11-20 Зборнік дэтэктываў па серыі Киллмастер аб Nike Картэры
11-20 Зборнік дэтэктываў па серыі Киллмастер аб Nike Картэры,
11. Сетку шпіёнаў Web of Spies
12. Шпіёнскі замак Spy Castle
13. Грозныя (Жудасныя) The Terrible Ones
14. Полымя дракона Dragon Flame
15. Hanoi Hanoi
16. Ключ небяспекі Danger Key
17. Аперацыя Голад Operation Starvation
18. Отравители розуму Mind Poisoners
19. Зброю ночы The Weapon of Night
20. Залаты цмок The Golden Serpent
Нік Картэр
Сетку шпіёнаў
Назва арыгінала: Web Of Spies
пераклаў Леў Шклоўскі ў памяць пра загінулага сына Антона
1. ЧОРНАЯ КАРТА
Эга зброю было адпраўлена ў Танжера ў запячатаным дыпламатычным паштовай пакеце. Калі вялікі рэактыўны самалёт накіраваўся да афрыканскага ўзбярэжжа, і залітае сонечным святлом белае пляма пачатак прымаць формы асобных будынкаў старога і новага горада, у Ніка Картэра ўзнікла адчуванне, што ён толькі злёгку голы. Нашэнне люгера, стилета і газавай бомбы стала для яго пачатку другой натурай. Але Хоук, яго начальнік, забараніў гэта. На гэты раз гэта было асабліва далікатнае заданне першараднай важнасці, і ўсё можа пайсці не так, як назаўжды. Вядома, што-то пойдзе не так; гэта заўсёды здаралася! Але ўсё ж трэба было прыняць усе магчымыя меры засцярогі. N3 давялося прайсці мытню ў звычайным парадку, але паспяшацца і звязацца з Gay Lord.
Гей! Гэта была дзяўчына! Нік трохі усміхнуўся пра сябе. Эга ўсмешка трохі памякчэла, калі ён прышпіліў рэмень бяспекі, і загарэлася таблічка «НЕ ПАЛІЦЬ». Скрупулёзна асцярожны, каб захаваць цьмянае, полупьяное выраз на покрасневшем тварам, ён дазволіў сваёй памяці вярнуцца на некалькі гадоў - пяць гадоў, калі быць дакладным.
У апошні раз ён сустрэў высокую светлавалосую Гей Лорд ў Ганконгу. Яны былі ідэальна настроены, хоць гэта начны купанне ih прыгоды ў раёне Ван Чай можа скончыцца катастрофай для іх абодвух. Яны абодва былі на працы, але выконвалі розныя заданні, ih нельга было бачыць разам. Але палымяная прынада ih гармонаў была занадта моцнай, каб яе ігнараваць. Яны абралі танны нумар у танным гатэлі ў Ван Чай ... у тую самую ноч, калі паліцыя прыйшла да высновы, што гатэль De Purpleen Draak быў рассаднікам кантрабандыстаў наркотыкаў, і што неабходна здзейсніць рыд.
Нік зноў весела ўсміхнуўся. Цяпер гэта было весела, але тады ён думаў інакш. Гей і ён, як вар'яты беглі па дахах, ён у трусах, а яна толькі ў трусіках, прыціскаючы вопратку да голай грудзей. Смяшок Ніка знік, і ўнутры эга ўсё яшчэ заставалася трывожнае адчуванне. Калі Хоук калі-небудзь даведаецца! Але не даведаецца. Ён задаваўся пытаннем, ці была Лорд Гей ўсё яшчэ такой прыгожай дзяўчынай. Пяць гадоў могуць мець вялікае значэнне, асабліва ў ih прафесіі. Адно можна сказаць напэўна: цяпер яны абодва сталі старэй і мудрэй. Інакш і быць не можа, бо яны абодва былі жывыя!
«Пане Х'юз ... вы яшчэ не падпісаў маю кнігу!» Сцюардэса, старанна дагледжаная францужанка, сядзела побач з эга, крэслам і працягнула кнігу ў яркім чырвона-жоўтым супервокладцы. Яна паглядзела на яго з усмешкай, яе круглае мяккае сцягно прижалось да эга локця. Ён быў трошкі стары, гэты амерыканскі аўтар, трохі сагнуты, але ўсё ж ён адрозніваўся ад іншых. Аўтар апошняга амерыканскага бэстсэлера, які, несумненна, купаўся ў грошах сваіх ганарараў. Ніколь, як бы спадзявалася, што ён запросіць яе на вячэру ў той вечар, таму што ў нах усё-такі быў дзень адпачынку. Гэта можа быць вясёлы ... калі б толькі ён быў цвярозым! Таму што м-сье Х'юз выпіў, як друшляк. На самай дэла ён быў п'яніцам. Тым не менш, Ніколь спадзявалася, што ён пообедает з ёй. Як дзяўчына, вы ніколі нічога не можаце ведаць ...
Нік Картэр, N3, які дасягнуў найвышэйшага рангу ў AX, а менавіта KILLMASTER або майстры-забойцы, прапусціў мінулае, і хутка вярнуўся ў сучаснасць. Вокладкі эга кнігі была вельмі працаёмкай і дарагой, і ім спатрэбілася шмат часу, каб яе зняць. Аўтограф вызначана трэба было паставіць. Картэр скрывіўся і ўзяў кнігу. Яна была цалкам новай, неразрэзанымі, і пахла друкарскай фарбай.
«Дай сюды, мілая», - сказаў ён сцюардэсе. «Я буду шчаслівы зрабіць гэта для вас». Ён паляпаў яе па мяккім сцягна і быў трохі здзіўлены, што яна не ўздрыгнула. «Я буду рады наведаць вас. І, можа быць, яе табе таксама понравлюсь, ці не так? Нік трымаў вялікі і паказальны пальцы на адлегласці некалькіх цаляў. - А вы падумалі, у вас будзе час зрабіць глыток ў апошнюю хвіліну? Можа быць, яшчэ трохі гэтага напою Fundador? Разумееце, яе адукацыю ў Іспанію, і таму яе павінен прывыкнуць да ih напояў! Ён занадта моцна смяяўся, і пасажыры глядзелі на яго.
Дзяўчына на імгненне заколебалась, але потым нахілілася да яму. Ee нагу яшчэ мацней прыціснулася да эга руцэ. Яна прашаптала эму: «Зараз прынясу, пане Х'юз. Пачакайце трохі. Яе вярнуся.' Яна зьнікла, ee ягадзіцы абуральна падскоквалі пад цеснай уніформай.
Нік адкрыў кнігу і напісаў свой нік на фарзацы з надпісам: Дзякуй за прыемнае падарожжа; З найлепшымі пажаданнямі - Кэнэт Людвелл Х'юз. Нік перавярнуў кнігу і паглядзеў на фатаграфію на адваротным баку суперобложки. Эму хацелася удзельнікаў ўсміхнуцца, але ён гэтага не зрабіў. Ён гуляў сваю ролю і не павінен быў быць выкрыты. Вы ніколі не ведаеце, хто назірае за вамі і спрабуе прачытаць па вашаму асобе або вуснах, аб чым вы думаеце. Але карціна здалася яму было пацешнай. Ён сядзеў, прыхінуўшыся да каміна, у тўідавага гарнітуры і паліў трубку. Ён быў вельмі падобны на тое, як ён выглядаў цяпер, з седеющими валасамі на скронях, сівымі вусамі і гумовымі падушачкамі на шчоках, каб зрабіць эга твар шырэй. Ён шэл, сагнуўшыся, у пенснэ без аправы, прымацаваным да лацкану шырокай чорнай стужкай. (Гэтыя чортавы кропках зусім не падыходзілі, і ў яго балеў нос. Як толькі ён прыехаў у Іспанію, ён скінуў ih і замест гэтага надзеў сонцаахоўныя кропках. Большасць пісьменнікаў і мастакоў, Коста-Брава, вядома ж, так і паступалі).
Так ... гэта пакрыццё было працаёмкім і дарагім. Ястраб распрацоўваў гэтую ролю даволі доўгі час, пакуль не атрымаў для нах падыходнае заданне. Кніга была напісана прафесійным аўтарам задоўга да гэтага, і на ёй не было даты публікацыі. Рэкламныя аб'явы былі размешчаны ў літаратурных асноўных раздзелах газет Злучаных Штатаў, у тым ліку New York Times . Адбыліся кактэйльныя yahoo, радыё-і тэлеінтэрв'ю, і ў афіцыйны дзень публікацыі было выпушчана 5 000 асобнікаў, і ўсё гэта фінансавалася AX. Гэта была добрая вокладкі, і цяпер ён павінен быў выглядаць, як яна, цалкам аддаючы сябе ролі. Ён быў старой журналістам-фрылансерам сярэдніх гадоў, які, нарэшце, трапіў у яблычак. Ён напісаў бэстсэлер, па якому неўзабаве павінен быў быць зняты фільм, - гаварылася ў ўводзіць у зман рэкламе, - і цяпер ён адправіўся на ўзбярэжжы Коста-Брава, каб выпіць і пачаць сваю наступную кнігу.
Сцюардэса вярнулася з іспанскім брэндзі Ніка. Ён праглынуў напой і ўсміхнуўся гэй. 'Дзякуй, дарагая. Гэта мяне радуе ». Ён старанна чапляўся за сялянскі акцэнт Сярэдняга Захаду.
Падчас палёту ён правяраў сваіх спадарожнікаў, але не знайшоў падстаў для турботы. На яго не звярнулі асаблівай увагі. Ён адразу ж паказаў сябе п'яніцам падчас гэтай паездкі, і людзі прынялі гэта, нават калі яны не выказвалі жадання набліжацца, што вельмі добра паслужыла N3 ў эга абліччы.
Вялікі самалёт прызямліўся. Насавое кола рыпела, пакідаючы на залітым сонцам бетоне рэшткі гумы блакітнага колеру. Нік выцягнуў з-пад сядзення свой чамадан з пішучай машынкай. Ад апошняга прыёму ежы піць ён шталь трохі мокрым. Ён мог выпіць шмат алкаголю, і лекары ў AX ці эму некалькі таблетак, каб процідзейнічаць наступстваў празмернага ўжывання алкаголю, але нялёгка гуляць ролю п'янага, не будучы п'яным. Эму давялося пастарацца, каб ён заставаўся на нагах і адчуваў сябе нармальна.
У адпаведнасці з роляй, якую ён гуляў, ён сціснуў ягадзіцу бортправаднікі, калі выходзіў па плоскасці. Яна ўсміхнулася яму было, зусім не угневаўшыся, і нават выглядала крыху расчараванай. «Да пабачэння, пане Х'юз», - крыкнула яна эму услед. «Яшчэ раз дзякуй за кнігу».
«Жанчыны - дзіўныя істоты», - падумаў Нік, чакаючы багаж на мытні. Ён даў гэтай дзяўчыне усе падставы абурацца, і нават даць эму аплявуху, але яна не зрабіла нам таго, нам іншага. На самай дэла яна нават выглядала расчараванай. Што яна думала? Што ён з ёй звяжацца?
Ён паглядзеў у люстраное шкло вітрыны і даследаваў аблічча пісьменніка Кеннета Людвелла Х'юза. Што прыцягвала ў гэтай старой фальшывай постаці добранькіх дзяўчат? Цяжка сказаць. Ён быў добрага целаскладу, але хадзіў з апушчанымі плячыма, а шэры касцюм Орлона эму не падыходзіў. Фетравы капялюш з вузкімі палямі, магла б надаць эму асаблівы шарм, калі б яна не сядзела на адкрытыя галоў з апушчанымі спераду палямі. Эга твар было пакрыта гумовымі падушачкамі і было ярка-чырвоным ад выпіўкі. На вачах у яго былі карычневыя кантактныя лінзы - без якога-небудзь эфекту павялічваецца - з-за чаго ён выглядаў сумным і абмяклым. Вусы былі колеру солі і птушачкі - шэдэўр аддзела маскіроўкі AX з месячнай гарантыяй. Няма ... Кеннету Людвеллу Хьюзу няма чым было прыцягваць сімпатычных дзяўчат. Акрамя грошай, а можа быць, і славы поспеху. Нік ўздыхнуў. Эму нават было нязручна, калі яго другое «я» сутыкнулася з малпай! Магчыма, аднойчы ён і гэтая бортправадніца змогуць сустрэцца на больш размешчана сонца умовах.
Між тым эга чакала задачай. Дзеянне Сафо. Заданне: захаплення англічанкі-лесбіянкі, вядомага вучонага, якая займаецца ўжо была выкрадзена рускімі, але не ведала пра гэта!
Увесь час, пакуль Нік думаў, ён вывучаў сваё асяроддзе. Эга вочы для карычневымі кантактнымі лінзамі блукалі у папрасіў небяспекі. Ён нічога не знайшоў. Эга прыкрыццё пакуль трымаецца добра - што і было задумана.
Насільшчык ў паношанай карычневай джеллабе кінуў да ног Ніка вялікі чамадан. Ён быў хударлявым чалавечкам і цяжка дыхаў ад знямогі. На фоне бязлітаснага сонца ён насіў пакамечаную чырвоную чечу . Некалькі зубоў, якія засталіся ў яго ў роце, былі цёмна-карычневымі, і ён выдыхнуў агідна салодкі пах кіфа . Ён нахіліўся да Ніку Картэру і сказаў хрыплым шэптам:
«Я лічу, што гэта тваё, дарагі іншы. Скура насарога, і ўсе этыкеткі ў патрэбным месцы. Але што вы аддаць бедняку ў чацвер?
Нік выняў вакол кішэні трубку па верескового дрэва і набіў яе тытунём з буйнымі кудзеркамі. Праклён! Што-тое ўжо пайшло не так! Гэта быў узгоднены экстраны падыход, калі ў Геі Лорд што-то не так і яна не зможа сустрэцца з ім, як планавалася. Ён паднёс да трубцы запаленую запалку і, не гледзячы на мужчыну, прамармытаў: «Тады яе ih трахну; дзённыя злодзеі не заслугоўваюць лепшага ».
«Гэта правільны рэўматызму», - сказаў нягег arab. «Ты выйграў калядную індычку, чувак. Яе Роджерс па МІ5 . Усё пайшло крыху перекосяк, таму мне давялося злавіць вас і паведаміць. Але лепш тут не балбатаць - дастань грошай і пачынай гандлявацца! Яе злодзей, рабаўнік і ганьба перад Алахам! Ніхто не заўважыць, калі мы гэта зробім. Тут гэта вельмі распаўсюджана ».
Нік досталь вакол кішэні некалькі дырхамаў і памахаў імі ў паветры. «Я не павінен ведаць арабская, - прашаптаў ён. «Мне давядзецца пагаварыць з табой па-ангельску».
«Гэта нармальна, - сказаў Роджэрс па МІ5 . Ён ускінуў свае худыя рукі і шырокай краінай, свет яму і Алаха ў якасці сведак таго, што багаты амерыканец Эфендзі спрабаваў эга здрадзіць . Эга, Ахмеда, які павінен быў накарміць дзесяць дзіцячых ратоў, і неўзабаве да іх дадасца адзінаццаты рот! Эфенди быў , без сумневу, вырадак хворага вярблюда!
«Ты кавалак злодзея і ілжэш аб узломе!» - хрыпла крыкнуў Нік. Ён падняў манету. «Цэлы дырхам, каб прынесці партфель на сотню ярдаў! Пілавінне дакладна вылезлі вакол тваёй галавы! Яе не падумаю пра гэта! Ты можаш плучить полдирхама і больш нічога!
Выпадковы мінак пасьмейваўся над гэтай сцэнай, але гэта нікога не цікавіла.
Затаіўшы дыханне, Нік здолеў зрабіць выгляд, быццам галасаванне-галасаванне выбухне ад лютасці. 'Што тут адбываецца? Яны ўзарвалі турыстычнае агенцтва? У Гей-Лорд было турыстычнае агенцтва ў Танжэры, якое служыла гэй прыкрыццём. Роджерс ў лютасьці штурхнуў нагой. Ён штурхнуў вялікі чамадан і завыў ад балюча, сціскаючы брудны вялікі палец ногі. «Не падарвана. Па крайняй меры, пакуль. Але яны атрымалі па пошце чорнага павука, чувак, і гэта не вельмі добра. Ведаеце, накшталт як знак чорнай рукі. Такім чынам, мы сабраліся разам, вы і мы, і вырашылі, што гаспадару пакуль не варта падарожнічаць. Дарэчы, калі яе прыкрыццё парушаныя, вам лепш трымацца ад нах далей. Яе павінен быў вам гэта сказаць, а потым вам прыйдзецца залезці ў нейкі гатэль, і адтуль узяць справу ў свае рукі. Мы можам спыніць мець зносіны цяпер - убачымся пазней, калі вы пройдзеце мытню ».
Нік Картэр, ён жа Кэнэт Ладвелл Х'юз, прайшоў праверку без якіх-небудзь праблем. Велізарны куфэрак вакол шкуры насарога выклікаў каментары, але толькі з-за сваіх памераў. Кантэнт правяраўся толькі ненадоўга, што было зручна. Гладстон, як Нік называў свой чамадан, быў чым-то асаблівым. Там была тузін сакрэтных адсекаў, вельмі спрытна схаваных. Вы можаце заблакаваць рэч і актываваць механізм, які ўключыць сігнал трывогі і выпусціць слёзатачывы газ, калі старонні чалавек паспрабуе адкрыць яго. Нік, як мага часцей браў з сабой чамадан ў паездкі. Ён адчуў палёгку, калі мытнік ужыў знак праверкі мелам.
Які стаяў побач паліцэйскі з усмешкай спытаўся ў Ніка: Passeport, s'il vous plait?
Нік працягнуў эму акуратны новы буклет з партрэтам пісьменніка Х'юза. Агент проштамповал карцінку па студыі AX і вярнуў яе без каментароў.
Пакуль Нік цягнуў пішучую машынку і вялікі чамадан да стаянцы таксі, змагаючыся з тузінам насільшчыкаў ў джеллабах ўсіх колераў і узростаў, ён хутка падумаў. І эму зусім не падабалася тое, што прыйшло эму ў галаву. Гей Лорд неяк нашкодзіла, гэта было відавочна. Інакш бы ангельцы не ўмяшаліся. Вядома, яны мелі на гэта поўнае права, таму што гэта была ih асноўная адказнасць, гэта "дзеянне Сафо". Яны звярнуліся за дапамогай да AX, спаслаўшыся на недахоп кваліфікаваных і вопытных агентаў. Як ведаў Нік, гэта было занадта праўдай. Каля шостай ih асноўных груп нядаўна абанкруціліся; чацвёра ih лепшых агентаў патрапілі ў бяду, а пяты загінуў. На самай дэла oni ЦРУ прасілі аб дапамозе, але ў гэтым асаблівым выпадку ЦРУ зрабіла ih k AX. Гэта азначала адно: верагодна, будуць смяротныя выпадкі. Хто гэта будзе і як гэта адбудзецца, Нік яшчэ не ведаў.
У гэтым і заключалася цяжкасць - ён па-чартоўску мала ведаў! Гей Лорд была тым, хто ведаў, і яна павінна была сказаць гэта эму. А цяпер эга папярэдзілі, каб ён не звяртаў на нах увагі! Наладьте справу самастойна. Млявае твар містэра Х'юза напружыўся. Нік на імгненне выпаў са сваёй ролі. Ён мог бы ўпасці як нежывы, калі б проста даверыў ім на слова і не ўмешваўся ў доля Гэй! Акрамя таго, калі яна трапіла ў бяду, эй таксама можа пагражаць небяспека. Ён не ведаў, што значыць атрымаць па пошце чорнага павука. Агенты AX звычайна працавалі ў адзіночку, ih заданні не перасякаліся. І нас адзін агент не быў праінструктаваны больш, чым гэта было строга неабходна для эга задач. Катаванні могуць прымусіць гаварыць любога мужчыну, і хоць Нік сам не насіў пілюлю цыяніду, ён ведаў яе каштоўнасць. Гэта было вельмі разумнае правіла, у AX: нам адзін агент не павінен ведаць, чым займаюцца эга калегі. Але гэта быў выключны выпадак. Калі Гэй будзе ў небяспецы, ён дапаможа гэй, калі зможа. І англічане тут нам пры чым!
Arab чакаў на таксі. Ён узяў чамадан Ніка і пішучую машынку і кінуў ih ў таксі. Кіроўца, тоўсты француз з цёмнымі рысамі асобы, свидетельствовавшими аб арабскай крыві эга продкаў, сядзеў ціха і чакаў, пакуль Нік Роджерс зноў пачнуць таргавацца.
Нік сунуў Роджерсу некалькі монетт ў эга брудную потную руку. «Вось, нягоднік! Больш не атрымаеш! Перыяд. . «Сабака хрысціянін», - закрычаў Роджерс на беглым арабскай, якога Нік не павінен быў разумець. «Свіння-язычнік! Тысяча мяшкоў вярблюджага лайна! Багатыя рабаваць бедных!
Таксіст з усмешкай паспачуваў эму. Відавочна, гэты вырадак-амерыканец не разумеў арабскага.
Нік сказаў кіроўцу: «Минза. І паспяшайся. Гэта быў самы раскошны гатэль у Танжэры. Кіроўца кіўнуў. Багатая сцерва, гэты амерыканец.
Arab выдаў люты крык. «Минза! Гэты сабака будзе жыць у Минзе, дзе дома адчуваюць сябе толькі султаны, але ён вымае хлеб iso rta маіх дзяцей. Каб сустрэне эга Алах! '
Нік нахіліўся да яму. «Адкуль прыйшоў загад трымацца далей ад гэтага турыстычнага агенцтва? З Вашынгтона або ад вас? Рэўматызму на гэты лейцара амела значэнне. «Вашынгтон», - прашаптаў Роджерс. 'З вас пара! Вельмі тэрміновае і важнае. Выходзь і зрабі сам. Гэта ўсё, што я ведаю пра гэта. Поспехі, чувак. А цяпер бывай - у гэтым бездапаможным аэрапорце занадта шмат шпіёнаў.
«Дзякуй», - сказаў Нік. «Мне патрэбен гэты поспех». Ён кінуў арабу яшчэ некалькі монетт. «Вось, вырадак! Ідзі, накармі сваё дрэнны нашчадства. Ён сеў у машыну, і таксі з'ехала. Ён зірнуў у задняе акно і ўбачыў, што arab Роджерс ўсё яшчэ лае яго. Гэта быў апошні раз, калі ён бачыў эга.
У «Минзе» ён зняў нумар, а не пакой, як пакладзена нядаўна разбогатевшему амерыканскаму пісьменніку, і замкнуў усе дзень. Эга звычайны пошук падслухоўваюць прылад нічога не даў. Іншага ён не чакаў. Эга прыкрыццё было добрым, і якое-то час акажа эму добрую службу. Можа быць, нямала часу, калі ён будзе трымацца далей ад Гэй Лорд. Ён прыняў душ, пераапрануўся ў чыстую вопратку і адправіўся ў горад. Ён прайшоў трохі ад гатэля і праверыў, ці не сочаць за ім. Ніхто не пераследваў яго, але яны былі такімі добрымі майстрамі, што эму нават не давялося спрабаваць збіць ih з шляху. Праз некаторы час ён узяў таксі, прапусціўшы першыя тры пустыя машыны. Роджерс абраў бы бяскрыўднае таксі ў аэрапорце, але цяпер, калі Нік застаўся адзін у Танжэры, эму трэба было быць асцярожным.
Ён у адзіночку апынуўся на вуліцы слановай Амерык, у прыгожым будынку з бронзавай шыльдай на фасадзе з надпісам Etats-Unis - Estados Unidos - дыпламатычнай місіяй Злучаных Штатаў .
Ашаломлены офісны работнік ўручыў эму запячатаны пакет па непразрыстага пластыкі. Нік распісаўся, каб атрымаць эга, і развітаўся з ім. Сыходзячы, ён адчуў позірк афіцэра на сваёй спіне. Містэр Кэнэт Ладвелл Х'юз дазволіў сабе лёгкую ўсмешку. Гэта было даволі незвычайнае змесціва для дыпламатычнай пошты: разабраны 9-міліметровы люгер з чатырма дадатковымі крамамі для патронаў, малюсенькі штылет, які цяпер быў такім жа смяротна вострым, як і ў Чэліні чатырыста гадоў таму, і мячык памерам з мяч для настольнага тэніса. ... які утрымліваў смяротную дозу газу без паху і атрымаў мянушку П'ер.
Адзін толькі алёнка зброі ў сумцы прымусіў эга адчуць сябе лепш. Ужо не такі голы. Эму хацелася трохі прагуляцца, расцерці ногі і атрымаць нейкія ўражанні. Ён даўно не быў у Танжэры і чакаў шмат тэрыторыі баранцава мора. Паколькі эму трэба было ехаць у Іспанію, ён падумаў аб тым, каб адправіцца ў раён гавані і патусавацца ў якіх-небудзь іспанскіх кавы, каб зноў паслухаць мясцовы мову. Ён таксама даўно не быў у Іспаніі. У сувязі з бягучымі падзеямі ў свеце эга заданняў у апошні час былі ў асноўным сканцэнтраваны на Блізкім і Далёкім Усходзе.
Ён прышвартаваўся да невялікага бара ў цёмным завулку, што вядзе да плошчы Францыі, і замовіў каву і выпіўку. Зрабіўшы ўсяго адзін глыток, ён перастаў піць . Цяпер ён страціў пачуццё ап'янення - дарэчы, ён быў хутчэй на падпітку, чым па-сапраўднаму п'яным, - але было палёгкай, што эму больш не даводзілася гуляць ролю п'янага.
Вярнуўшыся ў Минзу, ён узяў на стойцы рэгістрацыі некалькі дарожных карт раёне Танжера і Іспаніі. Дабраўшыся да свайго пакоя, ён зноў замкнуў дзень і зноў шталь шукаць электронныя прылады. Нічога не знойдзена.
Нік разгарнуў карты на стале і даследаваў ih. Ён даведаўся нямногае вакол таго, чаго яшчэ не ведаў. Але ў гэтым і заключалася бяда: ён так мала ведаў! Ён паглядзеў на тэлефон і на кароткі час адчуў спакуса патэлефанаваць Гей Лорд і даведацца, што адбываецца. Але адразу ж узялі верх мудрасць, якая займаецца прыходзіць з узростам, і жалезная дысцыпліна AX. Тэлефанаваць гэй, было б няправільна. Памылка аматара. Дарэчы, зараз у N3 была жорсткая ўсмешка, і было ясна, што воўк замаскіраваны ў авечую шкуру містэра Х'юза, калі ён праігнаруе эга загады і парушыць дысцыпліну, ён зможа зрабіць гэта адразу ў вялікіх маштабах! Калі Хоук даведаецца, будзе дрэнна. Невыкананне загадаў было падобна на крадзеж: калі вы пачалі гэта, вам трэба было адразу ж працягнуць.
Калі момант ваганняў прайшоў, Нік пачаў будаваць планы. Па крайняй меры, эму трэба было пагаварыць з Геем, калі яна яшчэ жывая і ўсё яшчэ ў зале сваёй віле на мысе Малабата. Толькі Гей можа адразу даць эму неабходную інфармацыю. Толькі Гей ведала, дзе гэтая ангельская навуковая Алісія Тод хаваецца са сваёй фальшывай палюбоўніцай. Расейская агентка даглядала за пажылой жанчынай, каб прыцягнуць яе ў Заходні блок. Дзе-то ў Іспаніі, ды. Дзе-то нават на ўзбярэжжы Коста-Брава. Ястраб, АХ, і Нік ведалі гэта, але толькі Гей Лорд мог дакладна сказаць, дзе яны, і губляць было няма чаго. Калі эму трэба было спачатку перадаць усе Хоуку, Вашынгтоне, Лондане і ФБР, гэта заняло б занадта шмат часу. Тады папугаі змаглі б паляцець задоўга да таго, як ён змог бы знайсці і прыбраць гняздо. Ці расейская агентка заб'е англичанку. Вядома, яе б праінструктавалі зрабіць гэта, калі б яна не змагла пераканаць жанчыну ці не змагла таемна вывезці яе вакол краіны. Забі яе!
Гэта мела сэнс, таму што ў яго, N3, былі дакладна такія ж загады. Па-першае, ён павінен быў паспрабаваць павезці яе, вырваць вакол рук выкрадальнікаў. Для гэтага ён павінен быў зрабіць усё, што ў эга сілах. Але калі гэта не спрацуе, эму прыйдзецца забіць яе!
Тады Алісіі Тод давядзецца памерці. Калі захад не зможа захаваць ee, ee, шырокія веды і новае адкрыццё, усход таксама не атрымае гэтага. Тады ніхто не зможа яе атрымаць, акрамя, можа быць, бога ці д'ябла. Але N3 ў такія справы не ўмешваўся. Нік ляпнуў чамаданам на ложку і адкрыў яго. Па патаемнага аддзялення падвойнага дна ён досталь чорную картку з белымі літарамі. Ён аднёс яе да пісьмовага стала і ўзяў ручку. «У нашы дні AX вельмі моцна прытрымліваўся фармальнасцяў», - падумаў ён. Менавіта на гэтым настойваў Дзярждэпартамэнт - гэтыя афіцыйныя выканаўчыя лісты. Калі пазней узнікнуць цяжкасці - напрыклад, судовыя працэсы па справах аб ваенных злачынствах - яны стануць доказам законнасці акта і загаду зрабіць гэта. Нік змрочна ўсміхнуўся. Шмат глупства ад сукі банальных людзей у аддзеле, але трэба было яе прытрымлівацца.
Наверсе быў «Парадак выканання». Затым з'явіліся маленькія літары, якія ён ведаў на памяць, а затым месца для дзесяці імёнаў. «Вядома, гэтага павінна быць дастаткова, - падумаў N3, - нават для такой працы, якая займаецца дрэнна стартавала, як гэтая».
Ён паклаў ручку і ўзяў аловак. Вельмі лёгкі, каб яго можна было лёгка згладзіць, ён уставіў: Алісія Тод?
Ён спадзяваўся, што эму не прыйдзецца яе забіваць. Па-першае, гэта азначала, што заданне было сапсавана, але, акрамя таго, на гатэль ведаць, што вынайшла англічанка.
Як Хок назваў гэта? Райская планшэт.
2. ПЕРШЫ КРУЧЭННЕ
Нік Картэр хутка пагнаў па арандаваным «пежо» па дарозе, якая вядзе да заліву. Была поўнач, і на захадзе серабрысты паўмесяц, амаль прыціснуўся да самага асаблівых минарету Танжера. Злева ад яго ў месячным святле ціха свяціўся Гібралтарскі праліў, а над вадой у Альхесирасе і Гібралтары мігцелі агні, як электрычныя светлячкі ў мяккай вераснёвай ночы. Нік падтрымліваў прыстойную хуткасць, пакуль не мінуў стары закінуты маяк. Затым ён павярнуў з галоўнай дарогі на Сеуту і павярнуў на вузкую асфальтаваную дарогу, якая займаецца вяла да самай ускрайку мыса Малабата. Гей Лорд чакала эга.
Ён уважліва сачыў за дарогай ззаду яго. Калі хто-то ішоў за ім, гэта адбывалася без свету, і на прыстойным адлегласці. Хоць месяц хутка спускалася да заходняга гарызонту, яна ўсё ж давала дастаткова святла для бачнасці на некалькі сотняў метраў. Нік думаў, што ён адзін, але не мог рызыкаваць. Адразу затым наступнага крутога павароту ён выявіў сляды, якія перасякаюць дарогу. Ён адразу ж затармазіў і паехаў на пежо у цень густы акациевой гаі. Ён выключыў святым, выключыў рухавік і адшпіліў наплечную кабуру свайго люгера. N3 сядзеў нерухома, як статуя Буды, напружаная спружына агента АХ для пашарпанай знешнасцю Кеннета Людвелла Х'юза. Пакуль ён чакаў, яму было прыйшло ў галаву, што містэр Х'юз эму ўжо трохі надакучыў. Пастаянна гуляць п'яніцу было стомна, хоць ён гуляў ролю досыць пераканаўча. У гатэлі гатэлі не здаваць эму гэты Пежо сёння вечарам! Адразу за ахоўнай ценем дрэў у каляіне зіхацела нешта белаватае. Па цікаўнасці і каб неадкладна расцерці ногі, Нік выйшаў вакол машыны і пайшоў штогод, што гэта было, стараючыся не бачыць эга з дарогі. Ён штурхнуў эга адной па лонданскіх туфляў містэра Х'юза і слаба ўсміхнуўся. Прэзерватыў. Былі і іншыя раскіданыя. Ён наткнуўся на месца для заляцанні, якое, на шчасце, у гэты час не выкарыстоўвалася. Нік вярнуўся да машыны і выцягнуў трубку, але яшчэ не запаліў. Ён з сумам думаў пра запасе доўгіх цыгарэт з залатымі муштукамі, якія карміў у сваім дом на даху ў Нью-Ёрку. Ён не любіў трубку і ненавідзеў цыгары. Трубка пякла эму мову, а цыгары нават выклікалі лёгкую млоснасць. Але пісьменнік Х'юз паліў трубку. І ён павінен быў прытрымлівацца гэтага.
Цяпер ён быў упэўнены, што за ім не сочаць. Ён уключыў сьвяты і выехаў на «пежо». Затым ён узяў курс на Пунта-дэ-Фуэго. Эму сказалі, што гэта кавалак зямлі, які выступае налева адкрытымі перад кончыкам мыса. Гэта павінна быць досыць лёгка знайсці. Так жа проста, як звязацца з Гей Лорд, як толькі ён ўбіў гэта сабе ў галаву.
Ён проста пайшоў у ee турыстычнае агенцтва і спытаў яе, ведаеце, што яе там не будзе. За прылаўкам сядзела сімпатычная арабская дзяўчына ў мінімалістычна міні-спадніцы і ў вельмі вузкім швэдры, у якой быў шок ад гэтага п'янага амерыканца. Падчас ih кароткага размовы яна ліхаманкава жавала жуйку. Нік, прыкінуўшыся моцна п'яным, ухапіўся за стойку абедзвюма рукамі і распавёў гісторыю пра тое, што ён быў вельмі старым сябрам міс Лорд. Вакол Ганконга. Ён вызначана гатэль сустрэцца з ёй перад ад'ездам па Танжера.
На дрэнным французскай мове, і яшчэ больш дрэнным іспанскай дзяўчына спрабавала растлумачыць эму, што ўладальніца крамы хворая, вельмі хворая і не з'яўляўся некалькі дзён. Іншаллах! Толькі Алах ведаў, калі дама вернецца да сваёй справы. Між тым дзяўчыне было дадзена ўказанне не турбаваць яе нам, пры якіх пры іншых абставінах! Яна выдула ружовы бурбалка жавальнай гумкі, які лопнуў і знежывелымі шматкамі вылецеў па ee rta. Яна збіралася працягнуць чытанне бліскучага металу - «Святы на арабскай», - калі Нік паклаў на прылавак купюру ў дзесяць дырхамаў. Ён стаяў, пагойдваючыся на нагах, і прагнуў бюстгальтара пад яе світэрам, які, верагодна, быў шчодра каржакаваты. Ён сказаў: «Я зараз сыходжу. Але вы патэлефануйце міс Лорд і скажаце, што стары Кені хоча яе бачыць. Кені Х'юз вакол Ганконга! Скажы прывітанне, каб яна атрымала што-небудзь з хлопчыкаў па Загараднага клуба «Фіялетавы цмок». Тады яна даведаецца, хто яе. Глядзі ... Я цябе запішу, дзетка!