Lev Shklovskiy tomonidan yo'qolgan o'g'li Anton xotirasiga tarjima qilingan.
Original nomi: Makao.
QOTILLIK MAVSUMI.
* Bir mash'um London ikki a'zolari jins klub o'limga pichoqlab topildi, ego, tanasi qonli bo'laklarga botirlik... * Portugaliya eng agent ko'cha-ko'yda bilan to'lgan bir ko'chada kunduzi otib-
* Nima xususiy tergovchi u Bruklin tomonidan xalqaro josuslik bir keyin barobar dollar aralashuvi o'limga pichoqlab bo'ladi...
Ularning umumiy jihatlari nik Karterning Egoning yangi topshirig'idagi sherigi Malika de Gama edi. Unashtirilgan go'zal, buzuq ayol dunyoni qutqarishi yoki yo'q qilishi mumkin... qaysi tomon uning bema'ni istaklarini ko'proq qondirishiga qarab!
Bob 1
LONDON JAZIRAMA EDI. Bu iyul oyining oxirgi yakshanbasi edi va termometr bir necha kundan beri saksonga yaqinlashdi. Britaniya qovurilgan yilda, va juda estestvenno uchun, pivo iste'mol deb, yumshoq va achchiq, va yong'oq ale, daraja Farangeyt to'g'ridan to'g'ri proportsional bo'ladi. Portobello Yo'li. Konditsioner yo'q edi va bu iflos kichkina jamoat maydoni pivo va tamaki hidi, arzon guruch va odam tutuni bilan to'lgan edi. Har qanday vaqtda uy egasi, semiz odam, unga tegib, mast va yolg'iz odamlar qo'rqadigan so'zlarni kuylardi. "Ochilish soatlari tugadi, janoblar, ko'zoynaklaringizni bo'shating." Orqa kabinada, boshqa homiylarning qulog'idan olti kishi bir-biriga pichirlashdi. Erkaklarning beshtasi kokni edi, bu ularning nutqi, kiyinishi va uslubidan ko'rinib turardi. Gapirishda davom etgan oltinchi odamni topish biroz qiyinroq edi. Shvedlarning egosi konservativ va yaxshi kesilgan, ko'ylagi toza, ammo manjetlari eskirgan va u mashhur polkning galstugini kiygan edi. Egoning ismi edi Teodor Bleker - Ted yoki Teddi u juda oz qolgan do'stlarining egosi uchun.
U bir vaqtlar kapitan edi Qirollik Ulster Fusiliers. Polk pullarini o'g'irlash va karta firibgarligi uchun ishdan bo'shatishgacha. Ted Bleker gapirishni tugatdi va atrofga beshta Kokneyga qaradi. - Hammangiz sizdan nimani xohlashlarini tushunasizmi? Har qanday savol?"Agar shunday bo'lsa, hozir so'rang - keyin vaqt bo'lmaydi. Erkaklar atrofida turib, pichoqqa o'xshash burunli kalta yigit bo'sh stakanini ko'tardi. "Uh ... Menda tirnoqli vint yo'q, Teddi. "Bu semiz odam yopilish vaqtini e'lon qilishidan oldin ale uchun pul to'lasak-chi?"Bleker bufetchiga ishora qilar ekan, uning ovozi va ifodasidan nafratni saqlab qoldi. Keyingi bir necha soat davomida unga bu turlar kerak edi. U ularga juda muhtoj edi, bu hayot va o'limning tirgak-hayotning egosi edi va shubhasiz, siz cho'chqalar bilan muomala qilganingizda, ularga axloqsizlik tushishingiz kerak edi. Ted Bleker ich-ichidan xo'rsindi, jilmayib qo'ydi, ichimligi uchun pul to'ladi va yuvilmagan go'sht hididan xalos bo'lish uchun sigara yoqdi. Bir necha soat - ko'pi bilan bir yoki ikki kun-keyin ish bloklanadi va u boy odam bo'ladi. Albatta, Emu Angliyani tark etishi kerak, ammo bu muhim emas. Ularning oldida katta, keng, go'zal dunyo bor edi. U har doim Janubiy Amerika mehmonxonasini ko'radi. Alfie Doolittle, hajmi va tez ongli tomonidan Cockney rahbari, uning rta off pivo ko'pik artib va Teda Blacker uning kafedra yuqori ustida tikildi. Egoning katta yuzidagi kichkina va makkor ko'zlari qoraygan edi. U: "endi qarang, Teddi. Hech qanday qotillik bo'lmasligi kerakmi? Ehtimol, agar kerak bo'lsa, kaltaklash, lekin qotillik emas... Ted Bleker g'azablangan imo-ishora qildi. U Jirinovskiyning qimmat oltin qo'l soatiga qaradi. "Men hammasini tushuntirdim", dedi u jahl bilan. "Agar men juda shubha qiladigan muammolar bo'lsa, ular katta bo'lmaydi. Aytilishicha, hech qanday qotillik bo'lmaydi. Agar atrofida hech kim mening, uh, mijozlar faqat" barcha chiqib ketadi", agar barcha erkaklar qilish kerak xonaki ih emas. Uniki, men buni aniq aytdim deb o'yladim. Siz erkaklar qilishingiz kerak bo'lgan narsa-menga hech narsa bo'lmasligiga va mendan hech narsa olinmasligiga ishonch hosil qilish. Ayniqsa, ikkinchisi. Kechqurun men unga juda qimmatbaho tovarlarni ko'rsataman. Ushbu yukni olishni istagan va buning uchun pul to'lamaydigan ba'zi partiyalar mavjud. Endi siz nihoyat hamma narsani tushunasizmi?"
Quyi sinflar bilan muomala qilish, qora fikr, juda yoqimsiz bo'lishi mumkin! Ular hatto oddiy jinoyatchilar bo'lish uchun ham aqlli emas edilar. U yana soatiga qaradi va o'rnidan turdi. "Men sizni Rivnada ikki-o'ttizda uchrataman. Mening mijozlarim uchda keladi. Umid qilamanki, siz alohida kelasiz va e'tiborni jalb qilmaysiz. Siz hududdagi konstable va ego jadvali haqida hamma narsani bilasiz, shuning uchun bu erda hech qanday qiyinchiliklar bo'lmasligi kerak. Endi, Alfie, yana manzil nima?""Soni o'n to'rt Muse Street."Morgate Yo'li Yaqinida. O'sha binoda, to'rtinchi qavatda."
U ketgach, burni uchli kichkina kokni kulib yubordi: "u haqiqiy janob deb o'ylaydi, shunday emasmi? Lekin u elf emas.
Boshqa bir kishi: "menimcha, u men uchun juda jentlmen. Agar biror narsa bo'lsa, ego beshligi yaxshi."Alfie bo'sh krujkasini tushirdi. U hammaga zukko nigoh tashladi va kuldi. - "Agar u kelib sizga ichimlik bersa, siz haqiqiy janobni, atrofingizda hech kimni tanimaysiz. Uni, yo'q, men uni birinchi marta ko'rganimda uni janob sifatida bilaman. U jentlmen kabi kiyinadi va gapiradi, lekin ishonchim komilki, bu u emas!"Yog' egasi bolg'a bilan peshtaxtaga urildi. "Vaqt, janoblar, iltimos!"Ted Blacker, Alister Fusiliers sobiq sardori, Cheapside bir taksida chap va Moorgate yo'li pastga yurar. Yarim yarim oy Meves eski Sturtning yarmida edi. O'n to'rtinchi raqam otxonaning oxirida, xira qizil g'ishtdan to'rt qavatli bino edi. Bu erta qurilish davrida edi, va boshqa barcha uylar va apartments otxona edi, rivojlanayotgan tashish ta'mirlash shop. Ted Blacker vaqtlar bor edi, kim juda xayoliy emas edi, u hali otlar aralash hidlar hidi mumkin deb o'yladim, charm, gullar, jilo, va yog'och otxona atrofida suzuvchi. Tor toshli xiyobonga kirib, paltosini echib, polk galstugini bo'shatdi. Soatning kechikishiga qaramay, havo hali ham iliq va nam edi. Blekerga biz uchun galstuk taqishga yoki ego polkiga tegishli narsalarni kiyishga ruxsat berilmagan. Sharmandali ofitserlar bunday imtiyozlarga ega emaslar. Bu uni bezovta qilmadi. Galstuk, Shvedovning egosi, nutqi va odob-axloqi kabi, endi kerak edi. U nafratlanadigan dunyoda, unga juda yomon munosabatda bo'lgan dunyoda o'ynashi kerak bo'lgan rol uchun zarur bo'lgan ego obrazining bir qismi. Egoni ofitser va janobga ko'targan dunyo emuga Jannatga qarashga imkon berdi, faqat Egoni truba ichiga qaytarish uchun. Bu zarbaning asl sababi-va Ted Bleker bunga butun qalbi va qalbi bilan ishondi - haqiqiy sabab ego kartalarni aldaganligi yoki ego polk pullarini o'g'irlaganligi emas edi. Haqiqiy sabab uning otasi qassob, onasi esa turmush qurishdan oldin xizmatkor bo'lganligi edi. Buning uchun va faqat shu uchun u pulsiz va Nomsiz xizmatdan haydaldi. U faqat vaqtinchalik janob edi. Ularga kerak bo'lganda, hamma narsa ajoyib edi! Qachonki ularga kerak bo'lmasa, chiqing! Pul topish uchun qashshoqlikka qayting. U o'n to'rtinchi raqamga bordi, kulrang bo'yalgan old eshikni ochdi va zinadan uzoq ko'tarilishni boshladi. Zinapoyalar tik va eskirgan edi; havo nam va tiqilib qolgan edi. Bleker oxirgi qo'nishga yetganda qattiq terlagan edi. U nafas olish uchun pauza qiladi va men o'zimga aytamanki, u juda shaklsiz. U bu haqda biror narsa qilishi kerak. Ehtimol, u barcha pul bilan Janubiy Amerikaga etib kelganida, emu o'z formasiga qaytishi mumkin. Qorinni haydab chiqaring. U har doim jismoniy mashqlar bilan shug'ullangan. Emu hozir atigi qirq ikki yoshda edi va u bunga qodir emas edi.
Pul! Funt, shilling, pens, AQSh dollari, Gonkong dollari... Farqi nima? Hammasi pul edi. Katta pul. Ular har qanday narsalarni sotib olish uchun ishlatilishi mumkin. Agar sizda ular bo'lsa, siz tirik edingiz. Ularsiz siz o'lik edingiz. Ted Bleker nafas oldi va cho'ntagida kalit uchun paypasladi. Zinapoyaning qarshisida katta, quyuq yog'och eshik bor edi. U qora rangga bo'yalgan. Uning ustida katta, oltin ajdaho alanga sochayotgan edi. O'sha kuni stiker, Blekerning fikriga ko'ra, to'g'ri ekzotik teginish, taqiqlangan saxiylikning birinchi ishorasi, qora eshik ortida yashiringan quvonch va noqonuniy zavqlar edi. Egoning diqqat bilan tanlangan mijozlari asosan hozirgi yoshlar atrofida edi. Dragon Ego klubiga qo'shilish uchun Bleker uchun faqat ikkita narsa kerak edi: ehtiyotkorlik va pul. Ikkalasi ham ko'p. U orqa eshikdan o'tib, uni orqasiga yopdi. Zulmat konditsionerlarning tinchlantiruvchi va qimmat gumburlashi bilan to'ldirildi. Ular emuga katta mablag ' sarfladilar, ammo bu zarur edi. Va bunga arziydi. Dragon Ego klubiga kelgan odamlar o'zlarining turli xil, ba'zan murakkab sevgi sarguzashtlari bilan shug'ullanganlarida, o'z terlarida dimlanib qolishdi. Bir vaqtlar alohida kabinalar muammo edi, ammo oxirida u hal qilindi. Yuqori narxda. Qora rang jilmayib, yorug'lik tugmachasini topishga harakat qildi. Ayni paytda uning ellik funtdan kamrog'i bor edi, uning yarmi kokni bezorilariga to'langan. Iyul va avgust, albatta, Londonda ham eng issiq oylar edi. Shartnoma nima? Sergeyning o'zini tutishi asta-sekin uzun, keng va baland shiftli xonaga kirib ketdi. Shartnoma nima? Kim g'amxo'rlik qildi? U, qora, uzoq davom etmaydi. Bizning horseradish mumkin emas. Emu tufayli ikki yuz ellik ming funt bilan emas. Ikki yuz ellik ming funt sterling. Etti yuz ming Amerika dollari. Bu uning yigirma daqiqalik film uchun so'ragan narxi edi. U narxini oladi. U bunga amin edi. Qora burchakdagi kichkina barga borib, o'zini zaif viski va soda quydi. U alkogol emas edi va u sotgan giyohvand moddalarga hech qachon tegmagan: marixuana, kokain, qozon, turli xil pep tabletkalari va o'tgan yili LSD... Bleker ichimligi uchun muz olish uchun kichkina muzlatgichni ochdi. Ha, giyohvand moddalarni sotishdan pul bor edi. Hali ham juda ko'p emas. Haqiqatan ham katta pulni katta bolalar topdilar.
Ularda ellik funtdan kam bo'lgan notalar yo'q edi va ularning yarmini berishlari kerak edi! Bleker bir qultum ichdi, jilmayib qo'ydi va o'zi bilan halol edi. U o'z muammosini bilar edi, nega doim kambag'al ekanligini bilar edi. Egoning tabassumi og'riqli edi. Otlar va Ruletka. Va u hozirgacha mavjud bo'lgan eng baxtsiz badbashara. Hozir ham, ayni paytda u salga besh yuz funtdan ortiq qarzdor edi. Yaqinda u yashiringan va tez orada xavfsizlik kuchlari uni qidirib kelishadi. Men bu haqda o'ylamasligim kerak, dedi Bleker o'ziga. Ular qarab kelganlarida men bu erda bo'lmayman. Men Janubiy Amerikaga sog ' - salomat va shu pul bilan kelaman. Faqat ismingizni va turmush tarzingizni abadiy o'zgartiring. Men hammasini yana toza varaq bilan boshlayman. Qasam ichaman. U oltin soatiga qaradi. Bir necha daqiqa, keyin bir soat. Etarli vaqt. Kokni tansoqchilarining egolari ikki-o'ttizda kirib keladi va u hammasini tushundi. Ikkitasi oldida, ikkitasi orqada, katta Alfie u bilan.
Hech kim, hech kim, Agar u, Ted Bleker, bu so'zni aytmasa, ketishi shart emas edi. Qora jilmaydi. Bu so'zni aytish uchun u tirik bo'lishi kerak edi, shunday emasmi? Bleker katta xonaga qarab, sekin ichdi. Qaysidir ma'noda, u hammasini ortda qoldirishdan nafratlanardi. Bu Egoning ishi edi. U hech narsa atrofida ego qurdi. Em kerakli kapitalni olish uchun olgan xatarlari haqida o'ylashni yoqtirmasdi: zargarni talash; Sharqiy chordoqdan o'g'irlangan mo'yna yuki; hatto bir nechta shantaj holatlari. Bleker xotiraga jilmayishi mumkin edi-ikkalasi ham armiyada tanigan taniqli badbaxtlar edi. Va shunday bo'ldi. U bor, tikuvchiga la'nat! Lekin hammasi xavfli edi. Dahshatli, dahshatli xavfli. Bleker yo'q edi va u buni tan oldi, juda Jasur odam. U pulni olishi bilanoq qochishga tayyor bo'lganining yana bir sababi-film uchun pul. Skotlend-Yard, narkotiklar bo'limi va hozir hatto Interpoldan qo'rqqan zaif odam uchun bu juda ko'p edi. Tikuvchi ular bilan. Filmni eng yuqori ishtirokchiga soting va qoching.
Angliya va dunyo bilan do'zaxga, o'zidan boshqa hamma bilan do'zaxga. Teodor Bleker, ilgari Ulster polkining aniq va to'g'ri fikrlari shunday edi. Agar siz bu haqda o'ylasangiz, ego bilan do'zaxga. Va ayniqsa, la'natlangan polkovnik Alistair Ponanby, sovuq ko'rinish va bir nechta ehtiyotkorlik bilan tanlangan so'zlar bilan qora rangni abadiy ezgan. Polkovnik shunday dedi: "siz shunchalik jirkanch, qora tanlisiz, men sizga achinishdan boshqa narsani his qila olmayman. Siz janob kabi kartalarni O'g'irlashga yoki hatto aldashga qodir emassiz."
Bleker ularni to'sib qo'yish uchun barcha sa'y-harakatlariga qaramay, so'zlar unga qaytib keldi va uning tor yuzi nafrat va azobga burildi. U stakanini la'nat bilan xona bo'ylab tashladi. Polkovnik hozir o'lik edi, ego qo'li yetmas edi, lekin dunyo o'zgarmagan edi. Ego dushmanlari yo'qolmaydi. Dunyoda juda ko'p Ih qoldi. U ularning atrofida yolg'iz edi. Malika. Malika Morgana da Gama. Egoning ingichka lablari jilmayib qo'ydi. Shunday qilib, hamma narsa yaxshi chiqdi. U, Malika, hamma narsa uchun to'lashi mumkin edi. U kabi shortilarda iflos kichkina kaltak. U u haqida bilar edi... Go'zal mutakabbir tarzda e'tibor, sovuq nafrat, snobbery va shohona bitchiness, albatta, sizni ko'rib turib sizga qaradi sovuq yashil ko'zlari, sizning mavjudligini payqamay u, Ted Blacker, Malika haqida hamma narsani bilar. "U lentani sotganda, ko'p odamlar do'zaxni tez orada bilib olishadi. Bu fikr unga katta zavq bag'ishladi va u uzun xonaning o'rtasida joylashgan katta divanga qaradi va jilmayib qo'ydi. Malika o'sha baharevda nima qilganini, unga nima qilganini, unga nima qilganini ko'rgan. Xudo! Emu bu tasvirni dunyodagi har bir gazetaning har bir birinchi sahifasida ko'rishni xohlaydi. U uzoq vaqt ichdi va ko'zlarini yumdi, ijtimoiy sahifalardagi asosiy voqeani tasavvur qildi: go'zal Malika Morgana Gomaga, portugal ko'k qonining eng olijanob ayoli, fohisha.
Muxbir Aster bugun shaharda. Nah Qirollik to'plamiga ega bo'lgan Aldgeytdagi ushbu muxbirga bergan intervyusida Malika Ay ajdaho klubiga kirishni va ko'proq ezoterik jinsiy akrobatika qilishni intiqlik bilan kutayotganini aytdi. Mag'rur Malika, batafsilroq so'ralganda, bu oxir-oqibat semantika masalasi ekanligini aytdi, lekin bugungi demokratik dunyoda ham bunday narsalar faqat olijanob va olijanob tug'ilganlar uchun saqlanishini ta'kidladi. Qadimgi usul, dedi Malika, hali ham dehqonlar uchun juda mos edi. . . .
Ted Bleker xonada kulgini eshitdi. A yoqimsiz kulish, yana tanasi da chizish och, telba kalamush chinqirib kabi. Shok bilan u kulgi o'zining ego ekanligini tushundi. U darhol fantaziyani rad etdi. Balki u bu nafrat bilan biroz aqldan ozgandir. U har yili chiqarilishi kerak. Nafrat etarlicha qiziqarli edi, lekin bu o'z-o'zidan to'lamadi. Bleker uchta erkak, mijozlarning egolari kelguniga qadar filmni yana boshqarmoqchi emas edi. U buni yuz marta tomosha qilgan. Ammo endi u stakanini oldi, maxsus divanga o'tdi va qo'ltiqqa shu qadar mohirlik bilan va beg'ubor tikilgan marvarid tugmalaridan birini bosdi. Xonaning narigi chetidagi shiftdan kichkina oq ekran tushganida zaif mexanik g'uvillash bor edi. Bleker yana bir tugmani bosdi va uning orqasida ingrab yashiringan proyektor ekranga oq nurning yorqin nurini otdi. U bir qultum ichdi, uzun sigaret tutatdi, to'piqlarini charm Usmonli ustiga kesib o'tdi va bo'shashdi. Agar uni potentsial mijozlarga ko'rsatish bo'lmaganida, u filmni oxirgi marta ko'rgan bo'lardi. U ikkala negativni ham taklif qildi va aldamoqchi emas edi. U pulidan zavqlanadi. Ekranda paydo bo'lgan birinchi raqam egoist edi. U yashirin kamerani to'g'ri burchaklarni tekshirayotgan edi. Bleker ego tasvirini juda g'azablangan ma'qullash bilan o'rgangan. Unda imkoniyat bor edi. Va u taroq va cho'tkasi bilan beparvo edi-ego kal joyi juda aniq edi. Endi Egoning yangi boyligi bilan u soch ko'chirib o'tkazishga qodir bo'lishi mumkinligi xayoliga keldi. U Yevgeniyning u erda o'tirganini, sigaret tutatayotganini, shimining burmalari bilan qimirlayotganini, qoshlarini chimirib, kamera tomon jilmayayotganini kuzatdi.
Qora jilmaydi. U o'sha paytda o'z fikrlarini esladi, Malika yashirin kameraning gumburlashini eshitishidan xavotirda edi. U tashvishlanmaslikka qaror qildi. U kamerani yoqqanida, u LSD sayohatida xavfsiz bo'ladi. U bizni kamerani eshitmaydi, bizni boshqa ko'p eshitmaydi. Bleker yana oltin soatini tekshirdi. Hozir to'rtdan ikkitagacha. Hali ko'p vaqt bor. Film atigi bir daqiqa yoki yarim soat davom etdi. Ekrandagi Blekerning miltillovchi tasviri birdan boshini kun tomon burdi. Bu taqillatgan Malika edi. U Sem tugmachani bosib, kamerani o'chirib qo'yganini kuzatdi. Ekran yana oqarib ketdi. Endi tanadagi qora tugmani yana bosdi. Ekran qora rangga aylandi. U o'rnidan turdi va jade paketlarining har biridan yangi sigaretlarni chiqarib oldi. Keyin u divanga qaytib, tugmani yana bosdi va projektorni yana faollashtirdi. U nimani ko'rmoqchi ekanligini aniq bilardi. Uni ichkariga kiritganiga yarim soat bo'ldi. Bleker har bir tafsilotni mukammal aniqlik bilan esladi. Malika da Gama boshqalarning hozir bo'lishini kutgan. Avvaliga u u bilan yolg'iz qolmaslikka harakat qildi, lekin Bleker butun jozibasini ishlatib, unga sigaret va ichimlik berdi va uni bir necha daqiqa qolishga ko'ndirdi... Bu emu uchun etarli vaqt edi, chunki uning ichimligi LSD bilan to'ldirilgan edi. Bleker o'shanda ham Malika u bilan faqat zerikishdan qolganini bilar edi. U uning egosi dunyoning qolgan qismini xo'rlagani kabi, u ham undan nafratlanishini va Egoni oyoqlari ostidagi axloqsizlikdan kamroq deb bilishini bilar edi. Bu uni shantaj uchun tanlaganining sabablaridan biri edi. Siz kabi hamma uchun nafrat. Uni tanaviy tarzda bilish, uni yomon ishlarga majbur qilish, uni o'z darajasiga tushirishning sof quvonchi ham bor edi. Va nah pul bor edi. Va Portugaliyada juda yuqori ulanishlar. Amakisining yuqori lavozimi, u odamning ismini eslay olmadi, kabinetda yuqori lavozimni egalladi.
Ha, Malika da Gama yaxshi sarmoya bo'lishi kerak edi. Bleker o'sha paytda tasavvur qila olmagan darajada yaxshi yoki yomon. Bularning barchasi keyinroq keldi. Endi u juda chiroyli yuzida xushchaqchaq ifoda bilan filmni tomosha qilayotgan edi. Oshna xodimlari Odin ning ego bir marta Blacker bir " juda chiroyli reklama ijro etuvchi kabi qaradi, deb aytdi."U yashirin kamerani Malika bilmagan holda LSD ning birinchi dozasini olganidan yarim soat o'tgach yoqdi. U uning xulq-atvori asta-sekin o'zgarganini, u jimgina yarim transga tushganini kuzatdi. U uni maxsus divanga olib borganida, u bunga qarshi emas edi. Bleker kamerani yoqishdan oldin yana o'n daqiqa kutdi. Bu vaqt oralig'ida Malika o'zi haqida halokatli to'g'ridan-to'g'ri gapira boshladi. Preparat ta'siri ostida u Blekerni eski va aziz do'st deb hisobladi. U endi jilmayib qo'ydi, u ishlatgan ba'zi so'zlarni - odatda qon malikasi bilan bog'liq bo'lmagan so'zlarni esladi. Uning birinchi sharhlaridan biri haqiqatan ham qora rangga aylandi. "Portugaliyada, - dedi u, - ular meni aqldan ozgan deb o'ylashadi. Umuman aqldan ozgan. Agar iloji bo'lsa, ular meni qo'yib yuborishdi. Portugaliyadan tashqarida qolish uchun, ko'rasiz. Ular men haqimda hamma narsani bilishadi, mening obro'im va ular meni aqldan ozgan deb o'ylashadi. Ular mening ichishimni, giyohvand moddalarni iste'mol qilishimni va mendan so'ragan har qanday odam bilan uxlashimni bilishadi - deyarli har qanday do'stim. Men hali ham ba'zan uning ostiga chiziq chizaman."Bu, Bleker esladi, u buni qanday eshitganligi emas edi. Bu uni tanlaganining yana bir sababi edi. Malika mast bo'lganida, ko'pincha yoki giyohvand moddalar ta'siri ostida bo'lganida, u shim yoki yubkalarda Hema bilan uxlashi haqida mish-mishlar tarqaldi. Shoshilinch suhbatdan so'ng, u deyarli aqlini yo'qotdi, faqat em echinishni boshlaganda unga noaniq jilmayib qo'ydi. Endi u qo'g'irchoqni echinish kabi filmni tomosha qilganini esladi. Oyoqlari va qo'llari istalgan holatga o'tganda u qarshilik ko'rsatmadi yoki yordam bermadi. Uning ko'zlari yarim yopiq edi va u haqiqatan ham o'zini yolg'iz deb o'ylaganday tuyuldi. Uning keng qizil og'zi noaniq tabassum bilan yarim ochiq edi. Eugene odam o'zini ekranda ko'rganida o'zining ego bellari munosabat bildira boshlaganini his qildi. Malika yupqa zig'ir libos kiygan edi, unchalik mini emas edi va u Egoni boshiga tortayotganda itoatkorlik bilan nozik qo'llarini ko'tardi. U ostida juda oz kiygan. Qora sutyen va mayda qora dantelli shim. Garter kamar va uzun teksturali oq paypoqlar. Ted Bleker filmni tomosha qilib, konditsioner xonada biroz terlay boshladi. Bu haftalardan so'ng, la'nati narsa uni hali ham bezovta qildi. U bundan zavqlandi. U har doim uning eng qimmatli va qadrli xotiralaridan biri bo'lib qolishini tan oldi. U uning sutyenini yechdi va egosini uning qo'llaridan pastga tushirdi. Uning ko'kraklari, u tasavvur qilganidan kattaroq, pushti-jigarrang uchlari bilan mahkam ajralib turardi va qovurg'asi atrofida qor-oq edi. Bleker Nah orqasida turib o'rnidan turdi va u bir qo'li bilan uning ko'kragi bilan o'ynadi, ikkinchisi bilan zoom linzalarini yoqish va uning yaqinini ushlash uchun boshqa tugmani bosdi. Malika hech narsani payqamadi. Yaqin atrofda, shunchalik aniqki, burnidagi mayda teshiklar ko'rinib turardi, ko'zlari yumilgan va ular orasida yumshoq yarim tabassum bor edi. Agar u qo'lning egosini his qilsa yoki javob bersa, bu sezilarli emas edi. Bleker hali ham garter kamarini va paypog'ini kiyib olgan. Garters bir ego fetish edi, va bu vaqt bilan u deyarli bu jinsiy charade uchun real sababini unutib edim, shunday qilib, qo'zg'alish yotganida edi. Pul. U o'sha uzun va uzun oyoqlarini - uzun oq paypoqlariga juda jingalak qilib qo'yishni boshladi-aynan Emu xohlagan tarzda, Evgeniy. U har bir ego buyrug'iga bo'ysundi, hech qachon bizga aytmadi yoki e'tiroz bildirmadi. Bu vaqtga kelib, Malika allaqachon uzoqda edi va agar u umuman egoizmni payqagan bo'lsa, bu faqat noaniq shaklda edi. Blacker sahnada bir noma'lum kiritilgan edi, hech narsa ko'proq. Keyingi yigirma daqiqada Bleker uni butun jinsiy gamut orqali majbur qildi. U o'zini barcha pozalarni chaqirdi. Erkak va ayol bir-biriga qilgan barcha ishlarini ular qildilar. Yana va yana...
U o'z rolini o'ynadi, u yaqin masofa uchun zoom linzalarini ishlatdi - Blackerning qo'lida ba'zi apparatlar bor edi - Dragon Club mijozlarining ba'zilari juda g'alati ta'mga ega edi-va u ih-ni Malika uchun ishlatgan. Buni u ham xotirjamlik bilan qabul qildi, bizga hamdardligini ko'rsatmadi, bizga yoqadi. Hammasidan keyin; axiyri, filmning oxirgi to'rt daqiqa davomida, uning jinsiy zukkolik riyo keyin, Blacker uni urib va hayvon kabi uni la'nat tomonidan uning shahvat boy. Ekran bo'sh qoldi. Bleker projektorni o'chirdi va soatini tekshirib, kichik bar tomon yurdi. Kokneylar tez orada bu erda bo'ladi. U tunda omon qolishini sug'urtalash. Bleker bugun kechqurun qanday erkaklar bilan uchrashishi haqida hech qanday tasavvurga ega emas edi. Ih Dragon klubiga zinadan ko'tarilishga ruxsat berishdan oldin yaxshilab qidiriladi. Ted Bleker konditsioner xonani tark etib, pastga tushdi. U Xolli Dulitlning u bilan gaplashishini kutmaslikka qaror qildi. Birinchidan, alning ovozi hirqiroq edi, boshqasi uchun telefonlar qandaydir tarzda ulangan bo'lishi mumkin edi. Siz buni hech qachon bilmaysiz. Siz chorak million funt va hayotingiz uchun o'ynaganingizda, hamma narsani yaxshi o'ylashingiz kerak edi. Kichkina qabulxona nam va kimsasiz edi. Bleker zinapoya ostidagi soyada kutdi. Soat 2: 29 da Alfie Doolittle qabulxonaga kirdi. Bleker unga shivirladi va Angell unga qarash uchun o'girildi, bitta go'shtli qo'l beixtiyor ko'ylagining old tomoniga etib bordi. "Geez," Alfie men siz u portlatib bo'ldim o'yladim", dedi?"Qora barmog'ini lablariga qo'ydi:" ovozingizni pastga tushiring, Bella boga! Boshqalar qayerda? "Jo va Iri allaqachon shu erda. Siz aytganingizdek, Ih uni qaytarib yubordi. Yaqinda yana ikkitasi bu erda bo'ladi. Bleker mamnuniyat bilan bosh irg'adi. U kokni maxsus uchun yo'l oldi. "Bugun kechqurun nima bor?" Iltimos, Alfie Doolittle qalin lablarida nafrat bilan tabassum bilan tezda pichoq, bir juft guruch va bir juft guruch bo'g'imlarini chiqarib oling.
"Urish uchun guruch bo'g'imlari, Agar kerak bo'lsa, Teddi va favqulodda vaziyat bo'lsa, pichoq, deyishingiz mumkin. Hamma yigitlar men bilan bir xil narsaga ega. Bleker yana bosh irg'adi. U istagan oxirgi narsa-qotillik. Juda yaxshi. Men qaytib kelaman."Erkaklaringiz kelguniga qadar shu erda qoling va keyin keling. Ularning buyruqlarini bilishlariga ishonch hosil qiling-ular muloyim, xushmuomala bo'lishlari kerak, lekin ular mening mehmonlarimni qidirishlari kerak. Topilgan qurollar musodara qilinadi va qaytarilmaydi. Takror aytaman-uni qaytarib bermang."
Bleker, agar ular zo'ravonlikni anglatsa ham, ego "mehmonlari" yangi qurol olishlari uchun biroz vaqt kerak bo'ladi deb o'ylardi. U Dragon Club bilan abadiy xayrlashish va ular o'zlariga kelguncha yashirinish uchun bu vaqtdan unumli foydalanmoqchi edi. Ular hech qachon Egoni topa olmaydilar. Alfie qoshlarini chimirdi. "Mening erkaklarim ularning buyruqlarini bilishadi, Teddi."Blacker yuqoriga qaytib boshchiligidagi. Yelkasida u qisqa dedi: "shunchaki oni ih unutilmaydi."Alfie yana qoshlarini chimirdi. U ko'tarilayotganda qorayganda yangi ter paydo bo'ldi. U atrofida yo'l topa olmadi. U xo'rsindi va nafas olish uchun uchinchi maydonchada to'xtab, yuzini xushbo'y ro'molcha bilan artdi. Yo'q, Alfie u erda bo'lishi kerak. Hech qanday reja hech qachon mukammal bo'lmagan. "Men bu mehmonlar bilan yolg'iz, himoyasiz bo'lishni xohlamayman. O'n daqiqadan so'ng Angell eshikni taqillatdi. Blacker uni qilaylik, Em ale bir shisha berdi, u to'g'ri qo'llab-quvvatlangan stulda o'tirib kerak qaerda va uni ko'rsatdi. katta divanning o'ng tomonida o'n fut va u bilan bir xil taxtada. "Agar bu muammo bo'lmasa," deb tushuntirdi Bleker, " siz ular uchta maymun kabi harakat qilishingiz kerak. Men hech narsa ko'rmayapman, hech narsa eshitmayman, hech narsa qilmayman...
U istamay qo'shib qo'ydi: "men filmni mehmonlarimga namoyish qilaman. Albatta, siz ham Egoni ko'rasiz. Agar u siz bo'lganingizda, u buni boshqa hech kimga aytmagan bo'lardi. bu sizni ko'p muammolarga olib kelishi mumkin."
"Men og'zimni qanday yopishni bilaman."
Qora Egoning maxsus yelkasini qoqdi, em aloqani yoqtirmadi. "Keyin nima ko'rishingizni biling. Agar siz filmga diqqat bilan qarasangiz, biror narsani o'rganishingiz mumkin."Ade egoga bo'sh ko'rinish berdi. "Men bilishim kerak bo'lgan hamma narsani bilaman.""Baxtli odam", dedi Bleker. Bu eng yaxshi holatda achinarli hazil edi, katta kokney uchun umuman foydasiz edi. Orqa eshikni birinchi taqillatish bir daqiqadan so'ng, keyin uch marta keldi. Bleker stulda Budda kabi jim o'tirgan Alfiga ogohlantiruvchi barmog'ini ko'rsatdi. Birinchi mijoz kichkina, bejirim och sariq yozgi kostyum va qimmatbaho oq panama shlyapa kiygan edi.
Qora eshikni ochganda u biroz ta'zim qildi. "Meni kechiring, iltimos."Men Janob Teodor Blekerni qidiryapman."Bu sizmi?"Qora bosh irg'adi. Siz kimsiz? Kichkina xitoylik kartani uzatdi. Bleker naxga qaradi va oqlangan qora skriptni ko'rdi: "Janob Vang Xay."Yana hech narsa. Xitoy elchixonasi haqidagi so'zlarimiz. Bleker yon tomonga turdi. "Kiring, Janob Salom. Iltimos, katta divanga o'tiring. Sizning joyingiz chap burchakda. Agar sharob istaysizmi?""Hech narsa, iltimos. Chinaman uning yoniga o'tirganida Angell Dulitlga ham qaramadi. Eshikni yana bir taqillatish. Bu mehmon aniq negroid xususiyatlari bilan juda katta va yorqin qora edi. Nen krem rangli kostyum kiygan, biroz bo'yalgan va modadan tashqarida edi. Lapellar juda keng edi. Bir ulkan qora qo'lida u kaltaklangan, arzon somon shlyapasini ushlab turdi. Bleker odamga tikilib, Angellning borligi uchun Xudoga minnatdorchilik bildirdi. Bu negr dahshatli edi. "Sizning ismingiz, iltimos?"Zanjirning ovozi yumshoq va xiralashgan, qandaydir aksent bilan. Egoning ko'zlari zerikarli sariq shox pardasi bilan Slackernikiga tikildi.
Negr aytdi: "mening ismim muhim emas. Yaxshi=) Shahzoda Sobhuzi Askari vakili sifatida. Bu yetarli."Qora bosh irg'adi. Bir qo'ltiq bor iltimos."Divanda. O'ng burchakda. Ichimlik yoki sigaret istaysizmi? Negr rad etdi. Uchinchi mijoz eshikni taqillatguncha besh daqiqa o'tdi. Ular noqulay sukunatda o'tishdi. Bleker yonida o'tirgan ikki kishiga tez va ayyor nigoh tashlashda davom etdi. Ular gaplashmadilar yoki bir-birlariga qarashmadi. esa... va u ego asablari titray boshlaganini sezdi. Nega yaramas kelmadi? Biror narsa noto'g'ri ketdimi? Iltimos, Xudo, abadiy emas! Endi u chorak million funtga juda yaqin. Nihoyat taqillatish kelganida, u deyarli yengillik bilan pichirladi. Erkak uzun bo'yli, deyarli ingichka, jingalak qora sochlari bilan kesishga muhtoj edi. U shlyapa kiymagan edi. uning sochlari yorqin sariq edi.U bu qora paypoq va qo'lda ishlangan jigarrang charm sandallarni kiygan.
"Janob Bleker?"Ovoz engil tenor edi, lekin nen-dagi nafrat va nafrat qamchi kabi kesilgan. Ego ingliz tili yaxshi edi, lekin aniq lotin burmasi bilan. Blacker bosh irg'adi, yorqin ko'ylak pastga qarab. "ha. Uning Qora. Siz ishlatgansiz...? "U bunga unchalik ishonmadi. Asosiy Karlos Oliveyra. Portugaliya razvedkasi. Keling, unga tushaylikmi?"
Ovoz so'zlar nima qilmaganini aytdi: pimp, pimp, axlat kalamush, it go'ngi, sudralib yuruvchilarning eng jirkanch axlati. Ovoz qandaydir g'alati tarzda OAVda paydo bo'lgan xabarlarni Malika haqida Blackerga rad etdi. Bleker o'zining yosh mijozlari tilida gapirib, salqinligini yo'qotmadi. Xavf ostida juda ko'p narsa bor. U divanga ishora qildi. "Siz u erda o'tirasiz, mayor Oliveyra. O'rtada, iltimos. Bleker eshikni ikki marta qulflab, murvat bilan mahkamladi. U uchta cho'ntakdagi shtamplar bilan odatiy otkritkalarni chiqarib oldi. U ularning har biriga ikkita erkak va kartani uzatdi.
Ulardan bir oz uzoqlashib, u ozgina tayyorlangan nutqini aytdi. "Siz, janoblar, har bir otkritka "Chelsi" dagi pochta qutisiga qaratilganini ko'rasiz. Aytishga hojat yo'q, men kartalarni shaxsan qabul qilmayman, garchi men atrofda bo'lsam ham. Albatta, kimdir kartani olgan odamga ergashish uchun harakat qiladimi yoki yo'qligini bilish uchun etarlicha yaqin. Agar siz haqiqatan ham biznes yuritishni istasangiz, buni tavsiya qilmayman. "Siz har yili yarim soatlik filmga ega bo'lasiz. Film eng yuqori da'vogarga sotiladi-chorak million funtdan ortiq. Men bundan pastroq taklifni qabul qilmayman. Hech qanday aldash bo'lmaydi. Faqat bitta bosma va salbiy bor va ikkalasi ham bir xil narxda sotiladi... Kichkina xitoylik bir oz oldinga egildi.
"Iltimos, buning kafolati bormi?"
Qora bosh irg'adi. "Mening sharaf so'zim.
Mayor Oliveyra vahshiyona kuldi. Bleker qizarib ketdi, yuzini ro'molcha bilan artdi va davom etdi. Boshqa hech qanday kafolat bo'lmasligi sababli, siz mening so'zlarimni qabul qilishingiz kerak bo'ladi. U deyarli g'oyib bo'lgan tabassum bilan dedi. "Sizni ishontirib aytamanki, men uni saqlab qolaman. Men hayotimni tinchlikda yashashni xohlayman. Va mening so'ragan narxim juda yuqori, shuning uchun unga xiyonat qilishim shart emas. ..
Zanjirning sariq ko'zlari qoraygan. - Iltimos, shartlar va shartlar bilan davom eting. Ko'p narsa yo'q
Bleker yana yuzini artdi. La'nati konditsioner yopildimi? "Albatta. Bu juda oddiy. Atrofingizdagi har bir kishi va sizning rahbarlaringiz bilan maslahatlashishga vaqt topganingizdan so'ng, sizning taklifingiz miqdorini postkartaga yozadi. Faqat raqamlari, hech dollar yoki funt ramzlar. shuningdek, siz bilan to'liq maxfiylikda bog'lanishingiz mumkin bo'lgan telefon raqamini yozing. O'ylaymanki, buni sizga qoldirishim mumkin. Men kartalari olish va nu o'rganish so'ng, men tufayli davomida eng yuqori talabgor qo'ng'iroq olaman. Keyin biz filmni to'lash va qabul qilishni tashkil qilamiz. Bu, aytganimdek, juda oddiy.
"Ha", dedi kichkina xitoylik janob. "Juda oddiy."Bleker uning nigohini uchratdi va o'zini ilonni ko'rgandek his qildi. "Juda zukko", dedi negr. Egoning mushtlari uning tizzasida ikkita qora tayoq hosil qildi. Mayor Karlos Oliveyra hech narsa demadi, shunchaki inglizchaga bo'sh, qorong'i ko'zlari bilan qaradi, bu hamma narsa bo'lishi mumkin edi. Bleker asablari bilan kurashdi. U divanga o'tdi va qo'ltig'idagi marvarid tugmachasini bosdi. Kichkina jasorat ishorasi bilan u xonaning oxiridagi kutish ekraniga ishora qildi. "Va endi, janoblar, Malika Morgana, eng qiziqarli daqiqalardan birida ishtirok etish uchun."Proyektor aylandi. Malika dangasa, yarim uxlab yotgan mushuk kabi jilmayib qo'ydi, chunki Bleker ko'ylagini yechishni boshladi.
Bob 2
Londonning eng hashamatli va eksklyuziv klublari atrofidagi DIPLOMAT Grosvenor maydoni yaqinidagi Three Kings Yard yaqinidagi bahavo gruzin uyida joylashgan. Bu issiq edi, yopishqoq kecha, va klub zerikarli edi. Faqat bir nechta yaxshi kiyingan odamlar kelib-ketishdi, asosan ketishdi va yigirma bitta stolda va poker xonalarida o'ynash haqiqatan ham tiqilib qolgan edi. Londonni qamrab olgan jazirama sport olomonini bo'shashtirib, eeni qimor o'yinlaridan mahrum qildi. Nik Karter ham bundan mustasno emas edi. Namlik Egoni unchalik bezovta qilmadi, garchi u holda buni qilish mumkin edi, ammo ob-havo Egoni bezovta qilmadi. Haqiqat shundaki, Killmaster ego uni bezovta qilayotganini bilmas edi, haqiqatan ham bilmas edi. U faqat bezovta va asabiy ekanligini bilar edi; u ilgari elchixonaning ko'zida bo'lgan va Grosvenor maydonida eski do'sti Jeyk Todxunter bilan raqsga tushgan. Kechqurun bundan kam edi. Jeyk bir sanada Nik tashkil, yaxshi joylarda bir yoqimli tabassum va olinishiga bilan go'zal oz Limey. Qiz hech bo'lmaganda itoatkor ekanligining har bir belgisini ko'rsatib, rozi qilish uchun qo'lidan kelganini qildi. Uning hamma joyida katta ha yozilgan edi, u nikga qaradi, uning qo'liga yopishdi va unga juda yaqinlashdi.
Uning otasi Todhuuter ko'li hukumatda muhim odam bo'lganini aytdi. Nik Karter parvo qilmadi. Ernest Xeminguey "chopayotgan ahmoq eshak" deb atagan og'ir voqea uni urdi va endigina sababini tushuna boshladi."Axir, Karter bir janob olish mumkin, deb qo'pol bo'lish uchun yaqin edi. U o'zini oqladi va ketdi. U tashqariga chiqdi va galstugini yechdi, oq smokinini yechdi va yonayotgan beton va asfalt bo'ylab uzoq qadam bilan yurdi. Karlos Pleys va Mont Sturt orqali Berkli maydoniga. Bulbullarning qo'shiqlari yo'q edi. Nihoyat, u orqaga qaytdi va portfelni uzatgandan so'ng, beixtiyor ichimlik va tetiklik uchun to'xtashga qaror qildi. Nik ko'plab klublarda juda ko'p kartalar bor edi va" Diplomat " ularning atrofida edi. Endi u ichimlikni deyarli tugatgach, burchakdagi kichkina stolga yolg'iz o'tirdi va g'azablanish manbasini topdi. Bu oddiy edi. Killmaster juda uzoq vaqt harakatsiz edi. Xok emga topshiriq berganiga deyarli ikki oy bo'ldi. Nik uzoq vaqt ishsiz qolganini eslay olmadi. U xafa bo'lganligi, xafa bo'lganligi, g'azablanganligi va u bilan til topishish qiyin bo'lganligi ajablanarli emas! Kontrrazvedka juda sekin ketayotgan bo'lsa kerak-yoki bu, yoki Ego xo'jayini Devid xok nikni o'z sabablari bilan jangga qo'ymagan. Har holda, bu haqda biror narsa qilish kerak edi. Nik pul to'ladi va ketishga tayyorlandi. U ertalab xokni birinchi bo'lib chaqirib, topshiriq so'radi. Shunday qilib, odam zanglashi mumkin. Aslida, ego sohasidagi odam uchun juda uzoq vaqt bo'sh turish xavfli edi. To'g'ri, biz dunyoning qaysi qismida bo'lishimizdan qat'i nazar, har kuni nima qilishimiz kerak. Yoga kundalik tartib edi. Bu erda Londonda u ishlagan dzyudo, jujitsu, Aykidova karate Tom Mitubashi bilan sohodagi oxirgi ovqat zalida. Killmaster endi 6-darajali qora kamarga ega edi. Bularning hech biri muhim emas. Amaliyot yaxshi edi, ammo hozirda emuga kerak bo'lgan narsa haqiqiy kelishuv edi. U hali ham Ferret ta'tiliga ega edi. Ha. U edi. U cholni axlat atrofida sudrab borar edi - Vashingtonda hali ham qorong'i edi-va darhol topshiriqni talab qilar edi.
Ishlar sekin bo'lishi mumkin, lekin xok bosilsa, har doim nimadir o'ylab topishi mumkin edi. Masalan, uning kichik qora o'lim kitobi bor edi, u erda u eng ko'p yo'q qilinishini ko'rishni istagan odamlar ro'yxatini saqlagan. Nik Karter klubni endigina tark etayotgan edi, uning o'ng tomonida kulgi va qarsaklar eshitildi. Ego e'tiborini tortgan tovushda g'alati, g'alati, yolg'on narsa bor edi. Bu biroz bezovta edi. Faqat mast emas - u ilgari mast bo'lgan-lekin boshqa narsa, o'zini yaxshi his qilmagan baland, o'tkir nota. Egoning qiziqishi uyg'ondi va u to'xtadi va kema tomon qaradi. Uchta keng, sayoz qadamlar gotika kamariga olib bordi. Kamar ustidagi belgi kamtarona qora qo'lda O'qilgan::"erkaklar uchun shaxsiy bar". Baland kulgi yana yangradi. Nikning hushyor ko'zi va qulog'i tovushni va belgini ko'tarib, ih ga to'g'ri keldi. Erkaklar bari, lekin bir ayol kulib yubordi. Mast holda, deyarli telbalarcha kuladi. Nik uch qadam pastga tushdi. U mehmonxonani ko'radi. U xokni chaqirishga qaror qilganida va uning yaxshi kayfiyati qaytdi. Axir, bu kechalardan biri bo'lishi mumkin. Arkning narigi tomonida bir tomoni bar bilan uzun xona bor edi. Bu joy g'amgin edi, bardan tashqari, bu erda va u erda ko'tarilgan lampalar Egoni qandaydir vaqtinchalik podiumga aylantirgan edi. Nik Karter yillar davomida burlesk teatrida bo'lmagan, ammo u sahnani darhol tanigan. U o'zini bunday ahmoq qilmagan go'zal yosh ayolni bilmaydi. Bu, deb o'yladi u, shunda ham, narsalar sxemasida unchalik g'alati bo'lmaydi, lekin bu achinarli edi. Chunki u chiroyli edi. Mazali. Hozir ham, bir mukammal ko'krak chiqib turgan va uning "go-go" va "bir kaltak hoochie o'g'li" juda ehtiyotkor birikmasi bo'lishi zohir nima amaldagi bilan, u go'zal edi. Qaerdadir qorong'i burchakda Amerika musiqasi Amerika jukebox atrofida o'ynab turardi. Yarim o'nlab erkaklar, barcha tailcoats yilda, ularning barcha elliginchi yilda, uni kutib oldi, kulib va u tempolu sifatida qarsaklar va satrini pastga raqs va.
Keksa bufetchi uzun odamga rad javobini berib, qo'llarini ko'kragiga oq xalat kiyib jimgina turdi. Killmaster o'zi uchun g'ayrioddiy bo'lgan engil zarbani tan olishga majbur bo'ldi. Axir, bu Diplomat mehmonxonasi edi! U o'zining pastki dollarini menejment hozirda erkaklar barrelida nima bo'layotganini bilmasligi bilan belgilaydi. Kimdir yaqin atrofda soyada harakatlanayotgan edi va Nik beixtiyor mumkin bo'lgan tahdidga duch kelish uchun chaqnash kabi burildi. Ammo bu faqat xizmatkor, klub libosidagi keksa xizmatkor edi. U barda raqsga tushayotgan qizga jilmayib turardi, lekin Nikning ko'ziga tushganida, uning ego ifodasi darhol taqvodor norozilikka aylandi. Ego bosh irg'adi Agent bolta beparvo edi.
- "Bu uyat, shunday emasmi, ser? Bu achinarli, bu haqiqat. Ko'ryapsizmi, uni kerak bo'lmaganda buni qilishga undagan janoblar edi. U xato bilan bu erga kirib ketdi, bechora, va kim yaxshiroq bilishi kerak bo'lsa, uni darhol ko'tarib raqsga tushishdi."Bir lahzaga taqvodorlik g'oyib bo'ldi va chol deyarli jilmayib qo'ydi. "U qarshilik ko'rsatdi deb ayta olmayman, ser. Ruhida ochiq kirdi, ha. Ha, u haqiqiy dahshat, bu. Men uning bu fokuslarni qilayotganini birinchi marta ko'rayotganim yo'q. Ego barda erkaklar kichik guruh qarsaklar va hayqiriqlar yana bir tur tomonidan to'xtatildi. Odin ularni aylanib, qo'llarini chayqadi va baqirdi: "buni qiling, Malika. Hammasini olib tashlang!"Nik Karter yarmi mamnun, yarmi g'azablangan holda qaradi. U bunday narsalar bilan o'zini kamsitishga juda yaxshi edi. "U kim?""Bu nima?"u xizmatkordan so'radi. Chol qizdan ko'zini uzmay: "Malika, ruckus qilish uchun, ser. Juda boy. Dunyoda juda baland muck. Yoki hech bo'lmaganda edi. Ba'zi taqvodorlar qaytib keldi. "Kechirasiz, ser, aytganimdek. Juda chiroyli va butun puli va ko'k qoni bilan va-Oh, Xudoyim, janob, menimcha, u uni echib tashlaydi! Bardagi erkaklar endi qat'iyat bilan baqirishdi va qo'llarini qarsak chalishdi.
Chant tobora kuchayib borardi: "uni echib oling... echib oling... uni echib oling..."Keksa xizmatkor asabiylashib yelkasiga, keyin nikga qaradi. "Va endi janoblar juda uzoqqa ketmoqdalar, ser. Mening ishim bu erda topishga arziydi."Unda nega, - dedi Kilbnaster ohista, - bormaysizmi?"Ammo ovoz keksa odam edi. Egoning suvli ko'zlari yana qizga tikildi. Ammo u shunday dedi: "agar mening xo'jayinim bunga aralashsa, ularning barchasi ushbu muassasada umrbod taqiqlanadi-ularning har biri."Bossning egosi, nik o'yladi, menejer bo'ladi. Egoning tabassumi engil edi. Ha, agar menejer to'satdan paydo bo'lsa, albatta to'lash uchun jahannam bo'lar edi. Nik nima uchun bunday qilganini bilmayman va unga ahamiyat bermaydigan kixotik tarzda ip satriga o'tdi. Endi qiz beg'ubor mushtlash tartibiga sho'ng'idi va buni yanada sodda qilib bo'lmasligini eshitish mumkin. U sonning o'rtasiga etib borgan ingichka yashil libos kiygan edi. Nik barmenning e'tiborini jalb qilish uchun stakanini barga urmoqchi bo'lganida, qiz birdan mini yubkasining etagidan ushlash uchun qo'lini cho'zdi. Bir tez harakatda u Egoni boshiga tortdi va uni o'zidan uzoqlashtirdi. U havoda sirg'alib, bir zum suzib yurdi va keyin nik Kartrning boshiga engil va xushbo'y va tanasining hidi tushdi. Barda boshqa erkaklarning baland ovozlari va kulgilari. Nik matodan ozod bo'ldi-u Lanvin atirini va juda qimmat Jirinovskiyni tanidi-va ko'ylakni yonidagi peshtaxtaga qo'ydi. Hozir hamma erkaklar unga qarashdi. Nik ularning o'zgarmas nigohlarini qaytardi. Ulardan biri yoki ikkitasi, eng hushyor sharoitda, bezovtalanib, tomosha qilishdi
Qiz-Nik bu ismni ilgari eshitgan bo'lsa kerak deb o'ylardi-endi faqat kichkina sutyen kiygan, o'ng ko'kragi ochiq, bir juft ingichka oq panties, garter kamarlari va uzun dantelli panties. qora paypoq. U ingichka, yumaloq oyoqlari va nafis shaklidagi to'piqlari va kichkina oyoqlari bo'lgan baland bo'yli qiz edi. U ochiq barmoqli patentli charm balet nasoslari va baland poshnali tufli kiygan edi. U boshini orqaga tashlab, ko'zlarini yumib raqsga tushdi. Uning qora sochlari juda qisqa va nishonga yaqin kesilgan.
Nik bir nechta parikka ega bo'lishi va ulardan foydalanishi mumkin deb o'ylardi. Jukebox-dagi yozuv eski Amerika jazz kuylarining aralashmasi edi. Endi guruh qisqacha bir nechta issiq barlarga o'tdi yo'lbars latta. Qizlarning burishayotgan tos suyagi yo'lbarsning bo'kirishi, tubaning bo'g'iq um-pa ritmini ushladi. Uning ko'zlari hali ham yopiq edi va u orqaga egilib, oyoqlari keng yoyilib, dumalab, chayqala boshladi. Uning chap ko'kragi endi kichkina sutyen atrofida sirg'alib chiqdi. Quyida erkaklar baqirib va vaqt chil-chil sindirish qilindi. "Bu yo'lbarsni ushlang, yo'lbarsni ushlang! Uni echib oling, Malika. Uni silkit, Malika!"Erkaklardan biri, kechki kostyum kiygan, katta qorinli, sochlari oqargan yigit peshtaxtaga ko'tarilishga harakat qildi. Ego o'rtoqlari orqaga tortildi. Sahna nikga italyan filmini eslatdi, uning nomini eslay olmadi. Killmaster, aslida, ikkilangan holatda edi. Uning ego qismi huzurida bir oz g'azabga edi, barda kambag'al mast qiz uchun uzr his; nik yana bir qismi, inkor etilishi mumkin emas, bir hayvon bir, uzoq reaksiyaga boshladi, mukammal oyoqlari va yalang'och dillardagi tebranib. Yomon kayfiyati tufayli yakshanba kunlari ayol yo'q edi. U endi qo'zg'alishning chekkasida edi va u buni bilar edi va buni xohlamadi. Bu kabi emas. Emu barni tark etishni kuta olmadi. Endi qiz Egoni payqadi va ego yo'nalishi bo'yicha raqsga tushdi. U Nik turgan joyga etib borganida, hanuzgacha ohangdor dumbalarini silkitib, silkitib, boshqa odamlardan g'azab va g'azab qichqiriqlari keldi. U unga ochiqchasiga qaradi, lekin u buni haqiqatan ham ko'rganiga shubha qildi. U ko'p narsani ko'ra olmadi. U ochiqchasiga Nik ustida turdi, oyoqlari keng yoyildi, qo'llari kestirib. U barcha harakatni to'xtatdi va unga qaradi. Ihning ko'zlari uchrashdi va u bir lahzaga yashil, alkogolga botgan chuqurlikda zaif aql porlashini ko'rdi.
Qiz emuga jilmayib qo'ydi. "Siz, chiroyli bola", dedi u. "Men sizni yoqtiraman. Men sizni xohlayman. Siz kabi qarash... Men sizga ishonishim mumkin... iltimos, meni uyimga olib boring. Brylevning ko'zlari bo'shab ketdi, go'yo yorug'lik kaliti aylantirilgandek. U nikga suyanib, uzun oyoqlari tizzalarini bog'lay boshladi. Nik buni ilgari ko'rgan edi, lekin unga hech qachon. Bu qiz hushini yo'qotayotgan edi. Kelyapti, kelyapti... Bir guruh erkaklardagi prankster: "yog'och!"Qiz tizzalarini siqish uchun oxirgi marta urinib ko'rdi, haykalning qattiqligiga, harakatsizligiga erishdi. Uning ko'zlari bo'sh va tikilib turardi. U peshtaxtadan asta-sekin, g'alati inoyat bilan Nik Karterning kutib turgan qo'llariga yiqildi. U uni osongina ushladi va ushlab turdi, yalang'och ko'kraklari katta ko'kragiga bosdi. Endi nima? U ayolning mehmonxonasi. Lekin birinchi navbatda, u mast ayollarni ayniqsa yoqtirmasdi. Emu jonli va baquvvat, epchil va shahvoniy ayollarni yoqtirardi. Ammo agar u ayolni xohlasa, unga kerak edi va endi u shunday deb o'yladi, uning London telefon raqamlari bilan to'la kitobi bor edi. Yog ' mast, peshtaxtaga ko'tarilishga uringan o'sha odam tarozini tortdi. U to'la qizil yuzida qichqiriq bilan nikga yaqinlashdi. "Men qizni olaman, chol. Bu bizniki, bilasizmi, sizniki emas. Men, bizda kichkina Malika uchun rejalarimiz bor. Killmaster darhol qaror qildi. "Men bunday deb o'ylamayman", dedi u jimgina odamga. "Xonim mendan uni uyiga olib ketishimni so'radi. Siz meni eshitdingiz. Men buni qilaman deb o'ylayman:. U "rejalar"nima ekanligini bilar edi. "Nyu-Yorkning chekkasida yoki Londondagi ajoyib klubda. Erkaklar-ular ham jinsi yoki kechki kostyum kiygan hayvonlardir. Endi u bardagi boshqa erkaklarga qaradi. Ular bir-birlariga g'o'ldirab turishdi va unga qarab, semiz odamga e'tibor bermay, Nik poldan qizning ko'ylagini oldi, bar tomon yurdi va hali ham soyada qolgan xizmatkorga o'girildi. Keksa xizmatkor unga dahshat va hayrat aralashmasi bilan qaradi.
Nik kiyimni cholga tashladi. "Siz."Uni kiyinish xonasiga olib borishga yordam bering."Biz uni kiyingan olaman, va... -
Bir daqiqa kutib turing, tikuvchini oling", dedi semiz odam. "Siz kimsiz, tikuvchi, Yanki, bu erga kelib, qizimiz bilan qochib ketasizmi? Men bu fohisha ichimliklar, butun kecha sotib ayting va, agar mumkin, deb o'ylayman, agar... uhltirimmppfxxxx",
Nik odamga zarar bermaslik uchun juda ko'p harakat qildi. U o'ng qo'lining dastlabki uchta barmog'ini cho'zdi, ih ni bukdi, kaftini yuqoriga burdi va sternum ostidagi odamni urdi. Agar u buni bilsa, bu halokatli zarba bo'lishi mumkin edi, lekin bolta odam juda yumshoq edi. Semiz odam to'satdan qulab tushdi, ikkala qo'li shishgan tanasini ushladi. Egoning xiralashgan yuzi kul rangga aylandi va u ingrab yubordi. Boshqa erkaklar ming'irladilar va bir-birlariga qarashdi, lekin aralashishga urinishmadi.
Nik ihga qattiq tabassum qildi. "Rahmat, janoblar, sabringiz uchun. Siz o'ylaganingizdan aqlliroqsiz. U hali ham polda nafas olayotgan semiz odamga ishora qildi. U nafas olishi bilanoq yaxshi bo'ladi."Behush qiz Egoning chap qo'li ustida suzayotgan edi...
Nik cholga qaradi. "Avliyoni yoqing."Xira sariq nur paydo bo'lganda, u qizni qo'llari ostida ushlab, uni to'g'riladi. Bir chol yashil libos bilan kutib turardi. "Bir daqiqa kuting. Nik ikkita tezkor harakat bilan har bir Baxmal oq ko'krakni sutyenining beshigiga qaytarib yubordi. "Endi buni boshingizga qo'ying va pastga torting."Nik emuga jilmayib qo'ydi:" nima bo'ldi, faxriy? Siz ilgari hech qachon yarim yalang'och ayolni ko'rmaganmisiz?"
Katta mamlakatning eski xizmatkori-bu qadr-qimmatning so'nggi qoldiqlari. "Yo'q, ser, qirq yoshda. Bu, janob, biroz zarba. Lekin men boshqarishga harakat qilaman. Siz buni qilasiz", dedi Nik. "Siz buni hal qila olasiz. Va u bilan shoshiling. Ular ko'ylakni qizning boshiga tashladilar va uning egosini pastga tortdilar. Nik uni chin dildan ushlab, qo'lini beliga o'rab oldi. "Sizda hamyon yoki biror narsa bormi? Odatda ayollarda bu bor. "Men u erda hamyon borligiga ishonaman, ser."Men uning barda biron bir ego borligini eslayman. Ehtimol, men uning qaerda yashayotganini bilib olaman-agar bilmasangiz?"Erkak boshini chayqadi. - Bilmayman. Lekin men u Aldgate mehmonxonada yashaydi qog'ozlar o'qib deb o'ylayman. Siz aniqladingiz, albatta. Va agar shunday desam, janob, bu bilan xonimni Aldgeytga qaytarishingiz qiyin.".. "Bilaman", dedi Nik. "Bilaman. Hamyoningizni olib keling. Qolganlari haqida qayg'urishga ijozat bering. Erkak barga qaytib kirdi. Endi u unga suyanib, o'zini qo'llab-quvvatlagan holda osongina o'rnidan turdi va boshini emuning yelkasiga qo'ydi. Uning ko'zlari yumilgan, yuzi bo'shashgan. "mening keng qizil qulog'im biroz ho'l edi. U osongina nafas olardi. Nah nozik atir bilan aralashtirilgan viskini zaif hidladi. Killmaster yana belining qichishi va og'rig'ini sezdi. U chiroyli edi, u orzu qilingan edi. Hatto bu holatda ham. Killmaster nah-ga yugurish bilan borish va sakrash vasvasasiga yo'q dedi. U hech qachon nima qilayotganini ham bilmagan ayol bilan uxlamagan edi - u bugun kechqurun boshlamoqchi emas edi. Chol oq alligator terilari solingan sumka bilan qaytib keldi. Nik uni ko'ylagi cho'ntagiga tiqdi. Boshqa cho'ntak atrofida u bir juft funt notani chiqarib, ih ni odamga uzatdi. "Boring va taksiga qo'ng'iroq qila olasizmi, ko'ring."Qiz yuzini Egoning yuziga burdi. Uning ko'zlari yumildi. U tinchgina uxlab yotgan edi. Nik Karter xo'rsindi.
"Siz tayyor emassiz? Siz buni qila olmaysiz, qila olasizmi? Lekin men hammasini qilishim kerak. Mayli, shunday bo'lsin."U uni yelkasiga osib qo'ydi va kiyinish xonasidan chiqib ketdi. U barga qaramadi. U kamar ostidagi uch qadam yuqoriga ko'tarilib, qabulxona tomon burildi. "Siz u erdasiz! Ovoz ingichka va g'amgin edi. Nik ovoz egasiga murojaat qildi. Bu harakat qizning yupqa yubkasini biroz ko'tarilib, uning tarang sonlari va tor oq pantiesini ochib yubordi. Nik ko'ylagini yechib, to'g'riladi. "Kechirasiz", dedi u. "Biror narsa dedingizmi?"Nibs-shubhasiz, u edi-esnab turdi. Egoning og'zi suv atrofida chizilgan baliq kabi harakatlanishda davom etdi, ammo so'zlar yo'q edi. U ingichka, sochli sarg'ish odam edi. Egoning ingichka bo'yni qattiq yoqa uchun juda kichik edi. Lapeldagi gul OAV xabarlarini niku shchegoleyga rad etdi. AX-man maftun jilmayib edi, uning boshi va oldinga osilib ko'krak bilan yelkasiga o'tirgan bir go'zal qiz ega bo'lgan kundalik muntazam edi, go'yo.
U shunday deydi: "siz biror narsa dedingizmi?"Menejer qizning oyoqlariga qaradi, og'zi hali ham jimgina harakatlanmoqda. Nik paypoqlari va pantiesining yuqori qismi orasidagi oq go'shtni yopish uchun yashil libosni tortib oldi. U jilmayib, yuz o'girishni boshladi.
"Yana afsusdaman. Siz men bilan gaplashyapsiz deb o'yladim."
Menejer nihoyat ovozini topdi. U ingichka, baland va g'azabga to'lgan edi. Uning kichkina mushtlari qisilgan va u ularni nik Karterga silkitgan. Aytmoqchimanki, men bularning barchasini tushuntirishni talab qilaman, mening klubimda nima bo'lyapti? Nik begunoh ko'rinardi. Va hayron. "Davom etasizmi?"Men tushunmayapman. Men shunchaki Malika bilan ketyapman va - " menejer qizning orqasida titroq barmog'ini ko'rsatdi. "Alaa-da Gama malikasi. Yana! Mast yana, men taxmin?"Nik Alenkaning ee-ni yelkasiga siljitdi va jilmayib qo'ydi. "Menimcha, siz buni shunday deb atashingiz mumkin, ha. Men uni uyiga olib ketaman. "- Yaxshi, - dedi menejer. "Agar siz juda mehribon bo'lsangiz."U hech qachon bu erga qaytib kelmasligiga ishonch hosil qilish uchun juda mehribon bo'ling.
U ibodat ishorasi bo'lishi mumkin bo'lgan narsada qo'llarini bir-biriga bog'ladi. "U mening dahshatim", dedi u.
"U Londondagi har bir klubning bane va bane. Davom eting, ser. Iltimos, u bilan boring. Darhol.""Albatta," Nik dedi. "Men uni Aldgeytda qolaman, a?"
Menejer yashil rangga aylandi. Egoning ko'zlari uning boshi atrofida bo'rtib chiqdi. - "Ey Xudoyim, odam, siz uni u erga olib borolmaysiz!"Hatto bu soatda ham. Ayniqsa, bu soatda emas. U erda juda ko'p odamlar bor. Aldgeyt har doim gazetachilar, to'qilgan kolumnistlar bilan to'la. Agar bu parazitlar uni ko'rsa va u ular bilan gaplashsa, bugun kechqurun shu erda ekanligini aytsa, men u erda bo'laman, mening klubim u erda bo'ladi... Nik o'yin o'ynashdan charchagan edi. U foyega qaytdi. Qizning qo'llari ko'kragidan qo'g'irchoq kabi osilib turardi. "Xavotirlanishni to'xtating", dedi u odamga.
"U Xema va men bilan uzoq vaqt gaplashmaydi. Men buni hal qilaman."U odamga mazmunli ko'z qisib qo'ydi va keyin:" bilmayman.: "Siz haqiqatan ham bu vannalar, bu shafqatsizlar haqida biror narsa qilishingiz kerak."U erkaklar bariga qarab bosh irg'adi. - "Bilasizmi, ular bu bechora qizdan foydalanishga harakat qilmoqdalar?"Mehmonxonalar va yanada foydalanish, uning kelsalar satrida aniq zo'rlash. U sharafi bilan saqlanib qoldi. Agar u bo'lmaganida-qog'ozlardagi sarlavhalar haqida gapiring! Siz ertaga yopilasiz. Yomon bug ' dvigatellari, ularning hammasi bor, hammasi. Bufetchidan yomon oshqozon bilan Tolstoy haqida so'rang. Qizni qutqarish uchun bu odamni urishim kerak edi. Nibs gandiraklab. U zinapoyaning yon tomonidagi panjaraga etib bordi va uni ushlab oldi: "Janob. Siz kimnidir urdingizmi? Ha-zo'rlash. Mening erkaklarimdagi barre? "Bu shunchaki tush, men tez orada uyg'onaman. Men - ""bunga pul tikmang", dedi Nik quvnoq. "Xo'sh, xonim va men nafaqaga chiqqan edik. Lekin siz mening maslahatimni olib, ro'yxatingizdagi bir nechta odamni kesib tashlaganingiz ma'qul. U yana bar tomon bosh irg'adi. "U erda yomon kompaniya bor. Juda yomon kompaniya, ayniqsa katta hayotga ega. Agar u qandaydir jinsiy buzuq bo'lsa, bu meni ajablantirmaydi." Menejerning rangpar yuzida asta-sekin dahshatning yangi ko'rinishi paydo bo'ldi. U nikga tikildi, yuzi titrab, yolvorgan ko'zlari zo'riqdi. Egoning ovozi titradi.
"Katta qorinli katta odammi? Qizil yuz bilanmi? Nikning javob nigohi sovuq edi. "Agar siz bu semiz va mayin yigitni zodagon deb atasangiz, u o'sha odam bo'lishi mumkin. Nima uchun? U kim? Menejer peshonasiga ingichka qo'l qo'ydi. Endi u qattiq terladi. "emu bu klubda ko'pchilik ulushga ega."Nik foyening shisha eshigidan qaradi va keksa xizmatkor kabinani chekkaga chaqirayotganini ko'rdi. U menejerga qo'l silkitdi. "Ser Charlz uchun hozir qanday yaxshi. Ehtimol, klub manfaati uchun siz Egoni o'zingiz qora to'p o'ynashga majbur qilishingiz mumkin. Xayrli tun. Xonim ham emuning xayrli tun aytishini xohladi. Erkak bu maslahatlarni eshitmaganga o'xshaydi. U Karterga xuddi do'zaxdan chiqqan shaytondek qarab turardi. "Siz Ser Charlzni urdingizmi?"Nik kulib yubordi. "Aniq emas. Faqat mening egoimni biroz qitiqladi. Sizning sog'lig'ingiz
Chol unga malikani mashinaga yuklashda yordam berdi. Nik cholga beshik berdi va emga jilmayib qo'ydi. "Rahmat, ota. Yaxshisi, hozir borib, hidli tuzlarni oling-ularga Niblar kerak bo'ladi."Xayr."U haydovchiga Kensington hududiga borishni aytdi. U katta yelkasida engil yotgan uxlab yotgan yuzni o'rganib chiqdi. U yana viski hidini tutdi. U bugun kechqurun juda ko'p ichgan bo'lsa kerak. Nik muammoga duch keldi. U uni shunday mehmonxonaga qaytarishni istamadi. U nahning yo'qotadigan obro'si borligiga shubha qildi, ammo shunga qaramay, bu xonimga qilinadigan narsa emas edi. Va u xonim edi, hatto bu holatda ham. Nik Karter, turli vaqtlarda va dunyoning turli burchaklarida, u mast, bo'shashgan yoki boshqa narsalar bo'lishi mumkinligini ko'rib, atrofini tanib olish uchun etarlicha xonimlar bilan to'shakda bo'lishgan, ammo u hali ham xonim edi. U turini bilardi, madcap, fohisha, nymphomaniac, kaltak - yoki u bo'lishi mumkin baribir. Ammo uning xususiyatlari va pozitsiyasi, shohona inoyati, hatto mastlik azobida ham yashirishning iloji yo'q edi. Bu Nibs odam bir narsada haq edi: Aldgete, garchi hashamatli va qimmat mehmonxona bo'lsa-da, hozirgi London ma'nosida umuman boshli yoki konservativ emas edi. Tongning shu soatida ulkan qabulxona gavjum va gavjum bo'ladi, hatto bu jaziramada ham Londonda har doim bir nechta Svingerlar bo'ladi - va, albatta, yog'och uyda bir-ikki muxbir va fotograf yashiringan bo'ladi. U qizga orqasiga qaradi, keyin taksi chuqurga urildi, yoqimsiz bahorgi sakrash va qiz undan yiqilib tushdi. Nik uni orqaga tortdi. U nimadir g'o'ldiradi va bir qo'lini Egoning bo'yniga qo'ydi. Uning yumshoq, ho'l og'zi Egoning yonog'idan pastga tushdi.
"Yana", deb ming'irladi u. "Iltimos, yana bajaring."Nik qo'lini bo'shatib, yonog'ini silab qo'ydi. U uni bo'rilarga qoldirolmadi. "Shahzoda darvozasi", dedi u haydovchiga. "Knightsbridge Road. Siz buni bilasiz..."Bilaman, ser."U uni kvartirasiga olib borib, yotqizardi. "...Killmaster o'zi uchun Malika De Gama haqida qiziquvchan ekanligini tan oldi. U hozir kimligini noaniq bilardi. Vaqti-vaqti bilan u bu haqda gazetalarda o'qigan yoki hatto ego do'stlari tomonidan muhokama qilinganini eshitgan bo'lishi mumkin. Killmaster har qanday an'anaviy ma'noda" jamoat yuzi " emas edi - juda kam malakali agentlar singari - lekin u bu ismni esladi. Uning to'liq ismi Morgana da Gama. Mutlaqo haqiqiy Malika. Royal Portugaliya qon. Vasko da Gama uning uzoq ajdodi edi. Nik uxlayotgan qiz do'stiga jilmayib qo'ydi. U sochlarining silliq quyuq qopqog'ini tekisladi. Ehtimol, u ertalab birinchi navbatda xokni chaqirmas edi. Abadiy salomga vaqt bering agar u juda chiroyli va kerakli mast bo'lsa, u nima bilan hushyor bo'lishi mumkin edi?
Balki. Nik keng yelkalarini qisdi. U bir umidsizlik bir jahannam bo'lishi borolmaydi. Bu biroz vaqt talab etadi. Keling, iz qayerga olib borishini ko'rib chiqaylik. Ular Shahzoda darvozasiga burilib, davom etishdi Bellevue yarim oyi. Nik uning turar-joy binosiga ishora qildi. Haydovchi yo'l chetiga tortdi.
"Sizga yordam kerakmi?"
"Menimcha, - dedi Nik Karter, - men buni hal qila olaman."U odamga pul to'ladi, keyin qizni taksi orqali trotuarga sudrab bordi. U uning quchog'ida chayqalib o'tirdi. Nik uni olib ketmoqchi bo'ldi, lekin u rad etdi. Haydovchi qiziqish bilan tomosha qildi.
"Sizga hech qanday yordam kerak emasligiga aminmisiz, ser?"Men uni ko'rganimdan xursand bo'lardim... "Yo'q, rahmat. U uni yana yelkasiga osib qo'ydi, avval oyoqlari, qo'llari va oyoqlari orqasida osilib turardi. Bu bo'lishi kerak edi. Nik haydovchiga jilmayib qo'ydi. "Qarang. Bu kabi hech narsa. Hammasi nazorat ostida."Bu so'zlar uni ta'qib qiladi.