Dh'fhalbh na daoine a Tha Seirbheisean na Stàitean Aonaichte Ameireaga.
Caibideil Mi
I a ' coimhead sìos agus shuddered mar ìosal-a tha nan laighe airliner bhiodh iad ag itealaich thairis air mullach an t-saoghail. Beanntan, mòr, eagalach, frightening, uabhasach math a thoirt air na tha maisichte le deigh agus an t-sneachda. Sheer duilleagan deigh slid sìos a-steach ann an ceò-chòmhdach glaciers, agus an coldness of the high am beurla a-steach tro a 'phlèana a' portholes. Mullach an t-saoghail a bha air an còir am facal airson an t-àite seo. Ann mapaichean, 's e ainm an Neapàl, beag neo-eisimeileach rìoghachd, beag bìodach geàrr-seinneadair, beinn climber s paradise, a thogail rè slighe rèile dìrich fearainn eadar Tibet agus na H-innseachan, agus thumb glacte ann an beul a' Sìnis cathach. I, a 'cuimhneachadh, Ted-Tasgaidh, a' AX agent a chuir e seachad iomadh bliadhna ann nuair a bha e fo riaghladh Bhreatainn, ag innse i, Neapàl: "San t-àite far an urrainn dhut innse do cinnteach. Far a bheil e a ' probability of success. Tha seo gu lèir a taigh-òsta san sgìre, is far a bheil creideamh agus a 'chiad chànan anns a' dol làmh an làimh. ann an làmh far a bheil tenderness agus cruelty lie air an aon taobh, far a bheil sgìrean bheanntan agus horror beò mar twins. Tha seo nach eil an t-àite airson Westerner a tha a ' creidsinn ann an logic, common sense is probability ."
Teda a bha o chionn fhada, ach an ego faclan a thàinig air ais gu me nuair a Nepalese airliner, seann-DC-3, docked dhomh ann Khumbu, ann an cridhe a ' dollar stac na Himalayas, fo glè sròn an towering Beinn Everest, 29,000 feet high. . Le sònraichte ullachadh, a 'airliner bha bhathar-fearainn dhomh aig Namche Bazaar, far a bheil an sgìre a bha rèitich eile phlèana gus an ceum a thogail suas air an duine a chaidh a bhathar a' faicinn, Harry Angsley. Ma Angsley bha a chunnaic e, tha mi a bhiodh air fhàgail ach ris-san a Khumbu, fiù ' s ged a tha mi ag iarraidh fhàgail seo a damned an t-àite ceart a-nis. Fiù 's a' sgèith an cuid ionmhais, air a deagh-thogail, càirdeil Indian girl in a gheibhear uniform, cha robh a ' dèanamh rud sam bith dhomh. Bha e feargach air a bhith an-seo, feargach aig Hawke, feargach aig na h-uile damn gnothachais. Bha mi a 'N3 agent, okay, a' mhullaich AX obrachail le Killmaster rangachadh, agus bha mi an-còmhnaidh ann an grèim aig a h-uile uair a thìde de latha is oidhche. Bha e na phàirt den obair, agus bha e air an robh e, agus a bha a ' fuireach còmhla airson ùine mhòr, ach a h-uile a-nis agus an uair sin bha i gu innis Hawke a dhol air adhart agus f. n. a. t. Bha a h-athair a bha a 'faireachdainn gun robh e fichead' s a ceithir uairean a-thìde air ais. Tha e coltach mar mìos air a thoirt seachad.
Damn it, bha i gu tur naked, a 'feitheamh rium, shìneadh a-mach gu bheil gorgeous milky white buidheann, a' gairm a-mach rium ri gach gluasad a h-hips. Tha mi a dhìth trì basgaidean de mheasan, ceithir boxes of cola, agus dà tiogaidean a matinee tha seo a ' sealltainn. Cha do nah, airson a màthair. Donna bha e deiseil aig an taigh nuair a tha sinn a ' chiad choinnich aig Jack Dunkett s party, ach a màthair, a dh'eug a cèile bhean Philadelphia Doyen an Rudrich chinnidh, a choimhead a h-debutante nighean mar scorpion coimhead leumadair-feòir. Chan eil Ivy League lothario a bha a ' dol gu murt e air a thaghadh bheag nighean, co-dhiù aig nach eil ma tha i a dh'fhaodadh cuideachadh emu.A 'chùrsa, tha mi a' feuchainn the widow'cha tuigsinn dè Donna ' s gray misty fhaicinn sa bhad, dh'innis dhomh, agus dè na h-bilean far an dèidh làimh. An dèidh diofar tursan a 'chailleach, tha mi air a stiùireadh gu bhith a' aice air falbh agus fear eile, gu matinee ann am beurla a-mhàin. Donna agus tha mi a 'dol candid gu m' àite, threw off dà martinis agus ar n-aodach, agus i dìreach stared aig a h-is, tràth buidheann nuair a damn blue phone rang ann an oifis.
"Don't answer sin, Nick," i breathed hoarsely. I hips bha swaying agus i a làmhan bha duilgheadasan dhomh. "Bidh mi a deas air ais," thuirt mi, dòchas gu bheil ' s dòcha bha e ag iarraidh rudeigin a chur dheth airson beagan uairean a thìde. A 'coimhead a-mach air an airliner na h-uinneagan aig an deigh-covered peaks, tha mi ann an cuimhne cho fuar tha mi a bhiodh air a bhith, a' seasamh naked agus anns with Hawk air a ' fòn.
"Tha cha mhòr trì deich air fhichead," thòisich e, his tone sharp is miosa. "'S urrainn dhut furasta a ghlacadh san sia uairean a-thìde shuttle a' gu Washington."
I desperately ag iarraidh rudeigin a ràdh, airson cuid a ' ghrioda. agus reusanta a thaobh adhbhar.
"Chan urrainn dhomh, os ceann," thuirt mi. "Do-dhèanta. I... tha mi paint mo cidsin ri sin. An ann middle of the belly of an fhear seo."
'S e deagh adhbhar mur eil, bhiodh e airson cuideigin eile. Chaidh seo a dearbhadh leis an oir b sàmhchair air a ' cheann eile air an loidhne, agus an uair sin an old fox fhreagair ann an geàrr, venomous guth.
"N3, faodaidh a bhith ann am meadhan de rudeigin,' s e san dachaigh paint obair," thuirt e gu cùramach. "A' tighinn air, 's urrainn dhut a dhèanamh na b' fheàrr na tha seo."
'S e a thuit, agus bha mi a chosnadh air ais. "Bha e nam beachd, air mo phàirt," thuirt mi gu luath. "Chan urrainn dhomh a ghlanadh a h-uile rud, atharrachadh m' aodach, agus a ' faighinn air sia uairean o plèana. Dè mu dheidhinn a ' chiad turas madainn a-màireach?"
"You'll go àiteigin eile madainn a-màireach," thuirt e gu daingeann. "Tha mi gun robh e thu aig a h-ochd, mar sin tha mi a' moladh tu fasten agad wrist agus a ' gluasad còir air falbh."
Fòn clicked dheth, agus bha e swore loudly. An t-seann buzzard b ' urrainn leughadh dhomh mar leabhar. Bha e a ' dol air ais gu Donna. Bha i fhathast na laighe air an leabaidh, i crevices fhathast arched, i bilean parted ann an anticipation.
"Faigh an èideadh," thuirt mi. "Tha mi ll take you home."
Bha a sùilean snapped fosgailte agus i air sùil a thoirt dhomh. Tucci flickered thar gray, misty sùilean. I dic sìos.
"A bheil thu crazy ?" dh'iarr i. "A tha an ifrinn a thuirt sin air a' fòn?"
Do mhàthair, "thuirt mi angrily, a' cur air my trousers. 'S e jolted aice, ach a-mhàin airson dràsta.
"Mo mhathair?" "Chan eil fhios agam," thuirt i incredulously. "Do-dhèanta. Tha i fhathast aig a ' chuirm."
"Okay,' s mar sin ach cha do mhàthair," thuirt mi. "Ach tha thu fhathast a' dol dhachaigh." Donna a ' seasamh suas is practically bhiodh iad ag itealaich a-steach a h-aodach, a h-aodann a tight agus i na bilean air a shuidheachadh ann an grim, feargach loidhne. Cha robh mi a ' choire aice. Na h-uile air an robh i a bha sin a bha mi a 'dèanamh beagan obair riaghaltas, agus nach robh mi a' dol a-steach e. Tha mi a 'grabbed mo bhaga, an-còmhnaidh a packed agus deiseil a dhol, is dropped Donna dheth aig a h-àros a' togail air an t-slighe gu JFK International Airport, NY.
"Tapadh leat," thuirt i sarcastically, a 'coiseachd timcheall air a' chàr. "A ràdh hi agad a psychiatrist dhomh."
Hey grinned aig aice. "Tapadh leat," thuirt mi. Cha b 'e mo angry mood gun stad orm bho bhith a' toirt a ghràidh ee a-nis. Trèanadh, an eòlas, agus àrd-òrduighean a h-uile pàirt cudromach seo. Bha beagan charaidean cursed seo dell', agus cha mhòr nach eil confidants. A loose liop, bha e cinnteach gu bhith nan luchd gu bàs. agus tha agad cha robh fhios aige dè, far a bheil, no cho beag pìosan fiosrachaidh a thuit e a-steach don ceàrr làmhan. Nuair a thòisich iad ag obair, a h-uile duine a bha a stranger. Bha agad a thoirt air falbh am facal "urras" from your dictionary. 'S e state of biological beatha gu bheil thu air a chleachdadh a-mhàin nuair a tha e air bith eile a thaghadh, a' faireachdainnean gu bheil thu indulged ann a-mhàin nuair a bha e unavoidable.
My thoughts snapped air ais i mar a bha mi a 'faireachdainn na airliner begin gu tìr cautiously ann aig deireadh a' ghrian. I, a 'faireachdainn gun robh an angry crosswinds dhiot an suidheachadh mar a tha iad a soared suas bho na mullaichean air a' bheinn. Ar n-landing làrach bidh a ' chumhaing runway rèitich sneachda agus deigh. E leaned air ais ann an cathair, dhùin e shùilean, agus ceadaichte his thoughts a ' tilleadh a-rithist, an turas seo gu Dupont Cearcall ann an Washington, DC, aig AX a phrìomh-ionad. Rinn mi a 'faighinn a h-ochd, agus a' àbhaist loidhne tèarainteachd geàrdan escorted dhomh an oidhche ruigsinneachd deasg suidhichte aig an t-slighe-steach gu Hawk oifis.
"Mr. Carter," i e gàire, a ' coimhead orm ri leathann is sùilean. Nen bha tòrr fiosrachadh inntinneach chan ann a-mhàin mu mo seachad air obair, ach cuideachd mu mo feartan eile, leithid dha nàiseanta championship ann an star-chlas a 'seòladh yachts, a' dràibheadh licenses airson Diabhal mi càraichean, agus a ' cumail black na h-alba ann an karate. I, in turn, was a pretty round blonde. Airson cuideigin a tha daonnan frowned uiread mu mo beatha shòisealta, an t-seann duine riamh a bha a cheannach fhèin cuireadh am biadh blasta aig an taobh a-muigh an clàr. Tha mi air a dhèanamh a thaobh slàinte-inntinn an aire gu ' faighneachd ego mu dheidhinn uaireigin.
"Glad you robh e, N3," thuirt e ' s e ego a-steach anns an oifis. Ego s steely blue eyes innse dhomh gur e an damn cho-dùil dhomh gus soirbheachadh. Ego of the New England Reserve sgioba a fhuair suas agus a bhiodh a 'coiseachd thar a' movie projector a bha a 'coimhead air a' white sgrìn ann am meadhan an t-seòmair.
"Filmichean?" - thuirt e. "Abair ris nach robh dùil gun fhiosta. Thathar an dòchas rudeigin a avant-garde, cèin agus sexy."
"Na b' fhearr na sin," tha e grumbled. "Hidden a' chamara. A brief behind-the-scenes look at the mysterious an Neapàl, bho na Bhreatainn Cuideachd."
My thoughts cha mhòr sa bhad gun a bhith a-riamh coimhead air Neapàl page. B 'e pàirt de ar trèanadh a leasachadh leithid robh cùis airson a bhith a' cruthachadh sgrìobhainnean air a lìonadh le diofar pìosan fiosrachaidh. Chunnaic e a strip of land mu 500 le 100 mìle, a tha am fearann far a bheil na rathaidean a bha beachdachadh air a luxury, a 'bufair state eadar Sìona agus Sìnis-a' cumail smachd air Tibet agus na H-innseachan. Hawk thionndaidh dheth an spiorad naomh, aotrom, gun a bhith air an projector, agus m 'inntinn a' dol bàn.
Ri aghaidh an deilbh a ' chluicheadair as fheàrr san a bha an t-sealladh: na fir is na mnathan, chan ann dresses agus skirts, tha feadhainn eile ann shiny sari-mar dresses, agus clann chasing Jacob tron crowd. An t-seann fhear a bha air aodann coltach ri seann parchment, an fheadhainn òga a bha rèidh skin and black, grad-shùilean. Na togalaichean pagoda-mar a tha ann an stoidhle ailtireachd, agus tha a 'chiad sealladh a fhuair mi e a' chrutha-tìre hinting aig mòran eile air am fearann. Tha e soilleir gu bheil an dà chuid, na H-innseachan agus Sìona a tha measgaichte aca air buaidh a thoirt air ann an Neapàl. Genetically, a ' aodann a chunnaic e resembled an fheadhainn a tha an dà chuid na h-innseachan, Sìnis nan dùthaich dem bheil, ach bha iad fhèin a-steach. Camara a ghluasad gu ìre agus a chunnaic duine àrd ann an crò-dhearg robes of a Buddhist monk. Ego-Uidhe a bha clean-shaven, e cumhachdach arms is lom, and his face bha broad-cheeked, thin-skinned face of a Nepali. Ach bha dad ascetic mu ego of man, dad den duine naomh ann. Bha e an arrogant, domineering aghaidh, impassive, with a strong impatience shining through it. Bha e gabhail seachad tro na daoine a thug an dòigh a emu coltach ri a leithid, nach eil a monk. Hawke s guth trailed dheth.
"Tha ego t-ainm a tha Ghotak," thuirt e. "Cuimhnich gu bheil an t-aodann. Tha e a monk, an dealbhadair a 'separatist cult, a' sireadh pearsanta agus poilitigeach cumhachd. Tha an ceannard a 'Theoan Temple and the Serpent, Comann làidir bhuidheann gu bheil e a' chruinneachadh. Gotak ag ràdh gu bheil a bhith na bana-phrionnsa a tha an spiorad Karkotek, ' S a h-Uile Nathraichean, agus cudromach am figear anns a Nepalese-aimsire ."
Camara a ghluasad air ais air an t-sràid, agus an dòigh bha e air a làimhseachadh ann an dòigh, bha e follaiseach gu bheil a ' cameraman bha an neo-dhreuchdail. An dealbh a tha air a ghearradh às an fhrèam a ' charragh t-suim ri mar as trice almond-chumadh aghaidh a Buddhist-diugh. An t-suim wore an ornate headdress a dhèanamh eatorra, coltach ri càirdeas a cathach, agus eile nathraichean coiled mu ego s wrists agus pàirt den t-slighe.
"Nach eil A' Karkotek, an Tighearna a h-uile dragons," Hawk mhìneachadh. "Ann an Neapàl, nathraichean a tha naomh agus ih' s e toirmisgte a mharbhadh, ach a-mhàin ann an cuid de cho - -mhìneachadh, religiously th 'anns a' suidheachadh. A mharbhadh san nathair a incur the wrath of Karkotek."
Camara a chur gu dà figures, fear agus bean, ' na shuidhe air dà thrones surmounted by a golden naoi-dhèanadh nathair.
"An rìgh agus a' Bhanrigh," Hawk thuirt e. "Tha e math a duine, a' feuchainn ri bhith adhartach. Tha e a rigid ri chiad chànan anns a agus Ghotak. Tha e air aithris gu robh an rìgh faodaidh a-riamh a 'nochdadh gu bhith a' faighinn cuideachadh, eil e ego an dealbh a thèid a tarnished."
"Dè a' ciallachadh?"
"Gus cuideachadh le bhith a emu, feumaidh tu a' coiseachd air uighean," Hawk ag iarraidh. Camara a chur a-rithist, agus bha e a ' coimhead air an elderly man ann seacaid còrr white cassock lèine. Her white hair thàinig iad còmhla: a ' chrùin, os cionn a h-cànan, cànan a aghaidh. .
"Patriarch Liunga," Hawk thuirt e. "Chuir e na dealbhan. Eile teaghlach rìoghail, tha e gu h-àrd Gotaka. E guesses Gotak s real motives agus intentions. Tha e a-mhàin chaidh am baile a stèidheachadh charaid a tha sinn ann an àite."
Hawk gun a bhith dheth a ' chamara. "'S e seo a' phrìomh cast na caractaran," thuirt e. "Ghotak tha cinnteach daoine gu math math gu bheil e a' possessor of the spirit of Karkotek agus 's e tha a' desires of God. Uill, tha e air a ruith le na Red Sìnis. Tha iad a 'feuchainn ris a' gabhail thairis air Neapàl le tuileachadh le an iar, agus tha iad a 'feuchainn ri seo a dhèanamh cho luath' s a ghabhas. Ach, a thuilleadh air an sin, gu h-èifeachdach imrich crochadh air a 'bhile a thoirt dha rìgh, fhosgladh air an fhearann a in-agus gu h-oifigeil a' cur fàilte air ih. Uair daoine a 'clàradh deiseachan an rìgh air a' chuspair seo, a dh'aindeoin tha chan eil roghainn ach ainm an seo ."
"Agus tha sin dè Gotak insists air, tha mi a' gabhail e,"thuirt mi.
"Ach," Hawke thuirt e. "'S a h-uile nathraichean, Karkotek, ag iarraidh h a bhith ceadaichte ann," Gotak ag innse do dhaoine. Tha e air aithneachadh gu leòr, ach tha e a druim e suas ri dà rudan eile, bha làidir Nathair Comann guys agus the legend of the yeti, the vile snowman. An yeti kills an fheadhainn a dhèanamh follaiseach ann Gotaku."
"Disgusting bigfoot?" Tha mi a ' chuckled. "Tha e fhathast an-seo?"
"Tha e daonnan air a bhith na phàirt cudromach de Nepalese beatha," Hawke thuirt e. "Gu h-àraidh ann an cùmhnantan na Sherpas, mountaineers a' Neapàl. Don't briseadh do chinn gu faodaidh tu sealltainn rudeigin eile."
"Eile. yeti h-ìomhaighean?" Dh'fhaighnich mi innocently. Hawk a leigeil seachad orm. "Càite a bheil sinn a' co-fhreagair a-steach an seo?" Tha mi a ' gluasad air. "Tha thu air an ainmeachadh Bhreatainn cuideachd."
"Bha e ih chestnuts, ach ih man, Harry Angsley, bha an da-rìribh sin agus thàinig iad dhuinn airson cuideachadh," Hawke thuirt e. "Tha iad mu thràth gu math ach beagan dhaoine, agus iad a' chùrsa cha robh aca ri a reic Neapàl ' s ro-innleachdail a shuidheachadh dhan stàit no an airm. Fo Sìnis smachd, bhiodh seo a bhith dìreach air an t-slighe gu na H-innseachan, a dh'fhaodas a bhith gu math cruaidh nut gu sgàth airson a ' Sìnis. Tha e cudromach gum bi sinn fhathast càirdeil, no co-dhiù neutral. Ghotak a 'cur cho-brùthadh air an rìgh a' clàradh nan tàmh air an iar. Bha e a ' toirt taic as ùire measail air athchuinge.
"Bidh sin a' mìneachadh gu lèir influx," tha mi a ' sighed, thinking airson dràsta de Donna Rudrich. "Faodaidh mi a' faighinn a h-fòn Angsley?"
"Tha e ann an seòmar ann an Khumbu sgìre Namche Bazaar, a' feitheamh ri bhith flown a-mach agus briefed air na h," Hawk thuirt e. "An t-slighe seirbheis dhut a bha làn ùghdarras agad sònraichte an airm a' charbad-adhair air a 'chiad ìre de' n t-slighe, agus an uair sin dhut atharrachadh gu malairteach airliner anns na H-innseachan. Gluais air, Nick. A-mhàin beagan làithean bha e eadar sinn agus a ' cruinneachadh de Dhearg Sìnis. a h-uile balloons."
Fo left wing of the airliner, chunnaic mi buidheann de thaighean a shuidheachadh air bheag àrd-chlàr ann am meadhan nan àrd bheanntan, mar gum biodh mòr làmh a bha a chur ih sin. A 'phlèana a bha ag itealaich a dh'ionnsaigh orra, agus i a b' urrainn a dhèanamh a-mach a 'chumhaing strip of rèitich fearainn a' ruith ri taobh oir na h-àille. Nathair scarecrows, mad manaich, agus feadhainn vile snowmen. Mar a bha san treas-ìre Hollywood sgriobt.
Nuair a tha an suidheachadh air tìr, hers chaidh candid gu beag is somewhat memories ospadal, far a bheil Harry Angsley a bha a 'feitheamh airson plèana a bhiodh a' gabhail Ego air ais a Shasainn. 'S i thogadh i gu taobh, a chunnaic i fear a bha beagan a barrachd a' fuireach an cnàimhneach, a ghost le sunken shùilean is sunken aghaidh. The nurse a tha iad ag obair, an Indian girl, a dh'innis dhomh gu bheil Angsley chaidh a chur an-sàs sìos le glè droch ionnsaigh a thoirt air na auala, a malarial fever ' s e sin chan marbhtach agus tha rampant in the low-na laighe swamps an Terai sgìre bordering na H-innseachan. Ach leis an deagh Bhreatainn bravery, bha e sunday agus deiseil gus innse dhomh rud sam bith a dh'fhaodadh e.
"Don't underestimate an t-àite seo, Carter," thuirt e ann beagan louder whisper. "Tha a' tachairt ann an ceudan de dhòighean eadar-dhealaichte.
Ghotak a ' cumail a h-uile cairt air falbh. To be honest, I don't think tha ifrinn a tha mòran cothrom air na dha. Bha e fhèin a h-uile daoine."
A fit of coughing beò e, agus an uair sin thionndaidh e air ais dhomh, a ' coimhead air mo aodann.
"Tha mi a' faicinn gum bi thu a rannsaich e buaidh air seo," bha e a whispered. "Tha mi duilich, chan urrainn dhomh bhith ag obair còmhla ri thu, Carter. Tha mi a chuala tu. Nach cuala seo a damned dell'? Sin agad a ' phlana. Gheibh thu gu bheil cothrom air sealltainn a-steach Kathmandu agus an uair sin a ' sealltainn suas mar charaid Liungi teaghlach. "
"Tha mi a' tuigsinn gu bheil feum agam air tòiseachadh leis fhèin, campa air an Oni Seachad a-rithist, a-màireach far a bheil an oidhche bidh mi a 'coinneachadh leis a' stiùireadh agus a 'stiùireadh le mimmo an strong sin a' Gotaka Nathair Society."
"Ach," Angsley a chaidh aontachadh. "Tha seo a' ciallachadh gu bheil feumaidh tu uidheamachd airson miosa aimsir conditions. Danders a ' fuireach an seo ann an stòr Khumbu an aon àite far a bheil thu gheibh an ego. 'S e na off-seusan, ach tha mi an dòchas s e ionnsaichidh tu. Tha thu barrachd air a 'mhòr-chuid a tha a' dol an dòigh seo. Gheibh thu cuideachd, feumaidh co-dhiù aon àrd-cumhachd mòra an geama rifle."
"Bidh mi a' dol a-nis. Tha mi cha mhòr froze i air an t-slighe ann an seo timcheall air a 'phort-adhair," thuirt mi.
"Aon ùrachadh rud," Angsley thuirt e, agus chunnaic mi gun robh an duine an cumhachd a bha ait draining. "Sherpas, mountaineers, leth-iùil agus beinn streap. Mar a h-uile Nepalese, tha iad làn de chiad chànan anns a', ach tha iad fhathast fosgailte. Feuch ih agus 's urrainn dhut a' ih. Bha mi dhuilgheadas mòr le mo compatriot, fear-naidheachd ann an Sasainn a tha a ' leantainn orm an-seo. Fhios agad seo a ' briodadh. Nuair a tha iad a sniff a-mach rudeigin teth, iad a bhith blood coin. Follaiseachd aig an àm seo bidh an tobht a h-uile rud ."