oversat af Lev Shklovsky til minde om sin afdøde søn Anton
Originaltitel: Mission to Venedig
Kapitel 1
ROM, februar. (Reuters) - En amerikansk jetbomber, der menes at bære en atombombe, forsvandt i det nordlige Adriaterhav i aften. Flyet var på en rutineflyvning fra en base i det sydlige Østrig til en anden base i Spanien. Bilens sidste kontakt var med en civil radiostation i Trieste. Det var et simpelt spørgsmål om vejret. Så vidt vides er der ingen øjenvidner til flystyrtet. US Air Force embedsmænd på jorden afviste at kommentere andet end at sige, at hvis køretøjet havde haft en atombombe om bord, ville det ikke være blevet lastet...
Det var koldt i Paris. Sne faldt dovent i flager uden for det luksuriøse Crillon Hotel, men Nick Carter lagde ikke mærke til sneen; silkegardinerne på hans værelse var trukket for, og han kyssede Georgette. Dette var, tænkte Killmaster, mens hendes varme, våde læber pressede mod hans og hendes skarpe lille tunge drillede ham, en fantastisk måde at starte en ny dag på. Georgette Duclos var en dejlig sexmaskine. Du trykkede på en knap – i dette tilfælde skulle du bare kysse det lille, spidse bryst – og hendes motor begyndte at summe. Der var kun én måde at stoppe Georgettes motor på – at kramme hende.
Pludselig skubbede Georgette Nick væk og så på ham med smalle grønne øjne. "Nicholas Carter, du har ikke fortalt mig, at du elsker mig endnu!" Hendes engelsk var tykt med en fransk accent.
Hun bar kun Nicks pyjamasjakke med én knap, og hun lignede en smuk dukke. Georgette var kun tyve år gammel og seksuelt avanceret selv for en fransk kvinde. Nick havde kendt hende i årevis, lige siden hun var en ranglet pige med lange ben og akne, og han havde ikke set hende i lang tid, indtil i går aftes. Han drak om natten på en café i Montmartre, da hun dukkede op ud af ingenting ved siden af ham, helt voksen og smuk. Georgette forlod sit eget firma og planlagde at kravle ind i hans seng senere.
Nick trak hende tættere på sig igen. "Je te trouve tres jolie," mumlede han ind i hendes duftende blonde hår.
Hun begyndte at trække sig væk igen, men han holdt hende i krumningen af sin stærke arm. "Det er ikke det samme," åndede Georgette. "Selvfølgelig er jeg smuk. Selv dumme fyre siger det. Men du skal elske mig, Nick. Virkelig elskede mig.
Nick Carter løslod hende med et suk. Lige meget hvem de var, gamle eller unge, blev de altid sådan. De ville høre, at de var elsket. Killmaster var ikke uden sine fejl - men han løj ikke. Bortset fra udøvelsen af sit erhverv.
Han kiggede begejstret op i loftet, rettede blikket mod en af de boltrede putter - alt i Crillon var ekstremt rokoko - og forsøgte ikke at grine. Han løftede sin højre hånd og så ind i Georgettes øjne.
"Jeg kan ikke lyve for dig, skat." Jeg elsker dig ikke. Jeg har aldrig elsket en kvinde. Jeg kan ikke gøre det. Det er en gammel Carter-familieforbandelse. Vi må ikke elske nogen. Går i seng: ja. Kan lide det meget: nej. Meget trist.'
Georgette kiggede mistænksomt på ham. Pyjamasjakken åbnede sig og afslørede en piges bryster med små jordbærfarvede brystvorter. Hun bed sig i sin fulde underlæbe. "Du er et stort fjols!"
Nick smilede. - Uden tvivl, min elskede.
Hun satte sig ved siden af ham og hoppede på madrassen.
"Mig trouves tu sympiqueque?"
Nick grinede. 'Ret med det. Je t'aime beaucoup. Jeg kan virkelig godt lide dig, Georgette. Du er sød. Du er også en varm jomfru, og jeg synes, vi skal lige få det overstået inden...
Pigen lavede et grimt ansigt. "Hvorfor er hun jomfru? Hvad betyder det?'
Det er lige meget, skat. Tag tøj på og forsvind. Og lad os håbe, at din far eller forlovede aldrig finder ud af det. Dette kan forårsage en international hændelse, og min chef vil ikke lide det." Georgettes far var et fremtrædende medlem af det diplomatiske korps, og hendes nuværende forlovede – hun havde flere – var attaché til Frankrigs præsident.
"Nej," sagde pigen bestemt. "Jeg vil ikke klæde mig på - ikke endnu." Hun lænede sin smidige krop mod Nick. Hun viklede sit slanke, slanke ben om hans muskuløse lår og begyndte at kysse ham.
"Jeg elsker dig, Nick!"
Der blev banket blidt på døren.
"Merde," sagde Georgette. 'Gå væk. Allezvus og!"
"Entrez," sagde Nick Carter. Han trak lagnerne over dem. En ældre stuepige kom ind med en bakke med overdækkede fade. - Din ordre, monsieur.
"Okay," sagde Nick. "Læg det der, okay? Han blinkede til den buldrende pige. "Du ser, jeg deler endda min morgenmad med dig."
Stuepigen stillede bakken på sengen med et udtryksløst ansigt. Hvad er dette? Alle amerikanere var seksuelle galninger, og disse unge piger - ah!
Hun gik hurtigt henover lokalet, bøjede sig ned for at hente en nederdel, gule bukser, strømper og et bælte. Hun satte dem på en stol og gik hen til døren. - Har du brug for flere tjenester, m'sieur?
Nick sagde med munden fuld af croissant: "Nej. Tak skal du have.' Georgette så rasende ud.
Stuepigen lukkede døren, men gik ikke straks. Hun stod med øret trykket mod døren, og der var et trist udtryk på hendes uanselige, senile ansigt. Ungdom. Elsker. Mon Dieu - det varer ikke længe!
Telefonen på værelset ringede, og hun hørte manden svare. Sødt udyr, denne fyr. Hvilke muskler! Hun lyttede til hans stemme, munter og behagelig, men med en slags kølig farvetone, der kom bag den tynde dør.
- Carter - åh, godmorgen, chef. Nå nej, sir. Ikke ligefrem alene. Hvilken? Men sir, jeg er lige ankommet. Ja, ja, jeg ved det. Jeg tager altid risici...
Stilhed. Så hørte hun ham sige med lav stemme: "Hold op, skat. Ikke nu. Dette er arbejde.
Så: "Okay, sir. Jeg er på det næste fly. Farvel herre.
Klik på hornet, der sænkes. Pigen spurgte: "Skal du tilbage til USA, Nick?"
'Ja. Jeg tager tilbage til USA, for fanden... Straks. Med det samme! Tag tøj på, skat, og kom ud. Måske ses vi igen og...
"Ingen! Ikke endnu. Vi har stadig tid til...
"Vi har ikke tid, Georgette." Når chefen fløjter, går jeg. Det er en vigtig ting, kan du se. Beaucoup d'urgent. Mange penge.'
'Jeg er ligeglad. Vi har stadig tid til kærlighed.
"Ingen behov."
'Wow!'
Det bankede på og lyden af faldende tallerkener og bestik. Stuepigen rystede. Bakken faldt eller blev smidt.
Hun hørte en pige skrige.
"Du skal sigte, Nick! Jeg elsker dig... '
Det sneede kraftigt i Washington, og der var forudsagt bitter kulde, men det svagt oplyste mødelokale var varmt og lunt. Killmaster svedte let, da han sad ved siden af sin chef Hawk, mens han lyttede til detaljerne i Operation Sea Monster. Dette værelse blev kun brugt til "tophemmelige" møder og briefinger, og Nick var ikke helt sikker på, hvor han var. Han og Hawk, ledsaget af en bevæbnet vagtpost, gik gennem en række elevatorer, der førte til en kælder med en labyrint af korridorer. Nick havde mistanke om, at han befandt sig et sted i et beskyttelsesrum under udenrigsministeriets bygning.
En oberstløjtnant stod foran et stort oplyst kort for enden af et langt, mørkt rum med viseren i hånden. Spidsen hvilede på den nordlige del af Adriaterhavet mellem Venedig og Trieste. "Omtrent hundrede og ti miles fra kysten," sagde høvdingen. Han bankede på kortet med en pind. "Vores fly og bombe er et sted der, i bunden. Stier, slisker, sandbanker, barrierer, you name it, det hele er der. Flyet styrtede ned i sidste uge, og vi har ikke kunnet finde det endnu. Selvfølgelig skal vi være meget forsigtige, og det hindrer os - vi ønsker ikke at skabe panik."
Den ikke-militære mand, tre pladser væk fra Nick, sagde: "Nej. Det er ikke godt at efterlade vores gamle atombomber der. Og apropos panik, italienerne...
Chefen afbrød ham skarpt. - Det her er ikke vores territorium, sir. Ingen politik tak. Dette er en fremskridtsgennemgang, det er alt.
Admiralen fnyste. "Mangel på fremskridt ligner mere."
Bag Hawk greb en højtstående CIA-embedsmand ind. - Hvad er det egentlig, der bliver gjort, kommandant? Jeg mener: nye procedurer eller noget?
Chefen så træt ud. Han tog et rent lommetørklæde op af lommen og tørrede sit skaldede hoved. "Alt menneskeligt muligt bliver gjort, sir." Tre forskellige teams arbejder på det – luftvåbnet, flåden og italienerne. Vi har helikoptere med infrarød film, der forsøger at måle radioaktivitet. Flåden har omkring et dusin skibe. To-sæders undervandskøretøjer og bathysfærer, samt specialister til at servicere dem, ankom til os. Vi udfører hemmelige radioaktivitetstests i kystområder. Gudskelov er der ingen spor nogen steder!
En anden mand i almindeligt tøj spurgte: "Er der virkelig en fare fra stråling?"
Chefen tørrede sin pande igen. »Der er altid en eller anden fare. I øjeblikket er det minimalt, men det kan ændre sig. Afhænger af meget - af de faktiske omstændigheder ved styrtet, mulig skade på bombelegemet, udsættelse for vand, en masse faktorer. Vi ved det bare ikke endnu.
Generalen sagde: "Det ville være stor propaganda for russerne, hvis de fandt ud af det. De ved endnu ikke, at bomben er faldet, selvfølgelig, men når de gør det, har vi ikke den mindste idé om, hvad de vil gøre.
"Det her burde ikke lække," skød chefen. "Vi forsøger at få det til at ligne en helt normal redningsaktion."
Chefen så sig omkring i mødet og spændte læberne sammen. »Der er ingen grund til, at de skulle finde ud af det. I er alle i sikkerhed, og i dette tilfælde tror jeg, vi kan stole på italienerne. De har mere at tabe, end vi har. Okay, mine herrer, jeg skal fortælle jer, hvad vi vil gøre med disse ubåde.
I taxaen tilbage til AX's hovedkvarter sagde Nick Carter: 'Jeg tror, jeg ser det store billede, sir, men jeg forstår endnu ikke, hvad vi har med at gøre - hvorfor dette er rutinearbejde for AX.'
Hawk var endnu mere tavs end normalt. Hans jakkesæt var rynket, han så ud som om han ikke havde fået meget søvn, og der var grå skægstubbe på hans vejrbidte gamle ansigt. Han tyggede en udændt cigar og så dystert på sin nummer 1-agent.
- Selvfølgelig forstår du det ikke. Men det går over. Al denne snak var for at give dig nogle oplysninger. Dette vil helt sikkert være en opgave for AH. De kan ikke finde denne bombe - vi skal finde den til dem.
Killmaster vidste, at han ikke skulle spørge mere på dette tidspunkt. Hawk var i et af hans dårlige humør og kunne være meget hård. Nick slappede af og så sig omkring i det snedækkede Washington. På lang afstand lignede Capitol en bryllupskage topper. Arbejdsdagen var slut, og tusindvis af snedækkede biler kørte i fart mod Georgetown, Chevy Chase og Falls Church, hvor det var varmt med et par drinks, en god middag og måske en knitrende pejs.
Nick sukkede lydløst og flyttede Lugeren til et mere behageligt sted. Tilbage til aktiv tjeneste - og igen med et våben i lommen. Wilhelmina, de Luger; Hugo, den skarpe lille stilet; en lille gasbombe, han kaldte Pierre. Nick så ikke noget mærkeligt i at køre rundt bevæbnet til tænderne i en af de mest civiliserede hovedstæder i verden. Du kan lige så nemt dø i Washington som i Malabar. Især hvis du var Nick Carter, AH's bedste snigmorder, er halvdelen af verdens hemmelige agenter på jagt efter dig. Taxaen kravlede gennem trafikken som en gul snegl. Hawk rullede vinduet ned og smed sin tyggede cigar væk. Han satte en ny mellem tænderne og spurgte uden at se på Nick: "Var hun en sød pige?"
'Undskyld?'
Høg rynkede panden som et dumt barn. "Pigen, Nick, er den pige, jeg snuppede dig væk fra i Paris. Var hun sød?
Nick kiggede på sin chef. Det er ikke ligesom Hawke at interessere sig for sine personlige anliggender. Det måtte der være en grund til.