Je věnována lidem tajných služeb Spojených Států Amerických.
Kapitola I
Její podíval se dolů a otřásl, když dopravní letadlo низменному letěl nad vrcholem světa. Hory, obrovské, неприступные, děsivé, skvělé topy, zdobené ledem a sněhem. Strmé sloje ledu klesl na které se vztahuje mlhy, ledovce a chlad vysoká místa ve mně, proniká skrz světlíky letadla. Vrchol světa bylo nejvhodnější slova pro tuto místech. V mapách se to jmenuje Nepál, malé nezávislé království, malá izolovaná monarchie, ráj pro horolezce, pozemek mezi Tibetem a Indií, a velký prst vrazil do pasty čínský drak. Její, si vzpomněl, jak se Ted Kalendář, agent AX, který tam strávil několik let, když to bylo pod britskou nadvládou, řekl, Nepál: "Místo, kde nelze přesně říci. Kde pravděpodobnost, úžasný. Je to celé budově, a kde je víra a pověry jdou ruku v ruce. v ruce, kde něha a krutost leží na jedné trosky, kde krása a hrůza žijí, jako dvojčata. To není místo pro západního člověka, který věří v logiku, zdravý rozum a pravděpodobnost ".
Teda dlouho nebyla, ale ego slova se vrátil ke mně, když nepálský dopravní letadlo, starý DC-3, kotviště mě v Кхумбу, ve skládání dolar Himálaje, pod nosem tyčící mount Everest, vysoký 29.000 stop. . Na zvláštní ujednání dopravní letadlo musel zamknout mě v Намче-Bazaru, kde bylo vyčistit území pro jiného letadla, který měl vybrat člověka, který ji musel vidět, Harry Энгсли. Poté, co viděl Энгсли, by ho opustil čtvrti Кхумбу, i když jsem chtěla opustit tento prokletý místo je otevřené právě teď. I letuška, dobře skládané, přátelská indická dívka v elegantní formě, nic pro mě neudělal. Jí byl rozzlobený na to, že zde byl naštvaný na Хоука, naštvaný na celý tento zatracený podnikání. Jí byl agentem N3, dobře, hlavně оперативником AX s ratingem Killmaster, a já jsem byl vždy v kontaktu, kdykoliv během dne a noci. Byla to součást práce, a on to věděl, a žil s tím dlouho, ale čas od času ji hotel se říci Хоуку, aby šel a пихнул. Její zatraceně cítil, že to dvacet čtyři hodin zpět. Zdá se, uplynul měsíc.
Krejčí sakra, ona byla úplně nahá, čeká na mě, natáhl si tento nádherný mléčně-bílé tělo, volá ke mně každým pohybem boků. Trvalo mi tři koše ovoce, čtyři bonboniéry a dvě vstupenky na večírek populární show. Není pro nah, pro její matku. Donna byla připravena a v hotelu, když jsme se poprvé setkali na večírku Jack Данкета, ale její matka, vdova manžela Philadelphia Doyenné v klanu Рудрич, pozorovala svou dcerou-дебютанткой jako štír se dívá na кузнечика. Žádný лотарио na ivy league nehodlal kurva svou zvolenou malou dceru, alespoň, pokud ona by mohla emu pomoci.Samozřejmě, snažím se vdova nikdy neuvědomil, že šedé mlhavé oči Donna hned mi řekli, a co potvrdil ee rty později. Pak různé výdajům se старухой se mi podařilo odvézt ji a ještě jedna, na večírek v odpoledních hodinách. Jsme s Донной šli upřímný ke mně, shodil dvě martini a naše oblečení, a to jen se díval na její netrpělivý, napjaté tělo, když v kanceláři zazvonil ten zatracený modrý telefon.
"Není odpověz, Nick", - хрипло выдохнула to. Její boky houpal, a ruce se táhnul přes ke mně. "Jsem hned zpátky," řekl jsem a doufal, že snad on chce něco, co můžete odložit na několik hodin. Kochat se výhledem na místě, přes okna letadlo, na něž se vztahuje ledem vrcholky, z něj pamatoval, jak chladno mi bylo, stojím nahý a se dohadovat s Hawke po telefonu.
"Nyní téměř třicet tři", - začal se náhlým a vážným tónem. "Můžete snadno najít čas na šest hodin výuky cesty shuttle do Washingtonu".
Jí zoufale nervózní, že by se říct, že na nějaký logický a rozumný důvod.
"Já nemůžu, šéf," - odsekl jsem. "Je nemožné. Její... její крашу své kuchyni. Ji ve středu břicha je to".
To byl dobrý důvod, jinak by to bylo pro někoho jiného. O tomto potvrdili красноречивое ticho na druhém konci drátu, a pak starý lis odpověděl suchým jedovatý hlas.
"N3, můžete být v procesu něco, ale není to domácí lakování", - opatrně řekl. "Pojď, můžete to udělat lépe než to."
Její spadl a musel jsem to hrát. "Byla to náhlá myšlenka, z mé strany", - řekl rychle jsem. "Nemůžu všechno vyčistit, oblékli a posadili na šest hodin výuky letadlo. Jak se o první výlet zítra ráno?"
"Zítra ráno jsi chcete přijít někam jinam", - pevně řekl. "Jsem tady na vás čeká osm, její doporučuji ti okamžitě tlačítka nahoru kartáč a tah".
Telefon выключился, a to nahlas выругался. Starý канюк mohl číst mě jako knihu. Její se vrátil k Донне. Ona stále ležela na posteli, její rozštěp stále выгнута, rty приоткрыты v očekávání.
"Šaty sebe," řekl jsem. "Vezmu tě domů."
Její oči se prudce otevřely, a ona se podívala na mě. Tucci промелькнули nad šedé mlhavé očima. Posadila se.
"Co jsi, pošuk ?" zeptala se. "Kdo, krejčí sakra, to mluvil po telefonu?"
Tvá мамаша ", - rozzlobeně odpověděl jsem, že nosí kalhoty. Je to její встряхнуло, ale jen na chvíli.
"Moje matka?" - nevěřícně potvrdil to. "Je nemožné. Ona je stále na koncertě".
"Dobře, tak to není tvoje matka," řekl jsem. "Ale ty jsi stále jdeš domů." Donna vstala a téměř влетела v jeho oblečení, jeho tvář byla pevně stručné a rty se proměnily v chmurný zlovolnou čáru. Její ne vinyl její. Věděla jen, že jsem dělal nějaké veřejné práce, a já jsem neměl v úmyslu jít do detailů. Její popadl svou tašku, vždy упакованную a připravena k práci, a высадил Донну v jeho činžovním domě na cestě na Mezinárodním letišti jfk, ny.
"Děkuji", - язвительно řekla, že jde kolem stroje. "Dej ode mě ahoj svému psychiatrovi".
Jí ухмыльнулся hej. "Díky," řekl jsem. Nejen moje naštvání mě zastavilo od toho, aby hej ee teď. Školení, zkušenosti a přísné rozkazy sehrály svou roli v tomto. V tomto delle bylo prokleto několik přátel, a tam byl téměř žádné důvěryhodné tváří. Svobodná ret byl věrný lístkem k smrti. a vy jste nikdy nevěděli, co, kde a jak malé kousky, informace dostaly do nepovolaných rukou. Začínáme, všichni byli cizinci. Museli vjačeslav slovo "důvěra" ze svého slovníku. To se stalo biologického života, který se používá pouze tehdy, když neměl jinou možnost, emoce, které jste oddával pouze tehdy, když je to nevyhnutelné.
Moje myšlenky náhle se vrátil, když ji, cítil, jak se dopravní letadlo začalo opatrně posadil na pozdním slunci. Jeho, cítil, jak zlé boční větry táhnou letadlo, když stoupnou z horských vrcholů. Naše přistání hřištěm bude úzká runway, čištěné od sněhu a ledu. Její opřel se o opěradlo křesla, zavřel oči a nechal své myšlenky znovu vrátit, tentokrát v Dupont Circle ve Washingtonu, Dc, ve štábu velitelství AX. Jeho opravdu dělal to do osmi, a obvyklé složení stráže mě držel na noční recepci, расположившейся u vchodu do kanceláře Хока.
"Pan Carter", - usmál se, díval se na mě vykulenýma očima. Moje složka již ležela u nah na stole a zdá se, četla ff. V ns bylo hodně poutavé informace nejen o mé dosavadní práce, ale i o mých dalších vlastnostech, jako je vítězství na národním šampionátu v plachtění jachty hvězdné třídy, licence na řízení vozů Formule I a držení černým pásem v karate. To zase bylo roztomilé kulaté blondýna. Pro člověka, který je vždy tak mračil se, pokud jde o veřejném životě, starý muž, zdálo se, že vždy koupil si chutné nádobí na vnějším stolem. To udělal mentální poznámku, aby se někdy zeptat ego o tom.
"Jsem rád, že jsi udělal to, N3", - řekl, když vstoupil do jeho ega úřad. Ego стально-modré oči, řekli mi, že je to zatraceně dobře očekával, že u mě dopadne. Ego náhradní rámeček kolem Nové Anglie, vstala a přišla k кинопроектору, který se díval na bílé plátno uprostřed místnosti.
"Filmy?" - komentoval to. "Jaké nečekané překvapení. Doufám, že něco авангардное, zahraniční a sexy".
"Je to lepší, než to", - on zavrčel. "Skrytá kamera. Krátký pohled na закулисье tajemného království Nepál, laskavě poskytl britské průzkumem".
Mé myšlenky skříně okamžitě se obrátil na проиндексированной stránce Nepálu. To bylo součástí našeho vzdělávání, rozvíjet je мысленное jde pro jídlo dokumentů, vyplněnou různými fragmenty informací. Ji viděl pruh země kolem 500 na 100 kilometrů, zemi, kde silnice byly považovány za luxus, buffer stát mezi Čínou a kontrolovaným Čínou, Tibetem a Indií. Hawke vypnul svatého, povolil projektor, a moje mysl byl odpojen.
V popředí záběru bylo pouliční scéna: muži a ženy, některé skryté a kilty, další v brilantní šaty, jako sárí, a děti, гоняющие jacob přes dav. U starých lidí byly osoby, podobně jako starověký pergamen, na mladé - hladká kůže, černé, rychlé oči. Budovy byly podobné pagody podle architektonického stylu a první dojem, který jsem měl, bylo terénem, намекающей na mnohé jiné země. Je jasné, že Indie a Čína mají smíšené svůj vliv v Nepálu. Geneticky osob, které ji viděl, připomínalo osoby, jak indického, tak čínského národy, ale měli svůj vlastní charakter. Kamera se přesunula na pódium a viděl vysokého muže v шафрановых roucho buddhistického mnicha. Ego cílem bylo выбрита, jeho silné paže a nahé, a osoba - широкощекое, тонкокожее tvář непальца. Ale ego člověka nebylo nic аскетического, nic od svatého muže. To bylo arogantní, властное obličej, kamenný, přes který просвечивало silný netrpělivost. Prošel lidí, kteří dával cestu k emu silnici, jako monarcha, ne mnich. Hlas Хоука přerušen.
"Já se jmenuji Гхотак", - řekl on. "Pamatuj si to osobně. On monk, tvůrce separatistických kultu, který k osobní a politické moci. Kapitola chrámu Теоан a Hadího společnosti, silné skupiny, kterou shromáždil. Готак tvrdí, že je to dědic ducha Каркотека, Повелителя Všechny Hady, a důležitá postava v nepálské mytologie ".
Kamera se opět přesunula na ulici, a podle toho, jak s ní bylo zacházeno, ji si uvědomil, že operátor - amatér. Obrázek вырезано na rámu kamenné postavy s typicky миндалевидным tvář buddhistické sochy. Na postavě byl bohatě zdobené pokrývky hlavy, vyrobený-pro-set dragon, a další hadi обвивались kolem ego zápěstí a nohu.
"Socha Каркотека, Повелителя všech drak", - vysvětlil Orel. "V Nepálu hadi jsou posvátné, a ih je zakázáno zabíjet, s výjimkou určitých jasně definovaných nábožensky orientované okolností. Zabít hada - znamená to, že vzniknou hněv Каркотека".
Fotoaparát přešel na dvě postavy, muže a ženu, kteří sedí na dvou тронах, увенчанных zlatý девятиглавой hadem.
"Král a královna", - řekl Hawk. "Je to dobrý člověk, se snaží být progresivní. Je to pevný суевериями a Гхотаком. Tradice říká, že král nikdy nemůže vypadat získat pomoc, jinak je ego image bude pošpiněna".
Její zeptal se. - "Co to znamená?"
"Chcete-li pomoci emu, je třeba chodit na яйцам", - řekl Hawk. Fotoaparát znovu přešel a podíval se na starší muž v sako přes bílou рясной skryté. Bílé vlasy tvoří korunu nad vytříbenou jemnou tvář. .
"Patriarcha Лиунги", - řekl Hawk. "Poslal tyto fotografie. Jiné královské rodiny, je nastaven proti Готака. To ponětí o skutečných motivech a záměrech Готака. To je jediný jistý jiný, který máme na místě".
Hawke vypnul kameru. "To je hlavní složení postav", - řekl on. "Гхотак docela dobře přesvědčil lidi v tom, že on je majitelem ducha Каркотека a řídí se přáním boha. Dobře se jim vede červená číňané. Snaží se zachytit Nepálu tím, že záplavy imigrantů, které se snaží udělat to co nejrychleji. Ale kromě toho, efektivní migrace závisí na podané králi zákona, otevírací zemi pro přistěhovalce a oficiálně приветствующего ih. Jakmile se lidé podepíší kostýmy král na tento účet, u pekla jinou možnost, než podepsat rozsudek ".
"A to je něco, co trvá Готак, je to tak pochopil", - zasáhl jsem.
"Ve skutečnosti, řekl Hawk. "Pane všech hadů, Каркотек, chce, aby přistěhovalci byli přijati," říká Готак lidem. Je to dost přesvědčivě, ale to zaštítí dalšími dvěma věcmi, se svými silnými kluky Hadího společnosti a legendou o yeti, мерзком снеговике. Yeti zabíjí ty, kdo odporují Готаку ".
"To je strašný sněžný člověk?" - zasmál jsem se. "Je to stále zde?"
"On byl vždy důležitou součástí nepálské života", - řekl Hawk. "Zejména v podmínkách шерпов, horolezců v Nepálu. Není nelámou hlavu, dokud se dokázat něco jiného"
"Čistá obrázků yeti?" - nevinně zeptal jsem se. Hawke mě ignoroval. "Kde jsme se vešly do je to?" Já jsem šel dál. "Zmínil jste se o britskou skautingu".
"To byl ih kaštany, ale ih muž, Harry Энгсли, vážně onemocněl, a oni se obrátili k nám na pomoc," řekl Hawk. "U nich a tak jen velmi málo lidí, a, samozřejmě, nemuseli prodávat státu nebo vojenské agentury strategické poloze Nepálu. Pod kontrolou Číny, to by byla přímá cesta do Indie, to může být velmi tvrdý oříšek pro číňany. Je životně důležité, abychom zůstali přátelské nebo alespoň neutrální. Гхотак má hrozný tlak na krále, aby podepsal dekret o přistěhovalce. To podporuje nejnovější masovou petici.
"To vysvětluje celý příliv", - nadechl jsem se, na okamžik vzpomínal Донну Рудрич. "Jestli ji spojte s Энгсли?"
"To v sále v oblasti Кхумбу v Намче-Bazar, a čeká, kdy se jeho вылетят a informují vás o detailech", - řekl Hawk. "Mikrobus zprávu pro vás bylo plně umožněno speciálním vojenským letadlem v popředí kroku na cestě, a pak přepnete na komerční dopravní letadlo v Indii. Jeďte, Nick. Mezi námi a sběr rudých číňanů zůstali několika dnech. všechny kuličky ".
Pod levým křídlem us-deu ji viděl skupinu domů, který se nachází na malé náhorní plošině uprostřed vysokých hor, jako by obří ruka přidala ih tam. Letadlo letělo k nim, a mohl rozeznat úzký pás расчищенной země, která vede podél konci útesu. Змеиные strašák, šílené mnichy, pověry a josef sněhuláky. Vše to připomínalo третьесортный hollywoodský scénář.
Když letadlo přistálo, ji šel otevřeně do malé a poněkud primitivní nemocnice, kde Harry Ангсли čekal na letadlo, které dopraví ego zpět do Anglie. Приподнявшись na odpadky, to viděl člověka, který byl něco více, než živý kostlivec, duch s впалыми očima a впалым tvář. Дежурная zdravotní sestra, indická dívka, řekla mi, že Ангсли byl ohromen velmi vážným útokem ауала, horečky malárie, která se zabývá část je smrtelná a bují v nízko položených lesích oblastech Тераи, hraničící s Indií. Ale s typickou britskou směle byl ve střehu a připraven říci mi všechno, co jsem mohl.
"Není недооценивай je to místo, Carter," řekl o něco hlasitěji než šeptem. "To se děje stovkami různých způsobů.
Гхотак drží všechny karty. Upřímně říkám, myslím, zatraceně malou šanci porazit егоо. To запутал všech lidí ".
Záchvat kašle přerušil ji, a pak se znovu otočil ke mně, díval se mi do obličeje.
"Vidím, že budeš trvat na tom," zašeptal. "Omlouvám se, nemohu pracovat s vámi, Carter. Slyšel o tobě. Kdo o tom чертовом delle neslyšel? To je tvůj plán. Tobě třeba vklouznout do Káthmándú, a pak se objevit jako rodinného přítele Лиунги. "
"Chápu, že musím začít sám, tábor pasu jsou" re, kde zítra večer mě přivítá průvodce a provede mimmo silné jednotky Hadího společnosti Готака".
"Ve skutečnosti", - souhlasil Энгсли. "To znamená, že budete potřebovat zařízení pro těžké povětrnostní podmínky. Nákupní obchod Danders zde, v Кхумбу, jediné místo, kde můžete ego získat. Teď mimo sezónu, ale doufám, že bude moci, aby vás экипировать. Jste více, než většina, kdo jde touto cestou. Budete také potřebovat minimálně jeden silný puška pro velké zvěře ".
"Já teď půjdu. Jeho málem zmrzla po cestě sem kolem letiště", - řekl jsem.
"A poslední - řekl Энгсли, a já jsem viděl, že osoba, energie se rychle vyčerpá. "Шерпы, horalé, fantastické návody a horolezci. Jako všichni nepálci jsou, jsou plné pověr, ale zůstávají otevřené. Ilustrace ih, a budete moci ih vyhrát. Měl jsem velké problémy s můj krajan, novinář z Anglie, který sledoval, jak se mnou zde. Znáte toto plemeno. Když se разнюхают něco teplejší, se stávají krvavými psy. Reklama je v této době zničí vše ".