67. Angliyaga hujum http://flibusta.is/b/612937/read
Angliyaga hujum
68. Omega Terror http://flibusta.is/b/612938/read
Omega Terror
69. Kod nomi: bo'ri http://flibusta.is/b/668195/read
Kod Nomi: Bo'ri
70. Terror kuchini urish http://flibusta.is/b/646617/read
Strike Force Terror
Karter Nik
Moskva
Nik Karter
Moskva
Lev Shklovskiy tomonidan tarjima qilingan
Marhum o'g'li Anton xotirasiga bag'ishlangan.
Bob 1
Oy nuri Sharqdagi Mead ko'lida porladi. Uniki, deraza oldida, dunyoning qolgan qismidan balandda turib, pastdan momaqaldiroq, g'o'ng'irlash va g'o'ng'irlashni tinglaydi. Hatto mehmonxonada ham Las-Vegasning shovqini bostirilmadi. Qalin devorlar tashqarisida biroz hushidan ketdi, lekin siz qaerda ekanligingizni unutishga vaqtingiz yo'q edi - dunyoning qiziqarli poytaxti. 'Taxallusmi? Nik, Anxel, siz turdingizmi? Choyshablar orqamdan shitirladi. Uning chirog'i yonmagan bo'lsa-da, derazadan Geylning uzun oyoqlari choyshab ostida harakatlanayotganini ko'rish uchun oy nuri etarli edi.
"Yotishga boring", deb pichirladim. "Menda ichadigan narsa bor."U norozilik ovozini chiqardi. Choyshablar yana shitirladi va uning uzun, ingichka, yalang'och tanasi axlat qutisidan chiqdi. U men tomon harakat qildi, ko'zlari yarim yumildi. U yana bir norozilik ovozini chiqardi. U yonimda bo'lganida, u avval peshonasini, keyin burnini yelkam ostiga, bo'ynim va qo'lim orasiga bosdi. U xijolat bo'lib boshini bir tomonga burdi va menga qattiq suyandi. U uzoq, chuqur qoniqish xo'rsindi. "Meni olib keting, iltimos", dedi u kichkina qizning ovozida.
Bo'sh stakanimga muz kublari tushdi. Qo'lini yelkasiga qo'yib, uni yotog'iga olib bordi. U birinchi bo'lib o'tirdi, keyin orqasiga cho'zildi. U nahga qaradi va yam-yashil egri va yumshoq bo'shliqlarda aks etgan oy nurini ko'rdi.
Geyl Blek Las-Vegasdagi qizlarni ko'rib chiqish guruhining a'zosi edi. Har kecha ular va yana qirq to'qqizta go'zal yosh ayollar Jirinovskiyning patlari bilan qimmatbaho kostyumlarini kiyib, raqsga tushishdi. Men buni birinchi marta ko'rganimda, kimdir juda ko'p juft chiroyli oyoqlarni topib, ih ni ketma-ket qo'yishi mumkinligiga hayron bo'ldim.
Geyl uni mehmonxonada kutib oldi. Uning nonushta uchun tuxum qobig'i va savdo avtomatiga chorak dollar tushirish uchun bir zum to'xtab qoldi. G'ildiraklarning ovozi, keyin tormoz g'ildiragining chertishi, birozdan keyin yana bir marta bosish, uchinchi chertishda esa pul tushgan ovoz eshitildi. Endi menda olti chorak dollar bor edi.
Keyin Geyl uni payqadi. U ham ovqat xonasiga ketayotganga o'xshardi. U tushgan pul ovoziga burilgan bo'lsa kerak. U ovqat xonasining eshigi oldida o'tirar, menga so'roq tabassum bilan qarab turardi. Uning revmatizmga kuldi. U tor pushti shimlar va kindik tepasida osilgan oq mini yubka kiygan edi. U baland poshnali balet shippak kiygan edi. Nahning sochlari Maun, uzun va qalin edi. Siz nah haqida ko'p narsa qilishingiz mumkin. Agar ayol Egoni beg'ubor, bitta noto'g'ri sochsiz kiysa, siz uni juda behuda, o'zini tutib turadigan va xotirjam deb bemalol ayta olasiz. Qalin sochlarining shishishiga yo'l qo'ymagan bunday ayol bo'shashgandek taassurot qoldirdi.
To'satdan u mening oldimga keldi. Pul bilan qochib ketish yoki qayta urinib ko'rishga qaror qilganimda, chorak dollar qo'limga tushdi. U bu kambag'al odamlar qimor o'yinlariga qanday qaram bo'lib qolishlari mumkinligini tushuna boshladi. Ammo bu qiz menga kelganida, men chorak dollar, qimor va Las-Vegas haqida unutdim.
Bu deyarli raqs edi. Harakatni tasvirlash oson edi: bir oyog'ingizni boshqasining oldiga qo'ying va sayrga boring. Ammo bu go'zal jonzot shunchaki oyoqlarini qimirlatib qo'ymadi. Uning kestirib chayqaldi, dekolte cho'zildi, ko'kraklari jutted, yelkalari orqaga tortildi, raqsga tushgan oyoqlari uzun paslar qildi. Va har doim bu kulgi bor edi.
"Salom", dedi u kichkina qizning ovozida. "Siz g'alaba qozondingizmi?"
'Oh
"Bilasizmi, so'nggi namoyishdan keyin men bu narsaga besh dollar tashladim va hech narsa yutmadim. Sizda qancha pul bor?
"Chorak dollar."
U tili bilan chertish ovozini chiqardi va bir oyog'iga o'rnidan turdi, ikkinchisini biroz egdi. U o'tkir burnini ko'tarib, tirnoqlari bilan tishlarini urdi. "Siz bu ahmoq qurilmalar bilan g'alaba hech qachon. Menimcha, bu narsa hech qachon o'z samarasini bermaydi."U avtomatga xuddi o'zi yoqtirmagan odamdek qaradi.
U xotirjam kuldi. "Mana, - dedim men, - siz hali nonushta qildingizmi?""Yaxshi, men sizga nonushta taklif qila olamanmi? Men unga bir yarim dollar pul yutib olganim uchun hozir qila oladigan eng kam narsa."
U yanada qattiqroq kuldi va qo'lini uzatdi. "Mening ismim Geyl Blek. Men jurnalda ishlayman."
Ee uning qo'lidan ushlab oldi. "Uning taxallusi Karter. Uning ta'tilga. '
Endi oy avliyosi kumush nur va Geylning yalang'och tanasining soyalarini to'qayotgan edi. Xona birdan juda jim bo'lib qoldi. Casino shovqin bizning nafas va jadvallari bizning organlari harakati tomonidan g'arq tuyulardi. Uning nozik tanasi qo'limga yetayotganini his qildim.
U lablarini qulog'iga surib, bo'ynining tarangligini o'pdi. Keyin men uning qo'lini his qildim va u meni olib ketdi. On uning nah ularning kirdi, o'sha organlari sovuq tuyulardi. Uning asta-sekin nah kirdi. Men uning siqilgan tishlari orqali uning nafasi xirillaganini va tirnoqlari yelkamga kirib, menga dahshatli og'riq keltirganini eshitdim. Men yana bir yalash uchun unga yaqinlashdim va tovonlarini oyoqlarimning orqa tomonida his qildim va meni unga bosdim.
Biz bir muncha vaqt qoldik. Uning atrofimdagi ho'l iliqligini his qildim. U tirsagiga suyanib, uning yuziga qaradi. U ko'zlarini yumdi, og'zi bir muddat osilib turdi, qalin sochlari boshiga vahshiyona tushdi. Bir ko'zning yarmi bo'shashgan sochlar bilan qoplangan edi.
U bir sonning ichki qismidan, ikkinchisidan yuqoriga juda sekin harakatlana boshladi. Mening kestirib, juda sekin aylanishlar qilardi. U pastki labini siqilgan tishlari orasidan tishladi. U ham harakatlana boshladi.
"Bu ajoyib, Nik", deb pichirladi u hirqiroq. "Bu siz haqingizda juda ajoyib."
U burnini o'pdi, keyin lablarini sochlari orasidan siljitdi. Men uning tomog'ida shovqin qilayotganini his qilardim, lekin lablarimni sochlariga bosdim. Har safar harakat qilganimda, uning tili og'zimga tushdi. Keyin tilining uchi uni tishlari va lablari orasiga tutdi. U yuqoriga va pastga ko'tarilib, tilini ham, tanasini ham ishlatdi.
Norozilik tovushlari to'xtadi. U uning qo'llarini qisqacha his qildi. Yuzim qizib ketdi. Butun vujudim taranglashdi. U yonida edi. U endi xonasini, to'shagini yoki pastdagi shovqinni bilmas edi. Ikkimiz u erda edik, biz va birga nima qilardik. Men faqat u va issiqlik haqida bilar edim, endi meni qamrab olgan jazirama issiqlik. Mening teri nah teginish juda issiq edi kabi.
Menga quyilayotgan daryolarning ko'pikli ko'pikini his qildim. Uning fikri men uni to'xtata oladigan nuqtadan o'tdi. Ee uni shu qadar mahkam ushladiki, nafas ololmadi. Aylanayotgan suv o'tish joyini qidirayotgan hovuzga o'xshardi. Va keyin to'g'on qulab tushdi. Geyl unga yopishgan qurigan gul edi. Men uni etarlicha mahkam ushlay olmadim; u nahga yopishib, uni teridan tortib olmoqchi edi. Men uning tirnoqlarini deyarli his qila olmadim. Biz birga taranglashdik. Nafas olishim to'xtadi. Va keyin biz yiqildik.
Mening boshim uning yonidagi yostiqda edi, lekin u hali ham mening ostimda yotardi va biz hali ham o'ralgan edik. Nafas olishim qiyinchilik bilan qaytdi. U unga jilmayib, yuzidan o'pdi.
"Men sizning dollar stack urishdan his mumkin," u dedi.
"Bu juda zo'r edi", dedim men bu haqda o'ylab. Bu safar u haqiqatan ham ozod qilindi.
Bizning yuzlarimiz shu qadar yaqin ediki, men har bir kirpikni alohida ko'rardim. Sochlarining o'rgimchak to'rlari hali ham bir ko'zini qoplagan. U bosh barmog'i bilan egosini artdi. U menga jilmayib qo'ydi. "Bu barcha toshlar, raketalar, raketalar va portlashlar bilan bir kishida barcha bayramlar edi."
Biz u erda yotdik va bir-birimizga qaradik. Deraza bir muddat ochiq edi. Cho'l shamoli pardalar orasidan ohista esdi.
"Bu atigi bir hafta davom etishi deyarli imkonsizdek tuyuladi", dedi Geyl bo'g'iq ovozda.
Keyin biz yalang'och holda uxlab qoldik, sevgi qilish harakatidan hali ham iliq.
Telefon jiringlaganda ko'zlarimni yumgandek his qildim. Avvaliga men tush ko'rdim deb o'yladim. Qaerdadir olov bor edi va o't o'chirish mashinasi o'tib ketayotgan edi. Uni eshitdim. Telefon yana jiringladi.
Ko'zlarim ochildi. Kun buzila boshladi; birinchi avliyo xonaga kirdi, shuning uchun men shkafni, stulni va yonimda uxlab yotgan yoqimli Geylni ko'rdim.
La'nati telefon yana jiringladi.
Uniki ko'tarildi. Geyl bir zum nola qildi va yalang'och tanasini menikiga bosdi. Men oldim . "Salom", dedim. Do'stona munosabatda bo'lmaslik juda mantiqiy emas.
"Karter?"Vashingtonga qanchalik tez borishingiz mumkin?"Bu xok, axning xo'jayini, mening xo'jayinim edi.
"Men keyingi qurilmani olishim mumkin."Uniki, men Geyl tanamga bosganini his qildim.
"Siz bilan uchrashganimdan xursandman", dedi xok. "Bu muhim. Mening stolimga kelishingiz bilan ro'yxatdan o'ting."
"Juda yaxshi, ser."U go'shakni qo'ydi va darhol yana telefonni oldi. Geyl mendan uzoqlashdi. U yonimda o'tirardi. Men uning bo'ynidagi shabadani his qildim va u menga qarab turganini angladim. U aeroportida qo'ng'iroq bor qachon, u to'qqiz o'tgan o'n yetti daqiqa Las-Vegas uchun tark to'g'ridan-to'g'ri parvoz zahirasi qilindi. U soatiga qaradi. Oltidan besh daqiqa o'tdi. U Geylga qarab turardi.
U mening sigaretlarim atrofida birini yoqdi. U og'zimga tiqdi va keyin oldi. U shiftga tutun pufladi. "Men bugun suv chang'isiga borishimiz mumkin deb o'yladim", dedi u qat'iy.
'Geyl ...'
U meni to'xtatdi. "Ertaga spektakllar yo'q, bu bepul. Men Mead ko'lida suzish va piknik qilish uchun joy topamiz deb o'yladim. Elvis ertaga tunda ijro etadi. Men chiptalarni osongina olishim mumkin ."U og'ir xo'rsindi. "Biz suzishimiz va piknik qilishimiz mumkin, keyin kiyinish uchun bu erga qaytib, keyin ovqatlanamiz va shouga boramiz
"Gail, Men ..."
U qo'lini og'zimga qo'ydi. "Yo'q", dedi u zaif. "Buni aytmang. Men uni tushunaman. Bayram tugadi."
"Ha, dellning o'zida."
U bosh irg'adi va yana shiftga tutun pufladi. U gapirganda, u karavotning etagiga qaradi. "Men siz haqingizda hech narsa bilmayman. Ehtimol, siz bu erda dam olayotgan to'xtatuvchilarni yoki mafiya boshlig'ini sotayotgandirsiz."U menga qaradi. "Men biladigan yagona narsa shundaki, u siz bilan bo'lganida o'zimni baxtli his qilaman. Bu men uchun yetarli."U xo'rsindi. Uning ko'z yoshlarini ushlab turgani aniq edi. "Sizni yana ko'ramanmi?"
U sigaretani siqib chiqardi. "Men haqiqatan ham bilmayman. Men uning kamarlarini sotmayman va men mafiya boshlig'i emasman. Lekin mening hayotim sport zalida emas, bu mening qo'limda. Va men ham, siz bilan xursandman."
U sigaretni chiqarib, menga diqqat bilan qaradi. Uning lablari bir-biriga bosildi. U ikki marta yutib yubordi. "Men ... bizda hali vaqt bor ... samolyotingiz jo'nashdan oldin?"
Uning kulib va ee quchoqlab. "Biz shoshilmayapmiz."
U meni umidsiz ehtiros bilan qabul qildi. Va u doimo yig'lardi.
Bob 2
Vashingtonga tushganimda, Geyl Blek meni allaqachon yoqimli xotiralar bilan qoldirgan edi. Uniki endi shunchaki ta'tilda o'zini chalg'itmoqchi bo'lgan odam emas edi. U bolta agenti edi. Vilgelminning to'pponchasi, mening Lugerim, mening qo'ltig'im ostida edi. Ugo, mening stilettom, chap qo'limda qinida bemalol yotardi. Yelkaning bir harakati va pichoq mening qo'limga silliq tushadi. Per, halokatli gaz bombasi, endi mening o'ng to'pig'imning bo'shlig'iga tiqilib qoldi. Bu kichkina edi va mening egoim italyan poyabzali bilan qoplangan edi. Ular mening ongim va tanam kabi bolta asboblari edi.
Men XOKning ofisiga kirdim va ego derazadan qorga qarab turganini ko'rdim. Men kirganimda u menga orqasi bilan turardi. U orqasiga o'girilmasdan, kichkina stoli oldidagi stulga ishora qildi. Har doimgidek, eski moda radiator ofisdagi namlikni foiz soniga ko'tardi.