Posvećeni ljudi iz Tajne Službe Sjedinjenih Država Amerike.
Poglavlje Sam
Joj pogledala dole i shuddered kao nisko-lagao avion je leteo iznad vrhu svijeta. Planine, veliki, odvraćanje, zastrašujuće, fantastično vrhove ukrašena led i sneg. Čiste plahte za led je skliznula u magli-pokriven glečera, i hladnoća na visokim položajima ušao kroz avion je portholes. Vrhu sveta je prava reč za ovo mjesto. U kartama, to se zove Nepala, mali nezavisno kraljevstvo, mali izolovani monarhiju, planini penjač je raj, dio zemlje između Tibet i Indije, i palac zaglavljen u usta Kineski zmaja. Joj, podsjetio Ted Kalendar, SJEKIRU agent koji provela je nekoliko godina, kada je bila pod Britanski pravilo, govorim joj, Nepal: "mjesto gdje ne možeš reći zasigurno. Gdje je vjerojatnost uspjeha. Ovo je hotel područje, i gdje veru i da je praznovjerje idu ruku pod ruku. u ruci, gdje nežnost i okrutnosti laž na istoj strani, lepota i horor živjeti kao blizanci. Ovo nije mjesto za Zapadnjak tko vjeruje u logici, zdrav razum i verovatnoća ."
Teda su davno nestali, ali ego riječi mi se vratila kada Nepalac zrakoplov, stari DC-3, mi dao u Khumbu, u srcu dolara gomilu Himalajima, ispod nosa od izdiže na Mont Everest, 29,000 stopa visokom. . Tako poseban dogovor, zrakoplov je trebalo da sleti mi u Namche Bazar, gdje područje je dozvolu za još jedan avion da pokupim osoba trebalo je da vidiš, Harry Angsley. Ako Angsley ga je vidio, ja bih ga ostavio u Khumbu, iako sam htio napustiti ovo prokleto mesto, odmah. Čak i stjuardesa, dobro izgradio, prijateljski Indijska devojka u uredna uniformu, zar ne radi ništa za mene. On je bio ljut na biti ovdje, ljut na Hawke, ljut na cijelu stvar. Bio sam N3 agente, u redu, top SJEKIRU operativac Killmaster rejting, i uvek sam bio u kontaktu, u svako doba dana i noći. To je dio posla, i on je to znao, i živio s to već dugo vremena, ali svaki sada i onda je ona imala reći Hawke da idem naprijed i nabiti. Njen otac je imao osjetio dvadeset četiri sata. Izgleda kao mesec je prošao.
Prokletstvo, ona je bila potpuno gola, čekajući me, proteže to predivno mliječno bijele tijelo, kako me doziva sa svaki pokret njene kukove. Trebao sam tri korpi sa voćem, četiri kutija slatkiša, i dvije karte za matineju popularan pokazati. Ne ne, njena majka. Donna je bila spremna u hotelu kada smo se prvi put sreli na Jack Dunkett je zabavu, ali njena majka, udovica žena Philadelphiji Doyen od Rudrich klan, gledao joj debitantski kćer kao škorpiona gleda skakavac. Ne Ivy League nitkov je da će kurac on izabrao malo kćer, bar ne, ako je ona mogla pomoći emu.Naravno, pokušao sam udovica nikada nisam razumeo šta je Donna je gray misty oči odmah mi je rekao, i šta joj je usne potvrdio nakon toga. Nakon raznim putovanja sa starim žena, uspeo sam da je odvedeš, i još jedan, da matineju popodne. Donna i ja sam išao ranije u moj stan, bacio sa dva martinija i našu odeću, i da joj je samo gledao u nju željna, napeta tijelo, kada se to dođavola plava telefon zazvonio u kancelariji.
"Ne odgovaraj na to, Nick," ona je disao hoarsely. Njene kukove su ljuljati i ruke su joj bile posegnuo za mene. "Odmah ću se vratiti," rekao sam, nadajući se da možda je hteo nešto da stavim na par sati. Pazi na zrakoplov je prozore na ledu-pokriven vrhove, setio sam se koliko hladan ja bih bio, stoje goli i svađa se sa Hawk na telefon.
"To je skoro tri i trideset," on je počeo, njegov ton oštro i ozbiljno. "Lako možete uhvatiti šest sati šatl vožnja do Washingtona."
Ona očajnički hteo nešto da kažem za neke logično i razuman razlog.
"Ne mogu, šefe," rekao sam. "Nemoguće. Joj... slikam mojoj kuhinji sa tim. To je u sred stomak od ovoga."
To je dobar razlog, inače bi bilo za nekog drugog. Ovo je dokaz elokventno, tišina na drugoj strani linije, i onda stara lisica odgovorio u suv, otrovna glas.
"N3, možda ćeš biti u sred nečega, ali to nije dom farbu," rekao je pažljivo. "Hajde, možeš ti i bolje od ovoga."
To je pao, i morala sam da povratim. "To je bilo iznenada ideja, na moj dio," rekao sam brzo. "Ja mogu očistiti sve, promjeni odjeću, i na šest sati avionom. Kako bi bilo prvi put sutra ujutru?"
"Idi negde drugde sutra ujutro," rekao je čvrsto. "Očekujem te u osam, pa predlažem ti da vežite zglob i odmah da krenemo."
Telefon iskljucio, i zakleo se glasno. Stari lešinar je mogao da čitaš me kao knjigu. On se vratio da je Donna. Ona je još uvijek ležao u krevetu, njen pukotine još lučna, usne joj se razišli u iščekivanju.
"Obuci se," rekao sam. "Ja ću te odvesti kući."
Oči su joj pukao otvori, i ona me je pogledala. Tucci flickered preko gray, misty oči. Ona je sjela.
"Jesi li ti lud ?" pitala je. "Tko je to rekao na telefon?"
Tvoja majka, " rekao sam ljutito, stavio sam hlače. To je uzdrmalo nje, ali samo na trenutak.
"Moja mama?" "Ne znam" odgovorila je s nevjericom. "Nemoguće. Ona je još uvijek na koncertu."
"Ok, nije tvoja majka," rekao sam. "Ali još uvek si ići kući." Donna je ustala i praktično je letio u njenu odeću, njeno lice, cvrsto i usne joj postavili u grim, ljut liniju. Nisam je kriviti. Sve što je znao da je to radio sam neke vlada posao, i nisam hteo da idem u to. - Zgrabila sam moje torbe, uvijek spreman za polazak, i bacio Donna u zgradu na putu do JFK-u Međunarodnom Aerodromu, NY.
"Hvala ti," ona je rekla sarkastično, šetati po auto. "Pozdravi tvoj psihijatar za mene."
Hej, vidite, reče na nju. "Hvala vam", rekao sam. To nije bio samo moj ljut raspoloženje što me je zaustavilo od davanja hej ee sada. Obuku, iskustvo, i stroge zapovijedi sve igrao ulogu u ovome. Bilo je par prijatelja proklet u ovo del, i gotovo da nema confidants. Izgubio usne bio siguran kartu do smrti. i ti nikad nisam znao šta je, gde je, ili kako mala informacija je pala u pogresne ruke. Kad su počeli da rade, sve je stranac. Morao si da ukloni riječ "povjerenje" iz tvoj rječnik. To je stanje biološki život koji si koristila samo kad je, nije bilo drugog izbora, emocija da si se upustio u samo kad to je neizbježno.
Moje misli pukao joj se vratio, kao da sam osjetio zrakoplov početi da zemlji oprezno u kasnim sunca. Joj, osetio ljut filma sto smo pokazali ranije povlači avion koliko su skočile se sa planine vrhova. Naš slijetanja će biti uzak pisti oslobođen snegom i ledom. Nagnuo se nazad u svoju stolicu, zatvorila oci, i dozvolio da mu misli da se vrati ponovo, ali ovaj put da Dupont Krug u Vašingtonu, DC, SJEKIRU u štab. Dobila sam osam, i uobičajene liniji od čuvara prati me do noći recepcije nalazi se na ulazu za Hawk je uredu.
"Gospodine Karter," smijala se, gledao me je sa širom otvorene oči. Nen je imao mnogo fascinantno informacije ne samo o mojoj prošlosti posao, ali također i za svoju i druge stvari, takvi kao pobjedu na nacionalnom prvenstvu u zvijezde klase jedrenje jahte, vozačkih dozvola za koju sam vozila, i drži crnog pojasa u karateu. Ona, zauzvrat, bilo je prilično rundu plavuša. Za nekoga ko je uvijek loše prolazi toliko o moj društveni život, stari uvijek se činilo da kupi sebi ukusna jela najviše stolu. Napravio sam mentalnu poruku da pitam ego o tome ponekad.
"Drago mi je da si to uradio, N3," rekao je da kao njegov ego je ušao u kancelariju. Ego je steely plave oči mi je rekao da je dobro očekuje od mene da uspjeti. Ego u Novoj Engleskoj Rezervni tim ustao i odšetao do film projektor da je gledao u bijeloj ekranu u centar sobe.
"Kino?" - to komentirao. "Kakvo neočekivano iznenađenje. Nadam se nešto avangardno, stranih i seksi."
"Bolje od toga," kako je govorio. "Skrivena kamera. Kratak iza scene pogledaj misteriozne kraljevstvo Nepala, zahvaljujući Britanska Obaveštajna."
Moje misli skoro istog trenutka se okrenuo indeksirani Nepal stranica. To je dio obuke da razvije tako mislio slučaj za stvaranje dokumenata ispunjen različite delove informacija. Vidio je parče zemlje o 500 od 100 milja, zemlja gdje putevi, bili su smatrani luksuz, tampon država između Kine i Kineski pod kontrolom Tibet i Indiji. Hawk isključio sveto svjetlo, okrenuo na projektor, i moj um je bio prazan.
U planu za pucanj je bio ulične scene: muškarci i žene, neki u haljinama i suknje, drugi u sjajnim sari-kao haljine, i djecu juri Jacob kroz gužvu. Stari ljudi ima lice kao drevni pergament, mladi imao glatke kože i crno, brzo oči. Zgrade su pagodu-kao u arhitektonskom stil, i prvi utisak imam je terena aludirajući na mnoge druge zemlje. Jasno je da su obje Indije i Kine imaju različite njihove uticaj na Nepal. Genetski, lica je vidio ličili su ti oba Indijskog i Kineski naroda, ali su imao svoj karakter. Kamera se preselila na pozornicu i vidio je jedan visoki čovjek u saffron odore budistiéki sveäenik. Ego Meta je svježe obrijani, njegova moćna ruke i golim, i lice mu je žensku-cheeked, tanki-odrali lice Ukrajinski. Ali nije bilo ništa dosadna o ega čovječe, ništa od sveti čovek. To je arogantan, dominantnog lice, ravnodušno, sa jakim nestrpljenje sija kroz to. Prošao je kroz ljudi koji je dao način da emu kao vladar, ne monah. Hawke glas prekinula.
"Ego ime je Ghotak", rekao je. "Zapamti to lice. On je monk, kreator separatistička kult, u potrazi za ličnu i političku moć. Glava Theoan Hram i Društvo Zmija, jak grupu koja je okupili. Gotak tvrdi da je nasljednik duh Karkotek, Gospodaru Sve Zmije, i važna ličnost u Nepalac mitologija ."
Kamera se vratila na ulicu, i od kako je bilo sređeno, bilo je jasno da je kamerman je bio amater. Slika je izbacen iz okvira kamen shvatiti sa obično badema u obliku lica Budistički skulptura. Ta cifra je nosio je okićen glavi napravila da liči na zmaja, a druga zmija stegnutim oko ego je zglobovima ruku i nogu.
"Kip Karkotek, Gospodaru svi zmajevi," Hawk objasnio. "U Nepala, zmije su svetinja i ovde je zabranjeno da ubiti, osim u određenim dobro definisani, religiozno orijentiran okolnosti. Da bi ubio zmiju je gnev od Karkotek."
Kamera se prebacili na dvije figure, čovek i žena, sjedi na dva prijestolja savladao do zlatnog devet-krenuo je zmija.
"Kralj i Kraljica," Hawk rekao. "On je dobra osoba, pokušavam da budem napredna. On je kruto s sujeverje i Ghotak. Tradicija je da kralj nikada ne mogu izgleda da prima pomoć, inače njegov ego slika će biti ukaljana."
"Što to znači?"
"Da pomognem emu, treba da hodaš po jajima," Hawk odgovorio. Kameru zamenio opet, a on gleda u starijeg muškarca u jakni preko bijele cassock majicu. Joj bijele kose formirali krunu iznad nje delikatna, nežno lice. .
"Patrijarha Liunga," Hawk rekao. "Poslao ove fotografije. Još kraljevsku porodicu, on je protivi Gotaka. On misli da je zbog Gotak je pravi motivi i namjere. On je samo odana prijatelj je na mestu."
Hawk ugasio je kameru. "Ovo je glavni likove", rekao je. "Ghotak je uvjeren da su ljudi veoma dobro da je on vlasnik duh Karkotek i vođeni želje od Boga. Pa, to je voditi Crvenog Kineski. Oni pokušavaju da preuzme Nepal poplavama sa imigranti, i oni pokušavaju uraditi to što je brže moguće. Ali, pored toga, efikasna migracije zavisi od bill predstavljena kralj, otvaranje zemlju imigranata i poželjeti službenu dobrodošlicu ovde. Jednom kada ljudi znak odgovara kralju na ovo pitanje, dođavola, nema drugog izbora nego da potpiše kaznu ."
"I to je ono što Gotak insistira da, pretpostavljam,"rekao sam.
"Zapravo," Hawke rekao. "Gospodar sve zmije, Karkotek, želi emigranata da mi bude dozvoljeno u," Gotak kaže ljudima. To je dovoljno uvjerljiv, ali on podržava to sa dvije stvari, njegove snažne Zmija Društvo momci i legenda o jetija grešne snjegovića. - Jetiji ubija one koji se protive Gotaku."
"Odvratno bigfoot?" Ja chuckled. "Je li on još uvijek ovdje?"
"On je uvijek bila važan dio Nepalac život," Hawke rekao. "Posebno u uslovima Mašinama, planinari na Nepal. Nemoj slomiti ti glavu dok ti ne može da dokaže nešto drugo."
"Čista jetija slike?" Pitao sam nevino. Hawk ignorirao me. "Gdje ćemo stati u to?" Da sam nastavio dalje. "Spomenuo si Britanska obaveštajna."
"To je bio ovde kestena, ali ovde čovjek, Harry Angsley, je ozbiljno bolesna, i oni su došli da nam pomognu," Hawke rekao. "Oni već imaju jako malo ljudi, i, naravno, oni ne moram da prodam Nepal je strateški poziciji da državne ili vojsci. Ispod Kineske kontrolu, da ce ovo biti direktan put za Indiju, što može biti veoma tvrd orah je za Kineze. Važno je da smo i dalje prijateljski, ili bar neutralan. Ghotak stavlja užasno pritisak na kralj da potpiše dekret na imigrante. On podržava najnovije popularna peticija.
"To objašnjava priliv," ja potpisali, misleći za trenutak Donna Rudrich. "Mogu li u kontaktu sa Angsley?"
"On je u salon u Khumbu oblasti Namche Bazar, čeka da bude leteo iz i obavijestio na detalje," Hawk rekao. "Put službu za tebe je ovlašćen od strane specijalnog vojne avione na prvu fazu za putovanje, i onda prebaci na komercijalni avion u Indiji. Nastavi, Nick. Samo par dana ostaje između nas i okupljanje Crveni Kineski. sve balone."
Pod lijevo krilo zrakoplov, vidio sam grupa od kuće postavljen na malom platoa u sred velike planine, kao da je ogromna ruka je stavio ih tamo. Avion je bio leti prema njima, i mogla bi da napravi uski striptiz od oslobođen zemlju trči duž granice od litice. Zmija strasila, ljuta monasi, praznovjerja i podli sneška. To je kao trećerazredni Hollywood scenario.
Kada se avion je sleteo, njena otišao iskreni da se mali i malo primitivnog bolnici, gdje je Harry Angsley čekao za taj avion da bi Ego nazad u Englesku. Dok je odrastao sebe u stranu, da je vidio čovjeka koji je bio malo više od živi kostur, duh sa potopljenih oči i potonuli lice. Dežurna sestra, Indijska devojka, rekla mi je da Angsley bio pogođen od strane veoma ozbiljan napad auala, je malarije groznica to je uglavnom fatalna i je rasprostranjena u niskih močvarama od Ona regionu granici Indiji. Ali sa tipična Britanski hrabrost, on je bio na oprezu i spremna si da mi kažeš nešto što je mogao.
"Ne podcjenjuj ovo mjesto, Karter," rekao je da u malo glasnije šapuću. "Desi se na stotine različitih načina.
Ghotak drži sve karte. Da budem iskren, mislim da ne postoji mnogo šanse da pobijedimo ga. On je zbunjen svi ljudi."
Naletu kašlje prekinuo ga, i onda se okrenuo da me gledaš u moje lice.
"Mogu da vide da li će insistirati na ovo," šapnuo. "Žao mi je, ne mogu da radim s tobom, Carter. Čuo sam za tebe. Koja još nije čula za ovaj prokleti dell? To je tvoj plan. Morat ćeš da se ušunjaš u Katmandua i onda se pojavi kao prijatelj Liungi je porodica. "
"Ne razumiješ da je meni potrebno da počnemo sami, kamp na Oni Proći opet, gdje sutra ću biti upoznao do vodič i sproveo je mimo jakih ekipa od Gotaka Zmija Društvu."
"Zapravo," Angsley se dogovorili. "To znači da će trebati opremu za vremenskih prilika. Danders u Kupovinu radnju ovde u Khumbu je jedino mjesto gdje možeš dobiti ego. To je van sezone, ali se nadam da on može osigurati te. Ti si više nego što se većina koji idu u ovom pravcu. I tebi će trebati bar jedan velike snage velika utakmica pušku."
"Ja ću otići sada. Skoro sam zamrznuo je na putu ovamo oko aerodroma, " rekao sam.