viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis.
Oriģinālnosaukums: Makao.
NOBEIGŠANAS SEZONA.
• Bēdīgi slavenā Londonas seksa kluba īpašnieks tiek atrasts līdz nāvei sadurts, viņa ķermenis ir salauzts asiņainos gabalos... • Portugāles vadošais aģents tiek nošauts gaišā dienas laikā uz ielas, kas piepildīta ar garāmgājējiem.
• Kāds privātdetektīvs no Bruklinas tiek nogalināts ar nazi sirdī pēc iejaukšanās starptautiskajā spiegošanā...
Viss, kas viņiem bija kopīgs, bija princese de Gama, Nika Kārtera partnere viņa jaunajā uzdevumā. Skaista, slampa sieviete, kas var glābt vai iznīcināt pasauli. . . atkarībā no tā, kura puse vairāk apmierinās viņas izvirtušās vēlmes!
1. nodaļa
LONDONA KRAT NO KARSTUMA. Bija jūlija pēdējā nedēļa, un vairākas dienas termometra stabiņš tuvojās astoņdesmit. Lielbritānijā ir karsts, un ir dabiski, ka alus, maigā un rūgtā, un riekstu eila patēriņš ir tieši proporcionāls Fārenheita grādiem. Portobello ceļš. Nebija gaisa kondicionēšanas, un šī netīrā publiskā telpa bija piepildīta ar alus un tabakas, lētu smaržu un cilvēku sviedru smaku. Jebkuru brīdi mājas īpašnieks, resns vīrietis, pieklauvētu pie tās un nodziedātu vārdus, no kuriem tik ļoti baidās dzērāji un vientuļie. — Darba laiks beidzas, kungi, iztukšojiet glāzes. Aizmugurējā kabīnē, citu patronu dzirdes attālumā, seši vīrieši čukstēja viens ar otru. Pieci no vīriešiem bija Kokniji, kā tas bija redzams no viņu runas, ģērbšanās un manierēm. Sesto vīrieti, kurš turpināja runāt, bija nedaudz grūtāk identificēt. Viņa drēbes bija konservatīvas un labi piegrieztas, krekls bija tīrs, bet ar nobružātām aprocēm, un viņš valkāja slavena pulka kaklasaiti. Viņa runa bija izglītota cilvēka runa, un pēc izskata viņam bija izteikta līdzība ar to, ko angļi sauc par "džentlmeni". Viņu sauca Teodors Blekers — Teds vai Tedijs saviem draugiem, no kuriem viņam bija palicis ļoti maz.
Viņš savulaik bija karaliskās Ulsteras Fusiliers kapteinis. Līdz atlaišanai par pulka naudas zagšanu un karšu izkrāpšanu ieskaitot. Teds Blekers pabeidza runu un paskatījās apkārt uz pieciem cockneys. - Vai jūs visi saprotat, ko viņi no jums vēlas? Vai jums ir jautājumi? Ja jā, tad jautājiet tagad - vēlāk nebūs laika. Viens no vīriešiem, maza auguma puisis ar degunu kā nazi, pacēla savu tukšo glāzi. - Hm... Man ir vienkāršs jautājums, Tedij. "Kā būtu, ja mēs samaksātu par alu, pirms tas resnais puisis paziņo par slēgšanas laiku?" Blekers saglabāja riebumu savā balsī un izteiksmē, pamādams ar pirkstu bārmenim. Viņam bija vajadzīgi šie puiši nākamajās stundās. Viņam tās bija ļoti vajadzīgas, tas bija dzīvības un nāves – viņa dzīvības – jautājums, un nebija šaubu, ka, mijiedarbojoties ar cūkām, jūs noteikti aptraipīsit sevi. Teds Blekers iekšēji nopūtās, ārēji pasmaidīja, samaksāja par dzērienu un aizdedzināja cigāru, lai atbrīvotos no nemazgātas miesas smakas. Tikai dažas stundas — dienu vai divas, tad darījums būtu noslēgts, un viņš būtu bagāts cilvēks. Viņam, protams, būs jāpamet Anglija, bet tam nav nozīmes. Pirms viņiem bija liela, plaša, skaista pasaule. Viņš vienmēr gribēja redzēt Dienvidameriku. Alfijs Dūltils, Koknija līderis pēc izmēra un prāta, noslaucīja no mutes alus putas un skatījās pāri galdam uz Tedu Blekeru. Viņa acis, mazas un viltīgas savā lielajā sejā, bija vērstas uz Blekeru. Viņš teica: "Tagad paskaties, Tedij. Nevajadzētu būt slepkavībām? Varbūt piekaušana, ja nepieciešams, bet ne slepkavība..." Teds Blekers aizkaitināts žestu. Viņš paskatījās uz dārgo zelta rokas pulksteni. "Es visu paskaidroju. ."" viņš aizkaitināti teica. – Ja būs kādas problēmas – par ko es šaubos –, tās būs nelielas. Slepkavību noteikti nebūs. Ja kāds no maniem klientiem kādreiz izkļūt no ierindas, jums, vīriešiem, atliek viņu nomierināt. Man likās, ka esmu to skaidri pateicis. Viss, kas jums, vīriešiem, ir jādara, ir jārūpējas, lai ar mani nekas nenotiktu un nekas man netiktu atņemts. Īpaši pēdējais. Vakarā parādīšu dažas ļoti vērtīgas preces. Ir noteiktas puses, kuras vēlētos iegūt šo preci, par to nemaksājot. Tagad beidzot tev viss ir skaidrs?
Darbs ar zemākajām klasēm, Blekers domāja, varētu būt pārāk nepatīkams! Viņi pat nebija pietiekami gudri, lai būtu labi parasti noziedznieki. Viņš vēlreiz paskatījās pulkstenī un piecēlās. - "Es tevi gaidīšu pulksten pusdivos. Mani klienti ieradīsies trijos. Ceru, ka atnāksiet atsevišķi un nepiesaistīsiet uzmanību. Jūs zināt visu par konstebli rajonā un viņa grafiku, tāpēc nevajadzētu Vai ir kādas grūtības. Tagad, Alfij, uzrunā vēlreiz? - Mjūsstrītas numurs četrpadsmitā. Netālu no Moorgate Road. Tajā ēkā ceturtajā stāvā.
Ejot prom, mazais smailais Koknijs iesmējās: "Uzskata, ka viņš ir īsts džentlmenis, vai ne? Bet viņš nav elfs.
Kāds cits teica: "Viņš man šķiet diezgan džentlmenis. Vismaz viņa A ir labi." Alfijs atsita savu tukšo krūzi. Viņš uzmeta visiem caururbjošu skatienu un pasmaidīja. - "Jūs nepazītu īstu kungu, neviens no jums, ja viņš atnāktu un jūs ārstētu. Es, nē, es pazīstu kungu, kad viņu redzu. Viņš ģērbjas un runā kā džentlmenis, bet es esmu pārliecināts, ka tā nav. viņu." Resnais saimnieks dauzīja ar āmuru pa leti. — Laiks, kungi, lūdzu! Teds Blekers, bijušais Ulster Fusiliers kapteinis, atstāja savu taksometru Cheapside un devās pa Moorgate Road. Half Crescent Mews bija apmēram pusceļā uz Old Street. Četrpadsmitais numurs atradās pašā staļļa galā, četrstāvu ēka no izbalējušiem sarkaniem ķieģeļiem. Tas bija no agrīnā Viktorijas laikmeta, un, kad visas pārējās mājas un dzīvokļi bija staļļi, tā bija plaukstoša ratiņu remontdarbnīca. Bija brīži, kad Teds Blekers bez iztēles domāja, ka viņš joprojām sajūt zirgu, ādas, krāsu, laku un koka smaržas, kas karājās pāri staļļiem. Iegājis šaurajā bruģētajā alejā, viņš novilka mēteli un atraisīja pulka kaklasaiti. Neskatoties uz vēlo stundu, gaiss joprojām bija silts un mitrs, lipīgs. Blekeram nebija atļauts nēsāt kaklasaiti vai kaut ko, kas piederēja viņa pulkam. Apkaunotiem virsniekiem tādu privilēģiju nav. Viņam tas netraucēja. Kaklasaite, tāpat kā viņa drēbes, runa un manieres, tagad bija vajadzīgas. Daļa no viņa tēla, kas nepieciešama lomai, kas viņam bija jāpilda pasaulē, kuru viņš ienīda, pasaulē, kas pret viņu izturējās ļoti slikti. Pasaule, kas viņu izaudzināja par virsnieku un džentlmeni, ļāva viņam ieskatīties debesīs, lai iemestu viņu atpakaļ grāvī. Patiesais sitiena iemesls – un tam Teds Blekers ticēja no visas sirds un dvēseles – patiesais iemesls nebija ne tas, ka viņš būtu pieķerts krāpjoties ar kārtīm, ne arī tas, ka viņš būtu pieķerts pulka naudas zādzībā. Nē. Patiesais iemesls bija tas, ka viņa tēvs bija miesnieks un viņa māte bija kalpone pirms laulībām. Par to un tikai par to viņš tika izmests no dienesta bez naudas un bez vārda. Viņš bija tikai pagaidu kungs. Kad viņiem vajadzēja viņu, viss bija kārtībā! Kad viņš viņiem vairs nav vajadzīgs - izkāpiet! Atgriezties nabadzībā, lai nopelnītu iztiku. Viņš piegāja līdz četrpadsmitajam numuram, atslēdza pelēki krāsotās ārdurvis un sāka garo kāpt augšup. Kāpnes bija stāvas un nolietotas; gaiss bija mitrs un smacīgs. Blekers pamatīgi svīda, kad sasniedza pēdējo piezemēšanos. Viņš apstājās, lai atvilktu elpu, sakot sev, ka ir ļoti bez formas. Viņam vajadzētu kaut ko darīt lietas labā. Iespējams, kad viņš ar visu naudu nokļūs Dienvidamerikā, viņš varēs atgūt formu. Aizdzen vēderu. Viņš vienmēr bija aizrautīgs ar fiziskajiem vingrinājumiem. Tagad viņam bija tikai četrdesmit divi gadi, un viņš bija pārāk jauns, lai to atļautos.
Nauda! Mārciņas, šiliņi, pensi, Amerikas dolāri, Honkongas dolāri... Kāda starpība? Tā visa bija nauda. Lieliska nauda. Ar viņiem jūs varat iegādāties jebkuras lietas. Ja tev tās būtu, tu būtu dzīvs. Bez viņiem tu būtu miris. Teds Blekers, atvilcis elpu, ķērās kabatā pēc atslēgas. Pretī kāpnēm bija vienas lielas koka durvis. Tas bija nokrāsots melnā krāsā. Uz tā atradās liels, zeltains pūķis, kas spļāva liesmas. Šī uzlīme uz durvīm, pēc Blekera domām, bija tikai atbilstošs eksotiskais pieskāriens, pats pirmais mājiens par aizliegto augstsirdību, par priekiem un neatļautajiem priekiem, kas slēpjas aiz melnajām durvīm. Viņa rūpīgi atlasīto klientu loku galvenokārt veidoja mūsdienu jaunieši. Lai pievienotos viņa pūķu klubam, Blekeram bija vajadzīgas tikai divas lietas: rīcības brīvība un nauda. Daudz gan. Viņš izgāja pa melnajām durvīm un aizvēra tās aiz sevis. Tumsu piepildīja nomierinoša un dārga gaisa kondicionieru dūkoņa. Tie viņam maksāja diezgan daudz, bet tas bija nepieciešams. Un galu galā tas bija tā vērts. Cilvēki, kas ieradās viņa Dragon Club, nevēlējās sautēties savos sviedros, risinot savas daudzveidīgās un dažreiz sarežģītās mīlas attiecības. Atsevišķas kabīnes kādreiz bija problēma, taču galu galā tā tika atrisināta. Par augstākām izmaksām. Blekers saviebās, mēģinot atrast gaismas pogu. Šobrīd viņam bija mazāk nekā piecdesmit mārciņas, no kurām puse bija paredzēta kokneju kausliniekiem. Jūlijs un augusts noteikti bija karsti mēneši arī Londonā. Kas noticis? Diskrēta gaisma lēnām filtrējās garajā, plašajā, augstiem griestiem istabā. Kas noticis? Kuram tas rūpēja? Viņš, Blekers, ilgi neizturēs. Sasodīti maz ticams. Neņemot vērā faktu, ka viņš ir parādā divsimt piecdesmit tūkstošus mārciņu. Divsimt piecdesmit tūkstoši sterliņu mārciņu. Septiņi simti tūkstoši amerikāņu dolāru. Tā bija cena, ko viņš prasīja par divdesmit minūšu filmu. Viņš saņems savu cenu. Viņš bija par to pārliecināts. Blekers piegāja pie mazā bāra stūrī un ielēja sev vāju viskiju un soda. Viņš nebija alkoholiķis un nekad nebija pieskāries pārdotajām narkotikām: marihuānai, kokaīnam, zālei, dažādām uzmundrinošām tabletēm un pagājušajā gadā LSD... Blekers atvēra mazo ledusskapi, lai paņemtu ledu savam dzērienam. Jā, bija nauda no narkotiku pārdošanas. Un tomēr ne pārāk daudz. Lielie zēni nopelnīja patiesi lielu naudu.
Viņiem nebija banknošu, kuru vērtība būtu mazāka par piecdesmit mārciņām, un puse būtu jāatdod! Blekers iedzēra malku, saviebās un bija godīgs pret sevi. Viņš zināja savu problēmu, zināja, kāpēc viņš vienmēr ir nabags. Viņa smaids bija sāpīgs. Zirgi un rulete. Un viņš ir visnožēlojamākais nelietis, kāds jebkad dzīvojis. Šobrīd, tieši šajā brīdī, viņš ir parādā Plostam vairāk nekā piecsimt mārciņu. Pēdējā laikā viņš ir slēpies, un drīz viņu meklēs drošības spēki. Man nevajadzētu par to domāt, Blekers sev sacīja. Es nebūšu šeit, kad viņi nāks meklēt. Es ieradīšos Dienvidamerikā sveiks un vesels un ar visu šo naudu. Jums vienkārši jāmaina vārds un dzīvesveids. Sākšu visu no jauna ar tīru lapu. ES zvēru. Viņš paskatījās uz savu zelta rokas pulksteni. Tikai dažas minūtes pēc stundas. Pietiekami daudz laika. Viņa Koknija miesassargi ieradīsies pulksten 23, un viņš to visu bija izplānojis. Divi priekšā, divi aizmugurē, lielais Alfijs ar viņu.
Nevienam, nevienam nevajadzētu iet, ja vien viņš, Teds Blekers, nerunā Vārdu. Blekers pasmaidīja. Viņam bija jābūt dzīvam, lai pateiktu šo vārdu, vai ne? Blekers lēnām dzēra, apskatīdamies lielajā istabā. Savā ziņā viņam riebās to visu atstāt aiz muguras. Tas bija viņa prāta bērns. Viņš to uzcēla no nekā. Viņam nepatika domāt par riskiem, ko viņš uzņēmās, lai iegūtu nepieciešamo kapitālu: juveliera aplaupīšanu; no Austrumsaidas bēniņiem nozagta kažokādu krava; pat pāris šantāžas gadījumi. Blekers, atceroties to, varēja drūmi pasmaidīt — abi bija bēdīgi slaveni nelieši, kurus viņš pazina armijā. Un tā arī bija. Sasodīts, viņš panāca savu! Bet tas viss bija bīstami. Šausmīgi, šausmīgi bīstami. Blekers nebija, un viņš to atzina, ļoti drosmīgs cilvēks. Vēl viens iemesls, kāpēc viņš bija gatavs bēgt, tiklīdz viņš saņēma naudu par filmu. Tas bija par daudz vājsirdīgam cilvēkam, kurš baidījās no Skotlendjarda, narkotiku brigādes un tagad pat no Interpola. Pie velna viņiem. Pārdod filmu augstākās cenas solītājam un bēg prom.
Pie velna Anglijai un visai pasaulei un pie velna visiem, izņemot viņu pašu. Tās bija precīzas un patiesas Teodora Blekera domas, bijušais Ulsteras pulkā. Pie velna arī to, padomājiet. Un īpaši nolādētais pulkvedis Alisters Ponanbijs, kurš ar aukstu skatienu un dažiem rūpīgi izvēlētiem vārdiem uz visiem laikiem saspieda Blekeru. Pulkvedis teica: "Tu esi tik nicināms, Bleker, ka es par tevi nejūtu tikai žēlumu. Šķiet, ka tu nespēj zagt vai pat krāpties ar kārtīm kā džentlmenis."
Vārdi atgriezās, neskatoties uz Blekera centieniem tos bloķēt, un viņa šaurā seja bija naida un mokas izgrozīta. Viņš ar lāstu meta savu glāzi pāri telpai. Pulkvedis tagad bija miris, viņam nebija pieejams, bet pasaule nebija mainījusies. Viņa ienaidnieki nebija pazuduši. Pasaulē tādu ir palicis daudz. Viņa bija viena no tām. Princese. Princese Morgana da Gama. Viņa plānās lūpas savilkās smīnā. Tātad viss izdevās labi. Viņa, princese, varēja samaksāt par visu. Netīra kuce šortos, kas viņa bija. Viņš zināja par viņu... Ievērojiet skaistās augstprātīgās manieres, auksto nicinājumu, snobismu un karalisko stulbumu, auksti zaļās acis, kas skatījās uz jums, neredzot jūs, nepamanot jūsu esamību. Viņš, Teds Blekers, zināja par princesi. Visi. "Drīz, kad viņš pārdos filmu, par to uzzinās sasodīti daudz cilvēku." Šī doma sagādāja viņam niknu baudu, viņš paskatījās uz lielo dīvānu garās istabas vidū, viņš pasmaidīja. princese dara uz tā dīvāna, ko viņš dara ar viņu, ko viņa darīja ar viņu. Dievs! Viņš labprāt redzētu šo attēlu katrā pasaules laikraksta pirmajā lapā. Viņš iedzēra garu malku un aizvēra savu. acīs, iztēlojoties galveno stāstu sociālajās lapās: skaistā princese Morgana da Goma, Portugāles zilo asiņu dižciltīgākā sieviete, netikle.
Reportiere Astere šodien ir pilsētā. Intervijā ar šo reportieri Aldgeitā, kur viņai ir Karaliskā svīta, princese teica, ka viņa ar nepacietību gaida iespēju nokļūt Dragon Club un nodarboties ar ezotēriskāku seksuālo akrobātiku. Iztaujāta augstprātīgā princese, paziņoja, ka galu galā tas viss ir semantikas jautājums, taču uzstāja, ka pat mūsdienu demokrātiskajā pasaulē šādas lietas ir paredzētas tikai dižciltīgajiem un dižciltīgajiem. Vecmodīgais veids, sacīja princese, joprojām ir diezgan piemērots zemniekiem. . . .
Teds Blekers dzirdēja istabā smieklus. Pretīgi smiekli, drīzāk kā izsalkušu, traku žurku čīkstēšana, kas skrāpējas aiz paneļu. Ar šoku viņš saprata, ka smiekli bija viņa paša. Viņš nekavējoties atmeta šo fantāziju. Varbūt viņš kļuva mazliet traks no šī naida. Jāskatās. Naids bija pietiekami jautrs, taču tas pats par sevi neatmaksājās. Blekeram nebija nodoma sākt filmu no jauna, līdz ieradās trīs vīrieši, viņa klienti. Viņš to ir noskatījies simts reizes. Bet tagad viņš paņēma glāzi, piegāja pie lielā dīvāna un nospieda vienu no mazajām perlamutra pogām tik prasmīgi un neuzkrītoši iešūta roku balstā. Atskanēja vāja mehāniska dūkoņa, kad mazs balts ekrāns nolaidās no griestiem telpas tālākajā galā. Blekers nospieda vēl vienu pogu, un aiz viņa sienā paslēpts projektors izšāva pret ekrānu spilgtu baltas gaismas staru. Viņš iedzēra malku, aizsmēķēja garu cigareti, sakrustoja potītes uz ādas pufas un atslāba. Ja ne parādītu to potenciālajiem klientiem, tā būtu bijusi pēdējā reize, kad viņš filmu redzēja. Viņš piedāvāja negatīvo un negrasījās maldināt. Viņš gribēja baudīt savu naudu. Pirmā figūra, kas parādījās ekrānā, bija viņa paša figūra. Viņš pārbaudīja slēptās kameras pareizos leņķus. Blekers pētīja savu tēlu ar diezgan riebīgu apstiprinājumu. Viņam ir vēders. Un viņš bija neuzmanīgs ar savu ķemmi un otu - viņa plikpaurība bija pārāk acīmredzama. Viņam ienāca prātā, ka tagad ar savu jauno bagātību viņš varētu atļauties matu transplantāciju. Viņš vēroja, kā sēž uz dīvāna, aizdedzina cigareti, kņada ar bikšu krokām, sarauca pieri un smaidīja kameras virzienā.
Blekers pasmaidīja. Viņš atcerējās savas domas tajā konkrētajā brīdī – viņš bija noraizējies, vai princese dzirdēs slēptās kameras dūkoņu. Viņš nolēma neuztraukties. Kamēr viņš ieslēgs kameru, viņa būs drošībā savā LSD ceļojumā. Viņa nedzirdēs ne kameru, ne daudz ko citu. Blekers vēlreiz pārbaudīja savu zelta rokas pulksteni. Tagad ir ceturtdaļa divas. Vēl ir daudz laika. Filma bija tikai minūti vai tik gara no pusstundas. Blekera mirgojošais attēls ekrānā pēkšņi pagrieza galvu pret durvīm. Tā bija princese, kas klauvēja. Viņš vēroja, kā pats sniedzas pēc pogas un izslēdz kameru. Ekrāns atkal kļuva akli balts. Tagad Blekers miesā vēlreiz nospieda pogu. Ekrāns kļuva melns. Viņš piecēlās un izņēma no nefrīta paciņas jaunas cigaretes. Pēc tam viņš atgriezās dīvānā un vēlreiz nospieda pogu, atkal aktivizējot projektoru. Viņš precīzi zināja, ko grasās redzēt. Bija pagājusi pusstunda, kopš viņš viņu ielaida. Blekers atcerējās katru detaļu ar nevainojamu skaidrību. Princese da Gama gaidīja, ka klāt būs arī citi. Sākumā viņa negribēja būt ar viņu viena, bet Blekers izmantoja visu savu šarmu, iedeva viņai cigareti un dzērienu un pierunāja palikt uz pāris minūtēm... Šis laiks viņam bija pietiekams, jo viņas dzēriens bija pildīts ar LSD. Blekere jau toreiz zināja, ka princese pie viņa paliek tikai aiz tīras garlaicības. Viņš zināja, ka viņa viņu nicina, tāpat kā visa viņas pasaule, un ka viņa viņu uzskata par mazāku par netīrumiem zem kājām. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc viņš izvēlējās viņu šantāžai. Naids pret visiem tādiem kā viņa. Bija arī tīrs prieks viņu miesiski pazīt, piespiežot viņu darīt šķebinošas lietas, pazeminot viņu līdz viņa līmenim. Un viņai bija nauda. Un ļoti augsti savienojumi Portugālē. Viņas tēvoča augstais amats, viņš nevarēja atcerēties vīrieša vārdu, viņš ieņēma augstu amatu kabinetā.
Jā, princesei da Gamai vajadzēja būt labam ieguldījumam. Cik tas bija labi vai slikti, par to Blekers tolaik nemaz nedomāja. Tas viss nāca vēlāk. Tagad viņš noskatījās filmas izvērsumu ar pašapmierinātu skatienu savā diezgan izskatīgajā sejā. Viens no viņa kolēģiem virsniekiem reiz teica, ka Blekers izskatījās pēc "ļoti izskatīga reklāmas vīrieša". Viņš ieslēdza slēpto kameru tikai pusstundu pēc tam, kad princese neapzināti iedzēra savu pirmo LSD devu. Viņš vēroja, kā viņas manieres pamazām mainās, kad viņa klusi ieslīgst pustransā. Viņa neiebilda, kad viņš viņu veda pie lielā dīvāna. Blekers nogaidīja vēl desmit minūtes, pirms ieslēdza kameru. Šajā intervālā princese sāka par sevi runāt ar graujošu tiešumu. Narkotiku reibumā viņa uzskatīja Blekeru par vecu un mīļu draugu. Tagad viņš pasmaidīja, atcerēdamies dažus viņas lietotos vārdus — vārdus, kas parasti nesaistās ar asins princesi. Viena no viņas pirmajām piezīmēm Blekeru patiešām pārsteidza. "Portugālē," viņa teica, "viņi domā, ka esmu traka. Pilnīgi traka. Viņi mani iesēdinātu cietumā, ja varētu. Lai atturētu mani no Portugāles, redziet. Viņi zina visu par mani, par manu reputāciju, un viņi patiešām domā, ka "Es esmu traks. Viņi zina, ka es dzeru un lietoju narkotikas, un guļu ar jebkuru vīrieti, kurš man jautā - nu, gandrīz ar jebkuru čali. Es joprojām dažreiz novelku robežu." Blekers atcerējās, ka tas nebija tā, kā viņš to dzirdēja. Tas bija vēl viens iemesls, kāpēc viņš izvēlējās viņu. Tika baumots, ka tad, kad princese bija piedzērusies, kas lielākoties bija narkotiku reibumā, viņa gulēs ar jebkuru biksēs vai, faute de nue, svārkos. Pēc sarunu pieplūduma viņa gandrīz kļuva traka, tikai neskaidri uzsmaidīja viņam, kad viņš sāka izģērbties. Tagad viņš atcerējās, skatoties filmu, kā izģērbt lelli. Viņa nepretojās vai nepalīdzēja, kad viņas kājas un rokas tika pārvietotas jebkurā vēlamajā stāvoklī. Viņas acis bija pusaizvērtas, un šķita, ka viņa patiešām domā, ka ir viena. Viņas platā, sarkanā mute bija puspavērta neskaidrā smaidā. Vīrietis uz dīvāna juta, ka viņa gurni sāk reaģēt, ieraugot sevi ekrānā. Princese bija ģērbusies plānā lina kleitā, ne gluži mini, un viņa paklausīgi pacēla savas slaidās rokas, kad viņš to vilka pār viņas galvu. Viņa valkāja ļoti maz apakšā. Melns krūšturis un mazas melnas mežģīņu biksītes. Prievīte un garas tekstūras baltas zeķes. Teds Blekers sāka nedaudz svīst telpā ar gaisa kondicionētāju, skatoties filmu. Pēc visām šīm nedēļām sasodītā lieta viņu joprojām traucēja. Viņš to izbaudīja. Viņš atzina, ka tā vienmēr paliks viena no viņa vērtīgākajām un lolotākajām atmiņām. Viņš atsprāga viņas krūšturi un noslidināja to uz viņas rokām. Viņas krūtis, lielākas, nekā viņš varēja iedomāties, ar sārti brūniem galiem, izcēlās stingras un sniegbaltas no ribu loka. Blekers nostājās viņai aiz muguras, ar vienu roku spēlējoties ar viņas krūtīm, bet ar otru viņš nospieda citu pogu, lai ieslēgtu tālummaiņas objektīvu un notvertu viņu tuvplānā. Princese neko nemanīja. Tik skaidrā tuvplānā, ka bija redzamas sīkās poras degunā, viņas acis bija aizvērtas maigā pussmaidā. Ja viņa juta viņa rokas vai atbildēja, tas nebija pamanāms. Blekere turēja mugurā prievīšu jostu un zeķes. Prievītes bija viņa fetišs, un līdz tam laikam viņš bija tik ļoti aizrauts, ka bija gandrīz aizmirsis šīs seksuālās šarādes patieso iemeslu. Nauda. Viņš sāka likt šīs garās, garās kājas — tik vilinošas garās baltās zeķēs — tieši tā, kā gribēja, uz dīvāna. Viņa paklausīja katrai viņa pavēlei, nekad nerunājot un neiebilstot. Šajā laikā princese jau bija tālu prom, un, ja viņa vispār pamanīja viņa klātbūtni, tad tā bija tikai visnoteiktākā veidā. Blacker bija neskaidrs papildinājums ainai, nekas vairāk. Nākamo divdesmit minūšu laikā Blekers viņu izšķīra seksuālajā diapazonā. Viņš atļāvās sev visas pozas. Visu, ko vīrietis un sieviete varēja darīt viens otram, viņi izdarīja. Atkal un atkal...
Viņa spēlēja savu lomu, viņš izmantoja tālummaiņas objektīvu tuvam diapazonam — Blekeram bija pie rokas noteikts aprīkojums — dažiem Dragon Club klientiem bija ļoti dīvaina gaume — un viņš tos visus izmantoja princesei. Viņa arī to pieņēma ar mieru, neizrādot ne simpātijas, ne antipātijas. Beidzot filmas pēdējo četru minūšu laikā, demonstrējis savu seksuālo atjautību, Blekers ļāvās viņai savai iekārei, sita viņu un drāž viņu kā dzīvnieku. Ekrāns kļuva tumšs. Blekers izslēdza projektoru un piegāja pie mazā bāra, skatīdamies pulkstenī. Drīz pienāks koki. Apdrošināšana, ka viņš šo nakti izdzīvos. Blekeram nebija ilūziju par vīriešiem, kurus viņš satiks šovakar. Viņi tiks rūpīgi pārmeklēti, pirms tiks ielaisti pa kāpnēm uz Dragon Club. Teds Blekers gāja lejā, izejot no istabas ar gaisa kondicionētāju. Viņš nolēma negaidīt, kad Alfijs Dolitls ar viņu runās. Pirmkārt, Alam bija aizsmakusi balss, otrkārt, ka tālruņu klausules varēja kaut kā savienot savā starpā. Jūs to nekad neuzzinātu. Kad tu spēlēji par ceturtdaļmiljonu mārciņu un savu dzīvi, tev bija jādomā par visu. Mazais vestibils bija mitrs un pamests. Blekers gaidīja ēnā zem kāpnēm. 14:29 vestibilā ienāca Alfijs Dūltils. Blekers šņāca uz viņu, un Alfijs pagriezās, skatīdamies uz viņu, viena gaļīga roka instinktīvi sniedzās pēc krekla priekšpuses. "Sasodīts," sacīja Alfijs, "man likās, ka tu gribēji, lai es tevi uzspridzinu?" Blekers pielika pirkstu pie lūpām: — Runā klusāk, Dieva dēļ! Kur ir pārējie? – Džo un Īrija jau ir ieradušies. Es viņus nosūtīju atpakaļ, kā jūs teicāt. Drīzumā būs vēl divi. Blekers apmierināti pamāja ar galvu. Viņš gāja uz lielā koknija pusi. - Kas tev šovakar? Ļaujiet man redzēt, lūdzu, Alfijs Dūltils ar nievājošu smaidu uz biezajām lūpām ātri izņēma nazi un misiņa pirkstus.
"Var teikt, ka rokas dūrienam, Tedij, ja nepieciešams, un nazis, ja ir ārkārtas situācija. Visiem zēniem ir tas pats, kas man." Blekers atkal pamāja ar galvu. Pēdējā lieta, ko viņš gribēja, bija slepkavība. Ļoti labi. Es. Es tūlīt atgriezīšos. Palieciet šeit, līdz jūsu vīrieši ieradīsies, tad celieties. Pārliecinieties, ka viņi zina viņu pavēles - viņiem jābūt pieklājīgiem, pieklājīgiem, bet viņiem ir jāpārmeklē mani viesi. Visi atrastie ieroči tiks konfiscēti un netiks atdoti . Es atkārtoju — neatgrieziet to atpakaļ."
Blekers domāja, ka paies zināms laiks, līdz viņa "viesi" iegūs jaunus ieročus, pat ja tie nozīmētu vardarbību. Viņš plānoja izmantot šo laiku, lai uz visiem laikiem atvadītos no Pūķu kluba un paslēptos, līdz viņi nāks pie prāta. Viņi nekad viņu neatradīs. Alfijs sarauca pieri. — Mani vīri zina savus pavēles, Tedij. Blekers devās atpakaļ augšā. Pār plecu viņš īsi teica: Lai viņi tos neaizmirstu. Alfijs atkal sarauca pieri. Svaigi sviedri pārklāja Blekeru, kad viņš kāpa. Viņš nevarēja atrast veidu, kā to apiet. Viņš nopūtās un apstājās trešajā piezemēšanās reizē, lai atvilktu elpu, noslaucot seju ar smaržīgu kabatlakatiņu. Nē, Alfijam vajadzētu būt klāt. Neviens plāns nekad nav bijis ideāls. "Es nevēlos palikt viens, neaizsargāts ar šiem viesiem." Desmit minūtes vēlāk Alfijs pieklauvēja pie durvīm. Blekers viņu ielaida, iedeva alus pudeli un parādīja, kur viņam vajadzētu sēdēt uz taisnas muguras. krēsls desmit pēdas pa labi no milzīgā dīvāna. un tajā pašā plaknē ar viņu. "Ja tā nav problēma," paskaidroja Blekers, "jums vajadzētu uzvesties kā tiem trim pērtiķiem. Neko neredzu, neko nedzirdu, neko nedaru...
Viņš negribīgi piebilda: "Es rādīšu filmu saviem viesiem. Jūs, protams, arī to redzēsit. Es to nepieminētu citiem jūsu vietā. Tas var sagādāt jums daudz nepatikšanas. "
"Es zinu, kā turēt muti ciet."
Blekers uzsita viņam pa lielo plecu; viņam nepatika kontakts. "Tad ziniet, ko jūs redzēsiet. Ja jūs uzmanīgi paskatīsities uz filmu, jūs varētu kaut ko uzzināt." Aids uzmeta viņam tukšu skatienu. "Es zinu visu, kas man jāzina." "Laimīgs cilvēks," sacīja Blekers. Labākajā gadījumā tas bija nožēlojams joks, lielajam Koknijam pilnīgi bezjēdzīgs. Pirmais klauvējiens pie sētas durvīm atskanēja minūti pēc trijiem. Blekers ar brīdinājuma pirkstu norādīja uz Alfiju, kurš sēdēja krēslā nekustīgi kā Buda. Pirmais apmeklētājs bija maza auguma, nevainojami ģērbies brūnganā vasaras uzvalkā un dārgā baltā Panamas cepurē.
Viņš nedaudz paklanījās, kad Blekers atvēra durvis. - Atvainojiet, lūdzu. Es meklēju Teodora Blekera kungu. Tas esi tu? Blekers pamāja. Kas tu esi? Mazais ķīnietis pastiepa kartiņu. Blekers paskatījās uz to un ieraudzīja eleganto melno fontu: "Wang Hai kungs." Nekas vairāk. Ne vārda par Ķīnas vēstniecību. Blekers nostājās malā. "Nāciet iekšā, High kungs. Lūdzu, apsēdieties uz lielā dīvāna. Jūsu vieta ir kreisajā stūrī. Vai vēlaties kādu dzērienu?" - Nekas, lūdzu. Ķīnietis pat nepaskatījās uz Alfiju Dūlitlu, kad viņš ieņēma vietu uz dīvāna. Vēl viens klauvējiens pie durvīm. Šis viesis bija ļoti liels un spīdīgi melns ar nepārprotami negroidiskām iezīmēm. Viņš bija ģērbies krēmkrāsas uzvalkā, nedaudz notraipīts un izgājis no modes. Atloki bija pārāk plati. Milzīgajā melnajā rokā viņš turēja nobružātu, lētu salmu cepuri. Blekers paskatījās uz vīrieti un pateicās Dievam par Alfija klātbūtni. Šis melnais vīrietis bija briesmīgs. "Jūsu vārdu, lūdzu?" Melnā vīrieša balss bija maiga un neskaidra, ar kaut kādu akcentu. Viņa acis ar blāvi dzeltenām radzenēm skatījās uz Slakera acis.
Melnādainais teica: "Manam vārdam nav nozīmes. Es esmu šeit kā prinča Sobhuzi Askari pārstāvis. Ar to pietiek." Blekers pamāja. "Jā. Lūdzu, apsēdieties. Uz dīvāna. Labajā stūrī. Vai vēlaties kādu dzērienu vai cigareti? Melnais vīrietis atteica. Pagāja piecas minūtes, līdz trešais apmeklētājs pieklauvēja pie durvīm. Viņi pagāja satraucošā klusumā. Blekers turpināja uzmetot ātru, viltīgu skatienu uz diviem uz dīvāna sēdošajiem vīriešiem. Viņi nerunāja un neskatījās viens uz otru. līdz... un viņš juta, ka nervi sāk trīcēt. Kāpēc tas stulbenis nenāca? nepareizi? Dievs, lūdzu, nevajag! Tagad, kad viņš ir tik tuvu šim ceturtdaļmiljonam mārciņu." Viņš gandrīz raudāja no atvieglojuma, kad beidzot atskanēja klauvējiens. Vīrietis bija garš, gandrīz kalsns, ar cirtainu, tumšu mopu. mati, kurus vajadzēja nogriezt.Viņam nebija cepures.viņa mati bija spilgti dzeltenā krāsā.Viņš valkāja šīs melnās zeķes un ar rokām darinātas brūnas ādas sandales.
- Blekera kungs? Balss bija viegls tenors, bet nicinājums un nicinājums tajā griezās kā pātaga. Viņa angļu valoda bija laba, bet ar izteiktu latīņu garšu. Blekers pamāja ar galvu, skatīdamies uz košo kreklu. "Jā. Es esmu Blekers. Vai jūs mēdzāt...?" Viņš tam īsti neticēja. Majors Karloss Oliveira. Portugāles izlūkošana. Sāksim ar to?
Balss izteica to, ko vārdi neizteica: suteneris, suteneris, slapjš žurka, suņu mēsli, vissliktākais no rāpuļiem. Balss kaut kādā dīvainā veidā atgādināja Blekeru princesi. Blekers nezaudēja vēsumu, runājot savu jaunāko klientu valodā. Uz spēles ir likts pārāk daudz. Viņš norādīja uz dīvānu. - Jūs sēdēsit tur, major Oliveira. Pa vidu, lūdzu. Blekers divreiz aizslēdza durvis un aizskrūvēja tās. Viņš no kabatas izņēma trīs parastas pastkartes ar pastmarkām. Viņš iedeva katram no dīvānā esošajiem vīriešiem pa kartiņu.
Mazliet attālinājies no viņiem, viņš teica savu nelielo sagatavoto runu. "Jūs ievērosiet, kungi, ka katra pastkarte ir adresēta kādai pasta kastītei Čelsijā. Lieki piebilst, ka es neņemšu kartītes personīgi, lai gan būšu tuvumā. Noteikti pietiekami tuvu, lai redzētu, vai kāds pieliek pūles, lai sekojiet aiz personas, kas paņems karti. Es to neieteiktu, ja jūs patiešām vēlaties veikt uzņēmējdarbību. "Jūs skatīsities pusstundu garu filmu. Filma tiek pārdota augstākajam solītājam - vairāk nekā ceturtdaļmiljonam mārciņu. Es nepieņemšu cenu, kas ir zemāka par šo. Nekādas maldināšanas nebūs. Ir tikai viena druka un negatīvs, un abi pārdod par vienu un to pašu cenu... - Mazais ķīnietis nedaudz paliecās uz priekšu.
- Lūdzu, vai jums ir garantija?
Blekers pamāja. - Godīgi.
Majors Oliveira nežēlīgi iesmējās. Blekers nosarka, noslaucīja seju ar kabatlakatiņu un turpināja: "Tam nav nozīmes." Tā kā citas garantijas nevar būt, jums būs jāpieņem mans vārds. - Viņš teica ar smaidu, kas nepazuda. – Es jums apliecinu, ka es to paturēšu. Es vēlos dzīvot savu dzīvi mierā. Un mana prasītā cena ir pārāk augsta, lai es neķertos pie nodevības. es...
Melnā vīrieša dzeltenās acis iedūrās Blekerā. - Lūdzu, turpiniet ar nosacījumiem. Nav daudz
Blekers vēlreiz noslaucīja seju. Sasodīts gaisa kondicionieris izslēgts? "Protams. Tas ir ļoti vienkārši. Katrs no jums pēc tam, kad būsit paspējis konsultēties ar priekšniecību, uz pastkartes uzrakstīs likmes summu. Tikai cipariem, bez dolāra vai mārciņas zīmēm. Pierakstiet arī telefona numuru kur ar jums var sazināties, sazināsimies pilnīgi konfidenciāli. Es domāju, ka varu atstāt jūsu ziņā. Pēc kartīšu saņemšanas un izskatīšanas, noteiktā laikā piezvanīšu visaugstāk solītājam. Tad vienosimies par apmaksu un saņemšanu Šī, kā jau teicu, ļoti vienkārša.
"Jā," sacīja mazais ķīniešu kungs. "Ļoti vienkārši". Blekers, sastapdams viņa skatienu, juta, ka redz čūsku. "Ļoti ģeniāli," sacīja melnais. Viņa dūres veidoja divus melnus nūjas uz viņa ceļiem. Majors Karloss Oliveira neteica neko, tikai paskatījās uz angli ar tukšām tumšām acīm, kurās varēja būt jebkas. Blekers cīnījās ar nerviem. Viņš piegāja pie dīvāna un nospieda pērļu pogu uz roku balsta. Ar nelielu bravūras žestu viņš norādīja uz gaidīšanas ekrānu telpas galā. "Un tagad, kungi, princese Morgana da Game atrodas vienā no interesantākajiem brīžiem." Projektors čukstēja. Princese pasmaidīja kā slinks, pusaizmidzis kaķis, kad Blekere sāka atpogāt viņas kleitu.
2. nodaļa
THE DIPLOMAT, viens no Londonas greznākajiem un ekskluzīvākajiem klubiem, atrodas greznā Džordža laika mājā netālu no Three Kings Yard, netālu no Grosvenor Square. Tajā naktī, karstā un lipīgā, klubā bija garlaicīgi. Bija tikai daži labi ģērbti cilvēki, kas nāca un gāja, pārsvarā devās prom, un spēlēt pie divdesmit viena galda un pokera istabām bija patiešām smacīgi. Karstuma vilnis, kas pārņēma Londonu, atslābināja sporta pūli, liedzot viņiem azartspēles. Niks Kārters nebija izņēmums. Mitrums viņu īpaši netraucēja, lai arī bez tā būtu varējis iztikt, bet ne jau laikapstākļi traucēja. Patiesība bija tāda, ka Killmasters nezināja, īsti nezināja, kas viņu nomāca. Viņš zināja tikai to, ka ir nemierīgs un aizkaitināms; viņš iepriekš bija apmeklējis vēstniecības pieņemšanu un dejojis kopā ar savu veco draugu Džeiku Todhunteru Grosvenora laukumā. Vakars bija mazāks par to. Džeiks sarīkoja Nikam randiņu, skaisto mazo Laimu ar mīļu smaidu un izliekumiem visās pareizajās vietās. Meitene visiem spēkiem centās izpatikt, izrādot visas pazīmes, ka viņa ir vismaz saticīga. Viņai pāri bija uzrakstīts liels JĀ, kā viņa skatījās uz Niku, pieķērās pie viņa rokas un piekļāvās viņam pārāk tuvu.
Viņas tēvs Todhuuters ezers sacīja, ka valdībā bija nozīmīgs cilvēks. Nikam Kārteram bija vienalga. Viņu pārsteidza — un tikai tagad viņš sāka saprast, kāpēc — smags gadījums, ko Ernests Hemingvejs nosauca par "stulbo ēzeli, kas lēca". Galu galā Kārters bija tik tuvu rupjam, cik vien džentlmenis varēja iegūt. Viņš atvainojās un aizgāja. Viņš izgāja un atraisīja kaklasaiti, atpogāja balto smokingu un gāja gariem, slaucošiem soļiem, ejot cauri degošajam betonam un asfaltam. Caur Carlos Place un Mont Street līdz Bērklija laukumam. Neviena lakstīgala tur nedziedāja. Beidzot viņš pagriezās atpakaļ un, pabraucis garām diplomātam, impulsīvi nolēma iegriezties, lai iedzertu un atspirdzinātu. Nikam bija daudz kāršu daudzos klubos, un "Diplomāts" bija viena no tām. Tagad, gandrīz pabeidzis dzērienu, viņš apsēdās viens pie neliela galdiņa stūrī un atrada sava aizkaitinājuma avotu. Tas bija viegli. Killmaster ir bijis neaktīvs pārāk ilgi. Bija pagājuši gandrīz divi mēneši, kopš Vanags viņam bija devis uzdevumu. Niks nevarēja atcerēties, kad viņš tik ilgi būtu bijis bezdarbnieks. Nav brīnums, ka viņš bija sarūgtināts, noskaņots, dusmīgs un ar viņu bija grūti saprasties! Lietas pretizlūkošanas nodaļā noteikti rit diezgan lēni — vai nu tas, vai arī viņa priekšnieks Deivids Hoks atturēja Niku no cīņas viņa paša iemeslu dēļ. Jebkurā gadījumā kaut kas bija jādara lietas labā. Niks samaksāja un gatavojās doties prom. Pirmā lieta no rīta viņš piezvanīja Vanagam un pieprasīja uzdevumu. Tātad cilvēks varētu kļūt sarūsējis. Faktiski bija bīstami, ja cilvēks savā darba sfērā ilgstoši atradās dīkstāvē. Tiesa, viņam katru dienu ir jāpiestrādā dažas lietas, neatkarīgi no tā, kurā pasaules daļā viņš atrodas. Joga bija ikdienas režīms. Šeit Londonā viņš trenējās kopā ar Tomu Mitubaši Soho sporta zālē: džudo, džiu-džitsu, aikido un karatē. Killmaster tagad bija 6. pakāpes melnā josta. Nekam no tā nebija nozīmes. Prakse bija lieliska, taču viņam tagad vajadzēja būt īstajam darījumam. Viņš joprojām bija atvaļinājumā. Jā. Viņš būtu. Viņš izvilka veco vīru no gultas — Vašingtonā joprojām bija tumšs — un pieprasīja tūlītēju tikšanos.
Lietas varētu būt lēnas, bet Vanags vienmēr varētu kaut ko izdomāt, ja to nospiež. Piemēram, viņam bija maza melna nāves grāmatiņa, kurā bija saraksts ar cilvēkiem, kurus viņš visvairāk vēlētos redzēt iznīcinātus. Niks Kārters jau izgāja no kluba, kad pa labi izdzirdēja smieklus un aplausus. Skaņā bija kaut kas dīvains, dīvains, nepatiess, kas piesaistīja viņa uzmanību. Tas bija nedaudz satraucoši. Ne tikai piedzēries — viņš jau agrāk bija piedzēries, bet arī kaut kas cits, augsta, spalga nots, kas kaut kā bija nepareiza. Viņa ziņkāre pamodās, viņš apstājās un paskatījās skaņu virzienā. Uz gotisko arku veda trīs plati un sekli pakāpieni. Virs arkas pieticīgā melnā rokrakstā bija rakstīts: “Privāts bārs vīriešiem”. Atkal atskanēja augsti smiekli. Nika modrā acs un auss uztvēra skaņu un zīmi un saskaņoja tās. Vīriešu bārs, bet tur smējās sieviete. Piedzēries, gandrīz neprātīgi smejas. Niks gāja lejā pa trim pakāpieniem. Tas ir tas, ko viņš gribēja redzēt. Kad viņš nolēma piezvanīt Vanagam, viņa labs garastāvoklis atgriezās. Galu galā šī varētu būt viena no tām naktīm. Aiz arkas bija gara telpa ar bāru vienā pusē. Vieta bija drūma, izņemot bāru, kur lampas, kas acīmredzot tika izvēlētas šeit un tur, pārvērta to par kaut kādu pagaidu pjedestālu. Niks Kārters daudzus gadus nebija apmeklējis burleskas teātri, taču viņš uzreiz atpazina atmosfēru. Viņš neatpazina skaisto jauno sievieti, kas par sevi padarīja tik muļķīgu. Tas, viņš jau toreiz domāja, nebija nemaz tik dīvaini lietu shēmā, taču bija žēl. Jo viņa bija skaista. Apbrīnojami. Pat tagad, kad viena ideāla krūtis izcēlās un viņa darīja to, kas šķita diezgan nevīžīgs go-go un hoochie-coochi kombinācija, viņa bija skaista. Kaut kur tumšā stūrī no amerikāņu mūzikas automāta skanēja amerikāņu mūzika. Pusducis vīriešu, visi ar astēm, visiem pāri piecdesmit, viņu sveicināja, smejoties un aplaudējot, meitenei streipuļojot un dejojot augšup un lejup pa stieni.
Vecais bārmenis ar nosodošu skatienu garajā sejā stāvēja klusēdams, rokas sakrustojis pār krūtīm baltos halātos. Killmasteram bija jāatzīst viegls šoks, kas viņam bija neparasts. Galu galā šī bija Diplomātu viesnīca! Viņš derētu uz savu zemāko dolāru, ka vadība pašlaik nezina, kas notiek vīriešu bārā. Tuvumā kāds sakustējās ēnā, un Niks instinktīvi pagriezās kā zibspuldze, lai apmierinātu iespējamos draudus. Bet tas bija tikai kalps, vecāka gadagājuma kalps kluba tērpā. Viņš smīnēja uz dejojošo meiteni pie bāra, bet, kad viņš pievērsa Nika skatienu, viņa sejas izteiksme nekavējoties mainījās uz dievbijīgu noraidīšanu. Viņa mājiens AX aģentam bija pieklājīgs.
- Tas ir kauns, vai ne, kungs! Tas ir kauns, tā ir taisnība. Redziet, tie bija kungi, kas viņu iegrūda šajā situācijā, kad viņiem to nevajadzēja. Kļūdas dēļ viņa iemaldījās šeit, nabadzīte, un tie, kam vajadzēja to labāk zināt, nekavējoties viņu pacēla un dejoja." Uz brīdi dievbijība pazuda, un vecais vīrs gandrīz pasmaidīja. "Bet es nevaru teikt, ka viņa pretojās. kungs. Viņa iegāja taisni garā, jā. Ak, viņa ir īsts šausmas. Tā nav pirmā reize, kad es viņu redzu izdarām šos trikus. Viņu pārtrauca vēl viens aplausi un kliegšana no nelielas grupas vīrieši pie bāra. Viens no viņiem saspieda plaukstas un kliedza: “Dari tā, princese. Ņem to visu nost!" Niks Kārters uz to paskatījās ar pusi prieku, pa pusei dusmām. Viņa bija pārāk skaista, lai pazemotos ar tādām lietām. "Kas viņa ir?" viņš jautāja sulainim. Vecais vīrs, nenovērsdams skatienu no meitene, teica: "Princese jā Gumija, kungs. Ļoti bagāta. Ļoti liela netīrība pasaulē. Vai vismaz bija. Daļa dievbijības ir atgriezusies. - Žēl, ser, kā jau teicu. Tik skaista, un ar visa viņas nauda un zilās asinis...” Ak Dievs, kungs, es domāju, ka viņa to novilks!’ Vīrieši bārā tagad bija uzstājīgi, kliedza un aplaudēja.
Piedziedājums kļuva skaļāks: “Noņemiet to... noņemiet to... noņemiet to...” Vecais kalps nervozi paskatījās pār plecu, tad uz Niku. "Tagad kungi iet pārāk tālu, ser. Mans darbs ir tā vērts, lai mani šeit atrastu." "Tad kāpēc," Kilbnasters maigi ieteicās, "vai tu neej prom?" Bet šeit bija vecs vīrs. Viņa ūdeņainās acis atkal pievērsās meitenei. Bet viņš teica: "Ja mans priekšnieks kādreiz tajā iesaistīsies, viņi visi tiks aizliegti no šīs iestādes uz mūžu - katrs no viņiem." Viņa priekšnieks, Niks domāja, būs vadītājs. Viņa smaids bija viegls. Jā, ja pēkšņi parādītos vadītājs, tad noteikti būtu elle, ko maksāt. Nikhotiski, īsti nezinot un nerūpējoties, kāpēc viņš to izdarīja, Niks pārcēlās uz bāra aizmuguri. Tagad meitene bija iegrimusi nekaunīgā ritmu un skaņu rutīnā, kas nevarēja būt vienkāršāka. Viņai bija plāna zaļa kleita, kas sniedzās līdz augšstilba vidum. Brīdī, kad Niks grasījās piesist ar savu glāzi pret bāru, lai pievērstu bārmeņa uzmanību, meitene pēkšņi pastiepa roku, lai satvertu savu minisvārku malu. Ar vienu strauju kustību viņa pārvilka to sev pāri galvai un aizmeta no sevis. Tas slīdēja pa gaisu, mirkli noslīdēja un tad viegli, smaržīgi un ar viņas ķermeni smaržojošs nokrita uz Nika Kārtra galvas. Skaļi kliedzieni un smiekli no citiem vīriešiem bārā. Niks atbrīvojās no auduma — viņš atpazina tās kā Lanvin smaržas un ļoti dārgas — un nolika kleitu sev blakus uz letes. Tagad visi vīrieši skatījās uz viņu. Niks viņiem atbildēja ar mierīgu skatienu. Viens vai divi no prātīgākajiem viņu vidū nemierīgi sakustējās un paskatījās
Meitene — Niks domāja, ka viņš kaut kur jau ir dzirdējis vārdu da Gama — tagad valkāja tikai niecīgu krūšturi, labā krūtis bija atsegta, plānas baltas biksītes, prievīte un garas mežģīņu biksītes. melnas zeķes. Viņa bija gara auguma meitene ar slaidām apaļām kājām un graciozi veidotām potītēm un mazām pēdām. Viņa valkāja lakādas vaļēju purngalu pumpas un augstpapēžu kurpes. Viņa dejoja, atmetusi galvu un aizvērtas acis. Viņas mati, melni, bija nogriezti ļoti īsi un tuvu galvai.
Nikam bija īslaicīga doma, ka viņai varētu būt vairākas parūkas un tās izmantot. Ieraksts mūzikas automātā bija vecu amerikāņu džeza melodiju sajaukums. Tagad grupa uz īsu brīdi pāriet uz dažiem karstiem Tiger Rag stieņiem. Meitenes lokainais iegurnis uztvēra tīģera rēkoņa ritmu, tūbas aizsmakušo oom-pa. Viņas acis joprojām bija aizvērtas, viņa noliecās tālu atpakaļ, kājas plati izpletīja un sāka ripot un slīdēt. Viņas kreisā krūtis tagad izslīdēja no mazā krūštura. Zemāk esošie vīrieši kliedza un pārspēja laiku. "Turi to tīģeri, turi to tīģeri! Novelc, princese. Sakratiet, princese!" Viens no vīriešiem, plikpaurīgs puisis ar milzīgu vēderu, ģērbies vakarkostīmā, mēģināja uzrāpties uz letes. Biedri viņu vilka atpakaļ. Aina Nikam atgādināja itāļu filmu, kuras nosaukumu viņš nevarēja atcerēties. Killmaster patiesībā atradās neviennozīmīgā situācijā. Daļa no viņa par šo skatu bija nedaudz sašutusi, žēl nabaga piedzērušās meitenes bārā; cita Nika daļa, zvēriskā daļa, kuru nevarēja noliegt, sāka reaģēt uz garajām perfektajām kājām un kailajām, šūpojošām krūtīm. Sliktā garastāvokļa dēļ viņam nebija sievietes vairāk nekā nedēļu. Viņš tagad bija uz sajūsmas robežas, viņš to zināja un negribēja. Ne šādā veidā. Viņš nevarēja sagaidīt, kad varēs pamest bāru. Tagad meitene viņu pamanīja un dejoja viņam pretī. Kaitinājuma un sašutuma saucieni atskanēja no pārējiem vīriešiem, kad viņa streipuļoja uz vietu, kur stāvēja Niks, joprojām trīcējot un trīcot tonizētos sēžamvietas. Viņa skatījās tieši uz viņu, bet viņš šaubījās, ka viņa tiešām viņu redz. Viņa gandrīz neko neredzēja. Viņa stāvēja tieši virs Nika, kājas plati izpletušas, rokas uz gurniem. Viņa apturēja visas kustības un paskatījās uz viņu. Viņu skatieni sastapās, un uz brīdi viņš zaļajā, alkohola piesūktajā dziļumā ieraudzīja vāju saprāta atspīdumu.
Meitene viņam uzsmaidīja. "Tu esi skaista," viņa teica. "Tu man patīc. Es tevi gribu. Tu izskaties kā... tev var uzticēties... lūdzu ved mani mājās." Viņas acīs nodzisa gaisma, it kā būtu pagriezts slēdzis. Viņa pieliecās pie Nika, viņas garas kājas sāk sprādzēties pie ceļgaliem.. Niks to bija redzējis jau iepriekš, bet nekad ar viņu. Šī meitene zaudēja samaņu. Iet, iet... Kāds jokdaris vīriešu pulkā kliedza: “Timber!” Meitene lika pēdējais mēģinājums sasprindzināt ceļgalus, sasniedza zināmu stingrību, nekustīgumu. Viņas acis bija tukšas un skatījās. Viņa lēni nokrita no letes, ar dīvainu graciozitāti, Nika Kārtera gaidīšanas rokās. Viņš viegli satvēra un turēja viņu, viņas kailas krūtis spiedās pret viņa lielajām krūtīm.Ko tagad?Viņš gribēja sievieti.Bet -pirmkārt,viņam īpaši nepatika piedzērušās sievietes.Viņam patika sievietes,kuras bija dzīvespriecīgas un enerģiskas,aktīvas un jutekliskas.Bet viņa bija vajadzīga,ja gribēja. sieviete, un tagad viņam likās, ka viņam bija vesela grāmata ar Londonas telefona numuru istabām.Resnais dzērājs, tas pats vīrietis, kurš mēģināja uzkāpt uz letes, nogāza svarus. Viņš piegāja pie Nika ar sarauku pieri uz viņa briest, sarkanās sejas. - Es paņemšu meiteni, vecīt. Viņa ir mūsu, zini, nevis tava. Es, mums ir plāni par mazo princesi. Killmaster nolēma toreiz un tur. "Es domāju, ka nē," viņš klusi sacīja vīrietim. "Dāma lūdza mani aizvest viņu mājās. Jūs dzirdējāt. Es domāju, ka es to izdarīšu: viņš zināja, kādi ir "plāni"." "Ņujorkas nomalē vai greznā klubā Londonā. Vīrieši ir tie paši dzīvnieki, ģērbušies džinsos vai vakarkostīmos. Tagad viņš paskatījās uz pārējiem vīriešiem bārā. Viņi stāvēja atsevišķi, murminādami viens uz otru un skatoties uz viņu un nepievēršot uzmanību resnajam vīrietim, Niks pacēla no grīdas meitenes kleitu, piegāja pie bāra un pagriezās pret kalponi, joprojām kavējoties ēnā. Vecais kalps paskatījās uz viņu ar šausmu un apbrīnas sajaukumu.
Niks iemeta kleitu vecajam vīram. - Tu. Palīdzi man aizvest viņu uz ģērbtuvi. Mēs viņu saģērbsim un...
Mirkli, sasodīts,” sacīja resnais vīrietis. - "Kas pie velna tu esi, jeņķi, ka tu nāc šurp un aizbēgi ar mūsu meiteni? Es visu nakti pērku tā prostitūta dzeršanu un, ja tu domā, ka vari... hhhhhhh"
– Niks ļoti centās vīrietim nenodarīt pāri. Viņš izstiepa pirmos trīs labās rokas pirkstus, sasprindzina tos, pagrieza plaukstu uz augšu un iesita vīrietim tieši zem krūšu kaula. Ja viņš to gribēja, tas varēja būt nāvējošs trieciens, taču AX-man bija ļoti, ļoti maigs. – Resnais pēkšņi sabruka, ar abām rokām satvēris savu pietūkušo vēderu. Viņa ļenganā seja kļuva pelēka, un viņš ievaidējās. Pārējie vīrieši murmināja un skatījās viens uz otru, bet nemēģināja iejaukties.
Niks viņiem smagi pasmaidīja. - Paldies, kungi, par pacietību. Jūs esat gudrāks, nekā domājat. Viņš norādīja uz resno vīru, kurš joprojām slējās uz grīdas. Viss būs labi, tiklīdz viņš atvilks elpu." Bezsamaņā palikusī meitene ripinājās pār kreiso roku...
Niks iesaucās vecajam vīram. "Ieslēdz gaismas." Kad iedegās blāvi dzeltenā gaisma, viņš iztaisnoja meiteni, turēdams viņu zem rokām. Vecais vīrs gaidīja ar zaļu kleitu. "Pagaidi." Niks ar divām ātrām kustībām iegrūda katru samtaini balto krūti atpakaļ viņas krūštura šūpulī. "Tagad - uzvelc to viņai uz galvas un velk uz leju." - Vecais vīrs nekustējās. Niks pasmīnēja viņš: "Kas par lietu, veterān? Vai jūs nekad iepriekš neesat redzējis puskailu sievieti?"
Vecais kalps izsauca savas cieņas pēdējās paliekas. - Nē, kungs, apmēram četrdesmit gadus vecs. Tas, ser, ir kaut kāds šoks. Bet es mēģināšu tikt galā. Tu to izdarīsi,” Niks teica. - Tu vari tikt galā. Un pasteidzies ar to. Viņi uzmeta kleitu meitenei pāri galvai un novilka to lejā. Niks turēja viņu vertikāli, aplicis roku ap viņas vidukli. "Vai viņai ir somiņa vai kas? Sievietēm parasti tā ir. - Es uzskatu, ka tur bija somiņa, kungs. Šķiet, ka es to atceros kaut kur bārā. Varbūt es varu uzzināt, kur viņa dzīvo - ja tikai jūs ne zini?" Vīrietis pakratīja galvu. "Es nezinu. Bet es domāju, ka es lasīju avīzēs, ka viņa dzīvo Aldgeitas viesnīcā. Jūs, protams, uzzināsit. Un, ja man atļaus, kungs diez vai jūs varēsit aizvest viņas dāmu atpakaļ uz Aldgeitu šajā..." "Es zinu," Niks teica. "Es zinu. Atnesiet maku. Ļaujiet man uztraukties par pārējo." "Jā, kungs." Vīrietis ieskrēja atpakaļ bārā. Viņa tagad atspiedās pret viņu, diezgan viegli piecēlās ar viņa atbalstu, balstoties ar galvu uz viņa pleca. Viņas acis bija aizvērtas, seja atslāba.", Viņas platā sarkanā piere bija nedaudz mitra. Viņa viegli elpoja. Viņa izdalīja vāju viskija aromātu, kas sajaukts ar smalkām smaržām. Killmasters atkal sajuta niezi un sāpes gurnos. Viņa bija skaista, viņa bija iekārojama. Pat šajā stāvoklī. Killmaster teica nē kārdinājumam iet un veikt skriešanas lēcienu viņai virsū. Viņš nekad nebija gājis gulēt ar sievieti, kura nezināja, ko viņa dara – viņš šovakar nesāks. Vecais vīrs atgriezās ar rokassomu no baltas aligatora ādas. Niks ielika to jakas kabatā. No citas kabatas viņš izņēma pāris mārciņu banknotes un pasniedza tās vīrietim. — Ej un paskaties, vai vari dabūt taksi. Meitene pielieca seju pret viņa. Viņas acis bija aizvērtas. Viņa mierīgi snauda. Niks Kārters nopūtās.
"Tu neesi gatavs? Tu nevari to izdarīt, vai? Bet man tas viss ir jādara. Labi, lai tā būtu." Viņš uzmeta to pār plecu un izgāja no ģērbtuves. Viņš neskatījās bārā. Viņš uzkāpa pa trim pakāpieniem zem arkas un pagriezās pret vestibilu. "Jūs tur! Ser!" Balss bija kalsna un kašķīga. Niks pagriezās pret balss īpašnieku. Kustība lika meitenes plāniem svārkiem nedaudz pacelties augšup, paceļoties uz augšu, atklājot viņas tonusos augšstilbus un pieguļošās baltas biksītes. Niks novilka kleitu un iztaisnoja to. "Atvainojiet," viņš teica. - Vai tu kaut ko gribēji? Nibs — bez šaubām, tas bija viņš — stāvēja un žāvājās. Viņa mute turpināja kustēties kā zivs no ūdens, bet vārdi neiznāca. Viņš bija tievs, plikpaurīgs gaišmatis vīrietis. Viņa plānais kakls bija pārāk mazs stīvajai apkaklei. Zieds atlokā Nikam atgādināja dendijus. AX-man burvīgi pasmaidīja, it kā skaista meitene sēdētu uz viņa pleca ar galvu un krūtīm, kas nokarājās uz priekšu, būtu ikdienas rutīna.
Viņš atkārtoja: "Vai jūs kaut ko gribējāt?" Pārvaldnieks paskatījās uz meitenes kājām, viņa mute joprojām klusi kustējās. Niks novilka zaļo kleitu, lai nosegtu balto miesas sloksni starp viņas zeķēm un biksītēm. Viņš pasmaidīja un sāka novērsties.
"Atvainojiet vēlreiz. Man likās, ka tu ar mani runā."
Vadītājs beidzot atrada savu balsi. Viņš bija tievs, garš, sašutuma pilns. Viņa mazās dūres bija sažņaugtas, un viņš tās pakratīja Nikam Kārteram. - Es... es nesaprotu! Es domāju, es domāju, es pieprasu paskaidrojumu par šo visu, kas, pie velna, notiek manā klubā? Niks izskatījās nevainīgs. Un neizpratnē. - Vai tu turpini? es nesaprotu. Es tikko aizeju ar princesi un... - menedžeris ar trīcošu pirkstu norādīja uz meitenes pēcpusi. - Alaa - princese da Gama. Atkal! Atkal piedzēries, laikam? Niks uzlika viņas svaru uz pleca un pasmaidīja. "Es domāju, ka jūs to varētu tā nosaukt, jā. Es viņu aizvedīšu mājās." "Labi," sacīja vadītājs. - Vai tu būsi tik laipns. Esiet tik laipns, lai pārliecinātos, ka viņa nekad šeit neatgriezīsies.
Viņš satvēra rokas tādā veidā, kas varētu būt lūgšana. "Viņa ir mans šausmas," viņš teica.
"Viņa ir katra Londonas kluba posts. Ejiet, kungs. Lūdzu, ejiet viņai līdzi. Tagad." "Protams," Niks teica. "Es domāju, ka viņa paliek Aldgeitā, vai ne?"
Vadītājs kļuva zaļš. Viņa acis izspiedās no dobumiem. "Ak, Dievs, cilvēks, tu nevari viņu tur aizvest!" Pat šajā stundā. Īpaši ne šajā stundā. Tur ir daudz cilvēku. Aldgeits vienmēr ir pilns ar avīžniekiem un tenku žurnālistiem. Ja šie parazīti viņu ieraudzīs un viņa runās ar viņiem, pastāstīs, ka bija šeit šovakar, es būšu tur, mans klubs būs... Niks ir noguris no spēlēm. Viņš pagriezās atpakaļ uz vestibilu. Meitenes rokas karājās kā lellei no kustības. "Beidz uztraukties," viņš teica vīrietim.
"Viņa ne ar vienu ilgi nerunās. Es par to pārliecināšos." Viņš apzināti piemiedza vīrietim un pēc tam teica: "Tev tiešām vajadzētu kaut ko darīt ar šīm stulbām, šīm brutām." Viņš pamāja uz vīriešu bāra pusi. – Vai tu zini, ka viņi gribēja izmantot šo nabaga meiteni? Viņi gribēja viņu izmantot, izvarot tieši bārā, kad es ierados. Es izglābu viņas godu. Ja nebūtu manis - nu, runājiet par virsrakstiem avīzēs! Rīt jūs būsiet slēgts. Nejauki puiši, viņi visi ir tur, visi. Pajautājiet bārmenim par resno puisi ar vēdera sāpēm. Man bija jāsit šis vīrietis, lai glābtu meiteni. Nibs sastinga. Viņš pastiepa roku līdz margām kāpņu malā un satvēra tās: "Kungs. Vai jūs kādam sadūrāt? Jā - izvarošanu. Manā vīriešu bārā? - tas ir tikai sapnis, un es drīz pamodīšos. Es... ." - Nelieciet uz to derības ", - Niks jautri sacīja. - Labi, mēs ar dāmu labāk ejam prom. Bet tu labāk ņem manu padomu un izsvītro dažus cilvēkus no sava saraksta. Viņš atkal pamāja uz bāra pusi. " Slikti uzņēmums tur lejā. Ļoti slikta kompānija, īpaši tā, kurai ir liels vēders. Mani nepārsteigtu, ja viņš būtu kaut kāds seksuāls perverss." Pārvaldnieka bālajā sejā pamazām parādījās jauna šausmu izteiksme. Viņš skatījās uz Niku, viņa seja raustījās, acis bija saspringtas un lūdzošas. Viņa balss trīcēja.
"Liels vīrietis ar lielu vēderu? Ar sārtu seju? Nika atbildošais skatiens bija auksts. - Ja jūs šo resno un ļengano puisi saucat par dižciltīgu cilvēku, tad tas varētu būt vīrietis. Kāpēc? Kas viņš ir? Pārvaldnieks ielika tievā roka pie pieres. Tagad viņš svīst - viņam pieder šī kluba kontrolpakete." Niks, lūkojoties pa priekštelpas stikla durvīm, ieraudzīja vecu kalpu, kas izsauca taksi uz sāniem. Viņš pamāja ar roku vadītājam. "Cik jauki tagad ir seram Čārlzam. Iespējams, kluba labā jūs varat likt viņam pašam spēlēt blekbolu. Ar labu nakti." Un dāma arī viņam pateica ar labunakti. Šķita, ka vīrietis to nedzirdēja. mājiens. Viņš paskatījās uz Kārteru tā, it kā viņš būtu velns, kas tikko iznācis no elles." "Vai jūs iesitāt seram Čārlzam?" Niks pasmīnēja. "Ne īsti. Tikai nedaudz kutināja viņu. Tava veselība
Vecais vīrs palīdzēja iekraut princesi mašīnā. Niks iedeva vecajam piecinieku un uzsmaidīja viņam. "Paldies, tēvs. Labāk ej tagad un paņem smaržīgos sāļus — Nibiem tos vajadzēs. Uz redzēšanos." Viņš lika vadītājam doties uz Kensingtonas rajonu. Viņš pētīja guļošo seju, kas tik viegli gulēja uz viņa lielā pleca. Viņš atkal sajuta viskija smaržu. Viņa noteikti bija pārāk daudz iedzērusi šovakar. Nikam ir problēma. Viņš nevēlējās viņu atgriezt viesnīcā šādā stāvoklī. Viņš šaubījās, ka viņai ir jāzaudē reputācija, taču, neskatoties uz to, tas nebija kaut kas tāds, ko jūs varētu darīt ar dāmu. Un viņa bija dāma – pat tādā stāvoklī. Niks Kārters dažādos laikos un dažādās pasaules daļās ir gulējis pietiekami daudz dāmu, lai, viņu ieraugot, zinātu vienu. Viņa varēja būt piedzērusies, izlaidīga, daudz ko citu, bet viņa joprojām bija dāma. Viņš pazina šo tipu, traku, netikli, nimfomāni, kuci vai jebkuru citu, lai kāda viņa būtu. Taču viņa sejas vaibstus un stāju, karalisko graciozitāti nebija iespējams noslēpt pat reibuma spārnos. Šim Nibsam bija taisnība vienā lietā: Aldgete, lai gan tā bija grezna un dārga viesnīca, nepavisam nebija mierīga vai konservatīva īstajā Londonas izpratnē. Milzīgais vestibils šajā rīta stundā būs rosīgs un rosīgs - pat šajā karstumā Londonā vienmēr ir daži svingi, un noteikti ir kāds reportieris vai divi, kā arī fotogrāfs, kas slēpjas kaut kur koka mājā. Viņš vēlreiz paskatījās uz meiteni, tad taksometrs ietriecās bedrē, nepatīkams atsperīgs atsitiens, un meitene no tās nokrita. Niks viņu atvilka. Viņa kaut ko nomurmināja un aplika vienu roku ap viņa kaklu. Viņas mīkstā, mitrā mute slīdēja pāri viņa vaigam.
"Atkal," viņa nomurmināja. "Lūdzu, dariet to vēlreiz." Niks atlaida viņas roku un noglaudīja viņas vaigu. Viņš nevarēja viņu iemest vilkiem. "Prinča vārti," viņš teica šoferim. "Uz Knightsbridge Road. Jūs zināt, ka..." "Es zinu, kungs." Viņš aizvedīs viņu uz savu dzīvokli un noliks gulēt. "...Killmaster atzina sev, ka viņu vairāk nekā nedaudz interesēja princese de Gama. Viņš neskaidri zināja, kas viņa tagad ir. Ik pa laikam viņš lasīja par viņu avīzēs vai varbūt pat dzirdēja, ka draugi viņu apspriež. Killmaster nebija "sabiedrisks darbinieks" nevienā no tradicionālajām nozīmēm - tāpat kā ļoti nedaudzi augsti apmācīti aģenti -, taču viņš atcerējās vārdu. Viņas pilns vārds bija Morgana da Gama. Ļoti īsta princese. No karaliskām portugāļu asinīm. Vasko da Gama bija viņas tāls cilvēks. sencis.Niks pasmaidīja savai guļošajai draudzenei.Viņš nogludināja gludo tumšo matu galvu.Varbūt viņš tomēr nezvanītu Vanagam no rīta vispirms.Viņam vajadzētu dot viņai kādu laiku.Ja viņa būtu tik skaista un iekārojama piedzērusies, kā viņa varēja būt prātīga?
Var būt. Varbūt nē, Niks paraustīja platos plecus. Viņš var atļauties velnišķīgu vilšanos. Tas paņem laiku. Redzēsim, kur tas ceļš vedīs. Viņi iegriezās Prinča vārtos un turpināja ceļu uz Bellevue Crescent. Niks norādīja uz savu daudzdzīvokļu māju. Šoferis piebrauca līdz apmalei.
- Vai jums ir vajadzīga palīdzība ar viņu?
"Es domāju," sacīja Niks Kārters, "es varu tikt galā." Viņš vīrietim samaksāja, pēc tam izvilka meiteni no taksometra uz ietves. Viņa stāvēja šūpojusies viņa rokās. Niks mēģināja viņu panākt, bet viņa atteicās. Šoferis ar interesi vēroja.
-Vai esat pārliecināts, ka jums nav vajadzīga palīdzība, ser? Es priecātos... - Nē, paldies. Viņš atkal uzmeta viņu pār plecu, kājas pa priekšu, viņas rokas un galva karājās viņam aiz muguras. Tā tam arī vajadzēja būt. Niks uzsmaidīja šoferim. "Redzi. Nekas tamlīdzīgs. Viss tiek kontrolēts." Šie vārdi viņu vajā.
3. nodaļa
KILLMASTER stāvēja starp Dragon Club drupām, četrpadsmit Mew Crescents un apdomāja senā sakāmvārda neizsakāmo patiesību par zinātkāri un kaķi. Viņa paša profesionālā zinātkāre viņu bija gandrīz nogalinājusi — tomēr. Taču šoreiz tas – un viņa interese par princesi – ieveda viņu vienā elles juceklī. Bija piecas minūtes pāri četriem. Gaisā bija jūtams vēsums, un viltus rītausma bija tieši zem horizonta. Niks Kārters bija tur bijis desmit minūtes. Kopš brīža, kad viņš iegāja Pūķu klubā un sajuta svaigo asiņu smaržu, pleibojs viņā pazuda. Tagad viņš bija pilnībā profesionāls tīģeris. Pūķu klubs tika iznīcināts. Sadalījuši gabalos nezināmi cilvēki, kas kaut ko meklējuši. Niks domāja, ka tas būs filma vai filmas. Viņš pienācīgi pamanīja ekrānu un projektoru un atrada gudri paslēpto kameru. Tajā nav filmas, viņi atrada to, ko viņi meklēja. Killmaster atgriezās tur, kur liela dīvāna priekšā bija izstiepts kails ķermenis. Viņš atkal jutās nedaudz slims, bet viņš to pārvarēja. Netālu gulēja asiņaina kaudze ar mirušā vīrieša drēbēm; tās bija asinīs, tāpat kā dīvāns un grīda ap tām. Vīrietis vispirms tika nogalināts un pēc tam sakropļots.
Nikam palika slikti, skatoties uz saviem dzimumorgāniem – kāds tos bija nogriezis un iebāzis mutē. Tas bija pretīgs skats. Viņš pievērsa uzmanību asiņaino drēbju kaudzei. Viņaprāt, dzimumorgānu stāvoklis tika likts izskatīties pretīgi. Viņš nedomāja, ka tas tika darīts dusmu dēļ; nebija neprātīgas līķa sišanas. Vienkārši tīra, profesionāla rīkles pārgriešana ar dzimumorgānu griešanu – tas ir acīmredzami. Niks izvilka maku no biksēm un apskatīja to...
Viņš nēsāja līdzi 22. kalibra pistoli, kas no tuva attāluma bija tikpat nāvējoša kā viņa paša Luger. Un arī ar trokšņa slāpētāju. Niks ar nežēlīgu smīnu iebāza mazo pistoli atpakaļ kabatā. Apbrīnojamas lietas, ko dažkārt var atrast sievietes somiņā. It īpaši, ja šī dāma, princese Morgana da Gama, kura tagad guļ savā dzīvoklī Prinča vārtos. Kundze grasījās atbildēt uz dažiem jautājumiem. Killmaster devās uz durvju pusi. Viņš ir bijis klubā pārāk ilgi. Nav jēgas iejaukties tik briesmīgā slepkavībā. Daļa no viņa paša ziņkāres tika apmierināta - meitene nevarēja nogalināt Blekeru - un, ja Vanaks kādreiz par to uzzinātu, viņš sabruks! Izkāpiet, kamēr varat tikt ārā. Kad viņš ieradās, Pūķa durvis bija atvērtas. Tagad viņš to pārklāja ar kabatlakatiņu. Klubā viņš nekam nepieskārās, izņemot savu maku. Viņš ātri nokāpa pa kāpnēm mazajā vestibilā, domādams, ka varētu pa Swan Alley aiziet līdz Threadneedle ielai un tur atrast taksometru. Tas bija pretējā virzienā, nekā viņš bija nācis. Bet, kad Niks ieskatījās lielajās, dzelzs režģa stikla durvīs, viņš redzēja, ka iziet nebūs tik vienkārši kā ieiet. Rītausma bija neizbēgama, un pasauli pārpludināja perlamutra gaisma. Viņš varēja redzēt lielu melnu sedanu, kas bija novietots stāvēšanai pie staļļa ieejas. Tur brauca vīrietis. Vēl divi vīrieši, liela auguma vīrieši, rupji ģērbušies, ar šallēm un auduma strādnieku cepurēm, atspiedās pret automašīnu. Blāvajā gaismā Kārters nevarēja būt pārliecināts, taču viņi izskatījās kā melnādainie. Tas bija jaunums – viņš nekad agrāk nebija redzējis melnās pārtikas pārdevēju. Niks kļūdījās. Viņš pārvietojās pārāk ātri. Viņi redzēja kustību mirgošanu aiz stikla. Vīrietis pie stūres deva pavēli, un divi lielie vīrieši devās lejā pa staļļiem uz četrpadsmitā numura ārdurvīm. Niks Kārters pagriezās un viegli skrēja uz vestibila aizmuguri. Tie divi izskatījās pēc ļaundariem, un, izņemot no meitenes somiņas izņemto derringeru, viņš bija neapbruņots. Viņš izklaidējās Londonā, izmantojot aizstājvārdu, un viņa Luger un duncis gulēja zem grīdas dēļiem dzīvokļa aizmugurē.
Niks atrada durvis, kas veda no vestibila uz šauru eju. Viņš paātrinājās, skrienot no jakas kabatas izvilkot nelielu 22. kalibra pistoli. Tas bija labāk nekā nekas, bet viņš būtu atdevis simts mārciņas par pazīstamo Lugeru rokās. Aizmugurējās durvis bija aizslēgtas. Niks to atvēra ar vienkāršu atslēgu, ieslīdēja iekšā, paņemot atslēgu līdzi, un aizslēdza to no ārpuses. Tas tos aizkavēs uz dažām sekundēm, varbūt vairāk, ja viņi nevēlas radīt troksni. Viņš atradās piegružotā pagalmā. Ātri uzausa. Pagalma aizmugurējo daļu norobežoja augsta ķieģeļu siena ar stikla lauskas. Niks skrienot norāva jaku. Viņš jau grasījās mest jaku pāri izsisto pudeļu stiklam uz žoga kores, kad ieraudzīja no atkritumu tvertņu kaudzes izsprausto kāju. Kas pie velna tagad? Laiks bija dārgs, bet viņš zaudēja dažas sekundes. Abi slepkavas bija paslēpušies aiz atkritumu tvertnēm, pēc izskata Koknijs, un abiem bija kārtīgi pārgriezta rīkle. Killmastera acīs parādījās sviedru krelles. Šī afēra ieguva slaktiņa izskatu. Brīdi viņš paskatījās uz sev tuvāko mirušo — nabaga puisim bija deguns kā nazim, un viņa uzkrītošā labā roka bija satvērusi vara misiņa dūres, kas viņu neglāba. Tagad pie sētas durvīm atskanēja troksnis. Laiks iet. Niks uzsvieda jaku pāri stiklam, pārlēca tam pāri, nokāpa no otras puses un novilka jaku. Audums ir saplēsts. Vilkdams nobružāto jaku, viņš prātoja, vai vecais Trogs-Mortons atļaus to iekļaut savā AX izdevumu kontā. Tas atradās šaurā ejā, kas virzījās paralēli Moorgate Road. Pa kreisi vai pa labi? Viņš pagriezās pa kreisi un skrēja pa to, virzoties uz gaismas taisnstūri ejas tālākajā galā. Skrienot viņš atskatījās un ieraudzīja ēnainu figūru, kas jāja uz ķieģeļu sienas ar paceltu roku. Niks nolaidās un skrēja ātrāk, bet vīrietis nešāva. Sapratu. Viņi nevēlējās vairāk trokšņa nekā viņš.
Viņš devās cauri eju un staļļu labirintam uz Plūmju ielu. Viņam bija neskaidrs priekšstats par to, kur viņš tagad atrodas. Viņš iegriezās Ņūbrodstrītā un no turienes Finsberijas cirkā, vienmēr meklējot kursējošu taksometru. Nekad agrāk Londonas ielas nav bijušas tik pamestas. Pat vientuļajam slaucējam nevajadzēja būt neredzamam nepārtraukti augošajā gaismā un noteikti ne gaidītajā Bobija ķiveres siluetā. Kad viņš iegāja Finsberijā, liels melns sedans apgriezās ap stūri un murrāja viņam pretī. Viņiem ar viņu iepriekš nebija veicies. Un tagad nebija kur bēgt. Tas bija māju kvartāls un mazi veikaliņi, aizslēgti un aizliegti, visi klusi liecinieki, bet neviens nepiedāvāja palīdzību. Viņam blakus piebrauca melns sedans. Niks turpināja iet, turēdams kabatā 22. kalibra revolveri. Viņam bija taisnība. Visi trīs bija melnādainie. Šoferis bija īss, pārējie divi milzīgi. Viens no lielajiem puišiem brauca priekšā ar vadītāju, otrs aiz muguras. Killmaster gāja ātri, neskatīdamies tieši uz viņiem, izmantojot savu brīnišķīgo perifēro redzi, lai paskatītos apkārt. Viņi viņu vēroja tikpat cieši, un viņam tas nepatika. Viņi viņu atkal atpazīs. Ja kādreiz būtu "atkal". Šobrīd Niks nebija pārliecināts, ka viņi uzbruks. Lielajam melnam vīram priekšējā sēdeklī bija kaut kas, un tas nebija zirņu šāvējs. Tad Kārters gandrīz pats izdarīja triku, gandrīz nokrita un aizripojās uz sāniem priekšā, gandrīz saķērās ar .22. Viņa muskuļi un refleksi bija gatavi, taču kaut kas viņu apturēja. Viņš derēja, ka šie cilvēki, lai arī kas viņi būtu, nevēlējās atklātu, trokšņainu izrēķināšanos tieši Finsberijas laukumā. Niks turpināja iet, melnais vīrietis ar ieroci teica: "Apstājieties, kungs. Iekāpiet mašīnā. Mēs vēlamies ar jums parunāt." Bija akcents, ko Niks nevarēja novietot. Viņš turpināja staigāt. Ar mutes kaktiņu viņš teica: "Ejiet ellē." Vīrietis ar ieroci kaut ko teica vadītājam, steidzīgu vārdu straume, kas slāņojas viens otram valodā, kuru Niks Kaners vēl nebija dzirdējis. Tas viņam nedaudz atgādināja svahili, bet tas nebija svahili.
Taču vienu viņš tagad zināja – šī valoda bija afrikāņu valoda. Bet ko, pie velna, afrikāņi no viņa varētu vēlēties? Stulbs jautājums, vienkārša atbilde. Viņi viņu gaidīja četrpadsmit pusapaļajos staļļos. Viņi viņu tur ieraudzīja. Viņš skrēja. Tagad viņi gribēja ar viņu runāt. Par Teodora Blekera kunga slepkavību? Droši vien. Par to, ka no telpām tika paņemts kaut kas, kas viņiem nebija, pretējā gadījumā viņi ar to neuzbāztos. Viņš pagriezās pa labi. Iela bija tukša un pamesta. Stūris, kur pie velna visi bija? Tas Nikam atgādināja vienu no tām muļķīgajām filmām, kur varonis bezgalīgi skraida pa nedzīvām ielām, nekad neatrodot dvēseli, kas palīdzētu. Viņš nekad neticēja šīm bildēm.
Viņš gāja astoņu miljonu cilvēku vidū un nevarēja atrast nevienu. Tikai viņu omulīgais četrinieks – viņš pats un trīs melnādainie. Melnā mašīna pagriezās pa stūri un atkal viņus dzina. Melnādainais puisis priekšējā sēdeklī teica: "Vēl, labāk iekāp kopā ar mums, pretējā gadījumā mums būs jācīnās. Mēs to nevēlamies. Viss, ko mēs vēlamies, ir dažas minūtes ar tevi parunāt." Niks turpināja iet. "Tu mani dzirdēji," viņš iesaucās. "Ejiet uz elli. Lieciet mani mierā, pretējā gadījumā jūs varat tikt savainots." Melnais vīrietis ar ieroci iesmējās. "Ak, tas ir tik smieklīgi." Viņš atkal runāja ar vadītāju valodā, kas izklausījās pēc svahili, bet nebija svahili. Mašīna metās uz priekšu. Viņa nolidoja piecdesmit jardus un atkal atsitās pret apmali. Divi lieli, melni vīrieši auduma cepurēs izlēca no automašīnas un devās atpakaļ pie Nika Kārtera. Maza auguma vīrietis, vadītājs, slīdēja uz sāniem uz sēdekļa, līdz bija līdz pusei izkāpis no automašīnas, ar īsu melnu ložmetēju vienā rokā. Vīrietis, kurš bija runājis iepriekš, teica: "Labāk nāciet un parunājiet, kungs... Mēs tiešām negribam jūs sāpināt. Bet, ja jūs mūs piespiedīsiet, mēs jums kārtīgi piesitīsim." Otrs melnais vīrs visu laiku klusēja, atpalika soli vai divus. Killmaster uzreiz saprata, ka ir pienākušas īstas nepatikšanas un ka viņam ātri jāpieņem lēmums. Nogalināt vai nenogalināt?
Viņš nolēma mēģināt nenogalināt, lai gan tas viņam varētu būt uzspiests. Otrs melnais vīrietis bija sešas pēdas sešas collas garš, uzbūvēts kā gorilla, ar milzīgiem pleciem un krūtīm un garām nokarenām rokām. Melns kā pīķa dūzis, ar lauztu degunu un krunkainu rētu pilnu seju. Niks zināja, ka, ja šis vīrietis kādreiz nonāks līdz cīņai ar roku, kādreiz satvertu viņu lāča apskāvienā, viņš būtu pabeidzis. Vadošais melnādainais vīrietis, kurš bija paslēpis pistoli, atkal izņēma to no jakas kabatas. Viņš to apgrieza un piedraudēja Nikam ar pistoles dibenu. — Vai tu nāksi mums līdzi, cilvēk? "Es nāku," sacīja Niks Kārters. Viņš paspēra soli uz priekšu, uzlēca augstu un pagriezās, lai spertu, tas ir, iedzītu savu smago zābaku vīrieša žoklī. Bet šis cilvēks zināja savas lietas, un viņa refleksi bija ātri.
Viņš pamāja ar ieroci žokļa priekšā, to aizsargādams, un ar kreiso roku mēģināja satvert Nika potīti. Viņš netrāpīja un Niks izsita pistoli no rokas. Viņš ar triecienu iekrita grāvī. Niks nokrita uz muguras, amortizēdams sitienu ar abām rokām pa sāniem. Melnais vīrietis metās viņam virsū, cenšoties viņu satvert un pietuvoties lielākajam, spēcīgākajam vīrietim, kurš varētu paveikt īsto darbu. Kārtera rīcība bija kontrolēta un gluda kā dzīvsudrabs. Viņš ar kreiso pēdu aplika vīrieša labo potīti un spēcīgi iespēra viņam pa ceļgalu. Viņš spārdīja, cik spēcīgi varēja. Celis sašķiebās kā vāja locītava, un vīrietis skaļi kliedza. Viņš ieripoja notekcaurulē un gulēja tur, tagad klusēdams, turēdams ceļgalu un cenšoties atrast nomesto pistoli. Viņš vēl nesaprata, ka ierocis atrodas zem viņa.
Gorillu cilvēks klusi tuvojās, viņa mazās dzirkstošās acis pievērsa Kārteram. Viņš redzēja un saprata, kas notika ar viņa partneri. Viņš gāja lēnām, izstieptas rokas, piespiežot Niku pret ēkas priekšpusi. Tā bija sava veida veikala fasāde, un tam pāri bija dzelzs drošības režģis. Tagad Niks sajuta gludekli uz muguras. Niks sasprindzināja labās rokas pirkstus un iedūra milzīgajam vīrietim krūtīs. Daudz stiprāk, nekā viņš iesita seram Čārlzam filmā The Diplomat, pietiekami smagi, lai sakropļotu un izraisītu mokošas sāpes, bet ne tik smagi, lai pārrautu aortu un nogalinātu. Tas neizdevās. Viņa pirksti sāpēja. Tas bija kā atsities pret betona plāksni. Kad viņš tuvojās, lielā melnādainā vīrieša lūpas sakustējās smīnā. Tagad Niks bija gandrīz piespiests pie dzelzs stieņiem.
Viņš iespēra vīrietim pa ceļgalu un ievainoja, taču ne pietiekami. Viena no milzu dūrēm viņam trāpīja, un pasaule šūpojās un griezās. Viņa elpošana tagad kļuva arvien grūtāka, un viņš varēja izturēt, ka viņš sāka mazliet šņukstēt, kad gaiss svilpa plaušās un ārā. Viņš iedūra vīrietim ar pirkstiem acīs un saņēma brīdi atelpu, taču šis gambīts viņu pietuvināja tām milzīgajām rokām. Viņš atkāpās, mēģinot virzīties uz sāniem, lai izkļūtu no aizverošā slazda. Bezjēdzīgi. Kārters sasprindzināja roku, salieca īkšķi taisnā leņķī un iedeva slepkavas karatē karbonādi žoklī. Korpuss no mazā pirkstiņa līdz plaukstas locītavai bija raupjš un corpus callosal, ciets kā dēļi, ar vienu sitienu viņš varēja salauzt žokli, bet liels melns vīrietis nekrita. Viņš pamirkšķināja acis, viņa acis uz brīdi kļuva netīri dzeltenas, tad nicinoši gāja uz priekšu. Niks viņam iesita vēlreiz ar tādu pašu sitienu, un šoreiz viņš pat nepamirkšķināja. Garas, biezas rokas ar milzīgiem bicepsiem, kas apvijās Kārteram kā boa savilkēji. Tagad Niks bija nobijies un izmisis, taču, kā vienmēr, viņa izcilās smadzenes darbojās un viņš domāja uz priekšu. Viņam izdevās dabūt labo roku jakas kabatā ap 22. kalibra pistoles dibenu. Ar kreiso roku viņš grozījās ap melnādaino masīvo rīkli, mēģinot atrast spiediena punktu, lai apturētu asins plūsmu uz smadzenēm, kurām tagad bija tikai viena doma - tās saspiest. Tad kādu brīdi viņš bija bezpalīdzīgs kā mazulis. Milzīgais melnais vīrietis plaši izpleta kājas, nedaudz atliecās un nocēla Kārteru no ietves. Viņš turēja Niku sev klāt kā sen pazudušu brāli. Nika seja bija piespiesta vīrieša krūtīm, un viņš varēja sajust viņa smaržu, sviedru, lūpu krāsu, miesu. Viņš joprojām mēģināja atrast vīrieša kakla nervu, taču viņa pirksti kļuva vājāki un tas bija kā mēģinājums ierakties biezā gumijā. Nēģeris klusi iesmējās. Spiediens auga - un auga.