viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
Oriģinālnosaukums: Mission to Venice
1. nodaļa
ROMA, februāris. (Reuters) - Adrijas jūras ziemeļos šonakt pazuda ASV reaktīvais bumbvedējs, kas, domājams, nesa atombumbu. Lidmašīna bija regulārā lidojumā no bāzes Austrijas dienvidos uz citu bāzi Spānijā. Automašīnas pēdējais kontakts bijis ar civilo radiostaciju Triestē. Tas bija vienkāršs jautājums par laikapstākļiem. Cik zināms, aviokatastrofai aculiecinieku nav. ASV gaisa spēku amatpersonas uz vietas atteicās sniegt citus komentārus, izņemot to, ka, ja transportlīdzeklī būtu atradusies atombumba, tas nebūtu iekrauts...
Parīzē bija auksts. Sniegs laiski krita pārslās pie greznās viesnīcas Crillon, bet Niks Kārters sniegu nepamanīja; zīda aizkari viņa istabā bija aizvilkti, un viņš skūpstīja Džordžu. Tas bija, Killmaster domāja, kad viņas siltās, mitrās lūpas piespiedās viņam un viņas asā mazā mēle viņu ķircināja, lielisks veids, kā sākt jaunu dienu. Georgette Duclos bija apburoša seksa mašīna. Jūs nospiedāt pogu — šajā gadījumā viss, kas jums jādara, bija noskūpstīt mazo, smailo krūtiņu, un viņas motors sāka dungot. Bija tikai viens veids, kā apturēt Džordžetas dzinēju – apskaut viņu.
Pēkšņi Džordžeta atgrūda Niku un paskatījās uz viņu ar šaurām zaļām acīm. "Nikolajs Kārter, tu man vēl neesi teicis, ka mīli mani!" Viņas angļu valoda bija bieza ar franču akcentu.
Viņai bija mugurā tikai Nika vienas pogas pidžamas jaka, un viņa izskatījās pēc skaistas lelles. Žoržette bija tikai divdesmit gadus veca un seksuāli attīstīta pat franču sievietei. Niks viņu bija pazinis gadiem ilgi, kopš viņa bija slaida meitene ar garām kājām un pūtītēm, un viņš nebija viņu redzējis ilgu laiku, līdz vakaram. Viņš naktī dzēra kafejnīcā Monmartrā, kad viņa nez no kurienes parādījās viņam blakus, pieaugusi un skaista. Džordžeta pameta pati savu uzņēmumu un plānoja vēlāk ielīst viņa gultā.
Niks atkal pievilka viņu sev tuvāk. "Je te trouve tres jolie," viņš nomurmināja viņas smaržīgajos blondajos matos.
Viņa atkal sāka vilkt prom, bet viņš turēja viņu savas stiprās rokas līkumā. "Tas nav tas pats," Džordžeta elpoja. "Protams, es esmu skaista. Pat stulbi puiši tā saka. Bet es gribu, lai tu mani mīli, Nik. Tiešām mani mīlēja.
Niks Kārters ar nopūtu viņu atlaida. Neatkarīgi no tā, kas viņi bija, veci vai jauni, viņi vienmēr izrādījās tādi. Viņi gribēja dzirdēt, ka viņi ir mīlēti. Killmaster nebija bez savām kļūdām, taču viņš nemeloja. Izņemot viņa profesijas izmantošanu.
Viņš sajūsmināts paskatījās uz griestiem, pievērsa skatienu vienai no burvīgajām putijām — Krilonā viss bija ārkārtīgi rokoko stilā — un centās nesmieties. Viņš pacēla labo roku un ieskatījās Džordžetas acīs.
"Es nevaru tev melot, mīļā." ES tevi nemīlu. Es nekad neesmu mīlējis sievieti. ES nevaru darīt to. Tas ir vecs Kārteru ģimenes lāsts. Mēs nedrīkstam nevienu mīlēt. Gulēt: jā. Ļoti patīk: nē. Ļoti skumji.'
Džordžeta aizdomīgi paskatījās uz viņu. Pidžamas jaka atvērās, atklājot meitenes krūtis ar sīkiem zemeņu krāsas sprauslām. Viņa sakoda pilnu apakšlūpu. — Tu esi liels muļķis!
Niks pasmaidīja. - Bez šaubām, mīļā.
Viņa apsēdās viņam blakus un atleca uz matrača.
"Me trouves tu sympiqueque?"
Niks iesmējās. 'Ar to rēķinies. Je t'aime beaucoup. Tu man ļoti patīc, Džordžet. Tu esi jauks. Jūs arī esat forša jaunava, un es domāju, ka mums ar to vajadzētu tikt galā, pirms...
Meitene uztaisīja neglītu seju. "Kā viņa ir jaunava? Ko tas nozīmē?'
Tam nav nozīmes, mazulīt. Ģērbies un pazūdi. Un cerēsim, ka tavs tēvs vai līgavainis to nekad neuzzinās. Tas var izraisīt starptautisku incidentu, un manam priekšniekam tas nepatiks. Džordžetas tēvs bija ievērojams diplomātiskā korpusa darbinieks, un viņas pašreizējais līgavainis – viņai bija vairāki – bija Francijas prezidenta atašejs.
"Nē," meitene stingri noteica. "Es neģērbšos - vēl nē." Viņa atspiedās pret savu lokano ķermeni pret Niku. Viņa aplika savu slaido, slaido kāju ap viņa muskuļotajiem augšstilbiem un sāka viņu skūpstīt.
"Entress," sacīja Niks Kārters. Viņš pārvilka viņiem palagus. Ienāca vecāka gadagājuma kalpone ar paplāti ar pārklātiem traukiem. - Jūsu pavēle, monsieur.
"Labi," Niks teica. “Noliec to tur, labi? Viņš piemiedza ar aci uzpūtīgajai meitenei. "Redzi, es pat dalos ar jums brokastīs."
Kalpone ar neizteiksmīgu seju nolika paplāti uz gultas. Kas tas ir? Visi amerikāņi bija seksuāli maniaki, un šīs jaunās meitenes - ah!
Viņa ātri gāja pa istabu, noliecoties, lai paņemtu svārkus, dzeltenas bikses, zeķes un jostu. Viņa nolika tos uz krēsla un devās uz durvīm. - Vai jums ir nepieciešami vēl kādi pakalpojumi, kundze?
Istabene aizvēra durvis, bet uzreiz negāja prom. Viņa stāvēja, piespiedusi ausi pie durvīm, un viņas neuzkrītošajā, senilajā sejā bija skumja izteiksme. Jaunatne. Mīlestība. Mon Dieu - tas nav ilgi!
Istabā iezvanījās telefons un viņa dzirdēja vīrieša atbildi. Jauks zvērs, šis puisis. Kādi muskuļi! Viņa klausījās viņa jautrā un patīkamā, bet ar kaut kādu vēsu nokrāsu balsī, kas nāca aiz plānām durvīm.
- Kārters - ak, labrīt, priekšniek. Nu nē, kungs. Ne gluži vienatnē. Kuru? Bet kungs, es tikko ierados. Jā, jā, es zinu. Es vienmēr riskēju...
Klusums. Tad viņa dzirdēja viņu klusā balsī sakām: “Beidz, mazulīt. Ne tagad. Tas ir darbs.
Tad: "Labi, kungs. Esmu nākamajā lidmašīnā. Ardievu kungs.
Nolaižamās taures klikšķis. Meitene jautāja: "Vai tu dosies atpakaļ uz štatiem, Nik?"
'Jā. Es došos atpakaļ uz štatiem, sasodīts... Tūlīt. Tūlīt! Ģērbies, mazulīt, un nāc ārā. Varbūt vēl satikšos un...
"Nē! Vēl nē. Mums vēl ir laiks...
"Mums nav laika, Džordžet." Kad priekšnieks svilpo, es eju. Tā ir svarīga lieta, jūs redzat. Steidzami skaistums. Daudz naudas.'
'Man vienalga. Mums vēl ir laiks mīlestībai.
'Nav vajadzības.'
"Oho!"
Atskanēja klauvējieni un krītošu trauku un galda piederumu skaņas. Kalpone nodrebēja. Paplāte nokrita vai tika izmesta.
Viņa dzirdēja kādas meitenes kliedzienu.
"Je vous aime, Nik! ES mīlu Tevi... '
Vašingtonā stipri sniga un tika prognozēts rūgts aukstums, bet vāji apgaismotajā konferenču zālē valdīja silts un tveicīgs. Killmaster nedaudz svīda, kad viņš sēdēja blakus savam priekšniekam Vanam, klausoties operācijas Jūras briesmonis detaļas. Šī telpa tika izmantota tikai "slepenām" sanāksmēm un instruktāžām, un Niks nebija līdz galam pārliecināts, kur atrodas. Viņš un Vanags bruņota sargsarga pavadībā gāja cauri vairākiem liftiem, kas veda uz pagrabu ar gaiteņu labirintu. Nikam bija aizdomas, ka viņš atrodas kaut kur bumbu patvertnē zem Valsts departamenta ēkas.
Pulkvežleitnants stāvēja lielas izgaismotas kartes priekšā garas, tumšas telpas galā ar rādītāju rokā. Gals atradās Adrijas jūras ziemeļu daļā starp Venēciju un Triesti. — Apmēram simts desmit jūdžu attālumā no krasta, — sacīja priekšnieks. Viņš piesita kartei ar nūju. "Mūsu lidmašīna un bumba atrodas kaut kur tur, apakšā. Sēkļus, teknes, smilšu stieņus, barjeras, jūs to saucat, tas viss ir tur. Lidmašīna avarēja pagājušajā nedēļā, un mēs to vēl neesam spējuši atrast. Protams, mums jābūt ļoti uzmanīgiem, un tas mūs traucē – mēs nevēlamies izraisīt paniku.
Nemilitārs trīs sēdvietu attālumā no Nika sacīja: "Nē. Nav labi tur atstāt mūsu vecās atombumbas. Un runājot par paniku, itāļi...
Priekšnieks viņu asi pārtrauca. - Šī nav mūsu teritorija, kungs. Lūdzu, bez politikas. Šis ir progresa pārskats, tas arī viss.
Admirālis šņāca. "Progresa trūkums ir vairāk līdzīgs tam."
Aiz Hawk iejaucās augsta ranga CIP amatpersona. — Kas īsti tiek darīts, komandieri? Es domāju: jaunas procedūras vai kā?
Priekšnieks izskatījās noguris. Viņš izņēma no kabatas tīru kabatlakatiņu un noslaucīja plikpaurīgo galvu. "Tiek darīts viss cilvēciski iespējamais, kungs." Pie tā strādā trīs dažādas komandas – gaisa spēki, jūras spēki un itāļi. Mums ir helikopteri ar infrasarkano staru plēvi, kas mēģina izmērīt radioaktivitāti. Jūras spēkiem ir aptuveni ducis kuģu. Pie mums ieradās divvietīgi zemūdens transportlīdzekļi un batisfēras, kā arī speciālisti to apkalpošanai. Mēs veicam slepenas radioaktivitātes pārbaudes piekrastes zonās. Paldies Dievam, nekur nav nekādu pēdu!
Cits vīrietis vienkāršās drēbēs jautāja: "Vai tiešām pastāv radiācijas briesmas?"
Priekšnieks vēlreiz noslaucīja pieri. "Vienmēr pastāv kaut kādas briesmas. Šobrīd tas ir minimāls, taču tas var mainīties. Atkarīgs no daudz kā - no faktiskajiem avārijas apstākļiem, iespējamiem bumbas korpusa bojājumiem, ūdens iedarbības, virknes faktoru. Mēs vienkārši vēl nezinām.
Ģenerālis teica: “Tā būtu liela propaganda krieviem, ja viņi to uzzinātu. Viņi, protams, vēl nezina, ka bumba ir nomesta, bet, kad viņi to zinās, mums nebūs ne mazākās nojausmas, ko viņi darīs.
"Tam nevajadzētu noplūst," boss atcirta. "Mēs cenšamies, lai tā izskatītos pēc pilnīgi normālas glābšanas operācijas."
Priekšnieks paskatījās apkārt sapulcei un saknieba lūpas. “Nav nekāda iemesla, kādēļ viņiem tas būtu jānoskaidro. Jūs visi esat apsardze, un es domāju, ka šajā gadījumā mēs varam uzticēties itāļiem. Viņiem ir vairāk ko zaudēt nekā mums. Labi, kungi, es jums pateikšu, ko mēs darīsim ar šīm zemūdenēm.
Braucot ar taksometru atpakaļ uz AX galveno mītni, Niks Kārters sacīja: "Es domāju, ka es redzu kopainu, kungs, bet es vēl nesaprotu, ar ko mēs nodarbojamies — kāpēc tas ir AX ikdienas darbs."
Vanags klusēja vēl vairāk nekā parasti. Viņa uzvalks bija saburzīts, viņš izskatījās tā, it kā viņš nebūtu daudz gulējis, un uz viņa laikapstākļu sagrauztās vecās sejas bija pelēki rugāji. Viņš košļāja neaizdedzinātu cigāru un drūmi paskatījās uz savu aģentu Numur viens.
- Protams, jūs to nesaprotat. Bet tas pāries. Visa šī pļāpāšana bija, lai sniegtu jums kādu informāciju. Tas noteikti būs AH darbs. Viņi nevar atrast šo bumbu – mums tā ir jāatrod viņiem.
Killmaster zināja, ka viņam vairs nevajadzētu jautāt šajā brīdī. Vanags bija sliktā garastāvoklī un varēja būt ļoti skarbs. Niks atslāba un paskatījās apkārt apsnigušajā Vašingtonā. No tālienes Kapitolijs izskatījās pēc kāzu tortes pildījuma. Darba diena bija beigusies, un tūkstošiem sniegotu automašīnu steidzās uz Džordžtaunas, Chevy Chase un Falls Church, kur bija silti ar dažiem dzērieniem, kārtīgām vakariņām un, iespējams, sprakšķošu kamīnu.
Niks klusi nopūtās un pārcēla Luger uz ērtāku vietu. Atgriezās aktīvajā dienestā – un atkal ar ieroci kabatā. Vilhelmīna, de Lugers; Hugo, asais mazais duncis; nelielu gāzes bumbu, ko viņš nosauca par Pjēru. Niks nesaskatīja neko dīvainu, braukādams līdz zobiem bruņots vienā no civilizētākajām pasaules galvaspilsētām. Jūs varētu tikpat viegli nomirt Vašingtonā kā Malabarā. It īpaši, ja jūs būtu Niks Kārters, AH galvenais slepkava, puse pasaules slepeno aģentu jūs medī. Taksometrs rāpoja pa satiksmi kā dzeltens gliemezis. Vanags noripināja logu un izmeta sakošļāto cigāru. Viņš ielika jaunu starp zobiem un, neskatīdamies uz Niku, jautāja: "Vai viņa bija jauka meitene?"
'Man žēl?'
Vanags sarauca pieri kā stulbs bērns. "Meitene, Nik, ir meitene, no kuras es jūs izrāvu Parīzē. Vai viņa bija jauka?
Niks paskatījās uz savu priekšnieku. Nav tā, ka Hoks interesējas par savām personīgajām lietām. Tam bija jābūt iemeslam.