Posvećen ljudima tajne službe Sjedinjenih Država Amerike.
Poglavlje I
Njezin je pogledao dolje i uznemiri, kad je zrakoplov низменному preletio preko vrha svijeta. Planine, ogromne, nepokolebljivi, zastrašujuće, fantastičan vrha, ukrašen ledom i snijegom. Strme naslage leda pao u prekriven maglom ledenjaka, i hladno visoka mjesta u me prožima kroz prozora aviona. Vrh svijeta je prikladan riječi za tog mjesta. U kartama, to se zove Nepal, mala nezavisna kraljevina, maleni usamljena monarhije, raj za planinare, zemljište između Tibeta i Indije, i veliki prst zaglavi u paste kineski zmaj. Joj, sjetila kako je Ted Каллендар, agent AX, koji je proveo tamo nekoliko godina, kada je bio pod britanskom dominacijom, rekao je, Nepal: "Mjesto gdje se ne može točno reći. Gdje je vjerojatnost strašan. To svim javnim, a gdje vjera i praznovjerje idu ruku pod ruku. u ruci, gdje je nežnost i surovost koje leže na jednoj smeća, gdje ljepota i užas živi, kao blizanci. Ovo nije mjesto za zapadnog čovjeka, koji vjeruje u logiku, zdrav razum i vjerojatnost ".
Teda davno nije bilo, ali ego riječi se vratio k meni, kad islandski putnički, stari DC-3, vez za mene u Кхумбу, u samom sklopivi dolar Himalaja, pod time nos iznad mount Everesta, s visine od 29.000 metara. . Prema posebnom dogovoru zrakoplov trebao sletjeti me u Намче-Bazar, gdje je bio čisti teritorij za još jedan avion, koji je trebao pokupiti čovjeka koji ju je morao vidjeti, Harry Энгсли. Nakon što je vidio Энгсли, to bi je napustio području Кхумбу, iako je želio napustiti ovo проклятое mjesto otvoreno sada. Čak i stjuardesa, dobro presavijeni, prijateljski indijski djevojka u uredan obliku, ništa za mene nije učinio. Joj je bio ljut na ono što je ovdje, ljut na Hawk, ljut na cijeli ovaj prokleti posao. Joj je bio agent N3, dobro, uglavnom оперативником AX s ocjenom Killmaster, i uvijek sam bio u kontaktu, u bilo koje doba dana i noći. To je bio dio posla, a on je to znao, i živio s tim već neko vrijeme, ali s vremena na vrijeme svoje hotel reći Хоуку, da je on otišao i пихнул. Joj prokleto sam to osjetio dvadeset i četiri sata. Čini se da je prošao mjesec.
Krojač побери, ona je bila potpuno gola, čeka me vuče ovaj veličanstveni mliječno-bijelo tijelo, pozivajući se na mene svaki pokret kukovima. Trebalo mi je tri košare voća, četiri kutije čokolade i dvije ulaznice za božićni domjenak popularnog showa. Ne za nah za svoje majke. Donna je bila spremna i u hotelu, kada smo se prvi put sreli na zabavi Jack Данкета, ali joj je majka, carica suprug Philadelphia Дуайен klana Рудрич, gledao kćeri-дебютанткой, kao što su škorpion gleda na skakavca. Nema лотарио na ivy league bio ne ide jebanje svoju omiljenu malu kćer, barem ako je ona mogla emu pomoći.Naravno, pokušavam udovica nikada nije imala pojma da je mutno sive oči Donna odmah su mi rekli i da su potvrdili ee usne kasnije. Onda različitih outgoings sa старухой sam uspio odvesti nju i još jedna, na božićni domjenak u popodnevnim satima. Mi smo Podne otišao iskren prema meni, srušila dva martinija i našu odjeću, i samo je gledao u nju nestrpljivi, čvrsto tijelo, kada je u kancelariji zazvonio je ovaj prokleti plavi telefon.
"Ne odgovori, Nick", - raucously выдохнула je ona. Bokovima bobbing, a ruke su vukli k meni. "Ja sam sada ću se vratiti", rekao sam, nadajući se da je možda on želi nešto, što se može odgoditi za nekoliko sati. Выглянув kroz prozore zrakoplova na pokriven ledom vrhovima ga pamte kao hladno mi je, stojim gol i raspravljati s Хоуком na telefon.
"Sada je gotovo tri i trideset", - započeo je on oštar i ozbiljan ton. "Možete lako uhvatiti šest-satni putovanja space shuttle do Washingtona".
Joj očajnički želio, da bih se reći, na neki logičan i razuman razlog.
"Ja ne mogu, šef", - prosvjedovao sam. "Nemoguće. Joj... joj крашу svoju kuhinju. Joj u sredini trbuha toga".
To je bio dobar razlog, inače bi bio za nekoga drugoga. O tome je svjedočio красноречивое tišina na drugom kraju žice, a zatim stari lis odgovorio suhim otrovno glasom.
"N3, možete biti u procesu nešto, ali to nije osnovna slikanje", - čuvajte se, rekao je on. "Dođite, možete učiniti bolje od ovoga".
Nju je pao i morao sam to da igraju. "To je bila iznenadna ideja s moje strane", brzo sam rekao. "Ja ne mogu sve očistiti, haljinu i sjesti na šest-avion. Što je s prvog putovanja sutra ujutro?"
"Sutra ujutro si поедешь negdje na drugo mjesto", čvrsto je rekao on. "Ja evo čekam vas na osam, joj predlažem ti odmah vežite kist i potez".
Telefon isključio, i on glasno выругался. Stari канюк mogao čitati me kao knjigu. Joj vratio na Донне. Ona je još uvijek ležala na krevetu, njegova spina još uvijek выгнута, usne širom otvorena je u tijeku.
"Dress yourself", rekao sam. "Ja ću te kući".
Njegove oči naglo otvorile, a ona je pogledala u mene. Tucci промелькнули nad prekriveno sivim očima. Sjela je.
"Ti si, nenormalan ?" upitala je. "Tko, krojač" uzmi, ovo je razgovarao na telefon?"
Tvoja mama ", - ljutito odgovorio sam, nosi hlače. To joj je встряхнуло, ali samo na trenutak.
"Moja majka?" - nepovjerljiv potvrdio je ona. "Nemoguće. Ona je još uvijek na koncertu".
"Ok, znači, to nije tvoja majka", rekao sam. "Ali ti si još uvijek ideš kući". Donna je ustala i gotovo влетела u svoju odjeću, lice joj je bilo čvrsto stisnut, a usne su se pretvorili u mračne злобную liniju. Joj ne vinil ga. Ona je znala samo ono što ja radim na nekom državnom poslu, i nisam htio ići u detalje. Joj zgrabio svoju torbu, uvijek pakirane i spremna za rad, i высадил Донну u svom oronula kuća na putu u Međunarodna zračna luka kennedy, ny.
"Hvala" - našalio, rekla je ona, izlazeći oko auta. "Reci od mene pozdrav svog psihijatra".
Joj nasmiješio hej. "Hvala", rekao sam. Ne samo moje гневное raspoloženje me odvratiti od toga da daju hej ee sada. Obuka, iskustvo i stroge naloge odigrali svoju ulogu u tome. U ovom delle je проклято nekoliko prijatelja, a gotovo da nije bilo pouzdanih lica. Slobodna guba je vjeran kartom do smrti. i nikad se ne zna, što, gdje i kako male komadiće, informacije su pali u pogrešne ruke. Prvi koraci, sve su stranci. Morali vjačeslav riječ "povjerenje" iz svog rječnika. To je postao biološki život, koji se koristi samo onda kada nije imao drugog izbora, emocija, koje su se upustio samo tada, kada je ona neizbježna.
Moje misli naglo se vratio kada ga osjetili kako je zrakoplov počeo da lagano uđete u kasnijoj sunce. Joj, osjećao sam kao zli bočni vjetrovi povukao avion, kada su lebdjeti gore sa planinskih vrhova. Naše sletne platforma će biti uska pista, očišćena od snijega i leda. Joj naslonio na naslon stolice, zatvorio oči i dopustio da se u svojim mislima se opet vratiti, ovaj put u Dupont Circle u Washingtonu, dc, u stožer-stan AX. Njegova stvarno stigao do osam, a uobičajeni sastav zaštitara proveo sam na noćni recepciji, расположившейся ulazu u ured Хока.
"Gospodin Carter", - nasmijala se ona, gleda me oči širom otvorene. Moja mapa je već ležao kod nah na stolu i, navodno, čitala ff. U ns je mnogo zabavan informacija, ne samo o mom prošlom radu, ali i o moje druge kvalitete, kao što su pobjeda na nacionalnom prvenstvu u jedrilicama zvjezdani klase, licence za upravljanje automobilima Formule i i posjedovanje crni pojas u karateu. Ona je, pak, bila je slatka okruglog plavuša. Za čovjeka koji je uvijek tako frowning u vezi moje javnog života, starac, uvijek činilo da je kupio sebi ukusna jela po vanjskim stolom. Joj napravio je mentalnu bilješku da li se pitati ego o tome.
"Drago mi je da si to učinio, N3", rekao je on, kada ga je ušao u ego ured. Ego стально plave oči su mi rekli da je on prokleto dobro očekivao, da ja to mogu. Ego je zamjena okvira oko Nove Engleske je ustala i pošla prema кинопроектору, koji je gledao na bijeli ekran u sredini prostorije.
"Filmove?" - rekao joj je. "Bilo neočekivano iznenađenje. Nadam se da se nešto авангардное strano i seksi".
"Bolje nego što je to", - growled on. "Skrivena. Kratak pogled na закулисье tajanstvenog kraljevine Nepal, ljubazno koje britanske inteligencije".
Moje misli ormari odmah su se okrenuli проиндексированной stranici Nepala. To je bio dio našeg treninga, da razviju takav mentalni slučaj za hranu dokumenata, popunjeni različitim odsječkom informacija. Joj vidio pojas zemljišta oko 500 na 100 km, zemlju, gdje ceste su smatrani luksuzom, tampon država između Kine i kontroliran Kine, Tibeta i Indije. Hawk isključen svet okrenuo na projektor, i moj um je isključen.
U prvom planu kadru je ulica prizor: muškarci i žene, neke skrivene i suknjama, drugi u svjetlucavim haljinama koje izgledaju sari, i djeca, гоняющие jakova kroz gužvu. Kod seniora su lica, slično kao i na stari pergament, na mlade - glatka koža, crnci, brze oči. Zgrade su poput pagode na arhitektonskom stilu, i prvi utisak koji imam je nastao, bio terena, намекающей na mnoge druge zemlje. Jasno, i Indija, i Kina miješati svoj utjecaj u Nepalu. Genetski pojedinaca, koji ga je vidio, podsjetio lica, poput indijskog i kineskog naroda, ali je imao svoj vlastiti karakter. Fotoaparat se seli na scenu i ugledao visokog čovjeka u шафрановых haljinama budistički redovnik. Ego cilj je bio выбрита, njegove snažne ruke i gol, a lice - широкощекое, тонкокожее lice непальца. Ali ego je osoba imala ništa аскетического, ništa od svetog čovjeka. To je bio arogantan, властное lice, neemotivan, kroz koji просвечивало jak nestrpljivost. On je prošao kroz ljude koji su izgubili emu cestu, kao što je vladar, a ne monah. Glas Hawk je prekinula.
"Ego ime Гхотак", rekao je on. "Zapamti to lice. On je redovnik, tvorac po separatističkog kulta, želja za osobne i političke moći. Poglavlje hrama Теоан i Zmija društva, jaka grupa, koju je on okupio. Готак tvrdi da je on nasljednik svetoga Каркотека, Kralja Svih Zmija, i važan lik u nepalski mitologije ".
Skladište opet seli na ulicu, i kako je s njom postupalo, njegova je shvatio da je snimatelj - amater. Slika rezati po okvira kameni lik s tipično миндалевидным lice budističke skulpture. Na slici je bio okićen šlem, napravio na stotine zmaj, i druge zmije обвивались oko ego ručni zglob i stopalo.
"Kip Каркотека, Kralja svih zmaj", objasnio je Vlado. "U Nepalu zmije su svete, i da ih prostorijama ubiti, osim u određenim, jasno definiranim, religiozno orijentirani okolnosti. Ubiti zmiju - znači izazvati gnjev Каркотека".
Skladište переключилась na dvije figure, muškarca i ženu, sjedi na dvije тронах, увенчанных zlatni девятиглавой zmijom.
"Kralj i kraljica", - reče Hawk. "On je dobar čovjek, pokušava biti progresivni. On tvrdi суевериями i Гхотаком. Tradicija kaže da je kralj nikada ne može izgledati prima pomoć, inače ego imidž će biti okaljana".
Ga pitao. - "Što to znači?"
"Za pomoć emu, potrebno je da hoda po kugli", odgovorio je Hok. Skladište opet переключилась, i on je gledao na starijeg muškarca u jaknu preko bijele рясной skrivene. Bijela kosa образовывали krunu nad sofisticiranim tankim lice. .
"Patrijarh Лиунги", - reče Hawk. "On je poslao te slike. Drugi kraljevske obitelji, to je konfiguriran protiv Готака. On je indicija o ovim motivima i namjerama Готака. On je jedini siguran i drugi koji imamo na mjestu".
Hawk isključio kameru. "To je osnovni sastav likova", rekao je on. "Гхотак prilično dobro uvjerio ljude u tome, da je vlasnik duha Каркотека i vođeni željama boga. Dobro im određuje crveni kinezi. Oni pokušavaju uhvatiti Nepal kroz poplave imigranata, oni žele učiniti što je brže moguće. Ali, osim toga, na snazi migracija ovisi o predstavljena kralja zakona, početne zemlju za imigrante i službeno приветствующего ih. Kako samo ljudi potpisati kostimi kralja na ovaj račun, ada nema drugog izbora nego potpisati presudu ".
"I to je ono čemu inzistira Готак, tako razumijem", - umiješala sam se.
"U stvari, - reče Hawk. "Vladar svih zmija, Каркотек, želi da se iseljenici bili uvršteni, kaže Готак ljudima. To je dovoljno uvjerljivo, ali on pojačava to dvije drugim stvarima, svojim jakim momcima Zmija društva i legenda o yeti, мерзком снеговике. Yeti ubija one koji se suprotstavlja Готаку ".
"Odvratan snježni čovjek?" - nasmijao sam se. "On je još uvijek ovdje?"
"On je uvijek bio važan dio nepalski života", - reče Hawk. "Posebno u uvjetima шерпов, planinara Nepala. Ne lomi glavu, dok se ne dokaže nešto drugo"
"Čista slika yeti?" - nevino je upitao sam. Hawke je ignorirao me. "Gdje smo se uklopili u to?" Ja sam otišao dalje. "Spomenuli ste britansko istraživanje".
"To je bio ih kestena, ali ih čovjek, Harry Энгсли, ozbiljno se razbolio, i oni su se okrenuli nas za pomoć", - reče Hawk. "Od njih i tako vrlo malo ljudi, i sigurno im ne treba je prodati državnom ili vojnom ведомству strateški položaj Nepala. Pod kontrolom Kine bi to bio izravan put u Indiju, to može biti vrlo umri muški za kineski. Bitno da ćemo ostati u prijateljskim ili barem neutralan. Гхотак ima užasan pritisak na kralja, da onaj potpisao je uredbu o imigrantima. On podržava najnoviju narodnu peticiju.
"To objašnjava cijeli priliv", - вздохнула sam, na trenutak podsjetio Донну Рудрич. "Mogu li ga kontaktirati Энгсли?"
"On je u dvorani u području Кхумбу u Намче-Bazar, i čeka, kad će poletjeti ga i проинформируют vas o detaljima", - reče Hawk. "Shuttle poruku za vas je potpuno dozvoljeno posebnim vojnim zrakoplovom u prvom planu koraku, a zatim se prebacite na komercijalni zrakoplov u Indiji. Treba Se Kretati, Nick. Između nas i prikupljanje crvenih kineza je ostao nekoliko dana. sve lopte ".
Ispod lijevog krila zrakoplova ga vidio grupu kuća nalazi se na malom platou usred visokih planina, kao da je divovska ruka stavila ih tamo. Zrakoplov je letio prema njima, a njegova mogao razlikovati usku traku расчищенной zemlje, ide uz kraju litice. Snake strašilo, lud redovnici, praznovjerja i jučerašnja prosta snjegovića. Sve to sliči третьесортный holivudski scenarij.
Kada je avion sletio, njegova je otišao iskren u malu i nekoliko primitivni bolnicu, gdje je Harry Ангсли čekao avion koji će ego natrag u Englesku. Приподнявшись u smeće, ih je vidio čovjeka koji je bio malo više, nego živi kostur, duh sa впалыми očima i впалым lice. Poziva medicinska sestra, indijski djevojka mi je rekla da Ангсли bio zadivljen vrlo ozbiljan udar ауала, malarijskih groznica, koja se bavi dijelu kobno i prisutan u niskim močvara područjima Тераи optimizam graniči s Indijom. Ali uz tipično britansko hrabrošću, on je bio na oprezu i spreman reći da mi je sve što je mogao.
"Ne недооценивай to mjesto je Carter", rekao je on malo glasnije šapuće. "To se događa stotinama različitih načina.
Гхотак drži sve karte. Iskreno govoreći, ja mislim da je prokleto malo šanse pobijediti егоо. On запутал svih ljudi ".
Napad kašlja prekinuo, a zatim se ponovno okrenuo prema meni, gledajući me u lice.
"Vidim da ćeš inzistirati na tome", - šapnuo je. "Žao mi je, ja ne mogu raditi s tobom, Carter. Čuo sam o tebi. Tko o tome чертовом delle nije čuo? To je tvoj plan. Morate uvlačiti u Kathmandu, a zatim se pojavi kao prijatelj obitelji Лиунги. "
"Ja razumijem da moram početi jednu, logor na prijevoju oni" ponovno, gdje će sutra navečer me dočekuje vodič i vodi mimmo jake čete Zmija društva Готака".
"U stvari", reče Энгсли. "To znači da će vam trebati oprema za teške vremenske uvjete. Trgovački shop Danders ovdje, u Кхумбу, jedino mjesto gdje možete ego dobiti. Sada van sezone, ali nadam se da će vas экипировать. Više nego većina, tko ide ovim putem. Također ćete trebati najmanje jedna moćna puška za krupne divljači ".
"Ja sada idem. Njom nešto nije zamrznuo do na putu ovamo oko luke", rekao sam.
"I posljednja, - rekao je Энгсли, i vidio sam da je energija osobe se brzo suši. "Шерпы, highlanders, fantastičan vodiči i planinara. Kao i sve непальцы, oni su puni praznovjerja, ali ostaju otvorena. Ilustracije ih, a vi ćete ih pobijediti. Imao sam velikih problema sa moj sunarodnjak, novinar u Engleskoj, koji je gledao me ovdje. Znate ovu pasminu. Kada su разнюхают nešto toplije, oni postaju krvavim psima. Javnost je u to vrijeme će uništiti sve ".