перевел Лев Шкловский истәлегенә погибшем сыне Антоне
Оригиналь исеме: Mission to Venice
Башлыгы 1
РИМ, февраль. (Рейтер) - Бүген төнлә төньяк өлешендә Адриатического күлмәк югалды америка реактивный бомбардировщик, монда уен атомную бомбу. Самолет совершал гадәти рыбалку белән базасын көньягында Австрия, икенче базасын Испаниядә. Соңгысы элемтә машиналар белән иде гражданлык радиостанцией бу Триесте. Бу гадәти иде штопора һава торышы турында. Белүемчә, шаһитлар авиакатастрофы юк. Вәкилләре, АКШ хәрби һава КӨЧЛӘРЕ урыннарда баш тарткан шәрехләр, гайре ки, әгәр дә безнең машина иде атом бомба бортында булса, ул түгел иде заряжена...
Парижда бик салкын иде. Кар лениво, егылып тљшђ хлопьями янында роскошного отель «Крильон», әмма Нигы Картер түгел, дип билгеләп үтте карда; киемнәре дә яшел ефәктән булыр пәрдә шул эго санында иде задернуты, һәм ул целовал Жоржетту. Бу иде, дип уйладым Киллмастер, аны кайчан җылы, влажные иреннәре прильнули к эго губам, ә аның археологларның кечкенә язычок дразнил аны яхшы ысулы башларга яңа көн. Жоржетта Дюкло иде восхитительной секс-машиной. Сез нажали төймәгә — бу очракта да, бу сезгә кирәк иде эшләргә, бу поцеловать маленькую заостренную күкрәгенә һәм ee мотор башлады гудеть. Бар иде бер генә ысулы туктатырга двигателе Жоржетты — обнять ee.
Кинәт Жоржетта оттолкнула Ника һәм књрсђтте аңа узкими яшеллеккә күзлегеннән. "Николас Картер, син әле, диде, - дип сөясеңме мине!" Аны инглиз теле булдым белән густым француз акцентом.
Анда иде гына пижамная куртка Ника, застегивающаяся бер пуговицу, һәм ул выглядела ничек матур кукла. Жоржетте нибары егерме ел, һәм ул иде сексуально үсеш алган түгел, еллар буенча, хәтта өчен француженки. Нигы белә идем, аның белән күп еллардан бирле хорька кебек иде долговязой девчонкой белән длинными аяк һәм прыщами, һәм ул күргәнем булмаса да, аның борын-борын заманда, кадәр кичәге кичәләр. Ул бер төнгә кафе на Монмартре, ул кайчан барлыкка килгән тирәсендә ниоткуда аның янәшәсендә, бөтен олылар һәм матур. Жоржетта покинула үз үз компаниясен һәм собиралась соңрак забраться бу эго постель.
Нигы янә притянул аның үзенә. — Aloxe te күбрәк да бар тупик вертикаль tres jolie, — пробормотал ул аның ароматные якты чәч.
Ул янә башыннан отстраняться, әмма ул удержал аны сгибе көчле куллары. — Бу да шул ук хәл, — выдохнула Жоржетта. «Әлбәттә, аның матур. Шулай диләр, хәтта глупые паровые. Тик мин телим син яратты мине, Нигы. Чыннан да яратты мине.
Нигы Картер белән вздохом отпустил аны. Хема иде алар безгә иде, старыми яки яшь, һәрчак шулай оказывалось әнә шундый. Oni кунакханәләр ишетү, дип ih башка. Киллмастер түгел иде башка җитешсезлекләрне — тик ул врал. Очраклардан тыш, гамәлгә ашыру, үз һөнәре.
Ул взволнованно посмотрел на потолок, устремил карашы буенча бер резвящихся путти — бу Крийоне барысы да югары дәрәҗә рококо һәм тырыштым түгел засмеяться. Ул күтәрде правую кулын посмотрел күзләренә Жоржетте.
— Мин алмыйм, лгать сиңа, җаным. Мин яратам сезне. Аның беркайчан да хатын-кызны яратты. Әйтә алмыйм моны. Бу иске гаилә моның каһәре Картеров. Безгә позволено берәүне дә яратырга. Ложиться йокларга: әйе. Бик ошый: юк. Бик күңелсез.'
Ул присела аның янәшәсендә һәм подпрыгнула бу матрасе.
«Me trouves tu sympiqueque?»
Нигы дип. 'Рассчитывай бу. Aloxe-aime est. Син миңа бик нравишься, Жоржетта. Син җаным. Син әле кайнар девственница, миңа калса, мәңгегә гади покончить, моның белән әлегә...
Кыз сделала некрасивое зат. «Ничек шулай девственница? Бу димәк?'
Мөһим түгел, детка. Оденься һәм исчезни. Һәм, дип ышанасы синең әтиең яки үтәгәннән соң прецизионной геометрия нәрсә беркайчан да таныйлар. Бу мөмкин чакыртырга халыкара инцидент, ә минем боссу бу ошар». Әтисе Жоржетты иде видным әгъзасы, дипломатик корпус, ә аның быелгы үтәгәннән соң прецизионной геометрия детале — у нах ih иде берничђ — иде атташе Франция президенты.
Генерал диде: «Бу-булачак сылу пропагандалау өчен рус, әгәр алар таныйлар. Алар, әлбәттә, тагын да белми, дип бомба кимегән, тик алар таныйлар, бездә булмаячак, безнең малейшего тамаша, дип, алар эшләргә.
— Бу булырга тиеш түгел просочиться, — дип кырт кисә башлыгы. «Без тырышабыз итеп бу выглядело кебек бөтенләй нормаль спасательная»операциясе.
Начальнигы оглядел җыелышы һәм поджал иреннәре. «Юк сәбәпләр аркасында, алар буенча алар тиеш бу белү. Сез барлык тирәсендә куркынычсызлык хезмәте, һәм бу очракта аның, дип саныйм алабыз ышанырга италиягә. Аларга бар нәрсә югалта күбрәк безгә. Ярар, джентльмены, мин сезгә әйтәм, без эшләрбез, шушы подводными лодками.
Такси кире Штаб-фатирында AX Нигы Картер болай диде: «минемчә, күрәм гомуми картина, сэр, тик мин аны әлегә аңламыйм, нәрсә белән безнең эш — ни өчен бу булып тора рутинной эше өчен АХ .'
Хоук иде тагын да молчалив гадәттәгедән. Эго костюм иде измят, ул выглядел әйтик, әйтерсең түгел выспался, һәм аның обветренном иске кеше иде седая щетина. Ул жевал незажженную сигару һәм мрачно карадым бу, үз агенты Номеры Бер.
— Әлбәттә, син моның түгел аңлыйсың. Әмма ул узачак. Бөтен бу болтовня иде өчен бирергә сезгә некоторую мәгълүмат. Бу һичшиксез булачак муторно өчен АХ. Алар да таба ала бу бомбу — без табарга тиешбез, аның өчен алар.
Киллмастер белә хәзерге вакытта эму кирәк түгел, күбрәк спрашивать. Хоук иде бер тирәсендә, үз кәефе начар да булырга мөмкин иде, бик-аның кинәт. Нигы расслабился һәм оглядел заснеженный Вашингтон. Капитолий ерактан сездәге бизәге, кияњгђ туй бњлђге торт. Эш көне бетте, һәм мең заснеженных машина мчались ягына Джорджтауна, Чеви-Чейз һәм Фолс-Черч, анда царило җылы, көткән берничә эчемлекләр, яхшы кичке аш һәм, мөмкин, потрескивающий камин.
Нигы неслышно вздохнул һәм передвинул «люгер» артык уңайлы урын. Кайта действительную хезмәтенә — һәм, янә, корал белән кесђдђ. Вильгельмина, де Люгер; Хьюго, археологларның кечкенә стилет; кечкенә газ бомба, аны ул дип атады Пьер. Нигы күрмәдем берни дә странного шул булсын разъезжать вооруженным кадәр теш буенча бер тирәсендә иң цивилизацияле столи дөнья. Сез алыр иде, алай җиңел үләргә Вашингтонда кебек Малабаре. Бигрәк тә, әгәр дә сез иде Ником Картером, баш убийцей АХ, сезнең өчен охотится яртысы яшерен агентлар дөнья. Такси ползло аша агылган машиналар, ничек желтая улитка. Хоук опустил тәрәзә һәм выбросил изжеванную сигару. Ул засунул арасында зубами яңа һәм дип сорады түгел, әнисенә карап Ника: — Ул иде милой кыз?
'Гафу үтенәм?'
Хоук нахмурился, ничек глупому балага. «Кыз Нигы, ул кыз котылу өчен, аны утащил сине Парижда. Ул иде милой?