Дивер Джеффри : другие произведения.

Додж (Зламаная лялька, кніга 2)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

   Додж (Зламаная лялька, кніга 2)
  
  Змест
  
  ТЫТУЛЬНЫ ЛІСТ
  
  СТАРОНКА АЎТАРСКІХ ПРАВОЎ
  
  ЗАЎВАГА АЎТАРА
  
  УХІЛЯЙСЯ
  
  ІНФАРМАЦЫЯ ПРА АЎТАРА
  
  
  
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Гэта мастацкі твор. Імёны, персанажы, арганізацыі, месцы, падзеі і інцыдэнты з'яўляюцца альбо прадуктам ўяўлення аўтара, альбо выкарыстоўваюцца вымышленно. У адваротным выпадку, любое падабенства з рэальнымі людзьмі, жывымі ці мёртвымі, з'яўляецца чыста выпадковым.
  
  Аўтарскія правы на тэкст No 2022 by Gunner Publications, LLC
  
  Усе правы абаронены.
  
  Ніякая частка гэтай кнігі не можа быць прайграная, або захавана ў пошукавай сістэме або перададзена ў любой форме або любымі сродкамі, электроннымі, механічнымі, копировальными, запісвалі або іншымі, без відавочна выяўленага пісьмовага дазволу выдаўца.
  
  Апублікавана Amazon Original Stories, Сіэтл
  
  www.apub.com
  
  Amazon, лагатып Amazon і Amazon Original Stories з'яўляюцца таварнымі знакамі кампаніі Amazon.com, Inc. або яе філіялаў.
  
  ISBN-13: 9781662509780 (лічбавы)
  
  Дызайн вокладкі: Шасти о'ліры Судант
  
  Малюнак на вокладцы: No Фотастудыя Moon Light / Shutterstock
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  ЗАЎВАГА АЎТАРА
  
  Зламаная лялька - гэта зборнік з чатырох кароткіх апавяданняў, якія апавядаюць аб некалькіх пакутлівых тыднях з жыцця паўтузіна персанажаў у сельскай мясцовасці Сярэдняга Захаду. Гісторыі можна чытаць па асобнасці — у кожнай ёсць пачатак, сярэдзіна і канец, — але яны таксама ўзаемазвязаныя; некаторыя сюжэтныя лініі пераскокваюць з адной гісторыі ў іншую, як і некаторыя персанажы (у той меры, у якой яны выжываюць, вядома!). Паколькі апавяданне рухаецца наперад і назад у часе, я падумаў, што было б карысна паказаць у пачатку кожнай гісторыі, дзе кожная з гісторый трапляе ў каляндар, і працягласць кожнай з іх.
  
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  Тэлефон звініць, як нож па шкле.
  
  Нягучна, але дастаткова, каб абудзіць.
  
  Тэкставае паведамленне.
  
  Сутнасць простая:
  
  Адвалі — Апошняе папярэджанне.
  
  Ніжэй знаходзіцца чорны трохкутнік прымацаванай гуказапісу.
  
  Паўза, а затым ён загружаецца і прайграваецца.
  
  Спачатку крык, потым жаночы голас. “ Не, калі ласка... Няма... Забі мяне! Калі ласка. Проста...
  
  Апошні крык, і запіс сканчаецца.
  
  Серада, 5 красавіка
  
  Сённяшні дзень быў бы незвычайным.
  
  Ён з нецярпеннем чакаў гэтага.
  
  Асцярожна.
  
  Двадцацідзевяцігадовы памочнік шэрыфа заехаў на сваёй цёмна-шэрай патрульнай машыне на паркоўку гандлёвага цэнтра Аппер-Фоллс-стрып, прытармазіў і агледзеўся вакол, міма бацькоў, якія робяць пакупкі цяпер, калі дзеці былі ў класах, міма майстроў, якія загружаюць фарбу і гіпсакардон у свае пікапы, міма пустых прагульшчыкаў-падлеткаў, сбившихся ў купку, бязмэтна, асобы якіх час ад часу хаваліся за густымі клубамі пара.
  
  Некалькі поглядаў у яго бок.
  
  Заўсёды, з машынай. Як заўсёды, з мужчынам у форме шэрыфа, коратка подстриженным, неулыбчивым, з карымі вачыма, якія "гаварылі аб справе сур'ёзна", як яму сказалі, хоць п'яніца, якога ён арыштоўваў за публічнае мачавыпусканне, так што назіранне было трохі падазроным.
  
  Што ён задумаў? людзі тут будуць задавацца пытаннем.
  
  Крамныя зладзюжкі? Бойка? Арышт заўсёды карысна здымаць на відэа і загружаць на TikTok, нават калі гэта не прыводзіць да набору такога колькасці праглядаў або лайкаў, як хацелася б. Попыт і прапанова.
  
  Памочнік шэрыфа Энтані Ламбардзі заўважыў мужчыну, махавшего рукой, у васьмі шэрагах ад яго.
  
  Ён павярнуў у паказаным кірунку, затым затармазіў на стаянцы насупраць "Даляр Джэнерал".
  
  Ламбардзі заглушыў рухавік і выбраўся вонкі.
  
  Двое мужчын сустрэліся на тратуары перад крамай. Ламбардзі паправіў свой службовы рэмень - звычка, калі яму было не па сабе. “ Маршал Грын?
  
  Яны паціснулі адзін аднаму рукі, і Грын прад'явіў пасведчанне асобы і значок; гэта была сярэбраная зорка, накшталт тых, што насілі шэрыфы старых часоў, па меншай меры, у фільмах. Ламбардзі не трэба было нічым размахваць; форма яго офіса шэрыфа, разам з бэйджыкі з імем, казалі самі за сябе. Была яшчэ патрульная машына.
  
  Эдвард Грын быў сярэдняга целаскладу — калі б ён займаўся спортам у каледжы, то гэта быў бы бейсбол. Ён быў апрануты ў цёмны касцюм, белую кашулю, бледна-блакітны гальштук. Акуратна падстрыжаныя цёмныя валасы. Старанна выгалены, як, на думку Ламбардзі, і павінны былі быць усе маршалы. Сур'ёзнае твар і спакойныя карыя вочы, — што, безумоўна, сведчыла аб справе.
  
  “Сардэчна запрашаем у Аппер-Фоллс. Ці вы можаце называць гэта тым, чым мы займаемся: проста Фоллс".
  
  "Падобна на тое, мілае мястэчка". У Грына была меладычнасць у голасе, якая ўказвае на тое, што ён нарадзіўся дзесьці на Поўдні.
  
  Ламбардзі усміхнуўся. “Частцы ёсць. Так, сэр". Ён быў намеснікам шэрыфа акругі Харбинджер з часоў арміі. У адрозненне ад некаторых сваіх калег, нават у гэтым узросце ён быў у базавай спартыўнай форме. Сто семдзесят тры фунта пры яго шестифутовом складам цела. У яго была густая шавялюра каштанавага колеру і твар, падобнае на твар акцёра з серыяла "Паліцыя" або "Бальніца" у прайм-тайм. Не ў галоўнай ролі, але выконвае ролю, якая садзейнічае развіццю важнага сюжэту ў кожнай трэцяй серыі або каля таго.
  
  "Такім чынам, памочнік шэрыфа—"
  
  "Давай зробім гэта Тоні, як наконт?"
  
  Ён вымавіў гэта аўтаматычна, затым задумаўся, ці можна звяртацца па імені?
  
  Па-відаць, так.
  
  Ківок. “А я Эд. Мне трэба заехаць на запраўку. Дзе можна выпіць кавы?"
  
  Ламбардзі ткнуў тонкім пальцам у руку Мэгі.
  
  Яму таксама не перашкодзіла б крыху кафеіну. Ён не заснуў да світання, таму што працягваў думаць аб тэлефонным званку шэрыфа ў 9:00 вечара — аб адмысловым заданні.
  
  З шэрагу прэч які выходзіць . . .
  
  Яны ўвайшлі ў ярка асветленае ўстанову адразу пасля гадзіны мітусні, і на іх абрынулася хваля пахаў. Пераважаў смажаны тлушч.
  
  Грын зайшоў у туалет, а Ламбардзі заняў кабінку. Калі маршал вярнуўся, яны замовілі каву. Ён спытаў: “Што-небудзь яшчэ? Дзядзька Сэм частуе".
  
  Ламбардзі вагаўся, як быццам прыём ежы мог здацца непрафесійным ў вачах супрацоўніка праваахоўных органаў, які, на думку памочніка шэрыфа, пераўзыходзіў яго ва ўсіх адносінах.
  
  Затым маршал пастукаў пальцам па лямінаванага меню. “Як наконт бургеры з усіх бакоў? Вы ў закусачнай, вы ясьце звычайную ежу. Хоць, іду ў заклад, макароны з сырам нядрэнныя".
  
  “Бургеры смачней. Мак можа быць клейкім".
  
  Энергічная Кейт, якой было за семдзесят, наліла кавы і прыняла заказ, затым накіравалася на кухню.
  
  Зрабіўшы глыток, Грын кіўнуў. - Так, сэр. Гэта выдатна. Цяпер, Тоні, дазволь мне растлумачыць, навошта я тут. І мы паглядзім, чаго ты даможашся".
  
  Дзіўная фармулёўка. "Добра". І ён наступіў на "сэр", перш чым яно вырвалася.
  
  Ламбардзі падняў кубак. Грын таксама, як быццам яны падсмажваюць. Кераміка не адпавядала кераміцы.
  
  “ Ваш шэрыф ўвёў вас у курс справы? - Спытаў Грын.
  
  “ Сее-хто. Аб'яўлена паляванне на чалавека. Вы працуеце ў гэтай частцы штата, і вам мог бы спатрэбіцца хто-небудзь з мясцовых.
  
  Ківок. “У значнай ступені. Дык вось, Офіс маршалаў - гэта што-то накшталт сумкі для перахопу. Мы ахоўваем федэральных суддзяў і перавозім зняволеных. Затым ёсць Праграма бяспекі сведак. Чым я займаюся. Вы ведаеце, выкрывальнікі, людзі, якія даюць паказанні супраць мафіі і картэляў ".
  
  Ламбардзі і Джэс падабаліся іх шоў пра сапраўдных злачынствах. Ён не думаў, што было шоў пра маршалах ЗША. Яно магло б быць добрым.
  
  Грын працягнуў: "Я зладзіў адну сям'ю, змяніў асобы, знайшоў новы дом пасля таго, як муж даў паказанні ў Чыкага - ён быў бухгалтарам і атрымаў электронныя табліцы ФБР, якія выкрылі буйную наркобизнесменскую групоўку".
  
  Твар Ламбардзі застыла. Было ясна, да чаго гэта прывядзе.
  
  Рукі маршала ашчаперылі кружку. “Асістэнтка у нашым аддзеле? Яе выкралі, і яна выдала месцазнаходжанне". Грын вагаўся. “Усе ламаюцца. Проста пытанне часу. Джаана прапрацавала ў нас шэсць гадоў. Замужам, дзеці. Ён змоўк, перш чым яго голас задрыжаў, што як раз і павінна было адбыцца.
  
  "Шкада гэта чуць".
  
  “ Так. "Амаль шэптам.
  
  Бургеры былі дастаўлены, і Грын без кетчупа або іншых дабавак пачаў ёсць, маленькімі кавалачкамі. Было ясна, што цяжкая гісторыя пра яго асістэнтцы адбіла ў яго апетыт. Тым не менш, ён ухвальна кіўнуў. "Месца, павінна быць, установа".
  
  “ На мілі вакол. Ламбардзі подрумянил катлету, затым разрэзаў бутэрброд напалову, як рабіў заўсёды, і таксама павольна з'еў. Яны з Джэс казалі аб тым, што, калі прыедуць дзеці, яны паклапоцяцца аб тым, каб час прыёму ежы доўжылася нейкі час. Яны будуць гаварыць аб сваіх днях — аб працы і школе, навінах, аб усім. Як у "Blue Bloods", у канцы кожнага шоў.
  
  Затым: спыніся на гэтым, сказаў ён сабе. Засяродзься.
  
  Выціраючы вусны сурвэткай, Грын працягнуў: “такім чынам, вось яно. Я страціў калегу, а таксама майго сведкі і яго жонку. Я пасябраваў з імі. Многія людзі, якіх мы абараняем, - прыдуркі. Мафія, дробныя злачынцы. Але гэта былі добрыя, самавітыя людзі ".
  
  Ламбардзі ўзяўся за другую порцыю свайго бургера. Бульба фры таксама знікала. Ён еў яе нажом і відэльцам, каб яе хапіла надоўга. "Мэгі" славілася сваёй бульбай фры.
  
  “Таму я ўсё кінуў. Сказаў сваім босам, што гэта ўсё, над чым я працую, знайсці іх забойцу. Некалькі тыдняў мне нічога не шанцавала, але потым я атрымаў наводку ад інфарматара ... " Ён завагаўся.
  
  "Канфідэнцыйны інфарматар".
  
  “ Што злачынец тут, у Аппер-Фоллс. І ён кажа мне сёе-тое яшчэ. Забойца даведаўся, што я цяпер цалкам заняты гэтай справай, і збіраецца зрабіць усё магчымае, каб злавіць мяне. Ці бачыце, у мяне свайго роду рэпутацыя: я ніколі не спыняюся, пакуль злачынец не злоўлены.
  
  "Значыць, ён палюе за табой у той жа самы час, калі ты охотишься за ім".
  
  “ Вось і ўсё, памочнік шэрыфа. За выключэннем аднаго: забойца - не 'ён".
  
  
  “ Вы бачылі гэтага чалавека? - спытаў я.
  
  Яна паказала бармэну свой тэлефон. Ён падняў вочы з нейкім разгубленым выразам твару. Гэта быў высокі бландын ва ўзросце дзе-то паміж трыццаццю і пяццюдзесяццю. Ён, відавочна, карыстаўся таварамі, якія прадаваў.
  
  Ён паглядзеў спачатку ў яе шэрыя вочы, потым на тэлефон, і на яго твары адбілася няёмкасць.
  
  Канстант Марлоў быў нерухомы, як кот, які назірае за няшчасным вераб'ём.
  
  Вывучаю фатаграфію. “ Няма.
  
  “ Паглядзі яшчэ раз.
  
  Ён так і зрабіў. "Няма".
  
  Яна апусціла трубку. “ Я бачыла, як ён выходзіў праз парадную дзверы дзесяць хвілін таму. "Яе голас быў нізкім і больш хрыплым, чым звычайна.
  
  Ён быў незадаволены, што яна злавіла яго на хлусні ў сваёй пастцы. Ён вырашыў праігнараваць яе і вярнуўся да маканию шклянак у мыльную ваду.
  
  Марлоў сказаў: “Давай паспрабуем яшчэ раз. Праўду. Я збіраюся паказаць табе іншую фатаграфію, іншага мужчыну". Яна яшчэ крыху нахілілася наперад. "І ў мяне няма часу на ўсякую лухту".
  
  На самай справе ў яе быў шчыльны графік працы.
  
  Задаваўся ён пытаннем, ці знаходзіцца ён у фізічнай небяспекі? Верагодна, няма. Худая жанчына была ростам пяць футаў шэсць цаляў і вагой 120 фунтаў, і ў яе не было кухоннага нажа або сякеры, а ў бармэна, напэўна, была нейкая абарона ад жудаснай натоўпу наркаманаў, якое бродзіць па Аппер-Фоллз, як біт-гульцы ў фільме пра зомбі. Па крайняй меры, пад стойкай бара была б дубінка для лоўлі рыбы і, хутчэй за ўсё, агнястрэльную зброю.
  
  Тым не менш, хто-то аднойчы сказаў, што яна - хадзячы провад высокага напружання, і ніколі не ведаеш, калі можа ўспыхнуць вар'яцтва. Цяпер яна б телеграфировала сее-што з гэтага.
  
  “ Паслухайце, міс...
  
  Яна паказала здымак. Темноволосому мужчыну на здымку было за сорак, на ім быў пінжак і белая кашуля без гальштука. Сімпатычны, хоць і несамавіты бізнесмен. Ён глядзеў у бок і, здавалася, не ведаў, што яго фатаграфуюць. На заднім плане быў бачны бераг Чыкагскага возера.
  
  Ён уважліва вывучаў гэта. Можа быць, яна сыдзе. “Няма. Я так не думаю. Магу сказаць табе, што ён не пастаянны кліент".
  
  “Няма. Ён не быў бы. Ён не мясцовы. Я проста пытаюся, ці не бачылі вы яго тут або, можа быць, дзе-то ў горадзе ".
  
  Ён уздыхнуў. “Не, лэдзі. Не бачыў нікога падобнага. Ведаеце, гэта палітыка, вы не заказваеце нічога, што павінны пакінуць". Відавочна, ён спадзяваўся, што яго прымусяць адмовіцца з-за гэтай фармальнасці. Ён зноў пачаў вывучаць гарачую ваду.
  
  Бледны полудзень святло цадзілася скрозь замызганыя, засиженные мухамі вокны памяшкання, называвшего сябе піўной, у якім было дваццаць столікаў і шэсць пастаянных наведвальнікаў.
  
  “ Калі прыходзіць наступны бармэн? - пытаюся я.
  
  “Добра. Я сапраўды павінен папрасіць цябе сысці".
  
  “ Кока-колу, пепсі. Яна паклала паўрубель.
  
  Яшчэ адзін уздых. “ Я не магу гэтага змяніць.
  
  “ Я і не прашу цябе аб гэтым. Зірні на фатаграфію яшчэ раз.
  
  Ён азірнуўся ёй за спіну. “ Пакінь свае грошы пры сабе. Гэта за кошт установы. Допивай і сыходзь. Калі ласка. Далей па вуліцы ёсць рэстаран. Выйшаўшы за дзверы, вы паварочваеце направа, вы не можаце прапусціць гэта. Odie's Café. Можа быць, цябе там пашанцуе. І пірагі не превзойдешь."
  
  Ён зноў перавёў погляд на пену, калі па выразе яе твару стала ясна, што ёй пляваць на пірог.
  
  Двума зэдліка ніжэй сядзеў мажны мужчына, які выглядаў на шэсцьдзесят, але, верагодна, быў маладзей. Яна падышла да яго, паказала тэлефон і сабралася загаварыць.
  
  "Няма, няма, няма". Голас ззаду.
  
  Яна перавяла погляд на люстэрка, міма бутэлек з выпіўкай нізкіх і сярэдніх марак. Яно было такім жа запушчаным, як і вітрыны. Яна ўбачыла буйнога мужчыну, які казаў. Выкідала.
  
  Марлоў павярнуўся, пакінуўшы наведвальніка ў стойкі змрочна пацягваць віскі, а бармэна намыльваць і ўзбіваць. Больш чысціць не было чаго. Магчыма, час набліжаўся да абеду, але ніхто з наведвальнікаў не абедаў.
  
  Яна паглядзела на надышоў і падумала: лесаруб. Ён быў буйным, ростам шэсць футаў адзін цаля або каля таго, і ростам дзвесце дзесяць або дваццаць цаляў. Ён быў у чорных джынсах, перасыпаных жоўтымі плямкамі — час пылка ў гэтым раёне. Яго чорныя чаравікі былі пацёртымі. Ўражанне лесаруба было непазбежным, паколькі на ім была сапраўдная фланелевая кашуля ў чырвона-чорную клетку. У яго было шырокае маршчыністы твар, а на зубах віднеліся плямы ад курэння.
  
  Марлоў азірнуўся на стол, за якім ён сядзеў разам з двума мужчынамі ніжэй ростам, адзін у штанах і кашулі, іншы ў джынсах і талстоўцы з капюшонам. Яны, як і ўсе астатнія тут, былі белымі. І любы адценне скуры паходзіў ад бутэлек, а не ад сонца. Яна адзначыла напоі на выбар. Для піўной hogan's, відавочна, прадавалі значна больш моцных напояў, чым разліўнога піва.
  
  Перш чым ён змог зноў загаварыць, яна спытала: "Хто ты?" Ваяўнічы. Якасць, якім яна магла занядбаць, але звычайна не мела жадання.
  
  "Менеджэр".
  
  Ён стаяў зусім блізка, прама ўсярэдзіне таго круга камфорту, які мы не можам вызначыць у сантыметрах, але які ўсё даведаюцца. Яна не адступіла, а проста паглядзела яму ў твар. Бурбон перасіліў яго прыкры пах лосьона пасля галення, але ледзь-ледзь.
  
  Яго карыя вочы сканавалі: яе цёмна-рудыя валасы, сабраныя ў конскі хвост, яе бледны лоб, на якім быў трохцалевы шнар, яе чорную скураную куртку, якая была расшпілена, яе белую футболку, усыпаная некалькімі слабымі плямамі, сінія джынсы і чорныя ботильоны, якія, магчыма, былі выраблены на той жа кітайскай фабрыцы, што і ў яго.
  
  Яго погляд з кароткай замінкі вярнуўся да яе грудзей. Улічваючы яе целасклад, мужчынскія погляды часта затрымліваліся на ёй. Канстант Марлоў правяла трыццаць два гады на гэтай марнага зямлі. Было шмат-шмат іншых рэчаў, з-за якіх варта было раззлавацца.
  
  А тут, пад футболкай Hanes, быў самы непрывабны спартыўны бюстгальтар Nike. Хто б мог падумаць?
  
  "Я шукаю гэтага чалавека". Яна паказала фатаграфію. Ён зірнуў, але ніяк не адрэагаваў.
  
  “ Табе лепш сысці.
  
  “ Я заплаціў за выпіўку. Ці спрабаваў заплаціць.
  
  “ Не, табе лепш сысці, Маленькая Лэдзі.
  
  Пра гэта таксама не турбуйцеся. Яна называла мужчын "мудаками", "прыдуркамі" і "мудаками" прыкладна гэтак жа часта, як хто-небудзь падкідваў адпаведную фразу ў яе адрас.
  
  Яна раздражнёна цокнула мовай і падышла да іншага занятаму стала — двух пузатыя мужчынам у шэрай форме - і працягнула ім тэлефон адной рукой. Паўрубель, які яна ўзяла ў бары, быў у іншым. “ Не маглі б вы сказаць мне, ці бачылі вы...
  
  “ Няма. "Лесаруб рушыў услед за ёй і цяпер схапіў яе за руку.
  
  Ён не вымавіў ні слова на літару "Б", ні слова на літару "У" - абраз, якія былі для яе такімі ж бессэнсоўнымі, як фраза "Добрага дня".
  
  Але ён дакрануўся.
  
  Гэта мела вялікае значэнне.
  
  Нібы нападаючая змяя, яна вырвала руку, ударыла локцем па яго предплечью і адкінула яго назад. Ён здрыгануўся і здзіўлена залыпаў. Гледачы заварушыліся.
  
  "Рудзі," сказаў бармэн. “ Проста, няма. Не трэба...
  
  Лесаруб Рудзі ўскінуў далонь. “Гэй, сабака. Цішэй". Ён адступіў назад, і ўтаропіўся на яе зверху ўніз. Заквітнела халодная ўсмешка.
  
  “Так не пойдзе, Маленькая лэдзі. Ты сыходзіш." Яго магутны кулак зноў абхапіў яе біцэпс, і на гэты раз ён павярнуўся і перанёс свой вага, каб адхіліць або спыніць набліжаюцца ўдары локцямі. Ён пачаў выводзіць яе за дзверы.
  
  Гэта хутка спынілася, калі з'явіўся яе "Сміт і Вессон Целаахоўнік" 380-га калібра з заціснутым пад падбародкам пісталетам. Яна насіла яго ў потертой скураной кабуры, туга зацягнутай паміж джынсамі Walmart і серабрыстымі баязліўцамі victoria's Secret.
  
  "О, чорт".
  
  Ўздыхі наведвальнікаў.
  
  "Няма", - спакойна адказала яна.
  
  Ён адпусціў яе руку і адступіў назад, падняўшы далоні. “ Проста ідзі сваёй дарогай. Усе добра.
  
  Яна адступіла назад і агледзела пакой. Мужчыны за сталом ўсталі. Яна сказала "Сядайце", і яны селі.
  
  Бармэн паглядзеў на тэлефон.
  
  - Вы сапраўды хочаце, каб тут былі копы? - спытаў Марлоў.
  
  Рудзі паківаў галавой, і бармэн вярнуўся да пене.
  
  Копы таксама былі апошнім, каго яна хацела тут бачыць.
  
  Яна агледзела Лесаруба. Ён больш не быў шакаваны або запалоханы. Кплівая ўсмешка вярнулася.
  
  "У цябе ёсць кавалачак?" спытала яна.
  
  "Вядома, не трэба".
  
  "Пацягніце яго ўверх, павярніся".
  
  Ён павагаўся, потым вырашыў, што яе вочы азначаюць, што яна была дастаткова дзікай, каб націснуць на спускавы кручок.
  
  Дрот высокага напружання. . .
  
  Ён паморшчыўся і зрабіў, як было сказана. Яна выцягнула з-за яго непрыемна потнага паясы маленькі паўаўтамат італьянскага вытворчасці.25. Яе каваль таксама быў маленькім, але ў яе руцэ ён не выглядаў па-дурному — так, як гэта зброя выглядала б у яго руцэ.
  
  - У вас ёсць што-небудзь пад куфлем? - звярнулася яна да бармэну.
  
  “ Бейсбольная біта, вось і ўсё. - Яго голас дрыжаў. “ Паслухай, я не хачу непрыемнасцяў.
  
  Трымаючы Рудзі на мушцы, яна падышла да стала, за якім ён сядзеў, і сказала двух яго спадарожнікаў: “Устаньце. Падніміце свае кашулі". Яны ўсталі. Ні адзін з іх не быў узброены. Яна кіўнула на крэслы, і яны селі.
  
  Яна зірнула на трох іншых наведвальнікаў. І зразумела, што яны чыстыя. Вы адчуеце.
  
  Агледзеў Рудзі з ног да галавы. Шырокія плечы, мясістыя рукі. Моцны, ды. Але значная частка яго масы была з тых, што ўзнікаюць, калі пачынаеш піць віскі каля поўдня.
  
  Яна падышла да свайго заплечніка, які паставіла на падлогу, калі ўвайшла. Знутры яна выняла шэрую сумку, падобную на кашалёк, які магла насіць жанчына 1950-х гадоў, і клатч. Ён быў зроблены з вугляроднага валакна, выявіць яго было практычна немагчыма. Марлоў пстрыкнуў кодавай замкам на адным канцы і расшпіліў маланку. У яе быў укладзены яго пісталет.
  
  А потым і яе.
  
  Яна запячатала пакет і шчоўкнула замком.
  
  Канстант Марлоў, цяпер ужо ў настроі, толькі што ўзяў са стала зброю.
  
  Твар Рудзі напружыўся ад здзіўлення.
  
  Затым яна зняла куртку і паклала яе на барнай крэсла. На адной руцэ была татуіроўка ў выглядзе галавы ястраба. На другім - літары D. K.
  
  “ Ты двойчы дакрануўся да мяне без згоды. Цяпер я згаджаюся. Яна сціснула кулакі, прыняла стойку.
  
  "Ты жартуеш". З усмешкай Рудзі азірнуўся на стол, за якім сядзелі яго сябры. "Яна жартуе".
  
  Яны не ўсміхаліся. Ён быў хуліганам, а яна не ў сабе. Гэта магло скончыцца дрэнна па некалькіх прычынах.
  
  “ Сур'ёзна? Я не збіраюся біць дзяўчыну.
  
  У гэтым свеце занадта шмат размоў, чорт вазьмі.
  
  Марлоў хутка наблізілася і нанесла надзвычайны аперкот левай. Яго галава адкінулася назад, і ён пахіснуўся, у той час як яна, яны, прытанцоўваючы, сышла за межы дасяжнасці.
  
  Рудзі міргнуў. Здзіўленне стрымала лютасьць, хоць і ўсяго на некалькі секунд.
  
  Яго сябры ўсталі.
  
  Рудзі і Марлоў адначасова рявкнули: "Няма!" Яны селі.
  
  Цяпер прагучала прорычанное слова на літару "З".
  
  Яна адступіла назад, каб дазволіць яму сарваць з сябе кашулю лесаруба. Пад ёй на ім таксама была футболка, і, калі ўжо на тое пайшло, яго грудзі была характэрнай, хоць, верагодна, не такі мускулістай, як калі-то.
  
  Ён кінуўся наперад, дзіка размахиваясь.
  
  Яна кінулася прэч, назад і ўбок. Яна запомніла размяшчэнне сталоў.
  
  Праца нагамі, заўсёды праца нагамі ...
  
  Высокі ілжывы выпад, і, калі яго рукі падняліся, яна нанесла моцны ўдар у левую частку яго жывата. Ён рохкнуў.
  
  Рудзі відавочна быў сілавіком, але з тых, хто дамагаўся свайго з дапамогай пагроз, пісталетаў і труб. Відавочна, што не кулакоў. Ён даўно не біўся, магчыма, ён ніколі не біўся па-сапраўднаму. Верагодна, гэта былі суцэльныя штуршкі, насмешкі і абразы, як на школьным двары. І глядзіце колькі заўгодна відэа па боксе і змяшаных адзінаборствах, вы ніколі нічому не навучыцеся па тэлевізары.
  
  Яго мясістая лапа ўдарыла яе па плячы. Яна была масіўнай, і яна адхіснулася. Удар быў хваравітым, але не апальваюць. У боксе розніца была істотнай.
  
  Ён нагадаў ёй турэмнага ахоўніка, які думаў, што яе маса цела і мускулы - гэта ўсё, што ёй трэба, каб усыпіць Марлоў. Яны займаліся гэтым некаторы час, ўдары былі лютымі, пакуль Марлоў не стала сумна, і ён скончыў серыяй вокамгненных удараў. Дзесяць хвілін бітвы, і яна ні кропелькі не задыхаліся, хоць у тыя дні яшчэ паліла.
  
  Атрымліваючы асалоду ад поспехам з плячом, Рудзі паспрабаваў яшчэ раз. Ці Мог ён здзівіцца, калі, чакаючы гэтага, яна вывернулася і нанесла яму левы хук ў сківіцу? Паляцеў плявок. Рукі абвіслі.
  
  Калі абарона аслаблена, ніколі, ні за што не чакайце.
  
  Камбінацыя апперкота і ўдараў у жывот.
  
  Гэтага было недастаткова, каб вывесці з ладу буйнога мужчыну, таму яна хутка знікла па-за межамі дасяжнасці.
  
  "Госпадзе". У лютасьці ён накінуўся, спрабуючы адлюстраваць якой-то дзіўны прыём Чака Норыса. Яна лёгка адступіла ў бок, і Рудзі хутка падаўся назад, калі яна зноў прысела і пахіснулася налева-направа, рыхтуючыся нанесці ўдар.
  
  У яго была сіла, але не было стратэгіі ў спорце, дзе стратэгія была жыццёва важная.
  
  Яе ўдары былі сканцэнтраваны на твары і сонечным спляценні — адзіных двух мішэнях, якія маглі прынесці хоць нейкі толк. Біць яго ў іншае месца было ўсё роўна што біць па кавалку мяса, марнуючы марна энергію.
  
  Адзінае, з чым ёй трэба было быць асцярожнай — там, дзе ён мог прычыніць якой—небудзь шкоду, - гэта хапаць яе за кашулю, кантраляваць яе руху і наносіць ўдары па твары або ўжываць задушлівы захоп. Ён спрабаваў гэта некалькі разоў. Не было правілаў, якія забараняюць хапаць і душыць. Наогул ніякіх правілаў, акрамя яе: яны не маглі страляць адзін у аднаго.
  
  Але ёй удалося ухіліцца ад учэпістых кіпцюроў.
  
  Яго несфокусированные скачкі і маханне рукамі бралі сваё. Цяпер Рудзі цяжка дыхаў, а выпады былі павольней. Яго паводзіны адпавядала ўзору, з якім яна была так добра знаёмая: мужчына, удвая буйней яе, якога збівае "дзяўчына". Ён быў зьбянтэжаны і раз'юшаны - двух эмоцыям, якім няма месца ў бойцы. Яны спарадзілі яшчэ горшы праблему: адчай.
  
  Затым, яшчэ раз падумаўшы аб тэрміновасці сваёй місіі тут, у Аппер-Фоллс, яна вырашыла, што прыйшоў час.
  
  Марлоў падаўся наперад, на чвэрць павярнуўся направа, і калі ён паспрабаваў схапіць яе — цяпер гэта быў да смешнага прадказальны манеўр, — яна разгарнулася і нанесла зваротны ўдар наводмаш прама яму ў нос.
  
  Два ўдару злева і справа спіна да спіны на жывот. Без слізкай паверхні пальчатак, задевающих скуру, баі голымі кулакамі праходзілі ў асноўным ціха. Гэта канкрэтнае напад суправаджалася толькі яго шумным бурчаннем.
  
  Рудзі апусціўся на калені, а Марлоў зноў адскочыў назад, хоць на гэты раз выключна для таго, каб яго не званітавала. Улічваючы ўсе абставіны, ўдары былі лёгкімі — яна не хацела нічога пашкодзіць, — але калі яны далучыліся да віскі, вынік быў непазбежны.
  
  Абсалютная цішыня, якая рушыла за яго прыступам ваніт, была парушаная словамі ў яе за спіной.
  
  "Ну, гэта доўжылася нядоўга".
  
  Мужчына стаяў у глыбіні пакоя. Ён з'явіўся з дзвярнога праёму. На ім быў добры касцюм, насычанага цёмна-сіняга колеру, і светла-ружовая кашуля з расшпіленым каўняром. Туфлі-оксфард, карычневыя. Яму было каля пяцідзесяці, прысадзісты і тоўсты. Валасы рудыя, твар круглы і веснушчатый. Ён таксама не часта выходзіў на вуліцу.
  
  Яна падышла да бара, зноў надзела куртку. “ Вады.
  
  "Лёд?"
  
  Марлоў не адказаў, але кінуў на яго погляд. Бармэн пасунуў да яе шклянку без лёду, занепакоены, што пераблытаў.
  
  Яна выпіла палову. Затым адкрыла сумачку, дастала пісталет і схавала яго. Пісталет Рудзі перавандраваў да яе ў кішэню.
  
  Круглы мужчына сказаў двум за столікам Рудзі: "Адвядзіце яго дадому".
  
  Яны хутка падняліся.
  
  - Скажы яму, што яго пісталет будзе ў адным з смеццевых бакаў звонку, - сказаў Марлоў. Ён можа высветліць, у якім менавіта.
  
  "Так, мэм". Худи нахмурыўся, задаючыся пытаннем, ці ставіцца гэта слова да той жа катэгорыі дрэнных водгукаў, што і "Маленькая лэдзі".
  
  Яны падышлі да Рудзі і дапамаглі яму падняцца. Лесаруб што-то мармытаў. Магчыма, тлумачачы, што яна змахлявала, скарысталася тым фактам, што яна жанчына. Яны дапамаглі яму выйсці на Дугласс-стрыт, галоўную вуліцу ў цэнтры Аппер-Фоллза.
  
  Рудавалосы мужчына на заднім сядзенні, кіўнуўшы на беспарадак на падлозе, сказаў бармэну: "Прыбяры гэта".
  
  "Так, сэр".
  
  - Дык хто ж вы такі? - спытаў ён Марлоў.
  
  "Яна была—" пачаў бармэн.
  
  “ Я размаўляў не з табой, Дзес.
  
  "Не, сэр".
  
  Буйны мужчына сеў за толькі што вызваліўся столік. Яна далучылася да яго.
  
  “ Я назіраў. Ён кіўнуў на столь. Камера.
  
  "Табе патрэбныя ахоўнікі лепей".
  
  Ўздых. “Мужчына - гэта выпрабаванне. Ён мой зводны брат. Ад трэцяга шлюбу маёй маці".
  
  Марлоў не цікавіўся дзіўнай генеалогіяй. “ Ты... ?
  
  “Векслер. Томас Векслер". Ён дадаў, што быў уладальнікам. “Што ён табе зрабіў? Рудзі?"
  
  “ Ён дакрануўся да мяне.
  
  - Але вы турбавалі маіх кліентаў.
  
  Яна ўсміхнулася. Адзінае, што магло патурбаваць гэтых заўсёднікаў бараў, так гэта невялікая доза.
  
  Здавалася, ён зразумеў гэта і слаба ўсміхнуўся ў знак згоды.
  
  Адтуль з'явіўся яе тэлефон. "Я шукаю гэтага чалавека".
  
  Векслер зірнуў на экран і паківаў галавой.
  
  Яна ўздыхнула, прыбрала мабільнік. Яна павольна агледзела пакой, злева направа, зверху ўніз. "У вас ёсць такое ўстанова, як гэта, я мяркую, у вас ... сувязі". Націск на гэтым слове.
  
  "Трохі".
  
  "І я мяркую, што вы і паліцыя, або памочнікі шэрыфа, або што-то яшчэ, што тут лічыцца законам, не лепшыя сябры".
  
  "Гэта было б правільным меркаваннем".
  
  "Калі ты дапаможаш мне знайсці яго, гэта будзе каштаваць 5 тысяч даляраў".
  
  Рыжаватая брыво міжволі прыўзнялася. Здзіўленне знікла, змяніўшыся дзелавітасцю.
  
  “ Палова наперад. Вяртанню не падлягае. Паведаміце мне яго дадзеныя, і я пагляджу, што можна зрабіць.
  
  Яна палезла ў заплечнік і порылась ў захламленном нутре, пакуль не знайшла канверт з грашыма. Яна адлічыла банкноты і пасунула іх да яго.
  
  - Такім чынам, гэты чалавек, - спытаў Векслер, - навошта ён вам патрэбны?
  
  Замест таго каб растлумачыць, што яна прыехала ў Аппер-Фоллс, штат Вісконсін, каб забіць яго, Марлоў сказаў толькі: “Гэта мая справа. Тваё - узяць грошы і не задаваць пытанняў".
  
  
  "Ты не часта чуеш пра тое, каб жанчына рабіла гэта".
  
  "Не, не ведаеце", - рассеяна адказаў маршал ЗША Эд Грын. Ён, відавочна, страціў густ да ежы. Астатняя палова бургера і вялікая частка бульбы фры засталіся некранутымі.
  
  Тоні Ламбардзі хацеў даесці свой абед, але падумаў, што гэта будзе выглядаць дрэнна, калі ён праглыне ежу. “Жанчыны, якія парушаюць закон, вы ўяўляеце, як яны здзекуюцца над сваімі дзецьмі або страляюць у мужа-здрадніка. Не даймаю людзей.
  
  Грын паказаў айпад.
  
  На ім было малюнак з камеры назірання жанчыны гадоў трыццаці з невялікім. У яе былі густыя валасы, рудыя з каштанавыя, сабраныя ў тугі хвост. На ёй былі джынсы, кашуля і паношаная чорная скураная куртка. Чаравікі. Прысеўшы на кукішкі каля дзвярэй невялікага склада, яна трымала ў руцэ пісталет.
  
  “ Схованка каманды суперніка. Яе нанялі падпаліць яго. Што яна і зрабіла. Затым прастрэліла калена аднаго з ахоўнікаў. У гэтым не было неабходнасці. Яна проста зрабіла.
  
  "Як яе клічуць?" - спытаў я.
  
  “ Канстанта Марлоў. Не Канстанцыя. Канстанта.
  
  "Ніколі пра такое не чуў", - сказаў Ламбардзі. "Гэта шнар у яе на лбе?"
  
  "Цалкам дакладна".
  
  Нягледзячы на гэта, яна была прыгожай. Магчыма, гэта рабіла яе яшчэ прыгажэй.
  
  "Якая яе гісторыя?"
  
  “З таго, што я чуў, драты адключаныя. Яна проста, ну, дрэнная. Социопатка. Паўтузіна раз сядзела ў калоніі для непаўналетніх, перш чым ёй споўнілася васемнаццаць. Якое-то час яна была баксёрам. Добра, але яе забанілі — занадта часта ігнаравала рэферы. У спартзалах яна завяла сякія-такія знаёмствы, мафію і некалькі буйных незалежных каманд. Яна пачала падпрацоўваць. Гэта спрацавала: ніхто не падазрае, што жанчына збіраецца забіваць. Так яна зблізілася з маім памочнікам.
  
  “Такім чынам, бокс? Яна ўмее надзерці азадак. І яна добры стралок. Яна спыніла тры ў некалькіх цалях ад маёй галавы на адлегласці пяцідзесяці футаў, калі я выконваў наводку. Толькі гэта была падстава, якую яна падстроіла, каб прыбраць мяне.
  
  “ Пяцьдзесят футаў? Пісталет?
  
  "Ага".
  
  Пісталеты і блізка не былі такімі дакладнымі, якімі іх малявалі ў фільмах.
  
  Грын прыпадняў брыво. "Па правілах, мяне цяпер тут быць не павінна".
  
  У Ламбардзі ніколі не стралялі, і за сем гадоў службы ў HCSO ён ні разу не страляў з уласнага зброі. Выцягнуў, але не стрэліў.
  
  “ Ты ўпэўнены, што яна палюе за табой?
  
  Грын на імгненне змоўкла. “Прыкладна тыдзень таму позна ўвечары я атрымала ад яе паведамленне. Тэкставае паведамленне. Яна сказала мне адваліць. Гэта было яе апошняе папярэджанне ". Ён павагаўся. Затым: "І яна прыклала запіс, якую зрабіла з Джаанай, пакуль катавала яе".
  
  "О, мой спадар". У Ламбардзі зноў скрутило жывот, і ён падумаў, што яго зараз званітуе.
  
  Няма. Кантралюйце гэта, памочнік шэрыфа. Ён гэта зрабіў.
  
  "Адвалі," прашаптаў Грын, ківаючы галавой. Затым ён зноў засяродзіўся. “ Добра, Тоні. Гэта падводзіць нас да сутнасці справы. Яна вырашыла правесці наш— як бы вы гэта назвалі?
  
  Памочнік шэрыфа выказаў здагадку: “Высвятленне адносін? Як на вуліцах Доджа, у якім-небудзь старым вестэрне".
  
  Грын усміхнуўся, даставіўшы задавальненне Ламбардзі. “Мне гэта падабаецца. "Ганфайтеры" ... Добра, мы ведаем, што яна дзе-то тут, у акрузе. План падобны на любую іншую паляванне на чалавека. Ты і я, калі нам крыху пашанцуе, мы знойдзем яе. Выкліч падмацаванне з свайго падраздзялення, тактычнага. Ці WSP. Мы возьмем яе за каўнер і ўсё. Але...
  
  “ Загваздка ў тым, што яна таксама палюе за табой.
  
  “ Дакладна. Цяпер, чаму я патэлефанаваў вашага шэрыфу: я не ведаю гэты раён, і мне патрэбен хто-небудзь з мясцовых. Я хачу, каб гэта былі вы. Мне падабаецца ваш стыль.
  
  Што-то звязанае з ветразным спортам, ён меркаваў, але не хацеў пытацца. Відавочна, камплімент.
  
  “Але ты павінен ведаць, што ёсць рызыка. Я зразумею, калі ты захочаш прайсці ".
  
  Такім чынам, гэта была частка "паглядзім, чаго ты даможашся".
  
  Ламбардзі падумаў пра мінулым тыдні: тры ДТЗ, адно хатняе, дзве крамныя крадзяжу, голы вар'ят мужчына, які прымае перадазіроўку метамфетамином, і зніклы шасцігадовы дзіця, знойдзены за васемнаццаць хвілін. Так, і быў валанцёрам на блинном сняданку Дабрачыннай асацыяцыі, дзе ён быў даволі таленавіты ў падрыхтоўцы блінцоў.
  
  "Я згодны", - сказаў ён. І здзівіў сябе — і, відавочна, маршала таксама, — працягнуўшы руку для поціску рукі, як быццам яны толькі што прыйшлі да взаимоприемлемым умоў па нагоды ўжыванага аўтамабіля.
  
  
  У якія-то дні яму падабалася форма, у іншыя - няма.
  
  Гэта быў няўдалы дзень.
  
  Маршал Эд Грын да мозгу касцей быў падобны на следчага. Менавіта такім Энтані Ламбардзі, вядома, хацеў калі-небудзь стаць. Касцюм на мужчыну быў цёмны і багаты, накрахмаленная кашуля белая, як кучавыя-дажджавое воблака. Сіні гальштук быў падобны на пояс, які насіў еўрапейскі генерал у фільме, які яны з Джэс нядаўна глядзелі.
  
  Калі яны ішлі да паркоўцы, ён падумаў, ці не варта і яму пераапрануцца ў цывільнае. Але не быў упэўнены, што варта пытацца пра гэта.
  
  Джэсіка, мінулай ноччу: "Ты выглядаеш ўсхваляванай".
  
  "Праўда?" - адказаў ён. Нярвуючыся.
  
  “Не палохайся. Ён павінен дзякаваць цябе за дапамогу".
  
  Праўда, ён здагадаўся. Ён проста хацеў пераканацца, што гэты незвычайны дзень прайшоў гладка, як выструганный дуб.
  
  Ён спытаў Грына: "Я занадта відавочны?"
  
  "Што гэта?" - спытаў я.
  
  “ З-за уніформы.
  
  Касцюмы Ламбардзі былі амаль як новыя, паколькі ён апранаў іх толькі ў царкву і час ад часу на вяселлі ці пахаванні.
  
  Грын абдумваў гэтае пытанне.
  
  “ Напэўна, лепш пакінуць гэта. Мой значок тут мала што значыць. Ты, у форме, накшталт як... " Ён знайшоў слова. “ Пацвярджае нашу правату.
  
  "У гэтым ёсць сэнс".
  
  Маршал сказаў, што ён павядзе. Ламбардзі ў форме - гэта адно, але з'яўленне дзе-небудзь у патрульнай машыне з маркіроўкай магло загадзя папярэдзіць Марлоў.
  
  Добрая думка.
  
  Мужчыны залезлі ў арандаваны аўтамабіль Грына. Гэта быў "Шэўрале Малібу". Ламбардзі ніколі не ездзіў у седане, калі не лічыць круизера. У яго і Джэс былі пазадарожнікі. Яе дом быў больш, таму што яна займалася садоўніцтвам— а калі прыязджалі дзеці, яна была таксістам.
  
  Калі яны выязджалі са стаянкі, Грын спытаў, дзе ў Фоллс могуць тусавацца тонкай налады пк. Ён хацеў пагаварыць з некаторымі. Ён усё яшчэ не быў упэўнены, чаму Марлоў апынулася ў акрузе Харбинджер, але некаторыя з брыгад, з якімі яна працавала, займаліся распаўсюджваннем метамфетаміну.
  
  “Там ёсць парк трэйлераў, у якім многія з іх жывуць. І што-то накшталт лагера ў лясным запаведніку. Мы абуджаем іх, яны сыходзяць, яны вяртаюцца ". Ламбардзі думаў, што тыя, хто прыкаваны да наркотыкаў, у цэлым сумныя людзі.
  
  Ён патлумачыў маршалу, як прайсці ў парк.
  
  Яны былі на паўдарогі да мэты, калі ў мужчыны зазваніў тэлефон.
  
  Ён зірнуў на паведамленне, здзіўлена прыпадняўшы брыво. “Што ж. Ёсць зачэпка. Нашы спецыялісты па назіранні за дадзенымі толькі што ўзламалі крэдытную карту. Імя на картцы было псеўданімам, якім яна карысталася раней. Матэль у Харві. Паблізу?"
  
  “ У суседнім мястэчку. Дваццаць хвілін па шашы. На наступным святлафоры павярні направа.
  
  "Гэта "Вестэрн Вэлі Лоджа".
  
  “Выдатнае мястэчка — прама ў жалезнай дарогі, пра якога не згадваюць на рэкламных шчытах. І гэта крама хуткага прыгатавання метамфетаміну. І дзяўчынак таксама". Сэрца Ламбардзі часта забілася. Чуваць яму. Гэта было для маршала?
  
  Вядома, няма.
  
  - Налева, наступны скрыжаванне.
  
  "Магчыма, гэта пустая трата часу, але..." Грын паціснуў плячыма. “Я вечны аптыміст. Калі я ўпершыню пачуў гэта, я быў дзіцем. Я думаў, гэта быў унутраны аптыміст. У цябе ёсць дзеці?"
  
  “ Пакуль няма. Гэта частка плана.
  
  “ Ваша жонка працуе?
  
  “Настаўніца. Яна кажа, што, можа быць, яна проста купіць такую для свайго класа. Прасцей, і яны прыкаваныя да дома ".
  
  Грын не ўсміхнуўся. Яму трэба было сказаць, што Джэс "пажартавала"? Грын б на самай справе не падумаў, што яна сур'ёзна збіраецца купіць дзіцяці, ці не так?
  
  Затым ён загадаў сабе расслабіцца.
  
  Упэўненасць ...
  
  “ У цябе ёсць сям'я, Эд?
  
  “Я ведаю. Мая жонка - адміністратар у паліцыі Чыкага. У нас двое хлопчыкаў. Старшакласнік і сярэдні. Захапляецца футболам. Ну, і дзяўчынкі. Але гэта само сабой зразумела ".
  
  “ Ваш наступны паварот направа. Як вам падабаецца працаваць у горадзе?
  
  “Ну, сумна ніколі не бывае. Але ёсць праблемы. Што б мы ні рабілі, мы павінны памятаць аб прэсе. Яны заўсёды шукаюць, каб мы аблажаліся ".
  
  “У нас ёсць адна газета, "Акруговая газета". Яны адмовіліся ад старонкі з паліцэйскай прэсай, калі ім прыйшлося скараціць. Цяпер гэта рэпартажы пра падзеі ў АГ, мясцовая палітыка і аб'явы ".
  
  Грын паглядзеў у яго бок. Прыгожае твар ўсміхнулася. “Я адчуваю лёгкае незадаволенасць? Ты думаеш пра пераезд у вялікі горад?"
  
  Поціск плячыма. “Ніколі не ведаеш напэўна. У цябе больш шанцаў прасунуцца. І плацяць лепш, чым тут, павінна быць".
  
  “Гэта баланс. Некаторыя раёны горада - зоны баявых дзеянняў. Заходзячы ў кватэры, ніколі не ведаеш, ці чакаюць яны цябе. Там поўна Марлоў. Пляваць, калі яны заб'юць паліцэйскага. Факт у тым, што часам яны выходзяць на паляванне за намі. Гэта дае ім рэпутацыю на вуліцах. І шмат зброі. Гэй, ты калі-небудзь разносіў газету?"
  
  - Ордэра? - перапытаў Ламбардзі. Вядома.
  
  “Адзін савет. Лепшы спосаб зрабіць гэта - стаць на калені перад дзвярыма, калі грукаеш".
  
  “ Стаць на калені?
  
  “Ага. Калі ўнутры ёсць стралок, ён цаляе табе ў грудзі праз дзверы. І ты таксама не можаш адысці ў бок, паколькі яны скарысталіся гэтым і страляюць туды. Трымайся ніжэй.
  
  "Хм". Ламбардзі павінен быў уручыць дакументы аб разводзе Харві Энгельса, а гэты чалавек ніколі не быў цвярозым, і яму пэўна падабалася страляць у месяц з свайго Браўнінга 12-га калібра. Ламбардзі запомніў бы гэты трук.
  
  Ён сказаў маршалу: "Каб даць вам прадстаўленне аб тутэйшай паліцыі, у мінулым годзе я злавіў злачынцу за выкраданне каровы".
  
  "Ты маеш на ўвазе, як шолах?" Грын ўсміхнуўся. "Дарэчы, пра вестэрнах".
  
  “Не, Джон Пэры пад'ехаў да дому Элберта Сэндса апоўначы на транспартным сродку і схаваўся на "Херефорде". Сэндс завінаваціўся за чатыры месяцы ".
  
  “І ён не выставіў хатні жывёлу ў якасці закладу. Таму яго прыйшлося забраць".
  
  “ Цалкам дакладна. Джон мог бы дамагчыся судовага рашэння і запатрабаваць ад шэрыфа спагнання. Але ён узяў справу ў свае рукі.
  
  Грын нахмурыўся. “ Якой-небудзь стакгольмскі сіндром?
  
  Калі закладнікі ўсталёўваюць эмацыйную сувязь — часам нават рамантычную — са сваім выкрадальнікам.
  
  Ламбардзі засмяяўся. "Гэта сітуацыя, якую я не хачу нават прадстаўляць".
  
  Маршал зноў агледзеўся, прыжмурыўшыся на лес. Ён рабіў гэта часта. Погляд быў напружаным.
  
  “ Ты думаеш, у яе доўгі пісталет?
  
  “Не ведаю. Я чуў, што яна крыху займалася стральбой ў арміі. Яна правяла там год, перш чым яе выгналі. Ганебная. Падазраецца ў крадзяжы стралковай зброі для чорнага рынку ".
  
  "Яна магла нацэліцца на нас?" Ламбардзі таксама агледзеўся, па спіне ў яго прабегла дрыжыкі.
  
  “Яна не пазнае гэтую машыну. Але яна выглядае звыкла. З тых часоў, як яна адправіла паведамленне ".
  
  "Павінна быць, гэта стамляе".
  
  "Пераўзыходзіць альтэрнатыву".
  
  
  Канстант Марлоў разважаў аб тым, што ў матэлях накшталт "Вестэрн Вэлі Лоджа" — старых, танных, пабудаваных на обалденной зямлі — заўсёды пахла аднолькава.
  
  Мыйны сродак і яшчэ што-то непрыемнае, амаль пахкае чалавечым целам.
  
  І не прыпахненая шыі ці запясці. З апраметнай.
  
  Марлоў у гэты час перастаўляў мэблю.
  
  Яе "Хонда" стаяла ў іншым месцы, за паўмілі адсюль, на закінутай аўтамыйцы. У абшарпаным мястэчку Харві, які прымыкае да крыху менш обшарпанному Аппер-Фолсу, шмат чаго было закінута. Тут поўна месцаў, дзе можна схаваць седан, нават такі аранжавы, як у яе.
  
  Яна прабыла тут трыццаць хвілін, зрабіўшы некалькі прыпынкаў па шляху з Піўной Хогана. Скінуўшы куртку, Марлоў подтащила нізкі шырокі камода да месца прыкладна ў дванаццаці футаў ад дзвярэй. Затым яна пачала напаўняць скрыні галлоновыми збанамі з дыстыляванай вадой. Іх было васямнаццаць. Гэтаму трука яна навучылася ў аднаго мафіёзі. Хоць бар'ер не быў цалкам куленепрабівальным, можна было разлічваць, што ён адлюструе і паглыне дастатковую колькасць якія трапляюць куль, каб даць вам некаторы прыкрыццё, збіць з панталыку нападніка і выйграць час для адказ агню.
  
  Хто-то можа палічыць гэта празмерным, нават паранаідальны. Але супраць гэтага канкрэтнага праціўніка не было такога паняцця, як празмерная падрыхтоўка.
  
  Яна агледзела тое, што ляжала на ложку — яе змесціва заплечніка разам з нядаўнімі пакупкамі. Яе погляд спыніўся на маленькім пластыкавым пакеце жоўтага колеру. Яна задумалася. Ёй хацелася папесціць сябе. У Канстанта Марлоў былі праблемы з кантролем імпульсаў.
  
  Як у той раз, калі яна всадила кулю ў калена таго наглядчыкаў на складзе гандляроў людзьмі. Што яна і зрабіла, таму што нічога не магла з сабой парабіць.
  
  Сумка?
  
  Пазней. Цяпер ёй трэба было захоўваць пільнасць. Нішто не адцягвала.
  
  Час ад часу яна глядзела ў акно на кучу хламу на другім баку паркоўкі. Займаючыся гэтым, яна вывучала люстраную дзверцы аптэчкі, якую зняла з завес. Выйшаўшы на вуліцу, яна прислонила яго да мяшком для смецця і накіравала ў бок пярэдняй часткі паркоўкі. Яна магла зазірнуць у шчыліну паміж двума фіранкамі, паглядзець у люстэрка і атрымаць ранняе папярэджанне аб надыходзячых машынах.
  
  Нават пяць секунд мелі значэнне.
  
  На падлозе за камодай яна расклала крамы да свайго пісталета — не "схаваны целаахоўнік", а да свайго вялікага 9-мілімятроваму. У яе распараджэнні было ўсяго сорак пяць патронаў, плюс адзін ў патронніку.
  
  Яна ўстанавіла прикроватную лямпу паміж камодай і дзвярыма. Яна ўключыла яе і зняла абажур. Гэта асляпіла б нападніка і асвяціла яго.
  
  Яна зноў паглядзела на жоўты пластыкавы пакет.
  
  Няма.
  
  Уладкаваўшыся за намокшим прадметам ламінаваных мэблі, яна схапіла "ЗІГ-заўэр" і зняў з засцерагальніка, чакаючы сваю ахвяру і думаючы аб тым, як лепш вырабіць смяротны стрэл.
  
  
  Матэль быў зношаным месцам, якое не выглядала б стыльным нават у канцы 50-х, калі яго толькі што пафарбавалі. Функцыянальны тады, функцыянальны і цяпер. У канцы дня: ууууууглы.
  
  Прамавугольны будынак з бетону з аздабленнем колеру марской хвалі размешчана ў даліне, акружанай хваёвым лесам.
  
  "Яна ездзіць на аранжавым "Акордзе", - сказаў Ламбардзі маршал Эд Грын, аб'язджаючы паркоўку. Сёння тут было нешматлюдна. На стаянцы было ўсяго з паўтузіна машын, і ні адной аранжавай "Хонды". Няўдачлівы дзяргач, гадоў дваццаці пяці, у якога зубы былі б як у сямідзесяцігадовага старога, калі ў яго наогул былі зубы, сядзеў на бардзюры непадалёк. Верагодна, чакаў дастаўкі. Побач паліла изможденная, пакрытая струпамі прастытутка.
  
  У гэты зусім незвычайны дзень гэтыя злачынствы не былі справай Тоні Ламбардзі.
  
  Грын прыпаркаваўся пад навесам перад офісам матэля і выйшаў, трымаючы руку ля сцягна, азіраючыся па баках. Ён нахіліўся да адкрытай дзверцах. “Будзь напагатове. Я адыду за ўсё на хвілінку.
  
  Калі маршал увайшоў ўнутр, Ламбардзі агледзеў мясцовасць. Жылых будынкаў не было. Дарога была домам для камерцыйных прадпрыемстваў, такіх жа стомленых, як і матэль. Склады, самохранилища, кампанія па вытворчасці жвіру і каменя, майстэрня па афарбоўцы аўтамабіляў, майстэрня па рамонце грузавікоў, якая спецыялізуецца на буйнагабарытных устаноўках. Гэтыя прадпрыемствы таксама, здавалася, належалі да іншай эпосе. Доцифровой, да кабельнай.
  
  З ніадкуль яго асяніла думка. Цяжкая. Канстант Марлоў быў забойцам і, як гэта гучала, садыстам. Вызначана сацыяпатам. Але яна была жанчынай. Яго ўяўленне разыгралася. Што, калі яна параніла маршала або забіла яго, і Ламбардзі павінен быў застрэліць яе?
  
  Ці зможа ён гэта зрабіць?
  
  О, чорт ...
  
  Гэтая думка цяжкім і змрочным грузам легла на яго сэрца.
  
  Але толькі на імгненне.
  
  Вядома, ён мог. І ён зрабіў бы гэта без ваганняў. Таму што, калі б яна прыбрала і яго, падумай, што гэта зрабіла б з Джэс. І Джозэфу і Анабель Роўз, якімі б марамі аб будучыні яны ні былі. Ён—
  
  Грын адкрыў дзверцы і плюхнуўся на кіроўчае сядзенне. “ Бінга. Злавіў яе.
  
  Пульс зноў пачасціўся. “ Так?
  
  “ Парцье апазнаў яе па фатаграфіі. Яе пакой у задняй частцы дома. У мяне ёсць ключ.
  
  “ Яны выдалі яго вам без ордэра?
  
  Поціск плячыма. "Часам добрыя грамадзяне робяць крок наперад і выконваюць свой абавязак".
  
  Грын уключыў перадачу і паехаў наперад.
  
  “ А што, калі яна вернецца, пакуль мы будзем там?
  
  “Затым нам тэлефануе парцье. Я даў яму свой мабільны".
  
  "Ён і гэта таксама зрабіў?"
  
  Грын усміхнуўся. “Ну, гэтая роля абышлася мне ў сорак. Грамадзянскі доўг пакуль толькі заводзіць цябе".
  
  "У цябе ёсць бюджэт на падобныя рэчы?"
  
  “Вядома. А ты не?"
  
  "Няма".
  
  “Скажы свайму шэрыфу. Ты быў бы здзіўлены, даведаўшыся, што можна купіць за невялікую суму наяўных".
  
  "Я так і зраблю".
  
  Сёння Тоні Ламбардзі праслухаў цэлы курс павышэння кваліфікацыі ў праваахоўных органах, цалкам для сябе. І вольны, як паветра.
  
  
  Яшчэ адзін погляд у бок люстэрка ранняга абвесткі.
  
  Так, Марлоў бачыў надыходзячую машыну.
  
  Гэта быў цёмны "Шэўрале Малібу", павольна рухаўся да задняй часткі матэля, дзе знаходзіўся яе нумар. Ён павярнуў на парковачнае месца прыкладна ў трох ці чатырох пакоях ад гатэля.
  
  Цяпер дыхайце павольна. Супакойцеся. Падрыхтуйцеся.
  
  Гатовы забіваць.
  
  Дзверцы машыны не пляснулі. Ён пакінуў яе адкрытай для цішыні. Стары трук. Пачуўся слабы гук крокаў, шершавых. Марлоў вырашыў не затыкаць ёй вушы затычкі; ёй трэба было пачуць яго набліжэнне, і ёй проста прыйдзецца вытрымаць аглушальны грукат стрэлаў.
  
  Яе душа гула ад захопленага прадчування.
  
  Канстант Марлоў жыў дзеля такіх момантаў, як гэты.
  
  Давай жа ...
  
  І вось ён тут.
  
  Пад дзвярыма з'явілася цень.
  
  Доўгі час ён не рухаўся. З аднаго боку, ён, павінна быць, думаў — як яна і спадзявалася, што яна пайшла. З іншага боку, ён бы задаўся пытаннем, ці не было гэта пасткай і не чакала яна яго.
  
  Марлоў верыла, што яна і яе праціўнік аднолькава разумныя, аднолькава майстэрскія ў стратэгіі і тактыцы.
  
  Затым адбылося нешта цікавае.
  
  Ён нешта шаптаў. І хто-то прашаптаў у адказ.
  
  Два чалавека?
  
  Што ўсё гэта значыла?
  
  Значыць, у яе ворага было прыкрыццё.
  
  Дзвярны замок пстрыкнуў, калі побач з ім была прыціснутая картка-ключ. Ён салодка ўгаварыў парцье даць яму копію.
  
  Яе правы паказальны палец, пакрыты чорным лакам, слізгануў з вонкавага боку спускавы клямары ўнутр. У гэтага пісталета быў вельмі лёгкі націск.
  
  Прайшло пяць секунд.
  
  Дзесяць.
  
  Яна моцна сціснула зубы, нецярпенне перерастало ў раздражненне.
  
  Заходзьце, вы абодва. Тут поўна боепрыпасаў.
  
  Яшчэ адзін шэпт? Цяжка разабраць. Магчыма, гэта быў вецер. Цені пад дзвярыма зніклі. Імгненне праз пляснулі дзве дзверцы машыны, завёўся рухавік, і віск шын абвясьціў аб тэрміновым ад'ездзе, пазбавіўшы яе магчымасці выбегчы вонкі і разрадзіць зброю яму ў патыліцу.
  
  Чорт вазьмі ...
  
  Марлоў працяжна ўздыхнула з палёгкай, зачыніўшы вочы і гнеўна апусціўшы галаву. Яна прыбрала пісталет на засцерагальнік, засунула яго за пояс і пачала рыцца ў заплечніку.
  
  
  "Што гэта было?" Спытаў Тоні Ламбардзі.
  
  Маршал не адказаў; ён быў засяроджаны на тым, каб хутка весці арандаваную машыну па дарозе, на якой знаходзіўся матэль. Прыжмурыўшыся, ён перакладаў погляд з дарогі наперадзе на схіл пагорка злева ад іх і назад.
  
  Яго занесла на дрэнна дагледжанай дарозе, якая крута падымалася ўгору. На вяршыні ён яшчэ раз павярнуў налева і, праехаўшы трохі, спыніўся на грэбні пагорка, адкуль адкрываўся від на Вестэрн Вэлі Лоджыі.
  
  Грын выбраўся з машыны і кіўнуў Ламбардзі, каб той зрабіў тое ж самае. Мужчыны паглядзелі ўніз, на матэль.
  
  "Я хачу паглядзець, ўключыцца ў яе святло ці зрушыцца фіранка".
  
  “ Ты думаеш, яна там? Але яе машына?
  
  “ Яна магла б прыпаркаваць яго дзе-небудзь у іншым месцы і дабрацца сюды пешшу.
  
  Ламбардзі ніколі не думаў пра гэта.
  
  Яны глядзелі тры ці чатыры хвіліны. Пакой 188 па-ранейшаму спала.
  
  “ Ты спытаў мяне, што гэта было, Тоні. Адчуванне. Што гэта пастка.
  
  "Яна збіралася застрэліць нас, проста так?"
  
  "Не збіраўся выдаваць нам талон на сняданак "шведскі стол"". Маршал агледзеў яго. "З табой усё ў парадку?"
  
  Ён не збіраўся прыкідвацца. "Накшталт таго".
  
  "Ніколі не оправлюсь ад таго, што трапіў у перастрэлку або амаль трапіў у перастрэлку".
  
  “Такім чынам, што гэта было? Тое пачуццё. Адкуль яно ўзялося?"
  
  Маршал на імгненне змоўк. “Хацеў бы я сказаць вам. Мяркую, вопыт. Я на некалькі гадоў старэйшы за вас".
  
  “ Шостае пачуццё?
  
  "Назавем гэта так". Грын паківаў галавой. "Кожны раз, калі я думаю, што ў мяне з ёй што-то не так, яна робіць што-то падобнае". Ён раптам напружыўся і нахіліўся наперад. “Пачакай ... Што гэта? Няма... "
  
  Ламбардзі прыжмурыўся і ўбачыў постаць у цёмным адзенні, з заплечнікам праз плячо, перепрыгивающую праз плот на далёкай баку матэля. Хутчэй за ўсё, жанчына, улічваючы хвост і целасклад. Яна знікла ў высокіх пустазелля і хмызняку.
  
  “ Чорт вазьмі. "Вочы Грына на імгненне змежыліся ад гневу.
  
  "Як гэта здарылася?" - спытаў я.
  
  "Пабачыла, як мы сыходзім, і хутка выслізнула". Маршал, прыжмурыўшыся, ўзіраўся ўдалячынь. “І, чорт вазьмі, мы не можам рушыць услед за ёй, не на машыне. Нам прыйшлося б абысці ўвесь лясны запаведнік. І да таго часу, як мы туды дабяромся, яна будзе ўжо далёка.
  
  Мужчыны зноў селі ў "Малібу". Грын расчаравана ўздыхнуў і павёў машыну ўніз па схіле ўзгорка. На скрыжаванні ён павярнуў да гандлёвага цэнтру, дзе яны ўпершыню сустрэліся.
  
  Пасля некалькіх хвілін маўчання маршал сказаў: "Яна павінна дзе-то застацца".
  
  Надышла чаргу Ламбардзі быць экспертам. “У Фоллс не так шмат варыянтаў. У асноўным матэлі. Ложак і сняданак. Некалькі гатэляў Airbnb. Хм, ведаеш, Эд, у нас ёсць тузін ці каля таго закінутых фермерскіх дамоў у паўднёвым акрузе. Я не ўпэўнены, ці ведала яна пра іх. Але ў такое надвор'е усё, што ёй спатрэбіцца, - гэта спальны мяшок. Я магу звязацца па рацыі, даведацца некалькі адрасоў.
  
  "Гэта добрая думка".
  
  Памочнік шэрыфа стрымаў усмешку.
  
  "Я праверу матэлі", - сказаў маршал. “І яшчэ раз патэлефануй маім спецыялістам па крэдытных картах. Яна не будзе выкарыстоўваць той жа псеўданім, але ў яе ёсць іншыя".
  
  Маршал моцна сціснуў руль. Яго переполнял гнеў. Верагодна, ён думаў пра Джоан, памочніцы, якую Канстант Марлоў катаваў і забіў.
  
  Праз пятнаццаць хвілін яны вярнуліся ў гандлёвы цэнтр "Стрып-молі" і прыпаркаваўся побач з патрульнай машынай Ламбардзі перад "Доларавых генералам".
  
  Мужчыны вырашылі, што папрацуюць у сваіх перасоўных “офісах" і сустрэнуцца ў Мэгі праз паўгадзіны, каб абмяняцца ўражаннямі. Магчыма, падыдзе які-небудзь пірог.
  
  Ламбардзі выбраўся з машыны. Ён павярнуўся і нахіліўся. “ Гэй, маршал? Эд?
  
  Мужчына падняў галаву.
  
  "Цаню, што ты дазволіў мне працаваць з табой".
  
  “Цаню тваю дапамогу. З цябе атрымаўся добры партнёр".
  
  Ламбардзі пастараўся, каб на яго твары не заквітнела гонар. Ён не быў упэўнены, што ў яго гэта атрымалася.
  
  Ён сеў у сваю патрульную машыну і завёў рухавік. Ён падняў мікрафон і патэлефанаваў Сандры, аднаго з адміністратараў офіса, папрасіўшы яе скласці спіс ферм, на якія накладзена спагнанне.
  
  Затым Ламбардзі адкінуўся на спінку крэсла, разважаючы аб тым, што ён даведаўся сёння.
  
  Стаяць на каленях перад дзвярыма пры ўручэнні ордэра, не зачыняць дзверцы машыны, калі не хочаш аб'яўляць аб сваёй прысутнасці, выкарыстоўваць крэдытныя карты для адсочвання падазраваных, ствараць фонд для аплаты інфармацыі, памятаць, што падазраваны можа прыпаркаваць сваю машыну ў месцы, куды паліцыя не зможа лёгка дабрацца на сваіх машынах ...
  
  Пры гэтай апошняй думкі што-то пачатак турбаваць.
  
  Што гэта было?
  
  Падумай ...
  
  А, добра. Што з гэтым рабіць? Маршал сказаў, што Марлоў пойдзе пешшу праз лясны запаведнік, каб дабрацца да сваёй машыны.
  
  Ну, гэта быў акруговай запаведнік, але адкуль ён гэта ведаў? І што гэта быў не проста лес?
  
  Ён сказаў, што не ведае гэтага раёна.
  
  І яшчэ сёе-тое: Грын не пытаўся дарогу сюды, да гандлёвага цэнтру, і не карыстаўся GPS. Гэта быў складаны маршрут ад гатэля Western Valley Lodge. Сам Ламбардзі скарыстаўся б навігацыйнай сістэмай.
  
  Затым паўстала нешта яшчэ больш дзіўнае, больш трывожнае.
  
  Яны ўдваіх знайшлі Марлоў. Чаму б не выклікаць тактычную групу, каб усталяваць назіранне за пакоем або, калі яна была ў ёй, правесці дынамічны заход, каб захапіць яе? Што, па словах Грына, яны і зрабілі.
  
  Па якой-то прычыне маршал захацеў застацца ў матэлі сам-насам з Ламбардзі і Марлоў.
  
  Ён разважаў ўсяго некалькі секунд. Ламбардзі, перагортваючы кішкі, увайшоў у кампутар, усталяваны перад прыборнай панэллю патрульнай машыны. Ён погуглил "Кіраванне маршалаў ЗША, Чыкага". Сайт адкрыўся хутка, і ён націснуў на "Персанал". Калі адкрылася старонка, ён пачаў праглядаць імёны.
  
  Затым Ламбардзі заўважыў цень звонку. Ён павярнуўся налева і ўбачыў, не больш чым у трох футах ад сябе, Эда Грына, ці кім бы ён ні быў, таго, хто глядзіць на экран кампутара памочніка шэрыфа.
  
  Вусны мужчыны былі расчаравана сціснутыя ...
  
  Іх погляды сустрэліся. Імгненне ні адзін з мужчын не рухаўся.
  
  Калі рука Тоні Ламбардзі тарганулася наперад, мужчына падняў свой "Глок" і стрэліў яму ў твар.
  
  
  Канстанта Марлоў спыніла сваю старую аранжавую машыну ля абочыны у той частцы вёскі Аппер-Фоллс, якая была нашмат лепш, чым наваколлі Вестэрн-Вэлі-Лоджа, дзе яе пастка так эфектна правалілася.
  
  Дакрануўшыся да пояса ззаду, каб зарыентавацца, дзе знаходзіцца "Сміт і Вессон" — ён часам ссоўваўся па ходзе руху, — яна ступіла праз зараснікі нестриженого хмызняку. Яна спынілася на краі паркоўкі. Перад ёй разгарнулася сапраўдная сцэна, сапраўдны карнавал, асветлены ў насоўваюцца прыцемках мігалкамі машын хуткай дапамогі.
  
  Дзясяткі людзей стаялі групамі па вонкавы бок жоўтай паліцэйскай стужкі. Яны глядзелі ў бок Даляравага універсальнага магазіна, з якога тырчала задняя частка патрульнай машыны кіравання шэрыфа, акружаная ледзяным полем з аскепкаў шкла. Працавала мноства мабільных тэлефонаў, якія робяць здымкі і відэа. Прысутнічалі дзясяткі супрацоўнікаў праваахоўных органаў. Яна засяродзілася на дваіх: абодва ў шэрай форме, адзін старэй, іншы маладзейшы. Яны стаялі побач з крэйсерам HCSO. Збоку былі надпісы па трафарэце: "CALL 911 IN EMERGENCY" і "МыE СЛУЖЫМ І АБАРАНЯЕМ".
  
  Старэйшы з пары быў упрыгожаны значнымі пернікамі на плячах і грудзях — нашыўкамі, шпількамі і знакамі адрознення.
  
  Гэта быў той, да каго падышоў Марлоў. “ Шэрыф?
  
  Мужчына глядзеў на яе зверху ўніз са свайго росту, шэсць футаў чатыры цалі. Яго твар было маршчыністым, як у турыста, а целасклад адрознівалася тонкімі нагамі і жыватом, які на некалькі цаляў выступаў над рамянём. Яго валасы і абвіслыя вусы былі сівымі - адценне паміж колерам яго адзення і афарбоўкай патрульнай машыны.
  
  Выраз яго твару было адначасова стомленым і асцярожным. “ Прэса?
  
  "Што?"
  
  "Вы рэпарцёр?" - спытаў я.
  
  "Няма".
  
  “ Вам што-небудзь вядома аб тутэйшым інцыдэнце?
  
  Яна паказала кашалёк, у якім на адным баку было пасведчанне асобы з фатаграфіяй працадаўцы, а на другой - залаты значок. “Спецыяльны агент Канстант Марлоў, Дэпартамент крымінальных расследаванняў Ілінойса. І, адказваючы на тваё пытанне, так, ведаю.
  
  
  "Чалавека, які застрэліў вашага памочніка, клічуць Пол Оффенбах", - сказала яна шэрыфу Луі Брэддоку.
  
  Яны з шэрыфам сядзелі на пярэднім сядзенні патрульнай машыны. Яго вялікія рукі ляжалі на рулі, вялікія пальцы былі скрючены, а восем пальцаў падымаліся і апускаліся, як быццам ён гуляў рэгтайм.
  
  Спатрэбілася некалькі хвілін, каб усталяваць асобу Марлоў. Брэдак звязаўся са штаб-кватэрай IDCI ў Спрынгфілд, каб атрымаць пацверджанне. Адказны агент пацвердзіў, што ў паліцыі пастаянна працуе Эн Марлоў. Але ён нічога не ведаў пра яе паездку ў Вісконсін. У цяперашні час яна была ў адпачынку.
  
  Ён адправіў смс з фатаграфіяй, якая супала, але Брэдак, не зусім задаволены, прагнаў яе адбіткі. У рэшце рэшт, заявіў, што асоба адпавядае цялеснай форме.
  
  “ Сказаў, што ён маршал ЗША. Прозвішча Грын.
  
  “Оффенбах робіць гэта. Устанаўлівае асобы. Наколькі апраўдалі сябе яго дакументы?"
  
  “Дастаткова добра. У офісе маршалаў ЗША ў Чыкага ёсць Эдвард Грын. Мой намеснік нешта западозрыў і быў на іх вэб-сайце, калі яго застрэлілі ".
  
  "Як ён сябе адчувае?"
  
  “Удар у твар. Вось і адказ".
  
  "Ён будзе жыць?"
  
  “ Яны кажуць. Хоць я б паставіў пад сумнеў яго вяртанне да абранай прафесіі. Якую ён любіў.
  
  "Як гэта здарылася?" Ківок у бок пашкоджанай машыны, якая ляжыць па-над аскепкаў бліскучага шкла.
  
  Брэдак патлумачыў, што ён, як мог, пагутарыў з памочнікам шэрыфа. Афіцэр сказаў: — ну, запісаў, — што як толькі ён убачыў пісталет, ён пацягнуўся не да свайго ўласнага пісталета, а да рычага пераключэння перадач і націснуў на газ.
  
  "Мужчына зрабіў яшчэ некалькі стрэлаў, прамахнуўся, а затым, акружаны людзьмі, схаваўся". Ён павярнуў да яе сваё доўгае суровы твар. - А цяпер прыйшоў час выслухаць вашу гісторыю, агент Марлоў.
  
  Оффенбах - прафесійны злачынец з Чыкага. Незалежны, але ён працуе з бандамі там і на беразе возера аж да Мінесоты. Я паляваў за ім пару тыдняў. Ён і двое мужчын скралі грузавік з опиоидами і фентом на мільён. Акруга Вандалы."
  
  “Прама за мяжой. Мы працуем з іх дэпартаментам шэрыфа. Пераслед на высокай хуткасці ў адзін бок, пераслед на высокай хуткасці ў той бок ".
  
  “ Вы ведалі Синтию Хупер? Тамтэйшы памочнік шэрыфа.
  
  “ Няма. "Яго каўбойскія твар заставаўся нерухомым. “ І я ўлавіў гэты дзеяслоў.
  
  “Аб рабаванні яшчэ не паступала паведамленняў. Яна бачыць фургон на дарозе і ідзе праверыць яго. Верагодна, проста падумала, што гэта няшчасны выпадак. Трое злачынцаў ўсё яшчэ там. Оффенбах катаваў яе і забіў". З некаторым высілкам Канстант Марлоў стрымаў лютасьць.
  
  “Мілорд. Чаму?"
  
  “Таму што ён садыст. Яму гэта падабаецца. Мы з Сін працавалі разам, пад уздзеяннем наркотыкаў, яе кампанія і мая. Яна была сябрам ".
  
  Марлоў пачуў меладычны голас Сінція, некаторыя з апошніх сказаных ёю слоў.
  
  Такім чынам , ёсць сёе-тое, аб чым я хачу расказаць ...
  
  "Што ж, мне вельмі шкада".
  
  “Мінулай ноччу мне патэлефанаваў адзін з маіх супрацоўнікаў. Оффенбах тут, у Харбинджере. Я пад'язджаю ".
  
  Шэрыф задумаўся. “ Адпачынак, хм? Не думаў, што вашы таварышы ў Краіне Лінкольна робяць дастаткова, каб высачыць яго.
  
  Наўрад ці ёсць неабходнасць у пацверджанні.
  
  "Гэтым раніцай я пачынаю хадзіць па горадзе, паказваючы яго фатаграфію, каб паглядзець, не ці бачыў яго хто-небудзь".
  
  Шэрыф сарамліва ўсміхнуўся. “ Але, магчыма, гэта было нешта большае, чым пошук зачэпак. Вы гулялі ролю прынады, спадзеючыся, што ён прыйдзе за вамі.
  
  Зноў жа, няма неабходнасці пацвярджаць.
  
  “Ён займаецца гандлем наркотыкамі, так што я пагаварыў з некаторымі з вашых ашуканцаў, апусціў дваццаткі. Падумаў, што ён можа быць там, дзе яны боўтаюцца. Яны сказалі, што ніколі яго не бачылі, і я ім паверыў. Але ўсплыло імя Векслер.
  
  У вачах шэрыфа на імгненне прамільгнула непакой.
  
  “Я зайшла да яго дадому. У Хогана. Пабілася з адным з яго хлопцаў". Яна паціснула плячыма. "Мне трэба было прымусіць іх паверыць, што я не юрыст".
  
  “ Што здарылася з Векслером? - спытаў я.
  
  “ Заплаціў яму дзве з паловай тысячы, каб ён аддаў мне Оффенбаха.
  
  "Ого, у цябе ёсць хоць нейкі бюджэт".
  
  “З маіх зберажэнняў. Асабістыя."
  
  "Аб".
  
  “Альбо Векслер зробіць тое, аб чым я прасіў, і аддасць мне Оффенбаха, альбо ён аддасць мяне яму і прикарманит два ганарару. Аказалася, што гэта другі варыянт. Я заўважыў, як адзін з яго людзей ішоў за мной ад бара да "Вестэрн Вэлі Лоджа". Ён паведаміў Оффенбаху, дзе я спыніўся.
  
  “ Вестэрн Вэлі? Менш за гадзіну таму паступіла скарга на пашкоджаныя нумары і зніклага госця. Падобна на тое, у вас быў напружаны дзень у акрузе Харбинджер, агент Марлоў.
  
  Яна ніяк не адрэагавала: “такім чынам, з'яўляецца Оффенбах, які грае маршала. Нейкім чынам ён атрымаў ключ —"
  
  “Гэта, павінна быць, Векслер. Ён кажа, што амаль усе прадпрыемствы ў горадзе збанкрутавалі".
  
  Канстанта Марлоў выпраменьвала гнеў, як іншыя людзі адкідаюць цені ў ясны дзень. Яна зноў узяла сябе ў рукі. “Я была гатовая да яго. Ён збіраўся ўвайсці ў сістэму. Але перадумаў. Напэўна, спалохаўся. Збег, перш чым я паспеў што-небудзь зрабіць."
  
  "'Зрабіць што-небудзь"? Пры гэтых словах шэрыф паглядзеў на яе так, як, верагодна, паглядзеў бы на кіроўцу, які сцвярджае, што выпіў за ўсё дзве гурткі піва, перш чым ўрэзацца ў дарожны знак.
  
  - Арыштуйце яго, - удакладніла яна.
  
  А шэрыф Брэдак стаў другім чалавекам за некалькі гадзін, якому яна схлусіла аб сваім намеры забіць Падлогі Оффенбаха.
  
  Гучны роў дызельнага рухавіка. Эвакуатар падымаў заднюю частку машыны. Малюсенькія асколкі шкла пасыпаліся, як бліскучы град.
  
  “ Ваш намеснік...
  
  "Тоні Ламбардзі".
  
  "Як ён апынуўся ў гэтым замяшаны?"
  
  “Гісторыя Оффенбаха заключалася ў тым, што ён паляваў за вамі, таму што вы забілі яго асістэнта і працягнулі забіваць пару удзельнікаў Праграмы абароны сведак. І Тоні сказаў, то ёсць напісаў, перад тым як легчы на аперацыю, што ты даслала яму паведамленне і касету з чыімі-то крыкамі, каб адпудзіць цябе ".
  
  Госпадзе ... Марлоў засяродзілася. Гэта было нялёгка. "Не, Оффенбах даслаў мне паведамленне".
  
  “ І на запісу быў ваш сябар? Брэдак дадаў шэптам: "Будучы забітым".
  
  Яна кіўнула. Калі б яна адказала ўслых, словы маглі б ператварыцца ў крык.
  
  "Усемагутны".
  
  З грохочущим скрыгатам эвакуатар выцягнуў крэйсер на свабоду.
  
  “Гэта не тое, што мы бачым тут з пункту гледжання злачыннасці. Не думаю, што ты бачыш гэта дзе-небудзь".
  
  “Offenbach's unique. Чысты сацыяпаты. Але дадайце да гэтага, што ён геніяльны. Ён шахматыст, такім чынам аплаціў палову свайго навучання ў каледжы. Ён гуляе па чатыры ці пяць партый за раз. Часам з завязанымі вачыма.
  
  "Ты можаш гэта зрабіць?"
  
  "Я здагадваюся".
  
  “ Ты шмат пра яго ведаеш.
  
  Ківок.
  
  - Чаму вы не звязаліся з намі? - спытаў Брэдак.
  
  "Мне лепш за ўсё працаваць аднаму". Што было праўдай, але умолчало больш, чым гаварылася. "У вашага намесніка, у яго ёсць сям'я?"
  
  “ Жонка. І яны як гарошыны ў стручку. Усё робяць разам. Ловяць рыбу, палююць, катаюцца на ровары . . . гэта правільны выгляд веласпорту. Харлей. Джэсіка цяпер з ім, і гары любой медсястры, якая паспрабуе адвесці яе." Адна рука ненадоўга адарвалася ад руля, каб прыгладзіць вусы. “Які ў гэтым быў сэнс? Прыкідваўся, што ён маршал?"
  
  "Я павінен быў здагадацца, што ён хацеў, каб паліцэйскі быў жывым шчытом".
  
  "Што?"
  
  “Оффенбах знайшоў бы мяне. Яны з памочнікам шэрыфа падышлі б, а затым ён ўстаў бы за спіной Тоні, як шчыт. Ён ведае, што я б вагаўся. Гэта ўсё, што трэба для перавагі. Некалькі секунд. Ён забіваў мяне, а потым яго."
  
  "У свой час я меў справу з некаторымі даволі зьняможаныя асобамі, але ніколі з кім-то накшталт яго".
  
  Брэдак зірнуў — у трэці раз — на яе шнар. Гэта здарылася, калі яна была на матчы ў Трентоне. Баксёрскія пальчаткі так не рэжуць скуру. Шнар застаўся пасля заканчэння бойкі, звонку.
  
  Пальцы шэрыфа пачалі бегаць уверх-уніз па рулі. Ёй стала цікава, ці сапраўды ён гуляе на клавішных.
  
  “ Мне трэба, каб ты заставаўся паблізу. Калі мы знойдзем Оффенбаха, ты станеш важным сведкам.
  
  “Ты яго не знойдзеш. Цяпер ён сышоў".
  
  "Ты ведаеш гэта дакладна?"
  
  “Ён спрабаваў дзеля мяне і ўсё сапсаваў, і зараз вы з WSP будзеце на слыху па ўсім акрузе. Ён адступіць — сыдзе ў падполле. Чыкага, ці адно з яго мястэчак у Фларыдзе, або за мяжой. Ён зладзіць мне іншую пастку дзе-небудзь у іншым месцы.
  
  “Мы прымем гэта да ведама. Я мяркую, "Вестэрн Вэлі Лоджа" - гэта не ваша сапраўднае жыллё. Дзе вы спыніліся, агент Марлоў?"
  
  “ У нас ёсць нумары тэлефонаў адно аднаго.
  
  "А Напэўна, лепш трымаць падобную інфармацыю пры сабе". Ён пампуе галавой. “Збаны з вадой у камодзе. Што гэта наогул было?"
  
  Яна кіўнула яму. “ Спакойнай ночы, шэрыф.
  
  Пакуль яна ішла да сваёй машыне, яна не спускала вачэй з найблізкага лесу, які быў бы добрым месцам для стрэлка, каб асталявацца ў ім.
  
  Таму што яна ведала так жа добра, як ведала, што гэта быў прахалодны вясновы вечар, пахучы язмінам, што Паўль Оффенбах нікуды не дзеўся.
  
  Ён усё яшчэ быў у Аппер-Фоллс, штат Вісконсін, ці ў яго ваколіцах, і тут ён застанецца да таго часу, пакуль не адбудзецца адно з двух падзей. Ён забіў яе, ці яна яго забіла.
  
  
  Ён сядзеў на ганку старога дома стогадовай даўніны, размешчанага на невысокіх пагорках у некарпаратыўным акрузе Харбинджер.
  
  Які сядзеў побач з ім Падлогу Оффенбах, дваццаціпяцігадовы шатландзец Macallan Scotch, любаваўся краявідамі, плыўным і далікатным, блізкім да распусканию красавіцкіх нырак. У яго ўпэўненых руках сцізорык акрэсліў контур ўнутры трубкі. Хоць курыльны прыбор, безумоўна, патрабавалася чысціць з пэўнай перыядычнасцю, у соскабливании не было неабходнасці.
  
  Ён проста атрымліваў асалоду ад гэтым гукам. Гэта было падобна на скрыгат ляза па косці.
  
  Оффенбах часта бываў у гэтым доме, калі быў маладым, і будынак плошчай чатыры тысячы квадратных футаў пакінула ў яго прыемныя ўспаміны. Акрамя таго, прыемна, што яго практычна немагчыма было адсачыць. Такім чынам, паколькі ў Оффенбаха больш не было жывых сваякоў на Сярэднім Захадзе, ён выкарыстаў яго як канспіратыўную кватэру, склад і перавалачны пункт для атрымання працы ў паўночным і паўднёвым Ілінойсе Вісконсіне. Тут у яго было некалькі мільёнаў даляраў, якія немагчыма адсачыць, і дзве тузіна адзінак зброі. Ніякіх наркотыкаў. Пасля рабавання на Олд-Беннетт-роўд у акрузе Вандалы, штат Ілінойс, ён неадкладна прадаў усю заначку. Наркотыкі было занадта лёгка — у літаральным сэнсе — вынюхать.
  
  Скрыгат навёў яго на думку аб памочніка шэрыфа, Сінція Хупер, як ён даведаўся, яе звалі, якая натыкнулася на "Спрынтар", у які ён і яго каманда ўрэзаліся на Олд-Беннетт-роўд - да яе няшчасця і яго радасці.
  
  Скрыгат, гук брытвавая нажа па косці ...
  
  Оффенбах часта задаваўся пытаннем — з непакоем, — чаму ён атрымлівае такое задавальненне ад болю: есць шакаладнае задавальненне, п'е односолодовое задавальненне, адчувае оргазмическое задавальненне. У той час як хто-то іншы мог бы атрымліваць асалоду ад стогнамі і шэптам свайго палюбоўніка падчас агоніі сукуплення, ён упадаў у экстатическую задуменнасць пры гуку крыкаў, паху крыві, задыхающихся мольбах спыніцца ...
  
  Але Падлогу Оффенбах даўным-даўно зразумеў, што яго любоў прычыняць боль - гэта не віна, а не злачынства. Як гэта магло быць? Ён проста быў верны сваёй прыродзе. Акула не так ужо дрэнная, калі вячэрае на якая звісае канечнасці. Згодна з гэтым неабвержным правілах свету, Оффенбах меў рацыю, калі прычыняў боль.
  
  Ён адкінуўся на спінку зручнага крэсла і зноў узяў тэлефон. Ён праслухаў запіс, зробленую ім з Сінціяй Хупер.
  
  Няма, калі ласка, не трэба. . . Чаму? Мне балюча . . . Проста забі мяне. . .
  
  Ён зрабіў некалькі копій на выпадак, калі адна з іх выпадкова будзе сцёртая.
  
  Ён агледзеў тыя пакоі, якія мог бачыць са свайго месца. Ён будзе сумаваць па гэтым месцы. Цяпер, калі яго апазналі як натхняльніка рабавання наркакартэля на Олд Беннетт-роўд і як страляў у сур'ёзнага і няўпэўненага ў сабе памочніка шэрыфа Тоні Ламбардзі, прыйшоў час пакідаць краіну.
  
  Хоць і не раней, чым скончыць тое, дзеля чаго прыйшоў сюды.
  
  Завяршэнне місіі.
  
  Яго план, складзены як партыя ў яго любімыя шахматы, амаль спрацаваў.
  
  Ён хацеў высачыць Канстанту Марлоў за межамі Ілінойса — у месцы, дзе ў яе было б мала саюзнікаў. Вісконсін быў добры. Акруга Харбинджер меў сэнс, улічваючы яго сувязі.
  
  Кантакт перадаў бы ёй паведамленне аб тым, што ён тут, і Марлоў паверыў бы, што гэта законна, таму што яно зыходзіла б ад аднаго з яе давераных канфідэнцыйных інфарматараў.
  
  Не было ніякага рызыкі, што яна загаворыць тут з акруговымі паліцэйскімі. На самай справе, яна будзе пазбягаць іх любой цаной; яе мэтай было забіць, а не арыштаваць яго.
  
  Оффенбах вырашыў прыкінуцца, што ён супрацоўнік праваахоўных органаў — маршал ЗША здаваўся нядрэнным; яму цалкам спадабаўся "Уцякач". Ён купіў значок і пасведчанне асобы за дзве тысячы. Дарагія, але яны былі сапраўднымі, і, калі іх адсканаваць, у чым ён сумняваўся, офіс шэрыфа наогул ведаў, як гэта зрабіць, штрых-код быў сапраўдным.
  
  Ён запазычыў імя сапраўднага маршала з чыкагскага аддзялення, Эдварда Грына, які, як паведаміў яму яго кантакт, адсутнічаў у офісе па заданні ў Індыяне.
  
  Што ж тычыцца биоженатого, з двума дзецьмі, што ж, гэта быў жарт. У Падлогі Оффенбаха былі адносіны з жанчынамі, але яны нязменна ўключалі ў сябе заключэнне пэўных пагадненняў — з выплатай салідных бонусаў, калі вечар праходзіў цяжэй, чым планавалася. Часам ён губляў кантроль, калі справа даходзіла да такога роду забавак.
  
  Чалавек з Чыкага, які стаў канфідэнцыйных інфарматарам Марлоў - і якому Оффенбах вельмі добра заплаціў, — таксама падаў фатаграфію Марлоў, взломавшего склад. Аднак гэта не было установай канкуруючых банд. Яна была вядучым тактычным агентам ў рэйдзе на прытулак гандляра людзьмі. (Сее-што з таго, што ён распавёў няўдачліваму памочніку шэрыфа Ламбардзі, было праўдай: Марлоў сапраўды прастрэліў ахоўніку племя. І няма, у гэтым не было неабходнасці.)
  
  Затым ён адправіўся ў Аппер-Фоллс, каб сустрэцца з памочнікам шэрыфа, з'есці выдатны гамбургер і спакусіць няшчаснага дзіцяці. Ён выкарыстаў абаянне, нефармальныя настаўніцтва і паўднёвы акцэнт, якія, як ён выявіў, прымушалі людзей давяраць табе.
  
  Паведамленне, якое ён атрымаў, калі яны ехалі на сайт па продажы метамфетаміну, не было адпраўлена ні з адной кампутарнай крэдытнай карты — калі такая рэч наогул існавала. Яно было ад Томаса Векслера, якому заплацілі 10 тысяч даляраў за дапамогу ў пошуку і ліквідацыі Марлоў. Адзін з людзей Векслера прасачыў за ім да гатэля Western Valley Lodge, дзе клерк павінен быў перадаць ключ ад яе пакоя.
  
  Яны з дзіцем былі гатовыя да ад'езду. Ён прадставіў сабе гэтую сцэну так ясна, што мог адчуць яе на смак. Адчыняю дзверы. Калі б яна была там, ён бы першым ўпіхнуў туды Тоні, а калі яна заколебалась страляць у супрацоўніка праваахоўных органаў у форме, ён забіў бы яе, а затым усадзіў дзве кулі ў галаву памочніка шэрыфа.
  
  Калі яе не будзе ўнутры, яны пачакаюць і разыграюць той жа сцэнар, калі яна вернецца.
  
  Такі ідэальны план ...
  
  Але з гэтага нічога не выйшла.
  
  Як раз перад тым, як яны ўвайшлі ўнутр, ён заўважыў на кучы смецця выдатнае люстэрка ў аптэчцы. Яно было часткова закрыта, але, ацаніўшы ракурс, ён зразумеў, што гэта дасць ёй магчымасць убачыць любыя набліжаюцца машыны.
  
  Яны адступілі, каб будаваць новыя планы.
  
  Але ніякія новыя планы былі немагчымыя.
  
  З-за яго вялікі памылкі.
  
  Як мяркуецца, незнаёмы ў горадзе, адкуль ён ведаў маршрут ад матэля назад да гандлёвага цэнтру?
  
  І Ламбардзі, верагодна, таксама здзіўляўся, чаму маршал не патэлефанаваў шэрыфу або ў паліцыю штата і не выклікаў тактычную групу ў матэль.
  
  Такім чынам, гэта было развітанне з бедным Тоні Ламбардзі.
  
  Хоць паміраць ён не стаў.
  
  Але ў нейкім сэнсе Оффенбаху такі зыход спадабаўся больш.
  
  Разбітае твар ... Падумай пра боль.
  
  Ён праверыў навіны з паўночнага Ілінойса. Ён сачыў за судовым працэсам у акрузе Вандалы. Тамтэйшыя ўлады лічылі, што злавілі аднаго з двух мужчын, якія прысутнічалі разам з Оффенбахом на месцы рабавання і забойствы Сінція Хупер тры тыдні таму. Доказы былі слабымі, але блізарукі пітбуль пракурора, мужчына па імя Эван Квилл, усё роўна настойваў на правядзенні судовага працэсу.
  
  Цікава паглядзець, як разгуляецца гэты цырк, разважаў Оффенбах.
  
  Удыхаючы віскі, я зноў падумаў пра дом. Юны Падлогу прыходзіў сюды так часта, як толькі мог, ратуючыся ад свайго бацькі-мафіёзі. Пол не пярэчыў супраць крымінальнай кар'еры гэтага чалавека — ён сам аплаціў большую частку свайго навучання ў каледжы, займаючыся бізнесам у Горадзе Вятроў. Гэта быў характар гэтага чалавека: ён быў самаўлюбёным хуліганам, які ні разу не дакрануўся да Падлозе, яго брату або іх маці, але бязлітасна абражаў іх сваім сарказмам і абразамі. Словы абрынуліся на яго, як удар дубца.
  
  Тым не менш, ён павінен быў дзякаваць свайго бацькі за тое, што той заснаваў ўласную злачынную імперыю маладога Оффенбаха; ён шантажаваў распусна тату, каб той пачаў сваю ўласную аперацыю — гісторыю, якую ён ніколі не расказваў ні адной жывой душы на зямлі.
  
  Іншыя ўспаміны аб доме: спальня на трэцім паверсе, дзе, сярод іншага, гулялі ён і яго стрыечная сястра Сара. Прасторная сталовая, дзе госці сям'і шумна вячэралі. Затхлы склеп, пахнуць мазутам, дзе - калі ён стаў старэй і жыў у поўнай адзіноце — ён прывязаў валацугу да набору спружын і пачаў эксперыментаваць, выявіўшы, што гэта ўзбуджае яго значна больш, чым Сара або любая іншая жанчына, якая калі-небудзь магла.
  
  З аднаго боку, ён шкадаваў аб смерці Канстанта Марлоў. У ёй была прыцягальнасць. У некаторых адносінах яна нагадвала яму яго самога. Не цікавіўся правіламі. Не цікавіўся выкананнем загадаў. Прамалінейная, фізічная. Ён рэдагаваў яе біяграфію для Тоні Ламбардзі, але многае з таго, што ён распавёў памочніку шэрыфа, было блізка да праўды. У мінулым яна была тытулаваным баксёрам, за яе плячыма былі сотні тытулаў. Амаль непераможаным. Ёй наогул не забаранілі займацца спортам — на самай справе, яна была вельмі запатрабаваная прамоўтэрамі пасля выхаду на пенсію. Яна ўсё яшчэ працягвала займацца гэтым, боксируя ў забаўляльных лігах, такіх як Баксёрскі клуб грамадскай бяспекі Ілінойса, дзе яна змагалася з іншымі жанчынамі-паліцэйскімі і пажарнікамі. Асабліва ёй падабаліся бойкі з жанчынамі-тюремщицами. Гэтая праца прыцягвала буйных, моцных жанчын; Марлоў, як пагаворвалі, не любіў, калі ўсё было проста.
  
  Так, яна служыла ў арміі, і там былі непрыемнасці, хоць гэта не мела ніякага дачынення да гандлю крадзеным зброяй, і яе звальненне было ганаровым. Вымовы заўсёды былі за адно і тое ж: калі яна даведвалася аб якім-небудзь салдата — радавым або афіцэра - виновном ў дамаганнях, і калі над ахвярай здзекаваліся, каб прымусіць яе замаўчаць, Канстанта Марлоў сама вяршыла правасуддзе. Цікава, што пасля, калі іх пыталіся пра сіняках або зламанай запясце, мужчыны нязменна паведамлялі, што траўмы былі атрыманы ў выніку няшчаснага выпадку з матацыклам або падчас скалалажанні.
  
  Ах, Пастаянны...
  
  Сорамна развітвацца.
  
  Але, кажучы аб тым, каб быць верным сваёй прыродзе ... Оффенбах прыйшоў да высновы, што ніколі не сустракаў нікога больш схільнага да самаразбурэння, чым яна.
  
  Верагодна, схільны да самагубства.
  
  Заўтра ён проста дапаможа ёй выканаць гэта прызначэнне.
  
  Як менавіта ён даможацца гэтага, ён не быў упэўнены. Але гэта было адзінае, што ён знайшоў у сабе. Сутыкаючыся з праблемай, ён откидывался на спінку крэсла, паліў трубку і дазваляў ідэям з'яўляцца. Яны з'яўляліся. Час. Гэта было ключавым момантам. Як раз патрэбную колькасць. Ён зарабляў добрыя грошы, гуляючы ў хуткія шахматы, але гульні заўсёды праводзіліся ў катэгорыі Rapid, ад дзесяці да шасцідзесяці хвілін на матч, і ніколі ў бліц - ці буліт-гульнях, у якіх усе спаборніцтва павінна было доўжыцца менш за дзесяць хвілін і менш трох адпаведна. Ён ведаў, што дасканаласць патрабуе планавання, але занадта дбайнае планаванне можа звесці на няма такой жыццёва важны элемент, як імправізацыя.
  
  Перамога ў гульні пасля страты ферзя, адмыванне грошай, метамфетамін, хабарніцтва, дастаўка дзяўчат з Калумбіі ў Індыянапаліс ... забойства свайго заклятага ворага. Якімі б цяжкімі ні былі гэтыя задачы, Падлогу Оффенбах заўсёды знаходзіў рашэнне.
  
  Ён павярнуў крэсла так, каб апошні прамень сонца быў бачны над пагоркамі, напоўніў кубачак полусогнутой трубкі "Эстлі № 2" і пстрыкнуў сінім полымем шыпячы бутановой запальніцы — той самай, якую, як ён цяпер успомніў, выкарыстаў супраць Сінція Хупер.
  
  
  Канстант Марлоў ішоў па дарожцы, якая вілася ад аўтастаянкі да ўваходу ў бальніцу Святога Францішка ў паўночнай частцы Аппер-Фоллс.
  
  Ўстанова размяшчалася прыкладна на чатырох акрах зямлі, добра дагледжанай, хоць і без яркіх пялесткаў; пераважала звычайная трава. Усё прыемнае, акуратнае, радующее вачэй. Але коркам называлася вузкая рака, хутка бягучая ўздоўж усходняй ускраіны, сілкуецца адным з вадаспадаў, якія далі гораду яго назву.
  
  Гэты каскад, які афарбоўвае скалы, па якім ён струменіўся, ў насычаны карычневы колер, быў сціплым, каля дваццаці футаў у вышыню. Больш уражлівыя жолабы, прызначаныя для турыстаў, якія знаходзіліся ніжэй па плыні.
  
  Ўнутры бездакорнай бальніцы Марлоў накіравалі ў аддзяленне інтэнсіўнай тэрапіі на першым паверсе. Апынуўшыся там, яна знайшла пакой 5, перад якой сядзела моцна складзеная бландзінка гадоў дваццаці пяці, разговаривавшая па мабільным тэлефоне. На ёй было цёмна-сіняе абліпальную сукенку. І панчохі цялеснага колеру. Марлоў не магла ўспомніць, калі ў апошні раз апранала гэты аксэсуар; яна атрымала пару ў падарунак паўгода назад або каля таго. Яны ляжалі нераспечатанными. Дзе-небудзь.
  
  На шыі у жанчыны вісеў ідэнтыфікацыйны значок на шнурку з яе фатаграфіяй і надпісам "LANGSTON HUGHES MIDDLE SCHOOL".
  
  Насупраць яе сядзеў памочнік акруговага шэрыфа, які дзяжурыў на варце.
  
  Марлоў паказала сваё пасведчанне, і ён кіўнуў.
  
  Звонившая прыбрала тэлефон і запытальна павярнула сваё прыгожанькую тварык да агенту.
  
  Марлоў прадставілася Джэсіка Ламбардзі.
  
  Яны паціснулі адзін аднаму рукі.
  
  "Як ён сябе адчувае?"
  
  “Гэта будзе доўгі шлях. Але мы даможамся, каб яму стала лепш". Яе вочы былі поўныя рашучасці, а сківіцу сціснутая, і Марлоў успомніў, што сказаў шэрыф Брэдак.
  
  Гора любой медсястры , якая паспрабуе адвесці яе ...
  
  “ Як вам тутэйшы кавы? - Спытаў Марлоў.
  
  "Толькі напалову так жудасна" як ты думаеш.
  
  "Давай рызыкнем".
  
  Яны прайшлі па калідоры, напоўненым трывожнымі водарамі дамоў вылячэння. У кафетэрыі Марлоў купіў дзве вялікія кубкі. "Паесці?" паклікала яна Джэсіку, якая заняла столік каля акна з выглядам на ручай. Яна пахітала галавой.
  
  Марлоў далучыўся да яе і сеў. Пакуначкі з цукрам і струкі марожанага былі выдаткаваныя марна.
  
  Жанчыны пригубили.
  
  Праніклівыя карыя вочы Джэсікі ўтаропіліся на сцены. “ Ты ведала, што ад такой аранжавай фарбы хутчэй еш?
  
  "Я гэтага не рабіў".
  
  “Наша сталовая ў школе? Таго ж колеру. Дарма пафарбавалі. У кидумов ёсць дваццаць хвілін. Так што ім лепш прыбраць усё гэта да званка ". Яе голас задрыжаў. Імгненне праз яна сказала: "Тоні пашанцавала". Джэсіка патлумачыла, што куля трапіла яму ў шчаку і прайшла навылёт. Прамахнуўся па ўсім жыццёва важным, хоць гэта было блізка, і калі б ён не паскорыўся так хутка, як раней, ён бы загінуў, калі Оффенбах вырабіў іншыя стрэлы, якія цалкам прамахнуліся міма яго.
  
  “ Бог прыглядаў за ім. "Яе вочы былі скіраваныя на Марлоў. Не на шнар. “ Табе падабаецца быць паліцыянтам так жа моцна, як Тоні?
  
  "Мне падыходзіць".
  
  “ І ён таксама. Ты дэтэктыў.
  
  "У значнай ступені".
  
  “Гэта тое, кім ён хацеў быць. Хоча быць. Ён быў бы добры". Погляд на аголены безназоўны палец левай рукі Марлоў. “У некаторых мужчын майстэрства на мяжы. Ім проста трэба быць крыху больш высокай думкі аб сабе ".
  
  Ківок у адказ. Затым Марлоў сказаў: "Вы ведаеце, што хто-то дапамагаў Оффенбаху".
  
  “ Я чула. Векслер. Яна паморшчылася.
  
  Кава, па праўдзе кажучы, быў нядрэнны. Пачуццё голаду вярнулася. Але пазней. “Калі шэрыф Брэдак згадаў Векслера, ён адрэагаваў менавіта так. Але больш нічога не сказаў. Што ты пра яго ведаеш?"
  
  Вусны Джэсікі сціснуліся, а погляд, накіраваны на дзёрзкія сцены, стаў халодным. Марлоў мог толькі ўявіць яе перад выбившейся з ладу вучаніцай сярэдняй школы, ўзброенай вушаком або аэразолем для нанясення графіці. “Ён жудасны. Тоні распавядаў мне, чым ён займаецца. Тыя людзі, у лесе, на метамфетамине? Мы ведаем, што ён прадае ім. І былі размовы аб гандлі людзьмі ў Мілўокі. Жанчыны і дзяўчынкі. Агідна, " выплюнула яна. “ І ў яго ёсць зводны брат, Рудзі, які злы хуліган.
  
  Хоць і вельмі дрэнны баксёр.
  
  “Вадаспад раней быў мілым месцам. Але Тоні сказаў, што такія людзі, як Векслер, з'ехалі з гарадоў. Цяпер яны ў маленькіх мястэчках. Менш паліцыі, якая будзе прыставаць да іх. На яе круглым твары заквітнела непакой. “Тоні не можа гаварыць, але ён піша ўсялякія рэчы. Ён сказаў, што Оффенбах быў тут, каб забіць жанчыну. Гэта ты?"
  
  "Цалкам дакладна".
  
  “З гэтага нічога не выйшла. Так што абодва яны, Векслер і Оффенбах, не могуць быць па-сапраўднаму шчаслівыя з табой. Ты будзеш асцярожны?"
  
  Прыкрываць сваю спіну ад пагроз з боку двух чалавек не нашмат складаней, чым ад аднаго.
  
  - Чаму Векслер ўсё яшчэ на свабодзе? - спытаў Марлоў.
  
  Джэсіка ўсміхнулася з агідай на твары. “Кажуць, што ён сапраўды разумны і стараецца трымацца далей ад бруднай працы. Так кажа Тоні. Але я не ўпэўнены, што згодны з ім. Шэрыф Брэдак бываў тут. Ён ведае сваю справу. Не, справа ў тым, што Векслеру належыць палова нерухомасці ў акрузе і тузін прадпрыемстваў. Ён наймае людзей на добрую працу, людзей, якія маглі б атрымаць працу, якая патрабуе толькі пытання, які гарнір вы хочаце. Знаходзіць людзям працу ва ўрадзе акругі - незалежна ад таго, добрыя яны ці не ".
  
  Марлоў ўспомніў, што, калі Векслер сказаў службоўцу матэля перадаць ключ Оффенбаху, той падскочыў да яго.
  
  “Аднойчы Тоні быў у патрулі і знайшоў трохі метамфетаміну ў чалавека, які працуе на Векслера. Хлопец ошивался каля сярэдняй школы, і гэта проста ўзвар'явала Тоні. Але шэрыф адпусціў яго. Гэта магло быць крымінальнае злачынства. Тоні абвінаваціў яго ў гэтым. Брэдак сказаў: 'Паслухай, у нас тут ёсць водныя макасіны. Больш небяспечнай змеі ты не знойдзеш. Але мы пакідаем іх у спакоі. Яны ядуць пацукоў і вату. І каб забіць аднаго з іх, трэба зайсці ў раку ці сажалка, на іх тэрыторыю, а гэта тая праца, да якой мы не гатовыя '. Яна ўздыхнула.
  
  Марлоў вырашыў, што Брэдак не быў карумпаваным чалавекам, але, нягледзячы на выгляд-філасофскі стрэлка, ён быў слабы і не хацеў рызыкаваць добрай працай у досыць прыемным мястэчку, падвяргаючы сябе такой небяспецы, як Векслер. О, для Брэдака было б свайго роду правасуддзе: шэрыфу прыйшлося б апрацоўваць месцы злачынстваў, дзе старшакласнікі паміралі з іголкай у руцэ, і ён адправіўся б дадому вячэраць, і яго адзіная кампанія ў дарозе - яго гарачы ганьба.
  
  Але для Канстанта Марлоў - няма. Справядлівасці было недастаткова.
  
  Аднак яна не была шэрыфам акругі Харбинджер.
  
  Жанчына пачала піць каву, але паставіла пластыкавую кубак на стол. Яна скрыжавала рукі на грудзях і ўтаропілася ў акно. “ І ты ведаеш самае горшае? Пра Тоні?
  
  "Што гэта?" - спытаў я.
  
  "Ён наогул не павінен быў быць тут". На яе твары адбілася больш агіды, чым гневу, калі яна кіўнула ў бок хола. “Ён не павінен быў быць памочнікам шэрыфа, якія ідуць на сустрэчу з маршалам. Брэдак збіраўся перадаць гэта каму-то іншаму. Піт Джейкобсон. Але ён сказаў, што не можа гэтага зрабіць. Яму прыйшлося ўзяць выходны. Ён сказаў, што яго маці захварэла. Але ён схлусіў. Ён прагуляў працу, каб пагуляць у азартныя гульні, на турнір па покеры. Шэрыф запрасіў Тоні на гэтую працу."
  
  Яна ўздыхнула, і яе твар стаў нерухомым, як камень. “Тоні не быў упэўнены ў гэтым. Не быў упэўнены, што зможа гэта зрабіць — працаваць з якім-то вялікім модным маршалам ЗША. Я ўгаварыў яго. Я сказаў яму, што ён можа.
  
  Марлоў падумаў, не заплача яна. Зачыніць. Але няма, яна ўзяла сябе ў рукі, проста пахітала галавой. "Я думаю, ты хочаш яго ўбачыць, але, баюся, ён, верагодна, усё яшчэ спіць".
  
  Марлоў сказаў: “Давайце абудзім у яго, чаму б нам гэтага не зрабіць. Я не думаю, што ён будзе пярэчыць".
  
  
  Яна схавала свой аранжавы Accord за смеццевым кантэйнерам на стаянцы кампаніі па вытворчасці металаканструкцый на заходняй баку Аппер-Фоллс.
  
  Затым Канстанта Марлоў прайшла пяцьдзесят ярдаў да свайго матэля, прыхапіўшы з сабою заплечнік, зялёны падшываны чахол для вінтоўкі і пластыкавы пакет з пакупкамі з гастранома.
  
  Ўтульнае знаходжанне — дзіўнае канчатак, e, магчыма, спроба перавесці яго на стары англійская — было яе сапраўдным месцам жыхарства тут, яе базай дзейнасці. Яна зарэгістравалася мінулай ноччу — пасля хуткай паездкі з акругі Вандалы.
  
  Яна пацягнулася за ключом і выявіла, што ў яе ў кішэні ўсё яшчэ ляжыць пісталет Рудзі, той маленькі пісталет 25-га калібра. Яна забылася пакінуць яго ў смеццевым баку ў цэнтры горада, як і абяцала. Быў ён пакрыты асадкам з выкінутых кававых кубкаў, бляшанак з-пад газіроўкі і шкляначак з-пад ёгурта, калі капаў?
  
  Спадзяюся на гэта.
  
  Мотелю ў форме падковы патрабавалася нанесці некалькі новых слаёў жоўцева-жоўтай фарбы. Гарачы асфальт на паркоўцы заасфальтавалі на пяць гадоў пазней звычайнага. Здавалася, гэты раён быў населены людзьмі не самага высокага маральнага ўзроўню. Вы зарэгістраваліся ў акенца з тоўстага аргшкла, маючы патрэбу ў Windex, і менавіта там вам выдалі ручнікі і пульт ад тэлевізара. Ля гандлёвага аўтамата былі адны з самых уражлівых зашпілек і замкаў, якія Марлоў калі-небудзь бачыў.
  
  Увайшоўшы ў свой пакой, яна паклала тое, што несла з сабой, на ложак, замкнула дзверы на ланцужок і подогнула крэсла пад ручку; без якіх-небудзь падобных мер яго мог бы зламаць моцны дванаццацігадовы дзіця.
  
  Марлоў адкрыла свой заплечнік і дастала жоўты пластыкавы пакет, змесціва якога так прывабіла яе, калі яна чакала Оффенбаха ў "Вестэрн Вэлі Лоджа".
  
  Ніякіх адцягваюць фактараў ...
  
  Цяпер яна была вольная патураць сваім жаданням.
  
  З пакета яна дастала ўпакоўку печыва "Орео". Яна аддавала перавагу печыва з двайны крэмавай начыннем, хоць у гастраноме былі толькі звычайныя. Яны цалкам падыдуць.
  
  Марлоў з'ела тры порцыі, запіўшы маленькай бутэлечкай суцэльнага малака, перш чым зазваніў яе тэлефон.
  
  На экране высвяціўся ідэнтыфікацыйны нумар выклікае абанента.
  
  Чорт вазьмі ...
  
  Не адказвай.
  
  Потым вырашыў: лепш даведацца, на чым яна спынілася.
  
  "Так?"
  
  "Пастаянны".
  
  Рычард Эйвери быў памочнікам спецыяльнага агента, які ўзначальваў чыкагскі офіс IDCI. У яго быў характэрны голас, лёгкі і меладычны. Ёй заўсёды было цікава, спявае ён у хоры.
  
  “Я толькі што атрымаў паведамленне з ніжняга штата. Ты ў Вісконсіне?"
  
  Яна ведала, што навіна аб тэлефонным званку шэрыфа Брэдака з просьбай праверыць яе дакументы рана ці позна дойдзе да Эйвери, якая была яе галоўным начальнікам.
  
  "Цалкам дакладна".
  
  Яна спадзявалася заставацца ў кустах, пакуль Оффенбах не памрэ. Але гэты план сарваўся пасля таго, як быў застрэлены памочнік шэрыфа Тоні Ламбардзі.
  
  "Растлумач".
  
  Яна паспрабавала схаваць нецярпенне ў сваім грубым голасе: “Я атрымала інфармацыю, што Оффенбах быў тут. Ад аднаго з маіх калегаў. Маркус Вашынгтон. Паўднёвы Чыкага. Ты яго ведаеш. Ён і раней даваў нам добрыя рэчы ".
  
  Эйвери, якому было каля пяцідзесяці, выглядаў як спецыяльны агент. Шырокія плечы на торсе, які звужаецца да тонкім сцёгнах і нагах, з магутнай грудзьмі і пругкім жыватом паміж імі. У яго рэзюмэ значыліся дыплом юрыста і некаторы досвед пракурорскай працы. Хоць ён насіў добрыя касцюмы і вытанчаныя запанкі, ён быў не супраць прышпіліць бронекамізэльку і выбіць дзверы, каб злавіць падазраванага. Яна лічыла, што Эйвери, як і яна сама, аддае перавагу рэйды папяровай працы.
  
  Але ён стаў адміністратарам. І цяпер настаў час для адміністравання.
  
  “ Ты ў адпачынку. Ты не можаш займацца расследаваннем.
  
  Яна не спытала, Ды і чаму б і не? Яе маўчанне, аднак, падзейнічала.
  
  Голас Эйвери памякчэў. “Я ведаю, што ты адчуваеш пасля таго, што здарылася. Але ў нас ёсць міждзяржаўныя пратаколы. Яны працуюць. Там, у Вісконсіне, ты па-за юрысдыкцыі. І ў акруговага шэрыфа стралялі? Мы якім-небудзь чынам ... ? "
  
  У самым пачатку Марлоў спытала сябе, ці магла яна прадбачыць, што Оффенбах прыцягне маладога супрацоўніка праваахоўных органаў у якасці свайго прыкрыцця. Яна адказала "няма", і на гэтым усё скончылася. Цяпер яе злавала, што ён турбаваўся аб тым, каб прыкрыць азадак.
  
  "Не, мы не збіраемся", - рэзка адказала яна. За гады працы ў DCI Марлоў зарабіла нямала скаргаў, і большасць з іх былі па простай прычыне: у яе не было цярпення да палітыкі, некампетэнтнасць, неабгрунтаваныя амбіцыі ... Што ж, спіс парушэнняў быў доўгім.
  
  Цяпер Эйвери павінен быў вырашыць: навошта турбаваць сябе размахваннем пальцамі, асабліва з Константом Марлоў? Ён сказаў і папрасіў тое, што яму было трэба. Час рухацца далей.
  
  “ Што-небудзь атрымалася? Offenbach?"
  
  "Усе зачэпкі вычарпаліся".
  
  "Ты думаеш, ён там?"
  
  Пасля таго, як вы зманілі, лепш прытрымлівацца абранага курсу.
  
  “ Сумняваюся. Для яго тут занадта горача. Ты здымаеш форму, ты ведаеш, як гэта бывае.
  
  “ Ты вяртаешся ў Чыкага? - спытаў я.
  
  “ Спачатку Хоупвелл, паглядзець, як прасоўваецца судовы працэс.
  
  Адзін з падазраваных у рабаванні на Олд-Беннетт-роўд паўстаў перад судом у Ілінойсе па абвінавачванні ў цяжкім забойстве, якое пацягнула смерць Сінція Хупер. У вінаватасці Оффенбаха сумневаў не было; у іх была відэазапіс, на якой ён выяўлены на месцы злачынства. Але што тычыцца чалавека, якога ў цяперашні час судзяць, ні яго невінаватасць, ні віна не былі адназначнымі.
  
  “ Дзе ты спынілася? Гэта бяспечна?
  
  “Я ў хованцы. Гэта добра".
  
  Меладычны, як заўсёды, яго голас стаў грубаватым. “Калі ты ў адпачынку, вядзі сябе так, як быццам ты ў адпачынку. Глядзі тэлевізар, бегай трушком, рабі ўсё, што заўгодна, дзе б ты ні быў. Не тащись за ім. "
  
  “ Спакойнай ночы, Рычард.
  
  Яна адключылася і паглядзела на пакет з бутэрбродамі з дэлікатэсаў, якія яна купіла. Яны адправіліся ў халадзільнік. Яна з'есць іх заўтра ці выкіне. Верагодна, гэта будзе смецце. Яна з'ела яшчэ два печыва "Орео".
  
  Дастаўшы вінтоўку з футарала, яна дастала затвор і прицелилась ў канал ствала — з боку прыклада, вядома. Ачысціць. Няма прычын для таго, каб гэтага не было, але ты заўсёды клапаціўся пра гэта. Зброю пахла алеем і які чысціць сродкам Hoppe № 9, а таксама, саладкавата якое зыходзіць ад раскошнага драўлянага прыклада, полиролью для мэблі Pledge.
  
  У яе была прыхільнасць да длинноствольному зброі. У арміі яна была снайперам і ўзяла гэтыя навыкі з сабой, калі далучылася да тактычнай групы Дэпартамента крымінальных расследаванняў Ілінойса. Пісталет быў Winchester Model 70. Прадстаўлены на рынку з 1930-х гадоў, ён быў працоўным конікам для паляўнічых. Гэта называлася "вінтоўка стрэлка", і яе можна было выкарыстоўваць для любой гульні; яна выпускалася пад патроннік калібра ад плоскага і хуткага .223 да каральнага .338. У яе быў адзін з самых вялікіх патронаў, калібр 308.
  
  Менавіта з гэтым стрэльбай 70-га калібра бацька навучыў яе паляваць, і яна атрымала ў спадчыну яго — разам з кучай даўгоў і значным запасам метамфетаміну, — калі яго спасціг нешчаслівы, але непазбежны канец. Яму было пяцьдзесят, ёй-дваццаць пяць.
  
  У Марлоў было мала часу на сантыменты, і калі, напрыклад, ёй давялося выблытвацца з непрыемнай сітуацыі і пакінуць пісталет, так таму і быць. Што ёй падабалася ў гэтым зброі, так што гэта не яго гісторыя, а тое, што яно было так жа звыкла ў яе руках, як шыя і плечы палюбоўніка.
  
  Гэта таксама было дакладна, як грэх.
  
  І яшчэ адзін атрыбут: ён быў набыты яе бацькам шмат гадоў таму без якіх-небудзь дакументаў. Яго немагчыма было адсачыць.
  
  Паколькі патроны былі вялікімі, магазін, які не быў здымным, мясціў толькі тры. Але Канстанту Марлоў ніколі не патрабаваліся лішкі боепрыпасаў. Калі ёй даводзілася забіваць з даўгаствольнай стрэльбы, аднаго стрэлу заўсёды хапала.
  
  Затвор вярнуўся на месца, і, трымаючы палец на спускавым кручку, яна штурхнула яго наперад, а затым ўніз, каб не было нацяжэння спружыны ўдарніка. Яна вярнула зброю ў футляр.
  
  Марлоў распранулася, прыняла душ. Яна надзела баксеры і футболку, затым доўга сушыла свае пышныя валасы.
  
  Паклаўшы свой SIG на прикроватный столік, яна слізганула пад коўдру, але засталася сядзець прама. Яна набрала нумар.
  
  "Прывітанне". Голас быў такім жа барытонам, як у Эйвери тэнарам.
  
  "Ты не спіш".
  
  "У ложку з піцай", - сказаў Эван Квилл.
  
  У мужчыны было АКР, і для яго вячэру ў ложку азначаў, што ён вельмі стаміўся. Гэта здаралася з кожным выпрабаваннем, якое ён калі-небудзь праводзіў, колькі яна яго ведала.
  
  Квилл вёў справу, аб якім яна толькі што згадала: чалавека абвінавачвалі ў датычнасці да смерці Сінція.
  
  Можа быць, нявінны, а можа быць, і няма ...
  
  “ Ты ўсё яшчэ ў Вісконсіне? - спытаў ён"
  
  "Ага". Затым яна сказала яму: “Мне патэлефанавалі. Рычард Эйвери".
  
  "Ішто?"
  
  "Чуў, што я быў тут, цытую 'ў адпачынку'. Быў незадаволены, але ён не асмеліцца нічога з гэтым зрабіць ".
  
  “Я чытаў аб тамтэйшым памочніка шэрыфа, якога застрэлілі. Як ён?"
  
  “ Ва ўпор, мордачка. Ён будзе жыць. Але ўсё ж... О, Куін, я амаль злавіў яго. Ён адчуў маю пастку. Як ён гэта робіць?
  
  Рушыла ўслед паўза.
  
  “ Я пачну складаць дакументы аб экстрадыцыі, каб вярнуць яго ў Ілінойс, калі там на яго надзенуць аброжак.
  
  Гэта напамін аб належнай працэдуры, верагодна, не было яго папрокам ёй за тое, што яна хацела абысці судовы працэс і асабіста ўручыць выканаўчы ліст, замест таго каб цягнуць яго назад у суд. Ён быў з тых, хто лагічна і метадычна абдумвае задачы, якія стаяць перад доўгім судовым працэсам. У адрозненне ад яе, Эван Квилл не імправізаваў і не парушаў правілаў.
  
  - А судовы працэс? - спытала яна.
  
  Ваганне. “Перададзена прысяжным. Я ўпэўнены. У яго няма абароны — нейкае дзіўнае алібі, што ён задумаў забойства перакрута".
  
  "Што?"
  
  “Ага. І таямнічы незнаёмец на шашы 28, які сапраўды гэта зрабіў".
  
  “ Чалавек на травяністым узгорку.
  
  Квилл сказаў: “У кожным справе ёсць па адной справе. Ты ўпэўнены, што Оффенбах ўсё яшчэ ў "Харбинджере"?"
  
  "Я ўпэўнены".
  
  Некаторы час ён не адказваў. Яна зрабіла малака і спытала: "Ёсць якія-небудзь меркаванні, як доўга панэль будзе адключаная?"
  
  "Хочаш перавярнуць чацвяртак?"
  
  “ Будзь асцярожны, Квилл.
  
  Ён пасмяяўся над гэтым? Не быў упэўнены. Ён сказаў: “Я буду ў судзе. Ўзброеная ахова".
  
  “ Ты не будзеш вечна засядаць у судзе... І ніколі не ведаеш, як Оффенбах паставіцца да цябе.
  
  “Трэба крыху паспаць. Я патэлефаную заўтра".
  
  Пасля яшчэ адной паўзы ён сказаў: “Пачакай. Задаць табе сур'ёзнае пытанне?"
  
  "Хм?"
  
  Пачуўшы яго словы, яна гучна засмяялася. І дала яму адказ.
  
  Затым яны разъединились.
  
  Яна падключыла тэлефон да сеткі для зарадкі і выключыла святло. Яна легла ў ложак і ўтаропілася ў грудкаваты столь, спадзеючыся заснуць, хоць і мяркуючы, што гэта адбудзецца няхутка.
  
  "У мяне ўсё баліць".
  
  Марлоў паказвае: "Ты толькі што прабег дзесяць міль гэтым раніцай".
  
  Жанчыны ў рэстаране "Стэнлі" у шашы 44, адна ў бэжавай уніформе, іншая ў джынсах, скураной куртцы і пацёртых чаравіках. Яны аднаго ўзросту, хоць Марлоў здаецца старэй. Можа быць, гэта з-за грубоватого ўбору. Можа быць, з-за шэрых вачэй, якія здаюцца абцяжараным. Гэта дакладна, нават калі яе выгінаюцца вусны ва ўсмешцы. Такое здараецца рэдка.
  
  Намеснік шэрыфа акругі Вандалы Сінція Хупер махае рукой, каб прынесьлі яшчэ два піва. "Стэнлі" астуджае гурткі да антарктычнага стану, так што для першых некалькіх глыткоў патрабуецца абгарнуць сурвэткай ледзяную ручку. Яны прыбываюць, і жанчыны заварочваюць і чокаюцца ў другі раз за сённяшні вечар.
  
  Выпіўка - гэта нармальна; яны не на дзяжурстве.
  
  Марлоў ўражаная майстэрствам сваёй сяброўкі ў бегу на доўгія дыстанцыі. Цяпер яна сама дазваляе сабе: “Я бегаю. Але толькі калі за мной гоняцца. Ці пераследуюць".
  
  Хупер прапануе: "Але цяпер я ведаю, што калі за ім пагоня, я змагу праехаць цэлых дзесяць міль".
  
  Марлоў ківае, згаджаючыся з логікай.
  
  Затым Хупер кажа: "такім чынам, ёсць сёе-тое, аб чым я хачу расказаць".
  
  Гучыць сур'ёзна.
  
  Марлоў отпивает і чакае. Яна не ўмее весці сур'ёзныя гутаркі. Пазбягае іх, як шэршняў.
  
  "Мне б вельмі хацелася, калі б вы былі маёй хроснай дачкі або сына".
  
  "Ну, ты ж ведаеш, што я так і зраблю". Марлоў нахіляе галаву. "Ёсць нейкія навіны, якімі ты хочаш падзяліцца?"
  
  “ О, мілорд, няма. Пакуль няма.
  
  "Такім чынам, што наконт сярэдняга кроку?"
  
  “Мужчына? Я працую над гэтым. Гэтая пасада па-ранейшаму запатрабаваная. Але ты ведаеш? На мінулым тыдні я засвяціў Берні Фромму. Перавышэнне хуткасці. У яго прыемная ўсмешка. І гэты хлопец моцна складзены, я табе скажу. Ён распавёў мне анекдот, пакуль я яго апісваў ".
  
  "Што гэта было?"
  
  “ У чым жарт? Добра. Хупер робіць глыток і кладзе далоні на стол, як быццам кляп можа вырвацца, калі яна не будзе трымацца. “ Ты павінен задаць мне два пытанні. Першы - 'Чым вы зарабляеце на жыццё?' Другі - 'Што ў гэтым самае складанае?' Працягвайце ".
  
  Марлоў хмурыцца. “ Мяркуецца, што я павінен спытаць цябе?
  
  "Добра, працягвай".
  
  "Чым ты зарабляеш на жыццё?"
  
  Хупер адказвае: "Я комік".
  
  "І што самае цяжкае—"
  
  "Час абрана".
  
  Марлоў, да ўласнага здзіўлення, гучна смяецца. "Любы, хто расказвае анекдот, які цытуюць, адразу трапляе ў топ спісу датаваных". Затым яна пытаецца: "Ты ўпэўнены, што хочаш, каб у твайго дзіцяці была хросная маці - паліцэйскі?"
  
  “О, копаў сажалка гаці. Я хачу, каб у яе была крутая хросная".
  
  Для чаго патрабуецца яшчэ раз чокнуцца кубкам.
  
  Хупер кажа: “Давайце замовім. Я не магу затрымлівацца. Заўтра крыху раней заступлю на вахту".
  
  "Што-небудзь добрае?"
  
  Памочнік шэрыфа усміхаецца. “Наўрад ці. Паступалі скаргі на тое, што дзеці катаюцца на чатырох колах ззаду жылога комплексу".
  
  "Дзе?"
  
  “ Олд-Бенет-роўд. Ты калі-небудзь чуў аб ёй?
  
  "Не, ніколі не спрабаваў", - кажа Марлоў і адкрывае меню.
  
  Чацьвер, 6 красавіка
  
  Дэтэктыўная праца заключаецца ў разгадывании галаваломак, часта самымі неверагоднымі спосабамі.
  
  Гэта была адна з тых рэчаў, якія падабаліся Канстанту Марлоў ў гэтай справе.
  
  Уваходзячы ў старадаўні будынак з чырвонай цэглы на Хэмет-стрыт у цэнтры Аппер-Фоллза, яна задавалася пытаннем, ці будзе разгадка палявання на Падлогі Оффенбаха ўнутры.
  
  Сёння, апранутая амаль гэтак жа, як і ўчора, але ў чорную футболку, яна паднялася па лесвіцы і ў металадэтэктара збянтэжыла ахоўніка, заявіўшы, што ўзброена, і прадэманстраваўшы свой значок IDCI. “ Афіцыйнае справа. Яна прашмыгнула міма яго, пакінуўшы хлопца перадпенсійнага ўзросту вырашаць, варта таго, каб ствараць праблемы.
  
  У рэгістратуры яна выкарыстоўвала тыя ж два словы пры размове з клеркам, захопленай жанчынай гадоў дваццаці пяці, якая адразу прасякнулася інтрыгай і сказала: “Я зраблю ўсё, што ў маіх сілах. Яшчэ б. Марлоў падумаў, ці аддасць яна гонар.
  
  "Вось што мне трэба: любая запіс аб уласнасці ў акрузе, якая належыць Падлозе або любому іншаму Оффенбаху".
  
  Яе ўчорашні візіт у бальніцу Святога Францішка быў збольшага для таго, каб перакінуцца парай слоў з Джэсікай Ламбардзі і выказаць спачуванне Тоні, што яна і зрабіла, калі яны яго абудзілі.
  
  Яна таксама хацела задаць яму некалькі пытанняў.
  
  Давай абудзім яго, чаму б і няма. Я не думаю, што ён будзе пярэчыць...
  
  Ён быў больш чым гатовы дапамагчы, запісаўшы каравым, аслабленым морфием почыркам, што памочнік шэрыфа зразумеў, што Оффенбах фальшывы, таму што сцвярджаў, што нічога не ведае аб гэтай акрузе, хоць на самай справе, здавалася, быў нядрэнна знаёмы з геаграфіяй.
  
  Магчыма, калі-то ў яго тут была ўласнасць, выказаў здагадку Марлоў. Магчыма, яна ў яго ёсць да гэтага часу.
  
  І калі так, то, магчыма, менавіта там ён і хаваўся.
  
  З-за ўзросту будынка акругі Марлоў прыйшла ў галаву ідэя, што архивистка будзе выцягваць велізарныя пыльныя тамы з картамі на хрумсткай пажаўцелай паперы.
  
  Але кампутары з'явіліся ў акрузе Харбинджер у той жа час, што і ўсюды. Бландынка — яна была народжаная для вызначэння словы "дзёрзкая" — села на зэдлік перад сваім тэрміналам і молниеносными рухамі, нягледзячы на доўгія бірузовыя пазногці, набрала запыт.
  
  Праз некалькі хвілін вынікі былі атрыманы, і стала ясна, што загадка тут не будзе вырашана.
  
  Ні ў адной запісу не пазначана, што Оффенбах, Пол або хто-небудзь іншы валодаў нерухомасцю ў акрузе Харбинджер або дзе-небудзь яшчэ ў штаце.
  
  "Вы не маглі б расказаць мне, аб чым ідзе гаворка?" - спытала жанчына, і па бляску яе вачэй Марлоў зразумеў, што яна фанатка сапраўдных крымінальных серыялаў.
  
  "Расследаванне".
  
  Гэта быў не зусім той узровень дэталізацыі, якога хацела жанчына.
  
  Затым яна дадала шэптам: “Паміж намі, гэта сакрэтная інфармацыя. Але вялікая".
  
  Твар клерка заззяў.
  
  - Тут ёсць Аддзел статыстыкі жыццядзейнасці? - спытаў Марлоў.
  
  “ Так, афіцэр... Дэтэктыў?
  
  "Гэта агент".
  
  Нават лепш.
  
  "Другі паверх".
  
  Наверсе Марлоў сустрэў жанчыну, руководившую гэтай аперацыяй. Яна была дастаткова прыемнай, але яе не хвалявалі злачынныя змовы, і яна хацела вярнуцца да стосе сведчанняў аб нараджэнні. Прыкладна дзевяць месяцаў таму з-за моцных штармоў на некалькі дзён адключылася электрычнасць, і парам Прадвеснікаў больш няма чаго было рабіць ўнутры.
  
  Гэты чыноўнік дазволіў Марлоў заняцца пошукамі самастойна, і пасля кароткага ўрока аб тым, як працуе кампутарная сістэма, ёй дазволілі капаць.
  
  З значна менш ўражлівай хуткасцю, чым у клерка ў аддзеле судова-медыцынскай экспертызы унізе, яна надрукавала свой запыт.
  
  Адзіным ударам для яе стала тое, што ў 1939 годзе Эма Оффенбах, жыхарка акругі Харбинджер, выйшла замуж за Найджела Коттера, таксама мясцовага жыхара, і стала Эмай Коттер.
  
  Было гэта золата або няма?
  
  Прыйшлося вярнуцца да справы, каб высветліць гэта. Цяпер мэтай дня была ўласнасць, якая належыць Найджелу Коттеру. "З канца трыццатых па цяперашні час".
  
  "Я займаюся гэтым, агент".
  
  Блакітныя пазногці яшчэ раз адбілі чачотку, і неўзабаве рушыў услед адказ.
  
  Коттер прадаў дом у 1940 годзе і купіў яшчэ адзін у тым жа годзе. Ён знаходзіўся па адрасе: Трэйл-Ридж-роўд, 1. Калі Коттер памёр у 1964 годзе, дом перайшоў да іншага Коттеру, які захаваў права ўласнасці на сваё імя ... пакуль дзесяць гадоў таму ён не быў перададзены карпарацыі з абмежаванай адказнасцю ў Ілінойсе.
  
  “Будзе вялікі арышт, як паказваюць у "Аддзеле па расследаванні забойстваў у маленькім гарадку"? Гэта інсцэніроўкі, але яны ўсё яшчэ даволі добрыя. Ты глядзіш гэта?"
  
  "Гэта добрая ідэя".
  
  У Канстанта Марлоў не было тэлевізара.
  
  Яна выйшла ў цёмны калідор, дастала тэлефон і патэлефанавала связному ў офіс дзяржаўнага сакратара штата Ілінойс. Дзве хвіліны праз яе сяброўка сказала, што Марлоў была права ў сваім здагадцы: менеджэры ТАА, які валодае домам па адрасе Трэйл-Ридж-роўд, 1, знаходзіліся ў Насаў, Багамскія выспы.
  
  У тым жа будынку, дзе ў Паўля Оффенбаха быў офіс.
  
  Галаваломка была амаль завершана. Застаўся адзін кавалачак.
  
  Самы далікатны з усіх.
  
  
  "Трэвіс".
  
  Оффенбах кіўнуў мужчыну моцнага целаскладу, гадоў трыццаці пяці, у джынсах і шэрай футболцы. Адзенне была аблягае, падкрэслівае мускулы і пуза. Валасы ў яго былі цёмныя і густыя, а твар круглы. Оффенбах ведаў яго некалькі месяцаў, і за ўвесь гэты час ён ні разу не бачыў, каб ён спецыяльна насіў бараду, як гэта рабіў Оффенбах час ад часу, проста шчацінне.
  
  Можа быць, лянівы.
  
  Можа быць, зірнуць.
  
  Двое мужчын знаходзіліся каля трухлявай халупы на вузкай звілістай сцежцы Ридж, якая была акружаная хваевымі і дубовымі лясамі і густымі зараснікамі тысячы відаў раслін. Мужчыны знаходзіліся ў двух мілях ад канчатковай прыпынку дарогі, дзе знаходзіўся дом сям'і Оффенбах-Коттер.
  
  Трэвіс толькі што прыехаў з Ілінойса на камерцыйным фургоне з надпісам "HЭНРИЕТТА"S FЛОРИСТ у асяроддзі маляўнічых букетаў. Гэта было зроблена па просьбе Оффенбаха. Ён хацеў аўтамабіль, які зліваўся б з натоўпам, а не чорную Escalade Тоні Сапрана, яго любімыя колы ў Чыкага.
  
  "Які ў нас план?" - спытаў я.
  
  Оффенбах паказаў у той бок, адкуль прыйшоў мужчына. “Вяртайся на 22-ю вуліцу, павярні направа ў бок Аппер-Фоллс. Прыкладна ў чатырох мілях ёсць гандлёвы цэнтр. Припаркуйся там, тварам вонкі. Вам патрэбен добры агляд шашы. Сачыце за аранжавай Honda Accord, якая едзе ў наш бок. "
  
  "Гэта, павінна быць, яна?"
  
  Ён не адказаў. Хто яшчэ гэта мог быць?
  
  “ Патэлефануй мне, каб я быў гатовы.
  
  “ А калі з ёй хто-то яшчэ?
  
  Оффенбах быў разумным чалавекам, і сувязі і высновы прыйшлі да яго імгненна. Яму даводзілася нагадваць сабе, што астатняй свет не такі. Час ад часу ён абражаў людзей. А пакрыўджаныя людзі могуць быць небяспечныя. Яму прыйшлося забіць некалькіх з іх. "Мы ўсё роўна ідзем наперад".
  
  "Добра," прабурчаў Трэвіс. Ён забраўся назад у свой кветкавы фургон і вярнуўся на шашы.
  
  Оффенбах увайшоў у хаціну. Зачыніў дзверы. Пачуўся гучны скрыгат ржавага металу.
  
  Ён агледзеўся па баках, удыхаючы гарачае паветра, напоўненае пылам і цвіллю. Памяшканне плошчай каля васьмісот квадратных футаў было па большай частцы пустым, хоць у куце побач са старым офісным крэслам стаяў картачны столік з абіўкай, изодранной, нібы кіпцюрамі мядзведзя. Іншыя ўпрыгажэнні: іголкі для падскурных ін'екцый, зламаныя трубкі для прыёму метамфетаміну і крэка, а таксама камяні, кінутыя ў аконныя шкла, усе яны былі разбітыя ўшчэнт. Што такога было ў чалавечай прыродзе, што не магло дазволіць, каб хоць адзін аскепак шкла ў закінутым будынку застаўся некранутым?
  
  Хаціна стаяла на павароце Трэйл-Ридж, і з акна адкрываўся выдатны выгляд на яго стрэльбішча — менавіта туды, куды Канстант Марлоў павінна была ехаць па дарозе ў катэдж Коттеров.
  
  Мінулай ноччу, пасля віскі і трубкі, ён лёг спаць, так і не прыдумаўшы вырашэння праблемы.
  
  Цяпер ён у яго быў.
  
  Паўгадзіны таму тэлефанаваў Томас Векслер.
  
  “Offenbach. Паслухай, Марлоў пабудаваў твой дом на Трэйл-Ридж.
  
  "Як?" Меркавалася, што гэта будзе схавана пад мноствам слаёў юрыдычных дакументаў.
  
  “ Копаюсь ў дзяржаўных архівах. У мяне там сёе-хто працуе. Мая пляменніца. Яна прыдурак, але робіць тое, што ёй кажуць. Заўсёды дае мне ведаць" калі хто-небудзь з іншых гарадоў вынюхвае што-небудзь. Паўза. “ За гэта, Оффенбах, я атрымаю балы за наступную дастаўку?
  
  Ён пагадзіўся.
  
  Цяпер ён абраў бы простае рашэнне. Марлоў паглядзеў бы на карту і ўбачыў, што да дома яго сям'і ёсць толькі адзін шлях — прама ўверх па Трэйл-Ридж. Яе план складаўся ў тым, каб пад'ехаць бліжэй, затым з'ехаць з дарогі і незаўважанай прабрацца праз хмызняк.
  
  Але так далёка яна не зойдзе.
  
  Калі яна сбавит хуткасць перад паваротам, ён адкрые агонь з сваёй штурмавой вінтоўкі Bushmaster, мадыфікаванай да цалкам аўтаматычнай.
  
  Твая лёс, Канстанта...
  
  Верагодна , схільны да самагубства . . .
  
  Ён аказаў бы ёй паслугу.
  
  Устаўляючы магазін і ўстаўляючы патрон у патроннік, ён выпадкова падумаў пра коміксах, якія былі ў яго бацькі. Яны былі не пра супергерояў, а пра салдат Другой сусветнай вайны. Вялікія амерыканскія салдаты, якія змагаюцца з немцамі і японцамі, ўпісаліся ў няспраўныя этнічныя стэрэатыпы. Героі "лейтэнант" або "догфейс" вечна давалі волю сваім аўтаматаў. Выканаўцы напісалі гук нахільным шрыфтам, выдзеленых тлустым шрыфтам з загалоўнымі літарамі.
  
  БУДА , БУДА , БУДА ...
  
  Такім чынам, забіце яго заклятага ворага. Забраць мільёны, якія чакалі яго ў доме, а затым дабрацца да прыватнага аэрапорта, дзе пілот, які зарабляе вялікія грошы, даставіць яго на бруднае поле ў Антарыё ... і далей, да новага жыцця.
  
  Ён праверыў кароткі чорны пісталет. У кішэні ў яго быў запасны магазін. У гэтым не было неабходнасці — поле абстрэлу знаходзілася ўсяго ў трыццаці футах, — але яго прысутнасць супакоіла яго.
  
  Ён пасунуў пабітае грызлі крэсла да акна, якое было часткова закрыта драпіроўкі, якая была шэрай, але, верагодна, у пачатку дзесяцігоддзя стала белай.
  
  Цэлячыся ў акно, ён нагадаў сабе моцна сціскаць зброю. Калі пісталет быў пераведзены ў цалкам аўтаматычны рэжым, рулю паднялося, як у баскетбаліста, які рыхтуецца да кідку.
  
  Ён паклаў тэлефон на падваконнік, каб бачыць экран. Ён быў выключаны, і ён не хацеў прапусціць званок Трэвіс. Як раз у гэты момант адбыліся адразу дзве рэчы: левая панэль фіранкі з сілай адляцела ўнутр, і пачуўся гучны пстрыкаю бавоўна ад падлогі.
  
  За гэтым рушыла ўслед трэцяе падзея: удалечыні пачуўся гулкі грукат даўгаствольнай стрэльбы.
  
  Оффенбах выпусціў штурмавую вінтоўку і распластаўся пад сабой на брудных і пахнуць дубовых дошках.
  
  Хваля агіды. Марлоў, чорт вазьмі, усё зразумеў. Яна, верагодна, прагледзела Карты Google і знайшла і яго дом, і халупу. Яна зразумела, што гэта ідэальнае месца для засады.
  
  Яшчэ адзін трэск, калі куля выхапіла дрэва з падлогі бліжэй да яго. Яшчэ адзін раскаты грому.
  
  Ён схапіў свой тэлефон, каб патэлефанаваць Трэвису і сказаць яму, каб той падымаўся на вяршыню пагорка, адкуль Марлоў будзе страляць. Дарэчы, ён таксама злосна пытаўся, чаму ён дазволіў гэтай чортавай ярка-аранжавай машыне праехаць міма сябе?
  
  А потым ён ненадоўга зачыніў вочы, пачуўшы скрып старажытных масніц.
  
  Ён павярнуўся.
  
  Канстанта Марлоў цэлілася яму ў галаву з свайго маленькага паўаўтаматычнай пісталета. У другой руцэ яна трымала тэлефон. Яна сказала ў прыладу: “Я ў парадку. Дзякуй. Ты можаш ісці. "Яна прыбрала мабільнік.
  
  Хто быў снайперам?
  
  Наўрад ці гэта мела значэнне.
  
  Фінал. Ён катаваў і забіў яе сяброўку, і цяпер яна збіралася зрабіць тое, дзеля чаго прыехала ў акруга Харбинджер: забіць яго.
  
  Яна перамагла.
  
  Оффенбах ўздыхнуў.
  
  Добра. Націсні на курок. Покончи з гэтым. Па меры набліжэння смерці яго думкі былі не пра маці, і ўжо дакладна не пра бацьку, ні аб адной з многіх жанчын, якія былі ў яго за гэтыя гады. Мільганула стрыечная сястра Сара. Затым ён прадставіў шахматнага гросмайстра Гары Каспарава.
  
  Ён напружыўся, варожачы, як доўга прабудзе ў свядомасці пасля траплення кулі.
  
  Але яна не страляла.
  
  Яе хрыплы голас: “Кінь мне сваю зброю. І ты ведаеш, як гэта зрабіць".
  
  Ён выцягнуў "Глок" з-за пояса, выкарыстоўваючы толькі вялікі і паказальны пальцы. І кінуў яго да яе ног.
  
  Яна паклала паўаўтамат на крэсла і засунула свой уласны пісталет за пояс спераду, адкуль пры неабходнасці магла лёгка яго выцягнуць. Яна падабрала штурмавую вінтоўку і выкінула магазін, затым выняла патрон у патронніку. Яна выкарыстала кончык гэтай кулі, каб выпхнуць два штыфта, ўтрымлівальныя верхнюю частку ствольнай скрынкі зброі. Пісталет падзяліўся на дзве часткі. Яна выкінула шпількі з акна ў кусты, а дэталі пісталета - на падлогу.
  
  Штурмавая вінтоўка цяпер была проста прадметам размовы.
  
  “ Устань і задери кашулю. І павярніся па крузе.
  
  Ён зрабіў, як яна прасіла.
  
  “ Цяпер абшэўкі тваіх штаноў.
  
  Ён падпарадкаваўся; ён ніколі не насіў кобур на лодыжках.
  
  Ён падумаў, значыць, ёсць ёсць іншы спосаб дабрацца да Трэйл-Ридж-роўд, акрамя як з шашы 22. Верагодна, Марлоў прыйшлося прайсці некалькі міль пешшу праз лес і падлесак. Лістота тут была густой. Гэта быў бы цяжкі пераход.
  
  І што гэта было?
  
  Ён прыжмурыўся, назіраючы, як Марлоў дастае нешта з кішэні сваёй курткі.
  
  Оффенбах быў збіты з панталыку, падумаўшы: "Навошта ёй насіць з сабой маленькую шэрую сумачку?"
  
  
  Канстанта Марлоў ніколі не бачыла Поля Оффенбаха паблізу. Убачыўшы гэта цяпер, яна падумала, што ён менш, чым яна чакала.
  
  Але гэта не было рэдкасцю ў яе працы. Часта разумовы вобраз вашай ахвяры павялічваецца ў памерах падчас пераследу.
  
  Што не азначае, што яны становяцца менш небяспечнымі, калі вы, нарэшце, сутыкнуліся нос да носа.
  
  Пісталеты былі прыбраныя ў зачыненую кудзелістую сумку. Яна была без курткі, як і ён. Яны стаялі ў шасці футах адзін ад аднаго пасярод хаціны, асветленай сонечным святлом, пранікальным праз вокны і расколіны ў сценах. Парушынкі і спрэчкі пылка павольна кружыліся вакол іх.
  
  Часам яна задавалася пытаннем, чаму яе цягне да рукапашным баі, чаму яна паўсюль носіць з сабой шэрую сумку. Адзін чалавек сказаў, што гэта можа быць таму, што яна правярае сябе. Іншы выказаў здагадку, што, будучы жанчынай, у яе было перавага раптоўнасці.
  
  Яе пацешыла, што такія меркаванні выказваюць мужчыны.
  
  Фактычна, адказ заключаўся ў тым, што кулакі дастаўлялі больш задавальнення, чым пісталеты, нажы ... І, калі быць сумленнай, кайданкі і папярэджання Міранды.
  
  У дадзеным канкрэтным выпадку гэта было таму, што яна мела намер забіць забойцу Сінція Хупер да смерці. У матэлі яна была б задаволеная, застрэліўшы яго. Цяпер у яе быў шанец прымусіць яго адчуць тое ж, што і яе сябра.
  
  Яе кулакі былі сціснутыя, цэнтр цяжару апушчаны, яна калыхалася ўзад-наперад, гатовая адбіць напад.
  
  Оффенбах быў спакойны — жахліва спакойны. Ён стаў у стойку для баявых мастацтваў. Сапраўдную, не падобную на дзіўны макет Рудзі. У Марлоў ніколі не хапала цярпення асвоіць якія-небудзь падобныя навыкі. Трэніроўкі занялі цэлую вечнасць, і спарынг быў для яе больш падобны на танец. Каб быць баксёрам, ты скакаў праз скакалку, рабіў гімнастыку і біў грушы; ты бегаў. Потым ты выходзіў на рынг і біў, біў і біў.
  
  Хутка наблізіўшыся, трымаючы кулакі па цэнтру і апусціўшы галаву, ён адкінуў яе назад серыяй старанна накіраваных удараў. Яна блакавала большасць удараў, хоць і атрымала жалящий ўдар у грудзі. па крайняй меры, у грудзіну, а не ў сонечнае спляценне. Але ён недастаткова хутка адступіў, і яна нанесла аперкот яму ў падбародак.
  
  Яго галава адкінулася назад, і ён выдаў слабы гаўкаючых крык, і яго вочы імгненна напоўніліся слязьмі. Рука поднеслась да рота.
  
  Можа быць, сенсеи баявых мастацтваў не вучаць аднаму з першых правілаў вулічных баёў: не высовывай язык за зубамі.
  
  Твар Оффенбаха зноў стала спакойным, і ён плюнуў кроў.
  
  Яе ціхамірныя вочы былі такімі ж, як у яго. Нянавісць віравала ў абедзвюх баках, але паміж імі не было ні кроплі адцягваючага гневу.
  
  Яны сутыкнуліся адзін, два, тры разы, перадплечча адхілялі перадплечча, некалькі удараў прызямліліся. Ён быў моцным, і за яго выпадамі хавалася хуткасць.
  
  У адрозненне ад Лесаруба Рудзі, ён не спрабаваў схапіць яе за кашулю. Яго выбар, верагодна, не быў сумленным. Яна выказала здагадку, што ён верыў, што спроба гэтага манеўру звяжа яму адну з рук для захопу, што азначала страту ахоўнага бар'ера, падстаўляючы твар пад ланцуг жорсткіх, вокамгненных удараў.
  
  Ён пазначаў добра — і адзін раз трапіў ёй у падбародак, — але яна ведала, як перакаціцца, каб падмануць энергію, і ўдар не прычыніў асаблівай шкоды.
  
  У боксе трэба вучыцца, і яна бачыла, што ў яго рэпертуары было абмежаваную колькасць удараў. Неўзабаве Марлоў запомніў іх усё і распрацаваў некалькі ахоўных рэакцый.
  
  Зноў і зноў яна танцавала, адхіляла або прымала нядбайны ўдар і наносіла свой фірмовы патройны ўдар левай-правай-левай, які прынёс ёй сотні ачкоў і некалькі накаўт. Некаторыя з іх былі тэхнічнымі, некаторыя - цалкам несвядомымі — у свеце баксёрскіх баёў няма больш прыемных момантаў.
  
  Яшчэ больш крыві пацякло ў яго з рота. Яшчэ больш вільгаці з вачэй і носа. Яго дыханне стала перарывістым, калі ён задыхаўся. Яна часта адыходзіла, прымушаючы яго атакаваць яе, што патрабавала значна вялікіх высілкаў. Упершыню за ўвесь час бітвы ў яго вачах з'явілася няўпэўненасць.
  
  Ён адкінуўся назад, сабраўся з сіламі і плюнуў яшчэ крыві на падлогу. Ён падняў руку.
  
  Не звяртаючы на гэта ўвагі, яна хутка атакавала і яшчэ раз моцна ўдарыла яго ў падбародак правай.
  
  Ён злосна паглядзеў на яе.
  
  Няўжо ён сапраўды думаў, што яна дасць яму хвілінку адпачынку?
  
  Гэта быў не судзейскі матч.
  
  Ніякіх правілаў, акрамя нашэння зброі.
  
  Ён пачаў, размахваючы рукамі, адштурхоўваць яе назад. Марлоў быў не супраць. Яна вывернулася ад яго кулакоў і назірала, як выпараецца яго энергія.
  
  "Ты ведаеш, што я вельмі багаты чалавек". Словы расцягваліся цяжкімі удых і выдых. "Як бы табе спадабалася быць багатай жанчынай?"
  
  Канстант Марлоў рэдка прамаўляў хоць адно слова падчас бою. І ніколі не слухаў нічога, акрамя такіх, як "Досыць" і "Ты перамог".
  
  Калі ён замёр, магчыма, чакаючы адказу, яна ўдарыла, як галодная грымучая змяя: нізка падскочыўшы, і калі ён падняў левую руку, каб блакаваць ўдар, то занадта позна зразумеў, што гэта быў ілжывы манеўр, калі яна моцна ўдарыла яго левым кулаком у сківіцу. Паляцелі сліна і кроў.
  
  Куля прывяла б да моцнага ўдары - калі б ён выжыў у бойцы. Марлоў быў поўны рашучасці гэтага не рабіць.
  
  Успышка лютасьці ў яго вачах. Затым, рэзка, спакой вярнулася.
  
  Некаторых яны збілі.
  
  Яны попятились, яны закружыліся.
  
  Яны напалі.
  
  Грашовы гамбіт не спрацаваў. Вялікаму шахмтысту, вялікаму планировщику патрэбна была новая тактыка.
  
  "Ты хочаш ведаць, што я выкарыстаў супраць яе?" Задыхаецца. “Прычыняць боль людзям можа быць складана. Я думаю, што прасцей лепш. Хіба ты не хочаш ведаць?"
  
  Яна хутка атакавала, але ён блакаваў абодва ўдару, хоць яна адчувала, што яго рукі саслаблі. Гэта дасягаецца ўзмахамі. Шчыльнае рух - адзіны спосаб змагацца.
  
  “ Нож-брытва. І запальнічка, якой я карыстаюся для трубкі. Гэта што-то накшталт маленькай паяльной лямпы.
  
  Марлоў заўважыў, што ён аберагае сваё левае плячо.
  
  “Пасля таго, як вы подсунете пад скуру што-небудзь металічнае, вы можаце нагрэць гэта гарэлкай. Ці вы можаце проста выклікаць пухіры самім полымем. Залежыць ад вашага настрою ".
  
  Марлоў таксама заўважыў, што яго правая лодыжкі была слабей іншы.
  
  "Божа, гэтая жанчына магла крычаць ... "
  
  Левае плячо, правая лодыжкі ...
  
  Цела - пацешная штука. Яшчэ да таго, як вы адчуеце боль у пашкоджанай назе, ваша праводка дакладна паведамляе вам, наколькі моцна будзе балюча, калі вы будзеце рухацца пэўным чынам, і робіць усё магчымае сама па сабе, каб кіраваць вашымі рухамі і зберагчы вас ад болю.
  
  Цяпер Марлоў прыгнуўся і зрушыўся справа ад Оффенбаха. Каб паберагчы пашкоджаную шчыкалатку, ён аўтаматычна перанёс вагу цела на левую нагу і загадаў левай руцэ падняцца, утрымліваючы раўнавагу.
  
  Калі яна нанесла ўдар не ў яго цела, а ў сам яго левы кулак, яна была гатовая да таго, што косткі яе пальцаў сустрэнуцца з косткай. Ён не быў гатовы.
  
  У Оффенбаха хруснулі два пальца — левы безназоўны і мезенец.
  
  Ён выдаў гартанны крык. Хто-то мог бы сказаць, што несумленна цэліцца ў руку. Але да гэтай катэгорыі таксама можна аднесці адцягненне ўвагі праціўніка падрабязнасцямі катаванняў яе сяброўкі.
  
  Яго левая рука была бескарысная, Оффенбах цяпер наносіў ўдары хутка і нізка, затым, як раз перад тым, як нанесці ўдар правай, спыніўся і моцна ўдарыў нагой. Ён цэліўся ёй у пахвіну, нібы на імгненне забыўшыся пра адрозненні ў фізічным будынку двух падлог. Марлоў прапусціла ўдар міма вушэй. Было балюча, але не паралізавала.
  
  Боль, а не паленне.
  
  Яна схапіла яго за нагу і вывернула.
  
  Оффенбах ўпаў ніцма.
  
  Ён ляжаў аглушаны.
  
  Яна лёгка магла стукнуць каленам у нырку, паралізаваўшы яго. Затым перавярнула яго і зрабіла тое ж самае з яго горлам, завяршыўшы сваю місію ў Вісконсіне.
  
  Аднак Марлоў гэтага не зрабіла. Гэта не яе баксёрскі інстынкт падказваў, што трэба спартыўна дазволіць сваім супернікам падняцца і сабрацца з сіламі перад паўторнай атакай. Не, справа было ў тым, што бойка доўжылася ўсяго пяць ці шэсць хвілін, і яе мэтай было прымусіць яго пакутаваць столькі ж часу, колькі было ў Сінція: па крайняй меры, цэлых дзесяць.
  
  Ён падняў галаву і, калі зразумеў, што яна не нападае на яго ззаду, скарыстаўся момантам, каб перадыхнуць.
  
  Ці гэта тое, што яна думала.
  
  На самай справе Оффенбах, падобна, аглядаў падлогу каюты. Ён хутка падпоўз наперад і зачэрпнуў жменю шпрыцаў і зламаных трубачак для лекаў, не клапоцячыся аб пашкоджанні ўласнай далоні і пальцаў. Ён моцна шпурнуў жменю. Яна вывернулася ад большасці удараў, але асколак разбітага шклянога бонга трапіў ёй у шчаку. Яна праігнаравала адцягвае манеўр, і калі ён перакаціўся на ногі і кінуўся ў атаку, яна адбіла яго ўдар кінуў.
  
  На рынгу Марлоў была вядомая сваімі бязлітаснымі нападамі.
  
  І вось як яна зараз прасоўвалася да Падлозе Оффенбаху.
  
  Ўдар, выпад, аперкот, адкідае яго назад.
  
  Яго абарона была ў руінах. Яе жорсткі левы хук прыйшоўся прама яму ў падбародак, адкідваючы галаву назад. Яе правая трапіла яму ў жывот — не заўсёды добрая стратэгія на рынгу для прафесіянала, які штодня робіць прысяданні, каб ператварыць мышцы ў дошкі. Але гэта быў не Падлогу Оффенбах. Удар быў нанесены дакладна ў мяккія тканіны, і паветра вырваўся з яго лёгкіх.
  
  Ён упаў на спіну, задыхаючыся, паралізаваны.
  
  "Ух, ух, ух..." Яго рукі былі раскінутыя, як быццам ён ляпіў снежных анёлаў. Пальцы скрючены, грудзі падымаецца і апускаецца.
  
  Яна асядлала яго.
  
  Без жарты, вядома. Без заключных слоў.
  
  Марлоў схапіў яго за валасы і пацягнуў назад, каб цалкам агаліць горла. Ён паспрабаваў падняць рукі; яны не слухаліся.
  
  Іх погляды сустрэліся, і яна падняла правы кулак, які нейкі рэпарцёр назваў — цяпер ужо з іроніяй — яе "зброяй забойцы".
  
  Яе рука яшчэ не паспела апусціцца, калі голас ззаду яе раўнуў: "Няма!"
  
  Двое мужчын у шэрай уніформе кінуліся наперад, з лютасцю схапілі яе за рукі і адцягнулі ад сябе.
  
  
  “ Кіроўца грузавіка паведаміў аб перастрэлцы дзе-то ў раёне Трэйл-Ридж.
  
  Шэрыф Луі Брэдак стаяў, скрыжаваўшы рукі на грудзях, у самым цэнтры пыльнага з'езду перад паўразбуранай халупа. Канстанту Марлоў стала цікава, для чаго выкарыстоўвалася гэта збудаванне. Калі б гэта было жылое памяшканне, яно было б менш прывабным, нават калі было свежым.
  
  “Ён сказаў, што падумаў, што гэта вінтоўка. Ведаеш, бум, а не пстрычка. Цяпер не сезон, таму нам давялося гэта праверыць. Ты ведаеш што-небудзь пра длинноствольном стрэльбу ў тутэйшых краях?"
  
  “ Не рабіце гэтага, шэрыф.
  
  Ён паглядзеў на Падлогі Оффенбаха, закутага ў кайданкі і знаходзіцца пад наглядам некалькіх медыкаў.
  
  “ Значыць, ён не ад'язджаў з горада.
  
  "Падобна на тое, я быў няправы".
  
  Шэрыф усміхнуўся.
  
  Марлоў паглядзеў у бок шашы 22. Паліцыянты часова спынілі рух. На скрыжаванні стаяў фургон фларыста, чорны і пыльны. Кветкавы магазін Генрыэты. Цёмнавалосы кіроўца, нахмурыўшыся, назіраў за тым, што адбываецца.
  
  “Вы захочаце, каб яго экстрадавалі ў Ілінойс, і мне давядзецца пагаварыць з нашым акруговым пракурорам, але я думаю, яна пагодзіцца, каб вы, хлопцы, спачатку забралі яго. Мы затрымліваем яго па абвінавачванні ў замаху на забойства і захоўванні зброі. У цябе ёсць поўны монті.
  
  “Дзякуй. Я адзін акруговага пракурора Вандалии. Мы паклапоцімся аб тым, каб ён вярнуўся сюды на працэс над Ламбардзі ".
  
  - Наколькі я ведаю законы вашага штата, агент Марлоў, - сказаў Брэдак, - у Ілінойсе ён атрымае пажыцьцёвае, а за спробу тут яму дадуць шэсцьдзесят гадоў. Гэты чалавек ніколі не выйдзе за межы камеры.
  
  "Матарола" на сцягне шэрыфа затрашчала статычнай перадачай. Гучна.
  
  "Шэрыф, вы там?"
  
  “ Кэлі, я ўсё яшчэ на Трэйл-Ридж. Оффенбаха будуць апрацоўваць. Дай трыццаць, сорак...
  
  “Шэрыф. Узнікла сітуацыя".
  
  Голас дыспетчара гучаў няўпэўнена. Звычайна яны былі спакайней, чым цяпер. Для працы ў службе 911 патрэбен чалавек пэўнага тыпу.
  
  "Працягвай".
  
  “Гэта Томас Векслер. Ён мёртвы".
  
  Некалькі секунд шэрыф маўчаў. “Добра. Чаму б вам не працягнуць тут?"
  
  “ Застрэлены. Ён быў на Клемент-роўд на святлафоры. Падобна, хто-то пад'ехаў і стрэліў у яго бакавое шкло.
  
  "Дакладна гэтак жа, як у Тоні стралялі", - сказаў Брэдак напалову самому сабе.
  
  “ Шэсць патронаў. Невялікага калібра. Выглядае як дваццаць пяты.
  
  "Дзе на Клементэ?"
  
  “ Гэты ўчастак уздоўж запаведніка. Побач з сцежкай Оцеола.
  
  "Такім чынам, ніякіх камер".
  
  "Ні адзінага".
  
  “ Хто-небудзь што-небудзь бачыў?
  
  "Пакуль няма".
  
  - Калі гэта адбылося? - спытаў Брэдак.
  
  “ Піт думае, гадзіну таму, можа быць, два.
  
  "Я буду там, калі скончу".
  
  "Усё ў парадку".
  
  Ён павярнуўся да Марлоў, паглядзеў ёй у вочы, размешчаныя на дзесяць цаляў ніжэй яго вачэй. “ Ты чуў?
  
  Цяжка гэтага не зрабіць, улічваючы такі аб'ём.
  
  Яна кіўнула.
  
  “ Буду з вамі шчыры, агент Марлоў. Дзе вы былі апошнія два гадзіны?
  
  "Не памятаю, акрамя спроб знайсці яго". Ківок у бок Оффенбаха, які выпадкова ўтаропіўся на яе позіркам, не излучавшим ні найменшых эмоцый. Мёртвыя вочы, падумала яна. Мёртвыя вочы.
  
  Упёршы рукі ў бакі, Брэдак агледзеў хаціну і зараснікі хмызняку і ліян за ёй. Зараснікі нагадалі ёй аб зямлі, якая мяжуе з яе уласным участкам, які знаходзіўся на паўдарозе паміж Чыкага і мяжой штата Вісконсін. Дом уяўляў сабой бунгала, якому было шмат гадоў. Што тычыцца самога двара, пярэдняга і задняга, яна загадала прыбраць траву і замяніць яе жвірам над пластыкавых лістоў, каб здушыць пустазелле.
  
  “ Калі б я праверыў запісу аб агнястрэльнай зброі, знайшоў бы я, што вы калі-небудзь куплялі пісталет дваццаць пятага калібру?
  
  “ Ніколі не спрабаваў. Ніякай забойнай сілы. Усяго трыста восемдзесят, дзевяць і сорак пяць конскіх сіл.
  
  "А..." Вочы Брэдака спыніліся на ястребе, нетаропка які апісвае кругі над галавой. “Стралок быў разумны. Верагодна, заставаўся ўнутры сваёй машыны. Усе выкінутыя патроны апынуліся там, так што яму не прыйшлося турбавацца аб тым, каб марнаваць час на тое, каб падымаць іх з зямлі ".
  
  "Мае сэнс", - сказала яна. Многіх забойцаў злавілі з-за адбіткаў пальцаў, пакінутых на гільзах, вынятых з іх паўаўтаматычнай зброі. Яны праціраюць зброю, але не думаюць чысціць латунь.
  
  “ Я збіраюся ўзяць у вас паказанні аб тым, што тут адбылося, агент Марлоў, - ціха сказаў Брэдак. А потым, думаю, мне б хацелася, каб вы прыбраліся з акругі Харбинджер.
  
  Яна паціснула плячыма. “ У мяне няма прычын заставацца.
  
  
  "Ты добры стралок", - сказаў Канстант Марлоў Джэсіка Ламбардзі, калі жанчына перадала зялёны футляр з вінтоўкай Winchester 70. "Ты паклала іх менавіта туды, дзе яны павінны былі быць".
  
  Жанчына сказала: “Мы ўжываем у ежу аленя. У Тоні ёсць рэцэпт рагу, за якое... я збіралася сказаць, што за яго можна памерці. Няўдалы выбар слоў ".
  
  Дзве жанчыны стаялі на паркоўцы перад бальніцай, побач з каскадам, які быў сапраўды прыгожы, нават калі і быў паменш.
  
  Вада, празрыстая, як паліраванае аконнае шкло, падала і падала, разьбівалася, перегруппировывалась і ператваралася ў вясёлку кожны раз, калі сонца прабівалася скрозь непранікальныя аблокі.
  
  Марлоў паклала вінтоўку і скрынку з патронамі ў багажнік і закрыла вечка.
  
  Пасля таго, як яна даведалася ад Тоні аб ранейшых сувязях Оффенбаха з акругай Харбинджер і аб доміку Коттеров, яна распрацавала свой план.
  
  Ад Джэсікі яна ведала, што ў Векслера былі людзі ў акруговых офісах. Яны ведалі, што трэба патэлефанаваць яму, калі хто-небудзь пачне цікавіцца Оффенбахом і любы уласнасцю, якой ён або яго сям'я маглі валодаць. Або, па меншай меры, калі прыезджы пачынаў задаваць дзіўныя пытанні.
  
  Марлоў выказаў здагадку, што гэта была Сапраўдная Злачынца, што расчаравала. Але яна даўно зразумела, што тое, што ты бачыш, не заўсёды з'яўляецца тым, што ёсць на самой справе.
  
  Векслер патэлефанавала б Оффенбаху, каб паведаміць, што Марлоў зняў катэдж.
  
  Мужчыны задаволяць ёй пастку на Трэйл-Ридж, ведаючы, што яна падкрадзецца да дому, каб забіць яго.
  
  Пастка, якую яна выкарыстала б супраць іх.
  
  Затым Марлоў перайшоў да Джэсіцы — апошняй часткі галаваломкі. Яна ўспомніла, што Брэдак сказаў, што і Тоні, і Джэсіка былі паляўнічымі. Таму яна спытала: "Ты дапаможаш мне знайсці чалавека, які страляў у Тоні?"
  
  "Offenbach?" Яе жахлівыя вочы бліснулі. "Іду ў заклад, я так і зраблю".
  
  Наступіла паўза. Марлоў дадаў: “Калі я кажу "схапіць", я не маю на ўвазе арышт. Вы разумееце, аб чым я кажу?" Яна заўважыла, што Джэсіка насіла крыж, і на некаторых кветкавых кампазіцыях у пакоі яе мужа таксама быў гэты сімвал.
  
  Джэсіка не вагалася. “Мы з Тоні рэлігійныя людзі. Мы ходзім туды кожную нядзелю. Я выкладаю ў Біблейскай школе. 'Не забівай' — гэта шостая запаведзь ў нашай царквы. Гэта значыць, што ты не можаш забіваць нявінных. Няма правілаў, якія забараняюць забіваць зло. Што ты хочаш, каб я зрабіў?"
  
  Цяпер, гледзячы на бурлівую ваду, Джэсіка сказала: “Усё выйшла не так, як мы хацелі. Ён быў жывы".
  
  “Згодны. Па крайняй меры, ён правядзе рэшту свайго жыцця ў маленькай бетоннай скрынцы. Гэта ўжо сее-што ".
  
  Свайго роду правасуддзе ...
  
  Марлоў зноў здушыў расчараванне.
  
  "У мяне ёсць сёе-тое для цябе".
  
  Яна падышла да дзверцах з боку пасажыра і адкрыла яе. Яна ўзяла з сядзення тоўсты канверт з шчыльнай паперы і працягнула яго Джэсіцы.
  
  "Што гэта?" - спытаў я.
  
  "Не адкрывайце гэта тут". Яны былі не адны. Персанал, выпісаныя пацыенты і члены сем'яў шпацыравалі паміж паркоўкай і бальніцай.
  
  На круглым веснушчатом твары з'явілася грымаса цікаўнасці.
  
  "Гэта дзвесце пяцьдзесят тысяч даляраў," сказаў Марлоў.
  
  "Што?"
  
  “Я дабраўся да дома Оффенбаха на Трэйл-Ридж раней памагатых шэрыфа. У яго была дарожная сумка. Ты ведаеш, што гэта?"
  
  - Мы глядзелі “Ва ўсе цяжкія". - прапанавала Джэсіка ў адказ. “ Але мы не можам гэта прыняць.
  
  “Гэта адмываецца. У Оффенбаха ніколі не было б наяўных грошай, якія можна было б адсачыць".
  
  “Я не гэта меў на ўвазе. Проста гэта не наша".
  
  Марлоў прадбачыла такую рэакцыю. У яе таксама быў план на гэты конт. “Ёсць што-то пад назвай фонд кампенсацыі ўрону ахвярам злачынстваў. У кожным штаце ёсць такі. Лічы, што ён адтуль. Рэабілітацыя Тоні абыйдзецца нятанна.
  
  Джэсіка ўтаропілася на канверт.
  
  "Калі вы не хочаце марнаваць іх марна, выкарыстоўвайце іх, каб распаліць агонь у барбекю, калі будзеце рыхтаваць катлеты з аленіны".
  
  Канверт знік у яе сумачцы.
  
  "Ты спыніўся дзе-то паблізу?"
  
  “Не, я вяртаюся ў Hopewell. Акруга Вандалы". Яна распавяла аб судзе над чалавекам, які, магчыма, быў адным з саўдзельнікаў Оффенбаха ў забойстве Сінція.
  
  Яна дадала: “Факты няясныя. Я не хачу, каб невінаваты чалавек трапіў у турму. Я не хачу, каб вінаваты выйшаў на свабоду".
  
  Марлоў абышоў машыну з боку кіроўцы, аранжавая фарба якой свяцілася на сонцы, як лава.
  
  Джэсіка спытала: “Гэта выпрабаванне? Яно хутка скончыцца?"
  
  “Справа перададзена прысяжным. Яны могуць вярнуцца сёння. Можа быць, на наступным тыдні".
  
  “Тоні і я? Мы будзем маліцца, каб Бог убачыў, што справядлівасць перамагла".
  
  Канстанта Марлоў ўдзячна кіўнула і села за руль, думаючы, што, можа быць, толькі можа быць, яна так і зробіць.
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  
  
  ІНФАРМАЦЫЯ ПРА АЎТАРА
  
  
  Фота No 2019 Gunner Publications LLC
  
  Джэфры Дивер - аўтар бэстсэлера "Нью-Ёрк Таймс", сарака пяці раманаў і васьмідзесяці апавяданняў. Яго кнігі прадаюцца ў 150 краінах, перакладзеныя на дваццаць пяць моваў і былі намінаваныя на дзесяткі прэмій, у тым ліку "Эдгар", "Энтані" і "Шеймус".
  
  
  
  OceanofPDF.com
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"