Opgedra aan die mense van die Geheime Dienste van die Verenigde State van Amerika.
Hoofstuk I
Haar kyk af en sidder as die lae-lieg vliegtuig gevlieg oor die top van die wêreld. Berge, groot, verbied, skrikwekkend, fantastiese pieke versier met ys en sneeu. Pure velle van die ys gegly af in die mis-bedekte gletsers, en die koue van die hoë plekke wat aangegaan is deur die vliegtuig se tijdschift. Die Top van die wêreld is die regte woord vir hierdie plek. In kaarte, is dit genoem Nepal, 'n klein, onafhanklike koninkryk, 'n klein geïsoleerde monargie, 'n berg klimmer se paradys, 'n gedeelte van die land tussen Tibet en Indië, en'n duim vas in die mond van'n Chinese draak. Haar, onthou Ted Callendar, 'n BYL agent wat het'n paar jaar daar wanneer dit was onder die Britse bewind, vertel haar, Nepal: "'n plek waar jy kan nie sê vir seker. Waar is die waarskynlikheid van sukses. Dit is die hele hotel gebied, en waar geloof en bygeloof gaan hand aan hand. in die hand waar sagtheid en wreedheid lê op die dieselfde kant, waar skoonheid en angs leef soos'n tweeling. Hierdie is nie die plek vir'n Westerling wat glo in logika, gesonde verstand en waarskynlikheid ."
Teda was lank weg, maar die ego woorde het terug gekom na my toe'n Nepalese vliegtuig, 'n ou DC-3, vasgemeer my in Khumbu, in die hart van die dollar stapel van die Himalayas, onder die neus van die manjifieke Berg Everest, 29,000 voete hoog. . Deur'n spesiale reëling, die vliegtuig was veronderstel om die land my by Namche Basaar, waar die gebied is skoongemaak vir'n ander vliegtuig om af te haal die persoon wat dit veronderstel was om te sien, Harry Angsley. As Angsley het hom gesien het, sou ek verlaat het hom in Khumbu, selfs al het ek wou om te laat hierdie verdoem plek nou. Selfs die vlugkelner, 'n goed-gebou, vriendelike Indiese meisie in'n netjiese uniform, het nie enigiets doen vir my. Hy was kwaad oor die feit dat hier, kwaad by die Hawke, kwaad by die hele damn besigheid. Ek was'n N3 agent, okay, 'n top BYL operatiewe met'n Killmaster gradering, en ek was altyd in kontak, by alle ure van die dag en nag. Dit was deel van die werk, en hy het dit geweet, en het saam met dit vir'n lang tyd, maar elke nou en dan het sy gehad het om te vertel Hawke om voort te gaan en stoot. Haar pa het gevoel dat dit-en-twintig vier uur gelede. Dit lyk soos'n maand verby is.
Damn dit, sy was heeltemal naak, en wag vir my, strek uit dat pragtig melkerige wit liggaam, roep uit na my met elke beweging van haar heupe. Ek nodig het drie mandjies van die vrugte, vier bokse van lekkergoed, en twee kaartjies vir die middagvertoning van'n gewilde show. Nie vir nah, vir haar ma. Donna was gereed om by die hotel toe ons die eerste keer ontmoet het by Jack Dunkett se party, maar haar ma, 'n weduwee vrou Philadelphia Doyen van die Rudrich clan, kyk na haar debutante dogter soos'n skerpioen kyk na'n sprinkaan. Geen Ivy League verleider gaan om te fuck sy gekies dogtertjie, ten minste nie as sy kan help met die emu.Natuurlik, het ek probeer om die weduwee het nooit verstaan wat Donna se grys mistige oë onmiddellik vir my gesê, en wat haar lippe bevestig daarna. Na verskeie reise met die ou vrou, het ek daarin geslaag om haar weg te neem en'n ander een, 'n middag in die middag. Donna en ek het openhartige na my plek, gooi af twee martinis en ons klere, en haar net staar na haar gretig, gespanne liggaam wanneer daardie damn blou selfoon lui in die kantoor.
"Moenie antwoord dat, Nick," het sy asem skor. Haar heupe swaai en haar hande is bereik vir my. "Ek sal nou terug wees," het ek gesê, met die hoop dat miskien is hy wou iets om te sit af vir'n paar uur. Kyk uit van die vliegtuig se vensters op die ys-bedekte berge, onthou ek hoe koud ek wil is, staan naak en stry met Smous op die selfoon.
"Dit is amper drie-en-dertig," het hy begin het, het sy toon skerp en ernstige. "Jy kan maklik vang'n ses-uur bus rit na Washington."
Sy desperaat wou iets te sê, vir'n paar logiese en redelike rede.
"Ek kan nie, baas," het ek gesê. "Onmoontlik. Haar... ek verf my kombuis met dit. Sy in die middel van die maag van hierdie een."
Dit was'n goeie rede, anders sou dit gewees het vir iemand anders. Dit is bewys deur die welsprekende stilte aan die ander kant van die lyn, en dan die ou jakkals antwoord in'n droë, giftige stem.
"N3, jy kan wees in die middel van iets, maar dit is nie'n huis verf werk," sê hy versigtig. "Kom op, jy kan beter doen as dit."
Dit het geval, en ek het om dit te wen terug. "Dit was'n skielike idee, op my deel," sê ek vinnig. "Ek kan nie skoon te maak van alles, verander my klere, en kry op'n ses uur vliegtuig. Hoe oor die eerste reis môre oggend?"
"Sal jy gaan iewers anders môre oggend," sê hy ferm. "Ek verwag dat jy op agt, so ek stel voor jy maak jou pols en beweeg dadelik."
Die telefoon gekliek af, en hy het gesweer hard. Die ou aasvoël kon lees my soos'n boek. Hy gaan terug na Donna. Sy was nog steeds op die bed lê, haar skeure nog boog, haar lippe verdeel in afwagting.
"Kry geklee," sê ek. "Ek sal jou huis toe neem."
Haar oë gebreek oop en sy kyk na my. Tucci flikker oor die grys, mistige oë. Sy gaan sit.
"Is jy mal ?" het sy gevra. "Wat die hel het gesê dat op die selfoon?"
Jou ma, " sê ek woedend, om op my broek. Dit geskud haar, maar slegs vir'n oomblik.
"My ma?" "Ek weet nie," het sy gesê ongelowig. "Onmoontlik. Sy is nog by die konsert."
"Okay, so dit is nie jou ma," sê ek. "Maar jy is nog steeds huis toe gaan." Donna opgestaan en prakties gevlieg in haar klere, haar gesig styf en haar lippe in'n woede, kwaad lyn. Ek het haar nie blameer nie. Al wat sy geweet het, was dat ek besig was om'n paar regering werk, en ek was nie van plan om te gaan in dit. Ek gryp my sak, altyd gepak en gereed om te gaan, en laat val Donna af by haar woonstel gebou op die pad na JFK Internasionale Lughawe, NY.
"Dankie," sê sy sarkasties, loop rondom die motor. "Sê hi aan jou psigiater vir my."
Hey glimlag op haar. "Dankie," sê ek. Dit was nie net my kwaad bui wat gestop om my uit te gee hey ee nou. Opleiding, ervaring, en streng bevele al'n rol gespeel het in hierdie. Daar was'n paar vriende vervloek in hierdie dell, en byna geen vertrouelinge. 'n los lip was seker'n kaartjie na die dood. en jy het nooit geweet wat, waar, of hoe klein stukkies van inligting val in die verkeerde hande. Wanneer hulle begin werk het, almal was'n vreemdeling. Jy het om te verwyder die woord "vertroue" van jou woordeboek. Dit is'n toestand van die biologiese lewe wat jy slegs gebruik word wanneer daar was geen ander keuse, 'n emosie wat jy toegegee in slegs wanneer dit was onvermydelik.
My gedagtes gebreek het terug na haar as ek gevoel die vliegtuig begin om te land versigtig in die einde van die son. Haar, voel die kwaad crosswinds trek die vliegtuig as hulle het die hoogte ingeskiet van die berg pieke. Ons landing site sal'n smal aanloopbaan verwydering van die sneeu en ys. Hy leun terug in sy stoel, sy oë toegemaak, en toegelaat word om sy gedagtes weer terug te keer, hierdie keer om te Dupont Circle in Washington, DC, op BYL hoofkwartier. Ek het tot agt, en die gewone lyn van sekuriteit wagte begelei my na die nag ontvangstoonbank geleë by die ingang na Hawk se kantoor.
"Mnr Carter," het sy geglimlag, op soek na my met groot oë. Nen het'n baie van die fassinerende inligting nie net oor my verlede werk, maar ook oor my ander eienskappe, soos die wen van die nasionale kampioenskap in die ster-klas vaar seiljagte, ry lisensies vir die Formule ek motors, en die hou van'n swart gordel in karate. Sy, op sy beurt, was'n mooi ronde blond. Vir iemand wat altyd frons so baie oor my sosiale lewe, die ou man het altyd gelyk te koop homself heerlike geregte op die buite tafel. Ek het'n geestelike kennis te vra ego oor dit iewers.
"Bly jy gedoen het, N3," het hy gesê as sy ego in die kantoor. Ego se steely blou oë het my vertel dat hy damn goed van my verwag om te slaag. Ego van die Nuwe Engeland Reserwe span het opgestaan en stap oor na die film projektor wat op soek was na op die wit skerm in die middel van die kamer.
"Movies?" - kommentaar op dit. "Wat'n onverwagte verrassing. Hopelik sal iets avant-garde, buitelandse en sexy."
"Dit is beter as dit," het hy gebrom. "Versteekte kamera. 'n kort agter-die-skerms kyk na die geheimsinnige koninkryk van Nepal, met vergunning van die Britse Intelligensie."
My gedagtes byna onmiddellik draai na die geïndekseer Nepal bladsy. Dit was deel van ons opleiding te ontwikkel so'n gedagte geval vir die skep van dokumente gevul met verskillende stukke van die inligting. Hy het'n strook van die land sowat 500 deur 100 myl, 'n land waar die paaie was beskou as'n luukse, 'n buffer staat tussen China en Chinese-beheerde Tibet en Indië. Hawk draai af die heilige lig, draai op die projektor, en my verstand het leeg.
In die voorgrond van die skoot was'n straat toneel: mans en vroue, sommige in rokke en rompe, ander in blink sari-soos rokke, en kinders jaag Jakob deur die skare. Die ou mense het gesigte soos die antieke perkament, die jong mense het'n gladde vel en swart, vinnige oë. Die geboue is pagoda-soos in die argitektoniese styl, en die eerste indruk wat ek gekry het, was van die terrein sinspeel op baie ander lande. Dit is duidelik dat beide Indië en China het gemengde hul invloed in Nepal. Geneties, die gesigte wat hy gesien het gelyk soos dié van beide die Indiese en Chinese mense, maar hulle het hul eie karakter. Die kamera beweeg na die verhoog en het'n lang man in die saffraan kleed van'n Boeddhistiese monnik. Ego Teiken was skoongeskeer, sy kragtige arms en kaal, en sy gesig was die breë-cheeked, dun vel gesig van'n Nepalees. Maar daar was niks asketiese oor die ego van die mens, niks van die heilige man. Dit was'n arrogante, dominerende gesig, gevoelloos, met'n sterk ongeduld skyn deur dit. Hy het deur die mense wat dit het op pad na die emu soos'n koning, nie'n monnik. Hawke se stem sleep af.
"Die ego se naam is Ghotak," het hy gesê. "Onthou dat in die gesig staar. Hy is'n monnik, die skepper van'n separatiste kultus, op soek na persoonlike en politieke mag. Die hoof van die Theoan Tempel en die Slang die Samelewing, is'n sterk groep wat hy versamel. Gotak beweer om te wees die erfgenaam van die gees van Karkotek, die Here van Al die Slange, en'n belangrike figuur in Nepalese mitologie ."
Die kamera beweeg terug na die straat, en van die manier waarop dit hanteer is, was dit duidelik dat die kameraman was'n amateur. Die beeld is gesny uit die raam van'n klip figuur met die tipies amandel-vormige gesig van'n Boeddhistiese beeldhouwerk. Die figuur het'n swierige hooftooisel gemaak om te lyk soos'n draak, en ander slange gekrul om die ego se polse en been.
"'n standbeeld van Karkotek, Here van al die jakkalse," Hawk verduidelik. "In Nepal, slange is heilig en ih is verbode om dood te maak nie, behalwe in sekere goed-gedefinieerde, godsdienstig-georiënteerde omstandighede. Dood te maak'n slang is om te aangaan die toorn van Karkotek."
Die kamera oorgeskakel na twee figure, 'n man en'n vrou, sit op twee stoele daarbo deur'n goue nege-headed slang.
"Die koning en Koningin," Hawk gesê. "Hy is'n goeie persoon, probeer om te wees progressiewe. Hy is streng met bygeloof en Ghotak. Tradisie het dit dat die koning kan nooit blyk te wees die ontvangs help, anders is sy ego beeld sal verkleur."
"Wat beteken dit?"
"Om jou te help emu, wat jy nodig het om te loop op eiers," Hawk geantwoord. Die kamera aangeskakel weer, en hy was op soek na'n bejaarde man in'n baadjie oor'n wit soutane hemp. Haar wit hare gevorm'n kroon bo haar delikate, delikate gesig. .
"Patriarg Liunga," Hawk gesê. "Hy gestuur om hierdie foto's. Nog'n koninklike familie, hy is gekant teen Gotaka. Hy raai Gotak se ware motiewe en bedoelings. Hy is die enigste lojale vriend het ons in die plek."
Hawk draai af van die kamera. "Dit is die belangrikste stemme van die karakters," het hy gesê. "Ghotak is oortuig daarvan dat mense baie goed dat hy is die skepper van die gees van Karkotek en is gelei deur die begeertes van God. Wel, dit is wat deur die Rooi Chinese. Hulle probeer om te neem oor Nepal deur oorstromings dit met immigrante, en hulle probeer om dit te doen so vinnig as moontlik. Maar, benewens, effektiewe migrasie hang af van die wetsontwerp aan die koning, die opening van die grond aan immigrante en amptelik verwelkom ih. Sodra mense teken pas aan die koning oor hierdie saak, die hel het geen keuse nie, maar om aan te meld die vonnis ."
"En dit is wat Gotak dring aan op, ek neem dit,"sê ek.
"Eintlik," Hawke gesê. "Die here van alle slange, Karkotek, wil emigrante om toegelaat te word om in," Gotak mense vertel. Dit is oortuigend genoeg, maar hy rug dit met twee ander dinge, sy sterk Slang Samelewing ouens en die legende van die yeti, die veragtelike sneeuman. Die yeti dood diegene wat teen die Gotaku."
"Disgusting bigfoot?" Ek lag. "Is hy nog hier?"
"Hy was nog altyd'n belangrike deel van die Nepalese lewe," Hawke gesê. "Veral in die voorwaardes van die Sjerpas, bergklimmers van Nepal. Moenie breek jou kop totdat jy kan bewys dat iets anders."
"Suiwer yeti beelde?" Ek het gevra onskuldig. Hawk my geïgnoreer. "Waar ons inpas in dit?" Ek beweeg op. "Jy het genoem dat die Britse intelligensie."
"Dit was ih kastanjes, maar ih man, Harry Angsley, was ernstig siek en hulle het gekom om ons vir hulp," Hawke gesê. "Hulle het reeds baie min mense, en natuurlik het hulle het nie het om te verkoop Nepal se strategiese posisie om die staat of die militêre. Onder die Chinese beheer, dit sou'n direkte roete na Indië, wat kan wees'n baie moeilike neut om te kraak vir die Chinese. Dit is noodsaaklik dat ons bly vriendelike, of ten minste neutraal. Ghotak sit verskriklike druk op die koning te teken die besluit oor immigrante. Hy ondersteun die nuutste gewilde petisie.
"Dit verduidelik die hele invloei," ek sug, dink vir'n oomblik van Donna Rudrich. "Kan ek kry haar in kontak met Angsley?"
"Hy is in'n sitkamer in die Khumbu gebied van Namche Basaar, wat wag om te wees gevlieg uit en ingelig oor die besonderhede," Hawk gesê. "Die roete diens vir wat jy is ten volle gemagtig is deur'n spesiale militêre vliegtuie op die eerste fase van die reis, en dan kan jy oorskakel na'n kommersiële vliegtuig in Indië. Beweeg op, Nick. Net'n paar dae gebly het tussen ons en die insameling van die Rooi Chinese. al die ballonne."
Onder die linker vlerk van die vliegtuig, ek het'n groep van huise wat op'n klein plato in die middel van hoë berge, asof'n reuse-hand geplaas het ih daar. Die vliegtuig vlieg in die rigting van hulle, en sy kon maak uit'n smal strook van die skoonmaak van die land hardloop langs die rand van die krans. Slang vogelverschrikkers, mad monnike, bygelowe en veragtelike sneeumanne. Dit was soos'n derderangse Hollywood-draaiboek.
Toe die vliegtuig geland het, het haar openhartige om'n klein en ietwat primitief hospitaal, waar Harry Angsley wag vir die vliegtuig wat sou neem Ego terug na Engeland. As sy het haarself aan die kant, sien sy'n man wat was bietjie meer as'n lewende geraamte, 'n spook met gesink oë en'n gesink in die gesig staar. Die suster aan diens, 'n Indiese meisie, het my vertel dat Angsley is getref deur'n baie ernstige aanval van auala, 'n malaria-koors wat is meestal dodelik en is rampant in die laagliggende moerasse van die Terai streek grens van Indië. Maar met tipiese Britse dapperheid, hy was wakker en gereed om my te vertel iets wat hy kon.
"Moenie onderskat hierdie plek, Carter," het hy gesê in'n effens harder fluister. "Dit gebeur in die honderde verskillende maniere.
Ghotak hou al die kaarte. Om eerlik te wees, ek dink nie daar is'n hel van'n baie van die kans om te klop hom. Hy verwar al die mense."
'n vlaag van hoes onderbreek hom, en dan draai hy terug na my, kyk na my gesig.
"Ek kan sien dat jy sal aandring op hierdie," het hy gefluister. "Ek is jammer, ek kan nie werk met jou, Carter. Ek het gehoor van jou. Wie het nog nie gehoor van hierdie verdoem dell? Wat is jou plan. Jy sal hê om te sluip in Kathmandu en dan wys as'n vriend van Liungi se familie. "
"Ek verstaan dat ek nodig het om te begin alleen, kamp op die Oni Slaag weer, waar môre aand het ek voldoen sal word deur'n gids en wat deur'n mimmo van die sterk span van die Gotaka Slang Samelewing."
"Eintlik," Angsley ooreengekom. "Dit beteken dat jy sal nodig het toerusting vir ernstige weerstoestande. Danders Shopping winkel hier in Khumbu is die enigste plek waar jy kan kry'n ego. Dit is die af-seisoen, maar ek hoop hy kan toerus. Jy is meer as wat die meeste wat gaan op hierdie manier. Jy sal ook moet ten minste een hoë-aangedrewe groot spel geweer."
"Ek sal nou gaan. Ek het amper gevries haar op die manier hier rondom die lughawe, " het ek gesê.