70. Bata forto de Teruro http://flibusta.is/b/646617/read
Strike Force Teruro
Carter Nick
Moskvo
Nick Carter
Moskvo
tradukis Lev Ŝklovskij
Dediĉite al la memoro de la forpasinta filo Antono.
Ĉapitro 1
Lunlumo brilis sur Lago Mead oriente. Mi staris antaŭ la fenestro, alte super la cetera mondo, aŭskultante la frakasadon, zumandon kaj zumandon de malsupre. Eĉ ĉi tie en la hotelo, la bruo de Las Vegas ne estis subpremita. Ĝi ja iom pli malfortiĝis malantaŭ la dikaj muroj, sed oni neniel povis forgesi kie vi estas — la gaja ĉefurbo de la mondo. — Niĉjo? Noĉjo, anĝelo, ĉu vi vekas? La littukoj susuris malantaŭ mi. Kvankam mi ne ŝaltis la lampon, estis sufiĉe lunlumo venanta tra la fenestro por vidi la longajn krurojn de Gail moviĝi sub la litotuko.
"Iru dormi," mi flustris. "Mi trinkos ion." Ŝi faris sonon de protesto. La littukoj susuris denove kaj ŝia longa, svelta, nuda korpo eliris el la lito. Ŝi moviĝis al mi kun duonfermitaj okuloj. Ŝi denove faris sonon de protesto. Kiam ŝi estis apud mi, ŝi unue premis sian frunton kaj poste sian nazon tuj sub mia ŝultro, inter mia kolo kaj mia brako. Ŝi timeme turnis la kapon flanken kaj peze apogis sin kontraŭ mi. Ŝi eligis longan, profundan ĝemon de kontento. "Prenu min, mi petas," ŝi diris per la voĉo de knabineto.
Glacikuboj falis en mian malplenan glason. Mi metis mian brakon ĉirkaŭ ŝiajn ŝultrojn kaj rekondukis ŝin al lito. Unue ŝi sidiĝis, poste etendis sin sur la dorso. Mi rigardis ŝin kaj vidis la lunlumon reflekti sur ŝiaj abundaj kurboj kaj molaj kavoj.
Gail Black estis membro de nurknabina revuogrupo en Las Vegas. Ĉiunokte ili kaj kvardek naŭ aliaj belaj junulinoj vestis sin per multekostaj plumkostumoj kaj dancis. Kiam mi unue vidis ĉi tion, mi miris, ke iu povas trovi tiom da paroj da belaj kruroj kaj meti ilin en vico.
Mi renkontis Gail en la hotelo. Mi iris al matenmanĝo kaj haltis momenton por ĵeti kvaronon en la vendilon. Aŭdiĝis sono de radoj, poste klako de bremsa rado, iom poste alia klako, kaj je la tria klako aŭdiĝis la sono de falanta mono. Nun mi havis ses kvaronojn.
Kaj tiam mi rimarkis Gail. Ŝajnis, ke ŝi ankaŭ iras al la manĝoĉambro. Ŝi certe turniĝis ĉe la sono de falanta mono. Ŝi staris sur la sojlo de la manĝoĉambro kaj rigardis min kun demanda rideto. Mi ridis responde. Ŝi portis mallozan rozkoloran pantalonon kaj blankan minijupon, kiu pendis ĝuste super ŝia umbiliko. Ŝi portis altajn kalkanojn. Ŝia hararo estis la koloro de mahagono, longa kaj densa. Vi povas fari multon el ĝi. Se virino portas ĝin senmanke, sen ununura eksterloka hararo, ni povas sekure diri, ke ŝi estas tre vanta, rezervita kaj trankvila. Tia virino, kiu lasis ŝveli ŝiajn densajn harojn, donis impreson de diboĉo, ellasante.
Subite ŝi venis al mi. La kvarono saltis en mia mano dum mi provis decidi ĉu forkuri kun la mono aŭ provi denove. Mi ekkomprenis, kiel ĉi tiuj malriĉaj homoj povus fariĝi toksomaniuloj al hazardludo. Sed kiam ĉi tiu knabino venis al mi, mi forgesis ĉirkaŭ kvaronon da dolaroj, hazardludon kaj Las Vegas.
Estis preskaŭ danco. La movado estis facile priskribi: simple meti unu piedon antaŭ la alian kaj promeni. Sed ĉi tiu bela estaĵo movis pli ol nur siajn krurojn. Ŝiaj koksoj balanciĝis, ŝia dorso estis longa, ŝiaj mamoj elstaris, ŝiaj ŝultroj estis ĵetitaj malantaŭen, ŝiaj dancantaj kruroj faris longajn paŝojn. Kaj ĉiam estis ĉi tiu ridado.
"Saluton," ŝi diris per la voĉo de knabineto. "Vi gajnis?"
— Ho
“Vi scias, post la lasta spektaklo, mi ĵetis kvin dolarojn en ĉi tiun aferon kaj gajnis nenion. Kiom da mono vi havas?
"Kvaronon de dolaro."
Ŝi faris klaksonon per sia lango kaj staris sur unu kruro, iomete fleksante la alian. Ŝi levis sian akran nazon kaj frapis la dentojn per la ungo. “Vi neniam venkos per ĉi tiuj stultaj aparatoj. Mi pensas, ke ĉi tiu afero neniam pagos." Ŝi rigardis la vendilon kvazaŭ ĝi estus iu, kiun ŝi ne ŝatis.
Mi ridis trankvilige. "Aŭskultu," mi diris, "ĉu vi jam matenmanĝis?" Ŝi balancis la kapon. “Bone, ĉu mi povas alporti al vi matenmanĝon? Estas la malplej mi povas fari nun, kiam mi gajnis dolaron kaj duonon da mono."
Ŝi ridis eĉ pli larĝe kaj etendis la manon. “Mia nomo estas Gail Black. Mi laboras ĉe revuo."
Mi kaptis ŝian manon. "Mi estas Nick Carter. Mi ferias. '
Nun la lunlumo interplektis arĝentan trabon kaj la ombrojn de la nuda korpo de Gail. "Ho, Noĉjo," ŝi murmuris. La ĉambro subite fariĝis tre kvieta. La bruo de la kazino ŝajnis esti sufokita de nia spirado kaj la movoj de niaj korpoj sur la littukoj. Mi sentis ŝian sveltan korpon etendi mian manon.
Mi kisis ŝian streĉitan kolon, glitante miajn lipojn al ŝia orelo. Tiam mi sentis ŝian manon sur min kaj ŝi gvidis min. En la momento, kiam mi eniris ŝin, niaj korpoj ŝajnis frostiĝi. Mi malrapide eniris ŝin. Mi aŭdis la siblon de ŝia spiro eskapi tra ŝiaj kunpremitaj dentoj, kaj ŝiaj ungoj fosis en miajn ŝultrojn, kaŭzante al mi teruran doloron. Mi moviĝis eĉ pli proksimen al ŝi kaj sentis ŝiajn kalkanojn sur la dorso de miaj kruroj premi min kontraŭ ŝi.
Ni restis tiel senmovaj dum kelka tempo. Mi sentis ŝian malsekan varmon ĉirkaŭ mi. Mi apogis min sur miaj kubutoj kaj rigardis en ŝian vizaĝon. Ŝi fermis la okulojn, ŝia buŝo estis provizore malfermita, ŝiaj densaj haroj sovaĝe fluis ĉirkaŭ ŝia kapo. Unu okulo estis duone kovrita de malstriktaj haroj.
Mi komencis movi tre malrapide malsupren la internon de unu femuro kaj supren laŭ la alia. Miaj koksoj faris tre malrapidajn rotaciajn movojn. Ŝi mordis sian malsupran lipon inter kunpremitaj dentoj. Ŝi ankaŭ komencis moviĝi.
“Ĉi tio estas bonega, Noĉjo,” ŝi flustris raŭke. "Estas tiel mirinde pri vi."
Mi kisis ŝian nazon kaj poste trakuris miajn lipojn tra ŝiaj haroj. Mi sentis en ŝia gorĝo, ke ŝi faras sonojn, sed mi premis miajn lipojn al ŝiaj haroj. Ĉiufoje, kiam mi moviĝis, ŝia lango eniris mian buŝon. Tiam mi kaptis la pinton de ŝia lango inter miaj dentoj kaj lipoj. Mi grimpis supren kaj malsupren kaj uzis mian langon same kiel mian korpon.
La protestaj sonoj ĉesis. Mi mallonge sentis ŝiajn manojn sur min. Mia vizaĝo varmiĝis. Mia tuta korpo streĉiĝis. Mi estis ekster mi mem. Mi ne plu konsciis pri mia ĉambro, mia lito, aŭ la bruo malsupre. Ni du estis nur tie, ni kaj kion ni faris kune. Ĉio, kion mi sciis, estis ŝi kaj la varmego, la brulanta varmego, kiu min konsumis. Estis kvazaŭ mia haŭto estus tro varma por tuŝi.
Mi sentis la bolantan ŝaŭmon de la rivero flui en min, bobeli al ŝi. Mi estis preter la punkto kie mi pensis, ke mi povus haltigi ĝin. Mi tiris ŝin al mi, tenante ŝin tiel forte, ke ŝi ne povis spiri. La bobelanta akvo gustis kiel lageto serĉanta trairejon. Kaj tiam la digo kolapsis. Gail estis la velkinta floro, al kiu mi kroĉiĝis. Mi ne povis teni ŝin sufiĉe forte; Mi alkroĉiĝis al ĝi, penante tiri ĝin tra mia haŭto. Mi apenaŭ sentis ŝiajn ungojn. Ni streĉiĝis kune. Mia spirado ĉesis. Kaj tiam ni kolapsis.
Mia kapo estis sur la kuseno apud ŝia, sed ŝi ankoraŭ kuŝis sub mi, kaj ni ankoraŭ estis interplektitaj. Mia spirado revenis malfacile. Mi ridetis kaj kisis ŝin sur la vango.
"Mi povas senti vian koron bati," ŝi diris.
"Tio estis bonega," mi diris pensinte pri tio. Ĉi-foje mi estis vere liberigita.
Niaj vizaĝoj estis tiel proksimaj unu al la alia, ke mi povis vidi ĉiun okulharon individue. Ŝia hararo ankoraŭ kovris unu okulon. Ŝi forviŝis ĝin per la dikfingro. Ŝi ridetis al mi. "Ĝi estis ĉiuj ferioj kunigitaj en unu, kun ĉiuj ŝtonoj, raketoj, raketoj kaj eksplodoj."
Ni kuŝis kaj rigardis unu la alian. La fenestro estis malfermita dum kelka tempo. La dezerta vento milde blovis la kurtenojn.
"Ŝajnas preskaŭ neeble, ke tio daŭros nur semajnon," Gail diris per raŭka voĉo.
Tiam ni endormiĝis nudaj, ankoraŭ varmaj pro la amo.
Mi pensis, ke mi ĵus fermis la okulojn, kiam la telefono sonoris. Komence mi pensis, ke mi sonĝas. Estis fajro ie, kaj fajrobrigada kamiono preterpasis. Mi aŭdis tion. La telefono denove sonoris.
Miaj okuloj malfermiĝis. La tago komencis tagiĝi; La unua lumo venis en la ĉambron, por ke mi povu vidi la ŝrankon, la seĝon kaj la adoran Gail dormantan apud mi.
La malbenita telefono denove sonoris.
Mi vekiĝis. Gail ĝemis momente kaj premis sian nudan korpon kontraŭ la mia. Mi prenis . "Saluton," mi diris. Ĝi ne sonis amike.
- Carter? Kiom baldaŭ vi povas esti en Vaŝingtono? Estis Hawk, la estro de AX, mia estro.
"Mi povas preni la sekvan aparaton." Mi sentis Gail premita kontraŭ mia korpo.
"Ĝoje renkonti vin," diris Hawk. "Ĉi tio estas grava. Bonvolu registriĝi tuj kiam vi alvenos al mia skribotablo."
"Jes sinjoro". Mi haltis kaj tuj reprenis la telefonon. Gail ruliĝis for de mi. Ŝi sidis apud mi. Mi sentis venteton sur mia kolo kaj konstatis, ke ŝi rigardas min. Kiam mi telefonis al la flughaveno, mi rezervis rektan flugon forlasantan Las Vegas je dek sep minutoj post la naŭa. Mi rigardis mian horloĝon. Estis kvin minutoj post la sesa. Mi rigardis Gail.
Ŝi bruligis unu el miaj cigaredoj. Ŝi metis ĝin en mian buŝon kaj poste prenis ĝin por si. Ŝi blovis fumon en la plafonon. "Mi pensis, ke eble ni povus iri akvoskion hodiaŭ," ŝi diris decide.
'Gail...'
Ŝi interrompis min. “Ne estas prezentadoj morgaŭ, mi estas libera. Mi pensis, ke ni povus trovi lokon sur Lago Mead ie por naĝado kaj piknikoj. Elvis koncertos morgaŭ vespere. Mi povas akiri biletojn facile." Ŝi forte ĝemis. "Ni povus naĝi kaj piknikon kaj poste reveni ĉi tien por vestiĝi, poste manĝi kaj iri al la spektaklo.
"Gail, mi..."
Ŝi metis sian manon sur mian buŝon. "Ne," ŝi diris malforte. “Ne diru tion. Mi komprenas. La ferio finiĝis."
"Jes, ja."
Ŝi kapjesis kaj denove blovis fumon ĉe la plafono. Ŝi rigardis la piedon de la lito dum ŝi parolis. "Mi vere scias nenion pri vi. Eble vi vendas bredaĵojn aŭ mafiestron, kiu ferias ĉi tie." Ŝi rigardis min. "La nura afero, kiun mi scias estas, ke mi sentas min feliĉa kiam mi estas kun vi. Tio sufiĉas por mi." Ŝi ĝemis. Estis klare ke ŝi retenas larmojn. "Ĉu mi revidos vin?"
Mi elpremis la cigaredon. "Mi vere ne scias. Mi ne estas vendanto kaj mi ne estas mafiestro. Sed mia vivo ne estas en miaj manoj. Kaj ankaŭ mi estas feliĉa kun vi."
Ŝi elprenis cigaredon kaj atente rigardis min. Ŝiaj lipoj estis kunpremitaj. Ŝi glutis dufoje. "Mi... ĉu ni ankoraŭ havas tempon... antaŭ ol via aviadilo ekflugas?"
Mi ridis kaj brakumis ŝin. "Ni ne rapidas."
Ŝi akceptis min kun malespera pasio. Kaj ŝi ploris la tutan tempon.
Ĉapitro 2
Kiam mi alteriĝis en Vaŝingtono, Gail Black jam lasis al mi belajn memorojn. Mi ne plu estis nur feria viro, kiu deziris distraĵon. Mi estis AX-agento. La Wilhelmina pistolo, mia Luger, estis kovrata sub mia brako. Hugo, mia stileto, komforte kuŝis en sia ingo sur mia maldekstra brako. Unu movo de la ŝultro — kaj la tranĉilo glate falos en mian manon. Pierre, la mortiga gasbombo, estis firme enmetita en la kavon de mia dekstra maleolo. Ĝi estis malgranda kaj miaj italaj ŝuoj kovris ĝin. Ili estis tiom da AX-instrumentoj kiel mia menso kaj korpo.
Mi eniris la oficejon de Hawk kaj trovis lin rigardi tra la fenestro al la neĝo. Kiam mi eniris, li havis la dorson al mi. Sen turniĝi, li montris al la seĝo antaŭ sia malgranda skribotablo. Kiel ĉiam, la malmoderna radiatoro altigis la humidon en la oficejo ĝis cent procento.
"Mi ĝojas, ke vi alvenis tiel baldaŭ, Carter," diris Falko, ankoraŭ kun la dorso al mi.
Mi sidiĝis kaj bruligis cigaredon. Kiam mi prenis ĝin, mi rigardis Falkon kaj atendis.
Li diris: "Mi aŭdis, ke estas multe pli malvarme en Moskvo ol ĉi tie." Fine li turnis sian vizaĝon al mi kaj rigardis min per glacia rigardo. Li tenis la nigran cigaron inter la dentoj. "Sed vi povas rakonti ĝin al mi unuamane, Carter."
Mi palpebrumis. "Ĉu vi volas diri, ke mi iros al Rusio?"