Аффтар-Сама : другие произведения.

Опiум, Iнтернет i Едгар По

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Опiум...
  Затяжка...ще одна i ще...
  Ця прекрасна ледi виходить з мого карману, вона абсолютно гола, лише зверху якась напiв-прозора шаль, але це так естетично, цей її вигляд анiтрохи не принижує її святостi. Вона пiдходить до мене, нiжно цiлує. Її холодний, мокрий язик проникає в мене. Її мокрi, сирi руки обiймають мене. Я пам"ятаю, Опiум промокла пiд дощем, тобто її прозоре цератове (клейонкове, - прим. авт.) пальто. Того самого ранку, коли лило як iз вiдра, а я взяв i полишив її самотню в карманi джинс i вибiг на вулицю. Здається, я забув зошит з германiстики у Вiталика (ми всiєю кiмнатою звемо його 9Woulf -справа в тому, що вiн дуже любить вовкiв). Мої джинси промокли наскрiзь. i прилипли до нiг.
  Вона дивиться на мене. Її сухе обличчя простягається довжелезною зморшкою у формi ромба. Цiкаво, що вiн символiзує? Може, замкнутiсть простору, безвихiдь, клiтку...чи може, тiльки дурну математичну фiгуру i по всьому тут?..
  Я гладжу її по довгому, зеленавому волоссю. Звiсно, моя кохана, я пам"ятаю. Наступного дня, коли прав джинси, я помiтив у задньому карманi цератовий пакетик - тепер її волосся пахне пральним порошком, вона нахиляється, а я вдихаю запах якогось Максу чи Тесту чи бозна чого, може, навiть Арiелю...
  Вона нiжно обiймає мене i закутує в свою прозоро-бiлу шаль. Я вiдчуваю шкiру її холодних грудей. Опiум пiдiймається , стає за моєю спиною i просить мене нi за що не повертатися.
  Опiум...вона завжди така...Її голос такий нiжний i лагiдний. Нiжнiсть, вона сильнiша за силу, набагато сильнiша. Як можна сказати їй ?нi??..
  Я покiрно закриваю очi, коли вона доторкується до повiк своїми зеленими, холодними руками...руку в неї завжди такi холоднi...Вона обережно в"яже бiло-прозору шаль навколо моїх очей...
  Я вiдчуваю її дихання, таке повiльне-повiльне, наче вона зараз помре.
  Чи то моє дихання, i я зараз помру?
  Менi байдуже.
  Вона - це божество, янгол, який приходить до мене, вириває мене з сiро-брунатних буднiв, вона наче той режисер з чорно-бiлого кiнофiльму, який вирiшив зняти кольоровий рiмейк, тобто режисер, вiн зовсiм не з кiнофiльму, вiн реальний, вiн iснує...чи це тiльки йому так здається, що вiн iснує??...
  - Колю, телефон!!! Скiльки можна вже тут валятися?! Ти менi з цими наркотиками вже набрид. Вiзьми слухавку, ти чуєш?!!
  - Що? - я вiдкриваю очi.
  Ну, от, Лiда знову все зiпсувала. Ми звемо її Кицька, бо вона дуже схожа на Кицьку, i погляд в неї котячий, смарагдовий, великi очi дивляться на тебе так, наче ти миша i водночас молоко. Ти нiколи не зрозумiєш Кицьку, поки вона не пiдпустить тебе до себе. Кицьки, вони такi волелюбнi...
  - Ало! - беру слухавку, i напiввiдкритi соннi очi дивляться в нiкуди. - А? Семiнар?? Як семiнар?!! Перенесли?! А по чому? По педагогiцi???!! О боже! Я ж нiчого не знаю. У тебе є звiдки списати? Як не має?!!! Ти, що, здурiв?!!!
  Далi йде така собi квазi-сварка з елементами глибоко психологiзму, методискурсу, екзистенцiалiзму та iнших термiнiв, значення яких я так i не дiзнаюся.
  Треба менше вчитися в ночi, i курити Опiум, i сидiти в Iнтернетi, особливо Вконтактi - вiн зжирає мозок....ну не в Гуглi ж сидiти?..
  Опiум легким рухом хилить мене на землю, i я падаю в ромашки, такi величезнi-величезнi. Я падаю i бачу як простягаються вгору їх довгi, зеленi стебла i круглi, як сковорiдки, бiлi голiвки з пелюстками.
  Вона усмiхається менi крiзь воду. Нiжна, добра посмiшка, розкуйовджене, шовково-зелене волосся. Чи пшеничне?...
  Стоп. Воно змiнює колiр. Як гарно...
  Я падаю пiд воду, все нижче i нижче. Надi мною пропливають ластiвки i таксi...цiкаво, звiдки пiд водою так багато таксi? А ще президентiв, i лiтаючих мерiв на тарiлцi, i королiв, i науковцiв, i фiлософiв, i письменникiв...Стоп, а цього хлопця я навiть знаю! Так, По. Точно. Вiн же теж зустрiчався з ледi Опiум...Вiн, сто пудов, знає смак її пелюсток...
  - Кха! - з мене вийшла вода.
  - Коля, ти iдiот!! Дурень! Чого ти полiз у ту ванну? Ти, що, зовсiм з глузду з"їхав курити у ваннi?!! Боже праведний, - на мене заплаканими очима дивиться Кицька. - Ти мене доведеш колись. Ти ж помреш, дурню!
  - Я помру? - здивувався я. - Нiчого я не помру.
  Щось кольнуло в серцi...так раптово, боляче...раз чи два кольнуло, i бiль шаллю тягнеться. Не моя. Ледi Опiум стояла напроти мене. Я лежав, а надi мною плакала Кицька. Зеленава ледi в прозоро-бiлiй шалi трималась за серце. Її очi були нажахано-розкритi й заклякли склом.
  - Ти...ти кидаєш мене? - спитала вона чи то сумним чи то ворожим голосом.
  - Я...я не знаю... - вагався я.
  - Колю, з ким ти балакаєш? - Кицька теж була нажахана. - Колю, в тебе губi синi! Колю!!!
  - Але, я тебе не вiдпущу. Ти помреш разом зi мною, - сказала ледi Опiум рiшучим голосом, i її очi запалали зеленим вогнем.
  - Смерть - лише певний етап в життi, - вiдповiв я ледi. - Ти не можеш вбити того, хто вже помер. Для своїх родичiв, для своїх друзiв. Невже ти не розумiєш, тiльки я зустрiвся з тобою, я помер для всiх iнших? Для мене iснувала тiльки ти, кохана, i досi iснуєш тiльки ти...
  - Коо-лююю, не треба, не помирай! - надi мною плакала Кицька, зображення було препогане: Кицька вся пiшла темними плямами i розпливалася.
  Сльози лились на мене. Цiлими струмками лились...щось забагато слiз.
  - АААА!! - я прокинувся i нiчого не зрозумiв.
  - Вже 9 годин, бовдурю! - надi мною стояла Кицька з чайником в руках, а вся моя постiль разом зi мною були у холоднiй водi. - Ну, що, прокинувся на кiнець? В тебе ж сьогоднi семiнар, дурню, а ти проспав. Знову пiв ночi займався бозна-чим?
  Я усмiхнувся, поморщившись вiд холодної води.
  - Ти як та штришка з фiльму ?С лєгкiм паром?. Вона теж там одного поливала.
  - Бо вiн був бовдур останнiй.
  - А ще вона його кохала...
  - Да ну тебе!
  - Дякую, що розбудила, - я встав з кроватi.
  - На, одягнись, - менi кинули пару джинс...дiвчачих...яка рiзниця...
  - Знаєш, менi таке сьогоднi приснилось. Ти просто не повiриш. Типу я наркоман i курю Опiум, як сам Едгар По, а ця дiвчина, Опiум, ну...вона, власне не була дiвчиною, але менi здавалося...
  - До речi про Едгара По, в тебе сьогоднi ще семiнар по зарубєжцi...
  - Як?!!! Знов перенесли?!!
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"