80. הסוכן שלנו ברומא נעלם http://flibusta.is/b/687063/read
הסוכן שלנו ברומא נעדר
קרטר ניק
היעד: אי יום הדין
תרגם לב שקלובסקי לזכרו של בנו המנוח אנטון
שם מקור: יעד: אי הדין של יום הדין
פרק ראשון.
היא אמרה ששמה ורוניקה, וזה כשלעצמו התריע. בנות כבר לא הוטבלו ורוניקה, וזו לא נראתה מבוגרת ביום משש עשרה. העובדה שהיא הייתה בבר של מלון לא אמרה כלום; הילדים האלה היום נוטים לקבל תעודת זהות מזויפת כמו כל דבר אחר שהם לא צריכים לקבל. מבט אחד בפנים הקרות, בעיניים המתריסות מתחת לשיער הבלונדיני הארוך, ורוב הגברים כנראה יאמינו לה בכל דבר. חשדנות היא אחד המרכיבים העיקריים של המקצוע שלי; זה טבע שני לחפש את האמת מאחורי שכבות השקרים. הייתי בחופשה, אבל זה לא משנה. יש מספיק אנשים בעולם שהיו רוצים לראות את ניק קרטר מת כדי להחזיק אותי בכוננות מתמדת.
הייתי בווסטבוש לכמה ימים כדי להירגע אחרי משימות אינטנסיביות במזרח התיכון. הם לא היו קשים במיוחד בהשוואה למשימות אחרות שעשיתי, ולא היו לי חורי כדורים חדשים. אבל אחרי יותר מחודש במדבר, הצורך שלי בשלג ובהרים שלווים, חברת אנשים שמעולם לא שמעו עליי לפני כן, הוביל אותי לאתר הסקי המרוחק אך המפואר הזה בוורמונט. ועכשיו ורוניקה.
ביליתי את רוב היום במדרונות הסקי, שלא היו צפופים מדי מכיוון שהיה באמצע השבוע. בימים אלה אני לא יכול לעשות סקי בתדירות גבוהה כמו שהייתי רוצה, אבל אני נשאר בכושר וכל עוד אני לא מנסה להשתוות לאלופות, אני יכול להתמודד כמעט עם כל ריצת אליפות. אולי קצת יותר זהיר; קיבלתי מכות לעתים קרובות מדי בעבודה שלי כדי פשוט להשתולל עם עצים וסלעים.
כשהגעתי לחדר הראשי, שבאמצע היה אח פתוח ענק עם וילון פליז מעליו, הוא היה תוסס בצורה נעימה. ריח אגוזי מלך בוערים התערבב בריחות של עור, צמר רטוב, והריחות המפתים של המשקאות החמים שראסטי ערבב ליד הדלפק. רוב האנשים היו צעירים וישבו או הסתובבו בקבוצות, בעוד כמה זוגות ניצלו את הפרטיות של ספות העור העמוקות שציפו את הקירות.
הברמן, ילד שמן ותמיד חייכן ג'ינג'י, בירך אותי. הוא כבר ידע את שמי, אז לא הופתעתי כשהוא שאל, "שיהיה לך יום טוב, ניק?"
"לא נורא," עניתי, מתיישבת על שרפרף. בהתחלה לא ראיתי את הבלונדינית הצעירה; היא ישבה על חצי תריסר כיסאות, עם הגב אליי. אבל כשהיא שמעה את שמי, היא הסתובבה לאט לאט, הביטה בי במראה הכהה מאחורי ראסטי, ואז הסתובבה והסתכלה עליי.
"אז אתה ניק." קולה היה רך, מעט צרוד, ולמרות נעוריה, לא נשמע שהיא מעמידה פנים. הנהנתי, בזהירות, כמובן. אפילו בסוודר שחור עבה שהגיע עד ירכיה, היה ברור שהיא מותשת, כמו הכוכבת של אחד מסרטי החוף המצחיקים האלה. אבל אני עדיין מעדיף לראות אותם קצת יותר מבוגרים; היא אולי בת שלושים, אבל אני לא ממש מעודכן בענייני הנוער האחרונים, ואני בספק אם אי פעם אגיע לשם. היא הרכינה את ראשה כך ששערה הארוך והארוך נפל על כתף אחת כמו מפל זהוב. ואז היא הנהנה מהורהרת. 'כן. אתה נראה כמו ניק. ואז היא הפנתה אלי את גבה והביטה מעבר לאח אל שורת חלונות גבוהים המשקיפים על המדרונות המושלגים המוארים.
"טוב, זה הכל," חשבתי ולגמתי מהרום החם של ראסטי.
לאחר זמן מה החליקה הילדה לאט מהכיסא; היא הייתה קצת יותר גבוהה ממה שנראתה יושבת. היא העיפה בי מבט במהירות, וזה לא היה אחד מהמבטים המחניקים המזויפים האלה שמתרגלים בני נוער; היא נשכה את שפתה התחתונה ועיניה הביטו ישר דרך שלי. כשהיא ניגשה אלי, זה היה באוויר של מישהו שזה עתה קיבל החלטה קשה. קמתי אוטומטית – ולא מתוך נימוס. רציתי להיות מוכן לכל מה שיכול לקרות.
"אני ורוניקה," היא אמרה.
"טוב, זה שם טוב," חשבתי. היא כנראה הרימה את זה לאחר צפייה בסרטים ישנים בטלוויזיה. "אז אנחנו מכירים אחד את השני בשמם," אמרתי בזהירות. הילדה הניחה את ידיה מאחורי גבה, וקיוויתי שהיא עושה את זה רק כדי להשוויץ בשדיה העסיסיים.
'כן. אני... ראיתי אותך כאן בעבר. אתה כאן לבד, נכון?
הנהנתי.
"חשבתי כך. גם אני".
הסתכלתי על פניה אל האולם הגדול; עכשיו הוא היה מלא והרעש התגבר. איזה מוזיקאי התחיל לנגן בגיטרה שלו. "אני חושב שהליכה עם הקהל הזה של אנשים תשים קץ לבעיה שלך," גיחכתי והבטתי בה.
היא חייכה קצרות, ואז החלה שוב ללעוס את שפתה.
"לא, זה... טוב, כולם פה פחות או יותר שייכים לכולם, ואני לא רוצה..." נראה היה שהיא מתקשה להגיע לנקודה. כשהיא הושיטה את ידה קפאתי, אבל היא הסירה רק קווצת שיער.
התחלתי להירגע, זו הייתה רק בחורה שחיפשה חברה בשביל הכיף והייתי פנויה. אחרי זה היא שאלה אם אני נשוי...
"אתה נשוי, ניק?"
"אין לי את התענוג הזה."
'אני נשוי. כמה חודשים.'
כנראה הראיתי את ההפתעה שלי.
"אני יודע שאני נראה כמו ילד, במיוחד לגברים מבוגרים..."
הנה אתה; ניסיתי לא להתכווץ.
"...אבל אני בן עשרים ואחת, וזו הבעיה."
ובכן, היא עצבנה אותי עם זה. - 'למה את מתכוונת?'
"אתה מבין, הייתי נשוי - הו, כבר אמרתי את זה. לפני חודשים. אמא שלי לא אהבה את בעלי, אז היא ביקשה מאבי החורג שיעיף אותו החוצה, ועכשיו הם עוקבים אחריי מקרוב".
"ואתה כאן לבד?"
- זאת אומרת... כאן. בבית מלון. אבל למשפחה שלי יש בקתת סקי בצד השני של המדרון הזה". היא הצביעה במעורפל על שורה ארוכה של חלונות. "בטח ראית את זה."
נדתי בראשי אבל עצרתי. באחת מנסיעותי ראיתי חומה גבוהה וארוכה שנמשכה ברציפות לאורך כמה מאות מטרים, והעצים והשיחים מסביב נכרתו כאילו היו בית סוהר או מבצר. מאחוריו ראיתי בית גדול עם ארובות וגגות משופעים. אכסניית סקי, כן! שאלתי את ורוניקה אם זה הבית שחשב עליה.
"כן, זה הבית הזה."
"יותר כמו כלא."
היא הנהנה. 'זה נכון. הביאו אותי לכאן כדי... להרגיע אותי. זה לא רכושנו; ברט - אבי החורג - שכר אותו לעונה. פעם זה היה שייך לגנגסטר גדול או משהו כזה, ויש כל מיני פעמוני אזעקה ומלכודות איומות בשטח".
"נשמע כמו מקום טוב לבלות בו את החורף."
"הו, ברגע שאתה נכנס לזה, זה כיף."
"אבל אתה לבד ברחוב עכשיו."
"טוב, לא התכוונתי שהם מחזיקים אותי כלוא או משהו. אבל אמא וברט תמיד דואגות שאם אני מתיידד עם מישהו כאן, במיוחד עם ילד בגילי, הוא יישלח משם".
"איך הם הולכים לעשות את זה?" הסתכלתי סביבי במהירות, אבל לא ראיתי אף אחד שמתבונן בילדה, ויכולתי לראות צללים היטב. ממש טוב.
״הנרי. הוא מחכה לי באולם כל הזמן וקפץ לכאן מדי פעם כדי לבדוק מה שלי".
"הנרי," נאנחתי. התחלתי לחשוב שהבחורה הזו קצת משוגעת.
"זה, כמובן, הנהג שלנו."
'בְּהֶחלֵט. מה אם הוא יראה אותך מדבר איתי עכשיו?
"אתה לא נראה כמו מישהו שצריך לפחד, ניק."
הנהנתי אל קהל הצעירים. "מה עם אלה שם?" לחלק מהבנים היה שיער באורך זהה של הבנות, אבל היו גם כמה שיכלו לשחק רוגבי.
"הזוג שדיברתי איתו והנרי ראה אותי עשו את זה. ואז הם התחילו להתחמק ממני".
'לאחר מכן?'
"אחרי שהנרי...דיבר איתם."
"אתה מעורר בי סקרנות." התחלתי קצת לכעוס; או הילדה הזו, שהמציאה את הסיפור הבלתי סביר שלה, או הנרי, אם מה שהיא אמרה היה נכון.
"יש לך מכונית, ניק?"
'כן.'
"יש שם בר..." היא נשכה את שפתה. "בעיר השכנה, ו... אתה יודע שלא הייתי בשום מקום מלבד כאן כבר כמעט חודשיים?"
"איזה בר?"
"שמעתי שזה המקום הכי מבריק באזור. מוזיקה טובה, אנשים מצחיקים. אתה יודע.'
ידעתי. בדיוק עמדתי להסיק שהבחורה רק רצתה שיאספו אותה כשראיתי פנים מציצים מבעד לפתח הלובי. הפנים היו על ראש בגודל ובצבע של כדורסל. גבותיו יצרו קו שחור מתמשך מעל עיניו, חבויות בקפלי עור, ואפו התעקל אל פיו הגמיש. הוא לבש מעיל סקי ומכנסיים כהים ונראה שיש לו מידה שתגרום למתאבק סומו יפני לחשוב.
לפתע חייכתי אל ורוניקה, זרקתי מעט מכספו של ראסטי על הדלפק ותפסתי בחוזקה את ידה של הילדה.
"אם זה הנרי," אמרתי, "זה בטח רהיט מבית הגנגסטרים שלך. קדימה, ורוניקה; אני רוצה לראות את הבר הזה! '
כשהתקרבנו לדלת, הנרי צמצם את עיניו והרים את גבותיו הכהות והמקוממות. ורוניקה ניסתה להתחבא מאחורי. הנרי נראה נבוך ושפתיו הרכות נעו כמו זוג תולעים נרגשות. פלג הגוף העליון שלו מילא את הפתח, אבל כשהתקרבנו הוא לקח צעד אחורה.
"סליחה," אמרתי בעליזות.
עיניו עזבו אותי ופנו אל הילדה. "מיס ורוניקה..." הוא התחיל, קולו נשמע מאיים.
"זה בסדר," קטעתי אותו. "היא איתי".
אי אפשר היה לעבור לידו, אבל המשכתי ללכת.
הנרי לקח צעד נוסף אחורה, ואז התייצב. הייתי סקרן עד כמה רחוק הוא יגיע במקום ציבורי וקיוויתי שזה יהיה רחוק מדי. אולי זה היה ילדותי מצידי, אבל אני לא אוהב אנשים שמפחידים ילדים.
ורוניקה אמרה, "תגיד לאמא ולברט שאני אהיה בבית בחצות, הנרי." היה קול של סמכות מתנשאת שבדרך כלל מעצבנת אותי, אבל הייתי קצת גאה שהיא עמדה בזה.
הנרי הביט בי, ברור שלא ידע מה לעשות. עזרתי לו לקבל את החלטתו בכך שהנחתי בעדינות את ידי על בטן חבית הבירה שלו ולחיצה מספיק חזק כדי שנעבור. הוא לא התנגד, מה שאכזב אותי קצת, אבל המבט בעיניו הבטיח "מאוחר יותר". הלכנו במהירות דרך הלובי אל המרפסת המקומרת הרחבה. עכשיו היה חשוך לגמרי, אבל מנורות הקשת הגבוהה האירו את הערב. עשינו את דרכנו דרך השלג למגרש החניה המרוצף ונכנסנו לפורד הכחול שלי. ורוניקה לא אמרה כלום עד שהדלקתי את המנוע.
.'שלום!' – אמרה בשקט וצחקה. "לא היה לי מושג מה הנרי הולך לעשות שם!"
"חשבת שהוא הולך להרביץ לי מול כל האנשים האלה?"
היא משכה בכתפיה והחלה לחטט בתיק העור הגדול שלה. "יש לך סיגריה בשבילי?" היא שאלה.