47 Vrasja e një kobre http://flibusta.is/b/635287/read
Vrasja e Kobrës
48 Vdekja e gjallë http://flibusta.is/b/617191/read
Vdekja e gjallë
49. Operacioni Che Guevara http://flibusta.is/b/617190/read
Operacioni Che Guevara
50. Formula e Kijametit http://flibusta.is/b/634520/read
Formula e Ditës së Kijametit
Nick Carter
Rrezet e kuqe
përkthyer nga Lev Shklovsky në kujtim të djalit të tij të ndjerë Anton
Titulli origjinal: The Red Rays
Kapitulli 1
Kam ëndërruar për personin e parë që vrava. Ai quhej Serzh dhe diçka tjetër, dhe ndodhi në një rrugicë në Stamboll. E vrava me thikë - atëherë nuk kisha stileto - dhe atëherë nuk isha shumë mirë me thikë. U kthye në një makth.
Unë ëndërroj në lule; një fakt nga i cili dr. Dorian Sachs, psikiatri i AH, mendon se mund të nxjerr të gjitha përfundimet, por për mua kjo nuk do të thotë asgjë më shumë se gjaku në duart e mia është më i kuq dhe më ngjitës.
Ëndrra vazhdonte të kthehej, sikur po lexoja të njëjtin libër pa pushim; dhe në atë moment, atë mëngjes herët në Bejrut, në hotelin Phenicia të ftohur me ajër, nuk doja ta lexoja më këtë libër. Kezia Neumann, e cila mendoi se e ngatërrova me një agjente izraelite, po flinte në shpinë. Kezia ishte në fund të të tridhjetave, ende mjaft tërheqëse, dhe ndërsa e shikoja pyesja veten se sa kohë kishte mbetur për të jetuar. Nuk mendoj se është shumë e gjatë.
Kezia ka punuar për Shin Bet, është e vërtetë, por ka punuar edhe për KGB-në, ose ndoshta për GRU-në. Gjithsesi nuk kishte rëndësi. Akademia e Arteve e dinte për rolin e saj të dyfishtë për një kohë mjaft të gjatë; Mendoj se ishte Hawk ai që njoftoi Shin Bet. Izraelitët e mbajtën të lidhur dhe i dhanë pak kohë. Teksa e shikoja teksa flinte e qetë, me gjoksin e saj të madh që rregullisht ngrihej dhe binte në kohë me frymëmarrjen e saj, e dija se po shikoja një grua që në fakt ishte tashmë e vdekur. Është turp sepse Kezia ishte një vajzë e bukur që flinte me burra sepse i pëlqente. Jo vetëm për punën e saj. Nuk mendoj shumë - kjo është një cilësi e keqe në profesionin tim - dhe askush nuk më ka quajtur ndonjëherë intelektual. Por befas ndjeva dëshirën për ta zgjuar vajzën dhe për t'i thënë që mbulesa e saj ishte fryrë, për t'i dhënë një mundësi të dilte jashtë. Por, sigurisht, e dija paraprakisht që nuk do ta bëja këtë. Do të ishte shumë e vështirë. Ajo nuk kishte ku të fshihej. Nuk do të jetë e dobishme për rusët, por Shin Bet të paktën do t'i arrijë. Nëse ajo do të ishte përpjekur të arratisej, ajo mund të kishte vënë në rrezik shumë njerëz të tjerë. I përfshirë edhe unë.
Përveç kësaj, nuk kisha asnjë lidhje me të. David Hawke, shefi im, i cili ndonjëherë nuk është aq i butë, do të skuqej nëse do ta dinte që unë jam me të tani. Por ajo që Hawk nuk e dinte nuk mund t'i shkaktonte ndonjë telash. Dhe nëse e teproj herë pas here - dhe e bëj ndonjëherë - atëherë të paktën e di se cilat janë pasojat. ..dhe si t'i shmangni ato.
Kam ardhur në Siri disa ditë më parë. I pisët, i gërvishtur, ai shkoi në një mision në Damask. Pasi kontrollova me Uashingtonin, i freskuar dhe mblodha ca para, u vendosa në një dhomë në hotelin Phenicia. Atë mbrëmje shkova në një kazino afër qytetit, shpenzova disa paund libanezë dhe takova Kezia Neumann. Ajo ishte shumë e mërzitur - një arsye tjetër për të cilën nuk zgjati shumë - dhe u kthyem në hotel. Pas orgazmës së saj të parë, ajo më tha se ishte duke punuar si agjente për Izraelin. Zoti e di pse ma tha këtë! Ndoshta vetëm sepse ishte e lodhur, ndoshta për të bërë përshtypje, ose ndoshta sepse nuk i interesonte më.
Udhëtova me emrin Silas Lapham, një tregtar duhani nga New Orleans. E organizova vetë këtë kopertinë dhe tani, duke e parë Kezian me përbuzje, m'u kujtua se Hawk kishte ankuar se disa agjentë kishin më shumë imagjinatë sesa duhej.
Gjithsesi, Kezia vuri re diçka te Silas Lapham, një duhanxhi dhe i dehur i shoqërueshëm dhe pjesën më të madhe të kohës e kalonim në dhomën e hotelit, ose më mirë në shtrat.
Po kënaqesha. Kur e përfundoj detyrën dhe e gjej veten ende gjallë, e konsideroj veten të drejtë të pi dhe të mëkatoj mishërisht. Ndonjëherë i përmbahem një gruaje, ndonjëherë kam nevojë për më shumë, por të paktën kënaqem me të gjitha llojet e teprimeve për rreth një javë. Nëse ka kohë pas kësaj, unë do të kaloj një javë në një fermë në Indiana. Aty pushoj, lexoj dhe përgatitem fizikisht dhe mendërisht për detyrën e radhës.
Mbi tavolinë ishte një shishe gjysmë bosh me arkë. Piva një gllënjkë, ndeza një cigare dhe pashë sërish vajzën që flinte. Mendova për të. Njerëzit që flenë janë jashtëzakonisht të prekshëm. Ishte vetëm simbolike që po mendoja ta vrisja në atë kohë. Sigurisht që ka diçka sadiste tek unë, përndryshe ndoshta nuk do ta kisha zgjedhur këtë profesion. Unë piva duhan dhe pi arak - jo një nga pijet e mia të preferuara, por asaj i pëlqente qartë - e shikova dhe ndjeva sikur doja ta qija mirë. Ajo u zgjua dhe unë isha një me të. Vetëm me të dhe fatin e saj.
Por pas kësaj rrugët tona do të ndryshojnë përsëri dhe vdekja e saj nuk do të jetë as e imja. Unë mendoj se do të isha përpjekur ta shpëtoja atë në atë kohë nëse do të kisha mundur. Por kjo ishte e pamundur. Nuk mund ta ndihmoja Kezia Neumann. Askush nuk mund ta ndihmonte.
Duke rrëshqitur me kujdes nën çarçafë për të mos e zgjuar, shikova orën në komodinë për të parë sa ishte ora. Ishte një çerek e pesë.
Kezia u zgjua. "Oh Zoti im," tha ajo. 'Jezus! Çfarë po bën me mua?
Unë u përgjigja: "Çdo gjë ka kohën e vet". hesht .
Ajo as nuk më dëgjoi më. "Po," tha ajo. 'Oh po. Po! Ajo më kafshoi në shpatull. I ashpër. "Duhet të ndaloni tani," u ankua ajo. “Sinqerisht, nuk mund të duroj më! Ju jeni një maniak. Po më vrisni. Ndalo këtë. Ndaloni, po ju them!
Kur e takova në kazino, vura re se ajo fliste atë që mund të quhet anglisht pseudo-kulturore. Ajo ka lindur në Brooklyn, në Flatbush pranë Grand Army Plaza, dhe nuk u zhvendos në Izrael deri në moshën 15-vjeçare. Por në shtrat vura re një theks.
Kur nuk u ndala, ajo filloi të qante, thuajse histerike, ndërsa shtrihej e vdekur, e palëvizur dhe e fortë si një dërrasë poshtë meje. Sytë e saj u kthyen lart. vazhdova.
Pas kësaj, askush nga ne nuk mund të lëvizte. U hodha në punë me cicat e lezetshme të Kezit dhe nisa betejën e zakonshme me letargjinë dhe keqardhjen, atë ndjenjën e qetë të pafuqisë. Një ndjenjë që e bën njeriun të dobët dhe e bën të pyesë nëse ka diçka që ia vlen të jetohet në këtë botë. Dyshoj se është e njëjta gjë për gratë. Nuk mund ta kuptoja kurrë.
Kezia kaloi gishtat nëpër flokët e mi dhe më tha: “Sinqerisht, ju jeni një përbindësh. Përbindësh!'
Theksi i saj tani ishte thjesht Flatbush. Ajo vazhdoi, “Unë kurrë nuk kam pasur diçka si ju në gjithë jetën time! Jezus!'
Me përulësi e pranova se nuk isha keq.
Kezia më vështroi me sy të ngushtuar. 'Jo keq? Zot, ti je i pabesueshëm, mik! Sinqerisht, jam i sigurt se do t'ju duhet t'i largoni me forcë nga ju.
Gradualisht erdha në vete. Mendova për Lugerin dhe stileton në fund të dyfishtë të valixhes dhe më shkoi mendja se nuk e kisha pastruar ende Lugerin. I pakujdesshëm ndaj meje. Më duhej ta bëja këtë menjëherë, sapo u çlirova nga kjo rrjetë e këndshme mishi në të cilën e kisha lejuar veten të ngatërrohesha, por që tani kishte filluar të më lodhte pak.
Po prisja telefonin. Asgjë. Ka një trokitje në derë. Ende jo. Por unë ende e kisha atë ndjenjë. E dija .
Më në fund, kur mblodha forca të mjaftueshme për ta tërhequr veten nga shtrati, Kezia më kapi dhe më puthi. Ajo shtrydhi krenarinë time. "Ju duhet të kujdeseni mirë për të." Unë u dashurova me të. Nuk do të doja që t’i ndodhte asgjë”.
"Edhe unë," u përgjigja, duke u nisur për në banjë. Ndërsa po lahesha, u trokitën në derë. Kezia përsëri e zuri gjumi dhe unë u përpoqa të mos e zgjoja. Në profesionin tim, nuk është zakon që thjesht të hap derën gjerësisht për të gjithë dhe t'i pres njerëzit me krahë hapur. Unë pëshpërita: "Kush?"
"Telegram për Mista Silas Lapham". Ishte anglisht me një theks të veçantë libanez.
hapa derën. 'Jam une.'
I dhashë djalit disa monedha dhe mora zarfin e mbyllur. Duhet të vinte nga Hawk. Ai dhe Della Stokes, sekretarja personale, ishin të vetmit që mund ta dinin se ku isha dhe kush isha në të vërtetë.
Djali nuk u zhduk menjëherë. Ai m'u duk mjaft kokëfortë dhe më shikoi në dhomë me një lloj buzëqeshjeje gjysmë inteligjente. Ata u piqën shumë herët në Levant dhe dyshova se fëmija po shikonte Keziahun e fjetur. Ai do të ketë mendime të pista dhe fantazi adoleshente. Nuk doja të isha fajtor për nxitjen e një fëmije të mitur dhe për ta penguar që të shkonte për të punuar i pavarur në një nga dhomat e bodrumit, e shtyva pak.
- Mirë, djalë, faleminderit. Mirupafshim .
Ai qëndroi për një kohë dhe vazhdoi të shikonte pranë meje në dhomë, dhe tani pashë që nuk po shikonte në shtrat, por në televizor.
— Edhe televizori yt është jashtë funksionit, mista?
Duhet të isha dukur aq i shtangur sa u ndjeva kur ai vazhdoi: “Të gjithë televizorët në mbarë botën janë të vidhos, mista. Nuk e dinit?
Ngrita supet dhe e shtyva me vendosmëri. 'Une nuk di asgje. Aju.
Ai iku. Mbylla derën dhe e çova telegramin në banjë, duke menduar gjatë rrugës se për çfarë po fliste fëmija. Në dreq me të gjithë televizorët?
Mendimi im i parë ishte t'i jepja titullin kalorësi personit që fiku të gjithë televizorët. Unë personalisht nuk jam adhurues i ekranit. Hawk gjithashtu, megjithëse nuk e pranoi kurrë hapur.
qij atë. Unë nuk kam parë TV për disa javë dhe nuk kam parë gazetë për tre ditë. Kush do të ishte aq i çmendur sa të lexonte apo të shikonte këtë kuti budallaqe kur Kezia është përreth?
Telegrami thoshte: "Model T Wolf-Wolf-First-menjëherë." Dërguesi nuk është specifikuar. Edhe kjo ishte e panevojshme. Dërguesi ishte Hawk - kush tjetër mund të ishte? - dhe kjo do të thoshte se kisha një detyrë tjetër, që hynte në fuqi menjëherë. Gjatë shumë viteve të bashkëpunimit, Hawk dhe unë zhvilluam kodin tonë. Nuk është i pranishëm në librat zyrtarë të kodeve. Unë kurrë nuk mbaj një libër kodesh me vete. Kjo kërkon telashe.
Dyshoj gjithashtu që ndonjë nga Killmasters të tjerë - rastësisht e di që janë tre të tjerë, dhe Hawk nuk e di se unë e di - do ta kishte kuptuar kodin e telegramit. E bëra pa shumë përpjekje gjatë rruajtjes. "Modeli" nuk do të thoshte asgjë, vetëm gjëra letre dhe për t'i bërë gjërat pak më të vështira për palët e interesuara të padëshiruara. "Ujku" - "Ujku" i dytë ishte i tepërt - iu referua shkrimtarit Thomas Wolfe. "I pari" nënkuptonte librin e tij të parë.
Libri i parë i Thomas Wolfe ishte Eja në shtëpi, Angel. "Menjëherë" ishte e qartë. Kjo do të thoshte nxitim.
Hawk më thirri në Los Anxhelos sa më shpejt që të ishte e mundur. Kezia ishte ende duke fjetur si një foshnjë e rraskapitur ndërsa unë i paketoja gjërat. Unë udhëtoj gjithmonë me një bagazh minimal. Nuk më duhet as shumë për të punuar: një luger, një stileto, ndonjëherë një lloj maskimi si një model flokësh, mbushje dhe lente kontakti. Meqë ra fjala, përdor më së shumti kamuflazh "natyror", mënyrën se si ec dhe flas, dhe rrallë përdor mjete ndihmëse gome apo plastike. Unë nuk kam nevojë për to. Përveç stërvitjes së shkëlqyer në kryerjen e detyrave, unë kam një talent të lindur mimetik. Kjo ndonjëherë është e dobishme. Kezia nuk u zgjua. E lashë pirgun e parave në komodinë dhe u përpoqa të mos e shikoja teksa dola nga dhoma. Kishte mbaruar dhe ishte më mirë ta harronim. Unë do të vë bast një mijë dollarë kundrejt një paundi libanez, që është rreth tridhjetë e dy cent, se nuk do ta shoh më kurrë të gjallë. Por ndërsa shkova drejt ashensorit, më duhej të pranoja se më ra një mendim i tmerrshëm. Më dukej sikur sapo isha shtrirë në shtrat me një kufomë të bukur. Dhe nekrofilia nuk është padyshim një nga preferencat e mia.
E pashë teksa prisja një taksi për të më çuar në aeroport. Unë kam një kujtesë të mirë; jo memorie absolute apo fotografike apo ndonjë gjë jonormale, por memorie të mirë. Unë e zhvillova atë. Dhe dy ose tre herë në vit kaloj një javë në arkivat e Akademisë së Arteve në Uashington.
Ai u var në parking dhe bisedoi me shërbëtorin. Një burrë i madh me një nga ato kostumet e papërshtatshme që duket se duhet të veshin gjithmonë. Ai quhej Nikolai Tovarets dhe ishte një oficer i parëndësishëm i KGB-së. Nuk e njihja njeriun e tyre kryesor në Bejrut, por e njihja Tovartin. Ai ishte një vrasës profesionist. Më së shumti punonte me duar, me sa mbaja mend me dosje dhe më së shumti punonte me femra. Në hollin grumbullova një pirg gazetash, por nuk i kushtova vëmendje titujve të ndezur dhe fillova të studioja Tovart. Ai kishte duar të mëdha. Ai më shikoi pa interes. Vesha maskimin e Silas Laphampak, syze me buzë me brirë dhe ecja i kërrusur, gjysmë i dehur. E dija që lokalet nuk do të hapeshin kaq herët, kështu që piva pak arak në dhomën time të hotelit për t'i bërë frymës erë alkooli. Ishte vetëm shtatë e pak minuta dhe unë tashmë dukesha gjysmë i dehur.
Erdhi taksia ime dhe hyra. Kështu që Kezia Neumann po ndiqej. Pyesja veten se sa kohë do ta mbanin këtë dhe më pas do ta hiqnin nga lista. Të paktën nuk u ekspozova. Përndryshe, nuk do të isha ulur në një taksi në rrugën për në aeroport tani. Nuk mund të bëja asgjë. Absulutisht asgje. Kuptova që isha sërish me fat, siç ndodh shpesh, dhe se koha ime ishte e duhur. Telegrami i Hawk mbërriti në kohë. Nëse do të kisha qëndruar edhe disa orë, do të kisha ftuar Kezian për darkë, mund të kisha hyrë në një mut. Nuk ka kuptim të mendosh për të.
Kur mbërrita në aeroport, nuk e kisha lexuar ende edicionin e Parisit të New York Times. Unë po fluturoja larg dhe nuk më kishte mbetur më shumë se gjysmë minutë. I futa gazetat nën krah dhe, një herë në aeroplan, pashë borën që shkëlqente në malet Dar el Bader në verilindje. Gradualisht majat u bënë më të mëdha dhe kuptova se do të fluturonim mbi Baalbek. Ishte një mashtrim turistik, një gjest gjoja i sjellshëm që kishte për qëllim të të bënte të harrosh se avioni u ngrit shumë vonë, ajri i kondicionuar nuk funksionoi dhe bifteku ishte i ashpër. Sa për mua, pashë Baalbek. Fjala Baalbek më shpërtheu nga fyti. Më afër vdekjes që kam qenë ndonjëherë ishte sulmi në Tempullin e Jupiterit. I nxora gazetat.
Ky fëmijë kishte të drejtë! Dikush - dhe askush nuk dukej se e dinte saktësisht se kush - kishte bërë një mashtrim në televizion në mbarë botën. Djali tha: "Të gjitha televizorët kudo janë të rrënuara, keq."
Kohët, kjo grua e vjetër me flokë gri, foli më qetë. Ata nuk kishin përdorur ende fontin më të madh dhe titujt ishin vetëm katër kolona, por kishte një emocion të dukshëm në mesazh.
SABOTAGE MASIV E TELEVIZIONIT TË GJITHË BOTËS TË GJITHA PROGRAMET E NDËRPRERUR NGA PROPAGANDA KOMUNISTE.
PRESIDENTI THIRRJE TË QETOHET.
Shkencëtarët dyshojnë për përdorimin e lazerëve; burimi është ndoshta në hapësirë. Humbjet financiare arrijnë në miliona. Kombet e Bashkuara të alarmuara bëjnë thirrje për masa emergjente.
Kuptova pikat kryesore të artikullit. Diku në botë kishte një transmetues shumë të fuqishëm që po fshinte të gjitha transmetimet e tjera dhe po impononte transmetimin e vet. Kinezët ishin pas kësaj. E pranuan edhe ata. Por ata nuk ishin kinezë të zakonshëm. Ky ishte një grup i ri kinezësh. Ata kërkuan të përmbysnin regjimin e vjetër në Kinë. Vendndodhja e transmetuesit ishte sekret dhe ata, natyrisht, nuk donin të zbulonin asgjë për të. Kur të vijë koha, ata do të tregojnë. Nëse Mao dhe klika e tij rrëzohen. Ata e quanin veten neo-coms. Komunistët e rinj. Ata donin anëtarësim në Kombet e Bashkuara dhe predikonin vëllazërinë midis kombeve.
Bota, thonë ata, së shpejti do të shohë dritën. Ndërkohë transmetuesi sekret do të vazhdonte të dominonte të gjitha kanalet dhe nuk do të kishit zgjidhje tjetër veçse të dëgjonit propagandën ose të fikni televizorin.
Detaji më i lëngshëm, natyrisht, ishte se kinezët përdorën satelitët tanë për transmetimet e tyre. Dukej e pamundur për të gjetur një transmetues në Tokë. Në thelb, ai mund të ishte kudo.
I peshova opsionet e mia dhe pija cigare pas cigareje. U përpoqa të mos e shikoja stjuardes me minifund. Në atë moment nuk kisha nevojë për këmbë dhe cica, sado joshëse të ishin. U ktheva në punë, megjithëse nuk kisha folur ende me Hawk.
Los Angeles është kryeqyteti televiziv i Shteteve të Bashkuara. Dyshova se Hawk do të më takonte atje. Ai do të kishte dalë me diçka. Dhe ai priste diçka nga unë.
Në atë moment nuk i pashë shumë qartë rolet në këtë AH, por nuk u shqetësova për këtë. Kjo ishte një çështje politike, dhe çfarëdo grupi kinezësh të përfshihej, çështja mbeti shantazh. AX mund të përfshihet. Dhe, si gjithmonë, bëni punën e pistë. E lashë gazetën dhe u shtriva aq sa të lejonte ndenjësja e avionit.
Kishte edhe anë komike të këtij sabotimi. Vlerësimet mes meshkujve, për shembull, doli të ishin shumë të larta. Në programe kishte shumë seks, pa u ndërprerë nga reklamat për pluhur larës!
E gjeta veten duke buzëqeshur dhe gruaja e vrenjtur e ulur përballë meje më shikoi me dyshim; Yankees. I tregova buzëqeshjen time më simpatike dhe i bëra me shenjë butësisht. Ajo ngriti hundën dhe nuhati. Stjuardesa u përkul dhe më pyeti nëse doja ndonjë gjë, duke parë një sytjena të purpurt. Mendova për Kezian për një moment dhe u pendova menjëherë. Vendosa të bëj një sy gjumë. Aeroplanët më bëjnë gjithmonë të përgjumur. Para se të bija në gjumë, pyesja veten nëse Merkantili do ta qinte Kezian para se ta mbyste. Ndonjëherë xhelatët argëtohen kështu.
Kapitulli 2
Nga JFK mora një taksi në apartamentin në çati në Rrugën Lindore 46. Më duhej të kaloja rroba të ndryshme dhe disa këmisha të pastra. Silas Lapham nuk ekzistonte më dhe kostumi i tij budalla, me aq sa dija, mund të kishte shkuar në Ushtrinë e Shpëtimit, megjithëse dyshova se do të gjenin dikë të interesuar për të.
Pasi bëra një dush dhe rruhesha, kontrollova postën time. Kryesisht ishte hedhurinë e reklamave. Kishte edhe disa letra nga të dashurat e vjetra që i grisa përgjysmë të palexuara dhe i hodha në oxhak. Është gjithmonë më mirë të harrosh një dashuri të vjetër.
Piva uiski dhe u vesha, më pas në zyrën time përfundova një raport mbi punën time në Siri, duke i dhënë fund mbulesës sime si shitës duhani. Unë gjithmonë shkruaj dy raporte; një për AX zyrtar dhe një për Hawk personalisht. Ky i fundit është i vetmi raport që ka rëndësi. Rrugës për në LaGuardia, bëra disa ndryshime të papritura të drejtimit, vetëm për të qenë në anën e sigurt. Me kalimin e viteve, u bë pothuajse një zakon i natyrshëm për t'u siguruar që nuk po më ndiqnin. Nuk vura re asgjë të dyshimtë. Në aeroport bleva kopjet më të fundit të Times, Daily News dhe Post - të gjitha gazetat e mbetura në këtë qytet të trishtuar.