Kārters Niks : другие произведения.

71-80 detektīvstāstu krājums par Niku Kārteru

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Kārters Niks
  
  71-80 detektīvstāstu krājums par Niku Kārteru
  
  
  
  
  
  
  71-80 Killmaster Detektīvstāstu krājums par Niku Kārteru.
  
  
  
  
  71. Mērķis: Pastardienas sala http://flibusta.is/b/684362/read
  Mērķis: Pastardienas sala
  72. Atriebēja nakts http://flibusta.is/b/684617/read
  Atriebēja nakts
  73. Belgradas miesnieks http://flibusta.is/b/608980/read
  Belgradas miesnieks
  74. Slepkavību brigāde http://flibusta.is/b/607271/read
  Slepkavību brigāde
  75. Likvidators http://flibusta.is/b/610142/read
  Likvidators
  77. Kods http://flibusta.is/b/607252/read
  Kods
  78. Agent-counter-agent http://flibusta.is/b/612843/read
  Aģents pretaģents
  79. Vilka stunda http://flibusta.is/b/685950/read
  Vilka stunda
  80. Mūsu aģents Romā ir pazudis http://flibusta.is/b/687063/read
  Mūsu aģents Romā ir pazudis
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Galamērķis: Pastardienas sala
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: Target: Doomsday Island
  
  
  
  Pirmā nodaļa.
  
  
  Viņa teica, ka viņu sauc Veronika, kas pats par sevi mani brīdināja. Meitenes vairs nebija kristītas par Veroniku, un šī neizskatījās ne dienu vecāka par sešpadsmit gadiem. Tas, ka viņa atradās viesnīcas bārā, neko nenozīmēja; šie bērni mūsdienās ir tikpat liela iespēja iegūt viltotu ID kā jebkas cits, kam viņiem nevajadzētu būt. Viens skatiens uz auksto seju, izaicinošajām acīm zem garajiem blondajiem matiem, un lielākā daļa vīriešu, iespējams, viņai noticētu visam. Aizdomīgums ir viena no galvenajām manas profesijas sastāvdaļām; tā ir otrā daba meklēt patiesību aiz melu slāņiem. Es biju atvaļinājumā, bet tas nebija svarīgi. Pasaulē ir pietiekami daudz cilvēku, kuri vēlētos redzēt Niku Kārteru mirušu, lai es būtu pastāvīgi modrs.
  
  
  Dažas dienas biju Vestbušā, lai atpūstos pēc saspringta uzdevuma Tuvajos Austrumos. Tās nebija īpaši sarežģītas, salīdzinot ar citām manām misijām, un man nebija nekādu jaunu ložu caurumu. Taču pēc vairāk nekā mēneša tuksnesī mana vajadzība pēc sniega un mierīgiem kalniem, cilvēku kompānija, kas par mani nekad nebija dzirdējusi, aizveda mani uz šo attālo, bet grezno slēpošanas kūrortu Vērmontā. Un tagad Veronika.
  
  
  Lielāko dienas daļu pavadīju slēpošanas trasēs, kuras nebija pārāk pārpildītas, jo bija nedēļas vidus. Mūsdienās nevaru slēpot tik bieži, cik gribētos, taču uzturu formu un, kamēr necenšos līdzināties čempioniem, varu tikt galā ar gandrīz jebkuru čempionāta ieskrējienu. Varbūt nedaudz uzmanīgāks; Pārāk bieži esmu sists savā darbā, lai vienkārši draiskotos ar kokiem un laukakmeņiem.
  
  
  Kad nokļuvu galvenajā istabā, kuras vidū bija milzīgs atklāts kamīns ar misiņa aizkaru pāri, tā bija patīkami dzīva. Degušu valriekstu smarža jaucās ar ādas, slapjas vilnas smaržām un karsto dzērienu vilinošajiem aromātiem, kurus Rusty jauca pie letes. Lielākā daļa cilvēku bija jauni un sēdēja vai tusējās grupās, savukārt daži pāri izmantoja dziļo ādas dīvānu privātumu, kas klāja sienas.
  
  
  Bārmenis, resns, vienmēr smaidošs rudmatains zēns, mani sveicināja. Viņš jau zināja manu vārdu, tāpēc es nebiju pārsteigts, kad viņš jautāja: "Labu dienu, Nik?"
  
  
  "Nav slikti," es atbildēju, apsēžoties uz ķebļa. Sākumā es neredzēju jauneklīgo blondīni; viņa sēdēja pusducī krēslos, ar muguru pret mani. Bet, izdzirdot manu vārdu, viņa lēnām pagriezās, paskatījās uz mani tumšajā spogulī aiz Rusty, tad pagriezās un paskatījās uz mani.
  
  
  "Tātad tu esi Niks." Viņas balss bija maiga, nedaudz aizsmakusi, un, neskatoties uz jaunību, neizklausījās, ka viņa izliekas. Es pamāju, protams, uzmanīgi. Pat biezā melnā džemperī, kas sniedzās līdz gurniem, bija skaidrs, ka viņa ir izsmelta, kā zvaigzne vienā no šīm smieklīgajām pludmales filmām. Bet man tomēr labāk patīk redzēt viņus mazliet vecākus; Viņai varētu būt trīsdesmit, bet es neesmu tik labi informēts par jaunākajām pusaudžu lietām, un es šaubos, ka kādreiz tur tikšu. Viņa nolieca galvu tā, ka viņas garie, garie mati krita pār vienu plecu kā zelta ūdenskritums. Tad viņa domīgi pamāja. 'Jā. Tu izskaties pēc Nika. Un tad viņa pagrieza man muguru un paskatījās garām kamīnam uz augstu logu rindu ar skatu uz apgaismotajām sniegotajām nogāzēm.
  
  
  "Nu, tas arī viss," es nodomāju un iedzēru malku Rusty siltā ruma.
  
  
  Pēc brīža meitene lēnām noslīdēja no krēsla; viņa bija nedaudz garāka nekā izskatījās sēžot. Viņa ātri uzmeta man skatienu, un tas nebija viens no tiem viltus tveicīgajiem skatieniem, ko piekopj pusaudži; viņa iekoda apakšlūpā un viņas acis skatījās tieši caur manējām. Kad viņa piegāja pie manis, tā bija tāda cilvēka gaisotne, kurš tikko bija pieņēmis smagu lēmumu. Es automātiski piecēlos kājās – un ne aiz pieklājības. Es gribēju būt gatavs visam, kas varētu notikt.
  
  
  "Es esmu Veronika," viņa teica.
  
  
  "Nu, tas ir labs vārds," es nodomāju. viņa droši vien to pacēla pēc vecu filmu skatīšanās televīzijā. "Tātad mēs pazīstam viens otru vārdā," es uzmanīgi teicu. Meitene aizlika rokas aiz muguras, un es cerēju, ka viņa to dara tikai tāpēc, lai parādītu savas sulīgās krūtis.
  
  
  'Jā. Es... esmu tevi šeit redzējis agrāk. Jūs esat šeit viens, vai ne?
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "ES tā domāju. ES arī".
  
  
  Es paskatījos viņai garām lielajā zālē; tagad tas bija pilns un troksnis pastiprinājās. Kāds mūziķis sāka spēlēt ģitāru. "Es domāju, ka pastaiga ar šo cilvēku pūli pieliks punktu jūsu problēmai," es pasmīnēju, skatoties uz viņu.
  
  
  Viņa īsi pasmaidīja, tad atkal sāka košļāt lūpu.
  
  
  "Nē, tas ir... nu, visi šeit vairāk vai mazāk pieder visiem, un es negribu..." Šķita, ka viņai ir grūti tikt pie lietas. Kad viņa pastiepa roku, es sastingu, bet viņa noņēma tikai matu šķipsnu.
  
  
  Es sāku atpūsties, tā bija tikai meitene, kas meklē kompāniju izklaidei, un es biju pieejama. Pēc tam viņa jautāja, vai esmu precējies...
  
  
  "Vai tu esi precējies, Nik?"
  
  
  "Man nav tāda prieka."
  
  
  'Es esmu precējies. Dažus mēnešus.'
  
  
  Es laikam izrādīju savu pārsteigumu.
  
  
  "Es zinu, ka izskatos pēc bērna, it īpaši vecākiem vīriešiem..."
  
  
  Šeit jūs esat; Es centos nesarauties.
  
  
  "...bet man ir divdesmit viens, un tā ir problēma."
  
  
  Nu viņa mani ar to kaitināja. - 'Ko tu ar to domā?'
  
  
  "Redziet, es biju precējies - ak, es to jau teicu. Pirms mēnešiem. Manai mātei mans vīrs nepatika, tāpēc viņa lūdza patēvu viņu izmest, un tagad viņi mani cieši vēro."
  
  
  "Un jūs esat šeit viens?"
  
  
  - Es domāju... šeit. Viesnīcā. Bet manai ģimenei ir slēpošanas namiņš šīs nogāzes otrā pusē. Viņa neskaidri norādīja uz garu logu rindu. — Tu droši vien esi to redzējis.
  
  
  Es pakratīju galvu, bet apstājos. Vienā no maniem ceļojumiem es redzēju garu augstu sienu, kas nepārtraukti stiepās vairākus simtus jardu, un apkārt esošie koki un krūmi tika izcirsti tā, it kā tas būtu cietums vai cietoksnis. Aiz tās es redzēju lielu māju ar skursteņiem un slīpiem jumtiem. Slēpošanas namiņš, jā! Es jautāju Veronikai, vai šī ir māja, ko viņa domā.
  
  
  "Jā, šī ir tā māja."
  
  
  — Vairāk kā cietums.
  
  
  Viņa pamāja. 'Tā ir patiesība. Viņi mani atveda šeit, lai... nomierinātu. Tas nav mūsu īpašums; Bērts – mans patēvs – to īrēja uz sezonu. Agrāk tas piederēja lielam gangsterim vai tamlīdzīgam, un uz vietas ir visādi trauksmes zvani un briesmīgi lamatas.
  
  
  "Izklausās pēc labas vietas, kur pavadīt ziemu."
  
  
  "Ak, kad jūs tajā iedziļināsities, tas ir jautri."
  
  
  "Bet jūs tagad esat viens uz ielas."
  
  
  "Nu, es nedomāju, ka viņi tur mani ieslodzīti vai kaut ko citu. Bet mamma un Bērts vienmēr rūpējas, lai, ja es šeit ar kādu sadraudzēšos, īpaši ar mana vecuma zēnu, viņš tiktu izsūtīts.
  
  
  "Kā viņi to darīs?" Es ātri paskatījos apkārt, bet neredzēju nevienu, kas vērotu meiteni, un es labi redzēju ēnas. Sasodīti labi.
  
  
  'Henrijs. Viņš visu laiku gaida mani zālē un ik pa laikam iegriežas šeit, lai pārbaudītu mani.
  
  
  "Henrijs," es nopūtos. Es sāku domāt, ka šī meitene ir mazliet traka.
  
  
  "Tas, protams, ir mūsu šoferis."
  
  
  'Noteikti. Ko darīt, ja viņš redz, ka tu runā ar mani tagad?
  
  
  "Tu neizskaties pēc kāda, kam būtu jābaidās, Nik."
  
  
  Es pamāju jauniešu pūlim. — Kā ar tur esošajiem? Dažiem puišiem bija tāda paša garuma mati kā meitenēm, bet bija arī tādi, kas varēja spēlēt regbiju.
  
  
  “Pāris, ar kuru es runāju, un Henrijs mani redzēja, to izdarīja. Tad viņi sāka no manis izvairīties."
  
  
  'Tad?'
  
  
  "Pēc tam, kad Henrijs... ar viņiem runāja."
  
  
  "Tu padari mani ziņkārīgu." Es sāku kļūt mazliet dusmīgs; vai nu šī meitene, kura pati izdomāja savu neticamo stāstu, vai Henrijs, ja viņas teiktais ir patiess.
  
  
  "Vai tev ir mašīna, Nik?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Tur ir bārs..." Viņa iekoda lūpā. "Kaimiņpilsētā un... vai jūs zināt, ka es neesmu bijis nekur, izņemot šeit gandrīz divus mēnešus?"
  
  
  — Kādu bāru?
  
  
  “Es dzirdēju, ka šī ir izcilākā vieta šajā rajonā. Laba mūzika, jautri cilvēki. Jūs zināt.
  
  
  ES zināju. Es tikai grasījos secināt, ka meitene vienkārši gribēja tikt pacelta, kad ieraudzīju seju, kas lūkojās pa vestibila durvīm. Seja bija uz galvas, kuras izmērs un krāsa ir kā basketbola bumba. Viņa uzacis veidoja nepārtrauktu melnu līniju virs acīm, kas bija paslēpta ādas krokās, un deguns bija izliekts līdz elastīgajai mutei. Viņš bija ģērbies slēpošanas jakā un tumšās biksēs, un viņam bija tāds izmērs, kas liktu aizdomāties japāņu sumo cīkstonim.
  
  
  Pēkšņi uzsmaidīju Veronikai, nometu uz letes daļu Rustija naudas un cieši satvēru meitenes roku.
  
  
  "Ja tas ir Henrijs," es teicu, "tā noteikti ir mēbele no jūsu gangsteru mājas. Ej, Veronika; Es gribu redzēt šo bāru! '
  
  
  Kad mēs tuvojāmies durvīm, Henrijs samiedza acis un pacēla savas tumšās, sarauktās uzacis. Veronika mēģināja paslēpties aiz manis. Henrijs izskatījās samulsis, un viņa maigās lūpas kustējās kā satraukti tārpi. Viņa milzīgais rumpis piepildīja durvis, bet, kad mēs tuvojāmies, viņš paspēra soli atpakaļ.
  
  
  "Piedod," es jautri teicu.
  
  
  Viņa acis atstāja mani un pievērsās meitenei. – Veronikas jaunkundze... – viņš iesāka, viņa balsij skanot draudīgi.
  
  
  "Tas ir labi," es viņu pārtraucu. "Viņa ir ar mani".
  
  
  Viņam nebija iespējams paiet garām, bet es turpināju iet.
  
  
  Henrijs paspēra vēl vienu soli atpakaļ un pēc tam nostiprinājās. Man bija interese, cik tālu viņš tiks sabiedriskā vietā, un es cerēju, ka tas būs pārāk tālu. Varbūt tas bija bērnišķīgi no manis puses, bet man nepatīk cilvēki, kas biedē bērnus.
  
  
  Veronika teica: "Pastāstiet mammai un Bērtam, ka es būšu mājās pusnaktī, Henrij." Viņas balsī bija dzirdama augstprātīga autoritāte, kas parasti mani kaitina, bet es biju nedaudz lepns, ka viņa izturējās pret to.
  
  
  Henrijs paskatījās uz mani, nepārprotami nezinādams, ko darīt. Es palīdzēju viņam pieņemt lēmumu, maigi uzliekot roku uz viņa alus mucas vēdera un pietiekami spēcīgi piespiežot, lai mēs paietu garām. Viņš nepretojās, kas mani nedaudz pievīla, taču viņa acu skatiens solīja "vēlāk". Mēs ātri devāmies cauri vestibilam uz plato arkveida lieveni. Tagad bija pavisam tumšs, bet augstās loka lampas apgaismoja vakaru. Mēs devāmies cauri sniegam uz asfaltēto autostāvvietu un iekāpām manā zilajā nomas Fordā. Veronika neko neteica, līdz es iedarbināju dzinēju.
  
  
  .'Sveiki!' - viņa klusi teica un iesmējās. "Man nebija ne jausmas, ko Henrijs tur darīs!"
  
  
  "Vai jūs domājāt, ka viņš grasās mani pērt visu šo cilvēku priekšā?"
  
  
  Viņa paraustīja plecus un sāka rakņāties pa savu lielo ādas plecu somu. "Vai jums ir man cigarete?" viņa jautāja.
  
  
  Es viņai iedevu vienu no savām īpašajām cigaretēm ar zelta galu un viņas acis iepletās, to ieraugot.
  
  
  "Kas tas par zīmolu?" viņa jautāja.
  
  
  Nospiedu šķiltavu uz paneļa. "Tie ir ražoti Turcijā un tiem nav zīmola."
  
  
  Braucot pa šauru lauku ceļu, es pamanīju, ka viņas acis skatījās uz mani, it kā viņa tikko būtu sapratusi, uz ko iekļūst. Ar saviem melnajiem matiem – nedaudz gariem, jo man nav bijusi iespēja tos nogriezt – un tievo seju noteiktā apgaismojumā varu izskatīties gandrīz draudīgi, un manas lielas rokas parāda manu neskaitāmo cīņu pēdas. Es neesmu īpaši garš pēc mūsdienu standartiem - vairāk nekā piecas pēdas deviņas collas -, bet tas viss attiecas uz muskuļiem, īpaši rokās un plecos, un tas ir redzams. Domāju, kad meitene man blakus paziņos, ka ir pārdomājusi.
  
  
  — Kā sauc šo bāru?
  
  
  "" Skaists neprāts ", un es uzskatu, ka tas atrodas otrā pilsētas malā." Viņas balss bija mierīga; Varbūt es viņu atkal par zemu novērtēju.
  
  
  Ceļš vairākas jūdzes vijās starp augstām sniega kupenām; Mēs neredzējām citu satiksmi, līdz iebraucām taisnē, un tad es redzēju gaismas atpakaļskata spogulī. Pie sevis pasmaidīju un samazināju ātrumu. Auto arī mums aiz muguras.
  
  
  "Henrijs?" - jautāju meitenei, rādīdama īkšķi pār plecu.
  
  
  Veronika paskatījās apkārt. "Es viņu neredzu".
  
  
  "Tā ir liela automašīna. Kāda ir tava mašīna?
  
  
  "Es uzskatu, ka viņš šodien brauc ar Bentley."
  
  
  Es pamāju ar galvu. 'Pa labi. Un viņš tevi neizlaidīs no redzesloka, vai ne?
  
  
  — Droši vien nē. Viņa nopūtās. "Ak mans Dievs."
  
  
  Man bija jāsmejas. 'Nomierinies. Ko viņš var darīt?
  
  
  Viņa neatbildēja, bet es redzēju, kā viņa atkal iekož lūpā.
  
  
  Tā bija maza pilsētiņa, un centrs bija pamests un tumšs, ar dažiem veikaliem, dažām baznīcām un vecām baltām koka mājām, kas klusi stāvēja ap apsnigušu parku. Izbraucām cauri parkam un nokļuvām mazā jautrā taciņā. Bija divas pārtikas mašīnas, motelis, pankūku namiņš un neliela krodziņš ar priekšā novietotu vagonu rindu; Pāri ielai, prom no pārējām ēkām, atradās Beautiful Folly — baļķu mājiņa izteikti lauku stilā ar lielu izkārtni virs durvīm.
  
  
  Kad mēs aizgājām, Veronika atskatījās. Tagad nebija priekšējo lukturu, bet es biju pārliecināts, ka Henrijs ir kaut kur aiz mums, stāvot ceļa malā ar izslēgtām gaismām.
  
  
  Kad mēs gājām pa biezajām durvīm, manas ausis uzbruka garmatainas četrdaļīgas rokgrupas troksnis. Iekšpuse bija pilna, dūmakaina, vāji apgaismota ar svecēm un liesmojošu koku. Viesmīle minisvārkos, zaļās zeķubikses un gandrīz caurspīdīgā blūze pieveda mūs pie galdiņa un pieņēma pasūtījumu. Specialitāte šeit bija silts sidrs ar Džeku Danielsu, kas, manuprāt, bija lieliski. Veronika izklaidīgi piekrita; viņa koncentrējās uz mūziku ar stiklveida skatienu acīs.
  
  
  Man noteikti nav nekas pret roku; bieži vien ir sasodīti labi, un, klausoties dažu dziesmu vārdus, jāatzīst, ka šiem jaunajiem rakstniekiem ir ko teikt un viņi to dara ar aizrautību. Bet šeit telpa bija pārāk maza, pārāk karsta no uguns un pārpildītā pūļa šāda līmeņa trokšņiem.
  
  
  Es domāju, par ko varētu runāt visi šie cilvēki mums apkārt, jo viņi nevarēja saprast viens otru.
  
  
  Es nenolaidu acis uz durvīm un meklēju Henriju. Viņš neieradās, kas mani pārsteidza; Es gaidīju, ka viņš mūs uzraudzīs.
  
  
  Pēc brīža es atvainojos un skrēju uz vīriešu istabu mūzikas skatuves otrā pusē. Varu derēt, ka, ja Veroniku atstātu vienu uz dažām minūtēm, viņa ātri vien piesaistītu cienītāju pūli. Pat šajā istabā, kas bija pilna ar skaistām meitenēm, viņa izcēlās.
  
  
  Es nekļūdījos; kad atgriezos, viņai apkārt bija divi jauni vīrieši. Veronika viņus nemudināja, bet es varētu teikt, ka viņa novērtēja uzmanību.
  
  
  Viņa mani iepazīstināja ar zēniem - es nesapratu viņu vārdus, bet tas nebija svarīgi. Es lūdzu viņus apsēsties un viņi apsēdās. Abiem bija gari mati; vienam bija ūsas, otram nē, un man likās, ka atpazinu to bezūsām no viesnīcas. Man bija taisnība.
  
  
  Viņš man jautāja. - "Tu paliksi Vestbušā, vai ne?"
  
  
  ES teicu jā.
  
  
  “Čau, tu esi sasodīti labs slēpotājs. Profesionāls?
  
  
  Nu, dažreiz es jūtos glaimots, lai gan cenšos pretoties. "Nē," es atbildēju. "Es tikai atpūšos".
  
  
  Rokgrupa apstājās, kas uz laiku padarīja sarunu daudz pieļaujamu. Pēc dažām minūtēm mums pievienojās divas meitenes, abas jaunas, ģērbušās standarta džinsu un ādas ar bārkstīm tērpos. Tad pienāca puiši, kuri viņus pazina, un, kad atkal sāka skanēt mūzika, mēs astoņi apsēdāmies pie diviem kopā saliktiem galdiem. Veronika pļāpāja ar pārējiem, it kā viņi būtu veci draugi, bet viņa turpināja mani runāt. Es sēdēju atslābinājies un atbildēju, kad cilvēki man kaut ko teica. Viņi man likās labi jaunieši. Viņi nesmēķēja neko stiprāku par Kamieli un acīmredzot neiebilda, ka esmu vecākais.
  
  
  Laiks paskrēja vēja spārniem, un, jāatzīst, man bija jautri. Kādu laiku es pat aizmirsu pameklēt Henriju pie durvīm. Kādu dienu es paskatījos pulkstenī. Pulkstenis bija vienpadsmit, un es domāju, vai man vajadzētu pievērst Veronikas uzmanību. Bet es nolēmu to nedarīt; Es negribēju tēlot spoku un vilkt viņu prom no jaunajiem pielūdzējiem. Pēc dažām minūtēm viņa atrāva mana džempera piedurkni un pati paskatījās pulkstenī.
  
  
  "Ejam," viņa maigi teica; viņa bija tik tuvu man, ka es viņu skaidri dzirdēju, viņas plecs sirsnīgi piespiedās man. Es iesmējos un ieskatījos viņai acīs. Viņa mani noskūpstīja viegli, bet ar nepārprotamu solījumu.
  
  
  Kad bijām stiprā aukstumā, es piebraucu pie Ford. "Kur?"
  
  
  "Es domāju, ka došos mājās." Viņa to teica nejauši, bet ar acīmredzamu nožēlu.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Henrijs nekur nebija redzams, bet es joprojām biju pārliecināts, ka viņš ir kaut kur tuvumā.
  
  
  ES jautāju. - "Ko darīt, ja man ir iespēja atbrīvoties no jūsu ēnas?"
  
  
  'Ko tad?' Viņa stāvēja man blakus un skatījās uz mani ar tikpat atvērtām, sulīgām lūpām.
  
  
  "Mēs varētu doties kaut kur... ne mājās."
  
  
  Es viņu noskūpstīju, cenšoties padarīt to vieglāku, taču viņas mute atvērās un mēle ieslīdēja manā mutē, spēlējoties ar manu mēli.
  
  
  "Kur, piemēram?" - viņa čukstus jautāja.
  
  
  "Nu, man ir istaba ar lielisku skatu."
  
  
  Viņa pakratīja galvu. “Mēs nevaram tur iet; Henrijs mūs atradīs."
  
  
  Protams, viņai bija taisnība. Bet ar to, kā viņas ķermenis piespiedās manējam un viņas rokas ap manu kaklu, es netaisījos ļaut Pelnrušķītei doties mājās.
  
  
  "Kā būtu..." Es paskatījos uz ceļu, jutos vairāk sarūgtināta nekā biju jutusies kopš pusaudža vecuma. "Varbūt mēs varam atrauties no viņa."
  
  
  'Un tad?'
  
  
  Es paraustīju plecus. "Mēs varēsim izmantot automašīnu kaut kam citam, nevis braukšanai."
  
  
  Viņa ļauni pasmīnēja, un ar šo sejas izteiksmi vairs neizskatījās sešpadsmit.
  
  
  Es noteikti nezināju ceļus, bet mans vieglais auto ar ziemas riepām brauca līkumos un pagriezienos ar lielāku veiklību nekā lielais Bentley. Uzreiz pēc pagrieziena iegriezos koku joslā un izslēdzu gaismu. Un mirkli vēlāk Henrijs patiešām paskrēja garām ar Bentliju. Tiklīdz viņš pagāja garām, Veronika mani apskāva.
  
  
  "Nomierinies," es teicu, maigi atgrūzdams viņu prom. Es uzkāpu uz galvenā ceļa un devos atpakaļ pa ceļu, kuru bijām ieradušies, līdz ieraudzīju citu sānceļu. Tam cauri nebrauca sniega tīrītājs, bet es redzēju divus paralēlus ceļus sniegā. Es sekoju viņiem līdz asam pagriezienam, apbraucu to un apstājos zem koka. Mēs atradāmies nelielā nogāzē ar mēness apspīdētu skatu uz lielu baltu pļavu, kas izraibināta ar savvaļas dzīvnieku pēdām. "Tagad," es teicu.
  
  
  Kā man uzreiz bija aizdomas, viņa zem biezā džempera nebija valkājusi neko. Viņas sprauslas pacēlās augšup pēc mana pieskāriena, un viņa saviebās uz dīvāna man blakus, vaidot un klusi kliedzot. Viņas mute bija uz mana kakla; viņas kājas bija piespiestas manējām. "Tam nevajadzēja notikt," viņa nomurmināja. Šo vārdu patiesā nozīme man atklājās tikai daudz vēlāk. Personīgi es dodu priekšroku lielai gultai aiz slēgtām durvīm, taču man tas bija jāizmanto maksimāli. Veronika bija prasīga un izveicīga, un kamēr mēs meklējām vietu, viņas lūpas un rokas bija aizņemtas ar visādām lietām ar rāvējslēdzējiem. Mēness gaismā viņas āda bija bāla un mirdzoša, un viņas krūtis bija izvirzītas uz augšu pret mani. Es nezinu, kā viņai izdevās tikt vaļā no šaurajām slēpošanas biksēm, bet viņa to izdarīja un tad apsēdās man klēpī ar kājām pār pleciem. Tas notika ātri – dziļš spēcīgs grūdiens, viņas gurnu šūpošana, ķermeņa raustīšanās uz augšu un uz leju. Viņa atmeta galvu atpakaļ, aizvēra acis un atvēra muti klusā ekstāzes saucienā. Atnākusi viņa ilgi un viltīgi vaidēja un piespieda nagus man pie kakla. Tad arī es atlaidos, un Veronika atkal un atkal vaidēja: “Ak.. ak.. ak..”.
  
  
  Viņa bija gandrīz pieticīga un attālināta, kad viņa atkal uzvilka drēbes. 'Cik ir pulkstens?' - viņa jautri jautāja.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. — Dažas minūtes pāri divpadsmitiem.
  
  
  "Ak Dievs, tev mani jāved mājās." Viņa aiztaisīja rāvējslēdzēju elastīgajās biksēs un pārvilka džemperi pār galvu.
  
  
  "Labi, Pelnrušķīte," es teicu. Godīgi sakot, biju nedaudz vīlies: man šī situācija nepatīk, paldies, kundze, pat stāvošā mašīnā.
  
  
  Bet Veronika pat nepaprasīja cigareti. Kad es pagriezos, viņas sejā bija noraizējies saraukts pieres, izteiksme, kas nemainījās līdz brīdim, kad sasniedzām izeju, kas veda uz viņas patēva īrētu māju.
  
  
  "Varbūt būtu labāk, ja jūs ļautu man aiziet no šejienes," viņa teica. Es neatbildēju; Es biju mazliet dusmīga uz sevi, tāpat kā uz viņu. Es tikko aizgāju.
  
  
  Blakus augstajam dzelzs žogam sienā atradās tas, ko varēja saukt tikai par vārtu namu. Viņam priekšā stāvēja vīrietis kažokā, un viņa bise bija skaidri redzama. Un malā stāvēja Bentley.
  
  
  Veronika satvēra manu roku. "Nedari, Nik..."
  
  
  "Es tevi vienkārši aizvedīšu mājās, mīļā."
  
  
  "Man ļoti žēl," viņa nomurmināja.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Kāpēc?"
  
  
  — Tāpēc, ka es to izdarīju tik... tik pārsteidzīgi.
  
  
  'Un?' - jautāju, paraustīdama plecus.
  
  
  "Zini, ir sasodīti pusnakts."
  
  
  "Nē, es to neredzu." - es samazināju ātrumu.
  
  
  “Redzi, mani vecāki... Es domāju, viņi mani izlaida, bet mūsu noslēgtais darījums... nu, man līdz pusnaktij jābūt mājās. Tu saproti?'
  
  
  — Man likās, ka tev ir divdesmit viens. Ja manā balsī bija sarkasms, tas bija tāpēc, ka es nemēģināju to apspiest.
  
  
  Viņai pietika pieklājības skatīties. "Nu, tā nav pilnīgi taisnība. Man drīzāk ir deviņpadsmit un... sasodīts! Viņi vairāk vai mazāk mani pieskata. Es domāju, ka psihiatrs teica, ka es neesmu pilnīgi kompetents, vai zināt? Un, ja es nedarīšu to, ko viņi saka, viņi var mani atkal iesēdināt cietumā.
  
  
  'Tiešām?'
  
  
  — Es to negribēju teikt. Viņa runāja klusi. “Mani ievietoja šajā mājā pēc... pēc atcelšanas. Nebija nekāda iemesla. es...
  
  
  ... Bentley durvis aizcirtās ar draudīgu cirtieni. Henrijs tuvojās manai mašīnai kā liels kalns.
  
  
  Veronika atvēra durvis uz sāniem, tad noliecās uz sāniem un ātri iebāza mēli man ausī. "Es tev piezvanīšu rīt," viņa čukstēja un aizgāja.
  
  
  Arī es grasījos doties prom, bet Henrijs atspiedās pret manām durvīm, viņa seja iekrita atvērtajā logā kā pārgatavojies mēness.
  
  
  "Tev ir desmit sekundes, lai apgrieztos un pazustu," viņš ķērka.
  
  
  Citos apstākļos es būtu izmetis sevi no mašīnas un izaicinājis viņu panākt, lai es aizeju. Bet es redzēju, ka Veronika jau paklausīgi sēdēja Bentlija aizmugurējā sēdeklī, un man tuvojās sargs kažokādas jakā ar ieroci gatavībā.
  
  
  Es domāju, ka es varētu tikt galā ar viņiem abiem; savā ziņā tas ir mans darbs. Taču šķita, ka nav lielas jēgas sākt kautiņu par traku bagātu meiteni, kurā, iespējams, būtu iesaistīta arī vietējā policija, jo, ja es būtu cīnījies ar šiem diviem, tad, kad mēs būtu pabeiguši, tad droši vien būtu. nāves gadījumi. Henrijs bija pārāk liels, lai tiktu galā, nesaņemot nogalinošos sitienus, ar kuriem es tik labi izturējos, un, cik es domāju, ikviens vīrietis, kurš uzbrūk man ar bisi, arī ir lemts.
  
  
  Tāpēc es aizvēru logu, līdz šim milzim bija jāatkāpjas, jābrauc atpakaļgaitā un jāsāk griezties. Bet, kad es apstājos, lai virzītos uz priekšu, es dzirdēju sausu smieties, kas acīmredzot nāca no Bentley aizmugurējā sēdekļa. Tā nebija Veronika; tā nepārprotami bija vīrišķīga skaņa. Un tad es dzirdēju to pašu balsi neskaidri murmojam, kas nepārprotami beidzās ar vārdiem "Niks Kārters."
  
  
  Man tas nemaz nepatika. Es nelietoju savu īsto uzvārdu Vestbušā. Es nekad to nedaru, kad esmu atvaļinājumā.
  
  
  Otrā nodaļa
  
  
  Es plānoju atgriezties Vašingtonā nākamajā dienā, bet nebiju plānojis to darīt. Tāpēc, kad Veronika nezvanīja, man nebija grūti sevi pārliecināt, ka jāpaliek vēl mazliet. Otrajā dienā – joprojām gaidot zvanu – vēlā pēcpusdienā biju gandrīz pamestajā vestibilā.
  
  
  "Pietiek šodien?" - Rusty man jautāja.
  
  
  'Jā.' Es izklaidīgi izdzēru savu silto rumu un paskatījos uz vestibila durvīm. Beidzot sapratu, ka jaunais bārmenis uz mani domīgi skatās, un nolēmu, ka man sava loma jānospēlē līdz galam. "Tā meitene," es iesāku.
  
  
  Rusty pamāja, smīnot. "Šī blondīne?"
  
  
  'Jā. Vai viņa bieži nāk šeit?
  
  
  "Vairākas reizes redzēts. Ne pēdējo dienu laikā.
  
  
  - Bet vai viņa bieži nāca pēc šī? Pirms es viņu satiku?
  
  
  "Dievs, nē. Es viņu redzēju tikai pirms dažām naktīm."
  
  
  es pasmaidīju. "Pretējā gadījumā es domāju, ka viņa būtu tevi pamanījusi."
  
  
  — Nu zini ko, Nik.
  
  
  "Man likās, ka viņa te brauc apmēram mēnesi."
  
  
  Rusty izlēmīgi pakratīja galvu. 'Nē, tas tā nav. Divas, varbūt trīs dienas līdz aizvakardienai. Kā tas bija?'
  
  
  Es neatbildēju. To viņš arī negaidīja. Viņš vienkārši pasmaidīja un paķēra manu tukšo krūzi, lai pagatavotu vēl vienu dzērienu.
  
  
  Kādu laiku vēlāk, agrā vakarā, es atrados savā istabā un meklēju labāko ceļu uz Bostonas lidostu, kur es varētu savienoties ar Vašingtonu, kad zvanīja tālrunis.
  
  
  Es zināju, ka tā ir Veronika, pirms pat pacēlu klausuli. 'Sveiki?'
  
  
  'Niks?' Viņas balss bija saspringta un klusa.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Man tevi vajag."
  
  
  "Tas ir labi, mīļā."
  
  
  "Es domāju, ka man tu esi vajadzīgs..."
  
  
  "Tu zini, kur es esmu."
  
  
  'Jūs nesaprotat!' Viņai izdevās šņukstēt, nepaceļot balsi.
  
  
  "Tad paskaidrojiet man." Es arī viņu gribēju, bet negribēju to parādīt.
  
  
  — Viņi gatavojas... ak, Nik, palīdzi man!
  
  
  "Kādas grūtības?"
  
  
  “Klausies, ja es šovakar neizkļūšu no šejienes, viņi to darīs vēlreiz. Viņi mani bloķē! Ak Nik, izved mani no šejienes, pirms viņi... -
  
  
  Viņas balsi pārtrauca uztvērēja izšķirošais klikšķis.
  
  
  Es nedomāju divreiz, kad noliku klausuli. Tālruņa kompānija mūs neapcirta; tas bija kāds tajā mājā aiz augstās sienas.
  
  
  Es vilcinājos dažas minūtes, bet man tiešām nebija šaubu par to, ko es darīšu. Dāmas, kurām nepieciešama palīdzība, nav īsti mana specialitāte, bet šī man deva vairāk, nekā es gribēju. Pēc dažām sekundēm es izvilku Hugo no sava čemodāna un apvilku uz rokas nāvējoši aso stiletu. Tālāk sekoja Vilhelmīna, mans Lugers gaišā plecu maciņā. Tas neizspiedās zem neilona jakas, ko valkāju virs džempera. Maz ticams, ka man būs vajadzīgs kāds no šiem diviem ieročiem, bet, kamēr es plānoju šo meiteni dabūt ārā no mājas, būtu muļķīgi nesagatavoties ļaunākajam.
  
  
  Vakara slēpotāji pacilātā noskaņojumā pulcējās zemo trašu līdzenumos. Es ar krēslu pacēlāju uzkāpu uz otro stāvu, virs apgaismotās laukuma. Nebija neviena cita; Zem manis mēness gaismā maigi spīdēja sniegs. Es uzvilku virs galvas melnu vilnas masku ar caurumiem acīm un mutei. Varbūt baltā maska būtu bijusi labāka, bet es nesteidzos to meklēt. Turklāt es šaubījos, ka varēšu pat nepamanīts paslīdēt maskēties pa šo plato sniega lauku, ar mēness gaismu un prožektoriem pie sienas ap māju.
  
  
  Es nokāpu lejā, virzoties pa kreisi un veicot lēnus, rūpīgi kontrolētus pagriezienus, līdz ietriecos sienā. Es paliku aiz kokiem un paskatījos uz šo vietu. Tālu lejā bija vārti, un mājas priekšā stāvēja sargs, kurš sita ar rokām, lai sasildītos. Nekādi nevarēja zināt, vai pie sienas ir vai nav citi sargsargi, tāpēc es pat nemēģināju. Starp citu, bez šaubām bija elektriskā signalizācija, un man nebija laika rūpīgi izpētīt šo problēmu.
  
  
  Pēc pusstundas vērošanas nonācu pie secinājuma, ka pie vārtiem ir tikai viens sargs; Izskatījās, ka viņš ne ar vienu nerunāja, un nekur nebija redzama mašīna.
  
  
  Spēcīgi spiežot stabus, es nokāpu pa lēzeno nogāzi. Iznākusi no aiz kokiem, es paņēmu slēpes, pamāju ar rokām un izdvesu apslāpētu kliedzienu. Es cerēju izveidot veiksmīgu slēpotāja imitāciju, kurš bija zaudējis kontroli pār savām kustībām. Es paslīdēju un paklupu uz sarga nama pusi. Tad es sagriezos, acīmredzami zaudējot līdzsvaru, un skrēju taisni pret sienu. Tieši pirms nokļuvu tur, es nedaudz sagriezos, lai sadursme nebūtu tik smaga, kā likās. Es nokritu, bezpalīdzīgi raustot kāju, kliedzot:
  
  
  "Ak dievs, ak dievs, ak dievs!"
  
  
  Tad es skaļi ievaidējos, cīnījos piecelties un atkal nokritu. 'Palīdzi man!' Es vārgi ievaidējos. Sargs mani pamanīja. Sagatavojis ieroci, viņš paspēra dažus soļus pret mani, tad vilcinājās.
  
  
  Es atkal ievaidējos.
  
  
  Sargs pa sniegu metās man pretī. Es gulēju nekustīgi un gaidīju, kad viņš nāks pie manis. Bija svarīgi noskaidrot, vai viņš tiešām ir viens. Bet likās, ka viņam nerūp nekas cits kā es. Viņš piegāja klāt, apstājās un ļāva ierocim karāties no rokas.
  
  
  "Vai tev viss kārtībā, cilvēk?"
  
  
  Tas bija stulbs jautājums, bet es atbildēju.
  
  
  "Es domāju, ka es salauzu savu potīti," es sakodu zobus. 'O jā?'
  
  
  “Ja tu vari man palīdzēt piecelties...” Es likās pēc iespējas bezpalīdzīgāks.
  
  
  Sargs pamāja ar galvu. "Es neesmu ārsts, vecīt."
  
  
  "Nu, vai tu mani tā atstāsi?"
  
  
  Viņš šaubījās. "Tev nevajadzēja šeit slēpot, cilvēk. Šī nav slēpošanas trase."
  
  
  "It kā es nezinātu! Es vienkārši nevarēju noturēt sasodītās slēpes, kas rāda pareizajā virzienā."
  
  
  "Nu..." Sargs pienāca tuvāk.
  
  
  — Vai varat piezvanīt uz slēpošanas namiņu? - es lūdzoši jautāju. 'Uz viesnīcu? Tātad ārsts var ierasties?
  
  
  "Es tev palīdzēšu piecelties, vecīt, bet es nevaru tev iedot telefonu." Viņš norādīja ar galvu uz sargu māju. "Te nav telefona, tikai saziņa ar māju."
  
  
  Labi, es sev teicu un pastiepu viņam roku. Es ļāvu viņam satvert manu plaukstas locītavu, tad satvēru to un vilku uz priekšu, pāri manai galvai. Es apripojos viņam līdzi, pagriezos un piezemējos uz viņa krūtīm. Pirms viņš saprata, kas notiek, es izrāvu šauteni no viņa rokām un piespiedu stobru pie auss.
  
  
  "Viena skaņa, viena kustība," es norūcu, un viņiem būs jādodas uz Ņūhempšīru, lai atrastu jūsu galvas otru pusi. Viņš nekustējās, bet trīcēja zem mana ceļgala kā iesprostots trusis.
  
  
  'Žogs. Kā tas atveras? '
  
  
  Viņš teica, un, kad es viņam pabāzu šautenes stobru, viņš paskaidroja, kā atskan signalizācija, ja divas atslēgas netiek pagrieztas pareizajā secībā. Es izņēmu atslēgas no viņa kabatas un ļāvu viņam stāvēt. Ar viņa kažoka kapuci vienā rokā es devos viņam līdzi uz vārtiem. Es paskatījos uz telefonu sarga namā un nolēmu to neaiztikt; Ja es to izvilkšu no sienas, var atskanēt trauksmes signāls...
  
  
  Vadi izskrēja cauri vārtu slēdzenēm; Teicu apsargam tās atvērt. Viņš vilcinājās, bet, kad es viņam parādīju pirkstu uz sprūda, viņš pagrieza atslēgas pareizajā secībā. Tad es ļāvu pistoles butnei piezemēties uz viņa galvaskausa, ievilku viņu sarga namā un izslīdēju pa atvērtajiem vārtiem.
  
  
  Ceļš vijās cauri augstu priežu biezokņiem, kas aizsedza mēnesi. Sniegs bija notīrīts, tāpēc bija redzamas betona plātnes ar šuvēm, kas pildītas ar darvu. Es uzmanīgi gāju pa piebraucamo ceļu, nenovērojot acis uz lielās mājas attālajām gaismām. Es atcerējos, ka Veronika runāja par “šķebinošām lamatām”, un es atturējos no vēlmes ienirt ēnā abās pusēs. Un tad piebraucamais ceļš sabruka zem manis.
  
  
  Pēdējā lieta, ko jūs sagaidāt, ir liela betona plāksne, kas nokritīs zem jums kā šūpoles beigas, taču tā notika. Pēkšņi es ieslīdēju pilnīgā tumsā, nespēdama savaldīties.
  
  
  Gaismas nebija vispār, man apkārt bija tikai auksts mitrums. Izstiepu rokas un jutu akmeņus sānos. Tas bija plats tunelis, un grīda zem manām kājām bija netīra. Kaut kur manā priekšā atskanēja neatlaidīga caururbjoša skaņa. Es gāju skaņas virzienā; tas ir viss, ko es varēju darīt.
  
  
  Kad nokļuvu tuneļa galā, dubļi vai kaut kas tamlīdzīgs bija līdz potītēm. Virs manis atradās lūka no bieziem dēļiem. Es nemēģināju to atvērt. Es biju pārliecināts, ka kāds nāks pie manis.
  
  
  Lūka atvērās ilgu laiku. Tikmēr es atgriezos tunelī, notupies pilnīgā tumsā, skatoties uz abām pusēm. No sabrukušās betona plātnes puses neviens nenāca, tāpēc nolēmu, ka sargsarga pienākums ir uzturēt šo pusi.
  
  
  Un tad parādījās gaisma. Atvērtajā lūkā nolaidās virvju kāpnes.
  
  
  Kad es gāju pa šo bēgšanas ceļu, man rokā bija Vilhelmīna. Caur caurumu nebija redzamas nekādas sejas, bet es biju gatavs šaut uz visu, kas parādījās.
  
  
  Es cīnījos augšā, jo man bija jāuztur Luger, un pirmais, ko es ieraudzīju, bija Veronikas seja. Viņa smējās.
  
  
  Un tad es ieraudzīju viņai blakus stāvam vīrieti, kurš gandrīz nesmaidīja, bet vismaz tagad smaidīja, kas pats par sevi bija brīnišķīgi.
  
  
  "Sveiks, Nik," vīrietis teica.
  
  
  Es viņu atpazinu. Viņu sauca Vanags, viņš ir mans priekšnieks, un es viņu gandrīz nošāvu uz vietas.
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Deivids Hoks ir apmēram piecdesmit vai sešdesmit gadus vecs vīrietis — neviens to precīzi nezina — ar novājinātiem sirmiem matiem un stingru Jaunanglijas ministra seju. Viņa drēbes pārsvarā ir profesora tvīds, bet neaizdedzinātais cigārs, ko viņš parasti košļā, piešķir viņam vecāka valstsvīra atmosfēru. Īsāk sakot, Vanags nav cilvēks, kas ir viegli pārsteigts - ne ar kādu iztēli.
  
  
  "Vai jūs grasāties nošaut šo lietu?" - Viņš mierīgi jautāja, norādot uz Vilhelmīnu. "Ja nē, nolieciet to malā."
  
  
  ES to izdarīju. - "Kas pie velna notiek?" Viņa plānā lūpa ielocījās. "Tev bija gandrīz trīsdesmit sekundes, Nik; tev tas jau vajadzēja saprast. ”
  
  
  Varbūt, bet ne īsti. "Veronika," es paskatījos uz meiteni, "vai viņa ir viena no mums?"
  
  
  Vanags pamāja. "Studente, bet šķiet, ka viņai klājas labi."
  
  
  Es paskatījos pa istabu; tur bija grāmatu skapji un biezs tumši sarkans paklājs. Logu nebija. Es sāku to saprast.
  
  
  "Tātad šis ir mūsu apmācību centrs."
  
  
  Vanags pamāja. 'Pēdējais. Starp citu, Veronikai bija taisnība par iepriekšējo īpašnieku; viņš bija bootlegger un vēlāk kļuva par galveno heroīna kontrabandistu. Ja jūs mēģinātu kāpt pāri sienai, dzelzs tapas izlidotu un caurdurtu jūsu ķermeni. Priecājos, ka biji pietiekami gudrs, lai tiktu cauri vārtiem. Un, starp citu, visur abās brauktuves pusēs ir atlēkušās mīnas.
  
  
  Es zināju, kas tas ir: ierīces, ko darbina staigāšana, liekot tām lēkt un eksplodēt gaisā, raidot nāves krusu visos virzienos.
  
  
  "Jūs šeit noteikti zaudēsit daudz studentu," es piezīmēju. Vanags pamāja ar galvu. “Vēl ne vienu. Atlecošās mīnas nebija pilnībā uzlādētas, un mēs tikai likām saviem cilvēkiem nemēģināt tikt pāri sienai. Kā jūs zināt, Nik, sienas parasti nav labākais veids, kā iekļūt stingri apsargātā mājā.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Tātad, jūs šodien uzstājās ļoti labi. Mēs to skatījāmies televīzijā."
  
  
  Tas bija mājā. Mājās ar šādiem drošības pasākumiem visur jābūt televīzijas monitoriem.
  
  
  "Tas ir labi, ka nenogalinājāt sargu," sacīja Vanags.
  
  
  "Ja es gribētu?"
  
  
  "Mēs būtu tevi apturējuši, Nik. Pie vārtiem ir skaļrunis, un es jūs laikus aicinātu pie kārtības.
  
  
  — Jūs tā cerējāt.
  
  
  Vanags pašapmierināti pamāja ar galvu, un es zināju, ka viņam ir taisnība.
  
  
  "Labi, tagad tu esi šeit," viņš teica. — Ķeramies pie lietas.
  
  
  Kopš brīža, kad viņu ieraudzīju, es zināju, ka tas notiks. Es atcerējos, ka Vanags man bija ieteicis Vestbušu kā brīvdienu galamērķi.
  
  
  Veronika piecēlās. Viņa bija ģērbusies bikškostīmā, viņas mati bija savilkti atpakaļ šinjonā, un viņa izskatījās, var teikt, dažus gadus vecāka par sešpadsmit. Viņas acis neskatījās uz mani, bet es redzēju sarkanus plankumus uz viņas vaigiem.
  
  
  Vanags neko neteica, līdz viņa izgāja no istabas. Pēc tam viņš noliecās uz priekšu ādas krēslā, salikdams plaukstas kopā un atspiedis elkoņus uz ceļiem.
  
  
  — Vai kāds Vestbušā zina, kas tu esi, Nik?
  
  
  Es pakratīju galvu. 'Neviens. Mani sauc Niks Voltons. Vienīgā persona, ar kuru es runāju, bez Veronikas, bija viesnīcas bārmenis. Kādu dienu viņš man par to jautāja, un es viņam nosaucu šo vārdu un teicu, ka esmu iesaistīts starptautiskajās investīcijās.
  
  
  'Labi. Jūs varat izmantot šo nosaukumu vietnē Double Cay."
  
  
  Es nekad neesmu dzirdējis par Double Cay.
  
  
  "Tās ir pāris mazas salas Bahamu salās," paskaidroja Vanags. “Viena ir pilnībā attīstīta – ir jauna viesnīca un veca sabiedriskā ēka, kas šeit atrodas kopš gadsimtu mijas. Viņi būvē vēl vairāk viesnīcu citā salā un tiltu, kas savieno salas.
  
  
  Es gaidīju, kad viņš turpinās. Un, kā parasti, viņš pārgāja uz citu tēmu.
  
  
  "Es sagatavoju jums šo vingrinājumu, jo man vajadzēja sevi pārliecināt par dažām lietām, Nik."
  
  
  'Jā.' – Esmu bijis aģents ar AX pietiekami ilgi, lai nebūtu pārsteigts par direktora paveikto. Mēs nebijām ne CIP, ne FIB, un jūs pat nevarēja mūs nosaukt par kaut ko pa vidu. Mēs vienkārši eksistējām, neliela speciālo aģentu grupa darīja to, ko neviens no valdības nekad neatļautu, un Vanags vadīja šovu. Viņa kaimiņi Džordžtaunā domāja, ka viņš ir neskaidra fonda prezidents.
  
  
  "Pirmkārt," viņš teica, "izcēlās jautājums, kā saprasties ar jauniešiem ar gariem matiem. Veronika man teica, ka filmā Skaistais trakums tu esi ļoti foršs.
  
  
  Man bija jāsmaida. "Labi."
  
  
  “Un tad radās problēma iekļūt šajā cietoksnī. Tas nebija viegli, vai ne? Bet tu to izdarīji. Man bija šaubas, Nik.
  
  
  Es nikni paskatījos uz viņu; viņam nebija tiesību ar mani tā runāt.
  
  
  "Labi, labi," Vanags steidzīgi turpināja. “Jūs izturējāt abus pārbaudījumus un tagad turpiniet. Double-K, Niks. Un Greidija Ingersola.
  
  
  Tas bija šoks. Greidijs Ingersols, iespējams, bija bagātākais cilvēks pasaulē, piecdesmito gadu vidū miljardieris, kurš pēdējos gados bija kļuvis par vientuļnieku.
  
  
  Es gaidīju, kad Vanags dosies tālāk.
  
  
  "Greidija Ingersola," Vanags uzbrēca, it kā lasītu no mapes, lai gan priekšā nekā nebija, "viņa vecums ir piecdesmit septiņi, piecas pēdas astoņas collas, apmēram simts mārciņas." Viņam ir sešas sievas, galvenokārt filmu zvaigznes. Viņš nopelnīja bagātību no sava tēva celtniecības uzņēmuma, kuru viņš nodibināja 30. gadu beigās. Atklāti sakot, spekulants. Viņa firmas nodarbojās ar kuģniecības kompānijām, veidoja formas tērpus, klētis, naftas vadus - dievs, šis cilvēks pat pelnīja naudu, taisot filmas. Otrā pasaules kara laikā pilotējis bumbvedēju, divas reizes notriekts virs Vācijas, vienreiz izbēgis, bet otro reizi līdz kara beigām ievietots karagūstekņu nometnē. Šobrīd viņš ir investors daudzos uzņēmumos – liels investors, kas daudzos gadījumos nozīmē, ka viņam ir dominējoša interese.
  
  
  Es to visu zināju par Greidiju Ingersolu... Pirms vairākiem gadiem viņš devās pensijā uz attālu Ņūmeksikas apgabalu - slavenāko vientuļnieku vēsturē. Šajās dienās neviens viņu neredzēja, izņemot viņa "pils sargu", kas sastāvēja no bargiem vīriem, kas bija viņa vienīgais tiešais kontakts ar ārpasauli.
  
  
  "Viņa pēdējais ieguldījums," turpināja Hoks, "bija kosmosa uzņēmumā Ultimate Dynamics. Ingersolam pieder lielākā daļa akciju, tāpēc viņš ir atbildīgs. Un šī iemesla dēļ Niks, Pentagons un Baltais nams grauž nagus."
  
  
  'Ko tu ar to domā?'
  
  
  Vanags drūmi pasmaidīja. “Kad Ingersoll pārņēma vadību, Ultimate Dynamics pielika pēdējo pieskārienu vismodernākajai raķešu vadības sistēmai, kāda jebkad ir izgudrota. Īsāk sakot, viņa var aplūkot reljefu zemāk un pielāgot raķetes kursu pa ceļam ar lielāku precizitāti, nekā to spētu cilvēka pilots; tā var atklāt pārtvērējraķetes un izšaut uz tām ar savu aizsardzību. Bet vissvarīgākais sasniegums ir tas, ka ierīce spēj atklāt iepriekšējo raķešu ietekmi un pēc tam izlidot, lai šautu uz sekundāriem vai pat terciāriem mērķiem.
  
  
  "Citiem vārdiem sakot," es teicu, "šī lieta var paveikt gandrīz visu, ko spēj cilvēka pilots."
  
  
  'Un vēl. Tā ir trešā spēja, kas padara viņu nenovērtējamu. Mūsdienās daudz tiek runāts par pārmērībām — cik reižu mēs varam noslaucīt Krieviju vai Ķīnu no kartes, salīdzinot ar to, cik reižu tās var noslaucīt mūs no kartes. Bet ar šo ierīci vairs nav nepieciešams palaist piecas vai sešas kodollādiņas uz vienu un to pašu mērķi; kad pirmais pabeidz savu misiju, pārējie var mērķēt uz citiem mērķiem. Tātad, jūs varat iedomāties, ko šī mērķēšanas sistēma nozīmētu vājākiem spēkiem.
  
  
  Protams, es to varēju iedomāties. Tikai ASV un Padomju Savienībai bija kodolenerģija, lai iznīcinātu ievērojamu pasaules daļu, bet Ultimate Dynamics ierīce ļāva jebkurai vidēji attīstītai valstij, piemēram, Ķīnai, panākt kodolvienlīdzību, pat ja tai piederēja tikai neliela daļa kodolenerģija. raķešu skaits.
  
  
  Lieki piebilst, ka ierīce ir ļoti slepena un tiek kontrolēta saskaņā ar visstingrākajiem drošības pasākumiem. Pašlaik to sauc par "Dreakopper", kas nemaz nav traks nosaukums."
  
  
  — Es uzskatu, ser, ka Vašingtona ir nobažījusies par Ingersola iesaistīšanos šajā lietā.
  
  
  'Tieši tā. Greidija Ingersola pārcēlās uz Double Cay gandrīz pirms gada. Viņam pieder salas, un viens no viņa uzņēmumiem tās attīsta. Ingersola dzīvo vecajā viesnīcā, par kuru es runāju... - Vanags apstājās un piegāja pie liela vecmodīga galda. Viņš paņēma salocītu kartiņu un biezu brūnu aploksni, tad pasauca mani pie galda un atlocīja karti. Abas saliņas bija nieres formas ar platiem, izliektiem līčiem, kas vērsti viens pret otru. Aerofotogrāfijā bija redzami būvniecības darbi vienā no divām salām, kuru Vanags man teica, ka to sauca par Pastardienas salu. Otra, saukta par Augšāmcelšanās salu, bija plašs viesnīcu komplekss ar peldbaseinu, tenisa kortiem un golfa laukumu. Blakus baseinam, tik tikko pamanāms cauri biezajām palmām un citai veģetācijai, bija citas ēkas kontūra blakus apaļai lagūnai.
  
  
  "Šī ir Doubloon viesnīca," sacīja Vanags, norādot uz gandrīz apslēpto struktūru. “Tā ir atdalīta no pārējās salas ar sienu un aprīkota ar parasto elektronisko aprīkojumu un bruņotu apsardzi. Ingersols pazuda aiz šīs sienas, kad sasniedza Double Cay, un nekad vairs netiek redzēts.
  
  
  "Vai kāds kādreiz ir bijis iekšā?"
  
  
  "Pie tā es atgriezīšos pēc minūtes. Galvenais ir tas, ka visu šo laiku neviens neredzēja Ingersollu personīgi, izņemot viņa palīgu grupu. Un tas ir vēl viens iemesls bažām. ”
  
  
  Es viņu nepārtraucu ar jautājumiem.
  
  
  "Pēdējā gada laikā," turpināja Vanas, "viņa palīgi tika nomainīti viens pēc otra. Iepriekšējie palīgi bija ap četrdesmit un piecdesmit gadiem, pārsvarā vīrieši, kuri ieņēma vadošus amatus Ingersolas firmās. Bet ne vairāk. Pašlaik viņi ir seši, visi jauni, šķietami divdesmitie, ar gariem matiem. Viena no viņām ir sieviete. Es tevi dzirdēju, skaistule. Es automātiski iesmējos un ļāvu priekšniekam turpināt.
  
  
  “Lai gan viņi visi izskatās amerikāņi, viņiem ir pases no vairākām Eiropas un Latīņamerikas valstīm. Pagaidām viņiem neko nav izdevies parādīt, bet, no otras puses, informācijas par viņiem ir maz.”
  
  
  Vanags no brūnas aploksnes izvilka pusduci plānu mapju un pasniedza tās man. Es tos pārlūkoju un koncentrējos uz 18 x 24 korpusa fotoattēliem. Pieci līdzīgi jauni vīrieši - četri blondi un viens ar tumšiem matiem - un iespaidīgi skaista tumšmataina sieviete. Beidzot es pusvārdā teicu: “Es domāju, ka es redzu, kur tas virzās. Jūs vēlaties, lai šie cilvēki tiktu pārbaudīti."
  
  
  "Daudz vairāk nekā tas. Šie jaunie vīrieši - mēs viņus saucam par "intīmo sešinieku" - ir vienīgie, kuriem ir tiešs kontakts ar Ingersolu. Ak, viņš patiesībā zvana savu dažādu uzņēmumu direktoriem un dara to vairāk vai mazāk regulāri, un nepiederošie viņu ir redzējuši...
  
  
  - Bet tu tikko teici...
  
  
  Vanags pacēla roku. 'Klusi. Dažu pēdējo mēnešu laikā Ingersola pēkšņi ir kļuvusi par laipnu saimnieku. Tā arī varētu teikt. Liels skaits jauniešu apmetas Doublé Cay viesnīcā, kas atrodas blakus Doubloon, kurus piesaista ārkārtīgi zemie jauniešu rādītāji, kā viņi tos sauc. Bieži vien Ingersola palīgi izvēlas grupu, ko uzaicināt sienās uz ballītēm, kuras it kā nav aizliegtas. Viesiem tiek pasniegta labākā marihuāna un hašišs, dzērieni un mūzika, un viņiem ir atļauts peldēties lagūnā. Varat iedomāties, kas no tā sanāks. Un tad nāk kulminācija: ik pa laikam uz skatuves parādās Ingersola. Viņš stāv uz sava veida balkona aiz biezas stikla starpsienas, uzrunā savus viesus caur skaļruni – un bieži vien izvēlas kādu no meitenēm, lai viņu apciemotu klātienē."
  
  
  Godīgi sakot, man tas šķita saprātīgi. Galu galā jūs varētu sagaidīt, ka vīrietis ar tādu naudu vēlas izklaidēties, un to es teicu.
  
  
  "Nevis Greidija Ingersola."
  
  
  Es biju skeptisks. Vīrietis ar sešām laulībām un vairākām pazīstamām attiecībām neiebilstu ballītei izvēlēties nobriedušu un jaunu meiteni.
  
  
  "Bet Ingersola," paskaidroja Vana, "vienmēr bija ļoti privāta persona. Viss, ko viņš darīja savos jaunākajos gados, tika darīts ar vislielāko rūpību; viņš nemeklēja publicitāti un noteikti nerīkoja publiskas izrādes."
  
  
  Es minēju. - 'Vecums?'
  
  
  "Iespējams, bet maz ticams. Galu galā viņš nav tik vecs.
  
  
  Man likās, ka Vanaga balsī atklāju aizsardzības noti, taču nepievērsu tam viņa uzmanību.
  
  
  — Kas tad, tavuprāt, tas ir?
  
  
  AH galva paskatījās uz mani, atspiedusies uz galda ar abām rokām. — Vai nu ar Greidijas Ingersola galvu notika kaut kas nopietns, vai arī šis cilvēks nav Greidija Ingersola.
  
  
  Iestājās ilgs klusums, pirms es kaut ko teicu. — Bet tu man saki, ka redzēji viņu.
  
  
  "Jūs nevarat gaidīt, ka uzzināsiet kaut ko par īsto Ingersollu tikai no šīs intīmās sešu cilvēku grupas un daudzu jauniešu."
  
  
  Es pamāju ar galvu. — Kā ar meitenēm, kuras viņš izvēlējās?
  
  
  "Cik mēs zinām, bija septiņi. Bez izņēmuma viņi pameta salu uzreiz pēc... randiņa... ar kādu no Ingersola lidmašīnām. Mēs tādu atradām hipiju komūnā Meksikā. Viņa zvēr, ka viņi tikai runāja un ka Ingersola viņai iedeva desmit tūkstošus dolāru, pirms viņa tika iekāpta lidmašīnā.
  
  
  es nosvilpoju. "Desmit tūkstoši par tērzēšanu."
  
  
  Vanags īgni pasmaidīja. "Un acīmredzot viņa klusēja."
  
  
  “Kā ir ar zvaniem no Ingersolas? Vai cilvēki, ar kuriem viņš runā, viņu labi pazīst?
  
  
  Mans priekšnieks sarauca pieri. 'Jā. Lielākā daļa cilvēku viņu pazīst. Un neviens negrib ticēt, ka zvanītājs ir viltnieks. Mums pat izdevās dabūt balss izdruku no telefona un... nu, tas nebija pārliecinoši.
  
  
  "Es domāju, ka balss nospiedumi ir pilnīgi pieņemami kā identifikators."
  
  
  'Tādā veidā noteikti nē. Mums ir Ingersola liecības atšifrējums pirms vairākiem gadiem Kongresa komitejā, un šķiet, ka šī balss atbilst nesenajai. Bet ir atšķirības. Radiotelefons uz salām ne vienmēr ir ļoti skaidrs.
  
  
  'Pa labi. Tad jūs vēlaties, lai es uzzinu, vai šis vīrietis tiešām ir Ingersols, vai ne?
  
  
  "Šis ir viens mirklis. Protams, ja viņš var būt viltnieks, jums ir arī jānoskaidro, kas notika ar īsto Ingersolu. Jebkurā gadījumā jums ir jānoskaidro, kas patiesībā ir intīmais sešinieks, kādi ir viņu motīvi un kā viņi ietekmē Ingersolu."
  
  
  – Vai, jūsuprāt, starp viņiem un Trīsgalvām varētu būt kāda saistība?
  
  
  "Mēs to vēl nezinām. Bet, kamēr šī iespēja pastāv, mums noteikti tas ir jānoskaidro.
  
  
  "Es domāju, ka tika izmēģināta tieša pieeja."
  
  
  'Jā. Aizsardzības ministrs personīgi mēģināja sazināties ar Ingersolu, un pirms divām nedēļām viens no prezidenta tuvākajiem padomniekiem lidoja uz Double Cay. Bet Ingersols atteicās tos saņemt vai runāt ar viņiem. Viņš ir privātpersonas, Niks, un valdība nevar piespiest viņu atstāt patversmi.
  
  
  "Es domāju, ka viņa miljardiem ar to nav nekāda sakara," es sarkastiski teicu.
  
  
  "Tas mūs neietekmē. Jūs zināt savu uzdevumu. Ir vēl dažas detaļas, kas jāapspriež, un tad jūs dosieties uz dienvidiem. Dodieties uz Ingersolu, Nik. Uzziniet, kas mums jāzina."
  
  
  - Ko darīt, ja tas ir nelabvēlīgi? Ja tas ir saistīts ar Trīs galvām?
  
  
  - Tad apturi viņu. Pēc saviem ieskatiem.
  
  
  'Jebkurā gadījumā?'
  
  
  Vanags pamāja. "Es nesūtu uz turieni AX Killmaster aģentu tikai tāpēc, lai uzdotu dažus jautājumus."
  
  
  Kas attiecas uz mani, es šaubījos; uzdevums šķita diezgan vienkāršs, ja ne parasts - un šī bija otrā reize tik daudzu dienu laikā, kad es pieļāvu nopietnu kļūdu spriedumā.
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Norādījumi aizņēma mazāk nekā trīs stundas, un vēl nebija pusnakts, kad izgāju no savrupmājas. Sargs man kautrīgi uzsmaidīja un norādīja uz manām slēpēm, kas bija atspiedušās pret sargbūdu. Es gribēju viņam atvainoties, bet es to nedarīju; viņš zināja, kas viņu sagaida, un tas bija vairāk nekā es varētu pateikt.
  
  
  Es gaidīju, ka Veroniku vēl satikšu pirms aizbraukšanas, bet viņa neieradās. Iespējams, tas bija labāk šādā veidā. Tagad es zināju, ko viņa domāja automašīnā sniegotajā kalna galā, un varēju iztikt bez viņas apmulsuma vai spītības — neatkarīgi no tā, kādu attieksmi viņa bija pieņēmusi pēc iesaistīšanās slepenajā misijā.
  
  
  Es tajā naktī daudz negulēju. Lai gan mana istaba atradās viesnīcas otrā pusē, prom no vestibila, es dzirdēju ģitāras dūkoņu, ko pavadīja nestabilas balsis. Rītausmā piecēlos, saģērbos un sakrāmēju mantas. Es neskuju, kā norādīts.
  
  
  Mazais iepakojums atradās manas mašīnas bagāžniekā, tāpat kā Vanags teica. Kad mēs runājām iepriekšējā vakarā, viens no mūsu aģentiem to piegādāja. Tajā bija vairākas AX specefektu nodaļas izstrādātas lietas, kas varētu noderēt sarežģītā situācijā. Laikam bija vajadzīga liela atjautība, lai Stjuartes nodaļas cilvēki izdomātu ieročus un instrumentus, ko varētu paslēpt peldkostīmā vai sandalēs, taču, kā vienmēr, tas viņiem izdevās.
  
  
  Man bija vajadzīgas divas nedēļas, lai nokļūtu Maiami, un es darīju visu iespējamo, lai samazinātu ātrumu. Houka izaicinājums bija izaudzēt biezu bārdu, taču līdz piektajai dienai tā bija velnišķīgi niezoša, un es paliku ar ūsām. Man diezgan ātri auga sāniski, un es zināju, ka pēc divu nedēļu beigām man būs tāda bārda, kas būs pietiekami liela sevi cienošam roka skatuves dalībniekam.
  
  
  Es biju Niks Voltons, vairāku rokgrupu menedžeris. Vanags man izvēlējās trīs grupas, no kurām divas šobrīd Valsts departamenta uzdevumā apceļo Āfriku un Āziju. Cita grupa uz laiku tika izformēta, un man bija jāpaņem atvaļinājums no Double Cay, kamēr grupa reorganizējās. Braucot uz dienvidiem, pilnībā izvairoties no Vašingtonas, es pavadīju savus vakarus rosīgākajos bāros, ko vien varēju atrast, klausoties mūzikas automātus un vietējās kombinācijas, baudot mūziku un atmosfēru. Es pavadīju stundas, apmeklējot ierakstu veikalus, iegaumējot zīmolus, nosaukumus un izpildītāju vārdus.
  
  
  Kad nokļuvu Džeksonvilā, man likās, ka par mūsdienu populāro mūziku zinu tikpat daudz kā vidusmēra pusaudzis. Manas ūsas auga, un man vajadzēja apgriezt. Perfekti. Man nācās veikt pēdējo līkumu pirms iekāpšanas lidmašīnā uz Maiami. Mēs ar Vanagu to kādu laiku apspriedām, pirms nolēmām spert soli. Viņi tikai gatavoja pirmos Triple Head System testa lidojumus Kenedija ragā, un mēs abi uzskatījām, ka man vajadzētu iegūt pēc iespējas vairāk informācijas no labākajiem avotiem.
  
  
  Es ierados galvenajā NASA objektā tieši laikā, lai pievienotos ekskursijai. Mēs pulcējāmies vēsajā, gaišajā uzņemšanas zonā un gājām pa koridoru. Tajā brīdī mani apturēja formastērps apsargs.
  
  
  "Piedod man, kungs," viņš teica.
  
  
  Es paskatījos apkārt, tāpat kā vairāki citi grupas dalībnieki. 'Jā?'
  
  
  "Vai jūs braucat ar zilu Fordu?" Viņš nolasīja numura zīmi.
  
  
  — Jā, tas ir mans.
  
  
  "Es baidos, ka jūs esat bloķējis vēl dažas automašīnas. Mēs būtu pateicīgi, ja jūs to pārkārtotu."
  
  
  "Sasodīts," es norūcu. "Kad es tur novietoju automašīnu, citu automašīnu nebija."
  
  
  - Es baidos, ka darīšu, kungs. Ja Tu neiebilsti.' Tas nav īsti lūgums.
  
  
  'Sasodīts! Labi.' Es dusmīga devos atpakaļ pa atbalsojošo koridoru. Kad mēs ar apsargu bijām prom no ekskursiju grupas redzesloka, viņš satvēra manu roku. Uz brīdi apstājāmies un paskatījāmies apkārt. Neviena nebija redzams.
  
  
  "Šajā virzienā, kungs," viņš teica cieņpilnā tonī, ko viņš, iespējams, izmantotu NASA vadītājam.
  
  
  Viņš izmantoja atslēgu, lai atvērtu neredzamas durvis bez roktura, kas bija padziļinātas sienā. Mēs ātri gājām pa garu, zemu koridoru. Šur tur bija arī citas durvis, ar cipariem un burtiem, bet bez citām pazīšanas zīmēm. Mēs nevienu neredzējām, kad pagriezāmies pa vairākiem stūriem, nokāpām pa tērauda kāpnēm, pagājām garām vēl divām aizslēgtām durvīm un beidzot sasniedzām tukšu sienu.
  
  
  Ar sava spīdīgi melnā zābaka purngalu apsargs piestūma sienas apakšā pelēkas grīdlīstes gabalu. Nekas nenotika uzreiz, bet pēc dažiem mirkļiem visa siena klusi atvērās, izveidojot pietiekami lielu atveri, lai viņš varētu izlīst cauri. Siena aiz manis drebēja un es paliku viena mazā istabā ar metāla galdiņu, diviem krēsliem un lielu spoguli, kuram vajadzēja būt vienvirzienam. Blakus spogulim bija durvis; Es pacietīgi gaidīju, kad tas atvērsies.
  
  
  — Kārtera kungs? jautāja bezķermeņa balss.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Vienu minūti, lūdzu."
  
  
  Es pasmaidīju spogulī, bet nolēmu nevicināt. Šie kosmosa ģēniji mēdz sevi uztvert nopietni, un es nevaru viņiem pārmest. Viņiem ir ko uztvert nopietni.
  
  
  Pēc apmēram minūtes atvērās durvis, un iekšā ienāca divas figūras baltos mēteļos un nevainojamās tenisa kurpēs, pagrūstot sev priekšā nevainojamo tērauda galdu, kādu biju pārāk bieži redzējis slimnīcās.
  
  
  "Mums ir jānoņem jūsu pirkstu nospiedumi, ser," sacīja jaunākais no abiem. Neviens no viņiem neizskatījās pēc trīsdesmit gadiem, un abi valkāja brilles. Pat viņu garie mati — pirms desmit gadiem tie būtu nogriezti cirpumā — nemazināja viņu apņēmību. Viņi uzklāja tinti maniem pirkstiem un izklāja tos uz papīra. Tad viens no viņiem atslēdza galdu, atvēra dokumentu atvilktni un salīdzināja manus pirkstu nospiedumus ar otro komplektu, tad pamāja.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs apmeklējāt pirkstu nospiedumu noņemšanu MIT?"
  
  
  "Kaltech, kungs," vecākais atbildēja. "Un nē, bet mēs abi devāmies uz FIB akadēmiju." Viņš vāji pasmaidīja.
  
  
  Es parādīju savu pārsteigumu. "Vai šeit visi tā dara?"
  
  
  — Uz šo pusi, kungs. Viņš norādīja uz atvērtajām durvīm. — Doktore Eiverija jūs gaida.
  
  
  Durvis šajā koridorā bija atvērtas; Mazajos kabinetos enerģiski vīrieši – un dažas sievietes – baltos mēteļos, saliekušies pie rasējumiem un tehniskajām grāmatām, mazās grupās savā starpā sarunājas, uz tāfeles krītot vienādojumus. Koridora galā mani eskorti divreiz atvēra divviru durvis un ieveda mani birojā un sanāksmju telpā. Vīrietis pie galda nešķita daudz vecāks par manu Eskortu, lai gan viņa īsie, sirmojošie mati tik tikko sedza iedegušo galvas ādu. "Nāciet iekšā, Kārtera kungs," viņš teica, pieceļoties. Viņš norādīja uz zaļu ādas krēslu.
  
  
  "Es pieņemu, ka jūs esat doktors Eiveris. Vai arī jūs esat administrators? Es pasmaidīju, kad jautāju, bet viņš neatbildēja.
  
  
  "Mums nav daudz laika, Kārtera kungs. Vai varam sākt?'
  
  
  Nav jēgas atkārtot visas detaļas, ko viņš man teica nākamās stundas laikā. Daudz ir runāts par koordinātām un satelītu kartēšanu, par datoriem, kompasiem, stabilizatoriem un izpildmehānismiem, par izvelkamiem planieriem un sensoriem, kā arī par prettveršanas sistēmām. Tas bija vairāk vai mazāk tas, ko Vanags man teica, bet tik detalizēti, ka, kad Eiverija pabeidza, man šķita, ka es pats gandrīz varētu izveidot trīsgalvu sistēmu. Nu, varbūt ne pilnībā.
  
  
  Šķita, ka Eiverijai bija tāda pati doma; viņa attieksme bija gandrīz piekāpīga. “Vienkārši sakot, Kārtera kungs, aplūkojiet projektu Three Heads šādi: mēs palaižam miniatūru raķešu bateriju no Ārlingtonas pāri Potomakai uz Vašingtonu. Pieņemsim, ka četri no tiem ir vērsti uz Balto namu, mūsu galveno mērķi. Izmantojot Džefersona memoriālu kā atskaites punktu, televīzijas izlūkošanas kameras katrā raķetē veic nepieciešamos pielāgojumus. tiek palaistas pretraķešu raķetes; iespējams, neskatoties uz mūsu aizsardzības sistēmu, viena vai divas mūsu raķetes tiks notriektas. Mums ir jāapsver šī iespēja, pat neliela, ja tiktu uzsākts šāds uzbrukums. Vai nu mēs iznīcinām ienaidnieku ar pirmo salveti, vai arī mums viss ir beidzies. Jā?'
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  Pieņemsim, ka pirmā raķete, kas mērķēta uz Balto namu, ir tiešs trāpījums. Tad citām raķetēm nevajadzētu trāpīt tajā pašā mērķī. Sensori reģistrē triecienu un pēc tam aktivizē datora mehānismu. Otrais mērķis ir ieprogrammēts vadības sistēmā. Izpildmehānismi dara savu darbu, izvelkamie bīdāmie spārni atveras, lai palielinātu celtspēju, un mūsu raķete virzās uz, piemēram, Fourteenth Street iepirkšanās rajonu vai Hilton viesnīcu. Tas ir skaidrs?
  
  
  'ES tā domāju. Citiem vārdiem sakot, visaptverošā kodolkaujā mums ir jāsasniedz galvenie mērķi, tas ir, jāpalaiž vairākas raķetes vienlaikus. Bet, ja trāpa pirmais, mums nav jātērē otrais.
  
  
  "Tieši tā."
  
  
  Viņam vajadzēja stundu, lai pastāstītu man to, ko es jau zināju. “Kā ir ar pašu sistēmu, doktor Eiverij? Cik liels tas ir?
  
  
  "Es nevaru jums parādīt. Man nav atļaujas to darīt."
  
  
  'Protams, nē. Bet cik liels tas ir? Vai to var nozagt?
  
  
  "Nepavisam." Viņa žests apņēma visu pazemes kompleksu, kas bija nošķirts no pārējās pamatnes. “Aizmirstiet par piesardzības pasākumiem; Esmu pārliecināts, ka tie ir nevainojami. Viņš nesaprata manu sarkasmu. "Cik liela ir šī sasodītā lieta?"
  
  
  Nu... "Driekopera" sirds ir dators. Sava izmēra ziņā tas ir daudz sarežģītāks nekā jebkas, kas līdz šim ir izstrādāts."
  
  
  "Ko tas nozīmē?" - es atcirtu.
  
  
  "Ak... varbūt tāda izmēra kā parastas automašīnas dzinējs." Viņš ar rokām norādīja uz apmēram metru garu kubu.
  
  
  "Tātad neviens ar to nevar iziet pa durvīm."
  
  
  "Diez vai."
  
  
  'Labi. Kas vēl zina par šo ierīci? »
  
  
  "Ļoti maz cilvēku. Mani darbinieki, septiņpadsmit cilvēki, kuriem visiem ir pielaide. Baltais nams, citas valdības aģentūras un militārā virspavēlniecība."
  
  
  "Kas par Ultimate Dynamics?"
  
  
  "Gandrīz visi, kas strādāja ar Driekopper, tagad ir daļa no mana personāla."
  
  
  'Gandrīz?'
  
  
  “Tikai divi cilvēki no grupas nestrādā ar mani. Viens no viņiem pirms kāda laika gāja bojā aviokatastrofā. Otrs ir uzņēmuma izpilddirektors.
  
  
  "Ko jūs domājat, ka viņš ziņo Greidijai Ingersolai?"
  
  
  "ES tā domāju."
  
  
  "Tas nozīmē, ka Ingersola apzinās."
  
  
  Eiverija izskatījās pārsteigta. "Tu noteikti nedomā, ka kāds tāds kā Ingersola..." Viņam nevajadzēja pabeigt teikumu; acīmredzot viņam nepatika mans zemteksts un viņš nezināja, ko ar to darīt.
  
  
  "Es dzirdēju, ka drīz jūs veicat Driekopera testa lidojumu."
  
  
  'Jā. Nākamnedēļ. Precīzs datums vēl nav noteikts. Tikai mani darbinieki zina par sistēmu, un viņi personīgi ievietos visas detaļas raķetē.
  
  
  "Vai pastāv iespēja, ka kāds ārvalstu kuģis varētu iejaukties un izzvejot šo lietu jūrā?"
  
  
  "Nav iespēju. Ja raķete nenokrīt tieši tur, kur tā ir ieprogrammēta, tā pašiznīcināsies.
  
  
  Šķita, ka šajā kapenē ar gaisa kondicionētāju es vairs neko nevaru darīt, tāpēc pateicos Eiverijam un atstāju viņu. Mani neinteresēja drošības pasākumi Kenedija ragā, un es zināju, ka iesaistītie dara visu iespējamo. Bet šī rindiņa par Ingersolu un viņa uzticamajiem sešiniekiem lika man satraukties.
  
  
  Iespējams, ja es nebūtu domājis par šo problēmu, es būtu vairāk pievērsis uzmanību tam, kas notika dažas minūtes vēlāk. Paskatījies televizora ekrānā, apsargs mani izlaida atpakaļ pamestajā koridorā. Kamēr neatzīmētās, bez rokturu durvis vēl joprojām aizvērās aiz mums, pa galvenajām durvīm iegāja pāris pļāpājošu aziātu vīriešu salmu cepurēs, tumšos uzvalkos un kamerās, kas uzliktas kaklā.
  
  
  Ieraugot mani un apsargu, viņi vilcinājās, tad turpināja tērzēt. Viens no viņiem apstājās, lai fotografētu mīksto interjeru; kad otrs pagrieza kameru manā virzienā, es sāku aizsegt seju, tad lika man aizmirst par visu. Visbeidzot, šodien visur, kur dodaties, jūs redzat japāņu tūristus ar kamerām; Tikai tad, kad nonācu stāvvietā, sapratu, ka šie divi aziāti patiesībā nemaz neizskatās pēc japāņiem.
  
  
  Lidojums no Maiami uz Ņūprovidensas salu Bahamu salās bija nekas vairāk kā lēciens; Gandrīz nebija laika iedzert, kad mēs plungāmies pāri gaiši zaļai jūrai, kas izraibināta ar smilšainām salām. Pēcpusdienā debesis bija viegli apmākušās, padarot tumši zaļo veģetāciju gandrīz melnu, un lietus apmētāja 7271 logus, kad mēs riņķojām lidostā.
  
  
  Pasažieri steidzās pāri peronam uz noplukuša šķūņa pajumti, ko viņi sauca par stacijas ēku. . Iekšā spēlēja grupa, un stjuartes dalīja bezmaksas ruma dzērienus, kamēr mēs gaidījām savu bagāžu. Muita nebija problēma; tūrisma sezonas plaukumā, iespējams, tika atvērts viens no piecdesmit čemodāniem. Taču bagāžas apstrādātājiem pagāja vairāk nekā pusstunda, lai izkrautu no lidmašīnas visu bagāžu, tādu iemeslu dēļ, kas man uz visiem laikiem paliks noslēpums. Čemodāni ieradās pa garu, šauru konveijera lenti, manējais gandrīz pēdējais. Man bija divi koferi, un vienā bija īpašs nodalījums Vilhelmīnai un Hugo. Šķērsojot robežu, es nenēsāju ieroci, jo aizturēšana ir viena no sāpīgākajām lietām, kas var notikt ar speciālo aģentu, un parasti tas nav tā vērts, lai riskētu.
  
  
  Pie stacijas durvīm stāvēja gara auguma tumšādains vīrietis karnevāla tērpā. Pie palmas bija zīme ar uzrakstu “DOUBLÉ CAY — Air Taxi”. Lietus bija mitējies, bet debesis joprojām bija pelēkas un mākoņainas. Zem palmas jau stāvēja vēl trīs cilvēki; pusmūža pāris un pusaugu zēns ar ģitāru, matiem līdz pleciem un daudzām zīdaiņu pūtītēm.
  
  
  "Jā, draugs?" melnais mani sveicināja. "Vai jūs atrodaties Double Cay?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  Viņš man jautāja, kā mani sauc, un pārbaudīja sarakstu. – Lidmašīna atrodas lauka otrā galā. Šeit atbrauks limuzīns, lai jūs aizvestu.
  
  
  Mēs neomulīgi stāvējām zem pilošas palmas, pateicīgi vējam, kas mīkstināja kūpošo mitrumu. Ietves galā stāvēja kalsns, sirms vīrietis saplēstā džemperī, biksēs un netīrās tenisa kurpēs un vērīgi skatījās uz stacijas ēkas durvīm. Kad kļuva skaidrs, ka pēdējie pasažieri izkāpuši, viņš paraustīja plecus, pagriezās un pacēla roku. Tumši brūns Cadillac izbrauca uz ietves, durvis atvērās un ienāca vīrietis.
  
  
  Es tik cieši skatījos uz sirmo vīrieti, ka nepamanīju stāvvietā esošo grupu, kamēr Cadillac vairs nebija redzams. Bija divi jauni vīrieši, gara auguma un gaišmataini, vaļīgām lokām, ģērbušies stingros tumšos uzvalkos, un viņiem blakus stāvēja meitene, kura bija gandrīz vienāda auguma ar vīriešiem. Viņa bija nosegta no kakla līdz kājām vienkāršā, plīvojošā kleitā, kas apskāva viņas augumu visās īstajās vietās, un tumši brūnie mati nokrita pār pleciem gandrīz līdz viduklim. Kaklarotu kolekcija karājās starp viņas krūtīm, un pat vājajā gaismā viņas seja šķita mirdzoša.
  
  
  Mana pirmā doma bija Žanna d'Arka vai varbūt Džoana Beesa; viņai bija tik starojoša pārliecība par savu sejas izteiksmi, uzvedību. Taču šī doma ātri vien tika apturēta, kad es sapratu, ka skatos uz Andželu Raflsu un diviem citiem Intimate Six dalībniekiem.
  
  
  Es biju pietiekami daudz pētījis Intimate Six fotogrāfijas, lai tās uzreiz atpazītu, bet tikai meitene patiešām izcēlās. Pieci jaunie vīrieši pēc izskata bija tik līdzīgi, ka es nebiju pārliecināts, kādi vārdi būtu piemēroti pārim. Es domāju, ka tas nav svarīgi; Es cerēju, ka Angela Raffles bija mans sākumpunkts ceļā uz Greidiju Ingersolu.
  
  
  Es paskatījos uz viņu un viņa atskatījās. Viņas mierīgais smaids bija gan pārliecinošs, gan biedējošs, it kā viņa varētu pievilkt vīrieti pie sevis, neko nedarot. Un viņa to zināja. Saskaņā ar informāciju, ko Vanags man sniedza, viņai bija divdesmit pieci gadi, taču viņa šķita nenovecojusi. Es atrāvu skatienu no viņas, pirms aizmirsu, kāpēc esmu šeit. Sešdurvju Mercedes izbrauca uz ietves, un kāds melnādains vīrietis sāka celt bagāžu bagāžniekā. Man aiz muguras sēdēja pāris un ģitāras šveicars. Es uz mirkli apstājos un caur spīdīgo mašīnas jumtu paskatījos uz meiteni. Viņa joprojām smaidīja, joprojām skatoties manā virzienā. Es nolaidos un apņēmīgi paskatījos uz citu pusi, līdz mēs braucām prom.
  
  
  Mēs četri bijām izmitināti plašajā, greznajā Lear Jet kajītē. Neviens no mums neko neteica; pāris izskatījās nedaudz apmulsis, puika drūms. Melnais mums atnesa rumu un pazuda pa priekšu. Kad viņš atkal parādījās un paziņoja, ka pēc dažām minūtēm dosies prom, es domāju, ka sieviete noģībs. Pats biju diezgan pārsteigts, bet, kad paskatījos tuvāk, cauri garajām biksēm un zeltīto jaku ieraudzīju jautru kompetenci, kas nomierināja.
  
  
  "Mani sauc Heridžs," sacīja mūsu pilots, "un es ceru, ka jūs labi pavadīsit laiku Double Cay." Es pamanīju, ka viņa akcents ir pazudis; acīmredzot viņam bija jāspēlē visādas lomas. Pacelšanās bija īsa un gluda, tikai saule izlauzās cauri mākoņiem, kad pacēlās no skrejceļa. Iedzēru malku un paskatījos ārā pa logu. Mēs lidojām pāri pelēkzaļajai zonai ap lidostu un drīz vien nokļuvām Nassau nomalē. Šķita, ka saule maigi apspīdēja greznās pludmales villas ar peldbaseiniem, skaistajiem dārziem un neticami zaļajiem zālieniem. Heridžs atļāva lidmašīnai lidot pāri centra ostai; Es redzēju grozu kaudzes, krāsainus audumus un tos pašus vara izstrādājumus, ko pārdod katrā tirgū no Marakešas līdz Singapūrai. Gara auguma tumšādaina sieviete ar sarkanu bandānu galvā un telts kleitu nikni pamāja ar roku. Heridžs brīdi pamāja ar spārnu galiem, tad mēs pacēlās, kad viņš pagriezās uz ziemeļiem un pārlidoja pāri salas platākajai daļai. Pēc dažām minūtēm jūra atkal bija zem mums.
  
  
  Zemāk es redzēju vairākas baltas svītras, kas ātri kustējās, atstājot divas pēdas. Kādu laiku laiva gandrīz turēja mums līdzi, un es sapratu, ka tai jābūt zemūdens spārnam. Tā atradās tajā pašā kursā kā mēs, un man bija sajūta, ka tā ir Greidija Ingersola laiva. Man teica, ka viņam ir arī flote, kurā viņa palīgi kuģoja turp un atpakaļ starp Double Cay un Nassau.
  
  
  Un tad parādījās dvīņu salas, kādas es tās redzēju no Vanaga putna lidojuma. Spilgtajā saules gaismā šķita, ka "Augšāmcelšanās" dzirkstīja - peldbaseins, golfa laukums, mūrētā lagūna, mirdzoši baltie viesnīcas torņi -, savukārt "Pēdējais spriedums" izskatījās blāvi kā jebkurš būvlaukums. Smiltīs un pamežā bija izraktas lielas bedrītes, dažas bija piepildītas ar betonu, citas ar buldozeriem un celtņiem. Vienas ēkas tērauda karkass pacēlās gaisā, metot uz zemi dīvainas ēnas.
  
  
  Kad Heridžs strauji pagriezās, lai tuvotos, es redzēju tiltu, kas tiek būvēts starp abām salām. Pēdējā sprieduma krastā jau bija uzstādīti masīvi betona balsti, no kuriem izvirzījās virsbūve. No gaisa tas izskatījās kā amerikāņu kalniņu daļa, tikai daudz lielāka.
  
  
  Man vajadzēja pievērst lielāku uzmanību īslaicīgajam iespaidam, kas man toreiz radās, taču Heridžs jau bija piezemējies un man nācās viņam palīdzēt, sakodot zobus un satverot krēsla rokas. Tāpat kā visi man zināmie piloti, es esmu slikts pasažieris.
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mans viesnīcas numurs bija satriecoši grezns. Balkons ar skatu uz ūdeni bija ļoti liels, un vannas istaba nebija daudz mazāka. Zaļais paklājs bija līdz potītēm un tik mīksts, ka pāris platas gultas šķita gandrīz nevajadzīgas. Mazajā ledusskapī bija liela ruma punča karafe, un smaidošais kalps, kurš bija aizņemts ar skapju durvju un logu atvēršanu, šķita patiesi apmierināts ar manu dzeramnaudu. Tā bija vieta, kurā es varēju viegli iemīlēties.
  
  
  No balkona es redzēju zem sevis lielā peldbaseina stūri, kas vēl agrā vakarā bija rosīgs, un vairākas figūras bija ieņēmušas niršanas dēli. Zem austām palmu lapām nojumes tērauda lente atskanēja viļņotas skaņas, un es dzirdēju maigu balsi smejamies. Neesmu liels tūristu viesnīcas cienītājs, bet melotu, ja neatzītu, ka atmosfēra bija brīnišķīga.
  
  
  Es ātri uzvilku dažas saulē svītrotas zvana apakšas, tumši zilu caurspīdīgu kreklu un izbalējušu džinsa jaku. No viena no čemodāniem es paņēmu to, ko Stjuarts man bija uztaisījis specefektos, un nolēmu paņemt nedaudz iespiestas tenisa kurpes. Bez zeķēm. Vilhelmīna un Hugo palika savā slepenajā nodalījumā; Es nedomāju, ka tie būs vajadzīgi. Ejot cauri milzīgajam vestibilam, man nācās sev pateikt, ka esmu šeit, Double Cay, darba darīšanās, nevis atvaļinājumā. Visur, kur skatījos, redzēju jaunas meitenes, dažas bikini, citas šortos, minisvārkos un džinsos, kas, šķiet, bija uzkrāsoti uz ādas. Ātrs skatiens mani pārliecināja, ka krūšturu salā ir tikpat maz kā polārlāču. Mani interesēja, ko šeit dara pusmūža pāris no Ņujorkas Providences lidmašīnas.
  
  
  Es gāju uz baseinu pa plašu koridoru, kurā rindojas veikali, kuros pārdod pludmales apģērbu, suvenīrus, stipros alkoholiskos dzērienus, grāmatas, tabaku, ar rokām darinātas ādas izstrādājumus — kad atkal ieraudzīju Andželu Raflu.
  
  
  Viņa stāvēja atvērtajās durvīs uz rietošās saules fona, bet pat pēc silueta es viņu uzreiz atpazinu. Meitene, ar kuru Andžela runāja, bija īsāka, kas nozīmēja, ka viņa bija vidēja auguma, un gandrīz visa viņas brūnā āda bija redzama mazajā bikini, ko viņa valkāja. Viņas melnie mati bija mitri un tecēja pa muguru, un spraugā starp sēžamvietām pazuda sīkas lāsītes. Pat pirms es redzēju viņas seju, es jutu, ka viņa ir ārkārtēja, un es nekļūdījos.
  
  
  Es pamāju Andželai, ejot viņiem garām. Viņa atbildot pamāja ar galvu. Labi, ar to pietika. Savā maskētajā superforšā rokgrupas menedžera lomā nevarēju iesākt ar pirmo draudzīgo žestu, bija jāpierod, ka man virsū kāpj grupiķu bari.
  
  
  Kad biju tālu prom, es apstājos, paskatījos uz baseinu un pūli un pamazām apgriezos, lai varētu redzēt iedegušo meiteni no priekšpuses.
  
  
  Viņas vaibsti bija gandrīz austrumnieciski, un, runājot ar Andželu, viņas nedaudz slīpās tumšās acis dzīvīgi mirdzēja. Vēlās saules staros mirdzēja augsti vaigu kauli, un ūdens maigās lāsēs pielipa viņas samtainajai ādai. Viņas mute bija plata, un viņas pilnās lūpas savilkās smaidā, kas neizaicināja Andželu. Viņas pleci nepārtraukti kustējās, kad viņa runāja, un viņas augstie, izliektie gurni šūpojās. Viņas krūtis bija pārklātas ar audumu, uzsverot viņas sprauslas; Viņas kājas bija garas, muskuļotas, veidotas, un starp kājām vairāki melni matu kušķi izritinājās no bikini apakšas.
  
  
  Kopš Veronikas man nav bijusi sieviete — meitenes, kuras es redzēju alus teltīs pie Virdžīnijas un Ziemeļkarolīnas ceļiem, nebija mana tipa, bet pat tad, ja es tikko būtu atgriezies no ceļojuma pa Nīlu kopā ar Kleopatru, es to darītu. es joprojām esmu pārsteigts par šo meiteni.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. Tāpat kā Andžela, kura gāja man pretī. 'Sveiki.' Viņai bija tāda balss kā baznīcas zvanam agrā miglainā svētdienas rītā.
  
  
  'Sveiki.' Es viņai uzsmaidīju savu labāko smaidu un noņēmu saulesbrilles, lai labāk izskatītos.
  
  
  "Vai es tevi šopēcpusdien neredzēju lidostā?"
  
  
  'Tiešām.'
  
  
  "Vai plānojat palikt uz Double Cay ilgu laiku?"
  
  
  "Es vēl neveidoju nekādus stingrus plānus."
  
  
  Zinošs smaids. "Nu, neej prom pārāk agri."
  
  
  Viņa apgriezās ar gurnu šūpolēm, kas bija ļoti atklāti seksīgas, un iegāja sadevusies viesnīcā ar meiteni bikini, divas no apbrīnojamākajām sievietēm, ko jebkad esmu redzējis. Labi, ka man bija jautri ar Veroniku; Man bija interese uzzināt, ko Vanags zināja par mūsu īso romānu, un es nonācu pie secinājuma, ka visiem būtu labāk, ja es to nekad neuzzinātu.
  
  
  Es apgāju apkārt baseinam un paskatījos uz augsto akmens sienu aiz tā. To maskēja koki un krūmi, bet ātrs skatiens atklāja dzeloņstieples - man teica, ka tas bija elektrificēts -, kas stiepās cauri sienai, caur lapām un zariem.
  
  
  Daļa no De Doublon bija redzama. Tā bija trīsstāvu ēka, kas celta no tumša akmens un nolietotiem ķieģeļiem. Logi pret baseinu bija aizvērti un aizslēgti. Vienīgā bedre sienā bija aiz baseina pie viesnīcas durvīm, kur ieeju bloķēja cieti dzelzs vārti. Rīt es sev apsolīju, ka došos vienas dienas ceļojumā pa visu salu - kā tūrists, kas dodas ekskursijā. Nakts ātri iestājās, saulei iegrimstot okeānā, bet peldētāji palika pie apgaismotā baseina. Zem tā paša jumta ar Tireless Steelband bija bārs, un es varēju ruma vietā nopirkt burbonu un ūdeni. Es kādu laiku sēdēju, vēroju pūli un orķestri sev blakus, un dzirdēju maigu ūdens šļakstu zem zemas sienas tieši aiz muguras.
  
  
  Es atgriezos viesnīcā un paskatījos uz kazino. Pie ieejas bija zīme ar mākslinieku vārdiem no tuvējā kabarē, un viena no fotogrāfijām lika man apstāties.
  
  
  Nebija nekādu kļūdu: austrumnieciski vaibsti un izliekti gurni, drosmīgs smaids, kas dzirkstīja pat spožāk par fotogrāfa lampām. Viņas vārds bija Cina Negrita, un acīmredzot viņa strādāja uzvalkā, kas nesedza tikai bikini. Viņa bija Andželas draudzene, un ar to pietika, lai viņu pārbaudītu. Turklāt pats nosaukums mani satrauca: biju dzirdējusi to pieminam vairākas meitenes ar jauktu kubiešu, mulatu un ķīniešu izcelsmi, pārsvarā Floridas prostitūtas. Bet Double Cay, ar Greidiju Ingersolu un viņa tiešo savienojumu ar Three Heads ierīci, viss, kas bija saistīts ar Kubu vai Austrumiem, bija jāuztver nopietni. Manā darbā viss bija svarīgs.
  
  
  Kazino bija maigi apgaismota, grezni dekorēta telpa ar augstiem griestiem, bieziem paklājiem un pieticīgu apgaismojumu virs galdiem. Bija divi ruletes galdi, trīs pokera galdi un varbūt pusducis chemin de fer galdu. Galvenās zāles aizmugurē bija niša, kas paredzēta bakarats — tikai augstajiem rullīšiem, ar savu bāru un apkalpošanu. Spēļu kārtis vai kauliņi nav mana spēle; Man ir pietiekami daudz prāta, lai man nebūtu jāuztraucas par cipariem uz kārtīm vai plastmasas kauliņiem. Taču cilvēki, kas bieži apmeklē kazino, pieredzējušam vērotājam bieži atklāj vairāk nekā, teiksim, pirmās klases lidmašīnā no Ņujorkas uz Lisabonu. Kad es iegāju iekšā, nebija daudz cilvēku, ko skatīties, bet es drīz ieraudzīju kaut ko, kas mani pārliecināja, ka netērēju savu laiku.
  
  
  Tas bija tas pats Āzijas pāris, ko es redzēju Kenedija ragā. Viens no abiem meta ar kauliņiem pie pokera galda, kamēr viņa kompanjons vairāk uzmanības pievērsa pārējai telpai, nevis tam, kas notiek uz zaļās plātnes zem deguna.
  
  
  Viņš ieraudzīja mani tajā brīdī, kad es viņu pamanīju, un šie "nesaprotamie" austrumnieciskie vaibsti nodeva atpazīšanas uzplaiksnījumu, pirms viņš ātri paskatījās uz citu pusi. Es dziļi ievilku elpu un turpināju iet, domājot par fotogrāfiju, ko uzņēmu tajā rītā ar tām sasodītajām durvīm aiz muguras.
  
  
  Dodoties prom, mēģināju noteikt abu vīriešu tautību. Kā es sapratu iepriekš, tie nebija japāņi; tas bija noteikti. Es domāju par Koreju; viņiem šeit bija celtniecība un liels skaits korejiešu. no otras puses, viņi varēja nākt no jebkuras vietas starp Džakartu un Kabulu, un man nebija pamata domāt, ka tie ir kādi citi tūristi, kuri bija izvēlējušies to pašu maršrutu kā es.
  
  
  Bet es tam neticēju ne mirkli.
  
  
  Bija pienācis laiks kabarē izrādei, bet telpa bija tukša, izņemot dažus cilvēkus pie galdiem un dažus garā, izliektā bārā. Es sēdēju uz ķebļa netālu no skatuves un gaidīju, malkojot burbonu uz ledus. Bija žonglieris, komiķis, sieviete ar zirga seju, kas apstrādāja papagaiļus, un Libānas akrobātu komanda, kas aizpildīja laiku pirms Čīnas ierašanās.
  
  
  Bija vērts gaidīt. Pēkšņi skatuve iegrima pilnīgā tumsā; tad atskanēja ilga bungu sitieni, un prožektors pazibēja pret aizvērto aizkaru. Tas pēkšņi atvērās, krokas mežonīgi drebēja ēnā, un bungas apstājās. Skatuve bija tukša, klusums telpā aizelsās – un tad, šķīvīšu šķindoņā, Čīna iegriezās prožektoru gaismā.
  
  
  Kādu brīdi viņa stāvēja nekustīgi, uz vienas kājas kā bronzas statuja, un tad sāka sisties bungas un viņa sāka lēnām vicināt. Viņa bija satriecoša vēderdejotājas, go-go un striptīzdejotājas kombinācija. Viņas kostīms galvenokārt sastāvēja no saujas spalvu un vizuļu; viņa uzstājās basām kājām, ik pa laikam laicīgi iespiežot papēžus ar pārsteidzošo ritmu. Rokassprādzes džinkstēja uz viņas plaukstu locītavām un potītēm. Viņas ķermenis spīdēja prožektoru gaismā, kas sekoja viņai kā neatlaidīgai mīļotajai, un divi viņas krūšu pauguri dejoja un trīcēja, it kā katrai būtu motors. Pieaugot tempam, viņas tumši melnie mati mežonīgi lokās uz visām pusēm, dažkārt nosedzot gandrīz visu rumpi.
  
  
  Un tad viņai kaut kā izdevās atraisīt krūšturi no uzvalka un ļaut tam nokrist uz skatuves. Viņas mati plūda pāri krūtīm un vēderam, atvērās uz sekundes daļu un atkal aizvērās. Es atklāju, ka noliecos uz priekšu uz bāra krēsla un aizturēju elpu.
  
  
  Viņa griezās arvien ātrāk, līdz viņas mati pacēlās no galvas kā lietussargs un katrs viņas ķermeņa muskulis nikni kustējās...
  
  
  Aptumsums un klusums.
  
  
  Es pamirkšķināju, mēģinot iekļūt piķa tumsā, bet neko neredzēju.
  
  
  Un tad prožektors atkal ieslēdzās, un meitene stāvēja noliekusi galvu, krūtis zem matiem, rokas pie sāniem, kājas saspiestas kopā. Aplausiem vajadzēja būt pērkoniem, bet skatītāju bija pārāk maz. Es arī mēģināju aplaudēt, un, kad viņa nogāja no skatuves, izskatoties pēc inku princeses, viņa paskatījās manā virzienā, un es biju pārliecināta, ka redzēju viņas smaidu.
  
  
  Zāles gaismas lēnām iedegās un es iedzēru malku no sava dzēriena. Ko tagad? Man nebija ilgi jāgaida, lai uzzinātu.
  
  
  Ķīna izslīdēja pa nelielām durvīm skatuves tālākajā galā, pagriezās starp galdiem, pamāja grupai un piegāja pie bāra. Viņa valkāja baltu kreklu ar tik zemu kakla izgriezumu, ka kakla izgriezums nebeidzās tālu no apakšmalas, kas tik tikko nokrita zem gurniem. Viņai ap matiem bija sasieta balta šalle un viņa bija kājās sandalēs. Viņa nemaz neskatījās manā virzienā.
  
  
  Bārmenis nolika viņai priekšā šampanieša pudeli un glāzi. Viņa neapsēdās, bet uzlika vienu kāju uz tuvākā ķebļa, paņēma glāzi, notecināja un piepildīja. Uzstāšanās laikā vairāki vīrieši iznāca no kazino un tagad sāka smieties un raudzīties viņas virzienā. Viņa tos ignorēja, un, kad viens no viņiem čukstēja bārmenim, viņš pamāja ar galvu un atgrūda vīrieša velku viņa virzienā.
  
  
  Ir pienācis laiks izmantot manu uzmanības paņēmienu. Es izvilku mazu zelta plāksnīti apmēram sudraba dolāra lielumā, ko viņi man bija iedevuši, lai atbalstītu manu vāka stāstu. Es ļāvu lietai griezties un gaidīju.
  
  
  Meitene joprojām neskatījās manā virzienā. Viena no aziātiem, ko redzēju Kenedija ragā un atkal kazino, ienāca un piegāja viņai klāt. Čīna nešķita priecīga viņu ieraugot, jo atkāpās, kad viņš tuvojās. Viņš satvēra viņas roku, pietuvināja savu seju viņas sejai un, acīmredzot, neatlaidīgi runāja ar viņu par kaut ko. Viņa nospieda viņam roku, bet palika nekustīga. Beidzot viņa pamāja ar galvu un vīrietis atkal aizgāja.
  
  
  Šķita, ka Ķīna neņēma manu ēsmu, tāpēc piezvanīju bārmenim.
  
  
  'Jā, ser?'
  
  
  "Hei, vai jūs domājat, ka šī grupa varētu spēlēt kaut ko citu, izņemot Brodvejas dziesmas no 1933. gada?" Es pamāju uz grupas pusi, spēlējot Kola Portera dziesmu.
  
  
  Bārmenis izskatījās pēc Maiami bēgļa, ar zīmuli plānām ūsām, mīklainu seju un rūpīgi ķemmētiem matiem. Tie bija pārāk melni, visticamāk, krāsoti. "Nu, es domāju, ka orķestris var spēlēt pēc pasūtījuma, kungs," viņš automātiski sacīja.
  
  
  "Ah, vienalga." Es atkal ļauju zelta ierakstam griezties un skaļi dauzīju pa leti.
  
  
  Viņš piekrita. "Šī ir interesanta monēta."
  
  
  Es viņam iedevu lietu. "Izlasi zīmi, cilvēk. Manā darbā tas nozīmē Oskaru."
  
  
  Viņš paņēma monētu un pacēla to pret stieņa gaismu. Viņa uzacis apstiprinoši pacēlās. "Ei, es pazīstu šo grupu." Viņam noteikti bija piecdesmit, bet viņš joprojām bija informēts par šovbiznesu - vairāk vai mazāk. "Vai jūs esat biedrs?"
  
  
  Man izdevās izskatīties pazemīgai un augstprātīgai vienlaikus.
  
  
  "Nē, es esmu viņu menedžeris. Šis bija mūsu pirmais zelta ieraksts."
  
  
  Tas izdevās. Ķīna paskatījās mūsu virzienā.
  
  
  "Vai jūs spēlējat kaut kur tuvumā? Paradīzes sala? Brīvosta? Es pakratīju galvu. "Dievs, nē." Es paskatījos uz gandrīz tukšo zāli. "Mēs šeit nespēlējam, cilvēk. Zini, es esmu šeit atvaļinājumā. Es dzirdēju, ka tas šeit ir modē, bet es to neievēroju.
  
  
  Bārmenis noklepojās, brīdi paskatījās uz Ķīnu, tad atkal uz mani. “Nu, mūsu izklaide...”
  
  
  "Ak, jā, es zinu, cilvēk. Šī meitene ir apbrīnojama, bet mūzika... - es novilku grimases, pastiepu roku un nozīmīgi norādīju īkšķi uz leju.
  
  
  Zods aizsmakusi iesmējās un dzēra šampanieti. "Pasakiet kungam, ka labi, ka viņš runā par mani," viņa teica ar vieglu spāņu akcentu, kas apslāpēja mūziku.
  
  
  Es viņai pamāju ar galvu un pasmaidīju. Viņas zobi mirdzēja arī viņa smejoties.
  
  
  "Un dod viņam kaut ko dzert, Maks," viņa iepriekš piebilda
  
  
  apgriezieties un ātri dodieties uz kazino.
  
  
  Nereti gadās, ka meitene, kas izskatās pēc katra vīrieša sapņu meitenes, piedāvā man padzerties un tad aiziet, pat nepajautājot manu vārdu. Es gribēju atteikt, bet tad nonācu pie secinājuma, ka tas būtu stulbi. Ledus ir ielūzis, un nākamreiz, kad viņu ieraudzīšu, mums vispirms būs par ko parunāt.
  
  
  Mums nebija ilgi jāgaida. Pēc pusstundas es atkal redzēju Čeenu. Es gāju garām baseinam un apgaismotā tumsā ieraudzīju baltu kleitu pret cieto dzelzs žogu De Dublona sienā. Viņa atradās starp diviem labi uzbūvētiem vīriešiem tumšos uzvalkos. Viņi ātri kustējās, un pat šajā attālumā man radās izteikts iespaids, ka meitene iet daudz ātrāk, nekā viņa gribēja. Es redzēju, kā vārti atveras un aizveras tieši aiz tiem; Šķita, ka Čīnai nebija daudz problēmu, taču viņa acīmredzot nevēlējās tur iet iekšā. Nebija grūti apspiest impulsu pēc tiem; atmiņas par Veroniku un to, kā viņa mani nodeva, joprojām bija pārāk svaigas un sāpīgas. Turklāt mans uzdevums nebija glābt visas meitenes, pat ja tas tiešām būtu vajadzīgs.
  
  
  Es devos atpakaļ uz kazino, pazaudēju divdesmit dolārus chemin-de-fer, cīnījos ar apaļīgu meiteni, kura kaut kādā veidā dzirdēja par manu tā saukto profesiju, un pēc tam kādu laiku paliku lielajā mājā. No šiem aziātiem nebija ne miņas, kas bija vilšanās; Meklēju attaisnojumu, lai uzdotu dažus jautājumus reģistratūrā vai sekretārei.
  
  
  Beidzot piegāju pie letes pēc atslēgas. Reģistratūras darbinieks bija mazs, veikls melnādains vīrietis ar perfektu angļu valodas akcentu.
  
  
  — Mēs ceram, ka jums patika, Voltona kungs.
  
  
  "Tas ir kā lentes ieraksts," es nodomāju. "Šeit nav daudz cilvēku," es teicu.
  
  
  Viņš ātri paraustīja plecus. — Mēs esam gandrīz pilni, ser.
  
  
  "Bet ne tie puiši, vai ne?" es iesmējos un pamāju gandrīz tukšā kazino virzienā.
  
  
  Viņa smaids bija drūms. "Var būt ..."
  
  
  "Taču jums ir paveicies, ka mājās ir daži lieliski spēlētāji no otras pasaules malas."
  
  
  'Atvainojiet, kungs?'
  
  
  "Šie japieši vai kāds cits. Es redzēju vairākus cilvēkus, kas sēž pie pokera galda. .
  
  
  'Ak. Jā. Mums ir kungi no austrumiem uz Double Cay.
  
  
  'O jā?'
  
  
  Bija gandrīz pusnakts, un reģistratūrā bija garlaicīgi, ko es arī gaidīju. - Mēs runājam par Pēdējā sprieduma projektu, dvīņu salu, jūs zināt. Ingersola kungs noslēdza būvniecības līgumu ar firmu Formosā vai kaut kur netālu.
  
  
  'O jā?' - es atkārtoju vēlreiz, cenšoties apspiest žāvas.
  
  
  “Tiešām, kungs, es uzskatu, ka tas ir sava veida eksperimentāls ēkas projekts; Ingersola kungs, kā jūs, iespējams, zināt, aktīvi iesaistās minoritāšu grupu dzīves apstākļu uzlabošanā visā pasaulē.
  
  
  "Es iedomājos." Es paskatījos uz kalsno melno vīrieti. "Vai jūs nedomājat, ka viņš varētu sākt mazliet tuvāk mājām?"
  
  
  Viņa acis kļuva necaurredzamas. "Atvainojiet, kungs; mans laiks ir gandrīz beidzies, un man vēl ir jāpaveic daudz administratīvā darba.”
  
  
  Es atvēru savas istabas durvis, kad sapratu, ka kaut kas nav kārtībā. Biju atstājusi ieslēgtu gaismu — es vienmēr to daru viesnīcas istabās —, bet tagad iegāju pilnīgā tumsā. Es apstājos un klausījos.
  
  
  Vienīgā skaņa, ko dzirdēju, bija mana elpošana. Es ātri ieslīdēju iekšā un aizvēru aiz sevis durvis. Jutu līdzi slēdzim. Tas spēcīgi noklikšķināja.
  
  
  Joprojām tumšs.
  
  
  Viss, ko es redzēju, bija mana balkona bīdāmo stikla durvju bālais taisnstūris, ko apgaismoja mēness gaisma, kas lidinās virs jūras. Kad manas acis sāka pielāgoties blāvai gaismai, es dzirdēju maigu kustību un redzēju ēnu, kas slīd uz durvīm.
  
  
  Es skrēju pāri paklājam un satvēru kādu aiz drēbēm. Plecs zem auduma ir savīti un pagriezti. Es mēģināju viņu atraut, bet, lai arī uzbrucējs bija mazāks par mani, viņš bija diezgan spēcīgs. Es ieraudzīju brilles, apaļu, neizteiksmīgu seju ēnā. Tam bija jābūt kādam no aziātiem. Tad man elkonis kā ar veseri ietriecās starp ribām.
  
  
  Mans tvēriens vājinājās; Ar brīvo roku iedūru viņam pa rīkli un iesitu pa žokli. Vīrietis noņurdēja un atkāpās pret balkona margām. Mēness gaismā es redzēju, ka viņa rokā mirdz metāls. Viņa roka pagriezās pret mani, un es satvēru viņa plaukstas locītavu, pagriezu to līdz pusei, pakļāvos zem viņa briestā ķermeņa un pacēlu viņu.
  
  
  Pārlidojot pāri margām un septiņus stāvus nokritot uz flīzēm ap baseinu, viņš neizdvesa ne skaņu. Atskanēja ļoti blāvs būkšķis, kā arbūzs nolūst uz cementa, tad iestājās pilnīgs klusums.
  
  
  Es noliecos pāri margām un mēģināju saskatīt ķermeni, bet gaismas ap baseinu nodzisa. Likās, ka neviens neko nedzirdēja. Es ilgi gaidīju, tad iegāju un ieslēdzu citu gaismas slēdzi.
  
  
  Joprojām nekas nenotika. Es pārbaudīju spuldzes; viņi visi bija tur.
  
  
  Iezvanījās telefons. Es pacēlu klausuli.
  
  
  — Voltona kungs?
  
  
  Jā.'
  
  
  "Atvainojiet, kungs. Jūs runājat ar reģistratūru, mēs informējam visus viesus, ka ir strāvas padeves pārtraukums. Tas drīz tiks atjaunots."
  
  
  Atcerējos, ka koridorā joprojām deg gaisma un tā arī pateicu.
  
  
  "Ak, jā, kungs, viņi strādā savādāk."
  
  
  Šķita, ka viņš pašapmierināti lepojas ar savu – vai citu – atjautību. "Mums viesnīcā Double Cay vienmēr ir ieslēgtas gaismas, kungs."
  
  
  "Nu, tad tas ir labi. Paldies. Noliku klausuli un ātri pārbaudīju savu bagāžu ar lukturīti. Uzbrucējs neatrada nodalījumu, kurā es paslēpu ieroci, lai gan nedaudz sabojāja manas drēbes.
  
  
  Nav svarīgi, ko viņš varētu atrast, tāpēc es izģērbos un devos gulēt. Lai gan es nevarēju labi apskatīt vīrieša seju, varu derēt, ka Double Cay tagad ir mazāk aptaukojušos aziātu."
  
  
  
  Sestā nodaļa
  
  
  Līdz rītausmai ķermenis bija pazudis, un gandrīz pusdienlaikā es dzirdēju viņas čukstus. Es sēdēju uz atpūtas krēsla pie baseina un gaidīju, kad ienaidnieks virzīsies manā virzienā. Man ausī sprakšķēja mana briestā, ar skropstu tušu nosmērētā topošā pielūdzēja. Daži viņas vienaudži, gan vīrieši, gan sievietes, pulcējās ap mums, lūkodamies uz mani ar zināmām šaubām. Lai gan es neesmu gluži Miks Džegers, es biju labākais pieejamais elks. "Vai jūs meklējat... uh... talantu?" Jautātājs bija puika ar pinnēm, kurš vakar bija ar mani lidmašīnā. — Es to gribētu, cilvēk. Man jau ir apnicis šis vārds, un es nolēmu to nelietot pārāk bieži. “Svaiga gaisa malks starp divām ekskursijām. Vai tu spēlē šo lietu? Es pamāju viņa ģitāras virzienā. Viņš nosarka. 'Mazliet.' 'Jā.' Es paskatījos uz otru pusi, skatoties uz sauli, kas atspīd no ūdens baseinā. Vienaldzība ir daļa no tēla. Viena no meitenēm sēdēja mana atpūtas krēsla pakājē, viņas peldkostīma apakšdaļa bija piespiesta maniem kāju pirkstiem. Viņa bija maza, apaļa un izliekta, un viņas gaiši brūnajos matos spīdēja saule vai kaut kas cits. Es pretojos vēlmei viņu izpētīt, bet nejauši pakustināju kāju tā, ka mana potīte slīdēja pār viņas silto augšstilbu. Viņa ķiķināja un apzināti pretojās tā, ka mans papēdis iekārtojās starp viņas kājām. Es patiešām sāku novērtēt vāku, ko Vanags man bija izstrādājis, kad grupā ielauzās garš, bārdains jauneklis. "Ei, vai tu vēl neesi dzirdējis?" Cik es nopratu, viņš īpaši ne ar vienu nerunāja. Viņa āda bija tādā krāsā kā ģipša siena otrpus baseinam, un viņš varēja zaudēt četrdesmit mārciņas, nenoslīdot zem simts. Viņam vajadzēja būt dzejniekam; Sāku atpazīt tipus. Kāds teica nē, viņi neko nedzirdēja. “Pagājušajā naktī kāds puisis veica lielu lēcienu. Tur.' - Viņš norādīja uz vietu zem mana balkona. Nevienu īpaši neinteresēja, tāpēc jautājums tika uzdots man.
  
  
  'Kas tas ir?' Bārda paraustīja plecus. "Kas zina? Reģistratūras darbinieks, kurš man to stāstīja, teica, ka viņš izlēca no sava balkona. Viņš vēlreiz norādīja, šoreiz uz balkonu tieši zem manējā. "Tas bija vjetnamietis vai kaut kas tamlīdzīgs. Viņš atstāja pašnāvības vēstuli, kurā rakstīja, ka vairs nevar dzīvot šajā dekadentajā sabiedrībā vai tamlīdzīgi. Es neticēju viņa stāstam — brīdī, kad stāsts bija apceļojis baseinu, es nebūtu pārsteigts, uzzinot, ka mirušais ir sešas pēdas garš zviedru akrobāts, kurš bija nokritis pusnakts treniņa laikā. - bet es sasprindzināju ausis, pieminot pašnāvības vēstuli. Ja tā bija taisnība, tas nozīmēja, ka aiz mana uzbrucēja atradās ļoti efektīva tīrīšanas komanda. Meitene pie manām kājām sašķobījās mazliet uzstājīgāk, un man bija jāpadomā. "Jā, es domāju, ka es arī pats nedaudz palēkšu," es teicu, pēkšņi pieceļoties. Sērojot dažus soļus, es atrados pie baseina malas, iegrimu zilajā ūdenī un noslīdēju tik tālu zem virsmas, cik vien varēju, pirms izkāpu uz virsmas, lai iegūtu gaisu. Baseinā nebija daudz cilvēku; Izskatījās, ka tā pārsvarā bija cilvēku grupa, kas sēdēja un skatās. Es peldēju uz otru pusi, pagriezos un atgrūdu sevi atpakaļ baseina centra virzienā. Kādu laiku peldēju uz muguras, skatījos bez mākoņiem. Ar acs kaktiņu es redzēju augstu akmens sienu un De Dublonu aiz tās. Kad es paskatījos tur, lūka atvērās, un aiz loga es ieraudzīju atstarotās gaismas zibsni. Teleskops vai telefoto objektīvs; Man bija jācenšas neskatīties tieši pa logu, bet, ja kāds par mani interesēja, nebija jēgas parādīt, ka es par to zinu. Es neapzinājos, ka peldu zem augstā niršanas dēļa, līdz izdzirdēju apslāpētu "Uzmanību!" Paskatījos uz augšu un ieraudzīju baltu un bronzas figūru, kas lidoja man pretī. Es aizpeldēju, iegremdēju vienu roku dziļi ūdenī un spārdīju kājas, cik vien spēju. Ūdenslīdējs ienira ūdenī, par milimetru noslaucot manu plecu un paceļot vilni, kas mani satvēra. Mani smagi sita, bet es iebāzu galvu zem ūdens, lai redzētu, vai ūdenslīdējs nav cietis. Ķermenis gulēja baseina dibenā, kājas saliektas un figūra izlocīta saules staros. Kādu laiku tas nekustējās, un es grasījos nirt pēc tā, kad tā kājas pēkšņi iztaisnojās un ūdenslīdējs metās man virsū. Mūsu pieres sadūrās, bet sāpju nebija; viņas garie mati mīkstināja triecienu. Ķīna iesmējās, kad viņa tuvojās, viņas pilnās lūpas bija tik tuvu manējām, ka bija gandrīz apvainojums viņu neskūpstīt. Bet es viņu aizvainoju – nospēlēju forši. Tas nebija viegli. — Ak! viņa skaloja rīkles. — Tas esat jūs, Voltona kungs! Es viņai nejautāju, kā viņa zina manu vārdu. Galu galā es parakstīju rēķinu iepriekšējā vakarā. 'Jā, tas esmu es.' "Vai es tevi sāpināju?" 'Es tā nedomāju. Vai tev viss ir kārtībā?' Pat atrodoties ūdenī, viņa paspēja paraustīt plecus. Redzēju, ka viņas baltais peldkostīms sedza tikai minimumu, un varbūt arī ne visu. Viņas iesauļotā ķermeņa siltums mani sagaidīja, kad mēs peldējām, mūsu ceļi zem ūdens saskārās. Ne vārda nesakot, mēs aizpeldējām līdz dīķa malai – pretī vietai, kur atrados es – un izkāpām ārā, Ķīnai kustoties ar roņa plūstošo graciozitāti. Viņa paņēma no atpūtas krēsla lielu dvieli, aplika to ap pleciem un paskatījās uz mani. "Labi?"
  
  
  Man nevajadzēja jautāt, ko viņa ar to domāja, nevis to, kā viņa skatījās uz mani. Bez drēbēm - vai peldbiksēs, kas ir vairāk vai mazāk tas pats - man bija diezgan iespaidīgs izskats. Es to saku tikai tāpēc, ka tas ir fakts, un es ļoti cenšos to saglabāt. Ložu caurumus un durtas brūces, kuras man bija visas manas karjeras laikā, prasmīgi salaboja darbā pieņemtie ķirurģijas ģēniji AX, tāpēc es neizskatījos pēc gaļas gabala, ko viņi rāda miesnieku skolā. "Ejam pastaigāties," es strupi teicu. "Man vēl nav bijusi iespēja redzēt šo cirku." 'Kāpēc ne?
  
  
  Man tik un tā nav jāguļ saulē." Viņa lēnām pārbrauca ar dvieli pār savu iedegušo ķermeni, pirms uzmeta to uz krēsla aiz sevis. Šī bija mana parole, lai viņu rūpīgi izpētītu; viņas ādai acīmredzami nebija vajadzīgs sauļošanās losjons, lai sasniegtu šo toni. Es to darīju lēni un izlēmīgi, sākot ar šīm sensacionālajām kājām, brīdi pakavējoties pie maigi noapaļotā vēdera, pirms paskatījos uz krūtīm, kas iesprostoti bikini. Caur balto audumu bija redzami viņas sprauslas. "Tu valkā to pašu bikini kā vakar," es klusi komentēju. 'Ak! Jūs pamanījāt!' 'Jā.' Viņa klusi iesmējās un viņas acis mirdzēja. “Es vienmēr domāju, ka, ja atrodi sev piemērotu apģērbu, nav jēgas tos mainīt. Vai jums tā nešķiet, Voltona kungs? 'ES arī tā domāju. Vārds Niks. 'Jā. Un mans... - Es arī protu lasīt. Jūsu fotoattēli nesniedz jums taisnību, Chyna. 'Nekad.' Meitene prata tikt galā ar komplimentiem. Es gāju uz okeānu gar De Dublona sienu, kamēr Ķīna tērzēja man blakus, viņas augšstilbs gandrīz pieskārās manējam. — Tātad tu esi atvaļinājumā? - "Tieši tā." Mēs riņķojām pa vecu sauļotāju grupu, pārsvarā ar baltiem vēderiem un puķainiem viengabalainiem peldkostīmiem. Es redzēju pusmūža pāri no Līras lidmašīnas; sieviete nikni paskatījās uz Čīnu, cenšoties noturēt savu kuplo augumu redzeslokā starp meiteni un viņas vīru. Es nevarēju viņu vainot. "Vai tu būsi šeit ilgi?" "Tas ir atkarīgs no tā, kas jādara."
  
  
  Es apstājos un norādīju uz De Dublon stūri, kas bija redzams aiz sienas. "Kas tas tur ir?" “Tā ir... tāda kā savrupmāja. Tur dzīvo ļoti bagāts cilvēks." Es zinoši pasmaidīju. "Vai tu esi viņu apciemojusi?" "Mani uzaicināja," viņa atbildēja. Es neuzstāju. Priekšā bija sprauga uzbēruma sienā ar balsinātām kāpnēm, kas veda uz pludmali. Kamēr Čīna gāja man pa priekšu, viņa savilka savus matus tā, ka slapjās šķipsnas glāstīja manu kailo vēderu. Šur tur smiltīs gulēja nelielas cilvēku grupas, un rāmā ūdenī gulēja vairākas figūras. Sērfošanas gandrīz nebija, tikai viļņu viļņi un bāli zaļa ūdens šļakatas pludmalē. Acis – vīriešu un sieviešu – sekoja mums, kad gājām pa smagajām smiltīm pie ūdens malas. Mēs ignorējām izskatu. Ķīna gāja raiti, īpaši nešūpojoties. Viņai tas nebija vajadzīgs. Pa kreisi no mums gar krastu turpinājās De Dublon siena. Pagājis dažus simtus jardu, es pamanīju atvērumu virs neliela līča. Tai jābūt ieejai lagūnā. Virs ūdens bija nostiepts neliels gājēju tiltiņš; virs viņa siena kā puse sēnes izvirzījās no gluda betona. Nav iespēju tikt uz otru pusi, pat ar āķi un virvi, kas mani nepārsteidza. Es arī zināju, ka īso tuneli, kas ved zem sienas uz lagūnu, sedz izvelkamais dzelzs žogs, un domāju, kas būs nepieciešams, lai to paceltu. Kad gājām pāri tiltam, es norādīju uz atveri. 'Kas tas ir?' "Ak, kaut kas līdzīgs lielam dīķim. Šim cilvēkam tur ir savas laivas. 'O jā?' Viņa pamāja ar galvu un satvēra manu roku; viņas gurni pagāja man garām. — Vai tev patīk laivas, Nik? "Noteikti." 'Man ir viens šāds. Tas ir, es varu izmantot vienu no viesnīcas. — Kuru laivu? Tas ir... es nezinu, kā viņi to sauc. Ātra laiva? Maza laiva, kas brauc ļoti ātri." “Ātrlaiva. Jā. Nu, tad mums vajadzētu doties uz turieni." -Vai tev labi ar laivu? Viņa piekļāvās man tuvāk un viņas tumšās acis pasmaidīja. "Es varu vadīt laivu." Es sasodīti labi zināju, ko viņa ar to domā, bet gribēju, lai viņa to pasaka. "Paskatīsimies." 'Vēlāk?' — Jā vēlāk.
  
  
  De Dublons ieņēma visu salas rietumu daļu. Mēs gājām gar sienu plašā lokā; Šeit nebija ne peldētāju, ne sauļotāju, un mīkstais sērfs klīda ap tikko aizsargātajiem koraļļu rifiem tieši piekrastē. Ārā jūrā pie apvāršņa izcēlās viena balta bura; izņemot šo, nekas nebija redzams, izņemot klusi kuļojošo ūdeni. "Cik ilgi jūs šeit strādājat, Ķīna?" - "Ak... šķiet, ka gandrīz gads." "Ak, tas ir daudz." Viņa paraustīja plecus. "Viņi labi maksā, un dzīve šeit ir jauka."
  
  
  "Vai jūs pirms tam dzīvojāt Floridā?" Viņa pēkšņi apstājās un pētoši paskatījās uz mani. 'Kāpēc tu to jautā?' 'Es nezinu. Man tas šķita diezgan iespējams." Meitene pamāja ar galvu, un viņas acīs pazibēja sāpes. 'Jā. Es aizbēgu no Kastro." "Es nedomāju..." "Ak, tas nav svarīgi. Ir pagājis daudz laika, kad mēs aizbēgām, es biju maza meitene. Mēs ar mammu braukājām ar citiem ar nelielu laiviņu. Viņi šāva uz mums, kubiešu patruļu, bet mēs aizbēgām. Gandrīz.' Es jautājoši pacēlu uzaci. "Mana... mana māte. Viņa tika nošauta un smagi ievainota. Vairāk nekā mēnesi ārsti teica, ka viņa kļūs labāka, un tad viņa nomira. 'Es tiešām atvainojos.' Viņa atkal paraustīja plecus. — Ir pagājis ilgs laiks, Nik. — Kā ar tavu tēvu? "Tūlīt pēc revolūcijas Kastro viņu iemeta cietumā. Kopš tā laika es par viņu neko neesmu dzirdējis. Nebija ko teikt. Es biju dzirdējis pārāk daudz šādu stāstu, lai viņai vienkārši noticētu, taču vienmēr pastāvēja iespēja, ka viņa runā patiesību – un es nedomāju, ka tam bija nekāda nozīme. Mēs gājām klusēdami; viņa pienāca man klāt, bet likās iegrimusi savās domās. Beidzot viņa teica: "Jūs zināt, ka tas nav mans īstais vārds." "Ak?" Viņa īsi pasmaidīja. — Jums tas nav pārsteidzoši. Es pakratīju galvu un zinoši pasmaidīju. “Kad pirms pieciem vai sešiem gadiem sāku darboties šovbiznesā Maiami, mans aģents nevēlējās mani reģistrēt kā Margaritu Ortizu. "Pārāk parasti," viņš teica, skatoties man sejā.
  
  
  Tava māte bija pa pusei ķīniete. Mans tēvs bija mulats. Līdz ar to - Cina Negrita." "Ak." Viņa apstājās un paskatījās uz mani. — Vai tu visu zini, Nik? "Es mācos arvien vairāk." "Ha!" Viņa paspieda manu roku. "Kāpēc jūs nonācāt tādā vietā kā Double Cay, Nik? Ir tikai hipiju bērni un veci vīrieši ar savām resnajām sievietēm." "Ak, es dzirdēju par šo dinamīta gabalu, kas šeit rīkoja deju šovu, un man bija jānāk." Viņas gardi smiekli izklausījās neticami. Viņa stāvēja uz pirkstgaliem, piespiežot krūtis manai krūtīm. Viņas samtainās lūpas pavērās un acis nomilāja. Mēs skūpstījāmies. Viņa aplika rokas ap manu kaklu un viņas iegurnis pagriezās pret manējo. Mana atbilde bija tūlītēja un nepārprotama, un viņa stiprāk piespiedās man pretī, kad viņas mēle meklēja manējo. Manas rokas virzījās uz leju viņas mugurā, peldkostīma apakšā, līdz siltajai spraugai starp viņas stingro dupsi. Laikam labi, ka tajā brīdī kļuva redzami divi jauni pāri, kas lēnām gāja gar augsto sienu. Es tos ieraudzīju pirmais un pievērsu viņiem Ķīnas uzmanību. Viņa nopūtās, tad ķiķināja un pieskārās mana peldkostīma izciļņai. "Es tev sekošu, līdz tu atdziest, labi?" "Ļaujiet viņiem skatīties," es norūcu. Viņa priecīgi iesmējās. "Es zināju, ka man ir taisnība, Nik. Jūs esat tas varonis, kurš ļauj viņiem nonākt ellē." Es pateicīgi pasmaidīju, un mēs devāmies satikt pārējos. Kad bijām viņiem garām un pagriezām sienas stūri, Ķīna aplika manu roku ap vidukli un berzēja savu vaigu pret manu roku. "Šodien ir mana brīvdiena, Nik." "Ko jūs parasti darāt vakaros?" "Dažreiz es dodos uz Naso. Vai arī es palikšu savā istabā, lai lasītu Or Do You Boat? Jā. Tā arī ir.' "Manuprāt, tā ir laba ideja. Šovakar?' "Noteikti." “Tiekamies kabarē bārā. Vispirms paēdīsim, un tad... "Nē," viņa asi atbildēja. "Ne bārā. Man nepatīk... zini. Es neļaušu nevienam mani tur uzņemt, ja mums ir norunāta tikšanās. Es nākšu uz tavu istabu." "Vai jūs zināt, kur tas ir?" Viņa pamāja. "Jums vakar vakarā vajadzēja ierakstīt numuru reģistratūrā." 'Ak. Tā ir patiesība.' Pagājām vēl nedaudz, līdz viesnīca kļuva redzama tālumā. "Tev... uh... te neviena nav, vai ne?" 'Ko tu ar to domā?' 'Draugs?' 'Ak. Nē, ne īpaši, Nik. Šeit nav neviena, kas man sagādātu prieku, pat uz īsu brīdi. Viņas acis man teica, ka es, šķiet, esmu izņēmums, bet, kad sasniedzām mazo autostāvvietu viesnīcas malā, kur saulē mirdzēja ducis krāsainu pludmales bagiju, man likās, ka ir sasodīti grūti noticēt, ka tāds skaistums. kā Čīna tikai gaidīja, kad Niks Voltons piepildīs viņas vientuļos vakarus.
  
  
  
  Septītā nodaļa
  
  
  Man uz istabu tika piegādāts steiks un vairākas ledusauksta Amstel alus pudeles. Viesmīlis uzklāja galdu pie balkona durvīm, un, kad viņš aizgāja, es no čemodāna izņēmu dažas lietas, kuras gribēju izpētīt. Savā nesteidzīgajā ceļojumā uz dienvidiem es izbraucu cauri Ņujorkai un tur nopirku vairākas navigācijas kartes. Viņi cīnījās, lai atrastu to, ko es gribēju, bet mēs galu galā atradām Double Cay karti. Es toreiz uz viņu gandrīz neskatījos; Es ļoti gribēju pamest šo trokšņaino pilsētu un doties ceļā. Tagad izdzēru pusglāzi alus un atlocīju karti. Viņa maz parādīja; neviens sevi cienošs kapteinis to neizmantotu, lai manevrētu lielu kuģi ap divām saliņām, taču tā bija vienīgā karte, ko es varēju atrast. Tika konstatēti vairāki bīstami zemūdens šķēršļi; divi veci kuģu vraki, koraļļu rifi, ko biju redzējis agrāk tajā pašā dienā, un dažas seklas vietas. Lagūna De Dublon vietā bija iezīmēta, taču nebija redzama nekāda izeja no okeāna. Tās nebija manas tūlītējas bažas; Mani vairāk interesēja ūdeņi ap citu salu, Pastardienas salu. Bija sēkļi un neregulāras formas rifi. Es centos visu iespējamo, lai tos atcerētos, zinot, ka tumsā tas man neko labu nedos. Bet es vismaz zināju, ka viņi tur ir, un tas varētu kaut ko mainīt. Pēc pusdienām es izgāju uz balkona; Sauli tagad aizsedza augstu, ātri kustīgu mākoņu kaudze. Es noliecos tālu pāri margām, bet neko neredzēju, izņemot De Doublon stūri, kas bija vistuvāk jūrai. Biju pārliecinājusies, ka dabūju istabiņu viesnīcas augšējā stāvā, bet tagad sapratu, ka vajadzēja mēģināt dabūt istabiņu ar pilnu skatu uz viesnīcu. Nu, vajadzēja tikai ieiet istabā ar šo skatu. Es pārģērbos vecos baltos džinsos, frotē puloverā un ādas sandalēs, uzvilku saulesbrilles un pārliecinājos, ka kabatā ir pietiekami daudz naudas; tad es gāju pa garu klusu koridoru. Visticamāk, tās bija telpas no 716. līdz 729. Es ar liftu braucu uz lejas vestibilu un, ja kāds mani būtu pamanījis, iegāju lielā, vāji apgaismotā vestibilā. Apsēdos un pasūtīju rumu, ko īsti negribēju. Pēc dažām minūtēm pajautāju, kur atrodas vīriešu istaba, un devos tajā virzienā. Kā jau biju cerējis, bija divas telefona būdiņas. Es uzgriezu viesnīcas numuru un prasīju numuru 722. Tieši tad, kad man šķita, ka mans pirmais mēģinājums bija veiksmīgs, atbildēja kāda sieviete; viņa likās miegaina un satraukta. Es jautāju par Rodniju, viņa teica, ka Rodnija nav, es atvainojos un noliku klausuli. "Pacietība," es sev sacīju un atgriezos pie sava bāra krēsla. Nākamās pusstundas laikā es divas reizes piezvanīju uz citām istabām savā stāvā un atklāju, ka tās abas ir aizņemtas. Ja nākamreiz, kad zvanīju, neatradu tukšu istabu, man vajadzēja izmēģināt kaut ko citu; cilvēki, kas vada lielas tūristu viesnīcas, nav stulbi, un agri vai vēlu operators sapratīs, ka viena un tā pati persona zvana uz dažādām istabām vienā stāvā. Šis ir vecs uzlaušanas triks — tik vecs, ka man bija gandrīz neērti to izmantot. Taču man pietrūka laika, un es negribēju izmantot tiešāku un brutālāku taktiku, lai iekļūtu telpā, kas man sniedza meklēto skatu. Ceturtajā mēģinājumā es ļāvu tālrunim zvanīt desmit reizes, pirms biju pārliecināts, ka istaba ir tukša. Es steidzos atpakaļ uz vestibilu un ar liftu devos uz savu stāvu. Pirmā lieta, ko man kā spiegu māceklim mācīja, bija rakstīt atskaites, un otrā lieta bija atvērt slēdzenes. Katrā manā jostā ir iebūvēti instrumenti, un pēc nepilnas minūtes es atrados 721. istabā. Atstāju durvis vaļā, lai, kad iedzīvotāji atgrieztos, es varētu atvainoties par to, ka ieraudzīju durvis vaļā un iegāju apbrīnot. skats - un ātri piegāja pie balkona durvīm. Man nebija ilgi jāstāv uz balkona. No vietas, kur stāvēju, man bija skaidrs skats uz lielāko daļu teritorijas. Es pamanīju vīriešus, kas mērķtiecīgi staigā turp un atpakaļ tieši aiz sienas. Viņi nebija valkājuši formas tērpus un nebija redzami nekādi ieroči, taču brīvais ikdienas apģērbs, ko viņi valkāja, bija ļoti līdzīgs un varēja nomaskēt jebko, sākot no .45 līdz nozāģētai šautenei. Lagūnā peldēja vairākas motorlaivas, dažas peldējās ūdenī. Es redzēju daļu no plaša bruģēta laukuma, kur citi cilvēki sauļojās; Starp viņiem staigāja kalpi baltās jakās ar dzērienu paplātēm... un citām lietām. Nevajadzēja iegūt tuvplānu, lai saprastu, kas vēl tiek piegādāts. Es atpazinu apmēram 140 kg smagu bārdaino jaunieti, kurš sniedzās pēc diezgan liela balta cilindra, kas glīti bija sakrauts uz viņam uzdāvinātās paplātes. Visticamāk hašišs; Dažu patronu ievilināšanai bija vajadzīgs vairāk nekā bezmaksas alkohols. Bet es nevarēju redzēt vairāk. Koki ap viesnīcu tika stādīti cieši kopā, un izliektā iekšējā siena aiz lagūnas bloķēja skaidru skatu uz ēkas priekšpusi. Tātad dubultbarikāde, kas radīja problēmu, ka bija jākāpj pāri ārsienai, nezinot, kur atrodas apsargi - un tad, ja es kaut kā tiku garām šiem šķēršļiem, radās problēma tikt garām iekšējai barikādei, un Dievs zina, kas joprojām ir jāpārvar. .
  
  
  "Paskatieties, kungs. Vai es varu jums kaut ko palīdzēt? Izdzirdot šo balsi, es pagriezos, garīgi nolādējot sasodīti biezos paklājus. Garais melnais vīrietis, kas stāvēja durvīs, bija ģērbies parastās ikdienas drēbēs. Viena roka nejauši tika iedurta viņa īsās jakas kabatā. Viņš jautājoši pasmaidīja un šķita pilnīgi mierīgs. Es iztīrīju rīkli un cerēju, ka izskatīšos pietiekami apmulsusi. 'Atvainojiet, lūdzu. Es redzēju, ka durvis ir atvērtas, un iegāju iekšā, lai paskatītos uz skatu no šīs viesnīcas puses."
  
  
  'Jā.' Viņš aizvēra aiz sevis durvis – šī darbība lika man uzmanīties. "Šis ir augšāmcelšanās salas augstākais punkts, un skats ir ļoti interesants." Šoreiz viņš plati pasmaidīja, un tad es viņu atpazinu. — Heridža? Lyra pilots uz brīdi nolieca galvu. — Protams, Voltona kungs. 'Es tiešām atvainojos. Es tikai gribēju... - es nogurusi pamāju ar roku uz balkona pusi, tad kautrīgi pasmaidīju. "Ja jūs pārbaudīsit, jūs redzēsit, ka es neesmu ieradies šeit, lai kaut ko paņemtu." Viņš paspēra dažus soļus istabā un turpināja skatīties uz mani. 'Tas nav obligāti; Man jūs neizskatās pēc zagļa, Voltona kungs. Es pielieku daudz pūļu, lai ieņemtu atvieglinātas pozas. "Piedod," es teicu, un tad ļāvu savai dabiskajai zinātkārei pārvarēt. Heridžs saprotoši pamāja ar galvu. "Jā, šī ir mana istaba. Doublé Cay ļoti labi izturas pret personālu. Vienlīdzība visiem." Viņš to teica bez rūgtuma. "Es priecājos to dzirdēt. Viņi saprot, ka viņu pilotam vajadzētu būt laimīgam." Tas ir viss, vai ne visi, kas zina, kas tur dzīvo var būt vientuļnieks, bet viņš nav savtīgs. Viņš bieži aicina jauniešus izmantot savas... privātās telpas." "Es arī sāku to saprast. Heridžs norādīja uz baseinam tuvāko viesnīcas pusi “Vairs nav noslēpums, ka Ingersola kungs starp šiem kokiem ir uzstādījis vairākas televīzijas kameras, viņam, šķiet, ir jautri vērot viesus un personīgi atlasīt, ko uzaicināt. viņa īpašums Es tikko iegāju. Redziet, kāds, kurš ceļo tikpat daudz kā es - viesnīcās, moteļos un tamlīdzīgi -, pierod bāzt degunu visās lietās, jūs nekad nezināt, kad satiksit vecu draugu. vai kaut kā "es saprotu". Heridžs stāvēja kā klints, nedaudz uz sāniem, lai izlaistu mani cauri.
  
  
  Es gāju viņam garām, pamāju, neskaidri pamāju, ieejot gaitenī, un uzmanīgi aizvēru aiz sevis durvis. Pa ceļam uz savu istabu es prātoju, kāpēc pilotam darba apģērbā jakas kabatā bija pistole. Varbūt es domāju, ka Heridžam bija citi pienākumi Double Cay, kā es jau zināju.
  
  
  Vēl bija pietiekami daudz dienas, lai vēl nedaudz izpētītu Resurrection Island. Dzīvespriecīgais kalps stāvlaukumā man pasniedza pludmales bagiju, vienu no tiem piekautajiem Volkswagen ar īpašu virsbūvi un platām riepām. Es braucu pa līkumotu palmām klāto piebraucamo ceļu, līdz sasniedzu golfa laukumu. Klubs bija nedaudz vairāk par segtu paviljonu, kas bija atvērts no trim pusēm, un ceturtajā pusē bija skapīšu rinda. Tur bija neliels bārs un galdiņi iekšā un ārā, bet tur neviena nebija.
  
  
  Es gāju pāri paviljona koka grīdai un paskatījos uz golfa laukumu. Lēni nogāztos laukus klāja sulīgs apstādījums, vietām bija izraibināti ziedoši augi un mākslinieciski novietotas palmas. Tālumā redzēju vientuļu spēlētāju kvartetu un divus golfa ratiņus; citādi lauks likās pamests.
  
  
  Es atkal iekāpu bagijā un turpināju ceļu bez galamērķa. Golfa laukuma galā ceļš paplašinājās, apbraucot krūmus un pēkšņi aizvedot mani uz nelielu ostu. Abās līča pusēs bija viļņlauži; pie mola bija pietauvoti divi vai trīs pieklājīga izmēra kreiseri, kā arī nedaudz mazu buru laivu un ātrlaivu. Es neesmu redzējis neko līdzīgu zemūdens spārniem.
  
  
  "Man šķiet, ka Ingersolai bija flote kaut kur tajā lagūnā," es domāju, prātojot, kur tieši.
  
  
  Pāri līcim es redzēju Pastardienas salu ar tās tērauda skeletiem, kas pacēlās no smiltīm, un tilta pīlāriem, kas izvirzījās pāri līča ūdeņiem. No vietas, kur stāvēju, tilta konstrukcija uz vistālāk esošā mola vairāk izskatījās pēc tērauda siju masas nekā jebkad agrāk, mētāta tur un aizmirsta. Uz tilta nebija nekādu būvdarbu pazīmju, taču tālumā varēja saskatīt celtņa paceļamās sijas un ap to riņķojošos dzelteno celtniecības ķiveru punktus. Man tas izskatījās pēc parasta būvprojekta, un es nezinātu, vai tas ir kaut kas cits, skatoties uz atklāto ūdeni no vairāk nekā pusjūdzes attāluma.
  
  
  Dārkojoša dzinēja apslāpētais rūciens pievērsa manu skatienu pa kreisi. Baltā laiva noapaļoja nomaļu vietu līča galā, tās baltais korpuss pacēlās virs ūdens uz spīdīgiem metāla statņiem. Zemūdens spārns, un man nevajadzēja uzminēt, no kurienes tas nāk. Andžela sēdēja atvērtajā kajītē, blakus kvadrātveida, tuklam aziātietim, un pie stūres sēdēja viens no garmatainajiem jaunajiem vīriešiem, kurus biju redzējusi kopā ar viņu lidostā iepriekšējā dienā.
  
  
  Ātrā laiva veica plašu pagriezienu un metās šaurumā starp abām salām. Viņa aizpeldēja uz garu molu, kas iegāja Pēdējā sprieduma ūdenī, samazināja ātrumu, tuvojoties krastam, un ienira ūdenī. Vairākas mazas figūriņas ieradās, lai satvertu pietauvošanās virvi, tad trijotne uzkāpa pa kāpnēm, izlēca krastā un pazuda aiz zemu ēku grupas.
  
  
  "Līgumslēdzējs" no "Formosa", par kuru runāja reģistratūra, mana uzbrucēja biedrs iepriekšējā vakarā, acīmredzot steidzami apmeklēja būvlaukumu ar diviem intīmā sešinieka locekļiem...
  
  
  Es vēroju laivas mazajā ostā un interesējos par Ķīnas laivu. Sākumā es gribēju viņu tikai klausīties, redzēt, ko viņa var man pastāstīt par Ingersollas operācijām, bet tagad man radās labāka ideja.
  
  
  Lidlauks atradās kalnā netālu no ostas. Lear Jet bija novietots pie kazarmām, virs kuras plīvoja vējzieka; Blakus atradās vairākas sporta lidmašīnas. Man vairs nebija kur iet, tāpēc braucu pa betona platformu. Kāds vīrietis iznāca no kazarmām un kādu laiku vēroja, bet pēc tam atgriezās iekšā. Es biju tikai tūrists.
  
  
  Tagad pirmo un pēdējo reizi braucu ar bagiju uz pludmali, maigā tempā nobraucu apli pa smiltīm, līdz sasniedzu blakus viesnīcai esošus tenisa kortus. Viņi bija pamesti kā pludmale; Ir skaidrs, ka Doublé Cay viesus neinteresēja nekas nogurdinošāks par golfu un laiskošanos pie baseina.
  
  
  Atgriezis bagiju, es devos taisnā ceļā uz savu istabu; tagad nav īstais laiks baidīties no jauniešiem, kuri varētu man uzbrukt. Nogulēju stundu, tad sāku gatavoties gaidāmajam vakaram.
  
  
  Es nosvēru iespējamo vajadzību pēc mana slēptā ieroča pret varbūtību, ka ar Chyna man nebūs daudz iespēju to ilgi slēpt; tad es negribīgi nolēmu atstāt Vilhelmīnu un Hugo tur, kur viņi bija. Spiegu darbs labākajos apstākļos ir pietiekami sarežģīts, taču, ņemot vērā niecīgo iespēju, ka dejotāja ir tikai tāda, par kuru viņa sevi uzskatīja, es nevarēju atļauties visu sarežģīt, uzsākot to ar pistoli un duncis. Mani pieķers.
  
  
  Uzvilku tumšas bikses, tumši brūnu džemperi un gaiši zilu jaku un atstāju aiz sevis nedaudz novalkātas tenisa kurpes. Tad es dažas minūtes sēdēju uz balkona un skatījos uz savu stūri pie baseina. Tērauda josta joprojām bija aizņemta, un vēlā saule lauzās cauri nodriskātajam mākoņu segumam.
  
  
  Kāds klusi noklepojās. Es pagriezos, bet aiz manis istabā neviena nebija. Tad es dzirdēju klusu balsu murmināšanu, bet vārdi bija nesaprotami. Izdzirdējusi skaņu, piegāju pie balkona margām un klausījos. Pēc dažiem dzirdētajiem vārdiem valoda šķita neskaidri pazīstama, bet dīvaina. Es paskatījos uz leju un noliecos uz priekšu tieši tik daudz, lai redzētu zemāk esošā balkona margas.
  
  
  Uz margām gulēja tumša roka un melnas piedurknes gabals. Es lēnām noliecu galvu atpakaļ, un es domāju, ka smaids manā sejā bija drūms. Tā viņi palika tieši zem manis – un pietiekami elastīgam cilvēkam nebūtu grūti uzkāpt no sava balkona uz manējo, un vēl vieglāk atkal piecelties. Tikai vakardienas uzbrucējam neizdevās izmantot šo vieglo bēgšanas ceļu...
  
  
  Es veltīju dažas minūtes, lai sakārtotu dažas lietas savā istabā, un es tikko biju pabeidzis, kad pieklauvēja pie manām durvīm. Es stāvēju nekustīgi, bet nepiespiesti skatījos pulkstenī. Ķīna ieradās laikā.
  
  
  Kad es atvēru durvis un ieraudzīju viņu tur stāvam, vienu brīdi gandrīz nožēloju, ka man vajadzēja viņu izmantot tā, kā biju plānojis. Pagāja tikai mirklis.
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Jā," es klusi teicu, lēnām pētot viņu. Kā vienmēr, viņa bija ģērbusies baltā, šoreiz sarežģītā kleitā līdz grīdai, drapēta, kroku un pievilkta vairāk vai mazāk indiešu stilā. Viņai ejot, kleita šur tur bija vaļīga, atsedzot bronzas kājas, un zemais kakla izgriezums liecināja, ka viņai nekas nav mugurā. Viņas elpu aizraujošās krūtis pieskārās manai jakai, kad viņa peldēja man garām, un, atrodoties istabas vidū, viņa piruetēja un pozēja ar gaismu no balkona durvīm aiz sevis.
  
  
  "Vai es tev patīku?" viņa jautāja.
  
  
  "Tas ir stulbs jautājums".
  
  
  Viņa iesmējās. 'Jā.' Viņa paskatījās apkārt, skatoties uz lielas gultas. "Vai mums vajadzētu uzkodas pirms vakariņām?"
  
  
  Es parasti nekavējos atbildēt uz šādiem priekšlikumiem, bet šī pantera sieviete man bija par ātru. Viņa sajuta manu vilcināšanos un nevainīgi pacēla uzacis.
  
  
  "Es domāju iedzert mazliet."
  
  
  Dažos veidos tas bija labākais; Man bija plāni vakaram, un es gribēju tos risināt pareizā secībā. — Ruma punčs?
  
  
  "Šampanietis." - Tas nebija lūgums.
  
  
  Piegāju pie telefona. "Redzēsim, cik ātri viņi to atnesīs."
  
  
  'Nav nepieciešams.' Viņa piegāja pie mazā ledusskapja un aiz lielās punša karafes izvilka šampanieša pudeli. "Es nedzeru neko citu, ja varu to dabūt," viņa teica.
  
  
  "Vai tu tur noliku to pudeli?"
  
  
  "Si". Viņa nolieca galvu un paskatījās uz mani. "Vai tev arī patīk?"
  
  
  "Es neesmu pret to."
  
  
  Mēs dzērām no atdzesētām glāzēm, kuras viņa arī atstāja ledusskapī un apzināti turējās tālāk viena no otras. Mūsu saruna tika pārtraukta; viņa man jautāja par manu darbu, bet manas atbildes nešķita īpaši ieinteresētas. Tas manām smadzenēm nosūtīja vēl vienu brīdinājumu; Man bija jākļūst par šovbiznesa steidzinātāju, un, ja vien Čīna neplānoja atlikušo karjeras laiku pavadīt dejojot uz Double K, viņai vismaz bija jāizliekas, ka viņu aizrauj mani rūpīgi iestudētie stāsti.
  
  
  Tā vietā viņa pavērsa sarunu par sevi, par savu nelaimīgo bērnību, uz savu rūgtumu pret Kastro un visiem komunistiem. Viņa pastāstīja visu par savu māti, par to, kā viņa aizbēga no kontinentālās Ķīnas, lai atkal to visu pārdzīvotu. Viņa bija gandrīz pārliecinoša, bet viņa uz to uzstāja pārāk daudz.
  
  
  Un tas man derēja; Man vairs nebija ne mazāko šaubu par to, ko es tovakar darīšu.
  
  
  Kad izgājām no istabas bija tumšs. Lejā mēs izvairījāmies no galvenās ēdamistabas par labu dzīvojamai istabai; apgaismojums bija tik maigs, ka Čīnas baltā kleita šķita spīdam. Viņa aizveda mani uz nomaļu vietu ar skatu uz ūdeni, cik vien iespējams tālāk no bāra un ča-ča grupas, kas spēlē aiz mazās deju grīdas.
  
  
  Tūlīt parādījās viesmīlis ar šampanieša pudeli un tikai vienu ēdienkarti.
  
  
  "Viņi mani pazīst," paskaidroja Čina.
  
  
  Man bija jāsmejas.
  
  
  "Fileja šeit vienmēr ir ļoti laba, Nik."
  
  
  'Labi. Jūs esat īsts eksperts." Man bija vienalga, vai meitene tā ņēma lietas savās rokās; galu galā viņa bija šeit mājās, un tas nenāktu par ļaunu spēlēt pēc viņas noteikumiem. Kādu laiku.
  
  
  Viņa bija rijīga ēdāja un ar smalku koncentrēšanos uzbruka sviestainajam maigajam steikam. Mēs gandrīz nerunājām, kas man patika. Es ieskatījos zālē; daži pāri dejoja, pārsvarā gados vecāki cilvēki, izņemot vienu pāri, kas skūpstās kā jaunlaulātie. Pie galdiņa pie orķestra sēdēja pāris garmataini zēni, ģērbušies spilgtās, bet samērā normālās drēbēs – kā studenti, kas nedēļas nogalēs spēlē hipijus.
  
  
  Pēc kafijas pasniegšanas es lūdzu viņu dejot. Viņa apņēmīgi pakratīja galvu, garie, balti svītrainie mati nokrita pār pleciem. "Es dejoju naudas dēļ, Nik." Viņas zobi mirdzēja tumsā. "Viss pārējais, ko daru, ir tikai prieka pēc."
  
  
  Es brīdi paskatījos uz viņu, tad viegli satvēru viņas roku. "Tad jūs noteikti vēlēsities saģērbties."
  
  
  Viņas uzacis pacēlās uz augšu. "Ak?"
  
  
  "Ja vien jūs nevēlaties burāt ar savu sacīkšu laivu."
  
  
  “Ātrlaiva. Tu pats man tā teici.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Bet kāpēc man tad vajadzētu ģērbties?" Viņa saspieda manu roku un noglāstīja savas kleitas krokas. "Tas arī nav nekas." Mēs izgājām pa sānu durvīm un gājām apkārt baseinam uz autostāvvietu. Čīnai, protams, bija savs pludmales bagijs, un viņa brauca ar tādu pašu mežonīgu koncentrēšanos, kādu demonstrēja vakariņās. Kad nonācām pie mola, viņa pievilka pie mola, un dēļi grabēja zem riteņiem.
  
  
  Laiva atradās piestātnes galā, blakus lielam Krisam Craftam ar vairākām laternām apakšējā klājā. Ķīna ķiķināja, pameta acis viņa virzienā un devās uz savu laivu. Tā bija ātrgaitas laiva, apmēram piecus metrus gara, ar lielu kabīni, dāsni noklāta ar mīkstiem paklājiņiem. Tāpat kā viss pārējais Chynā, viss bija balts. Man tas īsti nepatika, bet es neko nevarēju darīt lietas labā.
  
  
  Viņa pacēla svārkus, novilka sandales un viegli ielēca kajītē. Es nometu pakaļgala pietauvošanās auklu, kad viņa iedarbināja 75 ZS Mercury piekaramo motoru, un, kad tas darbojās vienmērīgi, es atraisīju priekšgala auklu un apsēdos viņai blakus. Viņa bija laba, viņa zināja, ko dara, jo viņa atkāpās, veica 90 grādu pagriezienu un izpeldēja no līča ar pieaugošu rūkoņu.
  
  
  'Kur tu gribi iet?' - viņa kliedza pāri motora rūkoņai.
  
  
  Es neskaidri pamāju ar roku. "Paskatīsimies kaut ko."
  
  
  Mēs skrējām cauri gaismai, īsam vilnim, vadoties tikai pēc viesnīcas tālajām gaismām kreisajā pusē un dažām darba gaismām Pastardienas salā labajā pusē; mēness gabals neko nenozīmēja. Ķīna izvilka laivu no skrejceļa gala un metās paralēli krastam. Mēs gājām garām viesnīcai, noapaļojām tālāko punktu, kur Dublūnas tumšās sienas met ēnas uz smiltīm, un tad pagriezāmies atpakaļ.
  
  
  Čīnas mati plīvoja vējā, un lente, ko viņa bija iesieta matos, atdalījās. Es sniedzos iekšā un izvilku to ārā. Viņa iesmējās un noglaudīja manu kāju.
  
  
  Es iekliedzos viņai ausī, norādot uz stūri: "Vai es varu paskatīties?"
  
  
  Viņa vilcinājās un tad teica. 'Noteikti. Kāpēc ne?' Mēs samainījāmies vietām, kas pats par sevi bija interesants manevrs, kāpjot viens otram pāri, bet neko nedarījām, jo joprojām gājām diezgan ātri.
  
  
  Es paātrināju, un mēs lidojām tālāk, un tagad viesnīca mūsu kreisajā pusē pazibēja garām izlidošanas vietai. Es samazināju ātrumu un pagriezos pret Čīnu.
  
  
  — Kā būtu ar citu salu?
  
  
  "Tu domā "Pēdējais spriedums?"
  
  
  'Jā. Ko tu tur redzi?
  
  
  Viņa paraustīja plecus. “Tikai buldozeri. Ļoti neglīts.'
  
  
  "Ejam apskatīties."
  
  
  Viņa šaubīgi paskatījās uz mani. - "Viņi nevienu nelaiž iekšā."
  
  
  “Dievs, mazulīt, man patīk skatīties celtniecību. Paskatīsimies.'
  
  
  Man bija vienalga, vai viņa par to iekrita vai nē; Es pagriezos. Mēs skrējām pāri līcim pretī betona pīlāriem un pludmalei tālāk.
  
  
  Pirms mēs gājām garām pēdējam stabam, es redzēju cilvēkus skrienam pa nogāzi ūdens virzienā. Un pat vājā gaismā es redzēju viņiem piederošos ieročus. Samazināju ātrumu un ļāvu laivai dreifēt, līdz dibens atsitās pret smiltīm.
  
  
  Mūs apžilbināja spēcīgs lukturītis. Es pacēlu roku un paskatījos uz Ķīnu. Viņa sēdēja nekustīgi, lūpas pavērtas, acis tukšas.
  
  
  “Privātā zona! Privāta teritorija! Ej prom!' Kliedziens tumsā bija neatlaidīgs un caururbjošs.
  
  
  Es pasmaidīju apžilbinošajā gaismas starā. "Ei, cilvēks, mēs vienkārši peldam. Kas tev vispār ir uz šīs smilšu kaudzes? Es piecēlos un uzkāpu pāri vējstiklam uz laivas priekšgala.
  
  
  Gaismas starā parādījās vienkrāsains siluets. Viņa šautene bija vērsta pret manu vēderu.
  
  
  'Prom!' - viņš nočukstēja. “Šī ir privāta teritorija. Vēl viens solis, un es šaušu."
  
  
  'Niks!' – Ķīna man aiz muguras kliedza. 'Aiziet!'
  
  
  Es paraustīju plecus, pasmaidīju par gaismu, no rādītājpirksta izgatavoju pistoli un nometu īkšķi kā ar āmuru. "Labi, draugs, es tev piezvanīšu nākamreiz," es sacīju, uzkāpjot atpakaļ kabīnē, domādams, vai esmu aizrāvies ar savu pārbrieduša hipija lomu.
  
  
  Ieliku laivu atpakaļgaitā un izvilku laivu no krasta. Lēnām ieejiet līcī. Kad bijām atklātā ūdenī, izslēdzu dzinēju un atstāju laivu virs ūdens. "Hei, viņiem tur ir laba uzņemšanas komiteja," es teicu. Viņas smaids bija spiests. 'ES tevi brīdināju.'
  
  
  "Kādas tiesības viņiem ir to darīt?" - es sašutusi jautāju. "Vai viņi nezina, ka kāds var izkāpt krastā, kamēr jūs paliekat zem ūdens līmeņa?"
  
  
  Viņas smaids bija nedaudz sirsnīgāks. "Vai jūs zināt par tādām lietām?"
  
  
  "Es kuģoju."
  
  
  Viņa uzlika roku uz mana pleca. "Neej pārāk tālu, Nik. Tur šādi likumi tiek pārkāpti.
  
  
  "Nu, tas ir labs veids, kā veikt savu biznesu!" Es cerēju, ka es labi uzkrāju savu aizvainojumu. "Viņi nevar tā rīkoties."
  
  
  "Niks..."
  
  
  Es rupji pievilku viņu sev pretī. Tas bija apzināts gājiens, bet diez vai piepūle. "Klausies, Ķīna," es norūcu viņai ausī, "šeit ir pārāk daudz cilvēku, kas cenšas mūs no kaut kā atturēt. Vispirms Ingersols ar savu sasodīto sienu, un tagad šis! Tas ir skaidrs?'
  
  
  Ķīna ilgi neatbildēja, un es baidījos, ka savā komēdijā esmu aizgājusi par tālu. Tad viņa lēnām nolaidās pret mani, liekot roku zem manas jakas un apvijot rokas ap manu vidukli.
  
  
  'Niks?' viņa čukstēja. "Hei, mums vajadzēja izklaidēties..."
  
  
  Es apliku roku ap viņas plecu un pievilku viņu sev pretī. Tas atbilst manam ķermenim un ērti izlocījās. Viņas seja pacēlās un es noskūpstīju viņu uz lūpām; sākumā maigi, tad ar pieaugošu kaisli, uz ko viņa sajūsmināti atbildēja.
  
  
  Virs ūdens pavērsās neliels prožektors no Pastardienas salas virziena, kas mums aiz muguras. ES gaidīju. Gaisma sasniedza mūs, pagriezās vēl tālāk, vilcinājās, tad atgriezās un satvēra mūs ar savu staru.
  
  
  Ķīna sakustējās, paskatījās uz augšu un sarauca pieri. Pēc tam viņa pacēla savu brūno roku un izstiepa vidējo pirkstu, veicot universālu nožēlojamu žestu.
  
  
  Prožektoru gaisma virzījās tālāk. "Šie netīrie voyeuri," viņa nomurmināja un atkal piespiedās man.
  
  
  Mēs devāmies līdzi straumei, kad mūsu lūpas un mēles pētīja, un viņas kleitas sarežģītās krokas atvērās. Viņas krūtis pacēlās augšup pēc mana pieskāriena, un manas lūpas slīdēja pa viņas rīkles iedeguma kolonnu līdz augošajam parapetam, līdz sasniedza viņas uzcelto krūtsgalu. Viņa smagi elpoja, turot manu galvu pie sava ķermeņa un sakrustoja vienu kāju pār manām kājām.
  
  
  Tas nebija viegli, bet es biju tas, kurš atbrīvojās. "Lāsts!" es nomurmināju.
  
  
  "Kas tas ir, mīļā?" Chyna nemēģināja aizsegt savas kailās krūtis, un maigā gaismā viņa izskatījās kā barbaru verdzene no senās Romas.
  
  
  "Piedod," es norūcu, "bet tie puiši..." Es pakratīju galvu, it kā es būtu pārāk dusmīga, lai to izteiktu vārdos.
  
  
  "Aizmirsti par viņiem," viņa uzstājīgi teica. — Padomā tikai par Činu.
  
  
  "Neuztraucies, mīļā." Atlaidu roku, novilku jaku un nometu to uz paklājiem aiz dīvāna. "ES domāju par tevi". Ar dusmīgu rāvienu es iedarbināju laivu un paātrināju. Mēs izskrējām uz jūru, loks cēlās un krita uz viļņiem.
  
  
  'Niks! Ko tu dari?'
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. — Iedomājies spēli, mīļā?
  
  
  "Es nezinu..."
  
  
  "Skaties!" Es norādīju ar rādītājpirkstu uz Pastardienas salu, kas mums aiz apvāršņa vairs nebija vairāk kā izspiedums. "Visur, kur es eju, šīs cūkas mani ķircina." Man nācās kliegt, lai segtu dzinēja rūkoņu; jūras putas mūs appludināja un saslapināja. Šķita, ka Ķīnai ir vienalga.
  
  
  "Tāpēc mēs atgriezīsimies šajā sasodītajā salā."
  
  
  "Bet..." Viņa šķita patiešām apmulsusi. "Mēs bijām…"
  
  
  "Jā, mēs bijām aizņemti. Un mēs turpināsim to darīt."
  
  
  Es apliku roku ap viņas plecu un rupji pievilku viņu sev pretī. "Mēs vienkārši paveiksim to otrā pusē."
  
  
  Es pagriezu laivu puslokā un devos uz Pēdējā sprieduma otru pusi. "Tur."
  
  
  "Tu esi traks, Nik."
  
  
  'Nē, tas tā nav. Vienkārši izklaidējies es izaicinoši paskatījos uz viņu. "Vai tu gribi pārgulēt ar mani, Ķīna?"
  
  
  'O jā!'
  
  
  "Tad mēs to darīsim ar cūku ieročiem. Vai labi? Apņēmīgi ar roku satvēru viņas kailo krūti, tad pavilku viņas kleitu malā, lai atklātu arī otru. Viņa kādu brīdi sēdēja nekustīgi, tad bezpalīdzīgi pakratīja galvu un noliecās, lai iebāztu mēli man ausī. Es samazināju ātrumu, līdz mēs gandrīz virzījāmies uz priekšu un apbraucām Pastardienas salas tālāko galu citā līča un būvlaukuma posmā. Kamēr mēs kopā darījām dažādas lietas, es lēnām kuģoju gar krastu iespējamās patruļas meklējumos. Beidzot es devos uz krastu.
  
  
  Tiklīdz laiva iztīrīja smilšaino dibenu, izslēdzu dzinēju un metos uz priekšu, lai izvilktu krastā mazo enkuru. Ķīna bija tieši aiz manis.
  
  
  'Niks!' viņa čukstēja. — Ja viņi mūs šeit atradīs?
  
  
  "Un kas?" Es noķēru enkura asmeni krūmā. "Ko viņi var darīt, izņemot mūs padzīt?"
  
  
  "Bet viņi ..."
  
  
  Es piecēlos kājās un paskatījos uz viņu, gandrīz šķaudot. "Kas tev kaiš?" - rūgti iesmejoties teicu. “Tās cūkas atrodas salas otrā pusē. Viņi nekad neuzzinās.
  
  
  Chyna lēnām izbrauca ar rokām caur saviem matiem, un viņas krūtis pacēlās kā sasieti baloni. Pēc tam viņa paņēma mani aiz rokas un uzvilka pa īsu, stāvu nogāzi uz akmeņainu atsegumu. Mēs apstaigājām to un nonācām pie vientuļa koka, ko ieskauj sapinušies brikšņi. Kad mēs tuvojāmies garas zāles laukam, viņa apstājās un jautājoši paskatījās uz mani.
  
  
  Es ievilku viņu mīkstajā zālē, noslīkstot viņas matu viļņos, kad mēs apskāvāmies. Pārējā kleitas daļa, kas bija piesprādzēta jostasvietā, atkrita vaļā, lai zem tās atsegtu baltu segu. Ar manām drēbēm nebija viegli, taču mēs tikām galā, un mūsu ķermeņi kļuva viens vesels, kad dažus mirkļus vēlāk gulējām blakus. Es jutu, ka mani apņem viņas siltums, viņas kājas apvijās ap manējām, viņas tonizētais vēders vardarbīgi cēlās. Es viņu nomierināju ar rokām, līdz viņa gulēja joprojām trīcēdama un viņas acis bija necaurredzamas bālajā mēness gaismā.
  
  
  "Niks..." viņa elpoja. "Ienāc man..."
  
  
  Mēs gājām lēnām – pētot, man pavērās ziedošais dārzs, viņas kājas cēlās augšup, ķermenis izstiepās, tad ilga niršana ar slidkalniņu. Viņa piespiedās pie manis, mūsu ķermeņi tagad bija slapji no sviedriem, un viņas gurni locījās.
  
  
  'Vairāk!' - viņa noelsās, un viņas karstā elpa skāra manu ausi. "Ak, Nik, es nekad..."
  
  
  Es viņu apklusināju, ar rokām noglāstīju viņas sānus, jutu, kā viņas sprauslas piespiežas man pret krūtīm. Ilgu laiku valdīja klusums, ko noteica elpas un baudas vaidi, un tad es redzēju, kā viņas acis pēkšņi plaši atvērās, kad viņas ķermenis saspringa.
  
  
  "Ak nē... ak jā... jā, jā, jajajaja..."
  
  
  Man nebija problēmu pielāgoties viņas kulminācijai, un, tā kā mēs abi nogrimām blakus, noguruši, mēs kādu laiku palikām. atpūties klusi. Viņa bija pirmā, kas kustējās, noliecoties, lai ar savām neticami maigajām lūpām iegrauztu manu kaklu. "Niks," viņa nomurmināja. "Ak, Nik, nekad nav bijis tik labi..."
  
  
  Bija vajadzīgs viss mans gribasspēks, lai atbrīvotos no viņas, bet kaut kā tiku galā, apgāzos un nokļuvu ceļos. Es paskatījos uz viņu, uz viņas nevainojamo, mirdzošo bronzas ķermeni un smējos.
  
  
  "Kas tas ir, mīļā?" - viņa šaubīgi jautāja. "Vai es esmu tik labs?"
  
  
  "Dievs, nē. Es domāju tikai par tiem bruņotajiem varoņiem zemāk; viņi rāptos pa sienām, ja zinātu, ka tagad esam šeit — un ko esam paveikuši.
  
  
  "Ak, aizmirsti tos." Viņa izstiepa rokas, lai mani apskautu. "Atgriezies pie manis, mans Niks."
  
  
  Es piespiedu sevi piecelties. Es paskatījos pāri salai uz tērauda rāmi, kas stiepjas pusjūdzi debesīs. "Es esmu sasodīti ziņkārīgs, ko viņi tur dara, ko neviens neredz."
  
  
  "Ak, tas nav svarīgi, dārgais. Nāc pie manis..."
  
  
  Es izlikos viņu nedzirdam un sāku vilkt bikses. "Ejam pastaigāties, Ķīna. Mēs pavadījām visu nakti kopā."
  
  
  Viņa nopūtās, apgāzās un ar vienu plūstošu kustību piecēlās kājās, kā kobra, kas iznira no čūsku burvēja groza.
  
  
  Es uzvilku tumšu džemperi un kurpes un gribēju palīdzēt Čīnai ar kleitu. Viņa to pārvietoja man nepieejamā vietā.
  
  
  'Ko mēs darām?' - viņa vaicāja, nopūtusies.
  
  
  Es norādīju uz darba gaismu būvlaukumā. "Nāciet un paskatīsimies. Vai esat tam gatavs?
  
  
  "Ha!" viņa nicinoši nošņāca. "Esmu gatavs uz visu."
  
  
  Pirms es paspēju viņu apturēt, viņa streipuļoja pāri zālei, ļaujot kleitai kā līgavas plīvuram sekot sev aiz muguras.
  
  
  Es ātri panācu viņu un piespiedu viņu samazināt ātrumu. Viņa neskatījās uz mani, bet, nepretojoties, sekoja manai vadošajai rokai. Mēs klupāmies pa krūmiem un gājām klusēdami; viegls vējiņš čaukstēja cauri līko palmu zariem, kas auga mums apkārt. Kad bijām tik tuvu, ka labi varējām redzēt būvlaukumu, es apstājos.
  
  
  "Paliec šeit," es nošņācu, ātri tuvojoties cementa maisītāja tumšajai figūrai. Es apsēdos viņam blakus un klausījos.
  
  
  Es nedzirdēju neko citu kā tikai vēju. Es redzēju tikai dažas gofrētās dzelzs ķēdes, urbšanas iekārtu un celtni tālumā. Tieši priekšā bija milzīgs caurums, kas bija cementēts no trim pusēm - es pieņēmu, ka tas ir daļēji pabeigts pamats ar stāvu māla valni, kas iet uz leju un buldozera kāpurķēdes.
  
  
  Man likās dīvaini, ka viņi tik cieši apsargā vienu salas pusi un nepatrulē pārējos. Jau grasījos pamest savu slēptuvi, kad aiz muguras dzirdēju rīstošu kliedzienu.
  
  
  Es pagriezos. Ķīna bija nekas vairāk kā izplūdums tumsā, bet starp mums bija vēl divi traipi. Viņi piegāja pie manis, bet apstājās, lai paskatītos Čīnas virzienā, kura kliedza.
  
  
  Pēc tā, kā viņi stāvēja uz vietas, es sapratu, ka viņi viņu vēl nebija redzējuši. Ja viņa būtu vienkārši nolaidusies un paslīdējusi, viņa droši vien būtu varējusi tikt līdz laivai nepamanīta. Tā vietā viņa pagriezās un skrēja, vilkdama aiz sevis to sasodīti balto kleitu kā matadoru.
  
  
  Viņi viņu noķēra, pirms viņa bija noskrējusi piecdesmit jardus. Es vēroju no cementa maisītāja ēnas, kā viņi to nometa zemē. Viņu teiktais bija izkaisīts vējā, bet pēc brīža viņi pacēla Ķīnu kājās un vilka viņu atpakaļ pie manis.
  
  
  Es gaidīju un redzēju viņas nolaupītājus. Kad viņi nāca tuvāk, es redzēju, ka viņi ir spēcīgi, apņēmīgi un abiem ir karabīnes. Trijotne gāja no manas labās puses, platā lokā ap cementa maisītāju. Mana problēma bija, vai lēkt uz tiem vai gaidīt, lai redzētu, vai tuvumā nav citi apsargi. Kad viņi pagāja man garām divdesmit jardus, es redzēju, kā Ķīna paklupa, nolieca galvu un mēģināja piesegties ar savu kleitu. Viens no apsargiem iesmējās. Es dzirdēju viņas raudam.
  
  
  Es nokāpu zemē un ielīdu zem cementa maisītāja, lai tos pārbaudītu. Viņi apstaigāja vaļējo pamatu, uz brīdi pazuda aiz būdas, tad atkal parādījās, joprojām ātri ejot. Ķīna ļāva viņai vilkt kājām, un viens no viņas sargiem rupji parausta viņai aiz rokas. Es dzirdēju, kā viņa sāpēs kliedz, kam sekoja viltus smiekli.
  
  
  Kad viņi vairs nebija redzami, es izripoju no cementa maisītāja apakšas un metos uz tuvāko būdu. Tālumā es redzēju trīs siluetus, tik tuvu viens otram, ka tie atgādināja maz ticamu seškājainu briesmoni, kas virzās uz cementa bloku konstrukciju blakus augstam tērauda skeletam. Viņi uz brīdi apstājās, durvis atvērās, viņi iegāja, un durvis tika aizvērtas.
  
  
  Es atspiedos pret rievotās dzelzs būdas auksto sienu un pārdomāju situāciju. Tas bija vairāk vai mazāk tas, ko biju plānojis vakaram. Problēma bija tā, ka man radās sajūta, ka arī kāds cits to plāno un Čīna bija nekas cits kā nevainīgs blakussēdētājs.
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Risinājumu nebija. Pat ja Ķīnas sagrābšana tika plānota aukstasinīgi – un es biju gandrīz pārliecināts, ka tas tā ir; citādi viņa bija pārāk gudra, lai tumsā vicinātu savu balto kleitu - man būtu jāpilda sava glābēja loma. Turklāt man vajadzēja noskaidrot, cik stingra ir apsardze uz šīs salas. Un kāpēc tas bija vajadzīgs?
  
  
  Es devos prom no dzelzs būdas, turēdamies tālāk no darba gaismām uz augstā tērauda rāmja. Man bija daudz krūmu un palmu koku segšanai, kad es nokritu uz rokām un uz ceļiem un uzmanīgi rāpoju uz cementa bloku ēku. Ēkas garā skeleta otrā pusē atradās divi vīrieši, un aiz viņiem es redzēju plaisu nogāzē, kas veda uz līci. Es izstiepos uz grīdas un paskatījos apkārt ēkā, kurā bija ievilkta Ķīna.
  
  
  Manā pusē nebija logu, tikai atvere ar rotējošu ventilatoru. Kad es tur gulēju, es dzirdēju apslāpētu kliedzienu - protams, sieviete.
  
  
  Ne velti ģērbos tumšās drēbēs un zilo jaku atstāju laivā. Īsi apskatījis apkārtni, es skrēju uz ēku, kuru redzēju starp sevi un apsargiem. Es aizlīstu aiz stūra un nokļuvu zem pastiprināta stikla loga. Tas bija nedaudz atvērts, un es to mērīju ar savu skatienu. Pārāk mazs, lai tiktu cauri.
  
  
  Kārtējais sāpju kliedziens, šoreiz daudz skaļāks. Uzmanīgi piecēlos pie betona rāmja un paskatījos ārā pa logu.
  
  
  Viņa sēdēja uz cieta koka krēsla, rokas bija sasietas aiz muguras, un galva bija saliekta tā, ka mati aizsedza seju. Plikās spuldzes spožajā gaismā es redzēju sarkanas pleznas uz viņas rokām un augšstilbiem un kailajām krūtīm; sviedru strūkla notecēja pār viņas vēderu un iekrita sapinušies melnajos matos starp augšstilbiem.
  
  
  Vīrietis, kurš bija viņai blakus, ar muguru pret mani, sēdēja un bija ģērbies brīvā haki. Otrpus telpai sēdēja divi vīrieši, kas bija ģērbušies vairāk vai mazāk identiski, nejauši turot karabīnes. Viņi smīnēja uz meiteni, viņu vaibsti gandrīz – bet ne gluži – austrumnieciski. Viņu sejās bija arī neskaidri latīņu vaibsti, un, kad resnais vīrietis runāja, es sapratu, kas tie par cilvēkiem.
  
  
  Tas bija tas pats mulsinošais valodu sajaukums, kādu biju dzirdējis iepriekš uz balkona zem manējā. Es zinu spāņu valodu un dažus ķīniešu dialektus, bet man nebija ne mazākās nojausmas, par ko šis vīrietis runā. Tomēr es atpazinu kombināciju – un prātoju, vai neesmu iekļuvusi kādā ģimenes strīdā; galu galā Čīnai bija tāds pats fons.
  
  
  Bet tajā brīdī vīrietis viņai iesita, un tas mani pārliecināja, ka tas nav ģimenes strīds. Viņš viņai iesita tik spēcīgi, ka asinis izplūda no viņas deguna, notecēja pa lūpām un zodu un pilēja uz krūtīm. Tas lika man izlemt; Man vajadzēja viņu dabūt ārā no turienes.
  
  
  Es nokāpu uz grīdas un grasījos apgriezties – tad izdzirdēju kāju šūpošanos. Mana roka pacēlās, bet bija par vēlu; kāds man uzmeta laktu uz galvas, un es iegrimu izkausēta svina baseinā, kur viss spīdēja sarkani un melni, sarkani, melni, sarkani un melni...
  
  
  Saule uzlēca uz grabošas ķēdes un radīja ellišķīgu troksni, gandrīz tikpat šausmīgu kā niknais starojums, kas apdedzināja manus plakstiņus. Mēģināju pacelt roku, lai pasargātu seju, bet nesanāca. Man bija vajadzīgas milzīgas pūles, lai atvērtu acis, un dažas sekundes, lai redzētu, kur esmu.
  
  
  Augstu betona sienā iegriezās ventilators, un virs manis esošā kailā spuldze raidīja asus starus cauri manam galvaskausam. Es gulēju kaut kādā gultā, sasieta rokas un kājas; pagriežot galvu, es redzēju, ka Ķīna joprojām ir piesieta pie krēsla istabas centrā. Cik es redzēju, mēs bijām vieni. Man bija interese, cik ilgi tas prasīs.
  
  
  "Ķīna!" - nočukstēju. Man bija jāatkārto viņas vārds trīs reizes, pirms viņa pacēla galvu. Kad viņa paskatījās uz mani, viņas acis bija tukšas.
  
  
  ES jautāju. - "Cik ilgi es te esmu?"
  
  
  Viņa paraustīja plecus, cik vien spēja
  
  
  . — Desmit... varbūt piecpadsmit minūtes.
  
  
  'Kur viņi ir?'
  
  
  'Es nezinu. Un man ir vienalga," teica viņas balss tonis. No viņas deguna uz zodu tecēja izžuvušas asinis, turklāt matos bija arī trombs. — Vai viņi neko neteica?
  
  
  "Es neko nedzirdēju."
  
  
  "Nu, mums ir jātiek prom no šejienes. Ko viņi gribēja no jums uzzināt?
  
  
  'Es nezinu. Es domāju, ko es darīju uz salas. Viņi mani vienkārši piekāva." Viņa nogurusi nopūtās, it kā būtu pieradusi pie sitiena.
  
  
  — Kādā valodā viņi runāja?
  
  
  “Kaut kas līdzīgs latīņu ķīniešu valodai. Es to atceros no savas mātes."
  
  
  'Saprati?'
  
  
  "Vairs nav tik labi."
  
  
  Ja tā bija komēdija, viņa to labi nospēlēja. Es sliecos viņu iztaujāt tālāk, taču, tā kā mūsu sargi, iespējams, mūs noklausījās, es gribēju izmantot mazāko iespēju, ka mans vāks joprojām nav izpūsts.
  
  
  Es paskatījos pa istabu. Papildus gultai, uz kuras es gulēju, bija parasts galds, vairāki krēsli, dokumentu skapis un telefons. Man bija interese, kur atrodas mūsu sargi.
  
  
  Mums nebija ilgi jāgaida. Durvis pavērās un es dzirdēju soļus uz betona grīdas aiz muguras. Lielas ēnas stiepās pāri telpai, un es ieskatījos pratinātāja zoda sejā. Viņa vaibsti bija aziāti, ar vieglu latīņu nokrāsu; viņš būtu varējis likties par Amerikas indiāni, ja ne viņa ādas dzeltenīgā nokrāsa. Viņš bija maza auguma, bet viņa haki krāsas krekls bija iespaidīgi polsterēts ar muskuļiem.
  
  
  'Patīk. Tātad tu esi nomodā? Viņa lūpas tik tikko kustējās, kad viņš runāja.
  
  
  'Jā. Ko jūs patiesībā domājat, ka darāt? '
  
  
  "Ko mēs darām ar visiem iebrucējiem?" Viņa angļu valoda bija nevainojama, ar nelielu akcentu.
  
  
  "Un kas tas ir?"
  
  
  Viņš smējās; tā bija nepatīkama skaņa. – Jūs zināt, kad tas būs nepieciešams. Kāds ir tavs vārds?'
  
  
  'Un tavs?'
  
  
  Viņa milzīgā roka kustējās tik ātri, ka es to pat nepamanīju; mana galva satricināja no trieciena spēka, un zvaigžņots melns vilnis mani pārklāja. Bet viņa ātri pazuda, un es paskatījās uz vīrieti.
  
  
  Viņš jautāja. - "Labi?"
  
  
  Es viņam pateicu vārdu, kuru lietoju; Man nebija iemesla to nedarīt.
  
  
  — Ko tu darīji šeit uz salas, Volton?
  
  
  Es paskatījos uz Ķīnu. "Mēs tikai meklējām klusu vietu, kur... jūs zināt."
  
  
  "Es redzu," viņš teica bez izteiksmes. "Bet tas neizskaidro, kāpēc jūs izpētījāt salu, meklējot."
  
  
  Es paraustīju plecus, cik vien varēju. "Tikai ziņkārība, tas arī viss."
  
  
  “Tas nav labi, ka tu to izdarīji, Volton. Kā saka, zinātkāre var tevi nogalināt?
  
  
  Es biju pārsteigts. "Hei, tu nedomā..."
  
  
  Viņš lēnām pamāja.
  
  
  "Jēzu, cilvēk, mēs tikko iebrukām šajā vietā. Pat Krievijā viņi par to nenogalina.
  
  
  — Es par to nebūtu tik pārliecināts, Volton.
  
  
  Viņš pagriezās pret Ķīnu un zibens ātrumā izspļāva virkni vārdu šajā nejēga valodā.
  
  
  Meitene tukši paskatījās uz viņu. Viņš vilcinājās un tad runāja ar viņu angliski.
  
  
  "Ko jūs zināt par šo cilvēku?"
  
  
  'Es neko nezinu. Viņš ir viesis viesnīcā. Es vairs nezinu.'
  
  
  — Vismaz tev vajadzēja zināt labāk pirms došanās uz šo salu.
  
  
  Viņa bezpalīdzīgi pamāja. "Es mēģināju viņam to pateikt, bet viņš bija dusmīgs par to, kā jūsu cilvēki izturējās pret viņu."
  
  
  Vīrieša lūpas savilkās nāvējošā, sirpjveidīgā smaidā. "Žēl, ka jūs nevarējāt labāk nomierināt viņa dusmas." Viņš strauji pagriezās un norādīja uz vienu no sargiem. “Attaisi šim vīram kājas. Mēs abus aizvedīsim uz poligonu.
  
  
  Apsargs darīja, kā viņam lika, tad atraisīja virves, kas saistīja manas rokas. Pirms es paspēju kaut ko darīt, viņš piesēja tās man pie muguras, raupjām šķiedrām sāpīgi iegraujoties manās plaukstu locītavās.
  
  
  Tajā pašā laikā kapteinis piecēla Čeenu kājās un arī sasēja viņas rokas aiz muguras. Kādu iemeslu dēļ viņš paņēma viņas baltās kleitas atlikušo daļu un pārklāja to pār viņas pleciem. Tas neko daudz neaptvēra.
  
  
  Izgājām ārā – es un Čina, apsargi un kapteinis. Varbūt tās bija gaismas, kas karājās tērauda rāmī virs mums, vai visa tā, kas bija noticis pēdējo stundu laikā, kombinācija, taču iestatījumam un situācijai bija sirreāla kvalitāte. Es neredzēju neko, kas varētu likt viņiem nogalināt mani, tāpat kā Ķīnu; turklāt, kā viņi domāja, ka varētu nogalināt meiteni, ja Bahamu salās katrs karstasinīgs vīrietis dotos viņu meklēt, ja viņa pazustu? Es pieņēmu, ka viņi blefo, bet kāpēc?
  
  
  Kad mēs tuvojāmies atklātā pamata nepabeigtajai pusei, kapteinis norādīja, lai mēs apstāties. Viņš pagriezās pret mani, un viņa acis vājajā gaismā kļuva par mazām, melnām bumbiņām. “Varbūt tu esi tas, par kuru sevi saki, Volton. Bet es nevaru riskēt; mans pienākums ir cīnīties ar iebrucējiem. Mani vīri meklē tavu laivu; ja viņi to atradīs, viņi to apgāzīs un iemetīs jūrā. Protams, jūsu ķermeņi nekad netiks atrasti, jo tie būs daļa no pamata. Viņš norādīja uz milzīgu bedri, kuras liela platība bija klāta ar cementa blokiem un dzelzs stieņiem.
  
  
  Viņš mūs stūma uz priekšu un mēs vilkāmies lejā pa stāvo nogāzi uz leju. Kad mēs sasniedzām jau aizpildīto laukumu, viņš pamāja vienam no apsargiem, kurš pacēla karabīni un tēmēja to Čīna pakausī. Par laimi man — mums — es trenējos ar tenisa apaviem, ko specefekti man bija sagatavojuši. Ar vienas kājas pirkstiem es spēcīgi uzspiedu platās plastmasas siksnas galu, kas skrēja pāri otrai kurpei. Jutu, kā tas padodas, un izlidoja žileti ass elastīgs tērauda asmens. Es metos pretī sargam, kurš mērķēja uz Ķīnu, nežēlīgi sagriežot viņam kāju tieši virs papēža, pārrāvuši viņam Ahileja cīpslu. Viņš kliedza no sāpēm. Es iespēru viņam pa dupsi, liekot viņam paklupt pāri betona kastes malai, tad pacēlu kāju un cirtu uz Čīnas sasietajām rokām, uzmanoties, lai nesasistu viņas plaukstas.
  
  
  Cits apsargs ar apmulsušu sejas izteiksmi tikko pacēla karabīni, kad es noliecu galvu pret viņu. Es iesitu viņam pa vēderu un ar muguru piegrūdu kapteinim; mēs trīs nokritām zemē un es ripoju tālāk, cieši pavelkot kājas zem ķermeņa un sakot ātru lūgšanu.
  
  
  Kādu sekundi man likās, ka nevarēšu izturēt; virves bija pārāk cieši ap manām plaukstu locītavām. Paliku rokas zem dupša, bet tās tur iestrēga. Izmisumā pievilku, cik vien spēju, un jutu, kā sasietās rokas slīd mazliet tālāk; Es atkal paraustījos, bet nekādi progresēju. Pacēlusi kājas uz augšu, es mēģināju vēlreiz – un manas rokas slīdēja aiz augšstilbiem, pēc tam aiz ikriem.
  
  
  Ar pēdējo piepūli zābaks man noslīdēja no kājas, bet vismaz tagad rokas bija man priekšā un man bija iespēja – ja vien nebūtu bijis pārāk ilgi.
  
  
  Abi vīrieši joprojām bija apjukuši, un viss mans manevrs ilga ne vairāk kā divas vai trīs sekundes. Sargs joprojām turēja karabīni rokā; Es viņam iespēru, bet vājajā gaismā palaidu garām. Es pārgriezu viņam kaklu ar asmeni manā zābakā. No viņa rīkles izplūda spilgti sarkanas asinis.
  
  
  Kapteinis bija nometies uz ceļiem, gatavs uzklupt man virsū; Es nometu viņam ceļgalus sejā, tad pastiepu roku un izvilku karabīni no mirstošā apsarga rokām. Kapteinis bija foršs; lai gan no viņa lauzta deguna tecēja asinis, viņš nāca pie manis. Man nebija laika pagriezt karabīni un notēmēt uz viņu, pat ja es būtu varējis to izdarīt ar sasietām rokām. Es pacēlu viņu pie bagāžnieka un metos no visa spēka.
  
  
  Ja es viņam būtu trāpījis templī, viņa smadzenes būtu izšļakstījušas visu Double Key. Tagad karabīne skāra viņa gaļīgo plecu un ietriecās viņa galvaskausā, taču tajā bija pietiekami daudz spēka, lai viņu izsist. Viņš stenēdams nokrita uz sāniem un gulēja nekustīgi. Ķīna paskatījās uz mani ar atvērtu muti. Viņas rokas bija atslābinātas – mans ātrais sitiens acīmredzot bija paveicis savu, bet viņa palika nekustīga.
  
  
  "Ja tu man palīdzētu?" Es pastiepu viņai savas sasietās rokas.
  
  
  Viņa skatījās uz karabīni manās rokās. Es redzēju, kā viņa smagi norija, un nolēmu viņu turēt tālāk no ieroča. Ne tagad. Es nometu karabīni un piegāju pie viņas.
  
  
  Viņas pirksti bija neveikli, bet beidzot viņa tik daudz atraisīja mezglus, lai es to izdarītu pats. Es noliecos, lai paņemtu savu karabīni un ātri paskatītos uz mūsu pretiniekiem. Kapteinis gulēja nekustīgi; arī cilvēks bedrē. Apsargs, kuram es pārgriezu rīkli, vairs nekustēsies.
  
  
  'Ejam uz.' Es satvēru Čīnas roku un gandrīz nācās viņu vilkt, lai dabūtu ārā no pamatiem. Kad bijām pirmajā stāvā, viņa skatījās uz salas tumšo daļu.
  
  
  "Mana laiva..."
  
  
  "Aizmirsti to," es atcirtu. — Laikam jau viņu jau ir atraduši. Es novilku balto kleitu no viņas pleciem un iebāzu to zem cementa maisītāja. - Un aizmirsti arī par to; mums, iespējams, būs jāizmanto tumsa, un nav jēgas atkal vicināt šiem puišiem balto karogu.
  
  
  Šķita, ka viņai nerūp savs kailums – noteikti ne tik ļoti. Es vilku to pāri gofrētajam dzelzs, pāri betona blokiem, pāri tērauda rāmjiem. Citu sargu nebija redzams, bet es ne mirkli neticēju, ka viņi tur nebūs.
  
  
  Nonācām nogāzes virsotnē, kas veda lejup uz līci. Tas bija diezgan labi apgaismots, un es redzēju dažas nelielas ēkas un garu molu, kas stiepjas dziļā ūdenī. Doka galā atradās metāla tekne, kuras apakšā bija pietiekami daudz vietas lielai kravas automašīnai. Es pieņēmu, ka tā ir cementa noliktava; viņi atveda materiālu ar kuģi, piepildīja sile un sajauca to betona maisītājos.
  
  
  Bija redzami arī kādi seši sargsargi, kas mērķtiecīgi gāja pa pāriem. Viņi šķita neuztraucami, iespējams, nezināja, ka iebrucēju pāris ir notverts. Mums tā bija priekšrocība, kaut arī neliela. Līča otrā pusē es redzēju Augšāmcelšanās salas ostu, un tālumā bija redzamas viesnīcas galvenās gaismas.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka mākat labi peldēt," es teicu Čīnai.
  
  
  Viņa nodrebēdamās pamāja.
  
  
  Sāku iet pa kreisi, kad prožektors pazibēja no vienas līča malas uz otru. Es par to aizmirsu.
  
  
  Mēs gaidījām, kamēr es aprēķināju stara frekvenci. Cikls ilga apmēram minūti: 30 sekundes vienā virzienā, 30 sekundes otrā virzienā. Man nepatika mēģinājums no tā izvairīties atklātā ūdenī, pat ja mēs varētu no tā izvairīties katru reizi, kad tuvojās gaisma.
  
  
  Es norādīju uz punktu pa kreisi no doka, kur bija samērā tumšs. "Ķīna, dārgā, dodieties tur lejā ļoti lēni un uzmanīgi, pēc iespējas tuvāk ūdens malai."
  
  
  — Ko tu darīsi, Nik?
  
  
  Es pacēlu karabīni. - "Gaisma nodzisīs."
  
  
  Es nogaidīju, līdz viņa pazuda ēnā, tad devos pretējā virzienā un rāpoju gar eskarpa virsotni, līdz nokļuvu līča otrā pusē. Laika nebija palicis daudz; Man bija jāsteidzas, pirms pienāca vīrietis, kuru biju notriekjis ar šautenes buferi, un brīdināja zemāk esošos apsargus.
  
  
  Es noslīdēju pa nogāzi uz vēdera un rāpoju cauri krūmu biezokņiem apmēram piecdesmit jardus no ūdens malas. Es gaidīju un vēroju, kā garais gaismas stars novirzās, tad uz brīdi apstājās un pēc tam mokoši lēni atgriezos. Prožektors tika uzstādīts kravas automašīnas aizmugurē jūras krastā. Ar jebkuru pienācīgu šauteni tas būtu viegls šāviens, bet ar karabīni tas ir cits stāsts. Tas bija paredzēts šaušanai nelielā attālumā. Nolēmu izšaut ar pilno automātisko salveti cerībā, ka ierocis būs pietiekami precīzs.
  
  
  Piespiedu dibenu pie pleca un ieskatījos īsajā mucā. Kad spilgtais objektīvs pagriezās manā virzienā, no nogāzes augšas aiz manis atskanēja kliedziens.
  
  
  Es nospiedu sprūdu un turēju to. Karabīne grabēja un netrāpīja mērķī. Es nedaudz nolaidu ieroci un izšāvu vēlreiz. Šoreiz lēca salūza un gaisma nodzisa. Es pagriezu karabīnes stobru pret tuvākajiem diviem sargiem un izšāvu zalvi. Viņi abi nokrita, un viens no viņiem nospieda ieroča sprūdu un bezmērķīgi izšāva gaisā.
  
  
  Tad es šāvu uz vīrieti haki krāsā ar lielām rokām, bet negaidīju, lai redzētu, vai es viņam sitīšu vai nē. Es nolēcu no nogāzes un garā, gludā lēcienā iegāzos ūdenī. Pat ja prožektors bija izslēgts, krastā bija pietiekami daudz gaismas, lai mani redzētu. Pēc vairākiem spēcīgiem sitieniem es pazudu un pēkšņi mainīju kursu, peldot paralēli krastam. Tas bija pareizs manevrs; aiz manis lodes lidoja ūdenī, vadoties pēc manis sākotnēji izvēlētā virziena.
  
  
  Es piepeldēju līdz molam un vairākas reizes izkāpu virspusē ar bezgalīgu piesardzību, elsdams gaisu. Cilvēki krastā noteikti domāja, ka es dodos taisni uz Augšāmcelšanās salu, jo neviens neskatījās manā virzienā. Sasniedzis molu, es paliku molu ēnā. Ja Ķīnai būtu veselais saprāts, viņa jau būtu bijusi pusceļā pāri kanālam, bet man bija jāpārliecinās; pēc pēdējās stundas notikumiem viņas smadzenes nešķita pārāk labi funkcionējušas.
  
  
  Es gaidīju dažas minūtes, peldoties zem mola. Ja es viņai uzsaucu, varbūt kāds būs pietiekami tuvu, lai mani dzirdētu. Beigās nonācu pie secinājuma, ka, ja viņa tagad nav ceļā, tad tā ir viņas problēma, un pati aizpeldēju līdz kanālam.
  
  
  Es biju pusceļā, cīnoties ar spēcīgo straumi starp divām salām, kad kaut kas ūdenī virpuļoja tieši manā priekšā. Apstājos un instinktīvi pavilku kājas zem sevis. haizivis!
  
  
  Ikviens, kurš saka, ka nebaidās no haizivīm, ir idiots vai melis. Īpaši naktīs tropu ūdeņos. Galu galā šī ir viņu stihija, kur cilvēki labākajā gadījumā ir neveikli peldētāji. (No otras puses, es domāju, ka, ja kādreiz krastā sastapos haizivi, man būs priekšrocības.) Es gaidīju, mana sirds sitās, mēģinot saskatīt, kur radījums slēpjas.
  
  
  "Čau Nik!"
  
  
  Ķīna šņāca man ausī, tik tuvu, ka es būtu lēkusi, ja tas būtu bijis fiziski iespējams.
  
  
  "Ūdens ir labs, vai ne?" Viņa pieskārās manai rokai, rotaļīgi apšļakstīja mani ar ūdeni un ar spēcīgiem sitieniem aizpeldēja.
  
  
  Es pasmējos un sekoju viņas pēdās; ģērbusies, es centos visu iespējamo, lai neatpaliktu no viņas, un mēs vienlaikus sasniedzām molu Augšāmcelšanās salā.
  
  
  Atrast viņai drēbes bija vieglāk, nekā gaidījām. Viņa vienkārši aizņēmās lielu dvieli no stūres mājas vienam no lielākajiem kreiseriem.
  
  
  Viņa smaidīja visu ceļu līdz viesnīcai; Priecājos, ka viņa pati neuzstāja braukt ar bagiju, jo pēc visa, ko bijām pārdzīvojuši, neredzēju jēgu ietriekties palmā. Ķīna man norādīja uz sānu ieeju viesnīcā, un mēs klusi gājām augšā pa aizmugurējām kāpnēm — tas nebija īpaši svarīgi. Es nedomāju, ka brīnišķīgi smaidoša meitene, kas ap pusnakti ieiet vīriešu istabā uz Double Cay, radīs daudz jautājumu.
  
  
  Istabā viņa ielēja sev ruma punšu — šampanieša vairs nebija — un es neuzkrītoši pārbaudīju atstātos slazdus. Tie netika aiztikti, kas nozīmēja, ka tajā vakarā man nebija neviena apmeklētāja vai arī viņi bija sasodīti uzmanīgi.
  
  
  'Niks?'
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Viņa stāvēja gultas pakājē, matus sasieti ar dvieli ap krūtīm. "Ja jūs novilktu šīs slapjās drēbes, mēs varētu viens otru izžāvēt."
  
  
  Ar to viņa atraisīja dvieli un pasniedza to man, pēc tam sāka masēt manus matus – un es, iespējams, uzstādīju pasaules rekordu ātrai izģērbšanai. Mūsu nakts, kā izrādījās, tikai sākās.
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Kad es pamodos nākamajā rītā, viņa bija prom. Tad man atklājās, ka es pat nezinu, kur viņa dzīvo - viesnīcā, kotedžā? Nu, es biju pārliecināts, ka es viņu atradīšu, ja man viņu vajadzēs.
  
  
  Manā istabā nekā netrūka, izņemot manu veco halātu, kas liecināja, ka Ķīna rītausmā noteikti bija pieticīga. Es iesmējos, ieejot dušā un iztēlojos Činu kā pieklājīgu. Tas nebija viegli.
  
  
  Ja neskaita dažas skrambas, zilumu uz ceļgala un purpursarkanu zīmi uz pleca, ko gultā garajā naktī atstāja Čīnas zobi, es biju diezgan labā formā. Pēc ātrām brokastīm savā istabā es devos lejā, lai rezervētu pludmales bagiju.
  
  
  Jau bija karsts rīts, un, braucot garām golfa paviljonam, es redzēju vairākus spēlētājus, kuri gaidīja savu kārtu. Ostā nebija daudz apmeklētāju, lai gan pa kanālu kursēja dažas nelielas buru laivas. Vīrietis ar sarkanu seju, kas valkāja burāšanas cepuri, kurā bija vairāk zelta nekā admirāļa, dusmīgi pamāja uniformā tērptajam virsniekam. Izdzirdēju vārdus “zagļi” un “dvielis”, paspēju apvaldīt smieklus un traucos uz mola galu.
  
  
  Ķīnas laiva bija tur, pietauvota tāpat kā tad, kad mēs izbraucām iepriekšējā vakarā. Vai šī bija tā pati piestātne? Es nebiju pārliecināts, bet tā es domāju. Bija skaidrs, ka ļaudis Pastardienas salā pa nakti bija atgriezuši laivu, bet kā viņi zināja, kur to nolikt?
  
  
  Binokulārās lēcas kanāla otrā galā sniedza atbildi. Noteikti. Aukstasinīgi slepkavas, vīrieši noteikti pamanīja Činu, kad viņa izveda laivu pastaigā.
  
  
  Mana jaka joprojām gulēja uz salona paklājiņiem, stipri saburzīta, ar kabatām uz āru. Viņi neko nevarēja noskaidrot, viņu pārmeklējot; Es to nopirku pa ceļam uz dienvidiem Atlantā ar kabatām tikai šķiltavas un cigaretes — pat savu īpašo zīmolu ar zelta turētāju.
  
  
  Es paņēmu jaku un uzmetu to pār roku. Atceļā sarkanais admirālis aizdomīgi paskatījās uz mani, bet es viņu ignorēju. Viņš nebija vienīgais, kas mani vēroja.
  
  
  Heridžs stāvēja kalna galā netālu no skrejceļa, ģērbies gaiši zilā kombinezonā un ziedu cepurē ar platām malām. Viņa platās lūpas savilkās zinošā smīnā. Es gāju augšup pa nogāzi viņa virzienā.
  
  
  — Jūs esat agri augšā, Voltona kungs.
  
  
  "Ne tik agri. Jau vairākas stundas debesīs spīd saule.”
  
  
  "Ah, bet es domāju, ka cilvēki jūsu uzņēmumā vienmēr guļ līdz pusdienlaikam."
  
  
  "Ne tad, kad viņi ir atvaļinājumā," es teicu.
  
  
  "Vai jums patīk Double Key?"
  
  
  "Kāpēc es esmu šeit?"
  
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz manu jaku, tad uz Ķīnas laivu. "Skaidrs," viņš teica.
  
  
  "Vai jūs šodien lidojat uz Ņūprovidensa?"
  
  
  — Katru dienu, Voltona kungs, ja laikapstākļi to atļauj.
  
  
  "Vai jūs kādreiz dodaties uz Floridu?"
  
  
  'Ļoti reti. Reizēm viesis nokavē savienoto lidojumu un pieprasa īpašu lidojumu, bet ne bieži. Tas ir dārgi, un Doublé Cay vēl nepiesaista tādus cilvēkus, kuri būtu gatavi maksāt par tādām lietām bez īpašas piepūles."
  
  
  "Izņemot Greidiju Ingersolu."
  
  
  Viņš brīdi vilcinājās, tad gludi pasmaidīja. 'Bet, protams. Viņam tas pieder."
  
  
  "Vai jūs viņu atvedāt šeit, kad viņš pirmo reizi ieradās šeit?"
  
  
  'Ak nē. Esmu šeit tikai divus, gandrīz trīs mēnešus.
  
  
  'Pa labi. Nu... - es pacēlu roku un pagriezos. — Voltona kungs.
  
  
  ES apstājos.
  
  
  — Vai jūs interesē kaut ko uzzināt par Ingersola kungu?
  
  
  Es paskatījos tieši uz viņu. 'Kāpēc ne?'
  
  
  Tā bija gara garlaicīga diena. Es gāju cauri vestibilam, pārlūkoju veikalus un kazino chemin-de-fer laimēju piecdesmit dolārus. Tomēr tirgotājam bija žēl redzēt mani aizejam, un tas nav pārsteidzoši. Lai gan viesnīca galvenokārt ir paredzēta gariem matiem un ģitāristiem, kazino nenotiek daudz. šie puiši vienkārši nespēlē - vismaz ne tā.
  
  
  Kādu dienu es gāju pa septītā stāva gaiteni uz Heridža istabu, cerot vēlreiz paskatīties pār De Dublona īpašuma sienu. Bet uz durvju roktura bija zīme "Netraucēt". Vienīgā atšķirība no zīmēm, kas tika dota katram viesim, bija tā, ka zem drukātajiem vārdiem bija rakstīts ar zīmuli: "Uztici man!"
  
  
  Man bija jābūt īpašam vēstījumam, un es tam noticēju. Heridžam bija profesionālā kompetence, kas pārsniedz viņa spējas lidot ar lidmašīnām; Tas bija tā, it kā mēs viens par otru atpazinām vienu un to pašu, un tas lika man justies neomulīgi. Šajā misijā bija pārāk daudz nomāktu svešinieku, lai izjustu vajadzību pēc svešinieka no ārpuses. Es nolēmu pagaidām neuztraukties par Heridžu, bet es viņu neaizmirsīšu.
  
  
  Pēcpusdienā es atkal gāju gar De Doublon sienu, bet neatradu neko citu, ko biju redzējis iepriekšējā dienā. Nebija šaubu, ka varēšu tikt iekšā, taču, pat ja es to darītu bez trauksmes zvana iedarbināšanas, visticamāk, nekas nesanāks. Beidzot, kad ik pēc pāris dienām sazvanīja puišu un meiteņu grupu, bija skaidrs, ka ārpus viesnīcas nav ko atklāt.
  
  
  Pēc tā, kas notika pagājušajā naktī pēdējā spriedumā, man nebija šaubu, ka notiek kaut kas, kas prasa izmeklēšanu. No otras puses, jautājums bija par to, vai es varu būt pārliecināts, ka tam ir kāds sakars ar Greidiju Ingersolu. Uzdevums izdomāt saikni starp Trīsgalvu raķešu vadības sistēmu, intīmo sešinieku un Greidiju Ingersolu — ja cilvēks Dublūnā patiešām bija Greidijs Ingersols — sākās vienkārši. Bet lietas kļuva tik sasodīti sarežģītas, ka es grasījos piezvanīt Vanakam, lai pateiktu viņam, ka ir nepieciešama tūlītēja rīcība – un es varētu to izdarīt, ja man būtu jāgaida vēl viena diena, līdz kaut kas notiks.
  
  
  Bet tas nebija vajadzības. Vēlā pēcpusdienā es ieņēmu savu vietu blakus baseinam un redzēju potenciālos fanus un viņu vīriešu kārtas kolēģus, kas pulcējas ap mani. Viņu vidū bija bieza bārda.
  
  
  "Čau, vecīt," es viņam teicu. "Vakar es redzēju tevi tajā sienā." Es norādīju uz baseinu.
  
  
  'O jā? Kā tu to zināji?'
  
  
  "Es biju augšstāvā drauga istabā, un mēs varējām tevi redzēt."
  
  
  "Pie velna, jā, cilvēk. Nav par ko uztraukties, izņemot baru dupšu un vecu vīru, kuram patīk uz viņiem skatīties. Zini?"
  
  
  — Uz ko viņš skatās?
  
  
  Viņš nepieklājīgi pasmīnēja. - Siena, draugs. Vienkārši Sienna.
  
  
  Es nicinoši nošņācu. 'Ko tad? Meitenes uz pedāļu laivām? Bariņš indivīdu smēķē zāli? Aiziet!'
  
  
  Viņš masveidā paraustīja plecus, liekot visam ķermenim trīcēt kā vaniļas saldējuma vanniņai. "Tas, ko jūs varējāt redzēt no viesnīcas numura, nebija nekas, cilvēk. Tas, kas notiek iekšā, sagādā sirmgalvim prieku.
  
  
  'Nopietni? Vai jūs domājat viesnīcā?
  
  
  — Esmu tur bijis vairākas reizes. Viņš pasmīnēja. "Ja es jums pastāstītu, kas tur notiek, jūs klauvētu pie vārtiem, lai tevi ielaistu."
  
  
  'Jā.' Es atliecos un aizvēru acis, izslēdzot sarunu. Viņš man teica tik daudz, cik es domāju, ka viņam bija jāsaka, un es negribēju šķist pārāk nepacietīga.
  
  
  Saule jau rietēja pie apvāršņa, kad ieraudzīju viņus izejam pa vārtiem. Andžela gāja pa priekšu savā parastajā garajā kleitā ar krellēm. Kopā ar viņu bija divi garmataini vīrieši tumšos uzvalkos, abi blondi, ar augstprātīgu pašpārliecinātības izskatu, ko var redzēt daudzu miljardu dolāru korporāciju jauno, topošo priekšnieku sejās.
  
  
  Es vēroju, kā viņi iziet cauri baseinam. Ik pa laikam Andžela apstājās, lai parunātos ar kādu te meiteni vai tur ar kādu jauniešu grupu. Viņa ne mirkli neskatījās mūsu virzienā, bet neliela delegācija devās mūsu virzienā. Es atliecos un gandrīz aizvēru acis.
  
  
  Viņi nāca tuvāk. Bārdainais resnais vīrs piecēlās, īkšķus iebāzis krāsaino peldbikses līdz ceļgaliem jostasvietā. Arī vairākas meitenes grupā piecēlās kājās, automātiski izlaižot plaukstu caur matiem. Andžela un viņas svīta apstājās blakus manam atpūtas krēslam. Es atvēru acis un izskatījos neitrāli.
  
  
  "Ak, Voltona kungs," Andžela nomurmināja.
  
  
  Es pamāju ar galvu. 'Tas esmu es.'
  
  
  “Mans priekšnieks lūdza mani uzaicināt cilvēkus uz De Dublon uz... ballīti. Vai jūs vēlaties nākt?' Es vilcinājos ar lielu pārdrošību. 'Tagad?'
  
  
  — Ja vien jums nav steidzamu lietu.
  
  
  Viņa stāvēja man priekšā, saule aiz viņas, un es jutu viņas šampūna un ziepju smaržu. ES pamodos. "Es nezinu, kāpēc ne," es teicu.
  
  
  Viņas acis bija gandrīz manējās līmenī un nekustējās kā statuja. Viņai kaut kā izdevās pasmaidīt, nešķirot lūpas. 'Labi. Nu ko tad?
  
  
  Pārējā mana mazā grupa sekoja, lai gan viņi nebija aicināti. Šķita, ka Andžela to nepamanīja, mierīgi staigājot pa baseinu, pamājot meitenei te un jauneklim tur. Kad nonācām pie vārtiem De Doublon mūrī, tur bija sapulcējusies apmēram divdesmit piecu cilvēku grupa. Andžela pagriezās pret mani. "Es ceru, ka jūs labi pavadīsit laiku, Voltona kungs."
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka tā būs."
  
  
  Ar vecmodīgu atslēgu, kas karājās vienā no viņas daudzajām kaklarotām, Andžela atvēra dzelzs vārtus un iegrūda tos iekšā. Viņa mūs ieveda iekšā, aizmugurē bija sarindoti divi blondi puiši. Es paliku netālu no Andželas, kad mēs gājām pa līkumotu taku, kuru no abām pusēm robežoja sulīgi, krāsaini ziedi, kas veda uz lagūnu. Plašā ūdens klajuma otrā pusē bija vairāki koki, kur es pieņēmu ieeju tunelī uz jūru un kur es redzēju baltu korpusu vājo atspulgu. Es pieņēmu, ka tie ir Ingersoll zemūdens spārni, un atcerējos, kur tie atrodas.
  
  
  Mēs pēkšņi sasniedzām izcirtumu un gājām pa plašu teritoriju starp viesnīcu un lagūnas krastu. Vēlāk saule vēl rietēja, pieskaroties krāsainajām flīzēm, kas izliktas sarežģītās mozaīkās. Viena no mūsu grupas meitenēm, šķietami jūtoties kā mājās, ienira ūdenī un uzkāpa vienā no lagūnā peldošajām ūdensvelosipēdēm. Zēns viņai sekoja, un pēc brīža viņi iesaistījās miniatūrā jūras kaujā. Aiz izliektās sienas, kas sedza kroga priekšpusi, iznira sauja kalpu baltos mēteļos. Viņi nesa dzērienu paplātes, kaudzes garneļu, omāru gabaliņus un citus pārtikas produktus. Rokgrupas ieraksts lentē sāka atskaņot mūziku caur skaļruņiem, kas bija paslēpti lapotnē; dažas meitenes sāka šūpoties un raustīties, it kā pēc refleksa, kam sekoja vairāki zēni. Nepagāja ilgs laiks, lai šos cilvēkus liktu dejot.
  
  
  Es meklēju Andželu, bet viņa tur nebija. Nedaudz samulsusi, es paņēmu no paplātes augstu glāzi un nesteidzīgi devos uz sienas margu pusi. Līkuma galā es saskāros ar augstu žogu ar cieši novietotiem dzelzs stieņiem, kuriem bija nāvējoši tapas. Turklāt es redzēju viesnīcas priekšpusi; dziļi segta veranda bija visā platumā, un masīvās divviru durvis centrā bija aizvērtas. Es redzēju, ka aiz slēģiem dažu logu priekšā deg gaisma, bet nekas cits. Iepriekšējā dienā es nebiju redzējis nekādas zīmes no Heridža istabas sargiem, bet lieveņa ēnā redzēju divus cilvēkus, kas sēdēja tumsā un cieši vēroja notiekošo.
  
  
  Atgriezos pie grupas pie lagūnas, prātodama, vai neesmu nonākusi citā strupceļā.
  
  
  Meitene, kurai patika sēdēt uz manām kājām, pieglaudās pie manis. "Vai jums tas nešķiet lieliski?"
  
  
  "Jā," es skābi teicu.
  
  
  "Hei, bet tas nekas. Pagaidi, kamēr ieiesim ritmā.
  
  
  'Kas?'
  
  
  'Jā. Tā ir tikai iesildīšanās, eņģelīt. Viņa izstiepa muguru, lai parādītu man, cik viņa var būt jautra; Es tikai paglaudīju viņai pa muguru, jo šķita, ka tā ir vienīgā pieklājīgā rīcība. Turklāt man tas patika.
  
  
  — Vai tu taisies smēķēt? - viņa jautāja, maigi iedunkstot mani ar gurnu. 'Var būt.' Es pacēlu glāzi rokā, lai parādītu, ka es dzeru.
  
  
  Viņa nicīgi paskatījās. "Ak, vai tas ir muļķības? Ja Greidijai ir šis lieliskais katls?
  
  
  "Labi, es paskatīšos". Es viņai plati uzsmaidīju un ilgi malku vieglā dzēriena. Tas garšoja pēc ananāsa, un es secināju, ka šī nav labākā vieta pasaulē, kur slepenajam aģentam iedzert nezināmu vielu.
  
  
  Ātri kļuva tumšs, bet āra apgaismojums nebija ieslēgts. Daži jaunieši jau bija augsti; Tukla meitene ar skropstu tušas nosmērētām acīm smēķēja cigāra lieluma ūdenspīpes pīpi un ilgi, lēni pūš, izdalot no nāsīm asus dūmus. Viņa redzēja, ka es uz viņu skatos, un pienāca pie manis, gatava dalīties ar mani savos priekos. Es ātri paskatījos uz otru pusi un lēnām devos uz lagūnas krastu, nospēru sandales un ieniru ūdenī.
  
  
  Virspusē bija silts, bet tieši zem tā bija auksts un tumšs. Kad es nogrimu dažas collas, neiekļuva neviena gaisma, un dziļumā bija kaut kas mierīgs un draudīgs, kas mani ātri pacēla atpakaļ. Es sāku kāpt uz ūdens un kustēties lēnā aplī. Saule bija pārāk tālu, lai redzētu baltos korpusus lagūnas otrā pusē, un ap akmeņiem bruģētajiem krastiem palmas un cita veģetācija meta dziļas, tumšas ēnas. Kādu dienu es pamanīju kustību pie tuneļa ieejas, taču tā apstājās, pirms es paspēju to atpazīt.
  
  
  Es uzkāpu pa metāla kāpnēm; darbiniece man uzreiz iedeva milzīgu baltu dvieli, un es nosusinājos. Es sāku kļūt nepacietīgs; Es no šīs ballītes neko nesaņēmu.
  
  
  Un tad tas sāka notikt. Pēkšņi parādījās divi vīrieši tumšos uzvalkos, un tajā pašā laikā mūzika apklusa. Viesi skatījās ar nepacietību.
  
  
  "Vai kāds vēlas ienākt?" jautāja garākais vīrietis tumšā uzvalkā, un es zināju, kas viņš ir, jo viņš bija vienīgais vīrietis intīmajā sešiniekā ar tumšiem matiem. To sauca par Vilcienu, un blāvajā gaismā tas izskatījās lokomotīves lielumā.
  
  
  Viņa jautājums tika sagaidīts ar izkliedētu kori "Jā" un "Tu der". Viņš norādīja uz vārtiem. 'Aiziet; viņš mūs gaida."
  
  
  "Vilciens" bija mums pa priekšu pretī atvērtajiem dzelzs vārtiem. Ēnās abās pusēs es redzēju vairākus vīriešus baltā tērpā. Ierocis nebija redzams, bet man nebija šaubu, ka viņiem tas bija pie rokas. Kad mēs gājām cauri vārtiem uz lieveņa, man likās, ka izskatāmies pēc ieslodzīto grupas, kas tiek iedzīta nometnē.
  
  
  Lielās dubultās durvis bija atvērtas; Iekšpusē bija gara vāji apgaismota zāle, kas veda augšup pa platām kāpnēm. Liela daļa grupas acīmredzami zināja, kur mēs ejam, un dedzīgi virzījās uz priekšu. Bet Vilciens (Vilciens) pagrieza galvu un paskatījās uz viņiem, un viņi atkal atpalika.
  
  
  Mēs atkal piegājām pie dubultdurvīm. Trains un vēl viens vīrietis tumšā uzvalkā tās atvēra un pagāja malā, lai mūs ielaistu. Tuvumā tumšmatainais vīrietis izskatījās vēl skarbāks, ar biezām melnām uzacīm, spēcīgām ūsām un rupjiem matiem, kas krita pār pleciem. Kad pagāju viņam garām, viņa acis pievērsās manējām, un man šķita, ka viņa mute uz brīdi saraustījās. Sajūta, ka esmu iesprostoti, bija tik spēcīga, ka brīdi vilcinājos, bet tad sekoju pārējiem; galu galā es gribētu būt šeit. Istaba, kurā iegājām, bija gara un plaša, ar vairāku stāvu augstiem griestiem. Visapkārt kvēloja maigas krāsainas gaismas, visur bija izmētāti zemi dīvāni un spilvenu kaudzes, un vīraka smarža bija smacēja. Pie bezlogu sienām karājās milzīgi plakāti: psihedēliski zīmējumi, roka superzvaigžņu portreti un erotiskas fotogrāfijas, sākot no gandrīz mākslas līdz smagnēja pornogrāfijai, piemēram, kadri ar divām ļoti mazām meitenēm un ragveida poniju. Virs mums milzīga sfēra, kas izraibināta ar maziem stikla paneļiem, lēnām griezās, peldot telpu nemitīgi mainīgā gaismas modelī, kas padarīja man gandrīz neiespējamu fokusēt acis.
  
  
  Divvietīgās durvis aiz mums aizvērās. Vienīgā izeja bija nelielas durvis istabas otrā galā. Telpā nebija ne kalpu, ne apsargu, ne cilvēku tumšos uzvalkos, bet augstu vienā no sienām bija liels stikla taisnstūris. Tam vajadzēja būt "meistara" novērošanas postenim un vietai, kur viņš ik pa laikam parādās. Man bija interese, vai mēs šovakar tiksim pagodināti, un uz manu jautājumu tika nekavējoties atbildēts.
  
  
  Stikla taisnstūris sāka mirdzēt, līdz tas bija pilnībā izgaismots un caurspīdīgs. Nebija skaņas, un daži jaunieši jau bija apsēdušies uz soliem un spilveniem. Pāris tikko bija sācis izģērbties, kad no skaņas sistēmas atskanēja atvainošanās klepus.
  
  
  Visi paskatījās apkārt, tad koncentrējās uz izgaismoto taisnstūri.
  
  
  Parādījās garš siluets, kas lēnām kustējās, tuvojoties gaismai. Pat tad figūra bija izplūdusi griežamās bumbas efekta dēļ, taču es redzēju pietiekami labi, lai noteiktu, ka vīrietis tur izskatās pēc Greidija Ingersola.
  
  
  Viņš atkal izgrieza rīkli, un es redzēju, ka viņš ir resns, nedaudz saliekts vīrietis ar gandrīz atvainošanās pilnu smaidu viņa apaļajā, bālajā sejā. Kad visu acis istabā bija vērstas uz viņu, viņš sāka runāt.
  
  
  "Labvakar, un paldies, ka atnācāt."
  
  
  Es uzmanīgi klausījos; Vanags man atskaņoja dažas savas balss lentes, un arī augšstāvā esošais vīrietis izklausījās pēc Greidija Ingersola.
  
  
  "Kā jūs, iespējams, zināt, es nevaru ar jums runāt tieši. Bet es ceru, ka jums ir jautri tā, it kā tā būtu jūsu... ē... telts. Viņš plati pasmaidīja, lepns, ka atradis īsto vārdu. “Jūs atradīsit visu, ko vēlaties dzert, ēst un smēķēt. Es īpaši iesaku fondantu uz sudraba traukiem; Es ticu, ka viņi būs apmierināti. Es lūdzu tikai vienu lietu, proti, nemēģiniet iznest nekādas... uzkodas... ārpus De Dublona telpām. Tas, ko mēs darām savā starpā, ir viena lieta, taču varas iestādes nepieļaus klaju likumu pārkāpumus. Kādu dienu šie nomācošie likumi tiks atcelti, bet tagad mums tie ir jāievēro. Un tagad... - Viņš pacēla roku un izdarīja žestu. “Mana telts ir arī tava telts. Izklaidējies.'
  
  
  Līdz ar viņa pēdējiem vārdiem gaisma sāka blāvāt un taisnstūris atkal kļuva necaurredzami melns.
  
  
  "Dievs," teica balss manā ausī, "tā vienmēr ir viena un tā pati muļķība."
  
  
  Tā bija tumša, tieva meitene, kas tukši skatījās uz vienu no erotiskajiem plakātiem, izklaidīgi uzliekot roku uz mana pleca. Otrā rokā viņai bija kūpināta pīpe; Viņa pielika to pie lūpām, ilgi vilka, smagi elpodama, un pasniedza to man. Es gribēju pamāt ar galvu, bet nolēmu nebūt tik acīmredzams kvadrāts. Neredzu tam lielu jēgu, bet savā darbā esmu darījis daudz sliktākas lietas.
  
  
  Kamēr es vilku, meitene novilka krūšturi no bikini. Viņa nometa auduma gabalu man pie kājām un paskatījās gandrīz – bet ne gluži – tieši uz mani. Viņai vajadzēja paturēt krūšturi vai vismaz atrast puisi, kurš bija tikpat nomētāts ar akmeņiem kā viņa. Puskaila, viņa nebija gluži ēstgribu, visi kauli un izdilis rožu pumpuri. Kad viņa sāka vilkt bikses, es viņai atdevu telefonu.
  
  
  "Neej," es teicu. Es noskūpstīju viņas degunu un devos cauri kustīgajam pūlim uz otru istabas galu. Es nedomāju, ka viņai manis pietrūks; kad es atskatījos, viņa bija viena un darīja kaut ko interesantu uz dīvāna rokas. Mūzika tagad piepildīja istabu; smags, dārdojošs ritms, ko es jutu tik daudz, cik dzirdēju. Telpu piepildīja dūmi, kas vēl vairāk padarīja gaismu tumšāku; Izņemot divus vai trīs pārus un to, kas līdzinājās trijatā, smēķēšana, dzeršana un fudža ēšana šķita vislabvēlīgākā laika pavadīšana - vismaz līdz šim.
  
  
  Pie mazajām durvīm istabas otrā galā es apstājos, lai aplūkotu ainu. Kā orģija tā bija bērnu spēle, un es prātoju, cik lielu prieku Ingersols guva, skatoties to no savas stikla kabīnes.
  
  
  Es atspiedos pret durvīm un uzmanīgi pagriezu rokturi. Protams, viņa nepadevās. Es nobraucu ar roku gar durvīm un jutu slēdzeni. Es atradu divas pilis; likās, ka tās ir standarta slēdzenes. Mans šaurais peldkostīms neizskatījās, ka tas kaut ko slēptu, bet svītras uz tā maldināja.
  
  
  Pēc tam, kad pārliecinājos, ka neviens neskatās, es sāku skenēt vienu no plakanās, elastīgās cērtes svītrām. Bet, pirms es paspēju tos izvilkt, poga man mugurā sakustējās.
  
  
  Es ātri aiztaisīju mazo neredzamo caurumu ar peldkostīmā iebūvēto miniatūru atloku. Es pavirzījos uz sāniem, lai varētu paskatīties uz durvīm, un atspiedos pret sienu, cenšoties izskatīties tā, it kā es būtu iegrimusi ainā manu acu priekšā.
  
  
  Uz manām kājām krita bāls gaismas stars. Es satvēru Andželas svaigo smaržu un, pirms paspēju apgriezties, viņa čukstēja man ausī.
  
  
  — Izklaidējies, Voltona kungs?
  
  
  Es paraustīju plecus. "Man ir bijusi labāka izklaide."
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka tā būs." Viņas roka bija uz manas rokas. “Tad nāc man līdzi; Es domāju, ka jums tas būs daudz jautrāk."
  
  
  Es viņai sekoju pa nedaudz atvērtajām durvīm. Viņas matu mākonis un vaļīgais halāts uz brīdi aizvēra man acis. Un tad viņa pagāja malā.
  
  
  Istaba bija maza un maigi apgaismota, uz grīdas bija tikai milzīgs matracis. Meitene, kas gulēja uz tā ar muguru pret mani, bija kaila, bet man nebija jāredz viņas seja, lai zinātu, kas tas ir...
  
  
  "Ķīna!"
  
  
  Viņa sāka lēnām griezties, bet, kad es dzirdēju durvju aizvēršanās skaņu aiz manis, es ātri atskatījos uz Andželu. Viņa stāvēja ar muguru pret durvīm, vienu roku turot pie sprādzes, turot vietā savu violeto halātu tieši zem krūtīm. Viņas smaids bija izsmiekls. Es vēlreiz paskatījos uz Ķīnu un ieraudzīju to pašu dejotājas sejas izteiksmi.
  
  
  Izdzirdējusi Andželas drēbju šalkoņu uz grīdas aiz muguras, es ātri piegāju pie Čīnas. Acīmredzot šis nebija izveidots kā parasts trijatā, un es šo meiteni pazinu labāk... Un tajā brīdī es biju pārliecināta, ka man vajag kādu, kas būtu manā pusē.
  
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  – Ceru, ka tu neiebilsti, ja šorīt atnesīšu tavu halātu, Nik. Ķīna noripojās no gultas un nostājās man pretī, savā kailumā jūtoties pilnīgi ērti. "Ak... nē. Nepavisam.' Es zināju, ka Andžela ir man aiz muguras; viņa joprojām bija pie durvīm.
  
  
  "Tu gulēji tik labi, ka man nebija sirds tevi pamodināt." Ķīna saknieba lūpas, skatoties uz mani, bet turējās prom no manas rokas.
  
  
  Es pacēlu viņai uzaci. Viņas acīs bija kaut kas miris, lai gan es vienmēr biju viņu redzējis ar tik dzīvu skatienu. Bet viņa turpināja smaidīt, it kā es būtu konferences dalībniece, kas viņai bārā piedāvā šampanieti.
  
  
  — Zini, Ķīna? Andželas balss bija tuvāk, nekā es gaidīju, kas nozīmēja, ka viņa varēja kustēties kā ēna. "Tev bija taisnība par viņu."
  
  
  Es sasprindzināju muskuļus.
  
  
  'Ko tu ar to domā?' – Ķīna jautāja.
  
  
  Es jutu Andželas vēsās rokas vispirms uz saviem pleciem, tad uz rokām un visbeidzot uz saviem augšstilbiem. Viņa mani maigi saspieda.
  
  
  "Nekādu lieku tauku. Vīrietis viņa vecumā... jums jau ir trīsdesmit, vai ne, Voltona kungs?"
  
  
  "Noteikti," es drūmi atbildēju.
  
  
  “Es priecājos, ka tu nejoko. Jā,” viņa turpināja, “vīram pēc sava vecuma un profesijas nevajadzētu būt tādā fiziskā stāvoklī. Ļoti skaists augums, vai ne, dārgā?
  
  
  Es sasodīti labi zināju, ka viņa ar mani nerunā. Ķīna nolieca galvu un atklāti paskatījās uz mani. "Jā," viņa piekrita. "Un viņš ar to dara tik aizraujošas lietas."
  
  
  'O jā.' Andželas balsī ieskanējās skābums. — Jūs par to visu zināt, vai ne?
  
  
  'Bet, protams. Niks ir ideāls cilvēks."
  
  
  Es novērtēju glaimi, bet es gribēju izkļūt no uguns līnijas. Es pagāju malā, lai redzētu viņus abus vienlaikus. Šis bija mans pirmais skatiens uz Andželu kailo. Salīdzinot ar Činu, viņa sākumā bija gandrīz tieva, taču otrs skatiens mainīja šo iespaidu. Viņas krūtis bija stingras un skaistas formas, gurni bija nedaudz izliekti, kājas bija plānas, bet formīgas. Viņas vēders bija gluds un plakans, un pūkains matu trīsstūris zem tā bija tik gaiši brūns, ka gandrīz izskatījās blonds. "Pilnīgas pārmaiņas," es nodomāju, un tajā brīdī Andžela satvēra manu roku.
  
  
  — Vai jūs domājat, ka esmu apskates vērta? Tas bija izaicinājums, un pirmo reizi viņas acīs redzēju tumšās šaubas.
  
  
  "Vai tāpēc es uz tevi skatos?" Viņai bija tvēriens, no kura es nevarēju atbrīvoties, neko nedarot. Es neuztraucos.
  
  
  "Vai jūs vēlētos pārgulēt ar mani?"
  
  
  Es vilcinājos, paskatījos uz Ķīnu, tad atkal uz Andželu.
  
  
  'Pašlaik?' - es jautāju, cenšoties izskatīties bezrūpīgi.
  
  
  'Kāpēc ne? Tur mums visiem ir vieta." Viņa ar galvu norādīja uz milzīgo matraci uz grīdas pāri istabai.
  
  
  'Ja tu vēlies.' Es negrasījos ar viņu strīdēties; Es jutu, ka Andžela ir tikpat bīstama kaila, jo lielākā daļa vīriešu bija pilnībā apģērbti un bruņoti.
  
  
  Viņa virzījās uz mani ar ciešu un nedaudz vāju smaidu. "Vai jūs neiebilstat ar to dalīties?"
  
  
  "Ja jūs neiebilstat".
  
  
  "Vai dalīties?" Viņa rupji noliecās pār manu plecu un satvēra Čīnas krūtis, kad viņa nolaida galvu, lai nolaizītu tumšo sprauslu. Tad viņa iztaisnojās un paskatījās tieši uz mani. 'Saprati?'
  
  
  "Es nekad to nebūtu domājis."
  
  
  "Ak, nāc, mīļā," Čīna protestēja. "Ja vēlaties to izmēģināt, dariet to. Bet nepadariet to tik sliktu."
  
  
  "Vai es visu daru nepareizi? Pēc tā, ko tu izdarīji pagājušajā naktī? Andžela nikni paskatījās uz Činu, it kā viņa būtu nodota sieva.
  
  
  Ķīna nopūtās un veltīja man bālu smaidu, tad ātri pagrieza savu seju bez izteiksmes.
  
  
  Es atkal pagāju malā; Es atkal atrados starp viņiem, un acīmredzot šī nebija mana vieta. Andžela pēkšņi mani apskāva, un viņas dusmīgās acis neļāva man aizbēgt. Es to darīju, jo viņas iegurņa rotācija varēja atklāt, ka manā peldkostīmā ir kaut kas cits, nevis es.
  
  
  "Vai tu negribi mani izdrāzt?" viņa mani izaicināja.
  
  
  "Nāc, tu zini labāk."
  
  
  "Tad noņemiet tos sasodītos stumbrus."
  
  
  Priecājoties par to, es ātri izkāpu ārā un iemetu tos gultā, kur varēju dabūt no tiem vajadzīgo. Kad biju kaila, bija skaidrs, ka mani interesē tas, kas interesē Eņģeli. Viņa ilgi skatījās uz manu erekciju, bet, kad viņa lēnām pieliecās pie tās, Ķīna pastiepa roku un apskāva viņu.
  
  
  "Neesiet tik mantkārīgs, mazulīt," viņa nomurmināja, maigi sakosdama man plecu.
  
  
  Andželas acis iemirdzējās. — Vai jūs domājāt, ka jums ir monopols?
  
  
  Ķīna paraustīja plecus. "Nē, mīļā, es neesmu egoists. Bet mēs vienmēr dalāmies ar visu, atceries?
  
  
  'Noteikti. Tāpat kā pagājušajā naktī.
  
  
  'Un kas? Tu nebiji, ko man darīt, saki viņam, nē, man ir ļoti greizsirdīga saimniece?
  
  
  Andžela izlika zobus, gandrīz vai ņurdēja. Viņa grasījās satvert Ķīnu, kad atvērās durvis blakus gultai. Iepriekš es to nepamanīju; durvis bija tikpat diskrētas kā Kenedija raga durvis uz slepeno laboratoriju, kur es tiku informēta par Trīsgalvu ierīci. “Labi, meitenes; pagaidām ar to pietiek."
  
  
  Pirmais istabā ienāca vilciens, kam sekoja divi gaišie Intīmā sešinieka biedri. Pārējie divi stāvēja durvīs, bet es viņus neredzēju.
  
  
  Andžela nikni paskatījās uz Vilci. 'Ko tu šeit dari?'
  
  
  — Tu sasodīti labi zini, Kitij. Viņa smaids bija tikpat neīsts kā viņas. "Vai esat aizmirsis, kāpēc atvedāt to puisi šeit?"
  
  
  Andžela gandrīz kliedza. - "Bet es tevi nelūdzu nākt!"
  
  
  "Bet mēs tomēr ieradāmies." Vilciens pagāja malā, un aiz viņa parādījās resns vīrietis diskrētā haki krāsā no Pastardienas salas.
  
  
  "Paņemiet viņa sandales," viņš pavēlēja.
  
  
  Man bija jāatzīst, ka viņš sāka labi; pēc vakardienas viņš acīmredzot vairs neriskēja. Pirms kāds man tuvojās, es iespēru Traina sandalēs; viņš tos noķēra kā zvaigžņu ķērāju.
  
  
  Pārējie divi intīmā sešinieka locekļi ierindojās abās manās pusēs, kas man teica, ka viņi zina, ko dara; man tuvākajam cilvēkam bija rokas kā knaibles, un šķita, ka viņš tās gribēja izmantot.
  
  
  Vīrietis haki krāsā norādīja uz citu vīrieti tumšā uzvalkā, kurš stāvēja viņam aiz muguras. Viņš iegāja istabā, arī austrumnieciskā stila kvadrātā ar neskaidriem latīņu vaibstiem. Viņš paskatījās uz mani, ieķērās jakā un izvilka mazu, rupju fotogrāfiju, kas izskatījās tā, it kā tā būtu norauta no kontaktu nospiedumu loksnes. Pēc tam viņš izvilka citu fotogrāfiju, salīdzināja tās un parādīja vīrietim diskrētā haki krāsā, sakot: "Tas ir viņš, Tsunganos kungs." Viņi abi pasmaidīja.
  
  
  "Tas ir tik vienkārši," sacīja Tsunganos.
  
  
  "Varat derēt," es norūcu.
  
  
  "Redziet, Nika Kārtera kungs..." Viņš klusēja, bet tas, ka viņš teica manu īsto vārdu, mani nepārsteidza; Es jau zināju, ka esmu pieķerta.
  
  
  "Mums vajadzēja visu dienu, lai identificētu jūsu fotogrāfiju, Kārtera kungs," vīrietis turpināja.
  
  
  “Šajos primitīvajos apstākļos ir tik nogurdinoši strādāt; vajadzēja lidot uz cietzemi un izmantot tur savas iespējas, lai sazinātos ar Pekinu... Ak, vai jūs neesat pārsteigts, Kārtera kungs? Tagad viņš nežēlīgi smīnēja. "Ak, varbūt jūs nezināt tik daudz, cik domājat, ka zināt; Mūsu organizācija, varētu teikt, kuģus aiz sevis nededzināja. Savienojošās līnijas ir atvērtas, taču tās ne vienmēr darbojas abos virzienos. Vai tu mani saproti?'
  
  
  Tas man šķita pietiekami skaidrs. "Jūs nepiekrītat pašreizējai ĶTR iekšējai politikai attiecībā uz Amerikas Savienotajām Valstīm," es teicu.
  
  
  — Mājās, Kārtera kungs? – Viņš nopūtās, kā skolas skolotājs, kurš atsakās no stulba skolēna. “Ak, pieņemsim, ka daži no maniem senčiem to sauca par mājām. Kas attiecas uz pārējo...
  
  
  Viņš paraustīja savus masīvos plecus.
  
  
  Man bija kārdinājums nedaudz sajaukt ar viņu, apsūdzēt viņu, ka viņš ir tik atpalicis un ārpus šīs pasaules, kā tas japāņu karavīrs, kas tika atrasts uz salas Klusā okeāna dienvidu daļā gandrīz trīsdesmit gadus pēc Otrā pasaules kara beigām, bet nolēma to nedarīt. šis; Nebija iemesla, kāpēc viņš mani nenogalinātu uz vietas, un mani interesēja labākā iespēja.
  
  
  "Nu, jums bija daži puiši Kenedija ragā, kas uzņēma manu attēlu," es sacīju, skatoties uz mazo fotogrāfiju, ko viņš turēja rokā. "Par laimi."
  
  
  Viņš pakratīja galvu. "Jums nav paveicies, Kārtera kungs. Mūsu organizācijā ir daudz biedru, un katru dienu mūsu bāzē ir divi vai trīs vai vairāk... eh... tūristi. Mēs, Austrumu iedzīvotāji, protams, esam līdzīgi, un mēs visi nēsājam līdzi kameras. Tas ir nepareizi?'
  
  
  "Šī ir liela bāze," es uzstāju.
  
  
  'Jā. Bet mūs, tāpat kā jūs, interesēja noteikta daļa. Un ieeja ir pa īpašām durvīm, kuras lielākā daļa tūristu pat nepamana. Mēs noteikti nofotografējam visus, kas nāk pa šīm durvīm.
  
  
  Es smagi noriju siekalas. "Vai jūs zināt par šo?"
  
  
  Viņa smīns bija kā karnevāla maska. "Ko jūs domājat, Kārtera kungs? Vai mēs visi šeit neesam viena iemesla dēļ?
  
  
  Viņš man iesita vairākas reizes, kamēr biju piesiets; viņš bija kājās smagiem darba zābakiem un bija vaļīgs. Čina un Andžela atkal uzvilka savas drēbes — es nodomāju, pukstīdami — un, manas rokas sasietas, Čīna laipni uzstāja, lai man atdod manu peldkostīmu. Es mēģināju kaut ko nolasīt viņas acīs, kamēr viņa to darīja, bet viņa nekad neskatījās augstāk par manu zodu.
  
  
  Tsunganos piespieda mani pie sienas blakus gultai, un viņa acīs zibēja naids. — Jūs pagājušajā naktī nogalinājāt trīs manus vīrus, Kārtera kungs, bet ceturto smagi ievainojāt. Viņš aptaustīja galvu, kur es redzēju dzeltenīgu pumpu zem viņa taisnajiem melnajiem matiem. "Es labprāt tagad jums dotu lēnu nāvi, bet tagad tam nav laika. Jūs esat sabojājis mūsu grafiku, un tas ir nekavējoties jānoņem. Jūs varat runāt par veiksmi."
  
  
  Viņš man strauji iesita pa seju; Es iegāzos un noķēru viņa spērienu augstu pa galvu, bet ausīs zvanīja.
  
  
  Tsunganos uzmanīgi paskatījās. - Gļēvulis līdz pēdējam brīdim, vai, Kārtera kungs? Ņem to. Viņš norādīja uz abām blondīnēm, kuras spieda mani pie sienas. "Tu zini, kur tai jānonāk."
  
  
  Tajā skaitā divas meitenes, un man vajadzēja piebilst, ka istabā viņas bija septiņas - un manas rokas bija sasietas aiz muguras. Es nepretojos.
  
  
  Abi apsargi un es iegājām pa aizmugurējām durvīm šaurā, ar paklāju noklātā gaitenī. Viņi mani nogrūda lejā pa kāpnēm slīpā akmens sienu koridorā, kura slapjie akmeņi skrāpēja manus plecus.
  
  
  Mani apsargi bija gandrīz identiski, taču mana rūpīga viņu fotogrāfiju izpēte deva rezultātus. Vilfs un Kevins. Vienam ar pase no Venecuēlas, otrai it kā zviedru, un viņu balsis bija ar Vidusrietumu amerikāņu akcentu, ko es dzirdēju. Viņi varēja būt superzvaigznes Indianas universitātē; tas bija iespaids par pilnīgu kompetenci, ko viņi pauda. Bija grūti noticēt, ka šie amerikāņi varētu mani nogalināt, bet es netērēju laiku sevis maldināšanai.
  
  
  Mēs atstājām viesnīcu virs zemes, aiz krūmu dzīvžoga, kas klāja lagūnu. Dažus mirkļus vēlāk mēs nonācām izcirtumā pie ūdens malas, kur tieši zem mums stāvēja trīs vidēja garuma laivas. Vilfs — viņš bija nedaudz garāks un druknāks par Kevinu — ar pistoli iedūra man pa ribām.
  
  
  "Pasteidzies un lec."
  
  
  Es darīju, kā man lika, ar būkšķi piezemējoties uz stiklašķiedras klāja, kur es nedaudz paslīdēju; vakars bija nedaudz drēgns no rasas. Vilfs man viegli sekoja, atsitot pret mazās kajītes margām. Kevins piegāja pie stūres un iedarbināja dzinēju, pēc tam palēca uz priekšu, lai atbrīvotu kabeli, kas turēja laivu pie zemūdens spārna.
  
  
  Jaudīgais dzinējs nomurmināja, kad mēs pagriezāmies, un tad pagriezāmies, lai brauktu uz tumšo tuneli, kas ved uz jūru. Kevins nospieda pogu uz paneļa, nedaudz samazināja ātrumu un ielidoja tumšā tunelī. Es redzēju, ka dzelzs margas joprojām paceļas, un mēs peldējām tieši zem tām, un tad bijām atklātā jūrā.
  
  
  Viņi mani sasēja ar austu dzelzs stiepli, kas radīja lielu spiedienu uz manām rokām, kad es piespiedos pie tām. Manas plaukstas ļoti asiņoja, kas, iespējams, būtu palīdzējis, ja es būtu tikusi galā ar virvi, bet tas viss man nederēja. Es aptaustīju vienu no peldkostīma aizmugurē esošajām svītrām, bet manas rokas bija sasietas pārāk augstu aiz muguras, lai tās aizsniegtu.
  
  
  Vilfs atradās netālu no kabīnes un cīnījās, lai paātrinātu, un zemūdens spārns pacēlās uz metāla slēpēm un slīdēja pa ūdeni. Viņš paskatījās uz mani ar nejaušu nicinājumu.
  
  
  "Varbūt mums vajadzētu jūs atstāt," viņš teica pietiekami skaļi, lai būtu dzirdams pāri dzinēja skaļajai čīkstēšanai.
  
  
  'Kāpēc ne?' - vieglprātīgi teicu. Atspiedos ar muguru pret margām un paspēju nedaudz pagriezt rokas, lai tagad varētu aizsniegt savu peldbiksīšu jostasvietu. Es strādāju pie mazā trīsstūrveida maisiņa kontakta rāvējslēdzēja, kas atrodas astes kaula apakšā.
  
  
  'Jā.' Vilfs tāli pasmaidīja, matiem plīvojot vējā. “Ja tu būtu bijis šeit pirms nedēļas, mēs būtu tevi pametuši. Lai uzzinātu, cik daudz cilvēku par mums zina. Bet tagad... - viņš paraustīja plecus. "Tagad tam vairs nav nozīmes. Ir par vēlu mūs apturēt."
  
  
  ES jautāju. - "Ko tu plāno?" Es gribēju, lai viņš turpina runāt; Man soma bija vaļā, un, ja tikai es varētu sastindzis pirkstiem strādāt... Vilfs iesmējās. 'Kas tev rūp? Ja mēs ļausim tev dzīvot, tu drīz uzzināsi, Kārter. Bet tam nav īsti nozīmes; šis ir tikai sākums, un tādi cilvēki kā jūs nebūs tur, lai redzētu beigas."
  
  
  Dzinēja čīkstēšana pārvērtās klusinātā rūkoņā. ES vēl neesmu pabeidzis; mani pirksti joprojām jutās kā pildītas desas, sniedzoties pēc somas satura peldbiksīšu aizmugurē. Laiva noslīdēja līdz korpusam, šūpodama garajā viļņojumā. Kevins paskatījās uz mirgojošo mērītāju uz vadības paneļa.
  
  
  "Šeit ir pietiekami dziļi," viņš paziņoja, novērsdamies no stūres.
  
  
  "Vai mums tas jāpabeidz pirms došanās ceļā?" - Vilfs jautāja. "Nē," Kevins pacēla stiepļu griezējus. "Mums ir šķīstošs vads."
  
  
  Viņš man uzsmaidīja. "Vai jūs zināt, kas tas ir?"
  
  
  Es pakratīju galvu, lai gan es to sasodīti labi zināju. “Tā ir sintētiska aukla, kas ir tikpat izturīga kā tērauds, līdz tas ir atradies ūdenī divas vai trīs dienas. Pēc tam tas izšķīst, jūs uzpeldieties no koraļļu bloka, pie kura esat piesiets, un nabaga kungs Niks Kārters kļūst par noslīkušu cilvēku. Tas ir, ja viņi var identificēt ķermeni pēc tam, kad zivs ir ar to pabeigusi."
  
  
  ES jautāju. - "Noslīkšanas gadījums ar sasietām rokām aiz muguras?"
  
  
  "Ak, mēs pārgriezīsim šo vadu tieši pirms jūs izmetīsim pāri bortam. Neuztraucies, Kārter; mēs zinām, ko darām."
  
  
  "Es to ļoti novērtēju," es skābi teicu, taustīdams mazo saini, ko izvilku no peldbiksēm.
  
  
  Laiva dreifēja un apstājās, šūpodama augšup un lejup pa jūru. Kevins nokāpa uz mazo būdiņu un izvilka koraļļu gabalu pludmales bumbas lielumā. Viņš apvija sintētisko virvi ap raupju rozā koraļļu, pēc tam pavilka galu uz priekšu, lai apsistu ap manām potītēm.
  
  
  Ir pienācis laiks manai cīņai. Ar sastindzis pirkstiem atvēru mazo paciņu, ko turēju aiz muguras. Uzliesmoja sarkani karsta liesma un apdedzināja manas rokas un mugurkaulu, bet es sakodu zobus un piespiedu somu pie plaukstas locītavām. Kā stāsta Stjuarts specefektos, maza magnija lāpa izdega cauri trīs ceturtdaļas collu biezam metāla gabalam mazāk nekā trīs sekundēs, bet man tas šķita vairāk kā trīs gadi. Es jutu, ka mana āda apdeg un cīpslas pārvēršas kūstošā sviestā; ja es vienkārši piespiedu plaukstas pie stieples, es sajutu mokošas sāpes, kas noveda mani līdz bezsamaņas slieksnim.
  
  
  Es iespēru un Vilfs paklupa atpakaļ. Kevins turēja rokās koraļļu bloku, un, kad es viņam iespēru ar basu kāju, es trāpīju viņam tieši zem zoda. Viņš pacēlās un pārlidoja pāri laivai pretējā pusē, joprojām turēdams smago kravu. Ja viņš kādreiz atkal parādās, es viņu neredzēju.
  
  
  Es atbrīvoju savas plaukstas; sāpes bija tik stipras, ka man vajadzēja redzēt, vai manas rokas joprojām ir uz tām. Tas notika, un es iesitu Vilfam pa vēderu. Viņš sniedzās savā jakā, bet ne pietiekami ātri; Es no visa spēka nospiedu četrus cietos pirkstus viņa kaklā, saspiežot viņa elpu. Viņš nomira, nosmakdams, un ielēja asinis man krūtīs.
  
  
  Es izgāzos pāri bortam, lai to nomazgātu, un tad iekāpu atpakaļ laivā. Pastardienas sala tagad atradās labajā pusē. Tagad, kad mans vāks ir izpūsts, ir pienācis laiks veikt pamatīgu izpēti; Es atkal iedarbināju dzinēju un tad meklēju laivā ieročus.
  
  
  
  DIVPADSMITĀ NODAĻA
  
  
  Simt jardus no krasta es izslēdzu dzinēju un izmetu enkuru aiz borta. Tam bija piestiprināts Vilfa ķermenis. Viņa mazā .25 automātiskā pistole bija iesprūdusi mana peldkostīma jostasvietā. Manā rokā man bija nazis ar platu asmeni, ne pārāk ass, bet man bija lielāka pārliecība par to nekā Vilfa mazajai pistolei.
  
  
  Es nokāpu ūdenī un lēnām peldēju pretī baltu smilšu joslai, kas vāji mirdzēja mēness gaismā. Krastā nebija ne miņas no patruļas, bet es nogaidīju, guļot pēc iespējas zemāk ūdenī, minūtes piecpadsmit, pirms izkāpu krastā un skrēju uz krūma pusi.
  
  
  Šoreiz maršruts bija vairāk vai mazāk zināms; Es turēju acis uz uzdevuma gaismu augstajā tērauda rāmī, un, tuvojoties, es redzēju cilvēkus, kas staigā gar sijām. "Ir piemērots laiks celtniecībai," es nodomāju.
  
  
  Es apgāju apkārt atklātajam pamatam un ielīstu cementa bloku biroja ēkā. Pa vienīgo logu nāca gaisma, un es ieraudzīju pie durvīm stāvam sargu. Tas bija skaidri redzams cilvēkiem uz konstrukcijas, kas nozīmēja, ka man ir jābūt ļoti laimīgam vai ļoti ātram - varbūt abiem.
  
  
  Vispirms paskatījos ārā pa logu, velkot rāmi. Birojs bija tukšs. Es gribēju nokāpt, bet pārdomāju. Kāpēc sargs apsargāja tukšu biroju? Es paskatījos vēlreiz. Dokumentu skapja apakšējā atvilktne bija atvērta, un rakstāmgalds bija sasvērts citā leņķī nekā iepriekšējā vakarā.
  
  
  Sāku gūt idejas.
  
  
  Logs bija pārāk mazs, lai pa to izkāptu. Tam jābūt durvīm.
  
  
  Es ielīstu pamežā aiz ēkas un sāku klepot, sākumā klusi un pēc tam skaļāk, atdarinot nopietna smēķētāja klepu. Kad es sāku domāt, ka sargs ir kurls, viņš pabāza galvu aiz stūra.
  
  
  Atkal noklepoju un skrāpēju kājas krūmos. Sargs pacēla karabīni pie pleca. Es aizturēju elpu un gulēju nekustīgi. Viņš nolaida ieroci un paspēra dažus šaubīgus soļus man pretī. Guļus uz vēdera, es klusībā rāpu pa labi. Sargs apstājās. Es izvilku no jostas mazu automātisko pistoli un iemetu to krūmos, kur gulēju. Sargs ar karabīni gatavībā virzījās ātri, bet nepareizā virzienā. Es zināju, ka tas nebūs tuvu, bet šī bija mana labākā iespēja; Es piecēlos, paspēru dažus ātrus soļus un ieniru viņam uz muguras.
  
  
  Manas plaukstas joprojām dega un asiņoja, tāpēc smagais asmens
  
  
  neslīdēja gludi; Kad es triecos viņam pa muguru, es sniedzos pēc karabīnes sprūda aizsarga un jutu, ka sargsarga pirksts saritinās. Tieši tad, kad man likās, ka ir par vēlu, man izdevās aizdabūt pirkstu aiz palaidēja, un, kad viņš pagrieza galvu manā virzienā, viņa acis aptumšojās. Viņš pakrita zem manis.
  
  
  Ar pūlēm piecēlos kājās, satvēru naža rokturi un vilku. Tas bija tikpat grūti, kā tas bija pienācis, bet, lai gan man tagad bija labāks ierocis sargsarga karabīnes veidā, es zināju, ka, ja atgriezīšos laivā, man, iespējams, vajadzēs nazi, lai pārgrieztu enkura virvi. Ja tikai es to iegūtu.
  
  
  Es gaidīju stūrī un skatījos, kā strādnieki būvē ēkas karkasu, tad pieslīdēju pie durvīm. Man jau bija galvenās atslēgas rokā, un slēdzene nebija grūta, bet ar muguru pret vīriešiem augšstāvā, durvju atvēršana likās pēc mūžības. Beidzot varēju nemanot ienākt un man bija interese, ko viņi tur dara, ka tik aizņemti.
  
  
  Aiz galda es atradu nelielu kvadrātveida šahtu, kas iegāja betona grīdā. Metāla rokturi nolaidās no vienas puses; Es nokāpu apmēram trīsdesmit metrus līdz apakšai. Es atrados šaurā gaitenī, ko apgaismoja dažas blāvas spuldzes zemajos griestos, un apmēram piecdesmit pēdu priekšā bija aizvērtas durvis.
  
  
  Viņu drošība bija vai nu vāja, vai arī tā bija tik tuvu nullei, ka viņiem vairs nebija vienalga. Lai nu kā, es pagrūdu durvis un tās atvērās; Es metos viņai pāri un pavēru savu karabīnu uz vietu aiz viņas.
  
  
  Es atradu sevi telpā, kas bija piepildīta ar instrumentiem, mirgojošiem gaismas paneļiem un klīstošu datoru rindām. Četri vīrieši haki krāsas uzvalkos bija sapulcējušies ap lielu karti pie pretējās sienas, un, klusi pielīdot viņiem klāt, es redzēju tās kontūras no Floridas austrumu krasta līdz Merilendai.
  
  
  Tsunganos mani ieraudzīja pirmais. — Kārters! - viņš noņurdēja, un man atkal nācās viņam piešķirt atzinību: viņa refleksi neapstājās no pārsteiguma. Viņš pagriezās pa labi un aptaustīja karabīni, kas atspiedās pret galdu; Es negribēju viņu nogalināt – vēl ne – tāpēc uzmanīgi notēmēju un ieliku lodi viņam plecā. Viņš paraustījās uz sāniem un nokrita uz betona grīdas, jo asinis notraipīja viņa kreklu.
  
  
  Pārējie slēpās; Es nošāvu vienu no vīriešiem, un viņš nokrita, lai gan es neredzēju, kur es viņam iesitu. Pārējie divi nolaidās aiz datoru rindas. Es pārslēdzos uz automātu un šauju uz augsto pelēko skapi; kam sekoja patīkama dzirksteļu duša un degošas izolācijas smarža.
  
  
  Es pagriezos pret Tsunganos – bija jau par vēlu. Viņam tagad rokās bija savs ierocis, un tas bija vērsts tieši uz manu galvu.
  
  
  Kad es nogāzos zemē, es dzirdēju viņa karabīnes sprakšķi un sajutu asu dzēlienu, kad lode skāra manu kaklu. Es apgāzos divas reizes, pirms apstājos, lai mērķētu; Man nebija laika pārslēgties uz vienu šāvienu, un, nospiežot vienu sviru, es izcirtu sešus caurumus Tsunganos sejā un krūtīs.
  
  
  Nebija laika nožēlot; Es piecēlos un piegāju pie degošās datoru rindas.
  
  
  'Paradīt Tev!' - rūcu.
  
  
  Pārējie divi neatbildēja, bet es dzirdēju smagu zābaku skrāpējam pa grīdu. Es notupos pie metāla galda un gaidīju. Klusumu pārtrauca datoru troksnis. Kamēr es gaidīju, es paskatījos uz lielo karti pie sienas un ieraudzīju sarkanas adatas galviņas, kas piespraustas Floridas piekrastē uz ziemeļiem no Maiami. Sākumā domāju, ka tas ir Kenedija rags, bet tad ieraudzīju zemesragu vēl tālāk uz ziemeļiem. Kas atradās starp to, kas bija piemērots mērķis, un mērķi, kam?
  
  
  Viens no cilvēkiem, kas slēpās, nolēma mēģināt aizbēgt un skrēja no datoru aizmugures, lai ienirt pēc Tsungano karabīnes. Es viņu apturēju ar šāvienu ceļgalā, un viņa kliedziens spilgti atbalsojās augstajā telpā. Sāpēs viņš ripinājās uz priekšu un atpakaļ, viņa dzeltenā āda kļuva baismīgi pelēka.
  
  
  Es gaidīju pēdējo cilvēku. Pirms viņš ierunājās, iestājās ilgs klusums.
  
  
  — Kārters?
  
  
  'Jā.'
  
  
  — Man nav ieroča.
  
  
  "Iznāc un parādi."
  
  
  Bija pauze, un tad no datora korpusa stūra parādījās roka. Roka bija tukša.
  
  
  "Labi, čau, tagad parādiet man pārējo."
  
  
  Viņš izgāja ar abām rokām uz augšu. Šis bija vīrietis, kurš mani identificēja ar Tsunganosu.
  
  
  "Nāc šurp," es pavēlēju.
  
  
  Viņš kustējās uzmanīgi, it kā grīda būtu slidena. Kad viņš bija pārdesmit soļu attālumā, es pamudināju viņam apstāties.
  
  
  — Kārters... Sāp.
  
  
  'O jā?'
  
  
  'Mana potīte. Varbūt tas ir salūzis.
  
  
  - Tad tev ir paveicies, draugs. Tagad ātri. Pastāsti man, ko tas viss nozīmē?
  
  
  "Es... tas nekas."
  
  
  'Nē, protams nē.' Es pacēlu šautenes stobru tā, lai tā būtu vērsta pret viņa seju. "Mēģiniet citu atbildi un šoreiz labu."
  
  
  Vīrietis nolaizīja lūpas un viņa acis šaudījās apkārt. "Es... es neko nevaru pateikt."
  
  
  Es nevarēju atļauties spēlēt spēles un iebāzt lodi viņa paceltajā rokā. Viņš kliedza, bailēs ieplestām acīm; kad viņš mēģināja satvert savu ievainoto roku, es viņam piedraudēju ar karabīni. Viņš pacēla rokas uz augšu, jo uz pieres bija sviedri.
  
  
  "Nākamā lode izies caur elkoni." Es nebiju pārliecināts, cik metienu man bija atlicis, bet es neuzdrošinājos pārbaudīt.
  
  
  'Nē nē!' vīrietis noelsās. “Es pateikšu! Es pateikšu! '
  
  
  Tā bija mana stulba vaina, ka nepievērsu uzmanību tam vīrietim, kura ceļgalu es nošāvu. Viņam bija vēl viena karabīne, pirms es sapratu, ka viņš ir izkustējies, un, iespējams, tikai neciešamās sāpes no viņa traumas neļāva viņa pirmajam šāvienam trāpīt man. Es atkal ielēcu aiz galda.
  
  
  Viņa otrais metiens bija simtprocentīgi precīzs. Vīrietis, kuru es nopratināju, metās uz priekšu, pēc tam sabruka uz galda un gandrīz uz mani, un lode trāpīja viņam kaklā. Stūmot ķermeni prom, es dzirdēju vēl vienu šāvienu – tad klusums.
  
  
  Es uzmanīgi paskatījos apkārt galdam un piecēlos kājās. Pēdējais vīrietis gulēja blakus Tsunganosam, joprojām turēdams mutē karabīnes stobru. Karte uz sienas aiz viņa bija notraipīta ar spilgti sarkanām asinīm. Pirms kaut ko citu darīju, es pārbaudīju četrus ķermeņus. Kad biju pārliecināts, ka viņi ir miruši, es pētīju karti. Palmbīčai bija piespraustas ķekars adatu galviņu, kas man neko nenozīmēja. Bet plānās līnijas, kas novilktas kartē no maza punkta Bahamu salās, man pastāstīja vēl vairāk.
  
  
  Viņi veda no Pastardienas salas uz mērķi – visi, izņemot vienu. Šī viena līnija taisnā līnijā stiepās gar visu piekrasti, virzoties iekšzemē uz dienvidiem no Haterasas raga. Tas sasniedza Vašingtonu, un es domāju, ka viņiem nebūs vajadzīga adatas galva, lai atzīmētu šo mērķi.
  
  
  Steidzīgi pārmeklēju četrus istabā esošos rakstāmgaldus, taču neatradu neko noderīgāku par dažiem zīmējumiem un datora izdrukām, kas man šķita kā smeldze.
  
  
  Taču bija skaidrs, ka šī ir kaut kāda vadības telpa, un tas lika loģiski secināt, ka šeit, Pastardienas salā, kaut kas notiek.
  
  
  Izmantojot karabīnes dibenu, es sasita visus sensorus uz paneļa un atgriezos pie šahtas, kas veda uz biroju. Izskrēju pa durvīm un ieniru pamežā, nevienu uz ēkas karkasa nemanot.
  
  
  Zemūdens spārns atradās tur, kur es to biju atstājis, noenkurojies. Nogriezu auklu ar blāvu asmeni, tad iedarbināju dzinēju un lēnām vilkos prom no krasta, līdz bija droši spiest pilnu gāzi. Es devos atpakaļ uz Augšāmcelšanās salu un devos uz pludmali blakus viesnīcai.
  
  
  Es nolaidu laivu, uzkāpu krastā un piegāju pie sānu durvīm, kuras man parādīja Čina. Tikai tad, kad es nokļuvu savā istabā, es sapratu, ka man nav līdzi atslēgas, tāpēc man atkal bija jāizmanto galvenās atslēgas; šis uzdevums kļuva par atsvaidzināšanas kursu slēdzeņu atvēršanā.
  
  
  Novilku peldbikses, iegāju dušā, apdegušajām plaukstu locītavām uzsmērēju ziedi un apskatīju lodes brūci uz kakla. Tā bija liela, bet virspusēja brūce; Uzliku plāksteri un uzvilku tumšu džemperi ar apkakli un bikses.
  
  
  Tagad nebija šaubu; Vilhelmīna un Hugo iznāca no slēptuves. Es ielādēju Luger, iebāzu to mīkstajā ādas plecu maciņā, pēc tam piesprādzēju stiletu pie kreisā apakšdelma. Es uzvilku zilu jaku. Paskatījos pulkstenī, ko atstāju savā istabā. Grūti noticēt, ka vakars tikko sācies.
  
  
  Es paķēru savas istabas atslēgu no galda lejā, pagāju garām liftiem un devos atpakaļ uz kazino. Skatītāju, kā parasti, bija maz, bet man bija vienalga; Es devos uz kabarē.
  
  
  Komiķis bija uz skatuves, kas nozīmēja, ka Čina neuzstāsies apmēram pusstundu. Es nezināju, vai varēšu tik ilgi gaidīt, pirms sazināšos ar viņu; Es pat nezināju, vai viņa tajā vakarā strādās. Pasūtīju dzērienu, pagaidīju, kamēr bārmenis par to parūpēsies otrpus bāram, un ātri iegāju pa durvīm, kas veda uz skatuves aizmuguri.
  
  
  Pagājis pa īsu kāpņu posmu, es nokļuvu šaurā koridorā starp kastu krāvumiem un ģērbtuvju durvju rindu. Libānas akrobāti sēdēja šaurā telpā, bet neskatījās uz mani, kad es gāju garām.
  
  
  Es mēģināju trīs durvis, pirms atradu Čīnas ģērbtuvi. Viņa sēdēja spoguļa priekšā, valkāja tikai spalvu kostīma apakšējo daļu. Es ieslīdēju iekšā ar Vilhelmīnu rokā.
  
  
  "Ne skaņa," es nočukstēju, parādot viņai Luger.
  
  
  Viņas acis iepletās, kad viņa pagriezās pret mani. 'Niks!' - viņa noelsās.
  
  
  'Jā. Turiet rokas, lai es tās redzētu."
  
  
  Viņa gribēja piecelties kājās, pastiepdama pret mani rokas. "Ak, tici man, Niks, man nebija ne jausmas, ka viņi tevi nogalinās!"
  
  
  'Protams, nē. Piecelties. Uzvelc kaut ko."
  
  
  Viņa lēnām piecēlās.
  
  
  "Vai man vajadzētu kaut ko valkāt?" Atkal bija tas pats smaids – gandrīz. "Mums tam nav laika, mīļā. Pasteidzies, pretējā gadījumā es tevi tūlīt nolikšu tavā vietā.
  
  
  Ķīna stāvēja nekustīgi un skatījās man acīs; Tur redzētais viņu pārliecināja, ka es nejokoju. Viņa paņēma no krēsla drēbes un uzvilka tās. Tas bija mans halāts.
  
  
  'Kur mēs ejam?' - viņa jautāja nedaudz trīcošā balsī.
  
  
  "Vai šeit ir izeja?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Tad mēs dosimies uz turieni."
  
  
  Mēs gājām pa gaiteni, ārā pa aizmugurējām durvīm un nonācām pie nu jau pazīstamajām sānu durvīm. Ķīna gāja ar paceltu galvu un neatskatījās, un es paliku dažus soļus aiz viņas. Viņa apstājās pie kāpnēm un atskatījās.
  
  
  "Uz savu istabu?"
  
  
  — Kā tu uzminēji.
  
  
  "Un jūs pat nevarējāt sagaidīt, kad izrāde beigsies? Cik jauki no tavas puses.'
  
  
  'Pasteidzies.'
  
  
  Istabā es viņu uzgrūdu uz gultas pietiekami stipri, lai viņu nedaudz sāpinātu. Viņas acis uz brīdi piepildījās ar šaubām, tad tās atkal sāka satraukt.
  
  
  "Tātad jūs aizbēgāt no viņiem. Es par to ļoti priecājos, Nik.
  
  
  'Padodies. Ko šī situācija nozīmē Pēdējā spriedumā?
  
  
  — Tas ir... es tiešām nezinu.
  
  
  Es mērķēju Vilhelmīnu uz viņas seju. "Mēģiniet atbildēt vēlreiz."
  
  
  Viņa ļāva halātiņam noslīdēt no pleciem. Es pakustināju savu kreiso roku un ļāvu Hugo duncis ieslīdēt manā rokā, lai viņa to varētu redzēt. Viņai tas atausa.
  
  
  "Tu negribētu..."
  
  
  "Man nav daudz laika, dārgais. Atbildi.'
  
  
  Viņa nolaida galvu un šņukstēja rokās. "Mans tēvs, Niks. Viņš ir nometnē. Ja viņi to uzzinās, es viņiem teicu...
  
  
  Nometnēs ir daudz cilvēku tēvu, — es asi teicu. 'Runā...'
  
  
  Viņa pacēla seju, un asaras bija patiesas.
  
  
  “Ja godīgi, Nik, es par to neko daudz nezinu. Sākumā viņi teica, ka kaut ko dara, lai atbrīvotu manu valsti, bet pirms kāda laika es sapratu, ka tie ir meli. Kad pagājušajā naktī mani gandrīz nogalināja...
  
  
  - Gandrīz. Vai jūs domājāt, ka viņi to patiešām darīs?
  
  
  "Kas zina? Es nekad neesmu bijis Pastardienas salā; viņi lika man netuvoties viņam.
  
  
  es vilcinājos; Nav svarīgi, vai viņa meloja vai nē, jo es jau zināju pietiekami daudz par Pēdējo spriedumu.
  
  
  "Tev ir jāuzticas man, Nik." Viņas balsī tagad bija jūtama histērijas piegarša; tas bija lieliski.
  
  
  "Kā jūs viņiem palīdzējāt? Kāds bija tavs darbs?
  
  
  “Es neko daudz nedarīju; viņi vienkārši man teica, lai ziņoju par visiem, kas uzdod jautājumus.
  
  
  'Kā es?'
  
  
  "Es nekad viņiem neesmu stāstījis par tevi."
  
  
  'Protams, nē.'
  
  
  — Pat Andžela?
  
  
  Ķīna atkal nolaida galvu, biezie mati aizsedza seju. "Viņa neko nejautāja. Nekas. Kad šie cilvēki šovakar ienāca šajā istabā, es biju tikpat pārsteigts kā jūs."
  
  
  "Kas jūs nosūtīja uz Double Key?"
  
  
  "Mans aģents. Es zvēru pie savas mātes kapa." Viņa ātri sakrustoja sevi. “Viņi atnāca pie manis, kad es šeit pavadīju vienu vai divus mēnešus. Viņi teica, ka zina par manu tēvu, viņi teica, ka vēlas palīdzēt atbrīvot manu valsti. Bet vēlāk es sapratu, ka viņi melo, jo teica, ka mans tēvs tiks nogalināts, ja es nedarīšu to, ko viņi teica.
  
  
  Neko jaunu neuzzināju. 'Labi. Pieņemsim, ka es tev ticu. Tagad pastāstiet man, kā nokļūt De Dublon. Un es nedomāju pa vārtiem.
  
  
  Viņa paskatījās uz augšu un iekoda lūpā. Beidzot viņa pamāja. "Ir veids..."
  
  
  Es atstāju viņu piesietu ar palaga sloksnēm un halāta jostu, nogāju lejā pa aizmugurējām kāpnēm un ātri devos gar pludmali līdz ieejai tunelī, kas ved uz lagūnu. Šovakar man vajadzēja vēl vismaz vienu reizi peldēt, bet šoreiz man būtu ierocis, uz kuru es varētu paļauties.
  
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Aizlieguma laikā De Dublon kalpoja par galveno ruma kontrabandistu tranzīta punktu, kad tika uzstādīti aizsprostoti vārti, lai noslēgtu līci, kā arī slēptās pogas, lai tos atvērtu abās pusēs. Kad Greidijs Ingersols iegādājās salas, viņš atstāja sistēmu neskartu pat pēc tālvadības pults uzstādīšanas, kas darbojās no zemūdens spārniem. Tā nebija neuzmanība; Dažkārt Ingersola lagūnā ielaida citas laivas, kas nebija aprīkotas ar tālvadības pultīm. Bet rokturi nebija iespējams sasniegt no jebkuras citas vietas, izņemot laivu līcī – vai gandrīz neiespējami.
  
  
  Konsole ir neliels punkts laipas malā, nedaudz vieglāks par pārējo akmens un betona konstrukciju. Vienīgais veids, kā to sasniegt, ir kāpt pāri malai un sasniegt pogu, kad iekrītat ūdenī. Chyna man teica, ka viņa to darīja daudzas reizes viņas romāna ar Andželu sākumposmā, kad viņiem bija jābūt uzmanīgiem, jo Andžela joprojām uzvedās vairāk vai mazāk kā Ingersolas saimniece. Šajās dienās tam nebija nozīmes; Miljardiera gaume ir kļuvusi eksotiskāka.
  
  
  Es apgūlos uz tilta, pārliecinājos par šīs vietas atrašanās vietu un devos uz priekšu; raupji akmeņi mocīja manu jaku. Un tad es nokritu un krītot pieskāros šai vietai ar roku, tad ieniru ūdenī.
  
  
  Kad es uzpeldēju, es neko nevarēju redzēt, bet, kad manas acis sāka pielāgoties krēslai, es vienkārši redzēju, kā tunelī paceļas vārti. Man bija divdesmit sekundes, lai tiktu tam cauri, un paisums beidzās.
  
  
  Tas bija spēcīgs paisums, un mans apģērbs bija liels šķērslis. Iztērējot vairāk nekā pusi atvēlētā laika, es joprojām nebiju tuvu lūzuma punktam. Dziļi ieelpojot, es iegāzos ar galvu un rokām un sāku peldēt, cik vien smagi spēju. Es nevarēju redzēt, cik tālu esmu progresējis, bet es turpināju peldēt, līdz mazais pulkstenis manā galvā teica, ka laikam jau ir jābeidzas. Uzmanīgi pacēlu galvu un jutu, kā uzasinātie dzelzs stieņi skrāpē manu potīti.
  
  
  Mana potīte bija iesprūdusi starp diviem stieņiem, un es jutu, ka mani norauj. Es mežonīgi pagriezos, satvēru savu iestrēgušo kāju un vilku. Progress bija, bet nepietiekams. Vārti turpināja grimt līča dibenā. Man izdevās ieelpot tieši pirms mana galva nokrita, tad es mēģināju strādāt klusi, kamēr tumšais ūdens aizvērās pār manu galvu.
  
  
  Panika mani gandrīz nogalināja, bet, kad sāku steigties, iztēlojos, kas mani sagaida, ja izkļūšu no šejienes, un mani pārņēma kaut kāds miers. Tas bija gandrīz tā, it kā es varētu elpot dziļi zem virsmas, vienlaikus metodiski atslābinot potīti. Kad viņa beidzot iznāca, es ātri pacēlos virsū. Lēnām aizpeldēju līdz lagūnas vertikālajam akmeņainajam krastam un uzkāpu krastā.
  
  
  Kad mana elpošana normalizējās, es izlādēju Luger un rūpīgi noslauku patronas ar palmu lapu. Pēc tam es tos ievietoju atpakaļ žurnālā un ievietoju krājumā.
  
  
  Pārējie divi zemūdens spārni dejoja uz savām pietauvošanās līnijām kā bangojoši rēgi. Neviens nesargāja laivas; acīmredzot Ingersols vai intīmais sešinieks, kas faktiski bija atbildīgs par šo operāciju, turēja drošības spēkus pie galvenajiem vārtiem un ap sevi De Dublonu. Līdz šim tas man ir piemērots, bet, ja es nonākšu tuvāk mājām, tas kļūs vēl sliktāk.
  
  
  Atrast ieeju pazemes ejā nebija grūti; Ātri devos uz viesnīcas pusi, piegāju pie kāpnēm un uzmanīgi uzkāpu augšā. Pa labi no manis atradās šaurs gaitenis, kas veda uz istabas durvīm, kur Andžela un Čina gandrīz sita pār mani. Otrā pusē bija otrs kāpņu posms. Tas bija loģisks ceļš, tāpēc es gāju ar to. Kad nokļuvu virsotnē, atklāju, ka man bija taisnība, bet tas bija strupceļš.
  
  
  Tērauda durvis bloķēja eju, masīvas un spēcīgas, tikai ar vienu mazu skatienu. Es cerēju, ka, ložņājot pretī durvīm, es nepalikšu no ierobežotā skata cauruma. Nebija jēgas pārbaudīt, vai tas ir aizslēgts; tas bija lemts.
  
  
  Viņš no jakas kabatas izņēma nelielu paciņu. Audums ap somu viegli atlocījās, pārvēršoties par gandrīz trīs metrus garu auklu. Pakas iekšpusē atradās liels sprāgstvielas gabals; Uzmanīgi piespiedu to pie durvju malas, tad ievietoju nelielu kontrollampiņu. Vads bija ātrs drošinātājs.
  
  
  Apgaismojot to, es lecu lejā uz pirmo stāvu, aizskrēju ap stūri un paslēpos. Sprādziens cietajā mūra ēkā radīja apdullinošu troksni, sienas un grīda vairākas sekundes trīcēja. Paskatoties pa kāpnēm, es redzēju, ka durvis uz eņģēm bija plaši atvērtas.
  
  
  Es paliku, kur biju.
  
  
  Viņi skrēja man pretī, Trains priekšā, kam sekoja divi atlikušie intīmā sešinieka vīrieši. Es izvairījos; dūmi joprojām bija pietiekami biezi, lai paslēptu mani no viņu skata, bet es redzēju, ka visi trīs bija bruņoti ar pistolēm.
  
  
  Es ļāvu Trainam un nākamajam paiet garām un pazudu zem kāpnēm. Cits garmatains vīrietis tumšā uzvalkā izvēlējās citu ceļu, kas man nebija sasniedzams. Pēc tam es varēju kāpt pa kāpnēm, bet es negribēju, lai tās būtu manā mugurā. Es gāju pa gaiteni un steidzos pēc Traina un otra vīrieša.
  
  
  Es ātri panācu biedru Vilcienu; viņš tikko pagriezās, kad mēs tumšajā koridorā saskārāmies aci pret aci. Viņa ierocis pacēlās, bet Hugo bija nedaudz ātrāks; nazis iedūrās viņam kaklā un izgāja līdz kaklam. Viņš nokrita ar pārsteigtu rīstošu skaņu.
  
  
  Izrāvusi ieroci no viņa ļenganās rokas, es ieskrēju koridorā un gaidīju. Agrāk vai vēlāk Trainam būs jāatgriežas, un es cerēju, ka viņš ies to pašu ceļu. Nebiju pārsteigts, izdzirdot troksni, bet tad atcerējos, ka vecā ēka celta kā cietoksnis; To, kas man šķita pērkons, droši vien pat nedzirdēja ārā esošie apsargi.
  
  
  Laiks pagāja pārāk ātri; Es paskatījos pulkstenī. Bija gandrīz pusnakts, un, kad es atcerējos Vilfa teikto uz zemūdens spārniem, ka ir par vēlu viņus apturēt, man radās neomulīga sajūta, ka tas varētu būt īstais laiks. Iespējams, ka esmu atspējojis viņu vadības telpu, bet vai ar to pietika? Esmu nonācis pie secinājuma, ka vairs nevaru gaidīt. Es klusībā devos augšup pa kāpnēm līdz salauztajām tērauda durvīm un palūkojos pa atvērumu. Caur biezajiem dūmiem es paskatījos uz nelielu un pilnīgi kailu gaiteni ar durvīm tieši pretī. Es devos uz turieni ar Vilhelmīnu, kas bija gatava šaut.
  
  
  'Kas tur ir?' Tā bija Andželas balss pa skaļruni. Šajās durvīs nebija skata, bet es atcerējos drošības kameras visā mājā. Dūmu dēļ, kas joprojām karājās istabā, viņa mani nepazina – vai arī sprādziens šeit sabojāja kameru. Lai nu kā, man paveicās.
  
  
  Es nolaidu galvu un ķērkāju: “Tas esmu es, Train. Atvērt!'
  
  
  "Parole, vilciens..."
  
  
  "Sasodīts, tas sāp! Necilvēks aizbēga. Ielaid mani!'
  
  
  Iestājās klusums un es prātoju, vai neesmu teicis par daudz – tad durvis lēnām atvērās plaisa.
  
  
  Es situ ar plecu pa durvīm, cik vien spēju. Uz brīdi visa mana labā puse bija sastindzis no trieciena, un durvis atvērās tikai dažas collas, pirms pēkšņi apstājās. Es izspiedos cauri caurumam un sāku meklēt Andželu ar Luger purnu.
  
  
  Viņa sēdēja uz grīdas, atpletusi kājas un plaši atvērtas acis. Ar savu garo violeto kleitu un izspūrušajiem matiem viņa izskatījās kā liels bērns, kurš pēkšņi bija nokritis.
  
  
  'Tu!' - viņa čukstus teica.
  
  
  'Jā. Piecelties. Pasteidzies!'
  
  
  Viņa piecēlās un klusi parādīja rokas. Es to rupji pārmeklēju un nepalaidu garām nevienu vietu, kur varētu paslēpt ieroci. "Man nevajag šaujamieroci," viņa mierīgi sacīja.
  
  
  es pasmējos. - Visticamāk ne. Labi, Andžela, aizved mani pie sava priekšnieka.
  
  
  Viņa paraustīja plecus un gāja cauri plašajai zālei ar tik grezniem paklājiem, ka salīdzinājumā ar to mana viesnīcas istaba šķita nobružāta. Mīksts, netiešs apgaismojums izgaismoja samta klātās sienas, it kā tām būtu savs iekšējais mirdzums. Šur tur bija izmētāti antīki krēsli un dīvāni, šķita, ka pat bruņu tērpu pāris stāvēja sardzē pie grebtajām dubultdurvīm gaiteņa galā.
  
  
  "Šeit," Andžela teica, norādot uz durvīm.
  
  
  'Pēc tevis.' Es viņai paklanījos.
  
  
  Viņa pagrūda durvis. Mēs atradāmies milzīgā telpā ar augstiem griestiem, kas daļēji mēbelēta ar vēl vairāk senlietām, daļēji ultramodernā stilā. Milzīgs jumta logs virs mums nodrošināja skatu uz zvaigznēm, un labajā pusē es redzēju skatu logu ar skatu uz "orģiju zāli". Kāds sirmgalvis sēdēja tronim līdzīgā krēslā, lielākoties tīts ēnās. Es pagrūdu Andželu sev priekšā un devos viņam pretī.
  
  
  — Ingersola kungs, — meitene maigi sacīja.
  
  
  Vecais vīrs nedaudz pagrieza galvu, lai parādītu to pašu seju, kuru es šovakar redzēju no apakšas. Viņš sarauca pieri, ieraugot mani, un viņa lielās rokas satvēra viņa milzīgā krēsla rokas.
  
  
  'Kas tas ir?' – Viņa balss bija aizkaitināma.
  
  
  - Niks Kārters. Mēs jums stāstījām par viņu.
  
  
  Ingersols vilcinājās, viņa pirksti nervozi skraidīja gar margām. "Viņš ir jānogalina."
  
  
  "Un acīmredzot tas nenotika." Es nostājos blakus Andželai un iegrūdu Lugeru viņai sānā. "Jūsu spēle ir beigusies."
  
  
  Vēl viena ilga vilcināšanās, pirms viņš ierunājās, un viņa pirksti sāka trīcēt. "Mana spēle?"
  
  
  Vārdi gluži nesakrita ar to, kā viņa lūpas kustējās, kā filmā, kas bija ierakstīta nepareizi. Es piegāju pie krēsla. Viņš vāji pasmaidīja, un viņa lūpas kustējās gausi. "Ko tu gribi?"
  
  
  Bija mana kārta saraukt pieri, jo, stāvot tieši viņam priekšā, es būtu varējis zvērēt, ka viņa balss atskan no kaut kurienes pakausī.
  
  
  Ingersolu neinteresēja atbilde uz viņa jautājumu. Viņa smaids pēkšņi pārvērtās pilnīgas pašapziņas smaidā – brīdī, kad manu roku satvēra un novērsa no Andželas tik stipri, ka gandrīz izmežģījās.
  
  
  Es biju notriekts; dūre trāpīja man pa seju. Sastindzis, es atkāpos, bet paralizējošais tvēriens manā rokā nenovājinājās. Tas bija Trains, un viņa tumšā seja uzvaroši uzsmaidīja man. Aiz viņa otrs vīrietis tumšā uzvalkā vērsa ieroci man pret sirdi.
  
  
  Es ļāvu Vilhelmīnai nokrist uz grīdas; Luger uz paklāja neradīja lielāku troksni kā Trains un pārējie, kad viņi piezagās pie manis.
  
  
  Tūlīt Ingersols piecēlās no krēsla un kustējās ar tādu enerģiju un precizitāti, kāda viņam iepriekš nebija piemita. "Ļoti labi, kungi," viņš teica. "Un tagad, kad mums ir atgriezies Niks Kārters, mums ir jāpārliecinās, ka šoreiz viņš neaizmuks."
  
  
  Mans žoklis, iespējams, atkrita no neticības, klausoties vīrieša vārdā Ingersols; balss, ko tagad dzirdēju, bija pavisam cita.
  
  
  Ingersola pasmaidīja. — Tu izskaties pārsteigts, Kārter.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  'Noteikti. Kurš gan nebūtu pārsteigts, ja uzzinātu, ka es neesmu īstā Greidija Ingersola?
  
  
  'Kas tad tu esi?'
  
  
  Vīrietis paraustīja plecus. "Ak, jūs varat saukt mani par aizstājēju."
  
  
  — Un īstā Ingersola?
  
  
  - Vai jūs par to nenojautat? Vai aiz tā nestāv visas jūsu izlūkošanas aģentūras? Kāpēc gan lai jūs šeit spiegotu?
  
  
  "Viņš nomira?"
  
  
  — Savā ziņā jā.
  
  
  'Ko tas nozīmē?'
  
  
  — Nāc, es tev parādīšu.
  
  
  Viņš gāja uz nišā pāri gaitenim, garām virknei elektronisko ierīču, kas nepārtraukti mirgoja un zumēja. Viņš apstājās pie diviem samta aizkariem līdz grīdai, vēlreiz paskatījās uz mani un pašķīra aizkarus.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz Greidiju Ingersolu, kas visos sīkumos bija identiska man blakus stāvošajam vīrietim. Bet otrs Ingersols stāvēja taisni caurspīdīgajā traukā, viņa seju un ķermeni daļēji aizsedza virpuļojošā migla. Viņa acis bija aizvērtas, un viņš bija ģērbies kā slimnīcas naktskrekls. — Tātad, Kārter? vaicāja Ingersols – vai kas viņš bija. "Mani austrumu kolēģi man teica, ka jūs esat ļoti inteliģenta figūra..."
  
  
  "Vai tas ir sasalis?"
  
  
  Ingersols — es varētu viņu saukt tādā vārdā, jo nekad neesmu izdomājis citu vārdu — pamāj. 'Tieši tā. Jūs noteikti zināt kaut ko par kriogēniju.
  
  
  "Tehnika cilvēku dzīvu sasaldēšanai."
  
  
  "Tas tika izstrādāts, lai piedāvātu tādiem cilvēkiem kā Greidija Ingersola," viņš paklanījās caurspīdīgajam traukam, "cerību uz nemirstību. Kad vairākus miljardus dolāru vērts cilvēks cieš no neārstējamas slimības, kriogeniķi var viņu novest pie aizturētas animācijas, līdz medicīnas zinātne atradīs līdzekli, kas viņu izārstētu. Ļoti vienkārši, vai ne?
  
  
  – Tātad jūs esat viņa vietnieks? Kamēr viņš kļūst labāks?
  
  
  'Tieši tā. Iesaukts un skrupulozi apmācīts pats šis kungs, ievērojot visstingrāko noslēpumu. Pat viņa tuvākie līdzgaitnieki nezināja ne par šo slimību, ne par manu lomu Ingersola karaļvalsts valdīšanā, līdz viņš pats to atkal varēja valdīt.
  
  
  Puzles gabaliņi tagad ātri sāka nostāties savās vietās. 'Balss. Kā tu to dari?'
  
  
  Ingersola norādīja uz elektronisko aprīkojumu. “Mans mentors – vai man jāsaka gans? - kā jūs droši vien zināt, tas bija vairāk nekā tikai naudas pelnīšanas mašīna; viņš bija arī zinātnes ģēnijs. Man ir arī neliela pieredze dažās lietišķajās zinātnēs, un mēs kopā izstrādājām man datorbalsi. Šajās atmiņu bankās ir daudz tūkstošu vārdu un frāžu, kas ir uzreiz pieejamas, un tās visas ir ierakstījis Ingersols savā diemžēl neatkārtojamā balsī. Ar to varu runāt pa telefonu vai teikt runu; Es pat varu runāt ar cilvēkiem aci pret aci ar dažiem ierobežojumiem, kā jūs atzīmējāt pirms dažām minūtēm.
  
  
  Es biju pārsteigts un pārliecinājos, ka viņš to pamanīja. "Tas ir neticami," es teicu.
  
  
  'Jā. Žēl, ka pasaule nekad neuzzinās — vismaz līdz brīdim, kad es būšu prom.
  
  
  'Ko tu ar to domā?'
  
  
  — Tagad, Kārter, vai tu tiešām domā, ka tagad, kad esmu sasniedzis šo stāvokli, es atdzīvināšu šo dzīvo līķi? Ar nicinošu žestu viņš nolaida aizkarus un aizsedza skatu īstajam miljardierim. “Pirms es šeit pulcēju savus uzticamos līdzstrādniekus, es biju vienīgais, kurš zināju patiesību. Vienīgais visā pasaulē! »
  
  
  — Bet... vai tu uzticies šiem cilvēkiem?
  
  
  'Noteikti. Viņiem ir daudz augstāks mērķis nekā tikai finanšu impērijas kontrole, un es palīdzu viņiem to sasniegt.
  
  
  — Kāds ir šis mērķis?
  
  
  Ingersola pamāja ar resnu pirkstu man zem deguna. — Nu, Kārter, tu pārāk daudz gribi zināt.
  
  
  "Kāpēc mēs neatbrīvojamies no šī puiša, nevis stāvam šeit un runājam?" Treins norūca. "Viņš ir pārāk viltīgs, lai riskētu ar viņu."
  
  
  "Jūs varētu vēlēties dzirdēt, ko es jau uzzināju," es ātri teicu.
  
  
  Ingersola paskatījās uz priekšu un atpakaļ starp mani un Treinu. "Jā," viņš lēnām teica, "pastāstiet mums, ko jūs uzzinājāt par mums."
  
  
  "Būtībā jūs būvējat kaut kādu raķešu palaišanas iekārtu Pastardienas salā."
  
  
  Viņa uzacis pacēlās uz augšu. "Ak par to, Kārter? Kad sakāt "kaut kāda veida instalācija", jums ir taisnība.
  
  
  "Jūs domājat, ka tas ir gatavs lietošanai?"
  
  
  "Noteikti."
  
  
  — Ingersola kungs, — Trains brīdinoši norūca.
  
  
  "Ak, neuztraucieties. Kārters ir tik skaisti iebrucis Ingersola bēdīgi slavenajā privātajā dzīvē, ka mazākais, ko varam darīt, ir viņam nedaudz pastāstīt par mūsu operāciju, pirms mēs viņu uz visiem laikiem apklusinām.
  
  
  es pareizi uzminēju; viņš bija pļāpātājs, kurš vēlējās parādīt savu prātu. — Man šķiet, ka tavi uzticamie partneri tev neuzticas, Ingersola, — es teicu. "Ak, tā noteikti nav taisnība." Viņš izdarīja grandiozu žestu. “Mēs visi esam vajadzīgi viens otram; Mēs esam ideāla komanda, nepieredzēta ideālisma un tehniskās izcilības kombinācija. Par naudu, protams, nerunājot.
  
  
  "Ideālisms?" Paskatījos uz Trainu, kura dusmīgais skatiens palika nemainīgs. — Tas garmatainais neģēlis?
  
  
  'Nekādā gadījumā? Šie jaunie vīrieši – un jaunā dāma – ir apņēmušies nodrošināt mieru un labklājību pasaulē visiem, izgājuši cauri šaubu, noraidījuma un attīrīšanās šķīstītavai.
  
  
  "Es tevi nesaprotu".
  
  
  - Nu, ņemsim, piemēram, Vilcienu. Vestpointas absolvents Vjetnamā pazuda bez vēsts vairāk nekā pirms sešiem gadiem. Man teica, ka viņa turpmākā pieredze Hanojā un citās vietās uz ziemeļiem bija ļoti pamācoša. Un Frenks dezertēja armiju Rietumvācijā – protams, viņu vadīja augstāki principi – un nokļuva Tālajos Austrumos. Andžela vadīja brīvprātīgo grupu, kas palīdzēja eksportēt cukura ražu uz Kubu, un nonāca pie secinājuma, ka viņa vēlas lietas labā darīt daudz vairāk, nekā tikai nogriezt cukurniedres. Artūrs... kur ir Artūrs?
  
  
  — Miris, — Trains strupi sacīja. "Šis puisis viņu nogalināja." Ingersola paskatījās uz mani ar puspievērtām acīm. — Vai tas bija vajadzīgs, Kārter?
  
  
  "Toreiz tā šķita laba ideja."
  
  
  - Un Kevins? Vilfs?
  
  
  "Viņi grasījās man iedot vienvirziena biļeti līdz okeāna dibenam. Es viņus atturēju no tā.
  
  
  'Hm. Tu šovakar iznīcināji manu vadības paneli, vai ne?
  
  
  Es neko neteicu.
  
  
  Ingersols izvilka pulksteni no vestes kabatas — tieši viņam bija uzvalks — un sarauca pieri uz ciparnīcas. "Es domāju, ka nebūtu lietderīgi jautāt, cik daudzi jūsu kolēģi zina, ko jūs esat iemācījušies." Viņš negaidīja manu atbildi. "Bet tam nav nozīmes. Mūsu plāni būs tikai nedaudz jāmaina."
  
  
  'Kā tā?' Es jutu Treina smago ķermeni aiz muguras, un Frenka ierocis man blakus bija nekustīgs.
  
  
  'Aiziet. ES tev parādīšu.' Ingersols iegāja telpā, kur atradās elektroniskais aprīkojums. Viņš pagrieza rādītāju, un ekrāns iedegās ar detalizētu aerofotogrāfiju. “Šeit, kā redzat, ir Pēdējā sprieduma sala. Manas jaunās viesnīcas celtniecība norit ļoti lēni, bet tas ir tāpēc, ka tā nav viesnīca. Vai redzat šīs vertikāles iekšpusē? Viņš norādīja uz vairākiem maziem punktiem uz būvējamās ēkas skeleta. “Tās ir astoņpadsmit, un katrā no astoņpadsmit caurulēm, kas ir dobas, ir raķete. Es atzīstu, ka viņiem ir ierobežots diapazons, bet es domāju, ka tie ir mērķēti pareizajā vietā.
  
  
  Es gribēju viņam pateikt, ka zinu, uz ko viņi dodas, bet es savaldījos. 'O jā?'
  
  
  'Jā. Palmbīča. Diez vai tas ir visneaizsargātākais militārais mērķis, vai ne?
  
  
  'Nē.'
  
  
  "Bet... padomājiet par to. Kad došu signālu, miljonāra rotaļu laukumu trāpīs spēcīgas sprādzienbīstamas sadrumstalotības raķetes. Ak, bez kodolieročiem, Kārter. Pēdējo gadu mēs šeit nesām detaļas pa vienai, un, pateicoties mūsu dzeltenādaino draugu atjautībai — atcerieties, viņi izgudroja šaujampulveri —, mums uz mūsu mazās salas ir viss arsenāls.
  
  
  — Bet kāda jēga?
  
  
  Padomājiet par to: bezprecedenta un tāpēc negaidīts uzbrukums apgabalam, kurā ASV prezidents ir darba atvaļinājumā – konsultējoties ar galvenajiem viņa kampaņas līdzstrādniekiem, dažiem no bagātākajiem un ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē.
  
  
  – Ko, jūsuprāt, ar šo panāksiet?
  
  
  "Nu, mēs plānojam piespiest ASV valdību pieņemt mūsu noteikumus."
  
  
  "Nosacījumi?"
  
  
  Ingersola skumji pasmaidīja. - Tu biji Kenedija ragā, Kārter. Jūs zināt, ko mēs gribam. Ja arī maniem draugiem Tālajos Austrumos ir trīsgalvu vadības sistēma, viņi būs citu lielvaru kodoliekvivalenti.
  
  
  "Tātad jūs zināt par Driekoppen esamību"
  
  
  “Kā lielākais akcionārs es, protams, zinu par visiem jaunumiem. Lai gan pat man nebija piekļuves detaļām.
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Ko tas jums dod?"
  
  
  “Ak... sajūta, ka esi sasniedzis kaut ko tādu, ko nevar nopirkt par naudu. Varbūt kādu dienu mani atcerēsies kā lielāko miera nesēju vēsturē."
  
  
  "Ko darīt, ja jūsu pirmais uzbrukums nedarbojas? Ko darīt, ja mūsu valsts bruņotie spēki nolems ierasties šeit, lai jūs iznīcinātu?
  
  
  "Nu beidz! Bombardēt salu populāra tūristu rajona vidū, sava tuvākā sabiedrotā kolonijā?
  
  
  Es sapratu, ko viņš ar to domāja. "Bet kas notiek, kad palaižat raķetes? Mūsu cilvēki var redzēt, vai jums ir kas cits."
  
  
  "Ak, bet mums arī tas ir. Kārtera kodolraķete, kuru mēs, protams, saucām par "pārliecināšanu".
  
  
  — Ingersola kungs, es domāju, ka esam runājuši pietiekami ilgi. Vilciens mani pastūma pretī Frenkam. "Izvedīsim šo puisi no ceļa, lai mēs varētu turpināt operāciju."
  
  
  Ingersola pamāja. "Jā, jums ir jābūt taisnībai.
  
  
  Nogalini viņu ātri, bet dari to no ārpuses. Es piezvanīšu uz vadības centru.
  
  
  Kad Trains mani stūma pāri telpai, es redzēju, kā Ingersola noņēma no āķa lauka telefonu un runāja tajā. Viņš nogaidīja, tad teica ko citu.
  
  
  “Tsunganos! Kur tu esi?' Viņa apaļā, bālā seja bija dusmu apstulbināta.
  
  
  ES apstājos. - Aizmirsti viņu, Ingersol. Viņš ir miris. Un jūsu vadības telpa ir iznīcināta.
  
  
  Ingersola izmisīgi pagriezās. Tajā pašā laikā es uztvēru Frenka sejas izteiksmi un redzēju, ka viņa pistoles stobrs trīcē. Es atkāpos, piespiedos pie Traina vēdera no aizmugures, satvēru viņa roku un pacēlu augšā. Tas pārlidoja man pāri plecam, kad Frenks atjēdzās un nospieda sprūdu. Lode trāpīja lielajam Vilcienam; Mēģināju ienirt aiz šāvēja, taču mēģinājums mest garo vīrieti pār plecu izsita mani no līdzsvara. Es paklupu, nokritu uz viena ceļa un kāds steidzās man virsū.
  
  
  Būtu jauki domāt, ka Andžela tīšām mēģināja mani glābt, bet visticamāk, ka viņa mēģināja uzmest man muguru. Kad es nokritu, viņa aizpeldēja man garām un iekļuva Frenka ugunslīnijā. Lode iedūrās viņas krūtīs, iznāca no muguras un par mata tiesu aizlidoja man garām.
  
  
  Es paklupu viņai virsū un tiku pie Frenka, pirms viņš paguva attapties no šoka, kad viņu sita meitene. Mēs cīnījāmies par ieroci un grozījāmies pa istabu kā pāris piedzērušies dejotāji, pirms es paspēju salauzt viņa pirkstu. Viņš kliedza un ierocis ieslīdēja manā rokā.
  
  
  Frenks stenēdams nokrita ceļos. Es iesitu viņam ar pistoles dibenu, tad pagriezos pret Andželu. Viņa gulēja uz vēdera, un viņas garā kleita karājās virs ceļgaliem. Es uzvelu viņu uz muguras. Viņas plakstiņi mirkšķināja un viņa paskatījās uz mani. "Niks," viņa nomurmināja un uz visiem laikiem aizvēra acis.
  
  
  Es ātri piecēlos kājās un paskatījos uz Ingersollu. Viņš nebija redzams. Neskatoties uz telpas lielumu, viņa lieluma vīrietim nebija slēptuves, izņemot aiz samta aizkariem, kur gulēja sasalušais ķermenis. Es atvēru aizkarus. Dzīvā Ingersola tur nebija, un pusmirušajam cilvēkam nebija cerību atgriezties dzīvē. Lode, kas trāpīja Andželai, trāpīja arī caurspīdīgajā konteinerā. Un caur mazo caurumu izlēja ledainus dūmus, uz visiem laikiem paņemot sev līdzi Ingersola bēdīgi slaveno nemirstības plānu.
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  Viena no zemūdens spārnu laivām tikko izbrauca no krasta, kad iznācu no tuneļa. Es šāvos uz laivu ar Luger, bet bija pārāk tumšs, lai pareizi mērķētu. Brīdi vēlāk baltais ķermenis pazuda tunelī.
  
  
  Aiz muguras dzirdēju kliedzienu, bet nepagriezos. Acīmredzot sargi ārā beidzot saprata, ka ar De Dublonu kaut kas nav kārtībā. Pieskrēju pie otra zemūdens spārna, attaisīju to un iedarbināju dzinēju. Ieejot tunelī, nācās nospiest vairākas pogas uz vadības paneļa, pirms atradu īsto, un, ieraugot neskaidro vārtu siluetu, pasteidzos.
  
  
  Es biju pārāk ātrs; vārti bija tikai pusceļā, kad es tos sasniedzu. Es nogāzos un dzirdēju, kā plīst stikls un plaisāt metāls, kad vējstikls atdalījās. Laiva zaudēja ātrumu, tad šķita, ka trīcēja un metās uz priekšu.
  
  
  Tālumā es pamanīju citu zemūdens spārnu kuģi, kas ar metāla slēpēm devās uz Pastardienas salu. Es spiedu droseļvārstu, cik vien iespējams, uz priekšu un jutu, kā fizelāža paceļas no ūdens un spārni pārslīd pāri ūdenim. Laiva metās pāri virsmai ar ātrumu, kas aizrāva elpu – īpaši bez vējstikla. Ingersola laiva iebrauca kanālā starp abām salām, un es sekoju.
  
  
  Es gaidīju, ka viņš virzīsies uz mola pusi, bet tā vietā viņš devās taisni uz lielu betona molu ar tērauda rāmi. Viņa laiva atsitās pret doku un atlēca atpakaļ; Ingersols cīnījās, lai saglabātu kontroli, atkal pievilka zemūdens spārnu laivu, izmisīgi pielēca pie mola malas, piecēlās — un gandrīz acumirklī pazuda manā acu priekšā.
  
  
  Iedzīšanas laikā es viņu nedaudz panācu, bet ne pārāk, un, kad samazināju ātrumu, lai nokļūtu piestātnē, es zaudēju visas iegūtās priekšrocības. Es uzkāpu uz priekšgala un uzlecu uz betona, nirstot zem kuriozi veidotajām metāla sijām. Es uzmanīgi piecēlos kājās ar Vilhelmīnu rokā. Ingersola nekur nebija redzama.
  
  
  Es nezināju, ko darīt, tāpēc atspiedos pret vienu no sijām. Man likās, ka viņš viegli trīcēja no vēja, bet tad es skaidri jutu, ka viņa kustas! Es atkāpos un redzēju, kā viss dīvainais haoss griežas lēni, bet nepārprotami. "Te tas ir!" - klusi teicu, ienirstot tērauda masā.
  
  
  Centrā bija bedre, kas atgādināja sile. Es mirkli vilcinājos, tad metos iekšā. Es varēju palēnināt savu kritienu, sastiprinot rokas abās sienas pusēs; Lejā dzirdēju jaudīgu mašīnu dūkoņu. Pēc ilgas lēnas slīdēšanas es redzēju mirgošanu, kas kļuva spēcīgāka, nokāpjot lejā. Caurules apakšā bija kails, gluds plankums; Es nokritu pēc iespējas klusi un paskatījos apkārt.
  
  
  Es nokļuvu mulsinoša cauruļu un ēku siju montāžas vidū ar hidraulisko vadu visapkārt. Es uzmanīgi ložņāju pretī gaismas avotam. Greidijs Ingersols stāvēja paneļa priekšā, grozīja kloķus un skatījās uz ciparnīcām, viņa mati plūda uz visām pusēm un seja mirdzēja no sasprindzinājuma. Aiz paneļa bija tunelis, un, ja mana virziena izjūta mani pilnībā nepievīla, es zināju, ka tam ir jānoved uz vadības telpu, kuru es biju izmetusi miskastē. Tas nozīmēja, ka Ingersoll kontrolētā konsole bija rezerves instalācija...
  
  
  Es grasījos lēkt pāri plašai bedrei betona grīdā – un pēkšņi mani pacēla gaisā. Apstulbusi es kliedzu un mēģināju nolēkt no milzīgā apaļā priekšmeta starp manām kājām. Bet viņš mani nepielūdzami pagrūda uz augšu, taisni pretī tērauda sijai virs manis.
  
  
  Mašīnu čīkstēšana pēkšņi apstājās. Un es apstājos. Es pielēcu no sava sēdekļa, neveikli nokritu zemē un lūkojos tieši uz karabīnes purnu Ingersola rokās.
  
  
  — Tātad tu to atradi, Kārter. Viņš smagi elpoja, un viņa krūtis slējās. "Šķiet, ka esat atradis katru manas operācijas stūri un spraugu."
  
  
  "Šķiet, ka tā."
  
  
  "Nu, šis ir jūsu jaunākais atklājums. Nometiet ieroci, labi, es nevēlos šeit šaut. Es izdarīju to, ko viņš teica; Man arī nevajadzēja apšaudes, jo ar visu šo metālu un betonu mums apkārt, pazudusī lode varētu rikošēt uz visiem laikiem.
  
  
  "Vai jums šeit ir kodolraķete?" Es paskatījos uz to, kas mani bija pagrūdis uz augšu, un zem deguna konusa ieraudzīju garu cilindrisku stieni, kas iestiepās caurumā zemē.
  
  
  "Žēl, ka jūs to neatklājāt, pirms jums nebija par vēlu." Viņš pasmaidīja, viņa seja bija izkropļota vājajā gaismā. "Tas nav nekas, salīdzinot ar jūsu sarežģītajām raķetēm, taču tas paveiks darbu. Cietais kurināmais, vienkāršs, bet efektīvs mehānisms, kas vērsts uz jūsu kapitālu."
  
  
  "Galu galā šī ir jūsu galvaspilsēta," es viņam atgādināju.
  
  
  'Ak nē. Mana galvaspilsēta ir vieta, kur es nokļuvu, Kārter. Ko es esmu parādā Amerikas Savienotajām Valstīm vai jebkurai valstij? Viss, ko viņi vēlas, ir mana nauda ar saviem netīrajiem nodokļiem...
  
  
  "Ak, ar to pietiek," es atcirtu. "Tu aizmirsti, kas tu esi."
  
  
  'Ak nē.' Viņš viltīgi man uzsmaidīja. "Es esmu Greidija Ingersola, īstā Greidija Ingersola - un tikai jūs varat teikt citādi."
  
  
  "Izskatās, ka daži puiši joprojām ir dzīvi."
  
  
  — Ja nepieciešams, es ar viņiem tikšu galā, bet es nedomāju, ka viņu interesēs ir runāt, Kārter. Tikai jūs esat bīstami. Viņš pacēla karabīni.
  
  
  Es atlēcu atpakaļ un nometos zemē. Kā idiots, Ingersols izšāva sēriju, un svins lidoja uz visām pusēm. Mans papēdis bija sagrauzts, un otrā lode pienāca tik tuvu, ka mani mati aizdegās.
  
  
  Kad es paskatījos uz Ingersolu, man likās, ka viņam nav tik paveicies. Viņš sēdēja uz betona grīdas, iepletis acis no apjukuma un bailēm. "Kārters," viņš teica. "Neļaujiet viņai tagad man to atņemt. . Viņš nokrita uz sāniem un gulēja nekustīgi.
  
  
  Es nometos ceļos viņam blakus un pacēlu vienu plakstiņu. Viņš nekustējās un neliecināja par elpu. Pēc karabīnes nolikšanas es pārbaudīju, vai lielajam mīkstajam korpusam nav bojājumu, taču neko neredzēju. Es piecēlos ar nopūtu. "Sirds," es klusumā nomurmināju. "Vai kaut kas tāds". Lai kā arī būtu, man joprojām bija ķermenis, un es negribēju to atstāt šeit.
  
  
  Tas bija garš, ass kāpiens augšup pa tekni — kas, protams, bija raķetes palaišanas caurule —, velkot sev līdzi Ingersola ķermeni. Beidzot, kad nokļuvu piestātnē, dažas minūtes nogulēju uz aukstā betona, lai atvilktu elpu. Bija sirreāli skatīties lejup pa kanālu un redzēt svētku gaismas lielajās laivās pie piestātnes, it kā Double Cay būtu tikai izklaidei.
  
  
  Beidzot es piecēlos un paskatījos uz Pastardienas salu. Mēs bijām pietiekami tālu iekšzemē, lai patrulējošie apsargi mūs neredzētu. Es biju ziņkārīgs, cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai atrastu četrus līķus pazemes vadības telpā, bet es nolēmu par to neuztraukties; tā bija viņu problēma.
  
  
  Vienu no zemūdens spārniem, Ingersoll, ar neskartu vējstiklu, kanāla straume aizskaloja pret molu, un es iecēlu mirušo kabīnē. Kad biju kanāla vidū, domāju, ko darīt ar atvēsinošo miesas kalnu pie manām kājām. Es negribēju viņu mest ūdenī; būtu bijis labāk, ja viņš nekad nebūtu atrasts.
  
  
  Es pēdējo reizi devos uz tuksnešainās salas pamesto daļu. Smiltis bija mīkstas, un ar nolūzuša zara palīdzību es izraku kapu, kas, visticamāk, nebūtu atrodams gadiem - ja vispār. Pēc tam es devos uz Augšāmcelšanās salu, apsverot visus iespējamos nākamos soļus.
  
  
  Kad es ierados ostā, es pieņēmu lēmumu. Bija pārāk riskanti palikt uz Double Cay pat minūti ilgāk, nekā nepieciešams, ne tikai izdzīvojušo Intimate Six organizācijas biedru dēļ — ja viņi gribēja mani nogalināt —, bet arī vietējo varas iestāžu dēļ; viņi droši vien neizrādītu žēlastību par slaktiņu, ko es šovakar izraisīju, neatkarīgi no tā, cik pamatoti tas bija.
  
  
  Es biju uz laivas un domāju par savu nākamo gājienu. Man bija jāpamet Bahamu salas, kas nozīmēja Floridu. Man nebija ne jausmas, vai zemūdens spārns varētu tur nokļūt ar pieejamo degvielu... Es šorīt paskatījos uz kalnu, kur stāvēja Heridžs, un domāju par Lear Jet, kas stāvēja skrejceļa otrā pusē.
  
  
  Viņš tur stāvēja tumšs un nekustīgs mēness gaismā. Es piegāju klāt, noņēmu no riteņiem riteņu paliktņus un atraisīju auklas. Man nebija laika uzsildīt mašīnu un pareizi veikt pārējo pacelšanās procedūru; Man vajadzēja iesildīt dzinējus, lai es varētu piecelties...
  
  
  – Vai jūs plānojāt kaut kur lidot, Voltona kungs? Man nebija jāpagriežas, lai zinātu, ka Heridžs ir man aiz muguras. "Es vienkārši apbrīnoju ierīci."
  
  
  "Un jūs vēlētos to izmēģināt."
  
  
  Es pagriezos un pasmīnēju, prātojot, kā viņu atbruņot. Ierocis nebija redzams, bet viņa roka bija jakas kabatā. "Es ticu, ka jūs mani pieķērāt," es teicu.
  
  
  'Tiešām. Varbūt vēlaties tik pēkšņi aiziet pēc visa satraukuma Double Cay?
  
  
  "Kas tas par sajūsmu?" - es nevainīgi jautāju.
  
  
  "Ak, es redzu daudzas lietas no sava loga. De Doublon sienās ir daudz incidentu, daudz kliedzienu. Un tie zemūdens spārni, kas izlidoja jūrā, bija tikai trīs. Es redzēju vienu uzskrienu uz sēkļa aiz viesnīcas, un es redzu, kā jūs ierodaties ostā ar citu laivu. Kur ir trešais kuģis, Voltona kungs?
  
  
  "Kā es to zinu?"
  
  
  Heridža klusi iesmējās. - Kāpēc tu man arī saki? Labi, varbūt Nika Voltona kungam vajadzētu uz visiem laikiem pazust no Double Cay. Iekļūt.' Viņš ar brīvo roku norādīja uz lidmašīnu.
  
  
  Es sēdēju otrā pilota sēdeklī un nolēmu pagaidīt, līdz būsim gaisā, pirms atbruņoju viņu; tad būtu vieglāk. Bet pirms mēs uzbraucām uz skrejceļa, Heridžs izvilka no jakas neasu revolveri un pasniedza to man.
  
  
  "Ja jūs šaubāties par maniem motīviem, Voltona kungs. Es strādāju Lielbritānijas valdības narkotiku apkarošanas vienībā, kas ir norīkota Bahamu salu varas iestādēm. Mans uzdevums bija noskaidrot, vai Greidija Ingersola ir saistīta ar narkotikām. Man ir sajūta, ka tam vairs nav nozīmes. Man ir taisnība?'
  
  
  "Es domāju, ka rīt jūs varat kāpt aiz šīs sienas un pārbaudīt visu."
  
  
  'Tas ir ļoti laipni no jums. Paldies.'
  
  
  Es apsēdos un atpūtos, lai izbaudītu lidojumu.
  
  
  Vanags mani gaidīja savā Spartas birojā Dupont Circle, kad es ierados nākamajā dienā nedaudz pēc pusdienlaika.
  
  
  "Jūsu lidmašīna no Maiami nolaidās pirms pusotras stundas," viņš mani sveicināja. "Kur tu biji?"
  
  
  "Nu, es peldējos drēbēs, kuras man bija mugurā, un es domāju, ka būtu labi pārģērbties, pirms nokļūšu šeit."
  
  
  Viņš drūmi pamāja ar galvu. 'Un?'
  
  
  Stāstu, ko viņam sniedzu pa tālruni trijos no rīta, es precizēju. Viņš klausījās bez komentāriem, līdz es pabeidzu.
  
  
  Viņš jautāja. - "Kas, jūsuprāt, notiks ar pārējo organizāciju?"
  
  
  "Viņi iztīra nekārtību un izliekas, ka nekas nav noticis, pretējā gadījumā Heridžs un viņa vīri dos triecienu, pirms viņi varēs darīt kaut ko efektīvu. Jebkurā gadījumā es pieņemu, ka jūs jau esat paziņojis Bahamu varas iestādēm par raķešu bāzi Pastardienas salā.
  
  
  "Tas viņiem tika nodots netiešos kanālos. Viss tiks risināts diskrēti.”
  
  
  "Noteikti."
  
  
  "Bet ir viena lieta, kas mani uztrauc. Cilvēks, kuru jūs apglabājāt: vai mēs varam būt pārliecināti, ka tā nebija īstā Greidija Ingersola? Vai tas ķermenis konteinerā nebija tikai manekens?
  
  
  "Kāpēc viņi to darītu?"
  
  
  “Es par to neko nezinu. Mūsu uzdevums ir tikai par to pilnībā pārliecināties.
  
  
  Es rakņājos savas jakas sānu kabatā un uzmetu audumā ietīto priekšmetu uz viņa rakstāmgalda. "Tas ir paredzēts pārbaudei." Lēnām, neatlaidīgi viņš pagrieza priekšmetu, līdz pirksts bija viņam priekšā. Viņa sejas izteiksme nemainījās, kad viņš skatījās uz mani. 'Nu?'
  
  
  'Pārbaudiet savu pirkstu nospiedumu; Varu derēt, ka tas nesakritīs ar īstā Grady Ingersoll pirkstu nospiedumu.
  
  
  "Perfekti." Vanags piecēlās. "Un pēdējā lieta. Vai esat pārliecināts, ka šī meitene, dejotāja, kas jūs tik ļoti sajūsmināja, nerunās?
  
  
  "Ko viņa var teikt? Starp citu, es lūdzu Heridžu ierasties manā viesnīcas istabā un ļaut viņai iet, kad viņš atgriezīsies Double Cay, un viņš teica, ka uzraudzīs viņu.
  
  
  – Spriežot pēc tava stāsta, uzdevums acīmredzot ir izpildīts. Es saprotu, ka vēlaties atkal doties atvaļinājumā?
  
  
  Es pakratīju galvu. 'Nē paldies. Katru reizi, kad es dodos atvaļinājumā, jūs izdomājat kaut ko gudru, kas mani aizņemtu, kamēr man vajadzētu atpūsties. Bet jūs varat darīt vienu lietu manā labā."
  
  
  Kā vienmēr Vanags bija jūdzes man priekšā. "Viņa arī jūs pieminēja vairākas reizes. Es domāju, ka šopēcpusdien jūs varēsiet atrast Veroniku šautuvē. Viņš pakratīja galvu un ledaini pasmaidīja. "Es nesaprotu, ko tik jauna meitene redz tādā vecīšā kā jūs."
  
  
  * * *
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Kaut kur Bahamu salās ekscentrisks miljardieris organizē mežonīgas orģijas, kurās piedalās hipiji, sekss un hašišs. Bet brīvajā laikā bagātais vīrs izklaidējas ar totālās iznīcināšanas raķešu sistēmu. Ir pienācis laiks "Master Killer" Nikam Kārteram doties ceļā. Bīstams nāves ceļojums. Jo nežēlīgs bagātais trakais ir jāaptur. Par spīti visam. Nav viegls darbs, pat Nikam Kārteram. It īpaši, ja izrādās, ka tādi hipiji kā Andžela ir bīstamāki kaili nekā bargākie gangsteri.
  
  
  
  
  Satura rādītājs
   3. nodaļa
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  14. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Atriebēja nakts
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Atriebēja nakts
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: Night Of The Avenger
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Es pagriezos un ieraudzīju garām ejam mūku dzeltenā halātā ar noliektu galvu un lūgšanā saliktām rokām. Viņa trauslais ķermenis vienkārši uzdūrās manī. Viņš atjēdzās un gāja tālāk, nepaceļot acis, neredzot ne mani, ne ubagus, kas sēž uz ietves.
  
  
  Man pa priekšu skrēja tumšādains zēns. Viņš skrēja ar atsegtu novājējušu krūtīm un enerģiski kustīgiem ceļgaliem. Viņš izskatījās tik nožēlojams, tik izsalcis, ka mana roka automātiski nonāca manā kabatā. Bet viņš aizlidoja man garām elkonim un pazuda, pirms es paspēju viņam iedot monētas.
  
  
  Pēc sekundes manu uzmanību pievērsa eleganti ģērbusies sieviete, kas graciozi izkāpa no Rolls-Royce. Par viņas apģērba cenu simtiem izsalkušo uz ielas varēja pabarot mēnesi.
  
  
  Es tikko sāku pierast pie Kalkutas satriecošajiem kontrastiem, kad septiņus metrus no ēkas atskanēja sprādziens. Logi izspiedās un pārsprāga kā pārpūsti baloni.
  
  
  Es redzēju, kā šrapneļi ietriecās puskailajos ubagu ķermeņos un saplēsa Rolls sievietes Parīzes kleitu. Es dzirdēju kliedzienus un sāpju vaidus, tad neredzama gaisa spiediena dūre trāpīja man krūtīs un nogāza.
  
  
  Dūmi virmoja aiz akmeņiem, kas lidoja pa ielu un ietriecās pāri ielai novietotajās automašīnās. Pirms es zaudēju samaņu, es redzēju, kā sabrūk ēkas augšējie stāvi. Lēnām, tāpat kā kūstošs vasks, struktūra zaudēja savu formu, jo tērauda sijas salocījās un dēļi plaisa un drupināja. Man visapkārt krita smaga akmeņu un cementa bloku krusa.
  
  
  Kad man pakausī atsitās ciets priekšmets, sāpes bija neizturamas. Es atceros, ka ļoti skaidri domāju: "Es miršu." Un es vēl pat neesmu sācis uzdevumu.
  
  
  Tad viss kļuva melns un es vairs nejutu sāpes.
  
  
  Mani pamodināja sirēnu skaņas, tās dīvainās angļu skaņas signālierīces, kas bija vairāk piemērotas mazām Eiropas policijas automašīnām, nevis lielajai Cadillac ātrās palīdzības mašīnai, kas apstājās dažu centimetru attālumā no manas galvas uz ietves.
  
  
  Es jutu, ka kāds izvelk gabalus no manām kājām, un dzirdēju pazīstamu balsi, kas ar mani runā no tālienes.
  
  
  'Niks? Tas esi tu?'
  
  
  Jautājums man likās muļķīgs. Bet balss visu laiku atkārtoja jautājumu, un es nevarēju atbildēt. Mana mute bija pilna ar putekļiem un cementa gabaliņiem.
  
  
  -Vai tu vēl esi dzīvs, Nik? Vai tu mani dzirdi?'
  
  
  Viņi satvēra mani aiz rokām, un stiprie vīrieši uzmanīgi pacēla uz nestuvēm. Es gulēju, līdz mani iesēdināja ātrās palīdzības mašīnā, bet es piecēlos sēdus, kad vecais Cadillac piebrauca uz Čoringhī ceļa.
  
  
  Cilvēka, kurš ar mani runāja uz ielas, nebija; Kopā ar mani ceļoja tikai kalsnas indiešu medmāsas, un es viņām neuzticējos.
  
  
  Nav tā, ka man būtu daudz naudas līdzi. Mani vairāk uztrauca manā uzvalkā iebūvētie ieroči.
  
  
  Pa logu es redzēju pūli, kas pulcējās uz ielas pretī kūpošām uzspridzinātas ēkas drupām. Vairāki cilvēki uz ietves ievainotajiem novāca akmeņus, bet citi ar akmeņiem apmētāja policijas automašīnu. Policija jau palaida pūlī ar asaru gāzes baloniņiem, un šķita, ka gaidāma neliela nekārtība.
  
  
  Jau pēc minūtes Cadillac bija atstājis pūli aiz muguras, un, izņemot sāpes galvā un netīrumus mutē, es jutos kā tūrists ekskursijā.
  
  
  Godīgam gidam Kalkuta būtu jāraksturo kā "visnetīrākā, netīrākā, slimākā, sapuvusi pilsēta pasaulē".
  
  
  Bet vairākus kvartālus Chowringhee Road bija Tirdzniecības kameras patvērums. Abās pusēs rindojās muzeji, valsts iestādes, nelielas viesnīcas un plašas privātmājas, bet aiz tām atradās lietas, kas rietumniekam liktu slimu.
  
  
  Kolkata, tāpat kā lielākā daļa smacīgo, pārpildīto pilsētu, ir viena no lielākajām pasaulē. Tikai grausti ir atšķirīgi. Miljonam pilsētas iedzīvotāju vispār nav mājokļa. Viņi dzīvo uz ielas, uz ietves, parkos un sabiedriskās ēkās. Dienas laikā viņi ubago un zog, lai paliktu dzīvi. Veselas ģimenes dzimst, dzīvo un mirst pat bez visprimitīvākā jumta virs galvas, kas nav labākas par žurkām, ar kurām viņi cīnās par atkritumiem.
  
  
  Naktīs gulšņu rindas atgādina līķus, kas izlikti dedzināšanai pēc epidēmijas. Veiksmīgākie dzīvo graustos jeb buestos, kuru jumts paceļas pusotru metru virs zemes. Vienīgais ūdens ir dūņainais un neizsakāmi piesārņotais Hooghly upes ūdens.
  
  
  Es atcerējos pēdējo reizi, kad biju Kolkā. Bija lietus sezona, un ielās bija atvērta kanalizācija.
  
  
  Tāpēc mani šis ceļojums īpaši neinteresētu. Es devos uz turieni pēc norīkojuma, zinot, ka pilsēta ir slimību un netīrumu tvertne.
  
  
  Kādreiz bija cerība uz labākiem laikiem. 1947. gadā, kad briti piešķīra valstij neatkarību, jaunā Kongresa partija deva mežonīgus solījumus par labāku nākotni caur demokrātiju, taču kopš tā laika Kolkata ir tikai vēl vairāk iegrimusi purvā.
  
  
  1971. gadā pilsētas iedzīvotāji izmisumā balsoja par komunistiem. Taču šī cerība nebija pamatota. Komunisti arī nevarēja kontrolēt pilsētu, tāpēc iejaucās federālā valdība un izsludināja karastāvokli.
  
  
  Kopumā Kalkuta nešķita piemērota pilsēta AH aģentam. Taču man bija jāpakļaujas pavēlei, un ziņa, kas mani sasniedza Nicā, bija ļoti skaidra.
  
  
  "Dodieties uz Kalkutu pēc iespējas ātrāk," tā teica. Tāpēc es izgrūdu pievilcīgo franču grāfieni no gultas un iekāpu pirmajā lidmašīnā, kas devās austrumu virzienā. Tagad, stundu pēc nolaišanās Kalkutā, es atrados ātrās palīdzības mašīnā, laizīju savas brūces un apsveicu sevi ar dzīvību.
  
  
  Slimnīcas priekšā es trīcošām kājām izkāpu no mašīnas un atteicos no māsu piedāvājuma mani nogādāt Neatliekamās palīdzības nodaļā. Tā vietā es sekoju jaunai medmāsai ar maigu brūnu ādu un jauku dupsi pa rosīgu gaiteni. Pēc tam, kad aizpildījām parastās veidlapas, viņa mani aizveda uz privāto istabu un lika gaidīt ārstu.
  
  
  Pēc stundas ieradās Vanags.
  
  
  Es paskatījos uz viņu ar atvērtu muti. Man likās, ka tā ir viņa balss, ko dzirdēju pusmiegu uz ielas, bet es to attiecināju uz delīriju. Cik man zināms, viņš atradās savā privātajā birojā United Press and Telegraph ēkā Dupont Circle Vašingtonā.
  
  
  Viņš pat nesasveicinājās. Viņš tikai sarauca pieri, izņēma vienu no saviem lētajiem cigāriem un nokoda galu. Viņš to aizdedzināja ar acīmredzamu prieku.
  
  
  Vanagam cigāra aizdedzināšana ir rituāls, un veids, kā viņš to tur mutē, atklāj to, kas viņam ir prātā. Šajā brīdī viņš bija vai nu noraizējies, vai arī novērtēja jauno situāciju.
  
  
  Kad viņš paskatījās uz augšu pēc sērkociņa nolikšanas, likās, ka viņš mani redz pirmo reizi.
  
  
  'Kā tu jūties?'
  
  
  Es izklepoju vēl putekļus no rīkles un teicu: “Jā, kungs. ES jūtos labi.'
  
  
  Viņš pamāja, nepārprotami apmierināts.
  
  
  "Jūs neteicāt, ka dodaties uz Kalkutu," es teicu.
  
  
  "Plānu maiņa," viņš teica. “Es atgriezos no tikšanās Pekinā. Viņš kādu laiku izgāja ārā. Es došos mājās pēc stundas.
  
  
  Vanags paskatījās tieši uz mani un atkal sarauca pieri.
  
  
  "Tu kļūsti neuzmanīgs," viņš pēkšņi teica. "Es sekoju jums visu ceļu no lidostas. Es nebiju pat vienu kvartālu aiz jums, kad sprāga bumba.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Vanags bija pieredzējis aģents un nebija to aizmirsis, bet man vajadzēja saprast, ka kāds mani vēro. Tu nevari ilgi nodzīvot manā darbā, ja nepamani, ka tevi vēro.
  
  
  — Vai bumba bija paredzēta man?
  
  
  Viņš teica nē. Laikam nē. Tā bija krievu ēka, tirdzniecības misijas galvenā mītne. Un tā ir daļa no problēmas."
  
  
  Mans priekšnieks atvēra atnesto mazo paku.
  
  
  Tas, ko viņš turēja rokās, izskatījās pēc sarūsējuša tvertnes no atkritumu izgāztuves. Uzlīmes nebija, un drošinātājs bija izlīdis vienā pusē. Tas neizskatījās bīstamāks par rotaļlietu bumbu.
  
  
  "Tā dēļ jūs esat Kalkutā," sacīja Vanags. "Cauruļu bumbas."
  
  
  ES smējos. Tas nevarēja būt nopietni. Lieta nešķita kā reāls drauds. "Kālija nitrāts," viņš teica. — Veca kanna un drošinātājs. Izmaksas ir divas rūpijas.
  
  
  "Divas ceturtdaļas," es skaļi skaitīju.
  
  
  'Tieši tā. Diezgan lēti, pat tādā valstī kā Indija. Bet šī lieta ir pietiekami spēcīga, lai norautu kāju vai uzspridzinātu ēku. Iespējams, ka tā būs jaudīgāka par ūdeņraža bumbu, ja tos ražo pietiekami daudz un izmantosi kā politisku sviru.
  
  
  Šoreiz bija mana kārta saraukt pieri. Viņš mani pārsteidza. Hoks nebija pārspīlēts cilvēks, taču viņš runāja par paštaisīto bumbu tā, it kā tā būtu atombumba. "Pēdējo 24 stundu laikā trīs Krievijas ēkas Kalkutā ir iznīcinājušas šīs lētās bumbas. Tirdzniecības misija un divi Krievijas uzņēmumi.
  
  
  ES jautāju. - “Ko tad AH uztraucas, ka krievi par to dusmosies?
  
  
  "Mūsu sarkanie draugi kliedz par asiņainu slepkavību. Policija atklāja, ka kannas ražojis American National Can Company.
  
  
  "Bet viņi pārdod visā pasaulē."
  
  
  'Nav svarīgi. Mēs esam zem spiediena. Tas ir par atmaksu. Un par to klīst baumas.
  
  
  - Tenkas?
  
  
  "Viņi runā par lielu sacelšanos."
  
  
  - Dažu lētu bumbu rezultātā?
  
  
  Vanags košļāja savu nodzēsto cigāru. Viņa seja bija drūma. "Jā, ja jūs tos pietiekami daudz uzspridzināt pareizajās vietās..." Viņš paraustīja plecus.
  
  
  Viņš pasniedza man plānu mapi ar atvainošanās izteiksmi sejā. "Tas ir viss, kas mums šobrīd ir. Tā ir Ārlietu ministrijas problēma, tāpēc mēs to risinām ar sava konsulāta starpniecību. Es domāju, ka viņiem ir priekšroka jums. Lūdzu, sazinieties ar Randy Mir. Viņš ir AH kontrolējošais aģents. Kontaktinformācija ir failā. Viņš nopūtās un izskatījās nedroši. Tas nebija kā viņš. "Mēs vēlamies to novērst jau pašā sākumā. Šai lietai ir smarža, kas mums nepatīk.
  
  
  Viņš atkal apklusa, it kā nožēlodams teikto. “Noskaidrojiet, kurš izgatavo bumbas, un izbeidziet to. Rīkojieties bez ierobežojumiem.
  
  
  Bija divas ziņas no Rendija Mīra, nekas cits. Vairāk informācijas varēju dabūt no avīzēm. Man bija akli jāseko šai informācijai un man tā nepatika.
  
  
  Es paskatījos uz Vanagu, gaidot no viņa vairāk.
  
  
  "Tu zini tikpat daudz kā mēs tagad, Nik." Mēs par to neko nevarējām uzzināt, ”viņš teica. "Tas ir ātri jārisina. Mums nav laika rūpīgai izlūkošanai vai pat rūpīgai analīzei. Tāpēc esiet uzmanīgi. Mums nav ne mazākās nojausmas, par ko mēs iekļūstam.
  
  
  "Tas ir jauki," es teicu.
  
  
  "Es vēlos, lai mēs varētu jums pastāstīt vairāk. Rendijs Mirs saka, ka viņam ir suns, kas var palīdzēt. Gadu viņš apmācīja vācu aitu, lai atklātu sprāgstvielas. Tas ir gandrīz neiespējami, bet izmēģiniet to. Šajā gadījumā mums ir nepieciešams viss, ko varam iegūt.
  
  
  Viņš nocirta pelnus no cigāra un ar zābaku ierīvēja tos grīdā. "Mēs maz zinām par krievu kustībām šajā reģionā. Viņiem šeit ir vismaz viens cilvēks, varbūt vairāk. Un arī ķīnieši var būt aktīvi.”
  
  
  — Mana kamuflāža?
  
  
  Vanags man iedeva portfeli, pasi un pusi lidmašīnas biļetes.
  
  
  -Tu esi Hovards Metsons. Pēdējo mēnesi jūs meklējat lētu salpetru Tālajos Austrumos. Jūs esat uguņošanas ierīču ražotājs.
  
  
  Es paņēmu savu pasi un paskatījos uz to, lai atcerētos, kur es it kā piedzimu un dzīvoju un kur atradās mans fiktīvais uzņēmums.
  
  
  Soma bija pilna ar papīriem, kas saistīti ar salūtu, formulām, pārdošanas līgumiem, pildspalvām un piezīmju blociņiem. Pietiek, lai izietu ātru pārbaudi. Vanags rakņājās kabatā un izvilka viesnīcas atslēgu. Viņš man to iedeva.
  
  
  — Istabā ir drēbes. Visas nepieciešamās personīgās lietas. Veiksmi.'
  
  
  Viņš piegāja pie durvīm un izgāja, neatskatoties. Es atkal atradu sevi viena. Nomētāts ar akmeņiem un sasists, svešinieks netīrā pilsētā, kas pildīja misiju, kas mani gandrīz nogalināja, pirms es pat sāku.
  
  
  Ārsts, kurš mani apmeklēja, runāja Oksfordas angļu valodā un mani rūpīgi apskatīja.
  
  
  "Neviens kauls nav lauzts," viņš teica. "Nav iekšēju bojājumu."
  
  
  Viņš uzreiz zaudēja interesi par mani. Viņš izrakstīja pretsāpju zāļu recepti un pazuda. Pēc stundas es izgāju no slimnīcas un sāku meklēt taksometru.
  
  
  Atkal stāvot ārā karstumā, domāju par apģērbu, ko Vanags man bija sarūpējis viesnīcā, un cerēju, ka viņš izvēlējies vieglu un vēsu uzvalku. Taču ne tikai karstums man lika pasvīst, kad iekāpu kabīnē. Tas bija uzdevums. Es devos viņam virsū akli un bez neviena atbilstoša vadmotīva vai pierādījumiem. Man tas nepatika.
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Bertrums J. Slocums izskatījās pēc tipiska diplomāta. Viņš bija vairāk nekā piecas pēdas garš, sudrabaini pelēkiem matiem un rūpīgi apgrieztām ūsām. Viņš bija ģērbies ļoti spīdīgās kurpēs, dārgā, labi piegrieztā uzvalkā un aproču pogas strīpaina krekla piedurknēs. Kad viņš pastiepa roku, viņa sejā parādījās ātrs smaids, kas uzreiz pazuda.
  
  
  - Ak, Kārtera kungs. Esmu dzirdējis par tevi neticamas lietas.
  
  
  "Metsons," es teicu. — Pieradīsim pie mana kamuflāžas vārda.
  
  
  - Ak, jā, protams. Viņš pamāja man apsēsties zilā samta krēslā blakus viņa pulētajam rakstāmgaldam. Uz galda nebija pat telefona, kas novērstu uzmanību no spīdīgā graudainā raksta uz tā.
  
  
  Viņš jautāja. - "Vai jūs par to informēja, kad pametāt Franciju?"
  
  
  "Ne pilnībā."
  
  
  "Mmmmm. Bija vēl četri sprādzieni, tostarp tas, no kura jūs tikko šodien izbēgāt. Krievijas konsuls oficiāli vainoja ASV. Viņi turpina sūtīt restaurācijas izmaksu tāmes un mirušo krievu sarakstu. Pagaidām rēķins ir aptuveni divdesmit miljoni dolāru.
  
  
  'Tas ir smieklīgi. Kā viņi var pierādīt, ka mēs...
  
  
  "Viņi nevar".
  
  
  "Vai mēs esam par to atbildīgi?"
  
  
  - Nē, nē, protams, nē. Mēs esam tikpat nezinoši kā visi pārējie. Vakar krievi visiem konsulāta darbiniekiem izdalīja pistoles. Viņiem tur ir divdesmit seši cilvēki, un es varu uzminēt, kāpēc. Tas ir viens liels spiegu tīkls, tas arī viss. Viņš apstājās un pastūma aploksni pāri galdam man pretī. "Vašingtona nosūtīja jums ziņojumu. Tas ir kodēts. Viņi arī mums ir devuši norādījumus pilnībā ar jums sadarboties.
  
  
  Slocums piecēlās un piegāja pie loga. Pārbraucis ar roku pār seju, viņš atgriezās.
  
  
  "Kārters... es domāju Metsonu... mums nekavējoties jāpārtrauc šī bombardēšana un jānokrata krievi. Šis ir pirmais plankums manā karjerā. Divdesmit septiņi gadi diplomātiskajā dienestā, un tagad šis.
  
  
  "Es darīšu visu iespējamo, Slocuma kungs." Bet man vajag dažas lietas. Piecdesmit patronas standarta 9 mm Luger pistolei, jauka, maza 0,25 automātiskā pistole un divas granātas.
  
  
  - Matsona kungs! Es esmu diplomāts, nevis ieroču tirgotājs. ES smējos. "Vai vēlaties, lai es diplomātiskā saruna ar teroristu, kurš met uz mani bumbu? Es izmantoju savas metodes, tu izmanto savas. Man arī vajag mašīnu un tūkstoš dolāru rūpijās, ne vairāk kā divdesmit banknotes.
  
  
  Slocums uz brīdi paskatījās uz mani, un es redzēju viņa skatienā nosodījumu. Viņa personīgajā ranga interpretācijā es biju daudz zemāks par viņu. Bet šobrīd es viņam biju vajadzīga. Neko nesakot, viņš pacēla klausuli un sāka dot pavēles. Kamēr viņš to darīja, es atvēru aploksni, ko viņš man iedeva, un aplūkoju glīti izdrukātos ciparus un burtus. Ziņojums tika uzrakstīts AX piecu grupu dialoga kodā. Es labprātāk būtu iznīcinājis ziņojumu nekavējoties, taču piecu grupu ziņu nevar uzreiz atšifrēt, tāpēc ieliku to kabatā.
  
  
  Slocum man iedeva automašīnas atslēgas un rūpiju kaudzi, no kurām lielākā daļa bija ļoti nobružātas, un visu, ko es gribēju. Atslēgu piekariņā bija reljefs ar trīsstaru zvaigzni aplī. Tātad atslēgas noteikti bija no Mercedes, iespējams, no paša Slocuma automašīnas. Viņš vismaz dažus upurus nesa.
  
  
  "Matsona kungs, Vašingtona ir lūgusi jums atgādināt, ka šī lieta nes konfrontācijas sēklas starp ASV un Krieviju. Šķiet, ka vainīgā loma tika uzlikta mums, un mums nav iespēju pierādīt savu nevainību. Ja palielināsies pašreizējais sprādzienu skaits vai tiks nogalināti vairāk Krievijas konsulāta darbinieku...” Viņš noslaucīja pieri. Slocums svīda savā foršajā kabinetā.
  
  
  "Nu, tad šeit Kalkutā varētu būt milzīgs partizānu karš." Amerikāņi un krievi mirs neitrālā valstī — šausminoša izredze.
  
  
  "Ja tā notiks, Slocuma kungs, es jums nebūšu vajadzīgs." Tad jums vajag jūras kājniekus.
  
  
  Pēc pusstundas atgriežoties savā viesnīcas numurā, es noliecos pie šifrētās ziņas, ko biju saņēmis no ASV. Norādījumi bija īsi.
  
  
  “Iesaku sazināties un uzturēt kontaktus ar Čoeni Mehtu, slavena rūpnieka meitu. Pazīstams kā M4 klases Indijas aģents, viņu zemākā klase. Paaugstināšana no kurjera. Šķiet, ka strādā tikai nepilnu darba laiku. Var būt noderīga, lai palīdzētu atrisināt Kolkatas specifiskās problēmas. Ir zināms, ka viņa simpatizē ASV, bet neatklāj savu maskēšanos, ja vien tas nav nepieciešams. Ziņai nebija lielas nozīmes, taču tas tomēr bija atbalsts. Jebkurā gadījumā tas man deva potenciālu sabiedroto, un Kalkutā tādu ir bijis ļoti maz, kopš ASV valdība nostājās pakistāniešu pusē viņu karā ar Indiju. Pāršķirstīju tālruņu grāmatu, līdz beidzot atradu kāda angļu valodā iznākoša laikraksta redaktora vārdu. Es izlikos par ārštata rakstnieku un ieguvu lielāko daļu nepieciešamās informācijas no viņas. Čoeni Mehta bija divdesmit divus gadus veca, apmēram piecas pēdas gara un augstas kastas brahmanis. Viņa apmeklēja skolu Šveicē, un viņai bija ballīšu dzīvnieka reputācija. Katru dienu viņa spēlēja tenisu Rakešu un kriketa klubā netālu no Maidana parka.
  
  
  Satikties ar viņu izrādījās vieglāk, nekā es domāju. Es tikko biju klubā, kur viņa sita kādu anglieti. Pēc tam, kad bārmenim iedevu desmit rūpijas, viņš man teica, ka Čonija mīļākais dzēriens ir gāzētais džins, tāpēc, dodoties uz tenisa kortu, es paņēmu līdzi divas glāzes.
  
  
  Viņa jau ir pārspējusi savu pretinieci.
  
  
  "Spēle ir beigusies," sacīja Čoeni, dodoties uz tīklu.
  
  
  "Šis sitiens ir dzeršanas vērts," es teicu, pasniedzot viņai glāzi.
  
  
  Viņas pierē parādījās saraukta piere un atkal pazuda. - es turpināju.
  
  
  "Daži mani draugi Montekarlo ieteica man atbraukt un redzēt jūs, ja es kādreiz būtu Kalkutā. Un te es esmu.
  
  
  'Jā.' Viņas balss bija zema un patīkama, ar vieglu angļu akcentu un snobiskuma piegaršu. 'Draugi, kas...?'
  
  
  es pasmaidīju. "Atvainojiet, es nekad nenosaucu vārdus. Tikai draugi.'
  
  
  Tagad viņas mutes kaktiņos spēlējās smaids. Viņa bija skaista, ar gaišu olīvu ādu. Viņai bija brūnas acis, melni un spīdīgi mati, kas karājās divās bizēs līdz muguras vidum.
  
  
  "Es domāju, ka jūs jokojat, bet paldies par dzērienu," viņa teica. Viņa iedzēra malku un atdeva glāzi man. 'Vai tu gribi mani turēt? Ja vēlies pagaidīt līdz sacensībām...varam sarunāt. Viņa iesmējās. — Par tiem mūsu draugiem Montekarlo. Nekad neesmu tur bijis.' Viņa pagriezās un parādīja man savu izliekto dupsi zem savas īsās baltās tenisa kleitas. Man bija prieks, ka kāds no AH man ieteica izveidot šo kontaktu. Šī uzdevuma laikā viņa varētu nedaudz novērst manu uzmanību.
  
  
  Choney servēja labi, tā bija cieta serve ar griešanās efektu. Viņa uzvarēja pēdējo setu seši pret viens un piegāja pie manis, noslaukot sviedrus no pieres.
  
  
  'Nav slikti.'
  
  
  Viņa smējās. "Es vai mana spēle?"
  
  
  'Abi. Jūs esat pirmā Indijas sieviete, ko esmu redzējusi ar atvērtām kājām.
  
  
  Choini iesmējās un atņēma no manis savu dzērienu. "Es esmu ķildnieks. Šveicē vai Londonā to uzskata par ļoti šiku. Viņa nolika dzērienu uz dīvāna un pagriezās pret mani, tenisa kleitas ņieburam izceļot viņas skaistās krūtis. Viņa zināja efektu. -Tu esi amerikānis, vai ne?
  
  
  "Tieši tā, un es meklēju kādu, ar ko pavakariņot." Kā ar šo?
  
  
  Viņa izskatījās pārsteigta. "Kāpēc?"
  
  
  “Tu esi skaista, gudra, seksīga. Un es esmu noguris, man ir garlaicīgi, un man ir jāpavada vakars ar kādu. Es apstājos. "Atvainojiet, mani sauc Hovards Metsons. Es esmu no Ņujorkas un esmu šeit, lai iegādātos uguņošanu.
  
  
  — Un jūs interesē bumbas?
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Kāds vājprāts." Viņa apstājās. 'Kāpēc ne? Jūs būtu pārsteigts, cik garlaicīga var būt šī pilsēta. Ko darīt, ja mēs vakariņosim manā dzīvoklī ap pulksten astoņiem?
  
  
  "Es nevēlos jums sagādāt nepatikšanas..."
  
  
  "Es pateikšu savam pavāram, lai tas būtu vienkārši." Viņa smējās, pieceļoties kājās. 'Es iešu dušā. Tiekamies šovakar.' Viņa pagriezās un devās uz klubu. - Čau, es pat nezinu, kur tu dzīvo. Es viņai sekoju. Viņa apstājās.
  
  
  - Matsona kungs, jūs uzzinājāt, ka es būšu šeit, tenisa kortā. Jūs uzzinājāt, ka es mazliet ceļoju, un jūs, iespējams, uzpirkāt kādu, lai uzzinātu, ko es dzeru. Esmu pārliecināts, ka jums nebūs problēmu atrast savu dzīvesvietu. Ja jums neizdosies, es baidos, ka jūs nokavēsiet savas vakariņas.
  
  
  Viņa atkal pagriezās un devās uz dušu. Netālu no sieviešu ģērbtuves es redzēju, kā viņa apstājas un runāja ar vecu, drūmu vīrieti. Kluba astrologs, nodomāju. No vietas, kur es stāvēju, es redzēju viņa astronomisko aprēķinu bibliotēku uz bērza mizas blokiem, un es prātoju, vai viņa ir prasījusi viņam padomu par mani.
  
  
  Viņa klātbūtne man atgādināja abas Indijas sejas... mūsdienu pusi, ko pārstāv tādas pasaulīgas sievietes kā Choeni Mehta, un seno pagātni, kas viņām pieķērās ar reliģijas un okultisma taustekļiem.
  
  
  Šī neskaidrība var sarežģīt manu uzdevumu. Pēc aiziešanas no kluba nolēmu nekavējoties sazināties ar vietējo AH uzraudzības aģentu. Varbūt viņš varētu man palīdzēt labāk izprast šo kultūru, kur daži cilvēki staigāja pa ielām kaili un smērēja savu ķermeni ar pelniem, bet citi valkāja acu ēnas un lūpu krāsu.
  
  
  Es ļoti maz zināju par Rendiju Miru, lai gan biju dzirdējis viņa vārdu jau iepriekš. Viņš bija pilnībā aizņemts, un viņam bija jādarbojas kā sargsunim un novērotājam, nodrošinot drošību mūsu cilvēkiem, kas strādā Indijā vai šķērso Indiju.
  
  
  Pulkstens bija gandrīz četri, kad es sasniedzu viņa veikalu, grāmatnīcu ar parastu ubagu durvju priekšā. Šoreiz tā bija sieviete. Es to varētu saprast pēc vārda "rama", kas sanskritā vairākas reizes bija uztetovēts uz viņas sejas.
  
  
  “Harē Krišna, Harē Rāma,” viņa dziedāja no sava sari un šalles.
  
  
  Es ātri pagāju viņai garām. Cik es zinu, viņa varētu būt arī aģente, Rendija Mira novērotāja vai komunistu darbuzņēmēja.
  
  
  Es novietoju automašīnu divus kvartālus no veikala un atstāju Mercedes indiešu karavīra priekšā, kas stāvēja pāri šķebinošajai ielai. Viņš stāvēja ar šauteni pie pleca, un no viņa mājiena es sapratu, ka viņš plāno sekot mašīnai.
  
  
  Viņa šautenes skats man atgādināja Vilhelmīnu zem manas kreisās rokas. Un tad man bija Hugo, mans garais duncis, droši piestiprināts pie labās plaukstas locītavas, kur es to varēju sasniegt sekundē.
  
  
  Es biju gatavs darboties Kalkutā un paliku modrs. Es gāju veikala priekšā, nejauši mēģinot redzēt, vai tur nav sētas durvis.
  
  
  Pat puspiecos ārā joprojām bija smacīgs un karsts. Balti akmeņi manī no visām pusēm atspīdēja sauli. Pie stūra es atstāju Chowringhee Road un devos uz mazā grāmatnīcas aizmuguri.
  
  
  Es gāju pa šauru ieliņu un jutu, ka kaut kas ir mainījies. Ielu trokšņu ritms bija atšķirīgs. Trokšņa elements ir nobīdījies. Es paskatījos apkārt un redzēju tikai divus nobružātus zēnus, nevienam no viņiem nebija vairāk par astoņiem gadiem. Viņiem bija virvēs piesieti mazi akmeņi, kurus viņi ziņkārīgi šūpoja, sākot pagriezienu un pēc tam to salaužot. Šo spēli viņi spēlēja ejot.
  
  
  Gāju tālāk un skatījos pa veikaliem kā klejojošs tūrists vai uzņēmējs, kas pavada brīvo laiku nepazīstamā pilsētā.
  
  
  Nezinot, kāpēc, es jutos neomulīgi un vilcinājos ienākt Randy World veikalā. Veikals tagad bija kvartālu aiz manis, un es apstājos, grasīdama pagriezties atpakaļ, kad izdzirdēju kādu vīrieti mērķtiecīgi ejam man pretī.
  
  
  Viņa temps paātrinājās, un es instinktīvi pagriezos. Vispirms es redzēju nazi un tad roku, kas to satvēra.
  
  
  Indiānis nolādēja hinduistu valodā. Viņš turēja nazi zemu un bija gatavs. Pēc sekundes es satvēru Hugo savā labajā rokā un devos uz uzbrucēja pusi.
  
  
  Puisis bija labs, bet ne speciālists. Viņš metās, apstājās, pagriezās un sita. Bet es zināju, ko viņš darīs. Likās, ka viņš būtu pabeidzis tikai daļu no apmācības. Es atvairīju sitienu, un mans nazis dziļi ieurbās viņa plaukstas locītavā. Viņš nometa nazi un mēģināja aizbēgt, bet es viņu nogāzu. Pirms viņš paguva uzlēkt man virsū, es piespiedu kāju pie viņa krūtīm un atgrūdu viņa vieglo ķermeni prom no akmeņiem.
  
  
  -Kas ellē jūs esat? Viņš nomurmināja vārdu, bet tas man neko neizteica. -Kas tevi sūtīja?
  
  
  Viņš pakratīja galvu. Es atkārtoju jautājumu angļu valodā. Viņš joprojām neatbildēja. Viņa plaukstas locītava asiņoja. Es uz to norādīju, bet viņš paraustīja plecus. Kas bija šis puisis? Man vajadzēja zināt. Vai viņš mani vienkārši aplaupīja vai pēc pasūtījuma mēģināja nogalināt?
  
  
  Es pieliku viņam asmeni pie rīkles un nokasīju viņa ādu, izvelkot plānu asiņu strūklu. 'PVO?' - es vēlreiz jautāju hindu valodā.
  
  
  Viņš patiesās šausmās atvēra acis. Viņš atvilkās. Stingrāk piespiedu asmeni un ieraudzīju, ka tas iegriež milimetra daļu dziļāk. 'PVO?' Es jautāju vēlreiz. "Zakir," viņš sacīja, sāpēs savieboties. "Mani atsūtīja Zakirs."
  
  
  - Zakir, kas tas ir?
  
  
  Viņš noelsās un atvēra acis vēl plašāk, kad ieraudzīja no plaukstas locītavas pilējam asinis. Tad viņa galva noslīdēja uz sāniem un viņš zaudēja samaņu.
  
  
  "Sasodīts," es nomurmināju.
  
  
  Es gribēju uzzināt daudz vairāk. Vai mana kamuflāža jau ir atklāta? Kas ir Zakirs? Varbūt vienkārši lēts gangsteris.
  
  
  Es noliecos, lai viņu atdzīvinātu, bet biju spiesta padoties, kad uz ielas iznāca krāsaini ģērbtu indiāņu grupa.
  
  
  Priekšā braucošais vīrietis bija ģērbies okera krāsas līgavaiņa kleitā un greznā galvassegā. Viņa plīvura līgava bija pieķēdēta pie viņa ar simbolisku zīda auklu. Aiz viņiem nāca kāzu viesi un ducis vai vairāk bagātīgi ģērbtu radinieku.
  
  
  Ieraugot asinis no vīrieša uz ietves, grupa sastinga. Viņi gaidoši paskatījās uz mani.
  
  
  Man nebija citas izvēles. Varētu paiet piecas minūtes, līdz vīrietis ar nazi atjēgsies pietiekami, lai runātu. Tad jau būtu sapulcējies liels pūlis. Šī nebija ideāla situācija šī vīrieša nopratināšanai.
  
  
  Es domāju, vai viņš ir viens. Kaut kur šajā šaurajā alejā mani droši vien gaidīja viņa kolēģis? Es gāju ātrāk, tad izskrēju no alejas un nogriezos uz citu ielu, pirms apstājos. Es svīdu savā jaunajā uzvalkā, mēģinot orientēties.
  
  
  Es zināju, ka šis vīrietis mēģina mani nogalināt, bet kāpēc? Tāpēc, ka es biju Niks Kārters vai varbūt tāpēc, ka man kabatā bija dažas rūpijas?
  
  
  Kad nonācu grāmatnīcā, nolēmu ieiet pa sētas durvīm. Es apstājos strupceļa alejā un kritiski uz to paskatījos. Es nevienu neredzēju, nekas bīstams. Es uzmanīgi iegāju alejā.
  
  
  Ja tas bija slepkavības mēģinājums, kā viņi varēja mani tik ātri noskaidrot? Tas varēja būt taksometra vadītājs. Piedāvājiet desmit rūpijas kā atlīdzību, un jūs varat nopirkt pusi no lidostas taksometriem un rikšu vadītājiem. Nebūtu grūti noskaidrot garā amerikāņa likteni. Nekur nauda runātu tik skaidri kā Kolkā.
  
  
  Piegāju pie aizmugurējām durvīm un pagriezu rokturi. Durvis nebija aizslēgtas. Es iegāju istabā, kas izskatījās pēc noliktavas, un ieraudzīju jaunu sievieti, kas sēž uz dīvāna. Es klusi aizvēru durvis un uzsmaidīju viņai, lai viņa nekliedz. Man par pārsteigumu viņa pasmaidīja pretī.
  
  
  Viņa bija skaista, ar gaiši brūnu ādu, spīdīgiem, mīkstiem matiem un zaļām acīm, kas kontrastēja ar viņas indiešu seju. Viņas ķermenis bija skaistas formas.
  
  
  "Jums jābūt amerikānim," viņa teica.
  
  
  - Piedod, es negribēju tevi pārsteigt...
  
  
  Viņa atteica manus vārdus. "Mana tēva šeit nav, bet viņš drīz atgriezīsies." Viņš zina, ka esat ieradies Kalkutā. Mani sauc Lilija Mir."
  
  
  Vismaz viņi mani gaidīja. Es atviegloti uzelpoju. Šķita, ka šī operācijas daļa noritēja saskaņā ar plānu.
  
  
  Meitene bija ģērbusies tradicionāli pieguļošā baltā blūzē un sari. Viņas varavīksnes krāsas svārki bija gari un brīvi. Viņa graciozi piecēlās no dīvāna.
  
  
  – Vai varu uztaisīt tev tasi kafijas?
  
  
  Viņa ieveda mani glītā, gaišā un smaržīgā viesistabā. Neviena cita nebija. Pie vienas no sienām atradās zems dīvāns. Divas durvis pie kreisās sienas veda uz citām telpām, un tieši uz priekšu bija trešās durvis, kas veda uz grāmatnīcu.
  
  
  Aiz ieraduma es ātri pajautāju par klausīšanās ierīcēm. Meitene neko nejautājot paskatījās uz mani. Es redzēju, ka viņas tēvs viņu apmācīja veikt šo darbu.
  
  
  Es necerēju kaut ko atrast, bet tranzīta māja dažreiz ir krāpniecība. Un manā darbā pārmeklēšana īpašnieka mājā nepārkāpj etiķeti.
  
  
  Ierastās vietās, kur it kā nejaušs apmeklētājs varētu tos novietot, piestiprinot ar špakteles vai līmes gabaliņu, mikrofonu nebija. Ne uz galda, ne uz durvju rāmjiem, ne zem krēslu sēdekļiem nebija neviena mikrofona.
  
  
  Tikko nonācu pie secinājuma, ka Rendijam Miram jābūt labākam, nekā es viņu ieraugot iedomājos... Tā bija spraudīte, kas izskatījās nedaudz liela. Tas bija iespiests sienā netālu no ārdurvīm, gandrīz vienā līmenī ar grīdu.
  
  
  Es to uzmanīgi izvilku un apskatīju apakšējo daļu. Plāns plastmasas slānis pārklāja miniatūru uztvērēju un raidītāju. Tā bija jauna suga, bet es aprēķināju, ka diapazons nepārsniedz 200 metrus.
  
  
  Lilija pienāca pie manis un paskatījās, ko es daru. Pieliku pirkstu pie lūpām un viņa sarauca pieri. Pirms es paspēju kaut ko pateikt, durvis atvērās un istabā ienāca vīrietis. Viņš bija četrdesmit gadus vecs, īss, ar tīri skūtu galvu, lielām brillēm kā Gandijs, un degunu, kas vairākas reizes bija lauzts un nekad nebija nostiprināts.
  
  
  Es paņēmu raidītāju rokā. Viņš paskatījās uz viņu, bet neko neteica. Es viņam parādīju, kur es to atradu. Vīrietis man izsita mikrofonu no rokas un nosvieda to uz grīdas zem sava cietā ādas zābaka.
  
  
  "Man nebija ne jausmas..." viņš iesāka.
  
  
  "Kur mēs varam runāt?"
  
  
  Rendijs Mirs ieveda mani pa sētas durvīm alejā, kur jau bija tumšs. Man vajadzēja tikai dažas minūtes, lai dzirdētu visu, ko pasaule zināja par sprādzieniem. Viņš nezināja neko tādu, ko es nezināju. Es joprojām biju tumsā.
  
  
  – Vai tu pazīsti kādu Zakiru?
  
  
  Pasaule pamāja ar galvu. – Indijā tas ir izplatīts vārds. Man ir četri radinieki vārdā Zakirs. Kalkutā vien viņu noteikti ir tūkstošiem...” Viņš pakratīja galvu. - Šis raidītājs... tā ir mana vaina. Man likās, ka viņi mani nenojauš, bet tagad viņi zina visu. Esmu kļuvis tev nederīgs.
  
  
  "Un tagad viņi zina, ka mēs atradām vienu no mikrofoniem. Iespējams, viņi ir pievienojuši vairāk, tāpēc neļaujiet viņiem dzirdēt neko svarīgu.
  
  
  Es viņam pastāstīju par vīrieti ar nazi uz ielas. Viņš aizturēja elpu. "Es neticu, ka šis vīrietis mēģināja jūs aplaupīt." Tas varēja būt slepkava. Es pajautāšu.
  
  
  Pēc dažām minūtēm atgriežoties grāmatnīcā, es kārtīgi paskatījos apkārt. Tagad viņi zināja manas balss skanējumu. Tāpēc man būs jākļūst par ēsmu, lai viņus notvertu neatkarīgi no tā, kas viņi ir. Grāmatnīca bija slēgta, uz logiem bija metāla margas, un es stāvēju pie loga, mēģinot saprast, kur varētu būt viņu noklausītājs. Raidītājam bija ierobežots diapazons. Aiz loga redzēju duci vietu, kur varēja sēdēt kāds ar uztvērēju. Ideāli būtu balkoni pāri ielai. Bet kurš tas ir? krievi? Ķīnas komunisti? Indiāņu pašu izlūkošanas tīkls?
  
  
  Es nevarēju atcerēties, ka kādreiz būtu tik agri misijā. Es jutos kā mednieks, kuru vajā grizli lācis, kuru viņš pat neredzēja.
  
  
  Pirms paspēju sakopot savas domas, ārā ieraudzīju kustību. Tā bija ātra, nemanāma kustība, līdzīga dzīvniekam, kas vajā savu upuri.
  
  
  Tālāk pa ielu grāmatnīcas virzienā slīdēja otra ēna. Tad parādījās vesela bars, desmitiem cilvēku figūru ar akmeņiem, nūjām un paštaisītiem šķēpiem rokās.
  
  
  Pirmais akmens atsitās pret dzelzs margām un atlēca atpakaļ. Nākamais, kas jāizsit, bija mazais logs durvīs. Tad lielo logu, ko es stāvēju ārā, izsita trešais akmens. Es atlēcu atpakaļ, lai izvairītos no krītošā stikla.
  
  
  "Tu viņiem esi vajadzīga," Rendijs Mirs kliedza man aiz muguras. - Viņi zina, ka tu esi šeit.
  
  
  ES piekritu. Neveiksmīgo darbu viņi centās pabeigt uz ielas, tikai šoreiz to darīja nekārtību aizsegā.
  
  
  Es aizgāju prom no loga un paņēmu Liliju sev līdzi. Viņas acis bija ieplestas no bailēm. Kad iegājām viesistabā, viņas tēvs aiz mums aizslēdza durvis.
  
  
  "Ejam," es pavēlēju. "tu un tavu meitu... ātri pa sētas durvīm."
  
  
  Viņš gribēja iebilst. Es maigi pastūmu viņu uz durvju pusi. Viņš paskatījās uz mani, pamirkšķināja, tad pamāja ar galvu un veda mani uz pieliekamo pusi. Pasaule atvēra ārdurvis un izgāja pusceļā ārā. Viņa kliedziens atskanēja pēkšņi, un viņš iekrita atpakaļ istabā ar trīs pēdu šķēpu krūtīs, un viņa mīkstās, nopietnās acis jau bija dziļi nāves baseini.
  
  
  Es aizcirtu durvis un salauzu vienīgo lampu istabā.
  
  
  Mēs bijām iesprostoti, aplenkti gan no priekšas, gan aizmugures. Meitene gribēja kaut ko teikt, bet viņu nosmaka aizdedzinošas bumbas rūkoņa grāmatnīcā. Mēs bijām nospiesti – uguns priekšā un pūlis aiz mums.
  
  
  
  Trešā nodaļa
  
  
  Pirms es paguvu pārvietoties, zem grāmatnīcas durvīm tecēja degoša benzīna straume. Es pārlēcu pāri Miras ķermenim un notupos pret sienu. Kad es par centimetru atvēru aizmugurējās durvis, lode trāpīja kokā un durvīs ietriecās ducis akmeņu. Es ātri aizvēru durvis un aizcirtu aizbīdni. Paskatoties pa logu pa labi no durvīm, es redzēju figūru, kas izskrien no portika un ātri izšāva, pēc kā vīrietis nokrita zemē. Otrā ložu un akmeņu lietus trāpīja pa durvīm un izsita logu.
  
  
  Lilija uzmeta paklāju pāri degošajam benzīnam un apdzēsa liesmas, taču drīz vien uguns grāmatnīcā izlauzās no koka durvīm.
  
  
  Biju gandrīz nolēmis izskriet pa sētas durvīm, kad eksplodēja otrā aizdedzinošā bumba. Aizmugurējās durvis bija applūdušas ar degošu benzīnu. Mēs bijām iesprostoti.
  
  
  - Lilija, vai ir kāds cits veids?
  
  
  Viņa gandrīz histēriski raudāja un pakratīja galvu. Es devos uz istabas otru galu. Tas bija piepildīts ar vecām mapēm, kartona kastēm un kastēm. Es tos novilku. Jābūt evakuācijas ceļam. Lilija apsēdās blakus tēvam un satvēra viņa roku. Es uzlēcu uz kastēm un paskatījos uz augšu. Šķiet, ka tur bija kaut kāda dzega.
  
  
  Kāpjot pāri sakrautajām kastēm, sapratu, ka tās atrodas uz šaurām kāpnēm. Es uzgāju augšā. Taciņa stiepās visā telpas platumā, un beigās bija durvis. Pieskrēju klāt, atradu rokturi un pagriezu to. Durvis bija aizslēgtas. Mana kāja izlidoja ārā un atsitās pret durvīm blakus slēdzenei. Durvis pavērās vaļā. Es caurduru tumsu ar lukturīti un ieraudzīju vēl vienu plaisu, bet kāpņu nebija, kas veda lejā.
  
  
  - Lilija, nāc ātri šurp.
  
  
  Viņa pārsteigta paskatījās uz augšu un satraukti uzskrēja pa kāpnēm. Uzmanīgi pabraucām garām pirmajai mājai, tad otrajai. Trešajā mājā durvis pavērās smaržīgā vakara gaiss. Zem mums gulēja aleja. Es pakāros uz dzegas un nokritu zemē. Es noķēru Liliju, kad viņa lēca un aiznesu uz mašīnu. Braucām lēnām. Aiz mums varējām redzēt grāmatnīcas liesmas un tālumā dzirdamas sirēnas. Kad bijām drošā attālumā no bara, es apturēju mersedesu un atliecu galvu atpakaļ.
  
  
  Ievilku dziļu elpu un iegrimu pašhipnozē, ko apguvu ASV. Pēc dažām sekundēm es iekritu vieglā transā. Bija sajūta, ka pamostos no ilga, veldzējoša miega un dzirdu, kā Lily klusi runā man blakus.
  
  
  "Mēs zinājām, ka tas notiks," viņa raudot sacīja.
  
  
  'PVO?'
  
  
  "Es un mans tēvs. Kad viņš piekrita strādāt pie jums, viņš teica, ka kādu dienu mirs... vardarbīgā nāvē. Tā bija cena, kas mums bija jāmaksā, lai izkļūtu no nabadzības skartajām ielām, lai iegūtu māju un pārtiku. Tagad mēs esam samaksājuši cenu.
  
  
  Es gribēju pateikt kaut ko mierinošu, bet nevarēju atrast vārdus.
  
  
  'Kur tu dosies? Vai jums ir ģimene?
  
  
  - "Vai jūs varētu aizvest mani pie onkuļa? Varbūt viņš var par mani parūpēties."
  
  
  Es pamāju ar galvu un viņa man iedeva adresi. Tas bija tikai dažu kvartālu attālumā. Es viņu izlaidu pie iespaidīgas mājas Old Court House ielā.
  
  
  "Viņš droši vien strādā vēlu," viņa teica. "Viņš vienmēr tā dara."
  
  
  Kad viņa iznāca, es viņai pateicu savas viesnīcas nosaukumu. "Ja jums nepieciešama palīdzība, piezvaniet man, Lilija."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar savām ziņkārīgajām zaļajām acīm un piespieda pasmaidīt. "Matsona kungs, jūs jau esat man palīdzējis, cik dievi atļāva. Tu izglābi manu dzīvību.'
  
  
  Viņa pagriezās un pieskrēja pie durvīm.
  
  
  Savā viesnīcā es pārbaudīju savu istabu, ja pie manis atnāktu kāds nelūgts viesis. Viss likās labi. Ieslēdzu radio, iegāju dušā un saģērbos.
  
  
  Kamēr es sasēju kaklasaiti, Kalkutas radio ziņoja par kārtējo politisko sprādzienu. Šoreiz bumba trāpīja Krievijas vicekonsula mājā, un komunisti bija sašutuši.
  
  
  "Krievijas konsuls Aleksandrs Sokolovs šodien pieprasīja, lai Indijas karaspēks palielinātu drošību ap visām Krievijas amatpersonu mājām un visos objektos, kas saistīti ar Krieviju," sacīja vadītājs. "Sokolovs arī pieprasīja visu ASV konsulāta darbinieku izraidīšanu no pilsētas, ja vien nekavējoties netiks pārtraukti uzbrukumi Krievijas personālam un Krievijas īpašumam."
  
  
  Es klusi nosvilpoju. Tas bija kaut kas jauns diplomātisko aprindās. Es nekad neesmu dzirdējis, ka viena valsts prasītu citai izraidīt diplomātus no trešās valsts. Sekas bija biedējošas. Nav pārsteidzoši, ka Hoks un Valsts departaments bija noraizējušies.
  
  
  Bet kāpēc tika veikti teroristu uzbrukumi? Man joprojām nebija ne jausmas, kāpēc uz krieviem tika mestas bumbas. Kāpēc Kolkatā?
  
  
  Varbūt jautājums bija vienkāršāks. Indija bija demokrātijas iemiesojums Āzijā. Briti atstāja aiz sevis strukturētu sistēmu, kas dažās vietās darbojās ļoti labi, bet citās bija neadekvāta. Bet Kalkutā viņi piedzīvoja nopietnu neveiksmi.
  
  
  Varbūt Choeni Mehta varētu sniegt man vajadzīgo pavedienu, lai noskaidrotu, kas ir aiz šīm grūtībām.
  
  
  Viņas adresi nebija grūti noskaidrot, lai gan tālruņu grāmatā tā nebija. Pēc dažiem telefona zvaniem es biju ceļā.
  
  
  Viņa dzīvoja vienā no vecākajām "pilīm" Chow-ringi Road, greznā mājā, kas atrodas tālāk no ceļa uz lielas zemes, ko ieskauj augsts metāla žogs un klāta ar zilām keramikas flīzēm. Uz grezniem, bet izturīgiem dzelzs vārtiem veda rampa. Sikhs asi paskatījās uz mani, kaut ko teica pa telefonu, tad izdarīja žestu un atvēra lielos vārtus. Es iebraucu iekšā un dzirdēju, kā aiz manis atsitās vārti.
  
  
  Es novietoju automašīnu uz piebraucamā ceļa starp Rolls-Royce Silver Cloud un satriektu Land Rover.
  
  
  Jauna indiešu sieviete mani gaidīja un veda cauri pagalmam, garām nojumes dārzam, lejup pa taciņu gar peldbaseinu un pa durvīm otrpus milzīgajai savrupmājai.
  
  
  Choeni bija dzīvoklis lielas mājas spārnā. Viņa mani sagaidīja pie durvīm.
  
  
  "Tu mani atradi," viņa teica un pasmaidīja. "Es ļoti cerēju, ka jūs varat to izdarīt."
  
  
  Viņa pagriezās un parādīja man skaisto sari, ko viņa valkāja. Viņas roka un plecs bija redzami zem viņas mīkstās, smalki zilās blūzes, bet lielāko daļu no tā slēpa šalle, kas karājās pie kreisā pleca un bija pabāzta zem labās rokas. Tā bija simtiem krāsu zīda šalle ar sarežģītu rakstu gar apakšmalu un šur tur uz zīda ar rokām izšūtām figūrām. Sari plīvoja uz grīdas. "Skaista... gan sieviete, gan sari."
  
  
  Viņa pasmaidīja un paskatījās uz mani ar savām brūnajām acīm.
  
  
  "Un jūs, kungs, esat labi un dārgi ģērbies, bet pistole ir redzama no kreisās rokas." Vai visi amerikāņu uguņošanas ierīču ražotāji nēsā ieročus?
  
  
  Es iesmējos, lai slēptu savu pārsteigumu. Lielākā daļa trenētu acu nevar pamanīt Vilhelmīnu, jo viņa ir apglabāta manā jakā. Bet Vanags man iedeva šo jaku, un tā nebija tik labi piegriezta kā manējā.
  
  
  "Svešā valstī jūs nekad nezināt, ko sagaidīt."
  
  
  Čonijs sīkāk nepaskaidroja. Viņa ar rokas mājienu paskatījās pa istabu. - Ko tu domā par manu istabu?
  
  
  Tā bija aizraujoša istaba. Sliktu modemu un popmākslas krustojums ar melnā humora pieskaņu. Es tā teicu, viņa sarauca pieri.
  
  
  "Neesiet cietsirdīgs, jums vajadzētu būt laipnam pret mani."
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  "Šeit ir vēl viens veids, kā atstāt iespaidu uz sievieti."
  
  
  - Kāpēc lai es tevi iespaidotu?
  
  
  "Visi zina, ka amerikāņu vīrieši cenšas savaldzināt katru satikto sievieti."
  
  
  Viņa pamāja ar galvu kādam, kuru es neredzēju, un noveda mani pie salokāmām stikla durvīm, kas pavērās uz patīkamu balkonu. Tur auga puķes, mazi krūmi un koks. Lai gan es biju ienācis pirmajā stāvā, mēs tagad atradāmies otrajā stāvā ar skatu uz upi. Zem sevis es redzēju dzeltenas mazu ugunskuru liesmas.
  
  
  "Bēres," Čoeni paskaidroja. "Šī ir kremācijas vieta netālu no Gangas pietekas Hooghly upes.
  
  
  Es prātoju, vai Čoeni pašlaik atrodas misijā, vai viņa zina, kas es patiesībā esmu, un vai viņa kaut ko zina par uzbrukumu veikalam tajā vakarā. Viņa neko neteica. "Ģimene aizved ķermeni uz upi, lai attīrītu," viņa teica. "Tad dēls saspiedīs viņa galvaskausu."
  
  
  – Vai tiek lauzts galvaskauss? – neticīgi jautāju. - Pie līķa?
  
  
  "Protams; dvēsele ir jāatbrīvo, pirms miesa tiek sadedzināta.
  
  
  - Un pelni?
  
  
  "Viņu iemet upē Doms, kasta, kas mūsu vietā kremē." Pēc pelnu izsijāšanas, lai atrastu zelta gredzenus un tamlīdzīgi. Tā viņi nodrošina savu iztiku.”
  
  
  Tad viņa pagriezās un paņēma šerija glāzi no kalpotāja, kas piegāja pie mums ar paplāti. Es iedzēru malku un atklāju, ka tas ir lielisks šerijs.
  
  
  Drīz vien istabene atgriezās un paziņoja, ka ēdiens ir pasniegts. Biju gaidījusi fantastisku indiešu ēdienu, daudz rīsu un karija, bet kā teica Čoeni, ēdām kā ciema iedzīvotāji. Ēdiens bija gandrīz niecīgs, neskatoties uz šķīvjiem ar zelta malām un dārgajiem sudraba galda piederumiem.
  
  
  "Cukīni," viņa teica, kad es ēdu zaļo dārzeņu.
  
  
  "Un chapatis," viņa piebilda, kad es ar dakšiņu caurduru plakano, pankūkas formas maizīti. Tur bija lēcu mērce ar rīsiem un daži kazas gaļas gabaliņi, taču tā diez vai bija tā greznā maltīte, kādu es gaidīju tādā mājā kā viņa.
  
  
  Choeni paskaidroja: “Šis vienkāršais ciema iedzīvotāju ēdiens man atgādina, ka es neko neesmu nopelnījis. Bez mana tēva bagātības...” Viņa apstājās un paskatījās uz augšu. "Vai tu saproti šo?" viņa jautāja.
  
  
  Es pamāju ar galvu. Nabadzība, posts un nāve, kas katru dienu staigāja pa Kalkutas ielām, pasvītroja viņas vārdus. Es cerēju, ka šī domīgā, skaistā sieviete ir mūsu pusē.
  
  
  Pēc vakariņām mēs iegājām viesistabā un viņa ieslēdza stereo skaņu. Mūzika bija austrumnieciska, lai gan nedomāju, ka viņa gaidīja, ka novērtēšu bungu, šķīvju disonansi un mucas ērģeļu skanējumu.
  
  
  "Es esmu ziņkārīgs par tevi," viņa teica, stāvot man pretī, rokas pieticīgi sakrustotas uz krūtīm. "Es esmu ziņkārīgs par vīrieti, kurš dara visu iespējamo, lai satiktu sievieti, kuru viņš nekad nav saticis, vīrieti, kurš nēsā arī ieroci."
  
  
  "Tu pats neesi pilnīgi caurspīdīgs," es teicu. "Lielākā daļa skaistāko sieviešu ignorētu šādu neveiklu mēģinājumu viņas ieinteresēt."
  
  
  Viņa iesmējās un gāja man garām uz iebūvēto bāru pāri istabai.
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat kādu nošāvis, Metsona kungs?" - viņa skarbi jautāja.
  
  
  Es satvēru viņas roku, pagriezu pret sevi un pavilku uz priekšu. "Tikai skaistas sievietes, kuras runā pārāk daudz."
  
  
  Viņa bija gatava, kad es pieliecos, lai viņu noskūpstītu. Viņa aplika rokas ap manu kaklu un pievilka manu seju pie savas. Skūpsts sākās maigi, tad pastiprinājās līdz mūsu lūpas pašķīrās un mana mēle iekļuva viņas mutē. Viņa klusi nopūtās, tad atlaida rokas un aizgāja no manis.
  
  
  "Es domāju, ka ir pienācis laiks runāt," viņa teica. "Mēs tikko iepazināmies un es tevi nepazīstu un..."
  
  
  Manas lūpas slīdēja pāri mīkstajiem plankumiem viņas kakla apakšā, un viņas iebildumi maigi izskanēja.
  
  
  Pēc dažām minūtēm mēs bijām viņas guļamistabā, durvis bija aizslēgtas, un es tikko atkal biju viņu noskūpstījis. Mēs gulējām uz gultas. Čoeni klusi iesmējās, apsēdās un noņēma no sari skaisto garo šalli. "Ejam peldēties," viņa ieteica.
  
  
  'Nopietni?'
  
  
  'Jā, protams. Tieši tagad.' Viņa nolaizīja lūpas ar mēles galu. "Un tagad jums man jāsaka, ka jums nav līdzi peldbikses."
  
  
  "Man to nevajag".
  
  
  Es palīdzēju viņai atpogāt zilo blūzi un atklāju, ka viņai nav krūštura. Viņas krūtis bija pietūkušas, pilnas un nobriedušas, beidzās ar cietiem, tumšiem sprauslām. Viņa mani vēlreiz noskūpstīja un viņas lūpas piespiedās manējām. Viņa atpogāja manu kreklu un pēc mirkļa mēs abi bijām kaili.
  
  
  Viņa satvēra manu roku un uzmanīgi veda cauri mājai un lejā pa kāpnēm uz baseinu. Dziļajā pusē bija lampas. Pie pakāpieniem seklajā pusē stāvēja pāris atpūtas krēsli.
  
  
  Viņa pieskrēja līdz malai un gludi ienira ūdenī. Es ieniru vienā mirklī. Es viņu meklēju zem ūdens, piepeldēju pie viņas, noskūpstīju viņu uz lūpām un cieši apskāvu. Beidzot apskāvāmies, aizelsuši.
  
  
  Nebija nekāda pamata neko teikt. Mēs aizpeldējām līdz kāpnēm, un es novilku ar lūpām gar viņas vaigiem līdz viņas kaklam, pleciem un pietūkušajām krūtīm. Viņa noelsās, kad mana mute aizvērās ap smailu sprauslu. Viņa ieslīdēja atpakaļ ūdenī un pavilka manu seju pret savu plakano vēderu zem nabas.
  
  
  Brīdi vēlāk mēs bijām atpakaļ uz kāpnēm un viņas ķermenis glāstīja manas krūtis, tad noglāstīja manu slapjo vēderu un slīdēja zemāk, līdz es no prieka ievaidējos.
  
  
  Es viņu nosēdināju taisni, smēlu rokās ūdeni, uzlēju to pār viņas gludajām krūtīm un vēroju, kā tas plūst starp un ap smailajām virsotnēm. Viņa iegrūda mani atpakaļ ūdenī, tad pagriezās un pamāja man, puspeldēdama ar plati izplestām kājām. Es uzmanīgi slīdēju uz priekšu, braukdama ar plaukstām pār viņas augstajiem, iedegušajiem pauguriem, glāstīju viņas plakanos sprauslas, līdz tie stāvēja augsti, cieti un jautājoši stāvi. Es noliecos uz priekšu un slidināju muti no vienas krūts uz otru, līdz dzirdēju viņas maigo vaidu un viņa sniedzās pēc manis.
  
  
  Es slīdēju viņai pāri ūdenī kā abinieks, turēju sev klāt, tad spēcīgi un precīzi piespiedu, viņa izsauca sāpes un pārsteigumu. Mēs nirām, viens otru apskaudami, zem ūdens. Dažus mirkļus vēlāk mēs atkal izkāpām no ūdens. Viņa pacēla kājas un aplika tās ap manu muguru. Mēs dreifējām ar maigām, maigām kustībām kaut kādā fundamentālā ritmā, kas raidīja triecienviļņus cauri mūsu ķermenim.
  
  
  Es dzirdēju viņas kliedzienu, kad mēs atkal sākām grimt. Šoreiz apgāzāmies, bet nenobremzējām.
  
  
  Es jutu, ka viņa izstiepa rokas, lai mūs paceltu. Kad mēs izgājām virspusē, Čoeni izpļāpāja ilgu, klusu vaidu, kaut ko līdzīgu pirmatnējai gandarījuma un atbrīvošanās nopūtai.
  
  
  Mēs lēnām peldējām atpakaļ uz kāpnēm, joprojām apskaudamies. Mēs tur kādu laiku gulējām, skatījāmies uz zvaigznēm, klusi čukstējām viens otram.
  
  
  Pēc divdesmit minūtēm mēs izkāpām no ūdens, tik atslābuši un atspirgti, ka uz brīdi gandrīz aizmirsu, kāpēc esmu Kalkutā.
  
  
  Mēs izžāvējām viens otru un devāmies atpakaļ uz viņas guļamistabu mājas augšējā stāvā, no kuras paveras skats uz miljardu Kolkatas gaismu.
  
  
  Viņa izslaucīja matus man no acīm.
  
  
  "Jūs nodarbojaties ar pavisam citām lietām nekā ar uguņošanu, vai ne?" Jūs šorīt ieradāties šeit, pilsētā. Jūs aizgājāt pie ASV konsula un pēc tam nolēmāt mani satikt. Kāpēc?
  
  
  Es neko neteicu.
  
  
  Lielākajai daļai amerikāņu uzņēmēju, kas apmeklē Kolkatu, nav pieejams Amerikas konsula personīgais transportlīdzeklis. Šo mašīnu esmu redzējis simts reizes. Jums jābūt kādam īpašam. Un Patsy no Calcutta News ir mans draugs. Viņa man šopēcpusdien piezvanīja un teica, ka kāds mani prasa. Čoeni klusi iesmējās. "Man bija jāspēlē papildu sets, kamēr es gaidīju, kad jūs ieradīsities." Viņa noskūpstīja manu degunu. "Es priecājos, ka gaidīju."
  
  
  Mana sākotnējā panika pazuda. Par to visu viņa varēja uzzināt no Indijas slepenā dienesta, vai arī viņa varēja to redzēt pati. Viņa bija gaiša sieviete. Viņas teiktais varēja rasties no vienkārša novērojuma.
  
  
  Es noskūpstīju viņas ķircinošās lūpas. "Kāpēc skaistas sievietes vienmēr uzdod grūtākos jautājumus?"
  
  
  - Man tev ir vēl viens. Vai vēlaties palikt šeit ar mani, kamēr esat Kalkutā?
  
  
  Mēs abi vēl bijām kaili. Es paskatījos uz viņas apbrīnojamo ķermeni, noskūpstīju viņas pilnās krūtis un teicu: "Es vēlētos pavadīt visu savu laiku ar tevi, Choeni."
  
  
  "Skaisti," viņa teica, atkal piespiežot manas lūpas pie trīcošajām krūtīm.
  
  
  Kad es tur ierados pulksten 2 naktī, pie viesnīcas ieejas stāvēja bruņots karavīrs. Viņam bija pistole maciņā un šautene uz pleca. Kad es viņam garām, viņš salutēja.
  
  
  Nākamajā rītā piecēlos deviņos, jo pie durvīm klauvēja. Kurjers ieradās ar paku. Tas bija steidzams lūgums izsaukt konsulātu. Saģērbusies ieslēdzu savu tranzistoru radio un noķēru Radio Calcutta ziņu beigas.
  
  
  “...un konsuls teica, ka ēkai nodarīti būtiski bojājumi. Pagājušajā naktī cieta vēl divas ar ASV saistītas ēkas: ASV Informācijas dienesta bibliotēka un American Express birojs Kalkutas centrā.
  
  
  Acīmredzot tajā vakarā situācija pasliktinājās. Krievi Kalkutā vairs nebija vienīgais mērķis. Tagad viņiem bija darīšana arī ar amerikāņiem. "ASV konsuls plašākus komentārus nav sniedzis," turpināja diktors, "un policija atsakās izteikt minējumus par to, vai pēdējie incidenti ir saistīti ar nesenajiem padomju īpašumu sprādzieniem. Ārzemju ziņas...
  
  
  Izslēdzu radio, ātri saģērbos un piezvanīju uz konsulātu. Es piezvanīju Slocumam, kā gaidīts, un viņš gribēja ar mani uzreiz runāt. Pēc desmit minūtēm es biju viņa kabinetā.
  
  
  Pa logu redzēju, kā neliela bumba sabojāja lielas ēkas stūri. Strādnieki jau bija aizņemti ar bojājumu novēršanu, un policija rakņājās pa drupām.
  
  
  Kas attiecas uz Slocumu, tad viņa pašapziņa tika satricināta. Viņa rokas trīcēja, mēģinot aizdedzināt cigareti. Vakardien tik glītais galds tagad bija nosēts ar papīriem, un viņam bija jāmeklē pelnutrauks.
  
  
  'Tu dzirdēji?' - viņš saspringti jautāja. Viņa baltā krekla apkakle bija atpogāta, un viņš nebija skūjies. Man bija sajūta, ka viņš tagad ir uzņēmīgāks pret tādiem cilvēkiem kā es nekā tad, kad mēs pirmo reizi tikāmies.
  
  
  — Par trim sprādzieniem?
  
  
  "Kopā bija septiņi, ieskaitot divas mūsu automašīnas, kas eksplodēja. Es tikko runāju pa telefonu ar Krievijas konsulu, kurš paziņoja par savu nevainību. "Mēs esam lūguši vēstniekam Ņūdeli atļauju lūgt Indijas karaspēka ierašanos, lai aizsargātu konsulātu un citas Amerikas iekārtas."
  
  
  Slocum piecēlās kājās un norādīja, lai es viņam sekoju. Mēs izgājām ārā un iekāpām mersedesā, ko viņš man aizdeva.
  
  
  "Man jums ir kas jāparāda, kas jums šķitīs interesants," viņš teica. "Es neapgalvoju, ka zinu jūsu atrašanās šeit patieso mērķi, bet es saprotu, ka man ir jāsniedz jums maksimāls atbalsts un sadarbība šajā jutīgajā jautājumā."
  
  
  Viņš apturēja automašīnu puskvartāla attālumā no lielas akmens ēkas. Pār ēku plīvoja sarkans karogs ar āmuru un sirpi. Trīs desmiti bruņotu indiešu karavīru stāvēja sardzē abās ēkas pusēs. Abas ieejas bija aizsargātas ar smilšu maisu barikādēm. Tas izskatījās pēc kara filmas filmēšanas.
  
  
  “Šeit esošais Krievijas konsuls Sokolovs saka, ka ir gatavs nekavējoties rīkoties, ja viņa ēkas tiks pakļautas turpmākai bombardēšanai. Tas bija vakar. Tagad viņš žēlojas, ka viņam nebija nekāda sakara ar uzbrukumiem mums.
  
  
  "Tātad eskalācija ir sākusies," es teicu.
  
  
  “Visa šī situācija attīstās kā sniega bumba, es to redzēju Alžīrijā. Bumba sāk ripot un pēkšņi tā iet tik ātri un kļūst tik liela, ka neviens to nevar apturēt. Pārāk daudz dažādu pušu karo savā starpā. Ja ar to netiks galā, mēs nonāksim uz pulvera mucas. Un, ja šī muca eksplodēs, Indijas valdība var tikt gāzta. Kalkuta ļoti drīz var kļūt par pilsētu, kurā tūkstošiem nemiernieku skraidīs apkārt ar bumbām vai dedzinās lāpas un cīnīsies savā starpā, lai noskaidrotu, kurš pirmais var aizdedzināt drošinātāju. Un tad mēs būsim pašā vidū.
  
  
  Es atskatījos uz smilšu maisa barikādi un sapratu, ka viņam bija taisnība. Es vēlos būt kaut kur citur.
  
  
  "Jūs plānojat izlikt sargus ap konsulātu, vai ne?"
  
  
  Slocum pamāja. “Mēs nolīgām piecdesmit cilvēkus ar ieročiem. Mēs tos izmantosim, līdz iegūsim Indijas karavīrus.
  
  
  'Labi. Kur var atrast policijas savāktos šrapneļus pēc sprādzieniem?
  
  
  "Tās ir Amartjai Radžai no policijas." Viņš ir arī Sarkanās Kalkutas komitejas loceklis un komandējošā ģenerāļa padomnieks, kurš tagad vada Rietumbengālijas karastāvokli. Viņš ir lielisks cilvēks. Slocum pierakstīja adresi un iedeva man.
  
  
  "Kas par lietām, ko es lūdzu?"
  
  
  "Es viņiem teicu, lai tās ieliek bagāžniekā," viņš teica. Viņš lēnām brauca garām Krievijas konsulātam un devās atpakaļ uz savu biroju. Viņš apstājās uz ietves un es paslīdēju pie stūres, kad viņš izkāpa.
  
  
  Es viņam atzvanīju un palūdzu pagaidīt, kamēr uzrakstīšu augstākās prioritātes kabeli, un palūdzu, lai viņš to man atsūta uz Vašingtonu.
  
  
  Es atkal iedarbināju dzinēju, bet viņš uzlika roku uz mana pleca un izskatījās domīgs.
  
  
  "Tuvojas sanāksme, kas varētu jūs interesēt... īpaša Sarkanās Kalkutas komitejas sanāksme." Mēs ar Sokolovu esam uzaicināti. Komitejā ir desmit līdz piecpadsmit biznesa, kultūras un militārpersonas. Tas ir mēģinājums atrisināt problēmas, kas plosa šo pilsētu.
  
  
  "Tā izklausās pēc Tirdzniecības palātas sanāksmes," es atteicu. "Diez vai tā ir mana specialitāte."
  
  
  – Pulkvedis Čans Vu to organizēja. Aizraujošs puisis. Viņam ir lielas intereses kuģniecības un tērauda jomā, kā arī vairāk nekā piecdesmit citos uzņēmumos. Viņš stāvēja Čan Kai-šeka pusē, kamēr vecais ģenerālis cīnījās pret komunistiem kontinentālajā Ķīnā. Viņš devās uz Indiju pēc Čana sakāves. Tagad viņš ir miljonārs, ļoti bagāts, veikls cilvēciņš ar daudz ko zaudēt, kad Kalkuta aizdegsies. Viņš man teica, ka uzcels mums un krieviem miera tiltu.
  
  
  - Kā es varu iejaukties?
  
  
  Viņš sarauca pieri, domājot par savu atbildi.
  
  
  – Jums jābūt biznesmenim, munīcijas ekspertam. Tagad, kad atrodaties pilsētā, ir lietderīgi izmantot savus talantus. Tas ir attaisnojums, ko es sniedzu policijai, kad teicu, ka vēlaties pārbaudīt bumbas lauskas. Starp citu...” Viņš vilcinājās, un es redzēju, ka viņš meklē pareizo atbildi. “Nu, es domāju, ka šajos apstākļos tiekoties ar komunistiem ir riska elements. Beidzot... tas spridzeklis konsulātā... Nu, tas varēja kādu nogalināt... mani, piemēram. Un tev ir... kā lai to izteikšu... pieredze šādās lietās.
  
  
  Es pasmaidīju savā sirdī. Viņš nobijās, un pēkšņi es kļuvu par vērtīgu draugu.
  
  
  "Protams," es teicu. 'ES nākšu.'
  
  
  "Miera nams," viņš teica. "Ķīniešu restorāns Park ielā."
  
  
  Viņš atviegloti nopūtās un sauca laiku. Viņš svilpa, ejot cauri vārtiem, un es gribēju uz viņu kliegt, lai saka patiesību. Tas, ka es atrados viņam blakus, nenozīmēja viņam nekādu aizsardzību.
  
  
  Kalkutā neviens nebija drošībā, kamēr katrā pilsētas stūrī sprāga bumbas.
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es jutu pieaugošo spriedzi pilsētā, braucot uz adresi Old Court House. Pūļi piepildīja ielas. Tikai augstie divstāvu autobusi šķita pietiekami jaudīgi, lai plosītu cilvēku upēs, tāpēc es braucu tieši aiz viena no autobusiem tā, lai tas atbrīvotu celiņu priekšā. Dažus pēdējos kvartālus bērni uz ietves atpazina mani kā amerikāni un skrēja blakus mašīnai, ņirgājoties par mani un izsakot rupjas piezīmes hinduistu dialektā, kuru es nesaprotu. Pieaugušie ziņkārīgi paskatījās uz mani un priecājās par skābo seju, kas liecināja par viņu pieaugošo naidu pret ārzemniekiem, kuri viņu pilsētā bija izraisījuši tik daudz vardarbības. Kad es nokļuvu policijas galvenajā mītnē, es biju pārsteigts, redzot, ka šī ir ēka, kurā es iepriekšējā vakarā izlaidu Liliju Pīsu. Tas bija acīmredzami, bet kaut kā neienāca prātā, ka viņas tēvs varētu būt policista radinieks. Tādam aģentam kā Rendijs Mirs bija nepieciešami kontakti oficiālās aprindās, lai būtu noderīgs AH.
  
  
  No priekšpuses ēka bija stingri formāla, ar tradicionālajām kolonnām un platām, nolietotām kāpnēm, kur ubagi gaidīja žēlastību. Aizmugurē atradās ierēdņu dzīvojamās telpas. Kad es gāju pa plašo akmens ietvi, man tuvojās divi apsardzes darbinieki. Viņi man pieklājīgi jautāja, ko es gribu. Kad es teicu, ka vēlos runāt ar Radža kungu, viņi mani ielaida pa sānu durvīm. Es uzdūros sekretārei un pēc mirkļa atrados lielā birojā ar tērauda galdu, dokumentu skapjiem un tukšu spuldzi, kas karājās pie griestiem istabas centrā.
  
  
  Amartja Radžs bija iespaidīgs vīrietis, vairāk nekā piecas pēdas garš, plats un spēcīgas miesas būves, kas indietim bija neparasti. Viņš bija ģērbies Rietumu apģērbā, bet uz abām plaukstu locītavām viņam bija divas collas platas aproces. "Ak, Matsona kungs," viņš iesāka. "Jūsu konsulāts piezvanīja... viņi teica, ka jūs nāksit."
  
  
  Viņš pastiepa roku un norādīja uz krēslu, kas bija iepretim savam rakstāmgaldam.
  
  
  "Es esmu šeit, lai nopirktu uguņošanu un šaujampulveri," es iesāku, "bet Slocuma kungs lūdza mani noskatīties šos teroristu uzbrukumus, jo sprāgstvielas ir mana specialitāte."
  
  
  Indijas policista sejā izplatījās plāns smaids, un es sapratu, ka viņš ne mirkli netic manam stāstam par manu piesegšanu, taču viņam acīmredzami nebija nodoma man par to uzbrukt.
  
  
  "Ir skaidrs, ka amerikāņi vēlas iesaistīt savus cilvēkus šajā jautājumā. Mēs jums sniegsim visu iespējamo palīdzību."
  
  
  "Vai es varu redzēt bumbas lauskas?"
  
  
  "Protams," viņš teica, pagriezies pret skapi, kur izsaiņoja sarūsējušu kannu. "Šī ir vesela bumba, kas nesprāga, lai gan tās drošinātājs izdega." Tas bija gandrīz tieši tāds pats kā bumba, ko Vanags man rādīja, izņemot to, ka abās kārbas pusēs bija caurumi, kas savienoti ar garu auklu.
  
  
  "Aizmirstiet par pirkstu nospiedumiem, Metsona kungs," viņš teica. "Mums ir dažas kopijas, bet no astoņiem miljoniem cilvēku Kalkutā mūsu failos ir ļoti maz pirkstu nospiedumu."
  
  
  -Kam domāta šī virve?
  
  
  - Mēs to nezinām. Varbūt nēsāt šo lietu. Indijā mums patīk līdzsvarot lietas. Sievietes uz galvas nēsā krūzes, grozus, pat akmeņus. Zēni un meitenes piesien virvi maziem priekšmetiem, lai tos nēsātu, piemēram, grāmatu vai pudeli. Tad viņi var šo mantiņu šūpot uz virves, apturēt, spēlēties ar to ejot. Radžs pacēla bumbu aiz virves un parādīja, kā to šūpot. "Bet es tiešām nevaru iedomāties, ka kāds vicinās ar šo lietu kā rotaļlietu."
  
  
  – Vai ir kādas pēdas?
  
  
  Radžs piegāja pie loga. "Mēs neesam tik efektīvi kā jūsu policijas spēki Amerikas Savienotajās Valstīs. Un mums ir astoņi miljoni aizdomās turamo. Viņi saka, ka Kalkutā var nolīgt slepkavu par desmit rūpijām un bandu par piecdesmit rūpijām.
  
  
  "Vai jūs šorīt kaut ko atradāt pēc uzbrukuma konsulātam?"
  
  
  Viņš noguris pamāja ar galvu un veda mani pa gaiteni uz policijas laboratoriju. Stundu viņš lepni rādīja man procedūras, kuras viņi ievēro, lai rūpīgi pārbaudītu katru uzbrukumu.
  
  
  Bet, kad tūre beidzās, es nezināju neko vairāk kā iepriekš. Visas bumbas bija primitīvas, paštaisītas. Ne vairāk kā burkas, kas pildītas ar kālija nitrātu.
  
  
  Radžs bezpalīdzīgi paraustīja plecus. "Daži virves gabali, veca kanna... tas ir viss, kas palicis mūsu teroristiem." Tas ir ļoti nomākta. Šķiet, ka tie parādās no nekurienes... neredzēti, nedzirdēti - līdz brīdim, kad notiek sprādziens." Viņš solīja mani informēt, bet tik prasmīgi izveda no ēkas, ka es pakratīju galvu. Es nekur netiku.
  
  
  Tad es ieraudzīju Liliju. Viņa atradās vienas mājas pagalmā aiz policijas iecirkņa.
  
  
  Es novērsos, negribēdama, lai viņa mani redz, bet viņa man piezvanīja un skrēja man pretī. Pirms viņa ieradās pie manis, es redzēju viņas vadīto suni, skaistu vācu aitu, ļoti spēcīgu dzīvnieku.
  
  
  "Tas ir jums, Matsona kungs," viņa teica, apstājoties pie suņa. Viņa paskatījās uz mani ar zaļām acīm, kas joprojām atspoguļoja tēva nāves šoku. Viņa šķita tik nomākta, ka es viņu uzreiz nesapratu: "Šis ir princis," viņa teica. "Mans tēvs viņu apmācīja... viņš gribēja, lai jūs viņu iegūtu."
  
  
  Zvērs klusi sēdēja viņai blakus, un es atcerējos Vanaka man stāstīto. Rendijs Mirs apmācīja suni izšņaukt sprāgstvielas.
  
  
  "Viņš bija mūsu audzētavā," viņa teica. – Šorīt es viņu pacēlu. Šis ir skaists dzīvnieks. Viņš var ...'
  
  
  Es uzliku roku uz viņas pleciem un viņa apklusa teikuma vidū. "Labi," es teicu. - Es viņu paņemšu.
  
  
  Viņa atkal šķita pārsteigta, taču viņas skatiens sekoja manējam, kad es paskatījos ārā pa Amartjas Radžas kabineta logu.
  
  
  - Ak jā, tēvoci Radž. Viņš bija ļoti jauks pret mani. Bet šodien es braucu uz Madrasu. Tur dzīvo mana precētā māsa, pie kuras dzīvošu. Ar mani viss būs kārtībā.'
  
  
  Es iekšēji ievaidējos. Ja man kādreiz būtu segums šai misijai, es to tagad būtu pazaudējis.
  
  
  - Vai tu pazīsti onkuli no vakardienas? - Vai viņš zina, kas es esmu? Viņa čukstēja “nē” un teica, ka pateiks viņam tikai to, ka esmu draugs, ka esmu ieradies, lai izteiktu līdzjūtību viņas tēva nāves gadījumā. Tad viņa paņēma suni pie pavadas un pasniedza man.
  
  
  "Ņem viņu līdzi," viņa teica. "Tas ir tas, ko mans tēvs gribēja." Viņa skrēja atpakaļ uz māju, atstājot mani vienu piebraucamajā ceļā, kas ved uz ielu. Es redzēju, ka Amartja Radžs joprojām mani vēro, bet izlikos, ka viņu nemanu.
  
  
  Es ātri piegāju pie mašīnas un mēģināju tajā iekļūt, pirms ap mašīnu sapulcējušies kalsnie zēni mani atkal atpazina kā amerikāni. Es to būtu darījis, ja suns nebūtu atteicies. Kad es atvēru Mercedes aizmugurējās durvis, viņš atlēca atpakaļ un izrāva jostu no manas rokas. Viņš pagriezās un rēja, acīmredzot apmulsis. Neviļus pienāca daži zēni, kliedza uz mani un ķircināja dzīvnieku ar nūjām. Suns izlika zobus, bet nekādi nereaģēja uz tajā iekritušajiem akmeņiem.
  
  
  Es liku viņai iekāpt mašīnā, bet viņa mani ignorēja. Viņa nolaida galvu un iešņaukāja gaisu, tad palēca pret mani apkārtējo ielu ežu grupu.
  
  
  Pēkšņi viņa metās virsū mazajam zēnam un atsitās pret trauslo ķermeni plecu līmenī. Puisis kliedza un pacēla rokas, lai atgrūstu savus atsegtos zobus. No brūces izplūda asinis, pirms es paguvu lēkt pretī dzīvniekam un ar pirkstiem saspiest tā apkakli.
  
  
  Uzbrukums beidzās tikpat ātri kā sākās. Ievainotais zēns pielēca kājās un aizbēga. Pārējie arī aizgāja, un es paliku viena ar Princi pie mašīnas. Viņš luncināja asti un uzsmaidīja man, it kā gaidot komplimentu. Noglāstīju viņa seju un tad iegrūdu Mercedes aizmugurējā sēdeklī. "Nelietis," es teicu, sēdos pie stūres. Tāpat kā viss pārējais šajā gadījumā, tas bija bezjēdzīgi.
  
  
  Tā kā es nevarēju no tā uzreiz atbrīvoties, es to turēju pie sevis, līdz atgriezos viesnīcā. Tur es nolīgu indiāni, lai viņš viņu pieskatītu. Man vēl bija dažas minūtes brīvas, tāpēc es piezvanīju Choeni. Es gribēju kaut ko pastāstīt par pagājušo nakti, bet nesaņēmu atbildi, tāpēc samierinājos ar to, ka viņai ziedus piegādāja slimīga izskata durvju sargs, kurš smaržoja pēc gandžas, zāles, kas atvieglo daudzu Indijas nabadzīgo ciešanas...
  
  
  Nākamās pusstundas laikā es piezvanīju uz katru ķīmisko rūpnīcu, kurā varēju nokļūt, un teicu, ka esmu ieinteresēts iegādāties piecas tonnas kālija nitrāta, ko izmantot savās uguņošanas ierīcēs. Es atradu tikai divus uzņēmumus, kuri teica, ka viņiem ir eksporta licences un kas var man palīdzēt. Esmu pierakstījis adreses iespējamai vēlākai pārbaudei. Es nevarēju atļauties palaist garām pat mazāko iespēju. Pusvienpadsmitos atgriezos pie lielā mersedesa un braucu uz Miera namu. Es Kolkatā neredzēju daudz ķīniešu, bet šķiet, ka restorānam klājas labi. Slocums mani gaidīja pie durvīm. Es ierados piecas minūtes agrāk.
  
  
  "Mūsu draugi krievi vēl nav ieradušies," viņš teica, kad mēs gājām garām galdiņiem uz sānu istabu, kurā bija sēdvietas divdesmit cilvēkiem. “Pulkvedis Vu ieradīsies šeit kā nākamais priekšsēdētājs. Viņš saka, ka ļoti uzticas savai miera uzturēšanas misijai.
  
  
  Mēs dzirdējām krievus jau pirms viņi ienāca. Sirsnīgi, dziļi smiekli atbalsojās no plānām sienām, ko pavadīja dārdoša balss.
  
  
  "Tas ir Aleksandrs Sokolovs, galvenais krievs šeit," sacīja Slocums. "Viņa pamatdarbs ir spiegošana." Tad durvis atvērās.
  
  
  Sokolovs bija mazs un drukns. Viņš bija ģērbies biezā divrindu uzvalkā un ar kabatlakatiņu noslaucīja sviedrus no plikas galvas. Uz sekundes daļu es redzēju viņa acīs atpazīstamības mirdzumu; tad viņš paskatījās uz mani tā, it kā nekad nebūtu mani redzējis. Bet viņš mani atpazina. Vismaz divas reizes tikos ar Sokolovu vai Volgintu, vai pulkvedi Zero, un abas reizes mūsu spiegu spēle beidzās neizšķirti. Bet abas reizes es pabeidzu savu misiju, un viņš iznāca ar pietiekamu godu, lai glābtu savu galvu Maskavā.
  
  
  Priekšlikumus Slocums izteica savā gludā diplomātiskā manierē. Viņa smaids Sokolovam šķita patiess, lai gan es zināju, ka viņš ienīst šo cilvēku un to, par ko viņš iestājās. Ienāca vairāk cilvēku, tostarp Radža kungs no policijas, kuru visi klātesošie, šķiet, ciena.
  
  
  Tika iepazīstināti vairāk cilvēku, un tad pulkvedis Vu atgriezās. Viņš bija vienīgais ķīnietis mūsu vidū. Viņš bija maza auguma vīrs ar brillēm, kurš, ejot pie galdiņa, nervozi pirkstīja savu kazbārdu un norādīja, lai visi apsēstos. Viņš runāja hindu valodā, un, ņemot vērā, ka viņš Indijā dzīvoja divdesmit gadus, viņa hinduists bija nabadzīgs.
  
  
  "Kungi, tagad ir ļoti slikts laiks. Tas ir slikti biznesam, ja bumba nosprāgst. Slikti krievam, slikti amerikānim, slikti visiem.
  
  
  Pulkvedis vēl piecas minūtes runāja savā sliktajā hindu valodā, aprakstot komitejas lielos panākumus, mazinot spriedzi un veidojot ciešākas saites ar militārajiem un civilajiem administratoriem. Pēc tam viņš uzstāja, ka viss viņu darbs būtu veltīgs, ja šī konfrontācija starp ASV un Padomju Savienību turpināsies.
  
  
  Viņš pamāja indiešu viesmīlim, kurš pasniedza viņam papīru kaudzi.
  
  
  Viņš lepni paklanījās un smaidīja kā pašapmierināts cilvēks, kurš cenšas gūt panākumus tur, kur citiem nav izdevies.
  
  
  "Es atradu labu risinājumu," viņš teica. - Tas ir uz papīra. Lūdzu, uzmanīgi izlasiet paziņojumu."
  
  
  Viņš vēroja mūs visus, kad mēs noliecām galvas, lai izlasītu viņa sniegto paziņojumu. Kādu brīdi es cerēju, ka viņš ir atradis risinājumu. Ja mazais ķīnietis varētu kļūt par starpnieku starp lielvarām, es varētu izvairīties no sava nelāgā uzdevuma.
  
  
  Tad Sokolovs bez brīdinājuma pielēca kājās un norūca. Es visu nesapratu, un viņš galvenokārt runāja krieviski, bet es sapratu būtību. Viņš bija nikns.
  
  
  "Krievi nelika bumbas," viņš kliedza. To darīja amerikāņi, lai radītu problēmas. Un tagad viņi mēģināja panākt, lai viņš atzītos kaut ko neizdarītā.
  
  
  Es paskatījos uz Vū piedāvāto vienošanos un uzreiz sapratu, ko Sokolovs domāja. Tas bija vienkāršs paziņojums, kurā katra valsts piekrita atturēties no turpmākiem uzbrukumiem citām suverēnām valstīm vai to īpašumam Kalkutas pilsētā vismaz sešus mēnešus.
  
  
  Amerikas konsula atbilde bija lēnāka un nedaudz cienīgāka, taču es redzēju, ka Slocuma kakls bija pietvīcis virs apkakles.
  
  
  "Smieklīgi," viņš teica. "Tas ir apvainojums manai valstij." Viņš paņēma papīrus un pārplēsa tos uz pusēm. "ASV iebilst pret šo nekaunīgo ieteikumu, ka mēs jebkad būtu piedalījušies, piekrituši vai atbalstījuši jebkādu uzbrukumu jebkuram Padomju Savienības īpašumam Kalkutas pilsētā."
  
  
  Zālē valdīja satraukums. Krievu delegāti skaļi protestēja, un Radžs, kurš savā kabinetā bija šķitis tik mierīgs, pielēca kājās un izteicās par labu šim plānam.
  
  
  "Tas ir viss, ko mēs varam darīt, lai apturētu šo nikno draudu mūsu pilsētai," viņš kliedza.
  
  
  Un vienīgais anglis sapulcē, briest, baņķieris ar piepūstām acīm, noliecās tālu uz priekšu pār sarkankoka galdu un nomurmināja: "Ja jūs neesat ievietojis bumbas, kāpēc jūs neatbalstāt šo nolādēto plānu?"
  
  
  Slocums zaudēja savaldību.
  
  
  "Jo šis paziņojums saka, ka mēs beigsim mest bumbas, idiot." Tā ir gandrīz vainas atzīšana. Slocum izspļāva vārdus. “Visa šī ideja ir smieklīga. Kāpēc šī komiteja nenoskaidro, kas met šīs bumbas? Tas nozīmētu reālu darbu.
  
  
  Atskanēja ducis balsu. Sokolovs piecēlās un piegāja pie Slocuma. Viņi kādu laiku runāja, tad Sokolovs sāka kliegt. Mirkli vēlāk arī Slokums kliedza. Valoda vispirms bija krievu, tad angļu, pēc tam hinduistu valoda un visbeidzot visu trīs sajaukums skarbā domstarpībās, kas kļuva par neko.
  
  
  Pulkvedis Vu sēdēja savā krēslā, nikniem vārdiem, un viņa mazā apaļā seja pauda pārsteigumu un izbrīnu. Beidzot viņš piecēlās, nedaudz paklanījās un izgāja no istabas. Viņa skatienā bija redzams šoks un neticība.
  
  
  Sokolovs atlaida ķīnieti un pēc tam trieca ar savu lielo dūri pret galdu, līdz telpā valdīja klusums.
  
  
  Kungi, Padomju Savienība neparakstīs šo smieklīgo deklarāciju. Tas mums ir apvainojums. Mūsu nostāja ir un būs tāda, ka Amerikas Savienotās Valstis mums ir parādā 20 miljonus dolāru par īpašuma un dzīvību zaudēšanu. Kad šī summa būs samaksāta, mēs labprāt apsēdīsimies un pārrunāsim citus nepatīkamus šīs situācijas aspektus. Vai ASV ir gatavas kompensēt to bumbu nodarītos zaudējumus?
  
  
  Es jutu, ka Slocums saspringst savā sēdeklī man blakus; tad viņš piecēlās un paskatījās uz Sokolovu.
  
  
  “Vakar ASV konsulātā eksplodēja bumba. Arī tas varēja maksāt kādam dzīvību, un mēs pieprasām oficiālu atvainošanos no Padomju Savienības.
  
  
  Sokolovs aizrijās ar dzeramo ūdens glāzi. Pirms viņš paguva atjēgties, Slocums uzsita man pa plecu un mēs aizgājām. Slocum nogaidīja, kamēr būsim ārā, pirms sāka kliegt. Pārsteidzoši, viņa dusmas bija vērstas uz pulkvedi Vu.
  
  
  "Idiots! Vu ir kaitinošs trakais. Kā viņš varēja domāt, ka kaut kas tik traks varētu izdoties? Kāpēc viņš neatstāja diplomātiju diplomātu ziņā? Situācija šobrīd ir nopietnāka nekā iepriekš. Vismaz pagaidām viss, ko mēs darījām, bija viens uz otru kliegt pa telefonu. '
  
  
  Es paskatījos uz to un sapratu, kā problēma ir palielinājusies. Diplomāti tagad personīgi kliedza viens uz otru. Pārāk bieži vēsturē tas ir nozīmējis kara sākšanos.
  
  
  Es mēģināju viņu nomierināt, bet viņš neklausīja. Viņš kaut ko norūca uz mani un aizgāja. Palikusi viena uz ielas, es atkal un atkal ripināju cigareti ar zelta turētāju starp pirkstiem. Es mēģināju domāt, atmetot manā rīcībā esošos sīkos faktus. Es īsti nezināju, ar ko sākt, un man radās kaitinošas aizdomas, ka laiks iet ātrāk, nekā kāds domāja.
  
  
  Izmisumā es atgriezos viesnīcā. Es novietoju automašīnu aizmugurē un jau grasījos ieiet vestibilā, kad ieraudzīju Princu laukuma otrā pusē spēlējam. Indiānis, kuru es nolīgu pieskatīt dzīvnieku, gulēja siltā saulē, bet četri zēni ķircināja un spēlējās ar suni, it kā tas būtu viņu mīļākais. Mana pirmā reakcija bija brīdināt zēnus. Tad es sapratu, ka spēcīgais suns luncina asti un ņirgājas kā kucēns.
  
  
  Grūti noticēt, ka tas pats dzīvnieks tikai dažas stundas iepriekš bija mēģinājis noraut citam zēnam roku.
  
  
  Man galvā pazibēja pusveidota doma, un es atskatījos uz dzīvnieku. Viņam bija pārāk jautri ar bērniem, lai mani nepamanītu.
  
  
  Es jutos nedaudz stulbi, kad izvilku Wilhelmina no maciņa un izņēmu 9 mm no kameras. Es skatījos uz zemi, līdz ieraudzīju betonā plaisu, kas bija pietiekami plata, lai tajā ietilptu lode. Es vilku aiz misiņa čaumalas, līdz tā atbrīvojās no lodes.
  
  
  Šaujampulveris nokrita uz betona un es paskatījos Prinsa virzienā.
  
  
  Lielais suns pārstāja spēlēties, vienu reizi nošņāca un izteica zobus, tad pielidoja pie manis un milzīgos lēcienos metās pāri stāvlaukumam, atstājot bērnus neizpratnē. Viņš man uzbruka pēdējā lēcienā.
  
  
  Es būtu varējis zvērēt, ka viņa mute bija trīs collas plata. Viņa zobi mirdzēja saulē, un es virzījos uz tuvākajām durvīm. Es biju viņam tikai priekšā. Dzirdēju, kā viņa smagais ķermenis aiz manis ietriecās durvīs. Viņa rēciens bija dziļš un draudīgs. Man bija prieks, ka mūs šķīra divas collas koks.
  
  
  Bet es kaut ko uzzināju. Princis uzbruka man tāpat kā puisim uz ielas iepretim Radža namam. Viss, ko es varēju darīt, bija saprasties ar suni, bet es biju pārliecināts, ka mums ar zēnu ir kaut kas kopīgs... kaut kas tāds, kas saniknoja labi apmācītu dzīvnieku - sprāgstvielu smaka.
  
  
  Sākumā tam nebija jēgas, bet tas saskanēja ar dažiem citiem faktiem, kas man bija, un sāka veidoties modelis. Es atcerējos zēnu, kurš ietriecās manī sekundes pirms sprādziena nopostīja ēku manā pirmajā dienā pilsētā. Un es atcerējos virvi, uz kuras kāds nesa bumbu, kuru Radžs man parādīja savā kabinetā.
  
  
  Viņam radās aizdomas, ka kāds šo lietu nēsā kā rotaļlietu. Varbūt bērns.
  
  
  Tas bija šaurs ceļš, bet man bija jāiet pa to. Tāpēc, kad princis bija apjucis, es devos uz savu automašīnu un braucu atpakaļ uz policijas iecirkni, kur apciemoju Radžu. Stundu sēdēju Mersedesā, cerot ieraudzīt zēnu, kuram princis bija tik nežēlīgi uzbrukis tās dienas sākumā. Mani kaitināja tērēt tik daudz laika, bet es nezināju citu veidu, kā atrast tik ļoti nepieciešamo svinu. Uz ielas bija tik daudz bērnu, likās, ka simtiem.
  
  
  Es gandrīz padevos, kad ieraudzīju zēnu. Viņš izskatījās tāpat kā vairums citu — netīrs un valkāja šortus, kas viņam bija pārāk lieli — un es viņu nepazītu, ja nebūtu redzējis netīro pārsēju ap viņa brūci.
  
  
  Es pazinu šos bērnus. Viņš bija viens no čaļiem – bāreņiem, kurus var redzēt katrā Tālo Austrumu pilsētā, kaulainajām rokām nemitīgi izstiepts, lai ubagotu. Nožēlojamais, izsalcis skatiens viņu acīs ir viņu vizītkarte, bet viņi ar vienu roku rauj tavu žēlastību, bet ar otru – maku. Palikt dzīvam ir viņu vienīgā morāle.
  
  
  Kad es viņu uzsaucu, viņš sarāvās. Tad viņš skrēja un acumirklī pazuda pūlī. Es liku viņam noticēt, ka viņš aizbēga no manis, pirms es sāku viņu vajāt. Viņš bija ātrs pret tik kalsnu un slimīga izskata bērnu un aizveda mani prom no galvenās ielas uz akmens un dubļu būdām, ko ieskauj ar atkritumiem izkaisīts kanāls. Es viņu nepazaudēju, līdz viņš pazuda misiņa veikalā dažus kvartālus no policijas iecirkņa, kur es viņu pirmo reizi redzēju.
  
  
  Viņš bija prom tikai uz brīdi. Atgriezies viņš smējās un satvēra rokā vairākas rūpijas banknotes. Viņš skrēja, un es viņu palaidu, cerot, ka pa šo laiku jau būšu atradis labāku taku.
  
  
  Kad viņš vairs nebija redzams, es šķērsoju ielu un devos uz veikalu. Mūra māja bija veca, iespējams, celta tajos laikos, kad angļi dzēra pēcpusdienas tēju un skatījās, kā uz ielas mirst atstumtie savu dzelzs vārtu priekšā. Iekšā bija vēss un tumšs. Aizvēru durvis un paliku roku zem jakas uz vietu, kur atpūtās mans Lugers.
  
  
  Man pa kreisi kaut kas sakustējās, bet es turēju ieroci makstā. Es biju nervozs, lai gan nebija nekā taustāma, kas man liktu aizdomīgi. Veikalam ar to nevarēja būt pilnīgi nekāda sakara.
  
  
  - Sahibs? - teica vīrieša balss tumsā manā priekšā. Kad manas acis pielāgojās vājajai gaismai, es ieraudzīju veikalnieku. Viņš bija vecāks, nekā liecināja viņa balss. Viņa galva bija noskusta un viņš bija ģērbies sniegbaltās drēbēs. Uz abiem vaigiem baltā krāsā bija uzkrāsots apgriezts V. No viņa pleca izslējās gara, tieva adata.
  
  
  "Es meklēju smagus vara svečturus," es viņam teicu hinduiski.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. Viņš negribēja uz mani skatīties. Viņa rokas pinās ar halātu, tad sāka trīcēt. "Ej prom," viņš teica hinduiski. "Mums nav svečturu, un es lūdzu jūs doties prom."
  
  
  Tagad krēslā redzēju labāk. Es ieraudzīju pie sevis aizkaru ar pērlītēm. ES aizgāju tur. Vilhelmīna ieslīdēja manā rokā. Es ātri paskatījos aiz aizkara. Tas norobežoja tikai vienu istabu, kas tika izmantota kā dzīvojamā telpa. Tur neviena nebija. Es aizgāju uz telpas otru pusi, kur akmens sienā varēja redzēt masīvas durvis. Vīrietis nobijies piecēlās. Pēkšņi viņš runāja perfektā angļu valodā. "Nē, Sahib, es esmu vienkāršs tirgotājs!"
  
  
  Kad es viņu atgrūdu, es dzirdēju pārāk pazīstamo šāviena skaņu. No paneļa durvīs ielidoja šķembas un starp mani un veco vīru nosvilpa lode. Pieci centimetri katrā virzienā, un viens no mums būtu miris.
  
  
  Divreiz izšāvu pa durvīm, tad vēlreiz. Es dzirdēju caururbjošu sāpju saucienu un pārtraucu šaut. Kad es spārdu durvis, es atkal biju gatavs šaut, bet šāvējs vairs nedraudēja. Es neticīgi paskatījos uz leju. Lilija Mēra gulēja uz grīdas mazajā aizmugurējā istabā.
  
  
  Viņas acis mirkšķināja. Viņa aplika rokas ap kāju, cenšoties apturēt asiņošanu no lodes cauruma augšstilbā.
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Lilija paskatījās uz mani, cīnoties ar sāpēm. Lode izgāja cauri augšstilbam un iznāca no otras puses. Par laimi viņa nesaskārās ar kaulu, bet viņa nevarēs staigāt vismaz mēnesi. Viņas ierocis atradās uz grīdas. Es viņu atgrūdu un vēroju, kā viņa sakoda lūpas, lai neraudātu. Viņa sažņaudza dūres dusmās. "Matsona kungs," viņa sauca. - Man likās, ka tu esi Zakirs. Es domāju..." Viņa aizvēra acis un vaidēja:
  
  
  "Es gribēju viņu nošaut... nevis tevi."
  
  
  Sāpes viņu pārņēma, un viņa noliecās pāri savai brūcei.
  
  
  No aizmugures istabas iznāca vecāka indiešu sieviete un ziņkārīgi paskatījās uz meiteni. Viņa uz brīdi pazuda un atgriezās ar dzidru šķidrumu, ko uzlēja uz Lilijas brūces. Es viņai palīdzēju un izdarīju spiedienu, lai apturētu asiņošanu. Pirms runas, vecenīte pārsēja brūci ar lina strēmeli.
  
  
  Viņa jautāja. -Tu esi viņas mīļākā?
  
  
  Kad pamāju ar galvu, vecā sieviete likās pārsteigta.
  
  
  Dzirdēju kā aizveras veikala durvis un sapratu, ka vecais vīrs ir aizgājis. Bez šaubām, meklējiet palīdzību.
  
  
  Es nevarēju sagaidīt. Viņš būtu varējis atgriezties kopā ar policiju, un man nebija laika izskaidrot šaušanu.
  
  
  Pacēlu meiteni un iznesu ārā, izsaucu rikšu un iedevu vīrietim sauju rūpiju. Viņš pieskrēja pie mana Mercedes. Tad es braucu uz viesnīcu, iznesu Liliju ārā pa sētas durvīm un ielīstu savā istabā.
  
  
  Es aizslēdzu durvis, pirms noliku viņu gultā un vēlreiz apskatīju šautu brūci.
  
  
  Viņai bija nepieciešama medicīniskā palīdzība. Slocum bija vienīgais, pie kura varēju vērsties pēc palīdzības. Viņam par to būs jārūpējas slepeni, jo es nevaru iejaukties.
  
  
  Piezvanījusi viņam un izskaidrojusi situāciju, es atgriezos gultā un maigi paglaudīju Lilijai pa vaigu. "Pamosties, Lilija," es teicu, paglaudot viņas vaigus. "Sapnis ir beidzies."
  
  
  "Atvainojiet, Matsona kungs," viņa atvainojās, kad pamodās.
  
  
  'Nekas slikts. Es tikai nožēloju, ka es tevi nenodarīju pāri.
  
  
  "Es domāju, ka tu esi Zakirs," viņa teica. "Es devos uz turieni, lai viņu atrastu."
  
  
  Viņa atkal aizvēra acis un es sapratu, ka viņa nevēlas man izstāstīt visu stāstu. Es uzminēju, kas viņai traucē.
  
  
  "Tavs tēvs strādāja pie šī Zakira, vai ne?"
  
  
  Viņa vāji pamāja.
  
  
  "Tavs tēvs mūs nodeva, vai ne?"
  
  
  "Es tā domāju," viņa teica. - Viņš teica Zakiram, ka tu nāksi. Viņš teica, ka jūsu vārds nav īsti Metsons. Viņš teica, ka jūs mēģināsit apturēt sprādzienus. Neko citu par to nezinu.
  
  
  "Un jūs vainojat Zakiru sava tēva nāvē?"
  
  
  'Jā. Tā viņš rīkojas. Es viņu pazīstu.'
  
  
  - Kas notiek ar zēnu? esmu jautājis. - Kāds tam sakars ar Zakiru?
  
  
  'Zēns? Es par puisi neko nezinu. Bet vara veikals pieder Zakiram. Viņš tur ierodas ik pa laikam.
  
  
  – Ko vēl jūs zināt par Zakiru?
  
  
  - Tikai viņa vārds... Zakirs Šastri. Viņš pārdod bērnus. Es neko citu nezinu.
  
  
  Es saraucu pieri, vēl vairāk apmulsusi. – Vai viņš pārdod bērnus? Lilijas acis mirdzēja, un es domāju, ka viņa atkal noģībs, bet viņa dziļi ievilka elpu un klusi runāja. “Bāreņi, ielas bērni. Viņš tos pabaro un pēc tam pārdod bagātajiem kā kalpiem vai bordeļiem. Dažreiz viņš pat sūta dažus uz tempļiem. Viņa atkal aizmiga, pa pusei nomodā un pa pusei sāpju pārņemta. Bet es turpināju spiest, lai iegūtu sīkāku informāciju. Man vajadzēja zināt, kur atrast Zakiru. Viņa atkal paskatījās uz mani ar sašaurinātām acīm.
  
  
  Viņa pateica kaut ko hindi valodā, ko es nesapratu, tad es dzirdēju, ka viņa nomurmina adresi un teica: "Rūpnīca." Mans tēvs reiz viņu tur satika.
  
  
  Viņa aizvēra acis. "Man vajadzēja mēģināt nogalināt Šastri pirms došanās uz Madrasu. Atvainojiet...
  
  
  Viņas galva nokrita atpakaļ, un es zināju, ka viņa neatbildēs tuvāko stundu laikā.
  
  
  Es salīdzināju viņas norādīto adresi ar adresēm, kuras biju pierakstījusi, zvanot vietējām ķīmiskajām rūpnīcām. Mana atmiņa mani nepievīla. Viņas norādītā adrese bija tāda pati kā West Bengal Chemical Industry, viens no lielākajiem kālija nitrāta ražošanas uzņēmumiem. Beidzot lietas sāk kļūt skaidrākas.
  
  
  Es domāju gaidīt ātro palīdzību, bet pārdomāju. Man bija jātic, ka Slocum viņu nogādās slimnīcā.
  
  
  Ķīmiskā rūpnīca atradās pilsētas ziemeļu daļā graustos, kur starp kokosriekstu čaumalām un citiem atkritumiem netīrajā ielā ierakās cūkas. Uz manis meklēto vietu nebija tieša ceļa. Atradu labu skatu uz rūpnīcas ieeju pāri ielai un puskvartālu no vārtiem. Es uzkāpu uz gruvešu kaudzes, kas agrāk bija māja.
  
  
  Es gribēju palikt neuzkrītošs, bet tas nebija iespējams mana Rietumu apģērba dēļ. Pat vārnas, kas bija izlidojušas no gruvešiem, lidinājās virs manas galvas un, šķiet, nervozi vēroja mani. Abi bērni mani vēroja, līdz es izrāpos cauri caurumam vecajā mājā, kur es varēju uzmanīt ieeju, lai mani neredzētu pārāk labi.
  
  
  Es nebiju īsti pārliecināts, ko sagaidīt, bet, skatoties, pierakstīju īsu aprakstu par trim vīriešiem, kas ienāk rūpnīcā. Gandrīz nejauši es redzēju mazu tumšu zēnu, kurš uzmanīgi izlīda no alejas uz rūpnīcas pagalmu. Visu teritoriju ieskauj režģu žogs ar dzeloņstieplēm virsū, taču zēns gandrīz nevilcinājās.
  
  
  Viņš paskatījās apkārt, tad pacēla dažus krūmus pie žoga pamatnes un ātri ieslīdēja nelielā bedrītē mīkstajā zemē. Viņš ātri ielīda zem vairākām automašīnām rūpnīcas vietā, piegāja tuvu ēkai un sāka rakties cauri atkritumu kaudzei.
  
  
  Pēc dažām sekundēm viņš aizskrēja atpakaļ uz mazo caurumu zem vārtiem. Kad viņš skrēja man garām, viņa skatienā ieraudzīju saules atspulgu. Es domāju viņu apturēt, bet nolēmu to nedarīt.
  
  
  Biju pārliecināts, ka burkā, ko viņš nesa, ir piepildīts kālija nitrāts. Tas daudz ko izskaidroja... kāpēc, piemēram, policija nevarēja noskaidrot teroristu izmantoto sprāgstvielu izcelsmi. Sprāgstvielu tirdzniecība ir tik stingri regulēta, ka viņiem būtu grūti iegādāties nepieciešamo, taču rūpnīcā strādājošais cilvēks var viegli nozagt nelielu daudzumu sprāgstvielu un paslēpt tos miskastēs aiz rūpnīcas. Un kurš gan meklēs kaut ko uz bērna, kurš rakņājas pa miskasti? Neviens... ne Kalkutā, kur tā ir izplatīta profesija.
  
  
  Plāns bija viltīgs. Pat ja es noķertu kādu no bērniem, es zinātu ļoti maz. Viņi droši vien zināja savus kontaktus tikai kā vīrieši, kas izdala pārtiku vai dažas rūpijas. Mans nākamais solis bija ieskatīties rūpnīcā iekšā, bet dienas laikā tam nebija īstais laiks.
  
  
  Tāpēc es devos uz savu automašīnu un braucu atpakaļ uz pilsētu. Es devos tieši uz konsulātu.
  
  
  Es nospiedu bremzes, kad ieraudzīju cilvēku pūli ēkas priekšā. Tur stāvēja policija un ugunsdzēsēju mašīnas, un ūdens tika liets uz cita Mercedes degošā virsbūves.
  
  
  "Slocum," es nodomāju, novietojot automašīnu un skrēju uz satraukto ainu.
  
  
  Uz ielas uz četrām degošām riepām uzsēdušās gruzdošās automašīnas atliekas. Izdedzis salons, norauts motora pārsegs, sēdekļi izkrituši kā gruzdoša kaudze. Spriežot pēc tā, kā aizmugurējām durvīm tika noplēstas eņģes, izskatījās, ka aizmugurējā sēdeklī kāds ir ievietojis bumbu.
  
  
  Es metos uz priekšu, gaidot uz ielas ieraudzīt Slocuma līķi, bet tas nebija viņa ķermenis.
  
  
  Tas bija zēns, kura rokas bija sakrustotas uz krūtīm, viņa mute un acis bija plaši atvērtas pārsteigumā. Viņš bija miris, gulēja pats savās asinīs. Viņš noteikti bija nogādājis bumbu un viņam nebija laika izkļūt, es domāju.
  
  
  "Metsons," es dzirdēju kādu sakām uz ietves. Paskatījos apkārt un ieraudzīju Slocumu stāvam pie konsulāta vārtiem.
  
  
  Viņa seja bija bāla no bailēm.
  
  
  "Tas varētu būt es," viņš teica, pamājot uz mirušo zēnu.
  
  
  Es devos viņam līdzi uz viņa kabinetu, kur viņš apsēdās uz krēsla un aizsedza seju ar rokām. Viņa ķermenis trīcēja.
  
  
  "Savācies," es teicu. "Lietas pasliktināsies, pirms tās kļūs labākas."
  
  
  "Mums ir jābūt aizsardzībai," viņš teica. “Karavīri. Jūrnieki, varbūt. Es negribu mirt. Man ir sieva un bērni.
  
  
  Es mēģināju viņu nomierināt, bet viņš neklausīja.
  
  
  "Tu nesaproti," viņš teica. - Ir gandrīz piecpadsmitais, piecpadsmitais augusts.
  
  
  Nē, es nesaprotu. "Ko nozīmē piecpadsmitais?"
  
  
  'Neatkarības diena. 1947. gada 15. augustā briti oficiāli aizbrauca.
  
  
  "Un kas no tā?"
  
  
  - Vai tu neatceries? Tad valdīja haoss, nemieri, indieši un musulmaņi pulcējās un aizbrauca pāri jaunajai Pakistānas robežai. Tā bija elle. Tiek ziņots, ka miruši vairāk nekā miljons cilvēku. Tagad tas varētu atkārtoties.
  
  
  Paskatījos pāri galdam uz kalendāru pie sienas. Bija 11. augusts.
  
  
  Tagad vairāk gabalu nostājas savās vietās. Laiks šķita pareizs. Kurš bija aiz sprādzieniem, visu rūpīgi izplānoja. Viņi lēnām virzīja pilsētu pretī haosam. Viņi pretstata divas pasaules lielvaras - Krieviju un ASV. Viņi saka, ka piecpadsmitajā dienā indiāņu kaislības sasniedz kulmināciju.
  
  
  Vēlreiz paskatījos kalendārā. Pat ne četras dienas. Tas bija nedaudz mazāks.
  
  
  Es jutu, ka uz manas pieres veidojas sviedri, un ieraudzīju baiļu līnijas ap Slocuma muti. Viņam bija taisnība. Bija viss iemesls panikai.
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pēc divām stundām es biju atpakaļ savā viesnīcas istabā. Es mēģināju piezvanīt Čoeni, jo gribēju viņu redzēt, pirms pārāk aizrāvos, bet atkal nesaņēmu nekādu atbildi. Tāpēc man vienkārši bija jāiet uz darbu.
  
  
  Es pārģērbos melnā kreklā ar garām piedurknēm, melnām biksēm un izturīgiem pārgājienu zābakiem. Es aizpogāju Luger zem krekla un uzvilku speciālo jostu.
  
  
  Es iebāzu kabatā Vilhelmīnas rezerves žurnālus un rokas granātu no Slocuma munīcijas kastes un devos ārā. Šovakar negribēju pievērst uzmanību mersedesam, tāpēc atstāju to viesnīcas priekšā un paņēmu rikšu.
  
  
  Bija jau pavisam tumšs. Tā nebija galvenā iela, bet ietves bija nosētas ar guļošiem cilvēkiem. Es redzēju veselas ģimenes grupās siltajā, smacīgajā Kalkutas gaisotnē. Es izgāju ielas vidū un ātri devos uz ķīmiskās rūpnīcas pusi. Tie bija tikai divi bloki.
  
  
  Pirms pagrieziena pa stūri izpētīju nākamo ielu. Šeit nedega laternas, es redzēju tikai bālo mēness spīdumu.
  
  
  Arī rūpnīcā nebija gaismas, un es neredzēju apsargus. Es izgāju cauri kvartālam un nonācu pie vārtiem ēkas aizmugurē. Es bez pūlēm pārgriezu vadu un uzkāpu uz neapgaismotās rūpnīcas grīdas. Es gaidīju, ka ap rūpnīcu būs drošības pasākumi, taču es neko no tā neredzēju.
  
  
  Iekļūšana ēkā nešķita grūta. Nebija ne jumta logu, ne lielu ventilācijas atveru, bet aizmugurējām durvīm bija parasta slēdzene.
  
  
  Es klusi aizslīdēju pa ēnām uz durvīm. Bija veca slēdzene ar atsperi, nekādu problēmu nebija. Pēc desmit sekundēm es ar naža galu atgrūdu aizbīdni un atslēdzu durvis. Es to uzmanīgi atvēru, klausījos, vai atskan modinātājs, čīkstēšana vai klikšķis, bet neko nedzirdēju. Aizvēru durvis un noliku slēdzeni vietā. Istabā bija piķa tumšs. Pagaidīju mirkli pirms turpināju.
  
  
  Pāri telpai es dzirdēju durvis atveramies un pēc brīža aizveramies. Lēnām man tuvojās kāda figūra. Šķita, ka nebija nekādu draudu, vīrietis lēnām gāja tālāk.
  
  
  Es viņu gaidīju, un, kad viņš ieņēma pareizo pozu, mana labā roka spēcīgi atsita viņam pa kaklu. Es negribēju viņu nogalināt, vienkārši uz dažām minūtēm atspējoju, bet palaidu garām īsto vietu. Sitiens noslīdēja uz sāniem un nokļuva vecmodīgā kreisajā āķī, kas viņu ieķēra žoklī. Viņa galva lidoja atpakaļ. Viņa brūnās acis mirdzēja, kad viņš noslīdēja uz zemes.
  
  
  Es viņu ātri pārmeklēju, bet neatradu nekādu identifikāciju. Izmantojot stipru neilona auklu, kas man bija līdzi, es sasēju viņa potītes un rokas. Pēc tam es viņu aiznesu līdz sētas durvīm un sāku savu ekskursiju pa rūpnīcu. Es vairs neredzēju apsargus. Mana slepenā laterna drīz man parādīja visu stāstu. Tas bija mazs uzņēmums. Šķiet, ka tika ražots tikai kālija nitrāts. Gar vienu sienu tika uzstādīta neliela konveijera lente, lai iegūtu mīkstu brūnu špakteli.
  
  
  Vienīgā redzamā sprāgstviela bija pusfabrikāts lielā katlā ar aptuveni četrdesmit litru tilpumu. Viss pārējais tika glabāts aiz drāšu žogiem ar slēdzenēm, bet es uzreiz sapratu, kā tika izdarītas zādzības. Vienai no aizslēgtajām kabīnēm priekšā gulēja gara nūja ar metāla kausu galā. Kāds pacietīgi smēla mazus daudzumus no atvērtām mucām slēgtās kabīnēs, paņemot no katras mucas tieši tik daudz, lai paliktu nepamanīts.
  
  
  Šādas zādzības varēja veikt tikai tas, kam rūpnīcā ir pietiekami daudz laika, piemēram, naktssargs.
  
  
  Pirms lēmuma pieņemšanas brīdi apsvēru savas iespējas. Augam bija jāpazūd. Ja tas būtu vienīgais teroristu sprāgstvielu avots, es savu misiju izpildītu mazāk nekā minūtē. Ja nē, es varētu vismaz krasi samazināt viņu iespējas.
  
  
  Tāpēc es meklēju dakts rulli un nogriezu viena metra gabalu. Izgriezu stiepli, vienu dakts galu iespraudu tuvākajā mucā un aizdedzināju.
  
  
  Man likās, ka man ir trīs minūtes, bet, kad pienesu šķiltavu pie dakts, tā aizdegās un sāka degt divreiz ātrāk, nekā biju gaidījis. Es atlēcu un skrēju pie naktssarga, lai izvestu viņu ārā, pirms ēka pacēlās gaisā. Pēkšņi viņa kājas pacēlās un ietriecās manā vēderā. Es noņurdēju un atkāpos. Es redzēju, kā dakts tumsā jau bija līdz pusei izdegusi. Neraugoties uz sāpēm ķermeņa lejasdaļā, es iztaisnojos, uzdūros mazajam cilvēciņam uz grīdas un mēģināju viņu pārmest pār plecu. Viņš spārdījās un spārdījās, it kā cīnītos par savu dzīvību. Viņš nezināja, ko, viņaprāt, es gribu darīt. Es viņu uzrunāju angliski un tad hindi.
  
  
  Es pat norādīju uz dakts un radīju sprādziena skaņu, bet nespēju viņu pārliecināt. Viņš turpināja cīnīties, cik vien varēja, ar sasietām rokām un kājām, līdz es viņam iedevu sitienu pa kaklu, kas varēja būt nāvējošs.
  
  
  Kad uzmetu to pār plecu, dakts nebija palicis ne pēdas. Viņš nāca pie prāta un ar dūrēm iesita man kaklā. Pie durvīm viņš izstiepa rokas un kājas un traucēja maniem mēģinājumiem aiziet.
  
  
  Viņš pārliecībā ņurdēja un lamājās. Es joprojām dzirdēju drošinātāja svilpšanu aiz mums. Es viņu pārliecināju, gandrīz vai lūdzot atteikties no pretestības.
  
  
  Pēc tam es izmisīgā enerģijas uzplūdā spēcīgi atsitu viņa galvu pret durvju rāmi, pietiekami ilgi nomierinot viņu, lai viņš varētu izlēkt ārā.
  
  
  Pēc sekundes kālija nitrāta muca uzlidoja gaisā. Spilgts gaismas uzplaiksnījums apgaismoja vakara debesis; tad atskanēja tūkstoš pērkona rūkoņa, kad sprādziens saplosīja nelielo ēku, Indijas debesīs uzmetot dēļus, mucas un metāla gabalus.
  
  
  Gaisa spiediens mūs nogāza no kājām, atmetot pusduci soļus atpakaļ. Indiānis uzņēma vissmagāko sitienu un uzkrita man virsū, kalpojot par vairogu, kamēr atlūzas uzkrita mums.
  
  
  Viņš joprojām murmināja uz mani lāstus, kad es izskrēju no viņa apakšas, tāpēc es viņu izvilku pa vārtiem un ievilku alejā, pirms tuvumā dzīvojošie cilvēki izgāzās no savām sagrautajām mājām.
  
  
  Ugunsgrēka nebija, un es sapratu, ka man bija dažas minūtes, pirms policija ieradās, lai pārmeklētu apkārtni. Es pagriezu naktssargu un noliecos viņam virsū, lai viņš dzirdētu, kā es viņam čukstam pār cilvēku troksni uz ielas.
  
  
  "Viens kliedziens, draugs, un jūs iekļūstat nebeidzamā reinkarnācijas ciklā. Sapratāt?'
  
  
  Viņš pamāja ar galvu, un es viņu aiznesu tālāk pa aleju un tad uz nelielu pagalmu, kur stāvēja veca kravas automašīna. Es to novietoju kravas automašīnas riteņa priekšā.
  
  
  "Labi, pasakiet man tūlīt, pretējā gadījumā jūs peldēsit Hooghly upē līdz rītam."
  
  
  Viņš nikni paskatījās uz mani.
  
  
  "Kam viņš maksā, lai apzagtu jūsu priekšniekus?"
  
  
  Klusums.
  
  
  "Kas jums maksā par sprāgstvielu slēpšanu zem atkritumiem?"
  
  
  Klusums.
  
  
  Es sniedzos kabatā un izvilku kastīti, kuru neizmantoju bieži. Ir šļirce ar trim ķīmisko vielu kapsulām. Parādīju naktssargam, ko daru.
  
  
  Es uzmanīgi atvēru šļirces cilindru un izņēmu to, tad izspiedu adatu caur gumijas kapsulas blīvējumu un ievilku šķidrumu.
  
  
  -Vai tu esi ko tādu iepriekš redzējis? Es jautāju vīrietim, kurš bija atspiedies pret kravas automašīnu. Viņa seja bija saspringta, acis plaši atvērtas no bailēm.
  
  
  "Šīs ir jaunas zāles, ko sauc par novokaīnu. Tas būtībā ir patiesības serums, kas darbojas lieliski. Bet tas vienmēr nozīmē upura nāvi. Man nav izvēles; Man ir jāzina, kas tev maksā, lai palīdzētu izgatavot šīs bumbas.
  
  
  Viņš tagad trīcēja. Es pārbaudīju adatu ar pirkstu, tad piespiedu to pie viņa rokas. Viņš saspringa un nokrita uz sāniem. - Vēlreiz, draugs. Kas jums maksā, lai atstātu sprāgstvielas bērniem?
  
  
  - Tas ir... es nezinu. Viņš tagad svīda un viņa acis sekoja katrai manai adatas kustībai.
  
  
  "Sākumā jūs to nejutīsit. Tad sākas anestēzija. Tas kļūst arvien intensīvāks un pēc kāda laika jūs vairs nejūtat sāpes. Beigas nāk drīz pēc tam.
  
  
  Izmēģināju adatu vēlreiz. 'Neuztraucies. Es zinu, kas ir lojalitāte. Pēc pusstundas tu būsi miris, un tad tavs priekšnieks būs brīvs... kādu laiku. Bet tad es par viņu zināšu visu.
  
  
  Viņš pakratīja galvu. Ieduru adatu viņa rokas muskulī un ātri ievadīju šķidrumu. Adata jau bija izņemta un izmesta, pirms indiānis to saprata. Viņš paskatījās uz savu roku un sajuta šķidruma aukstumu. Pēc dažiem mirkļiem zāles sāka iedarboties, un viņš pagriezās. "Zakirs Šastri... viņš mums maksā."
  
  
  - Kādi citi vārdi? Kam strādā Zakirs Šastri?
  
  
  Vīrietis pakratīja galvu.
  
  
  "Vai jūs bijāt vienīgais avots, vai ir citi, kas apgādā Zakiru?"
  
  
  - Es zinu tikai vienu. Dienvidkalkutas potaša rūpnīca Kašmiras ielā.
  
  
  -Esi pārliecināts, ka tas ir viss?
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  "Sajūti savu roku." Es pārgriezu virves ap viņa plaukstu locītavām, lai viņš varētu sajust, kur es viņam injicēju. - Vai tu tur kaut ko jūti? Šī jūsu daļa jau ir mirusi.
  
  
  Viņa acis panikā iemirdzējās.
  
  
  — Vai jūs zināt vēl kādus vārdus? Kādas citas ķīmiskās rūpnīcas ražo bumbas?
  
  
  Viņš pakratīja galvu, skatoties uz sastindzis vietu uz rokas. Es satvēru Hugo un pārgriezu virves ap viņa potītēm.
  
  
  "Ir tikai viens veids, kā neitralizēt šķidrumu, kuru es jums injicēju." Jāskrien pieci kilometri. Ja tu iziesi ārā un noskrien trīs jūdzes, inde tavās vēnās izdegs un novokaīns kļūs nekaitīgs.
  
  
  Viņš piecēlās, sasprindzina kāju muskuļus un atkal pārsteigts sajuta savu roku.
  
  
  “Pasteidzies, paskatīsimies, vai tu vari izdzīt indi no sava ķermeņa; jums ir iespēja rīt būt dzīvam."
  
  
  Mazais indiānis paspēra dažus pirmos soļus alejā un tad sāka mežonīgi skriet. Viņš kaut ko kliedza pūlim pie nopostītās ēkas, un es negaidīju, lai redzētu, vai viņš runā par mani. Es devos pa citu ielu un devos atpakaļ uz viesnīcu.
  
  
  Pirms naktssarga pieminētās citas ķīmiskās rūpnīcas izpētes es plānoju ieiet siltā vannā un paēst labu maltīti.
  
  
  Bet, kad es iegāju savā istabā, tā nebija tukša.
  
  
  Tiklīdz es iegāju iekšā, Čoeni Mehta norādīja uz manām krūtīm nelielu pistoli.
  
  
  "Sēdies un nomierinies," viņa teica.
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  Čoeni turēja ieroci ar abām rokām, kā daži apmācīti profesionāli šāvēji.
  
  
  - Kas tas par joku? “Es jautāju, bet viņas aukstajā skatienā nebija humora.
  
  
  "Es nejokoju," viņa teica. "Es tev ticēju."
  
  
  Smaids pārskrēja manām lūpām. Esmu to iepriekš lietojis dusmīgām sievietēm. Parasti tas bija veiksmīgi.
  
  
  -Tu neesi Hovards Metsons. Jūs esat ASV valdības aģents.
  
  
  Es paraustīju plecus. 'Ko tad? Jūs to uzminējāt, kad mēs satikāmies.
  
  
  - Jūs esat Nikolass Hantingtons Kārters, Niks Kārters, meistars Assassin AH. Tu pat neesi maskējies. Tu liki man izskatīties kā muļķei.
  
  
  "Kā?"
  
  
  "Viņam vajadzēja man pateikt," viņa atcirta, "Radž."
  
  
  "Es domāju. "Jūsu priekšnieks?"
  
  
  Viņa neatbildēja, bet tam bija jābūt pareizi. Es zināju, ka viņa ir Indijas slepenais dienests. Un es varētu teikt, ka viņa ir jauna.
  
  
  "Mēs esam vienā pusē, tad kāpēc tu pavēri ieroci uz mani?"
  
  
  "Sprādzieni," viņa teica. "Radžs domā, ka jūs esat tajā iesaistīts, un varbūt jūs esat atbildīgs par to visu." Mums jums ir daudz jautājumu.
  
  
  Kad viņa apstājās, es dzirdēju, ka viņas balss trīcēja. Viņa vēl nebija ne profesionāle, ne pieredzējusi aģente, kas varētu nogalināt bez sirdsapziņas pārmetumiem.
  
  
  "Vai jūs domājāt, ka varētu apturēt sprādzienus, nošaujot mani?" – Es to pasniedzu kā joku, fantastisku bērnu ideju.
  
  
  "Es varu tevi nogalināt, ja man vajadzēs," viņa teica. "Ja tu nesniegsi man atbildes, kuras es vēlos."
  
  
  Es pakratīju galvu. -Tu nekad nevienu neesi šāvis, vai ne? Jūs nekad neesat nospiedis sprūdu vai redzējis kādu mirstam. Vai jūs domājat, ka varētu sākt ar mani? Es turēju acis uz viņas sejas un centos saprast tās izteiksmi. No tā bija atkarīga mana dzīve. Vai viņa tiešām mani nogalinās? Es par to šaubījos, bet nevarēju atļauties kļūdīties. Es negrasījos šeit riskēt ar savu dzīvību.
  
  
  Uz mani daudzkārt ir bijis vērsts ierocis, un vienmēr esmu spējis novērtēt brīdi, kad pretinieka uzmanība tiek novērsta uz sekundes daļu. Negaidīta skaņa, gaismas uzplaiksnījums; jebkura uzmanības novēršana ir tā vērta, ja esat pārliecināts, ka vīrietis ar ieroci jebkurā gadījumā ir gatavs jūs nogalināt. Bet ar Choeni man labāk patika gaidīt.
  
  
  "Es atbraucu uz Kalkutu, lai palīdzētu," es teicu. "Man ir pavēle apturēt teroristus, pirms problēma izplatās tālāk."
  
  
  "Tad kāpēc jūs šeit ieradāties ar pseidonīmu?" - Kāpēc jūs neatnācāt atklāti, godīgi?
  
  
  Man īsti nebija atbildes. "Tā mēs to darām," es viņai teicu. "Konfidencialitāte".
  
  
  "Es nevaru tev uzticēties," viņa teica. "Man tevi tagad jānogalina, kad man būs iespēja."
  
  
  Mani apmulsa viņas tonis. Viņa šķita gandrīz pārliecināta. Varbūt es viņu nenovērtēju.
  
  
  Es atklāju, ka aizturēju elpu un gaidu, kad karstā lode caurdurs manas plaušas. Gandrīz pēc minūtes es neelpoju, kad zvanīja telefons, kas atradās uz blakus galdiņa.
  
  
  Viņš zvanīja trīs reizes, pirms viņa pamāja ar ieroci. "Paņemiet to," viņa teica.
  
  
  Es pa pusei novērsos no viņas un ar kreiso roku paņēmu klausuli. Šī kustība ļāva man ievietot Hugo labajā plaukstā. Es vairs nebiju bezpalīdzīgs.
  
  
  "Jā," es teicu klausulē.
  
  
  Balss otrā galā šķita pārsteigta, it kā zvanītāja nebūtu gaidījusi, ka es pati pacelšu klausuli.
  
  
  - Ak, Kārtera kungs, tas esat jūs.
  
  
  Mana īstā vārda lietošana mani diez vai šokēja, bet zvanītāja vārds gan.
  
  
  "Jūs runājat ar pulkvedi Vu," turpināja austrumu uzņēmēja balss.
  
  
  "Tu mani sauci par Kārteru," es teicu.
  
  
  Es paskatījos pāri istabai uz Čoeni un nosaucu pulkveža vārdu. Viņa saprata un čukstēja paziņojumu, kamēr es uz brīdi aizsedzu mikrofonu.
  
  
  "...draugs Radža," viņa teica.
  
  
  Es nolamājos zem deguna. Acīmredzot Radžs bija ļoti dāsns ar informāciju par manu identitāti. Es prātoju, kāpēc. — Vai jūs esat viens, Kārtera kungs? - Vū jautāja.
  
  
  Es domāju par Čoeni un ieroci viņas rokā. "Nē," es teicu pulkvedim. "Mehtas jaunkundze ir ar mani. Varbūt tu viņu pazīsti?
  
  
  Čoeni nolaida ieroci un ielika to savā somiņā, ko es arī gaidīju. Viņa nešautu mani tagad, kad kāds zina, ka esam kopā.
  
  
  "Ak, protams. Ļoti izcila dāma. Viņas tēvs mani bieži apciemo.
  
  
  — Jūs neatbildējāt uz manu jautājumu, pulkvež Vu, — es apņēmīgi teicu. - Kāpēc tu mani sauci par Kārteru?
  
  
  Viņa melodiskā balss skanēja jautri. "Esmu pagodināts iepazīt slavenu aģentu," viņš teica. "Es ļoti atvainojos par tikšanos pēcpusdienā." Pulkvedim Vū neizdevās. Izraisīja lielas dusmas lielo valstu diplomātos. Es saku sev, ka esmu viņiem parādā atvainošanos. Tad cienījamais policists man stāsta, ka viņa viesu vidū ir slavens amerikāņu aģents ar tādu pašu uzdevumu... atbrīvot Kalkutu no teroristiem. Es uztraucos par mūsu pilsētu, Kārtera kungs. Jums jāpalīdz izbeigt bombardēšanu. Ļoti svarīgi manai adoptētajai dzimtenei. Ļoti svarīgi biznesam.
  
  
  - Paldies, pulkvedi. Esmu pārliecināts, ka attiecīgās valstis novērtē jūsu rūpes, taču tas ir profesionāļu darbs. Laiks iet uz beigām.'
  
  
  - Tieši tā, Kārtera kungs. Bet varbūt vienkāršs biznesmenis var kalpot lielām valstīm. Es labi pazīstu Indiju. Es bieži palīdzu policijai. Es vēlētos izmantot šo iespēju, lai palīdzētu kādam ļoti slavenam amerikānim.
  
  
  Es vilcinājos tikai brīdi. Varbūt vecajam ķīnietim bija taisnība – varbūt viņš varētu man palīdzēt.
  
  
  "Vai jūs vēlētos rīt atbraukt pie manis ciemos uz manu māju," viņš teica. "Tu un Mehtas jaunkundze." Mēs runāsim. Varbūt tas palīdzēs glābt mūsu pilsētu.
  
  
  Es piekritu un viņš pasauca laiku pusdienām. Tad es noliku klausuli un pagriezos pret Čoeni. Viņa joprojām sēdēja lielajā krēslā pretī. Viņas rietumu svārki bija uzvilkti pāri gurniem, parādot viņas ideālo kāju formu. Hugo manā rokā kļuva auksti. Es domāju par to, cik nesen es domāju par viņas nogalināšanu. Kāds grēks tas būtu. Bet tas nebija vajadzības. Indijas valdība vēl nav tik dziļi iesaistījusies starptautiskajā spiegošanā, lai tai būtu nepieciešami slepkavas. Un pat ja viņi to darītu, viņi noteikti nebūtu sūtījuši bagātu, izsmalcinātu meiteni to darīt.
  
  
  Bet viņai bija jautājumi, uz kuriem viņa gribēja saņemt atbildes, un viņa domāja, ka ierocim ir pārliecināšanas spēks. Neveiksmīga ar vienu ieroci, iespējams, viņa izmēģinātu citu, ieroci, kas man šķitīs daudz patīkamāks.
  
  
  Es iegrūdu Hugo atpakaļ viņa apvalkā, pastiepu roku un pacēlu viņu no krēsla. Viņa paskatījās prom, kad es pievilku viņu pie krūtīm.
  
  
  "Bērns," es nočukstēju.
  
  
  Manas lūpas pieskārās viņas ausij, tad vaigam. Viņa bija gara, un viņas ķermenis lieliski atbilst manējam, viņas smalkie izliekumi un izliekumi papildināja manu spēku un cietību. Citā laikā un vietā es viņai būtu teicis, ka mīlu viņu. Bet tas būtu negodīgi. Mums varēja būt tikai fiziska aizraušanās. Vienīgie solījumi, ko mēs varētu dot viens otram, būtu nakts pēc nakts.
  
  
  Kamēr es apviju savus pirkstus ap viņas izliektajiem gurniem, viņas garie, slaidie pirksti slīdēja gar manu muguru. Kopā mūsu ķermeņi kustējās klusā savstarpējā upurācijā; tad mēs atkāpāmies un roku rokā devāmies uz gultu.
  
  
  "Apgulies," viņa teica. 'Pagaidi mani.'
  
  
  Viņa nostājās manā priekšā, lai izģērbtos. Kad viņas mīkstās, brūnās krūtis atbrīvojās, es instinktīvi sniedzos pēc tām, bet viņa mani atgrūda, līdz palika kaila.
  
  
  Viņa nometās ceļos uz grīdas un palīdzēja man novilkt drēbes.
  
  
  Viņa tik un tā nenāktu pie manis. Viņa palika uz ceļiem, noskūpstīja mani uz lūpām, tad slīdēja arvien zemāk, līdz mans ķermenis lūdza savienoties ar viņu.
  
  
  Viņas rokas pārvietojās pār manu ķermeni, taustot, zondējot, glāstot. Beidzot viņa apgūlās gultā. Viņa lēnām gāja uz priekšu, piespiežot savas stingrās krūtis pie manām krūtīm, tad šūpojot garās lokanās kājas, līdz viņa pārklāja manu ķermeni no galvas līdz kājām.
  
  
  Viņa mani maigi noskūpstīja, un tad vēl kaislīgāk. "Nāc, ļaujiet man darīt to pēc saviem ieskatiem."
  
  
  Viņas gurnu kustība pret manējiem mani pārliecināja. Bija patīkami sajust viņu uz manis, kamēr viņas rokas bija aizņemtas, ienesot mani ugunīgā karstumā, pirms es pat pakustējos.
  
  
  Vēlāk mēs gulējām viens otra rokās un skatījāmies pa atvērto logu uz lejā esošās pilsētas gaismām.
  
  
  "Tagad saki man patiesību," viņa teica.
  
  
  'Tu saki pirmais. Vai jūs strādājat pie Raj? Nopietni?'
  
  
  "Jā, es strādāju viņa labā, jo uzskatu, ka varu palīdzēt savai valstij."
  
  
  "Kā?"
  
  
  "Bengālijas štata glābšana Indijai."
  
  
  — Kalkutas apkārtne?
  
  
  Viņa pamāja. 'Jā. Ir cilvēki, kas vēlas atdalīt Bengāliju no pārējās valsts. Viņi vēlētos izveidot jaunu valsti vai pievienoties Bangladešai. Jau pirms bengāļu atdalīšanas no Pakistānas, Kalkutā parādījās nemiernieki, kuri gribēja saraut valsti. Sprādzienu izraisītais haoss var dot viņiem vajadzīgo iespēju."
  
  
  "Un ko, pēc Radža domām, es varu piedalīties?"
  
  
  "Viņš nezina, bet neuzticas amerikāņiem."
  
  
  'Un tu?'
  
  
  - Es arī to nezinu.
  
  
  Es noskūpstīju viņas maigās lūpas.
  
  
  “Mēs abi esam vienā pusē neatkarīgi no tā, vai Radžs to apzinās vai nē. Uzticieties man kādu laiku. Dienu vai divas, varbūt pat mazāk.
  
  
  Viņa septiski sarauca pieri. "Varbūt," viņa teica. "Varbūt es to tagad varu izdarīt."
  
  
  'Labi. Labi, vai varat pastāstīt vairāk, kas varētu būt noderīgi? Vai Rajam ir kāda informācija par kālija nitrāta piegādi? Vai ir kādas norādes par organizāciju, kas ir aiz tā? Vai sazvērestības centrā ir kāds, kuru es varu notvert?
  
  
  Čoni skaistā seja sarauca pieri.
  
  
  'Es nezinu. Es vienkārši daru to, ko viņš man liek. Jūs varat viņam pajautāt.
  
  
  'Nē.'
  
  
  Es mēģināju viņai to izskaidrot. Es nevienam neuzticējos, pat Radžam. Godīgi sakot, arī es viņai neuzticējos, bet nevarēju to pateikt. Kamēr es atklāti neatzinos, ka esmu amerikāņu aģents, kas strādā viņa valstī, Radžu traucēja protokols. Viņš nevarēja mani arestēt vai izsūtīt no valsts bez pierādījumiem. Un viņa vienīgais pierādījums joprojām kails gulēja manās rokās.
  
  
  Viņa jautāja. - "Kas man viņam jāsaka?"
  
  
  - Vai viņš lūdza mani nogalināt?
  
  
  - Nē, es tikai gribēju tevi nopratināt. Pistole bija mana ideja.
  
  
  "Pastāsti viņam, ko es zinu," es teicu.
  
  
  Es viņai to ātri paskaidroju, taču noteikti sniedzu viņai tikai to informāciju, ar kuru vēlējos dalīties. Es runāju par rūpnīcu un kālija nitrāta zādzību, bet neteicu, ka man būtu kāds sakars ar rūpnīcas sprādzienu. Raju ļāva to izdomāt pats.
  
  
  "Te ir iesaistīts zināms Zakirs Šastri," es teicu. "Lūdziet, lai Raj atsūta savus darbiniekus, lai viņu atrastu." Policijai ir veidi, kā izsekot cilvēkus, kad viņi zina vārdu.
  
  
  Gribēju parunāt par savām aizdomām par to, ka bērni izvieto bumbas, taču pārdomāju. Esmu viņai jau pietiekami daudz teicis, lai iegūtu viņas uzticību. Vairāk man nevajadzēja.
  
  
  ES jautāju. - "Vai tu man tagad tici?"
  
  
  "Jā," viņa teica, bet viņas acīs joprojām bija šaubas, un es mēģināju viņu nomierināt ar skūpstu.
  
  
  Viņa kādu brīdi atturējās, tad ar roku nobrauca pa manu ķermeni. Kaili mēs piespiedāmies viens otram un ļāvām kaislei valdīt pār mūsu ķermeni. Vēlāk viņa atbalstījās uz elkoņa un teica: “Dārgais, es tev uzticos, bet, lūdzu, nemāni mani vēlreiz. Nemelo man vairs.
  
  
  "Nekad vairs," es teicu, domādams, vai viņa man tic. Es nejutos vainīgs — melošana ir daļa no mana darba. "Kad tas viss būs beidzies, varbūt mēs varam kaut kur doties kopā, mana mīļā." Man ir nauda, daudz. Es pazīstu Eiropu. Tev dzīvē nav jāstrādā. Viņas teiktais mani pārsteidza. Viņa izklausījās sirsnīga. Iespējams, viņai tas bija vairāk nekā blakusshow. Es nolaidos pie viņas, atkal gatava mīlestībai. Viņa no prieka vaidēja un uz brīdi aizmirsām, ka ārpus istabas sienām ir pasaule.
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Nākamajā rītā brokastojām gultā. Mazā indiešu meitene, kas mūs apkalpoja, šķita, ka pilnīgi nezināja, ka ar mani guļ kaila sieviete. Kad viņa aizgāja, Čoeni apgāzās, noliecās pār mani un noskūpstīja manu krūtis. Man vajadzēja viņu izstumt no segas apakšas.
  
  
  Kamēr Čoeni ģērbās, es piezvanīju Slocuma birojam un prasīju telefona numuru, kur varētu sazināties ar Liliju Pīsu. Šķita, ka Lilijai bija labs garastāvoklis, kad es ar viņu runāju. Viņa sacīja, ka drīzumā tiks izrakstīta no slimnīcas un, kā plānots, dosies uz Madrasu. Es ieteicu viņai paņemt līdzi princi, kad viņa atstāja Kalkutu. Viņa ar entuziasmu piekrita un teica, ka nekavējoties lūgs kādam no radiniekiem paņemt suni.
  
  
  Es priecājos, ka piezvanīju viņai. Līdz šim mans uzdevums ir izraisījis Lilijai tikai skumjas. Iespējams, suns viņai palīdzēs tikt galā ar grūtībām, kas viņu sagaida. Es novēlu viņai labu un noliku klausuli.
  
  
  Tad es pagriezos pret Čoeni.
  
  
  Mums bija jādodas uz viņas māju, pirms mēs devāmies pie pulkveža Vu. Kad sēdos pie stūres, sapratu, ka mans prāts joprojām ir pārāk aizņemts ar Čoeni – pat aizmirsu paskatīties aizmugurējā sēdeklī. Kad es pagriezos, man tieši starp acīm bija norādīts ciets pirksts.
  
  
  "Bang, bang, Niks Kārters, tu esi miris."
  
  
  Čoeni pagriezās un izvilka no somas ieroci. Man vajadzēja viņu apturēt, pirms viņa sāka šaut. Aizmugurējā sēdeklī sēdošais vīrietis ātri pameklēja ieroci.
  
  
  "Nomierinies, Sokolovs," es kliedzu.
  
  
  Resnais krievs vilcinājās, pabāzdams roku zem jakas.
  
  
  'Kas tas ir?' Čonijs jautāja. "Ko viņš grib?"
  
  
  Sokolovs iepazīstināja ar sevi. "Biedrs Aleksandrs Sokolovs," viņš teica. "Padomju Sociālistisko Republiku Savienības konsuls Kalkutā."
  
  
  "Mums ir paveicies," es teicu. - Pasaki viņai patiesību, Sokolovs. Jūs esat VDK spiegs, tāpat kā vairums Krievijas diplomātu visā pasaulē.
  
  
  Krievs padevās pacēla rokas. “Jūs, amerikāņi... jūs vienmēr esat tik pragmatiski. Labi, es esmu spiegs. Jūs varat zināt. Vai tas nav pareizi, Kārter? Un jūs, Mehtas jaunkundze? Jūs arī piederat mūsu pazemīgajai profesijai. Šis ir pareizi?'
  
  
  Čoeni sarauca pieri un atteicās atbildēt. "Tam nav nozīmes," viņš teica. "Šodien mēs neesam ienaidnieki." Viņš atkal pacēla rokas un domīgi nolieca galvu. “Rīt... kurš var pateikt? Rīt mēs varam nogalināt viens otru, bet šodien... šodien mums ir jāstrādā kopā.
  
  
  "Kas to saka?" - vēsi jautāju.
  
  
  - Es, biedri Kārters. Mums ir problēmas.
  
  
  'Mums?'
  
  
  'Mums visiem ir. Tavā vietā. man ir. Mehtas jaunkundze. Man ir pavēle tevi nogalināt.
  
  
  Čoeni sarāvās, un es redzēju, kā viņa roka cieši satvēra mazo pistoli, kuru viņa joprojām turēja rokās. Man nebija bail. Vēl nē. Es zināju, kā strādā Sokolovs. Ja viņš grasītos mani nogalināt, nebūtu bijis brīdinājuma.
  
  
  "Man ir pavēle nogalināt visus aģentus, kuri varētu būt atbildīgi par teroristu uzbrukumiem mūsu diplomātiskajai misijai Kalkutā," viņš sacīja. "Rīt jūs varat saņemt tādu pašu pavēli... nogalināt mani un visus ķīniešu aģentus pilsētā, pēc tam indiešus, piemēram, Mehtas jaunkundzi... ikvienu, kas par to varētu būt atbildīgs."
  
  
  Es jautāju: “Kāpēc tad tu gaidi? Jūs nekad iepriekš neesat kautrējies nogalināt cilvēkus."
  
  
  – Jo es nedomāju, ka tas palīdzēs. Man ir aizdomas, ka sprādzieni turpināsies. Man ir aizdomas, ka neviens no mums nav vainīgs. Man ir aizdomas, ka kāds... kā tu to sauc... kāds grib mūs nostādīt vienu pret otru.
  
  
  Kādu laiku skatījos krievu un gandrīz noticēju. Viņš varēja pateikt patiesību... šoreiz.
  
  
  "Kāds spēlē spēli," es piekritu, "un par mums abiem smejas."
  
  
  "Jā, jā," viņš teica, pamājot ar galvu. 'Tā ir patiesība. Kāds starp mums rada problēmas.
  
  
  ES jautāju. - “Kā mēs no tā izkļūsim?
  
  
  Sokolovs skumji pamāja ar galvu. 'Es nezinu. Bet man ir citas bažas. Mēs dzirdam dīvainas lietas. Mēs dzirdam par draudiem. Ir cilvēki, kas saka, ka mūsu konsulāts tiks uzspridzināts piecpadsmitajā... Neatkarības dienā.
  
  
  "Ielas būs pilnas ar cilvēkiem," piebilda Čoeni. "Šī būtu ideāla diena vardarbības aktiem."
  
  
  "Mana valdība ir dusmīga," viņš teica. "Tiek runāts par atriebību - tiešu atriebību - ja konsulāts tiek sabojāts."
  
  
  Jutu sviedru zem apkakles. Es nevarēju iedomāties, kas varētu notikt, ja draudi piepildīsies.
  
  
  ES jautāju. - Kāpēc tu man to visu stāsti? — Kopš kura laika jūs palīdzat amerikāņiem?
  
  
  Krievs nopūtās. – Tāpēc, ka man pavēlēja tevi apturēt. Bet viss, ko es varu atrast, norāda, ka jūs neesat atbildīgs... ne jūs, ne citi amerikāņi. Cilvēki, kas ievietoja bumbas, nebija no CIP vai Zinātņu akadēmijas. Esamība...'
  
  
  Viņš klusēja, un es pabeidzu teikumu viņa vietā. "Tie ir bērni," es teicu.
  
  
  Sokolovs piekrītoši pamāja ar galvu. – Jā, acīmredzot tie ir bērni.
  
  
  "Es tā nedomāju," Choeni iebilda. 'Tas ir neiespējami.'
  
  
  Viņa iebilda, bet es nojautu, ka viņa domā par dažiem faktiem, ko policija viņai noteikti ir pateikusi. "Vakar netālu no Amerikas konsulāta tika nogalināts zēns," es teicu.
  
  
  "Nevainīgs bērns," sacīja Čoeni. "Garāmgājējs."
  
  
  "Terorists," ierosināja Sokolovs. "Bērnu izmantošana... nav priekš jums," viņš smaidot sacīja.
  
  
  "Un ne jums," es teicu. "Pat maoisti vēl nav iegrimuši tik dziļi."
  
  
  Viņš pārslīdēja pāri automašīnas sēdeklim un atvēra durvis. "Tas ir viss, kas man jums jāsaka," viņš teica.
  
  
  Kad viņš iznāca, es ieliku atslēgu aizdedzē, iedarbināju motoru un braucu uz Čoeni māju. Kamēr viņa pārģērbās, es stāvēju uz balkona un vēroju, kā svešā pilsēta jaunā rītā pamostas no nebeidzamās cīņas par izdzīvošanu. Mani interesēja, kāds briesmonis terorizē šo mocīto pilsētu. Kurš izvēlējās Kalkutu par kaujas lauku divām lielvalstīm? Ko viņš no tā cerēja iegūt? Man nebija ne jausmas. Laiks paslīdēja caur pirkstiem, bet rezultātu nebija. Tikai trīs dienas, un mani pavedieni ir kļuvuši atturoši maz. Tas, kurš izmantoja bērnus kā teroristus, bija gudrs. Taku bija gandrīz neiespējami izsekot.
  
  
  Viss, kas man bija, bija Zakirs Šastri. Es varēju tikai cerēt, ka pulkveža Vu plašā ietekme pilsētā palīdzēs man atrast personu, kas slēpjas aiz šī vārda.
  
  
  No Čoeni mēs braucām uz dienvidiem uz Bengālijas līci, sekojot pulkveža Vu norādījumiem, cauri lēzenajam deltas apgabalam, kur varenā Ganga un tās dažādās pietekas tūkstošiem gadu bija izveidojušas auglīgu zemesragu. No Vu savrupmājas paveras skats uz Hoogli upi. Tas bija milzīgs komplekss, kas izskatījās tā, it kā tas arī būtu celts ilgu laiku. Īpašums stiepās jūdžu garumā pa vienu slīpu reljefu, un tajā bija krūmi, lapu koki un lielas ganības zirgiem. Lielā māja, kas celta no tīri balta akmens, spīdēja kā templis saulē.
  
  
  Kad iebraucām bruģētajā autostāvvietā iepretim milzīgajai mājai, divi uniformās tērpti kalpi izskrēja ārā, lai atvērtu mašīnas durvis un ievestu mūs pa lielajām dubultdurvīm vestibilā. Vienu brīdi man šķita, ka esam atkāpušies laikā un atradāmies pilī, kurā atrodas viens no piecsimt prinčiem, kuri pārvaldīja mazās valstis, no kurām izauga Indija un Pakistāna.
  
  
  Zāle bija neticami grezna - grīda bija izgatavota no izcilākā marmora un keramikas flīzēm, kolonnas bija no tīra marmora, sienas bija apkārtas ar krāšņiem antīkiem gobelēniem, mēbeles datētas no visiem senajiem Indijas periodiem.
  
  
  Tas bija vairāk muzejs nekā māja, vairāk templis nekā rezidence. Mūsu ceļveži apstājās, kamēr mēs skatījāmies uz visu šo krāšņumu, un tad klusībā veda mūs pie durvīm, kas veda no lielās zāles uz citu zāli. Tas bija slikti apgaismots un būvēts no neapstrādātiem akmeņiem, kas, iespējams, tika izglābti no Ķīnas ciemata ielām.
  
  
  Istabas vidū stāvēja būda, kuras jumts bija piecas pēdas virs zemes. Tas tika izgatavots no kartona, veciem dēļiem, sūtījumu kastēm, tukšām kārbām un airu laivas dibena.
  
  
  Pulkvedis Vu sēdēja būdas durvīs ar gandrīz baltu dhoti, kas bija aptīts ap gurniem. Viņš pietupās pamata jogas pozā. Ieraudzījis mūs, viņš nedaudz sakustējās, bet nepiecēlās.
  
  
  - Ak, tu esi atnācis. Piedod stulbās atmiņas. "Es piedzimu tādā būdā kā šī," viņš teica, izstaipīdamies. "Dvēselei ir labi atcerēties un teikt, ka es mūžīgi būšu citāds."
  
  
  Viņš piecēlās kājās un pazemīgi paklanījās. "Es esmu pagodināts, ka jūs apmeklējat manas mājas, Mehtas jaunkundze," viņš teica. - Un jūs, Kārtera kungs. Jūsu klātbūtne slavina manu pazemīgo stāvokli.
  
  
  Čoeni ātri atbildēja, bet man bija jāmeklē vārdi. Vu mani mulsināja.
  
  
  Šķita, ka glītais cilvēciņš bija samulsis, redzot viņu zemnieku drēbēs. Viņš atvainojās un teica, ka drīz atgriezīsies, kad būs "piemērotāk ģērbies tik cienījamiem viesiem".
  
  
  Viņš ātri runāja ķīniešu valodā, un no citas istabas iznāca divas jaunas meitenes austrumnieciskā apģērbā. Viņi paklanījās un paklupa mūsu priekšā, viņu ciešie svārki līdz potītēm ierobežoja viņu soļus līdz dažām collām. Viņi gāja mums pa priekšu pa citām durvīm patīkamā rietumu stila istabā, kurā skanēja klusa mūzika un televizors, grīda ar paklāju, modernas mēbeles un, šķiet, pie sienas karājās īsts Polloks. “Skolotāja saka, dari šeit visu, kā tev patīk; "Viņš nāks pēc minūtes," sacīja viena no meitenēm. Tad viņi abi pazuda pa durvīm.
  
  
  Virs milzīgā kamīna karājās glezna, kurā attēlots Čiang Kaišeks jaunībā, kad viņš valdīja kontinentālajā Ķīnā. Pie pretējās sienas karājās tikpat liela glezna. Tas bija
  
  
  Sun Jatsens.
  
  
  "Vu nebija īsts pulkvedis," Čoeni komentēja, kad es paskatījos apkārt greznajā telpā. "Šis ir goda nosaukums, ko viņš saņēma par savu personīgo cīņu pret Mao un komunistiem. Viņš bija tikai zēns, kad viņš kalpoja Čiang Kai-šeka vadībā.
  
  
  Es gribēju viņai kaut ko jautāt, bet parādījās indiešu zēns baltā jakā un veda mūs uz tīkkoka bāru, kas bija pārklāts ar tīģera ādas apdari. Tāpat kā viss pārējais šajā mājā, arī mani pārsteidza dzērienu krājumi. Bija labs viskijs, izcili konjaki un lieliska veco ruma kolekcija. Zēns viņiem piedāvāja vairāk zināšanu nekā bārmenis, kas lej lāgu.
  
  
  Mēs izvēlējāmies Jamaikas rumu un tikko dzērām malku, kad pulkvedis ienāca pusgarās biksēs un zābakos.
  
  
  Viņš stāvēja man blakus un vērīgi skatījās uz mani.
  
  
  "Vai jūs vēlētos doties izjādē pirms vakariņām?"
  
  
  Es gribēju teikt, ka man tam nav laika, bet Čoeni pārāk ātri piekrita. Viņš sūtīja viņu kopā ar vienu no kalponēm pārģērbties, un viņš veda mani pa īsu gaiteni, kas bija izklāta ar statujām. Pēc gaiteņa mēs apstaigājām apļveida iekštelpu baseinu ar dzidri zilu ūdeni un pa durvīm, tad šķērsojām akmens tiltu, kas atdalīja milzīgā baseina iekšpusi no ārpuses.
  
  
  Trīs zirgi steidzās pāri mazajam tiltiņam, kur bija iežogota celiņa, taču viņš tos ignorēja un pamāja ar roku uz parka pusi uz lejas terases.
  
  
  Viņš jautāja. - "Varbūt vēlaties nošaut skeetu?
  
  
  Lai paietu laiku, līdz atkal atnāks daiļā dāma.
  
  
  Manī iedūrās aizdomu ēna, un es nopētīju mazā cilvēciņa rokas. Viņi bija negaidīti spēcīgi un šķebinoši. Neskatoties uz koptajiem nagiem, viņa rokas bija raupjas kā zemniekam.
  
  
  "Uz šķīvjiem," es teicu. "Man tas diezgan labi padodas."
  
  
  Viņš pasmaidīja. "Kontinentāls," viņš atvainojās, un es pēkšņi sapratu, ka viņa runas veids ir mainījies. Atslābinoties, viņš atbrīvoja rupjo angļu valodu, ar kuru viņš atbruņoja viesus. “Šajā ir izaicinājums... tāpat kā dzīvē. Jūs nekad nezināt, kurā virzienā virzīsies iespējas mērķis.
  
  
  Es viņu nesapratu, bet sekoju viņam līdz vietai, kur stāvēja mešanas mašīna, un redzēju, ka divi jauni kalpi nāca mums pretī ar izvēlētām šautenēm rokās.
  
  
  "Tūkstoš rūpiju par šķīvi," viņš teica, paņēma Brauningu un piegāja pie divdesmit septiņu metru atzīmes. "Labi?"
  
  
  Pirms es paspēju kaut ko pateikt, viņš deva signālu un gaisā uzlidoja spilgti dzeltens disks. Braunings izšāva, un apakštase uzsprāga divdesmit pēdu attālumā no mazās metāla metamās mašīnas. Tas bija labs kadrs, taisni uz priekšu, tāds, kas māla plāksnes pārvērš šrapneļu dušā.
  
  
  Mazais cilvēciņš lepni pasmaidīja un gaidīja. Es piegāju pie līnijas, ievietoju patronu vienā no izvēlētās šautenes kamerām un devu signālu zēnam pie mešanas mašīnas. Es izšāvu. Māla plāksne saplīsa kā pulveris, un es jutu niknu gandarījumu no tiešā sitiena.
  
  
  Pulkvedis Vu neatlika man laika gavilēt. Viņš nekavējoties izsauca vēl vienu šķīvi, izšāva un trāpīja pa disku. Es uzreiz viņam sekoju ar vieglu sitienu. Mēs šāvām ātri, tik ātri, ka sāku uztraukties par ložmetēja zēnu, kuram bija jānovieto plāksne uz spēcīgā mešanas roktura un jānoņem roka, pirms smagā atspere izmeta mērķi kosmosā. Nebija neviena noteikuma, kas teiktu, ka jums ir jāatlaiž apakštase un jāšauj, tiklīdz otrs iznīcināja savu mērķi, taču, nerunājot ne vārda, mēs noteicām savus noteikumus.
  
  
  Kad Choeni mums pievienojās, mēs šaudījām mežonīgā, nogurdinošā ritmā un bijām klāti sviedros. Manas rokas sāpēja, nepārtraukti cilājot četras mārciņas tērauda un sarkankoka, un mans plecs dega no acs atsitiena, pat tad, kad es nokritu uz ceļiem un stingri atspiedos uz stieņa. Vū mani pārsteidza. Lai gan viņš bija mazs, šķita, ka viņam nebija vairāk problēmu nekā man. Es redzēju vēlmi uzvarēt viņa mutes kaktiņos, kad es kliboju un šķīvji sāka plīst, nevis pulverizēt. "Atkal un atkal," paziņoja zēns aiz mums. "Abi septiņdesmit pieci pēc kārtas."
  
  
  "Par desmit tūkstošiem rūpiju," pulkvedis Vu kliedza, paceļot šauteni, lai veiktu vēl vienu šāvienu.
  
  
  Viņš atsitās pret šķīvi. Manas rokas gandrīz trīcēja, kad es pacēlu šauteni septiņdesmit sestajam šāvienam pēc kārtas. Es uzsitu šķīvju disku un vēl desmit, pirms sajutu vējiņu uz sava kakla.
  
  
  Vu par vēlu sajuta vājo vēju. Plāksne, kuru viņš lūdza, pēkšņi noslīdēja, kad viņš nospieda sprūdu. Dzeltenais disks uzvaroši un neskarts peldēja pa šrapneļu nokaisīto lauku metamās mašīnas priekšā. Tikai šī plāksne izbēga no viņa ieroča.
  
  
  Pulkvedis Vu uz brīdi piespieda šauteni pie pleca, piespiežot sevi samierināties ar sakāvi. Uz brīdi es redzēju dēmonisku niknumu šajās slīpajās acīs. Viņš nebija neveiksminieks, bet, kad viņš paskatījās uz mani, viņš atkal pasmaidīja, paklanījās, iejutās pazemīga zemnieka lomā.
  
  
  — Desmit tūkstoši rūpiju slavenam amerikānim.
  
  
  Viņš pamāja ar roku, un zēns skrēja ar čeku grāmatiņu. Vu pierakstīja summu un iedeva man čeku.
  
  
  Es to paņēmu un iespiedu starp pirkstiem, domādams to saplēst gabalos.
  
  
  "Prieks bija mans," es teicu.
  
  
  "Pagaidiet," Čoeni kliedza no šaušanas līnijas malas, kur viņa visu šo laiku bija vērojusi. Viņa pieskrēja pie mums un atņēma no manis čeku. "Jūsu bērniem. Jā?' - viņa teica Vū. "Desmit tūkstoši rūpiju var viņus pabarot daudzas dienas."
  
  
  "Protams," Vu piekrita. 'Bērniem.'
  
  
  ES jautāju. - 'Tavi bērni?'
  
  
  Mazais vīriņš iesmējās un norādīja lejā no kalna uz mūrētu kompleksu aptuveni četrsimt jardu attālumā.
  
  
  "Bērnu nams," Čonija paskaidroja. "Viņš izglāba simtiem bērnu no ielām. Viņš dod viņiem pārtiku, apģērbu un mājokli, līdz viņi ir pietiekami veci, lai paši varētu iztikt.
  
  
  "Bet tik daudziem cilvēkiem ir vajadzīga palīdzība," Vu skumji sacīja. "Pat tāds bagāts vīrietis kā es nevar palīdzēt viņiem visiem."
  
  
  Vu norādīja, un tad es ieraudzīju bērnus laukā zem mums. Simtiem, pārsvarā zēni, spēlējās patversmes iežogotajā rotaļu laukumā. Tie man atgādināja zēnu, kuru redzēju ķīmiskajā rūpnīcā, un mazo mirušo zēnu, kas gulēja uz ielas blakus avarējušajam Mercedes Amerikas konsulāta priekšā.
  
  
  Es nolādēju savas aizdomīgās domas. Vu, iespējams, bija dāsns filantrops, bet man joprojām bija aizdomas par viņu. Es negribēju ticēt, ka viņš bija iesaistīts sprādzienos, bet doma nepazuda.
  
  
  "Varbūt jūs pazīstat cilvēku, kuru es meklēju," es asi teicu. "Tā kā jūs interesē bērni, jūs, iespējams, pazīstat vienu Zakiru Šastri." Cik saprotu, viņš arī bērnus izņem no ielām.”
  
  
  Pulkvedis Vu caur zobiem šņāca. "Šis čūskas dēls," viņš teica ķīniski. 'Es viņu pazīstu. Viņš nolaupa bērnus un izmanto tos saviem mērķiem. Esmu izglābis dažus viņa nagus, bet vienmēr ir vairāk.
  
  
  Čoeni sarauca pieri, iespējams, prātojot, kāpēc es pieminēju Šastri. Tas bija aprēķināts risks redzēt, kā Vū reaģēs, taču pūles bija veltīgas. Viņš reaģēja tā, kā to darītu lielākā daļa cilvēku, un man joprojām bija jāmeklē pavediens.
  
  
  - Kāpēc tu gribi ar viņu runāt? - Vū jautāja. — Vai viņš ir iesaistīts sprādzienos?
  
  
  Es pakratīju galvu. - Es neesmu pārliecināts... varbūt.
  
  
  "Varbūt mēs varam palīdzēt," Vu ierosināja. "Bērni uz ielas varētu zināt, kur šī persona atrodas."
  
  
  Viņš pamāja ar pirkstiem, un kalps pienāca un nostājās viņam blakus. Vu ilgu laiku runāja ar viņu dialektā, kuru es nesapratu. Viņš triumfējoši pasmaidīja, kad zēns rikšoja uz māju.
  
  
  "Bērni jautās," viņš teica. "Ne daudziem cilvēkiem vajadzētu zināt par šo Zakiru. kurš no tā cieta.
  
  
  Viņi tevi aizvedīs pie viņa.
  
  
  Es pateicībā pamāju ar galvu.
  
  
  "Un tagad mēs spēlējam," Vu paziņoja, vedot mūs pie zirgiem.
  
  
  Mēs apseglojām nervozos dzīvniekus un devāmies uz vietu, kur īpašums robežojas ar upi. Viņš mums parādīja savu privāto jahtu piestātni un četras elegantās ātrlaivas, pēc tam aizveda mūs uz handbola laukumiem ar biezu perspex segumu un pa taciņu uz deviņu bedrīšu golfa laukumu uz skaistiem zaļumiem.
  
  
  "Tev ir viss," Čoeni piezīmēja, un mazais ķīnietis paskatījās uz mani, gaidīdams, ko es teikšu.
  
  
  Tad es to sapratu. Viņš bija mazs cilvēks ar milzīgu ego. Tenisa korti, golfa laukums, skaisti dārzi... bet tas viss praktiski netika izmantots, tās bija tikai trofejas, kas liecināja par viņa finansiālajiem panākumiem. Un mēs bijām tur kā viņa auditorija, aicināja paglaudīt viņam pa plecu un pastāstīt, cik viņš ir lielisks. Lai gan man bija vajadzīga viņa palīdzība, es ļāvos nojautai. "Gandrīz klāt," es perversi sacīju, pieejot pie Čoeni un noliecoties, lai maigi noskūpstītu viņu uz vaiga. Vū reakcija mani satrieca. Viņš iesmējās — smagi, aizsmakuši smiekli tik mazam vīrietim.
  
  
  "Varbūt," viņš teica un brauca mums pa priekšu uz māju.
  
  
  Mājā viņš veda Choeni un mani uz dažādiem dzīvokļiem pirmajā stāvā. Man tika saliktas svaigas drēbes, un es nomazgājos un pārģērbos, pirms devos atpakaļ lejā.
  
  
  Vu gaidīja mani savā birojā, divstāvu istabā, kas apšūta ar smalku koku un aprīkota ar skapjiem, kuros atradās agrīnās drukātās publikācijas. Viņš sēdēja pie milzīga rakstāmgalda, kas viņam likās vēl mazāks un nenozīmīgāks nekā patiesībā.
  
  
  Ap viņu, uz galda un uz grīdas viņam priekšā sēdēja meitenes. Viņu bija desmit, daži indieši, daži austrumnieki, daži tik gaiši, ka man radās aizdomas, ka tie ir tīri baltie.
  
  
  "Kā jau teicu," Vu smaidot sacīja. - Man ir viss.
  
  
  Viņš graciozi pamāja ar roku pār nopietno meiteņu galvām.
  
  
  "Izvēlies vienu," viņš teica. - Vai divas. Tu esi mans viesis.
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  "Es jau agri atklāju, Kārtera kungs," pulkvedis Vu lepni sacīja, "ka cilvēka ceļā uz panākumiem ir norādes. Jūs varat noteikt, kur cilvēks atrodas uz šī ceļa, pēc tā, ko viņš visvairāk vēlas. Pirmkārt, pilns vēders. Tad lietas... materiālisms, kā jūs to saucat savā valstī. Tad, pie pirmajām lielās bagātības un statusa pazīmēm. Vēl vēlāk – seksuālās apmierinājuma pārpilnība. Veiksmīgam arābam tas ir harēms. Japāņiem geišas. Bagātai amerikāņu saimniecei.
  
  
  — Un ķīniešiem?
  
  
  Viņš atkal pamāja ar roku. - Konkubīnes, protams. Tāpat kā šīs skaistās radības. Ļoti rūpīgi izvēlēts veids katrai gaumei un vēlmei.
  
  
  - Kāpēc, pulkvedi Vu?
  
  
  'Ko, kāpēc?'
  
  
  - Jā, kāpēc tu man piedāvā savas konkubīnes? Mēs neesam gluži veci draugi, tādi, kuriem ir kopīgi mīļotāji. Vu pašapmierināti pasmaidīja. Viņš paklanījās un atkal izlikās pazemīgs, bet viņa lūpas šņāca. "Tā kā Vu vēlas pasniegt dāvanu lielam amerikāņu aģentam."
  
  
  'Gribi iepriecināt?'
  
  
  "Pārtrauciet šo bombardēšanu," viņš teica. "Glābiet mūsu pilsētu no turpmākām ciešanām."
  
  
  – Es jau pie tā strādāju. Tas ir mans darbs. Jūs vēlaties kaut ko citu.
  
  
  'Jā. Laika gaitā vaina tiks konstatēta. Tu to vari izdarīt. Jūs varat sniegt pierādījumus.
  
  
  “Kas vainīgs? krievi?
  
  
  "Maoisti," viņš teica. "Ķīnas komunisti. Ļaujiet viņiem uzņemties vainu par šiem draudiem mieram pasaulē. Dariet to manā vietā, un tie ir jūsu... viens vai visi.
  
  
  Es nevarēju atraut acis no nelīdzenās meiteņu rindas, kuru gandrīz kailie ķermeņi mirdzēja saules gaismā, kas lija pa milzīgajiem logiem istabas otrā pusē. Būtu bijis pietiekami viegli vainot Ķīnas komunistus, kad es biju izsekojis teroristu vadību, un es noteikti neesmu parādā lojalitāti saviem sarkanajiem kolēģiem.
  
  
  "Maza palīdzība," viņš teica, "par tik apburošu atlīdzību. Kurš vīrietis viņam varētu atteikt, Kārtera kungs?
  
  
  Es vilcinājos, un tajā brīdī, skatoties no vienas meitenes uz otru, durvis atvērās. Kalps aiz manis teica dažus vārdus ķīniešu valodā, un pulkvedis Vu aizkaitināts piecēlās.
  
  
  "Mehtas jaunkundze ir atgriezusies," viņš teica. - Mēs viņu redzēsim ēdamistabā.
  
  
  Viņš apstaigāja galdu un atkal pasmaidīja.
  
  
  "Padomā par to," viņš teica. “Par prieku naktīm, ko varat piedzīvot.”
  
  
  Es apstājos pie durvīm. Man ienāca prātā doma. Es uzliku roku uz Vū piedurknes un arī viņš apstājās.
  
  
  — Ir jābūt kaut kam vairāk, ko vēlas ļoti bagāts cilvēks, pulkvedi Vu. Pilns vēders, viss, ko viņš jebkad gribēja, statuss, visas sievietes, kuras viņa ķermenis varēja izturēt... bet kas vēl? Noteikti ir jābūt kaut kam citam, ko tāds cilvēks kā jūs vēlas. Kas tas ir, pulkvedi?
  
  
  — Protams, Kārtera kungs. Viņš pasmējās. "Pēc visa tā var vēlēties tikai noteiktību... galējo un netveramāko vēlmi." Viņš ieveda mani zālē. Satvēris Čoeni roku, viņš ieveda viņu milzīgā ēdamistabā ar garu galdu un milzīgām lustām. Viņš sēdēja galda galvgalī kā valdošs sultāns.
  
  
  Viņa atbilde mani neapmierināja. Man kaut kā nešķita, ka viņš alkst noteiktības. Man bija sajūta, ka viņš vēlas kaut ko citu. Bet kas?
  
  
  Man nebija iespējas uzstāt. Pēc dažām minūtēm garais galds bija nokrauts ar vīniem un ēdieniem, un mēs tikām nokaisīti ar pārpilnības ragu. Mazam vīrietim Vu ēda milzīgu daudzumu un vēl ēda, kad kalpi no kalna lejas bērnu nama atnesa kalsnu bērnu.
  
  
  Es pieliecos uz priekšu un uzdevu puisim jautājumus tādā nosvērtajā tonī, lai dažkārt varu likt viņam runāt. Bet kalsnais zēns no manis atkāpās. Pārsteidzoši, Choeni nāca man palīgā.
  
  
  Viņa klusi runāja ar zēnu tādā dialektā, kādu es nekad agrāk nebiju dzirdējusi, un šķita, ka ātri vien ieguva viņa uzticību.
  
  
  "Vīrietis vārdā Šastri viņu ļoti nobiedēja," viņa man teica. "Vīrietis viņam piedāvāja ēst un tad mēģināja ievilināt mašīnā. Viņš aizbēga un ieradās šeit, pulkveža Vu patversmē.
  
  
  — Pajautā viņam, kur viņš redzēja šo cilvēku.
  
  
  Pulkvedis Vu iejaucās. Viņš izstiepa fazāna kāju, kas pilēja ar sarkanvīna mērci, un uzdeva puisim manu jautājumu.
  
  
  Uzķēru dažus vārdus, ar kuriem pietika, lai saprastu, par ko zēns runā.
  
  
  "Templī ar spīdīgu sarkanu torni," es dzirdēju.
  
  
  Viņš teica vairāk, bet man nebija nozīmes, līdz Choeni to man iztulkoja.
  
  
  "Viņš nav pārliecināts," viņa teica, "viņš atceras tikai templi un guru."
  
  
  "Un spīdošs sarkans tornis," piebilda pulkvedis Vu. "Tam ir jābūt orientierim."
  
  
  Vu pasmaidīja un lepni atgāzās krēslā. Šķita, ka viņš domāja, ka ir atrisinājis visu jautājumu manā vietā. "Es ļoti priecājos palīdzēt amerikāņu aģentam," viņš sacīja, pieceļoties no galda.
  
  
  Viņš mūs gandrīz aizsūtīja. Viņš piezvanīja saviem kalpiem, un viņi veda mani un Choeni cauri mājai uz stāvošu mersedesu.
  
  
  Kad mēs devāmies atpakaļ uz pilsētu, es mēģināju iegūt no viņas vairāk informācijas. "Man ir jāzina pēc iespējas vairāk," es nodomāju, "pirms viņas ziņojums Raju pieliek punktu visam darbam."
  
  
  "Daudziem mūsu tempļiem ir torņi," viņa iebilda. "Un daudzi no tiem ir sarkani. Tas ir svarīgi?'
  
  
  "Sasodīti svarīgi," es teicu. "Šis ir nākamais ķēdes posms." Varbūt tas Šastri tur karājas, varbūt tas ir kaut kāds viņa štābs.
  
  
  Viņa pakratīja galvu, mēģinot domāt. "Tas varētu būt jebkur. Pat vecais templis, drupas... visi lauki ir ar tiem izraibināti.
  
  
  Viņas atbilde mani saniknoja. Mēs pavadījām stundas ar mazo pulkvedi, un es zaudēju pacietību. Mēs ieradāmies pilsētas centrā, un es apstājos iepretim konsulātam, saprotot, cik ātri pagājis laiks.
  
  
  Spriedze pilsētā bija kā statiskā elektrība sausā dienā. Es to jutu gaisā. Desmitiem bruņotu Indijas karavīru stāvēja konsulāta priekšā ar šautenēm pār pleciem. Citi karavīri stāvēja ēkas malā.
  
  
  "Padomājiet par to templi ar sarkano torni," es teicu Čoeni. 'Es būšu atpakaļ drīz.'
  
  
  Uz ietves mani apturēja nervozs indiešu karavīrs. Otrs karavīrs mani iztaujāja pie metāla vārtiem, tad veda pie seržanta, kurš stāvēja pie durvīm. Seržants man uzdeva dažus jautājumus, pēc tam uzsauca tālruņa numuru.
  
  
  Slocums gaidīja mani pie sava kabineta durvīm. Viņam nebija kaklasaites, viņa mati bija izspūruši, un sviedri bija uz pieres, lai gan birojā bija forši.
  
  
  "Mēs stiprinām ēku," viņš satraukti sacīja. "Mēs sagaidām uzbrukumu jebkurā brīdī."
  
  
  Viņš apsēdās krēslā aiz rakstāmgalda. Viņš noslaucīja sviedrus no sarauktās pieres ar lina kabatlakatiņu.
  
  
  "Es lūdzu Vašingtonu nosūtīt 300 jūras kājniekus, lai aizsargātu amerikāņu dzīvības un īpašumus," viņš teica.
  
  
  — Jūras kājnieki! - ES teicu.
  
  
  “Dievs svētī mūs, mēs nevaram palikt neapbruņoti krievu priekšā. Viņi jau ved uz šejieni savus cilvēkus ar Ņūdeli svētību.
  
  
  "Vai jūs vēlētos šeit sākt Trešo pasaules karu?"
  
  
  "Ja tas nelietis to vēlas..."
  
  
  "Izcili".
  
  
  Viņš asi paskatījās uz mani.
  
  
  -Vai tu neesi dzirdējis par Sarkano floti? "Viņiem ir eskadra, kas dodas uz Bengālijas līci, lai apmācītu manevrus. Divpadsmit kuģi raķešu kreisera vadībā.
  
  
  "Zini, tu varētu to izdarīt," es teicu. "Puiši, jūs varat runāt par to šeit un tagad, līdz sākas īsts kodolkarš. Kāpēc neapstāties un beidzot padomāt? Es piecēlos un piegāju pie viņa rakstāmgalda. Slocum atkāpās.
  
  
  -Vai esat dzirdējuši vēl kaut ko par piecpadsmito?
  
  
  'Neatkarības diena? Nē.'
  
  
  "Jūs teicāt, ka varbūt kaut kas gatavojas, atceries?" Un es dzirdēju, ka Krievijas konsulāts tiks uzspridzināts. Jūsu konsulāts ir jānotriec tajā pašā laikā.
  
  
  Slocum bija modrs. Tas viņam trāpīja tieši.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka šodien kaut kas notiks?"
  
  
  'Nē. Bet man ir sajūta, ka tie paši cilvēki, kas 15. augustā lika bumbas, plāno kaut ko lielu. Jums nebūs grūti evakuēt cilvēkus no konsulāta četrpadsmitā vakarā.
  
  
  "Ak Dievs," viņš teica. "Tad mēs neko nevaram darīt?"
  
  
  "Protams," es teicu. "Pastāstiet saviem apsargiem, lai viņi nelaiž bērnus uz ielas pie konsulāta."
  
  
  'Bērni?'
  
  
  'Jā. Un palīdziet man atrast templi ar sarkano torni. Man noteikti ir lielākā jūsu pilsētas karte.
  
  
  Slokums nospieda domofona pogu. Pēc dažām minūtēm sekretārs nolika karti uz sava galda.
  
  
  Pamatojoties uz pulkveža Vu īpašumu, es uzzīmēju apli ar rādiusu, kuru zēns varētu pārstaigāt dažu stundu laikā. Pēc tam es piezvanīju vairākiem indiešiem no Slocuma galvenās mītnes un lūdzu, lai viņi norāda tempļus šajā lokā.
  
  
  Viņi atpazina divus tempļus ar sarkanu torni.
  
  
  "Viena no tām ir slavenā Uzvaras torņa kopija," man stāstīja kāda Indijas sekretāre, kurai bija piecdesmit. "To sauc par Qutub Minar. Tā ir celta no sarkana smilšakmens un ir vairāk nekā trīsdesmit metru augsta, ar spirālveida kāpnēm, kas ved uz augšu.
  
  
  Tas tika uzcelts pirms sadalīšanas. Tagad no tempļa ir maz paliekas.
  
  
  'Un citi?'
  
  
  "Tam ir jābūt Osian templim pilsētas austrumos." Tā ir daļēji drupas; maz cilvēku tur iet.
  
  
  Pateicos viņai un devos ārā kur mašīnā gaidīja Čoeni. Kad es viņai pastāstīju, ko esmu iemācījies, viņa man parādīja ceļu uz pirmo templi, ko sieviete minēja.
  
  
  Kad mēs ieradāmies pēc piecpadsmit minūtēm, es redzēju, ka Qutub Minar nav īpaši piemērots kā templis... tas nebija nekas vairāk kā augsts sarkans tornis. Es meklēju kaut ko citu, lai gan nebiju pārliecināts, ko. Sava veida ģenerālštābs ar telpām lielam cilvēku skaitam - kaut kas nomaļš, slēpts, kur varas iestādes neskatīsies.
  
  
  Osijas templis izskatījās daudz daudzsološāks. Kvadrātveida kolonnas balstīja akmens velves, sagruvušo ēku fasādes, pagalms bija sakritušu akmeņu kaudze. Uz viena stūra stāvēja divstāvu sarkans tornis. Drupas padevās blīvai krūmu un koku veģetācijai. Caur kokiem maigā spirālē pacēlās dūmi.
  
  
  "Es aiziešu apskatīties."
  
  
  "Es iešu ar tevi," Čoeni sacīja.
  
  
  Mēs gājām pa drupām. Dažas vietas tika iztīrītas, lai ticīgie varētu nākt un lūgt svētību saviem ūdens avotiem.
  
  
  Starp drupām atradām labi izmantotu taku, kas gar tempļa malu veda pamežā. Bijām gandrīz pie kokiem, kad ieraudzīju lielu tumši zaļu telti.
  
  
  Mēs klusēdami nogājām no celiņa uz krūmāju, lai paskatītos. Sākumā redzējām tikai kokus un lielu linu telti. Tad es pamanīju mazu ugunskuru un spaini. No telts apakšas iznāca vīrietis, izstaipījās, paskatījās apkārt, noklepojās, spļāva zemē un atgriezās iekšā. Mēs neredzējām nevienu citu. No ugunskura savilkās vairāki dūmu mākoņi. Aiz mums atskanēja skaņa – pa pusei šņukstēšana, pa pusei dusmu sauciens ar histērijas piegaršu. Es pagriezos un ieraudzīju figūru, kas tuvojas taciņai, pa kuru tikko gājām.
  
  
  Tas bija vīrietis, kurš gāja ātri, bet nedaudz kliboja. Kad viņš tuvojās, es redzēju, ka viņš ir ar platiem pleciem un stiprs cilvēks, kurš var viegli nobiedēt bērnu. Man bija interese, vai tas būs Zakirs.
  
  
  Mēs ielīdām krūmos, kad viņš gāja garām. Viņš neskatījās mūsu virzienā. Viņa elpošana bija nemierīga, un man bija aizdomas, ka viņš ātri skrien. Es pagriezos pret Čoeni, tiklīdz viņš mums pagāja garām.
  
  
  "Ejiet atpakaļ uz mašīnu un gaidiet mani," es teicu. "Es iešu viņam sekot."
  
  
  Taka veda uz otru pusi drupām un caur koku birzi. Drīz vien mēs atradāmies vecā tempļa aizmugurē. Izdzīvoja tikai viena siena. Tā celta no lieliem akmens blokiem un bija desmit metru augsta un trīsdesmit metrus gara. Vīrietis atspiedās pret šo sienu, lai atvilktu elpu. Pēc tam viņš atskatījās, nevienu neredzēja un izspiedās cauri biezajam pamežam, kas acīmredzot slēpa atveri. Viņš tur pazuda.
  
  
  Es devu vīrietim divas minūtes, tad skrēju tur un atradu atveri.
  
  
  Tur bija tumšs. Es klausījos, kā pati elpa izplūst no manām plaušām. Izņemot to, nebija skaņas. Ieslēdzu lukturīti un virzīju šauru staru. Es atrados zemes ejā, apmēram ducis pakāpienu, kas veda lejup.
  
  
  Kāpņu apakšā atradu sveces un amerikāņu sērkociņus. Sveču vaska pēdas uz grīdas veda pa labi. Koridors šeit bija augstāks, vairāk nekā sešas pēdas, un bija izcirsts no cieta māla, iespējams, smilšakmens. Divdesmit soļus tālāk es redzēju blāvu gaismu, kas dejoja un mirgoja. Tunelī smirdēja neticami veci un sasmērējušies.
  
  
  Es lēnām rāpu pretī gaismai. Es neko nedzirdēju. Koridors uzņēma strauju pagriezienu. Es apstājos, lai ļautu acīm pielāgoties jaunajai gaismai. Man priekšā bija septiņas pēdas kvadrātveida telpa ar griestiem, kas bija augstāki par tuneli. No istabas bija redzami divi trauki. Sākumā es neredzēju, kas izraisīja gaismu. Tad es redzēju lāpas, kas pildītas ar it kā eļļu, degam traukos uz četrām sienām. Istaba bija tukša.
  
  
  Es ātri šķērsoju istabu līdz tuvākajai atverei un devos pa koridoru. Es apstājos un paskatījos apkārt. Šķiet, ka neviens mani vēl nav redzējis. Šis tunelis bija īss un atvērts garākā ejā, kas stiepās vairāk nekā septiņdesmit metrus, pirms apbrauca nelielu līkumu. Galvenajā tunelī ar regulāriem intervāliem bija telpas. Tās šķita kā šūnas, kurās meditēja pasaules pārpasaulīgie mūki.
  
  
  Beigās tunelis veica vēl vienu pagriezienu, kļuva platāks un gaišāks.
  
  
  Aiz manis ceļu apgaismoja lāpas, bet priekšā man šķita, ka gaisma ir cita. Tad ieraudzīju pirmo lampu, kas karājās pie elektrības vada. Šeit tunelis sadalījās divās daļās: es pagriezos pa labi, kur ar septiņu metru intervālu karājās elektriskās gaismas. Nedaudz tālāk tunelis atvērās lielā zālē. Tunelis sašaurinājās un veda uz nelielu balkoniņu pie zāles aizmugurējās sienas.
  
  
  Zem manis valdīja rosība. Piecpadsmit zēni, vairums no tiem ap divdesmit gadu vecumu, sēdēja ap galdu un cītīgi krāsoja kannas melnas. Citi izgrieza dakti gabalus. Citi zēni saiņoja tukšas kannas un nesa tās pa arku uz otru istabu.
  
  
  Mani pārņēma sajūsmas vilnis. Es atradu bumbu rūpnīcu vai vismaz vienu no vietām, kur teroristi izgatavoja savas divas ceturtdaļas bumbas. Bet man arī sajuta drebuļi, kad sapratu, ka zēni šeit ir vecāki par puisi, kuru redzēju ķīmiskajā rūpnīcā vācam kālija nitrātu. Viņi izskatījās pēc karavīriem. Šķita, ka viņi zināja, ko dara, it kā būtu apmācīti.
  
  
  Neviens mani neredzēja, bet es nevarēju nepamanīta iziet cauri balkona apmalei. Es atgriezos un izmēģināju kreiso tuneli. Viņš veica nelielu pagriezienu, pēc tam turpināja kustību aptuveni tajā pašā virzienā, kur otra dakša. Drīz viņš arī pagāja garām kameru rindai. Šie tika izmantoti. Iekšā atradās salmu maisi un netīras mugursomas, kurās, iespējams, atradās pusaugu zēnu zemes īpašums.
  
  
  Šie tuneļi varētu stiepties jūdzes zem Kalkutas. Man vajadzēja ātri atrast izeju vai atgriezties tikko izvēlētajā maršrutā. Manā priekšā stāvēja vēl viena tukša vieta. Iekšā bija rakstāmgalds un pāris krēsli, un aiz tiem bija ierāmētas koka durvis.
  
  
  Istabā neviena nebija. Es ātri piegāju pie durvīm. Tas nebija aizslēgts.
  
  
  Atverot to, es ieraudzīju citu koridoru, kas ved uz virsmu. Es aizgāju un atgriezos Mercedes.
  
  
  Čoeni tur nebija.
  
  
  Es dzirdēju viņas saucienu no tumsas pāri ielai.
  
  
  - Nik, es esmu šeit.
  
  
  Es pagriezos un manās smadzenēs noklikšķināja sestā maņa. Varbūt tā bija skaņa vai kāda metāla priekšmeta skatiens saulē. Es nezinu, bet es saraujos un paķēru savu Lugeru.
  
  
  Tad es ieraudzīju viņu... auglīgu indiāņu vīrieti, kuram sekoju templī. Viņš tuvojās man no mašīnas priekšpuses. Viņš neveikli pamāja ar nazi virs galvas. Tūlīt Luger bija manā rokā.
  
  
  Protams, viņš nevarēja izturēt ieroci, bet viņš turpināja man uzbrukt. Es atkāpos un kliedzu brīdinājumu. Es negribēju viņu nogalināt. Es biju pārliecināts, ka tas ir Zakirs Šastri, un man viņš noteikti bija vajadzīgs dzīvs. Viņš nogrieza gaisu manas sejas priekšā un atkal pamāja, kad es atrāvos.
  
  
  Izmisumā es vienu reizi izšāvu tikai centimetrus no viņa sejas kā brīdinājumu un otrreiz pa roku. Lodes trieciens lika viņam griezties un nokrist; bet viņš pielēca kājās un tuvojās man, rokai ļengani karājoties.
  
  
  Es viņam vēlreiz iešāvu, šoreiz kājā. Viņš nokrita uz priekšu, it kā būtu apgāzts.
  
  
  Instinktīvi es atkāpos un turēju ieroci gatavu otrajam uzbrucējam, taču vienīgā kustība, ko es redzēju, bija Čoeni, kas skrēja man pretī no otras puses.
  
  
  Viņa metās manās rokās, bet es viņu atgrūdu no sevis. Aiz muguras es dzirdēju kāju šķindoņu. Zēni no tempļa izskrēja un iekāpa vecā kravas automašīnā aiz drupām.
  
  
  Viņi aizbēga, bet man bija jānotur vīrietis, lai mēs varētu viņiem sekot. Es ar kāju apgriezu viņu uz muguras.
  
  
  Viņš bija miris. Viņa nabas vietā bija caurums manas dūres lielumā. Čoeni stāvēja man blakus, un viņu nepārprotami neaizkustināja asiņu skats. 'Kas tas ir?'.
  
  
  Izmakšķerēju vīrieša maku no kabatas un noliku to zemē. Vārds uz dokumentiem bija skaidri salasāms.
  
  
  "Zakirs Šastri". Beidzot atradu.
  
  
  Es nometos ceļos blakus ķermenim. Es uzreiz ieraudzīju asiņainus caurumus uz rokas un kājas. Es nepalaidu garām. Kāds cits viņam iešāva mugurā. Lode iznāca no priekšpuses un izpleta sev priekšā nabu, kā ziedoša puķe.
  
  
  Kāds gribēja nogalināt Šastri, pirms viņš paguva runāt, kāds, kurš stāvēja pāri ceļam, kad lielais indiānis izdarīja pašnāvnieka uzbrukumu ar nazi.
  
  
  Bet kurš?
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  'Skaties!' - Čoeni iesaucās.
  
  
  Es piecēlos un paskatījos atpakaļ uz kravas automašīnu. Piekrauts ar zēniem, viņš metās pa ielu, uzņemot ātrumu. Viņš pagriezās, lai izvairītos no svētas govs, kas gulēja grāvī, un pēc tam ieskrēja tieši nelielam cilvēku pūlim, kas izskrēja no mājas, dzirdot apšaudes skaņas. Cilvēki metās uz sāniem, un kravas automašīna avarēja aiz stūra.
  
  
  "Nāc," es saucu Choeni. "Mēs viņam sekojam."
  
  
  Aizmugurējais logs saplaisāja, kad ielēcām mersedesā. Lode pārklāja visu logu ar zirnekļu tīkliem. Otrā lode trāpīja durvīm un ielidoja kaut kur uz sēdekļa zem manis.
  
  
  Acīmredzot Šastri nebija vienīgais mērķis, bet tagad man nebija laika atgriezt uguni.
  
  
  Es paātrināju, un Mercedes šāva uz priekšu kā bulta no loka. Mēs gandrīz apgāzāmies uz stūra, un Čoeni kliedza, mēģinot savest kopā.
  
  
  Mēs uzlēcām uz apmales, nobraucām trīsdesmit jardus pa apmali un beidzot izvilkāmies atpakaļ uz ielas. Es redzēju kravas automašīnu, kas brauc mums pa priekšu, un samazināju ātrumu, lai ļautu citam transportlīdzeklim pabraukt mums priekšā kā aizsegu.
  
  
  — Vai tu biji pārsteigts? - jautāju Čoeni.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un pamāja ar galvu. Viņa turpināja skatīties ārā pa aizmugurējo logu, bet neviens mums nesekoja. Viņa bija nobijusies.
  
  
  "Paskaties uz kravas automašīnu," es pavēlēju. "Ja mēs viņu pazaudēsim, mēs varam sākt visu no jauna." Nobraucot puskvartālu aiz kravas automašīnas, mēs tai sekojām tālāk uz pilsētu. Pusstundu vēlāk kravas automašīna apstājās pie Dum Domas lidostas sānu ieejas un no kastes izlēca pusaudži. Šoferis, tievs indiānis Rietumu uzvalkā, iedzina viņus stacijas ēkā.
  
  
  Mēs izkāpām no Mercedes un sekojām viņiem uz platformas. Viņus gaidīja vecs DC-3, kas izskatījās tā, it kā Otrā pasaules kara laikā būtu ielidojis Birmā.
  
  
  Kad viņi ienāca, es nolamājos zem deguna. Lidmašīnai izsekot nebija viegli.
  
  
  -Vai jūs varat saņemt viņu lidojuma plānu? - jautāju Čoeni. "Varbūt Radžs var jums palīdzēt."
  
  
  Viņa brīdi padomāja, pirms devās uz vadības torņa kāpnēm. Kad viņa atgriezās, DC-3 jau atradās skrejceļa galā.
  
  
  Viņa izskatījās laimīga un iedeva man atslēgu komplektu.
  
  
  "Viņi dosies uz Raxall," viņa teica. "Tas atrodas Himalaju nogāzēs netālu no Nepālas. Tas ir vairāk nekā septiņsimt kilometru attālumā no šejienes.
  
  
  ES jautāju. - "Vai mums ir arī lidmašīna?"
  
  
  "Paiper Komanče," viņa atbildēja. — Vai esat kādreiz ar to lidojis?
  
  
  'Jā.'
  
  
  'ES arī.' Viņa paņēma mani aiz rokas un veda ārā. "Drīz kļūs tumšs," es iebildu. "Vai esat pārliecināts, ka šī ir apgaismota lidosta?"
  
  
  Viņa smējās. 'Neuztraucies. Mēs metam sērkociņus, lai apgaismotu skrejceļu.
  
  
  Es vilcinājos, bet viņa aizskrēja man pa priekšu uz angāru. Kad es tur nokļuvu, viņa jau bija runājusi ar formastērpā tērpto policistu un deva pavēles mehāniķiem. Viņi izritināja Comanche un mēs iekāpām. Pēc desmit minūtēm mēs pacēlāmies un devāmies uz ziemeļiem.
  
  
  Bija garš lidojums, un bija jau tumšs, pirms ieraudzījām ciema gaismas. Viņa runāja pa radio, un laukumu zemāk apgaismoja automašīnas priekšējie lukturi. Čoeni veica vienu apli, pirms viņa pārliecinoši nolaida automašīnu uz lidlauka netīrumiem. Uz zemes atradās tikai divas citas lidmašīnas, un viena no tām bija DC-3, kuru mēs redzējām paceļamies no Kalkutas. Choeni iebrauca autostāvvietā, un mēs piestiprinājām automašīnu pie spārna un astes pirms DC-3 pārbaudes. Viņš bija pamests. Nebija ne miņas no komandas vai zēniem, kurus bijām redzējuši Kalkutā.
  
  
  Nelielajā stacijas ēkā aiz letes sēdēja valsts amatpersona. Viņš izskatījās garlaikots, līdz Čoeni viņam neparādīja makā esošo karti. Tad viņš atdzīvojās un iznāca ar tējkannu. Kamēr mēs dzērām vāju dzērienu, viņš mums pastāstīja, ka stundu pirms mūsu ierašanās nolaidusies mašīna pilna ar zēniem un kravas automašīna viņus savākusi.
  
  
  Viņš nezināja labāk. Viņš mūs aizveda uz aizmugurējo istabu, kur varējām atpūsties līdz rītam.
  
  
  Rītausmā gājām pa zemes ceļu uz ciematu.
  
  
  Man nepatika skats uz ciematu. Dažas akmens mājas, pamesti vēja plosīti pakalni, iela ar dažiem plāniem kokiem neauglīgā augsnē un visur putekļi. Zemes ceļš bija bruģēts, un uz tā varēja redzēt nesenās kravas automašīnas pēdas.
  
  
  Apkārtnē redzēju tikai vienu citu automašīnu, vecu Rambler, kas likās dīvaini un nevietā tik augstu Himalaju pakājē.
  
  
  Choeni runāja ar Rambler īpašnieku. "Mums ir nepieciešama jūsu automašīna, lai izpētītu apkārtni," viņa teica. "Ir tik daudz, ko mēs nevaram redzēt no gaisa. Mēs jums par to labi samaksāsim.
  
  
  Vīrietis nebija ieinteresēts. Viņš teica, ka automašīna nevarēja pakustēties un pagriezās pret akmeni, kuru viņš smalcināja.
  
  
  Pie citas mājas jautājām, vai iedzīvotāji nav redzējuši braucam kravas automašīnu ar zēniem. Sākumā sieviete pacietīgi klausījās. Pēc tam viņa sadusmojās par kaut ko Choeni teikto. Viņas acis iemirdzējās un viņa aizcirta durvis.
  
  
  Čoeni bija sarūgtināts. "Viņi to nedara Indijā," viņa teica. “Mēs klausāmies, nepiekrītam un visu laiku smejamies. Tā sieviete bija nobijusies. Man tas nepatīk.
  
  
  Kaimiņmājā piedzīvojām tādu pašu noraidījumu, lai gan mērenāku. Vecais vīrs, kas tur dzīvoja, šķita imūns pret bailēm. Viņš jau bija pārāk tuvu kapam. "Neviens neko nesaka par kravas automašīnu," viņš teica. "Mēs viņu jau esam redzējuši kopā ar viņa jauniešu baru. Bet tie, kas uzdod pārāk daudz jautājumu, nedzīvo ilgi. Atgriezties uz Kalkutu. Šeit valda tikai nāve. Pat runāšana ar jums padara manu ģimeni aizdomīgu. Es iešu mājās.'
  
  
  Viņš atkāpās un aizvēra durvis.
  
  
  Čoeni neizpratnē sarauca pieri. "Varbūt mums vajadzētu atgriezties," viņa teica. “Mēs šiem cilvēkiem apgrūtinām. Viņiem ar to pietiek bez mums.
  
  
  "Tu gribi teikt, ka mums vajadzētu aizmirst par problēmām, kas briest Kalkutā?"
  
  
  - Nē, bet mēs varam pateikt Raj. Vajadzības gadījumā viņš var nosūtīt kuģus armijā.
  
  
  Es teicu nē un turpināju sekot kravas mašīnas pēdām. Viņa vilcinājās tikai brīdi, pirms panāca mani. Viņa pārstāja strīdēties, kad mēs gājām cauri ciematam, sekojot kravas automašīnu riepu līkumotajām trasēm uz augstajām nogāzēm. Mums aiz muguras ciems atdzīvojās. Zemnieki iznāca no savām būdām un ziņkārīgi skatījās uz mums. Acīmredzot ārzemnieki, vismaz rietumnieki, šajā jomā bija reti. Es domāju, vai ziņas par mūsu klātbūtni izplatīsies pa apkārtni.
  
  
  Mēs nogājām divas jūdzes kalnā un apstājāmies pie pirmajiem krūmiem, ko ieraudzījām. Mēs bijām mazā gravā. Es stāvēju un skatījos uz kalniem ar mūžīgā sniega cepuri.
  
  
  "Tas ir bezcerīgi," es teicu vairāk sev, nevis Choeni.
  
  
  Viņa jautāja. - 'Kāpēc?'
  
  
  "Mēs pat nezinām, ko mēs meklējam." Kalni stiepjas simtiem kilometru. Šī kravas automašīna varēja braukt jebkurā virzienā. Mums nav nekādu izredžu viņam tikt līdzi kājām.
  
  
  - Tad iesim atpakaļ? — viņa cerīgi jautāja.
  
  
  Es neatbildēju. Tagad laiks bija mans ienaidnieks. Ja mēs atgrieztos, mēs būtu zaudējuši veselu dienu. Piecpadsmitā diena bija pārāk tuvu.
  
  
  Soli pa solim vēlreiz skenēju horizontu, uzmanīgi fokusējoties un tad ļaujot skatienam pāriet uz nākamo ainavas posmu. Beidzot es to ieraudzīju... vāju kustību krūmos, kādus trīssimt metrus uz priekšu.
  
  
  Mūs novēroja. Tā bija laba zīme. Bet tie, kurus mēs meklējām, varēja viegli pazust no redzesloka zemajos krūmos, kas auga visur pakājē, un vesela armija varēja paslēpties gravās un aizās, kas veda kalnos.
  
  
  Mums nebija nekādu iespēju atrast kravas automašīnu vai zēnus, ja viņi mēģināja palikt prom no redzesloka. Cilvēkiem, kurus mēs esam meklējuši, ir jānāk pie mums. Tā bija mūsu vienīgā cerība.
  
  
  Tāpēc es izņēmu Luger no tā maciņa un mērķēju vairāk vai mazāk kustības virzienā, ko redzēju pie horizonta.
  
  
  Čoeni norija siekalas. 'Ko tu dari? Tu esi traks?'
  
  
  "Es mēģināšu tikt notverts," es teicu.
  
  
  "Kravas automašīnu cilvēki" Es nospiedu sprūdu, un lielgabals iesaucās vēl vienu reizi. "Kāp atpakaļ lidmašīnā," es teicu. "Lidojiet uz Kalkutu un saņemiet palīdzību."
  
  
  Es vēlreiz nospiedu sprūdu.
  
  
  "Nē," viņa protestēja. Viņa nolaida manu roku un neļāva man atkal šaut. "Tas tevi nogalinās."
  
  
  "Nāc atpakaļ," es uzstāju, bet viņa nekustējās.
  
  
  Es ieliku Luger maciņā un pacēlu viņu. Viņas ķermenis trīcēja blakus manējam.
  
  
  "Varbūt es varu jums palīdzēt," viņa teica. Man ir izglītība, jūs zināt.
  
  
  Es gribēju viņu atgrūst no sevis, bet bija par vēlu.
  
  
  Pirms paspējām dzirdēt dzinēja skaņu, pāri ceļam no kalniem metās neliela kravas automašīna.
  
  
  Izleca četri vīri ar armijas mugursomām un šautenēm gatavībā. Uz mani bija vērsti četri ieroči.
  
  
  "Ei, kas tas ir?" - es sašutusi jautāju. "Ko nozīmē šie ieroči?"
  
  
  No kravas automašīnas iznāca garš, tievs indiešu vīrietis turbānā un paskatījās uz mums.
  
  
  "Tu nošāvi," viņš teica hinduiski un atkārtoja to perfektā angļu valodā.
  
  
  "Čūska," es meloju. "Kobra. Viņa nobiedēja manu sievu.
  
  
  Viņš ignorēja melus un rūpīgi nopētīja Čuni.
  
  
  "Vai jūs lidojāt uz ciematu ar to mazo sarkano lidmašīnu?" - viņš jautāja.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  'Kāpēc jūs šeit nolaidāties? Mēs esam tālu no tūrisma maršrutiem šeit.
  
  
  "Mēs apmeklējam apskates vietas. Šī ir mana pirmā reize Indijā. Vīrietis turbānā šaubīgi paskatījās uz Čoeni, un es ātri sapratu.
  
  
  "Es satiku savu sievu Apvienoto Nāciju Organizācijā Ņujorkā," es paskaidroju.
  
  
  Viņš man neticēja, bet kādu laiku turpināja spēli.
  
  
  - Vai vēlaties ar mums pavizināties? viņš pieklājīgi jautāja.
  
  
  "Jā," Choeni piekrita. "ES esmu ļoti noguris".
  
  
  Vīrietis laipni gāja mums pa priekšu un palīdzēja Choney iekāpt priekšējā sēdeklī. Es uzkāpu viņai blakus un redzēju, kā kaujinieki uzkāpa aizmugurē.
  
  
  Dzinējs atdzīvojās, un uz sekundes daļu es atpakaļskata spogulī ieraudzīju šautenes dibenu. Viņš smagi iesita man pa galvaskausu. Man izdevās tikai nedaudz ienirt pa kreisi. Tas bija rupjš sitiens, taču smagais koka materiāls tik un tā trāpīja man pietiekami stipri, lai smadzenes traki drebētu. Man bija tā sāpīgā sajūta, kas tevi pārņem tieši pirms bezsamaņa pārklāj prātu ar savu maigo samta apmetni.
  
  
  Vēlāk, kad pamodos sēžot un vaidējot, atklāju, ka man ir sasietas rokas un potītes. Manas rokas atradās mana ķermeņa priekšā, un divi no bruņotajiem vīriešiem, kas mani apsargāja, pavērsa savus ieročus uz manu vēderu.
  
  
  Es nezināju, cik tālu mēs bijām ceļojuši, bet es nevarēju būt bezsamaņā ilgāk par divdesmit minūtēm. Pirms es paspēju domāt par kaut ko citu, kravas automašīna nobremzēja un izbrauca pa vārtiem. Abās pusēs bija dzeloņstiepļu ruļļi un dubultā tērauda stiepļu žogs.
  
  
  Gara auguma vīrietis devās uz kravas automašīnas aizmuguri.
  
  
  "Nogrieziet virves ap viņa potītēm un atnesiet viņu pie mana galda," viņš teica.
  
  
  Es biju nikni sašutis. "Ko tu ar to domā, apdullināt mani un piesiet mani?"
  
  
  Viens no karavīriem iesita man ar plaukstu pa seju. Pārējie smējās.
  
  
  Viņi mani pastūma uz priekšu un es dzirdēju Čoeni aiz mums. Viņa runāja ar diviem bruņotajiem vīriešiem, kuri viņu vairāk vai mazāk nesa un devās citā virzienā.
  
  
  Tā bija sava veida banda, neskatoties uz militāro formu. Karavīri kravas automašīnā mani stūma un mudināja, kad es gāju starp viņiem uz zemu ēku ar durvīm, bet bez logiem kreisajā pusē. Viena lampa pievienoja savu gaismu gaismai, kas plūst no durvīm. Mani iegrūda iekšā un aiz manis ātri aizvērās durvis.
  
  
  Istaba izskatījās kā birojs ar dokumentu skapjiem, rakstāmgaldu un rakstāmmašīnu.
  
  
  "Jūsu papīros ir rakstīts, ka jūs saucat Metsons, Hovards Metsons," sacīja turbānais vīrietis. - Es gribu zināt patiesību. Kas tu esi un kāpēc tu te blēņojas?
  
  
  "Es esmu uzņēmējs, tas arī viss."
  
  
  — Ar šīm lietām? Viņš turēja Vilhelmīnu un Hugo. Acīmredzot viņi tos paņēma no manas kravas automašīnas. Viņš nolika tos malā un pagriezās pret mani ar rāpojošu smīnu. "Nu, Matsona kungs, jūs mūs nenovērtējat."
  
  
  Nolēmu vēl kādu laiku iejusties pārdrošā amerikāņa lomā, lai gan man bija aizdomas, ka mani apsargi par mani zina vairāk, nekā gribēja atzīt.
  
  
  "Paskaties," es atcirtu, "jūs varat būt stulbajiem Indijas zemniekiem, bet, cik es domāju, jūs esat tikai gangsteris, kas vajā cilvēkus. Jūs un jūsu algotņi izskatāties kā muļķības. Esmu redzējis vairāk disciplīnas vilku barā. Necenties man tuvoties, citādi es tev sasitīšu tik stipri, ka tu sāksi vaidēt. Tagad atraisi man rokas!
  
  
  Tas bija vecais sašutuma triks, un tas kalpoja savam mērķim. Tas viņu lika apjukt un dusmīgi. Viņš piecēlās un smagi sita man; Es novērsos un pagriezos un spēcīgi viņam iespēru. Tad viņi man iesita pa nierēm no aizmugures. Sāpes bija briesmīgas.
  
  
  Es vairs nepretojos un ļāvu abiem vīriešiem vilkt mani uz galda pusi. Viņi pārgrieza virves un pielika man pie galvas ieročus.
  
  
  "Novelciet drēbes," viņu kapteinis pavēlēja. "Pilnībā."
  
  
  Man nebija iebildumu. Kad manas drēbes tika noņemtas, tās rupji vilka mani uz galda un piesēja pie tā, rokas un kājas izpletušās.
  
  
  Viņu kapteinis pielēca pie galda un paskatījās uz mani.
  
  
  "Tagad, Matsona kungs," viņš iesāka, "iespējams, jūs vēlētos mums nedaudz pastāstīt par sevi." Kas tu esi? Ko tu šeit dari?'
  
  
  "Es esmu amerikānis," es nelokāmi teicu. - Vairāk tev nevajag zināt. Ja ASV konsuls par to uzzinās
  
  
  Viņš pasmējās. Tāpat kā vīrieši viņam apkārt.
  
  
  - Konsuls? Kolkatā? Jūs jokojat, Matsona kungs, vai kā jūs saucat. Pēc divām dienām Kalkutā vairs nebūs Amerikas konsulāta. Varbūt pat vairs ne Kalkutā. Bet jūs jau to visu zināt, vai ne?
  
  
  Es teicu, ka nezinu, par ko viņš runā. Viņš pārāk pacietīgi pamāja ar galvu.
  
  
  "Protams, protams," viņš teica un novērsās. Kad viņš atkal pagriezās pret mani, es ieraudzīju viņa rokā garu skuvekli. Es pēkšņi pārliecinājos, ka tomēr nebija tik laba doma ļaut sevi notvert.
  
  
  -Vai tu kādreiz esi izjutusi sāpes, Matson? - jautāja vīrietis. "Šausmīgas, nepanesamas sāpes, kas saplēš jūsu iekšas un liek jums lūgt ātru nāvi?"
  
  
  Skuveklis pazibēja pāri manai sejai; tas bija sešas collas garš un tik ass, ka maigi mirdzēja rīta gaismā. Kad asmens pirmo reizi pieskārās manai ādai, es nedomāju, ka tas ir trāpījis mērķim – griezums bija tik kontrolēts, tik gluds. Es pagriezu galvu, lai paskatītos uz savu kreiso roku. Asmens sākās no mana rādītājpirksta gala, sakrustoja manu plaukstu, pārlaida plaukstas locītavu un pacēlās līdz manam plecam, pēc tam izliecās un ieķērās tieši virs atslēgas kaula.
  
  
  Pirmās sāpes radās, kad ieraudzīju asmeni iegriežamies plaukstas locītavā. Es aizvēru acis, bet tas sākās. Es gribēju kliegt.
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat dzirdējis par nāvi ar tūkstoš cirtieniem, Metsona kungs?" Šī ir sena austrumu spīdzināšana, ko parasti izmanto, ja kāds vēlas iegūt informāciju un attiecīgās personas dzīvībai nav nekādas vērtības. Ak, es neteikšu, ka visi tūkstoš griezumu upuri mirst. Daži izdzīvoja. Viņu viss ķermenis ir klāts ar rētām. Ievērojiet, kā iegriezumi iziet tikai caur pirmo ādas slāni, tādējādi gar griezuma līniju veidojas tikai daži asins pilieni. Virzoties uz priekšu, mēs atrodam jaunus ceļus un nirsim arvien dziļāk. Kad griezumi virzās no galvas un krūtīm uz dzimumorgāniem, pat spēcīgākais vīrietis kliedz. Tikai daži cilvēki var izturēt sāpes."
  
  
  Nākamais griezums bija tāds pats kā pirmais, bet uz manas labās rokas un rokas. Šoreiz skuveklis gāja dziļāk... smeldzošas, dedzinošas sāpes, kas neviļus izraisīja pārsteiguma šņukstu caur viņa nāsīm. Mani zobi un lūpas bija sakosti. Es domāju: "Ja es atteikšos atvērt muti, man būs vieglāk apvaldīt sāpju saucienus."
  
  
  Garais vīrietis saprata savu darbu. Es redzēju baudas mirdzumu viņa acīs, muskuļu savilkšanos ap degunu un lūpu krokas, kad nazis virzījās atpakaļ uz manu ķermeni – šoreiz uz manu zodu –, izsekojot trešo griezuma līniju pāri manai krūtīm un vēderam.
  
  
  Indiānis atkal ierunājās. Es atvēru acis, nezinot, kad tās aizvēru.
  
  
  "Sāpju slieksnis ir interesants. Daži rietumnieki šajā brīdī pilnībā sabojājas. Viņi stāsta jums visu, ko viņi zina pirmo reizi. Otrajā griezumā viņi raud un lūdz žēlastību. Ar trešo griezumu viņi kļūst histēriski vai zaudē samaņu. Jūsu sāpju slieksnis ir daudz augstāks, vai arī jūsu apmācība ir labāka, nekā es domāju. Viņš pabeidza griezumu. 'Tagad jautājumi. Kas tevi sūtīja mūs izspiegot?
  
  
  Es neko neteicu. Man bija jāatrod izeja, veids, kā aizbēgt. Līdz šim tas izskatījās bezcerīgi. Mezgli virvēs bija prasmīgi; Izstiepusi tās, es sapratu, ka manas rokas un kājas nav nokarājušās. Galds bija šaurs un viegli sasvērās, bet pat tad, ja es apgāztos, es neko nevarētu izdarīt.
  
  
  "Kas tevi sūtīja izspiegot mūs, Matson?"
  
  
  Nazis piezemējās puscollu no cita griezuma manā rokā. Šoreiz viņš iegrieza dziļāk un lika man sāpēs nopūsties.
  
  
  Atvērās durvis. Karavīrs iebāza galvu. 'Uguns!' viņš iesaucās. Viņa seja bija satraukta, un viņš atkārtoja trauksmes signālu. “Ugunsgrēks, kaptein! Ārā.
  
  
  Kapteinis uzmeta dusmīgu seju. Viņš šķita vīlies, ka viņu pārtrauca, noliekot skuvekli. "Nebēdziet, Matson," viņš teica.
  
  
  Viņš un apsargi izskrēja pa durvīm un es atviegloti uzelpoju. Man nebija ne jausmas, kas notiek ārā, bet es priecājos par pārtraukumu.
  
  
  Sāpes lika man atkal aizvērt acis vai saukt pēc palīdzības, taču abas idejas bija veltīgas. Es nevarēju tērēt ne sekundi.
  
  
  Es paskatījos pāri istabai. Sākumā es neredzēju nekādu izeju, nekādu veidu, kā atbrīvoties no virvēm, kas iegremdējas manā ādā. Tad es domāju par eļļas lampu, kas deg uz tuvējā galda.
  
  
  Jo ilgāk skatījos uz lampu, jo ātrāk ideja veidojās. Tas bija azarts, taču izredzes bija labākas nekā gaidīt, kad kapteinis atgriezīsies ar savu nāvējošo skuvekli. Ja tikai es varētu apgāzt lampu un aizmest virves ap plaukstu locītavām virs liesmas, man varētu būt iespēja.
  
  
  Taču nokļūt tur nebija viegli. Es tik tikko varēju pakustēties. Atlecot un čīkstot, es varēju tikai nedaudz noliekt galdu. Bija vajadzīgi visi mani spēki, lai ripinātu un mestu viņu tā, ka viņš sastinga. Bet galu galā galds apgāzās un nokrita uz sāniem. Kritiens mani apdullināja un pastiprināja sāpes.
  
  
  Novērtēju attālumu līdz galdam un lēnām pastūmu galdu pa labi. Pēc tam es apgāzos uz vēdera tā, lai galds būtu man uz muguras, un es to izmantoju kā sitēju pret galdu. Lampa nodrebēja, tad nokrita. Viņa ietriecās zemē un uzsprāga ugunīgā peļķē.
  
  
  Par laimi lampa nebija ļoti pilna, bet man vajadzēja ātri ķerties pie darba, pirms eļļa izmērcēja netīro grīdu.
  
  
  Bija vajadzīgs viss mans spēks, lai apripotos uz sāniem pietiekami tālu, lai noturētu rokas virs liesmām, lai uguns varētu lēnām košļāt cauri spēcīgajām virvēm, kas mani saistīja.
  
  
  Drīz liesmas sāka dedzināt arī manas plaukstas. Es stipri pievilku ar labo roku, lai to pārvietotu prom no liesmas. Virve turpināja degt.
  
  
  Sāpes iedūrās smadzenēs. Virve dega, un es redzēju, kā tā izdzieda matus uz manas plaukstas un padarīja manu ādu sarkanu. Es atkal paraustīju labo roku; virve sāpīgi ierakās manā plaukstas locītavā. Vēl viens rāviens un mana plauksta tika atbrīvota.
  
  
  Es izvilku no rokas atlikušo virves daļu, tad atraisīju mezglus ap kreiso roku. Tie bija labi izkārtoti. Visa mana labā roka un plaukstas locītava dega no sāpēm. Bet šī bija mana vienīgā iespēja aizbraukt. Beidzot mezgli tika atraisīti; Es norauju no kājām virves un paķēru drēbes. Mana pistole un nazis atradās uz galda. Saģērbos, uzvilku kurpes un biju gatava doties prom, kad pa durvīm ienāca gara auguma indiānis. Viņš neizskatījās īpaši laimīgs, kad ieraudzīja mani un ieroci norādīja uz viņa vēderu.
  
  
  Viņš paskatījās uz viņu, gaidot, ka es viņu nošaušu. Patiesībā viņš bija tik ļoti koncentrējies uz pistoli, ka tik tikko varēja saskatīt nazi manā otrā rokā. Tas iekļuva viņa ķermenī tieši virs cirkšņa.
  
  
  No viņa lūpām izplūda rīstoša skaņa, kad viņš atkāpās no asmens un ar rokām aizsedza brūci. Tad viņš noslīdēja uz zemes.
  
  
  Viņš nebija miris, kad es viņu pagriezu.
  
  
  ES jautāju. - "Kur ir meitene?"
  
  
  "Projām," viņš teica. Viņam no mutes kaktiņa izplūda asinis, un viņš klepoja. "Viņa savā istabā izcēla ugunsgrēku. Lūdzu palīdzi man. es...'
  
  
  Tad viņš pēkšņi apklusa, gulēja kā līķis pie manām kājām.
  
  
  Man bija žēl. Es labprātāk būtu viņu paturējis pie dzīvības, bet nazis nav precīzs ierocis.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Stūrī bija ložmetējs un plauktā divas rokas granātas. Ieliku granātas kabatās un, turot gatavībā ložmetēju, devos uz durvju pusi. Man bija jānoskaidro, kas šeit notika, kas saistīts ar Kalkutu, un man bija jāatrod Čoeni. Atvēru durvis un izgāju ārā.
  
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa
  
  
  Es uzmanīgi izgāju ārā. Istabā atradu stepētu jaku, lai es justos vairāk kā daļa no apkārtējās vides. Nolaižot galvu, es uz īsu brīdi varēju aiziet garām vienam no sargsargiem.
  
  
  Es ieelpoju ugunskura dūmus un dzirdēju vīriešu kliedzienus, kas cīnās ar liesmām, kas nāk no zāliena būdas.
  
  
  Es iegāju pagalmā, kas piepildīts ar vienstāvu ēkām, kas radīja iespaidu par veco Amerikas Rietumu cietoksni. Bija ducis ēku, no kurām trīs izskatījās pēc kazarmām, un viena no tām, šķiet, bija kāju zāle. Pie vienas no ēkām bija novietotas trīs kravas automašīnas.
  
  
  Tikai tāpēc, ka tika dzēsts ugunsgrēks, ducis vīriešu formas tērpos mani nepamanīja, kad es steidzos uz kravas automašīnām. Biju gandrīz klāt, kad no tuvējās mašīnas aiz muguras parādījās vīrietis. Viņš gāja taisni man pretī, brīdinot paceļot roku. Viņš ziņkārīgi paskatījās uz mani, tad atkāpās un likās, ka taisās izsaukt palīdzību, kad es viņu saucu. Viņš piegāja pie manis ar pārsteigtu un aizdomīgu skatienu.
  
  
  "Viens klikšķis, un tas ir darīts," es teicu. "Pagriezieties un ejiet man blakus. Es pavēru pret tevi ieroci. Es ātri runāju hindi valodā, cerot, ka viņš mani sapratīs.
  
  
  Viņš pagriezās, un bailes viņa sejā bija tik lielas, ka es gandrīz jutu viņa smaržu. Mēs nogājām divus simtus jardu, līdz sasniedzām nogāzes virsotni un nolaidāmies otrā pusē. Kad bijām ārpus nometnes redzesloka, es viņu nogrūdu zemē.
  
  
  -Vai tu esi redzējis meiteni? Viņš pamāja. "Kur viņa aizgāja?"
  
  
  Viņš norādīja uz nogāzi, uz kuras bijām. - Kurš šeit ir atbildīgs?
  
  
  "Es nezinu," viņš teica, un viņa balss trīcēja aiz bailēm. "Es esmu tikai Naga, pavāre." Es nezinu.'
  
  
  "Labi." Es pamudināju viņam piecelties. "Parādiet man, kur meitene devās."
  
  
  Viņš ātri veda mani augšup pa nogāzi rietumu virzienā. Mēs izgājām uz akmeņainas plato, kas robežojas ar nelielu ieleju. Lejā es redzēju duci māju, dažas nodegušas līdz pusei, citas pilnībā nopostītas. Mēs skatījāmies piecas minūtes, nemanot nekādu kustību. Viņš norādīja gar krūmāju uz vietu apmēram četrsimt jardu aiz plato.
  
  
  "Šeit ir komandpunkts. Ja dāma nonāca tik tālu, viņa droši vien paslēpās zemāk, lai sagaidītu līdz tumsai.
  
  
  Slīdām no akmens uz krūmu, no akmens uz koku. Kad bijām divsimt metru attālumā, Naga pacēla roku. Mēs dzirdējām kādu runājam. Mēs uzmanīgi nogājām kādus piecdesmit metrus un ieraudzījām viņus. Komandpunkts atradās septiņus metrus zem akmeņainās plato malas.
  
  
  Apskatījām apkārtni, bet likās, ka tur nebija neviena sargu. Klusi pielīdām tuvāk, līdz atradāmies plato tieši virs tiem. Es izvilku tapu no pirmās rokas granātas, tad paskatījos atpakaļ uz mērķi. Seši vīrieši stāvēja bunkurā, kas bija ierakts dziļi nogāzē. Diviem no viņiem bija ložmetēji. Trešais bija neliela radio uzstādīšana. Cits skatījās uz ciemu caur binokli.
  
  
  Granāta ielidoja komandpunktā. Tad man uz pleca bija ložmetējs, un tas lēkāja un grabēja, kad manas lodes apbēra cilvēkus. Sprādziens kļuva par sekām. Divi vīrieši jau bija nogalināti. Pārējos granāta pārvērta par savilkšanos, asiņojošu masu. Mēs negaidījām, lai redzētu, vai kāds izdzīvos. Mēs noskrējām lejā no kalna, apbraucām komandpunktu un skrējām uz mājām četrsimt jardu zemāk. Tad es ieraudzīju Choeni, kurš bija paslēpies starp akmeņiem. Četri zemāk esošie vīrieši sniedza viņai roku, kad viņi pārmeklēja apkārtni, bet, dzirdot granātu un ložmetēju šāvienu, viņi krita panikā un atkāpās.
  
  
  Viņa ieraudzīja mūs nākam un skrēja man pretī.
  
  
  Es satvēru viņu savās rokās un nesu tālāk. Daži viņas mati bija sadzisuši, un viņas seja bija nomelnota no sodrējiem.
  
  
  "Nevediet mani atpakaļ uz ciemu," viņa teica trīcēdama. ES apstājos. "Bet tur mēs atradīsim patvērumu."
  
  
  'Nē. Šis... tas ir pārāk šausmīgi. Neviens netika apglabāts. Viņus vienkārši nošāva un atstāja tur. Sievietes, bērni un veci cilvēki...
  
  
  Es pagriezos un paskatījos uz Nagu. Viņš pamāja. 'Tā ir patiesība. Viņi ļauj saviem cilvēkiem praktizēt uz reāliem cilvēkiem. "Paliec šeit ar viņu," es teicu Nagai. "Man jāiet paskatīties."
  
  
  Es metos uz priekšu, sajūtot trūdošas, pietūkušas miesas smaku, pirms noskrēju divdesmit jardus. Kad nonācu pie pirmās mājas, augšā uzlidoja ducis žagaru. Veca vīrieša un zēna daļējas mirstīgās atliekas gulēja uz ielas.
  
  
  Māju sienas bija caurumiem no granātām un lodēm. Lielākā daļa māju bija celtas no laukakmeņiem un javas, un tajās bija simtiem ložu caurumu. Kaimiņmājā redzēju trīs sievietes. Vienam no līķiem bija nogrieztas krūtis; otrajam nebija galvas. Pēdējā mājā vīrietis ar galvu uz leju tika pienaglots pie durvīm un pēc tam nošauts no tuva attāluma.
  
  
  Es skrēju atpakaļ, neatskatoties pa šķelto ielu. Ja šie partizāni kādreiz ienāks Kalkutā, notiks slaktiņš.
  
  
  Kad atgriezos vietā, kur pametu Choeni, uz zemes atradu tikai sarukušu Nagu. Es nevarēju viņam palīdzēt. Viņš tika nogalināts; viņam tika izrautas iekšas un pārgriezta rīkle. Meitene nekur nebija redzama.
  
  
  Ja viņiem tas būtu, viņiem vajadzētu būt tuvu...
  
  
  Pēkšņi atskanēja ložmetēja sprauga, un akmeņi bija piepildīti ar ložu rindu divus metrus pa labi. Pagriezos, bet nevienu neredzēju. Vēl viens sprādziens, un lodes ietriecās akmeņos kreisajā pusē. Es pieripoju pie koka un nejauši nošāvu, lai liktu viņiem nolaist galvas, bet tomēr nevienu neredzēju. Es gulēju pilnīgi atklātā vietā...
  
  
  "Tiešām, Kārtera kungs, ir bezjēdzīgi pretoties," kāda balss mani uzrunāja. “Jūs esat pilnībā ielenkts, ir bezcerīgi mums pretoties. Jūs esat pārāk gudrs, lai mēģinātu to pārvarēt. Kāpēc tu nenomet ieroci un nenāc šurp klusi?
  
  
  Spēcīga, pārliecinoša balss atskanēja no megafona, kas, šķiet, atbalsojās visā mazajā ielejā.
  
  
  Es nometu pistoli un piecēlos, paceļot rokas uz augšu. Četri kalna “akmeņi” pielēca kājās, nometa kamuflāžu un skrēja man pretī, tēmējot ložmetējus man pret krūtīm.
  
  
  Indijas partizāni spietoja ap mani un atņēma man Hugo un Vilhelmīnu. Tad viņi mani rupji pagrūda sev priekšā.
  
  
  Mēs neatgriezāmies nometnē. Apsargi mani veda garām nometnei, kur atradām otru ceļu. Apmēram pusjūdzi lejā no kalna nonācām nelielā ielejā, kuras trīs malas bija perpendikulāras, it kā šeit būtu karjers. Aiz muguras bija liela ala. Alas ieejas priekšā tika uzcelta bieza dzeloņstiepļu barjera.
  
  
  Apsargi mani aizveda līdz žogam. Viņi atvēra nelielu laukumu, iegrūda mani un nekavējoties atkal aizvēra dzeloņstieples. Es redzēju apmēram trīsdesmit cilvēku - daži bija slimi, daži raudāja, visi bija slikti ģērbušies un acīmredzot nebija paēduši. Es pagriezos pret dzeloņstiepļu žogu un ieraudzīju labi ģērbtu vīrieti koši zaļā uniformā ar plecu siksnām. Viņš paskatījās uz nometni.
  
  
  — Kārtera kungs. Nāc šeit lūdzu.
  
  
  Es piegāju pie dzeloņstieples.
  
  
  "Mēs esam saņēmuši ziņas no Kalkutas," viņš teica, ziņkārīgi skatīdamies uz mani caur brillēm, "mēs tikko uzzinājām mūsu cienījamā viesa vārdu." Esmu daudz dzirdējis par tevi. Cilvēks, kuru nevar nogalināt. Varbūt mēs iegūsim vietu vēstures grāmatās.
  
  
  Es ignorēju viņa nievas.
  
  
  ES jautāju. - "Kas notiks 15. augustā?" "Tā ir liela diena, vai ne?"
  
  
  Viņš draudoši atbildēja. -Tu to neredzēsi.
  
  
  Viņš pagriezās, tad kaut ko domāja. "Neuztraucieties par meiteni," viņš teica. "Viņa nāks uz tavu ciemu." Kad viņš aizgāja, es mēģināju apkopot savas domas.
  
  
  Acīmredzot viņš nebija līderis. Man vajadzīgais vīrietis būtu drošībā pilsētā un veiktu pēdējos sagatavošanās darbus.
  
  
  Man bija jāatrod šis vīrietis. Bet vispirms man bija jāmēģina palikt dzīvam, un tobrīd tas šķita diezgan grūti.
  
  
  Es paskatījos uz alu. Vārti pie ieejas bija pieslēgti ar elektrību, iespējams, pietiekami spēcīgi, lai mani nogalinātu, un sienas bija piecdesmit pēdu biezas. Jūs varat pavadīt visu savu dzīvi, kaljot tos. Bēgšana šķita neiespējama.
  
  
  Es nebiju viens, bet cilvēki, kas dalījās ar manu likteni, nevarēja palīdzēt. Lielākā daļa no viņiem bija veci un nespēcīgi, iespējams, zemnieki, kas meklēja iztiku cietajā kalnu augsnē. Viņi gatavojās nāvei ar tādu mieru, kāds piemīt tikai hinduistiem. Viņi sēdēja sakrustotām kājām, nolieca galvas uz māla grīdas un nepārtraukti dziedāja savas lūgšanas dieviem: "Harē Krišna, Harē Rāma."
  
  
  Viņi bija gatavi nākamajam solim garajā reinkarnācijas ciklā. Bet es nebiju gatavs.
  
  
  Es staigāju starp viņiem, mēģinot viņus pamodināt no viņu fatālā stupora, bet neviens no viņiem mani neredzēja. Savu atbildi saņēmu tikai tad, kad sasniedzu pret sienu atspiedušos jaunekli.
  
  
  Viņš iesmējās mani ieraugot. "Tāpēc viņi pārspēja lielās zivis. Vai tu esi anglis?
  
  
  "Amerikānis," es teicu.
  
  
  'Jūties kā mājās. Līdz pusdienlaikam mēs visi būsim miruši.
  
  
  Es nometos viņam blakus un pasniedzu viņam cigareti. Viņš to paņēma un aizrijās ar dūmiem.
  
  
  ES jautāju. - 'Un tu arī?' - Kāpēc viņi vēlas tevi nogalināt? Pārējie ir veci. Kāpēc viņi negrib tevi redzēt?
  
  
  "Es piederēju viņiem," viņš teica. “Es tiku pieņemts darbā Kalkutā. Viņi mani pabaroja un rūpējās par manu māsu.
  
  
  Tad es ieraudzīju šeit ciemu. Es nevarēju tā nogalināt cilvēkus, tāpēc mani ievietoja šeit kopā ar atstumtajiem, spitālīgajiem un atraitnēm, kas lūdz par savu vīru dvēselēm. Viņš apstājās un paskatījās uz sargu. "Viņi drīz nāks, paņems četrus vai piecus cilvēkus un dosies uz ciemu." Ja mēs nebūsim pietiekami ātri, mūs nogalinās ar durkļiem vai šāvienu. Esmu redzējis viņus to darām agrāk.
  
  
  Jaunais vīrietis trīcēja aiz bailēm un dusmām.
  
  
  ES jautāju. – Vai jūs zināt, ko viņi plāno? “Ko viņi vēlas darīt Neatkarības dienā? Vai esat par to dzirdējuši?
  
  
  Viņa brūnās acis pazibēja manā virzienā kā kobras mēle. - Protams, bet kā jūs par to zināt? Viņi mums teica, bet jūs esat ārpusē. Viņš paraustīja plecus un skatījās zemē, notupdams. “Lielā revolūcija. Ja mēs varētu, mēs ieņemtu Kalkutu un visu Rietumbengāliju. Viņi teica, ka policija ir viņu pusē; Amerikāņi un krievi šaus viens uz otru. Viss, kas mums bija jādara, bija uzspridzināt Howrah tiltu un dzelzceļa staciju, pēc tam veikt reidu Chowringhee Road un aizdedzināt visas mājas. Kalkuta būtu tādā panikā, ka mēs varētu iet ar simts vīru un ieņemt visu štatu.
  
  
  ES jautāju. - "Vai tas darbosies?"
  
  
  Jaunais vīrietis pamāja ar galvu. 'Es nezinu. Viņi apmācīja cilvēkus mēnešiem ilgi. Viņi to sauc par Kalkutas atbrīvošanas armiju. Zīme tiks dota, kad konsulāti eksplodēs. Mazas grupas iebruks galvenajās pozīcijās. Tas varētu darboties. Viņš pacēla plecus.
  
  
  "Mums tas nav svarīgi," viņš turpināja. Katru rītu ciematā notiek kara spēles. Viņi vienmēr izmanto spēcīgākos, lai kalpotu par piemēru jaunajiem darbiniekiem. Viņi arī atbrīvojās no zemāk esošajiem ciema iedzīvotājiem, lai viņus apklusinātu.
  
  
  Es piecēlos un gāju gar sienu, lūkojot alas tumšajos stūros. – Vai ir kāds veids, kā tikt no šejienes prom?
  
  
  Viņš pakratīja galvu.
  
  
  Es pārmeklēju savas kabatas, bet man nebija nekas cits kā tikai josta. Smacējošie pavedieni man vairs nevarēja palīdzēt. Arī man jostā bija sērkociņi, bet mitrajā alā nekas nedega.
  
  
  Man tas būtu jādara ciematā. Tur mums būtu zināma pārvietošanās brīvība, iespēja. Es paskatījos uz izliekto figūru, kas reiz bija jauns vīrietis.
  
  
  "Kas notiks ciematā, kad mēs tur nokļūsim?"
  
  
  Viņš iesmējās dziļus, smieklīgus smieklus.
  
  
  “Nav jēgas pretoties neizbēgamajam. Jums vienkārši jāatpūšas un jālūdz par labāku vietu pēcnāves dzīvē.
  
  
  Es noliecos, satvēru viņu un pievilku kājās, stipri piespiežot pie mitrās alas sienas.
  
  
  "Jums man jāpastāsta, kas tieši notiek ciematā." Pastāsti man, ko dara vīri ar ieročiem, kurp dodas upuri.
  
  
  Es atraisīju viņa rokas tvērienu. Viņa acis tagad skatījās uz mani; piesardzīgs, nobijies, dusmīgs.
  
  
  “Viņi aizved piecus vai sešus cilvēkus klinšainā plato virsotnē, pēc tam atbrīvo, šauj uz viņiem un piespiež viņus uz ciematu. Ir septiņpadsmit mājas, kajītes un šķūņi. Viņiem būs jāmēģina slēpties. Ja viņi ir profesionāli karavīri, viņi dara labu darbu, brauc cilvēkiem, varbūt šauj pa kājām, lai viņi neslēptos citā mājā. Kad tiks pārmeklēta pēdējā māja, visus nošaus vai piebeigs ar durkļiem. Jaunie darbinieki ir vissliktākie. Viņi veic derības par to, cik ilgi katrs upuris dzīvos.
  
  
  Es pakratīju galvu. - Kādi ieroči viņiem ir?
  
  
  — Bises, automātiskās šautenes, rokas granātas un garie naži.
  
  
  Jau grasījos atspiesties pret mitro sienu, kad ieraudzīju kustību pie dzeloņstiepļu žoga ieejas priekšā.
  
  
  "Viņi nāk," sacīja jauneklis.
  
  
  ES jautāju. - 'Kāds ir tavs vārds?'
  
  
  "Sauc mani par Džo — labs amerikāņu vārds."
  
  
  Es aizgāju no viņa un atspiedos pret sienu, gaidot. Iekļuva divi apsargi, kam sekoja četri jauni vīrieši civildrēbēs. Visiem sešiem bija automātiskie ieroči. Garākais sargs paskatījās uz mani un norādīja.
  
  
  — Ārā! viņš iesaucās. 'Tu esi pirmais!'
  
  
  Es gāju lēnām; bajonetes gals sāpīgi iedūrās manā sēžamvietā. Otrs apsargs piecēla Džo kājās un pastūma uz izejas pusi. Gaisma mani apžilbināja, kad gāju cauri vārtu atvērumam.
  
  
  Scienīdamies es redzēju piecus cilvēkus sev blakus. Džo bija viens no viņiem. Bija trīs sievietes un vecs vīrietis, garš, bet novājējis. Vecais vīrs izgāja no alas, tad pagriezās pret sauli un apsēdās zemē.
  
  
  'Piecelties!' - apsargi rēca. Viņš tos ignorēja.
  
  
  Viņa roka bija caurdurta ar bajoneti, bet viņš nekustējās. Asmens iedūra pleca muskuļus. Tikai tad viņš kliedza. Apsargs pamāja ar galvu, un četri pusaudži ar ložmetējiem izvilka nažus un metās virsū sirmgalvim.
  
  
  Asmeņi pacēlās un iegrima dziļi miesā, līdz vecā figūra apgāzās un nokrita uz muguras. Naži turpināja mirdzēt maigā saules gaismā, un asmeņi tagad bija lipīgi sarkani. Vīrietis vairs neizdvesa skaņas, tikai klusu gurkstēšanu, kad viņa pēdējā elpa izplūda no viņa asiņainajām lūpām.
  
  
  "Ar to pietiek," sacīja apsargs. Viņš runāja ar pieciem atlikušajiem no mūsu grupas. 'Ejiet ātri. Un neizkāp no ierindas, pretējā gadījumā tu būsi miris uz vietas. Sekojiet līdzi sargiem.
  
  
  Jaunie vīrieši slaucīja nažus vecā vīra biksēs un pēc tam mūs sastādīja rindā. Divi pusaudži gāja priekšā, un divi noslēdza gājienu.
  
  
  Gājiens uz ciemu pagāja pārāk ātri; Es nevarēju izdomāt plānu, kā no tā izkļūt. Viss notika tieši tā, kā Džo teica. Akmeņainā plato virsotnē mums lika skriet uz mājām. Skatoties uz leju, es redzēju vientuļu figūru zemāk esošajā nogāzē. Tā bija Čoeni.
  
  
  Es skrēju, cik ātri vien varēju, lejā no kalna, cerot, ka nesašaus mugurā.
  
  
  "Skrien," es kliedzu, tuvojoties viņai.
  
  
  Mēs ielīdām aiz klinšu sienas un uz brīdi es jutos drošāk. Džo noslīdēja mums blakus. Es novilku jostu, izvilku vienu no tievajām aizrīšanās auklām un pasniedzu viņai.
  
  
  "Ja jums ir iespēja, izmantojiet to."
  
  
  Viņa sarauca pieri, tad pasmaidīja, un man likās, ka viņas acīs redzu cerības mirdzumu.
  
  
  Pirms es paspēju kaut ko citu iedomāties, no aiz mājas stūra izlēca divas brūnas figūras. Tie bija zēni, ne vecāki par trīspadsmit gadiem. Katram no viņiem bija ierocis. Vispirms viens šāviens, tad vēl viens, un es dzirdēju karstu svinu svilpojam virs galvas, kad mēs bēgām.
  
  
  Es atradu durvis un iekāpu iekšā, velkot Čoeni. Tā bija lielākā māja ciematā ar rupjiem bēniņiem vienā pusē. Bēniņi bija apmēram desmit pēdu plati, pietiekami, lai kādu laiku paslēptos. Mēs uzkāpām pa koka kāpnēm un uzkāpām uz bieziem priedes dēļiem. Uz grīdas bija neliela koka kastīte. Es piespiedu Čoeni pie tālākās sienas un pamudināju viņai apgulties.
  
  
  Mani interesēja, vai jaunajiem cīnītājiem bija rokas granātas. Pēc brīža es to sapratu. Zem mums pa logu izlidoja maza granāta, vienu reizi rikošetā un uzsprāga trīs pēdas virs zemes. Man nebija laika pīlēties. Daļa mana ķermeņa bija iekļuvusi šrapneļa lietū, bet es nejutu nekādu karstu metālu. Kad dūmi pazuda, viens no zēniem uzmanīgi iegāja istabā. Ar īsu automātisko pistoli rokā viņš ātri pārmeklēja istabu, tad viņa uzmanība saasinājās. Tiklīdz viņš paskatījās uz bēniņiem, es iemetu koka kasti.
  
  
  Viņam nebija laika no tā izvairīties. Kaste izsita ieroci viņam no rokām un trāpīja pa vēderu. Viņš pa pusei apgriezās, satvēra vēderu un nokrita zemē bez elpas. Es paskatījos uz mašīnu. Tas varētu būt mūsu glābiņš. Bet tieši tad, kad es grasījos viņu satvert, ieskrēja otrs zēns. Viņš ieraudzīja savu biedru guļam uz grīdas, aizdomīgi ieskatījās bēniņos un apbēra grīdu zemāk ar ložu krusu no ložmetēja. Mūs izglāba viņa sliktais mērķis un divas collas stipra koka.
  
  
  Dažus mirkļus vēlāk viņš izvilka guļus zēnu un paņēma automātu.
  
  
  Es gāju lejā pa kāpnēm un Čoeni man sekoja. Uz grīdas bija dūres lieluma akmens. Man vienkārši vajadzēja to izmantot. Es ar vienu strauju kustību izmetu akmeni, tad piespiedos pie sienas un gaidīju. Akmens trāpīja metāla gabalam no kaimiņmājas un uzreiz bija dzirdams ugunsgrēka uzliesmojums. Mūsu virzienā nāca soļi. Es mēģināju precīzi noteikt laiku. Pēdējā brīdī es izrāvos pa durvīm un satvēru jauno karavīru pilnā rikšanā. Es ar vienu roku aizsedzu viņa muti un ievilku iekšā.
  
  
  Es sasēju viņa rokas un kājas ar viņa krekla sloksnēm, un Čoeni iebāza viņam mutē rīstīties. Šķita, ka viņa nēsātā šautene ir labā darba kārtībā, taču, kad mēģināju ar spēku iespiest bultskrūvē patronu, es atklāju, ka tā ir iestrēgusi. Mēs akli izskrējām ārā pa durvīm un devāmies virzienā, no kurienes bija nācis zēns.
  
  
  Aiz muguras atskanēja troksnis, kas lika man pagriezties ar gatavu ieroci, bet mans pirksts atslāba uz palaidēja, kad Džo nokrita zemē ar ieroci rokā un rāpoja mums blakus.
  
  
  Viņa seja bija dusmīga. “Es nogalināju vienu ar nāves tvērienu; vismaz man ir ierocis.
  
  
  — Vai esat gatavs kāpt kalnā?
  
  
  Džo pamāja.
  
  
  Kad mēs gājām garām pirmajai sienai, Čoeni ar bālu seju raustīja manu piedurkni. Viena no sievietēm, kas nāca mums līdzi, gulēja uz muguras; viņas vēders bija saplēsts, krūtis bija klātas ar asinīm; viņas sirds atradās vienā no atvērtajām rokām.
  
  
  Es vilku Čoeni garām sievietei un skrēju uz blakus māju. Aiz muguras mēs atkal dzirdējām apšaudes un kliedzienus.
  
  
  Mēs lēcām pāri uztūkušajam līķim. Viņas seju saēduši grifi. Mēs apstājāmies aiz sienas, tagad nosegtas priekšā un aizmugurē, un mēģinājām atvilkt elpu. Čoeni izskatījās nogurusi.
  
  
  Viņa atņēma no manis šauteni, brīdi paspieda sprūdu un mehānismu, un es dzirdēju, ka patrona noklikšķ savā vietā žurnālā. Viņa to nopūšoties atdeva man.
  
  
  Guļus uz grīdas, es piesardzīgi paskatījos ap sienas stūri. Mums priekšā nebija neviena. Kalna nogāze, no kuras pirms dažām minūtēm bijām skrējuši lejā, pacēlās trīs simti metru līdz virsotnei. Tas bija tāls metiens bez seguma. Es nebiju pārliecināta, ka Čoeni izdosies, bet viņa teica, ka ir gatava.
  
  
  Mēs uzlēcām un skrējām gar sienu, gatavi šturmēt priekšā esošo nogāzi. Mums nebija laika. Čoeni sastapa mazu zēnu ar garu ieroci. Viņas roka karatē karbonādē instinktīvi pastiepās līdz kaklam, un zēns bezsamaņā nokrita uz asinīm piesūkušās zemes. Čoeni pacēla ieroci.
  
  
  Aiz viņa bija viens no apsargiem, kas mūs atveda. Viņa ložmetējs bija vērsts pret mums.
  
  
  "Pagriezieties," viņš teica.
  
  
  Es viņu nošāvu tik ātri, ka viņš pat nepamanīja pistoles kustību. Lode trāpīja viņam krūtīs un iemeta divus metrus sarkanajos putekļos.
  
  
  Mēs skrējām.
  
  
  Mēs bijām tikai pusceļā kalnā, kad uz mums sāka šaut... Mēs nolaidāmies un skrējām tālāk, slīgstot un griežoties uz otru pusi, bet turpinājām kāpt kalnā.
  
  
  Desmit jardus no augšas pacēlās figūra ar ložmetēju un šāva uz mums. Džo šāva uz viņu, bet netrāpīja. Mana šautene atkal pacēlās un izšāva; vīrietis apgriezās un nokrita no kalna mūsu virzienā. Mēs paskrējām viņam garām un nirām augšā.
  
  
  Vīrietis džipā bija pārsteigts vairāk nekā mēs. Nometnes komandieris, vīrietis spilgti zaļā uniformā, tikko bija nolaidis brūno pudeli un noslaucījis lūpas. Es ar šāvienu izsitu viņam pudeli no rokām.
  
  
  Viņš pacēla rokas virs galvas, visa bravūra viņu atstāja tagad, kad ierocis bija vērsts pret viņu.
  
  
  Skrēju uz priekšu, pārmeklēju un atradu to, kas man pēdējā laikā visvairāk pietrūka... Hugo un Vilhelmīna. Bija patīkami viņus atgūt. Es pagriezos pret komandieri.
  
  
  - Nāc ārā! - ES pasūtīju.
  
  
  Viņš likās apjucis.
  
  
  "Izkāp no šī džipa," es viņam kliedzu. Viņš izlēca un drebēdams nostājās man pretī. "Novelciet jaku un kreklu." Viņš sarauca pieri, bet izdarīja, kā es teicu.
  
  
  Es noņēmu viņam brilles un iemetu tās starp akmeņiem.
  
  
  Ejiet lejā, komandieri. Uz ciemu.
  
  
  - Nē, tu to nedrīksti! viņš kliedza. "Bez formas tērpa viņi mani neatpazīs..."
  
  
  Es viņu nogāzu ar dūri. Mana kāja viņu ietriecās, pirms mani pārņēma balti karsts naida vilnis. Es iedevu Čoeni šauteni, pacēlu vīrieti kājās un izmetu pāri plato malai. Viņš nedaudz apgriezās, un tad mēs ar Džo sākām šaut viņam blakus un aiz muguras, līdz viņš panikā ieskrēja ellē, ko bija izveidojis. Kad viņš sasniedza pirmās mājas, mēs dzirdējām šauteņu un ložmetēju šķindoņu.
  
  
  Ieliku Choeni džipā. Džo sēdēja aizmugurē un iemainīja šauteni pret komandiera ložmetēju. Mēs braucām pa nelīdzeno taku uz nometni. Man bija aizdomas, ka dežūrēs tikai daži vīrieši, jo lielākā daļa karavīru atradīsies Kalkutā un gaidīs signālu uzbrukumam.
  
  
  Čoeni pacēla šauteni, kad mēs tuvojāmies pirmajai ēkai. Es pārslēdzu otro pārnesumu, paātrināju un ieslīdēju pirmajā pagriezienā. Četri tur stāvošie vīrieši aizlidoja, kad mēs steidzāmies viņiem garām. Priekšā bija divas kravas automašīnas. Es tos norādīju, un Džo pārdūra divas riepas katrai automašīnai, kad mēs viņam pabraucām garām, tad mēs pagriezāmies ap stūri un čīkstējām pāri dzeloņstiepļu žogam.
  
  
  – Vai, jūsuprāt, lidmašīna joprojām ir tur? Čoeni pamāja.
  
  
  "Es dzirdēju, kā komandieris kādam teica, ka pēc tumsas iestāšanās viņš lidos uz Kalkutu." – es norūcu. Pēc tam mazā lidmašīna tiks uzpildīta ar degvielu un būs gatava pacelšanās. Bet vai viņiem lidostā būs sargsargi? Es tā nedomāju.
  
  
  Mēs devāmies tieši uz lidostu, un Choeni devās pie menedžera, lai pateiktu, ka mēs tūlīt dosimies prom. Viņš sarauca pieri, kad mēs iekāpām lidmašīnā un devāmies uz skrejceļa galu. Man vajadzēja saprast, kas notiek, tiklīdz es redzēju, kā džips sāka kustēties. Viņš nāca mums pretī akūtā leņķī un apstājās divsimt jardu attālumā no mūsu automašīnas.
  
  
  Čoeni pamāja ar galvu, ieraugot džipu. Viņa paātrināja, iesildīja dzinējus un devās lejup pa skrejceļu pretī džipam. Mēs metāmies pāri laukam, un vīrietis džipā izlēca un aizsegā. Gribēju satvert dīseli, lai neietriektos džipam. Čonija stipri iekoda apakšlūpā, kontrolējot eleronus un turot lidmašīnas degunu tieši skrejceļa un džipa centrā. Pēdējā brīdī viņa strauji pavilka dīseli atpakaļ. Mazā mašīna šķita patiesi pārsteigta par pieprasījumu, taču darīja visu iespējamo.
  
  
  Viņš uzlēca pie pēkšņās gaisa brāzmas... tad es gandrīz dzirdēju lidmašīnas nopūtu; mums vēl nepietika ātruma tādam manevram. Automašīna atkal nolaidās uz skrejceļa. Bet mēs pārlēcām pāri džipam un tagad kliedzām pa šoseju ceļā uz normālu startu. Man likās, ka dzirdēju šāvienu, bet tas neko ļaunu nedarīja.
  
  
  Es apsēdos, kad mēs beidzot pacēlās, sajutu sāpes un apdegumus pēdējo stundu laikā. Mana plauksta pulsēja vietā, kur to bija sadedzinājušas liesmas. Roku un krūšu griezumi bija piepildīti ar sāļiem sviedriem, un es biju tik nogurusi, ka gribēju gadu gulēt.
  
  
  "Mēs nekad nesasniegsim Kalkutu," sacīja Choeni, norādot uz degvielas mērītāju.
  
  
  "Noliec viņu tuvākajā lidostā," es teicu. "Šodien mēs gulēsim, un rīt mēs uzpildīsim degvielu un lidosim uz Kalkutu."
  
  
  Viņa atviegloti nopūtās un paliecās uz priekšu, lai pētītu kārtis.
  
  
  
  Divpadsmitā nodaļa
  
  
  Nākamajā dienā mēs lidojām lejpus Gangas, hinduistu ticības lielās upes. Gangai ir daudz pieteku; viena no tām ir Hooghly upe, kas tek cauri Kolkatai. Mēs devāmies uz dienvidiem, lai sekotu lielajai upei līdz pat pilsētai.
  
  
  Pēkšņi pie apvāršņa ieraudzījām kaut ko līdzīgu melnam punktam. Sākumā man šķita, ka tā ir kaija, bet pēc sekundes desmitdaļas sapratu, ka tā ir iznīcinātāja, kas traucas pa gaisu ar divreiz lielāku skaņas ātrumu blakus Comanche. Komančs smagi slīdēja, apgriezās līdz pusei, un Čoeni ar grūtībām pavilka loku uz augšu ar dīseli. Bija sajūta, ka mēs atrodamies spēcīga pērkona negaisa vidū, kad rūcoša kaujas lidmašīnas slīdošā straume pārlaida mums pāri.
  
  
  Džo saspiedās man blakus, viņa nāsis bailēs atplaiksnīja, jo automašīna draudēja saplēst.
  
  
  Pie apvāršņa parādījās vēl divi melni punktiņi. Čoeni nolaida Comanche niršanai un lidoja pēc iespējas zemāk virs kokiem. Kamēr iznīcinātāji lidoja virs galvas, es redzēju MiG-23 lielās sarkanās zvaigznes un izliektos spārnus. Tās bija labākās lidmašīnas, kādas krieviem bija.
  
  
  Čoeni norādīja aiz un virs krievu bumbvedēja. Gar bumbvedēja malām lidoja vēl seši slaidi iznīcinātāji.
  
  
  "Izskatās, ka krievi ir ienesuši daudz spēka," es teicu.
  
  
  Čoeni pārslēdzās uz lidostas frekvenci un klausījās. Gandrīz uzreiz ētera viļņus piepildīja krievu un angļu sarunas. Abas grupas pieprasīja nosēšanās norādījumus.
  
  
  — Vai ir kādas amerikāņu lidmašīnas? - Čoeni jautāja. Paskatījāmies apkārt. Tuvojoties Dum Dum lidostai, mēs redzējām, kā mums garām lidoja divas delta spārnu iznīcinātāju grupas, četras katrā grupā. Tās bija ASV flotes divu dzinēju uzbrukuma lidmašīnas.
  
  
  Choeni paņēma rokas mikrofonu un īsa radiosakaru pārtraukuma laikā iejaucās un lūdza norādījumus par nosēšanos.
  
  
  Spēcīgs signāls no lidostas stacijas atskanēja pa skaļruni, sniedzot viņai tūlītējus norādījumus.
  
  
  Vēl viena balss iejaucās angļu valodā. “Amerikāņu lidmašīna no USS Lexington, mēs informējam jūs, ka jums ir prioritāte nosēsties uz astotā skrejceļa septītās līnijas. Lūdzu, ne vairāk kā divas lidmašīnas vienlaikus.
  
  
  Signāls tika pārtraukts, un Krievijas lidmašīnām tika dots rīkojums aptuveni septiņu minūšu laikā nolaisties uz skrejceļa astotā nulle.
  
  
  Mēs ar Choeni paskatījāmies viens uz otru. Mums nevajadzēja neko teikt, lai izteiktu bailes, kas mūsos veidojās. Abas lielvaras pulcēja savus spēkus pilsētā.
  
  
  Tās sauca par draudzīgām vizītēm. Vai arī viņi izmantos citu diplomātisko valodu, lai attaisnotu iebrukumu Indijas teritorijā, kas tagad bija maza mēroga. Taču rezultāti būtu traģiski, ja abas lielvaras sadursmēs neitrālā teritorijā.
  
  
  Čoeni vadīja instrumentus un graciozi nolaida mazo Komanču, pirms mēs pieskārāmies skrejceļa priekšgalam un nobraucām uz privātās lidmašīnas angāra priekšauta.
  
  
  Koncentrējusies saraucu uzacis. Čoeni jautājošais skatiens piespieda mani izteikt savas domas vārdos.
  
  
  – Šis ir četrpadsmitais augusts. Rīt būs liela diena. Mēs esam tik tuvu karam, ka man kļūst slikti.
  
  
  Džo lidojuma laikā man teica, ka, lai gan viņš neko daudz nezināja par teroristiem, viņš varētu mūs aizvest uz viņu munīcijas noliktavu ārpus pilsētas, kur viņi bija paslēpuši savus ieročus, gaidot lielo uzbrukumu 15. datumā.
  
  
  Ja mēs varētu iznīcināt viņu munīciju, mēs varētu novērst uzbrukumu konsulātiem un tādējādi arī gaidāmo sadursmi starp Krieviju un ASV.
  
  
  Es pagriezu Mercedes pa citu ielu un apbraucu lielo ēku, ko krievi izmantoja diplomātiskajam darbam Kalkutā. Žalūzijas bija aizvērtas. Ēkas priekšā stāvēja nepārtraukta krievu jūras kājnieku rinda. Viņiem pār pleciem bija uzliktas šautenes un ap ķermeni ar munīciju. Krievi bija gatavi kaujai.
  
  
  Es nesapratu, kā mēs varējām pieiet tik tuvu, lai mestu bumbu, bet man bija sajūta, ka meklētais cilvēks jau ir pabeidzis savus plānus. Kaut kā viņš tika tam cauri. Bet kā?
  
  
  ASV konsulāta ēkas abās pusēs tika izveidots kontrolpunkts. ASV jūras kājnieki zaļos kaujas tērpos apgrieza visus transportlīdzekļus.
  
  
  Es paņēmu Džo un Čoni līdzi, un mēs sākām cīnīties cauri aizsardzības līnijai ap konsulātu. Kamēr mēs gājām cauri lielajiem vārtiem un pa ietvi līdz ārdurvīm, Slocum iznāca mūs sveicināt.
  
  
  "Tev ir laba armija," es teicu. "Vai Indijas valdība neaizsargās valsti?"
  
  
  — Jūras kājnieki? teica Slocum. — Viņi veido godasardzi. Mēs atvedām šeit arī lidmašīnas... lai palīdzētu indiešiem svinēt Neatkarības dienu.
  
  
  Es pasmaidīju par viņa attaisnojumu un prātoju, kā Ņūdeli reaģēs.
  
  
  Pēc tam Amartja Radžs devās lejā pa apmali.
  
  
  "Krievijas un amerikāņu karaspēka klātbūtne ir mana svētība," aizsmakusi sacīja Indijas policists. "Daudzas valdības sūta delegātus, lai svinētu mūsu neatkarību." Viņš apstājās un nozīmīgi paskatījās uz mani. — Bet Kalkutā spridzinātājiem nav vietas, Kārtera kungs.
  
  
  Viņš uzsvēra manu vārdu un piespieda lūpas cietā, apņēmīgā līnijā. Slocum norija siekalas un izskatījās vainīgs. "Atvainojiet," viņš man teica. "Radža kungs... viņš uzzināja, kas jūs esat. Viņš vēlas tevi arestēt.
  
  
  Es paskatījos uz auglīgo Indijas policistu un pasmaidīju. Es izaicinoši pastiepu rokas, gatava saslēgt roku dzelžos.
  
  
  "Ejam," es teicu. "Arestēt mani."
  
  
  "Nekādu problēmu vairs nebūs," Slocum teica ar mānīgu pārliecību. “Pulkvedis Vu un Ņūdeli iedzīvotāji strādā, lai panāktu izlīgumu starp mums un krieviem. Un mēs piezvanījām uz ASV. Nedēļas laikā tiks nosūtīta izmeklēšanas komisija.
  
  
  'Nedēļas?'
  
  
  'Jā.' Slocums joprojām centās izklausīties pārliecināts, taču viņam tas neizdevās. "Kamēr vairs nebūs teroristu uzbrukumu..." Viņš ļāva balsij noklusēt.
  
  
  Radžs viņu ignorēja. Viņš skeptiski paskatījās uz mani, tad uz Čoeni.
  
  
  Viņš jautāja. - "Vai jums ir vads? Mums ir jāzina visa jūsu rīcībā esošā informācija."
  
  
  "Uzticieties viņam," Čoeni teica auglīgajam Indijas policistam.
  
  
  Raj sarauca pieri, bet gāja mums pa priekšu uz Slocuma biroju. Es biju pārsteigts, ieraugot tur sēžam Aleksandru Sokolovu. Viņa stūrainā seja bija nopietna.
  
  
  Viņš jautāja. - Vai jūs joprojām esat dzīvs, Kārtera kungs? .
  
  
  "Absolūti," es teicu.
  
  
  - Un zēns... kas tas ir?
  
  
  "Draugs." Es neko vairāk neteicu, un Sokolovs paskatījās uz Džo. Krievu lapsa sajuta jaunā indiāņa nozīmi, bet tālāk netika.
  
  
  "Sokolova kungs ieradās šeit, lai izvirzītu ultimātu," sacīja Slocums. "Viņa priekšnieki netic, ka mēs esam patiesi." Viņi joprojām domā, ka mēs stāvam aiz uzbrukumiem viņu miermīlīgajiem pārstāvjiem Kalkutā. Viņi domā, ka tā ir daļa no lielāka plāna, lai viņus apmulsinātu visā pasaulē.
  
  
  "Tas vairs neatkārtosies," klusi sacīja Sokolovs. "Neuzbrūk vēlreiz, pretējā gadījumā mēs sitīsim pretī. Man ir pasūtījums.
  
  
  Viņš norūca, nikni pamāja ar galvu un izgāja no istabas. Ejot prom, Radžs pakāpās uz priekšu. Viņš sarauca pieri, necenšoties slēpt savu neapmierinātību.
  
  
  "Es nevaru atļaut jums turpināt savu neatkarīgo darbību, Kārtera kungs." Jūs apvainojat mūsu nacionālo lepnumu. Vai nu jūs man izstāstiet visu, ko zināt, vai arī tiksiet nosūtīts uz konsulātu, līdz šī lieta tiks atrisināta.
  
  
  Čoeni nostājās starp mums. Viņa runāja tieši ar mani.
  
  
  "Ņemiet līdzi Radžu," viņa ieteica. "Viņš var palīdzēt jums izkļūt dzīvam."
  
  
  Kur viņam mani vajadzētu vest? – Radžs kritiski jautāja. Es gribēju tikai uz munīcijas noliktavu, bet Indijas policists, šķiet, varēja man to apgrūtināt. Tā kā man bija mazāk nekā divdesmit četras stundas, man nebija laika protestēt.
  
  
  "Labi," es teicu Radžam. – Bet jautājumu nav. Un tu ej viens. Neviens cits. Nav laika brīdināt savu biroju.
  
  
  "Tas ir smieklīgi," Raj iebilda. "Tas varētu būt triks, lai mani aizvestu prom no štāba, kamēr jūs turpināt vajāt krievus. "Viss ir kārtībā." "Klausies," es aizkaitināti iesaucos. "Cik es saprotu, rīt pēcpusdienā Kalkutā var izcelties trešais pasaules karš. Un mums var būt tikai neliela iespēja to novērst. Ja vēlaties palīdzēt, lieliski. Citādi es iešu viens.
  
  
  Mēs ar Džo jau bijām ārā pa durvīm, kad mums sekoja kuplais indiānis. Viņš sekoja mums līdz mašīnai un klusējot aizbrauca uz manu viesnīcu. Savā istabā es ieniru čemodānā, ko Vanags man bija iedevis, un paņēmu Vilhelmīnas jauno veikalu. Es paņēmu Pjēru, gāzes bumbu, pielīmēju to pie kājas un ieliku gāzes pildspalvu savā krūšu kabatā.
  
  
  Es uzvilku tīru kreklu un paņēmu tīru kabatlakatiņu, vienu no tiem lielajiem, greznajiem lina kabatlakatiņiem, kas Vanakam vienmēr ir, kad viņi štābā kravā manu koferi.
  
  
  Es piedāvāju Rajam īpašu ieroci, bet viņš pamāja ar galvu. Viņš bija diezgan apmierināts ar stipri hromēto .45 pistoli uz viņa gurniem.
  
  
  Saule rietēja rietumos aiz mājām, kad mēs iekāpām mersedesā, un es sāku sekot Džo norādījumiem.
  
  
  Pēc stundas mēs joprojām ceļojām pa Kalkutas nomalēm, kamēr Džo mēģināja atcerēties, kur viņš bija runājis ar Zakiru. Beidzot viņš norādīja uz ceļa malu un izlēca no mašīnas, tiklīdz mēs apstājāmies.
  
  
  Jā, viņš sev pārliecinoši teica. - Kaut kur šeit. Viņš pamāja ar roku, norādot uz rīsu laukiem, kas stiepās uz pilsētas nomalēm.
  
  
  Mēs iegājām rīsu laukos, bet Amartja Radžs vilcinājās, klusībā lamāja sevi, nosaucot sevi par idiotu, ka viņš ieradās mums. Tikai tad, kad es sāku iet ātrāk, viņš man sekoja. Kopā mēs gājām uz dienvidiem, līdz nonācām pie akmens sienas.
  
  
  "Tas ir," Džo sacīja.
  
  
  Radžs piegāja uz priekšu un kritiski nopētīja sienu. Viņš teica, ka senajos akmeņos neredzot neko ļaunu. Es apturēju viņa roku tikai dažu centimetru attālumā no brīdinājuma stieples, kas stiepjas gar sienas augšdaļu. Vads izgāja caur skrūvju cilpām divas collas virs sienas. Tas bija konfigurēts, lai reaģētu gan uz augšup, gan uz leju spiedienu. Radžs neko neteica, bet vads viņu pārsteidza. Tas nav kaut kas tāds, ko jūs varētu atrast uz lauku mājas sienas; tā bija trauksmes sistēma, kuru gaidījāt.
  
  
  Džo devās pirmais pēc tam, kad es viņu pagrūdu. Viņš uzmanīgi pārgāja pāri stieplei un klusi nolēca zemē. Pēc tam palīdzēju Rajam pāri sienai un sekoju viņam. Džo no kāda attāluma pamāja ar žestu. Es piegāju viņam klāt. Zeme mūra iekšpusē ir pārvērtusies par zālājiem, un rīsu lauku aizsprosti jau sen ir sabrukuši. Mīkstajā mēness gaismā es redzēju tikai zāli un nelielas koku rindas.
  
  
  Mēs gājām gar sienu, izmantojot kokus kā aizsegu. Ik pēc divsimt jardiem mēs apstājāmies un klausījāmies.
  
  
  Tomēr gandrīz nokavējām pirmo sargu. Viņš atspiedās pret koku un neskatījās mūsu virzienā. Viņš klausījās tranzistora radio. Mēs pārvietojāmies viņam apkārt.
  
  
  Mēness pazuda aiz mākoņiem, kad mēs klusībā gājām pa atklātajām ganībām un skenējām apmēram četrsimt jardu platu joslu, nezinādami, ko tieši meklējam.
  
  
  Manu uzmanību piesaistīja vāja dūmu smaka.
  
  
  Otrais vējiņš nesa nepārprotamu lētu cigarešu smaku. Mēs redzējām liesmojošu uguni pa kreisi, apmēram trīssimt metru no mums.
  
  
  Drīz vien mēs ieraudzījām sargu improvizētā uniformā. Viņa klātbūtne bija pietiekama, lai pārliecinātu mūs, ka esam uz pareizā ceļa. Pat Radžs pieliecās dziļāk un kustējās uzmanīgāk, kamēr mēs riņķojām ap cilvēku.
  
  
  Kilometru cauri kokiem ieraudzījām labvēlīgu zīmi – ceļu, kas gāja garām koku rindai.
  
  
  "Jā, tur mēs iekāpām kravas automašīnā," Džo sacīja, un viņa acīs dzirkstīja sajūsma.
  
  
  Simts jardu attālumā es redzēju garu, zemu noliktavu. Jumts bija pilnībā noklāts ar velēnu un krūmiem, un gali bija slīpi, lai konstrukcija nebūtu redzama no gaisa.
  
  
  Mēs uzmanīgi apstaigājām ēku. Tālāk bija vairāk koku. Ceļš nonāca strupceļā, bet, kad iznācām starp kokiem, mēs ieraudzījām taciņu, kas izgriezta caur pamežu. Mēs viņam sekojām un drīz iznācām segtā autostāvvietā. Zemāk atradās vairāki Indijas armijas džipi, kas bija pārsteidzoši jauni. Kā viņi nokļuva šeit, nometnē, kas, manuprāt, pieder teroristiem?
  
  
  'Kas tas ir?' - Radžs asi jautāja. "Kāpēc mēs gaidām?"
  
  
  "Šķiet, ka šie džipi ir nozagti no armijas."
  
  
  Radžs atbildēja: "Jā. Vai pārdots teroristiem. Visur ir korupcija."
  
  
  Džo parāva manu piedurkni un norādīja uz priekšu. "Tur," viņš saspringti teica. "Munīcijas noliktava."
  
  
  Es paskatījos uz apvidu, uz kuru viņš norādīja, un ieraudzīju koku priekšā mirgojam gaismas.
  
  
  Pusceļā caur galvenajām gaismām nonācām pie zemas akmens ēkas. Tas bija ārā, bez maskēšanās, un es redzēju, ka tas tur bija jau ilgu laiku. Tieši uz ēku veda ceļš, kas beidzās ar lielām durvīm.
  
  
  Mēs ar Džo gribējām doties tālāk, bet Radžs čukstus iebilda.
  
  
  "Mēs labāk atgriezīsimies," viņš teica.
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  - Lai dabūtu pastiprinājumu. Es varu savākt simts cilvēku... tūkstoti, ja nepieciešams. Mēs ieskaujam ēkas un arestējam visus tajās esošos."
  
  
  Viņš piecēlās kājās, bet es pavilku viņu pretī.
  
  
  "Viņi būs prom, pirms mēs atgriezīsimies," es teicu.
  
  
  "Bet mēs nevaram tur ieiet vieni," viņš atcirta. "Mums nebūtu izredžu."
  
  
  - Vai jums ir labāka ideja?
  
  
  "Tas ir nelikumīgi," iebilda augļainais policists. Man gribējās pasmieties. Tā vietā es pamāju Džo, un mēs pielīdām tuvāk ēkai.
  
  
  Gandrīz tieši mums tuvojās sargs ar ložmetēju. Viņš būtu mūs redzējis sekundi vēlāk, bet Džo reaģēja gandrīz instinktīvi. Viņš drosmīgi piecēlās un pateica sirsnīgu sveicienu hindu valodā, kas novērsa sargu uzmanību.
  
  
  Vīrietis pakustināja šauteni, taču bija par vēlu. Es jau uzlēcu viņam virsū. Un šoreiz man bija tieši tas, kas man bija vajadzīgs... Pjērs, maza gāzes bumba, kas atradās starp manām kājām.
  
  
  Es to aktivizēju vīrieša sejas priekšā un ieraudzīju apstulbušu sejas izteiksmi, kad viņš dziļi ieelpoja, pirms saprata, kas notiek.
  
  
  Viņš bija miris, kad es ļāvu viņam noslīdēt uz zemes. Pagāja tikai pusminūte, lai atvērtu durvju slēdzeni, un nu bijām iekšā. Pie sienas ar Indijas armijas zīmotnēm stāvēja ducis kastu ar granātām. Pie otras sienas stāvēja ieroču kastes, dažas atvērtas, dažas vēl aizliktas ar dēļiem. Pie aizmugurējās sienas atradās pat vairāki mīnmetēji un bazūkas, ar ko pietika, lai aprīkotu nelielu partizānu armiju. Taču ēka pārsvarā bija piepildīta ar paštaisītām bumbām, divas ceturtdaļas bumbu gabalu, kas pēdējo dienu laikā tika izmantoti, lai amerikāņus un krievus vērstu viens pret otru. Es vēl pārbaudīju noliktavu, kad garās, šaurās kazarmas otrā pusē durvīs parādījās sargs.
  
  
  Mūs nebrīdināja – es viņu neredzēju un nedzirdēju. Likās, ka viņš vienkārši izlēca no ēnas, ložmetēju atspiedis pret gurnu.
  
  
  Viņš bija tievs un jauns, gandrīz divdesmit, un valkāja pagaidu formas tērpu, kādu biju redzējis valkājam dažus karavīrus ciematā. Viņš nevilcinājās; viņš paņēma mērķi un izšāva.
  
  
  Viņš vispirms izvēlējās Džo, un zēnam nebija izredžu. Lodes trāpīja viņam vēderā un metās atpakaļ. Viņš bija miris, pirms sabruka uz ēkas netīrās grīdas.
  
  
  Nākamās divas sekundes šķita kā mūžība. Mana roka meklēja Vilhelmīnu, kājas salieca un es nokritu zemē; un manas acis bija uz sarga krūtīm. Es jau esmu izvēlējies vietu, kur es viņam sitīšu, ja dzīvošu pietiekami ilgi. Krūškurvī, starp traheju un sirdi.
  
  
  Es nedomāju, ka varu to izdarīt. Ložmetējs ātri novirzījās prom no Džo asiņainā ķermeņa un tēmēja uz Amartju Radžu. Dažas lodes lielajam policistam, pārējās man; tas bija viss, kas sargam bija jādara.
  
  
  Apgriezusies, es ieraudzīju Radža seju. Tas bija pārpildīts, bet no bailēm nebija ne miņas. Likās, ka viņš gaida, kad viņu nogalinās. Viņš turēja rokas pie sāniem.
  
  
  Es atrados uz zemes un ripoju aizsegā, kad sarga ierocis pagriezās pret Radža vēderu.
  
  
  Bet sargs nešāva. Tēmējot, šautene tika vērsta tieši pret garo policistu.
  
  
  Kad Radžs nekustējās, sargs pagriezās un turpināja griezties ar ieroci. Bet viņa ritms tika izjaukts, un tas man deva iespēju ripot aiz kastu kaudzes. Sargs vilcinājās, baidīdamies izšaut man apkārt esošos sprāgstvielas.
  
  
  Es uzticējos savam ierocim. Es izšāvu divas reizes; abas lodes trāpīja viņam krūtīs. Viņš vienreiz kliedza, pirms nokrita zemē.
  
  
  Kad viss bija beidzies, es uzmanīgi kāpu ārā no aiz kastēm. Radžs joprojām stāvēja ejas vidū starp munīcijas kaudzēm.
  
  
  Mēs nekustīgi skatījāmies viens uz otru. Tad es pavēru ieroci pret viņu. Viņš neizskatījās pārsteigts.
  
  
  "Nolieciet ieroci uz grīdas," es viņam teicu.
  
  
  Viņš pasmīnēja.
  
  
  — Vai jūs tagad dodat pavēles, Kārtera kungs? viņš norūca.
  
  
  "Tu esi viens no viņiem," es viņu apsūdzēju.
  
  
  Es tikai nojautu, bet nevarēju aizmirst to sekundi, kad sargs, šķiet, atpazina drūmo policistu un atstāja viņu dzīvu.
  
  
  "Jūs aizmirstat, ka esmu vecākais policists," sacīja Radžs. – Kā tu domā, vai tev kāds ticēs? Viņš pārliecināti pasmaidīja, kad es neatbildēju.
  
  
  Viņš nolieca galvu un klausījās tālumā skaņās.
  
  
  Es arī to dzirdēju - kravas automašīna pārslēdza ātrumus, braucot kalnā.
  
  
  "Mani cilvēki," viņš paskaidroja. "Viņi ieradās pēc ieročiem."
  
  
  - Rītdienai?
  
  
  Jā.'
  
  
  – Bet ko, tavuprāt, sasniegsi?
  
  
  “Mēs gāžam štata valdību. Mēs varētu radīt pietiekami daudz problēmu Ņūdeli centrālajai valdībai, lai izsludinātu karastāvokli. Viņi to ir darījuši agrāk. Tikai šoreiz mēs parūpēsimies, lai nebūtu palicis dzīvs ierēdnis, kas pārņemtu lietas savās rokās.
  
  
  - Izņemot tevi.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Jums nav paveicies," es teicu. Es pavēru savu pistoli uz ieročiem mums apkārt. "Jums nav pietiekami daudz līdzekļu vai vīriešu, lai pārņemtu pilsētu, nemaz nerunājot par visu štatu."
  
  
  Viņš pacēla plecus. "Mēs esam gatavi uzņemties risku."
  
  
  ES jautāju. - "Mēs?"
  
  
  "Esmu teicis pietiekami daudz," viņš teica.
  
  
  Viņš paskatījās pār plecu uz durvīm, pa kurām iegājām. Ārā mēs dzirdējām kravas automašīnas apstāšanos un vīriešu skaņas, kas izlec. Viņi bija jautrā noskaņojumā, runāja un smējās, kā vīrieši pirms kautiņa. Kad pirmais iegāja pa durvīm un ieraudzīja Radžu, viņš atzinīgi pasmaidīja. Bet viņa sejas izteiksme mainījās, kad viņš ieraudzīja ieroci manā rokā. Radžs viņam kaut ko asi pateica hinduiski, un vīrietis atkāpās no durvīm. Ārā atskanēja saucieni un trokšņi; tad pēkšņi kļuva kluss.
  
  
  Amartja Radžs atkal norūca uz mani. "Nu, Kārtera kungs, ko jūs tagad darīsit? Jūs esat ieskauts. Un jūs atrodaties vairāku tonnu sprāgstvielu vidū.
  
  
  "Ja es nomiršu, nomirsiet arī tu," es klusi teicu.
  
  
  Viņš pacēla plecus. "ES esmu indietis. Es šaubos, ka nāve man ir tikpat briesmīga kā jums. Tātad, es atkārtoju, Kārtera kungs, ko tieši jūs vēlaties darīt? Vai tu iedosi man savu ieroci vai gaidīsi, kamēr mani vīri mūs abus saspridzinās miljonos gabalos?
  
  
  Trīspadsmitā nodaļa
  
  
  Pokerā, ja jūsu pēdējais dolārs ir uz galda, jūs varat blefot.
  
  
  Tā nu, stāvot noliktavā, kur ārā bija cilvēku kravas un iekšā tonnām sprāgstvielu, es nolēmu riskēt. Bija tikai viena izeja, un man vajadzēja Radžu kā pavadoni. Viņam bija jāattur savi karavīri, ja es gribēju no turienes izkļūt dzīvs. Taču pat Lugera purns, kas bija vērsts uz viņa galvu, viņu neapturēja. Radžs bija profesionālis, pieredzējis ieroču un sprāgstvielu speciālists, tāpat kā es. Bet man bija viena priekšrocība, mana reputācija. Tā nu es nometu kārtis uz galda un ar nepacietību gaidīju.
  
  
  "Dod man savu ieroci un skatīties," es teicu.
  
  
  'Par ko?'
  
  
  Viņš vilcinājās, un es ar Luger iesitu viņam pret templi. Viņš nogrima uz grīdas, un es paņēmu viņam pulksteni un 45. kalibra pistoli.
  
  
  Kad viņš nāca pie prāta, es tikko biju pabeidzis savu darbu. Tas bija steidzīgs darbs, bet šķita, ka tas izdosies.
  
  
  Visa pamatā bija granāta. Es izvilku aizdedzes tapu un pēc tam atbīdīju to atpakaļ tik daudz, lai noturētu drošības ierīci. Pēc tam es izsitu Radžas pulksteņa stiklu un noņēmu sekunžu rādītāju, pirms uzliku uz ciparnīcas zīmuli.
  
  
  Es mēģināju panākt, lai mazā pulksteņa rādītājs atstumtu zīmuli. Un krītošs zīmulis nometīs bīstamu granātas tapu. Kad tas notika, mums bija četras sekundes, lai aizbēgtu.
  
  
  Kad es to parādīju Radžam, viņš iesmējās. 'Vai tu joko. Tas nekad nedarbosies.
  
  
  Es izskatījos pārsteigts. 'PAR? Kāpēc ne? Tas strādāja Honkongā. Iespējams, esat par to dzirdējuši. Es to izmantoju kā lamatas vecam ķīniešu kontrabandistam. Galva no ķermeņa, precīzi saskaņā ar plānu.
  
  
  "Jā, labi," Raj atzina. "Kādu dienu, varbūt. Kamēr pildspalva knapi ir granātā... ja zīmulis ir pietiekami smags... ja pulkstenis ir cieši uztīts... ja...
  
  
  Man gribējās pasmieties. Neskatoties uz sevi, viņš atkāpās. Es viņam sekoju. Trīs metri, seši metri; mēs stāvējām atpakaļ, nenovērsdami acis uz smieklīgo rokdarbu. Viņš stāvēja virs atvērtas javas šāviņu kastes. Ja granāta eksplodēs, eksplodēs arī mīnmetēju lādiņi un visas pārējās ēkā esošās sprāgstvielas. Tas būtu spēcīgs sprādziens. "Protams, mēs varam skriet ātri," es teicu.
  
  
  "Kā?" Viņa skatiens bija vērsts uz granātu.
  
  
  "Kopā," es teicu. "Mēs varētu skriet uz kravas automašīnu. Es esmu tieši aiz jums. Jums vajadzētu piezvanīt saviem cilvēkiem, kamēr mēs skrienam. Jums ir jāsaka viņiem, lai viņi nešauj.
  
  
  "Ejiet ellē," viņš teica.
  
  
  Mēs skrējām pēc iespējas tālāk no granātas. Mēs bijām tuvu durvīm. Dzirdēju, kā viņa vīrieši uz mums ārā kliedz. Viņi gaidīja viņa pavēli.
  
  
  "Nesteidzieties," es mierīgi teicu. "Es domāju, jums ir deviņdesmit sekundes."
  
  
  Viņš brīdi paskatījās uz mani un tad atskatījās uz granātu.
  
  
  "Septiņdesmit sekundes," es teicu. laika pietika. Protams, jums ir vienalga... kā hinduisti un viss. Es paskatījos pulkstenī. — Sešdesmit sekundes.
  
  
  Viņš sāka svīst. ES arī.
  
  
  "Tas varētu strādāt," viņš nomurmināja. "Varbūt tas vienkārši darbosies."
  
  
  — Četrdesmit piecas sekundes.
  
  
  Tagad es uz šo lietu skatos savādāk. Es zvēru, ka dzirdēju pulksteni tikšķam.
  
  
  "Jūs neticat, ka tas darbosies, vai ne?" - jautāju sev. 'Tu netici...'
  
  
  Es pat galvā nepabeidzu teikumu. Pēkšņi nebija laika izklaidēties.
  
  
  — Trīsdesmit divas sekundes... trīsdesmit viens.
  
  
  Es vairs nedomāju par Radžu. Es pats izrēķināju. "Sasodīts, Kārter," kliedza auglīgais policists. "Izslēdziet to. Dieva dēļ.' Negribīgi piegāju granātas virzienā. Viņš satvēra manu roku un apturēja. "Nē, nevajag," viņš kliedza. “Jūs varat likt tai vibrēt. Jūs...
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. "Ak Dievs, desmit sekundes... deviņas... astoņas."
  
  
  'Skrienam!' viņš rūca. 'Ātri!'
  
  
  Mēs ne mirkli nedomājām. Mēs skrējām. Tieši ārā pa durvīm.
  
  
  Es dzirdēju viņu kliedzam hindu valodā, un es atrados viņam tieši aiz muguras ar ieroci, kas bija vērsts pret viņa muguru. Es nesapratu, ko viņš kliedz. Varēju tikai cerēt, ka viņš lika saviem vīriem nešaut.
  
  
  Es redzēju viņa karavīrus; daži norādīja uz mums ar ieročiem. Viņš laikam kliedza vēl kaut ko, jo pēkšņi cilvēki sāka izklīst. Viņi skrēja tieši pēc mums.
  
  
  Mēs bijām pie kravas automašīnas, kad Radžs pagriezās un iesita man ar savu muskuļoto roku. Viņš iesita man pa zodu, liekot man sastingt.
  
  
  Es izšāvu Luger un palaidu garām.
  
  
  Kāds aiz manis arī izšāva, un es ielecu kravas mašīnā. Es raidīju vēl divus ātrus šāvienus uz Radžu, bet nevarēju redzēt, vai trāpu viņam.
  
  
  Tad gaisā uzlidoja munīcijas noliktava. Vai nu mana prasme palīdzēja, vai arī tā bija nomaldījusies lode. Es to nekad neuzzināšu, bet zemā ēka uzsprāga kā milzu petarde. Pirmā zibspuldze bija apžilbinošs gaismas stars, kas atstāja baltus plankumus uz manas tīklenes. Tad atskanēja pops, skaņa skāra manas bungādiņas. Tad nāca karstums, kas trāpīja man sejā, un gaisa spiediens, kas lika man lidot kravas mašīnas virzienā.
  
  
  Sākotnējā sprādzienā gaisā izmestās patronas un granātas eksplodēja, atsitoties pret zemi. Šautenes lodes sprakšķēja nāvējošā staccato, kad ap mani krita gruveši.
  
  
  Es redzēju cilvēku, kurš tika izmests gaisā, un viņa ķermenis tika salauzts un sadalīts, pirms viņš atkal nokrita. Citi gāja bojā uzreiz vai paklupa lokos zem ložu krusas, līdz pie viņiem uzsprāga šāviņš, pārraujot tos uz pusēm.
  
  
  Iedarbināju kravas mašīnu un braucu taisni cauri sausajiem rīsu laukiem uz mersedesu. Kad es iekāpu mersedesā, vakara debesis aiz manis joprojām apgaismoja sprādzieni.
  
  
  Es nezināju, vai kāds vēl ir dzīvs nemiernieku munīcijas noliktavā, bet es biju pārāk noguris, lai rūpētos.
  
  
  Nobraucu vairāk nekā kilometru, pirms sapratu, ka kreisā roka ir vāja. Man sāpēja plecs, un, kad es pacēlu roku, lai paskatītos uz viņu, es jutu, kā šrapneļi caururbj manas jakas audumu.
  
  
  Man bija bail, ka man nepaliks daudz laika, līdz es noģībšu, un man bija tik šausmīgas aizdomas, ka problēma vēl nav atrisināta. Es iznīcināju teroristu krājumus un varbūt pat nogalināju lielāko daļu svarīgu cilvēku, bet nebiju apmierināts. Bija vēl viens mazs aspekts, ko gribēju pārbaudīt.
  
  
  Tāpēc man bija vajadzīga palīdzība, kāds, kas mani atbalsta, līdz krīze bija beigusies.
  
  
  Bija tikai viena vieta, kur es varēju doties. Un es cerēju, ka būšu tur, pirms es noģībšu.
  
  
  Čoeni vēsās rokas uzmanīgi uzlika apmetumu caurumam manā plecā. Tad viņa paliecās uz priekšu un noskūpstīja mani tur, kur sāpēja.
  
  
  Instinktīvi apgāzos un mēģināju viņu pacelt, bet sāpes joprojām bija pārāk lielas.
  
  
  "Nabaga bērns," viņa teica. - Tev ir paveicies, ka tevi nenogalināja.
  
  
  Es apsēdos un mēģināju orientēties. Es atrados viņas dzīvoklī uz gultas, kur mēs nesen bijām seksuāli.
  
  
  "Jūs saskārāties ar Mercedes," viņa teica. "Iebraucot uz piebraucamā ceļa, jūs nomira."
  
  
  Viņa izgāja no gultas un piegāja pie loga. Kad viņa atvēra aizkarus, istabā ieplūda saules gaisma.
  
  
  "Ak, mans Dievs!" Es nosmaku. "Ir jau rīts."
  
  
  -Tu gulēji visu nakti. Tev to vajadzēja.
  
  
  Es gribēju paņemt savas drēbes, un viņa pieskrēja pie manis un mēģināja mani atgrūst.
  
  
  "Tu nesaproti," es teicu. "Šis ir piecpadsmitais... liels uzbrukums... kas varētu notikt šodien. Mums tas ir jāpārtrauc.
  
  
  Viņa maigi pasmaidīja un uzlika roku man uz pieres. - Vai tu neatceries? Jūs tam pielikāt punktu.
  
  
  "Kā?"
  
  
  "Teroristu munīcijas noliktava... jūs to iznīcinājāt pagājušajā naktī. Kopā ar Radžu.
  
  
  Es ziņkārīgi saraucu pieri. "Vai tu to dzirdēji?"
  
  
  - Dabiski. Visa pilsēta zina. Es dzirdēju šeit sprādzienus.
  
  
  Manas smadzenes jutās miegainas. Es īsti nesapratu, ko viņa teica, līdz viņa vēlreiz pieminēja Radžu.
  
  
  "Amartja man visu izstāstīja."
  
  
  "Radžs? Tātad viņš ir dzīvs?
  
  
  – Jā, ievainots, bet dzīvs. Viņš vēlas, lai jūs šodien piedalītos ceremonijā valdības namā.
  
  
  Es nolamājos zem deguna. Necilvēks vēl bija dzīvs.
  
  
  "Viņš nāks pēc tevis mašīnā," viņa teica. "Eskorts". Pēkšņi es sapratu. Es zināju pārāk daudz. Radžs man bija atsūtījis eskortu, jā, pāris bendes, bez šaubām, kas parūpēsies, lai es nekad vairs neatvērtu muti.
  
  
  'Kad?'
  
  
  'Tagad. Jebkurā laikā.
  
  
  Es viņu atgrūdu un piegāju pie loga. Lejā esošajā laukumā es redzēju automašīnu, kas griežas brauktuvē. Choeni iebilda, bet es ātri saģērbos, mēģinot viņai izskaidrot situāciju.
  
  
  Mēs atstājām dzīvokli īsi pirms divi vīrieši ieradās no automašīnas, kas atradās piebraucamā ceļā. Kalpone Choeni aizveda viņus uz guļamistabu, un mēs aizbēgām pa sētas durvīm.
  
  
  "Smieklīgi," Čoeni nomurmināja, kad mēs iekāpām viņas krēmā Bentley. "Radžam nevar būt nekāda sakara ar teroristiem. Viņš nesūtu savus vīrus tevi nogalināt. Es viņu pazīstu.'
  
  
  Taču brīdī, kad viņa to pateica, mašīnas pārsegā parādījās caurums no 45. kalibra lodes. Otrais parādījās buferī, kad es braucu ar Bentley pa piebraucamo ceļu līdz vārtiem.
  
  
  Kad mēs pagriezāmies uz ielas, viņa savā guļamistabas logā ieraudzīja vīriešus, kur viņi mūs meklēja. Viņu rokās esošās pistoles turpināja šaut uz mums.
  
  
  "Tā ir taisnība," viņa teica. — Tad Radžs ir teroristu vadonis... cilvēks, kas stāv aiz sprādzieniem?
  
  
  — Nē, — es arī mani pārsteidza. dažas lietas, ko viņš teica, vai varbūt to, kas joprojām bija jūtams apkārt.
  
  
  — Kas tad tas ir? - Čoeni jautāja.
  
  
  Es to nezināju. Lai gan bijām pietiekami tālu no mājām, lai baidītos no vīriešiem, kurus Radžs bija sūtījis mani nogalināt, es spēcīgi nospiedu gāzes pedāli. Es nenovērsu acis no pulksteņa. Man radās šausmīgas aizdomas, ka puse pilsētas kuru katru brīdi var pacelties gaisā.
  
  
  Čoeni centās mani nomierināt. "Brauc nedaudz lēnāk," viņa jautāja. - Mēs tagad nesteidzamies. "Radžs nevar īstenot savus plānus," viņa iebilda. "Jūs iznīcinājāt viņu krājumus." Jūs nogalinājāt lielāko daļu viņu cilvēku. Viņš nevar īstenot viņu plānu.
  
  
  Viņas teiktais izklausījās saprātīgi, bet es nevarēju nomierināties. Man joprojām bija pārāk daudz jautājumu. Un pēkšņi man likās, ka zinu, kur meklēt atbildes. Es neko neteicu Čoeni, kad uzbraucu ar Bentliju uz galveno ielu un skrēju uz dienvidiem uz konsulātu. Uz ielas jau valdīja svētku gaisotne ar karodziņiem uz visām lampām. Ietves sāka pildīt ar cilvēkiem spilgtas krāsas apģērbā, kas devās uz valdības ēku Kolkatas centrā.
  
  
  "Viņi ierodas brīvdienās," sacīja Čoeni.
  
  
  "Kad viņi sākas?" - es saspringti jautāju.
  
  
  "Pulksten divpadsmitos."
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Bija pusvienpadsmit.
  
  
  Jo tālāk iebraucām pilsētā, jo lielāks pūlis kļuva, līdz varējām pārvietoties tikai gliemeža tempā. Cilvēki bija krāsaini savos tautas tērpos. Viņi mūs sauca labā noskaņojumā, bet viņu skaita skats mani pārsteidza. Es viņus redzēju nevis kā cilvēkus, bet gan kā šaujampulvera graudus, kurus grasījās aizdedzināt aizdedzināts sērkociņš.
  
  
  Arī situācija Amerikas konsulāta priekšā manu satraukumu nemazināja. ASV jūras kājnieki joprojām bija tur. Viņiem līdzi bija ieroči, un viņi bija smagi piekrauti ar munīciju, taču viņi bija pilnā tērpā un ap viņiem drūzmējās cilvēki.
  
  
  Viņi pilnībā zaudēja apsardzi.
  
  
  "Viņi zina, ka teroristi ir iznīcināti," Čoeni paskaidroja, kad mēs iegājām cauri vārtiem konsulāta pagalmā. "Krievi arī."
  
  
  Es ievaidējos, bet viņa iesmējās un nosauca mani par trauksmes cēlēju. "Tas ir beidzies," viņa pārliecinoši teica. - Nekādu problēmu. Mēs drīz arestēsim Amartju. Viņš neko nevar izdarīt.
  
  
  Es viņai nerunāju. Izlecu no mašīnas un skrēju uz konsulātu.
  
  
  Slocum tikko nāca lejā pa kāpnēm, kad es ielauzos iekšā. Bailes pazuda no viņa acīm, tāpat kā sviedri no pieres. Viņš atkal kļuva par mierīgo, foršo profesionālo diplomātu. Viņš sarauca uzacis, ieraugot mani, un es sapratu, ka tas ir tāpēc, ka atgādināju viņam, ka viņš pēdējo dienu laikā bija gandrīz izsists, domājot, ka pasaule drīz eksplodēs viņa sfērā. "Ak, Kārtera kungs," viņš teica, nesmaidot. -Tu dosies uz ballīti?
  
  
  Es viņam piezvanīju. — Jūras kājnieki... viņi netur cilvēkus malā.
  
  
  Viņš piekāpīgi nošņāca. - Tas ir aiz muguras. Vakar vakarā Radža kunga vīri nogalināja teroristus. Es pieņemu, ka jūs viņiem palīdzējāt šajā jautājumā.
  
  
  "Joprojām varētu būt uzbrukums," es uzstājīgi teicu. "Vienu bumbu varētu iemest Krievijas konsulātā, un viņi sāktu šaut."
  
  
  — Nomierinieties, Kārtera kungs, — Slokums sacīja. “Lieta tagad ir profesionāļu... diplomātu rokās. Un mēs kontrolējam situāciju."
  
  
  Viņš mierinoši uzlika roku man uz pleca. "Godīgi sakot, šorīt mēs tikai sniedzam draudzīgu roku krieviem." Viņš paskatījās pulkstenī. - Precīzāk sakot, pēc desmit minūtēm. Viņu Sokolova kungs pieņem mūsu mazo delegāciju. Man tur jāsteidzas.
  
  
  ES jautāju. - "Delegācija?"
  
  
  Viņš gāja man garām. Viņa šoferis, jūras kājnieks formas tērpā, turēja durvis vaļā, un Slokums piegāja pie mašīnas ēkas priekšā.
  
  
  "Pulkveža Vu ideja," viņš kliedza.
  
  
  Viņš bija pie mašīnas, kad es satvēru viņa plecu. "Pagaidi," es viņam uzsaucu. – Kas vainas pulkvedim Vu?
  
  
  Dusmīgs viņš atmeta manu roku. “Klausies, Kārter, tavs darbs šeit ir pabeigts. Jūs esat paveicis savu uzdevumu, es teiktu, asiņainu uzdevumu. Tāpēc izkāpiet no Kalkutas, kamēr vēl varat.
  
  
  Viņš pagriezās pret mašīnu, bet es viņu atkal satvēru un stipri piespiedu pie durvīm. Šoferis paspēra soli manā virzienā, tad apstājās. "Sasodīts, Slocum," es norūcu. 'Atbildi.' Ko pulkvedis Vu izdomāja?
  
  
  "Tā nav jūsu darīšana," viņš teica, "bet mums ir lieliska ideja." Miera žests. Bērni nesīs ziedus uz Krievijas konsulātu. Tas tiks pārraidīts televīzijā visā pasaulē, izmantojot satelītu.
  
  
  Es noņēmu roku no viņa pleca. Es nespēju noticēt viņa teiktajam. "Bērni," es teicu.
  
  
  – Jā, no pulkveža Vū patversmes. Simtiem bērnu.
  
  
  Ar ziediem no mums krieviem. Izcili, vai ne?
  
  
  "Nē..." Es atkāpos, saprotot, ka viņš nekad nav sapratis, kā teroristi dara savu darbu.
  
  
  Slocums pagriezās, iekāpa mašīnā un aizvēra aiz sevis durvis. Tajā brīdī Čoeni pienāca un nostājās man blakus.
  
  
  - Viņš teica, ka būs bērni, vai ne? viņa čukstēja. "Tad viss noritēs..." Viņa apstājās, lai apsvērtu vēl pilnībā neizveidoto domu. "Es domāju, tas vēl nav beidzies. Vēl nē. Un pulkvedis Vu...
  
  
  "Jā," es teicu. — Tas noteikti ir pulkvedis Vu. Bet amerikāņi tiks vainoti. Slocum... tas trakais... viņš visu ceļu spēlē pulkveža Vu rokās. Es skrēju atpakaļ uz Bentley un Čoeni sekoja.
  
  
  'Ko tu darīsi?' viņa iesaucās.
  
  
  "Pārtrauciet šo lietu, ja es varu." Es paslīdēju pie stūres, kad viņa tuvojās otrām durvīm.
  
  
  "Nē, es iešu viens," es teicu. "Tas var kļūt bīstami."
  
  
  Viņa ignorēja manu komentāru un apsēdās.
  
  
  "Ja tas ir pulkvedis Vu, kāpēc viņš mums sniedza informāciju par Zakiru un templi?" - Čoeni jautāja. "Zakirs jau bija kompromitēts. Mēs zinājām viņa vārdu, tāpēc mums tas bija jānoņem. Vu noteikti cerēja, ka mēs tiksim nogalināti tajā pašā laikā. Viņam gandrīz izdevās.
  
  
  Nospiedu zummeru un izskrēju ārā no konsulāta vārtiem. Jūras kājnieks izlēca no ceļa un nolādēja mani tādā balsī, kādu varēja dzirdēt pusceļā.
  
  
  Mums pa priekšu pa ietvēm steidzās cilvēki. Mums uzsauca policists un nikni pamāja ar rokām, bet es nesamazinājos, līdz bijām pie Krievijas konsulāta.
  
  
  Vienu brīdi man likās, ka esmu kritusi panikā ne par ko.
  
  
  Tāpat kā amerikāņi, arī krievi ir samazinājuši apsardzi. Viņu karavīri, arī pilnā uniformā, šķita vairāk ceremoniāli nekā militāri. Bet man radās slikta sajūta, kad ieraudzīju ASV jūras kājnieku komandu, kas stāvēja uzmanībā pāri ielai no konsulāta. Slocum padarīja situāciju vēl bīstamāku, ievedot jūras kājnieku vadu.
  
  
  Viņa automašīna brauca tieši mūsu priekšā, un, kad es piebraucu ceļa malā, viņa vadītājs vienkārši izbrauca pa konsulāta vārtiem. Redzēju, kā Aleksandrs Sokolovs izgāja pa ēkas ārdurvīm, lai sveiktu savus viesus.
  
  
  'Skaties!' - Čonijs iesaucās. Viņa mežonīgi norādīja uz ielu.
  
  
  Viņi kāpa nelielā nogāzē, viņu bija vismaz simts. Bērni, no kuriem lielākā daļa bija jaunāki par desmit gadiem. Neliela armija, dziedot... masveidā, devās uz Krievijas konsulātu. Un viņi visi nesa mazus ziedu pušķus spilgtas krāsas burciņās.
  
  
  Slocums izkāpa no mašīnas un lepni un starojoši paskatījās uz bērniem, it kā tas būtu viņa personīgais diplomātiskais triumfs. Pat vecais lapsa Sokolovs, šķiet, bija labā noskaņojumā.
  
  
  Es rūcu:
  
  
  "Apturiet viņus!"
  
  
  Es jutos kā idiots. Es kliedzot izskrēju uz ielas, un Čoeni man sekoja.
  
  
  Es dzirdēju, ka Slocum mani sauc. Cilvēki uz ielas skatījās uz mani kā uz traku. Virsnieks pakāpās uz priekšu, lai mani apturētu; Es viņu atgrūdu un metos pie bērniem. Tad es ieraudzīju pulkvedi Vu. Viņš stāvēja atpakaļ, skatījās, atstājot pārziņā pusaudžus no sava bērnu nama.
  
  
  Viss notika ļoti ātri. Bērnus apstulbināja skats, ka starp viņiem steidzās garš balts vīrietis. Viņi pārtrauca dziedāt un atkāpās.
  
  
  Virsnieks joprojām centās tikt pie manis, tāpat arī daži cilvēki uz ielas. Es mežonīgi sāku rāpt pušķus no bērniem no rokām. Apskatīju vienu pušķi, neko neatradu un izmetu burku. Tad es noskatījos vēl vienu un vēl vienu...
  
  
  Bērni kliedza. Daži skrēja atpakaļ tajā virzienā, no kurienes nāca. Es neko neatradu, līdz Choeni man piezvanīja un iedeva burku ar ziedu pušķi. Es izmetu ziedus un paņēmu bumbu, kas atradās zem tiem.
  
  
  Tieši tādu, kādu iedomājos.
  
  
  Pulkvedis Vū pat varētu novelt vainu uz Amerikas konsulāta darbiniekiem, jo, cik krievi zināja, tieši Slocums organizēja bērnu gājienu uz konsulātu. Ja bumbas būtu sprāgušas, Krievijas reakcija būtu bijusi sprādzienbīstama. Bet man nebija laika to visu izskaidrot. Policija sāka man tuvoties. Un arī cilvēku grupa uz ielas. Es pat redzēju, kā pārvietojas jūras kājnieku vads.
  
  
  Es izdarīju mežonīgu minējumu. Es izvilku šķiltavas un aizdedzināju īso drošinātāju, kas izlīda no kārbas.
  
  
  Cauri pūlim izskanēja sauciens. Cilvēki paklupa atpakaļ un samīda viens otru, steidzoties bēgt. Pagriezos, meklēju, kur mest bumbu, bet gandrīz visur bija cilvēki. Beidzot es ieraudzīju pulkvedi Vu. Viņš stāvēja viens, netālu no stikla ieejas modernā biroja ēkā. Jebkurā gadījumā tas bija tālu no Krievijas konsulāta. Cerēju, ka Sokolovs sapratīs, ka cenšos novērst uzbrukumu viņa štābam. Es iemetu mazo bumbu kā granātu. Viņa piezemējās uz cementa Vū priekšā un ripoja tālāk. Viņš iegāzās ēkā pirms bumbas eksplozijas, taču lielie logi izsita un lija virsū. Es redzēju viņu krītam; tad es viņu pazaudēju no redzesloka.
  
  
  Ap mani skraidīja pūlis. Bērni nometa pušķus un raudāja.
  
  
  Es aizskrēju uz ēku, kur ieraudzīju Vu. Ēkas iekšpusē zem manām kājām krakšķēja stikls, un es redzēju asiņu pēdas, kas nāk no vietas, kur bija nokritis pulkvedis Vu.
  
  
  Es redzēju, kā aizveras lifta durvis. Es metos cauri sašaurinātajai spraugai starp bīdāmajām durvīm. Es to izdarīju, bet tas man gandrīz maksāja dzīvību.
  
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  Brīdī, kad es iekritu liftā, pulkvedis uzlēca man virsū. Viņš bija ātrs. Viņa rokas jutās pār mani, meklējot ieročus. Pacēlu rokas, lai apsegtu Vilhelmīnu un nazi, bet jutu, ka viņš kaut ko izvelk no manas jakas kabatas.
  
  
  "Nekustieties," viņš kliedza.
  
  
  Viņš nolēca no manis un lidināja virs manis. "Lēnām griezieties," viņš pavēlēja.
  
  
  Ļoti uzmanīgi es paskatījos pār plecu. Viņš atspiedās pret aizvērtajām durvīm, gatavojoties ar vienu roku nospiest pogu, kas mūs aizvedīs uz ēkas jumta. Viņa seja bija klāta ar stiklu. No dažām brūcēm joprojām bija izvirzītas stikla lauskas. No viņa krūtīm lija asinis, un viņa vēderā bija garas sāpes, kam vajadzēja nozīmēt viņa nāvi, taču pat tagad viņam joprojām bija zināma cieņa. Dažas minūtes pirms nāves viņš saglabāja precīzo, dzīvespriecīgo izturēšanos, kas mani jau bija atstājusi iespaidu viņa īpašumā.
  
  
  Viņa rokā viņam bija mana pildspalva, kas piepildīta ar nāvējošu gāzi. Viņš jau bija noņēmis vāciņu un turējis pirkstu pie klipša, gatavs šaušanai. Acīmredzot viņš zināja, kā tas darbojas.
  
  
  Viņš tēmēja uz mani, un es prātoju, vai viņš apzinās šīs lietas spēku.
  
  
  "Ja jūs to izmantosit šeit, liftā," es viņu brīdināju, "arī tu būsi miris."
  
  
  "Viena elpa ir viss, kas jums nepieciešams," viņš teica. "Es labi pazīstu šo mazo ierīci, Kārter."
  
  
  Man likās, ka redzu viņa pirkstu kustamies un gandrīz norūcu viņam virsū.
  
  
  "Pagaidi," es teicu. - Nav nekādas steigas.
  
  
  Viņš iesmējās un pamāja man piecelties. Es uzmanīgi piecēlos kājās un piespiedos pie otras lifta sienas.
  
  
  "Vienkārši pasakiet man, kāpēc," es teicu. - Ko tu gribēji panākt?
  
  
  — Uz priekšu, Kārter, — viņš paskaidroja. "Jūs nesen man jautājāt, ko vairāk tāds vīrietis kā es varētu vēlēties. Es teicu, ka tas, kuram ir viss, vienkārši vēlas būt pārliecināts.
  
  
  - Un tie bija meli?
  
  
  - Nē, bet es to nepaskaidroju sīkāk. Tikai spēks dod drošību. Tikai cilvēks augšpusē ir drošībā.
  
  
  'Es joprojām nesaprotu. Ko tu grasījies darīt ar šīm bumbām?
  
  
  "Haoss," viņš teica. "Krievi vainotu amerikāņus. Atskanētu šāvieni. Nemieri uz ielas. Neliels karš šeit, Kalkutā. Tiek ziņots, ka Ņūdeli ir izsludinājusi karastāvokli tāpat kā iepriekš. Radžs pārņemtu varu. Vēlāk mēs pasludināsim Bengālijas valsts neatkarību.
  
  
  – Bet viņš strādātu pie tevis?
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Vairāk, jo tu esi ķīnietis?"
  
  
  Viņš atkal pamāja ar galvu un gandrīz dubultojās no sāpēm.
  
  
  "Tu mirsi," es viņu brīdināju. "Bez jums viņš pārņems vadību."
  
  
  Viņš vāji pakratīja galvu. "Ir dokumenti. Tie ir jāatver pēc manas nāves.
  
  
  "Dokumentācija par Radža dalību sazvērestībā?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  Viņš iztaisnojās un nedaudz pacēla gāzes pistoli. "Bet jums neizdevās," es teicu. "Tu mirsi veltīgi."
  
  
  Viņš nospieda aiz sevis lifta pogu. Lifts lēnām pacēlās.
  
  
  Tad viņš dziļi ievilka elpu un nospieda pildspalvas skavu. Es ievilku gaisa elpu īsi pirms starp mums izveidojās gāzes mākonis.
  
  
  Nelielais lifts bija piepildīts ar to un čūsku ap mums kā tīģeris bija gatavs uzbrukt, tiklīdz mēs atvērām muti elpot. Mēs stāvējām un skatījāmies viens uz otru nāvējošā, klusā cīņā, aizturot elpu. Neviens no mums nekustējās. Nebija glābiņa. Lēnām augošais lifts pacēlās uz augšējo stāvu. Es nevarēju tikt viņam garām, lai apturētu liftu vidū. Man bija jāatvelk elpa, pirms varēju atvērt durvis.
  
  
  Viņš pašapmierināti pasmaidīja. Tagad viņam būs vieglāk nomirt. Viņš dosies savā kapā, domādams, ka ir uzvarējis pēdējā cīņā. Tas bija labāk nekā sacensties ar mani uz šķīvju stenda. Ja viņš varētu aizturēt elpu tikai sekundi ilgāk nekā es, viņš būtu sasniedzis savu pēdējo triumfu. Es sniedzos kabatā un izvilku savu kabatlakatiņu, īpašo kabatlakatiņu, kuru Vanags man liek vienmēr nēsāt līdzi, kad ņemu līdzi gāzes pistoli misijā.
  
  
  Piespiedu to pie mutes un deguna, tad vienmērīgi ieelpoju caur speciālajām filtra šķiedrām.
  
  
  Vu sejā vispirms bija redzams apjukums, tad sapratne, tad šausmas. Viņš nosarka; viņš pat aizsedza muti ar rokām. Bet beigās viņam nācās nopūsties. Viņš nopūtās un pielēca man pretī, viņa mazās rokas saspiežot manu kaklu. Es nepretojos.
  
  
  Kad viņa pirksti savērsās ap manu kaklu, viņš izdvesa. - Es tevi nolādēju! - viņš iesaucās. Mēs mirkli skatījāmies viens uz otru.
  
  
  Tad viņa pirksti lēnām atslāba un noslīdēja uz sāniem. Viņš bija miris, kad nokrita uz grīdas.
  
  
  Es ļāvu gāzei augšējā stāvā izkliedēt un tad sāku lēnu ceļu lejup. Kad ēkas pirmajā stāvā atvērās lifta durvis, pie manis pieskrēja Čoeni.
  
  
  Ēkas vestibilā notiekošo vēroja apmulsis pūlis.
  
  
  Slocum bija tur, viņa seja atkal bija slapja no sviedriem, skatījās uz mani ar dusmām un pazemojumu. Es viņu ignorēju un pievērsos Aleksandram Sokolovam, kurš bija iznācis no pūļa.
  
  
  Krievs patīkami pasmaidīja. Viņš pat noliecās, lai noskūpstītu mani uz abiem vaigiem, kā viņa tautieši to dara saviem biedriem.
  
  
  "Tu mūs visus izglābi," viņš teica, ar lūpām pieskaroties manai ausij. "Bet atstājiet Kalkutu šovakar." Tad viņš smaidīdams atkāpās un sāka diplomātiski pļāpāt par to, kā amerikāņi un krievi mierīgi dzīvoja kopā visur, pat Kalkutā. Aiz viņa es redzēju Amartju Radžu ar kreiso roku ģipsi un brūces sejā no sprādziena munīcijas noliktavā. Viņš stāvēja taisni, bet es varēju uzminēt bailes, kas viņu pārņēma. Agri vai vēlu viņš tiks atklāts. Tas bija tikai laika jautājums.
  
  
  Beidzot Čoeni roka atradās manējā, un viņa aizveda mani uz Bentliju.
  
  
  Es atskatījos uz ēku un domāju par Sokolova teikto.
  
  
  Man bija jādodas prom. Nākamajā rītā viņa vīri mēģinās mani nogalināt. Pat pirms tam Radžs varēja nosūtīt savus slepkavas. Kalkuta bija bīstama vieta; bet tad es paskatījos uz Čoeni un kaut ko iedomājos. "Tava māja," es teicu. "Gulta ir kļuvusi mīkstāka."
  
  
  * * *
  
  
  
  Par grāmatu:
  
  
  Lielais stūrmanis deva saviem karaspēkiem izšķirošus norādījumus. Kremlis nevarēja apgriezties. Kalkutā jau ir iedegts pilnīgas iznīcināšanas drošinātājs.
  
  
  Ir palicis tikai viens cilvēks, lai to novērstu: Niks Kārters. Nāvējoša misija, kad viņš atklāja, ka viņa pretinieki ir bērni. Bērni, kas piepildīti ar naidu un slepkavību iekāri, kuru vadīja traks Pīpers, kurš bija tikpat neredzams, cik bīstams.
  
  
  
  
  
  Satura rādītājs
  2. nodaļa
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Belgradas miesnieks
  
  
  
  
  Anotācijas
  
  
  
  SLEPKAVA SAVAS ASIŅAINĀS PROFESIJAS AUGSTĀ...
  
  
  Cilvēks, kas nav zināms nevienai profesionālai izlūkošanas aģentūrai pasaulē. Miljards dolāru vērtā privātā spiegu tīkla Topcon, Inc. vadītājs. Sadists, kura brutālais spēks sasniedzis pusi zemeslodes...
  
  
  PARĪZĒ
  
  
  Sarkanais pārbēdzējs, kuram bija jāpastāsta Nikam Kārteram par nāvējošo Topcon spēli, tika sadurts līdz nāvei, pirms viņš paguva izteikt vārdu.
  
  
  LAUSONNĒ
  
  
  Skaistā, jaunā vācu aģente izmantoja katru sava labi trenētā prāta un ķermeņa viltību, lai sagrautu Nika izredzes atrast Topkonu.
  
  
  MILĀNĀ
  
  
  Ķīniešu darbinieks gandrīz apturēja Niku ar liktenīgu karatē karbonādi. Chicom aģents arī medīja vīrieti, kurš vadīja Topcon.
  
  
  TRIESTĒ
  
  
  Nacistu kara noziedznieka saimniece iesaista Niku sprādzienbīstamā paslēpes spēlē. Un, kamēr viņa pavilka Niku malā, Topcon nenotveramais vīrietis Nr.1 kārtējo reizi aizbēga.
  
  
  BELGRĀDĀ
  
  
  Spokaina maskarāde pārvēršas murgā, kad Niks Kārters beidzot atklāj Topcon īpašnieka patieso identitāti!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  
  
  Prologs
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Otrā nodaļa
  
  
  Trešā nodaļa
  
  
  Ceturtā nodaļa
  
  
  Piektā nodaļa
  
  
  Sestā nodaļa
  
  
  Septītā nodaļa
  
  
  Astotā nodaļa
  
  
  Devītā nodaļa
  
  
  Desmitā nodaļa
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa
  
  
  Divpadsmitā nodaļa
  
  
  Trīspadsmitā nodaļa
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Killmaster
  
  
  Belgradas miesnieks
  
  
  
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepenā dienesta darbiniekiem
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Prologs
  
  
  
  Orient Express izslīdēja no Milānas stacijas kā liela melna čūska. Palielinājis ātrumu, vilciens izbrauca no pilsētas zaļajos Itālijas laukos, kurnējot gar sliedēm, braucot uz Triesti.
  
  
  Šūpojošā vilciena aizmugurē nodalījumā sēdēja viens maza auguma, nervozs vīrietis ar brūnu čemodānu pie kājām. Viņu sauca Karlo Spineti. Viņš bija tirgotājs, kurš devās mājās pēc attālu radinieku apmeklējuma. Raugoties pa vilciena logu uz steidzīgo ainavu, viņš domāja, cik priecīgs būtu atkal redzēt sievu un bērnus. Dažiem ceļojums varēja būt aizraujošs, bet Karlo Spineti nemitīgā pūļa rosība bija satraucoša.
  
  
  Garais vīrietis atvēra nodalījuma durvis un stāvēja un skatījās uz Karlo ar aukstām, tumšām acīm, kas šķita izgrieztas no melnkoka. Viņa skatiens iekrita brūnajā čemodānā, kuru Karlo nepūlējās uzvilkt uz bagāžnieka. Vājš smaids ievilka vīrieša mutes kaktiņu, un tad viņš nogāja atlikušo ceļu nodalījumā un apsēdās pretī Karlo, garās kājas izstieptas viņam priekšā.
  
  
  — Jūs izkāpjat Triestē, vai ne? viņš jautāja.
  
  
  Karlo Spineti pamirkšķināja un sakustējās savā sēdeklī. Viņš bija pārsteigts, uzzinot, ka šis svešinieks zina savu galamērķi. Viņš teica: "Jā, un jūs?"
  
  
  Vīrietis turpināja smaidīt, it kā zinātu par joku, kas tika slēpts no Karlo. "Es arī izkāpju Triestē."
  
  
  Pēc piecām minūtēm kupenā ienāca resns vīrietis. Viņš aizvēra durvis un atspiedās pret tām, pētīdams Spineti, kā to darīja pirmais vīrietis. Viņa skatiens iekrita arī somā pie Spineti kājām. Pēc tam viņš pamāja garajam vīrietim, it kā viņi būtu pazīstami jau sen.
  
  
  Karlo instinktīvi noliecās un pakustināja čemodānu, kas, šķiet, ieinteresēja abus svešiniekus. Viņš nevarēja izskaidrot viņu interesi. Soma bija nobružāta un nolietota, un tajā nebija nekā vērtīga, izņemot Karlo drēbes un dažas nelielas dāvanas, ko viņš veda mājās savai ģimenei.
  
  
  — Vai jūs arī dodaties uz Triesti? - viņš nervozi jautāja otrajam svešiniekam.
  
  
  "Jā." Balss bija raupja un skarba. Lielais vīrs apsēdās blakus pirmajam svešiniekam un sakrustoja rokas uz krūtīm. Viņš sēdēja klusēdams, acis aizvērtas, it kā būtu aizsnaudies, kamēr vilciens sāka kustēties.
  
  
  Karlo neērti sakustējās. Viņš sev teica, ka viņš, iespējams, iztēlojas draudus, ko viņš juta aiz viņu nejaušajiem vārdiem. Abi vīrieši bija ģērbušies dārgāk nekā viņš. Viņu sejas šķita bargas, taču viņi neizskatījās pēc zagļiem, kas zaga no nevainīgiem ceļotājiem.
  
  
  "Kas ar tevi notiek, mans draugs? Šķiet, ka tu esi mazliet nervozs,” garais vīrietis izsmejot sacīja.
  
  
  Karlo pielika pirkstu pie apkakles, lai to atbrīvotu. “Es domāju – varbūt
  
  
  varbūt tu mani pazīsti? "
  
  
  "Nē, mans draugs, es tevi nepazīstu."
  
  
  "Man šķiet, ka tu uz mani skaties."
  
  
  "Es skatos uz tevi, bet es neskatos," sacīja garais vīrietis. Tad viņš iesmējās.
  
  
  Karlo nervozitāte ātri vien pārvērtās bailēs. Sacīdams sev, ka nevajag te palikt, ka var pārslēgt nodalījumus, viņš noliecās un ātri paķēra savu koferi. Bet, kad viņš sāka kustēties no sava sēdekļa, viņam pretī stāvošais garais vīrietis iespēra un piesprauda čemodānu vietā, ar kāju aizšķērsojot Karlo ceļu.
  
  
  “Nepamet mūs, mans draugs. Mēs izbaudām tavu kompāniju,” viņš draudīgā balsī teica.
  
  
  Pēkšņi masīvā vīrieša acis atvērās. Viņš paskatījās uz Karlo. "Jā, apsēdieties. Un klusē, ja nevēlies tikt aizvainots.”
  
  
  Karlo iekrita savā sēdeklī. Viņš trīcēja. Viņš juta, ka kaut kas rāpo pāri viņa vaigam. Viņš to noslaucīja ar roku un tad saprata, ka tā ir sviedru strūkla.
  
  
  "Kāpēc tu to dari? Es tevi nekad agrāk neesmu redzējis. Ko tu no manis vēlies?"
  
  
  "Es tev teicu, lai esi kluss," druknais vīrietis norūca.
  
  
  Apmulsis un nobijies Karlo palika savā vietā, līdz vilciens iebrauca Triestes stacijā. Viņš bija tik nobijies, ka piecēlās tikai tad, kad lielais vīrietis piecēlās un izdarīja žestu. "Ejam uz. Jūs esat mums priekšā."
  
  
  Garais vīrietis sniedzās mētelī. Viņš izņēma nazi ar īsu platu asmeni. "Mēs paņemsim tavu koferi, mans draugs. Uzvedies pats, ja vēlies dzīvot."
  
  
  Karlo protestēja. “Manā koferī nav nekā vērtīga. Protams, tā ir kļūda; Jūs maldāties."
  
  
  "Mums ir īstais vīrietis un īstais čemodāns." Naža asais gals iedūrās Karlo kaklā. "Aizveries un ej."
  
  
  Kad Karlo lēnām gāja lejā pa vilciena kāpnēm, svīdams un bailēs drebēdams, viņam ienāca prātā, ka, iespējams, šie cilvēki viņu nogalinās neatkarīgi no tā, ko viņš darītu. Viņa galvā dārdēja panika. Viņš uzkāpa uz stacijas perona, un viņa acis pūlī ieraudzīja policista formas tērpu. Viņš instinktīvi kliedza: "Lūdzu, palīdziet man!"
  
  
  Viņš skrēja pretī policistam, bet naža asmens nežēlīgi iedūra viņa kaklā. Viņš sastinga, aizraujot elpu. Kāds bija iemesls? Kāpēc viņiem bija vajadzīgs viņa čemodāns? Līdz galam apmulsis, viņš akli metās no perona malas un ar kliedzienu, kas pārvērtās mirstošā šņukstīšanā, nokrita uz sliedēm...
  
  
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  
  Vašingtonā nolija maigs lietus. Bieza migla karājās pār pilsētu kā pelēks mētelis. Kad es paskatījos ārā pa viesnīcas istabas logu, es redzēju gandrīz tik tālu, cik Pentagons varēja mani aizmest. Katram gadījumam mēģināju uz ielas iezīmēt padomju vēstniecības siluetu. Es domāju, vai kāds no viņa zēniem ir aizņemts ar projektiem, kurus man bija uzdots pārtraukt.
  
  
  Iezvanījās telefons un es ātri piegāju pie tā. Es gaidīju ziņu no Deivida Hoka, vīrieša, kurš izsauca signālus AX, apmetņu un dunču aģentūrai, kas mani nolīga. Darbs bija riskants un stundas reizēm bija šausmīgas, taču satiku daudz interesantu cilvēku.
  
  
  Balss, kas atskanēja pa līniju, piederēja vienam no Vanaga palīgiem. “Vecais vīrs ir sapulcē un saka, ka būs ilgi piesiets. Viņš liek jums paņemt brīvu dienu un runāt ar viņu rīt.
  
  
  "Paldies," es teicu un, saraucis pieri, noliku klausuli. Kad Deivids Hoks bija iestrēdzis garās sanāksmēs, tas parasti nozīmēja, ka mums kaut kas ir nogājis greizi.
  
  
  Nepacietība mani grauza, kad novilku visu aprīkojumu — Lugeru plecu maciņā, duncis piedurknēs, mazo gāzes bumbu, ko bieži nēsāju pie augšstilba iekšpuses, — un iegāju dušā. Dažreiz mans gadījums bija kā militārs: pasteidzieties vai pagaidiet. Jau divas dienas esmu Vašingtonā un gaidu pavēles, un Vanags man joprojām nav pastāstījis, kas notiek. Runājot par neizdibināmo, daudzi austrumnieki varēja mācīties no vecā profesionāļa, kurš vadīja AX darbības.
  
  
  Vanags mani izsauca uz galvaspilsētu no Ņūdeli, kur es tikko biju pabeidzis misiju. Izsaukums bija atzīmēts kā "2. prioritāte", kas nozīmēja, ka steidzama lieta ir gatava. Tikai pirmās prioritātes norādījumi varēja ātrāk nogādāt aģentu mājā, un pirmā prioritāte bija rezervēta ziņojumiem, kas tika nosūtīti, kad prezidents bija uz uzticības tālruņa un valsts sekretārs grauza nagus.
  
  
  Tomēr kopš ierašanās man ir izdevies runāt ar Vanagu tikai vienu reizi, un šī saruna bija īsa. Viss, ko viņš man teica, bija tas, ka viņam ir gaidāms uzdevums, kas ir tieši manā alejā.
  
  
  Tas droši vien nozīmēja, ka mani var nogalināt.
  
  
  Es aptinu dvieli ap vidukli un skūšanās laikā klausījos ziņas. Pasaulē tagad notika daudz kas, kas vēl nebija noticis, un lielākā daļa no tā nebija īpaši labi. Paralēli drūmajam laikam pietika, lai aizsūtītu kādu uzticīgu draugu uz bāru pēc vēl viena dubultburbona. Taču tā bija nakts, kuru nevarēja būtiski paspilgtināt, ja vīrietis būtu pazinis īsto meiteni. Un es zināju vienu.
  
  
  Viņas vārds bija Elena. Viņa strādāja pie viena no tiem dārgajiem juristiem, kas specializējas Augstākās tiesas lietās. Es nezināju, cik labs viņš ir jurists, bet, ja viņa biksītes būtu uz pusi tik labas kā sekretāram, viņš droši vien nekad nebūtu zaudējis lietu.
  
  
  Es nebiju redzējis Ellenu gandrīz gadu, bet, tā kā viņa zināja, ko es daru, man nebija jāsniedz nekādi gari paskaidrojumi, kad es viņai piezvanīju. Viņa teica, ka atcels citus vakara plānus. Es braucu pāri pilsētai uz viņas dzīvokli ar automašīnu, ko man nodrošināja AX. Migla bija tik bieza, ka nācās kustēties gliemeža ātrumā.
  
  
  Elena bija ģērbusies pieguļošā melnā kleitā ar izgriezušo kakla izgriezumu. Viņa paņēma manu apmetni, tad aplika rokas ap manu kaklu, piespieda man savas pilnās krūtis un iedeva man skūpstu, kas būtu izkausējis statujas uzacis.
  
  
  "Netērējiet savu laiku," es viņai teicu.
  
  
  “Ar jums nekad nav ko zaudēt. Šodien tu esi šeit, rīt tu esi prom. Viņa man uzsmaidīja. "Es saprotu, ka jūs joprojām strādājat pie tā nejaukā veca vīra, Vanag?"
  
  
  "Tiesa, bet šodien es esmu tavs."
  
  
  Viņa pacēla uzaci. — Izklausās ļoti interesanti, Kārtera kungs.
  
  
  Nolēmām ārā neiet. Laiks bija pārāk bēdīgs, un turklāt patiesība bija tāda, ka neviens no mums negribēja pārāk tālu noklīst no guļamistabas. Pēc tam, kad Elena mums grilēja tik biezus steikus kā Sunday New York Times, mēs sēdējām, dzerot vīnu un runājām par to, kas ar mums noticis gada laikā, kopš bijām viens otru redzējuši. Viņa man pastāstīja par savām aktivitātēm, un es viņai pastāstīju, kur esmu bijis, ja ne visu, ko biju darījis.
  
  
  Tad es noliku glāzi un piegāju pie viņas uz garā dīvāna. Lēni smaidīdama, viņa izdzēra atlikušo vīnu un tad pieliecās, melnā kleita noslīdēja no viņas baltajām krūtīm, un nolika savu glāzi blakus manējai.
  
  
  "Beidzot, Nik," viņa teica. "Es sāku domāt, ka jūs nekad netiksit tik tālu."
  
  
  Es klusi iesmējos un ļāvu pirkstiem slīdēt lejā viņas kleitā un pāri viņas krūšu maigumam. Viņas dzelksnis bija ciets un nostiepts pret manu plaukstu. Es viņu noskūpstīju un jutu viņas ātro mēli, un tad viņa pagriezās un iekrita man klēpī.
  
  
  Uzkavējies uz viņas lūpām, es pētīju, līdz viņa kaislīgi atbildēja. Kad skūpsts beidzās, viņai nebija elpas, viņas krūtis lēkāja uz augšu un uz leju.
  
  
  "Nik, tas ir bijis pārāk ilgi."
  
  
  "Jā, tiešām," es nodomāju.
  
  
  Piecēlos kājās, es piecēlu viņu kājās, pastiepu un atpogāju viņas kleitas aizmuguri. Es lēnām nolaidu siksnas no viņas pleciem, tad atklāju viņas pilnās krūtis. Es viņu vēlreiz noskūpstīju un viņas rokas noslīdēja uz manu muguru.
  
  
  "Guļamistaba, kur tā bija agrāk?" ES jautāju.
  
  
  Viņa pamāja, atkal meklējot manu muti, un es viņu pacēlu un aiznesu pa durvīm uz gultu.
  
  
  — Lieliski? - es jautāju, stāvot viņai virsū, novilkdama mēteli.
  
  
  "Labi, Nik."
  
  
  Pabeidzu izģērbties un piekāru Lugeru uz sava krēsla atzveltnes. Elena paskatījās uz mani ar tumšām un kūpošām acīm.
  
  
  "Es vēlos, lai jūs to nenēsātu," viņa teica. "Tas man atgādina to, ko jūs darāt iztikai."
  
  
  "Kādam tas ir jādara."
  
  
  "Es zinu. Bet tas ir tik bīstami. Nāc šurp, Nik. Pasteidzies. ES gribu tevi tagad".
  
  
  Kad es viņai tuvojos, viņa izkāpa no kleitas un melnajām biksītēm, kas bija viss, kas viņai bija zem apakšā. Kamēr es glāstu viņas augšstilbu, es noskūpstīju viņas krūtis. Viņa sašķobījās tā, it kā mans pieskāriens būtu viņu aizdedzinājis.
  
  
  Tad es iegāju viņā, un viņa auga zem manis, sinhronizējot savas kustības ar manējām. Kopā sasniedzām kulmināciju.
  
  
  Viņa bija viss, ko es atcerējos, un vēl vairāk.
  
  
  Mūsu ķermeņi joprojām bija saistīti, kad es dzirdēju, ka uz naktsgaldiņa zvana tālrunis. Elena saviebās, tad izrāpās no manas apakšas un pacēla klausuli. Viņa klausījās balsi telefonā, tad pasniedza telefonu man. "Šis ir vīrietis."
  
  
  "Es ceru, ka es neko nepārtraucu," sacīja Deivids Hoks.
  
  
  "Tu bijāt sasodīti tuvu," es viņam teicu. "Kā tu zināji, kur es esmu?"
  
  
  "Izglītots minējums, es domāju, ka jūs to sauktu, es zinu, ka es tev teicu, lai paņem brīvdienu, Nik, bet lietas beidzot ir sākušas parādīties. Es gribētu, lai tu tūlīt dotos uz veikalu.
  
  
  Es noliku klausuli
  
  
  izkāpa no gultas un atkal saģērbās. "Vai ir kādas ziņas šim nejaukajam vecim?" - jautāju Ellenai, tuvojoties durvīm.
  
  
  "Jā," viņa teica ar vāju smaidu. "Pastāstiet viņam, ka es domāju, ka viņa laiks bija pārsteidzošs."
  
  
  Lietus bija mitējies, kad es sasniedzu Apvienotās preses un elektronisko sakaru pakalpojumu ēku Dupont Circle. Tas bija veikals, kā Hawk to sauca, AX operāciju centra priekšpuse.
  
  
  Kad es steidzos pa kluso koridoru, dega tikai gaismas Vanaga kabinetos. Uzgaidāmajā telpā sēdēja pāris vīriešu. Viens no viņiem paraustīja īkšķi pret citām durvīm, un es iegāju iekšā, lai atrastu Vanagu pie viņa rakstāmgalda. Viņš izskatījās tā, it kā nebūtu daudz gulējis.
  
  
  "Nik, kā pagāja nakts?" - viņš sausā balsī jautāja.
  
  
  "Tas bija lieliski, kamēr tas ilga." Es apsēdos nejautājot.
  
  
  "Es esmu skrējis no vienas sasodītās tikšanās uz otru, mēģinot noskaidrot šī jūsu uzdevuma detaļas." Houka sejā parādījās nicinājums pret birokrātiju. "Tagad ir noticis kaut kas, kas piešķir tam papildu steidzamību. Šovakar es jums sniegšu informāciju, jo vēlos, lai jūs no rīta lidotu uz Parīzi.
  
  
  "Kas man jādara, kad es tur nonākšu?"
  
  
  Vanags atvēra atvilktni un izvilka manilas mapi. Viņš izvilka no mapes vairākas fotogrāfijas. Viņš nosūtīja fotogrāfijas pāri galdam. "Paskaties uz šo. Tas neaprakstāmais sīkrīks, ko tur redzat, ir ārkārtīgi vērtīgs aprīkojums.
  
  
  Es rūpīgi izpētīju trīs fotogrāfijas. "Acīmredzot šī ir elektroniska ierīce. Bet kas vēl šis ir?
  
  
  “Kā jūs zināt, mums ir ļoti sarežģīta satelītnovērošanas sistēma. Tas ir daudz labāk nekā jebkas, ko krievi vai ķīnieši ir spējuši pilnveidot. Liela daļa mūsu sistēmas panākumu ir šajos fotoattēlos redzamā ierīce. Tam ir iespēja no liela attāluma uztvert mazu kustīgu mērķi un uztvert mazākās šī mērķa radītās skaņas.
  
  
  "Es saprotu, kāpēc tas ir vērtīgs."
  
  
  Vanags noplēsa iesaiņojumu no melna cigāra. “Tas ļauj mums izsekot visam, ko padomju vara saņem no saviem spiegu satelītiem, un to visu ierakstīt vēlākai atšifrēšanai. Kas attiecas uz satelītu izlūkošanu, tad šis ir iekārojamākais objekts pasaulē.
  
  
  "Un tas nav lielāks par vīrieša dūri."
  
  
  Vanags pamāja ar galvu un iebāza zobus cigārā. "Tas nozīmē, ka to ir viegli nozagt un viegli paslēpt."
  
  
  Es gandrīz varēju uzminēt pārējo. "Vai kāds no otras puses pārņēma vienu no ierīcēm?"
  
  
  "Mēs ļāvām britiem iegūt dažus no tiem. Viens tika nozagts Londonā."
  
  
  — Krievi? ES jautāju.
  
  
  "Nē," sacīja Vanags. "Bet viņiem tas noteikti patiktu. Ķīnieši arī. Tagad ļaujiet man uzdot jums jautājumu, Nik. Ko jūs zināt par organizāciju Topcon?
  
  
  Izdzirdot vārdu, es paliecos uz priekšu. Mana reakcija noteikti atklāja manu pieaugošo interesi, jo Vanags atļāvās kalsnu un nedaudz nogurušu smaidu.
  
  
  "Topkon," es atkārtoju. "Es zinu, ka tas pastāv. Tāpat kā jūs, es dzirdu tenkas par spiegu tirdzniecību.
  
  
  "Šī ir privātā īpašumā esoša un pārvaldīta izlūkošanas organizācija. Efektīvs. Pirms neilga laika tas it kā radās no nekurienes, bet uzreiz kļuva par faktoru spiegu karā starp Austrumiem un Rietumiem. Topcon zog noslēpumus un pārdod tos augstākajam solītājam. Līdz šim pārsvarā tika nozagti mūsu noslēpumi, un tos pārsvarā nopirka sarkanie.
  
  
  Vanags tiešām ir noguris. Viņš ielika neaizdedzināto cigāru pelnu traukā un samiedza acis. "Topcon ir ēnu organizācija, Nik, acīmredzot cieši saistīta un cieši kontrolēta. Šī, iespējams, ir labākā privātā spiegu organizācija, kas izveidota, kopš Gehlens izveidoja savu Vācijā pēc kara. Un mēs nevaram identificēt personu, kas to vada. informācija par viņu mums nav izdevies."
  
  
  "Es zinu. Es varētu pāris reizes piestāt gandrīz jebkurā lielajā Eiropas pilsētā un norādīt vietējo padomju un britu izlūkdienestu vadītāju adreses, bet Topcon ir cita lieta. Es nevaru jums pateikt nevienu, kas viņiem strādā."
  
  
  "Un es domāju, ka jūs domājāt, kad AX izaicinās šo uzņēmumu un mēģinās noskaidrot, kas to vada."
  
  
  es pasmējos. — Man vajag darbu, ja tu tā domā.
  
  
  "Nik, Topcon ir vērtīgais sīkrīks, kas redzams šajos fotoattēlos. Viņi to izlika izsolē."
  
  
  Vanags vēlreiz atvēra mapi un izņēma no avīzes izgriezumu, ko pasniedza man. "Pirms es turpinu, es vēlos, lai jūs izlasītu šīs ziņas."
  
  
  Es saraucu pieri, ātri skenējot itāļu avīzes izgriezumu. Stāsts bija ļoti īss. Tajā tika ziņots par ceļotāja, vārdā Karlo Spineti, nāvi, kurš tika sadurts līdz nāvei. Slepkavība notikusi uz dzelzceļa platformas Triestē. Policija
  
  
  meklēja divus vīriešus, kuri pastrādāja šo noziegumu, zogot Karlo Spineti koferi.
  
  
  "Kāda ir saistība starp šo un pārējo, ko jūs man teicāt?" - jautāju Vanagam.
  
  
  "Slepkavas neinteresēja viņu upura kofera saturs. Viņiem vajadzēja ceļojuma uzlīmi, kas bija uz somas. Uzlīme, kurā bija mikropunkts ar vērtīgiem datiem. Vanags paņēma izgriezumu un pamāja ar galvu. "Karlo Spineti pat nezināja, ka viņš to nēsā."
  
  
  "Bez viņa ziņas tas tika izmantots zagtu datu pārvadāšanai?"
  
  
  "Tieši tā. Un Topcon ir atbildīgs. Viņi izmanto dzelzceļu, lai ievestu informāciju, aizvestu nozagtus noslēpumus no brīvās pasaules aiz dzelzs priekškara. Viņi izmanto Orient Express, kas kursē no Parīzes uz Sofiju caur Milānu, Triesti un Belgradu. Mēs rūpīgi sekojām gaisa maršrutiem, tāpēc viņi izstrādāja citu tranzīta maršrutu.
  
  
  Es apvienoju dažādas informācijas daļas. "Un jūs domājat, ka Topcon nozagtā elektroniskā ierīce tiks transportēta pa šo tranzītu."
  
  
  “Lielāko daļu no tā, ko es jums teicu, mums sniedza bulgāru pārbēdzējs Jans Skopje. Viņš mums pastāstīja, ka uzņēmumam Topcon ir šis sīkrīks un viņš plāno to nogādāt Sofijā ar Orient Express klāja. Viens no krievu vīriešiem, augsta ranga VDK virsnieks, pirms ierašanās Sofijā plāno tikties ar Topcon aģentu vilcienā, lai vienotos par darījumu. Tev, Nik, ir jāsatiekas ar Skopjē Parīzē, jāiegūst visa cita informācija un jāpārtver preces, pirms tās maina īpašnieku.
  
  
  Vēlreiz apskatīju ierīces fotoattēlus. "Labi."
  
  
  "Es atvedu jūs uz Vašingtonu ar nolūku uzticēt jums monitora atrašanu. Toreiz es nezināju, kam tas ir. Tad Skopjes lieta sāka izjukt, tāpēc man nācās lēmumu atlikt.
  
  
  "Es saprotu. Un tagad laiks elpo mums pa kaklu. Man ir jānokļūst pie ierīces, pirms to dara krievi."
  
  
  "Kamēr jūs esat pie tā, ja jūs nejauši atvērtu Topcon jumtu, es nebūtu vīlies."
  
  
  — Paskatīšos, ko varēšu noorganizēt. ES pamodos. "Vai ir kādi papildu norādījumi?"
  
  
  “Jūs esat pret VDK un Topcon. Un Dievs zina, kas vēl varētu ienākt, cerot iegūt šo monitoru. Tāpēc pieskati savus soļus, Nik. Es negribētu pazaudēt gan monitoru, gan jūs.
  
  
  Es apsolīju, ka mēģināšu viņu izglābt no šī apmulsuma.
  
  
  
  
  Otrā nodaļa.
  
  
  
  
  Nākamajā dienā bija vēla pēcpusdiena, kad es ierados Orlī lidostā netālu no Parīzes. Laiks bija vēss, bet skaidrs, un brauciens ar taksometru uz Prince de Galles viesnīcu 33 Avenue George V bija ļoti patīkams. Parīze izskatījās tāpat vien, izņemot arvien pieaugošo satiksmi ielās. Uz kokiem gar bulvāriem auga daži pumpuri. Ar nostalģiju atcerējos dažas no savām iecienītākajām ielām: Rue Réaumur ar dzelzs izklātajiem balkoniem, Monparnasas rajonu un skaisto Rue du Faubourg Poissonnières, kas veda uz Folies. Bet tagad man tam nebija laika. Man bija jāatrod Jans Skopje.
  
  
  Iestājoties tumsai, es tiku reģistrēts Prince de Galles. Es uzgriezu Skopjes numuru, ko viņš mums iedeva, un piezvanīju viņam. Viņa balss bija dziļa, izteikti akcentēta un saspringta.
  
  
  "Nāciet uz Trīs grāciju laukumu netālu no Folija," viņš man teica. "Septiņos. Jo ātrāk, jo labāk, kā jūs sakāt, amerikāņi. Atskanēja viegli nervozi smiekli. "Es būšu Duke's bārā, kvartāla attālumā no manas viesnīcas."
  
  
  "Es būšu tur," es teicu.
  
  
  Pirms iziešanas no viesnīcas es pārbaudīju Luger - Wilhelmina. Es uzskatīju, ka šādi piesardzības pasākumi bija viens no iemesliem, kāpēc es joprojām esmu dzīvs, savukārt pirms manis esošie Killmasters tika uzskaitīti kā aukstā kara upuri īpašā mapē, ko Vanags glabāja sava rakstāmgalda aizslēgtā atvilktnē.
  
  
  Izmēģinot duncis, kuru nosaucu par Hugo, es saliecu kreiso roku. Nāvējošais nazis glīti izslīdēja no apvalka un ienāca manā rokā. Es pie sevis pamāju ar galvu, apmierināta, ka esmu tik ļoti sagatavojusies gaidāmajam, un tad devos lejā pa kāpnēm pavasara saulītē.
  
  
  Man bija agras pusdienas Chez des Anges restorānā Boulevard Latour-Maubourg coq au vin, oeufs en meurette un glāzi izcila Burgundijas vīna. Pēc tam braucu ar taksi uz Republikas laukumu.
  
  
  Tā kā es zināju apkārtni un vēlējos tajā vakarā būt īpaši uzmanīgam, atlikušo ceļu nogāju kājām. Ratiņu ielās jau bija daudz, un es priecājos, ka eju tiem garām un apmaldījos. Es redzēju lielu jauniešu grupu, kas baudīja pavasara nakti netālu no Belleville metro stacijas. Pēc tam es pastaigājos zem noplukušās arkas, kas kādreiz sedza Trevize pilsētu, un atradu sevi mazajā laukumā, par kuru bija pieminēta Skopje. Tam bija vecās Parīzes izskats — parka soliņš ar strūklaku.
  
  
  Laukumā bija trīs viesnīcas, visas mazas, un vienā no tām atradās Duke's Bar. Es iegāju un paskatījos apkārt. Vieta bija pamesta – acīmredzot tā, kā to vēlējās Skopje. Es atradu viņu sēžam pie galda pie aizmugurējām durvīm, kas ved uz aizmugurējo istabu. Es piegāju viņam klāt.
  
  
  – Tilerī zied puķes, – es sacīju.
  
  
  Viņš pētīja manu seju. Viņš bija garš, tievs vīrietis ar bālu seju un tumšiem lokiem zem acīm. "Būs agrs pavasaris," viņš piesardzīgi sacīja.
  
  
  Es apsēdos viņam pretī pie galda. Mēs šeit bijām vienīgie, izņemot viesmīli bārā. "Es esmu Niks Kārters," es teicu. "Un jūs esat Jans Skopje."
  
  
  "Jā. Priecājos iepazīties, Kārtera kungs. Viņa maniere bija vēl nervozāka nekā viņa balss telefonā. "Mums šī sanāksme jāsaīsina. Es domāju, ka viņi uzzināja, kur es dzīvoju. Es nezinu, ko viņi domā, bet es nevēlos, lai viņi redzētu mani kopā ar jums.
  
  
  — Bulgāru aģenti? ES jautāju.
  
  
  "ES neesmu pārliecināts. Varbūt tie ir Topcon cilvēki. Viņi…"
  
  
  Atnāca viesmīlis un paņēma mūsu pasūtījumu. Skopje nogaidīja, līdz atnesa dzērienus, un atkal devās prom, pirms atsāka diskusiju.
  
  
  "Ir kāds vīrietis, kas skatās manu viesnīcu," viņš klusi teica. Viņš pār plecu paskatījās uz veramajām durvīm aizmugurējā istabā, kur tikko bija pazudis viesmīlis. Tad viņš pagriezās pret mani. “Nozagtā ierīce tiks piegādāta uz Orient Express klāja divu dienu laikā Lozannā, Šveicē. Vilciens tur apstājas agri no rīta."
  
  
  "Kāpēc Lozanna?" ES jautāju.
  
  
  “Topcon galvenā mītne atrodas Šveicē. Es nezinu, kur". Viņš uzmanīgi vēroja ieeju zālē. Viesmīlis atgriezās istabā un piegāja pie bāra.
  
  
  "Kas nesīs nozagto ierīci?" ES jautāju.
  
  
  “Topcon šī ir īpaši liela operācija. Līdz ar to nozagtās mantas nodos organizācijas vadītājs.”
  
  
  "Un kas tas ir?"
  
  
  Skopje pavēra muti, lai kaut ko teiktu, bet nevarēja pateikt ne vārda. Viņa acis atvērās plaši un mute vēl vairāk. Es dzirdēju vāju troksni aiz virpuļdurvīm aiz Skopjes un redzēju vienu no tām kustamies. Skopjes žoklis darbojās klusi, jo viņš veltīgi saķērās pie vietas muguras vidū. Tad viņš nokrita uz galda.
  
  
  Piecēlos no krēsla, pastiepu roku pie Vilhelmīnas. Tad es redzēju nelielu šautriņu, kas izspraucās no Skopjes aizmugures. — Skopje? - es teicu, paceļot galvu. Bet viņš jau bija miris.
  
  
  Tajā brīdī viesmīlis pagriezās pret mums un redzēja, kas noticis. Es ignorēju viņa kliedzienus un pa veramajām durvīm ieskrēju mazajā virtuvē un pieliekamajā. Durvis, kas veda uz aleju, bija vaļā.
  
  
  Ejot pa tumšo durvju aili, es uzmanīgi iegāju alejā ar Lugeru rokā. Bija smagas ēnas, un sākumā es neko nevarēju redzēt. Tad es ieraudzīju tumšu figūru, kas parādījās gaišajā ielā.
  
  
  Es noskrēju pa aleju un, sasniedzot ietvi, apstājos un paskatījos pa labi. Vīrietis skrēja gar kvartālu, cilvēki viņu pieskatīja.
  
  
  Es aptvēru lielo Lugeru un devos viņam pakaļ. Viņš pagriezās ap stūri un es viņam sekoju. Es viņu panāku. Viņš pagriezās vēl vienu stūri, un mēs atradāmies uz rue des Bergères. Apžilbinošas neona gaismas peldēja tumsā. Vīrietis joprojām skrēja pa priekšu. Es turpināju skriet viņam pakaļ. Tūristi un vietējie parīzieši apstājās un vēroja. Vīrietis pazuda šaurā ieliņā un es viņu atkal pazaudēju.
  
  
  Es skrēju uz ielas izeju un paskatījos tumsā. Viņš nekur nebija redzams. Es redzēju tikai durvju ailes, pāris alejas un vēl vienu krustojošu aleju. Es atkal izvilku Vilhelmīnu un gāju uzmanīgāk. Viņš varēja atrasties jebkur, un trūkums bija tas, ka man bija jāseko viņam, baidoties tikt pakļautam slazdam.
  
  
  Ejot garām, es pārbaudīju visas durvis. Viņi visi bija tukši. Pilnīgi iespējams, ka viņš nokļuva krustojošā ielā, pirms es nokļuvu stūrī. Es gāju garām alejai un neko tajā neredzēju. Es lēnām pārgāju uz nākamo, tagad esmu pārliecināts, ka esmu to pazaudējis.
  
  
  Ieejot alejā, man blakus bija kāda kustība. Kaut kas smagi sasita manu labo plaukstu, un es pazaudēju Vilhelmīnu. Lielās rokas mani satvēra un nogāza, es atsitos pret bruģakmeņiem, traumējot muguru un plecu.
  
  
  Paskatoties uz augšu, es redzēju divas figūras, kas stāvēja virs manis. Viens bija tievs, ūsains vīrietis, kuru es dzenāju pa Parīzes ielām, un viņam blakus bija viņa lielais, plikpaurains biedrs, vīrietis, kurš man iesita ar dēļa gabalu un nogāza zemē. Tievais turēja rokā pusotru pēdu garu dzelzs caurules gabalu. Es prātoju, vai viņi mani ir vilinājuši šeit, lai mani nogalinātu.
  
  
  "Kas tu esi?" ES jautāju
  
  
  , cerot viņus apturēt. "Kāpēc jūs nogalinājāt Skopji?"
  
  
  "Ça ne vous regarde pas," teica lielais vīrs, sakot, ka tā nav mana darīšana.
  
  
  "Depeš-woo," cits piebilda, mudinot lielo puisi turpināt.
  
  
  Viņš izdarīja. Viņš iesita man ar ķīļveida zābaku pa seju. Es satvēru savu kāju un apturu to, lai nesadauzītu manu galvu. Es stipri saviju savu ķermeni, ripojot, lai saglabātu spiedienu uz viņa kāju. Brīdi vēlāk viņš lauza potīti un bija dzirdama kaula plaisa. Viņš kliedza un atsitās pret ietvi.
  
  
  Grūts pagrieza pret mani pīpi, un, kad es aizripoju, tā skaļi ieplaisāja man blakus esošajā ietvē. Caurule atkal nolaidās, bet šoreiz es to satvēru un stipri vilku. Viņš uzkrita man virsū, pazaudējot pīpi. Pēc tam viņš mēģināja atbrīvoties, bet, kamēr viņš dauzījās apkārt, es sagriezu viņam kaklu un dzirdēju kaula plaisāšanu. Viņš bija miris, kad ietriecās ietvē.
  
  
  Kad es piecēlos kājās, lielais puisis mēģināja atgriezties spēlē. Tiklīdz viņš mēģināja nomesties uz viena ceļgala, es iesitu viņam pa galvu un viņš sabruka uz ietves. Miris.
  
  
  Es meklēju un atradu Vilhelmīnu, tad sāku rakņāties pa viņu kabatām. Identifikācijas karšu nebija. Tā kā viņi runāja franču valodā, man likās, ka drīzāk tie ir Topcon cilvēki no Šveices, nevis bulgāru aģenti. Jans Skopje aģentūrai AX atzina, ka strādājis KGB un Topcon un palīdzējis plānot monitora zādzību. Kad Skopje pārcēlās, Topkonam vai VDK nācās viņu apklusināt. Acīmredzot tas bija Topcon darbs.
  
  
  Es gandrīz jau biju atmetis ar roku, meklējot kaut ko vērtīgu uz ķermeņiem, kad atklāju saburzīta papīra gabalu kalsnā vīrieša kabatā. Tas bija franču valodā: Klauss Pfaffs. Gasthaus Liucerne, L. Minuit le deuze.
  
  
  Es pamanīju birku viņa jakas iekšpusē; uz tā bija iniciāļi HD. Ieliekot papīru kabatā, es rūpīgi nopētīju tievā vīrieša izskatu. Tad es steidzos Parīzes nakts ēnā.
  
  
  
  
  Trešā nodaļa
  
  
  
  
  Nākamajā agri no rīta es apskatīju dažas nelielas viesnīcas Cité de Trevize, un man paveicās trešajā pieturā. Aizvakar reģistrējušies divi vīrieši. Viens bija tievs, bet otrs liels. Tievs vīrietis pieteicās kā Henri Depe, vārds, kas atbilda iniciāļiem uz viņa jakas. Lielākais bija Navarro.
  
  
  Es varētu izdarīt dažus minējumus, apkopojot savus informācijas fragmentus. Bija paredzēts, ka Depe parādīsies vīrietim, vārdā Klauss Pfafs, pēc tam, kad viņš bija atbrīvojies no Skopjes un manis. L burts aiz gasthaus zīmītē droši vien apzīmēja Lozannu. Vismaz tā es pieņēmu. Depam vajadzēja satikt Pfafu noteiktajā laikā, pusnaktī, un pastāstīt, kā viss notika šeit, Parīzē. Jādomā, ka Pfaff pēc tam ziņotu Topcon vadītājam. Ja vien pats Pfafs nebija liels vīrs.
  
  
  Darbības virziens man bija skaidrs. Es došos uz Lozannu, jo tur nozagtais monitors nonāk Orient Express klājā. Un es Depes vietā būtu satikusi Pfafu. Ja pats Pfafs nebūtu Topcon vadītājs, kurš nesa ierīci vilcienā, viņš, visticamāk, būtu zinājis vadītāja identitāti. Varbūt es varu pārliecināt viņu atklāt šo slepeno identitāti.
  
  
  Es būtu varējis braukt ar Orient Express Parīzē Gare de Lyon, bet, tā kā es plānoju kādu laiku pavadīt uz klāja vēlāk, un tā kā laiks bija ļoti svarīgs, es noīrēju automašīnu, lai dotos uz Lozannu. Noīrēju Mercedes-Benz 280SL, dzeltenu sporta auto, kas vēl smaržoja pēc jauna. Vēlā rītā es biju ārā no Parīzes un devos uz Troyes un Dijon. Laiks bija iesilis un bija patīkami braukt. Lauki bija kalnaini un zaļi, bet, tuvojoties Šveicei, kļuva arvien kalnaināki.
  
  
  Dienas vidū ievācos Šveicē un ceļš uz brīdi kļuva šaurs un līkumots. Tālumā parādījās sniegotas virsotnes, bet atlikušajā ceļā tās palika otrajā plānā. Netālu no Lozannas, starp apkārtnes zāļainajiem pakalniem, pamanīju ceļmalā salūzušu auto. Zem viņa kapuces skatījās meitene. Es apstājos un piedāvāju savu palīdzību.
  
  
  "Vai es varu kaut ko darīt?" - jautāju, pieejot pie koši zilā Lotus Plus 2.
  
  
  Viņa pacēla acis un uzmanīgi paskatījās uz mani. Viņa bija skaista blondīne ar garām kājām ar ādas minisvārkiem un zābakiem. Viņas mati nebija plecu garumā un izskatījās izspūruši. Kad viņa kādu brīdi koncentrējās uz mani, viņas seja iedegās.
  
  
  — Niks! Viņa teica. — Niks Kārters!
  
  
  Tagad bija mana kārta vēlreiz paskatīties. "Es baidos, ka jums ir priekšrocības," es nedroši teicu. "Es neticu..."
  
  
  "Bonna, pagājušajā gadā ap šo laiku," viņa teica ar vācu akcentu. "Groningas lieta. Nik, tu neatceries!
  
  
  
  Tad es arī atcerējos. — Ursula?
  
  
  Viņa uzsmaidīja seksīgu smaidu.
  
  
  – Ursula Bergmane, – es piebildu.
  
  
  "Jā," viņa atbildēja ar smaidu, kas nāca no viņas skaistās sejas. "Cik jauki, ka atnācāt tikai palīdzēt vecam draugam, kuram tā ir vajadzīga."
  
  
  "Bonnā tev bija brūni mati," es teicu. “Īsi brūni mati. Un brūnas acis."
  
  
  "Tie ir mani īstie mati," viņa teica, pieskaroties linu pavedieniem. "Un acis bija kontaktlēcas."
  
  
  Ursula melodiski iesmējās. Pagājušajā gadā mēs aptuveni nedēļu strādājām kopā Bonnā un Hamburgā, lai apkopotu informāciju par kreiso vācieti Karlu Grēningu, kurš tika turēts aizdomās par Rietumvācijas militārās informācijas nodošanu noteiktām personām Austrumberlīnē. Šajā gadījumā Ursula veica īpašu uzdevumu. Viņas pastāvīgais darbs bija Rietumvācijas izlūkdienestā, kas bija veltīta tikai bijušo nacistu, kuri bija pastrādājuši kara noziegumus, izsekošanai un aizturēšanai. Tas ir viss, ko Akes man par viņu stāstīja, un man nebija iespējas uzzināt vairāk.
  
  
  "Es pārtraucu sekot Groningas lietai pēc tam, kad viņi man atzvanīja uz Vašingtonu," es teicu. "Vai Bonnas tiesas atzina viņu par vainīgu apsūdzībās?"
  
  
  Viņa pašapmierināti pamāja ar galvu. "Viņš šobrīd pavada laiku Vācijas cietumā."
  
  
  "Labi. Jums patīk laiku pa laikam dzirdēt par šo lietu laimīgām beigām. Ko tu dari Šveicē, Ursula, vai man nejautāt?
  
  
  Viņa paraustīja savus skaistos plecus. "Tas pats".
  
  
  "ES redzu."
  
  
  — Ko tu dari Šveicē?
  
  
  es pasmējos. "Tas pats".
  
  
  Mēs abi smējāmies. Bija patīkami atkal redzēt vienam otru. "Kas vainas lotosam?"
  
  
  "Es baidos, ka automašīna tiks sabojāta, Nik. Vai jūs domājat, ka es varu lūgt liftu pilsētā?"
  
  
  "Ar prieku," es atbildēju.
  
  
  Mēs iekāpām mersedesā, es izbraucu uz ceļa un devos uz pilsētu. Kad biju uzņēmusi apgriezienus, es paskatījos uz viņu, kad viņa turpināja stāstīt par Kārli Groningu, un redzēju, kā viņas krūtis spiežas pret viņas džersija blūzi un kā viņas minisvārki slejas augstu uz garajiem, pilnajiem gurniem. Ursula ir uzziedējusi kopš es viņu satiku Bonnā, un rezultāts ir bijis iespaidīgs.
  
  
  "Vai jūs paliekat Lozannā?" Ursula jautāja, kad es pārslēdzos uz līkumotu pazemināšanu. Mūsu priekšā pavērās Lozannas panorāma — pilsētiņa, kas atrodas uz kalniem un virs tās bija sniega plankumi no nesenajiem ziemas sniegputeņiem.
  
  
  "Tikai šovakar," es teicu. "Varbūt mēs varētu sanākt kopā, lai iedzertu kādā pazemīgā, mazā žurkukalnē."
  
  
  "Ak, man tas ļoti patiktu. Bet šodien esmu aizņemts, un rīt no rīta man jādodas prom.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka jūsu automašīna līdz tam laikam būs gatava?"
  
  
  "Es izbraucu ar vilcienu no rīta," viņa teica.
  
  
  Nākamajā rītā no Lozannas izbrauca tikai viens vilciens, un tas bija mans vilciens Orient Express. "Cik interesanti," es komentēju. "Es arī rīt no rīta izbraukšu ar vilcienu."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar savām dzidri zilajām acīm. Mēs abi novērtējām šīs sakritības nozīmi. Ja mēs nebūtu strādājuši kopā, ja mēs nebūtu pazinuši viens otra darba devējus, mēs abi būtu aizdomīgi. Bet es redzēju Ursulu Bergmani darbā un uzticējos savam spriedumam, ka viņa nav dubultaģente.
  
  
  Viņa jau bija pieņēmusi savu lēmumu. Viņas acīs mirdzēja patiesa draudzīgums. "Nu, tas ir ļoti jauki, Nik. Mēs varam kopā iedzert uz kuģa."
  
  
  — Ar nepacietību gaidu. es pasmaidīju.
  
  
  Kad ieradāmies pilsētā, es izlaidu Ursulu viesnīcā Hotel de la Paix avēnijā B. Constant, pašā pilsētas centrā, un pēc tam braucu uz kādu nekaitīgu viesu namu Saint-François laukumā.
  
  
  Kad nonācu savā istabā, atvēru savu bagāžu un sāku gatavoties sapulcei. Es grasījos izveidot Anrī Depu, un man tas bija jādara no atmiņas.
  
  
  Izņēmu lietu, ko man iedeva specefektu un montāžas nodaļas puiši. Tas bija kamuflāžas komplekts, turklāt ļoti izgudrojošs. Pats Hoks daudz ko salika kopā – savā laikā viņš bija maskēšanās eksperts. Komplektā bija plastmasas "ādas" sloksnes un krāsainas kontaktlēcas, parūkas un šinjoni, kā arī daudz dažādu toņu grims. Bija pat plastmasas rētas, kuras varēja piestiprināt pie jebkuras sejas vai ķermeņa daļas.
  
  
  Nolieku komplektu tualetes galdiņa spoguļa priekšā. Vispirms uzklāju plastmasas "ādu", veidojot slāņus, lai sabiezinātu deguna tiltiņu un pagarinātu galu. Tad es uzpumpēju vaigu kaulus, lai vaigi zem uzkrāšanās izskatījās dobi. Pēc tam, kad es pagarināju ausu ļipiņas un zodu, mana seja sāka atgādināt Depeu seju. Tad viņa uzklāja viņa krāsai atbilstošu grimu, uzlika brūnas kontaktlēcas un izvēlējās gaiši brūnu parūku. Es paskatījos uz sevi
  
  
  spogulī. Es nedotu garām Depe, ja kāds pārāk cieši paskatītos, bet es varu uz mirkli apmānīt Pfafu.
  
  
  Puspadsmitos es braucu pāri Besser tiltam uz rue de la Caroline uz viesu namu Lucerne. Ieejot man bija žēl, ka tur ir pusducis klientu.
  
  
  Es nevarēju zināt, kā Klauss Pfafs izskatās. Es varēju tikai cerēt, ka esmu viņu tur uzvarējusi un, kad viņš ieradīsies, viņš atpazīs manu pseido-Depe seju.
  
  
  Pienāca pulksten divpadsmit, tikšanās laiks, un nekas nenotika. Ienāca jauns studentu pāris un paņēma galdiņu priekšā, es palūdzu galdiņu istabas aizmugurē, ar skatu pret durvīm. Tad nāca pieci, un tad desmit. Es sāku domāt, ka Pfafs nerādīsies vai viņš jau ir klāt. Bija tikai viens cilvēks, un tas bija vācietis ar vēderu. Es nedomāju, ka viņš varētu būt Pfafs. Ieradās vesela jaunu klientu grupa, un vieta bija rosīga. Man nebija ne jausmas, ko es šādos apstākļos darītu ar Pfaff. Pienāca ceturkšņa vienpadsmitie un es biju spiests pasūtīt sviestmaizi un alu. Uzreiz pēc tam, kad viesmīlis atnesa manu pasūtījumu, durvis atvērās un iekšā ienāca maza auguma, tievs vīrietis. Šķita, ka zem viņa jakas bija izspiedums. Viņš apstājās tieši pie durvīm un paskatījās apkārt. Kad viņa acis mani atrada, viņš devās taisni uz mana galda pusi. Tam bija jābūt Klausam Pfafam.
  
  
  Viņš apstājās pie mana rakstāmgalda un vēlreiz paskatījās pa istabu, pirms apsēdās. Viņš bija nervozs vīrietis ar ķemmētiem blondiem matiem un plānu rētu uz kreisās auss. "Bonžuur, Klaus," es viņam teicu.
  
  
  Viņš apsēdās man pretī. "Piedod, ka kavēju," viņš teica. "Un, lūdzu, runājiet angliski. Jūs zināt noteikumus."
  
  
  Viņš vēl nebija skatījies tieši uz mani, un es biju pateicīga. Viesmīlis atgriezās un paņēma Pfafa pasūtīto sautētu desu un skābētus kāpostus. Kamēr tas notika, es izvilku Wilhelmina no jakas kabatas un tēmēju Luger pret Pfafu. Ieroci neviens vēl nav redzējis.
  
  
  Viesmīlis aizgāja. Pfafs paskatījās uz mani un tad paskatījās pār plecu. "Labi. Kas notika Parīzē?"
  
  
  Gatavojoties šai sanāksmei, man ienāca prātā doma, ka Pfafs varētu būt tikai Topcon vadītājs, tas, kurš nesīs nozagtās mantas. Bet tagad, kad ieraudzīju viņu sev priekšā, sapratu, ka viņš nevar būt līderis.
  
  
  "Parīzē ir noticis diezgan daudz," es teicu.
  
  
  Mana balss viņu pārsteidza. Viņš pirmo reizi koncentrējās uz manu seju un viņa acis samiedzās. Es redzēju, cik ļoti viņi mani novērtēja. Tad viņa seja mainījās, kad viņš atkal paskatījās uz manu seju.
  
  
  "Nē, es neesmu Anrī Deps," es teicu.
  
  
  Viņa šaurajā sejā skaidri atspoguļojās dusmas un bailes. "Kas tas ir?" - viņš klusi jautāja.
  
  
  "No kurienes es nāku, mēs to saucam par patiesību vai sekām."
  
  
  "Kas tu esi? Kur ir Anrī?"
  
  
  "Henrijs ir miris," es teicu. "Un es viņu nogalināju."
  
  
  Viņa acis noslīdēja vēl vairāk, un mutes kaktiņi nedaudz raustījās. "Es nezinu, vai jūs sakāt patiesību vai nē. ES aizeju. Mana tikšanās bija ar Depu.
  
  
  Viņš sāka celties, bet es viņu apturēju.
  
  
  "Es to nedarītu," es brīdināju.
  
  
  Viņš vilcinājās, joprojām sēdēdams savā krēslā. Viņa skatiens iekrita manā labajā rokā, kas zem galda turēja Lugeru.
  
  
  "Jā," es klusi teicu. "Man pret tevi ir vērsts ierocis. Un es plānoju to izmantot, ja jūs izkļūsit no šī krēsla.
  
  
  Pfafs norija siekalas un paskatījās man sejā. Es redzēju, kā viņa prāts darbojas, mēģinot saprast, kas es esmu, un mēģinot novērtēt viņa mērķi. "Jūs šeit neuzdrošinātos šaut ar ieroci," viņš teica.
  
  
  "Es varu izkļūt pa aizmugurējām durvīm piecpadsmit sekunžu laikā pēc tam, kad jūs atsitāsit pret grīdu." Es cerēju, ka viņš piesauks blefu. "Un mani draugi gaida mani ārā. Vai vēlaties mani izmēģināt?
  
  
  Dusmas no viņa sejas pazuda; bailes pārņēma viņu. Viņš nebija drosmīgs cilvēks, kas man bija labi.
  
  
  "Ko tu gribi?" viņš jautāja.
  
  
  "Informācija."
  
  
  Viņš nervozi iesmējās. "Tūrisma birojs atrodas ielas malā."
  
  
  es nopūtos. "Esi pieticīgs pret mani, es noplēsīšu tev galvu."
  
  
  Viņa smīns pazuda. "Kāda informācija jums nepieciešama?"
  
  
  "Es domāju, ka mēs labāk to apspriedīsim privāti," es teicu. Ar brīvo roku iebāzu žaketes kabatu un uzmetu uz galda Šveices franku žūksni, lai samaksātu par mūsu pasūtījumiem. "Ēdiens ir uz manis," es teicu ar vieglu smaidu. "Tagad es vēlos, lai jūs piecelties un ļoti lēni iet uz galveno ieeju. Es būšu tieši aiz jums, un šis ierocis būs vērsts pret jums muguru. Kad mēs dosimies ārā, es jums došu papildu norādījumus. . "
  
  
  Viņš teica: "Vai jūs domājat, ka varat atbrīvoties no šī stulbuma?"
  
  
  — Labāk paļauties uz mani.
  
  
  Ieliku Vilhelmīnu kabatā un mēs
  
  
  izgāja ārā. Es aizvedu viņu uz Mercedes un liku viņam sēsties vadītāja vietā. Es apsēdos viņam blakus, aizmetu viņam atslēgas un teicu, lai brauc uz pilsētas nomali.
  
  
  Pfafs tagad bija ļoti nobijies. Bet viņš iebrauca mašīnu zaļajos kalnos, kā es liku. Es virzīju viņu uz zemes ceļa, kas iegāja pa labi kokos, un liku viņam apstāties, kad mēs vairs neredzam no galvenā ceļa. Kad dzinējs bija izslēgts, es pagriezos un pavēru Luger viņam pret galvu.
  
  
  "Ar šo farsu jūs izdarat pašnāvību," viņš skaļi teica.
  
  
  "Jo jūsu draugi Topcon gatavojas mani iegūt?"
  
  
  Viņa lūpas savilkās. Šī bija pirmā reize, kad es pieminēju organizāciju. "Tieši tā," viņš kategoriski teica.
  
  
  "Redzēsim, pagaidām jūs ar mani sadarbosities, vai ne?"
  
  
  "Ko tu gribi zināt?"
  
  
  "Es gribu zināt, kas rīt no rīta iekāpj Austrumu ekspresī."
  
  
  "Daudz cilvēku."
  
  
  "Es jau zinu, ka Topcon priekšnieks personīgi nogādās nozagto ierīci vilcienā," es teicu. "Bet jūs varat man pateikt, kas viņš ir, un sniegt man viņa aprakstu."
  
  
  "Tu noteikti esi traks." Viņš izskatījās neticīgs.
  
  
  Es nebiju noskaņota uz apvainojumiem. Es nolaidu Luger uz viņa sejas pusi. Viņš nomurmināja un nokrita no trieciena, asinīm ritot pār viņa vaigu. Viņa elpošana kļuva sekla, kad viņš satvēra brūci.
  
  
  "Es vairs nevēlos tā runāt," es viņam norūcu. "Es vēlos saņemt atbildes uz jautājumiem, ko es jums uzdodu. Un labāk sāc runāt ātrāk.”
  
  
  "Labi," viņš beidzot piekrita. "Vai es varu izsmēķēt cigareti?"
  
  
  Es vilcinājos. "Izdodas." Es uzmanīgi vēroju, kā viņš vienu izņēma un aizdedzina. Viņš atvēra pelnu trauku uz paneļa un ievietoja tajā sērkociņu.
  
  
  "Vai jūs garantējat manu drošību, ja es ar jums sadarbošos?" - viņš jautāja, joprojām turēdams rokās pelnu trauku.
  
  
  "Šis ir pareizi."
  
  
  "Tad es jums došu vārdu, kuru vēlaties. Šis…"
  
  
  Bet Pfafs man neko negrasījās stāstīt. Viņa roka atlaida pelnu trauka fiksatoru un izvilka to no paneļa. Viņš iesvieda man sejā pelnu kravu.
  
  
  Kamēr manas acis bija pilnas ar pelniem, viņš sasita manu labo roku un ar spēku nosvieda to malā. Mazam cilvēkam viņam bija daudz spēka. Pēc tam tika atvērtas automašīnas durvis, un Pfafs izskrēja no automašīnas.
  
  
  Es skaļi nolamājos, izdziedot savas degošās acis. Es joprojām turēju rokās Luger. Es izkāpu no mašīnas. Šajā laikā manas acis bija pietiekami skaidras, lai redzētu, kā Pfafs ātri skrien uz galvenā ceļa.
  
  
  — Beidz! Es kliedzu, bet viņš turpināja kustēties. Es viņam iešāvu kājās. Luger rūca un lode trāpīja Pfafa kājām. Man pietrūka.
  
  
  Pfafs pagriezās un iebrauca kokos pa kreisi no zemes ceļa. Es skrēju viņam pēc.
  
  
  Es noņēmu Pfafa pistoli no pleca, kad viņš iekāpa mersedesā, tāpēc domāju, ka man ir priekšrocības, taču kļūdījos. Kad es iegāju nelielā izcirtumā, no Pfafa atskanēja šāviens un svilpa man gar ausi. Viņam noteikti bija kaut kur paslēpta maza pistole.
  
  
  Iekāpjot aiz resnas priedes, es dzirdēju Pfafu virzāmies uz priekšu. Es sāku piesardzīgāk. Es aptvēru Luger, jo bijām ļoti tuvu galvenajam ceļam, un es negribēju pievienot troksni ar savu ieroču uguni. Turklāt es gribēju dzīvu Pfaff.
  
  
  Vēl pēc divdesmit jardiem, kad es domāju, ka varētu viņu pazaudēt, Pfafs izlauzās no aizsega netālu no manis un skrēja pāri izcirtumam. Es nolēmu būt mazāk uzmanīgs. Es skrēju viņam pakaļ, cerot, ka viņš mani nesadzirdēs, kamēr nebūs par vēlu. Kad es nokļuvu divdesmit pēdu attālumā no viņa, viņš pagriezās un ieraudzīja mani. Viņš tikko bija pacēlis mazo pistoli, lai mērķētu, kad es viņam trāpīju tuvu viduklim saules pinumā.
  
  
  Pistole izšāva divas reizes, abas reizes man pietrūkstot, kad mēs ietriecāmies zemē. Pāris reizes braucām. Tad es satvēru viņa roku ar ieroci, un mēs abi cīnījāmies kājās. Es iesitu Pfafam pa seju un pagriezu viņa pistoles roku. Tas viņam izkrita no rokām.
  
  
  Taču Pfafam nebija nodoma padoties. Viņš strauji pacēla ceļgalu manā cirkšņā. Kamēr es atguvos no sitiena, viņš izrāvās, pagriezās un atkal skrēja.
  
  
  Es cīnījos ar sāpēm vēderā un sekoju viņam. Mēs izgriežam pamežus un koku zarus. Es ieguvu katru sekundi no viņa. Tad es atkal metos viņam virsū. Mēs abi nokritām, manas rokas viņu satvēra, un viņa dūres trāpīja man pa seju un galvu. Mēs ietriecāmies sausā kokā, kas no mūsu trieciena sabruka. Tagad es labi turēju vīrieti, bet viņš joprojām cīnījās ar rokām. Tad es viņam iesitu pa seju un viņš nokrita zemē.
  
  
  "Tagad, sasodīts, pasaki man vārdu," es prasīju elpu.
  
  
  Pfafs pastiepa roku kabatā. Es prātoju, kāpēc
  
  
  šoreiz viņš nāca klajā ar jaunu ieroci. Es pabīdīju apakšdelmu un ļāvu duncis iekrist manā plaukstā, kad Pfafa roka izlīda no kabatas un pienāca pie mutes.
  
  
  Man vajadzēja sekundes daļu, lai saprastu, kas notiek. Pfafs, zinādams, ka ir beidzis, ievietoja viņam mutē cianīda kapsulu. Viņš viņu sakoda.
  
  
  Es nometu duncis zemē un nokritu uz ceļiem viņam blakus. Es satvēru viņa žokli un mēģināju to atvērt, taču mans mēģinājums bija neveiksmīgs.
  
  
  Tad viss bija beidzies. Pfafa acis iepletās un es jutu, ka viņa ķermenis saspringst manās rokās. Es atlaidu viņa žokli un tas atvērās. Bija nepatīkama smaka. Tad es redzēju niecīgu asiņu strūklu viņa mutes kaktiņā un izsistu stiklu uz viņa mēles. Pamazām viņa seja kļuva tumšāka.
  
  
  Klauss Pfafs bija miris.
  
  
  
  Ceturtā nodaļa
  
  
  
  
  Orient Express dīzeļdzinējs gandrīz klusi iebrauca Lozannas stacijā, saulei tikko lecot pāri tālu kalnam. Uz platformas bija maz cilvēku. Ar rūkoņu vēroju, kā vilciens apstājas un lasīju uzrakstu uz vagonu sāniem: PARIS LAUSANNE MILANO TRIESTE BELGRADE SOFIA ISTANBUL. Tie bija eksotiski vārdi un atsauca atmiņā daudzus no maniem pagātnes uzdevumiem.
  
  
  Vilciens apstājās un vairāki pasažieri izkāpa. Pa šo laiku uz platformas bija sapulcējies liels pūlis, lai iekāptu. Es nejauši nopētīju sejas. Viens no tiem varēja būt vīrietis ar monitoru, ja vien Klausa Pfafa pazušana Topkonam neliks divreiz padomāt par ierīces pārvietošanu šajā vilcienā. Bet es tā nedomāju. Acīmredzot šajā vilcienā jau bija plānotas tikšanās un darīšana ar VDK. Šos plānus nevarēja tik vienkārši mainīt.
  
  
  Vēlreiz paskatoties uz sejām sev apkārt, es paņēmu savu bagāžu un sāku iekāpt vilcienā. Tad es dzirdēju balsi aiz muguras.
  
  
  "Labrīt, Nik."
  
  
  Pagriezos un ieraudzīju Ursulu Bergmani. "Gūten Morgen, Ursula," es teicu.
  
  
  "Vai jums patika vakars Lozannā?"
  
  
  "Bija patīkami kluss," es meloju. Es pamanīju, ka, neskatoties uz viņas smaidu, Ursulas seja šodien bija mainījusies. Tur valdīja spriedze, kuras agrāk nebija. “Klausies, es dzirdēju, ka mums ir restorāna vagons uz Milānu. Vai es varu jūs pacienāt ar brokastīm uz kuģa?”
  
  
  Viņa tikai brīdi vilcinājās un tad plati man uzsmaidīja. "Man tas patiktu."
  
  
  Iekāpšanas laikā mēģināju apskatīt lielāko daļu pasažieru, kas bija iekāpuši, bet tas bija ļoti grūti. Pēc pusstundas klusi iebraucām Šveices laukos un drīz vien labā ātrumā skrējām pa zaļajiem kalniem. Mēs ar Ursulu satikāmies pusdienu vagonā pulksten astoņos trīsdesmit, un mums nebija problēmu dabūt galdiņu.
  
  
  "Šveices ainava ir fantastiska, vai ne?" Es runāju par mazām sarunām.
  
  
  Ursula šķita noraizējusies. "Ak jā," viņa atbildēja ar nepatiesu entuziasmu.
  
  
  "Šeit ir ļoti līdzīgi Bavārijai," es turpināju.
  
  
  Viņa mani nedzirdēja. "PAR. Ir līdzības. Tagad es redzu."
  
  
  Es viņai maigi uzsmaidīju. — Ursula, kaut kas nav kārtībā, vai ne?
  
  
  Viņa ātri paskatījās uz mani ar nopietnām zilām acīm. "Es nezinu, vai es gribu tevi ievilkt savās problēmās, Nik. Galu galā jums ir jāuztraucas par savu biznesu.
  
  
  Es paņēmu viņas roku. “Klausieties, ja jums ir problēmas, varbūt es varu kaut ko darīt, lai palīdzētu. Mana dvēsele pieder AX, bet viņi var man dot kādu pusstundu.
  
  
  Viņa paskatījās uz augšu un pasmaidīja par mazo joku. “Pagājušajā naktī man vajadzēja satikt kādu vīrieti. Vēl viens mūsu organizācijas aģents. Viņam vajadzēja braukt ar vilcienu Lozannā ar mani, un mums vajadzēja... kopā pabeigt misiju."
  
  
  — Un viņš nesēdās?
  
  
  Viņas balss kļuva saspringta no dusmām. "Viņš... es viņu atradu viesnīcas istabā..."
  
  
  Tas ir viss. Ursula un viņas kolēģis aģents acīmredzot vajāja citu no saviem daudzajiem bijušajiem nacistiem, un partneris nokļuva pārāk tuvu viņu upurim un pats kļuva par upuri. — Vai tas bija kāds no taviem draugiem no Trešā Reiha? ES jautāju.
  
  
  Viņa paskatījās uz augšu un viņas acis man teica jā. "Man nav bail, Nik. Mans kolēģis aģents tika norīkots šajā lietā tikai tāpēc, lai mani atbalstītu. Diemžēl viņu noteikti atpazina. Es domāju, ka viņi vēl nezina, kas es esmu."
  
  
  "Es nevēlos iedziļināties lietās, par kurām jums nevajadzētu man stāstīt. Bet es domāju, ka mēs varam nedaudz mīkstināt noteikumus. Jūs meklējat kara noziedznieku un gaidāt, ka viņš būs šajā vilcienā. Pa labi?"
  
  
  "Informators mums teica, ka viņš būs šeit."
  
  
  "Vai jūs varat saņemt citu palīdzību, ja jums tā ir nepieciešama?"
  
  
  "Nav iespēju. Ne tik ātri. Bet es sev teicu, ka, iespējams, varēšu paļauties uz jūsu palīdzību, ja radīsies kāda situācija.
  
  
  Es viņu pārliecināju. "Jūs varat paļauties uz to"
  
  
  
  Ursula pamāja. Viņa bija forša aģente. Viņai bija liela pieredze ar "slapjiem gadījumiem", kā krievi tos tik labi raksturoja, kas bija saistīti ar izlūkošanas darbu.
  
  
  Viesmīlis atnesa grauzdiņus un kafiju un aizgāja. Es paskatījos uz eju un ieraudzīju austrumniecisku vīrieti, acīmredzami ķīnieti, kurš sēdēja viens. Viņš vēlreiz paskatījās uz mani un tad ātri pievērsa uzmanību savām brokastīm.
  
  
  Domājot, vai ķīnietis varētu būt profesionālis, es savā atmiņā meklēju vārdu, kas varētu atbilst viņa apaļīgajai sejai. Mans priekšnieks Vanaks ļoti uzstājīgi ievēroja dažus piesardzības pasākumus, kurus viņš sauca par mūsu tirdzniecības pamatiem, un viens no tiem bija tas, ka mana ranga aģenti periodiski pārskata otras puses aktīvo aģentu lietas. Līdz ar to es nēsāju līdzi veselu atmiņu banku.
  
  
  Šajā gadījumā es nevarēju izdomāt nosaukumu. Es nevarēju atpazīt ķīniešus. Tas neizslēdza viņu kā pretinieku. Viņš varētu būt nesen vervēts izlūkdienestā, kāds, kurš ir kļuvis aktīvs kopš pēdējās reizes, kad pildīju mājasdarbu. Cik es zinu, viņš varētu būt saistīts ar Topcon.
  
  
  Cits vīrietis, rietumnieks, ienāca un pievienojās ķīniešiem. Ar interesi viņus vēroju, prātojot, par ko viņi runā. Iespējams, kaķi nogalināja ziņkārība, taču manā biznesā tā nevienam nav nodarījusi pāri. Zinātkāres trūkums dažkārt izrādījās liktenīgs.
  
  
  Iedzēru malku kafijas un vēroju, kā ēdamistabas vagonā iekāpj jauns pāris. Viņi gāja pa eju un apsēdās pie galda blakus tam, kur es sēdēju ar Ursulu. Sievietei bija apmēram trīsdesmit, ar tumši brūniem matiem un labu augumu. Vīrietis bija vidēja auguma, ar brūniem matiem un spēcīgu zodu zem izteikta deguna.
  
  
  "Kas tas ir, Nik?" – Ursula jautāja.
  
  
  Es pakratīju galvu. — Nekas. Mana atmiņu banka tikko atklāja kaut ko par vīrieti ar izcilu degunu. Viņu sauca Ivans Lubjanka, un viņš bija VDK aģents.
  
  
  Uz brīdi es izmetu ķīnieti un viņa biedru no prāta. Lubjankas parādīšanās kaut ko nozīmēja. Viņš bija augsta ranga VDK ierēdnis, tāds cilvēks, kādu krievi sūtītu sarunās ar tādu organizāciju kā Topcon.
  
  
  Šķita, ka Lubjanka un sieviete ar viņu piedzīvo formālas neērtības, ar kurām apmainījās svešinieki. Viņa un viņas uzvedība liecināja, ka viņi tikko tikušies.
  
  
  Man kabatā bija mazs mikrofons. Es gribēju, lai viņš turas pie galda, pie kura sēdēja Lubjanka un sieviete, un lai es atgrieztos savā kupejā un klausās viņu sarunu. Es biju pārliecināts, ka tas būs ārkārtīgi interesanti.
  
  
  — Vai tu pazīsti šo vīrieti, Nik? - Ursula man jautāja.
  
  
  "Viņš izskatās mazliet pazīstams." Es viņu atgrūdu. Viņai bija pietiekami daudz jāuztraucas.
  
  
  "Varbūt jūs interesē kāda sieviete," viņa ierosināja, parādot man smaida ēnu.
  
  
  "Diez vai," es viņai apliecināju. "Viņa nevar turēt pret jums sveci."
  
  
  Vismaz tā bija taisnība. Viena no patīkamajām atmiņām par manu pēdējo iepazīšanos ar Ursulu ietvēra nelielu pauzi guļamistabā.
  
  
  Acīmredzot tāda pati doma ienāca prātā arī vācu meitenei. Viņa maigi iesmējās, sniedzās pāri galdam un pieskārās manai rokai. — Žēl, ka tas ir komandējums, Nik.
  
  
  "Varbūt tas nebūs tikai bizness. Es joprojām varu novilkt tavas drēbes,” es teicu.
  
  
  Kamēr mēs runājām, es joprojām vēroju Lubjanku un sievieti. Viņu saruna kļuva intensīvāka. Es jau biju nolēmis, ka Lubjanka ir Krievijas aģents, kam norīkots nopirkt no Topcon novērošanas iekārtu. Bet kā ir ar sievieti? Es nedomāju, ka Lubjanka viņu pacēla vilcienā jautrības un spēļu dēļ. AX ziņojumā par viņu teikts, ka viņš ir stingri biznesa cilvēks, bez manāmām vājībām, izņemot, iespējams, pārliecību, ka komunisms ir nākotnes lieta. Varu derēt, ka šī dāma arī bija spiegs.
  
  
  Kamēr es par to domāju, sieviete nejauši paskatījās manā virzienā. Viņas acis bija aukstas un caururbjošas, un viņas skatiens bija ļoti tiešs. Tad viņa atkal pievērsa uzmanību VDK virsniekam, un viņi atkal iesaistījās diskusijās.
  
  
  Es izsvēru iespēju, ka sieviete ir Topcon pārstāve, ka viņai ir novērošanas ierīce, kuru man bija uzdots izgūt. Bet man saka, ka Topcon priekšnieks ienes ierīci vilcienā, lai sarunātos. Vai varētu būt, ka šī sieviete bija tādas īpaši stingras organizācijas kā Topcon smadzenes?
  
  
  Ja tā notiktu, es domāju, viņa būtu intriģējoša dāma, ar kuru iepazīties.
  
  
  "Nik, es nolēmu jums pastāstīt par cilvēku, kuru meklēju. Es nevaru lūgt tavu palīdzību, ja man nav vienlīdzīgas tiesības ar tevi,” Ursula pārtrauca manas domas. “Mēs viņu meklējām divdesmit piecus gadus. Viņš bija visbriesmīgākais slepkava. Kad viņš vadīja ieslodzīto nometni Polijā, tiem, kuri ātri nomira no viņa rokām, paveicās vairāk nekā tiem, kurus viņš spīdzināja. "
  
  
  . ;
  
  
  Vācu meitene pagriezās un paskatījās ārā pa lielo logu mums blakus. Garām paslīdēja kalnu namiņiem klātie lauki. Sliežu klikšķēšana zem vilciena bija ritmiska pieskaņa viņas dziļajai balsij.
  
  
  “Belgradā mēs atradām viņa pēdas. Tie no mums, kas ir redzējuši viņa karjeras atspoguļojumu, sauc viņu par miesnieku — Belgradas miesnieku. Viņš ir gan bīstams, gan mānīgs. Lai gan mēs bijām tuvu tam, lai viņu notvertu vairāk nekā vienu reizi, viņš turpināja izvairīties no mums. Viņš maina vārdus, personības un pat seju. Mēs neko nezinām par viņa pašreizējo dzīvi un nezinām, kā viņš izskatās tagad. Mēs zinām, ka cilvēki, kas viņu pazina agrāk, pamanīja viņu nesen Belgradā. Viņam vajadzētu ceļot kopā ar mums šajā vilcienā."
  
  
  “Es redzu, ka tas ir vairāk nekā tikai vēl viens uzdevums. To iemūžināt jums ir ļoti svarīgi."
  
  
  "Jā, tā ir. Ko viņš izdarīja...” Viņa nepabeidza teikumu. Viņai nevajadzēja to pabeigt.
  
  
  Es noriju atlikušo kafiju. "Mēs sazināsimies, Ursula. Tas nav ļoti liels vilciens. Es būšu klāt, ja tev vajadzēs. Jūs esat bruņoti, vai ne?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Labi." Es paskatījos pāri ejai un redzēju Lubjanku un sievieti, kas kopā aizbrauc.
  
  
  "Atvainojiet," es teicu, izņēmu no kabatas dažus banknošus un noliku tos uz galda. Es piecēlos no vietas. "Mēs tiksimies vēlāk."
  
  
  Lubjanka un brūnmatainā sieviete izgāja no ēdamistabas vagona. Viņi devās uz vilciena galu, nevis atpakaļ uz A klases nodalījumu. Es sekoju viņiem no vagona, ātri uzmetot skatienu garām braucošajam ķīnietim. Viņa seja bija nepazīstama, bet viņš atkal paskatījās uz mani, kad es gāju garām.
  
  
  Vilciena aizmugurē bija neliels skatu laukums, un noslēpumainā sieviete un Lubjanka gāja taisni uz to. Viņi stāvēja un turpināja runāt. Viņi mani neredzēja, kad es stāvēju smēķētavā aiz viņiem. Es ieķēros žaketes kabatā un izvilku nelielu diska mikrofonu. Izmantojot šo ierīci, es varētu vienkārši uzzināt, ko viņi saka. Es devos viņiem līdzi uz platformu.
  
  
  Manas pieejas skaņu apslāpēja vilciena kustība, bet arī viņu balsis. Es izteicu acīmredzamu skaņu, un viņi pagriezās. Sieviete paskatījās uz mani naidīgi; Lubjanka mani uzmanīgi nopētīja. Izskatās, ka viņš mani nepazina.
  
  
  "Labrīt," es teicu ar franču akcentu. — Ir skaists rīts, vai ne?
  
  
  Sieviete nepacietīgi novērsās no manis. Lubjanka kurnēja: "Jā, skaists rīts."
  
  
  ES jautāju. - "Cik tālu tu dosies?" Es izlikos zaudēju līdzsvaru un satvēru margas pie Lubjankas, novietojot atslēgu piekariņu margu apakšpusē.
  
  
  Tagad arī Lubjankas seja bija naidīga. "Tas viss ir atkarīgs no apstākļiem," viņš teica. Viņš nevēlējās, lai iebrucējs viņu traucētu vairāk nekā sieviete. Viņš auksti novērsās no manis un skatījās uz atkāpšanās pēdām, kas spoži spīdēja rīta saulē.
  
  
  "Nu, lai jums jauka diena," es viņiem teicu.
  
  
  Lubjanka pamāja, nepaskatoties uz mani. Es pagriezos un iegāju atpakaļ iekšā. Kad pagāju garām ēdamistabas vagonam, Ursulas vairs nebija. Es piegāju pie guļamvagona un iegāju savā nodalījumā numur trīs. Pēc tam es atvēru savu čemodānu un atradu iekšpusē paslēptu nelielu uztvērēju komplektu. Noklikšķināju un pagriezu ciparripu.
  
  
  Sākumā viss, kas man bija, bija statisks. Tad es dzirdēju vienmērīgu vilciena riteņu klikšķēšanu un balsis, kas mijas ar to.
  
  
  "Mums vajag... apskatīt ierīci... izteikt piedāvājumu." Tā bija Lubjankas balss.
  
  
  Statiskāka par sievietes balsi.
  
  
  "...Neatklājiet ierīci...ja ļausim jums pārbaudīt...bet ir labas fotogrāfijas...manā nodalījumā vēlāk."
  
  
  Tad Lubjankas balss īsi atvadījās no sievietes, un saruna bija beigusies.
  
  
  Es paņēmu telefonu un paslēpu to savā bagāžā. Tagad man nebija nekādu šaubu. Sieviete bija Topcon aģente, un viņai bija darīšana ar Lubjanku, lai pārdotu zagtu monitoru.
  
  
  Tomēr jautājums joprojām palika atklāts: vai sieviete vilcienā bija viena, vai arī viņa brauca kopā ar citu Topcon darbinieci, iespējams, organizācijas vadītāju, kurš, pēc Jana Skopjes pareģojuma, slēpās no redzesloka. Ja viņa bija viena uz klāja, iespējams, viņa bija Topcon vadītāja. Jebkurā gadījumā viņa, iespējams, nenesīs ierīci sev līdzi, un tā var pat neatradīsies viņas nodalījumā. Man vajadzēja pārbaudīt, lai pārliecinātos.
  
  
  Vieglas pusdienas tika pasniegtas uzkodu bārā tieši pirms ierašanās Milānā. Es satiku Ursulu un mēs kopā paēdām. Es domāju par baudu, ko viņa varētu atļauties kādā no guļamtelpām. Bet man nebija laika domāt par seksu ilgu laiku. ES staigāju
  
  
  lai noskaidrotu, kuru nodalījumu ieņēmusi Topcon sieviete.
  
  
  Es varēju pabeigt savu misiju, kad vilciens apstājās Milānā un restorāna vagons tika noņemts. Ursula uz īsu brīdi izkāpa no vilciena, lai paskatītos uz pasažieriem, kuri bija izkāpuši, lai izstieptu kājas, un es devos viņai līdzi. Brīdī, kad vilciens grasījās doties ceļā, es redzēju, kā no stacijas durvīm iznāca Topcon sieviete un iekāpa otrajā no divām guļamvagoniem, kas atradās blakus Voiture 7, kur es biju apmetusies. Es atstāju Ursulu uz platformas un ātri devos uz Voiture 5. Ieejot koridorā, es redzēju sievieti, kas pazūd kupenā. Es gāju pa koridoru un pamanīju, ka viņa ir iegājusi 4. nodalījumā. Es piegāju līdz mašīnas galam un izkāpu uz platformas. Mašīnā iekāpa gara auguma, tumšmatains vīrietis apmēram piecdesmit – bet jauneklīga, vīrišķīga izskata; viņam bija izcila vācu zīmola rācija, bet tā bija klusa. Viņš pagāja man garām, īsi pamāja ar galvu un iegāja guļamistabā. Es atcerējos, ka redzēju viņu Lozannas dzelzceļa stacijā. Pēc viņa aiziešanas es atkal izkāpu no vilciena un atradu Ursulu.
  
  
  Viņa vēroja sejas, bet vēl nebija atradusi savu vīrieti. Viņa bija dusmīga.
  
  
  "Vai jūs zināt, cik ilgi viņš būs uz klāja?" - jautāju, kad mēs kopā uzkāpām uz klāja.
  
  
  Tas var iznākt Belgradā, bet es neesmu pārliecināts. Varbūt viņš nokļuva tiktāl, ka mēs viņu uzraudzījām un nemaz neuzņēmām viņu uz klāja.
  
  
  Mēs skatījāmies, kā uniformā tērpts vilciena ierēdnis uz perona šūpo ar savu “sacepto olu” — disku uz nūjas, kas liecināja par vilciena aiziešanu no stacijas. Atskanēja viegla raustīšanās, un vilciens devās tālāk. Daudzi cilvēki pamāja no platformas.
  
  
  Es stāvēju ļoti tuvu Ursulai. Es uzliku roku uz viņas vidukļa. "Vai jūs domājat, ka atpazītu savu vīrieti, ja jūs viņu redzētu?"
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un tad uz staciju, paslīdot mums garām un atpaliekot no vilciena. "Kā SS cilvēks Trešajā Reihā viņš bija blondīns. Viņš droši vien krāsoja matus. Toreiz viņam bija ūsas, bet viņš, iespējams, tās noskuja. Tomēr ir lietas, kuras es varu meklēt. Viņš ir apmēram jūsu augumā vīrietis. Agrāk viņam uz kakla bija lodes rēta. Es saprotu, ka to varēja noņemt ķirurģiski, bet es joprojām varu to atrast."
  
  
  — Tas nav tik daudz.
  
  
  "Ir kaut kas cits. Viņam ir deformēta kreisās rokas locītava. To būs grūti mainīt."
  
  
  "Tas vēl ir nedaudz. Bet es turēšu aci uz cilvēku, kurš visu laiku tur kreiso roku kabatā,” es jokojot teicu.
  
  
  Ursula man viegli uzsmaidīja. "Ja es redzu kādu, kas varētu būt viņš, Nik, es ceru viņu piemānīt, lai viņš atsakās no savas identitātes."
  
  
  Viņa šķita apņēmības pilna. Taču viņas uzticība pienākumam nebija vienīgais, kas mani piesaistīja.
  
  
  Es viņu apskāvu un viņa pēkšņi pagriezās, lūpas nedaudz pavērās. Es piespiedu savas lūpas viņas lūpām un viņa atbildēja.
  
  
  Pēc brīža viņa atrāvās. "Es redzu, ka jums joprojām patīk uzturēt savus kolēģus aģentus labā noskaņojumā," viņa teica.
  
  
  Es pamanīju, kā viņas krūtis bija piespiestas džemperim, ko viņa valkāja. "Tu mani pazīsti, man patīk, kad visi smaida," es teicu.
  
  
  Viņa bija nedaudz samulsusi, varbūt mazliet samulsusi par to, kā viņa skūpstījās. "Man jāiet uz savu kupeju, Nik. Tiksimies vēlāk".
  
  
  Es viegli pasmaidīju. — Es ar to rēķinos. Tad viņa aizgāja.
  
  
  Mēs atkal bijām brīvā dabā. Bija saulaina pavasara diena. Itālijas lauku apvidus peldēja košās tumšsarkanās magoņu un zilo savvaļas ziedu krāsās. Venēcija bija mūsu nākamā pietura vēlā pēcpusdienā, un es cerēju dzirdēt par Topcon sievieti, pirms mēs tur nokļuvām.
  
  
  Es gāju cauri dienas autobusiem, kuros bija gan pirmās, gan otrās klases sēdvietas. Nodarbības otrā daļa bija daudz trokšņaināka un mazāk civilizēta nekā pirmā. Pirmās klases nodalījumiem bija slēdzamas durvis, un daudziem bija aizvilkti aizkari privātuma nodrošināšanai. Es lēnām gāju no viena vagona uz nākamo, vērojot ceļotāju sejas, kad viņi pļāpā, spēlēja kārtis vai vienkārši sēdēja un snauž, ļaujot vilciena kustībai viņus iemidzināt. Pēdējā vagonā pirms gulētājiem atkal ieraudzīju brūnmataino sievieti. Viņa sēdēja kopā ar diviem vīriešiem; neviens no viņiem nebija Lubjanka. Viens no vīriešiem bija ar radio, kurš mani izlaida atpakaļ ceļā uz kuģa Milānā. Viņa sēdēja un adīja, skatījās pa logu, un nešķita, ka nepazīst nevienu cilvēku. Vīrietis ar radio bija iegrimis itāļu laikrakstā. Otrs vīrietis, resns un plikpauris, laimīgi ēd pusdienas, ko bija paņēmis līdzi uz kuģa, un šķita, ka viņš neievēroja pārējos divus. Es gāju garām nodalījumam, pirms sieviete mani pamanīja, un devos uz Voiture 5. Šī bija mana iespēja ieskatīties iekšā.
  
  
  viņas nodalījums.
  
  
  Es biju viena gaitenī, kad piegāju pie viņas durvīm. Vienreiz pieklauvēju, lai pārliecinātos, ka mājā nav ne viņas draudzenes, ne durvju sargu. Pēc tam es ātri paņēmu slēdzeni un iegāju iekšā, aizverot aiz sevis durvis.
  
  
  Tā bija tipiska guļamtelpa ar vienu gultu mazās istabas vienā pusē un naktsgaldiņu un spoguli otrā pusē. Tur bija bagāžas plaukti, kā dienas vagonos, un sievietei bija vairāki koferi.
  
  
  Es izņēmu pa vienai bagāžai un apskatīju visas. Es neko neatradu, pat ne fotogrāfijas, ko viņa minēja sarunā ar Lubjanku. Es atradu imigrācijas dokumentu, kurā bija rakstīts, ka viņa ir Eva Šmita, Šveices pilsone.
  
  
  Biju vīlusies savā bagāžā. Es sāku sistemātisku nodalījuma meklēšanu, apskatot gultas piederumus un visu citu, kas varētu paslēpt ierīci. Es biju gandrīz pabeidzis, kad durvis atvērās. Viens no diviem vīriešiem, kas tur stāvēja, bija ķīnietis, kuru es agrāk biju redzējis ēdamistabas vagonā. Kopā ar viņu bija viņa pusdienu biedrs, rietumnieks ar tumšu, izspūrušu seju.
  
  
  Katram no uzbrucējiem bija revolveris. Un katrs ierocis bija vērsts pret mani.
  
  
  Es viņiem uzsmaidīju. — Kungi, jums vajadzēja pieklauvēt.
  
  
  Tumšais vīrietis aizcirta durvis. "Vai tu gribi, lai es viņu tagad nogalinu?" - viņš jautāja ķīnietim.
  
  
  Maz kas varēja viņus apturēt. Viņu pistolēm bija trokšņa slāpētāji. Ja uz mani tiks izšautas dažas lodes, neviens ārpus nodalījuma to neuzzinās.
  
  
  "Neesiet pacietīgs," ķīnietis teica tumšajam vīrietim perfektā angļu valodā.
  
  
  Lai gan tumšā vīrieša seja bija tukla un viņa biezais kakls bija klāts ar tauku uzkrājumiem, viņa pleci šķita stipri un rokas bija milzīgas. Man nebija šaubu, ka viņš kaujā ir spējīgs par sevi parūpēties.
  
  
  Tumšais vīrietis bija īss un smags, viņa vēders bija uz āru. Izskatījās, ka viņš pārāk daudz sava brīvā laika pavadīja dzerot. Acis uz viņa izkaisītās sejas bija cieši novietotas kopā. Es viņu novērtēju aiz ķīniešu kā pretinieku, lēnāku un varbūt mazāk inteliģentu nekā viņa biedrs.
  
  
  "Vai jūs atradāt to, ko meklējāt?" ķīnietis man jautāja.
  
  
  Es paraustīju plecus. — Ko, jūsuprāt, es meklēju?
  
  
  "Šī atbilde ir ļoti muļķīga, Kārtera kungs. Ja tu grasies izlikties, ka nezini, par ko es runāju, es varētu arī ļaut savam draugam iet pa priekšu un tevi nošaut.
  
  
  "Es noteikti negribētu, lai tas notiktu." Es pagriežu rokas ar plaukstām uz augšu. "Es esmu tukšām rokām, kā redzat."
  
  
  "Iespējams, Eva Šmita nevalkā ierīci," sacīja tumšais vīrietis.
  
  
  "Tas, protams, ir iespējams. Ko jūs par to domājat, Kārtera kungs? - jautāja ķīnietis.
  
  
  "Nezinu. Man nebija iespējas satikt Šmitas jaunkundzi. Kā tu zini manu vārdu?
  
  
  “Tas ir mūsu failos kopā ar jūsu fotogrāfiju. Jūs zināt, ka esat tuvu tam, lai kļūtu par slavenību mūsu jomā. Es cerēju, ka mēs varētu satikties."
  
  
  “Jūsu failiem jābūt pilnīgākiem nekā mūsu failiem. Es mēģināju tevi atrast, kad ieraudzīju tevi ēdamistabas vagonā. ES nevarēju".
  
  
  Ķīnietis pasmīnēja. — Rietumu kartotēkā nav manas fotogrāfijas, Kārtera kungs.
  
  
  Tas man lika par ko padomāt. Tas viņu iecēla īpašā kategorijā.
  
  
  Ķīnieši apsēdās uz Evas Šmites gultas malas. "Pietiek par mani, Kārtera kungs. Esmu pieticīgs cilvēks. Es labāk nerunāju par sevi. Es gribētu, lai jūs pastāstītu mums, cik daudz jūs zināt par organizāciju, kas sevi sauc par Topcon."
  
  
  Es neredzēju iemeslu to turēt noslēpumā. "Ļoti maz," es teicu. "Es pat nezinu, vai Eva Šmita ir organizācijas vadītāja vai tikai viena no darbiniekiem."
  
  
  "Patiesībā viņa nav ne viena, ne otra," atzīmēja ķīnietis. Viņš šķita pārsteigts, ka viņam ir vairāk informācijas par Topcon nekā man. "Sieviete Šmita nav priekšniece, un tomēr viņa noteikti ir kas vairāk nekā tikai padotā."
  
  
  Pret durvīm atspiedies tumšais vīrietis sāka nemierīgi rosīties. "Tu viņam saki vairāk nekā viņš mums," viņš kurnēja ķīniešiem.
  
  
  "Tā kā mēs viņu nogalināsim, tam nav nozīmes," ķīnietis atbildēja savā maldinoši draudzīgajā balsī.
  
  
  Es nedaudz pakustināju kājas, lai varētu virzīties uz jebkuru vīrieti. Es neplānoju tikt notriekts, vispirms nemēģinot viņus nogalināt. Kad es izdarīju savu gājienu, es izvēlējos to, kurš bija vistuvāk.
  
  
  "Tev arī nevajadzētu būt šeit. Topcon pārdod ierīci krieviem,” es teicu ķīniešiem.
  
  
  “Viņi to piedāvāja arī mums. Mēs negribējām maksāt viņu cenu. Mēs nolēmām viņu paņemt."
  
  
  Es nedaudz noliecos uz priekšu, ļaujot savam svaram kustēties, lai sagatavotos
  
  
  metos pretī vīrietim gultā. "Jūs gribat teikt, ka šis vilciens varētu rāpot ar visādiem aģentiem, kuri cer nozagt ierīci cilvēkiem, kuri to vispirms nozaga?"
  
  
  “Šī ir problēma ar to, ko jūs, kapitālisti, saucat par brīvu uzņēmējdarbību. Tas pamodina sacensību garu,” ķiķinot sacīja ķīnietis.
  
  
  Tumšais vīrietis atkal ierunājās. "Labāk mēs ar to tiksim galā. Sieviete var atgriezties jebkurā laikā.
  
  
  "Un mēs turpināsim to, mans draugs. Bet ne katru dienu jums ir iespēja klātienē runāt ar amerikāņu slepkavu. No cik maniem biedriem savā bēdīgi slavenajā karjerā esat ticis vaļā, Kārtera kungs? "
  
  
  Es paraustīju plecus. "Es arī esmu pazemīgs cilvēks."
  
  
  "Tu biji kā dadzis mums acīs. Kad ziņoju, ka esmu pārņēmis monitoru savā īpašumā un jūs likvidējis, varu saņemt uzslavu no paša priekšsēdētāja,” ļaunā balsī sacīja ķīnietis.
  
  
  Man likās, ka viņi ir brīnišķīgs pāris. Tumšais vīrietis tīras nepacietības dēļ gribēja mani nekavējoties nogalināt, un ķīnietis interesējās par slavu, ko viņš varētu iegūt, atgriežoties Pekinā ar manu skalpu pie jostas.
  
  
  Ķīnietis ar kreiso roku norādīja uz savu biedru. Tad viņš pacēla revolveri pa labi. Viņš bija gatavs man izpildīt nāvessodu un negrasījās ar to riskēt. Viņš plānoja, ka abi iemetīs lodes manā ķermenī.
  
  
  "Es tev meloju," es teicu.
  
  
  Ķīnietis vilcinājās, liekot pirkstu uz sprūda. Vīrietis pie durvīm zvērēja. "Viņš palēnina ātrumu, Sheng Zi."
  
  
  "Sheng Tzu," es nodomāju, un pēkšņi atmiņu banka sāka darboties. Sheng Zi, leģendārais ķīniešu komunistu aģents, kurš tik veiksmīgi slēpa savu identitāti, ka vairāk izskatījās pēc spoka, nevis pēc miesas un asinīm. Dažkārt esmu dzirdējis viņu raksturotu kā vecu vīru; citreiz esmu dzirdējis cilvēkus apgalvojam, ka nē, viņam bija tikai trīsdesmit. Un neviens no šiem cilvēkiem viņu labi nepazina. Viņi tikai uztvēra viņu, acīmredzot, valkāja dažādas maskas. Jo noslēpums, ka Sheng Zi palika noslēpumains cilvēks, bija tas, ka cilvēkiem, kuri zināja, kā viņš patiesībā izskatās, bija smieklīgs ieradums vardarbīgi mirt.
  
  
  Ķīnieša acis samiedzās vēl vairāk, kad vārds izslīdēja no sarunu biedra mutes. "Muļķis," viņš šņāca uz tumšo vīrieti. "Jūs esat brīdināts nekad neizmantot manu vārdu."
  
  
  Viņš atskatījās uz mani, viņa sejas izteiksme vairs nebija draudzīga. — Tagad, Kārtera kungs, jūsu nāve ir lielāka nekā agrāk.
  
  
  “Šī ierīce jums patiešām ir vajadzīga. Viņi noteikti iznesa lielos ieročus."
  
  
  "Vairs nerunāt," viņš spļāva uz mani, nikns, ka viņa kompanjons ir pieļāvis kļūdu. "Tu teici, ka meloji mums. Paskaidrojiet man to."
  
  
  "Es atradu sīkrīku. Tas ir manā kabatā." Es pakustināju roku. — Es tev to parādīšu.
  
  
  "Kārter, noņemiet savu roku vēlreiz, un es pārbaudīšu mirušā vīrieša kabatas," sacīja Šens.
  
  
  Es esmu nosalusi. Es zināju, ka viņš domā katru vārdu.
  
  
  Šens izdarīja žestu. "Pārbaudi viņa kabatas," viņš teica vīrietim pie durvīm.
  
  
  Tumšais pavirzījās uz priekšu, un viņa ķermenis uz brīdi aizsedza Šena skatu, aizsedzot manas rokas kustību, kad es iespiedu duncis savā plaukstā.
  
  
  Viņš sniedzās manā jakas kabatā, un es satvēru Hugo un iespraudu skuvekļa galu viņa resnajā vēderā. Viņš noelsās, acis sāpēs iepletās. Viņš noslīdēja uz priekšu, un es satvēru viņa plecus, lai to izmantotu kā vairogu.
  
  
  Šens mani nošāva. Tas pārsteidza tumšo vīrieti, kad es satvēru viņa ļengano ķermeni. Sitiens lika viņam lēkt, lai gan dzīvība no viņa izsīka jau pirms lodes trāpījuma.
  
  
  Zobus sakodis, es atgrūdu rokās esošo smago svaru, metot ķermeni pretī gultiņai un ķīniešu aģentam. Šens izvairījās. Viņa izmēra vīrietim viņš bija pārsteidzoši ātrs. Viņš pacēlās no ceļa, un viņa biedra ķermenis sabruka uz gultiņas.
  
  
  Šens grasījās atkal šaut. Es paspēru soli viņam pretī un dzirdēju, ka viņa rokā apklusinātais revolveris atskan spiedziens. Es pieliecos, pagriežot ķermeni uz priekšu un uz leju un spārdot to ar labo kāju.
  
  
  Viņa otrais šāviens manas kustības dēļ netrāpīja, un tad mans sitiens, ko man iemācīja japāņu karatē meistars, nežēlīgi trāpīja Šenam plaukstā, salaužot pirkstus, un revolveris izlidoja no rokām.
  
  
  Pirms viņš atnāca pie prāta, es virzījos uz viņu. Es metos ar dūri pret viņa apaļo seju un satvēru viņu aiz žokļa. Viņš noelsās un sastinga, bet bija pārāk spēcīgs, lai tiktu uzvarēts ar vienu sitienu.
  
  
  Pasniedzos savā jakā pēc Vilhelmīnas. Man bija roka uz Lugera dupša, kad ķīnieši man uzbruka. Viņš iesita man taisni pa zodu ar sitienu, kas gandrīz salauza manu kaklu un piespieda mani pie gultas.
  
  
  Zaudējot līdzsvaru, es nokritu
  
  
  pār Šena pavadoņa nekustīgo ķermeni. Es apgāzos, piezemējos uz grīdas un atkal sniedzos pēc Luger.
  
  
  Līdz tam laikam Šens bija atvēris durvis. Apbrīnojami ātri viņš atradās koridorā, pirms es paspēju pavērst ieroci viņa virzienā.
  
  
  Es piecēlos kājās un metos viņam pakaļ, izstumjot no ceļa pusatvērtās durvis. Šens nekur nebija redzams. Drūmi atgriezos Šmita sievietes kupejā. Tur bija ķermenis, ar kuru bija jātiek galā.
  
  
  Aizcirtu durvis, es pievilku mirušo pie loga un izmetu ārā. Es ieraudzīju ķermeni, kas ripo lejā no kalna, pirms vilciens to atstāja.
  
  
  Es smagi elpoju. Es paņēmu mirušā ieroci un atradu Šenga ieroci uz grīdas blakus gultiņai. Es tos izmetu, tad aizvēru logu un steidzīgi sakārtoju nodalījumu. Es negribēju, lai Šmita sieviete zinātu, ka esmu tur.
  
  
  Mans darbs bija grūtāks nekā tad, kad iekāpu vilcienā. Man bija jāatrod Sheng Zi. Cīņa, kuru tikko uzvarēju, mums nebija beigusies. Es biju vienīgais dzīvais brīvās pasaules pārstāvis, kurš zināja, kā viņš izskatās. Viņš neļāva man ilgi nēsāt līdzi šīs zināšanas.
  
  
  
  
  Piektā nodaļa.
  
  
  
  Gāju gar vilcienu no viena gala līdz otram un nepamanīju ķīniešu aģentu.
  
  
  Līdz brīdim, kad pabeidzu meklēšanu, vilciens bija veicis divas ātras pieturas. Sheng Zi varēja uzlēkt uz jebkura no tām. Viņš varēja atrasties arī vienā no nodalījumiem, kurā es nevarēju iekļūt, vai vēl duci citu vietu. Es nevarēju cerēt, ka izpētīšu visas vietas, kur paslēpties braucošā vilcienā.
  
  
  Es nopūtos un uz brīdi padevos. Tā vai citādi es biju pārliecināts, ka vēl satikšu Šenu.
  
  
  Dienas vidū es atradu Ursulu vienu pašu sēžam kupenā. Viņa bija aizņemta ar rakstīšanu mazā piezīmju grāmatiņā, ko izņēma no somiņas. Atvēru nodalījuma durvis un iegāju iekšā.
  
  
  "Sveika," es teicu.
  
  
  "Ak, Nik! Apsēdies. Es tikai mēģināju uzrakstīt zīmīti savam priekšniekam. Man viņam jāpasaka, ka joprojām esmu palikusi tukšām rokām. Es nosūtīšu telegrammu uz Venēciju."
  
  
  Es apsēdos viņai blakus. Katrā nodalījuma pusē bija trīs plīša sēdekļi, no kuriem katrs bija pārklāts ar melnu un brūnu rakstu materiālu, kas tai piešķīra Eiropas tējas istabas izskatu pirms gadsimta. Kupeja tika uzbūvēta glamūra vilcienu laikmetā, kad karaļi un slavenības iekāpa Orient Express. Virs sēdekļiem bija lieli un mazi bagāžnieki, pie katras sienas pa spoguli, un katrā spoguļu pusē bija maršruta ainavu fotogrāfijas.
  
  
  Ursula ielika piezīmes somiņā, un es ieraudzīju iekšā .22 Webley automātu. Es cerēju, ka viņai nebūs jāsastopas ar savu vīrieti ar šo rotaļlietu. Viņa paskatījās uz mani un smaids pazuda no viņas sejas.
  
  
  "Niks! Kas ar tevi notika?"
  
  
  Viņa runāja par zilumu, kas liecināja, kur Šens mani bija iesitis. es pasmējos. "Es praktizēju savā profesijā."
  
  
  "Vai tev viss kārtībā?"
  
  
  "Man ir labi". Man bija prieks, ka viņa bija patiesi nobažījusies. “Pieņemsim, ka šobrīd nav ēdamistabas vagona, bet es Milānā nopirku burbona pudeli. Vai vēlaties pievienoties manā kupejā, lai iedzertu?
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar auksti zilām acīm. Viņa zināja, ka tas ir priekšlikums, un viņa zināja, ka es vēlos, lai viņa zinātu. Viņa vēlreiz paskatījās uz kustīgajiem laukiem, kas tagad kļuva plakaniski, tuvojoties Adrijas jūrai.
  
  
  "Man šķiet, ka tu centies mani savaldzināt, Nik."
  
  
  "Nekādā gadījumā," es teicu.
  
  
  Viņa sarāvās. "Tu neesi ne mazums mainījies. Vai jūs neredzat, ka es strādāju?
  
  
  "Tev kādreiz jāatpūšas."
  
  
  "Tas nav viegli izdarāms, izsekot tādu cilvēku kā Hanss Rihters."
  
  
  Tā bija pirmā reize, kad viņa pieminēja tā vīrieša vārdu, kuru sauca par Miesnieku. Es to uzzināju. Es lasīju par Rihteru, un tas, ko es izlasīju, bija biedējoši.
  
  
  "Tātad viņš ir tas, pēc kura jūs meklējat. Es saprotu jūsu apņēmību."
  
  
  Atvērās durvis un tur stāvēja pusmūža sieviete. — Vai šīs vietas ir aizņemtas? viņa jautāja ar britu akcentu, norādot uz četrām tukšām vietām.
  
  
  "Nē, lūdzu, pievienojieties mums," Ursula teica.
  
  
  Sieviete ienāca un apsēdās uz loga sēdekļa pretī mums un Ursulai. Kupejas durvis bija atstātas vaļā, no gaiteņa pūta vēss vējiņš. Kad viņa apsēdās, viņa sniedzās salmu maisā, lai meklētu adījumu saišķi.
  
  
  "Jauku dienu," viņa pasmaidīja. Viņa bija kalsna sieviete ar vanaga degunu un īsiem sirmiem matiem. Viņas brillēm bija tikai parasto lēcu apakšējā daļa - mazi stikla gabaliņi, kas tika izmantoti tuvplāna darbiem.
  
  
  "Jā, vai ne?
  
  
  "Ursula piekrita.
  
  
  Ursula no sava adījuma paskatījās uz mani un pasmaidīja. Sieviete nodarbojās ar adīšanu, vairs nepievēršot mums uzmanību. Es tikai grasījos atkal runāt ar Ursulu, kad kupenā ienāca vīrietis. Nevienam nerunājot, viņš apsēdās nodalījuma tālākajā galā, netālu no durvīm. Tas bija vīrietis, kuru biju redzējis iepriekš ar rāciju, kuru viņš joprojām nēsāja. Viņš nolika viņu blakus sēdeklī, izvilka no rokas avīzi un sāka lasīt. Katru reizi, kad es redzēju šo vīrieti, viņš nesa radio, bet viņš to nekad neieslēdza.
  
  
  "Vai jūs zināt, kad mēs ieradīsimies Venēcijā?" - brite jautāja Ursulai.
  
  
  Ursula mēģināja labāk aplūkot vīrieti ar laikrakstu. Tagad viņa pagriezās pret anglieti. "Es gaidu ap sešiem vai vēlāk."
  
  
  "Ak, tas nav slikti. Mums visiem, protams, kaut kas tur būs jāpaēd, jo nav restorāna vagona.”
  
  
  "Jā, tieši tā," sacīja Ursula. Es redzēju, kā viņas seja mainījās tā, it kā viņa kaut ko atcerētos, un tad viņa ātri atskatījās uz vīrieti ar radio.
  
  
  "Manuprāt, ir šausmīgi necivilizēti nesūtīt mums līdzi ēdamistabu," sacīja brite.
  
  
  Ursula tagad skatījās uz vīrieša kreiso roku. Es arī paskatījos un redzēju uz ko viņa skatījās. Rokas zeltneša locītavas locītavu, kas turēja avīzi, bija liels un mezglains. Mēs apmainījāmies skatieniem. Šis dūre bija Hansa Rihtera pazīme.
  
  
  Ursula nevarēja labi apskatīt viņa seju, tāpēc es nolēmu viņai palīdzēt. Es gaidīju, kamēr vīrietis pāršķirs lapu un runāja ar viņu.
  
  
  "Atvainojiet, kungs," es teicu.
  
  
  Vīrietis nometa avīzi un paskatījās uz mani. "Jā?" Viņa akcents bija līdzīgs Ursulas akcentam. Viņš bija apmēram mana auguma un bija militārs. No pirmā acu uzmetiena viņa muskuļotā, inteliģentā seja šķita jaunāka par viņa vecumu.
  
  
  "Es redzu, ka jums ir Londonas laikraksts," es teicu. "Vai tur ir kādi futbola rezultāti?"
  
  
  Viņa skatiens novirzījās no manis uz Ursulu un tagad atpakaļ uz mani. Viņš salocīja avīzi un pasniedza to man. "Esmu pārliecināts, ka ir. Lūk, es tikko pabeidzu. ”
  
  
  Es izvairījos skatīties uz viņa kreiso roku. "Paldies," es sacīju, paņemot avīzi. Es neredzēju rētu uz viņa kakla.
  
  
  Viņš vēlreiz paskatījās uz Ursulu. "Viss ir kārtībā." Viņš paņēma radio un piecēlās. "Tagad, ja jūs mani atvainosit."
  
  
  Viņš pagriezās un izgāja no nodalījuma, dodoties uz guļamvagoniem. Es pagriezos pret Ursulu: "Nu?"
  
  
  "Es nezinu," viņa teica.
  
  
  Sieviete pāri ejai pārtrauca adīšanu un ar patiesu interesi klausījās mūsu sarunā.
  
  
  "Tādu roku nav daudz," es teicu.
  
  
  "Nē," Ursula atzina. "Mazliet."
  
  
  ES stāvēju. "Es būšu atpakaļ drīz".
  
  
  Es ātri virzījos pa dienas trenažiera gaiteni tajā virzienā, kurā vīrietis bija devies. Es viņu panācu, kad viņš iebrauca Voiture 5, automašīnā, kurā atradās Topcon sieviete. Es stāvēju mašīnas aizmugurē, kamēr viņš gāja. Tad es apmetos aiz gaiteņa stūra. Pēc brīža es dzirdēju durvis aizveramies. Viņš iegāja 6. nodalījumā.
  
  
  Tur stāvot, es pieņēmu lēmumu. Mans nākamais gājiens pret Topcon būs mazāk smalks. Jums būs jāiet pie Evas Šmites un jāpajautā viņai, kur paslēpta nozagtā ierīce. Tagad bija īstais brīdis. Klauvēju pie 4. nodalījuma durvīm, bet atbildes nebija. Mēģināju vēlreiz, bet iekšā viss bija kluss. Man būs jāpamēģina vēlāk.
  
  
  Kad es atgriezos Ursulā, sieviete joprojām bija kopā ar viņu un apsprieda priekšrocības, ko sniedz ceļojumi ar vilcienu salīdzinājumā ar aviolīnijām. Ursula priecājās mani redzēt. "Ejam pastaigāties," es teicu. "Tas ir jauki uz platformām."
  
  
  "Neaizmirstiet paēst Venēcijā," sacīja sieviete.
  
  
  "Mēs neaizmirsīsim," es viņai teicu.
  
  
  Kad mēs izgājām gaitenī, es teicu: "Nāc, iesim uz manu kupeju."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani. "Lieliski."
  
  
  Kad nonācām pie mana nodalījuma, kas tajā pašā mašīnā atradās trīs minūšu attālumā no Ursulas, es ērtības labad novilku jaku, un Ursula skatījās uz lielo Lugeru makstī. Tad viņa noraidīja domas.
  
  
  Viņa uzmanīgi apsēdās uz manas divstāvu gultas malas, kamēr es katram no mums ielēju burbonu. Viņa paņēma savējo ar vieglu smaidu. "Pirms jūs mani piedzerat, pasakiet man, vai esat atradis vīrieti ar radio?"
  
  
  "Viņš ir nākamajā mašīnā," es teicu. "6. nodalījums. Vai jūs domājat, ka esat atradis Miesnieku?"
  
  
  "Es neredzēju rētu," viņa teica.
  
  
  "Nē. Bet viņa uzbūve ir piemērota, un arī viņa vecums."
  
  
  "Es nezinu, es vienkārši nezinu," viņa lēni teica. "Man ir sajūta, ka tas ir Rihters, bet es nevēlos arestēt nepareizo personu."
  
  
  "Tad jums ir tikai viena alternatīva," es teicu. "Jūs gatavojaties
  
  
  mēģiniet atrast kaut ko viņa personīgajās mantās, kas padarīs jūsu identifikāciju pozitīvāku."
  
  
  "Jā, jums ir taisnība," viņa piekrita. "Man jāmēģina iekļūt viņa nodalījumā."
  
  
  es nopūtos. "Redzi, es to saprotu. Ļaujiet man pārmeklēt viņa nodalījumu."
  
  
  — Tu nezinātu, ko meklēt, Nik.
  
  
  Es mazliet padomāju. "Labi, iesim kopā."
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Tā ir labāk. Jūs nevarat pilnībā aizrauties ar satraukumu."
  
  
  Es iedzēru malku burbona. "Mēs tagad nevaram iet," es viņai teicu, apliekot roku ap viņas vidukli. "Rihters vai kurš viņš ir tikko atgriezies nodalījumā. Viņš kādu laiku būs tur. Mums tas būs jāgaida."
  
  
  Zilas acis paskatījās uz mani un viņa iedzēra malku burbona. Es paņēmu krūzīti no viņas rokām un noliku malā. Es apsēdos uz gultas malas un pievilku viņu sev klāt. Tad es ilgi skūpstīju viņu uz lūpām un viņa atbildēja. Es noskūpstīju viņas kaklu zem viņas blondajiem matiem un viņai aizbēga elpa. "Atpūties," es teicu.
  
  
  Kad beidzās nākamais skūpsts, viņa bija nolēmusi nodoties man. Es piecēlu viņu kājās un mēs sākām izģērbties, nesakot ne vārda. Drīz vien atradāmies gultā, mūsu ķermenis saspringa. No viņas rīkles izplūda patīkamas klusas skaņas. Viņas miesa man bija karsta.
  
  
  Es pārbraucu ar rokām pār viņas krūtīm. Ursulas acis bija aizvērtas. Es redzēju, kā viņas baltie zobi mirdzēja. Viņa vaidēja un aplika savu labo roku ap manu kaklu. Es jutu, ka viņa trīcēja un dzirdēju, kā viņa nopūšas, un tad viņa nokrita, smaidam spēlējoties viņas mutes kaktiņos.
  
  
  Vilciena riteņi dārdēja zem mums, un vagons kustējās raiti. Tas bija lielisks brīdis, un neviens no mums negribēja to pārtraukt ar vārdiem.
  
  
  Beidzot Ursula pieskārās manam vaigam. "Tas bija brīnišķīgi, Nik."
  
  
  Es viņai pretī pasmaidīju. "Tas ir labāk nekā adīt nodalījumā."
  
  
  Kad saģērbāmies, es atvēru logam aizkaru. Atradāmies purvainā apvidū netālu no Venēcijas.
  
  
  "Tagad, kas attiecas uz šo nodalījumu, mēs gatavojāmies meklēt..." Ursula teica.
  
  
  "Ļaujiet man pārbaudīt jūsu vīrieti un redzēt, vai viņš joprojām ir tur."
  
  
  Es izslīdēju gaitenī un pa to pārvietojos uz nodalījumu, kurā atradās vīrietis ar rāciju.
  
  
  Viņš atvēra durvis, kad es tām tuvojos, un kādu brīdi mēs skatījāmies viens otram acīs. Es turpināju iet un aizgāju viņam garām līdz mašīnas galam. Tad es pagriezos un izlikos, ka ātri atskatos. Vīrietis joprojām stāvēja durvīs un vēroja mani.
  
  
  Mūsu skatieni atkal satikās. Viņa skatiens bija grūts un izaicinošs. Tad viņš atgriezās kupenā un aizcirta durvis.
  
  
  Meklējumi, kurus es ieteicu Ursulai, pagaidām ir izslēgti. Turklāt šis vīrietis man šķita aizdomīgs. Ja viņš izrādījās Hanss Rihters, šīs aizdomas bija saprotamas. Lai izvairītos no notveršanas tik ilgi, cik to darīja Rihters, vīrietim bija jābūt īpaši piesardzīgam, pastāvīgi modram, neuzticīgam pret visiem. Viņš droši vien gulēja ar ieroci rokā.
  
  
  "Protams, tas bija Rihters," es nodomāju. Ursulai bija jāpārliecinās, jo tas bija viņas darbs. Lai viņu arestētu, viņai būs jāpierāda viņa patiesā identitāte. Bet praktisko nolūkos es pieņēmu, ka viņš ir Belgradas miesnieks. Šis deformētais lociņš un vīrieša piesardzīgā izturēšanās mani pārliecināja.
  
  
  Kad es stāvēju mašīnas aizmugurē, parādījās Eva Šmita, atgādinot, ka man ir savs darbs un šķiet, ka viņa ir tā atslēga.
  
  
  Man garām gāja sieviete un es satvēru viņas smaržu smaržu, kas bija ļoti sievišķīga. Es paskatījos uz viņas kājām, kad viņa gāja pa koridoru. "Nav slikti," es nodomāju.
  
  
  Apstājusies pie sava nodalījuma durvīm, viņa paskatījās uz mani ar tādu pašu vērtējošu skatienu, kāds bija, kad es viņu ieraudzīju pirmo reizi. Tad viņa atslēdza durvis un iegāja.
  
  
  Es atgriezos pie Ursulas un teicu viņai, ka vīrietis, kuru es domāju par Rihteru, joprojām atrodas savā kupejā. "Mēģiniet vērot viņa durvis. Man pašam jārūpējas par savu mazo biznesu,” es sacīju, pārbaudot Luger.
  
  
  "Kas par biznesu, Nik?"
  
  
  "Daži cilvēki to sauc par pārliecināšanu."
  
  
  Es pieklauvēju pie Evas Šmites durvīm, un viņa tās acumirklī atvēra. Viņa izskatījās pārsteigta. "Ko tu gribi?" - viņa jautāja ar vācu akcentu.
  
  
  "Tu," es viņai teicu. Es viņu atgrūdu un ātri aizvēru aiz sevis durvis.
  
  
  Sieviete piesardzīgi paskatījās uz mani, bet viņa noteikti nebija uz panikas robežas. "Ir labāki veidi, kā satikt cilvēkus," viņa teica.
  
  
  "Šis ir vairāk biznesa zvans, Eva."
  
  
  “Ja jūs esat policists, man nav ko slēpt. Ja tu esi zaglis, man ir maz ko zagt.
  
  
  "Tikai elektroniska ierīce, ko lielākā daļa valdību vēlētos iegūt," es atbildēju. "Dodiet to šeit.
  
  
  Es zinu, ka esat Topcon aģents. "
  
  
  "Kas ir Topcon aģents?"
  
  
  "Es arī zinu, ka jūs runājāt ar VDK aģentu. Jūs cerat pārdot ierīci Padomju Savienībai."
  
  
  — Kāds VDK aģents? Viņa teica. Tas sāka skanēt pēc gramofona plates.
  
  
  Es sapratu, ka man viņa ir jāpārliecina, ka zinu, par ko runāju. Es teicu: “Es klausījos vienu no jūsu sarunām ar krievu. Viņu sauc Lubjanka. Mūsu kartotēkā ir viņa fotogrāfija.
  
  
  Viņas acis samiedzās. "Kas jūs esat, CIP?"
  
  
  "Es strādāju viņu darbā."
  
  
  “Pieņemsim, ka es mēģinu kaut ko pārdot krieviem. Kā jūs ierosinājāt mani apturēt?"
  
  
  "Nu, ir viens vienkāršs veids. Es varu tevi nogalināt."
  
  
  Eva Šmite nesarāvās. “Ne pārpildītā vilcienā, jūs nevarat. Tu blefo."
  
  
  Es pakustināju roku un piespraudes iekļuva manā rokā. "Cik ļoti jūs maldāties. Es jau esmu nogalinājis vienu cilvēku šajā vilcienā. Es to viegli varu izdarīt ar diviem. ”
  
  
  Viņas seja nobālēja, un viņas acis nervozi metās uz spīdīgo naža asmeni. "Monitors nav šajā nodalījumā."
  
  
  "Kur tas ir?"
  
  
  "Es nevaru jums to pateikt. Ja es būtu runājis, mani cilvēki būtu mani nogalinājuši.
  
  
  Mana roka pašāvās pret viņu. Ar vienu ātru kustību es nogriezu viņas kleitas pogu, un tā nokrita uz grīdas un noripoja.
  
  
  "Tikpat labi tā varēja būt tava rīkle, Ieva."
  
  
  Viņa klusi noelsās. Viņas acis sekoja pogai. "Man nav ierīces. Es vedu sarunas tikai ar krieviem.
  
  
  “Topcon priekšnieks ir vilcienā, vai ne? Jūs esat starpnieks, jūs viņam nododat VDK priekšlikumus.
  
  
  "Tikai piesardzības pasākums. Jūs zināt, kā tas notiek. Nav neviena cita, kam tu varētu uzticēties." Acīmredzot Evai Šmitei bija nenormāla humora izjūta.
  
  
  Es viņai uzsmaidīju un atspiedos pret kupejas durvīm. “Ja VDK nosaka pareizo cenu, jūsu priekšnieks iznāks no aizsega un nodos monitoru. Vai tas ir plāns?
  
  
  "Jūs viņam netraucēsit to darīt. Neviens viņu nekad nav apturējis."
  
  
  "Es specializēju iesācējus," es viņai teicu.
  
  
  Tad kāds gaitenī pagrieza kloķi un spēcīgi pagrūda durvis, izsitot mani no līdzsvara.
  
  
  Eva Šmita reaģēja tā, it kā būtu gaidījusi šo iespēju. Viņa iespēra un viņas papēdis satvēra manu apakšstilbu. Ietriekusies ar plecu man krūtīs, viņa ar abām rokām satvēra manu plaukstas locītavu un uzlika manu roku uz sava ceļa.
  
  
  Sieviete saņēma nodarbības no eksperta. Viņa būtu salauzusi manu roku, ja es nebūtu pārvietojusies ar viņu, liedzot viņai sviras, kas viņai bija vajadzīgas, lai kompensētu manu pārāko spēku. Es apliku savu brīvo roku ap viņas kaklu un pievilku viņas galvu tik stipri, ka viņa nomurmināja, it kā viņai būtu sitiens.
  
  
  Es pacēlu duncis un pieskāros viņai pie rīkles, un tad pagriezos tā, lai es būtu ar seju pret durvīm.
  
  
  Tur neviena nebija.
  
  
  "Atkal kustieties," es teicu Ievai, "un šis brauciens jums ir beidzies."
  
  
  Viņa pārstāja pretoties. Es vēroju, kā kupejas durvis, kas tagad bija nedaudz atvērtas, nedaudz satricināja vilciena kustību.
  
  
  Velkot sievieti sev līdzi, es pārbaudīju koridoru. Evas domājamā kolēģe ir pazudusi.
  
  
  "Jūs gaidījāt kompāniju. Kas tas bija?" Es viņai jautāju.
  
  
  "Krievu valoda. Tu viņu nobiedēji."
  
  
  Es aizcirtu durvis. "Man ir aizdomas, ka jūs melojat, un es tikko nokavēju tikšanos ar Topcon vadītāju."
  
  
  "Ja tā, tad jums ir paveicies. Viņš būtu tevi nogalinājis."
  
  
  Šī bija otrā reize, kad viņa man stāstīja, cik nekļūdīgs ir noslēpumainais cilvēks. Vai nu viņu apbrīnoja kolēģi, vai arī Eva par viņu interesējās personīgi. Es atcerējos kaut ko ķīniešu aģenta teikto, kad viņš lielījās. Viņš teica, ka Ieva nebija Topcon vadītāja, taču viņa noteikti nebija tikai kārtējā algotne.
  
  
  Pastāsti man par savu puisi, Eva. Sāciet ar viņa vārdu."
  
  
  "Tu mani smacē. Es tik tikko varu runāt."
  
  
  Es nedaudz atlaidu savu tvērienu, un viņa atgrieza labvēlību. Viņa iespieda zobus manā rokā.
  
  
  Ir dažas lietas, kurām nevar pretoties. Viens no tiem ir asu zobu dziļš sakodiens, un Ievai šķita visskaistākais.
  
  
  Es zvērēju un palaidu viņu vaļā.
  
  
  Sieviete atlēca no manis un aizlēca pēc adāmā kofera, ko redzēju viņu nesam dienas trenerī. Viņa pavilka augšdaļu atpakaļ, ieskatoties iekšā.
  
  
  Es iesitu viņai pa vidukli. Mēs sabrukām uz gultas. Eva man iespēra un iesita pa acīs. Mēs noripojām uz grīdas, un viņas celis trāpīja mērķī. Es jutu nežēlīgas sāpes.
  
  
  "Sasodīts," es teicu. Tas ir viss. Mana pacietība ir beigusies. Es viņai smagi iesitu ar galvu
  
  
  
  un viņas galva atsitās pret grīdu. Es atkal iesitu viņai ar roku un viņa kliedza, kad no lūpas kaktiņa sāka tecēt asinis.
  
  
  Es apstājos pie viņas, piespiežot viņas kailos augšstilbus pie savas muguras. Viņas kleita bija saplēsta cīņā, un es redzēju daļu no vienas krūts. Kaut kā viņa izskatījās seksīgāka nekā iepriekš, bet es nebiju noskaņots uz draudzības spēlēm.
  
  
  Ieva pacēla roku pie mutes un paskatījās uz asinīm. — Donerveters! viņa spļāva. Bet viņas acīs bija spēcīgas bailes.
  
  
  "Ja tev ir ienācis prātā doma, ka es tevi nenogalināšu, jo tu esi sieviete, izmet to no galvas."
  
  
  Es turēju Hugo viņas izbiedēto acu priekšā, tad paslidināju asmeni zem zoda. "Es tev vairs nedraudēšu. Es vienkārši to darīšu."
  
  
  "Viņu sauc Horsts Bļuhers. Es tev vairs neteikšu, pat ja tas nozīmē manu dzīvību. Es viņu nenodošu. Bet, ja vēlaties solīt pret krievu par ierīci, es došu vārdu Horstam.
  
  
  Es par šo brīdi domāju. Man nebija tiesību maksāt skaidrā naudā, lai atgūtu ierīci, taču Ieva acīmredzami to domāja, sakot, ka atdos dzīvību, lai aizsargātu savu priekšnieku.
  
  
  Es ieķēros adīšanas maciņā, ieķēros tajā un izvilku Beretu. Ieliku ieroci kabatā tikai apdrošināšanai.
  
  
  "Jums un šim Horstam jābūt ļoti ērtiem."
  
  
  «Viņš ir ģēnijs. Es viņu ļoti apbrīnoju."
  
  
  "Un vēl nedaudz, varu derēt"
  
  
  Eva pieskārās lūpai, kuru es biju pārgriezusi ar savu aizmuguri. "Jā, mēs esam mīļākie. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc es mirtu viņa dēļ."
  
  
  "Mana valdība varētu būt gatava piedāvāt monitoru atdot. Nodod ziņu savam vīrietim."
  
  
  — Paskatīšos, ko viņš teiks.
  
  
  "Kad es uzzināšu?"
  
  
  "Es domāju, ka līdz šovakar man būs atbilde."
  
  
  Es nokāpu no viņas, viņa apsēdās un smagi atspiedās pret gultas malu. Jutu, ka Horstam ir maz iespēju paņemt ēsmu un izkļūt laukā. Bet es izveidoju tāla plānu, cerot, ka Eva mani aizvedīs pie viņa.
  
  
  Ārā gaitenī prātoju, vai neesmu kļūdījusies. Pastāvēja iespēja, ka Evai bez manas ziņas izdosies sazināties ar Horstu, un viņš vienkārši plānoja mani nogalināt. Tad man aiz skalpa būs gan Topkona lielais ierocis, gan ķīniešu slepkava. Man šī iespēja nešķita pievilcīga.
  
  
  
  
  Sestā nodaļa.
  
  
  
  Ursulas vairs nebija.
  
  
  Es atstāju viņu, lai noskatītos durvis pie vīrieša, kuru turējām aizdomās par Hansu Rihteru, nacistu kara noziedznieku, vārdā Miesnieks. Viņa neatradās karietes galā, kur es viņu redzēju pēdējo reizi, un viņa nebija ne savā, ne manējā nodalījumā.
  
  
  Es domāju, ka tāda apņēmīga meitene kā Ursula bez iemesla nepametīs savu amatu. Viņa noteikti bija redzējusi vīrieti izejam no kupejas un nolēma viņam sekot.
  
  
  Apstājos vīrieša durvju priekšā un pieklauvēju. Atbildi neesmu saņēmis. Es paskatījos uz koridoru. Kāds ceļotājs iekāpa mašīnā un ar smaidu sejā devās man pretī. Kur es viņu agrāk redzēju? Tad es atcerējos. Ceļojuma sākumā viņš sēdēja automašīnā tajā pašā dienā, kad Eva Šmite un vīrietis, kuru mēs domājām par Rihteru.
  
  
  Viņš jautri mani sveicināja. "Kā brauciens iet?" Kad pateicu, ka viss iet labi, viņš pamāja ar galvu un draudzīgā žestā uzsita man pa plecu, tad devās tālāk.
  
  
  Es apstājos, gaidot, kad viņš pazudīs no redzesloka. Es iegāju kupenā, kamēr neviena nebija, un veicu Ursulas vēlēšanos kratīšanu. Jo ātrāk viņa nokārtos savu biznesu, jo ātrāk es beigšu justies atbildīga par viņu.
  
  
  Jautrais svešinieks apstājās. Viņš pagriezās. "Vai es varu tev uzdot jautājumu?"
  
  
  "Jā."
  
  
  Viņš izņēma roku, kas bija viņa jakas kabatā. "Vai jūs man ticētu, ja es teiktu, ka turu rokās revolveri?"
  
  
  — Es nezinu, kāpēc tu man meloji par tādām lietām. Mani pārsteidza viņa aktiermeistarība. Viņš izskatījās pēc jautra tūrista. Viņš pat nēsāja kameru uz siksnas ap kaklu.
  
  
  “Es aizvedīšu tevi pie kāda, kurš vēlas ar tevi parunāt. Tas ir viss, ko mēs vēlamies – nelielu sarunu,” viņš teica.
  
  
  "Tad nav vajadzīgs ierocis."
  
  
  "Varbūt nē, bet es gribētu būt uzmanīgs. Es iešu nelielu gabalu aiz jums. Pietiekami tuvu, lai šautu, bet ne tik tuvu, lai tu man uzlēktu. Ja tu uzvedīsies pats, mēs sapratīsimies lieliski.
  
  
  "Es cenšos saprasties ar visiem," es teicu. "Kur mēs ejam?"
  
  
  "Vienkārši pagriezieties un sāciet staigāt. Es jums pateikšu, kad apstāties."
  
  
  Uzvedos pati un izpildīju pavēles. Man bija interesanti uzzināt, kas viņu atsūtīja pēc manis.
  
  
  "Labi. Apstāties,” viņš teica, kad iekāpām nākamajā vagonā.
  
  
  Es apstājos atskatoties.
  
  
  
  Mēs atradāmies blakus privāto nodalījumu rindai. Dzirdēju, kā jautrais vīrietis pagriež atslēgu slēdzenē.
  
  
  "Tagad jūs varat apgriezties un doties iekšā," viņš teica.
  
  
  Es izpildīju pavēles, līdz iekļuvu kupenā. Tad es ieraudzīju Ursulu un es paliku traka.
  
  
  Meitene gulēja uz gultas. Viņa bija pilnīgi kaila. Viņas drēbes tika novilktas un izmētātas pa nodalījumu. Viņa elpoja, bet bija nekustīga.
  
  
  Ignorējot ieroci, es pagriezos pret savu sagūstītāju. Es lecu viņam pakaļ. Manas rokas aizvērās ap viņa kaklu. Es viņu atsitu pret kupejas sienu, žņaudzot. "Ko tu viņai izdarīji?"
  
  
  Tad aiz manis atvērās durvis. Es to dzirdēju, bet nepagriezos laikā. Svina misiņa dūres trāpīja man aiz auss un nogāza uz grīdas.
  
  
  Es mēģināju piecelties, bet es nevarēju. Es jutu, ka manas rokas velk aiz muguras. Tad kāds sasēja manas plaukstas ar zīda auklu, viegli velkot saites.
  
  
  Viņa roka uzsita man pa plecu. Vīrietis, kurš piespieda mani, lai sasietu auklu, teica: “Neuztraucieties par meiteni. Viņi viņu vienkārši izsita."
  
  
  Es atpazinu šo balsi kā jautru tūristu.
  
  
  Mana neskaidrā redze sāka skaidroties. Es redzēju cita cilvēka kājas, kas stāvēja pie durvīm. Viņam bija dārgas melnas ādas kurpes. Acīmredzot viņš bija tas, kurš mani ķircināja. "Uzziniet, kas viņš ir," viņš teica Džolija kungam.
  
  
  Tad viņš bija ārā pa durvīm, pirms es paspēju paskatīties uz viņa seju.
  
  
  Kad durvis aizvērās aiz vīrieša melnās kurpēs, Misters Jautrs mani apgrieza. Viņš joprojām staroja kā sagaidīšanas komitejas priekšsēdētājs. "Kā jau teicu, jūs netiksiet nogalināti, ja uzvedīsities."
  
  
  — Kā ar meiteni?
  
  
  "Es saprotu jūsu bažas. Viņa ir skaista. Bet mums bija jānoskaidro, kas viņa ir. Tāpēc es viņu notrieku, novilku viņas drēbes un apskatīju viņu.
  
  
  "Cik daudz jūs esat iemācījušies?"
  
  
  “Viņas organizācija saviem aģentiem izsniedz personas apliecības. Protams, viņai tas bija līdzi.
  
  
  Tā bija komunikācijas problēma ar Ursulas slepeno politisko aģentūru. Viņi turējās pie visiem birokrātiskajiem ieradumiem, kas varētu būt bīstami operatīvajam darbiniekam šajā jomā.
  
  
  "Vai jums ir arī personas apliecība?" jautāja jautrais vīrietis.
  
  
  "Nē, es teicu.
  
  
  Es cerēju, ka, ja turēšu viņu runāt pietiekami ilgi, es spēšu viņu novietot labi novietota sitiena diapazonā. Tad ar savu servi varēju sākt pilnīgi jaunu bumbas izspēli.
  
  
  “Jūs abi kopā klaiņojāt pa vilcienu, pārbaudot durvis, skatoties citu cilvēku nodalījumos. Ja jūs nestrādājat kā partneri, kā jūs to izskaidrojat?
  
  
  "Sasodīts," es teicu, "vai jūs pats neko nevarat izdomāt?"
  
  
  "Nē, es esmu slinks." Viņš izvilka no kabatas vēl vienu auklas gabalu. "Es jums apgrūtināšu pārvietošanos." Viņš veikli apvija virvi ap manām potītēm, cenšoties viņu nepārsteigt. Man nebija izredžu uz veiksmīgu sitienu.
  
  
  Koridorā vīrietis izrādīja tādu pašu piesardzību, kas, bez šaubām, radās no pieredzes. Lai kas viņš būtu, viņš zināja spēles noteikumus.
  
  
  Džolija kunga akcents bija vāciski, tāpat kā Evai Šmitei. Arī Ursula to nedara. Tas neliecināja par viņa piederību nevienai organizācijai. Spiegu biznesā partijas mainās diezgan bieži, jebkuram klientam bija pieejami visu tautību profesionāļi, un tas, kas šķita pašsaprotams, bieži izrādījās nepatiess.
  
  
  Piemēram, Sheng Zi palīgs bija tikpat ķīnietis kā Frenks Sinatra.
  
  
  Cik es zināju, Džolija kungs varētu strādāt jebkuram no Topkonas līdz Austrumvācijas izlūkdienestiem. Viņš varētu būt arī Hansa Rihtera draugs, cilvēka, kuru Ursulai vajadzēja aizturēt.
  
  
  Es varēju būt pārliecināts tikai par to, ka viņš ļoti skaidru iemeslu dēļ nestrādāja AX vai Pekinas labā. Ja viņu būtu nolīguši Ķīnas komunisti, Sheng Zi būtu klāt, un es droši vien jau būtu miris.
  
  
  Viņš nolaida manas kājas un pēc tam tās nedaudz pavilka, lai pārbaudītu sava darba spēku. Apmierināts viņš iztaisnojās. "Tagad, kad esam ērti, mēs varam runāt. Pastāsti man visu par sevi."
  
  
  "No paša sākuma? Nu, es esmu dzimis Amerikas Savienotajās Valstīs..."
  
  
  "Tu pārāk daudz joko," viņš mani brīdināja.
  
  
  Viņš piegāja pie gultas un paskatījās uz kailo Ursulu, kura bija sasieta ar rokām un kājām ar to pašu virvi, kas sasēja mani. Viņš paskatījās uz augšu, lai pārliecinātos, ka es vēroju katru viņa kustību, un pēc tam ar nagu tīšām pasitīja vienu no bezsamaņā esošās meitenes sprauslām.
  
  
  "Es nemēģināšu no jums izskaust atbildes. Tas būtu pārāk grūti. Ja tu man nesaki, kas tu esi, es strādāšu pie meitenes.
  
  
  Es nevarēju saprast, ko esmu ieguvis, noklusējot informāciju. “Es saņemu pasūtījumus no organizācijas AX. Mani sauc Niks Kārters."
  
  
  “Jūsu vārds un jūsu organizācijas nosaukums man ir pazīstams. Bet es nesaprotu, kāpēc jūs un meitene strādājat kopā.
  
  
  "Jūs varat neticēt, bet mēs esam tikai veci draugi, kas ceļo vienā vilcienā."
  
  
  "Meitene izseko bijušos nacistus. Vai jūs arī medījāt bijušo nacistu?
  
  
  "Ne īsti. Bet, ja es uzduršos vienam, es noteikti neskūpstīšu viņu uz abiem vaigiem.
  
  
  — Es tā nedomātu, Kārtera kungs. Lai nu kā, man jāiet." Viņš paskatījās pulkstenī un ātri devās uz durvīm. "Izbaudiet atlikušo ceļojumu."
  
  
  Es vēroju, kā durvis aizveras, un dzirdēju slēdzenes noklikšķināšanu. Tad kupejā apklusa. Es paskatījos apkārt. Nebija ne bagāžas, ne apģērba, kas liecinātu, ka dzīvoklī ir pasažieris. Varbūt Džolija kungam bija galvenā atslēga un viņš izvēlējās tukšu guļamvietu, lai mūs turētu gūstā.
  
  
  Es biju pārsteigts, ka viņš uzdeva savus jautājumus un atstāja mūs neskartus. Bet es netaisījos sūdzēties. Mana problēma bija mūs dabūt prom no šejienes.
  
  
  "Ursula," es teicu. — Mosties, Ursula.
  
  
  Meitene nekustējās no savas vietas. Es ložņāju gultas virzienā, lēni un neveikli kustoties. Tad es nometos ceļos un atkal runāju ar Ursulu. Viņas skropstas viegli plīvoja.
  
  
  Tā bija skaista bilde, svaiga un aicinoša. Es pieliecos un ar mēli pieskāros viņas krūtsgalam. Tas bija viens no veidiem, kā viņu pamodināt.
  
  
  Ursula instinktīvi pasmaidīja. Tad viņa maisījās gultiņā. Viņas acis lidoja vaļā. — Niks!
  
  
  "Pārsteigums," es teicu.
  
  
  Es vēlreiz pieskāros krūtsgalam. Man riebās apstāties.
  
  
  "Tagad tam nav īstais laiks," viņa man pārmeta. "Kā tu tur nokļuvi?"
  
  
  “Mani atveda drukns vīrietis. Jautrs puisis ar kameru uz kakla. Kā jūs domājat?"
  
  
  “Es vēroju Voiture 5 nodalījumu, kamēr jūs darījāt savu biznesu, lai kas tas arī būtu. Vīrietis aizgāja. Kā parasti, nēsājot līdzi savu sasodīto rāciju. Viņš tik ļoti steidzās, ka es biju pārliecināts, ka viņš kādu satiks. Es nolēmu sekot tam, ko viņš uzskatīja par tik svarīgu. Viņš noteikti mani pamanīja. Viņš mani izveda cauri ģenerālvagonam, kur sēdēja šis jautrais puisis ar kameru. Viņi noteikti ir kaut kādā veidā apmainījušies ar signāliem. Divi no viņiem mani iesprostoja uz platformas. Es biju spiests šeit ierasties. Tad viņi man iesita aiz auss."
  
  
  "Es tur redzu jauku zoss olu, bet jūs joprojām esat labā formā."
  
  
  Ursula nedaudz nosarka. "Jūs nostādāt mani neizdevīgā stāvoklī."
  
  
  "Es vēlos, lai būtu veids, kā ar to nopelnīt."
  
  
  "Mēģiniet koncentrēties uz biznesu. Kas mums jādara tālāk?"
  
  
  "Es kaut ko izdomāšu," es viņai apliecināju.
  
  
  Es jau domāju par šīs dienas notikumiem. Kaut kas bija nevietā un mani kaitināja tas, ka nevaru to izdomāt.
  
  
  Esmu centies izdarītos secinājumus sakārtot loģiskā secībā. Vīrietis ar radio bija Rihters, Ursulas bēguļojošais nacists. Viņam bija deformēts locītavu locītavu, kā Rihteram, un viņš uzvedās kā cilvēks, kas pieradis bēgt. Pēc tam, kad viņš pazina Ursulu, bija pilnīgi dabiski, ka viņš mēģinās noskaidrot, kas es esmu. Viņš redzēja mani ar vācu meiteni.
  
  
  Rihters man iesita, kamēr es cīnījos ar viņa līdzdalībnieku jautrā kungu. Viņš bija tas, kurš lika jautrajam kungam noteikt manu identitāti. Bet kāpēc tik piesardzīgs cilvēks kā Rihters šo jautājumu atstāja sava biedra ziņā? Kāpēc tādā gadījumā Rihters ceļoja kopā ar draugu, kurš šķita pieredzējis aģents? Varbūt arī Herr Rihters nodarbojās ar spiegu biznesu.
  
  
  "Nāc, Ursula, un atbrīvojiet man vietu. "Es gulēšu uz gultas ar tevi," es teicu.
  
  
  — Niks! - viņa aizrādīja. "Ne tagad."
  
  
  "Tu esi nepareizi sapratis, mazulīt. Es apgūšos uz gultas, lai mēģinātu atraisīt tavas rokas."
  
  
  Mēs sēdējām atpakaļ, un es strādāju pie ciešajiem mezgliem virvēs, kas viņu saistīja. Uzdevums bija tik grūts, ka es pusduci reižu nolādēju Džolija kungu.
  
  
  "Nik, kāpēc viņi man novilka drēbes?"
  
  
  “Ne tikai skata dēļ, lai gan tas ir skaists. Misters Jautrs gribēja pārmeklēt jūsu drēbes.
  
  
  "Vai kaut kas notika, kamēr es tiku izsists?"
  
  
  "Nekas, ko tu nepalaistu garām," es iesmējos.
  
  
  Kad es atraisīju mezglu, manas rokas ik pa laikam pieskārās Ursulas kailai mugurai un sēžamvietai. "Šim darbam ir dažas papildu priekšrocības," es viņai teicu.
  
  
  "Vai viņi kaut ko atrada, kad viņi mani meklēja, Nik?"
  
  
  "Jūsu ID. Rihters zina, kas jūs esat."
  
  
  Tajā brīdī es ieraudzīju Mistera Priecīgā kameru. Viņš
  
  
  
  
  Es viņu atstāju nodalījumā.
  
  
  "Kas notika?" – Ursula jautāja.
  
  
  "Viņš atstāja savu kameru."
  
  
  "Tu gribi teikt, ka viņš varētu atgriezties pēc tā?"
  
  
  "Ne šajā dzīvē," es teicu. "Cilvēks, kurš ir tik uzmanīgs, neaizmirst tādu lietu kā fotoaparāts."
  
  
  Tikai tad, ja viņš to aizmirst.
  
  
  Izkāpu no gultas un nokritu uz grīdas. Es pieskrēju pie kameras, jo tas bija ātrākais veids, kā tur nokļūt.
  
  
  "Ursula, celieties no gultas, stāviet ar muguru pret logu un paceliet to." ES teicu.
  
  
  Viņa bija pietiekami gudra. Pēc mana balss toņa viņa zināja, ka viņai nevajadzētu tērēt laiku. Dzirdēju viņas basās kājas atsitoties pret grīdu.
  
  
  Es gulēju uz vēdera un skatījos kamerā no tuva attāluma. Ja man bija taisnība, es riskēju tikt iešauts tieši sejā, taču es neko nevarēju darīt lietas labā.
  
  
  "Es neredzu nevienu laika noteikšanas ierīci un nedzirdu tikšķēšanu, bet es domāju, ka iekšpusē ir sprādzienbīstama ierīce."
  
  
  "Vai šī persona to atstāja ar nolūku?" - teica Ursula. Tagad viņa bija pie loga.
  
  
  “Kāpēc Hanss Rihters, uzzinājis, kas jūs esat, ļautu jums dzīvot? Šim nodalījumam vajadzētu būt mūsu kapam, mazulīt.
  
  
  Es dzirdēju Ursulas smago elpu. Viņa satvēra logu, to velkot.
  
  
  "Džolija kungs paskatījās pulkstenī, pirms viņš atstāja mūs. Man jāpieņem, ka viņš aktivizēja taimeri, nospiežot kameras sviru. Es varu to izslēgt, ja paņemu kameru, bet es izmantoju iespēju."
  
  
  Es pagriezu muguru pret kameru un satvēru to ar abām rokām. Es svīstu. Es Ursulai neteicu, bet domāju, ja sprāgstviela nopūstos, kamēr es pārvietoju kameru, vismaz mans ķermenis pasargās daļu no sprādziena un, iespējams, izglābs viņas dzīvību.
  
  
  "Ejiet prom no loga," es viņai teicu.
  
  
  Viņa maigā balsī pateica manu vārdu, tad sakustējās un es piecēlos.
  
  
  Nav sprādziena.
  
  
  Es pielēcu pie vilciena loga. Es negribēju riskēt ripot pa grīdu. Es pagriezu muguru pret logu, atspiedos pret to un ar sasietām rokām apmetu kameru.
  
  
  Vilciens virzījās uz priekšu, un es paskatījos uz Ursulu un mēs uzsmaidījām viens otram, kas šķita mūsu atvieglojums.
  
  
  Tad mēs dzirdējām sprādzienu gar sliedēm. Tas izklausījās tā, it kā otrpus kalnam aizlidotu rokas granāta.
  
  
  "Man prieks, ka redzējāt šo kameru un sapratāt, kas tā ir," sacīja Ursula.
  
  
  "Jā, vēl dažas minūtes, un mēs būtu eksplodējuši."
  
  
  "Man ļoti žēl, Nik. Manis dēļ tava dzīvība ir apdraudēta. Rihters tagad mēģinās mūs abus nogalināt."
  
  
  Ursula redzēja tikai aisberga virsotni. Hanss Rihters un viņa leitnants Džolija kungs bija mazākumā starp slepkavām šajā vilcienā.
  
  
  
  
  Septītā nodaļa
  
  
  
  Kamēr Austrumu ekspresis apstājās Venēcijā, man bija izdevies atbrīvot Ursulas rokas. Viņa atbrīvojās no virvēm ap manām potītēm un uzvilka pāris pamata apģērba gabalus, pirms mani atraisīja.
  
  
  "Nekautrējies," es viņu ķircināju. "Pagaidām es par tevi zinu visu."
  
  
  "Nē, Nik. Tu tikai zini, kā es izskatos. Vīrietis nekad nezina visu par sievieti.
  
  
  Mēs izkāpām no kupejas un sajaucāmies ar pūli, kas atstāja vilcienu. Ursula metās pēc sviestmaizes, un es ieņēmu pozīciju, kas ļāva man uzmanīt sejas, kas mums abiem kaut ko nozīmēja.
  
  
  Es neredzēju Hansu Rihteru un viņa partneri, kā arī Ķīnas komunistu aģentu Sheng Zi. Es uzmetu skatienu Evai Šmitei. Tāpat kā Ursula, viņa paņēma sviestmaizes.
  
  
  "Ieva," es uzsaucu, kad viņa gāja man garām un devās atpakaļ uz vilcienu ar pārtikas maisu rokā.
  
  
  Viņa apstājās. "Tu man atdevi līdz šim vakaram, atceries?"
  
  
  "Tikai pārbaudīt, tas arī viss."
  
  
  "Es sazināšos ar Horstu un nosūtīšu jūsu interesējošo ziņojumu monitorā. Taču es nesazināsies ar šo kontaktu, kamēr būšu pārliecināts, ka ir īstais brīdis. Citiem vārdiem sakot, es nedomāju atklāt viņa identitāti jums vai nevienam citam, kas varētu skaties." Aiz manis".
  
  
  Pēc tam viņa aizgāja kopā ar pūli, un es pievērsu uzmanību Ursulai, kura nāca man aiz muguras ar mūsu sviestmaizēm.
  
  
  "Es domāju, ka jūs mēģināt atrast citu rotaļu biedru," viņa teica, "līdz es dzirdēju jūsu sarunas fragmentu. Kas ir Horsts?
  
  
  “Tikai cilvēks, kuru vēlos satikt. Atcerieties Rihteru, mazulīt.
  
  
  Drīz vien Austrumu ekspresis izbrauca no stacijas virzienā, kurā tas bija ieradies. Lai atkal dotos uz austrumiem, vilcienam bija jāatgriežas kontinentā pa ceļmalu. Iestāca tumsa, kad Ekspresis traucās pa divu jūdžu ceļu, un mēs aiz muguras redzējām žilbinošu dzeltenu gaismu displeju gar krasta līniju: Venēcijas skatus, kas pacēlās no jūras melnuma.
  
  
  
  Pēc ātras maltītes Ursula teica, ka vēlas vēl vienu sitienu ar Hansu Rihteru. “Izmēģināsim viņa kupeju. Ja viņš ir tur, es viņu arestošu. Ja nē, mēs pārmeklēsim viņa lietas un uzzināsim, ko viņš dara.
  
  
  Rihtera tur nebija, un es nebiju pārsteigts.
  
  
  "Pagaidām viņš zina, ka viņi mūs nenogalināja. Bija jānotiek sprādzienam, kas nenotika."
  
  
  "Nik, vai jūs domājat, ka es viņu pazaudēju?"
  
  
  "Viņš neizkāpa no vilciena Milānā," es atzīmēju.
  
  
  Es paņēmu slēdzeni un mēs iegājām Miesnieka kupejā.
  
  
  Es ieslēdzu augšējo gaismu. Tur bija divas bagāžas vienības, un abas atradās uz grīdas, nevis uz plauktiem. Es paņēmu vienu koferi, un Ursula sniedzās pēc otra. Kad bijām paņēmuši čemodānu slēdzenes, mēs tās uzmanīgi atvērām.
  
  
  Pārmeklētajā somā nekā nozīmīga nebija, bet bija kabatlakats, kas noteikti nepiederēja vīrietim, kuram bija radio. Viņam bija viegla smaržu smarža, kas man šķita neskaidri pazīstama. Aizvēru somu un palīdzēju Ursulai paskatīties cauri otrai. Pēc brīža viņa paņēma papīra lapu.
  
  
  "Paskaties uz šo," viņa teica. "Viņš plāno doties uz Belgradu." Tā bija viņa vilciena biļete.
  
  
  es pasmējos. "Tas jums nedod daudz laika."
  
  
  Paskatījos atvilktnes stūrī zem dažiem krekliem un atradu pāris paciņas Eiropas cigarešu. Tie šķita kā īpašs maisījums. "Dārga garša," es atzīmēju, parādot Ursulai vienu no iepakojumiem.
  
  
  Viņa paņēma no manis cigaretes un paskatījās uz paciņu. “Hans Rihters smēķēja īpašas markas beļģu cigaretes. Šis ir zīmols."
  
  
  — Jums būs jāmēģina viņu notvert Belgradā, kad viņš izkāps no vilciena.
  
  
  “Dienvidslāvijas varas iestādes apsolīja palīdzēt Rihteru saukt pie atbildības. Es lūgšu viņus sagaidīt stacijā ar pāris civildrēbiem policistiem.
  
  
  "Vai jūs nevēlaties veikt arestu vienatnē?" ES jautāju.
  
  
  "Viņš ir jāsagūst dzīvs," viņa teica. "Ja es sagrābšu šo nacistu cūku viena, es baidos, ka izpūtīšu viņam smadzenes."
  
  
  Viņi nolika visu atpakaļ, kā tas bija, un atstāja nodalījumu. Ursula devās uz savu kupeju, lai pavadītu laiku, kamēr es staigāju apkārt dārdošajam vilcienam.
  
  
  Triestē apstājāmies uzreiz aiz Venēcijas. Deviņos trīsdesmit mums vajadzēja būt Poggioreale del Corsa uz Dienvidslāvijas robežas. Nolēmu, ja līdz tam laikam Eva Šmita nebūtu ar mani sazinājusies, es būtu sākusi viņu meklēt.
  
  
  Es atgriezos savā kupejā cerībā, ka Eva tur sazināsies ar mani. Es iedevu viņai viņa numuru, kad viņa apsolīja pateikt Horstam Bļuheram, ka vēlos solīt cenu par satelīta monitoru.
  
  
  Uzņēmums mani gaidīja, bet tā nebija Eva Šmita vai viņas puisis. Apsardzes darbinieks Ivans Lubjanka atspiedās uz manas gultas, atspiedis galvu uz kreisās rokas. Labajā rokā viņš turēja Webley .455 Mark IV revolveri ar klusinātāju.
  
  
  "Nāc iekšā," viņš teica.
  
  
  Aizvēru aiz sevis durvis, domādama, ka vajadzēja būt uzmanīgākai.
  
  
  Lubjanka apsēdās gultā. “Tātad tu esi Niks Kārters. Tu neizskaties tik skarbs. ”
  
  
  "Kas tev teica, ka esmu foršs? Es esmu incītis."
  
  
  "Ja es būtu zinājis, ka esat ar mani vilcienā, Kārter, es būtu atnācis pie tevis ātrāk."
  
  
  es pasmējos. “Ja tu pildītu mājasdarbus, tu mani atpazītu, kad ieraudzītu mani ēdamistabas vagonā. Es tevi atpazinu."
  
  
  Viņš aizkaitināti paskatījās uz mani. — Tu, protams, zini, ka man tevi jānogalina.
  
  
  Es noliecos. "Kāpēc uztraukties?" ES jautāju. — Tu mani droši vien nogalināsi tik un tā.
  
  
  "Es nenācu šeit derēt," viņš kategoriski teica ar biezu akcentu. "Es ierados šeit kā vienīgais klients, un es vēlos to saglabāt."
  
  
  — Kā ar ķīniešiem?
  
  
  "Es vienlaikus strādāšu ar vienu konkurentu," viņš maigi atbildēja.
  
  
  “Ja jūs to darīsit, ķermeņi būs visā vilcienā. Jums vajadzētu par to padomāt." Es nemēģināju sagrābt Hugo, jo zināju, ka Lubjanka man nedos laiku.
  
  
  "Es par to domāju," viņš teica. Viņš piecēlās no gultas. Viņš bija pāris collas īsāks par mani, un es redzēju, ka viņam tas tiešām nepatīk. "Tu un es dosimies uz šī vilciena galu, Kārter. Mēs ejam ļoti uzmanīgi. Pa ceļam es turēšu šo ieroci kabatā, bet tas būs tēmēts pret tavu mugurkaulu. Kā zināms, šāviens mugurkaulā ir ļoti sāpīgs. Tāpēc es ceru, ka jūs nedarīsiet neko muļķīgu."
  
  
  "Kas notiek mūsu labās kopīgās pastaigas beigās?"
  
  
  "Neuztraucieties, tas būs ļoti ātri."
  
  
  "Cik dāsna no jums."
  
  
  "Lūdzu. Tu tagad nāksi ar mani." Viņš pamāja ar lielu ieroci man un man
  
  
  Es sapratu, ka, ja šī lieta izzustu, manās krūtīs būtu pietiekami liels caurums, lai vīrietis varētu izbāzt dūri.
  
  
  Es pagriezos un atvēru durvis, cerot, ka koridorā ir kāds. Bet nebija neviena. Es iegāju koridorā, un Lubjanka man sekoja. Ierocis joprojām tika turēts viņam priekšā, bet, kad es skatījos, viņš to iebāza jakas kabatā. Varēju redzēt, ka muca izlīda no auduma apakšas un norādīja uz manu vidukli.
  
  
  Viņš aizvēra nodalījuma durvis un pamāja, lai es eju. Es pagriezos un lēnām virzījos uz priekšu pa koridoru. Vilciens dārdēja un šūpojās zem mums, bet ne tik daudz, lai izjauktu Lubjankas līdzsvaru. Viņš turēja apmēram trīs soļus starp mums, tāpēc es nevarēju viegli tikt pie viņa.
  
  
  Mēs nonācām līdz Voiture 7 galam un uzbraucām uz platformām starp to un 5, kur atradās Evas Šmitas nodalījums. Mums bija jāiet pa diviem durvju pāriem. Pabraucot garām otrajam vagonam, Lubjanka man bija tieši aiz muguras, es izdarīju kustību.
  
  
  Ar asu kustību es aizcirtu durvis atpakaļ uz Lubjanku. Durvis viņam atsitās, un viņš zaudēja līdzsvaru un nokrita uz platformas grīdas. Bet revolveri viņš nezaudēja. Viņš izšāva krītot. Pirmā lode izsita stiklu durvīs, izspraucās tām cauri un nedaudz garām manam plecam, iestiprinoties koka paneļos aiz manis. Atskanēja otrs šāviens, bet viņš man pat netuvojās.
  
  
  Kad Lubjanka metās uz perona pusi, es izrāvu Vilhelmīnu. Mans šāviens trāpīja pa platformas metāla grīdu blakus notupušajam krievam, rikošetā viņam apkārt, netrāpot.
  
  
  Lubjanka atkal atklāja uguni, izsitot durvju rāmi, ko izmantoju aizsegā. Tad, kad es izkāpu pa durvīm, viņš steidzās atpakaļ pa citas karietes durvīm. Es viņu ieraudzīju pēdējā brīdī un paspēju izspiest vēl divus metienus no Luger. Viena lode trāpīja Lubjankai plecā, un es redzēju, kā viņš nokrīt uz grīdas citā mašīnā.
  
  
  Bija ilgs, tukšs brīdis, kad zem mums skaļi klabēja riteņi. Tad es redzēju paceltu roku ar revolveri. Lubjanka ātri uzšāva uz mani, bet mežonīgi netrāpīja. Tad es redzēju, kā viņa galva metās pa logu. Es nošāvu, bet garām. Pēc tam viņš aizgāja un skrēja pa koridoru, kas veda uz automašīnas otru galu. Viņš droši vien nolēma bēgt un laizīt savas brūces.
  
  
  Es uzmanīgi pārvietojos uz savu platformas pusi un ātri šķērsoju spraugu un ieņēmu pozīciju blakus citām durvīm. Šāvienu vairs nebija. Ieskatījos iekšā, bet Lubjanka nekur nebija atrodama. Varbūt viņš tur man izlika lamatas.
  
  
  Es nedaudz pavēru durvis, lai labāk apskatītu. Nekas. Izskatās, ka Lubjanka tiešām aizgāja. Lēnām iekāpu karietē, turot Lugeru sev priekšā. Viņš tur nebija. Tad es pagriezos ap stūri un ieraudzīju viņu apmēram divas trešdaļas no gaiteņa. Viņš pagriezās, viņa seja bija tumša no dusmām un vilšanās, un raidīja divus neprecīzus šāvienus no pārlādētā revolvera. Es ātri notupos, un lodes svilpoja pār manu galvu.
  
  
  Es nolamājos zem deguna. Tajā brīdī, kad Lubjanka skrēja pa koridoru, es vēlreiz uz viņu šāvu. Bet vilciena kustība sabojāja manu mērķi, un es gandrīz nokavēju. Tad krievs pazuda aiz stūra, atstājot karieti.
  
  
  Acīmredzot apslāpētos šāvienus neviens nedzirdēja. No kupejas neviens neiznāca. Kad es sasniedzu vagona galu un vietu, kur VDK cilvēks bija pazudis no redzesloka, es redzēju, ka vilciens iebrauc Poggioreale del Corsa.
  
  
  Lubjanka šajā ātrajā pieturā neizkāps, es sev teicu. Viņš nevēlējās, lai varas iestādes uzzinātu par viņa traumu. Viņš nevarēja izskaidrot notikušo. Turklāt viņam joprojām bija vajadzīgs monitors, ko viņš mēģināja iegādāties no Topcon aģentiem vilcienā.
  
  
  Pa gaiteni man pretī gāja pāris formas tērpos tērpti vīrieši. Viens bija vilciena konduktors, otrs muitnieks. Mēs bijām netālu no robežas un tikām pārbaudīti.
  
  
  Es uzrādīju viltotu personu apliecinošu dokumentu, ko sniedza AX Speciālie spēki. Muitnieks pamāja ar galvu, un viņš un konduktors devās tālāk.
  
  
  Vilciens uzņēma ātrumu, pārliecinoši virzoties Dienvidsalvijas virzienā. Nākamā pietura būs ap pusnakti pie Povkas.
  
  
  Izdomāju, ka nākamais mans uzdevums būs apciemot Evu Šmiti. Sievietei bija jābūt tai, kas teica Lubjankai, ka es cenšos iegūt satelīta monitoru.
  
  
  Es mēģināju Evas nodalījumu, bet viņa tur nebija. Es atkal paņēmu slēdzeni un iegāju iekšā ar Lugeru rokā. Tur neviena nebija. Viņš nolēma, ka, tā kā viņas nodalījums ir vienīgais, kuru es varētu identificēt pēc numura, mani pretinieki rīkos savas konferences kaut kur citur.
  
  
  Es izgāju no kupejas un devos atpakaļ uz dienas vagoniem, visu laiku meklējot Lubjanku.
  
  
  un Šmits - un arī meklēja Šenu, jo man bija pamats domāt, ka viņš joprojām atrodas uz klāja un medī manu ādu.
  
  
  Mani meklējumi bija nesekmīgi. Neviena no viņiem tur nebija. Biju nobažījies, ka varbūt viņi visi kaut kā uz robežas aizbēguši.
  
  
  Tad vilciens ieradās Pivkas stacijā. Pivka ir provinces pilsēta, kas atrodas vairāku Dienvidslāvijas dzelzceļa līniju krustojumā. Stacija ir primitīva - gara pelēka ēka ar maz gaismas naktī. Tur kalnos bija auksti. Kad vilciens apstājās, lija lietus.
  
  
  Skatījos no vienas mašīnas platformas, vai kāds neiznāks. Uz platformas parādījās četri cilvēki. Trīs no viņiem bija pasažieri, kuri nolēma paēst sviestmaižu veikalā un kafejnīcā stacijas ēkas tuvējā galā. Ceturtais, kuru beidzot atpazinu pēc pazīstamās gaitas, bija Ivans Lubjanka.
  
  
  Nekad nepaskatīdamās pār plecu, Lubjanka steidzās cauri stacijas ēkai un uz tumšo ielu aiz muguras. Es brīdi vilcinājos. Tas varēja būt triks, lai novērstu manu uzmanību, kamēr Šmits un Bļuhers izkāpa no otras mašīnas. Bet man bija jāizmanto šī iespēja. Es uzkāpu uz zemes un virzījos tālāk par Lubjanku. Viņam, iespējams, ir nozagts monitors.
  
  
  Lubjanka jau pazudusi pelēkajā ēkā. Steidzos viņam pakaļ, cerot, ka vilciens neaizies, pirms varēšu atgriezties. Vāji apgaismotā, nobružātā uzņemšanas zona bija gandrīz tukša. Lubjankas nebija - viņš noteikti jau bija atstājis ēku.
  
  
  Izskrēju pa durvīm uz ielu un paskatījos ārā pa tumšo ietvi. Viegls lietus saslapināja manu seju – nakts bija auksta un nožēlojama. Nekur nebija redzamas ne automašīnas, ne gājēji - tikai pelēki akmens žogi, pelēkas ēkas un lietus. Lubjanka ir pilnībā pazudusi.
  
  
  Man bija jāizlemj, vai doties pēc Lubjankas un aizmirst par vilcienu, Šmitu un Bluheru, vai atkal sēsties uz klāja, ja viņi joprojām atrodas tur ar nozagto ierīci.
  
  
  Tas bija piespiedu lēmums, jo man nebija laika – šim vilcienam bija jādodas pēc desmit vai piecpadsmit minūtēm. Ja pieņemšu nepareizu lēmumu, es atgriezīšos tur, kur sāku monitora meklējumus, un, iespējams, to pat pazaudēšu uz visiem laikiem.
  
  
  Acs mirklī es izdarīju izvēli. Es pagriezos un steidzos atpakaļ caur vāji apgaismoto staciju uz peronu. Manā priekšā uz sliedēm rindojās Orient Express gaismas. Vilciens izskatījās kā civilizācijas oāze šajā melnajā tuksnesī. Paskatījos uz restorānu un ieraudzīju iekšā vairākus cilvēkus, kas sēdēja pie raupjiem koka galdiem ar karstas kafijas vai tējas krūzēm. Dienvidslāvu bērns, kuram tajā stundā bija jāatrodas gultā, ar kūpošu tējas krūzi virzījās uz galda pusi. Viņam bija balts priekšauts un lakādas kurpes. Izpētījusi klientu sejas un pārliecinājusies, ka neviens no viņiem man nav pazīstams, devos uz vīriešu istabu. Ar atvieglojumu es prātoju, kur Lubjanka ir pazudusi un vai viņš gatavojas slēgt darījumu ar monitoru.
  
  
  Kad es pagriezos, lai dotos prom, es pamanīju durvīs stāvam vīrieti - savu veco draugu Šenu Zi. Viņš viegli smīnēja un labajā rokā turēja revolveri. Tas bija Smith & Wesson .44 Magnum ar lielu slāpētāju.
  
  
  "Šī ir pēdējā reize, kad mēs tiekamies, Kārtera kungs," sacīja Šens. "Mūsu draugs krievs ir ērti atstājis vilcienu, un, kad es atbrīvošos no jums, man nebūs citu konkurentu."
  
  
  Es paskatījos uz ieroci un viņa roku ar ieroci. "Mums joprojām ir jātiek galā ar pašu Blucheru." Pamanīju, ka vienīgā gaisma istabā nāca no blāvas spuldzītes, kas karājās pie griestiem, netālu no vietas, kur stāvēju. Bet es neredzēju nekādu iespēju aptumšot vietu, nepaņemot divas vai trīs lodes. Un istabā nebija absolūti nekāda seguma.
  
  
  "Sieviete būs mans ceļš uz ierīci," Šens vēsi sacīja. "Bet tā būs mana problēma, nevis jūsu." Viņš nedaudz pacēla pistoli; un tas bija vērsts uz manu sirdi. Brīdī, kad viņš grasījās nospiest sprūdu, pa durvīm aiz viņa ienāca vīrietis. Viņš bija Dienvidslāvijas stacijas darbinieks.
  
  
  "Kas tas ir?" – Viņš jautāja, skatīdamies uz Šena garo ieroci.
  
  
  Viņš stāvēja trīs pēdu attālumā no Šena. Šens pagriezās pret viņu, izmeta viņa kreiso elkoni un iesita viņam pa seju. Atskanēja blāva čīkstēšana un apslāpēts kliedziens, un puisis bez samaņas nokrita uz grīdas.
  
  
  Bet es negaidīju, kad ierēdnis nokritīs uz grīdas. Pirms Šens paguva pagriezties atpakaļ, lai mani piebeigtu, es satvēru sev priekšā esošās mazās spuldzītes vadu un strauji parāvu, pagriežoties pa kreisi.
  
  
  Telpā valdīja gandrīz pilnīga tumsa, vienīgā blāva gaisma nāca no stacijas perona pa atvērtajām durvīm. Šens šāva manā virzienā, bet netrāpīja
  
  
  
  Pistole skaļi iešāvās istabā, un lode trāpīja cementa sienā aiz manis. Kad es pagriezos atpakaļ pret Šenu, viņš mērķēja. Es metu duncis pāri aptumšotajai telpai, un tas trāpīja Šanam apakšdelmā virs rokas, kas turēja revolveri. Roka krampji atspiedās, un pistole lidoja pāri telpai.
  
  
  Šens skaļi kliedza, skatoties uz nazi, kas bija iestrēdzis viņa apakšdelmā, sagriežot cīpslas, artērijas un muskuļus. Viņš pagriezās, joprojām turēdams nazi rokā, lai atrastu ieroci. Tad viņš paspēra soli man pretī, bet es viņu nobloķēju. Viņš zvērēja ķīniešu valodā.
  
  
  "Vairs nav ieroču, Šen," es teicu ar klusu rūcienu. "Paskatīsimies, ko jūs varat darīt bez viņa."
  
  
  Šens brīdi vilcinājās, tad ar sāpju ņurdēšanu izvilka duncis no apakšdelma. Asinis izplūda uz grīdas. Viņš veikli ar kreiso roku satvēra naža rokturi un virzījās uz mani.
  
  
  Es varētu mēģināt aizsniegt ieroci uz grīdas, bet es zināju, ka nekad netikšu pie tā pirms Šana. Kas attiecas uz Vilhelmīnu, tad mans Luger šajā stacijā skanētu kā lielgabals.
  
  
  Šens tagad riņķoja virs manis. Man bija jāatkāpjas no viņa pistoles uz grīdas. Arī viņam tas neizdevās, taču bija pilnībā apmierināts ar savu jauno pārsvaru. Viņš gaidīja, ka sagriezīs mani gabalos ar duncis.
  
  
  Šens ātri ienāca, viltojot ar nazi. Viņš ar to tika galā labi. Es izvairījos no ātra, asa sitiena, bet otrais uzbrukums pārgrieza jakas piedurkni un saskrāpēja manu roku. Smaids atgriezās viņa plašajā sejā. Viņš bija pārliecināts. Viņš izdarīja vēl vienu sitienu ar asmeni un iecirta man krūtīs.
  
  
  Mūsu acis tagad pielāgojās tumsai, un es redzēju asinis nepārtraukti pilējam no Šena labā apakšdelma, kad viņš mani metodiski vajā šaurā aplī. Viņš arī redzēja asinis uz mana krekla, un pēc viņa sejas bija skaidrs, ka viņam patīk tas, ko viņš redzēja. Viņš nolēma, ka piebeigs mani dažu sekunžu laikā.
  
  
  Pēc tam Šens spēra lielu soli. Viņš nāca mani nogalināt, iedurot vēderā. Paspēru soli, pagriezos uz sāniem un ar labo roku iesitu viņam pa plaukstas locītavu. Es viņam spēcīgi situ, un viņa roka no trieciena pārplīsa. Hugo ar triecienu nokrita uz grīdas.
  
  
  Pirms Šens paguva atjēgties, es pagriezos viņam tuvāk un ar plaukstu pārgriezu viņam galvu un kaklu. Viņš nomurmināja un nokrita četrrāpus. Es pārgāju viņam pāri, lai vēlreiz sistu, bet viņš bija gatavs man. Viņš iesita man ar labo kāju un nogāza, iesitot man pa augšstilbu.
  
  
  Mēs abi pielēcām kājās reizē, bet man bija pārsvars pār viņu, jo es nebiju tik cietis. Es metu viņam ar dūri, bet viņš to pamanīja laikus. Neskatoties uz to, ka viņam sāpēja roka, viņš mani satvēra un platā lokā uzmeta pār plecu. Es redzēju griestus un grīdu, kad tiecos pēc tiem lejā. Es piezemējos uz viena ceļa, joprojām turēdamies pie tā. Ar tā radīto impulsu es apgāzu viņu pār muguru, apgāzu otrādi gaisā un smagi piezemēju uz muguras uz betona grīdas. Viņš sita ar skaļu sitienu, un es dzirdēju, kā gaiss izplūst no viņa plaušām.
  
  
  Es piecēlos kājās, kad Šens bez elpas vāji piecēlās uz ceļiem. Tad es viņam strauji iesitu pa galvu un viņš nokrita uz sāniem. Viņš mēģināja nostāties uz ceļiem, bet es viņu gaidīju. Kamēr viņš ar pūlēm piecēlās kājās, es uzmanīgi notēmēju, ar plaukstas aizmuguri spēcīgi atsitu pret viņa deguna tiltu un ar skaļu čīkstēšanu trāpīju mērķī. Šens iesmējās un nokrita uz grīdas uz muguras. Tad viņš divreiz raustījās un nomira.
  
  
  Paskatījos ārā pa durvīm un redzēju, ka konduktori atkal gatavojas uzsākt Austrumu ekspresi. Kad es paņēmu Hugo un Vilhelmīnu, es aizpogāju savu jaku, lai paslēptu asinis uz mana krekla, un lietainā naktī metos uz vilcienu.
  
  
  
  
  Astotā nodaļa.
  
  
  
  Neilgi pēc tam, kad vilciens izbrauca no Pivkas, es atradu Ursulu uz aizmugures platformas vienu pašu, kas pārbauda munīciju savā Webley Liliput. Viņa priecājās mani redzēt.
  
  
  "Es redzēju jūs izejam un domāju, ka jums varētu būt nepatikšanas stacijā," viņa teica.
  
  
  Nomainīju jaku un kreklu, tāpēc nekas neliecināja par manu konfrontāciju ar Šenu. "Ar mani notika dažas lietas," es atzinu. — Vai jūs gatavojaties Belgradai?
  
  
  Viņa cieši pasmaidīja. "Jā. Man šķiet, ka tas mani nedaudz traucē.”
  
  
  "Nu, gandrīz stundu. Iesaku aiziet pagulēt. Mēs ieradīsimies Belgradā tikai deviņos no rīta.
  
  
  "Es mazliet atpūtīšos," viņa teica. "ES apsolu."
  
  
  "Labi. Man kaut kas jādara. Tiekamies rīt agri no rīta. Vai jūs dodaties atpakaļ uz savu nodalījumu?
  
  
  "Es domāju, ka es vispirms paelpošu gaisu," viņa teica. Viņa noliecās un pieskārās manām lūpām ar savējām.
  
  
  Es uztraucos par tevi, Nik."
  
  
  es pasmaidīju. "Tiksimies vēlāk."
  
  
  Es atstāju Ursulu uz platformas un devos atpakaļ caur Voiture 7, tagad pēdējo automašīnu, uz 5. numuru, kur cerēju atrast Evu Šmitu.
  
  
  Es sasniedzu Voiture 7 tālāko galu, kad ieraudzīju vīrieti, kurš devās uz mani pa nākamo guļamtelpu. Tas bija Hanss Rihters. Viņš vairs nenēsāja līdzi radio, un viņa seja izskatījās ļoti lietišķa. Es atkāpos no redzesloka un skrēju viņam pa priekšu, atpakaļ uz savu nodalījumu. Es atslēdzu durvis un iegāju iekšā, kad Rihters pagriezās aiz gaiteņa stūra.
  
  
  Es nogaidīju, līdz dzirdēju, ka viņš iet garām, pirms atkāpos gaitenī aiz viņa. Viņš gāja uz Ursulas pusi, kura joprojām atradās aizmugurējā platformā. Sākumā domāju, ka tā, iespējams, ir tikai sakritība, bet tad ieraudzīju, ka viņš gaiteņa galā apstājās, izvelk no kabatas lielu duncis un atver asmeni. Par to nebija šaubu: viņš zināja, ka tur ir Ursula. Acīmredzot viņš saprata, ka viņa viņu medī, un gatavojas viņu nogalināt.
  
  
  Rihters pazuda aiz gaiteņa stūra. Es ātri devos viņam pakaļ, zinot, ka viņam būs vajadzīgs tikai mirklis, lai nogalinātu Ursulu, ja viņa neredzēs viņu nākam, un ka vilciena rūkoņa apslāpēs visas viņa radītās skaņas.
  
  
  Man vajadzēja tikai mirkli, lai pagrieztu gaiteņa stūri un sasniegtu perona durvis. Kad es to paskatījos, es redzēju, ka Rihters jau bija satvēris Ursulu no aizmugures un turēja viņai pie rīkles nazi. Viņa otra roka bija piespiesta viņas mutei, un es varēju iedomāties viņas ļoti platās, bailīgās acis.
  
  
  Rihters runāja ar savu ieslodzīto augstprātīgā, skarbā balsī, kad es aiz viņa atvēru durvis.
  
  
  "Jā, es zinu, ka nomirt ir nepatīkami. Bet tas ir tas, ko Bonnas valdība man ir iecerējusi, vai ne?
  
  
  Tā nebija viegla situācija. Es nevarēju vienkārši nogalināt Hansu Rihteru, jo Ursula un Bonna gribēja, lai viņš būtu dzīvs. Viņiem bija svarīgi, lai viņš izturētu kaunu par publisku tiesas procesu.
  
  
  Es aizvēru aiz sevis durvis, izvilku Vilhelmīnu un piegāju Rihteram aiz muguras, kad viņš grasījās vilkt stiletu pāri Ursulas rīklei. Tad piespiedu automāta uzpurni pie Rihtera galvaskausa pamatnes, lai viņš to tur sajustu.
  
  
  Rihters ātri pagrieza galvu, joprojām piespiežot nazi pie Ursulas kakla. Kad viņš ieraudzīja mani aiz muguras, viņa cietajā, muskuļotajā sejā parādījās tīra naida izteiksme.
  
  
  "Tu?" - viņš iesaucās.
  
  
  "Labāk nometiet nazi," es teicu, cieši piespiežot Lugeru pie viņa galvaskausa.
  
  
  "Ja es to nedarīšu?"
  
  
  "Tad es tev iešaušu galvā," es drūmi teicu, cerot, ka viņš nenosauc savu blefu.
  
  
  "Ne pirms es varēšu atvērt šīs dāmas rīkli kā nogatavojušos tomātus. Nē, man šeit ir priekšrocība, mans draugs. Ja jūs nekavējoties nenoliksiet ieroci un neatstāsiet šo platformu, es viņu nekavējoties nogalināšu.
  
  
  "Tu nepareizi saproti, kāpēc es esmu šeit," viņš gludi turpināja. "Es tikai gribēju nobiedēt sievieti. Es nedomāju viņu nogalināt. Un es viņu tagad nenogalināšu, ja tu pametīsi šo platformu. Ja tu to nedarīsi, es būšu spiests pārgriezt viņai kakla vēnu.
  
  
  Rihters bija gudrs melis, bet ne pārliecinošs. Es zināju, ka, pametot platformu, es nekad vairs neredzēšu Ursulu dzīvu.
  
  
  Es redzēju zilas acis, kas izmisumā skatījās uz mani. Es smagi noriju un vēl stiprāk piespiedu Lugeru pie viņa galvaskausa pamatnes.
  
  
  "Labi," es teicu, "dari to."
  
  
  Rihters paskatījās uz mani. — Tu gribi teikt, ka ļausi man viņu nogalināt?
  
  
  "Tieši tā," es teicu. “Pēc tam tava galva pazudīs tumsā. Tagad jūs izlemjat, Rihter. Nomet nazi vai tu esi miris."
  
  
  Es cerēju, ka tas izklausījās pārliecinoši. Rihters brīdi vilcinājās, apsverot un vērtējot. Tad es redzēju, kā viņa seja mainās un nedaudz atslāba. Viņš izņēma nazi no Ursulas rīkles un noņēma otru roku no viņas mutes.
  
  
  Es spēru platu soli prom no Rihtera, un viņš nedaudz attālinājās no Ursulas. Tagad viņa pagriezās pret viņu, smagi elpodama.
  
  
  "Nu, izskatās, ka jūs beidzot esat mani pieķēris," viņš sarkastiskā tonī sacīja Ursulai. "Wie schade für mich." Žēl par viņu - viņa sarkasms ir smagāks nekā jebkad agrāk.
  
  
  "Izskatās, ka mēs viņu arestējām agrāk, nekā jūs gribējāt," es teicu Ursulai, nenovēršot acis no Rihtera.
  
  
  "Mēs viņu aizvedīsim uz manu nodalījumu. Es viņu sargāšu visu nakti, lai viņš neizlauztos,” sacīja Ursula.
  
  
  Rihters iesmējās.
  
  
  "Labi," es teicu. Es negribēju, lai šis vīrietis būtu kopā ar mums līdz rītam, it īpaši, kad uztraucos par Evu Šmiti un Bļuheri, taču nebija citas izvēles. — Pārvietojies, Rihter. Es pamāju ar Luger uz platformas durvīm
  
  
  
  Nazis viņam joprojām bija rokā, un es pastiepu roku, lai to paņemtu, kad viņš gāja man garām. Viņš man to nesagādāja bez problēmām, bet tad, kad es to izmetu pāri bortam, tikai uz sekundes daļu noņemot acis, viņš ar roku satvēra manu labo plaukstas locītavu un atgrūda Luger no manis.
  
  
  Mēs kopā atsitām pret starpsienu, Rihters pagriezās, lai satvertu pistoli. Kādā brīdī es varbūt riskēju viņu nošaut, bet Ursula stāvēja ugunslīnijā aiz viņa.
  
  
  Es pagriezos kopā ar Rihteru, griežot viņu mazā aplī, līdz viņa mugura atsitās pret vilciena aizmuguri. Ursula vairs nebija aiz viņa. Es cīnījos, lai pagrieztu Luger pret viņu. Man vairs nebija vienalga, vai es nogalināju Rihteru vai nē, bet tā vietā es centos viņam nodarīt pāri. Vaidēdams un nosvīdis es piespiedu pistoles stobru pie viņa ķermeņa. Viņš paspieda manu roku un Luger izšāva. Lode trāpīja starpsienu un rikošetā ielidoja naktī.
  
  
  Ursula tikko bija izvilkusi savu Vēbliju, bet es biju starp viņu un Rihteru, un viņa to nevarēja izmantot pret viņu. Ar pēkšņu, niknu un izmisīgu grūdienu Rihters mani atmeta no sevis. Es uz mirkli uzkritu uz Ursulas, izsitot Vēbliju no viņas rokām. Tad pa durvīm ienāca Rihters. Viņš pazuda aiz tā, kad es raidīju vēl vienu šāvienu no Luger. Lode sasita stiklu un trāpīja viņam, kad viņš pagriezās no stūra uz gaiteni. Lodes trieciens viņam trāpīja pret sienu. Bet viņš joprojām stāvēja kājās. Tad viņš pazuda no redzesloka.
  
  
  "Smuki!" es kliedzu. "Vai tev viss kārtībā?"
  
  
  Ursula pacēla savu Vēbliju. "Man viss kārtībā, Nik," viņa teica, bet es redzēju, ka viņa ir šokēta.
  
  
  Paķēru durvis, atvēru tās un iekāpu guļamvagonā. Apbraucot gaiteņa stūri ar Lugeru rokā, es redzēju Rihteru apmēram pusceļā skrienam uz otru galu. Es mērķēju pret viņu ar Lugeru, bet tad pārdomāju. Lielākā daļa pasažieru jau gulēja savos nodalījumos, un šāviens viņus noteikti pamodinātu.
  
  
  Nolaidu Lugeru un vēroju, kā Rihters pazūd mašīnas otrā galā. Ursula bija man blakus.
  
  
  "Piedod," es viņai teicu.
  
  
  "Neuztraucies, Nik. Viņš joprojām ir vilcienā. Nākamreiz viņam nebūs tik paveicies. Mēs par to parūpēsimies. Varbūt varam viņu meklēt?
  
  
  "Ejam."
  
  
  Mēs devāmies uz Rihtera kupeju, bet viņa tur nebija. Pēc tam mēs pārmeklējām pārējo vilcienu. Viņš nekur nebija redzams. Acīmredzot viņš atrada vietu, kur paslēpties. Šķiet, ka mums būs jāpaļaujas uz Ursulu, lai viņu noķertu Belgradā no rīta. Es uzstāju, lai Ursula aiziet uz savu kupeju, lai uz brīdi atpūstos. Viņai to ļoti vajadzēja. Es devos atpakaļ uz Voiture 5, cerot satikt Šmita sievieti.
  
  
  Kad ierados Voiture 5, mani gaidīja liels pārsteigums.
  
  
  Es tikko biju izgājusi gaitenī uz Evas kupeju, kad atvērās viņas durvis un parādījās Hanss Rihters.
  
  
  Es pagriezos ap stūri un sāku skatīties. Viņš vilka jaku, un uz rokas bija pārsējs. Viņš zaglīgi paskatījās apkārt un tad devās prom no manis uz citu karieti.
  
  
  Acīmredzot bijušais nacists paslēpās Šmita sievietes kupejā, kamēr mēs viņu meklējām. Viņš arī saņēma pārsēju, kas nozīmēja, ka Ieva viņam noteikti palīdzēja.
  
  
  — Rihters! - es iekliedzos, iznākot no slēptuves.
  
  
  Viņš skrēja. Es metos viņam pakaļ, kad viņš atvēra durvis un izkāpa no ratiem.
  
  
  Es sasniedzu gaiteņa galu, atvēru durvis un sekoju viņam.
  
  
  Tad es atkal satiku dzīvespriecīgo vīrieti.
  
  
  Viņš atradās uz platformas starp automašīnām. Viņš noteikti gaidīja Rihteru. Viņš dzirdēja manu kliedzienu, ieraudzīja Rihteru skrienam un bija gatavs mani sagaidīt, kad es izlauzos pa durvīm.
  
  
  Jollija kungs, turēdams ar misiņa rokturi, kas līdzīgs tam, kādu iepriekš bija lietojis Rihters, mani pārsteidza. Es ieraudzīju viņa seju automašīnas gaismā aiz mums tieši pirms streika.
  
  
  Mani ceļi nokrita. Persona, kas izmantoja misiņa dūres, zināja, kā sist un kur tieši sitienam jānonāk, lai cietušo nostādītu viņa vietā. Es pamodos saritinājusies uz platformas, konduktors mani kratīja un jautāja, kas noticis.
  
  
  "Vīrietis mani iesita."
  
  
  "Iespējams, potenciāls zaglis. Kad es izgāju pa durvīm, es redzēju vīrieti, kurš noliecās pār tevi. Viņš ieskrēja nākamajā mašīnā. Ja varat to aprakstīt..."
  
  
  "Es pat neredzēju viņa seju," es meloju.
  
  
  Rihters un viņa draugs atkal aizbēga, bet es uzskatīju, ka esmu laimīgs. Ja diriģents nebūtu ieradies, Džolija kungs droši vien būtu atstājis mani sliktākā stāvoklī nekā bezsamaņā.
  
  
  Es pārliecināju konduktors, ka varu staigāt. Kad man izdevās atrauties no viņa, es atgriezos Evas Šmites kupejā.
  
  
  "Kas tas ir?" viņa sauca atbildot uz manu klauvējienu.
  
  
  Es mainīju balsi un runāju franču valodā. — Porter, kundze.
  
  
  Bija pauze. Tad slēdzene noklikšķināja. Durvis nedaudz atvērās. Es iebāzu kāju caurumā un iebāzu Lugeru pārsteigtajā Ievas sejā.
  
  
  "Kā ir ar mūsu noslēgto vienošanos?" - rupjā balsī teicu.
  
  
  "Es sazinājos ar Horstu. Bet man vairs nebija laika ar jums sazināties.
  
  
  Aizcirtot durvis, es teicu: "Tu melo - tu man uzspiedi krievu."
  
  
  Sieviete izvairījās no mana skatiena. "Ja viņš jums sagādāja nepatikšanas, tā bija viņa ideja. Es viņam tikko teicu, ka jūs solāt cenu par ierīci.
  
  
  "Skaists. Kad tu viņam to pateici, tu sasodīti labi zināji, ko viņš darīs.
  
  
  "Jūs nevarat gaidīt, ka es uztraukšos par jūsu drošību. Ne pēc tam, kad tu mani piekāvi."
  
  
  Es atturējos. — Kādas ir jūsu saistības ar Hansu Rihteru?
  
  
  Viņas skatiens atgriezās pie manis. "Mums ar Hansu Rihteru nav nekāda sakara."
  
  
  "Es redzēju viņu izejam no jūsu nodalījuma. Viņam bija šauta brūce un viņš nāca pie jums pēc palīdzības. Jūs apsējāt viņa roku."
  
  
  Viņas skatiens nešaubījās. "Es atzīstu, ka tā ir taisnība. Bet mums joprojām nav nekādas komunikācijas, izņemot to, ka es zinu, ka Rietumvācijas aģenti viņu meklē. Es to neuzskatu par savu biznesu. Ļaujiet viņiem sagūstīt savus bijušos nacistus."
  
  
  "Kāpēc viņam bija jānāk pie tevis?"
  
  
  “Pirms dažiem gadiem mēs viens otru labi pazinām. Es viņu atpazinu, kad atkal ieraudzīju. Es pieļāvu kļūdu, paziņojot viņam savu kupejas numuru, pat nenojaušot, ka viņš vilcienā iedzīvosies nepatikšanās. Viņa viegli pasmaidīja. "Tagad nesaki man, ka nesaproti, ko es ar to domāju, kad saku, ka kādreiz viņu labi pazinu."
  
  
  "Ļaujiet man pastāstīt par domu, kas man tikko ienāca prātā, Ieva. Varbūt Hanss Rihters ir Topcon boss. Varbūt tas ir cilvēks, kuru jūs saucat par Horstu Bļuheru."
  
  
  “Horsts neskrien, kad viņu nošauj. Viņš tam ir pārāk gudrs."
  
  
  "Kur tad viņš ir un kāpēc viņš neparādās?" ES jautāju. "Kāda bija viņa atbilde uz manu tikšanās lūgumu?"
  
  
  Viņa izņēma no paciņas amerikāņu cigareti un aizdedzināja. "Horsts saka, ka uzskatīs jūs par likumīgu šīs ierīces pretendentu. Bet viņš ar jums nodarbosies tikai šajā vilcienā, un darījums ir jānoslēdz, pirms mēs sasniedzam Sofiju. Jūs izteiksiet savu priekšlikumu caur mani.
  
  
  "Sasodīts, es to izdarīšu," es teicu. “Esmu gatavs izteikt savu piedāvājumu par monitoru. Bet es to daru tikai Topcon priekšnieka labā.
  
  
  Viņa smagi nopūtās. "Viņam tas nepatiks, bet es nodošu ziņu. Es sarunāšu tikšanos un atnesīšu ziņas uz jūsu nodaļu.
  
  
  "Kad es varu gaidīt no jums dzirdēt?"
  
  
  “Pēc mūsu apstāšanās Belgradā no rīta. Šovakar es nevaru sazināties ar Horstu.
  
  
  "Labi," es teicu. "Bet šoreiz tikšanās beigsies labāk. Es kļūstu ļoti nepacietīgs."
  
  
  Sava kupejas tumsā es izstiepu gultā un klausījos riteņu troksni, kad vilciens steidzās Belgradas virzienā, un šis bija svarīgs brīdis gan man, gan Ursulai.
  
  
  Ursula cerēja noķert savu zivi Belgradā, un es cerēju satikt savējo. Neraugoties uz stāstu, ko man stāstīja Eva Šmite, es joprojām prātoju, vai vīrietis, kuru es vajāju, un Ursulas nenotveramais karjers ir viens un tas pats...
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Nakts uztraukuma un lielā noguruma dēļ gulēju ilgāk, nekā bija paredzēts. Mani pamodināja klauvējiens pie nodalījuma durvīm. Tā bija Ursula. Ārā bija skaidra diena, un mēs tuvojāmies Belgradai.
  
  
  "Es gribēju atvadīties, ja mēs vairs neredzēsim," viņa maigi teica.
  
  
  Diez vai viņa izskatījās pēc aģentes. Viņas izlobītie blondie mati piešķīra viņai jaunas skolnieces izskatu, kas bija ļoti piemēroti.
  
  
  "Cik laipns no jums," es teicu.
  
  
  Kad es piecēlos no gultas, viņa pienāca pie manis un piespieda savas lūpas manējām. Es jutu viņas maigo ķermeni uz savām krūtīm. Pēc ilgāka laika skūpsts beidzās un viņa sāka sekli elpot.
  
  
  "Es gribēju teikt, ka ļoti gribēju atvadīties," viņa teica.
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. Es domāju, ka es viņai iemācīju apvienot biznesu ar nelielu prieku. "Drīz mēs būsim Belgradā."
  
  
  — Nepaies ilgs laiks, lai atvadītos.
  
  
  Es atkal pasmaidīju, noliecos un ar lūpām pieskāros viņas lūpām. "Tu esi ļoti pārliecinošs," es teicu.
  
  
  "Es cerēju būt." Viņa pasmaidīja.
  
  
  Viņa nolika mēteli un novilka zābakus, kamēr es skatījos. Tad viņa pārvilka džemperi pār galvu. Šoreiz viņa nebija valkājusi krūšturi. Viņa izskatījās pārsteidzoši rīta saulē. Kad viņa sāka vilkt nost svārkus, es sāku atpogāt savu kreklu.
  
  
  Pēc dažām minūtēm mēs gulējām kopā gultā. Viņas siltais kailums nospieda mani un es jutu visu viņas ķermeni
  
  
  
  gaidu manu pieskārienu.
  
  
  Es lēnām nobraucu ar roku gar viņas augšstilba samtu. Mēs neuztraucāmies aizvilkt logam aizkaru, un saules gaisma uz viņas ādas piešķīra viņai persiku nokrāsu, kad viņa virzīja gurnus pret mani. Es ievilku roku starp viņas kājām.
  
  
  Viņas krūtis stiepās pret mani, reaģējot uz manu pieskārienu. Viņa mani atrada un maigā ritmā lēnām un maigi samīļoja. Viņas lūpas dedzīgi meklēja mani, meklējot, kodīdamies un spaidot.
  
  
  Tad es sajutu vieglas trīsas viņas iekšienē un sapratu, ka nevaru sagaidīt. Es piesardzīgi piegāju viņai klāt un mēs apvienojām spēkus. No viņas rīkles dziļumiem izlauzās skaists vaids.
  
  
  Es viņai neatbildēju. Es biju apsēsts ar steidzamu vajadzību rast viņā apmierinājumu. Mēs kustējāmies kopā arvien uzstājīgāk, un skaistās skaņas no viņas rīkles it kā atbalsojās man apkārt. Tagad viņas augšstilbi mani pārņēma jutekliskā vēlmē. Ritms palielinājās un kļuva stingrāks. Manī iekšā bija verdošs katls, kas bija gatavs pārplūst. Kad viņas skaņas saplūda ar vilciena attālo svilpi, katls sāka vārīties, un viņa saņēma šo karsto izliešanu savās dziļākajās un intīmākajās vietās.
  
  
  "Jauks veids, kā sākt dienu," es teicu, gulēdams viņai blakus. "Un mēs neatvadāmies. Ne tagad. Es satikšu jūs policijas iecirknī."
  
  
  "Aizmirsti to, Nik," viņa pasmaidīja. "Jums ir savs uzdevums, par kuru jādomā."
  
  
  "Mans uzdevums var būt saistīts ar jūsu," es atbildēju. "Es tagad nevaru izskaidrot. Bet labāk ģērbjamies. Mēs esam gandrīz Belgradā."
  
  
  Ātri saģērbāmies, kad vilciens pabrauca garām Belgradas nomalei. Vēlāk, ejot cauri vagoniem, man ienāca prātā nepatīkama doma. Ja Horsts Bļuhers patiesībā būtu bijis Hanss Rihters un ja Ursulai būtu izdevies viņu arestēt, pirms es uzzināju, kur atrodas nozagtais monitors, vai ja monitors būtu ticis aizturēts kopā ar Rihteru, manas izredzes to atgūt bija niecīgas. Dienvidslāvi, protams, ierīci nenodos ne man, ne ASV valdībai.
  
  
  Savā ziņā mēs ar Ursulu tolaik bijām pretinieki, jo mūsu misijas un tuvākie mērķi bija viens otram pretrunā. Es biju pārliecināts, ka, lai gan esmu izglābis Ursulas dzīvību, viņa nebūtu domājusi par Rihtera aresta aizkavēšanu Belgradā tikai tāpēc, ka vēlējos paņemt daļu no viņa elektroniskā aprīkojuma, pirms viņš tika aizturēts. Viņa uzskatītu savu uzdevumu par prioritāti, ņemot vērā viņa iepriekšējo noziegumu milzīgo apjomu.
  
  
  Tomēr dubultā identitāte nekad netika pierādīta. Es neredzēju veidu, kā novērst Ursulas uzmanību no viņas mērķa, neatklājot savu misiju, un es arī negribēju to darīt. Tāpēc es nolēmu palikt pie Ursulas viņas aizturēšanas mēģinājuma laikā, vērojot Evu Šmitu un paskatīties, kas man noderēs.
  
  
  Lēnām izgājām cauri dienas trenažieriem, bet ne Šmits, ne Rihters nebija redzami. Brīdī, kad vilciens virzījās pa Belgradas stacijas garo pelēko peronu, mēs jau stāvējām uz perona blakus dzinējam. Vilcienu gaidīja daudz cilvēku, un mēs abi sapratām, ka Rihters var ļoti viegli apmaldīties šādā drūzmā.
  
  
  Vilciens beidzot apstājās. Es pagriezos pret Ursulu un uzsmaidīju viņai. "Nu, paskatīsimies, vai mēs varam atrast jūsu puišus civilā apģērbā," es teicu.
  
  
  Mēs izkāpām no vilciena uz perona pirms pārējiem pasažieriem un devāmies uz rosīgo stacijas ēku. Ursula meklēja policiju, bet es skatījos uz vilcienu peroniem.
  
  
  "Es tos redzu," viņa teica. “Kamēr es vadu virsniekus, sekojiet līdzi Rihteram. Ja nepieciešams, pārmeklēsim vilciena priekšpusi un aizmuguri.
  
  
  Ursula metās prom, un tad es pamanīju Evu Šmitu. Viņa bija viena un steidzīgi devās cauri pūlim uz vilciena aizmuguri. Es sekoju Evai, ātri uzskrienot ceļotājiem.
  
  
  Es redzēju, kā Hanss Rihters un viņa kompanjons, drukns vīrietis ar dzīvespriecīgu seju, izkāpj no pēdējās mašīnas. Rihters nesa bagāžu un pazīstamu radio.
  
  
  Viņi satika ratus ar bagāžu un pazuda aiz tiem. Es piegāju pie viņiem ar savu bagāžu, kas paslēpa mani no viņu skata, un piegāju pietiekami tuvu, lai dzirdētu viņu balsis.
  
  
  "Tu biji gudrs, aizturot Kārteru. Tas drīz beigsies." Tas bija Rihters. "Es šeit satikšu krievu un vienošos."
  
  
  "Vai jums ir ierīce?" Ieva to teica
  
  
  Rihters iesmējās. "Tepat manā radio, kur tas ir bijis visu laiku."
  
  
  Izvilku Vilhelmīnu no jakas apakšas. Nav pārsteidzoši, ka Rihters nekad nešķīrās no radio, kas neskanēja. Satelīta monitors atradās radio korpusa iekšpusē. Pat ja tā tiktu izjaukta, ierīce izskatītos kā ķēdes daļa ikvienam, izņemot ekspertu.
  
  
  Ejot apkārt bagāžas ratiņiem, es teicu:
  
  
  
  "Paldies, ka organizējāt tikšanos, Eva."
  
  
  Rihters zvērēja.
  
  
  — Es paņemšu radio, Horst. Es domāju, ka jūs dodat priekšroku šim nosaukumam, jo jūs to lietojat tagad. Kad radio būs manās rokās, mēs uzkāpsim un runāsim ar policiju, kas arī gribēja jūs zināt."
  
  
  Viņa draugi palika ar viņu līdz pašām beigām. Ieva pagrieza savu maku un iesita man ar ieroci, un Džolija kungs man uzbruka.
  
  
  Es nošāvu drukno vīru, kad mēs krītam. Esmu pārāk noguris, lai ar viņu cīnītos.
  
  
  Viņš elsoja, kad es atbrīvoju viņa svaru un atkal piecēlos kājās. Viņš nešķita pārsteigts, ka es nospiedu Luger sprūdu. "Viņš to gaidīja, kad metās man pakaļ," es nodomāju. Viņš tikai mēģināja dot Rihteram laiku paņemt pārtraukumu.
  
  
  Bijušais nacists izmantoja iespēju. Viņš metās pie stacijas durvīm, ejot atstumdams cilvēkus.
  
  
  Eva Šmita arī aizbēga. Kad viņa ieraudzīja, ka esmu ielaidusi lodi vīrietim, kurš man uzbruka, viņa pagriezās un apmaldījās pūlī. Es pamanīju, ka viņa iet vilciena virzienā, bet man bija vienalga, kas ar viņu notiek.
  
  
  Es braucu pēc Hansa Rihtera.
  
  
  Kad viņš sasniedza ieeju lielajā stacijā, viņš pagriezās. Tagad viņš vienā rokā turēja Mausera parabellumu, bet otrā - radio. Viņš tēmēja ar Mauzeru uz manu galvu un izšāva. Šāviens dārdēja pāri platformai, nedaudz garām manam kreisajam templim. Pāris sieviešu kliedza. Man aiz muguras gara auguma, gados vecs vīrietis nokrita zemē – lode trāpīja viņam plecā. Joprojām atskanēja kliedzieni. Kad Rihters pagriezās un ieskrēja stacijā, es izvilku savu Lugeru, notēmēju un izšāvu. Toreiz viņš mainīja kursu, un man viņa pietrūka.
  
  
  Nebija laika redzēt, kur atrodas Ursula un policija. Skrēju uz staciju pēc Rihtera. Iekšā bija simtiem cilvēku, un Rihters veikli virzījās viņu vidū uz tālākajām durvīm, kas veda uz ielu. Ieliku Vilhelmīnu kabatā un palielināju ātrumu. Cilvēki stāvēja un skatījās, un daži mēģināja izkļūt no mums. Rihters sievieti nogāza un devās tālāk. Es joprojām uzņēmu apgriezienus un, pirms viņš paguva sasniegt durvis, es viņu apturēju ar sitienu.
  
  
  Rihters smagi atsitās pret grīdu, taču nezaudēja ne savu Mauzeru, ne radio. Viņš pagriezās, lai nošautu manu galvu, bet es satvēru viņa ieroča roku un atgrūdu viņu prom. Mauzers rēca lielajā istabā un lode ietriecās augstajos griestos. Bija vairāk kliedzienu un bļaušanas, un, lai izbēgtu no apšaudes, notika satricinājums.
  
  
  Mēs divreiz apgāzāmies, cenšoties saglabāt kontroli. Mūsu rokas cīnījās, lai noturētu ieroci. Viņš izšāva vēlreiz, un izsita priekšējo durvju logs. Es mežonīgi triecu ar dūri Rihtera kvadrātveida sejā, un viņa tvēriens atslāba. Mauzers izkrita no rokām, kad es ātri pagriezu roku.
  
  
  Rihters zvērēja, dusmīgi iesita man ar sažņaugtu dūri pa galvu un pieslēdzās. Sajutu krakšķēšanu pie auss un nokritu uz grīdas. Tajā brīdī Rihters piecēlās un sniedzās pēc Mausera.
  
  
  Viņš izvilka ieroci, pirms es paspēju viņam tikt klāt, un, kad viņš pagriezās pret mani, viņa sejā parādījās neliels smīns. Es nometu Hugo savā plaukstā, kad viņš norādīja uz maizeru man pret galvu. Bet ne pistole, ne duncis netrāpīja.
  
  
  "Halten sie! Genug!" Tā bija Ursula.
  
  
  Rihters novērsās no manis un ieraudzīja ļoti drūmu Ursulu, kas norādīja Vēbliju viņam pret muguru. Abās viņas pusēs stāvēja divi Dienvidslāvijas slepenpolicisti civildrēbēs. Katram rokās bija īss revolveris, kas tēmēts uz Rihteru.
  
  
  “Lūdzu, noliec ieroci,” pavēlēja Ursulas pa labi.
  
  
  Rihters nomurmināja, nometa Mauzeru un atskatījās uz mani. "Sasodīts," viņš klusi teica angliski.
  
  
  Es piegāju pie viņa un izvilku radio no viņa rokas. Dienvidslāvi man pamāja ar galvu un satvēra viņa rokas.
  
  
  "Mēs viņu nogādāsim muitas postenī, lai veiktu īsu nopratināšanu, pirms nogādāsim viņu uz galveno mītni," Ursulai sacīja iepriekš runājušais dienvidslāvs.
  
  
  Es gribēju to radio dabūt no turienes. "Man jādodas uz vilcienu pēc somas," es teicu. "Es būšu atpakaļ drīz."
  
  
  Man tuvojās tas pats dienvidslāvs. "Nē, paldies. Vilciens kavēsies. Nāc ar mums vispirms.”
  
  
  Šķita, ka viņš nevēlējās strīdēties. "Labi," es teicu, negribīgi sekojot viņiem istabā.
  
  
  Tā bija diezgan maza telpa, kurā bija tikai galds un trīs taisni krēsli. Uz ielu bija tikai viens logs. Tas izskatījās skarbi.
  
  
  Kad iegājām istabā, Ursula runāja ar dienvidslāvi, kurš uzstāja, lai es viņus pavadu.
  
  
  — Ak, viņa soma! viņa iesaucās. “Tas atrodas uz platformas. ES to dabūšu."
  
  
  "Ļoti labi," policists piekrita.
  
  
  Ursula bija tikko pazudusi un aizvērusi aiz sevis durvis, kad Rihters atkal sāka rīkoties.
  
  
  Policija joprojām turēja viņu rokās. Tas, kurš vēl nebija runājis, man par lielu nožēlu atņēma radio un nolika to uz galda mums priekšā. Tagad viņš ieķērās savā jakā pēc pāris rokudzelžiem, bet Rihters pēkšņi un diezgan brutāli izkļuva no otra dienvidslāva rokām un iesita viņam ar elkoni pa seju. Policists aizrāvās atpakaļ un smagi nokrita uz grīdas, savukārt Rihters otru iegrūda manī. Vīrietis man uzdūrās un man nācās viņu notvert, lai viņš nenokristu uz grīdas.
  
  
  Rihters iesita pirmajam virsniekam un sniedzās pēc viņa pistoles. Pasniedzos Vilhelmīnai, kad vīrietis, kurš man iesita, mēģināja atgūt līdzsvaru. Tad parādījās Rihters ar revolveri ar noslaucītu degunu, pagriezās un šāva uz mani. Es piegāju pie galda un viņš palaida garām.
  
  
  Policists, kurš bija uzkritis man virsū, tagad sniedzās pēc ieroča. Rihters šāva uz viņu un trāpīja tieši pa krūtīm. Vīrietis piecēlās no kājām un pēkšņais sitiens viņu atgrūda. Viņa acīs atspoguļojās pēkšņās nāves pārsteigums, kad viņš ietriecās sienā un pēc tam noslīdēja uz grīdas.
  
  
  Rihters ātri apgāja ap galdu, pa ceļam paķēris radio, un pieskrēja pie loga. Es ātri izšāvu no sava vāka un atsitu viņa plecu. Viņš pagriezās un atgrieza uguni. Pēc tam viņš redzēja, ka cits policists sāka tēmēt uz viņu. Viņš izšāva vēlreiz, trāpot viņam vēderā, un policists smagi nokrita uz galda. Pēc tam Rihters pagriezās un izrāvās pa logu, stikla dušā izsitot stiklu. Es viņu nošāvu vēlreiz, kad viņš pazuda, bet palaidu garām.
  
  
  Tajā brīdī pa durvīm ienāca Ursula.
  
  
  "Viņš atrāvās no mums," es teicu. "Ejam." Es metos ārā pa durvīm garām ziņkārīgajiem skatītājiem un devos cauri stacijai uz ārdurvīm. Ursula bija man tieši aiz muguras.
  
  
  Nonācis līdz ēkas galam, ieraudzīju, ka Rihtera vairs nav. Es redzēju melnu automašīnu, kas ātri attālinājās no šīs vietas, kvartālu pa ielu, bet nevarēja zināt, vai tas ir Rihters.
  
  
  — Nākamajā reizē, kad es ieraudzīšu Rihtera kungu, — Ursula drūmi sacīja, — es iedošu viņam lodi galvā un vēlāk uzdošu jautājumus.
  
  
  Tajā brīdī vienīgais, par ko varēju domāt, bija radio, ko Rihters paķēra, kad aizbēga. Uz brīdi man bija monitors, bet tagad tas man atkal bija pazudis. Varbūt uz visiem laikiem.
  
  
  Tad es atcerējos Ievu.
  
  
  
  
  Devītā nodaļa.
  
  
  
  "Mēs meklējam vienu un to pašu cilvēku," es teicu Ursulai.
  
  
  Viņa jautājoši paskatījās uz mani, kad es ar muguru steidzos uz stacijas ieeju. — Ko tu ar to domā, Nik?
  
  
  “Šobrīd nav daudz laika skaidrojumiem. Rihters ir iesaistīts lielā zādzībā, un viņš manai valdībai nozaga kaut ko ļoti vērtīgu, lai to pārdotu komunistiem. Tāpēc viņš bija Austrumu ekspresī."
  
  
  Es dzirdēju policijas sirēnu skaņas, kad mēs skrējām cauri stacijai. Ap telpu, kur policija mēģināja aizturēt Rihteru, pulcējās pūlis. Ārā Austrumu ekspresis gatavojās doties ceļā.
  
  
  "Es tevi šeit atstāšu, Ursula. Nestāstiet policijai neko par manu līdzdalību, ja varat no tās izvairīties. Reģistrējieties viesnīcā Majestic, kas atrodas Obilicev Venac 28, un es jūs tur satikšu vēlāk. Pa to laiku pārbaudiet viesnīcas un mēģiniet atrast Rihteru. Ja jūs viņu atrodat, nemēģiniet viņu satvert, pagaidiet mani."
  
  
  "Kad es jūs atkal satikšu?" viņa jautāja. "Kur tu dosies, Nik?"
  
  
  "Vilcienā ir kāds, kas var mums pateikt, kur atrast Rihteru," es teicu. "Tāpēc es atkal sēdos uz klāja. Es ceru ar jums atgriezties vēlāk šodien vai rīt."
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Es priecājos, ka mūsu darbs ļaus mums kādu laiku palikt kopā," viņa teica. "Lai veicas, kamēr es tevi neredzēšu."
  
  
  "Ar jums ir tāpat," es teicu.
  
  
  Es sasniedzu peronu, kad vilciens sāka kustēties, un uzlecu tajā. Skaistā blondīne Ursula pamāja no durvīm un tad pagriezās, lai sveicinātu uniformā tērpto Dienvidslāvijas policiju.
  
  
  Dažu sekunžu laikā vilciens atstāja staciju un ieslīdēja atpakaļ Dienvidslāvijas ciematā. Atrodoties Belgradā, vilciens aiz gulšņiem iebrauca ēdamvagonā, kas tagad bija pēdējais vagons vilcienā. Tas padarīja to par vēl vienu vietu, kur man būtu jāmeklē Eva Šmite, un tur es viņu atradu. Viņa tikko bija pasūtījusi brokastis, kad es ierados pie viņas galdiņa.
  
  
  "Man tevī jāiemet lode," es teicu. "Bet es došu jums pēdējo iespēju. Celies un dodies uz savu kupeju. Es būšu tūlīt aiz jums. Un šoreiz nav nekādu triku. Tu izmēģini jebko kā pagājušajā reizē, un es tevi nogalināšu bez turpmākām diskusijām.
  
  
  Viņa brīdi vilcinājās. Tad viņa piecēlās un devās pa ēdamistabas vagona eju. ES apstājos
  
  
  nolika dažus rēķinus uz viņas viesmīļa galda un sekoja viņai. Drīz mēs stāvējām pie viņas nodalījuma durvīm Voiture 5.
  
  
  "Iekšā," es pavēlēju.
  
  
  Viņa atslēdza durvis. Mēs iegājām iekšā un es aizslēdzu durvis aiz mums. "Tagad, ko jūs vēlētos zināt?" - viņa kodīgi jautāja.
  
  
  "Kā atrast savu mīļāko."
  
  
  Viņa skarbi pasmaidīja un izbrauca ar roku cauri tumšajiem matiem. "Tagad var būt ļoti grūti. Hanss pavisam drīz pabeigs pārdošanu, un tad viņš kļūs par ļoti bagātu cilvēku. Viņš atkal mainīs savu identitāti un turpinās izvairīties no muļķiem, kas viņu meklē. Viņa smējās. "Un mēs varam pateikties jūsu valdībai par to visu."
  
  
  Man nepatika, ka par mani smejas un sauca par muļķi. "Jums ir veids, kā izmēģināt savu veiksmi," es viņai teicu. — Kur Belgradā uzturas Rihters?
  
  
  Eva pasmaidīja. Viņa sāka izģērbties, kamēr es ar viņu runāju. Es nezināju, ko viņa gaida, bet drīz viņa palika bez biksēm vai krūštura. Viņai bija nobriedusi pilna figūra.
  
  
  "Ja es jums sniegšu šo informāciju, es pieņemšu jūsu darba izaicinājumu," viņa man teica.
  
  
  Viņa uzmanīgi paskatījās uz mani, kad novilka krūšturi un atklāja krūtis.
  
  
  "Tikpat labi jūs varētu būt laipni un pateikt, kur atrodas Topcon galvenā mītne," es viņai teicu, skatoties, kā viņa velk melnās mežģīņu biksītes pa baltajiem augšstilbiem. Viņa mēģināja novērst mani ar seksu, tāpat kā daudzas citas sievietes.
  
  
  "Varbūt mēs varam panākt kādu kompromisu," viņa man murrāja, stāvot pilnīgi kaila. Viņa pienāca pie manis un pieskārās man ar savām krūtīm.
  
  
  "Kāds ir kompromiss?" ES jautāju.
  
  
  Viņa nedaudz piespiedās pie manis. "Jūs samierināsieties ar mazāk nekā visu informāciju, ko vēlaties, un tā vietā es jums uzdāvināšu nelielu dāvanu." Viņa lēnām pārbrauca ar mēli pār lūpām.
  
  
  "Es joprojām varu paņemt dāvanu," es viņai atgādināju, jūtot, kā viņas gurni virzās uz mani.
  
  
  "Jā. Bet tas nebūtu tas pats, vai ne? Tas nepavisam nav tas pats. ”
  
  
  Es ļāvu mutes kaktiņam kustēties. Viņa bija laba. Viņš un Rihters izveidoja lielisku komandu. Viņš droši vien to izmantoja citās Topcon misijās. "Un, ja es būtu gatavs piekāpties, kādu informāciju jūs man sniegtu?"
  
  
  Viņa uzstājīgāk kustināja savus gurnus, un tas pēc velna novērsa uzmanību. "Es nevaru jums pateikt, kur atrodas Topcon galvenā mītne, jo es nezinu. Rihters mani tur neved. Bet es jums pateikšu, ka viņš reģistrējas viesnīcā Excelsior Belgradā Knjaz Milos 5. Es jums pateikšu, jo viņš tur nebūs ilgi un jums, iespējams, tik un tā nebūs laika viņu atrast."
  
  
  Viņas gurni pavirzījās man tuvāk. Es viņus apskāvu un jutu, kā mīkstā miesa kustas zem mana pieskāriena. Ar otru roku satvēru viņas zodu, pievilku viņu sev klāt un nikni noskūpstīju uz lūpām. Viņa stāvēja, aizturējusi elpu, izspiedusi acis. Tad viņas acīs parādījās apjukums un vilšanās. Pirms brīža viņa kontrolēja situāciju, vadīja darbību, bet pēkšņi viņa zaudēja kontroli.
  
  
  Es neatlaidu viņas zodu. Es viņu satvēru ciešāk. "Tu melo, mīļā," es uzstāju.
  
  
  Apjukums padevās bažām. "Nē ..."
  
  
  "Ak jā. Es to redzu tavās acīs." Es atlaidu viņas zodu, bet tomēr piespiedu viņu sev klāt ar otru roku. Tad es ieķēros savā jakā un izvilku Vilhelmīnu. Es piespiedu mucu pie viņas kreisās krūts un iegremdēju to mīkstajā mīkstumā.
  
  
  "Tas nav kā agrāk," es viņai teicu. “Šoreiz man pietrūka pacietības. Tagad klausieties uzmanīgi. Es iešu noskaidrot, kur Belgradā slēpjas Rihters, vai tu man saki vai ne. Vai tiešām vēlaties mirt, lai padarītu lietas nedaudz grūtākas? prieks manis?"
  
  
  Viņas acīs tagad atkal parādījās bailes, ko viņa bija izrādījusi iepriekš. Varēju teikt, ka viņa domā par to, ko es teicu. Viņa paskatījās uz pie krūtīm piespiesto ieroci un tad ieskatījās manās acīs.
  
  
  "Viesnīca Sava," viņa klusi teica.
  
  
  Es paskatījos uz viņas seju un biju pārliecināta. Viesnīca Sava bija tāda, kādu Rihters būtu izvēlējies — maza un nomaļa.
  
  
  "Un Topcon galvenā mītne atrodas Lozannā, vai ne?"
  
  
  Viņa ātri paskatījās uz mani un tad prom. Es stiprāk piespiedu pistoles stobru pie viņas krūtīm. Viņa noelsās.
  
  
  "Jā," viņa ātri atbildēja. "Bet es, godīgi sakot, nezinu adresi."
  
  
  Paņēmu ieroci un ieliku maciņā. "Es tev ticu," es teicu. "Un tagad man jūs jāatstāj un jāizkāpj nākamajā stacijā."
  
  
  Viņa nepameta manu pusi. "Vai esat gatavs pieņemt otru līguma daļu, ko esmu ierosinājusi?"
  
  
  Es pārbraucu ar rokām pār viņas augšstilbiem un noskūpstīju viņu uz lūpām. Viņa man likās izsalkusi. Bet man prātā bija kas cits. Es pagriezos un paņēmu viņas šalli no nodalījuma sienas.
  
  
  "Es zinu, ka man tas patiks," es atzinu. "Bet man bizness ir jāliek pirms prieka, vismaz dažreiz."
  
  
  Es pienesu šalli viņai pie sejas un viņa jautājoši paskatījās uz to. Pēc tam es to pārvilku pār viņas muti un sasēju aizmugurē. Viņa pēkšņi sāka šķobīties, dauzīt un izdvest klusinātas skaņas caur šalli. Es satvēru viņas kailo ķermeni, pacēlu viņu, aiznesu uz gultu un uzmetu viņai virsū. Man likās, ka uz brīdi redzu viņas acīs gaidošu skatienu, bet es piesēju viņu pie gultiņas ar pašas siksnām un drēbēm. Pēc brīža viņa apgūlās gultā un vērīgi paskatījās uz mani.
  
  
  "Kamēr jūs nešķērsojat Bulgārijas robežu, jums nebūs vajadzīgs konduktors vai šveicars, kas izsitīs jūsu durvis," es viņai teicu. "Un ir tikai par vēlu. Līdz tam es sasniegšu Sava Hotel.
  
  
  Viņas acīs uzplaiksnīja naids un viņa kaut ko nomurmināja vāciski caur šalli.
  
  
  "Neuztraucieties, ka būsiet piesiets," es viņai uzsmaidīju. "Vienkārši mēģiniet domāt par manu alternatīvu."
  
  
  Es atstāju viņu piesietu kailu pie gultiņas un aizslēdzu aiz sevis nodalījuma durvis. Pēc tam es devos uz Voiture 7 un savu nodalījumu, lai savāktu savu mazo bagāžu. Biju gatavs izkāpt nākamajā pieturā, kas nāca neilgi pēc svilpes.
  
  
  Tagad man bija jāatgriežas Belgradā cerībā, ka Rihters ir devies uz Savas viesnīcu, neskatoties uz to, ka Dienvidslāvijas policija viņu meklē. Man vajadzēja noskaidrot, vai viņam joprojām ir radio.
  
  
  
  
  Desmitā nodaļa.
  
  
  
  Bija ap pusdienlaiku, kad ar otrās klases vilcienu atgriezos Belgradas centrālajā stacijā. Es braucu ar taksometru pa Sarajevoskas ielu līdz Knez Mihajla bulvārim, pabraucu garām iespaidīgajam Nacionālajam muzejam, veicu pāris pagriezienus, lai pārliecinātos, ka mums neseko, un tad devos taisni uz Majestic Hotel Obilichev Venac ielā. Ursula bija ļoti priecīga mani ieraugot.
  
  
  — Ak, Nik! - viņa teica apskaujot manu kaklu ar savām maigajām rokām, kad es iegāju viņas istabā. "Es staigāju pa grīdu. Kur, pie velna, tu biji?
  
  
  “Man bija jākārto daži nepabeigti darbi. Jūs taču nedomājāt, ka es jūs atstāšu vienu šajā ļaunajā komunistu galvaspilsētā, vai ne? es pasmējos.
  
  
  Viņa aizvēra aiz manis durvis. Pamanīju, ka viņa apmetās ļoti elegantā istabā par pieticīgu cenu un no tās paveras skaists skats uz ielu. Taču tagad viņas domas bija tikai par Hansu Rihteru.
  
  
  — Vai jūs kaut ko uzzinājāt? viņa jautāja.
  
  
  Es aizsmēķēju cigareti un piedāvāju viņai vienu, bet viņa atteicās. Tagad es uz viņu paskatījos nopietni. Viņa bija diezgan saspringta. "Es domāju, ka es zinu, kur Rihters slēpjas," es viņai teicu. "Ja vien viņš nekrita panikā un neizskrēja no pilsētas."
  
  
  "Vai tas ir kaut kur tuvumā?"
  
  
  Es ilgi ievilku cigareti un brīdi turēju to tur. — Jā, tas nav tālu no šejienes.
  
  
  "Kur? Viesnīca?"
  
  
  Brīdi nopētīju Ursulas seju pirms runāju. Šķita, ka šis ir piemērots brīdis, lai pastāstītu viņai par monitoru. Man bija vai nu viņai par to jāpastāsta, vai arī viņa pilnībā jāizslēdz no šī romāna, un tas nešķita godīgi.
  
  
  "Viesnīca, jā," es lēni teicu.
  
  
  — Kuru no? Viņa piegāja pie telefona uz naktsskapīša. "Es piezvanīšu policijai, un viņi mūs tur sagaidīs."
  
  
  Es pakratīju galvu. — Nē, Ursula.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar vieglu izbrīnu savās skaistajās zilajās acīs. Tad viņa nolika tālruni atpakaļ. "Kāpēc ne?"
  
  
  "Ursula," es iesāku, "es runāšu ar tevi. Rihters no Lielbritānijas valdības nozaga elektronisku ierīci, ASV ierīci, kas ir svarīga Rietumu drošībai. Viņam līdzi ir šī ierīce. Vismaz viņam tas bija, kad viņš pa logu atstāja Grand Central Station."
  
  
  Viņa uz brīdi atcerējās. "Radio?" viņa jautāja.
  
  
  "Jā, radio. Esmu diezgan pārliecināts, ka tajā ir paslēpta ierīce."
  
  
  "Tāpēc viņš vilcienā nēsāja līdzi radio."
  
  
  es pasmaidīju. “Tam es šobrīd ticu. Tagad Dienvidslāvijas policija labprāt izdotu viņu Rietumvācijai, lai stātos tiesas priekšā par kara noziegumiem. Komunisti vienmēr priecājas, ja noķer cilvēku no Trešā Reiha. Bet es domāju, ka jūs varat saprast, ka viņi var citādi raudzīties uz jautājumu par elektroniskās ierīces atdošanu man."
  
  
  "Es saprotu Niku," viņa teica.
  
  
  "Es mēģināju atdalīt Rihteru no viņa radio stacijā, bet man neizdevās," es turpināju. “Ja es tur būtu bijis, mans uzdevums būtu izpildīts. Tagad man ir jāatgūst tas radio.
  
  
  "Bet Nik, es nevaru arestēt Rihteru bez policijas," viņa man teica. “Lai viņu nodotu mūsu valdības aizbildniecībā, ir vajadzīga liela birokrātija. Ir jāiesaista policija."
  
  
  "Es saprotu," es teicu. "Bet atcerieties, ka Rietumvācija ir viena no tām
  
  
  brīvas valstis, kas cietīs, ja šī iekārta nonāks VDK rokās. Patiesībā es uzskatu, ka Rihters cer noslēgt darījumu par ierīces pārdošanu ar krieviem tepat Belgradā. Iespējams, viņi to jau ir izdarījuši. Jebkurā gadījumā, Ursula, es lūdzu jūs dot man laiku ar Rihteru un viņa radio, pirms mēs vēršamies pie dienvidslāviem pēc palīdzības, lai viņu arestētu."
  
  
  Viņa brīdi padomāja. "Es gribu jums palīdzēt noķert Rihteru."
  
  
  "Jā, jūs varat nākt ar mani," es piekritu.
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Labi, Nik. Es pagaidīšu, pirms izsaukšu policiju, bet, protams, viņiem var būt savas idejas. Man šķiet, ka redzēju vīrieti, kurš vēro šo viesnīcu. Man jāpieņem, ka viņi nevar man pilnībā uzticēties.
  
  
  "Tam ir jēga," es teicu. — Tu taču neesi labs komunists.
  
  
  Viņa man uzsmaidīja ar platu vācu smaidu un viņas zilās acis dzirkstīja. "Es pat neesmu laba meitene," viņa teica.
  
  
  "Es tam nepiekristu."
  
  
  Viņa bija ģērbusies ap vidukli apsietā halātā, jo tikko bija izkāpusi no dušas. Viņa atraisīja halātu un ļāva tam atkrist – zem viņa bija kaila. "Man šķiet, ka man labāk būtu ģērbties," viņa teica.
  
  
  Es alkatīgi paskatījos uz viņas izliekumiem. "ES ticu."
  
  
  Halāts nokrita uz grīdas. Es ļāvu savam skatienam klīst pār izspiedušajām krūtīm, tievo vidukli un pienaino gurnu un augšstilbu šūpošanos. Es atcerējos Evu vilcienā un zināju, ka Eva manī ir iedarbinājusi kaut ko tādu, kas tagad glāstīja un loloja Ursulas skatu.
  
  
  "No otras puses," viņa sacīja, pieejot mums tuvāk, lai samazinātu attālumu starp mums, "ja Rihters tagad atrodas šajā viesnīcā, viņš, iespējams, paliks tur nedaudz ilgāk."
  
  
  "Droši vien," es teicu.
  
  
  Viņa sāka knibināt manu ausi. Un es ļāvu viņai sākt mani izģērbt.
  
  
  Ursula manī aizdedzināja uguni, kas solīja drīz izkļūt no kontroles. Es palīdzēju viņai novilkt pārējās drēbes un pēc tam novedu viņu uz karaliskā izmēra gultu pāri istabai. Mēs kopā apgūlāmies, un nākamā lieta, ko es zināju, viņa nāca man pretī vīrieša pozā.
  
  
  Viņas krūtis karājās pār manām krūtīm skaistās lokās. Viņa nogrima man tuvāk, un viņas krūšu gali maigi berzēja manas krūtis, skūpstīdams manu seju un kaklu ar savām mitrajām lūpām.
  
  
  Viņa nolaidās uz manu vēderu, maigi noskūpstīja mani, un manā cirkšņā dega uguns. Tad viņa kustējās uz leju, glāstīja mani ar savām pilnajām, siltajām lūpām, līdz es vairs nevarēju izturēt.
  
  
  — Tagad, sliņķi? viņa jautāja.
  
  
  "Tagad," es aizsmakusi atbildēju.
  
  
  Es iegrūdu viņu gultā un apspiedu viņu, aizelsusi, nepacietīga. Piena augšstilbi pacēlās uz augšu un apņēma mani, un es atceros, ka jutos, kā tie droši noslēdzas aiz manis, kad mēs savienojāmies. Uguns pārauga vulkāniskā holokaustā. Tad bija saldas smaržas, skaistas skaņas un karsta miesa, kad mēs sasniedzām kulmināciju.
  
  
  Kad paskatījos uz Sava viesnīcu, sapratu, kāpēc Rihters to izvēlējās. Štatos to vislabāk raksturo kā blusu slazdu — vecu, nolietotu ēku, kas, šķiet, sen bija jānojauc vecpilsētas daļā. Izkārtne ārpusē bija tik nobružāta, ka varēja tai iet garām, pat nenojaušot, ka tā ir viesnīca. Šī šķita tāda vieta, kur vadība no apšaubāmiem viesiem skatītos citādāk.
  
  
  Viesnīcā bija tikai divdesmit numuriņi, un pēc pastkastītēs pie galdiņa nolikto atslēgu skaita varēja redzēt, ka paņemtas tikai pusducis. Es nebiju pārsteigts, kad slinkais Dienvidslāvijas ierēdnis neprasīja redzēt mūsu pases, bet vienkārši noņēma to numurus. Policijas pierunāšanu viņš uzskatīja tikai par formalitāti.
  
  
  Kamēr ierēdnis staigāja ap rakstāmgaldu, lai paņemtu manu bagāžas vienību, es vēlreiz paskatījos uz pastkastēm un ievēroju tās, kas norādīja, ka noteiktas telpas ir aizņemtas. Tad mēs kopā ar ierēdni uzkāpām pa kāpnēm. Kad viņš atvēra durvis un nolika manu bagāžu, es viņam iedevu dzeramnaudu.
  
  
  Lietvedim dodoties prom, gaitenī atvērās durvis, un gaitenī izgāja Hanss Rihters. Es atgrūdu Ursulu prom no durvīm un paslēpos no redzesloka. Brīdi vēlāk es nozagu skatienu un ieraudzīju Rihteru un divus vīriešus, kas stāvēja gaitenī ar muguru pret mani. Viņi grasījās pamest otru vīrieti, kura istabu viņi tikko bija izgājuši. Otrs vīrietis ir Ivans Lubjanka.
  
  
  Acīmredzot Rihters šurp sūtīja Lubjanku, kad viņš pie Povkas izkāpa no Orient Express. Tagad, lai gan stacijā notikušā incidenta dēļ Rihters, šķiet, atradis citu slēptuvi, viņš ieradās šeit kopā ar šiem cilvēkiem, kas acīmredzot bija Topcon aģenti, lai apspriestu ar krievu novērošanas ierīces pārdošanu.
  
  
  Rihteram nebija līdzi radio. Varbūt viņš neuzticējās VDK. Viņš ar biedriem gāja pa gaiteni uz kāpnēm, kamēr Lubjanka aizvēra durvis.
  
  
  Es pagriezos pret Ursulu. "Šis ir Rihters un viņa draugi," es teicu. "Sekojiet viņiem un redziet, kur viņi dodas. Centieties nenomirt. Es tikmēr eju ciemos pie sava krievu drauga koridorā. Tiksimies pie Majestic trijos. Pagaidiet. stundu pēc tam, un, ja es sevi neparādīšu, tu esi viens pats.
  
  
  Viņa īsu, maigu brīdi ieskatījās manā sejā. "Labi, Nik."
  
  
  es pasmaidīju. "Tiksimies vēlāk."
  
  
  "Jā."
  
  
  Ursula pazuda koridorā pēc Rihtera un viņa vīriem.
  
  
  Pēc dažām minūtēm es pieklauvēju pie Lubjankas istabas durvīm. Pēc nelielas pauzes aiz durvīm atskanēja Lubjankas balss. "Jā?"
  
  
  Es diezgan labi pārvaldīju dialektus un balsis, it īpaši pēc tam, kad bija iespēja tos dzirdēt, tāpēc es iztīrīju rīkli un centos visu iespējamo, lai izklausītos pēc Hansa Rihtera.
  
  
  "Bļuher," es teicu.
  
  
  Durvju slēdzene noklikšķināja, kad es izvilku Luger. Kad durvis atvērās un es ieraudzīju Lubjankas pārsteigto seju, es negaidīju uzaicinājumu ienākt istabā. Es strauji iespēru pa durvīm un ielauzos istabā. Viņa iesita Lubjankam pa krūtīm un galvu un nogāza viņu uz grīdas.
  
  
  Lubjanka sāka tvert pistoli, bet es viņu apturēju. "Sasaldē tepat."
  
  
  Viņš pagriezās un ieraudzīja viņam pret galvu tēmētu Lugeru. Tad viņš paskatījās uz attālumu starp viņu un Vēbliju un nolēma, ka nav vērts riskēt.
  
  
  "Atkal tas esi tu," viņš rūgti teica.
  
  
  "Es baidos, ka tā ir, vecais cilvēk. Labi, piecelies. Un palieciet tālāk no savas rotaļlietas uz galda."
  
  
  Lubjanka lēnām piecēlās, no viņa vaiga un mutes pilēja asinis. Viņa lūpa jau ir pietūkusi. Piegāju pie durvīm un aizvēru tās, nepārtraukti vērojot VDK virsnieku. Viņa acīs bija redzams liels naidīgums pret mani.
  
  
  "Un tagad," es teicu, "jums un man būs jauki parunāties."
  
  
  "Mums nav par ko runāt," viņš drūmi atbildēja.
  
  
  "Es domāju, ka jā".
  
  
  Viņš iesmējās un pielika roku pie griezuma uz vaiga. "Es baidos, ka esat nonācis pie nepareizā cilvēka."
  
  
  "Varbūt," es teicu. "Bet, ja es to darīšu, jūs jutīsities ļoti slikti." Es paskatījos uz viņa seju, kad šī paziņojuma iespaids man parādījās.
  
  
  "Mēs vēl neesam noslēguši darījumu," viņš man teica. "Tāpēc man nav tas, ko jūs meklējat."
  
  
  ES jautāju. "Ja Rihteram tas joprojām ir, kur viņš to glabā?"
  
  
  — Rihters?
  
  
  "Atvainojos par kļūdu. Jums viņš ir Horsts Bļuhers.
  
  
  Lubjanka brīdi padomāja. "Man nav ne jausmas, kur atrodas ierīce. Viņš ir ļoti noslēpumains un izvairīgs."
  
  
  "Varbūt viņš tev neuzticas, Lubjanka," es sacīju, viņu nedaudz ķircinot.
  
  
  Viņš paskatījās uz mani. "Es arī viņam neuzticos."
  
  
  Mans mutes stūris sakustējās. Man vienmēr bija neliels prieks redzēt divus nepatīkamus cilvēkus, kuri cenšas viens otru pārspēt. "Nu, viens ir skaidrs, Lubjanka. Jūs zināt, kur ar viņu sazināties. Un es gribu, lai tu man to pastāsti."
  
  
  Lubjanka pārcēlās uz nesaklāto gultu. Es viņu cieši vēroju un turēju Luger tēmētu pret viņu. "Viņš man neteica, kur apmetās," viņš lēnām teica.
  
  
  "Tu melo, Lubjanka. Un jūs saņemsiet 9 mm lodi galvā. Es piegāju viņam tuvāk. "Es gribu patiesību un gribu to tagad. Kur es varu atrast Richter?
  
  
  Lubjankas acis pēkšņi kļuva plakanas un izmisušas. Man par pārsteigumu viņš paņēma no gultas lielu spilvenu un pagriezās pret mani, noliekot to sev priekšā. Man nebija ne jausmas, ko viņš dara, tāpēc es neriskēju. Es izšāvu, un Luger uzsprāga mazajā istabā.
  
  
  Lode ierakās biezā spilvenā un nesasniedza Lubjankas krūtis. Tikmēr Lubjanka man uzbruka, joprojām turot spilvenu starp mums. Es notēmēju un vēlreiz šāvu pa galvu, un mans šāviens nedaudz sita garām mērķim, kad viņš uzkrita man virsū.
  
  
  Lubjanka iesita man ar pistoli pa roku un spēcīgi iesita, bet es joprojām turēju pistoli. Tagad spilvena nebija, un Lubjanka ar abām rokām spēcīgi sagrieza manu roku. Mēs atsitāmies pret sienu, un es pazaudēju ieroci.
  
  
  Tad mēs abi noslīdām uz grīdas, mēģinot cīnīties. Es iesitu Lubjankas jau tā asiņaino seju, un viņš paspēja atdot sitienu, pirms atrāvās no manis. Pēc tam viņš pastiepa roku pie Vēblija, kurš tagad stāvēja viņam blakus uz galda.
  
  
  Viņš satvēra ieroci, pirms es paguvu to sasniegt, taču viņš nevarēja tikt pie sprūda laikā, lai izšautu. Kad es viņam tuvojos, viņš nikni sita ar to, iesitot man ar smago stobru pa galvu.
  
  
  Es nokritu pie loga, pret sienu. Pēc tam Lubjanka piecēlās kājās un atkal norādīja uz mani ar Vēbliju, bet es atradu spēku satvert viņa pistoles roku un pavilkt to, pirms viņš varēja izšaut. Viņš man pietrūka un izsita logu.
  
  
  Stikls skaļi saplīsa un lija pār mani, kad es pagriezos un vēroju, kā Lubjankas ķermenis lidoja uz āru – viņa rokas izpletās plati, kad viņš mēģināja kaut ko satvert.
  
  
  Lubjankas krišanas laikā iestājās īss klusums, tad izdzirdēju kliedzienu. Izliecos caur izsisto stiklu un ieraudzīju, ka viņš ir ietriecās otrā stāva balkonā. Viņš tika iesists uz dzelzs balustrādes piketiem ar seju uz augšu, ar atvērtām acīm, un divi piketi bija izvirzīti caur krūtīm un vēderu.
  
  
  Es sevi aizrādīju. Lubjanka man tagad neko neteiks. Atgriezusi Vilhelmīnu, ātri izgāju no mazās istabiņas un steidzos pa gaiteni brīdī, kad no galvenajām kāpnēm atskanēja soļi. Es no tām izvairījos, nokāpjot pa aizmugurējām dienesta kāpnēm uz ielu.
  
  
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  “Šī ir vieta. Rihters devās uz šejieni ar diviem vīriešiem,” man stāstīja Ursula.
  
  
  Mēs saspiedāmies tumšās durvju ailē uz šauras ieliņas, pa nakti skatījāmies uz veco ēku pretī. Ursula bija ļoti noraizējusies, taču centās to neizrādīt.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka viņi varētu būt pamanījuši, ka jūs viņiem sekojat?" ES jautāju.
  
  
  "Es nedomāju," viņa teica.
  
  
  Māja pāri ielai bija dzīvojamā ēka. Ursula man stāstīja, ka viņi iegājuši āra istabā otrajā stāvā, bet tajā brīdī tur nebija gaismas.
  
  
  "Nu, iesim tur un paskatīsimies," es ierosināju.
  
  
  "Labi, Nik." Viņa pastiepās somiņā pēc Vēblija.
  
  
  "Es gribu, lai jūs mani tur labi aizsedz," es teicu. "Tās varēja būt lamatas."
  
  
  — Tu vari uz mani paļauties, Nik.
  
  
  Kad mēs tuvojāmies telpai, kurā uzskatījām par Rihteru un viņa vīriem, tā izrādījās tukša. Es uzmanīgi iegāju iekšā ar ieroci, bet tur neviena nebija.
  
  
  "Nāc iekšā," es teicu Ursulai.
  
  
  Viņa man pievienojās, aizvēra durvis un paskatījās apkārt. Tā bija liela istaba ar privātu vannas istabu. No sienām nolobījās krāsa, un santehnika izskatījās antīka. Stūrī atradās neveikla gultiņa, ar rētām klāts koka galds un daži taisni krēsli sānos.
  
  
  "Kaut kur," es komentēju. Es ieliku Luger atpakaļ maciņā. Es piegāju pie gultas. Likās, ka kāds nesen uz tā būtu gulējis.
  
  
  "Šeit nav bagāžas vai nekā," atzīmēja Ursula. "Mēs, iespējams, jau esam viņu pazaudējuši."
  
  
  "Paskatīsimies apkārt," es teicu.
  
  
  Mēs izpētījām šo vietu pa daļām. Bija pierādījumi, ka tur atradās Rihters – vienas no viņa iecienītākajām cigaretēm; vīna pudele, gandrīz tukša; un atkritumu grozā, viņa izmestajā vilciena biļetē, es neatradu neko, kas liecinātu, ka viņš atgriezīsies šajā istabā. Faktiski visi pierādījumi liecināja, ka viņš to atstāja uz visiem laikiem.
  
  
  "Ko tagad darīsim?" – Ursula jautāja.
  
  
  "Es nezinu," es viņai teicu. Es atgriezos vannas istabā un lēnām paskatījos apkārt. Man šķita, ka istabā ir kāda vieta, kuru mēs nepamanījām. Es vēlreiz ieskatījos tukšajā pirmās palīdzības aptieciņā.
  
  
  Tad es devos uz tualeti. Augšdaļa bija uz viņu. Es pacēlu vāku un ieskatījos izlietnē.
  
  
  Tur es redzēju slapja, saburzīta papīra gabalu peldam tīrā ūdenī.
  
  
  Es to izmakšķerēju un paskatījos. Tas bija tikai papīrs no lielāka gabala, kas acīmredzami bija saplēsts un aizmirsts, bet uz tā bija daži ar roku rakstīti burti.
  
  
  "Man ir kaut kas," es teicu.
  
  
  Ursula piegāja klāt un paskatījās pār manu plecu. "Kas tas ir?"
  
  
  “Izskatās, ka Rihters tualetē mēģināja no tā atbrīvoties. Vai varat saprast, kas ir šie burti?
  
  
  Viņa paskatījās uz to. "Tas ir Rihtera rokraksts," viņa teica. Viņa savilkās grimasē, nedaudz pagriežot zīmīti. Šķiet, ka tas ir rakstīts serbohorvātu valodā, Nik. Varbūt vārda "nacionālais" sākums. Un vēl viens burts, cita vārda sākums."
  
  
  Paskatījos uz viņu: “Nacionāls. Bet kāds ir otrais vārds?
  
  
  "M - U - S - muzejs, Nacionālais muzejs."
  
  
  Es ātri paskatījos uz viņu. "Muzejs. Vai tai ir ģērbtuve?
  
  
  "Es domāju, ka tā," viņa teica.
  
  
  "Rihteram nebūtu iemesla izmantot muzeju tikšanās reizei," es teicu. "Mēs zinām, ka viņš jau ir ticies ar Lubjanku viesnīcā "Sava" un, iespējams, arī šeit."
  
  
  "Tā ir taisnība," Ursula teica, bet nesekoja man.
  
  
  "Nu, pieņemsim, ka jūs gribējāt to radio kaut kur noglabāt uz pāris dienām. Jūs nevarat izmantot bagāžas glabātuvi Grand Central Station vai lidostā, jo tur jūs uzrauga policija. Bet kāpēc gan neizmantot bagāžas glabātuvi publiska vieta, piemēram, muzejs?
  
  
  “Bet lietas tur ir atstātas tikai uz laiku
  
  
  
  "Kamēr apmeklētāji atrodas muzejā," Ursula man atgādināja.
  
  
  Es par šo brīdi domāju. "Viņi paturēja priekšmetu pāris dienas, gaidot, kad tā īpašnieks atgriezīsies. Bet pieņemsim, ka Rihters nevēlējās paļauties uz šādu iespēju. Viņš, iespējams, atstājis radio muzejā un vēlāk dienas laikā viņiem piezvanījis, lai pateiktu, ka aizmirsis to paņemt. Viņš apsolīja, ka radio būs divdesmit četru vai četrdesmit astoņu stundu laikā. Pēc tam viņš būtu pārliecināts, ka viņi īpaši rūpēsies, lai to turētu viņam."
  
  
  "Tā ir laba teorija, Nik. Ir vērts to pārbaudīt."
  
  
  "Mēs būsim muzejā no rīta," es teicu. "Ja Rihters šovakar uzzinās par Lubjanku, viņš, iespējams, nolems nekavējoties pamest Belgradu, bet ne bez šī radio. Ja viņš to paslēptu muzejā, mēs gribētu viņu tur pārspēt. Šī var būt mūsu pēdējā iespēja sazināties ar viņu."
  
  
  "Pa to laiku," viņa teica, "jums ir nedaudz jāatpūšas. Un man ir īpaši ērta istaba Majestic.
  
  
  "Labs piedāvājums," es teicu.
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mēs bijām Nacionālajā muzejā, kad tas tika atvērts nākamajā rītā. Tā bija saulaina pavasara diena Belgradā. Koši zaļi pumpuri auga uz augstiem kokiem Kalamegdanas parkā. Laivas ar zemūdens spārniem brauca pa Donavas rāmajiem ūdeņiem, un noslogotā satiksme šķita mazāk drudžaina. Bet pats muzejs skaidrā rītā šķita monolīts un pelēks; tas bija skaudrs atgādinājums, ka mēs ar Ursulu šeit nebijām pa jokam.
  
  
  Iekšpusē bija augsti griesti un sterili stikla vitrīnas, kas krasi kontrastēja ar saulaino rītu otrpus tās biezajām sienām. Ātri atradām ģērbtuvi. Dežurējošais dienvidslāvs vēl nebija aizmidzis.
  
  
  "Labrīt," es viņu sveicināju. “Mūsu draugs atstāja šeit portatīvo radio un aizmirsa to paņemt līdzi. Viņš mūs sūtīja viņu paņemt." Es runāju ar savu labāko vācu akcentu.
  
  
  Viņš saskrāpēja pakausi. "Radio? Kas tas ir?"
  
  
  Nolēmu mēģināt ar viņu sarunāties serbohorvātu valodā. "Radio. Ko viņš nēsā pie jostas."
  
  
  "Ah," viņš teica. Viņš aizgāja uz mazās istabiņas stūri, un es, aizturējusi elpu, pastiepu roku pēc plaukta. Viņš izvilka Rihtera radio. "Man vienu šeit ir atstājis šveicietis Bļuhers."
  
  
  "Jā," es teicu, skatoties uz Ursulu. "Tas ir viss. Horsts Bļuhers ir viņa pilns vārds."
  
  
  Viņš paskatījās uz jaunkundzi. "Jā. Vai jums ir dokumenti, Blučera kungs? Es nedomāju, ka atceros tavu seju."
  
  
  Es savaldīju savu nepacietību. Esmu jau nolēmis radio paņemt ar varu, ja vajadzēs. "Es neesmu Horsts Bļuhers," es apzināti teicu. "Mēs esam viņa draugi, kas ir ieradušies, lai pieprasītu viņam radio."
  
  
  "A. Nu Bļučera kungam pašam bija jānāk, redz. Šis noteikums ir ".
  
  
  "Jā, protams," es teicu. “Bet Blučera kungs ir slims un nevar ierasties pēc radio. Mēs ceram, ka jūs varat saprast. Jūs darītu viņam lielu labvēlību, ja iedotu mums rāciju, ko viņam nodot.
  
  
  Viņš aizdomīgi paskatījās uz mani un tad uz Ursulu. "Vai viņš jums iedeva kvīti?"
  
  
  Tagad Ursulai ir bijusi loma. "Ak vai! Viņš minēja, ka mums vajadzētu pieņemt formu tieši pirms izbraukšanas. Bet viņš aizmirsa to mums iedot. Viņš ir ļoti slims." Tad viņa ieslēdza šarmu. "Ceru, ka kļūdu neizskaidrosit tehniski. Bļuhera kungs ļoti vēlējās klausīties skaistu Dienvidslāvijas mūziku, kamēr viņš bija šeit.
  
  
  "Ak," vīrietis sacīja, skatīdamies viņas auksti zilajās acīs. "Nu, es to varu saprast. Šeit jūs varat paņemt radio. Man tik un tā nav līdzekļu, lai to šeit uzglabātu.
  
  
  "Liels paldies," es viņam teicu.
  
  
  Viņš mani ignorēja un iedeva radio Ursulai. "Pasaki savam draugam, lai viņš drīz izveseļojas, lai viņš varētu izbaudīt uzturēšanos Belgradā."
  
  
  "Paldies," Ursula teica.
  
  
  Viņa paņēma radio un mēs izgājām no ģērbtuves. Bet, izejot no ēkas, es atklāju, ka mana uzvara bija īslaicīga. No nišas gaitenī iznāca divi vīrieši, un apkārt neviena nebija. Viņiem abiem bija pistoles. Tie bija divi Topcon cilvēki, kurus mēs redzējām iepriekš ar Rihteru, cilvēki, kuriem Ursula sekoja.
  
  
  "Lūdzu, apstājieties," garākā pavēlēja.
  
  
  Es nedzirdami ievaidējos. Vēl dažas minūtes, un monitors būtu mans. Sasodīti šie cilvēki! Šī bija otrā reize, kad man tas piederēja tikai tāpēc, ka man to atņēma. Ursula nebija tik sarūgtināta kā es. Viņa bija zaudējusi visus sakarus ar Rihteru, neskatoties uz radio atjaunošanu, un tagad šie cilvēki ir atjaunojuši šo kontaktu. Es domāju, vai viņa dzīvos, lai gūtu labumu no šāda notikumu pavērsiena.
  
  
  Maza auguma, kvadrātveida vīrietis ar lauztu degunu pamāja ar ieroci radio. "Nolieciet radio starp mums uz grīdas kopā ar savu maku...
  
  
  viņš paskatījās uz mani - un ar tavu pistoli.
  
  
  — Tad ej prom no viņiem, — garākais vīrietis pavēlēja.
  
  
  Ursula paskatījās uz mani un es piekrītoši pamāju ar galvu. Ar diviem ieročiem, kas vērsti pret mums, nebija nekādu strīdu. Viņa piegāja uz priekšu un nolika rāciju un Weblija maku uz grīdas. Es lēnām izvilku Luger no jakas, meklējot iespēju to izmantot, bet tagad abas pistoles bija vērstas uz manām krūtīm. Es noliku Luger uz grīdas blakus radio un somiņai. Man joprojām bija Hugo piedurknē, bet likās, ka man būs maz iespēju to izmantot.
  
  
  "Ļoti labi," sacīja garais Topcon aģents. Viņam bija tumši mati un ļoti tieva seja. Viņš pamāja otram vīrietim, kurš piegāja uz priekšu, atvēra Ursulas maku un izvilka Vēbliju. Viņš to iebāza arī Vilhelmīnas jakas kabatā. Tad viņš paņēma radio.
  
  
  "Tagad nāc mums līdzi," sacīja garais vīrietis.
  
  
  Ursula atkal paskatījās uz mani. "Labāk darīsim to, ko vīrietis saka," es viņai teicu.
  
  
  Mūs klusi izvilka no ēkas un iesēdināja pelēkā Fiat sedanā. Mums ar Ursulu lika sēsties mašīnas aizmugurē. Garais vīrietis sēdās pie stūres, un viņam blakus apsēdās tas, kuram bija lauzts deguns, un ierocis bija vērsts pret manām krūtīm.
  
  
  "Tagad mēs iesim nedaudz pastaigāties," ar lielu gandarījumu man teica tas, kuram bija ierocis.
  
  
  Automašīna iebrauca rīta satiksmē. Redzēju, ka abas aizmugurējās durvis bija aizslēgtas ar speciālām slēdzenēm. Šķita, ka vīrieti nevar pārspēt ar ieroci. Rihters acīmredzot nolēma, ka vislabāk ir atbrīvoties no mums, lai bez iejaukšanās turpinātu sarunas. Es sāku saprast, kā viņš tik daudzus gadus bija izvairījies no visu veidu policijas un valdības aģentiem: viņš bija gudrs, veikls un pilnīgi brīvs no sirdsapziņas.
  
  
  Izbraucām no Belgradas. Mēs braucām pa Brankova Prizren bulvāri, līdz sasniedzām upi, un tad pa Kara Dordevu atstājām pilsētu uz dienvidiem. Drīz vien atradāmies atklātā, kalnainā apvidū.
  
  
  "Kur jūs mūs vedat?" - beidzot jautāju.
  
  
  "Tu uzzināsi ļoti drīz," sacīja lauztais deguns, asi smaidot uz mani. Viņa akcents bija vācu valoda, bet garā vīrieša akcents bija franču valoda. Tas bija diezgan kosmopolītisks apģērbs, šis Topcon.
  
  
  Viņa prognoze bija pareiza. Vēl pēc piecpadsmit minūtēm, apbraukājuši pāris lauku ceļus, nonācām nomaļā lauku mājā. Šoferis apstājās viņam priekšā un lika mums izkāpt.
  
  
  Mēs ar Ursulu atstājām Fiat. Man nebija ne jausmas, kur mēs atrodamies; Es zināju tikai to, ka mēs atrodamies uz dienvidiem no pilsētas. Bija loģiski, ka Rihters pamet Belgradu, jo policija ķemmēja pilsētu, meklējot viņu. Līdz šim viņš nevarēja pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Interesanti, vai viņš vēl zināja par Lubjanku.
  
  
  "Ienāc mājā," pavēlēja garais vīrietis, vicinot revolveri. Abas pistoles atkal tika vērstas pret mums. Es sekoju pavēlēm.
  
  
  Mājas iekšpuse izskatījās vēl mazāka, nekā šķita no ārpuses. Bet tas bija viss, kas Rihteram bija vajadzīgs. Brīdi pēc tam, kad garais strēlnieks viņam piezvanīja, no virtuves istabā ienāca Rihters.
  
  
  "Nu," viņš teica, kad viņš mūs ieraudzīja, "kāds patīkams pārsteigums." Viņš sniedzās pēc radio, ko garais vīrietis bija nolicis uz galda. "Jūs gandrīz sapratāt, vai ne?"
  
  
  "Līdz šim jūs bijāt mums soli priekšā," es teicu. — Bet tava veiksme nevar ilgt mūžīgi, Rihter.
  
  
  Es redzēju, kā algotņi uz mani skatās, kad izmantoju viņa īsto vārdu. Acīmredzot viņš viņiem bija pazīstams tikai kā Blucher. Rihters uzsmaidīja man, tad piegāja klāt un iesita man pa seju.
  
  
  Es smagi nokritu uz grīdas. Ursula noelsās un noliecās pār mani. No viņa mutes tecēja asiņu lāse. Es gulēju, skatījos uz Rihteru un ienīdu viņu. Šis naids liktu man mazliet vairāk censties, ja man būtu iespēja viņam pretoties.
  
  
  Ursula paskatījās uz Rihteru. "Nacistu miesnieks!" - viņa nošņāca.
  
  
  Rihtera seja pietvīka no dusmām. Viņš smagi iesita viņai pa seju un viņa nokrita man blakus.
  
  
  Rihters vērsās pie cilvēkiem, kas mūs atveda. "Iespiediet tos šur un tur." Viņš norādīja uz starpsienu, kur virtuves durvju ailē bija pievienota virkne plānu dzelzs stieņu, un uz veco dzelzs radiatoru sānu sienā. "Tātad viņi ir šķirti."
  
  
  Vīrietis ar lauztu degunu pieķēdēja abas Ursulas plaukstas pie radiatora, bet garais vīrietis mani pieķēdēja pie ārējā starpsienas staba. Manas rokas atradās aiz muguras, uz katras plaukstas bija roku dzelži un ap stieni savienojošā ķēde. Man nācās piecelties kājās, un Ursulai jāsēžas uz grīdas, atbalstot muguru pret radiatoru.
  
  
  "Labi, atnes bumbu," Rihters pavēlēja garajam ar ieroci. .
  
  
  Garais vīrietis pazuda mazajā guļamistabā un pēc brīža atgriezās ar paštaisītu bumbu. Tam bija pievienots pietiekami daudz dinamīta, lai uzspridzinātu divas mājas, kas ir tikpat lielas kā tā, kurā atradāmies. Rihters paskatījās uz mani ar smīnu, izņēma bumbu no garā vīrieša rokām un nolika ierīci uz galda istabas centrā. istabā, apmēram pusceļā starp mani un Ursulu.
  
  
  "Andre ir ļoti labi šajās lietās," atzīmēja Rihters, uzstādot pulksteni, kas iedarbināja bumbu. “Lode, protams, būtu bijusi precīzāka, taču tā ir daudz jaudīgāka. Maz ticams, ka pēc sprādziena un ugunsgrēka varasiestādes spēs identificēt jūsu līķus. Es ceru, ka šis piemērs kalpos kā brīdinājums ikvienam, kas varētu nākt pēc jums."
  
  
  "Es domāju, ka tas viņiem liks aizdomāties," es teicu. Es cieši paskatījos uz bumbu, kas tika uzstādīta un tikšķēja. Rihteram bija taisnība. Ja šī lieta uzspridzinātos, tad vairs nebūtu daudz ko pētīt.
  
  
  "Mēs nekad nepadosimies, kamēr jūs netiksiet nodots to cilvēku aizbildniecībā, kuru vārdu jūs esat apkaunojuši," saspringtā balsī sacīja Ursula.
  
  
  Rihters paskatījās uz viņu. "Vai es tevi apmeloju?" - viņš kaustiski teica. "Žēl, ka jūs nebijāt klāt, kad tas viss notika, Frēulein. Trešais Reihs savu mērķu sasniegšanā nebija atkarīgs tikai no manis. Mēs visi toreiz bijām nacisti. Kad mūs sakāva, daži vājie palika traki, bet pārējie pēkšņi kļuva par antifašistiem.
  
  
  "Tu esi nacistu suns," Ursula šņāca.
  
  
  "Tagad ir modē draudzēties ar bijušajiem ienaidniekiem, skriet ar sociālistiem un nodot vecus ideālus," viņš lēnām turpināja.
  
  
  "Un nacisti strādā ar komunistiem," es viņam atgādināju.
  
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz mani. “Tas ir bizness, tīrs un vienkāršs. Tas ir jādara cilvēkam, kad viņu kā suni medī tie, kas viņam uzbruka.
  
  
  "Mūsu nogalināšana jūs neglābs, herr Rihter!" - Ursula skaļi teica. "Jūs tiksiet aizturēts, un jums būs jāmaksā par to, ko izdarījāt."
  
  
  Viņš rūgti pasmaidīja. "Tagad jums ir mazāk nekā divdesmit minūtes, lai uzzinātu." Negaidījis atbildi, viņš vērsās pie saviem palīgiem. “Izslēdziet Lamborghini. Ar Fiat brauksim uz Dragoman Pass staciju Crveni Krst. Tur vajadzētu droši iekāpt vilcienā.
  
  
  "Jā, Blucher kungs," sacīja garais vīrietis. Abi pagriezās un devās ārā.
  
  
  Kad bruņotie vīri iekāpa mašīnā ārā, Rihters atkal pagriezās pret mani. "Jūs uz laiku pārtraucāt manu darījumu ar krieviem. Bet tikai uz laiku. Tagad par to būs jāmaksā ar savu dzīvību.
  
  
  Tas nozīmē, ka viņš zināja par Lubjanku.
  
  
  “Kad aizbraukšu no šejienes, man Sofijā būs ne tikai viss laiks, ko vēlos, lai atsāktu sarunas par satelītmonitora pārdošanu, bet arī kādu laiku būšu brīvs no Bonnas valdības uzraudzības. Redziet, viss darbojas kā parasti, man ļoti labi." Viņš piegāja pie durvīm. Ārā iedarbojās Fiat dzinējs. "Auf wiedersehen vai varbūt man vienkārši jāatvadās?"
  
  
  Viņš pagriezās un aizgāja. Brīdi vēlāk Fiat aizbrauca, skaņa pamazām izzuda, kad viņi atgriezās uz galvenā ceļa.
  
  
  Mēs ar Ursulu vienlaikus skatījāmies uz tikšķošo bumbu un tad viens uz otru. Ursula iekoda apakšlūpā un pamāja ar galvu. — Man vajadzēja nogalināt Rihteru, tiklīdz es viņu atpazinu.
  
  
  "Chill," es teicu. "Mums ir atlikušas mazāk nekā piecpadsmit minūtes. Tas neatstāj daudz laika dziļām domām."
  
  
  "Es nevaru kustēties," Ursula teica, sitot roku dzelžus pret radiatoru.
  
  
  "Mēģiniet atpūsties," es viņai mierīgi teicu. "Jūsu trauksme var būt lipīga, un man kaut kas jāizdomā."
  
  
  Nolādētā bumbas tikšķēšana uz galda bija kā mūsu sirdis, kas pukstēja pēdējo reizi. Es zonēju un pagriezos, lai paskatītos uz restēm aiz manis. Es uzvilku to, kuram biju pieķērusies, un tas saliecās un pēc tam atlēca atpakaļ. Es saraucu pieri un berzēju roku dzelžu ķēdi pret stieni. Tas radīja maigu skaņu, ne tik skarbu vai čīkstošu kā metāls. Galu galā stieņi nebija izgatavoti no metāla, bet no koka, krāsoti tā, lai tie izskatās kā melns dzelzs. Tad es atcerējos Hugo. Viņi neatrada Hugo, manu stiletu.
  
  
  Cerība uzliesmoja manās krūtīs un lika manām iekšām vēl vairāk saspringt. Pakustināju labo roku, bet nekas nenotika. Man bija daudz grūtību manās kustībās. Es pagriezos pret Ursulu un atspiedos no plānās koka sijas.
  
  
  "Ko tu dari, Nik?"
  
  
  "Cenšamies glābt mūsu dzīvības," es īsi teicu. Man nebija laika tērzēt.
  
  
  Es atkal pakustināju roku un Hugo ieslīdēja manā plaukstā. Es novietoju nazi tā, lai mans rokturis būtu stiprs. Ar asu plaukstas locītavas pagriezienu man izdevās Hugo asmeni pievest pie koka šķērsstieņa tieši zem rokām. Es nogriezu stieni un jutu, kā naža asmens caurdur koku. Koks bija ciets, bet nazis
  
  
  ir uzasināta līdz smalkai malai griešanai. Ar asmeni izdarīju nelielas, stingras kustības un jutu, ka nokrīt pāris skaidas.
  
  
  Es paskatījos uz Ursulu. "Es cenšos sadalīt šo sasodīto bloku," es paskaidroju. Es neredzēju bumbas ciparnīcu. "Cik pulkstenis tur?"
  
  
  – Nedaudz vairāk par desmit minūtēm, – Ursula sacīja, pagriezusies, lai ieraudzītu ciparnīcu.
  
  
  "Kungs," es sacīju, dusmīga, ka ir pagājis tik daudz laika.
  
  
  ES griežu. Es negribēju pārgriezt visu sloksni. Es tikai gribēju to atbrīvot. Uz grīdas bija daudz skaidu. Es pārtraucu kapāt un stipri pavilku stieni. Bija neliela plaisa, bet koks nelūza. Roku dzelži tagad griezās dziļi manās plaukstu locītavās. Griezu vēl, līdz beidzot sajutu dziļu plaisu kokā. Es sastiprināju sevi, lai izturētu spiedienu uz plaukstas locītavām, un paskatījos uz Ursulu.
  
  
  "Laiks," es teicu.
  
  
  — Sešas minūtes.
  
  
  Paliku kājas zem sevis un pievilku cik varēju. Koka sijai sašķelstot, atskanēja skaļa plaisa. Es nokritu ar galvu uz grīdas un gandrīz atsitos pret galdu, uz kura gulēja bumba.
  
  
  Manas rokas joprojām bija saspraustas aiz manis, bet es ar pūlēm piecēlos kājās. Es jutu asinis uz savām plaukstu locītavām. Es stāvēju pie galda, lai paskatītos uz bumbu. Ja es būtu pazinis Rihteru un domāju, ka sāku, viņš būtu sakārtojis bumbu tā, lai jebkura tās kratīšana, piemēram, pacelšana, to uzspridzinātu pirms laika. Es pieliecos, lai pārbaudītu vadu un atklāju, ka man bija taisnība. Man vajadzēja vai nu neitralizēt bumbu, to nepārvietojot, vai arī kaut kā atbrīvot Ursulu no radiatora.
  
  
  Bumbai vajadzēja eksplodēt, kad minūšu rādītājs sasniedza pusstundu, un bija atlikušas tikai četras minūtes. Man nebija daudz laika.
  
  
  "Mums tevi jāatbrīvo no šīs lietas," es sacīju, pagriezdamies pret Ursulu. "Es nevaru pārvietot bumbu."
  
  
  "Bet kā es varu atbrīvot sevi?" - viņa jautāja, cenšoties slēpt paniku savā balsī.
  
  
  Es pieliecos un paskatījos, kā viņa bija pieķēdēta pie metāla. Bija tikai viens veids, kā viņu atbrīvot - atvērt roku dzelžu slēdzeni. Bet šī operācija prasīs vairākas minūtes, pat ja es turēju rokas sev priekšā. Ieliku Hugo muguras bikšu kabatā; Man tas nebūtu vajadzīgs. Tad es rūpīgi pārbaudīju radiatoru.
  
  
  Caurule no pagraba, kas savienoja radiatoru, bija visa sarūsējusi. Radiators izskatījās tā, it kā nebūtu lietots daudzus gadus. Turklāt plāksnes, kas tur radiatoru pie koka grīdas, izskatījās vecas un vaļīgas.
  
  
  Es atkāpos un apskatīju notikuma vietu no neliela attāluma. Radiators tika novietots apmēram 30 cm no sienas. Bija pietiekami daudz vietas tam, ko es biju domājis. Es nostājos tieši akumulatora priekšā un paskatījos uz Ursulu.
  
  
  "Savelciet sevi kopā," es teicu. "Es došu šai lietai smagu sitienu."
  
  
  "Labi, Nik," viņa teica.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Bija atlikušas divas minūtes. Paceļot kāju un saliekot ceļgalu, es ar labo kāju ļauni iespēru pa radiatoru.
  
  
  Kad es izveidoju savienojumu, atskanēja metāla un koka trieciens, un Ursula tika atmesta atpakaļ pret radiatoru. Dzirdēju, ka viņa izdvesa asu skaņu kaklā. Kad es paskatījos, lai redzētu rezultātus, es atklāju rūsu uz grīdas. Radiators bija pilnībā atdalīts no caurules un atspiedies pret sienu. Plāksnes, kas to turēja pie grīdas, bija norautas, taču tām joprojām bija piestiprināta sapuvusi koksne. Viena no plāksnēm joprojām bija pielipusi pie koka grīdas pie enkura, tāpēc es to atkal izmetu un pilnībā atbrīvoju.
  
  
  Ursula bija sasista un pārklāta ar rūsu.
  
  
  "Es baidos, ka tev nāksies vilkt savu galu ar šo lietu," es viņai teicu. "Piecelties. Ātri".
  
  
  Viņa ar pūlēm piecēlās kājās, paceļot vienu radiatora galu aiz sevis. Viņai bija grūti, bet adrenalīns plūda. Es pavirzījos uz sāniem, satvēru otru galu ar aproces saliktajām rokām un pacēlu radiatoru gurnu līmenī. Es paskatījos uz bumbas pulksteni. Atlikusi mazāk nekā minūte.
  
  
  ES teicu. - "Skrienam!" — Ārā pa durvīm!
  
  
  Ursula metās ārā no atvērtajām durvīm, joprojām turēdamies pie lielā akordeona formas metāla gabala. Es viņai sekoju, ejot gandrīz atmuguriski.
  
  
  "Ejiet ļoti ātri," es teicu. "Neskrien. Mums jānoiet vismaz piecdesmit jardi. Līdz caurumam zemē."
  
  
  Viņa paklausīja pavēlēm, kurnēja un svīda. Tas bija sasodīti neērti. Kādu dienu Ursula nokrita uz ceļiem, un es gandrīz pazaudēju radiatora galu. "Celies," es mierīgā balsī teicu.
  
  
  Viņa to darīja. Pulkstenis manā galvā man teica, ka mums ir tikai piecpadsmit sekundes. Mēs ātri virzījāmies uz seklu ieplaku laukā blakus mājai un saskārāmies ar to. Tiklīdz mēs nokritām zemē, atskanēja apdullinošs sprādziens.
  
  
  saplēšot mierīgo dienu aiz muguras.
  
  
  Trieciena viļņi sabojāja manas ausis un izlaida matus visā mūsu sejā. Tad mums uzkrita netīrumu un gružu bumba. Mums visapkārt krita lieli smagi baļķi. Pēc mirkļa viss bija beidzies un mēs paskatījāmies uz māju. Liels dūmu mākonis metās pret debesīm, un tas, kas bija palicis pāri no kotedžas, bija liesmās.
  
  
  "Ak Dievs," Ursula iesaucās, acīmredzot iedomājoties, kas ar viņu būtu noticis, ja radiators nebūtu sabojājies. Viņas blondie mati bija izspūruši un seju klāja netīrumi.
  
  
  "Mums ir paveicies," es teicu.
  
  
  Es satvēru Hugo un piegāju līdz Ursulas radiatora galam, lai sāktu novilkt slēdzeni viņas aprocēs. Tas aizņēma vairāk nekā desmit minūtes. Kad viņa beidzot bija brīva, viņa ilgi berzēja plaukstas un dziļi ievilka elpu. Pēc tam viņa devās strādāt kopā ar Hugo, lai noņemtu man roku dzelžus. Viņai bija vajadzīgs apmēram tikpat daudz laika, ar brīvām rokām. Manas plaukstas sagrieza roku dzelži, bet asinis jau klāja brūces.
  
  
  "Ko tagad, Nik?" – Ursula jautāja.
  
  
  "Mēs tagad dodamies uz Dragomana pāreju aiz Rihtera."
  
  
  "Viņiem ir priekšrocības salīdzinājumā ar mums," viņa teica. "Un mums nav automašīnas. Viņi paņēma dažas daļas no Lamborghini."
  
  
  "Es zinu," es teicu, skatoties uz itāļu automašīnu ārpus mājas. Daži no tā stikliem tika sasisti, un sprādzienā no vienas puses nobira krāsa. "Bet Rihters skaidri norādīja, ka viņš atgriežas uz Orient Express klāja pie pārejas. Robežu ar Bulgāriju viņš plāno šķērsot Dimitrovgradā. Tāpēc mums nav jāuztraucas par to, ka nokļūsim Crveni Krst, kad Rihters tur ieradīsies, bet pirms vilciena atiešanas. Tas var būt iespējams, ja mēs izkāpsim uz galvenā ceļa un nekavējoties noķersim automašīnu.
  
  
  "Tad iesim," Ursula teica.
  
  
  
  
  Divpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  Tas bija diezgan liels pārgājiens līdz ceļam. Ursula nesūdzējās, bet es sapratu, ka pēdējo divdesmit četru stundu stress viņu atstāja savu. Apmēram pusstundu pēc tam, kad atstājām degošās kotedžas notikuma vietu, mēs sasniedzām vienīgo ceļu, kas iet cauri šai valsts daļai.
  
  
  "Tas izskatās diezgan vientuļš," sacīja Ursula.
  
  
  Ceļš gāja taisni gar upes ieleju abos virzienos, cik vien acs sniedza, bet uz tā nebija nevienas automašīnas. Bija tik kluss, ka bija grūti noticēt, ka kāda satiksme kādreiz ir pagājusi garām.
  
  
  "Tas liek man aizmirst par Rihteru un vienkārši baudīt mieru un klusumu," es teicu.
  
  
  "Jā," Ursula piekrita. Viņa aizgāja un apsēdās zāļainajā krastā pie ceļa, un es viņai pievienojos tur.
  
  
  Ursula atspiedās uz garās zāles, balsta elkoņus zem sevis. Viņa aizvēra acis un klausījās putnu tuvējā laukā. Tā bija maiga saulaina pavasara diena ar relaksējošu burvību maigajā gaisā. Netālu čukstēja papeļu grupa, kuru mežģīņotos zarus rotāja zaļi pumpuri, un vējš, kas kustināja kokus, arī maigi šūpoja garo zāli laukā paralēli ceļam. Tā bija tāda diena, vieta un kompānija, kas aģentam liek aizdomāties, ko pie velna viņš dara savā konkrētajā profesijā.
  
  
  Ursulas īsie, tumšie svārki bija ap gurniem, un viņa tur guļot izskatījās ļoti labi. Guļamistaba nav vienīgā ideālā vieta, kur mīlēties, kā esmu atklājis citos priecīgos gadījumos. Es bieži atrodu ideālu vietu visnegaidītākajos apstākļos. Bet šī iespēja, ņemot vērā to, ka mēs cerējām uz automašīnu no minūtes līdz minūtei, nebija tik labvēlīga.
  
  
  "Niks! Šī ir automašīna!" Ursula norādīja.
  
  
  Tas bija Citroen sedans, kas mums tuvojās lielā ātrumā.
  
  
  "Labi," es teicu. "Es mēģināšu to apturēt." Izkāpu uz brauktuves un platā lokā pamāju ar rokām. Mašīna uzreiz sāka samazināt ātrumu un mirkli vēlāk apgāzās mums blakus esošā ceļa malā.
  
  
  Iekšā atradās divi jauni itāļi, kuri paši devās uz robežas pusi.
  
  
  "Vai jūs nokļūsit Crveni Krst pie Dragomaņa pārejas?" ES jautāju.
  
  
  Viņi abi bija tievi jauni vīrieši ar gariem matiem. Šoferis paskatījās uz Ursulu un acīmredzot viņam patika tas, ko viņš redzēja. "Mēs noteikti dosimies uz Crveni Krst," viņš teica ar spēcīgu akcentu. "Lūdzu apsēsties."
  
  
  Mēs to izdarījām, un mašīna rūca pa šoseju. Man bija prieks, ka viņiem patika braukt ātri, jo mums nebija daudz laika. Patiesībā mēs, iespējams, jau esam palaiduši garām savu iespēju nokļūt laikā.
  
  
  Sākumā jaunieši flirtēja ar Ursulu. Viņi mums piedāvāja konjaku un gribēja apstāties un atpūsties. Taču, kad viņi ieraudzīja, ka Ursulai nepatīk grupas sekss, viņi atkal sāka baudīt saulaino dienu. Kalnu ciematā Crveni Krst, uz kuru Rihters neapšaubāmi devās, nonācām ap pulksten diviem pēcpusdienā. Itāļi mūs aizveda pa taisno uz staciju un mēs
  
  
  sirsnīgi pateicās viņiem par braucienu. Pēc tam mēs ar Ursulu iegājām iekšā.
  
  
  Tā bija maza vieta un izskatījās pilnīgi vienmuļa, tāpat kā lielākā daļa staciju šajā Dienvidslāvijā. Mēs ātri paskatījāmies uzgaidāmajā telpā un redzējām, ka tur nav ne Rihtera, ne viņa divu rokaspuišu. Skatoties uz stacijas peronu, redzēju, ka vilciens attālinās.
  
  
  "Nāc," es teicu Ursulai.
  
  
  Kamēr mēs izkāpām, vilciens jau atradās perona galā un uzņēma ātrumu. Tas bija Austrumu ekspresis.
  
  
  "Smuki!" ES teicu.
  
  
  Es paskatījos uz leju ēkas galā, atklātā vietā, kur bija novietotas pāris automašīnas, un redzēju, ka Fiat Richter brauc no viņa lauku mājas netālu no Belgradas.
  
  
  "Paskaties," es teicu. "Viņa mašīna. Viņš ir šajā vilcienā."
  
  
  Es satvēru Ursulas roku un pavilku viņu sev līdzi, kamēr skrēju gar platformu uz mašīnu.
  
  
  "Ko mēs darām, Nik?" - viņa jautāja, kamēr mēs skrējām.
  
  
  "Mēs iegūsim Belgradas miesnieku," es viņai teicu.
  
  
  Apstājāmies pie Fiat un es paskatījos uz šoseju. Man vajadzēja paspēt uz to vilcienu. Ja Rihters nokļūtu Bulgārijā, manas izredzes viņu un radio dabūt bija patiešām niecīgas. Tur viņš saņems visu nepieciešamo palīdzību no VDK.
  
  
  Es ielēcu zemajā sporta mašīnā un satvēru vadus zem paneļa. Vilciens lēnām pazuda sliežu ceļa līkumā. Savienoju vadus un motors sāka darboties.
  
  
  "Iekāp un iesim!" Es kliedzu Ursulai pāri mašīnas troksnim.
  
  
  Es iekāpu pasažiera sēdeklī un Ursula ieņēma stūri.
  
  
  Es norādīju uz vietu, kur kādā ceļa līkumā pazuda Orient Express.
  
  
  Es teicu: "Sekojiet sasodītajam vilcienam!"
  
  
  Viņa tikai uz mirkli paskatījās uz mani. Pēc tam automašīna izbrauca no stāvlaukuma un devās gar šosejas malu.
  
  
  Paskatījos uz priekšu un redzēju, ka, lai gan netālu no ciemata trases abās pusēs bija stāvs krasts, tur bija vieta šaurai sporta automašīnai, ja Ursula spētu pietiekami labi braukt.
  
  
  "Šajā krustojumā šķērsojiet trases otru pusi," es viņai teicu, kad mūsu kreisie riteņi atsitās pret gulšņiem. "Es gribu būt tuvu vilcienam, ja mēs to saņemsim."
  
  
  Viņa darīja, kā es teicu, un tagad mēs braucām pa šosejas kreiso pusi. Ursulas acis iepletās, kad viņa cīnījās, lai saglabātu kontroli pār automašīnu. Saites zem riteņiem labajā pusē spēcīgi satricināja automašīnu, un zem pārējiem riteņiem izveidojās bedres, bet Ursula noturēja Fiat sliežu malās. Brīdi vēlāk vilciens atkal bija redzeslokā un mēs jau tuvojāmies tam.
  
  
  "Ātrāk," es viņu mudināju.
  
  
  Ursula nospieda gāzes pedāli un mēs metāmies uz priekšu. Vilciens bija tikai dažu jardu attālumā. Tas slīdēja gludi, salīdzinot ar mūsu pašu mežonīgo braucienu. Mēs uztriecāmies uz izciļņa un mašīna pagriezās pa kreisi. Vienu brīdi man likās, ka mēs ejam pa krastmalu. Bet Ursula cīnījās par kontroli un beidzot mēs atkal bijām labi. Restorāna vagona aizmugurējais klājs tagad atradās divdesmit pēdu attālumā. Atvēru Fiat durvis un paskatījos uz Ursulu.
  
  
  “Kad iekāpšu, atgriezieties pilsētā un sagaidiet mani stacijā. Es mēģināšu viņu paņemt dzīvu, ja viņš man atļaus.
  
  
  Viņa izmisīgi pamāja ar galvu, pirkstus uz stūres rata balti. Es uzmetu viņai pēdējo skatienu un nostājos uz atvērto mašīnas durvju pakāpiena. Mēs stāvējām vilciena aizmugurējā peronā. Atvērtās mašīnas durvis neļāva mums pietuvoties pārāk tuvu, bet man vajadzēja citu kāju.
  
  
  — Tuvāk! Es kliedzu viņai atpakaļ.
  
  
  Vagons sasita, pagriezās un aizbrauca no vilciena. Tad mēs nokļuvām tieši vilciena priekšā, atvērtajām durvīm klabējot pret perona konstrukciju. Tas bija tagad vai nekad. Es pārlēcu pāri četrām pēdām steidzīgās zemes, satvēru platformas margas un uzķēru to. Es piecēlos uz platformas un uzkāpu pāri margām. Tad es atskatījos un redzēju, ka Ursula jau samazina mašīnas ātrumu. Es viņai pamāju ar roku un viņa pazibināja priekšējos lukturus, lēnām virzoties uz nākamo krustojumu.
  
  
  Es iztaisnoju savas drēbes un iztīrīju matus no pieres. Es iekāpu, nenogalinot ne sevi, ne Ursulu. Tagad man vajadzēja atrast Hansu Rihteru, pirms mēs sasniedzām robežu.
  
  
  Es iekāpu restorānvagonā un cieši paskatījos uz to dažu cilvēku sejām, kuri bija atnākuši iedzert pēcpusdienas dzērienu. Neviens no viņiem nebija Rihters vai viņa cilvēki. Es nejauši pārvietojos pa mašīnu, it kā tikai staigātu vilcienā. Ja konduktors mani būtu apturējis pēc biļetes, es varētu to nopirkt uz kuģa - varbūt otrās klases biļeti, bet man bija vienalga, jo es negaidīju atpūsties un izbaudīt braucienu.
  
  
  Es lēnām gāju cauri abām guļamvagoniem, meklējot kādas pazīmes
  
  
  Rihters, bet es neko neredzēju. Arī vispārējos vagonos neko neredzēju. Vilcienā redzēju tikai laimīgu ceļotāju sejas. Ja Rihters bija uz klāja, viņš spēlēja droši un slēpās. Viņam, iespējams, izdevās iegūt vienu vai vairākus guļamtelpas sev un saviem vīriem, un viņi atradās tajos, gaidot pāreju uz Bulgāriju Dimitrovgradā.
  
  
  Tomēr bija priekšrocība, ko biju ieguvusi, kopš piedzīvoju pēdējo vilcienu. Tagad es biju pārliecināts par Hansa Rihtera identitāti un zināju, kā viņš izskatās. Es to varētu aprakstīt vilcienu konduktori.
  
  
  Man vajadzēja desmit minūtes, lai atrastu šveicaru, bet, kad es atradu, viņš bija ļoti izpalīdzīgs.
  
  
  "Ļaujiet man redzēt," viņš teica serbohorvātu valodā, "es uzskatu, ka tāda persona, kā jūs aprakstāt, iekāpa Crveni Krst. Jā, tagad atceros. Es tikko redzēju, kā šis puisis ienāca 8. nodalījumā nākamajā guļamvagonā.
  
  
  Brīdi vēlāk es apstājos pie 8. līča durvīm. Es izvilku Vilhelmīnu un garīgi sagatavojos visam, kas varētu notikt. Es sev teicu, ka šoreiz Hanss Rihters neaizies; viņš negrasījās pamest šo vilcienu dzīvs. Es uz brīdi atkāpos no durvīm, pacēlu labo kāju un spēcīgi iespēru.
  
  
  Nodalījās nodalījuma durvis, un es tām sekoju. Luger bija gatavs šaušanai. Apstājos tieši pie durvīm un paskatījos iekšā. Tas bija tukšs.
  
  
  Es ātri iegāju un aizvēru aiz sevis durvis. Mans minējums, ka Rihters paņēma divus vai vairākus nodalījumus, neapšaubāmi bija pareizs. Viņš, iespējams, iegādājās citu kupeju uz kāda cita cilvēka vārda, un, iespējams, viņš bija tur, plānojot nākamo soli pārdot satelīta monitoru Sofijā.
  
  
  Es paskatījos apkārt. Nebija ne bagāžas, ne radio, bet uz guļvietas bija jaka. Tas ir tas pats, kurā kādreiz atradās Rihters.
  
  
  Es varētu viņu gaidīt šeit vai mēģināt atrast, kur viņš un viņa vīri slēpjas. Es pagriezos pret bērnu gultiņu un atvilku segu, lai pārliecinātos, ka viņš kaut kur tur neslēpj radio. Kamēr viņi mani pagrieza prom no durvīm, es dzirdēju roktura klikšķi. Es strauji pagriezos pret skaņu, kad sniedzos pēc pārlādētā Luger.
  
  
  Topcon aģents stāvēja durvīs ar lauztu degunu, un viņa garais pavadonis gāja tieši aiz viņa.
  
  
  Vīrietis ar lauzto degunu sniedzās pēc pistoles, bet es viņu piekāvu. Kamēr viņa roka bija jakā, Vilhelmīnas neglītais purns jau norādīja uz viņa pārsteigto seju. Viņa garais biedrs pat nemēģināja.
  
  
  "Izņemiet roku no mēteļa. Esi uzmanīgs,” es teicu.
  
  
  Viņš izdarīja.
  
  
  "Tagad abi, nāciet iekšā."
  
  
  Es paspēru divus soļus atpakaļ un iegāju kupenā. Es pavēlēju garajam vīrietim aizvērt aiz sevis durvis. Kad viņš to izdarīja, es viņus abus rūpīgi atbruņoju.
  
  
  "Kā tu to izdarīji?" - jautāja lauztais deguns. "Kā jūs tikāt ārā no kotedžas?"
  
  
  "Tam nav nozīmes," es teicu, turot abus sev priekšā. — Kur ir Rihters?
  
  
  "Ak," garais vīrietis iesmējās. "Tu sekoji nepareizajiem cilvēkiem, mans draugs. Viņš neiekāpa tajā vilcienā."
  
  
  Viņš man bija vistuvākais. Es ar Luger iesitu viņa galvas sānos un izsitu ārā. Viņš iesmējās un atkrita pret kupejas sienu.
  
  
  Es jautāju: "Vai vēlaties vēlreiz mēģināt melot?"
  
  
  Garais vīrietis bija šokēts un apstulbis. Otrs runāja viņa vietā. "Viņš ir uz kuģa," viņš teica. "Bet mēs nezinām, kur. Mēs viņu atstājām vilciena otrā galā."
  
  
  "Šis ir nodalījums vienam cilvēkam," es teicu. — Vai jūs abi paņēmāt atsevišķu nodalījumu?
  
  
  Vīrietis ar lauzto degunu vilcinājās, un garais tumši paskatījās uz viņu. "Jā."
  
  
  "Kāds numurs?"
  
  
  — Nestāsti viņam! - garais vīrietis skaļi iesaucās. Es iesitu viņam pa apakšstilbu un viņš kliedza.
  
  
  "Labi?" Es jautāju citam.
  
  
  "Šis ir nākamais nodalījums," vīrietis maigi sacīja, rādīdams īkšķi pret sienu.
  
  
  — Muļķis! - garais vīrietis caur zobiem teica.
  
  
  "Labi, iesim," es teicu. “Uz platformas. Nāc ārā."
  
  
  Tas ar salauztu degunu atvēra durvis un izgāja koridorā, un es pagrūdu garo aiz viņa. Koridorā neviena nebija, tāpēc es turēju Lugeru prom.
  
  
  "Pārvietojies," es pavēlēju, iedurot ieroci garā vīrieša ribās.
  
  
  Brīdi vēlāk mēs sasniedzām platformas starp automašīnām. Es stāvēju viņiem aiz muguras un turēju Lugeru uz tiem. "Labi, lec," es pavēlēju.
  
  
  Viņi vērīgi paskatījās uz mani.
  
  
  "Vilciens brauc ļoti ātri," sacīja uzbrucējs.
  
  
  "Ne tik ātri kā šā pistoles lode," es viņu brīdināju.
  
  
  Pēc brīža vilcināšanās slepkava ar lauzto degunu atvēra durvis un nolēca. Nākamajā mirklī garais vīrietis izmisīgi metās man virsū.
  
  
  Es tiku uzbrukumā ar Luger stobru, spēcīgi trāpot viņam pa vēderu. Viņš ievaidējās un smagi bezsamaņā nokrita uz metāla grīdas pie manām kājām. Es apvilku Lugeru, vilku to uz atvērtajām durvīm un izmetu no vilciena.
  
  
  Es redzēju, kā viņa ļenganais ķermenis atsitās pret granti un pēc tam pazūd no redzesloka garajā zālē. Viņš droši vien bija labāks nekā tad, ja viņš būtu bijis pie samaņas, bet es tik un tā netērētu daudz miega. Beigās viņš mēģināja mani sagraut mazos gabaliņos.
  
  
  Tagad bija Rihters. Viņš bija šajā vilcienā, un man vajadzēja viņu atrast. Es ar nepacietību gaidīju šo.
  
  
  
  
  Trīspadsmitā nodaļa
  
  
  
  Nebija jau izvēles. Drīz vilciens tuvosies Dimitrovgradai un iebrauks Bulgārijā, un tad mans darbs kļūs daudz grūtāks. Es nevarēju vienkārši sēdēt un gaidīt, kad parādīsies Rihters. Nācās metodiski pārmeklēt guļamtelpas, klauvējot pie visām durvīm. Šāda taktika varēja ievest man nepatikšanas ar šveicaru, taču man bija jāuzņemas risks.
  
  
  Nolēmu doties uz pirmās guļamvagona tālāko galu, tuvāk vilciena priekšgalam. Es sāku meklēšanu tālākajā galā un atgriezos cauri abām automašīnām. Bet šis plāns pēkšņi kļuva pilnīgi nevajadzīgs. Kad es sasniedzu punktu apmēram pusceļā pirmajā guļamvagonā, atvērās nodalījuma durvis, un tikai dažu pēdu attālumā esošajā gaitenī bija Hanss Rihters, kurš skatījās uz mani kā uz spoku.
  
  
  "Tu!" - viņš nočukstēja.
  
  
  Es pamanīju, ka viņš nēsā radio.
  
  
  "Nāc, Rihter," es brīdināju. — Tu tagad nenokļūsi Sofijā.
  
  
  Taču Rihteram bija citas idejas. Viņš kaut ko nomurmināja zem deguna vāciski, tad pagriezās un skrēja pa koridoru prom no manis.
  
  
  Viņš devās uz guļamvagonu, kuru es tikko atstāju, vilciena beigās. Vilciens bija pārāk pārpildīts, lai mēģinātu izšaut. Tā vietā es dzenājos.
  
  
  Dažus mirkļus vēlāk Rihters atradās uz vilciena aizmugures platformas. Viņš devās, cik vien varēja šajā virzienā. Kad es piegāju pie durvīm ar ieroci, viņš mani gaidīja. Durvis atsitās pret mani, kad es mēģināju iziet cauri to atverei uz platformas. Es gandrīz zaudēju līdzsvaru, kad durvis ietriecās man krūtīs un rokā. Rihters viņu spēcīgi pagrūda. Es uzmanīgi iegāju durvīs un redzēju, kā Rihters pazūd augšā pa kāpnēm, kas ved uz mašīnas jumtu.
  
  
  — Padodies, Rihter! - es iekliedzos pāri vilciena troksnim. Bet viņš pazuda no redzesloka.
  
  
  Šķita, ka nekas cits neatlika kā sekot viņam.
  
  
  Es noliecos pār sliedēm, paskatījos augšup pa kāpnēm, un tieši laikā ieraudzīju, ka Rihters tēmēja uz manu galvu ar mazu beļģu revolveri. Viņš izšāva, es ieniru atpakaļ, un lode trāpīja steidzīgajā zemē zem riteņiem. Pēc tam Rihters virzījās pa vagona jumtu uz vilciena priekšpusi.
  
  
  Es ātri uzkāpu pa kāpnēm un uzkāpu karietes augšā. Rihters jau atradās tālākajā galā, lecot no ēdamvagona uz pēdējo guļamvagonu. Viņš uz brīdi zaudēja līdzsvaru, piezemējoties uz nākamās vagones jumta, taču turējās.
  
  
  Es skrēju viņam pakaļ pa ēdamistabas vagona jumtu. Kad tiku līdz galam, neapstājoties pārlecu attālumu starp viņu un guļamvagonu un turpināju skriet.
  
  
  Rihters pagriezās un nošāva mani vēl divas reizes. Es redzēju, kā viņš mērķēja un nolaidās. Abi šāvieni netrāpīja, lai gan otrs man zem kājām grauza cauri karietes jumtu. Es atgriezu uguni no Luger, bet, vilcienam braucot zem mums, es arī nevarēju mērķēt, un lode nekaitīgi lidoja garām Rihtera galvai. Tad viņš atkal skrēja.
  
  
  Rihters pārlēca pāri citai vietai starp mašīnām. Viņam tas kļuva labāks. ES sekoju; skrējām un lēcām pāri vēl vairākiem ratiem. Rihters tuvojās vilciena priekšgalam.
  
  
  Kad Rihters veica vēl vienu lēcienu starp vagoniem, vilciens sasvērās un viņš nokrita uz viena ceļa. Kad viņš pagriezās un ieraudzīja, ka es viņam tuvojos, viņš atkal notēmēja mazo revolveri un izdarīja vēl divus šāvienus. Es nokritu uz nākamā vagona jumta, un lodes sarūsēja koksni virsbūves blakus manai galvai un rokai. Rihters trešo reizi nospieda revolvera mēlīti, taču nekas nenotika. Pēc tam viņš dusmīgi meta man pretī ieroci. Viņš atlēca no mašīnas jumta un pazuda pāri malai.
  
  
  Rihters pagriezās un atkal skrēja. Es piecēlos, aptvēru Lugeru un sekoju viņam. Tad es ieraudzīju priekšā stelles kalna nogāzē un tajā plīvojamu melno caurumu — tuneli. Vilciens ietriecās tunelī, un Rihters apgūlās tieši laikā, kad viņa vagons pazuda tumsā. Es arī metos ar seju uz leju, un tad es ieniru tumsā. Pēc brīža es redzēju gaismas disku augam
  
  
  otrā galā un atkal iznira no melnās caurules dienasgaismā.
  
  
  Rihters jau tuvojās lokomotīvei. Es piecēlos un skrēju viņam pakaļ. Es gribēju neļaut viņam atgriezties vilcienā. Viņš ielēca pirmajā vagonā aiz lokomotīves un turpināja kustību. Kad es izlecu, vilciens sliežu ceļa līkumā šūpojās. Es nokritu pa labi un gandrīz noslīdēju no mašīnas jumta.
  
  
  Es gaidīju, kamēr sliedes atkal būs taisnas. Tad es virzījos uz Rihtera pusi. Vilciens atkal šūpojās pa nelīdzeno ceļu, kad Rihters tuvojās vagona priekšgalam. Viņš nokrita un nometa radio. Tas slīdēja uz karietes jumta malu, bet Rihters to satvēra, pirms tas nokrita.
  
  
  Rihters tagad atradās karietes priekšā. Viņš paskatījās uz dzinēju, kad es tuvojos, lai samazinātu nelielo attālumu starp mums. Viņš nolēma nelēkt pretī dzinējam un tā vietā devās uz kāpnēm, kas veda pāri motora sāniem. Es tiku pie viņa, tiklīdz viņš uzkāpa.
  
  
  Es viņu satvēru no visa spēka un uzvilku uz karietes jumta. Viņš paskatījās uz mani, cenšoties atbrīvoties.
  
  
  "Ļauj man iet!" viņš kliedza. "Vai jūs tiešām domājat, ka es to visu radīju veltīgi?"
  
  
  Viņa vārdus gandrīz aiznesa vējš, pirms es pat uztvēru viņa teikto. Bet viņa acis man visu izstāstīja. Man izdevās tur, kur citiem neizdevās, un Hanss Rihters nokļuva slazdā. Dažu īsu dienu laikā es kļuvu par viņa ienaidnieku.
  
  
  Es iesitu viņa kvadrātveida sejai un salauzu degunu.
  
  
  Rihters uzkrita uz braucošas automašīnas jumta. Lauki slīdēja mums garām milzīgā ātrumā. Es viņu atkal satvēru, bet viņš spārdīja un izsita manas kājas no apakšas, un es nokritu viņam blakus un aizripoju līdz pašai jumta malai.
  
  
  Es skatījos uz zemes biezokni zem sevis, ar rokām un kājām satverot jumta malu. Kad es lēnām gāju prom no malas, Rihters atkal piecēlās kājās. Kad es pagriezos, lai pieceltos, viņš man iesita pa galvu.
  
  
  Es izvairījos no sitiena, un Rihters atkal zaudēja līdzsvaru un nokrita uz ceļiem. Mēs abi cīnījāmies kājās kopā, bet šoreiz man bija pārsvars. Es iesitu viņam pa vēderu un viņš dubultojās. Tad es viņam spēcīgi iesitu pa galvu un atkārtoju sitienu. Viņš paklupa atpakaļ un gandrīz atkal nokrita.
  
  
  Tagad atrados starp Rihteru un karietes jumta priekšējo malu. Ar pēdējo izmisīgo piepūli viņš pavēra radio man pret galvu. Šoreiz es redzēju viņu nākam un atkāpos, kad Rihters tuvojās man. Viņa uzbrukuma impulss aiznesa viņu man garām līdz mašīnas galam un pāri tai. Kad viņš lidoja garām, es paķēru radio un izrāvu to no viņa rokām. Rihters iegāzās atklātā telpā starp vagonu un lokomotīvi.
  
  
  Man nebija iespējas viņu glābt. Es gandrīz apkritu, kad paķēru radio. Citā vietā Rihters iekrita starp vagonu un lokomotīvi un pēc tam notrieca lejā esošos gulšņus. Sekundes daļā karietes apgāzās pār viņa saburzīto figūru.
  
  
  Skats nebija patīkams. Rihteram pat nebija laika kliegt. Ķermenis pazuda zem braucošas automašīnas. Tad, atskatoties atpakaļ, es redzēju, ka no trases nokrīt cita ķermeņa daļa, kuru nevarēja identificēt. Belgradas miesnieks tika uzlauzts līdz nāvei.
  
  
  Vilciens palēnināja ātrumu. Mēs skaidri tuvojāmies Dimitrovgradai, un es nevarēju iekāpt šajā vilcienā, kad tas tur ieradās. Es gāju lejā pa kāpnēm, kuras Rihters bija mēģinājis izmantot agrāk, un, vilcienam vēl vairāk samazinot ātrumu, es uzlēcu uz steidzīgās zemes.
  
  
  Mēģināju noturēt kājas zem sevis, bet nesanāca. Es divas reizes apgriezos otrādi, ripojot skrāpēju mīkstumu un saplēstu audumu. Tad brīnumainā kārtā atrados uz muguras nelielas uzbēruma pakājē un redzēju, kā vilciena skatu platforma atkāpās gar sliedēm.
  
  
  Es jutu pēc lauztajiem kauliem, bet nevarēju tos atrast. Es pazaudēju radio, bet tas bija piecpadsmit pēdu attālumā no manis. Es piegāju pie tās un vēlā pēcpusdienas saulē atvēru to no aizmugures un ieskatījos iekšā. Šeit tas ir, kā es nonācu pie secinājuma, iebūvēts radio, tāpēc tas izskatījās kā daļa no ķēdes - satelīta novērošanas ierīce.
  
  
  Aizvēru radio un pakratīju galvu. Mana kreisā roka un vaigs dega vietā, kur tie bija berzēti pret granti gar taku. Noslaucīju seju ar kabatlakatiņu un skatījos uz sliedēm uz vietu, kur Rihters nokrita no vilciena. Bija kāda jūdze, un es neko nevarēju redzēt.
  
  
  Apmēram trīsdesmit jardus tālāk atradās paralēlu sliežu rinda, un pa tām tuvojās lēns vilciens. Viņš gāja tajā virzienā, no kurienes es tikko biju nācis, uz Dragomana pāreju. Kaut kur priekšā šis vilciens pāries uz galveno sliežu ceļu.
  
  
  Tā man bija liela veiksme
  
  
  jo tas mani izvestu no apgabala steigā un tādā veidā, ka es varētu izvairīties no varas iestādēm. Es ātri pārgāju uz citiem ceļiem. Brīdi vēlāk vilciens paskrēja man garām, pakāpeniski palielinot savu lēno ātrumu. Es nogaidīju, kamēr pienāk pēdējā mašīna, viena no vairākiem otrās klases vagoniem, un tad sāku skriet cik ātri vien varēju. Es satvēru aizmugures platformas pakāpienu margām un turējos, un vilciens izvilka manas kājas no apakšas. Brīdi vēlāk es stāvēju uz platformas ar Hansa Rihtera rāciju rokā un vēroju, kā ainava ap Dimitrovgradu izgaisa tālumā.
  
  
  Mazāk nekā piecu minūšu laikā vilciens pabrauca garām vietai, kur miesnieks sagaidīja savu piemēroto nāvi. Redzēju, ka starp sliedēm gulēja vecu drēbju kaudze, bet lūžņi netika identificēti kā cilvēks. Pārējais Rihters gulēja kaut kur otrpus sliedēm. Es ilgi domīgi skatījos uz kaudzi, un tad tā pazuda no redzesloka.
  
  
  Ursula būs neapmierināta, ka Rihters netika atvests uz Bonnu tiesāšanai. Taču viņa neglītās karjeras beigās nāca sava veida taisnīgums – sava veida brutāla izrēķināšanās.
  
  
  Mēs ar Ursulu nakšņosim kādā mazā istabiņā Crveni Krst. Es pieskāros viņas ķermenim un mēs domājām tikai par tiem siltajiem brīžiem kopā.
  
  
  Mēs esam nopelnījuši tiesības uz to.
  
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Slepkavību komanda
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Kad pelēkajā pirms rītausmas stundā zvanīja tālrunis, es zināju, ka otrā galā var būt tikai viens cilvēks — Vanags, mans priekšnieks uzņēmumā AX.
  
  
  Telefons atradās uz naktsskapīša gultas pretējā pusē, tāpēc, lai pie tā tiktu, nācās rāpot pāri Marijai fon Alderei, kura gulēja man blakus. Marija miegā maisījās, nedaudz paceļot vienu kāju, lai viņas rozā naktskrekls paceltos virs viņas gurniem, kad es pacēlu klausuli.
  
  
  "Tev nekavējoties jāatgriežas šeit," Vanags sacīja, tiklīdz atpazina manu balsi. Viņa vārdi bija skarbi un uzstājīgi. "Mēs strādājam pie jauna līguma. Esiet gatavs doties ceļā pēc trīsdesmit minūtēm."
  
  
  — Pēc trīsdesmit minūtēm? ES jautāju. "Kā? Šķiet, ka esat aizmirsis, kur es esmu."
  
  
  Es atrados Whiskey Cay, mazā salā pie Bahamu salām, uz kurieni mani bija sūtījis pats Vanags. Man vajadzēja noorganizēt laivu, kas mani uzņemtu un aizvestu uz kādu no lielākajām salām, lai es varētu nokļūt lidmašīnā atpakaļ uz štatiem.
  
  
  Vanags nevarēja sagaidīt, kad dzirdēs manu atbildi. "Esiet gatavs doties ceļā pēc trīsdesmit minūtēm," viņš atkārtoja ledainā tonī. — Džeimsa kungs nodrošina jūsu transportu.
  
  
  Es klusi pamāju. "Mr. James" ir Amerikas Savienoto Valstu prezidenta kodētais nosaukums.
  
  
  "Labi," Vanags teica, it kā redzētu, kā es pamāju. "Laiva jūs sagaidīs no galvenās piestātnes Whiskey Cay tieši divdesmit septiņās minūtēs." Viņš nolika klausuli. Pēc klausules nolikšanas es redzēju, ka Marija ir atvērusi acis un skatās uz mani.
  
  
  "Šis bija mans birojs Ņujorkā," es viņai teicu. "Es baidos, ka man ir jāatgriežas. Uzņēmums nosūta laivu.
  
  
  Marija domāja, ka esmu miljonārs vārdā Tonijs Deivss, ko izmantoju savā pašreizējā darbā uzņēmumā AX. Pat ja viņa nejauši dzirdētu manu sarunu ar Vanagu, viņai tik un tā nebūtu pamata šaubīties par manu aizsegu.
  
  
  Bet viņa savilkās grimasē, viņas nobriedušās sarkanās lūpas sabļāvās. "Vai jums šodien jāatgriežas?"
  
  
  "Jā, es baidos," es jautri teicu, gatavojoties piecelties no gultas. "Un ne tikai šodien, bet arī tagad. Man vienkārši ir laiks saģērbties, pirms laiva pienāk klāt.
  
  
  Bet pirms es paspēju piecelties no gultas, Marija pacēla roku un rotaļīgi parāva man aiz rokas, pievelkot mani sev klāt.
  
  
  "Jums nav tik jāsteidzas," viņa aizsmakusi teica.
  
  
  Par to nebija šaubu, Marija fon Aldere bija skaista būtne, garkājaina, slaida blondīne ar krāšņi proporcionālu zeltainu augumu un pilnām, gludām krūtīm, kuru sārtie gali gulēja uz viņas caurspīdīgās kleitas ņiebura. Viņa paskatījās uz manu ķermeni un varēja redzēt, ko viņas izskats ar mani dara. Viņa noslīdēja no gultas uz muguras, nedaudz paceļot gurnus, piedāvājot man savu zīdaino augumu kā mīlestības krūzi, kas gaida piepildījumu.
  
  
  Ar visu gribasspēku, ko varēju savākt, es čukstēju: "Būs citi laiki." Es pārbraucu ar lūpām pār viņas vaigu un iegāju dušā.
  
  
  Es nevarētu sūdzēties, ka pēdējās piecas dienas Whiskey Cay nav bijušas īpaši patīkamas. Sala bija ļoti bagāto spēļu laukums. Visur, kur skatāties, bija greznība – tīras, mazgātas jūras jahtas, kas noenkurotas dzirkstoši zilos ūdeņos; akriem dārgi labiekārtoti zālieni, kas liesmo ar košiem ugunīgiem ziediem, stiepjas līdz jūrai; pār Atlantijas okeānu pacēlās greznu villu puduri, kas bija spilgtas krāsas, it kā zīmētas ar bērnu krītiņiem. Pēdējās piecas dienas esmu izbaudījis visu, arī Mariju fon Alderi.
  
  
  Bet mans Whiskey Cay apmeklējums joprojām sagādāja vilšanos; Es biju tur biznesa darīšanās un ne tuvu savas pašreizējās problēmas atrisināšanai kā diena, kad Vanags mani pirmo reizi informēja AX galvenajā mītnē Vašingtonā.
  
  
  Vanags sāka sarunu ar neparastu monologu par šīs konkrētās misijas briesmām, neticamajām izredzēm un panākumu būtisko nozīmi.
  
  
  Es paskatījos uz viņu ar acs kaktiņu, domāju, kas vēl jauns? Es pa pusei gaidīju, ka grumbas ap viņa plānām lūpām pārvērtīsies smaidā. Nebija bieži, ka Vanags, atturīgs jaunanglietis, mēģināja izjokot. Bet es redzēju, kā šīs krunciņas ap viņa muti un caururbjošās acis tikai pastiprinās, un es zināju, ka viņš runā nopietni.
  
  
  Viņš sajauca papīrus uz galda un sarauca pieri. "Mēs tikko esam informēti - tas, protams, ir ļoti slepeni -, ka pirms sešām stundām Anglijas premjerministrs saņēma slepkavības draudus no sava ilggadējā drauga, parlamenta deputāta. Abi vīrieši atradās pie premjera lauku mājām, kad draugs pēkšņi izvilka šauteni, notēmēja to pret premjeru un tad gluži neizskaidrojami pagrieza šauteni pret sevi un izpūta sev smadzenes. Tajā laikā tur nebija neviena cita, tāpēc mēs, iespējams, sniedzam sabiedrībai viltus stāstu. Bet incidenta patiesās sekas ir briesmīgas.
  
  
  Es pamāju ar galvu. Tas bija dīvaināk, nekā es gaidīju, pat pēc Hoka atklāšanas runas.
  
  
  "Oficiālā britu versija to raksturo kā negadījumu," turpināja Hoks. “Nepareizi izšauts, kamēr draugs apskatīja šauteni. Protams, ka nebūs
  
  
  
  
  Viņš minēja, ka ieroči vispirms bija vērsti pret premjerministru.
  
  
  "Vai jūs mani aizdosiet britiem, lai palīdzētu viņu izmeklēšanā?"
  
  
  Vanags pamāja ar galvu. “Problēma ir tuvāk mājām. Līdzīgi gadījumi reģistrēti Ķīnā, Francijā, Japānā un Vācijā. Katrā gadījumā iespējamajam slepkavam bija tiesības nogalināt savu upuri, bet tā vietā viņš nogalināja sevi.
  
  
  "Jūs varat iedomāties, kādu ietekmi šie ziņojumi atstāja uz prezidentu. Viņš viegli varētu būt nākamais mērķis. Un viņš negaidīs, kad kāds šīs slepkavības komandas loceklis nokļūs Baltajā namā, pat ja slepkava nogalinās tikai pats sevi. Mūsu uzdevums šoreiz ir meklēt un iznīcināt – preventīva darbība.”
  
  
  "Vai mums ir kādi potenciālie pirkumi?"
  
  
  "Mazliet," Vanags atzina. Viņš aizdedzināja vienu no saviem lētajiem cigāriem un minūti klusēdams uzpūta. "Man ir visi izmeklēšanas dokumenti no dažādām izlūkošanas aģentūrām katrā valstī, kā arī Interpolā. Vai vēlaties uzzināt, ko viņi atrada? "
  
  
  Viņš atzīmēja faktus uz pirkstiem. "Pirmkārt, visi mirušie slepkavas bija resni. Otrkārt, visi bija apsēsti ar savu lieko svaru un pavadīja daudz laika, cenšoties no tā atbrīvoties. Trīs vai trīs no viņiem bija tuvi māsām fon Alderām."
  
  
  Es pacēlu uzaci. “Apbrīnojami. Meklēju resnus vīriešus uz diētas, kuriem patīk skaistas meitenes. Jūs to gluži nevienkāršojat."
  
  
  "Es zinu," sacīja Vanags. "Man žēl." Kā viņš to teica, es viņam gandrīz ticēju. Bet tad viņš atkal kļuva nepārprotami lietišķs.
  
  
  “Mēs sākam ar fon Alderu māsām, tas ir, ar jums. Tas ir vienīgais patiesais pavediens, ko esam ieguvuši."
  
  
  Fon Alderu meitenes pašas bija mazliet dīvainas. Marija, Helga un Elza ir identiski blondi trīnīši, kurus labi pazīst ikviens laikraksta lasītājs vai TV skatītājs. Viņi bija ap divdesmit gadiem un bija skaisti. Viņi ieradās ASV no Vācijas pēc Otrā pasaules kara kopā ar savu māti Ursulu. Viņi specializējās miljonāru vīriem un mīļotājiem, kas padarīja viņus bagātus ar māju dāvanām, kas izkaisītas visā pasaulē, jahtas, rotaslietas un pat privātas lidmašīnas.
  
  
  Pārdomājot, es nolēmu, ka tuvināšanās fon Alderam, iespējams, bija viens no patīkamākajiem veidiem, kā es jebkad esmu sācis kādu uzdevumu.
  
  
  Pietika, lai AX vienkārši sagādāja man segumu – Toniju Deivsu, bagātu uzņēmēju, kurš bija mantojis plaukstošu importa-eksporta biznesu, kura galvenā mītne atrodas Ņujorkā. Drīz vien, Vanagam aizkulisēs velkot pareizos striķus, mani uzaicināja uz vairākām ballītēm ar fonalderu meitenēm. Kad es satiku māsas, ar dāsnām dāvanām un uzmanību bija diezgan viegli kļūt par daļu no viņu sociālā tīkla.
  
  
  Marija bija pirmais fon Alders, kuru es "pētīju". Es viņu aizvedu uz Whisky Cay, kur mēs pavadījām piecas laimīgas dienas greznībā. Bet līdz rītam Vanags mani pavēlēja atgriezties ASV, es nebiju atradis citus paņēmienus.
  
  
  Divas
  
  
  Mazāk nekā divdesmit minūtes pēc Vanaga zvana es devos uz galveno doku Viskijkejā. Marija fon Aldere gāja man līdzi, pieķērusies man pie rokas. Tur jau gaidīja laiva - četrdesmit pēdu kreiseris, lielākā daļa krāsas bija nolobījusies un sarūsējusi, divi dīzeļdzinēji darbojās tukšgaitā. Uz klāja atradās četri cilvēki.
  
  
  Viens no vīriešiem, kas valkāja izbalējušu beisbola cepuri, kliedza: "Mēs esam gatavi stumt prom, Deiza kungs."
  
  
  "Esi ar jums," es atbildēju. Es pagriezos, lai atvadītos no Marijas, un viņa mani skūpstīja ilgi un prasīgi.
  
  
  "Atceries, Dumplink," viņa teica, — visas fon Alderu māsas savus vīriešus sauca par "Dumplink", "turieties tālāk no šīm manām māsām, pretējā gadījumā es izraušu viņiem acis."
  
  
  "Mans vai viņu?" ES jautāju.
  
  
  "Visām acīm," viņa teica.
  
  
  Viņa mani ātri noskūpstīja un es uzlēcu uz kreisera klāja. Vīrietis izbalējušajā beisbola cepurē nekavējoties metās prom. Kad kreisera jaudīgie divi dīzeļdzinēji atdzīvojās, es redzēju otro laivu, kas steidzās piestātnes virzienā. Viņš pēkšņi pagriezās un devās uz manu kreisera pusi, kas strauji tuvojās atklātajai jūrai, tā priekšgals griezās cauri ūdenim, un tā priekšgals veidoja gaiļa asti no aerosola. Drīz vien Marija fon Aldere, joprojām stāvot mola galā, sarāvās līdz lelles izmēram un tad pavisam pazuda. Dažas minūtes vēlāk pati sala pazuda no redzesloka.
  
  
  Pēkšņi es sapratu, ka mūs vajā cita laiva. Man pār muguru pārskrēja pazīstams vēsums. Kāds smagi kļūdījās – vai tas varētu būt es?
  
  
  Es mēģināju to izdomāt, un ātri. Vai nu otra laiva bija ienaidnieka kuģis, kas mēģināja nokļūt pie manis, vai arī es ļāvu sevi uzņemt nepareizai laivai, bet otrs kuģis bija tas, kuru Vanags nosūtīja uz Viskija. Pirms man bija iespēja pie tā vairāk strādāt, vīrietis beisbola cepurē man pateica, ko es gribēju uzzināt.
  
  
  "Lūdzu, nedariet neko muļķīgu, Deivsa kungs," viņš teica. Viņš uzmeta brezenta gabalu uz klāja un satvēra nozāģēto bisi, kas gulēja zem tā. Muca bija vērsta pret manām krūtīm.
  
  
  Vismaz viņš nezināja manu īsto vārdu. Bet es joprojām nevarēju izskaidrot, kā viņš zināja, ka es gaidīšu boa konstriktoru piestātnē pie Viskija.
  
  
  
  
  
  t vai nu kāds noklausījās Vanaga zvanu, vai arī Marija fon Aldere mani atdeva.
  
  
  Atskanēja kliedziens no vīrieša pie kreisera stūres, un laiva pagriezās uz labo bortu ar pēkšņu gājienu, kas mūs visus gandrīz nogāza no kājām. Tad mēs redzējām, kas ir problēma – draudīgs sudraba priekšmets, kas caururbj ūdeni gandrīz tieši virs mūsu deguna. Mūs dzenošā laiva izšāva torpēdu, bet raķete mūs palaida garām un izlidoja jūrā.
  
  
  Bet tas īsais brīdis, kad katra kreisera klāja roka zaudēja līdzsvaru, deva man iespēju izvilkt Wilhelmina, manu modificēto Luger ar trīs collu stobru. Kamēr es biju kopā ar Mariju Whiskey Cay, es to paslēpu slepenā bagāžas nodalījumā. Bet pirms iziešanas no mūsu istabas tajā rītā, kamēr Marija atradās otrā istabā, man bija tālredzība iebāzt to kājstarpes maciņā, ko valkāju biksēs, lai es varētu aizsniegt ieroci ar atraisītu mušu.
  
  
  Kamēr vīrietis ar ieroci vēl gulēja uz margām, es notupos, attaisīju viņu un izvilku Luger. Es redzēju pārsteigumu viņa sejā, kad Luger izcēlās no manas mušas. Viņš iekliedzās un pacēla pistoles purnu uz augšu, ar pirkstu nospiežot sprūdu. Mēs šāvām tajā pašā laikā. Vilhelmīnas 9 mm lode atstarpi starp mums samazināja par pussekundi ātrāk. Lode atņēma vīrieša seju un iemeta viņu pāri margām jūrā, un bises sprādziens trāpīja starpsienu aiz manis.
  
  
  Es ātri kustējos, ar vienu roku satverot glābšanas vesti un ar otru ieliekot Luger atpakaļ maciņā. Tad es pārlēcu pāri margām jūrā. Es uzminēju, ka cilvēki, kas atradās otrajā laivā, dod signālu man mēģināt izkļūt no laivas, kad viņi izšāva torpēdu, un ka viņi mani vēro caur binokli.
  
  
  Par spīti dienas svelmei, kad uzsitu un gāju zem ūdens, ūdens bija šausmīgi auksts. Joprojām turot savu glābšanas vesti, es gandrīz uzreiz pielecu augšā un aizpeldēju no kreisera otrās laivas virzienā, kas tagad steidzās man pretī. Pār plecu es redzēju, kā kreiseris sāka griezties vajāšanā.
  
  
  Kreiseris vēl bija pusceļā, kad tuvojošā laiva izšāva vēl vienu torpēdu. Jūras raķete nosvilpa man garām, tikai piecu jardu attālumā, un šoreiz trāpīja kreiserim kuģa vidū. Notika ellišķīgs sprādziens, un mani skāra spēcīgi triecienviļņi, kas izplatījās pa ūdeni kā elektriskā strāva, kas iet caur tukšu strāvu. Kreiseris sadalījās gabalos, paceļot milzīgu ūdens, gružu un ķermeņu geizeru.
  
  
  Dažu sekunžu laikā vajāšanas laiva piebrauca līdzās un palīdzīgas rokas pacēla mani uz klāja. Reiz uz klāja es redzēju, ka šī laiva ir precīza tikko iznīcinātā kreisera kopija; pat nolobītā un rūsējošā krāsa un cilvēku skaits uz kuģa. Taču šoreiz viens no vīriešiem parādīja karti ar ASV zīmogu un prezidenta parakstu.
  
  
  "Mēs atvainojamies par sagādātajām neērtībām," vīrietis īsi sacīja. “Mēs kavējāmies, lai nokļūtu Whiskey Cay dokā. Kāds izveidoja nelielu sabotāžu pret mūsu ģeneratoriem, lai mūs aizkavētu. Kad mēs redzējām, ka otra laiva aizbrauc ar jums, mēs uzminējām, kas noticis.
  
  
  "Paldies," es pasmaidīju. "Tu esi labi atguvies."
  
  
  Viņš neatzina, ka ir īsts profesionālis. Tā vietā viņš teica: "Jūs varētu vēlēties pārģērbties sausās drēbēs, pirms mēs sasniedzam galamērķi. Lejā kajītē jūs atradīsiet drēbes.
  
  
  Nogāju lejā un pārģērbos svaigos džinsos, sporta kreklā, kurpēs un zeķēs. Tas nebija gluži Saville Row apģērbs, taču tas bija tīrs un sauss. Mani glābēji man neuzdeva nekādus jautājumus un nepiedāvāja nekādu informāciju. Iespējams, tā bija CIP, bet man joprojām nebija ne jausmas, kā viņi plānoja mani atgriezt uz cietzemi tādā ātrumā, kādu Vanags bija iecerējis.
  
  
  Kad es atkal piecēlos, tas pats vīrietis, kurš ar mani bija runājis iepriekš, man teica, ka mums vajadzētu sasniegt pārsēšanās punktu apmēram pēc sešām minūtēm.
  
  
  Es pamāju ar galvu, bet joprojām nesapratu, par ko viņš runā. Mēs kādu laiku bijām ārpus redzesloka no Whisky Cay, un pēc tā, ko es zināju par šo Atlantijas okeāna daļu, daudzas jūdzes uz rietumiem nebija citas zemes, izņemot ASV. Es redzēju tikai zilās jūras kalnu viļņus no visām pusēm. .
  
  
  Tieši pēc piecām minūtēm un piecdesmit sekundēm mēs pamanījām ASV Jūras spēku lidmašīnas pārvadātāju, un vīrietis uz klāja ar mani teica: "Te mēs esam — tieši uz pogas."
  
  
  Ducis reaktīvo lidmašīnu sēdēja uz nesēja ar salocītiem spārniem, kā tumši putni, kas atpūšas pirms lidojuma atsākšanas. Daži apkalpes locekļi nometa pa virvju kāpnēm, kad mūsu laiva tuvojās krastam. Es paspiedu roku saviem glābējiem un tad gāju augšā pa kāpnēm. Kreiseris bija attālinājies un gandrīz nebija redzams vētrainajā jūrā, pirms es sasniedzu klāju.
  
  
  Kuģa kapteinis sagaidīja mani rampas augšpusē, sveicināja mani, ko es atgriezos, un ātri virzīja uz reaktīvo lidmašīnu, kas gaidīja pilotu klājā. A-4 Skyhawk dzinēji jau bija
  
  
  
  
  ieslēgts, mēģinot pacelties gaisā. Es paspiedu roku pilotam, jaunam rudmatainam vīrietim, uzvilku lidojuma drēbes un iekāpu aizmugurējā kabīnē. Pilots man pacēla īkšķi, un mēs milzīgā ātrumā katapultējāmies no lidmašīnas pārvadātāja klāja debesīs. Kad Amerikas Savienoto Valstu prezidents bija jūsu personīgais ceļojumu aģents, naktsmītnes bija stingri pirmās klases...
  
  
  Trīs
  
  
  Lidojums atpakaļ uz štatiem bija ātrs un bez starpgadījumiem. Mūsu galamērķis bija JFK lidosta Ņujorkā un tur mēs nolaidāmies uz īpaši sagatavota skrejceļa. Pēc saules un skaidrām debesīm Whiskey Cay es nebiju gatavs skarbajam, rūgtajam janvāra aukstumam Ņujorkā.
  
  
  Vanags gaidīja skrejceļa galā garā, tumšā limuzīnā. Tiklīdz es pārsēdos no lidmašīnas uz mašīnu, rudmatainais pilots pamāja ar roku, apgrieza lidmašīnu un pacēlās lidmašīnas pārvadātāja virzienā. Limuzīna priekšgalā sēdēja divi vīrieši – šoferis un, nojautu, vēl viens AX aģents. Es zināju, ka mums ir jāsastopas ar nopietnu krīzi, jo Hoks gandrīz nekad neatklāj viena aģenta identitāti citam. Vanags uzsita pa stikla starpsienu, kas mūs atdala no priekšā braucošajiem vīriešiem, un limuzīns izbrauca cauri lidostai.
  
  
  — Nu, N3, — Vanags sacīja, skatīdamies ārā pa logu, — pieņemu, ka jums nav jaunas informācijas, par ko ziņot.
  
  
  "Es baidos, ka nē, ser," es sacīju, bet tomēr pastāstīju viņam par rezerves kreiseri uz Whiskey Cay un manu glābšanu. Es piebildu: “Protams, nav iespējams pierādīt, kā viņi ieguva informāciju. Marija fon Aldere vispār var nepiedalīties."
  
  
  "Hmm," atbildēja tikai Vanags.
  
  
  Mēs dažas sekundes braucām klusēdami, pirms Vanags pagriezās un drūmi sacīja: "Krievijas Komunistiskās partijas vadītājam ir paredzēts ierasties šeit JFK apmēram pēc sešām minūtēm. Viņš tiksies ar dažiem mūsu cilvēkiem slepenā sanāksmē ANO, pirms viņš lidos atpakaļ rīt. Mums ir uzticēta atbildība par viņa drošību, kamēr viņš ir šeit. Tāpēc tu man tik steidzami vajadzēja.
  
  
  Bija mana kārta nomurmināt: "Hmm."
  
  
  Limuzīns samazināja ātrumu un tagad apstājās netālu no viena no lidostas skrejceļiem, kur to gaidīja liels cilvēku un automašīnu pūlis. Vanags paliecās uz priekšu un norādīja uz milzu turboreaktīvo lidmašīnu, kas nolaidās no svina debesīm. "Mūsu apmeklētājs ir tieši laikā," viņš piezīmēja, palūkojoties uz kabatas pulksteni, ko viņš nēsāja ķēdē, kas bija uzvilkta virs vestes.
  
  
  Tiklīdz Krievijas lidmašīna apstājās uz skrejceļa, lidostas darbinieki ātri uzripināja kāpnes līdz kabīnes durvīm, un ārā izkāpa padomju partijas priekšsēdētājs. Viņu no milzīgās lidmašīnas novēroja vairākas citas Krievijas amatpersonas, un kāpņu priekšā visu grupu nekavējoties ielenca policisti un drošības darbinieki – gan krievi, gan amerikāņi – un pavadīja līdz automašīnu rindai. Kad gājiens Ņujorkas motobraucēju grupas vadībā devās ceļā, mūsu limuzīns brauca tieši aiz padomju priekšsēdētāja mašīnas. Drīz vien mēs iegājām pa Apvienoto Nāciju Organizācijas vārtiem, gara, majestātiska karogu rinda, kas strauji plīvoja ledainajā vējā.
  
  
  Iekļūstot ēkā, visa grupa ātri tika pārvietota uz vienu no privātās apsardzes padomes telpām. Tā bija plaša, bezlogu zāle ar sēdvietām, kas sakārtotas pa stāviem kā skatītāju amfiteātris, ar tribīni centrā, kur sēdēja padomju priekšsēdētājs un viņa partija, kā arī ASV drošības padomnieks un viņa palīgi. . Hokam, vēl vienam AX aģentam un man bija sēdekļi pirmajā rindā blakus Krievijas drošības policijai, kas pavadīja padomju līderi no Maskavas. Mums aiz muguras bija pilsētas, štata un federālās tiesībaizsardzības aģenti. Sanāksme, protams, bija slēgta sabiedrībai.
  
  
  Abi vīrieši sazinājās ar tulka starpniecību, kurš čukstus tulkoja no viena uz otru, lai nekas no teiktā nebūtu dzirdams no vietas, kur mēs sēdējām. Tas bija tāpat kā skatīties pantomīmas izrādi un pēc žestiem uzminēt, ko aktieri saka.
  
  
  Sākumā šķita, ka abi vīrieši ir dusmīgi un aizdomīgi. Bija daudz raudāšanas, raudāšanas un dūru sišanas. Drīz vien dusmas pārgāja apjukumā, un tad es redzēju, ka abi vīrieši kļuva draudzīgāki. Acīmredzot viņi sāka saprast, ka aiz dīvainajiem incidentiem nav neviena valsts.
  
  
  Drīz pēc tam sanāksme beidzās, un Padomju Savienības priekšsēdētājs un ASV drošības padomnieks stāvēja, lai paspiestu roku.
  
  
  Tad viens no padomju priekšsēdētāja partijas biedriem — vēlāk uzzināju, ka viņš ir Krievijas vēstnieks — izdarīja gājienu pretī komunistu priekšsēdētājam. Viņš turēja no kabatas izvilktu granātu. Vīrietis atsprādzēja granātu un uzmeta to uz plīša paklāja tieši pie Krievijas vadoņa kājām.
  
  
  Sekojošās ledus šausmu sekundes daļā telpā nebija dzirdama ne skaņa. Es redzēju tīras šausmas padomju priekšsēdētāja sejā, kad viņš bezpalīdzīgi skatījās uz nāvējoši iedarbinātu granātu, kas gulēja uz viņa zābaku purngaliem.
  
  
  
  
  
  Instinktīvi es izvilku savu Luger Wilhelmina no tā maciņa, bet Vanags satvēra manu roku. Patiesībā, jo viņš bija ātrāks par mani, lai redzētu, ka es neko nevaru darīt. Lode tikai ātrāk uzspridzinās granātu. Krievijas līderim pat nebija laika izkustēties.
  
  
  Šajā brīdī, kad visi telpā esošie bija paralizēti, Krievijas vēstnieks - vīrietis, kurš nometa vaļīgo granātu - metās sprāgstvielu virzienā. Bija apslāpēts sprādziens; Granātas nāvējošo spēku nomāca vīrieša ķermenis. Viņa ķermenis bija sadragāts gabalos, galva norauta no ķermeņa.
  
  
  Sprādziena sekas šokēja padomes priekšsēdētāju un citus tribīnē klātesošos, taču citādi viņi palika neskarti. Mēs ar Vanagu nekavējoties pārcēlām krievu un amerikāņu delegācijas no istabas uz gaidīšanas limuzīnu ārpusē. Steidzīgi tika panākta vienošanās par ASV drošības padomnieka un viņa personāla atgriešanos Vašingtonā, savukārt Krievijas puse devās uz padomju vēstniecību un palika tur līdz aizbraukšanai uz Maskavu.
  
  
  Tikmēr ANO sāka ierasties EMS un NYPD spridzināšanas vienības ar laikrakstu reportieru un fotogrāfu kontingentu. ANO policija bloķēja privāto drošības padomes zāli, bet mani un Vanagu ielaida atpakaļ iekšā, kur ar brezentu pārklātās Krievijas vēstnieka mirstīgās atliekas tika krautas nestuvēs. Jau tagad Krievijas drošības policija un amerikāņu aģenti gatavojas uzraudzīt vēstnieka nesenās kustības.
  
  
  Tika piezvanīts uz Balto namu, un prezidents tika informēts par šo lietu. Pirms šīs sarunas beigām Vanags tika piezvanīts pie telefona, lai runātu ar prezidentu. Kad viņš atgriezās, priekšnieka AX seja bija pelēka.
  
  
  "Tā bija gandrīz katastrofa," viņš sacīja, pakratīdams galvu. “Prezidents mani informēja, ka mēs saņemsim pilnu ziņojumu par padomju vēstnieka pārvietošanos, tiklīdz izmeklēšana kaut ko atklās. Bet vienu mēs jau zinām."
  
  
  "Kas tas ir?"
  
  
  "Tikai pirms divām naktīm," sacīja Vanags, "padomju vēstnieks bija viesis Helgas fon Alderes un viņas mātes rīkotajā ballītē Helgas Park Avenue dzīvoklī."
  
  
  "Vai tu esi pārliecināts?" - pārsteigta jautāju.
  
  
  Vanags pamāja otram AX aģentam, kurš bija mūs pavadījis limuzīnā no Kenedija. “Aģents Z1 bija ballītē. Tā kā es zināju, ka nav iespējams izsekot visām fon Aldera sievietēm vienlaikus, es viņu izmantoju šajā jautājumā. Es vēlos, lai jūs abi sanāktu kopā, lai viņš varētu jums pastāstīt sīkāku informāciju par šo vakaru. Pēc tam es vēlos, lai jūs strādātu pie Helgas fon Alderes. UN…
  
  
  "Jā, ser?" ES jautāju.
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka man jums nav jāatgādina jūsu misijas steidzamība. Jābūt kaut kādai saistībai starp šo biznesu un fon Aldersu. Atrodiet viņu neatkarīgi no tā, kas nepieciešams."
  
  
  Četri
  
  
  Vanags viens devās uz AX Ņujorkas biroju, atstājot Z1 un mani, lai sarunātos kopā. Pēc tam, kad lielāko dienas daļu pavadīju lidmašīnā no Whisky Cay un automašīnā, kas brauca no JFK, es jutu, ka man jāiet uz sporta zāli. Ieteicu Z1 aiziet uz sporta klubu paspēlēt handbolu, kamēr mēs sarunājamies.
  
  
  Neviens no mums, protams, nezināja pārējo īstos vārdus. Pats Z1 bija apmēram manā vecumā, pāris collas īsāks un dažas mārciņas smagāks, ar salmu krāsas matiem un gaišu ādu. Tiklīdz pārģērbāmies sporta formās un sākām spēli, es redzēju, ka viņš ir cienīgs handbola pretinieks. Viņš laukumā bija neveikls un ar plakanām pēdām, taču sita pa bumbu ar nāvējošu spēku tā, ka tā atsitās kā rikošeta lode un neļāva man kustēties.
  
  
  "Tā vakara ballīte bija diezgan ballīte," viņš iesāka, un es atklāju viņa balsī vāju dienvidu akcentu, tādu kā vidus-dienvidu akcentu. "Šie fon Alderi noteikti zina, kā izklaidēt. Bija pāris aktieri, Krievijas vēstnieks, divi britu rakstnieki, šis popmākslinieks, kurš glezno tikai džokstrepu attēlus, un vēl ducis cilvēku, kurus es nekad neesmu satikusi.
  
  
  "Vai kāds no viņiem šķita īpaši patīkams ar vēstnieku?" Es jautāju, kad triecu bumbu un pēc veiksmīga sitiena spēcīgi iedzina to Z1 vidū, kā rezultātā viņš nespēja atdot sitienu.
  
  
  "Uh!" - viņš nomurmināja, ar piepūli iztaisnoties, seju noklāja sviedru lāses. Tad, atbildot uz manu jautājumu, viņš teica: “Man šķita, ka visi viesi bija ļoti draudzīgi savā starpā. Likās, ka viņi visi būtu kāda ekskluzīva kluba biedri. Ja jūs zināt, ko es domāju?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Bet vai Helga vai viņas māte Ursula kādreiz vakara laikā bija vienatnē ar vēstnieku?" - es jautāju, steidzoties šurpu turpu pa vietni. Es nezināju, kādu informāciju es gaidīju no viņa saņemt, taču varētu palīdzēt jebkāda vadība vai saikne starp mirušo vēstnieku un vienu vai otru fon Alderu.
  
  
  "Nē," atbildēja Z1, veicot savu skriešanas daļu. “Patiesībā krievs lielāko daļu laika pavadīja sarunās ar šo mākslinieku un beidzot vakaru noslēdza, iegādājoties divas gleznas, ko puisis atnesa sev līdzi.
  
  
  
  
  
  
  Man ienāca prātā mežonīga ideja. "Ko jūs domātu, ja es lūgtu AX veikt miruša krieva smadzeņu autopsiju?"
  
  
  — Atvēršana? - Z1 iesaucās, pagriezās un paskatījās uz mani. "Ko var pierādīt viņa smadzeņu izpēte?"
  
  
  "Tas ir tikai minējums," es teicu. "Es nevaru dabūt ārā no galvas, cik dīvaina ir visa situācija. Ne tikai tas, kas notika šodien, bet arī visas iepriekšējās slepkavības – vai jāsaka pašnāvības. Šie cilvēki veidoja dīvaināko slepkavu komandu, kādu esmu redzējis. Varbūt viņi vispirms tika apreibināti ar narkotikām, hipnotizēti vai izskaloti smadzenes. Kādam vajadzēja likt viņiem uzvesties tik identiski neracionāli. Ir jābūt paskaidrojumam. Varbūt autopsija sniegs kādas atbildes, palīdzēs izprast šī gadījuma iemeslus."
  
  
  "Es domāju, ka ir vērts mēģināt." Z1 paraustīja plecus.
  
  
  "Vanaks vēlas, lai es nekavējoties pārvācos pie Helgas," es viņam teicu. “Tiklīdz mēs pabeigsim spēli, es viņai piezvanīšu un mēģināšu sarunāt randiņu šim vakaram. Es domāju, ka labāk ziņojiet Hokam galvenajā mītnē. Noteikti pasakiet viņam, ka vēlos veikt krievam autopsiju."
  
  
  "Protams," viņš teica, neizmantojot iespēju un zaudējot spēli man.
  
  
  Pēc dušas un ģērbšanās mēs devāmies uz bāru un iedzērām pāris atdzesētu martīni, un es piezvanīju Helgai fon Alderei no telefona būdiņas.
  
  
  — Pelmenis! viņa sajūsmā iekliedzās, tiklīdz izdzirdēja manu balsi. "Tu esi atpakaļ. Mana stulbā māsa tevi atlaida. Tiekamies šovakar?"
  
  
  "Tieši to, ko es domāju," es viņai teicu. "Es tevi paņemšu ap astoņiem."
  
  
  Kad es pabeidzu sarunu, mūsu un aģenta Z1 ceļi šķīrās. Es devos uz luksusa dzīvokli Sutton Place, ko AX bija man īrējis, vai drīzāk "Tonijs Deivss".
  
  
  Viena no priekšrocībām, ko sniedz AX slepenība, bija tā, ka organizācija netaupīja izdevumus, radot spēcīgas maskas saviem aģentiem. Tony Dawes dzīvoklis bija labs piemērs. Tas bija elegants, elegants vecpuiša paliktnis ar visiem pavedināšanas piederumiem, ko šāds vīrietis varēja sev nodrošināt. Skaņas izolācija no ārpuses, pietiekami augsta, lai nodrošinātu skatu uz pilsētu un privātumu, un aprīkota ar visu jaunāko elektronisko aprīkojumu, sākot no iekšējā apgaismojuma līdz kvadrātiskajai skaņai. Mani vienīgie pieprasījumi bija neliela sporta zāle un sauna. Atlikušo dienas daļu pavadīju pie boksa maisa un līdztekām un beidzu ar pirti. Bija septiņi trīsdesmit pieci, kad es smokingā devos pie Helgas fon Alderes.
  
  
  Helgas dzīvoklis astoņdesmitajos gados bija augšējā stāvā Parka avēnijā, karaliskā ēkā, kas vairāk izskatījās pēc privāta kluba, nevis rezidences. Es gaidīju, ka viņa būs viena, bet, kad es ierados, es redzēju, ka Ursula ir tur kopā ar sirmu kungu, kura seja šķita neskaidri pazīstama, lai gan viņa vārds man uz brīdi pazuda.
  
  
  "Bet Dumplink," Helga mani sveicināja, noskūpstīdama manas lūpas ar parasto fon Aldera skūpstu un ievelkot mani iekšā, "pasveiciniet Ursi" — fon Aldera meitas sauca savu māti Ursi - "un viņas pavadoni Baironu Timmonsu." “Tad es atpazinu šo cilvēku par vienu no valsts naftas magnātiem. Ursula fon Aldere arī noskūpstīja mani uz lūpām, kas bija tālu no mātes, un Timmons stingri paspieda manu roku.
  
  
  – Ursi un Bairons tikko devās prom, – Helga piebilda, ķerubiski smaidot.
  
  
  Bairons Timmons nomurmināja: "Ak, jā," un sāka palīdzēt Ursulai uzvilkt ūdeles kažoku.
  
  
  "Mēs runājām par nabaga Vladimira Kolčaka briesmīgo negadījumu," sacīja Helga. "Vai jūs to dzirdējāt ziņās?"
  
  
  "Nē, es teicu. "Es nebaidos."
  
  
  "Šopēcpusdien viņš tika nogalināts ANO," Helga skumji sacīja, "kā katla sprādzienā."
  
  
  "Šausmīgi," es teicu, domādams, vai Vanags pats ir izdomājis "katla sprādzienu" presei.
  
  
  "Nabaga Vladijs," sacīja Helga, "viņš vienmēr bija dzīvespriecīgs. Man viņš pietrūks.
  
  
  — Vai tu viņu pazini? ES jautāju.
  
  
  "Ak jā," Helga atbildēja. "Viņš bija Ursi vecais draugs. Viņš bija šeit mājā, ballītē, tikai pirms divām naktīm.
  
  
  "Mums visiem viņš pietrūks," Ursula atkārtoja, noskūpstīja Helgu uz vaiga, pieskārās manām lūpām viņas lūpām un devās uz durvju pusi. Bairons Timmons man sekoja, atkal stingri paspiežot manu roku.
  
  
  Tiklīdz Helga aizvēra durvis aiz aizejošā pāra, viņa apspiesti ķiķinot iekrita manās rokās un čukstēja: “Ak, Dumplink, Bairons Timmons ir šausmīgi dusmīgs uz mani — un uz tevi. Kad es šopēcpusdien norunāju ar jums randiņu, es pilnībā aizmirsu, ka man šovakar bija jāiet ar viņu uz teātri. Kad es atcerējos, man bija jāveic izmisīga pārkārtošana un jāzvana Ursi, lai to nomainītu. Es teicu Baironam, ka tu esi vecs draugs, kuru nebiju redzējis daudzus gadus, un tu esi pilsētā tikai uz vakaru.
  
  
  "Es zināju, ka viņš ir par kaut ko neapmierināts. ES saprotu, tagad.
  
  
  Helga atrāvās, pamādama ar galvu. “Es dažreiz varu būt tik nerātns. Bet es gribēju būt kopā ar tevi."
  
  
  "Esmu apmierināta," es viņai teicu, "un glaimoju. Kur tu gribi, lai es tevi vedu?
  
  
  "Šī ir tik slikta nakts," sacīja Helga.
  
  
  
  
  
  Es klusi teicu: „Es domāju, ka varbūt tev labāk būtu palikt šeit un iekārtoties omulīgi. Ja jums nepatīk kaut kas vienkāršs, piemēram, šampanietis un kaviārs. Es baidos, ka tas ir viss, kas mums ir mājā, un tagad kalpiem ir brīva diena.
  
  
  "Es nevaru iedomāties labāku veidu, kā pavadīt vakaru."
  
  
  Viņa mani pārsteidza. Viņa bija ģērbusies pieguļošā baltā vakarkleitā, viņas blondie mati bija rūpīgi ieveidoti, un viņai ap kaklu bija dimanta kaklarota ar pieskaņotiem dimanta piekariņiem, kas karājās pie ausu ļipiņām. Viņa bija gatava pavadīt nakti pilsētā. Bet tad es sapratu, ka fonalderas, iespējams, tā ģērbjas tikai, lai vakarā atpūstos pa māju.
  
  
  Helga ieslēdza mūziku un izslēdza gaismas. Drīz viņa iznesa šampanieti un kaviāru, un mēs sēdējām blakus uz leoparda raksta krēsla pretī logiem no grīdas līdz griestiem, no kuriem mēs vērojām pilsētas gaismas un sniega tumsu.
  
  
  "Zini, Tonij," Helga maigi sacīja, pagriezās pret mani, kad mēs abi malkojām atdzesētu šampanieti, "tu neesi tāds kā citi vīrieši, kurus esmu pazinis savā dzīvē. Parasti es viņus varu saprast diezgan viegli, saprast, ko viņi vēlas no sievietes. Ar tevi es neesmu pārliecināts, lai gan es tevi pazīstu ļoti ilgu laiku. Un tā ir problēma. Mani tas interesē, un, manuprāt, arī visas pārējās fonalderas sievietes, tostarp Ursi. Viņa pēkšņi apsēdās taisni. "Vai jums patika kopā ar Mariju?"
  
  
  Es godīgi pamāju ar galvu. "Viņa ir skaista. Bet tad jūs visi. Galu galā jūs esat identiski trīnīši.
  
  
  "Nav pilnīgi identisks." Es redzēju viņas smaidu krēslā. Viņa nolika šampanieša glāzi un uzslīdēja uz krēsla, piespiežot savu ķermeni pret manējo. Caur kleitu jutu viņas ķermeņa siltumu. Viņas smaržu eksotiskā smarža saviļņoja manus gurnus. Es paslidināju pirkstu zem viņas kleitas siksniņas un apstājos.
  
  
  "Helga," es teicu.
  
  
  "Hm?"
  
  
  "Šis puisis, Kolčaks vai Vladijs, kā jūs viņu saucāt, vai esat viņu daudz redzējis pēdējā laikā?"
  
  
  Viņa pārprata manu jautājumu. — Tev nevajag uz viņu būt greizsirdīgam, Dumplink. Viņa piegāja man tuvāk, līdz mūsu augšstilbi saskārās.
  
  
  "Nē, bet es esmu ziņkārīgs," es uzstāju. "Vai viņš pēdējo nedēļu laikā ir bieži apmeklējis jūs vai jūsu ģimeni?"
  
  
  Viņa paraustīja plecus, joprojām turēdamies pie manis. “Vladijs bija viens no tiem cilvēkiem, kurš bija vai vienmēr bija blakus maniem draugiem. Jūs pamanījāt viņu, kad viņš bija tur, jums nepietrūka viņa, kad viņš bija prom." Viņa nepacietīgi kustējās. "Bet šī pagātne ir tagadne. Tagadne vienmēr ir svarīgāka."
  
  
  Es zināju, ka tas ir viss, ko viņa teiks. Varbūt viņa gribēja kaut ko slēpt, vai varbūt viņai tiešām nebija ko teikt par Kolčaku. Jebkurā gadījumā es jutu, ka esmu izpildījis savus pienākumus uz šo brīdi.
  
  
  Tagad man bija atbildība pret sevi, lai šī iespēja neizslīdētu man. Ar šiem pirkstiem atbrīvoju Helgas kleitas siksnu. Viņa novilka abas jostas uz rokām, un mīkstais baltais audums apkrita ap viņas vidukli.
  
  
  Viņa nebija valkājusi krūšturi. Kad viņa atliecās, viņas pilnās, formīgās krūtis pacēlās uz augšu, viņas sārtie sprauslas stāvēja stāvus. Viņa izlocījās uz priekšu, lai satiktu manu seju, līdz mana mute bija piepildīta ar vienu un pēc tam vēl vienu melonei līdzīgu pilskalnu. Viņas ķermenis nežēlīgi trīcēja, kad es ar mēles galu glāstu viņas sprauslas, līdz beidzot ar drebošu nopūtu viņa ar abām rokām satvēra manu galvu un pielika manas lūpas pie savējām. Kamēr mēs skūpstījāmies, viņa ar vienas rokas pirkstiem vadīja manu augšstilbu, līdz atrada pierādījumus manam uzbudinājumam. Viņas roka brīdi tur pakavējās.
  
  
  "Brīnišķīgi, Dumplink, brīnišķīgi," viņa čukstēja un piespieda lūpas man pie auss.
  
  
  Es viņu pacēlu un aiznesu pāri viesistabai, cauri foajē un guļamistabā. Istabas centrā atradās milzīga apaļa gulta. Es nolaidu to viņai virsū, un viņa novilka kleitu, zeķes un mežģīņu bikini biksītes. Guļus uz satīna palagiem, viņa dedzīgi pastiepa rokas, lai palīdzētu man novilkt drēbes.
  
  
  Es jutu, kā asinis plūst cauri manām asinīm, kad manas acis uztver viņas lielisko ķermeni. Viņa bija viņas māsas Marijas spļauds tēls, sākot no perfekti izteiktām, izvirzītajām krūtīm un maigi izliektajiem gurniem līdz mazajam zeltainajam trīsstūrim viņas ķermeņa centrā. Viņa pievilka mani sev klāt, un, kad mūsu ķermenis saskārās, viņa pagrieza galvu uz sāniem un klusi sacīja: "Klausies, Dumplink, lai kur jūs pagrieztos, jūs redzat, kā mēs mīlējamies."
  
  
  Pirms tam nebiju pamanījusi, ka trīs istabas sienas, pie gultas galvgaļa un abās pusēs, būtu pilnībā atspīdētas. Kamēr Helgas ķermenis saraujās un atritinājās līdz ar manējo, kā kāds perfekti ieprogrammēts, bet smalks jutekliskuma instruments, spoguļi atspoguļoja jutekliskas kustības, it kā mēs atrastos milzīgas orģijas vidū, kurā mēs būtu visa dalībnieku grupa.
  
  
  Un es atklāju, kā Helga man teica, ka viņa un viņas māsa Marija nav pilnīgi identiskas. Viņu mīlēšanās veidā bija liela atšķirība. Abas sievietes mīlējās ar bezgalīgu izdomu un lielu atklātu prieku. Bet ar to līdzības beidzas. Kamēr Marija klusēja un saspringta, viņas kustības
  
  
  
  
  
  
  bija izsmalcināti smalkas, Helga bija mežonīga un pamesta, viņas rokas, augšstilbi un mute nepārtraukti pētīja manu ķermeni, apmainoties ar patīkamām sajūtām pret katru, ko saņēma. Visa viņas būtne pastāvīgi saviebās, trīcēja un mudināja mani uz arvien lielāku ekstāzes augstumu. It kā — un spoguļsienas pastiprināja efektu — es mīlējos ar duci dažādu sieviešu, katrai no tām bija atšķirīga pieeja un reakcija. Beidzot viņa iekliedzās no tīras baudas un nokrita atpakaļ gultā.
  
  
  Brīdi vēlāk viņa noliecās pār mani. "Vai es jūs daru laimīgu?" - viņa jautāja, aizklājot manu seju ar skūpstiem.
  
  
  "Jā," es teicu. — Jā, tu mani dari laimīgu.
  
  
  "Es arī esmu laimīga," viņa teica. "Tu esi cilvēks, par kuru es tevi domāju."
  
  
  Es maigi pievilku viņu sev klāt, lai viņa gulēja man virsū, mūsu ķermeņi piespiedās viens otram no galvas līdz kājām. Mēs guļam nekustīgi, neviens no mums nerunā. Pēc brīža viņa pārsteigumā viegli nopūtās, ko es arī gaidīju.
  
  
  "Shh," es viņai čukstēju.
  
  
  Viņa atkal apklusa, bet ne uz ilgu laiku. — Ak! viņa iesaucās. "Ak, Dumplink! AU!" Viņas ķermenis atkal krampji trīcēja, līdz viņa ar garu, klusu sajūsmas vaidu apmetās uz muguras un aizvēra acis.
  
  
  Manas regulārās ķermeņa un prāta vingrojumu programmas atkal noderēja, ļaujot Helgai uzdāvināt pēdējo dāvanu baudu, ko viņa nebija gaidījusi.
  
  
  5
  
  
  Helga atvēra acis un maigi uzsmaidīja man, kad es noliecos pār viņas galvu. "Tas bija brīnišķīgi, brīnišķīgi, brīnišķīgi," viņa čukstēja. Viņa apgāzās un izkāpa no gultas. "Atpūties, Dumplink," viņa teica, noskūpstīja mani un izgāja no istabas.
  
  
  Pēc brīža viņa atgriezās ar šampanieša pudeli un divām glāzēm. Viņa piepildīja vienu no glāzēm un pasniedza to man. "Tas," viņa teica, "būs jūs aizņemts, kamēr es eju dušā." Viņa vēlreiz mani noskūpstīja un priecīgi dungojot iegāja vannas istabā. Greznā gultā guļot, dzirdēju kā viņa iet dušā.
  
  
  Es iedzēru malku atdzesēta Dom Perignon. Ārā pacēlās vējš. Istabas ceturtā siena bija aizsegta ar aizkariem, un es zināju, ka aiz aizkariem ir durvis uz mansarda dārzu, kas ieskauj visas četras dzīvokļa puses. Aiz durvīm kaut kas klauvēja. Noliku šampanieša glāzi blakus gultai, uzvilku bikses un devos uz durvīm. Kad pavilku daļu aizkara malā, redzēju, ka vienas durvis ir nedaudz vaļā un šūpojas vējā. Es aizvēru durvis un aizslēdzu tās.
  
  
  Es biju pusceļā atpakaļ pāri istabai, kad šī nepārprotamā sestā sajūta, zemapziņas brīdinājums par draudošām briesmām, man nosūtīja savu vēstījumu. Nezinot kāpēc, es instinktīvi pacēlu abas rokas rīkles priekšā, nerīkojos pārāk ātri. Tajā pašā mirklī pār manu galvu pārvilka tieva stieples cilpa un gulēja uz pleciem. Tā vietā vads, kuram vajadzēja iestrēgt manā kaklā, dziļi ieurbās manu izstiepto roku ādā.
  
  
  Mans uzbrucējs izsauca smagu rūcienu un niknu cilpas raustīšanu. Es atlaidos un atmetu plecu atpakaļ. Es joprojām nevarēju saskatīt, kurš ir man aiz muguras, bet tajā pēkšņajā izlēcienā es Helgas spoguļu sienā ieraudzīju divus cīņas attēlus. Es vēlreiz paskatījos un ieraudzīju sevi un cilvēku aiz manis tur atspīdējam. Vīrietis bija Z1!
  
  
  Viņa seja no uzbrukuma bija izkropļota, taču viņa identitāti nevarēja noteikt. Tas bija tas pats vīrietis, ar kuru es tajā dienā sporta klubā spēlēju handbolu.
  
  
  Nebija iespējams saprast, kāpēc viņš tagad mēģināja mani nogalināt. Viss, ko es varēju darīt, bija sevi aizsargāt. Un tā bija baisa, satraucoša sajūta – vērot, kā kāds mēģina mani nogalināt tajos pašos spoguļos, kur pirms neilga laika es redzēju sevi un Helgu intensīvi baudām seksu.
  
  
  Viņš joprojām nepamanīja spoguļa sienu un nezināja, ka es viņu tajā vēroju. Viņš sāka celt kāju, lai celi atpūstos uz manas muguras. Es viņam brutāli iespēru ar kreiso kāju, atsitot viņa ceļgala kannu un to salaužot. Viņš aizelsās no sāpēm un sāka krist, vilkdams mani sev līdzi. Es mēģināju izrauties no stieples cilpas, krītot pagriežot galvu. Viņš spītīgi turējās pie cilpas, joprojām cenšoties mani nožņaugt. Tagad es skaidri redzēju viņa seju. Viņa acis bija stiklveida – it kā viņš būtu nohipnotizēts vai apreibināts ar narkotikām.
  
  
  Līdz šim biju cerējis, ka spēšu sevi pasargāt, viņu nenogalinot. Bet es redzēju, ka tas nav iespējams. Es ietriecos ar labās rokas cieto malu viņa rīkles pamatnē, sniedzot nogalinošu karatē karbonādi. Trieciens bija spēcīgs un tīrs. Viņa kakls bija lauzts un viņš bija miris, iespējams, pat nezinot, kas viņu nogalināja. Viņa ķermenis nogrima uz grīdas, galva groteski pagriezās uz sāniem. Es piecēlos un apsēdos viņa ķermenī.
  
  
  Es dzirdēju, ka vannas istabā tek duša. Dziļais paklājs uz guļamistabas grīdas apslāpēja mūsu cīņas skaņas. Toreiz man šķita skaidrs, ka Helga fon Aldere mani ievilināja guļamistabā, zinot, ka aģents Z1 grasās uzbrukt manai dzīvībai. Lai cik labi viņai būtu ar mani gultā, es nekad nevarēju
  
  
  
  
  
  Es aizmirstu, ka viņa un viņas māsas bija izcilas aktrises.
  
  
  No otras puses, es sev atgādināju, joprojām pastāv iespēja, ka viņa ir nevainīga. Z1 zināja, ka šovakar tiekos ar Helgu, un varēja man sekot līdz dzīvoklim. Ja, kā man tagad bija aizdomas, viņš būtu saņēmis pavēli mani nogalināt, viņš būtu varējis ieslīdēt istabā no terases, kamēr mēs ar Helgu mīlējāmies, un viņa par to nezinātu vairāk kā es.
  
  
  Ja tā būtu taisnība, es nevarētu ļaut Helgai izkāpt no dušas un atrast vīrieti, kuru es nogalināju, guļot uz viņas paklāja. Nevarētu būt nekāda izskaidrojuma, kas viņu apmierinātu, ja es neizpūstu savu segu. Ja es to darītu, vienīgais vadošais AX, kas bija uz korpusa, fon Alders, būtu bezjēdzīgs. Es varēju darīt tikai vienu – nodot ķermeni Vanagam, kura rīcībā bija visi līdzekļi, lai klusi no tā atbrīvotos.
  
  
  Es noliecos, paņēmu līķi aiz rokām, vilku pa istabu, pa terases durvīm un izmetu uz ielas. Tad es piesteidzos pie gultas telefona, lai piezvanītu Vanakam. Man bija jārunā bez skremblera.
  
  
  "Tā ir nopietna lieta," es teicu, tiklīdz viņš atbildēja. Īsāk sakot, es viņam precīzi pastāstīju, kas notika, ejot līdzi, improvizējot kodu. Es nobeidzu, sakot: “Mēs ar draugu drīz dosimies prom no šejienes. Vai varat tikt galā ar tīrīšanu? »
  
  
  Vanags saprata. "Atstājiet visus sagatavošanās darbus man," viņš teica, "bet nāc pie manis šovakar."
  
  
  "Es plānoju," es atbildēju un beidzu sarunu, kad dzirdēju Helgu izslēdzam dušu vannas istabā.
  
  
  Pēc dažām minūtēm Helga ienāca istabā, tērpusies caurspīdīgā melnā negližejā, kas atklāja katru viņas ķermeņa detaļu. Es atkal biju izstiepusies lielajā gultā un malkoju no šampanieša glāzes. Par laimi aģenta Z1 nāve bija bez asinīm, un telpā nebija nekā, kas liecinātu par cīņu, kas tur bija notikusi pirms neilga laika. Ja Helga bija daļa no sižeta un atgriezās, gaidot mani atrast mirušu, viņa nesniedza nekādas norādes. Tā vietā viņa apgūlās man blakus gultā, kamēr es viņai ielēju šampanieša glāzi.
  
  
  "Vēl," viņa teica, pieskaroties manai glāzei ar savējo.
  
  
  "Vēl," es piekritu.
  
  
  Kad bijām piedzērušies, es novilku kājas no gultas un teicu: “Nāc, Pelmeņ, es tevi aizvedīšu vakariņās. Cilvēks dzīvo ne tikai no mīlestības. Vismaz ne šī persona.
  
  
  Mēs izvēlējāmies restorānu nelielā, vāji apgaismotā franču vietā netālu no Helgas dzīvokļa. Ārā joprojām sniga, bet restorāns bija silts un jautrs, un apkalpošana un ēdieni bija lieliski. Bet es tiešām nebiju izsalcis, jo visas ēdienreizes laikā es turpināju iztēloties briesmīgo ainu, kas notiks Helgas dzīvoklī, kad Vanags iztīrīs mirušā AX aģenta ķermeni.
  
  
  Šķita, ka Helga neievēroja manas rūpes un ēda sirsnīgi, visu maltīti jautri pļāpājot. Kādu dienu viņa viltoja mencu, ar to pašu žestu, ko Marija izdarīja, kad es viņu atstāju Whiskey Cay un teicu: “Dumplink, dosimies kaut kur uz nedēļas nogali, lai mēs varētu būt vieni. Tu aizgāji kopā ar Mariju. Tagad ir mana kārta."
  
  
  Mani uzjautrināja rotaļīgā konkurence, kas pastāvēja starp meitenēm. "Kas tev bija prātā?" ES jautāju.
  
  
  Viņa veica neskaidru kustību ar roku gaisā. "Meksika. Varbūt Spānija. Francijas dienvidi. Galu galā reaktīvā lidmašīna vienkārši sēž dīkstāvē pakaramajā. Mēs to varētu izmantot tik nejauši, it kā runātu par braucienu ar taksometru pa pilsētu." Un es redzēju, ka viņa runā nopietni.
  
  
  "Nu," es teicu, paturot savas iespējas atvērtas, jo es vēl nezināju, kādi sarežģījumi radīsies pēc aģenta AX nāves.
  
  
  Helga pamāja ar galvu un mani pārsteidza, pēkšņi kļūstot nopietna. Nebiju gaidījis tādu noskaņojumu no reibinošā fon Aldersa.
  
  
  "Es tev kaut ko pastāstīšu, Tonij," viņa čukstēja, viņas pirksti savijās ar manējiem, kamēr mēs malkojām konjaku. “Es saņemu vibrācijas no jums, milzīga spēka vibrācijas. Tas ir tas, ko es visu mūžu esmu meklējusi vīrietī. Gādīga mīļākā maigums un autoritātes spēks. Dažreiz jūs atrodat vienu vai otru. Bet abi – nekad! Tas ir ļoti labi." Viņa sarauca pieri un lēni sacīja: "Kādu dienu es mēģināju paskaidrot, ko es meklēju vīrietim, kuru pazinu, viņš bija maigs, bet ne spēcīgs, un viņš teica, ka es jūtos tāpat, jo es nekad nepazinu savu tēvu Viņš teica, ka es meklēju mīļāko un tēvu vienā personā.
  
  
  Es pakratīju galvu. “Es nekad nedomāju par tādām lietām, par savu jūtu iemesliem. Sajūtas pašas par sevi ir svarīgas.”
  
  
  "Es arī tā domāju," viņa piekrita. "Bet es dažreiz domāju par savu tēvu, un es zinu, ka arī Marija un Elza domā, lai gan mēs par viņu nekad nerunājam."
  
  
  "Vai jūs viņu nemaz neatceraties?" ES jautāju.
  
  
  "Nē. Tieši to, ko Ursi mums teica. Viņš tika nogalināts Berlīnē vienā no sabiedroto bombardēšanas reidiem Otrā pasaules kara laikā. Mēs ar māsām toreiz bijām ļoti mazi, un Ursi mūs izglāba dzīvus tikai ar brīnumu.
  
  
  Viņa pasmaidīja un atkal staroja. "Bū
  
  
  
  
  
  
  "Kopš tā laika dzīve ir bijusi laba," viņa teica.
  
  
  Vēlāk, kad aizvedu Helgu atpakaļ uz viņas dzīvokli, es paliku pietiekami ilgi, lai pārliecinātos, ka Vanags ir izņēmis ķermeni no terases. Protams, viņš par to parūpējās. Kad es pametu Helgu, viņa man vēlreiz atgādināja, ka vēlas, lai mēs kopā nedēļas nogalē dotos ceļojumā. Es apsolīju viņai paziņot. Pēc tam es devos lejā un braucu ar taksometru uz AX galveno mītni.
  
  
  Seši
  
  
  AX Ņujorkas birojs atradās pilsētas Lejas Vestsaidā, noliktavā doka zonā. Taksists nebija priecīgs, izdzirdot adresi. Es domāju, ka viņš domāja, ka es viņu pa ceļam aplaupīšu, jo es dzirdēju, kā viņš atviegloti nopūtās, kad piebraucām pie mājas. Es to apgriezu un izkāpu. Kad es sāku šķērsot ietvi, viņš izliecās pa logu un jautāja: "Vai esat pārliecināts, ka šī ir vieta, kuru vēlaties, draugs?"
  
  
  Es viņam pamāju. Viņa jūtas bija saprotamas. Visa krastmala bija tumša un pamesta. Ēka, kurā atradās AX galvenā mītne, bija aptumšota, izņemot vienu apgaismotu telpu ēkas priekšpusē. Taksists nevarēja zināt, ka visi pārējie tumšie logi ēkā bija nokrāsoti, lai slēptu burzmu, kas iekšā noritēja divdesmit četras stundas diennaktī, un ka vīri ar jaudīgiem infrasarkanajiem teleskopiem pastāvīgi vēro ielu. Faktiski taksometra vadītājs nevar būt drošāks nekur pilsētā kā turpat ārpus pasaulē spēcīgākās pretizlūkošanas aģentūras.
  
  
  Nakts sargs, kas dežurēja apgaismotajā priekštelpā, kas izskatījās pēc parastas noliktavas, nospieda zvana pogu zem sava rakstāmgalda, un es kopā ar cilvēkiem devos pa dzelzs durvīm uz liftu. Sargi ar teleskopiem augšējos logos jau bija notīrījuši gan vīriešus, gan mani, kad es joprojām tuvojos ēkai.
  
  
  "Vanaks atstāja pavēli aizvest jūs uz pagrabu, tiklīdz jūs ieejat," sacīja lifta operators. Mašīna nogāzās.
  
  
  Pagrabs – tas nozīmēja, ka Vanags mani gaidīja aģentūras morgā. Tāpat kā lielākajai daļai īpaši slepeno izlūkošanas organizāciju, arī AX bija jāuztur savs morgs uz vietas, lai apstrādātu līķus, kurus nevarēja nekavējoties nodot policijai. Tomēr lielākā daļa līķu galu galā tika nodoti vietējām tiesībaizsardzības iestādēm pēc tam, kad ceļš bija atbrīvots, tāpēc nekādu apkaunojošu problēmu nebija.
  
  
  Es atradu Vanagu stāvam blakus Z1 apsegtajam ķermenim. Kopā ar viņu bija AX tiesu medicīnas zinātnieks doktors Kristofers.
  
  
  Vanags man pamāja ar galvu, un medicīnas eksperts, kuru mēs saucām par doktoru Tomu, teica: "Es veicu sākotnējo autopsiju, Nik. Tas atbilst tam, ko jūs mums teicāt. Viņa nāvi izraisīja kakla lūzums."
  
  
  "Vai jūs atradāt vēl kaut ko?" ES jautāju.
  
  
  Doktors Toms pamāja ar galvu. "Vēl nekas. Kāpēc?"
  
  
  Tā vietā, lai viņam atbildētu, es runāju ar Vanagu. "Aģents Z1 šodien jums ziņoja ar manu priekšlikumu veikt vēstnieka Kolčaka smadzeņu autopsiju?"
  
  
  "Nē, es to nedarīju," sacīja Vanags. "Viņš atgriezās šeit, galvenajā mītnē un man teica, ka esat sazinājies ar Helgu fon Alderi. Pēc tam es viņu neredzēju. Par autopsiju nebija ne miņas. Tas ir svarīgi? »
  
  
  "Varbūt," es lēni teicu. "Tas varētu dot mums iespējamu motīvu viņam uzbrukt man."
  
  
  Vanags sarauca pieri. "Es tev nesekoju."
  
  
  Es zināju, ka ir droši runāt doktora Toma priekšā, kuram bija visaugstākā līmeņa atļauja veikt visas AX darbības. "Nu, kad viņš uzbruka man Helgas dzīvoklī, viņš izskatījās apmulsis - kā cilvēks, kurš nespēj savaldīt sevi -, bet viņa fiziskās darbības bija lieliski saskaņotas."
  
  
  "Tu domā," Hoks pārtrauca, "jūs domājat, ka viņš bija slepkavības komandas loceklis?" Lai arī man nepatīk ideja par to, ka kādu no mūsu aģentiem ietekmē tas - šis spēks vai kas cits, es piekrītu."
  
  
  "Bet tas ne vienmēr izskaidro, kāpēc viņš mēģināja mani nogalināt," es turpināju, "ja vien es neteicu vai nedarīju kaut ko tādu, kas apdraud mūsu cīņu. Vienīgais, ko es varu iedomāties, ir mans autopsijas ierosinājums. Tā kā viņš tev nenodeva piedāvājumu, bet gan mēģināja mani nogalināt, šķiet, ka bija kāda saistība.
  
  
  "Ko tieši, jūsuprāt, parādīs vēstnieka smadzeņu skenēšana?" - jautāja doktors Toms.
  
  
  "Es nezinu," es atzinu. "Taču mēs pieņemam, ka šajos incidentos iesaistītajiem cilvēkiem ir kaut kādā veidā izskalotas smadzenes. Tātad krieva autopsija bija trieciens smadzeņu skalošanas teorijas pierādījumam. Varbūt mēs neko neatradīsim, bet tad mums nav ko zaudēt, ja mēģināsim.
  
  
  "Jā, es redzu," sacīja doktors Toms. Viņš paskatījās uz līķi, kas gulēja uz AX morga plātnes. Viņš paskatījās uz Vanagu. — Kā ar to, priekšniek?
  
  
  Vanags vilcinājās tikai sekundes daļu. "Uz priekšu," viņš teica, pamājot ar galvu.
  
  
  Doktors Toms pārvilka palagu pār saviem sastingušajiem vaibstiem. "Tas man prasīs pāris dienas," viņš domīgi sacīja, "es nosūtīšu jums ziņojumu, tiklīdz būs iegūti rezultāti."
  
  
  Mēs ar Vanagu klusēdami izgājām no morga un ar liftu devāmies uz ēkas otro stāvu. Šis stāvs bija nervu centrs
  
  
  
  
  
  
  galvenā mītne Ņujorkā. Vairāk nekā piecdesmit cilvēku liels personāls tur strādāja divdesmit četras stundas diennaktī pie teletaipa iekārtām, radio un slēgtās televīzijas sistēmām, kas sazinājās ar pasaules policijas spēku birojiem. Koridors, kas veda uz Houka kabinetu, veda blakus lielai telpai. Pie sienām bija vienvirziena stikla logi, lai tie, kas atrodas gaitenī, varētu redzēt istabu, bet tie, kas atrodas telpā, tos neredzētu. Tas neļāva citiem AX darbiniekiem novērot slepenos aģentus, kuri parādījās Vanaga birojā.
  
  
  Kad bijām Hoka birojā, priekšnieks AX noguris sēdēja savā galda krēslā, rakņājās pa kabatām, līdz atrada sakošļātu cigāru un iebāza to savā mutē, neapgaismotu.
  
  
  "Man jāatzīst, Nik," viņš teica, "šis gadījums mani satrauc. Ko jūs domājat par die Fon Alders?
  
  
  "Grūti pateikt," es atbildēju, rūpīgi izvēloties vārdus. "Cik man ir izdevies noteikt, tie ir tieši tādi, kādi parādās uz virsmas. Bet ir grūti neievērot faktu, ka katru reizi, kad lietā ir jauni notikumi, tie ir kaut kādā veidā saistīti."
  
  
  "Runājot par jauniem notikumiem," Vanags iestarpināja, "man nav bijusi iespēja jums pastāstīt par Montekarlo. Mēs tikko šodien saņēmām ziņu no Interpola.
  
  
  — Montekarlo? ES jautāju.
  
  
  "Jā. Tur ir kazino. Cilvēks vārdā Tregors, beļģis, lauž banku. Tregora svainis pirms dažām nedēļām mēģināja nodurt Vācijas kancleri, bet tā vietā iedūra nazi viņam kaklā. Mēs to nedarām. Tregoram nav nekā, taču labāk tomēr aizej un pārbaudi.
  
  
  "Kazino vadība uz laiku ir pārtraukusi spēlēt," sacīja Vanaks. "Bet viņi vienojās to atsākt pēc dienas. Es vēlētos, lai jūs būtu tur, kad kazino atkal tiks atvērts, taču es nevēlos, lai jūs zaudētu saikni ar fon Aldersu. Vai jūs varat tikt galā ar abiem? "
  
  
  "Tā nav problēma," es viņam teicu. “Šajā vakarā Helga lūdza, lai es braucu kopā ar viņu uz Meksiku. Viņa teica, ka mēs varētu izmantot viņas privāto lidmašīnu.
  
  
  "Un jūs domājat, ka viņa piekritīs Montekarlo?" Vanags iesmējās. "Jums ir daudz jāiegulda savā darbā."
  
  
  "Tam ir sava balva." "Es varu labi iedomāties," viņš atbildēja, pamādams mani no sava kabineta.
  
  
  Septiņi
  
  
  Kad es piezvanīju uz Helgas dzīvokli, nākamajā rītā bija agri, īsi pirms astoņiem. Es zināju, ka viņa necelsies tik agri, bet es nevarēju vairs atlikt zvanu, ja mēs tajā dienā lidosim uz Montekarlo.
  
  
  Balss, kas atbildēja, bija miegaina no miega. "Sveiki sveiki?"
  
  
  "Helga," es teicu, "šis ir Tonijs Deivss."
  
  
  "PVO?" - viņa vēl pusmiegā jautāja. "Sveiki?"
  
  
  "Mans Dievs," es smejoties sacīju, "nestāsti man, ka aizmirsāt mani tik drīz pēc pagājušās nakts. Šis ir Tonijs.
  
  
  "Ak... Tonij, Dumplink," atbilde tagad bija dzīvības pilna.
  
  
  “Iemesls, kādēļ es tev tik agri piezvanīju, bija tāpēc, ka gribēju tevi aizvest nelielā ceļojumā — tikai mēs divatā. Bet Spānijas, Francijas vai Meksikas vietā darīsim Montekarlo. Kā tas izklausās?"
  
  
  "Dievišķīgi," viņa teica. "Kad tu gribi iet?"
  
  
  "Šobrīd," es viņai teicu, "šorīt, cik drīz vien iespējams. Jūs teicāt, ka lidmašīna ir gatava.
  
  
  "Protams," viņa teica. "Bet kāpēc Montekarlo?"
  
  
  Es jau biju nolēmusi viņai izskaidrot patieso Montekarlo izvēles iemeslu. Torīt televīzija, radio un avīzes runāja par bēgšanu uz kazino.
  
  
  "Jūs droši vien neesat dzirdējuši ziņas," es teicu. “Kazino ir daudz naudas. Vakar vakarā vadība uz dienu apturēja spēli. Es vēlētos būt tur, kad tas atkal sāksies."
  
  
  Man šķita, ka tas ir tikai tāds, kas fon Alderam patiktu. Es sapratu, ka uzminēju pareizi, kad dzirdēju viņas sajūsmas čīkstam.
  
  
  "Ejam," viņa bez vilcināšanās iesaucās. "Cik drīz jūs būsiet gatavs pacelties? Vai gribi, lai es tevi paņemu Longailendā?
  
  
  Fonalderi glabāja lidmašīnu savā Longailendas īpašumā ziemeļu krastā. Esmu bijis muižā pāris reizes, kopš iepazinos ar ģimeni. Tā kā es zināju, kur tas atrodas, es viņai teicu, ka satikšu viņu tur pēc divām stundām.
  
  
  Es par to informēju Vanagu un pēc tam nedaudz pavingrināju sava dzīvokļa mazajā sporta zālē, pirms saģērbos un sakravāju somu. Vanags nosūtīja mašīnu un šoferi, lai mani aizvestu uz Longailendu, un, kad bijām tur nokļuvuši, es atradu Helgu gaidam un jau gatavojam lidmašīnu Von Aldera privātajā lidlaukā.
  
  
  Mazāk nekā divas stundas pēc tam, kad es piezvanīju Helgai, mēs pacēlāmies ar Lear reaktīvo lidmašīnu un pārlidojām Atlantijas okeānu. Mēs ar Helgu ieņēmām vietas plašās kajītes aizmugurē, kurā bija visas ērtības - atpūtas krēsli, dīvāns, bārs, pat kristāla lustra - ērtai viesistabai.
  
  
  Tā bija ideāla diena lidošanai; debesis bija zilas un bez mākoņiem no horizonta līdz horizontam – patīkama pārmaiņa no iepriekšējās nakts mākoņainajiem laikapstākļiem. Jūra zem mums izskatījās kā gluds zils paklājs.
  
  
  Helga ieveda mani kabīnē, lai satiktos ar pilotu, kapteini Dirku Obriju un otro pilotu Duglasu Robertsu. Obrijs bija garš, drukns puisis ar zīmuli plānām melnām ūsām. Roberts bija slaids jauneklis – droši vien
  
  
  
  
  
  
  viņam ir tikai nedaudz pāri divdesmit — blondiem matiem un vasaras raibumainu, mēness apspīdētu seju.
  
  
  "Viņa ir ceļā," Obrijs sacīja, pamādams uz paneļa pusi, "un laiks ir skaidrs, tieši uz Orli, kur mēs uzpildīsim degvielu."
  
  
  Nākamo stundu laikā mēs ar Helgu izklaidējāmies, skatoties filmu, kuru viņa parādīja, vienkārši nospiežot pāris pogas, un pēc tam spēlējot bekgemonu. Helga šķita daudz savaldīgāka nekā iepriekšējā vakarā, taču viņai tik un tā bija laba kompānija un laiks paskrēja vēja spārniem.
  
  
  Mēs noteikti atradāmies mazāk nekā piecdesmit jūdžu attālumā no Francijas krasta, kad lidmašīna bez brīdinājuma ar degunu iegāzās jūrā. - Helga kliedza. Viss salonā, kas nebija pienaglots, arī es un Helga, slīdēja pāri kabīnes slīpajai grīdai un spēcīgi atsitās pret aizvērtajām kabīnes durvīm.
  
  
  Helga joprojām kliedza, kad es mēģināju apgriezties uz sāniem, lai atvērtu kajītes durvis. Tas bija aizslēgts. Es izrāvu Vilhelmīnu, manu Lugeru, no pleca maciņa un izpūtu slēdzeni. Durvis pavērās vaļā, atklājot kabīni, kas tagad atradās zem manis.
  
  
  Kad es ieskatījos kabīnē, es redzēju, ka kapteinis Obrijs joprojām sēž pie stūres, taču viņa poza šķita sastingusi. Otrais pilots Roberts gulēja uz grīdas, miris vai bezsamaņā. Lidmašīna joprojām krita okeāna virzienā.
  
  
  Es kliedzu Obrijam, kurš uz brīdi pagrieza galvu, lai paskatītos uz mani. Tad viņš atgriezās pie vadības ierīcēm, abām rokām satverot stūri. Skatoties uz viņa seju, es atpazinu to pašu tukšo izteiksmi, ko biju redzējusi aģenta AX sejā, kad viņš mēģināja mani nogalināt Helgas dzīvoklī. Viņa acis bija stiklveida, it kā viņš būtu hipnozes vai narkotiku ietekmē.
  
  
  Līdz tam brīdim es karājos aiz pirkstiem pār kajītes durvju sāniem. Tagad es atlaidu tvērienu un metos uz priekšu salonā. Es pastiepu roku pie pilota pie vadības ierīcēm. Kaut kā man izdevās vienu roku aplikt viņam ap kaklu un pacelt viņu daļēji no riteņa, taču viņš joprojām spītīgi turējās pie vadības ierīcēm, līdz es izvilku viņam visus spēkus un iemetu atpakaļ kabīnes aizmugurē.
  
  
  Lidmašīna turpināja krist jūras virzienā.
  
  
  Es iekritu pilota sēdeklī un stipri pavilku riteni. Pa straumi no deguna līdz astei skrēja spēcīga trīce, bet tad deguns lēnām sāka celties augšā. Es turpināju vilkt riteni, sasprindzinot katru sava ķermeņa muskuļu, cenšoties pārvarēt gravitācijas spēku. Beidzot lidmašīna izlīdzinājās – tikai dažas pēdas no Atlantijas okeāna. Man paveicās, ka esmu lidojis pietiekami daudz lidmašīnu, lai varētu to izdarīt. tikt galā ar šo lidmašīnu, taču tā joprojām bija gandrīz katastrofa.
  
  
  Dažas nākamās minūtes es biju aizņemts, pārbaudot savus instrumentus, kamēr strūkla vienmērīgi skraidīja pāri okeāna virsmai. Šķita, ka viss darbojas, tāpēc es pabīdīju riteni uz priekšu un mēs atkal sākām kāpt. Tad Helga no aizmugures kajītes kliedza manu vārdu.
  
  
  Pagriezos tieši laikā, lai ieraudzītu Obriju tuvojoties man ar uzgriežņu atslēgu. Ar vienu roku turot pie stūres, ar otru atkal satvēru Vilhelmīnu un iešāvu viņam labajā plecā. Viņš paklupa atpakaļ un nokrita, ļaujot uzgriežņu atslēgai izslīdēt no nejūtīgajiem pirkstiem. Cenšoties noturēt lidmašīnu augšup, es atskatījos uz pilotu. Viņš atkal piecēlās kājās, bet ieripoja atpakaļ aizmugurējā kajītē. Fonā redzēju Helgu ieritinošu būdas stūrī. Man joprojām bija Vilhelmīna rokā, bet es negribēju šaut vēlreiz, ja Obrijs nekustās uz Helgas vai manis pusi.
  
  
  Viņš to nedarīja. Tā vietā viņš dzērumā traucās uz kajītes durvīm, kuras viņam izdevās atvērt, neskatoties uz milzīgo spiedienu uz tām. Viņu nevarēja apturēt nekas, izņemot šaušanu - un, ja es nokavētu, es apdraudētu visu lidmašīnu. Obrijs īsu brīdi pakavējās atvērtajās durvīs un pēc tam izlidoja ar galvu. Es pagriezu lidmašīnu tā, ka durvis aizcirtās. Zem labā spārna es redzēju, kā Obrija ķermenis krīt gandrīz lēnā kustībā, viņa rokas un kājas izpletās uz sāniem, līdz viņš atsitās pret ūdeni un pazuda zem nelīdzenās virsmas.
  
  
  Helga man pievienojās kabīnē, kad es koncentrēju savu uzmanību uz lidmašīnu. Viņa mēģināja atdzīvināt Robertsu, otro pilotu, kurš joprojām bija bezsamaņā uz grīdas. Viņai bija vajadzīgs ilgs laiks, lai viņu atjēgtu, bet galu galā viņš nomurmināja, nedroši piecēlās sēdus un paskatījās apkārt. Viņš pakratīja galvu. "Kas notika? Kas notiek?"
  
  
  Viņa uzvedība apstiprināja manas aizdomas, ka viņš lieto narkotikas. Kad viņš bija pietiekami atguvies, lai runātu sakarīgi, viņš man teica, ka pēdējais, ko viņš atcerējās, ir tas, ka Obrijs viņam pasniedza tasi kafijas. Viņš joprojām bija pārāk apstulbis, lai jautātu par pazudušo kapteini, tāpēc es viņam neko neteicu par Obrija likteni. Es vēlāk izdomāšu kādu skaidrojumu.
  
  
  Līdz tam laikam es biju sazinājies ar Orlī vadības torni, kuram tuvojāmies, un mums tika atļauts nolaisties. Nedaudz vēlāk mēs nolaidāmies un es apturēju lidmašīnu.
  
  
  
  
  
  
  Es neteicu, ka nejūtos labāk.
  
  
  Kad izkāpām no lidmašīnas, Helga paskatījās uz mani ar neizpratni acīs. "Kas tur notika?"
  
  
  Es pakratīju galvu. "Grūti pateikt. Šķiet, ka jūsu kapteinis bija saspiedies pie vadības ierīcēm un pārņēma neprātīgu baiļu, kad lidmašīna sāka krist. Viņš, iespējams, bija pustraks, kad uzbruka man un tad leca. Otrais pilots Roberts , noteikti noģībst – lidojuma laikā šādas lietas nav nekas neparasts.
  
  
  Nebija iespējams pateikt, vai viņa tiešām pieņēma manu skaidrojumu, taču viņa mani vairāk nespieda.
  
  
  Kad “mēs sasniedzām termināļa ēku, Robertsa pavadībā, kurš joprojām trīcēja kājās, es atradu Orlī drošības policijas priekšnieku un palūdzu viņam atsūtīt man AX aģentu, cilvēku, kuru pazinu kā Dammlieru, un vietējo priekšnieku. . Interpols. Kad abi vīrieši ieradās, es viņiem precīzi pastāstīju par notikušo, norādot, ka man ir aizdomas, ka incidents ir saistīts ar manu uzdevumu. Uzsvēru, ka mums ar Helgu nekavējoties jādodas uz Montekarlo.
  
  
  "Ļaujiet man par to parūpēties," Interpola vīrs sacīja, kad es pabeidzu. "Nekādu problēmu nebūs. Varbūt jūsu palīgs šeit, — viņš pagriezās pret Deimljē, — var atrast uzticamu pilotu un otro pilotu, kas nogādās jūs līdz galamērķim.
  
  
  Deemljē pamāja ar galvu, un tikšanās beidzās. Pēc nepilnas stundas mēs ar Helgu bijām ceļā uz Nicu, Montekarlo tuvāko izkraušanas vietu. Mums bija divi amerikāņi – iespējams, daļa no Francijas AX vai CIP štāba – lidmašīnu pilotēja. Damljē panāca vienošanos, lai atgrieztu Robertsu uz štatiem, un pati Helga viņam apliecināja, ka viņš turpinās strādāt pie viņas un saņems algu, kamēr atveseļosies no negadījuma. Cik varēju noteikt, manu skaidrojumu — ka Roberts bija zaudējis samaņu — pieņēma gan Helga, gan varas iestādes.
  
  
  Lidojums uz Nicu noritēja bez starpgadījumiem. Mēs nolaidāmies vēlā pēcpusdienā, un mēs ar Helgu ar limuzīnu devāmies uz Hotel de Paris, netālu no Montekarlo kazino. Helga noorganizēja limuzīnu, lai sagaidītu mūsu lidmašīnu, kā arī rezervēja blakus esošās viesnīcas istabas. Mums paveicās, ka Helga bija labi pazīstama; mums bija garantēti numuriņi, lai gan Montekarlo bija pilns ar zinātkāriem tūristiem no visas pasaules. Ielas bija pilnas ar tūristiem, radot pilsētai reibinošu karnevāla sajūtu, un nebija neviena tukša viesnīcas numura.
  
  
  Braucot pa Montekarlo ielām, kur kā tumšs, bagātīgs vīns vakara ēnās mirdzēja Vidusjūra, man atmiņā palika leģendārais stāsts par Monako radīšanu 303. gadā. Saskaņā ar leģendu, korsikāņu. Jaunavu Devotu Korsikas gubernators sodīja, kad atklājās, ka viņa ir kristiete. Gubernators piesprieda meiteni piesiet un vilkt zirga mugurā pa nelīdzenu apvidu, un pēc tam izstiept uz plaukta līdz nāvei. Brīdī, kad viņa nomira, virs viņas ķermeņa tika pamanīts balts balodis. Kādu nakti, kad mūks paņēma viņas ķermeni un ievietoja to zvejnieka laivā, atkal parādījās baltais balodis. Zvejnieks sekoja balodim, kad putns slīdēja pa ūdeni, vedot viņu uz Monako, un apglabāja tur meitenes līķi.
  
  
  Es domāju, vai mana uzturēšanās Monako būtu tikpat neticama.
  
  
  8
  
  
  No mana apartamenta paveras brīnišķīgs skats uz dzirkstošo jūru un spēcīgām klintīm, kas stiepjas jūdžu garumā gar izliekto piekrasti. Izpakojot somas, mazgājoties dušā un pārģērbjoties, dzirdēju Helgu staigājam savā blakus istabā. Pēc viņas kustību skaņām es sapratu, ka viņas darbības aptuveni dublē manējās.
  
  
  Spēlēšana kazino atsākās dažu stundu laikā. Mēs, protams, pusdienotu viesnīcas penthouse restorānā, kuram ir izvelkami griesti, kas paveras pret debesīm. Bet līdz pusdienām vēl bija laiks. Es zināju, ka Helgai nerūp ekskursijas, un man likās, ka būtu žēl, ja mēs neizbaudītu šo kopā pavadīto laiku daudz patīkamākās aktivitātēs. Cerot, ka Helga jutās tāpat, es atrisināju nelielo, bet potenciāli nepatīkamo grūtību, ko radīja aizslēgtās durvis starp mums, pasūtot šampanieti, kaviāru un trīs desmitus sarkanu rožu, kas viņai jāpiegādā sešos. Apmēram minūti pēc stundas viņa pieklauvēja pie durvīm un klusi man pasauca.
  
  
  "Tu esi ļoti uzmanīga," viņa teica, pastiepdama šampanieša glāzi, kad es iegāju viņas istabā.
  
  
  Kad viņa tuvojās logiem, no kuriem paveras skats uz jūru, viņa bija ģērbusies maigi rozā negližejā, izceļot savu ķermeni ar skaistu siluetu. Es uz brīdi apstājos, lai izbaudītu viņas ķermeņa skatu caur viņas drēbju plāno audumu, un tad pievienojos viņai pie loga. Rietošā saule pazuda kaut kur aiz apvāršņa, bet skaidrajās debesīs atstāja dziļu, bagātīgu, zeltainu atspulgu. Savukārt Vidusjūras ūdeņi atspīdēja debesis, pastiprinot gaismu, tā ka telpa šķita dzīva un žilbinoša.
  
  
  
  
  
  
  kā zelts.
  
  
  — Ļoti skaists skats, vai ne? - Helga jautāja, pagriežoties pret mani.
  
  
  "Jā, ļoti jauki," es atbildēju, apzināti braukdama ar acīm augšup un lejup viņas ķermeni, līdz satiku viņas skatienu. Viņa pārbrauca ar mēli pār lūpām un jautāja: "Vai es tev patīku, Tonij?"
  
  
  "Jā ļoti."
  
  
  "Cik ļoti jums patīk manas māsas?" viņa uzstāja. Šis jautājums mani pārsteidza pēc nakts, ko pavadījām kopā Ņujorkā, taču tā vietā, lai viņai tieši atbildētu, es pastiepu rokas un teicu: "Vai vēlaties, lai es jums parādu, cik daudz?"
  
  
  Viņa tuvojās man ar juteklisku, plūstošu kustību, viņas acis bija pusaizvērtas un lūpas pavērās. Es viņu noskūpstīju un viss viņas ķermenis nekavējoties atbildēja, maigi vibrējot augšup un lejup pret mani. Viņas kājas izpletās un apskāva manējās, un es jutu, ka viņas trīcošais īrnieks meklē savu uzbudināto, atsaucīgo ķermeni. Viņa klusi ievaidējās un, šūpojusies atpakaļ, nolika šampanieša glāzi. Noliku savu glāzi uz tuvākā galda. Kad es pagriezos, es redzēju, ka viņa ir noslīdējusi no sava peignoīra.
  
  
  Zelta gaisma pārveidoja viņas kailo ķermeni par izcili veidotu dzīvu bronzas statuju. Man tik tikko bija laiks novilkt drēbes, pirms viņa mani ievilka atpūtas krēslā kopā ar viņu.
  
  
  "Ātri!" - viņa lūdzoši nočukstēja, paceļot gurnus. Viņi mums pievienojās.
  
  
  "Jā, jā, jā!" viņa aizelsusies nomurmināja. Viņas rokas pieķērās maniem pleciem un rokām, un viņas nagi iespiedās manā miesā, kad viņa mani mudināja. Dažus mirkļus vēlāk es jutu, ka viņas ķermenis atveras un saraujas ap mani, viņas galva kaislīgi grozās no vienas puses uz otru, līdz mēs sasniedzām mežonīgi konvulsīvās kulminācijas virsotni.
  
  
  Kad mēs gulējām blakus uz atpūtas krēsla, viņa pagrieza galvu un paskatījās uz mani. Viņa maigi pasmaidīja: "Tagad jūs zināt, vai ne?"
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  Es zināju, ko man vajadzēja uzminēt, kopš mēs atstājām Ņujorku, bet, protams, to nevarēja pateikt tikai pirms dažām minūtēm. Sieviete, kas gulēja man blakus, nebija Helga, jo man bija pazīstams viņas īpašais mīlēšanās veids. Un ne Mariju, kuru es arī pazinu cieši.
  
  
  "Tu esi Elza."
  
  
  "Jā," viņa atzina. — Tev nav žēl, vai ne?
  
  
  "Kā jūs varat uzdot šādu jautājumu? Pēc tā, ko tikko dalījāmies? "
  
  
  Viņa priecīgi iesmējās. “Helga būs nikna, kad uzzinās, ko es izdarīju. Es pavadīju nakti viņas dzīvoklī, kad tu viņai šorīt piezvanīji. Viņa joprojām gulēja un neko nedzirdēja. Kad jūs ieteicāt ceļojumu uz Montekarlo, es vienkārši nolēmu savākt mantas un doties un ļaut jums domāt, ka esmu Helga. Tas izklausījās tik jautri. Turklāt tu jau esi pavadījis pietiekami daudz laika ar manām divām māsām. Mana kārta."
  
  
  Klausoties viņas vārdos, man šķita, ka tas ir tieši tāds triks, uz kuru fonalderu sievietes ir spējīgas. Bet, lai gan viņas skaidrojums šķita pietiekami ticams, man nācās sev atgādināt, ka fon Alderi bija aizdomās turamie lietā, kuru mēģināju atrisināt, un ka Elzas vietā Helgas vietā varētu būt kaut kas draudīgs.
  
  
  Bet tajā brīdī es neko nevarēju darīt. Es viegli pērtu viņas skaisto mazo sēžamvietu un liku viņai ģērbties.
  
  
  Kad pēc pusdienām ieradāmies kazino, atradām to iepakotu. Milzīgs pūlis stāvēja ciešā lokā ap vienu ruletes ratu un klusi gaidīja. Apļa iekšpusē atradās trīs vīrieši: krupjē, otrs vīrietis smokingā un tumšās brillēs — acīmredzot viens no direktoriem — un beļģis Tregors, cilvēks, kurš aplaupīja banku.
  
  
  Mums ar Elzu izdevās izspiesties cauri pūlim uz vietu, kas bija tikai dažu pēdu attālumā no trim vīriešiem. Tiklīdz mēs ieradāmies, rotējošais ruletes rats noklikšķināja līdz apstāšanās brīdim, un vērojamais pūlis virzījās uz priekšu un noelsās. Dīleris pārsvieda milzīgu žetonu kaudzi pāri galdam Tregoram, kurš mierīgi nolika tos blakus citai milzīgai žetonu kaudzītei sev priekšā.
  
  
  "Mans Dievs!" - sieviete man blakus satraukti nočukstēja. "Viņš tikko laimēja pusmiljonu dolāru! Ko viņš tagad darīs?
  
  
  Šķita, ka Tregors nepievērsa uzmanību apkārtējiem cilvēkiem. Viņš bija gigantisks, iespaidīgs vīrietis ar lielu vēderu, kurš dzēra no glāzes minerālūdens, kuru pildīja no pudeles pie elkoņa. Acis aizsedza tumšas brilles, bet uz sejas, kā pamanīju, bija absolūti tukša maska.
  
  
  Istabā visas acis bija pielipušas viņam, gaidot, ko viņš darīs tālāk. Viņš noliecās uz priekšu un atbalstīja pieri uz ar labo roku izvilktās dūres, it kā meditētu, un palika šajā pozā vairākas sekundes. Tajā brīdī es, iespējams, biju vienīgais no pūļa, kurš paskatījās uz pretim stāvošo režisoru. Viņš bija gandrīz tādā pašā pozīcijā kā Tregors! Tas bija tā, it kā viņi klusībā sazinātos viens ar otru!
  
  
  Pēc sekundes abi vīrieši vienlaikus pacēla galvas, un ar stabilu roku Tregors pārliecinoši nolika visu savu žetonu kaudzīti uz sarkanā laukuma sev priekšā.
  
  
  Elza satvēra manu roku. "Viņš uzliks visu savu laimestu!" viņa neticīgi čukstēja. — Miljons dolāru!
  
  
  Tregors atsēdās krēslā, un tirgotājs pacēla roku un atkal iedarbināja riteni. Tas griezās
  
  
  
  
  
  
  reibonis uz sekundi vai divām. Kad viņš sāka palēnināties, skatītāji sāka unisonā skandēt: "Sarkans, sarkans, sarkans" — Tregora likme. Beidzot ritenis apstājās. Atkal uzvarēja beļģis. Dīleris pagrūda vēl vienu žetonu kaudzīti Tregora sākotnējās kaudzītes virzienā. Divi miljoni dolāru! Tad nāca priekšā režisors un klusā balsī paziņoja: "Uz vakaru ritenis slēgts."
  
  
  Pūlis atkāpās, kad Tregors ar vairāku kazino darbinieku palīdzību savāca savus žetonus un devās pretī kasierei. Es pamanīju, ka viņu vajā vismaz divpadsmit slepenie aģenti no dažādām ārvalstīm, kurus visus atpazinu. Tregors nevarēja, viņš nevarēja nekur aiziet bez tiem aģentiem aiz muguras. Pasaules valdības neļāva viņam viegli izlīst no pilsētas.
  
  
  Esmu aptvēris visus transporta veidus uz un no Montekarlo. No pilsētas veda tikai trīs ceļi, un tos bija viegli novērot. Pilsētas varas iestādes visas ostā esošās laivas turēja pastāvīgā uzraudzībā, un tām bija ātrākā laiva Vidusjūrā. Neviens nevarēja lidot ar gaisa transportu, jo Montekarlo nav pietiekami līdzenas virsmas, lai izveidotu lidlauku. Šie faktori neļāva Tregoram izvairīties no aģentiem, kas viņam sekoja, lai noskaidrotu, kur viņš dabū laimēto naudu. Man nevajadzēja sekot.
  
  
  Mani ieinteresēja režisors un krupjē, kuri tagad demontēja ruletes ratu - ierasta prakse spēles beigās, kad māja bija cietusi tik milzīgus zaudējumus. Rats tiks pārvietots uz kazino pagrabu, kur tiek ražoti visi kazino riteņi, kas izgatavoti no rožkoka. Es zināju, ka katrs ritenis ir līdzsvarots ar vienu tūkstošdaļu collas un pārvietojās pāri dārgakmeņiem tikpat precīzi kā pulkstenis.
  
  
  Bet riteni varēja salabot. Tāpēc es gribēju paskatīties uz šo konkrēto un kāpēc es sekoju režisoram un krupjē, kad viņi gāja pa blakus durvīm. Kad es vēroju, kā viņi pazūd pa durvīm, es teicu Elzai atgriezties viesnīcā un gaidīt mani tur.
  
  
  Kāpnes, kas veda uz pagrabu, bija tumšas, bet lejā dega gaisma. Es biju pusceļā, kad durvis aizcirtās virs manis. Tajā pašā mirklī uzliesmoja apžilbinoša gaisma. Tad es dzirdēju caururbjošu kliedzienu. Ātri pagriežoties, es redzēju, ka Elza, pretēji maniem norādījumiem, ir sekojusi man. Vīrietis, iespējams, tas, kurš aizcirta durvis, tās cieši satvēra un tēmēja pret mani ar ieroci.
  
  
  Es pagriezos pret pagrabu un ieraudzīju kazino direktoru un krupjē, kas soļoja pa kāpnēm man pretī. Abi bija bruņoti ar ieročiem, un krupjē arī turēja rokā pīpes gabalu. Kad abi vīrieši sasniedza pakāpienus zem manis, direktors noņēma tumšās brilles. Viņa acis bija stiklveida, it kā viņš būtu hipnozes vai narkotiku ietekmē. "Parūpējies par viņu," viņš pavēlēja. Krupjē pacēla dzelzs cauruli un viss kļuva melns.
  
  
  Apziņa atgriezās lēnām, un pat tad, kad atkal redzēju un dzirdēju, man likās, ka es skatos uz apkārtni no tālienes un caur miglainu filtru. Mans ķermenis un ekstremitātes jutās smags un ļengans. Lai gan raupjās rokas mani grūstīja, es nejutu gandrīz neko. Pamazām es apzinājos sava letarģiskā stāvokļa simptomus. Kamēr es biju bezsamaņā, es biju stipri apreibināts ar narkotikām. Tas noteikti bija viens no spēcīgajiem depresantiem, kas ietekmē centrālo nervu sistēmu.
  
  
  Es smagi cīnījos, lai pārvarētu narkotiku ietekmi, taču, lai arī biju lieliskā fiziskajā formā, man tas izdevās tikai daļēji. Es redzēju visu, kas notiek man apkārt, bet es nevarēju pakustēties. Krupjē un direktors mani iesēdināja pie stūres mašīnas priekšējā sēdeklī. Es redzēju Elzu, apreibinātu un bezsamaņā, izstiepties uz blakus sēdekļa, un vīrieši stāvēja abās atvērtajās durvīs. Mercedes dzinējs skrēja, bet automašīna nekustējās.
  
  
  Tad es pamanīju, ka viens no vīriešiem kaut ko regulē uz grīdas dēļiem zem manām kājām. Drīz viņš izslīdēja no mašīnas, un es dzirdēju viņu sakām: "Labi, viņa ir gatava pacelties."
  
  
  Automašīnas durvis aizcirtās. Dzinējs joprojām darbojās. Manas apreibinātās smadzenes nespēja noteikt notiekošā jēgu. Neskaidri, it kā miglā es redzēju, kā pa atvērto logu blakus man sniedzas roka un ieslēdz Mercedes. Mašīna metās uz priekšu.
  
  
  Tad sapratu, ka mūs ar Elzu iesēdināja mersedesā, gāzes pedāli piespieda pie grīdas dēļiem. Mēs tagad traucāmies pa tumšajiem, pamestajiem Monako ceļiem ar ātrumu vairāk nekā simts jūdžu stundā. Ar šo paātrināto ātrumu Mercedes sabruks, pirms mēs aiziesim pārāk tālu, un mēs abi mirsim. Kad mūsu ķermeņi tika atklāti, izskatījās, ka mēs būtu miruši no narkotiku pārdozēšanas. Nebūtu nekādu slepkavības pazīmju.
  
  
  Izmisīgi centos iegūt kontroli pār savu ķermeni.
  
  
  Pagaidām mums ir paveicies un auto stāvēja ceļa centrā. Bet priekšā būs pakalni un līkumi,
  
  
  
  
  
  
  un ja nesākšu braukt ar mašīnu, tad drīz nobrauksim no ceļa. Es mēģināju pacelt rokas, bet man likās, ka tās ir smagas. Es mēģināju vēlreiz. Abas rokas smagi pacēlās, trīcēja, krita un lēnām atkal cēlās. Pa mašīnas logu varēju redzēt tumšo ainavu, kas garām ejot aklajā miglā. Mani centieni pacelt rokas dažas collas pret stūri izraisīja sviedru izliešanu. Tad es redzēju strauju pagriezienu priekšā. Es redzēju, ka mani pirksti aizveras uz stūres, bet es nejutu riteni zem tiem. Kaut kā izdevās to pagriezt dažus grādus pa labi, mašīnai iebraucot S veida līkumā. Ar to mums pietika, lai turpinātu ceļu. Automašīna milzīgā ātrumā apgriezās līkumā un tika katapultēta pa stāvu nogāzi.
  
  
  Ceļš turpināja kāpt. Pa mašīnas logu redzēju, ka esam uz klints, kas no ietves malas nolaidās gandrīz taisni uz jūru. Mašīna uzlidoja klints virsotnē un pēc tam metās lejup pa stāvo nogāzi ceļa virzienā kā metāla šāviņš no lielgabala. Riepas čīkstēja uz ietves. Joprojām narkotiku apdullināts, es centos koncentrēties uz mūsu vienīgo izdzīvošanas iespēju: kaut kā noturēt automašīnu stāvus un uz ceļa, līdz tai beidzot beidzās benzīns.
  
  
  Likās, ka sekojošajam murgam nebūs gala. Jūdzi pēc jūdzes Mercedes rūca garām aptumšotām villām un kotedžām, augšup un lejup pa Azūra krasta līkumotajiem ceļiem. Monako bija tālu aiz muguras. Mēs traucāmies pa karnīzēm, šoseju, kas savieno Monako ar Nicu, un tad cauri pašai Nicai, klusa un slēgta uz nakti.
  
  
  Šoseja ārpus Nicas bija vienā līmenī ar jūru – slapja, slidena un bīstama. Mercedes aizmugure slīdēja no vienas puses uz otru. Ja mēs būtu dreifējuši, mēs būtu izkāpuši jūrā. Bet Mercedes brauca cauri Antibai. Beidzot kaut kur starp Antibām un Kannām viņš sāka zaudēt ātrumu un pēc apmēram jūdzes tik tikko ripoja. Ar lielām pūlēm pagriezu stūri, mašīna aizlidoja ceļa malā un apstājās. Dzinējs apstājās. Elza, kas joprojām sēdēja man blakus, nekad nekustējās.
  
  
  Deviņi
  
  
  Man acīs spīdēja saule. Es ievaidējos un piecēlos sēdus, sakodusi pakausī. Mercedes joprojām stāvēja ceļa malā. Pirmais, ko ieraudzīju, bija tas, ka Elzai bija kosmētika. Tad es redzēju bērnu pūli aiz loga uz Elzas pusi, kas bija piespiesti pie stikla un skatījās uz viņu ar ieplestām acīm, kad viņa pūderēja degunu. Viņa izskatījās lieliski – it kā tikko būtu pamodusies no veldzējoša miega. Smagās mašīnas un automašīnas traucās pa šoseju, un es pamanīju, ka lielākā daļa pasažieru, kas tajās atradās, sagrieza kaklu, lai labāk aplūkotu mūs.
  
  
  Elza pamanīja mani apsēžoties, nolika kompaktdisku un lūpu krāsu un pasmaidīja.
  
  
  "Vai mums pagājušajā naktī bija jautri?" - viņa jautri jautāja.
  
  
  Es nezināju, ka viņa zināja vai atceras vakarvakaru, kad mūs piekāva uz kāpnēm kazino pagrabā. Visa nakts man bija murgs, bet man jāatzīst fonalderu sievietes par vienu lietu - viņas bija izturīgas.
  
  
  "Nāc," es teicu, noliecoties viņai garām, lai atvērtu durvis viņas pusē. Viņa izkāpa no mašīnas un es viņai sekoju. "Mums jāatgriežas Montekarlo. Šai automašīnai ir beigusies degviela."
  
  
  "Bet kā mēs tur nokļūstam?"
  
  
  "Atstājiet to man," es sacīju, vilkdama viņu sev blakus šosejas malā. Bērni joprojām pulcējās ap mums. Nostādīju Elzu sev priekšā, lai viņu varētu viegli pamanīt no garāmbraucošās satiksmes, un pamudināju starptautiskās stopētāja zīmi. Pirmā garāmbraucošā mašīna palēnināja ātrumu, un šoferis, rūcot franciski, atvēra durvis.
  
  
  "Montekarlo," es teicu.
  
  
  "Oui," viņš teica. Mēs ar Elzu, braucot priekšā blakus vadītājam, ar baklažāniem pildītu kravas automašīnu atgriezāmies Montekarlo. Viesnīcas Hotel de Paris durvju sargs neparāva ne uzaci, kad mēs, joprojām vakara tērpos, izkāpām no kravas automašīnas, pamājām ar roku un pateicāmies kravas automašīnas šoferim un steidzāmies cauri vestibilam.
  
  
  Es atstāju Elzu pie viņas istabas durvīm un teicu viņai atpūsties. Ieejot savās istabās, dzirdēju, ka zvana telefons. Tas bija vietējais AX aģents, cilvēks, ko es pazīstu kā Čiklets. Viņš teica, ka man nekavējoties jādodas uz vietējo AX biroju, lai saņemtu zvanu no ārzemēm. Vanags, iespējams, zvanīja no štatiem, izmantojot skrembleru. Ātri pārģērbos - pat Monako smokings pa dienu būtu piesaistījis man nevēlamu uzmanību - un devos uz AX biroju, kas atradās villā netālu no viesnīcas. Čiklets mani sagaidīja pie durvīm un pavilka malā. runāt. Vieta rāpoja ar tiem pašiem aģentiem, kurus es biju redzējis kazino, cilvēkiem, kuriem bija uzdevums izsekot Tregoru, kad viņš devās prom ar laimestu.
  
  
  Pirms jautāju Čikletam par Tregoru, es īsi pastāstīju viņam, kas notika ar mani un Elzu, un jautāju, vai mēs varētu nekavējoties satikt kazino direktoru un krupjē.
  
  
  
  
  
  
  Iklets pamāja ar galvu. "Es baidos, ka tas būs grūti," viņš skumji sacīja. — Abi pazuda kopā ar Tregoru.
  
  
  — Pazuda? - es neticīgi jautāju. — Kā Tregors varēja pazust kopā ar visiem šiem aģentiem pēc viņa?
  
  
  "Mēs esam pretī ļoti viltīgam izlūkdatam," skaidroja Čiklets. “Pagājušajā naktī pēc tam, kad Tregors izgāja no kazino, viņš atgriezās savā viesnīcā. Mums bija cilvēki, kas vēroja vietu no priekšpuses un aizmugures. Citi aģenti ieņēma pozīcijas uz ceļiem, kas ved no pilsētas un gar ostu. Bet Tregors, kazino direktors un krupjē no tiem visiem izvairījās.
  
  
  "Kā viņi to dara?"
  
  
  Čiklets pakratīja galvu, it kā viņš joprojām tam neticētu. “Tregora istabai bija balkons ar skatu uz jūru. Kādu dienu agri no rīta pār pilsētu lidoja helikopters.
  
  
  Viņš pacēla Tregoru no balkona un acīmredzot paņēma pārējos kaut kur citur pilsētā un aizlidoja. Apbrīnojama parādība."
  
  
  ES piekritu.
  
  
  "Mēs, iespējams, neko neatradīsim," Čiklets turpināja, "bet mēs pārbaudām krastu augšup un lejup, lai noskaidrotu, vai kāds nav dzirdējis helikopteru. Ja tā, viņi varētu mums pastāstīt, kādā virzienā viņa devās."
  
  
  "Un, ja mēs neatradīsim nevienu, kas dzirdēja helikopteru, mēs tūlīt atgriezīsimies tur, kur sākām," es piebildu. Pēc tam es atgādināju Čikletam, ka viņš man teica, ka es saņemšu zvanu no ārzemēm.
  
  
  Viņš pamāja. "Hawk vēlas ar jums runāt pa šifrētu vadu. Es teikšu operatoram, lai viņš atzvana." Viņš veda mani uz biroju augšstāvā, un, kad Vanags ieradās rindā, viņš atstāja mani vienu.
  
  
  "Es dzirdēju, ka tavs laupījums aizbēga," Vanags teica bez ievada. "Vai ir kādi turpmākie notikumi?"
  
  
  "Nē," es viņam teicu, pirms sniedzu viņam pilnīgu pārskatu par savu iepriekšējās nakts pieredzi.
  
  
  Vanags nošņāca. "Izskatās, ka jums bija tuvs zvans." Viņš apstājās, un vadi starp mums īsi noskanēja. Tad viņš teica: "Šeit notika kaut kas, par ko es gribēju, lai jūs zināt. Jūsu minējums par Z1 smadzeņu autopsiju bija pareizs. Doktors Toms tiešām kaut ko atrada – nelielu mikroskopisku disku, kas iestrādāts smadzeņu pamatnē. Mēs nezinām, kas tas ir un ko tas nozīmē. Puiši no laboratorijas tagad mēģina to analizēt. Un doktors Toms nevar saprast, kā viņš tur nokļuva. Uz galvaskausa nav nekādu pēdu vai operācijas pazīmju."
  
  
  "Tomēr tam kaut ko vajadzētu nozīmēt," es teicu.
  
  
  "Varbūt," Vanags neskaidri atbildēja. “Kad atradīsim vairāk, es jums paziņošu. Kādi ir tavi plāni tagad? »
  
  
  "Es gribu mēģināt atrast šī helikoptera un naudas pēdas," es viņam teicu. "Abi, iespējams, joprojām atrodas kaut kur šajā rajonā. Nauda var mani novest pie tā, kurš ir visa avots. Jebkurā gadījumā šis ir vienīgais daudzsološais pārsvars, kāds man līdz šim ir bijis."
  
  
  "Jā, labi, labas medības," Vanags teica un nolika klausuli.
  
  
  Čiklē mani gaidīja lejas istabā, kurā bija vīrieši, kuri ātri runāja pa telefonu franču un itāļu valodā. Vienu sienu klāja liela karte, kurā bija attēlota Monako un apkārtne no Lionas līča Francijas piekrastē rietumos līdz Dženovas līcim Itālijas piekrastē austrumos. Kartei dažādos punktos ārpus Monako tika piestiprinātas krāsainas piespraudes.
  
  
  "Mani aģenti gūst zināmu progresu," sacīja Čikleta, pamājot pa telefonu. "Redzi," viņš norādīja uz karti pie sienas, "mēs esam sazinājušies ar iestādēm piekrastes pilsētās abos virzienos, lai pajautātu vietējiem iedzīvotājiem, vai viņi naktī dzirdējuši helikopteru. Tagad mēs sākam saņemt zvanus ar rezultātiem.
  
  
  "Vai ir pozitīvas atbildes?"
  
  
  "Par laimi, jā," Čikleta atbildēja, vedot mani pie sienas kartes. Viņš norādīja uz tapām. "Līdz šim mēs esam saņēmuši ziņas no Senrafaela un Frejus, ka ir dzirdēts helikopters. Ziņojumi no austrumiem, no Itālijas, ir negatīvi. Acīmredzot mūsējie devās uz rietumiem. Tagad mēs koncentrējamies uz piekrasti aiz Fréjus. Viņš pasmaidīja. "Mēs drīz varēsim precīzi noteikt, kur viņi devās."
  
  
  Es paskatījos kartē. Uz rietumiem no Fréjus gar līkumoto piekrasti atradās Sentropē, Hajēra, Sēna un tālāk Marseļa. Bet kartē manu uzmanību piesaistīja kas cits – salu grupa, kas atrodas d'Hieres, pie krasta pusceļā starp Fréjus un Marseļu. Es sāku domāt.
  
  
  "Klausies, Chicklet," es teicu, "man ir ļoti svarīgi nekavējoties iegūt helikopteru un pilotu. Vai varat to noorganizēt? »
  
  
  "Protams. Tas prasīs kādu laiku, bet ļaujiet man piezvanīt."
  
  
  Viņš izmantoja vienu no telefoniem un atgriezās, pamājot ar galvu. "Stundas laikā šeit būs helikopters. To lidos viens no mūsu aģentiem no Nicas. Viņš jautājoši paskatījās uz mani. "Vai jums ir plāns?"
  
  
  "Cik es saprotu," es teicu, "šis helikopters nelidoja tālu - tas nekad nebija plānojis, nekad nevarēja. Manuprāt, tas nokrita kaut kur netālu, kur to varētu paslēpt, un, iespējams, šovakar no turienes tiks pārskaitīta nauda un vīrieši.
  
  
  "Pārsūtīts?" – Čikleta neizpratnē jautāja. "Par ko?"
  
  
  Es paraustīju plecus. "Jūsu minējums ir tikpat labs kā mans. Bet es domāju, ka viņi izmantos ātrlaivu."
  
  
  "Ātra laiva!" - iesaucās Čikleta. "Protams. Tā būtu pašsaprotama lieta, norādot uz karti, un es piebildu: "Un tas man liek domāt, ka varbūt troksnis
  
  
  
  
  
  
  
  mūsu meklētā laiva var būt paslēpta kaut kur uz šīm salām, d'Ers' migā vai piekrastē. Lai kur viņš atrastos, viņu būs vieglāk pamanīt no cita zemu lidojoša helikoptera, nevis no zemes."
  
  
  Čiklets piekrita manam argumentam. Kamēr gaidījām helikoptera atbraukšanu, es piezvanīju Elzai uz Hotel de Paris un teicu, ka kādu laiku būšu piesiets kaut kādās darīšanās, bet gribēju, lai viņa mani tur sagaida.
  
  
  "Es grasījos tevi pārsteigt," viņa teica, pūkdama. "Es ieslīdēju tavā istabā, bet tevis tur nebija. Vai esat pārliecināts, ka nodarbojaties ar biznesu? "
  
  
  "Protams," es viņai apliecināju. "Vienkārši palieciet, līdz es tur nonākšu. Tas varētu būt vēlāk šodien vai šovakar. Tad mums pietiks laika pārsteigumiem.”
  
  
  10
  
  
  Tā kā Monako piesaistīt pārāk daudz uzmanības nebija praktiski, Čikls mani izveda no pilsētas uz vietu kalnos, kur gaidījām helikopteru. Pirms mēs atstājām biroju, tika ziņots, ka naktī uz rietumiem no Fréjus nebija dzirdēts neviens helikopters. Izskatās, ka varēju uzminēt – helikopters patvērās kaut kur netālu.
  
  
  "Tagad esiet piesardzīgs," Čikleta bažīgi ieteica. "Jūs nezināt, ar kādām izredzēm jūs saskarsities."
  
  
  Es pamāju ar galvu. Mana uzticamā Lugera Vilhelmīna bija cieši iespiedusies manā plecu maciņā, un mans Hugo stiletto bija savā apvalkā zem mana mēteļa piedurknes, gatavs iesist manā rokā, pie mazākās rokas kustības. Es nebiju pārāk noraizējies par izredzēm.
  
  
  Drīz vien ieradās helikopters, kuru gaidījām. Tas bija UH-1 Huey helikopters. Čikls mani iepazīstināja ar pilotu, jaunu francūzi Marselu Klementu, lielu, kalsnu, izspūrušu vīrieti, kurš viegli pasmaidīja.
  
  
  Čiklets viņam norādīja, ka viņam jāpilda manas pavēles, un brīdināja, ka darbs var būt bīstams.
  
  
  — Briesmas mani neuztrauc, Čiklet, — pilots viņam apliecināja. "Vai tu to zini."
  
  
  Es iekāpu smalcinātājā, bet pirms mēs pacēlāmies, Čiklets apstaigāja kuģi, lai pārliecinātos, ka tas ir ideālā darba kārtībā. Tad viņš mūs pamāja. Marsels sēdēja helikoptera degunā, un es sēdēju aiz viņa, durvis bija atstumtas tā, ka man bija skaidrs skats no apakšas caur jaudīgo binokli, ko Chiclet man bija iedevis.
  
  
  Mēs devāmies uz rietumiem gar krasta līniju. Kad bijām garām Frēžusam, Marsels nolidoja zemu, kamēr viņš un es pētījām zemi, vai nav pazīmju, kur varētu būt paslēpts helikopters. Mēs gājām garām vairākām blīvu lapotņu zonām un citām vietām, kur klintīs bija ieplakas - vietas, kur varēja paslēpties helikopters -, bet es nevarēju atrast neko, kas liecinātu, ka kāds no tiem būtu patvērums. Līdz tam laikam mēs bijām aptvēruši visu piekrasti no Monako līdz vietai, kas atrodas tālu aiz Fréjus, kur naktī tika ziņots par helikopteru. Leité d'Hières salu kopa bija redzama dienvidos.
  
  
  "Ejam un šūpoles tur," es kliedzu Marselam, norādot uz jūru.
  
  
  Viņš pamāja ar galvu un pagrieza helikopteru. Drīz vien lidojām pāri salām un pārlaidām vēl vienu zemu augstumu pāri apkārtnei. Binoklis ļāva man tuvplānā aplūkot visu, kas atrodas zemāk, tostarp dažus salas iedzīvotājus, kuri jautri pamāja ar roku, taču mēs neredzējām ne miņas no nenotveramā helikoptera.
  
  
  "Ko tagad?" - Marsels jautāja no kabīnes.
  
  
  "Tikpat labi varētu mūs ņemt atpakaļ," es negribīgi teicu.
  
  
  Marsels pagrieza helikopteru, lai atgrieztos krastā. Es joprojām pētīju apkārtni ar binokli, kad pēkšņi jūrā pamanīju mazu tumšu plankumu. Koncentrējoties uz to, es redzēju vēl vienu mazu salu, akmeņainu un neauglīgu, izņemot dažus kokus un retu pamežu. Tas bija tik mazs, ka nebija atzīmēts kartē Chiclet birojā. Tomēr tas joprojām bija pietiekami liels — apmēram pusotru kvadrātjūdzi —, lai varētu nolaisties helikopters, un arī atradās pietiekami tālu no cietzemes, lai nodrošinātu labu segumu.
  
  
  Paglaudīju Marselam pa plecu un norādīju uz salu. "Kas tā par vietu? Vai tu viņu pazīsti?
  
  
  "To sauc par "Sātana klints"," sacīja Marsels, "Velna klints" — nosaukumu tai devusi franču pazemes pasaule, kas pirms gadiem to izmantoja kā tranzīta punktu ieročiem un narkotikām, kas ievesti valstī. Varas iestādes savu darbību pārtrauca jau sen. Kopš tā laika tā ir pamesta, izņemot, kā es dzirdu, žurku koloniju, kas ir invadējusi šo vietu. Viņi saka, ka žurkas tur nokļuva jau sen pēc kuģa avārijas un kopš tā laika ir savairojušās.
  
  
  "Es domāju, ka mums vajadzētu to aplūkot tuvāk," es teicu.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka mūsu cilvēki tur varētu slēpties?" - Marsels šaubīgi jautāja.
  
  
  "Tas ir iespējams. Tas vienkārši ir iespējams."
  
  
  Marsels atkal pagrieza helikopteru pret jūru. Atkal pabraucām garām Ly d'Air un turpinājām ceļu uz dienvidiem. Kad mēs tuvojāmies Sātana klintij, es redzēju, kāda tā ir drūma un aizliedzoša vieta, kur nekas vairāk kā melnu akmeņu kaudze izspraucās no jūras, un šur tur bija daži novājināti koki un jostas daļas. augsta birste.
  
  
  
  
  
  
  
  Marsels nolaida helikopteru, līdz mēs pieskārāmies koku galotnēm, lai pavērtu lēnu 360 grādu skatu uz salu. Kad mēs tuvojāmies zemei, es redzēju simtiem lielu melnu žurku, kuras bija nobijušās no mūsu dzinēja skaņas, kas skraidīja starp akmeņiem.
  
  
  — Vai tu kaut ko redzi? - jautāja Marsels.
  
  
  "Žurkas," es atbildēju. "Žurku bari."
  
  
  Bijām gandrīz pabeiguši savu apli, kad pēkšņi caur binokli kaut ko pamanīju. Tas bija spilgts gaismas zibsnis, saules atspulgs uz metāla zem viena no lielajām klinšu atsegumiem salas centrā. Tas varēja būt paslēpts helikopters.
  
  
  Izstāstīju Marselam redzēto un palūdzu vēlreiz apbraukt šo vietu.
  
  
  Viņš pamāja ar galvu un sasvēra helikopteru, un mēs devāmies atpakaļ uz vietu. Marseļa lidoja tik zemu, ka mēs gandrīz ietriecāmies lejā esošo koku galotnēs. Es pavēru binokli uz vietu, kur man likās kaut ko redzēt, un tik ļoti koncentrējos, ka pat nedomāju par briesmām, līdz Marsels iekliedzās. Pēkšņi es jutu, ka helikopters šūpojas un kratās.
  
  
  Nākamajā sekundē pār mums krita ložu vētra, kas ietriecās helikopterā no apakšas, izsita kabīnes stikla vairogu, iedūrās helikoptera metāla korpusā un ietriecās dzinējā. Kad es notupos aiz kajītes, es redzēju četrus vai piecus vīriešus, kas šauj uz mums ar paceltiem ložmetējiem no akmeņu virsotnes.
  
  
  — Marseļa! Es kliedzu, satverot viņa plecu: "Izved mūs no šejienes."
  
  
  Kad viņš pagriezās pret mani savā sēdeklī, es redzēju, ka viņa seja bija asiņaina maska. Viņš mēģināja kaut ko teikt, bet no viņa mutes tecēja tikai asinis. Viņa acis aizvērās un viņš nokrita uz sāniem no sēdekļa. Es satvēru Vilhelmīnu no tā maciņa, bet pirms paguvu notēmēt un izšaut lejā esošos cilvēkus, helikoptera dzinējs eksplodēja milzīgā liesmojošā ugunsbumbā. Automašīna metās jūras virzienā, gigantiskas liesmu un dūmu kārtas pavadīts.
  
  
  Zemais augstums izglāba manu dzīvību. Es ieliku Luger atpakaļ maciņā un ielecu atvērtajās durvīs, lai izvairītos no ugunsgrēka tieši pirms helikoptera ietriecās ūdenī. Uguns un dūmi ap helikopteru aizsedza mani no cilvēkiem, kuri mūs nošāva. Kad es uznācu virspusē, es atklāju, ka, joprojām paslēpts no salas cilvēku acīm, liesmojošais helikopters, kas joprojām peld uz jūras virsmas, atradās starp mani un zemi.
  
  
  Es ātri aprēķināju attālumu līdz salai, ieniru dziļi un peldēju zem ūdens, līdz sajutu, ka plaušas pārsprāgs. Es turpināju peldēt, līdz beidzot saskāros ar dažiem akmeņiem. Ar pirkstiem centimetru pēc collas jūtot augšup pa akmeņiem, es beidzot bez skaņas izlauzos cauri ūdens virsmai. Turot tikai galvu virs ūdens, es atspiedos pret akmeņiem un elsos pēc gaisa. Kad atkal varēju normāli elpot, uzmanīgi pacēlu galvu un paskatījos apkārt.
  
  
  Par laimi, kā jau biju cerējis, atrados diezgan tālu no helikoptera avārijas vietas. Kopš tā brīža es joprojām varēju redzēt pārogļotās helikoptera atliekas, kas peld pa ūdeni. Noskatījos, kā vairāki cilvēki, kas bijuši uz salas, izkāpa uz gumijas plostiem un peldēja uz vraka pusi. Es redzēju, kā viņi izvilka Marsela ķermeni un nolika to uz viena no plostiem. Pēc tam vīrieši pārmeklēja ūdeni ap vraku. Viņi acīmredzami redzēja divus vīriešus helikopterā un arī cerēja atrast manu ķermeni. Es mēģināju palikt zemu ūdenī un palikt daļēji klāta ar akmeņiem, līdz tie pārtrauca meklēšanu.
  
  
  Vīriešiem peldot atpakaļ uz salu, gruzdošā metāla kaudze, kas kādreiz bijusi helikopters, nogrima zem ūdens. Es turējos pie akmeņiem, līdz vīri izvilka savus gumijas plostus krastā un atgriezās salas centrā. Es īsi domāju par pastaigu pa pludmali līdz vienam no plostiem, lai mēģinātu atgriezties cietzemē. Bet tad es atcerējos sava uzdevuma steidzamību. Cilvēki uz salas un nauda, ko viņi paņēma no kazino, varētu mani novest pie kaut kā svarīga.
  
  
  Es nogaidīju, kamēr gaisma sāk izzust, un tad mēģināju šķērsot salu, lai novērtētu situāciju.
  
  
  No tā, ko es novēroju, šķiet, ka vīrieši īslaicīgi izmantoja salu, gaidot laivu, kas viņus savāks pēc tumsas iestāšanās.
  
  
  vienpadsmit
  
  
  Vēl pēc stundas vakara saule sāka rietēt un jutu, ka var droši rāpot pa akmeņiem, lai nožūtu siltajā dienvidu vējā. Es tikko biju uzkāpusi uz akmeņiem un izstiepjos uz šauras dzegas, kad jutu, ka uz manas kreisās kājas uzkrīt kaut kas mīksts. Es pielēcu un atklāju, ka skatos lielas melnas žurkas, kas acīmredzot bija nokritusi no augstākas klints, asinssarkanajās pērlīšu acīs. Es viņam iespēru, kratīju un metu malā, metot akmeni.
  
  
  Tad es dzirdēju ap sevi klusu čīkstēšanu. Es ātri piecēlos kājās un ieraudzīju desmitiem spīdīgu, nemirgojošu acu. Man pār muguru pārskrēja auksti drebuļi, un mana roka instinktīvi sniedzās pēc Luger Vilhelmīnas.
  
  
  
  
  
  
  Man bija vienalga, vai šāviena dēļ cilvēki uz salas nāks mani meklēt.
  
  
  Bet žurkas neuzbruka. Tā vietā viņi nervozi šaudījās šurpu turpu, klusi čīkstot, ar nagiem skrāpējot akmeņu virsmu. Uzmanīgi atkāpos, nenovēršot acis pūlī, līdz sajutu, ka man starp plecu lāpstiņām ieduras ciets apaļš metāla priekšmets. Asa balss ņurdēja: "Tikai paliec tepat!"
  
  
  Man aiz muguras pastiepa roku un paņēma Luger. Tad vīrietis — tas bija kazino dīleris — iegāja man priekšā. Vienā rokā viņš turēja .38, bet otrā - manu Luger. Viņš man pamāja ar galvu... “Mēs domājām, ka tu dzīvs izkāpi no helikoptera. Mēs tevi meklējām. Ej ej."
  
  
  Viņš noliecās un paņēma koka gabalu, kas acīmredzami bija pārklāts ar benzīnu. Aizdedzinot vienu tā galu tā, ka tas kļuva par liesmojošu lāpu, viņš pamāja ar to, lai atbrīvotu ceļu cauri žurku baram, kas izmisīgi steidzās prom krūmājā.
  
  
  Mēs kāpām augstāk pa salas akmeņiem, līdz sasniedzām lielu malu, kuru es pamanīju no gaisa. Krupjē pagrieza ieroci un iestūma mani uz priekšu lielā, izdobtā alā. Uzliesmojošas lāpas tika novietotas aplī ap ieeju, lai žurkas neiekļūtu, un to gaisma apgaismoja helikoptera iekšpusē. Bija arī citi vīrieši – kazino direktors Tregors un vīrietis, kurš satvēra Elzu uz kazino pagraba kāpnēm. Es uzminēju, ka tam bija jābūt tam, kurš vadīja helikopteru.
  
  
  Pārējie paskatījās uz mani bez īpašas intereses, bet kazino direktors pamāja krupjē: "Pārmeklējiet viņu, piesieniet un sekojiet līdzi."
  
  
  Dīleris, joprojām turēdams rokās ieroci, ienāca helikoptera iekšpusē un izvilka pāris virves garumus. Pēc tam viņš iegrūda mani dziļāk alā. Es pacēlu rokas, kad viņš sāka mani pārmeklēt, tāpēc viņš palaida garām duncis Hugo, kas bija piestiprināts pie atsperes mana mēteļa piedurknēs. Pēc kratīšanas viņš lika man izstiepties zemē, droši sasienot ar virvi.
  
  
  Mums būs jāgaida. Šajā brīdī, kad dīleris stāvēja tuvumā ar ieroci un vēroja mani, es biju bezpalīdzīgs. Bet man joprojām bija Hugo piedurknē.
  
  
  Ārā kļuva tumšs. Ik pa laikam kāds no vīriešiem paņēma binokli un lukturīti un devās ārā. Nepagāja ilgs laiks, kad sapratu, ka viņi gaida, kad viņus izvedīs no salas. Mana sākotnējā teorija šķita pareiza – laiva gatavojās viņus uzņemt.
  
  
  Pagāja stunda vai vairāk, līdz kāds no vērotājiem kliedza, un pārējie, izņemot krupjē, kurš joprojām mani sargāja, steidzās prom. Brīdi, kad mana sagūstītāja uzmanība tika īslaicīgi novērsta, izmantoju, lai noklikšķinātu uz atsperes apvalkā. Stilleto acumirklī ieslīdēja man labajā rokā. Nācās ātri pārgriezt virves. Es tikko biju paspējusi tās sagriezt un atbrīvot rokas, kad trīs vīrieši steidzās atpakaļ uz alu.
  
  
  "Viņš ir šeit," kliedza režisors. "Nu, pametiet helikopteru un atgriezieties pēc tevis."
  
  
  "Kā es varu zināt, ka tu atgriezīsies?" - krupjē aizdomīgi jautāja.
  
  
  Režisors paņēma no helikoptera lielu alumīnija koferi. Viņš nolika to uz alas grīdas un pamāja uz sāniem. "Nauda joprojām būs šeit. Mēs atgriezīsimies."
  
  
  Visi vīrieši sāka stumt helikopteru ārā no alas. Kamēr viņu uzmanība tika novērsta, es apgriezos uz sāniem un izlieku savu ķermeni atpakaļ tā, lai manas rokas varētu sasniegt virves, kas saistīja manas kājas. Es drīz atbrīvojos un atgriezos savā iepriekšējā stāvoklī, guļot nekustīgi, mēģinot strādāt ar rokām un kājām aiz muguras, lai atjaunotu asinsriti. Līdz tam laikam cilvēki bija izstūmuši helikopteru no alas, un nūjiņcilvēks atgriezās manā pusē. Pārējo trīs balsis no tālienes kļuva vājas.
  
  
  Mans aizbildnis paskatījās uz mani. Tad viņš izvilka no kabatas cigareti un aizdedzināja sērkociņu. Es izdarīju savu gājienu, pielecu kājās un metos viņam pretī ar duncis rokās. Es pazibēju ar nazi pret izbiedētā vīrieša seju, tad uzmanīgi iespiedu galu viņa vēderā un ar brīvo roku sniedzos pēc pistoles.
  
  
  Tā vietā, lai man paklausītu, viņš muļķīgi pacēla ieroci, lai šautu. Es iegāzu duncis viņa vēderā, un viņš klusi divkāršojās, aizdegtajai cigaretei joprojām karājoties no viņa lūpām. Es neplānoju viņu nogalināt, bet viņš man neatstāja nekādu izvēli.
  
  
  Es paķēru viņa .38 un savu Luger un ātri metos pie alumīnija kofera. Atvēru slēdzeni un vāks uzlēca uz augšu. Tur, lāpu svārstīgā gaismā, es aplūkoju divus miljonus dolāru iekšā.
  
  
  Es biju izstrādājis nelielu plānu šai naudai, kopš direktors ielika koferi, un es zināju, ka tas tur ir. Steidzīgi sāku to īstenot. Es sakrāju rēķinu kaudzes un piepildīju čemodāna dibenu ar lieliem akmeņiem no alas grīdas. Tad es izklāju rēķinu slāni, kas nepārsniedz pāris simtus dolāru
  
  
  
  
  
  
  klintis. Es aizcirtu koferi un atstāju to tajā pašā vietā.
  
  
  Es joprojām dzirdēju citu vīriešu balsis tālumā, kad es ātri atpogāju savu kreklu, iebāzu naudu un aizpogāju pogas. Divi miljoni dolāru uz manām krūtīm jutās neveikli, taču, neskatoties uz svaru, es atgriezos pie mirušā tirgotāja, satvēru viņu aiz apkakles un izvilku caur alu uz ielu.
  
  
  Pārējie trīs vīrieši joprojām strādāja ar helikopteru lielā plakanā klints atseguma otrā pusē. Es triecos pretējā virzienā, vilkdama līķi sev aiz muguras, līdz sasniedzu kādu dziļu krūmu, kur varēju to paslēpt. Pēc tam es rāpu atpakaļ pa akmeni uz augstāku vietu, kur varēju vērot, kas notiek lejā.
  
  
  Pilnmēness skaidri apgaismoja ainu. Līdz šim viņi bija iestūmuši helikopteru izcirtumā. Viens no vīriešiem, pilots, iekāpa tajā un iedarbināja rotora lāpstiņas. Helikopters sāka celties, bet, kad tas bija pāris pēdu augstumā no zemes, vīrietis izlēca. Drona helikopters pēkšņi pacēlās gaisā, ātri aizbraucot prom no klints un iegremdējot tumšajos ūdeņos lejā. Tas nogrima bez pēdām.
  
  
  Tikmēr kazino direktors atgriezās alā. Viņš izskrēja, nesot koferi un kliedzot. Es skaidri dzirdēju vīriešu balsis, kur es paslēpos, un dzirdēju, kā režisors kliedz: “Viņš aizbēga! Šis puisis atbrīvojās un aizbēga! Viņš paņēma līdzi Džordžu! »
  
  
  — Naudas nauda? - Tregors kliedza pretī. "Vai nauda ir drošībā?"
  
  
  Režisors nolika čemodānu uz zemes, un viņi trīs drūzmējās ap viņu, kad viņš to atvēra.
  
  
  "Tas ir šeit!" viņš iesaucās. Kā jau biju cerējis, viņš netērēja laiku, lai izpētītu naudu aiz banknošu virskārtas, jo akmeņu masa bija aptuveni vienāda ar īsto banknošu svaru.
  
  
  "Ejam!" - Tregors kliedza. — Izkāpsim no šīs sasodītās salas.
  
  
  Trīs sāka lietot kabatas lukturīšus. Atbildes signāls nāca no salas malas, un tika ieslēgts milzu prožektors. Tad redzēju, ka laivas vietā viņus aizvedīs hidroplāns. Viņš pagriezās pie akmeņiem un gaidīja tur, lēkādams uz ūdens. Kad cilvēki sāka nolaisties lidmašīnas virzienā, es dzirdēju, ka viņi domā par mani.
  
  
  "Kur, jūsuprāt, tas puisis un Džordžs devās?"
  
  
  "Viņš droši vien piespieda Džordžu uzkāpt vienam no plostiem, lai viņš varētu atgriezties cietzemē."
  
  
  Es paliku tur, kur biju, skatījos, līdz viņi sasniedza salas malu, uzkāpa vienā no plostiem un peldēja uz lidmašīnas pusi. Es nejutos droši, līdz viņi iekāpa un lidmašīna pacēlās un pazuda uz ziemeļiem.
  
  
  Cerēju, ka viņi neatklās, ka pazudusi gandrīz visa nauda, kamēr viņi nesasniegs galamērķi. Viņiem būtu bīstami līdz tam atgriezties, jo viņi nevarēja būt pārliecināti, ka es neesmu sasniedzis cietzemi, lai atgūtu varu. Es joprojām nebiju tuvu lietas atrisināšanai, bet vismaz man izdevās izjaukt viņu plānus.
  
  
  Divpadsmit
  
  
  Mēness norietēja neilgi pēc lidmašīnas pacelšanās. Tagad bija tik tumšs, ka es tikko redzēju savu roku sev priekšā. Mēģināju atrast krupjē ķermeni tur, kur biju to atstājusi krūmos, bet tumsā tas izrādījās neizpildāms uzdevums. Lai arī kā man riebās doma nakšņot šajā žurku apsēstajā salā, es zināju, ka būtu pārāk riskanti tumsā brist līdz krasta malai, lai atrastu kādu no gumijas plostiem. Nolēmu atgriezties alā, kur vēl dega pāris lāpas, kuras vīri bija uzstādījuši.
  
  
  Kad atgriezos alā, pa ceļam savācu roku sausu otu un paņēmu to līdzi. Es padevu sauso otu liesmojošajās lāpās, līdz liesmas kļuva vājas, kad es sēdēju saspiedies pie ieejas. Tas bija vienīgais veids, kā atturēt spietojošās žurkas, taču es joprojām redzēju viņu acis mirdzējam uguns gaismā aiz alas. Es turēju savu Lugeru rokā un, kaut arī biju noguris, neuzdrošinājos snaust, jo baidījos, ka žurkas uzmundrinās un uzbruks.
  
  
  Likās, ka līdz rītausmai ir palicis bezgalīgi daudz laika. Es biju augšā un gatavs nokāpt ūdenī pirmajā gaismā. Es pārbaudīju, vai nauda joprojām ir droši aizpogāta zem mana krekla, un tad, nesot degošu lāpu, lai aizbaidītu žurkas, devos ceļā. Tomēr, pirms devos lejup pa salas malu, es pārbaudīju otu, lai atrastu nūjnieka ķermeni. Es neatradu ķermeni. Tur bija tikai viņa skelets ar tīriem kauliem. Žurkas strādāja tumsā.
  
  
  Es ātri novērsos un steidzos lejā pa krūmiem, jo žurkas man priekšā izskrēja no ceļa. Tikko biju sasniedzis salas malu un sāku meklēt vienu no plostiem, kad izdzirdēju no ūdens atskanēja dūkoņa. Kad es paskatījos, es redzēju lielu baltu kreiseri, kas riņķo apmēram ceturtdaļjūdzes attālumā. Sākumā domāju, ka cilvēki ir no nakts
  
  
  
  
  
  
  Viņš atgriezās, lai mēģinātu atrast mani un naudu, bet, kad es mazliet nomierinājos, es redzēju, ka kreiseris ir policijas laiva no Monako. Es ātri raidīju vairākus šāvienus gaisā no Luger.
  
  
  Kreiseris dzirdēja manu signālu un uzreiz pagriezās uz krastu. Kad viņš nometa enkuru, trīs vīrieši nolaida laivu un airēja, lai mani notvertu. Es biju pārsteigts, ieraugot, ka viens no vīriešiem ir Čiklets. Kā viņš zināja, kur mani meklēt?
  
  
  "Nu," Čikleta mani sveicināja, "tu tomēr izrādījās dzīvs." Gandrīz par velti mēs tevi pametām. Pastāsti man, kas notika?"
  
  
  Es viņam sniedzu īsu notikumu pārskatu un parādīju ieņēmumus. Pirms izbraukšanas no salas uzkāpām pa akmeņiem un nolaidām nūjiņcilvēka skeletu uz laivas. Pēc tam mēs devāmies prom, atstājot Satane Roc kā grauzēju koloniju.
  
  
  Kad bijām uz kreisera un atgriezāmies Monako, Čiklets man pastāstīja, kā viņš mani atrada. "Pirms jūs un Marsels vakar pacēlās ar helikopteru," viņš teica, "es uzliku pīkstienu helikoptera astē. Es saņemu signālu kopš pacelšanās. Kad tu neatgriezies līdz tumsai, es brīdināju policiju un palūdzu rītausmā atstāt laivu. Mēs sekojām peidžera signālam, un tas mūs noveda līdz šai vietai netālu no salas, kur atradām helikopteru zem ūdens. Pīkstiens joprojām darbojas. Bet man jāsaka, ka es baidījos, ka tu esi miris, kad sapratu, ka helikopters ir izgājis jūrā.
  
  
  "Man ļoti žēl Marsela," es teicu Čikletam. "Viņš bija labs pilots un drosmīgs cilvēks."
  
  
  Čiklets pamāja. "Es arī vēlos. Bet viņš zināja riskus, tāpat kā mēs visi."
  
  
  Kad mēs ieradāmies Montekarlo, Čiklets vienojās par naudas atgriešanu kazino, un es atkal piezvanīju Vanakam uz ārzemēm, izmantojot šifrētu telegrāfu no viņa biroja. Es pastāstīju Vanagam, kas notika un kā es atguvu savu naudu.
  
  
  "Nu," Vanags teica sirsnīgāk, nekā es domāju, "vismaz lietas nebija mums pretrunā. Ja modelis turpināsies tāpat kā pagātnē, iespējams, drīz notiks cita attīstība. Un Niks...
  
  
  "Jā, ser?" ES jautāju.
  
  
  "Es gribu, lai jūs atpūšaties vienu vai divas dienas, atpūtieties." Viņš apklusa un rupji piebilda: „Tā ir pavēle. Es sazināšos ar jums."
  
  
  Pirms es paspēju atbildēt, viņš nolika klausuli.
  
  
  Policija jau nogādājusi krupjē mirstīgās atliekas uz vietējo morgu, un nauda tika atgriezta kazino. AX birojā man nebija nekā cita, ko darīt. Es teicu Čikletam, ka došos atpakaļ uz viesnīcu gulēt.
  
  
  Kad ierados, Elza mani gaidīja istabā. Sākumā viņa izlikās, ka uz mani ir dusmīga, bet, kad viņa pamanīja, cik es izskatos izsmelta, viņas rotaļīgā aizkaitināmība pārgāja līdzjūtīgām bažām.
  
  
  "Nabaga Dumplink," viņa iesaucās, "tu izskaties briesmīgi. Ko tu dari?"
  
  
  "Tā bija visu nakti biznesa tikšanās," es viņai teicu, novilkot jaku un kaklasaiti. "Tagad man vajag jauku karstu dušu un ilgu miegu."
  
  
  "Protams, Dumplink," viņa teica. “Tu izģērbies. Es tev sagatavošu dušu.
  
  
  Pirms es paspēju protestēt, viņa pazuda vannas istabā un ieslēdza dušu.
  
  
  Kamēr es pārģērbos savā halātā, vannas istabā kūpēja. Elza iznāca ar rozā vaigiem, iegrūda mani dušā un aizvēra durvis.
  
  
  Katru ādas un matu collu nomazgāju ar karstu ūdeni un pēc tam noskaloju ar ledusaukstu dušu. Pēc tam ap vidukli apsēju svaigu dvieli un atgriezos guļamistabā. Elza pārvilka gultas pārklājus un nostājās viņai blakus.
  
  
  "Izstiepieties ar seju uz leju," viņa pavēlēja, glāstīdama gultu. Kad es vilcinājos, viņa mani viegli pamudināja. Kad es izstiepos gultā uz vēdera, viņa nokratīja dvieli un teica: "Atslābsti, es jums veicu masāžu."
  
  
  Viņa izņēma mazu pudelīti losjona, ko bija atvedusi no savas istabas, ar spēcīgu citrona smaržu. Pēc tam viņa novilka mantiju, šķērsoja manu ķermeni un sāka smērēt losjonu uz manas muguras un plecu lāpstiņām. Tas bija savelkošs risinājums, kas vispirms tirpināja manu ādu un pēc tam nosūtīja dziļu, nomierinošu siltumu manos muskuļos.
  
  
  "Kas ir šī lieta, ko jūs lietojat?" - jautāju, pagriežot galvu un skatoties uz Elzu, kura bija noliecusies pār mani.
  
  
  "Tas ir vecs fon Aldena mājas līdzeklis," viņa atbildēja. "Garantēts, ka tas radīs pozitīvus rezultātus."
  
  
  Viņas glāstošās rokas glāstīja manu miesu kā dziedinošs balzams, kustoties augšup un lejup tikpat viegli kā silta salda elpa visā manā ķermenī. Tad Elza nometās ceļos un lika man apgriezties.
  
  
  Es pagriezos pret viņu un apgūlos starp viņas izplestajām kājām. Viņa sāka eļļot mana ķermeņa priekšpusi, viņas vieglās pirkstu kustības virzījās no manām krūtīm uz vēderu, uz cirkšņiem, gar manām kāju sāniem līdz pirkstiem. Kad viņa noliecās pret mani, viņas mīkstie mati slējās pret manu kailo miesu, un manas nāsis bija piepildītas ar tās aromātisko smaržu. Ilgu laiku šķita, ka viņa strādā ar intensīvu koncentrēšanos, gandrīz hipnotiski, bet drīz vien pamanīju, ka viņas elpošana ir straujāka un miesa kļuva slapja un drebēja.
  
  
  Es pacēlu galvu un paskatījos uz viņu. Viņas acis bija plaši atvērtas un zobi
  
  
  
  
  
  
  bija izplesti tā, ka liecināja viņas rozā mēles gals. Es piespiedu viņas muti sev, paveldama viņu zem sevis. Viņas izliektie gurni saspringa. Mēs satikāmies un klusībā pievienojāmies un vienlaikus bez vārdiem sasniedzām savu kulmināciju.
  
  
  Es gulēju vairāk nekā biju nomodā, kad mūsu ķermeņi atdalījās. Viņa stāvēja pie gultas, turot rokās halātu. Bet, kad viņa pieliecās un noskūpstīja mani, es jutu, ka mans ķermenis atkal atceras un biju gatavs un izsalcis pēc vairāk. Viņa klusi pasmējās par manu sajūsmu un čukstēja: "Es aizmirsu tev pateikt, Dumplink, ka dažreiz šīs fon Aldera zāles darbojas arī kā afrodiziaks." Viņa mani noskūpstīja. "Gudziet," viņa čukstēja.
  
  
  Es gulēju divdesmit četras stundas un būtu varējis gulēt ilgāk, ja telefons nebūtu mani pamodinājis. Zvanīja Vanags.
  
  
  "Ceru, ka tu atpūties," viņš teica. "Es esmu Parīzē. Tiekamies šeit birojā pēc iespējas ātrāk. Es baidos, ka ir vēl sliktas ziņas. Tikpat labi jūs varētu ļaut fon Aldera sievietei nākt ar jums, lai jūs varētu viņai sekot līdzi. Es jūs abus rezervēšu V Džordža viesnīcā."
  
  
  Elza bija sajūsmā, kad es viņai pateicu, ka vēlos, lai viņa kopā ar mani brauc uz Parīzi. Es piezvanīju Čikletam, lai pateiktos viņam un atvadītos, un mazāk nekā pēc stundas mēs ar Elzu devāmies atpakaļ uz Nicu, lai paspētu uz mūsu lidmašīnu.
  
  
  Trīspadsmit
  
  
  Kad nolaidāmies Orlī, lija lietus. Kad es biju iekārtojis Elzu Džordža V viesnīcā, kur Hoks mums bija rezervējis tuvējo dzīvokli, es ar taksometru aizbraucu uz Parīzes AX biroju, kas atradās virs kafejnīcas Saint-Michel laukumā. Biroji atradās ēkas augšējos trīs stāvos, un tie bija skaņu izolēti no zemāk esošā trokšņa. Iestādes īpašnieks bija AX aģents ar kodu Bonaparts.
  
  
  Viņš mani sagaidīja pie durvīm un veda uz aizmugurējām kāpnēm, kas veda uz augšējiem birojiem. Ejot cauri piedūmotajai ēdamzālei un bāram, es biju pārsteigts, redzot, ka, lai gan tur bija daudz klientu, tur bija arī apmēram trīsdesmit vai četrdesmit Drošības policijas un AX aģenti, kurus es atpazinu no iepriekšējām tikšanās reizēm. Es zināju, ka drīz notiks kaut kas svarīgs.
  
  
  Vanags mani sagaidīja otrajā stāvā. Viņa seja bija drūma, un viņš tik tikko nepamāja, ievedot mani savā privātajā kabinetā, aizvērot un aizslēdzot durvis.
  
  
  "Šķiet, ka šai lietai nav gala," viņš teica, izņēma no kabatas aploksni un pasniedza to man. Viņš stāvēja ar muguru pret mani un skatījās ārā pa logu uz tumšo lietu, kas sitās pret stiklu, kamēr es lasīju vēstuli aploksnē.
  
  
  Vēstule tika rakstīta:
  
  
  Ķīnas kodolraķete, kas pazuda pirms 12 stundām, tiks atgriezta apmaiņā pret 2 miljoniem dolāru. JA PIEKRĪTAT, DIVAS DIENAS IEVIETOJIET SLĒGTO PAZIŅOJUMU LONDONĀ, IZLASIET: "ALEKSANDERS — NOTEIKUMI AKceptēti — (PARAKSTĪTS) KUBLAI KHAN." TURPMĀKĀS NORĀDĪJUMI SEKOTIES.
  
  
  Uz aploksnes nebija adreses. Vanags, kurš bija novērsies no loga, ieraudzīja mani saraucu pieri pie aploksnes un paskaidroja: "Vakar no rīta tā tika pabāzta zem Ķīnas vēstniecības durvīm."
  
  
  "Vai tā ir taisnība, ka Ķīnas kodolraķete ir pazudusi?" ES jautāju.
  
  
  "Pārāk patiesi," Vanags rūgti atbildēja. "Tas notika dažas stundas pēc tam, kad jūs atgriezāt naudu no Satane Roc. Jūs ievērosiet, ka pieprasītā summa ir tieši tāda pati kā summa, kas saņemta no kazino.”
  
  
  "Jūs domājat, ka Ķīnas kodolraķete tiešām pazuda?" Es biju neticīga.
  
  
  "Acīmredzot," norādīja Vanags, "mūsu ienaidnieka atjautībai nav robežu. Neilgi pēc jūsu pieredzes salā ķīnieši palaida kodolraķeti slepenā izmēģinājumu poligonā, kad lidmašīna vienkārši pazuda. Līdz brīdim, kad ieradās šī piezīme, ķīnieši domāja, ka lidmašīna ir avarējusi."
  
  
  "Kas par apkalpi?" - neizpratnē jautāju. "Viņiem jābūt labi pārbaudītiem, pirms viņi tika izvēlēti šādam uzdevumam."
  
  
  "Ak, jā," Vanags piekrita. "Taču var būt svarīgi atzīmēt, ka tikai pirms dažām nedēļām pilots, kurš bija viens no uzticamākajiem un lojālākajiem Ķīnas gaisa spēku vīriem, pameta Ķīnu komandējumā uz Albāniju. Viņš netika rūpīgi novērots, kamēr viņš tur atradās, un patiesībā ķīnieši nevar izskaidrot viņa rīcību vairāku vizītes dienu laikā. Viņi joprojām pārbauda. Visticamāk, ka šajā laikā viņu sasniedza mūsu ienaidnieks, kurš varēja traucēt viņa smadzenēm.
  
  
  "Vai ķīnieši maksās izpirkuma maksu?" - es jautāju, atdodot vēstuli Vanagam.
  
  
  Viņš pamāja. "Tāpēc mēs tagad tiekamies šeit. Ejam augšā."
  
  
  Ēkas augšējā stāvā gaidīja četri ķīniešu kungi, izskatoties drūmi un nedaudz aizdomīgi. Viņu klātbūtne izskaidroja stingro apsardzi ēkā. Viens no vīriešiem bija tulks, un caur viņu Vanags mani iepazīstināja ar trim citiem, kuru vārdus es atpazinu kā Ķīnas komunistiskās partijas augsta ranga biedrus. Katrs uzmeta man caururbjošu skatienu, kad mēs sarokojāmies. Pēc tam trīs ātri runāja ar tulku ķīniešu valodā.
  
  
  "Viņi saka," man teica tulks, "ka viņi ir pagodināti, ka viņiem ir tik cienīts pārstāvis, kurš palīdzēja viņiem atgriezt kodolraķeti. Viņi arī to saka
  
  
  
  
  
  
  Partijas priekšsēdētājs runāja ar jūsu prezidentu un uzdeva viņiem sadarboties ar jums visos iespējamos veidos.
  
  
  "Tas ir liels pagodinājums arī man," es teicu tulkam. "Es centīšos būt Tautas Republikas uzticības cienīgs."
  
  
  Pēc šīs formalitātes es jautāju: "Vai ir pieņemts lēmums maksāt divus miljonus dolāru?"
  
  
  Tulks atkal apspriedās ar saviem tautiešiem un pēc tam iedeva man lielu ādas somu, kurā bija iegravētas ķīniešu rakstzīmes un kas bija aprīkota ar slēdzeni. Tulkotājs to atslēdza un atvēra, atklājot iekšā maisiņus ar banknotēm.
  
  
  "Divi miljoni dolāru," viņš teica. "Rītdienas London Times būs sludinājums, kas uzrakstīts atbilstoši norādījumiem."
  
  
  "Labi," es teicu. "Atkal aizslēdziet naudu. Es vēlos, lai viņš paliek jūsu īpašumā, līdz mēs uzklausīsim tālāk.
  
  
  Pēc tam, kad tulks bija iztulkojis manus vārdus, trīs vīrieši nopietni nolieca galvas un mēs atkal sarokojāmies. Hoks man teica, ka jau ir panākta vienošanās, lai Ķīnas pārstāvji paliktu AX biroja dzīvojamās telpās, līdz tiks saņemta atbilde uz London Times sludinājumu. Tādā veidā izpirkuma summa tiks droši glabāta līdz maksājuma brīdim.
  
  
  Vanags atgriezās ar mani ar taksometru uz viesnīcu. Bija krēsla. Lietus un drūmais laiks lieliski atbilda mūsu noskaņojumam.
  
  
  "Tas, kurš stāv aiz tā," Vanags nomurmināja, "noteikti izbauda mūsu grūto stāvokli. Iedomājieties, ka nozagsiet kodolraķeti un atdodat to par izpirkuma maksu! »
  
  
  "Viņš reklāmai izvēlējās dažus gudrus nosaukumus," es atzīmēju. "Aleksandrs un Kublai Khans".
  
  
  "Viņš ir traks, bet viņš ir ļoti viltīgs," sacīja Vanags. "Ko es nedotu, lai viņu iegūtu." Viņš paskatījās uz mani.
  
  
  Kad nonācām viesnīcā, Vanags mani izlaida un devās uz Amerikas vēstniecību, kur viņš apmetās Parīzē.
  
  
  Kad es nonācu savā istabā, es biju pārsteigts, kad atradu zīmīti no Elzas. Tajā bija teikts, ka viņa ir uzaicināta uz ballīti Monmartrā un ka viņa dodas. Viņa man atstāja adresi, lai es varētu viņai pievienoties, ja vēlos. Tā vietā es nolēmu iedzert pāris atdzesētu martini un paēst jaukas pusdienas savā istabā. Pirms gulētiešanas es piezvanīju uz reģistratūru, lai nākamajā rītā man piegādā Londonas Times eksemplāru.
  
  
  Elza joprojām nebija atgriezusies viesnīcā, kad es saņēmu savu avīzes eksemplāru nākamajā rītā, un es nevarēju pateikt, vai viņas prombūtnē uz nakti ir kaut kas nozīmīgs. Tomēr reklāma bija The Times, un formulējums bija tieši tāds, kā norādīts izpirkuma piezīmē. Lasot iedomājos, cik gandarīts to lasīja arī “Aleksandrs”. Viņš varētu būt Parīzē vai Londonā, vai Montekarlo, vai arī Tibetā.
  
  
  Es ļoti vēlējos nokļūt AX birojā, kur es zināju, ka tā būs pirmā vieta, kur uzzināt, vai tiks saņemti papildu norādījumi. Es biju saģērbusies un izgāju no istabas, kad Elza atgriezās.
  
  
  Viņa joprojām bija savā vakarkleitā, ar ūdeles mēteli pār pleciem. Viņa izskatījās miegaina, bet viņa pasmaidīja un noskūpstīja mani, ļaujot mētelim nokrist uz grīdas. Pēc tam viņa pagriezās pret mani, lai attaisītu kleitas aizmuguri rāvējslēdzēju.
  
  
  "Man tevis pietrūka ballītē, Dumplink," viņa teica. "Tas bija ļoti jautri. Daudz franču. Ballīte joprojām turpinās, ja vēlaties iet."
  
  
  "Nē, paldies," es teicu. "Man ir daži darījumi. Guli, es tev piezvanīšu vēlāk.
  
  
  "Bizness, bizness, bizness," viņa teica, paglaudot man pa seju. "Atcerieties, viss darbs un nekādas rotaļas padara Toniju par trulu zēnu." Viņa izkāpa no kleitas un devās uz durvīm, kas veda uz viņas istabu, izskatoties ļoti iekārojami caurspīdīgā krūšturā un zeķbiksēs. Viņa īsi apstājās durvīs un pamāja man ar pirkstu. Kad es pakratīju galvu, viņa man iepūta skūpstu un pazuda.
  
  
  14
  
  
  Tiklīdz es ierados Saint-Michel kafejnīcā un devos augšā uz AX biroju, es jutu spriedzes un izmisuma sajūtu, kas caurstrāvo visu vietu. Ārā spīdēja saule un gaisā bija jūtama neīstā pavasara sajūta, taču, lai kādu jautru noskaņu radītu laikapstākļi, tas pazuda aiz ēkas sienām.
  
  
  Vanags bija tur, izskatījās daudz nomāktāks nekā iepriekšējā vakarā, tāpat kā četri ķīnieši, kā arī vairāki desmiti AX aģentu un apsardzes. Mēs visi ieradāmies pārāk agri, un mūsu nepacietība pieauga, jo garās stundas ievilkās. Tikai pusdienlaikā beidzot saņēmām gaidīto ziņu. Un, protams, apļveida ceļā.
  
  
  Mēs saņēmām zvanu no Parīzes Interpola biroja un teica, ka viņi ir saņēmuši paciņu no sūtņa vietējam priekšniekam. Atverot paku, viņš atrada aizzīmogotu kastīti un mašīnrakstā rakstītu zīmīti, ka kaste nekavējoties jānogādā Ķīnas vēstniecībā. Tā kā Interpola priekšnieks tika informēts par krīzi, viņš nekavējoties piezvanīja Hokam un pēc tam steidzās uz AX biroju. Tikmēr Interpola aģenti paņēma sūtni, kurš bija īsts, un, kad viņi jautāja viņam par personu, kas viņam iedeva paku piegādei, viņš sniedza aprakstu, kas varētu atbilst.
  
  
  
  
  
  tūkstoš francūžu.
  
  
  Kastē bija lente. Mēs lidojām apkārt, kamēr Vanags ievietoja lenti biroja iekārtā. Kamēr filma ritēja, atskanēja balss: “Tas ir Aleksandrs. Es saņēmu jūsu ziņojumu un tagad sniedzu jums šādus norādījumus. Trīsdesmitā vēlā vakarā Adrijas jūrā parādīsies kuģis, kas peld ar baltu karogu, uz kura ir uzdrukāts sarkans pūķis, un ieies ostā Splitā, Dienvidslāvijā. Uz šī kuģa klāja atradīsies Ķīnas kodolraķete. Viens no jūsu kuģiem viņam var pietuvoties ar diviem miljoniem dolāru. Kad nauda tiks iedota cilvēkiem uz klāja, raķete tiks atgriezta. Ja raķeti mēģinās atgriezt, nesamaksājot naudu, tā eksplodēs."
  
  
  Kasetē ierakstītie vārdi mums neko neteica par cilvēku, kurš tos runāja, vai, pareizāk sakot, par cilvēkiem, jo visi pārējie teikumi tika izrunāti citā balsī, un to akcenti bija no britu līdz vācu līdz Bruklinai. Smadzenes aiz sižeta palika neredzamas.
  
  
  Pēc lentes pārrakstīšanas un kopiju izgatavošanas tika veikti steidzīgi telefona zvani, lai atrastu lidmašīnu, kas mūs nogādātu Adrijas jūras krastā un lai pie Splitas, Dienvidslāvijā, mūs sagaidītu liels, ātrs kuģis. Pat pēc visu šo sagatavošanās darbu veikšanas Hoks bija aizņemts ar plānošanu, kad raķete tiks atrasta.
  
  
  Nedaudz vēlāk Vanags, Ķīnas pārstāvji ar izpirkuma maksu, vairāki AX aģenti un es devāmies uz Orli un lidojām lidmašīnā, lai mirtu Adrijas jūrā. Ar Dienvidslāvijas valdību sazinājās pa diplomātiskajiem kanāliem, un, kad mēs ieradāmies, mūs gaidīja gluds un ātrs kuģis.
  
  
  Kad mēs tuvojāmies ostai un izmetām enkuru pie krasta Splitā, no jūras pūta auksts, ass vējš. Nebija citu kuģu redzeslokā. Kad mēs staigājām pa klāju, Vanags sāka murmināt: "Es ceru, ka tas nav triks, Nik."
  
  
  Kad bija pagājis vēl pāris stundas, kad diena sāka krēslot, es sāku domāt, ka Vanagam varētu būt taisnība. Taču tad pavisam negaidīti pie ostas ieejas parādījās liels balts kuģis ar baltu karogu, kas rotāts ar sarkanu pūķi. Viņš izmeta enkuru no mūsu kuģa labā borta, un vīrietis kapteiņa uniformā piegāja pie margām, pacēla megafonu un kliedza: “Ei, es jums sveicu Aleksandru. Vai jums ir nauda, lai nomirtu? »
  
  
  Vanags man pasniedza to pašu megafonu. "Šī ir jūsu izrāde," viņš teica.
  
  
  "Mums ir nauda," es atbildēju pa megafonu. "Mēs esam gatavi pabeigt darījumu."
  
  
  "Jūs varat nākt uz klāja," kapteinis kliedza.
  
  
  Pāris mūsu kuģa komandas nolaida mazu motorlaivu pāri bortam. Mēs ar diviem ķīniešiem, no kuriem viens nesa naudas maisu, pārgājām uz citu kuģi. Kapteinis un vairāki viņa apkalpes locekļi palīdzēja mums uzkāpt uz klāja. Uz priekšklāja atradās milzīgs priekšmets, kas pārklāts ar sasietu brezentu. Tā noteikti bija raķete, bet es joprojām biju piesardzīgs. Uz klāja bija vēl vairāki cilvēki, bet es atpazinu tikai vienu beļģi Tregoru.
  
  
  Kapteinis bija pretimnākošs un parādīja mūs uz lielu kajīti uz galvenā klāja, kur mūs gaidīja atdzesēts šampanietis.
  
  
  "Vai tev ir nauda?" viņš jautāja.
  
  
  Es pamāju ķīnietim, kurš man pasniedza somu.
  
  
  "Jūs taču neiebilstat, ka mēs veicam matemātiku, pirms nododam jums raķeti, vai ne?" viņš jautāja.
  
  
  "Nē," es atbildēju.
  
  
  "Kungi, lūdzu, iedzeriet šampanieti, kamēr gaidāt," ieteica kapteinis, izejot no istabas ar naudu.
  
  
  Neviens no ķīniešiem nepieņēma šampanieša glāzi no stjuarta, bet es to pieņēmu. Tas bija labs vintage vīns, lieliski atdzesēts. Es izdzēru divas glāzes, kamēr ķīnieši neērti grozījās savos krēslos. Kad kapteinis atgriezās, viņš pasmaidīja un pamāja ar galvu.
  
  
  "Ļoti labi, kungi," viņš teica. “Šķiet, ka viss ir kārtībā. Ja jūs nāksit ar mani uz klāja, mēs varam pabeigt savu biznesu."
  
  
  Es nebiju pārāk pārsteigts, kad mēs atkal piecēlāmies un ieraudzījām, ka apkalpe ir noņēmusi brezentu no priekšklāja objekta. Tā bija kodolraķete, kas jau iebūvēta liftā.
  
  
  Abi ķīnieši aizdomīgi pārbaudīja raķeti, pirms pārliecinājās, ka viss ir kārtībā. Viņi man nopietni pamāja ar galvu, un es pamāju kapteinim.
  
  
  Viņš šķita apmierināts, kad viņš atkal pacēla megafonu un uzsauca gaidošajam Dienvidslāvijas kuģim, sakot, lai tas nāk tuvāk, lai raķeti varētu nolaist uz klāja. Abi ķīnieši un es palikām uz klāja, kamēr apkalpe strādāja ar pacēlāju, paceļot milzīgo raķeti gaisā un pēc tam nokāpjot uz mūsu kuģa klāja, kur mēs jau bijām sagatavojuši šūpuli tās noturēšanai. Es redzēju atvieglojumu Vanaga sejā, kad viņš ieraudzīja raķeti sēžam uz klāja, beidzot droši uz klāja.
  
  
  Pēc īsiem rokasspiedieniem ar baltā kuģa kapteini es atgriezos uz mūsu kuģa kopā ar ķīniešiem.
  
  
  "Nekādu problēmu?" - Vanags man uzreiz jautāja.
  
  
  "Nē," es teicu.
  
  
  "Bet, ja es tevi pazīstu," Vanags teica, vērīgi uz mani skatīdamies, "kaut kas tevi nomāc."
  
  
  "Tas bija
  
  
  
  
  
  
  viss ir pārāk vienkārši. "Es atbildēju. "Viņiem jāzina, ka, tā kā mēs raķeti atguvām droši, mēs vienkārši nesēdēsim šeit un neļausim viņiem aizkuģot ar diviem miljoniem dolāru."
  
  
  "Viņi, iespējams, nav izstrādājuši plānu, ko mēs izmantotu," sacīja Vanags.
  
  
  "ES šaubos."
  
  
  "Nu, vismaz viņi sver enkuru, lai dotos prom," piezīmēja Hoks, norādot uz kuģi, kas iegriezās ostā. "Es īstenoju mūsu plānu darbībā." Viņš turēja rokā radio raidītāju un sāka tajā ātri runāt, brīdinot visus kuģus, kas gaidīja tieši pie ostas — itāļu kuģus, grieķu kuģus, Dienvidslāvijas kuģus, pat dažus krievu kreiserus — visus tos, kas tika nosūtīti mūs aizturēt. ienaidnieks.
  
  
  Kad baltais kuģis devās uz ostas ieeju, mēs sākām tam sekot zināmā attālumā. Tieši pirms došanās atklātā jūrā parādījās mūsu jūras kara flotes armāda. Viņi joprojām bija tālu, un Vanags vēl nebija pavēlējis viņiem tuvoties. Baltais kuģis pēkšņi apstājās ostas ieejas centrā. Vanags atkal sāka runāt raidītājā, bet es viņu apturēju.
  
  
  "Pagaidi minūti," es ierosināju.
  
  
  "Kāpēc? Kas tas ir?"
  
  
  Es pakratīju galvu. Es nezināju, kā viņam atbildēt, bet jutu, ka kaut kas nav kārtībā. Pagāja vairākas minūtes un nekas nenotika. Mēs ar Vanagu vērsām binokli uz kuģa klāju – tas bija tukšs. Vanags joprojām turēja rokā radio raidītāju, un viņa nepacietība pieauga. Es sāku šaubīties par savu intuīciju un grasījos viņam pateikt, lai viņš dod pavēli aizvērt, kad tas notiks.
  
  
  Pēkšņi mēs redzējām spilgtu oranžas liesmas uzplaiksnījumu, kas nāca no baltā kuģa. Sekoja apdullinošs sprādziens. Gludais baltais kuģis tika saplēsts jūrā. Tikai sekundes laikā tas sadalījās vairākos peldošos dēļos. Sprādziens bija tik negaidīts un tik šokējošs, ka gandrīz visi uz īsu brīdi bijām sastinguši.
  
  
  Tomēr Vanags ātri atguvās un iesaistījās kaujā, kliedzot pār savu radio raidītāju, lai visi gaidošie kuģi nāktu un mēģinātu savākt visus iespējamos izdzīvojušos. Tajā pašā laikā mūsu laiva strauji tuvojās vietai, kur kuģis nogrima. Bet, kad mēs un citi kuģi tuvojāmies apgabalam, izdzīvojušo nebija. Tik tiešām nekas cits nebija palicis pāri, kā tikai daži pārogļojušies dēļi un eļļas svītras. Un tomēr meklēšana turpinājās dziļi naktī, ūdeni apgaismojot milzu prožektoriem no visu kuģu klājiem. Mēs neko neatradām.
  
  
  "Tas man ir noslēpums," Vanags lēnām sacīja, kad meklēšana beidzot tika pārtraukta un pārējie kuģi gaidīja no viņa turpmākus norādījumus. "Kāpēc viņiem būtu jātērē tik daudz pūļu, lai savāktu divus miljonus dolāru un pēc tam uzspridzinātu sevi - un naudu?"
  
  
  "Tas ir," es pēkšņi teicu, jo man bija ideja. — Naudu viņi nespridzināja!
  
  
  — Vai nauda nav uzsprāgusi? – Vanags prasīja atbildi. — Kur tad tas ir?
  
  
  "Es nezinu," es teicu. "Bet viņš nenokāpa ar kuģi. Kaut kā viņiem izdevās to nojaukt pirms sprādziena."
  
  
  "Kā kā?" - Vanags nepacietīgi jautāja. "Mēs viņu turējām pastāvīgā uzraudzībā no brīža, kad pirmo reizi viņu ieraudzījām. Kā to varēja noņemt? »
  
  
  "Es vēl nezinu," es atzinu. "Bet viņi to izdarīja. Viņi vienmēr plānoja to darīt šādā veidā. Viņi domāja, ka, tiklīdz raķete tiks atgriezta, mums būs slazds, taču tam nebija nozīmes. Galvenais ir nauda. Pārējais, kuģis un apkalpe, bija jāupurē."
  
  
  "Bet tas ir traki," sacīja Vanags.
  
  
  "Protams," es viņam teicu, "tāpat kā viss pārējais."
  
  
  "Jā," Vanags piekrita, lēnām runādams, "varbūt jums ir taisnība. Bet kā, kā viņiem izdevās izņemt naudu? »
  
  
  "Es vēl nezinu," es atkal atbildēju, "bet es droši vien uzzināšu. Atbildei jābūt kaut kur tepat, Adrijas jūras piekrastē. Es vēlos, lai mēs to pārmeklētu collu pēc collas, līdz mēs atrodam pierādījumus, ka kāds izdzīvojis vai izdzīvojušie, kas izglābās ar naudu.
  
  
  Vanags joprojām šaubījās par manu viedokli, taču viņš piekrita lūgt tuvējos kuģus, lai palīdzētu man meklēt pierādījumus. Viņi visi piedāvāja palīdzību. Vanags mani atstāja Splitā, jo viņam bija jāatgriežas, lai mirtu uz ASV, lai personīgi ziņotu prezidentam.
  
  
  Mums bija vajadzīgas vēl divas dienas un naktis, pārmeklējot Adrijas jūras piekrasti, pirms atradām pierādījumus, ka esmu pārliecināts, ka kaut kur atrados. Es saņēmu paziņojumu, kad grieķu kreiseris to atrada un steidzās uz vietu - pamestu neauglīgas zemes gabalu uz ziemeļiem no Splitas.
  
  
  Tur, izskalota krastā un daļēji iegremdēta jūrā, tika pamesta neliela viena cilvēka zemūdene. Bet es saņēmu atbildi par to, kā no kuģa tika izņemti divi miljoni dolāru. Droši vien drīz pēc tam, kad apmaiņā pret raķeti paņēmām naudu uz klāja, tā tika nodota zemūdenim, un viena cilvēka laiva tika izmesta no kuģa tilpnes.
  
  
  Mazajai zemūdenei bija viegli izlīst no ostas, virzīties gar krastu un nolaisties. Vēlāk, iespējams, tajā pašā naktī vai pat kādā no nākamajām dienām vai
  
  
  
  
  
  
  vīrieti, iespējams, pacēla lidmašīna vai cits kuģis un pazuda ar 2 000 000 USD. Tiklīdz man izdevās vienoties ar kuģa radio, es zvanīju Vanam, kurš līdz tam laikam bija atgriezies Ņujorkā. Es viņam pastāstīju, ko mēs esam atklājuši kodā. Viņš uztvēra ziņas daudz jautrāk, nekā es gaidīju, un lika man atgriezties Parīzē un piezvanīt viņam no AX biroja, jo viņam varētu būt ziņas par jaunumiem.
  
  
  Vēlāk tajā pašā dienā Parīzē es iegriezos viesnīcā, lai pirms došanās uz AX biroju aprunātos ar Elzu.
  
  
  Viņa mani satvēra, pirms es izgāju pa durvīm, apsedza manu seju ar skūpstiem un ar bažām teica: "Es nezināju, kas ar tevi notika, Dumplink. Es biju gatavs ziņot par tevi policijai kā pazudušu.”
  
  
  "Atkal bizness," es teicu. "Atvainojiet, es nevarēju atstāt ziņu. Un man atkal jāiet ārā. Taču šoreiz es drīz atgriezīšos un varbūt varam pavadīt laiku kopā.”
  
  
  AX birojā Bonaparts mani savienoja ar Vanagu, izmantojot šifrētu vadu.
  
  
  "Mums ir jauna vadība," sacīja Vanags. "Šis varētu būt labākais, kas mums līdz šim ir bijis. Mūsu pētnieki, kuri pastāvīgi pārbaudīja dalībniekus šajā lietā, beidzot ir atklājuši noteiktu saikni starp dažiem no viņiem. Jūs atceraties, ka iepriekš minēju, ka dažiem cilvēkiem ir problēmas ar svaru. Tagad mēs esam atklājuši, ka vismaz četri no viņiem bija pacienti tajā pašā svara zaudēšanas spa Šveicē.
  
  
  "Tam ir jābūt vairāk nekā nejaušībai," es nodomāju.
  
  
  "Arī mēs tā domājam," sacīja Vanags. “Vieta netālu no Bernes, kalnos. To sauc par Rejuvenation Health Spa, un to vada ārsts Frederiks Bošs. Ko tu domā?"
  
  
  "Es domāju, ka man labāk būtu lidot uz Šveici," es teicu, "un apskatīties."
  
  
  "Jā, es piekrītu," sacīja Vanags. "Ko jūs sakāt tai fon Alderai sievietei, Elza?"
  
  
  "Es viņai pateikšu, ka man ir bizness Bernē, un aicinu viņu atgriezties štatos."
  
  
  "Jā, labi," sacīja Vanags, "man ir citi vīri, kas uzrauga pārējos fon Alderus. Ja viņa atgriezīsies, es viņai arī uzlikšu vīrieti. Sazināšos ar jums, kad ieradīsieties Šveicē.
  
  
  Kad atgriezos viesnīcā un pieklauvēju pie Elzas istabas durvīm, es atklāju, ka viņas frizieri taisa matus.
  
  
  "Man nepatīk, ka jūs mani redzat, kamēr es cenšos izskatīties skaista," viņa teica, saraucot pieri no matu žāvētāja apakšas.
  
  
  "Man bija ar tevi jārunā," es viņai teicu. "Man šodien jādodas uz Berni. Man zvanīja no biroja, un man ir jāizpēta kāds jautājums.
  
  
  — Berne! - viņa priecīgi iesaucās. – Bet, Dumplink, tas ir brīnišķīgi. Es iešu tev līdzi. Ārpus Bernes ir patiešām brīnišķīgs spa, uz kuru mēs ar Ursi ejam bieži. Mēs tur lidosim ar lidmašīnu, un es varu atpūsties spa, kamēr jūs darāt savu darbu."
  
  
  "Kā sauc šo kūrortu," es jautāju, "kā sauc šo kūrortu?"
  
  
  "To sauc par atjaunojošu veselības spa," viņa atbildēja, kā man bija aizdomas. Atkal bija cita saikne starp fon Aldersu un šo lietu. Es neredzēju iemeslu, kāpēc Elzai nevajadzētu mani pavadīt uz Berni, jo tas varētu stiprināt saikni, tāpēc es piekritu.
  
  
  Pēc tam, kad es vēlreiz piezvanīju Vanagam no savas istabas un pateicu, ka Elza brauc ar mani uz Berni, mēs izrakstījāmies no Džordža V. Parīzes AX biroja lidojumam uz Šveici.
  
  
  Piecpadsmit
  
  
  Kad nolaidāmies Bernē, laiks bija auksts un skaidrs. Elza zināja nelielu vasarnīcu pilsētas nomalē, tāpēc mēs tur īrējām blakus istabas.
  
  
  "Mēs vienmēr paliekam šajā vietā," Elza man paskaidroja pēc tam, kad mēs reģistrējāmies mūsu dzīvoklī. "Ir patīkami, ka ir šāda vieta, kad spa ir pārāk pārpildīts."
  
  
  Man patika mūsu naktsmītne. Tā bija tīra, klusa, jautra vieta, kur katrā istabā dega silts ugunskurs. Vecāka gadagājuma sirmam, ābolu vaigu saimniekam un viņa sievai bija izcila reputācija. No manas istabas loga Elza norādīja uz veselības spa, kas atradās kalna galā kādu attālumu. Kad viņa mani atstāja uz savu istabu, es ar binokli apskatīju spa.
  
  
  Tas bija milzīgs komplekss ar daudzstāvu galveno ēku, ko ieskauj vairākas mazākas ēkas. Tās visas bija žilbinoši baltā krāsā, kas pārvērtās sniegotās virsotnēs, kas tām apkārt izvirzījās uz visām pusēm. Es redzēju līkumoto vienas joslas ceļu, kas veda uz šo vietu, un trošu vagoniņu, kas bija piekārts uz divām trolejbusu līnijām virs galvas. No tāda attāluma nebija iespējams saskatīt daudzas detaļas. Es domāju, kā es varētu tuvoties - slepeni vai kā viesis, vai varbūt caur Elzu. Bet pagaidām es veltīšu laiku un mēģināšu izdomāt apgabalu. Turklāt, ja fon Alderi būtu kaut kādā veidā iesaistīti sižetā, Elza būtu parūpējusies, lai es agri vai vēlu tiktu tajā ievilināta.
  
  
  Pa to laiku, iespējams, būtu ieteicams sazināties ar vietējo AX pārstāvi. Es nekad neesmu viņu saticis, bet Vanags man pateica viņa vārdu un kur viņu atrast. es pieklauvēju
  
  
  
  
  
  pie durvīm, kas savienoja manu istabu ar Elzu un pateica viņai, ka uz kādu laiku došos prom. Kamēr biju prom, viņa taisīja sev kosmētiskās procedūras un gaidīja mani, kad atgriezos.
  
  
  Hanss Verblēns, vietējais AX pārstāvis, mani sagaidīja pie pieticīgās studijas durvīm, kas bija viņa vārdā vienā no Bernes sānielām. Verblēns mani gaidīja. Viņš teica, ka Vanags viņam jau bija pastāstījis sīkāku informāciju par manu uzdevumu telefona zvanā no štatiem. Viņš bija manā rīcībā.
  
  
  "Kā es varu palīdzēt?" - jautāja resns tumšmatains vīrietis.
  
  
  "Būtībā," es viņam teicu, "es vēlētos saņemt pēc iespējas vairāk informācijas par Rejuvenation Health Spa." Vai tur kādreiz ir bijušas problēmas? Kas to kontrolē? Tāda informācija. "
  
  
  Verblens pamāja, aizslēdza savas studijas durvis un veda mani uz pagrabu. Tā bija plaša, skaņu izolēta telpa ar dokumentu skapjiem gar sienām. Visur bija kameras, magnetofoni, teletaipi un visādi ieroči.
  
  
  "Šeit es daru savu īsto darbu," Verblens paskaidroja ar roku.
  
  
  "Tas ir īsts uzstādījums," es atzīmēju.
  
  
  Verblens devās uz vienu no kabinetiem. “Es baidos, ka man nav plašas spa lietas. Pirms Vanaga telefona zvana man nebija īpašu lūgumu par izlūkdatu vākšanu. Tas, kas man ir, ir stingri rutīnas, ne vairāk kā jebkurā citā pilsētas iestādē. Cik zinu, tur nekādu problēmu nebija. Viņiem ir pastāvīga viesu plūsma no visas pasaules, no kuriem lielākā daļa ir turīgi. Es vienmēr cenšos ar savu teleskopisko kameru nofotografēt pēc iespējas vairāk iebraucēju un aizejošo. Bet, protams, esmu pārliecināts, ka daudz ko palaidu garām.
  
  
  Viņš nometa fotogrāfijas uz galda, un es biju pārsteigts, redzot, ka bilžu ir tūkstošiem.
  
  
  „Tu noteikti esi nopelnījis, Verblēn,” es sacīju, pakratīdams galvu, atzīstot viņa pamatīgumu. Pāršķirstīju dažas fotogrāfijas un pamanīju visus četrus fon Alderus dažādos laikos uzņemtos attēlos.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka viņi jums kaut ko palīdzēs?" - jautāja Verblēns.
  
  
  "Es baidos, ka ne tagad," es viņam teicu. “Vēlāk tie varētu noderēt. Tagad mani interesē jebkas, ko varat man parādīt vai pastāstīt par spa iekšpusi. Kā ar Frederiku Bošu, ārstu, kurš par to atbild.
  
  
  "Nav ko rādīt vai stāstīt," atbildēja Verblēns. Es redzēju, ka viņš ir vīlies sevī. “Jūs saprotat, ka kūrorts ir ļoti ekskluzīva vieta. Tā kā tur ir tik daudz turīgu viesu, drošība ir stingra. Es nekad neesmu bijis sevī, tāpēc man nav nevienas interjera fotogrāfijas. Ja būtu īpašs pieprasījums no AX, es, protams, atrastu veidu.
  
  
  "Jā, es saprotu, bet kā ar ārstu?"
  
  
  "Jūs atkal būsiet vīlušies par atbildi," sacīja Verblēns. “Man nav doktora Boša fotogrāfiju, jo viņš reti, ja vispār, iziet ārā. Es dzirdēju, ka viņš ir eiropietis. Viņš ieradās šeit pirms daudziem gadiem un atvēra spa. Sākumā tā bija ļoti pieticīga vieta, bet vienmēr izdevās. Gadu gaitā tas ir bieži pārbūvēts, lai kļūtu par iespaidīgu struktūru, kāda tā ir šodien. Man nav nekādu dokumentu par ārstu, jo viņam nekad nav bijušas problēmas ar Šveices iestādēm vai citām amatpersonām, kā liecina Interpola lietas. Es veicu piesardzības pasākumus un pārbaudīju.
  
  
  "Jūs varētu mēģināt ielīst spa nepamanīts," es teicu Verblenam. "Ja es tomēr izlemšu mēģināt, es varu lūgt jums palīdzību."
  
  
  Verblēns nedaudz nolieca galvu. “Esmu gatavs darīt visu iespējamo, lai palīdzētu. Man žēl, ka nevarēju sniegt jums vairāk informācijas."
  
  
  "Iespējams, jūs man palīdzējāt vairāk, nekā domājat," es teicu viņam par pārsteigumu. “Piemēram, es no jums uzzināju, ka doktors Bošs reti parādās sabiedrībā. Tas var nebūt svarīgi, bet, no otras puses, tas mani nedaudz uztrauc. Aizdomu dēļ būšu uzmanīgāks.»
  
  
  Verblens veda mani atpakaļ augšā, un es atstāju viņu pie viņa veikala durvīm un devos atpakaļ uz kotedžu. Gaiss bija svaigs un uzmundrinošs. Bija vakars, un lielākā daļa veikalu uz ielas bija slēgti un aizslēgti. Es izbaudīju pastaigu un biju aizņemts ar skatīšanos mazajos skatlogos uz ielas, tāpēc nedzirdēju mašīnu, kas brauca man blakus. Pirmais briesmu mājiens parādījās tikai tad, kad ieraudzīju atspulgu viena veikala logā blakus ceļa malā stāvošai tumšai mašīnai un piecus vīriešus, kuri izlēca pa atvērtajām durvīm un tagad steidzās man pretī. . .
  
  
  Es strauji pagriezos, mana roka sniedzās pēc Vilhelmīnas plecu maciņā, bet visi pieci bija uz mani, pirms es paspēju uzvilkt Lugeru. Viņi uzbruka man no visām pusēm, viņu dūres ar īsiem, mežonīgiem sitieniem ietriecās manā ķermenī. Es piedāvāju tikai simbolisku pretestību — es cerēju, ka pietika, lai viņus maldinātu —, piebilstot, ka mans ķermenis kļuva ļengans, mana galva šūpojās no vienas puses uz otru, un manas acis aizvērās līdzīgā bezsamaņā.
  
  
  "Labi," sacīja viens no vīriešiem, "viņš ir prom. Ieved viņu mašīnā. Ātri!"
  
  
  Divas
  
  
  
  
  
  
  vīrieši mani paņēma aiz pleciem, vēl divi satvēra manas kājas. Viņi sāka mani vilkt pa ietvi. Es ļāvu viņiem aizvest mani apmēram pusceļā līdz mašīnai, kad pēkšņi izspēru ar abām kājām, satverot vienu no vīriešiem, kas mani nesa, aiz kājām un tad otru tieši sejā. Viņi abi kliedza un paklupa atpakaļ, satverot seju. Tajā pašā laikā es metos augšā un, kad manas kājas bija brīvas, es izrāvos no abu vīriešu rokām, kas mani turēja aiz pleciem. Manu kustību pēkšņums viņus visus pārsteidza. Es pagriezos pret viņu.
  
  
  Piektais vīrietis, kurš bija pirms mums braucis uz mašīnu, nometās ceļos pie vienām no atvērtajām durvīm ar pistoli rokā. Viņš izšāva, un lode nošķelda bruģa gabalu apmēram collas attālumā no manis. Tajā laikā Vilhelmīna jau bija manā rokā. Vīrietim bija iespēja izšaut vēl vienu šāvienu, pirms es nostiprināju sava Luger purnu un ieliku viņam lodi vēderā. Viņš iekrita atmuguriski mašīnā, kājas karājoties uz ielas.
  
  
  Atlikušie četri vīrieši steidzās uz dažādām pozīcijām gar ielu. Viens izlīda pa ēkas durvīm, divi citi iegriezās alejā, bet ceturtais metās aiz stāvošas automašīnas. Es joprojām meklēju, kur paslēpties. Četri vienlaikus atklāja uguni uz mani. Es atšāvos, tad nometos ceļos un mērķēju uz aiz mašīnas esošā vīrieša atklātajām kājām. Es divreiz nospiedu Vilhelmīnas mēlīti, un vīrietis kliedza un metās uz priekšu, abām kājām izlidojot no viņa apakšas.
  
  
  Bija arī citi šāvieni uz mani no abām pusēm. Es prātoju, ko mieru mīlošie Šveices pilsoņi domā par visām apšaudēm viņu parasti klusajā pilsētā. Bandīti iesprauda mani starp savu mašīnu un ieeju veikalā, kur es stāvēju, kad tuvojās viņu mašīna. Es zināju, ka man jātiek ārā no ielas, pirms viņi man tuvojas. Bet es nevarēju skriet pēc mašīnas, jo viņi skaidri varēja mani nošaut, un veikala durvis aiz manis bija aizvērtas un aizslēgtas.
  
  
  Tad es redzēju, ka man seko trīs kaujinieki, un man bija jāpārvietojas. Es izdarīju pāris šāvienus, lai tos kādu brīdi aizturētu. Bija tikai viena lieta, ko varēja izdarīt. Nolaidusi galvu un apķērusi to, lai aizsargātu seju, es noskrēju pa ietvi un izgāju cauri veikala logam aiz muguras. Stikls saplīsa milzīgos gabalos un nokrita uz ielas ārpusē, bet es atrados iekšā un ārpus tiešajām briesmām.
  
  
  Veikals bija neliels rotaļlietu veikals ar spēlēm un lellēm. Acīmredzot tas bija pamests. Izskrēju pa tām un atradu aizmugurējās durvis, kuras atvērās. Es ieskrēju alejā. Es palēcos pāri ēkas malai, lai redzētu, kā vīrieši, kuri bija mēģinājuši mani aizskart, steidzas pretī viņu novietotajai automašīnai. Trīs no viņiem ievilka divus pārējos automašīnā un devās prom. Līdz tam es dzirdēju tuvojošos taures skaņas. Policija bija ceļā. Es devos uz savu viesnīcu un gāju pa aizmugurējām ielām, līdz izkļuvu ārpus zonas.
  
  
  Kad iegāju vasarnīcā, neviens man nepievērsa uzmanību. Es joprojām dzirdēju tālumā policijas mašīnu gaudošanu, un skaņa turpinājās vēl ilgi.
  
  
  Tiklīdz iegāju savā istabā, es paķēru binokli un piegāju pie loga. Es pavēru binokli pret ceļu, kas ved kalnā uz spa un viegli atradu tumšo mašīnu. Es biju pārliecināts, ka cilvēki nāk no tās vietas, un tas, ko es redzēju, apstiprināja šo faktu.
  
  
  Nu, es domāju, labi, es gribēju iet uz spa, bet ne šādi.
  
  
  Šis incidents pierādīja, ka kāds zināja, ka es interesējos par spa un vai nu gribēja mani tur aizvest ar varu, vai arī pārliecināties, ka nenokļuvu dzīvs. Kā dzīvi vīrieši — acīmredzot no kūrorta — zināja, ka esmu Bernē? Caur Elzu? Var būt. Bet es runāju arī ar Verblenu, Šveices AX aģentu. Vai viņš varētu būt tas? Kā es ļoti labi zināju no iepriekšējās pieredzes, viss ir iespējams.
  
  
  Sešpadsmit
  
  
  "Dumplink," Elza mani sveicināja, kad pēc kāda laika viņa devās pa durvīm uz savu istabu. "Es nedzirdēju, ka tu atgriezies."
  
  
  Es pārģērbos. Cik viņa varēja spriest, es izskatījos tikpat nolietots.
  
  
  "Es tikko ierados pirms dažām minūtēm."
  
  
  "Man tev ir visbrīnišķīgākais pārsteigums, Dumplink," viņa smējās, grozīdamās. Viņai bija mugurā rozā čokurošanās. Viņa nedaudz pagriezās uz pirkstgaliem, norādīja uz savas istabas atvērtajām durvīm un sauca.
  
  
  Pa durvīm ienāca pārējās divas fon Alderas māsas, kurām sekoja viņu māte Ursi. Abas māsas bija ģērbušās rozā negližes, gluži kā Elzai – vai tā bija Elza? - valkāja. Ursi bija ģērbies stepētā mājas mētelī. Skatīšanās uz trim māsām, kas stāvēja blakus, bija kā skatīties trīs spoguļos, kas atspoguļo vienu un to pašu attēlu.
  
  
  Viena no meitenēm smējās un teica: "Tu biji nerātns zēns, kas skrēja kopā ar Elzu. Vai tiešām domājāt, ka varat tik viegli aizbēgt no mums pārējiem? Tagad jūs par to maksāsit, jo mēs jums nepateiksim, kurš no mums ir kurš."
  
  
  "Tā kā jūs visi esat vienlīdz skaisti un burvīgi," es atbildēju, "tā ir
  
  
  
  
  
  nav nozīmes. Mans prieks trīskāršojās."
  
  
  Tas viss bija labsirdīgi un, protams, tas, ko fon Alderi būtu labprāt darījuši. Bet es nevarēju vien brīnīties, vai tas bija tikai joks, kas viņus atveda uz Berni, vai arī tāpēc, ka es atrados tik tuvu spa un viņi vai nu gribēja atrast veidu, kā mani atturēt, vai arī liec mani vietā. Laiks rādīs.
  
  
  Fonalderi nolēma, ka man vajadzētu uzaicināt viņus uz pusdienām vasarnīcas ēdamistabā, kas, kā viņi man teica, bija slavena ar savu lielisko virtuvi. Es piekritu, un četras sievietes pazuda aiz durvīm, aizslēdzot tās aiz sevis. Es dzirdēju viņus smejamies. Vai tāpēc, ka viņi mani maldināja?
  
  
  Vēlāk, kad mēs pieci devāmies lejā uz ēdamistabu, es atklāju, cik populāra ir šī vasarnīca. Ēdamistaba bija pārpildīta ar viesiem un vietējiem iedzīvotājiem. Protams, drīz fonalderus ieskauj viņiem pazīstami cilvēki, kā tas bija gandrīz vienmēr, kad viņi parādījās sabiedrībā. Mūsu piecu cilvēku galds ātri pārvērtās par duci vai vairāk. Es tiku iepazīstināts ar katru no jaunpienācējiem, no kuriem lielākā daļa bija ārvalstu vēstniecību darbinieki un tamlīdzīgi. Fonalderi nesazinājās ar vienkāršajiem cilvēkiem.
  
  
  Apmēram pusceļā vakariņām pēkšņi pārtrūka pļāpāšana un smiekli, un visu vīriešu galvas istabā, arī manējās, pagriezās, lai paskatītos uz skaistāko meiteni, kura ienāca un apsēdās viena pie galda pie loga. Viņa bija dinamiska, vijīga rudmate zemā piegriezuma kleitā, kas apskāva viņas lieliski veidoto augumu, it kā tas būtu krāsots ar otu.
  
  
  Viens no vīriešiem pie mūsu galda diskrēti svilpa. "Kas viņa ir?"
  
  
  Viens no trīnīšiem šņāca un teica: "Ak, viņa ir tikai sanatorijas darbiniece. Es viņu redzēju visur, kad bijām tur.
  
  
  Fonalderas sievietes bija pārāk pieredzējušas, lai ļautu vīriešu uzmanībai ilgi klīst prom no viņām, un drīz vien es pamanīju, ka vīrieši, kas pulcējās ap mūsu galdu, ignorēja rudmati, izņemot ik pa laikam pamestu skatienu viņas virzienā. Tomēr es bieži piestāju. Es domāju, ka viņai pievienosies eskorts, bet viņa turpināja ēst viena.
  
  
  Kad bijām pabeiguši vakariņas, viens no vīriem, kas sēdēja pie mūsu galda, aicināja visus uz lielām svinībām, kas tajā vakarā notika vienā no vēstniecībām. Fonalderi bija priecīgi un pieņemti, tāpat kā pārējie galda dalībnieki. Es atvainojos, sakot, ka man jāpaspēj un es palikšu chaletā. Patiesībā es gribēju mazliet vairāk padomāt par spa un pat apsvēru iespēju mēģināt tur ielīst. Protams, man būtu vieglāk strādāt ar fon Aldersu, kurš citādi būtu aizņemts. Trīnīši un viņu mamma ļoti gribēja doties uz ballīti, tāpēc teicām ar labunakti.
  
  
  Pasūtīju vēl vienu konjaku. Kad viesmīlis atnesa dzērienu, viņš pasniedza man zīmīti un norādīja uz rudmate, kura joprojām sēdēja viena. Es biju pārsteigts. Apjukumā, ko izraisīja pārējo viesu aiziešana pie mūsu galdiņa, es pavisam aizmirsu par meiteni, kura agrāk bija pievērsusi manu uzmanību.
  
  
  Atvēru zīmīti un izlasīju: “LŪDZU NEPIEVIENOJIES MAN? NEKAVĒJOTIES RUNĀJIET AR JUMS. Es jautāju, kāpēc vārds STEIDZAMS ir pasvītrots. Paskatījos atpakaļ un redzēju, ka meitene uz mani skatās nopietni, un pamāju.
  
  
  "Deivsa kungs," meitene teica maigā, slaidā balsī, pastiepdama man savu tievo, slaido roku, "Es esmu Sjūzena Henlija" - viņi to sauc par Vidusatlantiju, bet es noķēru ļoti stingrs britu tonis, kamēr viesmīlis neaizgāja, es neapsēdos, un pēc tam piebilda: “Lūdzu, es neesmu pieradusi ņemt līdzi vīriešus ar tevi viņa pētāmi paskatījās uz mani.
  
  
  "Nu, mana istaba ir augšstāvā," es ierosināju. "Tam vajadzētu būt pietiekami privātam, ja tas jūs netraucē."
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka jūs esat džentlmenis, Deivsa kungs," viņa atbildēja. “Jā, tavā istabā viss būs kārtībā. Ej augšā un es tev sekošu pēc dažām minūtēm.
  
  
  Es viņai pateicu savu istabas numuru un piecēlos, lai dotos prom. Kad viesmīlis atgriezās pie galda, lai atvilktu manu krēslu, viņa pastiepa man roku un sacīja: "Man ir tik patīkami jūs atkal redzēt, un es jums piezvanīšu, ja kādreiz būšu štatos."
  
  
  Es uzgāju augšā uz savu istabu, prātojot, ko varētu nozīmēt šis jaunākais notikumu pavērsiens. Pagāja desmit vai piecpadsmit minūtes, līdz pie manām durvīm pieklauvēja. Es to atvēru un Sūzena Henlija ātri iegāja iekšā. Es aizvēru un aizslēdzu durvis. Pirmajos mirkļos viņa šķita nervoza un neveikla. Viņa nemierīgi klīda pa istabu, paskatījās ārā pa logu un ieraudzīja spa ar gaismām, kas mirgo naktī.
  
  
  "Ak, tur es strādāju," viņa iesaucās. Viņa pamanīja binokli uz palodzes, paņēma tos un koncentrējās uz ēku kompleksu. "No tā paveras patiešām labs skats uz spa," viņa teica, nolaižot binokli un pagriežoties atpakaļ pret mani.
  
  
  "Henlijas jaunkundze, kāda ir šī saruna
  
  
  
  
  
  par ko? Un lūdzu apsēdieties.
  
  
  Viņa apsēdās krēslā man pretī un brīdi padomāja, pirms sāka. "Es nezinu, ko tas viss nozīmē, Dawes kungs, bet esmu dzirdējis baumas par jums spa. Un es uztraucos. Es jūs īsti nepazīstu, un es nezinu, kas jūs interesē šajā vietā, bet... nu, es vienkārši nejutos pareizi. Es domāju, ka pastāstīšu, tas arī viss. Viņa apstājās un bezpalīdzīgi pakratīja galvu.
  
  
  Es teicu tik maigi, cik vien varēju: "Redziet, Henlijas jaunkundze, es tiešām nesaprotu, ko jūs man mēģināt pateikt."
  
  
  Viņa dziļi ievilka elpu un beidzot atspiedās krēslā. "Man vajadzēja paskaidrot," viņa teica, "ka es strādāju spa jau vairākus gadus. Es tur esmu uztura speciāliste. Bet kādu laiku man nepatika atmosfēra. Šķiet... nu... draudīgi.
  
  
  "Ko tu ar to domā draudīgs?" - Es uzstāju.
  
  
  "Es tiešām nezinu," viņa teica. “Ir tikai daudz čukstu un slepenības. Un es dzirdu, ka cilvēki nāk un iet vēlu vakarā. Visur ir apsargi, bet viesi to nezina. Viesi domā, ka viņi ir tikai darbinieki. Bet viņi ir ļoti forša izskata vīrieši. Dienu un nakti es dzirdu čukstus un atceros tavu vārdu, Deivs. Es uzminēju, ka radās problēma, kad pieci apsargi ar automašīnu šopēcpusdien atgriezās spa. Es vienkārši nejauši tos redzēju. Pāris tika ievainots. Un es atkal dzirdēju tavu vārdu pieminam. Es zvanīju apkārt, līdz atradu tevi šeit. Tāpēc es ierados šeit vakariņās. Es jautāju viesmīlim, kas ir Dawes kungs, un viņš norādīja uz jums. Es tikai gribēju jūs brīdināt, lai turieties prom."
  
  
  Kad es viņu iztaujāju tālāk, viņas atbildes šķita pietiekami vienkāršas, taču neko saistībā ar šo lietu neuzzināju, lai gan runājām diezgan ilgi. Viņa varētu būt līmenī, vai arī viņa varētu būt māneklis, kas sūtīts, lai mēģinātu mani atturēt no slaucīšanas.
  
  
  Bija jau vēls, kad mēs beidzām runāt, un viņa pēkšņi paskatījās pulkstenī un noelsās: “Ak, man tagad ir reāla problēma. Ir jau pāri pusnaktij. Komandantstunda darbiniekiem jau sen ir pagātnē. Šovakar es nevaru tur atgriezties. Viņi prasīs detalizētu paskaidrojumu par to, kur es biju. Man būs jāatrod vieta, kur palikt, un jāatgriežas no rīta."
  
  
  Viņa stāvēja kājās, ļoti satraukta un devās uz durvju pusi. Viņa apstājās pusceļā un nodrebēja. "Ja kāds no spa ieraudzīs mani uz ielas, viņi mani paņems un iztaujā."
  
  
  "Šī vieta izskatās pēc cietuma."
  
  
  Viņa pamāja. "Jā, tieši tā. To es jums centos pateikt."
  
  
  Viņa atvēra durvis un sāka iet. Es satvēru viņas roku, atvilku viņu atpakaļ, aizvēru un atkal aizslēdzu durvis.
  
  
  "Ja tas jums ir tik bīstami," es teicu, "varbūt jums vajadzētu pavadīt nakti šeit. Jūs būsiet drošībā.
  
  
  Viņa ilgi skatījās uz mani domīgi, iespējams, apsverot visas mana uzaicinājuma sekas. Man tiešām nebija nekādu slēptu motīvu izteikt šo piedāvājumu, izņemot to, ka es gribēju palīdzēt. Bet ja sanāk vēl kas...
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka tas jums nesagādās neērtības?" viņa jautāja.
  
  
  Es paraustīju plecus. Bija divas vienvietīgas gultas, kā viņa skaidri redzēja. "Tu vari paņemt vienu gultu," es teicu, "un es izstiepšos otrā līdz rītam." Jūs būsiet pilnīgi drošībā. Es to domāju tā, kā viņa gribēja.
  
  
  "Labi," viņa lēni teica, pamājot ar galvu.
  
  
  Viņa devās uz vannas istabu. Es pārbaudīju durvju slēdzenes un izslēdzu istabā gaismu. Tad es novilku kurpes un apgūlos vienā no gultām. Istaba joprojām bija gaiša, jo ārā sniegā atspīdēja mēness. Viņa atgriezās pēc dažām minūtēm, uzvilkusi tikai čūsku. Kad viņa pārcēlās no vannas istabas uz gultu, viņas ķermenis bija iezīmējies gaismā no loga, un es redzēju, ka zem viņas nebija nekā cita.
  
  
  Viņa apgūlās gultā un uzvilka sev segu. "Ar labu nakti, Deivsa kungs." Un paldies."
  
  
  "Ar labu nakti," es teicu. "Ej gulēt tagad."
  
  
  Es atzīstos, ka uz īsu brīdi doma par šo skaisto augumu, kas atrodas tik tuvu, novērsa mani no miega. Bet viņa nepiedāvāja ielūgumu. Drīz vien es aizmigu. Es domāju, ka es nebiju gulējusi ļoti ilgi, kad mani pamodināja maigi saucieni no viņas gultas.
  
  
  Es piecēlos sēdus un pieliecos pie gultas. "Sūzena? Henlijas jaunkundze? Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  
  Viņa turpināja klusi raudāt, un es domāju, ka varbūt viņa redz murgus. Es piegāju pie viņas, apsēdos uz gultas malas un viegli pakratīju viņas plecus.
  
  
  "Tas ir labi," es nočukstēju. "Mosties! Viss kārtībā. Tu vienkārši redzi sliktu sapni."
  
  
  Viņas rokas pēkšņi pacēlās, apvijās ap manu kaklu un steidzīgi pievilka mani sev klāt. Viņas acis joprojām bija aizvērtas, un viņa sāka drudžaini klāt manu seju ar skūpstiem. "Turiet mani. Turiet mani! Mīli mani!"
  
  
  Joprojām bija grūti noteikt, vai viņa guļ vai guļ, bet viņas roka virzījās uz manu ķermeni, knibinādama ar manām biksēm, turpinot mani skūpstīt. Es ātri novilku drēbes un devos ar viņu gulēt.
  
  
  "Sūzena," es vēlreiz jautāju, "vai tu esi nomodā?"
  
  
  "Mīli mani, lūdzu," viņa atkārtoja. Es viņai uzliku pienākumu.
  
  
  Viņa atbildēja tā, it kā būtu sagatavojusies mīlestības aktam.
  
  
  
  
  
  
  visu mūžu, bet nekad iepriekš nebija bijusi iespēja to praktizēt. Viņas izsalkums bija milzīgs, un tas lika viņai piedzīvot vienu erotisku uztraukumu pēc otra, līdz mēs abi bijām noguruši no atkārtotiem orgasmiem. Nekad agrāk neesmu pazinis sievieti, kas tik pilnībā reaģētu ar visām maņām, ar katru savas būtības nervu. Atkal un atkal viņas ķermenis mežonīgi dauzījās pa gultu, viņa pagrieza galvu, lai apslāpētu savus kliedzienus, lai tie neatbalsotos visā kotedžā.
  
  
  Tad, kad mēs gulējām tuvu, viņa beidzot atvēra acis un uzsmaidīja man. "Sākumā," viņa maigi sacīja, "es domāju, ka tas ir tikai sapnis. Bet tas nebija sapnis, un tas bija daudz labāk.
  
  
  "Jā," es piekritu. "Tas bija."
  
  
  Kad sāku ripot no viņas, es jutu, ka viņas roka pieskaras mana kreisā augšstilba iekšpusei. Viņas pirkstā bija gredzens, un es jutu, ka tas viegli skrāpē manu miesu. Es tik tikko sajutu skrāpējumu, bet gandrīz uzreiz pa visu ķermeni izplatījās silta, nomierinoša sajūta. Mana pirmā doma bija, ka tās bija tikai mūsu ilgās mīlēšanās sekas. Patiesība mani piemeklēja mirkli vēlāk, kad šī sajūta padevās intensīvai nosmakšanai. Tas atkārtojās – es biju apreibināts ar narkotikām. Sūzena Henlija manā ķermenī injicēja kādu vielu no sava gredzena.
  
  
  Šoreiz es zināju, ka tās ir spēcīgas zāles, kurām nevarēju pretoties. Tumsa ātri sabiezēja. Manas smadzenes strauji ieskrēja melnā tukšumā.
  
  
  Septiņpadsmit
  
  
  Manu redzi aizmigloja mirdzoši balta gaisma, kas spīdēja tieši manās acīs. Laikam jau ilgu laiku biju bezsamaņā. Man likās, ka esmu paralizēta. Es nevarēju pakustināt ne rokas, ne kājas. Pamazām, kad mana redze kļuva skaidrāka, es redzēju, ka esmu pilnīgi baltā telpā, kas ir līdzīga slimnīcai, un ka apžilbinošā gaisma nāk no lampas, kas uzstādīta griestos tieši virs manis. Es gulēju uz muguras, un manas rokas un kājas bija droši sasietas ar ādas siksnām.
  
  
  Es atvēru muti un mēģināju kliegt pa plaušās, bet tas iznāca tikai aizsmakusi. Neskatoties uz to, mana skaņa piesaistīja četrus lielus vīriešus baltās jakās, ko valkāja slimnīcas uzraugi, un ielenca mani. Viņi pacēla manas gultas augšdaļu, lai es sēdēju taisni.
  
  
  No savas jaunās pozīcijas es varēju redzēt telpā vēl divus cilvēkus, neskaitot četrus “pavēlniekus”. Viens bija mans pavadonis pagājušajā naktī. Ar liesmojoši rudiem matiem Sūzena Henlija izskatījās skaista baltā medmāsas formas tērpā un baltos zempapēžu kurpēs. Otrs bija sirms vīrietis ap sešdesmit gadiem, baltā halātā, baltās biksēs, baltās kurpēs un baltos cimdos. Viņš sēdēja ratiņkrēslā. Es instinktīvi zināju, ka tagad esmu Rejuvenation Health Spa un ka šis vīrietis ir doktors Frederiks Bošs.
  
  
  Ārsts pievilka ratiņkrēslu tuvāk manai gultai un veltīja man ledainu, plānām lūpām smaidu. Sūzena Henlija tukši paskatījās uz mani un novērsās.
  
  
  "Laipni lūdzam mūsu spa," ārsts teica aizsmaktā balsī ar vācu akcentu, "lai gan es baidos, ka šis apmeklējums neuzlabos jūsu veselību." Viņš apstājās un pēc tam piebilda: Niks Kārters.
  
  
  Viņa atzīšana par mani deva stimulu, un kādu laiku es veltīgi cīnījos ar saitēm, kas mani turēja cieši.
  
  
  Ārsts pamāja ar roku. — Cīnīties ir pilnīgi bezjēdzīgi, Kārtera kungs. Jūs šeit esat bezspēcīgs. Turklāt, kāpēc jūs tik nepacietīgi ejat prom, ja tik ļoti gribējāt šeit ierasties? »
  
  
  Viņš pagriezās ratiņkrēslā un lika četriem palīgiem baltos mēteļos mani uzvest augšā.
  
  
  Vīri mani, joprojām piesietu pie gultas, ātri ripināja pāri istabai uz lielu liftu, kas parādījās uzreiz, kad viens no viņiem nospieda pogu. Viņi mani iegrūda liftā, un mums pievienojās Sūzena Henlija un ārsts ratiņkrēslā. Neviens neatbildēja, kad lifts klusi pacēlās. Mēs uzkāpām vairākus stāvus, pirms lifts apstājās, durvis atvērās un mani ieveda milzīgā atvērtā telpā.
  
  
  Aplūkojot istabu, es redzēju, ka tā ir kvadrātveida pilsētas kvartāla lielumā un no visām četrām pusēm bija stiklota no grīdas līdz griestiem. Mēs atradāmies spa augšpusē, un, tā kā iestāde atradās augsta kalna virsotnē, no stikla sienas no visām pusēm bija skati uz dziļām ielejām. Tas bija elpu aizraujošs skats, īpaši dienasgaismā, kad saule apspīdēja sniegu.
  
  
  Taču telpā pavērās satriecošs skats – centrā milzīgs dūcošs, dūcošs dators, kas aizņēma lielāko daļu vietas. Datora gaismas mirgoja un mirgoja nepārtraukti, un iekārta atskanēja vienmērīgu, klusu dūkoņu skaņu. Citādi, tā kā telpai bija nepārprotami skaņas izolācija, tajā valdīja šausmīgi kluss. Ārsts izdarīja kustību ar roku, un četri vīrieši pārvietoja manu gultu tuvāk aparātam. Kamēr es biju tur, viens no vīriešiem pagrieza rokturi manas gultas pakājē, un es pēkšņi apsēdos stāvus, joprojām sasiets, ar muguru uz augšu un kājām, it kā es būtu krēslā.
  
  
  Četri vīrieši atgriezās liftā un atstāja mūs, kamēr ārsts atkal pamāja ar roku.
  
  
  Netālu stāvēja Sūzena Henlija
  
  
  
  
  
  
  Viņš ieslēdza datoru un sāka griezt un griezt ciparnīcas, kamēr ārsts ratiņkrēslā traucās, līdz bija tieši manā priekšā.
  
  
  — Lūk, Kārtera kungs, — viņš teica, pamādams ar roku, norādot uz datoru, — atbilde, ko jūs meklējāt. Aiz tā, ko jūs kādreiz saucāt par "nogalināšanas brigādi", slēpjas spēks. Šeit tas ir, un jūs joprojām nesaprotat, ko tas nozīmē, vai ne? »
  
  
  Viņam bija taisnība. Es nezināju, kas ir dators un kā tas izraisīja pasaules krīzi.
  
  
  "Kas tu esi?" ES jautāju. "Ko tas viss nozīmē?"
  
  
  Ārsts novērsās no manis, un es pirmo reizi pamanīju, ka viņa ratiņkrēsls ir pilnībā aprīkots ar motoru, ko acīmredzot kontrolē vadības ierīces, ar kurām viņš var darboties bez roku darba. Viņš jautri iesmējās, vienu reizi svilpodams pa istabu. Tad viņš atgriezās tur, kur es sēdēju.
  
  
  "Atļaujiet man iepazīstināt ar sevi," viņš teica, izlikdamies ar loku no jostasvietas. “Es iepazīstos ar savu īsto vārdu, nevis ar to, ar kuru visi mani pazīst, Dr. Frederiks Bošs. Šis vārds jums būs pazīstams – es esmu doktors Fēlikss fon Alders. Es redzu paceltas uzacis, Kārtera kungs. Jūs zināt manu sievu un manas trīs skaistās meitas. Bet tā ir tikai neliela daļa no stāsta."
  
  
  Viņš uz brīdi apstājās un jautājoši paskatījās uz mani. "Pirms es jums stāstu savu stāstu, Kārtera kungs, es vēlos, lai jūs saprastu, kāpēc es jums stāstu. Redzi, tu tagad esi manā varā – fiziski, un drīzumā būsi pilnībā manā varā – fiziski un garīgi. Es jums apliecinu, nekas to nevar apturēt, un jūs drīz to redzēsit paši. Bet pirms tam es vēlos, lai jūs dzirdētu, kas notika. Jūs ar saviem pagātnes sasniegumiem esat piemērots izcilajam stāstam, kas man ir jāstāsta. Es gribēju, lai tu būtu šeit dzīvs šajā brīdī, jo tu esi tas, kurš patiesi spēj novērtēt to, ko es varēju izdarīt. Citādi, — viņš atkal pagriezās krēslā, — citādi mans darbs būtu kā izcila šedevra radīšana, simfonija, ko neviens, kas novērtē labu mūziku, nekad nav dzirdējis, vai glezna, ko neviens nekad nav redzējis. Tu saproti?"
  
  
  Es pamāju ar galvu. Es domāju, kāds izskaidrojums šim šķietamajam neprātam?
  
  
  Doktors Fēlikss fon Alders kādu brīdi nekustīgi sēdēja ratiņkrēslā, pirms noliecās pret mani, lai runātu.
  
  
  Viņš bija izcils zinātnieks Vācijā, strādāja Ādolfam Hitleram, lai kontrolētu cilvēku uzvedību. 30. un 40. gadu eksperimentos bija iesaistīti tikai dzīvnieki, un tie bija ļoti neapstrādāti, izmantojot ķīmiskas un ķirurģiskas metodes, lai mainītu un manipulētu ar smadzenēm.
  
  
  "Man bija zināmi panākumi," fon Alders lepni sacīja, "pat tad. Fīrers mani rotāja vairākas reizes.
  
  
  Biju gatavs pāriet pie cilvēkiem. Tad jau bija par vēlu – karš bija beidzies. Berlīnē, kur es strādāju, notika sabiedroto reids... - viņš apklusa un novilka balto mēteli. Es redzēju, ka viņa rokas ar baltiem cimdiem bija mākslīgas. Viņš pakustināja plecus un abas rokas nokrita uz grīdas. "Reidā es pazaudēju abas rokas."
  
  
  Neilgi pēc tam, viņš turpināja, karš beidzās. Kad krievi ieradās Berlīnē, viņi viņu meklēja, jo zināja par viņa eksperimentiem. Kad viņu atrada, aizveda uz PSRS. Laiku apjukumā vācieši domāja, ka viņš ir miris. Nebija nekādu ziņu par doktora Fēliksa fon Aldera pastāvēšanu.
  
  
  Maskavā viņš turpināja darbu, taču viņa rīcībā bija sarežģītāki elektriskie procesi. Krievi viņam radīja mākslīgas rokas un rokas, un viņš guva izcilus panākumus.
  
  
  "Bet krievi, " viņš piebilda, "nekad nepārstāja būt aizdomās par mani." Viņš atkal apstājās un pārcēla gurnus uz ratiņkrēsla sēdekļa. Abas kājas, kuras tagad redzēju kā mākslīgas, nokrita uz grīdas.
  
  
  "Viņi nogrieza man kājas, lai es nevarētu aizbēgt. Viņi zināja, ka esmu viņu ienaidnieks. Es vienmēr esmu ticējis vācu tautas pārākumam. Viss mans darbs ir bijis palīdzēt Vācijas valstij pārvaldīt pasauli – un tagad, kad esmu pilnveidojis savas metodes, mans sapnis piepildīsies.
  
  
  "Bet atpakaļ pie krieviem - viņi pētīja Trešā Reiha vēsturi un atklāja manu dziļo personīgo uzticību Hitleram. Bet tas viņiem netraucēja izmantot manas zinātniskās zināšanas. Viņi uzskatīja, ka esmu tuvu izrāvienam savos eksperimentos. Tāpēc viņi mani turēja izolācijā; Man nebija nekā cita, izņemot darbu."
  
  
  Fon Alders sēdēja savā krēslā man pretī, rumpis bez rokām un kājām. Es redzēju, ka viņš izbauda manu riebumu un šoku, kad es paskatījos uz viņu. Viņš rūgti iesmējās un, liekot lietā muguras muskuļus, raidīja ratiņkrēslu zigzagā pa istabu un atpakaļ pret mani, pierādot, ka arī tagad viņš nebūt nav bezpalīdzīgs.
  
  
  Atkal apstājies, viņš turpināja savu stāstu. Krievijā viņš beidzot izstrādāja teoriju par veiksmīgu cilvēku vadīšanu, jo līdz tam laikam pasaulē bija ieviesti divi jauni notikumi - datori un miniatūrie tranzistori.
  
  
  "Kad es atklāju šos divus elementus," fon Alders man teica, "es zināju, ka man ir tas, kas man vajadzīgs. Galu galā dators bija tikai mehāniskas smadzenes, kuras varēja ieprogrammēt, lai to darītu
  
  
  
  
  
  
  kad vien es to vēlos - smadzenes ārpus ķermeņa. Es zināju, ka, ievietojot niecīgu tranzistoru cilvēka smadzenēs, es varu pārsūtīt rīkojumus no datora uz tranzistoru. Mana tēma būtu manā absolūtā kontrolē."
  
  
  Bet viņam joprojām bija problēma: viņš nezināja, kā ievietot tranzistoru, pat spoguļpunktu tranzistoru, cilvēka smadzenēs. Viņš turpināja eksperimentēt, nekad neatklājot savu teoriju krieviem.
  
  
  Tad Ķīnas zinātnieki sāka apmeklēt Maskavu, lai apmainītos ar informāciju. Fon Alders nolēma pārslēgties uz pusēm. Šķita, ka ķīnieši neko nezina par viņa politisko izcelsmi un pret viņu izturēsies labāk. Viņš sadraudzējās ar ķīniešu fiziķi un caur viņu tika kontrabandas ceļā izvests no Krievijas. Tas bija viegli. Fon Aldersam tika noņemtas mākslīgās rokas un kājas, un viņš tika ievietots zinātnisko instrumentu kastes apakšā, kas tika nosūtīta uz Pekinu.
  
  
  "Kad es biju Ķīnā," fon Alders turpināja, "es atradu risinājumu. Tas bija pārsteidzoši vienkārši. Vai vari uzminēt? »
  
  
  Pirms es paspēju kaut ko pateikt, viņš sev atbildēja: "Akupunktūra."
  
  
  Viņš turpināja stāstīt savu stāstu ar aizturētu elpu. Izmantojot seno ķīniešu medicīnas akupunktūras mākslu, viņš spēja aprakt mikropunktu tranzistoru cilvēka smadzenēs. Tranzistoru darbināja dators, un fon Alders pilnībā kontrolēja cilvēku.
  
  
  Tāpat kā Krievijā, fon Alders savu atklājumu turēja noslēpumā. Kad radās iespēja, viņš iereibuša Komunistiskās partijas ierēdņa, augsta ranga valdības locekļa, smadzenēs implantēja mikropunktu tranzistoru. Pēc tam viņš aktivizēja tranzistoru, izmantojot iepriekš ieprogrammētu datoru, un ķīnieši palīdzēja fon Alderam aizbēgt uz Šveici.
  
  
  "Diemžēl," fon Alders ņirgājoties nopūtās, "nabaga ķīnietis tika nogalināts, atgriežoties savā dzimtenē."
  
  
  Tiklīdz viņš sasniedza Šveici, fon Alders sazinājās ar savu sievu. Viņš nezināja, ka viņa dzemdējusi viņu meitas neilgi pēc tam, kad krievi atņēma fon Alderu. Ursula turpināja slēpt sava vīra identitāti viņa saistību ar Hitleru dēļ, taču viņa nodrošināja viņam līdzekļus spa atvēršanai. Viņa ģimene nezināja par viņa notiekošajiem eksperimentiem, un viņa meitas nekad nenojauta, ka “Dr. Bosch" bija viņu tēvs.
  
  
  Kūrorts uzplauka, piesaistot turīgus un ietekmīgus klientus no visas pasaules. Fon Alders pavadīja gadus, veidojot savu slepkavību komandu, klīnikā rūpīgi atlasītu pacientu smadzenēs implantējot mikropunktu tranzistoru. Kad ārsts bija gatavs, viņš caur datoru vienkārši aktivizēja savus cilvēku robotus.
  
  
  Es klusēju viņa garā stāstījuma laikā, daļēji tāpēc, ka fon Alders runāja bez pārtraukuma, un daļēji tāpēc, ka viņa stāsts bija pārāk neticams, lai to komentētu. Viņš bija nepārprotami dusmīgs, bet ļoti ātri pierādīja, ka nav muļķis.
  
  
  It kā lasot manas domas, viņš atcirta: “Tu man netici. Jūs domājat, ka klausāties traka veca vīra mežonīgos vāvuļus.
  
  
  Viņš pagriezās pret milzīgo datoru un sacīja: “Klausieties, Kārtera kungs. Klausieties uzmanīgi." Viņš norādīja Sūzenai Henlijai, kura nospieda pogu. Pēkšņi telpu piepildīja ASV prezidenta balss. Viņš apsprieda tirdzniecības pieaugumu ar Krieviju un Ķīnu. Viņa balsij turpinoties, fon Aldera mežonīgā ķiķināšana gandrīz noslīcināja to.
  
  
  "Tranzistori ne tikai pārraida manus rīkojumus," sacīja fon Alders, "bet tie darbojas arī kā uztvērēji. Es dzirdu sarunas, kas notiek visā pasaulē. Tagad jūs dzirdat savu prezidentu runājam caur tranzistoru, kas ievietots vienas no jūsu Valsts departamenta augstākajām amatpersonām. Viņi ir Ministru kabineta sēdē."
  
  
  Fon Alders deva signālu Sūzenai, un viņa nospieda dažas pogas. Sarunas no Krievijas, Ķīnas, Anglijas viena pēc otras piepildīja telpu.
  
  
  Tagad es zināju, kā fon Alders vēroja visas manas darbības, apsteidzot mani visos virzienos. Viņam droši vien bija raidītāji aģenta Z1 un Verblena un, iespējams, citu AX darbinieku smadzenēs.
  
  
  "Neviens nevar mani apturēt," fon Alders lepojās. “Es organizēju šīs slepkavības-pašnāvības, lai, ierodoties ar lielo slepkavību, nepaliktu jautājumi. Kad es tagad draudēšu, viņi man ticēs. Un dari, kā es gribu."
  
  
  Viņa acis dzirkstīja, ārsts ratiņkrēslā pārvietojās tā, ka mūsu sejas bija tikai dažu centimetru attālumā viena no otras. "Tagad mēs apspriedīsim jūsu nākotni, Kārtera kungs. Kamēr tu biji bezsamaņā, es ievietoju tavās smadzenēs tranzistoru. Pēc brīža mans palīgs, — viņš pamāja Sūzenai, — to aktivizēs. No šī brīža jūs pilnībā un pilnībā būsiet manā žēlastībā, paklausot ieprogrammētajai lentei, ko esmu ievietojis datorā."
  
  
  Fon Alders kādu brīdi sēdēja, skatoties man sejā. Viņš nepārprotami izbaudīja manu bezpalīdzību. Es pārāk apzinājos tās spēku un jutu, ka manā ķermenī izplūst sviedri.
  
  
  Fon Alders novērsās no manis un pamāja meitenei. Es sastiprināju sevi, vērojot, kā viņas roka sniedzas pēc datora pogas. Viņa pieskārās pogai. Mirgoja virkne gaismu un mašīna sāka dungot vēl vairāk. Saspringti gaidīju, nezinot, ko sagaidīt. Vai es noģībtu? Es zaudētu visu savu atmiņu
  
  
  
  
  
  no pagātnes? Kas notiktu? Drīz vien gaismas pārstāja mirgot.
  
  
  "Nika Kārtera tranzistors ir aktivizēts, doktor fon Alder," meitene auksti teica. "Funkcija ir ideāla."
  
  
  Es nekustīgi sēdēju krēslā. Es neko nejutu – manas smadzenes strādāja tikpat skaidri kā iepriekš. Es nezināju, kas noticis, bet acīmredzot es nebiju pakļauts Fon Aldera kontrolei. Mēģināju uztaisīt cietu sejas masku, lai viņš neko neatklātu.
  
  
  Fon Alders acīmredzot uzskatīja, ka operācija bija veiksmīga. Viņš tik tikko paskatījās uz mani un satraukti riņķoja pa istabu, sarunājoties ar sevi. “Esmu guvis panākumus! Atkal kā vienmēr! »
  
  
  Viņš pamāja Sūzenai un gandrīz nicinoši teica: "Lūdzu, atlaidiet viņu."
  
  
  Meitene ātri pienāca pie manis un sāka atraisīt siksnas, kas mani turēja. Es turēju savu seju prom, ja viņa ieraudzītu kaut ko tādu, kas viņu brīdinātu, bet viņa pat nepaskatījās uz mani. Kad beidzot biju brīvs, viņa atgriezās pie datora. Es tobrīd nezināju, ko darīt, tāpēc es vienkārši sēdēju, kamēr fon Alders turpināja steigties šurpu un atpakaļ, plosīdamies par saviem plāniem.
  
  
  Pēkšņi savas diatribas vidū viņš apklusa un metās man virsū savā ratiņkrēslā, viņa sejas nerviem nevaldāmi raustoties.
  
  
  Gandrīz tajā pašā brīdī Sūzena man kliedza: “Paskaties, Nik! Viņš zina, ka jūs netiekat kontrolēts. Viņš zina! Viņš redzēja tavas acis! »
  
  
  Viņas brīdinājums nāca tieši laikā. Es izlēcu no vietas, kur sēdēju, kad fon Aldera ratiņkrēsls uzkrita man virsū. Tad es pārāk vēlu redzēju, ka no ratiņkrēsla roku balstiem izspraucās divi purni. Viena muca izspieda degošas liesmas loksni, bet no otras izplūda apžilbinošas gāzes straume. Ja es nebūtu lēcis, kad es to izdarīju, es būtu sadedzis pelnos. Neskatoties uz to, daļa mana kreisā pleca un rokas tika smagi apdedzināta, un es biju pusakls, izvairoties uz sāniem.
  
  
  Fon Alders nikni apgrieza ratiņkrēslu un atkal metās man virsū, abiem purniem spļaujot nāvējošu liesmu un šņākot gāzi. Es skrēju, grozīdamies un griežoties pa istabu, kamēr viņš mani stūma ratiņkrēslā. Mana mugura atkal tika apdedzināta, pirms es paspēju no viņa aizbēgt, jo šoreiz viņš pārvietojās pārāk ātri. Es biju tuvu spēku izsīkumam, bet, pirms viņš atkal paguva pagriezt krēslu, es metos viņam pakaļ.
  
  
  Kamēr viņš grieza krēslu, es uzlēcu viņam uz muguras un apskāvu viņa kaklu. Ratiņkrēsls joprojām steidzās uz priekšu, vilkdams mani sev līdzi. Ar savu brīvo roku es iebāzu pirkstus dziļi fon Aldera kaklā, līdz sasniedzu meklēto nervu. Es izdarīju spiedienu un uz laiku viņu paralizēju. Tagad viņš nevarēja pakustēties, pat ne muskuļu, lai mēģinātu palēnināt savu automašīnu. Izmantojot visu savu svaru, es pagriezu ātrumā braucošo ratiņkrēslu un notēmēju to tieši pret stikla sienu.
  
  
  Ratiņkrēsls pilnā ātrumā skrēja uz savu mērķi. Es turējos, vērojot, kā siena tuvojas un tuvojas, līdz, kad ratiņkrēsls iztriecās caur stiklu, es nokritu uz grīdas. Krēsls, kurā atradās fon Aldera ķermenis, atsitās pret stiklu un nokrita lejā ielejā.
  
  
  Sūzena Henlija piesteidzās klāt un palīdzēja man piecelties. Es paskatījos uz viņu. — Tu mani izglābi, vai ne?
  
  
  "Jā," viņa atbildēja, piekļaujoties man. — Es to paskaidrošu vēlāk.
  
  
  Mēs abi klusēdami stāvējām pie istabas malas, skatoties dziļajā bezdibenī lejā. Tur, simtiem pēdu zemāk, fon Aldera ķermenis gulēja uz ledāja ledus, viņam blakus bija salauztais ratiņkrēsls. No augšas ķermenis izskatījās pēc mazas salauztas lelles ar norautām rokām un kājām. Sūzena sarāvās, un es viņu atrāvu no loga.
  
  
  "Dators," viņa teica, pēkšņi atceroties. "Man tas ir jāizslēdz."
  
  
  Viņa steidzās pāri telpai un nospieda pogas. Gaismas rindas nodzisa, un dūkoņa pārvērtās klusā dūkoņā. Ar pēdējām nodrebēm automašīna apstājās un sastinga.
  
  
  Sūzena paskatījās uz mani. "Tagad viss ir kārtībā," viņa teica. "Dators ir izslēgts. Neviens no tranzistoriem nedarbosies, un visi doktora fon Aldera upuri atgūs savu parasto personību. Laika gaitā mikropunktu tranzistori, tostarp tie, kas atrodas jūsu smadzenēs, vienkārši izšķīst." Es pamāju ar galvu. Tas bija beidzies.
  
  
  18
  
  
  Kad dators tika apturēts, es piezvanīju Hawk uz štatiem. Es viņam sniedzu īsu, pilnīgu pārskatu par notikušo. Kad es pabeidzu, viņš man ieteica palikt spa. Viņš sniegs pilnu ziņojumu prezidentam un citu valdību pārstāvjiem. Tad viņi visi ieradīsies Šveicē, lai redzētu datora galīgo iznīcināšanu.
  
  
  Kamēr mēs ar Sūzenu gaidījām, viņa man pastāstīja savu stāstu. Divus gadus viņa strādāja fon Alderā. Viņa bija brite, ieradās pie viņa, izmantojot slepenu sludinājumu pēc palīdzības, ko meklēja Londonas laikrakstā. Viņa bija laboratorijas tehniķe Londonā, un spa bija kaut kas cits, ko darīt.
  
  
  Viņa bija gandrīz ieslodzīta kopš ierašanās dienas. Bēgt nebija iespējams. Pat tajā vakarā, kad viņa ieradās manā viesnīcas istabā, ja viņa nebūtu mani izsitusi, kāds ar
  
  
  
  
  
  viņa - viena no fon Aldera slepkavām - būtu pabeigusi savu darbu.
  
  
  Naida un izmisuma kombinācija lika viņai uzņemties šo trako piedzīvojumu datorā. Viņa cerēja, viņa lūdza, ka manis atbrīvošana viņai palīdzēs.
  
  
  Dažas stundas vēlāk sāka ierasties Vanags un viņa grupa. Viņi bija neticīgi, kad es izstāstīju visas fon Aldera stāsta detaļas. Es domāju, ka, ja Sūzena nebūtu bijusi tur, lai atbalstītu stirnas – un ja man šajā jomā nebūtu bijusi tik stabila reputācija –, es būtu atlaista kā dīvainis. Un, protams, bija arī dators pierādījumu iegūšanai.
  
  
  Rīkojoties pēc prezidenta pavēles, Vanags piesēja Šveices varas iestādes ar milzu mašīnu. Nākamajā dienā kūrorts tika atbrīvots no cilvēkiem. Pēc tam tika izsaukti speciālisti datora izjaukšanai. Visas liecības par doktora fon Aldera plānu valdīt pār pasauli – dators un spa – tika iznīcinātas. Ārsta līķis vēlu vakarā nogādāts Berlīnē un novietots uz fon Alderu ģimenes zemes gabala. Tikai Ursula tika informēta par viņa nāvi, un viņa lūdza, lai viņas meitas nekad nezinātu par viņu tēva eksistenci pēc Otrā pasaules kara.
  
  
  Varas iestādes norādīja Bernes iedzīvotājiem, ka kūrorts ir jānojauc, jo celtne tika uzskatīta par nedrošu. Tagad, kad lieta tika slēgta un viss bija izsvērts, Hoks, Sūzena un es satikāmies kotedžā, kur man vēl bija vieta atvadu dzērienam. Vanags tajā vakarā lidoja atpakaļ, bet viņš dāsni aicināja mani palikt vēl vienu dienu.
  
  
  "Nu, Nik," viņš teica, saskandinot ar mani glāzes, "mēs varam gūt vēl vienu punktu AX." Tas bija vistuvāk, kad Vanags izteica viņai komplimentus.
  
  
  Vēlāk, kad Vanaga lidmašīna bija aizbraukusi, mēs ar Sūzenu gulējām manā istabā. Mēs atkal mīlējāmies, un es pievilku viņu sev klāt un teicu: “Zini, man šķiet, ka varu mīlēties ar tevi visu savu atlikušo dzīvi. Bīstama sajūta.
  
  
  Viņa atbalstījās uz elkoņa, noliecās pār mani un maigi pasmaidīja. "Varbūt, Dumplink," viņa čukstēja, "tas notiks ar jums. Neaizmirstiet, ka jūsu smadzenēs joprojām ir iebūvēts tranzistors, un es zinu gandrīz tikpat daudz kā doktors fon Alders par cilvēku kontroli. Es varētu vienkārši izveidot mazu datoru un ieprogrammēt tevi tā, lai tev būtu jāmīlas ar mani dienu un nakti.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka tas mani biedē?" - es jautāju viņu noskūpstīdama.
  
  
  Beigas
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Likvidators
  
  
  
  
  anotācija
  
  
  
  Grieķu aģents, sens Kārtera draugs, ir strādājis aiz dzelzs priekškara, taču vēlas doties prom, un, lai to izdarītu, ir vajadzīga AX palīdzība.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Otrā nodaļa
  
  
  Trešā nodaļa
  
  
  Ceturtā nodaļa
  
  
  Piektā nodaļa
  
  
  Sestā nodaļa
  
  
  Septītā nodaļa
  
  
  Astotā nodaļa
  
  
  Devītā nodaļa
  
  
  Desmitā nodaļa
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa
  
  
  Divpadsmitā nodaļa
  
  
  Trīspadsmitā nodaļa
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa
  
  
  Piecpadsmitā nodaļa
  
  
  Sešpadsmitā nodaļa
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Killmaster
  
  
  Likvidators
  
  
  
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepenā dienesta darbiniekiem
  
  
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  
  
  
  Tas nav tālu no Vašingtonas līdz Outer Banks; tā tikai šķiet. Tā kā tas bija atvaļinājums, mēs mazliet atkāpāmies un braucām pāri Anapolisas līča tiltam pāri Česapīkam uz austrumu krastu, pēc tam devāmies pa šoseju cauri laukiem, kas bija tikpat iespaidīgi kā posms starp Indianapolisu un Terre Haute. Kādreiz bija lielisks prāmju brauciens no Čārlza raga uz Norfolku — pietiekami ilgi, lai atpūstos, paēstu ēdamistabā un vērotu jūras satiksmi starp Atlantijas okeānu un līci. Bet nekas vairāk. Tagad ir tiltu komplekss, piemēram, betona sloksnes pāri ūdenim, un pāris šokējoši niršanas tuneļi, kas it kā ļauj kuģiem iziet cauri, netraucējot satiksmi. Problēma ir tā, ka katru reizi, kad sākas vētra, liellaiva tiek attauvota, salaužot tilta pāļus un uz nedēļām izslēdzot visas konstrukcijas. Reizēm brīnos, kā tiek galā tie cilvēki, kuri no zemesraga nokļūst Norfolkā, bet tā ir viņu problēma.
  
  
  Braucot cauri Norfolkai, vislabāk ir aizvērt acis. Pēc tam, dodoties uz dienvidiem, aizmirstiet par Lielo drūmo purvu pa labi un koncentrējieties uz šo milzīgo salu ķēdi, kas veido Ziemeļkarolīnas piekrastes ziemeļu pusi. Kad jūs sasniedzat Outer Banks apkārtnē Kitiju Vanagu, jūs jutīsities kā tālu jūrā, kur ir šaura smilšu kāpu josla un moteļi, kas pasargā jūs no ūdens. Jūs patiesībā esat diezgan tālu jūrā, bet neticiet tūrisma biroja muļķībām par Haterasas ragu, kas ir ASV vistālāk austrumu punkts; Filadelfija bija labu simts jūdžu priekšā, tikai iesākumam.
  
  
  Bet Haterasā mēs neapstājāmies. Tūristu ir pārāk daudz, un mēs ar Moniku neņēmām šo garo nedēļas nogali, lai pavadītu laiku ar fotogrāfu baru. Mūžīgi braukuši pa taisnu, vienmuļu šoseju, sasniedzām prāmi uz Ocracoke, pēdējo Outer Banks pieturu. Vēlā pavasara diena bija skaidra, bet drūma, ar nelielu apmācību, kas padarīja sauli gandrīz nospiedošu.
  
  
  Kad mēs ieradāmies, mēs izkāpām no sava īrētā dzeltenā Mustang un nostājāmies pie strupas laivas priekšgala; Bija tieši tik daudz vēja, lai iemestu mūsu sejās aerosola šļakatas, taču tas bija vairāk atsvaidzinošs nekā kaitinošs. Monika bija tāda meitene, kura neuztraucās par savu kosmētiku vai kaut ko citu, kas bija viens no iemesliem, kāpēc es viņu aizvedu uz šo mazo izbraucienu.
  
  
  Mans priekšnieks Vašingtonā nebija apmierināts ar manu izvēli garajai nedēļas nogalei; Es pat nevarēju viņam pateikt, kur apmetos, jo nekad agrāk nebiju bijusi Okrakokā; tas nav tieši tas, kas tūristiem vajadzīgs. Es vairāk vai mazāk apsolīju, ka pateikšu viņam, tiklīdz atradīsim moteli, bet abi zinājām, ka es, visticamāk, aizmirsīšu. Ir patīkami apzināties, ka esi vajadzīgs, taču kaut kur ir jānovelk robeža.
  
  
  Mēs apstājāmies vietā, kas atrodas netālu no pilsētas Ocracoke, māju un veikalu grupa, kas atrodas ap ostu perfektā lokā. Ar prieku atklāju, ka istabā nav telefona, bet ārā mums ir ledus veidotājs. Pirms dažiem gadiem mans draugs uzrakstīja rakstu par šo mazo nomaļo salu, un, tā kā tajā tika uzsvērta tās galvenā interese par dzīvi, es zināju, ka Ocracoke ir ne tikai sauss, bet arī nav pat cilvēka, kas atnestu jums papildu. pudele vai divas. Taču mēs ieradāmies labi apgādāti, un mēs ar Moniku neuztraucāmies, kad sākām savas aizņemtās atpūtas dienas.
  
  
  Monika strādāja Betesdas spa, un tikai viens skatiens uz šo mazo, bet krāšņi dinamisko ķermeni bija viss, kas bija vajadzīgs šai reklāmai. Divdesmit piecu gadu vecumā pēc pāris izjuktām laulībām viņai bija naivi pārpilns pusaudža gars, taču viņai bija ieskats, ko es novērtēju. Viņa nekad nejautāja par manām rētām, briesmīgajām, kuras pat AX superķirurgi nevarēja pilnībā noņemt. Vieta, kur viņa strādāja, bija piemērota šāda veida brūcēm.
  
  
  Vašingtonas klientu lokā ir militārpersonas, diplomāti un viņu pavadoņi, vīrieši un sievietes no dažādiem valdības departamentiem, kuru nosaukumi neko neliecina par viņu patiesajām funkcijām. Citiem vārdiem sakot, jautājumi netika mudināti, un tas bija galvenais iemesls, kāpēc mans priekšnieks ielika mani šajā amatā pēc tam, kad viens no maniem uzdevumiem atstāja mani diezgan sliktā stāvoklī.
  
  
  Mēs ar Moniku īsi nopeldējāmies vēsajā Atlantijas okeānā, kam sekoja ilga, nesteidzīga mērcēšanās saulē, tad vēl viena īsa pelde un steidzīga atgriešanās motelī, saulei sākot rietēt uz Pamlico Sound pusi salas otrā pusē. Pēc dušas mēs pavadījām pārsteidzošu stundu gultā un tad piecēlāmies, lai atrastu vietu vakariņām. Izvēles nebija lielas, bet svaigās zivis mūsu izvēlētajā vietā bija labi sagatavotas, ja ne iespaidīgas, un mēs, godīgi sakot, nevarējām sūdzēties.
  
  
  Tas turpinājās pāris dienas; klaiņojām pa pludmalēm, ik pa laikam piestājām, lai parunātos ar sērfotājiem, apskatījām suvenīru veikalus un vienojāmies, ka nevienā nav nekā vērtīga. Laikapstākļi nekad nemainījās, vienmēr bija neliela dūmaka, kas zilās debesis padarīja pienaini pelēkas, un pēc kāda laika tas sāka nomākt mūs abus. Trešās dienas pusdienlaikā vienojāmies, ka pienācis laiks atgriezties; pa nakti apstājāmies kaut kur citur piekrastē - nekur nesteidzāmies, tikai gribējām doties tālāk.
  
  
  Mēs bijām dzirdējuši par Ocracoke ponijiem, savvaļas šķirni, kas ir līdzīga tiem, kas sastopami Činkotigas salā pie Virdžīnijas, taču to nepamanījām, kamēr bijām ceļā uz prāmi. Tad, kad mēs braucām pa šauru divu joslu asfaltu cauri slīdošām kāpām, Monika pēkšņi norādīja uz priekšu pa kreisi no manis.
  
  
  Viņa kliedza. "Skaties!" "Ponijs! Vesels ganāmpulks!
  
  
  Es pagriezu galvu tieši laikā, lai ieraudzītu zirga pakaļgalu pāri, kas pazūd aiz augstas, ar krūmiem klātas kāpas. "Viņi ir prom," es teicu.
  
  
  "Ak, lūdzu, pārtrauciet, Nik," meitene uzstāja. — Paskatīsimies, vai varēsim tos atkal atrast.
  
  
  "Viņi ir mežonīgi, viņi nelaidīs tevi sev klāt." Es zināju, ka Monika ir traka pēc zirgiem; viņa regulāri jāja uz staļļiem Merilendā. Manuprāt, zirgi ir vienkārši ātrāks veids, kā tikt pāri zemei, nekā staigāt, ja tā ir vienīgā izvēle.
  
  
  "Mēģināsim jebkurā gadījumā." Viņa uzlika roku uz mana ceļgala un veltīja man rotaļīgo smīnu, kas man teica, ka viņa sasodīti labi zināja, ka dabūs savu ceļu. "Mēs nesteidzamies un pat neesam apskatījuši šo salas daļu."
  
  
  Pilnīgi pareizi, es sev atzinu, nobraucot ceļa malā un apturot mašīnu. Kad dzinējs bija izslēgts, vienīgā skaņa bija maigais vējiņš, kas pūta cauri nekoptajam sarkanbrūnajam krūmam, kas kaut kā paspēja ieaugt smilšainajā augsnē. Es paskatījos uz Moniku ar uzgrieztu degunu un spilgtām acīm, viņas iedegušie vaigi tikko sāka lobīties ap malām. Un tad es paskatījos uz viņas apbrīnojami kuplajām krūtīm, kas spiedās pret gaišo trikotāžas kreklu, un uz izbalējušajiem džinsa šortiem, kas pieķērās viņas gurniem kā mīļotā apskāviens. Es noņēmu viņas roku no sava ceļgala un īsi to noskūpstīju.
  
  
  "Labi. Sāksim lielu reidu,” es sacīju, atverot durvis savā pusē.
  
  
  "Paņemiet kameru. Es gribētu uzņemt dažas bildes."
  
  
  — Sapratu.
  
  
  Abi basām kājām gājām pa smagajām smiltīm skaņas virzienā. Starp augstajām kāpām abpus mums bija sava veida taciņa - vai vismaz smilšu josla, kurā neauga krūmi. Es sekoju līdzi vietai, kur zirgi bija pazuduši, bet, kad ielauzāmies atklātā vietā krastā, viņi nekur nebija manāmi.
  
  
  Monika tagad skrēja pa priekšu un skenēja zemi; pēkšņi viņa nokrita uz ceļiem kā Indijas skauts. "Skaties!" viņa iekliedzās. "Panadžu pēdas!"
  
  
  "Ko tu gaidīji?" - jautāju, šļūcot gar karstajām smiltīm pretī viņai. — Riepu pēdas?
  
  
  "Nav stulbi." Viņa piecēlās un paskatījās uz garo taisno pludmales joslu. "Bet mēs varētu viņiem sekot."
  
  
  "Noteikti. No šī brīža līdz nākamajai ziemai. Un cik daudz iespēju, jūsuprāt, mums būs viņus panākt?
  
  
  "Nu..." Viņa pagrieza galvu, zilas acis samiedza. "Viņiem jābūt kaut kur aiz kāpām." Viņa satvēra manu roku un sāka vilkt. — Nāc, Nik.
  
  
  Es ļāvu viņai paņemt mani līdzi. Viņa devās lejup pa pludmali un devās uz turieni, kur smiltis bija cietas un slapjas no Sound mini viļņiem. Viņa uzmanīgi vēroja nagu kaudzi, tad pēkšņi apstājās un norādīja iekšzemē.
  
  
  "Skaties! Viņi pagriezās tur." Viņa skrēja, un, sasodīts, es rikšu pēc viņas. Šāda veida entuziasms var būt lipīgs.
  
  
  Kad pēdas pazuda biezajā krūmājā aiz kāpām, man izdevās atturēties, lai viņai pateiktu: "Es tev tā teicu", daļēji tāpēc, ka es to nebiju darījis, izņemot savā galvā. Monika apstājās
  
  
  viņa asi pielika pirkstu pie lūpām un nopūtās.
  
  
  "Nez, uz kuru pusi..." viņa iesāka.
  
  
  "Tas ir minējums."
  
  
  Viņa pamāja. "Varbūt jums ir taisnība." Un tad viņa staroja. "Bet paskaties! Varam uzkāpt šīs zvērīgās kāpas virsotnē un vismaz paskatīties apkārt. Varbūt mēs tos atkal pamanīsim!”
  
  
  Pienāca mana kārta nopūsties, bet, tā kā es ar viņu biju tik tālu aizgājis, nebija jēgas pretoties. Viņa uzkāpa stāvajā kāpas malā kā aizsargs, gūstot kājas savai sezonai formā, un, ja es būtu dažus gadus jaunāka, man būtu bijis pienākums viņai parādīt, ka arī es to varu. Tā vietā es kāpu saprātīgākā tempā; Manam darbam ir pietiekami daudz fizisko prasību, kas man nav jādižojas. Turklāt man Monikai nekas nebija jāpierāda.
  
  
  Viņa stāvēja uz pirkstgaliem, vieglam vējam sabojājot viņas blondos matus, un lēnām pagriezās, lai noskatītos zemi. Es neko neredzēju bezgalīgajā krūmu un panīkušu koku mudžeklī starp divām kāpu rindām. Tur varētu būt paslēpusies tanku divīzija, nemaz nerunājot par duci poniju.
  
  
  "Es domāju, ka mēs noteikti esam viņus pazaudējuši," es teicu.
  
  
  Monika pamāja. “Izskatās sasodīti! Es tikai gribēju viņus redzēt tuvāk."
  
  
  "Nu, nākamreiz." Es paskatījos tālāk, pār viņas galvu uz asfaltēto ceļu tālumā. Varēju redzēt dzelteno Mustangu, kas stāvēja vietā, kur to biju atstājis, bet neredzam nebija ne mašīnas, ne cilvēka, pat ne pazudušas kaijas. Mums aiz muguras, skaņai, kas bezgalīgi stiepās pretī neredzamam kontinentam, kas, iespējams, divdesmit jūdžu attālumā, pāri ūdenim rāpoja rotaļu laivas, taču tām nebija nekāda sakara ar šo nomaļo un izolēto vietu.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz Moniku, kura skatījās uz mani ar man tik pazīstamu skatienu. Viņa žāvājās, izstaipījās un ar rokām sabozāja matus. Viņas pilnās krūtis pacēlās zem krekla, viņas sprauslas bija asi izteiktas. Viņa miegaini pasmaidīja, un es aiztaisīju rāvējslēdzēju ādas fotokameras maciņam, lai smiltis neieplūstu.
  
  
  Kāpas virsotne bija iedobta - mīkstas smilšu trauks, kas sākotnēji bija karsts pret kailo miesu. Bet tad, kad šie gurni sāka savu ritmisko kustību zem manis, es pilnībā aizmirsu par karstumu un visu pārējo, izņemot to, ko mēs darījām. Viņa bija kaislīga, iekāres pilna meitene, pilnībā iesaistīta; viņa pacēla kājas un aplika tās ap manu vidukli, ar pārsteidzošu spēku piespiežot mani sev klāt, un tad sāka vardarbīgi raustīties, mēģinot mani ievilkt sevī. Pēc tam viņa izkliedza ilgu, klusu sāpju un sajūsmas gaudošanu, un tad lēnām sāka kristies, kad es sevi izsmēlu.
  
  
  "Tas bija labi," viņa nomurmināja.
  
  
  "Apbrīnojami," es piekritu, tagad apzinoties, kā saule mani dedzina.
  
  
  "Kaut es varētu palikt šeit visu dienu." Viņas rokas joprojām bija ap manu kaklu, un viņas acis bija nedaudz atvērtas, kad viņa man uzsmaidīja.
  
  
  "Ir arī citas vietas." Nebija tā, ka es negribētu palikt, bet manī bija ziņkārīga uzstājība, ko es pats nevarēju saprast. Līdz izdzirdēju tālu skaņu tuvojoties.
  
  
  Es paskatījos pa kreisi, uz salas galu, kur atradās prāmju piestātne. Gaisā, ne augstāk par simts pēdām virs zemes, helikopters lēni virzījās mūsu vispārējā virzienā. Tas maigi šūpojās uz priekšu un atpakaļ, acīmredzot skenējot divu joslu melno segumu. Runājot par manu dzelteno Mustangu, tas vēl vairāk palēninājās, noslīdēja un tad nedaudz nokrita, it kā gribētos to aplūkot tuvāk.
  
  
  Bez ceremonijas es atrāvos no Monikas apskāvieniem un pielecu kājās; Es vilku bikses, kad helikopters pēkšņi sasvērās un devās taisni uz mūsu kāpu.
  
  
  "Kas tas ir?" - Monika jautāja, tikai pa pusei satraukta, atstājoties uz elkoņa.
  
  
  "Dzeltenais Mustangs," es norūcu, nolādējot nomas aģentūru, ka tā man nav nodrošinājusi mazāk pamanāmu automašīnu.
  
  
  — Par ko tu runā, Nik? Meitene apgāzās un paskatījās debesīs, kad helikopters tuvojās. Es zvēru, kaila un viss, viņa grasījās pamāt, kad es viņu parāvu un nometu no stāvās kāpas krasta. Tas nebija tieši veids, kā izturēties pret dāmu, ar kuru tikko mīlējāties, bet, kad es viņai piekritu, tas bija pēdējais, kas man ienāca prātā. Kad mani meklē sveša lidmašīna, es nevicinu ar roku – es pīlē.
  
  
  
  
  
  
  Otrā nodaļa
  
  
  
  
  
  Neskatoties uz visu aizsegu nelielā attālumā, kur bijām, nepietika, lai paslēptu trusi. Šoreiz bija mana kārta skriet, velkot Moniku sev aiz muguras; Viņai kaut kā izdevās satvert drēbes, kad es viņu stūmu pāri kāpai, adītajam kreklam aiz muguras plīvojot kā karogam. Tas nav svarīgi; Lai nu kā, puisis helikopterā nevarēja mūs palaist garām.
  
  
  Tas lidoja zemu pāri mums, vējš no rotoriem pacēla smiltis
  
  
  mūsu sejās. Monika paklupa, cenzdamās aizvērt acis; Es apstājos, lai viņai palīdzētu, atskatījos atpakaļ, un tajā brīdī helikopters nolaidās uz zemes pāris desmitus pēdu mums priekšā.
  
  
  Bija laiks beigt skriet. Es palūkojos uz saules gaismu, kas atstarojās no svilpojošajiem asmeņiem, instinktīvi nostājoties starp meiteni un helikopteru; un tas nebija tikai kailuma slēpšanai. Atvērās tuvējās apaļa plastmasas burbuļa durvis un lēnām izkāpa vīrietis. Viņš bija tikai siluets, bet tiklīdz viņš pavirzījās uz mani, es atslābu.
  
  
  "Iekāp savās lietās, mīļā," es nomurmināju meitenei un gaidīju, kad Deivids Hoks uzmanīgi tuvosies. Viņam par laimi Monika bija tāda meitene, kurai vajadzēja apmēram pusotru sekundi, lai saģērbtos, tāpēc viņam vairs nebija jānovērš skatiens.
  
  
  "Labi," viņš beidzot teica, nemaz nesēkdams. Chief AX ne tikai izskatās tā, it kā viņam vajadzētu sludināt elles uguni un sēru savam ganāmpulkam kādā Jaunanglijas ciematā, bet viņš dažreiz rīkojas kā viens — saprotams, ka kailas sievietes klātbūtnē.
  
  
  Pauzē, kas sekoja, es uzvilku kreklu. ES jautāju.
  
  
  "Kas jūs noved pie lieliskā Ocracoke?"
  
  
  "Tu," viņš strupi teica. "Kāpēc jūs neatstājāt ziņu par to, kur jūs šeit apmetāties?"
  
  
  "Jo, kad es pametu Vašingtonu, es nezināju."
  
  
  — Kad tu to uzzināji?
  
  
  "Tam vienkārši nebija nozīmes pāris dienas."
  
  
  Viņa kramainās acis no manējām uzlēca uz Moniku, tad atpakaļ uz mani. — Tev vajadzētu zināt labāk, Kārter.
  
  
  Ar viņu nekādu strīdu nebija. Mans vienīgais attaisnojums bija tas, ka pārāk daudzas no savām īsajām brīvdienām biju šādi pārtraucis, taču tas nebija nekāds attaisnojums. Mēs esam maza organizācija, un, kad man ir vajadzīga palīdzība, esmu vajadzīga.
  
  
  "Piedod," es īsi teicu. "Jebkurā gadījumā mēs tikko devāmies atpakaļ uz DC, kad jūs... uh... mūs pamanījāt."
  
  
  Viņš iesmējās. "Mmm. Es domāju, ka mums visiem paveicās. Ja jūs būtu bijis kaut kur citur, izņemot šo salu pasaules galā, es šaubos, vai mēs būtu nodibinājuši kontaktus. Taču bija vērts mēģināt, un tas izdevās. Jums būs jānosūta meitene gaidīt jūs pie automašīnas."
  
  
  Es nejautāju kāpēc, tikai pagriezos un pamāju Monikai. Viņas gods jāsaka, ka viņa nerunāja un neprotestēja. Viņa vienkārši pamāja ar roku un aizbēga.
  
  
  Vanags netērēja laiku iepriekšējiem testiem. — Tu mums šobrīd esi vajadzīgs Vašingtonā, Nik; Es neiedziļināšos detaļās, kamēr mēs neatgriezīsimies birojā, bet fakts, ka es pats šeit ierados, liecina, cik tas ir svarīgi.
  
  
  — Saproti. Nebija tā, ka vecais vīrs būtu bijis tikai posteņa komandieris, taču ne reizi vien jūs redzējāt kādas no pasaules nozīmīgākajām izlūkdienestu organizācijām vadot uzdevumus.
  
  
  "Vai meitene brauc ar mašīnu?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Labi. Pēc tam viņa var atgriezt automašīnu Vašingtonā. Jūs lidojat atpakaļ ar mani."
  
  
  "Es varu braukt un nokļūt līdz vakaram."
  
  
  "Par vēlu. Līdz vakaram tu būsi ceļā.”
  
  
  — Kur?
  
  
  "Vēlāk. Sēdies helikopterā, un mēs tevi izsēdināsim tavā... par laimi, pamanāmajā automašīnā.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Es iešu kājām; tas ir mazākais, ko varu darīt pēc tam, kad esmu piespiedusi meiteni to darīt.
  
  
  Vanags uz brīdi paskatījās uz mani, sūcot auksto cauruli. "Nesaki man," viņš teica, raustīdams lūpas, kas kalpoja kā smaids. — Vai jūs mūsdienās kļūstat par džentlmeni?
  
  
  Nav jēgas atbildēt.
  
  
  Monika pieklājīgi uztvēra ziņas, lai gan skaidri norādīja, ka viņai nepatīk doma palaist garām mūsu atlikušo atvaļinājumu. "Tiekamies, tiklīdz varēšu," es viņai teicu, domādams katru vārdu; Tādas meitenes kā Monika ir rets atradums, it īpaši vīrietim manā biznesā. Es paķēru savu bagāžu, noskūpstīju viņu uz atvadām un iekāpu helikopterā. Viņa vienreiz pamāja ar roku un tad pacēlās tā, it kā būtu gatava sacensties uz Vašingtonu. Tā, kā viņa brauca, es neliktu pret viņu, ja tas nebūtu tik garš, lēns brauciens ar prāmi.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Vanags man neteica ne vārda, līdz mēs bijām viņa birojā AX galvenajā mītnē Dupont Circle. Aiz pasaules ziņu dienesta fasādes slēpjas sterilu mazu biroju komplekss, kas nokrāsots tikpat blāvi cietuma zaļā nokrāsā un izgaismots ar nebeidzamām bālu neona lampu rindām. Hawk ir viens no nedaudzajiem logu birojiem, taču tas nepadara to jautrāku; viņš stāv tukšas ķieģeļu sienas priekšā, kas ir gandrīz aizsniedzama.
  
  
  Es apsēdos cietā, taisnā krēslā pretī viņa vienkāršajam tērauda rakstāmgaldam. Kā parasti, viņam bija tikai dažas glīti sakrautas mapes, pāris vienkārši melni telefoni, kā arī tas, ko jūs neredzat, sarkanais īpašā nodalījumā, kas bija iebūvēts viņa rakstāmgaldā. Tāpat kā Vanags, birojs bija paredzēts tikai
  
  
  biznesam. Neviens nekad netika mudināts uzkavēties un pavadīt laiku tur.
  
  
  "Tu sāc kļūt nervozs, N3," vecais vīrs atzīmēja.
  
  
  "Kas tev liek tā teikt?"
  
  
  "Tikai tāpēc, ka... teiksim tā... kāds vuajers nolēma tuvāk paskatīties uz to, kas notiek tajā kāpas virsotnē, jūs rīkojāties tā, it kā baidītos par savu dzīvību."
  
  
  “Ja jūs vispirms nebūtu pārbaudījis manu automašīnu, es varētu jūs sajaukt ar citu Pīlingu Tomu. Bet es tik un tā neesmu ekshibicionists, tāpēc es izkļūtu no turienes, lai arī kāds jūs būtu.
  
  
  Vanags asi pamāja, sasita virtuves sērkociņu un pielika to pie smirdošās pīpes bļodas. — Kad tu pēdējo reizi brauci laivā, Nik?
  
  
  Man vajadzēja mazliet padomāt. "Pēdējo reizi es biju Bahamu salās. Pirms četriem mēnešiem."
  
  
  "Uz ko?"
  
  
  "Tikai viens no mazajiem katamarāniem, ko viesnīcas iznomā."
  
  
  "Nekas vairāk?"
  
  
  "Nē... ļaujiet man padomāt. Ne kopš pagājušās vasaras. Kādam manam draugam austrumu krastā ir četrdesmit divu pēdu jahta. Mēs pavadījām vairākas dienas, apceļojot Česapīku.
  
  
  — Vai tu pats stūrē laivu?
  
  
  "Noteikti. Tu zini, ka es māku peldēt. Es nepiedalītos 12 km Amerikas kausa izcīņā, taču es varu tikt galā ar gandrīz visu, ko var paveikt viens cilvēks.
  
  
  "Jā, tas ir jūsu failā. Navigācija?"
  
  
  "Tas arī ir failā."
  
  
  Viņš pamāja. "Alekss Zenopolis."
  
  
  Es atkal sāku kaut ko stāstīt par savu kartotēku, bet tad vārds mani iedūra un apturēja kā akmens siena. "Aleks," es ieelpoju. "Ir pagājuši daudzi gadi, kopš es dzirdēju šo vārdu."
  
  
  "Nu, viņš laiku pa laikam ir bijis ziņojumos, kopš viņš pārgāja uz sarkanajiem. Acīmredzot viņš labi nopelnīja viņu izlūkošanas aparātā.
  
  
  "Es neatceros, ka būtu redzējis nevienu no šiem ziņojumiem."
  
  
  "Esiet pateicīgs, ka atrodaties šajā jomā, jums nav jālasa katrs ziņojums."
  
  
  Biju pateicīga, bet netaisījos par to runāt. “Žēl, ka es viņus neredzēju; Mēs ar Aleksu kādu laiku bijām draugi.
  
  
  "Jā, es atceros."
  
  
  — Nu kā ar viņu tagad?
  
  
  "Acīmredzot viņš vēlas tikt ārā."
  
  
  Pienāca mana kārta pamāt; Man nebija jāuzdod jautājumi.
  
  
  "Pagājušajā naktī," Hoks turpināja, "viens no mūsu vīriem, kas atradās Grieķijā pie Albānijas robežas, saņēma ziņojumu, kas it kā bija no Zenopolisas. Tas nekavējoties tika pārvests uz šejieni." Vanags atvēra augšējo mapi un nosita plānu papīra loksni pāri galdam.
  
  
  Vēstījums bija saprotami noslēpumains; Tajā tikai teikts, ka Alekss Zenopolis, bijušais Grieķijas izlūkdienesta virsnieks, aptuveni nedēļas laikā personīgi sazināsies ar ASV aģentiem Grieķijā. Laiks un vieta, kam sekot. Pēc tam tas sniegs apstiprinājuma signālu, kas tiks pārraidīts standarta frekvencē noteiktā laikā.
  
  
  Es to atdevu priekšniekam. "Vai mums ir kāda nojausma, kur viņš atrodas?"
  
  
  "Pēdējo reizi mēs dzirdējām, ka viņš dienēja kaut kādā sakaru grupā, kas darbojās starp Dienvidslāviju un Albāniju." Vanags atļāvās aukstu smaidu. "Jūs varat iedomāties šāda veida operācijas smalkumu."
  
  
  "Es neatceros, ka Alekss būtu diplomāts."
  
  
  "Nē. No otras puses, mēs, iespējams, mazāk zinām par to, kas notiek Albānijā, nekā mēs zinām par Sarkano Ķīnu.
  
  
  "Tātad jūs domājat, ka viņam ir kaut kas svarīgs mums sakāms?"
  
  
  "Tāda iespēja pastāv vienmēr. No otras puses, viņš saka tikai to, ka vēlas ar mums sazināties. Personīgi".
  
  
  "Kas nozīmē aci pret aci. Grieķijā".
  
  
  "Un varbūt viņš vienkārši vēlas atgriezties pulkā."
  
  
  Es paraustīju plecus. "Labi. Katrā ziņā viņam vajadzētu kaut ko interesantu mums pastāstīt.
  
  
  "Varbūt daudz."
  
  
  "Vai jums ir kas cits, izņemot šo ziņojumu?"
  
  
  "Ne īsti. Bet es ļoti vēlos saņemt nākamo, ko viņš sūta.
  
  
  — Pa to laiku?
  
  
  — Pa to laiku jūs iegūsit burāšanas un navigācijas avārijas kursu.
  
  
  "Es nesaprotu".
  
  
  Vanags piecēlās no sava čīkstošā grozāmā krēsla un piegāja pie pelēko tērauda dokumentu skapju rindas, kas ir vienīgais biroja rotājums. Viņš izvilka no atvilktnes salocītu karti un aiznesa to uz apdegumu notraipītā konferenču galda aiz manis. Es viņam pievienojos
  
  
  "Šeit," viņš teica, "ir Balkānu valstis. Grieķija, Albānija, Dienvidslāvija, Bulgārija un Rumānija. Tagad mūsu cilvēks, tas, kurš saņēma ziņojumu, ir ievietots šeit. Viņš norādīja uz vietu netālu no Dienvidslāvijas, Albānijas un Grieķijas robežas. “Jūs pamanīsit, ka šeit ir liels ezers un visām trim valstīm ir kopīgi krasti. Ļoti kalnainā valstī."
  
  
  Viņam nebija jāpaskaidro. "Vai tur ir liela pārrobežu satiksme?"
  
  
  "Ņemot vērā, pārsteidzoši maz
  
  
  grūtības aizsargāt teritoriju. Taču šāda joma sniegs daudz iespēju kvalificētam un pieredzējušam cilvēkam.”
  
  
  “Kas par sūtni? Kaut kas no viņa?
  
  
  Vanags pakratīja galvu, es mazliet skumji nodomāju. "Šis ir vairāk vai mazāk atklāts klausīšanās ieraksts. Lieki piebilst, ka nepārvalda AX. Acīmredzot ziņnesis zināja, kur atrodas, un... ahh... vienkārši noslidināja zīmīti zem durvīm.
  
  
  Tagad es zināju, ka viņš ir samulsis, pat ja operācija nebija mūsu kontrolē. Tāpēc es neko neteicu un ļāvu viņam turpināt.
  
  
  "Jebkurā gadījumā, ņemot vērā Zenopolisa veiktā darba raksturu, būtu loģiski pieņemt, ka viņš atrodas kaut kur šajā reģionā." Viņš ar strupu, tabakas notraipītu pirkstu norādīja ezerā.
  
  
  "Nesaki man, ka man uz tā ir jāpeld."
  
  
  "Nepavisam. Patiesībā, ja Zenopolis grasās ieiet šajā jomā, mums ar viņu nevar būt nekāda sakara. Ne šeit."
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  "Paskaties uz šo vietu. Vienā virzienā tā ir tikpat dedzīgi pret rietumiem noskaņota valsts kā jebkura cita valsts pasaulē. Blakus ir Dienvidslāvija, kas mums mūsdienās ir labvēlīga, bet neapšaubāmi joprojām ir otras puses sabiedrotā. Un Grieķija. mūsu sabiedrotais, jā, bet mūsu attiecības pašreizējās valdības laikā ir acīmredzami saspīlētas. Un iedomājieties, cik ļoti tie pulkveži, kuri tagad to pārvalda, vēlētos iegūt tādu kā Zenopoli.
  
  
  "Es domāju, ka es saprotu. Vienīgais veids, kā viņu ātri dabūt ārā, kad viņš šķērso robežu, būtu ar gaisa transportu. Un tas nozīmētu ilgu lidojumu virs Albānijas vai Grieķijas, un neviens no viņiem nebūtu īpaši noraizējies par iespēju mums tur nokļūt. "Prom ar balvu."
  
  
  "Un, ja grieķi uzzinās, ka ASV aģenti ir kaut kādā veidā iesaistīti, var rasties daudz lielākas problēmas."
  
  
  — Tieši tā.
  
  
  "Tas mūs atgriež burāšanas nodarbībās."
  
  
  Hoks pabrauca ar pirkstu gar Grieķijas rietumu krastu. "Kad atkal sazināsimies ar Zenopoli, mēs uzstāsim, lai viņš izlauztos cauri Albānijai pēc iespējas tuvāk jūrai. Tas ir vienīgais veids, kā mēs varam atļauties sazināties ar viņu šajā posmā."
  
  
  "Ko darīt, ja viņam ir kāda svarīga informācija mums?"
  
  
  "Tad mums var nākties mainīt savu domāšanu. Pa to laiku jums vajadzētu būt gatavam satikt viņu kaut kur apkārtnē. Pēc tam jūs to aizvedat uz Taranto, kas atrodas pie itāļu zābaka papēža.
  
  
  "Labi, bet kāpēc es? Jebkurš aģents varētu veikt šo darbu, un es nedomāju, ka esmu vienīgais, kurš var vadīt buru laivu… ko? Es pārbaudīju nobraukuma skalu; kartē bija redzams gabaliņš Itālijas dienvidaustrumos. “Varbūt septiņdesmit piecas jūdzes? Ne vairāk kā simts?” Es sāku kļūt nedaudz īgns, atceroties savu apkaunojošo lidojumu pāri smiltīm ar kailu Moniku pakavā.
  
  
  "Ak, mums ir viens vai divi aģenti, kuri šajā ziņā ir kvalificētāki nekā jūs. Bet neviens no viņiem Aleksu Zenopoli nepazīst pēc redzes.
  
  
  Pagāja zināms laiks, lai to saprastu. "Bet klausieties," es iebildu, "es neesmu redzējis šo vīrieti piecpadsmit gadus. Es varētu viņam paiet garām uz ielas un neatpazīt.
  
  
  "Cerēsim, ka tas tā nav. Šodien es pārskatīju jūsu personīgo lietu, un šajā laikā jūsu izskats nav manāmi mainījies.
  
  
  Ja vecais vīrs mēģinātu man glaimot, viņš nevarēja izvēlēties labāku metodi. Toreiz es biju tikai puisis savos divdesmit gados, neilgi pēc treniņa un diezgan pašpārliecināts par savu izskatu un fizisko stāvokli. Kopš tā laika esmu uzturējusi sevi formā, un, ciktāl tas attiecas uz izskatu, man šķiet, ka man ir viena no tām sejām, kas vienkārši nenoveco. Mani mati joprojām bija biezi un tumši, nedaudz garāki nekā tajos agrīnajos, taisnajos Eizenhauera laikos. Es sveru par desmit mārciņām vairāk nekā toreiz, bet es to ieguvu ar nolūku, izmantojot spēka treniņu programmu, un man nav ne grama vairāk, ko es nevēlos. Ja tas izklausās pēc lielīšanās, lai tā būtu; Cilvēkam, kurš smagi strādā, lai uzturētu formu, ar to vajadzētu nedaudz lepoties.
  
  
  "Labi," es piekritu Vanagam. "Tātad, iespējams, es atpazīšu Aleksu."
  
  
  "Un pat ja jūs to nedarāt, jūs, protams, varat viņu identificēt, runājot par veciem laikiem."
  
  
  Es nebiju par to tik pārliecināts; ja otra puse izvirza aizvietotāju, tai jābūt labi informētai. Bet es negrasījos strīdēties. — Kas tālāk, ser?
  
  
  Vanags atgriezās pie sava galda. “Kad jūs sakravāsiet drēbes, jūs lidosit ar komerciālu lidmašīnu uz Providensa. Jums ir veikta rezervācija Daniela Makkī vārdā. Manai sekretārei ir kredītkartes un citi personu apliecinoši dokumenti.
  
  
  — Providence? Mans pārsteigums noteikti bija acīmredzams.
  
  
  Vanags pasmaidīja un vadīja mani uz durvīm. "Jūsu galamērķis ir Ņūporta. Bet pilsētā, kuru jūs ienīstat, lidostā jūs sagaidīs vīrietis vārdā
  
  
  Nataniels Frederiks. Viņš jūs informēs sīkāk. "
  
  
  — Vai viņš ir viens no mūsu aģentiem?
  
  
  "Nepavisam. Patiesībā viņš ir tieši tāds, kā izklausās viņa uzvārds.
  
  
  "Kas tas?" Es neuzticējos vecajam vīram, kad viņš pasmaidīja.
  
  
  "Nu, protams, pensionēts Jaunanglijas skolotājs."
  
  
  
  
  
  
  Trešā nodaļa
  
  
  
  
  
  Kad es iegāju terminālī, viņš mani gaidīja, gara auguma vīrietis ar sārtu seju un izspūrušiem tumšiem matiem, kas bija viegli sirmi. Viņa rokasspiediens bija sirsnīgs un stingrs, bet viņa ādainās plaukstas sajūta man radīja iespaidu, ka viņš varētu izspiest sudraba stieni monētu rullī. Viņam bija jautra, draiska seja, viņa acis nemitīgi dejoja, un ērti platais vidusdaļa nebija platāks par tikpat platajiem pleciem. Pat pirms viņš runāja, es zināju, kāpēc viņš strādāja AX; Nataniels Frederiks nepārprotami bija cilvēks, kurš tur bija bijis iepriekš un mīlēja katru minūti.
  
  
  "Jums ir paveicies," viņš teica, kad mēs izgājām no termināļa un devāmies uz viņa vintage universālu, kas bija novietots tieši pie ieejas. "Jūsu lidmašīna ieradās laikā. Parasti var rēķināties ar lidojumiem no Vašingtonas, kas ieradīsies vismaz stundu vēlāk.
  
  
  "Varbūt tev ir paveicies," es teicu. "Tev nebija jāgaida."
  
  
  — Ak, man nav nekas pretī gaidīt. Viņš noglaudīja melno portfeli, ko turēja zem rokas. "Es vienmēr esmu gatavs pavadīt dīkstāves mirkļus."
  
  
  Ja šīs piezīmes mērķis bija mani padarīt ziņkārīgu, tas strādāja. Bet es nolēmu noturēties, līdz man būs skaidrāks priekšstats par vīrieti, kurš izskatījās pēc kaut kā tikai Jaunanglijas pensionāra. Kad viņš iedarbināja trokšņaino, bet vienmērīgi darbojošos dzinēju, es veltīju brīdi, lai izpētītu viņa profilu. Es novērtēju ne vairāk kā piecdesmito gadu vidu, kas man lika aizdomāties. Vai esat pensijā? Izskatījās, ka viņš varētu turpināt līdz astoņdesmit gadu vecumam un varbūt pat tad.
  
  
  Viņš brauca pārliecinoši un nepiespiesti, braucot pa ielām un lielceļiem, līdz mēs atstājām pilsētu. Es gandrīz neko nezināju par šo valsts daļu, izņemot to, ka kādu dienu mani nosūtīja uz Braunu, lai izietu īpašu kursu. Bija ziemas vidus, un Providensas ziemas liek vēlēties, lai tās būtu kaut kur citur. Es reiz biju Ņūportā, ceļoju ar draugiem ar laivu, kuru pareizi varētu saukt par jahtu, bet mūsu nakšņošanas laikā pat netiku līdz krastam.
  
  
  "Kāda veida vingrinājums?" - jautāju kā atvērējs.
  
  
  Nataniels paskatījās uz mani. Viņš noteikti nebija tāds cilvēks, kuru jūs sauktu par Natu: "Nu, tu paliksi manā mājā. Es tevi katru dienu vedīšu jūrā, līdz tu būsi pie stūres kā mājās vai kā pie stūres par automašīnu, tad jums būs jāzina vēl viena lieta..."
  
  
  "Navigācija," es pārtraucu.
  
  
  "Ak, tas attiecas uz burāšanu, un, ja jums ir nepieciešams nedaudz atsvaidzināt teoriju, es noteikti varu jums palīdzēt. Bet tā ir vieglākā daļa."
  
  
  "Šis ir pareizi?"
  
  
  Viņš pasmīnēja, viņa seju apgaismoja paneļa gaismas. "Jums būs jāiegaumē gandrīz katra buru laiva, kas tagad tiek pārdota Amerikas Savienotajās Valstīs un citās pasaules daļās, detaļas — izmēri, takelāžas, papildu aprīkojums un jo īpaši cenas."
  
  
  "Tas viss? Kāpēc?"
  
  
  Nataniels iesmējās. "Deivids man teica, ka viņam nav laika jūs detalizēti instruēt, bet es nezināju, ka viņš jums neko neteica."
  
  
  Vīrietis man blakus mani pārsteidza katru reizi, kad pavēra muti. Viņš bija vienīgais, ko dzirdēju saucam vadītāju vārdā.
  
  
  "Viņš teica, ka jūs man sniegsiet sīkāku informāciju."
  
  
  “Protams, tikai šajā operācijas daļā. Un tas ir paredzēts, lai jūs pārvērstu par inteliģentu jahtas brokera Daniela Makkī kunga kopiju. Es nezinu, kāpēc, un es nekad negaidu, ka uzzināšu, ko tas nozīmē "Man nevajadzētu zināt par jūsu operāciju, lūdzu, nesakiet man."
  
  
  Man nebija nodoma to darīt, bet ziņkārība lika man uzzināt visu, ko vien varēju par šo aizaugušo ķerubu. "Es saprotu, ka jūs jau iepriekš esat strādājis ar Vanagu."
  
  
  "Ak, protams," viņš atzina. “Mēs atgriežamies pie Pirmā pasaules kara, kad abi strādājām jūras izlūkošanā. Nu vismaz es strādāju; Deivids... nebija personāls, kā mēs mēdzām teikt.
  
  
  "Jā. Un tagad jūs mācāt skolā?"
  
  
  "Vairāk ne. Pirms dažiem gadiem es aizgāju pensijā."
  
  
  Es paskatījos uz viņu atklāti, pārliecinoties, ka viņš to saprot. "Šķiet, ka tu vēlies doties pensijā," es strupi teicu, mēģinot izprast reakciju.
  
  
  Viņš tikai piekrītoši pamāja ar galvu. "Tā ir patiesība. Man ir tikai piecdesmit deviņi. Bet, kad nomira mana sieva, mans stāvoklis SentDunstanas draudzē kļuva neērts."
  
  
  "Šī ir skola?"
  
  
  "Jā. Redziet, zēni sagatavošanas skolās mēdz pieķerties dažu māju vadītāju sievām. Ziniet, pēcpusdienas tēja, tā atvērto durvju atmosfēra, ko dažviet uztur.
  
  
  . Mana sieva, varu teikt nelieloties, varbūt bija mīļākā no visām fakultātes sievām, un, kad viņa aizgāja, es atklāju, ka man ir pārāk daudz... nu, teiksim, simpātijas pret mani. Mācīt kļuva ļoti grūti, un mani traucēja tas, ka zēni uz nodarbībām nāca tikai kopā ar mani. Tātad... es aizgāju pensijā."
  
  
  Viņš runāja sausi, ar vieglu smaidu uz lūpām, bet vienreiz noglāstīja acis un tad skaļi notīrīja rīkli.
  
  
  "Vai jūs... uh... joprojām dzīvojat universitātes pilsētiņā?" Man bija mazāk svarīgi, kur viņš dzīvo, nevis kā tas varētu ietekmēt manu segumu; Pēdējais, ko es gribēju, bija tikt galā ar čakliem skolniekiem.
  
  
  "Ak nē. Es īrēju māju blakus jahtklubam Sakonnet. Nav ļoti liels, bet tas atbilst manām vajadzībām, un tas ir pietiekami tuvu universitātes pilsētiņai, lai es varētu gaidīt, ka draugi ik pa laikam piestās. Un es esmu patiešām aizņemts, Kārtera kungs, atvainojiet, Makkī kungs. Pensija, jūs zināt, ir dzīves laiks, kad vīrietis atrod iespēju darīt visu to, ko viņš iepriekš atlika.
  
  
  Labi, viņš zināja manu īsto vārdu. Tas nebija pārsteigums, it īpaši pēc tam, kad uzzināja, cik tuvu viņš ir Hokam. Bet man šķita, ka viņš ar mani runā pārāk brīvi, un es domāju, cik tālu viņš ies.
  
  
  "Es domāju, ka jūs jau esat to darījis ar Vanagu," es piezīmēju.
  
  
  Viņš ātri paskatījās uz mani. "Tādā veidā noteikti nē. Tas ir, es nevadu parasto jūrniecības skolu AX aģentiem, lai gan ik pa laikam esmu iemācījis pamatus vienam vai diviem jūsu kolēģiem.
  
  
  "Bet jūs... uzturējāt kontaktus visus šos gadus."
  
  
  Viņš pasmīnēja. — Jūs pārbaudāt mūsu sakarus, Makkī kungs.
  
  
  Atklāti sakot, tā šķita laba ideja. “Man vienmēr patīk uzzināt pēc iespējas vairāk par cilvēku, ar kuru man ir darīšana. It īpaši, ja viņš nepārprotami ir mana priekšnieka vecs draugs.
  
  
  Nataniels iesmējās. "Nu, nav nekāda iemesla jums to nestāstīt. Man ir daži mazi talanti dažādās jomās, kurus Deivids varēja izmantot, kad es biju pieejams. Papildus laivām un burāšanai es esmu diezgan labs fotogrāfs, pateicoties Jūras spēkiem. un apmācību." ko viņi man iedeva pirms daudziem gadiem. Un es ceļoju; pat tad, kad es vēl mācīju, es mēdzu kuģot uz Eiropu, uz Karību jūru, pat pāri Klusajam okeānam, tajos garajos gados, kuros dzīvo skolu skolotāji - Dievs, pirms gandrīz desmit gadiem - es aizvedu savu sievu un divas meitas, kuras bija izaugušas un pametušas ligzdu, lai es pameklēju dažas lietas, nodibinātu kontaktus zini, ko es domāju, ka tu man neprasīsi sīkāku informāciju.
  
  
  "Tiem vajadzētu būt aģentūras kartotēkā."
  
  
  "Es ceru, ka nē. Mazais darbs, ko es izdarīju jūsu priekšnieka labā, bija personisks jautājums. Senam draugam. Un tāpat kā vecs draugs, Deivids man apliecināja, ka mans vārds nekad neparādīsies nevienā AX failā, pat kodētā veidā. Es viņam uzticos. Vai ne? "
  
  
  Es pamāju ar galvu. Un tajā pašā laikā es sapratu, ka uzticos šim vīrietim tikpat ļoti kā ikvienam, ko jebkad savā dzīvē esmu satikusi. Kas, protams, mani traucēja, jo liela daļa no manas profesijas ir sasodīti aizdomīga attieksme pret visiem, ar kuriem es saskaros.
  
  
  "Tas izskatās pēc vāka," es teicu. “Jūs, sieva, bērni, ceļojat pa pasauli. Uz kādām ostām biji?
  
  
  Nataniels maigi kratīja man pārmetošu pirkstu. "Tagad, Nik, nespiediet to. Tas bija pirms gadiem, un visas mazās lietas, ko es darīju Deivida labā, jau sen ir beigušās. Turklāt es vienmēr esmu bijis tīrs, nekad neesmu identificēts kā aģents. lai tā tam būtu jābūt. "
  
  
  "Tādā gadījumā," es ironiski teicu, "labāk nesauciet mani par Danielu Makkiju."
  
  
  "Ak, es neaizmirsīšu."
  
  
  "Vai es esmu... jahtas brokeris?"
  
  
  “Šī ir ideja. Kāpēc mēs nepagaidām, līdz tiksim līdz manai mājai, pirms apspriest šo jautājumu tālāk? Sāk līt lietus, un tie kaitinošie tīrītāji vienkārši smērē vējstiklu ar ūdeni.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mans efektīvais dzīvoklis iederētos Nataniela Frederika "ne īpaši lielās" mājas virtuvē. Tā bija nobružāta divstāvu ēka, ietērpta ar baltu apšuvuma dēli, ar plašu aizsegtu lieveni, kas veda gar muguru un ar skatu uz plašu ūdenstilpi. Kad mēs ieradāmies, lija lietus, un es nebiju īsti pārliecināts, kur mēs atrodamies. Bet man bija vienalga par Natanielu.
  
  
  Brīdī, kad man bija parādīta istaba augšstāvā un sakopta, mans saimnieks bija iekūris uguni lielajā, ērtajā viesistabā, kas acīmredzot kalpoja arī kā kabinets. Visur gulēja grāmatas un papīri; viena siena bija izklāta ar korķi, uz kuras bija pievienoti palielināti attēli ar dažām labākajām laivu fotogrāfijām, ko jebkad esmu redzējis. Pa plauktiem un uz nejaušiem galdiem bija izkaisīti ierāmēti attēli, kuros attēloti bērni dažādos augšanas posmos, un pie citas sienas karājās sievietes glezna, lepni pelēka, bet mirdzoši skaista. Tas bija tikai galvas un plecu portrets.
  
  
  • Es zināju, ka viņa ir tāda sieviete, kas novērsīs visas acis no Playboy zaķu parādes. Mana cieņa pret Natanielu Frederiku pieauga par vairākām pakāpēm; Ja es kādu tādu pazaudētu, es noteikti nesmaidītu.
  
  
  "Es saprotu, ka jūs esat burbona dzērājs," viņš teica.
  
  
  "Šķiet, ka jūs daudz zināt par mani."
  
  
  "Jā." Viņš stāvēja mīkstajā vecajā pagrabā un lēja no kristāla karafes milzīgā glāzē.
  
  
  "Ūdens?"
  
  
  "Vienkārši sprādziens, paldies."
  
  
  Mēs ienesām savus dzērienus – man šķiet, ka tas bija šerijs, bet es nevarēju būt pārliecināts – virtuvē, kur viņš atvēra dažas skārdenes un saputināja vakariņas, kas negaršoja pēc kārbām. Kad es viņam izteicu komplimentu, viņš noraidīja glaimi.
  
  
  “Kad nedēļām ilgi atrodaties jūrā ar nelielu laiviņu, Makkī kungs, jūs izdomājat dažādas interesantas lietas ar pupiņām un liellopu gaļas sautējumu. Citādi tev uz kuģa būs dumpis.
  
  
  Tad mēs izgājām uz aizmugurējo lieveni. Lietus joprojām lija, un, lai gan nakts bija vēsa, es jutos silti un aizsargāts zem dziļā jumta. Neliela smilšu strēmele nogāzās uz leju līdz ūdens malai, kur gar krastu dedzīgi plīvoja tumši viļņi.
  
  
  Nataniels norādīja uz mūsu labo pusi. "Jahtklubs. Maza vietiņa un uzreiz tur nebrauksim. Acīmredzamu iemeslu dēļ es turēju savu laivu piestātnē tieši aiz tās. Pēc dažām dienām, kad jutīšu, ka varēsi nokārtot pārbaudi tur kā jahtu brokeris, mēs tevi pārbaudīsim klubā.”
  
  
  "Pārbaude?"
  
  
  "Kāpēc ne? Vai jūs domājāt, ka es jums sniegšu steidzamu kursu bez gala eksāmena?
  
  
  Nebiju par to domājusi, bet jāpiekrīt, ka tā likās laba ideja. No otras puses, es joprojām nezināju, kāpēc. ES jautāju.
  
  
  "Ak, ir par vēlu šovakar apspriest šo visu, Makkī kungs. Pēc brīža atgriezieties."
  
  
  Mēs atgriezāmies viesistabā, kur viņš no plaukta paņēma grāmatu. Es pamanīju, ka blakus stāvēja vairāki identiski sējumi; vismaz putekļu jakas joprojām ir tādas pašas.
  
  
  "Riskējot likties nepiedienīgi, es iesaku jums to paņemt līdzi, lai pirms gulētiešanas izlasītu," sacīja Nataniels. "Pat ja es to uzrakstīju pats, tas nav slikti."
  
  
  Nosaukums bija Lines & Spars, un manā rokā tas jutās tik smags kā Manhetenas tālruņu katalogs.
  
  
  "Tikai lai jūs uzmundrinātu," sacīja Neitaniels. “Kamēr varat palikt nomodā, iegremdējieties sīkumos par takelāžu un buru kuģa vadīšanu. Bet esiet piesardzīgs, Makī kungs.
  
  
  Viņa balsī bija cita nots, kas lika man saspringt. — Uzmanīgi?
  
  
  Viņš pasmaidīja. “Neļaujiet grāmatai nokrist uz sejas, kamēr snaužat. Tas ir pietiekami smags, lai salauztu degunu."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Nākamās dienas izvērtās par fiziska un garīga izsīkuma trako namā. Mēs kuģojām ar Nataniela trīsdesmit deviņu pēdu keču augšup un lejup pa Sakonnet upi, kas nemaz nav upe, bet gan estuārs, kur paisums un bēgums plūst kā Kolorādo upes krāces. Nu... varbūt ne tik daudz, bet ir diezgan liels izaicinājums skriet ar diezgan vieglu vēju atpakaļ, visām burām lidojot un atrasties dreifē. Vienā brīdī pat Nataniels atzina sakāvi un ieslēdza palīgdzinēju, lai palīdzētu mums nokļūt piestātnē. Tas man lika justies labāk. Zināms noslēpums apņem pieredzējušus jūrniekus; rodas iespaids, ka viņi labprātāk dreifēs uz visiem laikiem, nekā ķertos pie saviem dzinējiem, taču Nataniels neatvainojās.
  
  
  "Ja jums kaut kur jānokļūst," viņš teica, "dodieties tur, cik vien labi varat. Mēs nekonkurējam un nelepojamies."
  
  
  Lai pārbaudītu savu navigāciju un vispārējo laivas vadību, devāmies kruīzā, kas ilga pāris dienas. Vispirms ir Cuttyhunk, kas nav tik tālu, bet Nataniels pārdomāti izvēlējās dienu, kad migla bija tik bieza, ka to gandrīz varēja satīt mazās bumbiņās un uzglabāt. Viņš sēdēja kabīnē, ne pārāk tuvu man, un lasīja grāmatu, kamēr es cīnījos ar vēju un plūdmaiņām un to, ka es tik tikko redzēju keča priekšgalu. Es biju ļoti lepns par sevi, kad uztaisījām boju, kas iezīmēja ieeju ostā, bet mans veiklais instruktors man bija sagatavojis vēl vienu mazu pārsteigumu; viņš nepieminēja, ka tieši pie ostas ieejas lauzās lieli viļņi, un, kad mēs ieradāmies, tie bija pietiekami lieli, lai sērfotājam mute laistītu.
  
  
  Tāpēc es izdarīju gudru lietu un nometu buras bez Nataniela palīdzības un ieslēdzu palīgdzinēju. Viņš neteica ne vārda, bet man radās iespaids, ka viņš būtu rīkojies tāpat.
  
  
  No turienes mēs devāmies uz Martas vīna dārzu, nakti pavadījām uz klāja Edgartaunas ostā un nākamajā rītā agri devāmies uz Block Island, Marine Yacht Cruise vietu.
  
  
  nebija redzami nekādi orientieri. Es uzzināju kaut ko par dreifēšanu un kompensācijām, ko es nebūtu varējis iemācīties desmit gadu laikā, un, kad salas augstās, blāvas sarkanās klintis parādījās, es jutu vairāk atvieglojumu nekā pašapmierinātību.
  
  
  Mēs apbraucām ap salu un iebraucām Lielajā sāls dīķī, kas ir dabiska osta rietumu pusē. Vēl bija gaišs, vēls vakars, un Nataniels aicināja mūs izkāpt krastā.
  
  
  "Es domāju, ka mēs šovakar varētu atgriezties Ņūportā," es teicu.
  
  
  "Nesteidzieties. Vai jūs kādreiz esat šeit bijis?"
  
  
  "Nekad."
  
  
  “Šī ir interesanta vieta. Paņemsim pāris velosipēdus un dosimies ekskursijā."
  
  
  "Velosipēdi?"
  
  
  "Noteikti! Tas ir vienīgais veids, kā ceļot, kad neesat uz ūdens."
  
  
  Tāpēc mēs devāmies krastā, pietauvojāmies pie augstā doka, kas galvenokārt tika uzcelta, lai uzņemtu vasaras prāmjus, kas kursē starp salu un cietzemi. Nelielais veikalu un pārtikas kiosku puduris šķita slēgts, bet Nataniels pieklauvēja pie nobriedušas, nokarenas ēkas durvīm. Sieviete to atvēra; viņai bija purpursarkana seja, kas nozīmēja, ka viņa vai nu visu mūžu bija piedzērusies, vai arī slimoja ar kādu briesmīgu slimību. Jebkurā gadījumā viņa staroja, ieraugot Natanielu, apskāva viņu un pēc tam aizveda mūs uz ēkas aizmuguri, kur šķūnī bija glabāti pāris simti velosipēdu, kas bija sakrauti viens virs otra.
  
  
  "Ņemiet visu, ko vēlaties, Frederika kungs. Kamēr viņi skrien, vai ne?
  
  
  Izvilkām no kaudzes pāris velosipēdus un pārbaudījām.
  
  
  "Viņi darīs, Gormsena kundze," sacīja Nataniela. "Mēs droši vien atgriezīsimies pēc pāris stundām."
  
  
  "Vai tu paliksi pa nakti vai dosies?"
  
  
  «Mēs vēl neesam izlēmuši. Vai vēlaties mūs pabarot?
  
  
  Sieviete sirsnīgi pasmaidīja. "Ak Dievs, nē, Frederika kungs. Šajā gada laikā mēs galvenokārt dzīvojam ar saldētiem hotdogiem, kas pagājušajā vasarā netika pārdoti. Esiet laipni gaidīti, bet es domāju, ka jums tas nav vajadzīgs."
  
  
  "Es par to nestrīdos," sacīja Nataniels, metot kāju pāri velosipēda sēdeklim.
  
  
  Mēs braucām pa galveno ceļu, bedrainu asfalta joslu, kas gāja garām tukšām, aizsegtām vecām viesnīcām un vasaras pansionātiem, no kuriem jebkurā, iespējams, aiz aklajiem logiem slēpās senču rēgi. Bloku sala ir augsts zemes gabals; mēs braucām garām Anglijas tīreļiem, kas bija izraibināti ar šīfera pelēkiem dīķiem. Bet mēs nebijām pilnībā izolēti; kad bijām pusceļā no salas, satikām jaunu pāri uz tandēma velosipēda, kurš nemitīgi minēja pedāļus un nepārprotami lieliski pavadīja laiku. Mēs ļāvām viņiem ceļu, viņi pamāja un smējās, un tad pazuda pulcēšanās krēslā.
  
  
  "Es nedomāju, ka starpsezonā šeit kāds bija," es teicu Natanielam.
  
  
  "Ak, vienmēr ir daži dīvaini. Man labāk patīk viņus redzēt."
  
  
  Braucām tālāk, līdz sasniedzām salas tālāko galu, augstu klinti, no kuras paveras skats uz Atlantijas okeānu. No vietas, kur mēs stāvējām, pavērās iespaidīgs skats, iespējams, simts pēdas zemāk, jo viļņi nerimstoši triecās pret akmeņaino krastu lejā. Pa kreisi no mums atradās bāka, kuras stars tikko sāka riņķot dziļā naktī. Mēs ar Natanielu stāvējām dažas minūtes, ieelpojot vēso, tīro gaisu no kaut kur, piemēram, Azoru salām. Pēc tam atgriezāmies pie saviem velosipēdiem.
  
  
  Vēja un viļņu trokšņa dēļ tuvojošos auto nedzirdējām; Tagad viņš stāvēja ar izslēgtiem lukturiem, un salauztais režģis gulēja uz mūsu velosipēdiem. Pie atvērtajām vadītāja puses durvīm stāvēja vīrietis, un aiz vējstikla varēja redzēt izplūdušu seju, taču es tam nepievērsu īpašu uzmanību. Mani daudz vairāk interesēja bise, ko vīrietis norādīja mūsu virzienā.
  
  
  — Frederika kungs? - viņš vājā balsī pret vēju jautāja.
  
  
  "Ak, Dievs," Nataniels maigi sacīja.
  
  
  "Vai tu mani atceries?"
  
  
  "Es baidos ka." Nataniels nekustējās; viņš turēja rokas pie sāniem un likās gandrīz atslābinājies. "Lai gan tas bija tik sen..."
  
  
  "Man daudz ilgāk." Viņš nedaudz pakustināja bisi, kas man nepatika. "Ziniet, viņi man neticēja. Viņi domāja, ka es strādāju jūsu, nevis viņu labā, un pagāja vairāk nekā gads, pirms viņi mani atlaida.
  
  
  "Tev noteikti ir bijuši smagi laiki."
  
  
  “Tā bija īsta elle! Vesels gads uz rūpnīcas kuģa, un tas nebija izpriecu kruīzs!
  
  
  — Nē, es to tā neuzskatu, Greivs. Nataniels paspēra pussoli pretī vīrietim un norādīja uz bisi. "Vai jūs gatavojaties to izmantot?"
  
  
  "Es nenācu šeit atpūsties svaigā gaisā."
  
  
  Tagad es redzēju, ka viņš ir vīrietis ap trīsdesmit gadiem, lieliem pirkstiem un grumbuļotu seju, ko raupja vējš un ūdens. Viņa iespaidīgie plecu muskuļi izspiedās zem viņa notraipītās vējjakas.
  
  
  — Tātad jūs mūs šeit atradāt nejauši? Nataniels
  
  
  devās tālāk. Vēl viens pussolis.
  
  
  "Esmu uz salas pāris nedēļas, kopš viņi mani palaida. Mana sieva ir no šejienes..."
  
  
  "Ak, protams. Un Gormsena kundze ir jūsu vīramāte, vai ne?"
  
  
  — Tu visu labi saproti. Graves virzījās uz priekšu. "Es domāju, ka jums un jūsu draugam vajadzētu atgriezties pie klints malas."
  
  
  "Vai jūs grasāties mūs nošaut, vai arī jūs domājat, ka varat likt mums lēkt?"
  
  
  — Man tas neko nemainīs, Frederika kungs. Es grasījos tevi apmeklēt Ņūportu, bet šodien tu mani izglābi no tā.
  
  
  "Ja es būtu zinājis, ka mūsu sarkanie makšķerēšanas draugi ir jūs atlaiduši, es, iespējams, būtu mainījis savu maršrutu." Nataniela sejā saglabāja šo labsirdīgo pussmaidu, mierīgu, it kā viņš stāvētu klases priekšā, kas piepildīta ar dedzīgiem skolēniem.
  
  
  "Jā, es nedomāju, ka viņi jums nosūtīs telegrammu. Jūs mani ļoti labi sagatavojāt, Frederika kungs, un es nekad neko tādu neesmu aizmirsis. Vienīgais iemesls, kāpēc viņi mani nenogalināja, bija..."
  
  
  — Tāpēc, ka tu nebiji īpaši svarīgs, vai ne? Izmaiņas Nataniela balsī bija ievērojamas; tagad tajā bija ņirgāšanās.
  
  
  Tas izraisīja reakciju. Graves virzījās viņam pretī, viņa seja bija pietvīkusi pat pieaugošajā tumsā. Viņš pacēla bisi, lai to izmantotu kā nūju, un pensionētais skolotājs nokļuva zem tās. Viņš iespieda sastindzis pirkstus vēderā, izmantojot otru apakšdelmu, lai bloķētu sitienu pa bises purnu. Graves dubultojās, viņa acis atvērās. Nataniels vēlreiz viņam iesita tajā pašā vietā, šoreiz pagriežot roku un gandrīz paceļot vīrieti no kājām, ieķerot viņa pirkstus zem krūšu kaula. Greivss mēģināja kliegt, bet no viņa plaši atvērtās mutes nāca ārā tikai nožņaugta agonijas skaņa.
  
  
  Nataniels izņēma bisi no viņa rokas, ļaujot vīrietim nokrist zemē. Viņa sejā bija jaukta gandarījuma un nožēlas smaids, kad viņš skatījās uz Greivsu, kas raustījās neciešamās sāpēs – un viņš izskatījās pārāk garš.
  
  
  Citas mašīnas durvis atvērās un no tās izkāpa sieviete. Varēju pateikt, ka tā bija sieviete, jo viņai matos bija rozā plastmasas ruļļi; citādi viņa bija ģērbusies vairāk vai mazāk kā vīrietis, kurš gulēja pie Nataniela kājām. Viņai bija ierocis.
  
  
  ES arī. Vilhelmīna, Luger, kas bija tikpat daļa no manis kā mana labā roka, izlēca no plecu maciņa. Es metos pie Nataniela, metot viņu malā, kamēr sieviete norādīja uz mūsu pusi lielu vecu revolveri. Vēja un sērfošanas dēļ es gandrīz nedzirdēju šāviena skaņu, bet es jutu dedzinošas sāpes, kad lode trāpīja man plecā.
  
  
  Sieviete vai nē, es viņu nošāvu. Viens precīzs šāviens tieši sirdī; viņa bija pārāk tuvu, lai es nepalaistu garām, un es negrasījos viņu vienkārši sāpināt.
  
  
  Viņa nokrita kā akmens, revolveris no pirkstiem nokrita kā rotaļlieta, kas viņai pēkšņi bija apnikusi. Nataniels jau stāvēja kājās, šaujot ar bisi Greivsa virzienā.
  
  
  “Ļoti jauki, mister... ak... Makij. Šķita, ka viņa zināja, ko dara ar šo ieroci. Viņš noliecās pār sievietes ķermeni un pamāja ar galvu. Pēc tam viņš paņēma viņas ieroci un ielika to viņas jostā. "Tagad mums ir neliela problēma."
  
  
  "Jā."
  
  
  Greivss joprojām locījās pie manām kājām, mēģinādams piecelties, taču viņš nespēja, tāpat kā runāt.
  
  
  "Žēl, ka viņš iesaistīja savu sievu," sacīja Nataniels. "Vai vismaz es pieņemu, ka viņa tāda bija. Vai pareizi, Greivs? Viņš zemu noliecās pār viņu.
  
  
  Greivss pamāja, viņa seja bija saviebta, kakls bija sažņaugts.
  
  
  "Tad es domāju, ka tu man diez vai piedosi viņas nāvi." Viņš ar nožēlu pakratīja galvu. "Nē, droši vien ne pēc jūsu šovakar uzstāšanās. Tātad...” viņš paraustīja plecus. "Atvainojiet, Graves." Viņš sniedzās pēc vīrieša krūtīm, nežēlīgi izraka pirkstus zem ribām un turpināja grūstīties – arvien augstāk un augstāk, zondējot sirdi, līdz viņa roka gandrīz bija ierakta miesā. Greivss klusi gaudoja, sperdams kājas; Nataniels paskatījās nejauši, neatlaidīdams spiedienu. Tad vīrietis apklusa un nekustējās.
  
  
  Pensionētais skolotājs piecēlās un ar plaukstu noslaucīja pieri. "Es nezinu, vai viņš ir miris vai nē, bet tas nav īsti svarīgi. Vai jūs varat man palīdzēt viņus atgriezt savā nabaga automašīnā?
  
  
  Tas nebija pārliecinošākais negadījums, kāds jebkad ir bijis, taču fakts, ka vecajai Chevy automātiskajai pārnesumkārbai bija tendence izgriezties, padarīja visu mazliet mazāk ticamu. Ieslēdzām aizdedzi, piebraucām mašīnu līdz klints malai un izstūmām to pāri bortam. Nataniels negaidīja, kad ieraudzīs viņu atsitoties pret akmeņiem; Jebkurā gadījumā bija pārāk tumšs, lai kaut ko redzētu.
  
  
  Paskatījos uz bāku.
  
  
  "Neuztraucieties," viņš teica. "Ja viņi kaut ko būtu dzirdējuši, viņi tagad būtu šeit. Viņus satrauc tas, kas notiek jūrā, nevis krastā. Vai ir pienācis laiks atdot velosipēdus Gormsenas kundzei?
  
  
  Braukt tumsā nebija viegli; mana velosipēda gaisma
  
  
  nenokrita tālu tālāk par manu priekšējo riteni, un Nataniela nestrādāja vispār. Taču šķita, ka viņš zina, kurp dodas, un, lēnām braucot pa salu, viņš man pastāstīja, kas ir Greivss.
  
  
  "Viņš bija zvejnieks, laivinieks, lai kā jūs viņu saucat. Viņš galvenokārt strādāja Montauk, Longailendas galā. Tieši tur." Viņš norādīja uz kreiso pusi, kur es zināju, ka Bloka salu atdala no cietzemes. “Sarkanie viņu savervēja pirms dažiem gadiem. Normāls darbs, to varētu saukt spiegu biznesā. Viņa uzdevums bija vienkārši turēt acis vaļā. Piemēram, šeit ir daudz zemūdeņu; piekļuve Atlantijas okeānam no Jaunlondonas apakšbāzes. Bija arī citas lietas. Graves strādāja uz čartera laivām, un diezgan daudz cilvēku ar svarīgiem sakariem valdībā ieradās šeit, lai dažas dienas atpūstos. Pat Niksons to darīja, kad viņš piedalījās kampaņā 68. gadā. Jebkurā gadījumā mūsu kopīgs draugs Vašingtonā nosūtīja mani uz Greivsu, un, tā kā es biju uz vietas un zināju nedaudz par laivām, man tika uzticēts... neitralizēt viņu. Viņš uzsmaidīja man, kamēr mēs braucām blakus. "Es parasti nepieņemu aktīvus uzdevumus, bet gadījās, ka es varēju izmantot Vanaka piedāvāto naudu."
  
  
  "Kāds ir stāsts ar rūpnīcas kuģi?" Es jautāju, izvairoties no baseina izmēra bedres pagalmā.
  
  
  "Ak, jā, tieši tā viņi to darīja. Kā jums vajadzētu zināt, daudzu valstu, īpaši Krievijas, zvejas flotes darbojas tikai dažu jūdžu attālumā no mūsu krastiem. Kāda konkurence šeit ir drīzāk ekonomiska, nevis ideoloģiska, lai starp dažādām laivām būtu godīga komunikācija neatkarīgi no tautības vai politikas. Tāpēc Gravesam nebija grūti savus ziņojumus nogādāt vienā vai citā krievu laivā. Bet dažreiz viņam bija steidzami ziņojumi, un tad viņš signalizēja gaismu - tieši no tām klintīm, kur viņam neizdevās bremzes un viņš un viņa sieva nokrita līdz nāvei ... "
  
  
  "Par šo," es pārtraucu. "Varbūt viņa nāvi var attēlot kā nelaimes gadījumu, bet kā ar viņas nāvi? Tajā ir deviņu milimetru lode."
  
  
  "Jā jā. Ne pārāk glīts. Tomēr šajā gadalaikā šī piekrastes daļa ir tik pamesta, ka, ja automašīna atrodas zem ūdens – un tā tam vajadzētu būt – līdz avārijas atklāšanai tās nebūs pietiekami. viņi atstās līķus vietējām varas iestādēm, lai viņiem būtu aizdomas par kaut ko citu, izņemot negadījumu. Ja viņi to dara, tad ir vajadzīgs mūsu draugs Vašingtonā, lai to izdarītu, vai ne?
  
  
  Man nevajadzēja neko teikt; šis lēnprātīgais skolmeistars, kurš aukstasinīgi varēja nogalināt, bija man tālu priekšā.
  
  
  — Jebkurā gadījumā, — Nataniels turpināja, kad mēs sākām lejup pa garo, pakāpenisko lejupslīdi uz ēku un doku kopu tālāk, — man izdevās pārliecināt Greivsu, ka es jūtu līdzjūtību. Tas nebija grūti; Viņam ir tāda Mentalitāte – viņš uzskata, ka visi skolas skolotāji vienā vai otrā pakāpē ir komunisti. Beigās pārliecināju viņu nosūtīt ziņu, kurā kāda no zvejas laivām atrastos mūsu teritoriālajos ūdeņos - kas, protams, ir stingri aizliegts. Netālu atradās krasta apsardzes laiva, un tur notika rūpīgi izplānota un veltīga vajāšana, kamēr es izlikos, ka notveru Greivsu. Viņš aizbēga, devās lejā uz ostu šīs salas otrā pusē un nozaga motorlaivu, lai tiktu prom. Pieņemsim, ka viņš pamanīja vienu no sarkanajiem traleriem un tika aizvests uz rūpnīcas kuģi, kas nodarbojas ne tikai ar zivju apstrādi. Godīgi sakot, mēs gaidījām, ka viņi to nogādās atpakaļ uz Mātes Krieviju, taču acīmredzot viņu aprīkojums ir sarežģītāks, nekā mēs domājām. "
  
  
  Tuvojāmies pussabrukušu ēku rindai netālu no dokiem. "Kāpēc ķerties pie visām šīm grūtībām?" ES jautāju. "Vai nebūtu vieglāk vienkārši arestēt šo puisi? Vai arī to likvidēt?
  
  
  "Nu, jūs zināt to cilvēku Vašingtonā; viņš nepaskaidro neko, ko viņam nevajadzētu. Bet mana teorija ir tāda, ka, ja mēs arestētu Greivsu un viņu tiesātu, tas būtu bezjēdzīgs vingrinājums. Galu galā viņš bija tikai vietējais zvejnieks, kas veic nelielu melnu darbu par papildu naudu, tiesam vartu oti labi padart viu par mocekli, un msdiens no tiem ir vairk nek pietiekami Fakts, ka viņš bija dubultaģents, ko mēs, šķiet, zināmā mērā darījām, viņiem būtu jāpavada daudz laika un pūļu, lai pārbaudītu savu pārējo darbu, lai pārliecinātos, ka viņi visi nav līdzīgi Greivsam.
  
  
  Tas bija tieši tas, ko es gaidīju, tāpēc es pametu tēmu. "Un kā ar viņu?" Mēs samazinājām ātrumu Gormsenas kundzes cīsiņu stenda un velosipēdu nomas veikala priekšā.
  
  
  "Es neuztraucos," sacīja Nataniels. "Mums nebija pierādījumu par viņas līdzdalību."
  
  
  — Kāds Greivsam teica, ka esam uz salas.
  
  
  "Jā, protams. Bet dienu iepriekš
  
  
  ja tā būtu viņa, tas viņai netraucētu. Galu galā, laivotāji, kuri nomā velosipēdus, šajā gadalaikā ir reti sastopami."
  
  
  "Labi…"
  
  
  "Bet es iesaku atgriezties pie mūsu laivas un šovakar doties mājās. Nav jēgas izdarīt pārāk daudz pieņēmumu, vai ne?
  
  
  
  
  
  
  Ceturtā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Kad tajā vēlu vakarā atgriezāmies piestātnē, Nataniels, šķiet, bija aizmirsis par neglīto mazo atgadījumu Bloka salā. Viņš bija tikpat rāms un pašpārliecināts kā jebkad, kad iegājām tumšajā mājā, un, kad es ātri paskatījos pa istabām, viņš paskatījās uz mani ar tādu kā jocīgu sejas izteiksmi.
  
  
  "Ziniet, jūs nevarat dzīvot pastāvīgās bailēs no slepkavības," viņš atzīmēja. “Pretējā gadījumā kāda jēga dzīvot? Mēs darām to pretīgo darbu, ko darām, un esam vairāk vai mazāk gatavi sekām. Tā dara daudzi citi cilvēki šajā pasaulē. Un tikai iedomājieties. Makkī kungs, kā būtu, ja mēs visi uztrauktos par to, kurš varētu slēpties aiz nākamā stūra. Kāpēc, kam varētu būt aizrautība kandidēt uz prezidenta amatu? Vai pievienosies man uz sviestmaizi un kafiju? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Nākamajās dienās, kad mēs nekuģojām, es studēju galvenokārt katalogus un vecus izgriezumus par Ņujorkas laivu šovu. Natanielam bija failu atvilktne, kas bija piepildīta ar visu iespējamo buru kuģu, sākot no dienas burātāju līdz okeāna trimarāniem, darba dizainiem, kā arī ar fotogrāfijām un reklāmām no laikrakstiem visā valstī. Mēs apmeklējām vairākas kuģu būvētavas šajā apkaimē, apskatot pamesto laivu korpusus un daudzu citu kuģu iekšpusi. Pāris reizes viņš mani aizveda uz Christie's, lielu restorānu Ņūportas piestātnē, kur serviss un ēdiens bija izcils un kur jūs varat sastapties ar pazudušu Vanderbiltas jahtmani vai pūkainu praporščiku no kādas no vietējās Jūras spēku bāzes. Nataniels viņus visus pazina, un pēc pāris apmeklējumiem es biju diezgan labi nostiprinājies kā Daniela Makkī, jahtu brokera Floridas rietumu krastā, fronte. Pats sāku tam ticēt.
  
  
  “Eksāmens” jahtklubā nebija tik viegls. Biedri bija vīrieši, kas zināja savas laivas; tie nebija daļa no jahtu kokteiļiem, un vienīgā jahtas cepure, ko redzēju, bija pienaglota pie sienas virs bāra. Neitaniels vadīja sarunu ap lielo apaļo galdu, nejauši — es domāju, ļaunprātīgi — uz tehniskajām jomām, kur man bija spiests nākt klajā ar dažām atbildēm. Man šķiet, ka izturēju, jo neviens pūlī neizskatījās ēnains. Katrā ziņā, kad mēs devāmies ceļā – ļoti vēlu – Nataniels uzsita man pa plecu un izskatījās ļoti apmierināts. Atgriežoties uz viņa māju, mēs daudz paklupa smiltīs, un es nezinu, kurš no mums atbalstīja otru.
  
  
  Vēl bija tumšs, kad mani pamodināja ass klauvējiens pie durvīm. Mana galva griezās — viņi tajā klubā neskopojās ar burbonu —, bet es uzreiz uzlēcu.
  
  
  "Kas tas ir?" - es prasīju.
  
  
  — Niks!
  
  
  "Es esmu Dens!" es norūcu pretī.
  
  
  "Jā, jā," sacīja Nataniels. "Bet jums ir jāceļas un jākustas."
  
  
  — Tagad? Es domāju, ko viņš vēl grasās man likt cauri.
  
  
  "Tas ir steidzami. Jums jāpaspēj uz lidojumu uz Tampu, un mums tik tikko ir laiks nokļūt lidostā.
  
  
  "Tampa?"
  
  
  "ES nezinu kāpēc. Deivids tikko piezvanīja, un tā ir galvenā prioritāte. Tagad ģērbies. Pasteidzies!"
  
  
  "Tampa," es nodomāju, novilkdama pidžamu. Tas kļuva par vienu no mulsinošākajiem uzdevumiem, ko jebkad biju uzņēmies. Un, ja darbs bija Grieķijā, es noteikti tam netuvojos.
  
  
  
  
  
  
  Piektā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Sazināties bija viegli; ziņa Danielam Makkī Tampas lidostā, informējot, ka uz mana vārda ir veikta rezervācija tuvējā motelī. Es reģistrējos un tikko biju ātri noskuvies – pirms izgāju no Nataniela mājas, nebija iespējas –, kad pie durvīm atskanēja viegls klauvējums.
  
  
  Es vilcinājos un paskatījos uz savu čemodānu, kura īpašā nodalījumā gulēja Vilhelmīna. Bet es nedomāju, ka man būs vajadzīgs vienkāršots Luger, ne tikai vēl. Cik es zināju, nebija nekāda pamata mani meklēt, ja vien nebiju draudzīga. Ne tagad. Tomēr es uzmanīgi atvēru durvis un sajutu dīvainu atvieglojuma sajūtu, kad ieraudzīju Vanagu tur stāvam.
  
  
  Viņš ienāca, nepateicis ne vārda sveicienam, apsēdās vienā no milzīgajām gultām un paskatījās uz mani. Es noslaucīju putu pilienu, pagriezu savu krēslu koka imitācijas galda priekšā un apsēdos uz tā ar seju pret viņu.
  
  
  "Šī telpa ir rūpīgi pārbaudīta," sacīja Vanags. “Viens no mūsu elektronikas inženieriem šeit pavadīja šonakt un kopš tā laika ir bijis uzraudzīts.
  
  
  Es automātiski paskatījos uz sienu aiz viņa; mūsdienās šķiet, ka lielākā daļa moteļu ir būvēti no marles, un pat vecāka gadagājuma cilvēks bez dzirdes aparāta var dzirdēt visu, kas notiek nākamajā blokā.
  
  
  "Neuztraucieties," sacīja vecais vīrs. “Mēs rezervējām istabas abās pusēs; neviens nedzirdēs, ko mēs sakām."
  
  
  Tas mani apmierināja; Es nekad nešaubījos par priekšnieka spēju pārdomāt katru sīkumu.
  
  
  "Zenopolis to dara mūsu veidā," viņš teica bez papildu preambulas. "Precīzs datums vēl nav noteikts, bet tas būs nedēļas laikā. Viņš šķērsos Albānijas robežu un dosies uz Korfu. Sapulces laiks un vieta tiks noteikti tajā laikā.”
  
  
  Es pamāju, tad saraucu pieri. "Kā es varu ar viņu sazināties?"
  
  
  — Caur māsu.
  
  
  Vanags to pateica tik sausi, ka sākumā viņi to nepamanīja. "Kā atkal gāja?"
  
  
  "Viņa māsa. Viņas vārds ir Kristīna, un viņa ir viņa vienīgā dzīvā radiniece. Šobrīd viņa strādā par studentu medmāsu Atēnās, bet atrodas atvaļinājumā Rietumkrastā. Tu paņem viņu un... Man nav jāiedziļinās detaļās.
  
  
  Bet viņš to tomēr izdarīja. Kristīnai, kā izrādījās, bija divdesmit divi gadi un Aleksu nebija redzējusi, kopš viņš pirms piecpadsmit gadiem aizbēga. Bet Alekss, pēc Vanaga teiktā, gribēja, lai viņa māsa būtu klāt mūsu sanāksmē; viņam radās nopietnas aizdomas, un pēc sākotnējām sarunām ar mūsu cilvēkiem viņš uzstāja uz Kristīnas iesaistīšanu darījumā. Viņš teica, ka viņa ir vienīgā, kurai viņš var uzticēties, un mēs ar Hoku vienojāmies, ka viņš izmanto viņu kā buferi starp sevi un iespējamo Grieķijas valdības nodevību.
  
  
  "Es neizlikšos, ka precīzi saprotu, ko viņš dara," atzina Vanags, "bet izskatās, ka mums vajadzētu pēc iespējas vairāk iet viņam līdzi."
  
  
  Mans uzdevums šķita salīdzinoši vienkāršs: es lidoju uz Atēnām, noīrēju automašīnu un dažas dienas pavadīšu, lai izpētītu laivu būvētavas gar piekrasti. Pirgosā es paņēmu meiteni (“diezgan pievilcīga, man teica,” Vanags mani apliecināja) un pēc tam noīrēju buru laivu īsam kruīzam uz Korfu. Tur, salā, kas atrodas tālāk no Albānijas nekā no Grieķijas, mēs abi sazināsimies ar Aleksu Zenopoli.
  
  
  "Mēs esam ar viņu runājuši vairākas reizes, kopš pēdējo reizi runājām ar jums," Vanags paskaidroja. "Mums ir vienalga, kā viņš tur nokļūst, bet tagad viņš norāda, ka viņam ir svarīga informācija, ko viņš var mums nodot. Varbūt, iespējams, nē, bet jums būs jāpieliek visas pūles, lai viņu aizvestu, kā plānots; mums ir pieņemsim, ka viņš stāsta patiesību, līdz mēs uzzināsim pretējo."
  
  
  “Es joprojām saku, kāpēc gan viņu neaizvest ar ātrlaivu uz Taranto? Šis burāšanas bizness var aizņemt pāris dienas.
  
  
  Vecais vīrs pamāja ar galvu. “Ir svarīgi, lai jūs nekādā veidā neļautu sev vai Zenopolim pievērst uzmanību. Viņš mums apliecina, ka viņa izrāviens paliks nepamanīts vismaz dažas dienas, taču viņš uzstāj, ka mūsu centieniem viņa labā jābūt pilnīgi nepamanītiem. ir iesaistīts laika elements, ko viņš pilnībā neizskaidroja; katrā ziņā mums pagaidām jārespektē viņa padoms. Nē, Nik, tu aizvedīsi savu īrētu buru laivu uz Taranto ar slepenu eju. Jūs neko nedarīsit, lai piesaistītu Grieķijas vai jebkuras citas valsts varas iestāžu uzmanību, kamēr Zenopolis nebūs drošībā pie mums. Jebkurā gadījumā," viņš piebilda ar vieglu smaidu, "ja runa būtu par dzenāšanu pa ūdeni, neviena motorlaiva, kuru jūs varētu dabūt, nespētu apsteigt kuģus un lidmašīnas, ko dažādas valdības jums sūtītu."
  
  
  Lai nu kā, viņš mani pārliecināja. Es domāju, ka tas bija viss, bet Vanags man bija sagatavojis vēl vienu mazu pārsteigumu.
  
  
  "Starp citu," viņš teica, skatīdamies uz manu atvērto čemodānu uz plaukta pie sienas. "Šajā misijā jums nebūs šaujamieroču. Vai jebkas cits, kas varētu būt apsūdzošs, ja jūs tiktu pieķerts un nopratināts.
  
  
  — Nekas? - es prasīju.
  
  
  "Es domāju, ka jūs varat nēsāt savu nazi, bet ne lietotajā apakšdelma apvalkā. Kā laivotājam jums vajadzētu būt sava veida asmenim, lai gan jūsu, visticamāk, nebūs atrodams lielākajā daļā laivu. beigas, tomēr jums tas var būt vajadzīgs."
  
  
  "Tu tā domā?"
  
  
  "Jā. Redzi, Nik, mums ir jāapsver iespēja, ka visa šī operācija ir kāda veida slazds, ko izlikusi otra puse. Kā jūs zināt, mēs esam ārkārtīgi delikātu sarunu periodā ar krieviem un ķīniešiem. Patiesībā mūsu operācijām pret šīm valstīm un to pavadoņiem ir sava veida neizteikts moratorijs. Ja jūs, braucot no Korfu uz Taranto, nolemjat, ka Zenopolis strādā savu mērķu labā, lai mēs izskatītos slikti, teiksim, tad jūs parūpēsieties, lai viņš... apmaldīsies jūrā.
  
  
  Tas mani netraucēja; Es nesaņēmu Killmaster vērtējumu, jo nodrebēju, domājot par nazi iebāzt ienaidnieka aģentā, pat ja viņš bija draugs.
  
  
  
  "Labi," es sacīju, pieceļoties kājās, lai dotos uz savu somu. Es izņēmu Luger un pasniedzu Vanagam. "Parūpējies par viņu, viņš man ir labi kalpojis."
  
  
  "Kad jūs atgriezīsities, tas būs gatavs," viņš teica, ieliekot ieroci savā portfelī.
  
  
  Es atkal apsēdos. "Kaut kas cits."
  
  
  Vanags uz mani pacēla pinkainu uzaci.
  
  
  — Ko, pie velna, es daru Tampā?
  
  
  "Noteikti. Es grasījos to paskaidrot. Jūs paliksit šeit divas dienas un iepazīsit dažādas jahtu ostas un jahtu brokerus. Viņš izņēma no portfeļa nelielu aploksni un nolika to sev blakus gultā. "Šis ir saraksts ar brokeriem, kuri nesen beiguši darbību; jūs strādājāt pie visiem trim un tagad paņemat pārtraukumu, lai mēģinātu sākt savu biznesu. Iespējams, mēs esam pārāk piesardzīgi, bet, ja kāds jums jautā, kas jūs strādāja, jūs varat sniegt informāciju, kuru nav viegli pārbaudīt. Patiesībā šī darbība prasīs tikai dažas dienas.
  
  
  "Airēšanas cilvēki ir diezgan tuvi visā pasaulē," es piekritu. Nataniels Frederiks mani par to pārliecināja.
  
  
  "Tieši tā. Ceļojot gar Grieķijas krastu, jūs varat satikt citus amerikāņus, kuri zina šo apgabalu. Labāk ir būt dzīvam, nekā stostīties un pazust, vai ne?
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Es darīju, kā Vanags man teica, pavadot katru dienasgaismas stundu un daudzas pēc tumsas iestāšanās, klejojot pa jahtu piestātnēm, izstāžu zālēm un kuģu būvētavām kā bezdarbnieks jahtu brokeris. Ceļojumu laikā es uzzināju vadītāju un pārdevēju, ostas kapteiņu un puišu vārdus, kuri apkalpoja degvielas uzpildes stacijas dažādos dokos. Varbūt visas detaļas nekad nebūs vajadzīgas, bet, ja kāds amerikānis, teiksim, Pirejā, kopā ar mani sāktu atcerēties trako veco tēlu, kurš strādāja kuģu būvētavā netālu no Klīrvoteras, es būtu gatavs pastāstīt par viņu savu stāstu.
  
  
  Otrās dienas beigās es braucu pāri Floridas pussalai uz Maiami, kur iekāpu lidmašīnā, kas mani aizveda uz Madridi nākamās dienas agri no rīta. Tur man bija lidojums ar pārsēšanos uz Atēnām, un, kad beidzu iet muitā, bija jau tumšs — viņi nemaz nebija priecīgi par abpusēji griezīgo nazi, ko nēsāju bagāžā, kad viņi uzzināja par manu iespējamo romānu. un izgāja ārā. atrast taksometru. Naktī bija tā īpatnējā skaidrība, kādu, manuprāt, var atrast tikai Grieķijā un Levantā; it kā debesis notver un destilē visus eksotiskos olīvu un vīģu koku aromātus, kas sajaukti ar degošām oglēm un ceptu jēru, un pēc tam tos nedaudz atdzesē, lai tie nekļūtu garlaicīgi. Tās ir nenotveramas smaržas, kuras nevar valkāt neviena sieviete, taču Atēnas to dara ar stilu un graciozitāti.
  
  
  Un tad es reģistrējos Hilton, zaudējot to visu amerikāņu gaisa kondicionēšanas sistēmas gausuma dēļ. Patiesībā, kad es savā istabā ieslēdzu televizoru, es saņēmu Gunsmoke. Šeit ir Rietumu civilizācijas šūpulis.
  
  
  Nākamajā rītā es sevi palutināju ar ātru pilsētas apskati. Tas ir šausmīgi teikt, bet es esmu tik daudz ceļojis, ka pasaules pilsētas ir sākušas man nevilšus līdzināties. Visur, kur jūs dodaties, šķiet, ka ir amerikāņu pārklājums; Maigais paklāju pārdevējs runā angliski un pārliecinās, ka jūs zināt par viņa brāli Akronā, un, lai gan jūs, iespējams, neredzat Coca-Cola zīmi nevienā ielā, vienmēr ir sajūta, ka tā ir tepat aiz stūra.
  
  
  Tāpēc esmu cinisks. Es arī biju nokaitināts. Šis uzdevums man šķita pārāk viegls, un man vajadzēja uzmundrināt kā Super Bowl čempionam, gatavojoties koledžas zvaigžņu spēlei. Spēlei vienmēr ir jābūt jautrai profesionāļiem, kas nozīmē, ka viņiem jābūt īpaši uzmanīgiem, lai to neuztvertu kā vieglu. Mana problēma nebija gluži tā pati, taču ikdienas dzīve, kas man bija jāpārdzīvo nākamajās dienās, iepazīstoties ar cerams pievilcīgu meiteni, varētu viegli izraisīt manas slinkuma sajūtu, ja es tā nebūtu. uzmanīgi. .
  
  
  Turklāt man pietrūka Vilhelmīnas. Toreiz es nezināju, cik daudz; Man tas bija jānoskaidro pietiekami drīz.
  
  
  Es noīrēju Volkswagen no vietējās Hertz aģentūras un sāku savu ceļojumu kā jahtu brokeris. Pireja bija mana pirmā loģiskā pietura, un es pavadīju dienu, klejojot pa šīs rosīgās ostas pilsētas dokiem. Spēlējot uzņēmēju-tūristu, es uzdevu jautājumus, izlikos, ka pētīju dizainu un aprīkojumu ar zināšanām, par kurām esmu pārliecināts, ka Nataniels būtu aplaudējis. Neviens, ko es satiku, neapšaubīja manu segumu; Es biju Daniels Makkijs atvaļinājumā pasaules daļā, ko daži sauc par jūrnieku paradīzi. Smieklīgākais bija tas, ka es šajā pasaules malā biju bijis tikai vienu reizi, un tā bija jūrnieku paradīze, bet ne tādā nozīmē, kā viņi tagad saprot. Lai paskaidrotu, kas es biju
  
  
  pievienoties ASV armijai piecpadsmit gadus agrāk būtu bijis pārāk grūti. Vienkārši sakiet, ka šī bija daļa no manām papildu apmācībām ar AX, un pat armija var neievērot dažus noteikumus, kad tas šķiet piemēroti. Vienīgā reize, kad es šajā laikā biju uniformā, bija pretizlūkošanas skolas laikā Fortholabirdā Baltimorā. Pārsvarā tas bija priekš izrādes, pirmais, ko mums iemācīja rakstīt, jo aģentam bija jāaizpilda visas atskaites, un man bija nekaitīgas virsleitnanta svītras. Vēlāk, kad mani iecēla amatā Rietumvācijā, visiem priekšniekiem, kas lūdza zināt manu dienesta pakāpi, teica, ka esmu majors. Tā CIC strādāja toreiz, un es pazinu vienu vai divus kaprāļus, kas strādāja vienkāršās drēbēs, kuri, ja prasīja, ieņēma arī majora "pakāpi".
  
  
  Bet rangam nebija nekāda sakara ar to, kā es iepazinos ar Aleksu Zenopoli vai operāciju, ko veicām kopā. Īsāk sakot, mūsu armiju vajā heroīna tirgotāju grupa, kas ieveda šo materiālu Vācijā un pārdeva to mūsu karaspēkam. Nekas tāds kā Vjetnamā pēdējos gados, bet tad vēl bija nopietni. Tika atklāts, ka saujiņa karavīru bija piegādātāji, un viņi to saņēma no pāris grieķu jūrniekiem ar savienojumiem Turcijā. Apmaiņas punkts bija Naksa, lielākā Kiklādu sala.
  
  
  Viens no karavīriem, jauns seržants, ieguva vienu no tiem ērtajiem darbiem, par kuriem sapņo katrs karavīrs; viņš vadīja nelielu divu dzinēju lidmašīnu, kas transportēja VIP, augstākā līmeņa vadītājus un civiliedzīvotājus uz saulainām vietām tādās vietās kā Grieķijas salas un Libāna. Nebija grūti atgriezties Minhenē tukšā, lai nosēstos mazajā Naksas lidlaukā un uzņemtu baltā pulvera kravu. Viņam nebija muitas noteikumu, un darījumā bija iesaistīti daži viņa bāzes mehāniķi; viņi paņēma narkotikas un iznesa mazajiem tirgotājiem.
  
  
  Es nepiedalījos kvalifikācijas sacensībās; Tas galvenokārt bija CIC dalībnieku darbs, taču, kad kļuva skaidrs, ka ir iesaistīti Grieķijas militārpersonas, tas kļuva nedaudz kaitinoši militārajai policijai. Stingri sakot, tas nav arī CIC uzdevums; korpusa misija ir apturēt jebkādus slēptus draudus armijai, taču tas tiek interpretēts diezgan plaši. Jebkurā gadījumā mani ieveda darbā, lai izstādinātu narkotiku kontrabandistus un nodrošinātu, ka neviens no iesaistītajiem vadības pārstāvjiem par to neceļ lielu traci. Vai arī dzirdēju par to, ja es to varētu dzirdēt.
  
  
  Tas bija slepkava darbs; Es to sapratu, tiklīdz mans instruktāža beidzās. Un, kad es satiku Aleksu Zenopoli Beirūtā, man atlika tikai paskatīties uz viņu, lai zinātu, ka viņš ir labs cilvēks, lai ar mani strādātu. Alekss bija vīrieša bullis, nedaudz garāks par mani, sešas pēdas par vienu un platumā, kas atbilst tam. Viņš tajā laikā dienēja savas valsts Jūras spēku izlūkdienestā, bet savā tumšajā civilajā uzvalkā izskatījās kā kaut kas no Hamfrija Bogāra filmas: melni mati un ūsas, niknas acis, kas izskatījās tā, it kā varētu jūs piespiest pie sienas un atstāt karājoties. tur. līdz viņš nolēma tevi palaist.
  
  
  "Tu esi Kārters," viņš teica, kad mēs satikāmies trokšņainā kafejnīcā. Jukebox skanēja Sinatra ieraksts, un pārbarota vēderdejotāja mēģināja sacensties ar mūziku.
  
  
  Es atzinos, ka esmu; Tajos laikos es vēl varēju lietot savu vārdu.
  
  
  "Ļoti vienkārši." Viņa angļu valoda bija laba, taču viņš netrūka vārdu. “Divi mūsu cilvēki lidlaukā satiek divus amerikāņus. Jūs un es tos iznīcinām."
  
  
  "Kā mēs uzzināsim, kad ieradīsies amerikāņu lidmašīna?"
  
  
  "Ir vieta, no kuras paveras skats uz nosēšanās laukumu. Mūsu iekārtotā kazu ganu būda; viņš nokļuva slimnīcā, nabaga puisis. Alekss iesmējās, parādot lielo plaisu starp priekšējiem zobiem. "Neliela kuņģa problēma, kaut kas viņa dzeramajā ūdenī. Viņš ir vecs vīrs, bet viņš kļūs labāks.
  
  
  "Un cik ilgi mēs gaidīsim?"
  
  
  Alekss paraustīja savus masīvos plecus. "Kamēr viņi atnāks. Tu steidzies?"
  
  
  Mēs paņēmām vecu grabošu laivu, kas, šķiet, bija apstājusies pie visām Kiklādu salām, nemaz nerunājot par Krētu, pirms ieradāmies Naksos. Mums vajadzēja būt tūristiem, un pēc izkāpšanas mēs viens ar otru nerunājām. Es reģistrējos ostas pilsētas viesnīcā un pēc tam atveidoju ekscentrisku amerikāni, kurš vēlējās doties pārgājienos pa kalniem, kas, manuprāt, ir mūsdienu hipiju priekštecis, kas ar savām mugursomām pārņem pasauli.
  
  
  Es atradu Aleksu kazu ganu mājiņā ar skatu uz izkraušanas laukumu. Par laimi viņam bija nolietotu, bet lietojamu spēļu kāršu paka, un viņam kaut kā izdevās savākt milzīgu ouzo krātuvi kopā ar mums nepieciešamajiem ieročiem. Gaidīšana, kas ilga vairāk nekā divas dienas, nebija slikta, bet, ja mēs spēlētu pinochle uz īstu naudu, es joprojām būtu parādā Aleksejam Zenopolim gandrīz visu, ko esmu nopelnījis kopš tā laika.
  
  
  Lidlauks atradās garā šaurā ielejā zem mums; laikā to uzcēla vācieši
  
  
  kara laikā un tika turēts vairāk vai mazāk labā stāvoklī, audzējot aitas un kazas. Mūsu tālākajā galā bija stāva klints; malā bija liela dabiska ala, kuras ieeju varējām labi redzēt.
  
  
  "Jūrnieki dodas uz turieni," Alekss paskaidroja. "Mūsu cilvēki, mūsu krastu aizstāvji." Viņš spļāva uz būdas netīro grīdu. “Mums, grieķiem, ir tik daudz piekrastes līniju, kas jāaizstāv; Paskaties uz jebkuru karti, Nik. Un domāt, ka tādi ļaunie gari apgāna viņu profesiju...” Viņš atkal nospļāva.
  
  
  Es sapratu, ka Alekss ir ideālists. Tas mani traucēja; jau tad es labprātāk strādāju ar ciniķiem, jo viņi ir daudz uzticamāki.
  
  
  Naktis bija visgrūtākās, jo nevarējām izmantot gaismu. Mēs ar Aleksu arī daudz nerunājām. Dažreiz es devos ārā, lai apbrīnotu zemes bālo spožumu zem žilbinošā mēness. Un tas bija trešajā naktī, kad es redzēju figūras, kas kustējās skrejceļa galā, paceļoties pāri klints malai, kā kāpēji, kas sasniedz Everesta virsotni.
  
  
  Es aizskrēju atpakaļ uz būdu un pamodināju Aleksu. "Viņi ir šeit," es nočukstēju. "Jūsu puiši, es esmu diezgan pārliecināts."
  
  
  Alekss pamāja ar roku un ieritinājās zem segas. — Labi, labi, jaunais cilvēk. Viņš bija desmit gadus vecāks par mani. "Viņi gaidīs, tāpat kā mēs. Amerikāņu lidmašīna neparādās līdz rītausmai. Jūs nevarat šeit nolaisties naktī."
  
  
  Es nezvēru, bet man likās, ka Alekss krāk, tiklīdz teica savu pēdējo vārdu.
  
  
  Varbūt atlikušo nakti es gulēju pusstundu; Es zinu, ka es pamodos un pārvietojos pa būdu pirms rītausmas, ar nepacietību gaidot, kad saule sāks spīdēt pār mums. Mēness jau sen bija prom, un es tik tikko varēju saskatīt ielejas dibenu.
  
  
  "Mēs sākam tagad." Aleksa mierīgā balss klusajā būdā bija tik nepārvarama, ka es gandrīz izlēcu no ādas. — Pusstunda līdz dienas gaismai. Viņš stāvēja kājās, ģērbies smagā melnā ādas jakā, kabatas pildītas ar munīciju. Zem viņa nēsāja Colt .45 pistoli, bet visvairāk viņš paļāvās uz M-1 šauteni, ko viņš pārmeta pār plecu.
  
  
  Man arī bija viens tāds. Man bija arī Wilhelmina Luger, kuru nesen iegādājos Vācijā un kas savā ziņā kļuva par daļu no manis.
  
  
  Mēs uzmanīgi virzījāmies gar tuvāko ielejas malu, riņķojot pret kalniem virs alas ieejas. Mēs turējāmies pietiekami tālu no malas, lai neviens apakšā mūs neredzētu pat tad, ja būtu gaisma, un Aleksa milzīgais spriedums un instinkts lika mums apstāties.
  
  
  "Šeit," viņš čukstēja, norādot uz malu.
  
  
  Mēs rāpojām pa nelīdzeno zemi, piemēram, lapas, un beidzot ieraudzījām lauku lejā. Mēs bijām apmēram sešdesmit pēdu augšā, un, cik es varēju redzēt, lejā nebija nekādu ceļu.
  
  
  "Kā mums…?" Es sāku, bet Alekss pielika pirkstu pie lūpām, un viņa zobi pazibēja tumsā.
  
  
  No vienas no daudzajām kabatām viņš izvilka plānu neilona virves gabalu. Vienā galā bija piestiprināta granāta un pāris citas viņš nolika zemē sev blakus.
  
  
  "Lidmašīna nāk no turienes," viņš teica, norādot uz mūsu labo pusi uz melno tukšumu aiz lauka malas. "Vienīgais ceļš. Kad viņš nolaižas, viņam vajadzētu nobraukt līdz galam un pagriezties, vai ne? Tātad, kad viņi nolaižas... viņi nevar aizbraukt."
  
  
  Viņš sāka ļoti lēni nolaist plānu līniju lejup pa klints akmeņaino sienu, līdz gals ar piestiprināto granātu atradās tieši virs alas ieejas. Tad viņš apstājās, kustinot desas pirkstus, veicot prāta aprēķinus, un atkal devās ceļā. Viņš uz neilona izdarīja atzīmi un sagrieza to ar nazi. "Tieši tā," viņš paziņoja un paņēma atlikušo auklu, lai piestiprinātu to nelielam krūmam dažu pēdu attālumā no malas.
  
  
  "Ko tagad?" ES jautāju. Neviens mums neteica, kurš būs atbildīgs par šo operāciju, taču šķita, ka Alekss zina, ko viņš dara, un es biju gatavs mācīties.
  
  
  "Ir slikti nolaisties, bet es varu nolaisties." Viņš uzvilka biezus cimdus, aptīja ap augšstilbu nostiprinātas virves garumā un pārmeta cilpu pār plecu. “Tagad tu dodies atpakaļ uz lauka tālāko galu. Lejā ved maza taciņa, kur dzīvo kazas. Kad tu dzirdi, ka alā nošaujas granāta, tu nokāp lejā un pārliecini tos puišus lidmašīnā, ka viņiem nav kur iet. Saprati?"
  
  
  ES tā domāju. Es paklausīgi skrēju atpakaļ virzienā, kurā bijām nākuši. Nebija grūti atrast taku, par kuru runāja Alekss, lai gan, skatoties uz to neīstās rītausmas pelēkajā gaismā, man kļuva žēl kazas. Atlaidusi savu Ml, es apgūlos uz klints malas un gaidīju.
  
  
  Sākumā tā bija kā pastāvīga muša dūkoņa, un es cīnījos ar kārdinājumu tai trāpīt, kad sapratu, ka esmu aizsnaudies. Manas acis atvērās, un es skatījos uz dedzinošu oranžas saules gabalu, kas lec no tālās jūras.
  
  
  Pusdiska vidū bija tumšs plankums, kas turpināja palielināties, virzoties tieši uz vietu, kur es gulēju. Es jutu, ka ātri saķēru vēderu un piespiežu sevi palikt vietā, jo redzeslokā parādījās divu dzinēju lidmašīna, kas devās uz nosēšanos lauka tālākajā galā.
  
  
  Es paskatījos gar klints malu uz vietu, kur atstāju Aleksu. Tas nemaz nebija redzams, līdz lidmašīnas riteņi pieskārās zālei, bet tad es redzēju, kā paceļas apjomīga figūra un izmet garu, tievu baltu svītru. Viņa lidoja pa gaisu, ātri pakrita zem tā galā piestiprinātā laužamā svara un beidzot ietriecās alas atverē.
  
  
  Bija ilga pauze, pārāk ilga, un es sāku domāt. Četras sekundes nav daudz, bet man reiz bija, ka instruktors izvilka tapu no granātas un tad nejauši iemeta to man. Es to sarindoju tīrā rindā un nošāvu pāri betona parapetam un treniņa bedrē tā, it kā es būtu vidējais vīrs dubultspēlē. Pēc tam man vairākas dienas sāpēja elkonis – atceries, ka granātas ir smagas –, bet visvairāk mani uztrauca ķiķinošais kuces dēls, kurš sāka visu šo lietu un izdomāja labāko veidu, kā nogalināt nelieti. Par laimi viņam un, iespējams, arī man, pēc tās dienas es viņu vairs neredzēju.
  
  
  Alas ieeja eksplodēja ar šokējoši skaļu sprādzienu, milzīgiem dūmu mutuļiem un gružu lietusgāzēm, kas izgāja zaļajā laukā. Pirms es paspēju kustēties, es redzēju, kā Alekss metās no klints malas, atsitoties pret klints malām, un ātri nolaidās zemē.
  
  
  Es uzkāpu pa stāvu taku, turēdamies pie nekoptiem krūmiem, un skrienot atsitoties pret ielejas grīdu. Divu dzinēju amerikāņu lidmašīna ar dzinēju rūkošanu pagriezās pret mani, bet šobrīd es nebaidījos, ka mani pamanīs; sprādziens aiz viņiem noteikti ir pievērsis visu viņu uzmanību.
  
  
  Lidmašīnai palēninot ātrumu, es ieskrēju nelielā spraugā klints sienā, pagaidīju, kamēr tā sāks griezties, tad izkāpu un raidīju pāris ātrus šāvienus tieši lidmašīnas degungalā. Caur vējstiklu redzēju izbiedētu, bālu seju un tad strauju kustību. Sānu durvis sāka atvērties, kad pilots turpināja savu pagriezienu, jau iedarbinot dzinējus pacelšanās brīdim.
  
  
  Bija pavēle nešaut uz lidmašīnu, ja varam tai palīdzēt; galu galā tas ir ASV valdības īpašums. Tāpēc es iekāpu viņam aiz astes, kas nebija sasniedzams iespējamajam bandītam pie sānu durvīm. Pēkšņā divu stabu sprādziens mani gandrīz nogāza no kājām, sadārdinot putekļus un uz brīdi padarot aklu. Kad es atkal redzēju, lidmašīna strauji attālinājās no manis; Man uz pleca bija M-1, kas bija gatavs šaušanai kā pēdējais līdzeklis, kad Alekss izlidoja no sabrukušās alas un ielidoja lidmašīnas ceļā.
  
  
  Agrā gaismā viņš izskatījās kā mazs kalns, viss melnā, ar paceltām rokām, kā kāds sens karotājs, kurš mēģina apvaldīt dievu dusmas. Lidmašīnai steidzoties viņam pretī, šķita, ka sadursme ir nenovēršama, taču pēdējā brīdī tā sagriezās, nogalinot dzinējus un nobloķējot bremzes. Alekss panira zem griežamā dzenskrūves, ripodams prom no riteņiem.
  
  
  Es skrēju pāri laukam pretim lielajam grieķim un lidmašīnai un redzēju, ka ierocis izlidoja no sānu durvīm pirms Aleksa. Es apstājos, nometos ceļos un pacēlu savu Ml, kad lidmašīna apstājās uz klints malas izciļņiem. Vīrietis izbāza galvu un pavērsa ieroci uz manu partneri.
  
  
  Tas bija mazs mērķis, un lidmašīna joprojām šūpojās no asā pagrieziena un pēkšņas apstāšanās, taču nebija laika rūpīgi mērķēt. Izšāvu vienu šāvienu, tad otru. Vīrietis durvīs paskatījās uz mani, un pat no šī attāluma es redzēju viņa sejā pilnīgu pārsteigumu, kad no viņa kakla izlija asinis. Viņš sāka virzīt ieroci manā virzienā, bet pēkšņi tas kļuva smags kā lakta. Viņa roka nokrita, ierocis izkrita no rokas, un viņš lēnām nokrita pa durvīm zemē.
  
  
  Alekss uzkāpa vīrietim, kad viņš ielēca kabīnē. Atskanēja augsts, apslāpēts kliedziens, tad smiekli; Dažas sekundes vēlāk cits cilvēks izlidoja un ar seju uz leju nolaidās uz akmeņainas zemes. Alekss stāvēja aiz viņa durvīs, turēdams savu deviņas mārciņas M-l viegli kā policista zizli. Tad viņš man pamāja, bet es jau biju piecēlusies un devos uz lidmašīnas pusi.
  
  
  "Laba šaušana," viņš teica. "Tu gandrīz nogalināji pilotu."
  
  
  "Ko tu ar to domā?" Mēs abi noskatījāmies, kā vīrietis griežas zemē; tas, uz kuru es šāvu, nekustējās.
  
  
  "Ha! Jūsu lode iet caur viņa kaklu un ietriecas lidmašīnā, sagriežot šī pilota ausi un izsitot vējstiklu. Žēl gan".
  
  
  "Jā. Kāds cits kaitējums?"
  
  
  "Es nevienu neredzēju. Es domāju, ka tavs otrais šāviens trāpīja viņam krūtīs. Jebkurā gadījumā tas neizdevās."
  
  
  "Vai varbūt
  
  
  Es pilnībā palaidu garām atzīmi. "
  
  
  Alekss pamāja ar galvu. "Nē, tu nepalaidi garām, Niks Kārter. Un es to nekad neaizmirsīšu, vai zināt? Viņš paskatījās uz pilotu, kurš mēģināja nolaisties. "Vai jūs vēlaties, lai šis puisis būtu dzīvs?"
  
  
  "Ja viņš nav pārāk ievainots, es domāju, ka mēs varam viņu izmantot galvenajā mītnē." Es noliecos un satvēru vīrieti. Viņš bija ģērbies armijas uniformā ar seržanta svītrām, un es pazinu viņa seju tikpat labi kā savu, pētot viņa kartotēku. "Ragan," es norūcu. "Vai tu gribi dzīvot vai mirt tieši šeit? Tā ir jūsu izvēle."
  
  
  "Cheezus, jā!" Es atcerējos, ka viņš bija tikai bērns un izskatījās jaunāks par savu portretu. Viņš paskatījās uz Aleksu un pārsteigts pamāja ar galvu. "Psihopāts!" viņš nomurmināja. "Šis puisis ir traks."
  
  
  Alekss iesmējās un nometās ceļos viņam blakus, šautenes uzpurnim pieskaroties jaunā seržanta sejai. "Gudrs zēns," viņš teica. “Es zināju, ka, ja tu mani notrieksi, tava lidmašīna sabojāsies tāpat kā es. Un tu lidosi lejā." Viņš ar roku izdarīja daiļrunīgu žestu, pār plecu lūkodamies klints malā. "Un šādi jūs paliekat dzīvs, vai ne? Labs puika". Viņš uzsita viņam pa muguru, tad satvēra aiz pleca un pievilka seržantu kājās.
  
  
  — Kā ar alu? ES jautāju.
  
  
  "Visi ir miruši." Viņš noglaudīja šautenes dibenu. “Pēc tam, kad tu aiziesi, es izmantošu vairāk granātu, lai aiztaisītu alu. Izveidojiet skaistu kapu. Kā būtu ar šo? Viņš iedunkāja mirušo vīrieti ar kāju.
  
  
  "Nē. Es labāk to paņemšu līdzi. Bet kā tu no šejienes dosies prom?
  
  
  "Tā ir daļa no manas valsts, Niks Kārters. Neuztraucieties par mani, vai ne? Tagad es palīdzu jums sasiet šo zēnu, lai viņš jums nesagādātu nekādas problēmas lidojuma laikā.
  
  
  Mēs nolēmām atstāt Raganu rūpīgi piesietu tieši aiz pilota sēdekļa, lai es varētu viņam sekot līdzi. Otra vīrieša Aleksa ķermenis karājās viņam aiz muguras kā smagums. Pirms es ienācu, viņš rakņājās pa kabatām un izvilka pāris mazas somas.
  
  
  “Ņem abus; jūs, amerikāņi, jums vajag pierādījumus. Mēs, mēs neko nezinām par narkotiku kontrabandu, vai ne? Viņš uzsita man pa muguru. "Jauku ceļojumu, Niks Kārter. Ja tu esi tikpat labs pilots kā šāvējs, tev nebūs nekādu problēmu, vai ne?
  
  
  Pēdējo reizi, kad es viņu redzēju, viņš traucās atpakaļ uz alu, šauteni nejauši pārmetis pār plecu; viņš izskatījās pēc mednieka, kurš atgriežas mājās pēc veiksmīgas dienas. Viņš pat nepagriezās, lai pamātu, kad es pacēlos.
  
  
  
  
  
  
  Sestā nodaļa
  
  
  
  
  
  Kad Grieķijas krastos iestājas nakts, pēkšņi kļūst tumšs. Es atradu jauku viesnīcu netālu no dokiem, ko man ieteica čarterkuģa kapteinis, ar kuru biju runājis iepriekš. Viņš piedāvāja man parādīt naktsklubus, bet es viņam pēc iespējas laipnāk atteicos; Es joprojām biju psihiski sagatavots uzdevumam, kas vēl nebija sācies, un nevēlējos nekādus draudzīgus traucēkļus.
  
  
  Mana istaba bija tīra un kārtīga. Nav televīzijas, par ko es biju nedaudz pateicīgs. Bija bijusi gara diena, un es nebiju pieradis pie spilgtās saules gaismas, kas var izsūknēt cilvēka spēkus, pirms viņš to pamana. No rīta es grasījos doties uz Pyrgosu satikt meiteni, un es ļoti gribēju doties ceļā.
  
  
  Es pusdienoju nelielā krodziņā netālu. Turpat netālu sēdēja amerikāņu grupa, un viena no pūlī esošajām sievietēm turpināja uz mani skatīties. Viņa izskatījās labi, savā ziņā iedegusi, it kā katru gaismas stundu ceptu ādu un atstātu cepeškrāsni ieslēgtu uz ilgu laiku. Bet es viņu ignorēju, pētot kruīza ceļvedi, ko biju paņēmis Atēnu tūrisma birojā.
  
  
  Sieviete nepaliks bez uzmanības. Ar acs kaktiņu es redzēju, kā viņa piecēlās un slīdēja uz augstpapēžu koka tupelēm, kuras mūsdienās valkā sievietes. Viņa stāvēja man pretī pie galda, skatījās un sarauca pieri, it kā es būtu kāds dīvains eksemplārs, ko viņa bija sastapusi džungļos.
  
  
  "ES tev varu palīdzēt?" - es pieklājīgi jautāju. es nepiecēlos.
  
  
  Viņa izkratīja savus saules skūpstītos brūnos matus. — Es nezinu. Viņa norādīja uz mani ar apsūdzošu pirkstu. "Galvestons. Pirms trim, četriem gadiem. Tu biji Sjū Elenas draugs, vai ne?
  
  
  Es sastingu, cenšoties to neizrādīt. — Baidos, ka tu domā par kādu citu.
  
  
  Viņa sarauca pieri vēl vairāk. "Es zvēru, ka nekad neaizmirsīšu nevienu seju. Un noteikti ne tā, kā jūsējā. Ātrs smaids, lai parādītu, ka viņa mani novērtē. "Nāc tagad. Vārds... Niks? Jā. Tas bija, dod man minūti; Es izdomāšu pēdējo."
  
  
  "Es ļoti atvainojos, mani sauc Daniels Makkijs."
  
  
  Viņa saprotoši pamāja ar galvu. "Jā. Un es esmu Džekijs Onasis. Kas ar tevi notika? Vai tu esi šeit ar savu sievu vai kā?
  
  
  "Nē, bet..."
  
  
  "Smieklīgi, mēs šodien bijām kopā ar Sjū-Elenu. Uz viņas jahtas? Kad viņa runā, tu redzi sievietes akcentu
  
  
  kļūst arvien vairāk dienvidu virzienā. Es nebiju pārsteigts; ar domu par Sjū-Elenu pietika, lai ieliktu man mutē kukurūzas tortilju.
  
  
  "Es tiešām neesmu..."
  
  
  Viņa turpināja tā, it kā nebūtu mani dzirdējusi. "Jūs zināt, ka pēc tā laika viņa beidzot izšķīrās, bet es domāju, ka jūs to zināt, jo jūs ar Sjū Elenu bijāt tik tuvi draugi. Protams, apprecējās vēlreiz, bet viņas vecais vīrs grieķis gandrīz ar viņu nepavada laiku. Es domāju, ka Sjū Elena ļoti priecāsies dzirdēt, ka esat šajās daļās.
  
  
  Es ļoti labi apzinājos, ka uz mani tagad skatās citi, ne tikai pārējā pļāpīgās sievietes kompānija, bet arī cilvēki pie vairākiem kaimiņu galdiņiem. ES pamodos. "Ticiet man, kundze, es esmu Daniels Makkijs." Izņēmu karti no maka. “Patiesībā es esmu jahtu brokeris. Varbūt tava draudzene Sjū-Elena būtu ieinteresēta ar mani parunāties. Kur īsti atrodas viņas laiva?
  
  
  Viņa nicinoši paskatījās uz balto kartiņu. Tad viņa paskatījās uz manu seju, viņas acis nebija gluži fokusētas. Beidzot viņa pamāja ar galvu un paspēra soli atpakaļ. "Es būtu varējis zvērēt, ka tas bijāt tu, Niks Kāds. Tikai Sjū-Elenai nebūtu tikšanās ar kādu laivu pārdevēju. Pat nedēļas nogalēs."
  
  
  “Nu...” es samulsu un beidzot atgriezu vizītkarti savā makā.
  
  
  Sieviete man pakratīja ar pirkstu. "Bet varbūt tas nav tas, ko jūs sakāt, vai ne? Atceros Niku, viņš bija viltīgs, nevienam nedeva laiku. Nesteidzieties, jahtu brokera kungs; Sjū-Elena teica, ka viņa varētu būt šeit vēlāk. Tad mēs noteikti uzzināsim, vai ne? "Viņa rāpās atpakaļ pie sava rakstāmgalda.
  
  
  Es gribēju ātri doties prom no šejienes, bet es piespiedu sevi pabeigt maltīti, nepievēršot uzmanību citu vīriešu un sieviešu izskatam uzņēmumā. Viņi bija veiksmīga grupa, galvenokārt trīsdesmit un četrdesmit gadus veci, pēc manām domām, tādi, kas uznirst gandrīz jebkurā tūristu vietā pasaulē. Tāds cilvēks, kurš ikdienā draudzējas ar kādu, piemēram, Sjū Elenu Beiloru vai kāds ir viņas uzvārds, un pārliecinieties, ka visi viņu draugi to zina.
  
  
  Bet tajā vakarā nekādi nevarēja domāt par Sjū-Elenu vai viņas draugiem, tāpēc es viņu izmetu no prāta, tiklīdz izgāju no krodziņa pēc tam, kad pasmaidīju un pamāju sievietei amerikāņu ballītē. Izkāpjot skaidrajā nakts gaisā, es jutu viņas vērtējošās acis man uz muguras.
  
  
  Bija vēss, un no ūdens pūta vienmērīgs vējiņš. Ostā bija noenkurojies liels kruīza kuģis, bija ieslēgtas visas gaismas, un pat šādā attālumā es dzirdēju rokgrupas dūkoņu. "Traks," es nodomāju. cilvēki ierodas no visas pasaules, lai redzētu Grieķiju un paliktu uz sava kuģa, lai klausītos amerikāņu mūziku.
  
  
  Es gāju lēnām, ārēji nevērīgi, bet iekšā kaut kas zvanīja. Sjū-Elenas lieta mani nomāca, un, ejot tām garām, es atklāju, ka pārbaudu tumšās ieliņas. Pats doks bija labi apgaismots, un pat šajā nakts laikā bija pietiekami daudz aktivitātes, lai es justos ērti. Tomēr es novērtēju Hugo klātbūtni, kurš tagad ērti sēdēja apvalkā uz apakšdelma. Tas vien, ka tuvumā bija kāds, kurš zināja, kas es patiesībā esmu, un jo īpaši manu vārdu, bija viss, kas man bija vajadzīgs, lai noskaņotu savas jūtas uz augstumiem, kurus es tik labi zināju.
  
  
  Brīdī, kad atgriezos viesnīcā, neviena dvēsele nebija tuvojusies, un, stāvot durvīs, lai pēdējo reizi nesteidzīgi paskatītos klusajā mazajā laukumā, es nepamanīju ne mazāko aizdomīgu kustību. Beidzot es paraustīju plecus, iegāju iekšā un pa vienīgajām platajām kāpnēm uzkāpu uz savu istabu.
  
  
  Viņi mani gaidīja, kad es atslēdzu durvis, un viņi bija sasodīti jauki. Bez draudiem, gandrīz bez vārdiem; viens no viņiem aizcirta durvis, kad es iegāju, otrs ieslēdza gaismu pāri istabai. Abi vīrieši bija smagas uzbūves, ģērbušies parastos tumšos uzvalkos, un viņu nēsātie automātiskie ieroči bija mazi, bet nāvējoši.
  
  
  Es gaidīju, kad kāds no viņiem runās, un pamanīju, ka mana bagāža ir atvērta uz gultas, kas ir vistuvāk logam. Es nepūlējos izsaiņot iepakojumu, un no tā, ko es redzēju, mani divi apmeklētāji meklēja ļoti uzmanīgi. Pārāk glīts.
  
  
  — Daniela Maklija kungs? Vīrietis, kas bija vistālāk no manis, runāja; viņš bija nedaudz garāks par otru, viņa tumšie mati bija nogriezti īsi, bet ar krāšņām nokarenām ūsām.
  
  
  "Jā," es vienmērīgi atbildēju, nedaudz atvieglota, ka viņi neizmantoja manu īsto vārdu.
  
  
  "Tu atgriezies agri."
  
  
  Es varētu zvērēt, ka vīrietis pasmaidīja, bet ar šīm ūsām bija grūti pārliecināties.
  
  
  "Skaidrs," es teicu.
  
  
  Viņš izvilka no aizmugures kabatas plakanu, nolietotu maku un atvēra to. Zem stipri saskrāpētās un nodzeltējušās plastmasas ieraudzīju izplūdušu bildi un oficiāla izskata kartiņu, un tad viņš to visu atkal nolika.
  
  
  — Vai jūs meklējat kādus biznesa sakarus, Makkī kungs? - jautāja vīrietis. Viņa partneris, stāvot priekšā tupus koka kumodei pie kājas
  
  
  gultā, neteica ne vārda un nekustējās.
  
  
  "Ne īsti."
  
  
  "Jūs esat... jahtu brokeris." Tas nebija jautājums.
  
  
  "Pa labi."
  
  
  "Vai vēlaties pirkt vai pārdot laivas Grieķijā?"
  
  
  "Nē," es uzmanīgi atbildēju. “Es tikai skatos apkārt. Kā atvaļinājums apvienojumā ar nelielu biznesu.
  
  
  "Vai jūs jūtat lielu interesi par mūsu ūdens nozari?"
  
  
  "Protams. Vai tas nav interesanti?"
  
  
  Vīrietis smējās, muti plaši pavēris; uz mirkli, kad ieraudzīju spraugu starp viņa priekšzobiem, man stipri atgādināja Aleksu Zenopoli. Bet Alekss, es sev teicu, bija par sešām collām garāks...
  
  
  "Vai jūs ilgi būsiet šajā valstī?" - vīrietis smejoties turpināja.
  
  
  "Nezinu. Vēl dažas dienas, iespējams, man nav daudz plānu.
  
  
  "Jā, protams. Mūsu valsts ir atpūtas valsts... apmeklētājiem. Viņa tumšās acis kļuva vētrainas, kad viņš teica pēdējos pāris vārdus, un es piesardzīgi paskatījos uz ieroci, kuru viņš joprojām turēja pret manu vidu.
  
  
  "Ko tieši jūs gribējāt?" Es jautāju, cenšoties izklausīties vairāk nervozs nekā prasīgs.
  
  
  Viņš pamāja ar roku ar pistoli, bet tas man nedeva ne mazāko priekšstatu par mēģinājumu viņu sagrābt; viņa partneris atradās pietiekami tālu no viņa, lai es nevarētu viņus abus paņemt, nepievienojot manai ādai vēl vismaz vienu rētu. Turklāt tam nebija nekāda iemesla. Ne tik tālu.
  
  
  Vīrietis ar ūsām paraustīja plecus. "Lai uzzinātu vairāk par jums, Makkī kungs. Kad kāds ārzemnieks, atvainojiet, amerikāni, ierodas šajā valstī un veic izmeklēšanu, tas, protams, izraisa manas valdības zinātkāri.
  
  
  "Jūs varētu uzzināt, vienkārši pajautājot," es norādīju.
  
  
  "Ak, varbūt. Bet mana valsts... lūdzu, saprotiet, McKee kungs, mēs esam ļoti nedrošā situācijā, no visām pusēm ieskauj mums nedraudzīgi spēki. Tāpēc mēs esam spiesti būt aizdomīgi pret visiem, un ticiet man, kungs, mēs to nožēlojam daudz vairāk nekā jūs. Tāpēc mēs izmantojam vistiešākos, pat neapstrādātus līdzekļus, lai noskaidrotu, kas, mūsuprāt, būtu jāzina. Tu saproti? "
  
  
  "Protams," es skābi teicu. "Un es domāju, ka jūs jau esat pietiekami daudz iemācījušies, vai ne?"
  
  
  "Nu... varbūt." Lai parādītu savu labo ticību, viņš ielika pistoli maciņā uz jostas. — Ir tikai viena lieta.
  
  
  "Ak?" Es pamanīju, ka viņa partneris joprojām turēja ieroci, lai gan tas nebija vērsts uz mani.
  
  
  "Ja jūs neiebilstat..." Viņš plati izpleta rokas, izrādot savu labo gribu, un virzījās ap gultu pret mani. "Neliela meklēšana? Tavs vīrietis?"
  
  
  Kristu! Tas bija viss, kas man bija vajadzīgs, ar Hugo apvalku uz mana kreisā apakšdelma. Es paspēru soli atpakaļ. "Es nesaprotu, kāpēc tas ir vajadzīgs," es teicu, vislabāk atdarinot nedaudz sašutušu amerikāņu tūristu. "Dievs zina, ka es neizvedu kontrabandas laivas no jūsu valsts!"
  
  
  "Protams, nē. Tomēr". Viņš joprojām gāja man pretī. "Tas mūs visus apmierinātu, vai ne?"
  
  
  "Es nesaprotu, kāpēc ...?"
  
  
  Mans partneris atkal pacēla ieroci, norādot to manā virzienā.
  
  
  "Esiet laipni gaidīts, Makkī kungs," sacīja ūsainais veikalnieks. "Mēs nevēlamies uzstāt."
  
  
  Viņš apstaigāja gultas kājgali, nomierinoši izstieptas rokas, izskatīdamies draudzīgi kā degunradzis.
  
  
  Es to nevarēju izturēt. - "Uzgaidi!"
  
  
  "Jā?" Ūsas apstājās, bet likās, ka viņš nav zaudējis.
  
  
  "Jūs sakāt, ka esat policija vai kaut kas tamlīdzīgs. Vai es varu tuvāk apskatīt karti, kuru jūs man parādījāt?
  
  
  Tas viņu apturēja. Viņš ātri paskatījās uz savu partneri un virzījās uz mani. Viņa kļūda. Es paspēru pussoli pa labi, noliekot viņu starp sevi un to, kas tur ieroci. Pirms kāds no viņiem saprata, kas notiek, es satvēru Ūsu aiz plaukstas locītavas, pagriezu to un piespiedu pie krūtīm. Viņš bija ciets un smags, bet es liku viņam ļengot.
  
  
  "Mr McKee..." viņš elpoja.
  
  
  Man bija prieks to dzirdēt; lai kas arī notiktu, viņš acīmredzot nezināja, kas es patiesībā esmu.
  
  
  "Maks," es ķērkāju viņam ausī.
  
  
  Viņš sāka rakņāties gurnu kabatā. Es biju tik apņēmības pilns viņu turēt, ka nepamanīju, ko otrs vīrietis dara. Sākumā nē. Tad es redzēju, kā viņš mierīgi uzliek klusinātāju uz ieroča stobra. Pirms es paspēju reaģēt, viņš uzmanīgi notēmēja un raidīja divus šāvienus vīrieša, kuru turēju rokās, lielajā krūtīs. Man ir kauns teikt, ka mana pirmā reakcija bija atvieglojums, ka neviena lode nav izgājusi cauri manam ķermenim un trāpījusi man.
  
  
  Viņa ūsas nokarājās, viņa svars pēkšņi dubultojās manās rokās. Es ļauju tai nokrist; acīmredzot tas man vairs nebija noderīgs kā vairogs.
  
  
  Otrs vīrietis atmeta ar roku. "Es viņu paņemšu. Neuztraucieties... Makija kungs.
  
  
  Man nepatika, kā viņš uz mani smīnēja, it īpaši, kad es ieraudzīju metāla zobus, ko ierāmēja gumijas lūpas.
  
  
  "Kas pie velna," es sacīju, mēģinot atgriezties pie sava uzņēmēja-tūrista lomas. Bija skaidrs, ka viņš negrasījās mani nošaut.
  
  
  "Dažreiz notiek smieklīgas lietas, Makkī kungs," viņš teica, noliecoties pār nedzīvo ķermeni pie manām kājām. Asinis tecēja no glītajiem caurumiem uz Mūsu krūtīm, bet to visu uzsūca viņa tumšās jakas audums.
  
  
  "Uh-huh," es atbildēju, nedaudz pastiepdama savu kreiso roku gadījumam, ja man pēc brīža vajadzēs Hugo. Toreiz es tik ļoti gribēju Vilhelmīnu, lai es varētu viņu nogaršot. — Ko pie velna tu darīsi?
  
  
  Bandīts paskatījās uz augšu, viņa mazās acis bija beigtas kā čūskai. — Vai vēlaties zināt, Makkī kungs?
  
  
  Es neko neteicu.
  
  
  Viņš pacēla mirušo kājās, nolieca savu biezo ķermeni un uzmeta Ūsas pār plecu. "Tur ir ugunsdzēsēju kāpnes," viņš paziņoja, it kā es to nezinātu, un devās uz logu, no kura paveras skats uz nelielo laukumu zemāk. Pēc mirkļa pauzes viņš uzkāpa pāri palodzei uz dzelzs restēm. Ķermenis uz pleca sāpīgi atsitās pret pacelto loga vērtni, taču Ūss nespēja protestēt.
  
  
  Bandīts apstājās uz sekundi pēc tam, kad viņa nasta bija ārā, un, kad viņš paskatījās uz mani, viņa smaids bija gandrīz draudzīgs.
  
  
  — Mēs vēl kādreiz tiksimies, vai, mister Makkijs? Viņš uzsita Usatija ķermeni pa gurnu. "Nākamreiz mēs nepieļausim stulbas kļūdas, vai ne?"
  
  
  
  
  
  
  Septītā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Es piegāju pie loga un vēroju, kā druknais bandīts kā pērtiķis uzkāpa pa ugunsdzēsēju kāpnēm, acīmredzot neievērodams nastu, ko viņš nesa. Ja man būtu Vilhelmīna... bet nē, es pie sevis teicu, kāds no tā labums? Pēdējais, ko es šeit gribēju, bija kaut kā piesaistīt sev uzmanību. Īpaši varas iestāžu uzmanība.
  
  
  Un, protams, es zināju, ka diviem jokdariem, kas izdemolēja manu istabu, nav nekāda sakara ar valdību; juridiski aģenti, kas strādā savā valstī, nenošauj savus partnerus, kad viņi nonāk nepatikšanās.
  
  
  Es pārbaudīju savu bagāžu un pārējo istabu, ieskaitot primitīvo vannas istabu. Šķita, ka nekā netrūka, un, tā kā man nebija nekā apsūdzoša, es par to pārāk neuztraucos. Izņemot man bija jābrīnās, kas ir šis pāris un kāpēc viņi tur bija. Gribēju kārtīgi apskatīt kartiņu, ko Usatijs man parādīja, bet bija jau par vēlu. Un droši vien tam nebija nozīmes. Kādam, kādai organizācijai bija interese par jahtu brokeri Danielu Makkiju, un ar to pietika, lai mani satrauktu. Vairāk kā jebkad, kad izģērbos un gatavojos gulēt, man pietrūka Vilhelmīnas.
  
  
  Datums tika noteikts nākamajā dienā, un es biju agri augšā, lai dotos vieglā trīs stundu brauciena attālumā pa Peloponēsu. Plašā kalnu pussala bija pilnīgi zaļa un balta, ar sulīgi zaļām kalnu nogāzēm un krīta mājokļu kopām; Ceļš bija labs, un es vēlējos, lai man būtu laiks uzkavēties un būt godīgam tūristam. Bet es biju pārāk nepacietīgs, pārāk dedzīgs, lai nokļūtu savā galamērķī; Atmiņas par to, kas notika manā istabā iepriekšējā vakarā, man palika prātā, un es jutu, ka kaut kā sasodīti svarīgi ir nodibināt kontaktu ar Kristīnu. Tad mēs varētu dabūt, kā saka, izrādi uz ceļa.
  
  
  Pyrgos ir netīra pilsēta ar lielisku dabas ostu. Pirms darīju kaut ko citu, klejoju pa dokiem, līdz atradu vietu, kur nomāt buru laivu uz nedēļu vai divām. Elgons Ksefrats bija labsirdīgais iestādes īpašnieks, mazs vīrs ar kapakmens zobiem, kuru viņš vienmēr rādīja žilbinošā smaidā.
  
  
  Mēs nenoslēdzām darījumu uzreiz; Man joprojām bija jāpieņem miers, bet es biju sasodīti pārliecināts, ka varēšu iegūt to, kas man bija vajadzīgs īsā laikā. Elgons man apliecināja, ka viņam būs kuģošanai piemērots kuģis, kad es vēlēšos to paņemt. Šis bija viens no svarīgākajiem jautājumiem.
  
  
  Vēl viena viesnīca, kas daudz neatšķīrās no Pirejas, izņemot to, ka tai bija viena liela, kupla gulta un vanna atradās gaitenī. Nu, es paliku tikai vienu nakti, un varbūt ne to nakti.
  
  
  Bija jau vēla pēcpusdiena, un es biju darījis savu tūristu rutīnu tik ilgi, cik varēju, kad beidzot ierados Zakintas tavernā. Tā bija liela brīvdabas iestāde ar lielisku skatu uz ostu un lielu kalnu salu vairākas jūdzes no krasta. Apsēdos pie metāla galdiņa uz terases, noņēmu sasisto jahtas cepuri un noliku to sev blakus sēdeklī. Vēlāk saule šķībi pārslīdēja pār Jonijas jūru, atpaliekot aiz Itālijas zābaka, kurp es došos pēc pāris dienām. Es gaidīju Kristīnu ar tik lielu pacietību, cik vien iespējams, cerot, ka viņa neliks man gaidīt pārāk ilgi. Bija sasodīti neērti saskarties ar kādu dīvainu meiteni, kura zināja vairāk par šīs misijas detaļām nekā es.
  
  
  Īpaši pēc tam, kad iepriekšējā vakarā saskrējos ar diviem profesionāļiem manā viesnīcas numurā.
  
  
  No kroga vēlu vakarā varēja redzēt, kā ostā pārvietojas peldlīdzekļi. Tas nebija pārpildīts, bet visu veidu laivas nepārtraukti nāca un devās. Parādījās skrējējs ar melnu korpusu, kurš vilka meiteni uz ūdensslēpēm. Viņi piegāja pie krastmalā piesietu zvejas laivu rindas. Meitene pacēla vienu roku virs galvas, tumši mati plīvoja aiz viņas, un ekstāzes izteiksme viņas izšļakstītajā sejā. Laivā gan vadītājs, gan otrs vīrietis, kurš vēroja slēpotāju no pakaļgala, uzmundrinoši uzsmaidīja viņai. Daži makšķernieki uz mola paskatījās uz augšu no sava darba; daži stāvēja automātiskā apbrīnā, kad bronzas, bikini tērptais ķermenis metās viņiem garām, un atskanēja robaini sveiciena saucieni.
  
  
  Tad uz krastmalas pusi, nikni žestikulēdams, metās sirms, drukns vīrietis ar cepurīti ar iespaidīgām zelta zīmotnēm. Vīrietis, kurš vadīja laivu, sākumā viņu nepamanīja, taču kāds instinkts lika pievērst uzmanību tam, kurp viņš dodas; viņš strauji pagriezās, vienlaikus samazinot ātrumu, kad ieraudzīja, ka tuvojas ostas galam.
  
  
  "Nolādētie muļķi," es pie sevis nomurmināju. Jebkurā gadījumā viņiem ir jāzina vairāk par ūdens motocikliem ostā.
  
  
  Meitene mēģināja saīsināt vilkšanas virvi; šķita, ka viņa bija vienīgā no jautrās trijotnes, kas zināja, ko dara, un, neskatoties uz laivas ātruma un virziena maiņu, šķita, ka viņa kontrolē situāciju.
  
  
  Un tad viņa man nezināma iemesla dēļ vienkārši nokrita. Viņa nolaidās ūdenī, automātiski paceļoties no slēpēm un atlaižot vilkšanas virvi. Aplausi beidzās, bet ostas amatpersona turpināja kratīt dūri uz laivā esošajiem cilvēkiem. Viņš gandrīz apstājās, viņa motors norūca, apmeta lēnu apli un tuvojās meitenei.
  
  
  Viņa viegli gāja pa ūdeni, pieķērusies slēpēm, bet, laivai tuvojoties, es dzirdēju viņas balsi, kas pacēlās no dusmām. Es zināju nedaudz grieķu valodas, bet biju pārliecināta, ka tas, ko viņa saka, nav atrodams nevienā no standarta tekstiem. Viņa pastūma ūdensslēpi pretī vīrietim pakaļgalā; viņš tos paņēma ar neizpratni sejā. Bet, kad viņš pastiepa roku, lai palīdzētu viņai uzkāpt, viņa paraustīja plecus, pagriezās un peldēja pretī raupjiem koka pakāpieniem gar uzbērumu.
  
  
  Šoferis uzmanīgi manevrēja viņai aiz muguras, abi vīrieši atklāti lūdza. Viņa tos ignorēja, un viņas seja atspoguļoja viņas augstprātīgo nicinājumu. Kad viņa sasniedza kāpnes un sāka celties ārā no ūdens, vīrietis pakaļgalā atkal pastiepās viņai pretī; viņa nokratīja viņa roku, notecināja ūdeni no saviem plūstošajiem matiem, līdz viņš bija pilnībā izšļakstījies, pēc tam uzkāpa vēl dažus pakāpienus, līdz bija virs tiem. Tajā brīdī viņa pagriezās un kaut ko teica, nogriezdama to kā seržants, dodot pavēles visnepratīgākajam iesācējam savā grupā. Abi vīrieši izskatījās nomākti un pēc tam sašutuši; Starp viņiem viņi iedeva meitenei dažas drēbes un lielu salmu maisu. Kad viņai tās jau bija, viņa novērsās, pat nepaskatījusies uz atvadām, un ātri uzkāpa uzbēruma galā.
  
  
  Tāpat kā vairums citu krodziņu, es piecēlos no galda, lai pēc tam, kad meitene nokrita, labāk paskatītos. No vietas, kur stāvēju, man bija skaidrs skats uz visu, kas notiek, un es stāvēju netālu, kad viņa sasniedza plašā akmens uzbēruma virsotni. Viņa uz mirkli apstājās, apzināti neatskatīdamās, līdz izdzirdēja pēkšņo piekaramā dzinēja rūkoņu, kad viņas divi neapmierinātie hotrodu pavadoņi atgriezās no ostas, meklējot savu zaudēto ego. Pēc tam viņa nolika salmu maisu pie kājām, pacēla rokas un uzmeta frotē kreklu sev pāri galvai, locīdamās tik daudz, līdz apģērbs atradās tieši uz dienvidiem no viņas gurniem. Viņa izvilka slaidos, mitros matus no krekla apkakles, iespieda roku somā un izvilka zvērīgi tumšas brilles. Tikai pēc tam, kad viņa tos uzvilka, viņa paskatījās uz mums, kas stāvēja un skatījās uz viņu.
  
  
  Viņas attieksmē nebija ne viltus pieticības, ne augstprātīgas vienaldzības; viņa vienkārši vāji pasmaidīja, paraustīja plecus un paņēma somu. Kad viņa man pagāja garām, tik tuvu, ka es sajutu sālsūdens un iedeguma losjona maisījumu, kas krāsoja viņas ādu, viņa šaubījās sekundes daļu, tad devās taisni uz krodziņu.
  
  
  Es vēroju viņu — es noteikti būtu uzsprādzis, ja tā nebūtu, jo visi citi noteikti skatījās uz viņu —, kā viņa uzkāpa pa platiem, sekliem pakāpieniem uz akmens terases un paņēma galdu bez lietussarga, lai aizsargātu. sevi no saules. Tur bija viesmīlis, pirms viņa apsēdās, un, kad viņš atgriezās tavernas drūmajā iekšienē, lai veiktu viņai pasūtījumu, es lēnām devos atpakaļ pie sava galdiņa. Es jutu nedaudz nožēlu, ka viņa nebija izvēlējusies blakus galdu, bet veselais saprāts man to atgādināja
  
  
  • Es šeit nenācu tikai tāpēc, lai apbrīnotu vietējo ūdens dievieti.
  
  
  Viņa izdzēra glāzi vietējā vīna, cieši satvēra vīnogas, kuras jau biju nogaršojusi, un nolēma palikt pie ouzo; vismaz bālā, pienainā viela raidīja savus brīdinājuma signālus, pirms tu to noriji. Mēs sēdējām tā, lai varētu paskatīties viens uz otru, par to neko nedarot, un pēc kāda laika kļuva acīmredzams, ka viņa bieži skatās manā virzienā. Labi, es varu to pieņemt; vienīgie cilvēki šajā vietā bija saujiņa tūristu pāru un daži vietējie biznesmeņi, spriežot pēc viņu svinīgā tērpa, no kuriem neviens nebūtu interesējies par meiteni vai kuriem būtu pieticis drosmes viņai tuvoties pēc šīs izrādes. ūdenī mirkli agrāk.
  
  
  Viena no viņas garajām kailajām kājām nepacietīgi raustījās. Ik pēc dažām sekundēm viņa sapūkoja slapjos matus un žāvēja tos saulē; No vietas, kur es sēdēju, es redzēju vara izcēlumus uz melnā samta, un ikreiz, kad viņa pacēla rokas, viņas krūtis asi izcēlās pret viņas ciešo naktskrekla audumu. Es novērsos; pēdējais, kas man bija vajadzīgs, bija šāda veida uzmanības novēršana. Turklāt, es sev teicu, viņa, iespējams, bija augstas klases nedēļas nogales zvanu meitene, kas meklē atbalstu. Es rūpīgi izpētīju pārējo tavernu un bez jebkādas nepieklājības nonācu pie secinājuma, ka esmu vislabākā iespējamā izredzētā.
  
  
  Es paskatījos pulkstenī, tad uz strauji krītošo sauli virs jūras. Abi teica, ka ir par vēlu, un es prātoju, kad parādīsies mans kontakts.
  
  
  Viņa piecēlās kājās, no viņas lūpām karājās cigarete ar zelta galu. Viņa brīdi stāvēja, skatījās apkārt krastmalā, it kā kaut ko meklētu, tad pagriezās un, joprojām basām kājām, iegāja kroga blāvajā iekšienē. Ejot garām manam galdiņam, viņa neskaidri pasmaidīja, nepaskatoties uz mani.
  
  
  Es pacēlu roku, lai noregulētu savas saulesbrilles, un viesmīlis, kas lidinājās netālu, uztvēra šo žestu kā rīkojumu; pēc brīža man priekšā bija vēl viens ouzo. Viņš bija jauns vīrietis, tikko sasniedzis tīņu vecumu, un, noliekot dzērienu, viņš paskatījās uz meitenes galdu, pēc tam uz krodziņa aizmuguri, viņa uzacis bija saraucis, it kā viņš atdarinātu Groučo Marksu. Pirms es sapratu, ko viņš dara, viņš arī nolika vīna glāzi, ko meitene dzēra, un steidzās prom, pirms es paspēju protestēt.
  
  
  Viņa atgriezās gandrīz uzreiz pēc viņa aiziešanas, apsēdusies sēdeklī man pretī. Pirms runas viņa iedzēra malku vīna, izdvesa klusu, steidzīgu pateicības nopūtu un atlaidās krēslā. Tikai tad viņa paskatījās uz mani.
  
  
  "Vai jums ir auto?" viņa jautāja. Viņai bija biezs akcents, taču šķita, ka viņai angļu valoda patīk.
  
  
  "Man ir viens," es piekritu. Volkswagen bija novietots netālu no mūsu galdiņa.
  
  
  "Es domāju, ka tam vajadzēja būt tavējam," viņa sausi sacīja. "Īres numuri un tas, ka esat amerikānis."
  
  
  — Vai tas tik daudz liecina?
  
  
  Viņa paraustīja plecus, izrādot vienaldzību. "Ak, jūs varat iemācīties atpazīt." Viņa paskatījās uz citiem blakus esošajiem galdiņiem. "Tie ir no Anglijas." Viņa viegli pamāja ar galvu, norādot uz pusmūža pāri, kas malko vermutu pie ēnaina galda. “Viņš aizgāja pensijā un nodeva sevi viskijam; paskaties uz tiem rubīna vaigiem! Un jebkura sieviete, kura tā izskatās, ar seju kā cirvim un tajā fantastiskajā tvīda uzvalkā, šeit, Pirgosas saulītē! Vai varat iedomāties, ka viņi nāca no...” Viņa vīlusies pamāja ar roku gaisā. "Argentīna?"
  
  
  Man bija jāsmaida. — Visticamāk, nē.
  
  
  Viņa atbalstīja elkoņus pret galdu un pieliecās pie manis, sniedzot man visu sava smaida spēku, it kā viņa tikko būtu atklājusi kaut ko pilnīgi burvīgu. — Tātad tev ir mašīna? Viņa paskatījās uz Volkswagen.
  
  
  "Jā. Tas ir mans".
  
  
  "Tad varbūt jums nebūs iebildumu... Es pazaudēju savu transportu."
  
  
  — To es pamanīju.
  
  
  "Tā ir tikai neliela publiska pludmale, kas nav tālu. Tie puiši uz laivas uzaicināja mani kopā ar viņiem slēpot, un es teicu, kāpēc gan ne. Viņas pleci tagad cēlās un krita kā virzuļi lokomotīves riteņu komplektā. "Bet viņi nezina, kā braukt ar šo laivu, vai jūs zināt? Muļķi! Tieši tāpat, tieši ostā... vai redzēji?
  
  
  "Jā."
  
  
  “Tāpēc es viņus atstāju; Es neticu, ka viņi mani pat aizvedīs atpakaļ uz mazo viesnīcu pludmalē, kur es apmetos. Tātad es... kā tu to sauc? Pamests?
  
  
  "Ne gluži, bet jums ir pareiza ideja."
  
  
  Viņa noliecās pāri galdam pret mani. "Standarta kustība," es nodomāju, kad viņas krūtis piespiedās pie krekla sulīgā auduma. "Cik ilgi jūs esat Pirgosā?" viņa jautāja.
  
  
  "Es nedomāju būt šeit ilgi."
  
  
  "Ak. Kur tu ej no šejienes?"
  
  
  Es nedaudz atkāpos krēslā. Viņa uzdeva pārāk daudz jautājumu pat prostitūtai. "Es vēl neesmu izlēmis," es piesardzīgi teicu.
  
  
  "Varbūt..." Viņa piegāja man vēl tuvāk, it kā galda nebūtu. Viņas acis mirdzēja tā, it kā tām būtu savi iekšējie raksti. — Vai Korfu nebūs slikti?
  
  
  "Šī ir iespēja," es atzinu. Nav jēgas melot.
  
  
  — Tad varbūt tev vajag pavadoni?
  
  
  Jautājums nebija negaidīts, bet man nebija atbildes. Es ilgi skatījos uz viņu, pirms atbildēju. "Vai vēlaties doties uz Korfu?"
  
  
  — Es neiebilstu.
  
  
  "Par ko?"
  
  
  Bija viņas kārta vilcināties. Viņa novērsās un vienaldzīgi paraustīja šos brīnišķīgos plecus. "Šī ir laba vieta".
  
  
  "Tā tas ir."
  
  
  Pēkšņi viņa pasmaidīja kā maza meitene, kas pieķerta nekaitīgos melos. — Bet Korfu ir daudz labāk, vai ne?
  
  
  Es jutu kņudinošu sajūtu. "Var būt…"
  
  
  Viņa sniedzās pāri galdam un pieskārās manai rokai. "Tu taču neiebilstu, ja man uz dažām dienām būtu pavadonis, vai ne?" Viņas smaids kļuva vēl platāks. — Makī kungs?
  
  
  Es neminēju savu vārdu.
  
  
  
  
  
  
  Astotā nodaļa
  
  
  
  
  
  Diez vai tas bija vissmalkākais kontakts, ko jebkad esmu izveidojis, un tas mani satrauca, kad es aizvedu meiteni uz viesnīcu, kur viņa bija atstājusi savas drēbes. Mēs mašīnā daudz nerunājām; Es viņu neiedrošināju un viņa neieteica. Bet pirms mēs sasniedzām publiskās pludmales posmu, ko ieskauj mazas otršķirīgas viesnīcas, kur viņa devās savā ūdensslēpošanas ekspedīcijā, es samazināju ātrumu, lai paskatītos uz viņu.
  
  
  "Tātad tu esi Kristīna," es teicu. Viņa man pat to vēl nav teikusi.
  
  
  "Protams. Vai jums ir laiva?"
  
  
  "Man ir viens īrēts, jā."
  
  
  "Tad varbūt mums vajadzētu... Vai tad jūs neizmantojat savu brīvo laiku?"
  
  
  Es saraucu pieri: “Varbūt. Atkarīgs no tā, ko tu domā."
  
  
  "Es domāju, ka mums ir jābūt publiski redzamiem, acīmredzami jāpievelk vienam otram." Viņa paņēma manu roku un uzlika to uz sava siltā kailā augšstilba. "Tas ir, vai ne? Amerikāņu tūriste, grieķiete atvaļinājumā. Vai tas nav kā plānots?”
  
  
  Viņa acīmredzot zināja daudz vairāk par plāniem nekā es, taču tam bija jēga. "Ko tu dzirdi no Aleksa?" - jautāju tieši.
  
  
  Likās, ka viņas āda pēkšņi būtu pārvērtusies marmorā, auksta kā kaps, taču viņa nekustējās, lai atstumtu manu roku. "Mēs par to runāsim vēlāk."
  
  
  "Kāpēc ne tagad?"
  
  
  Viņas smaids bija kā nāves maska. "Tāpēc, ka jūs un es, Daniela Makkī kungs, neko nezinām par Aleksu. Mēs tagad svinam iepazīšanos, un rīt, kad dosimies mazajā kruīzā uz Korfu, mums būs pietiekami daudz laika par to runāt.
  
  
  Amatierei šķita, ka viņai ir diezgan labs priekšstats par to, kā lietas darbojās manā biznesā. Man vajadzēja iet viņai līdzi. Vismaz pagaidām.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Viņas viesnīca bija neaprakstāma maza vieta ar rozā apmetumu un plašu terasi ar skatu uz šauru pludmales joslu. Izgājām rituālu, kad pie viena no terases galdiņiem dzērām, sadevušies rokās un daudz skatoties viens otram acīs. Ik pa laikam pārbaudīju, vai kāds mums nepievērš uzmanību, taču neredzēju nevienu, kas Kristīnai būtu izrādījis vairāk uzmanības, nekā gaidīts. Beidzot, kad saule grasījās grimt jūrā, viņa piecēlās, paceļot mani līdzi kājās.
  
  
  "Vai mēs iesim pusdienot?"
  
  
  — Noteikti.
  
  
  "Protams," viņa atkārtoja. "Nāc pēc pusotras stundas pēc manis. Varbūt… jūs varētu noorganizēt, ka mēs rīt no rīta izbraucam?
  
  
  — Es nezinu. Es piespiedu viņas ausi, kā tas bija paredzēts, bet galvenokārt tāpēc, ka gribēju pārliecināties, ka neviens nedzird, ko es saku. “Nesteidzies, mīļā. Es negribētu vienoties par došanos rīt, kamēr nebūs skaidrs, ka tu brauksi ar mani.
  
  
  "Tātad tagad padarīsim to acīmredzamu." Viņa visredzamākajā veidā atsitās pret manu cirksni, nedaudz paceļot kāju, lai berzētu savu kailo ceļgalu pret manu augšstilbu. Tas bija tikai īss žests, taču neviens to nevarēja palaist garām. Vai arī tās sekas.
  
  
  "Jā," es teicu, un man bija jāiztīra kakls, pirms izskanēja cits vārds. "Mēs dosimies prom no rīta."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Viņa izskatījās tikpat labi savā tumši zilajā kleitā kā bikini; Bija acīmredzams, ka tas ir kaut kas pirkts no noliktavas, taču Kristīna prata panākt, lai kāds no viņas apģērbiem izskatītos tā, it kā to viņai būtu izgatavojis Givenchy. Mēs devāmies uz nelielu restorānu netālu no viņas viesnīcas; tur nebija nekā īpaša un, cik es redzēju, citu ārzemju tūristu tur nebija. Kad biju pārliecināta, ka mūs neviens nedzirdēs, es viņai jautāju
  
  
  kāds bija iemesls, kāpēc mēs atradāmies šajā konkrētajā vietā.
  
  
  Caur iedegumu viņa nedaudz nosarka.
  
  
  "Es īsti nezinu šo pilsētu," viņa teica. "Es esmu šeit pirmo reizi".
  
  
  Dažas sekundes par to domāju, tad atliecos krēslā un uzsmaidīju viņai pāri galdam. — Tikai pāris tūristu, vai ne?
  
  
  "Jā…"
  
  
  Bija mana kārta virzīt lietas. No manilas aploksnes, ko biju nometusi blakus krēslam, paņēmu kartiņu un atlocīju to. "Parādiet man kaut ko par šo krastu," es klusā balsī sacīju. "Vai arī pastāstiet man, ko nezināt. Jebkurā gadījumā".
  
  
  Tā bija Grieķijas rietumu krasta karte – no Peloponēsas līdz Zakintas salām; Kefalonija; Itaka, kur Uliss kuģoja, lai karotu pret Troju, un pēc visiem šiem gadiem atgriezās pie uzticamākās sievas vēsturē Leukas; un daudzas citas mazas salas un kontinentālās ostas, līdz parādījās Korfu, kas veidojās kā cirvis ar deformētu kātu, kura asmens bija vērsts uz Albānijas krastu.
  
  
  "Tas būtu labs kruīzs," meitene piesardzīgi sacīja.
  
  
  "Jā. Kurai pieturai pa ceļam tu dotu priekšroku?"
  
  
  "Nē. Nevienā konkrētā gadījumā. Bet es domāju, ka varbūt… trīs dienas būtu labs laiks.
  
  
  Ne pirmo reizi šīs misijas laikā manas sajūtas nostiprinājās. Vairāk kavēšanās, vairāk laika, kad nekas nenotiek.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka vēlaties nākt man līdzi?" Atkal atgriezos pie lomas.
  
  
  Viņa pievērsa savas lielās tumšās acis uz mani. — Bet, protams, Daniels Makkijs.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Pēc pusdienām mēs gājām pa šaurām ieliņām, ko ieskauj nepārtrauktas tumšu māju rindas, kuras, šķiet, slējās pār mums, aizsedzot skaidrās Jonijas debesis. Kristīna klusi gāja man blakus, viņas augšstilbs bija piespiests manējam, un man bija pastāvīgi jāatgādina sev, ka jāsargās pret iespējamo asti.
  
  
  Es nevienu neredzēju. Man tas nepatika.
  
  
  "Tu... uh... uzturējāties viesnīcā pietiekami ilgi, lai dzirdētu par...?"
  
  
  Viņa piespieda savas lūpas manējām, bet viņas lūpas bija aukstas un saturēja brīdinājumu. "Nerunā tagad," viņa nomurmināja. "Šis vakars ir paredzēts mums."
  
  
  Es nevarēju pateikt, vai viņa runā ar mani vai ar kādu viņai iestādītu kukaiņu. Lai nu kā, es nevarēju iebilst.
  
  
  Mēs gājām pa krastmalu, kur viņu pirmo reizi ieraudzīju, nolēmām vairs neapmeklēt tavernu, kur satikāmies, tad devāmies uz manu viesnīcu, kas bija tikai pāris kvartālu attālumā. Tuvojoties vāji apgaismotajai ieejai, no alejas izbrauca brūns mersedess, kas rūca mums pretī un pēkšņi samazināja ātrumu. Viņš gāja rāpot; Laiski paskatījos uz mašīnu, bet aizmugurējā sēdeklī neredzēju neko, izņemot neskaidru figūru. Šoferis, cepuri norauts pār acīm, mierīgi skatījās uz priekšu. Kad Mercedes atradās nedaudz tālāk no mums, tas nobrauca ceļa malā pretējā ielas pusē. Tuvumā bija novietotas tikai dažas citas automašīnas, un mēs ar Kristīnu bijām vienīgie gājēji, kas bija redzami.
  
  
  Meitene satvēra manu roku, piespiežot mani apstāties. "Makki!" - viņa uzstājīgi nočukstēja. "Kas ir šie cilvēki?"
  
  
  — Es nevienu nepazīstu. Es runāju klusi; Bija pietiekami slikti tikt galā ar parastu amatieru, neizbiedējot viņu.
  
  
  "Bet viņi mūs ieraudzīja un apstājās." Es jutu, ka viņa trīc, viņas ķermenis piespiežas manējam. "Kāpēc viņi tur gaida?"
  
  
  Mersedess atradās tieši iepretim viesnīcas ieejai, tā dzinējs klusi dārdēja un no izplūdes caurules nāca ārā plānas tvaika strūklas.
  
  
  Es pagriezos pret meiteni un apskāvu viņu. "Neuztraucieties par visiem, ko redzat, Kristīna. Šis vakars ir mūsu... ja nu vienīgi."
  
  
  "Ja nu vienīgi ko?"
  
  
  "Jums nav vīra, vai ne? Vai puisis draugs?
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, jautājoši pētot manas acis. "Nē. Vai es būtu atvaļinājumā viena, ja man tāds būtu?"
  
  
  Es piekrītoši pamāju ar galvu. "Kāpēc tad baidīties? Mana istaba būs mierīga, tad...”
  
  
  Meitene pārtrauca manus vārdus ar pēkšņu, niknu skūpstu. Tas mani pārsteidza, bet es ātri atguvos un cieši pieķēru viņu pie sevis. Pēc kāda laika viņa noņēma savu muti no manējās un sāka pieskarties manam kaklam, piespiežot savas lūpas manai ausij. "Vai ir droši runāt savā istabā?" viņa nomurmināja.
  
  
  "Es uz to neliktu." Nebija nekādas jēgas minēt savus vakardienas viesus, pat ja viņi atradās pusvalsts attālumā.
  
  
  Viņa lēnām atrāvās, lai paskatītos uz mani ar mirdzošām acīm un plaši atvērtu muti satriecošā smaidā. "Tātad mums būs šī nakts, Daniel McKee. Un tad jau redzēsim..."
  
  
  Kad iegājām viesnīcā, brūnais mersedess palika savā vietā, kā tups paslēpies pūķis, kas elpoja izplūdes dūmus.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Kristīna nebija ne kautrīga, ne mežonīgi nepacietīga, taču
  
  
  viņa nebija vienaldzīga arī pret seksu. Viņa bija tāda meitene, kas nekad nevarēja palikt vienaldzīga pret neko, vai tā būtu zobu tīrīšana vai mīlēšanās ar svešinieku. Viņa viegli apsēdās uz grumbuļainās gultas malas, no kuras paveras skats uz istabu, kamēr es ielēju brendiju pāris glāzēs. Viņa paņēma savējo, pagaršoja un pārlaida mēli pār lūpām kā kaķis.
  
  
  Vienīgais krēsls istabā bija pārāk zems un sliktā vietā. Pārkāpjot vienu no saviem kardinālajiem noteikumiem, es apsēdos uz plašās palodzes, pārliecinoties, ka loga aizkars ir cieši aizvērts; jau tad es zināju, ka mans siluets ir ideāls snaipera mērķis, un uzticējos savam instinktam, ka neviens negrib, lai es mirstu. Viņš vēl nevēlas.
  
  
  "Labi," es teicu, tostā paceļot biezu glāzi viesnīcas istabā.
  
  
  "Labi?"
  
  
  Šis bija mans pirmais patiešām labs ieskats Christina Zenopolis; citreiz mani apžilbināja pārāk daudz saules gaismas un visa tā mitrā, brūnā miesa; Gaismas restorānā agrāk bija aptumšotas, un starp mums bija galds. Šeit gaisma bija vāja, bet ne pārāk daudz, un nekas netraucēja skatu. Pat viņas tumši tumšā, neizrotātā kleita bija gandrīz tikpat atklājoša kā dienas bikini un dažos veidos aizraujošāka. Ar saviem biezajiem tumšajiem matiem un plaši novietotām, pārsteidzoši zilajām acīm viņa bija vizuāls dārgums, un līdz šim viņa ir parādījusi prātu un garu, kas atbilst izskatam. Vienu brīdi nožēloju, ka neesam tādi, kā izskatījāmies, un uzreiz sev teicu, lai beidz būt muļķe.
  
  
  "Tātad, jūs esat students," es piezīmēju, vadot sarunu tā, kā ikviens, kurš klausās, varētu sagaidīt, ka tūrists pajautās meitenei, kuru viņš pacēla un atnesa uz savu istabu.
  
  
  "Jā."
  
  
  "Ko tu mācies?"
  
  
  Viņa paraustīja plecus un iedzēra ilgu brendija malku. "Es kādreiz gribēju kļūt par medmāsu, bet man bija jāpadodas."
  
  
  "Par ko?"
  
  
  "Tas bija..." Viņa sarauca pieri. “Nu, es beidzot sev atzinu, ka nevaru palikt blakus pacientiem visu atlikušo mūžu. Vai Tu zini?
  
  
  "Es domāju, ka tā."
  
  
  “Un tāpēc es... nu, es tikai mācos. Varbūt es būšu biologs, varbūt arheologs. Nav jāsteidzas ar lēmuma pieņemšanu, vai ne?
  
  
  "Es pieņemu, ka jūsu vecāki vēlētos, lai jūs iegūtu grādu." Es to teicu ar zinošu smīnu, bet es arī zināju, ka viņai nav vecāku.
  
  
  Kristīna uzmanīgi paskatījās uz mani. "Man nav vecāku, Makij. Protams, jūs darāt; Laikam jau esmu jums par to teicis."
  
  
  Es pamāju ar galvu. "Es ticu, ka jūs to darījāt. Atvainojiet. Bet kā tu... uh... kā tu pelni iztiku?”
  
  
  “Ak, es strādāju veikalā Atēnās. Tas atrodas ļoti tuvu Hiltonei. Viņi man ļoti labi maksā par brīvu dienu, kad man nav jāiet uz nodarbību. Viņa paliecās uz priekšu, kleitas pieticīgais kakla izgriezums atklāja tikai nelielu daļu. "Vai nav labi, ka es tagad esmu atvaļinājumā?"
  
  
  "Tas nevar būt labāk," es atbildēju un, sapratusi savu piezīmi, piecēlos un apsēdos viņai blakus uz gultas. Viņa nekustējās vai nelikās pārsteigta, taču nebija arī automātisku glāstu. Man šī meitene iepatikās arvien vairāk.
  
  
  "Un jūs, Makkī, atradāt to, ko meklējāt Grieķijā?"
  
  
  "Savā veidā".
  
  
  Viņa smējās. "Es runāju par jūsu biznesu."
  
  
  — Vai es tā neteicu? Es viņai uzsmaidīju atpakaļ. "Nu, patiesībā es šeit biju tikai dažas dienas, bet es satiku dažus cilvēkus, paskatījos uz laivām. Man bija kāda doma, ka varbūt es varētu atrast kādu ģēniju jahtu dizainā jūsu valstī, kādu, kas varētu izdomāt ko jaunu un aizraujošu. Pagaidām... bet neatkarīgi no tā, vai es atradīšu to, ko meklēju, es uzzināšu kaut ko par Grieķiju. Man patīk lielākā daļa."
  
  
  Šoreiz viņa mani noskūpstīja ar vēsām un vieglām lūpām. Es sāku viņu apskaut, bet viņa atrāvās, ne tik daudz, lai man pateiktu, ka tagad nav īstais laiks.
  
  
  Viņa teica. - "Tātad vai jūs rīt burāsit?"
  
  
  “Šī ir ideja. Smieklīgi, ka manā valstī un droši vien arī jūsējā, kad cilvēki laivā redz, ka kāds vīrietis ierodas mašīnā un sāk uzdot jautājumus, viņi nemēdz neko daudz stāstīt. Bet, kad tas pats cilvēks parādīsies laivā un uzdos tos pašus jautājumus, viņi atbildēs."
  
  
  "Jā, es saprotu, kā tas varētu būt." Viņa iedzēra vēl vienu malku brendija. "Un jūs, godīgi sakot, vēlaties ņemt mani līdzi?"
  
  
  Tagad biju pārliecināta, ka viņa runā par iespējamām kļūdām, jo sasodīti labi zināja, ka man viņa jāņem līdzi. "Es ļoti vēlētos. Tikai trīs vai četras dienas, tikai piekrastes burāšana. Lēnām".
  
  
  Šķita, ka viņa par to domā; tad viņa lēnām pamāja. "Jā. Tas būtu ļoti, ļoti labi." Ar šiem vārdiem viņa piecēlās, nolika tukšo brendija glāzi uz tuvākās kumodes un pacēla balto vilnas apmetni, ko valkāja pret vakara vēsumu. "Man jādodas atpakaļ uz savu viesnīcu, Makij."
  
  
  Mans pārsteigums noteikti bija skaidrs, bet viņa apspieda manu protestu ar niknu pieri. — Vai vajag? - es nepārliecinoši teicu.
  
  
  "Ak jā. Tas bija ļoti jauki, Makeij. Man šķiet, ka esam tik īsā laikā viens otru labi iepazinuši, un ir tik daudz, ko gaidīt. Nē?" Viņa nolieca galvu uz sāniem un ķircinoši uzsmaidīja man. — Kad būsim vieni jūrā, esmu pārliecināts, ka atradīsim par ko parunāt.
  
  
  Viņa nodeva ziņu, un es neiebildu. Kristīna negribēja, lai es viņu aizvedu atpakaļ uz viesnīcu, taču es pārliecinājos, ka pāri ielai nav brūns mersedess, pirms iesēdināju viņu taksometrā. Es skatījos, līdz viņa vairs nebija redzama, un neredzēju nekādas pazīmes, ka aste viņu būtu pacēlusi, bet joprojām jutu aukstu nemieru savā vēderā; Kristīna bija mans vienīgais veids, kā sazināties ar Aleksu, un, ja ar viņu kaut kas notiktu...
  
  
  Viss, ko es tagad varēju darīt, bija cerēt, ka viņa zināja, ko dara, jo es noteikti to nezināju.
  
  
  
  
  
  
  Devītā nodaļa
  
  
  
  
  
  Kad ierados agri nākamajā rītā, mani gaidīja Elgons Ksefrats, taču viņš nebija tas pats draudzīgais, smaidīgais vīrietis, kuru biju satikusi iepriekšējā dienā. Viņš skumji pakratīja galvu, kad ieraudzīja, ka izkāpju no mašīnas un ieeju savā mazajā, pārblīvētajā kabinetā.
  
  
  "Atvainojiet, esmu sarūgtināts," viņš strupi iesāka, skatīdamies uz balto somu, ko es nēsāju. “Jūsu laiva šodien nebūs gatava kuģošanai. Rīt, varbūt pēc divām vai trim dienām. Es nevaru pateikt".
  
  
  "Kas pie velna noticis?" - es prasīju.
  
  
  "Avārija pagājušajā naktī." Viņš paraustīja plecus un neskaidri norādīja pār plecu. Pa logu aiz viņa varēja redzēt rosīgu kuģu būvētavu, dokus un nelielu līci, aiz kura pietauvojās vairāki desmiti laivu, pārsvarā mazas. Es atpazinu trīsdesmit divas pēdas garo keču, ar kuru viņš man bija pazibinājis iepriekšējā dienā un bija piespiests pie doka kā gara, bieza šļūtenes čūska, kas izbira pāri sāniem un lejā kajītē.
  
  
  "Kas notika?"
  
  
  "Es domāju, ka kāds nokavēja pietauvošanos. Jūsu Argoss noteikti bija diezgan smagi taranēts; Šorīt atradām ar lielu ūdeni, vairāki dēļi bija izlēkuši uz priekšu. Viņš to lieki norādīja.
  
  
  "To nevar pārāk daudz sabojāt, ja vien tas nenogrimst pa nakti."
  
  
  "Droši vien nē; mums viņa būs jāizved, lai pārliecinātos.
  
  
  "Vai es varu aiziet apskatīties? Varbūt man radīsies kāda ideja..."
  
  
  Viņa acis bija aukstas. — Vai jūs zināt vairāk par manām laivām nekā es, Makkī kungs?
  
  
  "Protams, nē; Es ar to nedomāju. Paskaties, tu teici, ka tev ir cita laiva, ar kuru es varu braukt. Kā ar šo?
  
  
  "Ah, bet pēc tam, kad jūs vakar aizgājāt, divi kungi atnāca un nofraktēja to. Jūs teicāt, ka tomēr dodat priekšroku Argosam."
  
  
  ES izdarīju; tas bija mazāks, vieglāk vadāms ar vienu roku un kopumā izskatījās labāk. Tomēr... "Vai viņi jau viņu ir paņēmuši?"
  
  
  "Scylla? Vēl nē, nē."
  
  
  "Man vajag laivu," es kategoriski teicu.
  
  
  Zefrāts izskatījās pārsteigts. — Bet jūs teicāt, ka nav jāsteidzas, Makkī kungs.
  
  
  "Viss ir mainījies. Es vēlētos ar jums veikt darījumus, bet, ja jūs neturēsit savu vārdu, man būs jādodas kaut kur citur, Ksefrata kungs.
  
  
  Ja es to gaidīju no šī cilvēka, es, diemžēl, kļūdījos. Viņš tikai ilgi skatījās uz mani, tad paraustīja plecus. "Tās ir jūsu tiesības".
  
  
  “Redzi, es maksāšu par Scillu visu, ko tu prasīsi. Ļaujiet pārējiem pagaidīt kādu dienu, līdz Argoss tiks salabots.
  
  
  — Vai tas jums ir tik svarīgi, Makkī kungs?
  
  
  "Tas ir svarīgi." es pasmējos. "Tu drīz sapratīsi, kāpēc."
  
  
  Ksefrats izskatījās domīgs, viņa acis bija tumšas, un tad viņa tumšā, bārdainā seja iedegās pēkšņā smaidā. "Ak! Varbūt es saprotu." Viņš uzsita pa zobiem ar zīmuļa galu. — Varbūt arī citi kungi sapratīs.
  
  
  "Kad viņi teica, ka sāks?"
  
  
  "Tikai šodien. Patiesībā, tā kā vakar viņi ieradās tik vēlu, man nebija iespējas tos izcelt laivā. Parasti man ir jābūt pārliecinātai, ka kāds zina, kā rīkoties ar kādu no manām iecienītākajām laivām, pirms es to izlaižu. Izņemot gadījumus, kad viņiem ir tādas... ko lai es saku, tādas spējas kā jūs, Makkī kungs?
  
  
  Starp citiem dokumentiem, ko man iedeva, bija sertifikāta fotokopija, kurā teikts, ka esmu divreiz šķērsojis Atlantijas okeānu mazo laivu sacīkstēs, vienu reizi kā navigators un vienu reizi kā kapteinis. Es priecājos arī par to, ka Ksefrats nebija man lūdzis vadīt Scylla, platu siju, kuras kajītē ir pietiekami daudz vietas kazu ganāmpulkam, ko pārvadāt kā kravu, pa pārpildīto līci.
  
  
  "Tātad vai es varu ņemt Scylla vietā?" - es teicu, sniedzoties pēc sava maka.
  
  
  Kuģu būvētavas īpašnieks pamāja ar galvu. "Es to nevarēju izdarīt, Makkī kungs. Es devu vārdu diviem citiem kungiem."
  
  
  — Bet tu man solīji.
  
  
  "Drīz pienāks diena, kad jūs vēlēsities ieņemt Argosu."
  
  
  "Vai jūs varat piezvanīt šiem citiem puišiem? Vismaz pajautājiet viņiem, vai viņi neiebilstu ceļojumu atlikt par kādu dienu? Es jutos smieklīgi, gandrīz tā ubagojot, bet Pirgosā nebija citas vietas, kur es varētu uzreiz nomāt laivu. Vienīgā alternatīva bija atgriezties Pirejā, kur Grieķijas karaliskais jahtklubs varēja noorganizēt čarterreisus gandrīz jebkurā ostā, kur tie bija pieejami. Bet tas nozīmētu ne tikai vismaz vienas dienas aizkavēšanos, bet, vēl svarīgāk, noņemtu manu satraukumu par sava “atpūtas” kruīza sākšanu.
  
  
  Ksefrats sarauca pieri, šķirstīja dažus papīrus savā žurku ligzdā uz galda, atrada meklēto un beidzot rezignēti nopūtās. “Man tiešām žēl. Es nedomāju, ka es pierakstīju viņu viesnīcu.
  
  
  Viņš tur sēdēja kā drukns, skumjš, bet nepielūdzams zirneklis, un es sāku domāt, ka šī misija bija pilnīga neveiksme, kad ieradās Kristīna.
  
  
  Ksefrats gandrīz nolēca, kad meitene ienāca iekšā, viņa tumšā seja saplaisājās idiotiskā pateicības smaidā. Valkājot izbalējušus zilus šortus, svītrainu džemperi ar zemu kakla izgriezumu un svētku degsmi, viņai pietika, lai padarītu jebkuru vīrieti cietu.
  
  
  "Mēs esam gatavi?" - viņa jautāja, knābādama man uz vaiga un nometot divus audekla maisiņus uz putekļainās grīdas.
  
  
  Es viņai īsi pastāstīju par sarežģījumiem. Kristīnas reakcija bija perfekta; viņa pagriezās pret Cefratu, pietiekami pļāpādama.
  
  
  "Bet tas ir negodīgi! Mans atvaļinājums beidzas pēc dažām dienām, un viņi man apsolīja nelielu kruīzu.
  
  
  Ksefrats bija nepārprotami sajūsmā. Viņš runāja ar meiteni grieķu valodā, un viņa atbildēja; Es nevarēju saprast nevienu no viņiem. Bet neatkarīgi no tā, ko viņa teica, Kristīnei bija tāds pārliecināšanas spēks, ko es nevarēju aptvert; Pēc dažām minūtēm Ksefrats mazliet skumji pamāja ar galvu, bet paraustīja plecus, un mēs nesam savus piederumus uz doku.
  
  
  Viens no viņa biedriem atveda Scillu no enkurvietas, un pēc tam, kad viņš bija pārbaudījis, vai man nav takelāžas un rīki, sloop tika nodrošināts, un mēs nolikām savus piederumus zemāk. Ksefrats veica efektīvu operāciju, un tikai pusdienlaikā mēs izbēgām no mola. Strādājot zem pērkona iekšējā dzinēja jaudas, es izgāju cauri līcī pietauvotajām laivu grupām, jūtot, ka stūre ir gausa. Tikai tad, kad bijām tālu no bojas, kas iezīmēja ieeju līcī, es atdevu riteni Kristīnai un devos uz priekšu.
  
  
  Strēle pacēlās pirmais; tas bija pašregulējošs, padarot solo burāšanu daudz vieglāku. Kristīna man teica, ka viņa ir veikusi burāšanu, bet tikai ar mazām laivām, tāpēc, izņemot ārkārtas gadījumus, es pati gaidīju kaut ko nopietnu. Kad strēle sāka pildīties, es pagriezos un teicu meitenei, lai viņa paceļ slūpu vējā. Viņa pamāja ar galvu, pagrieza stūri un turēja to, nikni savieboties, līdz loks pagriezās un strēle sāka plivināt. Kad biju apmierināts, ka viņa mūs vairāk vai mazāk pārliecinoši virza pareizajā virzienā, es atgriezos un pacēlu smago lielburu. Pats pašam nebija viegli, pat ar vinču, bet es beidzot uzstūmu smago audeklu masta augšā un iztīrīju nūju.
  
  
  Scylla šūpojās vidēji spēcīgos viļņos, un, manevrējot pa šauro taciņu garām kajītes jumtam, man nācās mazliet padejot. Kad atgriezos plašajā kajītē, Kristīnai bija grūtības vadīt laivu; Es apsēdos viņai blakus un izslēdzu motoru. Klusums bija brīnišķīgs.
  
  
  "Tā ir liela laiva," viņa klusi atzīmēja, palūkojoties uz lielo mastu, kad vējš sāka to piepildīt.
  
  
  "Pietiekami liela," es piekritu, atņemot viņai stūri.
  
  
  Diena bija skaidra un vējaina, ar mērenu un diezgan labi izkliedētu laivu satiksmi. Pat tik tuvu krastam zem mūsu korpusa bija jūtama neierobežota dziļuma sajūta, dziļi zilais ūdens pārvērtās maigās putās, kad mēs gājām cauri viļņiem. Kristīna pacēla rokas, lai atgrūstu savus biezos, spīdīgos matus; saules gaismā tajā varēju saskatīt vara izcēlumus. Viņa dziļi ievilka elpu, izbaudot vēju un sāļu gaisu, aizvērtām acīm; kad viņa tās atkal atvēra, viņa skatījās tieši uz mani.
  
  
  "Labi," viņa teica.
  
  
  "Jā."
  
  
  Viņa atskatījās; ieeja līcī jau bija tikai vēl viena neatšķirama krasta līnijas daļa. "Beidzot mēs esam vieni." Viņa pasmaidīja. "Es domāju patiešām vienatnē."
  
  
  "Jā." Es palūkojos uz atvērto eju, kas veda uz galveno kajīti, un piesardzīgi paskatījos uz viņu. “Vai jūs varat mazliet rīkoties ar stūri? Es vēlos pārbaudīt dažas lietas tālāk.
  
  
  Kristīna pamāja ar galvu un atkal pārņēma stūri. Vienīgā redzamā zeme, izņemot cietzemi aiz mums, bija Zakinta, un sala atradās daudzu kilometru attālumā no labā borta.
  
  
  Kopumā, protams, šķiet, ka viss ir kārtībā, izņemot to, ka kāds pārsteigums mūs nevarēja ieraut nekādās problēmās ar laivu. Es nokāpu lejā, lai atrastu citu problēmu.
  
  
  Varbūt es biju pārlieku dedzīgs, bet es aplūkoju visu laivas iekšpusi, meklējot kādas problēmas. Šķita maz ticams, ka kāds Scylla būtu varējis uzstādīt kādas klausīšanās ierīces, taču nebija jēgas riskēt. Lejā tas bija pārsteidzoši plašs, ar galveno kabīni, kurā es varēju stāvēt gandrīz taisni. Kambīze bija kompakta un nepārprotami jaunāka par laivu, ar plastmasas jumtu un niecīgu nerūsējošā tērauda izlietni. Bija elektriskais ledusskapis, kuru es teicu Ksefratam, ka nedomāju izmantot; tas nozīmēja darbināt dzinējus, lai akumulatori būtu uzlādēti, un tas nebija tas, uz ko es gāju. Kā tas bija, vecais oriģinālais ledusskapis joprojām bija tur, un tajā bija piecdesmit mārciņas smags ledus bloks, lai alu noturētu auksts.
  
  
  Arī galvenajā kajītē bija augšējās un apakšējās guļvietas sānu pusē, bet otrā pusē galds ar iebūvētiem polsterētiem sēdekļiem katrā pusē; ēdamistabu varētu nolaist, lai visu pārvērstu par divguļamo gultu.
  
  
  Priekšā pa īsu, šauru eju, ko papildināja galvgalis un piekārts skapītis, atradās vēl viena kajīte, kurā divi cilvēki gulēja uz nedaudz izliektām gultām. Man bija gandrīz jārāpo, lai tiktu iekšā, jo augstums zem priekšklāja krasi samazinājās. Ar plexiglas pārklājumu pārklātā lūka bija vienīgais gaismas avots, un es to nedaudz pacēlu, lai mitrajā telpā iegūtu nedaudz gaisa. Es piezīmēju to aizvērt, ja laikapstākļi kļūs slikti; lai arī mums bija automātiskais sateces sūknis, nebija jēgas bez vajadzības ņemt ūdeni.
  
  
  Man vajadzēja gandrīz stundu, lai pārliecinātos, ka Scylla ir tīra. Es sev teicu, ka tas bija muļķīgi būt tik sasodīti uzmanīgam, taču viena no pirmajām lietām, ko es iemācījos spiegu biznesā, bija nekad neko neuztvert par pašsaprotamu. Tad bija divi puiši, kuri iepriekšējā dienā bija mēģinājuši nofraktēt Scillu, nemaz nerunājot par "negadījumu", kas sabojāja otru laivu. Nē, tas bija stundas vērts. Es atvēru pāris alus un atnesu tos atpakaļ kajītē.
  
  
  "Es baidījos, ka tu aizmigi," sacīja Kristīna.
  
  
  “Tikai pārliecinājos, ka viss ir kārtībā. Tagad mēs varam runāt." Es sēdēju prom no viņas, sasniedzamā attālumā; bija laiks ķerties pie lietas.
  
  
  "Nē... vainas?" - viņa viegli jautāja.
  
  
  "Nē," es kategoriski teicu.
  
  
  "Vai vēlaties braukt?"
  
  
  Es paskatījos uz labo bortu. Mēs tuvojāmies punktam Zakintas galējā dienvidu galā, kas nozīmēja, ka mums drīz būs jāmaina kurss un jādodas uz ziemeļrietumiem. Es pārbaudīju vēju; bijām lielā attālumā, vējš pūta gandrīz no ziemeļiem; kursa maiņai nevajadzētu nozīmēt neko vairāk kā galvenās buras iestatījuma maiņu. Laiva vienmērīgi brauca uz priekšu, nepārprotami laimīgāka zem burām nekā ar motoru.
  
  
  "Atstājiet kontroli sev," es teicu. "Tev iet labi."
  
  
  "Vai mēs varam tagad runāt?"
  
  
  "Ja Tu gribi."
  
  
  Viņa novērsās, nenovēršot skatienu no kompasa, kas uzstādīts tieši riteņa priekšā.
  
  
  ES jautāju. - "Labi?"
  
  
  "Ko man teikt?"
  
  
  Es sāku taisni. - "Kāpēc jūs vakar baidījāties no tās automašīnas?"
  
  
  "Mašīnas?" Viņa kavējās uz laiku.
  
  
  „Netālu no manas viesnīcas. Vai ir kāds iemesls, kāpēc jūs būtu jānovēro?
  
  
  Viņas acis iepletās, kad viņa skatījās uz mani. "Protams! Vai tu nezini?"
  
  
  Es nopūtos un viegli pieskāros viņas kailai rokai. "Klausies, Kristīn, labāk kaut ko izdomāsim. Jūs esat šajā ceļojumā, jo jūsu brālis uzstāja uz to. Bet līdz šim es nezinu, cik daudz jūs ar viņu esat sazinājies un kā tas bija. . Teikšu godīgi; Man tas nepatīk. Alekss ir sens draugs, un man žēl, ka viņš tevi šajā procesā iesaistīja, taču acīmredzot viņu nevar atrunāt. Vispirms man jāzina, cik jūs esat iesaistīts šajā biznesā."
  
  
  Viņa nolaizīja lūpas, vēlreiz paskatījās uz kompasu un tad piecēlās, lai pārbaudītu galvenās buras stāvokli. Beidzot viņa paraustīja plecus. "Labi. Pirmā lieta, ko es zinu par Aleksa atgriešanos... ir tas, ka kāds no jūsu cilvēkiem pienāk pie manis, kad es izeju no veikala. Viņš man saka, ka Alekss ar jums sazināsies. Viņa pagriezās pret mani. “Tev jāzina, Makeij, ka es gandrīz nepazīstu savu brāli. Man bija tikai septiņi gadi, kad viņš... pārgāja uz otru pusi. Un pirms tam viņš vienmēr bija prom, tāpēc es viņu redzēju ļoti maz. māte nomira un mūsu tēvs nomira pirms daudziem gadiem, kad es biju mazulis. Tāpēc es domāju, ka viņš... viņš juta, ka, tā kā es biju vienīgais ģimenes loceklis, viņš var man uzticēties? "Viņa beidza ar jautājošu piezīmi, kas mani īsti nemierināja.
  
  
  Es tam nepievērsu nekādu uzmanību. "Kāds kontakts jums ar viņu kopš tā laika ir bijis?"
  
  
  "Divas, trīs reizes es saņēmu ziņas; es nezinu, kā viņš man tās nogādāja. Es tikko tās atklāju
  
  
  kad es atgriezos mājās no nodarbības vai darba."
  
  
  — Kas tajos bija?
  
  
  "Man tās nav līdzi. Viņš man ieteica tos sadedzināt."
  
  
  Paldies Dievam vismaz par to, es sev teicu. "Bet jūs tos atceraties."
  
  
  "Noteikti. Viņš teica, ka atgriezīsies, ka amerikāņu aģenti viņu satiks un ka viņš vēlas, lai es tur esmu.
  
  
  "Es joprojām nesaprotu, kāpēc jūs viņu nesatikāt."
  
  
  "Un mani arī."
  
  
  "Vai viņš grib tevi ņemt līdzi?"
  
  
  "Es nevaru pateikt. Cik man zināms, es plānoju ar jums doties uz Korfu, satikt Aleksu un tad atgriezties Atēnās. Atvaļinājums beigsies." Viņa izklaidīgi pasmaidīja. “Cik es neskaidri atceros, mans vecākais brālis vienmēr bija spītīgs cilvēks, vienmēr prasīja savu ceļu. Varbūt viņš vienkārši vēlas redzēt pēdējo atlikušo ģimenes locekli.
  
  
  Bija diezgan skaidrs, ka mēs nekur netiksim, tāpēc es mainīju virzienu. "Atgriezīsimies pie brūnās automašīnas pagājušajā naktī. Tev bija bail. Kāpēc?"
  
  
  "Es nezinu. Es nekad agrāk nebiju iesaistījies šādās lietās, tāpēc, iespējams, esmu pārāk zinošs par... šīm lietām.
  
  
  "Tas ir muļķīgs jautājums, bet man tas ir jāuzdod. Tu nevienam par to nestāstīji? Es domāju, kaut kas līdzīgs tam, ko jūs dzirdējāt no sava brāļa pēc visiem šiem gadiem?
  
  
  Viņa izlēmīgi pakratīja galvu, pēc tam nācās no mutes izvilkt matu šķipsnu. "Nē. Es... Man nav tuvu draugu, Makij. Neviena, ar kuru es runātu."
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Tas ir nedaudz dīvaini," es strupi teicu. "Nav tuvu draugu?"
  
  
  Viņa nosarka zem iedeguma. "Ak, jā, es saprotu. Nu, es vēl nesen biju saistīts ar jaunu vīrieti. Man viņa vairs nav. Un man nav nevienas tuvākas draudzenes. Mans darbs un mana jaunā universitāte; es Esmu ļoti mainījis savu dzīvi, tāpēc nav neviena, kuram es tā teiktu."
  
  
  "Bet jums joprojām bija bail."
  
  
  Viņa atkal paraustīja plecus. “Tu esi spiegs, Makij, un esmu pārliecināts, ka tas nav tavs īstais vārds, bet tam nav nozīmes; Vai jums nav aizdomas par kaut ko līdzīgu šai automašīnai pagājušajā naktī?
  
  
  "Jā. Bet ne obligāti. Šī ir ļoti slepena operācija, Kristīna; nevienam par to nevajadzētu zināt neko, izņemot tiem, kas tajā piedalās.
  
  
  "Jā, es domāju..."
  
  
  "Labi, aizmirsīsim par to. Varbūt kāds nopludināja dažas šīs operācijas detaļas. Mūsu uzdevums ir tomēr novest lietu līdz galam. Mums ir dažas dienas jūrā, lai sarunātos, tāpēc sāciet, pastāstot man, kā Aleksam ar jums jāsazinās. Korfu."
  
  
  Viņa vilcinājās, cīnīdamās ar stūri, kad Scylla šūpojās pa lielās motorlaivas pēdu. Pēc tam viņa nopūtās un uzkrita uz oranžā glābšanas riņķa, ko izmantoja kā atzveltni. “Mēs vienojāmies par tikšanās datumu un laiku. Šī ir krodziņš Korfu.
  
  
  "O, forši!" Es saliku rokas. "Tieši tur, kur ikviens, kas viņu meklē, varētu viņu atrast, no Albānijas."
  
  
  — Ak, bet neviens viņu nemeklēs, Makij.
  
  
  "Ko tu ar to domā?"
  
  
  "Savā pēdējā ziņojumā viņš man teica, ka laiks ir ļoti svarīgs. "Vismaz divas vai trīs dienas pēc viņa aiziešanas viņi nezinās, ka viņš ir pazudis."
  
  
  — Un kā viņam veiksies?
  
  
  "Viņš neteica. Viņa ziņas bija īsas."
  
  
  "Jā, es tā domāju. Korfu." Piecēlos, nogāju lejā un atgriezos ar salocītu kartīšu paciņu. Kad es atradu to ar Korfu, man atlika tikai ātri ieskatīties, lai saprastu, ka viss ir nepareizi. "Mēs tur nebrauksim," es teicu.
  
  
  Viņa paskatījās, kur es rādīju. "Kāpēc?"
  
  
  "Jo, kad mēs ar jūsu brāli aizbrauksim, mums priekšā ir garš skrējiens, piecpadsmit vai divdesmit jūdzes jebkurā virzienā, līdz mēs sasniedzam atklāto jūru. Lai ko viņš teiktu, kāds varētu meklēt Aleksu, pirms mēs varam doties uz Taranto.
  
  
  Viņa paskatījās kartē. Korfu, Korfu galvenā pilsēta, atradās pusceļā gar salas austrumu krastu. Grieķijas un Albānijas krasti atradās tikai dažu jūdžu attālumā no ūdens, un man nebija nodoma mēģināt aizbēgt kopā ar pārbēdzēju no abām šīm valstīm laivā, kas spēja veikt tikai četrus vai piecus mezglus. Vismaz ne no turienes; Man būtu vajadzīgs ilgs laiks, lai izkļūtu no Korfu un nonāktu atklātā ūdenī. Varbūt, ja mani pirms pāris naktīm nebūtu apciemojuši divi smagsvari, no kuriem viens tagad ir miris, es būtu riskējis. Bet tagad par to nebija iespējams runāt.
  
  
  — Bet ko vēl mēs varam darīt? - jautāja Kristīna.
  
  
  Es ilgi skatījos diagrammu. Korfu jūras krastā atradās maza pilsētiņa, ko sauca Agios Matthaios. "Vai jūs zināt šo vietu?"
  
  
  Kristīna pamāja ar galvu. "Es nekad neesmu bijis Korfu."
  
  
  "Nu, mēs kuģosim tur un atstāsim šo laivu. Es domāju, ka mēs varam atrast automašīnu, kas mūs aizvestu uz Korfu.
  
  
  — Bet... Makki?
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Kāpēc mums būtu jādodas uz tādu vietu kā Agios Matthaios?
  
  
  Jums vajadzētu būt tūristam, un es... nu. Ne viens vien tūrists aizkuģos uz tik nomaļu vietu un dosies uz Korfu. Ja vien mēs pārāk nesteidzāmies. "
  
  
  Viņai bija taisnība. Ja mēs to nospēlētu līdz galam, it īpaši izšķirošajā posmā, mēs nevarētu atļauties darīt neko neparastu. Es paplašināju vēl dažas diagrammas un pārbaudīju dažas lietas. “Labi, Kristīn, tev taisnība. Šovakar piestāsim kaut kur Selfalonijā. Šī ir nākamā lielā sala pēc Zakintas. Rīt vakarā Preveza un nākamajā dienā Agios Matthaios. Bet, kad mēs tur nonākam, mums ir problēmas ar laivu; tas būs mūsu attaisnojums, un es visu padarīšu par likumīgu. Nakts Korfu un tad atpakaļ uz..."
  
  
  Viņa tik stipri pakratīja galvu, ka man nācās apklust. "Kas notika?"
  
  
  "Nē!" viņa noelsās. — Nē, ne tur!
  
  
  “Bet kāpēc gan ne? Šī ir labākā sasodītā vieta, ko es varu redzēt, pat ja to ir grūti izrunāt.
  
  
  "Es nedomāju tur." Viņa norādīja uz karti. "Nevis Ajos Matejoss." Viņas pirksts atkal pacēlās augšup pa krasta līniju. "Tur."
  
  
  "Preveza? Kas tur slikts?"
  
  
  Bez redzama iemesla es sāku saprast, ka viņa ir apglabājusi savu seju manā plecā, turoties pie manas rokas. "Nē, Makij, vai kā jūs saucat. Lūdzu! Lai kur mēs apstātos, lai tā nekad nebūtu Preveza!
  
  
  
  
  
  
  Desmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Tāpēc mēs izlaidām Preveza. Kristīnas iebildums bija tik histērisks, ka es nolēmu to neizmeklēt, vismaz toreiz ne. Pēc tam viņai šķita kauns par savu uzliesmojumu, it kā gribētu to atgūt. Bet, lai ko viņa arī teiktu, es biju pateicīga; tas liecināja, ka viņa ir pakļauta spiedienam un vairs nebija tā krāšņā ūdensmotociklu dieviete, kura nejauši varētu uzņemt kādu amerikāņu tūristu un doties nelielā kruīzā. Tas atgrieza lietas perspektīvā, un tas man bija labi.
  
  
  Atlikušo pirmās dienas daļu pavadījām, baudot atklāto jūru, turoties tālāk no Zakintas, un, saulei sākot rietēt virs atklātās Vidusjūras, devāmies uz Argostiljonu, Kefalonijas galveno pilsētu. Ostā paņēmām vēl proviantu, konservus, ledu, daudz alkohola kambīzei, tad atradām restorānu, kur paēdām drūmas vakariņas. Kristīna klusēja, koncentrējoties uz savu neatšķiramo dārzeņu un garšvielu ēdienu, kad saule pazuda aiz loga.
  
  
  "Es domāju," viņa teica, "mēs gulēsim uz klāja?"
  
  
  "Tāds bija plāns."
  
  
  "Jā." Viņa to teica ar rezignācijas nopūtu.
  
  
  "Tā ir problēma?"
  
  
  "Nē." Viņa to pateica pārāk ātri. "Vai mēs varam ieiet ostā un izmest enkuru?"
  
  
  "Var būt. Es pārbaudīšu ostas kapteini; mēs droši vien varam atrast brīvu piestātni.
  
  
  "Vai mēs nevarētu vienkārši... tikt galā?"
  
  
  "Jūs teicāt, ka mums ir trīs dienas. Kāda steiga?
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat peldējies naktī? Atklātā jūrā ar viegla vēja piepildītām burām?
  
  
  Kristīnas vārdi izklausījās dīvaini. "Jā," es atbildēju.
  
  
  — Vai tad mēs nevaram, Makij? Viņas roka slīdēja pāri galdam un ar pirkstiem pieskārās manai rokai. Viņi bija mierīgi, viegli trīcēja.
  
  
  "Tu gribi visu nakti peldēt?"
  
  
  "Tas būtu jauki."
  
  
  "Kāpēc ne?"
  
  
  Tajā brīdī viesmīlis mums atnesa turku kafiju, un, kamēr es caur zobiem filtrēju nosēdumus no krūzes dibena, Kristīna piecēlās, lai parūpētos par sevi. Kad viņa atgriezās, viņa sajūsmā nokrita uz krēsla tik strauji, ka man šķita, ka viņa to salauzīs.
  
  
  "Makki!" - viņa nošņāca. — Tur kāds bija!
  
  
  "Uh-huh. Kas par kādu?"
  
  
  "Cilvēks! Atspiedies pret sienu tieši ārpus dāmu istabas!
  
  
  — Tātad?
  
  
  "Bet es viņu esmu redzējis agrāk! Pēdējā nakts Pyrgosā!”
  
  
  Tas piesaistīja manu uzmanību. — Kur Pirgosā?
  
  
  "Tas bija..." Viņa vilcinājās, pielika pirkstu pie mutes un sakošļāja nagu. “Manā viesnīcā pēc tam, kad es tevi atstāju. Kad es ierados, viņš runāja ar reģistratūru."
  
  
  ES pamodos. "Vai viņš joprojām ir tur?"
  
  
  "Nē! Kad es aizgāju, viņš aizgāja. Mackey! Kā viņi var mums tā sekot?”
  
  
  "Neesiet pārāk pārliecināts, ka viņš mums seko."
  
  
  — Bet viņam tur vajadzētu būt!
  
  
  "Labi labi. Atpūsties". Piecēlos. "Ļaujiet man pašam nedaudz apmeklēt."
  
  
  Bet, kad es atgriezos mazajā ejā pie galvenās ēdamistabas, tur neviena nebija, un es atklāju, ka vīriešu istaba ir tukša. Kad atgriezos, Kristīna ar bažām skatījās manā virzienā, un es apsēdos pakratīju galvu. "Neviens. Vai esat pārliecināts, ka tas bija tas pats vīrietis, kuru redzējāt savā viesnīcā?
  
  
  "Jā."
  
  
  "Apraksti viņu."
  
  
  Viņa vilcinājās, iekoda lūpā. "Viņš bija... īsāks par tevi, bet ļoti plats. Tumšs uzvalks, tumši mati. Pliks, es domāju, bet viņš
  
  
  valkāja cepuri, tāpēc es nevarēju būt pārliecināts."
  
  
  — Ko viņš izdarīja?
  
  
  "Viņš vienkārši... stāvēja tur. Es runāju ar reģistratūru..."
  
  
  "Kādā valodā?"
  
  
  — Ak, grieķu valodā.
  
  
  "Vai viņš ar tevi runāja? Vai viņš kaut ko darīja?"
  
  
  "Nē, nekas tāds. Viņš tikai skatījās; Es jutu viņa skatienu uz sevi visu ceļu augšā pa kāpnēm.
  
  
  ES smējos. "Es nevaru viņu vainot."
  
  
  "Bet viņš ir šeit!"
  
  
  "Jā. Tas nav smieklīgi, vai ne? Labi, Kristīne, tā ir peldēšana visu nakti. Bet jums būs mani jāizklaidē pie stūres, ja es nevarēšu turēt acis vaļā."
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Es apsolu, Makeij, es darīšu visu, lai jūs nemodinātu."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Brīdī, kad devāmies atpakaļ uz laivu, Kristīnas bezjūtības īslaicīgais šarms bija izgaisis; Ik uz soļa viņa skatījās pār plecu, līdz man bija jāsaka, lai noliek to malā. Kad bijām uz klāja un tīrījām ostu, viņa rūpīgi pārbaudīja katru kuģi, kuram pabraucām garām, un tad sekoja visam, kas kustās. Bija gandrīz tumšs, bet vairākas citas laivas joprojām skrēja šurpu turpu. Viena no tām bija laba izmēra motorlaiva, kas pieslīdēja mums tuvu un bija pilna ar kliedzošiem gaviļniekiem, kuriem acīmredzami bija vienalga, kur notiks ballīte. Daži no viņiem pamāja mums; Es pamāju pretī, bet šķita, ka Kristīna cenšas pazust no redzesloka.
  
  
  "Aizmirsti!" - es atcirtu. "Jūs vienkārši pievēršat mums uzmanību. Viņi nav īstais tips."
  
  
  Viņa paskatījās uz mani nikni, tad iztaisnojās un vāji pamāja ar roku atkāpjošajam kreiseram. Kamēr mēs skatījāmies, ātra laiva devās pretī milzīgai motorjahtai, gandrīz tikpat lielai kā kruīza kuģis, kas tukšgaitā devās jūrā. Katrs iluminators bija izgaismots, un pat no šī attāluma es dzirdēju, ka rokmūzika vāji viļņojas pāri ūdenim.
  
  
  "Izskatās pēc ballītes," es piezīmēju.
  
  
  Kristīna pamāja. Mēs vērojām, kā motorlaiva lēnām pārvietojās līdzās motorjahtai. Troses tika nolaistas un piestiprinātas, un mazākā laiva, joprojām pilna, tika pacelta līdz galvenā klāja līmenim. Atskanēja smieklu saucieni, un caur savu binokli es redzēju, kā viena sieviete piecēlās kājās, gandrīz izkrītot pāri bortam.
  
  
  "Nolādētie muļķi," es nomurmināju.
  
  
  "Jā," piekrita meitene man blakus. "Tūristi".
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. "Kā es."
  
  
  "Nē, Makij. Tu esi spiegs."
  
  
  Es saraujos. "Labi, tad spiegu asistentes jaunkundze. Paņemiet stūri, kamēr es eju lejā un atnesiet mums siltus džemperus. Kļūst auksts".
  
  
  Viņas smaids bija jēgas pilns. "Bet man nemaz nav auksti."
  
  
  Viņa bija ģērbusies gaišā kreklā, piepogāta virs peldkostīma un pieskaņotos izbalinātos zilos šortos. Es centos parādīt, cik ļoti novērtēju viņas izskatu. "Atstāsim to tā," es teicu un devos lejā.
  
  
  Kad es atgriezos, viņa bija saritinājusies uz platā iebūvētā sēdekļa, kas stiepās visā kabīnes garumā, viņas kājas bija pabāztas zem viņas un galva bija balstīta uz elkoņa.
  
  
  "Tas izskatās ērti, bet es nevēlos, lai jūs naktī tā vadītu manu laivu. Šajā pozā ir pārāk viegli aizmigt."
  
  
  "Jā, kaptein," viņa atbildēja, sveicot mani.
  
  
  Es iemetu viņai džemperi un uzmetu segu uz blakus sēdekļa, tad devos uz priekšu, lai pārbaudītu strēli. Tas bija smuki uztīts, un, to pārbaudot, konstatēju, ka pašregulējošā iekārta nav bojāta. Enkurs tika novietots vietā, kas bija gatava iet pāri bortam, ja mums vajadzētu apstāties, lai gan šajos dziļajos ūdeņos nebija daudz vietu, kur mūsu aukla sasniegtu dibenu. Es atcerējos aizvērt priekšējo lūku, domās pieņemot Nataniela Franklina glāstu pa muguru, un rāpu atpakaļ uz kabīni.
  
  
  "Viss kārtībā, Skiper?" - jautāja Kristīna.
  
  
  "Jā." Es ziņkārīgi paskatījos uz viņu. "Izskatās, ka esat skatījies pārāk daudz Navy filmu."
  
  
  "Mani peldēt mācīja amerikāņu praporščiks."
  
  
  "Ha! Tu gribi teikt, ka šie vājinieki tiešām prot peldēt?
  
  
  "Nu, tā bija maza laiva. Mums abiem tikko pietika vietas."
  
  
  "Tam bija jābūt mājīgam." Es nokritu uz sēdekļa blakus viņas paceltajām kājām.
  
  
  Pēkšņi viņa apsēdās taisni, turot acis uz labā borta strobogaismu. "Kas tas ir?"
  
  
  Man nevajadzēja pārbaudīt savu grafiku. “Šī ir gaisma uz zemesraga, ko redzējām, kad ienācām ostā. Tiklīdz mēs viņu atstāsim, mēs atkal dosimies uz ziemeļiem."
  
  
  "Skaidrs. Jums ir taisnība, Makij, tagad nav īstais laiks būt aizmāršam. Vai tu esi miegains? Jums ir bijusi gara diena."
  
  
  Viņas balss skanēja gandrīz tīri, kad viņa runāja, skatījās taisni uz priekšu, abas rokas atrada uz spieķu riteņiem.
  
  
  "Nē. Ne tagad. Es vienkārši sēžu.
  
  
  un... baudīt skatu.”
  
  
  Kristīna nemanīja neveiklo piezīmi.
  
  
  Ilgu laiku neviens no mums nerunāja; tad viņa sāka šķobīties, jūtot manu skatienu.
  
  
  "Kāpēc tu tā skaties uz mani?" - viņa aizkaitināti jautāja.
  
  
  "Es nedomāju, ka jūs iebilstu. Vakar vakarā uz ielas tu biji... pavisam cita meitene.
  
  
  "Tas strādāja."
  
  
  — Tāpat kā vīri brūnajā mersedesā?
  
  
  — Noteikti.
  
  
  "Un tagad viņi ir prom?"
  
  
  Viņa pagrieza galvu pret mani, un pieaugošajā tumsā viņas acis bija mierīgas un prātīgas. "Makki, es varētu ar tevi iekāpt gultā. Kādu brīdi. Ja man būtu ar tevi jāmīlējas, lai kādu pārliecinātu, ka esam tie, par kuriem izliekamies, es nevilcinātos. Es kādu laiku biju simpātijas pret savu klasesbiedru, un varu godīgi teikt, ka viņš ne tuvu nebija tik pievilcīgs kā tu. Un tomēr... - Viņa paraustīja plecus un atkal paskatījās uz augšu, tad atkal uz mani. “Es neesmu prostitūta, lai iekristu gultā ar pirmo amerikāņu tūristu vai spiegs, lai kā jūs sevi sauktu. Tu saproti?"
  
  
  — Noteikti. Es nedaudz attālinājos no viņas, bet ne tuvu. "Tas arī izskaidro, kāpēc jūs pēkšņi nolēmāt peldēt visu nakti."
  
  
  Bija pārāk tumšs, lai redzētu, vai viņa nav nosarkusi, bet pēc tā, kā viņa nolieca galvu, es sapratu, ka viņa ir samulsusi.
  
  
  "Tā ir taisnība, Makij. Daļēji. Ja vēlos būt stingrs savā apņēmībā, nav jēgas riskēt ar liekiem kārdinājumiem.
  
  
  — Bet tikai daļēji?
  
  
  "Jā. Es mazliet domāju, kopš mēs šodien runājām.
  
  
  "Par ko?"
  
  
  "Par to, kā jūs mainījāt mūsu plānus."
  
  
  "Ko tu ar to domā?"
  
  
  "Alekss... viņš ir ļoti uzmanīgs. Aizdomīgi. Es to zinu tikai no īsziņām, ko saņēmu no viņa.
  
  
  "Es radīju tādu iespaidu."
  
  
  "Tāpēc es domāju... būtu neprātīgi veikt šādas izmaiņas."
  
  
  "Tu gribi teikt, ka mums vajadzētu doties uz Korfu, kā plānots?"
  
  
  "Es domāju, ka tas būtu labāk, jā."
  
  
  Smieklīgākais bija tas, ka es pats domāju to pašu un nolēmu, ka esmu pārāk piesardzīgs. Ja būtu noticis drošības pārkāpums vai kaut kāda vajāšana, nebūtu tik lielas atšķirības, vai mēs atrastos starp Korfu un cietzemi vai atklātā jūrā; jebkurā gadījumā viņi mūs noķers.
  
  
  "Es arī," es teicu.
  
  
  Viņas acis pārsteigumā iepletās, it kā viņa būtu gaidījusi strīdu. "Tu dari?"
  
  
  Es paskaidroju savu argumentāciju. Viņa pamāja.
  
  
  "Problēma ir tāda," es turpināju, "mums būs aptuveni viena diena, lai nogalinātu, kad būsim Korfu nokļūuši tādā ātrumā, kādā mēs dosimies.
  
  
  Es jutu, ka viņa saspringst no šī vārda un atkal prātoju, kāpēc viņa nevēlas iet tuvu tai vietai.
  
  
  "Bet," es turpināju, "tā kā tas ir noticis, nākamajai pieturai, izņemot Korfu, vajadzētu būt Paksai. Varbūt mēs varētu tur palikt kādu citu dienu, bet, kamēr jūs domājat, ka mums seko, man nepatīk būt vienā ostā pārāk ilgi."
  
  
  "Jā, es saprotu. Ak, varbūt es kaut ko iztēlojos, Makij, bet, tā kā es redzēju šo vīrieti Argostiljonas krodziņā, es tā nedomāju, nē.
  
  
  Varbūt bija pienācis laiks viņai pastāstīt par savu tikšanos, bet es tā nedomāju. Vēl nē. Jo vairāk es redzēju šo meiteni, jo sarežģītāka viņa kļuva, un tas attiecās arī uz misiju.
  
  
  "Labi," es teicu, "mēs par to uztrauksim rīt. Tagad pastāstiet man, kā Alekss plāno ar jums sazināties nākamreiz.
  
  
  “Es... Man nevajadzētu nevienam stāstīt. Pat jūs."
  
  
  "Tas ir muļķīgi. Jūs kaut ko teicāt par krogu Korfu, bet neko vairāk. Pieņemsim, ka jūs nokritāt pār bortu vai kaut ko citu.
  
  
  Viņa pasmaidīja. "Es peldu kā zivs."
  
  
  “Tas tev nenāks par labu, ja tu nokritīsi naktī, kamēr es guļu lejā. Jūs nevarat noķert laivu zem burām, ticiet man."
  
  
  — Tas nenotiks, Makij.
  
  
  "Neesiet pārāk pārliecināts. Jebkurā gadījumā es šeit gulēšu."
  
  
  "Tev būs auksti."
  
  
  "Vismaz man būs kompānija. Tur lejā ir vientuļi."
  
  
  Viņa smējās.
  
  
  "Tātad, atpakaļ uz biznesu. Jūsu kontakts ar Aleksu."
  
  
  "Tiešām, Makij. Es nevaru pateikt".
  
  
  "Labāk padomā vēlreiz, mīļā. Ja cilvēki mums sekos, mēs varētu atšķirties vai vēl ļaunāk.
  
  
  Viņa vilcinājās, iekoda lūpā. Beidzot viņa lēnām pamāja ar galvu. "Varbūt rīt. Ļaujiet man par to padomāt, Makij."
  
  
  — Saki man taisni, Kristīn. Man ir pavēlēts satikt Aleksu, paņemt viņu un aizvest uz Itāliju. Šobrīd tu esi vienīgais kontakts ar viņu, tāpēc labāk uzticēsimies viens otram vai apgriezīsimies tepat un sakām, ka velnieties."
  
  
  Viņa sarāvās, bailēs iepletusi acis.
  
  
  "Tu nedarītu!"
  
  
  — Sasodīts, es tā darītu. Es blefoju, bet, spriežot pēc viņas reakcijas, viņa bija daļēji pārliecināta.
  
  
  "Lūdzu, Makij. Tas viss man ir tik jauns; Es nezinu, ko darīt, kam pakļauties. Vai mums vajadzētu būt konfliktā?
  
  
  "Izvēle ir jūsu ziņā," es kategoriski teicu.
  
  
  — Tad es tev pateikšu.
  
  
  Es gaidīju, līdz klusums bija pietiekami biezs, lai grieztu ar nazi.
  
  
  "Rīt," Kristīna klusi sacīja.
  
  
  Es paskatījos uz viņu nikni, tad nopūtos, izstiepos uz mīkstā sēdekļa un paņēmu glābšanas līdzekli kā spilvenu. "Pamodiniet mani, kad esat noguris," es norūcu.
  
  
  "Jā," viņa maigi teica.
  
  
  "Un uzmanīgi sekojiet līdzi kompasam."
  
  
  "Jā, ser".
  
  
  
  
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Rīts bija vējains, virs galvas zemu metās tumši mākoņi. Pa dienu notika smags griešanas darbs, un smagā laiva ar platām sijām šūpojās un nogrima kā bēguļojošs zirgs. Kristīna gulēja zemāk, bet drīz atkal iznāca uz klāja, bāla un satraukta.
  
  
  "Vai mums viss kārtībā?" - viņa jautāja, bažīgi skatoties uz mākoņiem.
  
  
  — Nav par ko uztraukties. Man nācās kliegt pāri pieaugošajai vēja gaudošanai, tehnikas rūkoņai un čīkstēšanai. Pēkšņa vēja maiņa lika lielajai burai plivināties kā piesietam, trakam ērglim; Cīnījos ar stūri, līdz bijām ceļā ar vēju, kas atkal piepildīja buru.
  
  
  Kristīna noliecās uz kajītes jumta un ar mazliet traku skatienu paskatījās apkārt. "Kur mēs esam? Es neredzu zemi."
  
  
  "Ak, tas ir kaut kur tur." Es neskaidri pamāju labā borta virzienā.
  
  
  — Bet vai tu nezini? Viņas balsī bija dzirdama smalka panikas nots.
  
  
  "Neuztraucieties". Es paskatījos pulkstenī; bija kādi seši no rīta. Kādu nakti es novērtēju mūsu ātrumu un nolēmu, ka esam aptuveni pretī Prevezai, bet tas bija ļoti aptuveni. Es meitenei neteicu. "Ja šķiet, ka mums ir problēmas, man atliek tikai doties uz austrumiem, un mēs redzēsim zemi." Šobrīd tā nebija īpaši pievilcīga perspektīva, jo vējš tagad pūta no šī virziena, un tā pārvarēšanai būtu nepieciešama virkne garlaicīgu sitienu. Pateicoties Natanielam, es zināju pietiekami daudz, lai saprastu, ka mazjaudas palīgdzinējs šādās jūrās nepalīdzēs; Bez vēja stabilizējošās ietekmes burās Scylla kustētos vairāk uz augšu un uz leju, nevis uz priekšu.
  
  
  “Bet... vai mēs nevaram uzzināt, kur tieši atrodamies? Ar šo... kā tu to sauc? Trident?"
  
  
  es pasmējos. "Sekstants". Es paskatījos uz augšu. "Un kamēr nav saules, uz kuras apmesties, atbilde ir nē."
  
  
  Viņa sarauca uzacis, nepārprotami noraizējusies, noņēma roku no kajītes jumta un nekavējoties paklupa atpakaļ, gandrīz iekrītot aiz viņas atvērtajā ejā.
  
  
  es kliedzu. - "Skaties!" “Nelauzīsim kājas šajā mazajā kruīzā. Nāc šurp un apsēdies."
  
  
  Viņa darīja, kā viņai lika, šūpojoties pāri atvērtajai kabīnei un gandrīz ietriecoties kompasa korpusā. Es satvēru viņas roku un pievilku viņu sev pretī.
  
  
  “Paliec tur, kur esi. Dieva dēļ, nelauziet kompasu, jo tad pat es sāktu uztraukties.
  
  
  Viņa īsi pasmaidīja un izmeta matus no sejas. Viņas āda bija mitra, un tas nebija no šļakatām, kas ik pa laikam ietriecās viņas sānos. Es zināju šo skatienu.
  
  
  "Vai jums ir slikta dūša?"
  
  
  "Vai man nav slikti? Es nezinu tādu vārdu."
  
  
  "Sāpīgi."
  
  
  "Ak... mazliet. Ir tik smacīgs, un laiva tik daudz atsit."
  
  
  "Jā. Nu, palieciet šeit, līdz mēs tiksim prom no šejienes. Sēdies pie stūres."
  
  
  "Es?" Viņa noņēma rokas, it kā baidītos viņai pieskarties.
  
  
  "Kāpēc ne? Pasaulē labākais līdzeklis pret jūras slimību, lai sekotu līdzi notikumiem uz klāja."
  
  
  "Es neslimoju jūras slimībā!"
  
  
  "Lai kā jūs to nosauktu. Jebkurā gadījumā es garantēju, ka dažu minūšu laikā jūs jutīsities labi. Pieņemiet to. Man ir darbs".
  
  
  Viņa darīja, kā viņai lika, slīdot uz vietu, kuru es biju atbrīvojusi, kad piecēlos. Viņa brīdi šaubīgi paskatījās uz mani, tad dziļi ievilka elpu un ar abām rokām satvēra stūri. Nogāju lejā kajītē.
  
  
  Kad pēc dažām minūtēm atgriezos, viņa vāji smaidīja un pacēla galvu, lai uztvertu vēsmu un sāļu strūklu. Ārstēšana darbojās ātrāk, nekā es domāju.
  
  
  "Vai jūs vēlaties runāt?"
  
  
  "Runāt?"
  
  
  "Uh-hu. Zini."
  
  
  "Ak jā." Viņa piecēlās no sēdekļa, lai labāk apskatītu kompasa ciparnīcu. "Nedaudz vēlāk, vai, Makij? Esmu nedaudz aizņemts."
  
  
  Es ļāvu tam pāriet.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Līdz pusdienlaikam tas bija
  
  
  atkal kluss un saulains; Es tiku galā ar sekstanta palīdzību un lūdzos, lai mana elementārā navigācija būtu vismaz pietiekami precīza. Es biju pārsteigts, atklājot, ka esam tikuši tālāk, nekā biju gaidījis; Prevezai vajadzētu atrasties gandrīz uz austrumiem no mums. Tā bija maza sala, ne garāka par četrām vai piecām jūdzēm, un to nebūtu grūti palaist garām. Vējš joprojām pūta no austrumu puses, un, lai gan jūra bija mierīgāka, tomēr bija nejauks mazs karbonāde. Ar nopūtu es sāku mūsu pirmo iesiešanu. Tā nebija diena priekam vai pat darbam.
  
  
  Es devos lejā, uz plašā galdiņa galvenajā kajītē uzstādīju mūsu apgabala karti un atzīmēju mūsu pašreizējo atrašanās vietu. Kopš tā laika man būs precīzi jāatzīmē mūsu novirzes, virzoties uz priekšu un atpakaļ vējā, jāseko precīzam katrai lēcienam pavadītajam laikam un jācer, ka mani aprēķini par nobraukto attālumu bija pietiekami precīzi. Tas nebūtu bijis viegli pat ar pieredzējušu roku pie stūres, bet tas, ko Kristīna man tur uzrakstīja, visu padarīja daudz sarežģītāku un nenoteiktāku; galu galā viņa nekad agrāk nebija pametusi krastu redzeslokā. No otras puses, es pats nebiju īpaši pieredzējis tālsatiksmes navigācijā.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Pret vakaru mēs atradāmies uz nelielas salas priekšgalā. Diena kļuva zeltaina, kad mēs devāmies uz skaisto mazo Porto Gaio ostu. No pirmā acu uzmetiena tā šķita primitīva, neapbūvēta vieta; viss, ko mēs varējām redzēt, bija sudraba zaļas olīvu birzis, kas stiepās visos virzienos, cik tālu mēs varējām redzēt. Tad, tuvojoties, mēs varējām saskatīt zemas ēkas, baltas, brūnas un rozā, ar kailajiem pietauvotu laivu mastiem, kas svārstās ostā.
  
  
  Pilsēta bija maza, bet pārpildīta; Lielākā daļa māju stiepās gar krastmalu. Akmens uzbērums robežojās ar ostu; krastā bija vairāki mazi veikaliņi, krodziņi un pāris sīkas viesnīcas. To neapspriežot, Kristīna piekrita pavadīt nakti uz Scylla klāja; Ostas kapteinis mums ierādīja piestātni tālāk no krasta, kas man tīri labi derēja. Mūsu laivā bija maza laiva, kas bija piesieta pie dāvitēm pakaļgalā, un iekļūšana vannas izmēra laivā bija diezgan liels varoņdarbs līdzsvara un laika ziņā. Kad mēs abi tajā saspiedāmies, bijām tik zemu ūdenī, ka es gaidīju, ka tiksim pārpurvoti, pirms paspēsim nobraukt pāris simtu jardu līdz dokam.
  
  
  "Par laimi šeit nav ūdensslēpotāju," es komentēju.
  
  
  "Ak?" Tagad Kristīna šķita dzīvespriecīga, pilnībā aizmirsusi par rīta raizēm un iepriekšējās nakts bailēm.
  
  
  Es nedaudz nobīdīju savu svaru; laiva šūpojās un pār bortu izlēja nedaudz ūdens. Meitene izskatījās satraukta, tad iesmējās.
  
  
  "Jā, es saprotu, ko tu domā. Varbūt mums vajadzētu atgriezties laivā, pirms satumst, vai ne?
  
  
  “Nekādas atšķirības nebūs; mēs varam nogrimt dienā vai naktī."
  
  
  "Un mēs vienmēr varam peldēt."
  
  
  — Noteikti. Mūsu ceļgali bija kā savijušies, mēs neko nevarējām darīt, un likās, ka viņa izdara nelielu papildu spiedienu. Var būt.
  
  
  Mēs pastaigājāmies pa mazo pilsētiņu un nedaudz pastaigājāmies ārā, ar atriebību spēlējot tūristus. Lauki bija zaļi un akmeņaini, strauji pacēlās no jūras kā nogrimuša kalna virsotne, kas patiesībā bija lielākā daļa Grieķijas salu. No putekļainā ceļa mēs varējām paskatīties uz augšu un ieraudzīt kalna nogāzi, kas bija nokaisīta ar krīta laukakmeņiem, daži no tiem stāvēja kotedžu lielumā, un dažos gadījumos mājokļi izcēlās galvenokārt ar tumšajiem laukumiem, kas iezīmēja to logus. Mums garām pabrauca sēkošs vecs auto, kas līdzīgs pirmskara Citroenam, pilns ar pieaugušajiem un bērniem. Pieņēmu, ka vietējie bagātnieki; citi, ko redzējām uz ceļa, staigāja vai brauca ar zirgu pajūgiem. Viņi lielākoties mūs ignorēja; vīrieši bija īsi un drukni, daudzi ar lielām ūsām, sievietes standarta melnā zemnieku apģērbā līdz potītēm, parasti ar pieskaņotām šallēm, kas gandrīz aizsedza seju. Tas bija tas, kas mani mulsināja par Grieķiju kopš brīža, kad sāku par to lasīt: kāpēc tik saulainā zemē, kurā ir svelmains gaiss un dzirkstošais ūdens, vajadzētu būt apdzīvotai ar sievietēm un daudziem vīriešiem, kas pastāvīgi sēro. Ja es būtu bijis filozofisks, es būtu varējis par to pajautāt Kristīnai, bet man bija citas domas. Burāšana rada apetīti, kas izvēlīgāko ēdāju var pārvērst par rijēju, un es biju badā.
  
  
  Mēs atradām tavernu ar skatu uz krastmalu, un vakariņas bija tik pārsteidzoši labas, ka mēs tur palikām līdz vēlai naktij. Vieta nepārprotami bija paredzēta ceļojošiem jahtniekiem; Ēdienkarte daļēji bija angļu valodā, dekorēta ar rupji uzzīmētiem enkuriem un gliemežvākiem. Sākumā mēs bijām vienīgie šajā vietā, bet drīz vien ielauzās bariņš vīriešu un sieviešu ar iedegušām sejām un spēcīgām rokām jūrnieku drēbēs.
  
  
  No sarunas fragmentiem es dzirdēju, ka tā bija jaukta amerikāņu un britu grupa, tostarp itāliete un divi acīmredzami francūži. "Nekas īpašs," pie sevis sacīju un paskatījos uz Kristīnu.
  
  
  Viņa skatījās taisni uz priekšu, it kā uz kaut ko pār manu kreiso plecu, bet pēc zoda un seklās elpošanas es sapratu, ka viņa ir saspringta.
  
  
  "Kas tas ir?" - jautāju, noliecoties uz priekšu, lai mūs nedzird.
  
  
  "Es... tas nav nekas." Viņa īsi pasmaidīja. "Es domāju, ka man ir aizdomas par visiem. Es priecāšos, kad tas viss būs beidzies."
  
  
  "Tu darīsi?"
  
  
  "Jā."
  
  
  Es sniedzos pāri galdam pēc viņas rokas. "Es neesmu pārliecināts, ka būšu laimīgs."
  
  
  Viņa ilgi skatījās uz mani. "Nē," viņa beidzot teica. "Es arī droši vien to nedarīšu."
  
  
  Neviens ar mums nerunāja, kamēr mēs neizdzērām kafiju, bet tad viens no francūžiem otrpus istabai piecēlās un apzināti devās uz mūsu galda pusi. Viņš bija tievs vīrietis ar smilšainiem matiem un kautrīgu, pārliecības pilnu smaidu.
  
  
  "Atvainojiet," viņš teica, galvenokārt skatīdamies uz Kristīnu. "Vai jūs esat amerikāņi?"
  
  
  "Es esmu," es teicu. "Viņa nav."
  
  
  "Mēs ar draugiem domājām, vai jūs nevēlaties pievienoties mums iedzert." Viņš joprojām skatījās uz Kristīnu;
  
  
  Viņa stingri pamāja ar galvu. "Es ļoti atvainojos," viņa teica ar aukstu pieklājību. "Bet mums vajadzētu laicīgi gulēt, tā ir bijusi gara diena." Viņa piecēlās ar plūstošu princeses graciozitāti, atraidot necienīgu pielūdzēju. “Vai tu samaksāsi čeku, Daniel? Mums jāiet. Es atgriezīšos pēc minūtes."
  
  
  Francūzis atkāpās, nepārprotami cenšoties saglabāt bezrūpīgu mieru. Es pasmaidīju pie sevis, izklājot drahmas; meitene mani joprojām pārsteidza. Vērojot viņas virzību uz tualeti, es izbaudīju skatu, pat no aizmugures, uz skaisti pildītām baltām biksēm ar brīvu zilu kreklu virs tām. Vienkāršais uzvalks lika saprast, kas viņai nav mugurā, un pēkšņi, atceroties pagājušo nakti, es to negaidīju.
  
  
  Atnāca viesmīlis, paņēma manu naudu un iedeva resnajai, ūsainai sievietei aiz kases. Viņš par to ilgi domāja, un es sāku zaudēt pacietību. Kad viņš beidzot atgriezās, es jau biju kājās, bet kad viņš aizgāja, es atkal apsēdos. Kristīna joprojām nav atgriezusies.
  
  
  "Varbūt tā ir mana nepacietība," pie sevis sacīju un apzināti neskatījos pulkstenī. Es pārbaudīju galdu istabas otrā galā; viņi paskatījās manā virzienā, un jaunais francūzis pasmaidīja.
  
  
  Es piespiedu sevi sēdēt mierīgi, malkojot pēdējo kafiju, kamēr manas iekšas sažņaudzās, minūtēm ejot. Es atcerējos viņas satraukumu, kad viņa ieraudzīja vīrieti restorānā Argostiljonā, un sāka justies tikpat nervozi kā iepriekš.
  
  
  Sieviete aiz kases jautājoši paskatījās uz mani. Es paskatījos apkārt, beidzot piecēlos un piegāju pie viņas.
  
  
  "Es ceru, ka jūs runājat angliski."
  
  
  "Bet protams," viņa atbildēja.
  
  
  "Jauna dāma". Es norādīju uz tualeti – vai vismaz koridoru, kas ved uz to. "Mums ir bijusi gara burāšanas diena, un viņai var būt slikti..."
  
  
  "Bet, protams," viņa atkārtoja un pacēla savu melni ģērbto masu no augstā ķebļa, lai ielīstu dāmu istabā. Pēc brīža viņa atgriezās, paraustīdama plecus. "Tur neviena nav," viņa teica.
  
  
  "Kur pie velna...?"
  
  
  — Varbūt sētas durvis. Viņa paskatījās uz galdu, kur francūzis izskatījās aizdomīgi pašapmierināts, kā vīrietis, kuram viss bija nokārtots un kurš nesteidzās kārtot lietas. gabalus kopā.
  
  
  Izņemot to, ka es tam neticēju ne mirkli. Neviens nepameta šo galdu, un šķita maz ticams, ka Kristīna mani vakaros atstās par nejaušu puisi. Vismaz ne tagad. Es viņu ignorēju.
  
  
  "Paldies," es teicu sievietei un steidzos ārā no kroga. Kad nonācu līdz vietai, kur bijām atstājuši laivu, nebiju pārsteigts, kad to tur atradu; viņa noteikti nebūtu atgriezusies laivā viena. Bet, kad es paskatījos uz aptumšoto ostu, es saskatīju tumšu figūru, kas dreifēja tuvu Skillai. Tā bija maza laiva ar piekarināmo motoru, kuras priekšgals balstījās pret slūpas korpusu, un no tā, kā tā šūpojās un nogrima, man radās iespaids, ka tā tur bija atstāta tikai pirms dažām minūtēm. Kamēr es paskatījos, galvenās kajītes iluminatoros pazibēja gaisma, un šaubas nepalika.
  
  
  Es iekāpu laivā, izkāpu burā un, cik vien ātri vien varēju, peldēju pāri pārpildītajai ostai. Airu skaņa airu slēdzenēs manās ausīs izskanēja kā pērkons, bet, tikko es apstājos, lai izdomātu, kā apslāpēt skaņu, garām aizsteidzās motorlaiva. Viņa taka mani gandrīz pārņēma pāri, bet es saglabāju kontroli un izmantoju troksni, lai tiktu cauri pārējai daļai.
  
  
  attālums līdz Scyllai.
  
  
  Es piesējos pie priekšgala, tad izkāpu uz priekšklāja. Virsma bija mitra no rasas, un, guļot, es jutu, kā mitrums sūcas caur manu kreklu. Mani tas netraucēja; Mani vairāk traucēja tas, ka gaisma nenāca caur organiskā stikla lūkas vāku tieši deguna priekšā. Tas nozīmēja, ka durvis starp kajītēm bija aizvērtas.
  
  
  Es viegli atvēru lūku, pateicīga, ka agrāk nebiju mēģinājis to nojaukt no iekšpuses. Tā klusi pacēlās uz augšu, un es iegrimu starp divām šaurajām gultām lejā. Lūka atkal aizvērās, un es samazināju ātrumu, līdz tā aizcirtās. Es virzījos uz durvju aili, apskatot Hugo viņa apakšdelma apvalku, un pieliku ausi pie plānā koka paneļa.
  
  
  Ja mana grieķu valoda būtu bijusi labāka, es varētu pastāstīt, ko viņi saka, taču vīrieša vārdi izskanēja pārāk ātri, lai es varētu uztvert vairāk nekā dažus sarunas fragmentus. Bet viņa balss skaidri liecināja, ka viņš kādam draud, un, dzirdot Kristīnas atbildi, nebija šaubu, kam. Es dzirdēju asu pļauku un apslāpētu kliedzienu. Sāku ņemt rokā nazi, kad man virsū uzkrita tonna ķieģeļu.
  
  
  Viņš nāca caur lūku, kuru tikko biju aizvērusi. Tumsā es neredzēju neko citu kā vien apjomīgu ēnu, kas mani spieda; šaurajā telpā starp gultām es pat nevarēju apgāzties, lai tiktu pie cilvēka. Ķiploku elpas brāzma mani gandrīz nosmaka, un tā deva spēku izmisumam. Es pielecu kā mustangs ar naglu zem segliem, cenšoties nokratīt no muguras nepatīkami smakojošo vīrieti. Viņa galva atsitās pret zemajiem griestiem; viņš smagi iesmējās, kamēr viņa rokas joprojām spieda manu kaklu. Es viņam vēlreiz iesitu un sāku mest uz vienas no gultām, kad durvis pavērās.
  
  
  Galvenajā kajītē gaisma bija vāja, bet pēc pilnīgas tumsas es uz brīdi apžilbu. Viss, ko es redzēju, bija siluets un metāla mirdzums viņa rokā. Es spārdu, bet nevarēju viņu aizsniegt. Atskanēja atvēsinošs klikšķis, kad sprūda tika pavilkta atpakaļ; Es pagriezos, mēģinot ievilkt vīrieti uz muguras starp mani un ieroci, taču zināju, ka ir par vēlu.
  
  
  Šāviens bija kā pērkona klakšķis pārpildītā telpā. Es uz brīdi sastingu, gaidot, kad sajutīšu, kur man trāpa. Bet nebija sāpju, pat ne agrīnā nejutīguma, kas ir pirms nopietna trieciena agonijas. Kad es vēlreiz paskatījos uz siluetu durvīs, es redzēju, ka tas ir sašķobījies. Vīrietis, kurš man uzbruka, atslābināja tvērienu, un es izrāvos, mērķējot uz slepkavu.
  
  
  Es izsitu viņam ieroci no rokas un atgrūdu atpakaļ. Blāvajā gaismā aiz loga es redzēju Kristīnu, viņas roka bija sapinusies viņa matos, viņa tos vilka no visa spēka. Taču cīņā brīvā roka aizlidoja viņai aiz muguras un atsitās pret petrolejas lampu, izsitot to no balstiekārtas.
  
  
  Liesmojošais šķidrums izlija pāri galdam, tad uz klāja, laizīdams dēli pret mums pēkšņajā tumsā. Es atgrūdu vīrieti, tagad pat nepievēršot uzmanību Kristīnai. Ugunsgrēks uz laivas, iespējams, ir vissliktākā lieta pasaulē, it īpaši, ja esat iesprostots apakšā un uguns virzās tieši uz gāzes tvertnēm.
  
  
  Es paķēru segas no gultām un izmetu tās uz lielākajām degšanas vietām; Kamēr tie gruzdēja, es ieslēdzu ūdeni kambīzes izlietnē, pēc tam ieniru lielajā piekārtajā skapī un izvilku slikto laikapstākļu aprīkojumu, lai pārmestu pāri citām degošajām vietām. Viss bizness nevarēja aizņemt vairāk par pusotru minūti — pretējā gadījumā mēs būtu zaudējuši laivu un, iespējams, arī dzīvību, — bet, kad es beidzot apdzēsu ugunsgrēku, mūsu klienti vairs nebija. Dzirdēju, kā ieslēdzas ārējais motors, un mēģināju uzkāpt kabīnē, bet ietriecos Kristīnā.
  
  
  "Makki!" - viņa iekliedzās, apskaujot mani ap kaklu. "Ak Dievs! Makki!"
  
  
  "Protams noteikti." Es izklaidīgi to noglaudīju, klausoties dzinēja mirstošajā skaņā. "Kas šeit notika?"
  
  
  “Es...viņi mani paņēma no kroga. Vīrietim bija ierocis un...”
  
  
  "LABI." Es viņu atgrūdu, tikai nedaudz, lai es varētu noliekties un pārbaudīt klāju zem manām kājām. "Dodiet man lukturīti, vai ne?"
  
  
  Neskatoties uz visu ugunsgrēku un apjukumu, postījumi bija mazi. Par laimi, galds, kuru skāra pirmais degošās petrolejas vilnis, bija noklāts ar vizlu; Dažas pavilkšanas ar drānu noņems traipus. Klāja apšuvums, kas stiepās cauri kabīnes vidum, vienmēr bija mitrs no sateces ūdens šļakatām tieši zem tā, un tikai krāsa bija apdegusi. Pārliecinājies, ka uz kuģa nekas nesmēķē, ieslēdzu Kristīnas gaismu.
  
  
  "Piedod," es īsi teicu. "Kopš kausli aizbrauca, es domāju, ka būtu labāk pārliecināties, ka mēs neuzspridzināties, pirms sākam uzdot jautājumus."
  
  
  Meitene smagi pamāja, nolaižot galvu starp
  
  
  
  pleciem, kad viņa sēdēja uz porta sānu piestātnes. "Es saprotu."
  
  
  "Vai vēlaties man tagad palīdzēt?"
  
  
  "Palīdzēt tev?"
  
  
  "Mēs šovakar šeit neapstāsies, mīļā. Ejam, izvēlēsimies kādu citu molu – ja vien nevēlaties atkal kuģot visu nakti."
  
  
  — Ak Dievs, nē, Makkīl. Viņa aizsedza seju ar rokām. "Tik daudz…"
  
  
  "Nu, tagad nepakļaujieties. Gāja. Izvelciet laivu no priekšgala un piesieniet to pakaļgalam, kamēr es iedarbinu dzinēju.
  
  
  Dažos veidos būtu bijis labāk tonakt kuģot prom, bet es sāku justies vēl trakāk par šo operāciju. Ja viņi gribēja mūs nogalināt vai sagūstīt, viņi to varēja izdarīt. Īpaši atklātā jūrā. Tātad, iespējams, cita vieta atlikušajai nakts daļai būtu tikpat droša. Lai nu kā, arī es esmu noguris.
  
  
  Mēs atradām doku ostas ārējā malā, piesējām un pabeidzām to iztīrīt. Mēs ieslidinājām kronšteinā vēl vienu lukturi, un, kamēr Kristīna mazgāja darba virsmu, es rūpīgi pārbaudīju pārējo salonu, noņemot visus atlikušos salauztos stiklus un citus gružus. Es atradu ieroci, ko biju izsitusi no vīrieša rokas, vecu 32. kalibra revolveri ar citu patronu cilindrā. Bezjēdzīgi, bet katram gadījumam noliku uz plaukta kambīzē.
  
  
  "Tu neuzdod nekādus jautājumus," Kristīna klusi sacīja.
  
  
  "ES tevi gaidīju."
  
  
  "Ko tu vēlies, lai es saku?"
  
  
  "Varbūt kas pie velna noticis."
  
  
  "Tas šķiet tik... muļķīgi."
  
  
  — Stulbi?
  
  
  "Jā. Redziet, kāds vīrietis ar ieroci mani satvēra krodziņā. Rupjš cilvēks nav labāks par kausli, vai zini? Viņš un viņa biedrs piespieda mani atgriezties laivā ... "
  
  
  "Kāpēc? Un kāpēc šeit?"
  
  
  "Tas ir tik stulbi. Viņi domāja, ka tu esi bagāts amerikānis, kurš klīda apkārt un meklē laivas, ko nopirkt. Viņi domāja, ka uz kuģa jums ir paslēpta daudz naudas, un viņi mēģināja panākt, lai es pasaku, kad... nu... jūs parādījāties. "
  
  
  Es skeptiski paskatījos uz viņu. Viņa izskatījās tik apburoša kā jebkad, un ar nolaistiem matiem sejai viņa izraisīja līdzjūtību un mierinošus glāstus. Kad es neko neteicu, viņa paskatījās uz mani. "Kas notika, Makeij?"
  
  
  "Nekas," es teicu, gandrīz pārliecinot sevi. Galu galā tā varētu būt taisnība. Un kāpēc gan Aleksa Zenopoli māsai ar mani jāspēlē tik grūta spēle? Man izdevās līdzjūtīgi pasmaidīt. "Nu, tagad viss ir beidzies. Es domāju, ka tā ir viena no tām lietām. Kā tu jūties?"
  
  
  Lēnām viņas galva pacēlās un viņa izmeta matus no sejas. Lielākajai daļai sieviešu būtu vajadzīgas vairākas stundas skaistumkopšanas salonā, lai panāktu tādas pašas izmaiņas izskatā.
  
  
  "Kā naktscepure?" viņa teica un pasmaidīja.
  
  
  Uz klāja atradās brendijs un burbona pudele, ko atradu Atēnās. Šķita, ka ir piemērots laiks, lai to sakārtotu.
  
  
  "Kas tas būs?" - jautāju, paņemot abas pudeles.
  
  
  "Ah! Tev ir burbons!" Viņas acis dejoja vājajā gaismā.
  
  
  "Nesaki man, ka esat iemācījies kaut ko atšķirīgu no šī amerikāņu praporščika."
  
  
  "Mēs daudz mācāmies no amerikāņiem." Viņa apsēdās šaurajā gultā pretī galdam un paskatījās uz mani. Mans kakls bija sauss, un man vajadzēja dzert.
  
  
  Kad biju iedzērusi pāris veselīgus malkus, viņa paglaudīja sev blakus gultu. — Sēdies, Makeij.
  
  
  ES izdarīju. Viņas roka nejauši gulēja uz mana augšstilba, un viņas vēsais siltums, šķiet, izstarojās caur plāno, tumšo blūzi, ko viņa valkāja. Es iztīrīju rīkli.
  
  
  "Šeit... Paksoss."
  
  
  "Jā," viņa nomurmināja un iedzēra ilgu, lēnu malku.
  
  
  "Tagad," es teicu.
  
  
  Viņa pagriezās pret mani ar izliktu pārsteigumu. — Uzreiz?
  
  
  "Jā. Tu solīji. Par jūsu kontaktu ar Aleksu."
  
  
  Viņa brīdi skatījās, tad lēnām pamāja ar galvu. "Vai mums vajadzētu? Tagad?"
  
  
  "Kāds ir labākais laiks?"
  
  
  "Ak... vēlāk?" Viņa piegāja tuvāk, un dažas pogas viņas blūzes augšpusē izdevās atraut. Pie cauruma izveidojās garšīga mīkstums, un mana kreisā roka pati no sevis pacēlās, lai maigi piespiestu krūtis, kas spiedās man pret krūtīm. "Jā," viņa elpoja. "Jā…"
  
  
  "Kas ar tevi notika?" - ES jautāju. "Pagājušajā naktī tu spēlēji jaunavu, šodien tu atkal esi prostitūta."
  
  
  Viņa nereaģēja tā, kā es gaidīju; viņas acis palika nolaistas, kad viņa paņēma manu roku un uzlika to uz krūtīm. — Necenties mani uzreiz saprast, Makeij. Uzticies man. Uzticieties maniem instinktiem."
  
  
  — Tavi instinkti?
  
  
  "Vēlāk, Makij. Bet tagad...” atvērās vēl viena poga, tad vēl viena; tajā pašā laikā viņa paliecās uz priekšu un maigi piespieda savas lūpas manējām. Uz brīdi mani jautājumi tika aizmirsti.
  
  
  Viņas mēle šaudījās pret manējo, pētot, sasniedzot. Mana roka ieslīdēja iekšā
  
  
  savā blūzē, es jutu, kā krūtis aug un sacietē zem pirkstiem. Viņa noelsās, tad noslidināja roku uz leju manā augšstilbā. Mana interese bija acīmredzama, un viņa iesmējās dziļi kaklā.
  
  
  Atmetusi viņas blūzi, es noskūpstīju viņas plecu, viņas dziļo, ēnaino spraugu, vienu krūti, tad otru. Tad es stāvēju atpakaļ, lai skatītos un apbrīnotu; sprauslas stāvēja nekustīgi un taisni, nedaudz pacelti, it kā tie sniegtos pret manu muti. Kristīnas gurni kustējās lēnām un viņas roka ieslīdēja manu bikšu joslā. Es ievilku vēderu, lai dotu viņai mazliet vairāk vietas, un viņa to pilnībā izmantoja...
  
  
  Neprasiet man, kā man izdevās izslēgt kajītes apgaismojumu - cilvēki laivā ir tik sasodīti neuzmanīgi, ka vienkārši ielēca - un pārvērta galdu un soliņus par gultu, bet pēc brīža mēs kaili gulējām kopā, viņa ķermenis piespiedās pie viņas. no kāju pirkstiem līdz pleciem. Mēs pētījām viens otru ar pieaugošu izsalkumu, un viņas mēle bija aizņemta un izveicīga; un tad, kad likās, ka mēs abi uzsprāgsim no šīs uzstājīgās vēlmes, viņa man atvērās.
  
  
  Viņa noelsās, kamēr es lēnām spiedzu; viņa teica kaut ko tādu, ko es nesapratu un mēģināja mani ievilkt dziļāk. Es pretojos tik daudz, lai parādītu, kurš ir atbildīgs, un tad sāku garus, lēnus sitienus, ar katru sitienu iekļūstot dziļāk. Viņa pacēla kājas un aplika tās ap manu muguru, raustot savus gurnus uz augšu, lai apmierinātu manus pieaugošos grūdienus. Viņa sāka vaidēt, velkot mani sev klāt, lai noskūpstītu mani ar arvien niknāku kustību, jo viņas kustības kļuva straujākas un trakākas.
  
  
  Kad tas notika, viņa atmeta galvu atpakaļ, acis un mute bija plaši atvērtas, rokas pieķērās maniem pleciem, viņas gurni dauzījās kā virzuļi. Šķita, ka tas turpinās mūžīgi, mūsu abpusējās nopūtas sajaucās, kad es eksplodēju viņā, un, kad beidzot mēs abi bijām izsmelti, es bezpalīdzīgi gulēju viņai pāri, apzinoties šo brīnišķīgo vājumu un mūsu sviedros piesātinātā ķermeņa slidenumu. Pagāja ilgs laiks, līdz viņa ierunājās.
  
  
  "Makki?" - viņa aizsmakušā balsī teica.
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Paldies."
  
  
  es pasmējos. "Paldies"
  
  
  "Nē. Tu nevari saprast." Viņas balsī bija dzirdama dīvaina rezignācijas nots.
  
  
  "Izmēģini mani."
  
  
  Viņa pakratīja galvu. — Nē, es nevaru pateikt.
  
  
  "Kas kas?"
  
  
  "Ko es gribu".
  
  
  Viņa atkal gāja pa apli, bet es pretoju savam aizkaitinājumam. Es daļēji noripoju no viņas, bet viņa turējās ar apbrīnojamu spēku.
  
  
  "Nē! Nepamet mani!"
  
  
  "Es nekur neiešu. Līdz vakaram vēl tāls ceļš ejams, Kristīn. Es noliecos pār gultas malu, atradu glāzi uz grīdas, paņēmu to un iedzēru garu burbona malku. Šķidrumam tecējot pa kaklu uz vēderu, es jau jutu, kā atgriežas spēki...
  
  
  "Jā," meitene elpoja, sniedzoties pēc glāzes un paceļot galvu, lai iedzertu. "Šī ir mūsu nakts, un es baidos, ka šī būs mūsu vienīgā nakts, Makij."
  
  
  Viņai bija taisnība, kā es to sasodīti ātri uzzināju, bet pat Kristīna nezināja, cik viņai ir taisnība.
  
  
  
  
  
  
  Divpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Viņi mūs gaidīja Korfu, tieši līdz brūnam mersedesam, kas bija novietots redzamā vietā pie galvenajām piestātnēm. Divi vīrieši, neatšķirami no tumšiem uzvalkiem un cepurēm, kas slēpa lielāko daļu savu seju, sēdēja un bezkaislīgi vēroja, kamēr mēs ar Kristīnu gājām pa promenādi, pāris jūras tūristu, kas bija patīkami noguruši no mīlestības nakts un garas, lēnas burāšanas dienas. jūra. daži to sauc par skaistāko no visām Grieķijas salām.
  
  
  Mēs izvēlējāmies pietauvošanās vietu ostas ziemeļu daļā, tālāk no centra burzmas. Uz ūdens visur, kur mēs skatījāmies, bija visu izmēru un veidu laivas, sākot no maziem buru kuģiem līdz vietējām zvejas laivām un milzīgām okeāna jahtām. Vakara saule meta garas ēnas, kad mēs gājām garām stendu rindām, kur tika pārdoti vietējie apģērbi, rotaslietas, māksla, visa veida ēdieni, kuru smaržas jaucās ar sāļo gaisu un kalnaino lauku neskaidrajām smaržām, kas valdīja aiz pilsētas. Motorolleri dungoja, pārdevēji kliedza, un no visu pārējo ēdināšanas iestāžu atvērtajām durvīm nāca mūzika. Bijām gandrīz sākuši ienirt brīvdienu atmosfērā, kad pamanīju Mercedes.
  
  
  Es brīdinoši satvēru Kristīnas roku, mudinot viņu turpināt kustību, nesamazinot ātrumu. Sākumā viņa nesaprata, bet, ieraugot mašīnu, saspringa; Es viņu vilku uz priekšu.
  
  
  "Neskatieties uz viņiem. Turpini kustēties."
  
  
  “Bet... kā viņi šeit nokļuva? Tajā mašīnā?
  
  
  — Ir prāmji, vai ne?
  
  
  "PAR. Jā. Bet kāpēc viņi vienkārši... sēž šeit?
  
  
  "Vēl svarīgāk, kā viņi zināja, ka mēs šeit būsim?" Bijām gandrīz mašīnas priekšā. Iekšpusē esošie vīrieši lēnām pagrieza galvas tāpat kā mēs
  
  
  gāja garām, bet viņu sejas izteiksme nemainījās.
  
  
  Kristīna rezignēti paraustīja plecus. “Visi ierodas Korfu. Vai arī... vai jūs teicāt tai personai, kur nomājāt laivu?
  
  
  Es brīdi padomāju. "Var būt. Vismaz es teicu, ka droši vien došos uz ziemeļiem.
  
  
  "Tev vajadzēja viņam pateikt?"
  
  
  "No tā nevarēja izvairīties. Viņš gribēja zināt, kur es došos, un, ja es teicu, ka vēlos doties kruīzā pa Kiklādām, viņam tas liktos dīvaini.
  
  
  "Kāpēc ir šis?"
  
  
  "Paskaties uz karti. Pyrgos atrodas tālu no Egejas jūras; Ja es plānoju turp doties, būtu lietderīgāk īrēt laivu Pirejā.
  
  
  "Noteikti. Un šie cilvēki... vai viņi varētu būt tie, kas mēģināja izīrēt šo?
  
  
  "Jā. Un, iespējams, sabojāja to, kuru es sākotnēji gatavojos ņemt. Bet arī tam nav lielas jēgas. ” Tas ir nepareizi. Ja viņi gribēja Aleksu, un tagad es biju pārliecināts, ka neatkarīgi no tā, ko Vanags man teica, kaut kur ir jābūt noplūdei, kāpēc viņi mēģināja mūs paturēt Pirgosā? Vienīgā atbilde, ko es spēju iedomāties, bija tāda, ka, ja mēs turpinātu ceļot ar automašīnu, būtu vieglāk mums sekot. Šī nebija ļoti apmierinoša atbilde.
  
  
  Kad bijām pagājuši tālu aiz mersedesa, es aizvedu meiteni pie neliela kioska, kurā bija satriecoši izliktas krāsainas šalles. "Pērciet vienu," es teicu. "Pērciet divus, bet nesteidzieties."
  
  
  Kamēr viņa vāca preces, es, saburzītajai vecenei-mājamātei par prieku, priecīgi palūkojos apkārt krastmalā. Cilvēki mersedesā nekustējās, bet mani pārāk netraucēja; viņi padarīja sevi tik pamanāmus, ka es biju pārliecināts, ka ir jābūt citiem. Bet tur bija tik rosīgs, nemitīgi kustīgs pūlis, ka bija gandrīz neiespējami izraudzīties kādu, kas izskatījās kaut mazāko aizdomīgu; Tur bija tikpat daudz tumšos uzvalkos tērptu eiropiešu, cik spilgti ģērbtu tūristu, un manas izredzes manā istabā atrast vīrieti, kurš nogalināja savu partneri, bija diezgan mazas.
  
  
  Un visas dienas garumā Kristīna izvairījās no maniem jautājumiem par kontaktu ar Aleksu.
  
  
  Kad viņa izvēlējās pāris šalles, mēs devāmies tālāk. Kad es viegli turēju viņas roku, meitene nodrebēja.
  
  
  "Kas tas ir?"
  
  
  "Es... domāju, ka man kļūst auksti."
  
  
  "UN…?"
  
  
  "Es domāju, ka ir pienācis laiks." Viņa paņēma manu roku, pagrieza manu plaukstas locītavu un paskatījās pulkstenī. "Jā. Mums jāiet".
  
  
  "Es domāju, ka tas būs tikai rīt."
  
  
  "Šodien man ir jāsazinās."
  
  
  "Bet mums pat šodien šeit nevajadzēja būt."
  
  
  "Bet mēs esam." Viņas smaids bija patiess un pārāk pašapmierināts, lai man atbilstu.
  
  
  "Tu esi viltīga kuce." ES smējos. "Mēs ejam?"
  
  
  "Nē. Mēs ņemsim taksi." Viņa norādīja uz priekšu uz rosīgu stūri, kur no krastmalas uz pilsētu veda plaša iela. — Vienam no viņiem noteikti ir jābūt.
  
  
  Vēlreiz viņa mani pārsteidza; Es gaidīju vairāk izvairīšanās, bet tagad viņa tomēr mani paņēma sev līdzi. Es neko neteicu, bet piespiedu savu brīvo kreiso roku sev pretī; Hugo ērti iekārtojās apvalkā.
  
  
  Uz stūra stāvēja pusducis taksometru, kas bija novietoti iepretim lielai, plašai vecai viesnīcai, kas izskatījās kā atjaunotas Grieķijas tempļa drupas ar vecuma aptraipītu marmora fasādi. "Kāds konkrēti?" - jautāju, kad tuvojāmies stūrim.
  
  
  "Ak..." Kristīna apstājās, aizvēra acis un pamāja ar rādītājpirkstu mazā aplī, tad norādīja. "Šo," viņa teica, atkal atverot acis.
  
  
  Tas bija putekļains vecs Fords, kuru vadīja garlaikots šoferis, kurš rosīgi rāva zobus un nepievērsa uzmanību garāmgājējiem. Vairāki citi šoferi stāvēja ceļa malā pie saviem taksometriem, paklanījās un žestikulēja, bet Kristīna peldēja viņiem garām, lai atvērtu pašas izvēlētās aizmugurējās durvis. Dūšais vīrietis pie stūres negribīgi paskatījās uz augšu; Likās, ka viņš nemaz negribēja vest pasažierus. "Tas noteikti bija taksometra vadītājs no Ņujorkas," es nodomāju, kad sekoju Kristīnai, iekāpjot nosmakušajā mašīnā.
  
  
  Šoferis neatskatījās, bet nopūtās un smagi sakustējās savā sēdeklī. Kristīna paliecās uz priekšu un kaut ko ātri pateica grieķu valodā. Viņš negribīgi pamāja ar galvu, iedarbināja dzinēju un ieslēdza pārnesumu.
  
  
  Apgriezušies, pa platu ielu devāmies cauri blīvajai satiksmei; Tas drīz vien sašaurinājās, un eleganto veikalu rindas padevās bloku māju kvartālam, kas tika uzcelts blakus ar mājieniem uz vēsiem pagalmiem aiz masīvām tukšām fasādēm. Kāda sieviete, ģērbusies melnā, jāja uz veca ēzeļa, piegāja pie mums, neievērodama kustību aiz viņas. Kad bijām tai garām, šoferis izspļāva pa logu un kaut ko murmināja; Man nebija jāzina valoda, lai saprastu viņa teikto.
  
  
  Iela sāka strauji celties augšup; mājas atrodas tālāk no ceļa
  
  
  un mēs redzējām bērnus, kas rotaļājas putekļainos pagalmos, vistas knābājas pie zemes, mājīgus suņus, kas bija pārāk vienaldzīgi, lai darītu vairāk, nekā paceltu galvu un paskatītos uz garāmbraucošo mašīnu. Drīz vien pilsēta bija aiz muguras, un bruģētā iela padevās gludam zemes ceļam, kas sāka līkumot šurpu turpu uz stāvu, koku klātu kalnu.
  
  
  Mēs braucām klusēdami, līdz sasniedzām grēdu. Šoferis samazināja ātrumu, kad mēs tuvojāmies nelielai birzītei, kas ieskauj templi vai varbūt kapenes. Katrā ziņā tas bija izgatavots no balta marmora, ar kolonnām priekšpusē, ko papildināja skulptūras ar baseinu priekšpusē, kas izskatījās kā putnu vanna. Taksists pabrauca garām, pēc tam strauji pagriezās pa kreisi un apstājās nelielā krustojumā.
  
  
  "Ak, cik skaists skats!" - Kristīna iesaucās.
  
  
  No vietas, kur mēs bijām novietoti, mēs varējām redzēt visu pilsētu un ostu zem mums kā attēlu pastkarti zeltainā gaismā, taču mani šajā brīdī neinteresēja lieliskie skati. Es pieliecos, lai pačukstētu Kristīnai. "Viņš runā angliski?"
  
  
  Viņa paraustīja plecus. — Es nezinu.
  
  
  Es izmantoju iespēju. "Šī vieta?" Es biju nokaitināts; tā bija ellišķīga vieta jebkuram kontaktam. Ceļš nebija īpaši noslogots, bet satiksme turp un atpakaļ bija diezgan vienmērīga.
  
  
  Runājot ar meiteni, pamanīju, ka taksists lēnām pagriezās, lai paskatītos uz mums. Zobu bakstāmais joprojām bija viņa mutē, un viņš lēni pasmaidīja.
  
  
  "Tātad," viņš teica. "Viņi jūs nosūtīja. Pēc visiem šiem gadiem tu neizskaties ne par kripatiņu savādāks, Niks Kārter.
  
  
  
  
  
  
  Trīspadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Pirms es paspēju kaut ko pateikt, viņš apgrieza automašīnu atpakaļgaitā, izbrauca uz ceļa un turpināja ceļu. Kristīna izskatījās tikpat pārsteigta kā es. Viņa cieši saspieda manu roku, ar atvērtu muti skatoties vadītāja pakausī.
  
  
  "Al..." viņa iesāka, bet es viņu apklusināju ar skatienu.
  
  
  "Jā, tas esmu es." Šoferis novilka plakano rūtaino cepuri, kas viņam bija mugurā; viņa galva bija plika, bet tagad viņš sēdēja taisnāk pie stūres, pat no aizmugures, un pēc piecpadsmit gadiem es redzēju vērša spēku viņa kaklā un plecos. "Naksos". Viņš nosauca gadu un mēnesi. "Tu un es, Nik. Granātas alā. Es apturu lidmašīnu, tu nošauj vīrieti, kurš grasījās mani nogalināt. Jebkurā gadījumā, ko viņi dara ar to seržantu, kad atvedat viņu atpakaļ uz Vāciju?
  
  
  Es neatbildēju. Vismaz ne uz viņa jautājumu. "Es gribētu labāk apskatīt tavu seju," es uzmanīgi teicu.
  
  
  "Noteikti. Diezgan drīz būsim tur, kur ejam, un tad es pagriežos. Piecpadsmit gadi, es esmu mainījies, vai ne?
  
  
  Grūti pateikt. Viss, ko es redzēju, kad iekāpām taksī, bija smaga seja ar parastajām biezajām melnām ūsām. Es noteikti necerēju atrast Aleksu Zenopoli uz ielas stūra Korfu centrā, un noteikti ne šodien.
  
  
  "Es tev paziņošu. Kur mēs ejam?"
  
  
  “Tu un mana māsa dzersi tūrisma iestādē netālu no šejienes. Ļoti sensacionāla izskata, amerikāņu bārs ar martini un daiquiris. Vai tev joprojām garšo burbons, Nik?
  
  
  Es atcerējos stāstu, ko kāds Otrā pasaules kara pilots man stāstīja par to, ka viņš tika notriekts virs Vācijas, un, kad viņu aizveda uz nopratināšanu pēc sagūstīšanas, vīrietis, kas atradās viņam pretī galdam, pastāstīja viņam kaut ko par sevi, pat ja viņš to aizmirsa. .
  
  
  "Mani sauc Daniels Makkijs," es mierīgi teicu. "Es esmu jahtu brokeris no Floridas, un daiquiri izklausās patiešām labi."
  
  
  Šoferis sirsnīgi iesmējās, paraustīja plecus un apsteidza līkumu, kad ceļš atkal sāka kāpt. Viņš klusēja, līdz mēs iebraucām krūmu ēnā iebraucamajā ceļā, kas veda uz zemu, plašu restorānu, kas bija gandrīz paslēpts no ceļa. Mēs apstājāmies iepretim tumšai, tumšai lieveņai, un, kad dežurants sāka iet lejā pa platajiem soļiem pretim, šoferis pagriezās pret mani. Viņš pasmaidīja, parādot plašo spraugu starp priekšējiem zobiem.
  
  
  "Es gaidu pusstundu. Ne vairāk. Tevi gaida liela nakts. ”
  
  
  Dežurants atvēra durvis; Mēs ar Kristīnu izkāpām un iegājām iekšā. Aleksam, kad es biju izlēmis, ka varētu viņu arī tā saukt, bija taisnība attiecībā uz skatu no slēgtās terases, no kuras paveras skats uz nogāzi restorāna tālākajā pusē. Vēja necaurlaidīgos turētājos uz katra galda mirgoja sveces, un pieaugošajā tumsā ūdens tālu lejā pārvērtās mirdzošā sudraba krāsā, pārvēršoties alvā un tad pamazām melns. No vietas, kur mēs sēdējām, pilsētas gaismas nebija redzamas, bet ostā bija simtiem sīku lampiņu, piemēram, ugunskuru pūlis. Neviens no mums nerunāja, un es domāju, ka Kristīna nemaz nepievērsa uzmanību skatam.
  
  
  Alekss mūs gaidīja pie ieejas. Mēs bijām atpakaļ ceļā, pirms viņš runāja.
  
  
  "Vai jūs joprojām šaubāties?
  
  
  Kas es esmu, Niks Kārters? "
  
  
  "Tikai nedaudz," es atzinu.
  
  
  "Labi. Es tev saku, tavi cilvēki pat nenojauta, ka tu mani satiksi. Laba apdrošināšana; Ja es neizskatos pēc Aleksa Zenopolisa, kam tas būtu jāzina, ja ne jūs, vai ne?
  
  
  "Jā."
  
  
  Viņš sabīdījās sēdeklī mūsu priekšā. "Kristīna, mana māsa. Piedod, es ar tevi daudz nerunāju. Es tevi atceros tikai kā mazu meiteni.
  
  
  Viņa viņam kaut ko atbildēja viņu valodā. Viņš pasmējās.
  
  
  "Nē, mēs runājam angliski. Labāk Nikam, vai ne?
  
  
  Kādu laiku nācās riskēt. "Labi, Aleks. Kas mums jādara tālāk? Kāpēc jūs tagad esat šeit?
  
  
  “Mūsu biznesā mēs neievērojam precīzu grafiku. Atcerieties, ka mēs gaidījām šos kontrabandistus trīs dienas?
  
  
  "Jā."
  
  
  "Tāpēc man bija jāpamet Albānija dienu agrāk. Ir labi; mums bija paredzēts rīt satikties šādi. Tajā pašā vietā, tajā pašā laikā. Mazā Kristīna, viņa neko nezina, māsiņ?
  
  
  — Pareizi.
  
  
  "Vai mēs šovakar izbrauksim?" ES jautāju.
  
  
  "Nē. Jūs un mana māsa, jūs pabeidzat savu mazo romantiku ar lielu nakti pilsētā. Jūs dejojat, ēdat, sadodaties rokās, un rīt jūs skumji atvadāties, dodoties ceļā, un mazais students atgriežas Atēnās ar nedaudz salauzta sirds." Vai ne?
  
  
  Tas bija tas, ko es domāju. Gadījumā, ja mēs kļūdījāmies, ka mums seko, bija doma padarīt mūsu īso romānu pēc iespējas ticamāku.
  
  
  "Ko tu tikmēr dari, Aleks?"
  
  
  "Šovakar es jūs abus pārvedīšu no vienas vietas uz otru. Tad es atgriezīšu tevi tavā laivā. Tu man parādīsi, kur viņa ir pietauvota. Es būšu uz klāja pirms rītausmas, un neviens mani neredzēs. Es esmu bezbiļetnieks, vai ne? "
  
  
  "Kā tu to darīsi?"
  
  
  Viņš paraustīja plecus. "Es peldos. Es varu būt kā neredzama zivs ūdenī tumsā.
  
  
  Es kādu laiku klusēju. Mēs gājām garām nelielam templim; vairākas automašīnas bija novietotas uz skatu laukuma pretī, un viens pāris stāvēja roku rokā kolonnu priekšā. Es viņus apskaužu; Kristīnas roka bija auksta manējā.
  
  
  "Kā jūs dabūjāt to taksometru?" ES jautāju.
  
  
  "Man šeit ir kontakti, mans draugs. Uz šīs salas ir arī citi, kuriem varu uzticēties. Vai vēlaties uzzināt vairāk?
  
  
  " ES teicu nē.
  
  
  "Labi, nav problēmu?"
  
  
  "ES ceru ka nē." Es nebiju tālu no apmierināta, bet savas šaubas paturēju pie sevis.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Tā bija tumšākā svētku nakts, ko jebkad esmu pavadījusi. Mēs pusdienojām "Paviljonā" ārā zem režģa vīnogulājiem ar skatu uz salas ekskluzīvāko pludmali. Mēs ēdām omārus, kas paņemti dzīvus no ūdens viņu būros tikai dažu pēdu attālumā no mūsu galda. Gaismas bija blāvas, pūlis bija gaišs, un visi to zināja. Es atpazinu vismaz divas filmu zvaigznes, tostarp aktrisi, kuru biju iemīlējusi pusaudža gados. Visus šos gadus vēlāk viņa tuvplānā izskatījās vēl labāk nekā toreiz.
  
  
  Vēlāk mēs devāmies uz diskotēku Palace Hotel, kur es pret savu gribu virpuļoju ar Kristīnu uz deju grīdas. Tas bija tik pieblīvēts, ka nebija svarīgi, ko mēs darām, bet pat šajā pūlī meitene piesaistīja vairāk nekā savu vīriešu uzmanības daļu. Man tas nepatika, bet ne parasto iemeslu dēļ; Viņas kustībās un sejas izteiksmē bija jūtama kontrolēta izmisuma sajūta, it kā viņa klausītos katastrofas skaņās. Ikviens, kurš viņu paskatījās cieši, būtu domājis, ka viņa lieto kādu narkotiku veidu, bet es sapratu, ka šajā pūlī tas nebūtu nekas neparasts.
  
  
  Bija vēl viena vieta un vēl vairākas pēc tam, vienmēr ar nerimstošo Aleksu, kas mūs vadāja pa rosīgo pilsētu. Divas reizes pamanīju brūnu mersedesu, bet tas mani pārāk netraucēja; Meklēju citus novērotājus. Vairākas reizes es biju uz sliekšņa brīdināt Aleksu, bet šis vīrietis bija tik pārliecināts par sevi un, kā es skaidri atcerējos, tik sasodīti spējīgs, ka es nolēmu klusēt. Man bija taisnība un kļūda.
  
  
  Divos naktī Alekss paziņoja, ka pienācis laiks doties uz laivu. Mēs stāvējām uz labi apgaismotās krastmalas, kamēr es ieslidināju mūsu “šoferim” papīra naudas žūksni un lūdzu viņu atgriezties no rīta. Jaunais vīrietis, kas gaidīja uz laivas, neieinteresēti vēroja mūs, bagātīgi žāvādamies.
  
  
  "Nē," Alekss nospļāva. "Rīt es došos pāri salai apciemot savu māti."
  
  
  "Labi. Ir arī citi braucēji."
  
  
  "Jā." Viņš veica apzināti aizskarošu šovu, skaitot naudu, nomurmināja un tik ātri atkāpās, ka man bija jālec no ceļa. Mēs ar Kristīnu skatījāmies, kā viņš brauc prom, un tad skumji uzsmaidījām viens otram, kad piestātnē kāpām uz laivas.
  
  
  Īsā ceļojumā mēs to izdarījām
  
  
  iepirkšanās tirdzniecības centrā, galvenokārt spiegam, kas staigā aiz mums.
  
  
  "Viņš bija tik slikts," sacīja Kristīna.
  
  
  "LABI. Katrā ziņā tā bija laba nakts, vai ne?"
  
  
  Atbildot uz to, viņa maigi noskūpstīja mani uz vaiga un pēc tam ar lielāku kaislību tieši zem zoda. "Bet," viņa skumji sacīja pēc brīža, "mums viņš joprojām nebūs vajadzīgs rīt. Kad izlido mans lidojums? Divos?"
  
  
  "ES tā domāju." Kādu vakaru viņa atbildēja uz tālruni un rezervēja lidojumu atpakaļ uz Atēnām. "Es vēlos, lai jūs varētu palikt vēl vienu dienu."
  
  
  "Bet tas nav iespējams. Un arī jums jākuģo uz Itāliju.
  
  
  — Es nesteidzos. Es paberzēju viņas plecus, apskāvu viņu un pievilku sev klāt. Laivas stūrmanis palēnināja dzinēju, visu uzmanību koncentrējot uz tuvošanos Scyllai, kad tā brauca pie pietauvošanās.
  
  
  "Bet es. Diemžēl". Kristīna nopūtās un atrāvās no manis, kad laiva apstājās blakus tumšajai sloopai; Bija ieslēgtas tikai gaitas gaismas, mazjaudas elektriskās spuldzes, kas ļoti maz izlādēja akumulatorus.
  
  
  Samaksāju laivas stūrmanim un devāmies lejā. Kad iegājām tumšajā kajītē, Kristīna pēkšņi apstājās manā priekšā uz rampas.
  
  
  Es nočukstēju - “Kas tas ir?”, mana kreisā roka automātiski novērsās no manis, Hugo bija gatavs sist manu roku no apvalka.
  
  
  "Es... tas nav nekas." Viņa iegāja kajītē.
  
  
  Es ātri paskatījos apkārt; No mola nenāca daudz gaismas, bet nebija kur paslēpties. Es devos uz priekšu, pārbaudīju galvu un piekaramo skapīti, tad otru kajīti. Neviens. Neviens. Kad es atgriezos, Kristīna aizdedza vienu no petrolejas laternām.
  
  
  "Mēs šovakar viņus negribēsim," es teicu.
  
  
  "Bet…"
  
  
  “Ja Alekss grasās šeit izpeldēt un ielīst klājā, ignorēsim viņu. Labi?"
  
  
  "Ak, cik stulba no manis." Viņa izslēdza gaismu un pagriezās pret mani šaurajā telpā starp gultām un galdu. Kādu brīdi viņa atradās manās rokās, viņas galva bija piespiesta manām krūtīm, un caur mana krekla plāno audumu es jutu pēkšņas karstas asaras.
  
  
  "Kas tas ir?" - mierināju, maigi glāstīdama viņas matus.
  
  
  "Ak... tik daudz lietu, Makeij. Vai Niks Kārters vai kāds tu esi." Viņa aizvēra acis un nošņāca. "Es vakar vakarā teicu, ka šī bija mūsu vienīgā reize kopā. Un man bija taisnība, bet es nedomāju, ka tas notiks tāpēc. Visu šodienas dienu es cerēju, ka mans... mans instinkts bija nepareizs. Bet tas bija pareizi, vai ne? "
  
  
  Pirms kāda laika pēc garās burāšanas dienas un svinīgā vakara biju līdz kaulam nogurusi, taču, stāvot kopā šajā šaurajā telpā, es jutu, ka viss nogurums pazūd. "Viņš nebūs šeit dažas stundas," es klusi teicu.
  
  
  Viņa kādu brīdi mani cieši aptvēra un tad pēkšņi atrāvās: “Vai mēs varam iedzert burbonu, Makeij? Un sēdēsim šeit vienatnē tumsā, līdz atnāks Alekss. Neatkarīgi no tā, ko es jūtu pret tevi, es nevēlos mīlēties, kad mans brālis jebkurā brīdī varētu mums pievienoties.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Pulkstenis bija gandrīz pieci, kad Alekss klusēdams uzrāpās pāri laivas pakaļgalam, apbraucot laivu un rāpojot cauri kajītei uz eju. Es turēju Hugo savā rokā, kad caur caurumu parādījās viņa galva.
  
  
  "Uzgaidi minūti!" - nočukstēju, ļaujot vājajai gaismai uzliesmot; uz asmens.
  
  
  "Tas esmu tikai es, Nik." Alekss pagrūda sev priekšā melno ūdensnecaurlaidīgo somu un devās lejā pa īsajām kāpnēm uz kajīti. Es uz brīdi pavēru pret viņu lukturīti; viņš bija ģērbies hidrokostīmā, kas aizsedza visu, izņemot seju. Es izslēdzu gaismu.
  
  
  — Vai viņi tevi nav redzējuši?
  
  
  "Tas ir neiespējami. Tu esi novietojis šo laivu labā vietā, mans draugs; vienīgās, kurām man bija jābrauc garām, bija mazas laivas. Naktī uz kuģa neviena nebija."
  
  
  Tā nebija nejaušība, bet man tas viņam nebija jāsaka. "Vai jūs vēlētos dažas sausas drēbes?"
  
  
  Viņš norādīja uz somu uz klāja sev priekšā. "Man ir. Varbūt dvieli. Divi dvieļi." Viņš piecēlās, viņa ķermenis gandrīz aizpildīja telpu kabīnē. “Es biju liels vīrietis, kad tu mani pirmo reizi pazini, Nik. Tagad es esmu nedaudz lielāks." Viņš sāka vilkt nost hidrotērpu, nepievēršot uzmanību māsai. Piegāju pie galvas pēc dvieļiem.
  
  
  Kad viņš bija nožuvis un ģērbies sausās drēbēs, mēs sēdējām galvenajā kajītē ar dzērieniem rokās. Debesis aiz loga jau sāka kļūt pelēkas, bet nogurums, kas mani bija pametis pirms dažām stundām, likās, ka bija pazudis uz visiem laikiem.
  
  
  "Mums ir laiks," es teicu. "Laiks runāt."
  
  
  Alekss iedzēra milzīgu malku, kas notecināja viņa burbona glāzi, un ielēja vēl. "Nekādas runāšanas. Tu un es, mums ir daudz laika, Nik. Pa to laiku pagulēsim. Tad, kad jūs iegūsit biļetes manai mazajai māsai, Kristīnai un man, mums būs laiks
  
  
  kopā. LABI?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Izkāpu krastā ar laivu nedaudz pēc deviņiem. Aviokompānijas birojs bija pastaigas attālumā, tāpēc es nesteidzos meklēt taksometru. Diena bija mākoņaina, bet bezvēja; ūdens, kas šļakstījās pret akmens uzbērumu, šķita pelēks un nedzīvs. Tas atbilda manam noskaņojumam.
  
  
  Paņēmusi Kristīnas biļeti, es bezmērķīgi klejoju pa krastmalu. Šorīt bija redzami vairāki ratiņi. Pārāk agri. Bet brūnais mersedess stāvēja redzamā vietā, no kurienes šoferis un viņa pavadonis varēja redzēt manu laivu. Mani tas netraucēja; ja viņi nelietotu binokļus, viņi nevarētu saprast, kas tur notiek, un, ja varētu, tam nebūtu nekādas nozīmes. Alekss iekāpa ķēžu skapī priekšā priekšējās kabīnes priekšā, izveidoja sev ligzdu slapjo metāla saišu šaurajā telpā un paziņoja, ka neiznāks, kamēr mēs neizkāpsim jūrā pa ceļam uz Taranto. “Kad tu slēpies, mans draugs, tu slēpies. Ar labunakti".
  
  
  Es bezrūpīgi rakņājos pa suvenīru veikaliem, meklējot, ko Kristīnai uzdāvināt. Viss šķita pareizi. Es pagriezos atpakaļ un devos uz lielu vecu viesnīcu netālu no vietas, kur bija pietauvota Scylla. Es piekritu palikt malā, līdz brālis un māsa satiksies, un domāju, par ko viņi varētu runāt pēc šiem gadiem.
  
  
  Bārs bija atvērts, un es iegāju iekšā, vienīgais klients milzīgajā telpā ar augstiem griestiem. Bārmenis ieteica Bloody Mary, viņš pazina tūristu ar paģirām, kad tādu ieraudzīja, bet es nolēmu palikt pie burbona. Es parasti nedzeru no rītiem, bet, ciktāl tas attiecas uz manu ķermeni, tas bija tikai pagājušajā naktī; Es nemaz negulēju.
  
  
  Man bija daži lēni, kamēr es skatījos uz elektrisko pulksteņu minūšu rādītāju, kas agrāk karājās pie skolu sienām un, iespējams, joprojām karājas, klikšķinot pāri ciparnīcai. Pulkstens vēl nebija vienpadsmits, kad zvaniņš ienāca bārā, paskatījās apkārt un apstājās pie manis.
  
  
  — Kārtera kungs?
  
  
  Es gandrīz pateicu jā, pirms sapratu viņa teikto. Tad es pakratīju galvu.
  
  
  — Jūs... vai neesat misters Kārters? Viņš bija mazs, gudrs zēns ar nevainojamu angļu valodu.
  
  
  "Es baidos, ka nav. Vārds ir Mackey."
  
  
  "Bet džentlmenis pie bāra saņem zvanu. Dāma teica, ka viņu sauc Kārters. Viņš vēlreiz paskatījās apkārt, uzsverot, ka es šeit esmu vienīgais.
  
  
  dāma. "Sasodīts muļķis," es sašutis teicu. Viņa noteikti bija uz klāja un redzēja, kā es ieeju viesnīcā. Un kur vēl es varētu būt, izņemot bāru? Es apspiedu savas dusmas, saprotot, ka kaut kas noteikti ir noticis, lai viņa man piezvanīja, un satrauktajā stāvoklī viņa bija pieļāvusi stulbu kļūdu.
  
  
  "Nu," es patīkami teicu, pieceļoties kājās, "es atbildēšu uz zvanu, ja dāma uzstāj. Parādi man ceļu." Es nometu naudu uz letes un sekoju zvaniņam.
  
  
  Viņš man parādīja mājas telefonu rindu gar šauru gaiteni, kas veda uz koplietošanas telpām un viesnīcas aizmuguri. "Paņemiet jebkuru tālruni, un operators jūs savienos," viņš teica. Es nogaidīju, kamēr viņš aizgāja, tad pacēlu klausuli. Operatore nekavējoties aizgāja. Es viņai pateicu, kas es esmu, raustoties, kad pateicu savu pareizo vārdu, un viņa lūdza mani uzgaidīt. Es atspiedos pret sienu, nogurusi un pretīgi no visas šīs nevīžīgās operācijas.
  
  
  Klusā durvju atvēršanās aiz manis sākumā nebija dzirdama. Tad es dzirdēju kurpes čīkstēšanu, raksturīgo apģērba šalkoņu, kad tika pacelta roka. Sāku griezties, telefona klausule iedūrās man rokā, bet bija jau par vēlu; kaut kas ietriecās manā galvaskausā un es nokritu uz ceļiem. Vienīgās sāpes, ko es jutu, bija saskare ar marmora grīdu, un es biju noraizējies par tiem ceļgalu savainojumiem no vidusskolas futbola dienām, kad nāca otrais sitiens, un nebija par ko uztraukties.
  
  
  
  
  
  
  Četrpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  Es netērēju laiku, mēģinot saprast, kur esmu. Pirmā lieta, ko es izdarīju, bija pārbaudīt nazi un, par pārsteigumu, atklāju, ka Hugo joprojām atrodas apvalkā zem manas jakas piedurknes. Es nebiju piesiets un likās, ka guļu kaut kādā gultā. Es ar sāpēm atvēru acis; gaisma bija blāva kā dienas gaisma mākoņainā dienā...
  
  
  Pēcpusdiena! Es paskatījos pulkstenī un ievaidējos. Pulkstenis jau bija divi, un man bija jāatgriežas Scillā līdz pusdienlaikam. Es mēģināju piecelties sēdus, bet kāda roka mani atgrūda atpakaļ gultā. Manas acis nefokusēja; viss, ko es redzēju, bija neskaidra galva virs manis neticamā augstumā, kas pulsēja laikā ar sitieniem manā pakausī. Es kādu laiku gulēju nekustīgi, vēlēdamās nomierināties un redzēt, kas pie velna notiek. Pēc tam mēģināju atgrūst roku, bet tā bija cieta un stingri uz krūtīm. Maza roka...
  
  
  Es plaši atvēru acis; seja virs manis sāka peldēt fokusā, seja, ko ieskauj mīkstu blondu cirtas oreols.
  
  
  Tad es ieraudzīju smaidā izliektas lūpas, virs tām nedaudz izliektu degunu un mirdzošas tumšas acis, kas nebija draudzīgākas par šo smaidu.
  
  
  "Sjū-Elena," es nokliedzu. "Kas pie velna…?"
  
  
  "Paliec tur kā labs zēns, mīļā. Es negribētu, lai tu tik nikni un neglīti lēktu augšā un lejā.
  
  
  "Pamet savu roku no manām sasodītā krūtīm. Es gribu apsēsties. Ja es varētu".
  
  
  “Labi, mīļā, tu pamēģini. Bet ļoti lēni, vai dzirdi?
  
  
  Viņas spēcīgā brūnā roka atbrīvoja spiedienu, kad es apsēdos. Galu galā es gulēju nevis uz gultas, bet uz milzīga balta dīvāna, kurā bez krampjiem varēja gulēt līdz sešiem cilvēkiem. Es uzmanīgi paskatījos apkārt; Ja ne apaļie logi, mēs, iespējams, būtu nonākuši jebkurā parastā Parka avēnijas dzīvojamā istabā. Un tad es sapratu, ka maigā šūpošanās zem manis nebija tikai mana galva.
  
  
  — Tava laiva? ES jautāju.
  
  
  "Tik gudrs kā vienmēr, Nik? Jā, tā ir mana laiva. Vai mans vīrs, lai kāds viņš būtu."
  
  
  Es biju pārāk dusmīga, lai smaidītu. "Kas pie velna šeit notiek, Sjū-Elena? Kurš man iesita?
  
  
  "Ak, viens no maniem sargsuņiem. Kā tev iet ar galvu, dārgā?"
  
  
  "Ko tu sagaidi?" Es mēģināju piecelties, bet viņa ar rādītājpirkstu iegrūda mani atpakaļ uz dīvāna. Es atcerējos, ka Sjū-Elena bija Teksasas meiteņu čempione rodeo visās koledžās, kamēr viņa strādāja SMU, un viņa nebija kļuvusi mierīga desmit gadus vai trīs man zināmus vīrus.
  
  
  "Žēl. Vai vēlaties kādu burbonu?"
  
  
  "Ne tagad."
  
  
  "Vai tev pietiek ar šo rītu?"
  
  
  "Ne īsti."
  
  
  "Nu, lūk, kā tas izskatījās, kad jūs nomira pa viesnīcas tālruni. Lapošana pie bāra un viss. Par laimi, viens no maniem sargsuņiem atnāca un tevi izvilka, pirms ieradās policija un arestēja par......
  
  
  "Tātad viens no jūsu sargsuņiem man iesita." Es atkal uzmetu skatienu pulkstenim; Agrāk tas neeksistēja.
  
  
  "Ak, neuztraucies, mīļā. Jūsu mazā grieķu meitene gaida jūs atpakaļ tajā niecīgajā vecajā vannā, kurā ceļojat. Gatavota piesiet, viņa turpina iznākt uz klāja un skatās uz doku kā viena no tām vaļu mednieku kapteiņa sievām, kas dodas atraitnes pastaigā.
  
  
  "Ejam!" - es atcirtu. "Ko tu no manis vēlies?"
  
  
  Viņas smīns bija tīrs imp ar tīras prostitūtas piegaršu. Viņa bija ģērbusies bikini biksēs un kreklā, kuru pat nepūlējās aizpogāt. Es atcerējos, ka viņas krūtis bija mazas, bet stingras kā melones pusītes. Apmēram trīsdesmit gadu vecumā viņai bija profesionālas akrobātes muskuļots vēders, un, lai gan viņas kājas bija skaistas formas, tajās bija spēks, kāds bija viņa mūža jātniecei. Sjū-Elena bija tik tikko garāka par piecām pēdām, taču es ne reizi vien atklāju, ka, lai viņu pakļautu, man bija jāaizmirst, ka viņa ir meitene. Viņai tas patika.
  
  
  Viņa nokrita uz dīvāna man blakus, ļaujot kreklam atvērties, lai atklātu viņas krūtis. "Tu mani pagājušajā naktī sagādāji daudz nepatikšanas, Nik. Vai jūs zināt?"
  
  
  "Es esmu kā?"
  
  
  "Nu... kas tas bija? Pirms pāris dienām mans draugs tevi ieraudzīja... kur tas bija? Pireja?
  
  
  Es pamāju ar galvu. Ievainot. "ES atceros."
  
  
  „Nu, Ronda, viņa teica, ka tu izliecies, ka viņu neatceries. Vai es. Bet no tā, kā viņa tevi aprakstīja, es sapratu, ka tam ir jābūt Nikam Kārteram. Pa labi? Neviens nav tāds kā tu, mīļā.
  
  
  "Es..." Bija grūti zināt, ko teikt. Sjū Elena zināja, ka es kaut ko daru valdības labā, jo kādu laiku viņas tēvs bija senators vienā no komitejām, kas nodarbojās ar CIP un citām alfabēta drošības aģentūrām. "Ziniet, ir reizes, kad es pat nevaru sasveicināties ar veciem draugiem."
  
  
  "Uh-huh. Ne tādiem veciem draugiem kā Ronda, kuri neko daudz nezina par pupiņām. Bet, kad tu parādi šo skaisto seju visā Grieķijā, kā tu to darīji, es zinu, ka tu neesi kādā slepenā misijā vai kā vienalga, ko tu dari tēvoča Sema labā. Tādam izskatīgam vīrietim kā tev vajadzētu maskēties, jo tie ļaunie puiši Kremlī vai kaut kur citur tevi meklē. Viņa norādīja uz mani ar pirkstu un noklikšķināja uz āmura. “Tāpēc man tajā vakarā sanāca mazliet parunāties un pastāstīt, kāds tu biji lielisks... nu... draugs. Burbons lepojas, vai zināt?
  
  
  ES zināju. Pārāk labi. Pāris reizes es gandrīz iemīlējos Sjū-Elenā, bet katru reizi viņas dzēriena uzpildītais, izlutinātās mazbagātās meitenes ieradums mani izglāba.
  
  
  "Tātad vakar vakarā, kad mēs visi redzējām tevi lēkājam pa deju grīdu ar to neglīto grieķu meiteni un pat nepateicāt sveiki, labi, tas mani sadedzināja."
  
  
  "Bet es tevi neredzēju!"
  
  
  "Nē? Pat tad, kad es tieši pāris minūtes atbalstīju savu dupsi pret tavu? Tajā diskotēkā es aizmirsu, kuru?
  
  
  "Es domāju... viņi visi bija diezgan pārpildīti."
  
  
  “Nav tik pārpildīts, draugs! Ja tu nepazīsti manu dupsi, kurš to pazīst?" Viņa pienāca man tuvāk
  
  
  "Kas... kā ar tavu vīru?"
  
  
  "Ak, viņš. Achilleion, viņš gatavojas pirkt kuģus no Japānas vai kaut kur citur. Kopš apprecējāmies, viņš man nav bijis vairāk nekā pusduci reižu.
  
  
  "Tātad viņš jūs atstāj šeit? Ar sargsuņiem? Mana galva tagad ātri noskaidrojās; Savādi, bet plaisa galvaskausā neitralizē miega trūkuma un pārāk daudz burbona ietekmi.
  
  
  "Jā. Viņš man iedeva šo lielo veco jahtu un apkalpi, kurai es maksāju, lai spēlētu kurlmēmus, taču ir šie divi smagsvari, kas mani visvairāk vēro, lai kur es dotos. Viņa ķiķināja un piekļāvās man tuvāk. — Bet ne šeit.
  
  
  "Kas tev ir prātā?"
  
  
  "Ak, viņš domā, ka viņš mani maldina, bet visur, kur es ienāku ostā, es viņus redzu. Viņi un tā lielā, vecā, brūnā viņu mašīna.
  
  
  — Liels... Mersedess?
  
  
  "Jā. Vai arī tu to pamanīji? Visi pamanīja."
  
  
  "Vai jūs pirms pāris naktīm bijāt... Pyrgos?"
  
  
  "Es plānoju, bet es nevarēju. Kāpēc? Vai bija?"
  
  
  "Kādu brīdi."
  
  
  "Kur tu ņēmi savu slampu?"
  
  
  "Viņa nav padauza. Un viņa nav maza. ”
  
  
  "Nē, viņa nav maza. Bet es varētu viņu nogalināt, ar vienu roku sasietu aiz muguras." Viņa pamāja ar manu jostas sprādzi.
  
  
  — Man jātiek prom no šejienes.
  
  
  "Nekad. Mums ir ballīte, Niks Kārter. Privāta ballīte, tieši tagad. Un vēlāk visi mani draugi atgriezīsies uz kuģa, un es viņiem parādīšu, ka neviens neievēro Sjū-Elenu Bārlovu. visiem viņas draugiem."
  
  
  Es atrāvos no viņas. — Tu gribi teikt, ka tāpēc tu mani apdullināji un atvedi šurp?
  
  
  "Nu... tas varbūt bija nedaudz forši, mīļā. Bet es nogulēju visu nakti kopā ar šiem cilvēkiem un redzēju viņus ķiķinām, jo es ar tevi lielījos, un tad tu visu priekšā liki man izskatīties kā muļķei. Tātad, kad mani sargsuņi teica, ka viņi redzēja jūs ieejam viesnīcas bārā, es rīkojos pēc impulsa. Šie sargsuņi kaut kam der, vai ne? "
  
  
  "Jā. Es domāju, ka viņi ir. Kur viņi ir tagad?"
  
  
  "Ak, man ir viens tur aiz durvīm." Viņa neskaidri pamāja ar roku. "Ja jūs nevarat sagaidīt, kad varēsit atgriezties pie sava grieķu pīrāga."
  
  
  "Viņai bija jāpagūst lidmašīna."
  
  
  "Nu, viņa var pagaidīt vēl vienu dienu, vai ne?"
  
  
  Es redzēju, ka mēģinājums sarunāties ar Sjū-Elenu bija bezcerīgs. Es piecēlos kājās, noņemot viņas nagus sasistas rokas, un ātri devos uz durvīm. Atverot to, es redzēju viena vīrieša rupjo seju brūnā mersedesā, kas skatījās uz mani. Viņš turēja rokā 45. kalibra pistoli, kas bija vērsta tieši pret manām krūtīm. Izskatījās, ka viņš gribēja to izmantot. Es atkal aizvēru durvis.
  
  
  "Mīļā, vai jūs domājat, ka es ļaušu jums bēgt no manis pēc tam, kad esmu radījis visas šīs nepatikšanas? Aiziet". Viņa gulēja uz balta dīvāna, kreklu uz paklāja sev blakus, roku iebāzusi minimālās bikini apakšas jostasvietā.
  
  
  Bija laiks, kad Sjū-Elena bija jautra un smieklīga, neprātīga, bet veselīga. Tagad bija acīmredzams, ka viņa ir mainījusies, maigi izsakoties; Es būtu varējis ar viņu izklaidēties, bet viņas spēles mani izslēdza.
  
  
  Es piegāju pie viņas un novilku viņas bikini. Viņa izlieka savus spēcīgos, šauros gurnus, lai palīdzētu. Es viņu pagriezu uz vēdera.
  
  
  "Mmm. Vai vēlaties sākt kā vecais bullis un tele?
  
  
  "Kāpēc ne?" Es ļoti trokšņaini attaisīju bikšu rāvējslēdzēju, un, kad redzēju, ka viņas acis ir aizvērtas, es ātri pacēlu viņas kreklu. "Dod man savas rokas," es pavēlēju, pieskaroties viņas augšstilba iekšpusei, lai viņa neaizmirstu, ko, viņasprāt, es daru. Viņa darīja, kā lika, gaidot šūpodama dibenu.
  
  
  Ar pēkšņu kustību es satvēru viņas plaukstas un ietinu viņu drānā. Pirms viņa saprata, kas notiek, es viņu nostiprināju, viņas rokas bija sāpīgi paceltas aiz muguras.
  
  
  — Niks! viņa gaudoja. — Kuces dēls!
  
  
  Viņa cīnījās, kā es gaidīju, bet es viņu piecēlu kājās; viņa bija pietiekami maza, lai es varētu viņu noturēt uz pirkstgaliem bez jebkādas sasprindzinājuma, un šajā pozā viņa nevarēja izmantot savu spēku pret mani.
  
  
  "Tagad ejam prom no šejienes, Sjū-Elena," es nočukstēju viņai ausī. "Man ir ko darīt, mēs varam spēlēt citreiz."
  
  
  "Bastards!" - viņa iekliedzās, cīnīdamās ar mani ar papēžiem. Es viņu pavilku nedaudz augstāk un viņa sāpēs noelsās. "Dino!" - viņa kliedza. "Dino, nāc šurp!"
  
  
  Tas bija kaut kas, par ko man nebija ne jausmas. Durvis atvērās un istabā ielidoja sargsuns. Lai gan Sjū-Elena bija manā priekšā, viņa nebija pietiekami liela, lai izveidotu jebkāda veida vairogu, ne tādā attālumā.
  
  
  — Nošaujiet sūdu! meitene kliedza. — Nopūtiet viņam nolādēto galvu!
  
  
  Dino pasmaidīja, lēnām paceļot 0,45 pistoli. Viņam bija pietiekami daudz laika, lai mērķētu un nospiestu sprūdu.
  
  
  Bet ne tik daudz, kā viņš domāja. Es paraustīju plecus un atlaidu Hugo kreiso roku. Ar otru roku joprojām turot Sjū-Elenu, es iemetu abpusgriezīgo nazi tieši viņam rīklē; Es negaidīju, lai redzētu, vai tas trāpīs mērķī, bet es vilku meiteni uz leju un uz sāniem, jo šauts atskanēja šaurā telpā.
  
  
  Kad es paskatījos uz augšu, sargsuns joprojām bija stāvus ar pilnīgu pārsteigumu sejā. Viņš paskatījās uz smēķējošo .45 rokā, tad lēnām pacēla otru, lai pieskartos rokturim, kas izvirzīts no viņa kakla. Vienu brīdi domāju, ka viņš šaus vēlreiz, bet pēkšņa asiņu pieplūde no mana naža izveidotās bedres visu nokārtoja. Viņš lēnām sabruka uz grīdas un klusi piezemējās uz biezā paklāja.
  
  
  Es joprojām turēju Sjū-Elenu rokās, kad gāju klāt, lai paskatītos uz jauno līķi. Vispirms es izrāvu ieroci no viņa pirkstiem, sāku mest to malā un pārdomāju. Tas var noderēt, un manā gaidāmajā ceļojumā nebūs jāiet cauri muitai. Pēc tam es izvilku nazi no Dino rīkles; tas radīja rīstošu skaņu un tika izliets daudz vairāk asiņu.
  
  
  — Nolādēts, Niks Kārter, — Sjū Elena norūca. "Paskaties, ko tu izdarīji ar manu paklāju no sienas līdz sienai!"
  
  
  Bet pat bagātā, foršā Teksasas meitene bija šokēta par notikušo, un es to izmantoju. Vispirms es ne pārāk maigi iesitu viņai asti un piespiedu viņu atgriezties tajās drēbēs, kas, domājams, ir viņas apģērbs. Viņa drūma paklausīja, kādu laiku bez vārdiem. Es kā parasti pārbaudīju mirušā vīrieša kabatas, taču neatradu neko, kas liecinātu, ka viņš būtu kaut kas cits, kā tikai Sjū-Elena teiktais.
  
  
  "Ko jūs gatavojaties darīt lietas labā?" - es viņai jautāju, norādot uz līķi.
  
  
  "Es? Ko tu ar mani domā?"
  
  
  "Viņš ir tavs puika. Tavā laivā"
  
  
  — Nu tu viņu nogalināji!
  
  
  “Pašaizsardzībai. Pēc tam, kad tu mani nolaupīji."
  
  
  "Ha! Achillion, viņš parūpēsies par šo putru.
  
  
  "Tikai viņš ir Japānā. Ziniet, jūsu sargsuns sāks smaržot, pirms jūsu vīrs atgriezīsies.
  
  
  Viņa paskatījās uz apjomīgo ķermeni uz paklāja un sakošļāja nagu. "Jā..."
  
  
  "Kur ir jūsu komanda?"
  
  
  “Es pamatā viņus atstāju krasta atvaļinājumā. Izņemot pāris puišus mašīntelpā un vienu kambīzē.
  
  
  "Viņi nedzird?"
  
  
  "ES tev teicu. Viņi ir kurli un mēmi. Ak, ne burtiski, Nik; viņiem vienkārši māca ignorēt visu, kas notiek tajā lielajā vecajā vannā. Vai jūs zināt?" Viņa zaudēja lielāko daļu sava Teksasas akcenta, un dīvainā kārtā viņa man par to patika labāk.
  
  
  "Vai tu klausīsi? Kāda veca drauga padomam?"
  
  
  "Var būt."
  
  
  "Ņemiet savu kurlmēmo apkalpi un velciet prom no šīs ostas. Izmetiet līķi vai visu, ko uzskatāt par labāko, bet, ja ziņosiet par to policijai, jūs tikai nokļūsit nepatikšanās. Vai šim puisim bija radinieki? ? "
  
  
  — Kā lai es zinu?
  
  
  Es sapratu. "Labi. Dari, kā es tev teicu. Tagad tas ir atkarīgs no jums, Sjū-Elena.
  
  
  “Jā...” Viņa joprojām skatījās uz līķi un izskatījās pēc mazas meitenes, kura bija sākusi par sevi ņirgāties. Kas bija briesmīgi viņas lielumā.
  
  
  “Vai ir kāda laiva, ar kuru varu braukt? Vai mums vajadzētu atgriezties pie sloop?
  
  
  "Jā. Piesiets tur netālu." Viņa neskaidri pamāja ar roku.
  
  
  — Tad es iešu. Es paņēmu smago pistoli.
  
  
  Pēkšņi viņa metās man pretī un apskāva mani ap vidukli. "Ak, Nik! Man ļoti žēl, es atvainojos!
  
  
  "ES arī."
  
  
  — Vai nepaliksi un nepalīdzēsi?
  
  
  — Nekādā gadījumā, mīļā.
  
  
  "Godīgi?"
  
  
  "Godīgi. Un, ja jūs kādreiz mani atkal redzat jebkurā pasaules malā, labāk padomājiet par to pašu, pirms atkārtojat šo triku. Es uzsitu viņai pa degunu ar .45 purnu.
  
  
  Viņa noskūpstīja silto metālu un paskatījās uz mani. Viņas acīs bija patiesas asaras. "Kā būtu ar Bari nākamnedēļ?"
  
  
  "Kas?"
  
  
  "Es domāju, ka man tur ir jāsatiek daži cilvēki. Un, ja jūs joprojām atrodaties šajā pasaules daļā un… un jūs nestrādājat.
  
  
  — Ak, Dieva dēļ! Bet tad man bija jāsmejas. Es noskūpstīju viņas pakausi, viņa bija rudmate, kad pēdējo reizi viņu redzēju, noglaudīju viņas marmora cieto dupsi un piegāju pie durvīm. "Varbūt," es teicu.
  
  
  Es devos ar laivu uz Scylla; Bija dienas vidus, debesis augšpusē joprojām bija drūmas, un laiva izskatījās baismīgi klusa. Kad es uzkāpu uz klāja, es atstāju laivu dreifē; kāds to paņems noslogotā ostā, un es šaubījos, vai Sjū-Elenai vai viņas prombūtnē esošajam vīram tas ir svarīgi, vai tas kādreiz atgriezīsies pie viņiem vai nē. Bija daudz vairāk.
  
  
  "Sveika Kristīne?"
  
  
  Ak, pelēkajā tumsā tur nebija nekādu dzīvības pazīmju. Tuvojoties durvīm, es izvilku no jakas kabatas 45. kalibra pistoli, taču biju par vēlu. Ieskatoties iekšā, es atklāju, ka es tajā dienā otro reizi skatos melnā nāves tunelī.
  
  
  
  
  
  
  Piecpadsmitā nodaļa.
  
  
  
  
  
  — Noliec to lēni, Nik. Es tevi nogalināšu, ja tu to nedarīsi." Alekss paskatījās uz mani no galvenās kajītes ar revolveri rokā. Es ne mirkli par viņu nešaubījos un darīju, kā man lika.
  
  
  "Tev tas nav vajadzīgs," es teicu.
  
  
  "Tagad es zinu. Tu visu iznīcināji. Visu!"
  
  
  "ES ceru ka nē." Es uzmanīgi gāju lejā pa īsajām kāpnēm, kamēr viņš atkāpās, lai saglabātu distanci starp mums. Šī bija pirmā reize, kad es redzēju viņu stāvam pieklājīgā gaismā, un, lai gan viņš vidū bija resnāks nekā pirms piecpadsmit gadiem, man nebija kārdinājuma mēģināt viņu satvert. Pat ja viņam nebija ieroča. "Kur ir Kristīna?"
  
  
  "Uz priekšu".
  
  
  "Klausies, Aleks, ir problēma..."
  
  
  "Makija? Niks?" Kristīnas balss atskanēja no priekšējās kajītes, un pēc brīža viņa parādījās. "Kas ar tevi notika?"
  
  
  Kā izskaidrot izmisušam vīrietim un meitenei, kuru tu puslīdz mīli, ka tevi nolaupīja izlutināta bagāta kuce, jo... nu, es darīju visu, ko varēju. Beigās Alekss pasmaidīja, un Kristīna izskatījās šaubīga.
  
  
  "Tu gribi teikt, ka tie cilvēki mašīnā viņu vēroja?"
  
  
  "Un es mazliet domāju. Viesnīca Pirgosā."
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, un viņas smaids bija nepatīkams. "Tātad jūs salaužat sirdis, lai kur jūs dotos, vai Niks Kārters?"
  
  
  Viņas brālis asi pagrieza galvu un lika viņai apklust. Tad viņš nolika ieroci.
  
  
  "Atgriezīsimies pie lietas, Aleks," es teicu. "Ir par vēlu šodien atgriezt Kristīnu Atēnās, lai tas neizskatītos smieklīgi..."
  
  
  "Viņa jau bija krastā, lai atceltu savu rezervāciju. Tagad rīt līdz pusdienlaikam. Līdz tam mēs visi paliksim uz klāja. Jūs sakāt, ka jūs aizveda uz šīs sievietes jahtas tā, it kā jūs būtu dzērumā noģībuši. Brīnišķīgi. Kristīna ir panikā. Tu esi slims. Es domāju, ar labu nakti mums visiem." Viņš pagriezās pret savu slēptuvi ķēdes skapī.
  
  
  "Varbūt mēs varētu izmantot laiku labāk par šo," es teicu. "Ko jūs domājāt, kad teicāt, ka es visu sabojāju?"
  
  
  "Varbūt ne visi. Jebkurā gadījumā mēs ar jums nevaram sarunāties, kamēr mēs nedodamies jūrā. Pat mana māsa nedrīkst zināt, kas man jāsaka jūsu tautai; briesmas viņai ir pārāk lielas.
  
  
  "Tad, Dieva dēļ, kāpēc jūs viņu pat iesaistījāt tajā?" Pienāca mana kārta dusmoties.
  
  
  Viņš iztaisnojās, piepildīdams savu kajītes galu kā no burvju pudeles izkāpis džins. "Jo viņa ir mana ģimene. Varbūt es viņu nekad vairs neredzēšu; kurš šajā pasaulē to var pateikt? Vai tu saproti, Niks Kārter, kā tas var būt?
  
  
  Gandrīz. Man nekad nav bijusi ģimene, par ko runāt, bet es kaut kā sapratu.
  
  
  Tumsa nāca ar žēlsirdīgu ātrumu tajā mākoņainajā dienā. Es gulēju vairākas stundas, pat kad Kristīna aizkaitināta steidzās pa kajīti, un, kad es beidzot piecēlos, bija nakts, melna kā ieroča stobra iekšpuse.
  
  
  "Kristīna?"
  
  
  "Jā?" Viņa sēdēja uz klāja un sēdēja pie stūres, ap pleciem apvijusi melnu šalli, kā veca zemniece. Es piegāju viņai klāt.
  
  
  "Tev nevajag uz mani dusmoties. Es negribētu, lai jūs un es šķirtos."
  
  
  "Ak, tas nav galvenais, N... Makkī. Bet šodien es biju gatava aiziet, atstāt tevi, atstāt savu brāli, kuru pazinu tikai dažas īsas stundas... un tagad šis. Tā ir cerība. Kāds vārds? Antiklimaksa? "
  
  
  — Tas ir labs grieķu vārds.
  
  
  Tas viņas sakniebtajās lūpās izraisīja spokainu smaidu. "Man vajadzētu zināt, vai ne"
  
  
  "Katrā ziņā jums vairs nav jāuztraucas par tiem cilvēkiem brūnajā mersedesā." Viņi tev nesekoja; jūs varat atgriezties Atēnās un... viss būs kārtībā.
  
  
  "Jā. Var būt". Viņa pagriezās pret mani ar saspringtu seju. "Bet Makijs... bija savādāks... krodziņā un manā viesnīcā."
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka tā nebija viena un tā pati persona?"
  
  
  “Kāpēc tam vajadzētu būt? Kāpēc šīs sievietes miesassargi man sekoja?
  
  
  "Ak, varbūt tāpēc, ka man nav ko darīt," es viegli teicu, ne mirkli neticot saviem vārdiem.
  
  
  "Tu man netici."
  
  
  "Protams, es ticu."
  
  
  "Ak nē. Tu esi spiegs; tu sagaidi šīs lietas, un, kad viņi mēģina tevi nogalināt ar ieroci, tu izmanto sievietes ķermeni, lai pasargātu sevi, kamēr tu viņu nogalina.
  
  
  Kad es Aleksam stāstīju par savu problēmu ar Sjū-Elenu, es pilnībā aizmirsu par Kristīnas klātbūtni; tagad man bija žēl, ka biju iedziļinājies visās detaļās.
  
  
  "Nāc," es viņu mudināju.
  
  
  "Tas ir bīstams bizness, Kristīna. Priecājies, ka rīt pusdienlaikā tu no tā tiksi ārā.
  
  
  "Es? Vai es kādreiz kaut ko uzzināšu?"
  
  
  "Es nesaprotu, kāpēc ne..."
  
  
  Spriežot pēc viņas reakcijas, mēs noteikti dzirdējām to visu vienlaikus: klusu laivas tuvošanos mūsu priekšgalam, maigu grūdienu un ādas zoles zābaku straujo skraidīšanu uz priekšklāja. Es izslīdēju no sēdekļa un notupos, vienlaikus sniedzoties pēc sava 45. Bija pietiekami daudz gaismas, lai redzētu pāris neskaidru figūru pirms biezā masta, kas lēnām virzījās mūsu virzienā.
  
  
  "Niks...!" Kristīna nošņāca.
  
  
  Pēdējā lieta, ko es gribēju darīt, bija šaut; skaņa klusajā ostā bija kā lielgabala šāviens. Ieliku Hugo kreisajā rokā un gaidīju.
  
  
  — Makī kungs. No masta otras puses atskanēja balss, maiga, bet skaidra;
  
  
  Es neatbildēju.
  
  
  "Meitene ir manu acu priekšā. Tu atbildi, pretējā gadījumā viņa ir mirusi."
  
  
  Paskatījos pār plecu. Kristīna joprojām sastinga pie stūres, piespiežot roku pie rīkles:
  
  
  "Labi," es atbildēju.
  
  
  "Mēs tikai vēlamies ar viņu parunāt. Ja tu nepārvietosies, mēs nepārvietosimies. Vai tu piekrīti?
  
  
  Es atpazinu balsi; viņš pirms dažām naktīm atradās manā istabā Pyrgosā un atvainojās, kamēr viņa īpašnieks vilka līķi uz ugunsdzēsēju kāpnēm.
  
  
  "Ko tu no viņas gribi?"
  
  
  "Tikai daži vārdi. Ja jums ir ierocis, lūdzu, atmetiet to, Makkī kungs. Mēs nevēlamies nekādus traucējumus, vai ne?
  
  
  — Tad parunāsim.
  
  
  "Viens pats. Zenopoles jaunkundze, vai jūs, lūdzu, nāktu uz priekšu?
  
  
  Kristīna sāka piecelties kājās, bet es pamudināju viņai palikt.
  
  
  "Viņa jums pateiks, mierīgi sēžot. Vai tu man teici, ka esi policists?
  
  
  — Tātad jūs mani atceraties, Makī kungs?
  
  
  "Jā."
  
  
  "Ļoti labi. Tad jums nebūs iebildumu. Zenopoles jaunkundze?
  
  
  Es redzēju vēl vienu ēnu, kas pārvietojas pa apbraucamo ceļu un sāku atraisīt .45 viņa virzienā. Nav trokšņa, nav trokšņa, es neļaušu viņiem mūs aizvest.
  
  
  "Nē, Makkī kungs," sacīja vīrietis aiz masta. "Es tevi ļoti labi redzu. Atmet to tagad."
  
  
  ES izdarīju. Varbūt es varētu nogalināt vienu, bet ne abus. Bet, kad noliku ieroci uz klāja, es sajutu zem rokas lukturīša kontūras. Es nedomāju, vai kāds no vīriešiem redz, ko es daru, bet es to paņēmu un ieslēdzu četru kameru staru.
  
  
  Vīrietis uz masta aizsedza acis ar roku, un es ātri pārslēdzu gaismu uz citu. Viņš uz mirkli palika akls, pēc tam atlēca atpakaļ un nokrita aiz borta. Pirms dzirdēju šļakatas, es vērsu gaismu atpakaļ pret otru cilvēku, vienlaikus sniedzoties atpakaļ, lai ievilktu Kristīnu kabīnē aiz manis.
  
  
  — Nometiet ieroci! - nokomandēju, pieklusinot balsi, un izņēmu 45 kalibru. Viņš izdarīja, kā viņam lika, viņa ierocis ar blīkšķi uzkrita uz kabīnes jumta. Viņš joprojām turēja roku sev priekšā. Piecēlos kājās un devos viņam pretī ar Hugo rokā.
  
  
  Ja es būtu bijusi gatava viņu nošaut, viņš būtu miris, bet ar pēkšņu kustību viņš pagriezās un nolēca sānis. Bija liels šļakatas, tad klusums. Es aizgāju malā, lai redzētu, kur viņš ir; mana gaisma satvēra kādu kustību zem ūdens un tad pazaudēja to. Es virzījos uz priekšu, bet Kristīna satvēra manu roku.
  
  
  "Niks! Niks!" Man viņas balss nesa vismaz pāris jūdzes pāri ūdenim, ko klausījās tūkstoš ausīm. "Tas ir vīrietis! Tas, kurš mani dzina!"
  
  
  — Kuru no?
  
  
  “Tas... pirmais. Tas, kurš pirmais krita."
  
  
  Es izslēdzu gaismu un ignorēju laivas skaņu, kas stumjas prom no Skillas priekšgala, jo es ļoti skaidri redzēju tās personas seju, kurai gaisma trāpīja pirmā. Viņam bija lieliskas nokarenas ūsas, un tikai pirms dažām naktīm viņš nomira manās rokās, viņa partneris iešāva krūtīs.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  — Kur, pie velna, tu biji? - es prasīju pēc tam, kad uzkāpu priekšējā kajītē un atvēru ķēdes skapja durvis.
  
  
  "Es? ES neesmu šeit. Vai tu atceries?
  
  
  "Noteikti. Tātad viņi nogalina tavu dārgo māsu, un tu paliec šajā bedrē kā žurka?
  
  
  "Ja viņi nogalinās jūs abus, tad varbūt es uzkāpšu uz priekšējo lūku un nogalināšu viņus, jā. Tad nav cita ceļa. Bet es ļoti cienu tevi, Niks Kārter; Es dzirdu tos muļķīgos zābakus un zinu, ka jūs varat tikt galā ar tiem, neatveroties."
  
  
  "Tu būtu varējis viņus nogalināt ar nazi. Aiz muguras. Es negribēju šaut, tāpēc viņi aizgāja."
  
  
  Pirmo reizi Alekss izskatījās nepārliecināts. "Jā. Varbūt tev taisnība. Bet...” Viņš pār mani paskatījās uz savu māsu, kura bija pieķērusies man pie pleca.
  
  
  — Niks? Viņa teica. Mani kaitināja tas, ka viņa izmantoja manu īsto vārdu; viss, kas mums bija kopā, tagad, kad es jutos slikti.
  
  
  un tagad man šķita, ka mēs viens otru nemaz nepazīstam.
  
  
  "Kas tas ir?"
  
  
  "Neatstājiet mani šeit, Nik. Es nevaru atgriezties Atēnās tagad, nekad.
  
  
  "Klausies, tas nav iespējams..."
  
  
  — Bet kāpēc ne, Nik? Alekss iejaucās. "Mana māsa, viņa ir briesmās, vai ne? Mums viņa jāņem līdzi."
  
  
  "Aleks, no šejienes, ja mums paveiksies, paies labas divas dienas, līdz mēs varēsim nokļūt Taranto. Šīs operācijas ideja ir tāda, ka mēs nedarām neko, kas novērstu mūsu uzmanību no ceļa. Ja Kristīna nāks ar mums, kopā ar mani, tas varētu visu uzspridzināt.
  
  
  "Un, ja viņa paliks, viņa, iespējams, nomirs. Nē, mans draugs, es nevarēju ļaut tam notikt. Jā, es esmu vainīga, ka es viņu iesaistīju, bet tagad mums abiem ir jādara viss iespējamais pārliecināts, ka viņa to necieta.
  
  
  Viņas roka trīcēja man uz muguras, un tas mani izlēma vairāk nekā Aleksa loģika. "Labi. Ejam uz. Tieši tagad".
  
  
  
  
  
  
  Sešpadsmit
  
  
  
  
  
  Es atstāju ostu zem gaitas gaismām, izmantojot borta palīgaprīkojumu. Kad citas laivas nebija redzamas, Alekss ielīda kabīnē un apsēdās pie manām kājām.
  
  
  "Jūs nepazīstat šos ūdeņus," viņš paziņoja. “Gaismas bojas norāda, kur nedrīkst iet. Es jums pateikšu, kur doties."
  
  
  Viņa vadībā mēs gājām pa slepenu kanālu, kas atradās starp salu un cietzemi; Viena spožu gaismu grupa, viņš man teica, iezīmē robežu starp Albāniju un Grieķiju. “Viņiem ir tādi nocietinājumi! Neviens zutis nevarēja tiem paiet garām pasaules tumšākajā naktī.
  
  
  — Kā tu to izdarīji?
  
  
  "Ne tur, mans draugs. Bet kur viņi noliek tik daudz cilvēku un tehnikas, lai aizsargātu savas robežas, tad ir jābūt citām vietām, kur to nevar būt tik daudz. Varbūt pat par maz, vai ne?
  
  
  "Es domāju, ka Albānijas piekraste visur ir labi apsargāta."
  
  
  "Nav tik slikti. Bet varbūt ne pietiekami labs."
  
  
  "Kā ir ziemeļu robeža?"
  
  
  "A?"
  
  
  “Pa Dienvidslāviju? Un tajā Grieķijas daļā?
  
  
  Alekss iztaisnojās. — Vai tu par to zini, Niks Kārter?
  
  
  "Pietiek," es meloju. “Jūs teicāt, ka jums ir kaut kas ļoti svarīgs mums sakāms, kad iznācāt ārā. Tu esi aizgājis. Kas tas ir?"
  
  
  Viņš pasmaidīja un norādīja uz priekšu. “Kad tiksim cauri šim šaurumam, kur nonākam zem albāņu ložmetējiem tik tuvu, ka var sajust šaujampulvera smaku viņu patronās, tad es jums pateikšu vienu vai divas lietas. Ir pienācis laiks jums to uzzināt."
  
  
  Viņam bija taisnība, ka atradās tuvu Albānijas krastam; kad viņš norādīja uz navigācijas gaismām, man bija sajūta, ka gandrīz var sasniegt krastu abās pusēs. Tankkuģis, kas iebrauca kanālā no otras puses, kādu laiku nobiedēja mani; Šķita, ka pat mūsu mazajai laivai vairs nav vietas. Alekss man ieteica tam nepievērst uzmanību.
  
  
  Kad pametām šaurumu aiz muguras un izgājām atklātā jūrā, es atkal gandrīz atviegloti nopūtos, bet nesapriecājos pārāk agri. Vējš kļuva stiprāks un, tiklīdz izgājām no Korfu barikādēm, tas mums iepūta tieši zobos. Kad sākām piedzīvot smagus sitienus, Alekss devās uz priekšu, lai paceltu strēli, tad pamatni. Viņš rīkojās tā, it kā jūs uzmestu pāris hamburgerus uz grila un stāvētu atpakaļ, lai skatītos, kā tie pārkarst.
  
  
  "Mēs kuģojam, Niks Kārter. Vai tu esi labs jūrnieks?
  
  
  "Es tieku galā."
  
  
  "Labi. Šis joprojām ir jūsu izpriecu kruīzs, un, kad uznāk rītausma, man atkal jākāpj lejā. Ja kāds pietuvosies... nu, mana skaistā māsa nevar no tevis šķirties, vai ne? Tu viņai pamāsi ar roku un būsi laimīgs, un, ja viņi izskatīsies nedraudzīgi, tu šaus un nogalināsi.
  
  
  "Alekss?"
  
  
  "Jā?"
  
  
  “Kas pie velna tas viss ir? Mēs atstājām šaurumu."
  
  
  "Jā. Un man tev tas ir jāsaka, jo, ja man neizdosies, tev tas ir jāzina. Vai jūs zināt, kas es esmu bijis visus šos gadus?
  
  
  "Defektors."
  
  
  "Ak, jā, tas ir, bet neesiet tik aizdomīgs, mans draugs. Manā valstī... nu, paskaties to šodien. Vai komunists ir lielāks drauds nekā viens no pašreizējai valdībai lojālajiem? Vai tas, kurš agrāk bija tikai komunists? Nē . Es neattaisnojos, Nik, es to saprotu. Es atklāju neciešamu korupciju savā valstī, un tāpēc devos uz Albāniju, kur viņi ļoti labprāt izmantoja manus pakalpojumus. Tie ir spēcīgi cilvēki, šie albāņi, kurus dažreiz sauc par mongoļiem. Eiropā. Atšķiras no visiem pārējiem, vai zināt? "
  
  
  Es to sapratu, neskaidri. Viņi bija spēcīgi, slepeni, naidīgi pret svešiniekiem un mežonīgiem cīnītājiem, gadsimtiem ilgi pretojoties potenciālajiem iekarotājiem. Vairāk nekā puse no šiem cilvēkiem bija musulmaņi, un viņi karoja savos kalnos tikpat fanātiski kā viņu brāļi Tuvo Austrumu tuksnešainās valstīs.
  
  
  "Kas notika?" ES jautāju. "Kas tev lika atgriezties."
  
  
  "Nu, mans draugs, būtu vajadzīgas nedēļas, lai jums par to visu pastāstītu. Redziet, komunisms ir lielais izlīdzinātājs; pat Albānijā tas pārvērš lepnos karotājus par sīkiem birokrātiem. Bet tas taču neatbild uz jūsu jautājumu, vai ne?"
  
  
  "Nē."
  
  
  "Tāpēc es jums pateikšu, un jums rūpīgi jāklausās. Pasaules komunisma lielā kustība praktiski ir apstājusies; jūsu prezidents tiekas ar līderiem Ķīnā un Maskavā, un Vjetnamas karš ir beidzies. Tagad". Viņš pasmīnēja. "Jā. Bet ir šīs lieliskās kustības dalībnieki, kuriem šī attīstība nepatīk, mans draugs. Viņi joprojām klausās Marksu, Ļeņinu, Staļinu un uzskata, ka komunismam vienmēr vajadzētu paplašināties, līdz sistēma kontrolē visu pasauli. . Kādreiz, ticiet man, es biju gandrīz viens no viņiem. Bet ne tagad, Nik, ne tagad. Jebkurā gadījumā viņi joprojām ir aktīvi, šie fanātiķi, un viņi gatavo milzīgu darbību, kas var labāk virzīt viņu uz priekšu. nekā divdesmit vjetnamiešu."
  
  
  "Kas tas?"
  
  
  “Vai jūs zināt divus ezerus uz Albānijas un Dienvidslāvijas robežas? Netālu no Grieķijas?
  
  
  "Jā." Es labi atcerējos Vanaga lekciju par karti.
  
  
  "Šobrīd tur ir armija. Viņi nepieder nevienai valstij; tie ir grieķi, albāņi, dienvidslāvi, bet viņi visi ir vecās cietās skolas veltīti komunisti. Pēc... jā... pēc divām dienām viņi sāks strādāt. partizānu uzbrukumu sērija no šīs neitrālās zonas starp trim valstīm, kas pilnībā samulsīs pasaules lielvaras. Viņus vadīs Vjetkongas kontingents, kā jūs, amerikāņi, tik labi izdomājāt šo izteicienu..."
  
  
  Es atlaidu stūri un strauji pagriezos, lai paskatītos uz Aleksa plato, mierīgo seju. "Kas!?"
  
  
  "Tieši tā, mans draugs. Kurš ir labāk sagatavots šādas karadarbībai nekā Vjetkongs? Ar saviem primitīvajiem ieročiem un mazo, nepietiekami baroto karaspēku viņi cīnījās pret frančiem un amerikāņiem līdz strupceļam tik ilgi, cik mēs atceramies. . Vai ir neiedomājami, ka viņi nodotu savas zināšanas un ideālismu šādai grupai, kas pulcējās šajā attālajā vietā starp Ohridas un Prespas ezeriem? Padomājiet par iespējām! No vienas puses, stingrs ASV sabiedrotais, kaut arī mūsdienās valda militāra diktatūra; citā, visrepresīvākajā komunistiskajā režīmā Rietumu pasaulē, un trešajā, Dienvidslāvijā, kas vairāk saderīgs ar Rietumiem nekā ar krieviem. Kurš rīkosies pret viņiem, kad sāksies viņu reidi? No kuras valsts viņi vedīs Un pat ja tos varēs atrast, ko darīs kāda no lielvalstīm? Vai ASV viņus bombardēs? Vai krievi sūtīs tankus caur Dienvidslāviju? Nē, mans draugs. Tomēr kaut kas ir jādara, vai ne? Jo kopā ar šo terora un nāves kampaņu būs propagandas kampaņa, kas neļaus pasaulei ignorēt to, kas notiek mūsu mazajā pasaules stūrītī. Agri vai vēlu ir jārīkojas, un tam neizbēgami ir jānoved pie konflikta starp Rietumiem un komunistiskajām varām.
  
  
  "Izklausās diezgan drūmi," es atzinu. — Bet kā tu to visu zini?
  
  
  "Es?" Alekss iesmējās. "Tāpēc, ka es, mans draugs, palīdzēju to visu izveidot, līdz sapratu, ko daru."
  
  
  — Tu gribi teikt, ka nezināji?
  
  
  "Neesiet tik skeptisks, Nik. Es esmu eksperts savā jomā, un, tāpat kā daudziem šādiem ekspertiem, man netika teikts vairāk, nekā man vajadzēja zināt par jebkura plāna vispārējo mērķi.
  
  
  — Bet vai tu to uzzināji?
  
  
  "Jā. ES uzzināju. Un es atklāju, ka nevaru dzīvot ar zināšanām, kas man bija. Tātad...” Viņš paskatījās apkārt uz tumšajām, nomācošajām debesīm virs mums. "Tātad es esmu šeit."
  
  
  Pirms rītausmas viņš sēdās pie stūres, bet es pat nemēģināju gulēt. Bija pārāk daudz jautājumu, ko uzdot.
  
  
  “Jūs teicāt mūsu aģentiem Grieķijā, ka nevienam jūs Albānijā dažas dienas netrūks. Kā tu to izdarīji?
  
  
  "Nu, tas nebija tik grūti. Tā ir valsts, kurā visi ir kalni, ceļi ir ļoti slikti. Man bija daudz brīvības ceļot, veicot savus pienākumus. Turp un atpakaļ pa kalniem; es nekad neesmu to darījis esmu bijis Dienvidamerikā, bet no tā, ko esmu lasījis, ir tādas valstis kā Čīle un Peru ar gandrīz vienādiem apstākļiem. Visu laiku automašīnas un autobusi pamet ceļus, lai nobrauktu kādā attālā kalna nogāzē dienas bieži.
  
  
  “Bet viņi tevi meklēs, vai ne? Pat kalna malā?
  
  
  "Ak, jā. Mēs ar šoferi savā pēdējā braucienā savācām vecu vīru. Lielu vecu vīru, gandrīz tikpat lielu kā es. Es viņam apsolīju braukt līdz krastam; man ir daudz draugu Albānijas iedzīvotāju vidū. mani ceļojumi, vai zināt?" Es uzmetu viņam pār pleciem savu formas jaku, lai aukstajos kalnos viņam būtu silti. Es nepaņēmu dokumentus.
  
  
  no kabatas, tas nav tik garš ceļš. Un tad mans vadītājs veic nepareizu pagriezienu, un es kaut kā paspēju izlēkt, pirms mašīna pārbrauc pāri kalnam. Lejā ir daudz uguns. Vecais nekad vairs nenosals, vai ne? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Es atkal biju pie stūres, cīnoties ar smago jūru, kad Kristīna uznāca uz klāja. Viņas seja bija pietūkusi, un tas nebija no miega. Viņa ar mani nerunāja, bet paņēma kafijas krūzi un atspiedās pret kajītes jumtu, skatīdamās.
  
  
  "Sveika," es klusi uzsaucu.
  
  
  Viņai bija vajadzīgs ilgs laiks, lai atbildētu, bet klusumā viņa beidzot pagriezās pret mani.
  
  
  "Vai tu labi gulēji?"
  
  
  "Es domāju, ka tā," viņa vienaldzīgi teica. "Cik drīz mēs nokļūsim Taranto?"
  
  
  "Droši vien rīt no rīta. Mums nebija īpaši paveicies ar laikapstākļiem šajā kruīzā.
  
  
  "Nē, mēs to vēl neesam izdarījuši." Viņa nonāca lejā, neko neteikdama, un es daudzas stundas biju viena, līdz atkal uznāca saule.
  
  
  Alekss mani pārsteidza, iznākot uz klāja gaišā dienas laikā, taču viņa paskaidrojumam bija jēga. “Klausies, mans draugs, mēs esam pusceļā uz Itāliju, vai ne? Ja viņi domā, ka esmu uz tās laivas... Uhh!" Viņš ar roku veica niršanas bumbvedēja kustību. “Man nepatīk būt tur, kad spīd saule. Ne, ja man tas nav jādara."
  
  
  Drīz mums pievienojās Kristīna, atnesot kūpošas kafijas tases un glīti izklātu šķīvi ar sagrieztu surogātpastu un fetas sieru. Alekss uzgavilēja, kad to ieraudzīja.
  
  
  "Tagad šī ir mana labā grieķu māsa!" - viņš rūca, paķerdams sauju un pildīdams mutē gaļu un sieru. Kristīna vāji pasmaidīja. Es liku viņai braukt, kamēr nogāju lejā noskūties un pārģērbties.
  
  
  Es tikai skrāpēju no deguna apakšas atlikušās putas, kad izdzirdēju tālu jaudīgu dzinēju rūkoņu. Pēdas čaukstēja pāri kabīnes klājam, un es palūkojos ārā pa durvīm tieši laikā, lai redzētu, kā Alekss iekāpj galvenajā kajītē.
  
  
  "Kas tas ir?"
  
  
  “Liela motorlaiva. Tas nāk tieši pret mums." Viņš paņēma revolveri no plaukta virs virtuves izlietnes, pārbaudīja lādiņu un atgriezās pavadoņā.
  
  
  Es nometu skuvekli, noslaucīju skūšanās krēmu no augšlūpas un izvilku .45. Slikts ierocis vairāk nekā divdesmit pēdu augstumā, bet tas ir viss, kas man bija. Es pastūmos garām Aleksam un uzkāpu kabīnē, kur Kristīna ļāva stūrei pacelties vējā, skatoties uz laivu, kas mūs apdzina.
  
  
  "Turiet viņu kustībā," es pavēlēju un pabāzu ieroci zem krekla.
  
  
  Tas bija liels kreiseris ar melnu korpusu, kas griezās cauri viļņiem, it kā to nemaz nebūtu. No mūsu leņķa viss, ko es varēju redzēt, bija priekšgals un neliela kabīnes daļa, uz kuras bija uzstādīts liels prožektors. Viņš nāca mums virsū kā pussargs, kurš dzenas pēc piespēles, kuram paveicās un viņš nevarēja nokāpt no zāles. Es atkal nolādēju Vanagu un visu viņa burukuģa plānu.
  
  
  Es izvilku ieroci un turēju to aiz kājas, paslēpdams no redzesloka. Laiva paātrinājās un pienāca pārāk tuvu mūsu pakaļgalam, pirms nedaudz samazināja ātrumu un pagriezās uz sāniem. Biju gatava pacelt ieroci un šaut, kad ieraudzīju vīrieti pie stūres.
  
  
  "Sveika skaistule!" - viņš kliedza caur ķermeņa pacelto aerosolu. "Nākamreiz, kad būsit Paksosā, lieciet mierā to stulbo amerikāni, labi?"
  
  
  Francūzis ar matu mopu un kautrīgu, pašpārliecinātu smaidu pamāja ar roku, uzpūta skūpstu Kristīnai un aplēja mūsu virzienā daudz ūdens, iedarbinot savus dzinējus un izejot taisnā leņķī pret mūsu kursu.
  
  
  "Kuces dēls," es noelsos, iebāzdama ieroci atpakaļ savā jostā. "Varu derēt, ka viņš dodas uz Bari."
  
  
  "Kas?" - jautāja Kristīna. Viņa bija bāla un trīcēja, un es viņu nevainoju.
  
  
  "Nav svarīgi. Es ņemšu stūri."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Mēs joprojām nebijām tikuši krastā pirms tumsas iestāšanās, bet es zināju, ka esam uz itāļu zābaka papēža. Kamēr nebija nekādu vajāšanas pazīmju, es nolēmu, ka varu atpūsties; Es devos uz priekšējo kajīti, lai redzētu, vai varu gulēt četras vai piecas stundas. Kādu laiku es dzirdēju, ka Kristīna galvenajā kajītē vāra kafiju un klabināja plastmasas traukus, veicot tīrīšanu, kā šķiet, ka visas sievietes ir dzimušas, zinot, kā to darīt. Tad es dzirdēju, kā viņa tuvojas kabīnei, un iestājās pilnīgs klusums, izņemot viļņu triecienu pret korpusu apmēram collu no manas galvas...
  
  
  Tas bija murgs, un mana pirmā doma bija, ka tas notiks. Manā sejā bija auksta elpa, manā kaklā bija auksts tērauds. Mēģināju izlauzties no miega, bet piķa tumsā murgs nepārgāja. Es jutu, ka asmeņa mala griežas cauri miesai, un es zināju, ka nesapņoju.
  
  
  Laikam iekliedzos, lecot prom no naža. Manas nežēlības dēļ
  
  
  piepūles, man trāpīja pa galvu blakus šaurajai piestātnei laivas korpusa stīvējošās ribas. Es biju apstulbusi un jutu, ka mani mati raustījās un galva atkrīt. Nazis sāka rakt dziļi manā Ādama ābolā un tad pazuda ar sprādzienbīstamu rūcienu kaut kur man aiz muguras.
  
  
  Es sapratu, ka blāvā gaisma ir mans lukturītis, un spokainajā gaismā ieraudzīju divas savītas sejas, kas noliecās pār mani. Tie nelīdzinājās jebkam, ko es jebkad agrāk nebiju redzējis: ieplestas acis, saspringtas mutes, nekādas skaņas, tikai smagas sēkšanas, kā veca automašīna, kas gatavojas elpot pēdējo elpu.
  
  
  Es apsēdos taisni, satvēru 45. kalibra pistoli un atklāju, ka tā joprojām ir droši iestiprināta manā jostā.
  
  
  "Neuztraucies, Nik," Alekss norūca. "Viņa to nesaprata."
  
  
  Viņš turēja māsu aiz kakla ar ozolkoka apakšdelmu, un, kamēr es skatījos, viņš auksti grozīja viņas pirkstus, līdz viņa nometa nazi no rokas, Hugo.
  
  
  ES teicu. - "Kas pie velna?"
  
  
  — Mosties, Nik. Viņš iegrūda meiteni cauri šaurajai būdiņai citā gultā: "Vai tu gribi viņu nogalināt, vai es gribu?"
  
  
  Es paskatījos uz viņu blāvā gaismā, viņas seju slēpa biezs matu aizkars. "Nogalini viņu?"
  
  
  — Noteikti.
  
  
  "Tava māsa?" Es joprojām biju pusmiegā.
  
  
  "Māsa?" Viņš šņāca un satvēra viņas zodu, liekot viņai paskatīties uz gaismu. "Viņa nav mana māsa, Niks Kārters. Un tagad viņa drīz mirs."
  
  
  
  
  
  
  Septiņpadsmitā nodaļa
  
  
  
  
  
  "Jā," viņa teica. "Nogalini mani." Viņas galva uzkrita uz Aleksa lāča ķepas, it kā viņa nevarētu to ilgāk noturēt vai negribētu.
  
  
  Es atgrūdu viņas brāļa roku un izvilku nazi no slīpā klāja starp mums. – Vai tā nav tava māsa, Aleks?
  
  
  "Protams, nē."
  
  
  "Kā tu zini?"
  
  
  "Es to zināju pirmajā minūtē, kad ieraudzīju viņu ejam uz manu taksometru. Mana māsa bija tikai mazulis, kad es viņu redzēju pēdējo reizi, bet viņa izskatījās kā es. Mīlīgs, jā, bet ar resnām kājām un tādu augumu kā man. Ne tik liels, varbūt. , bet viņa nevarēja kļūt tik perfekta. Viņš palaida vāju zīmuli gar meitenes saspiedušos ķermeni, lai to izceltu, un man nācās piekrist, ka tur nebija daudz līdzības.
  
  
  Es pastiepu roku un liku viņai paskatīties uz mani. "Vai jūs centāties mani nogalināt?"
  
  
  "Jā." Viņa to teica bez vilcināšanās.
  
  
  "Par ko?"
  
  
  "Jo man vajadzēja."
  
  
  "Un Aleksa arī?"
  
  
  — Noteikti. Viņai nebija ko atturēt.
  
  
  — Kā?
  
  
  "Kad tu nomirsi, es viņu nošautu." Viņa norādīja uz manu jostu, kur bija iestrēgusi 45. kalibra pistole.
  
  
  "Un tad ko?"
  
  
  "Ak, nogalini mani! Lūdzu!"
  
  
  "Nāc, Kristīn. Ko tad?"
  
  
  Viņa dziļi ievilka elpu. “Un tad... man bija jāizmet sava brāļa... Aleksa ķermenis pār bortu un jānogādā tavējais uz Itālijas krastu. Taranto, ja iespējams, bet jebkur.
  
  
  — Kāds bija mērķis? Es negribēju tik daudz tajā iedziļināties, bet tagad ir pienācis laiks noskaidrot patiesību.
  
  
  "Man... man vajadzēja teikt, ka Alekss kļūdījās attiecībā uz informāciju. Ka jūs abi sastājāties, viens otru nogalinājāt un... nu, labi. Vai tas nav acīmredzami?
  
  
  "Vai jūs strādājat otrai pusei?"
  
  
  — Ne pēc izvēles! Viņa pacēla galvu, mežonīgi paskatījās uz mani, tad uz Aleksu, tad uz atvērtā ķēdes skapja dziļumiem. Viņa šņukstēja: "Ko gan citu es būtu varējis darīt?"
  
  
  Tas bija Alekss, kurš izrādīja līdzjūtību. "Ko viņi tev valkā?" viņš jautāja.
  
  
  "Mans dēls," viņa nomurmināja.
  
  
  — Dēls?
  
  
  "Jā. Es biju... esmu no Bulgārijas. Mani vecāki bija grieķi, bet viņi emigrēja pilsoņu kara laikā. Esmu dzimis šajā netīrajā valstī, bet uzaugu grieķis.
  
  
  — Kā ar tavu dēlu?
  
  
  "Man ir viens dēls. Tagad viņam ir četri gadi. Tas pieder valstij. Un es...."
  
  
  Es ieliku Hugo atpakaļ viņa apvalkā, pārbaudīju .45 un noguldīju viņu sev blakus gultā. "Kristīna? Vai tas ir jūsu vārds?"
  
  
  "Ak jā. Tā bija problēma!"
  
  
  "Tas bija?"
  
  
  Viņa pacēla galvu, paskatījās tieši uz mani, tad uz Aleksu. "Es esmu Kristīna Kaliksosa. Man ir divdesmit četri gadi. Kad man bija deviņpadsmit, man bija bērns, bet man nebija vīra. Valsts man to atņēma. Es pat nevarēju viņu redzēt. Kad nomira mana māte un tēvs, man nebija nekā. aizbrauca, tāpēc pārcēlos pāri robežai uz Grieķiju, kur cerēju, ka būšu brīvāks un kaut kā dabūšu savu dēlu. Gandrīz gadu es dzīvoju šausmās, jo man nebija dokumentu; tad es biju Prevezā." Viņa paskatījās uz mani. “Prevezā es biju pludmalē, kad noslīka jauna meitene. Tur bija liels pūlis, un viņas lietas atradās netālu. Es paskatījos un redzēju, ka viņu sauc Kristīna. Es tos paņēmu un kļuvu par Kristīnu Zenopoli. pametu medmāsu skolu, pat pametu savu mīļāko un pārcēlos uz citu Atēnu daļu, lai neviens nešaubītos par manu identitāti
  
  
  Tas darbojās, līdz viņi mani atrada.
  
  
  "Viņi?" - ES jautāju.
  
  
  "Jā." Viņa paskatījās uz Aleksu. “Tas bija... kas? Pirms diviem mēnešiem? Sešas nedēļas? Viņi mani atrada un valsts namā pastāstīja, kas es esmu, un visu par manu dēlu. Un kas būtu noticis, ja es nebūtu ar viņiem sadarbojies. Es ļoti maz zināju par Kristīnu Zenopoli, bet tagad es viņu pazīstu labāk, nekā pazīstu sevi. Viņi zināja, ka tu nāksi ārā, Aleks. Es nedomāju, ka viņi precīzi zināja, kā mani izmantot, bet izrādās, ka viņiem ļoti paveicās, vai ne? "
  
  
  Alekss parāva ūsu galu. "Jā. Viņiem ļoti paveicās. Kā būtu, ja es nebūtu uzstājusi ar jums sazināties?
  
  
  “Laikam viņi zināja katru tavu kustību. Es nevaru pateikt. Bet es zinu...” Viņa pagriezās pret mani. "Niks? Cilvēks, kurš nokrita no laivas, kad viņi mums uzbruka? Jūs domājāt, ka viņš tika nogalināts dažas naktis agrāk."
  
  
  "ES nē. Viņa partneris."
  
  
  "Ak jā. Bet viņi man pastāstīja, kā tas bija jādara ar vaska lodi, kas piepildīta ar asinīm, piemēram, to, ko izmanto daži skatuves burvji? Viņi zināja, ka jūs nevarat apmānīt ar tukšām rokām.
  
  
  "Man tas izklausās pēc elles," es teicu. "Kāpēc viņi vienkārši nenodūra Aleksu un nebija galā?"
  
  
  "Es to nevaru teikt. Man atlika tikai neliels uzdevums..."
  
  
  "Pāris slepkavību"
  
  
  "Jā! Divas cilvēku nāves, kuras es nepazinu sava dēla dzīvē! Vai jūs izvēlētos savādāk?
  
  
  "LABI LABI." Bija grūti neatbildēt uz viņas aizraušanos, bet, kad es apsēdos viņiem pretī, es redzēju Aleksu domīgi glāstām savas bijušās māsas plecu. Kaut kā man kļuva vieglāk turpināt. "Ļaujiet man to izskaidrot. Neviens tevi neskatījās, kad bijām... kopā?”
  
  
  "Nē nē. Viņi to izdomāja, lai liktu tev domāt, ka man draud briesmas. Un tie cilvēki, kas vakar vakarā ieradās uz klāja... nu, jūs zināt.
  
  
  "Tad jums būs jābrauc ar mums ceļojumā."
  
  
  "Jā."
  
  
  "Un nogalini mūs."
  
  
  Ilgu laiku vienīgā skaņa šaurajā telpā bija Kristīnas asā elpošana. Pēc tam Alekss iztīrīja rīkli kā aligators, kurš murrāja ikmēneša vakariņās.
  
  
  "Vai tu esi laimīgs, Niks Kārter?"
  
  
  "Vairāk vai mazāk."
  
  
  "Kāpēc tad tu nekāpsi tur augšā un nepaskaties, kur pie velna tā laiva dodas?"
  
  
  Tūlīt pēc rītausmas mēs šķērsojām itāļu zābaka papēdi un bijām pusceļā uz Taranto, kad virs galvas lidoja pirmais helikopters. Nakts laikā es uz priekšklāja izkārtoju trīs oranžus glābšanas riņķus, kā bijām vienojušies, un, kad helikopters mūs pamanīja, izlidoja roka, lai pateiktu, ka tā ir piesieta pie Scylla. Pēc nepilnas stundas viņam blakus plašajā līcī nolaidās cits helikopters, vai varbūt tas pats, lai uzņemtu Aleksu un Kristīnu. Vanags un no helikoptera nolaistā laiva palika pie manis. laikapstākļi atkal kļuva slikti, un, pirms mans priekšnieks bija palicis kajītē vairāk nekā piecas minūtes, viņa seja sāka līdzināties ūdens virpuļojošajam zaļumam ap mums.
  
  
  "Cik ilgs laiks paies, pirms varēsiet šo lietu nogādāt ostā?" viņš jautāja.
  
  
  — Varbūt pāris stundas.
  
  
  Viņš apstājās pirms atbildes. "Ak es redzu."
  
  
  "Vai jūs gribējāt ar mani par kaut ko runāt?"
  
  
  "Nu, varbūt. Es saprotu, ka meitene izrādījās viena no viņiem?
  
  
  "Viņa bija tāda. Es tagad uz to neliktu.
  
  
  "Ak?"
  
  
  "Jauna mīlestība." Es redzēju, kā Kristīna un Alekss skatījās viens uz otru, pirms viņi iekāpa helikopterā.
  
  
  — Bet... tie ir brālis un māsa!
  
  
  Es aizpildīju detaļas. Vanags gudri pamāja. — Varbūt arī viņa var mums palīdzēt.
  
  
  "Ja jūs varat kaut ko darīt ar viņas mazuli."
  
  
  "Tas ir iespējams. Man ir jāstrādā pie šī."
  
  
  Mēs kādu laiku peldējām klusēdami, pirms viņš atkal ierunājās. "Kā tev iet, N3? Nav brūču? Nav zilumu?
  
  
  "Nav par ko runāt. Daudz".
  
  
  "Labi. Kad šovakar atgriezīsimies Vašingtonā, man ar jums jārunā par...”
  
  
  "Uzgaidi minūti."
  
  
  "Jā?"
  
  
  Paglaudīju stūrei. "Man jākāpj atpakaļ uz laivas."
  
  
  "Par to var parūpēties."
  
  
  "Es labāk to daru pats. Varbūt man kādreiz šeit būs jāatgriežas. ”
  
  
  "Labi…"
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Ak, man šķiet, ka tev ir taisnība. Cik ilgu laiku tas aizņems?
  
  
  "Dažas dienas. Atkarībā no laikapstākļiem."
  
  
  "Labi. Bet nevelciet vairāk laika, nekā nepieciešams, Nik. Tev vajag".
  
  
  "Es to nedarīšu," es apsolīju un sāku prātīgi plānot Bari kursu. Es kādu laiku gandrīz biju sajūsmā par Kristīnu, bet pat Sjū-Elena man nekad nepielika nazi pie rīkles. Ir pienācis laiks izklaidēties. Šī ir mana metode.
  
  
  
  
  
  
  Kods
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Kods
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepenā dienesta cilvēkiem
  
  
  
  Prologs
  
  
  Es netiku uz Kērbija bērēm. Es tobrīd atrados Singapūrā, ģērbos bārdu un brilles un uzdevos par raķešu pārbēdzēju, kurš vēlējās pārdot Amerikas noslēpumus Ķīnas komunistiem. Es nospēlēju savu lomu pietiekami labi, lai likvidētu vienu no Mao galvenajiem aģentiem un uzlauztu informācijas vadu, ko viņš bija izveidojis, lai paņemtu pāris lodes manā pusē un saņemtu šifrētu apsveikuma telegrammu no Hoka, vadošā vienības, kurā strādāju, ģēnija. priekš. Mēs to saucam par AX. Mēs esam labi puiši.
  
  
  Kad mani sasniedza novēlota ziņa par Kirbija nāvi, mani ārstēja Lielbritānijas slimnīcā Malajas pussalas ziemeļu krastā. Hokam bija pietiekami daudz sakaru ar britiem, lai atrastu man labus ārstus, mīkstu gultu un skaistu medmāsu. Ziņas par Kirbiju visu sabojāja.
  
  
  Kirbijs bija viens no AX labākajiem aģentiem, gudrs un uzticams. Mēs kopā strādājām pie dažiem grūtiem uzdevumiem Latīņamerikā, kas jūs patiešām pārbaudīja. Neesmu aizmirsis, kā Kirbijs, skarbs puisis ar sajūgu un pieredzējis helikoptera pilots, Kubas ūdeņos mani izrāva no laivas tieši pirms kuģis uzsprāga gabalos, kas bija mazāki par puzli.
  
  
  Tagad viņš tika nogalināts, un AX nezināja, kas ir viņa slepkavas. To atrašana bija mans nākamais uzdevums.
  
  
  Pirmā nodaļa.
  
  
  Lidmašīna mani aizveda uz privātu lidlauku Floridakīsā. Tur gaidīja mašīna, gara auguma vīrietis ar neizteiksmīgu seju atspiedies pret motora pārsegu. Es viņu atpazinu. Viņš bija viens no diviem AX aģentiem, kas strādāja par Vanaga miesassargu. Viņu sauca Smits.
  
  
  Tā izrādījās viena no Smita runīgākajām dienām. Viņš teica tikai astoņpadsmit vārdus, vedot mani satikt Vanagu.
  
  
  "Vecais vīrs sataisīs zobus," viņš teica. Mēs traucāmies pa pamestu ceļu, limuzīna spidometra adatai spiežot uz 70. "Es neatceros, kad pēdējo reizi redzēju viņu tik nelāgā noskaņojumā."
  
  
  Vanaga nelaimes cēloni nav grūti noskaidrot. Neviens nebūs pašapmierināts pēc tāda aģenta kā Deivids Kērbijs zaudēšanas.
  
  
  Limuzins apbrauca līkumu, un es ieraudzīju vientuļu kotedžu, kas atradās bruģēta ceļa galā. Aiz kotedžas klusajā līcī es izpētīju tukšo molu. Tālumā mirdzēja Meksikas līcis kā saules piepildīta vitrāža.
  
  
  Vējš pūta pāri salai, sabozādams Vanaga baltos matus. Viņš gaidīja ārpus kotedžas, kad mēs ieradāmies. Pie durvīm stāvēja Smita, bezizteiksmīgās sejas otrā darbinieka kopija, kuru parasti varēja atrast netālu no Hoka.
  
  
  "Šeit notika slepkavības," sacīja Vanags, ātri un dusmīgi pamādams ar roku uz māju. "Pēc minūtes es jūs ievedīšu iekšā."
  
  
  "Paldies, ka atsūtījāt mani."
  
  
  "Es tevi neprovocēju uz atriebību, Nik. Es sūtīju pēc tevis, jo tu man esi vajadzīgs."
  
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz mani un turpināja. “Mums izdevās atjaunot dažas daļas. Slepkavas vadīja nelielu kravas automašīnu. Viņi tur apstājās, viņš norādīja, un pārgrieza telefona vadus, kas veda uz māju. Pēc tam viņi piegāja pie mājas un pārliecināja kādu atzīt, ka viņi ir signalizētāji, iespējams, aizbildinoties ar tālruņa pārbaudi. Mēs domājam, ka viņi bija ģērbušies kā līnijnieki. Viņi negaidīti aizveda Kirbiju un vīrieti, kuru Kērbijs bija tur atvedis, un nogalināja viņus un vēl divus, kas tobrīd atradās kotedžā. Viņa balsī bija rūgtums, kad viņš piebilda: "Mēs joprojām nezinām, kas viņi bija, un varam tikai minēt viņu motīvus."
  
  
  "Cik cilvēku mēs meklējam?"
  
  
  “Kā izglītots minējums, es teiktu, ka četri. Vismaz divi no viņiem bija bruņoti ar ložmetējiem. Vienam bija bise. Mēs atradām pēdas, kurās viens no viņiem riņķoja ap māju, lai tuvotos tai no aizmugures. Viņš uzlauza aizmugurējās durvis, un viņi krustugunī nogalināja iekšā esošos vīriešus. Tas bija šausmīgs darbs."
  
  
  Kad mēs gājām uz māju pusi, vējš mūs pūta, Smits klusi sekoja.
  
  
  — Kāds bija Kērbija uzdevums? ES jautāju.
  
  
  “Viņš ieradās šeit, lai aprunātos ar vīrieti, kurš īrēja kotedžu. Tas vīrietis bija Frenks Abruzs."
  
  
  Šis vārds man lika apstāties pusceļā. — Frenks Abruzs no mafijas?
  
  
  "Jā, un neviens cits. Leģendārais Frenks Abruzs. Viens no retajiem cilvēkiem, ko mafija jebkad ir piekritusi godam aiziet pensijā. Viņš pārcieta sirdslēkmi un nolēma, ka vēlas pavadīt savas pēdējās dienas Sicīlijā. Mafijas direktoru padome nobalsoja par viņu pensijā un nolēma maksāt viņam nelielu pensiju par viņa lojālo darbu. Vanags atļāvās kalsnu smaidu. Pensija bija nedaudz labāka par zelta pulksteni. Patiesībā divi simti tūkstoši gadā. Mēs uzzinājām, ka Abruza pametīs valsti dažu nedēļu laikā, un Kirbijs ar viņu sazinājās.
  
  
  "Man būtu interesanti uzzināt, par ko viņi runā, par AX aģentu un bijušo mafijas kapo."
  
  
  “Abruz ceļojums, Nik. Viņš bija vīrs, kuram uzticējās karojošās Brālības grupas, un, kad viņiem bija kāds jutīgs uzdevums, ko risināt ārzemēs, viņi bieži viņu sūtīja. Vanags pieskārās manai rokai. "Tagad iesim uz kotedžu."
  
  
  
  
  
  Cits miesassargs vārdā Korbets atvēra mums durvis. Es gandrīz sarāvos, kad iegājām iekšā. Vieta mēnešiem ilgi bija slēgta, taču šķita, ka tā joprojām smaržoja pēc nāves.
  
  
  “Frenks Abruzs bija interesants cilvēks, individuālists. Es neteikšu, ka es viņu cienīju. Viņa ieraksts bija pārāk asiņains, turpināja Vanags, taču viņš bija viens no līderiem, kas iestājās pret mafijas iesaistīšanos starptautiskajā narkotiku tirdzniecībā. Viņš ar to sīvi cīnījās pēdējos divus gadus, kad mafijas Amerikas atzaram piedāvāja vienošanos no Āzijas grupas, kas kontrolēja galvenos opija laukus Indoķīnā.
  
  
  "Vai tas bija pirms sirdslēkmes, kas noveda pie viņa aiziešanas pensijā?"
  
  
  "Pa labi. Tad, kad Abruzam izdevās mainīt komunistu partizānu pozīciju darījumā, viss gāja cauri jumtam. Viņš iepazīstināja ar saviem secinājumiem mafijas augstāko padomi un aicināja viņus pārskatīt šo priekšlikumu. Šoreiz balsojums notika viņam par labu. bija dažādi domātāji, taču valde nolēma darījumu atcelt.
  
  
  "Es saprotu. Abruza rīcībā bija informācija par opija laukiem, ko varējām izmantot. Kērbijs mēģināja viņu pārliecināt, lai viņš to mums dod."
  
  
  “Abruzas tikumi bija maz, bet viens no tiem bija pārliecība, ka komunisms nav nākotnes vilnis. Bija pamats cerēt, ka viņš ar mums sadarbosies. Turklāt Kirbijam radās aizdomas, ka Abruza rīcībā bija kāda informācija par komunistiem. Varbūt viņu mafijas kontakti ar viņiem bija saistīti ne tikai narkotiku jomā.
  
  
  "Kāda veida bizness?"
  
  
  "Kērbijs nezināja. Abruzs tikai deva mājienu, ka viņš zina kaut ko tādu, kas AX varētu šķist ļoti interesants.
  
  
  Vanags mani ieveda istabā, kuras sienas bija caurumiem. Viņš dusmīgi pamāja ar roku. "Kā redzat, slepkavas neriskēja. Viņi šeit izsmidzināja pietiekami daudz svina, lai nogalinātu duci cilvēku.
  
  
  "Abruzai bija smaga reputācija. Sirdslēkme vai bez sirdslēkmes, viņš nebija tāds cilvēks, ar ko spēlēties.
  
  
  Vanags pamāja. "Viņi bija ātri un efektīvi, es to atzīstu. Un absolūti aukstasinīgi."
  
  
  "Tu teici, ka pārējie divi cilvēki bija Abruza puiši?"
  
  
  — Viņa personīgie miesassargi.
  
  
  Atvēru logu un ielaidu vēju. Es iedomājos par veco mafijas kapo un manu draugu Kirbiju, kas guļ uz grīdas un ložu plosītos ķermeņus. Es dziļi ieelpoju vēso gaisu, kas plūst pār manu seju.
  
  
  "Kā mafija jūtas pret Abruza nāvi?"
  
  
  "Mani parasti uzticami avoti saka, ka ir šausmās par to, ka viena no viņu uzticamajām vadošajām personām ir nolaista. Taču atcerieties, ka Abruza uzskatus daži ir atspēkojuši un ka viņš savā laikā ir iemantojis ienaidniekus. Man ir svarīgi, lai viens Mūsu vadošie aģenti tika nogalināti apstākļos, kurus es nevaru izskaidrot, es vēlos, lai slepkavas tiktu atrastas.
  
  
  "Ir trīs iespējas," es teicu. "Komunistu aģenti, vecie Abruzas ienaidnieki vai kāds, kam nepatika, ka viņš ierobežo Āzijas narkotiku darījumu."
  
  
  Vanags izkaisīja cigāru pelnus uz savām biksēm un aizslaucīja tās prom. "Četras iespējas. Atcerieties, kad es pieminēju Abruza pensiju 200 000 USD gadā? Viņa mājā bija pirmā gada maksājums. Viņa pazuda kopā ar slepkavām."
  
  
  “Nogalināt vienu no visvairāk baidītajiem kapo mafijā? Ir vajadzīgs traks cilvēks, lai nāktu klajā ar šādu ideju."
  
  
  Vanags pēkšņi piecēlās. "Paskatieties uz šiem ložu caurumiem. Vai jūs domājat, ka atbildīgā persona bija vesela prāta?
  
  
  Viņam bija taisnība.
  
  
  Es sekoju Vanakam ārā. "Es redzēju māju un dzirdēju stāstu, bet jūs mani nesteidzāt šeit tikai tāpēc. Kas vēl?"
  
  
  "Kotedžā bija vēl viens cilvēks, kurš izbēga no slaktiņa. Beidzot mēs viņu atradām."
  
  
  * * *
  
  
  Meitene izskatījās kā miljons dolāru pirms inflācijas. Viņa bija blondīne, jauna un garkājaina. Lai gan viņa bija ģērbusies mētelī ar uzgrieztu apkakli, es ieraudzīju viņas seju, kad viņa izgāja no restorāna uz ielu. Viņai bija augsti, izteikti vaigu kauli un platas, tumšas acis — trausls vaibstu kopums, ko neizteica tāds cinisms un stingrība, kādu es gaidīju.
  
  
  "Sasalsti tieši šeit," Vanags teica vīrietim, kurš strādāja ar projektoru. Mēs sēdējām tumšā projekcijas telpā pie vienas no AX galvenajām bāzēm, pētot nekustīgo attēlu uz ekrāna. "Viņu sauc Šeila Brenta, bet viņa sevi vairs tā nesauc," sacīja Vanaks. "Mums vajadzēja sasodīti ilgu laiku, līdz viņu atradām."
  
  
  Man bija grūti noticēt tam, ko Hoks man stāstīja par Šeilu Brantu. Tas nederēja ar tievo seju un maigajām acīm.
  
  
  — Vai esat pārliecināts, ka viņa bija Frenka Abruza saimniece?
  
  
  "Bez šaubām. Taču mēs ļoti maz zinām, kas viņa bija, pirms Abruzs viņu paņēma Vegasā.
  
  
  Es vīlusies nopūtos. Es domāju, ka nav likuma, kas teiktu, ka skaista divdesmit divus gadus veca meitene nevar atrast laimi novecojoša mafijas kapo gultā. "Vecajam mafiozam bija garša."
  
  
  "Patiesībā ļoti līdzīgs jums," Vanags sacīja sardoniskā balsī. Pēc tam viņš turpināja: ”Kad uzzinājām, ka Šeila dzīvo kotedžā Floridā kopā ar Abruzu un nebija starp mirušajiem, mēs sākām viņu meklēt.
  
  
  
  
  
  
  Viņa labi slēpa savas pēdas."
  
  
  “No kā viņa bēg? Ah, likums, mafija?
  
  
  "Varbūt no visiem trim. Un varbūt vēl kāds. Tu priecāsies uzzināt, ka es parūpēšos, lai tu uzdotu Šeilai šo jautājumu.
  
  
  Es to gaidīju ar nepacietību. Es paskatījos uz sava pulksteņa kvēlojošo ciparnīcu. Lai gan es zināju, ka pamācība ir vajadzīga, es sāku izjust asu nepacietības malu. Es nevarēju sagaidīt, kad varēšu doties uz ceļa un sekot Deivida Kērbija slepkavu pēdām. Šī taka man jau bija par aukstu.
  
  
  “Šī filma tika filmēta mazā Aidaho pilsētiņā ar nosaukumu Bonham. Šeila Brenta tur dzīvoja pēdējos divus mēnešus. Jums būs vāks, lai izskaidrotu jūsu pēkšņo izskatu. Mēs nevēlamies nobiedēt meiteni, kad viņa aizbēg. atkal," Vanags man teica. "Bet pēc tam, kad tu ieradīsies, tev tas būs jāuzspridzina."
  
  
  "Skatīsimies pārējo filmu," es ierosināju.
  
  
  Projektors atkal ieslēdzās. Mēs skatījāmies, kā Šeila Brenta, ielikusi vienu roku mēteļa kabatā, devās uz savu stāvošo automašīnu. Viņas kustībās bija jūtama plūstoša grācija. Kad viņa atvēra mašīnas durvis, viņas galva strauji sarāvās, it kā viņa dzirdētu skaņu, kas viņu satrauca. Kad viņa saprata, ka skaņa ir nekaitīga, viņas seju pārņēma atvieglojums.
  
  
  Viņa iekāpa mašīnā un aizbrauca, kamerai sekojot līdzi, līdz viņa pagriezās ap stūri.
  
  
  “Mūsu vīrietis filmēja filmu no viesnīcas loga pāri ielai no restorāna. Meitene tur strādā par viesmīli, ”sacīja Vanags. Tas bija pirms astoņām dienām. Mūsu cilvēks nemēģināja nodibināt kontaktu. Tas ir tavs darbs. Izveido kontaktu ar Šeilu un, ja nepieciešams, attiecības. Mums ir jāzina, ko viņa zina. Viss šis."
  
  
  Projektors izslēdzās un iedegās gaismas, piepildot telpu ar spilgtumu.
  
  
  "Nu, vai filma jums kaut ko teica?" - Vanags man jautāja.
  
  
  "Jums bija taisnība. Viņai ir bail. Labajā mēteļa kabatā viņa turēja ieroci. Turklāt viņai ir labas kājas. ”
  
  
  "Es domāju, ka jūs to visu pamanīsit," Vanags sausi sacīja. "Pārliecinieties, ka vērojat viņas labo roku, kā arī kājas."
  
  
  Viņš pasniedza man mapi, kuru turēja klēpī. Tajā bija AX fails par Šeilu un mana vāka kopsavilkums. Pārējā dienas daļa man bija, lai tos iegaumētu, sagatavotu viltotu personu apliecinošu dokumentu un iepazītos ar īpašo aprīkojumu, ko ņemšu līdzi uz Aidaho.
  
  
  Es atstāju Šeilas Brantas lietu dzīvojamās telpās, kur biju norīkots, un pēc tam paķēru savu viltoto ID. Uz viņa vadītāja apliecības attēlotais Neds Hārpers izskatījās tieši tāpat kā Niks Kārters. Viņam bija barga seja, bet man tā drīzāk patika. Kopā ar savu identifikācijas dokumentu es saņēmu čemodānu, kas bija piepildīts ar personiskām lietām, kas atbilst lomai, kuru es pildīšu Aidaho. Apģērbs neizskatījās ne jauns, ne pielāgots, bet man lieliski der.
  
  
  Es pavadīju stundu ieroču noliktavā. Es pārbaudīju kastīti, kurā, starp citām nāvējošām lietām, bija lielas jaudas tāldarbības šautene. Apvienojumā ar manu sānu ieroci tas man deva tādu pašu uguns spēku kā dažās policijas nodaļās.
  
  
  Otra mana pietura bija bāzes elektronikas nodaļa. Pēc Vanaga pasūtījuma mūsu speciālisti man salika komplektu. Tas izskatījās pēc skūšanās komplekta, taču tajā bija jutīgas klausīšanās ierīces, kamera un mazs magnetofons. Es šaubījos, ka man vajadzēs šo aprīkojumu, bet Vanags neko nepamanīja.
  
  
  Man bija vēl viens apmeklējums — šķūnī, kur mehāniķi strādāja pie automašīnas, ar kuru es braucu, kad kļuvu par vīrieti, vārdā Neds Hārpers. Viens no mehāniķiem bija spēcīgs, maza auguma vīrietis ap četrdesmit gadiem, kurš teica, ka ir daudz dzirdējis par Niku Kārteru un vēlas mani satikt. Es nolēmu viņam nestāstīt, ka puse no dzirdētā, iespējams, nav patiesība.
  
  
  "Mēs likām jums nodrošināt automašīnu, kas izskatījās tā, it kā tā būtu pirkta no lētas lietotas partijas, bet kas patiešām nav laba," viņš smaidot sacīja. “Tā mēs darījām. Šī mazā meitene nav skaista, bet es domāju, ka tu viņā iemīlēsies. Viņa atbild kā franču prostitūta."
  
  
  Mēs gājām uz šķūņa otru pusi. Mehāniķis norādīja uz nelielu ceļa posmu, kas bija nokaisīts ar šķēršļiem. "Šajā vietā mēs to izmēģināsim. Testa braucējs gatavojas to pārbaudīt pats.
  
  
  Trīs gadus vecs Fords ar krāsas traipiem un iespiedumiem uz viena no spārniem murrāja šķēršļu joslas beigās. Šoferis avārijas ķiverē pamāja mums ar roku un asi nospieda gāzes pedāli. Mašīna pacēlās kā applaucēts kaķis.
  
  
  "Es apsolu, ka jūs ar vienu šķipsnu varēsit no viņas dabūt 120 stundā," mazais mehāniķis lepni sacīja. "Mēs to noregulējām kā koncerta vijoli."
  
  
  Automašīna skrēja pret šķēršļiem. Domāju, ka viņš tur nokļūs pirmais, bet pēdējā brīdī vadītājs nogrieza riepu. Viņš brauca ar automašīnu līkločos pa kursu, čīkstot riepām. Sacensību beigās viņš nospieda bremzes un tīši iegrieza automašīnu, apgriežot to ar Holivudas kaskadieru nojautību, pirms iztaisnojās un brauca atpakaļ mums.
  
  
  "Šim cilvēkam vajadzētu doties uz Indianapolisu," es teicu.
  
  
  Mehāniķa smaids kļuva platāks.
  
  
  
  
  
  — Vai tev patīk pārsteigumi, Kārter?
  
  
  Es sapratu, ko viņš ar to domāja, kad vadītājs izkāpa no mašīnas, noņēma ķiveri un izkratīja savas spilgti sarkano matu krēpes. Pat tad, kad viņas ķermeni paslēpa bezformīgais kombinezons, nebija šaubu, ka testa braucēja ir sieviete. .
  
  
  Viņas vaigi piesarka, viņa gāja mums pretī, rokā kratot ķiveri.
  
  
  "Ko tu domā, N3?" Viņa teica, mana vārda vietā izmantojot manu slepkavas pakāpi. Starp meitenēm, kuras izskatījās tikpat pārsteidzošas kā viņa, es mēģināju veicināt mazliet vairāk pazīstamības.
  
  
  — Par mašīnu vai vadītāju? ES jautāju.
  
  
  Viņas zaļajās acīs uzliesmoja uguns. "Automašīnas, protams. Man ir vienalga, ko jūs domājat par vadītāju."
  
  
  Es paskatījos uz mehāniķi, kurš paraustīja plecus un diplomātiski atkāpās. Viņš nevēlējās būt liecinieks, kad šī krāšņā rudmate ar savu nicinājumu sagrieza mazos gabaliņos slaveno Niku Kārteru.
  
  
  "Ko es tev nodarīju?" - es viņai mazliet apmulsusi jautāju.
  
  
  "Pavisam nekas. Paskatīsimies, vai tas tā arī paliks, N3.
  
  
  Un atkal - tituls vārda vietā. Es to un uguns dzirksti viņas acīs uztvēru kā izaicinājumu. "Man šķita, ka tu nedaudz dižojies, vadot automašīnu," es teicu. "Vai tas bija man?"
  
  
  "Protams, jūs tā domājat. Jūs droši vien bijāt pārsteigts, redzot, ka sieviete var vadīt automašīnu labāk nekā jūs. Viņas lepnā lūpa saritinājās, bet tas padarīja viņas pilno muti vēl pievilcīgāku. “Šobrīd novērsīsim acīmredzamo, N3. Dažas meitenes šeit var pielūgt jūs kā guļamistabas sportistu, taču jūsu reputācija mani nepārsteidz."
  
  
  “Kas jūs iespaido – priekšnesums? Varbūt mēs varam sarīkot šovu.
  
  
  Viņa smējās, it kā priekšlikums viņu uzjautrinātu. Viņa aizvilka rāvējslēdzēju savam maisveida kombinezonam. "Vai jūs zināt, ko viņi man teica, N3? Man teica, ka, atrodoties lidmašīnā, kas avarēja, jūs joprojām atradīsit laiku, lai palūgtu stjuarti."
  
  
  Tā ir taisnība, es viņai teicu. – Patiesībā tā es teicu.
  
  
  Viņa nometa kombinezonu no pleciem un izrāvās no tā, lai padarītu procedūru tikpat aizraujošu kā striptīzs. Zem darba apģērba viņa valkāja šauras bikses un džemperi, kas kā āda pielipa pie viņas izliekumiem.
  
  
  "Es cienu jūs kā profesionāli. N3 tituls kaut ko nozīmē,” viņa sacīja. "Bet saglabāsim šo sarunu profesionālu, vai ne?"
  
  
  Es nevarēju iedomāties neko tādu, kas mani mazāk interesētu, izņemot varbūt lekciju par atturību veco kalpoņu mājā.
  
  
  "Mašīna jums labi izturējās, bet es vēlētos to pārbaudīt pats," es viņai teicu.
  
  
  Pakāpu zem stūres, pamodināju motoru un braucu atpakaļgaitā. Tad es nošāvu. Es pabeidzu kursu tikpat ātri kā meitene un beidzu piebremzēju automašīnu asā dubultā pagriezienā. Kad iznācu ārā, es iemetu viņai atslēgas un teicu: "Tas derēs," es domāju, viņa iespļaus man sejā.
  
  
  "Tagad, kurš dižojas?" - viņa teica, bet viņas balsī bija jūtama pārsteiguma nokrāsa, kas sajaukta ar sarkasmu.
  
  
  "Automašīna nav tik laba, bet tai ir daudz zem pārsega. Tu izskaties pēc lielas sievietes, bet varbūt ne tik ļoti. Esmu pietiekami ziņkārīgs, lai uzdotu šo jautājumu." Es iemetu viņas rokā savas istabas atslēgas dublikātu. "Ja vēlaties to izmantot, tam ir jānotiek šovakar. Es izeju no bāzes no rīta."
  
  
  "Kas liek jums domāt, ka es apsvērtu iespēju to izmantot?"
  
  
  "Varbūt jūs esat tikpat ziņkārīgs kā es," es teicu.
  
  
  Atgriezies savā kajītē, es novilku jaku, zem kreisās rokas atklājot nogrieztu Luger ātrās atvienošanas iekārtā. Ieroči, kurus es pārbaudīju AX, dažādās misijās bija atšķirīgi, taču es nekad nebiju bez sānieroča: Luger, kuru nosaucu par Vilhelmīnu; stiletto, Hugo, piedurknēs; un viņa augšstilba iekšpusei pielīmēta niecīga gāzes bumba Pjērs. Bumba dažu sekunžu laikā varēja nogalināt visus slēgtā telpā; vajadzēja tikai strauju pagriezienu, lai pārlauztu tā apvalku.
  
  
  Atverot rakstāmgalda atvilktni, es izņēmu mapi, ko Vanags man bija iedevis. Es atmetu vāku un aizkaitināta saraucu pieri. Man likās, ka atceros, ka failam virspusē atstāju sava vāka kopiju. Tagad pirmā lapa bija papīra lapa, kurā bija aprakstīts Šeilas izskats, un fotogrāfija no filmas, kuru biju redzējusi agrāk tajā dienā.
  
  
  Es sev teicu, ka noteikti kļūdos. Pāršķirstīju mapes saturu, bet no vienas lapas stāsta nebija ne miņas. "Nu, tagad nav par ko uztraukties," es nodomāju. Ārējam iefiltrēties AX bāzē būtu tikpat grūti kā tvaikoni ievest futbola stadionā.
  
  
  Joprojām mazliet noraizējies, es sāku atkārtoti lasīt Branta meiteni. Kā teica Vanags, nav sīkākas ziņas par viņas pagātni. Viņa varēja piedzimt nedēļas nogalē, kad Frenks Abrouss viņu paņēma Lasvegasā. Tomēr pēc tam, kad AX viņu atrada Aidaho, dati bija rūpīgi pabeigti — stundas, kad viņa strādāja par viesmīli, laiks, kad viņa parasti devās gulēt, un pat zīmuļa skice īrētās mājas stāvam.
  
  
  
  
  
  Daudzas reizes es vēlējos, lai man būtu fotogrāfiska atmiņa. Tā kā man tādas nebija, es izstrādāju savas metodes galveno faktu fiksēšanai manā galvā. Es ieņēmu piezīmes kabatas piezīmju grāmatiņā, ko nēsāju līdzi, un pārlasīju tās vēlreiz, paskatījos Šeilas mājas stāva plānu, tad izstiepos gultā, atbrīvojot no domām visu, izņemot lasāmo materiālu.
  
  
  Laikam esmu aizsnaudies. Es pamodos tumsā, mani brīdināja tik vāja skaņa, ka nevarēju to atpazīt.
  
  
  Tas atskanēja atkal, tikai vāja skrāpēšana, metālam pieskaroties metālam. Es izlēcu no gultas un piezemējos uz saviem pleciem ar Lugeru rokā.
  
  
  Durvis atvērās un pāri grīdai pārskrēja dzeltena gaismas svītra. Sarkanmate teica: "Tev ir ātri refleksi, N3."
  
  
  Es atslābinājos, saprotot, ka skaņa, ko dzirdēju, ir viņas atslēga, kas pagriežas durvīs. Es nebiju samulsusi, ka mani pieķēra ar ieroci rokā. Instinkts, kas lika man piecelties no gultas, ne reizi vien ir izglābis manu dzīvību.
  
  
  "Ieslēdz gaismas. Poga atrodas pie sienas aiz tevis,” es teicu meitenei.
  
  
  Viņa nospieda slēdzi, tad iemeta man atslēgu. "Ja tu rīt aiziesi, man tas vairs nebūs vajadzīgs, vai ne?"
  
  
  Es turēju atslēgu, smaidot. "Tātad jūs bijāt ziņkārīgs."
  
  
  Viņa paraustīja plecus. "Laikam man vienkārši vajadzēja zināt, vai viss, ko man par jums teica, ir patiesība."
  
  
  "Kāpēc tu neaizver durvis un neiepazīstini sevi?" ES teicu.
  
  
  Viņa aizvēra to, nenolaižot acis no manis. Izaicinājums joprojām mirdzēja viņu zaļajos dziļumos.
  
  
  "Patrīcija Stīla," viņa teica.
  
  
  Es noņēmu plecu siksnu, uzkāru to pāri krēsla atzveltnei un ieliku Luger apvalkā. "Cik ilgi jūs strādājat AX?"
  
  
  "Apmēram gadu. Tagad pajautājiet man, kā tāda jauka meitene kā es nokļuva šajā biznesā.
  
  
  "Ļaujiet man izteikt minējumu. Jūs gribējāt pierādīt, ka varat darīt visu, ko var vīrietis.
  
  
  "Ak, jūs viltīgais nelietis," viņa teica bez manāmas ļaunprātības.
  
  
  "Man ir pudele viskija," es teicu. “Dāvana no mūsu priekšnieka. Vai es varu to atvērt?
  
  
  "Es nenācu šeit dzert," viņa teica. Viņa pārvilka džemperi pār galvu un nosvieda to uz krēsla.
  
  
  Viņai bija melns mežģīņu krūšturis. Nu puskrūšturis. Viņas krūzes bija pārpildītas. “Labi apveltīta” bija viens no neadekvātajiem aprakstiem, kas man ienāca prātā, skatoties uz viņu.
  
  
  Nokratījusi savas spilgti sarkanās matu krēpes, viņa man uzsmaidīja. Smaids bija daļēji izsmējīgs, daļēji daudzsološs.
  
  
  Es atcerējos viņas līniju no tās dienas. Es atkārtoju šo. — Kurš tagad lepojas?
  
  
  "Es esmu," viņa atzina. "Bet tev patīk."
  
  
  Joprojām smaidīdama, viņa novilka bikšu mušu un izkāpa no kaudzes, ko tās bija sakrājušas pie viņas kājām. Tagad viņai bija mugurā tikai melns krūšturis un pieskaņota melnu mežģīņu josla apakšā.
  
  
  Viņa mierīgi piegāja pie gultas un apsēdās uz malas. Viņa atsprāga krūšturi un novilka to no savām lielajām krūtīm. Ar vieglu rokas kustību viņa pārvilka drēbes pār gultas galvu un tad apgūlās uz mana spilvena.
  
  
  "Es atstāšu jums biksītes," viņa teica. "Es domāju, ka jūs vēlaties tos noplēst no manis."
  
  
  Tagad viņas acīs bija kaut kas cits, nevis izaicinājums. Aizrautība, vēlme.
  
  
  Kad es novilku drēbes un viņa ieraudzīja stileta papēdi un gāzes bumbu, viņa iesaucās: "Ak, Dievs, tu esi staigājošs arsenāls."
  
  
  Es netikli pasmaidīju. "Tu pats iepako pāris kodolus."
  
  
  Viņas smiekli bija aizsmakuši un neierobežoti. Viņa varēja pierādīt, ka ir līdzvērtīga jebkuram vīrietim, taču viņa noteikti neiebilst pret to, ka tiek uzskatīta par seksa objektu. "Nāc, N3," viņa mudināja.
  
  
  "Niks," es viņai teicu. "Gulta nav vieta formalitātēm."
  
  
  "Niks. Niks," viņa teica, "es esmu gatava."
  
  
  Es norāvu viņai mežģīņu biksītes. Viņai bija taisnība. Man patika to darīt.
  
  
  Pata bija spēcīga meitene. Kamēr mēs apskāvāmies, es jutu, ka viņas muguras muskuļi trīc. Viņas mute bija mīksta un silta, un viņas mēle bija ātra un ātra. Es apglabāju savu seju viņas krūtīs, un viņas pirksti satvēra manus matus. Kad es spēlējos ar viņas cietajiem sprauslām, viņa sašķobījās un ņurdēja kā izsalcis kaķis.
  
  
  Manas rokas noslīdēja līdz viņas sēžamvietai, un es viņu pacēlu uz augšu, lai apmierinātu savu pirmo grūdienu. Es iegāju viņā dziļi iekšā un dzirdēju viņas vaidēšanu. Viņas ķermenis piespiedās man. Kad es paātrināju kustības, viņa nodrebēja un kratīja gultu. Viņai bija dzīvnieka elastīgais spēks.
  
  
  "Niks," viņa elpoja. — Pabeigsim kopā.
  
  
  Cik es domāju, viņas laiks bija ideāls. Patiesībā viss bija ideāli.
  
  
  Viņas roka slīdēja gar manu augšstilbu, pētot. “Muskuļi. Jūs esat īsts gaļas gabals, Kārtera kungs.
  
  
  "Tātad tu."
  
  
  "Es nebiju tam gatavs. Tu esi vēl labāks, nekā man teica."
  
  
  "Es tā saprotu. Esmu pelnījis vairāk nekā jūsu profesionālo cieņu."
  
  
  Viņa smējās. "Vai es varu šeit gulēt šonakt?"
  
  
  "Tu vari palikt pa nakti," es teicu, "es nezinu, cik daudz tu gulēsi."
  
  
  Divas
  
  
  No rīta piecēlos agri un sāku taisīties līdz rudmate pamodās un apgāzās gultā.
  
  
  "Niks," viņa teica, "tas bija lieliski. Īpaši pēdējo reizi."
  
  
  Es pielīmēju gāzes bumbu uz augšstilba iekšpusi. Pagājušais vakars bija vakarnakts. Šodien viss bija kā parasti. Es piesprādzējos
  
  
  
  
  Es piesprādzēju stiletu pie apakšdelma un pārbaudīju atsperu mehānismu. Es izlocīju roku, un plānais nazis ieslīdēja manā rokā, gatavs doties. "Jūsu sejas izskats ir nedaudz biedējošs," sacīja Pats.
  
  
  Es viņai uzsmaidīju, kas nesasniedza manas acis. "Es neesmu gluži tas kaimiņš."
  
  
  Tad es uzvilku drēbes, kas atbilst Neda Hārpera lomai, uzvilku Lugeru, uzmetu tam virsū jaku ar rāvējslēdzēju un paskatījos uz sevi spogulī. Cik nopratu, izskatījos pēc iereibuša kravas automašīnas vadītāja. Kad es pārcēlos uz pilsētu, kurā slēpās Šeila Branta, teicu, ka meklēju darbu.
  
  
  "Man nevajadzētu to jautāt," sacīja Pats, "bet kas notika ar N1 un N2?"
  
  
  "Viņu veiksme ir beigusies," es viņai teicu. "Kā Deivids Kērbijs," es nodomāju.
  
  
  Es aizcirtu čemodānu, ko man bija sagādājis AX. Biju gatava doties prom. Man atlika tikai atvadīties.
  
  
  Sarkanais izglāba mani no nepatikšanām. "Es zinu. Kuģi, kas iet garām naktī un viss. Lai veicas, Nik."
  
  
  Es braucu uz Bonemu, Aidaho štatā divos pēcpusdienā. Pilsētā dzīvoja 4700 iedzīvotāju, un izskatījās, ka 4695 no viņiem bija nolēmuši palikt mājās.
  
  
  Es iegriezos degvielas uzpildes stacijā, kas reklamēja tūlītēju apkalpošanu, un piebraucu pie tvertnēm. Tūlītējais pakalpojums netika ieviests. Izkāpu no mašīnas un iegāju iekšā, kur atradu vīrieti, kurš snauda pie galda, kas bija nokaisīts ar putekļiem, ceļu kartēm, krekeru kārbām un iepakotām auto detaļām. Es uzsitīju savus pirkstus uz tīrās galda malas.
  
  
  Viņa acis bija saplaisājušas. "Jā, ser?" viņš žāvājās.
  
  
  Es norādīju uz savu mašīnu. "Es gribu gāzi."
  
  
  "Ak," viņš teica, it kā tāda iespēja viņam nekad nebūtu ienākusi prātā.
  
  
  Kamēr viņš izvilka šļūteni un ievietoja uzgali gandrīz tukšajā Ford tvertnē, es stāvēju netālu un skatījos uz miegaino ielu, ko apgaismoja vēlā pavasara bālā saules gaisma.
  
  
  Es neredzēju ne luksoforu, ne neona izkārtnes. Bonhams izskatījās pēc Normana Rokvela gleznas, kas attēlota mazā pilsētiņā. Es jutos nevietā, kad visi mani nāvējošie ieroči bija piesprādzēti pie ķermeņa un ieslēgti manas automašīnas bagāžniekā. Bonema nepavisam neizskatījās pēc tādas vietas, kuru labprātāk vēlētos slēpties bijusī mafijas vadoņa saimniece. Iespējams, tāpēc Šeila Brenta izvēlējās viņu. "Piešķiriet viņai atzinību par viņas smadzenēm," es nodomāju.
  
  
  Es iztaisnoju savus nogurušos plecus. Es esmu braucis ātri un daudzas stundas katru dienu, kopš izbraucu no AX bāzes Karolīnas piekrastē. Vēlāk tajā pašā dienā es sazināšos ar AX aģentu, kurš bija sekojis Šeilai, lai pārliecinātos, ka viņa nav mūs palaidusi garām.
  
  
  Dežurants degvielas uzpildes stacijā sāka tīrīt automašīnas vējstiklu. "Tev ir pietiekami daudz mirušu kukaiņu, lai piepildītu spaini," viņš sūdzējās. — Tu laikam visu nakti braukāji.
  
  
  "Jā," es teicu. Viņš bija uzmanīgs, ja ne acumirklīgs.
  
  
  "Tūrists?"
  
  
  "Nē, es teicu.
  
  
  Viņa galva pagriezās un acis vairs nebija miegainas.
  
  
  "Es esmu kravas automašīnas vadītājs," es teicu. "Es ceru šeit atrast darbu."
  
  
  "Vai ir kāds īpašs iemesls, kāpēc izvēlējāties Bonemu?"
  
  
  "Man patīk mazas pilsētas."
  
  
  "Ir daudz citu mazo pilsētu."
  
  
  "Sasodīts," es nodomāju. Viņš noteikti bija ziņkārīgs. Es teicu: "Man patīk šī izskats."
  
  
  Kamēr viņš pārbaudīja eļļas līmeni, es iegāju vīriešu istabā un aizbīdīju aizbīdni durvju iekšpusē. Es uzšļācu seju aukstu ūdeni. Man bija apnicis tik ilgi būt pielipinātam pie automašīnas sēdekļa, es sev teicu, citādi mani nekaitinās dežurantes pratināšana.
  
  
  Viņš pieklauvēja pie durvīm. "Ei, kungs, man jūs jāredz."
  
  
  Attaisīju jakas rāvējslēdzēju, lai ātri tiktu pie Luger, tad atvēru durvis. "Par ko?"
  
  
  "Par Šeilu Brentu," viņš teica un tad pasmaidīja. "Es esmu aģents, ar kuru jums vajadzētu iepazīties, N3."
  
  
  Es nekad neredzēju savu kontaktpersonu un neriskēju. "Par ko tu runā?"
  
  
  Aizcirtīdams durvis, viņš sniedzās kabatā un izvilka šķiltavas, kas bija identiskas manējai. Viņš to pasniedza man. "Esmu runājis ar pāris cilvēkiem, kuri ar jums ir strādājuši pagātnē, Kārter. Man likās, ka atpazinu tevi pēc viņu aprakstiem. art. Daži Vanaga triki, es sev teicu. Starp citu, mani sauc Meredita.
  
  
  Es pagriezu šķiltavu otrādi. Tas, kas, šķiet, bija ražotāja sērijas numurs apakšā, patiesībā bija kods, kas identificēja īpašnieku kā AX darbinieku. "Labi, Meredita. Bet, ja es būtu tavā vietā, es būtu uzmanīgāks. Neaizmirstiet, ka visa šī biznesa cēlonis ir sasodīti laba aģenta zaudēšana." Es uz to neuzstāju. Nebija man par to košļāt: "Kas jauns par mūsu meiteni Šeilu?"
  
  
  "Viņa joprojām ir šeit un spēlē lieliski. Es centos nepieiet pārāk tuvu, lai neradītu viņā aizdomas. Es uzņēmos šo darbu, jo baidījos, ka pilsētnieki sāks brīnīties, kāpēc esmu aizkavējusies. Mēs paliksim viesnīcā. Tiekamies šovakar un vēl parunāsim." Viņš vilcinājās. "Es saprotu, ka es būšu šī uzdevuma galvenais balsts, un es ar nepacietību gaidu, kad varētu strādāt ar jums, es parasti neesmu tāds nejauši."
  
  
  "Es ceru, ka nē," es teicu.
  
  
  Lēnām braucu pa pilsētas galveno ielu
  
  
  
  
  
  , atzīmējot divu istabu policijas iecirkņa, pasta un ekonomikas rātsnama atrašanās vietu. Man likās, ka visu pilsētu varētu sapakot kurpju kastē. Starp divām lielām ēkām atradās kakta bārs, uz kura loga bija rakstīts "Cold Beer". Četras skatlogas zemāk es atradu viesnīcu, kas ir relikts no laikiem, kad Bonema bija dzelzceļa stacija, lielāka un pārtikusi. Divstāvu ēkai tagad vajadzēja krāsot, un es redzēju, ka dažiem augšējiem logiem trūkst aizslietņu.
  
  
  Izkāpjot no mašīnas, es rūpīgi apskatīju restorānu, kas atrodas iepretim viesnīcai. Šeila Brenta dežūrēja tikai pulksten 16:00. un, ja viss nebūtu gājis labi, viņa nebūtu bijusi vajadzīga arī tad. Iestādē apmeklētāju nebija.
  
  
  Es iegāju vāji apgaismotajā viesnīcas vestibilā, kur mēbeles klāja ceturtdaļcollas putekļi un vecuma pazīmes. Nebija lifta, bija tikai kāpnes, un podos, kuriem es gāju garām, bija vajadzīgs ūdens tikpat daudz, cik Bonham vajadzēja jaunu dzīvību.
  
  
  Ierēdnis mani sveicināja tā, it kā viņš būtu politiķis, apsveicot izšķirošo balsojumu. Viņš teica, ka viņi jau sen ir slēguši savu ēdamistabu, bet es varu labi paēst restorānā, kas atrodas pāri ielai. "Izmēģiniet to, jums tas patiks," viņš teica.
  
  
  Savā istabā es novilku drēbes un ekipējumu un iegāju dušā. Lai gan tas nebija redzams uz maniem vaibstiem, visas manas iekšpuses bija saritinājušās kā atspere. Manā galvā bija doma, ka esmu kopā ar meiteni, kura varētu man sniegt dažas atbildes par Deivida Kirbija nāvi.
  
  
  No otrā stāva loga man bija labs skats uz restorānu. Kad pogāju kreklu un uzvilku bikses, es domāju par Šeilu Brantu. Es prātoju, vai viņai izdevās vienai izkļūt no tās mājiņas Keysā, vai arī slepkavas nez kāpēc ļāva viņai aiziet dzīvai.
  
  
  Meredita man iedeva savas istabas numuru, kas atradās dažas durvis zemāk no manējās. Es gāju viņam pretī pa koridoru. Meredita izrādījās īsts raksts, bet es biju aizdomīgs tips un grasījos to pārbaudīt.
  
  
  Pateicoties AX apmācībai un lielai praktiskai pieredzei, esmu kļuvis par ekspertu slēdzeņu izvēlē. Viesnīcas istabas durvis nesagādāja nekādas grūtības. Divpadsmit gadus vecs zēns varēja atvērt slēdzeni ar kabatas nazi.
  
  
  Es pagriezu kloķi un klusi iegāju istabā. Kāds vīrietis sēdēja krēslā pie loga. Viņš man plati pasmaidīja. "Būtu tikpat viegli pieklauvēt."
  
  
  Es nevarēju iedomāties gudru sākumu. Viss, ko es varēju pārvaldīt, bija: "Kas tu esi?"
  
  
  — Meredita, protams. Un tu noteikti esi Niks Kārters."
  
  
  Ja viņš nebija Meredita, viņš bija sasodīti labs melis. Viņš šķita pilnīgi mierīgs. "ES tevi gaidīju. Man šķiet, ka tu tikko ienāci iekšā,” viņš teica. "Vai tu jau esi redzējis meiteni?"
  
  
  "Vēl nē."
  
  
  Ja viņš zinātu, ka ir otrā Meredita, kuru esmu satikusi pēdējās pusotras stundas laikā, viņš nebūtu tik relaksēts, es domāju. Es izņēmu cigareti. "Vai ir gaisma?"
  
  
  — Noteikti. Viņš iejutās sava krunkainā brūnā mēteļa kabatā. Viņš bija apaļš vīrietis, kurš sāka kļūt plikm un pieņemties svarā, taču viņa izskats neko nenozīmēja. AX Agents ir visu izmēru, formu un vecumu. — Lūk, Kārter.
  
  
  Viņš man iedeva sērkociņu grāmatu.
  
  
  "Vai jums nav šķiltavas?" - es nepiespiesti jautāju, aizdedzinot cigareti.
  
  
  "Nekad neņemiet to līdzi. Sasodītām lietām vienmēr beidzas degviela.
  
  
  Es pasmaidīju un iemetu viņam sērkociņus. "Es domāju, ka, ja es varētu izvēlēties slēdzeni, jūs arī varētu."
  
  
  Viņš sakrustoja kājas un atgāzās krēslā, uzlicis rokas uz ceļgala. Kopš ienācu istabā, viņa acis mani nav atstājušas. — Tu gribi teikt, ka netici, ka es esmu Meredita?
  
  
  Atpogājusi jaku, es teicu: "Es sasodīti labi zinu, ka tā nav taisnība."
  
  
  Viņa mierīgais smaids joprojām bija tur. Viņam bija pietiekami daudz paškontroles. "Ko es izdarīju nepareizi?"
  
  
  "Svarīgākais ir tas, ka jūs to izdarījāt. Kas tu patiesībā esi?"
  
  
  "Es esmu cilvēks, kuram ir jūsu nāves orderis," viņš teica. Ar veiklu kustību viņš ar vienu roku pacēla bikšu kāju. Ar otru viņš izvilka revolveri no apvalka, kas bija piestiprināts viņa apakšstilbam.
  
  
  Es nokritu uz viena ceļa, kamēr viņš dižojās. Viņa revolveris bija aprīkots ar trokšņa slāpētāju, un es dzirdēju klusu klepu, kad ierocis nosprāga. Lode trāpīja sienā.
  
  
  Es saliecu roku un duncis iegāja manā rokā. Es to nometu, kad viņš pakustējās, lai mani atkal ieraudzītu. Nazis ienira viņa kaklā un trīcēja kā šautra. Viņa acis sastinga un viņš pieliecās tā, it kā grasītos paskatīties zem krēsla.
  
  
  Es viņu noķēru, kad viņš nogrima uz grīdas. Viņš bija smags. Es to izstiepju un pārmeklēju. Viņa makā bija pieci tūkstoši dolāru un daži papīri, kuros bija rakstīts, ka viņa vārds ir Kūgans un viņš ir no Denveras. Tas noteikti neko nenozīmēja. Viņa papīri, iespējams, bija tikpat nepatiesi kā manējie. Es ieliku viņa vadītāja apliecību kabatā. ES pamodos. Lietas sākās slikti. Kāds zināja, kāpēc es atrodos Bonham, AX drošība bija acīmredzami apdraudēta.
  
  
  Man vajadzēja kaut ko darīt ar ķermeni. Es nevarēju to atstāt īstajā Mereditas istabā. Pārliecinoties, ka koridors
  
  
  
  
  
  bija tukša, nejauši izvēlējos durvis un atvēru slēdzeni. Acīmredzot istabā neviena nebija. Es pacēlu Kūganu, pārnesu viņu pa gaiteni un noguldīju gultā.
  
  
  "Neviena tirdzniecības kamera nebūtu ieinteresēta mani pieņemt darbā," es nodomāju. Es biju pilsētā nepilnas divas stundas, un cilvēks jau bija miris.
  
  
  Nokāpu lejā un uzsāku draudzīgu sarunu ar reģistratūru, kura atzinīgi novērtēja iespēju nodot savu krustvārdu mīklu. Es viņam pastāstīju, ka gaitenī satiku vīrieti, apaļu seju, dzīvespriecīgu puisi.
  
  
  "Tas ir Hobsa kungs. Pārdevējs. Šodien reģistrējās. 206. telpa."
  
  
  — Ko Hobsa kungs pārdod?
  
  
  "Es neticu tam, ko viņš teica."
  
  
  Pēc piecām minūtēm es pametu sarunu, devos atpakaļ pa kāpnēm un izvēlējos citu slēdzeni. 206. telpa bija tukša, izņemot paraugu kastīti. Hobsa kungs knapi bija piezemējies, kad sāka mani gaidīt. Es nogāzu koferi uz gultas un atvēru to. Vienīgais piemērs tajā bija novilkta šautene ar slāpētāju un tēmēkli. Hobsa kungs, pazīstams arī kā Kūgana kungs un Meredita, pārdeva nāvi. Labi ieeļļota šautene bija kaut kas līdzīgs profesionāla slepkavas aprīkojumam.
  
  
  Varēju uzminēt viņa spēles plānu. Viņam vajadzēja mani pārtvert un nogalināt, tiklīdz es ierados, pacelt meiteni no viesnīcas loga, kad viņa ieradās darbā, un pēc tam steigā atstāt Bonemu. Meli par to, ka viņš ir Meredita, bija ātrs triks, lai mani notvertu un varbūt noskaidrotu, vai es runāju ar meiteni. Hobsa kungs jeb Kūgana kungs bija inteliģents profesionālis, vēss un zinošs par savu amatu. Bet pat labākajiem ir sliktas dienas.
  
  
  Es klusi izgāju no 206. telpas un devos lejā pa kāpnēm. Tā kā telefona zvani no istabām gāja caur viesnīcas sadales skapi, es izmantoju taksofonu vestibilā, lai piezvanītu Mereditai uz degvielas uzpildes staciju. “Nestaigājiet pa tumšām ieliņām. Opozīcija ir skārusi pilsētu,” es viņam teicu, kad viņš tuvojās līnijai.
  
  
  "Smuki. Vai jums ir kādi labojumi attiecībā uz tiem? Es domāju, kas viņi ir?
  
  
  "Viņi vienkārši nav amatieri."
  
  
  "Nu, nav iemesla brīnīties," viņš teica. "Ja mēs varētu atrast meiteni, viņi arī varētu."
  
  
  "Es baidos, ka mēs viņus novedām pie viņas," es teicu.
  
  
  Es varēju iedomāties Vanaga reakciju, kad es viņam teicu, ka kāds noteikti ir ielauzies manā telpā AX bāzē, izskatījis Šeilas Brentas kartotēku un izmantojis mūsu informāciju, lai sazinātos ar meiteni. Tā uzsprāgs kā uzspridzināta raķete.
  
  
  Dienas notikumi radikāli mainīja situāciju. Es nevarēju spēlēt kārtis lēni un pacietīgi, kā ieteica Vanags. Šeilas dzīvība bija apdraudēta. Man vajadzēja ātri nodibināt kontaktu un iegūt viņas uzticību.
  
  
  Es stāvēju ārpus viesnīcas, kad viņa ieradās restorānā. Noskatījos, kā viņa atver sarkanā Volvo durvis, un ieraudzīju gludu augšstilbu, kad viņa izslīdēja no mašīnas. Kājas bija tik labas, cik atcerējos, seksīgā pastaiga vēl labāka.
  
  
  Viņa pievērsa uzmanību man, gariem, gracioziem soļiem pārvietojoties pa automašīnu. Acīmredzot svešinieka skats viņu traucēja. Viņa apstājās, paskatījās uz mani, un es atgriezos viņas skatienā ar visburvīgāko smaidu.
  
  
  Kad viņa pazuda restorānā, es aizsmēķēju cigareti. Es gribēju dot viņai laiku nomest mēteli un sākt gaidīt pie galdiem. Kad es apstājos, pilsētā ierūca trīs motocikli. Rokeri Bonemā bija tikpat nevietā kā es. Viņi brauca garām viesnīcai, skatoties uz mani caur brillēm, kuras aizsedza viņu bārdainās sejas. Viņi valkāja jakas, uz kurām mugurā bija uzzīmēti ļaunie velni. Viņu galamērķis bija bārs. Skaļi sarunājoties, viņi nokāpa no zirga un iegāja iekšā. Es zināju, ka viņi nedzīvo Bonemā. Viņu izskatam pilsētā nebija pietiekami daudz satraukuma.
  
  
  "Noziedznieki un bezpajumtnieki," ierēdnis sacīja ar riebumu. Viņš atspiedās pret mani durvīs. "Viņi ir daļa no bandas, kas šeit ierodas pāris reizes gadā. Viņi sevi sauc par sātana periem. Viņi iekārtoja nometni vecajā gadatirgus laukumā. Pilsētas iedzīvotāji vēlētos viņus izdzīt no teritorijas, taču policija to nedara. Es gribu sākt dumpi."
  
  
  Es izmetu cigareti. Ja baikeri bija regulāri, tas nozīmēja, ka viņi mani netraucēja. Šķērsoju ielu un devos uz restorānu, kur viss tikai sākās. Pavisam saskaitīju četrus klientus. Viņi visi bija vīrieši, un trīs no viņiem nevarēja atraut acis no Šeilas. Ceturtais, es domāju, noteikti bija pusakls.
  
  
  Es atņēmu stūra galdiņu citiem klientiem. Vēl pirms Šeila pavirzījās uz mani, es notvēru viņas skatienu, kas slīd manā virzienā, novērtējot mani.
  
  
  “Laipni lūdzam Bonemā. Vai plānojat palikt uz ilgu laiku? - viņa teica, kad pienāca pie mana galda.
  
  
  — Tas ir atkarīgs no jums, Šeila.
  
  
  Viņas trauslās sejas izteiksme sastinga. "Mani sauc Sjūzena."
  
  
  "Šī ir Šeila Brenta, un līdz Frenka Abruza nogalināšanai tu biji viņa saimniece." Mana roka pazibēja pāri galdam un es piespraudu viņas plaukstas locītavu. "Nestāviet taisni. Pasmaidiet šajā skaistajā sejā un izliecieties, ka mēs runājam par to, kas ir ēdienkartē."
  
  
  “Nebūs viegli smaidīt. Tu salauzīsi kaulus manā plaukstas locītavā."
  
  
  Es atraisīju tvērienu, bet nelaidu vaļā. "Cilvēki, no kuriem jūs bēgat, zina, kur jūs atrodaties. Es nevaru iedomāties, kāpēc viņi gribētu jūs likvidēt, bet šķiet, ka viņi to domā. Tev vajag palīdzību."
  
  
  
  
  
  
  — Un tu man to iedosi? Viņas skaistā mute saritinājās. Šis ir manas dzīves stāsts. Vīrieši vienmēr man palīdzēs. Un jo vairāk palīdzības saņemu, jo vairāk problēmu man ir.
  
  
  "Es esmu cilvēks, kurš to visu mainīs."
  
  
  "Es domāju, kas jūs esat. Tagad es zinu. Jums jābūt Mandrake Wizard."
  
  
  "Vārds ir Neds."
  
  
  — Nu, Ned Mage, man būs vajadzīgi pāris brīnumi, lai atrisinātu savas dzīves grūtības. Neskatoties uz viņas teikto, interese radās tumšajās acīs. "Protams, jūs vēlaties kaut ko pretī."
  
  
  "Noteikumus apspriedīsim vēlāk."
  
  
  "Ak, es esmu pārliecināts, ka mēs to darīsim," viņa teica sardoniskā balsī.
  
  
  Bizness vai nē, es biju izsalcis. Teicu, lai atnes man biezu steiku un melnu kafiju.
  
  
  "Vai jūs ticat, ka es par to neaizbēgšu?"
  
  
  — Pelnrušķīte taču nebēga no savas pasaku krustmātes, vai ne?
  
  
  Viņa smējās. "Es neesmu Pelnrušķīte."
  
  
  Es domāju, ka viņa varētu būt spēlējusi lomu. Viņa izskatījās pēc meitenes, kurai princis atnesa un aiznesa čības, pat ja čības nederēja. Tikai viņas princis Burvīgais izrādījās Frenks Abruzs, mafijas kapo.
  
  
  Kad viņa atgriezās ar manu kafiju, viņa pieskārās man, noliekot krūzīti man blakus. Es to interpretēju kā zīmi, ka mēs sapratīsimies.
  
  
  “Izskatās, ka tu neesi pūkains. Un tu neesi viens no Abruza draugiem. Nu kas tu esi?" viņa jautāja.
  
  
  "To es arī paskaidrošu vēlāk."
  
  
  Durvis aizcirtās, un iekšā ienāca trīs baikeri, nesot sev līdzi smaku. Neviens no viņiem nedēļām ilgi nebija pieskāries ziepju gabaliņiem. Vīrietis aiz kases, domājams, restorāna īpašnieks, neapmierināti skatījās uz trijotni. Viņš varētu dzīvot bez viņu biznesa vismaz nākamos deviņdesmit gadus.
  
  
  Viņi nolēma apsēsties pie galda blakus manējam. Viņi skaļi sarunājās, smejoties viens par otra jokiem. Lai sevi uzjautrinātu, mēģināju noteikt, kurš no viņiem ir neglītākais. Sacensības beidzās ar neizšķirtu starp to, kuram pār vaigu tek naža rēta, un man vistuvāk sēdošo, druknu vīrieti, kurš valkāja pērlīšu stīpu, taukainu galvas saiti un ādas rokassprādzes. Vispresentīvāk izskatījās tā, kas bija vidū, ar gariem matiem un vara krāsas bārdu.
  
  
  Kamēr Šeila izpildīja viņu pavēles, Scarface nobrauca ar roku pa viņas kāju. Viņa apvainojās ar pārsteidzošu mieru. Varabārdis sita ar biedra roku. "Uzvedies pats," viņš teica vienmērīgi.
  
  
  Blakus sēdošais man iekrita acīs un parādīja savus zobus, no kuriem daži trūka. — Uz ko tu skaties, buster?
  
  
  "Par tevi," es teicu. "Es apbrīnoju jūsu zobārstniecības darbu." “Reiz man uz sejas uzkāpa policists. Vai jūs vēlaties to pašu?
  
  
  "Ne īsti," es teicu, pretojoties kārdinājumam iegrūst manu kafijas krūzi viņam kaklā.
  
  
  Varabārdis satvēra draugu aiz pleca. Viņš saspieda tik stipri, ka vīrietis ar trūkstošajiem zobiem saviebās. "Nejaucieties ar džentlmeni, Džordžij. Viņš varētu domāt, ka tu to domā nopietni. Pēdējais, kas mums vajadzīgs, ir pārpratums. Pa labi?"
  
  
  "Tieši tā," Džordžija atkārtoja. Viņš nešķita sirsnīgs. Viņš izskatījās kā nobijies vīrietis ar roku uz pleca.
  
  
  Es mierīgi pabeidzu savu steiku un teicu Šeilai, ka gaidīšu, kad viņa pusnaktī izkāps no darba. Atgriezies savā viesnīcas istabā, es iekārtojos krēslā pie loga, lai uzraudzītu restorānu. Cik zināju, mirušajam slepkavam bija līdzdalībnieki, kuri mēģinās meitenei palīdzēt.
  
  
  Mīkstajā krēslā baikeri iznāca un klīda pa ielu, joprojām lielīdamies un smejoties. Tikai tas, kuram bija vara krāsas bārda, klusēja, staigājot starp pārējiem, galvu garāks par viņiem, kustējās gludi, kā vadonis. Viņi atgriezās bārā. Es viņus vēroju, līdz viņi vairs nebija redzami.
  
  
  Ilgi pirms Šeilas ierašanās es sāku uztraukties, vai Meredita neparādīsies un nezvanīs. Nenovēršot skatienu no restorāna durvīm, es ieliku telefonu klēpī un palūdzu nakts ierēdnim, lai viņš dod man ārējo līniju. Zvanīju uz degvielas uzpildes stacijas numuru un nesaņēmu nekādu atbildi. Sēdēju tumsā, klausījos dūkoņā, un man bija sajūta, ka lietas atkal ir krasi mainījušās.
  
  
  Šeila ātrā solī izgāja no restorāna, skatoties apkārt, dodoties uz Volvo uz apmales. Sāka viegls lietus. Es redzēju, kā uz loga stikla veidojas pilieni. Šeila bija ģērbusies garajā mētelī, kādu viņa valkāja Mereditas filmā. Varēju nojaust, ka viņai kabatā bija ierocis.
  
  
  "Mīļais, tu esi viltīgs," es klusi teicu.
  
  
  Nebija pusnakts; bija tikai 22:00. Viņa aizgāja agri – man pietika.
  
  
  Es atmetu krēslu un trijos ātros soļos tiku līdz durvīm. Es ātri nogāju lejā pa kāpnēm, garām pārbiedētajam ierēdnim un izgāju uz ielas, kad Šeila brauca prom.
  
  
  Motociklu dzinēju iedarbināšanas skaņa saplūda ar Volvo dzinēja pulsu. Bikeri brauca garām, mani nemanot. Viņi sekoja automašīnai. Es redzēju sarkano aizmugurējo lukturu mirdzumu, kas mirgo tālākajā stūrī, kad es skrēju pretī savam piekautajam Fordam.
  
  
  
  
  
  Es viņus panācu, kad viņi skrēja ārā no pilsētas, dzenoties pēc Volvo, kas brauca ļoti tuvu ātruma ierobežojumam. Kad pilsēta palika aiz muguras, es lamājos. Šeila noskaņoja uz to, ko domā baikeri.
  
  
  Es iedevu Fordam vairāk gāzes un piegāju pie viņiem, un redzēju, ka vadītājs stāv blakus Volvo un pamāja meitenei, lai tā apstājas. Viņa ignorēja viņu un mēģināja ātri izkāpt no savas automašīnas.
  
  
  Kad uz tiem krita manu lukturu stars, viņi zināja, ka ballītē kāds ir aizdedzies. Viens no motociklistiem pagriezās atpakaļ, uzarot manā ceļā tik pēkšņi, ka es nospiedu bremzes, lai izvairītos no sadursmes. Ripojot pa lietus slapjo ietvi, es redzēju vīrieša, vārdā Džordži, neglīto seju. Es sakodu zobus un iegriezos aizmugurē, iedarbinot Fordu vēlreiz. Es atsāku vajāšanu.
  
  
  Mani priekšējie lukturi vispirms aizķēra Džordžiju. Viņš atsitās starp mani un pārējiem, saglabājot lēnāku tempu, lai redzētu, vai es palikšu kopā ar viņiem. Viņš atskatījās un atklāja savus trūkstošos zobus rupjā, izspēlētā smīnā. Viņš likās gandrīz priecīgs, ka es nesasita Fordu. Tagad viņam bija vēl viena iespēja pie manis.
  
  
  Viņš pagrieza motociklu un kaut kur aiz sēdekļa izvilka īsu ķēdi. Ar ķēdi karājoties rokā, viņš satvēra motociklu un metās man virsū.
  
  
  Es nespiedu bremzes un nepalēninājos. Es nemitīgi metos uz priekšu, manu lukturīšu staram laizot nakti. Džordžija pienāca tuvāk. Kad viņš ieraudzīja, ka es turēšu kursu, lai gan viņš bija manā ceļā, viņš apgriezās ar motociklu citā šosejas joslā.
  
  
  Varēju pagriezt mašīnu un notriekt viņu, bet baidījos to izdarīt uz slidenā asfalta. Es negribēju atkal nokļūt buksē. Iedodot Fordam vairāk gāzes, es tā vietā paātrināju. Džordžijs pazibēja garām manam logam, un es redzēju viņa roku kustēties. Viņš salauza ķēdi kā pātagu.
  
  
  Pēkšņais ātruma pārrāvums, kuru es piespiedu izkāpt no mašīnas, lika Džordžijai apmaldīties. Ķēde spēcīgi ietriecās logā aiz manis, nevis tajā, kas bija blakus manai sejai. Es neviļus saraujos, izdzirdot stikla sprēgāšanu. Tad es palielinātu attālumu starp mums, jo viņam būtu jāsamazina ātrums, lai velosipēds atkal pagrieztos. Es redzēju viņa laternu karājamies aiz manis, kamēr es skrēju ap līkumu un augšā kalnā.
  
  
  Kāpjot kalnā, es pamanīju Šeilu un viņas vajātājus. Vīrietis ar vadošo velosipēdu skrēja blakus Volvo. Viņš panāca automašīnu un sāka griezties vadītāja ceļā, liekot viņai novilkties uz ceļa malu, lai izvairītos no sadursmes.
  
  
  Viņa bija tik ļoti iekļuvusi cīņā ar riteņbraucēju, ka nespēja veikt nākamo pagriezienu. Nobraucot no ceļa, Volvo atsitās un izvairījās kā papīra laiva strauji plūstošā drenāžas straumē. Es baidījos, ka, atsitoties pret grāvi, tas apgāzīsies, bet grūdiens to tikai palēnināja. Šeila bija pietiekami gudra, lai izvairītos no pēkšņas bremžu nospiešanas. Spriežot pēc mašīnas vibrācijas, nojautu, ka viņa to pārslēgusi lēnākā ātrumā. Tad viņa iezāģēja bremzi. Volvo nodrebēja un saslīdēja, taču neapgāzās.
  
  
  Kad viņa beidzot apturēja automašīnu klajā laukā, baikeri apgriezās. Viens no viņiem pārlēca pāri grāvim, kas bija skaists izjādes vingrinājums, un skrēja pāri laukam pretī automašīnai, kuru viņš dzina. Tās riteņi saputināja dubļus.
  
  
  Otram baikerim nepietika drosmes lēkt grāvī. Viņš apstājās ceļa malā un ieraudzīja mani iznākam no nakts. Viņš izslēdza dzinēju un nokāpa no motocikla.
  
  
  Es samazināju ātrumu un paskatījos atpakaļskata spogulī, lai pārbaudītu Džordžiju. Viņš joprojām bija man uz astes un uzņēma apgriezienus. Viņš drīz mani panāks.
  
  
  Nogriezos uz ceļa malu pie lauka un izslēdzu mašīnu. Kad izkāpu, atstāju ieslēgtus priekšējos lukturus. Gaidošais motociklists bija tas, kuram pār vaigu skrēja rēta. Viņš iestiepās jakā un izvilka nazi. Kad viņš tuvojās man, uz asmens pazibēja gaisma.
  
  
  "Kungs, labāk sēdieties atpakaļ mašīnā un dodieties prom no šejienes."
  
  
  "Ja es to nedarīšu?"
  
  
  "Es tevi sagriezīšu kā bekonu, kas ir gatavs pannai."
  
  
  Es saliecu vienu ceļgalu un puse apgriezos. Mana kreisā kāja izlidoja. Es jutu asu kontaktu ar viņa ceļgalu. Japāņu karatē meistars man iemācīja šo kustību, un tas bija labs vingrinājums. Rētas seja nokrita, it kā zeme būtu izrauta no viņa kājām.
  
  
  Piecēlies uz gurniem, viņš izdarīja piespēli ar nazi. Es pagriezos, un asmens izspraucās man priekšā, centimetru attālumā no vēdera. Es satvēru viņa roku ar abām rokām, nometu to viņam uz ceļgala un salauzu. Rētas seja gaudoja.
  
  
  Es paņēmu viņa nazi un iemetu to tumsā šosejas otrā pusē.
  
  
  Tad ieradās Džordžija. Viņš nāca tieši pret mani, šūpodams ķēdi. Es zināju, ka, ja viņš man iesitīs pa seju, es palikšu akla vai rētas uz mūžu. Es dzirdēju ķēdes gaudošanu, kad es nolaidos lejā. Tad Džordžija man pagāja garām. Pirms viņš paspēja apgriezties, es attaisīju rāvējslēdzēju
  
  
  
  
  
  un izvilka Luger.
  
  
  Es viņu nošāvu no segliem, un velosipēds turpināja kustību, iebraucot šosejas vidū, pirms nokrita uz sāniem un noslīdēja.
  
  
  Neuzmetot skatienu Džordžijam, es devos atpakaļ uz mašīnu, ieslēdzu to atpakaļgaitā un apgaismoju laukumu ar priekšējiem lukturiem.
  
  
  Varabārds nokāpa no zirga un sita ar dūri pa Šeilas mašīnas logu. Viņš apstājās, kad manu priekšējo lukturu dzeltenie stari viņu apgaismoja.
  
  
  Ielaidu Fordu mazā ātrumā un braucu pāri grāvim. Atsitiens nocēla mani no dupša. Varabārdis skrēja atpakaļ pie sava velosipēda. Es nācu pirmais. Pēdējā brīdī pagriezu riteni tā, ka pret moci ietriecās tikai mans bamperis, bet trieciens lika mašīnai sagriezties. Varabārds tagad skrēja pretī saviem draugiem, iespējams, cerēdams tikt pie kāda no viņu motocikliem. Es pagriezu Fordu tā, lai to skaidri redzētu priekšējos lukturos. Izkāpu no mašīnas, nomērķēju ar Luger un iešāvu bēgošajam vīrietim kājā.
  
  
  Šeila Brenta atgrūda vaļā savas mašīnas durvis. Viņa turēja rokā 38. kalibra revolveri. Varabārds to nezināja, bet es būtu varējis izglābt viņa dzīvību.
  
  
  "Kungs," Šīla godbijīgi sacīja, "jūs esat kas cits."
  
  
  Es mērķēju ar Luger pret Volvo kreiso aizmugurējo riepu un izdūru tajā caurumu. Es gāju garām Šeilai, kura skatījās uz viņu, un izšāvu pa kreiso priekšējo riepu. Pēc tam es pacēlu pārsegu un izvilku vadu.
  
  
  "Vai tu esi traks?" viņa prasīja.
  
  
  “Kādu dienu tu aizbēgi no manis. Es rūpējos, lai jūs to vairs nedarītu."
  
  
  "Es nezināju, vai varu jums uzticēties. Es pat nezinu, kas tu esi."
  
  
  "ES tev teicu. Vārds ir Neds."
  
  
  “Esmu pieradis skriet. Es domāju, ka tas ir tas, kas jādara. ”
  
  
  "Tu droši vien varētu izmantot šo ieroci," es teicu, "bet vai jūs varētu tikt galā ar visiem trim skautiem? Izmantojiet savu galvu, Šeila. Jums nepieciešama aizsardzība."
  
  
  Izņēmusi no savas mašīnas atslēgas un ielikusi tās kabatā, es atgriezos pie Varabārda, kurš gulēja zemē, satvēris kāju.
  
  
  "Tu dzīvosi," es viņam teicu. "Ja es izvēlēšos tev ļaut."
  
  
  Viņš nolaizīja lūpu. "Ko tas nozīmē?"
  
  
  Es pieliecos un iespraudu Lugera galu starp viņa kuplajām uzacīm. "Pastāstiet man nakts aktivitātes iemeslu."
  
  
  "Mēs gribējām blondīni. Kas vēl?"
  
  
  Es iedūros viņam ar pistoles stobru. "Es domāju, ka jūs varētu man pastāstīt vēl kaut ko. Kaut kas interesantāks."
  
  
  "Veel, es tev pastāstīšu visu, ko vēlaties dzirdēt. Bet patiesība ir tāda, ka mēs gribējām plašu. Viņa mūs apbūra ēdamistabā, tāpēc mēs nolēmām pavadīt laiku un izklaidēties ar viņu pēc tam, kad viņa pametusi darbu."
  
  
  "Neviens tevi nav nolīgis, lai par viņu rūpētos?"
  
  
  "Kā kurš?" Viņam izdevās drebošs smīns. "Druš, ko mēs esam iekļuvuši?"
  
  
  Es nebiju pārliecināts, ka ticēju viņam. Es teicu: "Es nevaru būt apgrūtināts, lai jūs, dusmiņas, noslogotu un aizvestu uz cietumu. Bet palieciet prom no mana redzesloka. Ja es viņiem atkal sitīšu, es jūs nogalināšu."
  
  
  "Veš, es izvairīšos no tevis kā no melnraksta."
  
  
  Šeila stāvēja pie manas mašīnas atvērtajām durvīm. "Par ko jūs abi runājāt?" - viņa jautāja, kad es atgriezos.
  
  
  "Es viņam pateicu sava ārsta vārdu," es teicu. "Iekāp mašīnā. Mēs dosimies atpakaļ uz Bonhamu."
  
  
  Viņa vilcinājās, tad paklausīja man. Viņa paslīdēja zem stūres un piegāja pie pasažiera sēdekļa, viņas svārki cēlās uz kājām. Es viņai uzsmaidīju, aptinu Lugeru un apsēdos iekšā. Pēc tam viņa iesita ar savu 38. kalibra dūri manās ribās.
  
  
  "Es zinu, ka tas ir slikts veids, kā izteikt savu pateicību," viņa teica, "bet meitenei ir jārūpējas par sevi."
  
  
  Trīs
  
  
  Es pārkāpu vienu no vecākajiem noteikumiem savā grāmatā. Gudrs aģents nekad nav aptvēris savu ieroci, kamēr kāds cits turēja viņu rokās. Tagad es labākajā gadījumā nokļuvu neērtā situācijā. Sliktākajā gadījumā tas var būt letāls.
  
  
  "Es esmu to pelnījis savas neuzmanības dēļ," es atzinu meitenei, kura stūma revolveri man zem ribām, "bet es gribētu, lai man to izskaidro."
  
  
  "Atslēgas, Ned. Man vajag tavas mašīnas atslēgas. Tad es gribu, lai tu aizej. Es neatgriezīšos Bonemā. Varbūt kāds mani tur gaidīs."
  
  
  "Vai tu mani pametīsi un atkal pats lidosi?"
  
  
  "Es riskēšu. Esmu izdzīvojis līdz šai dienai."
  
  
  "Tu būtu sasodīti labi izdzīvojis šovakar, ja es nebūtu parādījies."
  
  
  Kamēr es ar viņu strīdējos, es izvērtēju savu situāciju. Mana labā roka, vistuvāk viņai, viegli balstījās uz stūri. Es zināju, cik ātri es varu pagriezt šo roku karatē karbonādei, kas kā bendes cirvis trāpīs pa Šeilas Brentas skaisto balto rīkli. Taču es nevarēju riskēt nopietni ievainot meiteni, turklāt sitiens varēja likt viņai novilkt revolvera mēlīti un trāpīt manī no tuva attāluma. Man nepatika neviena no šīm iespējām.
  
  
  Šeilas balss pacēlās. "Es labāk tevi nenošautu. Bet es to darīšu, ja man vajadzēs."
  
  
  "Šaujiet, mazulīt," es teicu. "Es tev nedodu atslēgas."
  
  
  Mēs sēdējām tur, neviens no mums nekustējās, kamēr viņa nolēma, vai viņa nospiedīs sprūdu. Es jutu, ka gar manu matu līniju veidojas maza sviedru pērlīte.
  
  
  Es nepazinu Šeilu Brantu pietiekami labi, lai nodotu savu dzīvi viņas rokās. Viņa, iespējams, bija iesaistīta AX aģenta Deivida Kirbija nāvē; viņa varēja būt pietiekami panikā, lai mani nogalinātu aiz bailēm;
  
  
  
  
  
  
  elle, cik es zinu, viņa ienīda visus vīriešus un labprāt ieliktu lodi vienā. Bet es nevarēju ļaut viņai atkal aiziet. Viņas galvā bija kaut kas, kam man bija jābūt, noslēpums, kas bija tik svarīgs, ka kāds nolēma pārliecināties, ka Šeila nekad to nedalījās ar AX.
  
  
  "Tev ir daudz nervu," viņa beidzot teica.
  
  
  Ievilkusi drebušu elpu, viņa izvilka ieroci no manas puses un atspiedās savā sēdeklī. "Es domāju, ka man vajadzēs jūs piesiet ar virvi. Es nedomāju, ka man ir tas, kas nepieciešams, lai tevi nogalinātu.
  
  
  "Es priecājos to dzirdēt." Izņēmu atslēgas un apgriezu mašīnu.
  
  
  "Kur tu mani vedīsi?"
  
  
  "Šobrīd atpakaļ uz Bonemu. Tiklīdz varēšu visu noorganizēt, uz vietu, kur tavai dzīvībai briesmas nedraudēs.”
  
  
  Lēcot pāri laukam, pagāju garām Varabārdam, kurš sāka rāpot pretī draugiem, velkot ievainoto kāju. Scarface sēdēja ceļa malā, satvēra savu lauzto roku, un vīrietis vārdā Džordži gulēja saritinājies nekustīgā kamolā. "Lieliska visu Amerikas puišu grupa," es nodomāju. Mašīnai uzbraucot pāri grāvim uz šosejas, Šeila sacīja: "Vai tu nepaskatīsies uz nošauto vīrieti, lai redzētu, vai viņš ir miris?"
  
  
  "Nē," es viņai teicu. "Es zinu, ka viņš ir miris"
  
  
  Es nospiedu gāzes pedāli, un mana sasistā mašīna pacēlās kā skrejceļš. Es domāju, ka mazais AX mehāniķis būs lepns par to, kā viņa bērns šovakar uzvedās. Patiesībā mašīna bija vienīgā, kas darbojās saskaņā ar Vanaga labi pārdomātajiem plāniem.
  
  
  Es gribēju aizvest Šeilu uz kādu drošu vietu AX jurisdikcijā, bet vispirms man bija jāsazvana Vanags un jāsakārto viņš. Man arī vajadzēja noskaidrot, kas noticis ar Mereditu, kāpēc viņš neieradās viesnīcā.
  
  
  "Es nekad neesmu izmantojis šo ieroci," sacīja Šeila. "Es nekad nevienu neesmu šāvis. Varbūt tāpēc es nevarēju tevi nošaut.
  
  
  "Es cerēju, ka jums ir cits iemesls. Varbūt tu manī iemīlējies."
  
  
  "Vēl ne," viņa teica. "Bet es domāju, ka tas varētu notikt."
  
  
  Mana roka pieskārās viņas siltajam augšstilbam. Šķita, ka viņa neiebilst. "Dodiet man ieroci," es teicu.
  
  
  Pēc mirkļa vilcināšanās viņa iemeta ieroci manā plaukstā. Kā pārliecības zīmi es domāju, ka esmu panācis zināmu progresu.
  
  
  "Kāpēc jums to vajag?" viņa man jautāja.
  
  
  "Tikai piesardzības pasākums. Gadījumā, ja tu kristu pietiekami panikā, lai atkal mērķētu uz mani.
  
  
  Ieliku .38 kreisajā kabatā. Spidometra rādītājs drebēja pie 70, kad mēs skrējām atpakaļ uz pilsētu.
  
  
  "Šie trīs vīrieši. Vai viņi tika nosūtīti mani nogalināt, Ned?
  
  
  "Viņu vadītājs teica nē." Es nevarēju saskatīt viņas sejas izteiksmi tumšajā mašīnā. "Viņš teica, ka viss, ko viņi domāja, bija neliela draudzīga izvarošana."
  
  
  "Ko tu ar mani domā?"
  
  
  "Dažas lietas." Apgāju garo pagriezienu, nesamazinot ātrumu. "Izvarošana nav viena no tām."
  
  
  "Noteiktos apstākļos tas nebūtu nepieciešams."
  
  
  Es iesmējos tumsā. "Kā jūs satikāt Frenku Abruzu?"
  
  
  “Man neizdevās Lasvegasā pēc tam, kad man neizdevās kļūt par dejotāju. Viņš nāca viņam līdzi. Viņš bija pietiekami vecs, lai būtu mans tēvs, bet viņam bija nauda.
  
  
  — Vai tu zināji, ko viņš dara?
  
  
  "Es neesmu dzimis vakar." Viņa ilgu laiku klusēja. “Lasvegasā ir daudz skaistu meiteņu, kuras cenšas gūt panākumus. Es biju tikai viens no daudziem. Kad es atklāju, ka mans stāvoklis ir mana seja, es sāku izmantot savu ķermeni.
  
  
  Es aptumšoju gaismas, kad mums garām brauca Greyhound busiņš.
  
  
  "Es gribētu braukt ar to autobusu," sacīja Šīla. “Labi, Ned, es tev esmu pastāstījis daļu no sava stāsta. Vai jūs nedomājat, ka jums vajadzētu man pateikt savu?"
  
  
  — Kuru daļu tu vēlies pirmo?
  
  
  "Kas tu esi, kāpēc tu ienāci manā dzīvē no nekurienes un kā tu zināji par manām attiecībām ar Frenku Abruzu?"
  
  
  "Pieņemsim, ka es strādāju organizācijā, kas ir ieinteresēta atrast Frenka Abruza slepkavas."
  
  
  "Bet tu neesi mafijā." Tā bija puse no jautājuma.
  
  
  "Nē. Varbūt atceries kādu vīrieti vārdā Deivids Kērbijs. Viņš bija mans draugs."
  
  
  "Es atceros nosaukumu. Viņš ieradās apskatīt Abruzu. Tas ir viss, ko es zinu par jūsu Kirbija kungu. "Es neuzdevu Abruzam nekādus jautājumus par viņa biznesu."
  
  
  "Četri cilvēki nomira tajā kotedžā, bet jūs atstājāt dzīvu, Šeila. Kā jums tas izdevās?"
  
  
  Viņa man neatbildēja. Tā vietā viņa teica: "Jūs vēlaties, lai es norādu uz slepkavām. Savukārt jūsu organizācija apsolīs mani aizsargāt. Vai tas ir darījums?
  
  
  — Tas ir darījums. Es pamanīju Bonhemas gaismas priekšā un samazināju ātrumu. — Ko tu saki?
  
  
  "ES domāšu".
  
  
  "Kā es to redzu, mazulīt, jums nav izvēles."
  
  
  Pilsēta agri gāja gulēt. Atvērts palika tikai restorāns, bārs un viesnīca. Apstājos pie aptumšotas degvielas uzpildes stacijas. — Cikos šie cilvēki parasti aizveras?
  
  
  “Apmēram astoņos. Kāpēc tu jautā?"
  
  
  Tas nozīmēja, ka Meredita kavējās vismaz pusotru stundu, pirms es pametu viesnīcu, lai vajātu motociklistus. Ar lukturīti vienā rokā un Luger otrā rokā izkāpu no mašīnas un klīdu pa staciju. Beidzot es atradu Mereditu guļam nezāļu biezoknī, apmēram piecpadsmit soļu attālumā no pamestu naftas mucu kaudzes.
  
  
  Viņš teica, ka būs uzmanīgs
  
  
  
  
  
  bet viņš nebija pietiekami uzmanīgs. Viņam tika pārgriezts kakls.
  
  
  Šeila pienāca man aiz muguras. Viņa noelsās, kad ieraudzīja, ka sagriezies ķermenis piespiežas pret manas gaismas staru. "Es pazīstu šo cilvēku. Viņš strādāja stacijā."
  
  
  Es izslēdzu gaismu. "Jā."
  
  
  "Bet viņš šeit ilgi nestrādāja. Kas viņš īsti bija, Ned?
  
  
  "Mans otrs draugs. Viņš tevi vēroja."
  
  
  "Un tagad viņš ir miris." Viņas balss bija augsta, un tajā valdīja panika. "Kā jūs gatavojaties mani aizsargāt, kad jūsu cilvēki ir apdraudēti?"
  
  
  Es domāju, ka tas bija godīgs jautājums.
  
  
  Šeila novērsās no manis un skrēja pāri brīvajai vietai, līdz ceļiem nezālēm. Visticamāk, viņa nezināja, kurp dodas. Viņa tikai zināja, ka vēlas doties prom.
  
  
  Es steidzos viņai pēc. Slapjās nezāles skāra manas bikšu kājas skrienot. Dzirdēju meiteni skaļi klauvējam, pirms panācu viņu. Izmetusies uz priekšu, es satvēru viņas roku un pievilku sev pretī.
  
  
  "Atlaid mani," viņa smagi elpoja. "Man nav vajadzīga jūsu aizsardzība. Man ir labāk bez viņas."
  
  
  Viņas nagi iespiedās manā sejā, bet es satvēru viņas otru plaukstas locītavu. Viņas krūtis bija piespiestas manām krūtīm, un viņas elpa bija karsta manā rīklē, kad viņa mēģināja aizbēgt. Es viņu apskāvu un liku viņai nostāties.
  
  
  "Meredita kļūdījās. Es to nedarīšu." Es klusi runāju, cerēdams viņu nomierināt. “Šovakar es tevi izvedīšu no šīs pilsētas. Mēs dosimies pie jums, es visu nokārtošu, un tad mēs atstāsim Bonemu."
  
  
  "Neds." Viņa teica manu vārdu tik zemā un maigā balsī kā manējā. "Es zinu, kas patīk vīrietim." Vairs nepretojoties, viņa stāvēja ar krūtīm pret mani, gurniem pret manējām. "Es būšu pret jums jauks. Ak tik labi. Bet, lūdzu, atlaid mani."
  
  
  Viņas piedāvājums mani neaizvainoja. Viņa bija izmisusi un ķērās pie savas labākās serves, un es nevarēju viņu par to vainot.
  
  
  “Tu liec tam izklausīties pievilcīgi. Bet mans uzdevums ir noskaidrot, ko jūs zināt. Es joprojām nevaru ļaut tev bēgt vienam. Tas jūs izmetīs savvaļā. Kāds ļoti nopietni vēlas tevi novērst. Pietiekami nopietni, lai notriektu Mereditu un mēģinātu izdarīt to pašu ar mani. Pietiekami nopietni, lai pēc tevis nosūtītu slepkavu, Šeila. Es šodien saskrējos ar viņu viesnīcā. Viņš kravāja šauteni un plānoja jūs izsist pa viesnīcas logu, kad ieradāties darbā."
  
  
  Viņa sastinga manās rokās. "Vai jūs domājat, ka Abruza slepkavas to visu izdarīja?"
  
  
  “Tas ir fakts. Jūs esat vienīgais, kurš varētu viņus identificēt."
  
  
  Rūgti smiekli viņu pamudināja. "Man nav ne jausmas, kas sūtīja slepkavas, bet es varu jums pateikt vienu lietu droši. Tie bija nepareizi cilvēki, kas nošāva Frenku Abruzu un Kirbiju. Nē tiešām. Viņi vēlas, lai es būtu dzīvs."
  
  
  "Mīļā, tu esi mazu pārsteigumu pilns." Cieši apvijusi pirkstus ap viņas plaukstas locītavu, es pievilku viņu uz mašīnas pusi un iegrūdu tajā.
  
  
  Man riebās atstāt Mereditas ķermeni tur, kur tas bija, bet viņa slepkava joprojām varēja atrasties blakus un mūs meklēt. Man vajadzēja pēc iespējas ātrāk nogādāt meiteni drošībā.
  
  
  „Pastāsti man par to, Šeila,” es sacīju, iedarbinot mašīnu.
  
  
  "Tu nebūsi laimīgs."
  
  
  "Es droši vien nedarīšu. Pastāsti man tik un tā."
  
  
  “Frenks Abruzs mani nesaņēma Lasvegasā nejauši. Mani iepazīstināja ar viņu. Šis vīrietis, kuru es pazinu, atnāca pie manis un teica, ka Abruza ir pilsētā un viņam patīk mans tips. Viņš teica, ka varētu noorganizēt mums tikšanos, ko viņš arī izdarīja. Tikai vēlāk, kad Frenks nolēma, ka vēlas mani paturēt, vīrietis atkal sazinājās ar mani. Viņš teica, ka esmu viņam parādā un ir gatavs paņemt naudu.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka viņš jūs stādīja ar Abruzu, lai jūs varētu viņu izspiegot?"
  
  
  "Kaut kas tamlīdzīgs. Viņš zināja, ka mafija gatavojas nogādāt 200 000 USD uz Abruza kotedžu. Viņš pieprasīja, lai es viņam pasaku, kad nauda pienāks. Viņš teica, ka tā būs laupīšana, es viņam ticēju. Es baidījos, ka viņš mani nogalinās, ja nedarīšu tā, kā viņš teica. Tāpēc es viņam piezvanīju, kad nāca nauda."
  
  
  Es sagremoju viņas stāstu, braucot uz viņas māju.
  
  
  — Tu taču zini, par ko es runāju, vai ne? - viņa jautāja mežonīgā balsī. "Jūs zināt, ko tas nozīmēja, kad es zvanīju."
  
  
  Es atslēdzu viņas mājas durvis un ieslēdzu viesistabā gaismu. Paskatījos apkārt ar Lugeru rokā un piegāju pie telefona.
  
  
  "Es ierāmēju Abruzu," sacīja Šeila. "Viņi atnāca un nogalināja viņu, viņa miesassargus un vīrieti vārdā Kirbijs. Viņi visus nošāva. Tas bija slaktiņš."
  
  
  "Tu nezināji, ko viņi darīs," es viņai teicu.
  
  
  Iedevu tālsatiksmes operatoram neatliekamās palīdzības numuru. Neatkarīgi no tā, kur Vanags devās, kas aptvēra plašu teritoriju, meitene, kas atbildēja uz 911 zvanu, zināja, kā viņu ātri sasniegt.
  
  
  Šeila atvēra skapi un izvilka burbona pudeli. "Es sev to teicu. Bet tas īsti nepalīdz. Frenks Abruzs bija mafiozs, bet viņš izturējās pret mani pieklājīgi. Es viņu nogalināju." Viņa pacēla pudeli. "Vai vēlaties šo novilkt?"
  
  
  Es pakratīju galvu. Man rindā bija meitene vārdā Hoka. Es teicu koda vārdus, kas viņu pārliecināja, ka neesmu krāpnieks: “Aberdīnas zilais”. Es teicu meitenei, ka vēlos runāt ar šo vīrieti.
  
  
  "Es nodošu ziņu, N3," viņa teica
  
  
  
  
  
  
  skaidrā, efektīvā balsī. "Dodiet man savu numuru un nolieciet klausuli. Viņš jums atzvanīs piecpadsmit minūšu laikā."
  
  
  "Pasteidzies. Laiks dedzina manus kažokus."
  
  
  Es noliku klausuli. Šeila aiznesa pudeli uz virtuvi. Es viņai sekoju un atradu viņu stāvam pie izlietnes raudam.
  
  
  Viņa izberzēja acis. Viņa izņēma glāzi, ielēja divus pirkstus burbona un izdzēra to kā tējas malku. "Šis Kērbijs. Cik labi tu viņu pazini?
  
  
  "Mēs bijām draugi."
  
  
  "Viņš izvēlējās nepareizu dienu, lai apmeklētu Frenku Abrusu." Viņa nometa stiklu, un tas saplīsa uz grīdas. Viņa apglabāja savu seju manā kreklā. "Kas varētu nosūtīt slepkavu, Ned? Mafija?"
  
  
  "Var būt. Varbūt viņi uzzināja, ka jūs ierāmējat viņu cienījamo vecāko figūru.
  
  
  "Es baidījos, ka viņi to darīs. Es bēgu no viņiem un no Abruzas slepkavām. Viņas pirksti ieurbās manās piedurknēs. — Jūs vainojat mani par šīm četrām nāvēm, vai ne?
  
  
  "Ne tik daudz, cik jūs vainojat sevi."
  
  
  Viņa mani pievilka, piespieda savas lūpas manējām. Viņas lūpas bija siltas. "Ned, aizved mani uz guļamistabu."
  
  
  "Es gaidu telefona zvanu."
  
  
  "Tu domāji mīlēties ar mani. Dari to tagad. Man to vajag tagad."
  
  
  Tiesa, šī doma man ir iešāvusi prātā vairākas reizes. Apmēram ducis. Pirmo reizi es viņu redzēju Mereditas filmā. Bet starp mums bija neatbildēti jautājumi.
  
  
  Noglāstīju Šeilas maigos blondos matus. — Vēlāk.
  
  
  "Tas liks man justies labāk. Lūdzu".
  
  
  "Vēlāk," es vēlreiz apsolīju. Lai pierādītu, ka to domāju, es pieliecos pie viņas lūpām. Es jutu, kā viņas slapjās lūpas šķiras, un jutu viņas ātro mēli. Mana roka pacēlās līdz viņas apaļajām krūtīm. Viņa nebija valkājusi krūšturi.
  
  
  Izdzirdot troksni, es novērsos no viņas. Nospiedu slēdzi pie sienas un ieslēdzu gaismu aizmugurējās durvīs. Pagalmā bija kluss. Es devos ārā ar Luger gatavībā un klausījos, kā dzinējsuns medībās izmēģinot gaisu. Kaut kas nogāja greizi. Es to jutu. Šeila īrēja māju uz strupceļa. Tuvākie kaimiņi atradās pārāk tālu, lai dzirdētu neko citu kā tikai sprādzienu. Viņu apgaismotie logi veidoja mazus oranžus kvadrātus biezās ēnās tālu lejā. Šeila vēlējās privātumu, taču privātums varētu būt slazds. Es domāju, cik viegli kāds mūs iedzīt stūrī.
  
  
  Iekšā iezvanījās telefons. Es atkāpos pret durvīm un aizskrūvēju tās, tad ātri devos caur virtuvi viesistabā. Es noņēmu telefonu no šūpuļa.
  
  
  Skaidra un efektīva sievietes balss teica: "Turiet līniju, N3. Vanaga kungs nāk."
  
  
  "Kas noticis, Nik?" viņš jautāja.
  
  
  "Man ir tā paciņa, kuru jūs man nosūtījāt, lai to paņemtu. Esmu gatavs to piegādāt."
  
  
  "Jūs ātri sasniedzāt rezultātus."
  
  
  "Viņi man palīdzēja. Vai Denverai viss kārtībā?
  
  
  "Vediet viņu uz turieni. Iepriekš piezvanīšu un visu sarunāšu. Kāds ir tavas pretestības raksturs, Nik?
  
  
  "Es vēl nevaru jums sniegt skaidru paziņojumu šajā jautājumā. Bet karstums ir ļoti spēcīgs. Es uzskatu, ka mums, iespējams, ir darīšana ar divām dažādām grupām, ”es sacīju. — Meredita izstājās.
  
  
  "Tad mums nevajadzētu tērēt laiku sarunām. Ej prom no turienes." Viņš nolika klausuli.
  
  
  "Ja vēlaties paņemt līdzi dažas lietas, iesaiņojiet tās," es teicu Šeilai. "Mēs aizejam. Viss būs labi".
  
  
  "Vai tu tiešām tam tici, Ned?"
  
  
  "Protams, es zinu. Un es esmu sasodīti labs pravietis." Es centos nomierināt viņas nervus. Patiesībā es nemaksātu! droši, līdz mūs ieskauj cilvēki, kuriem es uzticējos.
  
  
  "Tev vajadzēja man uzdot vēl vienu jautājumu. Kad tu to jautāsi?
  
  
  "Es domāju, ka ļaušu jums pastāstīt man savu ceļu," es teicu.
  
  
  "Labi. Varbūt jūs domājat, kāpēc Abruza slepkavas vēlas, lai es būtu dzīvs? Atbilde ir tāda, ka viņi domā, ka man ir 200 000 USD.
  
  
  Kamēr viņa kārtoja mantas, es stāvēju pie loga un caur žalūziju plaisu skatījos uz tumšo ielu. Es neredzēju ne automašīnas, ne gaismas, ne kustības. Skaņa, ko dzirdēju iepriekš, varēja būt klaiņojošs suns vai kaķis, motorisks klepus tālumā, ducis lietu. Bet mans nemiers turpinājās.
  
  
  Šeila pārāk ilgi palika guļamistabā. Aizvēru aizkarus un piegāju pie guļamistabas durvīm. Pagriezu kloķi un tumsā atvēru durvis.
  
  
  Domājot, kāpēc viņa izslēdza gaismu, es ar kāju pastūmu durvis platākas. "Šeila?"
  
  
  "Es gaidu tevi, Ned."
  
  
  Gaisma no istabas aiz manis krita uz gultu, kur viņa gulēja. Viņas kailais ķermenis bija balts plankums uz gultas zilā sega.
  
  
  "Ir vēl viena lieta, par kuru jārūpējas," viņa teica. "Nāc šurp un samīlējies ar mani, mīļā."
  
  
  Viņa bija skaista, mākslas darbs.
  
  
  "Tas neaizņems ilgi, dārgais," viņa teica ar zemu un aizsmakušu balsi. "Man ir tik karsts, ka es izpūšu drošinātāju."
  
  
  Viņa bija pilnīgi blonda, īstā lieta. Viena gluda kāja sasprādzējās, viņa pagriezās uz sāniem un izstiepa rokas. Gaisma, kas nāca pa atvērtajām durvīm, glāstīja viņas pilnās krūtis.
  
  
  — Dieva dēļ, Ned, noliec ieroci un nāc šurp.
  
  
  Es paspēru divus soļus viņai pretī, sekojot gaismas svītrai kā alejas kaķis, kas iet cauri žogam. Es varēju saskatīt tikai neskaidrās mēbeļu kontūras aptumšotajos istabas stūros. Vannas istabas durvis pa kreisi bija aizvērtas un logi aizvilkti. Dažām sievietēm patika to darīt
  
  
  
  
  
  
  tumsā, bet es nedomāju, ka Šeila būs viena no tām. Kad es tuvojos gultai, manā prātā nemitīgi tikšķēja brīdinājums.
  
  
  "Es tev teicu, ka tas var pagaidīt," es teicu.
  
  
  "Vēlāk var būt par vēlu."
  
  
  Viņas balss varbūt nedaudz mainījās, bet varbūt es kļūdījos. Varbūt es vienkārši domāju, ka viņas vārdos ir kāds vēstījums.
  
  
  Es stāvēju viņai virsū. Es dzirdēju viņas elpošanu. Smagi, satraukti. Es pārbraucu ar roku pār viņas krūtīm un uz tām bija sviedri. Ar pirkstu galiem pieskāros viņas tievajam vēderam un jutu, ka viņa trīc. Es sapratu, cik cieši viņa turējās.
  
  
  "Jā," es teicu, joprojām pieskaroties viņai. "Es domāju, ka mums tas jādara tagad."
  
  
  Es jutu, ka viņas vēdera muskuļi lēkā no sasprindzinājuma, kad viņa dziļi, bailīgi ieelpoja. Tas arī bija brīdinājums, cik viņa man varēja pateikt.
  
  
  Man šķita, ka ir ātrāk nekā nepieciešams apgriezties un spert soli atpakaļ pretī durvīm. Šeila spēlēja lomu, un viņa to labi nospēlēja, jo no tā bija atkarīga viņas dzīve. Tumšajā guļamistabā bija iebrucējs.
  
  
  Interesanti, kur viņš ir, paskatījos apkārt. Tajā pašā laikā savai slēptajai auditorijai es teicu: “Tu esi ļoti pārliecinošs, mazulīt. Pastāsti man vēlreiz, cik ļoti tu vēlies, lai es eju ar tevi gulēt.
  
  
  "Tu zini, cik daudz, Ned." Viņa centās padarīt savu balsi rotaļīgu.
  
  
  Blakus man uz naktsgaldiņa atradās lampa, bet, ja es pavelku aiz vadu, pēkšņā gaismas uzliesmojums varēja mani pietiekami ilgi padarīt aklu, lai mani nogalinātu. Es to izslēdzu.
  
  
  "Novelc drēbes, mīļā," Šeila murrāja. "Tad es jums pastāstīšu visu, kas jums patīk."
  
  
  "Varu derēt," es teicu.
  
  
  Viņai lika mani izģērbt, un tas nebija slikti no mana slēptā pretinieka puses. Vīrietis reti turas aiz šaujamieroča, noņemot kastes.
  
  
  Sniedzot roku pret Šeilu, es paslidināju savu roku zem viņas muguras un pacēlu viņu no gultas, iegrūžot muti viņas rīkles dobumā. Manas lūpas pieskārās viņas ausij, un es čukstēju: "Kur viņš ir?"
  
  
  Viņš bija tik tuvu, ka varēja pat dzirdēt čukstus. Viņš stāvēja gultas otrā pusē.
  
  
  Es metu kailo meiteni malā un izvilku Lugeru no maciņa, bet man nebija laika izšaut. Otrs vīrietis uzbruka man no aizmugures, piespraudot manas rokas pie sāniem.
  
  
  Nebiju gaidījis, ka cīnīšos ar komandu.
  
  
  "Turiet viņu," lielais puisis gultas otrā pusē nomurmināja savam draugam.
  
  
  Atvelkot papēdi, es satvēru vīrieti aiz apakšstilba, un viņš nolamājās, bet es nespēju salauzt viņa tvērienu. Viņš zināja, ko dara.
  
  
  Lielais puisis uzkāpa pāri gultai un iesita man pa seju ar .357 Magnum pistoli. Viņš bija stiprs. Trieciens saplēsa manu lūpu, atlaida zobus un sagrieza vaigu.
  
  
  Es pacēlu kāju un iespēru lielajam puisim pa cirksni, bet viņš paredzēja šo soli un metās prom. Viņš bija tikpat ātrs kājās kā bokseris.
  
  
  Man par pārsteigumu viņš iesmējās. "Izskatās, ka mums ir sauja, Džeik."
  
  
  Džeiks nomurmināja, cenšoties mani noturēt. Es pagriezos un nometu to uz naktsskapīša. Lampa nokrita uz grīdas, bet Džeiks turējās.
  
  
  Lielais puisis pienāca klāt un iesita man vēlreiz. Man likās, ka būtu ieskrējusi sienā.
  
  
  "Nenogalini viņu," es dzirdēju Šeilu raudam. "Lūdzu, nenogalini viņu."
  
  
  Atvērās vannas istabas durvis un guļamistabā ienāca cits vīrietis. Mani ceļgali nolaidās zem manis, kad lielais vīrs mani iesita otrreiz. Man zvanīja galva. Es ievilku elpu un metos atpakaļ, ietriecot Džeiku pret galvgali. Viņš noņurdēja no sāpēm, un es atrāvu viņa tvērienu un pacēlu savu Lugeru.
  
  
  Trešais vīrietis uzbruka man no sāniem un iesita ar pistoles stobru pa galvu. Es šūpojos uz sāniem, nometu Lugeru un būtu nokritusi, ja manas rokas nebūtu atradušas lielā vīrieša mēteli. Es jutu, ka audums plīst, to noķerot.
  
  
  "Sasodīts, šī ir robeža," viņš teica. Viņš man iesita tik spēcīgi, ka es tiku nosviests no kājām, nokritu uz grīdas uz pleciem un slīdēju gar sienu.
  
  
  Es mēģināju piecelties, bet es nevarēju. Es zaudēju samaņu.
  
  
  Kāpjot ārā no melnās bedres, es samiedzu acis. Es nevarēju uzminēt, cik ilgi esmu nomodā, bet es joprojām atrados guļamistabā, gulēju uz vēdera uz grīdas.
  
  
  Iebrucēji novilka manu jaku no pleciem un nolaida rokas, lai tās sasietu, un tad sasēja man aiz muguras ar palaga sloksnēm. Manas kājas bija sasietas tāpat. Es pietiekami kustināju rokas, lai zinātu, ka viņi ir paveikuši pamatīgu darbu. Es neizlīstu no savām saitēm.
  
  
  "Tev ir daži forši cepumi, lelle," teica lielais puisis. Es atpazinu viņa skarbo balsi. Viņš pienāca pie manis un pabāza ar kāju man sānos, lai pārbaudītu, vai joprojām esmu bezsamaņā. Es ļāvu viņam domāt, ka esmu bezsamaņā.
  
  
  "Liec viņu mierā," sacīja Šīla. — Viņa nav vainīga, ka viņš bija šeit, kad tu atnāci.
  
  
  Lielais vīrs iesmējās. Viņam bija dīvaina humora izjūta. Atkal noklikšķinot acīs, es noskatījos, kā viņš novērsās no manis. Nekustinot galvu un neatklājot sevi, es varēju redzēt tikai viņa pēdas un kājas. Kājas tumšās kokvilnas biksēs bija gulšņu lielumā. Kājās bija kedas.
  
  
  "Mums bija grūti tevi atrast, lelle, bet tagad, kad esam atgriezušies
  
  
  
  
  
  atkal sanākt kopā būs jautri. Vai tu joprojām mīli mani? “Pēc kāju šalkoņas un skaņas, kad Šeila spļauj kā kaķis, es nojautu, ka šis vīrietis viņai ir pieskāries. Smejoties viņš teica: "Tu kļūsi draudzīgāks." Pirms nakts būs beigusies, jūs būsiet daudz draudzīgāks. "
  
  
  Tas jutās kā drauds.
  
  
  "Es jums palīdzēju viņu pārsteigt. Vai tas neko nenozīmē? – Šeila jautāja.
  
  
  "Nemelo man, lelle. Tu nospēlēji šo mazo seksa ainu līdz pilnībai, jo zināji, ka jebkura paslīdēšana tavam draugam atstās lielu caurumu vēderā. Viņa balss kļuva nopietnāka. “Vai tu noliku klausuli? Vai tu maldini pilsoni, lelle?
  
  
  "Nē. Es vienkārši nevēlos, lai viņu nogalina veltīgi."
  
  
  Viņa joprojām spēlēja lomu, spēlēja manā dzīvē.
  
  
  Es uzmanīgi pakustināju savu sašaurināto skatienu, mēģinot atrast lielā vīra biedrus. Es pamanīju vienu no viņiem labajā pusē, tupus uz grīdas. Tāpat kā lielais vīrietis, viņš valkāja tumšas drēbes un kedas. Viņam pār galvu bija uzvilkta zeķe, kas izkropļoja sejas vaibstus. Es atcerējos, ka Hoks bija teicis, ka manis meklētie slepkavas ir auksti, efektīvi profesionāļi. Šis vīrietis un milzis ar grants balsi noteikti ir pelnījuši aprakstu.
  
  
  Viņi piegāja pie mājas, gatavojoties tajā iekļūt, nesatraucot iedzīvotājus. Izņemot vienu vāju skaņu, ko dzirdēju, skaņu, kuru es nevarēju uztvert, viņiem izdevās. Es pieņēmu, ka viņi iekļuva pa vannas istabas logu, iespējams, izvilka caur starpsienu. Viņi satvēra Šeilu, kad viņa iegāja guļamistabā un tad piespieda viņu novilkt drēbes un lika ievilināt mani gultā un pārsteigt.
  
  
  Vīrietis, kas sēdēja man blakus, pārmeklēja manas kabatas un izmeta to saturu uz grīdas. Viņš izķemmēja tos ar roku, pastumdams malā to, kas viņu neinteresēja. Viņš paskatījās uz manu AX šķiltavu un ielika to bikšu kabatā. Atvēris manu maku, viņš pārbaudīja manus dokumentus. Viņš iebāza kabatā naudu un uzmeta maku pār plecu. "Ei, Moose, noķer viņu."
  
  
  "Neds Hārpers," teica lielais puisis, lasot manu autovadītāja apliecību. Viņš pasmīnēja. “Saskaņā ar to viņš ir kravas automašīnas vadītājs. Cik kravas automašīnu šoferi iepako Lugers plecu maciņās?
  
  
  Es analizēju sarunu. Šie cilvēki nezināja, ka esmu AX aģents, tāpēc viņi nebija saistīti ar slepkavu viesnīcā. Tā paša iemesla dēļ viņi, iespējams, nav atbildīgi par Mereditas slepkavību. Tas apstiprināja manu teoriju, ka man bija darīšana ar divām dažādām ienaidnieku grupām.
  
  
  Šeila sacīja: "Es nevaru jums pateikt, kāpēc viņam bija ierocis. Es tikko satiku viņu šodien. Viņš runāja ar mani restorānā. Man patika viņa stils, tāpēc ļāvu viņam aizvest mani mājās."
  
  
  "Tev vajadzēja seksu, vai ne?"
  
  
  "Pēdējā laikā neesmu ēdusi," viņa izaicinoši sacīja Moose. "Es biju pārāk aizņemts, bēgot no jums, lai dzīvotu normālu dzīvi."
  
  
  Es zagšus pakustināju roku, mēģinot atbrīvot piedurknē esošo tapu. Nav iespēju. Viņi nenovilka manu jaku tik tālu, lai atklātu naža slēptuvi, taču nejauši izdevās bloķēt tā lietošanu.
  
  
  "Šis putns nav kravas automašīnas vadītājs," sacīja vīrietis, kurš tupēja man blakus. "Tas viss liek domāt, ka viņš ir, bet es esmu pārliecināts, ka viņš tā nav. Jūs redzējāt, kā viņš uzvedās."
  
  
  "Varbūt mafija viņu nosūtīja. Tas būs smiekli." Lielais vīrs pienāca pie manis un pieliecās. Viņš apgrieza mani un iesita pa seju.
  
  
  Elsodama, it kā tikko būtu atguvusi samaņu, es plaši atvēru acis. Es redzēju seju, ko maskēja zeķes, plati pleci, vēss kakls. Roka, kas satvēra mana krekla priekšpusi, bija līdzīga manējai, un manējā nebija maza.
  
  
  Zeķes mazliet mulsināja mani sākumā. Kāpēc viņi slēpa savus vaibstus, ja Šeila tos skaidri pazina? Tad es sapratu, ka viņi nezina, ko vēl satiks, kad ielauzīsies mājā. Maskas bija vēl viens piesardzības pasākums, kas padarīja viņus par ekspertiem savā jomā.
  
  
  "Kā tu jūties, stud?" - lielais vīrs man jautāja.
  
  
  Mani mati bija mitri no asinīm, kas sūcas no griezuma pie auss, un mana galva pulsēja no sāpēm. Kad es runāju, mana balss izklausījās tā, it kā man būtu boksa iemuti. "ES jūtos lieliski."
  
  
  Lielais puisis iestiepās mētelī, izvilka no jostas ieroci un iesita ar to manu Ādama ābolu, liekot man aizrīties. "Man ir saspringts grafiks, un es varu jums atvēlēt tikai minūti. Vai tu esi slepkava? Vai mafija tevi šurp atsūtīja ar līgumu par blondīni?
  
  
  Ar pūlēm atvilkt elpu es pametu skatienu uz Šeilu, kura sēdēja krēslā, vēl joprojām kaila, bet viņai bija piespiestas saplēsta palaga atliekas, kas daļēji aizsedza viņas ķermeni. Viņas trauslā seja bija bāla, tumšās acis pildīja bailes. Viņa uztraucās ne tikai par sevi, bet arī par mani.
  
  
  "Runājiet, pretējā gadījumā jūs jau esat dzirdējuši," Moose man teica.
  
  
  "Jā," es aizsmakusi teicu.
  
  
  Alnis pamāja ar galvu un atlaida manu kreklu, ļaujot man nokrist. "Vai tu to dzirdi, Šeila? Jums ir problēmas ar mafiju."
  
  
  "Tas bijāt jūs, kas nogalinājāt Abruzu."
  
  
  "Bet viņi to nezina. Viņi zina tikai to, ka tu biji tur un neesi nogalināts, tāpēc tu viņu noteikti atdevi. Alnis skaļi iesmējās.
  
  
  Trešais cilvēks
  
  
  
  
  
  parādījās pie guļamistabas durvīm. Viņš bija ģērbies tāpat kā visi pārējie. “Es aizvēru visas žalūzijas un ātri apskatīju māju. Šķiet, ka šeit nav naudas."
  
  
  "Ja tā, viņa to labi paslēpa. Šeila ir gudra meitene. Un tu, lelle?
  
  
  "Pārāk spilgts, lai jūs izaicinātu. Es naudu nezagu. Es tev to teicu."
  
  
  "Es to atstāju jums. Jūs bijāt par to atbildīgs."
  
  
  “Aļņi, ja man tās būtu, es tās tev iedotu. Vai jūs neredzat, ka man ir bail no nāves?"
  
  
  "Tu esi nobijies, labi, bet 200 000 dolāru cilvēki pārdzīvos daudz. Kurš to zina labāk par mani? Viņš norādīja uz vīrieti durvīs. “Ejiet pa ceļu, paņemiet mūsu mašīnu un brauciet ar to uz māju. Mēs varam būt šeit gandrīz visu nakti, bet Šeila mums dos to, ko mēs vēlamies.
  
  
  "Ja viņa nerunā?"
  
  
  "Sid, es ienīstu, ja vīrietis skatās uz lietu tumšo pusi. Mēs pavadījām mēnešus, izsekojot meiteni, un tagad esam viņu atraduši. Kas jādara, lai jūs saprastu, ka lietas ir mainījušās? labāk?"
  
  
  "Divsimt tūkstoši dolāru palīdzēs," sacīja Sids.
  
  
  “Ja viņa mums to neteiks, es zvēru pie Dieva, mēs viņu izsekosim cauri pieciem štatiem. Mēs nogalinājām četrus cilvēkus par šiem divsimt tūkstošiem, un tas ir mūsu.
  
  
  Alnis satvēra palagu no guļošās meitenes. Pēc tam viņš satvēra viņu aiz matiem un izvilka no krēsla.
  
  
  Pēdējo reizi, kad es viņu redzēju, viņi vilka ārā no istabas.
  
  
  Dzirdēju Šeilu kliedzam un tad viņas balss noklusa. Viņa bija viņu virtuvē. Es nezināju, ko viņi ar viņu dara, bet varēju iedomāties.
  
  
  Man vajadzēja atrast kaut ko, ar ko saraut manas saites. Es atcerējos saplīsušo lampu, kas nokrita uz grīdas, kad cīnījos ar vienu no slepkavām ar naktsgaldiņu. Apgriezusies, varēju paskatīties zem gultas uz otru pusi. Salauztā lampa joprojām bija tur. Es apritos uz gultas un zem tās. Kad es izritu no otras puses, es biju lampas sasniedzamā attālumā.
  
  
  Viens lampas pamatnes gabals izskatījās pietiekami ass, lai nogrieztu loksnes, kas saistīja manas rokas. Es stāvēju uz muguras, sakustējos un sajutu robainu stikla gabalu. Tā kā es nevarēju redzēt, ko daru, droši vien arī būtu sagriezusi rokas, bet to nevarēja palīdzēt.
  
  
  Es sēdēju un zāģēju, kad atgriezās viens no vīriešiem.
  
  
  "Paskaties uz tevi," viņš teica. Tas bija Sids, kuru Moose nosūtīja pēc automašīnas. "Tu esi stulbs idiots. Jums būs nepieciešama stunda, lai šādā veidā atbrīvotos.
  
  
  Es atkal dzirdēju Šeilu kliedzam, viņas balsī bija sāpes un šausmas. Es sakodu zobus un strādāju pie ķēdes, satverot stikla gabalu savos asiņojošos pirkstos. Līdz brīdim, kad vīrietis durvīs mani apturēja, es turpināju mēģināt atbrīvoties.
  
  
  "Meitene jums saka patiesību. Nav jēgas viņu spīdzināt," es teicu.
  
  
  "Tu nesaproti Moose. Viņam patīk šīs lietas. Pat ja viņš viņai ticētu, viņš droši vien būtu darījis to pašu."
  
  
  "Viņš droši vien guva daudz sitienu Floridā, kad jūs apšāvāt Abruza kotedžu."
  
  
  "Jā, viņi visi četri gulēja miruši, un Moose satvēra no manis bisi un deva viņiem vēl vienu šāvienu. Visu laiku smējās. Viņš ir traks nelietis, tas Alnis." Sids to teica balss tonī, ko lielākā daļa cilvēku izmantotu, ja teiktu, ka draugs ir ballītes dzīve.
  
  
  Es nogriezu locītavu un saraujos. "Kāpēc jūs pat iedevāt meitenei naudu?"
  
  
  "Mums tās bija jāslēpj. Mēs taču nevarējām kļūt bagāti vienas nakts laikā, vai ne? Sešus mēnešus pēc šīm slepkavībām par visiem dīvainajiem dolāriem, kas nokrita pazemē, tika ziņots cilvēkiem, kuri vadīja mafiju. . "
  
  
  Es gandrīz biju aizmirsis melus, ko teicu Musu, ka esmu profesionāls slepkava, kas nosūtīts rūpēties par Šeilu Brantu. Es teicu: “Es tikai pildīju līgumu. Es neesmu mafijā."
  
  
  “Mēs pārkāpām divus mafijas likumus. Mēs nozagām daļu no viņu naudas un nogalinājām pelnītu kapo. Viņi mūs meklē vairāk nekā policistus. Un meitene arī. Mēs domājām, ka mums ir meitene, un nauda bija paslēpta drošā vietā, bet viņa pazuda.
  
  
  Saruna man deva dārgo laiku, un es centos to pagarināt. "Es gribētu zināt, kā jums izdevās atrast meiteni. Es domāju, ka man tur ir iekšēja trase.
  
  
  Sids pienāca pie manis. Viņš tiešām iesita man pa ribām. “Beidz mēģināt. Tu nevari aizbēgt, draugs." Viņš izņēma revolveri un uzstādīja tam klusinātāju. “Alnis man vienmēr dod darbu, kas viņu neinteresē. Viņš saņem meiteni, un es tevi."
  
  
  Es sapratu, ka viņš ir ienācis istabā, lai mani nogalinātu. Uzskatot, ka es strādāju mafijas labā, viņi neļāva man dzīvot, lai pastāstītu saviem priekšniekiem, ko esmu iemācījies. Es izlocījos pa grīdu pretī vīrietim ar ieroci, nolemjot izkāpt un pretoties. Viņš vienkārši atkāpās, nicinot manus veltīgos mēģinājumus viņam tikt klāt. Es redzēju, kā revolvera stobrs paceļas un mērķēja uz mani kā aukstu un nāvējošu aci. Krītot uz sāniem, es ripoju pretī šāvējam, cenšoties izsist viņu no līdzsvara. Viņš atkal atkāpās, revolveris nekustējās. Tad viņš mani nošāva.
  
  
  Es dzirdēju klusināta ieroča sitienu un jutu, ka lode kā karsta kniede iedūrās manā krūtīs. Viņš atkal mani nošāva. ES nokritu
  
  
  
  
  
  Bija sāpju dūriens, kad otrā lode trāpīja manā kaklā, bet tagad likās, ka esmu daļa no sapņa. Šāviens izskatījās pēc bites dzēliena, nekas vairāk.
  
  
  Guļus uz sāniem, mans krekls bija klāts ar asinīm, es vēroju, kā Sids virzījās uz mani, gandrīz klusi staigājot uz savām ložņātajām kājām. Mans redzējums bija neskaidrs. Brīdī, kad viņš piegāja pie manis, viņš izskatījās kā tikai neskaidra forma.
  
  
  Viņš uzlika man kāju un uzgrūda mani uz muguras. Es bezpalīdzīgi paskatījos uz viņu. Viņš vēlreiz norādīja uz revolveri. Es domāju, ka viņš izdarīs pēdējo apvērsumu, lode starp acīm, bet viņš nolaida ieroci. Viņš nolēma ļaut man noasiņot līdz nāvei.
  
  
  Manas acis skatījās uz griestiem. Mani paralizēja vājums. Sids pieliecās un atpogāja manu jaku, lai paskatītos uz brūci uz manām krūtīm. Viņš likās apmierināts. Viņš aizgāja.
  
  
  Tagad es gandrīz nevarēju redzēt griestus. Tumsa iezagās manā prāta kaktiņos. Es domāju par Vanagu un to, kā viņš reaģēs, kad uzzinās, ka ir pazaudējis Killmasteru. Es pieņēmu, ka viņš manā lietā bija ievietojis pēcnāves atzinības rakstu, pirms to uz visiem laikiem slēdza — epitāfiju aģentam, kas nogalināts, pildot dienesta pienākumus.
  
  
  Es domāju par Petu Stīlu, rudmati, kurš novēlēja man veiksmi. Pagāja ilgs laiks, līdz viņa uzzināja, ka esmu sekojis N1 un N2 un Deividam Kirbijam neveiksminieku rindās. Es domāju par Kirbiju un Šeilu Brantu un teicu sev, ka pievilšu viņus, nogalinot sevi...
  
  
  Bet tad, kā peldētājs, kas pacēlās pēc gaisa, es izrāvos no tumsas, kas mani bija apņēmusi. Es nevarēju to izskaidrot, bet es joprojām biju dzīvs. Manas acis apmetās uz griestiem un koncentrējos uz tiem. Man nebija ne jausmas par laiku, ne jausmas, cik ilgi es biju bezsamaņā.
  
  
  Mājā valdīja drūms klusums. Istabā ieplūda vāja gaisma, it kā aiz loga būtu rītausma. Slepkavas aizgāja, man likās, ka esmu viens.
  
  
  Es dzirdēju mašīnu. Pēc motora skaņas es sapratu, ka tas ir apstājies pie mājas. Mašīnas durvis aizcirtās. Es gulēju un klausījos, cerot. Atvērās ārdurvis. Es dzirdēju soļus viesistabā. Viņi virzījās uz virtuves pusi.
  
  
  Es piespiedu muti, bet neizdvesu ne skaņu. Es biju pārāk vājš. Kad es mēģināju kustēties, likās, ka griesti iegrimst, un es gandrīz zaudēju samaņu.
  
  
  Atkal soļi, stingri un smagi. Pie durvīm parādījās vīrietis un paskatījās uz mani. Viņš bija ģērbies svītrainā uzvalkā un cepurē. Es izteicu skaņu, saspringtu ņurdēšanu.
  
  
  Viņš mani dzirdēja. Viņš iegāja istabā un paskatījās uz mani. Es redzēju aukstas pelēkas acis uz neizteiksmīgas, iekaisušās sejas. Beidzot viņš nometās ceļos man blakus. Viņš izņēma nazi, nogrieza man krekla priekšpusi un apskatīja brūci. Es nevarēju pateikt, vai viņš ir ieinteresēts man palīdzēt vai vienkārši prātoja, cik ilgi man atlicis dzīvot.
  
  
  "Kas tu esi?" - viņš beidzot teica. Viņam bija vājš sicīliešu akcents.
  
  
  Mana mute veidoja vārdu. "Hārpers."
  
  
  Viņš piecēlās, devās uz vannas istabu un atgriezās ar pirmās palīdzības aptieciņu. Viņš zināja dažas lietas par šautām brūcēm. Viņš ātri apturēja manu asiņošanu, tad pārgrieza palagu un sāka tīt sloksnes ap manām krūtīm kā pārsēju. Viņš nepamanīja brūci uz mana kakla, tāpēc es pieņēmu, ka tas ir tikai nobrāzums un nav pietiekami nopietns, lai radītu bažas.
  
  
  "Kas tevi nošāva, Hārper?"
  
  
  Es pakratīju galvu, norādot, ka nezinu. Es nevarēju runāt par notikušo.
  
  
  Viņš kādu minūti pētīja mani, it kā izlemdams, ko ar mani darīt, tad nogrieza auduma sloksnes, kas saistīja manas plaukstas un potītes. Šī viņa izkaisītā seja bija neskaidri pazīstama, bet es nevarēju to novietot.
  
  
  Piecēlies, viņš vēlreiz paskatījās pa istabu, tad izgāja no mājas, vairs nerunājot ar mani. Dzirdēju, ka viņa mašīna ieslēdzas un aizbrauca.
  
  
  Šis vārds man pēkšņi ienāca prātā. Valante. Marko Valante. Es redzēju viņa attēlu avīzēs laikā, kad Tieslietu departaments izmeklēja organizēto noziedzību. Tiek ziņots, ka viņš bija viens no augšgalā esošajiem cilvēkiem.
  
  
  Kad atcerējos, ka viņš vairākas minūtes pavadījis virtuvē, pirms mani atrada, es piecēlos četrrāpus. Rāpošana prasīja daudz pūļu. Es lēnām gāju uz durvju pusi, kad mana roka pieskārās adrešu grāmatiņai. Mani pirksti savērās viņam apkārt.
  
  
  Man vēl bija jāatpūšas. Es apgūlos uz sāniem, cīnījos ar reiboni un sāku pētīt grāmatu. Tas noteikti izkrita no kāda no iebrucēju kabatām, kamēr mēs cīnījāmies. Atceroties, kā saplēsu Aļņa mēteli, nolēmu, ka grāmata pieder viņam. Ieliku to kabatā un atkal rāpoju. Man nācās trīs reizes apstāties un atpūsties, pirms beidzot tiku līdz virtuvei.
  
  
  Izstiepusies durvīs, es pacēlu galvu un paskatījos uz Šeilu, kura nekustīgi gulēja pie krēsla, pie kura bija piesieta. Auduma sloksnes, kas viņu bija saistījušas, joprojām karājās no krēsla rokām un no apakšējām līstēm.
  
  
  Es atradu savu balsi. "Šeila?"
  
  
  Tas, ka viņa nekustējās un nereaģēja, mani nepārsteidza. Bet es atkal noburkšķēju viņas vārdu sāpju un dusmu pilnā balsī. Tad es rāpu viņai pretī. Trauslā seja bija sasista un asiņaina. Bandīti viņu smagi piekāva.
  
  
  Es pieskāros meitenes izstieptajai plaukstas locītavai. Bija auksti. Es uz minūti aizvēru acis, atnesdams
  
  
  
  
  
  
  emociju kontrole. Tad es pievilku sevi pie ķermeņa.
  
  
  Es redzēju, ka viņu nogalināja tik spēcīgs sitiens, ka tas viņai salauza kaklu. Vienīgais, kurš varēja dot šādu triecienu, bija Alnis. "Kuces dēls," es nodomāju.
  
  
  Es jutos vainīga, jo atvedu viņu atpakaļ un nevarēju viņu aizsargāt. Es vēl biju dzīvs, un viņa nomira. Bet spēcīgākā emocija, kas mani satvēra, piepildīja ar apņēmību, bija dusmas. Es iznākšu no tā un paņemšu Ūsu un viņa draugus, es domāju, ka darīšu to ne tikai Deiva Kērbija, bet arī Šeilas labā.
  
  
  Kaut kur es atklāju vairāk spēka, nekā biju domājis. Es pastiepu roku, satvēru virtuves galda malu un piecēlos kājās. Šūpojoties es paskatījos apkārt un pieskrēju pie loga. Es norāvu aizkarus un apklāju ar tiem meitenes kailo ķermeni. Es sabruku krēslā, līdz biju pietiekami stiprs, lai iekļūtu viesistabā un veiktu neticami lēnu ceļu līdz tālrunim. Noņēmu telefonu no āķa un uzgriezu operatora numuru.
  
  
  Maniem ķērcošajiem vārdiem nebija lielas jēgas, bet man izdevās pateikt, ka man ir vajadzīga palīdzība. Kad viens no diviem Bonema policistiem ieradās mājā, es atrados bezsamaņā uz grīdas, caurule turējās manā rokā tik cieši, ka viņam bija grūtības to atbrīvot.
  
  
  * * *
  
  
  Es biju jauns slimnīcas personāls rajonā netālu no Bonhemas. Viņi apstrādāja vairākas šautas brūces, izņemot medību sezonu, kad pārslogotiem sportistiem parasti izdevās nošaut vienu vai divus citus medniekus, un man bija papildu pievilcība būt laimīgākajam vīrietim, ko viņi jebkad satikuši.
  
  
  “Viena lode tikai saplēsa ādu uz jūsu kakla. Spēlējot pieskārienu futbolu, jūs varētu pasliktināties," sacīja ārsts. "Bet jums ļoti paveicās ar to, kas jums trāpīja krūtīs." Viņš pacēla plecu maciņu, ko es valkāju. "Tas palēnināja lodi un novirzīja to prom no jūsu dzīvībai svarīgajiem orgāniem. Lode izgāja cauri ādai un tika novirzīta no trajektorijas. Jūs pietiekami asiņojāt, lai šāvējs noticētu, ka viņš jūs nogalinājis. Jums paveicās, Hārpera kungs."
  
  
  "Jā," es teicu. Man paveicās, bet Šeila nomira.
  
  
  “Palīdzēja arī jūsu žēlsirdīgais samarietis. Viņš tevi lieliski pārsēja. Nez, vai viņam ir bijusi medicīniskā izglītība.
  
  
  Es iesmējos, kad dzirdēju mafiozi Marko Valanti dēvējam par žēlsirdīgo samarieti.
  
  
  Pusotra diena, ko pavadīju slimnīcā, mani atgrieza normālā stāvoklī. Es joprojām biju vājš, bet jutos tuvu nominālvērtībai. Ārsts teica, ka es varu pārvietoties pa savu istabu un, ja viss būs labi, es varētu tikt ārā no slimnīcas nedēļas laikā. Viņš to nezināja, bet es plānoju to neoficiāli pārbaudīt pēc trīsdesmit minūtēm.
  
  
  Piegāju pie loga un paskatījos uz slimnīcas autostāvvietu. Tur gaidīja sadragāts Fords ar sasistu motoru. Šorīt es viņu atvedu no Bonhemas. Alnis un viņa biedri bija gandrīz divu dienu attālumā no manis. Es negrasījos ļaut viņu takai kļūt vēsākai.
  
  
  "Ir pagājis ilgs laiks, kopš es neesmu redzējis vīrieti jūsu fiziskajā stāvoklī," sacīja ārsts. Pēršana, ko tu saņēmi, būtu piespiedusi mani pamest tevi uz vairākām dienām. Bet neizdariet sev spiedienu pārāk agri. Jūs varat atklāt, ka neesat tik stiprs, kā domājat."
  
  
  "Es būšu uzmanīgs, doktor." Es pat nedomāju par to, ko saku. Es domāju par Losu.
  
  
  Kad ārsts izgāja no istabas, es novilku slimnīcas halātu un uzvilku ielas drēbes. Es piesprādzēju savu ložu rētu plecu ierīci, savu veiksmes šarmu un pārbaudīju Luger.
  
  
  Mani plāni nebija saskaņoti ar Vanagu. Mums vēl nav bijusi iespēja detalizēti apspriest notikumus Bonemā. Mēs kādu dienu runājām pa telefonu, kopš policija mani nogādāja slimnīcā, kas bija nepieciešams, jo mana atrašanās mājā ar nogalināto meiteni prasīja kādu paskaidrojumu.
  
  
  Patiesībā Bonemas policija draudēja mani arestēt. Viņi bija ļoti satraukti, ka dienā, kad ierados viņu pilsētā, bija nāves vilnis. Bet Vanags pavilka dažas auklas, un pēkšņi vairs nebija ne jautājumu, ne spiediena. Arī avīzēs rakstu nebija.
  
  
  Es izgāju no slimnīcas lejā pa aizmugurējām kāpnēm. Ātri gāju pa stāvlaukumu, kad no šosejas nogriezās gara mašīna un piebrauca man blakus. Durvis atvērās un Vanags teica: "Nik, man prieks, ka esi augšā."
  
  
  Cerībā, ka neizskatījos pēc uz āķa aizķerta skolnieka, noklausījos viņa signālu un iekāpu limuzīnā.
  
  
  "Es pieņemu, ka jūs plānojāt man piezvanīt. Protams, jūs neizietu no slimnīcas un atkal nedzītos, man to nepasakot.
  
  
  "Protams, nē," es teicu.
  
  
  "Vai jūs nebaidījāties, ka es uzlikšu veto šai idejai un teikšu, ka jūs nespējat padzīt slepkavu baru?"
  
  
  "Nē, kungs," es atbildēju ar cieņu savā balsī. "Ziniet, es pamestu savu darbu, ja nejustos, ka varu ar to tikt galā."
  
  
  "Kad tu būsi pārāk vecs šim darbam, Nik, es ieteikšu tevi diplomātiskajā dienestā," Vanags nopūtās. "Es biju Denverā
  
  
  
  
  
  
  Tā kā man bija aizdomas, ka tu kaut ko tādu vilksi, es piegāju klāt. Vai vēlaties, lai kāds kalpotu par jūsu pastiprinājumu? "
  
  
  "Nē, ser. Es labāk to darītu vienatnē."
  
  
  Vanags ieslidināja starp mums un diviem vīriešiem priekšējā sēdeklī skaņu izolējošu stikla paneli.
  
  
  — Vairs nav tikai jāatriebjas Kērbijam, vai ne, Nik?
  
  
  Es pakratīju galvu. "Ir arī meitene. Taču tajā ir kas vairāk par personisku atriebību. Cilvēks, kurš vada slepkavas, ir sadists, kurš turpinās slepkavot cilvēkus, ja viņu neapturēs."
  
  
  Vanags pagrieza paneli sev priekšā un izvilka magnetofonu. Viņš nospieda pogu. Oficiālā balsī viņš teica: "Dodiet man ziņojumu, N3."
  
  
  Es stāstīju notikumus, kas bija notikuši kopš manas ierašanās Bonemā, un tad Vanags izslēdza ierakstītāju. "Tas parūpēsies par oficiālo daļu. Pārējais teiktais ir strikti starp mums abiem. Es ļaušu jums to turpināt saskaņā ar jūsu noteikumiem. Aizved tos neliešus, Nik."
  
  
  "Jūs taču saprotat, ka mūsu drošība tika pārkāpta bāzē Karolīnas piekrastē, vai ne?"
  
  
  — Es par to parūpēšos, — Vanags skarbi sacīja.
  
  
  "Es domāju, ka bāzē ir iefiltrējies mafijas aģents. Viņi meklēja informāciju, ko bijām savākuši par meiteni, un meklēja Frenka Abruza slepkavas. Viņi nevar pieļaut, ka disidentu bars nogalina cilvēku, kuram viņi solīja drošību un pensiju. Tas ir tiešs izaicinājums un apvainojums."
  
  
  "Es piekrītu," sacīja Vanags. "Es nonācu pie tādiem pašiem secinājumiem."
  
  
  “Mīklā trūkst dažu detaļu. Piemēram, kāpēc slepkava, kas acīmredzot strādāja mafijas labā, mēģināja mani nogalināt, bet Marko Valante man palīdzēja. Jautājiet par to saviem mafijas ekspertiem. Varbūt viņi var nākt klajā ar teoriju.
  
  
  "Uzskatiet, ka tas ir izdarīts."
  
  
  "Cilvēki, kas nogalināja Abruzu un Kirbiju, tagad meklē savu asins naudu. Esmu pārliecināts, ka Šeila viņiem teica patiesību un ka viņa nezināja, kas notika ar naudu. Viņi viņu nogalināja bez pamatota iemesla, izņemot to, ka nogalināšanu izdarīja Moose. Starp citu, viņi ir trīs, nevis četri.
  
  
  "Kādām sekām no šejienes vajadzētu sekot?" - Vanags jautāja.
  
  
  "Šī ir adrešu grāmata, kuru Moose nometa, kad mēs pagājušajā naktī cīnījāmies. Tajā ir septiņi vārdi. Es došos ciemos pie katra no šiem cilvēkiem. Varbūt kāds no viņiem aizvedīs mani pie Moose.
  
  
  — Ja vien Alnis un viņa līdzdalībnieki vai mafija tevi nenoķers vispirms. Vanags šķirstīja adrešu grāmatu. "Tie visi ir sieviešu vārdi."
  
  
  "Un katrs ir savā pilsētā. Alnim visā kartē ir draudzenes.
  
  
  "Es pārbaudīšu FIB failus. Varbūt viņi mums pastāstīs kaut ko par Moose un viņa draugiem. Pamatojoties uz jūsu aprakstu, tas ir aptuveni Jolly Green Giant izmēra. Šis ir sākums."
  
  
  Es sniedzos pēc adrešu grāmatas, bet Vanags nesteidzās to atdot: “Nik, tas ir vairāk nekā vārdu saraksts. Ja tas ir seksuāla rakstura katalogs. Vai jūs lasījāt tos komentārus, ko Moose rakstīja par septiņām meitenēm?
  
  
  "Jā," es teicu. “Diezgan sulīgas lietas.”
  
  
  "Tas apraksta, ko katrs no viņiem dara vislabāk seksuāli. Trudy in L.A. izklausās sensacionāli."
  
  
  “Man personīgi patika ieteikumi, ko viņš sniedza Korai Vegasā. Es jums pateikšu ko, es jums paziņošu, cik precīzi ir Moose ieraksti.
  
  
  "Tu esi grūts fiziskais paraugs, mans zēns, bet es nesaprotu, kā jūs personīgi varētu padziļināti izpētīt tēmu, nenogurdinot sevi līdz kaulam," jautrā balsī sacīja Vanags. “Piemēram, Barbaras šarms ir tāds, ka pat Mūza tos nevarētu aprakstīt. Viņš tikai pasvītroja viņas vārdu un aiz tā ievietoja izsaukuma zīmes.
  
  
  "Varbūt viņš to izdarīja tāpēc, ka viņa ir vienīgā jaunava grupā."
  
  
  "Es drīzāk šaubos, vai Alnis pazīst jaunavas," sacīja Vanags. "Man šķiet, ka man nav nepieciešams norādīt, ka visas šīs meitenes, iespējams, ir iesaistītas pazemes pasaulē un, visticamāk, būs saistītas ar gangsteriem, kuri nevilcināsies jūs nogalināt, ja viņiem radīsies aizdomas?"
  
  
  "Tas būs jautrs ceļojums, labi."
  
  
  Vanags aizvēra grāmatu un pasniedza to man. "Kas vēl, Nik? Vai kaut kas tevi attur? ”
  
  
  "Nē," es meloju. "Tas ir viss. Es sazināšos."
  
  
  Viņš vēlreiz pateica manu vārdu, kad es izkāpu no mašīnas. “Šeila uz tevi atstāja lielu iespaidu, vai ne? Kāda viņa bija?
  
  
  "Es nevarēju pateikt. Es viņu tik labi nepazinu."
  
  
  Es nepieminēju, ka viens no vārdiem Mūsas grāmatā varētu būt piederējis meitenei, kuru pazinām kā Šeilu Brantu. Ax nevarēja viņai piedēvēt pagātni, taču viņai tāda bija, pirms viņa satika Frenku Abruzu.
  
  
  Mani vajāja Šeilas spoks, kā arī viņas slepkavas.
  
  
  5
  
  
  Ja manam darbam bija kāds liels trūkums, bez stundām un augstās mirstības, tas bija tas, ka vairāk laika bija jāpavada ārvalstīs nekā savā.
  
  
  Es neesmu redzējis El Pueblo Nuestra Senora la Reinda de Los Angeles de Porciuncula, ko lielākā daļa no mums pazīst kā vienkārši Losandželosu, divus gadus. Pilsēta nav pilnībā mainījusies uz labo pusi. Klimats, tik līdzīgs Vidusjūras zemju klimatam, joprojām bija skaists, un arī meitenes. Taču satiksme un smogs pastiprinājās.
  
  
  Ieejot aptiekas telefona kabīnē, es prātoju, kā Trūdija...
  
  
  
  
  
  kurš novērtēja Moose seksīgās filmas Who's Who sākumlapu, tiks salīdzināts ar dažiem dzērājiem, kas sēž pie sodas strūklakas un gaida, kad tiks atklāti. Lielais amerikāņu sapnis par zvaigzni nekad nemirst.
  
  
  Kad jautāju Trūdijai, telefona zvanā atbildēja sievietes balss, kas izklausījās vīlusies. "Es viņai piezvanīšu." Kamēr gaidīju, paskatījos uz meiteņu kājām pie sodas strūklakas un atvēru kabīnes durvis, lai varētu izmantot gaisa kondicionētāju. Dienas kļuva arvien karstākas, un es valkāju daudz krūšu apvalku.
  
  
  Trūdija izklausījās tveicīgi, bet, iespējams, manu viedokli ietekmēja Moose īsais apraksts par viņas talantiem guļamistabā. Kad es viņai pateicu, ka draugs man ieteica sazināties ar viņu, viņa aicināja mani nākt ciemos. Tas bija tikpat viegli kā nokrist no bāra krēsla. "Es esmu traka, iepazīstoties ar jauniem cilvēkiem," viņa teica.
  
  
  Drīz vien es atklāju iemeslu. Iepazīšanās ar jauniem cilvēkiem bija Trūdijas lieta. Viņa strādāja bordelī. Viņa veda mani augšā pa kāpnēm, turoties pie manas rokas un runājot zilā rindā.
  
  
  "Jūs nākat ļoti ieteicams. Es saņēmu tavu numuru no Moose,” es teicu.
  
  
  "Alnis? Ak, protams." Viņa ievilka mani istabā un novilka man bikšu rāvējslēdzēju, kamēr es vēl skatījos apkārt. "Man tevi ir jāpārbauda, dārgā, un labi jānomazgā. Dāma, pie kuras es strādāju, saka, ka tīrība ir blakus labklājībai."
  
  
  Es izvairījos no viņas veiklā tvēriena. "Viņai jābūt īstai filozofei. Es vēlētos viņu kādreiz satikt."
  
  
  "Nē, jūs to nedarītu. Viņa ir auksta kā aizdevuma haizivs sirds. Lielākajai daļai dāmu ir auksti. Tās filmas, kurās viņiem ir zelta sirdis, ir lielas Holivudas muļķības. Kas ar tevi, mīļā? pieskārās? "
  
  
  "Es vismaz atradu kādu, ar ko parunāties," es nodomāju. Ja es viņai būtu pajautājis, kā nokļūt stadionā, viņa droši vien būtu pievienojusi beisbola sastāvu un pagājušā gada rekordu.
  
  
  Trūdija pieglaudās man klāt. Viņa bija liela meitene, blondīne no skaistumkopšanas salona, un viņai vajadzēja daudz apmetuma. Viņas sprauslas kā lodes iedūra manas krūtis.
  
  
  "Kas noticis ar tavu seju, mīļā?" Viņa pieskārās griezumam manas lūpas malā, šuvēm, ko ārsts bija uzlicis man galvā. — Tu izskaties tā, it kā būtu iekritis cementa maisītājā.
  
  
  "Man bija negadījums*
  
  
  "Man žēl." Viņas roka atkal mani satvēra. — Ak, tu taču esi īsts vīrietis, vai ne?
  
  
  Viņa droši vien to teica visiem saviem klientiem, bet izklausījās, ka viņa to domāja. Es ātri atkāpos un sāku attaisīt rāvējslēdzēju, zinot, ka, ja Vanags mani tagad ieraudzīs, viņš pasmiesies.
  
  
  "Es gribu jums jautāt par Losu. Kad tu viņu pēdējo reizi redzēji?
  
  
  "Es tiešām neatceros. Vai tāpēc jūs atnācāt šeit, lai uzzinātu, kur atrodas Alnis?
  
  
  "Tu esi gudra meitene. Tu uzreiz redzēji man cauri, vai ne? Es glaimoju no visa spēka. "Es meklēju lielu klaunu. Mēs zaudējām saikni, jūs zināt, ko es domāju?"
  
  
  Viņa piegāja man tuvāk un aplika savu kreiso roku ap manu vidukli. Viņas labā roka atkal atrada manu rāvējslēdzēju. Viņa bija ātrāka par kabatzagli. “Tā kā jūs esat šeit, jūs varētu arī izbaudīt savu apmeklējumu. Kas tevi ieslēdz?
  
  
  Es satvēru viņas roku un pagriezu to ar plaukstu uz augšu. Es ieliku trīs divdesmitniekus viņas ielocītajos pirkstos. — Pastāsti man par Moose.
  
  
  Viņas draudzīgums krasi mazinājās. Viņa rūpīgi salocīja banknotes un iebāza man jostā: "Es pārdodu seksu, nevis informāciju."
  
  
  “Mēs ar Alni esam seni draugi. Bet, kā jau teicu, mēs zaudējām saikni. Skaties, viņš man iedeva tavu numuru, vai ne?
  
  
  "Tu varēji par to melot. Jebkurā gadījumā es neatceros, kad pēdējo reizi redzēju Alni, un es nezinu, kur viņš ir. Pat ja viņš ir tavs sen neredzēts brālis, es nevēlos par viņu runāt.
  
  
  Es izņēmu vēl divus divdesmitniekus, salocīju visus piecus un iebāzu viņas zemā piegriezuma blūzē. "Vai tu esi pārliecināts?"
  
  
  "Esmu pilnīgi pārliecināts. Alnis mīl cilvēkus mulsināt, un viņam tas padodas. Neviens par viņu nerunā svešiniekiem."
  
  
  "Dodiet man savu veco adresi, pat tālruņa numuru. Es jums neteikšu, kur es to dabūju."
  
  
  Trūdija rakņājās starp savām lielajām krūtīm un izvilka banknotes. Viņa izlīdzināja viņu grumbas. "Es neesmu viņu redzējis mēnešus, varbūt pat gadu. Godīgi. Un es nekad nezināju adresi. Viņš ik pa laikam ieradās šeit, tas arī viss.
  
  
  "Viņam bija vārds, vai ne?"
  
  
  "Es domāju, ka tu esi viņa draugs. Draugi zina viens otra vārdus." Viņa iemeta man rēķinus, un tie nokrita uz grīdas. "Tu pat neizskaties pēc viņa drauga. Tu izskaties pārāk godīgs. Paņemiet kukuli un atdodiet to."
  
  
  Tā kā sarunās neizdevās, es izmēģināju tiešāku pieeju. Es atvilku savu jaku, lai viņa varētu redzēt Luger tā ādas apvalkā. — Man vajag vārdu, Trūdij.
  
  
  Viņa nolaizīja apakšlūpu. — Vai tu esi policists?
  
  
  "Nē, tikai vīrietis meklē Moose."
  
  
  "Džounss ir viņa vārds." Viņa nervozi iesmējās. "Jūs droši vien man neticat, bet tā ir patiesība. Viņu sauc Edvards Džonss. Un tas ir viss, ko es varu jums pateikt."
  
  
  "Paldies," es teicu, tuvojoties durvīm. "Jūs varat paturēt kukuli."
  
  
  Es gaidīju ārpus mājas trīs stundas, sabruku savā automašīnas sēdeklī un centos izskatīties neuzkrītošs. Es biju netālu no mājas
  
  
  
  
  
  Es biju gatavs nodarboties ar rakstura analīzi, kad beidzot parādījās Trūdija un izsauca taksometru.
  
  
  Kārters, es nodomāju, labi, ka tu neesi lētticīga dvēsele.
  
  
  Es sekoju taksometram, kas mani aizveda pāri pilsētai uz lētu daudzdzīvokļu māju. Es sekoju Trūdijai iekšā tieši laikā, lai redzētu viņu skrienam pa kāpnēm. Gara gaiteņa galā pie durvīm pieklauvēja piedauzīga blondīne. Nesaņēmusi atbildi, viņa pieklauvēja stiprāk. Tad viņa pagriezās un ieraudzīja mani un pārsteigumā iepletās acis.
  
  
  "Tavā stāstā nebija patiesības," es viņai teicu, "bet es saņēmu savu naudu. Jūs mani atvedāt šeit."
  
  
  — Pie velna gudrs, vai ne? viņa spļāva.
  
  
  Izmēģināju durvis. "Acīmredzot Moose nav mājās. Ko jūs iesakāt mums darīt šajā jautājumā?
  
  
  Viņa aizskrēja uz nākamo kāpņu pakāpi. Es viņu aizdzinu līdz jumtam un iespiedu stūrī. Viņa cīnījās un skrāpēja manu seju, mēģināja mani iespiest ceļgalos cirkšņos un teica vairākus lāstu vārdus, kurus es nebiju dzirdējis gadiem ilgi. Ņemot vērā manus daudzveidīgos ceļojumus, tas daudz runāja par viņas vārdu krājumu.
  
  
  Es parāvu viņas plaukstas un piespiedu viņu uz jumta malu. "Tagad uzklausīsim patiesību par Moose."
  
  
  "Tu mani neatgrūdīsi. Viņš to darītu, bet tu nē.
  
  
  "Neceri uz to, Trūdij. Alnis nogalināja manu draugu un piekāva meiteni līdz nāvei. Es viņu atradīšu, un man ir vienalga, ko es daru ceļā.
  
  
  Viņa smagi elpoja. "Vai tā ir taisnība par meiteni? Vai tu esi līdzvērtīgs?”
  
  
  “Meiteni sauca Šeila. Vai esat kādreiz dzirdējis, ka Moose viņu piemin?"
  
  
  "Nekad. Un pēdējā laikā es viņu neesmu redzējis. Viņš dzīvoja tajā dzīvoklī, kad es viņu pazinu. Man likās, ka viņš gribētu zināt, ka tu viņu meklē. Tas ir vienīgais iemesls, kāpēc es atnācu. Es zvēru, ka tā ir."
  
  
  "Vai viņš sevi sauc par Edvardu Džounsu, vai arī jūs to izdomājat?"
  
  
  "Viņš lietoja šo vārdu, kad es viņu pazinu. Viņš droši vien izmantoja vēl duci. Ja jūs man neticat, atgriezieties mājā un pajautājiet pārējām meitenēm. Viņi jums pateiks to pašu. Viņš ir laupītājs. Viņš lepojās, ka ir paveicis dažas lielas lietas."
  
  
  Es palaidu viņu vaļā. "Lieliski."
  
  
  "ES varu iet?"
  
  
  "Lido prom," es teicu.
  
  
  Trūdija atskatījās, kad tuvojās kāpnēm.
  
  
  "Viņš viņu piekāva līdz nāvei?"
  
  
  "Jā," es teicu. Mana balss bija aizsmakusi.
  
  
  Es atklāju, ka lētu dzīvokļa durvju slēdzeni ir viegli izvēlēties. Istabas bija tukšas, uz mēbelēm bija putekļi. Pēdējais iemītnieks aizgāja diezgan sen. Es riebumā paskatījos apkārt. Es cerēju uz vairāk.
  
  
  Kompānija mani gaidīja kāpņu pakājē. Es centos neizrādīt savu pārsteigumu, kad viņu ieraudzīju.
  
  
  "Jūsu teiktais lika man aizdomāties," sacīja Trūdija.
  
  
  "Vai tas notika?"
  
  
  "Es domāju par meiteni. Vai viņa bija tava draudzene?
  
  
  "Nē, es teicu, bet viņa nebija pelnījusi tādu nāvi."
  
  
  "Es nevaru jums pastāstīt vairāk par Moose, nekā es jums jau teicu. Bet es varu pateikt citu vārdu. Vai jūs zināt, kā darbojas laupītāji? līgumi, viņi aiziet pie kāda mafijas vai puiša, kurš finansē laupīšanas par daļu no laupījuma. Losandželosā ir kāds vīrietis vārdā Haskels. nauda par laupīšanām."
  
  
  "Paldies, Trūdij."
  
  
  "Aizmirsti. Un es domāju tieši to. Aizmirsti, ko es tev teicu."
  
  
  Izkārtne uz Haskela durvīm vēstīja, ka viņš atrodas nekustamajā īpašumā. Biezais paklājs gaitenī liecināja, ka viņš pelnījis naudu ar šo vai kā sānu kņadu. Viņa juteklīgā sekretāre man veltīja zobiem pilnu un bez sirsnības pilnu smaidu un teica, ka Haskela kungs nevienu neredz bez tikšanās.
  
  
  "Kā norunāt tikšanos?"
  
  
  Viņa atkal parādīja zobus. Viņai vajadzēja reklamēt zobu pastu. — Ja cilvēks nepazīst Haskela kungu, viņš to pazīst reti.
  
  
  "Es pazīstu Edvardu Džounsu," es teicu. "Vai ar to pietiks?"
  
  
  Viņa savāca dažus papīrus un iegāja privāti pastāstīt vārdu savam priekšniekam. Kad viņa atgriezās, viņa teica, ka Haskela kungs šodien ir ļoti aizņemts un, kā izrādījās, nekad nav dzirdējis par Edvardu Džounsu.
  
  
  "Citiem vārdiem sakot, man jādodas prom."
  
  
  Smaids atkal uzplauka, šoreiz divdesmit četri karāti. "Tu saprati, mātīt."
  
  
  Melnais Cadillac sēdēja pie apmales, kad es izgāju no ēkas Kalifornijas saulē. Pie stūres sēdēja formas tērpā tērpies šoferis ar seju, kas līdzīgs vīrietim no otrā stāva.
  
  
  Es pieliecos, lai aprunātos ar viņu, ejot garām Caddy. “Jums nevajadzētu valkāt pielāgotu formastērpu. Tādējādi izciļņa zem rokas izceļas kā izciļņa uz riepas.
  
  
  Viņš pasmaidīja un noglaudīja izspiedumu. "Tieši tur es sniedzu savus ieteikumus."
  
  
  Noparkoju puskvartālu tālāk un gaidīju. Šoferis nepārprotami bija ieradies pēc Haskela. Pēc desmit minūtēm parādījās resns vīrietis, kurš izskatījās tā, it kā zem mēteļa nes arbūzu un iekāpa mašīnā.
  
  
  Kad Kadijs pagāja garām, es atpaliku no viņa. Mūsu galamērķis izrādījās grezns lauku klubs priekšpilsētā. Resnais vīrietis bija golfa spēlētājs. Lielāko dienas daļu pavadīju, skatoties to caur binokli. Viņam bija vecas sievietes dziņa. Līdz brīdim, kad viņš beidzot traucās atpakaļ uz klubu, es biju kļuvis par upuri nopietnai garlaicībai.
  
  
  Ir pienācis laiks rīkoties. Es paņēmu binokli un iegāju autostāvvietā.
  
  
  
  
  
  . Pārvietojoties aiz automašīnu rindas, es piegāju aiz vadītāja, kurš bija atspiedies pret Caddy motora pārsegu ar sakrustotām rokām.
  
  
  "Sveika," es maigi teicu.
  
  
  Viņš strauji pagriezās, un es ietriecos tieši viņa saules pinumā. Es viņu ievilku starp divām mašīnām, lai mēs nepiesaistītu uzmanību un atkal notriecu. Viņa acis aizgriezās kā bumbiņas, un neveiklā roka ļengani izslīdēja no jakas pogām.
  
  
  "Paskatīsimies uz jūsu ieteikumiem," es teicu un stipri parāvu savu jaku. Cadillac sānos lija pogas. Es izvilku no maciņa zem viņa rokas 38. kalibra pistoli.
  
  
  "Tagad mēs gaidīsim jūsu priekšnieku," es viņam teicu.
  
  
  Kad Haskels izgāja no kluba, vadītājs saspringti sēdās pie stūres. Viņa poza bija saistīta ar ieroci, kuru biju iesprūdis viņa pakausī.
  
  
  "Maksi, kas ar tevi notiek?" - Haskels jautāja, pienākdams tuvāk.
  
  
  "Viņam sāp vēders," es teicu. Ar kāju pagrūdu mašīnas labās durvis. — Sēdieties, Haskela kungs.
  
  
  Resnais vīrietis paskatījās uz mani no aizmugurējā sēdekļa. Viņam bija gluds golfa iedegums, bet tagad viņš izskatījās nedaudz bāls. "Tas nepalīdz jūsu spriedumam," viņš nomurmināja. "Es esmu cilvēks ar zināmu ietekmi."
  
  
  Es ilgi gaidīju un mani mocīja nepacietība. — Iekāpiet mašīnā, Haskela kungs, pretējā gadījumā es izlīšu jūsu vadītāja asinīm uz tiem dārgajiem ādas sēdekļiem.
  
  
  Viņš iekāpa mašīnā un kurnēdams atliecās sēdeklī. Saliekot savus tuklos pirkstus kopā, viņš teica: "Labāk jums ir ļoti labs iemesls šādai rīcībai."
  
  
  "Panākumi vairo pašapziņu, Haskel kungs," es teicu. "Es neesmu lēts slepkava, un man ir vienalga, cik tu man esi svarīgs."
  
  
  Viņa mazās acis bažīgi sakustējās, bet viņš saglabāja mieru. "Es pieņemu, ka jūs esat cilvēks, kurš apgalvo, ka ir Edvarda Džounsa draugs."
  
  
  "Es neteicu, ka esmu viņa draugs. Es teicu, ka pazīstu viņu. Es gribu no jums informāciju par to, kur atrast Džounsa kungu."
  
  
  "Mēs nekad neesam apmainījušies ar adresēm."
  
  
  Es neredzēju iemeslu rīkoties ar Haskelu ar baltiem cimdiem. Neskatoties uz Cadillac ar šoferi, biroju ar paklāju un dalību lauku klubā, viņš nebija nekas vairāk kā izsmalcināts gangsteris. Es piespiedu revolvera purnu pie viņa ceļgala. Spēcīgs sitiens izraisīja sāpju lēkmi.
  
  
  "Kas ellē jūs esat?" viņš gribēja zināt.
  
  
  "Es esmu persona, kas jums uzdeva jautājumu par Edvardu Džounsu."
  
  
  "Viņš nav bijis Losandželosā vairākus mēnešus. Es neesmu ar viņu darījis ilgāku laiku."
  
  
  “Kas strādā ar Džounsu? Viņam ir pāris draugi, kurus viņš izmanto darbā. Es gribu zināt viņu vārdus."
  
  
  Viņš saviebās un berzēja ceļgalu. "Ja jūs zinātu šo vīrieti tikpat labi kā es, jūs nebūtu ieinteresēti viņu meklēt. . Viņam patīk nogalināt cilvēkus."
  
  
  — Tāpēc es viņu meklēju.
  
  
  "Es nevaru jums pastāstīt par viņa draugiem, jo es ar viņu tiku galā viena. Viņš bija ļoti uzmanīgs pret šādām detaļām. Viņš pārtrauca nākt pie manis pēc finansējuma, jo atrada citu atbalstītāju. Es domāju, ka kāds no organizācijas.
  
  
  Es izkāpu no mašīnas. Vēl viena nulle. Izniekota diena, ja neskaita prieku tuvāk iepazīt Haskela kungu, bez kura varēju iztikt.
  
  
  "Vai tu man nestāstīsi, kas tu esi?" - jautāja Haskels.
  
  
  "Kāpēc man vajadzētu? Tu man neko neteici."
  
  
  Es iemetu viņa vadītāja pistoli miskastē uz ielas.
  
  
  Tajā vakarā es piezvanīju Vanagam no savas moteļa istabas. "Salīdzināsim piezīmes," es sacīju, kad viņš piegāja pie rindas.
  
  
  "Man ir zināma informācija par vīrieti, kurš mēģināja jūs nogalināt viesnīcā Bonemā. Pirmkārt, viņa vārds patiesībā bija Kūgans. Viņam bija policijas ieraksts. Viņš bija algotnis, viens no labākajiem. FIB šķita nedaudz pārsteigts, ka jūs spējāt viņu pārvarēt." Vanaga balsī bija manāms gandarījums.
  
  
  "Kas viņam deva pavēles?"
  
  
  "Viņš bija neatkarīgs darbuzņēmējs. Viņš nolīga sevi ikvienam, kurš varēja viņam samaksāt honorāru, kas bija augsts. FIB saka, ka tā nebija daļa no mafijas regulārās algas.
  
  
  — Kā ar Valanti?
  
  
  "Viņš bija Frenka Abruza tuvākais draugs."
  
  
  “Es baidos, ka man nepietiek. Losandželosā aļņu nav."
  
  
  Vanags noskaidroja rīkli jaunkundzei: "Kas par Trūdiju? Vai viņa dzīvoja, lai redzētu rēķinus?
  
  
  Par to nebija nekādu šaubu. Manam priekšniekam bija netīra veca īpašība.
  
  
  Seši
  
  
  Es devos gulēt agri un gulēju līdz rītausmai. Svilpojoša skaņa mani pamodināja. Manas acis samiedzās, es gulēju un klausījos, pirkstiem satverot Luger rokturi. Tad es sajutu pēkšņu siltuma pieplūdumu manā sejā.
  
  
  Izmetusi palagu, es pagriezos un nokritu uz grīdas pietupieni, Vilhelmīna manā rokā. Oranžas liesmas laizīja manas moteļa istabas sienu. Šūkstošais troksnis, ko dzirdēju, bija saistīts ar aizkaru aizdegšanos uz stikla terases durvīm. Viņi jau bija saritinājušies melnā tinumā, un uguns liesmoja pie sienas.
  
  
  Paķēru gaitenī pie sienas ugunsdzēšamo aparātu un, ieejot istabā, nodrebēju no karstuma. Ugunsdzēšamais aparāts ātri apdzēsa liesmas. Es uzvarēju, bet, ja būtu gulējis piecas minūtes ilgāk, viss būtu savādāk.
  
  
  Es nometu ugunsdzēšamo aparātu, atkal paņēmu Luger un norāvu to
  
  
  
  
  
  pārogļoti aizkari. Kāds bija izcirtis kārtīgu caurumu stikla durvīs un izstiepies, lai aizdedzinātu aizkarus. Tas bija brīnišķīgs profesionāls darbs. Kamēr es stāvēju un apbrīnoju caurumu, lode iedūrās durvīs pie manas galvas. Es dzirdēju, ka lode aizskrien garām un trāpīja tālākajā sienā. Pēc brīža es gulēju uz grīdas.
  
  
  Uzbrucējs paslēpās aiz zemas ķieģeļu sienas slēgtā iekšpagalma un baseina otrā pusē. Blāvā gaismā es redzēju viņa pistoles stobru, kad viņš to izbāza caur sienu. Tā kā šāvienu nedzirdēju, tad šautenei jābūt aprīkotai ar trokšņa slāpētāju. Vīrietis bija profesionāls visos veidos, izņemot to, ka viņš man trāpīja garām par sešām collām. Varbūt es mazliet sakustējos, kad viņš nospieda sprūdu.
  
  
  Es neatgriezu viņa uguni, jo nevarēju viņu skaidri redzēt. Viņš arī nevarēja mani sasniegt. Mēs spēlējām gaidīšanas spēli, katrs cerot uz atklāšanu. Viņa pacietība pārspēja manējo. Es nolēmu pārvākties. Apskāvusi grīdu, es sāku atkāpties.
  
  
  Kad biju tālu no durvīm, piecēlos kājās. Uzvilku bikses. Klusi ejot, basām kājām, es skrēju pa paklāju noklāto gaiteni un pa kāpnēm augšā uz moteļa otro stāvu. "Ja man paveiksies, es varu viņu nošaut no augšas," es nodomāju. Bet, kad es piegāju pie otrā stāva balkona margām, viņš pazuda no savas slēptuves.
  
  
  Moteļa teritorijā esošie krūmi nodrošināja labu segumu, bet šāvējam nācās šaut starp tiem. Agri vai vēlu es viņu ieraudzīšu. Es gaidīju, nedaudz drebēdams vēsajā gaisā. Bez biksēm man bija tikai pārsējs pāri krūtīm.
  
  
  Beidzot pamanīju no manis bēgušu saburzītu figūru. Pirms es paspēju viņu nošaut, viņš aplēca ēkas tālākajā stūrī.
  
  
  Es ātri nogāju lejā pa kāpnēm, paskrēju garām ar monētām darbināmu dzērienu automātu rindai un izskrēju uz autostāvvietu. Mans vīrietis atkāpās. Viņš uzkāpa pāri stiepļu žogam un ielēca automašīnā, kas bija novietota stāvēšanai ceļa malā pie moteļa. Viņš iedarbināja dzinēju un devās prom.
  
  
  Es varēju izšaut, bet tas, visticamāk, viņu neapturētu, un es negribēju piesaistīt pūli. Es devos atpakaļ uz savu istabu, uzdodot sev acīmredzamo jautājumu. Kā potenciālais slepkava zināja, kur mani atrast?
  
  
  Pēc brokastīm izgāju no moteļa un braucu cauri pilsētai uz māju, kur satiku Trūdiju.
  
  
  Pie durvīm mani sagaidīja spēcīgs ķīnietis. Es viņu neredzēju savā pirmajā vizītē un nenožēloju. Tas bija uzbūvēts kā traktors un neizskatījās draudzīgs.
  
  
  "Ko jūs vēlaties šajā diennakts laikā?" - viņš dusmīgi jautāja.
  
  
  "Par agru biznesam?"
  
  
  “Ja jums nav tikšanās. Bet tu nē."
  
  
  Es atspiedos ar plecu pret durvīm, kamēr viņš mēģināja tās aizvērt man sejā. Es viņam uzsmaidīju. "Pastāstiet Trudijai, ka viņai ir draugs."
  
  
  "Trūdija šodien nevienu neredz."
  
  
  "Tu kļūdies," es viņam teicu. "Viņa mani redz."
  
  
  "Kungs, nemēģiniet būt skarbs pret mani. Es varu tevi iemest nākamajā blokā.
  
  
  "Varbūt jūs varētu. Bet, kad atgriezīšos, man būs jāparāda elle.
  
  
  Viņš atmeta galvu un smējās kā piekarināma motora rūkoņa. “Kādreiz biju profesionāls cīkstonis. Varenais Šans, Austrumu terors, lai gan esmu dzimis tieši šeit, Losandželosā. Vai esat kādreiz skatījies cīņu televīzijā?
  
  
  "Es cenšos to nedarīt."
  
  
  “Klausies, skarbais, es strādāju tikai šeit. Bet es nosūtīšu jūsu ziņojumu, ja vēlaties pagaidīt.
  
  
  "Pateicoties."
  
  
  "Viss ir kārtībā. Tu mani uzjautrini."
  
  
  Viņš ielaida mani un devās prom, joprojām smejoties. Viņš iegāja aizmugurējā istabā pirmajā stāvā, aizverot aiz sevis durvis. Es dzirdēju balsis, vienu sievieti. Kamēr gaidīju, prātoju, kāpēc vakar tik pieejamo meiteni šodien tik grūti ieraudzīt.
  
  
  Uz kāpnēm parādījās blondīne, pa kurām Trūdija mani veda iepriekšējā dienā. Viņa izskatījās pēc Trūdijas, izņemot to, ka viņa bija jaunāka un gurniem smagāka. Viņa bija ģērbusies negližejā, kam nebija nekādas nozīmes.
  
  
  Žāvājoties un stiepjoties, viņa man sauca: "Ko tev vajag, mīļā?" Viņas balss tonis norādīja, ka neatkarīgi no tā, viņa zina, kur es to varu dabūt.
  
  
  Austrumu šausmas atgriezās un tika pārtrauktas. "Pazūdi," viņš uzrūca uz meiteni. Acīmredzot viņš vairs nebija uzjautrināts. Viņš norādīja uz mani ar īkšķi. — Nāc, skarbais puisis.
  
  
  Es iegāju istabā, kurā žalūzijas bija cieši pievilktas pret sauli. Lēti vīraks piesārņoja gaisu, un mēbeles bija tīkkoka un Holivudas groteskas sajaukums. Lielais ķīnietis aizvēra aiz manis durvis un es dzirdēju slēdzenes noklikšķināšanu.
  
  
  Sieviete, kas mani gaidīja, nelīdzinājās Trūdijai. Viņai bija trīsdesmit, un viņas senčos noteikti bija kāds austrumnieks. Viņas acis bija nedaudz slīpas, un viņas ādai bija dzeltenīgs nokrāsa. Viņas melnie mati bija piegriezti tuvu galvai. Pie viņas slaidā ķermeņa pielipa dzirkstošs mandarīna halāts, un viņas garie nagi bija nokrāsoti sudraba krāsā. Tumšajā istabā viņas acis spīdēja kā Siāmas kaķa acis, kas bija saritinājušās viņas klēpī.
  
  
  "Vai tas ir viņš, Alida?" - Šans jautāja.
  
  
  "Protams, tas ir viņš."
  
  
  "Tu nē
  
  
  
  
  
  
  Trūdija draugs, kungs. — Viņš satvēra manu piedurkni, ar saviem resnajiem pirkstiem savācot sauju. Es varu salauzt tavu kaklu."
  
  
  Sievietei klēpī esošais kaķis pacēla galvu, it kā būtu dzirdējis draudus. Viņa mazā mēle slīdēja pāri karbonādei.
  
  
  "Pagaidi minūti," es teicu. — Kāds ir naidīguma iemesls?
  
  
  Sieviete noglāstīja kaķi un dusmīgi paskatījās uz mani. "Es vadu šo māju. Jūs vakar atnācāt šeit, aizbildinoties. Jūs esat sagādājis mums nepatikšanas."
  
  
  "Kas noticis?"
  
  
  “Sliktākais veids. Trūdija kļūdījās, kad viņa man par tevi nestāstīja no paša sākuma. Es neļaušu tev viņu vairs redzēt. Šī lieta, kurā jūs esat iesaistīta, nav viņas darīšana.
  
  
  Ķīnietis smagi uzlika roku uz mana pleca. "Vai viņš tagad ir mans?"
  
  
  "Vēl ne," Alida viņam teica. Viņa norādīja uz mani ar garu nagu. “Tu nonāci pie meitenes, sakot, ka Alnis sievieti piekāva līdz nāvei. Varbūt tu meloji. Varbūt jums ir citi iemesli viņu meklēt.
  
  
  "Kas tie būtu?"
  
  
  "Piemēram, divsimt tūkstoši dolāru."
  
  
  Tas bija tikai laika jautājums, kad viņa palaidīs Šangu pret mani, un es netaisījos doties prom, neparunājusi ar Trūdiju. Tāpēc ar vardarbīgu kustību atpakaļ es ietriecos ar elkoni Šana cietajā vēderā. Viņš sāpēs un pārsteigumā nomurmināja.
  
  
  Es pagriezos un iesitu viņam ar ceļgalu. Viņa seja bija nekas cits kā noslēpumaina. Sāpju rindas saskrēja viņam acīs, un viņš noliecās kā vīrs ar ķemmpēdu, cenšoties starp ceļiem izspiest valriekstu.
  
  
  Kad viņš sniedzās pret mani, es piemānīju un pēc tam iesitu viņam ar labās rokas malu. Sitiens, kas sašķēla dēli, trāpīja viņam pa biezā kakla sānu. Viņa acis ir izspiedušās un elpa svilpo caur zobiem. Satvērusi viņu aiz mēteļa, es izrāvu viņu no līdzsvara un uzmetu sev uz augšstilba. Viņš nokrita uz grīdas kā klavieres, kas bija nokritušas divus stāvus.
  
  
  Es izvilku Luger. "Kur ir Trūdija?"
  
  
  Alīda piecēlās kājās un iemeta kaķi man sejā. Es izvairījos, un siāmietis aizlidoja garām, izkliedzot dusmas. Viņš piezemējās Šanam uz muguras un sāka kāpt augšā. Ķīnieši mēģināja viņu atgrūst, un kaķis iegrūda nagus vīrieša galvā.
  
  
  Nabaga Šans pietiekami skaļi kliedza, lai izsistu stiklu.
  
  
  Ar Lugeru viegli uzsitu kaķim pa muguru. Viņš ņaudēja un pielēca pie tuvākā galdiņa.
  
  
  "Vai tev viss ir kārtībā?" Es jautāju Šanam, bet viņš neklausīja. Es pagriezos pret Alīdu un viņa atvēra rakstāmgalda atvilktni. Man radās priekšstats, ka kundze nemeklē man viesu grāmatu. Es satvēru viņas stingrās kleitas aizmuguri, un tā saplīsa, kad viņa saviebās. Kad viņa pagriezās, viņas rokā bija .38 Beretta.
  
  
  Viņa mani sauca vārdā, ko neatzina no saviem ķīniešu senčiem. Tā bija 100% amerikāņu zvērests. Pirms viņa paguva nospiest sprūdu, es ar smago Luger iesitu viņai pa plaukstas locītavu, un Bereta izlēca no viņas pirkstiem un atsitās pret sienu.
  
  
  Es ievietoju Lugera galu tieši starp viņas naidpilnajām acīm. "Jautājums bija, kur ir Trūdija?"
  
  
  Alīda mani uzveda augšā. Meitene sēdēja gultā un spēlēja pasjansu. Viņa tumši paskatījās uz mani. "Paskaties, kas šeit ir. Mans talismans."
  
  
  "Es mēģināju viņu atturēt no jums. Ņem manu padomu un nesaki viņam neko, ”sacīja Alīda.
  
  
  Trūdijam vienu dienu bija melna acs. Es piegāju pie viņas un pacēlu viņas zodu. "Kas pie jums strādāja?"
  
  
  “Puisis vārdā Oskars. Oskars Snodgrass."
  
  
  "Es nedomāju, ka tas bija viņa vārds."
  
  
  "Klīst baumas, ka mafijas kapo tika nogalināts un daļa no mafijas naudas tika nozagta. Alnis ir pietiekami mežonīgs, lai izvilktu tādu palaidnību. Un tu atnāci meklēt Moose. Alisija saka, ka tā ir dīvaina sakritība.
  
  
  "Mani neinteresē nauda. Es tev teicu, kāpēc man vajadzīgs Moose.
  
  
  Meitene paskatījās uz Alīdu. "Ko es darīšu? Es viņam ticu."
  
  
  "Es devos uz Haskellu. Viņš man neteica neko, kas man būtu jāzina. Bet kāds mēģināja mani nogalināt, un tagad es atrodu jūs un šo labsirdīgo kundzi šeit neziņā. Kāds ir stāsts, Trūdij?
  
  
  Viņa salika kārtis uz gultas. "Alida, es viņam pateikšu."
  
  
  Tad pasteidzies. Es gribu, lai viņš aiziet no šejienes. Es nevēlos vairāk problēmu ar mafiju."
  
  
  "Pagājušajā naktī šeit ieradās divi vīrieši," sacīja Trūdija. "Es nevaru jums pateikt viņu vārdus, bet es varu pateikt, pie kā viņi strādā."
  
  
  "Mafija".
  
  
  "Tas ir kurš. Viņi zināja, ka tu esi tur, lai mani redzētu. Viņi gribēja zināt, kas jums nepieciešams. Īsais ķēms mani piemeklēja, un es nobijos. Es viņam teicu, ka tu meklē Moose.
  
  
  Man likās, ka viņi man seko. Es tos atvedu šeit, tāpat kā es tos atvedu uz Aidaho. Viņi bija pacietīgi un neatlaidīgi, un tagad viņi zināja to, ko iepriekš nebija zinājuši, ka Alnis ir viņu laupītājs.
  
  
  "Viņi jūs sadedzinās," sacīja Alīda. "Es ceru, ka viņi jūs labi sadedzinās."
  
  
  Nogāju lejā pa kāpnēm. Varenais Šans turējās pie sava krēsla rokām un sasmīnēja, kad gaišmatains vīrietis negližejā iezieda matus ar jodu. Siāmas kaķis sēdēja, laizīdams ķepu, un dusmīgi skatījās uz mani, kad es gāju garām. "Jauks kaķēns," es teicu. Viņš bija īsts Austrumu šausmas.
  
  
  Septiņi
  
  
  Es pametu Losandželosu pulksten desmitos no rīta, dodoties uz dienvidiem. Otrais vārds Moose mazajā melnajā grāmatā bija Terēza, un Terēza atradās Sandjego. Es cerēju ar viņu parunāt pirms dienas beigām.
  
  
  
  
  
  Sacensības ir sākušās. Mafija zināja gandrīz tikpat daudz, cik es. Viņi nosūtīs karavīrus nomedīt aļņus. Mana vienīgā priekšrocība bija maza melna grāmatiņa ar septiņiem nosaukumiem.
  
  
  Es paskatījos atpakaļskata spogulī, mēģinot atpazīt automašīnu, kas man sekos. Es pieņēmu, ka tas ir brūns Buick sedans. Šoferis mēģināja mani mulsināt: viņš īsi ļāva citai automašīnai nokļūt starp mums, un, kad es samazināju ātrumu, viņš devās uz priekšu vairākas jūdzes.
  
  
  Kamēr viņš bija tur, es nogriezos no galvenā ceļa uz pirmo pieejamo sānceļu. Es piebraucu pie degvielas uzpildes stacijas un teicu dežurantei, lai uzpilda Ford un jāpārbauda zem motora pārsega. Iegāju iekšā un atvēru grādīgo dzērienu.
  
  
  Brūnais Buiks parādījās, pirms dežurants bija pabeidzis eļļas pārbaudi. Priekšējā sēdeklī sēdēja divi vīrieši. Viens pagriezās, lai paskatītos uz Fordu, bet viņi turpināja iet. Viņi joprojām cerēja, ka nav pamanīti.
  
  
  Joprojām turot rokās dzēriena pudeli, es izgāju ārā pa stacijas sānu durvīm un augšā kalnā tālāk. Dežurants mani uzsauca, bet es turpināju iet. Es apstājos koku grupā un notupos. Es skaidri redzēju staciju, bet tur mani neviens neredzēja.
  
  
  Brūnās automašīnas vadītājs sēdēja dīkstāvē un gaidīja, kad es atkal parādīšos. Kad es to nedarīju, viņš pagriezās un atgriezās.
  
  
  Es pabeidzu dzert un noskatījos, kā pavadonis noņem Ford motora pārsegu. Mana uzvedība viņu mulsināja, bet viņam bija mana mašīna. Viņš nebija noraizējies par manu rēķinu beigšanos.
  
  
  Buick ir atgriezies. Divi ļaundari konsultējuši kādu vīrieti degvielas uzpildes stacijā. Viņš norādīja uz manu pusi. Mafiozi to apsprieda. Tad viņi uzskrēja kalnā. Viņi baidījās, ka esmu pametusi Fordu un cenšos no viņiem tikt prom ar kājām.
  
  
  "Nāc, zēni," es nodomāju.
  
  
  Kad viņi nāca tuvāk, smagi elpodami un lamādamies, es paslīdēju aiz koka. Garākais vīrietis bija labākā formā. Viņš bija trīs soļus priekšā savam biedram. Viņš skrēja garām manai slēptuvei, skrienot gar biezokņa malu. Mazais vīrietis sauca pēc viņa: "Čau, Džo. Lēnāk. Vai jūs domājat, ka šī ir olimpiskā spēle?
  
  
  Turot pudeli aiz mazā gala, es izgāju no aiz koka. "Čau, īsais," es teicu.
  
  
  Viņš apstājās tā, it kā būtu uzdūries uz veļas auklas. — Džo! viņš kliedza.
  
  
  Es iesitu viņam pa galvu ar tukšu alus pudeli un viņš sabruka kaudzē.
  
  
  Džo apstājās. Viņš paskatījās atpakaļ un ieraudzīja, ka es eju viņam pretī. Viņa roka pazibēja zem mēteļa un atkal parādījās ar 45. kalibra pistoli. Tad viņš vilcinājās. Viņš nešāva.
  
  
  Es nejautāju, kāpēc viņš tur uguni. Es satvēru to.
  
  
  Bandīts man aplika kājas un iesita man pa galvu ar .45. Kamēr cīnījāmies, ripinājām savvaļas zālē un krūmos. Es satvēru viņa plaukstas locītavu un pavilku. Es to salauzu. Skaņa bija līdzīga sausas nūjas krakšķēšanai. Bandīts ievaidējās. Es viņam iesitu divas reizes un rāpu prom.
  
  
  Viņš piecēlās un izsita Lugeru no manas rokas. Es viņu nošāvu. Viņš atkal piecēlās kājās, salauztais plaukstas locītava karājās, un iesita man ar savu labo roku. Viņš bija foršs. Viņš turpināja nākt. Beigās iemetu viņu ar labo krustu.
  
  
  Viņa neatlaidība bija pārsteidzoša. Viņš ar pūlēm atkal piecēlās kājās.
  
  
  ES esmu noguris. Tas bija visvairāk, ko esmu pielicis kopš nošaušanas, un es jutu, ka mana enerģija iztukšojas. Salīdzinot ar Džo, Mighty Shan bija viegls mērķis.
  
  
  "Ballīte ir beigusies," es viņam teicu. Hugo ieslīdēja man plaukstā. "Es tevi izglābu no runāšanas, bet es varētu mainīt savas domas."
  
  
  Saules gaisma mirdzēja uz stileta asmens, kad es virzījos uz viņu. Džo pacēla labo roku. "Es netaisos jums šo lietu atņemt. Parunāsim".
  
  
  — Kurš no jums strādāja pie Trūdijas?
  
  
  “Puisis, kuru tu piegriezi. Bet es to darītu. Bizness ir bizness."
  
  
  Es piegāju tuvāk un pieliku naža galu viņa Ādama ābolam. "Kas ir tavs priekšnieks?"
  
  
  “Valante. Marko Valante."
  
  
  — Un ko tev vajadzēja viņam teikt pēdējo reizi?
  
  
  "Ka jūs meklējat laupītāju vārdā Moose. Mēs to saņēmām no meitenes. Valante lika mums palikt pie jums."
  
  
  Es savācu ieroci, iebāzu .45 savā jostā, apvilku stiletu un aizvedu viņu atpakaļ pie Shorty ar Luger mugurā.
  
  
  Džo paskatījās uz savu partneri. "Rīt viņam būs ļoti galvassāpes. Valante mūs brīdināja, ka jūs neesat nekāds izspiedējs.
  
  
  "Cik ilgi tu man seko?"
  
  
  "Mēs jūs atradām Losandželosā, bet kopš brīža, kad izgājāt no slimnīcas, kāds ir bijis pie jums. Valante turpināja mainīt karaspēku."
  
  
  Valante bija gudrs cilvēks. Ja viņš būtu turējies pie vienas karavīru grupas, es viņus būtu pamanījis.
  
  
  Es apgriezu Shortiju un izvilku ieroci no viņa pleca maciņa. Es iztaisnojos un paskatījos uz Džo, prātojot, cik daudz viņš zina. Viņš bija izskatīgs jauns itālis, glīti un dārgi ģērbies. Es nespēju noticēt, ka viņš ir vienkārši izskriets bandīts. Viņš bija pārāk grūts, pārāk grūts, stāvēja tur ar salauztu plaukstas locītavu, karājās, bet aizturēja visas sāpju pazīmes, izņemot krunciņas ap viņa tumšajām acīm.
  
  
  "Esmu glaimots, ka Valante man uzlika tavu talantu. Tu noteikti esi viņa pirmais numurs."
  
  
  
  
  
  
  "Es biju, līdz tas notika. Varbūt manis vairs nebūs."
  
  
  "Kas nogalināja Mereditu?" Pēkšņi uzdevu jautājumu, cerot saņemt reakciju, kas man pateiks, vai viņš melo.
  
  
  Es neizpratnē saraucu pieri. Viņš satvēra lauzto plaukstas locītavu pie vēdera, viegli saviebās. "Kas ir Meredita?"
  
  
  “Viņš strādāja degvielas uzpildes stacijā Aidaho. Kāds viņam pārgrieza rīkli."
  
  
  "ES nē. Es nevienu nepazīstu. Valante atradās Aidaho, taču nekādu darbību viņš neredzēja. Kad viņš tur nokļuva, viss bija beidzies. no asiņošanas līdz nāvei."
  
  
  "Viņš man bija noderīgs. Viņš gribēja zināt, ko es uzzināju."
  
  
  Tas arī strādāja. Viņam bija jāgaida, līdz es iznākšu no slimnīcas, un ļāva man atraisīt grožus, taču viņa zēni palika pie manis pietiekami ilgi, lai iegūtu vārdu Moose. Pašreizējā situācijā mans ceļojums uz Losandželosu izrādījās izdevīgāks mafijai nekā man. Houks par to nebūs īpaši priecīgs.
  
  
  "Valantei, iespējams, bija savs iemesls, lai palīdzētu jums palikt dzīvam," sacīja Džo. "Es viņu nenogalinātu."
  
  
  "Vai jūs vēlētos baudīt to pašu privilēģiju?"
  
  
  "Dzīvs, tu domā?" Viņš nervozi iesmējās. "Es atbildēju uz visiem jūsu jautājumiem, vīrietis. Ko vēl gribi?
  
  
  "Tu man vēl neesi izstāstījis nekādus lielus noslēpumus. Ņemot vērā apstākļus, Valante neko neiebilstu, ja es to zinātu. Rodas sarežģīti jautājumi." Es tēmēju Luger pret viņa sirdi. "Tagad padomājiet uzmanīgi. Kā Valante vispār par mani uzzināja?
  
  
  “Viņš devās uz valdes sēdi, organizācijas augstākā vadība. Viņi runāja par Frenka Abruza slepkavību. Jūsu vārds tika nolikts uz galda. Valde nobalsoja par lietas nodošanu Valantei. Viņam bija īpaša interese. Viņš un Abruzs bija tuvu.
  
  
  "Bonhamā, Aidaho štatā, bija vēl viens vīrietis. Viņš devās uz turieni, lai sasist meiteni. Viņš mēģināja mani nogalināt." Es turēju Luger stabili, joprojām tēmējot uz viņa sirdi. "Ko jūs zināt par Kūganu?"
  
  
  "Mafija viņu nesūtīja. Viņi nosūtīja Valanti.
  
  
  — Ko tagad darīs Valante?
  
  
  "Es nevaru lasīt viņa domas, cilvēk." Džo sāka runāt cietākā balsī. "Daļēji varu uzminēt. Viņš lūgs sasaukt valdes sēdi. Viņš nosauks Moose vārdu. Šis vārds sasniegs ikvienu valsts ģimeni, un viņi sāks ķemmēt vietas, kur varētu slēpties trakie nelieši.
  
  
  "Es domāju, ka jūs bijāt dzirdējuši par Moose, pirms Trūdija jums pateica viņa vārdu."
  
  
  “Tikai tenkas. Parunāsim par profesiju. Viņš ir psihopāts. Mūsdienās organizācija cenšas atturēties no viņa veida. Tāpēc viņš rīkojas pats. Bet par tādu puisi klīst baumas.”
  
  
  "Tas ir labi, Džo. Jūs man daudz palīdzējāt." Manas lūpas atdalījās no zobiem aukstā smaidā. “Atliek pieskarties vēl vienam punktam. Kurš no jums šorīt mēģināja mani nogalināt?"
  
  
  "Es vai Shorty, tu domā? Valante lika mums palikt pie jums, bet mums nebija pavēles nogalināt. Mēs to nedarījām."
  
  
  "Nemelo man, Džo. Šis vīrietis bija profesionālis, tāpat kā jūs.
  
  
  Džo svīda. "Kaut kur šajā klājā ir jokdaris. Meredita un Kūgana nav cilvēki, par kuriem es neko nezinu. Direktoru padome nevēlējās, lai Abruza draudzene nomirst, pirms viņa nodziedāja dziesmu. Izstāstīju savus pasūtījumus no Valantes. Viņš teica, ka paliec pie šī puiša Kārtera, viņš ir gudrs, viņš var mums palīdzēt atrast Moose. Viņš teica, ka es jūs neiesaistīšu, ja vien tas nebūs absolūti nepieciešams. Vai man nesen nebija iespējas? "
  
  
  "Jā," es teicu. "Protams, jūs to darījāt. Un tev ir taisnība. Klājā ir jokdaris."
  
  
  Viņš ir bijis tur kopš Bonhemas. Cilvēks, kurš zināja to, ko zināja mafija, un zināja daudz par AX. Vīrietis, kurš nolīga Kūganu, pārgrieza Mereditai rīkli un izlika man motelī lamatas. Es nolaidu Lugeru un atstāju Džo un viņa biedru bezsamaņā kalna nogāzē. Es samaksāju apkopes darbiniekam ar platām acīm par gāzi, ko viņš ielika Fordā. Pēc tam es pacēlu Buick pārsegu un izvilku vadu.
  
  
  "Viņi būs tuvumā," es teicu. Bet viņi nepameta staciju laicīgi, lai mani panāktu.
  
  
  Es nobraucu atlikušās 110 jūdzes līdz Sandjego, spidometram esot pie robežas. Līdz pusdienlaikam jau biju redzamā attālumā no līča. Riņķojošās kaijas ar stilu un grāciju burā vējā.
  
  
  Kamēr es steidzos pusdienot, es izstrādāju savus plānus. Man bija jāzvana Vanagam. Es gribēju, lai viņš pārbaudītu AX avotus.
  
  
  Bet vispirms bija Terēze, kas iedvesmoja otro kvēlojošo fragmentu no Moose melnās grāmatas. Līdz šim es zināju no galvas visus tālruņu numurus grāmatā, kuru zvanīju. Terēza un runāja ar sievieti viskija balsī.
  
  
  "Vai vēlaties randiņu ar Terēzu?"
  
  
  "Jā." Jautājums mani nepārsteidza. Pastāvēja liela iespēja, ka katra meitene grāmatā bija prostitūta vai zvanu meitene.
  
  
  "Vai jums ir kāda īpaša gaume, dārgā?"
  
  
  "Es labāk par tiem nerunāšu pa tālruni."
  
  
  Viņa iesmējās un iedeva man adresi. Tas atradās nolaistā vietā netālu no krastmalas, ielas vidū, kas izskatījās tikpat pievilcīgi kā cietuma kvartāls.
  
  
  Izkāpjot ārā, es aizslēdzu Ford durvis, domādams, vai pat šis piesardzības pasākums nodrošinās automašīnu, kad es atgriezīšos. Šajā ceturksnī
  
  
  
  
  
  nebija daļa no pilsētas, kur vīrieši apmeklē baznīcu.
  
  
  Ēka, pie kuras es tuvojos, bija acs, ko vajadzēja nojaukt pirms gadiem, bet nolietotajā durvju rāmī uzstādītais zummers darbojās. Sieviete ar dzelteniem matiem paskatījās ārā, tad paskatījās uz ielu, it kā gribētu pārliecināties, vai nepaņēmu līdzi nelobīto vagonu.
  
  
  "Es zvanīju," es teicu. "Es atnācu pie Terēzes."
  
  
  Viņa bija aizdomīga. Varbūt es nebiju kā viņas parastais klients. "Tu neesi viens no Terēzes pastāvīgajiem draugiem."
  
  
  "Es gribētu būt viens no viņiem. Esmu daudz dzirdējis par viņu."
  
  
  Sieviete nolēma pasmaidīt. Zobi nebija tie labākie. Viņas dzeltenie mati bija krāsoti jau sen, un ne pārāk labi, un krāsotās uzacis atgādināja sikspārņa spārnus. Viņa atvēra durvis plašāk, lai es varētu izspiesties garām, un tad aizbīdīja aizbīdni.
  
  
  — Vai jūs gaidāt reidu?
  
  
  "Šajās dienās jūs nekad nezināt. Vairs nav viegli nopelnīt godīgu iztiku. ”
  
  
  Es biju pārliecināts, ka viņa neko nezina par godīgu iztiku vai pat par tiem, kas to zina. Viņai bija balti zābaki, šauras bikses un pulovera blūze ar zebras svītrām, kas bija cieši pievilktas pār viņas plašajām krūtīm. Blūze bija izrotāta ar lieliem sprauslām kā akmeņiem.
  
  
  "Tu esi labs zēns," viņa teica, pārlaižot acis pār mani. "Varu derēt, ka tu esi patiešām jauks."
  
  
  Viņi mani sauca jebko, bet nekad mīļi. Es piespiedu pasmaidīt, spēlējot apstākļu diktēto lomu. Šī sieviete noteikti nebija tas tips, kas būtu ieinteresēts sniegt informāciju svešam cilvēkam.
  
  
  "Te nāk Rondo," viņa teica, uzliekot roku uz mana pleca. Viņas pirksti bija desu lielumā.
  
  
  Vīrietis iznāca no durvīm kāpņu pakājē, kas veda uz mājas otro stāvu. Viņa krekla piedurknes bija nogrieztas un atklāja platos plecus. Uz viņa platās jostas mirdzēja metāla kniedes. Viņa bikses pieguļ tikpat cieši kā sievietei, atklājot viņa spēcīgo kāju izciļņus. Viņam bija mēness seja, un viņa mazo acu kaktiņos parādījās tauki.
  
  
  "Pastāsti mums, ko tu vēlies, lai Terēza dara tavā labā, dārgā," viņš ieteica, atklājot zobus, kas bija vēl sliktākā stāvoklī nekā sievietes.
  
  
  Es jutu kņudinošu sajūtu pakausī. Es nebiju parastā bordelī. Likās, ka mājā nav neviena, izņemot mūs trīs un meiteni, kuru es neredzēju.
  
  
  "Es gribētu viņu redzēt vispirms."
  
  
  "Viņa ir lieliska cāli. Jūs nebūsiet vīlušies."
  
  
  "Ļaujiet viņam piecelties, Rondo," sieviete sacīja. "Tas ir saprātīgs lūgums."
  
  
  Rondo pamāja ar galvu. "Man ir sajūta, ka viņš ir zvanītājs. Viņš tev nedeva nekādu padomu, vai ne?
  
  
  "Aļņi," es teicu. — Alnis man iedeva Terēzes numuru.
  
  
  "Labs vārds". Viņš pastiepa roku. “Ievietojiet piecdesmit tieši šeit. Tā ir kā seguma nauda. Piecdesmit dolāru darbs ir lētākais triks, ko šis cālis var izdomāt."
  
  
  Es sakrustoju viņa roku, un viņš gāja augšā pa čīkstošām kāpnēm, lai parunātos ar Terēzu, tad pamāja man no laukuma. "Viņa saka piecelties."
  
  
  Pirmais, ko ieraudzīju, atverot guļamistabas durvis, bija uz koka galda izliktas pātagas un jostas. Otra lieta bija meitene. Viņa tiešām bija skaista.
  
  
  — Kā tevi sauc, dārgā? viņa aizsmakušā balsī teica.
  
  
  Plānais šlips bija viņas vienīgais apģērba gabals. Viņa bija atspiedusies uz spilvenu kaudzes uz nesaklātas gultas. Mēbeles aptumšotajā istabā bija vecas un nobružātas. Kumodei bija tikai ķemme un saplaisājusi izlietne, un izbalējušie aizkari smaržoja pēc putekļiem. Vienīgā vērtība šeit bija Terēze. Viņai bija melni mati, olīvkrāsas sejas krāsa un augsti vaigu kauli, kas pacēla viņas plānās sejas ādu. Viņas ķermenis bija jauns un vijīgs, un viņa izskatījās tā, it kā viņa būtu viss, ko Moose teica savā mazajā melnajā grāmatā.
  
  
  Bet viņš nepieminēja pātagas.
  
  
  "Ned," es viņai teicu. "Mani sauc Neds."
  
  
  "Kāda ir jūsu spēle?"
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz galdu. Tagad es zināju, kādā mājā es atrodos, un spēles, kas šeit tika spēlētas, patiešām bija ļoti smagas. ES domāju. Ņemot vērā Moose tieksmi, tika nolemts, ka viņš nēsās šādas vietas numuru. Tikai meitene nesaprata. Viņa bija pārāk laba, lai būtu šeit.
  
  
  "Tu būsi pārsteigts, kad pastāstīšu par savu spēli," es teicu.
  
  
  "Man patīk pārsteigumi". Viņas smaidā bija manāma perversija. Viņa bija viena no tām sievietēm, kurām Faustam bija dvēsele.
  
  
  "Es gribu zināt, kur ir Moose."
  
  
  "Esmu pārsteigts, labi. Un nedaudz vīlies."
  
  
  — Man viņš ir jāatrod, Terēza.
  
  
  "Tu par to nestāstīji Rondo. Ja tu viņam to būtu pateikusi, viņš neļautu tev mani redzēt.
  
  
  — Tāpēc es to nepieminēju.
  
  
  Terēza iebāza mutē satītu cigareti un iesita sērkociņu uz koka grīdas. Kombinezons noslīdēja no viņas pleca, atklājot viņas mazās, apaļās krūtis. Viņa atkal ķircinoši uzsmaidīja man. — Alnis atstāja pilsētu.
  
  
  Smarža, kas valdīja istabā, man liecināja, ka viņas cigarete nebija tāda, kādu viņa piedāvātu policijas priekšniekam. Es piegāju pie gultas. "Ja jūs vēlētos atrast Moose, kur jūs dotos?"
  
  
  "Ellē. Šeit viņam vajadzētu būt." Viņa smējās, rādīdama zobus. Tie bija tīri, gludi un balti. Viss viņā bija ideāls, viss, izņemot to, kas viņa bija.
  
  
  "Vai viņam Sandjego bija draugi, kurus es varētu atrast?"
  
  
  "Es skatos uz cilvēkiem un uzreiz, pirmo reizi, es zinu, vai viņi man patiks vai nē. tu man patīc." Viņa atspieda galvu pret manu kāju. Viņas balss bija maiga. "Ja tas ir svarīgi, es jums palīdzēšu. Kāpēc jūs mēģināt atrast Moose? "Viņš nogalināja vairākus cilvēkus."
  
  
  
  
  
  
  Viņa pacēla galvu. "Jūs neesat policists. Es varu atpazīt policistus pēc viņu staigāšanas veida." Viņa noglāstīja manu kāju. "Jūs arī nejūtaties kā policists."
  
  
  "Viņš nogalināja manu draugu."
  
  
  Guļamistabas durvis pavērās vaļā. Ienāca Rondo un dzeltenmatainā sieviete.
  
  
  Terēza iztaisnojās, viņas skaistajai mutei saritinājās. — Tev vajadzēja pagaidīt, Rondo! viņa kliedza: "Es varētu likt viņam pastāstīt man vairāk."
  
  
  "Mēs esam dzirdējuši pietiekami daudz." Viņš paņēma no galda lielāko pātagu. "Kungs, ja Moose kādreiz uzzinās, ka kādam no mums ir tu uz astes, mēs visi nožēlosim."
  
  
  "Neuztraucieties. Es viņam neteikšu."
  
  
  "Nebūs ko stāstīt." Viņš nocirta pātagu un virzījās uz mani. “Es redzēju tavu resno maku, kad tu izlaidi piecdesmit. Jums ir krietns naudas gabals."
  
  
  — Ņem, Rondo! - teica dzeltenmate.
  
  
  Es sapratu, ka viņi bija pilnīgi gatavi mani nogalināt par naudu, ko es nēsāju, vai pat tikai kā pakalpojumu Moose.
  
  
  Rondo atvilka pātagu, un es pacēlu krēslu ar taisnu atzveltni blakus gultai. Pātaga iedūrās gaisā un apvijās ap krēsla kāju, kad es to pacēlu, lai aizsargātu seju. Rondo nolamājās un mēģināja izvilkt pātagu.
  
  
  Es paspēru divus soļus viņam pretī un sasitu viņam virs galvas krēslu. Tas sadalījās, un viņš nokrita uz ceļiem. Es iesitu viņam pa seju, un asinis tecēja ārā.
  
  
  Ar čīkstēšanu Terēza uzlēca uz gultas, pastiepās zem spilvena un izvilka 25. kalibra Bauer automātu. Viņi bija gatavi uz visu, šī banda.
  
  
  Terēza nelika man stāvēt uz vietas vai pacelt rokas. Viņa notēmēja pistoli un nospieda sprūdu. Lode trāpīja sienā. Viņa bija pārāk nervoza, lai šautu taisni.
  
  
  Es ātri pārskatīju savu viedokli par meiteni. Viņa bija skaista, bet es negribētu viņai uzdurties tumšā alejā.
  
  
  "Nošaujiet viņu, Terēza," Dzeltenais mudināja. Viņa bija lieliska karsējmeitene. Es atsitu viņai muguru un ieniru pēc meitenes.
  
  
  Es ar vēderu atsitos pret gultu un tā sabruka zem mana svara. Terēza nokrita uz sāniem, stutīdama kājas. Zem kombinezona viņai nekas nebija mugurā. Mana lēciena spēks mani nesa pāri gultai kā hokeja ripa, kas slīd pa ledu, un es uz tā piezemējos. Kritiens mani mīkstināja, bet meitene izdvesa tādu skaņu kā slims putns.
  
  
  Pistole viņas vestes kabatā izlidoja no viņas rokas un pārlidoja pāri grīdai. Rondo noslaucīja asiņaino degunu, piecēlās kājās un sastinga.
  
  
  Es sniedzos pēc Lugera, bet Dzelteni Mati uzlēca man mugurā. Viņa noteikti svēra 160. Es pagriezos un uzmetu viņu pār plecu, un viņa sabruka uz gultas.
  
  
  Rondo mēģināja paņemt mazo ložmetēju. Šķita, ka viņam bija grūti to redzēt. Es ar vienu roku satvēru viņu aiz kakla un stūmu uz priekšu, līdz viņa galva atsitās pret sienu. Tas izlija uz viņa sejas un gulēja nekustīgi.
  
  
  Dzelteni Mati stāvēja stāvus uz salauztās gultas un kliedza. "Rondo. Vai viņš tevi sāpināja, Rondo?
  
  
  "Nē, mīļā," es teicu. "Viņam patīk dauzīt galvu pret sienu."
  
  
  "Bastards. Ja tu sāpināsi Rondo..."
  
  
  Es izvilku Lugeru, un viņas balss pārtrūka teikuma vidū. "Ko tu teici, mīļā?" - sarkastiskā balsī jautāju.
  
  
  Viņa apsēdās gultā un klusi paskatījās uz mani.
  
  
  Es satvēru apstulbušo Rondo aiz vidukļa, aizvilku viņu uz istabas centru un pagriezu ar seju uz augšu.
  
  
  — Nešaujiet Rondo! sieviete kliedza.
  
  
  Es norādīju Luger tieši uz Rondo neglīto seju. Es teicu: "Kāpēc es viņu nenošauju, lelle?"
  
  
  "Es jums pastāstīšu par Losu. Tas ir tas, ko jūs vēlaties, vai ne? Viņš pameta pilsētu pirms dažiem mēnešiem. Viņi paslēpa laupījumu ar kādu meiteni, un viņa ar to aizbēga. Viņi viņu medīja."
  
  
  — Tu taču teici, ka viņi ir, vai ne, mīļā?
  
  
  "Mūzs, Džeks Hoils un trešais vīrietis. Hoils ir maza auguma puisis, apmēram tikpat garš kā Rondo plecā. Viņam šeit ir tetovējums." Viņa pieskārās kreisajam apakšdelmam. "Mēs nekad neesam redzējuši trešo personu."
  
  
  Es ierāvos Rondo kabatā un pirms došanās ceļā saņēmu savus piecdesmit dolārus.
  
  
  8
  
  
  Es tikko biju ieradies Sanfrancisko, un Vanags sarunājās.
  
  
  "Vai esat bijis Sandjego? Kurš no karstajiem numuriem mazajā melnajā grāmatā ir tur? - viņš jautāja vissardoniskākajā balsī.
  
  
  "Tur ir. Jauka meitene,” es teicu. "Un salda kā koraļļu čūska."
  
  
  "Man kādreiz vajadzētu dzirdēt par viņu. Bet pagaidām ķersimies pie lietas. Vai esat panācis kādu progresu?
  
  
  “Man ir kāda Aļņu bandas dalībnieka vārds un apraksts. Viņu sauc Džeiks Hoils."
  
  
  "Mēs varam viņu pārbaudīt tiesībaizsardzības dokumentos, taču šis maršruts mums neko daudz nepateica par Moose. Pētnieki sazinājās ar FIB un veica datora meklēšanu pēc vārda Edvards Džounss. Nekas. Kopsavilkums, kas balstīts uz jūsu sniegto īso aprakstu, sniedza tādus pašus rezultātus."
  
  
  "Es neesmu pārsteigts. Šis cilvēks acīmredzot ir ļoti labs tajā, ko viņš dara. Tik labi, ka viņš, iespējams, nekad nav pieķerts likumam.
  
  
  
  
  
  Es nevaru pateikt, cik neatrisinātu laupīšanu visā valstī bija viņa darbs."
  
  
  "Nu, N3, kas tālāk?"
  
  
  Es viņam pastāstīju par uzbrukumu man motelī un informāciju, ko izspiedu no leitnanta Marko Valantes. "Pētniecības nodaļa var kaut ko darīt manā labā. Uzziniet Frenka Abruza ļaunāko ienaidnieku vārdus, jo īpaši viņa bijušos ienaidniekus, kuri tagad varētu būt mafijas direktoru padomē.
  
  
  "Es varu jums to pateikt tieši no savas galvas. Tā bija daļa no Abruza lietas, kas tika uzkrāta, pirms jūs nonācāt attēlā. Ir kāds vīrietis vārdā Lodžija, kurš bija Abruza sāncensis, kad viņi bija jauni slepkavas ceļā uz augšu. Un Rosi. Viņi abi ir mafijas valdošajā padomē"
  
  
  Viens vārds bija pazīstams. — Lū Rosi?
  
  
  "Dr. Liu. Azartspēles, prostitūcija un narkotikas. Viņam un Abruzai bija atšķirīgi uzskati par Āzijas vienošanos, un viņi iepriekš bija sadursmēs par narkotiku jautājumu,” sacīja Hoks. "Nik, pasaki, ko tu domā."
  
  
  "Šis dūzis barā, vīrietis, kurš nogalināja Mereditu, nosūtīja uz Bonemu slepkavu, lai nogalinātu meiteni, un nošāva mani motelī. Es domāju, ka viņš ir organizācijas augstākajā ešelonā. Viņam noteikti bija jābūt sanāksmē, kurā Valante dzirdējis par mani. Tas ir labākais skaidrojums par viņa zināšanām par mafiju un mūsu organizāciju.
  
  
  "Ja jums ir taisnība, kāds ir tā mērķis?"
  
  
  "Es domāju, ka viņš pavēlēja Moose nogalināt Frenku Abruzu. 200 000 USD bija izmaksa. Viņš sacīja Ūsam: "Es zinu, kur jūs varat dabūt divsimt tūkstošus, ja darāt darbu manā vietā." Tagad viņš ir bezcerīgā situācijā. Viņš nevar ļaut Brālībai viņu atrast. Viņš nevēlējās, lai Šeila Brenta ar kādu runātu, un viņš nevēlas, lai mēs noķertu Moose.
  
  
  "Tas izskaidrotu dažus notikumus, kas notika," piekrita Vanags. "Bet pagaidām mūsu labākā izvēle ir mazā melnā grāmatiņa."
  
  
  "Es pie tā strādāju," es teicu.
  
  
  * * *
  
  
  Telefons pie gultas strauji iezvanījās. Es apsēdos. Viesnīcas istabā bija tumšs. Pieliku telefona klausuli pie auss. Tā bija operatore, kas man atgādināja, ka es atstāju zvanu uz 20:00.
  
  
  "Paldies," es teicu. Sēžot uz gultas malas, es ieslēdzu lampu un paskatījos zem pārsēja uz krūtīm. Āda virspusē labi sadzija, bet man bija nemanāmas brūces.
  
  
  Es sapņoju par Šeilu Brantu. Es no jauna izdzīvoju brīdi, kad atradu viņas līķi mājas virtuvē Bonemā. Kopš viņas nāves es par viņu domāju biežāk, nekā es vēlētos, lai kāds zinātu. Lai gan es viņu pazinu tikai īsu laiku, starp mums kaut kas ieskrēja, elektrība, kas galvenokārt bija seksuāla, bet solīja kaut ko vairāk.
  
  
  Pa viesnīcas istabas logu es redzēju Zelta vārtu tilta gaismas. Tagad esmu ieradies un meklēju meiteni vārdā Penija, cerot, ka viņa sniegs man pavedienu par to cilvēku atrašanās vietu, kuri nogalināja Šeilu un Deividu Kirbiju.
  
  
  Penija bija trešais vārds, ko Moose ierakstīja mazajā melnajā grāmatā, kas mani noveda pie Trūdijas un Terēzes. "Penss. Lielās krūtis,” raksta Moose lapas augšpusē, kuru viņš veltīja meitenei. Es nevarēju iedomāties, ka viņa ir labāka par Trūdiju. Zem šī komentāra Moose uzskaitīja seksuālas darbības, kuras Penija veica īpaši prasmīgi. Ja Moose bija prasmīgs tiesnesis, un acīmredzot viņš bija, Penija bija gandrīz tikpat reti sastopama kā Stradivari.
  
  
  Es paņēmu grāmatu un saģērbos. Es gulēju piecas stundas un jutos možs un možs. Tā būs neaizmirstama nakts. Šovakar es devos uz Lizas Bērdikas kafejnīcu.
  
  
  Savrupmāja, kas celta pēc zemestrīces un ugunsgrēka, kas 1906. gadā izpostīja Sanfrancisko, atradās kalna virsotnē. Tas bija pilsētas slavenākais bordelis, un sieviete, kas to vadīja, savā laikā bija leģenda. Kādu dienu dramaturģe gribēja savu dzīvesstāstu padarīt par pamatu Brodvejas mūziklam. Tiek ziņots, ka Liza Burdika viņam pateicās, taču viņai nebija vajadzīga publicitāte. Istabene atvēra durvis un ieveda mani vecmodīgā viesistabā, kur karājās sulīgi sarkani apkari. Mēbeles bija antīkas, un paklājs bija collas biezs. Es šaubījos, vai arī gubernatora savrupmāja Sakramento ir iekārtota.
  
  
  Istabā ienāca Liza Bērdika, istabene aizvēra aiz sevis dubultās durvis un atstāja mūs vienus. Es centos neizskatīties akla. Es gaidīju, ka ieraudzīšu kādu vecāku sievieti. Lizai Bērdikai bija tikai trīsdesmit.
  
  
  Viņas garā kleita slīdēja pāri paklājam, kad viņa virzījās uz mani, pastiepa savu vēso, slaido roku un skatījās man tieši acīs. "Tu esi nedaudz agri, bet es piezvanīšu dažām meitenēm. Esmu pārliecināts, ka man ir daži, kas jums patiks,” viņa teica.
  
  
  "Bija norunāts, ka es satikšu Peniju."
  
  
  "Jā, mēs runājām par viņu, kad jūs zvanījāt, bet viņa šodien šeit nebūs. Es cerēju, ka pamēģināsi kādu citu,” viņa pasmaidīja.
  
  
  Viņas acis bija aukstas nefrīta krāsas un novērtējošas, neskatoties uz viņas smaidu. Es domāju, vai man vajadzētu viņai piedāvāt gultu. Es teicu, ka esmu uzņēmējs, kurš apmeklē kongresu, un draugs man ieteica apmeklēt viņas māju.
  
  
  “Penija ir viena no mūsu populārākajām meitenēm, taču mums ir arī citas, kas ir tikpat pievilcīgas. Es varētu izdarīt izvēli tavā vietā, ja tu uzticies manam viedoklim,” viņa piedāvāja.
  
  
  — Esmu pārliecināts, ka jums ir izcila gaume, Bērdikas jaunkundze.
  
  
  
  
  
  
  "Bērdika kundze," viņa mani izlaboja. "Es esmu atraitne." Viņas garie pelnu blondie mati mirdzēja gaismā, un viņa kustējās jutekliski graciozi, pieejot pie krēsla un apsēdusies.
  
  
  — Bet mani interesē tikai Penija. Es viņai uzsmaidīju, manuprāt, nevainīgu smaidu. "Mans draugs ar viņu paveica lielisku darbu."
  
  
  "Tādā gadījumā jums vienkārši būs jāgaida līdz nākamajai reizei, kad ieradīsities Sanfrancisko."
  
  
  "Kas notika ar rītvakaru?"
  
  
  "Es baidos, ka Penija šeit nebūs."
  
  
  "Bērdika kundze, izdariet viesos esošajam ugunsdzēsējam pakalpojumu. Pastāstiet man, kā es varu sazināties ar Peniju. Ja viņa šeit nedzīvo, norādiet man viņas adresi. Es varētu viņai piezvanīt un varbūt kaut ko sarunāt.
  
  
  "Zini, mums šeit ir noteikumi. Par mūsu meitenēm šādu informāciju neizpaužam. Viņiem ir tiesības uz savu dzīvi, kad viņi nestrādā.
  
  
  Kad es kļuvu neatlaidīgāka, viņa kļuva foršāka.
  
  
  Pēkšņu aizdomu pārņemta, es jautāju: "Vai jūs mēģināt neļaut man viņu redzēt?"
  
  
  Viņa pasmaidīja un neatbildēja, taču viņas uzvedība bija pietiekami atsaucīga.
  
  
  Istabā ienāca istabene, uzmanīgi klauvējot. Viņa iznesa paplāti ar pāris dzērieniem. Es sēdēju tur, glāzi rokās, prātodama, kāpēc kundze man sniedz VIP attieksmi, ja viņa acīmredzami negrasījās ļaut man tikties ar Peniju.
  
  
  “Kad es zvanīju, es lūdzu runāt ar Peniju, bet es tevi pieķēru. Kāpēc tas bija, Berdikas kundze?
  
  
  "Jo acīmredzot viņa šeit nebija. Toreiz es domāju, ka viņa atgriezīsies vēlāk tajā pašā dienā. ES kļūdījos".
  
  
  Sakratīju ledu glāzē, bet nedzēru. "Kur viņa ir?"
  
  
  — Es nedomāju, ka tā ir jūsu darīšana. Viņa nepacēla balsi, bet viņas acis tagad bija tērauds.
  
  
  (Saraucot uzacis, es noliku glāzi. Es viņai neuzticējos. "Ziniet, mūsu meitenes dodas atvaļinājumā. Viņas apmeklē radiniekus. Viņas slimo. Viņas ir tādas pašas kā visi pārējie, neskatoties uz to, ko jūs varat dzirdēt."
  
  
  Man riebās izvilkt ieroci Sanfrancisko stilīgākās kafejnīcas elegantajā apkārtnē, taču šķita, ka tas ir nepieciešams.
  
  
  Liza Bērdika pacēla uzacis, kad Luger ieslīdēja manā rokā. Tomēr viņa šķita mazāk kā pārsteigta.
  
  
  — Tagad mēs ķeramies pie īstās lietas, vai ne, Hārpera kungs?
  
  
  "Ierocim vajadzētu ļaut jums saprast, ka es domāju biznesu. Ļoti nopietni."
  
  
  "Penijs mūs kādu laiku pameta. Precīzāk nevaru pateikt."
  
  
  Tikt galā ar viņu bija kā ar sievieti, kuru klāj ledus siena.
  
  
  Viņa nolika glāzi. Katra viņas kustība bija kā dzeja. — Vai vēlaties man pastāstīt, kāpēc jūs nēsājat ieroci, Hārpera kungs?
  
  
  "Cilvēki nemitīgi mēģina man iebakstīt lodes."
  
  
  “Man žēl to dzirdēt. Bet mēs dzīvojam nežēlīgos laikos. Tagad, kad esi pavērsis pret mani ieroci, kas man jādara?
  
  
  "Es cerēju, ka tas jūs nedaudz satricinās. Es tevi nenovērtēju." Es piecēlos un aptvēru Luger. “Es meklēju cilvēku, kura adrešu grāmatā bija vārds Penija. Liels vīrietis vārdā Moose un dažreiz Edvards Džonss. Viņš ir foršs raksturs."
  
  
  "Tāda cilvēka šajā mājā nekad nav bijis."
  
  
  "Es gribu pajautāt Penijai par viņu."
  
  
  "Atvainojiet. To nevar noorganizēt. Labāk dodieties prom, Hārpera kungs.
  
  
  Es nekustējos. Es stāvēju, skatījos uz viņu un teicu: "Nosauciet cenu."
  
  
  "Es nepārdodu informāciju."
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. "Es nerunāju par informāciju."
  
  
  Šoreiz viņa bija pārsteigta. "Tu domā par vienu no manām meitenēm?"
  
  
  — Nē, Bērdikas kundze. Neviena no tavām meitenēm."
  
  
  Viņa saprata. Un, sasodīts, viņa pasmaidīja un sastapās ar manām acīm. "Tas būtu ļoti dārgi. Labākais vienmēr ir dārgs."
  
  
  "Es gribu to labāko," es teicu.
  
  
  Es izstiepu gultā un vēroju Lizu, kas izģērbjas. Viņas ekstremitātes mirdzēja zeltaini brūnas antīkās lampas gaismā. Viņas viduklis bija tievs un pleci mazi, bet krūtis lielas un pilnas. Viņi šūpojās, kad viņa virzījās uz mani. Tāpat kā viņas seja, arī viņas ķermenis bija lieliskā stāvoklī.
  
  
  "Kā jūs domājat, ko tas jums noderēs? Es domāju, kas nav acīmredzams. ”
  
  
  "Tu mani interesē. Es gribu zināt, kas tev liek ķeksēt,” es teicu.
  
  
  Viņa aizsmakusi iesmējās. “Tu neuzzināsi par prostitūtu, ja aizvedīsi viņu uz gultu. Padauza ir aktrise, un gulta ir skatuve. Viņa pieliecās pie manis un piespieda savas lūpas manējām. Viņas mēle slīdēja starp manām lūpām un viņas roka slīdēja gar manu augšstilbu. "Bet es neesmu prostitūta. Vai tu saproti šo?
  
  
  "Ne īsti," es teicu.
  
  
  "Es neapkalpoju savus klientus. Manas meitenes to dara. Es neesmu pārdošanā."
  
  
  "Tad kāpēc jūs pieņēmāt manu piedāvājumu?"
  
  
  "Tas nebija ieteikums," viņa teica. "Tas bija izaicinājums."
  
  
  Es iemetu viņu gultā. Manas rokas slīdēja pār viņas ķermeni. Jutu kā viņas pirksti spiež mana krekla pogas. Es viņai palīdzēju, noņemot to. Ieraugot manu pārsieto brūci, viņa neuzdeva nekādus jautājumus. Kamēr es ar viņu mīlējos, viņas atturīgie vaibsti kļuva sarkani. Viņas mēle iesprūda manējā, rokas, kas glāstīja manu muguru, pēkšņi saspringa, un tad ar mežonīgu saucienu viņa metās zem manis...
  
  
  "Kā tad bija?" viņa jautāja.
  
  
  "Kā tu teici, tu esi labākais."
  
  
  - Tātad tu, Ned Hārper. Turklāt kas tu esi? Bandīts, policists, kas?
  
  
  — Tuvāk policistam.
  
  
  Viņa pieskārās pārsējam. — Tā ir lodes brūce, vai ne?
  
  
  "Izsakiet komplimentu kāda cilvēka draugam, kuru jūs apgalvojat, ka nekad neesat saticis." "Vai tu domā, ka es tev palīdzēšu tikai tāpēc, ka tu ienāci gultā ar mani?" "Es viņu atradīšu ar vai bez jūsu palīdzības. Viņš nogalināja vismaz piecus cilvēkus. Viens izrādījās mans tuvs draugs. Viena bija skaista sieviete. Viņš salauza viņas kaklu."
  
  
  
  
  
  – Beidz, – viņa skarbā balsī sacīja. “Alnis šeit ieradās divas reizes. Viņš nebija mans tipisks klients. Viņš bija rupjš un nežēlīgs, un es varētu teikt, ka viņš ir noziedznieks. Bet viņš pazina Peniju, pirms viņa sāka šeit. Viņa teica, ka viņš ir draugs. Es viņai teicu, ka viņā nav nekā laba. Man bija prieks, kad viņš pēc otrās vizītes vairs neieradās."
  
  
  Es noskūpstīju viņas kaklu. "Kur viņa ir, Liz?"
  
  
  "Es neaizstāvēju Moose. Es palīdzēju Penijai. Viņa teica, ka nevēlas tevi redzēt, jo tas apdraudēs viņas dzīvību.
  
  
  "Kā viņa to zināja?"
  
  
  "Viņa neiedziļinājās detaļās. Viņa aizgāja steigā, tiklīdz es apsolīju, ka es viņu neapdraudēšu. Liza saviebās manās rokās. "Varbūt Moose bija ar viņu kontakts. Vai jūs domājat par šo?
  
  
  "Var būt."
  
  
  "Es zinu, kur viņa paliek. Es nezinu, vai es gribu jums to pateikt. Informācija var tevi nogalināt, ja Alnis ir ar to.
  
  
  "Pastāsti man," es teicu.
  
  
  Viņa nopūtās: “Tā ir veca vasarnīca ārpus pilsētas. Es jums aprakstīšu ceļu." Viņa piecēlās un piegāja pie antīkā rakstāmgalda. Viņa skaisti kustējās. Viņai bija mazs, ciešs dupsis, kā jaunām meitenēm.
  
  
  Es vēroju, kā viņa stāvēja pie galda un rakstīja uz smalkas zilas papīra lapas. Viņas pilnās krūtis šūpojās, kad viņa kustējās. Gaisma spēlējās uz viņas gludajiem pleciem. Viņa bija īsta blondīne, zeltaini starp augšstilbiem.
  
  
  Es bez skaņas izkāpu no gultas. Es viņu apskāvu un samīļoju viņas krūtis. Es paņēmu tos rokās un spēlējos ar viņas sprauslām, jūtot, ka tās atkal kļūst cietas.
  
  
  Noliecusi galvu, viņa stāvēja nekustīgi, baudot manus glāstus. Es jutu viņas matu smaržu, smaržu smaržu uz viņas ķermeņa.
  
  
  "Es priecājos, ka ierados Sanfrancisko," es teicu.
  
  
  Lēnām viņa atspiedās pret mani, tad pagriezās un nometa galvu uz mana pleca. "Cik daudz jums ir laika, Ned?"
  
  
  "Diezgan daudz," es teicu.
  
  
  Viņas roka maigi pieskārās manai sejai. Es viņu pacēlu un aiznesu atpakaļ gultā...
  
  
  Māja, kurā Penija apmetās, atradās augstu uz klints netālu no Sanfrancisko. Lizas norādījumus bija viegli izpildīt. Es noparkoju piecdesmit jardus no mājas tuksneša ceļa malā, izkāpu no mašīnas un klusi aizvēru durvis. Nakts gaiss bija vēss un mitrs, zeme mitra no vasaras lietus. Man abās pusēs mežs kļuva blīvs, ar krūmiem gar ceļa malām.
  
  
  Pie mājas ārdurvīm ieraudzīju mašīnu. Piesardzīgi tuvojoties, apdzenu mašīnu un apsēdos zem viena no izgaismotajiem mājas logiem. Iekšā runāja divi cilvēki. Es dzirdēju viņu balsis, lai gan nevarēju saprast viņu vārdus. Viena no balsīm piederēja kādam vīrietim.
  
  
  Mans Lugers rokā, es pagriezu mājas stūri. Es pēkšņi jutos sajūsmā. Mani meklējumi tuvojas beigām.
  
  
  Es staigāju uz pirkstgaliem, ātri pārvietojoties ēnā. Tuvojoties ārdurvīm, dzirdēju balsis, kas kļuva skaļākas. Cilvēki gāja ārā. Pagriezies, es sāku meklēt patvērumu. Vīrieša soļi, skaļi un asi, izklīda pie durvīm. Es piesteidzos pie stāvošās mašīnas un aizrāvos aiz tās.
  
  
  Gaisma pieplūda naktī, zīmējot dzeltenu svītru pāri zemei. Pa durvīm izlauzās vīrieša figūra. Tas nebija Moose. Viņš nebija milzu augumā ar pērkona balsi. Es jutos asi vīlies.
  
  
  "Aizslēdziet durvis," vīrietis teica savai pavadonei, meitenei, kuru biju redzējis tikai īsu brīdi. Viņš nokāpa lejā pa kāpnēm. Viņa druknā forma šķita pazīstama. Tas pats bija ar viņa nelīdzenajiem soļiem, kad viņš tuvojās automašīnai.
  
  
  Viņš pat nepaskatījās uz ceļa novietotā mana Forda virzienā. Viņš atvēra savas mašīnas durvis un iekāpa tajās. Mājas ārdurvis aizvērās un meitene pazuda.
  
  
  Vīrietis pagrieza aizdedzes atslēgu. Dzirdēju, kā ieslēdzas dzinējs, un jutu, ka automašīna sāk lēni kustēties, vīrietim pārslēdzot pārnesumu atpakaļgaitā. Es satvēru durvju rokturi savā pusē un ielecu mašīnā, kamēr vīrietis atkāpās no mājas.
  
  
  Viņš nospieda bremzes. "Kas pie velna?"
  
  
  "Man ir ierocis, tāpēc atpūtieties. Ieslēdziet augšējo gaismu. Es gribu redzēt, kā tu izskaties."
  
  
  Viņam bija tumši mati un skarba seja. Viņš bija ģērbies kreklā ar īsām piedurknēm, un es redzēju enkura tetovējumu uz viņa apakšdelma.
  
  
  "Vārds ir Džeiks Hoils, vai ne?"
  
  
  "Tev vajadzētu būt mirušam," viņš teica. — Sids tevī ielika lodi.
  
  
  "Es atceros notikumu." Es iesitu viņam pa seju ar Luger. Pietiekami spēcīga, lai pārliecinātos, ka man ir bijusi visa viņa uzmanība. "Kur ir Moose?"
  
  
  "Tu nevēlies viņu redzēt. Jūs esat ārpus savas līgas. Aļņi ēd tādus kā jūs desertā."
  
  
  "Es domāju, ka viņš dod priekšroku sist sievietes."
  
  
  "Redziet, gudrākais, ko jūs varētu darīt, būtu tūlīt izkāpt no šīs automašīnas un braukt kaut kur tūkstoš jūdžu attālumā."
  
  
  Tā nakts Aidaho dega manā galvā, atkal gaiša, piepildot mani ar niknumu. Es atcerējos, kā Sids mierīgi ielika manī lodi, kamēr es gulēju piesiets un bezpalīdzīgs.
  
  
  
  
  
  
  Es atceros Šeilu Brantu un Deividu Kirbiju.
  
  
  Es piespiedu Lugeru tik stipri pie viņa rīkles, ka viņš noelsās. "Es tev uzdevu jautājumu. Ja jūs uz to neatbildēsit, es izpūtīšu jūsu smadzenes pa visu šīs automašīnas sēdekli.
  
  
  Viņš aizsmacis sacīja: "Es tagad satiekos ar Moose."
  
  
  "Labi. Es iešu ar tevi."
  
  
  "Šīs ir jūsu bēres." Vismaz tā viņš cerēja.
  
  
  Braucot viņš ik pa laikam paskatījās manā virzienā. "Alnis zina par tevi. Viņš zina, ka jūs esat kaut kāds federālais aģents."
  
  
  — Kā viņš to zināja?
  
  
  "Viņam ir sakari. Viņam tie ir līdz pat organizācijas augšgalam. Jūs saņemsiet savu, kungs. Jūs dzīvojat uz aizņemtā laika."
  
  
  Es ieliku cigareti mutē. "Tev ir manas šķiltavas. Jūs to filmējāt kopā ar mani Bonemā.
  
  
  "Tu neko neaizmirsti, vai ne?" Es iedevu meitenei šķiltavas.
  
  
  Es ietriecos informācijas panelī. “Brauc ātrāk. Es ļoti vēlos vēlreiz redzēt Moose.
  
  
  Lamājoties, Hoils stiprāk nospieda gāzes pedāli. "Rondo bija taisnība. Tu esi traks".
  
  
  — Rondo man teica, ka nezina, kur tu atrodies.
  
  
  "Viņš to nedarīja, bet mums ir kopīgs draugs. Viņš zvanīja. Es domāju, ka tu ieradīsies Sanfrancisko, lai satiktu Peniju. Jūs atradāt šo adrešu grāmatu, ko pazaudēja Moose. "
  
  
  "Bet man vairs nav jāmeklē, vai ne?"
  
  
  "Nē. Šīs ir jūsu ceļojuma beigas, kungs."
  
  
  Nemainīdams balss toni, Hoils pagrieza stūri. Kad mašīna pagriezās, mani iemeta instrumentu panelī.
  
  
  Es neredzēju, ka viņš iebāza roku mētelī, bet es redzēju šāviena zibspuldzi un dzirdēju skaņu, kā viņš nospiež mēlīti. Viņš bija ātrs. Viņš bija ļoti ātrs. Bet lode trāpīja garām mērķim. Es jau biju nokritusi uz mašīnas grīdas. Man nebija laika visu pārdomāt. Es atšāvu. Luger skaļi eksplodēja slēgtajā automašīnā. Hoils no rīkles izdvesa rīstošu skaņu un uzkrita uz stūres.
  
  
  Automašīna brauca pa atklātu ietvi bez līkumiem. Hoils rūpīgi izvēlējās vietu. Ja viss būtu izdevies tā, kā viņš plānoja, viņš būtu mani nogalinājis ar vienu ātru šāvienu un būtu spējis atturēt mašīnu no ceļa. Bet viņa plāns nedarbojās.
  
  
  Pašbraucošā automašīna pagriezās pa kreisi un pārbrauca pāri ceļam. Tas ietriecās grāvī, kad es centos aizsniegt stūri, un es tiku uzsviests uz Hoila ķermeņa. Izlecot no grāvja, mašīna izbrauca cauri pametei un beidzot apstājās. Es biju pārsteigts, ka tas neapgāzās.
  
  
  Es iztaisnojos, iespiedu Hoilu sēdeklī un jutu viņa pulsu. Viņš nebija klāt. Viņš bija miris. Man nekas cits neatlika kā viņu nošaut. Tomēr mani apbēdināja attīstība. Es negribēju, lai viņš mirst. Es gribēju nokļūt Moose.
  
  
  Es noliku Luger un izvilku Hoila ķermeni no mašīnas. Atkal iedarbināju dzinēju Mašīna izlidoja no grāvja un atkal ietriecās ietvē. Es braucu atpakaļ uz māju.
  
  
  Man bija jāpanāk, lai Penija man pasaka Moose atrašanās vietu, pretējā gadījumā es atgriezīšos tur, kur sāku.
  
  
  Mājā joprojām dega gaismas. Es apgāju viņam apkārt un atradu atvērtu guļamistabas logu. Es Peniju neredzēju, bet dzirdēju viņu. Viņa gāja dušā. Es dzirdēju, kā ūdens plūst.
  
  
  Es apsēdos uz aizmugurējā pakāpiena un novilku kurpes, tad paņēmu durvju slēdzeni. Klusi iegāju cauri virtuvei un viesistabai guļamistabā.
  
  
  Penija dziedāja dušā. Es neatpazinu melodiju. Penija nebija Bārbra Streizande. Manas šķiltavas atradās uz krūtīm. Es iemetu to kabatā un apsēdos gaidīt, kad viņa pabeigs.
  
  
  Kad viņa iznāca no vannas istabas, viņai bija uzvilkta dušas cepure, čības un nekas cits. Mēs skatījāmies viens uz otru. Pārsteigums bija abpusējs. Viņa necerēja ieraudzīt svešinieku savā guļamistabā, un es negaidīju, ka ieraudzīšu viņu viņas dzimšanas dienas uzvalkā.
  
  
  Piezīme, ko Moose izdarīja par viņas krūtīm, bija precīza. Viņi bija ārkārtēji. Viss viņas ķermenī bija ārkārtējs. Viņa lika Rakelam Velčam izskatīties kā pusaugu zēnam.
  
  
  "Čau, kā tu iekļuvi?" Viņa teica.
  
  
  "Pie aizmugurējām durvīm. Es izvēlējos slēdzeni."
  
  
  — Tu taču neesi laupītājs?
  
  
  "Es esmu Neds Hārpers. Cilvēks, kuru tu negribēji redzēt."
  
  
  — Tas, kurš runāja ar Lizu pa telefonu? Viņa noņēma dušas cepuri un izkratīja matus. "Tu noteikti esi sava veida operatore, ja likāt viņai pastāstīt, kā mani atrast."
  
  
  "Mēs atradām kopīgu valodu."
  
  
  "Tu zini iemeslu, kāpēc es negribēju tevi redzēt. Hoils man teica, ka tu iejaucas lietās, kas nav tava darīšana. Viņš teica, ka, ja tu parādīsies, man no tevis jāizvairās un jāpaziņo viņam.
  
  
  "Un jūs ar to tikāt galā diezgan glīti."
  
  
  “Nepietiekami glīts. Tas ir acīmredzams". Viņa atvēra skapi un izņēma halātu. "Labi, ja es valkāšu šo? Es ienīstu runāt par biznesu, kamēr esmu kaila. Vēlāk, ja vēlaties, es to atkal noņemšu."
  
  
  "Es šaubos, ka mēs esam tik draudzīgi."
  
  
  "Tu nekad nezini. Vai tev gadījās uzdūrās Hoila?
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  "Es no tā baidījos. Kas ar viņu notika? Nekas labs, varu derēt.”
  
  
  "Viņš neatgriezīsies".
  
  
  Viņa pieņēma ziņas bez raustīšanās
  
  
  
  
  
  
  . "Viņš teica, ka varētu par jums parūpēties pats. Es viņam neticēju. Reiz viņi mēģināja tevi nogalināt, un tu to izdzīvoji. Jūs to izdarījāt kopā ar Rondo. Es teiktu, ka tu esi diezgan foršs."
  
  
  Es domāju, vai man vajadzētu būt glaimotam. Es teicu: "Jūs zināt par mani diezgan daudz."
  
  
  "Viss, ko Hoils zināja. Viņš bija liels runātājs." Viņa aizpogāja halātu un nostājās mana krēsla priekšā. "Tu pats esi diezgan runīgs."
  
  
  "Es vienmēr daudz runāju, kad man ir bail," viņa atzina. "Es baidos, ka jūs arī mani nogalināsit."
  
  
  Es teicu: "Es reti nogalinu sievietes."
  
  
  "Vai jūs vēlaties dzert? Man otrā istabā ir alkohols.
  
  
  "Nē paldies."
  
  
  Viņa piegāja pie mana krēsla un atpogāja savu halātu. Kad es nekustējos, viņa satvēra manu roku un uzlika uz sava ķermeņa. Acīmredzot viņa uzskatīja, ka labākā aizsardzība ir labs uzbrukums.
  
  
  "Kaulēsimies," viņa maigi teica.
  
  
  "Par ko mēs tirgojam?"
  
  
  "Mana dzīve un viss, ko es varu iegūt."
  
  
  "Es gribu zināt, kur ir Moose."
  
  
  Nedaudz nopūtusies, viņa atkal novilka halātu. "Hoils ieradās Sanfrancisko viens pats. Alnis ir kaut kur ceļā.
  
  
  "Tas nav tas, ko Hoils teica. Viņš teica, ka Moose ir šeit.
  
  
  "Viņš tev meloja. Alnis nenāca. Viņš atļāva Hoilam ierasties vienam. Tā bija kļūda. Viņi tevi par zemu novērtēja."
  
  
  Acīmredzot Hoils izdomāja stāstu par to, kad viņš mani veda satikt Moose. Viņš veltīja laiku, gaidot iespēju paķert ieroci.
  
  
  "Kas ir saistīts ar Moose mafijā?" - es jautāju Penijai.
  
  
  "Viņš nekad nevienam par to nav stāstījis. Ir cilvēks, protams, ar lielu svaru, ar kuru viņš tika galā. Organizācija kopumā neapstiprina Moose, jo uzskata, ka viņš ir traks un nekontrolējams. Bet augšgalā bija viens vīrietis, kurš finansēja dažas laupīšanas Moose kā privātu darījumu starp viņiem abiem. Moose teica, ka viņi viens otram izdarīja dažus pakalpojumus.
  
  
  "Vai tu kaut ko zini, Penij? Jūs daudz runājat, bet man ļoti maz."
  
  
  Viņa iekoda lūpā. "Es daru visu iespējamo, lai jums palīdzētu. Es gribu glābt savu ādu." Viņa sabučoja matus. "Ļauj man padomāt. Viņi atkāpās, cenšoties sekot Šeilas Brantas pēdām. Viņi cenšas atrast naudu, ko viņa nozaga. Bet es jums zvēru, Hoils man nepateica, kur tagad atrodas Moose un Craddock.
  
  
  "Craddock," es atkārtoju. — Pastāsti man par Kredoku.
  
  
  "Sids Kredoks ir trešā persona, kas iesaistīta dažās aļņu laupīšanā. Viņš piedalījās Abruza slepkavībā. Viņš ir slaids vīrietis ar cirtainiem matiem un bērnišķīgu seju. Tas ir viss, ko es par viņu atceros."
  
  
  Viņa sniedza noderīgu informāciju. Es viņu iedrošināju. — Droši vien Hoila tev ļoti uzticējās.
  
  
  "Viņš lielījās - mēģināja mani pārsteigt. Viņš man bija pieķēries pat tad, kad es biju Moose mīļākā spēle," viņa teica. "Viņš parādīja labu gaumi, Hārper. Esmu populārs šajā pūlī."
  
  
  "ES tam ticu."
  
  
  "Vai es varu jums piedāvāt?"
  
  
  Es viņai uzsmaidīju. "Man likās, ka tu jau to izdarīji."
  
  
  “Kaut kur ir liels naudas žūksnis. Divsimt tūkstoši dolāru. Tik daudz viņi ieguva, nogalinot Abruzu. Viņa saknieba lūpas. "Tas man liek par to domāt. Es gribētu to visu pārvērst naudā un kails tajā ripot. Divsimt tūkstošu dolāru banknotes. Vai jūs varētu man uzlikt divsimt tūkstošu dolāru banknoti? - Dolāru matracis, mīļotā ?"
  
  
  — Man nav tavas iztēles.
  
  
  "Viņi to atstāja Šeilai. Viņi izšķīrās pēc darba Floridā un uzticēja to viņai. Hoils man to teica."
  
  
  "Aļņa un viņa draugi kļūdījās attiecībā uz Šeilu. Viņa ar naudu neaizbēga."
  
  
  — Kas tad ar to notika?
  
  
  "Viņai nekad nav bijusi iespēja man to pateikt. Man šķiet, ka tas viņai tika atņemts. Viņa baidījās saskriet ar Alni, tāpēc aizbēga.
  
  
  Acīmredzot visu, ko gatavojos, es uzzināju no Penijas. Piecēlos no krēsla. Viņa man sekoja līdz aizmugurējiem pakāpieniem, kur es uzvilku zābakus.
  
  
  Viņa man vairs neuzdeva nekādus jautājumus par Hoilu. Es domāju, ka viņa noteikti neskumst pēc viņa.
  
  
  "Hei, klausies, Hārper. Pieņemsim, ka jums izdodas atrast naudu, kamēr jūs mēģināt noapaļot aļņu. Ko tu ar viņiem dari?
  
  
  "Es par to nedomāju".
  
  
  "Divsimt tūkstoši. Tas ir brīnišķīgs."
  
  
  Sašņorēju kurpes. "Vai jūs ieteiksiet to jums atdot?"
  
  
  "Nu, mēs joprojām varētu dalīties ar to. Tā ir mafijas nauda. Klau, es zinu par to Moose grāmatu, kas jums ir. Jūs meklējāt meitenes, kuru vārdi bija tajā. Es varētu tev palīdzēt. Es zinu savu ceļu. Ap bordeļiem ir ļoti jauki."
  
  
  "Tu teici, ka baidāties no manis."
  
  
  “Par divsimt tūkstošiem. Es iešu cauri degošam ogļu pleķim, dejos kails uz Baltā nama zāliena un kalpošu 1. kavalērijas divīzijai. Paņem mani sev līdzi. Hārper, meklēsim naudu. Mēs varam daudz darīt lietas labā. un es varētu sniegt jums tādu seksu, kāds jums nekad nav bijis."
  
  
  "Nē, paldies," es viņai teicu. — Tu pārāk viegli aizmirsi Hoilu.
  
  
  Deviņi
  
  
  Es atgriezos pie mazās melnās grāmatiņas un vārdu saraksta, kas tagad bija sašaurināts līdz četriem. Tās bija Dženisa, Eva, Barbara un Kora. Es nolēmu doties uz Portlendu un vispirms atrast Dženisu. Ja es būtu tur uzzīmējis tukšu, es būtu devies atpakaļ uz Reno, uz Denveru un uz Lasvegasu, kur vajadzēja būt citām meitenēm.
  
  
  Moose zināja, ka man ir viņa adrešu grāmata. Viņš zināja, ka es nākšu
  
  
  
  
  
  pēc meiteņu saraksta, cerot noskaidrot viņa atrašanās vietu. Kad viņš uzzina, ka es nogalināju viņa draugu Hoilu, viņš nesēdēs uz vietas, es nodomāju. Kaut kur pa ceļam, vienā no šīm četrām pilsētām, es atradīšu Moose, vai arī viņš atradīs mani.
  
  
  Portlendas bordelis bija veca māja, kas atradās izbalējušā dzīvojamajā rajonā netālu no gaļas iepakošanas rajona. Es pieklauvēju pie durvīm agri no rīta un palūdzu Dženisu. Man pamāja žāvājoša meitene ar izspūrušiem matiem.
  
  
  Kafejnīca agri no rīta nav tik smaržīga kā rožu dārzs. Tā smaržo pēc pagājušās nakts, ķermeņiem un seksa, un dažreiz arī alkohola, un, ja kalpones jau tīra, smarža ir kā armijas tualete.
  
  
  Meitene ar izspūrušiem matiem savijās ar istabenēm, īsais naktskrekls šūpojās gurnu kustībā. Kalpones paskatījās uz mani, acīmredzot prātojot, kāpēc es nevaru atlikt savu iekāri uz nakti.
  
  
  Klauvējot pie durvīm, meitene teica: “Dženisa. Šī ir persona, kas zvanīja."
  
  
  Dženisa miegaini atbildēja. "Lieliski." Meitene, kas mani veda līdz durvīm, pasmaidīja, uzsita pa vaigu un virzījās tālāk pa koridoru.
  
  
  Garkājaina brunete dzeltenā pidžamā atvēra durvis un ieberza acī ieritināto dūri. Viņa netraucēja aizpogāt pidžamas augšdaļu. — Jūs sakāt, ka meklējat Moose?
  
  
  "Šis ir pareizi."
  
  
  Viņa atvēra durvis plašāk. "Nāc iekšā."
  
  
  Mans atspulgs sakustējās pilna garuma spoguļos, kad es iegāju istabā. Vēl viens spogulis tika uzstādīts griestos virs apaļās divguļamās gultas. Gultā gulēja kaila blondīne, kura pagriezās uz sāniem, lai paskatītos uz mani, zīda palags slīdēja pār viņas balto ķermeni.
  
  
  "Mana draudzene Delija."
  
  
  Es pamāju ar galvu un blondīne pamāja pretī.
  
  
  “Aļnis mūs nolīga, lai sarīkotu pāris izrādes viņam un viņa draugiem. "Viņš īsti nebija mans tips," Dženisa sacīja.
  
  
  "Cik sen jūs par viņu dzirdējāt?"
  
  
  "Janvāris," sacīja blondīne. "Tas bija janvārī."
  
  
  "Viņš atveda sev līdzi kādu, kuru gribēja atstāt iespaidu." Dženisa pasmaidīja. "Es domāju, ka mēs viņu iespaidojām, vai ne, Delija?"
  
  
  — Jūs veicat likmi.
  
  
  "Kas bija šis cilvēks?" ES jautāju.
  
  
  — Smita kungs, — Dženisa sacīja. “Slavenais Smita kungs. Mēs sarīkojām izrādi daudziem viņa radiniekiem.
  
  
  Delija iesmējās. "Viņš nevēlējās, lai tiktu izmantots viņa īstais vārds."
  
  
  — Kā viņš izskatījās?
  
  
  "Garš un tievs. Viņš valkāja brilles. Ja viņš nebūtu kopā ar Moose, es domāju, ka viņš būtu grāmatvedis.
  
  
  "Kopš viņš bija kopā ar Moose, kā jūs domājat?"
  
  
  Blondīne atbalstīja zodu uz rokas. "Nāc tagad. Ja jūs meklējat Moose, jūs zināt, kādi biznesa partneri viņam ir."
  
  
  "Smita kungs bija organizācijas cilvēks. Svarīgi,” Dženisa sacīja. Viņa apsēdās uz gultas blakus blondīnei. Tie būtu lieliski grāmatplaukti.
  
  
  Atšķirībā no dažiem cilvēkiem, kurus jautāju par Losu, viņi bija gatavi man palīdzēt, taču es atklāju, ka viņiem nebija nekādas papildu informācijas. Es pateicos viņiem, un viņi aicināja mani kādreiz atgriezties.
  
  
  "Pajautā man vai Delijai," Dženisa teica. "Mums patīk strādāt kā komandai."
  
  
  Trīsdesmit minūtes pēc tam, kad es pametu Portlendu, Linkolns rūca pa atklāto ceļu aiz manis. Vadītājs iebrauca apdzīšanas joslā un palielināja ātrumu blakus manam Fordam.
  
  
  Es redzēju seju un tad pistoles stobru. Es pagriezu stūri, ar Ford ietriecos smagākā mašīnā un vienlaikus nogāzos.
  
  
  Bises sprādziens izskanēja pa logu, bet garām.
  
  
  Linkolns bija pārāk apjomīgs, lai mana vieglā automašīna varētu iemest sānslīdē. Šoferis viņu piespieda uz ceļa un izrāva viņam pašam riteņus. Fender saskārās ar spārnu, un pēc tam Ford nobrauca no ietves, uzslīdēja uz pleca un iebrauca piknika zonā tieši pie šosejas.
  
  
  Es nospiedu bremzes, cik vien uzdrošinājos, un ieslēdzu ātrumu, kad automašīnas aizmugure sagriezās un ietriecās atkritumu mucā. Es sakodu zobus, cenšoties kontrolēt sānslīdi. Transportlīdzeklis atkal sagriezās un atsitās pret koka piknika galdu, pirms apgāzās uz sāniem.
  
  
  Es noteikti dzīvoju pareizi. Es pagrūdu durvis un neskarta izkāpu ārā.
  
  
  Linkolns turpināja braukt. Es redzēju viņu pazūdam no redzesloka pāri kalnam. Priekšējā sēdeklī sēdēja divi cilvēki – vadītājs un bruņotais vīrietis. Seja, ko redzēju pirms bise nosprāga, bija tāda, ko līdz šodienai nebiju skaidri redzējis, taču es zināju, ka tā pieder Aļnam. Viņš pasmaidīja, nospiežot sprūdu.
  
  
  Ford tika bojāts. Man tas bija jāatstāj garāžā. Es noīrēju citu mašīnu un braucu uz Reno, pa ceļam apstājoties tikai paēst un piezvanīt Vanagam.
  
  
  "Es tuvojos Alnim. Viņš jūt, ka es elpoju viņam uz kakla, un viņam tas nepatīk. Viņš šodien mēģināja mani nogalināt."
  
  
  "Nik, esi uzmanīgs."
  
  
  "Turpmāk es ar jums nesazināsies tik bieži. Man ir sajūta, ka būšu ļoti aizņemts."
  
  
  "Vai vēlaties iegūt informāciju, ko esam savākuši par Džeiku Hoilu?"
  
  
  "Nē, es teicu: "Viņš nomira."
  
  
  Man nebija problēmu atrast Evu Reno. Tumšā treileru nometne atradās pilsētas nomalē. Bija trīs meitenes un kundze, katra ar savu treileri. Eva izklaidēja klientu, un man bija jāgaida kopā ar kundzi, runājot par savstarpēju neieinteresētību. Birojā bija karsts un smacīgs, un kundze bija veca sieviete.
  
  
  
  
  
  mēģināja izlikties citādi. Viņas blondā parūka nesakrita, un viņas sarkanie nagi bija nobružāti.
  
  
  Kad es turpināju runāt par Losu, viņas piezīmes kļuva dzīvīgākas. Viņa atcerējās lielo slepkavu; viņa nevarēja ieteikt viņu kā klientu vai kā cienīgu cilvēku. Viņš piekāva vienu no viņas meitenēm, jo viņam patika neliela vardarbība, kas sajaukta ar viņa dzimumu. Madame bija atvērta, taču viņa nevarēja paciest šādu uzvedību.
  
  
  Es atraisīju kaklasaiti. Madame turpināja runāt, atkārtojot to pašu atkal un atkal. Beidzot Evas klients izkāpa no piekabes un devās uz savu automašīnu. Es atstāju kundzi, joprojām runājot par dīvainu seksu.
  
  
  Eva bija sarkanmataina meitene, kura bija kļuvusi resna un iegrimusi vilšanās. Viņa teica, ka Reno un jebkurā citā vietā, ko es vēlētos pieminēt, ir pārāk liela konkurence. Pārāk daudz šķirtu cilvēku to atdod. Visā valstī ir pārāk daudz mīlētāju, pārāk daudz šīs jaunās seksuālās brīvības. "Hipiji to darīs jebkura iemesla dēļ vai vispār bez iemesla. Es ienīstu hipijus,” viņa teica.
  
  
  Saruna un atmosfēra mani nomāca. Es jau biju samaksājis kundzei, bet izņēmu vēl divdesmit un noliku gultā. Eva tos savāca kā putekļu sūcēju. Viņa teica, ka, protams, atceras Moose. Viņi satikās, kad viņa bija Denverā, labākos laikos.
  
  
  "Es bieži domāju par atgriešanos," viņa teica. "Toreiz viss bija labāk, arī es." Viņa vainīgi pasmaidīja. Viņa saprata, ka nerūpējas par sevi. Viņai patika pārāk labi ēst, un vienīgais vingrinājums, ko viņa darīja, bija uz muguras.
  
  
  Saruna bija kā upe, kas plūst nepareizā virzienā. Es viņai atgādināju, ka mani interesē Moose. "Man ļoti žēl," viņa vēlreiz atvainojās. Viņa piecēlās, atvēra divas alus skārdenes un pasniedza man vienu. "Pēdējā laikā aļņu nav bijis."
  
  
  Bija laiks, kad viņa bija apsēsta ar viņu un kad viņš domāja, ka viņa ir kaut kas īpašs. Taču attiecības nebija ilgas, un viņš sazinājās galvenokārt veco melodiju dēļ. Pēdējo reizi viņš piestāja šogad.
  
  
  "Es pametu Denveru uzreiz pēc tam, kad viņš satika šo citu meiteni, un pārtraucu nākt. Viņa bija viesmīle. No mazas pilsētiņas netālu no Denveras. Viņa bija tāds tips, kas Moose patika. Es atceros, ka viņa gribēja daudz naudas." Ieva ciniski iesmējās. "Laikam viņš viņai neteica, kā viņš to darīs, es vēlāk dzirdēju, ka viņš viņu iecēla mājā.
  
  
  Viņas monologs mani vairs negarlaiko. Es teicu: "Vai šī meitene bija blonda? Vai atceries viņas vārdu?
  
  
  "Vārds, nē. Viņai bija tā sauktais aristokrātisks izskats. Augsti vaigu kauli, lielas tumšas acis. Varētu domāt, ka viņa ir modele.
  
  
  Viņa runāja par Šeilu Brantu.
  
  
  "Kas notika?" - Eva jautāja, uztverot manas sejas izteiksmi, par kuru es nezināju.
  
  
  Es piecēlos un atspiedos pret piekabes durvīm ar muguru pret tām. "Es domāju, ka jūs nezināt, kas ar viņu notika."
  
  
  "Es nekad neesmu dzirdējis. Varbūt Moose viņu pameta un devās tālāk, tāpat kā viņš to darīja ar mani.
  
  
  "Vēlāk Alnis izveidoja lielu saikni," es teicu. "Viņam ir jābūt blakus kādam, kam ir vara. Organizācijā".
  
  
  "Tas man ir jaunums," sacīja Ieva. "Šeit nav daudz vīnogulāju."
  
  
  Kovbojs staigāja starp treileriem, cepuri novilcis, lai paslēptu acis. Viņš nesa zaļu iepirkumu maisiņu. Es vēroju, kā viņš tuvojas man.
  
  
  "Jūs neteicāt, kāpēc meklējat Moose," sacīja Ieva. Viņa stāvēja man blakus un atvēra vēl vienu alus skārdeni.
  
  
  Kovbojs apstājās. Viņa cepure bija jauna un neveikli saburzīta. Viņš sniedzās savā iepirkumu somā un izvilka nozāģētu bisi.
  
  
  Es metos uz sāniem, kad viņš pacēla ieroci un norādīja uz mani. Es iesitu Ievai ar plecu un izdzinu viņu no ugunslīnijas, kad bise noplaka. Svins izplūda cauri piekabes durvīm un atsitās pret sienu kā krusa.
  
  
  Piegājusi pie loga, es atrāvu aizkaru. Kovbojs pārlādējās. Es izsitu stiklu ar Luger stobru un nošāvu viņu. Viņš pazaudēja cepuri, skrienot pēc aizsega.
  
  
  "Ak Dievs! Kas notiek?" - teica Eva.
  
  
  Es pieskrēju pie durvīm, kamēr kovbojs paslēpās aiz madāmas piekabes. Es nolaidos zemē kā peldētājs, kas ienirst seklā ūdenī. Pēdējā brīdī apgriezos, uzsitu sev pa plecu un apgāzos. Es izdarīju šāvienu, kad apsēdos, un lode atstāja piekabi collas no kovboja sejas, kad viņš lūkojās aiz stūra. Viņš pazuda no redzesloka.
  
  
  Es pielecu kājās un zigzagā devos uz viņa slēptuvi. Es izšāvu skrienot, mēģinot atrunāt viņu no bisi atlaišanas. Es pagriezos un atspiedos ar muguru pret piekabes sienu.
  
  
  Kādu minūti viņš neizdvesa ne skaņu. Tad es dzirdēju kundzes raudam. No treileriem lūrēja meitenes. Viens kliedza pilnā balsī. Madame apnāca ap piekabes stūri, parūka uzslīdēja viņai uz galvas.
  
  
  Kovbojs gāja viņai aiz muguras, izmantojot viņu kā vairogu.
  
  
  Viņš apskāva viņu ar bisi vienā rokā, gatavs mani nošaut. Es pavēru Luger uz leju un izšāvu starp madāmas kājām, noraujot daļu no kovboja zābaka. Daži pirksti palika pie viņa. Viņa kliedzienu aptumšoja sievietes kliedziens
  
  
  
  
  Krītot kundze izlēca no viņa rokām. Viņa steidzās zem piekabes, kas pacēlās no zemes.
  
  
  Izstiepies uz muguras, kovbojs pagriezās, mēģinot vērst bisi pret mani. Mana nākamā lode trāpīja viņam galvā.
  
  
  Meitenes metās ārā no piekabēm, apskaujot mani, kad es nometos ceļos blakus mirušajam bruņotajam vīrietim. Es nevarēju pateikt pēc tā, kas bija palicis no viņa sejas. Es rakņājos pa viņa kabatām un atradu maku, kurā atradās autovadītāja apliecība, kas izdota Sidnijam L.Krandalam Kalifornijā. Man likās, ka viņa slaidā uzbūve bija gluži pareiza. Viņš varēja būt otrs Moose partneris, tas, kurš ielika lodi Aidaho.
  
  
  Es atgriezu maku viņa kabatā. Viņa bikses, krekls un kurpes arī bija jaunas. Šim darbam viņš iegādājās apģērbu, lai novērstu aizdomas.
  
  
  "Esmu redzējis šo puisi iepriekš. Viņš šeit ir apmēram pēdējo dienu,” sacīja meitene melnajā kombinezonā. "Viņš tur brauca ar pikapu."
  
  
  Es domāju, ka viņš un Moose ir izšķīrušies. Moose devās uz Portlendu, un Sids ieradās šeit. Viņi nāca mani ātri piebeigt.
  
  
  Es steidzos pie pikapa un ātri to pārmeklēju, cerot atrast kādu pavedienu, kas mani aizvestu pie Moose. Neveiksmīgi. Cimdu nodalījumā esošie dokumenti liecināja, ka kravas automašīna bija iznomāta divas dienas iepriekš Reno.
  
  
  Madame pienāca man klāt, kad es iekāpu mašīnā. Tālumā dzirdēju policijas sirēnu. Madame teica: "Labāk palieciet un paskaidrojiet to policijai."
  
  
  "Tu parūpējies par to manā vietā," es viņai teicu.
  
  
  * * *
  
  
  Es ierados Denverā 20:30. un ēda biezu steiku, nomazgātu ar divām melnās kafijas tasēm. Kopš izgāju no slimnīcas Aidaho štatā, es gulēju tikai vienu nakti, un ārsts, kurš lika man būt mierīgākam, būtu šokēts, uzzinot, ko es darīju.
  
  
  Cik es zināju, Moose arī bija pilsētā. Es samazināju viņa bandu par diviem, bet viņš paņēma vēl vienu līdzdalībnieku pēc Bonema, vīrieša, kurš vadīja Linkolnu, kad Mūss mēģināja mani nošaut ārpus Portlendas.
  
  
  Brīvajā laikā domāju par šo vīrieti. AX izmeklētāji, pārbaudot slepkavības vietu Kīvestā, izvirzīja teoriju, ka četri slepkavas uzbruka mājai, kurā Deivids Kērbijs tikās ar Frenku Abruzu. Tikai divi vīrieši ieradās ar Ūsu uz Bonemu, bet, iespējams, visu laiku tur bija vēl viens bandas loceklis.
  
  
  Man bija jāņem vērā citi faktori, mēģinot novērtēt iespējamās izredzes pret mani. Klājā atradās noslēpumains dūzis, vīrietis, kuru es vēl nebiju identificējis. Es pārliecināju sevi, ka viņš ir mafijas priekšnieks, kurš norādīja uz Frenku Abruzu, un ka viņš ir vīrietis, kuru man aprakstīja burvīgais pāris Dženisa un Delija, svarīga organizācijas figūra, uz kuru Mūzs gribēja atstāt iespaidu. Meitenes stāstīja, ka viņš esot garš, nēsājis brilles un izskatījies pēc grāmatveža.
  
  
  Visbeidzot, bija Marko Valante, sens Frenka Abruza draugs. Kādu dienu Valante man sniedza palīdzīgu roku, bet es piekāvu divus viņa zēnus un izmetu tos nost. Valante varbūt nebūs tik laipna pret mani, ja mēs atkal satiksimies.
  
  
  "Nu, neviens man neteica, ka tas būs viegls darbs," es nodomāju.
  
  
  Es samaksāju par savām vakariņām un apstājos pie telefona būdiņas restorāna vestibilā, lai piezvanītu Barbarai, meitenei, kuru es biju atbraucis uz Denveru, lai pēc tam paņemtu.
  
  
  Barbara bija vienīgā no septiņām mazajā melnajā grāmatiņā uzskaitītajām meitenēm, kuru Moose neaprakstīja pietiekami detalizēti. Viņas vārds bija pasvītrots, un Moose tam sekoja virkne izsaukuma zīmju, it kā viņa būtu pretrunā verbālajam aprakstam. Es domāju, ja viņa ir tik īpaša guļamistabā, ka Moose nevarēja novērtēt viņas sniegumu, tad viņai vajadzētu būt augstam Ziemeļamerikas dabas brīnumam.
  
  
  Man bija jāatzīst, ka ziņkāre mani grauza, kad sastādīju numuru no grāmatas. Pēc viena zvana ierakstīšana sarunas laikā tika pārtraukta, lai informētu mani, ka manis sastādītais numurs vairs netiek izmantots. Šī bija liela vilšanās, lai gan es daļēji gaidīju, ka man būs grūti sazināties ar dažām grāmatas meitenēm. Tās visas bija saucamās meitenes vai prostitūtas, un viņu profesija bija mobila.
  
  
  Es stāvēju pie telefona būdiņas un jautāju sev, ko darīt tālāk. Es nevarēju zināt, kad Moose pierakstīja Barbaras numuru. Varbūt meitene atstāja pilsētu. Pat ja viņa būtu mainījusi tikai adreses, es nepārprotami atrados strupceļā. Es nezināju ne viņas uzvārdu, ne kā viņa izskatās. Man bija iespēja doties uz Lasvegasu un mēģināt sazināties ar Coru, pēdējo meiteni sarakstā, bet es negribēju tik ātri padoties.
  
  
  Nolēmu vērsties pie speciālista. Noķēru taksi. "Es meklēju kādu, kas zina vietējos bordeļus," es teicu slaidajam šoferim.
  
  
  "Paskatīsimies. Bordelis ir grezns bordelis, vai ne?
  
  
  "Tehniski tam nevajadzētu būt fantastiskam," es teicu.
  
  
  "Tev ir savs cilvēks. Emets Riplijs, kā rakstīts uz licences. Jūs varat mani saukt par Red."
  
  
  "Labi, Red. Vai tu pazīsti prostitūtu?
  
  
  
  
  
  
  Barbara Ameda? "
  
  
  Viņš par to domāja. "Ne no rokām. Bet es zinu pāris, kas vēlētos, lai jūs viņus sauktu par Barbaru, ja vēlaties.
  
  
  "Es meklēju konkrētu meiteni." Es iekāpu kabīnē. "Vediet mani pie kāda, kurš šo tēmu pārzina labāk nekā jūs."
  
  
  Viņš par to domāja. "Nu, ir viena iespēja." Viņš mani aizveda uz Millie's Bar. "Iejiet tur un parunājiet ar bārmeni, kurš izskatās kā zilonis, kas viņam uzkāpis uz sejas. ES tevi gaidīšu".
  
  
  Nebija nekādu pārpratumu, ko domāja bārmenis Red. Viņš izskatījās pēc bijušā boksera. Es viņam teicu, ka Riplijs viņu ieteica.
  
  
  Viņš man iedeva burbonu un ūdeni. "Kam jūs dodat priekšroku: blondīnēm, brunetēm vai rudmatēm?"
  
  
  "Man labāk patīk Barbara."
  
  
  "Ja jūs domājat Barbaru Bazum meiteni, viņa ir ārpus pilsētas. Zini, viņa bija striptīzdejotāja. Hustling tikai strādāja ar viņu nepilnu darba laiku.
  
  
  Es atzinos, ka nezinu, kā Barbara izskatās.
  
  
  "Nu, bez Baza, es varu iedomāties citu Barbaru, kas varētu būt jūsu draudzene." Viņš piegāja pie telefona un runāja, atgriezās un ierakstīja adresi sērkociņu kastītē. "Viņa saka, lai nāk."
  
  
  "Kāda viņa ir?" - jautāju, pieceļoties no bāra krēsla.
  
  
  "Venēra de Milo ir silta," viņš teica.
  
  
  Red Ripley mani aizveda uz adresi, kas izrādījās veca ēka rajonā ar daudzām kafejnīcām, bāriem un kafejnīcām. Izkāpu un samaksāju braukšanas maksu. "Pacelieties, Red. Es varu palikt kādu laiku. ”
  
  
  Es gāju pa gaiteni, kuru vajadzēja krāsot, un beigās pieklauvēju pie durvīm. Barbarai bija agri divdesmit. Viņa bija ģērbusies brieža ādas jakā, haki krāsas biksēs un sandalēs. Nelielā dzīvokļa sienas rotāja rokgrupu plakāti.
  
  
  "Kāds atvieglojums," viņa teica. "Pēdējais puisis, ko Čārlijs atsūtīja šeit, bija vecāks par Henriju Kisindžeru."
  
  
  "Cik jūs saņemsiet par viltību?" Es viņai jautāju.
  
  
  "Simts dolāru. Daži cilvēki domā, ka tas ir par daudz, bet es strādāju universitātē." Viņa pasmaidīja. "Izdariet divus, un jūs varat palikt visu nakti."
  
  
  "Kāda ir jūsu specialitāte?"
  
  
  "Starptautiskās attiecības," viņa satraucās.
  
  
  "Es jums iedošu simts par informāciju, spēle nav nepieciešama. Es meklēju Alni."
  
  
  "Un es domāju, ka tas būs jautrs randiņš. Nu. Simts ir simts. Dodiet man naudu, un es jums iedošu Moose adresi."
  
  
  Tas bija pārāk viegli. Es teicu: "Vai viņš ir pilsētā?"
  
  
  "Viņš ienāca vakar. Paskatīsimies uz skaidru naudu, ”viņa uzstāja.
  
  
  Izvilku naudu, priecājos, ka nebija jāiesniedz oficiāls rēķins. AX lietvedības nodaļā bija cilvēki, kuri vienkārši nesaprata.
  
  
  Barbara uzmanīgi salocīja banknoti un ielika to bikšu kabatā. Tad viņa iemeta man tālruņu grāmatu. “Mūzs piezvanīja un lūdza mani atnākt. Vēl neesmu bijis, bet adresi uzrakstīju uz vāka.”
  
  
  Es izrāvu adresi no grāmatas. "Es brīnos, ka jūs nepajautājāt, kāpēc es viņu meklēju."
  
  
  "Man vienalga. Es nevaru iedomāties, ka jūs būtu viņa Cub Scout karaspēka loceklis, bet tā nav mana darīšana. Tikai nesaki viņam, ka es tevi nosūtīju.
  
  
  Man likās, ka viņa varētu izskatīties kā Venēra de Milo, bet viņai bija tāda sirds kā Čeisa Manhetenas banka.
  
  
  Kad es pagriezos, lai dotos prom, viņa no gala pacēla smagu stikla pelnu trauku un iesita man ar to pa galvu. Sitiens bija labs. Es atradu sevi uz ceļiem, kratīju galvu, mēģinot to notīrīt.
  
  
  Viņa zināja arī karatē. Viņa uzlēca man uz muguras un ar plaukstas malu iesita man pa pakausi. Es nomira.
  
  
  Es pamodos guļot uz muguras uz grīdas. Man tika noņemts mētelis un Vilhelmīna tika izņemta no maciņa zem rokas. Kad pabeidzu sev stāstīt, cik stulba esmu, ka ļāvu viņai mani pārsteigt, es apmetos uz sāniem.
  
  
  Barbara ar kādu runāja pa telefonu. "Viņš ir šeit," viņa teica. "Viss tiek kontrolēts".
  
  
  Es sapratu, ka man ir uzrotītas piedurknes. Viņa arī izņēma duncis no apvalka. Varbūt es nebiju stulba, viņa vienkārši bija gudra. Daudzi profesionāli spiegi mani pārmeklēja un nepamanīja šo mazo nazi. Barbara to nedarīja.
  
  
  Viņa paskatījās uz mani, kad es apsēdos. Viņa pacēla Lugeru, kuru turēja rokā, un norādīja uz manu galvu. Viņas acis mani brīdināja, ka es neignorēju. Es sēdēju nekustīgi.
  
  
  "Labi," viņa teica cilvēkam otrā līnijas galā un nolika klausuli.
  
  
  — Alnis? Es viņai jautāju.
  
  
  "Jūs zināt tikpat daudz par Moose atrašanās vietu kā es," viņa teica. "Es ierakstīju adresi šajā tālruņu grāmatā pirms sešiem mēnešiem."
  
  
  Man reibst galva. Es teicu: “Tātad, es esmu tavs ieslodzītais. Vai varat man pateikt, kāpēc?
  
  
  "Es vācu spiegus."
  
  
  Manas acis sāka aizmiglot. Es pārbraucu viņiem pāri ar roku. Pēkšņi aizdomīga es pārbaudīju abas rokas. Adatas atzīme bija labajā pusē. Es paskatījos apkārt un pamanīju zemādas adatu uz krēsla roku balsta.
  
  
  "Tajā nav nekā liktenīga," sacīja Barbara. “Es zināju, ko daru. Starptautiskās attiecības īsti nestudēju. Es esmu medmāsu students."
  
  
  "Kas tu vēl esi?"
  
  
  "Tu būsi pārsteigts," viņa smaidot sacīja. "Es jūs gaidīju vairākas dienas, Kārtera kungs. Es sāku domāt, ka tu neieradīsies. Istaba sasvērās, tad lēnām pagriezās vienā un tad otrā virzienā. Es noslīdēju uz sāniem. "Tu mirsi," Barbara teica. "Vienkārši atpūtieties un ļaujiet narkotikām iedarboties. Tu skraidi pa valsti, šauj cilvēkus un sit viņus, tev vēl ir jāatpūšas." "Kā..." Man bija grūti runāt. Mani vārdi bija neskaidri. "Kā tu zini?" "Es esmu Marko Valantes meita," viņa teica
  
  
  10
  
  
  Pagāja ilgs laiks, bet es beidzot izkāpu no dziļās tumsas akas un atvēru acis. Rīta saules gaisma plūda pa meitenes dzīvokļa logiem. Es samiedzu acis un novērsos no viņa. Man bija nelielas galvassāpes, kas varēja būt paģiras no zālēm, ko Barbara Valente bija injicējusi man rokā, vai trieciena, ko man deva smagais pelnu trauks.
  
  
  Es domāju, ka visam ir sava kompensācija. Vismaz tagad es zināju, kāpēc Moose savā grāmatā aiz viņas vārda ievietoja izsaukuma zīmes. Ne jau katru dienu tāds lēts slepkava kā Moose nonāk pie mafijas bosa meitas.
  
  
  Es dzirdēju, ka otrā istabā pa radio skan rokmūzika. Skaļums bija liels. Manām galvassāpēm tas nemaz nepalīdzēja. Manas rokas bija piesietas pie koka krēsla atzveltnes, uz kura es sēdēju. Manas potītes bija cieši piesietas pie zemāk esošajiem stieņiem. Es mēģināju kustēties, bet nesekmīgi. Eksperts mani nosēdināja krēslā, lai es varētu palikt.
  
  
  Es aizvēru acis un centos sakārtot savas domas. Narkotikas mani izsita visu nakti. Barbaras izsaukumam vajadzēja būt no attāluma. Tas izskaidro, ka viņa mani lika gulēt vairāk nekā astoņas stundas.
  
  
  Atklāsme, ka Barbara ir Valantes meita, bija šokējoša. Es domāju, kā meitene nokļuva Denverā, kad viņas tēvs, kā ziņots, darbojās austrumu krastā. Mana atmiņa par to, ko biju lasījusi par mafijas vienībām, bija izplūdusi, taču es zināju, ka Lū (doktors) Rosi ir atbildīgs par Denveras mafijas teritoriju.
  
  
  Atvēru acis un piezvanīju meitenei. — Barbara!
  
  
  Radio skaļums nedaudz samazinājās. Barbara iegāja pa durvīm ar kafijas krūzi rokā. Šorīt viņa daudz mazāk izskatījās pēc Amerikas kontrkultūras produkta. Viņa bija eleganti ģērbusies zaļā kleitā, un viņas melnie mati bija savilkti glītā ķekatā pakausī.
  
  
  “Šodien tu esi pilnīgi atšķirīgs. Tev vajadzēja būt aktrisei,” es teicu.
  
  
  "Ja es kļūtu par aktrisi, cilvēki sāktu mani iemīlēt un piešķirtu man sulīgas lomas, tiklīdz viņi zinātu, kas es esmu." Viņa iedzēra malku kafijas un paskatījās uz mani ar dzidri zilām acīm. “Es pārdzīvoju periodu, kad man patika šāda veida uzmanība, un tad es uzaugu. Es ierados šeit, lai atbrīvotos no sava tēva un to cilvēku ietekmes, kuri par viņu dzirdēja. Nomainīju uzvārdu un sāku mācīties par medmāsu. "
  
  
  "Tātad vakar vakarā tu man iedevi daļu patiesības."
  
  
  Viņa man veltīja stingru, atklātu smaidu. Viņa gandrīz izskatījās pēc kaimiņu meitenes, kad viņa to darīja. Vienīgā atšķirība bija tā, ka lielākā daļa apkārtnes meiteņu nebija piemērotas Playboy centram.
  
  
  “Piedod, ka man nācās tevi sist ar pelnu trauku, bet es baidījos, ka nespēšu ar tevi tikt galā, ja vien tu nebūsi apdullināts. Man teica, ka ir grūti tevi apspiest un aiziet. Mans karatē instruktors saka, ka esmu viens no viņa labākajiem audzēkņiem, taču es neesmu īpaši stiprs un jutu, ka man ir vajadzīga šī mazā maliņa.
  
  
  "Tu izturējies pret mani kā pret vecās skolas skolotāju," es teicu.
  
  
  Viņa pienāca tuvāk un ar pirkstiem viegli pieskārās izciļņam man pakausī. "Šis mezgls sabruks. Un izskatās, ka tev nav smadzeņu satricinājuma.”
  
  
  "Vienkāršs smadzeņu satricinājums ir mazākais no manām bažām."
  
  
  — Vai jūs domājat, ka kāds plāno jūs nogalināt, Kārtera kungs?
  
  
  "Daudzi cilvēki ir mēģinājuši."
  
  
  "Nav jāuztraucas par to. Jūs ar Valanti esat labās rokās." Viņa pienesa kafijas tasi man pie lūpām. "Šeit. Iedzer kādu malku. Pagaidām tas ir labākais, ko varu jūsu labā darīt. Man jāiet uz klasi."
  
  
  Es noriju savu karsto kafiju: “Tu un Alnis. Šī kombinācija nešķiet dabiska.
  
  
  "Es toreiz nezināju, kas ir Moose. Es domāju, kāds viņš bija iekšā. Tas, ka viņš bija laupītājs, man neko nemainīja. Ko tas varētu nozīmēt Marko Valantes meitai? "
  
  
  Viņa atkal piecēla krūzīti pie manām lūpām.
  
  
  Radio diktors ielauzās mūzikā un paziņoja stundu. Pulkstenis bija 8:30, viņš sāka ziņot par ziņām, tostarp par apšaudi Reno piekabē. Viņš neaprakstīja, kāda veida nometne tā bija.
  
  
  "Aļņi man šķita viens no tiem retajiem cilvēkiem, kuri dzīvo, ne uz vienu nepaļaujoties," sacīja Barbara Valante. “Viņš bija stiprs un pašpārliecināts, ne no kā un nebaidījās uz Dieva zaļās zemes. Vēlāk, kad es viņu pietiekami labi iepazinu, es sapratu, ka viņa spēks var kļūt par nežēlību. fantastiska ego rezultāts. Viņš ir tik drosmīgs, nu, traks."
  
  
  "Šķiet, ka visi tam piekrīt."
  
  
  Barbara Valante bija inteliģenta un daiļrunīga meitene. Arī seksīgi. Bet es neaizmirsu, ka viņa man izlika lamatas. Ja es varētu atbrīvot rokas, es nebūtu tik draudzīgs. Viņa atdeva kafijas tasi virtuvē.
  
  
  
  
  
  . Radio izslēdzās. Dzirdēju atveramies citas durvis, kas acīmredzot veda uz daudzdzīvokļu nama aizmugurējām kāpnēm. Balsis čukst. Barbara ielēja nedaudz ūdens virtuves izlietnē, acīmredzot izskalojot krūzi, un pēc tam atgriezās.
  
  
  "Man jāiet, Kārtera kungs. Mans tēvs drīz būs šeit, lai runātu ar jums. Pagaidām virtuvē ir kāds, kas uzturēs jums kompāniju.
  
  
  Viņa viņu sauca. Viņš iegāja istabā un uzsmaidīja man. Viņš novilka mēteli, un es redzēju, ka viņam uz pleca ir .38 Smith & Wesson revolveris. Viņam arī plaukstas locītava bija ģipsis. Es atcerējos, ka viņu sauc Džo. Viņš strādāja Valantes labā.
  
  
  "Es zinu, kā tu jūties, Kārter. Apjucis. Jums, AX aģentiem, ir jābūt labākajiem no labākajiem, taču viena maza meitene jūs paņēma viena pati.
  
  
  "Viņa nav maza," es teicu. Ir vietas, kur tas nemaz nav mazs."
  
  
  Barbara Valante iesmējās. Pēc tam viņa paņēma maku un izgāja ārā pa dzīvokļa durvīm, atstājot mani vienu ar sava tēva leitnantu.
  
  
  "Es pats biju nedaudz samulsis par to, kā jūs mani atvedāt uz Kaliforniju. Tas varētu sagraut ambicioza jauna vīrieša nākotni,” sacīja Džo.
  
  
  "Atvainojiet. Tobrīd tas šķita pareizi.”
  
  
  Džo piecēlās sēdus un paskatījās pulkstenī. Acīmredzot Valantei bija jāierodas jebkurā laikā.
  
  
  "Kā tu tur nokļuvi?" Es viņam jautāju. "Es domāju, ka esmu tevi pazaudējis."
  
  
  “Valante to saprata. Viņš teica, ka tev acīmredzot ir Moose veco un jauno draudzeņu saraksts. Varbūt Barbara bija sarakstā. Pēc tam, kad jūs mani šokējāt Kalifornijā, viņš mani nosūtīja šeit, lai mēģinātu jūs pārtvert. " Viņš rakņājās kabatā un izvilka Aļņa mazo melno grāmatiņu. "Tagad es zinu, no kurienes tu dabūji savus vārdus, es tevi pārmeklēju vakar.
  
  
  "Tu biji šeit dzīvoklī, kad es runāju ar meiteni.
  
  
  "Nākamās durvis. Barbara man piezvanīja pēc tam, kad viņa nolika tevi gulēt. Viņš atkal iesmējās. "Perfekta meitene. Man vajag tādu kā viņa."
  
  
  "Mums abiem vajadzētu."
  
  
  “Kad viņai bija kaut kas ar Moose un Valante par to uzzināja, notika sprādziens, ko varēja dzirdēt līdz pat Poughkeepsie. Valante patiešām uzspridzināja savu steku. Es domāju, ka viņš kādu nogalinās. būtu labāk, ja viņam būtu. "
  
  
  "ES zinu, ko tu ar to domā." Es zagšus vēlreiz pārbaudīju savas obligācijas. Tas nebija jēgas. Ja es iešu brīvībā, kādam mani būs jāatbrīvo.
  
  
  "Kad Valante viņai noteica noteikumus, viņa lika viņam ēst savus vārdus," Džo turpināja. "Viņa viņam teica, ka viņš vairs nekontrolē viņas dzīvi. Bet tas izdevās. Barbara pameta Alni. pati, un Valante viņai piedeva. Tagad viņš pat lepojas, ka viņa palika pie viņa.
  
  
  Jaunais leitnants Valante acīmredzot daudz domāja par savu priekšnieku. Un viņš daudz vairāk domāja par priekšnieka meitu.
  
  
  Viņš vēlreiz paskatījās pulkstenī, piecēlās un paskatījās pa logu uz ielu zemāk. "Viņi ir tur."
  
  
  Koridorā bija dzirdami soļi. Džo steidzās atvērt durvis. Viņš tik ļoti vēlējās iepriecināt savu priekšnieku, ka tas bija acīmredzami. Valante ienāca istabā un apstājās, dusmīgi uz mani lūkojoties. Abi vīrieši ar viņu izšķīrās. Viens atspiedās pret durvīm un sakrustoja rokas uz biezajām krūtīm. Otrs pienāca un apsēdās pie virtuves durvīm.
  
  
  "Kārter, tu man biji pārbaudījums. Tonakt Aidaho tu asiņoji kā iestrēgusi cūka, un es aizbāzu lodes caurumu. Es ļāvu tev dzīvot. Jūs man atmaksājāt, sitot manus cilvēkus un traucējot man ceļu,” sacīja Valante.
  
  
  "Jums bija savs iemesls spēlēt žēlsirdīgo samarieti." Jūs domājāt, ka es varētu jūs aizvest pie Abruzas slepkavām. Jūs toreiz nezinājāt, ka Moose bija iesaistīts.
  
  
  Sēdošais vīrietis ar sudraba šķiltavu aizdedzināja cigāru. — Gudrs zēns, vai ne, Marko?
  
  
  "Ļoti gudri. Es domāju, ka ir pienācis laiks uzzināt, ko viņš vēl ir iemācījies."
  
  
  "Jūsu meita apsolīja, ka es necietīšu," es teicu Valantei.
  
  
  "Tātad, vai es kaut ko teicu par vardarbību? Mēs tikai vēlamies uzdot dažus jautājumus." Valante piegāja klāt un aizcirta logiem žalūzijas. Tā bija slikta zīme.
  
  
  "Man nav laika spēlēm, Marko. Pabeigsim viņu tūlīt, — vīrietis krēslā norūca.
  
  
  Es slepus vēroju vīrieti krēslā no brīža, kad viņš ienāca dzīvoklī. Es ļoti gribēju zināt, kas viņš ir. Puisis, kas atspiedās pret durvīm, bija izskrējis mafijas gangsteris, ar flegmatisku seju un blāvām acīm. Bet vīrietis krēslā bija dārgi ģērbies, ar sudraba aproču pogām un aligatora kurpēm. Šķita, ka viņš ir Valantei līdzvērtīgs priekšnieks. Mani viņš īpaši interesēja, jo viņš bija garš, tievs un valkāja brilles. Ja neskaita glītās drēbes, viņš izskatījās pēc grāmatveža, nevis pēc gangstera. Viņš izskatījās pēc vīrieša, kuru abas Portlendas meitenes sauca par Mūsas draugu.
  
  
  "Es paņēmu tevi līdzi, jo šī ir jūsu teritorija, Liu. Bet es vadu šo izrādi. Un es gribu zināt, ko Kārters uzzināja savos ceļojumos,” Valente atcirta.
  
  
  Es noķēru vārdu. Es noķēru vārdu. Vīrietis krēslā bija Lū Rosi.
  
  
  
  
  
  Doktors Lū. Frenka Abruza vecais ienaidnieks.
  
  
  Izvilcis melno grāmatu, Džo pasniedza to Valantai. "Es to atradu no Kārtera. Tas piederēja Moose. Šeit Kārters ieguva meiteņu vārdus."
  
  
  — Kā tu to dabūji, Kārter?
  
  
  "Alnis to pazaudēja, nododot metāllūžņos."
  
  
  Valante šķirstīja lapas. Rosi paliecās uz priekšu. Viņa acis aiz brillēm mirdzēja kā spilgti melns metāls. Ja grāmatā tiks atrasts viņa vārds vai kāds no viņa aizstājvārdiem, spēle viņam būs beigusies. Valantei būtu aizdomas, ko es tikko sapratu – Rosi nolīga Moose nogalināt Abruzu.
  
  
  "Tikai meiteņu vārdi," sacīja Valante, un likās, ka Rosi atslāba. Valante piegāja pie lapas, uz kuras bija Barbaras vārds. Viņš dusmīgs to izrāva un saburzīja. "Bastards". Tad viņš atkal paskatījās uz mani. Lai pārbaudītu, Kārter? "
  
  
  Es turēju muti ciet.
  
  
  "Jūs pēdējā laikā esat ļoti aizņemts - nojaucat bordeļus, sajaucat cilvēkus un nogalinājat dažus... Bet jums, šķiet, vēl nav ne Aļņa, ne naudas."
  
  
  "Naudas vairs nav. Aļņiem to nav. Divi no manis nogalinātajiem vīriešiem bija iesaistīti Abruzas slepkavībā. Viņi atradās Bonemā kopā ar Ūdu, kad viņš nogalināja Brenta meiteni,” es teicu Valantei.
  
  
  "ES saprotu. Bet es nevaru ļaut jums iegūt Moose. Es plānoju priecāties, iekasējot asins parādu, kas man ir parādā. Frenks Abruzs bija mans vecākais draugs. Mēs devāmies atpakaļ. pavadīt kādu laiku šeit kopā ar Lū, kamēr es dodos uz Vegasu pēc Moose."
  
  
  Rosi piecēlās, turot cigāru mutes kaktiņā. "Un es par tevi parūpēšos," viņš pasmīnēja.
  
  
  Iespējams, Valante nevēlējās manis nāvi, bet Rosi bija pārliecināts. Es biju pārliecināts, ka viņš man ieliks lodi acī, tiklīdz Valante aizies. Nav smagu sajūtu. Tikai par ko parūpēties.
  
  
  "Jūs saprotat dažus, bet ne visus," es teicu Valantei. — Jūs palaidāt garām pašu svarīgāko.
  
  
  "Kas tas ir?"
  
  
  "Viņš palēninās, Marko. Labāk ej, ja vēlies noķert alni,” sacīja Rosi.
  
  
  "Kas par vainu, Rosi, vai jums ir bail dzirdēt, ko es saku? Man ir tavs numurs."
  
  
  "Par ko tu runā?" – Valante prasīja.
  
  
  “Par to, ka tika pasūtīts Frenks Abruzs. Šī nebija tikai kāda laupīšana, ko Moose veica Floridā. Tas bija trieciens tavam draugam. Rossi novietoja Moose uz Abruzu, un kopš tā laika viņš ir strādājis pret jums, cilvēki, cenšoties neļaut jums uzzināt. "
  
  
  Lū Rosi atkāpās un nostājās blakus Valantei aiz Džo. Viņš pēkšņi iesita Džo pa muguru. Jaunais puisis atvēra muti un noelsās. Viņš paspēra soli pretī manam krēslam un pastiepa roku ar ģipsi. Tad viņš nokrita ar seju un es ieraudzīju nazi starp viņa lāpstiņām.
  
  
  Marko Valante strauji pagriezās. Es kliedzu uz viņu. "Nē, Valante. Vēl viens puisis!"
  
  
  Viņš saprata, ka ir pieļāvis kļūdu, taču bija par vēlu. Vīrietis pie durvīm, Rosi zēns, šāva uz viņu, un viņa ķermenis sarāvās, kad lode viņam trāpīja. Valante spītīgi atteicās krist. Viņš veica pilnu pagriezienu, izvelkot ieroci, un pagriezās pret vīrieti, kurš iesprūda lodi viņam mugurā.
  
  
  Vīrietis pie durvīm vēlreiz nospieda sprūdu. Viņa ierocis, kas aprīkots ar trokšņa slāpētāju, radīja siekalu skaņu. Lode trāpīja Valanti kā dūre miesā. Valante beidzot sāka krist, bet nošāvās. Tad viņš nokrita uz grīdas netālu no mana krēsla.
  
  
  Bandīts Rosi atspiedās pret durvīm, kājas izpletis, it kā cerētu iegūt kontroli pār sevi un nenokrist. Viņš paveica savu darbu. Viņš izglāba savu priekšnieku. Bet viņš mira. Valantes sitiens viņam trāpīja vēderā. Viņš lēnām izslīdēja pa durvīm, kā piedzēries, kurš nolēma apsēsties uz grīdas. Viņa ceļi bija nokarājušies. Viņa kājas pēkšņi paslīdēja uz priekšu, un viņš sabruka saritinātā kaudzē.
  
  
  Lū Rosi gludi izvilka nazi no Džo muguras un noslaucīja to jaunā mafioza mētelī. Viņš pagrieza Džo plakstiņus, lai pārliecinātos, ka viņš ir miris. Pēc tam viņš pārgāja pāri Džo un iesita Marko Valanti. Viņš atkal pagrūda to, tad paskatījās uz mani. — Vai vīlies, Kārter?
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  Rossi beidzot pārbaudīja savu vīrieti. Viņš neizskatījās satriekts, kad apstiprināja, ka šāvējs ir miris. Apkārt bija daudz maiņu. "Kā tu zini?" viņš man jautāja.
  
  
  “Daudzi gabali sakrita kopā. Kāds no mafijas nosūtīja Kūganu nogalināt mani un meiteni Bonemā. Tā nebija Valante - viņš gribēja piespiest meiteni runāt, bet es gribēju viņu atvest pie Abruzas slepkavām. Kad es atklāju, ka Moose ir draugs mafijā. Es saliku divus un divus kopā. Abruza izjauca narkotiku darījumu ar Ķīnas komunistiem. Es domāju, ka tas bija jūsu darījums. Bet jūs gribējāt, lai Abruza nomirst daudz svarīgāka iemesla dēļ, nevis tikai dusmu dēļ. "Tagad man bija minējums. "Viņš uzzināja par jūsu slepenajām attiecībām ar komunistiem, jūs baidījāties, ka mēs uzzināsim, par ko ir runa, un tāpēc jūs atbrīvojāties no Abruza un Kirbija , Mereditai un man bija ar to jātiek galā, pirms mēs kaut ko atklāsim. Tu noteikti esi nogalinājis Mereditu — viņa slepkava izmantoja nazi.
  
  
  
  
  
  .
  
  
  “Viņi mani nesauc par ārstu, jo es mācījos medicīnu. Vecajās dienās es veicu daudzas tūlītējas operācijas. Viņš pamāja ar nazi un iebāza to kabatā: “Es tevi gandrīz pieķēru motelī. Tu esi veiksminieks, Kārter.
  
  
  "Tas ir tāpēc, ka esmu tīra sirds."
  
  
  “Tu esi arī ļoti ziņkārīgs. Tā kā jums nav nodoma atstāt šo dzīvokli dzīvu, es varētu jums pastāstīt arī pārējo. Viņš atkal apsēdās krēslā un atkal aizdedzināja cigāru. “Man ir labas attiecības ar šiem ķīniešiem. Narkotiku darījums bija tikai aizsegs – attaisnojums, lai es viņus satiktu. Es izmantoju savus cilvēkus, lai iefiltrētos AX un nodotu informāciju komunistiem. Viens no maniem cilvēkiem jūsu bāzē Karolīnā uzzināja par Šeilas Brentas atrašanās vietu no jūsu failiem. Par manu palīdzību komunisti maksā ar kvalitatīviem medikamentiem. Man ir vislabākie krājumi valstī. Dabiski, ka mafija nebūs priecīga uzzināt par manām personīgajām lietām. Abruzam kļuva aizdomas, tāpēc viņam bija jādodas prom.
  
  
  “Kā jūs plānojat izskaidrot šo ainu organizācijai? Darbā, ko veicāt kopā ar Džo, praktiski ir jūsu iniciāļi.
  
  
  "Tu to izdarīji, Kārter. Tu labi tiec ar nazi. Tu tur arī nogalināji Valanti un manu puiku. Šis ir mans stāsts, un Barbara Valante gatavojas to atbalstīt.
  
  
  Viņš piezvanīja Barbarai uz slimnīcu un pastāstīja, ka viņas tēvs ir ievainots un viņai labāk ātri atgriezties dzīvoklī. Viņš nolika klausuli un apsēdās, skatījās uz mani ar kramainu smaidu uz savām plānām lūpām.
  
  
  "Tu man veltīji brīnišķīgu laiku, AX cilvēk. Bet tagad man ir tu."
  
  
  Es biju nosvīdis un izmisīgi raustos aiz virvēm. Kaut kā man bija jāpastāsta Vanakam, ko tikko uzzināju. Bet es negribēju atrasties simts jūdžu attālumā no vecā vīra, kad viņš uzzināja, ka AX ir iefiltrējušies mafiozi, kas strādāja sarkano ķīniešu labā.
  
  
  Rosi piecēlās kājās. Viņš izvilka no kabatas kabatlakatiņu un ielika to man mutē. "Barbarai vajadzētu būt šeit pēc apmēram desmit minūtēm. Es nevēlos, lai jūs kliegtu vai iesaistītos sarunā.
  
  
  Tieši pēc divpadsmit minūtēm viņa skrēja pa gaiteni un ielidoja dzīvoklī. Viņa nobālēja, kad ieraudzīja šausmīgo ainu: trīs līķus, no kuriem viens piederēja viņas tēvam. Daudzas sievietes noģībtu. Viņa vienkārši izdvesa nožņaugtu agonijas skaņu.
  
  
  Rosi aizcirta durvis un ar roku aizsedza muti. Viņi cīnījās, līdz viņš pielika nazi viņai pie rīkles.
  
  
  "Es zinu, ka tas jums ir grūti, Barbara," viņš teica savā maigā balsī, "bet jums ir jāsaglabā miers un jāuzvedas. No tā ir atkarīga jūsu un Kārtera dzīve.
  
  
  Viņa pamāja ar galvu, un Rosi viņu atlaida. Viņa izspieda šņukstu no rīkles, viņas acis lūdza man paskaidrot, ko es viņai nevarēju dot.
  
  
  "Es gribu, lai jūs atbildētu uz tālruni," Rosi viņai teica.
  
  
  "Kam man jāzvana?" - viņa aizsmakusi jautāja.
  
  
  “Ikviens, ja vien viņš ir direktoru padomes loceklis. Es iesaku Sal Terlizzi vai Don Corvone. Darīsim to Terlizzi. Viņš vienmēr daudz domāja par tevi. Viņš ticēs visam, ko teiksiet."
  
  
  Barbara nošņāca un asi ievilka gaisu. Viņas acis ņirbēja uz mani, un es mēģināju runāt, neskatoties uz rīstīšanu, bet es atklāju, ka es tikai aizrijos.
  
  
  "Ko es teikšu, Rossi?" - viņa jautāja balsī, kas pēkšņi kļuva skarbāka.
  
  
  "Ka Niks Kārters nogalināja jūsu tēvu un Džo, un ka es cenšos viņu nogalināt. Tas būs labi, ja jums ir problēmas ar runāšanu. Tas viņu padarīs pārliecinošu. Pēc tam noliek klausuli, nesniedzot nekādu informāciju. "
  
  
  Rossi savāca visus istabā esošos ieročus un nolika tos uz galda. Viņš pacēla Browning Valante, kuru viņš nesa. "Tagad, Barbara, ja tu nenodosi vēstījumu tieši tā, kā es to nododu tev, es iešaušu Kārteram sejā."
  
  
  Viņa plāns veidojās. Mafijas bosei Barbarai vajadzēja piezvanīt, tā norīs viņas stāstu. Kad viņa noliks klausuli, Rosi mūs abus nogalinās. Pēc tam viņš pateiks mafijai, ka es nogalināju meiteni, pirms viņš mani. Viņš noteikti bija izdomājis vēl dažas detaļas, lai šī pēdējā daļa būtu pārliecinoša, taču būtība bija skaidra.
  
  
  Es uztvēru Barbaras skatienu un pamāju ar galvu. Es cerēju, ka viņa saprata. Kamēr viņa pabeidza zvanu, mēs abi bijām miruši.
  
  
  Viņa piegāja pie telefona. Rossi viņai sekoja. Es apgāzos krēslam un nokritu uz grīdas, izmisīgi mēģinot to salauzt, lai varētu atbrīvot rokas. Man neizdevās, bet trieciens pret grīdu lika Rosi saraustīt galvu. Kad viņa skatiens pameta Barbaru, viņa satvēra hipodermisko adatu, ko bija lietojusi iepriekšējā vakarā, un iedūra to viņa plecā, cik vien spēcīgi spēja.
  
  
  Pēkšņās sāpes lika Rosi kliegt. Pat es sarāvos, kad ieraudzīju, ka ierīce viņa rokā stāvēja kā dzeloņcūkas spalva. Rosi nolamājās un izvilka to. Kamēr viņš to darīja, meitene viņam iesita ar telefonu. Viņš nokrita pie sienas, un viņa ieskrēja virtuvē un aizcirta durvis. Neskatoties uz savām bēdām, meitene ātri pārdomāja. Bēgt bija labāk nekā mēģināt palikt un cīnīties ar Rosi.
  
  
  Rosi nedroši pakratīja galvu. Viņš bija tik dusmīgs, ka es domāju, ka viņš grasās mani nošaut, lai tikai izvilktu gaisu no manas liesas.
  
  
  
  
  
  Tad mēs abi dzirdējām, kā aizcirtās durvis uz aizmugurējām kāpnēm. Viņš saprata, ka viņam ir jāaptur Barbara, pretējā gadījumā viss viņa plāns sabruks. Viņš piesteidzās pie durvīm, kuras viņa bija aizvērusi, atgrūda tās ar plecu un izskrēja cauri virtuvei. Dzirdēju viņu nokāpjam pa kāpnēm.
  
  
  Virtuvē atvērās atvilktne. Barbara ielauzās istabā ar miesnieka nazi. Viņa smagi elpoja. “Es aizcirtu aizmugurējās durvis un ielecu slotu skapī. Viņš skrēja man garām,” viņa teica, atbrīvojot mani.
  
  
  Es paķēru no viņas nazi un pārgriezu virves, kas saistīja manas potītes. Es paņēmu otro klusināto pistoli un skrēju cauri virtuvei uz kāpnēm.
  
  
  Rossi izgāja ārā un iegāja atpakaļ iekšā, kad meiteni neredzēja. Viņš paskatījās uz augšu, kad es parādījos otrā stāva kāpnē.
  
  
  Viņa lode izsita šrapneļus no atvērto durvju sāniem aiz manis. Manējais saplēsa viņa mēteļa piedurkni.
  
  
  Viņš atvēra durvis, kas veda uz ielu un ielēca tajās. Kamēr es nokāpu līdz ielas līmenim, viņš bija pazudis aiz mājas stūra.
  
  
  vienpadsmit
  
  
  Kad es atgriezos dzīvoklī, Barbara nometās ceļos blakus savam tēvam. Viņas bālajā sejā parādījās sāpes.
  
  
  "Es zinu, ka tas no jums prasīs daudz, bet man ir vajadzīga jūsu palīdzība. Man ātri jāatrod Rosi,” es sacīju.
  
  
  "Ko pie velna tu domā?"
  
  
  "Viņš negrasās atdot savu pozīciju un kandidēt. Viņš nāks klajā ar citu stāstu, ko pastāstīt organizācijai. Piemēram, ka jūs nodevāt savu tēvu un apvienojāties ar mani.
  
  
  Viņa piecēlās kājās. "Tad mums viņš ir jāaptur, pirms viņš var sazināties ar viņiem."
  
  
  — Tieši tā.
  
  
  Viņa brauca ar nelielu Fiat. Kad mēs braucām prom no daudzdzīvokļu mājas, viņa teica: “Rosi ir īpašums priekšpilsētā. Es domāju, ka viņš tur dosies."
  
  
  Es aizvedu viņu uz ielu, kur vakar vakarā biju atstājusi savu nomas automašīnu. Mašīna joprojām bija tur, stāvvietas talons uz vējstikla.
  
  
  "Tu brauc," es pavēlēju. Es sēdēju viņai blakus, saliekot šauteni, ko biju izrakstījis AX bāzē Dienvidkarolīnā.
  
  
  Rossi māja stāvēja kalnā. Dzelzs vārti sargāja ieeju, un teritoriju apņēma augsts žogs.
  
  
  "Ja jūs ielauzīsities vārtos, atskanēs signalizācija," sacīja Barbara. "Jums ir jāpiezvana uz māju un jālūdz, lai jūs uzņem."
  
  
  Es paslīdēju zem stūres un ieņēmu viņas vietu. Tad izbraucu pa vārtiem, atvēru slēdzeni un nogāzu. Mašīna nobrauca pa asfaltētu ceļu, viena vārtu daļa joprojām karājās uz motora pārsega. Izliektais spārns noskrāpēja riepu, izklausījās pēc cirsta zāģa.
  
  
  Kad mēs braucām garām, kāds vīrietis, kas bija ģērbies par dārznieku, uz mums kliedza. Otrs vīrietis skrēja cauri krūmiem ar ieroci rokā. Es ar vienu roku pacēlu šauteni, sakrustoju roku uz krūtīm un izbāzu stobru pa logu. Nospiedu sprūdu un skrienošais vīrietis pagriezās pret dīķi.
  
  
  "Tā ir Rosi mašīna," Barbara kliedza, norādot uz Cadillac piebraucamajā ceļā. "Viņš ir šeit, labi."
  
  
  Izlecu no mašīnas un iešāvos Cadillac benzīntankā. Es izpumpēju vēl divas lodes, tad izvilku savu AX šķiltavu un iemetu to gāzē, kas sāka tecēt no tvertnes.
  
  
  "Ko tu dari?" - meitene neizpratnē jautāja.
  
  
  "Pārliecinieties, ka viņš nevar aizbēgt," es teicu.
  
  
  Liesmas plosījās cauri Cadillac korpusam, un tad tvertne eksplodēja. Uz kāpnēm, kas veda lejā no dzīvokļa virs garāžas, parādījās vīrietis šofera uniformā.
  
  
  — Niks! - meitene iesaucās, norādot uz viņu.
  
  
  Es atspiedos pret savas mašīnas pārsegu, noliku šauteni vietā un ielaidu lodi vadītāja krūtīs, kamēr viņš vēl mēģināja dabūt revolveri no jakas apakšas.
  
  
  Blakus esošajā spārnā iečukstēja lode. Kāds mājā šāva uz mani. Es notupos un skrēju uz mašīnas otru pusi, kur jau tupēja Barbara. Sākās vēl viens ierocis. Mājā atradās vismaz divi vīrieši.
  
  
  Turot šauteni pie ceļgala, es paskatījos uz meiteni. Viņa smagi elpoja, un viņas sejā bija atgriezusies krāsa.
  
  
  "Barbara," es teicu, "tev nekas nav kārtībā."
  
  
  "Tātad tu esi, Nik."
  
  
  „Es gribu, lai tu ripo prom no mašīnas un paslēpies starp rožu krūmiem,” es viņai teicu. "Vai jūs varat šaut ar ieroci?"
  
  
  "Protams es varu."
  
  
  Es ieliku savu Lugeru viņai rokā. "Nošaujiet māju. Jums nav jābūt mērķim. Vienkārši šaujiet. Es gribu segumu."
  
  
  Tad es izrāpos pa atvērtajām mašīnas durvīm un pagriezu atslēgu. Iedarbināju dzinēju, guļot uz sāniem uz sēdekļa, ar roku spiežot akseleratora pedāli. Es pastiepos un ieliku roku pārnesumā, un mašīna noripoja pa piebraucamo ceļu uz mājas priekšu.
  
  
  Es izripoju zālienā un, izbraucot cauri krūmiem, nokļuvu pret sienu. Es ielīstu zem logiem uz mājas stūri. Aizmugurē bija terase un aizslieta lievenis. Lew Rossi dzīvoja stilīgi.
  
  
  Paņēmusi mazu akmens soliņu, es to iemetu pie stikla. Kāds vīrietis izskrēja mani meklējot. Es gaidīju ar muguru pret sienu. Beidzot viņš izgāja pagalmā. Kad viņš man pagāja garām
  
  
  
  
  
  Es iznācu ārā un iesitu viņam ar savas šautenes buferi.
  
  
  Iegāju mājā pa izsisto stikla durvīm un atradu kaktā sēžam sievieti sarkanā kleitā. Viņai bija trīsdesmit un bija tik bail, ka viss ķermenis trīcēja.
  
  
  "Kas ellē jūs esat?" - viņa trīcošā balsī teica.
  
  
  "Es esmu Niks Kārters. Vai jūs esat Rosi sieva vai viņa saimniece?
  
  
  "Neviens. Es nāku no Vegasas. Un, ja es kādreiz izkļūšu no šejienes, es vairs neatgriezīšos."
  
  
  Iegāju lielākā istabā, no gaiteņa izlēca vīrietis un šāva uz mani. Es izšāvu ieroci no gurna un mana lode trāpīja vāzē uz garā galda vīrieša labajā pusē. Viņš atlēca atpakaļ. Es apgāzu garu galdu un pagrūdu to, lai bloķētu ieeju koridorā. Tad es to izmantoju kā vairogu.
  
  
  Vīrietis man iešāva divas lodes man plecā. Es gulēju uz sāniem un stenēju. Es skaitīju līdz desmit, pirms viņš paņēma ēsmu. Tad es dzirdēju, ka viņš man tuvojas. Es nogaidīju, kamēr viņš pienāk pie galda un noliecos pār to, lai atrastu manu ķermeni. Tad es pagriezu šauteni un izsitu viņam no rokas revolveri.
  
  
  Viņš satvēra mani aiz matiem, kas bija tikai pats labākais. Mana gaudošana nebija tik nepatiesa kā vaidēšana. Man likās, ka viņš grasās man izplēst matus aiz saknēm. Piecēlusies, es iesitu viņam pa zodu ar pistoles dibenu. Tad es pārgāju tai pāri un gāju pa gaiteni, kas bija izklāta ar durvīm.
  
  
  "Rosi," es kliedzu. — Vai tu esi pārāk gļēva, lai iznāktu?
  
  
  Nav atbildes.
  
  
  Atvēru tukšās guļamistabas durvis un devos tālāk.
  
  
  "Rosi," es kliedzu. "Jums jānogalina vīrietis no aizmugures, piemēram, Džo?"
  
  
  Klusums.
  
  
  Es mēģināju citas durvis. Vannas istaba. Sieviete istabenes formastērpā raustās vannas istabā.
  
  
  "Tev ir lieliska vieta, Rosi," es kliedzu. "Es jums pateikšu, ko es ar viņu darīšu. Es to aizdedzināšu, ja tu neiznāksi.
  
  
  Viņš aizgāja. Viņš izlēca no veļas skapja, iesita man ar durvīm un nogāza zemē un tad uzbruka.
  
  
  Nazis pazibēja, kad viņš to iegrūda manā kaklā. Es paraustīju, ar abām rokām satvēru viņa plaukstas locītavu un sāku atliekt viņa roku atpakaļ. Viņš nokrita un izrāvās, iedurot dūri manās ribās. Tad viņš atkal iedūra, izgriežot garu caurumu manas bikses kājā, kad es ritēju prom.
  
  
  Mēs satikāmies gaitenī, smagi elpojot. Viņš gulēja uz ceļiem, es uz saviem, un ierocis, kuru biju nometusi, gulēja uz grīdas starp mums.
  
  
  "Paņemiet to, Kārter," viņš teica. "Mēģiniet to pacelt, un es nogriezīšu tev roku."
  
  
  Es paņēmu Hugo pirms iziešanas no Barbaras dzīvokļa. Es ieliku nazi savā plaukstā, un, kad Rosi to ieraudzīja, viņš pacēla roku, lai iemestu nazi.
  
  
  Barbara viņu nošāva. Viņa iegāja mājā un nostājās gaiteņa galā. Viņa pacēla Lugeru, cieši satvēra to ar abām rokām un iešāva viņam pakausī. Viņa lēnām tuvojās mums un apstājās, skatoties uz mirušo vīrieti. Beidzot viņa pagriezās pret mani ar izklaidīgu sejas izteiksmi un teica: "Kods... viņš pārkāpa Brālības kodeksu... nelietis."
  
  
  Nākamajā rītā atvadījāmies melnā. Viņas garie mati bija savilkti atpakaļ šķīstajā kūciņā pie kakla, un viņas bālā seja bija bez kosmētikas.
  
  
  "Es pieņemu, ka jūs tagad dodaties uz Lasvegasu, lai mēģinātu atrast Moose taku," viņa teica.
  
  
  "Man ir sajūta, ka viņš mani gaidīs."
  
  
  “Vai tu esi lasījis avīzes? Policija nevar saprast notikušo. Viņi domā, ka notiek kaut kāds bandu karš.
  
  
  "Mēs devāmies ceļā tieši laikā," es teicu.
  
  
  "Nik, man ir kas sakāms."
  
  
  "Jūs domājat kaut ko līdzīgu, varbūt mēs atkal satiksimies, kad viss kļūs labāk?
  
  
  "Es domāju, ka man tas vispār nav jāsaka."
  
  
  Numurs, ko Mūss pierakstīja Korai Lasvegasā, bija rančo — likumīgs bordelis, kuru vadīja sieviete vārdā Arlīna Bredlija. Kad viņa uzzināja, ka es nevēlos izmēģināt viņas meiteņu talantus, Bredlija sieviete ieveda mani maz mēbelētā birojā un apsēdās grozāmā krēslā.
  
  
  “Kora aizgāja no šejienes pirms kāda laika. Viņa tam nebija paredzēta, un viņa atrada citu dzīvi.
  
  
  — Vai atceries kādu vīrieti vārdā Moose?
  
  
  "Viņš un trīs citi ieradās šeit, lai redzētu Koru. Protams, es viņiem nejautāju. Bet es domāju, ka tie ir cilvēki, ar kuriem viņai nevajadzētu sajaukt. Kā jau teicu, man viņa patika. tā elements šādā vietā."
  
  
  Viņa izņēma fotogrāfiju no sava galda atvilktnes un pasniedza to man. "Es to paņēmu. Vai tā ir meitene, par kuru tu runā?
  
  
  Tā bija Šeila Brenta.
  
  
  "Ko jums vajag, Hārpera kungs? Kāda ir šo jautājumu tēma? - sieviete jautāja.
  
  
  “Miza ir beigta. Kā jūs teicāt, viņa iesaistījās nepareiziem cilvēkiem. Tikai es viņu pazinu kā Šeilu Brantu.
  
  
  Viņa pamirkšķināja acis. Šķita, ka šīs ziņas viņu smagi skāra. Kad viņa atkal runāja, viņas balss bija aizsmakusi. "Tev vajadzēja man pastāstīt agrāk. Es teicu, ka man viņa patīk, un es to domāju. Vai vīrietis, kas pazīstams kā Moose, bija atbildīgs par viņas nāvi?
  
  
  "Jā."
  
  
  "Viņš ir Lasvegasā. Es redzēju viņu pagājušajā naktī kazino."
  
  
  "Ja Moose parādīsies šeit, vai jūs man piezvanīsit uz manu viesnīcu?"
  
  
  — Noteikti.
  
  
  Es tonakt medīju alni kazino, klubos un viesnīcās
  
  
  
  
  
  bet es to neatradu.
  
  
  Arlēna Bredlija man piezvanīja, kamēr es ēdu brokastis. "Viņš sazinājās ar mani. Tu vari iet ārā?"
  
  
  Es braucu zem svelmes saules uz rančo. Pulss paātrinājās, adrenalīns gāja caur jumtu. Mani meklējumi ir beigušies.
  
  
  "Viņi jautāja par jums, tāpat kā jūs jautāja par viņiem. Es teicu, ka tu esi šeit un grasies atgriezties. Viņi vēlas, lai es tev izlieku lamatas,” sacīja Arlēna Bredlija.
  
  
  "Vai jūs pieņēmāt piedāvājumu?"
  
  
  Viņa pirmo reizi pasmaidīja. Smaids bija plāns, grūts un atturīgs. "Es domāju, ka viņi domā, ka kāds no maniem uzņēmumiem nevar iebilst pret viņu. Viņi man piedāvāja 10 000 USD, lai es atstāju tevi vienu, lai viņi varētu tevi nogalināt.
  
  
  "Viņi noteikti atrada naudu."
  
  
  — Nauda? - viņa teica, saraucot pieri.
  
  
  "Nav svarīgi. Pasaki viņiem, ka tu to darīsi. Pasaki viņiem, ka izliksi viņiem lamatas.
  
  
  — Un tā vietā tu viņus noķersi.
  
  
  "Es mēģināšu," es teicu.
  
  
  Pa ceļam uz rančo gāju garām vecai spoku pilsētai. Mēs piebraucām pie tās, un es gāju cauri putekļiem, līdz atradu ēku, kas izskatījās piemērota tam, ko vēlējos. Izņēmu šauteni no mašīnas un paslēpu spārēs pie durvīm.
  
  
  "Vai drīkstu jautāt, kāpēc jūs to darāt?" - teica Arlēna.
  
  
  "Man ir pistole, ar kuru pietiek aizsardzībai no tuva attāluma. Bet viņi varētu mēģināt mani nogalināt no attāluma."
  
  
  Viņa paskatījās uz pamesto ielu. Lai gan gaiss mirgoja no karstuma, viņa nodrebēja. „Ideāla vieta šaušanai. Kā filmās. Tikai tā nav daiļliteratūra.”
  
  
  “Jūsu rančo ir vairāki zirgi. Pasaki Moose, ka šopēcpusdien dosi mani pastaigāties. Tu mani atvedīsi šurp, tad aizbēgsi ar zirgiem un atstāsi mani kājām.
  
  
  “Izklausās ideāli. Viņiem".
  
  
  "Es gribu, lai viņi tam noticētu. Kad viņi atkal sazināsies ar jums?"
  
  
  "Alnis teica, ka ieradīsies pusdienlaikā. Grafiks viņam būs piemērots. Tas pats ir ar to, ka atstāju tevi šeit bez zirga.
  
  
  Atgriezusies rančo, viņa ielēja man dzērienu un atnesa savu glāzi manējai. "Uz panākumiem."
  
  
  "Ceļā uz noziegumu," es teicu.
  
  
  Viņa pasmaidīja otro reizi kopš mūsu tikšanās. “Es palieku nelokāms, jo tas ir vislabākais biznesam. Bet es varu ļoti just līdzi cilvēkiem. Tāpat kā Cora. Kā tev iet".
  
  
  Es ielēju mums vēl vienu. "Tad uz draudzību."
  
  
  Mēs braucām uz spoku pilsētu tik karstā saulē, ka mans krekls bija pielipis pie muguras. Es nokāpu no zirga.
  
  
  "Vai tu tās redzi, Ned?"
  
  
  "Es redzēju saules gaismas mirdzumu. Viņi droši vien skatās caur binokli. Nāc, pacelies. Viņi būs tuvumā. Viņi nevēlēsies palaist garām tikšanos."
  
  
  Viņa aizgriezās, atstājot manu zirgu. Tas nebija daļa no plāna. Bet tam nebija nozīmes. Alnis vēl atnāks. Es zināju, ka varu uz to paļauties.
  
  
  Apsēdos vienā no sen pamestā veikala nokarenās verandas un aizsmēķēju cigareti. Tad ieraudzīju mašīnu – pazīstamu Linkolnu. Viņš apstājās ielas galā un izkāpa kāds vīrietis. Liels vīrietis. Viņš stāvēja un skatījās uz mani, un es jutu, ka mana sirds sažņaudzas.
  
  
  Mans zirgs radīja troksni. Paskatījos uz dzīvnieku un ieraudzīju citu bandītu, kas tuvojas no pretējā virziena. Viņš gāja, zirgu vedis. Viņa kājas sīkās spirālēs spārdīja putekļus.
  
  
  Viņi plānoja mani noķert krustugunīs.
  
  
  Es izmetu izsmēķi. Es piecēlos un pārvietojos starp abām ēkām. Stāvot pie vienas būdiņas sienas, gaidīju, kad mani stalkeri spers soli. Nepagāja ilgs laiks. Alnis nāca aiz stūra.
  
  
  "Kā tev patika manas meitenes, Hārper?"
  
  
  "Ar pāri viss bija kārtībā /*
  
  
  “Bet ne tik skaista kā Šeila? Viņa bija mīļotā. Man ļoti žēl, ka salauzu viņas kaklu. Mēs bijām kopā vairākas reizes. Bet liela nauda aizmiglo sievietes galvu un izkropļo viņas domāšanu.
  
  
  "Viņa tevi nav aplaupījusi."
  
  
  Alnis pienāca tuvāk. "Kas tad to izdarīja? Es dabūju viņai darbu Arlēnas mājā, bet nekad nevienam citam par naudu nestāstīju. Tātad, kā viņi varēja pazust, kā viņa teica?
  
  
  Mana roka karājās man pie sāniem un es pagriezos tā, lai Alnis neredzētu manu roku. Es pakustējos, apgriezu Lugeru, un Moose žoklis no pārsteiguma atkrita.
  
  
  "Es domāju, ka viņa kļūdījās, pastāstot Arlēnai," es teicu.
  
  
  — Nāc, Hārper!
  
  
  Cits vīrietis apstaigāja māju un pienāca man aiz muguras. Viņš tupēja, viņa ierocis bija vērsts pret mani. "Es teicu, beidz to, tu sūcējs."
  
  
  "Nešaujiet viņu," Moose kliedza. "Es gribu dzirdēt, ko viņš saka par naudu."
  
  
  Es nometu Luger un atkāpos uz būdas. “Arlēna uzvarēja Šeilu un izpelnījās viņas uzticību. Viņa man teica, ka jūs viņai piedāvājāt 10 000 USD par šo instalāciju. Vai tā ir, Moose, vai arī viņa tev teica, ka tā ir labvēlība vecam draugam?
  
  
  "Viņa teica, ka tā ir labvēlība."
  
  
  Es pagriezos un izlīstu pa būdiņas atvērto logu. Es uzsitu plecu pret sapuvušajiem dēļiem, un tie padevās, izspļaujot putekļus. Es dzirdēju, kā Moose un otrs vīrietis viens uz otru kliedz. Es piecēlos, pieskrēju pie spārēm un sniedzos pēc šautenes, ko tur biju noķērusi. Man vajadzēja zināt, ka viņš būs prom. Arlēna atgriezās un pakustināja to. Viņa tiešām mani sagrāva.
  
  
  Problēma bija tā, ka es neapzinājos, ka viņa ir iesaistīta, kamēr Moose atkal neatnesa naudu. Moose teica, ka ir ieguvis Šeilai darbu mājā,
  
  
  
  
  
  Viņi savulaik padarīja Arlēnu par meli, vismaz ar nolaidību. Moose teica, ka joprojām nav atradis naudu, kas nozīmēja, ka viņš nevar piedāvāt Arlēnai 10 000 USD. Tas viņu padarīja par meli divreiz. Un viņa man sniedza šo rindiņu par to, cik ļoti viņa jutās pret Šeilu un mani. Viņa man teica, ka gaidīs, ja es dzīvs iznākšu no šīs lamatas. Droši vien ar pistoli.
  
  
  Alnis skrēja gar mājas lieveni. Viņš izskatījās pēc bifeļa. Viņš neapstājoties metās pa durvīm un izkrita pa grīdu. Tā svars bija lielāks, nekā spēja izturēt sapuvušie dēļi. Viņš bija iesprausts bedrē. Viņš zvērēja un saviebās, meklēdams mani.
  
  
  Es piegāju viņam pretī un iesitu viņam pa seju ar dēli, kuru biju paņēmis. Sitiens bija tik spēcīgs, ka dēlis sadalījās.
  
  
  Cits vīrietis izkāpa pa logu. Es iemetu viņam duncis, bet steidzos un palaidu garām. Es izvairījos no durvīm. Ja draugs Moose to nebūtu pacēlis, mans Lugers joprojām gulētu ārā.
  
  
  Rikšoju aiz stūra. Pistole joprojām bija tur, bet es neliecos par to. Arlēna stāvēja starp ēkām, vienā rokā turot nervoza zirga grožus, bet otrā – vidēja svara mauzera grožus.
  
  
  "Ej un paņem viņu. Es atgriezos, lai jums palīdzētu," viņa teica.
  
  
  "Nē, jūs atgriezāties, lai reģistrētos ar zēniem un redzētu, vai viss notiek saskaņā ar plānu. Tas ir nepareizi. Es joprojām esmu dzīvs, un viņi zina patiesību. Jūs nozagāt naudu Šeilai. Viņa aizbēga, kad atklāja, ka viņi ir pazuduši. , Es nekad nezināju, ka jums tas ir. Viņa tev uzticējās. "
  
  
  Viņa šāva no ložmetēja.
  
  
  Es atstāju fiat putekļos. Paskatījos uz augšu tieši laikā, lai ieraudzītu, kā Moose pavadonis izliecas pa logu un šauj uz Arlēnu. Lode bija 0,45 kalibra un saplēsa viņas seju.
  
  
  Es kliedzu un metos pie vīrieša, izraujot viņu pa logu. Es iesitu viņam pa seju un satvēru viņa pistoles roku, kamēr mēs ripojām pa putekļaino ielu. No aiz stūra iznāca Alnis. Viņš pacēla laukakmeni, pacēla to virs galvas un piegāja pie manis.
  
  
  Vīrietis zem manis mēģināja vērst ieroci pareizajā virzienā, bet es turēju viņa plaukstas locītavu. Es viņam atkal iesitu. Es zināju, ka atnāks Alnis. Pēdējā brīdī aizripojos. Alnis atbrīvoja laukakmeni. Sēdēja vēl kāds vīrietis un laukakmens viņam trāpīja ar briesmīgu skaņu, it kā ar nazi grieztu gaļu. Man nebija šaubu, ka šis cilvēks ir miris. Bez šaubām.
  
  
  Alnis izskatījās apmulsis par šādu notikumu pavērsienu. Viņš neticīgi pakratīja savu milzīgo galvu. Tad viņš piegāja pie sava drauga. Viņš vīrietim no pirkstiem norāvis .45.
  
  
  Es aizrāpoju līdz Lugeram. Pagriezusies, es iešāvu Alnim krūtīs. Divas reizes. Es viņu nošāvu trešo reizi, kad viņš piecēlās, viņa acis bija mežonīgas un mute kustējās, it kā viņš gribētu kaut ko teikt.
  
  
  Beidzot viņš nokrita un sastinga putekļos. Es lēnām piecēlos kājās. Spoku pilsēta šķita gandrīz klusa, kā kapsēta. Es biju vienīgais cilvēks, kas tajā izdzīvoja. Garās medības bija beigušās un mans darbs bija padarīts, izņemot to, ka es pastāstīju Vanagam par AX bāzu iefiltrētājiem. Bet rīt būs savādāk.
  
  
  Epilogs
  
  
  Es atradu Vanaku pie baseina viņa klubā zaļojošajos Virdžīnijas laukos netālu no Vašingtonas. Viņš paņēma dažas ļoti nepieciešamās sauļošanās. Viņa kaulainie elkoņi un ceļgali izskatījās kā ziloņkaula durvju rokturi.
  
  
  "Kā gāja tīrīšana?" ES jautāju.
  
  
  "Viss ir parūpēts. Mums bija jāslēdz bāzes Karolīnā un Denverā, bet mēs ieguvām kontroli pār visiem mafijas spiegiem. Par laimi, operācija bija agrīnā stadijā, un viņi nenodeva nekādu svarīgu informāciju. "
  
  
  "Kopumā mafija neko nezināja par Rosi darījumu ar komunistiem vai par to, ka viņš bija iesaistīts spiegošanā AX labā. Arī Abruza, iespējams, neko daudz nezināja. Viņš vienkārši bija aizdomīgs. Bet aizdomas var būt nāvējošas, ja jūs sajaucaties ar tādiem cilvēkiem kā Lū Rosi."
  
  
  Vanags atvēra vienu aci.
  
  
  "Tā bija dārga un asiņaina lieta, Nik, bet tas ir mūsu darbs, tavs un mans. Tas ir netīrs darbs, par kuru medaļas nesaņem."
  
  
  "Es zinu," es teicu.
  
  
  "Vai esat gatavs rīt doties uz Londonu?"
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  "Niks," viņš sauca, kad es aizgāju. Viņš apsēdās uz atpūtas krēsla. "Kas tā sieviete jūs gaida mašīnā?"
  
  
  "Uzticams informators"
  
  
  — Tu domā Valanta meitu? viņš teica .
  
  
  * * *
  
  
  Barbara nepacietīgi gaidīja. "Ejam kaut kur un ejam gulēt, Nik. Rītdiena pienāks ļoti ātri." Viņa piegāja man tuvāk, kad es izgāju no kluba. "Vai jūsu priekšnieks bija pārsteigts?" "Ak, protams," es teicu. "Viņš bija gandrīz bez vārda."
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  Aģents - darījuma partneris
  
  
  
  Niks Kārters.
  
  
  Aģents - darījuma partneris
  
  
  Veltīts Amerikas Savienoto Valstu slepenā dienesta darbiniekiem
  
  
  
  Pirmā nodaļa.
  
  
  Vajājot bīstamu medījumu, mednieks dažkārt atklāj, ka ir netīši apmainījies ar savu laupījumu un kļuvis par upuri. Daudziem savvaļas dzīvniekiem piemīt viltība, kas nepieciešama slazdiem, piemēram, Mato Grosso slepkavam jaguāram, kurš paslēpa savas pēdas, lai sajauktu un nogalinātu medību suņus ar vienu sitienu ar saviem nagiem, vienmēr pirmo nogalinot pēdējo barā esošo suni. Un laupītāju zilonis Dabi, kuram ir izveidojies pretīgs ieradums plēst ekstremitātes saviem cilvēku vajātājiem.
  
  
  Cilvēks, protams, ir viltīgākais no visiem slazdiem, un es rūpīgi pārdomāju šo faktu, ejot pa tumšo meža taku. Tā bija ideāla vieta slazdam; un es zināju, ka tas tā ir plānots.
  
  
  Es gāju uzmanīgi, lēni, vērojot katru koku un krūmu kustībā, klausoties mazākās skaņas. Mans Luger, Vilhelmīna, gulēja gatava maciņā, bet bez aprīkojuma. Hugo stiletto gulēja zamšādas apvalkā, kas bija piesprādzēts pie mana labā apakšdelma, zem jakas, ko es valkāju. Tikko biju pagājusi garām pārkarenam zaram, kad aiz muguras dzirdēju skaņu. Jau pirms pagriezos, zināju, ko tas nozīmē – man aiz muguras no koka zemē bija nokritis vīrietis.
  
  
  Es pagriezos tieši laikā, lai ieraudzītu roku, kas nolaižas ar nazi. Plānais, asais asmens bija vērsts tieši pret manām krūtīm.
  
  
  Pacēlusi kreiso apakšdelmu, lai to bloķētu, es satvēru vīrieša plaukstas locītavu. Tajā pašā laikā es iedūru vīrieša acīs labās rokas rādītājpirkstu un vidējo pirkstu. Bet viņš piespieda brīvo roku pie deguna tilta tieši laikā, lai glābtu acis.
  
  
  Es satvēru viņa otru plaukstas locītavu ar abām rokām, pagriežoties un prom no viņa, un stipri pievilku, noliecoties uz priekšu. Vīrietis pārlidoja man pāri plecam un atsitās pret zemi pa muguru. Nazis viņam izlidoja no rokas. Es sasprindzināju labā apakšdelma muskuli, un duncis ieslīdēja manā plaukstā. Pirms vīrietis paguva pakustēties, es iebāzu stileta tievo galu zem viņa zoda un turēju to tur.
  
  
  "Labāk veiksies nākamreiz," es klusi teicu.
  
  
  Es neiegrūdu nazi zem vīrieša zoda kā parasti. Es turēju viņu tur, kamēr viņa acis samiedza mani.
  
  
  Pēkšņi viņš pasmaidīja. "Ļoti labi, N3," viņš teica.
  
  
  "Kādi ieteikumi?" - es jautāju, noņemot duncis viņam no rīkles.
  
  
  Viņš piecēlās sēdus un atsvaidījās. "Nu, es varētu pieminēt, ka jums vajadzētu izmantot vairāk gurnu savā metienā. Un ka jūsu duncis nav problēma un tiek uzskatīts par zemāku par vācu Trapper's Companion, kuru jūs tikko no manis atņēmāt. Bet es domāju, ka jūs visi to zināt. Un šķiet, ka darbu paveicat neatkarīgi no tā."
  
  
  Es ieliku Hugo atpakaļ tā apvalkā. "Paldies," es teicu.
  
  
  Es nokārtoju pirmo pārbaudījumu kvalifikācijas paaugstināšanas kursos. Mans pretinieks bija aikido instruktora asistents AX Academy, un man nācās atzīt, ka viņš paveica sasodīti labu darbu, pārliecinoties, ka es atceros pašaizsardzības pamatus. Mēs atradāmies īpaši slepenās AX aģentu skolas teritorijā.
  
  
  "Tagad turpiniet pa šo ceļu, līdz sasniedzat krustojumu ar ceļu, kas ved atpakaļ uz mācību centru," viņš man teica. — Gaidi jebko.
  
  
  "Man tas vienmēr patīk," es smaidot atbildēju.
  
  
  Es to atstāju tur un gāju pa līkumoto taku. Mēness izslīdēja no mākoņiem, apgaismojot taku ar baisi sudrabainu gaismu. Es pārvietojos uzmanīgi, gatavs uz visu. Kad nonācu krustojumā, uz minūti apstājos. Es apzinājos, ka trūkst kukaiņu skaņu, kas nozīmēja, ka pastāv liela iespēja, ka tuvumā atrodas kāds cits. Es tikko biju sācis savu ceļu, kas veda uz mācību centru, kad no tumsas uz celiņa tieši man priekšā izlēca kāds vīrietis. Es izvilku savu Lugeru un pabeidzu vīrieti līdz viņa ierocim. Es mērķēju Luger pret viņa krūtīm un nospiedu sprūdu. Uz tukšās kameras atskanēja klikšķis.
  
  
  "Tu esi miris," es teicu. "9 mm lode pie sirds."
  
  
  Figūra tumšajā uzvalkā iesmējās, un es redzēju, ka viņš valkā zeķes pār seju. No smiekliem un šīm zeķēm man griezās galva. Kamēr es vēl mēģināju to izdomāt, aiz muguras dzirdēju nelielu troksni. Šis cilvēks bija tikai māneklis. Bet nebija jēgas. Instruktori nekad nestrādāja komandās pret jums, ne arī nakts vingrinājumos.
  
  
  Pirms paspēju pagriezties pretī otrajam vīrietim, es jutu, ka pēkšņas, asas sāpes uzsprāgst mana galvaskausa pamatnē. Tumsā man pazibēja spožas gaismas. Mani ceļi salocījās, un zeme atsitās pret manu pakausi. Es kaut kur dzirdēju klusu vaidu, sēkšanu, un tas nāca no manas rīkles.
  
  
  Es dzirdēju balsi. - "Tas ir viņš?"
  
  
  "Jā, tas ir viņš," otrs vīrietis atbildēja ar nelielu akcentu.
  
  
  Es ar sāpēm atvēru acis un ieraudzīju divas tumšas figūras peldam tumsā. Viņi ir abi
  
  
  valkāja zeķu maskas. Paspēju pajautāt. - "Kas tas ir?"
  
  
  "Reālā dzīve, Kārtera kungs," viņš teica ar akcentu. "Nevis skolas spēles, kā jūs domājāt."
  
  
  Es šķielēju caur savām sāpju apmākušās acīm, lai ieraudzītu seju kontūras aiz zeķēm, taču bija pārāk tumšs, lai kaut ko saskatītu. Jebkurā gadījumā nebija vajadzīgi nekādi izcili atskaitījumi, lai saprastu, ka tie nebija apmācību akadēmijas pasniedzēji. Es tikai mēģināju uzminēt, kā viņi nokļuva zonā, kad viens no viņiem spēcīgi iespēra man pa sānu.
  
  
  Es iesmējos un lamājos zem deguna. Sāpes bija mokošas. Vīrietis ar akcentu norādīja uz manu seju ar Colt Cobra 38 Special.
  
  
  "Tas bija tikai tāpēc, lai jūs pārliecinātu, ka šī nav spēle, Kārtera kungs," man teica tas, kuram bija Colt. Otrs vīrietis sekli elpoja un izskatījās tā, it kā viņš vēlētos atkārtot mācību stundu.
  
  
  Viņš ielika mazo pistoli atpakaļ kabatā un izvilka no jakas melnu aploksni. Izdvesot skaņu kaklā, viņš nometa aploksni man blakus uz zemes.
  
  
  Atkal ierunājās tas ar akcentu. "Šī ziņa ir paredzēta jūsu priekšniekiem, Kārtera kungs. Tas attiecas uz gaidāmo konferenci Karakasā. Es iesaku jūsu cilvēkiem to rūpīgi un nopietni izlasīt.
  
  
  Mans prāts griezās sāpju pilnā tumsā. Konference bija Amerikas viceprezidenta un Venecuēlas prezidenta tikšanās, kas nākamo divu nedēļu laikā notiks Palacio de Miraflores, Baltajā pilī. Šis bija nozīmīgs politisks notikums, kas stiprinātu ekonomiskās un politiskās saites starp ASV un Venecuēlu.
  
  
  Es gribēju uzdot jautājumus, lai viņi varētu runāt mazliet vairāk. Bet viņi pabeidza sarunu. Tas, kurš man spārdīja agrāk, grasījās dot man pēdējo sitienu, pirms viņi aizgāja. Viņa problēma bija tā, ka viņš pārāk mīlēja savu darbu. Šoreiz viņš savu smago zābaku norādīja uz manu galvu. Es satvēru viņa kāju un nežēlīgi sagriezu viņu. Es dzirdēju, ka krakšķ kauli, un viņš kliedza, zaudējot līdzsvaru un smagi krītot virsū savam biedram. Otrs vīrietis atkāpās, un viņi abi nokrita.
  
  
  — Muļķis! - vīrietis ar Koltu kliedza, cenšoties piecelties kājās, cenšoties mērķēt.
  
  
  Līdz tam laikam es biju uz kājām, un viņš kaut kā nokļuva starp mani un ieroci, kas man bija labi. Viņš iesita man ar lielu dūri pa seju, bet es palēcos un tas atlēca no mana žokļa. Vīrietis ar ieroci pielēca un ieskrēja ēnā. Es iesitu otram vīrietim, ar dūri sasitot viņa deniņu. Viņš nokrita uz muguras un es metos viņam virsū, bet viņš uzlika kāju man uz vēdera un pagrūda. Es pacēlos un, kad es atkal biju kājās, viņš bija ieslīdējis krūmos.
  
  
  Bet es negrasījos aizmirst, cik ļoti viņam patika spert mani, un tas man deva enerģiju, par kuru es pat nezināju, ka man ir. Es ļāvu stiletam iekrist manā rokā un aizmetu to viņam pakaļ. Tas viņam ietriecās mugurā, kad viņš iegāja blīvos krūmos. Viņš kliedza, satvēra muguru un metās uz priekšu, pazūdot no redzesloka krūmos.
  
  
  Kad es tuvojos kritušajam vīrietim, instruktors izkāpa no ēnas man aiz muguras. "Hei," viņš kliedza, "kas šeit notiek?"
  
  
  Viņš piegāja līdz vietai, kur es stāvēju, un ieraudzīja, ka bandītam mugurā izlīda duncis. Viņš teica. - "Jēzus!" "Kas pie velna noticis?"
  
  
  Es novilku vīrietim zeķu masku un redzēju, ka viņš ir miris. Seja bija nepazīstama. "Mums bija ciemiņi," es teicu. "Viens palicis."
  
  
  "Vai jūs nogalinājāt šo?" Viņš izskatījās mazliet slims.
  
  
  AX instruktori ir pašaizsardzības speciālisti, taču vairums no viņiem šajā jomā nepavada daudz laika. Viņi māca mums sēdēt, bet nekad nedarīt netīro darbu.
  
  
  "Izskatās, ka es to izdarīju," es teicu, ejot garām karatē ekspertam ar vaļēju žokli, lai paņemtu aploksni, ko mani uzbrucēji bija atstājuši man. Es to atvēru un tik tikko varēju izlasīt ziņojumu blāvā mēness gaismā.
  
  
  Gaidāmajā konferencē Karakasā ASV valdība un jo īpaši izlūkošanas tīkls AX tiks pakļauts smagam pazemojumam un apmulsumam. Šis ir atklāts izaicinājums AX: noteikt, kādā formā izpausties pazemojums un kā tas tiks īstenots, un, ja iespējams, to novērst. Kad jūs zaudējat, pasaule redzēs AX neefektivitāti un ASV valdības neefektivitāti pasaules lietās.
  
  
  Parakstīts vienkārši "Spoileri". Viss ziņojums, ieskaitot parakstu, tika sašūts no žurnālu izgriezumiem.
  
  
  Man tuvojās bālu seju karatē instruktors, kurš no sāniem paskatījās uz mirušo vīrieti. Kad viņš runāja, viņa balss bija auksta. "Vai šie cilvēki to pameta?"
  
  
  "Tieši tā," es teicu.
  
  
  "Vai es varu to redzēt, lūdzu?" - viņš jautāja instruktora balsī.
  
  
  "Es baidos, ka nē," es atbildēju.
  
  
  Viņa seja bija dusmu pilna. "Tagad klausies, Kārter. Šis nelaimīgais incidents notika skolas teritorijā, ko jūs vēlaties darīt. "
  
  
  Ieliku papīru jakas kabatā. "Deivids Hoks saņems pilnu ziņojumu."
  
  
  Visi AX ziņoja Vanagam, pat vīrieša priekšnieks mācību centrā. Man bija aizdomas, ka instruktors ir sašutis par to, ka es ziņoju tieši Vanagam. Kad es gāju viņam garām, lai paņemtu savu duncis, es domāju, ka viņš mani apturēs.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka varat atņemt šo papīru no manis?" - es jautāju ar sarkastisku smīnu.
  
  
  Viņš brīdi vilcinājās. Es zināju, ka viņš ļoti vēlas pieņemt izaicinājumu, bet viņš zināja manu rangu. Šis vienīgais fakts viņu biedēja, neskatoties uz viņa melno jostu karatē.
  
  
  Viņš pagāja malā un es izņēmu duncis. Es notīrīju asmeni uz mirušā vīrieša muguras un ievietoju to atpakaļ apvalkā. "Jūs varat nogādāt ķermeni uz apmācību centru," es teicu, "bet atstājiet to tur, līdz dzirdat Vanaga pavēli. Un neizņemiet neko no viņa kabatām.
  
  
  Instruktors tikai skatījās uz mani, sašutums bija rakstīts pa visu seju.
  
  
  "Pagaidām vingrinājumi ir beigušies," es teicu. "Šodien vairs nav jāslēpjas ēnā."
  
  
  Es novērsos un devos atpakaļ uz ēkām. Man vajadzēja uzreiz piezvanīt Vanagam.
  
  
  * * *
  
  
  Pēc pāris dienām mēs ar Vanagu sēdējām pie gara sarkankoka konferenču galda AX galvenajā mītnē kopā ar CIP vadītāju, Nacionālās drošības aģentūras vadītāju, Slependienesta vadītāju un Venecuēlas Drošības policijas direktoru. Vanags lūdza šos cilvēkus tikties ar mums, jo viņu aģentūras gatavojās nodrošināt Karakasas konferences drošību.
  
  
  Vanags atradās pie galda un runāja caur milzīgu, smirdīgu cigāru. "Jums visiem ir ziņas kopijas, kungi," viņš teica. "Ja kāds no jums vēlas vēlreiz apskatīt oriģinālu, man tas ir šeit." Viņa liesais ķermenis šķita elektrisks ar enerģiju, un viņa cietās, ledainās acis izskatījās nevietā Konektikutas fermera jautrajā sejā. Es pamanīju, kā jau daudzas reizes iepriekš, ka Vanagam runājot, cilvēki uzmanīgi klausījās – pat šie slavenie cilvēki.
  
  
  "Nav informācijas par to, kas to rakstīja?" - jautāja CIP vadītājs. Viņš bija garš, rudmatains vīrietis ar caururbjošām zilām acīm un piecu zvaigžņu ģenerāļa uzvedību.
  
  
  "Es ļaušu N3 atbildēt uz šo jautājumu," Vanags teica, ieliekot cigāru mutē.
  
  
  Es saliku rokas sev priekšā uz galda. Es ienīstu šīs birokrātiskās sanāksmes, it īpaši, ja man ir jāatbild uz daudziem izlūkošanas jautājumiem.
  
  
  "Nav iespējams izsekot materiāliem, ko viņi izmantoja pašam ziņojumam," es teicu. "Mēs pārbaudījām papīru, aploksni, izgriezumus un līmi, un tās visas ir izplatītas lietas, ko viņi varēja iegādāties jebkurā no tūkstošiem veikalu šajā rajonā."
  
  
  — Kā ar pašiem vīriešiem? - slepenā dienesta vadītājs nepacietīgi jautāja. Viņš bija drukns un gaišmatains, ar pelēkām svītrām uz deniņiem. Viņš izskatījās ļoti nervozs.
  
  
  “Vīrietis, kuru es nogalināju, izrādījās apavu pārdevējs lielā universālveikalā šeit, Vašingtonā. Nekādu pavedienu. Viņam nav ierakstu nevienā no mūsu nodaļām vai policijā. Un viss, ko varu pateikt par viņa draugu, ir tas, ka viņš ir garš puisis ar eiropeisku akcentu."
  
  
  — Krievu? - jautāja NSA aģents. Viņš bija gados vecāks vīrietis ar baltiem matiem un garu, izvirzītu zodu. Viņš zīmēja uz bloknota sev priekšā, bet viņš vērīgi skatījās manā sejā.
  
  
  "Es nevaru droši pateikt," es teicu. “Varbūt tas bija Balkānu akcents. Un, protams, tas varētu būt viltots."
  
  
  Venecuēlietis uzsita ar pirkstiem pa galdu. Viņš bija liels vīrietis ar olīvu seju un tumšām, kuplām uzacīm. Viņš bija cilvēks, kurš pirms kāda laika bija veiksmīgi aizstāvējis Venecuēlas valdību vairāku apvērsuma mēģinājumu laikā, un tagad viņš bija acīmredzami noraizējies. "Tad mums nav ne jausmas, kas slēpjas aiz šī ziņojuma," viņš lēni sacīja ar biezu akcentu.
  
  
  "Es baidos, ka tāda ir pašreizējā situācija," atzina Vanags. "Pat paraksts mums neko nenozīmē."
  
  
  "Ja tas būtu atkarīgs no manis, es par to neuztrauktos," sacīja NSA vadītājs. "Tas viss, iespējams, ir sava veida mānīšana."
  
  
  "Vai tikai daži cilvēki ar dusmām pret AX," komentēja Slependienesta vadītājs. "Amatieri, ar kuriem ir viegli tikt galā, ja viņi parādās Karakasā."
  
  
  "Es nedomāju, ka krievi vai sarkanie ķīnieši tā pildītu misiju," lēni sacīja CIP vīrs. "Bet tad ir gandrīz neiespējami uzminēt, kā VDK un L5 izturēsies noteiktā situācijā."
  
  
  "Skarbs, auksts fakts paliek," sacīja Vanags, "ka konferencei ir draudi. Piezīme runā par pazemošanu un apmulsumu, nevis tikai sabrukumu. Un tas ir īpaši adresēts AX. kungi? "
  
  
  Iestājās īss klusums. Visbeidzot CIP vadītājs atkal runāja. "Jūsu cilvēki bieži dodas tur, kur tiek gaidīts slepkavības mēģinājums," viņš teica, "lai bloķētu savus bendes ar jūsējiem." Viņš paskatījās uz mani
  
  
  — Pareizi, — Vanags teica, atliecoties krēslā un palūkojoties apkārt galdiņam. "Tātad, ja AX būtu šajā konferencē, ir pilnīgi iespējams, ka kāds plāno nogalināt mūsu viceprezidentu vai Venecuēlas prezidentu, vai abus."
  
  
  Pie galda saruna ritēja pilnā sparā. Slependienesta vadītājs drūmi paskatījās uz Vanagu. "Es nesaprotu, kā mēs varam izdarīt šādu secinājumu no piezīmes, Deivid," viņš teica. "Es domāju, ka jūs pārspīlējat tā nozīmi."
  
  
  NSA vīrietis piecēlās no krēsla un sāka staigāt uz priekšu un atpakaļ pie garā galda, rokas satvēris aiz muguras. Viņš izskatījās pēc atvaļināta britu pulkveža, kas staigā pa istabu. "Es domāju, ka mēs visi to uztveram pārāk nopietni," viņš iebilda. — Sasodītā piezīme varēja būt palaidnība.
  
  
  Līdz šim es apzināti klusēju. Vanags vēlējās dzirdēt visu viedokļus, pirms mēs paudām savu. Bet tagad es domāju, ka ir pienācis laiks man runāt.
  
  
  "Tas ir pārāk labi izplānots, lai būtu joks," es klusi teicu. “Atcerieties, ka šiem cilvēkiem izdevās piekļūt AX mācību iestādei. Un viņi zināja manu vārdu un izdevās mani tur atrast. Tas ar akcentu, kurš man iedeva zīmīti, teica tieši tā: es iesaku jūsu cilvēkiem to rūpīgi un nopietni izlasīt. "Es paskatījos apkārt galdam. "Viņš neizskatījās, ka viņš jokotu."
  
  
  "Ja es nebūtu nogalinājis cilvēku tādā situācijā, es arī gribētu visu šo lietu interpretēt diezgan nopietni," kaustiski sacīja Slependienesta virsnieks.
  
  
  Es nevarēju atļauties zaudēt savaldību. "Viens no vīriešiem bija vērsts pret mani ar ieroci, un otrs cīnījās ar mani," es vēsi sacīju. "Ja jūs būtu tur bijis, jūs, iespējams, to uztvertu nopietni. Es izmantoju savu nazi, jo man vajadzēja apturēt vīrieti, nevis tāpēc, ka man patīk nogalināt."
  
  
  Slependienesta priekšnieks tikai pacēla uzacis un iecietīgi man uzsmaidīja. “Nekāda kritika par jūsu spriedumu netika vērsta pret jums, Kārtera kungs. Es tikai cenšos norādīt, ka izlūkdienesti šādus ierakstus saņem regulāri. Mēs vienkārši nevaram atļauties tos visus uztvert nopietni."
  
  
  Venecuēlietis iztīrīja rīkli. "Tā ir taisnība. Bet šī man šķiet savādāka. Un tur, kur ir kāda iespēja uzbrukt mana prezidenta dzīvībai, es nevaru ar to riskēt. Konferences laikā es plānoju dubultot Mirafloresas pils drošību. Un tā kā jūsu Arī Viceprezidentam var draudēt briesmas, es ļoti aicinu jūs veikt papildu piesardzības pasākumus.
  
  
  "Es tikko runāju ar viceprezidentu," sacīja CIP vadītājs. "Tas viņu nemaz neuztrauc. Es viņam teicu, ka visās četrās aģentūrās joprojām būs cilvēki, un viņš domā, ka ar to pietiek."
  
  
  Vanags atskatījās uz slepenā dienesta vīru, kuram bija saliktas rokas piespiestas pie mutes. Neskatoties uz viņa ciniskajām piezīmēm, viņš acīmredzami atzina, ka ir galvenokārt atbildīgs par viceprezidenta dzīvi un personīgo labklājību.
  
  
  "Ko tu domā?" - Vanags viņam jautāja.
  
  
  Viņš nopietni paskatījās uz Vanagu. "Nu, man jāatzīst, ka mēs šeit runājam par konferences vadītāju dzīvi, vismaz potenciāli. Es atradīšu papildu cilvēkus braucienam uz Karakasu, lai tie atbilstu Venecuēlas drošībai.
  
  
  "Labi," Vanags sacīja, košļājot cigāru. Viņš izbrauca ar roku caur sirmajiem matiem, tad izņēma cigāru no mutes. “Par AX mums šajā sanāksmē parasti nebūtu aģents šajā valstī. Bet, tā kā AX bija īpaši minēts piezīmē, es sūtu savu galveno cilvēku - Niku Kārteru - uz konferenci." Viņš pamāja man ar roku. "Viceprezidents uzskata, ka būtu jauki, ja es viņu pavadītu, tāpēc es arī došos."
  
  
  CIP vadītājs paskatījās no manis uz Vanagu. "Mēs parūpēsimies, lai mēs abi tiktu uzņemti."
  
  
  NSA vīrietis lēnām pakratīja galvu. "Es joprojām domāju, ka tu meklē meža zosu," viņš attrauca.
  
  
  "Varbūt tā," atzina Vanags. "Un, protams, ir arī trešā iespēja." Viņš apstājās, izbaudīdams gaidīšanu. "Slazds," viņš turpināja, ieliekot auksto cigāru atpakaļ mutē. “Zīmē teikts, ka tas būs AX, kurš tiks pazemots. Un tas viss ir atklāts aicinājums AX. Varbūt kāds vēlas, lai N3 vai es būtu tur kāda slēpta motīva dēļ.
  
  
  — Kāpēc tad iet? - iebilda NSA aģents. "Es domāju, ka jūs ar prieku sēdēsit kaut kur citur."
  
  
  Vanags košļāja cigāru. "Izņemot to, kā es nerīkojos," viņš teica. "Man nepatīk doma iebāzt galvu smiltīs un cerēt, ka draudi pazudīs vai kāds cits visu nokārtos mūsu vietā."
  
  
  "Mēs atzinīgi vērtējam jūsu klātbūtni, Senjor Vanak," sacīja Venecuēlas amatpersona.
  
  
  Vīrietis no CIP pavērsa savu inteliģento un nopietno skatienu uz mani. "Es ceru, ka jūsu ceļojums būs bez starpgadījumiem," viņš teica.
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. "Ticiet vai nē, es arī tā ceru."
  
  
  Otrā nodaļa.
  
  
  Karakasā bija Klusā nedēļa, un visa pilsēta pulcējās uz festivālu. Bija vēršu cīņas, parādes ar krāsainiem pludiņiem un visi krāsainos novada tērpos, koncerti un izstādes
  
  
  , un dejas laukumos. Karakasa izklaidējās ar nolaistiem matiem. Tomēr tas nebija tas pats gaišais, trakais karnevāla noskaņojums, kas mani pārņēma, kad tikai sešas dienas pirms konferences reģistrējos savā numurā El Conde viesnīcā. Tā bija auksta, biedējoša sajūta, ka stiprs vējš svilpo pa šaurajām bruģētajām ieliņām pilsētas vecajā daļā. Es nevarēju atbrīvoties no baismīgās sajūtas, ka pilsēta mēģina man pateikt kaut ko tādu, ko svinības slēpj no nejaušā novērotāja. Kaut kas ļauns.
  
  
  Vanags bija pacēlies agrāk un jau bija pilsētā. Viņam šķita, ka labāk ir ceļot atsevišķi un apmesties dažādās viesnīcās.
  
  
  Man bija paredzēts sazināties ar Vanagu nelielā restorānā netālu no American Express biroja pulksten deviņos vakarā. Tas man deva dažas stundas, tāpēc es devos uz kiosku uz stūra un nopirku avīzi un vēršu cīņu lapu. Papīrus paņēmu līdzi uz tuvējo ietves kafejnīcu, bet vēja dēļ nolēmu pasēdēt iekšā. Es pasūtīju Campari un dzēru to, kamēr lasīju visus stāstus par konferenci, domājot, vai šis forums nonāks īstos virsrakstos, pirms tas viss būs beidzies.
  
  
  Pabeidzis avīzi, es pētīju vēršu cīņu ziņas. Man vienmēr ir patikusi laba vēršu cīņa. Kad jūs nodarbojaties ar nogalināšanu un cenšaties netikt nogalināts, un spēlējaties ar nāvi – vardarbīgu nāvi –, vēršu cīņām ir īpašs valdzinājums. Tu aizej, samaksā naudu un sēdi barerā – pirmajā rindā. Un tu zini, ka arēnā būs nāve, varbūt pat cilvēka nāve. Bet neatkarīgi no tā, vai nāve piemeklē vērsi vai cilvēku, jūs zināt, ka - vismaz šoreiz - jūs iznāksit dzīvs. Neatkarīgi no tā, kurš mirs, netiks nogalināts jūs vai ienaidnieks. Tātad jūs sēdējat savā apmaksātajā vietā un uztverat visu ar atslāņošanās sajūtu, no kuras jūs zināt, ka jums būs jāatsakās, kad atgriezīsities pasaulē ārpus arēnas. Bet izrādes laikā jūs varat baudīt nāvi, pašapmierinātību un atsvešināti no nāves, kas jūs vajā ielās.
  
  
  Kamēr es lasīju avīzi par vēršu cīņām, es pacēlu skatienu un pamanīju vīrieti, kas mani vēro.
  
  
  Es ātri paskatījos uz avīzi. Es negribēju, lai vīrietis zinātu, ka es viņu redzēju. Es kavējos pie lapas un iedzēru malku Campari, ar acs kaktiņu vērojot vīrieti. Viņš sēdēja ārā pie galdiņa un skatījās uz mani pa logu. Es nekad iepriekš nebiju redzējis viņa seju, bet man ienāca prātā, ka viņa ķermeņa uzbūve bija līdzīga vīram ar ieroci, kurš man uzbruka mācību centrā. Tas varētu būt viens un tas pats vīrietis.
  
  
  Bet Karakasā, iespējams, ir tūkstotis šādu cilvēku. Es satvēru kustību un atkal paskatījos uz augšu. Vīrietis, gatavojoties doties prom, uzmeta uz galda dažas monētas. Piecēlies kājās viņš ļoti ātri atkal paskatījās uz mani.
  
  
  Kad vīrietis aizgāja, es uzmetu uz galda dažas monētas, pabāzu papīru zem rokas un sekoju viņam. Kamēr es sasniedzu ielu, intensīvā satiksme bija aizsegusi viņa redzi. Kad kustība apstājās, viņš nekur nebija redzams.
  
  
  Vēlāk restorānā netālu no American Express biroja es pastāstīju Hawk par notikušo. Kā parasti, viņš košļāja garu cigāru. Vanags ir īsts patriots, taču, kad viņam ir likumīga iespēja tikt pie laba kubiešu cigāra, viņš to tiešām nevar palaist garām.
  
  
  "Ļoti interesanti," viņš domīgi sacīja, pūšot dūmu gredzenu manā virzienā. "Protams, tas var neko nenozīmēt, bet es domāju, ka mums labāk rīkoties ar īpašu piesardzību."
  
  
  — Vai esat bijis Baltajā pilī, ser? ES jautāju.
  
  
  "Šodien es ierados agrāk. Tur ir daudz cilvēku, Nik, bet organizācijas ir ļoti maz. Apsardzes darbinieki, šķiet, ir satraukti par festivālu vairāk nekā par konferenci. Man ir slikta sajūta."
  
  
  "Man šķiet, ka es tur pat neesmu devies," es atzinu.
  
  
  "Es gribu, lai jūs rīt dotos uz pili un ilgi, neuzkrītoši paskatītos apkārt. Jums ir deguns pret nepatikšanām. Izmantojiet to un ziņojiet man šeit rīt pēcpusdienā.
  
  
  ES jautāju. - "Kad ieradīsies mūsu viceprezidents ar savu svītu?"
  
  
  "Rīt vēlu vakarā. Mūsu slepenā dienesta puiši būs ar viņu. Šefs gatavojās ierasties pats, bet viņam bija jādodas uz Havaju salām kopā ar prezidentu.
  
  
  "Ko plāno viceprezidents?"
  
  
  “Ar prezidentu un citām amatpersonām būs vairākas dienas ekskursijas Karakasā un tās apkārtnē. Tāpat tiks organizēti banketi, pieņemšanas un privātas sarunas ar Venecuēlas prezidentu. Pēc tam konferences ietvaros notiks atklātas sarunas ar Venecuēlas prezidenta administrāciju. Protams, būs prese. Konferencei būs rīta un pēcpusdienas sesija. Es vēlos, lai tas būtu īsāks."
  
  
  Vanags izbrauca ar roku caur sirmajiem matiem un skatījās uz biezās kafijas krūzi, ko bija pasūtījis iepriekš. Mēs sēdējām mazā kabīnē pie loga. Mazajā restorānā bija daudz cilvēku, un ap mums valdīja sarunas spāņu valodā.
  
  
  "Kad viceprezidents šeit pirmo reizi uzstāsies publiski?"
  
  
  ES jautāju.
  
  
  Vanags nokratīja pelnus no cigāra un paskatījās uz tumšo, šauro ielu. "Rītvakar viņam ir ieplānotas svinīgas vakariņas par godu Miraflores pilī. Pēc vakariņām būs dejas."
  
  
  "Es vēlētos apmeklēt pieņemšanu, kungs," es teicu.
  
  
  — Man jau ir ielūgumi, — Vanags sacīja, košļādams cigāru. "Patiesībā mums ir atļauja apmeklēt visus pasākumus, kas ir paredzēti viceprezidentam. Es nedomāju, ka mums ir nepieciešams apmeklēt visus, jo draudi bija pašai konferencei un tā kā tur būs slepenā dienesta puiši. 24 stundas diennaktī, piesaistīts viceprezidenta personai, taču mums ir jābūt uz pirmo pasākumu, ja vien nav nepieciešams personīgi tikties ar Slepeno dienestu.
  
  
  "Ejam atsevišķi?"
  
  
  "Jā. Visi, izņemot drošības darbiniekus, domās, ka mēs esam vēstniecības locekļi šeit, Karakasā. Viceprezidents zina mūsu kaveru un spēlēs līdzi.
  
  
  Es redzēju satraucošās krunciņas ap Houka caururbjošajām acīm. "Ziniet," es teicu, "pilnīgi iespējams, ka šī brīdinājuma autori neplāno neko vardarbīgāku par demonstrāciju Baltās pils priekšā."
  
  
  "Vai varbūt tas ir tikai liels joks, kur kāds sēž un smejas par mums savā piedurknē."
  
  
  Es paraustīju plecus. - "Var būt." Bet es ne mirkli tam neticētu.
  
  
  "Tu centies mani mierināt, Nik. Es laikam kļūstu vecs."
  
  
  es pasmējos. — Es tikai vēlos, lai jūs atpūšaties, ser.
  
  
  Vanags atkal izņēma cigāru no mutes un iemeta to mazajā pelnu traukā. "Es tikai vēlētos atbrīvoties no briesmīgās sajūtas, ka notiks kaut kas nāvējošs, un mūs pārsteigt."
  
  
  Viņš vēlreiz paskatījās uz galdu. Es gribēju kaut ko teikt, lai atvieglotu noskaņojumu, bet es nevarēju neko izdomāt. Šī sajūta ietekmēja arī mani.
  
  
  Agri nākamajā rītā es braucu ar taksometru uz Palacio de Miraflores. Tā bija milzīga ēka ar apmēram tūkstoš istabām. Konferencei bija jānotiek Lielajā pieņemšanas telpā. Pieņemšana, vakariņas un ballīte notiks banketu zālē un lielajā deju zālē.
  
  
  Es uzrādīju savus akreditācijas datus pie galvenās ieejas un varēju bez grūtībām iekļūt. Patiesībā tas bija pārāk viegli. Dežūrējošā Venecuēlas policija šķita pārāk dedzīga, lai iepriecinātu. Konferences dēļ pils bija slēgta publikai, bet iekšpusē tā bija pārpildīta ar cilvēkiem, kuriem bija īpašas caurlaides vai bija kaut kādā veidā saistīti ar konferenci.
  
  
  Iekšā valdīja īsta kārtība. ES biju iespaidots. Viņi pat atstāja dežurētus ceļvežus, lai palīdzētu oficiālajiem apmeklētājiem orientēties. Kamēr es stāvēju un skatījos uz lielu eļļas audeklu, ko veidojis nezināms Latīņamerikas mākslinieks, man tuvojās gide.
  
  
  "Perdóneme, senor. Siento molstarle.
  
  
  "Tas ir labi," es atbildēju spāniski. "Tu mani netraucē."
  
  
  "Es tikai gribu norādīt, ka gaitenī atrodas Pikaso," vīrietis pasmaidīja. Viņš valkāja pelēku uniformu un cepuri, kas man atgādināja Vanaga latīņu versiju.
  
  
  "Pateicos," es teicu. "Es noteikti viņu satikšu pirms aizbraukšanas. Vai policija iekārtoja štābu pilī?
  
  
  "Jā," viņš teica. “Valsts dzīvokļos. Ejiet taisni pa šo koridoru, un jūs tajā ieiesit.
  
  
  Es pateicos viņam un iegāju lielajā telpā, kas tika izmantota kā drošības štābs. Atmosfēra bija drudžaina, bet, ja iespējams, nepiespiesta. Zvanīja telefoni, amatpersonas veda nopietnas sarunas, bet citi vīrieši jokoja, smējās un runāja par festivālu vai vēršu cīņu svētdien. Šķita, ka bija daudz neskaidrību. Drīz vien tika gaidīts viceprezidents, un apsargi centās savākt grupu, lai dotos uz lidostu.
  
  
  Es runāju ar pāris CIP cilvēkiem, kurus es pazīstu, bet viņi nešķita īpaši ieinteresēti konferencē. Viens no viņiem piecas minūtes pavadīja, runājot ar mani par dejotāju, kuru viņš bija iepazinies iepriekšējā vakarā. Neviens draudiem neticēja. Es izgāju no istabas un gāju cauri pilij, skatoties uz sejām. Es nezinu, ko es gaidīju, tāpēc paskatieties - varbūt tas cilvēks, kurš mani restorānā vēroja, es nezinu. Bet es arī mēģināju novērtēt situāciju, lai iegūtu izpratni par pili un tās drošību, tāpat kā Hoks. Diemžēl mana pieredze nebija labāka par viņu. Es jutos tā, it kā es sēdētu uz bumbas ar laika degli, kas gatavojās eksplodēt, kad visi to vismazāk gaidīja. Tā bija nepatīkama sajūta.
  
  
  Kad es gāju prom, viens no CIP aģentiem mani satvēra.
  
  
  "Venecuēlas drošības policija ir arestējusi radikāļu grupu, un viņi tos turēs kamerās, līdz tas beigsies," viņš man teica. "No Vašingtonas nav nekā, jūsu uzbrucējiem nav nekādas norādes. Lietas izskatās klusas visās frontēs. Problēma ir tā, ka viceprezidents šo piezīmi neuztver nopietni.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. "Nu, ko es varu domāt, tam ir viens iemesls."
  
  
  "Jā?"
  
  
  "Mēs esam profesionāļi," es cītīgi sacīju. Es pagriezos un devos prom no viņa, pirms viņš paspēja pateikt vēl vienu vārdu. Jaunie gudrie, izplūdušo seju zēni, kurus CIP tagad vervēja, mani īsti nepārsteidza.
  
  
  Viceprezidents ieradās vēlāk bez starpgadījumiem. Pa ceļam uz viesnīcu, kurā viņš un viņa svīta bija apmetušies, ielas bija piepildītas ar sveicējiem, kas vicināja Amerikas un Venecuēlas karogus. Es biju viesnīcā, lai vērotu ierašanos, un tur bija skaļš. Slependienesta vadītājs turēja solījumu par papildu vīriešiem. Viņa aģenti bija visur. Vismaz šķita, ka viņi savu darbu uztver nopietni.
  
  
  Tajā vakarā es uzvilku smokingu un braucu ar taksometru atpakaļ uz Palacio de Miraflores. Tas bija kā Oskara vakars Holivudā. Ielas bija cilvēku pilnas, satiksme nebija iespējama. Es gāju pēdējo garo kvartālu līdz pilij. Šoreiz priekšējo ieeju bloķēja apsardzes darbinieki. Iekšpusē, pieņemšanas telpā ar augstiem griestiem, viceprezidents stāvēja dažu preses pārstāvju ielenkumā.
  
  
  Viceprezidents ir garš vīrietis, un viņš pacēlās pāri lielākajai daļai apkārtējo cilvēku. Viņš bija sirms dižciltīgs vīrs, kluss un atturīgs. Viņa balsi dzirdēja tikai tuvākie, kad viņš atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Viņam blakus stāvēja viņa glītā tumšmatainā sieva plīvojošā garā zilā kleitā. Atkal pētu sejas, bet neredzēju neko aizdomīgu. Es sāku domāt, vai NSA vadītājam ir taisnība. Varbūt mēs ar Vanagu to visu uztvērām pārāk nopietni. Varbūt vīrietis restorānā bija tikai venecuēlietis, kuram patika vienkārši blenzt uz ārzemniekiem. Vai varbūt tie cilvēki mācību centrā vienkārši mēģināja mani nobiedēt ar šo ieroci. Var būt.
  
  
  Bankets bija lielisks, bet bez notikumiem. Venecuēlas prezidents parādījās pilnā militārā tērpā ar medaļām piepildītu lādi. Viceprezidents sēdēja pa labi, garā banketu galda galvgalī. Ēdiens bija lielisks kontinentālo un Venecuēlas ēdienu sajaukums, un vīns bija vēl labāks.
  
  
  Vakariņās man gandrīz pretī sēdēja skaista jauna meitene. Viņa bija skaistākā sieviete pie galda: izliekta, slaida, ar gariem tumšiem matiem un pārsteidzoši tumši zilām acīm. Viņa bija ģērbusies melnā krepa kleitā ar dziļu kakla izgriezumu, kas liecināja par viņas elpu aizraujošās figūras sākumu. Viņa vairākas reizes iekrita manā acīs ēdot un vienu reizi man uzsmaidīja. Vēlāk balles zālē viņa pienāca pie manis un iepazīstināja ar sevi.
  
  
  "Es esmu Ilse Hofmane," viņa teica nedaudz akcentētā angļu valodā.
  
  
  Viņa man plati uzsmaidīja, un es nevarēju nedomāt, ka jo vairāk tu viņu redzi, jo labāk viņa izskatīsies. Pieguļošā melnā kleita uzsvēra viņas pilno krūšu pietūkumu un dramatisko gurnu izliekumu. Viņa nevarēja neko valkāt zem kleitas, un viņas uzceltie sprauslas bija skaidri redzami caur blakus esošo audumu. Viņa bija garāka nekā es iedomājos, un viņas kājas bija garas un tievas.
  
  
  "Es priecājos tevi satikt, Ilsa," es teicu. "Es esmu Skots Metjūss."
  
  
  “Es nedomāju skatīties uz tevi pusdienu laikā, bet tava seja šķiet tik pazīstama. Es strādāju šeit, Vācijas vēstniecībā. Vai es varētu tevi tur redzēt?
  
  
  "Tas ir iespējams," es teicu. "Es strādāju Amerikas vēstniecībā, kas nesen tika pārcelta no Parīzes."
  
  
  "Ak, es mīlu Parīzi!" Viņa atkal pasmaidīja. Viņas acis bija platas un nevainīgas, un viņas smaids piesaistīja jebkuru vīrieti, kura dzīslās ritēja dzīvas asinis. Viņa bija neticami skaista meitene. "Daudz vairāk nekā manā dzimtajā pilsētā Hamburgā."
  
  
  "Es arī labi pavadīju laiku Hamburgā," es teicu, neizpratnē par viņas akcentu. Pārsvarā tas bija vāciski, bet likās, ka ir kas cits. Tomēr mūzika skanēja, un es netērēju laiku, domājot par to. Es viņai jautāju. - "Vai tu gribi dejot?"
  
  
  "Ļoti," viņa teica.
  
  
  Mēs izgājām uz pārpildītās deju grīdas. Lielās zāles vienā galā spēlēja neliela grupa. Cilvēki stāvēja un sarunājās mazās grupās un dzirnavās pa deju grīdu. Es turēju Ilsu ļoti cieši un, šķiet, viņa neiebilst. Viņa piespieda savu silto ķermeni manējam un pasmaidīja man acīs. Efekts bija sensacionāls.
  
  
  Dziesmas vidū viceprezidents un Venecuēlas prezidents pameta balles zāli privātai sarunai. Kopā ar viņiem devās grupa vīriešu civildrēbēs. Es tos minūti vēroju, un Ilsa to pamanīja.
  
  
  "Es satiku jūsu viceprezidentu," viņa teica, "un viņš man ļoti patīk. Viņš ir īsts diplomāts, kas tik ļoti atšķiras no “kariķētā amerikāņa” tēla.
  
  
  „Varu derēt, ka tu viņam arī patiki,” es pasmaidīju.
  
  
  "Viņš šķiet ļoti džentlmenis, jūtīgs cilvēks," viņa nopietni atbildēja.
  
  
  Mūzika apstājās. Mēs stāvējām viens otram pretī. Es sāku vēlēties, lai man būtu vairāk laika Karakasā. Ilse varētu būt ļoti patīkama novirzīšanās. "Nu," es teicu, "man patika."
  
  
  "Tu esi ļoti labs dejotājs, Skot," viņa teica. “Tev ir ļoti vēršu cīnītāja sajūta.
  
  
  Vai jums patīk vēršu cīņas? "
  
  
  "Es tos skatos, kad vien varu," es teicu.
  
  
  Viņa pasmaidīja. - "Ak, vēl viens vēršu cīņu fans!" “Rīt pēcpusdienā es došos uz vēršu cīņu. Karloss Nunezs ir mans mīļākais vēršu cīnītājs."
  
  
  "Man patīk Elkordoba," es teicu. Es zināju, ka viņas piezīme bija uzaicinājums, bet man bija labākas lietas, ko darīt, nekā skatīties vēršu cīņu. Turklāt man bija iedzimtas aizdomas par sievietēm, kuras pirmajās tikšanās reizēs tik ātri uzņēmās iniciatīvu.
  
  
  "Elkordoba ir mana otrā mīļākā," viņa sajūsminājās. Viņas zilās acis atklāja to, par ko man visu laiku bija aizdomas – es viņai patiku tikpat ļoti kā es. "Jums ir jāiet. Tā būs brīnišķīga vēršu cīņa."
  
  
  Manas acis satikās ar viņu. "Kur tu sēdēsi?"
  
  
  "Priekšējā rindā ēnainajā pusē," viņa teica. "Es būšu viens."
  
  
  "Es iešu, ja man būs iespēja," es teicu. "Es gribētu tevi tur redzēt."
  
  
  — Es arī gribētu tevi redzēt, Skot.
  
  
  Es jau grasījos uzaicināt viņu uz vēl vienu deju, kad ieraudzīju vīrieti izejam no balles zāles. Man bija tikai ceturtdaļa skats uz viņa seju, bet es biju diezgan pārliecināts, ka tas bija vīrietis, kurš mani vēroja kafejnīcā.
  
  
  "Piedod man, Ilsa," es asi teicu un devos pēc vīrieša.
  
  
  Viņš jau bija izgājis cauri plašajām durvīm. Daži cilvēki man traucēja un apturēja. Kad es iegāju koridorā, es redzēju tikai vīrieša pakausi, kurš ātri gāja uz pils galveno ieeju.
  
  
  Kad es tur nokļuvu, viņš jau bija ārā. Es ātri gāju garām viesu grupai pie ieejas un lejā gar sargiem uz kāpnēm. Es nekur neesmu redzējis šo vīrieti. Viņš pazuda. Es nogāju lejā pa kāpnēm līdz zemes līmenim un paskatījos garām diviem staigājošiem pāriem ēkas galā. Tumša figūra tikko pagriezās no stūra uz pili un dārziem.
  
  
  Es steidzos lejā pa taku un pēc tam sāku skrējienu, kad nebiju no redzesloka. Es īsi apstājos vietā, kur vīrietis pagrieza stūri. Gar ēkas malu veda vēl viena celiņa, bet uz tās neviena nebija.
  
  
  Lamājoties zem deguna, es skrēju pa taciņu, skatoties uz dārzu. Biju nogājusi kādus divdesmit jardus, kad no ēnas manā priekšā izkāpa divi vīrieši. Vienam rokā bija pistole.
  
  
  "No vaya tan de prisa!" teica tas, kuram bija ierocis. "Espere un minuto, popshot." Viņš man teica, lai paturu to tepat.
  
  
  Acīmredzot tas bija pāris Venecuēlas drošības policijas darbinieku. Viņi mani nepazina pēc skata. Tas, kuram bija ierocis, bija pārāk augstprātīgs.
  
  
  "Es strādāju Amerikas izlūkdienestā," es teicu spāniski. "Vai jūs redzējāt, ka vīrietis nāk šurp?"
  
  
  — Amerikas izlūkdienests? - atkārtoja tas, kuram bija ierocis. "Var būt. Paceliet rokas virs galvas, lūdzu."
  
  
  — Paskaties, sasodīts! ES teicu. “Es cenšos noķert cilvēku, kurš gāja pa šo ceļu. Viņš slīd prom, kamēr tu mani tur.
  
  
  "Tomēr," sacīja tas, kuram bija ierocis, "man jūs jāpārbauda."
  
  
  "Labi, paskaties, es jums parādīšu savus papīrus," es dusmīgi teicu.
  
  
  Otrs klusi tuvojās man ar nīgru sejas izteiksmi. Es sniedzos pēc sava ID. tiklīdz viņš ieradās. Viņš uzreiz iesita man pa seju, nogāzot mani zemē. Es neticīgi paskatījos uz viņiem diviem. Es dzirdēju, ka Venecuēlas slepenpolicija ir diezgan barga, bet tas bija smieklīgi.
  
  
  "Tev lika turēt rokas augšā!" teica vīrietis, kurš mani iesita. "Mēs jūs meklēsim, lai identificētu."
  
  
  Tas, kuram bija ierocis, turēja revolveri pie manas sejas. "Tagad jūs sēdēsit šādi, rokas uz ietves, kamēr mēs jūs pārmeklēsim."
  
  
  Man pietiek. Man ir apnicis strādāt ar rupju apsardzes darbinieku armiju, un jo īpaši esmu noguris no šo divu civildrēbju policistu stulbuma.
  
  
  Es iespēru pistolniekam pa potīti, un kauls skaļi ieplaisāja. Tajā pašā laikā es satvēru viņa roku ar ieroci un smagi to pavilku. Man bija vienalga, vai noslīdēja ierocis un visi dabūja sirdstrieku. Bet tas nedarbojās. Policists pārlidoja man virsū un spēcīgi iesita pa seju. Es satvēru ieroci, kad viņš lidoja garām un izrāvu to no rokām. Vēl viens vīrietis metās man virsū. Es noripoju no viņa un viņš atsitās pret ietvi. Es pieliku pistoles dibenu viņam pakausī un viņš sabruka man blakus. Es nometos ceļos, kad pirmais vīrietis mēģināja piecelties kājās. Es iebāzu viņam revolveri sejā un viņš sastinga.
  
  
  Ar otru roku es izvilku no kabatas savu ID un turēju to viņam pie sejas, lai viņš varētu to izlasīt. Otrs policists mēģināja piecelties sēdus, cenšoties koncentrēties uz mani.
  
  
  Es jautāju pirmajam. - "Tu lasi angliski?"
  
  
  Viņš mirkli skatījās uz mani, smagi elpodams, tad paskatījās uz savu saburzīto biedru. Kad viņš vēlreiz paskatījās uz mani, viņa sejā parādījās jauna rezignācija. "Jā," viņš teica. Viņš ātri pārbaudīja manu karti. "Vai jūs esat kopā ar AX?"
  
  
  "Tas ir tas, ko es jums centos pateikt," es uzreiz nepacietīgi teicu.
  
  
  Viņš pacēla savas tumšās uzacis. "Šķiet, ka ir pieļauta kļūda."
  
  
  Es piecēlos, un viņš ar pūlēm piecēlās kājās. "Tagad paskatīsimies uz jūsu karti," es klusi teicu. Viņš to izņēma un pasniedza man. Kamēr es pārbaudīju, viņš palīdzēja savam draugam piecelties. Vīrietis nevarēja uzlikt nekādu svaru uz labo kāju. Kad viņš saprata, ka viņa potīte ir salauzta, daļa naidīguma atgriezās viņa sejā.
  
  
  ID pārbaudīts. Jā, tā bija slepenpolicija. Es atdevu karti kopā ar otrā vīrieša ieroci. Viņš to pieņēma klusībā.
  
  
  "Labi," es teicu. "Mēs abi tagad esam laimīgi." Es sāku doties prom.
  
  
  "Vai jūs par to ziņosit?" - jautāja vīrietis ar ieroci.
  
  
  es nopūtos. "Ne, ja jūs beigsit rādīt to lietu uz mani," es teicu, norādot uz ieroci. Es pagriezos un devos atpakaļ uz pils priekšpusi. Noslēpumainais vīrietis atkal pazuda. Un būt daļai no šīs drošības sistēmas man tiešām sāka krist uz nerviem.
  
  
  Trešā nodaļa.
  
  
  Nākamajā rītā es palūdzu Kolinsam, par CIP operāciju atbildīgajam aģentam sazināties ar Rietumvācijas vēstniecību, lai noskaidrotu, vai tur nestrādā meitene vārdā Ilse Hofmane. Bija svētdiena, un birojs bija slēgts, bet Kolinss personīgi pazina Vācijas vēstnieku un varēja viņam piezvanīt uz mājām.
  
  
  Vēstnieks teica, ka tur strādā meitene vārdā Ilse Hofmane, un sniedza aprakstu, kas mani pārliecināja, ka viņa ir meitene, ar kuru biju satikusies iepriekšējā vakarā. Vēstnieks nosūtīja savu vietnieku uz pieņemšanu un pateica, ka var paņemt līdzi vēl vienu darbinieku. Droši vien Ilsa izteica vēlmi doties, un viņš viņu paņēma.
  
  
  Mēģināju atcerēties, kurš vakariņās sēdēja blakus Ilsai. Man likās, ka atceros, ka viņai apkārt bija pusmūža vīrieši. Jebkurš no viņiem varēja būt no vēstniecības. Tas, ka viņa vēlāk uzrunāja mani, viena pati, nav nekas ievērojams. Bija dabiski, ka viņa vēlēsies atrast interesantāku kompāniju.
  
  
  Kolinss mēģināja sazināties ar darbinieku viņa mājās, taču atbildes nebija. Šis puisis droši vien izklaidējās savā brīvajā dienā.
  
  
  Šķita, ka meitene ir īsta, bet tas mani nepadarīja mazāk aizdomīgu. Man joprojām bija slikta sajūta par šo uzdevumu. Hoks sniedza vairākus ieteikumus CIP un Venecuēlas drošības policijai. Tagad drošība šķita stiprāka, taču sajūta nepazuda. Vanagam arī tā bija. Minēt nav īpaši zinātniski, bet manā biznesā tu iemācies pievērst uzmanību savai intuīcijai. Tās var attīstīties no virknes mazu faktu, ar kuriem nepietiek, lai jūs apzinātā līmenī šokētu, taču ir priekšnojautas, kas kaut kur dziļi tevī iedegs sarkano gaismu. Es nezinu, kas tas ir. Es tikai zinu, ka esmu daudzas reizes izglābis savu dzīvību, sekojot savām nojautām.
  
  
  Varbūt tam nebija nekāda sakara ar meiteni vai pat vīrieti, kuru es redzēju kafejnīcā vai, iespējams, pilī. Tas varētu būt kaut kas nesaistīts, kas slēpjas dziļi manas zemapziņas ēnās. Bet meitene un noslēpumainais vīrietis bija pietiekams iemesls manai piesardzībai, priekšnojautai vai priekšnojautas trūkumam.
  
  
  Es pusdienoju kafejnīcā netālu no Plaza Ibarra un netālu no Avenida Baralt. Kamēr es ēdu, pagāja parāde un man bija labs skats. Bija dejotāji kostīmos, pludiņos, papīrmašē galvās uz nūjām un galvas saitēm. Cilvēkiem bija jautri, un es sāku mazliet atpūsties.
  
  
  Pēcpusdienā es satiku Vanagu restorānā, kā solīts. Viņš sēdēja ārā saulē, ģērbies koši zilā sporta kreklā ar atvērtu kaklu un zilu šalli ar vaļīgu mezglu. Viņam galvā bija tumši zila berete, jautri noliekta uz vienu pusi. Viņš izskatījās pēc novecojoša Hemingveja tēla. Es apslāpēju smaidu un apsēdos viņam pretī pie mazā galdiņa.
  
  
  “Jūtieties ērti, Nik, un neizsakiet nekādus komentārus par tērpu. Es cenšos iekļauties svētku pūlī."
  
  
  Zem beretes ir tas pats vecais Vanags. Viņš izvilka vienu no saviem garajiem Kubas cigāriem, nokoda vienu galu un izspļāva. Tad viņš ielika cigāru mutē un lēnām pagrieza to, samitrinot. Cigārs šķita nesaderīgs ar bereti un kreklu. Beidzot viņš to aizdedzināja un sāka tikt ierauts mirdzošajā dzīvē. Viņam tas bija kaut kas līdzīgs rituālam, un tas mani nebeidza pārsteigt.
  
  
  "Jūs esat skaists, ser," es teicu, neskatoties uz viņa brīdinājumiem.
  
  
  Viņš vērīgi paskatījās uz mani. “Ne tik skaista kā tā melnmatainā skaistule, ar kuru tu vakar vakarā dejoji. Vai jūs domājat, ka tas ir apmaksāts atvaļinājums?
  
  
  "Viņa uzstāja," es teicu. "Viņa šķita ļoti ieinteresēta."
  
  
  "Jā, es zinu," viņš teica. "Tev vai nu ir, vai nav." Viņš dusmīgi pasmaidīja.
  
  
  "Patiesībā viņa mani satrauca," es atcerējos. "Es viņu pārbaudīju šorīt, bet šķiet, ka viņai viss ir kārtībā."
  
  
  "Vai reģistratūrā ir vēl kas interesants?" - viņš teica, cītīgi norijot cigāru. "Es domāju, izņemot meiteni?"
  
  
  Es viņam pastāstīju par šo vīrieti un par savu tikšanos ar Venecuēlas drošības policiju. "Protams, es neesmu pārliecināts, ka tā bija viena un tā pati persona," es teicu.
  
  
  – Vai arī, ja tā bija, viņam ir kāds sakars ar draudiem. Nav nekas slikts, ja vīrietis tajā pašā dienā dodas uz to pašu kafejnīcu un tikšanos ar mani. Varbūt es vienkārši esmu nervozs."
  
  
  Atnāca viesmīlis un mēs abi pasūtījām Pernod. Mēs neatsākām sarunu, kamēr viņš neatnesa dzērienus un aizgāja.
  
  
  "Meitene praktiski lūdza mani satikt viņu šopēcpusdien vēršu cīņā," es sacīju, kad viņš aizgāja.
  
  
  Vanaga uzacis sacēlās. "Patiešām?"
  
  
  "Viņa teica, ka ir fane."
  
  
  Vanags sāka košļāt cigāru, viņa tievā seja bija drūma, viņa kaulainais ķermenis bija noliecies pār galdu. — Ko tu viņai teici?
  
  
  "Es viņai teicu, ka tur nokļūšu, ja varēšu. Bet man ir citas domas. Es vēlos atgriezties pilī šopēcpusdien, lai redzētu, ko es varu uzzināt par savu noslēpumaino cilvēku.
  
  
  "Tā ir atsvaidzinoša attieksme," viņš teica, cenšoties nesmaidīt. "Man dažreiz rodas iespaids, ka jums ir grūti iekļaut darbu savā aizņemtajā seksuālajā dzīvē."
  
  
  "Tie ir tikai nepatiesi stāsti, kurus izplatīja nekrietni VDK darbinieki, lai mani diskreditētu," es pasmaidīju.
  
  
  Viņš iesmējās. “Patiesībā, ķeroties pie lietas, tu esi ļoti neatlaidīgs. Bet es vēlos, lai jūs šajā jautājumā būtu īpaši uzmanīgi. Tas jums var būt ļoti bīstami."
  
  
  — Kādas teorijas?
  
  
  Pirms runas viņš minūti domīgi sēdēja. Siltā pēcpusdienas saule apspīdēja viņa sirmos matus un iekrāsoja seju saulainā krāsā. "Nekas īpašs. Bet, ja persona, kas jums uzbruka mācību centrā, bija no VDK un izrādās, ka viņš ir tas pats, kuru jūs šeit redzējāt divas reizes, tas varētu nozīmēt, ka viņi jūs kaut ko noskaņo.
  
  
  "Ja man būtu paveicies, viņi būtu varējuši mani nogalināt skolā."
  
  
  "Iespējams, tas neatbilstu viņu mērķim," viņš lēnām sacīja. Viņš paskatījās uz mani. "Cik pulkstens sākas vēršu cīņa?"
  
  
  "Četros. Šim ir jābūt vienīgajam notikumam Venecuēlā, kas sākas laikā."
  
  
  Viņš paskatījās uz rokas pulksteni. "Jums ir daudz laika, lai to izdarītu."
  
  
  "Vai vēlaties, lai es satiku meiteni vēršu cīņā?"
  
  
  "Jā, es zinu. Es domāju, ka mēs labāk noskaidrosim, kāda ir viņas interese par jums. Ja tas ir tikai mīlestības dēļ, izbaudiet to, bet esiet uzmanīgi. Ja tā nav, mēs vēlamies par to uzzināt."
  
  
  "Labi," es teicu. "Šī ir vēršu cīņa."
  
  
  "Atgriezieties pie manis rīt no rīta. Rīt desmitos no rīta es satikšu Pikaso Museo de Bellas Artes.
  
  
  "Es būšu tur," es teicu.
  
  
  Ja jūs nekad neesat bijis Nuevo Circo pulksten 15:30. Svētdien festivāla laikā jūs nekad nezināt, kā izskatās pilnīgs haoss. Ir tik daudz fanu, ka ir gandrīz neiespējami staigāt no viena punkta uz otru bez nepieciešamības izcīnīt ceļu caur tiem. Visur ir spekulanti, kas pārdod biļetes divas līdz trīs reizes par parasto cenu. Dažādi tirgotāji aizsprosto atklāto laukumu arēnas priekšā, un simtiem kabatzagļu cītīgi strādā. Man bija grūti atrast skalperi ar biļeti uz tumšo bareras daļu, kur Ilse teica, ka viņa sēdēs. Festivāla laikā pirmās rindas biļetes nav viegli iegūt. Bet galu galā es dabūju biļeti un iegāju.
  
  
  Atmosfēra iekšā bija pavisam cita. Joprojām bija trokšņains, taču pūlī valdīja klusas gaidīšanas atmosfēra, pavisam ne tāda kā pirmsspēles laikā amerikāņu futbola spēlēs. Atradu savu vietu, kas atradās tieši blakus arēnai, kur visu varēja redzēt tuvplānā. Tajā brīdī atskanēja bugle, un vīrietis zirga mugurā šķērsoja arēnu un noņēma cepuri pretim prezidenta ložam. Viņš bija atbildīgā amatpersona un saņēma arēnas prezidenta atļauju turpināt vēršu cīņu.
  
  
  Es paskatījos apkārt, meklējot Ilsu, un pēc dažām minūtēm pamanīju viņu sēžam tikai divu sekciju attālumā. Viņa mani neredzēja. Vīrietis, kurš īrēja spilvenus, gāja pa eju man blakus, un es paķēru vienu. Bez spilvena šie akmens balinātāji var būt diezgan neērti. Dažas minūtes divas vietas man blakus bija tukšas, bet tad pienāca angļu pāris un paņēma tās. Toru cīnītāju parāde beidzās un orķestris pārtrauca spēlēt. Arēnā valdīja klusums. Es vēlreiz paskatījos uz Ilzu, un likās, ka viņa mani meklē.
  
  
  Tad atvērās vārti un liels melns bullis ar rūkoņu izlidoja ārā. Vēršu cīnītāji stāvēja aiz barjeras un drūmi vēroja, kā vērsis uzbrūk burladero vairogam tieši viņu priekšā, ietriecoties kokā un skaļi to sašķeldams. Ilsas mīļākais Nunezs bija viens no vīriešiem, kas to skatījās. Viņš bija pirmais vēršu cīnītājs.
  
  
  Angļu kundzei blakus man likās, ka viss ir kārtībā, skatoties uz atveramajiem speedwells un rodillazos ar lielo sarkano apmetni, jo viss bija tik krāsains un skaists. Un viņai ļoti patika graciozie banderillero. Bet viņa sāka kļūt bāla, kad vērsis nogāza pikadora zirgu un gandrīz sagrāva pikadoru. Nunes cīnījās ar bulli, un viņa apmetnis bija jauks.
  
  
  bet nedaudz spilgts. Beidzot viņš devās uz slepkavību, un asinis tecēja. Pirmajā mēģinājumā zobens ietriecās kaulā, un viņam tas bija jāizrauj. Taču otrs mēģinājums izrādījās veiksmīgāks – asmens iebrauca tīri. Nunesa Kvadrilla dzenāja vērsi pa apli, līdz viņš nokrita uz ceļiem un matadors viņu piebeidza ar dunci pie viņa galvaskausa pamatnes. Tad iznāca mūļu komanda un vilka mums garām sārtināto liemeni, atstājot ringu. Līdz tam angļu kundzei bija gana. Viņa bija patiešām zaļa, kad vīrs viņu aizveda.
  
  
  Mūķenes pielūdza ap gredzenu. Viņš tika piešķirts, cienot viņa reputāciju, nevis darbu. Viņš nebija to pelnījis par šo cīņu. Viņa apmetnis bija diezgan labs, bet viņš slikti nogalināja vērsi. Tā vietā, lai dotos pāri ragiem, kas ir nepieciešams labai nogalināšanai, bet prasa zināmu drosmi no vēršu cīnītāja puses, Nunezs nodūra dzīvnieku kā miesnieka māceklis.
  
  
  Kad kliedzieni nedaudz pierima, piezvanīju Ilsei. Viņa pagriezās pēc manas balss skaņas un es viņai pamāju.
  
  
  "Šeit ir tukšas vietas, ja vēlaties man pievienoties," es kliedzu.
  
  
  Viņa nesagaidīja otru uzaicinājumu, bet uzreiz devās uz mani. Ilse valkāja īsus zamšādas svārkus un pieskaņotu vesti virs caurspīdīgas baltas blūzes. Viņai kustoties, svārki liecināja par viņas garajiem, iedegušajiem augšstilbiem.
  
  
  "Es baidos, ka manam mīļākajam vēršu cīnītājam ir bijusi slikta diena," viņa teica, apsēdoties man blakus. Es viņai iedevu savu spilvenu.
  
  
  Es īgni pasmaidīju. - "Vai mēs ik pa laikam nekļūdāmies?"
  
  
  Viņa pasmaidīja pretī un padarīja mani aklu. Varbūt viņš gūs lielākus panākumus savā otrajā bullī.
  
  
  "Esmu par to pārliecināts," es teicu. “Piedod, ka vakar vakarā tik ātri aizgāju. Bet es ieraudzīju cilvēku, kuru pazinu, un viņš aizgāja.
  
  
  Es paskatījos uz viņas seju, gaidot reakciju, bet tās nebija. Es biju pārliecināta, ka viņa ir redzējusi arī šo vīrieti, un prātoju, vai viņa viņu pazīst. Bet, ja viņa to darīja, viņa to neizrādīja.
  
  
  "Es zinu, ka bizness ir svarīgāks par saziņu," viņa teica. "Ja vien komunikācija nav bizness."
  
  
  es pasmaidīju. "Labi teikts."
  
  
  Jūs varat pateikt, kad sieviete vēlas iet ar jums gulēt, pat ja viņa cenšas to no jums slēpt. Tas galvenokārt ir veids, kā viņa skatās uz tevi un žesti, ko viņa izdara ar rokām un ķermeni. Dažreiz viņa zaudē savaldību, ja viņas saruna nemaz nav vilinoša. Viņa var likt jums pazust vai izskaidrot jaunāko termodinamikas teoriju. Bet viņas ķermenis, viņas ķīmija vienmēr viņu atdod. Ilsa turpināja runāt par vēršu cīņu smalkākajiem punktiem, taču es sapratu, ka viņa mani gribēja tikpat ļoti kā es. Pat ja viņai bija slēpti motīvi, kāpēc viņa gribēja mani redzēt, es atklāju, ka gaidu šo vakaru.
  
  
  Otrs vēršu cīnītājs tikko iznāca, lai pieskartos savam vērsim, lielam, skaistam bullim no vienas no labākajām rančām. Toru cīnītājs bija nezināms, taču viņš riskēja, lai iepriecinātu pūli.
  
  
  "Ole! Ole!" - viņi kliedza.
  
  
  "Viņš ir labs," sacīja Ilse.
  
  
  "Jā." Es redzēju, kā viņš dara mariposu, liekot apmetnim plīvot kā tauriņam. — Vai jūs pazīstat kādu vēršu cīnītāju?
  
  
  "Ne klātienē," viņa teica. “Lai gan man patīk skatīties viņu uzstāšanos, viņi nav mans tips. Man tik un tā parasti nepatīk latīņu vīrieši."
  
  
  "Cik ilgi jūs esat vēstniecībā?" - jautāju, mainot tēmu.
  
  
  “Kopš manas ierašanās Karakasā gandrīz pirms gada. Man likās, ka gribu redzēt pasauli."
  
  
  — Un tagad ne?
  
  
  Viņa paskatījās uz mani ar savām zilajām acīm un tad atskatījās uz gredzenu. "Tas var būt... vientuļi meitenei šāda izmēra svešā pilsētā."
  
  
  Ja nebūtu zaļā gaisma, es to nekad nebūtu redzējis. "Jūs vakar vakarā bijāt uz pieņemšanu ar vecpuišu," es teicu.
  
  
  "Ak, Ludvig." Viņa smējās. “Viņš ir labs cilvēks, taču viņam patīk kolekcionēt tauriņus un lasīt garas grāmatas par seno vēsturi. Es pat neesmu pārliecināts, ka viņam patīk meitenes."
  
  
  Mēs apmainījāmies smaidiem. ES jautāju. - "Tu pie viņa strādā?" Zināju, ka Ilse Hofmane viņam nestrādā.
  
  
  Viņa neskatījās uz mani, bet turpināja skatīties uz vēršu cīnītāju. "Nē, ne Ludvigs. Par vīrieti vārdā Steiners."
  
  
  Atbilde bija pareiza, bet es joprojām nebiju apmierināts. "Es labi pazīstu Hamburgu. kur tu tur dzīvoji?
  
  
  “Pilsētas ziemeļos. Uz Friedrichstrasse. Netālu no parka."
  
  
  "Ak jā. Es zinu rajonu. Vai jūs tur dzīvojāt kopā ar saviem vecākiem?"
  
  
  "Mani vecāki gāja bojā autoavārijā, kad es biju ļoti maza," viņa teica.
  
  
  Tā arī bija taisnība. Vēstnieks Kolinsam minēja, ka Ilse Hofmane ir bārene.
  
  
  Man žēl.
  
  
  Skatījāmies vēršu cīņu. No pārdevējas nopirku divus dzērienus un likās, ka Ilzai ļoti garšoja. Nunes atkal parādījās un darbojās labāk nekā viņa pirmais mēģinājums. Bija palikuši tikai divi buļļi, un klīda baumas, ka tie ir nenobrieduši teļi no otršķirīgas fermas.
  
  
  "Kāpēc mums tagad nebraukt un kaut kur kopā neiedzert?" - viņa ierosināja.
  
  
  Es ieskatījos viņas zilajās acīs un atkal ieraudzīju ielūgumu. "Izklausās lieliski," es teicu.
  
  
  Mēs iedzērām dzērienu tuvējā kafejnīcā, un tad es uzaicināju Ilsi uz vakariņām El Jardín, Avenida Almeda. Kad mēs pabeidzām vakariņas, viņa uzaicināja mani atpakaļ uz savu dzīvokli, lai iedzertu. Tā kā es joprojām viņu nesapratu un tā kā vilinošais solījums viņas acīs mani patiešām aizkustināja, es devos.
  
  
  Viņai bija liels dzīvoklis netālu no Plaza Miranda. Tā bija iekārtota senā spāņu stilā un dekorēta ar smalkām senlietām. Bija neliels balkoniņš ar skatu uz šauru ieliņu.
  
  
  Kad mēs iegājām iekšā, Ilsa pagriezās pret mani un, nostājusies pavisam tuvu, teica: "Nu, lūk, mēs esam, Skot."
  
  
  Viņas lūpas bija mīkstas, pilnas un viegli aizsniedzamas. Es novērsu nelielu attālumu un noskūpstīju viņu. Viņa sirsnīgi atbildēja, it kā visu dienu būtu gaidījusi. Viņa negribīgi atrāvās.
  
  
  "Padariet mums dzērienu, kamēr es pārģērbšos," viņa teica.
  
  
  Viņa pazuda guļamistabā. Es izlēju mums pāris konjakus no kristāla karafes, un, kad biju pabeidzis, Ilsa bija atgriezusies. Viņa valkāja garu, stingru halātu, kas neko neatstāja iztēlei. Viņa aizvēra aizkarus, tad pienāca pie manis un iedzēra konjaku.
  
  
  Es novilku savu jaku, kamēr viņa bija guļamistabā, un nepūlējos slēpt Luger un duncis. Es vēroju viņas sejas izteiksmi, kad viņa tos ieraudzīja. Es cerēju, ka tas būs pārsteigums, un tā arī bija. Bet es nevarēju būt pārliecināts, ka tas ir īsts.
  
  
  "Kas tas ir, Skot?" Viņa teica.
  
  
  "Ak, tikai ieroči," es nejauši teicu. "Mums ir jāveic papildu piesardzības pasākumi vēstniecībā, kad notiek kaut kas līdzīgs šai konferencei."
  
  
  "Jā. Protams," viņa teica.
  
  
  Caur halāta biezo audumu es aplūkoju katru viņas ķermeņa detaļu. Es noliku glāzi. Pat nebiju mēģinājusi, bet nez kāpēc šobrīd tas nešķita svarīgi. Ilsa iedzēra malku un arī nolika. Es apskāvu viņas tievo vidukli un pievilku sev pretī. Kaut kā halāts pastiprināja efektu. Manam pieskārienam nebija paslēpts neviens miesas izliekums vai līkums. Es viņu vēlreiz noskūpstīju un viņa uzstājīgi piespiedās man pretī, kad manas rokas virzījās pār viņas ķermeni.
  
  
  "Ak, Skot," viņa teica.
  
  
  Es pieliecos un lēnām attaisīju halātu, ļaujot tam nokrist uz grīdas. Viņa stāvēja nekustīgi un skatījās man acīs. Viņas ķermenis bija vēl iespaidīgāks, nekā es varēju iedomāties. Viņas elpošana kļuva sekla, un viņas pilnās, apaļās krūtis kustējās. Es novilku savu maciņu un stileta apvalku un nometu tos uz galda blakus platajam dīvānam aiz mums. Viņa man palīdzēja izģērbties, tad piegāja pie dīvāna un apgūlās uz tā.
  
  
  "Nāc šurp, Skot," viņa čukstēja.
  
  
  Es devos pie viņas. Mēs gulējām kopā uz dīvāna, un viņas smaržu aizraujošais aromāts piepildīja manas nāsis. Viņas siltā miesa bija manās rokās, un viņas saldā garša bija manās lūpās. Viņa neatlaidīgi virzījās uz mani, kamēr manas rokas un lūpas sedza viņas krūšu pietūkumu, glāstot viņas uzceltos sprauslas. Viņas roka bija uz manis un veda mani sev klāt, un tad mani pārņēma karsts saldums. Viņas gurni šūpojās pret mani, un viņas kājas aizvērās ap manu muguru. Mūsu kaislībai augot, viņa kaklā izlaida zemas jutekliskas skaņas. Tad viņa izsauca asu saucienu, un viņas mīkstā miesa spēcīgi trīcēja, kad es eksplodēju viņā.
  
  
  Nedaudz vēlāk Ilsa piecēlās, lai paņemtu konjakus. Es gulēju atslābinājies un labi paēdis uz dīvāna, izstiepies pilnā augumā. Ja tas bija tas, ko Ilse piedāvāja, atbildot uz manām šaubām, tad nebija jēgas turpināt par viņu uztraukties.
  
  
  Tomēr es viņu cieši vēroju un tajā pašā laikā nenovērsu skatienu no sava ieroča uz tuvākā galda. Es ļāvu Ilsei izdzert savu konjaku, pirms izdzeru manējo.
  
  
  "Vai jums patika?" - viņa man jautāja pēc tam, kad es iedzēru malku.
  
  
  — Dzert vai izklaidēties? ES jautāju. Tobrīd man nedaudz reiba galva.
  
  
  "Jautri," viņa pasmaidīja.
  
  
  "Tā bija pirmā klase." Kad es apsēdos uz dīvāna malas viņai blakus, es jutu, ka manas rokas kļūst smagas.
  
  
  "Man arī patika."
  
  
  Es tiešām sāku saspringt. Man bija reibonis un vājums, un tam nebija nekāda iemesla. Ja vien Ilse mani neapreibināja ar narkotikām.
  
  
  "Kas pie velna..." es teicu. Vārdi vienkārši nederēja.
  
  
  Ilsa neko neteica. Viņa nedaudz attālinājās no manis.
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Es pēkšņi kļuvu ļoti dusmīga – uz viņu un uz sevi. Es nolaidu savu apsardzību, neskatoties uz Vanaga brīdinājumiem un savām šaubām.
  
  
  "Kuce!" - skaļi teicu, un vārdi dīvaini atbalsojās man ausīs. Es spēcīgi iesitu viņai pa seju un viņa apslāpēti nopūtusies nokrita uz dīvāna.
  
  
  Es piecēlos kājās un dzērumā sastingu. Es paķēru savas drēbes un sāku tās vilkt. "Kāds ir tavs īstais vārds?" - es jautāju, cenšoties aiztaisīt rāvējslēdzēju manām biksēm.
  
  
  Viņa paskatījās uz maniem ieročiem, bet man nepietika drosmes mēģināt kādu no tiem paņemt. Viņa noslaucīja no mutes asins strūklu. "Mani sauc Tanya Savich," viņa teica.
  
  
  Tagad man bija zābaki. Es paspēru soli pretī galdam, tur gulēja Luger un duncis un gandrīz iekrita man sejā.
  
  
  Es satvēru galdu, bet apgāzu to un tas nokrita uz grīdas. Es atspiedos uz dīvāna roku balsta, stāvot virs meitenes vārdā Tanja Saviča.
  
  
  "Un jūs strādājat KGB," es teicu.
  
  
  "Jā. Man patiesi žēl, Kārtera kungs,” viņa klusi sacīja. "Tu man patīc."
  
  
  Es paskatījos uz viņu un ieraudzīju divus Tanus. “Tas bija konjaks, vai ne? Bet tu pats to dzēri. Un es tevi vēroju, kad tu gāji pēc brillēm. Ko jūs darījāt, iešļircinājāt sev pretlīdzekli agrāk?
  
  
  "Tas nebija konjaks," viņa gandrīz nožēlojami teica. "Tā bija lūpu krāsa. Un man ir hipnotiska imunitāte pret tā toksisko ietekmi.
  
  
  "Hipnotisks...?" Es nevarēju pabeigt jautājumu. Es jutu, ka pār mani nāk tumsa, un tad es nokritu uz grīdas.
  
  
  Man vairs nebija vienalga par ieročiem. Es tikai gribēju pārvarēt melnumu un tikt ārā no dzīvokļa. Ja es varētu nokļūt gaitenī, kāds varētu man palīdzēt. Kaut kā atradu pietiekami daudz spēka piecelties kājās un paklupt uz durvju pusi.
  
  
  Tiklīdz es piegāju tai klāt, tā atvērās un tur stāvēja divi vīrieši. Vienam īsam, plikpauram bandītam bija dumjš smīns. Otrs bija vīrietis, kuru redzēju kafejnīcā un pilī, iespējams, tas, kurš glabāja pistoli pie manis mācību skolā Vašingtonā. Viņu sejas izplūda, kad zāles sāka iedarboties. Garākais no abiem, tas, kurš mani mocīja kopš Vašingtonas, piegāja man pretī.
  
  
  — Šķiet, ka jūs, mister Kārters, mazliet izplūdis no prāta.
  
  
  Es neveikli pagriezos pret viņu. Viņš viegli izvairījās, un es uzkritu uz viņa druknā pavadoņa, kurš mani satvēra un uz brīdi atbalstīja, un tad spēcīgi iesita pa galvu.
  
  
  Es iekritu atpakaļ dzīvoklī un atkal piezemējos uz grīdas. Kad mazais, druknais vīrietis stāvēja man virsū, es satvēru viņa kājas un izvilku tās no viņa apakšas. Viņš nokrita uz grīdas man blakus. Es gandrīz nedzirdēju krievu lāstus. Pienāca garš vīrietis un iespēra man pa sānu.
  
  
  "Nesāpini viņu," es dzirdēju meitenes sakām. "Nav vajadzības viņu sāpināt." Šķita, ka balss nāk no gara tuneļa otra gala vai varbūt no otra pasaules gala.
  
  
  Garais vīrietis skaļi zvērēja meitenei. Pluknais vīrietis pielēca kājās. Reibonis kļuva arvien stiprāks. Es mēģināju piecelties uz ceļiem, bet smagi nokritu uz sāniem. Es pastāvīgi domāju, ka viņi ir ieradušies mani nogalināt. Tas bija plāns, lai nogalinātu AX labāko aģentu, un tas bija veiksmīgs. Taču nevienam no viņiem nebija ieroča.
  
  
  "Jūs domājat, ka tas, ko mēs ar viņu darīsim, viņam nekaitēs?" Pluknais krievs neglīti iesmējās. Viņš spēcīgi iespēra man pa ribām. Es ievaidējos un nokritu uz muguras. Es dzirdēju, kā meitene vārdā Ilse Hofmane vai Taņa Saviča teica labi izvēlētus vārdus drukajam vīrietim. Tad balsis apklusa un sāka klusi dungot manās ausīs.
  
  
  Pēc minūtes tumsa atgriezās, un šoreiz to vairs nebija iespējams atgrūst. Es pēkšņi kritu, krītot cauri bezdibena melnai telpai, mans ķermenis lēnām griezās krītot.
  
  
  Ceturtā nodaļa.
  
  
  Kad es pamodos, es gulēju uz grīdas spilgti apgaismotā, antiseptiskā telpā apmēram desmit kvadrātpēdas. Istaba bija tukša, izņemot balto gultiņu. Kamēr es skatījos uz viņiem, griestu lampas spēcīgi spīdēja manā galvā. Es pūlējos piecelties sēdus un uzreiz sajutu sāpes sānā, kur man tika iesperts. Es pārbaudīju savas ribas. Bija briesmīgi zilumi, bet nekas nebija salauzts.
  
  
  Man nebija ne jausmas, kā viņi mani šeit nokļuva. Sākumā es pat nevarēju atcerēties notikumus, kas noveda pie aptumšošanas, bet tad aina ar meiteni pamazām atgriezās. Sasodīti gudri, ja viņi lieto lūpu krāsu. Bet ko viņa teica par savu imunitāti? Un kāpēc es tagad atcerējos, kā viņas nomierinošā balss uzrunāja mani nepārvaramā melnumā, viņas jutekliskā, neatvairāmā balss lika man gulēt mierīgi? Lieta tāda, ka es biju pilnībā atslēgta, tik pilnīgi, ka es būtu jutusies atpūtusies, ja ne pulsējošas sāpes sānos.
  
  
  Ar nelielām grūtībām es piecēlos, piegāju pie gultas un apsēdos uz malas, ar rokām berzējot seju, cenšoties atbrīvot galvu. Neatkarīgi no tā, kādas zāles viņi lietoja pret mani, tās bija īslaicīgas un acīmredzami nekaitīgas. Nez kāpēc nevarēju saprast, mani gribēja dabūt veselu. Varbūt, pat pirms tas bija beidzies, es būtu vēlējies, lai viņi meitenes dzīvoklī būtu iedūruši lodi man pierē.
  
  
  Es atcerējos Tanjas silto miesu zem manis uz dīvāna. Sekss kā ierocis vienmēr ir bijis populārs VDK. Bet ar to nepietiktu, lai iztiktu bez jauna skaistumkopšanas produkta. Klīda runas, ka krievi strādā pie simtiem narkotiku un ka viņi šajā jomā ir daudzus gadus priekšā Rietumiem. Es, iespējams, biju pirmais ienaidnieka aģents, pret kuru viņi lietoja šīs zāles. Es negribēju piedzīvot šo pārākumu.
  
  
  Atskatoties atpakaļ, es nesapratu Tanjas uzvedību kā netipisku parastam VDK aģentam.
  
  
  Bija šis mēģinājums mani pasargāt no vīriešu piekaušanas un pieminēta... kaut kāda hipnoze. Hipnotiska imunitāte, tas arī viss. Es nekad iepriekš nebiju dzirdējis šo terminu. Mans prāts skrēja cauri visdažādākajām iespējām un varbūtībām un nonāca pie nekā, un mana galva spēcīgi pulsēja. Es tikai paspēju pilnībā apjukt, kad izdzirdu skaņu pie durvīm.
  
  
  Es automātiski saspringu. Atvērās durvis un ienāca divi vīrieši, kuri parādījās Tanjas dzīvoklī. Resnam, plikpauram puisim bija tāds pats neglīts smīns. Garais bezkaislīgi paskatījās uz mani.
  
  
  "Nu," teica garais, "es ceru, ka jūs labi atpūtāties." Tā noteikti bija tā cilvēka balss, kurš man uzbruka Vašingtonā.
  
  
  ES teicu. - "Tas bijāt jūs ar zeķēm uz sejas Vašingtonā."
  
  
  "Jā, tas biju es," viņš noraidoši teica. "Cilvēks, kuru jūs nogalinājāt, bija tikai amerikānis, kurš strādāja pie mums. Viņš bija iztērējams."
  
  
  — Un tu man sekoji Karakasā.
  
  
  "Noteikti. Mēs negribējām zaudēt kontaktus, pirms doktoram Savičam nebija iespēja jūs ievilināt slazdā.
  
  
  — Doktors Savičs?
  
  
  "Tu viņu drīz redzēsi," viņš teica. — Tagad piecelieties, Kārtera kungs. Jums ir norunāta tikšanās mūsu laboratorijā."
  
  
  — Laboratorija? Es piecēlos un novērtēju katra cilvēka attālumu un stāvokli, domādams, vai varēšu viņiem tikt garām līdz durvīm. "Kur es esmu?"
  
  
  Garais vīrietis pasmaidīja. "Jūs joprojām atrodaties Karakasā. Mēs tikko esam jūs atveduši uz jaunu VDK iestādi Kārteru, kas radīta īpaši jums.
  
  
  Pluknais vīrietis norūca. - "Tu runā pārāk daudz!"
  
  
  Garais vīrietis pat nepaskatījās uz viņu. "Tam nav nozīmes," viņš vēsi teica.
  
  
  Interesanti, ko tas nozīmē. Ja viņi plānoja mani nogalināt, kāpēc viņi to vēl nav izdarījuši? Līdz šim man nekas no tā nav bijis jēgas.
  
  
  ES jautāju. -"Ko tu ar mani darīsi?"
  
  
  "Jūs drīz uzzināsit. Gāja. Un nesagādājiet mums nekādas problēmas."
  
  
  Es aizgāju viņiem garām līdz durvīm un viņi man sekoja. Es paskatījos apkārt baltajam koridoram, cerot atrast durvis, kas izskatījās pēc izejas. Tas bija īss gaitenis ar durvīm katrā galā un pāris citiem vidū. Nolēmu, ka gala durvīm jābūt izejām. Tās bija aizvērtas, bet kaut kas man teica, ka tās netiks atvērtas. Pirmkārt, krieviem nebija līdzi atslēgas.
  
  
  Šī var būt mana vienīgā iespēja aizbēgt. Nebija garantijas, ka būšu jebkurā formā, lai pēc piecām minūtēm to izmēģinātu. Mēs pagriezāmies un devāmies uz durvīm gaiteņa tālākajā galā. Toreiz es mēģināju.
  
  
  Pēkšņi es apstājos un atkal uzbruku druknajam vīrietim, kurš izbaudīja manas notveršanas fizisko daļu. Es smagi uzkāpu uz viņa kreisās kājas un dzirdēju krakšķēšanu un skaļu sāpju saucienu. Es iesitu viņam ar elkoni pa plato seju un jutu, ka viņa deguns saplacinās. Viņš atsitās pret sienu sev blakus.
  
  
  Garais vīrietis nolamājās un satvēra ieroci jakā. Viņš izvilka ieroci, un tas izskatījās pēc tā, ko viņš Vašingtonā tēmēja uz manu galvu. Iepazīšanās man nedeva komforta sajūtu. Es satvēru roku ar ieroci, bet ar otru roku iesitu viņam acīs. Viņš bloķēja sitienu un ātri notupināja mani uz ceļiem cirksnī. Kad tas skāra, es jutu briesmīgas sāpes un spēcīgu nelabuma uzbrukumu. Es iesmējos un pazaudēju roku ar ieroci. Manas reakcijas bija lēnākas zāļu blakusparādību dēļ, un tas deva tai ievērojamu priekšrocību.
  
  
  Es pagriezu roku pie viņa rīkles, un viņš to daļēji novirzīja. Bet es viņu saņēmu ar skatienu Ādama ābolam. Viņš noelsās un atkrita pret sienu. Es pagriezos un devos uz durvīm gaiteņa galā. Man nācās lēkt pāri drukna vīrieša saliektajai figūrai, kurš vienkārši centās piecelties kājās. Es cerēju, ka garais vīrietis prasīs minūti, lai savāktos, taču manas cerības bija īslaicīgas. Biju tikai pusceļā līdz durvīm, kad nodzisa revolveris.
  
  
  "Beidz, Kārter. Vai arī nākamā lode caurdurs jūsu smadzenēs.
  
  
  Tie bija pārliecinoši draudi. Es apstājos un atspiedos pret sienu, neskatoties uz viņu. Mana iespēja izbēgt ir zudusi. Pēc minūtes pie manis pienāca gara auguma vīrietis un iebāza man ribās revolveri.
  
  
  "Tu esi ļoti nejauks puisis, Kārter," viņš elpu aizelsa, pielicis roku pie rīkles.
  
  
  Pie mums vērsās cits VDK aģents. "Ja tie nebūtu," viņš ātri teica krieviski, norādot īkšķi uz citu ēkas daļu, "es būtu viņu nogalinājis šeit un tagad. Lēni un sāpīgi."
  
  
  Pluknais vīrietis izvilka revolveri un pacēla to, lai trāpītu man pa galvu un seju.
  
  
  "Nē!" - teica garais vīrietis. "Padomājiet par misiju."
  
  
  Pluknais vīrietis vilcinājās, viņa acīs bija mežonīgs skatiens. Asinis no deguna tecēja pār lūpām uz zodu. Deguns jau uzpampis uz sejas. Es paskatījos uz viņu un nožēloju, ka varēju viņu nogalināt. Tas būtu prasījis tikai minūti vairāk, un tas man būtu sagādājis lielu gandarījumu.
  
  
  Bet vīrietis nolaida ieroci.
  
  
  "Nāc," teica garais. "Viņi joprojām mūs gaida laboratorijā."
  
  
  * * *
  
  
  Viņi piesēja mani pie liela koka krēsla. Es biju laboratorijā. Tā bija liela telpa, kas man atgādināja operāciju zāli lielā Amerikas slimnīcā, tikai tajā nebija redzams neviens operāciju galds. Iespējams, krēsls, pie kura biju pieķēries, kalpoja tam pašam mērķim. Telpā atradās vairākas elektroniskās iekārtas, uz vadības paneļiem mirgoja krāsainas gaismas. Pie mašīnām strādāja divi tehniķi, bet citādi es biju viens. Aģenti izgāja no telpas, piesēja mani pie krēsla.
  
  
  Šis krēsls pats par sevi bija mašīna. Tas bija kā elektriskais krēsls, bet elektroinstalācija bija daudz sarežģītāka. Bija pat galvassega, no kuras izlīda elektrodi. Sākumā es domāju, ka tā ir kaut kāda spīdzināšanas ierīču sistēma, bet tam nebija nekādas jēgas. Pat krievi tik daudz necentās, lai cilvēku vienkārši spīdzinātu, pat lai iegūtu augstākos noslēpumus. Bija arī primitīvākas metodes, kas šo darbu varēja veikt tikpat labi kā jebkura mašīna. Katrā ziņā aģenti neglabā dziļus valsts noslēpumus ne Krievijā, ne Rietumos. Es nebiju izņēmums. Faktiski AX aģentiem bija mazāk iemesla nekā lielākajai daļai glabāt slepeno informāciju, jo AX misijas vairāk bija saistītas ar konkrētām fiziskām darbībām pret otru pusi, nevis uz izmeklēšanu un izlūkdatu vākšanu.
  
  
  Kamēr vēl mēģināju visu izdomāt, dzirdēju kā aiz manis atveras durvis un istabā ienāca trīs cilvēki. Tanja bija viena no tām. Viņa bija ģērbusies baltā halātā un brilles ar raga malām. Viņas mati bija sasieti kūlītē, un viņa izskatījās ļoti drūma un apņēmīga. Viņa saskatījās manās acīs un ilgi skatījās tajās, pirms sāka runāt. Es domāju, ka viņa mēģināja man pateikt, ka viņa to visu nožēloja, bet pienākums bija pirmajā vietā.
  
  
  — Kā jūs jūtaties, Kārtera kungs? - viņa bezpersoniski jautāja.
  
  
  "Ņemot vērā apstākļus, nav slikti," es atbildēju.
  
  
  Divi vīrieši viņu aplenca. Viens man bija pazīstams, jo es tikko biju izlasījis viņa kartotēku pirms aizbraukšanas no Vašingtonas. Tas bija Oļegs Dimitrovs, VDK iedzīvotājs Karakasā un cilvēks, kurš ir atbildīgs par visu, kas šeit notika. Viņš bija vidēja auguma, sirmiem matiem un lielu dzimumzīmi uz labā vaiga. Viņa acis bija cietas un aukstas.
  
  
  "Tātad jūs esat bēdīgi slavenais Niks Kārters," sacīja Dimitrovs.
  
  
  "Es domāju, ka nav jēgas to noliegt," es atbildēju.
  
  
  "Jā, tas ir bezjēdzīgi. Es esmu Oļegs Dimitrovs, kā jūs droši vien jau zināt. Šī jaukā meitene, kas mums palīdzēja jūs notvert, ir doktore Taņa Saviča, Krievijas izcilākā uzvedības speciāliste. Un šis kungs ir viņas kolēģis doktors Antons Kaļiņins.
  
  
  Sirmais vīrietis baltā mētelī Tanjas otrā pusē paskatījās uz mani pār brillēm un pamāja. Viņa skatiens lika man justies kā amēbai zem mikroskopa. Es paskatījos no viņa uz Tanju.
  
  
  ES jautāju. - "Biheiviorists?"
  
  
  "Tieši tā, Nik. Ceru, ka tu neiebilsti, ja es tevi saucu par Niku.
  
  
  Es klausījos viņas balsī un tagad sapratu, kāpēc tā neskanēja gluži vāciski. Tā bija krievu balss, kas mēģināja atdarināt angļu valodu ar vācu akcentu. Tas nebija ideāls, bet ar to pietika, lai es varētu domāt.
  
  
  "Varat mani saukt, kā vien vēlaties," es teicu. "Es nedomāju, ka tas ir liels darījums. Lai gan būtu jauki zināt, ko tu darīsi. Mani pārņēma zinātkāre. Vai jūs trīs izveidojāt KGB raganu kopu vai ko tādu?
  
  
  Tanja pasmaidīja, bet vīriešu sejas palika akmeņainas. Dimitrovs pirmais runāja saspringtā, augstā balsī. “Klasiskais amerikāņu varonis, vai, Kārtera kungs? Nekaunīgs joks briesmu priekšā."
  
  
  Es paskatījos uz Dimitrovu. "Tas ir labāk nekā raudāt," es dusmīgi atbildēju.
  
  
  "Mēs tagad nonāksim pie tā, Oļeg," viņam teica ārsts Kaļiņins.
  
  
  Dimitrovs iesmējās un aizgāja. Es dzirdēju, ka laboratorijas durvis atkal atveras un aizveras, kad viņš aizgāja. Abi tehniķi pie mašīnām mums nepievērsa nekādu uzmanību. Kaļiņins pienāca un iesprauda man acīs lukturīti. Strādājot viņš runāja ar mani klusā balsī.
  
  
  "Dr. Savich specializējas uzvedības kontrolē," viņš lēnām sacīja, skatoties man acīs. "Viņa ir viena no Krievijas vadošajām ekspertēm narkotiku prāta kontroles, hipnoterapijas un vispārējās uzvedības kontroles metožu jomā."
  
  
  Viņš izslēdza gaismu un es paskatījos uz Tanju.
  
  
  "Tā ir taisnība, Nik," viņa teica. “Mēs gadiem ilgi esam eksperimentējuši ar cilvēka uzvedības kontroli. Esmu veicis daudz pētījumu šajā jomā. Dr. Kaļiņins cieši sadarbojās ar mūsu grupu, reģistrējot un analizējot ārstēšanas fizisko ietekmi uz mūsu pacientiem, viņš ir izcils ārsts mūsu valstī.
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs plānojat ar mani veikt uzvedības eksperimentus?"
  
  
  "Tu būsi pirmais vīrietis, kuru kontrolēs mūsu progresīvās metodes," viņa atbildēja, balsī liecinot par viņas nenoteiktību. Tagad es biju pārliecināta, ka Tanja nezināja, ka viņai būs jāizmanto savas zināšanas un prasmes tik šausminošās lietās. Viņas zilās acis bija paslēptas aiz brillēm ar ragiem.
  
  
  "Vai jūs mani kaut kā izmantosit?"
  
  
  Tanja ātri ieskatījās man acīs un atkal novērsās.
  
  
  Kaļiņins nāca viņai palīgā. "Mēs iznīcināsim Niku Kārteru," viņš teica. "Vismaz kādu laiku. Jūs vairs nepastāvēsit kā Niks Kārters."
  
  
  Es tikai paskatījos uz viņu. Varbūt man bija taisnība – pēdējā lode Tanjas dzīvoklī man ilgtermiņā varētu būt bijusi labāka.
  
  
  "Vairs nepastāv?"
  
  
  "Mēs veiksim personības transplantāciju," turpināja Kaļiņins. “Tu kļūsi par pavisam citu cilvēku. Un šo cilvēku ieprogrammēsim mēs, Kārtera kungs. Jūs, tāpat kā datoru, programmēs tehniķis. Vai jūs sākat saprast?
  
  
  Es paskatījos no viņa uz Tanju. "Ak Dievs, Tanja," es nočukstēju.
  
  
  Zilas acis satikās ar manējām. Viņa piespieda man savu skaisto seju un paņēma pudeli no blakus esošā galdiņa.
  
  
  "Tas ir nambulīns," viņa lietišķi teica, "zāles, ko nesen izstrādājušas mūsu laboratorijas. Tas ir tas, ko jūs varētu saukt par prātu mainošām zālēm. Tam ir līdzīgas īpašības kā LSD, taču mūsu zāļu iedarbība ir ierobežotāka."
  
  
  "Es nevaru sagaidīt, kad dzirdēšu," es sarkastiski teicu.
  
  
  Viņa ignorēja piezīmi un turpināja. “Ievadot nambulīnu, domāšanas procesi tiek pārtraukti pamatlīmenī un mainās personība. Narkotiku lietotājs kļūst ļoti padevīgs un piedzīvo paaugstinātu ierosināmību.
  
  
  "Piedāvājums," es nodomāju. "Tātad tas arī viss."
  
  
  "Daļēji," sacīja Tanja. “Atrodoties narkotiku ietekmē, jūs būsiet ļoti uzņēmīgi pret kvalificēta hipnoterapeita ieteikumiem. Un uzvedības kontroles metodēm, kas izstrādātas mūsu pētījumu gadu laikā.
  
  
  ES jautāju. - "Kādā nolūkā?"
  
  
  Tanja novērsās.
  
  
  "Nav jēgas iedziļināties detaļās," sacīja Kaļiņins, paņemot pudeli no Tanjas un piepildot šļirci ar šķidrumu. "Jebkurā gadījumā jūs neatcerēsities neko, ko mēs teicām šajā sarunā."
  
  
  Kaut kas viņa pašapmierinātajā sejā mani patiešām saniknoja. "Sasodīts!" - es viņam uzkliedzu.
  
  
  Viņa acis pazibēja, lai sastaptos ar manējām, un man likās, ka redzu tajās vāju baiļu mirgošanu, kad viņš skatījās uz mani. "Lūdzu, nekādu drāmu, Kārtera kungs. Jūs tikai padarīsit lietas sev grūtākas. ”
  
  
  Tanja piecēlās no krēsla un pienāca aprunāties ar vienu no tehniķiem. Kaļiņins turēja šļirci sev priekšā, spiežot virzuli, lai atbrīvotu ierīci no gaisa burbuļiem.
  
  
  Manas krūtis pārņēma nikns izmisums. Tā bija vistuvāk panikai, ko jebkad biju piedzīvojusi. Es nekad nebaidījos no fiziskām sāpēm vai nāves, bet tas bija savādāk. Patiesībā viņi grasījās mani nogalināt, iznīcināt manu identitāti un pēc tam izmantot manu ķermeni saviem negodīgajiem mērķiem. Jau iedomājoties par to, man pārņēma drebuļi. Un tagad es zināju, ka draudi pazemot AX nebija tukši. Viņiem bija vajadzīgi mēneši vai pat gadi, lai sagatavotu šo plānu – lai kāds tas būtu. Un, tā kā galvenais AX aģents to izdarīja, viņi bija gandrīz kā mājās.
  
  
  Kaļiņinam palīgā ieradās tehniķis. Tanja pagriezās un paskatījās uz mums pāri istabai. Tehniķis piesēja man pie pleca gumijas caurulīti un uzrotīja mana krekla piedurkni. Es redzēju vēnas, kas izvirzītas no mana apakšdelma. Nambulīns iekļuva tieši vēnā.
  
  
  Mana sirds dauzījās. Kad Kaļiņins tuvojās man ar adatu, es sāku izmisīgi cīnīties ar ādas siksnām, no visa spēka cenšoties tās salauzt. Ja es varētu izkļūt no šī krēsla, es varētu viegli parūpēties par šiem vīriešiem. Bet saites bija pārāk spēcīgas.
  
  
  Nav jācīnās, Kārtera kungs,” Kaļiņins maigi sacīja, satverot manu apakšdelmu. "Šobrīd ir absolūti neiespējami skriet."
  
  
  Adata nolaidās, un tehniķis turēja manus plecus, lai neļautu man kustēties. Kaļiņina sejā bija jūtama viegla bauda, kad viņš iedūra adatu paplašinātajā vēnā un pēc tam nospieda šļirces virzuli.
  
  
  Piektā nodaļa.
  
  
  Mani pārņēma eiforijas sajūta. Tad mans ķermenis sāka kļūt nejūtīgs. Mana elpošana manāmi palēninājās, un es jutu, ka no pieres un augšlūpas pil sviedri. Man pat bija vienalga, ka esmu apreibināts ar narkotikām, un briesmīgā panikas sajūta pazuda. Es joprojām atcerējos visu, ko viņi man bija stāstījuši, un es zināju, ka viņi mani izmantos šausmīgā šausmu eksperimentā, taču man vairs nebija vienalga. Es zināju, ka man vajadzētu būt, bet man bija vienalga. Dažas minūtes cīnījos ar šo sajūtu, mēģinot atdzīvināt sevī dusmas, ko izjutu, bet nekas cits neatlika. Neatkarīgi no tā, ko viņi darīja, ko viņi teica, man viss bija kārtībā. Bija stulbi ar to cīnīties, par to uztraukties. Es biju viņu žēlastībā, un viņu spēks bija milzīgs. Es tai pakļaušos un varbūt kaut kā izdzīvošu. Galu galā tas bija tas, kas patiešām bija svarīgs ilgtermiņā.
  
  
  Viņu sejas sagriezās man priekšā – Taņa un Kaļiņina – un viņi paskatījās
  
  
  uz mani kā uz jūrascūciņu būrī, bet man nebija nekas pretī. Viņiem bija savs darbs, un es ļāvu viņiem to darīt.
  
  
  Kaļiņins pastiepa roku pie manas sejas un pacēla plakstiņus. Viņš pamāja Tanjai un aizgāja. Tanja pienāca man pretī. Viņa apsēdās ļoti tuvu. Es ieskatījos viņas dzirkstošajās zilajās acīs un atklāju dimensiju, kuru iepriekš biju palaidusi garām.
  
  
  "Tagad tu jūties ļoti atslābinājies, ļoti viegli," viņa man teica maigā, jutekliskā balsī. Balss un intonācija vairoja manu labsajūtu.
  
  
  "Jā," es teicu, skatoties viņas tumši zilajos acu baseinos.
  
  
  “Kad tu skaties man acīs, tavas acis nogurst. Jūsu plakstiņi kļūst ļoti smagi, un jūs vēlaties tos aizvērt."
  
  
  Mani plakstiņi sāka trīcēt.
  
  
  “Tagad ir grūti turēt acis vaļā. Kad es skaitīšu līdz pieciem, tu aizvērsi acis, jo tu to vēlēsies. Aizverot acis, jūs sajutīsiet lielu atvieglojumu. Kad jūs tos aizvērsit, jūs lēnām nonāksit dziļā transā. Viens. Tu esi ļoti miegains. Divas. Jūsu plakstiņi ir ļoti smagi. Trīs. Jūs esat dziļi atslābinājies un padevīgs. Četri. Kad jūsu acis aizveras, jūs ļausiet manai balsij vadīt jūs jūsu atbildēs un darbībās. Pieci".
  
  
  Likās, ka manas acis aizvērās pašas no sevis. Es zināju, ka nevaru atturēt tos no aizvēršanas, bet es pat negribēju mēģināt.
  
  
  "Jūs tagad esat hipnotiskā transā un atbildēsiet uz manu balsi."
  
  
  Viņa runāja maigā, klusā vienmuļā balsī, kas kaut kā bija ārkārtīgi pārliecinoša. Mani ļoti piesaistīja viņas balss skaistais skanējums — šī jutekliskā, pavedinošā balss — un es gribēju darīt visu, ko tā no manis prasīja.
  
  
  "Tu saproti?" - viņa jautāja.
  
  
  "Jā, es saprotu."
  
  
  "Labi. Tagad mēs uzliksim šo gredzenu ierīci uz jūsu galvas un pievienosim elektrodus." Es jutu, ka kāds pārvietoja aprīkojumu uz manas galvas. Tas izskatījās pēc galvassegas, un es atcerējos vadu labirintu, kas no tā iznāca.
  
  
  "Kamēr es runāju ar jums, Nik, jūs saņemsiet audiovizuālos datus no iekārtas. Tas, ko jūs redzat un dzirdat, būs patīkami un palīdzēs sasniegt visdziļāko transa stāvokli. Kaut kur dzirdēju pogas klikšķi, un tad skaistu krāsu virpulis uzbruka melnumam, ko bija radījusi Tanja. Kopā ar ziediem atskanēja maiga mūzika, skaista mūzika, kādu es vēl nebiju dzirdējusi. Un Tanjas balss pavadīja skaistus skatus un skaņas.
  
  
  “Visi jūsu ķermeņa muskuļi maigi atslābina, viegli atslābina, un jūs pārņem liela eiforijas sajūta. Jūs atrodaties uz eskalatora, kas virzās uz leju. Katra kāja lēnām nolaiž jūs uz leju, un jūs kļūstat vēl atslābinātāks. "
  
  
  Mašīna radīja man eskalatoru, un gludā slīdēšanas laikā es tiku nogādāta lejā cauri krāsu labirintam maigā tumsā.
  
  
  “Tu tuvojaties eskalatora apakšai un nonāk ļoti, ļoti dziļā transā. Tu pilnībā uztver manu balsi. Es sasniedzu zemāko punktu un atradu sevi krāšņā, brīvi peldošā tumsā, kuru es nekad negribēju pamest.
  
  
  "Es lūgšu jums skaitīt līdz pieci, bet jūs palaidīsit garām skaitli trīs. Jūs nevarēsit izrunāt skaitli trīs. Tagad skaita līdz pieciem."
  
  
  Manas lūpas sakustējās. "Viens, divi, četri, pieci." Manai mutei un smadzenēm nav nekā kopīga ar numuru trīs.
  
  
  "Ļoti labi," sacīja Tanja. "Tagad pasaki man savu vārdu un kas tu esi."
  
  
  Kaut kas dziļi manī pretojās, bet šī visvarenā balss man jautāja, tāpēc es atbildēju: “Es esmu Niks Kārters. Es strādāju uzņēmumā AX, kur mans koda nosaukums ir N...” Es nevarēju atcerēties numuru un Killmaster vērtējumu. Tālāk es sniedzu sīkāku informāciju par identifikāciju.
  
  
  "Labi. Tagad klausieties mani uzmanīgi. Jūs aizmirsīsit visu, ko tikko man teicāt, un visu pārējo par savu pagātni. Tajā pašā brīdī jums attīstās pilnīga un pilnīga amnēzija.
  
  
  Notika dīvaina lieta. Mani pārņēma eksotiski drebuļi, un, kad tas pārgāja, man reiba galva. Kad fiziskās sekas izzuda, es jutos savādāk. Tā bija smalka atšķirība, taču likās, ka visa pasaule man apkārt ir pazudusi. Visumā nekas nav palicis, izņemot manu peldošo ķermeni un Tanjas balsi.
  
  
  "Kas tu esi?"
  
  
  Es minūti padomāju. Tas neizdevās. Es centos visu iespējamo, bet joprojām nevarēju atbildēt. Man nebija personības. Es biju radījums, kas peldēja milzīgajā tumsā un gaidīja, kad mani nosauks, klasificēs un klasificēs.
  
  
  "Es nezinu," es teicu.
  
  
  "Kur tu dzīvo?"
  
  
  "Šajā melnumā," es atbildēju.
  
  
  — No kurienes tu nāci?
  
  
  — Es nezinu.
  
  
  "Labi. Es atsvaidzināšu tavu atmiņu. Tagad jūs savā priekšā redzēsit vīrieša tēlu. Mašīna iegriezās un es ieraudzīju vīrieti. Viņš bija garš, tumšiem matiem un pelēkām acīm. "Tas vīrietis esat jūs," viņa turpināja. "Tu esi Rafaels Čavess."
  
  
  "Rafaels Čavess," es teicu.
  
  
  "Jūs esat venecuēlietis, kurš vairākus gadus pavadījis ASV. Jūs esat dzimis
  
  
  gadā Margaritā un ieguva izglītību Karakasā. Jūs esat strādājis vairākās frontēs, bet tagad esat aktīvs revolucionārs."
  
  
  "Jā," es teicu.
  
  
  "Jūs dzīvojat dzīvoklī 36 Avenida Bolivar šeit, Karakasā."
  
  
  "Avenida Bolivar, 36."
  
  
  Viņa turpināja man pastāstīt, ka man nav ne ģimenes, ne draugu un ka cilvēki, ar kuriem es sazinājos, bija daži šajā ēkā, kas bija revolūcijas biedri.
  
  
  "Tu uzzināsi vairāk par sevi vēlāk," viņa beidzot teica. "Tikmēr jums vajadzētu atpūsties. Es skaitīšu no pieciem atpakaļ. Skaitīšanas laikā jūs lēnām izkļūsit no transa un atgriezīsities pie apziņas. Pieci. Tu atkal ej augšā pa eskalatoru. Četri. Jūs esat pilnībā atpūties. atpūties, bet tu kļūsti apzinīgāks. Trīs. Kad jūsu acis atveras, skaitot vienu, jūs neko neatcerēsities, pirms aizvērsit acis, neko. Divas. Kad tavas acis atvērsies, tu atcerēsies tikai to, ko es teicu par to, ka tu esi Rafaels Čavess. Jūs neko neatcerēsities, kamēr nebūs iestājusies pilnīga amnēzija. Viens".
  
  
  Es atvēru acis. Tur sēdēja meitene, un es zināju, ka esmu redzējis šo seju iepriekš, bet man nebija ne jausmas, kādos apstākļos. Tas noteikti bija īsi pirms es aizvēru acis. Es uzreiz pamanīju, ka viņa nav no Venecuēlas, un tas mazināja manu interesi par skaisto seju. Es runāju ar viņu brīvi spāņu valodā.
  
  
  ES jautāju. - "Qué paso?"
  
  
  "Jūs bijāt viegli nomierināts, Senjor Čaves. Jūs esat nokļuvis negadījumā un sasitis galvu, un mēs par jums parūpēsimies dažu dienu laikā. Vai tiešām atpazīstat savus revolucionāros biedrus, Don? "
  
  
  Es paskatījos pa istabu. Tehniķis atsprādzēja saites, kas mani turēja pie krēsla, un noņēma kaut ko no manas galvas. "Kāpēc... jā," es teicu. Lieta tāda, ka es gandrīz neko neatcerējos.
  
  
  “Tas ir doktors Kaļiņins, un es esmu Taņa Saviča, jūsu krievu draugi revolucionārajā kustībā. Šie citi biedri ir Menendess un Salgado. Viņi jau kādu laiku ir kustībā kopā ar jums. Mēs jūs atvedām šeit, uz šo privāto klīniku, lai jūs ārstētu. Galu galā konference ir tepat aiz stūra."
  
  
  ES jautāju. - "Konference?"
  
  
  Tanja pasmaidīja. "Nemēģiniet atcerēties visu uzreiz. Jums jāiet uz savu istabu un jāatpūšas."
  
  
  "Jā," es stulbi teicu. "Atpūties. ES esmu ļoti noguris".
  
  
  * * *
  
  
  Istaba, uz kuru mani aizveda, bija patīkami klusa. Bija tikai gulta, uz kuras apgulties, bet tajos apstākļos es nevarēju sagaidīt slimnīcas gultu. Galu galā es biju vīrietis, kuru meklē likums, vai ne? Godīgi sakot, es neko daudz nevarēju atcerēties. Kaut es būtu pajautājusi meitenei, kā notika nelaime, jo es to neatcerējos. Viens bija skaidrs – man vajadzēja biedrus, kas mani dziedina. Man tās ļoti vajag. Viņiem nebija ne jausmas, cik nopietna bija mana amnēzija. Nu, tas noskaidrosies pēc dažām stundām. Labs miegs mani sakārtos. Bet mani traucēja tas, ka nevarēju atcerēties svarīgo konferenci, par kuru runāja meitene. Mans prāts griezās, mēģinot atcerēties, bet galu galā es aizmigu.
  
  
  Es pēkšņi pamodos nakts vidū. Vai man bija halucinācijas vai tas bija tikai dīvains sapnis? Tas noteikti bija sapnis. Es biju kaut kādā svešā valstī, tuksnešainā valstī. Es skrēju pa tumšu bruģētu ielu un dzenāju kādu vīrieti. Es turēju rokā garu melnu Vācijā ražotu pistoli, iespējams, Luger. Es šāva uz šo vīrieti un mēģināju viņu nogalināt. Viņš pagriezās un šāva uz mani, un es jutu dedzinošas sāpes sānos. Pistole manā rokā pēkšņi pārvērtās par cirvi ar īsu kātu. Tad es pamodos.
  
  
  Tas bija dīvains sapnis. Es neatcerējos, ka būtu bijusi nevienā citā valstī, izņemot Venecuēlu un Ameriku. Un es nekad mūžā neesmu nošāvis vīrieti. Vai es? Man nekas no tā nebija jēgas.
  
  
  Kad pienāca rīts, man atnesa paplāti ar ēdienu, un es alkatīgi ēdu. Kad es pabeidzu, es nopētīju savu seju spogulī. Vismaz tas bija pazīstams. Taču šķiet, ka šī seja nepiederēja Rafaelam Čavesam. Es paskatījos uz drēbēm, ko viņi man atnesa, bet neatpazinu. Kabatas bija tukšas, identifikācijas nebija. Apmēram pēc stundas Menendess ieradās un aizveda mani atpakaļ uz istabu, kurā bija krēsls ar stiepli un citu aprīkojumu.
  
  
  "Labrīt, Senjor Čaves," mani sveicināja meitene, kura sevi sauca par Tanju. "Vai esat gatavs jaunai ārstēšanai?"
  
  
  "Jā, man šķiet," es teicu, skatoties uz automašīnām. "Bet vai tas viss ir vajadzīgs? Es vēlētos zināt, kādu ārstēšanu es saņemu."
  
  
  "Lūdzu," Tanja teica, parādot man lielu krēslu. "Jums mums jāuzticas, Senjor Čaves. Mēs esam tavi draugi."
  
  
  Es apsēdos krēslā, bet jutos neomulīgi. Es gribēju izkļūt no šīs ēkas, klīst pa Karakasas ielām, atgriezties savā dzīvoklī Avenida Bolivar. Es biju pārliecināts, ka šie pazīstamie skati atjaunos manu atmiņu un padarīs mani veselu. Apsolīju sev, ja šī nodarbe nenesīs rezultātus, nekavējoties došos mājās.
  
  
  "Tagad atpūtieties," man teica kāds vīrietis vārdā Kaļiņins.
  
  
  "Es tev iedošu vieglu nomierinošu līdzekli."
  
  
  Vārds pazibēja man galvā. Nambulins. Kur es to iepriekš esmu dzirdējis? Pirms es paspēju vairāk par to domāt, es sāku just, ka mani pārņēma dziļa eiforija, un es zaudēju interesi par vārdiem un visu pārējo.
  
  
  Kāds pielaboja manu galvassegu. Man nebija iebildumu. Pēc minūtes es dzirdēju Tanjas balsi.
  
  
  "Jūs vēlaties aizvērt acis. Jūs tos aizverat, skaitot pieci. Viņa skaitīja un manas acis aizvērās. Tumsā pēkšņi pazibēja krāsa, un es dzirdēju dīvainu mūziku, kas nez kāpēc man šķita pazīstama. Balss apklusa, bet krāsas un mūzika turpināja mani vilkt lejā un lejā. Likās, ka esmu uz eskalatora. Tad no manas galvas atskanēja cita balss. Balss man pastāstīja visu par sevi. Katrs sīkums, sākot no manas dzimšanas datuma līdz manai nesenajai darbībai kreisajā kustībā, lai atbrīvotu Venecuēlu no ASV tirāniskā imperiālisma. Bija konkrētu ainu attēli. Kad viss bija beidzies, man bija detalizēts priekšstats par savu pagātni. Mana amnēzija ir izārstēta.
  
  
  Es biju politiskās grupas Vigilante biedrs, kuras mērķis bija gāzt Venecuēlas valdību un ar krievu palīdzību ieviest kreiso režīmu. Es tiku savervēts pirms vairākiem mēnešiem, un pirms pāris dienām es tiku ievainots demonstrācijas laikā pie Amerikas vēstniecības.
  
  
  Tanja atkal runāja. "Jūsu vadītājs lūdza mūs informēt, ka modrību rindas retinās gļēvas dezertēšanas dēļ, saskaroties ar brutālu policijas taktiku. Tāpēc ir jārīkojas tagad. Jūs esat izvēlēts šīs darbības veikšanai.
  
  
  "Venecuēla ir kļuvusi pārāk atkarīga no ASV," viņa turpināja. "ASV pērk aptuveni 40 procentus no Venecuēlas naftas eksporta, tādējādi amerikāņiem nāvējošu Venecuēlas ekonomisko satvērienu. Venecuēlas prezidents un viņa kapitālistiskā valdība ir jāiznīcina, pirms viņi nodod visu valsti amerikāņiem. Tika izstrādāts plāns. izstrādāta, ņemot vērā gaidāmo Karakasas konferenci.
  
  
  “Konference būs Venecuēlas prezidenta un ASV viceprezidenta tikšanās. Tas dos unikālu iespēju dot triecienu abiem šiem tautas ienaidniekiem. Vēlāk jūs tiksit informēts par plāna būtību un detalizētu informāciju par to, kā tas tiks īstenots. Tu saproti? "
  
  
  "Jā, es saprotu."
  
  
  "Labi. Kad tu pamosties, tu sīki atcerēsies visu, ko tev teicu un visu, ko dzirdēji un redzēji, atrodoties dziļā transā. Ja jūsu prātā ir jautājumi par detaļām, jūsu zemapziņa sniegs atbildes un aizpildīs visas nepilnības, kas jūs varētu traucēt. Jūs neapšaubīsit savu Rafaela Čavesa identitāti un neapšaubīsit viņa politiskās filozofijas pamatotību.
  
  
  Pēc dažām minūtēm manas acis dabiski atvērās, un es atcerējos, kā Tanja skaitīja no pieciem līdz vienam. Es arī atcerējos visu par savu iepriekšējo dzīvi. Lai ko viņi ar mani darīja, tas strādāja. Esmu pilnībā atguvies no amnēzijas.
  
  
  Tanja pasmaidīja. - Kā tu jūties, biedri?
  
  
  "Ļoti labi," es atbildēju. "Narkotikas lika man atcerēties. Man jāpiedalās misijā pret Karakasas konferenci, tagad es to atceros. Es būšu gatavs?"
  
  
  "Tu būsi gatavs," viņa teica.
  
  
  Kaļiņins novērsās un piegāja pie tehniķa telpas tālākajā galā, atstājot Tanju un mani vienus. "Tu un es... mēs viens otru pazīstam labāk, nekā es atceros?" ES jautāju. Man bija gaistošs attēls, kurā Tanja kaila guļ uz dīvāna.
  
  
  Viņas acīs kaut kas bija redzams, tad viņas seja izlauzās vieglā smaidā. "Es cerēju, ka jūs atcerēsities. Mums bija kopīgs vakars. Vai tu neatceries?"
  
  
  "Ne īsti," es teicu. "Bet es saņēmu ieskatu, noteiktu atmiņu, es vēlos, lai es varētu atcerēties vairāk."
  
  
  Viņa klusi iesmējās. "Varbūt mēs varam atkal pavadīt dažas minūtes kopā, pirms jūs pametat klīniku."
  
  
  "Tas ir kaut kas, ko gaidīt," es teicu.
  
  
  Lai gan es jutos pilnīgi labi, viņi uzstāja, lai es palieku savā istabā un atpūtos. Es mazliet padomāju par Tanju. Dīvaini. Mana misija bija vissvarīgākā lieta manā dzīvē, bet es nevarēju beigt domāt par šo neparasto meiteni.
  
  
  Kad es nedomāju par Tanju, es centos rekonstruēt pagātni, kuru biju gandrīz aizmirsusi negadījuma dēļ. Un, kā es mēģināju atcerēties, es atcerējos nelielu atgadījumu. Es basām kājām ieskrēju māla mājā Margaritas nomalē. Tad es atcerējos, ka šī māja ir manas mājas, un skaistā melnmatainā sieviete vārdā Marija bija mana māte. Viņa un mans tēvs nomira, kad man bija deviņi gadi. Drīz pēc tam es nonācu Karakasā, kur dzīvoju pie radiem un mācījos, lai kļūtu par ierēdni.
  
  
  Tajā visā joprojām bija kaut kas dīvains. Es varēju atcerēties dažas lietas no savas pagātnes, taču šīs lietas šķita nereālas, garīgie tēli izbalējuši un miglaini. Un, kad es pārstāju par viņiem apzināti domāt, viņi vienkārši pazuda aizmirstībā un nešķita kā mana daļa.
  
  
  Pārsteidzošā kārtā manas spilgtākās atmiņas ir tie daži gadi, ko pavadīju Amerikā, strādājot pie iekraušanas doka.
  
  
  Visu dienu pavadīju savā istabā. Tajā vakarā pie manis atnāca Tanja. Viņa klusi ienāca un aizvēra aiz sevis durvis. Es piecēlos no savas gultas malas, kur lasīju avīzi par Karakasas konferenci. Viņai bija stetoskops, un viņa rokā turēja tableti.
  
  
  "Vai es varu sajust tavu pulsu?" viņa jautāja.
  
  
  — Noteikti.
  
  
  Viņa turēja manu plaukstas locītavu ar savu mazo mīksto roku. Mūsu skatieni sastapās un viņa ātri novērsās. Viņa atzīmēja savā kartē, tad uzlika stetoskopu man uz krūtīm un minūti klausījās.
  
  
  "Vai jums ir slikta dūša?"
  
  
  "Nē."
  
  
  "Vai jūs miega laikā svīdat?"
  
  
  "Ne tā, ka es atceros."
  
  
  Mans skatiens novirzījās no viņas pilnajām lūpām uz jutekliskajām ķermeņa līknēm. Un atkal man galvā pazibēja ķircinošs attēls - Tanja kaila uz dīvāna. Viņas nākamais jautājums šķita psihisks.
  
  
  — Tu teici, ka atceries... tuvību starp mums, Rafael.
  
  
  — Jā, es to atcerējos.
  
  
  "Vai jūs varētu man pastāstīt, ko jūs atcerējāties?"
  
  
  es pasmaidīju. "Nē. Tas biji tu. Uz dīvāna."
  
  
  Viņas skaistās zilās acis izvairījās no mana skatiena. Es paņēmu viņai planšeti un stetoskopu un nometu tos uz grīdas. Tad es maigi pievilku viņu sev klāt. Es viņu noskūpstīju un viņa atbildēja.
  
  
  "Tu tiešām ar mani pārgulēji, vai ne?" - klusi jautāju.
  
  
  Viņa mēģināja attālināties, bet es viņu aizturēju. "Rafael, tu neesi mīļākais," viņa iebilda. "Jūs esat revolucionārs. Jums nebija laika sievietēm."
  
  
  "Es noteikti atradu laiku vismaz vienu reizi," es viņai atgādināju.
  
  
  Viņas acis atrada manējās. "Jā vienreiz". Likās, ka viņa atceras. “Īsi pirms demonstrācijas pie Amerikas vēstniecības. Es atnesu uz tavu dzīvokli zīmīti, un tu lūdzi man palikt.
  
  
  "Un mēs skūpstījāmies un es turēju tevi tik cieši," es teicu, lēnām virzot rokas gar viņas ķermeni.
  
  
  "Rafael, lūdzu..." viņa vāji protestēja.
  
  
  Es atpogāju viņas formastērpu līdz viņas viduklim un ieliku roku iekšā, turot viņu sev klāt. Es samīļoju viņas krūtis un jutu, kā zem mana pieskāriena viņas sprauslas sacietē.
  
  
  "Rafaels..."
  
  
  Mēs atkal skūpstījāmies. Viņa pārstāja pretoties un atbildēja uz maniem glāstiem ar pēkšņu lielu kaislību, viņas ķermenis izmisīgi saspringa, kad es pētīju viņas muti. Kad skūpsts beidzās, mēs abi bijām bez elpas un izsalkuši pēc vairāk.
  
  
  "Ak Dievs, Rafael," viņa elsa.
  
  
  Viņa novilka uniformu un nometa to uz grīdas. Es vēroju, kā viņa novelk biksītes gar saviem garajiem gludajiem augšstilbiem. Viņa piegāja pie gultiņas un izstaipījās, ķermenim trīcot aiz sajūsmas. Es ātri izģērbos un apgūlos viņai blakus. Mani pirksti un lūpas pieskārās katram viņas karstās, trīcošās miesas centimetram.
  
  
  Pēkšņi viņa mēģināja attālināties, bet es viņu cieši turēju. "Ko es tev daru?" viņa iesaucās. Es apspiedu viņas vārdus, dziļi iegremdējot mēli viņas mutē. Viņa atkal sāka atbildēt.
  
  
  Es nezināju, ko viņa domā, un man bija vienalga. Viss, par ko es varēju domāt, bija viņas nobriedušais, siltais ķermenis. Viņa ievaidējās aiz vēlmes, kad es apgāzos viņai virsū. Viņas augšstilbi man atvērās un es jutu, kā viņas nagi iegraujas man mugurā. Es asi iegāju viņā un viņa no baudas kliedza. Toreiz tas viss bija tumsa, steidzamība un pieaugoša neapvaldīta kaisle.
  
  
  Sestā nodaļa.
  
  
  Mani atkal piesēja pie krēsla un istabā bija pavisam tumšs. Viņi man iedeva vēl vienu injekciju, bet šoreiz nebija nevienas lūdzošas balss. Manī iedarbojās tikai zāles. Taņa un Kaļiņins pat nebija istabā.
  
  
  Viņi pieminēja kaut ko par "pēdējo posmu". Dzirdēju viņus to sakām krieviski, un nez kāpēc visu sapratu, kaut gan neatcerējos, ka kādreiz būtu mācījusies krievu valodu.
  
  
  Kad es apsēdos krēslā, tumsā manā priekšā parādījās attēls. Tas bija prezidents, un viņš teica politisku runu. Viņš bija tikai divdesmit pēdu attālumā no manis un runājot žestikulēja. Viņš teica lietas, kas mani patiešām sarūgtināja. Mani izplūda auksti sviedri. Eiforija padevās intensīvām dusmām, jo prezidenta vārdi kļuva arvien aizskarošāki, skaļāki un skaļāki. Viņa seja lēnām saviebās un kļuva šausmīgi izkropļota. Pēc minūtes seja bija viss, kas bija palicis no attēla. Tā sāka paplašināties, kļūstot lielāka un neglītāka, jo inde izplūda no tās saritinātajām lūpām. Seja bija tik tuvu, ka man likās, ka varu pastiept roku un tai uzbrukt.
  
  
  Es dzirdēju istabā kliedzienu un sapratu, ka tas nāk no manas rīkles. Es izmisīgi sniedzos pēc tās briesmīgās sejas, mēģinot plēst miesu ar kailām rokām, skrāpējot to ar pirkstiem.
  
  
  Bet es to nevarēju sasniegt. Kliedziens bija pilnīgas vilšanās un nežēlīgā izmisuma sauciens, jo nespēja aizsniegt briesmīgo seju un to iznīcināt. Pēc minūtes balss apklusa un valdīja klusums, izkropļotā seja turpināja kustēties manā priekšā.
  
  
  Pēkšņi
  
  
  Tanjas balss atskanēja no tumsas. "Šis ir tavs ienaidnieks. Šis ir cilvēks, kurš stāv starp tavu tautu un brīvību. Viņš ir zemisks, neglīts dzīvnieks, un viņš barojas no savas tautas līķiem. Tev viņš vienmēr ir nepatika un baidījies, bet tagad tevi pārņem izmisīgs, nežēlīgs riebums. Tu viņu ienīsti vairāk nekā jebkad savā dzīvē esi ienīda nevienu vai jebko.
  
  
  Man likās, ka manas krūtis tūlīt uzsprāgs no riebuma un naida, ko izjutu pret izkropļoto seju. Es atcerējos prezidenta negodīgos vārdus un sažņaudzu dūres, līdz nagi saplēsa manas plaukstas.
  
  
  Beidzot attēls pazuda tumsā un tika aizstāts ar citu. Sākumā man tas bija svešs, tad atcerējos no avīzes. Tas bija Amerikas viceprezidents. Viņš runāja angliski, bet es viņu sapratu lieliski. Viņš skaidroja, ka cieši sadarbosies ar Venecuēlas valdību, ka ASV piedāvās lielāku ekonomisko un militāro palīdzību, lai nodrošinātu Venecuēlas prezidenta palikšanu pie varas. Kad viņš runāja, viņa seja mainījās. Viņa acis kļuva arvien dusmīgākas, un no viņa mutes izplūda pretīgi, pretīgi vārdi.
  
  
  Kad beidzot iedegās gaisma, es biju sviedros. Tehniķis nocēla mani no krēsla un aizveda atpakaļ uz manu istabu. Narkotikas un nepārvaramās emocijas pilnībā izsmēla manu enerģiju. Manas kājas bija tik vājas, ka es tikko varēju paiet.
  
  
  Atgriežoties savā istabā, tehniķis man palīdzēja apsēsties gultā un paskatījās uz mani.
  
  
  Viņš jautāja. - "Vai tev viss kārtībā?"
  
  
  "ES tā domāju."
  
  
  Viņš laipni teica. - "Tas viss ir nepieciešams jūsu misijai."
  
  
  Es dziļi ievilku elpu. - "Kur ir Tanya Savich?"
  
  
  "Viņa ir aizņemta ar projektu."
  
  
  "Man viņa jāredz."
  
  
  "Es baidos, ka tas nav iespējams."
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Tas bija jauns venecuēlietis, vārdā Salgado. Viņa seja izskatījās godīga. Varbūt tā godīguma dēļ, ko tur redzēju, es izpļāpāju kaut ko, par ko es pat nezināju, ka domāju.
  
  
  "Vai es tiešām esmu tas, par ko viņi mani saka? Vai tas viss tiešām ir nepieciešams tautas revolūcijai?
  
  
  Viņa acis samiedza mani. — Vai tu par to šaubies? - viņš satraukti jautāja.
  
  
  “Es... es nezinu. ES domāju, ka nē. Dažreiz man šķiet, ka es kļūstu traks."
  
  
  "Tu neesi traks. Patiesībā jūs tagad esat diezgan vesels. Viņa balss bija nomierinoša.
  
  
  ES jautāju. - "Cik ilgi es esmu šeit klīnikā?"
  
  
  Viņš vilcinājās, it kā domādams, vai man atbildēt. "Draugs tevi atveda aizvakar vakarā."
  
  
  "Kad es būšu gatavs doties prom?"
  
  
  "Šodien."
  
  
  Es vāji piecēlos uz elkoņa. - "Patiešām?"
  
  
  "Pēdējais posms beigsies vēlāk šodien. Jums būs vēl vairākas orientēšanās sesijas. Nākamais jums nebūs īpaši patīkams, bet tas būs beidzies, pirms jūs to sapratīsit. Šī ir absolūti nepieciešama jūsu konferences sagatavošanas sastāvdaļa."
  
  
  "Kas tas par darbu?"
  
  
  "Viņi jums pastāstīs vēlāk šodien."
  
  
  Pēkšņi durvis atvērās un ienāca doktors Kaļiņins. Viņš nikni paskatījās uz tehniķi. "Kas tas ir? Kāpēc jūs joprojām esat kopā ar Senjoru Čavesu?
  
  
  Tehniķis izskatījās nobijies. - "Viņš gribēja mazliet parunāt."
  
  
  "Ejiet atpakaļ uz darbu," Kaļiņins īsi teica.
  
  
  "Jā, protams." Salgado pagriezās un izgāja no istabas.
  
  
  Es vēroju, kā Kaļiņins man tuvojās. Man nepatika doma, ka te valda krievi un tautieši nedrīkst ar mani runāt. Venecuēlietim ir jākontrolē sava revolūcija, bet Kaļiņins izturējās pret Salgado kā pret nepilnvērtīgu.
  
  
  Kaļiņins saspringti man uzsmaidīja. “Man ļoti žēl, ka tik pēkšņi atņēmu no jums Salgado, Senjor Čaves, taču viņam ir pienākumi citur. Vai tev viss ir kārtībā?"
  
  
  "Lieliski," es atbildēju.
  
  
  Viņš juta manu pulsu un kādu laiku neko neteica.
  
  
  "Ļoti labi. Jums vajadzētu atpūsties, un mēs atbrauksim pēc pusdienām. Jums priekšā ir nopietns darbs."
  
  
  "Vai es tiešām varu atstāt šo vietu šovakar vēlu?"
  
  
  Mans jautājums viņu pārsteidza. Bet pēc nelielas pauzes viņš atbildēja: “Jā. Šovakar tu būsi gatavs."
  
  
  "Labi," es teicu. "Es ienīstu ieslodzījumu."
  
  
  "Arī mēs visi," viņš apzināti teica. "Bet mums ir jānes upuri revolūcijas labā. Vai tas nav pareizi?
  
  
  Es pamāju ar galvu. Kaļiņins saspringti pasmaidīja un aizgāja.
  
  
  Uz brīdi aizmigu. Pēkšņi es dzirdēju sevi kliedzam. Es apsēdos taisni uz gultas, svīda un trīcēja. Ar trīcošu roku pārbraucu pār muti, skatoties uz pretējo sienu. Man nebija tā, ka baidījos — es zināju tik daudz par sevi. Viņi noteikti man iedeva zāles. Man bija vēl viens murgs.
  
  
  Es redzēju neglītas sejas no tumšās istabas un dzirdēju asas, dusmīgas balsis. Tas viss tika sajaukts ar maniem attēliem. Es gāju pa tumšu aleju ar Lugeru rokā. Es pagriezos ap stūri un pēkšņi manā priekšā parādījās milzīga, savīta seja. Viņš izskatījās pēc prezidenta, bet tā bija deformēta seja, kas karājās tumsā.
  
  
  Es atkal un atkal izšāvu no Luger, bet tā pretīgā seja par mani tikai pasmējās. Mute pavērās, draudot mani norīt. Man tuvojās gari asi zobi. Tad es kliedzu.
  
  
  Pēc vieglām pusdienām mani aizveda atpakaļ uz mašīntelpu – viņi to sauca par orientēšanās telpu. Tehniķis mani brīdināja, ka šī sesija būs savādāka, un viņš nepārspīlēja. Tanya mani sagaidīja istabā, kad tehniķi piesēja mani pie krēsla.
  
  
  "Tas būs nepatīkami," viņa teica. "Bet tas beigsies, pirms jūs to sapratīsit."
  
  
  "Es agrāk domāju par tevi," es teicu. "Es tev jautāju, bet viņi teica, ka esat pārāk aizņemts, lai mani redzētu."
  
  
  Vīri pabeidza mani sasiet ar jostām un piegāja pie vienas no mašīnām. Viņi to iepriekš nav izmantojuši. Viņam bija mazs vadības panelis, bet uz viņa letes bija desmitiem mirgojošu krāsainu lampiņu.
  
  
  "Tas, ko viņi jums teica, bija patiesība," atbildēja Tanja.
  
  
  "Vai es jūs atkal satikšu pēc tam, kad aizbraukšu no šejienes?"
  
  
  Viņa novērsās. "Var būt. Viss ir atkarīgs no misijas iznākuma."
  
  
  "Es neko nezinu par misiju," es viņai atgādināju.
  
  
  — Drīz tu uzzināsi.
  
  
  Šoreiz viņi izmantoja dažādas ierīces - stiepļu metāla lenti uz krūtīm un jaunu galvassegu. Tanja pārliecinājās, ka viss ir tā, kā vajadzētu, un izgāja no istabas.
  
  
  Viņi izslēdza gaismu, un es tumsā ieraudzīju vēl dažas fotogrāfijas. Attēli bija vēl reālāki par tiem, ko biju redzējis tajā rītā. Šoreiz es nesaņēmu injekciju, taču es zināju, ka rīta devas ietekme vēl nebija pilnībā izzudusi.
  
  
  Istabā parādījās prezidents. Viņš gāja cauri pūlim, dusmīgi vicinādams rokas un smaidīdams. Tiklīdz parādījās attēls, pārsējs sāka man kaut ko darīt. Manā galvā radās briesmīgs spiediens, sāpes kļuva gandrīz neizturamas. Kamēr es vēroju attēlu kustību, mokas pastiprinājās. Es cīnījos, lai atbrīvotos, atverot un aizverot muti un šķielējot no sāpēm. Tas kļuva tikai sliktāks, līdz es domāju, ka mana galva uzsprāgs. No manas rīkles izlauzās kliedziens. Vīrietis atdalījās no pūļa un skrēja pretī prezidentam, vicinot milzīgu mačeti. Asmens savienojās, nogriežot prezidenta galvu, un viņa galva ielidoja pūlī, visur izlejot asinis. Cilvēki smējās un smējās.
  
  
  Sāpes pazuda un es jutu tikai saldo fiziskā komforta tukšumu. Prezidents bija miris, un pasaule tika izglābta no viņa tirānijas.
  
  
  Es cerēju, ka sesija ir beigusies, bet tā nenotika. Vēl viena aina piepildīja telpu, kad prezidents teica publisku runu. Sāpes atkal parādījās, un es pieliecos tajās, saritinājos iekšā, lai pretotos tām. Bet tas mani pārsteidza. Šoreiz šausmīgo spiedienu galvā pavadīja asas sāpes krūtīs, it kā man būtu infarkts. Dzirdēju sevi kliedzam, bet sāpes nepārgāja. Vīrietis pavērsa ieroci pret prezidentu un ar šāvienu norāva viņam pakausi. Sāpes uzreiz mazinājās.
  
  
  Bet atkal telpa bija piepildīta ar attēliem, šoreiz ar Amerikas viceprezidentu. Viņš oficiālajā parādē brauca ar melnu Cadillac, un es zināju, ka automašīnā viņam priekšā brauc Venecuēlas prezidents. Viceprezidents bija ģērbies dārgā strīpveida uzvalkā un imperiālistiski žestikulēja pūlim. Spiediens atkal nāca, bet šoreiz nebija saspiestības krūtīs, tikai briesmīgas sāpes galvā. Pēkšņā dūmu un gružu sprādzienā viceprezidenta automašīnu iznīcināja neredzama bumba, nogalinot visus automašīnā esošus. Telpā notika otrs spēcīgs sprādziens, un tika iznīcināta Venecuēlas prezidenta automašīna. Sāpes ir pazudušas uz visiem laikiem.
  
  
  Es iekritu krēslā, kad viņi mani atsprādzēja un izslēdza ierīci. Ārsts Kaļiņins bija man blakus, bet Tanju es neredzēju.
  
  
  "Sliktākais ir beidzies," viņš man teica.
  
  
  Kad viņš beidza klausīties mani ar savu stetoskopu, viņš palīdzēja man piecelties no krēsla un veda pa gaiteni uz parastu projekcijas telpu. Tālākajā sienā bija iebūvēts ekrāns un telpas aizmugurē projektora kabīne.
  
  
  Kaļiņins ielika man rokā piekrautu Lugeru. Es paskatījos uz viņu tukši, joprojām sastindzis no brutālās sesijas. Šis bija ierocis, kuru es izšāvu savā murgā.
  
  
  "Zāles jau ir beigušās," man teica Kaļiņins, "un jūsu reakcija uz dažādiem stimuliem šajā sagatavošanas posmā būs pilnīgi dabiska. Tu turēsi ieroci un darīsi visu, ko vēlēsies. . "
  
  
  Es tikai skatījos uz lielo ieroci. Es zināju, ka tā ir vācu pistole, bet nez kāpēc man tā asociējās ar ASV. Kamēr es mēģināju to saprast, istabā kļuva tumšs un sākās filma. Tās bija reālas fotogrāfijas, iespējams, uzņemtas pēdējo pāris dienu laikā pirmskonferences sanāksmēs. Filmā bija redzams, kā prezidents iet pa taku priekšā
  
  
  Palacio de Miraflores, blakus viņam ir Amerikas viceprezidents. Apkārt bija operatori, un prezidents nevērīgi sarunājās ar savu amerikāņu viesi.
  
  
  Kad figūras uz ekrāna man šķita tuvāk, manās krūtīs pacēlās nepārvarama naida sajūta, un es jutu savā galvā neomulīgu sajūtu, intensīvu diskomfortu. Sāpes pastiprinājās ar pilnīga riebuma sajūtu. Es vairs nevarēju redzēt ekrānu. Vīrieši, kas gāja man pretī, kļuva ļoti reāli. Es pacēlu pistoli labajā rokā un pavēru to uz abām figūrām. Vispirms es mērķēju uz prezidentu. Es drebēju no naida un sāpēm, un sviedri tecēja pār manu pieri. Es nospiedu sprūdu. Figūras mierīgi gāja man pretī. Es biju nikns. Es izšāvu ar pistoli atkal un atkal, un uz prezidenta krūtīm izveidojās melni caurumi. Pēc minūtes es nospiedu sprūdu tukšai kamerai. Tomēr abas figūras turpināja man tuvoties. Es iemetu viņiem ieroci un pēc tam dusmu uzplūdā metos viņiem pretī. Es smagi sasitu sevi un smagi nokritu uz grīdas.
  
  
  Iedegās gaisma, Kaļiņins palīdzēja man piecelties. Es biju bez elpas un nogurusi. Tagad, kad filma ir beigusies, sāpes un dusmas mani ir pametušas.
  
  
  "Ļoti labi," Kaļiņins mīļi sacīja. "Lieliski, patiesībā."
  
  
  "Es gribu... tikt prom no šejienes," es viņam teicu.
  
  
  "Labi," viņš teica. “Mums jūs nebūsit vajadzīgs līdz šodienai, kad jums būs pēdējā sesija. Jūs varat atgriezties savā istabā."
  
  
  Mani aizveda atpakaļ uz balto istabu ar gultiņu, un es smagi apgūlos. Šķita, ka bija pagājušas vairākas sāpīgas, bezmiega dienas, kopš es torīt pamodos. Uz brīdi aizmigu. Taču šoreiz nekāda murga nebija. Tā vietā man bija ļoti detalizēts sapnis par Tanju. Viņa bija kaila manās rokās. Viņas ķermeņa siltais maigums apņēma mani, apņēma mani ar vēlmi. Visas maņas bija pamodušās – es dzirdēju viņas skaisto balsi un sajutu viņas smaržu reibinošo aromātu. Un visu sapni, kaisles karstumā, viņa man teica: “Piedod, Nik. Atvaino, Nik."
  
  
  Es nevarēju saprast, kāpēc viņa lieto šo svešvārdu, bet es viņu nelaboju. Man bija vienalga, kā viņa mani sauc. Nekam nebija nozīmes, izņemot karsto, prasīgo miesu, kas vijas zem manis.
  
  
  Es pēkšņi piecēlos sēdus. Es domāju par Tanju un viņas svešvārda lietošanu. Niks. Ko tas nozīmē? Es sapņoju par Lugeru, kuru Kaļiņins iesprūda man dūrē. Kamēr es gulēju un gaidīju, kad mani atvedīs uz pēdējo sesiju, es prātoju, vai pēdējo pāris dienu laikā nav bijis kaut kas vairāk, nekā es zināju, vairāk nekā šie cilvēki man bija stāstījuši. Bet tiem bija jābūt likumīgiem. Viņi zināja visu par mani, visu par manu filozofiju un manu darbu ar kustību. Mēs visi strādājām viena un tā paša mērķa labā, un man bija viņiem jāuzticas.
  
  
  Kad viņi ieradās pēc manis, viņi teica, ka ir agrs vakars, un viņi mani izlaidīs pēc dažām stundām pēc kārtīgas maltītes. Mani aizveda uz orientēšanās telpu, bet nebiju piesprādzēta lielā krēslā. Tā vietā viņi man lūdza apsēsties parastajā krēslā blakus Salgado. Pēc kāda laika viņš aizgāja, un Tanya un Kaļiņins ienāca kopā ar trešo vīrieti, krievu vārdā Oļegs Dimitrovs.
  
  
  "Senors Dimitrovs cieši sadarbojas ar kustības vadītāju," man paskaidroja Kaļiņins.
  
  
  Es paskatījos no vīriešiem uz Tanju. Viņa nesa zem rokas papīru kaudzi. Viņa nedroši uzsmaidīja man.
  
  
  "Vai varam sākt?" - viņa bezpersoniski jautāja.
  
  
  "Labi," es teicu. "Sāksim."
  
  
  Viņi pievilka trīs krēslus un apsēdās pret mani, vīriešiem abās Tanjas pusēs. Viņa ielika papīrus sev klēpī. Dimitrovs vērīgi paskatījās uz mani, it kā mēģinātu novērtēt manas visdziļākās domas un jūtas.
  
  
  "Mēs lūdzam jūs vēlreiz iziet terapiju," sacīja Tanja. — Tad tu būsi gatavs.
  
  
  Kaļiņins gatavoja šļirci. Viņš noliecās uz priekšu no krēsla un iedeva man injekciju. "Šoreiz jūs saņemsiet tikai nelielu daudzumu nomierinoša līdzekļa," viņš teica, "jo mēs jūs atbrīvosim tūlīt pēc sesijas beigām." Šķidrums iekļuva manā vēnā, un viņš izvilka adatu un piespieda vates tamponu pie mazās brūces.
  
  
  "Tagad," Tanja teica savā vienmērīgajā, klusajā balsī, "jūs jūtaties ļoti atviegloti un mierīgi." Viņas balss dungoja, glāstot manas smadzenes, un drīz vien es biju tās žēlastībā. Es biju pilnīgi padevīgs.
  
  
  “Šoreiz es lūgšu jūs atvērt acis, bet jūs nedrīkstat izkļūt no sava dziļā transa. Skaitot pieci, jūs atvērsit acis, bet paliksit hipnotiskā stāvoklī.
  
  
  Viņa lēnām skaitīja. Kad viņa pateica pieci, man atvērās acis. Es paskatījos no vienas sejas uz otru. Es ļoti labi apzinājos visu, kas ir man apkārt, bet joprojām biju augstākās eiforijas stāvoklī. Es biju pilnīgi atslābinājies un zināju, ka esmu pilnībā šīs balss žēlastībā.
  
  
  "Jūs esat izvēlēts vissvarīgākajai misijai."
  
  
  Šī misija, kuru revolūcija tomēr uzņēmās,” nopietni sacīja Tanja. - Parīt notiks Karakasas konference. Būs rīta un pēcpusdienas sesija. Ieradīsies Venecuēlas prezidents, ASV viceprezidents un citas augstas amatpersonas. Konference notiks Palacio de Miraflores.
  
  
  “Jūs apmeklēsiet pēcpusdienas sesiju tieši pirms konferences atsākšanas. Jums iedos karafi ar ūdeni, kuru varēsiet paņemt līdzi savā istabā. Kad konference atsāksies, karafe paslēptā ierīce nogalinās visus šajā telpā."
  
  
  Mani pārskrēja baudas drebuļi.
  
  
  “Jūs neizmantosiet ieročus, lai nogalinātu mūsu ienaidniekus, kā jūs to mēģinājāt darīt iepriekš. Bet tu viņus nogalināsi. Tu saproti?"
  
  
  "Jā, es saprotu."
  
  
  “Tava seja izskatīsies savādāk, kad pamosties no šī transa. Mēs padarīsim jūs pēc amerikāņu spiega, vārdā Niks Kārters."
  
  
  "Niks Kārters," es atkārtoju. Niks! Tā Tanja mani sauca sapnī. Tā bija priekšnojauta, kā sapnis par Lugeru.
  
  
  "Jūs ieiesiet ēkā kā Niks Kārters. Mūsu grupas dalībnieks jums iedos karafe ar paslēptu ierīci. Jūs aiznesīsiet karafe uz konferenču zāli un novietosiet uz galda. To varēsiet izdarīt, jo ir Niks Kārters, no kura mēs atbrīvojāmies, un kuram ir visaugstākā līmeņa piekļuve konferencei.
  
  
  "Es saprotu," es teicu.
  
  
  "Nākamās divas dienas jūs izliksieties par Niku Kārteru. Tagad es sākšu lasīt no lietas par šo aģentu, un jums ir jāatceras katra detaļa, lai jūs varētu veiksmīgi uzdoties par Kārteri. Turklāt jums ir zināmas zināšanas par šo personu dziļi sevī. Jūs varat izmantot tikai pietiekami daudz šo zināšanu, lai izpildītu savu iemiesojumu, un ne vairāk."
  
  
  Viņa klēpī lasīja papīrus. Informāciju atcerēties nebija grūti. Kaut kā man tas likās ļoti pazīstami.
  
  
  "Tieši es uzdevos par Ilzu Hofmani," secināja Tanja. "Kad mēs jūs atbrīvosim, jūs nekavējoties ziņosit par to Kārters bosam Deividam Hokam. Viņš jautās, kāpēc jūs divas dienas neesat kontaktējies, un viņš jautās par mani, kuru viņš pazīst kā Ilsi Hofmani. Jūs teiksiet, ka uz dažām dienām braucāt ar mani uz lauku villu, jo gribējāt mani pārbaudīt, bet tagad esat pārliecināts, ka esmu pāri aizdomām."
  
  
  "Jā," es teicu. "Virs aizdomām" Informācija bija neizdzēšami ierakstīta manās smadzenēs.
  
  
  "Jūs uzdosit Niku Kārteru tik prasmīgi, cik vien protat, darot visu, ko no jums sagaida līdz konferences dienas pusdienlaikam. Pēc tam jūs ignorēsit visus pavēles, ko viņi jums var dot un dosieties uz pili. Jums jāatrodas koridorā. tieši pie ieejas konferenču zālē tieši pulksten vienos pēcpusdienā nododiet jums šo karafe, kas būs viens no tiem, ko izmantos uz konferenču galda. Viņa paņēma no Dimitrova lielu greznu karafe. "Tajā iekšpusē zem viltus dibena atradīsies šī ierīce."
  
  
  Viņa uzmanīgi izņēma elektronisko sīkrīku. Tas izskatījās pēc iedomātā tranzistoru radio.
  
  
  “Ierīce tiek vadīta, izmantojot tālvadības pulti. Tas izstaro skaņu plašā frekvenču diapazonā, plašāk nekā jebkas iepriekš izstrādāts. Noteiktās frekvencēs un skaļuma līmeņos skaņa iznīcina centrālos nervu audus. Ļoti īsa iedarbība noved pie sāpīgas nāves."
  
  
  Viņa nomainīja sīkrīku karafei. "Ierīce tiks noregulēta uz pareizo frekvenci ar tālvadības pulti, kad sāksies dienas sesija. Dažu minūšu laikā tā nogalinās visus, kas atrodas dzirdes attālumā, bet neietekmēs nevienu ārpus telpas. Kad tā būs paveikusi savu darbu, tā izstaros. daudz zemāka skaņa, kas jūsu ausīm joprojām skanēs ļoti augstā līmenī. Šo skaņu varēsiet dzirdēt ārpus konferenču telpas.
  
  
  "Es dzirdēšu skaņu ārpus konferenču telpas," es atkārtoju.
  
  
  "Pēc tam, kad mūsu vīrs jums iedos ūdens karafe, jūs vērsīsieties pie sargiem pie telpas durvīm un pastāstīsit, ka pils darbinieki ir lūguši jūs piegādāt karafes, lai konferences dalībniekiem būtu svaigs ūdens. Jo Niks Kārters ir atļauja ieiet konferenču telpā, viņi ļaus jums ņemt karafes iekšpusē un novietot to uz galda tuvākajā apkārtnē, līdz redzat, ka visi ir iekļuvuši pēcpusdienas konferenču telpā.
  
  
  “Kad dzirdat augstu skaņu, kas nāk no telpas, jūs zināt, ka ierīce ir paveikusi savu darbu. Tagad klausieties uzmanīgi." Dimitrovs piecēlās kājās un pagrieza ciparnīcu uz nelielas mašīnas uz tuvējā galda. Es dzirdēju skaļu kliedzienu, kas man atgādināja dažu lidmašīnu troksni.
  
  
  "Tā ir skaņa, ko jūs dzirdēsit."
  
  
  Viņa balss uz brīdi apklusa. "Kad jūs to dzirdēsit," viņa lēni sacīja, "jūs atcerēsities visu, kas bija aprakts jūsu zemapziņā. Jūs atcerēsities visu, ko es iepriekš teicu jums neatcerēties. Jūs atcerēsities visu, kas notika pirms došanās uz šo klīniku. Bet jūs neatcerēsities neko, kas šeit notika. Tas jums atklās patiesību, bet radīs nopietnu apjukumu. Jūs atzīstat pirmajam cilvēkam, kurš ar jums runā, ka konferenču telpā esat ievietojis nāves ierīci. Vai viss skaidrs? "
  
  
  "Viss ir skaidrs," es teicu.
  
  
  "Tāpat, kad mūsu vīrietis jums pasniegs karafes kafiju, viņš sacīs: "Viva la revolución!" Šie vārdi stiprinās jūsu apņemšanos nogalināt Venecuēlas prezidentu un amerikāņu, un jūs izjutīsiet nepārvaramu vēlmi nest karafes telpā, kā es to darīju. jums pamācīja."
  
  
  "Viva la revolutión," es teicu.
  
  
  Kaļiņins piecēlās, piegāja pie galda un izņēma man iedoto Lugeru un duncis ar apvalku. Viņš man iedeva ieroci.
  
  
  "Noliec pistoli," Tanja teica. "Stidt skabargai jābūt piestiprinātai pie labās apakšdelma."
  
  
  Es sekoju viņas norādījumiem. Ierocis man šķita neērts un apgrūtinošs. Kaļiņins man atnesa tumšu jaku un kaklasaiti, un Tanja lika man tās uzvilkt virs ieroča.
  
  
  "Ierocis piederēja Nikam Kārteram," sacīja Tanja. "Jūs zināt, kā tos izmantot. Drēbes arī bija viņa.
  
  
  Dimitrovs pieliecās un kaut ko iečukstēja Tanjai ausī. Viņa pamāja.
  
  
  "Jūs nemēģināsiet atgriezties savā dzīvoklī Bolivar avēnijā. Jūs arī nesaistīsieties ar Linčiem vai citiem, kas saistīti ar šo misiju, pat ne šīs klīnikas personālu."
  
  
  "Ļoti labi," es teicu.
  
  
  "Tagad, Rafael Čaves, jūs izkļūsit no hipnozes, kad es saskaitīšu no pieci līdz vienam. Jūs brīvi runāsit angļu valodā, un šī ir valoda, kuru izmantosit, līdz pabeigsit savu misiju. Jūs būsiet gatavs izpildīt misiju un precīzi izpildīsiet visus manus norādījumus.
  
  
  "Es tagad sākšu skaitīt. Pieci. Jūs esat Rafaels Čavess, un jūs mainīsit mūsdienu Venecuēlas vēstures gaitu. Četri. Jūsu ASV prezidents un viceprezidents ir jūsu mirstīgie ienaidnieki. Trīs. Jūs par to nedomājāt. , bez mērķa, bet nogalināt šos divus vīrus tā, kā mēs plānojām. Divas. Kad tu pamosties, tu nezināsi, ka bijāt hipnozē. Jūs neatcerēsities to vārdus, kuri ir šeit kopā ar jums, bet zināsiet, ka mēs esam revolūcijas draugi, kas sagatavoja jūs jūsu misijai."
  
  
  Kad viņa sasniedza pirmo numuru, trijatā manā priekšā šķita, ka uz minūti izplūda un pēc tam atkal nokļuva fokusā. Es paskatījos no vienas sejas uz otru.
  
  
  "Vai tu jūties labi, Rafael?" - jautāja mīļā jaunā sieviete.
  
  
  "Es jūtos lieliski," es viņai atbildēju angliski. Pārsteidzoši, es to pateicu bez grūtībām.
  
  
  "Kas tu būsi nākamajās divās dienās?"
  
  
  "Niks Kārters, amerikāņu spiegs."
  
  
  "Ko jūs darīsit pēc tam, kad būsit aizbraukusi no šejienes?"
  
  
  “Ziņo vīrietim vārdā Deivids Hoks. Es viņam pateikšu, ka biju kopā ar jums — kopā ar Ilzi Hofmani — laikā, kad Kārtera prombūtnes laikā.
  
  
  "Labi. Ej paskaties uz sevi."
  
  
  Piegāju pie spoguļa. Kad es ieraudzīju savu seju, tā izskatījās savādāk. Viņi mainīja manu izskatu tā, ka es izskatījos tieši tāpat kā Niks Kārters. Es ieķēros savā jakā un izvilku Luger. Man prātā iešāvās vārds Vilhelmīna. Man nebija ne jausmas, kāpēc. Vismaz tas nešķita svarīgi. Es izvilku skrūvi un ievietoju patronu pistoles kamerā. Es biju pārsteigts par savām spējām rīkoties ar ieročiem.
  
  
  Es pagriezos atpakaļ pret viņiem trim. "Es nezinu jūsu vārdus," es teicu.
  
  
  Vīrieši nepārprotami apmierināti smaidīja. Tomēr meitene ierunājās. "Tu zini, ka mēs esam tavi draugi. Un revolūcijas draugi."
  
  
  Es vilcinājos. "Jā," es teicu. Es pavēru ieroci pret gaismu pāri istabai un šķielēju gar stobru. Tas bija brīnišķīgs instruments. Ieliku atpakaļ maciņā.
  
  
  "Šķiet, ka esat gatavs," meitene teica.
  
  
  Es brīdi turēju viņas skatienu. Es zināju, ka starp mums ir kaut kas, bet es nevarēju atcerēties viņas vārdu. — Jā, esmu gatavs. Es sajutu pēkšņu vēlmi tikt no turienes ārā, paveikt svarīgāko savā dzīvē – misiju, kurai šie cilvēki mani bija sagatavojuši.
  
  
  Vīrietis biznesa kostīmā runāja. Viņa balss skanēja diezgan autoritāri. "Tad ej, Rafael. Dodieties uz konferenci Karakasā un nogaliniet savus ienaidniekus."
  
  
  "Uzskatiet, ka tas ir izdarīts," es teicu.
  
  
  Septītā nodaļa.
  
  
  "Kur pie velna tu biji?"
  
  
  Deivids Hoks melnās dusmās stutēja pa viesnīcas istabu. Viņa sirmie mati bija izlobīti, un ap auksti zilajām acīm izveidojās dziļas grumbas. Es nezināju, ka amerikāņi ir spējīgi uz tādām dusmu lēkmēm.
  
  
  "Es biju kopā ar meiteni," es teicu.
  
  
  "Jauna sieviete! Uz divām dienām? Jūsu nelaikā atvaļinājuma laikā notika svarīgi notikumi. Nebūtu slikta ideja, ja jūs nāktu šeit, lai saņemtu norādījumus.
  
  
  "Viņa šķita pārāk ātri ieinteresēta," es teicu, "man vajadzēja noskaidrot, vai viņa kaut kādā veidā netiek izmantota pret mums." Viņa mani uz pāris dienām uzaicināja uz lauku villu, un es nevarēju ar jums sazināties. "Kad mēs nokļuvām villā, man nebija iespējas ar jums sazināties."
  
  
  Vanags samiedza acis uz mani, un es baidījos, ka viņš varētu redzēt cauri manai maskēšanai. Es biju pārliecināts, ka viņš zināja, ka es neesmu Niks Kārters, un viņš tikai spēlēja spēles ar mani.
  
  
  "Vai tas ir viss stāsts?" - viņš kodīgi jautāja.
  
  
  Viņš neticēja. Man bija jāimprovizē. "Nu, ja jums jāzina, es esmu slims. Sākumā domāju, ka meitene mani ir saindējusi, bet tas bija tikai slikts tūristu slimības gadījums. Es jums neko labu nenestu, pat ja varētu sazināties."
  
  
  Kamēr es runāju, viņa acis bija pielipušas manai sejai. Beidzot tie nedaudz mīkstinājās. "Dievs. Mēs esam uz mūsu pēdējo gadu lielākās misijas kulminācijas robežas, un jūs nolemjat saslimt. Nu, varbūt tā ir mana vaina. Varbūt es tevi pārāk stipri piespiedu.
  
  
  "Es ļoti atvainojos, ser," es teicu. "Bet man vajadzēja pārbaudīt meiteni. Tagad esmu pārliecināts, ka viņa ir pāri aizdomām."
  
  
  "Nu, es domāju, ka tas ir kaut kas, pat ja tas ir kaut kas negatīvs."
  
  
  "Varbūt tās bija savvaļas zosu medības," es teicu. "Katrā ziņā es esmu atgriezies darbā. Kas jauns?"
  
  
  Vanags izvilka garu Kubas cigāru. Viņš nokoda galu un ieritināja to mutē, bet neaizdedzināja. Man bija spēcīga déjà vu sajūta — Vanags citā vietā darīja to pašu. Visas priekšnojautas un neiespējamo pusatmiņu uzplaiksnījumi lika man nervozēt.
  
  
  “Viceprezidents ir kļuvis traks. Viņš saka, ka mēs esam pārkāpuši drošības jautājumus. Viņš sagūstīja vairākus CIP darbiniekus un nosūtīja mājās papildu slepenā dienesta puišus. Presei ir nepatīkami, ka apkārt ir apsardzes armija, it kā mēs neuzticamies Venecuēlas policijai.
  
  
  "Tas ir ļoti slikti," es teicu. Patiesībā viss bija kārtībā. Jo mazāk būs amerikāņu, kuru labā es darbošos, jo vieglāk man būs darbs, kad ieradīšos konferencē.
  
  
  “Nu, pilī joprojām ir daudz cilvēku ar pistolēm kabatās. Es piezvanīju N7, kad domāju, ka jūs varētu atrasties kaut kur sešas pēdas garas bedres apakšā.
  
  
  Pirmo reizi es sapratu, ka viens no iemesliem, kāpēc Vanags bija tik dusmīgs, bija tas, ka viņš patiešām rūpējās par mani. Pareizāk sakot, par Niku Kārteru. Kaut kā šī atziņa mani aizkustināja, un es atklāju, ka domāju, vai Kārters savu likteni ir saskāries linča pūļa rokās.
  
  
  ES jautāju. - "N7 ir Klejs Vincents?"
  
  
  "Jā. Viņš reģistrējās trešajā viesnīcā Las Americas. Es teicu viņam pārbaudīt jūsu pazušanu. - viņš sarkastiski teica. "Tagad viņš var pāriet pie svarīgākiem jautājumiem. Šovakar viceprezidents apmeklē īpašu ballīti Amerikas vēstniecības dārzos. Venecuēlas prezidents noteikti parādīsies. Tā kā konference ir rīt, es vēlos sākt veikt īpašus piesardzības pasākumus, īpaši attiecībā uz visiem pasākumiem, kas nebija iekļauti sākotnējā grafikā." Viņš košļāja cigāru.
  
  
  Šo tautas ienaidnieku pieminēšana man lika pietvīkt. Mani pārņēma karsts naida vilnis, un man bija jādara viss iespējamais, lai to noturētu. Viens nepareizs solis ar Vanagu var sabojāt misiju.
  
  
  "Labi, es būšu tur," es teicu.
  
  
  "Vai tev tiešām viss kārtībā, Nik?" - Vanags pēkšņi jautāja.
  
  
  "Protams, kāpēc gan ne?"
  
  
  "Es nezinu. Jūs vienkārši uz brīdi izskatījāties savādāk. Tava seja ir mainījusies. Vai esat pārliecināts, ka vēl neesat slims?
  
  
  Es ātri pieņēmu attaisnojumu. "Tas varētu būt," es teicu. "Šodien es neesmu gluži es pats." Es domāju, ka kuru katru brīdi viņš atklās manu maskēšanos un man nāksies viņu nogalināt ar Lugeru kabatā. Es negribēju viņu nogalināt. Viņš šķita labs cilvēks, pat ja viņš bija viens no ienaidniekiem. Bet ikviens, kas stāvēja ceļā manai misijai, būtu jālikvidē – nebija alternatīvas.
  
  
  — Nu, tu tiešām neesi tu pats, — Vanags lēni sacīja. "Es grasījos jūs nosūtīt uz vēstniecību, lai pārbaudītu pāris palīgus, kuri rīt būs pilī, bet es nedomāju, ka esat tam gatavs. Labāk atpūtieties līdz šim vakaram."
  
  
  "Tas nav nepieciešams, ser," es teicu. "Es ar prieku došos uz vēstniecību un..."
  
  
  “Sasodīts, N3! Tu zini labāk nekā strīdēties ar mani. Vienkārši dodieties atpakaļ uz savu istabu un palieciet tur, līdz esat vajadzīgs. Es jums piezvanīšu, kad būs laiks doties uz vēstniecību."
  
  
  "Jā, kungs," es lēnprātīgi teicu, pateicīga par iespēju izvairīties no lielāka kontakta ar amerikāņiem, nekā tas bija absolūti nepieciešams.
  
  
  "Un nejaucieties ar to sasodīto meiteni," Vanags man kliedza.
  
  
  * * *
  
  
  Vēstniecības dārzi ir skaisti jebkurā laikā, bet tajā vakarā tie bija īpaši krāšņi. Visur bija laternas. Viesiem bija liesmojoši grili un galdi ar ēdieniem. Vienā dārza galā atradās platforma, kur visu vakaru spēlēja orķestris.
  
  
  Vanags un Vincents bija ar mani, bet mēs nerunājām viens ar otru.
  
  
  Vincentu es satiku tualetē agrāk. Mēs apmainījāmies sveicieniem, un es jutos diezgan neveikli. Es zināju, ka man vajadzēja viņu pazīt, bet nebiju gatava satikt citu AX aģentu. Man nācās blefot mūsu sarunu, un es baidījos, ka neesmu pārliecināts. Vincents īsi runāja par AX štābu un iepriekšējo uzdevumu, pie kā mēs bijām strādājuši kopā. Es ļāvu viņam runāt un vienkārši piekritu visam, ko viņš teica.
  
  
  Viceprezidents parādījās diezgan agri vakarā. Es centos no viņa pilnībā izvairīties. Viņa seja un balss manī raisīja tik spēcīgas emocijas, ka es biju pārliecināta, ka, satiekot viņu aci pret aci, izpūtīšu segu. Es piegāju pie grupas un vienkārši klausījos, kā viņi spēlē. Mūzika bija skaista, un es ar nepacietību gaidīju to dienu, kad mana dzimtene tiks atbrīvota no tirānijas. Pirmo reizi pēc vairākām stundām es sāku atpūsties.
  
  
  Taču veiksme neizturēja. Es dzirdēju balsi aiz muguras, un tā bija briesmīgā Amerikas viceprezidenta balss.
  
  
  — Kārtera kungs.
  
  
  Es pagriezos, ieskatījos viņa sejā un sajutu šausmīgu spiedienu savā galvā, bet cīnījos ar riebumu. Starp viceprezidentu stāvēja divi slepenā dienesta virsnieki, kuri man pamāja ar galvu.
  
  
  — Viceprezidenta kungs, — es skarbi sacīju.
  
  
  "Es nedomāju, ka jūs esat ticies ar prezidentu," sacīja briesmonis. Viņš norādīja uz tuvojošos figūru, un es ieraudzīju vīrieti, kuru ienīdu vairāk par visu pasaulē. Viņš bija tiešs un cienījams vīrs, šķietami nekaitīgs vecs vīrs ar platu smaidu un ar lentēm un medaļām piebāztu lādi. Bet es zināju, ko viņš pārstāv, un tas lika man sagriezties vēderā. Viņš pienāca un nostājās mums blakus. Aiz muguras atradās divi civildrēbēs tērpti policisti un medicīnas darbinieki.
  
  
  "Prezidenta kungs, šis ir viens no labākajiem jauniešiem mūsu izlūkdienestos," sacīja viceprezidents. — Kārtera kungs.
  
  
  — Prieks jūs satikt, Kārtera kungs.
  
  
  Šīs sejas tuvums padarīja manas dusmas gandrīz nevaldāmas. Es cīnījos ar nepārvaramo vēlmi viņam uzbrukt un ar kailām rokām saplēst gabalos. Uz pieres lija sviedri, un es jutu spēcīgu savilkšanu krūtīs, kas turpināja augt un augt. Man tik ļoti sāpēja galva, ka domāju, ka tā uzsprāgs.
  
  
  "Es... es..." es nopūtos un novērsos no abiem vīriešiem. Man vajadzēja sevi pievilkt, bet es nezināju, kā to izdarīt. Es paskatījos apkārt ar drūmu seju. "Ar prieku, prezidenta kungs," es teicu.
  
  
  Visi uz mani skatījās tā, it kā es būtu traka. Apsardzes darbinieki mani rūpīgi nopētīja.
  
  
  — Vai tev viss kārtībā, jaunekli? – jautāja prezidents.
  
  
  Manas acis cīnījās, lai sastaptos ar viņa skatienu. "Ak jā," es ātri teicu. "Ar mani viss būs kārtībā. Man tikko bija kautiņš ar dažiem tūristiem.
  
  
  Viceprezidents uzmanīgi vēroja manu seju. — Labāk atpūtieties, Kārtera kungs, — viņš klusi sacīja. Pēc minūtes viņi pārgāja uz sarunu ar Amerikas vēstnieku.
  
  
  Pēkšņā izmisumā es pagriezos, lai sekotu viņiem. Mana roka iegāja jakā. Es grasījos izvilkt Lugerus un iešaut viņiem galvā. Bet, kad sajutu pistoles auksto metālu pret savu roku, es atjēdzos. Tas nebija plāns, un man bija jāpakļaujas pavēlēm. Es izvilku roku un noslaucīju sviedrus savā jakā. Mani trīcēja viss. Es paskatījos apkārt, vai kāds nav pamanījis manu rīcību, un, pagriežoties pret ēku, ieraudzīju savu AX kolēģi Kleju Vincentu, kas skatās uz mani. Viņš visu laiku skatījās.
  
  
  Cīnoties ar paniku, es steidzos uz vēstniecības ēkas aizmuguri, uz vīriešu istabu. Man palika slikti un baidījos, ka vemšu. Es joprojām trīcēju, un mana galva jutās tā, it kā tā pārplīsīsies.
  
  
  Tualetē uzlēju virs galvas aukstu ūdeni un smagi atspiedos pret izlietni. Es izmetu sejas no prāta, un sāpes un slikta dūša sāka rimties. Kad es pagriezos, lai atrastu dvieli, Vincents bija tur.
  
  
  "Kas ar tevi notiek, Nik?" viņš jautāja.
  
  
  Es novērsos no viņa un nožāvējos. "Es noteikti ēdu kaut ko nepareizi," es atbildēju. "Es domāju, ka es joprojām esmu mazliet no tā."
  
  
  "Tu izskaties briesmīgi," viņš uzstāja.
  
  
  "Es tagad jūtos labi."
  
  
  "Vai jūs nedomājat, ka jums vajadzētu apmeklēt vēstniecības ārstu."
  
  
  "Pie velna, nē. Man tiešām ir labi."
  
  
  Iestājās ilgs klusums, kamēr es rupji izķemmēju matus.
  
  
  "Kad mēs strādājām kopā, man bija ko iedzert tajā kafejnīcā Beirūtā," viņš teica. “Atceries? Jūs man palīdzējāt izkļūt no tā. Es tikai centos atdot labvēlību."
  
  
  Kaut kas dziļi manās smadzenēs reaģēja, kad viņš pieminēja Beirūtas incidentu. Man bija ļoti īss redzējums, kā Klejs Vincents krīt pret vecu ķieģeļu sienu, un es gatavojos palīdzēt viņam piecelties. Sekundes daļā aina pazuda, un es prātoju, vai es to vispār esmu iedomājusies.
  
  
  Tas mani šokēja. Es nekad mūžā neesmu satikusi Kleju Vincentu. Kā es varēju atcerēties, ka biju kopā ar viņu Beirūtā? Es nekad neesmu bijis ārpus Venecuēlas, izņemot gadījumus, kad biju ASV. Es neko nezināju par Libānu. Vai arī es joprojām tur biju?
  
  
  Man atkal bija sajūta, ka agrāk klīnikā no manis kaut kas tika slēpts. Kaut kas ļoti svarīgs. Bet varbūt es kļūdījos. Iespējams, narkotikas rosināja manu iztēli, lai es varētu izdomāt ainas, kas man palīdzētu spēlēt Nika Kārtera lomu.
  
  
  "Atvainojiet," es teicu. "Es novērtēju jūsu interesi, Klej."
  
  
  Viņš īsi pasmaidīja, bet tad viņa bažas atgriezās. "Nik, ko, pie velna, jūs tur darījāt pēc tam, kad viņi sāka ar tevi runāt?"
  
  
  "Kas tev ir prātā?" - es aizsardzībā jautāju.
  
  
  "Nu, kādu minūti likās, ka jūs dodaties pēc sava Luger. Kas notika?"
  
  
  Es garīgi izskrēju cauri vairākām iespējamām atbildēm. "Ak, šis. Es domāju, ka esmu diezgan nervozs. Es redzēju, ka puisis sniedzas savā jakā un kādu minūti man šķita, ka viņš sniedzas pēc pistoles. Es jutos kā idiots, kad viņš izvilka kabatlakatiņu."
  
  
  Mūsu skatieni sastapās un savērās, kad Vincents novērtēja manu atbildi. Ja viņš mani izaicinātu, man viņš būtu jānogalina tieši šeit, un tas nozīmētu lielas problēmas.
  
  
  "Labi, draugs," viņš teica. Viņa balss kļuva maigāka. "Labāk atpūties, lai rīt justos labāk."
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Viņš bija drukns vīrietis ar sarkanīgiem matiem, iespējams, apmēram trīsdesmit divus gadus vecs. Viņam bija atklāta, godīga seja, bet es zināju, ka viņš varētu būt skarbs.
  
  
  "Paldies, Klej," es teicu.
  
  
  "Aizmirsti."
  
  
  Atlikušo vakaru centos turēties tālāk no pamatdarbības. Kādā brīdī parādījās Vanags, kamēr visi skatījās uz dejotāju grupu un nostājās man blakus.
  
  
  "Viss šķiet normāli?" - viņš jautāja nepaskatoties uz mani.
  
  
  "Jā, kungs," es atbildēju. Interesanti, vai Vincents viņam par mani stāstīja.
  
  
  "Izskatās, ka tev nav ilgi jāpaliek šeit, Nik," viņš teica. "Es arī sūtu Vincentu atpakaļ uz viņa viesnīcu. Bet rīt agri no rīta tiekamies pilī. Lai gan viss šķiet lieliski, man joprojām ir tāda sajūta par brīdinājumu. Vai pamanījāt cilvēku, kas jums sekoja? "
  
  
  Prātā pazibēja vēl viena nepazīstama aina – vīrietis stāv baltā istabā un tur mani rokās ar ieroci. Nē, tas bija koridors, nevis istaba. Es pieskāros savai pierei ar roku un Vanags skatījās uz mani.
  
  
  "Nē. Nē, es viņu neredzēju." Kā es vispār zināju, par kādu cilvēku viņš runā? Dokumentā, ko man nolasīja biedri, nekas nebija minēts. Ja vien neesmu aizmirsis.
  
  
  "Nik, vai tu esi pārliecināts, ka tev viss kārtībā?" - Vanags jautāja. "Ar Vincentu es droši vien varētu iztikt bez jums konferencē."
  
  
  "Ar mani viss kārtībā!" - es mazliet skarbi teicu. Es palūkojos uz Vanagu, un viņš tumši paskatījās uz mani, košļādams neaizdedzinātu cigāru. "Atvainojiet. Bet es jūtu, ka esmu vajadzīgs konferencē un vēlos tur būt.
  
  
  Es centos nedzirdēt savā balsī rupjo paniku. Ja Vanags mani izvedīs no drošības, es nevarēšu izpildīt savu misiju.
  
  
  "Labi," viņš beidzot teica. — Tiekamies rīt, dēls.
  
  
  Es nevarēju uz viņu paskatīties. - "Pa labi."
  
  
  Vanags gāja pa dārzu un es aizgāju. Es negribēju atgriezties viesnīcā. Man vajadzēja dzērienu. Es braucu ar taksometru uz El Jardín, jo jutos vientuļa un nez kāpēc man šī vieta asociējās ar klīnikas meiteni. Kad es iegāju iekšā, es biju pārsteigts, redzot viņu sēžam pie stūra galda. Viņa bija viena un malkoja vīna glāzi. Viņa mani uzreiz ieraudzīja.
  
  
  Jūs arī nesazināsieties ar Linčiem vai citiem, kas saistīti ar šo misiju, pat ne ar šīs klīnikas darbiniekiem.
  
  
  Es novērsos no viņas un piegāju pie galdiņa istabas otrā galā. Jutu šausmīgu vēlmi aiziet pie viņas, pastāstīt par savām problēmām, paņemt līdzi gultā. Bet viņa pati man aizliedza kontaktēties. Atnāca viesmīlis un es pasūtīju konjaku. Kad viņš aizgāja, es pacēlu skatienu un ieraudzīju viņu stāvam pie mana rakstāmgalda.
  
  
  "Labvakar, Rafael." Viņa apsēdās man blakus. Viņa bija vēl skaistāka, nekā es atcerējos.
  
  
  Viņas vārds man pēkšņi ienāca no zemapziņas dzīlēm. "Jūsu vārds ir... Tanja." Es paskatījos viņai acīs. "Man tas nevajadzētu zināt, vai ne?"
  
  
  "Nē, bet es domāju, ka es zinu, kāpēc jūs to darāt. Viss ir kārtībā".
  
  
  "Man nevajadzētu būt ar tevi, vai ne?"
  
  
  "Man lūdza sazināties ar jums. Lai redzētu, kā jūs jūtaties un pārliecinātos, ka jūs pieņem kā Niku Kārteru."
  
  
  "Es kļūdījos ar viņu," es teicu. "Bet tas, kuru sauc Vanags, ir pārāk noraizējies par manu labklājību. Šovakar mani iepazīstināja ar prezidentu, un tas uz minūti bija diezgan nepieklājīgi. Bet es domāju, ka es pārliecināju Vanagu, ka man viss ir kārtībā. "
  
  
  Tanjas skaistā seja satumsa. "Hawk ir vienīgā persona, kas var pārtraukt visu šo misiju. Tev viņš visos iespējamos veidos jāpārliecina, ka tu esi Niks Kārters un ka vari izpildīt savu uzdevumu konferencē. Viņas balss bija saspringta un uzstājīga. "Ir ļoti svarīgi, lai pusdienu pārtraukumā jums būtu piekļuve sanāksmju telpai."
  
  
  "Es saprotu, Tanja," es teicu. ES gribēju
  
  
  apskauj viņu un noskūpsti viņu. "Nāc uz manu istabu," es teicu. "Kādu laiku. Man tas ir svarīgi."
  
  
  "Varbūt vanags jūs vēro," viņa maigi teica.
  
  
  “Nē, tā nav taisnība. Lūdzu, nāc šeit uz brīdi."
  
  
  Viņa brīdi vilcinājās, tad pastiepa roku un maigi pieskārās manai sejai. Es zināju, ka viņa mani vēlas. — Es būšu pēc pusstundas.
  
  
  "ES gaidīšu."
  
  
  Pēc četrdesmit piecām minūtēm mēs stāvējām manas viesnīcas istabas pustumsā, un es rupji apskāvu Tanju. Es viņu noskūpstīju un viņas mēle ieslīdēja manā mutē. Viņa piespieda gurnus man pretī.
  
  
  "Ak, Rafael," viņa elpoja.
  
  
  "Novelc drēbes," es teicu.
  
  
  "Jā."
  
  
  Mēs izģērbāmies tumsā. Pēc dažām sekundēm mēs abi bijām kaili un izsalkuši skatījāmies viens uz otru. Tanja bija viena no skaistākajām sievietēm, ko jebkad esmu redzējusi. Manas acis paņēma pilnas apaļas krūtis, tievu vidukli, izliektus gurnus un garus gludus augšstilbus. Un mani valdzināja viņas maigā, jutekliskā balss. Balss, kas mani tik maigi un pārliecinoši runāja klīnikā. Šo īpašo attiecību dēļ starp mums bija papildu magnētisms. Es ilgojos pēc ķermeņa, kas piederēja tai iemidzinošajai, valdzinošajai balsij, balss, kurai bija tik liela vara pār mani.
  
  
  Mēs kopā piegājām pie gultas, un es viņu tur noskūpstīju, pievilku pie sevis un jutu, kā viņas trenētās krūtis piespiežas man pretī, virzot manas rokas gar viņas pietūkušajiem gurnu izliekumiem.
  
  
  Mēs abi smagi elpojām. Es viņu atbrīvoju, un viņa apgūlās gultā, viņas pilnie, krēmīgie izliekumi izskatījās krēmīgi pret palagu baltumu. Es atcerējos kaislīgos mirkļus savā slimnīcas istabā. Pēkšņi man radās cita atmiņa no sapņa, ko redzēju klīnikā. Es redzēju Tanju izstiepties uz dīvāna, nevis gultas, un viss viņas ķermenis aicināja mani viņai pievienoties. Vai tas bija tikai sapnis? Vai arī tas tiešām notika? Es biju šausmīgi apjukusi.
  
  
  Es iekāpu gultā un apgūlos viņai blakus, ar seju. Es pieskāros viņas degošajām lūpām ar savām, tad ar lūpām nobraucu gar viņas kaklu un plecu.
  
  
  "Vai jums ir dzīvoklis Karakasā?" - starp skūpstiem jautāju.
  
  
  "Kāpēc tu tā domā," viņa pārsteigta atbildēja.
  
  
  "Vai jūsu dzīvoklī ir plats dīvāns?"
  
  
  Viņa paskatījās uz mani un man likās, ka viņas acīs redzu bailes. "Kāpēc tu jautā?"
  
  
  ES teicu. - "Tieši tur mēs pirmo reizi mīlējāmies, vai ne?" "Uz klīniku. Kā jūs man teicāt, tas nebija manā dzīvoklī. Manā dzīvoklī tāda dīvāna nav.” Viņi man parādīja pāris fotoattēlus no mana dzīvokļa Avenido Bolivar.
  
  
  Tanja izskatījās satraukta. "Tas ir svarīgi?" viņa jautāja.
  
  
  "Ne īsti," es teicu un noskūpstīju viņu. "Tas man ienāca prātā, kad ieraudzīju tevi šeit."
  
  
  Viņas seja atkal atslāba. "Tev taisnība, Rafael. Šis bija mans dzīvoklis. Es tikko pārbaudīju tevi klīnikā, lai noskaidrotu, vai atceries.
  
  
  — Misijas dēļ?
  
  
  — Manas sievišķīgās iedomības dēļ. Viņa pasmaidīja un uzstājīgi piespiedās pie manis.
  
  
  Es pārstāju par to uztraukties un aizmirsu par visu, izņemot savas vēlmes steidzamību un viņas miesas samtaino maigumu.
  
  
  Astotā nodaļa
  
  
  Nākamajā rītā Vanags, Vincents un es devāmies uz Balto pili. Lielākā daļa regulāro drošības spēku tur atradās visu nakti. Sešos no rīta jau bija trako nams. Vanags lika mums un Vincentam pārbaudīt konferenču telpu un blakus esošās telpas pirms deviņiem trīsdesmit, kad bija plānots konferences sākums. Es biju ļoti nervozs. Man bija dīvaina sajūta, veicot visas šīs drošības pārbaudes, tik viegli pārvietojoties starp cilvēkiem, kuri bija tur tikai ar mērķi mani apturēt. Ja es nebūtu tik nervozs, es izbaudītu tā visa ironiju. Apsardzes darbinieki pamāja ar galvu un uzsmaidīja man, nenojaušot, ka es esmu tā, kas parūpējās, lai neviens no konferenču telpas neizietu dzīvs.
  
  
  Visu rītu pie manis atkal un atkal atgriezās sejas no orientēšanās istabas, un katru reizi, kad tas notika, mani izplūda auksti sviedri. Mana naida intensitāte mani saplosīja. Es gribēju turpināt, darīt savu darbu un atbrīvot pasauli no šiem diviem ļaunajiem cilvēkiem.
  
  
  "Līdz konferences sākumam ir pagājusi stunda," Hoks man teica, "un mums vairs nav ko darīt, kā tas bija, kad mēs atstājām Vašingtonu. Izņemot to, ka mēs nevaram atrast garu vīrieti, kuru neviens, izņemot jūs, nebūtu redzējis. . "
  
  
  "Tā nav mana vaina," es asi noteicu.
  
  
  Vanags rūpīgi nopētīja manu seju, un es sapratu, ka esmu to izdarījis vēlreiz. Es izvairījos no viņa caururbjošajām acīm.
  
  
  "Kurš pie velna to teica?" - viņš iecirta atbildē.
  
  
  “Es... Es atvainojos, kungs. Es domāju, ka esmu nedaudz satraukts par konferenci."
  
  
  "Tas nemaz nelīdzinās tev, Nik," viņš nopietni teica. “Tu vienmēr saglabā mieru. Tāpēc es domāju, ka tu esi labākais. Kas ar tevi notiek? Jūs zināt, ka varat man līdzināties."
  
  
  Es paskatījos uz viņu. Tas uz mani dīvaini ietekmēja, un es nevarēju saprast, kāpēc. Man patika šis vīrietis, un nez kāpēc jutos viņam ļoti tuva, lai gan pirms vakardienas rīta nebiju viņu redzējusi. Tas bija dīvaini.
  
  
  "Ar mani viss ir kārtībā, kungs," es teicu. - Jūs varat paļauties uz mani.
  
  
  "Vai tu esi pārliecināts?"
  
  
  "Jā, esmu pārliecināts."
  
  
  "Labi. Ja jūs kaut ko atradīsit, jūs varat atrast mani drošības galvenajā mītnē.
  
  
  Kad viņš aizgāja, man gribējās sist pa sienu. Es varētu izskatīties pēc Nika Kārtera, bet es nerīkojos kā viņš. Un Vanags pamanīja. Ja es nebūtu bijis uzmanīgāks, es būtu cietis neveiksmi visā misijā.
  
  
  Konferences laikā pils bija neticami nemierīga. Zāles bija pārpildītas ar cilvēkiem. Bija simtiem reportieru no visas pasaules. Zibspuldzes dega katru minūti, un bija daudz kliegšanas un žesti. Kad vadītāji ieradās konferenču zālē, pūlis ap viņiem bija tik biezs, ka viņus tik tikko varēja redzēt.
  
  
  Ieraugot viņus atkal no tuva attāluma, es sajutu pret viņiem tādu naidīgumu, tādu atklātu naidu, ka nācās novērsties. Es pat nevarēju noskatīties, kā viņi ienāk istabā. Pēc dažām minūtēm visi bija iekšā un aiz viņiem aizvērās lielās dubultās durvis. Konference ir sākusies.
  
  
  Kad es sasniedzu pili un apskatīju konferenču telpu, es pamanīju uz garā sarkankoka galda karafi ar ūdeni. Tas bija identisks tam, ko viņi man iedeva vēlāk, starpbrīža laikā. Tas gulēja uz paplātes kopā ar duci dzirkstošo kristāla glāzēm. Līdz pusdienlaikam karafe palikušais ūdens kļūs novecojis, un pils darbinieki, protams, atnesīs svaigu ūdeni pēcpusdienas sesijai.
  
  
  Rīts ilga gadu. Es nemierīgi soļoju augšup un lejup pa garo koridoru. Pārējie apsargi paskatījās uz mani. Zāles bija pilnas ar tām. Divi Venecuēlas apsargi, viens CIP virsnieks un viens slepenā dienesta aģents stāvēja sardzē pie ieejas konferenču telpā. Katrs no viņiem pazina Niku Kārteru, un neviens pat neskatījās uz mani, kad es agrāk paskatījos pa istabu.
  
  
  Ap vienpadsmitiem pusstundu pirms pārtraukuma gaitenis ārpus konferenču telpas atkal sāka pildīties. Es jutu šausmīgu spriedzi krūtīs un man sāka sāpēt galva. Bet šoreiz sāpes bija gandrīz patīkamas. Es zināju, ka viņš pazudīs tūlīt pēc tam, kad pabeigšu savu misiju.
  
  
  Īsi pirms pārtraukuma pie manis vērsās CIP aģents. Viņš acīmredzot mani pazina, un es noteikti viņu pazinu. Es koncentrējos, un viņa seja man kļuva pazīstama, lai gan, protams, tā nebija. Tas viss bija nosacīti, un man nebija laika uztraukties par to, kā tas darbojas. Tomēr šīs tikšanās mani satrauca. Viena kļūda var sabojāt visu misiju.
  
  
  — Kur tu biji, Kārter? - jautāja vīrietis. "Mēs neesam jūs šeit redzējuši pāris dienas."
  
  
  "PAR. Es pārbaudīju dažus aizdomīgus cilvēkus,” es saspringti sacīju, cenšoties izklausīties dabiski.
  
  
  "Kurš?"
  
  
  "Iepriekšējā vakarā reģistratūrā redzēju aizdomīga izskata vīrieti, bet izrādījās, ka tas ir strupceļš."
  
  
  "Ak, jā, es par to dzirdēju. Es arī dzirdēju, ka tu kādu laiku gulēji ar kādu vācu meiteni. Vai tam ir kāda patiesība? - viņš pasmīnēja.
  
  
  Smaids man pēkšņi atgādināja Amerikas viceprezidenta seju, kad viņš mani iepazīstināja ar prezidentu. "Kāpēc nepazūdi, nekompetentais stulbi!" - es norūcu.
  
  
  Pēkšņi es pamanīju Vanagu un Vincentu stāvam tikai dažu pēdu attālumā no manis un skatījās uz mani. Es neredzēju, ka viņi nāk.
  
  
  "Jums vajadzētu turēt šo pie pavadas," CIP vīrietis dusmīgi sacīja, ātri ejot garām Vanakam un Vincentam un pa gaiteni.
  
  
  Vanags stāvēja un kādu minūti mani pētīja. Kad viņš runāja, viņa balss bija mierīga un klusa. "Nāc mums līdzi, Nik," viņš teica.
  
  
  "Es gribētu būt šeit, kad viņi iznāks," es teicu. "Var būt problēmas."
  
  
  "Sasodīts, es teicu, nāc mums līdzi!"
  
  
  Es paberzēju ar roku pa muti. Man bija problēmas, bija palikusi nedaudz vairāk par stundu, līdz satiku cilvēku, kurš man iedos karafes. Bet es nevarēju atteikties no Vanaga. Viņš man nedeva izvēli.
  
  
  "Labi," es klusi teicu.
  
  
  Vanags mūs veda uz tukšu privāto istabu netālu no drošības štāba. Kad bijām iekšā, Vanags aizvēra un aizslēdza durvis, tad pagriezās pret mani. Vincents stāvēja malā, izskatījās ļoti apmulsis.
  
  
  "Tagad," Vanags teica asā, zemā balsī. “Kas pie velna šeit notiek? Es paņēmu no tevis visu, ko varēju, Nik. Tu uzvedies kā maniaks."
  
  
  Es dusmīgi paskatījos uz Vincentu. — Jūs viņam pastāstījāt par incidentu ballītē.
  
  
  "Nē, es to nedarīju," Vincents teica aizstāvoties. "Bet man tas bija jādara."
  
  
  "Kāds incidents?" - Vanags jautāja.
  
  
  "Tikai neliels emocionāls uzliesmojums," sacīja Vincents.
  
  
  Es nolaizīju savas sausās lūpas. Es priecājos, ka viņš nepieminēja manu mēģinājumu dabūt ārā Luger. Vanags bija ass. Es biju pārliecināts, ka viņš jau šaubījās par manu identitāti. Varbūt viņš pamanīja kādu trūkumu manā maskā. Varbūt viņi atstāja dzimumzīmi vai rētu vai kaut ko citu, kas mani atdeva. Nē, tā noteikti ir mana vaina. Es vienkārši nerīkojos kā Niks Kārters.
  
  
  "Labi, kas tas ir?
  
  
  - Vanags nepacietīgi jautāja. - Kāpēc tu visu laiku esi tik sasodīti nervozs? Kopš atnācāt no šīs villas, jūs neesat bijis tas pats cilvēks."
  
  
  Atbilde bija vienkārša. Es biju cits cilvēks. Rafaels Čavess. Bet es nevarēju viņam to pateikt. Viņš bija viens no ienaidniekiem. Abi šie AH aģenti bija mani ienaidnieki.
  
  
  "Es vienkārši nezinu, kungs. Varbūt tas ir tāpēc, ka tas viss ir tik sasodīti nomākts, cilvēku pūļi, kas klīst apkārt, troksnis un apjukums. Un vissliktākais ir apziņa, ka jebkurā brīdī kaut kas var notikt, un mēs nevarēsim neko darīt lietas labā. Šis apsardzes darbs nav manā stilā."
  
  
  Abi vīrieši minūti klusēja. Vanags novērsās un piegāja pie loga. "Es baidos, ka ar to ir par maz, Nik." Viņš pagriezās pret mani. Šķita, ka viņa liesais ķermenis vēl vairāk saraujas tvīda jakā, un viņa aukstās acis skatījās tieši uz mani. "Kas notika šajās divās dienās, kad jūs bijāt prom?"
  
  
  "Tieši to, ko es tev teicu," es teicu.
  
  
  "Man nepatīk to teikt, Nik, bet es domāju, ka tu kaut ko slēp no manis. Tas arī neizklausās pēc tevis. Mēs vienmēr esam bijuši ļoti atklāti viens pret otru, vai ne?"
  
  
  Spiediens manā galvā un krūtīs pieauga. Palika nepilna stunda, līdz man bija jāatrodas šajā koridorā. Un Deivids Hoks gribēja runāt un runāt.
  
  
  "Jā, mēs vienmēr esam bijuši atklāti."
  
  
  "Tad būsim atklāti," sacīja Vanags. "Es domāju, ka kaut kas notika, kad jūs pazudat, un es nesaprotu, kāpēc jūs man par to nestāstiet. Es zinu, ka jums ir iemesls atturēties, bet mums abiem būtu daudz labāk, ja jūs publicējat jūs tas ir par Hofmana draudzeni?
  
  
  Es uzmetu viņam skatienu. "Nē, tam nav nekāda sakara ar meiteni. Kāda velna pēc tam vajadzētu būt? Es tev teicu, ka viņa ir skaidra. Vai tu tiešām tici, ka es tev meloju? Sapratu, ka kliedzu, bet bija jau par vēlu.
  
  
  "Nomierinies, Nik," Vincents klusi teica.
  
  
  Vanags kādu brīdi neko neteica. Viņš atkal paskatījās uz mani, caururbdams ar savām bargajām, aukstajām acīm. Spiediens manā galvā un krūtīs bīstami pieauga, un es jutos kā bumba, kas tūlīt uzsprāgs.
  
  
  — Niks, — Vanags lēni sacīja, — es tevi noņemu no šīs lietas. Viņa seja pēkšņi izskatījās veca un nogurusi.
  
  
  Mani pārņēma vēsums. Es pagriezos, lai sastaptu viņa skatienu. "Tu to nevari," es strupi teicu. "Tev esmu tev vajadzīga."
  
  
  “Lūdzu, ticiet man, kad es saku, ka nevēlos. Jūs esat numur viens manā sarakstā, un jūs to zināt. Jūsu sasniegumi runā paši par sevi. Bet šeit kaut kas nav kārtībā. Sajūta, ko pārņēmu, kad ierados Karakasā – briesmīgā sajūta, ka kaut kas ir nogājis greizi, joprojām ir manī. Patiesībā tas pēdējo pāris dienu laikā ir kļuvis daudz spēcīgāks. Viņš paskatījās uz Vincentu. — Arī tu to jūti, vai ne, Klej?
  
  
  "Jā, kungs," sacīja Vincents. "ES to jūtu."
  
  
  "Tu vienmēr ļoti novērtēji intuīciju, Nik. Jūs pats man par to daudzkārt teicāt. Nu es arī. Un šobrīd man ir ļoti spēcīga sajūta, ka tev nevajadzētu būt daļai no tā. mērķis vairāk. Jūsu un arī konferences labā."
  
  
  "Kungs, ļaujiet man jums parādīt, ka ar mani viss ir kārtībā," es teicu. "Vienkārši ļaujiet man palikt uz pārtraukumu."
  
  
  Viņa uzacis sarauca: "Kāpēc pusdienlaikā?"
  
  
  Es nevarēju paskatīties viņam acīs. "Šis tikai šķiet īpaši bīstams laiks. Kad viņi bija droši atgriezušies konferenču telpā, maz ticams, ka kaut kas noiet greizi. Es aiziešu, ja tu vēlies, lai es aizeju.
  
  
  "Es gribu, lai tu tagad aiziet," Vanags vēsi sacīja. "Vinsents, ej piezvaniet kādam no Venecuēlas sargiem. Es nosūtu vienu atpakaļ uz viesnīcu kopā ar Niku, lai pārliecinātos, ka viņš tur tiek labi.
  
  
  "Tas nav obligāti!" - dusmīgi teicu.
  
  
  "Piedod man, Nik, bet es domāju, ka tā ir," sacīja Vanags. Viņa balss bija asa, tāpat kā acis.
  
  
  Vincents devās uz durvīm un es pēkšņi kritu panikā. Es nevarēju ļaut šiem cilvēkiem atturēt mani no mana uzdevuma pabeigšanas. Iekšā kaut kas noklikšķināja un mana galva noskaidrojās. Es zināju, kas man jādara. Man vajadzēja viņus nogalināt. Mani piepildīja smaga, auksta apņēmība.
  
  
  Es ātri ieķēros savā jakā un izvilku Luger. Es to notēmēju uz Vanagu, bet runāju ar Vincentu. "Paliec tepat," es skarbi teicu.
  
  
  Viņi abi paskatījās uz mani pilnīgā šokā.
  
  
  "Tu esi traks?" - Vanags neticīgi jautāja.
  
  
  Vincents novērsās no durvīm. "Nāc šeit, lai es tevi redzētu," es teicu. Tiklīdz viņš to izdarīs, es viņus abus nogalināšu. Bet man jārīkojas ātri.
  
  
  "Kas tas ir, Nik?" - Vincents klusā, saspringtā balsī jautāja.
  
  
  ES teicu. "Mani sauc Rafaels Čavess." "Es esmu atriebējs. Tagad nav svarīgi, vai jūs zināt. Niks Kārters ir miris, un es uzdodos par viņu. Stundas laikā es pabeigšu savu misiju, un visi konferences dalībnieki būs miruši. Nekas nevar mani apturēt, tāpēc virzieties man priekšā, kā es teicu."
  
  
  Vanags un Vincents apmainījās skatieniem.
  
  
  "Es redzēju slepeno tetovējumu uz tavas labās rokas, kamēr tu šorīt mazgājāt traukus," Vanags lēni sacīja. "Nē, jūs neesat krāpnieks. Dieva dēļ, Nik, noliec to un runā ar mums.
  
  
  Viņa vārdi mani sadusmoja. Es pavēru ieroci viņam pret krūtīm. Bet tad es redzēju Vincentu steidzamies man pretī.
  
  
  Es pagriezos, lai viņu satiktu, taču biju par vēlu sekundes daļu. Nākamā lieta, ko es zinu, viņš bija man virsū un mēs sabrukām uz grīdas.
  
  
  Kad mēs sitāmies, Vincenta gaļīgā dūre ietriecās man sejā. Tas bija smags trieciens, un tas mani satrieca. Tad es jutu, ka Lugers tiek izgriezts no manas rokas. Es turējos, cik spēju, bet Vincentam bija priekšrocība. Pistole nokrita uz grīdas. Bet es atguvu spēkus. Es metos pret Vincentu un spēcīgi iespēru viņam pa cirksni.
  
  
  Viņš kliedza un nokrita uz muguras kopā ar mani. Es pamanīju Luger, tad devos pie tā strādāt.
  
  
  "Nedari to, Nik. Man būs jāšauj." Vanags stāvēja virs mums, turēdams pret mani savu Beretu. Caur garo trokšņa slāpētāju paskatījos viņam acīs un sapratu, ka viņš runā ļoti nopietni. Es lēnām piecēlos kājās.
  
  
  "Vai jūs domājat, ka varat mani apturēt ar šo?" - jautāju draudīgā balsī, kuru neatpazinu kā savējo.
  
  
  "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka varu," viņš mierīgi sacīja. "Bet neliec man to darīt."
  
  
  "Es atņemšu tev šo rotaļlietu un nogalināšu tevi ar to," es norūcu. Es paspēru soli viņam pretī.
  
  
  "Es nošaušu, Nik," sacīja Vanags. Bet viņa acīs es redzēju baiļu mājienu – viņš baidījās, ka nevarēs mani nogalināt.
  
  
  Es tikko grasījos nosaukt viņa blefu, kad ieraudzīju Vincentu slīgstam atpakaļ kājās. Kamēr Vanags uzmanīgi notēmēja ieroci man pret krūtīm, Vincents gāja man pretī. Es to satvēru un pavilku sev priekšā, lai pasargātu sevi no Beretas Vanaga. Tad es smagi piespiedu Vincentu un viņš smagi uzkrita Vanagam virsū. Abi vīrieši paklupa atpakaļ, un ierocis nosprāga, radot klusu sitienu. Lode trāpīja griestos.
  
  
  Es ātri kustējos, ietriecot labo roku Vincenta kaklā, un viņš aizlidoja no Vanaga, atbrīvojot man ceļu. Kamēr Vanags nolaida ieroci, lai atkal mērķētu, es satvēru viņa pistoles roku un vilku, stipri sagriežoties, velkot viņu sev pretī. Viņš pārlidoja man pāri gurnam un ietriecās grīdā, Beretai atsitoties pret sienu aiz viņa. Viņš bija apstulbis.
  
  
  Es sniedzos pēc Luger, bet tad Vincents atkal mani satvēra. Es nokritu, bet uzreiz atjēdzos un iemetu kreiso āķi Vincenta platajā sejā. Viņa vaigu kauls ieplaisāja, un viņš satvēra no trieciena. Viņam tas sāpēja, bet viņš nepabeidza. Es redzēju, kā viņa roka palaiž zem jakas. Ar vienu kustību es iedūru duncis savā plaukstā un aizsūtu to lidot tieši tad, kad Vincents mērķēja. Nazis iedūrās viņa ribās, un viņš noelsās, viņa acis iepletās un viņš nokrita uz sāniem.
  
  
  — Ak Dievs, Nik! - Vanags iesaucās, neticīgi skatīdamies uz Vincenta ķermeni. Vanags atguva samaņu, bet joprojām bija pārāk vājš, lai kustētos. Es satvēru Lugeru un uzmanīgi notēmēju viņam pret galvu. Viņam jāmirst. Citādi nebija. Es saspiedu pirkstu uz palaidēja, bet kaut kas mani apturēja. Vanags izaicinoši un dusmīgi paskatījās uz mani – un aizvainots.
  
  
  Manas krūtis pildīja naids un dusmas. Šis vīrietis stāvēja man ceļā. Man vajadzēja viņu likvidēt. Mans pirksts atkal saspieda sprūda cieto metālu. Es paskatījos uz šo krunkaino seju un sastingu, sastingusi no negaidītā emociju uzplūda. Es nezinu, kāpēc, bet es pārāk ļoti mīlēju un cienīju šo vīrieti, lai šautu. Un tomēr man bija jānospiež sprūda. Mani izplūda auksti sviedri, jo pretrunīgas emocijas pārņēma manas drudžainajās smadzenēs. Nolaizīju savas sausās lūpas un atkal notēmēju. Mans pienākums bija skaidrs. Deividam Hokam vajadzēja mirt.
  
  
  Bet es to nevarēju. Es vienkārši nevarēju nospiest sprūdu. Varbūt man tomēr nebija viņu jānogalina. Es varētu viņu piesiet un turēt prom, līdz pabeidzu savu misiju.
  
  
  Vanags paskatījās uz manu seju. Viņš neizskatījās īpaši pārsteigts, kad es nolaidu ieroci.
  
  
  "Es zināju, ka jūs mani nenogalināsit," viņš klusi teica.
  
  
  es kliedzu. - "Aizveries!" Es biju pārāk satraukta un apmulsusi, lai skaidri domātu.
  
  
  Es sasēju Vanaga rokas un kājas ar kaklasaiti un jostu. Manas domas skrēja sacīkstēs, es cīnījos kā AX aģents, nevis amatieris revolucionārs. Un es piesēju Vanagu kā profesionāls, lai gan zināju, ka nekad iepriekš neko tādu nebiju darījis. Un bija tā dīvainā sajūta, ko es jutu pret veco vīru. Tam nebija lielākas jēgas par nezināmu atmiņu uzplaiksnījumiem un trakiem sapņiem, kas man bija pēdējo dienu laikā.
  
  
  Man atkal bija sajūta, ka ar to visu kaut kas nav kārtībā - ar klīnikas cilvēkiem, misiju, kurā es biju, un ar mani. Bet nebija laika to izdomāt.
  
  
  Ievilku Vanagu skapī. Es viņu neaizspiedu, jo zināju, ka telpas ir pilnīgi skaņas izolācijas. Viņš tikai paskatījās uz mani.
  
  
  "Tu lieto narkotikas vai kaut ko citu," viņš teica.
  
  
  "Esi kluss, un es tevi nenogalināšu," es asi teicu.
  
  
  "Jūs nevēlaties mani nogalināt. Vai tiešām ticat, ka esat vīrietis vārdā Čavess?"
  
  
  "Es esmu Čavess."
  
  
  "Tā nav taisnība," viņš apņēmīgi noteica. "Tu esi Niks Kārters. Sasodīts, tu esi Niks Kārters!
  
  
  No tā man reiba galva. Galvassāpes atgriezās — galvassāpes, kas pāries tikai tad, kad būšu nogalinājis savus ienaidniekus. Paskatījos pulkstenī un redzēju, ka man ir palikusi apmēram pusstunda. Es iegrūdu Vanagu skapī, aizcirtu un aizslēdzu durvis. Es palūkojos uz Vincentu, kad tuvojos durvīm. Viņš izskatījās miris, un kādu traku iemeslu dēļ es jutos ļoti slikti.
  
  
  Es izgāju koridorā un pārsteigts atklāju, ka tas ir gandrīz tukšs. Venecuēlas policists iegāja apsardzes telpā gaiteņa otrā galā. Viņš mani neredzēja. Acīmredzot neviens mūs nedzirdēja. Bet es nevēlējos nevienam saskarties. Apsardzes darbiniekiem varētu rasties jautājums, no kurienes es esmu, vai kāds, kurš redzēja mani ejam pa gaiteni kopā ar Vanagu un Vincentu, varētu sākt likt kopā divus un divus. Es nolēmu iziet no pils pa sānu ieeju. Es varēju staigāt pa dārzu un atgriezties pa galveno ieeju. Cerams, ka pusdienas pārtraukumā pūlis būtu izklīdis. Un ikviens, kurš redzēja mani ienākot, vienkārši pieņēma, ka esmu aizbraucis uz agrām pusdienām. Es ātri paskatījos apkārt, mierīgi devos pa koridoru un izgāju pa sānu durvīm.
  
  
  Devītā nodaļa.
  
  
  Es izmetu Vanagu un Vincentu no prāta. Mans pulkstenis rādīja divpadsmit trīsdesmit piecas, tikai divdesmit piecas minūtes, līdz es satiku savu kontaktpersonu ārpus konferenču telpas.
  
  
  Es ātri gāju cauri dārzam uz pils priekšpusi. Pat šajā samērā mierīgajā laikā visur bija cilvēki. Automašīnas piepildīja ielas, kas veda uz pils teritoriju. Piebraucamie ceļi bija bloķēti, bet apsardze ielaida stingras drošības transportlīdzekļus.
  
  
  Kad es staigāju pa ēku, es redzēju simtiem cilvēku, kas rosās apkārtnē, gaidot, kad parādīsies augsti cienītāji.
  
  
  Biju tikko sākusi nolaisties pretim pūlim, kad no ceļa malas man tuvojās vīrietis, aizšķērsodams ceļu. Es paskatījos uz viņu un sapratu, ka viņš ir CIP cilvēks, ar kuru biju sastapies agrāk. Es nevarēju viņu ignorēt. Tas viņu padarītu vēl aizdomīgāku.
  
  
  — Saki, Kārter, vai es varu ar tevi parunāt?
  
  
  Es nejauši pagriezos pret viņu, cenšoties ignorēt pieaugošo spiedienu manās krūtīs. Mana galva pulsēja no sāpēm. "Jā?"
  
  
  "Es tikai gribēju teikt, ka es atvainojos par savu piezīmi. Es nevainoju tevi, ka tu esi dusmīgs. ”
  
  
  "Ak, viss kārtībā," es teicu. "Es pārāk reaģēju. Es esmu tikai nedaudz nervozs. Mana vaina". Es sāku iet prom no viņa.
  
  
  — Vai tad nav smagas sajūtas? viņš jautāja.
  
  
  Es pagriezos atpakaļ. "Nē, nav apvainojuma. Nav jāuztraucas par to".
  
  
  "Labi." Viņš pastiepa roku. Es to paņēmu un turēju kādu minūti.
  
  
  Viņš atviegloti pasmaidīja plaši. "Ziniet, es saprotu, kā šāda veida pienākumi var patiešām nonākt pie jums. Es domāju, ka tas gaida un skatās. Es nezinu, kā Slepenais dienests to dara dienu no dienas, mēnesi pēc mēneša."
  
  
  Es paskatījos pulkstenī. Bija divdesmit pret vienu. Centos neizrādīt savas emocijas. "Jā, viņiem ir smags darbs. Es noteikti to nevēlos. Nu, man jāsatiekas ar kolēģi. Tiksimies vēlāk".
  
  
  "Protams, labi," viņš teica. — Nomierinies, Kārter.
  
  
  Pagriezos un gāju tālāk pa garo taku. Misijas apziņa manī bija tik spēcīga, ka es nevarēju iedomāties neko citu. Es nejutu neko sev apkārt, izņemot ceļu cauri sabiezētajam pūlim. Kad tuvojos ieejai, deputātu grupa bloķēja ietvi. Es izspiedos viņiem cauri, un viņi uz mani paskatījās kā uz traku. Bet tagad nebija laika ērtībām. Es apgāju reportieru kopu pie galvenajām kāpnēm un gāju tiem garām. Pūlis kļuva biezāks.
  
  
  Kad es sasniedzu kāpnes un sāku kāpt pa tām, mani bloķēja pūlis. Es izspiedos tiem cauri ar elkoņiem. Es piespiedu vienu vīrieti pret otru un viņš man kliedza kaut ko neķītru. Es ietriecos sievietē, gandrīz apgāžot viņu. Bet es pat neuztraucos atskatīties.
  
  
  Man vajadzēja laicīgi nokļūt koridorā.
  
  
  "Ei, paskaties, puisis!" kāds kliedza pēc manis.
  
  
  Lēnām gāju augšā pa kāpnēm. "Ļaujiet man paiet," es prasīju. "Ļaujiet man paiet garām, sasodīts." Šajā gadījumā es nekad nenonākšu laikā.
  
  
  Mani vadīja manas misijas steidzamība, nepievēršot uzmanību nekam citam, kā tikai piespiešanai nokļūt tur, kur eju. Kāpņu augšdaļā pūlis bija vēl blīvāks, un apsargi visus aizturēja.
  
  
  Es paklupu un uzdūros viņiem. Venecuēlas apsardzes darbinieks paskatījās uz mani, kad es gāju viņam garām. Bet man vajadzēja nokļūt pilī. Mana kontaktpersona mani tur sagaidīs tieši pulksten vienos pēcpusdienā. Un viņš nevarēja sagaidīt. Laikam bija jābūt ideālam.
  
  
  "Atvainojiet," es sacīju, tuvojoties viņiem. "Lūdzu, palaidiet man garām!" Bet neviens nekustējās. Visi bija pārāk aizņemti, runājot par konferenci un pasaules notikumiem, lai pat pamanītu manu klātbūtni. Es gāju cauri tiem, izkāpjot cauri ķermeņu masai.
  
  
  "Čau, atpūties!" - viens vīrietis kliedza.
  
  
  Es gāju viņam garām neatbildējusi. Es gandrīz izgāju cauri pārpildītajai zonai tieši durvju priekšā. Paskatījos pulkstenī un redzēju, ka man bija atlikušas tikai septiņpadsmit minūtes. Es devos uz durvīm, kur sargāja vairāki policisti.
  
  
  "Jā?" - teica militārajā formā tērptais venecuēlietis. Ne viņš, ne vīrietis civildrēbēs, kas sēdēja kopā ar viņu, mani neatpazina.
  
  
  "Es esmu kopā ar AX," es teicu. — Kārters.
  
  
  "Vai es varu redzēt jūsu ID, lūdzu."
  
  
  Es gribēju vīrieti notriekt un paskriet viņam garām. Pulsēšana manā galvā bija gandrīz neizturama. Sataustīju kabatā un atradu Nika Kārtera maku. Es to atvēru un atradu savu ID. un īpaša caurlaide uz pili. Parādīju dežurantam.
  
  
  "Hmm," viņš teica. Viņš paskatījās uz fotogrāfiju kartēs un tad cieši nopētīja manu seju. Ja Vanags un Vincents nespētu pateikt, ka es neesmu Niks Kārters, vīrietis nevarētu redzēt cauri manai maskai.
  
  
  "Vai jūs varētu pasteigties, lūdzu?" - nepacietīgi teicu.
  
  
  Ja kas, likās, ka lūgums viņu nobremzēja. Viņš pētīja karti tā, it kā tajā būtu kāds trūkums, tikai gaidot, kad viņš to atklās. Acīmredzot es viņu biju aizvainojusi ar savu nepacietību, un viņš grasījās man pasniegt mācību.
  
  
  — Kur jūs atrodaties, Kārtera kungs?
  
  
  Man bija gandrīz nevaldāms impulss iesist viņa pašapmierināto seju. Bet es zināju, ka tas ātri beigs misiju.
  
  
  "Vai tam ir nozīme?" - teicu, savilkdama dūres, mēģinot savaldīties.
  
  
  "Ne īpaši," viņš skābi sacīja.
  
  
  "Viesnīca El Conde," es teicu.
  
  
  "Gracias, muchas gracias," viņš sarkastiski teica.
  
  
  Es gribēju ar viņu runāt savā dzimtajā valodā, pateikt, ka viņš ir idiots, neapzināts ļauna tirāna rīks. Bet es neko neteicu.
  
  
  — Jūsu kārtis, Kārtera kungs. Viņš tos man atdeva. — Jūs varat ieiet pilī.
  
  
  "Liels paldies," es dusmīgi teicu. Paņēmu maku un steidzos garām iekšā esošajiem apsargiem.
  
  
  Iekšā bija daudz klusāks. Vestibilā bija daži cilvēki, bet viņi bija izklīdināti, un man nebija problēmu tikt cauri. Es devos uz Lielo pieņemšanas telpu, kas tika izmantota konferencei.
  
  
  Kad es iegāju šajā pils daļā, notika vēl viena drošības pārbaude, taču viens no apsargiem mani pazina, tāpēc tas notika ātri. Es gāju pa koridoru uz konferenču telpu. Es biju gandrīz klāt.
  
  
  Tajā brīdī Venecuēlas drošības policijas priekšnieks iznāca no durvīm tikai dažus jardus no konferenču telpas. Es jutu, ka vēderā burbuļojas riebums, un spiediens manā galvā un krūtīs pieaug. Būdams brutālās slepenpolicijas priekšnieks, viņš bija gandrīz tikpat pretīgs kā pats prezidents.
  
  
  — Ak, Kārtera kungs! - viņš teica, kad ieraudzīja mani.
  
  
  "Senjors Santjago," es atbildēju, cenšoties saglabāt mieru.
  
  
  "Viss notiek labi, vai ne? Šķiet, ka mūsu piesardzības pasākumi tomēr nebija nepieciešami."
  
  
  — Šķiet, ser, — es stingri teicu. Manā galvā tikšķēja pulkstenis. Līdz vienam jābūt astoņām minūtēm. Man vajadzēja viņu pamest.
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka viss būs labi," viņš teica. "Man ir laba sajūta. Vai esat redzējis Senor Hawk?
  
  
  "Ne kopš agra rīta," es meloju, prātodama, vai mana seja mani neatlaida.
  
  
  "Nu, esmu pārliecināts, ka es viņu atradīšu. Tiekamies vēlāk, lai apsveiktu ar tik veiksmīgu dienu. Viņš pasmaidīja un uzsita man pa plecu.
  
  
  "Ļoti labi, kungs," es teicu.
  
  
  Viņš atgriezās birojā, kas, šķiet, bija sava veida drošības štāba piebūve. Es atviegloti uzelpoju un devos pa gaiteni uz konferenču telpu. Es paskatījos pulkstenī un tas rādīja pieci pret vienu.
  
  
  Es stāvēju atvērto durvju priekšā, kā man teica. Otrā gaiteņa galā dežurēja četri apsargi, tie paši, kas tur bijuši no rīta. Viņi mani pazina, tāpēc man nebija grūti tikt viņiem garām. Vēl atlikušas divas minūtes. Palīgs gāja pa gaiteni un parādīja savus akreditācijas datus. Apsargi viņu ielaida istabā. Visur bija apsardzes darbinieki, kas staigāja pa koridoru un stāvēja iekšā konferenču zālē.
  
  
  Es paskatījos uz augšu un uz leju koridorā. Es biju ļoti ievainots. Spriedze un spiediens manā galvā ātri pieauga, kad pagāja minūtes. Es zināju, ka sāpes nepazudīs, kamēr es neiznīcināšu savus ienaidniekus. Bet man bija briesmīga sajūta, ka viss ir kaut kā nepareizi. Tā bija iekšēja sajūta, neskaidra, mokoša sajūta, kas, šķiet, nāk no mana smadzeņu apslēptā stūra. Tam nebija jēgas – tāpat kā visam pārējam, kas bija noticis pēdējo dienu laikā. Taču, lai kāda būtu sajūta, tā sāka mocīt manu sirdsapziņu, pat ja mani pārņēma manas misijas steidzamība. Man likās, ka manā galvā norisinās šausmīga cīņa, kas mani padarīs traku, ja tā drīz neapstāsies.
  
  
  Es sāku domāt, vai mans kontakts nav aizkavējies.
  
  
  Bet tad es ieraudzīju viņu – tumšmatainu venecuēlieti konservatīvi tumši zilā uzvalkā un sarkanā kaklasaitē, ejam man pretī pa koridoru. Viņš izskatījās pēc parasta pils personāla, bet ar baltu neļķi atlokā un karafes rokā.
  
  
  Mana sirds mežonīgi dauzījās pret manām ribām. Pēc minūtes viņš bija man blakus un pasniedza karafes kafiju. "Senors Kārters, konferences direktors, palūdza man pusdienas pārtraukumā atnest uz konferenču telpu svaigu dzeramo ūdeni." Viņš runāja ļoti skaļi, lai visi apkārtējie dzirdētu. "Tā kā jums ir īpaša atļauja, vai jūs varētu to pieņemt manā vietā?"
  
  
  "Ak labi. "Es to paņemšu," es piekāpīgi teicu.
  
  
  "Gracias," viņš teica. Tad ar asu čukstu: "Viva la revolución!"
  
  
  Vīrietis ātri devās atpakaļ pa gaiteni. Es stāvēju ar karafei rokās, šausmīgu šaubu un apjukuma pārņemta. Man bija jāienes ierīce istabā. Bija par vēlu domāt par citām sajūtām. Pats svarīgākais manā dzīvē bija aiznest to karafei konferenču telpā un nolikt uz galda.
  
  
  Es devos uz durvīm.
  
  
  "Čau, Kārter," sacīja CIP cilvēks. "Kas tev tur ir?"
  
  
  "Izskatās, ka konferences direktors vēlas svaigu ūdeni uz konferenču galda," es nejauši teicu. "Un es esmu komandējošs zēns."
  
  
  CIP aģents paskatījās uz karafe. Slependienesta vīrietis uzsmaidīja man, tad arī paskatījās uz karafe. Viņi šķita apmierināti. Venecuēlas policija pamāja, lai es ienesu karafes istabā.
  
  
  Es paņēmu karafes iekšā. Cits slepenā dienesta darbinieks paskatījās uz mani, kad es paņēmu no galda gandrīz tukšo karafes kafiju un nomainīju to ar līdzpaņemto.
  
  
  Viņš jautāja. - "Ko tas viss nozīmē?"
  
  
  Es viņam uzsmaidīju. "Jūs taču nevēlaties, lai konferences dalībnieki dzer novecojušu ūdeni, vai ne?"
  
  
  Viņš paskatījās uz karafes kafiju un uz mani, tad pasmaidīja pretī. "Priecājos redzēt, ka viņi jūs konstruktīvi izmanto AX cilvēkus."
  
  
  "Ļoti smieklīgi," es teicu.
  
  
  Es paņēmu veco karafes kafiju un pabāzu to zem rokas, pēc tam atskatījos uz to, ko tikko biju nolikusi konferenču galda centrā. Un es dzirdēju vārdus, kas atbalsojās manā galvā:
  
  
  Kad sākas dienas sesija, ierīce tiks noregulēta uz vēlamo frekvenci, izmantojot tālvadības pulti. Pēc dažām minūtēm viņš nogalinās visus dzirdes attālumā.
  
  
  Es pagriezos un izgāju no istabas.
  
  
  Ārā apstājos pie sargiem. "Es domāju, kas man būtu jādara šajā jautājumā?" - es viņiem teicu, izlikdamies nepacietībā.
  
  
  "Gatenē ir noliktavas telpa," sacīja viens venecuēlietis.
  
  
  "Varbūt jūs varētu izslaucīt grīdu, Kārter," smējās pie durvīm stāvošais CIP vīrietis. "Skapī droši vien ir slota," viņš plaši pasmīnēja.
  
  
  "Kas tas ir. CIP komēdijas stunda? - es skābi jautāju, it kā man būtu apnikuši viņu joki. Mani nevarēja interesēt tas, ko viņi teica vai darīja, kamēr viņiem nebija ne jausmas, ka lielākais drošības pārkāpums pēdējo gadu laikā notiek tieši zem viņu deguna.
  
  
  Es aiznesu veco karafi pa koridoru uz skapi. Konferenču telpā sāka atgriezties palīgi un ierēdņi. Paskatījos pulkstenī un konstatēju, ka pulkstens jau ir ceturtdaļa pāri. Šova zvaigznes Venecuēlas prezidents un ASV viceprezidents ieradīsies pēc dažām minūtēm. Un drīz sāksies pēcpusdienas sanāksme. Un nevienam konferenču telpā nebūtu aizdomas, ka viņa atlikušo mūžu var mērīt minūtēs.
  
  
  Viss noritēja pēc plāna.
  
  
  Desmitā nodaļa.
  
  
  Izmetusi karafes, es devos atpakaļ uz konferenču telpu. Es biju tieši laikā, lai redzētu Venecuēlas prezidentu un ASV viceprezidentu kopā ejam pa koridoru ar amerikāņu roku uz venecuēlieša pleca. Viņus ielenca slepenā dienesta aģenti. Kad es redzēju viņus pazūdam konferenču telpā, mani pārņēma naids un riebums.
  
  
  Iekšpusē fotogrāfi uzņēma dažus pēdējā brīža kadrus pirms konferences atsākšanas. Klīda runas, ka rīta sesijā panāktas svarīgas ekonomiskas vienošanās. Neapšaubāmi, tie bija saistīti ar finansiālu palīdzību Venecuēlas režīmam apmaiņā pret atļauju uzņemt Amerikas militārās bāzes. Bez manas iejaukšanās šī briesmīgā tirānija būtu turpinājusies mūžīgi.
  
  
  Tikko biju ieņēmusi savu vietu vēl atvērto durvju priekšā, kad pēkšņi man blakus parādījās Venecuēlas Drošības policijas priekšnieks. Šoreiz viņa seja bija drūma.
  
  
  — Kārtera kungs, viens no jūsu NSA aģentiem tikko mani informēja, ka jūs pavadījāt dažas minūtes konferenču telpā.
  
  
  Es jutu kņudinošu sajūtu pakauša daļā. Spiediens manā galvā atkal palielinājās, un mani deniņi šausmīgi pulsēja.
  
  
  "Jā, kungs," es teicu. Mans prāts skrēja uz priekšu. Varbūt viņi pārbaudīja un atklāja, ka konferences direktors nepasūtīja svaigu ūdeni.
  
  
  Vai arī uzmanīgs aģents varētu atrast ierīci, vienkārši pārbaudot karafe. Iespējams, viņi jau ir izņēmuši ierīci no telpas.
  
  
  Viņš jautāja. - "Vai jums viss šķita normāli?"
  
  
  Sasprindzinājums manās krūtīs nedaudz mazinājās. "Jā. Viss šķita kārtībā."
  
  
  "Labi. Vai jūs varētu nākt ar mani uz brīdi? Es vēlētos, lai jūs apskatītu šo atjaunināto personu sarakstu ar drošības pielaidēm. Tas neaizņem daudz laika."
  
  
  Es jutu, ka ir iespējams tādā mērā novirzīties no maniem norādījumiem. Konferenču telpas durvis vēl nebija pat aizvērtas. Jebkurā gadījumā es nesapratu, kā es varu atteikties. Kad Venecuēlas Drošības policijas priekšnieks lūdza jūs kaut ko darīt, jūs to izdarījāt. Es sekoju viņam drošības piebūvē netālu no konferenču telpas. Kad mēs iegājām, tur bija Venecuēlas policists, taču viņš nekavējoties aizgāja, atstājot mani vienu ar vīrieti, kuru es ienīdu gandrīz tikpat ļoti kā tos, kurus grasījos iznīcināt.
  
  
  — Tas ir saraksts. Pietiek ar ātru lasīšanu, lai..."
  
  
  Uz viņa galda iezvanījās telefons. Viņš piegāja, lai atbildētu uz to, kamēr es pētīju sarakstu, cenšoties savaldīt savas emocijas.
  
  
  Viņa seja kļuva gaiša. — Ak, senjors Vanags!
  
  
  Es jutu tērauda skrūvspīles skavu ap krūtīm.
  
  
  Venecuēlieša seja mainījās. — Kuru!
  
  
  Par to nebija nekādu šaubu. Vanags kaut kā bija atbrīvojies un tagad zvanīja no citas pils daļas, neticēdams, ka nokļūs šeit laikā. Viņš uzminēja, ka es kaut ko izvilkšu pārtraukumā, kas tikko beidzās.
  
  
  "ES nevaru tam noticēt!" - teica venecuēlietis. Es sniedzos pēc Luger un piegāju viņam aiz muguras. "Bet Senjors Kārters ir šeit ar..."
  
  
  Viņš pagriezās pret mani tieši tad, kad es iesitu Lugera rokturi viņa galvas sānos. Viņš smagi nokrita uz grīdas un gulēja bez samaņas. Blakus galdam karājās telefona uztvērējs. Es dzirdēju Vanaga balsi no otra gala.
  
  
  "Sveiki? Kas notika? Vai tu esi šeit?"
  
  
  Es pārgāju pāri inertam korpusam un noliku cauruli vietā. Piegāju pie durvīm un paskatījos augšup un lejup pa gaiteni. Apkārt neviena nebija. Es izgāju koridorā, ātri aizverot aiz sevis durvis. Cerēsim, ka kādu laiku neviens neienāks drošības piebūvē.
  
  
  Es atgriezos konferenču telpā, kad viņi aizvēra durvis. Pēc dažām minūtēm konference atsāksies un nāvējošā ierīce tiks aktivizēta. Es stāvēju koridorā, saspringta un ļoti labi apzinājos šausmīgo spiedienu. Tas drīz pazudīs - pēc tam, kad ierīce būs paveikusi savu darbu. Slependienesta aģents izgāja no konferenču telpas un pamāja apsargiem. Viņš pienāca pie manis.
  
  
  "Sveiks, Kārter," viņš teica draudzīgā balsī.
  
  
  Es pamāju ar galvu.
  
  
  "Nu, viņi ir ceļā uz turieni. Es priecāšos, kad tas viss būs beidzies."
  
  
  "Es arī," es teicu.
  
  
  Es gribēju, lai viņš iet prom, ļauj man vienkārši stāvēt un gaidīt vienatnē. Drīz būs signāls, un es zināšu, ka tas ir beidzies. Kāds varētu izlīst no istabas pēc palīdzības, varbūt turpat aiz durvīm stāv apsargs. Taču ne Venecuēlas prezidents, ne ASV viceprezidents neizdzīvoja – neviens pie galda neizdzīvoja.
  
  
  "Viss šķiet kluss," vīrietis teica. "Pārāk kluss manai gaumei. Man ir tāda dīvaina sajūta. Vai tev tas ir?
  
  
  "Ne šodien," es teicu. "Bet es biju patiešām noraizējies, kad pirmo reizi nokļuvu šeit."
  
  
  "Nu, man tas ir. Tieši man pakausī. Bet tas ir labi."
  
  
  "Jā, esmu pārliecināts, ka diena mums būs bez notikumiem," es teicu.
  
  
  "Nu, es domāju, ka es labāk eju pārbaudīties drošības policijā. Tiekamies vēlāk, Kārter."
  
  
  "Tieši tā," es teicu.
  
  
  Viņš gāja pa gaiteni uz apsardzes piebūvi. Uz manas augšlūpas izveidojās sīkas sviedru pērlītes. Ja viņš atrastu Venecuēlas drošības priekšnieku guļam bezsamaņā, viņš, iespējams, mēģinātu apturēt konferenci un tas visu sabojātu. Es domāju, vai man vajadzētu viņam sekot. Bet man bija spēcīga sajūta, ka man jāpaliek tur, kur biju. Pasūtījumi bija pasūtījumi. NSA aģents gāja pa gaiteni no pretējā virziena un apstājās, lai parunātos ar slepenā dienesta aģentu. Es saņēmu īsu atelpu. Es ievilku drebošu elpu un paskatījos uz konferenču telpas durvīm. Iekšā sākās dienas tikšanās. Ierīce tiks aktivizēta jebkurā brīdī.
  
  
  Pēkšņi virs ēkas atskanēja skaļa, caururbjoša skaņa. Tas bija lidmašīnu kliedziens, kas lidoja virs pils, sveicot Karakasas konferenci. Skaņa iedūrās manās bungādiņās un manī sāka notikt kaut kas dīvains.
  
  
  Mans prāts ietriecās ainu, vārdu un garīgo attēlu jucekli. Es redzēju sevi ar Luger pistoli. Es redzēju svešas pilsētas un dzīvokli, kuram vajadzēja būt Amerikā. Viss sakrājās manī, virpuļoja manās smadzenēs, liekot man justies slikta dūša un reibonis.
  
  
  Kaut kas dziļi iekšā
  
  
  tas man parādīja, ka tas lika man pieiet pie loga, lai es atkal dzirdētu skaņu. Taču mani atturēja spēcīga pienākuma apziņa. Viņi lika man palikt ārpus konferenču telpas. Neskatoties uz šīm pavēlēm, man bija jāpieiet pie loga un lēnām, neveikli devos pa gaiteni uz nišu, kur zināju, ka viņu atradīšu. Es vienreiz vilcinājos un gandrīz pievērsos savam postenim ārpus konferenču telpas, bet tad piegāju pie loga. Es viņu pagrūdu tieši brīdī, kad lidmašīnas lidoja atpakaļ, lai otrreiz riņķotu pa pili.
  
  
  Sākumā, kad viņi tuvojās pilij, es neko nedzirdēju. Bet tad, kad viņi bija gandrīz tieši virs galvas, es dzirdēju skaļu, spalgu viņu dzinēju skaņu. Tas pārvērtās par rūkoņu, kad viņi lidoja virs ēkas, mirdzot saulē.
  
  
  Šoreiz lidmašīnu skaņas mani ļoti šokēja. Tas bija kā milzīgs triecienvilnis, kas izgāja cauri visam manam ķermenim. Pēkšņi es dzirdēju Tanjas skaisto balsi:
  
  
  Kad ierīce būs paveikusi savu darbu, tā radīs daudz zemāku skaņu, kas joprojām skanēs ļoti augstā līmenī.
  
  
  Manā galvā joprojām vibrēja lidmašīnu skaņas. Un es dzirdēju vēl vienu caururbjošu skaņu savā galvā, gandrīz tādu pašu, ko tikko izdvesa strūklas.
  
  
  Šī ir skaņa, ko jūs dzirdēsit. To dzirdot, tu atcerēsies visu, kas slēpjas tavā zemapziņā.
  
  
  Pēkšņi patiesība mani nogāza no visām pusēm. Apstulbusi un šausmīgi apmulsusi paskatījos apkārt. Kas pie velna notika? Kāpēc es uzdevos par revolucionāru vārdā Čavess? Es zināju, ka esmu Niks Kārters, ka strādāju AX, un biju šeit, lai... Pēkšņi es atcerējos savu cīņu ar Vincentu un Vanagu, un... Ak Dievs!
  
  
  Lidmašīnas pazuda. Es vāji atspiedos pret palodzi. Kas pie velna tas viss bija? Kāpēc es pieņēmu Venecuēlas identitāti, par kuru iepriekš nebiju pat dzirdējis? Kas lika man cīnīties ar Vanagu un Vincentu, kad viņi tikai mēģināja... noņemt mani no misijas. Karafe! Es biju ienesis karafes konferenču telpā tikai pirms dažām minūtēm un zināju, ka tajā ir ierīce, kas nogalinās visus telpā esošos.
  
  
  Viss ātri atgriezās. Es ne tikai pozēju – es patiesībā ticēju, ka esmu vīrietis vārdā Čavess. Viss, ko esmu darījis pēdējo divu dienu laikā, ir bijis vērsts uz to, lai nogalinātu Venecuēlas prezidentu un ASV viceprezidentu – divus vīriešus, kurus mani nosūtīja uz Karakasu, lai aizsargātu! Iepriekš neko nevarēju atcerēties, bet vakar vakarā atkal satiku Ilsi Hofmani un nosaucu viņu par Tanju – krieviski. Un viņa zināja par manu nāvējošo misiju.
  
  
  Jā, tas arī viss! Es nevarēju atcerēties neko, kas ar mani notika no brīža, kad pirms dažām dienām devos uz viņas dzīvokli, līdz brīdim, kad atgriezos, uzskatot, ka esmu Rafaels Čavess. Bet es atcerējos kaut ko no tā vakara viņas dzīvoklī. Es atcerējos, ka jutos reibonis un slikta dūša. Es mēģināju bēgt, bet divi vīrieši mani apturēja. Es droši vien lietoju narkotikas. Un viņi man kaut ko izdarīja, lai no tā brīža uzvesties tā, kā es rīkojos. Tas bija pazemojums, par kuru viņi runāja ziņojumā. Kaut kā viņi izmantoja mani, lai nogalinātu augsta ranga konferences amatpersonas. Un "viņi" bija VDK. Tanja to atzina. Es atcerējos, kā paskaidroju Vanagam savu pazušanu, bet tas bija stāsts, ko viņi man lika viņam pastāstīt. Man nebija nekādu atmiņu par divām dienām, kad biju prom, un, bez šaubām, viņi to tā gribēja. Tas noteikti bija tad, kad es biju spiests uzņemties Rafaela Čavesa lomu.
  
  
  Es izskrēju no nišas, aiz stūra, galvenajā koridorā. Man vajadzēja nokļūt konferenču zālē. Ierīce, ko es tur ievietoju, jau varētu darboties un nogalināt visus dzirdes attālumā.
  
  
  Kad es piegāju pie lielajām durvīm, tās apsargāja trīs vīrieši, divi Venecuēlas policisti un slepenā dienesta aģents. CIP aģents, kurš tur bija bijis agrāk, bija aizgājis, iespējams, ar nelielu pārtraukumu. Slependienesta aģents un NSA darbinieks, kuri savā starpā sarunājās aiz drošības piebūves slēgtajām durvīm, tagad bija prom, un durvis joprojām bija aizvērtas. Slependienesta vīrs acīmredzot bija apjucis, pirms atrada Drošības policijas vadītāju.
  
  
  Es nobiedēju apsargus pie konferenču telpas durvīm.
  
  
  "Man jātiek iekšā," es teicu. "Tur ir ierocis, un, ja es to ātri neizvilkšu, tas nogalinās visus telpā esošos."
  
  
  Sāku grūstīties viņiem garām, bet viens no venecuēliešiem man aizšķērsoja ceļu. "Es lūdzu piedošanu, senjor Kārter, bet mums ir stingri pavēlēts nepārtraukt konferenci."
  
  
  es kliedzu. - "Vācies nost, idiot!"
  
  
  Es atgrūdu sargu, bet viņa biedrs izvilka pistoli un mani apturēja. "Lūdzu, senjor Kārter," viņš klusi teica.
  
  
  — Kas noticis, Kārter? - Slependienesta aģents noraizējies jautāja.
  
  
  Es nepacietīgi pagriezos pret viņu. "Atceraties ūdens karafi, kuru es paņēmu agrāk?"
  
  
  Viņš brīdi padomāja. "Ak jā." Viņa acis samiedzās. "Kas pie velna ir šī bumba?"
  
  
  "Nē, bet kaut kas tikpat slikts, varbūt pat sliktāks," es teicu. "Man tagad ir jāsaņem tā sasodītā lieta."
  
  
  Es sāku trešo reizi, un venecuēlietis spēcīgi piespieda revolveri man pret muguru. "Kāpēc jūs pat ienesāt karafes istabā, mister Kārtera?"
  
  
  Bija skaidrs, ka viņi liks man visu izskaidrot, pirms viņi mani ielaida. Bet tam nebija laika. Līdz šim nolādētais mehānisms, iespējams, jau ir aktivizēts.
  
  
  Es pagriezos, atmetot kreiso roku atpakaļ. Mana roka satvēra venecuēlieša roku ar ieroci, un ierocis viņam izkrita no rokas un ar triecienu nokrita uz grīdas. Es atbalstīju elkoni uz viņa gaļīgās sejas un izveidoju stingru savienojumu. Atskanēja blāva kaulu plaisa, viņš skaļi nomurmināja, tad atkrita pret sienu un noslīdēja uz grīdas, kur sēdēja apmulsis un vaidēja.
  
  
  — Niks, Dieva dēļ! Es dzirdēju slepenā dienesta vīru kliedzam.
  
  
  Viņš metās man virsū, un es pagriezos viņam pretī, spēcīgi iesitot viņam pa seju ar kreiso roku, un viņš nokrita.
  
  
  Otrs venecuēlietis izvilka ieroci un acīmredzot grasījās to izmantot pret mani. Viņš mērķēja uz manām krūtīm, un es izmisīgi satvēru savu roku ar ieroci. Es spiedu ieroci uz augšu un pa labi, kamēr viņš nospieda sprūdu. Ziņojums atskanēja gaitenī, un lode trāpīja griestos. Es dzirdēju kliedzienus no gaiteņa tālākā gala. Pēc minūtes visi sargi būs virs manis.
  
  
  Es cieši saviju venecuēlieša roku ar pistoli un beidzot paspēju viņam atņemt revolveri. Es ļāvu viņam nokrist un iebāzu ceļgalu viņa cirksnī. Vīrietis dubultojās, kliedzot no sāpēm. Kamēr viņš joprojām turēja kājstarpes, es uztriecu savu roku viņam uz galvas un piespiedu viņu, aizlidojot uz konferenču telpas durvīm.
  
  
  Pirmais venecuēlietis sāka celties kājās, bet es viņam iespēru pa sānu un viņš smagi nokrita uz muguras. Es sāku atvērt durvis, bet tās bija aizslēgtas. Es atkāpos, lai viņiem spertu.
  
  
  "Pagaidi, Kārter."
  
  
  Tas bija slepenā dienesta cilvēks. Es pagriezos pret viņu tikai uz minūti. Viņš tēmēja ar savu .38 Smith & Wesson pret manām krūtīm. Es paskatījos uz ieroci, tad atkal uz viņu.
  
  
  "Es došos uz to istabu," es mierīgi teicu. "Ja es to nedarīšu, visi tur nomirs. Jums būs jāatlaiž šī sasodītā lieta, lai mani apturētu."
  
  
  Es novērsos no viņa, pacēlu kāju un spēcīgi iespēru pa durvīm. Viņi atvērās ar skaļu blīkšķi, un es ielauzos konferenču telpā.
  
  
  Durvis atsitās pret slepenā dienesta vīrieti un nogāza viņu uz grīdas. Visi pārējie apsargi virzījās uz mani, un konferences dalībnieki bažīgi paskatījās uz mani.
  
  
  "Kas pie velna ir šis?" - kliedza vīrietis uz grīdas. Viņš ieraudzīja koridorā uz grīdas sargu.
  
  
  Cildena izskata Venecuēlas prezidents paskatījās uz mani ar atturīgu interesi. Amerikas viceprezidents paskatījās uz mani atklātā šokā un bailēs.
  
  
  "Ko tas viss nozīmē?" Tas bija amerikāņu palīgs, kurš piecēlās no galda. Pēc sākotnējā šoka visi konferences dalībnieki bija sašutuši.
  
  
  "Lūdzu, esiet mierīgs," es stingrā balsī sacīju. “Šajā karafī uz galda ir nāvējošs ierocis. Tās funkcija ir nogalināt visus šajā telpā."
  
  
  Vienpadsmitā nodaļa.
  
  
  Viss bija skaļš un nesakārtots. Vairāki vīrieši ātri piecēlās kājās un izlēca no vietām. Pagāju viņiem garām un noliecos pār galdu.
  
  
  "Vediet viņu prom," venecuēlietis kliedza no gaiteņa.
  
  
  Biju gandrīz sasniedzis karafes, kad mani no mugurpuses satvēra civildrēbēs tērpts venecuēlietis. Es nevarēju tikt pie karafes. Es pagriezos un izmisīgi cīnījos, lai atbrīvotos.
  
  
  Toreiz ierīce tika aktivizēta. Ikviens, kas bija istabā, to juta – es to nojautu pēc viņu sejām. Nebija skaņas. Ierīce radīja skaņas tādā frekvencē, ko nevarētu noteikt, vai dzirdat vai vienkārši jūtat. Taču viens bija skaidrs – tas ietekmēja katru mūsu ķermeņa nervu šķiedru. Skaņa iespiedās līdz pašam smadzeņu kodolam, plosot un skrāpējot nervus, tos nežēlīgi satricinot, izraisot neciešamas sāpes un sliktu dūšu. Sāpes sākās manā galvā un krūtīs, tāpat kā briesmīgās sajūtas, kas man bija pēdējās divās dienās, bet dažu sekunžu laikā tās kļuva vēl sliktākas. Pāris vīrieši pie galda nosacīti uzliek rokas uz galvas, un viens jau ir nokritis uz galda.
  
  
  — Atlaid mani, sasodīts! Es kliedzu uz venecuēliešu.
  
  
  Viņš atbrīvoja mani no sava tvēriena tieši tik ilgi, lai iesistu pa seju. Tas mani smagi skāra un es nokritu uz galda. Taču šajā brīdī apsargs sajuta nāves mašīnas ietekmi. Viņš satvēra galvu. Es viņam spēcīgi iesitu pa seju un viņš nokrita.
  
  
  Es centos ignorēt pieaugošās mokošās sāpes galvā un krūtīs, cīnoties ar sliktu dūšu, kas mani pārņēma. Es vilcinājos uzkāpu uz galda, paķēru karafi ar ūdeni,
  
  
  un paklupa kopā ar viņu uz galda otru pusi.
  
  
  Es nokritu, kad atsitos pret grīdu un nometu karafe. Ar lielām grūtībām es piegāju pie viņa un atkal pacēlu viņu, tad atkal pielecu kājās.
  
  
  Tik tuvā attālumā ierīces efekts bija vēl jaudīgāks. Es satriecos. Es paskatījos uz Venecuēlas prezidentu un redzēju, ka viņš ir atspiedies krēslā ar glancētām acīm. Amerikāņu viceprezidents izmisīgi centās izkļūt no krēsla. Visi pārējie istabā saslima ļoti ātri.
  
  
  Es paklupu aiz loga un ar karafes palīdzību izsitu svina stiklu. Es jau grasījos to izmest cauri izsisto stiklu, kad Vanags ielauzās istabā.
  
  
  “Beidziet to, ko darāt, pretējā gadījumā es izmetīšu caurumu tev cauri galvai. Esmu nopietns".
  
  
  Es paskatījos, un viņš vērsa pret mani ar savu Beretu. Es redzēju viņa sejas izteiksmi mainoties, kad viņš sajuta vibrāciju no mašīnas.
  
  
  "Tas ir ultraskaņas ierocis," es vārgi teicu. "Es atbrīvojos no tā."
  
  
  Negaidot, kad viņš nospiedīs mēlīti, es pagriezu viņam muguru un izmetu karafes stiklu cauri izsistai. Tas izsita vairāk stiklu, pēc tam nokrita uz ietves lejā, saplīstot gabalos.
  
  
  Pārgurusi es pagriezos pret Vanagu. Biju tik vāja, ka nācās atspiesties pret palodzi. Pēkšņi es jutu, ka sāpes mazinās, un mans vēders sāka nomierināties. Paskatījos pa istabu un redzēju, ka arī citi jutās atviegloti. Viņi sāka rādīt dzīvības pazīmes. Venecuēlas prezidents sakustējās krēslā, un ASV viceprezidents pielika roku viņam pie pieres. Es biju pārliecināts, ka viņiem viss būs kārtībā. Viņi nebija pakļauti pietiekami ilgi, lai patiešām gūtu nopietnus ievainojumus. Bet man bija aizdomas, ka visu atlikušo dienu būsim paģiras.
  
  
  Istaba pakāpeniski atgriezās pie normālas dzīves. Konferences dalībnieki diezgan ātri atguvās, ar sāpīgu, apmulsušu sejas izteiksmi skatījās apkārt viens uz otru.
  
  
  Vanags gāja man pretī, rādīdams savu Beretu uz manām krūtīm. Viņam blakus stāvēja aizsargu pāris. Viņš stāvēja tieši man pretī, joprojām turēdams ieroci uz manis. Cilvēki ar viņu izskatījās tā, it kā viņi šautu pēc mazākās provokācijas.
  
  
  "Vispirms tu met ar nazi pret vienu no saviem kolēģiem, vecam draugam, un apdraudi manu dzīvību," Vanags dusmīgi kliedza. "Tad jūs apdullināt Venecuēlas drošības policijas vadītāju. Un tagad šis!”
  
  
  Vīrietis, kuru pa ceļam biju notriecis, tuvojās grupai, viņa seja joprojām saviebās no pārciestajām sāpēm. "Viņš apgalvoja, ka ūdens karafē ir ierocis," sacīja vīrietis. "Tad šeit sākās kaut kas šausmīgs. Kad viņš atbrīvojās no karafes, tas viss apstājās."
  
  
  "Tieši tā," sacīja pie galda sēdošais amerikānis. "Tas apstājās tajā brīdī, kad viņš izmeta karafes ārā pa logu."
  
  
  — Kas tad bija karafe, Nik? - Vanags jautāja. "Vai arī jūs joprojām uzskatāt sevi par revolucionāru vārdā Rafaels Čavess?"
  
  
  — Kā klājas Vincentam, ser? - es jautāju, ignorējot viņa jautājumu. "Es…?"
  
  
  "Nogalināja viņu?" Vanags manā vietā pabeidza. "Nē. Viņam būs labi. Jūs palaidāt garām viņa aknas apmēram puscollu.
  
  
  "Paldies Dievam," es stulbi teicu. Tagad, kad konference bija izglābta un tās vadītāju dzīvības, es jutos pilnīgi izsmelts. Man vajadzēja gulēt apmēram nedēļu. Un es atklāju, ka man ir vienalga, ko viņi domā par maniem paskaidrojumiem. "Nē, kungs, tagad es saprotu, ka es neesmu Čavess. Man šķiet, ka mana atmiņa priekšlaicīgi atgriezās, kad lidmašīnas lidoja garām. Viņi gribēja, lai es atceros, bet tikai tad, kad es dzirdēju zemas frekvences signālu no ierīces. Tad man bija jāzina, kas es esmu, un jāsaprot, ko esmu izdarījis *.
  
  
  "Viņi?" - Vanags teica, pētot manu seju.
  
  
  "Cilvēki, kas mani aizturēja divas dienas," es teicu.
  
  
  Vanags pētīja manas acis un acīmredzot nolēma, ka es atkal uzvedos kā Niks Kārters. Viņš aptvēra ieroci un pamāja prom citus aģentus. Pie mums vērsās viceprezidents.
  
  
  "Kas pie velna šeit notika?" viņš mums jautāja.
  
  
  Venecuēlas prezidents piecēlās no krēsla. Viņš atbildēja viceprezidentam par troksni telpā. “Izskatās, ka šis jauneklis tikko izglāba mūsu dzīvības. Tas notika, Senjora viceprezident.
  
  
  Viceprezidents paskatījās no Venecuēlas prezidenta uz mani. "Jā," viņš lēnām teica. "Manuprāt, tas to ļoti labi apkopo. Bet kas bija tā velnišķā lieta, ko tu izmeti pa logu, Nik?
  
  
  "Es neesmu pārliecināts, ser," es teicu. "Bet, ja mēs uz brīdi varēsim saglabāt privātumu, es labprāt padalītos ar jums savās teorijās."
  
  
  "Laba ideja," sacīja Venecuēlas prezidents. "Kungi, šī konference tiks pārtraukta uz vienu stundu, un tad mēs atkal sanāksim šeit, lai pabeigtu savu biznesu."
  
  
  Mums bija ļoti personiska tikšanās. Venecuēlas prezidents, ASV viceprezidents Hoks un es piegājām pie drošības piebūves, kamēr visi pārējie tika lūgti atstāt. Venecuēlas drošības policijas priekšnieks jau iepriekš bija nogādāts ārstēšanā.
  
  
  Pēc dažām minūtēm es paliku viena ar abiem cienītājiem un Vanagu.
  
  
  "Jūs rīkojāties ļoti ātri, jaunais cilvēk," Venecuēlas prezidents sacīja, satverot rokas aiz muguras.
  
  
  "Paldies, kungs," es teicu.
  
  
  "Tomēr, Kārter," sacīja viceprezidents, "jums ir daudz jāpaskaidro. Kāds man teica, ka tas biji tu, kas ienesi karafes istabā.
  
  
  "Es baidos, ka tā ir taisnība, kungs," es atbildēju.
  
  
  Vanags savilkās grimasē. "Šķiet, ka Kārters tika nolaupīts un lika domāt, ka viņš ir Venecuēlas revolucionārs, kura nolūks bija jūs nogalināt," viņš skābi sacīja. Viņš aizdedzināja garu cigāru un sāka staigāt pa istabu, saliecies tvīda jakā.
  
  
  "Ļoti interesanti," sacīja Venecuēlas prezidents. — Un tagad tavas ierastās spējas ir atgriezušās, senjor Kārter?
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  Amerikāņu viceprezidents apsēdās uz galda malas. “Mums šeit, šajā zālē, tas viss ir ļoti patīkami. Bet, kad prese par to uzzinās, viņi kliedz, ka amerikāņu aģents sabotēja konferenci un mēģināja nogalināt prezidentu un mani.
  
  
  "Es piekrītu," sacīja Vanags. — To nav viegli izskaidrot.
  
  
  "Tas arī man ienāca prātā, kungs," es sacīju viceprezidentam. "Bet mums ir pāris izredzes, kas par to patiešām ir atbildīgas."
  
  
  — Un kas viņi ir? – jautāja prezidents.
  
  
  Es atcerējos, ko Tanja tovakar teica savā dzīvoklī, tieši pirms narkotikas mani izsita. Es paskatījos uz Vanagu, lūdzot atļauju viņiem pateikt, un viņš pamāja. "KGB," es teicu.
  
  
  "Qué demonio!" — nomurmināja prezidents.
  
  
  "Turiet presi divdesmit četras stundas," es teicu, "es mēģināšu tos atrast. Pēc tam mēs redzēsim, ka visa pasaules prese uzzinās stāstu. Īstais stāsts."
  
  
  Vanags minūti pētīja manu seju, tad paskatījās uz viceprezidentu. "Vai mums var būt tik daudz laika?"
  
  
  Viceprezidents pacēla uzacis. "Ar Venecuēlas valdības palīdzību," viņš sacīja, uzrunājot prezidentu.
  
  
  Prezidents prātīgi paskatījās uz mani. "Es uzticos šim jaunajam vīrietim. Es pilnībā sadarbošos ar jums. Lūdzu, informējiet mani. Tagad, vecākais viceprezident, pirms konferences atsākšanas man jāapmeklē savi darbinieki. Tiekamies konferenču zālē. Kārtera kungs, ja jūs varēsiet sevi attaisnot, jūs saņemsiet manas valsts augstākos apbalvojumus."
  
  
  Pirms es paspēju protestēt, viņš aizgāja. Viceprezidents piecēlās no galda un piegāja pie manis. "Tagad, kad tas viss ir ģimenē, Nik, man šķiet, ka man ir pēdējā doma, ko piedāvāt."
  
  
  "Es domāju, ka es zinu, kas tas ir," es teicu. “Man ir divdesmit četras stundas, kam uzticēties. Jo es tiešām varētu būt pārbēdzējs. Vai varbūt vienkārši traks. Kad mans laiks ir beidzies, es esmu viens pats."
  
  
  "Kaut kas tamlīdzīgs, Nik. Tagad tu man liecies normāls. Bet drošība ir drošība. Manā prātā noteikti ir šaubas. Es ceru, ka jūs neiebilstat, ka runāju tik atklāti."
  
  
  "Es saprotu. Es jutīšu tāpat, kungs, — es sacīju.
  
  
  "Es saderēšu ar savu darbu uz Kārteru," pēkšņi sacīja Vana, nepaskatīdamies uz mani. "Es viņam netieši uzticos."
  
  
  "Protams," sacīja viceprezidents. "Bet uz priekšu, Deivid. Prese negaidīs mūžīgi."
  
  
  Viceprezidents izgāja no telpas. Es un Vanags bijām divatā. Pēc ilgas klusēšanas es beidzot ierunājos.
  
  
  "Skaties, es tiešām atvainojos," es teicu. "Ja es būtu bijis uzmanīgāks pret meiteni..."
  
  
  "Beidz, Nik. Jūs zināt, ka mēs nevaram pasargāt sevi no visiem neparedzētiem apstākļiem. Jebkurā gadījumā es lūdzu tevi pārbaudīt viņu. Viņa ar to rēķinājās. Neviens nevarēja izbēgt no lamatas, kurā jūs iekritāt. Tas bija ļoti labi izplānots, un to izstrādāja eksperti. Tagad rekonstruēsim notikušo."
  
  
  "Nu, es varu nojaust, ka es biju apreibināts ar narkotikām un pēc tam... varbūt hipnotizēts, es nezinu. Es tiešām neko neatceros no tā vakara meitenes dzīvoklī. Narkotika bija viņas... lūpu krāsā.”
  
  
  Vanags paspēja pasmīnēt. "Tāpēc jūs vainojat sevi. Neesi stulbs, mans puika. Bet, ja mēs pieņemam, ka šī meitene bija VDK aģente, un viņi aizveda jūs uz kādu nomaļu vietu, lai jūs hipnotizētu - kāpēc viņi jūs tur divas dienas. Hipnozei būtu nepieciešamas tikai dažas stundas. Un kā viņi var piespiest jūs darīt kaut ko tādu, kas ir pretrunā jūsu morāles kodeksam? Hipnoze tā nedarbojas."
  
  
  "Nu, es tikai minēju, bet, ja viņiem izdotos izmainīt visu manu personību, visu manu personību, tad līdz ar to mainītos arī mans morāles kodekss. Ja es tiešām pieņemtu faktu, ka esmu revolucionārs, kurš ticēja viņa vardarbīgai gāšanai. valdība, šī ideja darbosies, un mēs zinām, ka krievi izmanto uzvedības kontroles paņēmienus, kas var pilnībā salauzt cilvēka morāli un godīgumu un padarīt viņu par nosacītās reakcijas vergu. Hipnozes un uzvedības kontroles kombinācija varētu mani pārliecināt, ka esmu Čavess. "
  
  
  "Jā," Vanags domīgi sacīja. "Un tā bija sasodīti gudra ideja. Paņemiet Amerikas vadošo aģentu, pārvērtiet viņu par slepkavu un atbrīvojiet viņu, lai viņš jūsu vietā paveiktu kādu netīro darbu.
  
  
  Un tad lai viņš un viņa valsts uzņemas vainu. Tagad es sāku saprast draudus šajā brīdinājumā."
  
  
  "Kas tika rakstīts, lai mēs nokļūtu šeit," es teicu.
  
  
  "Tieši tā. Un es iekritu par to āķi, auklu un gremdēju. Ja kāds ir vainīgs, Nik, tas esmu es.
  
  
  "Es arī izlasīju piezīmi," es teicu. "Varbūt mums vajadzētu beigt vainot un sākt domāt par šī uzdevuma izpildi. Mēs esam sabojājuši viņu lielo plānu, bet tagad mums viņi ir jānoķer." Es paskatījos uz grīdu. “Man ir tāda doma, ka viņi sit sev pa muguru, par to smejoties un varbūt izbauda. Nu jautrība uz mana rēķina ir beigusies. Kad es viņus atradīšu, viņi nesmiesies."
  
  
  "Man ir aizdomas, ka jūs jau esat viņus atmodinājis," sacīja Vanags, "pēc tam, kad pārtraucāt viņu slepkavības mēģinājumu. Kā jūs zināt, ka šī meitene ir no VDK?
  
  
  "Tāpēc, ka viņa man teica," es teicu. "Vai vismaz viņa to atzina, kad es viņai jautāju. Tas bija tieši pirms zāļu lietošanas, kad zāles mani izsita. Lai nu kā, viņas īstais vārds ir Taņa Saviča, un viņas vācu akcentā ir jūtama krievu valoda. "
  
  
  "Vai tas ir viss, ko jūs par viņu atceraties?"
  
  
  "Tagad. Man ir jāpārbauda dzīvoklis, Vācijas vēstniecība un restorāns, kurā es viņu redzēju. Turklāt es atceros klīniku, vīriešus baltos mēteļos un Tanju, kas man deva norādījumus par to visu. Es neatceros viņu vārdus un to, ko viņi ar mani tur izdarīja. Man bija aizsietas acis, kad izgāju no klīnikas, tāpēc man nav ne jausmas, kur tā atrodas.
  
  
  Vanags savilkās grimasē. "Nu, vismaz jūs izvairījāties no traģēdijas, ko viņi plānoja, Nik. Vai jūs gribat teikt, ka esat priekšlaicīgi iznācis no transa?
  
  
  "Garāmbraucošās lidmašīnas radīja skaņu, kas līdzīga tai, ko man vajadzēja dzirdēt no automašīnas. Šī skaņa kopā ar brīdinājuma ziņojumiem, ko mana zemapziņa sūtīja pēdējās divas dienas, piespieda mani pieiet pie loga, lai dzirdētu skaņu. VDK noteikti gribēja, lai es atgrieztos pie savas patiesās identitātes, ja es noliegtu, ka esmu Niks Kārters, iespējams, viņi nezinātu, kurš ir atbildīgs Es sapratu, ka VDK nevēlējās mūs pazemot, un viņiem tas gandrīz izdevās.
  
  
  "Vai tev viss kārtībā, Nik?" - Vanags jautāja, uzmanīgi vērodams mani.
  
  
  "Man viss kārtībā," es viņam pārliecināju. — Bet tad man jārīkojas.
  
  
  Viņš iesmējās. "Labi. Vai meitene ir mūsu vienīgā galvenā varone?"
  
  
  "Vienīgais. Bet es atceros kaut ko par šo noslēpumaino cilvēku. Kaut kas jauns. Es domāju, ka viņš bija klīnikā."
  
  
  Vanags izvilka savu smirdīgo cigāru un izpūta dūmu gredzenu. "Tie ir skaitļi. Iespējams, vispirms jums vajadzētu veikt dažus testus, bet mums pašlaik nav laika tam. Turpiniet, ja jūtaties gatavs."
  
  
  "Es esmu gatavs tam," es teicu. "Bet turiet policiju un citus aģentus prom, līdz ir beigušās manas 24 stundas. Tas ir viss, ko es jautāju. Es nevēlos paklupt aiz palīgiem."
  
  
  "Labi, Nik," sacīja Vana.
  
  
  "Tad tiekamies tavā viesnīcā."
  
  
  * * *
  
  
  Mani pie liela sarkankoka galda apsēdināja Rietumvācijas vēstnieka vietnieks Ludvigs Šmits, kuram bija jāaizved Tanja uz pieņemšanu tajā vakarā, kad es viņu satiku. Šmits gulēja krēslā ar augsto atzveltni, labajā rokā turēdams garu cigareti.
  
  
  "Ak jā. Es aizvedu Frauleinu Hofmani uz reģistratūru. Viņa vēlējās apmeklēt diplomātisku pasākumu. Viņa ir gudra meitene, jūs zināt. Viņa zvanīja slima uzreiz pēc tikšanās. Acīmredzot viņa vēršu cīņā apēda kaut ko tādu, kas satricināja vēderu. šausmīgi. Viņa joprojām nav atgriezusies darbā."
  
  
  "Cik ilgi viņa bija šeit ar tevi?" ES jautāju.
  
  
  "Neilgi. Hamburgas meitene, ja nemaldos. Viņas tēvs bija krievu bēglis."
  
  
  "Vai tā viņa tev teica?"
  
  
  "Jā. Ģimenes stāvokļa dēļ viņa runā vāciski ar nelielu akcentu. Viņas ģimene mājās runāja krieviski.
  
  
  "Jā," es teicu, "es saprotu."
  
  
  Herr Schmidt bija ļoti tievs, aseksuāls vīrietis apmēram četrdesmit gadus vecs, acīmredzot ļoti apmierināts ar savu lomu dzīvē. Viņš jautāja. - "Mīļā meitene, vai jūs nepiekrītat?"
  
  
  Es atcerējos laikus, kad mēs sēdējām ar viņu uz dīvāna, gultiņas un gultas. "Ļoti jauka meitene. Vai es varu sazināties ar viņu, izmantojot jūsu failos norādīto adresi? Tā bija tā pati vieta, uz kuru viņa mani aizveda naktī, kad apreibināja ar narkotikām.
  
  
  "Esmu pārliecināts, ka jūs varat. Galu galā viņa ir slima."
  
  
  "Jā. Ja es to neatradu mājās, vai jūs zināt, kur vēl es varētu meklēt? Restorāni, kafejnīcas vai īpašas atpūtas vietas?”
  
  
  "Bet es jums teicu, ka meitene ir slima."
  
  
  "Lūdzu," es nepacietīgi teicu.
  
  
  Šķita, ka viņš bija nokaitināts par manu neatlaidību. “Nu, es pats dažreiz aizvedu viņu uz pusdienām nelielā kafejnīcā netālu no šejienes. Neatceros nosaukumu, bet viņai garšo Venecuēlas hallaca un tur pasniedz. Šis ir ēdiens no kukurūzas miltiem."
  
  
  "Es zinu," es teicu. Es atcerējos, ka Tanja pēc vēršu cīņas to pasūtīja no El Jardin.
  
  
  Šmits pašapmierināti skatījās uz Seilinu...
  
  
  "Patiesībā es domāju, ka meitene mani piesaista," viņš konfidenciāli sacīja. "Būt vecpuisim šajā pilsētā ir apburoša pieredze."
  
  
  "Es domāju," es teicu. "Nu, es mēģināšu viņu atrast mājās, Šmita kungs. Labdien".
  
  
  Viņš necēlās. "Ar prieku," viņš teica. Viņš atkal skatījās griestos, iespējams, sapņoja par savu seksuālo potenciālu kā vientuļa vīrieša no Karakasas.
  
  
  Es tiešām negaidīju, ka atradīšu Tanju viņas dzīvoklī. Viņa noteikti piekrita atstāt viņu tajā brīdī, kad sākās operācijas pēdējā fāze - mana notveršana. Bet es cerēju tur atrast kādu pavedienu. Ēkas pirmajā stāvā mani sagaidīja resns venecuēlietis, kurš nerunāja angliski.
  
  
  "Buenos tardes, senjor," viņa skaļi sacīja, plaši smaidot.
  
  
  "Buenos tardes," es atbildēju. "Es meklēju jaunu sievieti vārdā Ilse Hofmane."
  
  
  "O jā. Bet viņa šeit vairs nedzīvo. Viņa ļoti pēkšņi pārcēlās pirms dažām dienām. Neparasts ārzemnieks, ja piedodiet, ka tā saku.
  
  
  es pasmaidīju. "Vai viņa visu paņēma līdzi?"
  
  
  “Es rūpīgi nepārbaudīju dzīvokli. Šeit ir tik daudz dzīvokļu, un es esmu aizņemta sieviete.
  
  
  "Vai jūs neiebilstat, ja es paskatīšos augšā?"
  
  
  Viņa vērīgi paskatījās uz mani. "Tas ir pretrunā ar noteikumiem. Kas tu esi, pasaki man, lūdzu?
  
  
  "Tikai Hofmanes jaunkundzes draugs," es teicu. Es iebāzu roku kabatā un piedāvāju sievietei sauju bolivāru.
  
  
  Viņa paskatījās uz viņiem, tad atkal uz mani. Viņa pastiepa roku un paņēma naudu, skatoties pār plecu gaitenī. "Tas ir astotais numurs," viņa teica. "Durvis nav aizslēgtas."
  
  
  "Paldies," es teicu.
  
  
  Es uzgāju pa kāpnēm uz viņas dzīvokli. Ja veiksme, es varu apturēt Tanju un viņas biedrus, pirms viņi iekāpj lidmašīnā uz Maskavu. Bet es uztraucos – viņi droši vien jau zināja, ka viņu sižets ir izgāzies.
  
  
  Augšstāvā iegāju dzīvoklī. Atmiņas mani pārņēma viena pēc otras. Plašs dīvāns stāvēja istabas vidū, gluži kā tajā naktī, kad Tanja tirgoja savu ķermeni, lai notvertu amerikāņu aģentu. Aizvēru aiz sevis durvis un paskatījos apkārt. Tagad viss bija savādāk. Viņam trūka dzīvības, dzīvīguma, ko Tanja viņam deva. Es rakņājos pa mazā rakstāmgalda atvilktnēm un neko neatradu, izņemot pāris teātra biļetes. Nākamo divdesmit četru stundu laikā viņi man neko labu nedos. Izstaigāju pārējo dzīvokli. Es iegāju guļamistabā un atradu atkritumu tvertnē saburzītu vēršu cīņu programmu. Es atpazinu Tanjas rokrakstu, jo viņa veica piezīmes programmā, kad biju kopā ar viņu vēršu cīņā. Tikai atgādinājums par pārtikas preču paņemšanu. Man no tā nebija nekāda labuma. Es tikko iemetu to atpakaļ miskastē, kad dzirdēju skaņu viesistabā. Koridora durvis atvērās un aizvērās ļoti klusi.
  
  
  Es pastiepu roku pie Vilhelmīnas un piespiedos pie sienas blakus durvīm. Otrā istabā valdīja klusums. Kāds man sekoja. Kāds, kurš vēroja daudzdzīvokļu māju un baidījās, ka piekļūšu pārāk tuvu, lai būtu komforts. Varbūt tā ir pati Tanja. Dzirdēju gandrīz nedzirdamu dēļa čīkstēšanu zem paklāja. Es zināju precīzu šī dēļa atrašanās vietu, jo iepriekš pats uz tā biju uzkāpis. Likās, ka konfrontācijas atlikšanai nebija iemesla. Es izgāju ārā pa durvīm.
  
  
  Istabas centrā stāvēja vīrietis ar ieroci. Viņš bija mans noslēpumains cilvēks, un ierocis bija tas pats, ar kuru viņš Vašingtonā norādīja uz manu galvu, un tas, kuru es atceros redzēju VDK laboratorijas baltajā koridorā. Viņš pagriezās, kad mani dzirdēja.
  
  
  "Padodies," es teicu.
  
  
  Bet viņam bija citas idejas. Viņš izšāva. Es sapratu, ka viņš grasās šaut sekundes daļu pirms šāviena, un es ieniru uz grīdas. Istabā skaļi noskanēja lielgabals, un man aiz muguras sienā trāpīja lode, kad es atsitos pret grīdu. Pistole atkal rūca un sašķēla koku man blakus, kad es apgāzos un sāku šaut. Es šāva trīs reizes. Pirmā lode sadragāja gaismu aiz šāvēja. Otrais iekāpa viņa krūtīs un atsvieda viņu atpakaļ pret sienu. Trešā lode trāpīja viņam sejā, tieši zem vaigu kaula, un lidoja viņam pretī, apšļakstīdama sienu ar tumšsarkanu putru. Viņš smagi atsitās pret grīdu, bet to pat nejuta. Vīrietis, kurš man sekoja visas šīs misijas laikā, nomira, pirms viņa ķermenis to pazina.
  
  
  "Smuki!" es nomurmināju. Man bija dzīvs liecinieks, cilvēks, kurš varēja man visu pastāstīt. Bet man vajadzēja viņu nogalināt.
  
  
  Es ātri piecēlos kājās. Cilvēki ēkā dzirdēja šāvienus. Es piegāju pie guļus figūras un ieskatījos viņa kabatās. Nekas. Nav identifikācijas, viltus vai citādi. Bet uz papīra lapas bija maza uzskricelēta ziņa.
  
  
  "T. La Masia. 1930."
  
  
  Ieliku papīru kabatā un piegāju pie loga. Koridorā dzirdēju soļus un balsis.
  
  
  Atvēru logu un izgāju uz ugunsdzēsēju kāpnēm. Pēc dažām minūtēm es atrados uz zemes, atstājot ēku tālu aiz sevis.
  
  
  Kad izgāju ārā, bija jau tumšs. Ziņojums piezīmē skanēja manā galvā atkal un atkal. Avenida Casanova bija restorāns La Masia. Es pēkšņi apstājos, atceroties. Biju dzirdējusi par šo vietu, jo tā bija slavena ar savu hallaku, Tanjas iecienītāko venecuēliešu ēdienu, ja vien viņa man un viņas draugam Ludvigam būtu teikusi patiesību. Vai varētu būt, es domāju, ka "T" apzīmē Tanju un ka noslēpumainais vīrietis, šķietami krievu aģents, plānoja satikt Tanju tur pulksten 19:30 vai 19:30? Tas bija vienīgais priekšnesums, kas man bija, lai es varētu viņai sekot.
  
  
  Es ierados restorānā agri. Tanja nekur nebija redzama. Apsēdos pie galdiņa mājas aizmugurē, kur visu neuzkrītoši varēja redzēt, un gaidīju. 7:32 ienāca Tanja.
  
  
  Viņa bija tikpat skaista, cik es viņu atcerējos. Tā nebija ilūzija. Viesmīlis pieveda viņu pie galdiņa ieejas priekšā. Pēc tam viņa piecēlās un devās pa mazo gaiteni uz dāmu istabu. Es piecēlos un sekoju viņai.
  
  
  Viņa jau bija pazudusi istabā ar uzrakstu "Dāmas", kad es piegāju pie mazās nišas. Es viņu tur gaidīju, priecājos, ka būsim vieni un prom no cilvēkiem ēdamistabā, kad viņa iznāks. Pēc minūtes durvis atvērās un mēs satikāmies aci pret aci.
  
  
  Pirms viņa paspēja noreaģēt, es viņu satvēru un spēcīgi piespiedu pret sienu. Viņa skaļi noelsās.
  
  
  Viņa teica. "Tu!" "Ko tu dari? Atlaid mani, pretējā gadījumā es kliedzu."
  
  
  Es iesitu viņai pa seju ar roku.
  
  
  Es norūcu viņai virsū. - "Vai jūs domājat, ka šī ir sava veida spēle eksperimentālajā psiholoģijā?" "Tev un man ir jānorēķinās."
  
  
  "Ja tu tā saki, Nik," viņa teica. Viņa turēja seju ar roku. Viņas balss kļuva maigāka.
  
  
  "Tas ir tas, ko es saku, mīļā," es teicu. Es ļāvu stiletam iekrist labās rokas plaukstā.
  
  
  "Vai tu mani... nogalināsi?"
  
  
  "Ne, ja vien jūs to neizdarīsit absolūti nepieciešamu," es teicu. "Tu un es pametīsim šo vietu kopā. Un jūs uzvedīsities tā, it kā jums būtu lieliski pavadīts laiks. Vai arī jūs to dabūsit ribās. Tici man, kad es saku, ka es tevi nogalināšu, ja tu kaut ko mēģināsi.
  
  
  "Vai varat aizmirst to laiku, kad bijām kopā?" - viņa jautāja tajā jutekliskajā balsī.
  
  
  "Nemelo man, mazulīt. Viss, ko jūs darījāt, bija tikai bizness. Tagad kustieties. Un rīkojieties laimīgi."
  
  
  Viņa nopūtās. "Labi, Nik."
  
  
  Izgājām no restorāna bez problēmām. Viņa ieradās ar automašīnu, tāpēc es liku viņai aizvest mani turp. Mēs iekāpām un es paņēmu stūri. Mašīna stāvēja pilnīgi viena uz tumšas alejas.
  
  
  "Tagad. Ar ko jūs satikāties restorānā?"
  
  
  — To es tev nevaru pateikt.
  
  
  Es viņai pieliku nazi. — Sasodīts, tu nevari.
  
  
  Viņa izskatījās nobijusies. - "Viņš ir aģents."
  
  
  "KGB?"
  
  
  "Jā."
  
  
  "Un tu arī?"
  
  
  "Jā. Bet tikai pateicoties manām īpašajām zināšanām – jo esmu zinātnieks. Es atbilstu viņu mērķiem."
  
  
  Iedarbināju mašīnu un uzbraucu uz Avenida Casanova. ES jautāju. - "Kur man vajadzētu doties uz klīniku?" "Un nespēlējiet ar mani spēles."
  
  
  "Ja es jūs tur aizvedīšu, viņi mūs abus nogalinās!" - viņa teica gandrīz ar asarām acīs.
  
  
  "Uz kuru pusi?" - es atkārtoju.
  
  
  Viņa bija ļoti satraukta. "Pagriezieties pa labi un brauciet pa bulvāri, līdz es jums pateikšu, kur vēlreiz nogriezties."
  
  
  Es izdarīju pagriezienu.
  
  
  "Kur ir Jurijs?" viņa jautāja. "Tas, kuram vajadzēja mani satikt."
  
  
  "Viņš ir miris," es teicu, nepaskatoties uz viņu.
  
  
  Viņa pagriezās un minūti skatījās uz mani. Kad viņa atkal paskatījās uz priekšu, viņas acis iemirdzējās. "Es viņiem teicu, ka esat pārāk bīstams," viņa teica gandrīz nedzirdami. "Tagad jūs esat sabojājis viņu lielo plānu."
  
  
  "Nu, varbūt tas nebija tik lieliski," es kaustiski teicu. "Vai Dimitrovs bija atbildīgs par šo galveno shēmu?"
  
  
  Viņa bija šokēta, uzzinot, ka es zinu Dimitrova vārdu. Viņa bija patiesa iesācēja savā biznesā, neskatoties uz savām fantastiskajām spējām. "Jūs zināt pārāk daudz," viņa teica.
  
  
  "Vai es viņu atradīšu šajā tā saucamajā klīnikā?"
  
  
  "Es nezinu," viņa teica. "Varbūt viņš jau ir aizgājis. Nākamajā ielā pagriezieties pa kreisi."
  
  
  Viņa man deva papildu norādījumus, un es tiem sekoju. Kad es strauji pagriezos pa labi, viņa pagriezās pret mani. "ES gribu zināt. Kaut kas nogāja greizi? Kad tu iznāci no hipnozes un kā?
  
  
  Es paskatījos uz viņu un pasmaidīju. "Pēdējās pāris dienas esmu kļuvis traks, mēģinot uzminēt patiesību. Tagad es ļaušu jums kādu laiku pastāstīt par savu laimi."
  
  
  Nākamajā krustojumā mēs veicām pēdējo kreiso pagriezienu, un Tanya man teica, lai es apstāties vecās mājas priekšā. Pirmais stāvs izskatījās pēc neizmantota veikala, un augšējie stāvi šķita pamesti.
  
  
  "Tas ir," viņa klusi teica.
  
  
  Izslēdzu dzinēju. Paskatoties atpakaļskata spogulī, es redzēju, ka aiz mums piebrauc cita automašīna. Kādu brīdi es domāju, ka tie varētu būt Tanjas draugi, bet tad atpazinu kvadrātveida seju pie stūres. Vanags aizņēmās CIP vīru, lai mani uzraudzītu.
  
  
  Manas pēkšņās dusmas norima. Es nevarēju viņam pārmest, ņemot vērā, kā es uzvedos pēdējā laikā. Es nolēmu ignorēt savu sargsuni.
  
  
  "Nāc ārā," es teicu Tanjai, pamājot ar ieroci.
  
  
  Mēs izkāpām. Tanja bija saspringta un ļoti nobijusies.
  
  
  "Nik, neliec man nākt līdzi. Es jums parādīju štābu. Lūdzu, izglāb mani. Atcerieties mirkļus, ko pavadījām kopā. Jūs to nevarat aizmirst tagad."
  
  
  "Ak, jā, es varu," es vēsi teicu. Es iedunkāju viņu ar Lugeru, un viņa apgāja ēkai līdz sānu durvīm.
  
  
  Nekas no tā nebija pazīstams. Kad viņi mani ieveda, viņi mani smagi apreibināja ar narkotikām, un, kad es iznācu ārā, man bija aizsietas acis. Bet es atcerējos aptuveno attālumu no ielas līdz sānu durvīm, un tas bija tāpat. Iekšpusē, kad gājām lejā pa stāvajām kāpnēm uz pirmo stāvu, es saskaitīju tikpat soļus, cik skaitīju, kad izgāju no klīnikas. Par to nebija šaubu – Tanja mani ieveda lauvu bedrē.
  
  
  Divpadsmitā nodaļa.
  
  
  Kad iegājām baltajā koridorā, es sāku atcerēties arvien vairāk atsevišķus atgadījumus. Es mēdzu stāvēt šajā koridorā, un vīrietis, kuru tikko nogalināju Tanjas dzīvoklī, mani turēja šeit.
  
  
  "Tu atceries," Tanja teica.
  
  
  "Jā. Bija telpa, orientēšanās telpa. Es biju piesiets pie krēsla."
  
  
  "Tas ir tikai priekšā."
  
  
  Es virzījos tālāk pa koridoru. "Tur bija vēl viens vīrietis," es teicu. "Jūs un viņš strādājāt kopā. Es atceros vārdu Kaļiņins."
  
  
  "Jā," Tanja smagi teica.
  
  
  Es atvēru durvis, uz kurām Tanja norādīja, turot gatavībā manu Lugeru. Es iegāju iekšā ar Tanju tieši man priekšā. Mani pārņēma atmiņas. Subkutāna injekcija. Hipnoze. Audiovizuālās sesijas. Jā, viņi ar mani paveica sasodīti labu darbu.
  
  
  Krēsls ar siksnām un vadiem joprojām stāvēja istabas centrā. Pie sienas karājās aprīkojums, bet viena daļa jau bija daļēji izjaukta. Netālu stāvēja tehniķis. Es viņu atpazinu. Vārds Menendezs man ienāca prātā. Viņš pagriezās un minūti tukši skatījās uz mani.
  
  
  "Mil rayos!" - viņš teica, tumši nolamājoties, kad saprata, ka ir caurdurts viņa pazemes cietoksnis.
  
  
  "Paliec tepat," es sacīju, sperot pāris soļus viņam pretī.
  
  
  Bet viņš krita panikā. Viņš sāka rakņāties pa blakus esošo skapja atvilktni un izvilka ieroci. Tas izskatījās pēc standarta Beretta triecienšautenes. Kad viņš pagriezās pret mani, es izšāvu no Luger un iesitu viņam pa sirdi. Viņš iekrita atpakaļ daļēji izjauktajā automašīnā, izpletās uz kaudzes ar rokām un kājām, acis skatījās griestos. Viņa kāja vienreiz saraustījās, un viņš bija miris.
  
  
  Pēc minūtes es dzirdēju Tanjas balsi sev aiz muguras. — Tagad tava kārta, Nik.
  
  
  Es pagriezos un redzēju, ka viņa ir paķērusi ieroci un tēmē uz mani. Es viņu cieši nevēroju, jo vienkārši neredzēju viņu kā šāvēju. Šī bija otrā reize, kad es kļūdījos par viņu. Viņas sejā bija skumja, bet stingra izteiksme. Kad es pacēlu Luger, viņas mazā pistole telpā noslīdēja, un lode trāpīja man. Es apgriezos, ietriecos lielā krēslā un nokritu uz grīdas. Par laimi viņas sitiens bija slikts, un viņa trāpīja man pa kreiso plecu, nevis krūtīs. Man joprojām bija Luger.
  
  
  Tanja atkal mērķēja, un es zināju, ka šoreiz viņas mērķis būs labāks. Es nevarēju ar viņu spēlēt šīs spēles. Viņa nolēma sarīkot izrēķināšanos. Es izšāvu Luger un situ viņu līdz otrajam šāvienam. Tanja satvēra vēderu un, paklupusi atpakaļ, sabruka uz grīdas.
  
  
  Es piecēlos un piegāju pie viņas. Viņa gulēja uz muguras, turot rokas pie asiņainās vietas uz vēdera. Es nolamājos zem deguna. Viņas acīs jau bija redzams dziļa šoka mirdzums. Viņa neveiksmīgi mēģināja vienmērīgi elpot.
  
  
  "Kāpēc pie velna tev tas bija jādara?" - skumji jautāju.
  
  
  "Es... biju pārāk nobijies, Nik. Es nevarēju atgriezties... Maskavā, pilnīga neveiksme. Es tiešām... Es tiešām atvainojos. Tu man tik ļoti patiki." Viņas galva pagriezās uz sāniem un viņa jau bija mirusi.
  
  
  Es uz minūti noliecos pie viņas, atceroties. Pat pēc nāves viņas seja bija skaista. Kāds sasodīts zaudējums! Es aptvēru Luger, piecēlos kājās un piegāju pie skapja, kur tehniķis izvilka pistoli. Atvēru vairākas atvilktnes un atradu ierakstus par savu fizisko stāvokli. Tām kopā ar šīm mašīnām ir stāsts, ko pastāstīt. Es lūgtu uz šejieni atsūtīt preses fotogrāfus. Aparatūra pati par sevi būtu virsraksts. Tagad es praktiski attaisnojos. Un tas būtu Kremlis, nevis Vašingtona, kas būtu pazemots.
  
  
  Bet kur bija Dimitrovs? Ja viņš tagad aizbēgtu, tas viss atstātu sliktu garšu viņa mutē. Mans darbs bija daudz vairāk nekā tikai Kremļa apkaunošana. Man bija jāparāda VDK, ka viņi ir aizgājuši par tālu. Tas bija profesionāla principa jautājums.
  
  
  Koridorā dzirdēju soļus.
  
  
  Es aizcirtu skapja atvilktni un atkal paķēru ieroci. Es dzirdēju skaņu koridorā.
  
  
  Es piegāju pie durvīm, kad pa gaiteni izskrēja vīrietis. Tas bija Kaļiņins, Tanjas kolēģis, neveikli skrēja ar smagu čemodānu rokā. Viņš bija gandrīz gaiteņa galā.
  
  
  es kliedzu. - "Stop!"
  
  
  Bet viņš turpināja skriet. Žurkas ātri pameta grimstošo kuģi. Es izšāvu no Luger un iesitu viņam pa labo kāju. Viņš izstiepās uz grīdas, nesasniedzot izeju, kas ved uz kāpnēm.
  
  
  Es dzirdēju skaņu aiz muguras. Pagriežoties, es ieraudzīju vēl vienu vīrieti, īsu auguma, druknu ar hruščovka seju – vēl vienu vīrieti no VDK mitro lietu nodaļas. Viņš tēmēja uz mani ar revolveri.
  
  
  Es biju piespiests pie sienas, kad viņš izšāva, un šāviens trāpīja sienā tikai dažu centimetru attālumā no manas galvas. Tad es redzēju gaitenī aiz šāvēja vēl vienu vīrieti, garāku vīrieti ar sirmiem matiem un portfeli zem rokas. Tas bija Oļegs Dimitrovs, pastāvīgais operators, kurš bija atbildīgs par slepkavības mēģinājumu. Viņš bija tas, kuru es ļoti gribēju, ar kuru man bija jāvienojas, pirms VDK īsti saprata, ka viņi nevar spēlēt spēles ar AX. Viņš ļoti ātri skrēja pa koridoru uz tālāko galu, iespējams, uz otro izeju.
  
  
  VDK vīrs izšāva vēlreiz, un es nolaidos, kad lode svilpoja man garām. Es atšāvu, bet garām. Viņš paņēma mērķi trešo reizi, bet es izšāvu pirmais un trāpīju viņam cirksnī. Viņš no sāpēm kliedza un nokrita. Bet līdz tam laikam Dimitrovs bija pazudis gaiteņa otrā galā.
  
  
  Pieskrēju pie pakritušā aģenta. Viņš saviebās uz grīdas, sviedri tecēja pa seju, un no rīkles nāca aizsmakusi skaņas. Viņš pilnībā aizmirsa par pistoli labajā rokā. Es izsitu to viņam no rokas un skrēju pa koridoru. Viņš, iespējams, dzīvos līdz tiesai. Bet es nedomāju, ka viņš par to priecātos.
  
  
  Es sekoju Dimitrovam uz istabu gaiteņa galā, bet iekšā ieraudzīju atvērtu logu, kas pavērās uz aleju. Dimitrovs tur nebija.
  
  
  Es ielīdu pa logu tumšajā alejā tieši laikā, lai ieraudzītu, kā no tālākā gala izlido melns sedans. Es izskrēju ārā un tur satiku vīrieti no CIP.
  
  
  Viņš teica. - "Kas pie velna notiek, Kārter?"
  
  
  Paskatījos virzienā, kurā pa bulvāri brauca melnais sedans. Es biju pārliecināts, ka viņš dodas uz lidostu. Pēc stundas bija lidojums uz Romu. Dimitrovs droši vien gatavojās aizlidot ar viņiem.
  
  
  "Tur ir vairāki nogalināti un ievainoti krievi," es teicu. "Ejiet un pārliecinieties, ka dzīvais paliek savās vietās. Es došos uz lidostu pēc viņu priekšnieka."
  
  
  Viņš paskatījās uz asinīm, kas plūst manā rokā no manas jakas piedurknes. "Mans Dievs, kāpēc tu mani tur nepaņēmi sev līdzi?"
  
  
  “Jūsu uzdevums bija vienkārši mani uzraudzīt, nevis iebrukt cietoksnī. Jebkurā gadījumā skaidrojumi aizņemtu pārāk ilgu laiku. Tiekamies pratināšanā."
  
  
  Es iekāpu Tanjas mašīnā un aizbraucu. Ja es būtu kļūdījies un Dimitrovs nebūtu bijis lidostā, es neko nebūtu zaudējis. Es varētu izdot vispārēju brīdinājumu par viņu un iesaistīt šajā lietā Venecuēlas policiju. Bet es biju gandrīz pārliecināts, ka mans minējums bija pareizs.
  
  
  Pēc divdesmit minūtēm es biju lidostā. Kad es iegāju termināļa ēkā, man atgādināja, cik liela tā ir. Tā tika uzcelta vairākos līmeņos. Pat ja Dimitrovs būtu bijis tur, man būtu bijis ļoti viegli viņu zaudēt. Ja vien nebūtu uzminējusi par lidojumu uz Romu. Tas bija TWA lidojums, kuram bija paredzēts pacelties pēc pusstundas. Es piegāju pie biļešu kases. Dimitrovs nekur nebija redzams, tāpēc es jautāju aģentam par viņu, detalizēti aprakstot viņu.
  
  
  "Jā jā. Vīrietis, kurš atbilst šim aprakstam, bija šeit, izņemot vīrieti, kuru es redzēju ar ūsām. Viņš bija šeit tikai pirms dažām minūtēm."
  
  
  "Vai viņam bija bagāža?"
  
  
  — Viņš nepārbaudīja, ser.
  
  
  Es sapratu. Un ūsas Dimitrovam būtu bijis viegli.
  
  
  "Es domāju, ka viņš teica vārdu... Džordžo Karloti," sacīja ierēdnis. "Viņam bija Itālijas pase."
  
  
  "Un viņš tikko aizgāja?"
  
  
  "Jā, ser."
  
  
  Es viņam pateicos. Dimitrovs bija šeit, tagad es par to biju pārliecināts. Es būtu varējis vienkārši pieiet pie vārtiem un gaidīt, kad viņš parādīsies, taču tā tomēr bija neliela veiksme. Turklāt pie vārtiem būs ceļotāju pūlis. Ja Dimitrovs būtu nolēmis cīnīties, lietas varētu kļūt ļoti nekārtīgas.
  
  
  Paskatījos tuvākajā žurnālu veikalā, bet Dimitrova tur nebija. Tad es piegāju pie valūtas maiņas loga. Es pat nogāju lejā uz bagāžas glabātuvi un jautāju. Likās, ka Dimitrovs bija pazudis.
  
  
  Tikko biju pagriezusies ap stūri, kad viņu pamanīju.
  
  
  Viņš devās uz vīriešu istabu ar portfeli padusē. Viņš mani neredzēja. Pelēkas ūsas mainīja viņa kopējo izskatu. Tā bija maza maskēšanās, bet viņam neatlika laika labākam.
  
  
  Dimitrovs iegāja tualetē un aiz viņa aizcirtās durvis. Cerēsim, ka tualete nebija pārpildīta.
  
  
  Es izvilku Luger, kad atvēru durvis.
  
  
  Iekšpusē Dimitrovs tikai grasījās mazgāt rokas pie izlietnes, kas atradās mazajā istabā. Paskatījos apkārt un priecājos, ka istabā neviena cita nav.
  
  
  . Dimitrovs paskatījās spogulī un ieraudzīja tajā manu atspulgu. Viņa seja no bailēm kļuva pelēka.
  
  
  Viņš pagriezās pret mani, ielika roku jakā un pagriezās. Viņš izmisīgi centās iegūt savu ieroci. Es nospiedu Luger sprūdu un dzirdēju trulu klikšķi.
  
  
  Es paskatījos uz ieroci. Es zināju, ka kamera ir ielādēta. Tikko aizdedzināta nepareizi - bojāta kasetne, kas notika tikai reizi miljonā. Es satvēru ežektoru ar asiņaino kreiso roku.
  
  
  Bet nebija laika. Dimitrovs izvilka lielu Mauser Parabellum un uzmanīgi pamērķēja uz manām krūtīm. Viņš zemu notupās.
  
  
  Es uzgāju uz flīžu grīdas. Lode trāpīja flīzē netālu no manas galvas un rikošeta pāri telpai, kad es ļāvu Hugo ieslīdēt manā rokā. Es strauji pagriezos pret Dimitrovu un palaidu stletu. Tas ietriecās viņa augšstilbā.
  
  
  Cerēju uz rumpi, bet laikam man paveicās, ka šajos apstākļos kaut ko trāpīju. Dimitrovs kliedza, kad duncis viņam atsitās un viņa Mauzers nokrita uz grīdas. Viņš izvilka garu nazi un sniedzās pēc pazaudētās pistoles.
  
  
  Tikmēr es izmetu slikto kārtu no Luger, un tas ar triecienu nokrita uz grīdas. Es mērķēju uz Dimitrovu tāpat kā viņš tēmēja uz Mauzeru. Kad viņš to sasniedza, viņš paskatījās uz augšu un redzēja, ka viņam nav nekādu iespēju.
  
  
  Viņš pacēla rokas un atkāpās no pistoles. Ieraudzījis manas sejas izteiksmi, viņš pēkšņi ierunājās. "Labi, Kārtera kungs. Tu uzvari. Es padodos jums."
  
  
  Es piecēlos kājās un arī viņš piecēlās. Mēs stāvējām pāri telpai viens no otra, acis aizslēgtas. Man sāka briesmīgi sāpēt kreisā roka.
  
  
  "Tu pieļāvi lielu kļūdu, Dimitrov," es teicu. "Jūs izvēlējāties AX, lai mūs pazemotu."
  
  
  "Es pieprasu, lai mani nodotu policijai," viņš teica. "Es padevos..." Viņš lēnām nolaida rokas, tad pēkšņi pastiepa roku kabatā un viņa rokā parādījās mazs Deringers.
  
  
  Es nospiedu Luger mēlīti, un šoreiz ierocis izšāva. Lode aizķēra Dimitrovu tieši virs sirds un metās atpakaļ. Viņa acis uz brīdi skatījās manī plati, un tad viņš izmisīgi satvēra sev blakus esošo dvieļu žāvētāju. Krītot, auduma dvielis izlidoja no dozatora ar garu palagu, kas līdz pusei sedza viņa nekustīgo ķermeni.
  
  
  "Jūsu Kremļa priekšnieki varētu par to padomāt nākamreiz, kad viņi nāks klajā ar grandiozu plānu," es teicu līķim.
  
  
  Es ieliku Luger atpakaļ maciņā. Es tikko aptinu Hugo, kad divi policisti ar izvilktām pistolēm ielauzās pa durvīm. Viņi paskatījās uz Dimitrovu un tad uz mani ar drūmu skatienu.
  
  
  "Qué pasa aquí?" viens kliedza.
  
  
  Es viņam parādīju savu ID. "Zvaniet drošības policijas priekšniekam," es teicu. "Pastāstiet viņam, ka visi krievu sazvērnieki ir aizturēti."
  
  
  "Kā, senjor Kārter," vīrietis teica.
  
  
  Izgāju no istabas un devos cauri ziņkārīgo ceļotāju pūlim līdz tuvākajai letei, kur varētu piezvanīt. Es garīgi iegaumēju vietu, kur atradās VDK pazemes mītne, dīvaina laboratorija, kurā tika veikts fantastisks eksperiments ar cilvēka jūrascūciņu – ar mani. Vanags vēlēsies pārcelties uz turieni, lai atbrīvotu CIP vīrieti un pastāstītu policijai par notikušo. Viņš būtu pārliecināts, ka prese par šo stāstu ziņoja pareizi.
  
  
  Es saņēmu tālruņa numuru no biļešu aģenta, bet pirms numura sastādīšanas uz minūti apstājos. Man nepatika misijas, kas beidzās ar priekšnesumiem uz skatuves. Būs vēl drošības sanāksmes, un man būs jāstāsta savs stāsts daudziem cilvēkiem. Man tas tagad nav vajadzīgs. Man vajadzēja vakaru ar tādu meiteni kā Tanya Savich. Mani vajāja viņas nedzīvā ķermeņa skats, kas joprojām bija skaists nāvē. KGB vai nē, viņa bija īpaša.
  
  
  Es dziļi ievilku elpu un lēnām to izlaidu. Nu, varbūt, ja man paveiksies, uzradīsies vēl viena brunete ar dziļi zilām acīm un juteklisku murrājošu balsi. Un varbūt viņa nebūtu ienaidnieka aģente un man viņa nebūtu jānogalina. Tas bija kaut kas tāds, kas man neļāva pārdzīvot nākamo dažu nedēļu birokrātisko problēmu.
  
  
  Es paņēmu klausuli un uzgriezu Vanaga numuru.
  
  
  anotācija
  
  
  "MĒS TEVI APREDĪSIM!"
  
  
  Komunistu draudi nekad nav šķituši tik reāli! Tiklīdz AX bija uzticējis Killmasteram viņa jauno misiju, no viņiem pienāca ziņa - viņi draudēja dot nāvējošu triecienu Amerikas starptautiskajai ietekmei.
  
  
  Acīmredzot šis bija Nika Kārtera nāvējošākais darbs viņa karjerā. Killmasteram bija lemts spēlēt galveno lomu velnišķīgajā sižetā, AX līderim. Ko viņi ar viņu izdarīja? Vai viņi tiešām ir vērsuši AX vērtīgāko aģentu pret tiem spēkiem, kurus viņš bija zvērējis aizsargāt? Tikai tad, kad Niks nokļuva jutekliskā krievu darbinieka valdzināšanā, viņš sāka saprast, kā viņš tiek izmantots. Bet vai bija par vēlu? Vai viņa prāts jau piederēja VDK?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Niks Kārters
  
  
  Vilka stunda
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: Hour Of The Wolf
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  Man garām rūca kaujas lidmašīna, saplēsdama ceļu man priekšā.
  
  
  Es nolādēju pilotu un visus viņa senčus, griežot sava Citroen stūri no visa spēka. Es varētu ietaupīt šīs pūles. Ceļš bija nekas cits kā dziļš pajūgu ceļš pret kalnu sienu, un mūžsenās rievas kā skrūve turējās uz mana 11cv šaurajām riepām. Es varēju iet tikai vienā virzienā, un tajā virzienā bija rievas. Ņemot vērā laukakmeņus labajā pusē un dziļo bezdibeni kreisajā pusē, arī tas bija labi. Tumšais, plānais mežs apņēma mani retos taisnos galos, un, lai gan es varētu paslēpties no cīnītāja zem tintes melnajām lapotnēm, tā būtu Pirra uzvara. Mani vajāja Dienvidslāvijas karavīru pulks, un Dievs zina, cik daudzi no viņiem nāca cauri kalniem, lai mani aplenktu.
  
  
  Citroen ietriecās lielā akmenī uz ceļa un aizsvieda mani uz durvju pusi. Kad automašīna atkal nokrita, pārējā izplūdes caurule atdalījās. Salons bija piepildīts ar izplūdes gāzēm. Skrūves un uzgriežņi ātri atbrīvojās, un vienīgā iespēja man bija braukt. Paskatījos augšup caur izsisto vējstiklu. Slīpi lidoja iznīcinātājs. Viņa ķermenis mirdzēja mēness gaismā un kļuva par mirdzošu siluetu, kad viņš nokāpa, lai uz mani raidītu vēl vienu sprādzienu.
  
  
  Es nedomāju, ka es varētu kustēties ilgāk par dažām sekundēm. Starp citu, man jau sen vajadzēja mirt. Es biju cīnījies ar vajātājiem gandrīz stundu, un vienīgais, ko man bija izdevies izdarīt, bija sajaukt savu orientāciju. Es gāju pa katru iespējamo sānceļu, un tas, kā tie sašaurinājās, lika man baidīties, ka tie pazudīs nebūtībā. Man nebija ne jausmas, kur atrodos, izņemot stāvu klinti kaut kur Dināru Alpos. Ielejās noteikti bija segums, bet es redzēju tikai karaspēku, lodes un to sasodīto lidmašīnu. Pašreizējā situācijā mana misija būtu beigusies, un AX varētu zaudēt aģentu N3, un es arī atceros, ka tas jau ir noticis ar NI un N2, pirms daudziem gadiem dažādās vietās.
  
  
  Cīnītājs lidoja mani sveikt ar žēlastības šāvienu. Es braucu cik ātri vien varēju viņa uguns virzienā. Vecais 11cv drausmīgi drebēja. Citroen 11cv tika ražots no 1938. līdz 1954. gadam, un tas, kā tas reaģēja, bija pārliecināts, ka man ir prototips. Gaismas uz izvirzītā paneļa nekad nedarbojās, tāpēc es nevarēju pateikt, cik ātri braucu. Vismaz varētu piezvanīt gāzi. Es nedomāju, ka ar to pietiks, bet tā bija vienīgā iespēja, kas man bija, tuvojoties lidmašīnai, kas nirst, izšaut tās salvetes.
  
  
  Citroen protestējot drebēja un izplūdes gāzu rūkoņa radīja tādu troksni, ka pat nedzirdēju sevi domājam. Vējš pūta caur atvērto vējstiklu, manas ausis bija nosalušas un mati bija saritinājušies ap seju. Lidmašīna tagad bija tik tuvu, ka man radās iespaids, ka to aprīs gaisa ieplūdes atvere.
  
  
  Nospiedu bremzi cik vien stipri varēju. 50. kalibra ložmetējs raidīja sprādzienus no iznīcinātāja spārniem. Ceļš man priekšā saplīsa, un mašīnu klāja akmeņu lietus un cietas zemes gabali. Mašīna uzlēca un izvairījās no lodēm, un no pēkšņās izplūdes tvaika es sapratu, ka tās ir trāpījušas radiatorā. Verdošs ūdens šņāca uz augšu un plūda pa manu seju dedzinošu tvaiku mākoņos. Nospiedu gāzi un atkal uzņēmu ātrumu. Kad mednieks lidoja man pāri, bija vēja brāzma, un bija nāvējošs klusums, kas vienmēr seko uzbrukumam. Es klausījos, kā mana elpa lēnām atstāja plaušas. Īslaicīga kavēšanās.
  
  
  Bet F-86 jau atkal griezās kārtējam uzbrukumam, un es zināju, ka pilots agri vai vēlu mani notrieks. Jā, F-86, Saber. Dienvidslāviem tie bija papildus 150 F-84. Man šķiet, ka visvairāk mani pārsteidza apziņa, ka tēvoča Sema dāvanas mani piebeigs. Dienvidslāvi izmanto Saber, lai cīnītos ar partizāniem šaurās aizās, jo virsskaņas F-X4 un MIG 2I pārvietojas pārāk ātri priekš augstuma. Sabre vienmēr bija labākais cīnītājs, bet gaisa pārsvaram šeit nebija nozīmes, ne pret veco Citroen.
  
  
  Vienīgais iemesls, kāpēc es izdzīvoju, bija tāpēc, ka es zināju kaut ko no viņa ložmetēju konstrukcijas, piemēram, ierobežojumu patronu skaitam žurnālos, kas pēc trīsdesmit sekunžu nepārtrauktas šaušanas būtu tukši. Pilotus mācīja šaut vienas vai divu sekunžu sērijās. Bet Sabres nosvērtība atsitiena dēļ uz deguna uzliek četrus 50. kalibra ložmetējus. Tātad ir tendence šaut mērķa priekšā. Tātad slāvu pilots šāva tur, kur es būtu bijis, ja es nebūtu nospiedis bremzes un kustējies ar tādu pašu ātrumu. Pateicoties savām zināšanām par īsu uzliesmojumu un niršanas pa degunu kombināciju, izdzīvoju četrus uzbrukumus pēc kārtas, taču šaubījos, vai tas darbosies, līdz beigsies degviela un pilots būs spiests atgriezties.
  
  
  Es pagriezos ap stūri un koku naksnīgā ēna krita pār mani. Virs manis no aizmugures karājās zobens, gaidot, kad izkāpšu taisnā ceļa posmā, lai trāpītu. Es noliecos pāri stūrei un jutu, ka sviedri birst pār manu seju, mani muguras muskuļi sasprindzējās tā, it kā sajustu ložu triecienu. Ja pilots būtu nolēmis izmēģināt uzbrukumu no aizmugures, mans paredzamais attālums būtu bijis aptuveni uz pusi mazāks. Citroen vienkārši nebija ātruma, lai izlīdzinātu starpību.
  
  
  Ceļš vijās cauri vairākiem asiem pagriezieniem. Dzinējs klepoja, karsts no ūdens trūkuma, un palēninājās, kad es atkal kāpu kalnā. Es varētu izkļūt un skriet ātrāk, vai es tā izmisumā domāju. Es biju pusceļā, mēģinot pielikt pēdējo piepūli.
  
  
  Kaut kur pie krūmiem sākās apšaude. Lodes izurbās cauri Citroen sāniem un no sānu logiem tiku apšļakstīts ar stikla lauskas, kas pārsegumu saplēsa drupās. Gar ceļu stāvēja karavīri ar nāvējošām automātiskajām šautenēm. Izkāpšana no automašīnas nozīmētu pašnāvību. Es noliecos dziļāk, zem šaurā vējstikla malas, kad sekojošā salvete satricināja automašīnu. Turpmāk pajūgu sliedēm ir jāveic visa stūrēšana.
  
  
  Ceļu pārpludināja vēsa mēnessgaisma. Pēc savas pozīcijas nevarēju pateikt, cik ilgi ceļš paliks brīvs, taču man bija skumja sajūta, ka pietiks, lai Saber atkal uzbruktu. Mežā bija dzirdami vēl šāvieni, kas pagaidām izkaisīti, liecinot, ka karavīru galvenie spēki vēl nav ieradušies. Ne tāpēc, ka tam būtu liela nozīme: es biju iesprostota neatkarīgi no tā, kā jūs uz to skatījās.
  
  
  Gaisma filtrējās caur kokiem un sasniedza kapuci un jumtu. Es dzirdēju attālu kaujas lidmašīnas skaņu, kad tā tuvojās. Saplīsušajā atpakaļskata spogulī ieraudzīju tuvojošos lidmašīnu. Attēls piepildīja spoguli, kad pār manu galvu plosījās krustugunis. Atkal mēģināju spriest par distanci, šoreiz galvenokārt paļaujoties uz savu intuīciju, un mainīju savu iepriekšējo taktiku, apzināti novilcinoties līdz pēdējam brīdim un tad atkal uzspiežot gāzi. Citroen bija spītīgs francūzis. Viņš atteicās padoties. Viņš metās uz priekšu ar spēku, kuru, manuprāt, viņš jau sen bija izmantojis.
  
  
  Bet ar to nepietika. Šoreiz pilots pēc iespējas precīzāk kompensēja deguna sānsoli, un tērauda apvalka lodes norāva Citroen no pakaļgala līdz radiatora restei. Stūri pagriezu pa labi, perpendikulāri rievām, tā ka lielāko daļu uzbrukuma absorbēja gandrīz vertikālā mašīnas virsbūve. Bet instrumentu panelis bija bezcerīgi sasists, un arī kaut kas nokļuva zem pārsega. Gar grīdas dēļiem rāpoja liesmas. Uguns bija karsta, un mani apņēma biezs, eļļains dūmu mākonis. Citroen gāja bojā. Riepas bija saplēstas, un degvielas tvertnei tek sūce. Kreisā priekšējā ass atlēca, un viss, kas bija zemāk, tika saplēsts.
  
  
  Diski bez riepām slīdēja gar riepām. Es vairs nevarēju kontrolēt. Man pār vaigu tecēja daudz asiņu, bet es nevarēju pateikt, cik nopietni esmu ievainots. Mašīna tagad ripoja lejup, saplēstais metāls trakā un aklā dusmā raudāja un lēnām sāka krist pāri kalna malai gravā.
  
  
  Es izmisīgi turējos pie sēdekļa, sakodusi lūpas no apžilbinošajām apdegumu sāpēm. Citroen spēcīgi satricināja un mani strauji svieda otrā virzienā. Es ar smagu zābaku iesitu pa durvīm un tās atvērās. Par laimi 11cv ir aizmugurējās eņģes, tāpēc durvis atveras vējā. Tas bija vienīgais, kas izglāba manu dzīvību. Nākamā lieta, ko es zinu, es izkritu un ripoju pa nelīdzeno ceļu, satverot ceļu, lai nenokristu no malas, kas atradās desmit centimetru attālumā no manis.
  
  
  Mašīna slīdēja gar malu, ietriecoties akmeņos, krūmos un kokos, ripojot uz priekšu un atpakaļ un dodoties dziļas gravas dibenā. Kad viņa sasniedza akmeņainās aizas dibenu, viņa eksplodēja sarkanu liesmu jūrā.
  
  
  Es skraidīdamās ieskrēju krūmos, noslaucīdama asinis no saplēstās ādas, kuņģi sagriezās šokā un nelabā dūšā. Debesis kļuva sarkanas caur Citroen degošo virsbūvi lejā. Man bija jāsteidzas. Un, ja es nebūtu pasteidzies, man apkārt būtu simtiem karavīru, kurus pievilinātu mašīnas sprādziens. Bet vienu minūti nācās apstāties, lai atvilktu elpu... Tad rāpoju tālāk pa krūmiem.
  
  
  Mana mazā gāzes bumba joprojām bija pielīmēta pie manas kājas, lai gan es nedomāju, ka tas sasodīts varētu daudz palīdzēt tik atklātā vietā. Mans žileti asais duncis tika izņemts no apvalka un tagad gulēja manā rokā. Es biju iztukšojis savu Luger, kad izlauzos cauri kontrolpunktam uz ziemeļaustrumiem no Metkovičas, un tagad pistole atradās starp 11cv degošajām atliekām. Bet tam nebija lielas atšķirības. Viss AX ieroču arsenāls būtu bezjēdzīgs, ja karavīri mani tagad pamanītu. Viņu bija pārāk daudz, lai cīnītos.
  
  
  Metkovičs bija mana murga sākums. Pirms tam viss gāja gludi. Es ierados Dienvidslāvijā ar itāļu traleri un pēc tam peldēju uz krastu. Metkoviča atradās nedaudz iekšzemē, jauna lauksaimniecības pilsēta kaut kur Dināru Alpu pakājē, ķēdē, kas atdalīja Dalmācijas piekrasti no Bosnijas un Hercegovinas. Metkovičā kontaktpersona man sagādāja dokumentus, drēbes un mašīnu. Kontaktpersona bija kluss horvāts ar neizteiksmīgu seju, lai gan varu derēt, ka šī izteiksme mainīsies, kad viņš uzzinās, kas noticis ar viņa slaveno Citroen. Dokumenti izskatījās labi, bet darba zābaki der kā cirka klauna čības, un manas bikses, džemperis un biezā ādas jaka pieguļ kā vaļa ribu korsete.
  
  
  Pastāvīgā iedzīvotāja dokumenti, lai arī izskatījās gluži likumīgi, kontrolpunktā pat neizturēja apsardzes posteni. Man bija jācīnās cauri kukurūzas laukam uz citu ceļu, un no tā brīža es biju bēguļojošs. Un tomēr karavīri nepadevās. Es cerēju, ka viņi domās, ka esmu miris, kad viņi ieraudzīs, ka automašīna eksplodē, taču veiksme nebija ar mani. Varēju jau redzēt tuvojošos laternas un ik pa laikam dzirdēju seržantu saucienus, kas izklausījās pēc meklēšanas pavēles. Var teikt, ka es joprojām bēgu.
  
  
  Mežs bija kluss, ja neskaita nemitīgo karavīru šalkoņu un ik pa laikam suņu riešanu.
  
  
  Zināju, ka drīz sasniegšu maz veģetētu apvidu, jo meži šeit parasti nebija lielāki par dažiem kvadrātkilometriem, jo zeme bija pārāk sausa. Taču tumsā mežs joprojām radīja plašas telpas iespaidu. Likās, ka tas bezgalīgi aug gar mazām nogāzēm un ielejām, kas bija apaugušas ar grubuļainiem veciem ozoliem. Koki ieguva groteskas formas, jo manī auga vajadzība atrast ceļu lejup, bet ceļa joprojām nebija.
  
  
  Man bija jāiet lejā. Ceļš bija piepildīts ar karavīriem, un arvien jaunas viņu grupas steidzās pa kalniem otrā pusē. Nekas cits neatlika kā iet lejā. Bet kalna nogāze palika, it kā par mani ņirgājoties, pārāk stāva, pārāk slidena un pārāk kaila, lai to mēģinātu.
  
  
  Es jutos izsmelta, un sāpes no traumām kļuva nepanesamas. Bija grūti elpot. Es apstājos uz kores. Pēkšņi es sadzirdēju trulu ūdens murgošanu. Es zināju, ka tas nāk no kaut kurienes man priekšā, lai gan vienīgais, ko es redzēju, bija šaura ieplaka, kas rāpās augšup pa akmeņiem un aizauga kalnā. Ja tur bija ūdens, tā noteikti bija upe: skaņa bija pārāk spēcīga strautai. Un upe nozīmēja vēl dziļāku ieleju, kas droši vien griezās cauri kalnu pļavai man pa kreisi. Tas man nozīmēja, ka nogāzei vismaz divās no četrām pusēm būs klints, lai es nevarētu iet nekur, izņemot karavīru un viņu suņu rokās.
  
  
  Tagad varēja dzirdēt arī suņu rejas. Viņi atveda suņus, iespējams, paņemti no robežsargiem. Noslīdēju lejup pa nogāzi, šķērsoju nelielu padziļinājumu un, izmantojot rokas kā nagus, uzkāpu līdz pēdējai virsotnei. Suņu skaņa aiz manis kļuva skaļāka. Kā Jēzus vārdā viņi sekoja manām pēdām? Viņiem noteikti bija labi instinkti...
  
  
  Pēdējais nobrauciens bija ļoti stāvs un klāts ar milzīgiem laukakmeņiem. Es cieši saliku apdegušās rokas un pacēlos virs ķīļiem. Tad viņš strauji pagriezās pa labi un, klupdams, skrēja pa dzegas līkumu. Uz vienu minūti ūdens skaņa apklusa, tievs kaudzis pacēlās un atkal pazuda. Izgāju no meža malas un, kā jau gaidīju, sasniedzu klinti, kas nogrieza man pēdējo bēgšanas ceļu. Tas bija gandrīz vertikāls un slidens un iegāja gravā, kas bija tik tumša, ka tikai ūdens skaņa zem manis norādīja, kas mani sagaida, kad es kādreiz sasniegšu tās dibenu.
  
  
  Vibrējot no pulsējošām sāpēm krūtīs un galvā, es stāvēju izmisumā, skatoties uz aizu abos virzienos. Mēness iznāca no aiz mākoņiem un atkal spīdēja pilnā spēkā. Simts metrus pa labi un tikpat metrus zemāk es redzēju romiešu akvedukta drupas. Gandrīz viss, kas bija palicis, bija vairākas akmens arkas, piemēram, pāļi, kas pacēlās virs granīta zobu un šķiedrainu augu rindas. Tas būtu kā Niagāras ūdenskrituma šķērsošana pa nobružātu virvi, kas padarītu mani par ideālu mērķi karavīriem. Ja, protams, es varu nokļūt dzīvs, lai mēģinātu.
  
  
  Saliekusies, es skrēju gar malu, piespiežot kreiso roku pie ķermeņa, lai neitralizētu asās sāpes. Es domāju, vai, izripojot no mašīnas, neesmu salauzusi ribu vai vienkārši saplēsusi muskuļu. Es gandrīz biju sasniedzis punktu tieši virs akvedukta, kad dzirdēju soļus sev tuvumā. Es noliecos uz priekšu uz vēdera un piespiedos pie zemes, viegli ieelpojot caur atvērto muti.
  
  
  Abi tuvojās man saspringtā sajūsmā, nezinot, ka esmu pietiekami tuvu, lai dzirdētu viņu klusos čukstus. Viņi nesa čehu M61 ložmetējus. Vīri paspēra vēl dažus soļus un apstājās, nervozi un, bez šaubām, vēlēdamies tonakt atrasties kaut kur citur. Viņi ir bijuši vajāšanā pārāk ilgi. Man tās nācās noskatīties, neatdodot sevi trokšņojot.
  
  
  Klusi es iekāpu dziļākajās ēnās un piegāju klāt, lai piespiestos pie koka. Viņi tuvojās man, mazākajam vīrietim nedaudz paliecoties uz priekšu, it kā viņš gribētu ar acīm caururbt tumsu. Es paliku pilnīgi nekustīga, un viņš mani neredzēja, līdz gandrīz uzkāpa man uz kājām. Tad es pastiepu roku ar kreiso roku, satvēru viņa zodu un parāvu galvu atpakaļ. Ar labo roku es piespiedu duncis viņam pie rīkles.
  
  
  Karavīrs izdvesa rīstošu skaņu un nokrita, asinīm notraipot tuniku. Es pagriezu savu ķermeni pret otru vīrieti, pirms viņš paspēja mērķēt ar savu M61, un uzkāpu viņam virsū, kamēr es metu viņam nazi. Viņš intuitīvi novērsās, liekot mirušajam biedram iekrist starp mums un trāpīt viņam ar šautenes stobru. Atskanēja audu plīsuma skaņa, apspiests lāsts, un tad mans nazis trāpīja zem viņa krūšu kaula, viņa sirdī. Viņš klusi šņukstēja un nokrita zemē blakus savam biedram.
  
  
  Es domāju paņemt līdzi viņu ieročus, bet tad nolēmu atstāt tos tur, kur tie bija. Būtu bijis jauki, ja būtu ložmetēji, bet, ja es tos paņemtu, es būtu vēl vairāk noguris, un to nēsāšana, iespējams, būtu palēninājusi manu nolaišanos līdz ūdensvadam. Pieskrēju uz gravas malu un paskatījos lejup. Kanāls kādreiz turpinājās pāri kalnam, kur tagad stāvu, bet gadu gaitā tas ir aizsērējis, iespējams, milzīga zemes nogruvuma dēļ. Es vēl neesmu atklājis zemes kroku, kur tas notika, un asu leņķi starp dažādiem slāņiem, kas atrodas akvedukta augšpusē. Lai cik stāvs bija šis slīpums, tas bija labāks par perpendikulārajām sienām abās pusēs.
  
  
  Nobraucu pa bīstamo nogāzi, cik ātri vien iespējams, turēdamies pie akmeņiem un satverot augus un stādus, lai tie nenokristu. Neskatoties uz maniem pūliņiem, sākās irdeno akmeņu un dubļu sabrukums, un es sajutu akvedukta malas garšu. Vienu brīdi man šķita, ka esmu salauzusi potīti, bet tas atbalstīja manu svaru, kad es piecēlos un uzmanīgi slīdēju ap kaļķakmens apmali. Akvedukts šķērsoja aizu ar senām drupām, kuras katru brīdi varēja sabrukt zem manis.
  
  
  Sāku rāpot četrrāpus. Man bija rūpīgi jāizvēlas savs ceļš. Biju kādus desmit metrus priekšā milzu atbalsta kolonnai, kad no kalna virs manis atskanēja caururbjošs kliedziens. Tika atrasti miruši karavīri. Es dzirdēju, kā viņi skrien cauri krūmiem un kritušām lapām; tad atskanēja vēl kliedzieni. Es pagriezos un ieraudzīju karavīrus stāvam gravas malā. Visi viņu M61 sāka šaut vienlaikus... Granīta gabali, šīfera lauskas un augi lija pār mani kā lietusgāzes. Es atspiedos pret akmeņiem, mazo pajumti, ko varēju atrast, un tagad rāpu atpakaļ, nezinot, kurp dodos. Manas kurpes paslīdēja, izraisot sabrukušā akvedukta gabalu nolūšanu. Kā dusmīgu bišu spiets man skrēja garām ložu krusa un rikošeta lauskas. Vairāki cilvēki noslīdēja lejup pa nogāzi. Divi iznīcinātāji apstājās dzegas sākumā un sāka šaut no saviem ložmetējiem. Es izmisīgi turējos pie akmeņiem, mana sirds sitās pret ribām.
  
  
  Apšaude apstājās tikpat ātri kā sākās. Es gulēju nekustīgi. Viens no diviem vīriešiem sāka smieties, pārtraucot klusumu, un tad gribēja man uzbrukt. Viņš ievietoja automātā jaunu magazīnu. Mans nazis bija slidens ar asinīm. Es klusībā noslaucīju to savā bikšu kājā un saspiedu to ciešāk rokā, gaidot, kad viņš tuvosies. Dzirdēju, ka vīrietis nāk tuvāk, lai mani piebeigtu. Es paliku nekustīga. Mana vienīgā iespēja bija, ka viņš pēc ložmetēja sprādziena izrādīsies pārāk pašpārliecināts. Tumsā bija grūti pateikt, vai esmu dzīvs vai miris, un es paļāvos uz pārsteiguma elementu.
  
  
  Tagad viņš bija pusceļā līdz vietai, kur es gulēju. Viņa M61 žurnāls bija izbīdīts uz priekšu, un ejot viņš nedaudz šūpojās. Viņa acis nervozi un bailīgi klīda, es nogaidīju, kamēr viņš pagriezās līdz pusei, tad uzlēcu un iemetu duncis.
  
  
  Metiens no augšas bija grūts un labs, un asmens pazuda karavīra krūškurvja kreisajā pusē. Viņa ķermenis saspringa, un es baidījos, ka viņš nokritīs no akvedukta, pirms es spēšu viņu sasniegt. Es viņu satvēru un paspēju izvilkt nazi tieši pirms viņš sāka krist. Nazis iznāca tīrs. Viņš pagriezās un paskatījās tieši uz mani. Viņa acīs parādījās apjukuma un sāpju izteiksme, pēc tam blāvs tukšums, kad ložmetēji atkal atklāja uguni.
  
  
  Es izmantoju viņa ķermeni kā vairogu. Lodes trāpīja viņam mugurā un kratīja kā lupatu lelli. Es mēģināju ar viņu šļūkt pa akveduktu, taču nebija iespējams viņu noturēt un vienlaikus saglabāt līdzsvaru. Lode trāpīja manā jakā, un es sajutu dedzinošas sāpes, kad tā sagrauza manu sānu. Mani pirksti zaudēja satvērienu. Karavīrs sagriezās uz sāniem un pēc tam nokrita no ūdensvada.
  
  
  Tad es zaudēju līdzsvaru uz nelīdzenās virsmas. Es satricināju un mēģināju satvert, bet tas bija bezcerīgi. Slīdot pāri malai, es to satvēru ar visu spēku, kas man vēl bija. Auksts vējš gaudoja cauri aizai. Mani pirksti notirpināja, un es vairs nevarēju noturēties. No plaisas virs manas galvas parādījās ūdens lāse, it kā ar manu tvērienu to būtu izgrūdusi no akmens. Viņa lēnām noslīdēja lejā un samitrināja manu lūpu. Šis bija saldākais ūdens, ko jebkad esmu garšojis.
  
  
  Tad akmens sabruka zem manu roku spiediena, un es nokritu...
  
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es atnācu pie samaņas sāpju jūrā, pārvēršoties instinktīvā aklā panikā, un mana roka juta gludu, cietu koku. Tad es sapratu, ka es nekrītu un Dienvidslāvijas karavīri man vairs nav uz papēžiem.
  
  
  Es mēģināju pakratīt galvu, bet tā bija smaga. Likās, ka manas acis bija aizvērtas, un es nevarēju tās atvērt. Pamazām manas domas kļuva sakarīgas, iekļūstot apspiestās atmiņas biezajos slāņos. Atcerējos, ka veco Citroen iemetu zem lodēm. Es atcerējos mazo iespēju, ko man bija devis akvedukts, un bezjēdzīgo cīņu, ar kuru es cīnījos, lai izbēgtu no vajātājiem, kad biju uzdrošinājies tam pāri. Un nežēlīgs beigas, kad mani pirksti noslīdēja no akmens. Krišanas sajūta, ar pēdējo skaidru domu, kā es gribētu nogalināt tos, kas lika man iekrist šajā kritienā. Tam jābūt slazdam; citas atbildes nebija. Pēc tam bija migla, jo ledainais ūdens šļakatas sasniedza mani un noslīcināja. Brīdis aukstuma un drēgnuma, tā graujošā cietība un nekas vairāk.
  
  
  Nekas, pagaidām. Sviedri pielipa man pie krūtīm. Tagad es to jutu. Man nebija iemesla palikt dzīvam, bet es biju. Pēc tam bija patīkama sajūta, ka mīkstie pirksti glāstīja manu ādu un mitras drānas sajūta uz manas sejas.
  
  
  "Ssst," kāda balss čukstēja. Tad maiga balss serbohorvātu valodā turpināja: “Klusi. Tu tagad esi drošībā.
  
  
  Kādā attālumā es dzirdēju citu sievietes balsi, kas īsi teica: "Klusē, Arvija!"
  
  
  Lēnām atvēru acis un pamanīju, ka skatos uz jaunu seju. Meitene nometās ceļos man blakus, gandrīz apskāva mani, pieliecās. Viņa bija jauna, apmēram divdesmit gadus veca, valkāja tumši zilus svārkus un gaiši zilu izšūtu blūzi. Viņas garie, taisnie mati bija pulēta vara krāsā. "Varbūt es esmu miris, un šīs ir debesis," es nodomāju.
  
  
  Meitene pagrieza galvu un pār plecu teica: "Mammu, mammu, viņš beidzot ir pamodies."
  
  
  "Tad ej nekavējoties un meklē savu tēvu."
  
  
  Meitene atkal paskatījās uz mani. Viņa piespieda audumu pie pieres, pirms piecēlās. Viņa noslaucīja rokas garajos svārkos. Viņas mati sasniedza plecus un saritinājās ap pilnajām krūtīm.
  
  
  Viņa jautāja. - "Kas tu esi?"
  
  
  Pirms es paspēju atbildēt, viņas māte kliedza: "Arvija, nekavējoties zvaniet savam tēvam."
  
  
  Meitene izstaipījās un steidzās pie durvīm. Mans skatiens sekoja viņas jaunā ķermeņa skaistajām līnijām, viņas krūšu un kāju līnijām. Viņa atstāja durvis vaļā, un es redzēju, ka ir diena. Bet saule gandrīz neiekļuva šajā mazajā kvadrātveida telpā. Tai bija jābūt saimniecības telpai, ņemot vērā koka grīdu, koka sienas un salmu jumtu. Tas bija slikti mēbelēts ar rupjām paštaisītām mēbelēm, tumšām un vecām. Pretī man atradās kamīns, kurā tējkannā kaut ko maisīja maza auguma, auglīga sieviete. Viņas mati bija pelnu pelēki, cieši sasieti mezglā aiz saburzītās, apaļās sejas. Zemnieku sievietes dzīvo nogurdinošu dzīvi, un gadi dara savu. Viņa pilnībā ignorēja manu klātbūtni un neteica man ne vārda.
  
  
  Es gulēju izstiepusies pie sienas, ietinusies pāris zirgu astru segās. Pēc tirpšanas sajūtas uz savas ādas sapratu, ka esmu kaila. Virs sievietes galvas ieraudzīju savas slapjās drēbes uz virves.
  
  
  Ilgu laiku nebija nevienas skaņas, izņemot vecās sievietes kustību. Tad atvērās durvis un iekšā ienāca Arvija, kam sekoja drukns vīrietis ar pelēkmelniem matiem, garām ūsām un lielām sarkanām ausīm. Uguns no pavarda piešķīra viņa sejai asu atvieglojumu, uzsverot asas līnijas un leņķus, dziļi novietotas acis un šauru muti. Viņš runāja tikai tad, kad stāvēja tieši man pretī, un tad joprojām vilcinājās, vispirms dziļi ieelpojot.
  
  
  "Tātad jūs esat nomodā," viņš beidzot teica. "Mēs bijām ļoti noraizējušies. Tu . .. tik ilgi gulēju.
  
  
  Kā tu jūties šobrīd?' - Arvija jautāja, noņemot sautējošu kompresi.
  
  
  "Es jūtos labāk," es teicu, spējot radīt smaidu manā sejā. - Saki, kur es tagad esmu?
  
  
  Tas ir Dzzan ciems pie Neretvas upes.
  
  
  Mani apmierināja šī informācija. Metkovičs atradās arī uz Neretas, īsi pirms upes pārvērtības par lielu deltu. Un tā kā upe bija tikai dažus simtus jūdžu gara, tas nozīmēja, ka es joprojām atrados savā misijas apgabalā. Es atspiedos pret sienu un jautāju: "Vai Jzan ir mazs ciemats?"
  
  
  Vecā vīra mute savilkās skābā smaidā.
  
  
  Viens no mazākajiem. Un tas kļūst mazāks.
  
  
  "Vai tas ir pāri Mostārai?" Mostara ir mazs kalnu ciemats apmēram trīsdesmit kilometru attālumā no Metkovičas.
  
  
  "Mēs esam šeit, pusceļā starp Mostaru un Konjiču, kur ceļš iziet no upes."
  
  
  Es nolaizīju savas lūpas. - Tātad mēs esam netālu no Aptos?
  
  
  Meitenes acis iepletās bailēs, un šķita, ka viņa kļuva bāla zem iedegušās ādas. Saraucis pieri, tēvs saknieba lūpas un domīgi pakratīja galvu. "Jā," viņš maigi teica, tad pacēla gaļīgo, nejūtīgo roku. – Es domāju, ka esam runājuši pietiekami.
  
  
  "Pārāk daudz, Josip," piebilda viņa sieva. Viņa pienāca pie manis ar smagu krūzi, kurā bija kūpoša zupa. Viņa man pasniedza krūzi un es atspiedos uz elkoņa, lai to paņemtu. Viņas acis bija lepnas un žoklis bija saspringts. "Pārāk daudz," viņa piebalsoja, atkal pagriežoties. – Un tas neko daudz nedos.
  
  
  "Aizveries, sieviete," vīrietis pavēlēja. tad man: "Ēd un tad atpūties." .. Šovakar tev jāpamet Jzan, lai kas tu būtu.
  
  
  "Nē," Arvija elpoja. - Viņš joprojām ir pārāk vājš.
  
  
  — Jūs neko nevarat darīt.
  
  
  "Es saprotu," es teicu. Pagaršoju verdošo putru. Tā bija garšīga pupiņu zupa ar veseliem jēra gaļas gabaliņiem un tomātiem, un tā dedzināja manu auksto, tukšo vēderu. "Tu uzņēmies lielu risku, slēpdams mani," es turpināju. "Pietiek, ka tu izglābi manu dzīvību."
  
  
  "Mēs, iespējams, esam izglābuši jūsu dzīvību." Ir pāragri teikt. Pirms nepilna mēneša es labprāt būtu riskējusi, lai cik ilgi tas prasītu, bet tagad. . Viņš pārtrauca sevi, pēkšņi apmulsis.
  
  
  Arvija pabeidza domu viņa vietā. Viņas balss skanēja pārsteidzīgi un trīcoši. "Rīt vai parīt Džana vairs nebūs."
  
  
  Es kādu laiku klusēju. Es pētīju vīrieti un viņa meitu, turpinot ēst. Izdzērusi pēdējo pilienu, noliku krūzi blakus gultas pārklājam un mierīgi jautāju: "Kas te notiek?"
  
  
  Vīrietis sakoda zobus un šņāca caur tiem: "Šī nav jūsu cīņa."
  
  
  "Klausies," es teicu. "Tu izglābi manu dzīvību, es joprojām nezinu, kā." Tu mani slēpi un rūpējies par mani, un es zinu, kas notiks ar tevi un tavu ģimeni, ja tevi pieķers. Tāpēc nesaki man, ka šī nav mana cīņa. Šī nav cīņa,” dusmīgi sacīja sieviete pie ugunskura.
  
  
  Jāzeps, tu esi muļķis. Šī vairs nav cīņa. Cīņa ir beigusies.
  
  
  "Pastāsti man par to," es uzstāju.
  
  
  "Labāk palikt viens otram svešiniekiem," viņš spītīgi atbildēja.
  
  
  Nu es varu būt tikpat spītīgs kā jebkurš cits.
  
  
  ES jautāju. - "Kāpēc jūsu ciems tika iznīcināts?" "Man tas ir jāzina, pretējā gadījumā es neiešu." Citādi es nevaru aizbraukt.
  
  
  Vīrietis izmisumā pacēla rokas pret debesīm, nožēlojami nopūšoties. “Nav noslēpums, ka valstij ir ļoti nepieciešams ūdens. Te Jzan mums ir liels klajums blakus upei, kur audzjam kukuruzu un vnu. Lai parādītu savu laimi, mēs dodam priekšroku celtniecībai no koka, nevis akmens, un mēs lepojamies ar šo vietējo tradīciju.
  
  
  "Turpini," es teicu.
  
  
  "Tagad Serbija vēlas pārvērst Džanu par karavīru nometni, jo tur ir ūdens un viegli piekļūt galvenajai nometnei Sarajevā."
  
  
  Kad viņš tik nievājoši runāja par “Serbiju”, man bija jācīnās, lai nesmietos. Serbi veido 42% Dienvidslāvijas iedzīvotāju, tāpēc viņi kontrolē politiku un valdību. Citas etniskās grupas, horvāti, slovēņi, bosnieši, melnkalnieši un maķedonieši, ienīst serbus. Valsts ir neatkarīgu grupu un reģionālo centienu savārstījums. Nav pārsteidzoši, ka Josips nievājoši sauca Dienvidslāvijas karavīrus par serbiem, norādot, ka viņš viņus uzskatīja par vairāk iebrucējiem nekā mani. Bet tagad nebija laika smieties. Situācija tam bija pārāk smaga. "Viņi sagrāba varu, lai cīnītos pret pretestību?"
  
  
  'Jā.' Mēs abi zinājām, ka Pretošanās bāze atrodas Aptosā.
  
  
  - Kas ar tevi notiks?
  
  
  Vecā Josipa seja izskatījās tā, it kā tā būtu cirsta no granīta; viņa balss bija saspringta un naida pilna. "Viņi ir izvietoti nometnēs daudzu jūdžu attālumā. Viņi mūs nogalinās kā dzīvniekus. Tā ir mūsu nāve. Josips turpināja mierīgākā tonī: "Viens no iemītniekiem jūs atrada bezsamaņā, izmestu upes krastā." Zemnieki jūs atveda uz šejieni, jo man bija, kur jūs izmitināt. Karavīri tevi meklēja. Mēs palīdzēsim ikvienam no viņiem paslēpties.
  
  
  Ģimene bija nemierināma, it kā runas par piespiedu pārvietošanu būtu laupījušas viņiem drosmi. Džozefs apstājās un pagriezās. Viņš brīdi stāvēja, durvju rāmja ierāmēts. Saule aiz muguras meta majestātisku ēnu uz nolietoto grīdu, ko klāja viņa senči. "Aizslēdziet durvis ar šo siju blakus," viņš teica. “Es pieklauvēšu trīs reizes lēni. Nelaidiet iekšā nevienu citu. Tad viņi visi aizgāja.
  
  
  Kad viņu soļi nomira, es piecēlos un aizslēdzu durvis, kā viņš teica. Biezais apaļais stars iederējās koka skavās abās durvju pusēs un izskatījās pietiekami stiprs, lai izturētu diezgan brutālu uzbrukumu. Es aptaustīju savas drēbes un atklāju, ka tās joprojām ir slapjas. Es gribēju tikt ārā, bet biju ievainots, smagi sasitums un man ļoti sāpēja. Katrs muskulis manī saspringa un sāpēja.
  
  
  Telpas vidū, nedaudz vilcinoties, es gāju cauri Tai Chi Chuan 108 pakāpieniem, Koen Fo ezotēriskajai formai. Man vajadzēja divdesmit minūtes, lai pabeigtu visu rituālu, bet tad es jutos spirgts un iedvesmots, un pēc nelielas atpūtas es to atkārtoju vēlreiz. Pēc trešās reizes es atgriezos pie savām segām un iekritu zen transā. Atbrīvojusies no sava ķermeņa un ārējām sajūtām, es pārdomāju Jzan likteni un savu neveiksmīgo misiju.
  
  
  Pati misija jau no paša sākuma izskatījās aizdomīga. ..
  
  
  Tev ir vilka reputācija, N3,” Vanags man teica ar bezkaislīgu seju. "Jums patiks šis jaunais uzdevums."
  
  
  Kad mans priekšnieks izmanto humoru, viņš vienmēr ir sarkastisks. Es uzsitu bumbu sev priekšā, zinot, ka nav jēgas atbildēt. Bumba trāpīja pa zāli ap divpadsmito bedrīti. Liela nolauzta zāliena uzlidoja un piezemējās uz manas kurpes.
  
  
  Zobus sakodis, es rakos pa nezālēm, lai atrastu savu bumbu. Mēs atradāmies Delavēras golfa un lauku klubā, Potomakas pretējā pusē tālu no AX birojiem Vašingtonā. Un mēs šīs spēles dēļ izlikāmies par parastu cilvēku baru. Man tas bija vienkārši: man nebija jāizliekas.
  
  
  "Vai jūs kādreiz esat dzirdējuši par Polgaru Milānu?" Vanags jautāja, sekodams man.
  
  
  Es ar savu golfa nūju stūmu narcises. "Es reiz pazinu Milānu Vācijā," es atbildēju. "Viņam tagad jābūt tuvu sešdesmit. Pēdējais, ko par viņu dzirdēju, bija tas, ka viņš savas dzimtās Dienvidslāvijas kalnos vadīja kaut kādu Horvātijas neatkarības kustību.
  
  
  — Polgars Milāns bija arī AX aģents. Mēs palīdzējām segt viņa izdevumus, ja jūs zināt, ko es domāju. Mēs nekad nezinājām viņa grupu. Es nezinu, vai viņa ļaudis ir īsti patrioti vai vienkārši slepkavu banda, kas slepkavo un plēš zem visaptverošiem brīvības un revolūcijas saukļiem. Pietika ar to, ka Milāna bija tur ar ieročiem, kurus viņš ik pa laikam atnesa no savas nometnes Aptosā.
  
  
  - Ko, kungs? Jūs domājat, ka Milāna ir mirusi un viņa grupa joprojām ir aktīva?
  
  
  'Tieši tā. Pirms desmit dienām viņš tika nošauts apšaudē ar Dienvidslāvijas karaspēku. Tā bija sadursme, kurai ar mums nebija nekāda sakara. Vai esi jau atradis savu bumbu? - viņš nejauši jautāja.
  
  
  'Nē.'
  
  
  "Jūs vienmēr varat paņemt šos divus soda punktus."
  
  
  "Es atradīšu šo bumbu."
  
  
  Viņš pacēla plecus. "Lai kā arī būtu, Milānas iedzīvotāji joprojām izmanto bāzi Aptosā.
  
  
  Aptos ir ērgļa ligzda kalnos. Šī ir kādreizējā romiešu vergu nometne, kas nosaukta pēc sākotnējā karjera, kas tur atradās vēl senāk, grieķu valdīšanas laikā. Labi, ja jums patīk senā vēsture. Kāds tam visam sakars ar vilku?
  
  
  – Neesi tik nepacietīgs, Nik. Jūs nekad vairs neatradīsit šo bumbu." Vanags atspiedās pret koku un izaicinoši izņēma cigāru no celofāna, iebāza to mutē un aizdedzināja. Viņš turpināja smirdīgā dūmu mākonī. “Milānai mājdzīvnieks bija daļēji savvaļas baltais vilks. Dīvaina izvēle, bet vairāk vai mazāk piemērota, ja tu pazītu vīrieti. Šis vilks gāja viņam līdzi visur, un ne tikai no uzticības. Es nezinu, kā Milānam tas izdevās, bet viņš iegrieza nelielu iegriezumu vaļīgajās vilka kakla ādas krokās. Tas bija kā maza plakana soma. Viņu nevarēja redzēt viņas kažokādas dēļ, un šķita, ka vilks viņu sargā. Milāna izmantoja šo somu, lai pārvadātu slepenu informāciju.
  
  
  Tas ir ļoti neparasti, vai ne?
  
  
  Arī es vienmēr tā domāju, bet Milānam savā dīvainajā veidā tā šķita lieliska ideja.
  
  
  - Vai viņš tagad ir miris?
  
  
  "Vilks tagad ir pie savas atraitnes."
  
  
  Kur ir šī nelaiķa Milānas sieva?
  
  
  “Aptosā. Kur citur?
  
  
  Es apstājos, atspiedos uz golfa nūjas roktura un pēkšņi jutos ļoti nogurusi. Esmu pārāk ilgi strādājis Hawke uzņēmumā AH, lai nezinātu, kur tas novedīs. - Nē, nesaki man. Ļaujiet man uzminēt. Vilka apģērbā bija informācija, kad Milāna nomira, un mums tā ir vajadzīga tagad. Tagad man jādodas uz Aptosu pēc viņas.
  
  
  - Tieši tā.
  
  
  Bet vai šī sieviete zina, ka man vajadzētu nākt?
  
  
  'Jā. Viņa tevi gaida divas dienas.
  
  
  "Kāpēc es vienmēr esmu pēdējais, kas dzird šo informāciju?"
  
  
  'Aiziet. "Es atradu tavu bumbu," Vanags sacīja, paceļot kāju no vietas, kur tā bija iespiesta zemē. "Kad atgriezīsimies, es jums uzzīmēšu Aptos karti un pastāstīšu, kā sazināties ar mūsu cilvēku Metkovičā." ..'
  
  
  Un tā tas bija: no Metkoviča līdz Dzzan akveduktam. Tas izklausījās traki, bet mana misija, lai arī gandrīz neizdevās un bija nepārprotami apdraudēta, tomēr turpinājās. Vakar tas nebija tikai kontrolpunkts pie Metkoviča. Tas bija viena cilvēka kontrolpunkts, kuru atbalstīja karaspēks, suņi un kaujas lidmašīnas. Kāds bija brīdinājis dienvidslāvus, ka es nāku, un tas nozīmēja, ka mans vāks ir izpūsts un mani dokumenti tagad ir pārāk bīstami lietošanai. Aptos varētu būt slazds, un es par to nevarēju zināt. Man bija jābūt ļoti uzmanīgam, bet šovakar man bija jādodas uz Aptosu.
  
  
  Trīs reizes pieklauvēja pie durvīm. - 'Sveiki. Vai tu mani dzirdi?'
  
  
  Es atpazinu Arvijas balsi, bet neatbildēju.
  
  
  "Es esmu viena," viņa teica. — Lūdzu, ielaid mani.
  
  
  Es ietinos vienā no segām un pielīdu pie durvīm. Tur es pieliku ausi pie aukstā koka un uzmanīgi klausījos, bet neko aizdomīgu nedzirdēju. Ne smago zābaku čīkstēšana, ne blakus stāvošo vīriešu klusā elpošana.
  
  
  'Ko tu gribi?'
  
  
  'Es . ...es atnesu jaunus apsējus... tavai pusei, — viņa teica raustīdamies, it kā apjukusi.
  
  
  Es jau biju apsējusi auduma sloksni ap vidukli, taču tā no manas slodzes bija vaļīga un bija notraipīta ar asinīm. Es atcerējos šonakt pulsējošās sāpes sānos un bailes, ka esmu salauzusi ribu. Bet tas tā nebija. Par laimi, lode atstāja tikai skrāpējumu. Āda joprojām bija maigi dzeltenīgi violeta, tajā vismaz nebija nekādu nepatīkamu rozā svītru, un pārsēji bija jāmaina, lai es varētu iet tālāk. "Labi," es teicu. - Bet nenāc iekšā, kamēr es to nesaku.
  
  
  "Kā vēlaties," viņa atbildēja.
  
  
  Noņēmu atloku un atgriezos pie segas. Tad es žāvājos un durvis atvērās pietiekami plaši, lai viņu varētu ielaist. Viņa nekavējoties to atkal aizvēra un novietoja siju vietā.
  
  
  "Ak," viņa nopūtās, tuvojoties man. Viņas mēles gals izslīdēja un samitrināja viņas lūpas. Viņas acīs bija spilgts mirdzums. "Mēs visi esam vieni, vai jūs to zināt?"
  
  
  - Pagaidi, Arvija. Vai tavs tēvs zina, ka tu esi šeit?
  
  
  "Viņš bija ļoti aizņemts. Es negribēju viņu apgrūtināt.
  
  
  "Jā. Un tava māte?
  
  
  – Viņa arī bija aizņemta.
  
  
  Viņa nometās ceļos man blakus un pastiepa rokas. 'Vai tu saproti? Es tev atnesu apsējus. Viņas rokās bija liels iepakojums un balts pārsējs. - Es pārsienīšu tavu krūti. Tad tu jutīsies daudz labāk.
  
  
  "Paldies," es teicu, uzsmaidot viņai. Viņa bija tik tuvu, ka es jutu viņas siltās krūtis uz savas sejas, lai ieelpotu viņas svaigās ādas smaržu. Viņa pārvilka palagu pār manu vidukli un uzmanīgi sāka atraisīt pārsēju, pirkstiem slīdot pār manu kailo ādu.
  
  
  "Es vienmēr esmu bijis šeit viens," Arvija sacīja, raustot aiz balinātā auduma. "Un puiši ir tik garlaicīgi. Vai jums ir garlaicīgi?
  
  
  'Nekad. Bet līdz šim man Džanā nav bijis tik garlaicīgi
  
  
  "Tā ir taisnība, ja jūs esat sieviete," viņa nopūtās. “Visi mani draugi ir precējušies un viņiem ir viens vai divi bērni, un es vēlos to pašu. Esmu mīlējusies jau agrāk un ir arī iespēja apprecēties, bet es nevēlos precēties ar puisi no Jzan. Viņi ir kā aitas, un jūs... ..'
  
  
  Viņas rokas tagad dedzināja manu kailo ādu. Viņi nogrima paši, nirstot zem segas un virpuļojot ap manu vēderu un muguras lejasdaļu. Viņa man pieskārās vienreiz, ļoti viegli. Es aizturēju elpu. Tad es nometu segu malā, un viņas acis kļuva miglas un vēlmes pilnas, kad viņa skatījās uz mani.
  
  
  Viņa klusi iesmējās, kad viņas rozā mēle atkal paslīdēja gar viņas lūpām. Lēnām, ņirgājoties viņa atpogāja savu zilo blūzi un atklāja stingrās, apaļīgās krūtis. Viņas sejā parādījās viegla pašapziņas piegarša, kad viņa lēnām pacēla ķermeni, lai izkļūtu no svārkiem. Manas acis klejoja pār viņas kailumu un viņa pietupās, lai novilktu biksītes gar trīcošajiem augšstilbiem. Viņa nometa to uz grīdas blakus blūzei un svārkiem.
  
  
  Viņas acis bija vērstas uz manu ķermeni un viņa čukstēja zemā, maigā balsī. 'ES tevi gribu. Es gribēju tevi, kad pirmo reizi tevi ieraudzīju, kad tavs tēvs tevi vakar vakarā atveda uz šejieni.
  
  
  Arvija apgūlās man blakus uz segas. Es pārbraucu ar roku pār viņas sēžamvietas gludumu. Tās bija skaistas formas, un viņas krūtis bija siltas un mīkstas, piespiestas manām krūtīm. Viņa pacēla seju un cieši piespieda atvērto muti manējai, kad viņas roka noslīdēja starp mums. Es nevarēju atturēties no elpas, kad vēsie pirksti aizvērās man apkārt; tad viņa piespieda visu ķermeņa garumu pret mani... "Jā, tagad," viņa vaidēja. "Tagad lūdzu."
  
  
  Es pavilku viņu zem sevis un viņa izpleta kājas, lai mani uzņemtu. Es jutu, ka viņas ķermenis trīc, kad viņa lēnām kustināja gurnus uz priekšu un atpakaļ. Viņas augšstilbi piespiedās manām kājām, un viņas potītes saritinājās un saslēdzās ap maniem ikriem. Es iegrimu dziļi viņas mīkstajā miesā, un viņa saspringa zem manis, vaidot zem maniem grūdieniem, atverot un aizverot gurnus un šūpojot galvu uz priekšu un atpakaļ, tīrā un pilnīgā padevībā. Es jutu, ka viņā aug un izplešas, un manī aug smalks baudījums, un es atklāju, ka viņa tuvojas kulminācijai, jo viņa mani ciešāk turēja un ar lielāku spēku kustējās zem manis.
  
  
  Vairāk! Jā. Vēl,” viņa lūdzās, vēl vairāk sajūsminādama, spārdīdama manas kājas ar papēžiem. Tad viņa iekliedzās, kliedziens, kas griezās cauri būdiņas klusumam. Viņa krampji raustījās, no baudas vaidot, kad es ienācu viņā iekšā. Tad viņas ķermenis viegli atkrita atpakaļ un viņa klusēja, izņemot nevaldāmo augšstilbu trīci, kas bija cieši piespiesti maniem gurniem. Mēs abi gulējām nekustīgi, noguruši un pilnīgi apmierināti.
  
  
  Vēlāk sēdējām uz segām un ēdām zupu, ko māte bija atstājusi katlā. Arvijas seja pietvīka no apmierinātības, kad viņa ar neslēptu interesi skatījās uz mani, kad es ar viņu runāju.
  
  
  Klausieties uzmanīgi," es teicu. "Jūs zināt, ka es došos uz Aptosu, vai ne?" "Es tā domāju," viņa atbildēja pāri krūzes malai. Viņa nolika zupu, un viņas acis atkal kļuva skumjas. – Bet tev tas nekad neizdosies. Visur ir karavīri.
  
  
  Es mēģināšu, Arvija. Un, ja varēšu, es centīšos palīdzēt jums un jūsu cilvēkiem.
  
  
  Bet kā?'
  
  
  Es pakratīju galvu, iegrimis savās domās. 'Es nezinu, kā. Bet, ja Jzan iznīcina tāpēc, ka karavīri vēlas cīnīties ar nemierniekiem, Aptosam kaut kas jādara, lai palīdzētu.
  
  
  "Tu esi labs cilvēks," viņa čukstēja.
  
  
  “Svarīgākais ir tas, ka jums ir jāpretojas pēc iespējas ilgāk. Kad esat iekāpis vilcienā, mēs vairs neko nevaram darīt.
  
  
  Arvija uz brīdi paskatījās prom un tad klusi nolika mūsu krūzes uz galda. Viņa pagriezās un nostājās man priekšā, joprojām klusēja, baiļu un raižu aizmiglotu seju. Beidzot viņa asi teica: “Es vēlos… lai varbūt es varētu tevi atturēt no tava trakā plāna. Tas ir bezcerīgi gan mums, gan jums. ..pārāk bīstami.
  
  
  Es iesmējos, atspiedusies uz elkoņiem, lai pētītu viņas tēloto skaistumu. - Karsti vārdi. applaucēšanās. Bet es tik ilgi biju foršs un nekad netiku pieķerts.
  
  
  'Nekad?'
  
  
  - Nu, gandrīz nekad.
  
  
  "Jūs esat pelnījuši atlīdzību," viņa teica, smagi elpodama. "Jūs esat pelnījuši daudzas balvas. Un man arī kļūst karsti. Karsts kā uguns. Viņa stāvēja pār mani, un es jutu, kā uguns manā ķermeņa lejasdaļā atkal uzliesmoja. "Un mums ir atlicis daudz stundu," viņa piebilda. "Daudzas stundas."
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Iestājoties tumsai, Josips, uzticīgs savam vārdam, izveda mani ārpus Džana. Viņš veda mani pa gandrīz pamestām ielām, cauri plašai ielejai aiz ciemata un tad uz akmeņainu zemesragu. Pēc dažām stundām mēs apstājāmies, un zem laukakmeņu nojumes viņš uzkurināja uguni un uzvārīja kafiju. Izmantojot smailu nūju, viņš uz zemes uzzīmēja karti un paskaidroja man ceļu tīklu, kas man jāiet, lai nokļūtu Atosā.
  
  
  "Tas atšķiras no iepriekš plānotā," es teicu, atceroties maršrutu, ko Vanags man bija norādījis.
  
  
  "Jā," viņš atbildēja. "Bet jūs tagad nākat no citas vietas." Es jums parādīšu īsāko maršrutu no šejienes, un pat šādā veidā jums būs vajadzīgas daudzas stundas, lai nokļūtu Aptos aizmugurē.
  
  
  - Aiz muguras?
  
  
  "Diemžēl, mans draugs," viņš man paskaidroja. "Es neesmu burvis. Uz Aptos ved tikai divi ceļi, un tie nav savienoti. Jums jāatceras, ka ir labs iemesls, kāpēc Apthos ir grūti iegūt. Kādreiz tas bija vergu un gladiatoru cietums, bet tagad... .. - Viņš nopūtās, trīcēdams. "Jums būtu jāatgriežas pie Metkoviča, ja vēlaties tuvoties Aftosam no priekšpuses," viņš maigi piebilda.
  
  
  "Rādi man ceļu, Josip," es teicu, iekšēji stenēdams. Šī bija jau simtā kļūda. Vanags man teica, ka Milānas sieva mani gaida, bet noteiktā veidā un laikā. Es jau kavēju, kas pats par sevi bija aizdomīgi, un, kad es beidzot tur nokļūšu, tas būs nepareizajā pusē. Partizāni varētu būt ļoti jutīgi pret šiem punktiem, it īpaši ar pirkstu, ko viņi turēja uz sprūda.
  
  
  Kad Josips pabeidza skaidrojumu un es viņam pēc atmiņas atkārtoju maršrutu, viņš izdzēsa karti un atkal sakravāja mantas. Tad, mani cieši apskāvis, viņš ieslīdēja naktī un pazuda.
  
  
  Es biju viena. Josipa sieva sakārtoja manas drēbes, un Arvija man sagatavoja maisu ar pārtiku, lai es varētu turpināt ceļu. Mana gāzes bumba bija vienīgais ierocis, kas man bija palicis. Es pazaudēju stiletu, kad noslīdēju pa akveduktu: “Bumba tagad bija manā kabatā. Josipa ģimene to noņēma no manas kājas, kamēr es biju bezsamaņā, un rūpīgi izžāvēja kopā ar visām mantām. Tas kļuva gandrīz bezjēdzīgs, un Jzan nebija nekā, ko es varētu izmantot pazaudētā ieroča vietā.
  
  
  Es sāku staigāt lēnā, vienmērīgā tempā, lai taupītu savu enerģiju, un nekad neatkāpos no Josipa man dotajiem norādījumiem. Tā bija gara pastaiga. Kad es gāju pa tumšajām ielejām, vējš gaudoja cauri sausajiem kokiem, smeldams seju. Es gāju pa augstajām grēdām, un pie manām kājām gulēja milzīga beigta pasaule, un nakts dzīvnieku kliedzieni man deva cerību, ka vilkam Milānam šajā apvidū nav pārāk daudz radinieku. Zeme ātri sāka celties, pārvēršoties masīvās klintīs, un visbeidzot, kad līdz ar rītausmu horizonts kļuva sārts, es sasniedzu Atosu.
  
  
  Vanags nepārspīlēja. Aptos bija ērgļa ligzda kaut kur augstu kalnos. Daba ir radījusi patiesi neieņemamu cietoksni, ko ieskauj neizbraucami kalni un nepieejamas klintis. Tā bija kā sala debesīs, un aizmugurējā ieeja nebija nekas vairāk kā šaura, apmēram septiņus metrus gara eja, ko ar celiņu savienoja galvu reibinošas ar rokām izkaltas kāpnes.
  
  
  Sāku kāpt uz nometnes pusi, juzdamies kails un neaizsargāts, viegls upuris visam un visiem... Uzkāpu pa vītņu kāpnēm un sasniedzu eju. Tieši priekšā es redzēju vecu nocietinājumu. To piepildīja pelēka gaisma bez ēnām. Vienīgā skaņa bija vēja čuksti virs plato.
  
  
  Bija pārāk kluss, aizdomīgi pārāk kluss. Standarta procedūra bija tāda, ka viņi izlika sargsargus, un viņi jau sauca mani. Ejot pa šauro eju, sajutu acis no slēptām plaisām, bet es neko neredzēju. Es kļuvu piesardzīgāks par dusmīgu pumu, un mani nervi saspringa, kad sajutu ko citu: es jutos tā, it kā ietu taisni lamatās.
  
  
  Es biju apmēram pusceļā ejai, kad no klints manā priekšā parādījās divas milzīgas figūras. Blāvajā gaismā es neredzēju viņu sejas, un viņi notupās pret mani. Pagriezos, domādama, ka varētu atgriezties pie izejas. Bet no aizmugures man tuvojās arī divas tumšas ēnas. Mēs sanācām mežonīgā roku un kāju mudžeklī.
  
  
  Dūre ietriecās man vēderā. Es automātiski devos pretī ar Tie Sjow Shemg Sjie, ar kreiso roku satverot uzbrucēja kreiso plaukstu un ar labo apakšdelmu bloķējot viņa kreiso roku. Es saspiedu abas rokas un izvilku spēku no viņa uzbrukuma. Pirms viņš paspēja kaut ko izdomāt, es nolaidu kreiso roku un noņēmu labo roku, piespiežot ar apakšdelmu, liekot viņam zaudēt līdzsvaru. Tad es viņam iespēru pa ceļgalu.
  
  
  Ja tas tiek izdarīts pareizi, tas uz laiku var to atspējot. Bet es atturējos, jo nevēlējos tos dzēst uz visiem laikiem. Dievs, šiem puišiem vajadzēja būt manā pusē. Problēma bija tā, ka es biju vienīgais, kas zināja... Vīrietis tika notriekts bezsamaņā, kad ietriecās viņam aizmugurē.
  
  
  "Čau," es iekliedzos. "Hei, pagaidi. Es..."
  
  
  Tas bija viss, kam man bija laiks. Otrs vīrietis uzlēca man uz kakla no aizmugures. Viņa rokas sniedzās pret katru ķermeņa daļu, ko viņš varēja aizsniegt. Es izmantoju Shan Hsien Teng Shoe, tad notupos un spēcīgi iespēru viņam pa vēderu ar sava kreisā zābaka zoli, izliekoties, ka ar kreiso roku iesitu viņam pa seju, lai pārliecinātos, ka viņš neatvairs manu sitienu.
  
  
  Viņš izdvesa aizsmakušu saucienu un nokrita.
  
  
  Es turpināju. Vīrietis, kurš bija nokritis zem mana pirmā uzbrucēja svara, pielēca kājās un acumirklī ar pirkstiem satvēra manu kaklu.
  
  
  Ceturtais vīrietis man spēcīgi iesita pa kājām un es nokritu. Tūlīt viņš uzlēca man virsū, un vairākas sekundes es nebiju pārliecināta, ka kaut ko redzu. Viņam bija jābūt vienam no izcilākajiem cilvēkiem, ko jebkad esmu sastapis. Viņš bija milzis, vismaz sešas pēdas garš, ar vienmērīgām proporcijām. Viņa pleci bija tik milzīgi, ka likās, ka viņš valkā regbija paliktņus. Varbūt tas bija tāpēc, ka viņš bija sarāvies, bet viņa kvadrātveida žokļa galva uz pleciem neizskatījās tā, it kā tai būtu kakls. Viņa kājas bija paredzētas, lai turētu biljarda galdu, un viņa rokas bija tikai nedaudz plānākas. Viņa kreisajai rokai bija jābūt vismaz pēdu platai. Viņam nebija labās rokas. Tā vietā tam bija trīszaru āķis. Viņam bija tikai jānovirza šis āķis noteiktā virzienā, un es tikšu pārgriezta kā zivs.
  
  
  Viņš mēģināja nirt zemu un asi. Man nebija laika izmēģināt vēdera mešanu; Es jau biju pārāk aizņemta, lai apgāztos un bloķētu viņa nāvējošo āķi. Ar kreiso roku es satvēru viņa baļķim līdzīgo plaukstas locītavu un ar labo roku satvēru viņa kreiso plecu, piespiežot zābakus pie viņa potītēm. Viņa kājas lidoja uz sāniem, un viņš lidoja pāri man lokā. Kad viņš atsitās pret zemi, viņš nodrebēja.
  
  
  Es uzreiz pielēcu un apgriezos ap savu asi, lai ne mirkli nepazaudētu viņu no redzesloka. Viņš kūleņojot piezemējās uz kājām un atkal uzbruka. Es atbrīvoju savu kāju un atkal satvēru šo roku, izmantojot visu tās milzīgo spēku, lai to pagrieztu līdz pusei. Tad, saliecot viņa roku, es iesitu viņam ar plaukstu. Jābūt asam kaula lūzumam, kas padarītu viņa āķi nederīgu. Bet tā vietā mana roka sastindzis no sāpēm. Viņa roka bija metāla līdz pat elkonim.
  
  
  Ha, viņš šņāca. - Tagad es tevi nogalināšu. Viņa acis bija apakštasīšu lielumā, mirdzēja naidā un ļaunprātībā.
  
  
  Viņš pagrieza pret mani ar savu āķi un dusmās norūca. Es atvairīju sitienu ar kreiso roku, un viņa sitiens novirzījās uz leju. Pēc tam es pakāpos uz sāniem, lai ar labās dūres kauliņiem ietriektos viņam pa diafragmu. Bet viņš bija tikpat ātrs, cik garš. Viņš satvēra manu dūri ar kreisās rokas plaukstu un sāka to spiest. Es jutu, ka manas cīpslas un kauli saspringst, it kā tie varētu uzsprāgt un salūzt kā aizdegšanās.
  
  
  Mani spēki ir beigušies. Viņš saspiedās stiprāk, viņa roka saspieda manējo kā netikums. Manas kājas trīcēja, jau novājinātas no stundu ilgas pastaigas. Vēl mirklis un trīs citi vīrieši uzlēks man virsū, un viss būs beidzies. Mana vienīgā iespēja bija trāpīt Djöe Feng Sjie pi, taču tādējādi es būtu pakļauts šim briesmīgajam āķim.
  
  
  Mana kreisā roka izšāvās uz priekšu, sasitot viņa plaukstas locītavu. Mana labā roka tagad bija brīva, bet tieši tajā brīdī viņa labā roka šūpojās, un viņa āķa asie gali iedūrās manā jakā. Es no visa spēka paspiedu viņa plecus. Viņš paklupa, un, ādas piedurknei atdaloties no pleca, atskanēja plaisa.
  
  
  Dedzinošas sāpes pāršalca manas smadzenes un tumšas asinis izplūda cauri manam džemperim. Tomēr es atļāvos viņam uzbrukt, pirms viņš paguva atbrīvot savu āķi, un pārējie trīs uzbruka man no aizmugures. Es ar kreiso kāju iesitu viņam pa labo apakšstilbu un izdarīju vienkāršu ceļgala metienu.
  
  
  Viņa rokas šūpojās kā vējdzirnavu asmeņi un viņš atkal nokrita. Es iespiedu gurnus viņa krūtīs un saspiedu viņa rokas ar saviem ceļiem. Es sakrustoju rokas tā, ka manas plaukstas bija piespiedušās pie viņa rīkles, ja to var nosaukt par rīkli, un atdevu visu, kas man bija. Es nemēģināju viņu nogalināt, es tikai gribēju viņu slēgt, apturot asins plūsmu viņa smadzenēs. Tas bija neiespējami. Manai ievainotajai rokai bija asas, pulsējošas, neciešamas sāpes, bet es ar visu savu svaru atspiedos uz viņu, zinot, ka man ar viņu jātiek galā un ātri. Dzirdēju, ka man aiz muguras iet trīs vīrieši, un milža rokas slīd man zem kājām. Es nospiedu stiprāk. Viņa acis sāka ripot atpakaļ. Kaut kas auksts un metālisks atspiedās pret manu labo deniņu. Sievietes balss teica: "Ja viņš nomirs, es tev nositīšu galvu."
  
  
  Es lēnām pagriezos, joprojām nevēlēdamies atbrīvot spiedienu, un atklāju, ka skatos lejup pa Mannlicher Carcano šautenes stobru.
  
  
  Es paskatījos nedaudz augstāk. Sieviete stingri nostādīja savas garās, taisnās kājas, piespiežot šautenes siksnu pie pleca, un skatījās uz mani ar ierastu pārliecību. Viņai bija apmēram trīsdesmit. Viņas bikses un krekls brīvi karājās vietā, kur viņas viduklis sašaurinās un savilkās, kur viņas pilnās krūtis un sulīgie sēžamvietas piespiedās pie mīkstā, nolietotā auduma. Viņas melni mati bija nogriezti īsi un piekārti pie pieres, dzirkstošās acis un lepni sarkana mute.
  
  
  Es vēlreiz paskatījos uz vīrieti. Viņš jau bija kļuvis zils, un es ar perversu sajūtu mazliet stiprāk nospiedu viņa kaklu. "Šaujiet," es viņai teicu. "Vismaz tad sāpes beigsies."
  
  
  "Es noteikti to darīšu. Es tevi noteikti nogalināšu, ja nepildīsi manu pavēli.
  
  
  "Ja es viņu atlaidīšu, viņš mani nogalinās."
  
  
  "Idiots," viņa nošņāca. "Kopš jūs šeit nonācāt, pret jums ir vērsti ieroči. Ja mēs gribētu, lai tu mirst, tu jau sen būtu līķis. Bet jūs sadusmojāt Hešu ar savu izaicinājumu, un viņš zaudēja savaldību. Nedusmo mani tagad, pretējā gadījumā tu zaudēsi savu dzīvību.
  
  
  Es jutu rūgtas apbrīnas uzplūdu par šīs sievietes skaistumu un spēku un domāju, cik labi būtu atbrīvot kādu daļu no šīs augstprātības viņā. Tad es sapratu, ka man jāpaliek dzīvam, lai mēģinātu, un ka viņa tur rokās ieroci, ko viņa noteikti izmantos. Es nopūtos un atraisīju tvērienu. "Labi," es teicu. 'Bet es . ..'
  
  
  'Nekas. Ne vārda. Zī pabāza man ar savu ieroci, lai uzsvērtu savu viedokli. - Atlaid viņu un paliec mierīgs. Hesh Padra parūpēsies, lai jūs mums pateiktu to, ko mēs vēlamies uzzināt, nevis to, ko vēlaties pateikt.
  
  
  Ar mierīgu, vienaldzīgu attieksmi lēnām noslīdēju no vīrieša un noliku rokas uz zemes. Tagad nav īstais laiks izrādīt bailes. Vīrieši pulcējās ap mums, viens kliboja, otrs berzēja vēderu tur, kur es viņam biju pieskārusies. Citi viņiem pievienojās no klintīm, līdz visi seši partizāni skatījās uz mani caur vēja plosīto tumsu, visi cerot, ka es nogāzīšos zemē un lūgšu žēlastību.
  
  
  “Hašs? Heš, tev viss kārtībā? — sieviete satraukti jautāja. Vīrietis uz zemes ievilka elpu, un viņa masīvā krūtis piepūtās kā balons. Pēc mirkļa viņš piecēlās sēdus, iztīrīja rīkli, izspļāva un smīnēja ar zelta zobiem pilnu muti. "Jā," viņš norūca. "Tas bija labs mēģinājums, taču ar to nepietiek, lai apturētu Padres."
  
  
  "Vai jums vajadzēja sievieti, kas jūs glābtu?" - nejauši atbildēju.
  
  
  Viņš noliecās uz priekšu un iegrūda sava āķa cieto galu manā rīklē, tieši virs artērijas kreisajā pusē. Ar aukstu niknumu viņš teica: "Uzmanieties uz saviem vārdiem, pretējā gadījumā tie var būt jūsu pēdējie. Pat visskaļākais zvans apklust, kad tā zvanu tornis tiek noņemts.
  
  
  Es smagi noriju siekalas, pēkšņi sajutu savu mēli. "Tu biji stulbs, mēģinot mūs izspiegot."
  
  
  "Es nenācu šeit spiegot," es teicu Hešam Padrem. "Mani sauc Kārters, Niks Kārters un es..."
  
  
  "Tu melo," viņš pārtrauca, ņurdēdams.
  
  
  "Celies augšā Nikam Kārteram pirms dažām dienām vajadzēja iziet cauri vārtiem.
  
  
  "Vārti... jūs domājat galveno ieeju?"
  
  
  "It kā jūs to nezinātu," Padra iesmējās. "Mēs nosūtījām cilvēku satikt Kārteru un atvest viņu uz šejieni." Bet mūsu cilvēks tika pieķerts, pirms viņš atrada Kārteru, īsto Kārteru. Tāpēc viņam joprojām ir jāiet cauri Vārtiem, jo viņš nezina labāk. Bet jūs nācāt pa citu ieeju. Tikai Karaks varēja tevi nosūtīt. Vai viņš mūs uztver kā mazus bērnus?
  
  
  "Es nezinu Karaku," es atcirtu. "Bet, ja jūs man atņemsit šo āķi, es jums pastāstīšu, kā es šeit nokļuvu."
  
  
  Tā vietā āķis gāja vēl dziļāk. Es sarāvos, jo jutu, ka manā miesā no neliela griezuma sūcas asinis. Es ātri teicu: "Polgar Milan, viņš šeit vadīja, vai ne?"
  
  
  'Un kas?'
  
  
  "Viņa atraitne. .. Ja es varētu runāt ar viņa atraitni, es varētu pierādīt, kas es esmu.
  
  
  Hešam Padrai tas šķita ļoti smieklīgi. Viņš atmeta galvu un skaļi smējās, aizelsdamies, un katru reizi, kad viņš atkal smējās, āķis iegrima mazliet dziļāk. Es domāju, vai es varētu viņam iesist pa seju, pirms tas āķis izrauj visu manu rīkli.
  
  
  - Ja tu runātu ar viņa atraitni, ko tu viņai teiktu? - viņš jautāja, kad pārstāja smieties. - Ko tu teiktu?
  
  
  'Aizmirsti. Tas ir vācu valodā.
  
  
  "Izmēģiniet to," viņš mudināja. Viņa acis mirdzēja kā kaķim. Viņš pārgāja no serbohorvātu valodas uz angļu valodu ar izteiktu akcentu un atkārtoja: "Izmēģiniet to."
  
  
  Es nogurusi paskatījos uz viņu. Man tas patika arvien mazāk. Vīrieši zaudēja pacietību, un sieviete draudīgi pamāja ar šauteni. Es tos kādu laiku atstāju spriedzē un tad citēju: “Wir niemals wünschen vorangehen unsere Hass.” Tas nozīmē: mēs nekad neaizmirsīsim savu naidu.
  
  
  Sieviete nekavējoties atbildēja ar nākamo dzejoļa rindiņu. "Wir haben jeder aber eine einzige Hass." Vai arī: mums visiem ir tikai viens naids.
  
  
  Es uz mirkli skatījos uz viņu ar izbrīnu. 'Tu...'
  
  
  Polgara sieva. Sofija.
  
  
  "Bet es atceros Polgaru kā vecu cilvēku." Un tu. .. "Paldies. Bet cilvēks ir tikai tik vecs, cik viņš jūtas, un Polgars vienmēr jutās pats. .. jauns. Viņa nedaudz uzsmaidīja man un pēc tam citēja: "Mēs mīlam kā viens, mēs ienīstam kā viens, mums ir tikai viens ienaidnieks." Ja jūs esat Niks Kārters, vai jūs varētu man pateikt pēdējās divas rindiņas?
  
  
  "Tas ir tikai viens un tikai viens vārds," es teicu. "Vācija nekad nebeigs ienīst Franciju."
  
  
  "Pēdējais vārds ir "Anglija!"
  
  
  "Bet Otrā pasaules kara laikā. ..'
  
  
  "Šis ir dzejolis no Pirmā pasaules kara," es viņu izlaboju. Ernsta Lisauera naida dziesma. Bet jūsu pasaule ir mainījusies. Es nozīmīgi paskatījos sev apkārt. — Jūsu ienaidnieks tagad ir jūsu vīra ienaidnieks, nevis Francija vai Anglija.
  
  
  Viņa atmeta “mannlicher”... “Piedod, bet mēs ar Polgaru apprecējāmies Berlīnē daudzus gadus pēc tam, kad viņš satika tevi. Mēs nekad neesam tikušies. Man bija jābūt uzmanīgam.
  
  
  "Nav par ko sevi vainot."
  
  
  Sofija Milāna vērsās pie Heša Padrē un pārējiem. Tas ir Niks Kārters,” viņa teica serbohorvātu valodā. “Nejauši viņš ieradās šeit caur šo ieeju, nevis caur vārtiem, un aizbēga gan no armijas, gan no Karaka. Sveiciniet viņu.
  
  
  Viņi mani sagaidīja ar tādu pašu nepārvaramu kaislību, ar kādu viņi bija cīnījušies ar mani dažas minūtes iepriekš. Viņi drūzmējās ap mani no visām pusēm, līdz Padre bija jādod pavēle, viņa āķis mirdzēja rīta gaismā.
  
  
  Kad nonācām nometnē, Sofija apkopa manas brūces un tad pagatavoja mums ēst. Starp Gvivec kumosu, tipisku Balkānu jauktu dārzeņu sautējumu un baltvīna malku, kas garšoja pēc astotās vīnogu spiešanas, es runāju par Dienvidslāvijas uzbrukumu, par Džanu un par savu ceļojumu uz Athosu.
  
  
  Lielākā daļa no tā bija patiesība. Es nepieminēju Arviju. Tā nav viņu darīšana. Es arī izvairījos no iemesla, kas bija šeit. Viņi mani acīmredzot gaidīja, bet muļķības ar šo dzejoli norādīja, ka grupa nezināja manu mērķi. Vanags nepieprasīja šo noslēpumu. Viņš man tikai teica, ka Milānas sieva uz to uzstāja. Taču Balkānu politika strauji mainās, un piesardzība bija saprotama. Pēc tam nejauši tika minēts vīrietis, kurš tika nosūtīts man pretī, un vēl viens vīrietis, Karačs. Man arī nepatika. Bet es viņiem sīki izstāstīju to, ko teicu. Šiem cilvēkiem pieticība ir tikai soļa attālumā no gļēvulības, un neliels pārspīlējums nenāks par ļaunu stāstam, it īpaši, ja vēlaties, lai tas būtu viņu pusē. Turklāt es pats to izbaudīju.
  
  
  Kad es pabeidzu, viņi man pasniedza pudeli, un es apsēdos pie akmens. Šķita, ka grūtākais ir beidzies. Atnācu, piekritu, un pārējais būs viegli. Es nebiju aizmirsis savu solījumu, ka centīšos saņemt palīdzību Jzanam, bet man bija jāgaida sava kārta. Vanags savā pazīstamajā, strupajā manierē uzsvēra, ka Milānas vilka nestā informācija ir jāiegūst par katru cenu. Tas bija mans pasūtījums, un mans pasūtījums bija vissvarīgākais. Paskatījos uz Sofiju un pārgāju atpakaļ uz vācu valodu.
  
  
  "Frau Milan," es iesāku.
  
  
  "Lūdzu, sauciet mani par Sofiju," viņa teica.
  
  
  Padra, sapratis nozīmi, ja ne katru vārdu, īsi pasmējās un nobolīja acis. Es viņu ignorēju, uzsmaidīju viņai un izmēģināju pudeli, ko tikko atvēru. "Sofija, lai arī man patīk Aftos un jūsu viesmīlība, man drīz būs jādodas prom."
  
  
  'Jā. Tev vajag mana vīra vilku.
  
  
  "Man nevajag visu šo vilku," es steidzīgi teicu. "Pietiek ar to, kas viņam ir līdzi."
  
  
  'Tas ir neiespējami.'
  
  
  'Neiespējami?' Es ātri iedzēru malku vīna. Es jau varēju iedomāties savu atgriešanās ceļu, mēģinot kontrolēt mežonīgo dzīvnieku, nezaudējot nevienu kaula gabalu. "Jūs nevarat atdalīt abus."
  
  
  "Es domāju," viņa klusi teica, "man nav šī vilka."
  
  
  'Viņš ir aizgājis? Izbēdzis? Vai traks?
  
  
  — Viņš ir pie Karaka.
  
  
  Es dzirdēju, kā mana balss kļūst skaļāka. -Kas ir šis Karaks?
  
  
  Sekoja ilgs klusums. Sofija pagrieza seju pret rīta sauli. Pirmie stari dzirkstīja viņas matos, izgaismojot augstos vaigu kaulus un ziloņkaula kaklu. Šķita, ka viņas acis uztver viņa siltumu, bet, kad viņa paskatījās uz mani, tās kļuva vēsākas un neatvainojošākas nekā jebkad agrāk. Tāpat arī viņas balss, kad viņa beidzot turpināja serbohorvātu valodā. — Vispirms es tev pastāstīšu, kā Polgars nomira, Nik. Viņš un vēl deviņi citi tika pieķerti armijas slazdā, tāpat kā tas, kuru jūs izbēgāt, kad iebraucāt Cerna Gora. Viņiem nebija izredžu.
  
  
  Cerna Gora serbu valodā nozīmē Melnkalne. Es jautāju: "Vai viņš tika nodots, Sofija?"
  
  
  Viņa pamāja. “Nodevējs bija viens no mums, kaujas noguris un pārliecināts par lielu atlīdzību.
  
  
  Viņš mira pelnītā nāvē kā nodevējs. Mēs saliecām kopā divus kokus un piesējām viņu starp tiem. Tad mēs nogriezām virves, kas tur kokus."
  
  
  "Bet ar to slepkavība nebeidzas," Padra norūca.
  
  
  "Mēs tagad atrodamies pilsoņu kara vidū. Mums jāizlemj, kas mūs vadīs pēc Polgāra nāves.
  
  
  - Mēs sadalījāmies divās daļās.
  
  
  "Otra puse," es teicu, "vai tas ir Karaks?"
  
  
  'Jā. Evans Karaks, mana vīra leitnants. Viņš sauc par šāvienu, Nik. Viņš kontrolē lielāko daļu nometnes, un mēs esam atstumtie.
  
  
  'Tu? Bet tu esi Milānas sieva.
  
  
  "Šeit sieviete tiek uzskatīta par vīrieša partneri, nevis kā viņa vadītāju," viņa ar nožēlu sacīja. — Un Karakam ir vilks.
  
  
  "Viņa domā viņa kažokādu," Padra paskaidroja. “Vilks nomira kopā ar Polgaru, un Karaks viņu noplucis. Viņš to izmanto kā totēmu, kā pierādījumu tam, ka ir Polgara likumīgais mantinieks. Un, lai situāciju padarītu vēl ļaunāku, vīrieši paklausa un seko viņam kā blēdošas, pārbiedētas aitas.
  
  
  “Dzīve šeit ir nežēlīga, un cīņa par Horvātijas neatkarību ir ilga, varbūt pārāk ilga. Priekšnieki zaudēja dvēseli līdz ar jaunību,” Sofija nopūtās. – Bet tas ir dabiski. Kļūstot vecākam, gribas ciešāk turēties pie tā, kas palicis pāri."
  
  
  "Bah," Padra dusmīgi iesaucās. "Mums ir jāuzbrukumā. Mums ir jāatriebjas Polgaram un mūsu kritušajiem brāļiem. Bet nē! Mēs Aptos atkal cīnāmies ar pagātni un spēlējam spēles, lai aizmirstu par nākotni. Pēc Karaka domām, mēs esam reālisti, bet es domāju, ka mēs šeit trūdējam.
  
  
  "Bet tu saproti, Nik, kāpēc mums tas nav iespējams," sacīja Sofija. “Karakam ir daudz cilvēku, un viņš paliks pie varas tik ilgi, kamēr viņam būs šī vilka kažokāda. Viņš neatteiks. Man žēl, ka jūs tik un tā atnācāt šeit un tagad jums ir jāatgriežas tukšām rokām.
  
  
  Brīdi padomāju, kad rūgta sajūta pārskrēja manā ķermenī. Tad es jautāju vāciski: vai Karaks zina par šo lietu, Sofija?
  
  
  "Protams, nē," viņa atbildēja vāciski. "Mēs ar Polgaru to turējām noslēpumā."
  
  
  "Tātad, kas tas bija, tas joprojām ir tur?"
  
  
  'Jā.'
  
  
  Es piecēlos, izstaipījos un, padodoties neizbēgamajam, serbohorvātu valodā teicu: "Tad atliek tikai viena lieta."
  
  
  - Un šī?
  
  
  Mums ir jāatņem šī kažokāda no Karaka."
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Sofija noelsās, kad viņas acis iepletās. - Nē, tas ir neiespējami!
  
  
  "Man tas jādara."
  
  
  Padra pavēra muti, lai kaut ko teiktu, bet es viņu apturēju. "Redzi, es saprotu jūsu problēmu un jūtu tai līdzi," es teicu. Es neapceļoju pusi pasaules un neuzkāpu šajā dieva pamestajā kalnā, lai atgrieztos tukšām rokām. Man ir jādara savs darbs, un tas ir sasodīti svarīgi. Un Karakam tas ir jāsaprot.
  
  
  "Viņš tevi nogalinās."
  
  
  - Jā, Padra. Var būt.'
  
  
  - Pastāsti viņam par... ..'
  
  
  - Nē, Sofija. Tas paliek mūsu noslēpums.
  
  
  - Bet ko tu darīsi? ..?
  
  
  ES vēl nezinu. Es kaut kur aiziešu. Es neveikli piecēlos kājās, prātojot, vai man ir vēl kaut kas vērts viņiem pateikt. Bet tā nebija. "Pastāsti man, kur viņu atrast, un novēli man veiksmi," es teicu.
  
  
  - Nik, mēs nevaram ļaut tev to darīt.
  
  
  "Jums būs mani jānošauj, ja vēlaties mani apturēt." Padras seja sacietēja un kļuva tumšāka, līdz tā atgādināja sarkankoku. Pēkšņi viņš rēca: "Tad ejam
  
  
  Visi .'
  
  
  "Tev tas nav vajadzīgs," es teicu. 'Šī vilka āda.....'
  
  
  "Tas mums ir tikpat svarīgi kā jums, Kārter." Viņš pagriezās un kliedza uz pārējiem. “Kādi mēs esam gļēvi, ka ļaujam šim svešiniekam darīt mūsu darbu. Mums ir jācīnās ar Karaku un šis jautājums jāatrisina uz visiem laikiem.
  
  
  "Bet Hešs. Mūsu ir tik maz, un Karakam ir tik daudz cilvēku...” Viņš apspieda viņas protestu ar graujošu labās rokas sitienu pret zemi un niknu lāstu. Atkal iestājās smags klusums, un man radās grimstoša sajūta, ka Milānas vilks kļūst par simbolu, par kuru pušu sadursmes. Un es būšu tam pa vidu, kad sāks tecēt asinis. Vīri viens pēc otra pamāja ar galvu un izteica savu piekrišanu Padrai, līdz beidzot atskanēja vispārējs skaļš sauciens, kas aicināja doties ceļā. Sofija pienāca un nostājās man blakus ar tumšām un draudīgām acīm.
  
  
  "Ejam," viņa iesaucās, paceļot šauteni gaisā. "Mēs visi ejam."
  
  
  "Un ātri," iesaucās Padra, "pirms mēs atkal zaudējam drosmi."
  
  
  Pērkona smiekli bija atbilde, bet smiekli bija pēdējais, kas man ienāca prātā. Man nepatika doma viņus novest līdz kaušanai. Sofija gāja man blakus pa šauro eju, plecus atmuguriski un fenomenālās krūtis lepni izstieptas. Viņa gāja kā vīrietis, bez iedomības un flirta, lai gan ik pa laikam viņas augšstilbs pieskārās manējam.
  
  
  Mēs noteikti izskatījāmies pēc veca plakāta, kad iebraucām pilsētā. Jūs zināt tos plakātus: varonīgais zemnieku pāris stoiski raugās nākotnē, viņš ar roku uz savas milzu mašīnas svirām, bet viņa ar kviešu kūli rokās. Tikai man nebija tik mīļas rotaļlietas, un Sofija turēja rokās vecu ieroci. Mums aiz muguras bija raiba ekipāža, kas bija tērpusies lupatās un rokās turēja ieročus. Visvarenais Dievs. ..
  
  
  Mēs gājām pa aizaugušām ielām starp ķieģeļu un betona ēku skeletiem. Savulaik apakšējos stāvos pārsvarā bija tabernas, mazi veikaliņi ar eņģēm koka nojumēm, kuras varēja nolaist, lai kalpotu par letes. Augšējos stāvos bija mājas ar balkoniem un kāpnēm, un jumti bija klāti ar dakstiņiem. Bet tagad vecais Aftoss bija miris, laikapstākļu un nolaidības rētas, līdz no viņa vairs nebija palicis nekas cits kā aizaugušu gruvešu kaudze.
  
  
  Ik pa laikam garām gāja vientuļās sievietes, kuras pārsvarā bija ģērbušās no galvas līdz kājām melnā krāsā. Viņi steidzās tālāk, apstājoties tikai uz brīdi, lai pagrieztos un pieskatītu mūs. Šaurajās ieliņās mums pretī drūzmējās cilvēki, daži veci un lepni, bet biežāk jauni, apsārtušiem sejām un ciniskām vai bailīgām acīm un neizlēmīgu gaitu.
  
  
  "Vai jūs un Padra neteicāt, ka cilvēki šeit ir veci?" – ziņkārīgi jautāju Sofijai.
  
  
  "Tie ir tie, kas ir pulcējušies ap Karaku un kurus mēs pazīstam jau daudzus gadus. Bet Karaks arī savervēja jaunus. Viņas lūpas savilkās šķaudās. "Viņi saka, ka ir šeit, lai cīnītos par to, kas ir pareizi, bet dažreiz es domāju, cik dziļi ir viņu nodomi. Mani īpaši interesē Karaks.
  
  
  "Vismaz viņš izklausās pēc dīvaina."
  
  
  "Mēs neesam tikai zagļi," viņa teica. Tad viņa domāja, nepabeidzot teikumu.
  
  
  Tāpat kā lielākajai daļai romiešu pilsētu, Atosam bija ass forma, un tas atradās simetriski ap avēniju, virs kuras pacēlās templis. No šī tempļa gandrīz nekas nebija palicis pāri, bet, kad mēs tuvojāmies kāpnēm, kas ved uz to, Sofija norādīja ar pirkstu un teica: “Tu to vairs nevari redzēt, Nik. Un otrā pusē ir Vigīla māja. Tā bija lielākā un labākā māja, un tā joprojām ir labākā stāvoklī nekā pārējās mājas, tāpēc šeit palika Karaks. "Es reiz tur dzīvoju," viņa rūgti piebilda.
  
  
  — Vigilus, mēra kungs, vai ne?
  
  
  – Vairāk kā garnizona komandieris. Provinces gubernators dzīvoja Splitā. Faktiski šo pilsētu dibināja imperators Diokletiāns. Aptoss bija neliels robežpostenis, un vigilijs bija atbildīgs par nelielu garnizonu un vergiem, kas strādāja karjeros un apmācīja par gladiatoriem.
  
  
  Joprojām var redzēt aizgaldus un cietumus,” atzīmēja Padra, kas piegāja pie mums. Viņš pagrieza āķi pret nogrimušo amfiteātri. "Viņi tur nomira. ..vai nodzīvojis līdz nāvei Romā.
  
  
  Es pētīju garo ovālo bļodu. "Izskatās, ka tas joprojām tiek izmantots," es teicu, kad redzēju, cik labā stāvoklī tas ir.
  
  
  "Tā ir taisnība," Padra turpināja. “Mēs to vienmēr izmantojām mērķa treniņiem un sportam. Pirms neilga laika, kad Polgars vēl bija dzīvs, Karaks ieteica to izmantot citām spēlēm - vecām spēlēm.
  
  
  "Gladiatoru cīņas? Vai tu joko.
  
  
  "Ne līdz nāvei, bet tieši tāpat kā tajās senās Romas sacensībās." Sofija skumji pakratīja galvu. "Polgars to neapstiprināja, taču viņš uzticējās Karakam kā savam leitnantam, un tobrīd tā šķita nekaitīga izklaide."
  
  
  "Arī romieši," es teicu.
  
  
  "Un, tāpat kā romiešiem, viņa popularitāte pieauga." Dziļi ieelpojis, Padra devās augšup pa kāpnēm. “Tas ir tīrais neprāts cīnīties vienam ar otru. Kad tas beigsies?
  
  
  "Es zvēru pie Karaka," Sofija drūmi sacīja un veda mūs augšā.
  
  
  Aiz tempļa atradās liels laukums, un tūlīt aiz tā stāvēja nobružāta villa, ko ieskauja sienas paliekas. Bez vilcināšanās devāmies uz villu.
  
  
  "Tieši tā," sacīja Sofija, un pirmo reizi es dzirdēju viņas balsi trīcēt. Vīrieši mums pievienojās no aizmugures, zagdami skatienus un klusinātas balsis. Atmosfēra bija mierīga: uzlādēts klusums, kas ir pirms spēcīga pērkona negaisa, un katrs no mums to labi apzinājās. Blāva rīta gaisma mums neseko villā. Mēs gājām pa atbalsojošu koridoru ar mirgojošām lāpām. Tad mēs iegājām plašā taisnstūra telpā, ko apgaismoja trīskājains braziers. Gaisā stipri karājās degošas eļļas smaka. Pirms vairākiem gadsimtiem villu rotāja statusa un bagātības ornamenti: smagi paklāji, ar rokām klātas mozaīkas grīdas un bagātīgas freskas. Tagad paklāji bija pazuduši, grīdas bija saplaisājušas un netīras, tās čīkstēja zem kājām, un krāsa bija izbalējusi vai saplaisājusi. Tagad vairs nebija citu mēbeļu, izņemot garu rupja koka galdu un pāris soliņus, uz kuriem uz mums mežonīgi raudzījās kādi divdesmit cilvēku.
  
  
  Mans skatiens aizskrēja gar galdu uz nelielu kāpņutelpu istabas otrā galā. Paaugstinājumu veidoja vairāki akmens bluķi un klāta ar audumiem un ādām, ļoti nolietota. Uz tā stāvēja apaļš krēsls bez atzveltnes, loģiski saukts par romiešu krēslu, un atkal trīskāju cepeškrāsns.
  
  
  Šajā krēslā sēdēja vīrietis. Es viņu nopētīju nedrošā katla gaismā. Viņš bija kupls, ar biezu, cirtainu bārdu, kas klāja viņa seju, ar seju, kas klāta ar nežēlīgām grumbām un rētām. Viņš valkāja saburzīto haki krāsas formastērpu, ko valkāja Kastro partizāni, un viņa garos melnos matus rotāja policijas cepure.
  
  
  Viņa klēpī gulēja automātiskā pistole MAB, kuru viņš mīļi glāstīja kā mīļāko rotaļlietu.
  
  
  Viņš ar īpašu interesi paskatījās uz mani un jautāja: "Kas tu esi?"
  
  
  "Niks Kārters."
  
  
  Viņš apsēdās taisni. Viņa balss kļuva asāka. - Es dzirdēju par tevi, Kārter.
  
  
  - Un es dzirdēju par tevi. Es nepievienoju to, ko dzirdēju par viņu. "Jūs esat Evans Karaks, Polgara Milānas leitnants."
  
  
  "Milāna ir mirusi."
  
  
  'ES zinu.'
  
  
  — Tāpēc es vairs nevaru būt viņa leitnants. Karaks mirkli noglāstīja savu bārdu, acis samiedzās. "Tu esi sliktā sabiedrībā, Kārter."
  
  
  'Viņi ir mani draugi. Tādā ziņā, ka mēs visi esam Milānas draugi,” es mierīgi atbildēju. "Bet es esmu šeit sevis dēļ."
  
  
  "Kāpēc?"
  
  
  — Lai dabūtu Milānas vilka ādu.
  
  
  Iestājās klusums. Karaks paskatījās tieši uz mani ar tumšām, dusmīgām acīm. - Viņa āda? - viņš asi jautāja. 'Par ko? Atdot to Sofijai un viņas neapmierinātajiem?
  
  
  Man blakus lielā niknumā kustējās Padre, un es uzliku viņam roku uz pleca, lai nomierinātu. "Nē," es teicu Karakam. "Bet tāpēc." Es dziļi ievilku elpu un izdegu, improvizējot runājot. “Es satiku Milānu pirms daudziem gadiem Berlīnē. Kādu dienu viņš man teica: “Nik, es tagad atgriežos savā dzimtenē, bet nekad neaizmirsti mani. Atgriezieties pie saviem amerikāņu cilvēkiem, neaizmirstiet mani." Un viņš nenomira ne manā sirdī, ne daudzu brīvību mīlošo amerikāņu sirdīs.
  
  
  Šajā brīdī Karaka vīri sāka murmināt un nemierīgi kustēties, un viens no viņiem pēkšņi iesaucās: "Tas ir triks." Cits kliedza: "Nedod viņam to!"
  
  
  Es pagriezos un redzēju, ka runātāji bija jauni vīrieši, šķietami divi karaku jauniesauktie. Tam bija jēga. Es pagriezos pret platformu un Karaka acis paskatījās uz mani, pilnas ņirgāšanās.
  
  
  "Tu šeit esi svešinieks, Kārter," viņš teica. "Tu nesaproti, kā ar mums klājas."
  
  
  Man ir apnicis saukt par svešinieku. Pēkšņi man apnika visa šī sasodītā ķilda. "Es atnācu sevis dēļ, bet ne tikai sevis dēļ," es viņam uzcirtu. "Šī kažokāda nepieder ne jums, ne man, ne Sofijai." Bet tas pieder visai pasaulei. Tas ir simbols tam, par ko Milāna nomira. Tas ir brīvības un neatkarības simbols visu valstu tautām.
  
  
  Atkal starp vīriešiem atskanēja balsu murmināšana un kustība. Vienu brīdi man likās, ka esmu aizgājis par tālu. Tad viens no vecākiem vīriešiem pie galda pārsteigts sacīja: "Vai jūs varat to izdarīt mūsu vietā?"
  
  
  'Jā. Un es to darīšu Vārds ir izplatīts, un tas jums nozīmēs atbalstu un naudu. Iedod to man.
  
  
  Es tiešām aizrāvos. Tagad man vajadzēja tikai salūtu un karogu, lai tiktu ievēlēts par prezidentu. Istabā valdīja liels uztraukums, un šķita, ka es varētu izvest Sofiju un viņas bandu no šejienes dzīvus.
  
  
  Sekojošās diskusijas troksnī skaidri bija dzirdama vecā vīra balss. "Es saku, ka mums vajadzētu viņam dot šo ādu," viņš teica. "Pasaulei ir jādzird par mūsu cīņu, un, ja Kārters var..."
  
  
  – Muļķības, – Karaks nošņāca. "Tas viss tomēr ir meli..." Viņa rūgtās acis sāka smaidīt. Viņš noliecās, paņēma pelēku kažokādu tu gribi šo kažokādu. Es negribu, lai tu būtu tavs triks, lai mani diskreditētu, bet es piegāja pie viņa un bija gandrīz rokas attālumā, kad viņš man lika apstāties, un ātri pārbrauca ar maniem pirkstiem, meklēdams kabatiņu manā pakausī. trīs reizes, pa pusei pagriežot, paslēpiet meklēšanu no Karatz.
  
  
  Tad es nometu ādu uz grīdas. "Karak," es vēsi teicu. "Tas nav Milānas vilks."
  
  
  Karaks šņāca, viņa roka konvulsīvi sažņaudza pistoli. Viņa balss kļuva skaļa un draudīga. 'Neesiet stulbi. Es pats redzēju, kā šis vilks nomira un novilka ādu. Vai tu mani sauc par meli?
  
  
  "Tas nav Milānas vilks."
  
  
  Karaks saspringa, dusmās elsodams, un tad pēkšņi iesmējās. Šis cilvēks bija nepārprotami traks, un tas viņu padarīja simtreiz bīstamāku un visas viņa darbības neparedzamas. Viņš pagriezās pret saviem vīriem, viņa gaļīgā seja zem bārdas bija svina. "Viņam ir iekšas, tas Kārters," viņš nikni elpoja. “Viņš nāk tā, it kā mēs būtu viņa padotie, apgalvo, ka tā nav īstā āda, un apsūdz mani melos. Kas par joku!'
  
  
  Jaunieši viņam acīmredzot piekrita. Viņi divkāršojās no smiekliem, lai gan nenovērsa skatienu no manis, ne Sofijas, ne mazās grupas, kas tur rokās nažus un šaujamieročus.
  
  
  ES jautāju. -Kur ir īstais vilks? -Vai tu to slēp?
  
  
  Viņa seja pēkšņi kļuva nopietna, viņa šķiņķim līdzīgās rokas satvēra MAB, un viņš to notēmēja uz manām krūtīm. "Paņemiet ādu," viņš teica; viņa balss bija auksta un skaidra, kas griezās cauri dūkoņai kā lancete. - Ņem to, Kārter. Un paņemiet savus šakāļus, pirms es no jums visiem uzvārīšu ziepes.
  
  
  Padra norūca no aizmugures: "Izskatās, ka tu nezini, ko ar to darīt, Karak."
  
  
  Karaks dusmās nospļāva, viņa pirksts kļuva balts uz sprūda. Viņa tautas tumšā niknuma gaudošana pieauga, gaidot vienu vārdu, kas tos atbrīvos. Tas būtu slaktiņš, grīda būtu mūsu asinīs. Karaks piecēlās. Viņa acis neprātīgi mirdzēja.
  
  
  Es lēcu uz priekšu. Viens vīrietis piecēlās, lai aizstāvētu Karaku. Divreiz nedomājot, es izrāvu viņam šauteni un iesitu viņam pa seju ar dibenu. Kliedzot, viņš nokrita atmuguriski. Man aiz muguras Karaka vīri kliedza mežonīgā sajūsmā, kas izplatījās kā meža uguns. Karaks, pārsteigts par manu ātro uzbrukumu, paklupa aiz sēdekļa un nokrita ar dīvainu čīkstēšanu. Tad es satvēru viņu aiz matiem, parāvu un izrāvu pistoli no viņa vājajiem pirkstiem.
  
  
  Ieliku viņā ieroci tieši tad, kad viņa vīri grasījās iebrukt platformā. es kliedzu. - "Stop!" Vai arī viņš nomirs pirmais!
  
  
  Vīrieši sastinga, un uz sekundes daļu šķita, ka sastingst. Daži pieskārās saviem ieročiem, it kā nebūtu pārliecināti, ka es to domāju, taču neviens neuzņēmās risku.
  
  
  "Padra," es iesaucos, "Sofija." Un pārējais. Nāc šurp.'
  
  
  Padra sirsnīgi iesmējās, kad sasniedza mani.
  
  
  "Es par tevi nešaubījos," es norūcu. "Tāpēc es arī tevi atkal izvedīšu ārā." Vai ir izeja?
  
  
  "Tur," sacīja Padra, norādot uz vārtiem, kas bija gandrīz paslēpti ēnā. Starp mums un vārtiem stāvēja vismaz ducis drūmu vīriešu.
  
  
  "Pasūti tos, Karak," es teicu. Viņš paskatījās uz mani sāņus, acis pagriezās atpakaļ rozā dobumos, un uz pieres parādījās sviedru krelles. Es atkal rupji iedūru viņam aknās. Viņš kliedza pavēli, un ļaudis, kurnējot, paklausīja viņam.
  
  
  Uz durvīm izveidojās ceļš. Es sāku viņu vilkt nost no platformas. Viņš paklupa, bet viņam nebija citas izvēles. Es ciešāk satvēru viņa roku un iespiedu pistoli dziļi viņa ribās, lai to noregulētu. Es jutu viņa briesmīgo sviedru smaržu.
  
  
  "Tu neizdzīvosi, suns," viņš ievaidējās.
  
  
  "Tad arī jums nevajadzētu izdzīvot," es viņam drūmi apsolīju. "Tu dzīvosi tik ilgi, cik mēs."
  
  
  Karaks acīmredzot domāja, ka mēs viņu nogalināsim, tiklīdz būsim garām šai ejai. Jo viņš pats to būtu darījis tādos pašos apstākļos. Trakā izmisumā viņš cīnījās, skrāpējot un kožot. Es neticu, ka viņš tajā laikā apzinājās, ko darīja. Tīra dzīvnieciska panika viņā tam bija pārāk spēcīga. Bet mana roka piekļuva pārāk tuvu viņa mutei, kad es ar viņu cīnījos, un viņš to iekoda. Mana reakcija bija neapzināta un automātiska: es nometu ieroci. Es joprojām turēju viņa roku, bet tad Padra nejauši paklupa man virsū, izsitot mani vēl vairāk no līdzsvara, un Karaks izrāvās. Viņš kliedzot izlauzās cauri kordonam. 'Nogalini viņus. Nogalini viņus.'
  
  
  Nebija laika pat sevi nolādēt. Vecais turku zobens mani sita ar nežēlīgu sitienu. Es saraujos, un šī lieta skāra manu galvas ādu. Tad ieraudzīju vēl vienu iespēju un, noliecoties, saplēsu lielāko audumu uz skatuves, un tas izjuka kā galdauts uz klāta galda. Viņa nolaidās uz grīdas kopā ar vairākiem citiem vīriešiem, kuri mēģināja piezagties mums aiz muguras. Tad statīvs satricināja un nokrita ar triecienu. Degoša eļļa plašā lokā izšļakstījās pa gaisu. Ugunīgā duša šņāca un izšļakstījās uz aukstās grīdas, lavas straumes uzliesmoja, izraisot telpā pilnīgu apjukumu un šausmas. Deviņi no mums nira uz izeju, atsitoties pa kreisi un pa labi mums apkārt. Karaks kopā nolādēja velnu un savu veco psiho. Padra meta viņam apkārt ķermeņus gandrīz tikpat ātri, kā viņš izkliedza savus lāstus. Sofija izmantoja vecu Mannlicher kā beisbola nūju. Viņa vienam šāvienam pret šo baru nebūtu lielas vērtības, pat ja viņam būtu iespēja mērķēt.
  
  
  No malas man tuvojās cits vīrietis. Es viņam iesitu tik stipri, ka viņš atlēca apgāztajā cepeškrāsnī. Viņš reaģēja tā, it kā būtu iegājis sirsenes ligzdā un mežonīgā dejā lēkdināja augšā un lejā, sitot plaukstas pret kūpošo bikšu aizmuguri. Padra pagriezās un nogāza vīrieti, kurš mēģināja uzbrukt Sofijai. Trešais tika notriekts, pirms viņš varēja izmantot savu .45. Pārējie divi piesardzīgi tuvojās un piecēlās kājās, gatavi sist pa galvu. Padra aizķēra vienu un es paķēru otru, pēc kā mēs abi sasitām galvas kopā. Tās krita kā divas olas, lai citi tās samīdītu. Tas vairāk atgādināja vecmodīgu bāra cīņu.
  
  
  Beidzot mēs nonācām pie masīvām vecām durvīm, kas izgatavotas no bieziem baļķiem, ko kopā turēja šķērsstieņi. Mēs to atvērām un aizcirtām, kādam salaužot īkšķi. Pārvarējis kliedzienu, Padra aizcirta durvis.
  
  
  "Viņai kādu laiku tie būs jāattur," viņš teica.
  
  
  "Varbūt uz minūti," es drūmi teicu. Jau atskanēja nikna klauvēšana pie durvīm. Dzirdēju Karaku kliedzam pavēles. “Nav cirvju, idioti. Sasit tās sasodītās durvis gabalos. Uzspridziniet to. Nogalini viņus. Neļaujiet viņiem aizbēgt.
  
  
  Es ātri paskatījos apkārt, lai saskaitītu cilvēkus, tumsā gandrīz aklus. Mēs bijām palikuši tikai seši, viens vīrietis sāpēs stenēja, viena roka bija bezspēcīga, kā lauzts spārns piespiests pie sāniem, bet otra seja bija asinīs.
  
  
  'Kas šīs ir par durvīm?' - jautāju Padru.
  
  
  "Vai jūs domājāt, ka viņi izmantos tādas durvis sliktam šķūnim?"
  
  
  "Nu, kur mēs ejam?"
  
  
  "Izejiet uz ielas," viņš vienkārši teica.
  
  
  "Tad labāk dosimies prom," es viņam teicu, "pirms viņi nāk pie prāta un apbrauks villu."
  
  
  Padra devās tumsā, šaurā koridorā, ko pilnībā slēpa tumsa. Sofija satvēra manu roku un gāja man blakus, gandrīz nepārtraukti lamājoties un rūcot, klupdama aiz neredzamiem gružiem.
  
  
  Tikpat pēkšņi, kā bijām iekļuvuši melnajā tumsā, mēs atkal izkļuvām spilgtā saules starā, kas mūs uz brīdi padarīja aklus. No nekurienes parādījās ēna, blāva nepazīstamajā gaismā. Instinktīvi izsitu viņu ārā, jūtot pilnīgu gandarījumu no plīstajām cīpslām un nerviem. Padra kliedza, un mēs visi sekojām viņa milzīgajai figūrai, kas skrēja pa villas pagalmu. Zābaku skaņas bija tikai dažas pēdas aiz mums.
  
  
  Piebraucām pie villas sienas, kas brīnumainā kārtā izdzīvoja. Padre un vēl trīs vīrieši uzkāpa pāri, un es apstājos tik ilgi, lai pagrūstu Sofiju sekot viņiem. Viņa no augšas pastiepa man roku, atspiedusi kāju otrpus sienai, un kopā mēs atradāmies uz ielas, otrā pusē. Virs mums šņāca dedzīgs svina lietus un sita sienas augšpusi, kur mēs tikko sēdējām.
  
  
  Padra ar āķi norādīja virzienā, kurā mums jāpārvietojas. Varējām dzirdēt, kā Karaka vīri skraida šurpu turpu otrpus sienai, meklējot brūkošu vietu, kur iziet cauri. Tad mēs pagriezāmies ap stūri, devāmies lejā pa šauru aleju, šķērsojām pagalmu un skrējām cauri sagrauto māju drupām.
  
  
  "Lūk, viņi ir šeit!" mums aiz muguras atskanēja kliedziens. Mēs neuzdrošinājāmies apstāties, lai atskatītos. "Viņi šeit pagāja garām. Šeit! Nogrieziet tos.
  
  
  Padra pazuda Baths, ēkā, kurā kādreiz atradās pirts. Savā laikā tā bija bagātīgi dekorēta ēka, īpaši tik attālam priekšpostenim kā
  
  
  Aptos. Bet starp diviem gladiatoru turnīriem viņiem, iespējams, nebija nekā cita, ko darīt. Mēs iegājām kalidārijā, milzīgā centrālajā zālē ar džakuzi, kas ir pārāk atvērta ērtībām. Mēs skrējām uz mazākajām istabām aizmugurē tieši tad, kad parādījās Karaka vīri un sāka uz mums šaut.
  
  
  Mēs piegājām pie frigidārija, kur reiz bija auksta vanna, un viens no mūsējiem griezās, no krūtīm plūda asinis. Mēs atstājām viņu tur mirušu un steidzāmies cauri mazākajam apoditērijam, kas ir romiešu līdzvērtīgs ģērbtuvei, un nokāpām pa vairākiem kāpnēm uz zemāku līmeni.
  
  
  - Ko šis Padre izdomā? — smagi elpodama jautāju Sofijai. "Mums nav izredžu viņiem tikt priekšā."
  
  
  'Mēs. ...mēs cenšamies tikt pie kanalizācijas,” viņa aizelsusies nošņāca.
  
  
  Padra apstājās lielas smilšakmens kastes priekšā. Tur lejā bija redzama tikai tumsa. "Lejā," viņš īsi pavēlēja un bez vilcināšanās ienira iekšā. Mēs viņam akli sekojām un nolaidāmies ūdenī un dubļos. Sofija piezemējās man uz krūtīm un iegrūda netīrumos.
  
  
  "Ātrāk, ātrāk," Padra steidzami sacīja, un mēs paklupa viņam pakaļ, galvenokārt paļaujoties uz viņa rīstošo soļu skaņu. Divi atlikušie vīrieši nosedza atkāpšanos.
  
  
  "Esi uzmanīgs, kur novietojat kājas," Sofija mani brīdināja. "Es nevalkāju kurpes."
  
  
  -Kas noticis ar tavām kurpēm?
  
  
  "Projām," viņa lakoniski teica un turpināja. Es skrēju viņai blakus, manas bikses pielipa pie kājām un berzēja ādu uz augšstilbu iekšpusi. Mēs izgājām cauri smirdīgu, tumšu tuneļu labirintam, nekad ilgi nepaliekot tajā pašā, bet vienmēr iegriežoties vienā no gaiteņiem vienā vai otrā pusē. Ap mums atbalsojās mūsu vajātāju kliedzieni un soļi, un nebija iespējams noteikt viņu attālumu vai virzienu. Smagi elpodami skrējām tālāk.
  
  
  Paspēju pajautāt. - "Vai mēs te slēpsimies?"
  
  
  'Nē . .. Nē . Karaks sargās ieejas, lai neļautu mums... ja. ..ar žurkām slazdā. Mums vajag . .. nokļūt karjerā, kur mēs apmetīsimies. Mēs esam šeit . ...drošs,” Sofija elpoja.
  
  
  Pēkšņi mēs dzirdējām soļu skaņas, kas skrien pāri akmenim mūsu priekšā, tieši aiz nākamā stūra. Padra dusmās apstājās, kad aiz stūra parādījās figūra un gandrīz taisni iegāja manās rokās. Es pagriezos un no visa spēka iesitu ar dūri viņam vēderā. Gaiss izplūda no viņa plaušām, un viņš ar galvu pa priekšu iekrita netīrajā ūdenī.
  
  
  Otrs vīrietis pagāja malā, kad viņš apstājās aiz stūra un norādīja uz mani ar savu Mauzeru. Es automātiski sastingu, gaidot šāvienu. Bet tajā brīdī manās ausīs atskanēja pērkona skaņa, un viņa galva pazuda sarkanā izplūdumā. Vīrietis sabruka uz akmeņiem, un es redzēju Padre stāvam viņam virsū ar pistoli kreisajā rokā.
  
  
  Es netērēju laiku. Pārējie Karaka vīri šāva no aiz stūra, cenšoties mūs nogalināt. Svins pacēlās uz augšu un čukstēja rikošeta lodes un asas akmens lauskas pie mūsu ausīm.
  
  
  Es noliecos, lai paceltu Mauseru, kad Padra jautāja: "Vai jūs nevēlaties ieroci Karak?"
  
  
  "Protams, bet es no tā atteicos."
  
  
  Viņš man iedeva ieroci, kas joprojām kūpēja. "Kā otrs komandieris, es to pieprasīju sev, bet patiesībā jums tas būtu jāsaņem."
  
  
  "Paldies, Padre," es teicu un paņēmu Mauzeru.
  
  
  "Viņi nokļuva amfiteātrī ātrāk, nekā es gaidīju," viņš norūca pāri mežonīgajai ložu skaņai. "Mēs tagad esam iesprostoti."
  
  
  – Vai nav citas izejas?
  
  
  Bet tas bija nesen. Ja mēs atgriezīsimies, viņi nāks aiz stūra un sašaus mūs gabalos.
  
  
  "Ja mēs to nedarīsim," Sofija noraizējusies sacīja, "tie, kas atrodas aiz mums, mūs apsteigs un nogalinās." Tas ir bezcerīgi.
  
  
  "Nu," es teicu, "varbūt es varu panākt." Es sniedzos kabatā un izvilku gāzes bumbu.
  
  
  Šī bija jaunāka, uzlabota versija: mazāka, vieglāka un koncentrētāka. Tas bija saldo kartupeļu lielumā un formā, un tam bija īpaša aizdedze, lai tas nevarētu nejauši nodzist, ja tas nokristu nepareizā laikā. Es izvilku tapu un man bija divas sekundes.
  
  
  Es iemetu to stūrī mūsu priekšā, kur viņa iesprauda rāvējslēdzēju starp vīriešu grupu, kas stāvēja otrā pusē. Es dzirdēju pārsteigtu kliedzienu, kad viens no viņiem iesita viņai pa galvu un bumba ar blīkšķi eksplodēja. Troksnis ir puse no psiholoģiskā efekta, kā man teica AH tehniķi. Eju piepildīja dūmi un izgarojumi.
  
  
  Tūlīt mēs dzirdējām, ka Karakas iedzīvotāji sāka aizrīties, kam sekoja vaidi un rīstīšanās. Tagad viņi satrieca, viņiem bija slikta dūša, viņu plaušas plīsa no sāpēm.
  
  
  Viens no viņiem paklupa aiz stūra, divkāršojās no sāpēm un nelabuma, un viņa seja bija ciešanām savijusi. Padra izdvesa mežonīgu rēcienu un uzmeta savu āķi vīrieša kaklā. Viņš nokrita kā nodurts vērsis.
  
  
  "Neieelpojiet," es brīdinoši kliedzu. 'Skrienam!' Mēs skrējām. Mēs pagriezāmies un skrējām virzienā, kurā bijām nonākuši, līdz Padra atrada citu tuneli. Mēs tajā iekļuvām, un tas mūs atkal veda pa pazemes cauruļu tīklu, augšup pa nogāzēm uz sānu kanalizāciju un tad atkal lejā, lai dotos lejā galvenajā kanalizācijā, un dažreiz tikai pa apli, griežoties un griežoties. Es zaudēju jebkādu virziena sajūtu. Mūsu bēgšana ieguva dīvaina sapņa raksturu.
  
  
  Kādā brīdī mēs apstājāmies zem brūkošas bedres ar nobružātām kāpnēm, kas veda uz bālām debesīm virs mums. Mēs pēc iespējas ātrāk uzkāpām augšā un īsi ievilkām elpu, kad atklājām, ka šī izeja nav apsargāta.
  
  
  Caurums ļāva piekļūt laukam, kas bija pilns ar akmeņiem un krūmiem. Lauka otrā pusē bija klints, kas nogāzās uz leju, un, kad mēs sasniedzām tās malu, Padra norādīja uz leju un teica: “Nu! Mēs tam sekosim un tad iesim karjerā.
  
  
  Karjers bija milzīga ieleja, kas izskatījās tā, it kā to būtu izrakusi milža roka. Tās malas bija pinkainas regulāras terases ar dzīslām brūniem akmeņiem un parapetiem, ko robežoja ērkšķaini biezokņi un neglīti, drukni koki. Es gandrīz varēju iedomāties, kā vergi cīnās zem romiešu pātagas, kad es gāju lejā.
  
  
  "Es reiz dzīvoju Berlīnē," Sofija skumji sacīja. “Tad Aptosā. Un tagad šeit.
  
  
  Tam jābūt pasaules galam.
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Nometne atradās uz plato ar skatu uz rietumu karjeriem. Tā sastāvēja no divām sagruvušām būdām, kuras, manuprāt, bija leģionāru kazarmas un komandpunkts. Protams, tas bija paredzēts kā aizsardzība pret iespējamu vergu sacelšanos, tikai ar vienu ieeju, un pārējās nogāzes ir stāvas un pilnīgi nepieejamas. Tas bija pietiekami drošs, cik vien drošs konkrētajos apstākļos varētu būt patversme.
  
  
  Kalnu gaiss bija vēss arī tagad, pēcpusdienā, un lielākās būdas sienas nišā dega neliels ugunskurs. Viens no vīriešiem piespieda muguru pie tās pašas sienas, pie sevis dungojot. Cits vīrietis notupās tieši pie vārtiem, šauteni uz ceļiem, lūkodamies pa vienīgo taku.
  
  
  Es biju mazākajā būdā, kas Sofijai kalpoja kā guļamistaba, virtuve, noliktavas telpa un bruņojuma telpa. Sofija un Padra bija ar mani. Viņi trīs tupēja uz Sofijas matrača, visērtākās vietas istabā. Mums bija pudele vīna, kas ātri vien beidzās, kamēr mēs savā starpā runājām.
  
  
  "Karaks mūs vairs netraucēs," Padra teica klusā balsī. - Nē, pagaidām mēs šeit esam drošībā.
  
  
  "Mūsu vairs nav daudz, lai cīnītos ar viņu, ja viņš uzbrūk," es atzīmēju. "Mēs esam četri, izņemot jūs un mani."
  
  
  – Jā, bet Karaks jau vienreiz mēģināja šturmēt nometni, kad mūs izraidīja no Atosas un devāmies uz šejieni, lai turpinātu cīņu. Mēs, protams, nešāvām, lai nogalinātu, bet nejauši ievainojām vairākus. Viņam tā bija liela morāla sakāve.
  
  
  "Toreiz mums bija vairāk cilvēku," sacīja Sofija. "Un tomēr divi vai trīs labi šāvēji var atvairīt uzbrukumu."
  
  
  "Mani vairāk uztrauc," turpināja Padra, "ka Karaks mūs turēs aplenkumā un gaidīs, līdz nomirsim no bada un slāpēm." Viņa jaunie vervētie jau bija ielenkuši plato.
  
  
  ES jautāju. - "Cik ilgi mēs varam šeit izturēt?"
  
  
  Padra paņēma sauju zemes un ļāva tai lēnām izsūkties caur pirkstiem. Viņš neatbildēja.
  
  
  "Ļaujiet viņam mēģināt," Sofija elpoja. "Mēs nekad nepadosimies."
  
  
  Padra pasmējās par viņas nevēlēšanos. "Tu cīnies labi kā sieviete."
  
  
  "Pietiekami labs, lai glābtu jūsu ādu?" - viņa lepni atbildēja. "Vai arī tu esi aizmirsis, ka es tevi izglābu, kad Niks tevi gandrīz nogalināja?"
  
  
  Milzis noklepojās, pagriezās pret mani un steigšus mainīja tēmu. "Runājot par ādām, vai tā tiešām bija nepareiza āda?"
  
  
  Es paskatījos uz Sofiju. Viņa pamāja ar galvu un es viņam to pateicu. “Pie kakla nebija kabatas. Es nezinu, kāda veida vilka āda tā bija, bet tas nebija Milānas vilks.
  
  
  "Uh," Padra šņāca. "Mūs visus ir apmānījuši pasakas par Karaku. Bet kur tad ir īstā āda?
  
  
  "To zina tikai Karaks," Sofija nomurmināja.
  
  
  Un man tas būs jānoskaidro.
  
  
  Viņi pārsteigti paskatījās uz viņu. "Tu gribi teikt, ka dodaties atpakaļ?" - jautāja Padra.
  
  
  "Nē," Sofija teica pārsteidzoši dedzīgi. "Pirmo reizi bija pietiekami slikti, un Karaks mūs pat negaidīja. Tagad viņš ir gatavs un nepazīst žēlastību.
  
  
  Es piecēlos un sāku staigāt pa istabu kā dzīvnieks būrī. "Es nedomāju, ka viņš šobrīd sagaida, ka mēs kaut ko darīsim. Ja mēs rīkojamies tagad, kamēr viņš joprojām domā, ka mēs esam aizsardzībā. ..'
  
  
  "Ak, bet tā vīriešu grupa ir tur lejā," Padra man atgādināja, pakratīdams galvu. 'Joprojām. ..'
  
  
  "Redzi," Sofija lūdza. - Necenties, Nik. Lūdzu...'
  
  
  "Agrāk vai vēlāk mums tas būs jāpārdzīvo, un es domāju, ka jo ātrāk, jo labāk."
  
  
  — Nikam taisnība, Sofija. Ar smagu nopūtu Padra piecēlās kājās. “Mūsu nometne ir pārvērtusies par lamatām. Mums jāiet.
  
  
  'Labi. Bet mums nav jāatgriežas Aptosā.
  
  
  'Kā? Gribi teikt, ka aizbēgsim kā piekauti suņi un uzreiz atdosim uzvaru Karakam? Vai tu tikko neteici, ka mēs nekad nepadosimies?
  
  
  Salonā valdīja neveikls klusums. Akmens sienu šaurajās robežās mūsu elpošana šķita ļoti skaļa. Padra pienāca pie manis un nozīmīgi pacēla savu āķi.
  
  
  “Es pazīstu savus tautiešus. Ja Karaka sudraba mēle viņus nemulsina, viņi ieklausīsies veselajā saprātā. Bez šīs ādas viņi redzēs viņu kailu. Pēc dažām stundām šie cilvēki nogurs gaidīt, un viņu dusmas atdzisīs katru dienu. Varbūt vēlāk varēsim ielīst.
  
  
  ES jautāju. - "Caur kanalizāciju?"
  
  
  'Jā . .. un nē. Tikai daži cilvēki zina, bet romiešu pilsētās bija centrālā apkure. Lieli ugunsgrēki pagrabos un kanāli sienās, lai karstais gaiss varētu iziet cauri.
  
  
  – Bet tas nav iespējams, Padra! - Sofija iesaucās. "Šī ir tīra pašnāvība."
  
  
  — Bet tas ir jādara, — Padra bezkaislīgi sacīja. Tad viņš žāvājās un piebilda: "Pamodiniet mani šovakar vēlu. Pa to laiku es gulēšu. Ja vēlaties, varat turpināt diskusiju ar Kārteru. Padra izgāja no būdas ar zinošu smaidu.
  
  
  "Novelciet aizkaru," Sofija teica, runājot par segu, kas kalpoja kā durvis. Es atraisīju virvi, turot to vietā, un tā iekrita caurumā.
  
  
  "Nāc un apsēdies man blakus."
  
  
  Kad biju atpakaļ uz matrača, viņa piespiedās pie manis un klusi jautāja: "Nik, vai tev tiešām jāatgriežas pēc šīs kažokādas?"
  
  
  "Jā, un jūs pats zināt, ka man tas ir jādara."
  
  
  “Jūs jau esat paveicis vairāk nekā jebkurš cits. Daudz vairāk. Ja es būtu tavā vietā, es būtu pametis Athos, pirms tiku spīdzināts vai sakauts kaujā, kas nebija mana.
  
  
  "Es varu teikt to pašu par tevi, Sofija." Polgars ir miris.
  
  
  "Šī ir mana cīņa, Nik. Es viņu padarīju par savu. Es neko vairāk neteicu, tikai noglāstīju viņas zīdaini melnos matus.
  
  
  “Savā divdesmit piektajā dzimšanas dienā es pamodos ar skumju sajūtu, ka esmu nodzīvojusi ceturtdaļgadsimtu, neko nesasniedzot. Drīz pēc tam es satiku Polgaru Milānu." Viņa runāja mierīgi, viņas acis bija domīgas. "Tagad, kad viņš ir aizgājis, Aptoss ir viss, kam man atliek ticēt."
  
  
  'Tu vēl esi jauns. Jūs varat atrast citu personu.
  
  
  "Jā," viņa teica, glāstīdama manu seju ar pirkstu galiem. "Bet pēc labākā, jūs nevēlaties samierināties ar mazāku." Lūdzu, beigsim vīnu.
  
  
  Mēs iztukšojām pudeli. Viņas vaigi bija notraipīti ar dzērienu, un viņas elpošana kļuva nedaudz smagāka. "Neej," viņa čukstēja. "Pastāstiet saviem cilvēkiem, ka āda ir iznīcināta."
  
  
  "Bet es zinu, ka tas tā nav, Sofija, un ar to pietiek, lai viss noritētu kā parasti." Ir vl viena lieta: soljums, ko es devu Jzanas cilvkiem.
  
  
  "Jā, es atceros, ka teicāt, ka pilsēta tiek ieņemta, un jūs gribējāt viņiem palīdzēt."
  
  
  "Palīdziet," es sarkastiski teicu. "Brīnišķīga palīdzība ir Aptos."
  
  
  "Tu saņemsi palīdzību," viņa solīja. "Jūs to kaut kā dabūsit, ja kāds no mums izdzīvos." Viņas acīs sariesās asaras. "Lūdzu, neej," viņa atkal teica. "Es negribu, lai tu nomirst."
  
  
  "Ja kāds nomirs, tas ir tas uzpūtīgs nelietis ar bārdu."
  
  
  'Tu esi traks. "Tik traks kā Polgars," viņa kliedza. Tad viņa metās man pretī un ar barbarisku spēku piespieda savas mitrās lūpas manējām.
  
  
  Viņa atbrīvojās tikpat pēkšņi, kā bija satvērusi, atstājot mums gan elpu, gan izsalkumu pēc vairāk. Saules stars izlauzās cauri sienas plaisai un apgaismoja viņas seju, un es redzēju smaidu, kas bija skumjš, silts un maigs vienlaikus. Pievilku viņu sev klāt un izsalkuši noskūpstīju slapjo, atvērto muti. Mūsu skūpsti aizdedzināja nevaldāmu uguni. "Jā, jā," viņa vaidēja, kad es atpogāju un novilku viņas blūzi. 'Jā . ..'
  
  
  Ar vienu lejupvērstu kustību es attaisīju rāvējslēdzēju viņas bikses un pārvilku tās pār viņas saldajiem augšstilbiem. Es jutu viņas ķermeņa siltumu, kad viņa virzījās uz mani, velkot bikses kājās. Tagad viņai bija tikai biksītes, un kaut kādā veidā šai neparastajai sievietei izdevās atrast zīdainu uz tausti un ļoti mazu, ieskatu viņas sievišķībā pasaulē, ko veido nežēlīgi un nežēlīgi vīrieši. Es novilku viņas apakšbiksītes, un viņas sēžamvieta un augšstilbi tika atbrīvoti manām pētošajām rokām. Lēnām pārbraucu ar roku pār viņas vēderu un augšstilbiem un tad sniedzos dziļi starp viņas kājām. Viņa vaidēja un drebēja aiz vēlmes.
  
  
  Sofija palīdzēja man novilkt drēbes, nervozi raustot aiz manām biksēm un džemperī, pakļaujot manu ķermeni aukstajam būdas gaisam. Mēs atgūlāmies gultā un klusībā apskāvāmies, baudot viens otra pieskārienu tumsā.
  
  
  Mūsu lūpas kaislīgi saplūda kopā, un viss maigums tika izmests aiz borta. Viņas rokas apvijās ap mani un pievilka mani pie sevis, kad viņa knibināja manas lūpas, iesūca manu mēli dziļi mutē un nolaida nagus dziļi man mugurā. Es jutu viņas neapstrādāto iekāri, viņas sprauslas sacietēja uz manām krūtīm, viņas ķermenis kustējās, kad viņa nemitīgi vaidēja.
  
  
  Viņas rīklē izplūda vāji dzīvnieciska sajūsmas saucieni, kad viņa mani apskāva. Viņas seja bija iekāres saviebta, mute mantkārīgi kustējās, gurni ritmiski atvērās un aizvērās ap mani. Mēs vairs nejutām neko, izņemot šī brīža neticamo satraukumu. Es paātrināju savus grūdienus, un brīnišķīgās baudas sāpes lika Sofijai satīties zem manis. "Ak, ak, ak, ak, ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhmm Chichichihauuuu!" viņa kliedza. Es tikai jutu, ka manī aug milzīgs spriedze un mūsu ķermeņu berze vienam pret otru.
  
  
  Tad viņa kliedza, kliedza ar gandrīz nepanesamu baudas intensitāti, un viss mūsu ķermeņos, šķiet, saplūda kopā galīgā sprādzienā.
  
  
  Kad viss bija beidzies, mēs iegrimām laimīgā, bezsapņu miegā, mūsu ķermeņi maigi savijās.
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mēs izgājām no būdas īsi pirms saulrieta. Jutos atpūtusies no miega, bet auksta. Sofija uzstāja, lai es atstāju savu nobružāto ādas jaku un tā vietā uzvelku papildu džemperi. Es iebāzu abus džemperus savās biksēs un iebāzu MAB savā jostā. Sofija pārģērbās tīrās biksēs un kreklā un atrada kurpju pāri. Viņa man apliecināja, ka viņiem ir mežģīnes, kas neplīst. Rietošās saules staros viņas seja bija zeltaina un ārkārtīgi skaista. Viņas lūpas bija pilnas un sarkanas.
  
  
  Padra iznāca no citas būdas, kratīdams plecus un ar āķi skrāpējot krūtis. Viņam bija tāds pats zinošs skatiens, un, kad Sofija ieraudzīja viņu tuvojas, viņa dziļi nosarka un steidzās atpakaļ uz būdiņu, lai atrastu ko darīt.
  
  
  - Pabeigts? — īsi jautāju, ignorējot viņa skatienu.
  
  
  “Cik gatavs. Viņš pagriezās, lai paskatītos uz karjeru. "Viņa ir savvaļas kaķis," viņš maigi sacīja, "bet pat savvaļas kaķiem ir sirdis."
  
  
  Es piekrītoši pamāju ar galvu.
  
  
  Rietošās saules gaismā ēnas bija garas, un taka gar austrumu nogāzi šķita kā putekļu lente. Tālu lejā atradās milzīgi laukakmeņi, kas, iespējams, slēpa Karakas iedzīvotājus, un pret šiem laukakmeņiem sniedzās nodevīgas slānekļa lauskas. Slāneklis bija kā sausas plūstošās smiltis un kļuva par slazdu ikvienam, kurš mēģināja pa to kāpt augšā vai lejā. Taču ceļš būtu pārāk labi apsargāts, lai kaut ko tādu mēģinātu.
  
  
  "Mēs varētu iet citu ceļu," Padra drūmi ierosināja.
  
  
  'Nav labi. Tur lec saule, un Karakas iedzīvotāji mūs var saskaitīt uz pirkstiem, kuri mēģinās no tās puses, ja neizmantosim taku. Es domāju, ka mums vajadzētu izvēlēties ceļu. Mēs būsim ēnā, un viņi nedomās, ka mēs mēģināsim tikt garām.
  
  
  "Laba doma, Kārter," sacīja Padra.
  
  
  Klusi noslīdējām no plato virsotnes uz leju virs slānekļa joslas. Mēs uzmanīgi pārvietojāmies, pistoles gatavas, un sākām slīdēt lejup pa slānekļa nogāzi.
  
  
  Mēs tagad atradāmies brīvā dabā, un katra mūsu nolaišanās colla bija sāpīga cīņa pret irdeno slānekli. Tas prasīja mūsu pilnīgu koncentrēšanos, un, ja Karaka cilvēki mūs pamanītu tagad, mums nebūtu izredžu. Ar katru soli es gaidīju, ka mani nošaus. Mani muskuļi saspringa vardarbīgā spazmā, kad es satvēru rievoto zemi un slīdēju lejā īsos posmos, kas bija pārāk stāvi, lai brauktu citā virzienā. Laiks it kā apstājies, bet pamazām mūsu priekšā slējās milzīgi laukakmeņi.
  
  
  Beidzot sasniedzām slānekļa slīpuma robežu. Es ripoju starp pirmajiem akmeņiem, ar kuriem saskāros, un Padra man sekoja. "Mēs to izdarījām," viņš man uzsmaidīja. "Tagad pabeigsim šos neliešus." Šeit ir tikai karaku jauniesaucamie un neviens no maniem bijušajiem brāļiem. Šoreiz es nešaušu tikai tāpēc, lai ievainotu.
  
  
  Es piekrītoši pamāju ar galvu un tad devos pa pamesto, brutālo ainavu, cauri krūmiem un laukakmeņiem. Mēs ar Padru nolīdām gandrīz jūdzi, nepārtraukti vērojot taku. Karaka sargi nevarēja būt tālu, un taka mūs savedīs kopā ērtā laikā.
  
  
  Pēkšņi nonācām pie dziļa grāvja, kur reiz, pirms daudziem gadsimtiem, atlūza milzīgs laukakmens un ar rūkoņu metās pa ielejas dibenu, atstājot tur dziļu pēdu. Es uzmanīgi pierāpos līdz plaisas malai, kad Padra rāpās man aiz muguras, un tad, čukstēdams pār manu plecu, sacīju: "Divi vīrieši."
  
  
  Padra piegāja nedaudz tuvāk, lai viņš varētu paskatīties pāri malai. Priekšā bija aptuveni divdesmit metru gara lēna nogāze. Divi bandīti stāvēja sānos, aizsargāti no spēcīgā vēja, atspieduši ieročus pret akmeņiem. Viens vīrietis tināja cigareti, bet otrs dzēra no pudeles. -Vai es tev neteicu? - Padra nicinoši teica. "Tie nav brīvības cīnītāji. Viņi ir noziedznieki. Viņiem nav politiskās izpratnes. Viņiem šeit, Aptosā, nav ko darīt.
  
  
  Es atcerējos Sofijas vārdus: "Mēs neesam tikai zagļi." Nākamajā mirklī Padra pavēra šauteni pret pudeli.
  
  
  – Nē, – es nočukstēju, atgrūžot viņa roku. "Ja jūs šaujat, troksnis piesaistīs visus pārējos."
  
  
  "Tev taisnība," viņš nopūtās. - Piedod, Kārter.
  
  
  Es teicu, lai viņš mani apsedz, un tad es ielecu tranšejā, norādot uz viņiem MAB. - "Ne skaņas."
  
  
  Viņi laikus netika pie ieročiem un, par laimi, pat nepamēģināja. Viņi lēnām iztaisnojās, turot rokas virs galvām, un viņu sejās bija rakstīts apjukums.
  
  
  "Padra," es iekliedzos pār plecu. — Nāc šurp un paņem viņu ieročus.
  
  
  Viņš pārslīdēja pāri tranšejas malai un devās uz sargsargiem, pretestības gadījumā ārpus mana ložmetēja ugunslīnijas.
  
  
  Pēkšņi no aklās zonas parādījās bruņotu vīriešu grupa. Viņi kādu laiku stāvēja ar apjukuma un izbrīna pilnām sejām, tad atklāja uguni. Svins svilpoja un rikošeta ap Padru un mani.
  
  
  Es metos uz sāniem un pacēlu automātu, lai reaģētu uz nāvējošo uzbrukumu. Padra baloži aiz akmeņainās dzegas, mierīgi tēmējot uz viņiem katru lodi. Uzbrucēju grupa izklīda, atstājot divus bojāgājušos un trīs ievainotos. Es nošāvu otru, kad viņš sasniedza depresijas malu. Cits vīrietis, drukns ūsains bandīts, gandrīz uzskrēja man, kad krita ar Padra lodi krūtīs. Es pagāju malā un šāvu uz žurku seju vīrieti, kurš tēmēja uz Padru. Viņš paraustījās atpakaļ un tad nokrita uz priekšu, slīdot pāri tam, kas bija palicis no viņa sejas.
  
  
  Apšaude apklusa, kad Karaka vīri pārgrupējās, un es varēju pievienoties Padrei, pirms apšaude atkal uzliesmoja.
  
  
  ES jautāju. - "Kā tev iet?"
  
  
  "Viņu mērķis ir sliktāks par elpu," viņš teica, pārlādējot Mauzeru. Sofijas būdā nebija munīcijas MAB, un es izmantoju pēdējo patronu. Viens no Karaka zēniem skrēja no vāka uz vāku, taču zeme kļuva vaļīga un viņš paslīdēja. Es izdarīju savu pēdējo šāvienu. Lode trāpīja viņa sprādzei un pazuda vēdera kaktā. Tur es stāvēju ar savu tukšo pistoli, tagad nekas vairāk kā dārga un sarežģīta metāla nūja.
  
  
  "Padra, viņi mūs ieskauj."
  
  
  — Jā, un es baidos, ka esam sacēluši pietiekami daudz trokšņa, lai piesaistītu visu viņu bandu.
  
  
  - Tad ejam prom no šejienes.
  
  
  Izeja no karjera kļuva par murgainu sarežģītu kāpienu un pēkšņu īsu sadursmju sēriju. Es paņēmu Schmeisser MP 40 no viena no mirušajiem. "Tev ir neticama ieroču kolekcija," es piezīmēju tēvam. "Mans draugs, ja jūs cīnīsities pret apspiedējiem kā partizāni, tā vietā, lai ļautu viņiem sevi apgādāt, jūs būsiet apmierināts ar visu, kas jums būs pieejams."
  
  
  "Tātad pastāv iespēja, ka Karakam nav radioiekārtu, piemēram, rācijas."
  
  
  "Nē, viņam tādas nav."
  
  
  "Nu, man šķiet, ka par to mums ir jābūt pateicīgiem."
  
  
  Mēs kāpām pāri plaisām un gravām, pāri seniem akmeņiem, kas drūp zem mana svara, pāri ērkšķainiem, savītiem krūmiem, kas mocīja mūsu ādu. Brūces manā sānā un rokā pulsēja trulas, dedzinošas sāpes, un es nodrebēju aukstajā vējā. Vēl viena grēda, vēl viena plaisa; skrien, cīnies un atkal skrien. Padra noteica tempu. Mēs abi bijām pārguruši un bez elpas, kad beidzot sasniedzām laukumu un samazinājām ātrumu līdz lēnam rikšanai. Mēs pazaudējām Karaka ļaudis un, pēdējo reizi apskatījuši apkārtni, ielēcām kanalizācijā.
  
  
  Pēc pusstundas bijām pie villas. Mēs rāpāmies gar aizmugurējo sienu uz otru ēkas galu un skatījāmies aiz kontrforsa. Sargs ar ieroci uz pleca nemierīgi staigāja pa izpostīto pagalmu. Padra pamāja ar galvu uz izpostītajiem vārtiem dažus jardus aiz sarga. "Mēs iesim uz pagrabu," viņš čukstēja. – Tur mēs varam kāpt gaisa kanālos. Viņš ielika mauseru kabatā un ieteica man paturēt Šmeiseru. "Tam nav vietas," viņš man teica.
  
  
  "Mums būs jūsu ierocis tikai tad, ja mūs pieķers." Viņš fatālisti nopūtās.
  
  
  Es pagriezos un paskatījos uz sargu, prātojot, kurš ir trakāks, Karaks, Padra vai es. Likās, ka sargs staigāja veselu mūžību. Ik pa laikam viņš apsēdās, lai berzētu kurpi un pie sevis murminātu. Beidzot viņš pazuda aiz stūra. Es dziļi ievilku elpu un skrēju pēc Padra.
  
  
  Sargs vēl nebija redzams, kad nonācām pie arkas un ielīdām sapelējušajā, sapelējušajā pagrabā. Centrā atradās fornakss, sena pavarda arka, virs kuras starp sienām sazarojās šauras caurules aptuveni pusmetra platībā.
  
  
  "Tas būs mūsu ceļš," es teicu. "Vai esat pārliecināts, ka tas mūs aizvedīs uz Karaku?"
  
  
  'Jā. Tie ved uz katru villas istabu.
  
  
  "Tad mēģināsim iekļūt guļamistabā." Mēs varam viņu noķert, kad viņš nāk viens. Starp citu, kas notiks, ja mēs iestrēgsim?
  
  
  "Tas būtu ļoti žēl," Padra sausi atbildēja. "Mēs nevarēsim apgriezties un padzīt žurkas."
  
  
  Es skatījos uz bedrēm ar vēl lielāku riebumu. Padra norādīja uz cauruli, kurā viņš gribēja kāpt, un es nospiedos, lai ar kāju nostumtu no malas un ieslīdētu iekšā. Tur es apgriezos uz vēdera. Padre likās vēl grūtāk, bet viņš uzkāpa man aiz muguras, kad es kustējos collu pa collai, balstoties uz saviem apakšdelmiem un kāju pirkstiem.
  
  
  Šie vecie cauruļvadi, iespējams, agrāk darbojās tāpat kā mūsdienās. Papildus restēm grīdā romiešiem bija izejas sienas apakšā. Tuvāk griestiem bija šaurākas atveres. Tā bija pārsteidzoši efektīva sistēma.
  
  
  Rāpojām tumsā, ik pa laikam apstājoties atpūsties. Tas bija netīrs, nogurdinošs bizness. Es visu laiku domāju, ka mēs varētu viegli aizķerties šaurā vietā un žurkas apgrauzīs man kājas.
  
  
  "Mēs tagad esam galvenajā zālē," vienā no starplaikiem atzīmēja Padra. "Vēl viena vai divas istabas, vēl trīs, es domāju."
  
  
  "Es ceru, ka jums ir taisnība, Padre."
  
  
  Viņš neko neteica, tikai šņāca. Turpinājām rāpot pa cauruli, līdz sasniedzām sabrukušo posmu. Lēnām iztīrīju eju, pasniedzot Padrem akmens gabalus un netīrumus. Tad mēs rāpāmies tālāk.
  
  
  Skaņas sāka plūst no kaut kurienes augšas. Es nebiju pārliecināts, ko viņi saka, bet es biju pilnīgi pārliecināts, ka atpazinu Karaka balsi. Es apstājos, pamāju, lai Padre apklust, un turpināju ceļu, ļoti klusi slīdot, lai neviens mūs nedzird.
  
  
  Es aizturēju elpu, kad sasniedzu izeju, kur troksnis bija visskaļākais. Tas pats spēks, kas iznīcināja cauruli aiz mums, ir paplašinājis to šeit. Pamazām man izdevās atrast pietiekami daudz vietas, lai kustētos. Padre bija man blakus, saliecies un atspiedies uz gurniem. Viņš izskatījās pēc skursteņslauķa. Milimetru pa milimetram noliecos uz priekšu un paskatījos pa istabu, acis pielāgojoties lāpu blāvai gaismai.
  
  
  Apmēram ducis vīriešu sēdēja ap saraustītu galdu. Četri no viņiem izskatījās kā vecās gvardes veterāni, kas palikuši no Milānas vadības laikiem. Pārējie bija nekaunīgi jaunie Karaka bandīti. Karaks staigāja uz priekšu un atpakaļ neapmierināts vai nepacietīgs, vai varbūt abos gadījumos, kad viņš ar labo dūri trieca kreiso roku. Padra klusi ņurdēja, gluži kā dzīvnieks, kas jūt ienaidnieku, un mainīja savu svaru pieaugošā aizkaitinājuma dēļ.
  
  
  Ar šiem vārdiem viņš nogāza akmens gabalu. Skaņa šķita apdullinoša. Es biju pārliecināts, ka viņi to būtu dzirdējuši istabā. Bet nē, saruna turpinājās bez pārtraukuma.
  
  
  Dzirdēju Karaku sakām: “Pie velna Milānas atraitne un tas idiots ar āķi. Mums jāsastopas ar faktiem. Mēs novājinām, un armija kļūst stiprāka. Mūsu slavas dienas ir aiz muguras. Mēs viņiem neesam nekas vairāk kā dadzis acī.
  
  
  "Ērkšķis joprojām var būt stiprs," viņam atgādināja viens no vecākiem vīriešiem.
  
  
  "Bah." Cik ilgi? Mūsu ieroči ir novecojuši un kļūst novecojuši. Rietumi zaudēja interesi un novērsās no mums. Nevienu neinteresē.
  
  
  "Bet šis vīrietis Kārters teica..."
  
  
  "Viņš teica, viņš teica," Karaks kliedza. "Tā ir tikai viena persona."
  
  
  "Vai jūs gaidījāt vairāk, Evan?" - vecais vīrs mierīgi jautāja. "Tikai vienam cilvēkam bija iespēja nokļūt Aptosā, un Kārteram tas izdevās."
  
  
  "Es neko negaidīju," Karaks karsti iebilda. "Ja mēs tā turpināsim, tikai aukstums, bads un apkaunojoša nāve."
  
  
  "Cita ceļa nav."
  
  
  "Ēd."
  
  
  Bārdainais vadītājs ar raibu seju paskatījās uz veco vīru: “Klausies, jūs visi. Mūsu kontaktpersona Metkovičā veica vairākas izmeklēšanas iestādēm. Viņš saka, ka, ja mēs tagad būsim klusāki, varam panākt zināmas piekāpšanās.
  
  
  "Viņš melo," Padra nočukstēja.
  
  
  Pieliku pirkstu pie lūpām, lai viņu apklusinātu, bet manu prātu piepildīja pretrunīgas domas. Vai Karaka kontakts Metkovičā bija tāds pats kā manējais? Ja tā, vai viņš bija tas, kurš brīdināja Dienvidslāvijas armiju, un viņi mani gandrīz nogalināja? Un turklāt, ja valdība bija tik samiernieciska, tad kāpēc viņi sagūstīja Jzanu?
  
  
  "Tāpēc," Karaks turpināja, sitot pirkstus uz galda, "es uzaicināju cilvēkus no Belgradas pie mums ciemos."
  
  
  'Šeit?' Padra norūca, nomākts. Viņš izskatījās tā, it kā grasās eksplodēt aiz dusmām. – Vai viņš atveda šurp ienaidniekus? Milāns apgāztos kapā, ja to dzirdētu.
  
  
  "Shhh," es nošņācu viņam.
  
  
  "Bet ja mēs nepiekrītam?" - vecais vīrs klusi jautāja.
  
  
  "Tad pievienojieties tiem maniakiem karjerā," Karaks iesaucās. “Mums ir iespēja uz drošību un mieru, un, ja jūs paši to neredzat, padomājiet par savu sievu un bērnu nākotni. Mēs noslēgsim labu darījumu un beigsim visus šos asinsizliešanas gadus.
  
  
  Es dzirdēju sev blakus rūcienu un kāju kratīšanu. Pirms es paspēju kaut ko darīt, saniknotais Padra ielēca pa caurumu istabā, niknumā un sašutumā rūkdams. Visas sejas pagriezās viņa virzienā, šokētas par šī sodrēju melnā mežoņa izskatu.
  
  
  Es zvērēju angliski un serbohorvātu, bet steidzos pievienoties blondajam mežonim, domādams, vai es nomiršu. Es labprātāk mirstu stāvot, nevis šajā netīrajā gaisa kanālā. "Sasodīts, Heš," es viņam uzkliedzu. "Paskaties, ko tu esi izdarījis."
  
  
  "Cilvēks var paciest tikai tik daudz un ne vairāk," viņš iesaucās. Viņš piegāja uz priekšu un uzcirta vecajiem vīriem. - Tu, Vetov, esi mans dārgais krusttēvs! Vai esat jau aizmirsuši, kā mēs plecu pie pleca cīnījāmies ar Polgaru par Horvātijas godu? Un tu, Čirpan, rāpsi serbu priekšā un skūpstīsi viņu zābakus? Viņš kliedza, acīs mirgojot dusmās. — Laba pārdošana, Evan? Jūs mūs pārdevāt, jūs to izdarījāt.
  
  
  Karata balss skanēja pēc krama. - "Tu esi traks, Heš. Mūsu sapņi ir beigušies un mums ir jāsamierinās ar realitāti. Kāpēc tev vajag vairāk asiņu uz rokām? Revolūcija nekad nav veiksmīga."
  
  
  Padra pamāja ar āķi. “Ja šeit ir asinis, tās ir serbu asinis godīgā cīņā. Kā ar asinīm uz tavām rokām? Horvātu asinis?
  
  
  Karaka vīri pienāca tuvāk, kaut ko murminādami.
  
  
  - Vai arī viņš tev to neteica? Padra kliedza. "Vai viņš jums neteica, ka aplenca mūs un lika mūs nogalināt?"
  
  
  "Meli, meli," kliedza balss. "Tu esi nodevējs."
  
  
  Padra atlaida dūri kā lielgabala lodi. Notika avārija, un vīrietis ielidoja viņam aizmugurē. Karaka vīri uz brīdi atkāpās un tad atkal nāca mums pretī.
  
  
  Padra ar āķi atvairīja nazi un notupināja uzbrucēju cirkšņos. Es sasitu ar plaukstu pa seju un dzirdēju kaula krakšķēšanu. Kad grasījos uzbrukt citam cilvēkam, es jutu, ka manā kājā iedūra lode. Mucas ietriecās manās krūtīs, un šķita, ka pēkšņas, apžilbinošas sāpes saplēsa manu galvu. Es satricināju, saraujos un mēģināju satvert vienu no man priekšā esošajiem ieročiem. Pūlis iekustējās un atspieda mūsu muguru pret sienu. Es mēģināju atslābt, bet biju par vēlu sekundes daļu.
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  No tumsas atskanēja balss. — Viņš nāk pie prāta.
  
  
  "Lieliski," sacīja cita balss. "Vai esat gatavs, Gārt?" Man tam ir ļoti maz laika.
  
  
  Pirmā balss atbildēja lakoniski: "Tikpat gatavs, cik viņš ir." Lēnām noskaidrojās tumšie mākoņi, bet sākumā no tā nebija nekādas jēgas. Es peldēju sāpju jūrā. Lēnām sapratu, ka esmu pavisam kaila, sēžot uz dzelzs krēsla. Kad es mēģināju kustēties, es atklāju, ka manas plaukstas un potītes bija saslēgtas ar asām metāla važām.
  
  
  Dažu pēdu attālumā no manis stāvēja maza auguma, kupls vīrietis. Viņa milzīgais vēders karājās pār jostas un bija redzams caur caurumiem kreklā. Viņš bija pilnīgi kails, un viņa bezveidīgajā sejā bija tā monumentālā neuzmanība, kāda ir profesionālam bendei, kurš vienkārši dara savu darbu. Atskanēja kustību šalkoņa. Evans piecēlās no krēsla un notupās blakus manai rokai.
  
  
  "Labvakar, Kārter," viņš jautri teica. "Tu un Padra mani patiešām šokējāt, kad nācāt cauri šīm sienām."
  
  
  Es neko neteicu. Man jau bija problēmas ar kakla darbību. Tas šķita izžuvis un saspiests, it kā kāds kautiņa laikā tam būtu uzkāpis.
  
  
  "Bet es domāju, ka varu kaut ko atdot," Karaks sardoniski pasmaidīja. "Laipni lūdzam manā atpūtas telpā."
  
  
  Paskatījos apkārt un sāku saprast, kur atrodos. Es atrados nelielā kvadrātveida kamerā ar rupji izcirstām sienām. Gaiss bija piepildīts ar asiņu un ekskrementu smaku. Viena katla mirgojošā gaismā es redzēju, ka kamerai otrā pusē ir divas durvis ar slēdzenēm un šaurām spraugām acu līmenī. Sienas bija klātas ar veciem spīdzināšanas līdzekļiem: kāju un kāju spailēm, pātagu, zīmolu, muguras balstu, šūpoļu ķēdēm un rokassprādzēm, sortimentu notraipītu, sarūsējušu knaibles un tapas. Jutu, ka manā kaklā paceļas žults un pa kailu ķermeni slīd zosāda.
  
  
  Karaks pagriezās pret mani un parāva manu galvu aiz matiem, nežēlīgi pagriežot tos, bez šaubām, atceroties brīdi, kad es parāvu viņa matus. "Es gribu zināt visu par Milānas vilku," viņš uzstājīgi čukstēja. "Es gribu zināt, kas šajā jautājumā ir tik svarīgs.
  
  
  Es viņam izteicu dažus lāsta vārdus, kuru dēļ viņa seja kļuva bāla, un viņš izlaida manus matus, it kā būtu iedzelts. "Es vēlos, lai Padre būtu šeit tieši tagad, lai redzētu, kurš no jums pirmais lūgs žēlastību. Bet tagad jums būs jālūdz divreiz vairāk, lai viss būtu pareizi. Garts!
  
  
  Viņš dedzīgi pamāja otram vīrietim, un Gārts piegāja pie krēsla. Es nevarēju redzēt, ko viņš dara, bet man radās satraucoša doma, ka es nesēžu tikai vecā krēslā. Dzirdēju, kā viņš skraida četrrāpus. Pēc minūtes es sajutu aso karsta metāla un dūmu smaku.
  
  
  "Tu man pastāstīsi, Kārter." Agri vai vēlu tu man pateiksi.
  
  
  Smaka kļuva stiprāka, un es tagad pamanīju, ka krēsls kļūst neērti karsts. Kad krēsla vecais metāls kļuva karstāks, es ciešāk satvēru važas. Mana āda dega. Es sakodu zobus un klusēju.
  
  
  — Vai tu domā, ka es nevaru tevi salauzt, Kārter?
  
  
  Liesmas sāka izplatīties uz krēsla sēdekļa, kad Gārts pinās ar mazo aitādas mēteli. Uguns auga, laizīja manas rokas un dedzināja manu ādu. Dzelzs ar radzēm kļuva ķiršu sarkans, un tajā ienāca jauna smaka, cita, piedegušas miesas smaka. Mani apcepa dzīvu.
  
  
  - Kārter, kāds ir nolādētā vilka noslēpums? Es zinu, ka viņš ir tur, un man nav laika jums jauki pajautāt, kamēr Serbijas armija ir ceļā. Pasaki man.'
  
  
  Es dzirdēju sevi to izpļāpājam. 'Kaza . ... kaza.
  
  
  'kuru? Kāda kaza?
  
  
  "Jūsu ģimenes kaza, Karak."
  
  
  "Kas notiek ar šo?"
  
  
  Es cīnījos degošajā krēslā, manas plaušas saspieda dūmi un sāpes. Tomēr man izdevās ieelpot pietiekami daudz gaisa. "Jūsu ģimenes kaza... Žēl, ka jūsu māte nekad nav dzirdējusi par dzimstības kontroli." Karaks iesita man ar savu lielo dūri pa seju un salauza lūpu. "Collu pēc collas es sūtīšu tevi ellē," viņš iesaucās man. - Gārt, pietiks. Piesien viņu pie šūpolēm.
  
  
  Gārts uzlēja ūdeni uz uguns zem restēm, atraisīja mani un rupji vilka pa auksto akmens grīdu. Mani nervi eksplodēja, un sāpes bija gandrīz nepanesamas, jo raupjais akmens berzējās pret manu apdegušo ādu. Nākamajā mirklī Gārts ap manām plaukstu locītavām aplika šūpoles smagās dzelzs važas. Šūpoles ir gandrīz aizvēsturisks statnes priekštecis, spīdzināšana, kas upuri paceļ gaisā un tad pēkšņi nomet zemē. Šī ir brutāla metode, kā izstiept rokas, sagriezt muskuļus, saraut locītavas un lauzt kaulus.
  
  
  Garts mani pacēla aiz plaukstas locītavām, līdz es pakāros tā, ka kāju pirksti tik tikko pieskārās zemei. Pēc tam viņš piegāja pie sienas aiz šūpolēm un paņēma rokā sarullēto pātagu. Viņš pakratīja to sev aiz muguras un pagriezās pret Karaku, gaidot pavēli.
  
  
  Karaka acis bija drudžainas un nepacietīgas, kad viņš pagriezās pret mani. "Tā ir romiešu ierīce, Kārter. Tas padara viņu ļoti piemērotu spīdzināšanai, vai ne?
  
  
  Tad viņš atkāpās un pamāja. Pātaga izlidoja un skāra manu ķermeni. Sāpes bija gandrīz nepanesamas, jo ap kailajiem augšstilbiem un vēderu apvijās neapstrādāta āda. Es ieritinājos arkā karājoties.
  
  
  "Tā romieši svinēja Luperkaliju," Karaks smējās. “Katru gadu piecpadsmitajā februārī vīrieši dejoja ielās, sitot sievas ar pātagas, kas taisītas no vītolu zariem. Tagad pastāstiet man par to Milānas vilku Kārteru. Pastāsti man, kamēr vari.
  
  
  Pātaga atkal trāpīja man, atstājot koši svītru uz mana kailā ķermeņa. Es cīnījos pret ķēdēm, kas mani turēja, cenšoties izvairīties no pēriena pātagas. Bet Gārts bija sava amata meistars un neko nepalaida garām.
  
  
  “Milānas vilks, Kārters. Kas vainas šim vilkam?
  
  
  Karaka balss man kļuva nesaprotama, jo Gārts man iesita atkal un atkal. Kliedziens atbalsojās kamerā, un, kad tas apklusa, es sapratu, ka tas nāk no manis paša.
  
  
  "Vilks. ..'
  
  
  Man vajadzēja atpūsties. Man bija jāliek Gārtam apstāties, citādi es nekad neatradīšu izeju no šīs spīdzināšanas. Es stenēdama nolaidu galvu uz priekšu un izlikos, ka noģībšu. Mans ķermenis novājēja un nekustīgi karājās dzelzs važās. Gārts man iesita vēl vairākas reizes, bet man izdevās apspiest kliedzienus, kas izlauzās no manas rīkles. Pēc minūtes es dzirdēju, kā pātaga nokrīt uz grīdas.
  
  
  Karaks bija velnišķīgi dusmīgs. "Tu esi aizgājis pārāk tālu, idiot," viņš kliedza Gārtam. "Pacelt."
  
  
  - Tev būs jāpagaida.
  
  
  'Nevar gaidīt.'
  
  
  "Tev būs."
  
  
  "Sasodīts, Gārt, man ir labākas lietas, ko darīt, nekā skatīties, kā viņš šeit karājas." Zvaniet man, kad viņš atkal varēs runāt.
  
  
  Es dzirdēju, kā Karaks iznāca no cietuma. Aiz viņa ar blīkšķi aizcirtās durvis.
  
  
  Minūtes vilkās kā gadsimti. Sviedri lija pār manu ķermeni, iesūcas manās pietūkušajās brūcēs, bet es nekustējos. Gārts nepacietīgi soļoja šurpu turpu. Dzirdēju, kā viņš sit sērkociņu, lai aizdedzinātu cigareti. Sēra un sliktas tabakas smaka kutināja manas nāsis. Bet laiks vilkās, un pēkšņi Gārts nomurmināja: "Tu stulbi!"
  
  
  Durvis atvērās un atkal aizcirtās. Un Gārts aizgāja. Ieskatījos tukšajā istabā un prātoju, cik ilgs laiks man paies, līdz viņš atgriezīsies. Pēc dažām minūtēm es dzirdēju klusu rīboņa skaņu un nolēmu, ka mana atpūta jau ir beigusies. Bet tad es sapratu, ka skaņas nāk no aizmugures, no kameras. Tas bija kā peles, kas skraida pa sienām.
  
  
  "Kārter," es dzirdēju čukstus. — Kārters.
  
  
  Es lēnām pagriezos savās ķēdēs, lai vērstos pret durvīm otrā galā. Divas spokainas sejas ar nogurušām acīm tikko saskatāmas mirgojošajā gaismā. Es viņus uzreiz atpazinu. Tie bija Sofijas vīri, divi no trim, kas krita pirmajā tikšanās reizē ar Karaku.
  
  
  'Vai tu mūs dzirdi?'
  
  
  'Jā.' ES jautāju. - Vai padra ir ar tevi?
  
  
  "Nē," atbildēja viens no vīriešiem.
  
  
  - Vai viņš nebija ar tevi? - jautāja cits vīrietis. Varbūt viņš aizbēga.
  
  
  "Vai arī viņš nomira," rūgti piebilda pirmais.
  
  
  "Es domāju, ka jūs visi esat miruši," es teicu.
  
  
  "Viņi mūs izglābj citai nāvei: spēlēs."
  
  
  - Spēles?
  
  
  "Arēnā. Pret Karaka izvēlētajiem slepkavām. Mentons ir prom, un mēs esam nākamie.
  
  
  "Karaks ir kļuvis traks." – Es nespēju noticēt savām ausīm.
  
  
  'Jā, bet... .. — Vīrietis vilcinājās, tad bažīgi sacīja: — Es dzirdu Gārtu. Ardievu Kārters.
  
  
  Sejas pazuda un es atkal paliku viena.
  
  
  Daļa no maniem spēkiem atgriezās, ko veicināja šausmas par to, ko viņi man tikko bija stāstījuši. Atspiedusi kājas pret sienu, es piecēlos, lai satvertu ķēdes virs roku važām. Mani pirksti bija slideni, bet es turējos. Dziļi ieelpojot, es sāku kāpt augšā, roku pie rokas, cik ātri vien varēju. Manu roku un plecu muskuļi saspringa līdz galam, bet es turpināju celties.
  
  
  Tikko sasniedzu smago stieni, dzirdēju tuvojošos soļu troksni. Izmisumā pārmetu kāju pāri sijai un uzkāpu uz tās. Es nikni raustos aiz važām, zinot, ka man jāatbrīvojas, pirms Gārts pienāca pie manis un sāka sist ar savu pātagu. Važām bija vienkāršas klipšu slēdzenes, kuras senatnē, iespējams, senākajos Atona kalna laikos, izmantoja piekaramajām slēdzenēm. Durvis ar čīkstēšanu atvērās, un uz akmens grīdas parādījās Gārta ēna. Tajā pašā laikā es atradu spiediena punktu un atbrīvoju važas. Tad Gārts mani ieraudzīja. Tikpat biezs, cik viņš bija, viņš reaģēja panteras ātrumā.
  
  
  Viņš satvēra pātagu un pacēla to sev aiz muguras, viņa seja bija saviebta no pēkšņām dusmām.
  
  
  Es satvēru dzelzs ķēdi cik ātri vien varēju un metos viņam virsū. Atvērtais roku dzelži trāpīja viņam pa galvas sāniem, saspiežot deniņu asiņainā mīkstumā. Krītot viņš ar restēm atsitās pret krēslu un nokrita zemē. Nedomājot, es uzlēcu viņam virsū un ar visu savu svaru piezemējos uz viņa krūtīm. Ar rīstošu stenēšanu viņš šķita iztukšojies; no viņa atvērtās mutes izplūda asinis un gļotas. Es droši vien salauzu vismaz pusi no viņa ribām, un tagad salauztais kauls bija iekļuvis viņa plaušās.
  
  
  Es zināju, ka ārējās durvis ir atslēgtas, bet man bija darīšana arī ar otro slēdzeni otrajām durvīm un gribēju atbrīvot pārējos ieslodzītos. Es ātri pārmeklēju Gārta ķermeni pēc atslēgas, taču nevarēju tās atrast ne pie viņa, ne kur viņa kamerā. .. Izmisumā piezvanīju diviem vīriešiem, lai pastāstītu, kur viņi atrodas.
  
  
  "Atslēgas ir tikai Karakam," atbildēja viens no vīriešiem.
  
  
  - Neuztraucieties par mums. Bēdziet, kamēr varat,” sacīja cits.
  
  
  – Un, ja vari, sūti palīdzību.
  
  
  Man riebās atstāt vīriešus cietumā, bet viņiem bija taisnība. Šī bija vienīgā atbilde. "Es to izdarīšu," es apsolīju.
  
  
  Es izskrēju no Karaka moku kameras garā, tumšā koridorā. Apstājoties, lai domātu, kurā virzienā man iet, es dzirdēju, kā viens no vīriešiem kliedz. "Pagriezieties pa labi, tā ir vienīgā izeja!"
  
  
  Bez turpmākiem jautājumiem es metos pa labi. Es zināju, ka tikšu nogalināts, kails un neapbruņots, tiklīdz mani ieraudzīs kāds no Karaka sargiem. Gaiteņi bija bezgalīgi, bieži beidzās ar strupceļiem vai sabruka, liekot man atgriezties un sākt no jauna. Es biju iesprostots vāji apgaismotā, klusā tīklā. Bet šķita, ka tas iet uz augšu.
  
  
  Es virzījos uz priekšu tumsā un atklāju, ka pēc sākotnējā adrenalīna pieplūduma mani spēki kļūst vājāki. Asas akmens sienas berzēja manu noplēsto ādu, un basās pēdas atstāja asiņainas pēdas. Vienīgais, kas mani atturēja, bija spēcīgais naids pret Karaku un vēlme likt viņam maksāt.
  
  
  Pēc kādas mūžības tunelis vairs nebija tik tumšs kā agrāk. Tālu uz priekšu es ieraudzīju pelēku gaismu tuneļa galā un, no pārguruma trīcēdama, skrēju tai pretī. Mani kaut kas traucēja: pusapzināts brīdinājums, kas mēģināja mani apturēt. Bet es to nokratīju un sasniedzu vārtus.
  
  
  Tad es atkal izlauzos pasaulē. Es nokritu uz ceļiem, manas kājas bija pārāk vājas, lai stāvētu taisni, un es jutu zemi zem sevis. Tā bija ar asinīm piesūcināta smilšmāla augsne: romiešu amfiteātra smilšmāla augsne.
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Sastindzis no aukstuma, izžuvušām asinīm un netīrumiem, es piecēlos kājās. Šī bija amfiteātra arēna, kuru Padra man norādīja iepriekšējā dienā, un es biju iestrēdzis ovālajā gredzenā. Virs manis soliņu rindās sēdēja desmitiem Karaka vīru ar lāpām, apgaismojot brūkošās drupas. Un amfiteātra augšā atradās slepkavu grupa ar ložmetējiem un šautenēm. Apmēram pusceļā pa garo izliekto sienu atradās akmens soli kastēs, un vienā no tiem atradās Karaks. Viņam blakus bija pāris draugi ar lāpām, un viņam virs formas tērpa bija uzmesta veca sega, lai pasargātu sevi no aukstā vēja. Viņa acis bija vērstas uz mani, un viņa mute savilkās velnišķīgā smaidā. No vietas, kur stāvēju es, viņš izskatījās pēc nenozīmīga "Nērona" vītnes togā.
  
  
  Cilvēka ķermenis bez galvas gulēja uz zemes tieši manā priekšā. Es zināju, ka tas ir Mentons, trešais Sofijas grupas ieslodzītais. Viņam bija aizsietas acis, it kā kādam izpildīts nāvessods. Sākumā nesapratu, kāpēc, tad atcerējos, ka zināma gladiatoru grupa andabāti cīnījās aizsietām acīm ar aizsietām acīm.
  
  
  Es nevarēju nobrīnīties, cik daudz vīriešu un sieviešu stāvēja tur, kur esmu tagad; cik daudzi no viņiem tika nežēlīgi nogalināti, par prieku tādiem asinskārajiem tirāniem kā Karaks.
  
  
  Es dzirdēju Karaka balsi. - "Kārters!" Viņš smējās kā traks. "Jūs neesat gaidīts kā nākamā atrakcija." Bet labi, ka tā var turpināties."
  
  
  "Gārts ir miris."
  
  
  "Es to gaidīju, pretējā gadījumā jūs nebūtu varējuši aizbēgt." Apskatīsim, cik ilgi jūs varat izturēt, pirms pievienosities viņam.
  
  
  "Tie, kas drīz mirs, sveic jūs," es sarkastiski sacīju, paceļot roku.
  
  
  Arēnas otrā pusē no vārtiem iznira liels tumšs karotājs. Viņš bija ģērbies šaurās biksēs un zābakos, viņa kailās krūtis mirdzēja lāpu gaismā. Viņš nēsāja svērtu zvejas tīklu un trīszaru, seno retiarii ieročus.
  
  
  Kad viņš man tuvojās, es notupos, kāju pirkstiem pieskaroties zemei. Gladiators riņķoja ap mani, aizturot mani ar viltīgiem uzbrukumiem no sava trijzara.
  
  
  "Nāc," es atcirtu. 'Kas tevi attur? Vai tev ir bail no kaila cilvēka?
  
  
  Viņš pasmaidīja un vienkārši sāka griezt tīklu kā laso, arvien platākos, plakanos apļos virs galvas, gatavs atlaist un mest to man virsū. Es zināju labāk, nekā skatīties tīklā un vērot viņa acu izteiksmi un seju.
  
  
  Te tas ir! Sekundes daļa pirms metiena. Es atlaidos un noripoju no viņa. Viens no svina atsvariem ietriecās manā kājā, taču tīkls netrāpīja un nokrita uz arēnas grīdas.
  
  
  Es pielēcu un metos viņam virsū, pirms viņš atkal paguva satvert savu tīklu. Viņš paklupa atpakaļ, un vienu brīdi man šķita, ka dabūšu viņu. Bet viņš mani atvairīja ar savu trijzobu, un man nācās dauzīties, lai viņš mani neuzbāztu uz sava trijzara. Viņš iespieda mani stūrī.
  
  
  Es stāvēju, elsodama, nebūdama pārliecināta, ka nākamreiz spēšu rīkoties pietiekami ātri. Un pat ja man tas izdotos, man būtu jāizvairās no nākamā un nākamā uzbrukuma. Es atturējos no vēlmes apsēsties un ļaut viņam mani piebeigt.
  
  
  Savā darbā AH es biju cīnījies ar zemūdenēm un ūdeņraža bumbām, rentgena stariem un prātu mainošām zālēm, katru izgudrojumu, ko varēja iedomāties, bet tas bija savādāks, šausmīgi atšķirīgs. Tas bija karš, kas reducēts līdz tā primitīvajai formai, bez tā mūsdienu sarežģītības. Tas izraisīja savvaļas zvēru cīņu savā starpā, kas kaut kā padarīja to vēl biedējošāku.
  
  
  Bet es jutu, ka manī aug zvērs, un es izsitu zobus šim divdesmitā gadsimta gladiatoram, kad viņš pulcējās kārtējam mēģinājumam. Es sasprindzināju ausis, lai sadzirdētu virpuļojošā tīkla nāvējošo skaņu. Es gaidīju, saspiedusies, muskuļi saspringa.
  
  
  Viņš vienkārši iemeta to vēlreiz.
  
  
  Es gāzos tāpat kā iepriekš, bet šoreiz es pagriezos un satvēru savīto tīklu, pirms viņš paguva atlaist. Gladiators metās man virsū, paceldams savu trīszaru. Es metu griežamo tīklu malā, cerot, ka tas viņu izsitīs no līdzsvara.
  
  
  Viņš paklupa un sapinās tīklā, kas viņu pārklāja.
  
  
  Es uzreiz biju virsū, nolēmu izrādīt viņam tikpat žēlastību, cik viņš bija pret mani, kad viņš devās uzbrukumā. Nogāzu viņu zemē un izrāvu viņam no rokas trijzari. Viņš šausmās kliedza, kad es pagriezos, lai iegremdētu trīszaru viņa krūtīs. Viss bija beidzies vienā sekundē. Viņš vienreiz nodrebēja, kļuva nāvīgi bāls un tad nedzīvs nokrita zemē.
  
  
  Es stāvēju noliecies pār ķermeni, atspiedies uz trijzara kāta. Es dzirdēju Karaka vīru rūcienus. Pagriezos pret soliem un ieraudzīju tronī Karaku. Viņa seja bija bāla no dusmām. Brīdi vēlāk es izvilku trīszaru un piegāju pie Karaka.
  
  
  Viņš uzreiz saprata, ko es daru. "Nemēģiniet, Kārter," viņš kliedza. — Tu nevari mest tik tālu to trijzaru, turklāt mani vīri tevi nogalinās.
  
  
  "Kam rūp, kā es nomiršu, Karak? Tikpat labi es varētu tevi paņemt līdzi.
  
  
  "Es vienmēr domāju, ka jūs, amerikāņi, esat sporta fani."
  
  
  "Sports?" Es pārbraucu ar roku pāri asiņainajai ainai. “Vai jūs uzskatāt šo par sportu? Kāda jēga, Karak?
  
  
  Viņš ļauni iesmējās. "Tas mani uzjautrina."
  
  
  "Tu tiešām esi slims," es ar riebumu teicu. "Tu esi traks ".
  
  
  - Nestāsti man, kas es esmu. Jums nekad nav bijis jādzīvo šeit, šajā nolādētajā elles bedrē.
  
  
  "Es sāku saprast. Tu tiešām ienīsti Aptos.
  
  
  — Es nicinu Aptosu. Ar imperatīvu žestu Karaks ciešāk ietina segu; viņa acis bija kā granīts. “Katra šeit pavadītā minūte man bija spīdzināšana. Bet tas drīz beigsies.
  
  
  "Tātad Padram galu galā bija taisnība." Jūs pārdevāt sevi serbiem.
  
  
  'Pārdots. . Viņš pacēla plecus. - Bet viņš viņu nenodeva. Līgums ar Belgradu man deva naudu un varu, kas man pienākas. Bet tas nozīmē arī to, ka cilvēki vairs nekad nebūs auksti, izsalkuši vai nobijušies.
  
  
  Kopš kura laika valdība tur savu vārdu? Jūs tiekat maldināts, Karak.
  
  
  'Nē. Es tevī neklausīšu. Mani cilvēki būs laimīgi.
  
  
  "Viņi šeit nenāca, lai būtu laimīgi, Karak." Viņi ieradās šeit, lai būtu brīvi.
  
  
  'Brīvs?' - Karaks iekliedzās no smiekliem. "Aptos visu manu dzīvi ir bijis vēss cietums. Tikai nāve šeit nes brīvību. Viņš sasita plaukstas, signalizējot citam gladiatoram. "Tāpēc man tik ļoti patīk spēles. Es esmu pēdējais savas tautas atbrīvotājs. Tagad cīnies un esi brīvs, Kārter.
  
  
  Lai gan ap muti nebija putu, Karakam acīmredzami kaut kas nebija kārtībā ar galvu. Acīmredzot viņš padevās savas eksistences skarbumam un cieta no paranojas un diženuma maldiem, garīgi klīda starp sapņiem par Aptosa pagātnes godību un vīzijām par viņa personīgo nākotnes diženumu. Es nevarēju viņam pārmest miera vēlēšanos, bet prātīgs cilvēks būtu sapratis, ka šis ceļš ir bezjēdzīgs un pašiznīcinošs. Karaks acīmredzami nebija spējīgs spriest; Es tērēju savu enerģiju, mēģinot ar viņu runāt.
  
  
  Es pagriezu viņam muguru un devos atpakaļ uz arēnas centru. Tur es pagriezos pret vārtiem, kur vajadzēja parādīties manam nākamajam pretiniekam.
  
  
  Jaunais gladiators bija garāks un smagāks par iepriekšējo.
  
  
  Viņa krūtis bija klātas ar rētām, viņa rokas bija ietītas ar tsesti, ādas un metāla stīpām, kas līdzīgas misiņa dūres, un viņš turēja īsu zobenu un apaļu trāķiešu vairogu. Viņš netērēja laiku un nāca man tieši pretī, ar savu nāvējošo zobenu griezdams gaisu. Es pagriezos atpakaļ, un viņš man sekoja, lamādamies un smagi elpojot. Apstājos, pagriezos un iedūru viņam trīszaru. Viņš pagrieza savu žileti aso zobenu un iedūra to tieši vārpstā, atstājot mani atkal neapbruņotu.
  
  
  Viņš metās uz priekšu, lai mani nocirstu, un es nokritu zemē. Es ātri pagriezos uz sāniem. Viņa zobens nokrita lejā, man nedaudz pietrūka un nogrima zemē.
  
  
  Kad gladiators izvilka zobenu vēl vienam mēģinājumam, es viņam iespēru. Viņš novērsās, un mans papēdis par collām trāpīja viņa kājstarpei un ietriecās viņa augšstilba iekšpusē. Sāpēs rūcot, viņš atkāpās. Es nevarēju nodarīt lielu ļaunumu, bet es viņam uz brīdi traucēju. Viņa seja bija purpursarkanā no dusmām par to, ka viņu publiski pazemoja neapbruņots vīrietis. Es steidzos prom no viņa, mana galva dūc un bija pilnīgi tukša, izmisīgi meklējot kādu ideju. Velti. Pēkšņi gladiators atkal nāca man pretī, šūpodams zobenu un ar zobenu apcirtās sev apkārt.
  
  
  Tajā brīdī es noliecos, ar abām rokām smēlos granti un netīrumus un nikni metos ar tām viņam sejā. Kā jau gaidīju, viņš pacēla vairogu, lai aizsargātu acis, un netīrumi viņam neko ļaunu nenodarīja. Taču viņa uzmanība uz brīdi tika novērsta. Uzlecot augstu, es ar kailu kreiso kāju viņam iespēru pa apakšdelmu, bet pēc tam ar labo kāju pa elkoni. Zobens izlidoja no viņa sastindzis pirkstiem un lidoja pāri arēnai, viņam nepieejamā vietā.
  
  
  Dusmās viņš man iesita ar savu cestu; sitiens izsita visu gaisu no mana ķermeņa un nosvieda mani zemē ar izstieptām rokām un kājām.
  
  
  Viņš pagriezās un devās pēc zobena. Lai arī cik sastindzis es biju, es zināju, ka nevaru ļaut viņam atņemt šo zobenu. Tiklīdz viņš atkal dabūs to rokās, viņš mani sagriezīs gabalos. Es izskatītos tā, it kā būtu izgrūsta pa stikla durvīm.
  
  
  Es pielecu kājās un sekoju viņam.
  
  
  "Hajii" es kliedzu cik vien skaļi varēju, it kā es būtu dusmīgs apačs. Apstulbis gladiators pagriezās. "Hajii!" Es atkal kliedzu un piegāju pie viņa, pirms viņš saprata, kas ar viņu notiek. Viņš mēģināja pacelt vairogu, bet bija par vēlu. Manas kājas uzlidoja nogalinošā sitienā un trāpīja viņam pa rīkli. Viņa galva nokrita atpakaļ, un es dzirdēju, ka viņa skriemeļi krakšķ.
  
  
  Viņš nokrita, neizraisot skaņu, viņa acis bija plaši atvērtas, kakls bija saliekts dīvainā leņķī.
  
  
  Es skrēju pēc zobena un triumfējoši pacēlu to virs savas galvas, triumfējoši pavicinot to drūmajam Karakam.
  
  
  'Ko tagad?' - es ņirgājoties jautāju. – Varbūt lauvas? Vai arī ratu sacīkstes?
  
  
  "Neesiet idiots," viņš nikni šņāca. "Kur mēs varam dabūt lauvas vai ratus?"
  
  
  – Nebēdājies, Evan. Es sniedzu jums labāko sniegumu, kādu esat redzējis pēdējo gadu laikā.
  
  
  — Ej pie velna, Kārter. Viņš pielēca kājās, ar vienu roku turot sev apkārt nobružāto segu, ar otru mežonīgi žestikulējot. "Milāna man traucēja. Tagad jūs atnācāt šeit, lai paceltu šo sūdu. Jums vajadzēja mirt pirms dažām dienām, piemēram, Milānai. Bet kaut kā izdevās nokļūt Aptosā. Šoreiz jūs nevarat aizbēgt.
  
  
  Dusmās Karaks nesaprata, ko viņš saka.
  
  
  -Vai tu esi nodevis Milānu? Es jautāju, apstulbusi par šo atzīšanu. "Viņš bija muļķis, viņš dzīvoja vakar un aizvakar."
  
  
  - Un mans kontakts Metkovičā? Vai šis arī bija viens no jūsu cilvēkiem?
  
  
  "Es viņam labi samaksāju par viņa pūlēm, es jums apliecinu." Kā jau visi šeit, viņš cīnās par labāku dzīvi, nevis par bezjēdzīgiem ideāliem. Karaks apstājās, smaidīdams, it kā baudītu savu privāto joku. Tad viņš lēnām atkal apsēdās, iztaisnot vecās segas krokas. Viņš kaut ko pačukstēja vienam no saviem bendes izpildītājiem, kurš nekavējoties aizbēga.
  
  
  "Esmu sagatavojis kaut ko tādu, kas jums noteikti šķitīs interesants, Kārter," viņš man teica. "Vienkārši gaidiet un izbaudiet savus pēdējos mirkļus uz šīs zemes." Pārgurusi es apstājos, noliecusi zobenu pret zemi. Es uztraucos par to, kas viņam varētu būt piedurknē. Līdz šim brīdim tīra pretestība spēja iesūknēt manās asinīs pietiekami daudz adrenalīna, lai turpinātu mani turpināt. Doma par to, ka tagad padoties šim bārdainajam neģēlim, bija nepanesama. Viņš mani izģērba kailu, pātagu un spīdzināja, un visbeidzot plānoja mani nogalināt, taču viņam bija jāgaida, līdz elle sastings, pirms es padevos un nometos ceļos viņa priekšā.
  
  
  Man likās, ka šoreiz viņš mani ir pieķēris. Es drebēju no aukstuma un stulbu no pārguruma. Kaut kā man izdevās izdzīvot divas gladiatoru cīņas, bet vienīgais veids, kā man var būt līdzvērtīgs pretinieks, bija mans trešais pretinieks būt kroplam pundurim. Man viss bija beidzies, un mēs abi to zinājām.
  
  
  Pēkšņi aiz vārtiem atskanēja dziļa, draudīga skaņa. Mati pakausī sacēlās stāvus, un mani pārņēma aukstas, lipīgas bailes. Es dzirdēju dzelzs stieņu šķindoņu un dusmīgu rūcienu, kas sasniedza mani.
  
  
  Vilki!
  
  
  Zem arēnas no aizgaldiem izlauzās seši milzīgi, izsalkuši vilki. Kādu laiku viņi nemierīgi soļoja šurpu turpu pie ieejas, it kā apmulsuši no sienām un vērojošā pūļa.
  
  
  No pūļa virs manis atskanēja dziļa murmināšana. "Man ļoti žēl, ka mums jāiztiek bez lauvām, Kārter," Karaks jautri kliedza. "Bet es ceru, ka jūs neiebilstat pret alternatīvu."
  
  
  Es viņam atbildēju ar virkni lāstu vārdu serbohorvātu valodā.
  
  
  Karakam tas viss ļoti patika. "Ja jums rodas jautājums," viņš ļauni smejoties sacīja, "viņu līderis ir Milānas mīļākais." Es viņu uzliku uz diētas, lai mēģinātu nedaudz salauzt viņa dusmas, bet šķiet, ka viņš nav salauzts. Patiesībā šis izsalkums viņu tikai nedaudz sadusmoja. Bet varbūt pēc kārtīgas maltītes viņš kļūs mazliet paklausīgāks.
  
  
  Karaks iesmējās vēl skaļāk un gandrīz divkāršojās uz sava akmens sēdekļa, kad es ar valdzinātām šausmām skatījos uz vilkiem. Tātad viens no viņiem bija Milānas vilks. Tātad visas šīs muļķības par to, ka viņš ir miris un nodīrātas, bija meli. Bet tas nozīmēja, ka viņa noslēpums vēl nebija atklāts. Zinot, ka dzīvnieks ir svarīgs, nesaprotot, kādā veidā Karakam vajadzēja būt mocībām. Viņš nevarēja riskēt nogalināt vilku, pirms viņš to uzzināja, un viņš nevarēja pieiet pietiekami tuvu, lai uzzinātu. Kaut kā tas lika man justies labāk; lai gan ne daudz, ņemot vērā situāciju. Mana misija bija atrast vilku, un šeit viņš ir. Tikai neviens no šiem dzīvniekiem nešķita gatavs klausīties saprātu. Rūkdami un grauzdami, viņi skrāpēja zemi, šņaukdami savu laupījumu: mani.
  
  
  Pēkšņi viņi metās uzbrukt, nolaiduši pinkainās astes zemē.
  
  
  Mani slapjie pirksti sažņaudza zobenu.
  
  
  Viņi saspringa un lēca. Es pielēcu malā, nikni metoties viņiem virsū. Bet tie man bija pārāk ātri, un es jutu, ka asie zobi plēš manu augšstilbu. Brīdi sastingu, bet tad atguvu līdzsvaru un ar zobenu iedūru sev tuvāko vilku. Viņš nokrita uz sāniem citam vilkam, kurš tikai grasījās uzlēkt man uz rīkles. Trešais vilks rāpoja atpakaļ. Es situ ar zobenu un gandrīz pārgriezu viņu uz pusēm. Visur bija asinis, ko putekļos mīdīja kaitinoši, nežēlīgi dzīvnieki. Viņi riņķoja ap mani, gatavojoties kārtējam uzbrukumam, bet pēkšņi visi atkāpās aiz lielākā vilka.
  
  
  Elsodama es paskatījos viņu virzienā tikpat dusmīgi kā viņi uz mani. Līderis, iespējams, bija Milānas vilks, un viņš šķita visbīstamākais no bara.
  
  
  Pēkšņi komanda atkal sadalījās un atkal uzbruka man. Šūpojot zobenu un cirtot, es metos viņiem virsū. Es iesaistīju vienu no vilkiem, un viņš nokrita, viņa purns iekoda putekļos un viņa galva sagriezās atpakaļ pēdējā krampjā. Cits vilks izlēca uz priekšu, un es pārbraucu ar asmeni pa viņa seju, un tas atkāpās, gaudams no sāpēm.
  
  
  Atlikušie divi vienkārši turpināja uzbrukt, arvien ātrāk un ātrāk. Īpaši lielākais. Kā Milānai izdevās pieradināt šo milzīgo briesmoni? Tas šķita gandrīz neiespējami. Tomēr Milāna un Sofija spēja viņu noturēt tā, ka Karaks nesaprata. Izmisumā mēģināju izvēdināt galvu. Manā galvā pazibēja domu čuksti, idejas dīglis. Tas likās traki, bet kas man bija jāzaudē?
  
  
  Es no visa spēka kliedzu vilkam, lai beidz. Serbohorvātu valodas vietā izmantoju vācu valodu. “Apstāties. Klausies manu pavēli.
  
  
  Bet viņi turpināja uzbrukt. Es metos viņiem virsū ar savu zobenu, prātodams, kāpēc man šķita, ka Milāna savam vilkam iemācīja vācu valodu. Bet tas atbilda tam, ko es zināju par Sofiju, un svešvalodas lietošana neļāva vilkam klausīties nevienu citu. Šādi ASV bieži tiek apmācīti policijas suņi.
  
  
  Ievainotais vilks atgriezās cīņā. No viņa mutes pilēja asinis. Es vēlreiz mēģināju viņam pateikt, lai apstāties un apgulties. "Apstāties. Untergechen."
  
  
  Milānas vilks šaubījās sekundi, noliecot galvu uz sāniem. Likās, ka viņš klausās, tāpēc es turpināju kliegt, cerot laikus paķert kādu pazīstamu zīmi.
  
  
  "Untergehen, shirecheicher Shoisal."
  
  
  Vilks asi reaģēja tagad, kad es viņu nosaucu par pretīgu, smirdīgu briesmoni. Viņš atkāpās un apmulsis apstājās. Arī pārējie apstājās un sāka gaidīt.
  
  
  Šķita, ka laiks ir apstājies. Es pamanīju vīriešu grupu, kas, šķiet, aizturēja elpu, un Karaks pieliecās un paraustīja savu bārdu. Visi klusēja un gaidīja.
  
  
  Tad es dzirdēju balsis. "Kārter, Kārter, mēs esam klāt."
  
  
  Es nedaudz pagriezos, joprojām uzmanoties no vilkiem, un ar acs kaktiņu ieraudzīju sešas figūras, kas skrien pa lauku. Padra, Sofija, divi vīrieši no karjera un divi no cietumiem. Kaut kā šī neiznīcināmā Padra aizbēga, kad viņi mani sagūstīja un spēja atgriezties, lai mūs glābtu.
  
  
  Bet viņš ieveda Sofiju un pārējos tieši arēnā ar ieročiem un vilku baru. Vilki atkal sāka nemierīgi rūkt, un es zināju, ka manas komandas Milānas mājdzīvniekam nebūs ilgi.
  
  
  "Nē," es kliedzu Padre. 'Paliec tur. Paliec tur!'
  
  
  - Bet Kārter. ..'
  
  
  'Ar mani viss kārtībā. Paliec tur.'
  
  
  Nebūdami pārliecināti, viņi apstājās, un viens no Karaka bandītiem atklāja uz viņiem uguni. Viņu tuvumā lidoja putekļi, un ovālajā bļodā atbalsojās šāvieni. Sekoja vēl viens šāvienu gājiens, un Sofija un viņas grupa atkāpās vārtu ēnā.
  
  
  Nākamie mirkļi pagāja ātrās uguns darbībā. Manā rīcībā bija tikai vilki un zobens, un es nebiju pārāk pārliecināts par vilkiem. Un tomēr es uzdrošinājos. "Mit mir," es iesaucos viņiem, skrienot uz tribīnēm. - Mit mir, euch dickfelligen Nilpferde!
  
  
  Karakas dzīvnieks darīja, kā lika, ejot man blakus, ņurdēdams un vaimanājot, it kā sveicinātu sen pazudušu saimnieku. Pārējie vilki viņam labprāt sekoja. Tagad triks bija rīkoties pēc iespējas ātrāk, pirms burvestība tika pārtraukta. Tiklīdz šis vilks saprata, ka neesmu tik pazīstams, kā likās, viņš pārstās manī klausīties un uzbruks.
  
  
  Bet šobrīd vilki ēda no manas rokas. Tēlaini izsakoties, protams. Kad mēs piegājām pie sienas zem Karaka sēdekļa, es pavēlēju: "Angreifen." Angreifen.
  
  
  "Kārter," Karaks rēca no augšas no manis. 'Ko tu gribi. ..'
  
  
  Es turpināju mudināt vilkus. “Angreifen! Weiter. Weiter. Greifen und der Mann toten.
  
  
  Man bija sajūta, ka viņiem nebija vajadzīga liela pierunāšana, lai dotos pēc Karaka: tagad viņi bija ļoti izsalkuši. Ar apbrīnojamu graciozitāti un ātrumu viņi visi uzlēca uz sienas augšpusi un nospieda tur savas pakaļkājas nākamajam lēcienam.
  
  
  - Apturiet viņus, Kārter.
  
  
  'Nē!'
  
  
  Tribīnēs atskanēja troksnis, un vīrieši krita panikā. Daži paklupa pāri soliņu atzveltnēm, mēģinot aizbēgt. Daži nometa lāpas un slējās apkārt mirkļa tumsā, neko neredzēdami. Daži no viņiem pacēla ieročus, taču vilcinājās, baidoties nodarīt pāri savējiem. Vilki tuvojās Karakam, un viņu garie priekšzobi mirdzēja siekalās. Dusmās un bailēs čīkstēdams, bārdainais vadonis aizbēga no savas vietas. Viņa sega plīvoja aiz muguras kā kožu sagrauzts apmetnis, kad viņš klupās starp solu rindām, nezinādams, uz kuru pusi skriet; bailes traucēja katrai viņa domai. Viņš pagriezās un izšāva savu krievu Nagantu pret tuvojošajiem plēsējiem. Panikā viņš netrāpīja par vairākiem metriem. Viņš atkal skrēja un nokrita uz brūkošajiem soliņiem.
  
  
  Milzīgie zvēri izcēla zobus un metās pretī savam drūmajam laupījumam. No Karaka lūpām izplūda nožņaugts šausmu sauciens. Viņš spārdīja no visa spēka, bet viņam nebija iespējams tikt galā ar vilkiem. Karaka kliedziens apklusa, kad Milānas mājdzīvnieks satvēra viņa miega artēriju. Es redzēju asiņu šļakatām un tad dzirdēju citu skaņu, kas pacēlās no arēnas: asu žokļu skaņa, kas iekož mīkstajā miesā.
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Lielākā daļa Karakas iedzīvotāju nāca pie prāta pēc pirmā šoka. Viņi atklāja uguni uz vilkiem ar šautenēm un ložmetējiem.
  
  
  Vilkus labi aizsargāja soliņu stūri un kastu atzveltnes, bet es biju ideāls mērķis. Es pieskrēju pie sienas, kas daļēji pasargāja mani no lodēm, tad noliecos līdz daļai, kas bija sabrukusi zem laika smaguma. Es pārlēcu pāri vaļīgajam akmenim un devos atpakaļ pa takām pretī mielojošajiem vilkiem.
  
  
  Daži dzīvnieki paskatījās uz mani, kad es tuvojos un draudīgi norūca. Es neapstājos. Es nevarētu neko darīt Karaka labā, pat ja es gribētu. Bet es nevarēju atļauties pazaudēt no redzesloka Vilku Milānu. Šis vilks bija iemesls, kāpēc es šeit ierados, un nekādi nevaru atgriezties ar tukšām rokām.
  
  
  Vilki kā suņi sāka vilkt Karata ķermeni uz sāniem. Brīdī, kad viņi pamet pajumti starp soliem, viņi kļūs par viegliem ieroču mērķiem. Lodes nekavējoties eksplodēja ap viņiem, un tās skrēja uz visām pusēm, vēl vairāk biedējot augšā esošos vīriešus.
  
  
  "Bleiben," es saucu Milānas mājdzīvnieku.
  
  
  Milzīgais vilks pēkšņi apstājās, it kā atrastos garas virves galā. "Nāc šurp," es pavēlēju, pārsteigts par to, cik labi Milāna bija apmācījusi šo vilku. Viņš paklausīgi pieskrēja man klāt. Viņš berzēja degunu pret mani, notraipot manu ādu ar Karaka asinīm, kas bija izmērcējušas viņa purnu.
  
  
  Tad es sapratu, kā jājūtas lauvu pieradinātājam, kad viņš ieliek galvu lauvas mutē. Es ļāvu vilkam apsēsties un ar plaukstām nobraucu gar viņa kakla apkakli, meklējot slepenu kabatu.
  
  
  Pēkšņi es dzirdēju kārtējo uguns uzliesmojumu. Es pagriezos, lai ieraudzītu Sofiju, Padru un vēl četrus, kas steidzas pāri arēnai pretī caurumam sienā un šaudās.
  
  
  "Nāc atpakaļ," es kliedzu. 'Atgriezies.'
  
  
  Bet viņu šautenes sprakšķis un ložmetēju atbildes klauvēšana radīja pārāk lielu troksni, lai mana balss būtu dzirdama. Svins izšļakstīja Sofiju un viņas vīrus, kad Karaka kaujinieki mēģināja mērķēt uz viņu šūpojošos, skrienošos ķermeņus.
  
  
  Viens no vīriešiem, ievainots ar roku cilpā, pēkšņi satvēra seju, kad viņa pakausis pazuda smadzeņu un kaulu sprādzienā. Pārējie pieci pārlēca pāri sienas spraugai un rāpās pa rindām uz leju, kur es paslēpos aiz kastēm.
  
  
  - Nik, tev viss kārtībā? - Sofija iesaucās apskaudama mani. Es viņu cieši apskāvu, sajutu viņas lūpu trīci un asaru sāls garšu. - Paldies Dievam, ka tev viss kārtībā.
  
  
  Es varētu izmantot dažas drēbes,” es teicu, uzsmaidot viņai.
  
  
  Ja viņa pamanīja manu kailumu, tad vismaz neizrādīja. "Un tu, princi, joprojām esi dzīvs," viņa šņāca un ar vienu roku pavilka dzīvnieku pret sevi kā bezzobainu ganu.
  
  
  "Vai jūs atradāt to, ko meklējāt?" - jautāja Padra.
  
  
  "Vēl nē," es teicu. "Milāna labi paslēpa somu."
  
  
  "Es to atradīšu jums," Sofija teica. - Es zinu, kur tas ir.
  
  
  "Mums tūlīt pēc tam jādodas prom," sacīja Padra. "Tūlīt."
  
  
  "Man arī bija šī ideja, Padra."
  
  
  - Tas ir sliktāk, nekā tu domā, draugs.
  
  
  'Ko tu ar to domā?' Es jautāju, prātodama, cik daudz sliktāk var būt.
  
  
  Atbildot uz to, virs mūsu galvām atskanēja šņākšana, skaņa, ko es zināju pārāk labi: javas!
  
  
  'Nirsim.'
  
  
  Spēcīgs sprādziens pacēla visu amfiteātra sienu. Akmens sienas un solu rindas sabruka apžilbinošā gaismas zibspuldzē. "Šī ir Serbijas armija," Padra kliedza man cauri cementa un akmeņu lietum. Ap mums dārdēja vairāk čaulu. Viņi satricināja arēnu un izdūra lielas caurumus jau nopostītajās ēkās. Liesmas uzliesmoja, un mēs dzirdējām smago ložmetēju tuvošanos staccato skaņas. Karaka vīri bija apjukuši, viņi šāva un kliedza, lai izvairītos no uzbrukuma pērkona.
  
  
  "Armija ir atvedusi artilēriju," Sofija kliedza pāri troksnim. "Viņi mūs ieskauj. Mēs tos jau esam redzējuši karjerā. Karaka vīri mūs ieslodzīja, bet, kad saprata, ka tuvojas armija, viņi skrēja kā gļēvuļu bars.
  
  
  Viņa man pasniedza saburzītu papīra lapu. "Vai tas ir tas, kāpēc tu šeit ieradies, Nik?"
  
  
  "Es tā ceru," es teicu, atlokot papīru. Man tas nebija nekas vairāk kā šifrēts un simboliem pilns ziņojums. Es to salocīju atpakaļ un tad sapratu, ka man nav, kur to uzglabāt.
  
  
  Padra pasmējās par manu situāciju. "Kāds tev ir izmērs?"
  
  
  "50." Es viņam pateicu Eiropas ekvivalentu ASV četrdesmit ceturtajam izmēram. Man likās, ka Padra tikai joko, bet viņš mierīgi pacēla šauteni un mērķēja uz vīrieti augstu virs mums tribīnēs. "Es centīšos nesabojāt uzvalku," viņš norūca. Tad viņš izšāva.
  
  
  Bēgošais vīrietis uzlēca, kad parādījās viņa trešā acs, un tad noslīdēja lejā pa soliņiem pāris pēdu attālumā no mums.
  
  
  "Tagad jūs varat ģērbties," Padra apmierināti teica.
  
  
  "Paldies," es teicu un pierāpos pie līķa. Viņa izģērbšana bija nogurdinošs darbs, bet man vajadzēja šīs drēbes. Kad novilku viņa vilnas kreklu un bikses, es jautāju: "Kā tu iznāci no villas, Heš?"
  
  
  Viņš nejauši paraustīja plecus. "Es nebiju bezsamaņā kā jūs." Kad mani ievilka cietumos, tur bija tikai četri sargi. Ar manu āķi un labu kreiso roku izredzes bija aptuveni vienādas. Es saskrējos ar Sofiju, kad devos pēc palīdzības. Mēs nolēmām mēģināt izglābt jūs no cietuma. Toreiz mēs nezinājām, ka tu uzstājies šeit, arēnā.
  
  
  "Tās bija spēles man." Es jutu, ka pār muguru pārskrēja drebuļi. "Princis mani izglāba. Es nekad neesmu redzējis suni tik labi apmācītu kā šis vilks. Tas ir neticami.
  
  
  "Milāna pati bija vilks," smaidot sacīja Padra. "Viņi saprata viens otru. Viņi abi mīlēja vienu un to pašu sievieti.
  
  
  – Heš, – Sofija nosarkusi protestēja.
  
  
  “Un kāds joks; Karakam tas bija visu šo laiku.
  
  
  "Ar viņu nav laika jokiem," es drūmi teicu, rāpot klāt mirušajam vadonim.
  
  
  "Jā, mēs to redzējām," sacīja Sofija. "Viņš nomira briesmīgā nāvē."
  
  
  "Bet ne sliktāk, kā viņš bija pelnījis, Sofija," es atbildēju, paceļot Nagantu, kur Karaks to bija nometis. Es rāpu atpakaļ pie viņas, piespiežoties kastes aizmugurējai sienai, jo arēnā eksplodēja javas lādiņš, apberot mūs ar granti un asām metāla lauskas.
  
  
  "Karaks nodeva jūsu vīru," es teicu Sofijai. “Vēlāk viņa kontaktpersona informēja armiju, ka es nāku. Tā ir taisnība, ka vilks viņu nogalināja, kad viņš mēģināja viņu vērst pret mani.
  
  
  Es pagriezos pret Padre un jautāju: “Kāpēc armija tagad uzbrūk? Galu galā Karaks lepojās, ka tiksies ar valdības pārstāvjiem, lai panāktu mieru. Tas nebija vajadzīgs.
  
  
  "Serbiem ir pārāk daudz naida pret mums." Blondais milzis skumji pamāja ar galvu. "Belgrada redzēja iespēju piespiest Evanu atstāt novārtā savu aizsardzību miera vārdā, un tagad viņi mūs nogalina. Runāšana ar viņiem ir nekas vairāk kā ieroču izmantošana karā. Es mēģināju brīdināt Karaku, bet... ..'
  
  
  Viņš nopūtās, tad nokratīja savu melanholisko noskaņojumu. "Bet mums vairs nav laika runāt." Mums jātiek prom no šejienes, kamēr vēl varam.
  
  
  Es piekritu, un mēs steidzāmies uz tuvāko izeju, nepārtraukti skanot sprādzieniem un putekļiem no krītošiem laukakmeņiem, kas virpuļoja ap mums kā migla. Kad mēs izskrējām no amfiteātra un steidzāmies pa ielām, rietumu kalnos spīdēja spožs saulriets. Neviens mūs nemēģināja apturēt. Zeme trīcēja zem manām kājām, un ausīs dārdēja sprādzieni. Sienas un pīlāri sabruka ķieģeļu un cementa drumslās. Uguns un putekļi kā sēnes pacēlās debesīs. Vīrieši kliedzot skraidīja apkārt un tika saspiesti vai saplosīti. Tas bija miris Aptosā, milzīgi miris, un tas bija nekas vairāk kā jautrs vingrinājums Dienvidslāvijas armijai.
  
  
  Mēs skrējām pa ielu tieši tad, kad pilsēta tika plosīta gabalos. Pēc tam mēs skrējām pa nelielu laukumu gar kratošām ēkām. Es redzēju priekšā lielu celtni un dzirdēju, kā Padra man kliedza, kad es skrienu: "Vārti. Vārti.
  
  
  Aptos galvenos vārtus sasniedzām cīņas karstumā. Karakas iedzīvotāji cīnījās par savām dzīvībām, nepazīstot žēlastību, zinādami, ka arī viņiem nebūs žēlastības. Karmīnsarkanā saule apgaismoja viņu ieročus. Labākajā gadījumā tā bija nestabila aizsardzības līnija, un es šaubījos, ka viņi izturēs daudz ilgāk.
  
  
  Četri horvāti, Sofija, vilks un es, iegrimām pūlī, nepārtraukti kustoties, čaulai pēc čaumalas krītot pār pilsētu. Šķērsojot tukšu laukumu, iekļuvām gliemežvāku sadragātās mājas drupās, izspiedāmies garām šauram balkoniņam un nogājām lejā pa tumšām, brūkošām kāpnēm, kas pirms daudziem gadiem bija iekaltas klintī. Aizrījušies un klepojot no dūmiem un putekļiem, mēs izspiedāmies cauri pilsētas mūra spraugai. Mēs saspiedāmies ārpus nocietinājuma šauras dzegas malā.
  
  
  "Piedod," Padra saspringti teica. – Tā ir mūsu vienīgā iespēja. Atkāpšanās vieta, kur tu ienāci, Kārt, šobrīd izskatās pēc slaktiņa.
  
  
  Es nebiju pārliecināts, ka tas ir daudz labāk.
  
  
  Cīņa plosījās pavisam netālu. Tagad es redzēju, ka vārti bija masīva arka, kuras lielākā daļa bija iznīcināta. Neliels tiltiņš šķērsoja nelielu gravu, kas atradās tās priekšā. Dienvidslāvijas karaspēks ieņēma tiltu un izmantoja to masveida uzbrukumam pilsētai. Aiz karaspēka redzam SU-100 rindu, mobilos ieročus. Un gar ceļu aiz lielgabaliem atradās franču vieglo tanku AMX-13 kolonna. Nonākuši pozīcijā, viņi sagraus visu savā ceļā.
  
  
  "Tikpat labi jūs varētu mēģināt nogalināt mušas ar lielgabala lodēm," es teicu.
  
  
  "Tas vienmēr ir viens un tas pats," Padra nicinoši norūca. “Mēs dodam triecienu sev vispiemērotākajā laikā un tad izklīdinām kalnos. Militāristi mūs nekad nevarēs atrast, pat ar šo jaudīgo aprīkojumu.
  
  
  "Bet ne šoreiz," es viņam atgādināju.
  
  
  — Tikai vienas mūsu tautas ārprātīgās nodevības dēļ.
  
  
  "Es neesmu pārliecināts, ka tas tā bija, Heš." - Sofija apmulsusi paskatījās uz mani. -Ko tu ar to domā, Nik?
  
  
  "Ak, Karaks bija patiesi traks. Bet tas, ko viņš izdarīja, maksāja daudz naudas. Cilvēki, kurus viņš pulcēja ap sevi, bija bandīti, nevis patrioti. Tas nozīmē, ka viņam noteikti bija kāds slēpts atbalsts, un es domāju, kas tas varētu būt.
  
  
  "Vismaz ne komunisti."
  
  
  'Nē. Vismaz ne Krieviju vai Tito,” es atbildēju. "Un arī Rietumi viņu nepiegādāja, esmu pārliecināts." Ir tikai viena iespēja: Ķīna."
  
  
  "Ķīna?"
  
  
  “Caur Albāniju. Vai varbūt Albānija apmaksāja rēķinu. Mēs droši vien nekad to neuzzināsim. Bet es lieku uz to. Galu galā Albānija ir blakus valstij, kuras attiecībās ar Krieviju ir bijuši daudzi kāpumi un kritumi, un ar nelielu naudu Albānija var lietas nedaudz pamudināt. Viņiem nav ko zaudēt, un, ja Horvātija kādreiz kļūs neatkarīga, ar kādu, kas vēlas atbalstīt Albāniju, Albānija varēs nopelnīt pietiekami daudz: sagrābjot krietnu gabalu Dienvidslāvijas.
  
  
  "Karaks nekad nepiekristu."
  
  
  'Droši vien nē. Bet kas viņam bija jāzaudē?
  
  
  "Fakts, ka mēs zaudējām visu," Sofija skumji sacīja. "Aptos".
  
  
  "Jā, Aptos," Padra rūgti pasmaidīja. "Bet Karaka laikā Aptoss kļuva par audzēju un bija jānoņem. Aptoss mirs, bet mūsu cīņa dzīvos.
  
  
  "Mēs visi mirsim, ja mēs viņu apkaunosim," es teicu. "Tad mēs mirsim kā cilvēki," Padra domāja, nokāpjot no tranšejas sienas. – Un ne kā dzīvnieki, kas slēpjas alās.
  
  
  "Es nesaprotu, kur mēs varam doties," Sofija sacīja.
  
  
  Mēs gājām cauri ēnām gar tranšejas skarbo pusi. Mani nervi bija saspringti, un nāsis trīcēja no kordīta un netīrumu smakas. Pār mums lija vēl šāviņi, kad uz priekšu braucošie karavīri ar tādu spēku pārkāpa niecīgo aizsardzības līniju, ka sprādzieni satricināja zemi. Es dzirdēju Karača vīru kliedzienus, kuri krita panikā pirms uzbrukuma un diezgan muļķīgi bēga, kad Dienvidslāvijas armija viņus stūma uz kaušanu.
  
  
  Mūsu ceļš zem Vārtiem bija brīvs. Karavīri metās virsū saviem upuriem un viņus nemaz neinteresēja, kas notiek zem tilta. Bet atkal, atkal brīvā dabā, mēs atkal nokļuvām ellē. Piecdesmit metru attālumā no mums bija koki, akmeņi un akmeņi. Ja mēs varētu viņus sasniegt, mēs būtu drošībā. Bet starp mums un šo patversmi atradās simtiem karavīru, SU-100, tanki, mīnmetēji, granātmetēji, ložmetēji un prožektori. Prožektori ieslēdzās krēslā un metodiski klīda pa kaujas miglu, meklējot iespējamo mērķi.
  
  
  Viens no bijušajiem cietumā ieslodzītajiem sakrustojās. Tad mēs visi skrējām kā ellē. Gaismas stars pagriezās un mūs apgaismoja. Es dzirdēju ieroča rūkoņu. "Nāc lejā," es kliedzu, un mēs izpletāmies zemē.
  
  
  Uguns šļakatas un pērkona skaņas; divi 35 mm šāviņi uzsprāga tikai trīs metrus no mums.
  
  
  Mēs pielēcām kājās un nekavējoties skrējām, klepodami un šķaudot, bet īslaicīgi paslēpdamies putekļu mākoņos. Apkārt mums krita akmens gabali un zemes kluči, bet es biju pateicīgs šim šāvējam. Viņš uzšāva putekļus, kas mūs aizsedza.
  
  
  Viens no prožektoriem spīdēja virs mākoņa, gaidot, kad tas norims un mūs atklās. Ložmetēju uguns appludināja zemi, lai pārliecinātos, ka mēs nenostājamies uz kājām. Kad putekļi beidzot nosēdās, mums reiba galva un elpa, bet mēs sasniedzām akmeņus. Padra izskatījās mazliet zaļš. Viņš satvēra manu plecu ar savu pūkaino kreiso roku un nervozi teica: "Mēs nevaram apstāties. Mums nekavējoties jādodas tālāk.
  
  
  "Labi, bet ar tanku."
  
  
  "Tanks? Bet kāpēc?'
  
  
  “Pakalni ir izraibināti ar karaspēku. Mēs nekad nestaigāsim. Tāpēc mums ir kaut kas, ar ko pārvietoties. Tagad tanki šeit ierodas pēdējie, kas nozīmē, ka, sagūstot kolonnas pēdējo tanku, mēs varam to apgriezt un izlauzties cauri, nesaskaroties ar pretestību. Labi? Turklāt, — es piebildu, — vienīgais, kas var apturēt vienu tanku, ir cita tvertne. Izklausās saprātīgi, vai ne?
  
  
  -Tu esi traks, Kārter. Padra paskatījās no manis uz tankiem un atpakaļ. "Kā mēs to darām?" - viņš jautāja. - Atstāj to man. Dodiet man trīs minūtes. Un man vajag vilku.
  
  
  "Nē, mēs nevaram..."
  
  
  Padre pārtrauca citas granātas sprādziens. Es nokritu zemē un paslēpu Sofijas galvu savas rokas līkumā. Kokos virs mums uzsprāga šāviņi, un mums uzkrita cieti stumbru un zaru gabali. Kad Sofija atkal pacēla galvu, es redzēju asinis plūstam pār viņas vaigu.
  
  
  "Ņemiet līdzi princi," viņa teica, noslaucot asinis. Es uzmanīgi izkāpu no aiz klinšu aizsardzības, Princis man blakus. Es uzmanīgi pārvietojos pa ceļa pamežu, zinot, ka mēs esam ideāls mērķis ikvienam ložmetējam, kurš mūs pamanīja, kad mēs devāmies uz pēdējo tanku.
  
  
  Man likās, ka esmu to sasniedzis, bet tad sadzirdēju smagas skaņas, kas tuvojas citai mašīnai, kas tuvojās pagriezienam priekšā; kavētājs cenšas panākt. Vilcinot vilku atpakaļ, es notupos un gaidīju, kad viņš paies mums garām.
  
  
  Aiz tiem pakalni atbalsojās no ieroču mizas, mīnmetēju lādiņu sprādzieniem un vienmērīgiem, skaļiem ložmetēju sprakšķiem. Aptoss nomira briesmīgā nāvē. Milzīgi klinšu gabali atlūza un ietriecās zili baltajā sprāgstošo šāviņu gaismā un iznīcinošās uguns dzelteni oranžajā mirdzumā. Gaiss bija pilns ar kliedzieniem un dūmiem.
  
  
  Pēdējā tvertne jau bija tuvāk, izplūda izplūdes gāzes un slīpēja zemi zem tā. AMX-13 ir veca, bet joprojām efektīva tvertne, ko izmanto tikpat daudzos modeļos kā Fiat. Tam bija 35 mm ātrās uguns lielgabals un 7,62 mm ložmetējs. Viens tanka apkalpes loceklis notiekošo vēroja caur atvērto priekšējo lūku, bet otrs sēdēja torņa lūkā, rokās turot ložmetēju. Viņš vēl nebija izšāvis — un nevarēja neizdzīt galvu priekšā esošajiem vīriešiem —, taču viņš ļoti vēlējās ieņemt pozīciju un izšaut.
  
  
  AMX-13 lēnām metās garām, un mēs ar Princi rāpāmies tam pakaļ. Es uzlecu uz klāja, izmantojot rokturi virs izplūdes caurules, un vilks aizlēca man pakaļ. Mums nebija laika atvilkt elpu. Lai cik klusi mēs bijām, šāvējs noteikti nojauta, ka kaut kas nav kārtībā. Viņš pagriezās, ieraudzīja mūs un sniedzās pēc savas šautenes. Es viņu nošāvu ar Nagantu. Šāviena skaņa pazuda kaujas trokšņos. Ložmetējs noklepojās un trieca ar ložmetēju, kad es pavēlēju vilkam uzbrukt.
  
  
  Princis bija īsts Horvātijas patriots un precīzi zināja, kas no viņa tiek prasīts. Viņš piegāja pie torņa un ienira lūkā, nepievēršot uzmanību mirušajam šāvējam. Tvertnes iekšpusē izcēlās neticama kauja. Es dzirdēju rūcienu, kliedzienu un vienu rikošeta lodi. Tanks apstājās, trīcēdams, un priekšā stāvošais tanka vadītājs nokrita. Es iešāvu viņam galvā, pirms viņš atsitās pret zemi.
  
  
  Viņš apgāzās un sastinga blakus tankam.
  
  
  Izmetis ložmetēju no tanka, es pielēcu, lai izņemtu pārējos divus. Es viņus tur atradu ar pussagrabām rīklēm. Princis savu darbu paveica labi. Tieši brīdī, kad es grasījos atbrīvoties no šiem ķermeņiem, Padra, Sofija un viņas vīri iznāca no krūmiem un uzkāpa uz tanka.
  
  
  "Princis bija ļoti noderīgs, lai tas notiktu," es viņiem teicu. 'Ātri. Palīdziet man ar ķermeņiem.
  
  
  Vispirms nometu vienu, tad otru Padras. Viņš tos pieķēra un izvilka, it kā tie būtu lieli liellopa gaļas gabali. Pēc tam viņš un Sofija ielēca tankā, bet pārējie divi palika augšā. Sofija manāmi nobālēja, skatoties uz asinīm, taču ātri atguvās. Vienīgais šāviens nesabojāja interjeru, kas šobrīd bija mūsu galvenās rūpes.
  
  
  Es sēdēju vadītāja sēdeklī un skatījos vadības panelī, mēģinot atcerēties, kā iedarbināt šo tvertni. Apstājās tikai dzinējs, bet viss pārējais it kā bija ieslēgts un darbojas. Tā kā esmu franču valoda, AMX dzinēji noteikti bija Hotchkiss vai Renault, un uz paneļa pa kreisi bija mērītāji un pogas, kas izskatījās pazīstamas. Es atradu sviras, dubultās bremzes, protektora sviras un beidzot sapratu, kuru kloķi jāgriež, lai iedarbinātu dzinēju. Troksnis iekšā bija apdullinošs, it īpaši, kad vairākas reizes nospiedu gāzes pedāli.
  
  
  Izbāzu galvu no priekšējās lūkas, lai redzētu, kurp dodos, un ieslēdzu mašīnu. Tanks metās uz priekšu ar pretīgu ātrumu.
  
  
  -Kur mēs ejam, Nik?
  
  
  – Vēl ne pareizajā virzienā, Sofija. Man ir jāpagriež šī lieta.
  
  
  Es ne tikai riņķoju apkārt. Es cīnījos pagriezienu un sāku kustēties uz priekšu un atpakaļ, uz priekšu un atpakaļ. Tas bija kā bēgšana no šauras autostāvvietas pilsētas vidū. Manevrēšanas laikā es biju izmirkusi sviedros, bet es pilnībā kontrolēju briesmoni. Tas daudz neatšķīrās no buldozera. Es daudz izmantoju pārnesumus un turēju augstus apgriezienus. Mēs sākām rāpot prom no Aptos.
  
  
  ES jautāju. - "Kur tas ceļš ved?"
  
  
  "Galu galā uz Čitluku," Padra atbildēja. "Mēs tur būsim drošībā."
  
  
  "Ja mums būs laiks," es teicu. "Ja militāristi mūs nepamanīs tagad, tas nebūs ilgi." Mēs esam ideāls mērķis viņu cīnītājiem, un viņi sapratīs, ka esam ceļā uz Čitluku." Es apstājos, lai padomātu un tad jautāju: "Vai mēs varam kaut kā izdomāt, kā nokļūt Jzanā?"
  
  
  'Var būt. Bet tas ir liels apkārtceļš.
  
  
  Sofija pienāca pie manis. - Vai jūs joprojām vēlaties viņiem palīdzēt?
  
  
  - Es viņiem devu vārdu. Starp citu, mums kaut kur jāiet, un, spriežot pēc tā, kā lietas bija Aptos, izskatās, ka militāristi tur darīja visu, ko varēja. Jzan nesastapsim lielu pretestbu. Un, ja mēs kādreiz vēlamies palīdzēt šiem cilvēkiem, mums tas jādara tagad."
  
  
  "Un mums ir tanks," Padra jautri sacīja.
  
  
  "Es tikai ceru, ka mēs nenokavēsimies," Sofija noraizējusies sacīja.
  
  
  Es braucu ar tanku un nogriezos no galvenā ceļa, kur Padra lika griezties uz Jzan pusi. Tagad braucām pa šaurām, izlauztām takām. Tanks skrēja pāri pakalniem, sasmalcinot pamežu un slīpējot to ar kāpurķēdēm. Mēs atsitāmies pret akmeņiem, kas sabruka zem svara, liekot mums neprātīgi slīdēt.
  
  
  Lēnām rāvienos nokāpām no kalniem, murgains brauciens pa serpentīniem un stāviem nobraucieniem.
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pēc dažām stundām sasniedzām Jzan ziemeļu priekšpilsētu. Ielas bija pamestas, mājas tumšas. Es dzirdēju, kā Padre klusi saka: "Viņi šeit iet agri gulēt."
  
  
  "Es domāju, ka viņi jau ir aizgājuši," es drūmi atbildēju. 'Mēs nokavējām. Visi Džanā ir tādi. ..'
  
  
  'Beidz. Es redzu gaismu. Padra noliecās uz priekšu, saliecot kaklu. — Jā, stacijā, pilsētas otrā pusē.
  
  
  Es sekoju viņa norādījumiem un drīz ieraudzīju spēcīgu lampu gaismu. Izbraucis pēdējo stūri, iznācu laukumā stacijas pagalma priekšā.
  
  
  Laukumu apjoza steigā uzcelts dzeloņdrāšu žogs, it kā tas būtu pagaidu lopu aploks. Stacijā, tikai vientuļā platformā gar kabīni, stāvēja lokomotīve ar piedāvājumu. Lokomotīve bija čakla 2-4-2 ar aizkvēpušiem vārstiem un šauru cauruli. No katla otrā kupra lēnām pacēlās tvaika čūska. Konkursam bija pievienots vecs koka kravas vagons, kam sekoja neliels pasažieru vagons.
  
  
  Virs teritorijas dega darba gaismas, un patrulēja saujiņa karavīru. Viņiem līdzi bija 64A, Krievijas AK triecienšautenes serbu versija, kas ražota Kragujevacā. Vairāki karavīri kravāja furgonu.
  
  
  Spilgtā gaismā redzēju, ka krava sastāv no cilvēkiem. No pilnā vagona bezpalīdzīgi raudzījās apmaldījušās, apdullušās vīriešu, sieviešu un bērnu sejas. Viņu dažas niecīgās mantas bija paslēptas starp tām, saritinātas somās vai sabāztas vecos kartona koferos. Tikai Dievs zina, uz kuru nometni tiks sūtīti Jzan iedzīvotāji.
  
  
  "Mēs esam laikā," es teicu Sofijai, kas bija man blakus. 'Tieši laikā. Viņi būtu izbraukuši pēc stundas. Tad es kliedzu Padre: “Es iešu tieši pie viņiem. Es dodos tieši uz vilcienu.
  
  
  'Un tad?'
  
  
  - Mēs brauksim ar vilcienu. Ir pārāk daudz cilvēku, lai tos iespiestu tvertnē. Es mēģināšu tikt starp vagonu un sargu, lai jums būtu skaidrs uguns lauks.
  
  
  "Mēs braucam ar vilcienu. .. — es dzirdēju viņu pie sevis kurnām. Viņš pamāja ar pirkstiem. — Hapsaki, mēs braucam ar vilcienu. .. Viņš tiešām ir slims.
  
  
  Mēs dārdējām pa ieeju, dauzot koka žoga stabus, un cauri dzeloņstieplēm. Krūms saliecās, saplacināja, un dzeloņstieples mums aiz muguras atšķetās. Padra atklāja uguni ar ložmetēju, bet divi citi partizāni izmantoja no mirušajiem karavīriem atņemtās šautenes.
  
  
  Es devos taisni, tieši uz vagonu. Mēs viņus pārsteidzām. Viņi negaidīja, ka kāds no viņu pašu tankiem ietrieksies vārtos, nemaz nerunājot par to, lai atklātu uguni uz tiem. Divi karavīri, par kuriem es uztraucos visvairāk, bija cilvēkiem vistuvākie. Bet Sofijas cilvēki viņus nošāva pirmie. Padra bija aizņemts ar šaušanu uz pārējiem, pilnīgi neievērodams ložu krusu.
  
  
  Iedevu vairāk gāzes labajā trasē un atlaidu kreiso. Cisterna pagriezās un apstājās blakus automašīnai. Izslēdzu motoru un izlecu ārā pa priekšējo lūku. Es noliecos un skrēju uz atvērtajām durvīm. "Josip," es iesaucos. - Josip, tu esi šeit?
  
  
  Automašīna bija silta no cilvēku ķermeņiem. Tomēr viņi nāvē klusēja pēc mūsu negaidītā uzbrukuma. Zemnieki stāvēja mirkšķinot, viņu sejas bija sastingušas un aptumšotas no bailēm.
  
  
  "Josip, es esmu atpakaļ, lai jums palīdzētu."
  
  
  Es dzirdēju atbildi kaut kur mašīnas aizmugurē. Tad ūsainais horvāts, kurš bija izglābis manu dzīvību, izlauzās cauri pūlim, un viņa parasti neizteiksmīgajā sejā izgaismoja smaids. "Vai tu neaizmirsi".
  
  
  Arvija viņam tuvojās no aizmugures. Viņa impulsīvi metās ārā no mašīnas manās rokās. Es klupinājos zem viņas svara, satvēru viņu, lai viņa nenokristu. "Tu mani neesi aizmirsis."
  
  
  Sofija lepni izkāpa no tanka. "Kas ir šis bērns?" - viņa skarbi jautāja.
  
  
  Arvija atrāvās no manām krūtīm. "Kas," viņa dusmīgi atbildēja, "kas ir šī vecā sieviete?"
  
  
  Pēkšņi man radās neomulīga sajūta, ka arēnā esmu drošāk. "Lūdzu, Sofija," šī ir Arvija. ..'
  
  
  Padra mani izglāba no dilemmas. "Izdzīvojušie karavīri bēg," viņš iesaucās. "Bet viņi atgriezīsies ar papildspēkiem." Mums jāiet.'
  
  
  Es pastūmu divas greizsirdīgas sievietes pret vagonu. - Ātri, ej iekšā. Mēs vienmēr varam sarunāties vēlāk.
  
  
  Mums vispirms jātiek prom no šejienes.
  
  
  -Kur mēs varam doties? - Josips žēlīgi jautāja.
  
  
  'Es nezinu. es . .. 'Es vilcinājos un pēc mirkļa izdomāju. — Uz rietumiem, uz Itāliju.
  
  
  'Itālija?' Arvija sasita plaukstas. - Ak, vai, jūsuprāt, tas ir iespējams?
  
  
  "Protams," es ātri teicu. "Bet ne, ja mēs paliksim šeit." Pasteidzies, iekāp vilcienā.
  
  
  Es palīdzēju viņai uzkāpt, kur viņas tēvs turpināja izplatīt vārdu. "Mēs dodamies uz Itāliju. Itālija. Brīvība.'
  
  
  - Ienāc arī tu. Sofija.
  
  
  - Nē, Nik. Es te nenākšu...'
  
  
  "Tagad nav īstais laiks dusmoties," es teicu. "Tur varat darīt daudz vairāk noderīgu lietu, bet lokomotīvē jums nav vietas." Man vajag tevi, Sofija, lai atvieglotu viņu ceļojumu. Lūdzu, dariet, kā es saku.
  
  
  Vienu brīdi man bija bail, ka viņa atteiks. Taču pēc īsa klusuma viņa kopā ar pārējiem iekāpa karietē, lūpas bija saspiestas, un seja bija draudīga. Pirms kāda no abām sievietēm vēl nevarēja sagādāt nepatikšanas, es aizvēru durvis.
  
  
  Man nepatika doma atstāt nabagus vagonā, bet tas bija viss, kas bija iespējams. Kādu brīdi es rotaļājos ar domu dažus no viņiem ievietot apsardzes automašīnā, bet tas bija pārāk mazs, lai tos visus noturētu, un būtu vajadzīgs pārāk ilgs laiks, lai izlemtu, kam kur jāsēž. Šis vieglais automobilis bija pārāk atklāts mērķis. Es skrēju uz lokomotīvi. Kabīne bija tukša.
  
  
  "Kur ir šīs lietas vadītājs," es kliedzu?
  
  
  'Šeit.' Padra skrēja ap tanku pret mani. - Es esmu tavs inženieris, Kārter.
  
  
  'Tu? Vai jūs tiešām zināt, kā vadīt vilcienu?
  
  
  Viņš satraukti un lepni vicināja šauteni. "Mans tēvs četrdesmit gadus vadīja ātrvilcienu no Šibenikas uz Trogiru."
  
  
  Viņš piecēlās, un vilks, kas skrēja pēc viņa, ielēca kajītē.
  
  
  Abi paskatījās uz mani no kabīnes. "Tu," sacīja Padra, "būsi mans palīgs."
  
  
  — Un ko tas nozīmē?
  
  
  - Tas nozīmē, ka jums būs jāiemet kurtuvē ogles. ..'
  
  
  Nezinādams labāku risinājumu, es iekāpu kabīnē, taču jutos nedaudz neuzticīgs viņa apgalvojumam, ka viņš ir šoferis. Godīgi. Vēlāk es atklāju, ka starp Šibeniku un Trogiru nekad nav bijis ātrgaitas pārvadājumu. Turklāt, ja tā padomā, es neko nezināju par Padras tēvu.
  
  
  Padra pētīja sensorus, skrāpējot zodu ar āķi. "Tvaiks ir nedaudz augsts. Tas ir labi.'
  
  
  Lode nosvilpa gar ausi.
  
  
  'Kas tas bija?' - viņš iesaucās, kad starp mums nosvilpa šāviens. Viņš satvēra savu serbu M48 un devās uz sānu, kas bija vērsts prom no pagalma. "Ak. Nē, deviņi serbi, tur uz laukuma. Viņš šāva ar kreiso roku. – Tagad ir tikai astoņi. Nestāvi tur un nekošļā degunu, Kārter. Atlaidiet šīs bremzes un atveriet droseļvārstu. Jā, tas arī viss. Un nostipriniet šo atpakaļgaitas stieni.
  
  
  Es darīju, kā viņš man teica. Es atviegloti uzelpoju, kad vilciens lēnām sāka virzīties uz priekšu; riteņi griezās ar pēkšņu tvaika spēku. Padra šāva, cik ātri vien spēja, nolādēdams serbu svina lodes, kas rikošetā noslīdēja no lokomotīves ādas. Karājos uz droseles, vilciens neviļus satricināja un vilkās arvien tālāk no stacijas.
  
  
  Pamazām uzņēmām ātrumu un arvien ātrāk braucām pa dzelzceļa sliedēm. Šāvieni apklusa un karavīri pazuda, mums braucot gar Neretas upes kreiso krastu.
  
  
  "Kur iet šī līnija?"
  
  
  — Uz dienvidiem, uz krastu, — Padra atbildēja, pienākdama, lai atvieglotu mani pie instrumentiem. "Ja kaut kur varat atrast lāpstu... ...mums vajag tvaiku. Lāpsta bija pa pusei ierakta oglēs. Sāku mest ogles, mēģinot iegūt skaidru priekšstatu par apgabala ģeogrāfiju, lai orientētos. Manī iešāvās prātā doma. — Pirms Metkoviča? - ES jautāju.
  
  
  'Jā.'
  
  
  Tātad aplis ir noslēdzies, nodomāju pie sevis. Atgriežos pie izejas punkta. Un kādam horvātam Metkovičā būtu bijuši krampji, ja viņš to zinātu, letālas krampjus.
  
  
  Pakalni mēness gaismā meta tumši zilas ēnas, un sliedes šķita kā mirdzoši sudraba pavedieni. Atstājot Jzan ieleju aiz muguras, jūdzes lidoja un kalnains reljefs kļuva nelīdzenāks. Apkārt mums aizvērās asi akmeņi un ceļš kļuva šaurāks un vējaināks. Padra ielūkojās tumsā mūsu priekšā, knibinādams savus instrumentus. Un es lāpstu ogles nepiesātināmajā pavardā.
  
  
  "Es ceru, ka tas neuzsprāgs," sacīja Padra. Viņš piesita manometram, un melnā adata pacēlās vēl dažus punktus. "Viņš ir vecs līķis, uz kura ir vairāk regulatoru nekā man uz biksēm."
  
  
  — Nu, vismaz ogļu mums pagaidām pietiek.
  
  
  "Tad mēs turpināsim, kamēr viņš turpina to darīt." Viņš pavilka virvi, un no garās caurules otrā katla augšpusē atskanēja asa, draudīga skaņa. "Man patīk šī skaņa," viņš teica, atkal noplūkdams stīgu. Laiks pagāja nemierīgā un nemierīgā klusumā. Nakts ēnas padziļinājās, un tagad es redzēju gaismu, kas sūcas pa vagona spraugām. Bez šaubām, kāds bija aizdedzinājis laternu, kas tagad šūpojās no spārēm. Klaņi klabēja un riteņu atloki čīkstēja asos pagriezienos. Lokomotīve dārdēja, atraugas dūmus un tvaikus.
  
  
  Sliedes vijās cauri tuksneša kalniem. Vēl viens straujš pagrieziens un nogāzes kļuva stāvākas abās pusēs.
  
  
  Pārsteidzoši, teritorija pārvērtās par nelielu plato. Šaura josla gar dziļu akmeņainu aizu. Taisni priekšā bija redzams estakādes tilts; nogruvusi koka siju konstrukcija, kas savienoja abas aizas puses. Tas bija vairāk nekā simts jardus garš un izliekts, lai iegūtu spēku, un pretējā pusē bija vēl viens līkums, kas strauji pagriezās augšup.
  
  
  Es paskatījos ārā no kajītes un ieraudzīju tilta sākumu tieši mums priekšā. "Turpini," es iekliedzos pār plecu.
  
  
  Lokomotīve un vagoni trīcēja vēl stiprāk, kad mēs tuvojāmies ļodzīgajai ēkai. Riteņu blāvā skaņa bija apdullinoša, un es neskatījos uz neticamo dziļumu zem sevis. Lokomotīve bezrūpīgi rūca, izkliedzot dūmus no pārkarsēta katla ar drausmīgo izplūstošo tvaiku skaņu.
  
  
  Pēkšņi es izdzirdēju nepārprotamu šāvienu skaņu. Padra skaļi zvērēja, vairāk dusmās nekā pārsteigts, un atkal sniedzās pēc šautenes. Citas lodes trāpīja lokomotīvei un maiga, caurdurta koka vai rikošeta no dzelzs.
  
  
  Es piegāju pie Padre un paskatījos ārā. Netālu no mums atradās cits vilciens, kas lielā ātrumā devās uz mums pretī. Otrai lokomotīvei bija moderns dīzeļdzinējs, kas tai priekšā stūma platformu. Viņas karavīri bija aprīkoti ar bezatsitiena šauteni un 65A vieglo ložmetēju pāri ar konisku zibspuldzes slāpētāju un diviem stiprinājumiem. Viņi šāva uz mums ar visu, kas viņiem bija.
  
  
  "Viens sitiens no bezatsitiena šautenes, un mēs būtu nogājuši no sliedēm." Padra to uztvēra filozofiski. — Bet viņu vilciens ir ātrāks?
  
  
  - Viņi mūs panāk, vai ne?
  
  
  "Tad es domāju, ka viss ir beidzies." Šī nogāze mūs palēninās.
  
  
  Karavīri turpināja šaut, kad mēs sasniedzām tilta galu un nogriezāmies lejup pa garu nogāzi. Mani pārņēma vēsas šausmas, kad mūsu vecais vilciens pagriezās ap stūri un, palēninot ātrumu, cīnījās augšup pa stāvo nogāzi. Par laimi, vajāšanas platforma pārāk daudz šūpojās precīzai šaušanai. Tas ir vienīgais, kas mūs līdz šim ir izglābis. Bet dīzelis un platforma tagad atradās uz tilta un drīz būs tieši aiz mums, šaujot no tuva attāluma.
  
  
  Nebija nekādu iespēju izvairīties no katastrofas. Vai tas? Manas smadzenes darbojās izmisīgā tempā, raustot aiz tievo cerību pavedienu. Mēģināt būtu pašnāvība, bet varbūt, ja paveiksies. ...
  
  
  Es kliedzu Padrem. - “Paliec kādu laiku viena, tiec galā pēc iespējas labāk.”
  
  
  Viņš neticīgi skatījās uz mani. - Labi, bet priekš kam?
  
  
  “Vienīgais veids, kā neļaut viņiem mūs glābt, ir notriekt viņu dīzeļdegvielu, pirms viņi nonāk pie mums. Mūsu vieglā automašīna ir tukša. Varbūt es varu to izmantot, lai ar viņiem taranētu tiltu.
  
  
  - Dievs palīdz mums! - iesaucās Padra. "Tu netaisies kāpt atpakaļ un to atkabināt, vai ne?"
  
  
  - Vai jums ir labāka ideja?
  
  
  Padra neticīgi pamirkšķināja acis, tad ienira pēc lāpstas. Viņš stāvēja un šņāca: “Ja mums vajag tvaiku. Kārter, es varu tikt galā.
  
  
  Es nevarēju viņam nepasmaidīt, kad rāpoju atpakaļ uz piedāvājumu. Man sekoja Dienvidslāvijas lauka lielgabalu šāvieni un 65A ložmetēju uguns, kad es rāpu pa oglēm un nokāpu uz nelielas platformas. Vietas bija maz, un vilciens stipri raustījās un šūpojās.
  
  
  Es ielēcu vagonā. Mana basā kāja pieskārās kāju balstam, un manas rokas satvēra kāpņu dzelzs pakāpienu, kas veda uz jumtu. Es to cieši satvēru un tad sāku celties.
  
  
  Es neesmu akrobāts. Es šķērsoju vagona jumtu uz rokām un ceļiem, nevis grasoties mēģināt stāvēt un līdzsvarot ar visu šaušanu un šūpošanos. Es sasniedzu vagona otru pusi un paskatījos uz leju, kur man garām pazibēja dzelzceļa saites. Abi rati nejauši šūpojās un berzējās viens pret otru.
  
  
  Lodes smagi atsitās pret karietes koka sienām. Dzirdēju iekšā esošo zemnieku kliedzieni un vaidus, un prātoju, cik daudzi no viņiem jau ir nogalināti. Manas krūtis piepildīja dusmas, kad nokāpu lejā. Es nometos ceļos uz mazās platformas un nekavējoties sāku vilkt aiz sajūga stiprinājuma. Tas bija vienkāršs tapas tipa āķis, taču ar gadiem tas sarūsēja. Mani pirksti izmisīgi raustīja aiz stiprinājuma, mēģinot to atbrīvot. Vairāk svina saskrāpēja metāla šasiju ap mani, un lode mežonīgi svilpoja man gar galvu, palaižot garām mani par matu. Es dzirdēju ievainoto zemnieku kliedzieni. Priekšā, kajītē, tēvs nikni lamāja, un princis sāka gaudot. Es turpināju strādāt pie tapas, bet nevarēju to dabūt ārā.
  
  
  Beidzot pēc kādas mūžības man izdevās aizdari vaļā izvilkt. Es to nometu un pagriezos, lai satvertu kāpnes, lai man būtu pie kā turēties. Lode norāva man vilnas krekla piedurkni un saskrāpēja ādu uz apakšdelma, bet es gandrīz nepamanīju. Es biju pārāk aizņemts, vērojot, kā tukšā kariete apstājas un tad lēnām sāk slīdēt atpakaļ. Sākumā likās, ka viņš tikai rāpo, nepietika ātruma, lai apturētu tuvojošos karavīrus, taču pēkšņi viņš uzņēma ātrumu un noripoja pa nogāzi uz tilta pusi.
  
  
  Mūsu vajātāju vilciens jau bija pusceļā pa aizu. Mūsu kariete metās viņam pretī, ripodama, kad viņi apbrauca līkumu un skrēja augšup pa tiltu. No dīzeļa piedziņas riteņiem lidoja dzirksteles, kad steidzīgi tika iedarbinātas pneimatiskās bremzes, un platforma spēcīgi šūpojās, kad vilciens apstājās.
  
  
  Kariete steidzās viņiem pretī. Es aizturēju elpu. Tagad Dienvidslāvijas karavīri koncentrēja savu uguni uz mašīnu, izmisīgi cenšoties to uzspridzināt un no sliedēm nomest granātas, taču mašīna kā raķete nežēlīgi metās viņiem pretī.
  
  
  Viņi ar apdullinošu blīkšķi ietriecās viens otrā. Koks, metāls un cilvēka miesa lidoja pa gaisu, ko pēkšņi pavadīja apžilbinoši sēnes formas oranžas gaismas uzplaiksnījumi un biezi, asi melni dūmi. Tilta un lokomotīves daļas iepeldēja caur tumšo mākoni kanjona vidū.
  
  
  Liesmas alkatīgi laizīja pārvada salauztās sijas. Es vēroju, kā lokomotīves un platformas atliekas joprojām nedroši turējās pie vieglā automobiļa, uguns takā krītot uz aizas dibenu. Tur munīcijas kastes uzsprāga ar rūkoņu, kas satricināja zemi un izgaismoja debesis.
  
  
  Pirms pēdējā sprādziena rūkoņa apklusa, dzirdēju, kā Padra jautri pūš lokomotīves svilpi. Es iesmējos ar lielu atvieglojumu un, smaidot, uzvilku sevi pa kāpnēm atpakaļ lokomotīves kabīnē.
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pēc kāda laika jau sēdēju lokomotīves kabīnē, izbāzu galvu pa logu. Ogles mums šobrīd nevajag, tāpēc jūtos atvieglots. Es atvilku galvu un paskatījos uz vilku. Vilks paskatījās uz mani. Viņš sēdēja stūrī, ienīdams katru šī ceļojuma mirkli. "Klausies," es teicu tēvam. "Mums jāsāk domāt par pārtiku."
  
  
  – Baidos, ka šajā vilcienā nav nekādas restaurācijas.
  
  
  'Jā. Nu, Prinss izskatās daudz labāk, un viņš sāk īpaši interesēties par konkrētu augšstilba kaulu.
  
  
  — Drīz būsim Metkovičā. Es atpazīstu šo jomu.
  
  
  "Es ceru, ka stacija ir labi atjaunota."
  
  
  Padra ar sāpēm paskatījās uz mani. 'Vai tu joko.'
  
  
  "Tiešām," es nopūtos. "Esmu pārliecināts, ka viņi mūs gaidīs Metkovičā. Droši vien militāristi tur nosūtīja ziņu.
  
  
  "Esmu pārsteigts, ka mēs vēl neesam sasnieguši citu vilcienu," Padra atbildēja. "Iespējams, viņi mūs sagaidīs Metkoviča šķirotnē, no kurienes mums nebūs iespējas aizbēgt. Bet manevru stacija atrodas pilsētas dienvidu pusē, netālu no ostām. Ja mēs varam tur nokļūt un atrast laivu. ..'
  
  
  "Tu mani joko," es teicu. "Pat ja mēs varētu nokļūt ostā un nozagt laivu, kas ir pietiekami liela, lai visus aizvestu uz turieni, mēs piecās minūtēs noslīktu." Mēs nekad nesasniegsim Adrijas jūru, nemaz nerunājot par Itāliju.
  
  
  'Itālija! Tu un tavi solījumi, Kārter.
  
  
  "Diemžēl, to pārtrauca daudzi apstākļi," es teicu savai aizstāvībai. Turklāt Dienvidslāvijā viņiem vairs nav drošas vietas. Kas vēl man jādara? Vai man tos vest uz Albāniju?
  
  
  Padra uzmeta man asu skatienu, it kā viņš man pateiktu, ko tieši ar viņiem darīt. Bet viņš to negribēja un pēc sekundes atkal pasmaidīja. “Iespējams, papildus citām savām mākslām jūs varat arī dalīties ar ūdeni. Tad mēs visi varam staigāt.
  
  
  Es ignorēju viņa komentāru. — Kā ar lidostu?
  
  
  "Tas atrodas uz ziemeļrietumiem no Splitas, apmēram simt piecdesmit kilometrus no šejienes."
  
  
  — Es nedomāju nacionālo lidostu Kastel Stafilicā, Hešā. Vai kaut kur tuvumā ir militārais lidlauks? Padra domīgi noglāstīja viņa matus. 'Tev ir taisnība. Tur ir viens. Uz ziemeļiem no Metkovičas. Tas nav tālu no dzelzceļa. Bet jūs varat aizmirst uzreiz. Mums ir tikai daži ieroči, un daudzi no mūsu cilvēkiem ir veci zemnieki un vecas sievietes.
  
  
  "Tas ir viss iemesls, kāpēc mums ir jāmēģina," es drūmi teicu. "Tāpēc, ka daudzi no mums nav bruņoti vai nezina, kā cīnīties." Mums ir jādara kaut kas ātri un kaut kas negaidīts. Pretējā gadījumā neviens no viņiem nekad neredzēs Itāliju. Vai jūs zināt citu veidu?
  
  
  Viņš skumji pakratīja galvu. - Un kad mēs tur nonāksim, ko tad?
  
  
  "Es nezinu," es klusi atbildēju, atkal izbāzdams galvu pa logu.
  
  
  Mēs līkumojām cauri ielejām, garām augstām klintīm, caur krūmu ēnainām aizām. Pamazām devāmies lejā, un maršruts kļuva mazāk bīstams. Nakts vējš gaudoja manās ausīs, un bālais mēness apgaismoja priekšā bālās tērauda lentes, kad mēs gājām gar līdzenās, aizaugušās bļodas malu.
  
  
  Iebraucām Neretvas ielejā, aptuveni četrus tūkstošus hektāru neizbraucamu purvu Hutovo Blato, netālu no Kaplinas un Metkovičas. Es šķērsoju citu ielejas daļu, kad pirms vairākiem gadsimtiem izbraucu no Metkovičas ar Citroen. Tā bija viena no lielākajām gājputnu ziemošanas un medību vietām Eiropā. Tur bija desmitiem tūkstošu pīļu un savvaļas zosu.
  
  
  Nakts bija skaidra, un virs koku galotnēm spīdēja Metkoviča izkliedētās gaismas. Gaisma kļuva tuvāk, koki un purvi retināja. Padra palēnināja lokomotīvi, ejot garām pirmajām mājām un ielām. Viņš ieslēdza mašīnu atpakaļgaitā, aizvēra droseļvārstu un pagriezās pret mani.
  
  
  "Es tur redzu alternatīvu maršrutu." Labāk apstāsimies un ejam uz lidostu. Mēs nevaram iet tālāk. Vai jūs zināt, kā izmantot slēdzi?
  
  
  'Es domāju, ka jā. Bet kāpēc mēs griežamies šeit?
  
  
  — Vai jūs zināt, kad šeit pienāks nākamais pasažieru vilciens?
  
  
  'Nē.'
  
  
  - Nu, es arī. Un es nevēlos, lai mirst nevainīgi cilvēki."
  
  
  Apstājoties pie slēdža, no cilindriem šņāca tvaiks un no bremzēm lidoja dzirksteles. Es nolēcu un piegāju pie slēdža. Man nācās noskrūvēt vecmodīgo slēdzeni un gandrīz salauzu muguru, pagriežot slēdzi ar veco sviru.
  
  
  Slēdzene iepūta man sejā biezu tvaika mākoni, kad Padra to atkal iedarbināja. Lēnām viņš rāpās augšup pa sānu nogāzi. Tas šņāca un dārdēja, un no skursteņa vēl nāca dūmi, kad Padra ar vilku izkāpa no kajītes. Kamēr es atgriezu slēdzi sākotnējā stāvoklī, Padra jau bija atvēris vagona durvis un palīdzēja cilvēkiem ārā.
  
  
  Viņu bija ap divdesmit, daži ar improvizētiem pārsējiem, daži atbalstīja vēl divi. Mašīnā bija palikuši četri: viņi gāja bojā, kad karavīri uz mums šāva.
  
  
  Sofija un Arvija nav cietušas. Viņi skrēja pie manis. "Niks," Sofija sauca. 'Kas notika? Kas tas bija par troksni?
  
  
  Es ātri pastāstīju, kas notika uz tilta, kur mēs tagad atrodamies un kādi ir mūsu plāni.
  
  
  "Bet mums nav daudz laika," es viņiem teicu. “Mums ir jānokļūst lidostā, pirms vilciens ir atklāts un mūs izseko. Starp citu, vai šeit ir ko ēst?
  
  
  — Mūsu pilsētas iedzīvotājiem ir līdzi ēdiens. Esmu pārliecināts, ka viņi ar prieku dalīsies,” Arvija ātri sacīja.
  
  
  "Mēs ar Arviju esam vienojušies par jums," Sofija lepni sacīja.
  
  
  'Fantastiski. Bet jums būs jāpasaka man vēlāk, kad mums būs nedaudz vairāk laika. Tagad mums jāiet, un es esmu izsalcis. Tāpat kā princis, un jūs zināt, kāds viņš ir, kad viņš ir izsalcis.
  
  
  Drīz pēc tam mēs ar Padru vadījām grupu, ko atsvaidzināja zemnieku ēdiens. Pastaigājoties ēdām maizi, dārzeņus, olas, sieru un kūpinātu jēra gaļu. Mēs pamazām barojām Princi, lai turētu viņu sev tuvumā, prom no pārējiem. Es baidījos, ka viņš viņus nobiedēs, taču šķita, ka viņi paņēma viņu kopā ar visu pārējo šajā dīvainajā odisejā.
  
  
  Mēs staigājām pēc iespējas klusāk pa guļošās pilsētas pamestajām ielām, bet divi desmiti izbiedētu zemnieku sacēla lielu troksni. Vairāki cilvēki man ir jautājuši, kāpēc mēs palikām Metkovičā, un bija sasodīti grūti atbildēt. Es pat pati nebiju tik pārliecināta.
  
  
  Opuzen un Ploce atrodas daudz tuvāk Adrijas jūrai, un tur būtu daudz vieglāk atrast laivas bezmaksas kuģošanai uz Itāliju. Bet pieņemot, ka mēs tikām cauri dzīvi, un es zināju, ka Padram bija taisnība, sakot, ka mums, iespējams, būs problēmas šajās pilsētās. Abas ir kūrortpilsētas un zvejnieku pilsētas ar dažiem simtiem dvēseļu iedzīvotāju un nelielu pajumti gan iekšpusē, gan ārpusē. Uz turieni ved lieliski ceļi, kas šajā gadījumā mums būtu mīnuss. Viņu zvejas laivas bija ģimenes laivas, par mazu mums visiem. Mums ir jānozog prāmis, kas kursē starp Ploci un Trpanje, un jāriskē ar to šķērsot. Es šaubījos, ka mēs kādreiz tiksim garām Wasp klases flotes patruļkuģiem.
  
  
  Ne tas, ka Metkovičs ir tik liela problēma. Tā ir salīdzinoši liela pilsēta, autoceļš, dzelzceļa stacija un nozīmīga tirdzniecības ēka. Metkoviča ir uzcelta vietā, kur Neretva sazarojas smilšainā deltā ar divpadsmit kanāliem, un tajā ir daudz saldūdens. Tomēr tas atrodas netālu no Dalmācijas piekrastes priežu mežiem, baltajām pludmalēm un zilās jūras. Tā ir vecmodīga pilsēta, un viss tiek slēgts pulksten 19:30. Radio Belgrada ēterā tiek izslēgts pusnaktī, kad pilsētā vairs nav gaismas.
  
  
  Naktsdzīves trūkums mūs padarīja bīstami redzamus. Garāmbraucoša mašīna, zinātkārs policists, vientuļš apmaldījies gājējs un mēs esam atklāti. Palikām ēnā un gājām pa šaurajām ieliņām. Kādā brīdī apmaldījāmies un nonācām pilsētas laukumā. Gradska vilecnica, rātsnams, ir viens no retajiem tūrisma objektiem Metkovičā. Tas iet cauri visai arhitektūras stilu gammai. Tas ir daļēji romānikas stilā ar gotiskām un vēlīnās renesanses grīdām, kā arī virsotne, kas vislabāk raksturota kā Austroungārijas korbeli. Vienīgais, kas tajā pietrūkst, ir turku pieskāriens, bet dažus kvartālus tālāk gājām garām mošejai, kas celta 1566. gadā, sultāna Suleimana Lieliskā laikā.
  
  
  Es ne mirkli neapstājos, lai apbrīnotu visu šo skaistumu. Es pat nepametu grupu, lai apmeklētu savu dārgo veco draugu, kontaktpersonu, kura pēc Evana Karaka lūguma mani ziņoja militārpersonām. Nebija tā, ka man nebūtu kārdinājuma doties uz šo vizīti, bet es biju daudzu cilvēku priekšgalā, kuri akli man uzticējās, lai viņus dzīvus izkļūtu no nepatikšanām. Diemžēl man nebija ne jausmas, ko darīt, kad nonācām lidostā.
  
  
  Mēs uzkāpām pāri mūrim otrā pilsētas galā. Šķiet, ka visās Dienvidslāvijas pilsētās ir kaut kādi mūri, kas palikuši no laikiem, kad kari bija vietēja lieta. Šķērsojām purva pleķi un šauru Vidusjūras krūmu strēmeli jeb makijas, olīvu, vīģu un rozmarīna. Beidzot mēs nonācām līdz kapsētai, un otrā pusē, Padra man apliecināja, mēs varētu redzēt lidmašīnas.
  
  
  Baznīca izskatījās kā kaut kas no vecās Drakulas filmas. Bija tumšs; pamestā teritorija bija pilna ar iznīcinātām skulptūrām un nokaltušiem kokiem. To sauca par svētīgā Ivana Ursini kapelu, svētīgā Ivana Ursini kapelu. Pietika šķērsot veco kapsētu, lai vecajam Ivanam uzdotu zosādu. Kapu pieminekļi datēti ar senu laiku. Bija pat dažas stekkas, Bohumilu kapu pieminekļi – reliģiskā sekta, kas viduslaikos attīstījās Bosnijas un Hercegovinas kalnos. Acīmredzot jūs riskējāt saslimt ar kādu reliģisku spitālību, jo pusi reizes es nezināju, kas raud skaļāk, vējš vai Jzanas sievietes.
  
  
  Mēs tuvojāmies garai, ciešai macchia grupai, aiz kuras varēja redzēt miglas, tālas gaismas. Mēs izspiedāmies cauri krūmiem, un tur bija lidosta, kā Padra bija solījis.
  
  
  Mēs sasniedzām grants ceļu, kas veda tieši uz vārtiem. Vārti patiesībā nebija nekas cits kā caurums žogā ap lauku, ar kabīni vienā pusē un nedaudz lielāku kabīni otrā pusē. Mazākajā bija sargs, bet lielākajā kāds snauda; tādējādi lauks bija vairāk nekā aizsargāts. Man tā bija lidosta. Tas sastāvēja no diviem 2000 metrus gariem skrejceļiem, kas krustojās šaura X formā. Viena skrejceļa galā, vārtu pusē, atradās divstāvu vadības tornis, kura augšpusē bija antena un radara aprīkojums. Blakus tornim atradās divi angāri.
  
  
  No tā, kur stāvējām, nebija iespējams pateikt, kas notiek laukumā. Es atpazinu Il-14 un dažus RT-33 netālu no angāriem, bet atlikušie lidaparāti bija nekas vairāk kā neskaidras melnas figūras, kas novietotas gar perimetra žogu. Il-14 un RT-33 mums nederēja. Manas cerības tika liktas uz ierīcēm, kuras es vēl nevarēju identificēt, un tas nozīmēja, ka jātuvojas, lai redzētu, kas tās ir.
  
  
  Niks. ..'
  
  
  Es pagriezos. Arvija pienāca pie manis un maigi pieskārās manam vaigam. - Nik, ja mēs dzīvs nenokļūsim Itālijā.....'
  
  
  "Mēs tur tiksim, Arvija," es sacīju, klusi sakrustojot pirkstus. "Nav svarīgi, vai mums tas izdosies, vai nē," viņa nopūtās ar sievišķīgu loģiku. - Es gribu jums pastāstīt kaut ko. Mēs ar Milānas kundzi ilgi un rūpīgi pārdomājām situāciju un nolēmām, ka labākais, ko varam darīt, ir... . ..'
  
  
  'Melot!' - Padra pēkšņi nošņāca. Mēs visi nokritām zemē īsi pirms kāda Škoda džipa dārdēja garām, nepilna metra attālumā no mums. Džips apstājās blakus sargam, kurš īsi runāja ar trim džipā esošajiem vīriešiem. Tad džips atkal sāka kustēties un uzbrauca tornī. Apsargs lielajā mājā pat nepakustējās.
  
  
  Šķita, ka uztraukums pārtrauca Arvijas domu gājienu. Viņa piecēlās sēdus, mirkšķināja un cītīgi noņēma no matiem zāles stiebrus. Pirms viņa varēja atgriezties pie tā, ko viņa gribēja man pateikt, Padre man jautāja: "Ko tagad, Kārter?"
  
  
  "Mēs uzbrūkam apsargiem un dodamies iekšā."
  
  
  “Es to gaidu ar nepacietību. Bet kā?'
  
  
  Es kādu minūti nopietni padomāju. Beidzot atbildēju: “Komando uzbrukums ar diversijas manevriem. Vai kādam ir kāds siera gabaliņš?
  
  
  Mēs ar Padru lēnām gājām pa grantēto taku garām sardzes boksam, Princis mums blakus. Pēc tam mēs veicām apļveida kustības aiz kabīnes. Apsargam lielajā mājā vajadzēja mūs pamanīt, bet no vietas, kur mēs tagad atradāmies, varēja redzēt, kā viņa lūpas kustējās apmierinātā krākšanā.
  
  
  Dažus jardus no kabīnes es uzliku roku uz Padra pleca. Viņš nekavējoties apstājās, lai es viņam pačukstētu: “Es eju pirmais. Kad es izvedīšu vīrieti no turienes, jūs dosieties uz citu apsardzes māju.
  
  
  "Viņš nekad nepamodīsies no saviem sapņiem," prognozēja Padra. "Un tad mēs iekāpsim kādā lidmašīnā?"
  
  
  — Baidos, ka ne neviena lidmašīna. Jāatrod tāds, kas mums visiem der, bet ne tik liels, lai būtu vajadzīga vesela pilotu komanda.
  
  
  -Vai tu esi labs pilots?
  
  
  "Tikpat labs autovadītājs kā jūs."
  
  
  Es nedomāju, ka viņš bija pārāk apmierināts ar šo atbildi. "Sakiet man," viņš klusi jautāja, "ko mums darīt, ja tādas lidmašīnas tur nav?"
  
  
  "Heš," es teicu, "mēs varam tikai cerēt."
  
  
  Mēs rāpāmies pretī sargsargam, līdz bijām viņam tieši aiz muguras. Nebija redzamas mašīnas, nebija nekādas kustības uz lauka. Es pamāju Padre, un viņš pamāja atpakaļ, lai paziņotu, ka ir izdarījis šo darbību. Viņš atstāja šauteni vienam no vīriešiem. Šis bija darbs klusajam nazim vai klusajam āķim.
  
  
  Es berzēju siera gabalu princim zem deguna, turēju to pietiekami ilgi, lai viņš saprastu, ko es daru, un tad izmetu to cauri sargbūvei uz skrejceļa žoga otrā pusē.
  
  
  Vilks ienira pēc siera, garām sargsargam.
  
  
  Vīrietis iznāca paskatīties, kas notiek, un es piegāju viņam aiz muguras. Ir reizes, kad jāstaigā basām kājām, un šis bija viens no tiem brīžiem. Man no pārsteiguma bija mazs labums. Uzbrukums notika tik drīz pēc prinča trakā sitiena, ka apsargs pat nepacēla savu 64A, nemaz nerunājot par to, lai tas norādītu pareizajā virzienā. Viņš mani nedzirdēja, kamēr nebija par vēlu. Sargs pagriezās, un es redzēju, kā aizkaitinātā ziņkārība viņa sejā padevās pārsteigtai izpratnei. Tad es ar plaukstu pārgriezu viņa balseni, un viņa acis pagriezās atpakaļ zem plakstiņiem. Es ievilku viņu atpakaļ sargnamā, pirms viņš paspēja atsities pret zemi. Es viņam atņēmu 64A un M57, Krievijas Tokarev M1933 šautenes Dienvidslāvijas versiju. Paņēmu arī viņa biezās vilnas zeķes un zābakus. Viņam bija lielākas kājas nekā man, bet es par to priecājos. Manas kājas bija ļoti pietūkušas un šausmīgi sāpēja. Otrpus vārtiem Padra jau bija parūpējies par guļošo sargu. Viņš stāvēja ar muguru pret mani, un es pamanīju, ka viņš ar labo roku izdara zibens ātru kustību. Tad viņš atkāpās, un es redzēju, ka apsargs joprojām atrodas savā vietā, tikai viņa galva tagad bija nedaudz nolaista līdz krūtīm, un krūtis bija pamatīgi piesūkušās asinīs. Padra man pievienojās, arī ar ieroci. "Es atstāju viņu laimīgu," viņš teica. "Tagad viņam ir divas smaidošas mutes. Vai esi jau atradis lidmašīnu?
  
  
  'Vēl nē.'
  
  
  Tagad es varēju redzēt visu lauku. Es paskatījos uz tās malu, lūdzot, lai mums paveicas. Rindā bija trīs Hawks, vēl viena RT-33 grupa, S-47 fizelāžas paliekas, vēl viens Il-14 un pāris Alouette III helikopteru. Nekas.
  
  
  Es jutu, ka manās krūtīs pieaug vilšanās. Dusmas par to, ka esmu tik tuvu un tomēr tik tālu, sāpes, apzinoties, ka esmu pamudinājis nevainīgus cilvēkus uz sacelšanos, tikai atklājot, ka ceļš ir nonācis strupceļā.
  
  
  Bet tad ieraudzīju lidostas tālāko stūri, kur gaisma bija visvājākā. Tā bija pazīstamā lidmašīnas forma. Tas šķita neiespējami, bet tā bija patiesība: Il-2, divu dzinēju transporta lidmašīna.
  
  
  "Heš, pulcējiet visus šeit un ātri."
  
  
  Padra paspēra soli uz priekšu; viņš pārbaudīja, vai ceļš ir brīvs, tad pamāja ar āķi. Krūmi ceļa otrā pusē sāka rosīties, un no tiem iznāca cilvēki, kuri skrēja, cik vien ātri varēja, lai mums pievienotos.
  
  
  — Vai jūs atradāt ierīci? - jautāja Padra.
  
  
  "Varbūt," es pasmaidīju. "DC-3 krievu kopija." Es šķērsoju lauku un visi man sekoja.
  
  
  Bija daudz pārsteigtu skatienu. Laukā gāja tikai daži cilvēki, un mēs nevarējām izskatīties, ka esam tur likumīgi. Bet, acīmredzot, Dienvidslāvijas armija ir tāda pati kā visas pārējās armijas: jūs nekad tur brīvprātīgi un nevienam netraucējat. Turklāt raibo brigādi, kas soļoja pa lidlauku, apsardze izlaida cauri.
  
  
  Mēs pabraucām garām Yastrebki, S-47 un pabraucām zem lielas Il-14. Es skrēju pa priekšu, un grupa man sekoja nesakārtotā rindā. Es visu laiku domāju, kāpēc es skrienu, jo gandrīz neizbēgami IL-2 var tikt izjaukts, beigsies degviela vai beigsies akumulatori. Viņi nebija ražojuši Il-2 gandrīz divdesmit gadus, un tas nevarēja būt lidojumderīgs, tas vienkārši nevarēja būt. Bet es turpināju skriet. Šī bija mūsu vienīgā iespēja. Sasniedzis IL-2, es atrāvu vaļā durvis un iegrūdu visus iekšā.
  
  
  -Tu nenāc? - Sofija jautāja, kāpa uz klāja.
  
  
  "Tik taisni."
  
  
  "Tas ir briesmīgi," viņa sūdzējās. "Tā ir šķība, un tajā nav krēslu."
  
  
  “Šī ir kravas lidmašīna. Krēsli ir izņemti.
  
  
  Es gāju tam apkārt, nometot ķīļus riteņu priekšā, mēģinot atcerēties, ko zināju par IL-2. Nu, tā būtībā bija modificēta Dakota; spārnu platums 95 pēdas, garums 64 pēdas un svars 12,5 tonnas; dzinēju komplekts, kas ražo 1800 zirgspēkus, ar 16 000 pēdu griestiem un 140 mezglu ātrumu, atrodoties uz astes. Bet šī lidmašīna nekad neizdosies, ne tik nogurusi, ne ar oksidēšanos uz spārniem un traipiem no sūcas hidrauliskās līnijas.
  
  
  Taču riepās bija gaiss, kas bija laba zīme, nodomāju, līdz atcerējos, ka nīderlandieši reiz izglāba Otrā pasaules kara iznīcinātāju, kad nosusināja polderi, kura riepās arī bija spiediens.
  
  
  Es pieskrēju atpakaļ pie durvīm un uzkāpu klājā. Es drūmi domāju, ka ar veiksmi mēs varētu vienkārši iedarbināt šos dzinējus. Ja viņi to izdarītu, viņi varētu nopelnīt naudu. Un, ja tie strādātu, es varētu kaut kā pacelties gaisā, nevienam nespiežot šos droseles pārāk daudz reižu vai lidojot pārāk daudz reižu ar pārāk lielu pastiprinājumu vai pārāk zemiem apgriezieniem.
  
  
  Es iegāju kajītē. IL-2 nav tricikla šasijas, tāpēc tas ir noliekts pret asti. Es pateicu dažus labi domātus uzmundrinājuma vārdus visiem, lai gan man pašai bija maz cerību, un aizvēru aiz sevis priekškaru. Kad es pagriezos, Padra sēdēja pilota krēslā.
  
  
  - Pagaidi, Heš. Es norādīju īkšķi pa labi. "Labi," viņš teica, pieejot pie labā krēsla.
  
  
  "Tas nozīmē, ka šoreiz jūs grābjat ogles."
  
  
  Kabīne bija šaurs, šaurs skapis ar sīkiem logiem. Es ieslīdēju pilota sēdeklī un nospiedu dažus slēdžus. Tāpat kā lielākajai daļai Krievijā ražotu lidmašīnu, instrumenti atrodas aizmugurē, tāpēc man bija jāpārbauda panelis no labās uz kreiso pusi. Bet gaismas spīdēja pareizi, un adatas parādījās, norādot, ka man ir atbilstošs spriegums, degvielas un gaisa spiediens. Es gāju cauri palaišanas operācijām, raustot droseļvārstus, degvielas vārstu un visas pogas un sviras, kur tām vajadzētu būt DC-3, izmisīgi lūdzot, lai ar to pietiktu šai kastei.
  
  
  Pēkšņi prožektors apgaismoja mūsu korpusu, padarot mani apžilbinātu, kad tas iedūrās vējstiklā. Tas bija viegls lielgabals, intensīvs prožektors ar šauru staru, ko vadības tornis izmantoja manevriem uz ceļa. Viņš koncentrējās uz mums un palika tur.
  
  
  "Tas arī viss," es teicu tēvam. "Mēs tikām atklāti."
  
  
  “Svētītais Arnirs! Ko tagad?'
  
  
  "Lūdzieties," es viņam teicu, nospiežot starta pogu. Kreisais dzinējs sāka trīcēt, un, kad troksnis pieauga līdz augstai, vienmērīgai čīkstēšanai, es pārslēdzos uz Grid. Ieslēdzās dzenskrūve, es to iedarbināju un kontrolēju droseļvārstu. No izplūdes caurulēm plosījās liesmas, un Padra nodrebēja.
  
  
  "Neuztraucies," es kliedzu caur troksni. 'Tas ir labi. Neuztraucieties, ka šis džips nonāks mūsu ceļā.
  
  
  No torņa puses pāri laukam metās Skoda, kas bija piebāzta ar karavīriem un ieročiem. Padra jau bija piecēlies no sava sēdekļa un skatījās pa manu logu, kas man nedaudz apgrūtināja labā dzinēja iedarbināšanu. Es viņu atgrūdu un teicu: "Ņemiet ieročus un ņemiet cilvēkus, lai tie atturētu tos no mums." Man vajag dažas minūtes, lai uzsildītu dzinējus.
  
  
  Viņš izskrēja pa aizkaru, neteicis ne vārda. Dzinēji šļācās un grabēja, kas tā laika automašīnām bija ierasts. Cik es zināju, tās bija normālas skaņas Švecova dzinējiem. Mirgoja gaisma, kas liecināja, ka aizmugurējās durvis ir atvērtas, un iedegās vēl divas gaismas, kas liecināja, ka lūkas virs spārniem ir atvērtas. Es nedzirdēju avāriju, bet redzēju, kā džips smagi slīdēja un no tā izkrita vairāki karavīri.
  
  
  Es neko nevarēju darīt, kā vien palikt uz vietas un gaidīt, kamēr dzinēji uzsils. Temperatūra cēlās tik lēni, ka sāku šaubīties, vai mēs kādreiz spēsim piecelties no zemes.
  
  
  Dienvidslāvi metās mums pretī, tēmējot uz mani, dzinējiem un riepām. Padre un viņa vīri cīnījās ar savām šautenēm un 64A ložmetējiem, ko mēs paņēmām no sargsargiem. Vairāki karavīri mēģināja tuvoties, apstājās vietā, piecēlās un paskatījās apkārt, it kā kaut ko būtu aizmirsuši. Tad viņi salocījās uz pusēm uz asfalta. Džips riņķoja, nepārtraukti šaudīdams. No angāra ieradās vēl viens džips ar pastiprinājumiem. Bija laiks pacelties tagad vai nekad.
  
  
  Noliku atlokus uz divdesmit grādiem, pabīdīju vadības ierīces uz priekšu un atlaidu bremzes. Mēs sākām kustēties. Mēs nogriezāmies uz skrejceļa. Skatiens uz vējziežu man liecināja, ka ejam nepareizo ceļu: man pūš aizmugurēja vējš, un mums vajadzēja pagriezties, bet man nebija nodoma to darīt. Man bija diezgan grūti noturēt šo kasti vertikāli, jo šķita, ka tai ir nejauks ieradums vilkt pa labi. Tad es atcerējos, ka tie ir krievu dzinēji, nevis Pratt un Whitney, un ka tie griezās pretējos virzienos.
  
  
  Ātrums pie zemes palielinājās līdz simtam, pēc tam līdz simt piecpadsmit. Instrumenti atdzīvojās; Šķiet, ka sensori ir normāli. Atkal lidmašīna pagriezās pa labi, un es atkal pagriezos ar astes stūri. Skrejceļa gals šķita neticami tuvu. Es atgriezu spiedienu. Lidmašīna bija gatava, bet joprojām nevarēja pacelties. Dievs, izskatās, ka mums jādodas uz Itāliju, nevis jālido.
  
  
  Otrs džips devās tieši pretim mums. Tās vadītājs acīmredzot bija kaut kāds maniaks, kurš gribēja frontālo sadursmi. Divi vīrieši izmisīgi piecēlās no aizmugures, šaujot ar ieročiem pret dzinējiem. IL-2 deguns jau bija augšā, tāpēc es varēju vērot notiekošo, bet tajā pašā laikā būt labākam mērķim. Dzinēji rūca un no izplūdes caurulēm plosījās baltas liesmas.
  
  
  Jeep sāka uzskaitīt, kad vadītājs mēģināja izvairīties no mums pēdējā mēģinājumā grāvī. Viņš šāva uz lidmašīnu, un es jutu, ka lidmašīna vibrē, taču bija par vēlu izkāpt un pārbaudīt, kas noticis. Es pavilku sviru atpakaļ un horizonts pazuda. Mēs bijām brīvi.
  
  
  Es turpināju spiest kreiso stūri, lai brauktu pa labi, un mēs lidojām pāri lauka galam ne augstāk par simts metriem virs zemes. Mans kāpums bija stāvs, ārkārtīgi slīpā leņķī gandrīz kilometru garumā. Tad es to izlīdzināju un pagriezos pa kreisi. Kad es lidoju leņķī, es redzēju darbību uz skrejceļa. Kaut kur, kur es izrāvos, plosījās ugunsgrēks. Džips noteikti apgāzās un aizdegās.
  
  
  Es uzkāpu līdz 35 000 pēdām, virzījos uz rietumiem-dienvidrietumiem, kontrolēju dzesēšanu un izlīdzināju lidmašīnu. Šķita, ka viņai ir ērts kreisēšanas ātrums aptuveni simts mezglu, un, lai arī kā es gribēju izkļūt no Dienvidslāvijas gaisa telpas, es joprojām gribēju atbrīvoties no vajājošās lidmašīnas. Es varēju uzkāpt nedaudz augstāk, bet tomēr nepietiekami, lai izvairītos no piekrastes pretgaisa lielgabaliem un SA-2 baterijām. Turklāt cilvēkiem aizmugurē jau ir diezgan auksti ar visiem tiem slēģiem vaļā. Ja es kāpšu augstāk, es viņiem to tikai pasliktināšu.
  
  
  Es paskatījos ārā pa sānu logu, mēģinot orientēties, bet neko neredzēju. Tomēr kopumā mans virziens bija pareizs, un citādi tam nebija lielas nozīmes. Agri vai vēlu mēs sasniegsim Adrijas jūras piekrasti un tad Itāliju.
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  
  
  Aizkars plīvoja tik spēcīgi, ka es nepamanīju, ka Padra atkal ienāca kajītē. Es viņu neredzēju, līdz viņš apsēdās otrā pilota krēslā. Tur viņš klusībā vēroja, kā no labā dzinēja izplūst izplūdes gāzes. Pēc minūtes viņš pagriezās pret mani. un aizsmakušā balsī sacīja: "Es nekad agrāk neesmu lidojis."
  
  
  - Neuztraucies, Heš. Dažreiz mēs kaut ko darām pirmo reizi.
  
  
  — Uz kurieni mēs ejam Itālijā?
  
  
  — Es nezinu, mēs lidojam uz tuvāko skrejceļu. Varbūt uz Peskaru vai tālāk piekrastē, netālu no Bari. Tagad galvenais, ka mēs pazūdam no Dienvidslāvijas gaisa telpas. Tiklīdz tiksim garām Palagružas salām, mēs tās pametīsim.
  
  
  "Spēle tiks uzvarēta." Viņš ļāva izteiksmei izslīdēt caur muti. 'Izklausās labi. Cik ilgs laiks mums būs nepieciešams, lai to paveiktu?
  
  
  "Četrdesmit, četrdesmit piecas minūtes. Divreiz vairāk pat pirms Itālijas piekrastes. Tas ir, ja mums nav jaunu problēmu.
  
  
  "Tas nenotiks," viņš pārliecinoši teica. "Mēs esam atstājuši savus ienaidniekus."
  
  
  - Vismaz no Metkoviča. Un es šaubos, ka viņi mēģinās mūs pārtvert pa sauszemi, kur varētu būt pārāk daudz uzbrukuma liecinieku. Bet, tiklīdz esam virs jūras, mēs kļūstam par vieglu laupījumu tam, ko viņi sūta no Kastela Stafiliha.
  
  
  "Kādas ir iespējas, ja viņi to darīs?"
  
  
  Es viņam pateicu patiesību. "Apmēram tas pats, kas Aptos."
  
  
  "Ahh," viņš maigi teica. Pēc pauzes viņš jautāja: "Kāpēc tad mēs nelidojam zemāk, lai izvairītos no viņu radara?"
  
  
  "Mūsdienu radars var uztvert lidmašīnu gandrīz no nulles metriem," es viņam paskaidroju. "Mazliet veselā saprāta viņiem pateiks, kāds ir mūsu lidojuma maršruts: īsākais ceļš ārpus valsts." Es nevēlos iet zemāk gadījumā, ja viņi uzbrūk un man ir jāmanevrē, vai ja kaut kas noiet greizi un man jāmēģina slīdēt. Un cilvēku dēļ es nevēlos iet augstāk.
  
  
  Viņš saprotoši pamāja ar galvu. "Mugura ir auksta, un daži cilvēki baidās nomirt skābekļa trūkuma dēļ."
  
  
  "Šeit nav gluži Jāņi," es norūcu. "Ejiet atpakaļ un sakiet viņiem, ka viņi nemirs." Un sakiet viņiem elpot caur rokām, ja priekšā ir pārāk liels vējš.
  
  
  Es vēlreiz pārbaudīju sensorus, bet viss bija kārtībā. Apgriezieni minūtē palika nemainīgi, eļļas spiediens un temperatūra joprojām bija pa labi no sarkanās līnijas. Dzinēji joprojām izklausījās tā, it kā tie darbotos parastā lidojumā.
  
  
  Es paskatījos uz leju, kad krasta līnija kļuva par gaismas virkni, dažu piejūras pilsētu un zvejnieku ciematu blāvām gaismām. Dināru Alpu plašie pelēkie plašumi tagad bija aiz muguras, un manā priekšā atradās plašās, plūstošās blāva ūdens kāpas, Adrijas jūras tuksnesis. Lejā bija slapjš, bet no šejienes tas izskatījās pēc smilšaina tuksneša. Vecā lidmašīna turpināja rūkot, un es gandrīz sāku ticēt, ka mums tas ir izdevies.
  
  
  Tad es dzirdēju kādu ķiķinām. Es pagriezos un redzēju, ka Sofija un Arvija ir iespiedušies kajītē. Vilks bija kopā ar Sofiju, un viņš izskatījās tik nelaimīgs, cik vien dzīvnieks var būt.
  
  
  "Mēs jau esam virs ūdens," es viņiem teicu. "Pēc desmit vai piecpadsmit minūtēm mēs visi varēsim daudz vieglāk elpot."
  
  
  Sievietes ķiķināja un grūstījās pa logiem, lai paskatītos ārā. Es paskatījos uz Sofiju un atcerējos augstprātīgo, nicinošo sievieti, kuru pirmo reizi satiku, un viss, ko es varēju darīt, bija pagriezties un pakratīt galvu. Viņa drīzāk nomirtu, nekā atzītu, ka viņā ir kaut kas maigs un sievišķīgs. Un tomēr viņš viņā bija skaidri klātesošs slēptā veidā.
  
  
  Salons pēkšņi sāka nežēlīgi trīcēt, it kā milzīga roka satvēra lidmašīnu aiz astes un kratīja to tāpat. Gar logu, uz kuru Sofija bija norādījusi, pazibēja sudraba zibspuldze un lidoja tālāk, apdedzinot mūs ar niknu gaisa brāzmu.
  
  
  Cīnījos ar stūri un pedāļiem, lai labotu iespējamo sānslīdi, un tad atkal paskatījos ārā pa logu. Patiesībā tas nebija vajadzīgs: es zināju, kas tas ir; un es arī zināju, kas otrs sudraba zibspuldze atrodas augstu virs mums.
  
  
  "Sofija, Arvija, atgriezieties pie pārējiem. Ātri. Pasakiet viņiem visiem, lai viņi rāpo atpakaļ, cik vien iespējams, pieliecoties un noliekot galvu.
  
  
  Viņi izdarīja to, ko es teicu. Es paskatījos uz Padru. Viņš turēja rokās signālraķetes, ko bija atradis lidmašīnā, kamēr viņa pieri šķērsoja trauksmainas grumbas. - Problēmas, ja? - viņš teica, pasniedzot man vairākas raķetes.
  
  
  "Pietiek," es drūmi teicu. "Daudz mirkļu."
  
  
  Mig 21-F, lai būtu precīzi. Fishbed pie Mach 2,2 ar Atoll gaiss-gaiss raķetēm zem spārniem. Labākais, ko Dienvidslāvija varēja piedāvāt. Viņi abi pret divdesmit gadus vecu, neapbruņotu propelleru lidmašīnu.
  
  
  'Ko mums vajadzētu darīt? Vai mums nevajadzētu iet zemāk?
  
  
  “Augsti vai zemi, tam nav nozīmes. Bet, kad viņi pietuvosies, Heš, iededziet pēc iespējas vairāk raķešu un izmetiet tās pa logu.
  
  
  "Es nesaprotu."
  
  
  - Man nav laika paskaidrot. Šeit viņi nāk.
  
  
  Lidmašīnas lidoja plašā, niršanas lokā, kam vajadzēja būt tieši virs mūsu astes. Viņi lidoja gaudodami, spārnu galiem gandrīz saskaroties fantastiskā veidojumā.
  
  
  "Tagad, Heš," es kliedzu. — Izmetiet tās raķetes.
  
  
  Es arī aizdedzināju raķetes, cik ātri vien varēju, un izmetu tās ārā pa logu. Es gribētu, lai būtu Very pistole, kas pārvietotu bākas tālāk no lidmašīnas. Bet man nebūtu laika pārlādēt un nodot to Padre, un Migs jau bija pārāk tuvu.
  
  
  Mums aiz muguras no Migu spārniem atskanēja četri nelieli sprādzieni. Kā jau gaidīju, viņi apšaudīja mūs no saviem atoliem. Raķetes ir ātrākas, lielākas un precīzākas nekā ieroči. Atols tuvojās mums, kad Migs pacēlās, lai noskatītos pārsteidzošo uguņošanu, kas tikko atrodas ārpus diapazona. Zem mums raķetes plosījās balti karstās liesmās, dedzinot mūsu spārnus un vēderus. Raķetes pazibēja tuvāk, un tad viena pēc otras nira lejā, prom no lidmašīnas, sekojot krītošajām raķešu bākugunīm.
  
  
  'Kurš. .. kas notiek? - Padra ar atvērtu muti noelsās.
  
  
  "Atolus piesaista karstums, un degošas raķetes rada vairāk siltuma nekā mūsu veco dzinēju izplūdes gāzes." Es viņam paskaidroju. "Dažreiz novecošana ir priekšrocība."
  
  
  Raķetes tika izšautas tālu zem mums uz tā sauktajiem mērķiem Adrijas jūras virzienā. Viņi pazuda zem virsmas, un mirkli vēlāk jūra pārsprāga oranžas liesmas bumbiņās un šņukstošās baltās putās.
  
  
  "Ha," iesaucās Padra. 'Mēs to izdarījām. Mēs izrāvām viņiem zobus."
  
  
  "Tu tā domā," es kategoriski teicu. "Migiem ir vairāk ilkņu, un viņi jau atgriežas ar nākamo kumosu."
  
  
  Abi dienvidslāvi bija tikai divus sudraba punktus aiz mums, un viņi ātri tuvojās. Es noslaucīju pieri ar piedurkni, lai noslaucītu sviedrus, mēģinot domāt. Es atlaidu gāzi, un mēs sākām lejā plašā, stāvā slīdkalnā. Manas rokas bija slapjas no sviedriem uz instrumentiem. Trīs tūkstoši pēdu un zemāk.
  
  
  "Tātad mēs viņus zaudējam," Padra iesaucās.
  
  
  Viņa naivums mazināja spriedzi un lika man smieties. “Piesietai kazai ir vēl lielākas izredzes pret princi Hešu. Bet, ja mums ir jānirt, es negribu krist pārāk tālu. Un varbūt, tikai varbūt, es varu tos noturēt pietiekami ilgi, līdz mēs šķērsosim robežu.
  
  
  — Ja mēs sasniegsim Itālijas gaisa telpu?
  
  
  "Varbūt Migs vienkārši mums nesekos."
  
  
  Altimetrs rādīja 2500 pēdas, tad 2000, un es turpināju braukt lejup. Es cerēju, ka, ja Migs uzbruks, viņi to izdarīs tagad. Ja viņi to darītu, es varētu kādu no viņiem paņemt līdzi.
  
  
  Bet cīnītāji palika aiz muguras, it kā mūs novērtējot. - Ko viņi dara? - Padra nervozi jautāja. - Kāpēc viņi nenāk?
  
  
  "Viņi to izdarīs pietiekami drīz." Varbūt viņi izlozēs, kurš būs pirmais.
  
  
  Kreisais Migs izgāja skriet, atkal klasiskā stilā. Lēnām, bet pārliecinoši viņš gāja mums virsū, nolaidies leņķī pret mūsu asti. Stingrā sānu pagriezienā es pagriezos par 180 grādiem, palēninot tik lielu ātrumu, ka mans spidometrs svārstās nedaudz virs kritiskā apgriezienu skaita. Tas lika Mig pilotam ienirt nedaudz stāvāk. Taču Mig-21 ir manevrējama lidmašīna, un mēs ne uz minūti nepametām savu redzesloku. Viņš piegāja tuvāk, lai iegūtu noteiktu tiešo sitienu.
  
  
  “Ložmetēji. .. - Padra iesāka.
  
  
  "Ieroči, Heš," es viņu izlaboju. "Ar šo veco lādi ir nepieciešami tikai daži tuvcīņas uzbrukumi, lai mūs pilnībā saplēstu gabalos."
  
  
  Sekoja svina bombardēšana. Fizelāža bija perforēta ar sietu, un spārni bija piepildīti ar dūres lieluma caurumiem. Salonu apgaismoja apžilbinošs gaismas zibsnis. Ledains vējš gaudoja cauri izsistajam vējstiklam un no paneļa sāka līt biezi melni dūmi. IL-2 strauji saraustījās.
  
  
  "Dari kaut ko," Padra man kliedza. "Tad jūs neko nevarat darīt?"
  
  
  Es satvēru sviras, lūdzot, lai tās joprojām strādā un turpina strādāt vēl vienu sekundi. Tikai vienu sekundi...
  
  
  "Jā," es kliedzu pretī. 'Tagad!'
  
  
  Es nospiedu elerona sviru un ierāvu dīseli klēpī, atlaižot visu droseļvārstu. Kuģis satricināja līdz kaulam, mēģinot atkal pacelties, astei pēkšņi raustoties neiespējamā stāvoklī.
  
  
  MiG plānoja pārlidot mums pāri un pēc tam atgriezties pa apli, bet es ievedu lidmašīnu tās trajektorijā. Pilots mēģināja veikt stāvu kāpumu, lai nesadurtos ar mums, atskanēja apdullinoša kauciens, pārsteigts apgāzās un iešāva mums sejā liesmas. Mēness gaisma spīdēja uz sudraba spārniem, kad apkalpe cīnījās, lai kontrolētu lidmašīnu. Taču viņa ātruma un mūsu augstuma dēļ — mēs tagad atradāmies 1500 pēdu augstumā — viņiem vairs nebija nedz augstuma, nedz vietas, lai to izdarītu.
  
  
  Cīņa bija īsa. Mūsdienu iznīcinātājs tika izvietots pret novājējušo laupījumu, un mūsdienu ieroči izrādījās neefektīvi. Viņš sastinga, nespēdams iegūt augstumu, jo jūra pieauga, lai viņu pieprasītu. Kupols aizlidoja atpakaļ, un figūras ar ķiverēm izmisīgi metās ārā. Pēc tam lidmašīna ietriecās Adrijas jūrā.
  
  
  Spārna gals atsitās pret vilni, un viņš griezās gaisā, līdz viņu satvēra cits vilnis un viņš apgāzās viļņa sile. Tur viņš gulēja, vēders uz augšu, kā beigta kaija ar izplestiem spārniem. Lēnām viņš sāka grimt.
  
  
  Mums bija savas problēmas, ar kurām jācīnās, taču to nevarēja secināt no Padras sajūsmas saucieniem. “Mēs viņus nošāvām! Čau Kārter. Kas par joku.'
  
  
  "Protams, tas ir joks," es rūgti nošņācu, turpinot sūknēt ugunsdzēšamo aparātu. "Un, protams, jūs zināt, kurš smejas pēdējo reizi?"
  
  
  Pilotu kabīnē bija slapjš nekārtība, kad mēģināju nolīdzināt lidmašīnu un nodzēst uguni. Visu lidmašīnu piesita lodes, labais dzinējs nožēlojami raustījās, atraugas eļļainus dūmus. Liesmas laizīja gaisa ieplūdes atveres un pārogļoto spārnu vai to, kas no tā bija palicis pāri. Es drūmi prātoju, cik daudz mūsu pasažieru ir miruši vai ievainoti.
  
  
  "Padra, nāc atpakaļ un paskaties, kā klājas mūsu cilvēkiem," es kliedzu pāri mirstošā dzinēja rūkoņai. Es drudžaini strādāju pie dzinēja ugunsdzēšamajiem aparātiem, dzēšot uguni labajā dzinējā ar putām. Padra piecēlās no krēsla un satvēra aizkaru. 'Bet. .. vai mēs to varam izdarīt tagad?
  
  
  "Mēs varam lidot tālāk ar vienu dzinēju," es viņam ātri teicu. "Ja es varu nodzēst uguni. Bet vēl ir tas otrs brīdis.
  
  
  'Mēs nevaram . ..?
  
  
  "Nē, šis joks darbojas tikai vienu reizi. Turklāt mums vairs nav spēka to darīt. Steidzies!
  
  
  Es negribēju, lai viņš būtu blakus bodē, kad pienāca gals. Tāpēc nāvessoda izpildē viņi izmanto aizsietām acīm. Otrais Migs jau bija pozīcijā un netika iejaukts savā spēlē kā otrs. Ar nesaudzīgu precizitāti viņš nokļūs pie mums. Un neviens no mums to vairs neteiktu.
  
  
  Es apgriezu bojāto dzinēju, viegli slīdot, lai saglabātu ātrumu, vienlaikus apgriežot to, kas bija palicis no stūres, lai līdzsvarotu porta dzinēja nevienmērīgo vilci. MiG pievērsās uzbrukumam.
  
  
  "Paskaties," iesaucās Padra. Tikai tad es pamanīju, ka viņš nav izpildījis manu pavēli. Viņš joprojām stāvēja man blakus. — Paskaties, tas vēl nav viss.
  
  
  Viņš norādīja caur izsisto vējstiklu. Viņam bija taisnība: mums pretī lidoja vēl seši iznīcinātāji. Uz sekundes daļu bailes sažņaudza kaklu, un tad es sapratu, ka tā nav Migi. Tā bija puse no G-91Y Fiat iznīcinātāju eskadras, kas valkāja Itālijas gaisa spēku zaļo, balto un sarkano nozīmīti.
  
  
  "Ak Dievs," es nopriecājos. "Mēs esam ārzemēs."
  
  
  — Vai otrai lidmašīnai tomēr uzbruks? Viņam vēl ir laiks.
  
  
  "Es nezinu."
  
  
  Es aizturēju elpu, tāpat kā Padra prātojot, vai MiG pabeigs savu uzbrukumu un riskē ar starptautisku incidentu. MiG varēja lidot ap vecāko, vieglāko G-91Y. Es sapratu, kāpēc šeit lidoja G-91, nevis F-104. Tie varētu palaist no tuvumā esošās zāles skrejceļiem.
  
  
  Itālijas lidmašīna tuvojās, izpletoties pa horizontu. Mirklis vilcinājās neizlēmībā. Tad viņš pēkšņi pacēlās un pazuda tālumā.
  
  
  "Viņš atgriežas, Kārter," Padra nosmakusi šņukstēja. "Viņš atgriežas. Vai tas nozīmē, ka...
  
  
  Jā,” es iesmējos. Ieslēdzu navigācijas gaismas, atskaņotāju, tad ieslēdzu radio.
  
  
  "Jā," es viņam teicu. "Tā ir uzvarēta spēle."
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  Peskara ir skaists piejūras kūrorts Foglijas grīvā. Rūpniecības ir maz, bet, kas ir vēl svarīgāk, daudzas smilšainas pludmales, silts ūdens un karsta saule. Diemžēl es neko daudz nevarēju redzēt, izņemot savu viesnīcas numuru.
  
  
  Es apmetos pansionā Cristallo netālu no pludmales, kur vieglais vējiņš un maiga viļņu sitināšana man palīdzēja atgūties no traumām. Vanags man nodrošināja divu nedēļu slimības atvaļinājumu uz AH rēķina.
  
  
  Eskorta nosēšanās pēc mūsu caurbraukšanas bija diezgan neinteresanta; un pēc ierastās NATO trakulības norēķināšanās noritēja gludi. Mūsu vīrs Romā ieradās, lai saņemtu salocītu papīru, ko es paņēmu no prinča, un viņš vēlāk man teica, ka šī vēstījuma nozīme ir tāda, ka Albānija ar vairāku Dienvidslāvijas pretošanās cīnītāju palīdzību gatavo apvērsumu Dienvidslāvijā. Viņu līderis, kāds Milānas, tajā laikā bija miris. Fantastiski.
  
  
  Es riskēju ar dzīvību un veselību, lai saņemtu šo konkrēto ziņu no Aptos. Tas bija viens no manas misijas ironiskākajiem rezultātiem. Bet tad es atcerējos, ka es izrāvu dienvidslāviem no deguna apakšā tanku un lidmašīnu un izvedu dažus ciema iedzīvotājus cauri viņu armijai un gaisa spēkiem.
  
  
  Itālijas valdība rūpējās par Gisanas iedzīvotājiem; viņa garantēja patvērumu un solīja darbu. Sofija, Padra un pēdējie divi vīrieši no savas grupas plānoja atgriezties Dienvidslāvijā, lai turpinātu cīņu par neatkarību, bet pagaidām viņa atpūtās kopā ar mani viesnīcā. Durvju sargs sacēla lielu traci par Princi, bet Padre viņu nobiedēja vēl vairāk nekā Princis, un beigu beigās durvju sargs piekrita.
  
  
  Vilks tagad bija pie Padra, jo tajā brīdī viņam nevajadzēja neko vairāk kā mājdzīvnieku.
  
  
  Padre un princis stāvēja ārā gaitenī, sargājot manas durvis, ja ziņkārīgais mēģinātu mani traucēt. Es gulēju kaila uz platas gultas. Arvija gulēja man blakus un glāstīja mani ar savām tvirtajām krūtīm.
  
  
  No otras puses, Sofija jutekliski kustējās, sakoda man auss ļipiņu.
  
  
  Tas turpinājās četras dienas jutekliski, mežonīgi un dabiski, ko pārtrauca tikai brokastis, kuras mēs ēdām istabā. Šķita, ka meitenes saprata, ka ar mani pietiek, lai viņām dalītos.
  
  
  Par to viņi vienojās vilciena brauciena laikā. Un es varētu iedomāties sliktāko slimības atvaļinājuma veidu.
  
  
  Beigas
  
  
  
  
  Satura rādītājs
   2. nodaļa
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  11. nodaļa
  
  
  
  12. nodaļa
  
  
  
  13. nodaļa
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Kārters Niks
  
  
  
  Mūsu aģents Romā ir pazudis.
  
  
  viņa mirušā dēla Antona piemiņai tulkojis Ļevs Šklovskis
  
  
  Oriģinālnosaukums: Agent vermist in Rome
  
  
  
  
  
  Pirmā nodaļa
  
  
  AH ir vairāki apartamenti Manhetenas viesnīcā, kurus es nenosaukšu. Es reģistrējos tur pēc divām nedēļām R&H (atpūta un atveseļošanās) AX Ranch Virdžīnijas spēļu zemē netālu no Vašingtonas, DC.
  
  
  Šīs organizācijas darbinieku vidū ir vairāki aģenti, un tas man rada mājīgu sajūtu. Tas atbilst arī Houka drošības jūtām; Houks, pelēkā, anonīma un ironiskā AX galva. Tikpat viegli viņš mani aizsūta uz kādu ostas krodziņu, kurā ir slepkavas, bet brīdī, kad pēc bīstama uzdevuma atgriežos ASV, viņš mani vēro tā, it kā es būtu nepaklausīgs bērns.
  
  
  Man vēl bija atlikuši divi mēneši bezalgas atvaļinājuma, un šī bija lieliska vieta, kur sākt. Manā "suite" numurā bija milzīga guļamistaba ar super vannu un viesistaba ar pilnu bāru. Tajā bija virtuve ar apkalpošanu numurā un šefpavārs, kas lika jums justies kā Napoleona III Parīzē, nevis drūmajā Ņujorkā. Un pakalpojums bija diskrēts un efektīvs. Manā bankas kontā bija sakrājušies arī daudzi algu uzkrājumi.
  
  
  Es paņēmu telefonu blakus gultai un pateicu sadales skapim Tigijas numuru.
  
  
  Tigijs ir Tabita Inčbolda. Piecas pēdas gara, perfektas proporcijas angļu muižniece (viņas tēvs ir grāfs), kura vietējās muižniecības privilēģijas nomainīja pret sekretāres darbu sabiedrisko attiecību firmā Medisona avēnijā.
  
  
  "Tas ir Niks Kārters, Tigijs."
  
  
  "Oho." Viņas balsī bija Koknija un austrāliešu sajaukums. 'Vai tu esi šeit? Pilsētā?' Tigijs dažos īsos vārdos varētu ielikt lielu nozīmi.
  
  
  Bija vajadzīgas tikai dažas dzīvīgas tērzēšanas minūtes — Tigijas saruna bija pilna ar aizplīvurotiem mājieniem uz mūsu pēdējo neaizmirstamo vakaru kopā — lai sarunātu tikšanos, lai kopīgi iedzertu un pavakariņotu.
  
  
  Šajā laikā pulkstens bija pusčetri. Es ilgi nomazgājos vannā un pabeidzu ar ledus aukstu dušu, lai atsvaidzinātos un atgrieztos dzīvē. Vannas istabā bija spogulis līdz griestiem, un es biju apmierināta ar redzēto. Man atkal bija labi. Es biju atguvis zaudēto svaru, mani muskuļi darbojās, kā vajadzētu, un nebija palikušas rētas no konkurenta drauga mēģinājuma izgriezt zarnas no mana vēdera un izmantot tās kā cilpu, lai mani pakārtu. Tikai vāja sudrabbalta līnija rādīja, kur viņa žileti asais kukri nazis bija sācis darbu.
  
  
  Pirms skūšanās pēc skūšanās es ieputēju seju un gludu un tīru skūšanos. Atgriežoties guļamistabā, es laiski saģērbos.
  
  
  Es ieslīdēju jakā. Lai kompensētu vietu drēbēs Vilhelmīnas Lugeram, es aizpildīju kreiso iekškabatu ar ādas maku. Es ātri ieskatījos guļamistabas spogulī un atklāju, ka viss nav apmierinošs. Es noregulēju kaklasaiti un biju gatavs doties uz bāru, kuru mēs ar Tigiju bijām izvēlējušies kā sākumpunktu.
  
  
  Brīdī, kad uzliku roku uz durvju roktura, skaļi iezvanījās telefons.
  
  
  "Sasodīts," es skaļi teicu, bet tomēr atgriezos un pacēlu klausuli.
  
  
  Pieliku telefonu pie auss un dzirdēju kaut ko līdzīgu karnevāla ierakstam, tikai otrādi. Es nospiedu sarkano pogu uz telefona pārveidotāja, kas ir izplatīts aprīkojums mūsu organizācijas viesnīcas istabās, un teikuma vidū es dzirdēju pazīstamu balsi. “...un es zinu, ka tu esi atvaļinājumā, bet draņķīgais budžets, ar kuru man jāstrādā, nozīmē, ka man vēl nav tādu cilvēku kā tu. Neatkarīgi no tā, cik vājš jūs esat, jūs esat mūsu vienīgais pieejamais aģents.
  
  
  Tas bija Vanags. Viņš bija sarkanā tālruņa otrā galā un runāja ar mani no sava biroja Vašingtonā.
  
  
  "Es nokavēju sākumu, priekšniek," es teicu, aicinot visu savu pacietību. "Vai jūs varētu man pastāstīt vēlreiz, kas notika..." "Roma," viņš izpļāpāja, apklusinot mani vēl vairāk. “Tibrā tika atrasts kaut kas smirdīgs. Tas kaut kas ir Klems Andersons, un viņš ir sasodīti miris. Klems Andersons bija mazsvarīgs informators Itālijā. Viņš nekad īsti nebija daļa no mūsu organizācijas, taču viņš laiku pa laikam mums palīdzēja, sniedzot mums informāciju, ko lielie CIP un Interpola puiši varētu būt palaiduši garām.
  
  
  Hoks, Amerikas īpaši slepenās, mazākās un nāvējošākās Amerikas globālā izlūkdienesta nodaļas vadītājs, turpināja: "Viņš mums nosūtīja virkni neskaidru pieņēmumu par kādu muļķīgu filmu, ko viņi gatavojās uzņemt. Tāda filma, kas spiegošanu un pretizlūkošanu attēlo kā glaunu lietu. Bet jūs par to visu zināt.
  
  
  Kādu dienu neapsargātā brīdī es teicu Hokam, ka man ļoti patika filma, ko es redzēju. Kopš tās dienas viņš manī atstāja pēdas ar savu bērnišķīgo un spītīgo saturu. Es biju filmu fans. Viens no tiem neatlaidīgajiem, nepārvaramiem maldīgajiem priekšstatiem par manu personīgo (ha ha) dzīvi.
  
  
  "Sākumā es domāju, ka tā ir vēl viena desmit līdz divdesmit miljonu filmu izkrāpšana," turpināja Hoks. "Bet Klems turpināja strīdēties, ka tas bija daudz dziļāk. Es ļāvu viņam to izpētīt, jo viņš bija labs cilvēks, ļoti noderīgs mūsu tīklā. Es vairs nepievērsu uzmanību, bet Klems tagad ir miris. Tātad, iespējams, Klems iemācījās kaut ko svarīgu. Jūs esat rezervēts vietnē Alitalia plkst. 20:15 no JFK. Jums ir stunda, lai noķertu helikopteru, kas jūs nogādās no Manhetenas uz lidostu.
  
  
  "Bet kungs..." es teicu, skatoties, kā tuklā un sulīgā Tigija pazūd miglā.
  
  
  "Datu lapas izlasīšana neaizņems vairāk par stundu," viņš mierinoši sacīja. "Šobrīd tas nāk pa viesnīcas teleksu." Kodu atradīsiet savā pastkastītē reģistratūrā. Viss, kas jums nepieciešams, ir šajā aploksnē. Nauda izdevumiem, ID kartes, divas pases. Es tevi vairs neturēšu. Es jau redzu, kā tev iemirdzas acis, domājot par jautro itāļu dolce vita. Bet atcerieties: tas ir darbs, nevis pastaiga. Es pieminēju kaut ko par papildu dienu Ņujorkā, kas man bija nepieciešama, bet Vanags jau bija nolicis klausuli. Tā bija spēle, kuru es spēlēju, un Vanags izstrādāja noteikumus.
  
  
  Es piezvanīju uz vadības telpu un prasīju teleksu, kuru gaidīju, kā arī visu, kas bija manā pastkastītē. Pēc tam piezvanīju bāram un atstāju lēdijai Inčboldai ziņu, ka diemžēl esmu izsaukts steidzamākos jautājumos. Kad komandējuma zēns ieradās ar teleksu un biezu brūnu aploksni, es viņam pasniedzu divus divdesmit dolāru banknotes. Pieci dolāri bija par sniegu, bet pārējais bija par ziedu nogādāšanu Tigijam. Man radās iespaids, ka tie viņai būtu tikpat liels mierinājums kā man pēkšņi uzdotais uzdevums.
  
  
  Sešu pēdu garā teleksa ziņa, kas bija atlocīta kā milzīgs tualetes papīra gabals, no pirmā acu uzmetiena šķita tikai garlaicīgs ziņojums par Čikāgas sojas pupu tirdzniecības nākotni. Tomēr, kad es to izlasīju cauri polarizētajai caurspīdīgajai plastmasas loksnei ar koda numuru četri no aploksnes, tā atklāja tās svarīgo saturu. Pilns pārskats par Klema Andersona rīcību un aizdomām, mans segums šim uzdevumam ar priekšvēsturi un otrs vāks, ja nepieciešams. Divu kontaktu māju adreses Romā un dažas steigā savāktas ziņas par Andersona ziņojumos minētajiem vārdiem.
  
  
  Izlasīju ātri un uzmanīgi, rindiņu pēc rindas izritinot papīru un iebāzot standarta smalcinātājā mūsu dzīvoklī. Jo vairāk lasīju, jo vairāk pārliecinājos, ka Vanags mani sūta kaut kādās spoku medībās. Viņam bija taisnība jau no paša sākuma. Tās bija baumas un tenkas, kas šķita vairāk piemērotas filmas publicitātei, nevis AX izmeklēšanā. Daži stingri fakti, un pārējais ir nekas vairāk kā burbuļi. Lorenco Konti, itāļu lielā ekrāna briļļu producents, kas piepildīts ar seksu un asiņainību, kurš ir bijis iesaistīts gandrīz katrā klasiskajā iestudējumā no Odisejas līdz Mērijas jēram, gatavoja jaunu eposu ar nosaukumu Pasaules gals. Starptautiska okupācijas filma par to, kas varēja notikt Trešā pasaules kara laikā.
  
  
  Pie velna, visi, kas kādreiz lasījuši avīzi, par to zināja. Izņemot varbūt Vanagu, kuram bija grūti skatīties ārzemju ziņas, pēc tam kādu laiku baudīja komiksus un pēc tam izmeta papīru.
  
  
  Konti bija neuzticams un viltīgs puisis. Pat viņa veiksmīgākajās filmās tikai daļa peļņas palika investoriem, savukārt Lorenco ieguva peļņu, lai uzturētu savu pili Romā, villu Kapri, savu pili Francijas dienvidos un lielu skaits saimnieces, izbāzeņi, kalpi un visādi pakaramie. Taču tās diez vai bija konfidenciālas ziņas. Citi cienījami producenti Londonā vai Holivudā ievēroja to pašu mantkārīgo modeli.
  
  
  Klems Andersons ir izdarījis zemsvītras piezīmi par neizskaidrojamu jaunas Austrijas zvaigznes slepkavību. Slepkavība, kas, šķiet, bija uz viņa sirdsapziņas, jo īpaši tāpēc, ka neilgi pēc viņas nāves viņš piedzīvoja nervu sabrukumu un devās pensijā uz divu mēnešu atpūtu mājās un klīnikā. Bet tas arī bija normāli. Zvaigznes ir tikpat aizvietojamas kā slepenie aģenti. Un lielām filmu zvaigznēm sabrukumi ir tikpat bieži kā romāni ar topošām aktrisēm. Konti partneri jaunajā filmā bija sers Hjū Mārslends, bijušais Lielbritānijas ministrs ar apšaubāmu finansiālo reputāciju, taču viņam nav sveša šovbiznesa pasaule un saprotami kontakti ar Anglijas izplatīšanas kompānijām. Dens Pjero Simka, nepastāvīgais itāļu punduris; politiķis un baņķieris, kā arī ļoti normāls partneris tādā uzņēmumā kā Vereldeinde. Un visbeidzot, Studs Mallory, neatkarīgais amerikāņu producents-režisors, kurš pirms aptuveni desmit gadiem bija slavens ar divām Oskara balvas ieguvušajām filmām.
  
  
  Aktieru sastāvs bija tāds, kādu varēja gaidīt no Konti epopejas. Apmēram desmit populārākie vārdi no Anglijas, Francijas, Itālijas un Amerikas. Lielākā daļa no viņiem bija tikai viesizvaigznes piecas līdz desmit minūtes, taču viņu vārdi paziņojumā izskatītos lieliski. Abas galvenās lomas atveido Kamilla Kevūra, jaunākā itāļu seksbumba, un Maikls Sports, Anglijas karalis, kuram ir bijuši labākie gadi, ja neskaita reklāmas vērtību.
  
  
  Teleksa ziņojums tika pilnībā iznīcināts, tāpat kā caurspīdīgā lapa. Es nogrimu uz grīdas jogas pozā, lai centrētu sevi un pārskatītu materiālu, kas jau bija manā galvā. Es ļāvu prātam pilnībā aptumšot, un tad viss vēstījums atkal atklājās tā, it kā es to lasītu ar augstāku koncentrēšanās līmeni.
  
  
  Brīnumi nenotika. Jāatzīst, ka filmas varoņi bija blēži, un Klems veica daudzas piezīmes par Konti Trešā pasaules kara versijai samontētās militārās tehnikas daudzumu: tanki, lidmašīnas, viltus raķetes ar pazemes betona uzglabāšanas bunkuriem, taču arī tas bija ikdienišķa parādība. Un viņam vajadzēja arī ievērot, ka ar materiāliem ieradās daudzi itāļu, britu, amerikāņu un NATO sakaru virsnieki.
  
  
  Katra lielākā kara filma, pat ja tikai daļēji legāla, var paļauties uz oficiālu valdības sadarbību. Arī šajā ziņā nebija nekā neparasta. Palika tikai tas, ka Klems tika nogalināts. Bet pat tas ne vienmēr bija saistīts ar viņa pētījumu par filmu Pasaules gals. Spriežot pēc vairākām piezīmēm, Klems bija kārtīgs vīrietis, taču diezgan apšaubāms savas atkarības no azartspēlēm un pastāvīgo parādu nelegālo kredītu haizivīm dēļ. Un var būt daudz vairāk iemeslu, kāpēc viņš nokļuva Tibrā, nekā viņa zinātkāre par episko filmu.
  
  
  Man bija desmit minūtes, lai atkal savāktos. Es izņēmu Vilhelmīnu, savu Lugeru, Hugo, savu dunci un gāzes bumbu Pjēru no viņu slepenā nodalījuma kofera apakšā un pārpakoju drēbes, kuras tikko biju glīti pakāris guļamistabas skapī. Novilku jaku, lai uzvilktu plecu maciņu. Atrotīju piedurkni un aizpogāju šauro stileta apvalku. Šajā brīdī man nebija vajadzīga gāzes bumba, kur es to parasti ievietoju, tāpēc es ieliku Pjēru kabatā. Es jau biju pasūtījis rēķinu, un zvanītājs pieklauvēja pie durvīm, kad es atkal uzvilku jaku.
  
  
  Es izmetu visu no prāta un koncentrējos uz savu jauno identitāti. Kenedija lidostā es biju Rodžers (Džerijs) Kers, bagāts Teksasas naftinieks, kuram prātā tikai viens: baudīt dzīvi un apzināties, ka viņam ir ienākumi, kas nekad neizsīks. Tā bija loma, kuru man patika spēlēt, taču Vanags man to nedod pietiekami bieži.
  
  
  Tāpat kā Kāram, arī man vajadzēja investēt šajā filmā nevis tāpēc, lai gūtu peļņu, bet gan, lai brokastīs, pusdienās un vakariņās izbaudītu nobriedušu zvaigžņu kompāniju un varbūt pat ļoti, ļoti vēlu uzkodu. Man patīk šādas lietas par savu Nika Kārtera lomu, ja tas nebūtu tas, ka tas traucēja manam darbam. Ja man būtu jāizkāpj no Džerija Kera lomas, man būtu otrs vāks ar pasi; Šis ir Bens Kārpenters, ārštata žurnālists. Nedaudz piedzēries, izšķīdis tēls ar lielāku sociālo pārvietošanās brīvību nekā teksasiešu pleibojs.
  
  
  Kenedija lidostā smaidoša meitene, kura izskatījās tā, it kā viņa būtu izkāpusi no renesanses gleznas vai kādas no jaunākajām itāļu filmām, iedeva Džerijam Keram pirmās klases lidmašīnas biļeti. Pasažieru tunelī es devu pareizos signālus un tiku cauri, nepārmeklējot manas personīgās vērtslietas: Luger, nazi un bumbu.
  
  
  Kioskā izlidošanas atpūtas telpā es nopirku pietiekami daudz žurnālu un mīksto vāku, lai aizpildītu lidojumu no Ņujorkas uz Romu, ja nevarēšu aizmigt. Ideālā gadījumā es būtu nedaudz pagulējis uzdevuma sākumā, taču tas būtu jādara dabiski. Pat labākie AX ārsti nav izdomājuši tableti, kas man nodrošinās miegu, no kura es nāku ar tik fizisko sagatavotību un prāta klātbūtni, cik es vēlētos.
  
  
  Jumbojet bija tikai puse pilna, un es biju gandrīz viens pirmajā klasē. Tika ieslēgtas gaismas ar atgādinājumu nesmēķēt, un es piesprādzējos ar drošības jostu. Man bija piecas minūtes laika, lai novērotu savus līdzbraucējus. Šo piesardzības pasākumu es vienmēr ievēroju neatkarīgi no tā, vai ceļoju lidmašīnā, autobusā vai ēzeļu pajūgā. Es domāju par to, cik daudz es varētu atpūsties un cik tas ir droši.
  
  
  Bija tikai desmit pasažieri. Četri biznesmeņi, tuvu viens otram, gandrīz identiski savos tumšajos uzvalkos un ar tiem diplomātiskajiem portfeļiem. Trīs pusmūža pāri, kas valkā zelta plāksnītes, kas identificēja viņus kā luksusa ceļojumu grupas dalībniekus pasaules tūrē. Viss ir normāli, nevainīgi un attālināti, atstājot mani ar veselu sēdekļu rindu sev, ar vairākām tukšām rindām priekšā un aizmugurē.
  
  
  Tiklīdz gaisma kļuva zaļa un mēs bijām gaisā, es atgriezos tualetē. Tur es noņēmu maciņu no Luger un apvalku no stileta. Atgriezies savā vietā, es ieliku tos savā diplomātiskajā portfelī un pagriezu drošības slēdzeni. Ja man lidojuma laikā gadās aizvērt acis, es nevēlos riskēt, ka mana jaka tiks izvilkta un līdzbraucējiem rodas dīvainas domas par nolaupīšanu un tamlīdzīgi. Es tikko iegrimis vieglā lasījumā, kad domofons signalizēja par savu klātbūtni. Pavedinoša, maiga sievietes balss itāļu, franču un angļu valodā teica, ka ēdiens tiks pasniegts.
  
  
  Bija divi stjuarti. Es nevarēju pateikt vairāk par vienu lietu, kā tikai to, ka viņa bija tur. Bet vēl viens piesaistīja manu uzmanību no brīža, kad es to pirmo reizi pamanīju. Viņa bija liela sieviete. Vairākas collas garāks par manu pamesto Tigiju. Un vēl krāšņāk. Viņa piepildīja savu grezno formastērpu līdz pēdējai collai, noliecoties, lai noliktu manu ēdienu. Tajā brīdī visa tā bija tik daudz, ka gandrīz piepildīja visu telpu. Es atcerējos, ka reiz dzīvoja franču karalis, kura vīna glāzes bija tieši tādas kā viņa toreiz iecienītākās saimnieces krūtis. Es varēju iedomāties, kā šis vīrietis jutās.
  
  
  ES teicu. - 'Paldies,'
  
  
  Viņa pasmaidīja. Un viņa bija tāda sieviete, kas smaidīja visu ceļu no saviem garajiem, spīdīgajiem, sarkanbrūniem matiem līdz garajām neilonā ietītajām kājām līdz savu spīdīgo mini zābaku purngaliem.
  
  
  "Sarkanvīns ar vakariņām," viņa teica. “Bet mums ir arī Ķelne. Sarkanvīns, kas ir vismaz tikpat labs kā Soave starp baltvīniem, un tas nāk no reģiona, kurā esmu dzimis. Šo arī var iesniegt.
  
  
  Viņas angļu valoda bija gandrīz bez akcenta; tikai nedaudz ierobežota vārdu izvēlē, bet ļoti aizraujoša.
  
  
  ES jautāju. - "Tava dzimtene?"
  
  
  "Veneto," viņa teica. "Venēcijā. Bet es esmu no Padujas. Vairāk iekšzemē.
  
  
  "Es pamēģināšu Ķelni," es teicu. "Bet ar vienu nosacījumu. ..'
  
  
  "Tieši tā, ser..." Viņa paskatījās uz pasažieru sarakstu, ko turēja rokā. — Karra kungs? Es biju pēdējā pasažiere šajā sadaļā, un otra stjuarte jau bija izbraukusi ar saviem ratiņiem. "Lai jūs pamēģināsiet šo vīnu ar mani," es teicu.
  
  
  "Tas ir pilnīgi pretrunā ar noteikumiem," viņa stingri sacīja. Bet tas vairāk likās kā kaut kā sākums, nevis pilnīga pamešana.
  
  
  "Noteikumi ir radīti, lai netiktu pārkāpti vai vismaz pārkāpti, sinjorina," es teicu. — Sinjorina?
  
  
  "Signorina Morandi," viņa teica. Un atkal viņa man veltīja vienu no tiem aptverošajiem, visaptverošajiem smaidiem.
  
  
  — Rosana Morandi, Kerra kungs.
  
  
  – Džerij, Rosana, – es teicu. “Vai mēs varam vienoties, ka apiet dažus no šiem noteikumiem? Neizklausās, ka jūsu nodaļa būtu pārpildīta. Atcerējos savu pagaidu lomu kā ar naftu bagāts pleibojs un makā atradu divdesmitnieku. "Ja jūs iedosiet to savam draugam, viņa noteikti var parūpēties par citiem pasažieriem?"
  
  
  Smaids tagad bija sazvērnieka smaids.
  
  
  "Tas ir vairāk pretrunā ar noteikumiem, Džerij," viņa sacīja, paņemot rēķinu. "Bet Andželai tas patiks." Šīs viņai ir zeķu pāris. Es drīz atgriezīšos ar Ķelnu. Tas ir tikpat viegls un mīksts kā Soave, bet stiprāks.
  
  
  'Kā tev iet?' Es to teicu pirms viņa aizgāja.
  
  
  "Varbūt," sacīja Rosana. 'Paskatīsimies.'
  
  
  Drīz viņa atgriezās ar divām Ķelnes pudelēm un nelielu ēdiena paplāti sev. Viņa iegrima sēdeklī man blakus un nolika paplāti sev priekšā uz plaukta.
  
  
  "Atlikušas tikai divas nedēļas," viņa teica. "Un tad atkal sākas haoss. Tad sākas tūrisma sezona. Visas vietas būs aizņemtas. Viņi visi vēlas kaut ko citu. Un šie resnie vecie biznesmeņi, kuri sāk mani knibināt, jo kaut ko lasījuši par šīm itāļu šķipsnām un tagad grib to pielietot praksē. Man patīk daudz labāk, ja nav tik pārpildīts kā tagad. Pat ja sabiedrība tā nedomā."
  
  
  Viņa salauza pudeļu plombas un atkorķēja tās ar praktizētu korķviļķa kustību. Viņa ielēja nedaudz manā glāzē, lai es pamēģinu. Tas bija tikpat labs, kā viņa teica, viegls un aromātisks ar labu pēcgaršu.
  
  
  Es pamāju ar galvu un viņa piepildīja abas glāzes. Mēs kopā dzērām neizrunātā tostā. Man bija spēcīga sajūta, ka mēs dzeram vienu un to pašu.
  
  
  Pēc dažām glāzēm Rosana atgrūda neērto krēslu, kas mūs šķīra, un ar visu savu svaru atspiedās pret mani.
  
  
  "Tas ir labāk, Džerij," viņa teica, pievēršot savas nevainīgās brūnās acis manējām, kad viena roka klīda pār manu roku, kas virzījās uz viņas krūtīm. Viņa neatgrūda roku, bet saspieda to vēl ciešāk.
  
  
  Cits stjuarte savāca mūsu paplātes un divas tukšas vīna pudeles. Gaismas lidmašīnā bija izslēgtas, un, cik es redzēju, pārējie pasažieri, uzņēmēji un pusmūža bagāti pāri tūrē, gulēja. Es neesmu gluži iesācējs mīlestībā no pirmā acu uzmetiena, bet tas parasti notiek draudu, spriedzes, krīzes brīžos. Nekad tā: vienkārši, spontāni un iedvesmojoši: no sākotnējās skatienu apmaiņas ēdienreizes laikā līdz ātrai atbrīvošanai, no kuras vairs nevar izvairīties. Dažu sekunžu laikā mēs nolaidām otru sēdekļa atzveltni, un mums bija visa telpa, privātums un komforts, ko divi cilvēki varēja lūgt.
  
  
  Rosana palīdzēja man novilkt jaku, nenoņemot lūpas no manas mutes. Viņas mēle bija manā mutē kā pazudusi, nobijusies zivs. Viņa noslaucīja formas tērpa augšdaļu un ātri atbrīvojās no zeķēm un apaviem. Gara, enerģiska sieviete ar negaidītu viegla, seksīga tauriņa maigumu.
  
  
  Viņas taustošās rokas bija visur. Zem mana atpogātā krekla, tagad nekaunīgi zemāka un uzstājīgāka, un tad koža mute un pētoša mēle. Es viņai iedevu tik, cik saņēmu. Tad es iebruku viņā, kur sastapās šīs garās, klasiskās kājas, un sekoja lēnas savstarpējas ekstāzes minūtes. Tam nebija vajadzīgi vārdi; mūsu ķermeņi mums jau visu ir izstāstījuši.
  
  
  Kad mēs kopā sasniedzām kulmināciju, Rosana tikai apmierināti nopūtās.
  
  
  Es vēl atpūtos, kad Rosana apsēdās taisni un pasmaidīja man blakus. Ja neskaita vieglu sārtumu un to, ka viņas smaids tagad atgādināja labi pabarota kaķa smaidu, viņa bija diezgan cienījamas un cienījamas stjuartes paraugs, kas pavadīja dažas minūtes pļāpāšanai un neko vairāk, ar cienījamu pasažieri.
  
  
  "Ja jūs kādreiz vēlaties atkal lidot ar mums, Džerij," viņa teica, "pārliecinieties, ka darāt to starpsezonā, piemēram, tagad."
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs mīlaties tikai gaisā? - Galu galā es plānoju palikt Romā dažas nedēļas. Varbūt es varētu izmantot brīvo laiku, lai apskatītu visas galvenās atrakcijas. Tas nozīmē, ka jūs esat pasaules virsotne. visi svarīgākie punkti.
  
  
  "Nu, paldies, Džerij," viņa teica. “Es daudz lidoju turp un atpakaļ. Bet, ja esmu brīvs, varat sazināties ar mani pa šo numuru. Viņa man iedeva telefona numuru, kuru rūpīgi pierakstīja piezīmju grāmatiņā. "Es domāju, ka būtu jauki uzzināt, ko vēl mēs varam darīt uz zemes bez visiem šiem cilvēkiem mums apkārt." Viņa pamāja ar vienu roku pārējiem guļošajiem pasažieriem un ķiķināja. 'Kur tu paliksi? Ja tas nav pārāk uzpūtīgs, varbūt es varētu jums piezvanīt.
  
  
  "Albergo Le Superbe," es teicu. "Un, ja es neesmu tur, atstājiet ziņu."
  
  
  -Ko tu darīsi Romā, Džerij?
  
  
  Tas bija nevainīgs un ļoti acīmredzams jautājums, bet es jutu, ka mana brīdinājuma sistēma izslēdzas. Neliela tirpšanas sajūta kaklā, ko es uzzināju, ir instinktīva briesmu pazīme.
  
  
  Tas bija jautājums, ko man varēja uzdot ikviens, bet laiks bija slikts. Gandrīz ikviens to būtu izdarījis daudz ātrāk. Gatavošanās tuvībai vienmēr notiek sarunās, un neviens negaida, kad sekss nedaudz mīkstinās mērķi. Un “mērķis” ir tas, ko es jutu no pirmā brīža. Man vajadzēja tikai dažas sekundes desmitdaļas, lai apstrādātu šo domu savā galvā.
  
  
  "Es gribu apmeklēt filmas veidotājus," es teicu, nepārtraucot sarunu. “Šis Lorenco Konti. Varbūt es ielikšu naudu viņa jaunajā iestudējumā."
  
  
  "Ak, pasaules gals," sacīja Rosana, un es gandrīz redzēju, kā releja noklikšķ spokā aiz Madonnas smaidīgās, jutekliskās sejas sarkanbrūnā rāmī. "Ja tu randies ar tādiem cilvēkiem, tev nebūs daudz laika satikt kādu stjuarti Rosana."
  
  
  Es viņai apliecināju, ka pēc mūsu kopā gūtā orgasma viņa man nekad nevarēs būt nenozīmīga.
  
  
  Nedaudz papļāpājām par sevi, par labākajiem restorāniem Romā, par to, cik brīnišķīga ir Le Superbe utt. Tās atkal bija nevainīgas sarunas, taču viņu aizrāva tas, ka pēc tam, kad viņa saistīja manu ceļojumu uz Romu ar “pasaules galu”, viņa atmeta ziņkāri.
  
  
  Tā mēs pļāpājām un snaudām dažas stundas, joprojām lieliski. Rosana pēc tam atvainojās.
  
  
  "Ēdiens vēl nav pasniegts," viņa teica. „Brokastis pirms nolaišanās. Vai pazaudēsi manu tālruņa numuru, Džerij?
  
  
  Es viņai teicu, ka es to nedarīšu.
  
  
  Es viņai neteicu, ka nosūtīšu to AX kontaktpersonai Romā, lai padziļināti izpētītu Sinjorina Morandi, viņas izcelsmi un visas viņas pagātnes un tagadnes saiknes ar "pasaules galu" un nelaiķi Klemu Andersu. .
  
  
  
  
  2. nodaļa
  
  
  
  
  
  Leonardo da Vinea Fumicino lidostā netālu no Romas valdīja pilnīgs haoss. Norādīju pareizo vārdu un ātri nokārtoju muitošanu un nodrošinājumu. Es metos kaujā pēc taksometra. Bija ierastais lidostu streiks, un konkurence par taksometriem bija sīva. Beigu beigās es atradu kādu draudzīgu necilvēku, kurš piekrita aizvest mani un manas somas uz pilsētu kopā ar diviem citiem pasažieriem tikai par vienu personu papildus kopsummai.
  
  
  Viņi saņēma manu rezervāciju Le Superbe, un Hoks veica savus parastos ekspertu sagatavošanās darbus. Pret mani izturējās tā, it kā es patiesi kontrolētu Teksasas miljonus. Kad es reģistrējos, es jautāju, vai ir reģistrēti arī Studs Mallory vai sers Hjū Mārslends.
  
  
  - Abi, Kerra kungs. Reģistratūras darbinieks ar prieku apstiprināja AX atklājumus, ka Le Superbe ir Wereldeinde veidotāju neoficiālā galvenā mītne.
  
  
  "Tad es viņiem vienkārši nosūtīšu īsziņu," es teicu. Manā rokā bija viesnīcas papīra gabals, pirms es izņēmu pildspalvu no kabatas. Abiem uzrakstīju vienu un to pašu, tādējādi sedzot risku, ka kāds no ziņojumiem pazudīs. Vēlējos pēc iespējas ātrāk sazināties. "Dārgais ser Hjū," es rakstīju (un "Dārgais Malori" otrajā ziņojumā), "Ljū Kevins man teica, lai satiktos Romā. Es gribu, lai filma būtu šedevrs. Un es domāju, ka "Pasaules galam" joprojām ir iespēja to izdarīt."
  
  
  Es parakstīju lielu, nesalasāmu parakstu, un ierēdnis steidzās pēc vizītkaršu klipiem, ko Hoks man iedeva, identificējot mani kā reprezentatīva Hjūstonas džentlmeņu kluba biedru.
  
  
  Zvanu vadītājs mani aizveda uz sesto stāvu, uz istabu, kas izskatījās elegantāka par to, ko biju atstājusi Ņujorkā. Le Superbe sāka savu viesnīcu dzīvi dinamiskajā gadsimtu mijas laikā un ar daudzajām stila izmaiņām un remontdarbiem nekad nav sekojis mūsdienu tendencei palielināt noslogojumu, sadalot savus apartamentus mazākās telpās. Es izņēmu ziņnesim divas jaunas 1000 liru banknotes, pēc tam iedevu viņam vienu no 5000 un teicu, lai viņš ar jaunāko un pilnīgāko Romas karti atgrieztos ar maksimālo ātrumu. Es zināju pilsētu diezgan labi, taču plānoju ātri iekārtoties, gaidot atbildi no mana labākā komplekta: divas ziņas.
  
  
  Viņš atgriezās, pirms es pabeidzu izpakošanu. Kā atlīdzību es atteicos no izmaiņām, ko viņš vēlējās atgūt.
  
  
  Es pavadīju piecas minūtes koncentrētas uzmanības uz karti, kas, atlocīta, nosedza pusi no manas baroka gultas. Es apstiprināju savas zināšanas par pagātni, aizpildīju dažas neskaidras vietas atmiņā un atradu mūsu kontaktadreses: vienu cēlajā Parioli, otru rosīgajā Trasteverē otrpus Tibras upei.
  
  
  Lai turpinātu vajadzīgās un pazīstamās rutīnas, es izņēmu Luger no diplomātiskās kastes, izjaucu to un pilēju eļļu uz šaušanas mehānisma. Pēc tam es piecas minūtes novilku jogu. Tad es apgūlos, lai mazliet atpūstos, ko Rosana man bija tik laimīgi liegta lidmašīnā, vēloties par to aizmirst visu atlikušo dienas daļu, ja tas būs nepieciešams.
  
  
  Ja es nesaņemtu atbildi uz saviem ziņojumiem, kaut kas būtu nepareizi, jo, jo vairāk es domāju par Rozanu – to, ka viņas stimulējošā priekšspēle bija gan efektīva, gan erotiska –, jo vairāk pārliecinājos, ka viņa ir kaut kādā veidā saistīta ar “The Pasaules gals".
  
  
  Es iegrimu dziļā miegā un redzēju patīkamu sapni, kas bija relaksējoša manas tikšanās ar Rozanu atkārtojums. Tikai manā sapnī lidmašīnā neviena cita nebija un lietas tika risinātas nedaudz uzmanīgāk. Līdz noskanēja trauksmes zvans.
  
  
  Es ātri pamodos un biju nelaimīga. Iezvanījās telefons. Es noņēmu telefonu no āķa.
  
  
  — Karra kungs? Sievietes balss ar nelielu svešzemju akcentu.
  
  
  – Vai tu pievienosies sarunai?
  
  
  - Sers Hjū Mārslends jums. Vienu minūti, lūdzu.
  
  
  Es gaidīju, un meitenes vietu ieņēma pārāk silta, pārāk vibrējoša balss.
  
  
  "Jūs runājat ar Hjū Mārslendu, Kerra kungs," viņš teica. (Vienmēr uzmanieties, ja anglis pārāk agri aizmirst savu titulu.) "Es saņēmu jūsu ziņojumu. Lū bija ļoti apdomīgs, iesakot sazināties ar mums. Kā iet šim vecajam muļķim?
  
  
  Es atbildēju ar informāciju, ko Vanags man bija nosūtījis pa teleksu. Lūjs, tas vecais trakais, ar savu jahtu Crazy Jane kopā ar Mimi, piekto Kevinas kundzi, ceļoja pie Dimanta Rīda krastiem. Man bija jāsasveicinās no abiem.
  
  
  "Es baidos, ka pasaules gala finansiālajā pusē nav nekā slikta, mans dārgais," sers Hjū sacīja, nedaudz atcerēdamies Lū. "Taču nav nekāda iemesla, kāpēc mums nevajadzētu satikties, lai mazliet atpūstos La bella Roma." Renco Konti un daži no mums vēlas satikties, lai iedzertu un pavadītu vakaru. Es vēlētos, lai jūs pievienotos. Teiksim, ap pusseptiņiem Moncas zālē?
  
  
  Es teicu, ka man tas patiktu.
  
  
  Gandrīz pietika ar īsu sarunu, lai radītu priekšstatu par seru Hjū miesā un asinīs. Raksturīgs un labi audzināts anglis ar maldīgu izskatu kā skarbu puišu sabiedrību, kuram bija jāslēpj savs snobisms, lai viņš varētu nopelnīt mārciņu, marku, franku vai liru, ko viņš neiemantoja tāpat kā citi zēni. Un tas bija gandrīz droši, ka pasaules galā atradīsies vēl vairāk naudas. Tika teikts, ka tas tikai padarīs ieguldījumu pievilcīgāku mēmajiem, bagātajiem teksasiešiem, liekot tiem šķist nevajadzīgu, lai, ja viņi mani pieķertu, viņi mani pierunātu un izliktos, ka arī viņiem ir labi pavadīts laiks.
  
  
  Pulkstenis bija tikai pieci pēcpusdienā, un mana ilgā atpūta mazināja laika starpības radīto diskomfortu. Varēju lietderīgi izmantot divas stundas, kas man bija atlikušas pirms spēles sākuma. Es saģērbos (un piedomāju nopirkt vēl dažus krāsainus kreklus un aksesuārus, lai padarītu savu izskatu vēl pārliecinošāku) un ar liftu, zeltītu metāla būri, devos lejā uz vestibilu.
  
  
  Durvju sargs izsauca taksi, un es devos uz Navona laukumu, pārsteidzoši skaistu un tūristu vietu. Tā vietā, lai dabūtu galdiņu uz Tre Scalini terases, es šķērsoju laukumu, paņēmu dažus pagriezienus un atgriezos savā maršrutā Corso Vittorio Emanuel. Ierados tieši laikā, lai paspētu uz Trasteveres autobusu. Bija silta pavasara diena, autobuss bija pārpildīts, un jutos tā, it kā būtu iestrēdzis noliktavā, kas pilna ar novecojušas veļas smaku, taču es zināju, ka esmu atbrīvojusies no vajātājiem.
  
  
  Kontaktadrese bija nobružāts, maz mēbelēts stūra dzīvoklis virs tabakas veikala, kurā tirgoja cigaretes, sāli un loterijas biļetes. Es gāju augšā pa ļodzīgajām kāpnēm un pieklauvēju trīs reizes. Durvis atvēra kalsns apmēram divdesmit gadus vecs puisis ar linu matiem, pēc izskata pēc bezdarbnieka traktorista. Ideāls maskējums starp apkaimes starptautiskajiem, klejojošiem studentiem. Viņš saglabāja savu gauso narkomāna pozu, līdz aizvēra un aizslēdza aiz manis durvis.
  
  
  Pēc tam viņš iznāca no savas pozas un izskatījās nedaudz cilvēcīgāks.
  
  
  "Hyman, CIP," viņš teica. – Man teica, ka tu nāksi. Tu esi Džerijs Kers, vai ne?
  
  
  "Tieši tā." Es paspiedu viņam roku.
  
  
  "Es jūtos ļoti slikti par Andersonu," sacīja Haimens. "Mums nebija ne jausmas, ko viņš dara. Esmu pārmeklējis visas viņa lietas, un mums joprojām nav potenciālo pirkumu. Viņam bija savdabīga teorija par "pasaules galu". Bet vienīgā sazvērestība, ko es redzu, ir vienkāršs mēģinājums slaukt investorus un varbūt pat sabiedrību. Viņš ielaida mani aizmugurējā istabā, kurā valdīja tāda pati nāvējoša atmosfēra kā pirmajā istabā. Tomēr šeit noteikti bija kaut kāda organizācija, jo viņš piegāja tuvu vecajam dīvānam, nostūma malā nekārtību uz grīdas un izvilka no tā apakšas kartona kasti.
  
  
  "Varbūt jūs atradīsiet kaut ko tādu, ko esam palaiduši garām," viņš teica bez īpašas pārliecības. "Tās ir viņa lietas, izņemot drēbes, kurās viņš tika atrasts, viņa vienīgo labo uzvalku, to, kurā viņš tika apglabāts, un dažas citas drēbes, ko viņa kalpone pārdeva krāmu tirgū."
  
  
  - Viņa kalpone? Manas ausis aizrāvās uz iespējamu pavedienu. "Mizot. Amerikāņu students. Iespējams, ”sacīja Haimens. Jaunākais garā sērijā. Šajā virzienā nav motīvu. Mēs pārbaudījām. Bet jūs varat uzzināt viņas adresi, ja vēlaties. "Varbūt," es teicu. "Bet vispirms ļaujiet man to novērst."
  
  
  Es neatlaižu CIP. Bet bija reizes, kad AX uzzināja par lietām, kuras viņi bija neievērojuši. Un reti kad bija otrādi.
  
  
  "Ja tev vajadzēs, es būšu otrā istabā," sacīja Haimens. "Varu derēt, ka esmu vienīgais šeit, kuram ir jādedzina hašišs kvēpināšanas traukā, lai slēptu faktu, ka es smēķēju Kamieli."
  
  
  Es apsēdos uz saraustītā dīvāna un sāku pētīt kastes saturu. Man nebija ko apturēt. Visi atkārtojumi tam, ko es jau zināju no teleksa. Andersona neveikli rakstītu piezīmju gūzma sev par visu; no randiņiem ar Koru un citām meitenēm līdz piezīmēm par Konti, Mārslendu un Maloriju. Klems Blesseds Andersons bija hronisks skricelētājs. Slependienesta virsniekam tas ir tikpat slikts ieradums kā runāt dzērumā. No otras puses, man ir zināmi labi aģenti (nekad nav augstākās klases, bet tomēr labi), kuri, būdami piedzērušies, tik daudz runāja un ziņoja par tik daudzām pretrunām, ka satracināja pretizlūkošanas virsniekus, kad viņi mēģināja izvilkt kādu patiesības graudu. viņu pļāpāšana. To pašu var teikt par Andersona skricelējumiem un piezīmēm. Izņemot to, ka nevis ienaidnieks ir kļuvis traks, bet gan es, Niks Kārters, meklēju iespēju, kas varētu novērst atriebību, un meklēju pavedienu, kas varētu izraisīt viņa nāvi.
  
  
  Bija tikai trīs piezīmes, kas nebija dublikāti tam, ko iepriekš biju glabājis savā galvā. Neskaidra skice ar vārdiem Conti, Marsland un Mallory, kas veido trīsstūri ap burtu L. Tam seko jautājuma zīme un nesalasāma piezīme, kas varētu nozīmēt CH — Šveices numura zīmes apzīmējumu. Un tam seko kaut kas tāds, kas skan kā Jungfrau, Alpu smaile Šveicē, vai vāciski - jaunava (ļoti maz ticams), vai Junkers - vāciski muižnieks vai Janki - narkomāns. Vai varbūt kaut kāds koda vārds. Otrā bija skaidrāka piezīme, kas sastāvēja tikai no “R”. "R" un kurjers? Bet kurš tas ir? Vienā mirklī manas domas atgriezās pie Rosana.
  
  
  Treškārt, tukšās kartītes vidū ir burti “AA”. Klemam bija dzeršanas problēma, un, iespējams, viņš būtu apsvēris iespēju sazināties ar anonīmo alkoholiķu Romas nodaļu, taču tas šķita tikpat tāls kā mana iepriekšējā “jaunava”.
  
  
  Pateicos Haimenai, pierakstīju Koras adresi un aizgāju. Viņa dzīvoja netālu esošajā viesu namā. Katram gadījumam es devos pa dažām sānu ielām uz Piazza Santa Maria, to pašu parasto tūristu pieturu Trasteverē, un izsaucu taksometru.
  
  
  Man vēl bija kāds laiks, lai nopirktu pāris krāsainus kreklus un pāris augstus aligatora zābakus, lai saglabātu savu teksasiešu tēlu. Un man vēl bija nedaudz laika, lai noskūtos savā istabā un pārģērbtos uz tikšanos.
  
  
  Iedvesmojoties no autosacīkšu mistikas, Le Superbe Moncā tika dekorēts ar seno automašīnu reprodukcijām tāpat kā dažus angļu krogus rotā zirgu un medību suņu reprodukcijas. Tagad pusseptiņos vakarā to piepildīja Konti filmēšanas grupas, dažas no sekojošajām, un visskaistākās un glītāk ģērbtās sievietes, kuras jebkad biju redzējis, pulcējās zem viena jumta.
  
  
  Es iegāju Moncas istabā ar nedaudz šizoīdu izturēšanos, kas šķita vislabāk piemērota Džerijam Keram. Tā ir puse no svešinieka nenoteiktības un puse no vīrieša augstprātības, kurš zina, ka var uzrakstīt jebkuru astoņciparu čeku. Es ignorēju viesmīli, kurš mēģināja mani pievest pie galdiņa, un paliku tur, kur biju, līdz pusei aizsprostojot ieeju un lūkojoties vilinošajā tumsā.
  
  
  Es joprojām šķielēju aci, kad man tuvojās garš, drukns vīrietis ar sarkanu seju, plikām galvu un biezām sarkanām ūsām virs augšlūpas.
  
  
  Džerijs Kers? Hjū Mārslends. Es atpazinu balsi pēc telefona zvana. - Priecājos, ka varēji atnākt. Mēs visi esam tajā stūrī. Viņš pamāja ar savu gaļīgo roku nenoteiktā virzienā. "Nāciet un sagādājiet viņam harēma kompāniju laimīgu." Viņš izkliedza krākšanu un es viņam sekoju.
  
  
  Viņa grupai un Konti grupai bija vairāki mazi galdiņi, kas sastumti kopā. Mani iepazīstināja ar Lorenco Konti, Renco un draugiem, Studs Mallory, novecojošo zvaigzni Maiklu Sportu, ziedošo, satriecošo Kamilu Kevūru un citiem. Es pasūtīju dubulto Chivas Regal ar ledu, apsēdos zeltītajā krēslā starp seru Hjū un Konti un mēģināju ielūkoties tumsā, lai pamanītu savus jaunos biedrus.
  
  
  Es jau aprakstīju seru Hjū. Vienīgi jāpiebilst, ka starp plikpaurīgo galvaskausu un sarkanajām ūsām viņam bija jautra un nevainīga angļu internātskolnieka seja, lai gan viņam bija krietni pāri četrdesmit. Viņš izskatījās kā jautrs un dzīvespriecīgs bērns, līdz es ieraudzīju viņa acis. Foršas, aprēķinātas nerūsējošā tērauda lodītes. Viņš bija garš un nedaudz drukns, jo viņš jau sen bija atvaļinājies no sporta.
  
  
  Renco Konti bija otra galējība. Maza auguma, apmēram piecas pēdas, slaida un eleganta, tikai 56 gadus veca, pēc manām domām, ar melniem matiem. Vai nu tas bija dabiski, vai arī tas bija labākais krāsošanas darbs, ko esmu redzējis. Viņš bija tīri noskūts, viņam bija aristokrātisks deguns un tumši brūnas acis iedegušajā sejā. Viņa pelēkais un zaļais mohēras uzvalks bija pielāgots itāļu pilnībai. Viņš bija ģērbies gaiši zaļā zīda apkakliņā. Uz kreisās plaukstas viņam bija zelta Rolex. Viņa labā zeltneša pirkstā bija antīks gaiši zelta zīmogu gredzens. Viņš pasmaidīja un parādīja pilnu mirdzošu baltu zobu komplektu; labāk nekā lielākā daļa tās zvaigžņu.
  
  
  Studs Mallory bija tikpat lielas kā Mārslenda. Bet viņš acīmredzami bija daudz resnāks, neskatoties uz dārgo pūkaino tvīda uzvalku. Viss viņā bija tik jauns, atspoguļojot viņa jaunatklāto labklājību, ka jums nebija nepieciešama papildu informācija, lai to pamanītu. Nezinu kāpēc, bet tāds kā Renzo uzvalku var uzvilkt pirmo reizi un joprojām izskatās, ka viņa ģimene to valkā jau paaudžu paaudzēs. Tā kā kāds, piemēram, Studs, nodeva neprātīguma būtību, neskatoties uz visām mārciņām, ko viņš ielēja savos dārgajos uzvalkos. Stud bija gara un neglīta seja, tāda veida neglītums, ko dažas viegli iespaidojamas dāmas sauc par pievilcīgām. Īpaši ar rētu uz kreisā vaiga. Jebkurā savas karjeras labklājības periodā viņš būtu varējis to noņemt. Tāpēc viņš noteikti gribēja to paturēt kā atmiņu par savu pagātni. Viņa acis bija gaiši zilas.
  
  
  Maikls Sports. Jūs viņu neapšaubāmi pazīstat no viņa fotogrāfijām. Viņš ir neparasti izskatīgs anglis, nedaudz mazāk nobružāts, nekā varētu likt domāt viņa izskats uz lielā ekrāna. Izskatās, ka viņam ir četrdesmit, un viņš atklāj savu īsto piecdesmit gadu vecumu tikai saspringtas nakts beigās ar kucēm un dzeršanu.
  
  
  Camille Cavour atkal bija kaut kas pavisam cits. Un kaut kas, kam uz brīdi koncentrēties. Viņa izskatījās labāk, nekā ieteica viņas filmas tēls, un šis filmas attēls padarīja viņu par seksa simbolu tikai divu īsu gadu laikā. Viņa diez vai varēja stāvēt pāri simts sešdesmit pēdām basām kājām vai svērt vairāk nekā simts mārciņas, taču rezultāts bija ideāls. Viņas maigie brūnie mati bija sasieti ar dzeltenu samta lenti un plūda pa muguru. Viņas fantastiskais ķermenis bija iesprostots apspīlētā oranžā kleitā, kas apskāva viņas divas izcilās, plūmes formas krūtis. Kad viņu iepazīstināja sers Hjū, divas tumši brūnas acis, gandrīz tikpat melnas kā nogatavojušās olīvas, žilbina kā divas 250 vatu lampas.
  
  
  Pārējos veidoja mazāki priekšnieki, darbinieki, aktieri un aktrises, kā sers Hjū man jau teica pa telefonu. Man bija spēcīga sajūta, ka visa ballīte tika izmesta lētticīgajam Džerijam Keram, pleiboijam un iespējamajam investoram.
  
  
  Viesmīlis, ģērbies tā, it kā būtu izbēdzis no 17. gadsimta kaujas lauka, atnesa man viskiju, un Renco, jau liels draugs, piedāvāja cigareti no plakanas platīna tūbiņas, kas rotāta ar ģerboni. Iespējams, ģimenes ģerbonis. Es pieklājīgi atteicos no cigaretes un izvilku savas markas, filtru cigaretes, kurām es dodu priekšroku. Tie ir izgatavoti pēc pasūtījuma, un tiem ir C monogramma, ko var izmantot Carr vai Carter. Kamilla sajūsmā iesaucās un jautāja, vai arī viņa varētu. Es tikai gribēju viņu iepriecināt. Viņa konfidenciāli pieliecās un cigaretes aizdedzināšanu pārvērta par īpašu, intīmu aktu.
  
  
  "Oooh," viņa vīlusies teica pēc ilgas vilkšanas. – Tā ir parasta tabaka, Kerra kungs.
  
  
  "Atvainojiet," es teicu. "Es sapratu, ka Itālijas policijai ir diezgan sarežģīta attieksme pret marihuānu."
  
  
  "Pūk," viņa teica. “Bomžiem un hipijiem, jā, bet ne tādiem kā mēs. Dotore Simca, kurš drīz ieradīsies, ieņem augstu politisko amatu, un visi zina, ka viņa izturība daļēji ir kokaīna dēļ. Tas pats attiecas uz Renzo.
  
  
  "Nē," es teicu, pienācīgi pārsteigts. "Vienkārši sauc mani par Džeriju," es piebildu.
  
  
  "Ja jūs mani saucat par Kamillu," viņa teica. Viņa brīdi skatījās uz mani. "Es domāju, ka es sēdēšu tev blakus, Džerij," viņa teica. "Pat ja jūsu cigarete ir parasta tabaka." Es nezinu, ko viņa izdarīja ar G, bet tas izklausījās kā starp Ch un Dsj, un tas radīja dīvainus drebuļus pār muguru.
  
  
  Tagad mums bija maza platība mums četriem: Kamillai, seram Hjū, Renco un man. Kamilla piespiedās man tik tuvu, ka starp mums nebija pat vietas salvešpapīram.
  
  
  "Džerijs plāno būt Pasaules galā," sers Hjū sacīja ar apspiestiem smiekliem. "Bet es viņam teicu, ka baidos, ka mums ir daudz naudas." Vai, Renco? "Es baidos, ka arī es tā domāju," sacīja Konti. “Tas ir astoņu miljonu budžets, mūsdienās ļoti liels, un mums jau ir papildu divi miljoni iespējamiem kavējumiem un inflācijai. Lielākā daļa no mūsu budžeta tiek novirzīta izdomātiem rekvizītiem un “specefektiem”. Mēs iznīcinām veselas automašīnas. Sāksies aptuveni desmit filmēšanas. Tiks nogremdētas milzīgas flotes, nemaz nerunājot par pusmiljona dolāru kabatas naudu tādu zvaigžņu honorāriem kā Kamila un populārais Sporta kungs. Viesu lomās mēs arī atlasām lielākās zvaigznes no visām valstīm, tostarp no Krievijas un pirmo reizi no Ķīnas.
  
  
  "Kāda neveiksme, Renco," es nopūtos. "Es atdotu savu pēdējo dolāru, lai kādu dienu redzētu šādu filmu." Tā kā šis pēdējais dolārs bija apglabāts zem vairāk nekā divpadsmit miljoniem brāļu un māsu, Konti nopūta tika uztverta ar zinošu sarauku pieri.
  
  
  "Es priecātos, ja Džerijs piedalītos mūsu filmā," laipni sacīja Kamilla. "Es tikko satiku viņu šeit, Renco." Tu viņu iepazīstināsi ar mani un pēc tam atkal sūti prom. Tas mani padara nožēlojamu, un jūs zināt, cik slikti tas var būt filmai: aizkavēšanās, atkārtotas uzņemšanas, ārsti, injekcijas, ja es kļūstu nelaimīgs." Viņas pēdējā filma Madonna de Sada viņas temperamenta un temperamenta dēļ maksāja vairākus simtus tūkstošu punktu vairāk. "Paldies, Kamilla," es teicu.
  
  
  "Bet Kamilla, lelle," sers Hjū protestēja. “Jums jāzina, ka dalībai ir ierobežojumi. Mēs varam atļauties dažas jūsu kaprīzes ar papildu diviem miljoniem.
  
  
  — Dažas kaprīzes, Hjū? Kamilla jautāja, kad viena no viņas rokām ar asinssarkaniem nagiem piegāja pie mana ceļgala un viegli to saspieda.
  
  
  "Lūdzu, Kamilla, dārgā," sacīja Renco. "Es nedomāju, ka būtu neiespējami palīdzēt Džerijam, vienkārši grūti." Un, ja vēlaties no tā atrisināt problēmu, varbūt mēs varam kaut ko izdomāt. Bet mums jāgaida Pjēro, Simka kungs, mūsu finanšu eksperts. Viņam ir sava Šveices banka, un viņš ir mūsu politiskais kontakts. Pagaidām nebēdā, dārgā Kamilla, un nevajag arī tev, Džerij.
  
  
  Jautāju, kad šis Simka kungs mums pievienosies. Šī Šveices banka varētu būt tieši tā saikne, ko es meklēju Klema Andersona dīvainajā skicē.
  
  
  "Kas zina," sacīja Renco. - Ja Pjero atnāks, viņš nāks. Un, ja viņam tagad patīk slikti uzvesties Senātā, viņš to darīs nedaudz vēlāk.
  
  
  "Viņš izstrādā savus likumus," Studs teica Mallory. "Tas ir tā, it kā viņš pieņemtu likumus Itālijai."
  
  
  "Vai arī pārkāpj likumus," tvītoja Kamilla.
  
  
  "Nu, labi," sacīja sers Hjū, tēvišķi saraucis pieri. "Mēs nedrīkstam ļaut Džerijam gūt dīvainas idejas."
  
  
  Renco iesmējās, it kā sers Hjū tikko būtu izstāstījis lielāko joku pasaulē. Un varbūt tā arī bija.
  
  
  Sekoja vairākas stundas dzeršana un bezmērķīga mielošanās Moncas zālē, pirms Renco paskatījās uz savu Rolex un teica, ka ir pienācis laiks pārcelt visu zvērnīcu uz restorānu vakariņās; šim vakaram viņš nolīga ļoti īpašu ēdnīcu.
  
  
  "Mēs varam tur paēst, un tad Studs parādīs Džerijam kādu no mūsu aizņemtajām lidmašīnām," viņš teica. "Es nopelnīju savus miljonus, apvienojot biznesu un izklaidi." Viņš arī noraidīja šo lielību, piebilstot: "Un tā es atkal viņus pazaudēju."
  
  
  Pēc mana teleksa teiktā, viņš līdz pēdējai dienai bija parādā bankām un mazāk iecietīgajiem privātajiem kreditoriem. Bet man bija jāsaka, ka viņš šajā pasaulē turpināja rīkoties kā cilvēks bez rūpēm.
  
  
  Seši limuzīni gaidīja gar viesnīcas līkumotu piebraucamo ceļu. Man bija tas gods būt pirmajam. Renco, Kamilla un es esam aizmugurējā sēdeklī. Malorija un sers Hjū atrodas ieejas sēdekļos mums pretī, un Maikls ir blakus šoferim.
  
  
  No viesnīcas līdz restorānam man pagāja labas divdesmit piecas minūtes, kuras pavadīju pilnībā iegrimusi sevī. No vienas puses, Renco ar piesardzīgiem, bet detalizētiem jautājumiem par manu finansiālo stāvokli gadījumā, ja Vereldeinde mani uzaicinātu kā investoru. No otras puses, Kamilla, kura iesaistīja mani dažās savās aktivitātēs. Mēs tik tikko bijām izgājuši no viesnīcas, kad sajutu mazu, zīdainu plaukstu uz sava augšstilba, pārbaudot manu reakciju uz viņas pieskārienu.
  
  
  "Ir diezgan daudz problēmu iegūt pienācīgu naudas summu no Amerikas Savienotajām Valstīm, Džerij," sacīja Renco. "Neskatoties uz visām šīm runām par brīvo uzņēmējdarbību."
  
  
  "Man Naso vienmēr ir daži miljoni rezervē," es atzinu Renco.
  
  
  „Laba finansiālā vieta Nassau.” Sers Hjū pagriezās, lai pievienotos sarunai. "Nav problēmu, ja vēlaties ātri sakārtot savas lietas."
  
  
  Kamilla ķiķināja un saspieda manu augšstilbu. „Man patīk daudz labāk, ja tu palēnini savu biznesu,” viņa čukstēja man ausī. Viņa teica vārdus, kam sekoja viņas mēles kustība, kas palielināja viņas rokas brīvo kustību.
  
  
  "Es reiz saņēmu pārskaitījumu no Nasau, un tas aizņēma tikai divas dienas," piebilda Studs Mallory. "Ja es mēģinātu to dabūt caur Ameriku, tas aizņemtu divas līdz trīs nedēļas."
  
  
  "Un jums būtu jāaizpilda piecdesmit veidlapas par niecīgām 400 000 mārciņām," šņāca sers Hjū.
  
  
  Es arī šņācu, bet tas bija aiz vilšanās un baudas, kas ar to nāca. Es nezināju, cik ilgi vēl varēšu izturēt zem Kamillas maigajiem glāstiem, nesprāgstot. Joga man ir devusi zināmu kontroli, bet tai ir nepieciešama pilnīga koncentrēšanās, lai sasniegtu maksimālos rezultātus. Un ar Kamillas mēli man ausī, kad viņa spēlēja pie mana cirkšņa, man nācās turēt vaļā otru ausi Konti, Malorijai un seram Hjū, un viņi atbildēja bez tiešas apņemšanās.
  
  
  Es sakodu zobus un zinoši runāju par vairāku starptautisku uzņēmumu iespējām ar birojiem Romā vai Milānā. Es čukstēju klusu pateicības lūgšanu, kad limuzīns beidzot nogrieza cipresēm klāto braucienu uz mūsu restorānu. Kamilla izdvesa gandrīz nedzirdamu dusmīgu skaņu, kā mazs izlutināts bērns, kurš bija pazaudējis savu rotaļlietu, kad viņa atrauja roku. Mašīna apstājās. Kad šoferis mums atvēra durvis, Renco mūs ieveda pa vecas apmetuma lauku mājas milzīgajām koka durvīm. Viss pirmais stāvs tika pārvērsts par ēdamistabu. Pakaļgalā zem diviem milzīgiem iesmiem atradās divi ar malku kurināti kamīni, pilni ar degošām ugunīšiem. Uz viena iesma karājās ļoti liela mežacūka, kuras tauki izvilka no apakšā esošās uguns nelielas uguns mēles. Otrai bija trīs zosis un piecas vistas.
  
  
  "Mēs iegūstam Toskānas ēdienu vislabākajā veidā," sacīja Renco. Viņš norādīja mums uz galveno galdu un apstājās, lai sniegtu īpašniekam dažus ēdiena gatavošanas padomus.
  
  
  Pārējā grupa metās iekšā. Drīz vien sākās tradicionālās itāļu vairāku ēdienu vakariņas. Pēc antipasta sekoja bieza lauku dārzeņu zupa un/vai makaroni. Pēc tam apcep mežacūku ar ceptiem kartupeļiem un artišokiem. Tad vista vai zoss ar jauktiem salātiem un cukini. Pēc tam milzīgi saldo kastaņu šķīvji un krējuma pīrāgi. Tad siera dēlis gandrīz viena galdiņa lielumā un, visbeidzot, visādi dažādi izstrādājumi, kas nomazgāti ar brendiju, šampanieti un grapu.
  
  
  Kamilla apsēdās man blakus. Viņa ēda visus ēdienus ar tādu pašu apetīti kā rijīgie ērzeļi mums pretī. Ja viņa vienmēr ēda šādi, tad viņas mazā piecu pēdu figūra bija jāuztur, pastāvīgi un neatlaidīgi vingrojot. Mūsu ceļojums uz šejieni man deva ieskatu par to, kas ir šis vingrinājums. "Kungs," Malorija sacīja, izdalīdama spageti un mazgājot tos ar Čianti, "es zvēru jums." Šajā itāļu gaisā ir kaut kas tāds, kas liek man savilkt vēderu. Mājās divi no šiem ēdieniem būtu pilnvērtīga maltīte, bet šeit es turpinu ēst.”
  
  
  Kaut kur starp makaroniem un kuili pie ieejas radās zināms uztraukums un čuksti izplatījās pa visu ēdamistabu.
  
  
  "Pjēro nāk," sacīja Renco. "Mazais gudrais"
  
  
  Resnais krodzinieks nonāca redzeslokā, atkāpās un zemu paklanījās. Un pēc viņa es redzēju mazāko vīrieti, ko jebkad esmu redzējis. Pjēro Simka bija glīts, iespaidīgi ģērbies rūķis ar labi nogrieztiem matiem un glītu sirds formas bārdu. Viņš nesa īsu spieķi ar ziloņkaula galvu, kas nepārsniedza četras pēdas. Uzvilcis augstpapēžu platformas zābakus, viņš stāvēja apmēram piecas pēdas garš.
  
  
  Viņu atnesa pie mūsu galdiņa, kur viesmīlis uz krēsla jau bija nolicis divus spilvenus. Visi piecēlās, lai viņu sveicinātu, arī Kamila, kas neveikli sekoja manai lomai, patiesi jūsu.
  
  
  "Pierrot".
  
  
  "Profesors".
  
  
  "Beidzot," iesaucās Renco. "Profesors Simka. Karra kungs, par kuru es jums stāstīju.
  
  
  "Pietiek ar to, profesor," sacīja mazais cilvēciņš, cieši saspiežot manu roku kā spīles. "Mēs šeit esam kā draugi. Es esmu Pjēro, Džerijs, un es priecājos jūs satikt. Apsēdieties, lai es varētu piedzīvot šo neprātīgo rijību.
  
  
  Viņš runāja nevainojami angļu valodā ar vieglu amerikānisku akcentu, atšķirībā no britu stīvuma, kas parasti piemīt lasītpratīgajiem itāļiem.
  
  
  Viņa smaids bija atklāts un nevainīgs. Bet viņa mazajā rāmītī bija daudz dusmu. Tas nebija viņa zaļgano acu vienmēr piesardzīgais skatiens, bet kaut kas līdzīgs maigai šalkoņai viņa tievajā ķermenī. Vienīgais, ar ko es to varētu salīdzināt, bija nakts pirms ilga laika Palembangā, Sumatrā. Tad es mētājos un grozījos septiņas bezmiega stundas savā gultā. Līdz es ieskatījos iekšā un atklāju niecīgu košu un spīdīgu kraitu; viena no liktenīgākajām čūskām visā dabā.
  
  
  Viņa izmērs netraucēja Pjero idejām par veselīgu uzturu. Uzticoties savam vārdam, viņš milzīgā ātrumā aprija antipasti un spageti un sita mūs, kad tika pasniegta mežacūka. Tad viņam bija laiks runāt.
  
  
  Sers Hjū runāja par manu vēlmi investēt World End, par viņa paša šaubām, vai to var noorganizēt, un Kamillas piezīmi, ka viņa būtu ļoti nelaimīga, ja es nevarētu kļūt par vienu no viņas sponsoriem.
  
  
  "Un tu negribētu, lai es būtu nelaimīga, Pjero," piebilda Kamila.
  
  
  "Nekad, mans dārgais bērns," sacīja Pjero, nogriezdams lielu kuiļa šķiņķa gabalu un piespraužot to pie asmens, līdzīgi kā miniatūrs vanags, kas metās uz savu upuri. "Vīrietis pārvietotu kalnus, lai redzētu jūs laimīgu." Un tā kā es neizskatos pēc buldozera izmēra, vēl jo vairāk man ir iemesls tos pārvietot jūsu vietā. Ļauj man padomāt.'
  
  
  Viņš aizvēra acis, ielika gaļu mutē un domīgi košļāja. Pelēka kazbārdiņa kustējās uz augšu un uz leju savā platajā kaklasaitē, kamēr viņš košļāja un domāja.
  
  
  Viņš atvēra acis, apmierināti piemiedzot ar aci. "Atteikums argentīniešiem," viņš teica.
  
  
  Man nebija jārīkojas, lai izskatītos apmulsusi. ES jautāju. - Kas tas ir, Pjero?
  
  
  "Es domāju skaļi, Džerij," viņš teica. "Dažreiz tas nav pārāk glīti. Es domāju, Buenosairesā ir bagātu idiotu grupa, kas vēlas būt mūsu filmā; neliela līdzdalība aptuveni pusmiljona apmērā. Nekas netika parakstīts, pat rokasspiediens.
  
  
  Un visa pasaule zina, ka Pjero tur savu vārdu. Bet, ja tas nebūtu rokasspiediens, kāpēc gan mūsu draugs Džerijs Kers neieņemtu šo argentīniešu vietu?
  
  
  "Kāpēc es par to neiedomājos?" iesaucās sers Hjū ar pārspīlētu apbrīnu, it kā viņš nebūtu īsti domājis par palīdzību dārgajam Džerijam Keram atbrīvoties no dažiem viņa naftas dolāriem brīdī, kad viņš pabeidzis lasīt manu ziņojumu Superb.
  
  
  "Vai jūs tiešām domājat, ka varat to izdarīt?" - atbilstošā neizpratnē jautāju.
  
  
  "Vai es varu to izdarīt?" - teica mazais Pjero. "Es jau to izdarīju, Džerijs Kerr."
  
  
  Šeit ir mans rokasspiediens, lai visi mūsu draugi būtu par lieciniekiem. Atkal ir tas stingrs, nagiem līdzīgs satvēriens. - Par piecsimt tūkstošiem dolāru dalībai "Pasaules galā" plus parastie papildu izdevumi. Bet tas ir juristu jautājums rīt vai parīt. Šovakar vairs nav runas par naudu. Šodien mēs esam tikai jautru draugu grupa, kas labi pavada laiku. Vai tu piekrīti?'
  
  
  "Labi," es teicu.
  
  
  "Lieliski," sacīja sers Hjū.
  
  
  "Prieks, ka esat blakus," nomurmināja Studs Malorija.
  
  
  "Bravo," iesaucās Renco.
  
  
  Kamillas atbilde bija ilga, glāstoša mana augšstilba saspiešana.
  
  
  Līdz vakariņu beigām neviens bizness netika apspriests. Vēlāk mēs atkal iekāpām limuzīnās un braucām uz lidostu, kur Pjero politiskā cieņa mūs aizveda garām sargsargiem uz lidostas aizmuguri, kur tika samontēta pirmā Vereldeindes gaisa spēku vienība. Klema Andersona ziņojumi mani sagatavoja kaut kam iespaidīgam, taču es tik un tā biju pārsteigts. Konti ne tikai bija pārliecinājis dažādas valdības nodrošināt savu gaisa spēku labākās lidmašīnas — reaktīvo lidmašīnu Phantoms, reaktīvo Sabres un to, kas pat vājā gaismā šķita īsts B-52, bet arī bija dažas lidojošas rotaļlietas. displejs , par ko es zināju tikai no AX ziņojumiem: lidmašīnas, kuras pat nebija pieminētas jaunākajā All the World's Aircraft izdevumā, tas ir neaizstājams ikgadējais reģistrs par to, kas ko ražo un kuru nogalina. Divas no šīm slepenajām lidmašīnām bija amerikāņu. Pārējās trīs izskatījās pēc krievu modelēm, par kurām es zināju tikai no baumām un tām dažām kontrabandas fotogrāfijām. Tie bija trīs, kas varēja liecināt tikai par to, ka mūsu neizprotamie austrumu kaimiņi virzās uz priekšu daudz ātrāk, nekā mūsu labākais izlūkdienests spēja tikt līdzi.
  
  
  Pirmo reizi es pamanīju patiesu entuziasmu Renco, serā Hjū un Studsā. Sīkais Pjēro gāja pa priekšu, pārvietojoties no viena dārguma uz otru, kā apbrīnojošs skolnieks.
  
  
  "Iedomājieties, ja kāds no šiem objektiem parādītos virs Vašingtonas ar Padomju Savienības simboliem," viņš teica, "tajā pašā brīdī, kad virs Ļeņingradas parādījās amerikāņu lidmašīna, un viens no tiem, teiksim, ar kāškrustu. pār Pekinu. Iedomājieties tikai reakciju visos trīs gadījumos un to, cik ātri mums zināmā civilizācija beigsies.
  
  
  "Šī ir pasaules gala galvenā tēma," Renco man čukstēja. "Mēs padarīsim Laurentisa Vaterlo līdzīgu vecai Šērlijas Templas komēdijai."
  
  
  ES jautāju. - "Kāda veida filma ar vēstījumu?"
  
  
  Studs Mallory izplūda smieklos pamestajā lidostā. Vakariņās viņš regulāri dzēra grapu – dzērienu, ko var lietot gandrīz kā reaktīvo degvielu, pārāk nemainot destilācijas procesu.
  
  
  "Šī ir ziņa," viņš teica. "Ziņojums mirušajai pasaulei." Ar savu nedaudz saliekto figūru mēness gaismā, ar basiem, kas izplūst no viņa garās, krunkainās sejas, un ar šo melno apmetni, kas bija uzmests pār pleciem, viņš izskatījās kā vampīrs no viena no saviem mazākajiem filmas brāļiem. "Studs nozīmē," sers Hjū nopietni sacīja, "ka jums ir taisnība." Šī ir filma ar vēstījumu, Džerij. Un šī vēsts ir tāda, ka šis muļķīgais vecais globuss vienkārši nepārdzīvos Trešo pasaules karu ar visiem ieročiem, kas tagad ir pieejami pat mazām valstīm.
  
  
  "Pieejams pat filmu kompānijām," es sausi piebildu. Sers Hjū iesmējās. 'Pa labi. Protams, šis smagais darbs ir nepieciešams tikai sīkumiem: pacelšanās, nolaišanās un tamlīdzīgi. Mūsu cīņu ainas, no kurām dažas būs visbrīnišķīgākās, kādas jebkad ir uzņemtas, tiks filmētas mazākā mērogā. Rotaļu lidmašīnas virs rotaļu pilsētiņām, dīķiem, kas izskatās kā okeāni, taču viss ir neticami reālistisks. "Tas ir jauns process," sacīja Renco. “Ar datoriem mēs varam iepriekš ieprogrammēt veselas secības. Divas armijas cīnās savā starpā, Ņujorku iznīcina bombardēšana, imitēti kodolsprādzieni. Viena pogas nospiešana un tāds pagrieziens.
  
  
  "Tev tiešām nav vajadzīgs režisors, vai ne, Hjū," Studs ķircināja. – Es labāk iešu sakravāt somas. - Jūs, Studs? Cilvēks, kurš filmā vadīja zulu sacelšanos? – Renco karsti protestēja. "Mūsu mazais, lielais karš būs tikpat labs kā dati, ko ievadām datoros. Un, Studs, nav neviena režisora, kurš varētu izstrādāt šo programmu labāk par jums. – Paskaties, sers Hjū iejaucās.
  
  
  "Ir vēls, un man kļūst auksti," Kamillas klusā balss atskanēja lielo zēnu rotaļās. - Mēs ejam atpakaļ, vai ne?
  
  
  "Tev taisnība, mans bērns," sacīja Pjēro, no visa spēka cenšoties atbrīvoties no apbrīnas. “Arī mani vecie kauli sāk saaukstēties. Apskaužu jūs jauniešus, kas tik ātri iesildās. Viņš atklāti paskatījās uz Kamillu un mani.
  
  
  Atpakaļ braucām tajā pašā limuzīnā. Kamilla atkal piespiedās pie manis. Mazāk aktīvs, bet ne mazāk vilinošs.
  
  
  "Es šodien palikšu pie tevis, Džerij," viņa teica, kad mēs izkāpām no mašīnas.
  
  
  “Bet viesnīca...” es skaļi nodomāju.
  
  
  "Pūks." Vai jūs domājat, ka Le Superbe ir viena no tām lētajām viesnīcām, kur nejaušajai padauzai jāprasa vadībai atļauja? Šī ir grezna un civilizēta viesnīca, īpaši džentlmenim, kurš ieņēma vislabāko numuru, un īpaši Renco un manam draugam. Viņa piespieda manu roku pie savām stingrajām mazajām krūtīm. Viņas dzelksnis bija stipri izdurts caur plāno auduma kārtu. Manas piezīmes par Kamillu man lika saprast, ka arī viņa pirms trim gadiem bija viena no tām nejaušajām padauzēm, kas rīkoja savus priekšnesumus lētās rozā viesnīcās. Taču nauda, popularitāte un nedaudz selektīvāka kultūra izdzēsa šo periodu no viņas atmiņas.
  
  
  Īsi pirms sasniedzām pēdējo līkumu pirms Le Superbe, mēs gandrīz saskārāmies. Sasists vecs zils Fiat 500 izlidoja no alejas Piazza della Republica un tieši iebrauca mūsu automašīnā. Šoferis Renco varonīgi raustīja stūri, tāpat rīkojās arī Fiat vadītājs, liela izmēra gorilla rūtainā sporta jakā. Abas mašīnas čīkstēja līdz apstāšanai blakus, katra ar degunu vērstu dažādos virzienos. Es redzēju sviedru krelles uz otra vadītāja sejas. Mūsu šoferis uzkliedza viņam vairākus itāļu lāstus, viņš uzreiz atbildēja un brauca tālāk.
  
  
  Vienīgais labums bija tas, ka Kamilla ielidoja man klēpī, pieķērās pie manis garšīgās šausmās.
  
  
  "Mans Dievs," viņa teica, "man likās, ka mēs nomirsim, pirms iesim gulēt."
  
  
  Renco, mazāk šokēts, iesmējās. "Mūsu krāšņā romiešu kustība," viņš teica. "Nav liela problēma, lai gan tas notiek nedaudz retāk nakts vidū."
  
  
  Viesnīcas vestibilā Studs, sers Hjū un Maikls Sports, kuri bija notvēruši ražošanas palīgu mašīnā aiz mums, atstāja mūs vienus. Renco kopā ar Kamillu un mani devās ar apzeltītu liftu uz trešo stāvu, kur viņam bija pastāvīga svīta ar tikpat pastāvīgu apmeklētāju plūsmu, galvenokārt ļaundari. Zem zvaniņa gandrīz mātišķā smaida devāmies uz sesto stāvu.
  
  
  "Ak, es zinu šo numuru," Kamilla teica, kad viņa gāja man garām no viesistabas uz guļamistabu. "Manuprāt, viņš ir izskatīgs. Skaties.' Viņa pavilka vadu, un aizkars, ko viņa atvilka, atklāja spoguli uz sienas, kas stiepās no grīdas līdz griestiem. “Ak, tu mani mīlēsi uz lielā ekrāna,” viņa apsolīja, drosmīgi ienirstot vannas istabā.
  
  
  Man nebija vajadzīgs pamudinājums, lai novilktu drēbes. Bet Kamillai nebija ko novilkt, un viņa bija kaila kā jaundzimušais, kad es tikko novilku jaku un bikses. Viņa man palīdzēja pārējā, un es priecājos, ka ieliku pistoli un duncis koferī. Nelielu gāzes bumbu, piemēram, zelta nieciņu, varēja atstāt uz naktsgaldiņa. Man nebija jāatbild uz mulsinošiem jautājumiem, kas varētu traucēt maniem pašreizējiem nodomiem...
  
  
  Mani pašreizējie nodomi, manas jūtas, mana degsme – viss atspoguļojās šajā pilna auguma spogulī. Kamillai bija taisnība, ka es viņu mīlēšu uz lielā ekrāna. Un man bija taisnība par to, kā viņa rīkojās ar saviem milzīgajiem gaļas, makaronu un antipasti ēdieniem. Un mums abiem patika būt taisnība.
  
  
  Pirmā reize bija ātra, bez elpas un instinktīva. Kādu laiku pagulējuši viens otram blakus, lai atvilktu elpu un maigi izpētītu viens otru, mēs pārgājām uz otru, lēnāku apli ar garām pauzēm un gausām pozīcijas maiņām. Mēs abi sajutām tirpšanas sajūtu no tā un gulējām tur silti un savijušies viens ar otru. Spogulī šķita, ka esam iekarināti bezsvara stāvoklī kosmosā un slīdām pa kādu ceturto seksuālo dimensiju.
  
  
  Bet daļa manu smadzeņu sāka strādāt smagāk. Man paveicās, ka seksā vienmēr atradu spēcīgāku stimulantu nekā, piemēram, amfetamīns. Iespējams, ka sekss bija tikpat atkarīgs, bet mazāk kaitīgs centrālajai nervu sistēmai. Ja Kamilla par pasaules galu zināja kaut ko vairāk par savu sešciparu algu, gulta bija vieta, kur es to uzzināt. Un es varētu zināt tikai tad, ja viņa būtu pilnībā atslābusi. Ņemot vērā līdzšinējās darbības, šķita, ka viņa bija vairāku raundu attālumā no nedaudz vājākas aizsardzības.
  
  
  Viņas sīkais augums collu pēc collas bija tikpat garšīgs kā Rosana sulīgākais ķermenis. Kamillai bija arī nelielas priekšrocības pieredzē un izglītībā. Tajā brīdī es sajutu viņā vieglu trīci, trīci, kam nebija nekāda sakara ar aukstumu. Es biju gatavs viņā atkal iekļūt.
  
  
  'Redzi, Džerij. Jā, tagad,” viņa teica.
  
  
  Es redzēju viņas mazo augumu spogulī, kas bija izliekts, gatavs man, un es grasījos aizvērt acis uz pirmo kustību. Tad es tos atkal plaši atvēru, bet bija par vēlu. Spogulī redzēju divas gaļīgas figūras, kas ienāca istabā no viesistabas durvīm.
  
  
  Mēģināju apgriezties, bet pirmais, resnā gorilla rūtainā jakā, jau bija iesitis man pa pakausi ar dūri šķiņķa lielumā; sitiens, kas varēja izraisīt bullis nokrišanu. Es nokritu no gultas un piezemējos uz biezā paklāja, kur viņš iespieda savu smago zābaka pēdu manās ribās. Cauri sāpju miglai un apmākušās apziņas apziņai man likās dzirdēt Vanaga balsi, gluži kā iepriekšējās treniņu dienās. Viņš teica: "Pirmais, kas jums vienmēr jāatceras, ir tas, ka jums nebūs attaisnojuma, ja tiksiet pieķerts, kad neesat uzmanīgs." Varbūt kādu dienu pateicīgas tautas nodokļu maksātāji uzliks šos vārdus uz mana kapakmens.
  
  
  Es pa pusei zināju, ka otrs apmeklētājs izvilka Kamillu no mūsu prieka dārza, ar vienu roku aizsedzot muti un ar otru remdējot viņas cīņas. Pēc tam viņš aizķēra viņu, aizzīmogoja to ar lenti un apsēja ar nodriskātām plānās Le Superbe lina palaga sloksnēm.
  
  
  Es jutu, ka zaudēju samaņu, bet, kad gorilla rūtainajā jakā palīdzēja savam draugam cieši piesiet Kamilam, es satvēru gāzes bumbu Pjēru. Es to paslēpu zem rokas. Biju domājusi, ka vīrieti, kuru viņš kailu izvilka no gultas, neviens nepārmeklēs. Man ienāca prātā vēl viena doma. Fiat 500 vadītājs, kurš mūs gandrīz taranēja, bija ģērbies rūtainā jakā. Tad es pārstāju domāt.
  
  
  
  
  3. nodaļa
  
  
  
  
  
  Pagāja zināms laiks, līdz es atkal sāku domāt. Taču pēc desmit vai piecpadsmit minūtēm es atjēdzos, piesiets kā ruļļa rullītis, Fiat 500 aizmugurējā sēdeklī, lielā ātrumā braucot pa nepazīstamām ielām. Viņi neuztraucās man aizsiet acis, kas bija slikta zīme. Acīmredzot viņiem nebija filantropiska nodoma atstāt mani neskartu.
  
  
  Pulsējošās sāpes galvā bija intensīvas, bet, cik es nopratu, nekas nebija salauzts un man nebija nopietnu traumu. Mans prāts lēnām noskaidrojās, vismaz pietiekami, lai atzītu sev, ka tagad esmu vēl vairāk pārsteigts nekā tad, kad sākās mana misija.
  
  
  Toreiz mans uzdevums šķita nekas vairāk kā nogurdinošs uzdevums. Dodieties uz Romu un pēc iespējas ātrāk noskaidrojiet, vai Klema Andersona šaubām ir kāds pamats, vai tajā nav kas vairāk par dārgu un spilgtu filmu veidošanu. Ja Klema būtu kļūdījusies, es būtu varējusi sakravāt mantas un lidot mājās, lai atsāktu savu bezalgas atvaļinājumu un salabotu savas izjukušās attiecības ar Tigiju. Tagad es zināju, ka Klems nekļūdījās, bet par ko viņam bija taisnība?
  
  
  No pirmā acu uzmetiena viss izrādījās tā, kā Vanags gaidīja. Pasaules gals bija tikai vēl viena ārkārtīgi laikietilpīga un dārga filma pēc mūsdienu budžeta standartiem. Taču šausminošās apsūdzības, visticamāk, nebija nekas cits kā Konti un viņa līdzcilvēku krāpšana. Ātrums, ar kādu viņi uztvēra manu ēsmu, bija vēl viens pierādījums tam, kā arī viņu jaukā, mazā Kamillas dāvana, kas izraisīja manu interesi.
  
  
  Viņu plašā, satraucošā kolekcija un sarežģītie ieroči bija daudz vairāk, nekā filmai patiesībā vajadzēja, taču tas nav pārsteidzoši, ņemot vērā pārspīlētos diženuma maldus, kas tik bieži redzami izcilajos kino. B-52 un citi jaunie iznīcinātāji bija dārgas rotaļlietas, taču būtībā bez ugunsspēka nebija bīstamāki par Goodyear spārnu, kas lidoja pāri reklāmu pārpildītajai Romai.
  
  
  Man bija jāatzīst, ka zem šīs virsmas ir citi līmeņi. Bet tie joprojām bija tik neskaidri un tik maz izpētīti, ka nekam, sākot no Klema steidzīgi uzrakstītajām piezīmēm un beidzot ar manu pašreizējo nolaupīšanu, šķita, ka nav nekāda sakara ar starptautisko sazvērestību. Viss, ko es pamanīju par Renco, seru Hjū, Studsu un pat to bīstamo punduri Pjero, bija tas, ka viņi, šķiet, vēlas redzēt mani dzīvu un (ar Kamillas palīdzību) ārkārtīgi laimīgu. Vismaz tik ilgi, lai parakstītu čeku par pusmiljonu un pārskaitītu naudu no Bahamu salām uz viņu Šveices banku. Mēs, iespējams, tajā vakarā ēdām vistu, bet neviens no satiktajiem cilvēkiem nebija tāds, kas nogalinātu zosu, kas dēj zelta olas. Un Džerijs Kers viņu acīs bija tāds vista.
  
  
  Manas klaiņojošās domas pēkšņi beidzās, kad automašīna pēkšņi apstājās. Gorilla rūtainā jakā atvēra durvis un izvilka mani uz cietās grīdas. Man par pārsteigumu es atklāju, ka skatos uz lauku restorāna ieeju, kur mēs ballējāmies pirms nepilnām septiņām stundām. Tagad tas bija nāvīgi kluss un pamests drūmajā mēnessgaismā. Es atcerējos, ka Renco vai kāds cits man stāstīja, ka īpašnieks dzīvoja fermā dažu jūdžu attālumā. Darbinieki jau sen bija devušies mājās, uz Romu vai kaut kur netālu.
  
  
  Gorilla pievilka mani kājās un vilka līdzi. Viņa apjomīgais pavadonis atvēra koka durvis ar jaunu spīdīgu atslēgu. Vai šī atgriešanās mūsu ballīšu vietnē bija cieši saistīta ar "Pasaules galu"... vai nē?
  
  
  Ja Gorilla un tas, kura labā viņš strādāja, būtu devušies īstā vajāšanā — un es zvēru, ka tas nesākās, kamēr mūsu limuzīnu parāde nebūtu atstājusi viesnīcu, viņa būtu rādījusi uz restorānu. Pamesta pēc stundām, tā bija vieta spēlēm, kuras viņi gribēja spēlēt ar mani. Pat minimālākā saikne ar pazemes pasauli sniegs pavedienu īsā laikā. Un viņu plāna novitāte norādīja nevis uz Renco un viņa palīgiem, bet gan citā virzienā. Ja viņi to instalētu, viņiem būtu sava atslēga. Studs Mallory vakariņās sacīja, ka šī vieta un visa zeme ap to kādreiz piederējusi Renco ģimenei, pirms azartspēles, dārgi zēni un viltīga nauda viņam laupīja šo daļēji aristokrātisko mantojumu. Joprojām makšķerēju tajā pašā duļķainā ūdenī kā iepriekš.
  
  
  Durvis bija vaļā. Gorilla un viņa pavadonis ienesa mani starp viņiem ēdamistabā. Pa pusei vilkdami, pa pusei nesdami, viņi mani veda uz istabas galu, pretī milzu kamīniem, kas tagad bija pamesti un klusi, jo apakšā bija pusnodzisušas uguns vāji dūmi. Rūtainais mētelis uzmeta mani uz galda kā ogļu maisu.
  
  
  "Šeit viņi glabā malku," viņš dusmīgi sacīja savam biedram itāļu valodā. "Ņemiet pietiekami daudz, lai mēs varētu aizdedzināt, Pepe." Kādreiz paēdīsim kādu gardu Teksasas bārbekjū.
  
  
  Es nebūtu tik ilgi izturējis, pakļaujoties pieaugošajām bailēm no spīdzināšanas. Tas ir viens no profesijas riskiem. Bet atzīstu, doma par cepšanu uz neliela ugunskura manai sirdij priekā pukstēt nelika. Man joprojām bija šī atmiņa par milzu cūku, kas pilēja milzīgu daudzumu tauku uz sarkanīgi uzkarsušās malkas zemāk. Pepe atgriezās ar malku. Viņš nokratīja pelnus no oglēm un iemeta uz tiem pusi savas porcijas. Šaujošās liesmas laizīja neregulārās formas koksni, un pēc dažām minūtēm centrs atkal kļuva par trakojošu liesmu.
  
  
  Gorilla norāva pārsēju no manas mutes. "Labi, Mr Carr," viņš teica. "Tagad ir pienācis laiks runāt."
  
  
  Viņš runāja angliski ar spēcīgu itāļu akcentu, ko es nemēģināšu izteikt.
  
  
  Es turēju lūpas saspiestas kopā tikpat cieši kā ar līmlenti un centos piešķirt sev izaicinošu izskatu. Tas nav tik vienkārši, kad tev ir kails penis un sasietas rokas un kājas, bet viņš it kā saprata. Viņš runāja ar Pepi itāļu dialektā, un Pepe izvilka smago metāla iesmu, nomelnējušu un nekustīgu ar mežacūkas atliekām, kuras es vēl gremoju.
  
  
  Gorilla ar savu smago zābaku mani nicīgi pagrūda, un Pepe uzspļāva man uz muguras. Viņi izvilka stingru neilona auklu un sāka mani nekustīgu piesiet pie iesma.
  
  
  Kopā viņi mani aiznesa pie kurtuves un nolaida iesmu turētājos. Tad viņi to nostiprināja ar spārnu uzgriežņiem. Iesmu atbalstīja divi vertikāli kaltas dzelzs gabali, kuros vienādos attālumos tika izveidoti iegriezumi, lai kontrolētu attālumu līdz ugunsplāksnei. Pilni cilvēcības, viņi sāka no augstākā līmeņa.
  
  
  "Jums nav drēbju," sacīja gorilla, "būs jauki jūs sasildīt pēc aukstā nakts gaisa ārā, Kerra kungs." Pirms mēs zaudējam savaldību un ļaujam jums pārāk pārkarst, man ir daži jautājumi.
  
  
  Es viņam sniedzu savu atbildi, kā arī savu viedokli par viņu, viņa saimniekiem un viņa iespējamiem jautājumiem īsu teikumu straumē.
  
  
  - Ļoti labi, Karra kungs! Pepe!
  
  
  Viņi mani nolaida par vienu pakāpi, un siltumu vairs nevarēja saukt par ērtu. Es nevarēju beigt svīst un katra sviedru lāse atskanēja šņākšanas skaņu.
  
  
  "Kādas ir jūsu patiesās attiecības ar pasaules galu?" - jautāja gorilla rūtainā jakā. "Sasodīts," es nomurmināju caur sakostiem zobiem. "Es esmu investors. Es ieguldu tajā naudu, jo domāju, ka tas ienesīs vairāk naudas.
  
  
  Viņš nāvīgi iesmējās. "Es esmu pārliecināts, ka jūs varat darīt labāk, Mr Carr, ja tas ir jūsu vārds," viņš teica. – Tev vēl jāpastāsta. Kādas ir jūsu patiesās attiecības ar World End?
  
  
  "Tieši to, ko es teicu," es norūcu.
  
  
  'Nekas cits? Saldais, nevainīgais investors?... Viņš norādīja uz Pepi.
  
  
  Vēl viens solis uz leju. Tas, kas kādreiz bija nepatīkams karstums, tagad kļuva par dedzinošu sajūtu.
  
  
  "Tikai šo," es izteicu. "Patlaban, pat ja es no tā negūstu peļņu, es joprojām saņemu savu naudu no Kamila Kevūra. Es varu atļauties naudu tikai šim nolūkam. "Tātad, nav pilnīgi nevainīgs investors, Karra kungs," gurlēja gorilla ar hiēnas smaidu. "Bet joprojām nav pietiekami pārliecinoši." Vai vēlaties, lai es noticētu, ka jūs ieguldāt pusmiljonu dolāru mazā meitenītē, kad jūs varat dabūt duci no tiem par piecsimt, un pirms neilga laika jūs varējāt nopirkt Sinjorinu Kevūru par piecdesmit? Pepe!
  
  
  Vēl viens solis uz leju. Tagad es zināju, ka nevaru to izturēt. Es arī to neteiktu, bet tas nepalīdzēja atrisināt AH problēmu. Protams, Vanags varētu nosūtīt citu aģentu, taču atkarībā no tā, cik ilgā laikā viņiem būs nepieciešams atrast manu ķermeni, vai arī mana pazušana bija netīša, tas aizkavēs vairākas dienas vai pat nedēļas. Un, ja Andersons patiešām kaut ko iemācītos, ja patiešām pastāvētu starptautisks apdraudējums pasaules kārtībai, tas būtu par maz.
  
  
  Pepe ugunskuram pievienoja trīs jaunus pagales, un liesmas kļuva vēl augstākas.
  
  
  Gorilla teica. "Es domāju, ka viņš ir pabeidzis šo pusi, Pepe," viņš teica ar savu pretīgo humoru.
  
  
  Tagad es karājos ar muguru uz leju. Sākumā tas nedaudz atviegloja attālumu līdz ugunij, bet jaunā degviela, ko Pepe tajā lēja, arī pastiprināja uguni, un es jau jutu, kā uz pleciem un sēžamvietām parādās tulznas... Un es jutu vēl kaut ko. ...
  
  
  Turot plaukstas tieši virs plīts uguns, es jutu nelielu spriedzes atbrīvošanos, kad neilona aukla sāka kust no karstuma. Sažņaudzu plaukstas, lai noturētos mazliet ilgāk. Es sasprindzināju savas kreisās rokas muskuļus, lai noturētos pie Pjēra, kurš droši paslēpās zem manas rokas.
  
  
  "Kādas ir jūsu patiesās attiecības ar Pasaules galu, Kerra kungs? Pati pratināšana bija vienmuļa... Karstums ap mani tagad bija gandrīz neizturams. "Izdomājiet kaut ko pārliecinošāku par savu muldēšanu par naudu un to kuci no filmas." Jo pretējā gadījumā pasaules gals jums pienāks pārāk ātri, un jūs nevarēsit pievienoties mūsu mazajai sarunai.
  
  
  Pepe iekliedzās no smiekliem un nostājās blakus savam priekšniekam, lai tuvāk apskatītu cepeti.
  
  
  Tagad bija pienācis laiks, tagad, kad viņi abi stāvēja tik tuvu man. Paldies Dievam, viņi vairāk skatījās uz manu seju, nevis uz manām sasietajām plaukstu locītavām, kad es izspiedu vēl vienu lūgumu. "Godīgi sakot," es kliedzu, spēlējot labāk nekā jebkurš cits Conti filmu studijā. – Tas tiešām ir vienīgais. Es esmu tikai naftas strādnieks, kuram ir vairāk naudas nekā smadzenes. Esmu dzirdējis, ka tādā veidā var mazliet pietuvoties kino šarmam. Nededzini mani vairs, kungs...
  
  
  "Cepiet kā cūka, čīkstiet kā cūka," gorilla mani ķircināja. "Mums vajadzīga labāka atbilde, Kerra kungs." Varbūt man vajadzētu atkal vērsties pret uguni?
  
  
  Viņš atkal sāka mani apgriezt. Šis bija tas brīdis.
  
  
  Kad viņš sāka mani kustināt, es pastiepu ar savu brīvo labo roku un ar vienu ātru kustību sagrābu Pjēru. Es paspiedu to ar īkšķi un iemetu starp Pepi un gorillu.
  
  
  "Nu, sasodīts..." bija apmēram viss, ko viņš joprojām spēja sarkastiski pateikt. Pepe sabruka uz grīdas man blakus. Ar asu kustību es atrāvos no ugunīgās plātnes un liesmām un ātri apgriezos. Es ātri atbrīvojos no puskusušajām virvēm ap potītēm un notupos, gatava stāties pretī saviem mocītājiem. Man vairs nebija jāuztraucas.
  
  
  Šīs gāzes bumbas skaistums ir tās ātra un koncentrēta iedarbība uz nelielu platību. Es aizturēju elpu, bet diez vai tas bija vajadzīgs.
  
  
  Gorilla rūtainajā jakā un Pepe jau kandidēja uz Kampo Verano kapsētu, kad es atkal izelpoju. Gaiss, kas pacēlās virs ugunsdrošības plātnes, nesa sev līdzi pēdējās gāzes paliekas.
  
  
  Kad es atkal piecēlos kājās, es nejutos pārāk slikti, ne īpaši sliktāk nekā kāds, kurš apdegās pēc aizmigšanas Maiami pludmalē. Visticamāk, man joprojām būs tulznas un dažas dienas diskomforta sajūta, bet es atgriezīšos darbībā.
  
  
  Pēkšņi, atviegloti un apzinoties savu situāciju, es izplūdu smieklos. Šeit es stāvēju viens pats ēdamistabā ar diviem līķiem. Šeit stāvēja Niks Kārters, un viņa prāts atkal satraucās ar domu atgriezties misijā AX, sarkans kā omārs pēc apcepšanas un joprojām tikpat kails kā Ādams pirms krišanas, labu sešu jūdžu attālumā no Romas.
  
  
  Pirms es atgriezos kādā iespaidīgā vai nozīmīgā aģenta AH darbībā, man bija jāpabeidz dažas mazāk dramatiskas lietas. Es ielīstu restorāna virtuvē un skapī atradu drēbes. Aizņēmos netīri baltu kreklu par trim izmēriem mazāku nekā vajadzēja, bikses ar vaļīgu šuvi, netīru šefpavāra jaku, kas bija par mazu, darba zābaku pāri, kas juka. Es parasti nebiju izturīgs pret jebkuru vidi, izņemot tumšo pavēderi, bet vismaz tagad man nedraudēja tikt arestētam par nepiedienīgu atklāsmi.
  
  
  Miris vai nē, man bija sajūta, ka gorilla rūtainajā jakā man joprojām ir kaut ko parādā. Uzmanīgi uzvelkot drēbju kolekciju uz sava pusgrauzdētā liemeņa, es atkal atgriezos pie viņa ķermeņa. Es novilku viņa jaku, kas man būtu devusi vairāk siltuma nekā īsā baltā šefpavāra jaka, un pārliecinājos, ka Fiat atslēgas ir vienā no viņa kabatām. Izgāju no ciema restorāna un aizvēru aiz sevis milzīgās ārdurvis. Tad es iekāpu Fiat 500 un izbraucu no piebraucamā ceļa. Es biju uz Via Tiburtina un braucu uz rietumiem uz centru.
  
  
  Bija kādi pieci no rīta, un pirmie uzlecošās saules stari sacentās ar tumsu. Satiksmes gandrīz nebija, un bija maz dzīvības pazīmju, līdz es pusceļā iegriezos Piazza della Republica un ieraudzīju policijas automašīnu kopu iepretim Le Superbe. No kravas automašīnām līdz patruļmašīnām un pašvaldības ātrās palīdzības automašīnām.
  
  
  Es novietoju Fiat sānu ielā un devos atpakaļ uz Le Superbes. Kad mēģināju iekļūt ieejā, mani no abām pusēm sagrāba divi milzu karabinieri, Romas policijas galvenā grupa.
  
  
  - Dokumentācija? - jautāja man pa labi, sāpīgi pagriežot manu roku.
  
  
  "Jūsu dokumenti," teica viens no manas kreisās puses, saspiežot manu otru roku. 'Starptautiskā pase? ID karte?'
  
  
  "Viņi ir manā istabā," es teicu. “Viesnīcā Le Superbe.
  
  
  Es atkārtoju savu paziņojumu itāļu valodā, un abi virsnieki neticīgi paskatījās uz mani. Viens no viņiem paskatījās uz manu izspūrušo, spilgtās krāsas jaku. Un ar vienu skatienu uz manām nokarenajām biksēm, manām nodriskātajām kājām pietika, lai pārliecinātu viņu, ka es nekad, nekad nevarēšu būt Le Superbe viesis. Viņi apsprieda, vai atstāt mani grāvī vai ņemt apcietinājumā par ilgu sarakstu ar neatklātiem noziegumiem, sākot no izvarošanas, zagtu mākslas darbu izspiešanas līdz krāpšanai. Likās, ka policists, kurš gribēja mani arestēt, guva punktus, līdz beidzot mani izglāba sievietes priecīgas atpazīšanas sauciens, kas skanēja no viesnīcas sestā stāva loga. Džerij, caro mio! Džerijs. Tas ir viņš. Paskaties, Pjero!
  
  
  Es pacēlu skatienu un ieraudzīju Kamillu manā koši zilajā pidžamas jakā viesnīcas istabas logā. Blakus viņai bija mazais Pjēro Simka, autoritatīvi norādot uz uniformā tērpto policijas komisāru, kurš viņiem bija pievienojies. Caur megafonu viņš deva sprādzienbīstamas komandas, kas vēl vairāk traucēja šī agrā rīta jau tā pārtraukto klusumu.
  
  
  - Seržants Blindijs. Kaprālis Inverno. Nekavējoties atlaidiet personu un aizvediet uz savu istabu. Viņš apspriedās ar Pjero, kurš sasniedza vidukli. "79. istaba. Uzreiz!"
  
  
  Mani divi uzbrucēji acumirklī kļuva par laipniem, gādīgiem draugiem. Viņi izturējās pret mani tā, it kā vēlētos mani palutināt — pēc manas burtiskās kaprīzes, kuru es ļoti novērtēju — un veda mani cauri ziņkārīgo garāmgājēju un policistu rindām vestibilā, augšā pa liftu un uz manu istabu, kur pulkvedis viņus aizsūtīja ar īsu paldies.
  
  
  "Ak Dievs," Renco kliedza, satiekot mūs pie durvīm. Kamilla, Pjero, sers Hjū un Studs stāvēja aiz viņa, ģērbušies dažādās pidžamās. "Mēs domājām, ka esam tevi pazaudējuši uz visiem laikiem." Viņš bija producents, nevis aktieris, un bija grūti apšaubīt viņa sirsnību, jo viņš nepārprotami cienīja dolāra zīmes.
  
  
  "Es arī," Kamilla iesaucās. "Tie ir briesmīgi cilvēki. Es domāju, ka tu esi miris.
  
  
  – Bet kur tu dabūji šīs drēbes? – Pjēro iesaucās. Pat satricinājuma laikā viņš palika kā modes priekšnesums ikvienam savā atlasa Valentino pidžamā, spilgti sarkanā halātā un Gucci čībās.
  
  
  Es netērēšu laiku, atkārtojot notikušo, kā es viņiem to paskaidroju. Es norādīju uz Fiat vadītāju, kurš gandrīz mūs bija taranējis agrāk kā manu nolaupītāju, un Renco un Pjero apmainījās zinoši skatieniem.
  
  
  "Kino pasaulē ir ienaidnieki, kuri nevar beigt mēģināt sabotēt filmas "Pasaules gals" veidošanu un sagraut Lorenco Konti," sacīja Renco.
  
  
  "Vai arī tā ir šo karsto argentīniešu atriebība," Pjēro skaļi nodomāja. - Lai gan kā viņi varēja tik ātri uzzināt, ka mēs viņu intereses samainījām pret Džerija interesēm?
  
  
  Šīs reakcijas man šķita vairāk nekā paranoiskas. Rūpes par manu drošību izklausījās patiesas. Bet viņu argumentācija par manas nolaupīšanas priekšvēsturi bija tuvu neprātam. Lai gan viņi varēja būt paranoiski, tas nekādā veidā neliecināja, ka manas līdzzvaigznes bija iesaistītas palaidnībā. Viņi pārvietoja debesis un zemi, lai mani atrastu. Viņi bija mudinājuši Romas policiju un Itālijas armijas drošības vienību mani atrast kopš brīža, kad pamanīja, ka esmu pazudis. Ļaujiet man īsi pastāstīt par to, kas notika pēc tam, kad es pazudu. Kamillai vajadzēja mazāk nekā piecpadsmit minūtes, lai atbrīvotos no saplēstajiem palagiem un paķertu telefonu, lai brīdinātu Pjero un Renco. Viņi savukārt brīdināja visas varas iestādes. Viņas apraksts par diviem iebrucējiem bija pārāk neprecīzs. Viņa viņus raksturoja kā apmēram astoņas pēdas garus un muskuļotus, piemēram, ukraiņu svarcēlājus. Bet pašas manas pazušanas neapgāžamie fakti, saplēstās palagi, acīmredzamie skrāpējumi uz durvīm no salauztās slēdzenes bija vairāk nekā pietiekami pierādījumi par nolaupīšanu.
  
  
  Policija un drošības spēki, kas veica izmeklēšanu, rīkojās ātri un efektīvi. Desmit minūtes pēc tam, kad Gorilla un Pepe mani iegrūda tratorijā, visā pilsētā bija izveidoti šķēršļi. Trīs vīrieši izmantoja trīs dažādus tālruņus, nosūtot detektīvu komandas, lai nopratinātu dažus Kamillas bijušos mīļākos.
  
  
  "Nav tā, ka es kādu būtu atstājusi tik nelaimīgu," viņa apmierināti sacīja. "Bet greizsirdība ir neparedzama, un viņiem vienkārši bija jāseko katrai pēdai, lai jūs atrastu, Džerij." Tajā rītā sievām Romā noteikti bija daudz sarkanu seju un nepārliecinošu izteikumu. "Jo es vēl neesmu pabeidzis ar tevi," viņa apsolīja ar ļaunu smaidu. Viņa pagriezās pret gultu, kurā sēdēja, un norādīja uz istabu, kas bija pilna ar kino cilvēkiem, policistiem un detektīviem. “Šeit ir kāds, kurš vēl nav gulējis un ir pārdzīvojis šausmīgu laiku. Un tagad tu viņu uzmāca ar saviem jautājumiem un muļķībām. Ārā. Jūs visi. Kamilla parūpēsies par viņu. Pat Renco un Pjero pamāja ar galvu, atbildot uz viņas kaislīgajām komandām, un telpa atkal kļuva tukša. Kamilla nosūtīja uz savu istabu ziņnesi un lika viņam atnest viņas kosmētikas somiņu no tualetes galdiņa.
  
  
  "Tagad tu neesi noderīgs ne man, ne kādam citam, nabaga Džerij," viņa teica. – Bet man ir brīnišķīga ziede. Tā ir skaista krāsā. Tāpat kā vīriešu sperma. Viņa iesmējās. "Un pēc dažām stundām jūsu apdegumi sadzīs." Tas ir pilns ar īpašām lietām, fermentiem un tamlīdzīgām lietām. Reiz filmējot Sardīnijā tik ļoti apdegu, ka ārsts lika pārtraukt filmēšanu vismaz uz nedēļu. Bet no rīta uzklāju šo burvju krēmu un tajā pašā dienā biju nevainojama, kā vienmēr kameras priekšā. Šī filma Itālijā vien nopelnīja divus miljonus, un es joprojām pelnīšu naudu no kases, ja mani advokāti nedaudz pamudinās Renco, tāpēc, kā redzat...
  
  
  Es vispār neko nevarēju redzēt, bet es ļāvu viņai nedaudz sajaukt ar mani. Viņa prasmīgi mani izģērba. Viņa paņēma no sūtņa mazo taisnstūrveida kosmētikas somiņu, kad viņš atgriezās. Viņš nekad neskatījās uz tulznām uz mana purpura ķermeņa, kad es kaila gulēju gultā, vai uz Kamillu, kura joprojām valkāja manas pidžamas augšējo pusi, kad viņa bija noliecusies pār mani. Ir daudz ko teikt par šīm izsmalcinātajām viesnīcām ar visaugstākajām cenām.
  
  
  Kamilla atrada karafes mazas piena pudelītes lielumā, kurā bija pērļu pelēkais maisījums, un ātri uzklāja daļu no tā satura uz mana ķermeņa. Es uzreiz sajutu zināmu atvieglojumu. Es ieteiktu viņas medicīniskos pakalpojumus AH... Ļaujiet man sniegt viņiem padomu, lai kāds tas būtu.
  
  
  Kad viņa mani svaidīja, mans prāts ieslēdza augstāku ātrumu. Kā vienmēr, veicot uzdevumu no AH, man bija neiespējams juceklis ar lietām, kas bija jādara uzreiz, bez skaidra veida, kā tās paveikt. Patiesībā ir daudz vieglāk aizbēgt no diviem ļaundariem, kuri tevi gandrīz apcepa, nekā no viesnīcas, kuru apsargā puse no labākajiem Romas un Itālijas drošības spēkiem.
  
  
  Kamilla iesauca istabeni istabā un atkal saklāja gultu. Viņa un apaļā, neplīstošā meitene uzmanīgi apvelka mani uz sāniem un tad atkal atpakaļ, izklāja tīrus, mīkstus palagus un tad apsedza ar vieglu segu. Ārā jau bija rītausma, un Kamilla aizvilka aizkarus uz diviem balkona logiem.
  
  
  "Tagad tev jāguļ, Džerij," viņa teica. "Ja jums ir grūti, es jums atstāšu divas mazas tabletes, kas pat ziloni var nosūtīt uz sapņu zemi." Bet es domāju, ka tu esi pietiekami noguris, lai gulētu viens.
  
  
  Viņa noliecās, lai sniegtu man nepārliecinošu māsas skūpstu uz manas pieres.
  
  
  "Man pašai jāiet gulēt," viņa teica. "Ak Dievs, man ir jāizskatās pēc vecas raganas."
  
  
  Viņa vairāk izskatījās pēc 14 gadus vecas hiperseksuālas skautas, kas spēlē dakteri, un arī es viņai to teicu. Viņai tas ļoti patika. Un es priecājos, ka viņa nedomāja turpināt savu žēlsirdīgo pienākumu, sēžot uz manas gultas malas.
  
  
  Es viņai vēlreiz pateicos, un viņa teica, ka būšu pilnīgi drošībā miegā, jo pulkvedim Dingesam koridorā, liftā un vestibilā bija izlikti sargsargi.
  
  
  Man vajadzēja satikt cilvēku pirms divām stundām vienā no AH kontaktadresēm.
  
  
  Es atdevu sev piecas minūtes pēc Kamillas aiziešanas, ja viņa atgrieztos, lai paņemtu kādu aizmirstu lietu, pirms mēģināju apsēsties un pasūtīt. Kamillas losjons bija brīnums. Es atkal gandrīz jutos kā cilvēks. Es nesaku, ka man būtu gribējies sist kaut ko stiprāku par zīdu vai Kamillu, taču dedzināšana pārgāja, un es atklāju, ka varu apģērbties, nejūtot neko citu kā tikai dažus nelielus sāpju dūrienus. Es paņēmu pudeli ar divām dzeltenām kapsulām, kuras Kamilla bija atstājusi kā miegazāles, un ieliku to vienā no jakas sānu kabatām. Šoreiz stiletto pieliku pie kreisā apakšdelma un uzvilku Wilhelmina plecu maciņu. Es atradu vienu no Pjēra dvīņubrāļiem sava portfeļa slepenajā nodalījumā un ieliku to kabatā. Es nezināju, uz kurieni es dodos, vēl jo mazāk, kurš, bet es nedomāju, ka mani atkal pieķers neapbruņotu.
  
  
  Es atklāju, ka varu pat izpildīt jogas pozu, kas man visvairāk palīdzēja ar dziļu koncentrēšanos. Tā nu, pilnībā saģērbusies un gandrīz pilnībā atguvusies, es sakrustotām kājām sēdēju uz Tabriz paklāja savā greznajā dzīvoklī.
  
  
  CIP, kā arī paša AH tīkls jau bija informējis Hoku par manas nolaupīšanas un atgriešanās troksni. Bet Dievs zina, cik sagrozītas, neprecīzas, noteikti nepilnīgas un mulsinošas var būt šīs versijas. Man bija jāsniedz savs, pareizais ziņojums AH datoriem un vēl smalkākajam Vanaga prātam. AH finanšu brīnumbērns Goldijs Saimons arī bija jābrīdina, lai viņš nedaudz izjauktu skaitļus, pirms man nācās piespiest savus jaunos partnerus ar 500 000 USD čeku no Nasavas bankas, ar kuru es biju lepojies. Manā fonā jau bija bankas nosaukums un adrese, tāpēc pieņēmu, ka daļa ceļa jau ir noasfaltēta. Bet Goldijs gribētu zināt, kad un cik daudz. Viens no manas nolaupīšanas un iespējamo ievainojumu ieguvumiem bija tas, ka Renzo uz vienu vai divām dienām atlika svarīgu biznesa tikšanos. Šis laiks tika iegūts no stundām, kuras biju pazaudējis un kuras vēl vajadzēja kompensēt.
  
  
  Beidzot atnāca viena doma. Es rakņājos pa savu čemodānu un izvilku nevainīgu Zanes Grejas grāmatas atkārtotu izdruku. Tomēr jūs nevarējāt šķirstīt lapas, jo tajā nebija nevienas lapas. Tam bija tikai maza, kompakta sirds, kas izgatavota no želignīta, kas četrdesmit sekundes pēc aktivizēšanas uzsprāga, izdarot divdesmit klikšķus un pēc tam izkaisīja tās saturu uz konfeti līdzīgiem seriferiem milzīgā haosā vairāk nekā piecdesmit kvadrātmetru platībā.
  
  
  Es piegāju pie loga un atrāvu aizkaru tik daudz, lai paskatītos uz lejā mostošo ielu. Divas patruļmašīnas un pieci redzami policisti uz ielas, kā arī vairāki policisti civilā apģērbā starp garāmgājējiem. Uz ielas zem sānu loga bija tikai trīs uniformās tērpti virsnieki ar automātiskajām karabīnēm padusē. Jebkurš traucēklis uz ielas liktu viņiem skriet tur, lai palīdzētu saviem biedriem. Pirms reģistrēšanās es paskatījos apkārt ēkai un domāju, kur es redzēju dienesta ieeju. Viņš joprojām bija tur. Ēku, kas celta 1897. gadā, uzcēla arhitekts, kurš centās atdarināt lielo sešpadsmitā gadsimta palaco krāšņumu. Visām augšējām anfilādēm bija balkoni, kuru stūri bija veidoti no masīviem, smagiem stūrakmeņiem. Taisnstūrveida akmens gabali ar desmit centimetru izvirzījumu starp katru. Lai ērti nokāptu desmit līdz piecpadsmit minūtēs, būs jāpieliek ļoti maz pūļu. Taču nokāpt nepamanītam trīs līdz piecās minūtēs, uz kurām es cerēju, bija nedaudz grūtāk.
  
  
  Es aizgāju prom, novilku jaku un saritināju bikšu kājas. Tad es uzvilku halātu. Joprojām neskuvei un sarkanai no karstuma, man nebija vajadzīgs grims, lai manai sejai būtu ārējās spriedzes pazīmes. Iegāju viesistabā un atvēru durvis.
  
  
  Man priekšā izstiepās milzis formas tērpā ar šaušanai gatavu šauteni. Pret mani izturēsies ar visu cieņu, kas man ir nepieciešama maniem plāniem.
  
  
  "Es gribu labi izgulēties," es viņam teicu itāļu valodā. "Mani nervi drīz uzsprāgs." Es no sāpēm noliecos, lai tas izskatītos pārliecinošāk, un karabinieri saprotoši pamāja man. "Lūdzu, raugies, lai mani netraucētu nākamās trīs stundas," es teicu. "Man vienalga kurš. Kad es nedaudz izgulēšos, es varu runāt ar jūsu virsniekiem, bet pagaidām es vēlos nedaudz pagulēt.
  
  
  "Bet tie bija tieši mani norādījumi," viņš teica, atkal militārā manierē piesakoties.
  
  
  "Lieliski," es teicu. Satriekusies es atgriezos savā istabā un aizvēru durvis. Es klusībā atbrīvojos no halāta, saritināju bikšu stilbiņas un savā koferī atradu baloniņu aerosolu. Nezinu, vai tās saturs nekaitēs kādai mušai, bet, ja uzklāj uz rokām no sešu collu attāluma, veidojas plāns slānis, kas cieši pieguļ pie ādas. Tas kļūst ciets kā degunradžu āda, un, kad tas izžūst, to var noņemt kā cimdu. Tas ir neoprēna atvasinājums, ko izstrādājis viens no mūsu brīnumķīmiķiem. Man tas būtu vajadzīgs tieši tagad.
  
  
  Es pamāju ar rokām gaisā un saritināju pirkstus maksimāli žūstot divās minūtēs. Tad es pacēlu no gultas Zanes Grejas grāmatu un pienesu pie loga. Es izveidoju kroku augšējā labajā stūrī, kas aktivizēja lietu, lēnām noskaitīju līdz divdesmit pieciem un atvēru logu. Tad ļāvu tam peldēt un ātri atkal aizvēru logu. Pēc piecpadsmit sekundēm šis neprāts izcēlās.
  
  
  Gelignīts eksplodēja tā, it kā divi tankkuģi būtu sadūrušies savā starpā, un konfeti izšāva pa visu ielu visos virzienos, gandrīz līdz pat viesnīcas ieejai.
  
  
  Tajā brīdī es jau biju pie otra loga, un tad ārā. Es nokāpu no balkona uz stūra ķieģeļu mūri, ar vienu aci vērojot, kā cilvēki steidzas no saviem posteņiem alejā uz sprādziena vietu.
  
  
  Manas rokas satvēra plašās nišas, un es nolaidos, tik tikko nepamanot no ielas. Tikai dažas sekundes ilgāk, nekā tas būtu prasījis skaistajā, bet antīkajā liftā, es devos lejā. Nokļuvusi tur, es devos pa vēl diezgan pamestu ietvi uz otru stūri un devu signālu taksometram.
  
  
  Es viņam pastāstīju savu galamērķi, vietu, kas atrodas tuvu manai otrajai kontaktadresei, bet pietiekami tālu, lai atbrīvotos no vajātājiem.
  
  
  Kad izkāpu, pagriezu divus stūrus un iegāju viesnīcas vestibilā, kur miegainā galda darbiniece man pamāja ar galvu, it kā es būtu parasts tūrists, kas piederētu šeit. Tad izgāju pa dienesta ieeju. Es uzgāju aleju. Divas mājas no mana galamērķa, es iegāju portikā un gaidīju vēl trīs minūtes, lai pārliecinātos, ka neviens man neseko. Brauktuves un ietve palika tukša. Es devos tālāk un tad devu divus īsus un vienreiz garus signālus zvanam ar Krāsns zīmi. No automātiskās durvju atvēršanas atskanēja "Chick" skaņa, un es biju tik iekšā, ceļā uz augšu.
  
  
  Otrajā stāvā pie durvīm mani gaidīja plikpaurīgs pusmūža vīrietis. Viņš strādāja māsas valsts aģentūrā. Viņš bija ģērbies izbalējušā sarkanā flaneļa halātā bez jostas pār izspiedušos vēderu, ko tik tikko slēpa šausmīga dizaina saburzītās apakšbikses.
  
  
  “Jautājumi, jautājumi, jautājumi. Tie mīļie AH puikas domā, ka esmu Lieves Litas un ANP kombinācija. Mums ir jārunā ar viņiem par pārmaiņām.
  
  
  "Tieši tāpēc es esmu šeit," es teicu. - Nāc, Mac.
  
  
  "Gilkrists," viņš drūmi sacīja. "Nevis Mac."
  
  
  Caur glīto, kopto dzīvojamo istabu viņš iegāja guļamistabā, kas izskatījās tikpat tīra, cik nekopta. Lielā riekstkoka rakstāmgalda atvilktne tālākajā galā pie sienas bija atvērta, atklājot radio, kas aizņēma pusi atvilktnes. Otru pusi aizņēma elektronisko ierīču juceklis, tostarp telefons ar vairāku pogu runas pārveidotāju.
  
  
  "Nolaupīšanas, slepkavības, bumbas," viņš kurnēja. “Es domāju, ka esmu diplomātiskajā dienestā, nevis cienījamā spiegu sabiedrībā. Ļaujiet man piezvanīt, pēc tam varat runāt ar savu priekšnieku, izmantojot runas pārveidotāju. Varbūt tad es atpūtīšos.
  
  
  Viņš nedaudz pagrieza ciparnīcas, tad pieskārās Morzes taustiņam blakus ierīcei.
  
  
  Viņš turpināja kurnēt. "Dažiem no mums ir jāstrādā regulāras stundas iztikai. No deviņiem līdz pieciem. Neskrien no vienas gultas uz otru un no viena grila uz otru. Lūk, Kārter. Nu, jums būs nepieciešami dažādi spiegi jūsu spiegu tīklam.
  
  
  Vanaga sausā balss jau skanēja man ausīs, kad atbildēju uz zvanu. "Tu esi sava veida ģēnijs, Nik," viņš teica. “Es sūtu jūs risināt nelielu problēmu, un pirmās ziņas, ko saņemu, ir, ka jūs pats esat galvenā problēma. Šeit ir rakstīts...” Es dzirdēju viņu nepacietīgi pārlapojam savus ziņojumus. "Šeit ir rakstīts, ka jūs nolaupīja divi puiši, kuri piesēja jūs pie iesma un grasījās apgrauzdēt jūs dzīvu, kad jūs atbrīvojāties un aizbēgāt no viņiem." Nāve "nezināma iemesla dēļ". Nu, es varu uzminēt bez papildu pavedieniem, bet es vienmēr domāju, ka būs nepieciešami četri vīrieši, lai satvertu vienu no maniem puišiem. Un seši, lai cīnītos pret jums.
  
  
  Es riskēju ar pārtraukumu, lai viņam paskaidrotu, kā es tiku nolaupīts. Ne jau tas padarīja Vanagu iecietīgāku.
  
  
  "Es zinu, ka jūsu mānīšanās ar šo karsto cāli bija nepieciešama," viņš teica, "bet ne tādā nozīmē, ka jūs šajā procesā pievīlaties. Man ir vienalga, vai tu ej gulēt ar kādu...” Es gandrīz jutu, ka viņa domas virzās uz sensacionālo, kaut arī neticamo atklājumu... sniedz jūsu informācija. Bet ne tad, ja jūs atverat sevi likvidēšanai.
  
  
  "Es vēl neesmu likvidēts," es teicu.
  
  
  - Kuru puiši tie ir? - viņš jautāja, it kā man būtu līdzi pilns starptautisko noziedznieku fotogrāfiju katalogs.
  
  
  "Viņi man neuzrādīja savu autovadītāja apliecību," es teicu, atbildot uz viņa sarkasmu. “Arī uz līķiem nebija dokumentu. Bet es nedomāju, ka viņiem ļoti patika amerikāņi, kas var liecināt par komunistiem. Lai gan tas mūs nekur neved. Šodien tēvocis Sems ir draugs visiem, bet nākamajā dienā viņš var kļūt par ienaidnieku."
  
  
  "Palieciet pie nolādētajiem faktiem," sacīja Vanags. “Saglabājiet savu politisko filozofiju savām draudzenēm. Man ir viņu fotogrāfijas teleksā, un Roma var tikai apstiprināt, ka viņi ir ģildes ārštata biedri. Tie tiek izīrēti visiem. Bet es gribu zināt: vai esat atradis kaut ko, kas apstiprinātu Andersona aizdomas?
  
  
  "Es atradu pietiekami daudz, lai man būtu aizdomas," es teicu. "Bet ar to nepietiek, lai saprastu, cik tas ir nopietni un kur tas notiek." Es pārgāju uz ātru kadru: mans priekšstats, ka "Pasaules gals" nav nekas vairāk, kā tas parādījās virspusē, bet arī to, ka militāro rekvizītu kolekcija varētu būt ļoti vilinoša kādam, kurš aizraujas ar starptautisku jucekli. Šie puiši vienmēr ir visur pasaulē.
  
  
  "Līdz brīdim, kad tie divi ienāca manā guļamistabā," es secinu, "es šaubījos, ka Andersonam ir taisnība. Bet kāds mēģināja mani nopratināt. Un jautājumi, kurus viņi mēģināja no manis izspiest, norādīja tieši uz “pasaules galu”.
  
  
  Viņš apstājās uz dažām sekundēm, lai apsvērtu faktus, ko es viņam pateicu. Es atkal dzirdēju papīra šalkoņu.
  
  
  "Kaut kas cits," viņš teica. "Bumbas uzbrukums. Vai kāds cits mēģināja jūs nogalināt vai atkal tā bija tā pati nolaupīšana?
  
  
  "Tas biju es," es teicu. Pirms viņš paspēja protestēt, es viņam paziņoju par savu steidzamo atkāpšanos no Le Superbe, lai informētu viņu par mani.
  
  
  "Labi," viņš teica ar nopūtu. - Kā tu tagad atgriezīsies? Vai jūs tagad uzspridzināt visu Kolizeju?
  
  
  Es viņam pateicu, ka nedomāju, ka tas būtu vajadzīgs, un sāku stāstīt par savu atgriešanās plānu.
  
  
  "Nē, nē, Nik," viņš teica. "Jo mazāk es zinu par jūsu darba veidu pārsteidzošajām detaļām, jo vieglāka ir mana dzīve. Bet tas, ko šeit neviens nevar saprast, ir tas, ka kādam izdevās uzzināt, ka jūs bijāt tajā lidmašīnā. Vai esat pārliecināts, ka šo meiteni Rozānu ne velti piesaistīja jūsu liktenīgais šarms?
  
  
  "Varbūt tas palīdzēja," es pieticīgi atzinu. "Bet varu derēt, ka viņa ir kāda mazulis." Manas viesnīcas adreses norādīšana viņai varētu būt nedaudz paātrinājusi lietas. Bet tas viņiem ir tikpat vērtīgs kā mums.
  
  
  "Lai kas viņi būtu," Vanags nomurmināja. “Es pārbaudīšu meiteni trīs reizes: mēs, Interpols un Alitalia. Nodošu Goldijai arī finanšu detaļas. Pieci simti tūkstoši dolāru. Es to zināju, bet tas varētu būt jauns rekords. Man ir datu lapas par jūsu jaunajiem biedriem ceļā. Uzaiciniet Gilkristu pārraidīt Andersona rakstīto, lai es varētu uz vietas izdarīt dažus minējumus. Jūs saņemsit atbildes no Haimenas. Gilkrists parasti tikai domā. AA, Šveices numura zīme, vācu jaunavas. Es pieminēju vārdu, kas līdzīgs Jungfrau. "Varbūt tas Andersons bija traks. Vai varbūt arī tu. Varbūt mēs visi esam. Nu, jūs dodieties atpakaļ uz viesnīcu un mēģiniet pagulēt stundu, pirms atgriežaties pie Romas Nerona laika ainas atkārtošanas.
  
  
  Skrambleris noklikšķināja, kad Vanags nolika klausuli.
  
  
  Kurnošs Gilkrists iebāza papīra lūžņus, ko biju paņēmis no Andersona mantām, raidīšanas aprīkojuma spraugā un ar prieku atvadījās.
  
  
  Paņēmu taksi un izkāpu aiz viesnīcas, kur pamanīju dienesta ieeju. Man bija vienalga, vai kāds mani ieraudzīs, bet es negribēju sagraut savu vārtsargu, pārspējot viņu gudrību.
  
  
  Es ar liftu uzkāpu uz savu stāvu un apstājos pie gaiteņa sienas. Stūris atradās dažu pēdu attālumā no manām durvīm. Nonācis līdz stūrim, es ieraudzīju sargu, kaprāli ar zīmotnēm, pie mana dzīvokļa durvīm piesardzīgi un modram stāvam. Labi.
  
  
  Es izkratīju dzeltenās kapsulas no pudeles, ko Kamila man bija atstājusi. Ātri aizmetu pudeli otrā gaiteņa galā. Es nesagaidīju, kad sargs atgriezīsies. Viņš bija skarbs, labi audzināts zēns, un es varēju uz viņu paļauties. Brīdī, kad izdzirdēju pudeles atsitienu pret sienu, es izrāvos pa durvīm. Sargs pa gaiteni veica noteiktos piecus sešus soļus, jau turēdams gatavībā karabīni. Pagāja minūte, lai saritinātu bikšu kājas, uzvilktu halātu un izbāztu galvu no durvīm, lai redzētu, kā sargs atgriežas savā postenī ar tukšu sejas izteiksmi.
  
  
  "Es tagad piezvanīšu apkalpošanas dienestam, lai paņemtu brokastis," es paskaidroju. "Es tikai gribēju, lai jūs zināt, ka tas notika. Vai es vienkārši nedzirdēju skaņu? "Nekas, kungs," viņš teica. "Neliels sprādziens. Studenti, komunisti, monarhisti. Jums vienmēr ir šie nekārtību cēlēji. Starp citu, virtuvē ir arī viens mūsējais, kurš uztur kārtību.
  
  
  Es nolēmu izmantot Vanaga padomu un mēģināt nedaudz pagulēt pirms nākamās operācijas. Kamillas losjons iedarbojās tik labi, ja neskaita dažas vājās vietas, ka likās, ka nekad neesmu cepta.
  
  
  Es novilku halātu, nokāru bikses un jaku, uzmetu kreklu un kaklasaiti uz krēsla un gatavojos atgriezties gultā. Pūta aukstais marta rīta vējiņš, tāpēc devos aizvērt istabā logu.
  
  
  Bet ne tikai šis logs, bet arī logs priekšā bija vaļā. Es sasodīti labi zināju, ka aizvēru to, tiklīdz nometu bumbu. Kāds bija manā istabā, kamēr es biju prom. Kāds, kurš vēl varētu būt tur.
  
  
  
  
  4. nodaļa
  
  
  
  
  
  Miegs būs jāpagaida nedaudz ilgāk.
  
  
  Es izvilku Luger no apvalka virs jakas un devos atpakaļ uz durvīm. Pārmeklēt istabu bija viegli: iebrucējs nevarēja izmantot gaiteņus, lai atgrieztos jau pārmeklētajā zonā. Ir tikai divas lielas istabas, dzīvojamā istaba un guļamistaba, kā arī liela vannas istaba. Collu pa collai es gāju pa dzīvojamo istabu. Es neaizmirsu paskatīties aiz dīvāna, aiz smagajiem aizkariem. Alkoholisko dzērienu bārs bija pārāk mazs pat Pjero izmēra vīrietim, bet es to tomēr paskatījos. Viss bija tukšs. Tas pats notiek guļamistabā: aiz aizkariem, skapī, zem gultas.
  
  
  Atskanēja durvju zvans. Es pavadīju šīs dažas sekundes, aizslēdzot vannas istabu no ārpuses un iespiežot krēslu zem durvju roktura. Ja kāds apmeklētājs tur paslēptos, viņš nevarētu iznākt, kamēr es dabūšu savu pusdienu paplāti.
  
  
  Viesmīlis baltā jakā pasniedza man paplāti ar ēdienu. No vienas puses viņu ieskauj mans vārtsargs, no otras – otrs formassargs, kurš man apliecināja, ka atrodas virtuvē un pārrauga brokastu gatavošanu. Es pateicos viņiem, iedevu dzeramnaudu viesmīlim un devos atpakaļ, lai pabeigtu meklēšanu.
  
  
  Arī vannas istaba bija tukša.
  
  
  Bet atvērtais logs palika noslēpums. Manas prombūtnes laikā kāds bija iekļuvis, iespējams, no jumta, kur notekcauruļu nelīdzenais profils, dekoratīvā skulptūra un skursteņu pārsegumi visus paslēpa no patruļu acīm uz ielas. Nu, tam bija vajadzīgs gudrs, bezbailīgs cilvēks. Es nevarēju atļauties nenovērtēt savus pretiniekus.
  
  
  Otrā guļamistabas apskate apstiprināja manu diagnozi.
  
  
  Mans čemodāns un diplomātiskais portfelis tika rūpīgi pārmeklēti. Viss tika rūpīgi atgriezts savās vietās, izņemot gandrīz neredzamās matu blīves, kuras biju uzlikusi abām mantām pirms aiziešanas. Slepenais nodalījums mazajā portfelī netika atrasts. Es paņēmu līdzi Luger un nazi, tāpēc no manas Džerija Kerra puses nebija nekā aizdomīga. Es izņēmu no čemodāna nevainīgā izskata tranzistoru radio un atgriezos darbā. Es vēlreiz pārmeklēju trīs telpas, šoreiz meklējot klausīšanās ierīces. Radio izskatījās kā jebkurš cits tāda paša izmēra radio, taču ar dažām kustībām to varēja pārvērst par efektīvu slēpto elektronisko klausīšanās ierīču detektoru.
  
  
  Man bija vienalga, vai mani apbēdināja. Es saglabāju visu, kas saistīts ar manu īsto Nika Kārtera identitāti, drošākām vietām nekā Le Superbe dzīvokļi. Bet es reiz ātri paskatījos uz jaunāko, vismodernāko video aparatūru: platleņķa objektīviem, kas nav lielāki par spraudītes galvu un spēj pārraidīt attēlu uz ekrānu vairāk nekā kilometra attālumā. Es varēju kontrolēt Nika Kārtera runu, taču kustīgie kadri, kuros es izģērbu un ieeļļoju Luger, rakņājos pa slepeno nodalījumu, lai meklētu rezerves TT gāzes bumbu vai citas rotaļlietas (AH Tehnisko triku nodaļa), ne visai atbilstu manam hiperseksualizētajam vienkāršajam Džerija tēlam. Karrs, Teksasas pleibojs.
  
  
  Vienu pīkstienu saņēmu viesistabā, maza raidītāja nagla uz postamenta istabas stūrī. Droši vien ar to pietika, lai uzņemtu pat visklusāko sarunu apkārtnē. Es atstāju viņu tur, kur viņš bija.
  
  
  Guļamistabā tās bija divas: viena aiz spoguļa virs tualetes galdiņa, otra puse paslēpta aiz vienas no auduma pogām uz stepētā galvgaļa. Es nezināju, vai justies glaimotam vai apvainotam par šo nesamērīgo interesi par matrača lietošanu. Bet es viņu atstāju vienu. Jebkurš mikrofons var darboties abos virzienos, un, iespējams, es varētu tos izmantot kā nevainīgus AH apkārtējos.
  
  
  Vannas istabā nekas neliecināja. Daļēji tas bija tāpēc, ka tekošs ūdens var apgrūtināt pat vislabāko noklausītāju. Tāpēc, ja man kādreiz ar kādu būtu jārunā nopietna, es to darītu, pilnībā izmantojot dušu, plūstošus jaucējkrānus un vairākas skalošanas.
  
  
  Mazliet mazāk satraukts, es paēdu savas aukstās brokastis un pēc tam iegāzos gultā. Laikam jau bija pagājusi pusotra stunda, kad mani pamodināja telefona zvans. Tā bija Kamilla. Mirdzošs, spilgts un gādīgs. Viņa man jautāja, vai viņas losjons man palīdzēja.
  
  
  Jo ilgāk es varēju atveseļoties, jo labāk tas bija maniem plāniem. Tāpēc es viņai pateicos un teicu (tiesa), ka zāles ar mani ir radījušas brīnumus, bet (nav taisnība), ka es joprojām jūtos nedaudz trīce, lai gan viņas tabletes man bija devušas iespēju nedaudz izgulēties.
  
  
  "Ja godīgi," viņa nopietni sacīja, "jūsu apdegumi ir nedaudz nopietnāki nekā parasts saules apdegums. Vajag mazliet atpūsties. Renco tev piezvanīs. Un, ja varat, mēs visi varam ieturēt vēlās vakariņas un pēc tam doties uz scenārija sanāksmi. Bet tas prasīs vairākas stundas. Romā vienmēr ir vēlās pusdienas. Tāpēc atpūtieties. Man tiešām bija vajadzīgas dažas stundas, lai mana skaistumkopšanas rutīna atgūtos no pagājušās nakts postījumiem!
  
  
  Es viņai vēlreiz pateicos un atmetos atpakaļ gultā, lai negulētu, bet lai ļautu savam ķermenim nomierināties, kamēr mans prāts pārbauda faktus un izstrādā plānus.
  
  
  Šī ziņa par vēlām pusdienām izklausījās labi. Šeit ir vēl labāks skripta pārskats. Es joprojām biju pārāk neinformēts par daudzām lietām, un, jo vairāk uzzināju par pasaules galu, jo labāk tas bija. Varbūt tad es varu izgaismot šo tumsu.
  
  
  Renco piezvanīja pēc dažām minūtēm. Atbildot uz zvanu, es izkliedzu dažus pārliecinošus vaidus. Pusdienas bija paredzētas pulksten pusdivos kārtīgā pusdienu ēdnīcā netālu no viesnīcas. Scenārija apspriešanai bija jānotiek uzreiz pēc tam kluba slēgtajā sanāksmju telpā.
  
  
  "Tur jūs redzēsiet dažus slaidus ar citām mūsu aprīkojuma daļām," sacīja Renzo. "Un tad jūs uzreiz dzirdēsit galvenās sižeta līnijas."
  
  
  "Jā, es to gribētu, Renco," es teicu. "Bet man joprojām ir tāda sajūta, ka esmu nodīrāta dzīvam."
  
  
  "Es nevēlos tevi sasteigt, Džerij," viņš neapmierināts teica, "bet tas varētu būt svarīgi un interesanti jums kā investoram... Ja vien jūs nepārdomājat."
  
  
  "Protams, es joprojām nodarbojos ar biznesu," es teicu. "Es tikai ceru, ka izdosies tikt cauri visai šai scenārija diskusijai."
  
  
  "Brīnišķīgi," viņš teica. Un viņš man teica, ka nedaudz atliks pusdienu sākumu, lai es varētu vēl mazliet atpūsties. "Un es parūpēšos, lai mēs pabeigtu maltīti ar Romanjas brendiju no manas ģimenes zemes." Tas dos jums spēku pārbaudīt mūsu scenārija pārskatu. Uz redzēšanos.
  
  
  Man bija piecas stundas brīva laika. Uz jautājumu, kā es varētu izmantot šo laiku, gandrīz uzreiz atbildēja mans cienījamais sargs, kurš pieklājīgi pieklauvēja pie manām durvīm un pasniedza uz zemāk esošā galdiņa man atstāto aploksni.
  
  
  "Mūsu eksperts ir pārliecināts, ka šī nav pasta bumba," viņš teica. Bet viņš palika ar mani viesistabā, līdz es to atvēru bez uguņošanas un starojuma. Tas bija glīti nodrukāts ielūgums uz primitīvu izstādes atklāšanu galerijā Via della Fontanella nākamajā otrdienā.
  
  
  Šo es viņam parādīju ar komentāru, ka tikmēr esmu pievienots kultūras piesūcekņu sarakstam. Viņš iesmējās un atstāja mani vienu.
  
  
  Kad tas bija pazudis, es ievietoju savu sīktēlu vienā no stūriem un viegli noņēmu plastmasu, par kuru es zināju, ka tur atrodas. Tas bija Haimana ziņojums par to, ko Vanags pirms dažām stundām bija atklājis par maniem jautājumiem. Valdības aģentūru ārējai tehnikai var būt aizauguša gliemeža ātrums, bet mazas valsts aģentūras, piemēram, AH, vajadzības gadījumā var darboties gaismas ātrumā.
  
  
  Taisnstūrveida kartītē bez plastmasas vāciņa bija seši mazi pelēki kvadrātiņi. Es to ienesu guļamistabā un no tās slēptuves savā diplomātiskajā portfelī izvilku 200x rotaslietu lupatu. Tad man vajadzēja arī manas naktslampiņas palīdzību, lai atšifrētu blīvi saliktos datus un pārsūtītu tos uz atmiņu.
  
  
  Pirmajā kvadrātā bija pārsvarā mana pusmiljona dolāru čeka kaitinošās detaļas; kā tas tika apstrādāts, ja kādreiz bija nepieciešams anulēt abonementu. Otrais un trešais bija saistīts ar Andersona skricelējumu analīzi, un es pamanīju, ka iekšējā dienesta gudrie puiši no tā neizpelnīja daudz vairāk nekā es. Skice ar nosaukumiem, kas centrēti ap burtu L, uz kura ir burts CH un neatšifrējams Jungs... un vēl kaut kas, ir saņēmis duci dažādu interpretāciju. Vienīgais, kam bija jēga, bija interpretācija, ko es tam jau biju sniedzis, tas, ka burts L varētu apzīmēt Lugāno, kur profesoram Dottore Simca bija sakari ar Šveices banku. Bet labākajā gadījumā tas nozīmēja kaut kādu satraukumu ar frankiem un lirām. Kāds skeptiķis uzskrāpēto vārdu izlasīja kā Junga formātu, rupji sakot: jaunības augums, kas savukārt varētu attiekties uz Pjēro Simku, ņemot vērā viņa augumu. Cits iebilda, ka tam jābūt jungflucht, citam jung-freudig, citam jung-flucht, attiecīgi relaksācijai, priekam, nolādēšanai. Viens ir vēl absurdāks par otru. Šeit ir runa par svētku logotipiem.
  
  
  AA apzīmējumam man tika dots tikpat bezjēdzīgu iespēju saraksts - no reklāmas aģentūras un automobiļu asociācijas līdz mazai muižniecībai. Tas arī nav ļoti loģiski. Es pats to būtu varējis atklāt desmit minūtēs bibliotēkā iepretim vēstniecībai.
  
  
  Otrās rindas pirmajos divos lauciņos ir sīkāka informācija par seru Hjū Mārslendu, Lorenco Konti, Studs Mallory un Pjero Simku. Tas viss bija ļoti interesanti, bet es nevarēju neko iekļaut nevienā shēmā. Izņemot, iespējams, nežēlīgās ambīcijas, kas savienotas, vismaz serā Hjū un Studā, ar lielu emocionālo un garīgo nestabilitāti, kas nav nekas neparasts izcilu filmu tēlu vidū. Šķita, ka ganāmpulka problēmas galvenokārt ir saistītas ar pudeli. Viņš bija regulārs dzērājs un parasti labi panes lielu alkohola daudzumu. Taču ik pa laikam, ik pēc sešiem mēnešiem līdz pusotram gadam, kaut kur viņa ķermenī noslēdzās ķēdes pārtraucējs, un viņš ar sirēnas skaņām tika aizvests uz ļoti drošu pansionātu. Lai gan ziņojumā tika atzīmēta Renco atkarība no kokaīna, ko Kamilla bija pieminējusi iepriekš, viņa prāta zudumi nebija saistīti ar narkotikām vai alkoholu. Tas notika tikai tad, kad viņš, kā tas bija diezgan bieži, bija pārpūlējies vai noguris no visām dēkām, ar kurām viņš finansēja savu impēriju un impērisko dzīvesveidu. Es redzēju, ka viņa mātes ģimenei, nelielai, lai arī senai muižniecībai, faktiski piederēja zemes ap Romu. Zemi un īpašumus vispirms atsavināja Musolīni fašisti, bet pēc kara — kristīgo demokrātu valdība.
  
  
  Es arī redzēju, ka pirms četriem gadiem pēc viena no viņa nervu sabrukuma Renzo tika izārstēts un nomierināts tajā pašā lauku atpūtas namā, kur Studs periodiski cīnījās ar delīriju. Bet tā bija dārga, populāra un ietekmīga māja, un, ja es pārbaudītu pacientu sarakstu, lai izveidotu jaunus sakarus, es atrastu pusi cilvēku, kas parādījās ziņu pirmajās lapās Eiropā, kā arī dažus amerikāņus un aziātus. .
  
  
  Sers Hjū Mārslends bija cilvēks, kura ģerbonī nebija nekādu acīmredzamu plankumu. Ceļā no daudzsološa studenta no Birmingemas caur Oksfordu viņam bija daudz nepierādītu trūkumu. Viņš joprojām kāpa. Viņam bija noslēpumaina spēja izkļūt no industriālajiem kompleksiem tieši pirms tos aprija skandāls vai bankrots, jau monetizējot savas akcijas sterliņu mārciņās, Šveices frankos vai Vācijas markās. Viņš kļuva par miljonāru vairākas reizes mārciņās un apmēram divreiz vairāk dolāros. Pateicīgā karaliene viņu cildināja par viņa labdarības darbu (OBE 1963; MBE 1971), lai gan manās piezīmēs bija norādīts, ka viņa darbība lielākoties sastāvēja no viņa vārda uzklāšanas uz rakstāmpiederumiem un sabiedrības balstu slaukšanu. Viņš ieņēma vairākus daļēji apmaksātus amatus, no kuriem viens bija Amerikas Savienotajās Valstīs ANO UNICEF departamentā. Viņš nebija precējies, taču mīlēja meitenes un ik pa laikam šķita nedaudz rupjš ar viņām, lai gan centās atturēties no publiskiem skandāliem.
  
  
  Pjēro Simka, bez pārsteigumiem, bija visinteresantākais no četriem. Tāpat kā Renco, viņam bija ģimenes saites ar veco muižniecību. Taču atšķirībā no Renco viņš saglabāja ģimenes īpašumu visu valdības maiņu laikā un viņam bija sākuma kapitāls, kā arī interese par visu, sākot no naftas ķīmijas rūpniecības līdz mākslas dārgumiem. Iebiedēts un nežēlīgi vajāts sava auguma dēļ, viņš atteicās ļauties kļūt par blēņu, un šajā brīdī viņa augums jau bija kļuvis par priekšrocību. No Triestes līdz Sicīlijai viņu sauca par mazo milzi. Viņa ģimenes īpašumi atradās ziemeļos, netālu no Gardas ezera. Viņš ienāca politikā kā kristīgais demokrāts, bet vēlāk izšķīrās, izveidojot savu, vēl vairāk labējā spārna atšķēlušos partiju. Valsts vēlēšanās viņam nebija lielas nozīmes, taču viņa paša vēlēšanu apgabals vienmēr viņu atgrieza Senātā, kur viņš izmantoja savu amatu, lai risinātu sarunas un intrigas ar visām pārējām partijām. Viņš bija talantīgs padomnieks visām partijām, arī starptautiskā līmenī. Un ANO izmantoja viņa pakalpojumus, lai risinātu sarunas ar arābu teroristu grupējumiem, ar Dienvidamerikas Tupamaros un nemiernieku līderiem no Centrālāfrikas. Kāds Milānas laikraksts viņu sauca par "mazo Henriju Kisindžeru", un, iespējams, tas nebija tik slikts raksturojums.
  
  
  Pēdējais laukums bija sieviešu teritorija. Vispirms Kamilla, tad Rosana. Pēc tam sekoja īss Kamillas mīļotāju saraksts, kurā bija rakstīts "Kas, kas, kur - Itālijas rūpniecība, politika, finanses un globālā elite". Lielākā daļa no saraksta bija atzītas sieviešu mednieces, taču es biju nedaudz pārsteigts, kad viņu vidū atradu Pjero Simku ar piezīmi, ka viņa vārds viņas guļamistabā ir Dons Lupo (Kungs Vilks). Citā ziņojumā viņš netika minēts kā īpaši aktīvs darījumos, taču es par Kamillu zināju no pirmavotiem, ka viņa var iegūt jebkuru vīrieti, neatkarīgi no tā, cik liels vai mazs. Kamillas gadījumā politikā nav nekā īpaša, tikai viņa bija reģistrēta kā komuniste, kas Itālijā neko nenozīmē. Tas ir sava veida šiks turīgo Eiropas kino un teātra aprindās. Es atcerējos Pjero aktivitātes un zināmas ziņkārības un veselīgākas intereses dēļ nejauši pieminēju tās Kamilai. Mana vēlamā Rosana šķita interesantāka manu paša piedzīvojumu gaismā. Viņa piedzima Padujā tikai pirms divdesmit gadiem. Viņa tur devās uz skolu un divus gadus apmeklēja koledžu, pirms 19 gadu vecumā kļuva par stjuarti.
  
  
  Pēc tam viņa ātri pārcēlās no nacionālajiem lidojumiem uz starpkontinentālajiem lidojumiem. Iemesls, kāpēc viņai bija jāpamet universitāte, bija viņas saistība ar kādu maoistu studentu un viņas rīcība. Bet viņa tika reģistrēta kā Monarhistu Atbrīvošanas partijas, Pjēro Simkas separātiskās partijas biedre. Iespējams, ka viņa savu karjeru izveidoja, pateicoties Pjero ieteikumiem, jo viņas tēvs bija dažu Mazā milža ziemeļu zemju pārvaldnieks.
  
  
  Tas viss ierosināja nedaudz neskaidru skaidrojumu, bet radīja vairāk jautājumu nekā atbilžu. Ja viņa kaut kādā veidā bija iesaistīta "Pasaules galā" ar Pjēro starpniecību, kāpēc viņa būtu iesaistīta mēģinājumos nogalināt Teksasas zelta zosu, pirms viņa varēja izdēt savu zelta olu? Vai arī viņa jau bija pārrāvusi vecās saites ar šo vīrieti un vienkārši izmantoja Pjero kā senu ģimenes paziņu? Šī nebūtu pirmā reize, kad kāds maina pusi, lai iegūtu darbu, ko tik ļoti vēlas, lai tikai iepriecinātu savus priekšniekus. Bet, ja kaut kas smaržoja pēc "pasaules gala", mana pagātnes pieredze to saistīja ar organizāciju, kas saistīta ar naudu, nevis ar nejaušu, kašķīgu jauniešu grupu.
  
  
  Manas domas sāka griezties. Viens veids, kā pārtraukt tērēt laiku sevis apmierināšanai, ir piezvanīt uz Rosana man norādīto tālruņa numuru. Lielākā daļa aviokompāniju apkalpes locekļiem deva aptuveni vienu dienu atvaļinājumu, kad viņi atgriezās no ilga lidojuma, un katrai tikšanās reizei ar Rozanu, neatkarīgi no tā, vai viņa kliedēja noslēpumu vai nē, bija savs šarms. Un Kamilla tik un tā turpmākās stundas būs pārāk aizņemta ar savu kosmetologu.
  
  
  Atradu numuru savā adrešu grāmatā un iedevu viesnīcas operatorei. Mana līnija gandrīz noteikti tika noklausīta, taču ar manu pašreizējo tēlu nebija nekas neparasts, ka vēlējos saukt glītu meiteni. Turklāt vairākiem pret Nika Kārtera kustības vai pret Džerija Kera vērstās kustības dalībniekiem bija jāzina, ka viņi jau vienreiz ir sagrābušies.
  
  
  Uz telefona zvanu atbildēja meitene ar Centrālamerikas akcentu un aizliktu degunu. Tad es dzirdēju viņu kliedzam: "Rosie, kāds jokdaris, Carr."
  
  
  Tad Rosana mīļā, klusā balss. "Sveiks, Džerij. Kāds pārsteigums! Tagad, kad esat starp visiem šiem brīnišķīgajiem kino cilvēkiem, es nedomāju, ka dzirdēšu no jums vēlreiz. Turklāt es pa radio dzirdēju, ka tevi nolaupīja un tad tu aizbēgi. Man likās, ka tu esi slimnīcā un nevari... uh, neko darīt.
  
  
  Tas iznāca tik burvīgi un nevainīgi, ka šķita, ka pastāv deviņi pret vienu iespēja, ka viņa bija tā, kas norādīja uz Gorilu rūtainajā jakā un Pepi.
  
  
  "Nē," es teicu tādā pašā jautrā tonī. “Es neatrodos slimnīcā, un es varu arī... uh... izmantot dažas lietas. Bet, dārgā Rosana, joprojām ir dažas lietas, par kurām es neesmu pārliecināta, un, ja jums ir laiks, varat man palīdzēt to izdomāt.
  
  
  Viņas smiekli bija tikpat neķītri, cik apburoši. "Man vienmēr ir laiks labdarībai un rūpēm par jums," viņa teica. 'Kad?'
  
  
  ES jautāju. - “Kā man bija tas apšaubāms gods novietot manas istabas priekšā sargu, bet, ja es viņam to pateikšu, viņš izlaidīs manus apmeklētājus.
  
  
  "Ah," viņa teica. "Tas ir vēl aizraujošāk. Es būšu pie jums pēc piecpadsmit minūtēm, atkarībā no mūsu briesmīgās satiksmes.
  
  
  Viņa turēja savu vārdu. Es brīdināju sargu pie durvīm, un viņš ar cieņu pieklauvēja, lai ar greizsirdību paziņotu, ka ir ieradusies jauna dāma, kas sevi sauca par medmāsu. "Nevis medmāsa, bet fizioterapeite," Rosana jautri sacīja. Viņa ielidoja viesistabā, valkājot pelēku pinkainu kažoku un smieklīgi pelēku cepuri, piemēram, cepuri. Viņa nesa cepuri pa istabu, noliekot to uz pārpildīta krēsla. Tad viņa izkāpa no mēteļa.
  
  
  "Ak Dievs," viņa teica vienā vārdā. "Tas ir daudz vairāk privātuma nekā atrasties lidmašīnā, un jūs izskatāties tik labi, ka viss jūsu stāsts ir izdomāts, lai mani ievilinātu šeit."
  
  
  Bez mēteļa Rosanas garā, aristokrātiskā figūra bija piesegta tieši tik daudz, lai atbilstu sabiedriskās pieklājības prasībām. Viņai bija mugurā īsa kleita no viegla, cieši pieguļoša ceriņu materiāla. Viņas skaistās kājas bija klātas ar pērļu pelēkām zeķēm. Pelēkās zamšādas platformas kurpēs viņa sniedzās gandrīz līdz manām uzacīm.
  
  
  - Labāk nekā formā, vai ne? viņa teica, drosmīgi šūpodama svārkus un īsi uzmetot skatienu atkailinātajiem augšstilbiem.
  
  
  "Ļaujiet man vispirms parādīt savu pieticīgo istabu," es teicu. Es galanti satvēru viņas roku. Viņa pagriezās un piespieda savu ķermeni manējam. Tā vietā, lai maigi sniegtu man savu roku, viņa mani apskāva, kas aptver visu viņas ķermeni.
  
  
  "Es nedomāju, ka jūs vispār esat ievainots." Viņa nopūtās, attālinoties dažas collas. "Un es joprojām tevi auklēšu kā traks."
  
  
  Viņa sajūsmā noelsās, kad ieraudzīja lielo gultu ar spoguli, uz kuras es biju aizvilkusi aizkarus, kad iegājām guļamistabā.
  
  
  "Tas nav nekas līdzīgs tiem sasodītajiem lidmašīnu sēdekļiem, Džerij," viņa teica, apsēžoties uz gultas malas un novilka kurpes. Viņa prasmīgi pielika roku pie vidukļa un sāka vilkt lejā šortus. "Tas ir kā olimpiskais peldbaseins tiem, kas trenējas vannā." Viņa smagi pamirkšķināja acis. "Ja es lasu starp rindām, jūs noteikti spēlējāties šeit ar Sinjorinu Kevūru brīdī, kad viņi jūs sagūstīja, vai ne?"
  
  
  "Nu," es teicu. "Viņa ienāca nejauši. Tu zini, kā tas ir, Rosana. Šī kino pasaule...
  
  
  Atkal Rosana iesmējās ar šo patīkamo smaidu, kas pārklāja visu viņas ķermeni. Un tagad viņas ķermenis tika pakļauts vēl lielākam efektam.
  
  
  "Papīros bija kaut kas cits," viņa teica. "Viņi teica, ka esat nolaupīts pilnīgi kails, un pirmo trauksmi sacēla skaistā Kamilla. Viņa pozēja ziņu fotogrāfiem ar piespiestu palagu, izliekoties, ka ir pie telefona. Pūk, Džerij, nedomā, ka esmu greizsirdīgs. Greizsirdība ir paredzēta jaunavām, kuras nezina, cik daudz dažādu, brīnišķīgu piedzīvojumu vajadzētu piedzīvot ikvienam.
  
  
  Es jau biju novilkusi jaku un tagad knibinājos ar jostu.
  
  
  – Beidz, – Rosana pavēlēja. 'Es to izdarīšu pats. Tu esi slims. Man ir jādara viss tavā vietā.
  
  
  Viņa maigi atgrūda mani atpakaļ gultā un sāka mani izģērbt ar līdzjūtības un netikliem komplimentiem pilnām vēdošām skaņām.
  
  
  Viņa bija tā pati skaistā, iekārojamā meitene, kāda viņa bija lidmašīnā, taču viņas nebeidzamajā vārdu plūsmā bija kaut kas cits, kaut kas nervozs un aizsargājošs, lai arī cik seksīgi tas izklausītos. Viņa nebija aizrautīga ar narkotikām; Es viņu rūpīgi nopētīju. Uz satīnas roku ādas nebija nekādu caurduršanas pēdu. Bet viņa runāja, glaimoja man, it kā dedzīgi pūlējās, lai es netraucētu ne vārda, ne jautājuma, izņemot mīlēšanās atbalstu. Jautājumi, kurus gribēju viņai uzdot kā sava veida šoka efektu, man būtu saistīti ar klausīšanās ierīcēm. Bet es varētu pabarot šīm klausīšanās ierīcēm pienācīgu (man) noderīgas dezinformācijas daļu.
  
  
  Tā kā mēs sapratāmies, pat šī mazā nepareizā informācija bija jāpagaida vēlāk. Rosana ir pabeigusi pilnu māsu grafiku. Viņas pilnās, mīkstās lūpas un zinātkārā mēle bija tikpat dziedinoša kā Kamillas maģiskais losjons, un es centos viņai izteikt tikpat daudz fizisku komplimentu, cik viņa man. Tad mēs atradāmies uz gultas. Rosanas platās, mirdzošās acis tvēra katru mūsu kustību spogulī, it kā viņa ne tikai priecētu sevi un mani, bet arī rīkotu savu pēdējo noklausīšanos kāda dīvaina naftas šeiha harēmam.
  
  
  "Ak, Džerij," viņa teica, joprojām drebēdamās no mūsu kulminācijas. "Tas bija pārāk labi." Likās, ka tas bija vairāk nekā tikai sekss, kas viņu ietekmēja, lai arī cik intensīvs un atalgojošs tas bija. Ir pienācis laiks izvirzīt šo jautājumu, un neviens, kas klausās, neuzskatīs par aizdomīgu, ka pēc vakardienas kņadas es izrādu zināmu ziņkāri.
  
  
  "Klausies," es teicu, glāstīdams viņas matus, un mēs izstiepāmies gultā viens otram blakus. — Vai tu nevienam neteici, ka es apmetos Le Superbes, mans dārgais?
  
  
  Viņas ķermenis neviļus attālinājās no manas rokas, bet dzirkstošās acis nepamirkšķināja. Acu spēle bija labi zināms godīguma apliecinājums, taču tikpat bieži es tās redzēju kā acīmredzamu melu zīmi.
  
  
  "Nē, Džerij," viņa teica. "Ak dievs." Viņa noripoja no manis un piecēlās, lai apsēstos gultā. "Tu nevari domāt, ka man ir kāds sakars ar zvēriem, kas jūs spīdzināja." Viņa sāka raudāt. Un mierināt visu šo drebinošo krāšņumu bija prieks, kas atkal veda no viena pie otra, tagad maigāks, jo es uzņēmos aprūpētāja un glāstītāja lomu. Kad mūsu elpošana atkal bija izlīdzinājusies, es pabeidzu savu profilu, vairāk atvainojos, draudzīgāks, bet joprojām zinātkārs un atbilstošs savai lomai.
  
  
  "Sasodīts, Rosana mīļā," es teicu. "Es tā nemaz nedomāju." Bet tas bija tik pēkšņi un tik pilnīgi bezjēdzīgi. Turklāt neviens nezināja, ka esmu šeit.
  
  
  "Ak". Rosana pieņēma manu atvainošanos un apbalvoja mani ar nejaušu skūpstu rindu no mana zoda līdz nabai. "Romā visi vienmēr visu uzzina ļoti ātri, Džerij." Pilna viesnīcas noslogojums, taksists, jūsu filmu veidotāji. Laikam kāds tevi sajauca ar kādu citu, vai ne? "Tam jābūt," es teicu. "Bet redzi, es par tevi nezinu neko, izņemot to, ka tu esi brīnišķīga un absolūti unikāla gultā un ka tu nāc no lieliskās Ķelnes vīna valsts.
  
  
  "Paduja," viņa mani neapdomīgi izlaboja, uzjautrinot sevi ar skatieniem spogulī. "Vai tu tiešām domā, ka esmu skaista, Džerij?" Vai nav pārāk liels?
  
  
  "Es nevarēju izturēt ne centimetru vairāk," es teicu daļēji patiesi. "Un ar vienu collu mazāk nepietiks." "Tas ir ļoti jauki," viņa nomurmināja. "Atbildot uz to, es jums pateikšu, kāda es esmu vienkārša meitene."
  
  
  Viņa man pastāstīja savu biogrāfiju, kas apstiprināja to, ko jau biju izlasījis mikrodrukā. Viņa pat pieminēja maoistu grupu universitātē un noraidīja to kā bērnišķīgu kaprīzi. Un, pateicoties Pjero atbalstam, viņa ieguva darbu.
  
  
  Šī bija iespēja, uz kuru biju cerējis, un tagad bija mana kārta to izmantot ar sašutuma, riebuma un greizsirdības sajaukumu.
  
  
  "Mazā Kazanova," es eksplodēju. “Redzi, es esmu kaut ko dzirdējis par viņa reputāciju sieviešu vidū. Un doma par tevi kopā ar viņu... Es pārliecinoši sakodu zobus, lai atstumtu Rozenas tēlu ar Pjero, tēlu, kas vairāk komisks nekā aizskarošs.
  
  
  "Es teicu, ka teikšu jums patiesību, Džerij." Viņa izaicinoši pacēla zodu. "Tāpēc es mīlējos ar Donu Lupo, un tas nebija tik slikti un pretīgi, kā jūs domājat. Starp citu, tava karstā Kamilla ir tik tikko lielāka par lilipīti, un tu nedzirdi, kā es par viņu ņirgājos, vai ne? "Labi." Es saviebos ar ņurdošu sašutumu. "Jums jāzina," viņa teica, "ka jaukām jaunām meitenēm reti tiek dota palīdzība par velti."
  
  
  ES jautāju. - "Vai jūs joprojām viņu redzat?"
  
  
  'Redzot tevi?' - teica Rosana. 'Jā. Mans tēvs strādā pie viņa. Un viņš ir svarīgs un regulārs pirmās klases pasažieris. Bet tas nav nekas vairāk, Džerij.
  
  
  Tas izklausījās ticami, un es nevarēju rakt tālāk, neatmaskot sevi. Nākamreiz, kad tiksimies, pārliecināšos, ka tā ir vieta, kur droši turpināt izmeklēšanu. Tagad laiks vienkārši tikšķēja.
  
  
  It kā uzminot manas domas, viņa izstiepās, lai uzmestu pēdējo iekāres pilno skatienu spogulī.
  
  
  "Katrā guļamistabā vajadzētu būt šādai sienai," viņa teica. “Ja es esmu bagāts... Bet tagad man jāiet. Man ir tikšanās pēc stundas.
  
  
  Es par to neuztraucos. Man bija pusdienas pēc stundas.
  
  
  "Es tev piezvanīšu rīt," es apsolīju. - Vai arī tu zvani šurp. Es nezinu, kāds ir jūsu drauga grafiks, bet Pjēro un viņa draugi to sagatavoja manai ienākšanai filmu biznesā, taču es neļaušu tam sabojāt mūsu atkalapvienošanos.
  
  
  Viņa jau atkal bija saģērbusies, ja to var nosaukt par gaisīgas kleitas pārklājumu, un es viņai sekoju viesistabā. Pēkšņi viņa kļuva tikpat mierīga un nopietna kā pirms minūtes bezrūpīga un entuziasma pilna ar savu trauslo pļāpāšanu.
  
  
  "Tu mani padarīji tik laimīgu tik īsā laikā, Džerij," viņa teica. “Lidmašīnā un tad atkal šeit. Tik ļoti, ka tas mani biedē un liek aizdomāties.”
  
  
  Es izskatījos tikpat nopietna kā viņa, lai pielāgotos savam jaunajam noskaņojumam. Viņa smējās.
  
  
  "Neuztraucies, Džerij," viņa mierinoši teica. “Ja labāk padomāju, es nedomāju atrast veidu, kā ar tevi apprecēties, kā to darītu lielākā daļa meiteņu. Es domāju par citām lietām. Bet rīt mēs turpināsim runāt un spēlēt."
  
  
  Pēc skūpsta viņa aizgāja.
  
  
  Es atgriezos viesistabā ar sajūtu, ka mani jautājumi varētu izraisīt viņas galvā kādu darbību, nenojaušot, kādā virzienā šīs darbības attīstīsies.
  
  
  Es aizvilku spoguļa aizkarus pirms skūšanās un ģērbšanās vakariņās. Mans tranzistors nedeva nekādu signālu, bet Mākslas akadēmijas TT nodaļā reiz man parādīja mūsu pašu pētnieku spoguli, kas lieliski pārraidīja video attēlu. Elektroniskie komponenti bija izkaisīti pa virsmu un atsevišķi, iespējams, bija pārāk mazi, lai tos atklātu, veicot meklēšanu. Man bija vienalga, ka kāds varētu gūt prieku, skatoties uz Rosanu un es tik ļoti aizņemto lielajā gultā, taču es nevarēju ļaut ziņkārīgām acīm ieraudzīt manu diplomātisko portfeli, tā slepeno nodalījumu un saturu.
  
  
  Es nomainīju savu uzvalku pret citu, ko biju speciāli izgatavojis, lai diskrēti paslēptu Luger. Ja pēcpusdienā ar Kamilu bija kaut kas intīms, man vajadzēja ātri novilkt drēbes, nerādot savu arsenālu. Bet tajā pašā laikā es negribēju neapbruņots doties uz man nezināmu teritoriju, tā pati neapbruņota cūka kā vakar. Ar stiletu Hugo bija vieglāk. Es vienkārši pārklāju savas kreisās rokas apvalku ar dubultu pārsēju slāni, kas bija likumīgi vīrietim, kurš nesen bija gandrīz apdedzis. Kamillas losjonam nebija paredzēts pilnībā izārstēt katru mana ķermeņa centimetru. Turklāt tie centimetri, kas Kamillu interesēja visvairāk, palika neskarti. Es jau veicu šo testu ar Rosana.
  
  
  Spogulī virs vannas istabas izlietnes es izskatījos gandrīz vesela. AH mēs neveicam sarežģītu ģērbšanos un grimu, mēs to atstājam mūsu mazākajiem brāļiem no citiem pakalpojumiem. Es tikai iesmērēju kādu pelēku zem acīm un padziļināja tās dažas krunciņas uz sejas. Šim un nedaudzajām nopūtām, ko ik pa laikam izlaižu, vajadzēja pārliecināt jaunos kolēģus un visus skatītājus, ka es vēl neesmu pilnībā atguvies no vētrainās nakts.
  
  
  Cieņas pilns mans vārtsargs mani veda uz liftu gaiteņa galā, kur cits sargs mani ielaida un pavadīja lejā pa kāpnēm. Tur man līdzi pie letes gāja cits karabinieri. Tas viss bija ļoti glaimojoši, taču tas ļoti ierobežoja manu turpmāko darbību. Es pierakstīju prātā, lai lūgtu Pjēro nedaudz pielaist savu apsardzi, ja iespējams.
  
  
  Viņš, Renco un Studs jau bija devušies prom, bet sers Hjū gaidīja, lai aizvestu mani uz tikšanos klubā savos Rolls ar šoferi. Mums priekšā brauca divi policisti uz motocikliem, aiz mums – trešais policists ar automātu. Kurš pa ceļam mēģinātu man uzbrukt, tas nebūtu viens no Pjero draugiem.
  
  
  Kluba vestibilā bija tieši tāds vājš, tumšs, īpaši buržuāzisks dekors, ko itāļi mīl izmantot, kad runa ir par šiku un eleganci. Tur bija visa vakardienas ballīte, izņemot pāris tās tīri popzvaigznes, kā arī pāris sirmus, druknus dažādu tautību kungus, ar kuriem tiku iepazīstināts. Pārsvarā investori un daži tehniskie speciālisti. Bija arī scenārists Kendall Lane; kalsna, nervoza, satraukta amerikāniete zilā flaneļa bleizerī, bēšās biksēs un Gucci čībās. Ikreiz, kad vajadzēja kādam paspiest roku, es biju neveikls, un ikreiz, kad nejauši kādam uzdūros, es devos prom tik bailīgi, ka visi noteikti domāja, ka viņiem ir darīšana ar traku naftu. Ja kāds mēģinātu saistīt manu personību ar šo īpašo, neiznīcināmo Niku Kārteru, mana parādīšanās šeit šo cilvēku nedaudz mulsinātu.
  
  
  Pusdienās bija daudz ēdienu un dzērienu, un tās bija neformālas. Itāļi ēdienu uztver ļoti nopietni un neļauj to sabojāt, runājot par biznesu. Es biju starp Renco un Kamillu. Pjēro un scenārists sēdēja mums pretī. Kamillas skaistumkopšanas procedūras ir padarījušas viņu skaistāku nekā jebkad agrāk. Taču viņas gadījumā šie kosmetologa apmeklējumi bija obligāti, vairāk kaut kāda sociālā prestiža un tenku dēļ ar citiem klientiem, nevis lai papildinātu to, kas sākumā bija tik brīnišķīgi. Viņa čukstēja man šķīstas, intīmas lietas, izstādīja mani apkārt tā, it kā es būtu jauns pūdelis, un pilnībā pateicās par manu ātro atveseļošanos.
  
  
  Vienīgais, kurš joprojām pieminēja "Pasaules galu", bija rakstnieks Leins. Savulaik viņš sāka kā rakstnieks un tagad ir kļuvis par veiksmīgu scenāristu, kas specializējas spiegu filmās. Viņš nejutās saistošs pieklājīgu romiešu tabu runāt par ēdienu. Viņam likās, ka viņam ir sasodīti labs stāsts, un nekas nevarēja viņu atturēt to stāstīt pa gabalu pirms oficiālās tikšanās.
  
  
  Neskatoties uz raustīšanos, iespējams, joprojām viņa sistēmā esošā deksedrīna sekām, Leins bija patīkams, vieglprātīgs cilvēks. Sirsnīgs, bet bezjēdzīgs kreisais liberālis, iestrēdzis kaut kur 30. gados. Viņa lielā apsēstība bija Trešais pasaules karš. Pilnīgi pamatotas bažas. Šajā sakarā, turklāt viens no AH pastāvēšanas iemesliem un mans mērķis. Viņa stāsts, tāpat kā vairums labu stāstu, vienmēr sākās ar vārdiem: "Ko darīt, ja..."
  
  
  "Ja," viņš teica, rādot ar pirkstu pāri galdam manā virzienā, pāri trešajam fazāna ar polentu, "viss sākās nevis ar kādu no lielvarām Ameriku, Krieviju, Ķīnu, bet gan ar amorālu grupu. cilvēkiem, kuriem ir pietiekami daudz spēka un spējas radīt virkni incidentu šajās trīs valstīs? Lielais trijnieks uzreiz reaģētu viens uz otru. Un tā kā viņiem visiem ir pietiekami daudz kodolieroču, lai iznīcinātu visu pasauli, tas būtu Zemes mātes gals. Pasaules gals, vai zini?
  
  
  Es viņam teicu, ka saprotu. Bet vai tas nebija mazliet pārdomāti?
  
  
  "Es tā nedomāju," Leins nikni sacīja. “Visa zemeslode ir pulvera muca. Paņemiet tikai divpadsmit mēnešus ilgušo vardarbību: Loca slaktiņu, olimpiskās slepkavības, Londonas sprādzienus, Belfāstas sprādzienus katru nedēļu, diplomātu izpildi Sudānā, Lielbritānijas valdības izraidīšanu no Bermudu salām... ak, mans Dievs. Un tā ir tikai aisberga redzamā daļa."
  
  
  "No tā neiznāca Trešais pasaules karš," es viņam teicu.
  
  
  "Ak," Leins teica, it kā es būtu viņam devis dzeramnaudu. “Vienkārši tāpēc, ka tas viss izstiepās noteiktā laika periodā. Mēģiniet iedomāties, kas būtu noticis, ja visi šie incidenti būtu notikuši divu vai trīs dienu laikā. Pievienojiet tam dažus sprādzienus... Kas tālāk?
  
  
  "Tad viss varētu eksplodēt," es atzinu. "Bet man tas joprojām šķiet nedaudz neticami." "Šis iebildums ir izteikts daudzas reizes." Pjēro pagriezās augstajā krēslā viņam blakus, lai atbildētu.
  
  
  — Renco var paskaidrot.
  
  
  "Par kādu brīnumu Kendall mums iedeva divu līmeņu skriptu," sacīja Renco. "Un Studs noteikti zina, kā kaut ko līdzīgu panākt līdz pilnībai. Inteliģentam un ieinteresētam skatītājam tas kļūst par nozīmīgu brīdinājumu. Citiem un diemžēl lielākajai daļai tas nav nekas vairāk kā nežēlīgs, tumšs humors. Un pat trešajam līmenim, pilnīgi bezsmadzenēm, tas būs tik fantastisks skats, ka visa pasaule noteikti gribēs pirkt biļetes.
  
  
  "Bet stāstam ir jāpaliek smagam," Leins uzstāja. “Tumšs humors, skaisti. Bet nekādas komēdijas. Doma saukt šo slepeno organizāciju par LAL to nedaudz vājina.
  
  
  "LAL," es jautāju ar kumosu polentas.
  
  
  "Visu dzīvības formu likvidēšana," paskaidroja Renco. 'Mana ideja. Bet es tev to nebāzīšu rīklē, Kendala.
  
  
  "Etiopijas atbrīvošanas fronte sevi sauca par ELF," sacīja Pjēro. "Un tajā nebija nekā smieklīga."
  
  
  "Nu, ļaujiet man padomāt," Leins sacīja, veidojot ģēnija seju, kuru mocīja visi šie bubulīši, bet kurš cenšas ar tiem sadzīvot.
  
  
  "Ar tādām zvaigznēm kā Kamila un Maikls," Renco pamāja ar roku pret galdu, kur starp fanu pūli sēdēja Maikls Sports, "mēs joprojām varētu to izdarīt un nopelnīt miljonus."
  
  
  "Es uzņēmu tikai vienu filmu, kas zaudēja naudu," nopietni sacīja Kamilla. "Bet ar šo iespējamo pārdošanu televīzijai tas var nebūt izmaksu vērts. Tu droši ieguldi manī, Džerij.
  
  
  "Tikai joko," es čukstēju viņai ausī, "ar tevi nevienam neinteresē, vai viņš ir drošībā vai nē?" Atbildot uz to, es saņēmu šo vilinošo, ļauno smaidu.
  
  
  Pie kafijas un konjaka tases man bija iespēja runāt ar Pjero par to, kas mani smagi nomāca: par maniem smagi bruņotajiem vajātājiem. Es nevarētu turpināt mest želignīta bumbas, ja vēlējos atkal pamest savu istabu. Šāda sabotāža intensīvas satiksmes apstākļos piepildītu morgu ar pārāk daudziem nevainīgiem apkārtējiem cilvēkiem. Katrā ziņā tas ir pārāk daudz, lai slēptos aiz Vanaga. Protams, es nevarēju pateikt Pjero, kāpēc man bija vajadzīga šī brīvība, lai uzturētu kontaktu ar AH. Taču papildu drošība telpai ir ļoti pārliecinošs un ticams veids, kā tuvināties romiešiem.
  
  
  "Tas ir tā, it kā es... labi, ne viens pats," es paskaidroju, sānis skatoties uz Kamilu, kas tikko runāja ar baņķieri otrā līnijas galā.
  
  
  Pjero sīkās acis aiz rozā lēcām iedegās tik ļoti, ka es gandrīz noticēju viņa segvārdam Dons Lupo. "Es saprotu, cik neērta var būt aizsardzība," viņš teica, piemiedzot ar aci. "Gandrīz katram vīrietim, kuru pazīstu, draudzībai ar Kamilu vajadzētu pietikt, vairāk nekā pietiekami, taču es redzu, ka šie stāsti par jums, teksasiešiem, nav pārspīlēts, Džerij." Atkal tas aci. "Es parūpēšos, lai šī ierobežojošā uzraudzība nākotnē būtu nedaudz mazāka." Daži vārdi attiecīgajām ministrijām.
  
  
  "Es domāju, ka pietiek ar vienu cilvēku liftā," es teicu. "Ja viņš ļaus man cauri, kad es vēlos palikt viena." "Viens pie lifta jūsu stāvā un viens vestibilā," Pjēro nolēma manā vietā. "Šis ir labs vingrinājums mūsu jaunajiem virsniekiem." Bet viņi tevi laidīs cauri, ja ar kreiso roku pavelk savu labo auss ļipiņu. Izskaties šādi. Viņš man to parādīja.
  
  
  Tas bija labs, vienkāršs kods. Mana jau tā augstā cieņa pret Pjero pacēlās vēl augstāk. Svarīgais aizkaitinājums pazuda, bet galvenais jautājums palika neatbildēts. Rendo ar augļu nazi uzsita pa savas brendija glāzes malu.
  
  
  "Mēs tagad ejam uz konferenču zāli otrajā stāvā," viņš paziņoja. "Tikai grupas dalībnieki
  
  
  "Ir pasaules gals, tāpēc baidos, ka pagaidām nāksies atvadīties no saviem pagaidu viesiem."
  
  
  Pusdienu grupai izjukstot, investoru vīriešu draudzenes un akcionāru sieviešu kārtas puiši sastinga. Tiem no mums, kas kāpām pa kāpnēm vai braucām ar liftu, katrs bija vismaz 300 000 USD vērtībā, kā arī Leins, rakstnieks un daži tehniķi. Mēs bijām trīsdesmit cilvēku, kurus turēja kopā stiprā naudas līme un tam sekojošā alkatība.
  
  
  Es ienīstu konferences, bet šī Pasaules beigu sesija bija nedaudz interesantāka nekā lielākā daļa. Galvenokārt tāpēc, ka sasprindzināju ausis, lai noķertu jebko, uz ko piespraust Andersonu un savas aizdomas.
  
  
  Lane sākās ar īsu sižeta aprakstu, ko es aptuveni jau zināju, LAL, maniaku grupa, kuras nolūks ir uzspridzināt pasauli kopumā. Tas tiktu darīts, veicot dažus novirzošos sprādzienus un izraisot dažus incidentus noteiktajās galvaspilsētās un potenciālus ugunsgrēkus, iedarbinot Lielā trijnieka atriebības mehānismu, pirms kāds jebkur pasaulē nodzīvoja pietiekami ilgi, lai saprastu, ka tā ir kļūda.
  
  
  Bija slavenas, neticami slepenas lidostas un privātas armijas (man profesionāli vēl neticamākas nekā pārējai publikai, kas to visu alkatīgi aprija). Jāsaka, ka Leins padarīja to ticamu un ielika labas emocijas abos galvenajos varoņos. Britu slepenais aģents, kurš pārdzīvo visu šo sazvērestību, un viņa itāļu saimniece, kuru teroristi maldināja, bet sāk ar viņu romānu. Kamilla un Maikls piedāvāja vētrainus aplausus, un Leins sniedza īsu personisku kopsavilkumu par filmas nozīmi savai milzīgajai auditorijai: "Trešais pasaules karš ir ne tikai iespējams, bet noteikti iznīcinās civilizāciju tāpat kā mūs." .'
  
  
  "Tas ir viss, ko viņi teica par Otro pasaules karu," ciniski šņāca kāds baņķieris rindā manā priekšā.
  
  
  "Tas var notikt," sacīja viņam blakus esošā krāšņā grāfiene. — Vai arī tu pēdējā laikā neesi skatījies apkārt.
  
  
  Tagad bija Renco kārta runāt; un viņš minēja lielo zvaigžņu vārdus, kas varētu spēlēt līdzi.
  
  
  Tad ieradās sers Hjū ar papīru kaudzēm, lai izskaidrotu un aizstāvētu kolosālo budžetu. Pirms tam visa skatītāju uzmanība tika piesaistīta, arī man. Tā bija meistarīga prezentācija, un tagad es redzēju, kā seram Hjū izdevās izslaukt miljonus no saviem tautiešiem un citiem un iemaksāt tos savā personīgajā bankas kontā. Neviens gabals nav apgūts, taču, sagriežot to vairākās šķēlēs, sanāk glīta melone, ko četri partneri var glīti sadalīt savā starpā, ja vien vispirms nepārgriež viens otram rīkli.
  
  
  Viņa izturēšanās, maniere, biedrisks, bet aristokrātisks, personisks, bet nekad nepiekāpīgs, piestāvēja viņa figūrai. Viņam bija labsirdīgas un labi informētas atbildes uz vairākiem klausītāju komentāriem.
  
  
  "Neviens aktieris nav vērts 100 000 USD par divu dienu darbu."
  
  
  Sers Hjū: “Šis nodarbojas ar reklāmu. Ja viņš ir prātīgs un mēs viņu tagad nogādāsim slimnīcā Saseksā. Jā?' Pēdējais - Rietumvācijas rūpniekam.
  
  
  “Apdrošināšanas nauda man šķiet ļoti pārmērīga. Es maksāju mazāk gadā par visām savām rūpnīcām.
  
  
  Sers Hjū: Arī man tie šķiet pārmērīgi, Šmita kungs. Bet tāpēc apdrošināšanas kompānijas ir tik pārtikušas. Bet bez vājprāta. Mums izdevās iegūt vienu no pasaulē dārgākajām militārajām ierīcēm kā rekvizītus gandrīz bez maksas. Mums ir jābūt pēc iespējas aizsargātiem, ja kāds no mūsu B-52, kas maksā vairāk nekā mūsu kopējais budžets, avarēs."
  
  
  Ar tādu pašu šarmu un autentiskumu tika atbildēts arī uz citiem jautājumiem.
  
  
  Pēdējais cēliens bija Studs Mallory. Pēc visa izdzertā brendija viņš runāja pārsteidzoši sakarīgi. Viņš paskaidroja, ka Pasaules gals būs pirmā filma, kurā tiks izmantota 100% datora vadība. Viņš aprakstīja atjaunotus pilsētu, flotu un kaujas lauku modeļus.
  
  
  "Tas viss ir vecmodīgi," viņš teica. "Bet atšķirība ir tāda, ka visi šie mazie komponenti ir iebūvēti mūsu galvenā datora shēmā. Es ieprogrammēju, ieslēdzu mašīnu, nospiežu pogu, un sešdesmit procenti no "Pasaules gala" tiek ierakstīti vienā kadrā."
  
  
  Tas izraisīja niecīgus aplausus no filmu lietpratējiem investoriem, kuri bija uzzinājuši, ka nebeidzamas jūras kauju atkārtotas filmas peldbaseinā var būt gandrīz tikpat dārgas kā pati filma.
  
  
  "Citām ainām mums ir Renzo studija, kas šobrīd ir lielākā pasaulē," viņš turpināja. “Trafalgāra laukums, Taimskvērs, Konkordijas laukums — tie visi tur ir radīti no jauna. Un trešā komanda uzņems papildu kadrus visā pasaulē, tiklīdz Bunny Sawyer un viņa kameru komanda ieradīsies šeit līdz nākamās nedēļas beigām.
  
  
  Pjēro ieradās, lai pateiktos mums visiem par mūsu uzticību (un naudu) un pastāstītu, ka rīt būs ekskursija pa Renco studiju.
  
  
  Leins jautāja Studsam, kad tikšanās beidzās.
  
  
  "Mums ir vajadzīga cita aina," viņš teica. “Tik gigantisks tankkuģis tika uzspridzināts. Gāzes sprādziens vienā no tā tvertnēm ir pietiekami, lai visu kuģi trīssimt metrus izceltu no ūdens. Un, kad visas tvertnes būs pilnas, jums būs jūdzes un kilometri degošas eļļas. Lieliski atbilst mūsu nodomiem, vai ne?
  
  
  Bara seja ielauzās pateicīgā smīnā.
  
  
  "Izklausās lieliski, Ken," viņš teica. – Bet kā tas uzsprāgs? "Tas ir vienkārši: torpēda. Iespējams, tālvadības pults no laivas,” sacīja Leins. “Viss, kam var pieskarties. To nedrīkst palaist garām. Nevar būt.
  
  
  "Lieliski, Ken. Jūs uztaisāt man dažas krāsainas bildes, un es jums sagādāšu šī tankkuģa modeli īsākā laikā, nekā nepieciešams šīs ainas uzgleznošanai." Viņš apstājās un saskrāpēja pakausi. “Kā mēs zinām, vai kāds no šiem supertankuģiem nākampirmdien ieradīsies pa šauro šaurumu? Kanāls, piemēram. Un vēl labāk pie Ļeņingradas.
  
  
  "Es likšu Mērijai piezvanīt kādai no šīm lielajām naftas kompānijām." Kens izdarīja piezīmi aploksnes aizmugurē.
  
  
  Studs pamanīja mani un Kamilu aiz viņa.
  
  
  "Lieliskas idejas, šis puisis," viņš slavēja Leinu. "Es nosūtīšu Sojeru filmēt īsto kuģi, un tad mēs pāriesim uz tā uzspridzināšanu baseinā!"
  
  
  Maigi, bet stingri Kamilla paraustīja manu elkoni. "Es domāju atgriezties viesnīcā, lai redzētu, cik labi tev klājas, Džerij," viņa teica. "Tad omulīgas vēlās vakariņas manā istabā, pēc kurām mēs redzēsim, cik labi jūs esat atveseļojies." Un vai jums ir nepieciešama cita ārstēšana?
  
  
  Oda lieluma doma grauza manu prātu, bet Kamillas vienkāršība apslāpēja šo domu. Mēs atgriezāmies Le Superbe un mūs netraucēja visu atlikušo dienu un atlikušo nakti.
  
  
  
  
  5. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es pamodos savā istabā. Kamilla cieši piekļāvās man pretī, taču, lai cik tas viss būtu priecīgs, es pamodos noraizējusies par visu izniekoto laiku. Kamilla pieķērās man kā burvīga dēle, un sargi joprojām bija pilnā spēkā.
  
  
  Pēc manas pirmās dienas tikšanās ar Kamilu viņas istabā es piezvanīju Pjero. Viņš tikai priecīgi smējās un man paskaidroja, ka viņam bija vajadzīgs laiks, lai sazinātos ar kādu ministru vai ģenerāli, tāpēc man tikai bija jāparūpējas, lai man tikmēr būtu mazliet jautri.
  
  
  Tā mēs ar Kamillu spēlējām Tarzānu un Džeinu, Romeo un Džuljetu, Džutu un Dārglietu un tā tālāk līdz vakariņām ar visiem traukiem viņas kamerās. Pēc tam mēs ģērbāmies īsai sarunai ar seru Hjū un Studsu Kamillas istabā, pirms atgriezāmies manos apartamentos, kur drukns jauneklis ar karabīni joprojām stāvēja sardzē.
  
  
  Es pēc dabas esmu aktīvs cilvēks, un tas, ko es darīju tagad, bija vairāk kā darbs tiem puišiem, kurus Hoks sauc par "Dika Hannesa aģentiem", kuri ir pacietīgāki pret bezjēdzīgu pļāpāšanu nekā es, un tiek iegūta viena plūstoša informācijas unce. no apmēram četrdesmit litriem netīrā darba.
  
  
  Es pļāpāju un centos, cik vien varēju, paķert ko noderīgu; bet nē, nekas. Sers Hjū un Studs apsprieda Lamanša nelielās priekšrocības pār Somu līci šī supertankuģa sprādzienā. Lai gan viņi runāja par rotaļlietām, viņu entuziasmā bija nepatīkams pavērsiens.
  
  
  "Bet jūs nesaprotat, Studs," sacīja sers Hjū. "Kanālā jums ir iespēja sadedzināt eļļu, kas sasniedz gan Doveru, gan Kalē." Francijas pilsētas nosaukumu viņš izrunāja angliski.
  
  
  "Bet, ja tas notiek nevis Persijas līcī, bet Ļeņingradas priekšā," sacīja Studs, "mēs varam piespiest šos krievus atbildēt ar visu, kas viņiem ir artilērijas un raķešu jomā."
  
  
  "Stāsts ir pietiekams, lai krievi reaģētu," sacīja sers Hjū. "Kendāla ideja ir arī tāda, ka mēs vispirms pilnībā iznīcinām abas pilsētas."
  
  
  "Labi," atzina Studs, pametot Ļeņingradu par labu Doverai un Kalē, tāpat kā pokera spēlētājs, kurš met savu slikto roku uz galda. "Es likšu saviem modeļiem izveidot Anglijas un Francijas piekrastes modeli." Viņš simto reizi nogāza savu dubulto grapu.
  
  
  "Man šķiet," es uzdrošinājos komentēt, "ka jūs trīs mēnešu grafikā saliekat sasodīti daudz lietu."
  
  
  "Tas ir datora skaistums, Džerij," sacīja sers Hjū. "Kad Studs pabeigs savu programmu, mēs dažu dienu laikā paveiksim to, kas jebkurai salīdzināmai filmai prasīs nedēļas." "Mēneši," sacīja Studs. Viņš un sers Hjū reizē pasmaidīja.
  
  
  ES jautāju. - "Kad jūs sākat? Es gribētu būt šeit, bet es domāju par pārtraukumu un doties uz Jungfrau." Es ļauju Šveices kalna nosaukuma pēdējai zilbei brīvi sekot, uzmanīgi vērojot viņu reakcijas.
  
  
  "Nē, mēs sākam nākamās nedēļas vidū," sacīja Studs. “Tiklīdz Bunny ieradīsies šeit ar saviem operatoriem. Paliec šeit. Jūs vienmēr varat redzēt šo Jungfrau vēlreiz. Turklāt mīļā Kamilla manā grāmatā ieņem daudz augstāku vietu.
  
  
  Tas ir viss, ko es uzzināju no sera Hjū un Studsa. Liela tauku nulle. Renco un Pjero devās savās darīšanās.
  
  
  Es mēģināju iegūt vēl dažus faktus par Pjero no Kamillas, bet viņa, tāpat kā Rosana, saskatīja šajā greizsirdību un priecājās par to. Tas neko daudz nepievienoja tam, ko es jau zināju. Tāpat kā Rouzenas komentārs, viņas komentārs bija dīvaini nejaušs: “Jums jāzina, ka meitenei ir jādara dažas lietas, lai tiktu uz priekšu šajā filmu pasaulē, Džerij,” un vēlreiz ar cieņu: “Tu būtu pārsteigts, ja uzzinātu, ka viņš ir tāda veida cilvēks. Es domāju, sievietēm. Sākumā es to uztvēru kā joku, bet viņš ir lielisks cilvēks, Džerijs, un ne tikai politiskā nozīmē. Visās savās darbībās viņš nonāk bezdibeņa malā, un tad jums ir mēneši, kad viņš atkāpjas no publiskās skatuves, lai atpūstos un parūpētos par sevi.
  
  
  Pēdējais bija kaut kas jauns, kas Hokam būtu jāizdomā... ja es kādreiz varētu iegūt personīgo brīvību.
  
  
  Tās bija manas domas un neapmierinātība, kad pamodos. Un brīdī, kad es pamodos, pirms Kamilla pakustējās, kaut kas noklikšķēja vietā ar skaļu būkšķi.
  
  
  Bārā Studs teica, ka lieta sāksies tikai nākamās nedēļas beigās. Klubā pēc vakariņām viņš lūdza Leinu noskaidrot, kurš tankkuģis pirmdien braucis cauri Lamanšam vai netālu no Ļeņingradas. Un tagad bija ceturtdienas rīts.
  
  
  Kaut kas nebija kārtībā vai vēl nebija kārtībā. Bet, ja tas tā būtu, tas ļoti labi varētu liecināt par kaut ko daudz nopietnāku nekā tikai kaut kādu kara spēli miniatūrā.
  
  
  Kā AX aģents ar Killmaster pakāpi, es jau vairāk nekā pietiekami izmantoju savus talantus citos uzdevumos, lai atbalstītu jaukās jaunās dāmas vai atbrīvotos no mazākajiem kluba biedriem, kā es to darīju pirms dažām naktīm. Tagad man bija sava veida svins un sasodīti maz laika, lai to pārbaudītu. Mana diena bija sadalīta rīta apmeklējumā studijā. Šis solījums man bija jātur, ja negribēju sabojāt gan savu lomu, gan iespēju izpētīt pašu vietu. Pēc tam bija pusdienas, kam sekoja vēl viena obligāta tikšanās ar Renco un viņa advokātiem, kur man bija jāizraksta čeks. Saskaņā ar manu Rolex, tagad bija 6:45.
  
  
  Es izlīdu no gultas netraucējot Kamilu, iegāju viesistabā un atvēru durvis.
  
  
  Sargs vairs nebija.
  
  
  Es atgriezos un ātri un klusi saģērbos. Es uzrakstīju pieķeršanās pilnu zīmīti, stāstot Kamilai, ka kārtoju lietas un satikšu viņu šorīt.
  
  
  Tad es biju ārā.
  
  
  Pie lifta bija sargs, bet es viņam devu signālu ar auss ļipiņu, kā biju vienojies ar Pjero. Apsargs pasmīnēja un ļāva man iekāpt liftā. Tas pats ar apsargu vestibilā. Viņš arī pasmaidīja. Es nezinu, kādu stāstu Pjero viņiem stāstīja, bet man bija vienalga.
  
  
  Ielas bija praktiski tukšas, un jebkurš taksometrs, kas piebrauca pie viesnīcas, varēja piederēt otrai pusei. Es aizgāju piecus kvartālus līdz Grand Central Station un ņēmu taksometru, negaidot rindā. Iedevu šoferim norādes uz stūri pie AX mājas Trasteverē. Man nebija nekādas simpātijas pret šo kaitinošo Gilkristu, un es biju diezgan pārliecināts, ka tagad varēšu saņemt Haimana un viņa CIP draugu palīdzību šim darbam.
  
  
  Es ievēroju parastos piesardzības pasākumus, maksājot šoferim, un, pārliecinājies, ka mani neseko, drīz vien atrados pie mājas durvīm.
  
  
  Haimens atvēra durvis. Tāda pati letarģiska poza un uzvedība kā iepriekš; miegains, ģērbies koši zaļās pidžamas biksēs un vecā kokvilnas armijas kreklā. Tas uzreiz bija gaidīšanas režīmā, tiklīdz es iegāju iekšā.
  
  
  "Vai jūs saņēmāt to paku, ko atstāju viesnīcā?" Nekādas drūmas nevēlēšanās no Gilkrista puses. Gudrs jauns aģents, kas joprojām aizraujas ar spēli.
  
  
  "Saņemts, izlasīts un saglabāts." - es pieklauvēju pie galvas. "Tad viņš to iznīcināja. Man ir ļoti maz pavedienu un daži jautājumi par DC. Vai jums ir rinda?
  
  
  "Tikai runas pārveidotājs," sacīja Haimens. - Bet ar to pietiek. Turklāt es to vairs nevaru. Vecais Gils ir mūsu komunikācijas ģēnijs. Tāpēc viņš tur visus smagos gabalus Parioli. Nevajag sevi apmānīt tas kašķīgais vecais vīrs, Kārter. Viņš par radio, datu apstrādi un datorprogrammēšanu zina vairāk nekā jebkurš no šiem tā dēvētajiem ekspertiem. Viņš vienmēr ir gatavs ārkārtas situācijām, bet viņam patīk izlikties, ka viņš ir tikai deviņi līdz pieci grāmatvedis."
  
  
  "Labi zināt," es teicu. "Bet man tagad ir vajadzīga saruna." Vispirms ar mūsu mājas bāzi, tad ar jums. Kur ir telefons?
  
  
  Mēs iegājām aizmugurējā istabā, kur Haimens skaidri gulēja uz dīvāna. Viņš precīzi nosita to ar vienu galu, un saplēstais plīša atsedza slīdošu dēli ar pazīstamu sarkanu telefonu.
  
  
  - Man vajadzētu palikt vai man vajadzētu iet? - jautāja Haimens.
  
  
  "Turpiniet klausīties," es teicu. "Varbūt jūs no šī brīža jau esat klasificēts, ja man atkal nāksies saskarties ar tīšu vai piespiedu pazušanu."
  
  
  "Jā," viņš teica. "Es dzirdēju par jūsu mazo izbraukumu tajā vakarā." Klusajā Romā mums tādas aktivitātes parasti nenotiek. Viņš nokrita krēslā, kad es nospiedu tālruņa pogu, lai sazinātos tieši ar AH galveno mītni.
  
  
  Noskanēja zvans.
  
  
  "Pulksten četri no rīta, ja jūs vēl nezināt," sacīja Vanaga balss.
  
  
  Es iztēlojos viņu tukšā birojā, ar lielu kafijas termosu, milzīgu krūzi un papīru kaudzi uz galda viņam priekšā, viņa garie pirksti nepacietīgi klabināja, kad viņš pētīja datus.
  
  
  Bez papildu ievada es viņam pastāstīju par savām pēdējām 24 stundām un savu piespiedu neaktivitāti.
  
  
  "Labi, labi," viņš nomurmināja. "Ja ir kāda lieta, ko es ienīstu, tas ir AX vīrs, kurš atvainojas sev. Es zinu, ka Roma nav džungļi, tāpēc, ja jūs atļaujat sevi nolaupīt, jūs nevarat viņus vainot par to, ka viņi jūs uzmana. Pārmaiņām pasakiet kaut ko pozitīvu. Es apzinos visu nodoto pilnīgu atspoguļojumu, kā arī manu paša saņemto datu rūpīgu sijāšanu. Bet pat ar šo izvēli man bija vajadzīgas labas piecpadsmit minūtes, lai detalizēti izklāstītu visas sarunas gan guļamistabā, gan tās, kas bija vairāk sabiedriskas. Turklāt es dalījos ar viņu savos novērojumos, kas varētu būt saistīti ar manu misiju. Ja šaubāties par kaut ko, neignorējiet to; tas mums visiem tika iedziļināts mūsu apmācības laikā. Tāpēc man bija jāiekļauj dažas sarunas, kas man izklausījās kā muļķības, bet varētu būt jēgpilnas Vašingtonas puišiem fonā, ja viņi tās ievadīs datoros.
  
  
  Vanags to visu noklausījās un vienlaikus ierakstīja sarunu magnetofonā, lai vēlāk rūpīgāk izpētītu.
  
  
  "Redzēsim," viņš teica, kad es pabeidzu. "Nav slikti pamanīt šo datuma kļūdu uz tankkuģa."
  
  
  Houka "nav pārāk slikti" bija aptuveni līdzvērtīgs valdības medaļai.
  
  
  "Tagad uzdodiet jautājumus par to, ko jūs vēlaties, lai mēs šeit darām," sacīja Vanags.
  
  
  "Man ir divi ar stabilu pamatu un divi minējumi," es teicu. “Pirmā prioritāte ir šis tankkuģis. Vai varat pārliecināties, ka Lamanšā pirmdien nav supertankuģa? Un arī otrdien?
  
  
  "Nav problēmu," sacīja Vanags. “Enerģētikas krīze ir beigusies, un ir nodibināti mūsu kontakti ar lielajiem kuģu īpašniekiem. Tātad tie paātrina vai palēninās tieši tik daudz, lai šī vieta būtu tīra.
  
  
  - Un Ļeņingrada?
  
  
  "Šķiet, ka jūsu dīvainais draugs Studs nezina, ka tur nav pietauvošanās vietas, kur pieslēgt supertankuģi," sacīja Vanas. 'Nākamais jautājums.'
  
  
  "Man ir nepieciešams pilns ziņojums par šo Šveices banku Lugāno un vēl daži dati par Pjero Simku," es teicu. “Abi var iet uz šo L Andersona skicē: Lugāno un Dons Lupo. "Tas nav tik grūti," sacīja Vanags. "Bet šis mazais milzis būs nedaudz grūtāks. Jums jau ir viss, ko mēs varētu izrakt, bet es paskatīšos, ko vēl es varu darīt jūsu labā.
  
  
  "Tajā pašā kontekstā," es teicu, "ir jāpārbauda katra brīvdienu māja Saseksā." Studs un Renco devās uz turieni ārstēties. Un man ir sajūta, ka Pjero kādreiz bija tur klients. Droši vien ar citu nosaukumu. Bet viņa augumam vajadzētu būt atpazīstamam.
  
  
  — Derēs, — Vanags teica. "Un tas ir viss?"
  
  
  "Vēl viens minējums," es teicu, "un viens lūgums."
  
  
  - Ejam!
  
  
  "Šis pieņēmums ir ļoti neskaidrs," es teicu. "Bet varbūt jūsu finansisti paveiks labu darbu Magnamut, apdrošināšanas sabiedrībā, kas nosaka pasaules gala politiku." Ja viņa ir aizdomīga, tas var nozīmēt, ka tas ir veids, kā pārvietot daudz naudas."
  
  
  — Sasodīts, — Vanags sacīja. "Mēs neesam aģentūra nepiesardzīgiem pilsoņiem."
  
  
  "Sasodīts, priekšniek," es iebildu, AH arī nav finanšu uzņēmums, bet jums ir pusmiljons, ko jūs drīz varat zaudēt, lai saglabātu manu segumu. Ja uzzinu, ka trūkst naudas, man jānoskaidro, kur tā aiziet un kāpēc. Un varbūt tieši to Andersons gribēja zināt. "Labi," Vanags norūca. – Kā ar tavu lūgumu?
  
  
  "Es vēlētos pilnībā kontrolēt Haimenu, CIP aģentu šeit," es teicu. "Es arī gribētu, lai man būtu tiesības izmantot Gilchrist, katram gadījumam."
  
  
  "Es piekrītu Haimenam," sacīja Vanags. – Par to jau esmu parūpējies. Gilkrists ir vecs muļķis, bet, ja jūs domājat, ka varat viņu izmantot, es paskatīšos, ko es varu darīt. Bet kāpēc viņš? Es varu jums pastāstīt par citiem aģentiem šajā reģionā, kuri ir desmit gadus jaunāki par viņu un divdesmit reizes labāki.
  
  
  "Es nevēlos viņu pamest," es teicu. "Viņš ir elektronikas ģēnijs. Manā galvā kaut kas ir pārāk dziļi, priekšnieka kungs, lai to pat pateiktu, bet, ja es to visu spēšu apvienot, man ļoti drīz varētu būt vajadzīgs šis Gilkrists.
  
  
  "Ja tu tā leksi," sacīja Vanags, "es jums to sagādāšu." Ja vien jūs neizgudrojat romiešu vīrusu, kas inficēja Klemu Andersonu.
  
  
  "Ja tā," es teicu, "tad Gilkrists varētu būt mans pretlīdzeklis tam, lai nesanāktu kā Klems Andersons." Vanags beidza ar skumju, bet apstiprinošu rūcienu.
  
  
  ***********
  
  
  Haimens piecēlās. "Tad es esmu tavs cilvēks," viņš smaidot teica. - Kas man jādara, priekšniek? "Dievs zina, kad pienāks laiks," es teicu. "Pagaidām tikai divas lietas." Paskatījos pulkstenī un ieraudzīju, ka rādītāji rāda tieši astoņus. Lorenco Konti mājā mani sagaidīja tikai pulksten desmitos. Ar romiešu satiksmi katrai sanāksmei varēja pievienot pusstundu. “Vispirms apskatīsim, ko es zinu līdz šim un ko mēs varam no tā mācīties. Otrkārt, savienojiet mani ar Klemas draudzeni Koru stundas laikā. Varbūt viņa nezina sūdus, vai varbūt viņa kaut ko zina, neapzinoties tā nozīmi.
  
  
  Haimens bija iestūmis sarkano tālruni atpakaļ savā novietnē uz vecā dīvāna un jau zvanīja numuru parastajā tālrunī, kas stāvēja uz noslīdējušā galda.
  
  
  - Kora? - viņš teica pēc kādiem divdesmit zvaniem.
  
  
  "Protams, es zinu. Bet tu esi nomodā. Hei, es būšu pie tevis pēc pusstundas ar cilvēku, kurš vēlas ar tevi parunāt. Klema draugs no mājām... Amerika, kur nu vēl...? Es zinu, bet viņš vēlas ar tevi runāt. Tāpēc palieciet, līdz mēs tur nonāksim. Varbūt es tev nopirkšu tasi kafijas ar kornetu. Un, ja ar to nepietiek…” Viņš nedaudz pieklusināja, “… padomā vēlreiz, kas tev palīdzēja tikt galā ar grūtībām, kas saistītas ar termiņuzturēšanās atļauju. Čau .
  
  
  "Viņa ir šeit." Viņš pagriezās pret mani un apsēdās. "Tagad dariet man zināmu, kas man jāzina."
  
  
  Kā aģents man labāk patīk strādāt vienatnē, taču ir labi, ja tuvumā ir kāds, kas pārbauda manas teorijas. Tas bija viens no tiem brīžiem, un Haimens bija labs, grūts un gudrs puisis šim darbam.
  
  
  "Mēs to uzzinājām..." es viņam teicu. Es neatkārtošu savu kopsavilkumu, bet ar Haimanu spēlē un Houka apstiprinājumu, es nenoturējos, izņemot, iespējams, dažas detaļas par Kamila un Rosana talantiem.
  
  
  "Kamēr mani nolaupīja Gorilla rūtainā jakā un Pepe," es turpināju, "man likās, ka Andersons ir traks un redzēju pārāk daudz draudu parastā filmu krāpniecībā. Šī nolaupīšana un viņu jautājumi man toreiz atgādināja kaut ko vairāk. Bet, no otras puses, man šķiet, ka Renco un viņa līdzdalībnieki ir tīri, jo viņiem būtu jāgaida, kamēr mans čeks nonāks viņu īpašumā, pirms viņi varētu mani likvidēt.
  
  
  "Es neredzu tam lielu potenciālu," sacīja Haimens. – Pat ne ļoti.
  
  
  "Tagad nāk gudrā daļa," es teicu. "Es sāku domāt citā virzienā. Kas notiek, ja šī "Pasaules gala" filma ir nekas vairāk kā kaut kāds vāks, lai lietas pazustu gaisā? Arī parastie filmu veidotāji ir piesūcekņi. Viņi domā, ka var pasmieties par saviem investoriem. Bet šajā procesā viņi uzkrāja pietiekami daudz bīstamu ieroču, lai nezināma trešā puse varētu pārvērst "Pasaules gala" scenāriju par realitāti.
  
  
  Haimanam vajadzēja dažas minūtes, lai par to padomātu. "Neticami," viņš teica. - Bet droši vien.
  
  
  "Tad tā Malorijas kļūdīšanās pagājušajā naktī atkal mainīja lietas," es teicu. "Ja notiek sazvērestība, lai iznīcinātu pasauli un viņš plāno uzspridzināt supertankuģi, viņam ir jāiesaistās. Tātad, iespējams, kāds no World End ir iesaistīts šajā. Varbūt daļa no grupas ir sazvērnieki, bet pārējie ir stulbi idioti.
  
  
  Haimens pamāja.
  
  
  "Ja tā būtu cita cilvēku grupa," es paskaidroju, "vai kāda cita vieta, kur ir mazāks pūlis un mazāk policijas nekā Romā, es varētu vienkārši aiziet uz turieni un sasist dažas galvas. Līdz es dzirdēju patiesību.
  
  
  "Bet, ja jūs tagad sadalīsit dažas galvas un piespiedīsit Pjero uzdot dažus jautājumus Senātā, viņa ekselencei, mūsu vēstniekam un jums pašam būs daudz nepatīkamu situāciju, pirms šī dzeršanas sesija būs beigusies." Situācijas, kad CIP un Armijas akadēmija vairs nevar tevi paciest,” Haimens manā vietā pabeidza. "Ko man darīt, izņemot jūs iepazīstināt ar Koru?" "Nosauciet savus cilvēkus šajā sarakstā," es teicu, pasniedzot viņam drukātu sarakstu ar investoru vārdiem, kas man tika sniegti pusdienu sanāksmē. "Īpaša uzmanība Mallory sakariem. Viņš ir slavens režisors, taču ir izgājis ceļu no nezināmās zemes. Sācis strādāt studijā kā palīgs, attīstījis savas tehniskās spējas līdz filmai, un ceļā piedzīvoja dažus apšaubāmus brīžus. Tādējādi jūs šodien būsiet aizņemts. Ja vēl kas notiks, es pieklauvēšu pie tavām durvīm. Pretējā gadījumā tiekamies rīt no rīta tajā pašā laikā. Haimens izlēca no naktskrekla, uzvilka džinsus un izbalējušu bruņurupuču, sandales un no veca SS krusta izgatavotu medaljonu.
  
  
  "Atvainojiet par nekārtību," viņš nevajadzīgi teica. – Bet tas ir tikai mans darba tērps.
  
  
  Viņš mani izveda ārā. Šķērsojām ceļu un iebraucām šaurā ieliņā netālu no Piazza Santa Maria. Vēl viena veca ēka un otrā stāva stāvs.
  
  
  Kora atvēra mums durvis. Maza tumša meitene ar bālu seju; nevis glaunu, bet nīgru seju uz laba auguma, kas paslēpta košās, modīgās biksēs un platā vilnas džemperī. Pār viņas plecu es paskatījos uz dūmakaino istabu, kas smaržoja pēc vīraka un hašiša. Telpa, kas savulaik bija iekārtota kā mājīga un dzīvespriecīga vieta ar krāsainiem plakātiem un izkaisītiem spilveniem, bet atdeves un naudas trūkuma dēļ, gluži otrādi, ir sarukusi un nu pārvērtusies par mazu peļu bedrīti. Vēl viena maza pele, nedaudz apaļīga melna meitene, gulēja, neievērojot traucējumus, un gulēja gultiņā zem puspārklātas Indijas segas.
  
  
  – Vai es varu paņemt no jums tasi kafijas? “Kora jautāja Haimanam, pat nepaskatoties uz mani.
  
  
  'Noteikti. Ejam. Šis ir Džerijs Kers. Kora, Džerijs.
  
  
  "Sveika," viņa teica bez entuziasma. Mēs nokāpām lejā pa kāpnēm. Ārā mēs piegājām pie espresso bāra stūrī un apsēdāmies pie galda. Pēc tam viņa jautāja: "Tu... vai tu biji draugs ar Klemu?"
  
  
  Klīvlenda. Es savā atmiņā meklēju Klema biogrāfiju. "Mēs uzaugām kopā. Viņš nevarēja izlemt, vai kļūt par aktieri vai rakstnieku. Man bija iespēja apmeklēt Romu, tāpēc nolēmu to apskatīt. Bet tad es dzirdēju..."
  
  
  "Viņš to nevarēja atrisināt arī šeit," sacīja Kora. Viesmīlis atnesa viņai kūpošo dubulto espresso, un pēc pirmā malka viņas bālajā sejā atgriezās dzīvība. "Nabaga Klems. Viņam bija darbs, rakstot tekstu angļu valodā, un viņš domāja, ka varētu strādāt amerikāņu laikrakstā. Bet šis darbs vienmēr bija rīt vai nākamnedēļ. Viņš dzīvoja netālu no šejienes, un es pārcēlos pie viņa. Pēc diviem mēnešiem... Bvam! Kāds viņu nogalina un iemet ūdenī. Es nemaz neesmu es pats. Muļķības!
  
  
  "Kristus," es teicu. "Klems nekad nešķita..."
  
  
  - Kas tu esi, kaut kāds reliģiozais stulbi?
  
  
  Nebūdams ne reliģiozs bastards, ne apstiprināts zaimotājs, es sakodu zobus un gaidīju. Es nevērsīšu Koru pret sevi, bet tikai tad, kad man būs zināma informācija.
  
  
  "Piedod," es teicu, "bet es domāju, Klems nebija tāds puisis, kurš kādu pārvērstu par ienaidnieku." Patiesībā viņam vispār nebija ienaidnieku."
  
  
  "Tā nav taisnība," Kora pārliecināti sacīja. Viņa sarauca pieri. "Es domāju, viņš bija sava veida slinks. Es to atzīstu, bet viņš bija piemīlīgs slampis. Mēs arī labi sapratāmies, un man nebija neviena pārlieku greizsirdīga latino mīļākā."
  
  
  Viņas pucīgās, bērnišķīgās lūpas bija saspiestas kopā ciešā paškontroles līnijā. “Mums patika vienas un tās pašas lietas. Un ne tikai virspusēji. Klems bija mistikas pilns, un tas man patika. Tarot, I Ching, pārpasaulīga meditācija. Jungs.
  
  
  Manas ausis pacēlās. 'Ko tu teici?'
  
  
  "Jung," viņa atkārtoja. “Klemam Freids nebija nekas vairāk kā vecs Viktorijas laikmeta neirologs pārslogotām Vīnes tantēm. Bet, pēc viņa teiktā, Jungs bija uz pareizā ceļa ar šo kolektīvo zemapziņu un tās universālajiem mītiem.
  
  
  "Es to nezināju," es teicu. "Laikam sākās pēc Klīvlendas." "To nezinu." Kora atkal kļuva īgna, bet es turpināju spiest to, kas varētu būt īsts pavediens.
  
  
  "Vai atceries kaut ko, ko viņš teica par Jungu?" "Šīs dienas psihiatri viņu vienkārši nesaprata," viņa sacīja. - Jangu, nevis Klemu. Viņam bija arī vārds tiem dvēseles vērotājiem. Viņš viņus sauca par Young.
  
  
  — Ko viņš ar to domāja? esmu jautājis.
  
  
  "Nu, pēc viņa teiktā, lielākā daļa psihiatru cilvēkiem sniedza tikai alibi, nevis precīzi noskaidroja, kāpēc viņi bija tik dusmīgi," viņa sacīja. "Tātad pacienti vienkārši turpina trakot, tikai nedaudz sliktāk. Kur pats Jungs pārgrieza visas šīs muļķības un parādīja, kā cilvēki var mainīties. Tikai īstais Jungs iet pa grūto ceļu, un “džungļi” izliekas, ka pa īsāko ceļu var iet daudz vieglāk. Bet kāds pie velna tam visam ir sakars ar tevi, puis?
  
  
  "Ne katru dienu tiek nogalināts mans draugs," es svinīgi teicu. (Dažas AX komandas to dara katru otro dienu, bet tas ir cits jautājums.) "Es gribēju par to uzzināt pēc iespējas vairāk."
  
  
  "Tad tu esi slimīgs grifs vai mazs detektīvs," viņa teica, atstumdama krēslu no galda. “Es neesmu liels grifu cienītājs, un man ir gana ar Klema amatieru slepkavībām. Tāpēc paldies par kafiju un ciao.
  
  
  Bija jau pusdeviņi. Man bija labākais zelta tīrradnis, uz ko vien varēju cerēt, tāpēc es to atlaidu bez komentāriem.
  
  
  Es atvadījos no Haimena un ar taksi devos uz viesnīcu. Vestibilā man bija tā pazīstamā, neaprakstāmā sajūta, ka mani vēro. Bet tas varētu būt arī liftā esošā sargu dēļ. Turklāt es tik un tā nedevos nekur citur kā tikai uz savu istabu, tāpēc atstāju to mierā.
  
  
  Numurs bija tukšs. Tikai vēstījums, kas uzrakstīts plašiem lūpu krāsas vilcieniem uz guļamistabas spoguļa, lai atgādinātu man par Kamillu.
  
  
  "Tu esi rupjš un zemisks mežonis," viņa rakstīja ar lielajiem burtiem. "Un es ceru, ka viņi mani atriebs pēc iespējas biežāk. Tiekamies vēlāk studijā. Nav paraksta. Tikpat liels postscript PS. "Tu mani atstāji ar briesmīgiem zilumiem. Šī būs vēl viena jauka pozīcija jūsu kosmētikas budžetā. diena.'
  
  
  Noskuvos, ātri pārģērbos un atradu limuzīnu, kas pacietīgi gaidīja, lai mani aizvestu uz Lorenco Konti impērijas centru.
  
  
  Renco un viņa tuvākie padotie mūs aizveda garām pilsētu modeļiem, kuras bija jāiznīcina pirms pasaules gala, un aizveda uz iztīrītu būvlaukumu, lai parādītu vēl lielāku militāro aprīkojumu. No arābu tankiem līdz liesmu metējiem, kā arī vairākas citas lietas, kas joprojām bija aizliegtajā sarakstā. Mēs ar diviem helikopteriem devāmies uz Ancio, kas izskatījās tā, it kā tas būtu pēdējā iebrukuma pūliņos, ar vienībām, kas aizgūtas no Sestās flotes un citām NATO flotēm, kā arī dažām prasmīgi bruņotām ātrlaivām, ko nodrošināja izraēlieši.
  
  
  Šķita, ka Renco un Pjero ar sera Hjū un Studsa palīdzību var iegūt ūdeņraža bumbas formulu no Harija Trūmena bez Rozenbergu un Fuksu iejaukšanās. Vietnes galā bija divas milzīgas noliktavas, kuras mēs neapmeklējām. Kad jautāju, kas tur ir, man atbildēja, ka tā ir pagātnes filmu rekvizītu glabātuve. "Kādu dienu es to pārvērtīšu par muzeju," sacīja Renco.
  
  
  Tā varēja būt taisnība, bet es nedomāju, ka gaidīšu, līdz man būs iespēja iegādāties biļeti. Šīs noliktavas vienkārši lūdza agrāku izmeklēšanu.
  
  
  Mēs atgriezāmies administrācijas ēkā, kur Studs savā datorā uzdeva nelielu šovu. Viņam bija neliels izspēles ciemats ar tankiem un artilēriju, kas bija koncentrēta apkārt esošajos pakalnos. Arī virkne mazu, kustīgu karavīru pēc mēroga.
  
  
  Studs pavicināja gaisā savu perfokarti, pēc tam iesprauda to mazā datora slotā, un viss sākās.
  
  
  Tanki un bruņumašīnas virzījās uz priekšu; artilērija apšaudīja ciema laukumu; uzliesmoja uguns, mazas figūriņas sakustējās un nokrita. Tas viss aizņēma trīs minūtes.
  
  
  "Un tagad mēs zinām, kā tas izskatīsies uz ekrāna," ar maza bērna lepnumu sacīja Studs. Viņš ierakstīja visu ainu video, un pēc tam, kad mēs pagriezām slēdzi, kas ienesa visu telpu tumsā, mēs saņēmām darbību, kas galu galā izskatītos šādi uz sienas ekrāna. Tas bija neticami. Tas bija ļoti reāli. Pat mazi karavīri pārvietojās, cīnījās, krita un gāja bojā lielos attālumos. "Protams, tas tiks mijas ar tuvplāniem uzņemšanas laukumā," paskaidroja Studs. — Bet, Dievs, skatītājs par tavu naudu saņem velnišķīgu karu.
  
  
  Nācās atzīt, ka tas viss bija ļoti iespaidīgi, taču Studs tehniskās meistarības izrāde manas aizdomas nemazināja.
  
  
  Renco mums uzdāvināja brīnišķīgas pusdienas studijas darbinieku ēdnīcā. Šķita, ka Kamillai nebija nekādu smagu sajūtu, izņemot to, ka laiku pa laikam mani ķircināja. Un Pjēro, daļēji interesējoties par manu agrīno gājienu, viss smaidīja un izskatījās viltīgs.
  
  
  Pa vidu šim haosam mani sauca pie telefona, pareizāk sakot, Renco greznībā, telefonu man atnesa. To vēl grūtāku un mulsinošāku padarīja tas, ka otrā līnijas galā skanēja Rosanas balss un Kamilla sēdēja man blakus.
  
  
  "Sveiks, Džerij," viņa teica savā dusmīgajā balsī. – Tu runā ar Rozanu.
  
  
  "Ak, sveiks," es piesardzīgi teicu.
  
  
  "Tas neizklausās ļoti sirsnīgi," viņa teica. "Tu izklausies... tā, it kā tu runātu ar vīrieti, Džerij."
  
  
  "Es to ceru no visas sirds," es teicu.
  
  
  "Ak, ak," viņa iesmējās. “Jūs esat ap visu veidu cilvēkiem. Varbūt cilvēkiem patīk Sinjorina Kavūra?
  
  
  "Nu, kaut kas tamlīdzīgs," es atzinu.
  
  
  "Tādā gadījumā, kad es jūs atkal redzēšu, jūs skūpstīsit uz deguna, uz ausīm, uz zoda..." Rosana sāka precīzi un palaidnīgi aprakstīt, kur viņa sūtīs visus šos skūpstus, skaidri paņemot prieks par manu bezpalīdzīgo pazemojumu, it kā tikai viņa būtu šeit personīgi.
  
  
  - Jā, Sinjorina Marti... Nē... es saprotu...
  
  
  Es pļāpāju savā līnijas galā, it kā tā būtu biznesa saruna.
  
  
  Pilnībā izmantojot manu nelaimīgo situāciju, Rosana kļuva nopietna.
  
  
  "Atceries, kad pēdējo reizi mēs viens otru redzējām, kad es runāju par domāšanu?" - viņa apņēmīgi jautāja. "Es domāju," viņa teica. Daudz vairāk nekā bija iespējams, kad mēs gulējām kopā. Es domāju... Es domāju, Džerij, un es biju muļķis. Man jums ir jāsaka daudzas svarīgas lietas.
  
  
  "Lieliski," es sacīju, slēpdams savu sajūsmu. -Kur tu tagad atrodies, Sinjorina Marti?
  
  
  "Manā dzīvoklī," viņa teica. -Vai mēs varam parunāties pēcpusdienā? Es ceru, ka pēc iespējas ātrāk.
  
  
  "Šopēcpusdien man ir tikšanās ar dažiem filmu veidotājiem," es teicu. Es nekādi nevarēju tikt tam garām, nenopūšot vāku. – Bet varbūt ap pusseptiņiem? "Labi," viņa teica.
  
  
  Man reibst galva. Iespējams, Rosana bija vienīgais, kurš spēja atšķetināt sapinušo diegu kamoli, kas kļuva par manu uzdevumu. Ja tā, tad viņa bija briesmas tiem pašiem cilvēkiem, kuri tovakar mēģināja mani uzcept ārpus Romas. Viņa var būt lieliska meitene, bet viņai nebija gāzes bumbas. Man atlika tikai viena lieta. Es nevarēju dabūt Himenu ārā no viņa ligzdas. Es arī nevarēju viņai pa tālruni norādīt vienu no divām kontaktadresēm. Bet mums Le Superbe joprojām bija tie divi draudīgie sargsargi.
  
  
  "Ja varat nākt tieši uz manu viesnīcu, sinjorina," es teicu, ļaujot manai balsij būt tik klusai, ka tik tikko dzirdu. 'Vienā stundā. Gaidi mani tur manā istabā. Es pavēlēšu jūs uzņemt, un tad es esmu pārliecināts, ka mēs šo lietu nokārtosim uz abpusēju gandarījumu.
  
  
  Es noliku klausuli. "Naftas strādnieki," es teicu. Kamilla un Renco brīdi paskatījās uz mani. "Viņi mani neatstās vienu." Šķita, ka neviens no viņiem neko negribēja jautāt vai uzzināt.
  
  
  Pēc piecpadsmit minūtēm, aizbildinoties, ka jādodas uz tualeti, es ievietoju žetonu taksofonā. Es piezvanīju Le Superbes un pavēlēju dežurantam dot rīkojumu sargiem ielaist Morandi jaunkundzi manā istabā un raudzīties, lai neviens viņu netraucētu.
  
  
  Ar atvieglojuma sajūtu atgriezos pie Pjero, Renco, Kamillas un pārējiem.
  
  
  Beidzot uzņēmums izjuka. Man bija ātri jādodas prom ar Renco, lai nokārtotu dokumentus un parakstītu čeku advokāta birojā. Pjero bija daži darījumi, kas jākārto. Kamilla teica, ka viņai bija tikšanās ar runas skolotāju pulksten 4:00, bet varbūt mēs varētu vakariņot pēc tam. Teicu, ka man patika un, ja kaut kas noiet greizi, tad varam satikties vēlāk. Man vajadzēja brīvību visos virzienos, jo es nezināju, ko Rosana man gribēja pateikt.
  
  
  Es centos neizrādīties atklāti nepacietīgs mūsu braucienā atpakaļ uz pilsētu un mūsu nebeidzamajām diskusijām par līgumu. Vanags uzstāja, ka man jāsaņem itāļu izcelsmes amerikāņu advokāts, lai viss liktos ļoti ticami. Un advokāts uzstāja, ka visi mazākie punkti jāizlasa divas reizes, vienu reizi itāliski un vienu angļu valodā. Tad bija problēmas ar paraksta pārbaudi bankā, un, kad viss bija nokārtots un aizzīmogots, pulkstenis jau bija pieci. Le Superbe bija tikai dažu kvartālu attālumā. Pieklājīgi, bet stingri noraidīju Renco lūgumu doties uz klubu un iedzert, lai atzīmētu šo notikumu.
  
  
  "Tu tagad esi viens no mums, Džerij," viņš teica.
  
  
  Es viņam teicu, ka labāk nosvinēsim kopā vēlāk tajā pašā vakarā, un nebūtu godīgi uzstāties kopā bez Pjēro, Studa, sera Hjū, Kamillas un pat Maikla Sporta.
  
  
  -Tev taisnība, Džerij. Bet šodien mums būs lieli svētki. Moncas zālē vai kaut kur diskotēkā. Es par visu parūpēšos.
  
  
  "Labi." Es paspiedu viņam roku un devos ātrā rikšā pa rosīgo ietvi.
  
  
  Apsargs vestibilā apstiprinoši pamāja ar galvu, kad es atgriezos un teica, ka manā dzīvoklī tiešām ir ielaida jauna meitene. Otrs sargs manā stāvā to apstiprināja.
  
  
  Es atvēru durvis un iekliedzos: "Rosanna" un atradu viņas saldo, skaisto augumu izklāju manā gultā, viņas kaklu nogrieztu no auss līdz ausij.
  
  
  Lielos daudzumos asinīs kāds bija uzrakstījis kaut ko itāļu valodā uz spoguļa, tā paša spoguļa, uz kuru tikko bija uzskrāpēta Kamillas lūpu krāsa.
  
  
  "Nāvi nodevējiem."
  
  
  Viņas ķermenis joprojām bija silts.
  
  
  
  
  6. nodaļa
  
  
  
  
  
  Es nosūtīju Rosanu viņas nāvē. Ar savu izaicinošo pārliecību par Le Superbe piesardzības pasākumiem es jutos tā, it kā tā būtu mana roka, kas vicina žiletes asmeni, lai nogrieztu viņas skaisto kaklu.
  
  
  Es par to domāju, bet nevilcinājos no izmisuma vai vainas apziņas. Aģents AX ir cilvēks, taču viņš nevar pieļaut, ka emociju ārējās sekas viņu pārņem, lai arī cik dziļi tās būtu jūtamas. Lai gan garīgi sevi lamājot par savu stulbumu, es jau sakrāmēju minimālo bagāžas daudzumu, kas nepieciešams drošai atkāpšanās brīdim. Viena lieta bija skaidra: jautri mīlošais, seksa aizrautīgais Teksasas naftas spēlētājs Džerijs Kers bija beidzis pastāvēt un bija tikpat miris manai misijai kā nabaga Rozena.
  
  
  Renco un Pjero spēja mani attaisnot divu bandītu nogalināšanā. Un Pjero bija pietiekami daudz politiskā spēka, lai pasargātu mani no apsūdzības Rosana slepkavībā, ja es izskrietu koridorā un saceltu trauksmi. Bet pat visas Pjero pūles nespēja apturēt ilgo, ieilgušo Itālijas taisnīguma procesu, ar kuru es gatavojos saskarties. Pratināšanas dienas, iespējams, izolācija kā galvenais liecinieks. Un, bez šaubām, es atkal būšu 24 stundu uzraudzībā. Un tas viss laikā, kad man vajadzēja pēc iespējas lielāku kustību brīvību.
  
  
  Es varēju pamest visu, izņemot to, kas man bija mugurā, un viegli pārnēsājamu diplomātisko portfeli, kurā bija rezerves gāzes bumbas, Luger munīcija, trokšņa slāpētājs un dažas citas nekaitīgas iekārtas. Es pārģērbos. Es nomainīju savas melnās lakādas kurpes pret kuplām sandalēm, kas bija ērtas vienai lietai un kurām bija vieta uzglabāšanai uz diviem kvadrātveida papēžiem. Pa kreisi smagajiem misiņa skavām, pa labi iebūvētajam radioaktīvajam izsekotājam.
  
  
  Es brīdi stāvēju pie asinīm notraipītās gultas pakājē un klusībā apsolīju Rosanai, ka kaut kur pa ceļam savas misijas ietvaros, ja iespējams, es viņai atriebšos.
  
  
  Sargs zāles galā pamirkšķināja, kad es tik ātri atgriezos zālē. Tāpēc viņam ļāva redzēt Rozanu visā viņas dzīvajā krāšņumā, un viņš nesaprata, ka vīrietis nevar nedaudz uzkavēties. Bet, runājot par amerikāņiem, viņa izteiksme šķita, ka jūs to nekad nezināt. Es devu signālu sargam vestibilā un saņēmu no viņa tādu pašu neticīgu skatienu. Taču viņi būs vēl vairāk pārsteigti, kad atradīs Rosanas līķi. Ja mans personīgais radars būtu darbojies pareizi, tas, kurš nogalināja Rosanu, dažu minūšu laikā man būtu iedarbinājis nākamo slazda posmu.
  
  
  Es paņēmu pirmo taksometru, ko varēju atrast, izkāpu noslogotā vietā netālu no Vatikāna un iegāju kafejnīcā.
  
  
  Mans dārgā izskata vieglais sarža sarža mētelis neizskatījās atgriezenisks, taču, kad es atpogāju stepēto oderi, tas pārvērtās par lipīgu, vītņu mēteli, kas, iespējams, ir redzējis labākas dienas, taču tālā un pelēkā pagātnē. Neliels aerosols iznīcināja visas manu krāšņo bikšu krokas un lika tām izskatīties netīrām un aplietām zem mana mēteļa malas. Pietika ar nelielu smilšpapīra gabaliņu, lai pulētie apavi izskatītos veci un nolietoti. Sitot ar kabatas nazi pa portfeļa stūri, es varēju noplēst teļa ādu, atstājot stipri bojātu vēstuļu maisiņu.
  
  
  Džerijs Kers iegāja mazajā kafejnīcā, un es atstāju viņu tur ar manas jakas oderi, savu tumši pelēko cepuri un teļa ādas paliekām.
  
  
  Iznāca Bens Kārpenters; gados vecs, nabadzīgs, mazdūšīgs pilsonis no tās pašas pansionātu nomaļu pasaules, kas raksta ekstras scenārijus, kas arī bija Klema Andersona svētlaimīgā teritorija. Pēdējais pieskāriens varētu pagaidīt nedaudz ilgāk.
  
  
  Māja Trasteverē bija nelielas pastaigas attālumā, un Bens Kārpenters nebija tas tips, kurš tērēja savu liru par taksometru, ja vien viņš nebija pārāk piedzēries, lai rūpētos. Es nogāju divas jūdzes, galvenokārt gar Tibru, vērojot iespējamos vajātājus. Pie Ponte Garibaldi, lielā tilta, es izmantoju savu parasto taktiku, izvairoties no vajāšanas alejās. Pāri ielai no mūsu kontaktpersonas mājas atradās kafejnīca, un es apstājos iedzert tasi rūgta espresso, caur pērlīšu aizkaru vēroju ielu un ietves, pirms šķērsoju ielu un pieklauvēju.
  
  
  Haimens ar pārsteigumu acīs atvēra durvis.
  
  
  Viņš jautāja. - Kāpēc ne rīt no rīta? Bet viņš mani ātri ielaida un aizcirta durvis aiz manis. "Tu izskaties pēc bezpajumtnieka." Es novilku savu mēteli, un viņš klusi nosvilpa, ieraugot manu pielāgoto uzvalku, kas sākās no augšstilba vidus līdz manam kaklam.
  
  
  "Man vajag uzvalku," es teicu, novilkdama jaku. - Un dažus kreklus. Vecie. Tas ir viss.'
  
  
  "Diezgan liels izmērs," viņš nomurmināja. "Bet es tos varu dabūt."
  
  
  Viņš rakņājās skapja aizmugurē, kamēr es viņam stāstīju savu stāstu no vannas istabas, kur nokrāsoju pelēkus matus.
  
  
  "Jūs spēlējat pret pieredzējušiem cilvēkiem," viņš teica, kad es pabeidzu.
  
  
  Viņš atrada uzvalku, kas izskatījās pēc kaut kā. Tas bija saburzīts un pietiekami piemērots, lai izskatītos, ka tas jau sen pieder Benam Kārpenteram. Viņam bija tikai viens krekls, kas man derēja, bet viņš domāja, ka varētu nopirkt vēl dažus kādā no ielu tirgiem. Pagaidām viss bija kārtībā.
  
  
  Kabatu saturu pārliku savā jaunajā uzvalkā, pirms jakas uzvilkšanas uzvilku plecu maciņu un biju diezgan apmierināta ar vīrieša izskatu, kurš atskatījās uz mani spogulī. Haimens mani kritizēja.
  
  
  "Jums vajag vēl vienu lietu," viņš teica.
  
  
  Es esmu tik lepns par šo daudz jaunāko CIP aģentu. bet sāpīgi dzirdēt no aizlienēta komandējuma puika, ka man tomēr kaut kā pietrūkst. Bet man patika Haimens, un viņš līdz šim ir bijis ļoti izpalīdzīgs. Tāpēc es biju pacietīgs.
  
  
  ES jautāju. - Viltus bārdu?
  
  
  "Alkohola smaka," viņš teica. "Ikviens, kurš izskatās kā jūs un nesmaržo pēc lētas grapas, ir aizdomīgs."
  
  
  Es atzinu, ka viņam bija taisnība. Šim zēnam bija nākotne, ja viņš dzīvoja pietiekami ilgi. Darbs ar mani neuzlaboja viņa izredzes izdzīvot. Bet es pie sevis piezīmēju, ka, ja mēs abi izdzīvosim, es viņam pievērsīšu Vanaga uzmanību. Vanags nepārtraukti runā par jaunām asinīm, kas vajadzīgas AX, taču vienīgās svaigās asinis, ko mēs jebkad iegūstam, ir asinis, ko izlējuši tādi veci profesionāļi kā es.
  
  
  "Man joprojām ir destilēts Tarkvīnija, kas joprojām griež degunu ielu dzērājiem," viņš teica. "Apsēdīsimies galvenajā viesistabā un ielejam jums dzērienu." Ja tu dzersi, es arī vienu izdzeršu.
  
  
  Mēs atgriezāmies viesistabā un apsēdāmies pie galda ar ļodzīgām kājām, un Haimens novilka vāciņu no nezināmas bāla kviešu šķidruma pudeles. Viņš ielēja divus pirkstus ūdens plašā, man ne pārāk tīrā ūdens glāzē, kas atbilst viņa mājas nobružātajai atmosfērai. Pat pirms es pacēlu glāzi, mani apņēma fūzes smaka. Diez vai tas var būt sliktāks par vitriolu, es nodomāju, iedzerot garu malku. Bet tas bija vēl sliktāk. Es to noriju un apspiedu vēlmi rīstīties. Es atkal paņēmu glāzi un izdzēru.
  
  
  "Hmm," sacīja Haimens. Es arī ielēju sev nelielu, minimālu daudzumu.
  
  
  Viņš dzēra un šņaukājās. Manās acīs parādījās asara. Viņš piespieda rokas pie vidukļa un atkal iešņaukās.
  
  
  "Nākamreiz es mēģināšu kaut ko citu," viņš ievaidējās.
  
  
  "Man jums ir kāda informācija," viņš teica, aizraujot elpu. - Gilkrists to piegādāja ar ziņnesi. Tas atbilst tam, ko teicāt šorīt. Bet es joprojām neredzu nevienu potenciālu.
  
  
  Viņš man pasniedza vairākas mašīnrakstītas lapas.
  
  
  "Es tikai grasījos tos samazināt," viņš teica. “Man ir tumšā istaba aiz skapja, bet tā ir vieglāk. Kad esat pabeidzis, iznīciniet tos. Šī vecā kanna ir papīra plānāka. Viņš pastūma lielu Chianti pudeli pret manu sēdekli, un es sāku lasīt.
  
  
  Lugāno banka izrādījās apšaubāms uzņēmums pat pēc Šveices standartiem, no kura vairāk nekā 80% piederēja Piero Simca...
  
  
  Tas sākās kā robežas maiņas punkts itāļiem, kuri pārveda savas liras pāri robežai un apmainīja tās pret daudz drošākiem Šveices frankiem. Tas ir paplašinājies arī nekustamā īpašuma un trasta pārvaldībā. Pēdējos gados, pēc Hoka teiktā, viņš ir kļuvis ārkārtīgi aktīvs, iegādājoties zelta stieņus. Apmēram 40 000 000 USD vērtībā tas tika glabāts īpaši drošos pagrabos. Tagad, kad bija sākusies monetārā krīze, spekulācijas ar zeltu bija kļuvušas populāras, taču tās pārsniedza visas normas robežas.
  
  
  Haimens jau bija izlasījis materiālu, un, kad biju pabeidzis ar lapu, es to sarullēju un ieliku šajā šķīdinātājā.
  
  
  Apdrošināšanas kompānija bija strupceļā. Tā bija viena no vecākajām, bagātākajām un respektablākajām sabiedrībām Eiropā, kas saistīta ar cienījamiem partneriem gan tur, gan ASV.
  
  
  Brīvdienu māja Saseksā bija vēl satraucošāka. Ne vārda par Pjero. Taču vairāki bijušie darbinieki, kuri ātri tika izsekoti Londonā un Tunbridžvelsā, atcerējās, ka noslēpumains viesis atradās slēgtajā telpā tajā pašā laikā, kad Renco un Studs atradās kā pacienti. Neviens viņu neredzēja, bet viņa psihiatrs bija izcilais jungietis Herr Dr Untenweiser! Viens no ziņotājiem publiski zvērēja, ka viesis ir bērns vai pusaudzis. Ar šādu augumu Pjero katrā ātrā skatienā izskatījās kā pusaudzis.
  
  
  It kā ar džekpotu nebūtu pietiekami, Anglijā veiktās izmeklēšanas arī atklāja, ka Easeful Acres bija daļa no garas, ienesīgas privātklīniku ķēdes, kas pieder Cocerne Londonā. Un valdes priekšsēdētājs bija neviens cits kā mūsu draugs sers Hjū Mārslends. Turklāt visi pārējie padomē bija klusi cilvēki, apmierināti ar ikgadējo maksājumu veikšanu, atstājot seru Hjū pilnīgu kontroli.
  
  
  Mūsu četras galvenās personas vienlaikus atradās tajā pašā vietā. Tiesa, pirms vairākiem gadiem, taču, lai pabeigtu "Pasaules galu", bija nepieciešami vairāki gatavošanās gadi.
  
  
  “Tik par izmeklēšanu,” bija pēdējais komentārs, taču tam sekoja piecas zvaigznes *****, kas nozīmēja, ka biļetenā bija arī jaunākās ziņas.
  
  
  "Trans-Ins Mutualité," ziņojumā bija norādīts apdrošināšanas kompānijas nosaukums, kas neradīja aizdomas, "šķiet, ka to daļēji pārņēmusi Šveices banka. Joprojām ir ļoti slepens darījums, taču tas galvenokārt ietver vairākas korporatīvās apdrošināšanas nodaļas. ASAP, sīkāki fakti ceļā. Viņiem man vairs nebija jāizrunā šīs Šveices bankas nosaukums. Tam bija jābūt Pjero mazajam uzņēmumam Lugānā, un nodaļa nodarbosies ar filmu apdrošināšanu.
  
  
  Tātad Pjero un trīs citi varēja pārskaitīt naudu no vienas kabatas uz otru. Visi ļoti likumīgi un bez pēdām savās grāmatās, lai nesatrauktu investorus. Investoriem arī nebija jāzina, ka viņu nauda tiek izmantota nevis ienesīgām investīcijām, bet gan šai pieaugošajai zelta stieņu uzkrāšanai pagrabā.
  
  
  "Tas viss kopā," es gribēju teikt, bet Haimens mani apklusināja.
  
  
  Kamēr es lasīju reportāžas, viņš nolika radio uz galda un ieslēdza skaļu itāļu popmūziku, kas sajaukta ar grapas smaržu. Mūzika tagad tika pārtraukta uz ziņu biļetenu.
  
  
  '...pirms stundas tika atrasts divdesmit vienu gadu vecās Alitalia darbinieces Rosana Morandi līķis ar pārgrieztu rīkli. Policija meklē Rodžeru "Džeriju" Keru, bagātu amerikāni, kurš apmetās viesnīcas numurā un ātri aizgāja, kad ārsti saka, ka Morandi jaunkundze tika nogalināta. Dežurējošais virsnieks pēc iepriekšējā incidenta, kurā bija iesaistīts Kers, pārliecinoši paziņoja, ka neviens cits nav ienācis telpā, jo viņš bija ielaidis Morandi kundzi saskaņā ar Kerra kunga telefona norādījumiem. Tam sekoja ievadraksts par seksuāli izsalkušajiem bagātajiem amerikāņiem, kuri apdraud itāļu sieviešu tradicionālo šķīstību, kam sekoja glaimojošs meklējamo apraksts.
  
  
  "Džerijs Kers ir garš, izskatīgs vīrietis ar aristokrātisku izturēšanos," sacīja diktors. “Viņš ir glīti ģērbies un pēdējo reizi redzēts tumši pelēkā filca Homburg cepurē, gaiši pelēkā angļu stila mētelī un pelēkā flaneļa uzvalkā. Viņš ir vecumā no divdesmit astoņiem līdz trīsdesmit pieciem gadiem un runā itāļu valodā.
  
  
  Haimens paskatījās uz mani un ieraudzīja sirmu, saburzītu vīrieti, kurš smaržoja pēc grapas. Viņš pasmīnēja. "Būtu vajadzīgs diezgan gudrs puisis, lai jūs piesaistītu šim aprakstam," viņš teica.
  
  
  "Bet šie ļoti gudrie puiši skatās," es drūmi teicu. "Diagramma, ko tikko izlasījām, nav paredzēta vājprātīgajiem."
  
  
  "Bet redziet, ko es domāju, kad teicu, ka nav potenciālo pirkumu?" Haimens teica.
  
  
  "Tieši pareizi, draugs," es teicu. "Tagad mēs zinām droši, un Vanags, tāpat kā Klems Andersons, pamazām bija ceļā uz kaut ko ļoti svarīgu. Mēs zinām, ka Renco, Studs, Pjēro un sers Hjū Mārslends pirmo reizi tikās Easefil Acres Saseksā, kuru vadīja kāds Klems Andersons sauca par "Jung", ko Klema piezīmēs L varēja apzīmēt Pjēru vai viņa banku Lugāno, taču tā nav. jautājums. Mēs zinām, ka "Pasaules gals" ir uzkrājis pietiekami daudz militārās tehnikas, lai sāktu nelielu karu un, iespējams, aktivizētu lielu. Bet, kamēr mēs nepierādīsim, ka ieroči ir kas vairāk nekā tikai rekvizīti, mums vairs nav uz kā stāvēt, draugs. "Tā ir pārāk patiesība," sacīja Haimens. "Kur tas mūs ved, Kārter?"
  
  
  Tika uzskatīts, ka Bens Kārpenters vairākus gadus pavadīja Austrālijā, un es sāku spēlēt viņa lomu.
  
  
  — sniedzu viņam īsu informāciju par sevi. 'Galdnieks. Tāpat kā Carr, tajā ir mana vārda pirmā zilbe. Ja man ir pietiekami daudz laika, lai uzņemtos jaunu identitāti, man ir vienalga pārvērsties par Hosē Gonsalesu vai Helmudu Šmitu. Bet, ja jums ir nepieciešams ātri pārslēgties, kā mēs esam iemācījušies, izmantojot izmēģinājumus un kļūdas, ērtāk ir atstāt kaut ko no sākotnējā nosaukuma. Tātad, ja kāds mēģina mani izsaukt savā "Hi Carter" zvanā, tas būs tieši tas pats, it kā es teiktu: "Mani sauc Kārs vai Kārters"...
  
  
  Viņš pamāja.
  
  
  "Atgriezīsimies pie patiesajiem faktiem," es teicu. “Labākais, ko mēs šobrīd varam pierādīt, ir tas, ka tā ir gandrīz likumīga krāpniecība. Man jāieiet aizslēgtajās ēkās Conti īpašumā. Un ātri.
  
  
  Haimens paskatījās pulkstenī; Es atstāju savu Rolex kafejnīcas vannas istabā. Lai arī cik es par viņiem rūpējos, Benam Kārpenteram tas bija pārāk dārgi.
  
  
  "Labāk pagaidi līdz tumsai," viņš teica. “Es šo vietu izpētīju viens pats. Pirmkārt, viņiem ir apsardze un sargsuņi. Kad esat to pārvarējis, jūs varat saskarties ar vēl grūtāku iekšējo aizsarggredzenu. Mēs nenodarbojamies ar maziem zēniem. Bet AH tas bija jāzina, pretējā gadījumā viņi nebūtu nosūtījuši Niku Kārteru.
  
  
  "Bens Kārpenter, draugs," es viņu izlaboju. “Lai kur mēs būtu. Varbūt jūs varat sākt trenēties tagad."
  
  
  "Labi, Ben," viņš teica. "Kas jums ir, lai uzlauztu Kontillendu?"
  
  
  Es atpogāju savu jaku, lai parādītu viņam jau redzēto maksts. "Un nazis," es teicu. Es nepieminēju Pjēru. Katram gadījumam vajadzētu paturēt dažas lietas rezervē. Es parādīju viņam papēdi, kas bija piekrauts ar radioaktīvu vielu, kas atstāja pēdas. Man tas viņam bija jāparāda, jo gribēju, lai viņš zinātu, ka izsekotājs atrodas tajā pašā tranzistora radio kā klausīšanās ierīces.
  
  
  "Tu nospied šo pogu," es paskaidroju. "Un viļņu diapazons ir garuma un platuma rādītājs ar precizitāti pieci procenti uz kilometru." Pēc tam nospiediet zemāk esošo pogu, un jūs dzirdēsiet pīkstienu, kas palielinās, tuvojoties atrastajam vienumam. Nekad neizmantojiet to, kamēr neesmu nokavējis vairāk nekā stundu uz sapulci vai ziņojumu.
  
  
  Viņš pareizi atdarināja darbību, pēc tam ieslidināja ierīci džinsu kabatā.
  
  
  — Tas viss ir ļoti gudri. Viņš teica. – Bet kā tikt garām suņiem un sargiem?
  
  
  "Kas attiecas uz šiem suņiem," es teicu, "nopērc man lētu hamburgeru." Es to izmērcēšu baldriāna ekstraktā. Tas kļūs neatvairāms pat vislabākajam sunim, un tad es pievienoju nomierinošu līdzekli, kas iedarbojas uzreiz. Es palikšu vienā pusē, un tu būsi otrā, dažu simtu jardu attālumā, novēršot sargu uzmanību.
  
  
  "Labi," sacīja Haimens. 'Bet kā?'
  
  
  "Mēs to uzzināsim, kad dosimies uz turieni." Vispirms mums jāatrod vieta man. Es nevaru vairs apdraudēt šo māju, paliekot šeit. "Starptautiskā pase?".
  
  
  Es iemetu viņam Bena Kārpentera dokumentu. Nekādu problēmu, ar sešas nedēļas vecu viltotu vīzu, lai nav šaubu par kaut kādu uzturēšanās atļauju. Līdzīgi izskatījās arī novājinātā seja fotoattēlā. Pats esmu tai modelējis, kā arī kādas divdesmit citas fotogrāfijas savas ilgās karjeras laikā.
  
  
  Īstu pansionātu šajā rajonā nav, Himans skaļi nodomāja. "Un es vēlētos, lai jūs būtu tuvu, lai gan ne pārāk tuvu." Tā vecene aiz bulvāra pieņem maksājošus klientus. Viņa ir tuvredzīga un nav pārāk izvēlīga.
  
  
  "Paldies," es teicu.
  
  
  "Ļaujiet man vispirms piezvanīt." Viņš ieskatījās savā kabatas dienasgrāmatā, sastādīja numuru un runāja izkropļotā itāļu valodā ar kādu no līnijas otrā galā. Viņš pārliecinoši pacēla balsi un sāka kaulēties par samaksu.
  
  
  "Tev ir istaba," viņš teica un nolika klausuli. — Trīsdesmit tūkstoši liru mēnesī, maksājot avansā. Jūs varat atvest cilvēkus. Meitenes, es domāju. Šī vecā sieviete zina, ka viņa jūs aplaupa. Viņa tikai gribēs redzēt tavu pasi, bet neko vairāk. Viņa neveic kopo uzskaiti, jo tā ir melnā nauda. Ejam uz.'
  
  
  Itāļu avīzes ātri izdrukā sensacionālus stāstus, un, tiklīdz mēs izgājām ārā, mana vecā seja, glītais Džerijs Kers, palielināts pēc pusdienu laikā uzņemtās fotogrāfijas, skatījās uz mums no visiem laikrakstiem.
  
  
  UCSIDO! RAPIMENTO! VIOLENZA! MISTERO!
  
  
  "Slepkavība! Izvarošana! Vardarbība! Noslēpums!
  
  
  Es viņiem pacēlu septiņus īkšķus par savu taisnību un biju pārsteigts, kad atkal izskatījos tik tīra, vēsa un sakopta.
  
  
  Es aizņēmos Haimena piekauto čemodānu papildu drēbēm, kuras viņam bija izdevies izrakt no sava skapja. Mēs apstājāmies pie tirgus stenda, un es pievienoju divus lietotus kreklus, balinātus džinsus, papildu apavu pāri un nobružātu halātu, uz kura bija rakstīts "ASV Jūras slimnīca, Alkoholisko rehabilitācijas nodaļa, Neapole."
  
  
  "Jēzu, Ben," sacīja Haimens. "Šis tērps padarīs jūs par Momas Pinelli iecienītāko īrnieku."
  
  
  Vēl viena iela, stūris, un viņš uzgāja man priekšā pa diviem kāpņu līmeņiem un iepazīstināja mani ar Momu Pinelli, korpulentu dāmu ap piecdesmit vai sešdesmit gadiem, ģērbusies plankumainā melnā sēru halātā, atgādinot, ka Papa Pinelli, kurš pavadīja pirms daudziem gadiem Etiopijā ļāva Dieva žēlastībai nākt pār viņu. Viņas mati bija balti, un uz viņas zoda auguši vairāki melni kušķi. Viņa bija labā noskaņojumā un ar entuziasmu sveicināja mani un manas 30 000 liras. Viņa tikai paviršu skatienu uzmeta manai pasei.
  
  
  "Istaba atrodas aizmugurē, sinjore Jeman," viņa sacīja Haimenai. - Parādi man, ja vēlies. Esmu par vecu, lai skrietu šurpu turpu. Jūsu draugs vēlas amerikāņu cigaretes? Man tās ir tikai par 300 lirām iepakojumā.
  
  
  - Vēlāk, mammu. Jūs pārdzīvosit mūs visus. Haimens noskūpstīja viņu uz abiem vaigiem un ieveda mani aizmugurējā istabā.
  
  
  "Ja viņš vēlas celt meitenes augšstāvā, sakiet viņam, ka viņas nevar čīkstēt vai skaļi kliegt," viņa aicināja pēc mums. "Man ir vārds, ko atbalstīt šajā jomā. Ja viņš vēlas hašišu, es arī to varu. Un ļoti lēti.
  
  
  Tas bija tālu no Le Superbe komplekta, un ne tikai ģeogrāfiski. Istabā atradās gulta ar divām netīrām segām, raupju muslīna palagu un vienu cietu baltu palagu.
  
  
  Redzēju arī lielu koka krēslu un mazu galdiņu ar atvilktni. Virs tā bija izlietne ar ovālu spoguli, un zem tās bija neizbēgama bidē. Viens logs ar skaistu skatu uz tukšu sienu divus metrus aiz tā. Haimens spēlējās ar sarūsējušajiem krāniem, un ūdens sāka plūst strūklām. "Krāns joprojām darbojas," viņš ar nelielu pārsteigumu sacīja. – Tu visu saproti, Ben. Tālāk pa koridoru ir tualete ar dušu. Noliec savu koferi stūrī, un mēs varam doties vakariņot un iepazīstināt ar tevi kā jaunāko Trasteveres iedzīvotāju. Pirms desmitiem nav jēgas doties uz Conti teritoriju.
  
  
  Viņš veda mani cauri vairākām ielām uz tratoriju, kas sastāvēja no vienas istabas un bija vērsta uz ārpusi ar četriem galdiem uz ietves.
  
  
  "Labākie makaroni pilsētā," sacīja Haimens. "Starp citu, kopš rietumgotiem šeit nav bijis neviena tūrista." Marko!
  
  
  Apmēram septiņpadsmit gadus vecs zēns, kas valkāja taukainu baltu priekšautu, iznāca no aizmugures virtuves. "Marko, tas ir mans vecais draugs Ben," Haimens mani iepazīstināja itāļu valodā. Un es nomurmināju dažus vārdus, ko Kārpenters varēja iemācīties. "Es priecājos satikt sinjora Haimana draugu," sacīja Marko.
  
  
  "Tu mums kalposi, Marko," sacīja Haimens. "Viņam tas bija Dotore Haimens. Bens kādu laiku dzīvos pie mums. Tātad, kā īsts romietis, atnesiet mums sarkanvīnu, kamēr mēs izlemjam, ko ēst.
  
  
  - Si dottore, profesor. - teica Marks. Vienā mirklī viņš atgriezās ar divām sarkanvīna pudelēm, kaut ko līdzīgu Kjanti, bet stiprākā un spilgtākā krāsā. "Un dažas salvetes, Dieva dēļ," sūdzējās Haimens. "Šī vieta zaudē savu stilu." Marko atgriezās ar papīra salvešu kaudzi, un mēs ar Haimenu satvērām pildspalvas, lai salīdzinātu Conti studijas un apkārtnes stāvu plānu skices.
  
  
  Uzreiz pēc pirmajiem dzērieniem pasūtījām spageti ar mīdijām, ceptu jēra gaļu un artišokiem. Un, kamēr mēs dzērām kafiju un grapu, mēs joprojām salīdzinājām savas skices.
  
  
  "Labi," es teicu pār mūsu jaunāko versiju. "Manuprāt, noliktavas ir pārāk tuvu viena otrai, bet pārējais, šķiet, ir mērogā." "Viņi to apsargā kā militāru bāzi," sacīja Haimens. "Bet viņi šeit koncentrējas uz priekšu."
  
  
  Viņa roka uzsita pa ieejas vārtiem, kuros torīt kā gaidīts viesis ar luksusa automašīnu bija iebraucis Džerijs Kers.
  
  
  "Aiz tā nav reālu ceļu," viņš teica. “Viņiem ik pa laikam ir dzeloņstiepļu žogs, suņi un patruļas pa visu aizmuguri. Lūk...” Viņa pildspalva novilka trīcošu līniju. "Problēma," es teicu. "Kā mēs varam nokļūt aizmugurē, vispirms neizejot cauri priekšpusei?"
  
  
  "Jūs esat eksperts," viņš teica.
  
  
  Vēlreiz paskatījos kartē.
  
  
  "Nav ceļu," es teicu. "Bet esmu sasodīti pārliecināts, ka šeit pamanīju kaut kādu taku."
  
  
  ES padodos.
  
  
  "Veca medību taka," sacīja Haimens. "Ja tas notiks šādā veidā, tas varētu nonākt Centočelli. Un mēs tur varam braukt, neejot līdz vārtiem.
  
  
  'Gājiena attālumā?'
  
  
  "Tas nav nepieciešams," viņš teica. “Manā bagāžniekā ir divi salokāmi velosipēdi. Un tagad vieta, kur man jānovērš apsargu uzmanība.
  
  
  "Es redzēju starta pistoli tavā mājā," es teicu.
  
  
  'Jā.'
  
  
  "Vai viņam ir signālraķete un vai jums tāda ir?" "Tas arī viss," viņš teica. "Bet tas apgaismos visu apkārtni, lai viņi varētu redzēt jūs un mani."
  
  
  "Ne, ja mēs atrodam koku," es teicu. – Ja tu šautu nepareizā virzienā no vietas, kur esmu es? Tad ne viss ir izgaismots vai vismaz ne asi. Pagaidiet, kamēr mēs tur nonāksim.
  
  
  Mēs šķīrāmies pie kroga durvīm. Haimens atgriezās pēc ieroča un automašīnas. Es atgriezos savā vietā, lai paņemtu munīciju Lugeram. Pēc piecpadsmit minūtēm es viņu atkal satikšu pie tilta pār upi.
  
  
  Viņš bija tieši laikā, vecā Peugeot. No ārpuses tas izskatījās satriekts, taču, tiklīdz es tajā iekāpu un vienmērīgā tempā braucām pa joprojām sastrēgumu pulksten deviņiem, es no auss sapratu, ka automašīna ir noregulēta uz pilnību.
  
  
  "Tas ir pusstundas brauciena attālumā," sacīja Haimens.
  
  
  "Tad ir vēl vismaz pusstunda, lai tur nokļūtu." Līdz tam laikam jābūt tumšam.
  
  
  Mēs neko vairāk neteicām, pārtraucot klusumu, lai vienotos par saviem plāniem satikties, kad darbs būs izdarīts.
  
  
  "Negaidi mani," es viņam teicu. “Ja varu iekļūt, varu atrast arī izeju. Es ieradīšos tavā mājā pulksten septiņos no rīta. Ja es neesmu klāt deviņos, ieslēdziet radio un paskatieties, vai man pie papēža nav kaut kas dzīvs.
  
  
  Mēs novietojām Peugeot stāvvietā Centočelli, zaļojošā priekšpilsētā, un neviens mums nepievērsa uzmanību, kad mēs izpakojām un salikām divus salokāmus velosipēdus. Haimens brauca man pa priekšu pa ielu, līdz mājas izkrita.
  
  
  "Tas ir šeit kaut kur," viņš man klusi sauca. — Starp mums un studiju ir apmēram kilometrs mežu un tīrumu. Bet kurš ceļš kur ved?
  
  
  Mums paveicās. Takas ir aizaugušas, bet ne tik aizaugušas, lai pa tām nevarētu izbraukt ar velosipēdu. Trīs vai četri nepareizi pagriezieni tika viegli izlaboti, izmantojot kompasu. Bija tieši septiņas minūtes pāri desmitiem, kad ieraudzījām Renco Romas impērijas garo dzeloņstiepļu žogu.
  
  
  Tas izskatījās tieši tā, kā es to atcerējos no ātrās apskates tajā rītā. Zeme žoga priekšā bija notīrīta, izņemot koku puduri šur tur. Es teicu Himanam nomērīt divus simtus soļu uz ziemeļiem un tad, kad viņš atradīs labu segumu, iededz laternu pa diagonāli pāri žogam. Kamēr viņš izvēlējās savu amatu, es sagatavojos un norunāju īsu lūgšanu.
  
  
  Mēs sarokojāmies un viņš pazuda. Es sāku mīcīt četras identiskas viņa nodrošinātā hamburgera bumbiņas un sajaucu tās ar vienādām daļām baldriāna, lai piesaistītu suņus, un nomierinošu līdzekli ātrai nokautēšanai. Es pat sajaucu Camillas sasmalcinātās miegazāles, kuras, neskatoties uz visām izmaiņām, visu laiku nēsāju sev līdzi.
  
  
  Es biju tik tuvu, ka dzirdēju ķepu skrāpējumus un redzēju bālas ēnas; tie bija milzu vācu aitu suņi. Abi skraidīja šurpu turpu pa žoga otru pusi. Es vienu pēc otra pār žogu pārmetu četrus hamburgerus. Viņi nokāpa bez skaņas. Es redzēju, kā suņi rikšoja uz divām dažādām vietām, kuras biju izvēlējies. Man nebūtu nekādu izredžu, ja saķertos ar šiem suņiem, tāpēc katram sunim iedevu hamburgerus ar miegainiem piedevām.
  
  
  Man bija tieši tik daudz laika, lai noņemtu riteņus no velosipēda, pirms Haimens, lai kur viņš sēdētu, lika debesīs uzziedēt jaunai zvaigznei. Pieskrēju pie žoga, turot sev priekšā izjaukto velosipēdu. Tur es iespraudu rāmi zemē un ar graciozu stieņa lēcienu pārlecu pāri četras pēdas garam žogam.
  
  
  Kad nolaidos, apgāzos un nogulēju tieši piecas sekundes, līdz pārliecinājos, ka sargi mani nav dzirdējuši vai redzējuši. Simt piecdesmit jardus tālāk viņi kliedza viens uz otru, raķetes gaismas piesaistīti. Lēnām virzījos uz priekšu tuvākās noliktavas virzienā. Es pagāju garām suņiem un sargiem un jebkurā brīdī varēju sastapties ar jaunu trauksmi.
  
  
  Bet nekas nenotika. Vismaz es neko nepamanīju. Es cerēju, ka Renco un viņa domubiedri jau bija tik apmierināti ar prožektoriem pie galvenajiem vārtiem, vācu ganiem un patrulējošajiem sargiem, ka viņi nebija veikuši nekādus papildu piesardzības pasākumus. Viņiem tiešām bija labas, spēcīgas dubultās slēdzenes uz pirmās noliktavas durvīm, bet labas, spēcīgas dubultslēdzenes AX aģentam ir bērnu spēle.
  
  
  Pirms ieiešanas rūpīgi ieeļļoju eņģes un slēdzenes.
  
  
  Es gaidīju arsenālu, tāpēc nebiju pārsteigts, kad tādu atradu. Mani pārsteidza un šokēja ieroču dažādība un letalitāte. Šeit bija kaut kas ikvienam, sākot no Krievijas raķetēm jaunākā modeļa iznīcinātājam Mig-24, līdz kodolgalviņām mūsu ASV flotes nodrošinātajam T-2B un beidzot ar mazajām raķetēm mūsu Sabre 100-F (jauna sērija, nereģistrēta, klasificēta).
  
  
  Varēja būt pārliecināts, ka nevienai no valdībām, kas aizdeva viņa ekipējumu, nebija ne jausmas, ka to tik ātri var pārvērst par darba ieroci. Kāda Krievijas, Ķīnas vai kādas no NATO valstīm noliktavas apmeklējums noteikti sagrautu sižetu, pirms tas varētu attīstīties, pat ja tas, pateicoties Studsa paslīdēšanai, sāktos pirmdien.
  
  
  Uz vairākām munīcijas kastēm izveidoju neredzamas zīmes, izmantojot smērzīmuli, kurā bija radioaktīvs elements. Man nebija jāskatās uz otru noliktavu, bet es nekustīgi nogulēju drūmas desmit minūtes, kamēr naktssargs apbrauca abas ēkas. Pamazām tas pārvērtās biedējošā vienmuļībā. Tagad man atlika tikai pārliecināties, ka esmu izkļuvis no šejienes dzīvs, lai varētu brīdināt pēc iespējas vairāk cilvēku. Pat Pjero politiskie sakari nevarēja viņu glābt ar tik pārliecinošiem pierādījumiem.
  
  
  Debesis vēl bija apmākušās, kad lēnām rāpu pretī žogam. Kārtējo reizi bija jārada traucēklis, bet šoreiz man pašam bija jānovērš viņu uzmanība. Es atcerējos graciozo vecmodīgo vējrādi fermā, kas bija daļa no Vereldeindes ainavas. Tas bija vienkārši redzams no vietas, kur es tagad atrados, un mākslīgo koku grupa mani paslēpa no sargiem, kurus tas vilinātu. Izņēmu Lugeru, paglaudīju rokturi un pieskrūvēju trokšņa slāpētāju. Tas padarīja to nedaudz neveiklu un nedaudz grūtāk mērķēt, bet man bija tikai viena iespēja, un man tā bija jāizmanto.
  
  
  Es atbalstījos uz elkoņa un gaidīju, kad mākoņi nedaudz noskaidrosies. Tas notika apmēram desmit minūtes vēlāk. Vismaz man bija pietiekami daudz redzamības, lai uzņemtu kadru. No trokšņa slāpētāja izplūda apslāpēts klepus, vējrādītājs šūpojās apkārt, trieciena skaņai atbalsojoties visā apkārtnē. Dzirdēju skrienamus soļus tuvojoties fermai. Es paņēmu savu nazi un sāku rakt trīs metrus garu bedri zem žoga.
  
  
  Apkārt fermai joprojām atskanēja kliedzieni, kad es atkal pacēlu velosipēda rāmi, pieskrūvēju riteņus un braucu uz Centočelli. Es sevi nolādēju par to, ka esmu pietiekami stulba, lai neliktu Haimenam gaidīt mašīnā. Tagad katra minūte varēja skaitīties. Vispirms jums jāziņo Vanagam un pēc tam jāatbrīvojas no visa, kas saistīts ar "pasaules galu". .
  
  
  Es par to domāju, kad ar velosipēdu un visu pārējo ieniru ar galvu maskētā bedrē. Es atkal piecēlos kājās ar Lugeru rokā, bet atkal to nometu. Četri vīrieši stāvēja ap bedres, satvēra neveiklas automātiskās karabīnes.
  
  
  "Mēs tevi gaidījām, Niks Kārter," sacīja viens no vīriešiem, un viņa balsi izkropļoja pārsega pārsegs.
  
  
  
  
  7. nodaļa
  
  
  
  
  
  Divi vīrieši palīdzēja man izkļūt no bedres un rūpīgi pārmeklēja, bet divi citi turēja mani ar ieroci ar ieročiem. Pēc pirmā sveiciena neviens neteica ne vārda.
  
  
  Viņi atrada duncis un aizveda to. Viņi atrada manā bikšu kabatā gāzes bumbu un paņēma to kopā ar visu pārējo no manām kabatām, ieskaitot kādu saspraudi; Tas bija labi, jo šī klaiņojošā saspraude bija magnija savienojums, kas var uzsprāgt aklā gaismā, pietiekami, lai īslaicīgi bloķētu viņu redzi.
  
  
  Starp citu, visi četri bija muskuļoti, iespējams, izturīgāki par Gorilla un Pepe, un noteikti daudz gudrāki. Viņi mani aizveda līdz piebraucamā ceļa galam, kur mani gaidīja liels Fiat. Tā kā uz spēles bija tik daudz, es nevarēju riskēt. Manā stilā nav kliegt pēc palīdzības, taču tagad nebija īstais laiks personīgam lepnumam. Un sekundes daļā man vajadzēja elpot un kliegt pēc palīdzības kā gaudojošam sunim, viens no maniem treneriem atvēra manu muti un iebāza tajā bumbierveida rīstiņu.
  
  
  "Tas ir paredzēts, lai ietaupītu jums nevajadzīgas pūles, Kārter," sacīja viņu pārstāvis.
  
  
  Tāpēc brauciens atpakaļ uz Romu bija tikpat mierīgs kā mans ceļojums uz turieni, lai gan ne tik patīkams. Es zināju, ka ieejam Romā, kad ieraudzīju Porte Maggiore vārtus. Tad divi slepkavas abās manās pusēs mašīnas aizmugurē novilka aizkarus, kā arī aizkaru stikla sekcijas priekšā, kas mūs atdala no vadītāja. Šķita, ka minētā stikla starpsiena bija ložu necaurlaidīga, un abām aizmugurējām durvīm nebija sviru. Pat ja man izdotos pārvarēt abus savus apsargus un paņemt viņu ieročus, es tik un tā tiktu aizvests turp, kur mani plānoja aizvest, cieši noslēgtā stikla un metāla būrī.
  
  
  Mēs braucām vēl piecas minūtes, un tad es jutu, ka mašīna nobrauc no kalna un apstājas. Mani apsargi nolaida aizkarus un gaidīja, kad vadītājs un viņa pavadonis atvērs durvis no ārpuses.
  
  
  Mēs atradāmies kādas lielas ēkas pazemes autostāvvietā. Dažādi numuri dažādām automašīnām; vairāki itāļu, austriešu, šveiciešu, viens angļu un viens ar tiem īpašajiem numuriem, ko izmanto Maltas diplomāti. Tie bija uz trim no sešām Itālijas numura zīmēm. CD diplomātiskajam korpusam. Es varētu sagaidīt Pjero; vismaz Pjero draugi.
  
  
  Tiklīdz durvis atvērās, viņi man palīdzēja ārā. Es joprojām biju aizspiests, viņi joprojām mani turēja cieši, un es varēju tikai klusi protestēt. Mani vilka uz automātisko liftu.
  
  
  Pie manis spiedās četri smagsvari, lai gan uz sāniem neliela metāla zīme angļu, franču un itāļu valodā skaidri norādīja, ka maksimālā slodze ir četri cilvēki vai ne vairāk kā 300kg. Katrs no mums svēra vismaz deviņdesmit kilogramus, tāpēc es pamāju uz metāla plāksni.
  
  
  "Jā, ir kauns šādi pārkāpt baušļus," sacīja viens no četriem. "Bet dažreiz jums nav izvēles, vai ne, Kārter?"
  
  
  Lifts pacēlās četrus stāvus un atvērās vienā no šiem garajiem koridoriem ar biroja durvju rindām, kas tik raksturīgas Musolīni laikmeta valdības ēkām. Priekšnama galā bija logs, un šī loga priekšā stāvēja figūra ar ložmetēju zem rokas. Vietā, kur eja uz otru pusi veidoja taisnu leņķi, stāvēja tikpat bruņota figūra.
  
  
  Jebkāda vāja cerība, ka man varētu būt nācies atbrīvoties un riskēt ar bēgšanu, bija zudusi. Es nedomāju, ka Niks Kārters, Džerijs Kers vai Bens Kārpenters toreiz būtu pārdzīvojuši šo zemmēness eksistenci.
  
  
  Ja es nerunātu un nedomātu runāt, viņi uz mani izdarītu spiedienu ar spīdzināšanu, patiesības serumu vai abiem. Visos šajos gadījumos, iespējams, šī sekundes daļa pienāca, kad man vajadzēja aizbēgt, vai, ja tas neizdodas, atvest kādu sev līdzi morgā.
  
  
  Viņi mani veda, pareizāk sakot, vilka garām trim durvīm un apstājās pie ceturtajām. Pēc dažiem mirkļiem vadītājs gāja iekšā un ārā, žestikulēdams ar pirkstu. Trīs viņa biedri mani iegrūda istabā.
  
  
  Tas bija liels, plašs birojs ar restotiem logiem ar skatu uz Tibru. Pie vienas sienas bija liels tīkkoka galds ar modernu dizainu. Ap viņu tika novietoti ērti krēsli. Viena bija tukša, pārējās atradās pieci vīrieši vecumā no trīsdesmit pieciem līdz piecdesmit pieciem gadiem. Visi ir tikpat cienījami kā mani kolēģi investori World End, bet ne Pjero vai Renzo.
  
  
  Krēslā aiz rakstāmgalda sēdēja garš, tievs apmēram četrdesmit gadus vecs vīrietis ar gariem dzeltenīgiem matiem un brillēm ar raga malām. Es viņu nekad agrāk neesmu redzējis. Es nekad iepriekš nebiju redzējusi nevienu no vīriešiem. Un viņi visi vairāk izskatījās pēc komisijas locekļiem, kas gatavoja manu mutvārdu eksāmenu vēstures maģistra grāda iegūšanai, nevis pēc to puišu darba devējiem, kuri mēģināja mani apcept, pārcirst Rosanai kaklu un tagad iesēdināja tukšā vietā.
  
  
  "Paldies, mister Kārter," blondais vīrietis pieklājīgi teica, it kā viņš nebūtu pamanījis, ka esmu iegrūsts krēslā un divi no šiem puišiem bija pienākuši abās manās pusēs, lai mani tur turētu. .
  
  
  "Kā redzat," viņš teica, "mēs zinām jūsu īsto vārdu un zinām kaut ko par jūsu spējām." Viens no mūsu cilvēkiem šeit, Oļegs Perestova kungs, stāsta, ka viņa kolēģiem ar jums bija interesantas tikšanās.
  
  
  Maza auguma, kails vīrietis ar dziļi iekritušām acīm slāvu sejā, piekrītoši drūmi pamāja ar galvu. Pēkšņi vārds ienāca prātā. Viņš bija Krievijas MGB galvenais cilvēks Rietumeiropā. Tāpēc mana gaistošā doma par komunistu piedalīšanos tikšanās laikā nebija nepareiza. Bet kāpēc tad “Pasaules gala” rekvizītu nodaļā ir krievu ieroči? Viltīga sabotāža? Vai arī es kaut ko svarīgu palaidu garām?
  
  
  "To zinot," viņš smaidot sacīja, "es jums neļaušu ne mazāko pārvietošanās brīvību, kamēr nelikšu skaidri saprast, ka mēs darbojamies vienā pusē." Vai drīkstu lūgt jūs atmest visus aizspriedumus, Kārtera kungs?
  
  
  Es neredzēju tam lielu jēgu AH iekšienē šajā operācijā, kurā piedalījās arī Perestovs. Tagad es atpazinu arī ķīniešu seju, kas piederēja Ko Falam, Sarkanās Ķīnas izlūkošanas dienesta darbiniekam. Iespējams, es kādu laiku sev būtu nopircis, tāpēc pamāju.
  
  
  "Labi." – blondīne bija sajūsmā. "Atļaujiet man iepazīstināt ar sevi. Es esmu pulkvedis Pīts Nordens, Norvēģija, Interpols. Viņš nolika savu ID karti uz pulētā galda un pamāja maniem sargiem, ļaujot man pastiept roku un paņemt to. Tur bija viņa vārds un fotogrāfija, viņa savienojums. ar Interpolu un skaitļos viņa personību, kuru es iepazinu kā vienu no pasaules labākajiem aģentiem.
  
  
  "Ja es būtu zinājis, kas tu esi, Kārter," viņš teica, "mēs būtu izglābti tajā liktenīgajā ceturtdienas vakarā. Toreiz mēs domājām tikai par to, ka jūs esat tikai vēl viens tās bēdīgi slavenās "Pasaules beigas" pamatgrupas dalībnieks. Un Oļegs nosūtīja pirmos spēkus, ko viņš varēja iegūt, lai iegūtu informāciju no jums. Man ir aizdomas, ka viņi ir interpretējuši savus norādījumus pārāk brīvi, bet tad viņi to varēs attaisnot augstākajā tiesā.
  
  
  Perestofs noraidoši paraustīja plecus, un Kou Fals par viņa apmulsumu pasmaidīja.
  
  
  “Kad kļuva zināmi jūsu bēgšanas fakti un noslēpumainais, joprojām neatklātais Luidži un Pepes nāves gadījums, ikvienam, kam bija maz pieredzes, kļuva skaidrs, ka ir jāiesaista tāds starptautisks aģents kā Niks Kārters. Bet cik lielā mērā un no kuras puses? Jūsu pagātne vienmēr ir bijusi nevainojama.
  
  
  Perestofs un Ko Fals garlaicīgi grozījās savās vietās. "Nevainojams no NATO viedokļa," pulkvedis Nordens precizēja, un abi vīrieši atkal sastinga. "Bet jūs varējāt izvēlēties citu ceļu, ko mēs nezinājām." Pirms neilga laika sers Hjū Mārslends bija samērā godīgs politiķis, un Lorenco Konti bija tikai filmu producents ar neremdināmām bagātības un lielīšanās slāpēm. Studs Mallory bija neparedzams ģēnijs, bet nekas vairāk. Pjero? Pietika ar pirkstu rādīt uz viņu, lai visa Itālija, pa labi un pa kreisi, stāvētu par viņu.
  
  
  Mana pārsteigtā sejas izteiksme izlauzās caur manām aizzīmogotajām lūpām, un pulkvedis Nordens uz brīdi apklusa.
  
  
  "Man tagad nav laika lekcijai," viņš teica. Mēs esam starptautisku spēku reformu grupa, Interpolam patīk Mākslas akadēmijas un CIP piemērs. Visi pasūtījumi, kas ir pārāk netīri, pārāk sprādzienbīstami un pārāk nepiedienīgi, nonāk pie mums,” viņš teica.
  
  
  "Kā jau teicu, mēs nevarējām būt pārliecināti par jūsu attieksmi un nevarējām jums tuvoties, kamēr neesam pārliecināti." Klems Andersons parakstīja savu nāves orderi, kad viņš mēģināja runāt ar Studs Mallory, jo viņš domāja, ka Mallory ir vienkāršs Amerikas pilsonis, kuru viltīgi eiropieši pievīla. Haimens teica, ka tev viss ir kārtībā, bet, protams, tu joprojām varētu ar viņu spēlēties. Mūsu vienīgā iespēja bija Morandi jaunkundzei vēlreiz sazināties ar jums.
  
  
  Tātad, kamēr es domāju, ka es klusi pārbaudu Rozānas sakarus Le Superbes istabā, viņa pārbaudīja un izveidoja man uzticību tādā pašā veidā.
  
  
  "Viņa mums teica, ka, pēc viņas domām, jūs esat vairāk nekā 100% tīri un jums bija tādi paši mērķi kā mums: iefiltrēties pasaules galā un mēģināt atrast pret viņiem neapgāžamus pierādījumus. Bet ar jums bija gandrīz neiespējami sazināties biezā ekrāna dēļ, ar kuru Pjero un viņa draugi jūs ielenca,” sacīja pulkvedis. "Mēs nolēmām atkal nosūtīt Rosanu ar letālu iznākumu, ko jūs pārāk labi zināt." Viņš apstājās, it kā vēlētos, lai tas viss iegrimst.
  
  
  "Tu rīkojies pareizi, pazūdot." Haimens, kurš šajā brīdī savu uzticību galvenokārt kalpoja jums un AH, atteicās darboties kā starpnieks, taču tam nebija lielas nozīmes. Jūs esat paveicis to, ko mēs cerējām: jūs esat ielauzies aizslēgtās uzglabāšanas zonās. Tāpēc mēs uzlikām mikrofonu jaunā Haimana automašīnai un viņa diviem velosipēdiem un sekojām jums cienījamā attālumā. Šoreiz izmantojām aģentus, kuri bija nedaudz pieredzējušāki. Viņš burvīgi un sirsnīgi pasmaidīja.
  
  
  "Tātad, Kārter, ja jūs uzticaties mums un zināt, ka mums ir nepieciešama jūsu sadarbība, dariet to mums, mājot ar galvu. Ja šajā noliktavā atrodat kādus pierādījumus, tad mums ir iespēja tikt iekšā, izjaukt un pielikt punktu visam šim netīrajam biznesam.
  
  
  Es pamāju ar galvu, ātri pieņemot lēmumu. Ja pulkvedis Nordens un viņa biedri būtu tādi, kādi viņi izskatās, visas manas problēmas būtu aiz muguras. Pat ja viņi būtu nepareizajā pusē, tiklīdz es biju brīvs, es varētu atrast veidu, kā tos izmantot mūsu labā. Apsargi abās pusēs noņēma aizķeršanos un atkāpās. Šajā gudro, ietekmīgo spēku tikšanās reizē es izskatījos izspūrusi, nekopta, taču biju vajadzīga un ar savu informāciju, iespējams, šeit biju vissvarīgākā persona.
  
  
  "Brīnišķīgi," sacīja pulkvedis Nordens. — Vispirms īss ievads. Viņš pārvietoja pirkstu no viena cilvēka uz otru. Kārtera kungs, biedrs Perestofs, Cau Fall kungs, Bergena kungs, ģenerālis Maserati, pulkvedis Le Grands. Nu ko tu tur atradi? Divpadsmit acis un divpadsmit ausis bija fokusētas, kad es aprakstīju abu noliktavu saturu. Piezīmes neviens neņēma. Tie bija pieredzējuši aģenti, apmācīti klausīties un atcerēties. Pulkvedis Nordens izdarīja zīmīti uz papīra un iedeva to vienam no kapucēm, kurš ātri izgāja no telpas.
  
  
  Viņš ieraudzīja manas paceltās uzacis un kliedēja manas aizdomas. "Tas ir tikai tāpēc, lai sagatavotu mūsu transportu, lai mēs varētu doties ceļā," viņš teica, "kolīdz būsim saņēmuši nepieciešamo valdības apstiprinājumu un atbalstu. Ja jūsu teiktais atbilst pat 20 procentiem patiesības, Pjero politiskā vara vairs nevar apturēt viņa noliktavu demontāžu. Ir pusdivos. Ja bumba patiešām gatavojas eksplodēt, man nav jēgas tuvāko piecu stundu laikā zvanīt attiecīgajam ministram.
  
  
  "Bet laiks ir svarīgs," es iebildu. "Pagaidām viņi, iespējams, ir atraduši tos guļošos suņus un varbūt caurumu, ko es izveidoju žogā, lai atkal tiktu ārā."
  
  
  "Viņiem vajadzēja vairāk nekā gadu, lai savāktu šos ieročus šajās noliktavās," sacīja franču aģents pulkvedis Le Grands. "Es šaubos, ka tos var nogādāt piecās stundās." "Ja viņi mēģinās, viņi iekritīs mūsu lamatās," sacīja ģenerālis Maserati. "Mums ir savi novērotāji pie visām izejām, un man ir sava mazā, bet labi apmācīta komando vienība, kas ir brīva no sinjora Pjero Simkas ļaunās ietekmes dažās citās kara biroja jomās."
  
  
  "Es domāju, ka mēs tagad varam atļauties nedaudz vairāk atpūsties, līdz pienāks trieciena stunda," sacīja pulkvedis Nordens. Viņš nospieda zvanīšanas pogu uz sava galda, un es ieraudzīju skaistu blondīni formas tērpā - Interpols? Kordons? Kafejnīcas pakalpojums, kas ir gaidīšanas režīmā 24 stundas diennaktī? – Uztaisījām krietnu bufeti.
  
  
  Papildus dzērieniem, uzkodām un sviestmaizēm mums bija iespēja papildināt mana atklājuma fragmentus ar izkaisītu, bet detalizētu informāciju no citiem avotiem.
  
  
  Pie kā tas viss noveda:
  
  
  “Pasaules gals” nebija nevienas sazvērnieku grupas priekšgalā. Tā bija viņa paša velnišķīgā iznīcināšanas shēma, bezjēdzīga vardarbība superpsihātam. Viņa acīmredzamais sižets bija klaja ņirgāšanās par viņa patiesajiem nodomiem. Nabaga Kens Leins. Viņš vispār nebija iesaistīts šajā lietā un savu scenāriju uzskatīja par brīdinājumu par Trešo pasaules karu. Patiesībā tas bija shematisks tramplīns uz paša kara sākumu, līdz pēdējam slaktiņam.
  
  
  "Pasaule šodien ir šaujampulvera muca," sacīja Herr Bergen. "Un gaidiet, kamēr kāds to uzspridzinās." Dažas mazas, pārslogotas grupas, piemēram, jūs Ak, sers Kārters, mūsu pašu un dažkārt viens veltīts cilvēks šur un tur, dala nastu, lai cīnītos pret šo aizdegšanos.
  
  
  "Līdz šim," sacīja ģenerālis Maserati, "grūtības ir izkliedētas, un mēs esam spējuši tās kontrolēt. Bet iedomājieties, Kārtera kungs, pasauli, kurā vienlaikus notiek tādi incidenti kā Libānas lidmašīnas notriekšana virs Izraēlas, vecais U-2 incidents, prezidenta slepkavība, vienlaicīgas diplomātu slepkavības un lidmašīnu sprādzieni. ar ienaidnieka marķējumu virs galvenajām apdzīvotajām vietām. Sajauc to visu ar sacelšanos, Belfāstas sprādzieniem, partizānu karu Centrālāfrikā, revolūcijām Centrālamerikā un Latīņamerikā, spriedzi Tuvajos Austrumos un pulvera mucu Dienvidaustrumāzijā. Kurš var to apturēt, pirms tas pāraug pasaules karā?
  
  
  "Es brīdināju Kremli no pārāk ātras rīcības," drūmi sacīja Oļegs Perestovs. "Taču mani brīdinājumi neiztur paniku un sabiedrības spiedienu. Ja lidmašīna ar Amerikas vai Ķīnas numura zīmēm nomet kaut vienu bumbu virs Ļeņingradas, Maskavas vai Kamčatkas, mani komandieri nospiedīs pogu un atkāpsies uz savām bumbu patvertnēm. Maniem brīdinājumiem bija tikai viens efekts: ieraksts manā lietā, ka mani varētu turēt aizdomās par dubultaģentu.
  
  
  "Kā tas notika ar maniem priekšniekiem Pekinā," iejaucās Ko Fals.
  
  
  Lielos sazvērniekus aptuveni šādā secībā pārstāvēja Pjēro, sers Hjū, Renco un Studs. Varbūt es pievienošu savu seksa izsalkušo un iekārojamo draudzeni Kamillu un dažus Studs tehniķus.
  
  
  "Ar Rosana palīdzību mēs varējām rekonstruēt lielu daļu šīs sazvērestības," sacīja pulkvedis Nordens. “Viņa spēlēja dubultaģentes lomu ar lielu risku sev, bet ar visu atdevi. Pateicoties viņas pētījumiem un atklājumiem, mēs uzzinājām, kā un kur tas viss sākās.
  
  
  Septiņi vismazāk sentimentālie kungi, kurus jūs atradīsit visā pasaulē, noturēja klusuma minūti mirušās meitenes piemiņai.
  
  
  Es pārtraucu klusumu. - "Sazvērestība sākās tajā trako namā Saseksā?"
  
  
  "Tieši tā," sacīja Nordens. “Jūs to saskaitāt niecīgā laika posmā, kas mums prasīja. Pirms vairāk nekā septiņiem gadiem sers Hjū sāka izrādīt emocionālas un garīgas nestabilitātes pazīmes. Viņš negaidīja, kad citi, partneri vai draugi viņu pamanīs un piespiedīs ārstēties, bet darīja to pēc paša vēlēšanās un meklēja palīdzību pie kāda izcila cilvēka Eiropā: doktora R. Untenveizera, nevainīga, bet nepieciešama bandinieka. spēle, kas tad attīstīsies”.
  
  
  ES jautāju. — Andersons Džungels?
  
  
  'Pareizi. Doktors Untenveizers varēja izmantot trankvilizatorus un citas zāles, lai palīdzētu seram Hjū kontrolēt savas psihotiskās epizodes. Sera Hjū zvanītās meitenes slepkavība 1968. gadā bija nelaimes gadījums, taču viņa ietekme nodrošināja, ka romāns tika slēpts. Doktors Untenveizers deva nosaukumu konkrētajai slimībai, no kuras cieta sers Hjū un kuru viņš ir kopā ar Renco, Studsu un Pjēro. To sauc par agriothymia ambitiosa, nevaldāmu un kaislīgu vēlmi iznīcināt tautas un iznīcināt visas organizētās sabiedrības struktūras.
  
  
  "AA Andersona apzīmējums," es nomurmināju.
  
  
  "Tieši tā." sacīja Nordens. Tā pati slimība, ar kuru saslima Sirhans Sirhans, olimpiskie slepkavas un daudzi citi. Taču šoreiz slimība bija iemitinājusies cilvēkā, kuram bija gan politiskā vara, gan prestižs. Arī pacietīgs cilvēks. Viņš bija gatavs ilgi gaidīt iespēju savākt sev nepieciešamos sabiedrotos, un vairākus gadus vēlāk viņš to arī izdarīja.
  
  
  Tikmēr sers Hjū, kā atlīdzību par ārstēšanu vai personīgo drošību, ievietoja doktoru Untenveizeru savā personīgajā slimnīcā Easeful Acres. Šī ir visgreznākā vieta nervu traucējumiem, galvenokārt no narkotiku un alkohola, ko varat iedomāties. 70. gadu sākumā Kamila Kevūra bija paciente pēc nervu sabrukuma, kuras laikā viņa no ielas prostitūtas kļuva par kinozvaigzni. Varbūt tas notika nejauši.
  
  
  Svarīgi bija Renco vienlaicīga ierašanās pēc nopietna nervu sabrukuma, Studs Mallory pēc viena no viņa sešus mēnešus ilgām dzeršanas reizēm un Pjero Simka inkognito režīmā pēc pašnāvības mēģinājuma, kas, cerams, bija veiksmīgs.
  
  
  Visi trīs cieta no vienas un tās pašas progresīvas ambīciju agriotimijas, ko pastiprināja tas, ko viņi uzskatīja par likumīgu sūdzību pret sabiedrību. Renco sakarā ar viņa dižciltīgā statusa un lielo īpašumu zaudēšanu, ko viņa filmu miljoni nekad nevarēja pilnībā izlabot. Studs uzskatīja, ka lielākās studijas un ASV valdība ir atņēmušas viņam dažas patenta tiesības uz dažiem viņa elektroniskajiem izgudrojumiem. Pjero, visievērojamākais no trim, sava mazā auguma dēļ ir uzkrājis pazemojumus kopš bērnības.
  
  
  Šensa iepazīstināja ar seru Hjū pārējos vienā no viņa vizītēm kā režisors. Viņam pietika ar diagnostikas piezīmēm uz trīs vīriešu kartēm. Bez tam mēs to varam tikai papildināt ar dažiem minējumiem. Bet mums šķiet ticami, ka dažu nedēļu laikā, ko viņi tur pavadīja kopā, viņi kopā orķestrēja The End of the World.
  
  
  Šķita, ka Pjero pārņēma līdera lomu no sera Hjū, taču no viņa puses nebija nekādu iebildumu. Kopā viņiem bija visi nepieciešamie starptautiskie sakari, bet Pjero tuvojās virsotnei. Un tas bija svarīgi, kad viņi tika pie rekvizītiem, kurus gribēja aizņemties. Runājot par pašiem ieročiem, viņi izmantoja dažādu valstu dubultos un trīskāršos aģentus, sākot no kontrabandistiem un beidzot ar naudas alkstošiem nodevējiem. Par divpadsmit miljoniem dolāru var nopirkt daudz nodevēju. Renco studija un viņa pozīcija kino pasaulē padarīja visu projektu reālu. Bet Studs ar savu palaidņa ārējo izskatu savā ziņā bija Pasaules gala stūrakmens. Tikai pateicoties viņa tehniskajām zināšanām, datoru varēja programmēt un darbināt.
  
  
  "Tāpēc, dārgais Nik," sacīja pulkvedis Le Grand, "viņi aprīkoja reālus rekvizītus, lidmašīnas, tankus, lielgabalu laivas, britu zemūdeni Porpoise ar to pašu tālvadības pulti, ko Studs tik lieliski demonstrēja jums savā miniatūrajā kaujas laukā."
  
  
  "Šo informāciju mums nodeva jūsu Gilkrista kungs," sacīja ģenerālis Maserati, "kurš nav tik lēns un ne tik enerģisks, kā šķiet."
  
  
  "Un viņš pats ir ģēnijs, kurš tuvojas Studs Mallory talantam, kad runa ir par datoru elektroniku," sacīja Perestovs. "Vienreiz mēģinājām viņu dabūt, bet diemžēl neizdevās..."
  
  
  Sienas pulksteņa rādītāji rādīja, ka ir tikai septiņi.
  
  
  "Pēc pusotras stundas," sacīja pulkvedis Nordens, "mēs varēsim iegūt nepieciešamās atļaujas pa tālruni. Ģenerālis Maserati ar to nodarbosies tālāk, jo šajā līmenī tas, protams, ir Itālijas valdības ziņā.
  
  
  "Saskaņā ar sinjora Kārtera ziņojumu," ģenerālis sacīja, "es uzņemos pilnu atbildību un pieprasīšu tūlītēju rīcību. Pietiek ar mutisku piekrišanu, un tas aizņem tikai dažas minūtes. Es ierosinu pāriet uz galīgo plānošanu.
  
  
  Pulkvedis Nordens ierunāja dažus klusus vārdus domofonā.
  
  
  "Tieši tā," viņš teica. "Bet vispirms ziņojums par noliktavas uzraudzību." Haimena kungs atrodas lejā, un es pavēlēju viņam pievienoties mums. Viņš pagriezās pret mani. "Viņš bija ārkārtīgi nelaimīgs, kad uzzināja, ka mēs jūs "aizņēmāmies", tāpēc es nedaudz mīkstināju viņa jūtas, uzticot viņam mūsu novērošanas posteni.
  
  
  Haimens ienāca istabā un nostājās man blakus. "Piedod, Ben... Nik," viņš teica. "Šie cilvēki man neteica, kamēr viss nebija beidzies. Bet es zināju, kas viņi ir un kas tu esi, tāpēc man bija jāstrādā ar viņiem.
  
  
  "Tam nav nozīmes," es viņam teicu.
  
  
  Viņš pagriezās pret galdu pusmilitārā pozā. "Nekādas kustības, ko varētu interpretēt kā krājumu pārvietošanu no noliktavām, kungs," viņš ziņoja pulkvedim Nordenam. — Normāls minimālais rīta darbs. Pārtikas mašīnas studijas piederumiem un tamlīdzīgi. Mūsu vīrieši pārtrauca skatīties, kā viņi atstāja vietu; pietiekami tālu, lai tos nevarētu redzēt, taču viņi tajās neatrada neko nāvējošāku par piena pudeli.
  
  
  "Labi," sacīja pulkvedis. "Kā ir ar suņiem un caurumu, ko Kārters izveidoja, lai aizbēgtu?"
  
  
  "Es vēroju šo vietu ar nakts redzamības palīdzību, ser," sacīja Haimens. "Viņi atrada suņus tikai pulksten trijos naktī. Kad tas notika, bija daudz skaļu komentāru, un viens no sargiem sniedza kaut kādu ziņojumu. Viņi nepārbaudīja žogu, kā to uzreiz būtu darījis jebkurš prātīgs sargs. Taču tūlīt pēc saullēkta šo vietu nejauši atklāja sargs. Atkal atskanēja liela kliegšana, un viens no vīriešiem par to ziņoja pa lauka telefonu. Bija kāds vīrietis, kurš piecpadsmit minūtēs salaboja žogu.
  
  
  — Kādi citi pasākumi? - jautāja pulkvedis. - Fotogrāfijā nav nevienas svarīgas personas?
  
  
  "Tikai Studs Mallory, ser," sacīja Haimens. "Bet mēs zinām, ka viņš vienmēr ierodas pulksten sešos, lai paspēlētos ar saviem datoriem un automašīnām, neatkarīgi no tā, cik piedzēries viņš bija iepriekšējā vakarā."
  
  
  "Mēs ceram drīz atbrīvot viņu no aizņemtības," pulkvedis Le Grands sausi sacīja.
  
  
  Tad mēs risinājām galveno jautājumu: kā, kad, ar ko un kam uzbrukt.
  
  
  Ģenerāļa Maserati elites komando vienība bija gatavībā stāvējusi stundu.
  
  
  Tajā pusē problēmu nav. Problēmas radās tikai tad, kad visi gribēja pievienoties akcijai un visi kā komandieri.
  
  
  Pulkvedim Nordenam bija jāceļas, lai uzturētu kārtību.
  
  
  "Nav vajadzības, kungi, jums atgādināt, ka es esmu komandieris," viņš iesaucās kā karavīrs. "Mēs šeit nerīkojam reklāmas šovu nevienam personīgi vai konkrētai valstij."
  
  
  Visur atskanēja apstiprinoša murmināšana.
  
  
  "Ģenerālis Maserati, protams, vēlēsies vadīt savu vienību," sacīja pulkvedis. - Es iešu viņam līdzi. Pilnībā atbilst manam Interpola darbinieka amatam. Haimens kungs, kurš strādā kā pagaidu sakaru virsnieks, pievienojas Kārtera kungam kā sakaru virsniekam. Tas ir viss.'
  
  
  Viņš pieklauvēja pie galda, lai apslāpētu protesta skaņas, arī manējās.
  
  
  "Ja mūs redzēs kopā šādā operācijā," viņš teica, "mēs būsim mūsu organizācija." Kārtera kungs, jūs aizmirstat, ka jūs joprojām meklē nopratināšanai saistībā ar Sinjorinas Morandi slepkavību. Kad mūsu misija būs pabeigta, to būs viegli noskaidrot, bet ne agrāk.
  
  
  Mums bija tam jāpiekrīt.
  
  
  "Turklāt," viņš piebilda, lai padarītu situāciju pieļaujamāku, "būtu muļķīgi zaudēt mūsu galveno grupu šajā pirmajā lielajā operācijā. Es nesaprotu, kas varētu noiet greizi, taču ir bīstami nenovērtēt mūsu pretiniekus. Ja kaut kas noies greizi, tad paliksim vismaz pieci. Seši, ja iekļaujam Kārtera kungu.
  
  
  "Ieskaitiet arī mani," es pārāk ātri teicu.
  
  
  "Ja es būšu prom," sacīja pulkvedis Nordens, "vadība pāries biedra Perestova rokās." Tā nu es tikko nokļuvu MGB krieva vadībā.
  
  
  "Ģenerālis Maserati," sacīja pulkvedis Nordens, "es domāju, ka jūs varat piezvanīt tūlīt."
  
  
  Itālijas virsnieks izsauca numuru un runāja ar Aizsardzības ministrijas augstāko amatpersonu. Viņš sastādīja citu numuru, šoreiz kādam nozīmīgam cilvēkam Iekšlietu ministrijā.
  
  
  "Mēs dodamies prom," viņš teica. - Pulkvedi Norden, Himena kungs, vai jūs nākat? Citi: uz redzēšanos.
  
  
  "Es iesaku jums visiem izklīst," sacīja pulkvedis Nordens, "un darīt savu parasto darbu, cik vien iespējams." Drīzumā ziņas būs zināmas.
  
  
  Tad viņš pazuda.
  
  
  "Tiekamies manā mājā," sacīja Haimens. – Brīdī, kad tu esi pārliecināts, ka es atgriezīšos. Protams, šodien astoņos. Neuztraucieties. Es turēšu ausis vaļā.
  
  
  Atgriežoties taksī, es nopirku lētu tranzistoru radio. Es atstāju savu sarežģīto ierīci Haimenai. Mamma Pinelli sēdēja šūpuļkrēslā viesistabā un palaida man ļaunu smaidu, ko viņa, iespējams, pietaupīja vēlu nakts paģirām.
  
  
  Es iegāju savā istabā un apgūlos savā nokarenajā gultā mierīgā jogas pozā. Radio darbojās romiešu tīklā.
  
  
  Bija ierastā rīta programma vieglā mūzika ar piecpadsmit minūšu padomiem ap māju, pirms sākās cita mūzikas programma. Es domāju, ka Nordenam, Maserati, Haimanam un komando komandai būs vajadzīgas divdesmit minūtes, lai nokļūtu studijā, un pēc tam pusstundu līdz divas stundas, pirms tas nonāks ziņās.
  
  
  Tieši pēc stundas un trīsdesmit septiņām minūtēm ziņas izplatījās.
  
  
  "Profesors Pjero Simka, senators no Colle di Val d'Amore, nosauca to par vistiešāko iebrukumu personiskajā brīvībā kopš fašisma," sacīja diktors. Viņš nosoda šorīt Lorenco Konti studijā veikto kratīšanu, ko veica ģenerāļa Džulio Maserati militārā vienība Interpola pulkveža Pīta Nordena pavadībā. Senators Pjero Simka runā šeit un tagad..."
  
  
  Tad Pjero balss, kā vienmēr viņa mazajam augumam pārsteidzoši zema, skanēja nicinoši un triumfējoši.
  
  
  "...rīta reids visbrutālākajā un totalitārākajā veidā," viņš teica. - Meklēšana, kas nedeva absolūti neko, bet atklāja kaut ko ļoti svarīgu. Tie parādīja mūsu militāro vadītāju lētticību un nespēju pat pēc trīsdesmit gadiem izbēgt no diktatūras garajām ēnām. Tas atmasko it kā apolitisko organizāciju Interpolu, kas patiesībā izrādās nekas vairāk kā korumpēti policijas spēki. Būtu interesanti uzzināt, vai pulkveža Nordena personīgais bankas konts, bez šaubām, citā valstī, tika papildināts ar kādu dolāru no Kalifornijas, jo šī darbība ir tiešā pretrunā ar itāļu kino interesēm.
  
  
  Pēc tam diktors atkal pievērsās šim jautājumam, ziņojot par Pjero prasību Norvēģijas valdībai nekavējoties atsaukt pulkvedi Nordenu. Turklāt viņš pieprasīja ģenerālim Maserati izteikt rājienu un pazemināt dienesta pakāpi. Neviena Aizsardzības vai Iekšlietu ministrijas amatpersona neatzina, ka būtu atļāvusi akciju, taču tā bijusi politiski ikdiena.
  
  
  Es izslēdzu radio, uzpildīju munīciju un visus citus priekšmetus, ko, iespējams, paslēpu savās kabatās, un devos uz Haimena māju. Tagad, kad ziņas bija gaisā, Haimens, iespējams, bija mājās.
  
  
  Viņš ieradās tikai piecas minūtes pirms manis, un viņa sejas izteiksmei, kad viņš atvēra durvis, bija maz kopīga ar viņa ierasto dzīvespriecīgo smaidu.
  
  
  "Tur nekā nebija, Kārter," viņš teica.
  
  
  "Bet es redzēju tās atvērtās kastes un pat redzēju vienu no tām kodolgalviņām," es teicu. — Sasodīts, Haiman, tu nedomā, ka es visu šo stāstu izdomāju, vai ne?
  
  
  "Es zinu tikai to, ka es devos turp kopā ar Maserati, garām Conti sargiem, un tajās noliktavās nebija nekā."
  
  
  "Varbūt viņi to noņēma vēlāk," es teicu.
  
  
  "Mums bija piecpadsmit cilvēki ap žogu ar binokli," sacīja Haimens. "No brīža, kad jūs iegājāt, līdz brīdim, kad ienāca komando komanda."
  
  
  "Tātad, visu maskējot, jūs maldināja," es skaļi nodomāju. "Varbūt viņi to paslēpa zem nevainīgiem rekvizītiem. Kungs, kādi meklējumi tie bija? Pirmsskolas vecuma bērni spēlē kaut kādu meklēšanas spēli?
  
  
  "Kad es neko neteicu, es neko nedomāju, Nik," viņš teica mierīgāk. “Sasodīts, tikai tukša istaba un kaila, nedaudz putekļaina grīda. Taču nekas neliecina par to, ka tiktu pārvietots kaut kas lielāks par kanistru. Tieši tā, Nik.
  
  
  "Viņi mūs maldināja," es teicu. Es apsēdos, lai pazustu savās domās. "Man vajadzēja iet ar tevi, bet ir par vēlu." Man jādodas atpakaļ.
  
  
  "Nav iespēju, Nik," sacīja Haimens. “Konti dubultoja savas studijas uzraudzību, un karabinieri pazemīgi lūdza viņu uzņemt divsimt visvairāk izraudzīto drošības dienesta darbinieku, kuri jau meklēja Džeriju Keru. Nav iespēju.'
  
  
  "Tad es to darīšu viens."
  
  
  "Nik, tu neesi vispopulārākais vīrietis Romā," man atgādināja Haimens. "Jūs ģenerāļa Maserati vārdā sauca par fango, tas ir, par "sūdu". Pulkvedis Nordens joprojām domā, ka jūs tiešām kaut ko atradāt. Pārējie šobrīd ir sapulcē, lai lemtu, vai mest jūs pie vilkiem vai klusēt par mūsu organizāciju.
  
  
  Es izlaidu emocijas, kad domāju par šo organizāciju, kurā bija krievs un sarkanais ķīnietis, kuriem bija jāizlemj, vai Nikam Kārteram var uzticēties. Maz ticams, ka viņu lēmumu noteiks kaut kas tik neskaidrs un silts kā emocijas. No otras puses, viņiem bija jātiek līdzi man. Viņiem bija daudz pierādījumu, lai pierādītu, ka pasaules gala projekts bija milzīgs drauds, bumba ar laika degli, kas bija jāatbrīvo. Un es biju vienīgais, kurš redzēja projektu no iekšpuses.
  
  
  Atcerējos, ka pierādījumus ne tikai redzēju un aptaustīju, bet arī nemanāmi un neizdzēšami atzīmēju ar savu īpašo smērzīmuli.
  
  
  "Man ir nepieciešams itrija oglekļa skeneris," es teicu. – Tāpat kā radio, kuru es tev iedevu, bet ar noteiktu atomsvaru. Mums tādam vajadzētu būt mūsu augstskolā vai pat valsts zinātniskajā nodaļā.
  
  
  "Es uzvārīšu kafiju, kamēr komisija izlems, vai viņi joprojām vēlas jums uzticēt jojo, nemaz nerunājot par tik labu skeneri," Haimens maigi sacīja.
  
  
  "Kur viņi rīko šo sanāksmi?" "Mums nav laika tērēt, Haiman." Es varu viņiem jautāt pats un izskaidrot viņiem savus iemeslus. Perestovs sapratīs.
  
  
  "Viņi mūs sauc, nevis otrādi," sacīja Haimens. "Piedod, bet tā tas ir. Es nezinu, kur viņi tiekas, es nekad neesmu bijis tik augstu šajā klubā. Es zinu, ka tas nav Jūras spēku departamenta birojā, kur viņi bija šorīt.
  
  
  Es domāju, kamēr Haimens pagatavoja vienkāršu šķīstošo kafiju. Es izdzēru šķidrumu, ko viņš nolika man priekšā saplaisājusi krūzē. Es zināju, ka esmu redzējis pierādījumus, bet turpināt to apgalvot, līdz es ieraudzīju zaļo krāsu, nebija jēgas pret Pjero ietekmi.
  
  
  Iezvanījās telefons. Haimens to pacēla.
  
  
  "Jā," viņš teica. 'Jā?' Vecais smīns atgriezās puiša sejā. "Kur?... Nu, lūk, mēs esam."
  
  
  "Tu joprojām esi tajā, Nik," viņš pagriezās pret mani. "Viņiem ir tikšanās villā Appian Way." Maserati un Norden tur nav, bet Maserati tika aizstāts, un viņi balsoja par jums. Jaunais Interpola virsnieks, kurš joprojām atrodas Perestova tiešā uzraudzībā, balsoja pret to. Perestovs, LeGrand un Ko Fall bija jūsu pusē. Pret to balsoja finanšu ministrs Bergens. Secinājums: jums ir dota vēl viena iespēja.
  
  
  Mēs izgājām no mājas un iekāpām viņa Peugeot, kamēr viņš turpināja runāt. Tolaik ātrums bija svarīgāks par drošību. Viņš kā vājprātīgs brauca pa romiešu sastrēgumiem, kuri jau tā ir pilni ar trakiem braucējiem. Pēc nepilnām piecpadsmit minūtēm mēs nonācām pie čīkstošas apstāšanās vecas villas piebraucamajā ceļā. Vecie vārti pavērās vaļā un atsitās aiz mums.
  
  
  Tā bija īsa, nopietna tikšanās, kurā pietrūka iepriekšējās sesijas optimistiskās draudzības. Man teica, ka mani izmanto tikai tāpēc, ka esmu pēdējā cerība, nevis tāpēc, ka kāds man īpaši ticēja vai mīl manas zilās acis.
  
  
  Mani iepazīstināja ar majoru Miliardonu, itāļu policistu, kurš bija nomainījis ģenerāli Maserati, un Senjoru Sousu, aizdomīgo Portugāles jūras spēku atašeju Interpolā. Sanāksmi vadīja biedrs Perestovs.
  
  
  Es viņiem paskaidroju, ka man nav nekāda izskaidrojuma, bet tikai viena cerība. Es parādīju viņiem savu parakstu zīmuli, un Perestovs pamāja ar galvu. Viņa paša aģenti izmantoja līdzīgu triku. Es viņiem pastāstīju par vajadzīgo skeneri, un Milliardone nosūtīja ziņnesi uz Romas Universitātes fizikas nodaļu ar Alfa Romeo ar skaļu sirēnu.
  
  
  "Ja tā ir laba ierīce," es teicu, "es varu atrast savas atzīmes trīs jūdžu rādiusā. Mēs esam mazāk nekā puse no šī attāluma no Conti teritorijas, tāpēc mēs varam sākt, tiklīdz šī lieta nonāks šeit. Mums ir nepieciešama topogrāfiskā karte atrašanās vietas koordinātām.
  
  
  Bija maza vispārēja pļāpāšana, līdz izdzirdējām sirēnas skaņu, kas signalizēja, ka Alfa Romeo atgriežas. Miljondonam bija detalizēta karte ziemeļrietumu apgabalam uz ziemeļiem no pilsētas. Tas gulēja nesalocīts uz galda, galiem karājoties no abām pusēm. Viņš stāvēja viņai virsū ar zīmuli rokā; drukns vīrietis formas tērpā, ar izcilām ūsām, kā vecs, piesardzīgs kaķis, gatavs uzklupt.
  
  
  Policists man iedeva no fizikas nodaļas aizlienētu ierīci. Tas bija gandrīz identisks ierīcei, ko es zināju no saviem vingrinājumiem AH galvenajā mītnē. Es to pielāgoju ekscentriskajai elementu kombinācijai, izskaidrojot savas darbības.
  
  
  "Šai ir jābūt neparastai kombinācijai, pretējā gadījumā tas norādītu uz ikvienu, kam ir gaismas rokas pulkstenis." Tur! Te tas ir!
  
  
  Lēnām ieslēdzu skaitītāju un saņēmu atbildi no vibrējošās adatas garuma skalā. Es ļāvu viņai nomierināties, pirms nododu ierīci Billiondon. Perestovs paskatījās pār manu plecu, smagi elpodams.
  
  
  Itālis uzzīmēja kartē taisnu līniju. Es uzstādīju skalu uz platuma grādiem un nolasu citu skaitli.
  
  
  Miliardons novilka otru līniju, kas krustoja pirmo, tieši starp diviem taisnstūriem kartē, kas iezīmēja manis apmeklētās Conti noliktavas, noliktavu, kurā ģenerālis Maserati bija iebrucis un atradis tukšu.
  
  
  "Tas ir muļķīgs joks," Herr Bergen teica ar riebumu. "Kārters ir viņu pusē, un viņš mūs kavē." Jebkurš traks cilvēks var pagriezt šo skeneri, lai iegūtu vietas, kuras jau zina. Tas ir absolūti bezjēdzīgi.
  
  
  "Es neticu, ka ierīce ir bojāta," sacīja pulkvedis Le Grands. — Es tajā diskā izlasīju tos pašus skaitļus, kurus minēja Kārtera kungs. Majors Miliardons vairāk nekā jebkad agrāk izskatījās pēc resna, gudra kaķa.
  
  
  "Himena kungs," viņš teica. — Tur bijāt gan jūs, gan leitnants Gismondi. Jūs sakāt, ka pulksteņa laikā neko neparastu neredzējāt un nedzirdējāt, izņemot parasto sajūsmu, kad suņi tika atrasti guļam, un tad, kad aplokā tika atklāta bedre. Lūdzu, pastāstiet mums vēlreiz. Soli pa solim, neko neatstājot malā."
  
  
  Haimens pastāstīja tieši to, ko man teica, bet, kad viņš gribēja apstāties, majors lika viņam turpināt, līdz ieradās Studs Mallory.
  
  
  "Pēc tam viņš iekāpa Mercedes ar šoferi," sacīja Haimens. “Izkāpu no mašīnas un iegāju inženiertehniskajā nodaļā, ēkā, kas atrodas starp administratīvo ēku un noliktavām. Tad es dzirdēju dūkojošu skaņu, piemēram, kad ieslēdzat apkures sistēmu. Un lielākā daļa amerikāņu to dara marta rītos. Tas ir viss.' — Leitnant Gismondi, — majors sacīja.
  
  
  Leitnants sāka no paša sākuma, taču Miliardons viņu pārtrauca.
  
  
  "Pēc Malorijas ierašanās bija tāda rosība," viņš teica. -Tu arī to dzirdēji? Padomā labi.'
  
  
  "Nu, kungs," sacīja leitnants Gismondi. "Viņš bija skaidri dzirdams, bet..."
  
  
  Pirms kāda cita es sapratu, ko Milliardone domāja. "Lifts," es teicu. “Visa sasodītā grīda nogāzās. Viens no izcilā Stud Mallory ģēnija tehniskajiem panākumiem." Majors Miliardons piekrītoši pasmaidīja.
  
  
  "Es domāju, ka tas ir kā būt teātrī," viņš teica. "Grīda, kas iet uz augšu, grīda, kas iet uz leju. Tas viss ir daļa no viņu iluzorās pasaules. Un vienīgais pierādījums ir vāja dūkoņa, kas varētu būt jebkas. Tad viņa lielais kaķa smaids pazuda.
  
  
  – Bet kā tas mums palīdzēs? "Pēc pirmā fiasko es nevaru pieļaut, ka Renco telpās ienāk jauna kaujas vienība, lai veiktu vēl vienu pārbaudi. Mani paša karabinieri pat nelaida mani caur tiem vārtiem. Un Pjero organizē protesta gājienu.
  
  
  Visas sejas bija drūmas, līdz resnais majors ar bērna žestu, kas atrisināja mīklu, ar plaukstu uzsita pa pieri.
  
  
  "Mēs nevaram iebraukt pa sauszemi," viņš teica. "Mēs diez vai varam nolaisties no gaisa. Bet pazemē ir pietiekami daudz koridoru, lai izveidotu šoseju. Neviens nezina visas Romas katakombas, deviņpadsmitā gadsimta pazemes ejas. Bet es, Guglielmo Milliardone, viņus pazīstu labāk nekā jebkura cita dzīva būtne, jo es visu laiku eju uz turieni, lai sekotu zagļiem viņu midzenī. Apskatīt šeit.'
  
  
  Viņš noliecās virs kartes un ātri ar zīmuli novilka līnijas, pagriezienu režģi, kas saplūda, krustojās, saplūda un atkal atšķīrās. Divas no tām paskrēja tieši zem divām mūsu skenēšanas krustojošām līnijām.
  
  
  "Es esmu muļķis, ka nedomāju par to uzreiz," viņš aizrādīja, noņemot no krēsla revolvera maciņu. "Ir ļoti iespējams, ka šādi viņi piegādāja savus īpaši slepenos materiālus." Un Malorija uzcēla noliktavu ar lifta stāvu, kas, ja vēlējās, varēja nokļūt katakombās un atkal augšā.
  
  
  — Ko jūs darīsit, kad tur ieradīsieties, major? 'Svilpt melodiju? Mēs joprojām saskaramies ar neērtībām, ka nevaram pārvietot uz turieni kaujas vienību. "Sasodīts," viņš atzina. 'Es nezinu. Bet es kaut ko darīšu. Varbūt es uzspridzināšu visu, arī sevi.
  
  
  "Ievērojama pašatdeve, major," sacīja Perestovs. — Un pilnīgi pēc senās romiešu tradīcijas. Bet ne praktiski. Visas šīs kodolgalviņas kopā var izraisīt gandrīz tādu pašu sprādzienu kā katastrofa, no kuras mēs cenšamies izvairīties.
  
  
  "Es iešu ar tevi," es teicu. "Nevis seno romiešu vērtību garā, biedri Perestovs, bet tāpēc, ka es pazīstu savu ieroci." Es varu atdalīt kodolieročus no ieročiem, kas nav kodolieroči, un pēc tam izveidot mīnu no vairākām parastajām bumbām. Tas dos ugunsdzēsējiem tiesības iekļūt studijas vārtos, major. Un tad jūsu padotie var būt gatavi atteikties no tā, kas mums vajadzīgs, tiklīdz viņi tur nokļūs un atradīs paslēpto Pastardienas munīciju.
  
  
  "Tā ir atbilde," sacīja majors, apmierināti uzsitot man pa plecu. - Jūs nākat, sinjore Kārter. Gismondi, organizē ugunsdzēsēju brigādi un savāc Džilio kaujas vienību, lai sekotu viņam. Tas viņam nozīmēs rehabilitāciju, pirms Pjēro varēs viņu saukt pie tiesas.
  
  
  "Ja Niks aizies," Perestovs teica tādā tonī, kas neradīja iebildumus, "arī es iešu." Es balsoju par viņu tikai tāpēc, ka viņš ir mūsu pēdējā cerība. Es joprojām neuzticos viņam noliktavā, kas ir pilna ar šiem ieročiem.
  
  
  "Es baidos, ka man nāksies jums atdot savu nožēlojamo ķermeni, ja ieradīsies Perestovs," sacīja Ko Fals. "Es nedomāju, ka mani priekšnieki apstiprinātu, ja es nosūtītu amerikāni un krievu kopā. Pat jūsu uzraudzībā, major.
  
  
  Majors Milliardone centās saglabāt mieru, un viņam tas izdevās.
  
  
  "Vai esat pārliecināts, ka nevēlaties, lai jūs pavada karabinieri, jātnieku policija un policijas banda?" 'Tad viss ir kārtībā. Svinēsim kopā ar mums. Bet tas arī viss. Mēs varam iekļūt neizpētītajās katakombās tieši aiz St. Galixtus tūrisma zonām. Ejam uz.'
  
  
  Tas bija tikai īsa brauciena attālumā no izgāztuves, kur mūs atstāja policijas automašīna. Majors Milliardone mūs veda garām vecu velosipēdu gružu kalnam uz šauru ieeju.
  
  
  "Kartes ir ārā," viņš teica, "un manā galvā." Viņš ienira, un mēs viņam sekojām. Eja paplašinājās, un priekšā ejošā majora lukturītis rādīja zagtu automašīnu rindas, lielākā daļa no tām tika izjauktas, lai izmantotu zagļu tirgos pārdotās detaļas, taču dažas no tām joprojām bija labā stāvoklī.
  
  
  Majors gāja pa priekšu. Es gāju tieši viņam aiz muguras, labi zinot, ka Perestovs staigā tieši aiz manis ar čekas pistoli labajā rokā. Viņam sekoja Ko Phal, kurš nēsāja amerikāņu automātisko pistoli, kas ir neliels Vjetnamas ieguldījums Ķīnas arsenālā.
  
  
  "Vēl pusstunda," atbildēja majors Miliardons. "Sākumā mums ir no kā jābaidās no vienkāršu zagļu kompānijas, tāpēc draugi, esiet uzmanīgi."
  
  
  Mēs gājām klusēdami. Pēc desmit minūtēm Miliardons ieslēdza lampas dimmeru un gāja lēnāk. "Tagad," viņš teica, pagriezdamies, "mēs esam mazāk nekā divsimt jardu attālumā no Konti zemēm." Es iesaku ievērot īpašu piesardzību. Viņš runāja itāļu valodā, kas kļuva par mūsu misijas kopējo valodu. Itāļu valodā vārds prudence sastāv no trim zilbēm: prudenza. Majors Miliardons vēl nebija beidzis, kad aiz diviem restotiem vārtiem, kas bija sabrukuši gan priekšā, gan aiz mums, atskanēja skaļš un dārdošs klauvējiens. Tajā pašā laikā mūsu mazo slēgto telpu pārpludināja mirdzoši balta gaisma. "Es domāju," sacīja baritons Pjēro, "ka pareizais izteiciens tam ir: kā žurkas slazdā."
  
  
  
  
  8. nodaļa
  
  
  
  
  
  Mūsu aizslēgtā telpa katakombas tunelī izskatījās kā vieta kādai pazemes spīdzināšanas ainai. Katra detaļa bija žileti asa, bet telpa aiz tās bija melna un necaurredzama kā bedre.
  
  
  Taupes akmens un māla sienas ar oranžas un sarkanas krāsas pēdām. Nozagtu riepu kaudze kā altāris stāvēja zem seno kaulu nišas. Stūrī blakus radiatora restei mirdzēja pavisam jauna hromēta mašīna.
  
  
  Majors Miliardons no savas automātiskās pistoles raidīja divus apdullinošus šāvienus. Perestovs, Ko Fals un es izvairījāmies no rikošeta lodēm, kas trāpīja pa dzelzs stieņiem.
  
  
  "Izbeidz," Perestovs pavēlēja. "Vai jūs, lūdzu, atcerieties, ka es joprojām jums komandēju."
  
  
  Atskanēja sera Hjū balss ar angļu skvaira izsmējīgiem smiekliem.
  
  
  "Ar Studs virtuozitāti diez vai varētu domāt, ka mūsu ķermenis ir mūsu balss avots," viņš rūgti sacīja. "Mēs patiesībā ļoti ērti sēžam Renco birojā un skatāmies jūs slēgtā ķēdes televīzijā." Mazdūšīgs majors Miliardons nolika ieroci.
  
  
  "Pēc dažām sekundēm," turpināja sers Hjū, "jūs apstrādās ar tūlītēju, bez smaržas gāzi ar īsu, bet efektīvu efektu." Kad esat aizmiguši, mūsu vīri jūs aizvedīs uz mūsu patīkamāko telpu uz pratināšanu, kas var kļūt daudz mazāk patīkama.
  
  
  "Aizturi elpu," Perestovs pavēlēja, taču viņš bija par vēlu un jau bija noslīdējis uz putekļainās grīdas. Tas bija pēdējais, ko atcerējos, pirms pamodos uz dīvāna Renco istabā.
  
  
  Vispirms es redzēju sienu, kas pilnībā pārklāta ar zīda gravējumu.
  
  
  Endijs Vorhols un Merilinas Monro attēli. Es domāju, ka tās ir halucinācijas, līdz ieraudzīju pazīstamās Renco, Studsa, sera Hjū un Pjero sejas, kas sēdēja istabas otrā galā un man blakus, sasietas rokas un kājas tikpat rūpīgi kā es, majors Miliardons, Oļegs Perestovs un Co Fal.
  
  
  "Jūs esat četri zaudētāji," Pjēro mūs uzrunāja, kad mēs visi atjēgāmies. “Tikpat smieklīga un nožēlojama kā pati pasaule, kuru, kā jūs skaidri uzminējāt, mēs grasāmies iznīcināt. Slima un sapuvusi civilizācija, un jūs kalpojat par tās kanalizācijas aizbildņiem, tas ir acīmredzams tās vājuma simptoms.
  
  
  "Šī pēdējā nelielā konference," sacīja sers Hjū, "ir tikai mūsu izklaidei. Vienīgā Vereldeindes traģēdija, lielākā izrāde cilvēces vēsturē, kā mēs nepārspīlējot paziņojam, ir skatītāju neesamība.
  
  
  "Pats par sevi saprotams," skaidroja Renco, "ka īstais pasaules gals nav tāda paša nosaukuma filmā. Tas ir pilnīgi smieklīgi, pat pēc maniem saudzīgajiem standartiem. Bet mēs visi četri esam šovbiznesa cilvēki, un mums ir nedaudz skumji, ka nesaņemsim atsaucību no sabiedrības.
  
  
  "Tātad, kad četri no jums, pasaules labākie policisti, iekritāt mūsu slazdā," Studs Malorijs plati smaidot sacīja, ielejot sev četrus pirkstus viskija no kristāla karafes, "mēs domājām, ka jūs esat mūsu auditorija, gūsteknis. auditorija. . Kā šis.'
  
  
  Psihopātu patoloģiskā vajadzība pēc auditorijas bieži bija vājums, kas noveda pie viņu krišanas. Taču šobrīd es neredzēju labu izeju no šīs tikšanās. Mani pavadoņi un es bijām cieši saistīti, un abās dīvāna pusēs sēdēja divi, apmēram sešas pēdas gari sargi, kuriem bija gatavas pistoles.
  
  
  Pjero noteikti pamanīja, ka es domāju šajā virzienā, jo viņš reaģēja. — Jūsu apsargi, Kārtera kungs, — viņš teica, — ir indonēzieši. Viņus saista lojalitāte, ko var iegūt tikai ar augstām algām. Un mūsu jaunākās atklāsmes viņus nešokē, jo viņi vispār nesaprot angļu valodu. Ķīniešu arī nav, Ko Fala kungs. "Nošaujiet mūs, tad mēs mirsim," sacīja majors Miliardons. "Mēs zinām jūsu plānu, un ir citi, kas to zina. Varbūt viņiem veiksies tur, kur mēs esam neveiksmīgi.
  
  
  "Es tā nedomāju," sacīja Pjēro. "Ģenerālis Maserati atrodas mājas arestā un gaida izmeklēšanu. Iespējams, tas būs militārais tribunāls. Ja jūsu līķi tiks atrasti pēc tam, kad studijas apsardze jūs pašaizsardzības nolūkos nošauj, mēs varam likt pēdējo naglu zārkā... Turklāt šī tagad ir mūsu izklaide, nevis jūsu prioritātes. Es lūgšu seram Hjū sākt stāstu, jo plāns patiešām ir viņa.
  
  
  Sers Hjū noliecās uz priekšu, glīti ģērbies, ideāli piemērots jebkuram aktieru atlases režisoram, draudzīgam, draudzīgam, bet efektīvam jaunajam angļu uzņēmējam.
  
  
  "Apmēram pirms pieciem gadiem," viņš teica ikdienišķā, sarunvalodas tonī, "tas viss notika, kad es sapratu savu nervu stāvokli." Ģībonis, neskaidra runa, īslaicīgs atmiņas zudums utt. Bet vēl ļaunāk bija tendence ļaut lietām izkļūt no kontroles un radīt haosu, kad mani pārņem emocijas.
  
  
  Es vienmēr jutos tā, it kā man būtu jātiek galā ar algotu prostitūtu apmēram reizi vai divas nedēļā; vienīgais saprātīgais veids: bez aukstas pūļa, tikai taisni uz augšu un uz leju. Bet es gribēju ik pa laikam izturēties pret viņiem nedaudz rupji, tāpēc man bija jāmaksā nedaudz vairāk. Bet lietas kļuva vēl skarbākas, un vienā labā naktī es tai stulbajai kucei gandrīz burtiski norāvu krūtis. Man izmaksāja daudz naudas, lai juristi, draugi dažās ministrijās un tā tālāk izkļūtu no šīs situācijas. Kad tas beidzās, sapratu, ka man vajadzīga mediķu palīdzība.
  
  
  Par lielāko veiksmi pasaulē, kad es atklāju Dr Untenweiser. Viņš atrada pareizos medikamentus, lai kontrolētu manus nervus un sadistiskus uzliesmojumus. Vairāku seansu laikā uz dīvāna viņš lika man saprast, ka ar mani nemaz tik daudz neparastu nenotiek. Jebkurā gadījumā tas nav kaut kas tāds, ar ko ar pienācīgu ārstēšanu es nevarētu dzīvot komfortablu dzīvi. Un viņam bija pilnīga taisnība. Turpmākajos gados vairs nebija acīmredzamu nepatikšanu, izņemot to mazo kļūdu, kad nelaimīgā meitene tika atstāta mirusi. Bet es pacēlos pasaulē tā, ka viss bija glīti paslaucīts zem galda.
  
  
  Bet tas, ko es, mans dārgais ārsts Untenveizers, nevarēju izskaidrot,” sers Hjū teica tik nepiespiesti, it kā runātu par izsitumiem uz ādas, – ka man pietrūkst savu veco postošo prieku un ka man vajag kaut ko milzīgu, kaut ko globālu, lai to aizstātu. . Toreiz uz skatuves parādījās Renco, Studs un Pjero, tādā secībā. Renco?
  
  
  "Sers Hjū savā privātajā klīnikā atrada doktoru Untenveizeru," sacīja Renco. Un viņa slava ātri izplatījās informētās aprindās visā pasaulē. Es pats cietu no neveiksmīga veida nervu traucējumiem, kā arī cietu no tiem pašiem vardarbīgiem uzliesmojumiem, kurus sers Hjū uzskatīja par tik bīstamiem savam tēlam. Manā gadījumā tie bija zēni. Un brīdī, kad Botičelli trauslais, ķerubu sejas jauns cilvēks izrādīja savu nepateicību un nomira no peritonīta, ko viņš saslima no taisnās zarnas plīsuma, es redzēju viņa Easeful Acres klīniku kā vietu, kur atpūsties, kamēr daži biznesa draugi klusēja šo lietu. . '
  
  
  Arī viņš runāja ar acīmredzamu vājprātīga vienaldzību.
  
  
  “Mani draugi man apliecināja, ka doktors Untenveizers neiejauksies ar dažām kokaīna devām, kas man, tāpat kā lieliskajam Šerlokam Holmsam, laiku pa laikam bija vajadzīgas, lai realizētu savas radošās spējas. Un tas man bija papildu stimuls doties uz šo klīniku. Man par lielu pārsteigumu es atradu šajā klīnikā izcilu kolēģi no kino pasaules un jūsu tautieti Kārtera kungu Studsu Maloriju.
  
  
  "Es devos uz turieni, lai paņemtu pauzi no dzeršanas," Studs jautri stāstīja Mallory. "Nav tā, ka es būtu alkoholiķis, nē. Bet šad un tad, reizi vai divas gadā, šis stulbums vienkārši izslīd no mutes. Tad es daru dažas trakas lietas, un man ir jāatgriežas pie terapijas, lai atkal izkļūtu no mezgla. Šoreiz es nosvinēju savu pēdējo Oskaru; Viņi to sauca par Malorijas atgriešanos, it kā es nekad tur nebūtu bijis. Es devos uz Meksiku, uz greznu bordeli. Sāku ar viskiju, kas man ir tas pats, kas nedzert. Bet līdz brīdim, kad es pārgāju uz tekilu, es izmēģināju dažus trikus ar četrām no šīm prostitūtām vienlaikus. Es esmu arī seksa programmētājs. Šīs stulbās meksikāņu prostitūtas nepieņēma manus pasūtījumus, tāpēc es izmantoju vienu no vecajiem skuvekļiem, lai viņus nokaitinātu. Viena no šīm kucēm tika aizvesta uz zārku, un otra nekad vairs nestaigās. Pārējie arī nedaudz cieta. Bet Meksikā var nopirkt jebko, tāpēc nopirku sev alibi. Tomēr man bija sajūta, ka ir pienācis laiks atgulties un atpūsties nedaudz vēsākā vidē. Es iekāpu lidmašīnā uz Saseksu, kur tas viss sanāca kopā.
  
  
  "Reiz es biju kaut kur Āfrikā," Pjēro turpināja, "ar pseidonīmu "Charles Stratton". Es izvēlējos šo vārdu, jo tas bija slavenā ģenerāļa vārds "Mazais īkšķis". Mani fiziski nogurdināja misija Centrālāfrikā. Tas bija liels panākums, lai gan ne pilnīgi drošs. Tāpat kā maniem draugiem šeit, man ir zināma tieksme uz ekstravaganci. Pirms situācijas atrisināšanas notika daudzas pārsteidzošas balto zemnieku ģimeņu slepkavības. Pirmās lapas ziņas par spīdzināšanu, bērnu izvarošanu, zarnu izņemšanu, atsevišķos gadījumos bērnu apēsts tieši vecāku acu priekšā. Es joprojām dotos tieši turp, ja Apvienoto Nāciju Organizācija mani lūgtu, bet vairāk pievienotos šīm mazajām grupām, nevis atrisināt problēmas.
  
  
  "Šis Pjero," Studs rēca, "vienmēr dara to, ko vēlas."
  
  
  Pjēro pasmaidīja un turpināja: “Ik pa laikam sers Hjū apmeklēja viņa Easeful Acres klīniku, lai pārbaudītu grāmatas, redzētu, kā viņu ārstē ārsts Untenveizers, un meklētu informāciju, kas varētu viņam palīdzēt viņa biznesā. Ne šantāža, bet zināšanas par, teiksim, kāda ievērojama muižnieka sodomiju varētu viņam palīdzēt ar jaunu vārdu, vai ne?
  
  
  Sers Hjū ātri uzlauza manu pseidonīmu, no viņu dosjē atpazina vēl divus radniecīgus garus Renco un Studsā un saveda mūs kopā. Ļoti slepeni manā personīgajā spārnā vairākām sanāksmēm, kas noveda pie Project End of the World.
  
  
  "Bet tas bija Pjero, kurš patiešām to visu salika kopā," sacīja Studs. "Sasodīts, Pjero, mēs visi bijām diezgan piekauti, pirms jūs ieradāties, pretējā gadījumā tas nebūtu noticis." "Pieņemsim, ka mūsu prasmes viena otru papildināja," pieticīgi sacīja Pjēro. “Mēs visi, apzināti vai neapzināti, ilgojāmies uzbrukt iestādei, kas mūs bija sāpinājusi. Mani sodīja, ņirgājoties mana auguma dēļ. Renco zaudēja savu senču īpašumu. Seram Hjū, neskatoties uz savu slavu un bagātību, joprojām nācās paciest vairākas smalkas izsmieklas viņa zemās dzimšanas dēļ. Un viņi atņēma Studsam viņa atjautības augļus bez acīmredzamas atzinības vai atalgojuma.
  
  
  "Tikai neviens no mums nevarētu atriebties tā, kā viņš gribēja," Renco domīgi sacīja. “Mūsu mazās dēkas, kaut arī tehniski bija noziegumi, bija bērnu spēle. Svētais
  
  
  Džordžs bija gatavs nogalināt pūķus, bet tikai nodarbojās ar mušu nogalināšanu. Tagad kopā mēs varam sasniegt jebko...”
  
  
  "Renzo studija un tās kā filmu veidotāja reputācija man radīja ideju," sacīja Pjēro. “Mums palīdzēja mani diplomātiskie sakari, kā arī sera Hjū starptautiskie biznesa partneri, kā arī Studsa tehniskās prasmes un prestižs. Mēs savācām munīciju un kodolgalviņas, kas vajadzīgas to nesēju aprīkošanai, ko visas valdības labprāt mums piegādāja, pamatojoties uz Renco kaujas lauka filmu scenāriju. Pagāja laiks, bet tas notika. Vienīgās aizdomas radīja pāris paaugstināta jutības degunu jūsu organizācijā un Kārtera kunga draugs Klems Andersons, kurš bija jālikvidē.
  
  
  Šeit ir piektdienas vakars. Mēs četri nolēmām pilsētā ieturēt jaukas vakariņas, iespējams, Kārtera kunga burvīgās draudzenes Sinjorinas Kevūras un dažu citu dāsnu dāmu sabiedrībā. Rīt Renco, sers Hjū un es lidosim ar Renco privāto lidmašīnu uz mūsu sagatavoto slēpni. Pēc labāko ekspertu domām, tas ir pasargāts no pat visbīstamākajiem nokrišņiem mūsu sagatavotās kaušanas laikā. Papildu drošībai mums ir nojumes dziļi pazemē ar filtrētu gaisu un visām iespējamām ērtībām. Mums ir daudz bagātības to skaisto zelta stieņu veidā, ko pēdējo sešu mēnešu laikā esmu sūtījis no Lugāno. Mums ir sava tūkstošiem cilvēku armija, piemēram, divi sargi šeit. Es ceru, ka jūs visi esat priecīgi uzzināt šo stāstu tagad.
  
  
  Atbildot uz to, Perestovs uzspļāva uz greznā paklāja. Pārējie neatbildēja.
  
  
  "Ne gluži tā entuziasma publika, uz kādu es cerēju," sers Hjū nopūtās. "Bet es esmu iemācījies sadzīvot ar savām mazajām vilšanās."
  
  
  "Kāpēc šis amerikāņu nelietis nelido tieši jums līdzi?" Ko Fala nespēja valdīt ziņkāri. "Misters Malory paliks vēl dažas stundas, lai ieprogrammētu pēdējās lentes un nospiestu pogu datorā," sacīja Pjēro. “Cita lidmašīna ir gatava viņu transportēt, lai viņš varētu mums pievienoties drošībā. Un skatieties un klausieties mūsu nelielo priekšnesumu tajās divās dienās, kad radio un televīzija vēl var darboties. Studs Mallory izdzēra savu trešo stipro dzērienu. Viņš pavilka krēslu uz priekšu, zilajām acīm nedaudz izspiedies uz to, kas drīzumā notiks. "Tu man apsolīji pirmo upuri, Pjero," viņš teica. "Atvainojiet par manu sejas izteiksmi." Viņš pastiepa roku kabatā un izvilka lielu griezējnazi. Viņš to atvēra un iznāca garš, izliekts asmens.
  
  
  Dzirdēju, kā man blakus paātrina majora Miliardona elpošana, bet viņš pat nepamirkšķināja.
  
  
  "Redzi," Pjēro iesmējās. "Tā kā jūs mums esat bijusi tik neapmierinoša auditorija, mums būs jāgūst gandarījums no jums kādā citā veidā."
  
  
  Studs izlēca no krēsla un iegrūda nazi Miljardā tieši zem nabas. Majors norūca, bet tas arī bija viss. Atbildes trūkums padarīja Studsu traku no dusmām. Atkal un atkal viņš iegrūda nazi itāļu virsniekam. Taču liktenis vīrieti apžēloja, jo trešais vai ceturtais sitiens trāpīja vīrietim pa sirdi, un asiņainais ķermenis uzslīdēja man virsū. "Pilnīgi neuzmanīgi, Studs, vecais vīrs," sacīja sers Hjū. "Es domāju, ka tagad ir šī ķīniešu džentlmeņa kārta?"
  
  
  Viņš piecēlās un devās uz Ko Falu, izvilcis no vestes saliektu burātāja adatu. Ko tas nozīmēja, es nekad neuzzināšu, jo tajā brīdī Ko Fals iekoda cianīda kapsulā, ko viņš visu šo laiku bija slēpis zobos, un nomira, pirms sers Hjū paspēja viņam pieskarties.
  
  
  "Dzeltenais melis" Sers Hjū nopūtās kā resns skolnieks, kurš neprot spēlēt.
  
  
  "Nu, labi," Pjēro pasmīnēja. "Mēs varam tikai cerēt, ka mēs spēsim pacelties pāri šim briesmīgajam radikālismam un mūsu draugu no Interpola un... Renco, lai veicas ar krievu.
  
  
  Es kaut ko zināju par MGB apmācību. Tāpat kā mūsu apmācības uzņēmumā AX, to mērķis bija saglabāt noslēpumus, saskaroties ar spīdzināšanu. Taču mūsu pretinieki galu galā domāja tikai par parastu spīdzināšanu kā pašmērķi.
  
  
  Slaids, dusmīgs un elegants pielāgotā uzvalkā Renco piecēlās no krēsla. Viņa sejā ir plāns, auksts smaids, piemēram, eleganto renesanses senču portrets, par kuriem viņš apgalvoja, ka viņiem ir.
  
  
  "Paldies, Pjero," viņš teica. “Man ir īpašs prieks pārvērst šos blēdīgos heteroseksuālos tipus žēlabā. Tāpēc es sākšu ar viņa proletāriešu dzimumdziedzeriem. No krūšu kabatas viņš izvilka šauru zamšādas apvalku, no kura iznira plāns ķirurģiskais skalpelis.
  
  
  Viņš jau bija sasniedzamā attālumā no dīvāna, kad Perestovs kliedza: "Es salauzīšu jūsu bumbiņas!" Viņš metās uz priekšu ar pieķēdētām kājām un spēcīgi un mērķtiecīgi iespēra Renco pa kājstarpi.
  
  
  Renco sāpēs divkāršojās un sastinga atpakaļ. Kad viņš piecēlās kājās un viņa elpošana atgriezās normālā stāvoklī, viņš šņāca uz abiem sargiem.
  
  
  - Par to tu maksāsi, kriev. Jūs par to maksāsit.
  
  
  Man ir spēcīgs vēders, bet es novērsos, kad Renco sāka to griezt. Perestovs ilgu laiku nomira, bet izdzīvoja. Pašās beigās atskanēja vairāki vaidi, taču tie gandrīz nebija cilvēki. Tie bija patvaļīgi refleksi no sašķeltas un spīdzinātas miesas gabala, kas bija zaudējis jebkādu saikni ar apziņu. Es ienīdu visu, par ko iestājās Oļegs Perestovs, bet tajā brīdī cerēju, ka sasniegšu tikpat cienīgu iznākumu.
  
  
  "Un tagad tu, Kārter," sacīja Pjēro. Bet viņš atspiedās krēslā un vairs nekustējās. "Es domāju, ka viss, ko redzējāt notiekam ar saviem draugiem, tev būs pārāk viegli, Kārter. Es domāju...” Viņš ar dziļas koncentrēšanās izteiksmi pacēla mazu plaukstu pret savu bērnišķīgi ķemmēto kazbārdu.
  
  
  "Parasta slepkavība šķiet pārāk vulgāra mūsu lielajam šovam," viņš teica.
  
  
  - Kas arī Rozānai? Es jautāju, izsakot minējumu. Pirms nāves es gribēju sasiet dažus vaļīgus pavedienus.
  
  
  — Vai tu uzminēji? - rūķis laipni jautāja. "Jā, tāpat kā es pārmeklēju tavu istabu, kad jūs tik gudri pazudat tajā pirmajā rītā." Esmu vieglatlētikas cienītājs, un manam augumam ir zināmas priekšrocības. Man nebija grūti izlīst pa viesnīcas jumtu, nokāpt uz balkona un abas reizes nemanot ielīst no ielas. Nabaga Rosana, viņa joprojām izlikās, ka strādā mūsu interesēs. Taču mums bija daudz pierādījumu par viņas saistību ar pulkvedi Nordenu, tāpēc man nācās viņu aizvākt. Diemžēl. Viņa būtu skaista kalpone mūsu jaunajās mājās.
  
  
  "Viņa tev uzticējās," es teicu.
  
  
  "Katram politiķim ir jāpieviļ daži vēlētāji par labu augstākai politikai," sacīja Pjēro ar ārprātīgā pacietību, kas mēģina uzspiest savu loģiku nopietnam neticīgajam.
  
  
  “Tagad visi piekrīt, ka lielākā problēma pasaulē ir pārapdzīvotība. "Pasaules gals" palīdzēs atrisināt šo problēmu. Un neatkarīgi no tā, kāda rase no tā izriet, mūsu uzdevums ir dominēt tajā.
  
  
  Viņš pasmaidīja. - Bet es kavēšos uz mūsu vakariņām. Tu, Kārter, būsi vienīgais no mūsu globālās auditorijas, kas zinās mūsu izrādes mērķi. Viņš pasmējās. "Tāpēc es tev pat nepieskaršos." Mēs jūs aizvedīsim atpakaļ uz katakombām, atpakaļ uz to pašu slēgto vietu. Tur mēs atstājam jūs ar pildspalvu un papīru, lai pierakstītu pēdējās atmiņas, jo pasaule eksplodē virs galvas un jūs mirstat no bada un slāpēm. Mana ironija ir tāda, ka es ceru, ka lapas tiks saglabātas; stāsts par šī pasākuma arhitektiem: seru Hjū, Renco, Studsu un mani. Pēc dažiem simtiem gadu šie ieraksti tiks atrasti kopā ar jūsu kauliem un agrīno kristiešu mocekļu kauliem. Viņš sasita plaukstas un teica kaut ko aziātu valodā, ko es uzreiz nevarēju saprast. Viens no apsargiem smagi iesita man pa galvu, un es zaudēju samaņu, pirms paspēju pretoties.
  
  
  Kad atjēdzos, es atkal atrados savā aizsprostotajā katakombu kamerā. Pjero atstāja prožektoru ieslēgtu, atstājot man mazu galdiņu, dažas lodīšu pildspalvas un apmēram duci piezīmju blociņu. Tas arī viss: jaunas mēbeles, kaudze zagtu riepu, mašīna, veci, ļoti veci kauli un es. Es varētu sabojāt, ja pierakstīšu Pjero entuziastiskos vārdus, bet varbūt es varētu ar papīru darīt ko citu.
  
  
  Bet kas? Noķert žurku, piesiet tai papīra lapu un tad atlaist? Bet kurš pie velna šo ziņu laicīgi pamanīs? Es kļuvu neapmierināts savā bezpalīdzībā. Ne tas, ko varētu saukt par tipisku Nika Kārtera lietu. Kā papildu apvainojumu viņi man atstāja manu Luger, manu duncis, manu gāzes bumbu un visu manu kabatu saturu.
  
  
  Manam nazim bija vīle, bet tas neko nedarīja. Tas būtu kā Chase Manhattan Bank seifu uzlaušana ar vēstuļu attaisāmo, tikai bezpalīdzības vingrinājums.
  
  
  Es turpināju domāt riņķī, kamēr mans pulkstenis atzīmēja stundas kā minūtes, un es nevarēju atrast risinājumu. Tas bija sestdienas rīts pēc nakts snaudas un bezizejas brīžiem. Pjero, Renco un seram Hjū jau vajadzētu būt gaisā, dodoties uz savu mājīgo un tālo slēptuvi. Kaut kur virs manis Studs Mallory pielika pēdējo pieskārienu savai datorprogrammēšanai. Netālu Vašingtonā Hoks iebiedēja dažus nevainīgus darbiniekus, pārliecinot augstākajiem virsniekiem, ka viss būs kārtībā, jo Niks Kārters bija strādājis pie lietas un uzskatīja, ka tā būs.
  
  
  Kaut kur tuneļa rietumu galā bija dzirdams troksnis. Žurkas? Sīkie zagļi, kuri šeit ieradušies vairāk noslēpt savu laupījumu? Pat policija mani uzmundrinātu, ja viņiem būtu Džerija Kera orderis.
  
  
  "Smejies, jūs esat attēlā." Tā bija Haimana izsmejošā balss, kas radīja lielu atvieglojuma iespaidu.
  
  
  "Trovato, mēs viņu atradām," atskanēja balss, kas, kā es atcerējos, piederēja leitnantam Gismondi, majora Miliardona palīgam. - Kur ir pārējie? "Jums vajag griezēju." Es jau devu rīkojumus, netērējot vairāk laika.
  
  
  "Seržants Facio," es dzirdēju Gismondi atbildam. "Avārijas deglis."
  
  
  Renco apgaismojums atstāja manas kameras ārpusi piķa melnumu, bet es redzēju Haimenu un jauno seržantu inženieri, kad viņi tuvojās restēm. Tad es redzēju vāju lāpas uzplaiksnījumu, kas griezās cauri metālam kā sviestam. Es paklupu no bedres un atrados Haimena rokās.
  
  
  "Mums ir mazāk nekā četrdesmit astoņas stundas," es teicu. - Es tev visu pastāstīšu pa ceļam. Čau, sveiks..."
  
  
  Tas ir pieklājīgajam Gilkristam, kurš parādījās blakus leitnantam Gismondi.
  
  
  "Sestdienās slēgts," viņš kurnēja. “Es nepiekritu, kad stājos šajā darbā. Bet jaunais Haimens mani uzvarēja, un man jāatzīst, ka daži tehniskie aspekti mani interesē. Ko viņš teica par datoru, kas kontrolē visu arsenālu..."
  
  
  "Aizveries un klausies," es iesaucos. "Tas, kas man jāsaka, jūs varētu interesēt vairāk. Un tu, Gilkrist, vari būt mūsu vienīgā izeja no šejienes.
  
  
  Steidzoties pēc iespējas ātrāk, es viņiem pastāstīju savu stāstu, un viņi man stāstīja savu. Mans plāns bija zināms, bet viņu plāns bija šāds: lai sagūstītu šo kompāniju, CIP ģenerālis Maserati un visa viņa komanda bija kopā ar Džeriju Keru, Benu Kārpenteru un Niku Kārteru. Es to varēju uzminēt. Bet tas, ko es nevarēju iedomāties un uz ko es nevarēju cerēt, bija tas, ka Haimens domāja par manu tranzistora izsekotāju un pēc tam pārliecināja Gismondi. Tātad viņi rīkojās ne tikai neoficiāli, bet arī nelikumīgi, kad atveda komando komandu, lai pievienotos Gilkristam un mani nomedītu. Mašīna atzīmēja tos pašus punktus, kas mums bija norādīti noliktavas kartē. Gismondi izlaboja majora Miliardona saskrāpētās kartes. Viņi nespēja pat pietuvoties galvenajai ieejai teritorijā, kuru tagad labi aizzīmogoja "Pasaules gala" puiši, taču izvēlējās citu, apļveida maršrutu.
  
  
  "Bet mēs visi esam vienādās situācijās," es pabeidzu savu stāstu. "Jūs sakāt, ka viņi neļaus komandieriem piedalīties izmeklēšanā." Neviens no mums nespēs izlauzties cauri valdības aparātam, ko Pjero mums atstāja kā blokādi. Pat ja mēs ieietu, mēs neatrastu neko citu kā tikai tīru biroju un tikpat tukšas noliktavas. Un viņiem tur ir pietiekami daudz privātās armijas, lai mūs pilnībā sagrautu, pirms mums ir iespēja izlauzties cauri grīdai un izcelt visu arsenālu. Viņi vienmēr var teikt, ka viņi šāva uz mums, jo mēs iznīcinām viņu privātīpašumu.
  
  
  "Mūsu organizācija joprojām pastāv," sacīja leitnants Gismondi. “Es sazinos gan ar ģenerāli Maserati, gan pulkvedi Nordenu, kurš joprojām gaida deportāciju. Viņi ir gatavi veikt gaisa uzbrukumu, ja nepieciešams, un no jūsu stāsta es saprotu, ka tas ir nepieciešams tagad.
  
  
  "Nav iespēju," es teicu. "Tas ir pārāk liels risks, ja visas tās kodolgalviņas ir tik tuvu viena otrai." Es pats varu nodrošināt tīru sprādzienu, lai sabojātu pasaules beigu grafiku, bet tikai kā pēdējo līdzekli. Man joprojām ir karte manā piedurknē.
  
  
  "Labāk būtu dūzis, Kārtera kungs," Gismondi rūgti sacīja.
  
  
  "Bet šī ir sieviete," es teicu.
  
  
  
  
  9. nodaļa
  
  
  
  
  
  Tieši pēc pusdienlaika noskūts un mazāk nobružāts Bens Kārpenters sēdēja blakus Kamilai Kevūrai sava Rolls-Royce aizmugurējā sēdeklī. Uz Lorenco Konti darbnīcu skrēja skaista mašīna. Tas man būtu maksājis daudz pūļu, bet mēs bijām tur...
  
  
  "Cik jūs zināt, viņa ir daļa no bandas," Haimens iebilda. "Mēs zinām, ka viņa bija paciente tajā klīnikā, visu šo šausmu šūpulī."
  
  
  "Bet arī simtiem citu," es teicu. "Viņa tajā pašā laikā nebija tur. Un neviens viņu nepieminēja, kad viņi dižojās Renco birojā. Viņiem nebija iemesla turēt viņas sadarbību noslēpumā, jo viņi domāja, ka mēs tik un tā būsim miruši. Man ir ideja, Haiman, un ar Dievu, mums tā ir jātver. Jo tas ir gandrīz viss, kas mums palicis.
  
  
  "Labi," viņš neapmierināti piekrita.
  
  
  "Vispirms," es teicu, pabeidzot savu prioritāšu sarakstu, "pārliecinieties, vai Malorija ir klāt." Tas ir svarīgi. Vienīgais veids, kā to apturēt, ir mainīt viņa programmēšanu, un vienīgais, kas to var izdarīt, ir Gilkrists.
  
  
  'Var būt?' – druknais vīrs sašutis nošņāca. "Parādi man datoru, Kārter, un es ar to darīšu visu, ko vēlēšos." No spēlēšanas Svonsijas upē līdz meunière mērces pagatavošanai un Guamas bombardēšanai. Ko tas Teksasas trollis Mallory var izdarīt, Gilkrists var izdarīt divreiz.
  
  
  "Labi," es teicu. "Hyman, piezvaniet Kamillam Kavoram uz Le Superbe. Ir pārāk liela iespēja, ka cilvēki aiz letes atpazīs manu balsi kā Džerija Kera balsi. Pastāstiet viņai, ka, lai reklamētu un reklamētu World End, viņa tiek uzaicināta apmeklēt jaunas degvielas uzpildes stacijas atklāšanu. Viņas maksa būs 100 000 liru. Mēs ar Gilkristu viņu tur gaidīsim. Tad ķeršos pie lietas. Ja jūs divdesmit četru stundu laikā nedzirdat, varat mest savas bumbas.
  
  
  Viņš joprojām neapmierināts pamāja ar galvu.
  
  
  "Viņai ir pieeja studijai," es teicu. “Neviens, izņemot Studsu Maloriju, nezina manu Bena Kārpentera lomu, un viņa ir pazīstama ar to, ka savāc bezpajumtnieku bomžus un sarullē tos mazā rullī vai kā. Tiklīdz būsim studijā, mēs to izdarīsim un, cerams, ar Kamillas palīdzību."
  
  
  — Vai jūs domājat, — leitnants Gismondi ciniski smaidot sacīja, — Sinjorina Kevūra tik ļoti mīl uzņemties glābējas lomu tikai tāpēc, ka viņa ik pa laikam parādās labdarības ballēs?
  
  
  "Nē, bet es domāju, ka Kamillai ir nedaudz personiskāki motīvi, lai saglabātu to, ko mēs izsmejoši saucam par civilizāciju. Ja es kļūdos, es esmu miris.
  
  
  "Tāpat kā es," Gilkrists sūdzējās. "Bet es gribētu redzēt Mallory ekipējumu." Ja šī skopā valdība man iedos tikai piekto daļu sava budžeta... bet varbūt tas mainīs viņu domas.
  
  
  Kamila paņēma ēsmu, ko Haimena viņai pasniedza. Taču degvielas uzpildes stacijā pagāja piecpadsmit riskantas minūtes, pirms viņa piekrita pārējam manam plānam.
  
  
  Vispirms kritiska un neglaimojoša mana Bena Kārpentera izskata pārbaude, pirms viņa pat atzinās, ka mani pazīst. Pēc tam mēs pavadījām vēl kādu laiku, lai novērtētu manu pašreizējo izskatu istabā.
  
  
  "Tramp," viņa teica. "Bet jums joprojām ir tik spēcīga vīrišķība, kas man patīk, Džerij, Ben!" Varbūt es izdomāšu citu nosaukumu..."
  
  
  "Niks Kārters," es teicu. - Šis ir mans īstais vārds. Un tev labāk to zināt."
  
  
  "Bet es esmu dzirdējusi par jums," viņa teica. Viņas acis aizdomīgi samiedzās. "Par jums ir diezgan daudz stāstu. Un pēc tā, ko esmu dzirdējis no draugiem, viņi nav īpaši labi.
  
  
  Tātad tā bija spēle visu vai neko. Es to izspēlēju tieši ar viņu un sniedzu viņai īsu situācijas kopsavilkumu. Lai kas arī būtu Kamilla, viņa noteikti nebija stulba. Pēc maniem paskaidrojumiem viņa ik pa laikam uzdeva jautājumus.
  
  
  "Es tev neticu," viņa teica, kad es pabeidzu.
  
  
  "Neviens nav tik traks, lai tik traka un mežonīga plāna dēļ noraidītu lielu filmu ar mani galvenajā lomā."
  
  
  Tieši viņas atbildes asums bija tas, uz ko es biju cerējis un uz ko biju likts uz savu nākotni, ja iespējams, visas cilvēces nākotni. Tāpēc es uzstāju tālāk.
  
  
  "Es arī negaidīju, ka tu man ticēsi, Kamilla," es teicu. Es to atbalstīju ar tādu skatienu, kas, cerams, atgriezīs patīkamas atmiņas par kopīgiem laikiem. "Es tikai lūdzu jūs, lai dotu man iespēju pierādīt, ka tas, ko es jums saku, ir patiesība." Ja jūs joprojām man neticat, varat mani nodot Itālijas varas iestādēm, un jūs saņemsiet plašu publicitāti Itālijas laikrakstos. Lielāks un labāks par to, kas notiktu, ja tiktu atvērta jauna degvielas uzpildes stacija. "Cita starpā Renco padarīja mani par zvaigzni," viņa teica. "Tātad tagad jūs lūdzat, lai es viņu nododu par kaut ko tādu, kas man šķiet tīra fantāzija." Līdz brīdim, kad viņa sāka strīdēties, lieta bija vairāk nekā puse atrisināta.
  
  
  ES jautāju. - "Vai tā bija fantāzija? - Nogalināt Rouzenu? Viss, ko es vēlos, ir, lai jūs būtu klāt Studs Mallory un manis konfrontācijas brīdī. Lai to izdarītu, jums būs jāatved mani un Gilkristu uz teritoriju."
  
  
  - Kāpēc viņš? Viņa atkāpās aiz ziņkārības. Bet varbūt tas bija kaut kas cits.
  
  
  "Viņš ir inženieru ģēnijs, tāpat kā Studs," es teicu. "Viņš var būt vienīgā persona, kas spēj novērst jūsu biedru nodarīto kaitējumu."
  
  
  Gilkrists pakāpās uz priekšu ar baudas nokrāsu sejā par manu glaimojošo aprakstu. Savā vecajā, brūnajā uzvalkā viņš izskatījās kā vilks, kas cenšas smaidīt.
  
  
  "Pie kuras filmas viņš strādāja?" - Kamilla jautāja. Bet viņa jau bija mums priekšā savos Rolls un ar nepārvaramu rokas žestu deva zīmi vadītājam atvērt mums durvis.
  
  
  "Ne visi tehniķi strādā ar filmām," es teicu.
  
  
  "Labākais no tiem," sacīja Kamilla. "Alberto, uz studiju..."
  
  
  Mēs tur ieradāmies. Nekādu sarežģījumu pie vārtiem. Rolls steidzās pa gludo, kluso ceļu uz administrācijas ēku, kur durvju sargi paklupa viens otram, lai atvērtu durvis un ielaistu mūs. Ar Kamillu mūsu kompānijā visi mūsu ceļi bija atvērti. - Jā, Sinjorina Kevūra. protams, Sinjorina Kevūra. Tas ir ļoti viegli.
  
  
  Viņa jautāja Malorijam reģistratūrā, un viņai atbildēja, ka viņš atrodas savā privātajā birojā datorcentrā blakus bēdīgi slavenajai noliktavai. Kā es viņai teicu iepriekš, viņa lūdza, lai viņu nepaziņo.
  
  
  "Mēs vēlamies pārsteigt Studsu," viņa sacīja, atklājot savu pasaulslaveno smaidu. 'Mani draugi un es.'
  
  
  Daļa no maniem pieņēmumiem bija, ka studijas kompleksa darbinieki būs regulāri darbinieki, kuriem nav nekāda sakara ar projektu Pasaules gals. Skarbie džeki no drošības dienesta bija koncentrējušies pie galvenajiem vārtiem un žoga.
  
  
  Spriežot pēc smaida, ko viņa saņēma atbildē, man bija taisnība. Visi bija pārliecināti, ka Studs Mallory ir ļoti paveicies, ka viņai bija tik burvīgs radījums kā Kamila Kevūra.
  
  
  Es ātri un klusi runāju ar Kamillu, kamēr mēs gājām pa segto celiņu, kas savienoja ēkas. Gilkrists bija soli aiz mums. Es atkal un atkal atkārtoju norādījumus, ko biju viņai devusi Rolls Royce.
  
  
  "Ļaujiet man ieiet vispirms," es teicu. Studs atbilde sniegs jums pirmo pavedienu. Ja viņš mani neatpazīst, pat ja viņš mani redz tikai kā Džeriju Keru, varat izsaukt policiju. Bet, ja viņš ir šokēts, ieraugot mani tur dzīvu, tad tev būs jāatzīst, ka es teicu patiesību.
  
  
  "Jā, jā," viņa nepacietīgi teica. "Tu man jau pietiekami daudz teici." Es vairs neesmu bērns. Taču ar bērnišķīgu rotaļīguma pieskaņu viņa piebilda: "Varbūt vēlāk uzzināšu, kas jūs patiesībā esat... savā veidā."
  
  
  Miegains vīrietis pelēkā uniformā pacēla acis no rakstāmgalda pie ieejas tehniskajā centrā. Viņš atpazina Kamillu un paspēja pasmaidīt, nepaceļoties no saliektā stāvokļa.
  
  
  "Mēs dosimies pie mistera Malori," sacīja Kamilla.
  
  
  "Jūs viņu atradīsit 19. istabā, sinjorina," viņš teica.
  
  
  Es liku Kamīlai pieklauvēt pie durvīm un atbildēt uz Studsa rūcienu: "Kas tur ir?"
  
  
  "Kamilla, dārgā," Kamilla teica ar pretīgu kautrību. "Līdz kaklam darbā, bet nekad nav pārāk aizņemts jums." Studs runāja balsī, kas izklausījās tā, it kā viņš attaisītu rāvējslēdzēju. — Nāc iekšā, mazulīt.
  
  
  Tā vietā es iegāju iekšā, atstājot aiz sevis durvis plaši atvērtas.
  
  
  "Niks Kārters," viņš teica ar lielāku izbrīnu, nekā jebkurš režisors varēja iedomāties. — Ko, pie velna, jūs te darāt.
  
  
  Viņa labā roka sniedzās pēc pogas uz galda, bet kreisā roka sniedzās pēc atvilktnes.
  
  
  Es gāju pāri telpai, pirms abas rokas trāpīja mērķim, īpaši viņa kreisajai pusei, kas atradās collas attālumā no pistoles.
  
  
  Lai gan Studs bija liels un muskuļots, viņš bija arī ātrs kājās. Un laiks, kas man bija vajadzīgs, lai izvilktu trauksmes vadu un aizcirtu kasti, deva viņam pietiekami daudz laika, lai pilnībā atjēgtos. Ienāca arī Kamilla un Gilkrists. Gilkrists aizcirta durvis aiz sevis un aizslēdza tās, lai neielaistu vairāk apmeklētāju.
  
  
  Studs ar labo roku satvēra Venēcijas papīra svaru, varavīksnes bumbu beisbola bumbiņas lielumā. Es ātri izlēcu uz priekšu, tverot viņa sitienu ar savu plecu. Es iespiedu dūri viņa vēderā un jutu, ka viņš iegrimst visos tajos liekajos taukos, kas lika viņa kādreiz spēcīgajam ķermenim nokarāties. Es novirzīju otru roku uz viņa cirksni. Situācija prasīja ātru, klusu un nežēlīgu rīcību. Mans Lugers būtu neitralizējis visu armiju, bet ar Studs man tas nebija vajadzīgs. Viņa spēks bija zudis pirms desmit gadiem, un palika tikai plāns lakas slānis.
  
  
  Viņš skrāpēja man acis, bet es jau turēju viņa kaklu ar abām rokām, ar īkšķi un rādītājpirkstu uz spiediena punkta. Viņa rokas nolaidās, pirms viņš pat sāka strādāt. Man bija tikai divas plānas skrambas, kas liecina, ka esmu bijis kautiņā. Frizētavā dažkārt esmu guvis vairāk traumu.
  
  
  Es nospiedu tieši tik daudz, lai to uz dažām minūtēm izslēgtu. Es izvilku no viņa vidukļa plāno krokodilādas jostu un cieši sasēju viņa plaukstas. Kamilla ķiķināja, kad viņa bikses nokrita, atklājot, ka viņš ir vīrietis, kurš ienīst apakšveļu. Es atraisīju savu kaklasaiti, lai sasietu viņa potītes.
  
  
  Gilkrists nesteidzīgi staigāja pa istabu tagad, kad cīņa bija beigusies, lasot visus datoru monitorus uz sienām ar bērna prieku zoodārzā.
  
  
  Kad Studs atjēdzās, viņš paskatījās uz mani ar neitralizētas kobras skatienu.
  
  
  "Jums ir jāatbild uz dažiem jautājumiem, Studs," es teicu, "pirms mēs izlemjam, ko ar jums darīt." Un tagad es uzdodu jautājumus. "Tu esi tik stiprs, Džerij, Nik, Ben." Kamilla pienāca man klāt, lai paustu savu apbrīnu.
  
  
  Tā bija mana sasodītā vaina. Mana visa uzmanība tika pievērsta Studsam, kad viņa izvilka Luger no mana maciņa un norādīja uz pretējo sienu. Viņa novilka drošību ar prasmi, ko viņa bija ieguvusi, noskatoties pāris spageti vesternus, un bez trīcēm norādīja stobru no manis uz Gilkristu un atpakaļ.
  
  
  "Jūs abi stāvat pie tās sienas," viņa teica. "Uzlieciet rokas uz galvas. Tagad Camille Cavour uzdod jautājumus.
  
  
  "Labi teikts," Studs viņu iedrošināja. "Es zināju, ka jūs neesat kopā ar viņiem." Mums nav palicis daudz laika. Esmu jau visu ieprogrammējis, un tiek nospiesta pirmā padeves poga.”
  
  
  "Man arī jums ir daži jautājumi, dārgais Studs," Kamilla sacīja, nesteidzoties atlaist viņu, viņas skaisto seju sabojāja saraukta piere.
  
  
  Es spēlējos ar domu lēkt viņai pretī. Es varētu palikt zem ugunslīnijas, bet šāviena skaņa joprojām varētu nozīmēt katastrofu, dubultu katastrofu tagad, kad Studs jau bija iedarbinājis savu mašīnu.
  
  
  - "Tad pastāsti viņai savu plānu, Studs - savu grandiozo uzņēmumu iznīcināt visu pasauli, vienlaikus izliekoties, ka veidojat filmu."
  
  
  Studs smīnēja, joprojām pārliecināts par savu māniju.
  
  
  "Pasaules gals ir īsts, Cammy mīļā," viņš teica. - Bet fināls ir tikai tādiem idiotiem kā šis. Viņš veica neveiklu kustību ar visu ķermeni pret mani un Gilkristu. “Lidmašīna ir gatava aizvest jūs un mani uz Vara Lenoeviki, salu uz ziemeļiem no Fidži, kur mūs sagaida mūsu pašu pasaule. Pjero, Renco un sers Hjū jau ir pusceļā. No Romas uz Kalkutu. No Kolkatas uz Nadi, un no turienes pēdējais lēciens tur.
  
  
  "Vai šī nav filma?" - Kamilla jautāja. Ikviens, izņemot kādu tik traku kā Studsa, varēja dzirdēt viņas balsī dusmas.
  
  
  "Pie velna nē, mazulīt. Vera Loe Lenoeviki jūs patiesi būsiet karaliene," sacīja Studs. "Vairāk nekā filmu zvaigzne. Visas pasaules karaliene, kas mums paliek. Mēs valdīsim šo pasauli. Pjero, Renco, sers Hjū, jūs un es.
  
  
  "Paldies, Studs," Kamilla teica. “Es jau iepriekš savā dzīvē esmu spēlējis prostitūtu. Lai kļūtu par kinozvaigzni, bija jāpieliek daudz pūļu, un es gribētu tādam palikt.
  
  
  Ar perfektu precizitāti viņa iešāva viņam tieši viņa platās pieres vidū. Pārsteiguma grumbas sacēlās, uzņemot lodi, un roze uzziedēja vietā, kur tā iekļuva. Tad viņa zaudēja samaņu.
  
  
  Gilkrists jau virzījās pretī šāviena skaņai, un es viņam sekoju.
  
  
  "Nospiediet šīs divas pogas uz viduskonsoles, Kārter," viņš teica, norādot uz abām sarkanajām pogām kā vecs ugunsdzēsības instruktors. Runādams viņš jau grozīja slēdžus un sviras. "Šī Malorija mums atstāja vienu svētību," viņš teica. "Astoņu centimetru tērauda ekrāns starp šo datoru centru un pārējo ēku."
  
  
  Neviens no mums nepievērsa Kamillai nekādu uzmanību, kamēr Gilkrists nebija pārliecināts par mūsu drošību.
  
  
  "Paskaties uz šo," viņš teica, nospiežot pēdējo slēdzi ar skolnieka žestu. "Tas mums dod piekļuvi..." viņš tuvredzīgi paskatījās uz mazo paneli "... vismaz četrdesmit astoņas stundas."
  
  
  Pēc tam tas bija diezgan viegli. Tikai nedaudz datortehnoloģiju, bet tas bija Gilkrista darbs.
  
  
  Es paņēmu klausuli no Studs galda un piezvanīju Haimanam un Gismondi pa tālruni 911.
  
  
  "Tagad jūs varat rīkoties," es teicu. "Ņemiet līdzi desantnieku komandu. Mēs esam pārņēmuši datorcentru, un es domāju, ka privātā armija šeit ir sapratusi, kas notiek, un sāk darboties. Studs Mallory ir gandrīz miris.
  
  
  Kamilla atguva samaņu un nostājās man blakus, silts un drebuļi.
  
  
  "Paskaidrojiet viņiem, ka es viņu nošāvu, lai aizsargātu savu godu un reputāciju," viņa teica, it kā viņa to domāja.
  
  
  "Neviena tiesa šajā valstī man nedos neko citu kā tikai medaļu."
  
  
  Viņa nedaudz sadusmoja, jo mums ar Gilkristu tik tikko nebija laika viņai, mēģinot pārtraukt Studsa programmu. Taču uzvarēja lielākais labums, tas, ka pasaulei joprojām būtu iespēja apbrīnot Kamila Kevūra tuvplānu.
  
  
  Es būtu vienkārši caurduris galveno datoru ar pistoles šāvieniem, bet Gilkristam tas bija kā Monas Lizas sagriešana, lai salabotu sienu aiz tā.
  
  
  "Šīs lietas ir nenovērtējamas," viņš nomurmināja. “Tā kā jūs varat nogalināt kādu ar nazi un dakšiņu, mēs neatgriezīsimies tajā laikā, kad ēdām ar rokām, vai ne? Ak dievs nē. To nevajadzētu iznīcināt.
  
  
  Manā somā bija pietiekami daudz tehnisko zināšanu, lai parūpētos par nelīdzenām lietām, piemēram, apstāšanās un atpakaļgaitas riepas, kas noregulētas un ieplānotas galvenajām darbībām.
  
  
  Gilkrists risināja smalkākas problēmas, piemēram, atrada lidmašīnas un militāro aprīkojumu, kas jau bija ceļā uz kaujas lauku. Viņš vairākus no tiem atspējoja, pirms varēja notikt kodolsprādziens. Viņš ieprogrammēja tos lidot riņķos, līdz NATO un citi spēki spēs tos atrast un atspējot.
  
  
  Galda tālrunis zvanīja desmit reizes, pirms es atbildēju. Tas bija Haimens. Viņš atradās administratīvajā ēkā kopā ar Gismondi un tikko reabilitēto pulkvedi Nordenu un ģenerāli Maserati.
  
  
  "Tas strādāja tieši tā, kā tu teici, Kārt," Haimena sajūsmā iesaucās. “Kad Renco bruņotie spēki saprata, ka tehniskā ēka ir aizslēgta, viņi rāpās prom kā žurku bars. Pārmeklējām noliktavu un atradām paslēptu munīciju. Daži no tiem jau atradās uz konveijera lentēm, lai tos iekrautu tālvadības transportlīdzekļos.
  
  
  "Jūs varat saņemt jebkuru apbalvojumu, ko var piedāvāt mana valsts," iejaucās ģenerālis Maserati.
  
  
  "AH tā nedomā, ģenerāli," es teicu. “Tagad man steidzami ir vajadzīgs ātrākais amerikāņu transportlīdzeklis, kas varētu mani nogādāt no šejienes uz Kalkutu. No turienes uz Nadi, un no turienes ar mazāku lidmašīnu, kas var aizvest mani uz nelielu salu, ko sauc par Vera Lenoeviki. Man tur joprojām ir nepadarīti darbi.
  
  
  "Vai es neesmu nepabeigts darbs, Nik?" - Kamilla jautāja.
  
  
  "Tu, mans dārgais, esi nepabeigts prieks," es teicu. "Diemžēl tas būs jāgaida nedaudz ilgāk."
  
  
  Viņa izskatījās drūma, līdz es viņu savienoju ar Haimenu, kurš pastāstīja, cik fotogrāfu gaida pie galvenajiem vārtiem. Mēs ar Gilkristu grasījāmies doties prom pa sētas durvīm.
  
  
  
  
  10. nodaļa
  
  
  
  
  
  Lielāko daļu ceļa es gulēju, lidmašīnā nebija tādu stjuartu kā Rosana.
  
  
  Kad biju nomodā, es sēdēju pie šifrētā teleksa lielās lidmašīnas aizmugurē pie telefona, strīdējos un apmainījos ar informāciju ar Vanagu.
  
  
  Man vienkārši paveicās, ka uz NATO lidostas skrejceļa netālu no Neapoles mani gaidīja eksperimentāla, joprojām ļoti slepena lidmašīna. Ģenerālis Maserati mani turp aizveda ar ātro divvietīgo Itālijas gaisa spēku lidmašīnu.
  
  
  Vanags vēroja katru manu kustību no sava biroja Vašingtonā, un mans priekšnieks, tāpat kā es, vēlējās paveikt darbu pilnībā, neatstājot nevienu klaiņojošu baktēriju, kas varētu atkārtoti inficēt pasauli. Viņš parāva stīgas, rāja, draudēja un šantažēja, kur nepieciešams, un lidmašīna sēdēja kopā ar pilotu, otro pilotu, diviem navigatoriem un desantnieku pulku, uzpildīti un gatavi lidot, gaidot, kad es izkāpšu no ģenerāļa Maserati lidmašīnas. .
  
  
  Galvenais navigators man palīdzēja iekāpt un informēja par mūsu iespējām lidojumu grafikā. Renco biznesa lidmašīna bija ātra savā klasē, taču šī lidmašīna lika tai izskatīties kā bezgaumīgam sporta auto pret Formulu 1. Un Renco lidmašīna devās pa ierasto maršrutu caur Kalkutu un Nadi, lidostu Fidži salās, uz paradīzes salu Vereldeinde. Ar pārsēšanās laiku un visu brīvo laiku, ko varēja atļauties, gudrajiem ēzeļiem nebija iemesla vilcināties ierasties savā privātajā lidostā vēlāk par svētdienas pēcpusdienu. Mēs bez apstājas ceļosim pa tiešo maršrutu caur Ziemeļpolu un sasniegsim salu agri tajā pašā rītā.
  
  
  Houka pavēle nāca pa teleksu, ko sekretārs un teleksists pārtulkoja valsts oficiālajā valodā, un bez viņam ierastā sarkasma, bet skaidrs, kodolīgs un pilnīgs:
  
  
  PAŠREIZĒJĀ MISIJA PIEDĀVĀ JUMS PILNAS KILMASTER SPĒKAS IEKĻŪT AUGSTĀKĀJĀ ŠĀTĀ UN GALĪGĀ LIKVIDĀCIJAS STOPĀ ATKĀRTOT BEIGĀ LIKVIDĀCIJAS STOPU MARINES CITĀ RĪKOJUMĀ, LAI JŪS VARAT DOT VISU, KO VARAT PIEDĀVĀT...
  
  
  Tālāk sekoja vairāki jardi detalizētas detaļas, galvenokārt par villas atrašanās vietu, tās iekšējo un ārējo drošību, incidentiem, ko Hoks bija plānojis ar vairāku preses pārstāvju atbalstu, kas strādāja ar AH, lai simulētu to, ko Gilkrists bija lasījis no datora lentes. Būs virsraksti par sprādzieniem Parīzē un Londonā. Patiesībā arī notiktu daži sprādzieni, taču tie būtu rūpīgi kontrolēti un nekaitīgi. PSRS ziņotu par atomzemūdenes nozaudēšanu. Tiek ziņots, ka Ķīna protestē pret incidentu uz robežas ar Mongoliju. Mūsu FIB izdevās laikus atvairīt uzbrukumu ievērojamam politiķim. Pārējā teleksa ziņojumā bija informācija par desantniekiem. Tā bija smaga vienība, ko komandēja amerikāņu pulkvedis.
  
  
  Pašās beigās: "LABS DARBS." Tas ir liels nopelns kādam, piemēram, Vanagam, taču tam uzreiz sekoja "IR IR LAIKS... BEIGAS".
  
  
  Pusstundu pirms tikšanās ar Lenoeviki salu pulkvedis mani pamodināja.
  
  
  "Mēs tuvojamies salai no dienvidiem," viņš teica. "Trīs minūšu laikā pēc tam, kad mēs virzīsimies virs tā, jūs un zēni būsiet ārā, un, cerams, jūs nolaidīsities tās ziemeļu galā."
  
  
  "Tieši tā," es teicu. — Apmēram divas jūdzes no villas. Viņš pamāja. "Lidmašīna turpina lidot un nolaižas Elisa salās," viņš teica. "Es sazinos ar britu un amerikāņu īsviļņu komandpunktu." Prieks iepazīties, Kārter. Mēs sarokojāmies, un viņš deva īsu pavēli saviem vīriem sagatavoties un ierindoties pie lūkas. Tie bija profesionāļi. Nekādas muļķības, jo viņi izkrita no lidmašīnas pa diviem, sapakoti ar visu, kam vajadzēja būt, un vēl dažas lietas.
  
  
  Es atvēru savu Rolex un skatījos sekunžu rādītāju, līdz tas trīs reizes apbrauca pilnu apli. Tad izgāju ārā pa lūku.
  
  
  Mēs lidojām pārāk augstu, lai mūs redzētu, izņemot Palobar kalna teleskopu, vai lai mūs uztvertu radars ārpus Vašingtonas un Maskavas. Es uzvilku savu skābekļa masku un skaitīju sekundes, līdz varēju pavilkt virvi un atmosfēra bija pietiekami bieza, lai elpotu. Tad es to izmetu. Laiks un vieta bija ideāla. Caur mākoņu segumu es ieraudzīju skaistu salas posmu zem sevis, pilnu ar palmām un dārziem, kas maigi kvēloja smilšainajā pludmalē. Izmantojot virves, es virzījos pa bezvēja gaisu un viegli nolaidos uz notīrīta zemes pleķīša, ko aizsargā kokosriekstu palmas.
  
  
  Es atsprādzēju uzkabi un saritināju izpletni mazā bumbiņā, kuru paslēpu viena koka pamatnē un pārklāju ar zāli un kokosšķiedru.
  
  
  Man nebija laika baudīt debesu vidi. Nobrauciena laikā es jau biju redzējis villu un tagad devos tajā virzienā, izmantojot palmu un tropu krūmu pajumti. Septiņpadsmitā gadsimta Itālijas pils, iespējams, neizskatās nevietā šeit, Klusajā okeānā, taču šis graciozais arhitektūras skaistums noteikti neizskatītos.
  
  
  Man vajadzēja nedaudz piepūlēties, lai piekļūtu. Kā teikts Vanaga ziņojumā, drošības pamatā bija rutīna. Bija bruņotu apsargu patruļas, taču viņi regulāri veica apļus. Izrāpoju gar akmens sienu, paslēpos aiz tupoša grifa un nesteidzos. Es tos noteicu divas reizes, pirms izmantoju desmit minūšu atpūtu, man bija jāšķērso dārzs, jāatver pirmā stāva logs un jāatrodas villā. Tagad man bija tikai jārūpējas, lai nepakļūtu pavadoņu redzeslokā. Manā informācijā nebija nekādu iekšā sargu, bet es neriskēju.
  
  
  Pēc iegaumētā parauga man izdevās atrast lielu dzīvojamo istabu un apsēsties pie liela, zelta ādas krēsla ar augstu atzveltni.
  
  
  Tas bija milzīgs un atgādināja troni. Un, ja tas bija tronis, tad tas bija Pjēro Simkam. Sēdeklis tika pacelts sešas collas un pietiekami plats, lai to varētu nosegt ar parastu roku ar izplestiem pirkstiem. Tas stāvēja istabas tumšā stūrī un ļāva man labi redzēt durvis uz gaiteni. Es apmetos tur, lai gaidītu tik ilgi, cik nepieciešams; pusstundu, divas stundas, piecas stundas vai vairāk.
  
  
  Tagad man bija laiks pārdomāt operāciju savās domās, atcerēties telpas saturu un veikt dažus vingrinājumus klusumā. Pulkvedim un viņa desantniekiem jau vajadzēja pulcēties pamestajā salas dienvidu pusē. No turienes viņi dosies uz nelielu privātu lidostu. Tad viņi gaidīs, līdz saņems signālu, ka mana Killmaster kampaņa ir beigusies. Ja viņi nesaņems šo signālu divu stundu laikā pēc privātās lidmašīnas nosēšanās, viņi rīkosies un sāks savu darbību. Taču Hoks dod priekšroku tam, lai identificējamie amerikāņu karaspēki nepiedalītos, izņemot kā pēdējo līdzekli skaidras ārkārtas situācijas gadījumā.
  
  
  Pati telpa bija neliels muzejs, pilns ar dārgiem priekšmetiem. Tostarp daudzas gleznas un skulptūras, par kurām es uzzināju, nejauši uzmetot skatienu nozagto un pazudušo mākslas priekšmetu sarakstam: itāļu, franču, angļu. Mēbeles sacentās savā starpā skaistumā un retumā. Pie augstajiem paneļu griestiem karājās milzu lustra ar tūkstošiem skaistu kristāla lāsteku, kas karājās no zeltītā rāmja. Viņa izskatījās pēc milzu miljonāra krinolīna skeleta.
  
  
  Pagāja stunda, un es veicu dažus jogas vingrinājumus, lai mani nervi būtu tonusā un muskuļi būtu elastīgi. Bija tikai divi saspringti brīži. Drīz pēc tam, kad es tur apmetos, viesistabā parādījās Indonēzijas kalpones bronzas figūra. Viņai bija karaliska cieņa, neskatoties uz īso svārku garumu. Viņa bija ģērbusies pilnībā melnā krāsā ar baltu kroku mežģīņu priekšautu. Viņa pavilka sviru, un antīkās kumodes priekšpuse pavērās vaļā, atklājot trīs lielus televīzijas ekrānus. Tad viņa atkal aizgāja. Pēc četrdesmit minūtēm ienāca sulainis, lai ātri apskatītu istabu. Bet viņš man nenāca tuvāk par četriem metriem. Viņš šķita apmierināts un atkal aizgāja. Skaidra zīme, ka saimnieki bija gaidīti.
  
  
  Dzirdēju kā lidmašīna nolaižas. Un pēc nepilnām desmit minūtēm es dzirdēju gaitenī dārdošo sera Hjū balsi.
  
  
  "Viss notiek gludi, Pjero," viņš teica.
  
  
  "Pravda gatavo savu kara pieteikšanu pazudušajai zemūdenei. Lai pievienotos mums, radzēm drīz jālido.
  
  
  Sulainis viņus ielaida istabā un jautāja kungiem, kādus dzērienus viņiem pasniegt.
  
  
  "Es parūpēšos par dzērieniem, Čārlzs," sacīja sers Hjū. "Mēs nevēlamies tikt traucēti nākamajās stundās, jo esam konferencē." Caur paneli viņš ieslēdza trīs ekrānus, un katrs ekrāns rādīja dažādas nemieru ainas: elpu aizraujošs reportieris ziņoja par bumbas sprādzienu Londonas centrā; nekas cits kā dūmi un troksnis, ko pēc Vanaga iniciatīvas rada CID. Šokēts ANO novērotājs Ņujorkā runāja par Ķīnas sūtņa tiešu uzbrukumu PSRS deputātam. Trešajā ekrānā tika rādītas ziņas no Dalasas. "Ļoti tuvu citai politiskai slepkavībai."
  
  
  Pjēro ieņēma savu vietu tronī, aiz kura es joprojām slēpos. Sers Hjū piepildīja trīs augstās glāzes ar viskiju un soda. Renco ērti izstaipījās uz dīvāna.
  
  
  Es nogaidīju, kamēr sers Hjū bija pusceļā starp pārējiem diviem, pirms ieniru istabā ar Lugeru rokā.
  
  
  "Rokas aiz galvas," es nobrēcu. 'Jūs visi. Ātri! Pārsteigums un pilnīga neticība, ka Niks Kārters joprojām ir dzīvs un tagad šeit, šajā telpā, lika viņiem izpildīt tik ātri, cik es vēlējos.
  
  
  "Šoreiz es jums visu pastāstīšu," es teicu. "Bet ne tik daudz kā jūs. Pietiekami, lai jūs zinātu, ka šis ir jūsu ceļojuma beigas, puiši.
  
  
  Renco kustējās geparda ātrumā. Viņa gludā, glītā parūka trāpīja man taisni pa seju, un, pirms es paspēju izšaut nevienu šāvienu, viņš ar mērķtiecīgu karatē karbonādi izsita pistoli man no rokas. Pārējie, joprojām apdullināti par skatu, atkal nolaida rokas.
  
  
  Ar vienu kustību es aizmetu Lugeru prom no pārējiem, un Hugo duncis jau cirta gaisu, virzoties uz Renco kaklu. Kad viņa mirstošais ķermenis nokrita zemē, man atkal bija pistole, pa ceļam uz durvīm nogāzu seru Hjū un pilnībā kontrolēju situāciju.
  
  
  - Celies augšā, necilvēks. Es nelaipni iespēru dižciltīgajam anglim. Tagad ievēroju drošu distanci. Ar savu brīvo roku aptaustīju viņa matus un Pjero matus, lai pārliecinātos, ka vairs nebūs parūku joku.
  
  
  "Tagad mēs darīsim kaut ko citu," es teicu. "Marsland, piesien Simku." Es iemetu viņam elektrības vada gabalu, ko izvilku no stāvlampas. - Es to pārbaudīšu.
  
  
  Ar naidu uz katras sarkanās sejas collas sers Hjū darīja, kā viņam lika. Pārliecinājos, ka mezgli ir pareizi sasieti un stingri iegriezti ādā.
  
  
  "Labi," es apmierināts teicu, kad viņš pabeidza. Es uzspiedu viņam uz sāniem piesieto Pjēru, kurš tagad bija nedaudz vairāk par bērna karnevāla balonu.
  
  
  "Es domāju, ka jūs zināt, ka šīs ir jūsu beigas," es teicu. "Ja vēlaties pateikt pēdējo lūgšanu, pēdējo vārdu, dariet to ātri."
  
  
  - Tas ir nežēlīgi, Kārter. Sers Hjū mēģināja paust savu balsi parlamenta cieņā, taču tas neizdevās. "Tā nevar aukstasinīgi nogalināt cilvēkus."
  
  
  "Starptautiskā žūrija jūs uzskatīs par vainīgāku nekā jebkurš Nirnbergā pakārts nacists," es sacīju. "Bet tas prasīs mēnešus." Un publicitāte, kas pēc tam tiks veltīta jūsu kaprīzēm, var novest pie tādas pašas kaitīgas idejas arī citus. Mans priekšnieks uzskata, ka daži ārprāta veidi ir tikpat lipīgi kā sifiliss, ja tiek pievērsta sabiedrības uzmanība. Jūsu nāves gadījumi tiks pasniegti kā nelaimes gadījumi.
  
  
  "Bet tas neapturēs pasaules galu," sers Hjū lepni sacīja. "Viņu joprojām var apturēt, ja dosiet mums iespēju nosūtīt teleksu Studs."
  
  
  "Jūs nevarat teleksu nosūtīt mirušam cilvēkam," es teicu. Un dažos īsos teikumos es viņiem pastāstīju par Studs nāvi un viltotajām televīzijas bildēm, kuras viņiem tik ļoti patika. Pēdējais lika kaut ko noklikšķināt lielajā anglijā.
  
  
  Jūs varat būt gatavs jebkam, izņemot pēkšņu neprāta lēkmi. Tas, kas sākumā šķita lēns, inerts ķermenis, trāpīja man kā reaktīvais buldozers. Ar rokām viņš izsita Luger no manām rokām, un viņa svars gandrīz nogāza mani uz grīdas. Ar acs kaktiņu es redzēju Pjero cerīgi kustamies zem televīzijas ekrāniem, bet tagad man nebija laika pievērst viņam uzmanību. Sers Hjū cīnījās nikni un netīri, kā visbīstamākais pretinieks, ar kādu man jebkad nācies saskarties, un viņa spēku dubultoja viņa trakās dusmas. Viena milzīga roka satvēra mani aiz cirkšņa un ar mežonīgu rāvienu saplēsa manas bikses, mušu un visu pārējo. Viņš paķēra mazo zamšādas somiņu, kurā es turēju Pjēru, un iemeta gāzes bumbu istabas tālākajā galā.
  
  
  Viņš pazina Niku Kārteru, tas ir skaidrs. Bet viņa manevrs viņam maksāja daļu no viņa priekšrocībām. Es iesitu viņam ar galvu pa vēderu, liekot viņam apsēsties uz grīdas. Es noliecos pār viņu un iedevu viņam nogalinošu karatē karbonādi līdz kaklam.
  
  
  Lēnām es devos atpakaļ, lai uzņemtu Luger un pabeigtu Pjero, netērējot vairāk laika. Tad es atvilkos. Man apkārt ar triecienu nokrita lustra ar tūkstošiem kristālu. Dobais dzirkstošās gaismas kupols tagad ir kļuvis par manu būri. Metāla rāmī bija caurumi manai rokai, bet mans Luger bija rokas stiepiena attālumā.
  
  
  Gandrīz draudzīgs smaids atskanēja no saviebtā Pjero, kurš joprojām bija saslēgts rokudzelžos.
  
  
  "Tagad mēs esam tikai divi, Kārter," viņš teica. "Varbūt mēs tomēr varam ķerties pie lietas." Es zinu, ka jūs novērtējat savu reputāciju, un es nevēlos to apdraudēt. Vari ziņot, ka noslīcināji mani un es apsolu pazust.
  
  
  Viņš izdarīja vēl dažas savītīgas kustības un pēc dažiem mirkļiem, neskatoties uz ciešajiem mezgliem, bija brīvs. "Esmu ne tikai sporta entuziasts, bet arī akrobāts," viņš teica. "Jums ir jāattīsta daudz prasmju, ja vēlaties izdzīvot." Viņa balsī bija dzirdams rūgtums, taču viņš to aizstāja ar smaidu. "Man joprojām ir vairāk nekā pietiekami daudz miljonu. Es varu jūs atalgot daudz labāk nekā jūsu skopā valdība.
  
  
  Es pakratīju galvu. "Tas nedarbosies, Pjero," es teicu. "Ir uzņēmums, kas vēlas jums palīdzēt, ja es to nevaru izdarīt." "Ja es tev ticētu," viņš teica, joprojām labā garastāvoklī, izstaipījās, viegli piegāja pie Luger un pacēla to, "un es vēl neesmu pārliecināts, ka es ticu, tad jūs to darītu, ja jūs stāstāt. patiesība, viņi varētu izdomāt to pašu stāstu par manu noslīkšanu.
  
  
  Var ticēt, ka es pazudīšu uz visiem laikiem, tāpat kā Pjēro Simka. Tagad, kad jūsu draugs Hoks šķiet tik zinošs par mūsu mazo depopulācijas plānošanas shēmu, es zinu, ka man nav nākotnes politikā vai nekur citur kā Pjēro Simke. Bet ar jaunu identitāti, ar citu vārdu es varu sagaidīt patīkamu dzīvi manā mīļajā Āfrikā. Un tad jūs varat doties pensijā kā visu laiku bagātākais AX aģents."
  
  
  "Nekādā gadījumā," es teicu. — Ir vēl kaut kas, kas jānokārto bez pasaules gala, Pjero. Tu aizmirsi Rosana.
  
  
  Viņš uzsprāga. - "Šī stulbā prostitūta." "Vai jūs vēlētos viņu salīdzināt ar Pjēro Simku?"
  
  
  "Tāpat kā iepriekš, Pjero," es teicu. "Dzīve par dzīvi."
  
  
  Mazajā dēmonā vairojās dusmas. Mana vienīgā cerība bija viņu pieķert šādā veidā.
  
  
  "Turklāt," es teicu, "tas nebūtu gluži godīgi pret Rozanu." Uz svariem viņa ne tikai pārspēj jūs svarā, bet arī simtkārt pieklājības ziņā.
  
  
  "Pieklājība!" Viņa balss zaudēja dziļumu un izklausījās gandrīz spalgi. "Tad ļaujiet man jums pastāstīt visus veidus, kā es drāzju to zemnieku kuci." Viņš iedziļinājās detaļās, par kurām būtu sajūsminājies tikai cienījamais doktors Untenveizers.
  
  
  Es atklāti žāvājos. "Tu noteikti izskatījies pēc pērtiķa uz Venēras de Milo ķermeņa," es sarkastiski teicu.
  
  
  "Pērtiķis?" viņš norūca. “Pērtiķis būrī. Tu esi mērkaķis, Kārter. ES esmu brīvs.' Viņš pagrieza Luger un lepni norādīja uz mani caur vienu no restēm. Priekā ķiķinādams, viņš noņēma roku, pirms es paspēju to satvert. 'Mēs spēlēsim spēli. Spēle par sliktu zēnu, kurš ķircina pērtiķi. Tad es tevi nošaušu, Kārter, neatkarīgi no tā, vai tavi draugi nāks vai nē. Es domāju, ka es, Pjero Simka, tomēr aizbēgšu.
  
  
  Viņš dejoja ap manu būri, iegrūda ieroci iekšā un pēc tam ātri to atkal izrāva, kad es uzdrošinājos viņam uzbrukt. Atkal un atkal viņš izlēca nepieejamā vietā, kad es nirstu viņam pretī un neuztvēru neko citu kā gaisu. Es nosarku no vilšanās, trīci izelpoju un samazināju ātrumu ar katru neveiksmīgo mēģinājumu. Līdz pēdējam brīdim, kad mana roka aizvērās ap viņa galvu un saspiedās tik stipri, ka viņš nometa ieroci.
  
  
  Tagad viņš sāka jautāt. Viņš nerunāja, kad es ievilku viņa galvu ar sausām lūpām caurumā. Viņam bija neticami spēks savam mazajam augumam, bet viņa beigas jau bija zināmas, tiklīdz es satvēru viņa mazo kokosriekstu izmēra galvu. "Tas ir," viņš aizsmacis teica. "Visa mana nauda, Kārter, sievietes, ko vien vēlaties... ahhh..."
  
  
  Es iedomājos par Rozenas ķermeni, kad viņa gulēja asinīs peldēta uz manas gultas Superbā, un es noliecu viņa galvu uz leju, līdz dzirdēju, ka viņa kakls atcirta.
  
  
  Stāvlampa bija iestrēdzis būrī kopā ar mani, un, kad man nebija ko baidīties no Pjero un ieroča, es to izmantoju, lai paceltu lustru dažas collas virs zemes. Pēc tam man vajadzēja mazliet vairāk nekā vilkšanu un stumšanu, lai atbrīvotu lietu.
  
  
  Es paņēmu Luger un izdarīju trīs šāvienus ar trīs sekunžu starpību. Saskaņots signāls ar pulkvedi. Vanags būtu varējis mani aiztaupīt no sava ziņojuma laikrakstā, kas drīzumā notiks.
  
  
  BRITU FINANSIĀLISTS UN ITĀLIJAS VALSTS VALSTS NOSLĒGTS PĒC BALKONA KRĪŠANAS.
  
  
  SLAVENA PRODUCENTA NOSLĒPUMA PAŠNĀVĪBA.
  
  
  Neatkarīgi no tā, kādu stāstu Vanags stāstīja, man viss izvērtās vienā un tajā pašā: "Pasūtījums izpildīts."
  
  
  Beigas.
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"