Ардет Грин : другие произведения.

133. 1ci bölüm

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    По многим разным причинам дальше история 133 будет выкладываться сразу на нескольких языках.

  Sessizlik. Onu simdi duymak ne garip. Cocuklar buyuk annelerine gitmis, kocam ezamiyyetde, hatta kopek bile gunesden bikmis ve kendi keder yuvasina saklanmis. Onu duzeltmek icin kocamin ellerini ne kadar zorladigimi hatirlamak bile korkunc. Yuvasi hususi yapiyla yapilmis, on hamami ve sicak dosemesiyle. Acilan kumesi ise temizliyi saglamaya yardimci oldu. Koltuga oturdukdan sonra eski yirpilmis telefonunu cikardim ve kendime ihanet etmemek kararina geldim, ve bos saatimi alisdigim gibi harcamaya karar verdim. Bes uygulama ayni kaydada artik yedi yildir. Kaliteli ve oyretici diyilde onlar, sadece dikret sabirli olmayi oyretiyo. Bir oyunda gorev vermek, diyerinde tum canlari bes binlik seviyye icin harcamak. Ve muhtesem sultanla bitirmek. En bahtsiz oyun, genel cokdan olmus, orda yalniz iki kisi kalmis - ben ve Zennur. Bilmiyorum, diger genellerde aktif oyun gidiyormu, lakin gecmeyi dusunmuyorum. Tum kazandiklarim burda, nereye gidiyim? Gorevler bitmis, vezirler yavas yavas gucleniyor, er meydaninda yalniz Zennur yakiyor, baska kime isdersen vur. Birlik savasi biraz uzuyorda her seferinde bana oyle geliyorki o benim kalemi en guclu veziriyle ilk darbeden yikiyor. Onun icinde her seferinde zayif vezir koyuyorki daha yavas zevk alsin. Korsan kalesine saldirmaya hic gerek yok. O oyundaysa kale onun ismini gorduyu de eyilip bukuluyo. Sandiklari artik tutamamak uzucu, simdi ne fark ederki. Zevk icinde oynamiyorum, salaklikdan yana oynuyorum. Ben oynamaya basladigimda kendime sevdiyim anti kahraman ismini secdim ve yazismalarda kadin oldugumu sakladim. Ve o yazismalarda hayat tum oyundan bile daha aktif ve parlakdi. Bi anlik ben harem, ejderha, ve vasilisk sahibi oldum. Sonra bi hatun geldi ve o haric her kese sahib olmak icin cabaladigimi ve zayif oldugumu soyledi. Haremi ve sihirli yaratiklari dogaya birakdikdan sona kadin oldugumu soyledim. Lakin oyunda karakterim erkek oldugundan oyun devam ediyodu. Ben onunla konusmaya devam ediyodum cunki yalniz o benim karim oldugundan sonra serveri birakirim diye soz verdim. Lakin hayat acimasizdir ve beni emekliye kadar orda tutacagina soz verdi. Buyuk basarilarla hatun benden baska her kesle evlenip bosaniyodu. Sonra ise beni bitirilmemis gorevle birakip oyunu terk etdi. Lakin bu durum icin birliyim bana bir gorev daha sakladi-bizim birliyin genelde 1 numara olmasini.Ve ayri ayri zamanda her kes dagildi.Ve verdiyim sozlerimle oturuyorun Zennurda on besinci vipiyle ve her ikimizde birakip gitmek isdiyoruz. O yalniz Turkce konusuyor ben ise yalniz Rus Ukraina ve Polsa onun icinde tum ekipli gorevler bizde basarisizdir. Bir birimizin ziyefetine gitmiyoruz, varisleri evlendirmiyoruz. Meraklidir kim bizden daha cabuk pes eder ve oyunu siler? Beni oyundan Grokun havlamasi ayirdi. Galiba yeniden poctayi getirmisler, o ise hic cure susmuyor. Disariya cikip kapiya yaklasdim, arkasinda cok aktiv sohbet gidiyodu. Ben geri donmek istedim lakin yeniden kapi calindi ve Grok yeniden gur sesiyle havlamaya basladi.Grok yerine! Yeter havladin! Kopek kafasini eydi lakin yinede usluca mirildayarak gitdi. Kapiyi acarken acdim ve donup kaldim. Tanimadigim ve benim milliyetimden olmayan iki kisi. Onlardan biri benden bir sey sormak istedi biseyler gosterdi lakin ben anlamadim. Malesef diller benim guclu tarafim diyildi geriye ikinci kisinin ufakta olsa inglizce bilmesini umut etmek kaliyirdu. Burdada bahtim yoktu. Biz bir birimize bakarak duruyoduk ve ne yapacagimizi bilmiyoduk. Ne istediyinizi anlamiyorum sakince soyledim ve kapiyi kapatmak istedim lakin onu eliyle tutuyolardi sukut uzaniyodu konusma ise baslamiyodu. Birden uzun olan kisinin yuzu isiklandi galiba bibsey dusunmus. El hareketleri ile benden telefonumu istedi. Etrafda park edilmis araba gormeyince ve bi sey olursa Groku hirsizlarin yuzerine biraka bileceyimi biliyodum ve bir kasimi kaldirarak telefonu ona verdim. Adam telefonun ekranini acarak bir sey soyledi sonra ise kendi telefonunu cikardi neyese basdi ve bana uzatdi. Ve burada donup kaldim. Telefondan bana tuafca kosmik vipiyle sultan Zennur bakiyodu. Sasirdigimi soylemek hic bi sey soylememk gibi bir sey. Yeniden gozlerimi ona kaldirmak istememek diyilde hemen anin tuafligi ihtiyatlandiriyodu. Eski arkadaslarimin hangisinden adresimi buldugunu hic dusunmek bile istemiyodum. Cekilerek onlari evin bahcesinden eve dogru gecmesini izin verdim. Grok arkalariyca eve girdi ve onu kovmak gibi bi isteyim yoktu. Zaten evde cok zaman geciriyodu hem bu insanlarin gelmesinden pekde rahat diyildim.
  -Ben hayla turkce konusmuyorum,- sakince soyledim Turkce oyrendiyim tek kelimeydi. Adamlar misafir odssine gecib koltukta oturdular bende eski arkadasimi aradim.
  -Allo? Nast bana aceleyle yardimin gerekiyo hayla Xarkovda oldugunu soyle rica ediyorum
  - Evet lakin yarin vizanin arkasiyca gidicem
  -Mjhtesem! Bana hemen gelmen gerekiyo
  -Gercekden simdi gelemem
  -Tarcumanin hakkininin iki katini oderim soyledim arkadasima. Zennura ters bakarak kendinde tarcuman bula bilirdin kar gibi kafama dusunce soyledim.
  -Beni korkutuyosun bi siymi oldu?
  -Kafama iki turk dusdu tarcumansiz surekli bi seyler soyluyorlar Grok simdilik normal tepki veriyo lakin beni onlar artik korkutuyo
  -Anladim geliyorum
  Misafirleri kopekle beraber birakip cay demlemeye gittim. Aceleyle ellerimi bir isle meskul etmeliydim cunki sinir sistemlerim oyle ani seyleri kaldirmiyodu. Bir zaman nasil gorunduyunu gore bileceyimi hic dusunmemisdim. Beni tidirgin eden neydi hic anlamiyodum evime iki tanimadik insanin gelmesi mi yoksa onlardan birinin vip on besi olmasimi. Ve bildiyim kadar yanima durduk yere gelmedi. Ne istediyini dusunmek zor. Serverin kimin gunahindan dagildigini anladiysa... yok. Basaramazdi. En iyi bir birliyin kimin dagitdigini o zaman hic kimse bilmiyodu. Bunun serverin olumune yol acmasini kimse dusunemezdi. Buz dolabindan kekleri cikararak girise dogru donerek bagirarak tepsiyi ve cayi dagitmaktan kendimi zor tutdum. Ikinci kisi Zennur olmayan kapida bekleyerek isaretle yardimini teklif etdi. Tepsiyi ona vererek yuzumu yikamaya gitdim. Boyle oturmakda fazla diyil. Misafir odasinda ise beni buyuk surpriz bekliyodu. Koltukta uzanarak Grok kafasini Zennurun uzerine koyup agzinin suyunu akitiyodu.
  -Nehayet kimise sevdin oylemi ona kadar kendini buyuk ve sinirli bi kopek gibi gosteriyodun kulaginin arkasini kasimakla bitdi oylemi?
  Lakin Grok tepki vermeden Zennuru yuzerine tuylerini dagitarak ve gorunusle ondan iyi adam gormediyini gosteriyodu. Adamin kendiside pek mutlu gorunuyodu. Nerdeyse bir saat sonra grup yoldasim geldi sozlerimden hic bi sey anlamadan odaya gecip tarcumanlik yapmaya basladi.
  - Neden seni Grinde diyerek cagiriyo?
  - Grin sadece Grin harifleri duz koymaya calismaya gerek yok tum server onlarin yerini bin kere deyismis kisaltinca.
  -Tamam Grin olsun tarcuma ediyim. Bi oyunda serveri neden birakmadigini soruyor.
  -Cun ki deliyim. Bi hatunla karsilikli iliski ile duyun yapmayi dusunuyodum ve bundan bi sey cikmadi. Arkadasimin donmus yuzunu gorduyumde cok zor ve ondan uzak olan bi sey soylediyimi anladim.
  -Sorma bu sadece bi oyun ciddi bi sey yok zaten kocamda biliyo. O tarcuma etmeye basladi ben ise en son oyundan biriyle ne zaman konusdugumu hatirlamaya calisdim. En iyi taktirde iki yil once. Turklerle zaten bilerekden konusmuyodum o zamanlarda.-Serverden gitmeni istiyorlar. Diyorki onunda bi bahsi var ve sartlarini gerceklesdirmeyince gidemez.
  -Nast onlara anlat ki ben soz verdiysem tutarim. Bu hayatda soylentisiz yapa bileceyim yegane bi seydir. Geleceyi gore bilmek gibi bi yeteneyim olsaydi ufacikda olsa nelerin olacagini bile bilseydim diyil oyunu play marketdeki hesabimi silerdim. Sohpet bensiz devam ediyodu sonra bana bi teklifde bulundular ki bana yardim edeceyini ve bunun i in eshalarimi toplayip o hatunun yanina gitmemi soylediler. -Bu bir delillik! Ben nereye gidicem?! Ben evli bir kadinim iki cocuk annesiyim! Neden ben bilmediyim bir yere gitmeliyim hemde tarcumanla bile anlamadigim iki kisiyle?! Lakin benim sozlerim su fazla ciddi kisilere dokunmadi bile. Galiba kazanirsa oyuna yatirdigi butun paragi geri vericekler. Belkide tum serverin yatirdigi parayi. Cunki diger hadisede neden Rusiyadan olan arkadasina benim arkadasimi tarcuman olarak getirmesini isdemis. Yok tabiki erkekler tam ayri dusunce tarzida lakin simdi ben neyise anlamiyodum. Yazik Sasha simdi ona benimle hic bi sey anlamamak usdelikde her bir aptallik icin ulkede gezmek var. Oh birliyin karari bana cok pahaya mail oluyo benden erkek-lider yapmak istekleri.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"