60. Ölüm gərginlik http://flibusta.site/b/617187/read
The Ölüm Strain
Nick Carter
Əməliyyat Dragon
Nick Carter
Əməliyyat Dragon
Film, insanlara məxfi xidmətlərinin Birləşmiş Ştatlarının Америк.
I Fəsil
Onun aşağı baxdı və diksindi, zaman bakıdan низменному gəldi keçdi üzərində zirvəsi dünyanın. Dağlar nəhəng, alınmaz, qorxulu fantastik zirvələri bəzədilmiş buz və qar. Şaquli buz layları ağlasığmaz göründü da əhatə duman buzlaqlar və soyuq yüksək yerlər zamanı məni, nüfuz vasitəsilə иллюминаторы təyyarənin. Zirvəsi dünya idi uyğun sözlər üçün, bu yerlərdə. Bu xəritələrdə bu adlı Nepal, kiçik müstəqil bir krallıq, kiçik təcrid monarxiya, cənnət üçün alpinist, torpaq sahəsi arasında Тибетом və Hindistan, böyük barmaq, застрявший bu pastalar çin dragon. Onun, yad, kimi Ted Каллендар, agent AX sərf edən bir neçə il orada, o zaman altında idi britaniyanın hökmranlığı danışdı, Nepal: "Yer dəqiq demək olmaz. Harada ehtimalı gözəl. Bu bütün ərazisində otel, harada iman və xurafat əl-ələ gedir. əlində olduğu incəlik və qəddarlıq yalan bir zibil olduğu gözəllik və dəhşət yaşayırlar, əkizlər. Bu yer qərb adam inanır məntiq, sağlam məntiq və ehtimal ".
Teda çoxdan yox idi, amma ego sözləri geri mənə zaman hmong bakıdan, köhnə DC-3, körpü məni Кхумбу, ən atmaq dollar Himalay dağlarının altında ən burun rəngə çalırdı dağının Everest, hündürlüyü 29000 ft. . Xüsusi razılıq bakıdan idi məni həbs Намче-Bazarda, harada idi tip ərazisi üçün başqa bir təyyarə idi, ala şəxs onun idi, görmək, Harri Энгсли. Görən Энгсли, onun olardı tərk rayonunda Кхумбу, baxmayaraq ki, mənə tərk etmək istəyirdim ki, bu, darn yer açıq indi. Hətta xadimə, yaxşı сложенная, səmimi hindistan qız опрятной şəkildə, heç bir şey mənim üçün deyil etdi. Ona qəzəbli idi ki, o, burada idi, dəli Хоука, dəli bütün bu lənətə gəlmiş biznes. Ona idi agent N3, yaxşı, əsas оперативником AX reytinqli Killmaster, və mən həmişə azn əlaqədar, istənilən vaxt gün və gecə. Bu idi hissəsi iş, və o, bilirdi və yaşayıb, bu uzun müddət, amma zaman-zaman onun otel demək Хоуку ki, o, getdi və пихнул. Onun lənətləmək hiss bu iyirmi dörd saat bundan əvvəl. Görünür, bir ay keçmişdi.
Dərzi şeytana, o, tamamilə çılpaq gözləyir məni, yatmaq bu möhtəşəm südlü ağ bədən, взывая mənə hər hərəkəti itburnu. Mənə lazım üç səbət meyvə, dörd qutusu konfet və iki bilet утренник məşhur şou. Üçün deyil, nax, onun üçün ana. Donna hazır idi və oteldə, biz ilk dəfə görüşürük partiya Jack Данкета, amma onun anası, dul oturacaq məxsus həyat yoldaşı Filadelfiya Дуайен üzrə qəbilə Рудрич, gedə-gedə onun qızı-дебютанткой, əqrəb kimi baxır çekirge. Heç bir лотарио üzrə liqasının sarmaşıq niyyətində deyil atdırmaq öz seçilmiş kiçik qızı, ən azı, əgər o ola bilər emu kömək.Əlbəttə, mən də çalışıram ki, dul heç vaxt başa düşmürdüm ki, boz dumanlı göz Донны dərhal mənə dedilər ki, təsdiq ee dodaqlar sonra. Sonra müxtəlif hücumlar ilə beləliklə bildim apara, onun və başqa bir, azn утренник bu послеобеденное vaxt. Biz Donna getdi səmimi mənə off atılır iki martini və bizim geyim və onun sadəcə baxırdı, onun нетерпеливое, o zaman bədən kabinetində çaldı, bu qanlı mavi telefon.
"Deyil de, Nick", - boğuq səslə выдохнула o. Onun bud покачивались isə əlləri olunub mənə. "Mən indi qayıdıram", - dedim ki, ümid, bəlkə də o, istəyir ki, bir şey olar təxirə bir neçə saat. Выглянув pəncərədən təyyarə azn örtülü buz zirvələri, onun yadıma saldım ki, mənə soyuq idi, durmuşam çılpaq ətrafında və mübahisə ilə Хоуком telefonla.
"İndi demək olar ki, üç otuz", - o başladı kəskin və ciddi tərzdə. "Siz asanlıqla tutmaq altı səfər servis qədər Vaşinqtonun".
Ona çıxılmaz istərdik ki, nə demək, nə məntiqi və ağlabatan səbəbə görə.
"Mən bilmirəm, boss", - mən etiraz etdim. "Mümkün deyil. Onun... onun крашу öz mətbəxi. Onun ortasında qarın bu".
Bu idi, yaxşı bir səbəb, başqa cür olsaydı, başqası üçün. Bu barədə olduğunu göstərən bariz nümunədir sükut digər sonunda tel sonra köhnə tülkü cavab verdi quru zəhərli səsi.
"N3, ola bilər prosesində bir şey, lakin bu ev boyanması", - ehtiyatla dedi. "Gedək, edə bilərsiniz, bu daha yaxşıdır".
Onun düşdü və mən bu oynamağa. "Bu idi qəfil ideyası mənim tərəfimdən", - tez dedim. "Mən bütün kolpan, dəyişmək və tutmaq altı təyyarə. Necə haqqında ilk səfəri sabah səhər?"
"Sabah səhər sən getsən harasa başqa yerə", - qətiyyətlə dedi. "Bax, mən səni gözləyirəm üçün səkkiz, onu təklif edirəm, sənə dərhal застегнуть fırça və hərəkət".
Telefon выключился və o ucadan söyüş söydü. Köhnə sar oxuya bilər, mənim kimi bir kitab. Onun geri Донне. O, hələ qoymaq üçün çarpayı, onun расщелины hələ выгнута, dodaqlar açıqdır gözləyir.
"Geyin", - dedim. "Mən səni apararam evə".
Onun gözləri kəskin açıldı və o, mənə baxdı. Туччи промелькнули üzərində boz dumanlı gözləri ilə. O, kəndi.
"Sən ki, ненормальный ?" deyə soruşdu. "Kim, dərzi şeytana, bu telefonla danışmışam?"
Sənin ana ", - acıqlı cavab verdim qoyaraq, şalvar. Bu, onun встряхнуло, lakin yalnız bir an.
"Anam?" - əvvəllər təsdiqləyib o. "Mümkün deyil. O, hələ də konsertdə".
"Yaxşı, demək, bu, sənin anan", - dedim. "Amma sən hələ getdiyin evə". Donna qalxıb və demək olar ki, влетела öz geyim, onun sifəti idi möhkəm sıxılmış isə dodaqları çevrilmişdir tutqun злобную xətti. Onun vinil onun. O bilirdi ki, yalnız mən məşğul oluram, hansısa dövlət işi, və mən niyyətində deyil təfərrüata varmaq. Onu tutdu öz bag, həmişə упакованную və hazır iş və высадил Донну onun çoxmənzilli ev yolda, Beynəlxalq hava limanı, kennedi, ny.
"Sağ olun", - acı-acı dedi o dedi, tərk ətrafında maşın. "Şübhəsiz, mənim salamımı öz psixiatr".
O, gülümsünüb hey. "Sağ olun", - dedim. Yalnız mənim qəzəbli əhval-ruhiyyə məni dayandırmaq vermək üçün hey ee indi. Təlim, təcrübə və ciddi əmr öz rolunu oynamışdır bu. Bu delle idi amma məsəl, zat, bir neçə dost, və demək olar ki, yox idi, vəkil edilmiş şəxslərin Azad quba edilib sadiq biletlə ölüm. və siz heç vaxt bilirdik ki, harada və necə kiçik parçalara, məlumat əlinə düşmür etmək. İşə başlayarkən, hamı olub yad. Sizə oldum vyaçeslav sözü "inam" sizin söz. Bu oldu ki, bioloji həyat, ki, siz istifadə yalnız o zaman heç bir seçim idi, emosiya, siz hansı indulged var, yalnız zaman o, qaçılmazdır.
Mənim fikirlərimi kəskin döndü zaman, onun kimi hiss bakıdan başladı ehtiyatla aşağı oturmaq üçün gec günəş. Onu hiss kimi pis yan küləklər çəkilmiş təyyarə zaman onlar yuxarı qalxır yuxarı, dağ zirvələri. Bizim enmə meydançası olacaq dar uçuş-enmə zolağı, təmizlənmiş qar və buz. Onun geri oturdu oturacağın qorunması, gözlərini bağladı və imkan verdi ki, öz fikirlərə yenidən qayıtmaq, bu dəfə Dupont Circle Vaşinqtonda, Kolumbiya dairəsi, bu qərargah-mənzili AX. Onun həqiqətən var, səkkiz, və adi tərkibi mühafizəçilər sərf məni gecə регистратуре, расположившейся girişində ofis Хока.
"Mister Karter", - gülümsədi, o, mənə baxaraq geniş gözlü. Mənim artıq qovluq dururdu var nax masa və yəqin oxuyurdu et seq aktları. Bu nen idi çox maraqlı məlumatlar haqqında deyil, mənim keçmiş iş, həm də haqqında mənim digər keyfiyyətləri kimi qələbə milli çempionatda da yelkənli яхтах ulduz sinif lisenziya idarəsi avtomobil Formula I və malik qara kəmər üzrə karate. O, öz növbəsində, yaraşıqlı idi dairəvi sarışın. Bir insan üçün həmişə belə ki, hərdənbir bu baxımdan mənim ictimai həyatında, qoca görünürdü, həmişə alırdım özünə dadlı yeməklər üçün xarici masa. Onun etdim мысленную qeyd etmək kimi bir şey soruşmaq ego bu barədə.
"Şadam ki, sən bunu N3", - deyə o, zaman onun daxil ego ofisi. Ego стально-mavi gözləri mənə deyirdilər ki, o, olduqca yaxşı gözləyirdim ki, məndə alınacaq. Ego ehtiyat çərçivə ətrafında Yeni İngiltərə qalxıb yaxınlaşdı кинопроектору olan baxırdı ağ ekran mərkəzində otağı.
"Filmlər?" - deyə onu. "Hansı gözlənilməz sürpriz. Ümid edirəm ki, bir авангардное, xarici və sexy".
"Bu daha yaxşıdır", - o, donquldandı. "Gizli kamera. Qısa nəzər backstage sirli krallığının Nepal, xahiş verilən britaniya kəşfiyyatı".
Mənim fikir kabinetlər dərhal müraciət проиндексированной səhifə Nepal. Bu bir hissəsi idi, bizim öyrənmə, inkişaf üçün belə bir ruhi işi üçün qida sənədlər borcalan tərəfindən doldurulmuş müxtəlif parçaları məlumat. Onu gördüm, torpaq zolağı təxminən 500 azn 100 mil, torpağı olduğu yollar hesab lüks, буферное dövlət arasında Çin və nəzarət Çin Тибетом və Hindistan. Хоук çıxıb müqəddəs daxil proyektor və fikrimi отключился.
Ön planda shot idi küçə səhnə: kişilər və qadınlar, bəzi gizli və etek, digər parlaq paltarlar bənzər sari və uşaqlar, гоняющие yaqubun izdiham vasitəsilə. Biz qoca idi şəxslər, oxşar qədim пергамент, gənc - hamar dəri, qara, sürətli göz. Binanın oxşar idi ki, pagodas memarlıq üslubuna görə, həm ilk təəssürat yaratdı ki, məndə yarandı idi ərazi, намекающей bir çox digər torpaqlar. Aydındır ki, Hindistan və Çin qarışıq, öz təsirini Nepalda. Genetik olan şəxslərin onu gördüm xatırladırdı şəxs kimi hind və çin xalqlarının, amma malik öz xarakteri daşıyır. Kamera переместилась səhnəyə gördüm yüksək insan шафрановых geyimdə буддийского rahib. Ego məqsədi idi выбрита, onun güclü əlləri və çılpaq şəxs isə - широкощекое, тонкокожее şəxs непальца. Amma ego insan heç bir şey yox idi аскетического, heç bir müqəddəs insan. Bu idi высокомерное, властное şəxs бесстрастное, içindən ki, просвечивало güclü səbirsizlik. O getdi ki, insanlar öz yerlərini emu yol hökmdarı kimi deyil, rahib. Səs Хоука kilidi ilə kəsdi.
"Ego adı Гхотак", - deyə o bildirib. "Xatırlamaq, bu şəxs. O, rahib yaradıcısı separatçı dini can atan şəxsi və siyasi hakimiyyət. Dövlətimizin başçısı məbədin Теоан və Змеиного cəmiyyətin, güclü qrupunun ki, o, bir araya gətirdi. Готак iddia edir ki, o, varisi ruh Каркотека, Повелителя Bütün İlan və mühüm rəqəm непальской mifologiya ".
Kamera yenidən переместилась küçəyə və bunun kimi ona müraciət edir, onu başa düşdüm ki, operatoru - lover. İmage kəsilmiş üzrə çərçivə daş fiqurlar ilə tipik миндалевидным şəxs buddist heykəltəraşlıq. Bu rəqəm idi bol-bol bəzədilmiş baş geyimi edilən görə yüz əjdaha, və digər ilan обвивались ətrafında ego запястий və ayağı.
"Heykəl Каркотека, Повелителя bütün dragon", - deyə Şahin. "Nepalda ilan müqəddəsdir və ih qadağan öldürmək istisna olmaqla, müəyyən, aydın, müəyyən, dini yönümlü hallar. Öldürmək ilan - deməli навлечь üzərinə qəzəb Каркотека".
Kamera переключилась iki rəqəm, kişini və qadını, oturan iki taxtlar увенчанных qızıl девятиглавой ilan.
"Kral və kraliça", - deyə Хоук. "O, yaxşı adam olmağa çalışır mütərəqqi. O, ağır суевериями və Гхотаком. Ənənə belədir ki, padşah heç vaxt olmayan kimi görünə bilər, yardım alan, başqa ego imicini olacaq запятнан".
Onun soruşdu. - "Bu nə deməkdir?"
"Kömək etmək üçün emu lazımdır gəzmək яйцам", - deyə cavab verdi Xok. Kamera yenidən переключилась və o, baxdı yaşlı bir kişi də jaket üstündən ağ рясной gizli. Ağ saç образовывали tacı üzərində zərif incə şəxs. .
"Patriarx Лиунги", - deyə Хоук. "O göndərmişdi və bu şəkillər. Digər kral ailəsinin, o, konfiqurasiya qarşı Готака. O, nədən xəbəri yoxdur bu motivləri və niyyət Готака. O, yeganə düzgün olan digər vardır yerində".
Хоук söndürüldükdə kamera. "Bu, əsas tərkibi simvol", - deyə o bildirib. "Гхотак kifayət qədər yaxşı insanlar razı ondan ibarətdir ki, o, bir ruh sahibi Каркотека və rəhbər tutur istəkləri, allah. Yaxşı, rəhbərlik edir qırmızı çinlilər. Onlar çalışırlar ki, ələ Nepal yolu ilə daşqınlar immiqrant, onlar çalışırlar ki, bunu etmək kimi tez mümkün kimi. Lakin, bundan başqa, effektiv miqrasiya asılıdır təqdim edilmiş kral qanun layihəsinin открывающего torpaq üçün immiqrant və rəsmi приветствующего ih. Yalnız insanlar imzalayacaqlar geyim kral bu barədə, mən cəhənnəm, heç bir başqa seçim, başqa imzalamaq cümlə ".
"Və bu nəyə gətirib təkid Готак, onun belə başa düşürəm", - deyə söhbətə qarışdı mən.
"Əslində, - dedi Хоук. "Hökmdar bütün ilan, Каркотек, istəyir ki, mühacirlər buraxıldığını, - deyir Готак insanlara. Bu, kifayət qədər inandırıcı, amma o подкрепляет bu, digər iki şeyi öz güclü uşaqlar Змеиного cəmiyyətin və əfsanə haqqında yeti, мерзком снеговике. Yeti ölüb olanlar son Готаку ".
"Qorxunc bir qar adam?" - gülümsədi mən. "O, hələ də burada?"
"O, həmişə mühüm hissəsi непальской həyat", - deyə Хоук. "Xüsusilə şəraitində шерпов, dağlı Nepal. Heç ломайте başını qədər sübut başqa bir şey"
"Təmiz şəkillər yeti?" - günahsız soruşdum. Хоук rədd məni. "Biz harada вписываемся bu?" Mən getdi. "Siz qeyd ingilis kəşfiyyatına".
"Bu idi ih şabalıd, lakin ih insan, Harri Энгсли, ciddi xəstələndi və onlar kömək üçün bizə müraciət etdilər", - deyə Хоук. "Onlarda belə ki, çox az adam, və, əlbəttə ki, onlara heç lazım da deyildi satmaq dövlətə və ya hərbi müəssisəyə strateji mövqeyi, Nepal. Nəzarət altında Çinin bu olardı düz yol Hindistana, bu, ola bilər, çox qozun möhkəmi üçün çin. Çox vacibdir ki, biz qalıb dost və ya ən azı neytral. Гхотак göstərir dəhşətli təzyiqlər kral üçün o barədə fərman imzalayıb иммигрантах. O dəstəkləyir son xalq ərizə.
"Bununla izah bütün axını", - ah çəkdi, mən, bir an xatırlayaraq Донну Рудрич. "Ola bilərmi ki, onun əlaqə Энгсли?"
"O zalında rayonda Кхумбу bu Намче-Bazarda, gözləyir ki, nə zaman onu вылетят və məlumat verəcəklər barədə sizə ətraflı", - deyə Хоук. "Маршрутное sizə mesaj idi tamamilə icazə xüsusi hərbi təyyarə ilə ön planda mərhələdə yol, daha sonra isə siz переключаетесь azn kommersiya bakıdan Hindistanda. Hərəkət Edin, Nik. Bizim aramızda və toplanması qırmızı çin qaldı bir neçə gün. bütün top ".
Altında sol qanadı təyyarə onu görən qrup evləri yerləşən kiçik bir yayla ortasında yüksək dağlar, sanki nəhəng bir əl vermişdi ih ora. Təyyarə uçan onlara və onun ayırt edə bilər dar zolaqlı расчищенной torpaq gedən boyunca sonunda döyürdü. Змеиные qorxutmurdu, dəli rahiblərini, superstitions və çirkin snowmen. Bütün bu xatırladırdı третьесортный hollivud ssenari.
Zaman təyyarə endi, onu yola özümüzü vicdanlı, kiçik və bir neçə yeritməyə çalışırlar xəstəxanaya olduğu Harri Ангсли gözləyirdi təyyarə ki, bəxş edəcək, ego geriyə, İngiltərəyə göndərməli olacam. Приподнявшись bu zibil, onu görən insan idi ki, bir az daha canlı skelet, xəyal ilə впалыми gözləri batmış yanaqlarıyla üzüaşağı şəxs. Növbətçi tibb bacısı, hindistan qız mənə danışdı ki, Ангсли heyran idi, çox ciddi приступом ауала, малярийной od ilə məşğul olan hissəsində gətirib çıxarır летальному исходу və rampant aşağı yalançı bataqlıqlar rayonlarında Тераи həmsərhəd Hindistan. Lakin tipik britaniya cəsarət idi keşiyində hazır mənə deyə ki, hər şey ola bilər.
"Heç недооценивай bu yer, Karter", - deyə o, bir qədər ucadan pıçıltı ilə. "Bu baş yüzlərlə müxtəlif yolları var.
Гхотак saxlayır və bütün kartlar. Düzünü deyirəm, mən hesab edirəm ki, lənətləmək az şans öhdəsindən gəlməyi егоо. O, запутал bütün insanlar ".
Hücum öskürək onun sözünü kəsdi, sonra isə o, yenidən mənə tərəf döndü baxaraq mənə üzünü.
"Mən görürəm ki, sən bunda israr", - o pıçıldadı. "Üzr istəyirəm, mən işləyə bilmirəm səninlə Karter. Eşitmişəm, sənin haqqında. Kim bu barədə andıra qalmış delle eşitməmişəm? Bu, sənin planı. Sənə lazımdır sürüşmək Kathmandu, sonra isə görünür bir dost kimi ailə Лиунги. "
"Mən belə başa düşürəm ki, mənə başlamaq lazımdır bir düşərgə перевале onlar" yenidən harada sabah axşam məni qarşılayacaq bələdçi və yol mimmo güclü dəstəsinin Змеиного cəmiyyətin Готака".
"Əslində", - razılaşdı Энгсли. "Bu o deməkdir ki, sizə lazım olacaq avadanlıqları üçün ağır hava şəraitinin. Ticarət mağazası Danders burada Кхумбу, yeganə yerdir ki, siz ego almaq. İndi offseason, lakin mən ümid edirəm ki, o kəs sizi экипировать. Siz daha çox, ən çox, kim bu yolla gedir. Sizə də lazım olacaq, ən azı bir güclü tüfəng üçün böyük bir ov quşlarının ".
"Mən indi gedim. Onun az qala donub buraya gələrkən hava limanının ətrafında", - dedim.