Venované ľudí z Tajných Služieb Spojených Štátov Amerických.
Kapitola I
Jej pozrel sa dole a otriasla ako nízko položených lietadlo preletelo cez vrchol sveta. Hory, obrovské, zakazovať, desivé, fantastické štíty ozdobené ľadu a snehu. Obyčajné listy ľadu skĺzol nadol do hmly-vzťahuje sa ľadovce, a studených vysokých miestach, ktoré sa zadávajú lietadlo sa svetlíky. Top sveta bol to správne slovo pre toto miesto. V aplikácii mapy ako sa to volá, Nepál, malé nezávislé kráľovstvo, malý izolovaný monarchie, a horolezec raj, úsek pôdy medzi Tibete a Indii, a palec uviazol v ústach Čínsky drak. Jej pripomenula Ted Callendar, e AX agent, ktorý strávil niekoľko rokov tam, keď to bolo podľa Britského pravidlo, povedal jej, Nepál: "miesto, kde si nemôže povedať s istotou. Kde je pravdepodobnosť úspechu. To je celý hotel oblasti, a kde vierou a poverami ísť ruka v ruke. v hre, kde nežnosti a krutosti ležať na tej istej strane, kde krása a hrôza žiť ako dvojičky. Toto nie je miesto pre Westerner, kto verí v logika, zdravý rozum a pravdepodobnosť ."
Teda, bol dlho preč, ale ego slovami sa vrátil ku mne, keď Nepálska lietadlo, starý DC-3, kupírovaný mi v Khumbu, v srdci dolár zásobník Himalájí, pod veľmi nos z týčiaci sa na Mount Everest, 29,000 stôp vysoký. . Na základe osobitnej dohody, lietadlo malo pristáť mi v Namche Bazaar, kde oblasť bola vymazaná na inej rovine vyzdvihnúť osoba bola to mali vidieť, Harry Angsley. Ak Angsley videl ho, ja by som ho nechal v Khumbu, aj keď som chcel odísť táto prekliata miesto práve teraz. Dokonca aj letuška, dobre stavaný, priateľské Indické dievča v čistej uniforme, neurobil nič pre mňa. Bol nahnevaný nad tým, že tu, naštvaný na Hawke, hnevá sa na celý sakra podnikania. Bol som N3 agent, je to v poriadku, top AX operatívne s Killmaster rating, a vždy som bol v kontakte, na všetky hodiny dňa a noci. To bola časť zamestnania, a on vedel, že to, a žila s ním na dlhú dobu, ale každú chvíľu a potom musela povedať Hawke ísť dopredu a strčiť. Jej otec mal cítil, že to dvadsaťštyri hodín dozadu. Vyzerá to, že za mesiac uplynul.
Sakra, ona bola úplne nahá, čaká na mňa, tiahnuce sa, že nádherný mliečno-bieleho tela, volala ma každý pohyb jej boky. Potrebovala som tri košíky na ovocie, štyri políčka candy, a dve vstupenky na matinee z populárnej show. Nie pre nah, pre jej matku. Donna bol pripravený v hoteli, keď sme sa prvýkrát stretli na Jack Dunkett strany, ale jej matka, ovdovelá žena Philadelphia Dekan z Rudrich klanu, sledoval jej debutante dcéra ako scorpion sledovanie koníkov. Č Ivy League lothario išiel do prdele svojej zvolenej malej dcéry, aspoň nie v prípade, že by mohla pomôcť hmú.Samozrejme, snažím vdova nikdy nepochopil, čo Donna je šedá misty eyes, hneď mi povedal, a čo je jej pery potvrdené neskôr. Po rôznych výletov s starú ženu, sa mi podarilo prijať ju preč a ďalší, na matinee v popoludňajších hodinách. Donna a išiel som úprimných na moje miesto, hodil mimo dve martini a naše oblečenie, a jej len pozeral na jej túži, napäté telo, keď sa to sakra modrá zazvonil telefón v kancelárii.
"Nechcem odpovedať, že, Nick," ona vdýchnutá hoarsely. Jej boky boli kymácející a jej ruky boli až na mňa. "Budem právo späť," povedal som, dúfajúc, že to možno chcel niečo odkladať na niekoľko hodín. Pri pohľade z dopravné lietadlo windows na ľade pokryté vrcholky, spomenul som si, ako studená som bol, stojí nahá a dohadovať sa s Hawk na telefóne.
"Je to takmer tri-tridsať," začal, jeho tón, ostrý a vážne. "Môžete ľahko chytiť šesť kyvadlovú jazdu do Washingtonu."
Ona zúfalo chcel niečo povedať, pre niektoré logické a primeraného dôvodu.
"Nemôžem, boss," povedal som. "Nemožné. Jej... som maľovať mojej kuchyne s ním. Jeho v strede brucha tohto jedného."
To bol dobrý dôvod, inak by to bolo pre niekoho iného. Bolo to o čom svedčí výrečné ticho na druhom konci linky, a potom starý lišiak odpovedal na suchom, venomous hlas.
"N3, môže byť v strede niečo, ale to nie je domov, maliarske práce," povedal opatrne. "Poď, môžete to urobiť lepšie, než toto."
Padol, a ja som musel vyhrať späť. "Bol to náhly nápad, na mojej strane," povedala som rýchlo. "Nemôžem vyčistiť všetko, zmeniť svoje oblečenie, a dostať sa na šesť hodín rovine. Ako sa o prvý výlet zajtra ráno?"
"Budete ísť niekde inde zajtra ráno," povedal pevne. "Som očakával, ste na osem, tak navrhujem, aby ste upevnite vaše zápästie a presunúť hneď."
Telefón klikol mimo, a on prisahal hlasno. Staré buzzard mohli prečítať ma ako knihu. Vrátil sa k Donna. Ona bola stále ležal na posteli, jej trhlín, stále klenuté, jej pery sa rozišli v očakávaní.
"Obliecť," povedal som. "Vezmem ťa domov."
Oči sa jej prasklo otvoriť a ona sa na mňa pozrel. Tucci flickered nad šedá, misty eyes. Posadila.
"Ste blázon ?" spýtala sa. "Kto do pekla povedal, že na telefóne?"
Tvoja matka, " povedal som vztekle, uvedenie na moje nohavice. To jolted jej, ale len na chvíľu.
"Moja matka?" "Ja neviem," povedala incredulously. "Nemožné. Ona je stále na koncert."
"V poriadku, takže to nie je tvoja matka," povedal som. "Ale vy ste stále ísť domov." Donna vstal a prakticky odletel do jej oblečenie, jej tvár tesný a jej pery nastaviť v grim, zlosť linky. Nechcel som vinu na ňu. Všetky vedela, bolo, že som robil niektoré vlády práce, a nemienila som sa ísť do toho. Znovu som siahala po mojej taške, vždy zabalený a pripravený ísť, a klesol Donna off na jej domu, na ceste, na Medzinárodné Letisko JFK, NY.
"Ďakujem," povedala sarcastically, prechádzky okolo auta. "Povedať ahoj na vaše psychiater pre mňa."
Hej usmial sa na ňu. "Ďakujem," povedal som. Nebol to len môj naštvaný náladu, že prestal mi dáva ahoj ee teraz. Školenia, skúsenosti a prísne objednávky všetko hrá úlohu v tomto. Tam boli niekoľko priateľov prekliaty v tejto dell, a takmer žiadne confidants. Voľné pery bol istý lístok na smrť. a nikdy ste vedeli, čo, kde, alebo ako malé kúsky informácií, padol do nesprávnych rúk. Keď začal pracovať, každý bol cudzinec. Ste mali odstrániť slovo "dôvera" zo svojho slovníka. To je stav biologického života, ktorý ste používali iba vtedy, keď tam bol žiadna iná možnosť, je pocit, že si sa oddával, len keď to bolo nevyhnutné.
Moje myšlienky prasklo späť k nej, ako som sa cítil, že lietadlo začne pôdy opatrne koncom slnka. Jej, cítil zlosť crosswinds ťahanie rovine, ako sa stúpala z hôr. Naše vstupnej stránky bude úzky dráhy očistení od snehu a ľadu. On sa opieral späť do jeho stoličky, zatvorené oči, a dovolil, aby jeho myšlienky sa opäť vrátiť, tentoraz do Dupont Circle vo Washingtone, DC, na AX sídlo. Urobil som si na osem, a obvyklé riadok bezpečnostnej stráže, odprevadil ma na noc recepcia sa nachádza pri vstupe do Hawk ' s office.
"Pán Carter," usmiala sa, pozeral sa na mňa so širokým oči. Nen mal veľa fascinujúce informácie nie len o mojej minulosti v práci, ale aj o mojich iné vlastnosti, ako víťazstvo v národnom šampionáte v-star-trieda plachetnice, vodičské preukazy, Formule I autá, a ktorá je držiteľom čierneho opasku v karate. Ona zase bola pekná kolo blondína. Pre niekoho, kto vždy sa zamračil toľko o mojom spoločenského života, starého človeka, vždy sa zdalo, že kúpiť sám chutné pokrmy v mimo tabuľky. Urobil som duševné poznámka: ak chcete požiadať ego o to niekedy.
"Som rád, že si to urobil, N3," povedal, ako jeho ego vstúpil do kancelárie. Ego je steely modré oči mi povedal, že on sakramentsky dobre očakáva, že mi uspieť. Ego New England Rezervný tím vstal a pristúpil k filmu projektor, ktorý bol pri pohľade na bielu obrazovku v strede miestnosti.
"Filmy?" - komentoval to. "Čo nečakané prekvapenie. Dúfajme, že niečo avant-garde, zahraničných a sexy."
"Lepšie, než to," on reptali. "Skryté kamery. Stručný behind-the-scenes pozrieť na tajomné kráľovstvo Nepál, s British Intelligence."
Moje myšlienky sa takmer okamžite obrátil na indexované Nepál stránke. To bola časť našich školení vytvoriť taký myslel prípade pre vytváranie dokumentov plnené rôzne kúsky informácií. Videl pás zeme okolo 500 100 km, krajina, kde sa cesty boli považované za luxus, buffer štátu medzi Čínou a Čínština-riadený Tibete a Indii. Hawk je vypnutý sväté svetlo, obrátil sa na projektor, a moja myseľ išla prázdne.
V popredí záberu bola ulice scéna: muži a ženy, niektoré šaty a sukne, iní v lesklom sari-ako šaty, a deti prenasleduje Jakuba davom. Staré muži mali tváre ako staroveké pergamen, mladí ľudia mali hladkú pleť a čierne, rýchle oči. Budovy boli pagoda-ako v architektonickom štýle, a prvý dojem, ktorý som dostal, bola terénu naznačil v mnohých iných krajinách. Je jasné, že obe India a Čína majú zmiešané ich vplyv v Nepále. Geneticky, tváre, videl, podobala tých oboch Indických a Čínskych ľudí, ale oni mali svoj vlastný charakter. Fotoaparát sa dostala do štádia a videl vysoký muž v šafran rúchu Budhistický mních. Ego Cieľ bol hladko oholený, jeho silné ruky a holé, a jeho tvár bola široká-cheeked, tenké-stiahol tvár desktop notifications. Ale tam nebolo nič asketický o ego človeka, nič svätý muž. To bol arogantný, panovačný tvár, impassive, so silným netrpezlivosť svieti cez to. On prešiel ľudí, ktorí dali cesta k hmú ako monarch, nie mníchom. Hawke hlas závesné off.
"Ego je meno Ghotak," povedal. "Pamätajte si, že tvár. On je mních, autor separatist kult, osobných a politickej moci. Vedúci Theoan Chrámu a Hadovi Spoločnosti, silnej skupiny, ktoré zhromaždil. Gotak tvrdí, že je dedičom ducha Karkotek, Pán Všetkých Hadov, a dôležitou postavou v Nepálska mytológie ."
Kamera sa presunie späť do ulice, a tak, ako to bolo manipulované, bolo jasné, že kameraman bol amatér. Obrázok je vystrihnúť z rámčeka kamennej obrázok s typicky mandľové tvár Budhistických sôch. Obrázok nosil ozdobené headdress, že sa podobá draka, a ostatné hady stočený okolo ega zápästia a nohy.
"Socha Karkotek, Pán všetkých drakov," Hawk vysvetlil. "V Nepále, hady sú posvätné a ih je zakázané zabiť, s výnimkou určitých dobre definované, nábožensky orientované okolností. Zabiť hada je znášať hnev Karkotek."
Fotoaparát sa prepne na dve postavy, muž a žena, sedí na dva tróny prekonávali zlatý deväť hlavu hada.
"Kráľ a Kráľovná," Hawk povedal. "On je dobrý človek, snaží sa byť progresívne. On je pevná s poverami a Ghotak. Tradíciu má to, že kráľ nikdy sa zdajú byť prijatí pomôcť, inak jeho ego obrázok bude poškvrnený."
"Čo to má znamenať?"
"Pomôcť hmú, budete musieť chodiť na vajciach," Hawk odpovedal. Fotoaparát prepne znova, a on sa pozeral na starší muž v bundu cez biely cassock tričko. Jej biele vlasy tvorili koruny nad jej jemná, jemná tvár. .
"Patriarcha Liunga," Hawk povedal. "On poslal tieto fotografie. Ďalšia kráľovská rodina, on je na rozdiel od Gotaka. On uhádne Gotak to skutočné motívy a zámery. On je len verným priateľom sme na mieste."
Hawk vypli kamery. "To je hlavné obsadenie postáv," povedal. "Ghotak presvedčil ľudí veľmi dobre, že je vlastníkom ducha Karkotek a riadi sa túžby Boha. Dobre, je to beh na Červený Čínsky. Sa snaží, aby sa nad tým, Nepál povodne to s prisťahovalcov, a oni sa snažia urobiť to tak rýchlo, ako je to možné. Ale okrem toho, efektívne migrácie závisí od toho, návrh zákona predložený na kráľa, otvorenie pozemku prisťahovalcov a oficiálne privítanie ih. Akonáhle ľudia prihláste sa hodí k kráľ v tejto veci, peklo nemá na výber, ale podpísať veta ."
"A to je to, čo Gotak trvá na tom, som si to,"povedal som.
"Vlastne," Hawke povedal. "Pán všetkých hadov, Karkotek, chce emigrantov byť povolené v," Gotak hovorí ľudí. Je to dostatočne presvedčivé, ale on zálohuje s ďalšími dvoma veci, jeho silné Had Spoločnosti chlapci a legenda yeti, na hnusné snehuliak. Yeti zabíja tých, ktorí sú proti Gotaku."
"Nechutné, bigfoot?" Som sa zasmial. "Je stále tu?"
"On bol vždy dôležitou súčasťou Nepálska život," Hawke povedal. "Najmä v podmienkach Sherpas, horolezcov Nepálu. Nechcem rozbiť hlavu, kým vám môže ukázať niečo iné."
"Čistého yeti snímok?" Spýtal som sa nevinne. Hawk ignoruje ma. "Kde to sme sa zmestili do toho?" Presunula som sa na. "Spomínali ste British intelligence."
"Bolo to ih gaštany, ale ih muž, Harry Angsley, bol vážne chorý a prišli k nám na pomoc," Hawke povedal. "Už majú veľmi málo ľudí, a samozrejme nemali predávať Nepál je strategická poloha na štátnej alebo vojenské. Podľa Čínskej ovládanie, bude to priama cesta do Indie, čo môže byť veľmi oriešok pre Číňanov. Je dôležité, aby sme naďalej priateľské, alebo aspoň neutrálne. Ghotak kladie hrozný tlak na kráľa, aby podpísal dekrét o prisťahovalcov. On podporuje najnovšie populárne petíciu.
"To vysvetľuje celú príliv," som si povzdychol, myslenie na chvíľu Donna Rudrich. "Môžem dostať ju v kontakte s Angsley?"
"On je v hale v Khumbu oblasti Namche Bazaar, čaká letieť von a informovala sa na detaily," Hawk povedal. "Trasa služba, ktorá vám bola plne oprávnené podľa osobitných vojenských lietadiel v prvej etape cesty, a potom prepnete na komerčné dopravné lietadlo v Indii. Prejdite na Nick. Len niekoľko dní zostal medzi nami a zhromažďovanie Červené Čínsky. všetky balóny."
Pod ľavé krídlo lietadlo, videl som skupinu domov nastaviť na malej plošine uprostred vysokých hôr, ako keby obrie strane mal umiestnené ih tam. Lietadlo bolo lietanie smerom k nim, a ona domyslieť úzky pruh pozemkov odpíše beží pozdĺž okraja útesu. Had scarecrows, mad mnísi, povery a hnusné snehuliaci. Bolo to ako v tretej hodnotiť Hollywood skriptu.
Keď lietadlo pristálo, jej išiel úprimných na malé a trochu primitívne nemocnice, kde Harry Angsley čakal na lietadlo, ktoré by sa Ego späť do Anglicka. Ako zdvihlo sama strane, ona videl človeka, ktorý bol trochu viac, než živých kostra, duch s vpadnuté oči a potopenú tvár. Sestra na dani, Indické dievča, povedal mi, že Angsley bol zrazený veľmi vážny útok auala, a malarial horúčka, ktorá je väčšinou smrteľné a je na dennom poriadku v nízko položených močiare z Terai región, ktorý hraničí s Indiou. Ale s typickým Britským statečnost, bol v strehu a pripravený povedať mi niečo vedel.
"Nechcem podceňovať toto miesto, Carter," povedal v trochu hlasnejšie šepot. "Deje sa to v stovkách rôznych spôsobov.
Ghotak drží všetky karty. Ak chcete byť úprimný, nemyslím si, že je sakra veľa šancu biť ho. On zmätený všetkých ľudí."
Záchvate kašeľ preruší ho, a potom obrátil sa späť ku mne, pri pohľade na moju tvár.
"Vidím, že budete trvať na tom, že" on zašepkal. "Je mi ľúto, nemôžem s vami spolupracovať, Carter. Počul som o vás. Kto nebol počul o tejto prekliata dell? To je tvoj plán. Budete musieť plížiť do Káthmandú a potom ukázať, ako priateľ Liungi rodiny. "
"Chápem, že musím začať sám, tábor na Oni Prejsť znova, kde zajtra večer som sa stretol s tým, sprievodcu a vykonáva mimmo silné družstvo z Gotaka Had Spoločnosti."
"Vlastne," Angsley dohodnuté. "To znamená, že budete potrebovať vybavenie za nepriaznivých poveternostných podmienok. Danders Nakupovanie store tu v Khumbu je len miesto, kde môžete získať ego. Je to mimo sezóny, ale dúfam, že dokáže vybaviť si. Ste viac, ako väčšina, ktorí idú touto cestou. Budete tiež potrebovať aspoň jednu high-powered veľká hra puška."
"Ja pôjdem teraz. Skoro som stuhol jej na cestu okolo letiska, " povedal som.
"Posledná vec," Angsley povedal, a ja som videl, že muž je energia sa rýchlo odvodnenie. "Sherpas, horolezcov, fantastické príručky a horolezcov. Rovnako ako všetky Nepálska, sú plné povery, ale oni zostávajú otvorené. Skúste ih a môžete poraziť ih. Mal som veľký problém s mojím rodák, novinár v Anglicku, ktorí nasledovali ma tu. Viete, toto plemeno. Keď sa čuchať niečo horúce, sa stávajú krvi psov. Publicita v tejto dobe bude zničiť všetko ."