Картер Ник : другие произведения.

71-80 колекција на детективски приказни за Ник Картер

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  
  Ник Картер
  
  71-80 колекција на детективски приказни за Ник Картер
  
  
  
  
  71-80 Killmaster Колекција на детективски приказни за Ник Картер.
  
  
  
  
  71. Цел: судниот ден Остров http://flibusta.is/b/684362/read
  
  Цел: Судниот Ден Остров
  
  72. Ноќ на Avenger http://flibusta.is/b/684617/read
  
  Ноќ на Avenger
  
  73. Месарот на Белград http://flibusta.is/b/608980/read
  
  Месарот на Белград
  
  74. На Атентаторот Бригада http://flibusta.is/b/607271/read
  
  Атентатот Бригада
  
  75. Liquidator http://flibusta.is/b/610142/read
  
  На Liquidator
  
  77. Кодот http://flibusta.is/b/607252/read
  
  Кодот
  
  78. Агент-counter-агент http://flibusta.is/b/612843/read
  
  Агент Контра-Агент
  
  79. Час на Волкот http://flibusta.is/b/685950/read
  
  Час на Волкот
  
  80. Нашиот агент во Rime се водат за исчезнати http://flibusta.is/b/687063/read
  
  Нашиот Агент во Рим ќе се водат за Исчезнати
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Цел: Судниот Ден Остров
  
  
  преведени од страна на Лев Shklovsky во меморијата на својот изгубен син Антон
  
  
  Оригинален наслов: Цел: судниот ден Остров
  
  
  
  Првата глава.
  
  
  Таа рече дека нејзината името беше Вероника, која во себе ме натера несигурен. Девојките веќе не беа крстен Veronicas, и ова не гледам на ден, постари од шеснаесет. Фактот дека таа е во хотелот бар значи ништо; овие деца беа само како веројатност да добиете лажен документ за ИДЕНТИФИКАЦИЈА денеска како ништо друго што би требало да биде. Еден поглед на ладно лице, предизвикувачки очи под долга руса коса, и повеќето мажи, најверојатно, ќе доверба Ај-во сè. Сомнение е една од главните компоненти на мојата професија; тоа е втората природа за да пребарувате за вистината зад слоеви на лаги. Тој беше на одмор, но тоа не е важно. Постојат доволен број на луѓе во светот кои би сакале да ги видите Ник Картер мртов да ме задржи на постојана готовност.
  
  
  Ова беше во Westbush за неколку дена, да се одморат по стресни доделување на Блискиот Исток. Тие не беа особено тешко во споредба со други задачи, јас не, и јас не се имате било какви нови куршум дупки. Но, по повеќе од еден месец во пустината на мојата потреба за снег и тишината на планините, a група на луѓе кои никогаш не сте слушнале повикот за мене пред се приклучува на мене во овој далечински но луксузен ски-центар во Вермонт. И сега Вероника.
  
  
  Јас го помина поголемиот дел од денот на ски терените, каде што тоа не беше премногу луѓе како што беше средината на неделите. Овие денови не можам да го ски-колку што јас би сакал, но јас се остане во форма, и додека јас не се обиде да одговара на шампиони, јас може да се справи со речиси било спуст првенство. Можеби ќе биде малку повеќе внимателна; јас сум бил претепан до премногу често во мојата работа е да се само веселие со дрвја и камења.
  
  
  Кога стигнав до главната сала, со голем отворен камин во средината и месинг завеса над него, тоа беше пријатно жив. Мирисот на горење ореви mingled со мириса на кожа, влажна волна, и примамливата арома на топли пијалаци, кои Dreadlocks се меша во бар. Поголемиот дел од луѓето беа млади и седна или обесени во групи, додека неколку парови ја искористи предноста на приватноста на длабоко кожни софи поставата на ѕидовите.
  
  
  Шанкер поздрави мене, маст, секогаш насмеани црвената коса момче. Тој веќе го знаеше моето име, па не бев изненаден кога тој ја праша: "Убав ден, Ник?"
  
  
  "Не е лошо," јас, рече, тоне надолу на столица. На прв јас не гледам на младолик русокоса седи во половина дузина столици со грбот кон мене. Но, кога го слушна моето име, таа полека се сврте околу себе, ме погледна во темно огледало зад Dreadlocks, потоа се заврте и ме погледна.
  
  
  "Па ти си Ник." Нејзиниот глас беше мека, малку husky, и покрај својата младост, тоа не звучи како акт. Неа, климна, се разбира, внимателно. Дури и во дебел црн џемпер кој достигна до нејзините колкови, беше јасно дека таа е исцрпена, како ѕвезда на една од оние смешни плажа филмови. Но, јас се уште претпочитаат да се види ih малку постара; еј, можеби триесет, но таа не е баш до брзина на најновите младешки трендови, сепак, и јас се сомневам јас некогаш ќе дојде до таа точка. Таа навалена главата, така што нејзината долга, долга коса, падна врз едно рамо како златна водопад. Потоа таа да ги прифати советите thoughtfully. 'Yes. Погледнете како Ник. И тогаш таа се сврте грбот на мене и погледна низ камин во редот на високи прозорци што изгледаше надвор во текот на запалени снег падини.
  
  
  Тоа е тоа, мислев, и sipped Dreadlocks ' топло рум.
  
  
  По некое време, девојката полека се лизгаше надвор од стол; таа е малку повисок отколку што таа изгледаше седнува. Таа glanced во мене брзо, и тоа не беше еден од оние лажни спарно изгледа дека тинејџерите пракса; таа малку неа долната усна и нејзините очи изгледаше навистина низ рудникот. Кога таа се приближуваше мене, тоа беше со авион на некој кој штотуку се направи тешка одлука. Тој стана автоматски , а не надвор од учтивост. Нејзиниот хотел е да бидат подготвени за нешто што може да се случи.
  
  
  "Нејзиното име е Вероника," рече таа.
  
  
  Добро, тоа е добро име, јас мисла. таа веројатно зедов его додека гледање стари филмови на ТЕЛЕВИЗИЈА. "Значи ние се познаваат еден со друг по име," реков јас внимателно. Таа се стави рацете позади грбот, а тој се надева дека е само тоа го прават за да покажат нејзината претрупан гради.
  
  
  'Yes. Нејзиниот ... сум видел вас тука пред. Вие сте само една тука, не сте вие?
  
  
  Тој климна со неа.
  
  
  "Мислев дека е така. Нејзините деца."
  
  
  Нејзиниот mimmo nah изгледаше надвор во големата сала; сега е полна и зголемена бучава. Каков музичар е тој, тој почна да игра на гитара. "Мислам дека одиме со оваа група на луѓе ќе се стави крај на вашиот проблем," јас chuckled, во потрага по затвори.
  
  
  Таа се насмевна на кратко, а потоа chewed нејзината усна повторно.
  
  
  "Не, ова ... Па, секој тука повеќе или помалку му припаѓа на сите, и не сакам да ..." Еј, тоа се чинеше тешко да се дојде до точка. Кога таа б.м, нејзината рака замрзна, но таа само се отстранети заклучување на нејзината коса.
  
  
  Нејзиниот почеток, да се релаксираат, тоа беше само една девојка која беше ангажирана сакав компанија за забава, и таа беше на располагање. Наместо тоа, таа ме праша дали сум бил во брак ...
  
  
  "Дали сте во брак, Ник?"
  
  
  "Јас немам задоволство."
  
  
  "Нејзиниот брак. Неколку месеци.'
  
  
  Неа мора да има покажа изненадување.
  
  
  "Знам дека изгледа како дете, особено за постарите мажи..."
  
  
  Исто како и вас; се обидов да не cringe.
  
  
  "...но јас сум дваесет и една, и тоа е проблем."
  
  
  Добро, јас сум болен од неа. "Што сакаш да кажеш?'
  
  
  "Видете, таа беше во брак-ох, таа е веќе кажано тоа. Пред неколку месеци. Мојата мајка не ни се допаѓа мојот сопруг, па таа праша мојата stepfather да се ослободат од егото, и сега тие се гледа мене тесно."
  
  
  "И ти си овде сам?"
  
  
  "Мислам ... тука. Во хотел. Но, моето семејство има ски ложа на другата страна на оваа патека." Таа посочи сериозно се во долга редица на windows. "Ќе мора да се гледа тоа."
  
  
  Тој одмавна со главата, а потоа престана. За време на една од неговите патувања, тој го видел долго, со висок ѕид што се чинеше дека да се продолжи континуирано за неколку стотина метри, и на дрвја и грмушки околу неа се намали како да беа затвор или тврдина. Надвор од тоа, виде голема куќа со chimneys и степенеста покриви. Ски ложа, да! Јас го прашав Вероника ако тоа беше вистинскиот куќа, таа значеше имела.
  
  
  "Да, ова е куќата."
  
  
  "Повеќе како затвор."
  
  
  Таа климна. 'Дека е во право. Тие ме донесе тука за да се ... смири. Тоа не е наша сопственост; Bert - мојот stepfather-соблече его сезона. Таа се користи за да припаѓаат на посебен гангстер, или нешто, и таму се сите видови на вознемиреност и страшно стапици по основ."
  
  
  "Звучи како добро место за да ја поминат зимата."
  
  
  "О, откако ќе се влезе во неа, тоа е забава."
  
  
  "Но ти си сам на улица, токму сега."
  
  
  "Па, не имела што значи дека тие ме задржи затворени или нешто слично. Но Мајка и се Bert секогаш да бидете сигурни дека ако се дружам со некој тука, особено момче на моја возраст, не сакам да се изгуби моето его."
  
  
  "Како тие се случува да се направи тоа?" Јас брзо се погледна наоколу, но јас не гледам некој гледа неа, и можев да го видам нејзиниот јасно во сенки. Проклето добри.
  
  
  "Хенри. Тој секогаш е на чекање за мене во фоајето, и тој го задржува појавуваат тука за да се провери на неа."
  
  
  "Хенри," јас воздивна. Почнав да мислам дека оваа девојка е малку луд.
  
  
  "Ова е, се разбира, нашиот возач."
  
  
  'Се разбира. Што ако тој го гледа кога зборувате за мене сега?
  
  
  "Вие не изгледа како човекот да бидат заплашени, Ник."
  
  
  Нејзините, ги прифати советите на група на млади луѓе. "Она што за нив?" Некои од момчињата имаа иста должина на косата, како девојки, но имаше и некои кои би можеле да се одигра рагби.
  
  
  "На неколку зборував, и Хенри видов ми се, го направив тоа. Потоа почнаа избегнување на мене."
  
  
  'Тогаш што?'
  
  
  "А потоа, по Хенри ... зборував со нив."
  
  
  "Ќе пике мојата љубопитност." Тој беше почнуваат да се добие малку лути; или оваа девојка го сочинува нејзиниот сопствен веројатно приказна, или Хенри, ако она што таа рече дека е точно.
  
  
  "Дали имате автомобил, Ник?"
  
  
  Провинции.
  
  
  "Има бар ..." Таа малку нејзината усна. "Во близина на градот, и ... знаеш дека не сум бил насекаде, но тука за речиси два месеци?"
  
  
  "Каков вид на бар?"
  
  
  "Сум слушнал дека ова е најбрилијантните место во областа. Добра музика, смешни луѓе. Вие го знаете тоа.'
  
  
  Знаев дека неа. Тој беше само за да се заклучи дека девојката е само чека да биде искористена до кога виде лицето peeking низ вратата на лоби. Лицето е за големината и бојата на кошарка. Его веѓите ја формираа еден континуиран црна линија над очите скриени во набори на кожата, а носот криви надолу за да флексибилни устата. Нс беше облечена во ски јакна и темни панталони, и изгледаше како тој имал големина дека ќе се направи Јапонски сумо борач мислите.
  
  
  Одеднаш, тој почнеше во Вероника, го исфрли некои од Dreadlocks ' пари на шалтер, и цврсто грабна девојката рака.
  
  
  "Ако тоа е Хенри," реков, " тоа мора да биде дел од мебелот од вашиот gangster куќа. Ајде, Вероника; сакам да го видам овој бар! '
  
  
  Како што се приближува на вратата, Хенри насочува очите и покрена намуртено на црна веѓите. Вероника се обиде да се скрие зад мене. Хенри изгледаше збунет, и неговите меки усни се пресели како еден пар на возбуден црви. Его е огромно торзото исполнет вратата, но, како што се приближуваше Licks, тој направивме голем чекор назад.
  
  
  "Едноставно," реков cheerfully.
  
  
  Его очите ме остави и се сврте кон девојката. "Мис Вероника ..." тој почна, и его гласот беше апсурдно, опасна по живот.
  
  
  "Сето тоа е во право," его прекината. "Таа е со мене."
  
  
  Тоа беше невозможно да се помине mimmo, но продолжив да одам.
  
  
  Хенри го зеде уште еден чекор назад, а потоа во загради себе. Јас бев љубопитен во врска со тоа колку тој ќе оди во некое јавно место, и тој се надева дека тоа ќе биде премногу далеку. Можеби тоа беше повеќе детско од мене, но не сакам луѓе кои се плашиш децата.
  
  
  Вероника рече, " Кажи Мама и Bert ќе биде дом на полноќ, Хенри." Нејзиниот глас имаше тон на арогантен орган кој обично ме иритира, но бев малку горд на неа за противењето на ему.
  
  
  Хенри ме погледна, очигледно не се сигурни што да правиме. Јас помогна Ем направи неговата одлука со нежно ставање мојата рака на неговото пиво барел во облик на телото и ја туркаат надолу, па тешко дека ќе можеме да помине. Тој не можел да одолее, што е малку разочарувачки, но се погледне во неговото его очи вети "подоцна". Ние одеше брзо низ ходниците на широк arched тремот. Тоа беше сосема темна сега, но висок лак светилки осветлена ноќ. Ние направивме нашиот пат низ снегот на асфалт паркинг и игра на оваа игра во мојата сина изнајмување на Ford. Вероника не се каже ништо додека не почнав моторот.
  
  
  .'Здраво! таа рече тивко и се смееше. "Немав идеја имела она што Хенри се случува да се направи таму!"
  
  
  "Сте мислеле дека тој се случува да се плесване мене пред сите овие луѓе?"
  
  
  Таа вели и почна rummaging преку нејзиниот голем кожна торба. "Дали имате цигара за мене?" праша.
  
  
  Дадов еј, околу мојот посебни злато-произлегоа цигари, и очите проширува кога го виде тоа.
  
  
  "Каков вид на брендот е ова?" праша.
  
  
  Тој го отвори и чукна на табла со неговиот полесни. "Тие се направени во Турција и немаат бренд."
  
  
  Како возев по еден тесен земја на патот, јас забележав дека нејзините очи се гледа во мене, како и ако таа имаше само се реализира она што таа е добивање во себе. Со мојата црна коса - малку предолго, бидејќи јас не имаат време да се намали тоа - и мојот тенка лицето, јас може да изгледа речиси злобна во одредени светлосни услови, и мојот голем раце покажуваат знаци на мојот безброј битки. Ова не е особено висок страна на денешните стандарди, во текот на пет нозе девет инчи - но тоа е за сите на мускулите, особено во рацете и рамената, и тоа покажува. Јас се прашував кога девојката веднаш до мене би ве информираме дека таа се промени нејзиниот ум.
  
  
  "Она што е името на оваа бар?"
  
  
  "Позицијата на лудило," и јас верувам дека тоа е на другата страна на градот." Нејзиниот глас беше мирен; можеби тој би се потценува неа повторно.
  
  
  Патот рана за неколку милји помеѓу високи snowdrifts; ние не гледам никаква друга сообраќај додека бевме во права линија, и тогаш видов светлото во мојата rearview огледало. Тој се насмевна за себе и забави. Автомобилот е зад нас, премногу.
  
  
  "Хенри? Јас прашав, девојка, покажувајќи со мојот палец со текот на моето рамо.
  
  
  Вероника погледна наоколу. "Не можам да го видам неговото его."
  
  
  "Тоа е голем автомобил. Каков вид на автомобил имаш?
  
  
  "Мислам дека тој е возење Бентли денес."
  
  
  Тој климна со неа. 'Всушност. И тој нема да те надвор од неговиот поглед, тој ќе?
  
  
  "Веројатно не. Таа воздивна. "Ах, да се прилагоди."
  
  
  Морав да се смее. 'Се смири. Она што може да се направи?'
  
  
  Таа не одговори, но, јас може да се види нејзиниот гризе нејзините усна повторно.
  
  
  Тоа е мал град и центар беше напуштена и темно, со неколку продавници, неколку цркви, стари и бели дрвени куќи што стоеја на тивко околу снег покриени парк. Се возевме низ парк и се најде себе си на една мала забава песна. Имало два мобилни ресторани, мотел, палачинка продавница, и мал таверна со ред на комбиња паркиран пред неа; среќаваме на улица, издвојува од другите згради, беше Убава Лудило, дневник кабината во exaggeratedly рустикален стил со голем знак над вратата.
  
  
  Кога ќе излезе, Вероника погледнав назад. На светлата беше качил сега, но бев сигурен дека Хенри е некаде зад нас, стои на страната на патот со светла off.
  
  
  Како влеговме низ густата вратата, на громот на долга коса рок бенд од четири ме удри во ушите. Внатрешноста беше полн, smoky, и dimly осветлена со свеќи и горење дрво. Келнерка во мини здолниште, зелен костим за капење и речиси проѕирна блуза нè доведоа до табелата и го презеде нашата цел. На специјалност тука беше топло јаболковина со Jack Daniels, што јас мислев дека е одличен. Вероника согласија absently; таа се концентрирани на музика со glassy поглед во нејзините очи.
  
  
  Неговата, секако, ништо против рок; делови на тоа се прилично проклето добро, и кога го слушате текстот на некои песни, мора да признаеме дека овие млади автори, има многу да се каже, и тие го прават тоа со ентузијазам. Но, тука, собата беше премногу мал, премногу топло од оган и преполн толпата за ова ниво на бучава.
  
  
  Јас се прашував што сите овие луѓе околу нас може да се зборува за тоа, бидејќи тие не може да се разберат едни со други.
  
  
  Неа не едно око со ден и сакаше Хенри. Тој не се појави, што ме изненади; јас би се очекува од него да се гледа нас.
  
  
  По некое време, тој се опростат себе и се стрча да го мажите соба на другата страна на музичката сцена. Се обложувам дека доколку јас ја напушти Вероника, само за неколку минути, таа брзо ќе ги привлече толпа на фанови. Дури и во оваа соба полна со убави девојки, таа стоеше надвор.
  
  
  Јас не бев во заблуда; кога се вратив, таму беа две млади мажите околу неа. Вероника не ги охрабри ih, но можам да ви кажам дека таа ценето внимание.
  
  
  Таа воведе мене да момчиња - ihk не можел да разбере неа, но тоа не е важно. IH праша да седнам, и тие играа оваа игра. Тие двајцата имале долга коса; еден имаше мустаќи, на другиот не, и јас мислев дека чувствува еден beardless момче околу хотелот. Тој беше во право.
  
  
  Тој ме праша. "Остануваш во Westbush, нели?"
  
  
  Јас реков да.
  
  
  "Еј, дете, ти си проклето добар скијач. Професионална?
  
  
  Добро, понекогаш се чувствувам годеше, иако јас се обиде да се спротивстави. "Не," реков јас. "Јас сум само одмор."
  
  
  На рок бендот е паузирано, кој привремено го направи разговор повеќе bearable. Неколку минути подоцна, две девојки се приклучи нас, и на младите, облечени во стандард одговара на сите во текот фармерки и реси кожа. Тогаш момци кои знаел добро излезе, и кога музиката почна да игра повторно, ние имавме осум луѓе играат оваа игра на две столици направен заедно. Вероника сенешто на другите како ако тие беа стари пријатели, но таа ме држеше зборува. Јас се потпре грбот, опуштено, и одговори кога некој ќе рече нешто за мене. Мислев дека тие биле добри млади луѓе. Тие не пушат ништо посилно од Камила, а очигледно тие не ум неа се најстариот.
  
  
  Времето брзо помина, и морам да признаам дека имав многу забава. За некое време, Хенри дури и заборавил да се погледне за неа во вратата. Еден ден, гледав во мојот види. Тоа беше единаесет часот, и се прашувал дали воопшто треба да се јавите Вероника е внимание на тоа. Но, решив да не; јас не сакате да дејствува гаден и повлечете нејзината оддалеченост од нејзиниот нов фанови. По неколку минути, таа скриена ракавот на мојот џемпер и погледна во часовникот себе.
  
  
  "Ајде", рече таа тивко, таа беше толку блиску до мене и дека можам да ја слушам јасно, нејзиното рамо притисне топло против мене. Тој chuckled и погледна еј во окото. Таа ме бакна нежно, но со непогрешлив ветување.
  
  
  Кога сме биле во свежи ладно, тој застана веднаш до Форд. 'Каде да?'
  
  
  "Дома, јас мислам." Таа рече дека тоа безгрижно, но со очигледна жалење.
  
  
  Јас погледна наоколу. Хенри не беше во очите, но тој се уште беше сигурен дека тој е некаде во близина.
  
  
  Јас прашав. "Што ако можам да добијам шанса да се ослободи од твојата сенка?"
  
  
  "Што потоа? Таа беше седи до мене, гледајќи ме со подеднакво отворени, претрупан усните.
  
  
  "Ние би можеле да одат некаде ... не се дома."
  
  
  Таа беше бакна со ее, обидувајќи се да го направи тоа лесно, но нејзината уста отвори и на неа јазик лизна во мојата уста, играње со мојот јазик.
  
  
  "Како, каде?" таа шепотеше.
  
  
  "Па, имам една соба со прекрасен поглед."
  
  
  Таа ја протреси главата. "Ние не може да оди таму; Хенри ќе ни се најде."
  
  
  Се разбира, таа беше во право. Но, со нејзиното тело притисне против рудникот и нејзините раце, завиткани околу мојот врат, јас не бев нема да ги споделите Пепелашка оди дома.
  
  
  Гледав по патот, чувство повеќе фрустрирани отколку што некогаш би се чувствувале со ferret кога бев тинејџер. "Можеби и ние ќе го изгуби."
  
  
  "И потоа?'
  
  
  Ова, вели тој. "Ние ќе бидеме во можност да го користите автомобилот не да се вози."
  
  
  Таа почнеше mischievously, и со тоа израз на нејзиното лице, таа не изгледа како шеснаесет-годишниот повеќе.
  
  
  Јас не знам патишта, се разбира, но мојата светлина автомобил со зимски гуми отиде преку пресврти и се врти со повеќе маневрирање од голема Бентли. Веднаш по вклучувањето тоа, Brylev се претвори во дрвото-наредени улица и се сврте го исклучите. А момент подоцна, Хенри беше, всушност, возење на Бентли. Штом тој помина mimmo, Вероника ме прегрна.
  
  
  "Смири," јас, рече, нежно туркање нејзиниот далеку. Јас се повлече кон главниот пат и возеше назад на начин на кој ние би биле случува се додека не видов друга земја на патот. Немаше snowplow случува преку тоа, но јас видов две паралелни патеки во снег. Тој по нив да остар виткајте, проследено тоа, и престана под едно дрво. Ние бевме на мал наклон со осветлена од месечина поглед на големи бели ливада, украсени со песни на диви животни. "Гласот сега," реков јас.
  
  
  Како што веднаш осомничени, таа беше носи ништо под дебел џемпер. Нејзиниот брадавиците дојде жив во мојот допир, и таа writhed веднаш до мене, стенкање и вреска тивко. Устата е на мојот врат; нејзините нозе беа поднесени против рудникот. "Ова не треба да се случи," таа muttered. Тоа беше само многу подоцна дека вистинското значење на овие зборови знаеше за мене. Лично, сакам нејзините големи кревет на затворена врата, но морав да се направи поголемиот дел од неа. Вероника беше тешко и квалификувани, и додека ние сакавме да седиште, нејзините усни и раце беа зафатени со сите видови на работи со патентите. Во месечината, нејзината кожа беше бледо и блескав, а нејзините гради беа поставени кон мене. Не знам колку еј успеа да се ослободи од нејзините тесни ски-панталони, но таа не, и тогаш таа седеше на мојот скут со нозете обвиткан со текот на мојата работа. Тоа се случи брзо - длабока, моќен удар, на лулка на нејзиниот колкови, на jerking на нејзиното тело нагоре и надолу. Таа организирала главата назад, затворени очите, и отвори устата во тивок крик на екстази. Кога таа пристигна, таа moaned долго и cunningly и го прегрна нејзиниот ноктите на мојот врат. Потоа тој нека одат, исто така, и Вероника moaned одново и одново, "О ... о ... о..."
  
  
  Таа беше речиси demure и далечна како таа облечени повторно. "Што време е тоа сега?'Што е тоа?', таа праша сталожено.
  
  
  Тој погледна во неговиот види. "Неколку минути изминатите дванаесет."
  
  
  "Боже мој, ќе треба да ме однесе дома." Таа архивиран до нејзиниот еластичен панталони и влечат џемпер над главата.
  
  
  "Сите во право, "Пепелашка"," реков јас. Да бидам искрен, бев малку разочаран: не ми се допаѓа оваа ситуација, ви благодарам, госпоѓо, дури и во паркиран автомобил.
  
  
  Но Вероника не ни побара цигара. Кога нејзиниот сопруг се сврте околу себе, таа намуртен во грижа, и тоа израз не се промени до што стигна до излезот, што доведе до нејзината stepfather е изнајмена куќа.
  
  
  "Можеби тоа ќе биде подобро ако дозволете ми да излезе од тука," рече таа. Тој не одговори; тој беше малку лути со самиот себеси колку што тој беше со Затвори. Едноставно исчезна.
  
  
  Веднаш до голема железна ограда во groans беше она што само може да се нарече gatehouse. Еден човек во крзнено палто стоел пред него, и неговата пушка беше јасно видлива. И таму беше Бентли паркирани тргнеме на страна.
  
  
  Вероника зграпчи за рака. "Не засекогаш, Ник ..."
  
  
  "Јас само ќе ве однесе дома, мед."
  
  
  "Жал ми е," таа murmured.
  
  
  Неа, погледна затвори. 'Зошто?'
  
  
  "Затоа што тоа е како јас го направив тоа ... толку брзо."
  
  
  'И, исто така? Јас го прашав со стегање.
  
  
  "Тоа е ебат полноќ, знаеш."
  
  
  "Не, јас не се види дека за неа." "Јас забави.
  
  
  "Слушај, моите родители... мислам, тие нека ме надвор, но се справи решивме... Добро, таа треба да се биде дома по полноќ. Дали ви е јасно?'
  
  
  "Мислев дека ќе беа дваесет и еден." Ако не беше сарказам во мојот глас, тоа е затоа што јас не бев се обидува да ги потисне моето его.
  
  
  Nah имаа пристојност да го направи тоа, секоја година. "Добро, што не е сосема точно. Јас сум повеќе како деветнаесет и ... Прилагоди земе! Тие се повеќе или помалку за заштита на мене. Мислам, тие се направени, кои психијатар кажам јас не бев навистина компетентни, знаеш? И ако не го направи она што тие велат, тие може да ме стави во затвор повторно."
  
  
  "Е тоа?'
  
  
  "Јас не значи да го кажам тоа." Таа зборуваше тивко. "Ми беше ставен во оваа куќа, а потоа... потоа откази. Немаше причина на сите да. Нејзиниот...
  
  
  .. На Бентли вратата тресна со застрашувачки слем. Хенри одеше до мојот автомобил како една голема планина.
  
  
  Вероника го отвори страна на вратата, а потоа се потпре на страна и брзо го залепи својот јазик во моето уво. "Јас ќе ти се јавам утре," таа шепотеше, и лево.
  
  
  Ова беше за да одиме премногу, но Хенри потпре против мојата врата, неговото лице паѓа низ отворениот прозорец како overripe месечината.
  
  
  "Имате десет секунди да се сврти и да исчезне," тој croaked.
  
  
  Под други околности, таа ќе се упатиле околу автомобилот и да се соочат со предизвикот на ему да ме да ја напушти. Но, јас може да се види Вероника веќе седи submissively во задниот дел на Бентли, и sentry во крзно јакна дојдоа да мене со пушка подготвени.
  
  
  Јас мислам дека може да се справи со двете од нив; на некој начин, тоа е мојата работа. Но, тоа не чини, како што имало многу точка во започнувањето на борбата над луди богата девојка што веројатно ќе се вклучени локалната полиција-затоа што ако неговите беше борба против оние двајца, таму веројатно би биле фатални случаи се од времето кога сме биле прави. Хенри бил премногу големи за да се справи без доставување на смртоносни удари тој беше толку добар, и колку што таа беше загрижен, секој кој ме нападна со пушка, исто така, беше осудена на пропаст.
  
  
  Па таа ги затвори прозорецот пред нив ferret, додека овој гигант мораше да се чекор назад, се јават на автомобил и да почне signposts. Но, кога таа престана да се движи напред, таа слушна сува chuckle дека очигледно доаѓа од backseat на Бентли. Тоа не беше Вероника; тоа беше јасно машки звук. И тогаш тој слушна нејзиниот mumble истиот глас, кој заврши непогрешливо со зборовите: "Ник Картер."
  
  
  Не ми се допадна на сите. Во Westbush, тој не го користи своето вистинско презиме. Јас никогаш не го прават тоа кога сум на одмор.
  
  
  Во втората глава
  
  
  Тој планира да се врати во Вашингтон следниот ден, но не сакаше да го направи тоа. Па кога Вероника не се јавам, тоа не беше тешко да се зборува себеси во остане малку подолго. На мојот втор ден - уште чекаат на повик-јас бев во скоро напуштен холот на licks од вечер.
  
  
  "Е тоа доволно за денес?" Dreadlocks ме праша.
  
  
  'Yes. Тој absently се поднапи од топло рум и погледна во фоајето на вратата. На крај, сфатив дека младите шанкер беше гледа во мене смислено, и решив дека треба да се игра мојот дел во двете насоки. "О, девојка," реков.
  
  
  Dreadlocks климна, насмеан. "Тоа русокоса?"
  
  
  'Yes. Дали таа дојде тука често?"
  
  
  "Јас сум го видел тоа неколку пати. Не во последните неколку дена.
  
  
  "Но дали таа навистина дојде за тоа?" Пред се сретна со неа?
  
  
  "Боже, не. Неа, само што ја видов неа неколку ноќи пред."
  
  
  Тој се насмевна во неа. "Инаку, мислам дека таа би забележале вас."
  
  
  "Па, знаеш што, Ник."
  
  
  "Мислев дека таа дојде овде за околу еден месец."
  
  
  Dreadlocks одмавна со главата emphatically. "Не, тоа не е така. Два, можеби три дена до денот пред вчера. Како би го тоа одат?"'
  
  
  Јас не одговори. Тој hadn ' t очекува дека или. Тој само chuckled и зграпчи празната кригла да се направи уште еден пијалок.
  
  
  Некое време подоцна, во почетокот на вечерните часови, нејзиниот бил во нејзината соба и сакаше најдобар пат до Бостон аеродром, каде ова може да трансфер во Вашингтон, кога телефонот заѕвони.
  
  
  Јас знаев дека тоа е Вероника дури и пред да го крена телефонот. 'Здраво?'
  
  
  'Прекар? Нејзиниот глас беше затегнати и ниски.
  
  
  Провинции.
  
  
  "Јас треба од вас."
  
  
  "Тоа е добро, душо."
  
  
  "Јас, значи, ми треба ..."
  
  
  "Знаеш каде е."
  
  
  "Не го разбирам!' Еј, јас успеав да се sob без подигање на мојот глас.
  
  
  "Тогаш објасни на мене." Ова беше, исто така, ее хотелот, но не сакаат да го покаже тоа.
  
  
  "Тие се собираат, и ... ох, Ник, помогни ми!"
  
  
  "Она што се тешкотии?"
  
  
  "Ете, ако јас не излезе од тука вечерва, тие ќе го направи тоа повторно. Тие се дел за мене up! О, Ник, земи ме од тука пред тие го прават... -
  
  
  Нејзиниот глас беше отсечени од одлучувачки кликнете на телефонот.
  
  
  Јас не мислам два пати како што јас ја спушти слушалката. Телефон компанија намали нас исклучен; тоа беше некој во таа куќа зад висок ѕид.
  
  
  Јас се двоумела за неколку минути, но јас навистина не се сомневам во она што ми се случува да се направи. Дами потреба не се точно моја специјалност, но овој ми даде повеќе од нејзиниот хотел. Неколку секунди подоцна, Хуго се повлече од околу куфер и sheathed смртоносните остри stiletto на неговата рака. Потоа дојде Wilhelmina, мојот Luger во светло рамо holster. Тоа не булбус под најлон јакна тој ќе носи над неговиот џемпер. Тоа беше веројатно дека ќе треба некој од овие две оружје, но додека јас бев за да се добие оваа девојка надвор од куќата, тоа е глупаво да не се подготват за најлошото.
  
  
  Вечер скијачи се собраа во висок духови на ниско поставени рамнини на падините. Јас го зеде chairlift до врвот на вториот кат, над запалени слетување. Немаше никој друг; снегот блескаше тивко под мене на месечината. Тој се повлече црна волна маска со дупки за очите и РТС над главата. Можеби бела маска, би било подобро, но тоа не беше нешто Stahl беше во потрага за. Покрај тоа, јас се сомневал, јас би можела да се лизга низ широк областа на снег во мојот маскирна без да бидат забележани, со месечината и рефлектори да moan околу куќата.
  
  
  Тој слезе, работат својот пат кон лево и прави бавно, внимателно контролирани врти додека тој се удри во ѕид. Тој остана зад дрвјата и погледна во ова место. Далеку подолу е портата, и во предниот дел на куќата, застана на sentry, кои се чуваат во неговите раце надвор да се задржи топло. Нема начин да се знае дали имало и други sentries на ѕидот или не, па тој дури и не се обиде. Патем, нема сомнение електрични алармот, и јас не имаат време да се испита оваа corkscrew темелно.
  
  
  По гледањето за половина час, дојдов до заклучок дека има само еден sentry на портата; тој не изгледа да се зборува за Hema и мене, и немаше никаков знак на автомобил каде и да сте.
  
  
  Туркање тешко со своите клубови, тој ќе се спушти на блага падина. Излегува на дрвја, тој ги подигна скии, се вејат неговите раце, и нека излезе послаб плаче. Се надевав да се создаде успешна имитација на скијач кој ја загуби контролата на неговите движења. Тој падна и се сопна кон бригантина. Тогаш тој валани до тоа, очигледно го губи својата рамнотежа, и го фрлил самиот себе си во бесрамна moan. Само пред стигнав таму, јас swerved тоа малку значи дека судирот не беше толку лошо како што тоа изгледаше. Тој падна, jerking ногата беспомошно, извикувајќи:
  
  
  "Боже мој, боже мој, боже мој!"
  
  
  Тогаш тој groaned гласно, се бореше да добие копија, и падна повторно. 'Се дефинира ме!' Таа moaned донекаде. На sentry забележав мене. Пиштол подготвен, тој зеде неколку чекори кон мене, а потоа се двоумела.
  
  
  Таа moaned повторно.
  
  
  На sentry побрза кон мене низ снегот. Јас се постават уште, чекање за него да се дојде до мене. Тоа беше важно за да дознаете дали тој е навистина е сам. Но, јас не чини да се грижи за егото. Тој одеше во текот, престана, и нека пушка се откажам од својата рака.
  
  
  "Дали сте во ред, човек?"
  
  
  Тоа беше глупо corkscrew, но тој одговори неа.
  
  
  "Мислам дека јас ја скршив глуждот," gritted нејзините заби. 'О, нели?'
  
  
  "Ако можете да ми помогне да се нагоре ..." Нејзиниот глас се чинеше како беспомошни како тоа би можело да биде.
  
  
  На sentry одмавна со главата. "Јас не сум лекар, човек."
  
  
  "Добро, ќе ти ме остави да гласаат вака?"
  
  
  Тој се сомнева во тоа. "Вие не треба да се скијање еве, човек. Ова не е скијачка патека."
  
  
  "Што ако јас не го знам! Јас едноставно не можеше да ги задржи оние проклето скии оди во вистинската насока."
  
  
  "Добро ..." На sentry пријде Licks.
  
  
  "Можете да се јавите на ски ложа?" Јас го прашав pleadingly. 'Да хотелот? Така може да докторот дојде?
  
  
  "Јас ќе ти помогне нагоре, на човекот, но јас не можам да ви даде телефонски." Тој jerked главата кон бригантина. "Нема телефонот, само една конекција до куќата."
  
  
  Сите во право, рече тој, и ја спростре својата рака. Тој нека ему земи го мојот зглоб, а потоа зграпчи его и ме влечат напред, над мојата глава. Тој валани со тоа, се сврте и слета на ему е во градите. Пред да знаеше што се случува, својата пушка беше snatched надвор од Его рацете и го прегрна против его е уво.
  
  
  "Еден звук, едно движење, "јас growled, и тие ќе треба да одат за Њу Хемпшир да се најде на другата половина од главата." Тој не се движи, но тој беше тресење под колената како заробени зајакот.
  
  
  'Оградата. Како не се отвори? '
  
  
  Тој рече, и кога его појдов него со пушка барел, тој објасни како алармот ќе се исклучи ако две копчиња не се претвори во вистинската цел. Тој го зеде клучевите од неговото его џеб и да ем се нагоре. Со хаубата на Его е крзнено палто во една рака, тој strode со тоа да портата. Гледав во телефонот во бригантина, и одлучи да не се допираат его; ако извадив егото низ ѕидовите, аларм би можело да звучи ...
  
  
  Жици трчаше низ портата е брави; ih, изјави sentry за да ја отворите. Тој се двоумеше, но кога тој ја даде ему неговиот прстот на чкрапалото, тој се сврте на копчињата во правилен редослед. Потоа тој нека газот на својот пиштол земјиште на неговиот череп, влече неа во guardhouse, и падна преку отворената врата.
  
  
  Патот рана низ шума од високи борови стебла кои се блокирани од месечината. Снегот беше исчистена од далеку, така што бетонски плочи со нивни споеви исполнет со катран беа видливи. Тој одеше внимателно до патеката, имајќи очите на далечни светлата на голема куќа. Тој се сети на она што Вероника му вели за "непријатни стапици," и се спротивстави на поривот да патка во сенките на двете страни. И тогаш патеката пропадна под мене.
  
  
  Последното нешто што очекувам е за големи бетонски плукаат да падне под ви се допаѓа замав string, но тоа не. Одеднаш, тој се лизна во теренот-blackness, не може да се одржи себеси во било кој начин.
  
  
  Немаше светло на сите, само ладно влага околу мене. Тој се допре и се чувствува камења на неговите страни. Тоа беше широк тунелот, и подот беше валкана под моите нозе. Некаде пред мене, таму беше упорен, пискав звук. Отидов во насока на звук; тоа беше се што можеше да стори.
  
  
  Кал, или нешто слично на тоа, беше до моите глуждови кога добив на двата краја од тунелот. Имаше trapdoor пред мене, опкружен со густа штици. Јас не се обидете да ја отворите. Бев сигурен дека некој ќе дојде да ме види секоја година.
  
  
  Отворот требаше долго време да се отвори. Во меѓувреме, тој се врати на тунелот, свит во целосна темнина, во потрага во двете насоки. Никој не се приближува од страна на урнатите бетонски плочи, па јас јавуваа тоа беше sentry е работа да им служи на таа страна.
  
  
  И тогаш имаше Сергеј. Скалилата led одредување преку отворен насад.
  
  
  Кога нејзиниот черупката отиде надолу овој избега пат, имав Wilhelmina во мојата рака. Јас можев да видам било која се соочува низ дупката, но јас бев подготвена да пука нешто што излезе.
  
  
  Имав тешко време разбудуваат, бидејќи требаше да се задржи на Luger подготвени, и првото нешто што го видов беше Вероника е лицето. Таа се смее.
  
  
  И тогаш таа го виде еден човек стоеше веднаш до неа кои не смеам многу, но барем тој беше насмеани сега, кој е прекрасен во себе.
  
  
  "Здраво, Ник", рече човекот.
  
  
  Нејзиното знаење на его. Его името беше Јастреб, тој е мојот шеф, и тој речиси доби шут од Его на самото место.
  
  
  
  Поглавје 3
  
  
  
  
  Дејвид Hawke е човекот во својата педесеттите години или на шеесеттите години - никој не знае за сигурно - со кратки побелена коса и стерн лицето на Нова Англија свештеник. На Швеѓаните ' его е претежно врз основа на професор е tweed, но темно пура тој обично chews дава Ем на изгледот на старите лица државник. На кратко, Јастреб, не е лесно човек да изненади - воопшто не.
  
  
  "Ви се случува да се пука околу тоа нешто?" "Што е тоа?", се прашува тој мирно, посочувајќи на Wilhelmina. "Ако не, ставете го настрана."
  
  
  "Што по ѓаволите се случува?" Его е тенка-lipped устата извртени. "Сте имале речиси триесет секунди, Ник; треба да се знае дека до сега."
  
  
  Можеби, но не сосема. "Вероника," јас погледна на девојката, " таа е некој околу нас?"
  
  
  Јастреб климна. "Ученик, туку затвори се чини да се прави добро."
  
  
  Гледав низ собата; имаше bookcases и дебел темно црвениот тепих. Немаше windows. Јас бев почеток да се разбере дека.
  
  
  "Па, ова е нашиот тренинг центар."
  
  
  Јастреб климна. "На последниот. Патем, Вероника беше во право за претходниот сопственик; тој беше bootlegger, а подоцна и Stahl беше голема хероин шверцер. Ако сте се обиделе да се искачи над ѕидот, железо шила ќе летаат надвор и пирс на вашето тело. Мило ми е што сте биле доволно паметни да се добие преку портата. И патем, бие рудници се насекаде, од двете страни на патни ."
  
  
  Неа, знаев што е тоа: чекор-управувано уреди што го направија ih отскокнување и експлодираат во воздухот, испраќање на смртоносна град летање во сите правци.
  
  
  "Вие сте обврзани да се изгуби многу од учениците се тука," реков јас. Јастреб, одмавна со главата. "Сега за сега, ние треба еден. Го бие рудници не се целосно вчитани, и ние едноставно кажано нашите мажи не да се обиде да се искачи во текот на ѕидот. Како што знаете, Ник, ѕидовите не се обично најдобар начин да внесете силно обезбеденото куќа.
  
  
  Тој климна со неа.
  
  
  "Па, ти врши многу и денес. Ние гледавме на ТЕЛЕВИЗИЈА."
  
  
  Тоа беше во куќата. Во дом со таквите безбедносни мерки, треба да има телевизија следи насекаде.
  
  
  "Тоа е добра работа што не убие sentry," Јастреб рече.
  
  
  "Што ако тој сакаше неа?"
  
  
  "Ние би застанале со вас, Ник. Портата има звучник, и тоа ќе биде време за голема земја, можете да го нарачате.
  
  
  "Ви се надеваат дека за ова."
  
  
  Hawke климна smugly, и јас знаев дека тој беше во право.
  
  
  "Во ред, ти си тука за сега," рече тој. "Ајде да се фаќате за бизнис."
  
  
  Од моментот на неговото его видов неа, се разбира дека овој глас-гласот мора да се случи. Се сетив дека тоа беше Јастреб кои беа предложени Westbush како мојот одмор место.
  
  
  Вероника застана. Таа беше облечена во pantsuit, нејзината коса беше повлечен назад во chignon, и таа изгледаше - добро, може да се каже неколку години постар од шеснаесет. Нејзините очи не се гледа во мене, но јас може јасно да се види на црвени дамки на нејзините образи.
  
  
  Јастреб не се каже ништо додека таа беше надвор од собата. Потоа тој се потпре напред во кожа стол, рацете clasped заедно, лактите на колена.
  
  
  "Дали некој во Westbush знаете кои сте, Ник?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. 'Никој не. Моето име е Ник Walton. Само друго лице кое зборуваше за неа - освен Вероника - беше шанкер во хотел. Еден ден тој ме праша за него, и ему даде дека името и рече дека сум бил ангажиран во меѓународни инвестиции."
  
  
  "Добро. Ова можете да го користите името во Doublé Cay ."
  
  
  Никогаш не слушнале за една Земе-Кеј.
  
  
  "Тоа е неколку мали острови на Бахамите," Hawke објасни. "Еден е целосно развиен - постои нов хотел и стар хотел кој е тука од почетокот на векот. На друг остров, тие се гради уште повеќе хотели и мост на поврзување на островот ."
  
  
  Таа го чекаа да се продолжи. И, како и обично, тој се пресели на друга тема.
  
  
  "Јас подготвени на овој настан за вас затоа што ми требаше да го убеди себе на неколку работи, Ник."
  
  
  Провинции. - Јас сум бил агент со СЕКИРА доволно долго за да не бидете изненадени од она што режисерот го направил. Ние не беа нашата ЦИА, ние бевме на ФБИ, и да не се дури и јавете ни се на нешто помеѓу. Ние само постоеле, една мала група на специјалните агенти прави нешта што никој во владата некогаш дури и мислата да прават, и Јастреб беше водење бизнис. Его соседи во Џорџтаун мислеле дека тој беше претседател на малку познати фондацијата.
  
  
  "Прво на сите," рече тој, " не беше tailspin за добивање заедно со младите луѓе со долга коса. Вероника ми кажа дека во "Убава Лудило" ти беше супер кул."
  
  
  Морав да насмевка. 'Добра'.
  
  
  "И тогаш не беше проблем на добивање во оваа тврдина. Тоа не се сите лоши, беше тоа? Но што направи тоа. Имав мои сомнежи, Ник.
  
  
  Нејзиниот татко glared во него; тој нема право да разговара со мене како што.
  
  
  "Сите во право, сите во право," Јастреб продолжение hurriedly. "Сте го поминале и тестови, и сега се движи. Двоен-К, Ник. И Греди Ingersoll.
  
  
  Тоа беше шок. Греди Ingersoll беше можеби најбогатите човек во светот, милијардер во неговата средината на педесеттите години кои во последните години стана осаменик.
  
  
  Нејзините, чекање за Јастреб да се движат натаму.
  
  
  "Греди Ingersoll," Јастреб boomed, како ако тој се чита преку датотеки, иако немаше ништо пред него, " его возраст од педесет - седум, пет нога осум, околу дваесет и пет фунти. Тој има шест деца, главно филмски ѕвезди. Тој направи богатство во неговиот татко е градежна компанија, која тој ја основал во крајот на 1930-тите. Грубо кажано, мислител. Општеството е ега се занимаваа со превозот на компании, изработени униформи, жито силоси, масло цевководи-Бог, овој човек, дури и направи пари од правењето филмови. Pilotovaný самоубиец за време на избувнувањето на втората Светска Војна, беше накратко пренесен над Германија два пати, избегале еднаш, но беше ставен во затвореник-на-војна камп втор пат на двата краја на војната. Денес, тој е еден инвеститор во многу компании - голем инвеститор, кој во многу случаи значи дека таа има доминантен интерес."
  
  
  Тој знаеше сето ова за Греди Ingersoll... пред неколку години, тој се повлекол за да се далечински областа на Ново Мексико - најпознатиот пустиник во историјата. Овие денови, никој не го виде его, освен за егото на" палас "стража" на стерн мажи кои биле егото е само директен контакт со надворешниот свет.
  
  
  "Его е последната инвестиција," Јастреб продолжение, " беше во aerospace фирмата Ultimate Динамика. Ingersoll поседува најголем дел од акциите, па тој е задолжен. И затоа на овој Ник, Пентагон и Белата Куќа се гризе своите нокти."
  
  
  "Што сакаш да кажеш?'
  
  
  Hawke се насмевна grimly. "Кога Ingersoll дојде на власт, Крајната Динамика беше привршува најсофистицираните проектили водство систем што некогаш измислена. На кратко, тоа може да истражување на терен подолу и точни проектили, се разбира заедно на начин со поголема точност од човечки пилот може да; тоа може да се открие ракети пресретнувачи и оган својата одбрана во нив. Но најважното достигнување е што уредот може да се открие влијанието на претходните проектили, а потоа лета да се пука во средно или дури и високото цели."
  
  
  "Со други зборови,"јас реков:" ова нешто може да се направи доста се човечки пилот може да."
  
  
  "И повеќе. Ова е трета способност, која го прави его непроценливо. Има многу разговор, овие денови за ексцеси - колку пати ние може да ги избрише Русија или Кина од мапата, во споредба со колку пати тие може да ги избрише ни од мапата. Но, со овој уред, тоа повеќе не е потребно да се започне пет или шест нуклеарни боеви глави на истата цел; откако првиот натпревар заврши својата мисија, другите можат да целна други цели. Така, можете да замислите што ова за наведување систем би значело за послаба сила."
  
  
  Ова, се разбира, би можел да се замисли тоа. Само сад и Советскиот Сојуз имаа нуклеарна моќ да го уништи голем дел од светот, но Крајната Динамика уред ќе дозволи било умерено развиена земја - како што се Кина - да се постигне нуклеарна моќ, дури и ако поседува само мал дел од нуклеарната енергија. бројот на проектили.
  
  
  Непотребно е да се каже, уредот е врвна тајна и се следи со најстрогите безбедносни мерки. Тоа е во моментов нарекува Drikopper, која не е луд името на сите."
  
  
  "Верувам, господине, Вашингтон е загрижен за Ingersoll вклученоста."
  
  
  'Точно. Греди Ingersoll се пресели во Двоен Cay речиси пред една година. Тој поседува островчиња, и еден од его компании ih се развива. Ingersoll живее во стариот хотел тој реков за... Јастреб запре и одеше во текот на посебна старомодна табела. Тој го крена валани-up на мапата и дебела кафена плик, тогаш beckoned мене на маса и ширевте мапата. Двата острови беа бубрезите форма, со широка, криви заливи свртени еден кон друг. На воздушната фотографија покажа дека изградбата на еден од двата острови, кои Hawke ми кажевте беше наречен Domesday Островот. Другите, се нарекува Воскресение Островот, беше истегне хотелски комплекс со базен, тениски игралишта, и голф. Веднаш до базенот, едвај видливи низ густа палми и друга вегетација, беше скица на друга зграда веднаш до кружни лагуна.
  
  
  "Ова е Doubloon Ин," Јастреб рече, укажува на речиси скриени структура. "Тоа е одвоен од остатокот од островот со ѕид и е опремен со конвенционалните електронска опрема и вооружени чувари. Ingersoll исчезна зад тој ѕид кога тој доби Двојно да се зголеми Cay, и тој не се појави повторно."
  
  
  "Има некој некогаш се внатре?"
  
  
  "Јас ќе се вратам на тоа во една минута. Главната работа е дека во текот на сето тоа време, Ingersoll не беше лично да се гледа со никого, освен за група на его асистенти. И ова е уште една причина за загриженост."
  
  
  Себична не го прекинете нејзиниот со прашања.
  
  
  "Во текот на изминатата година," Јастреб продолжение, " его на асистенти има менува, еден по еден. Сите претходни асистенти беа во нивните четириесеттите и педесеттите години, претежно мажи кои се со оглед на високи позиции во Ingersoll фирми. Но, не повеќе. Во моментот, постојат шест ihs, сите млади, очигледно во своите дваесетти години, со долга коса. Околу нив е жена. Слушнав неа, убава. Нејзиниот сопруг chuckled автоматски и е дозволено на неговиот шеф да се продолжи.
  
  
  "Иако сите тие изгледаат Американската, тие имаат пасоши од неколку Европски и латино-Американските земји. Досега не сме биле во можност да им покаже нешто, но од друга страна, има малку информации за нив ."
  
  
  Јастреб извади половина дузина тенка папки околу браун плик и се предаде за мене. Ih превртува преку тоа и се фокусираше на 18 x 24 слики во случаи. Пет млади луѓе кои гледаа под исти услови - четири русокоса и еден со темна коса и спектакуларно убава темна коса жена. На крајот, реков на неа без ентузијазам: "јас мислам дека се разбере каде што сè се случува. Сакате овие луѓе слушнавме."
  
  
  "Многу повеќе од тоа. Овие млади луѓе - ние го нарекуваме ih на "интимни шест" - се само на оние кои имаат директен контакт со Ingersoll. Ох, тој не се јавам на извршни директори на неговите различни компании и тоа го прави повеќе или помалку редовно, и аутсајдери виделе, его...
  
  
  "Но, вие само рече.".. -
  
  
  Јастреб одржи до рака. 'Тивко. Во текот на изминатите неколку месеци, Ingersoll требаше одеднаш да стане пријателски домаќин. Може да се рече дека е премногу. Голем број на млади луѓе се наоѓаат на Doublé Cay Хотел во близина на Doubloon, привлечени од екстремно ниските стапки за младите луѓе, како тие го нарекуваат тоа. Некои од Ingersoll е асистенти изберете група за да поканите ih внатрешноста ѕидовите на yahoo дека наводно згрешат ... не се забранети. Гостите можат да уживаат во најдобрите марихуана и хашиш, пијалоци и музика, и да уживате во пливаат во лагуната. Можете да замислите што ќе се случи околу тоа. И тогаш врв доаѓа: Ingersoll се појавува на сцена, од време на време. Тој се залага за еден вид на балкон зад дебело стакло партиција, адреси неговите гости преку звучник - и " зема еден од околу девојките да ја посетите его во лице ."
  
  
  Да бидам искрен, тоа се чинеше разумно да мене. По сите, вие би очекувале човек со кој вид на пари да сакаат да се забавуваат, и тој го реков тоа.
  
  
  "Не Греди Ingersoll."
  
  
  Тој беше скептичен. Човек со шест бракови и неколку добро познати односи не е аверс да избор на зрели и млада девојка за yahoo.
  
  
  "Но Ingersoll," Јастреб објасни, " секогаш беше многу таинствени човек. Сè што тој го направи во неговите помлади години е направено како внимателно како е можно; тој не сакате публицитет, а тој сигурно не го стави на јавен спектакл."
  
  
  Претпоставам тоа право. 'Старата возраст?'
  
  
  "Можно, но веројатно. По сите, тоа не е дека не ќе и стари.
  
  
  Јас мислев дека се фатени белешка за одбрана во Goshawk гласот, но јас го игнорира тоа.
  
  
  "Па, што мислите дека тоа е?"
  
  
  Глава АХ ме погледна, потпрена на стол со двете раце. "Или нешто сериозно се случило да Греди Ingersoll главата, или овој човек не е Греди Ingersoll."
  
  
  Имаше долга тишина пред тој рече ништо за неа. "Но можете да ми кажете дека его го видел."
  
  
  "Не можете да очекувате да научат нешто за сегашно време во Ingersoll од само овие интимни шест и bitches на млади луѓе."
  
  
  Тој климна со неа. "Она што за девојки тој одбра?"
  
  
  "Колку што знаеме, ih беше седум. Сите од нив, без исклучок, лево островот веднаш потоа ... датуми ... на еден од авионите од Ingersoll. Најдовме еден во хипи комуна во Мексико. Таа се колне дека тие само се зборуваше и дека Ingersoll даде десет илјади долари пред да го пикаше во авионот.
  
  
  Тој whistled во неа. "Десет илјади за разговор."
  
  
  Јастреб се насмевна wryly. "И, очигледно, беше тивок."
  
  
  "Она што за повици од Ingersoll? Како и дали его знаат луѓето тоа зборува за?
  
  
  Мојот шеф намуртен. 'Yes. Повеќето ега се знае. И никој не сака да верува дека повикувачот е измама. Ние дури и успеа да добие некој глас за печатење со телефонот, и... па, тоа не беше убедлива."
  
  
  "Мислев дека гласот исписи беа совршено прифатлив како идентификатор."
  
  
  "Не е точно. Имаме снимање на Ingersoll е сведоштво пред неколку години пред конгресот комитет, и овој глас се чини дека за да одговара на гласот на еден неодамнешен еден. Но, постојат разлики. На radiotelephone на островите за почетоците, не секогаш се многу јасни ."
  
  
  'Всушност. Тогаш ќе сакате да ја да знам дали ова лице е навистина Ingersoll, не мислите?
  
  
  "Ова е еден момент. Се разбира, ако тој може да биде преварант, исто така, треба да се воспостави она што се случи со вистински Ingersoll. Во секој случај, ќе треба да дознаете кој членовите на интимни шест навистина се, она што нивните мотиви се, и како тие влијаат Ingersoll."
  
  
  "Дали мислите дека може да биде било врска помеѓу нив и Три-на чело Човек?"
  
  
  "Ние не знам што уште. Но, колку што постои таква можност, ние мора дефинитивно да дознаете ."
  
  
  "Јас се претпостави директен пристап е суден."
  
  
  'Yes. Секретарот за Одбрана лично се обидов да контакт Ingersoll, и две во недела пред една од претседателот на најблиските советници замина за Dubla Cay. Но Ingersoll одби да го прифати ih или зборува за нив. Тој е приватен граѓанин, Ник, и владата не можат да го принудат надвор од светилиштето."
  
  
  "Претпоставувам дека его милијарди немаат ништо да се направи со тоа," јас, рече sarcastically.
  
  
  "Тоа не влијае врз нас. Знаете вашата задача. Постојат неколку повеќе детали за да се разговара, а потоа ќе главата југ. Добиете за да се Ingersoll, Ник. Да дознаете што треба да знаете ."
  
  
  "И ако е негативен?" Ако тоа е поврзано со Три-на Чело на еден?
  
  
  "Потоа запре. Во вашата дискреција.
  
  
  'Anyway?'
  
  
  Јастреб климна. "Јас не испрати СЕКИРА агент со Killmaster ранг таму само да поставам неколку прашања."
  
  
  Како за мене, ми беше сомнително; задачата изгледаше прилично едноставна, ако не се обични - и ова беше втор пат во неколку дена, дека јас ја направија сериозна грешка на судот.
  
  
  
  Поглавје 4
  
  
  
  
  Инструкциите траеше помалку од три часа, и тоа не беше дури и на полноќ кога замок лево. На sentry почнеше shyly во мене и укажа на мојот скии потпрена на бригантина. Таа беше побарано да се извинам на него, но не Stahl; тој знаеше его е на чекање, и тоа беше повеќе отколку што би можело да се каже за неа.
  
  
  Јас очекува да се види Вероника повторно пред да се остави, но таа не се појавува. Тоа веројатно е подобро да се на тој начин. Сега знаев што таа цел од страна на имела во автомобил, на кои снежните ридот, и јас би можело да се направи без неа rioting или непокор - без оглед на став таа може да се преземат по добивање понесени со тајна мисија.
  
  
  Нејзиниот малку спиење таа ноќ. Иако мојата соба беше на другата страна од хотелот, далеку од фоајето, можев да слушам потпевнувам на гитара придружувани од нестабилен гласови. В зори, се качив горе, облечени, и спакувани моите работи. Тој не се бричат, според инструкциите.
  
  
  Мал пакет е во трупот на мојот автомобил, само како Hawke му вели. Кога зборувавме вечер, его извлечени преку еден од нашите агенти. Тоа се содржани неколку работи развиени од СЕКИРА Специјални Ефекти оддел кој би можеле да бидат корисни во тешка ситуација. Тоа мора да се преземат многу оригиналност на дел од Стјуарт одделот за да се излезе со оружје и алатки кои може да бидат скриени во костим за капење или на еден пар на сандали, но како и секогаш, тие успеале.
  
  
  Тоа ме зеде две во недела да се дојде до Мајами, па јас не моето најдобро да се успори моето движење. Хоукс задача беше да расте целосна брада, но и од петтиот ден беше нервозни, како пекол и тој остана со мустаќи. Мојот sideburns растеше многу брзо, и тој знаеше дека на крајот од две недели, јас ќе имаат брада тоа не би било доволно за себе-почитувањето на член на рок сцената.
  
  
  Тој беше Ник Walton, менаџер на повеќе рок бендови. Јастреб избрани три бендови за мене, од кои две се во моментов на турнеја низ Африка и Азија, од страна на стејт Департментот. Другата група беше привремено прераспределување и мораше да земе отсуство на отсуство од Даб-К а група reorganized. На патот кон југ-избегнување на Вашингтон целосно - тој го помина својот вечери во најпрометните барови тој може да се најде, слушање jukeboxes и локалните комбинации, потопување на самиот во музика и атмосфера. Јас поминато часа посета на музички продавници, ажурирање на брендови, имиња, и уметници.
  
  
  Од кога јас влегов во Џексонвил, мислев дека сум знаел колку за современа популарна музика како просечен тинејџер. Моите мустаќи растеше и јас се потребни фризура. Совршен. Морав да се направи еден последен detour пред добивање на авионот на Мајами. Јастреб и јас се дискутира ова за некое време пред да се одлучи да преземе ризик. Тие беа само се подготвува првиот тест летови на Три-на чело Систем во Кејп Кенеди, NY, и ние и чувствував дека не треба да се добие што е можно повеќе информации од најдобрите извори.
  
  
  Тој пристигна во главната зграда на НАСА комплекс само во времето за да се приклучат на турнеја. Ние се собраа во кул, светла прием област и одеше по ходникот. Во тој момент, ми беше запрен од страна на униформиран security guard.
  
  
  "Извинете, господине", рече тој.
  
  
  Тој погледна наоколу, како што направи и со неколку други членови на групата. "Да?'
  
  
  "Дали ќе се вози сина Ford?" Тој го прочитате табличка.
  
  
  "Да, тоа е мое."
  
  
  "Јас се плашам сте блокирани неколку автомобили. Ние ќе го цениме ако би ги преуредите его."
  
  
  "По ѓаволите го прилагоди," јас growled. "Кога јас паркирани таму, немаше други автомобили."
  
  
  "Јас се плашам ќе морам да, господине. Ако не ми пречи."'Тоа не е навистина барање.
  
  
  'Damn it! Добро. Луто, тој stalked назад по повторувајќи коридор. Кога стража и јас беа надвор од очите на турнеја група, тој ја зеде мојата рака. Ние запре за момент и погледна наоколу. Немаше никој во очите.
  
  
  "На овој начин, господине", рече тој во почитувана тон тој најверојатно ќе се користи за шефот на НАСА.
  
  
  Тој се користи своето копче за да го отворите невидлива вратата без рачка, која веќе беше удавил во groans. Ние одеше брзо надолу долго, ниско ниво на коридор. Имало и други знаци тука и таму, сите со броеви и букви, но не и идентификување на други симболи. Ние не гледам никого што ние се сврте неколку агли, се спушти челик скалите, стигнува преку два повеќе заклучени врати, и конечно го достигнаа она што изгледаше како празен ѕид.
  
  
  Со пети на неговата сјајна црна подигне, guard nudged парче од сива baseboard на дното на ѕидот. Ништо не се случи веднаш, но по неколку моменти, целиот ѕид тивко ширевте, создавање на отворањето доволно голем за во него да се лизга низ. Ѕидот зад мене заниша, и тој беше оставен сам во една мала соба со метална маса и две столици, како и голем огледало што требаше да биде еден начин. Имаше една врата до огледалото, чекајќи трпеливо за тоа да се отвори.
  
  
  "Г-дин Картер?" бестелесна глас праша.
  
  
  Провинции.
  
  
  "Само момент, ве молам."
  
  
  Тој почнеше во неа во огледалото, но одлучи да не бран. Овие простор генијалци имаат тенденција да ги преземат самите сериозно, и јас не можам да се обвинуваат ih. Тие имаат нешто да се земе сериозно.
  
  
  По околу минута, вратата се отвори и две фигури во бела лабораторија палта и безгрешното тенис чевли одеше во, туркање на безгрешното челик стол таа ќе се гледа многу често во болниците.
  
  
  "Ние треба да ја добиете вашата отпечатоци, господине," помладата од двете рече. Ниту еден од нив изгледаше повеќе од триесет, и тие двајцата беа носи очила. Дури и ih е долга коса-десет години ih би имале членови на екипажот сече-не навреди од ih е чувство на цел. Тие се стави мастило на мојот прсти и ширевте ih на хартија. Потоа еден од нив отклучен стол, отворено документ фиока, и во споредба моите отпечатоци со вториот сет, а потоа климна.
  
  
  Јас прашав. "Не ти земе fingerprinting предмет на Масачусетс Институтот за Технологија?"
  
  
  "California Institute of Technology, господине," постарите човекот одговорил. "И не, но ние и отиде во академијата на ФБИ." Тој се насмевна донекаде.
  
  
  Тој тоа го покажа во неговото изненадување. "Не секој тука го стори тоа?"
  
  
  "На овој начин, господине." Тој укажа на отворена врата. "Д-р Avery е на чекање за вас."
  
  
  Вратите во овој коридор беа отворени; во мали канцеларии, енергичен мажите и неколку жени во бели мантили наведна цртежи и технички книги, зборуваат едни со други во мали групи, пишување равенки во креда на blackboards. На крајот на ходникот, мојот придружба отвори двојна врата два пати и ме однесоа во студијата и сала за состаноци. Човекот на маса не изгледа многу постар од мојот Придружба, иако неговиот краток, посивена на косата едвај се опфатени неговиот пржен черепот. "Дојде во Господин Картер", рече тој, стои нагоре. Тој посочи зелена кожа стол.
  
  
  "Претпоставувам дека сте проф. д-Р Avery. Или сте администратор? Тој се насмевна кога тој побара, но тој не одговори.
  
  
  "Немаме многу време, Г-дин Картер. Треба да почнеме од почеток?'
  
  
  Нема поента во тоа да се повторуваат сите детали тој ми ја даде во текот на следниот час. Многу беше кажано за координати и сателитски мапирање, компјутери, compasses, стабилизатори и активатори, со можност да биде продолжен едрилици и сензори, и анти-следење системи. Тоа беше повеќе или помалку што Hawke ми кажа, но толку детални дека од време Avery заврши тоа, тој се чувствува како тој може речиси стави заедно три-на чело систем себе. Добро, можеби и не сосема.
  
  
  Avery се чинеше дека ја имаат истата идеја; двојката е его беше речиси condescending. "Едноставно кажано, Г-дин Картер, погледнете во Проектот Три-Глава вака: ние сме за лансирање на батеријата на минијатурни ракети во Arlington низ Потомак во Вашингтон. Тоа е дозволено дека четири околу нив се во насока на Белата Куќа, нашата главна цел. Користење на Џеферсон Спомен како водич, надзорот камери во секој ракета направат потребните корекции. Анти-ракетен проектили се започна; можеби, и покрај нашиот одбранбен систем, во една или две од нашите проектили ќе биде соборен. Ние мора да се разгледа на оваа можност, дури и мала еден, ако таков напад е лансиран. Или ние да ги уништи непријателот со првиот salvo, или сето тоа е повеќе за нас. Да?'
  
  
  Тој климна со неа.
  
  
  "Добро.Да речеме дека првиот проектили во насока на Белата Куќа е директен хит. Потоа други проектили не треба да се погоди на истата цел. Сензори откривање на влијание, и потоа го активирате компјутер механизам. Втората цел е програмиран во водство систем. На активатори ја вршат својата работа, на стигнале лизгачки крилја отворите за да се зголеми лифт, и нашата ракета глави за, да речеме, на Четиринаесеттиот Улица шопинг област или Хилтон Хотелот. Е тоа јасно?"
  
  
  "Едноставно како што мислев. Со други зборови, во сите од потесното битка, ние мора да се погоди на главните цели, тоа е, да се започне неколку проектили одеднаш. Но, ако првиот хитови, ние не треба да го поминат вториот."
  
  
  'Точно.'
  
  
  Тоа беше Ем еден час да ми каже она што јас веќе го знаеше. "Она што за самиот систем, проф. д-Р Avery? Колку е голема е тоа?
  
  
  "Не можам да ви покаже. Јас не имаат дозвола да го направите тоа."
  
  
  'Секако не. Но, колку е голема е тоа? Може да се украдени?
  
  
  Егото гест беше опфатена целата подземна комплекс, отсечени од остатокот на база. "Заборавете на мерки на претпазливост; неговата сигурни дека за да биде беспрекорен. Тој не можел да разбере мојот сарказам. "Колку е голема е ова проклето нешто?"
  
  
  Добро... да се додаде на вредноста на доларот "Driekopper" е компјутер. Во однос на нејзината големина, тоа е многу покомплексна отколку нешто што е развиено до денес."
  
  
  "Тоа е она што тоа значи?"
  
  
  "Ох ... можеби големината на обичен автомобил мотор." Со неговите раце, тој посочи коцка од неколку метри наоколу.
  
  
  "Па така никој не може да оди надвор од вратата со тоа."
  
  
  "Јас не мислам така.'
  
  
  "Добро. Кој друг знае за овој уред? "
  
  
  "Многу малку луѓе. Моите вработени, седумнаесет луѓе, сите од нив имаат безбедносен сертификат. На Белата Куќа, други владини агенции, како и воениот висока команда".
  
  
  "И Крајната Динамика?"
  
  
  "Речиси секој кој работел со Driekopper сега е дел од мојот тим."
  
  
  'Речиси?'
  
  
  "Само двајца луѓе околу група не работат со мене. На Один околу нив почина во авионска несреќа пред некое време. Другиот е компанија е извршен директор ."
  
  
  "Она што го прави тоа значи дека тој извештаи до Греди Ingersoll?"
  
  
  "Мислам дека е така."
  
  
  "Што значи Ingersoll знае."
  
  
  Avery изгледаше изненадена. "Сигурно не мислам дека некој како Ingersoll..." Ем не треба да се заврши реченицата, очигледно ем не ни се допаѓа мојот подтекст и не знаат што да прават со неа.
  
  
  "Слушнав сте го прави тест лет на Driekopper наскоро."
  
  
  'Yes. Од следната недела. Точниот датум сеуште не е решена. Само моите вработени, знаеме за system, и тие ќе лично ги внесете сите делови на ракетата."
  
  
  "Постои шанса дека странските брод ќе се чекор во и риба оваа работа надвор на море?"
  
  
  "Нема шанса. Ако ракета не земјиште точно каде тоа е програмиран да, тоа ќе авто-destruct."
  
  
  Тоа не изгледа како постои ништо друго јас би можело да се направи во оваа воздух условено гробот, па Avery се заблагодарив и го остави да его. Јас не бев заинтересиран во аранжмани за безбедност во Кејп Кенеди, NY, и тој знаеше дека на луѓето кои се прават најдобро. Но оваа забелешка за Ingersoll и егото на доверливи шест ме натера да се чувствуваат како пекол.
  
  
  Можеби ако јас hadn ' t мисла за овој проблем, јас би се обрнува повеќе внимание на она што се случило неколку минути подоцна. По гледајќи во ТВ екранот, guard дозволете ми да се вратам и да напуштената коридор. Додека необележани вратата без рачка беше уште затворање зад нас, неколку chattering Азијците во слама капи, темни костуми, и камери околу нивните necks одеше низ главната врата.
  
  
  Тие се двоумеше кога ме видоа и на стража, а потоа продолжи да разговараш. Еден од луѓето околу нив престана да се земе слики на мека внатрешни работи; кога другиот се претвори својата камера во мојата насока, нејзината почна да го покрива лицето, а потоа ме натера заборавајте да се погледне во сè. Конечно, денес, насекаде и да одите да се види на нас, ќе се види Јапонски туристи со камери; тоа не беше се додека не стигнав да тут дека сфатив дека овие две Азијците на dell себе не гледам нешто како Јапонски.
  
  
  Летот низ Мајами до Нов Промисла Остров на Бахамите е ништо повеќе од хоп, со речиси и да нема време за пијалок како што паднал во светло зелена море украсени со песочните острови. Попладне небото е малку дожд, со што темно зелена вегетација изгледа речиси црно, и како што заокружено на аеродром, дожд lashed прозорците на 7271.
  
  
  Патниците се упатиле низ платформа за засолниште на разрушената seraglio, кои тие наречен станица зграда. . Бендот беше пуштена во внатрешноста, и стјуардесите беа делење слободни рум пијалоци додека се чекаше за нашиот багаж. Царинската не беше проблем; во екот на туристичката сезона, имаше веројатно педесет suitcases секоја отворањето. Но тоа траеше багаж ракувачи повеќе од половина час за да се исклучи се на авионот, поради причини кои секогаш ќе остане мистерија за мене. На suitcases пристигна на долг, тесен подвижна лента, и рудникот беше речиси последен. Имав две suitcases, а еден има посебен оддел за Wilhelmina и Хуго. Јас не носи пиштол кога ќе ја преминат границата, бидејќи се приведени е една од најпознатите ужасни нешта што може да се случи на еден специјален агент, и тоа е најчесто не вреди да се ризикува.
  
  
  Висока, темна кожа човек во карневалот костим стоеше надвор од железничката станица. Веднаш до него, со кои се соочува палма, беше знак дека се прочита "DOUBLÉ CAY-Воздух Такси". Дождот имаше престана, но на небото беше сè уште сива и дожд. Три други луѓе беа веќе стои под палма; на средовечни двојка и тинејџерскиот момче со гитара, рамо должина на косата и изобилен бебе мозолчиња.
  
  
  "Да, мојот пријател?" црно човекот поздрави ме. "Дали сте во Двоен C?"
  
  
  Провинции.
  
  
  Тој ме праша моето име и проверува листата. "Авионот е на другиот крај на теренот. На limousine ќе дојде овде за да ве однесе.
  
  
  Ние застана чудно под капе палма, благодарен за ветрот да го ублажи испаруваат влага. Тенок, сива коса човек во искинати џемпер, панталони, и валкани тенис чевли, застана на крајот на тротоарот, загледан внимателно пред вратата на станицата зграда. Кога беше јасно дека последните патници имаше alighted, вели тој, се сврте, и ги крена рака. Темно кафеава боја Кадилак повлече кон тротоарот, вратата се отвори, и човекот стигнува во.
  
  
  Тој беше загледан во сива коса човек, така внимателно дека тој не се забележи на групата на паркингот додека Кадилак беше надвор од очите. Таму беа две млади мажи, високи и руси, со опуштени кадрици, облечени во строга темни костуми, а веднаш до нив седеа една девојка која исто така беше речиси иста висина како и мажите. Таа беше покриен од вратот до пети во едноставен, тече фустан кој clung на нејзиното тело во сите вистинските места, и неа темно кафеава коса падна над рамениците речиси до својата половината. Збирка на ѓердани dangled помеѓу нејзините гради, па дури и во слабо светло, на нејзиното лице се чинеше да блесне.
  
  
  Мојата прва мисла беше Khadisha d'Ark, или можеби Џоан Baez; Nah имаше толку светли доверба во својот израз, во нејзиниот demeanor. Но таа мисла брзо беше отфрлена кога сфатив дека бев во потрага на Ангела Томболата и други два членови на Интимни Шест.
  
  
  Нејзините фотографии на Интимни Шест беа испитани доволно за веднаш да го признае ih, но само девојка навистина се издвојува. На пет млади луѓе беа толку слични што јас не бев сигурен имиња кои ќе одговараат на пар. Не дека тоа беше важно, таа мисла; неа, јас се надевав Ангела Томболата беше мојата почетна точка на мојот начин да Греди Ingersoll.
  
  
  Гледав во неа, и таа го погледна назад. Нејзиниот спокоен насмевка беше и убедливи и застрашувачки, што ако таа може да се подготви еден човек кон неа, без да прави ништо. И таа го знаеше тоа. Според информациите Јастреб беше дадена мене, Ај беше дваесет и пет, но се чинеше дека таа столетните. Нејзините очи купени далеку од Nah пред таа забораваше она што таа беше тука. Шест-врата Мерцедес повлече кон тротоарот, и темна кожа човек почна да го подигнете багажот во багажникот. Неколку и гитара превозникот ме следат во оваа игра. Тој пауза за момент и погледна во неа, преку gleaming покривот на автомобилот. Таа беше сè уште се смешка, се уште се во потрага во мојот правец. Тој ducked и погледна решително во друга насока, додека ние се качил.
  
  
  Четири од нас остана во пространа луксузни кабината на Лир Џет. Никој околу нас, рече ништо; двојка изгледаше малку збунет, момчето намуртен. Црниот човек ни донесе некои рум и исчезнаа напред. Кога тој повторно се појави и најави дека тој ќе биде заминувањето во неколку минути, тој мислеше дека жената ќе помине надвор. Нејзиниот сем беше прилично изненаден, но кога тој изгледаше поблиску, преку baggy панталони и злато-навој јакна, виде весели компетентност дека е смирувачко.
  
  
  "Моето име е Herridge," нашите пилот рече, " и се надевам дека ќе имате добро време за Двојно Cay." Тој забележа дека его акцент беше исчезна; очигледно, ему мораше да се играат сите видови на улоги. Забрзувањето беше кратко и мазно, само кога ќе се соблече од пистата, сонцето скрши низ облаците. Тој го зеде sip и погледна низ прозорецот. Ние полета во текот на cerro-зелена површина околу аеродромот, а наскоро стигнале до предградието на Насау. Сонцето изгледаше како да блесне тивко на луксузни крајбрежни вили со ih базени, убави градини и неверојатно зелена трева. Herridge нека авион летаат над пристаништето во центарот на градот; Тој виде купови на кошеви, шарени ткаенини и истите бакарни производи кои се продаваат во сите пазари од Marrakech да Сингапур. Висока, темна кожа жена со црвен bandana на главата и шатор фустан мавтаа бесно. Herridge flapped неговиот wingtips за момент, а потоа ние го соблече како тој се сврте северна и замина во текот на најширокиот дел на островот. Неколку минути подоцна, морето беше под нас повторно.
  
  
  Видов неколку бели ленти под неа, и еден брод се движи брзо, оставајќи две ленти пред неа. Брод "фатиле чекор" со нас за некое време, и сфатив дека тоа мора да биде hydrofoil брод. Тоа беше на истиот курс како нас, и јас го имав тоа чувство беше Греди Ingersoll на пловилото. Ми беше кажано дека тој, исто така, имаше флота во која его асистенти пловеа и назад меѓу Doublet Cay и Насау.
  
  
  И тогаш близнак острови дојде во поглед, како би се гледа на нив од bird ' s-eye view на Јастреб. Во силна сончева светлина, Воскресението и се чинеше дека искра - на базен, голф, на ѕидови лагуна, на gleaming белите кули на хотелот-додека судниот ден изгледаше како досадно како било градилиштето. Голем широко дупки беа направени во песок и undergrowth, некои исполнета со конкретни, другите со bulldozers и кранови. Челичната рамка на една од зградите се издигна во воздухот, кастинг чудно сенки на теренот.
  
  
  Како Herridge претвори нагло да се пријде, го виде мост во изградба помеѓу два острови. Масивни бетонски столбови беа веќе инсталиран на брегот на "Последниот Суд", околу која ѕид protruded. Земање на примероци од воздух, изгледаше како дел од тобоганот возење, само неколку.
  
  
  Јас треба да се обрнува повеќе внимание на минливи впечаток не би имал, но Herridge веќе слета, а јас морав да им помогне ем со gritting моите заби и грчевито држејќи се за стол со оружје. Како и сите пилоти знам, таа е лоша патникот.
  
  
  
  Поглавје 5
  
  
  
  
  Мојата хотелска соба, беше obscenely луксузен. На балкон со поглед на водата беше многу голем, и бања не беше многу помала. Зелен тепих беше глуждот-длабока и толку мека дека еден пар на широк кревети чинеше речиси непотребно. Во внатрешноста на мал фрижидер беше голем carafe рум удар, и насмеан слуга кој беше зафатен отворање на вратите и прозорците на шкафовите се чинеше навистина задоволен со мојот совет. Тоа беше место каде што секој може лесно да падне во љубов со.
  
  
  Од балконот, тој можеше да се види на агол на голем базен под него, уште преполн во почетокот на вечерта, со неколку фигури окупаторската beachhead. Под awning околу ткаени дланка лисја, челик бенд направени повлажна звуци, и би можел да го слушне нејзината мека смеење на глас. Јас не сум голем фан на туристички хотел, но јас не би се лаже ако јас не го признавам дека атмосферата беше прекрасна.
  
  
  Тој брзо да се стави на еден пар на сонцето-шарени разгореа панталони, темно сина види-преку кошула, и избледени тексас јакна. Околу еден куфер, јас го зеде она што Стјуарт го направил за мене, Специјални Ефекти, и одлучи да се земе малку dented пар на тенис балет влечки. Без чорапи. Wilhelmina и Хуго остана во нивните тајни за замрзнување; тој не мислам дека тие ќе бидат потребни. Како што одеше преку огромна лоби, имав да кажам на себеси дека сум бил тука, во Двоен C за бизнис, не за одмор. Насекаде гледав, јас видов млади девојки, некои во бански костуми perfect, други во шорцеви, miniskirts, и фармерки дека изгледаше како да е тие биле насликани на нивната кожа. Брз поглед ме убеди дека имало неколку градници на островот, како имаше поларните мечки. Јас бев љубопитен за она што средовечни неколку име Њујорк-Промисла беше прават тука.
  
  
  Нејзиниот черупката на базен, заедно широк коридор наредени со продавници продажба на beachwear, сувенири, духови, книги, тутун, рачно изработени кожни производи - кога Ангела Томболата видов неа повторно.
  
  
  Таа беше седи во отворена соба со поставување на сонцето, но дури и од нејзината силуета, јас препознал веднаш. Девојката Ангела зборува да беше пократок, што значи дека таа е на просечна надморска височина, и скоро сите од неа кафеава кожа беше светла во мали бикини, таа го носеше. Нејзиниот џет-црна коса беше влажно и тече надолу грбот, и ситни капки исчезна во просторот помеѓу неа задникот. Дури и пред тој виде нејзиното лице, неа, тој се чувствува дека таа е извонредна, и тој не беше во заблуда.
  
  
  Неа, климна да Ангела, минувајќи mimmo нив. Таа ги прифати советите на ревматизам. OK, што беше доволно. Во мојот маскирани улога на супер-кул менаџер на рок бендот, јас не можев да започнете со првиот пријателски гест, морав да се користи за да се фактот дека не е се clambered од страна на толпа од женски фанови.
  
  
  Кога тој беше некои растојание, тој застана, го погледна во базенот и толпата, и постепено се свртев, така што тој можеше да се види на пржен девојка во предниот дел.
  
  
  Нејзините карактеристики беа речиси ориентални, и неа малку чудни темни очи блескаа од анимација како што таа зборуваше за Ангела. Нејзината висока јаготки блескаше во доцните сонцето и водата clung на нејзиниот кадифена кожа нежно капки. Затвори уста е широк, и нејзиниот полни усни завиткан во насмевка што не предизвик Ангела. Рамениците се пресели постојано како таа зборуваше, а нејзините високи, arched колковите заниша. Нејзините гради беа покриени со крпа дека акцентирани нејзиниот брадавиците; нејзините нозе беа долги, мускулест и добро дефинирани, и помеѓу нејзините нозе, неколку китки од црна коса завиткан надвор од под неа бикини дното.
  
  
  Јас hadn ' t имаше една жена од Veronica - девојки јас би се видел со неа во пиво тезги долж патиштата, во Вирџинија и Северна Каролина, не е мој тип, но дури и ако нејзиниот штотуку се врати од патување по Нил со Клеопатра, нејзините уште би бил поразен од страна на оваа девојка.
  
  
  Таа ме погледна. Исто како Антон, кој веќе беше одење кон мене. 'Здраво. Nah имаше гласот како црква бел на почетокот на магла недела наутро.
  
  
  'Здраво. Еј се насмевна и го соблече својот очила за сонце за да се добие подобар изглед во неа.
  
  
  "Не можам да те видам на аеродромот порано и денес?"
  
  
  'Навистина.'
  
  
  "Дали планирате да останете во Двоен C за долго време?"
  
  
  "Јас не сум правење на било какви цврсти планови за уште."
  
  
  А знаејќи насмевка. "Добро, не остави премногу наскоро."
  
  
  Таа се заврте и со хип замав што е многу очигледно секси, и одеше рака-на-рака во хотел со една девојка во бикини, две од најпознатите неверојатни жени таа би виделе. Добро беше што имав забава со Вероника; јас бев љубопитен да знаете што Јастреб знаеле за нашата кратка романса, а тој заклучи дека тоа ќе биде подобро за сите, ако јас никогаш не дознавме.
  
  
  Тој одеше низ базен и погледна во висок, камен ѕид надвор. Тоа беше маскирани со дрвја и грмушки, но брз поглед открива бодликава жица - електрифицирани, ми беше кажано - што трчаа директно преку ѕид, преку листовите и гранките.
  
  
  Де Doublon е дел беше очигледно. Тоа е три-приказна зграда изградена околу темен камен и корави тула. Windows со кои се соочува базен беа затворени и shuttered. Единствениот отвор во groan беше зад базен во близина на хотелот врати, каде цврста метална врата блокираа влезот. Утре, јас вети мене, јас ќе ја преземе на ден патување целиот остров-како туристичка случува на полето на патување. Ноќта падна брзо како сонцето потона во океанот, но пливачи остана со запалени базен. Имаше еден бар под ист покрив како Неуморен Steelband, и успеав да се купи бурбон и вода наместо на рум. Седев таму за некое време, гледајќи толпата и бендот веднаш до мене, и слушнав мека прскање на вода под низок ѕид на искрени вода зад мене.
  
  
  Се вратив назад во хотел и погледна во казино. Таму беше знак на влезот со имиња на уметници од блиската кабаре, и една од фотографиите ме натера да се откажеш.
  
  
  Немаше mistaking ориентални карактеристики и arched колковите, смелите насмевка што понекогаш sparkled дури и посветла од фотографот светилки. Ее беше наречен Negress Маса, и, очигледно, таа беше работат во костум кој не покрива ништо, но бикини. Таа беше пријател на Ангела е, и тоа беше доволно за да се тестираат неа. Покрај тоа, и самото име, ме натера да лошиот: јас би го чуја тоа, се споменува од страна на неколку девојки на мешани Кубанската, Mulatto, и Кинески потекло, главно, курви од Флорида. Но, во Double C, со Греди Ingersoll и Его директно поврзан со Три-Вредност Напад Вештина уред, нешто што мораше нешто да се направи со Куба или на Исток мораше да се сфати сериозно. Сè беше важно во мојата работа.
  
  
  Казино беше тивко осветлена, луксузно декорирани соба со висок таванот, дебели теписи, и скромна осветлување над маси. Таму беа две рулет столици, три покер столици, а можеби и половина дузина chemin-де-fer маси. На alcove во задниот дел од главната сала беше резервирана за baccarat - големите играчи само со сопствен бар и услуга. Карти за играње или коцки не е мојата игра; имам доволно на мојот ум не да се грижите за бројот на картички или пластични коцки. Но, луѓето кои дел-посета на казино, дел-откријте да искусен набљудувач повеќе од, да речеме, на преден план класа на авион околу Њујорк до Лисабон. Кога нејзиниот внесени, не постоеле многу луѓе да се види, но, наскоро нејзиниот виде дека-дека-тој ред.ова ме убеди дека јас не бев трошат моето време.
  
  
  Тоа беше најголемиот Азиски неколку некогаш сум ја видел, во Кејп Кенеди, NY. Один беше околу две од нив се тркалаат коцки во покер масата, додека Егото е придружник беше плаќаат повеќе внимание на остатокот од собата, отколку на она што се случува на зелена baize под его нос.
  
  
  Ме виде моментот его забележав неа, и оние" неодгатливи " ориентални карактеристики даде исклучите блицот на признавање пред тој брзо се погледна на друг начин. Зедов длабок здив и се чуваат одење, размислување за сликата што би се зема дека утрото на неа со тоа проклето вратата зад мене.
  
  
  Како тој ја напуштил, тој се обидел да ја прашам државјанство на двајца мажи. Како би се реализира и порано, тие не беа Јапонски; тоа беше за сигурни. Тој мислеше на Кореја; тие имаа изградба и уредување и голем број на Корејците. Од друга страна, тие може да доаѓаат од никаде помеѓу Џакарта и Кабул, и немав причина да мислат дека се било други туристи кои го добија истиот пат како нејзината.
  
  
  Но неа не му верувате на овој за нас за една секунда.
  
  
  Тоа беше време за кабаре, перформанс, туку местото е пусто освен неколку луѓе, на маси и неколку во долго, криви бар. Таа беше донесена на столче во близина на сцената и Stahl чекаше, пие на iced бурбон. Имаше juggler, а комичар, коњ-соочуваат жена, кој беше, исто така, работат на папагали, и број на Либански акробати кои ќе ги пополнат времето пред Chyna пристигна.
  
  
  Се чека беше достоен за тоа. Одеднаш, на сцената беше на теренот црна, проследено со продолжено тапанот се тркалаат, и на зрак на проекторот блесна против затворени завеса. Таа се отвори нагло, на огради quivering диво во сенки, и тапанот престана. Сцената е празна, тишина во соба ја одржа својата здив - а потоа, со clang на cymbal, на Сцена ширевте во центарот на вниманието.
  
  
  За момент таа седеше motionless на една нога, како бронзена статуа, и тогаш тапани почна да победи и таа почна да бран полека. Таа беше неверојатна комбинација на животот танчерка, оди-оди и stripper. Нејзиниот костим се состои претежно од мал број на пердуви и sequins; таа врши боси, повремено допирање на нејзините потпетици во време на удар ритам. Нараквици затресоа на нејзиниот зглобовите и глуждовите. Нејзиното тело блескаше во центарот на вниманието што следеа по неа како тврдоглава љубовник, и две могили на градите танцуваше и quivered како ако сите имаа точак. Како темпото зголемува, нејзината темна црна коса swirled диво во сите правци, понекогаш се покрива речиси неа целото торзо.
  
  
  И тогаш, таа некако успеа да го симнете на градник од тужбата и да Ем да падне на сцената. На насоки на косата fluttered низ градите и стомакот, го разделил за секундата, а потоа затворен повторно. Се најдов себеси навален нанапред на бар столица и држење на мојот здив.
  
  
  Таа откачи побрзо и побрзо, додека косата воскресна од нејзината глава како чадор, и секој мускул во нејзиното тело се пресели диво...
  
  
  Затемнување и тишина.
  
  
  Јас blinked, обидувајќи се да се види во теренот темнината, но не можев да видам ништо.
  
  
  И тогаш во центарот на вниманието дојде повторно, и таа беше седи со неа ја наведна главата, градите укине под нејзината коса, со оружје во неа страни, нозете притисне заедно. Аплаузот требаше да бидат гласни, но публиката беше премногу мал. Се обидов да ги поздравиме неа, исто така, и како таа ја напушти сцената, гледајќи како Инките принцеза, таа glanced во мојата насока, и бев сигурен дека видов нејзината насмевка.
  
  
  Brylev вклучен полека во салата, и тој го зеде sip на неговата пијалок. Што сега? Јас не треба да чека долго за да дознаете.
  
  
  Таа падна низ мала врата на далеку крајот на сцената, нишаше помеѓу табелите, се вејат на оркестар, и одеше во текот на бар. Таа беше облечена во бела маица, фустан, кој беше толку ниско-намалување на кое деколте не крајот далеку од hemline, кои едвај стигна под нејзините нозе. Nah имаше бела шамија врзана околу нејзината коса и таа беше облечена сандали. Таа не гледај во мене на сите.
  
  
  Шанкер поставени шише шампањ и една чаша пред неа. Наместо да седнат, таа се стави една нога на најблискиот столче, зедов нејзиниот стакло, исцедена тоа, и полни тоа. Во текот на извршувањето, неколку мажи имале излезе на казино и сега биле насмеан и peeking во неа насока. Таа го игнорира и не, и кога еден од мажите околу нив шепотеше на шанкер, тој одмавна со главата и се турка далеку бил човек што се одржа од Егото.
  
  
  Тоа е време да го користи моето внимание трик. Јас извади мала златна плоча за големината на сребрен долар кој би му биле дадени за да направите резервни копии на мојата маска приказна. Тој нека работа се вртат, и Stahl чекаше.
  
  
  Девојката се уште не гледам во мојот правец. Один од Азијците го виде, во Кејп Кенеди, ЊУЈОРК и повторно во казино, одеше и се приближуваше неа искрено. Таа не чини среќен да го види, но таа се собираа назад како што се приближуваше. Тој ја зеде за рака, ја стави неговата лице во близина на нејзиниот, и, очигледно, зборуваше итно до неа. Таа се стресе исклучување его е рака, но остана motionless. Конечно, таа климна, и човекот отиде повторно.
  
  
  Таа не чини да се земе мојата мамка, па се јавив шанкер.
  
  
  "Да господине?'
  
  
  "Еј, маж, дали мислите дека овој бенд би можеле да играат ништо друго освен 1933 Бродвеј песни?" Нејзините, ги прифати советите на оркестар играње на Кол Портер песна.
  
  
  Шанкер изгледаше како Мајами бегалец, со молив-тенки мустаќи, лабава лице, и внимателно slicked назад коса. Тие беа премногу црни, веројатно насликани. "Добро, мислам дека бендот може да игра на цел, господине", рече тој автоматски.
  
  
  "Ах, никогаш умот." Тој е дозволено злато плоча да се вртат повторно и thump гласно на шалтер.
  
  
  Тој се согласи. "Тоа е интересна паричка."
  
  
  Тоа беше врачен на Ему со работа. "Прочитај знак, човек. Во мојата работа, тоа значи "Оскар".
  
  
  Тој собрал монета и го држеше до светлината на барот. Его е веѓите се зголеми во одобрување. "Еј, јас знам овој бенд". Ему мора да биде во неговиот педесеттите години, но тој се уште не знаеше повеќе или помалку за шоу бизнисот. "Дали сте член?"
  
  
  Јас успеав да се погледне и скромна и арогантен.
  
  
  "Не, нејзиниот ih менаџер. Тоа беше нашето прво злато рекорд ."
  
  
  Тој работел. Таа погледна во нашата насока.
  
  
  "Дали ќе игра никаде во близина? Рајот островот? Бесплатни порта?"Неа," тој одмавна со главата. "Боже, не." Тој погледна во речиси празна сала. "Ние не си играат тука, човек. Знаеш, тој е тука за одмор. Нејзините, јас слушнав дека тоа е модерен тука, но јас не се забележи тоа."
  
  
  Шанкер coughed, погледна Chyna за момент, а потоа назад во мене. "Добро, нашата забава..."
  
  
  "О, да, знам за неа, човек. Оваа девојка е неверојатно, но музика... јас grimaced, која се одржа од мојата рака, и демонстративно, посочи мојот палецот надолу.
  
  
  Qin chuckled зарипнат глас и завршила шампањ. "Кажете му на човекот дека тоа е добро дека тој зборува тивко да мене", рече таа во мало шпански акцент дека намали преку музиката.
  
  
  Еј климна, и се насмевна. Нејзините заби gleamed како таа се насмеа премногу.
  
  
  "И да му даде нешто да се напие, Max," додаде таа, пред таа не.
  
  
  се сврти и брзо главата за казино.
  
  
  Повеќе од еднаш, една девојка која изгледа како секој човек е сон девојка нуди ми се пие, а потоа го остава дури и без да прашуваат и моето име. Нејзиниот хотел одби, но потоа дојде до заклучок дека тоа би било глупаво. Мразот е скршен, и следниот пат кога ќе го видите неа, ние ќе мора нешто да се зборува прв.
  
  
  Јас не треба да се чека долго. Половина час подоцна, Chinu видов неа повторно. Нејзиниот mimmo донесени од страна на базен и видов еден бел фустан во осветлени темнината на солидна железна ограда во Ston де Doublon. Таа себеси се најде помеѓу две добро-изградена на мажи во темни костуми. Тие се движат брзо, па дури и во оваа дистанца, имав посебна впечаток дека девојката била одење две нозе побрзо отколку што би сакал. Видел портата го отворите и затворите веднаш зад нив; Chyna не чини да имаат многу проблеми, но очигледно едноставно не сакаат да одат во. Тоа не беше тешко да се потисне импулс да ги извршуваат ih; спомени на Вероника и како таа помина ме исклучи се уште се премногу свежи и болни. Покрај тоа, не беше моја работа да се спаси сите девојки, дури и ако тоа не е апсолутно неопходно.
  
  
  Јас се вратив назад до казино, изгубени дваесет долари на chemin-де-fer, борел против чаби девојка која некако слушнале во врска со мојот т.н. професија, и тогаш остана во голема куќа за некое време. Немаше никаков знак на овие Азијците, кој беше разочарување; тоа би било изговор за да поставам неколку прашања на маса службеник или секретарот.
  
  
  Конечно, тој отиде во контра да го добиете клучот. На рецепционер беше мала, мобилни црн човек со совршен англиски акцент.
  
  
  "Се надеваме дека ќе ужива во тоа, Г-дин Walton."
  
  
  Тоа е како касета за снимање, јас мислев. "Таму не се многу луѓе тука," реков јас.
  
  
  Тој даде брзо стегање. "Ние сме скоро полн, господине."
  
  
  "Но тие не се неколку, се тие?", му реков со chuckle и климна кон речиси празна казино.
  
  
  Его е насмевка беше грозна. "Можеби ..."
  
  
  "Но ти си среќен да имаат некои големи играчи дома од двете страни на светот."
  
  
  'Едноставно оние, господине?'
  
  
  "Оние Japs или било што друго. Неа, видов неколку луѓе седат на покер масата. .
  
  
  'Ои. Yes (да). Имаме господа од Исток на Двојно Cay.
  
  
  'О, нели?'
  
  
  Тоа беше речиси полноќ, а биро службеник е толку досадно како што очекуваше. "Ние зборуваме за судниот ден Проект, близнак островот, знаеш. Г-дин Ingersoll има потпишано договор за изградба на уредување со фирма на Формоза или некаде во близина ."
  
  
  "О, во ред?", вели таа повторно, се обидува да ја задуши на зеваат.
  
  
  "Навистина, господине, јас верувам дека ова е еден вид на експериментална изградба на проектот; Г-дин Ingersoll, како што можеби знаете, се активно вклучени во подобрувањето на условите за живот на малцинските групи во целиот свет."
  
  
  "Јас може да се замисли.'Неа, " тој рече, гледа во слаби малку црн човек. "Не мислите дека тој може да го почна малку лижење, кон куќата?"
  
  
  Его очите стана нетранспарентно. "Да, господине; моето време е речиси нагоре, а јас се уште има многу административни работи да се направи.'
  
  
  Тој го отвори вратата од неговата соба попуштат кога тој сфатил нешто не е во ред. Јас би го остави на holier од вообичаеното, како што секогаш го правам во хотелски соби , но сега тој излезе надвор во целосна темнина. Тој застана и ги слушаше.
  
  
  Единствениот звук слушна беше сопственото дишење. Тој брзо падна внатре и ги затвори вратата зад него. Светлината вклучете го најде тоа. Кликнале тешко.
  
  
  Тоа е уште е темна.
  
  
  Сите можев да видам беше бледо, правоаголник од лизгање стаклена врата на мојот балкон, осветлена од месечината лебди над морето. Како моите очи започна да се прилагоди на слабо светло, слушнав мека движење, видов сенка лизгачот кон мене.
  
  
  Тој трчаше низ тепих и зграпчи нечија облека. На рамото е изопачено и се претвори во рамките на ткаенина. Се обидов да се повлече него далеку, но иако натрапникот е помала од мене, тој беше доста силна. Тој фатени увид на нејзините мали, кружни, bezizražajno лице во сенките. Тоа требаше да биде еден од Азијците. Потоа лактот ме удри како sledgehammer помеѓу ребра.
  
  
  Мојата потпора да се олабави; со мојата слободна рака, јас појдов неа во грлото и го удира низ вилица. Човекот growled и поткрепени од балконот оградата. Во месечината, тој виде дека метал во его е страна glinted. Его е рака, се сврте кон мене, и јас зграпчи зглоб, половина-извртени Его, ducked под нејзините дебели тело, и покренува и ја нагоре.
  
  
  Тој не прави звук како што тој полета над оградата и падна седум приказни за плочки околу базен. Таму беше многу досадна thud, како лубеница кршење на цемент, тогаш целосна тишина.
  
  
  Тој се потпре во текот на оградата и се обиделе да се види на телото, но светецот од страна на базен отишле надвор на сите околу него. Никој не чинеше да се чуе ништо. Тој чекаше за неа, за долго време, па отиде и се претвори во една друга светлина switch.
  
  
  Се уште ништо не се случило. Јас проверив светла; сите тие беа таму.
  
  
  Телефонот заѕвони. Тој го зедов тоа.
  
  
  "Г-Дин Walton?"
  
  
  Yes.'
  
  
  "Едноставно оние, господине. Вие зборувате за пред бирото, ги информираме сите гости кои на електрична енергија е отсечен. Тоа ќе биде обновено во блиска иднина ."
  
  
  Се сетив дека Сергеј уште беше во ходникот, и рече така.
  
  
  "О, да, господине, тие се работи на различен модел."
  
  
  Тој изгледаше како да се complacently горд на својот сопствен или некој друг-генијалност. "Ние секогаш имаме светиите на Doublé Cay Хотел, господине."
  
  
  "Добро, тоа е добро, тогаш. "ви благодариме. Тој ја спушти слушалката и брзо да се провери багажот со фенерче. Натрапникот не се најде простор во кој тој се криеше своето оружје, иако тој малку ја уништија мојата облека.
  
  
  Тоа не е важно она што тој би можел да најде, па таа undressed и клупа-притисне на спиење. Иако јас не би можела да добие добар поглед на човекот лицето, јас сум обложување дека има помалку дебели Азијците во Двоен C сега."
  
  
  
  Глава Шест
  
  
  Од зора, телото беше исчезна и тоа беше речиси пладне кога слушнал нејзиниот шепот. Седев на кочии longue од страна на базен, чекање за непријателот да се движат во мојот правец. Ми се дебели, маскара-smeared потенцијал suitor crackled во моето уво. Некои од нејзините врсници, и мажите и жените, се собраа околу нас, гледајќи ме со некои сомнеж. Иако јас не сум точно Мик Jagger, тој беше најдобриот на сите достапни идоли. "Дали сте во потрага за ... скоро ... таленти?" На questioner беше момче со акни, кој беше во авионот со мене вчера. "Јас би сакал тоа, човек." Јас бев добивање уморни од зборот, и тој одлучи да не го користат многу често. "Здив на свеж воздух земање на примерок помеѓу два круга. Дали ви се игра оваа работа? Јас климна во неговата гитара. Тој blushed. 'Малку."Yes (да). Тој погледна на друг начин, кривоглед против сонце одразува надвор од базенот со вода. Рамнодушност - глас дел на сликата. Една од девојките беше седи во подножјето на мојот sunbed, на дното на нејзиниот костим за капење притисне против моите ножни прсти. Таа беше мала, круг, и exuberantly изграден, и нејзиниот светло кафеава коса блескаше на сонцето-или нешто. Јас се спротивстави на поривот да се истражуваат неа, но случајно префрли мојата нога, така што моите глуждот лизна против неа топло бедрото. Таа giggled и намерно отпор, па мојата пета населиле помеѓу нејзината. Таа навистина почна да ја покрие Јастреб беше развиен за мене кога високи, брада млад човек пукна во групата. "Еј, не сте слушнале уште?" Колку што можам да ви кажам, тој hadn ' t зборува Hema или мене особено. Его кожата е бојата на малтер ѕид од другата страна на базен, и тој може да го изгуби четириесет килограми без да се намалува под броевите. Тој мораше да биде поет; Тој почна да се признае видови. Некој рече: не, тие не слушам ништо. "Минатата ноќ, некојси направи голем скок. Таму. Тој укажа на тоа место под мојот балкон. Никој не чинеше особено заинтересиран, па ми беше дадена спин.
  
  
  'Што е тоа?' Брада отфрли. "Кој знае? Масата службеник кој ми го раскажа ова, рече тој скокна од неговата тераса. Тој е сам повторно, овој пат на балкон се отвори под рудникот. "Тоа беше Виетнамски или нешто. Тој ја напуштил самоубиство забелешка, велејќи дека тој не можеше да живеат во оваа decadent општество повеќе или нешто слично. Его не навистина му верувате на нејзиниот со приказната - од време на приказната доби околу базенот, тој не би бил изненаден да научам дека мртов човек е шест метри шведски acrobat кои би се паднати за време на полноќ тренингот-но, јас се затегнати моите уши на споменување на самоубиство забелешка. Ако ова е точно, тоа значи дека таму е многу ефикасно чистење на тимот кој што работи на мојот напаѓачите. Девојката на нозе squirmed малку повеќе се инсистира, а јас морав да размислувам за тоа. "Да, добро, мислам дека можам да скокаат неа малку на моето," јас, рече, стои до нагло. По неколку чекори, тој го достигна крајот на базен, dived во сина вода, и се лизна како далеку под површината што можеше пред појавата на gasp за воздух. Не постоеле многу луѓе во базен; изгледаше како што беше пред некоја група на луѓе во седење и гледање. Тој пливаа низ, на другата страна, се сврте околу себе, и турка назад кон центарот на базен. Тој без проблеми на грбот за време, гледајќи нагоре во cloudless sky. Надвор од агол на нејзините очи, таа виде еден висок камен ѕид и Де Doublon над него. Кога погледнав во него, trapdoor отвори, и јас видов увид на рефлектира светот надвор од нејзиниот прозорец. Телескоп - или telephoto леќа; морав да дадам се од себе за да не изгледа отворено низ прозорецот, но ако некој е заинтересиран за мене, нема точка во покажуваат дека знаев за тоа. Јас не се сетив јас бев пливање под висок брануваа додека слушнав послаб "внимавај!" и погледна нагоре за да видите бели и бронзена фигура летаат кон мене. Тој дури далеку, слегување една страна е длабоко во вода и удирање со сите негови сила. Нуркач потона на millimeter во водата, grazed моето рамо, и клоци до бран што го зафати речиси мене. Јас не се погоди тешко, но јас се заглавени главата под вода за да се види дали нуркач бил повреден. Тело лежеше на дното на базен, неговите нозе свиткан и неговото тело извртени во refracted сончева светлина. Тоа не се движи за време, и тој беше за да се нурне за тоа кога неговите нозе одеднаш се исправи и нуркач lunged во мене. Нашите чела collided, но тоа не му наштети; нејзината долга коса омекнат влијанието. Таа се насмеа како што се приближуваше, и нејзиниот полни усни беа толку близу до рудникот дека тоа беше речиси навреда да не ја бакне. Но јас навреден неа-јас одигра кул. Тоа и не е толку лошо. "Ах!" таа беше жабуркање. "Тоа е вас, Г-дин Walton!" Јас не ја прашам како таа знаеше моето име. По сите, Byblos потпишале таа вечер. 'Да, тоа е од мене."Јас не те боли?"'Јас не мислам така. Дали сте во ред?"Дури и кога таа е во & nb, еј успеа да стегање. Видов дека-ее, бел костим за капење само опфаќа минимум, а можеби не сите. Топлината на нејзиниот пржен тело поздрави мене како што влегуваа, нашите колена допирање под вода. Без велејќи збор за нас, ние дури до работ на езерото - спротивното, каде што тој беше-и се искачи надвор, водата движејќи се со мазна благодатта на печат. Таа го крена голема крпа од кочии longue, завиткани околу рамениците, и ме погледна. 'Добар?'
  
  
  Не морав да ја прашам што имела значи, не на начинот на кој таа ме погледна. Без никаква облека на, или во пливање водови, што е повеќе или помалку иста работа - имав прилично импресивен изглед. Јас велам ова, едноставно затоа што тоа е факт, и јас се обиде многу тешко да се направи тоа, толку. Куршум дупки и прободе рани имав во текот на мојата кариера, биле стручно скоро од страна на хируршки генијалци кои СЕКИРА ангажиран, па јас не изгледа како парче месо дека тие се покаже на месо училиште. "Ајде да одиме на прошетка," реков јас искрено. "Јас не сум имал шанса да го стори овој циркус уште." 'Зошто да не?
  
  
  Во секој случај, не треба да лежи на сонце." Таа полека swiped пешкир околу неа темно тело на пред истурам его врз стол зад Затвори. Ова е мојата лозинка за scrutinizing ee; нејзината кожа, очигледно, не треба suntan лосион за да се добие дека сенка. Тој го направи тоа полека и решително, почнувајќи со оние сензационално нозе, pausing за момент на благо заоблени дното пред гледајќи надолу во гради заглавени во бикини. Нејзиниот брадавиците и беа видливи низ бела крпа. "Ти си облечен исто бикини како вчера," ми рече тивко. 'Ах! Сте забележале!"Yes (да). Таа се насмеа soundlessly, и очите glittered. "Јас секогаш мислам дека ако најдете облека која ви одговара, нема точка во нивно менување. Не мислите дека е така, Г-дин Walton?" "Мислам дека така. Име Прекар. 'Yes. Тоа е мое... "можам да ги читам, премногу. Фотографиите не го направите вие за правда, иако. "Никогаш не.'Девојката знаеше како да се справи со комплименти. Нејзиниот черупката на океанот по должината на ѕидот Де Doublon, додека Таа сенешто веднаш до мене, нејзиниот бедрото речиси допирање на рудникот. "Па ти си на одмор?" 'Точно.' Ние заокружено околу група на стари лица sunbathers, најчесто со бела bellies и едно парче флорални бански костуми perfect. Таа беше виден од страна на средовечни двојка околу Лир авион, жената блескавите на Chyna, обидувајќи се да се задржи нејзиното полно тело, во поглед меѓу девојка и нејзиниот сопруг. Не можев да не ја обвинуваат неа. "Ќе биде тука за долго време?" "Тоа зависи од она што ќе треба да се направи."
  
  
  Тој застана и укажа на аголот де Doublon, кој беше видно ѕид. "Што е тоа таму?" "Ова ... нешто како замок. Еден многу богат човек живее таму ." Тој почнеше свесно. "Бев поканет", одговорила таа. Јас не инсистирам. Пред беше празнина во стенкање насипот со варосани скалила водат до плажа. Како што одев понапред од мене, таа износени нејзината коса, така што влажни насоки бранеа мојот гол челото. Тука и таму, мали групи на луѓе беа лежи на песок, и имаше неколку бројки лежи во мирна. Речиси немаше surf, само бранува на брановите и прскање на бледо зелена вода, на плажа. Очи - машки и женски-следи нас како што одеше низ тешки песок на работ на водата. Ние ги игнорирал зјапа. Таа одеше мазно, не се ниша многу. Еј, тоа не беше потребно. На нашите левата страна, Stena де Doublon продолжи по должината на брегот. По одење неколку стотина метри, јас забележав отворање на над еден мал залив. Ова треба да биде на влезот на лагуна. Мал пешачки мост испружени над вода; над него, ѕидовите bulged надвор како печурки брачен другар врз мазна бетон. Не постои можност за добивање на другата страна, дури и со кука и јаже, што не ме изненади. Јас, исто така знаеше дека кратки тунелот што води под ѕидот на лагуна беше затворен надвор од стигнале железна ограда, и јас се прашував што би се земе, за да се подигне его. Како ние да бевме премин на мостот, тој посочи дупка. "Што е тоа?'"Ох, тоа е како голем езерцето. Овој човек има свој чамци. 'О, нели?' Таа климна и ја зеде мојата рака; нејзините колкови помина mimmo мене. "Дали ви се допаѓа чамци, Ник?"' 'Јас сум еден. Тоа значи дека можам да го користам тоа сам околу хотелот ." "Она брод?" Оваа... Не знам она што тие го нарекуваат тоа. Брз брод? Мал брод што не оди многу брзо ." "Глисер. Yes (да). Добро, тогаш ние треба да одиме таму." "Дали сте добри со брод?" Таа се стуткав до лижат мене, и нејзините темни очи се насмевна. "Јас може да се вози на брод." Знаев проклето добро што таа кажува, но јас сакав да го кажам тоа. "Ќе видиме. "' Подоцна?'"Да, подоцна."
  
  
  Де Doublon окупирана од целиот западен дел на островот. Ние одеше по должината на ѕидот во широк круг; немаше пливачи или sunbathers тука, и мека surf lapped околу едвај заминаа корални гребени не е далеку од брегот. Една бела плови стоеше надвор во морето на хоризонтот; освен тоа, немаше ништо да се види, но нежно вителот вода. "Колку долго сте биле работат тука, Господине?" "Ох ... речиси една година, мислам дека." "Ох, тоа е многу." Таа вели рамениците. "Тие платат добро, и за живот, тука е пријатно."
  
  
  "Не живеете во Флорида пред тоа?" Таа престана да нагло и ме погледна searchingly. "Зошто си прашуваат за ова?' 'Јас не знам. Се чинеше доста веројатно да ми ." Девојката климна, погледнете на болката во нејзините очи. 'Yes. Таа избегала од Кастро". "Јас не значи дека...", "Ах, тоа не е важно. Тоа е долго време, таа беше мало девојче кога ќе побегна. Мајка ми и јас се користат да се оди со другите во мал чамец. Тие се сними на нас, на Кубанската патрола, но стигнавме далеку. Речиси. Нејзиниот веѓата quirked questioningly. "Рудникот... мојата мајка. Таа беше повреден и се сериозно повредени. За повеќе од еден месец, лекарите рече дека Hoi ќе се подобри, а потоа починала." "Јас сум навистина жал ми е.' Таа вели повторно. "Тоа беше одамна, Ник." "Веднаш по револуцијата, Кастро го фрлил его во затвор. Со нив, нејзиниот ferret hadn не слушнале ништо за нс. Немаше ништо да се каже. Јас би го слушнав многу приказни како ова само да се верува еј, но секогаш имало шанси дека таа беше кажува вистината - и јас не мислам дека тоа беше важно на сите. Изминавме во тишина; таа дојде блиску до мене, но се чинеше дека изгуби во мисла. Конечно, таа рече: "Вие знаете дека не е моето вистинско име." 'Ои? Таа се насмевна на кратко. "Тоа не е изненадувачки за вас." Тој одмавна со главата и се насмевна свесно. "Кога таа дојде да showbiz во Мајами пет или шест години, мојот агент не сакате да ги снимите како мене Margherita Ортиз. "Премногу обични," рече тој, гледајќи ме во лицето.
  
  
  Вашата мајка е половина Кинески. Мојот татко беше mulatto. Оттука, име на Гора. "'Ои. Таа престана и ме погледна. "Дали знаете сè, Ник?" "Ха!" Таа стиснат раката. "Зошто не ти се дојде до место како Doublecay, Ник? Тоа е само хипи деца и старци со масти жените." "Ах, јас слушнав за ова парче на динамит тоа е ставање на танц шоу тука, па јас требаше да дојде." Нејзиниот guttural се смееш е absurdly скептични. Таа застана на tiptoe, нејзините гради се притисне против моите гради. Нејзиниот кадифена усни раздели и нејзините очи затемнети. Ние бакна. Таа го завитка рацете околу мојот врат, а нејзиниот карлицата се сврте против рудникот. Мојот ревматизам беше итно и непогрешлив, и таа го прегрна потешко против мене, кога нејзиниот јазик ќе рудникот. Моите раце лизна надолу нејзиниот грб, на дното на нејзиниот костим за капење, да се топла кожа помеѓу нејзиниот цврст задник. Тоа е веројатно нешто добро што во тој момент, двајца млади парови може да се види одење бавно заедно со висок ѕид. IH видов нејзиниот прв и дру Chyna е внимание на нив. Таа воздивна, тогаш giggled и го допре булбус на мојот костим за капење. "Јас ќе те следам околу додека не се излади го, во ред?" Таа се насмеа среќно. "Знаев дека сум бил во право, Ник. Вие сте знак кој им овозможува одат во пеколот." Тој се насмевна благодарност, и отидовме да ги задоволат другите. По што би го поминале ну и се сврте на аголот на ѕидот, таа го завитка рацете околу мојот половината и нанесуваат нејзиниот образ против мојата рака. "Тоа е мојот ден, Ник." "Она што обично го прават во вечерните часови?" "Понекогаш ми се вози неа да Насау. Или за неа, ќе останете во мојата соба за да ја прочитате книгата " Или ќе одиш на брод вози?" Yes (да). Овие се деца."Мислам дека тоа е добра идеја. Оваа вечер?"Се разбира.'"Се гледаме на кабаре бар. Ајде да јадат прв, а потоа... "Не", рече таа светлина. "Не е во barr. Не ми се допаѓа... Па, знаеш. Јас не дозволувајте некој да ме земе таму ако имаме состанок. Јас ќе дојдам во вашата соба." "Знаеш каде е?" Таа климна. "Ќе треба да се напишани на бројот на предната клупа минатата ноќ." 'Ои. Тоа е вистина.' Ние одеше малку повеќе, се додека ние може да се види хотел во далечината. "Треба ... хм ... никој не е тука, е таму?" "Што мислиш?"Повеќе?' 'Ои. Не, не, особено, Ник. Не постои еден тука кој ќе ми даде задоволство, дури и за кратко време." Очите ми кажа дека сум бил очигледно исклучок, но кога се вративме во една мала област исклучување на страната на хотел, каде десетина шарени плажа buggies shimmered во сонцето, јас мислев дека тоа е проклето тешко да се поверува дека убавината како Мене беше само на чекање за Ник Walton да се пополни нејзиниот осамени вечери.
  
  
  
  Глава Седум
  
  
  Јас не се чувствувам како него и неколку шишиња од ледено-ладна Amstel пиво беа донесени во мојата соба. На келнерот се постави на маса од страна на балкон вратата, а кога тој ќе ја остави, таа извади неколку работи околу нејзиниот куфер дека таа сака да учи. На неговиот leisurely патување југ, тој возеше низ Њујорк и купив некои навигациските карти. Опеннет се мачеше да го најде она што неговиот хотел беше, но на крајот ќе се најде на мапата на Doublet Cay. Таа имаше едвај погледна Nah потоа, таа беше многу загрижен за да се излезе од оваа раздвижениот град и ја погоди на патот. Сега тој пиеше половина чаша пиво и ширевте мапата. Таа не може да се види многу; не само-почитувањето на скипер Stahl ќе го користи нејзиното да се движи голем брод во близина на две островчиња, но ова е web сајтот што беше во можност да се најде. Неколку опасни подводни пречки беа посочени; две стариот урнатините, корални гребени тој видел претходно тој ден, и неколку плитки места. На лагуната на Де Doublon сајт беше одбележан, но на патот низ океанот не беше видлива. Ова не беше мојата непосредна грижа; бев повеќе заинтересирани во водите околу друг остров, Domesday Островот. Имаше shallows и неправилни гребени. Ih обидов мојот најдобар да се запаметат тоа, знам дека тоа нема да го направите за мене, многу добар во темница. Но, барем знае дека тие се таму, и дека може да се направи разлика. Тогаш тој го отвори и зачекори излезе на балкон, сонцето сега трае од еден куп на високо ниво, кои брзо се движат облаците. Тој се потпре далеку во текот на оградата, но може да се види ништо, но агол најблискиот до морето, Де Doublon. Јас се сигурни да се добие една соба на горниот кат на хотелот, но сега сфатив дека јас треба да се обидов да се добие една соба со целосен преглед на хотелот. Добро, сите што требаше да направи беше да одиме во собата во потрага како што. Јас промени во стариот бели фармерки, а тери-крпа џемпер, и кожени сандали, се стави на моите очила за сонце, и да се погрижи да имав доволно промена во мојот џеб", тогаш јас одев по долго, молчи ходникот. Најверојатно, ова се бројки од 716 да 729. Отидов на лифт за да ги долниот кат лоби и, во случај некој забележав мене, да се внесуваат големи, dimly осветлена лоби. Го зедов и нареди рум, кои јас не сакам на сите. По неколку минути, тој ја праша каде мажите соба беше и на чело во таа насока. Како што се надеваше, имаше две телефонски киосци. Таа повикани хотел број и побара 722. Кога јас се јавив, мислев дека мојот прв обид беше успешен, жена ми одговори; се чинеше дека таа поспан и вознемирен. Јас прашав за нејзиното семејство, таа вели дека нејзиното семејство не беше таму, па ми се извини и да се спушти слушалката. Трпение, тој им кажал на самиот себе, и се вратив назад на својот barstool. Во текот на следната половина час, се јавив на другите простории на мојот кат два пати и ги најде и окупирана. Ако следниот пат кога јас се вика, јас не најде празна соба, морав да пробам со нешто друго; луѓето кои управуваат со големи туристички хотели не се глупави, и порано или подоцна сите ќе сфатат дека на истото лице е повик различни броеви на истиот кат. Тоа е еден стар хакирање трик - толку стар што бев речиси се срами да го користите. Но немав многу време, и јас не сакам да користам повеќе директни и насилни тактика да се влезе во една соба дека не ми даде приказ сакав. На четвртиот обид, тој нека телефон да ѕвони десет пати пред правејќи се дека просторијата беше празен. Тој побрза врати во фоајето и се лифтот на неговиот кат. Првата работа ми беше предавано како шпион приправник е како да се вид на извештаи, и втората е како да се отвори брави. Секој појас јас сопствени има вградени алатки, и во помалку од една минута, јас се пронајдов себе си во соба 721. Тој оставил вратата ajar - така што кога пациентите се врати, тој може да се извини за гледање отвори вратата и се случува да уживаат во погледот и брзо одеше во текот на балкон вратата. Јас не мора да застане на балкон за долго. Од каде јас го чуваат, јас може да се види поголемиот дел од теренот јасно. Таа фатени увид на мажите одење намерно и назад, само надвор од ѕидот. Тие не беа облечени во униформи, и без оружје беа видливи, но лабава шведски секојдневен облека што се носи беше изненадувачки слични и може да сокрие нешто од .45 калибар на сечено-оф пушка. Имаше неколку вода-напојува чамци во лагуна, а некои од нив пловел во & nb. Тој го виде делот на широк cobbled плоштад каде што другите луѓе беа сончање, со службеници во бела јакни одење меѓу нив со коцки на пијалоци... и други работи. Немало потреба да се добие close-up за да видите што друго му се доставени. Таа признава брада млад човек тежина од околу 140 килограми како стигна за прилично посебен врвот бела капа, уредно укината на послужавник и презентирани на ему. Хашиш, најверојатно; тоа беше повеќе отколку бесплатен пијалок за да примами некои од клиентите. Но, тоа беше се што можеше да се види. Дрвјата околу анот беа засадени во близина заедно, и криви внатрешниот ѕид зад лагуна блокиран добар поглед на градење на е фасада. Така, двојно барикада, која секогаш се создаде проблем мора да се искачи над надворешниот ѕид, јас не знам каде чувари - и тогаш, ако тоа некако се минатото оние пречки, има беше проблем на добивање низ внатрешниот барикада, и Бог знае што друго да се надминат. .
  
  
  "Гледај, господине. Можам да ви помогне со нешто? Претрес нејзиниот глас, тој се сврте околу себе, ментално проколнување на проколнати дебели теписи. Високи, темна кожа човек стои на вратата беше облечен во обичниот секојдневен облека. Една рака беше безгрижно скриена во его-минута краток doublet. Тој се насмевна questioningly и се чинеше целосно на леснотија. Јас расчисти моето грло и се надева гледав срам доволно. 'Ве молам, извинете. Видов дека вратата беше отворена и отиде да види погледот од оваа страна на хотелот."
  
  
  Провинции.Тој ги затвори вратата зад него - чин што го направија за мене внимателни. "Ова е највисоката точка на Воскресението Островот, а погледот е многу интересно." Овој пат, тој се насмевна и пошироко, а потоа нејзиното знаење на его. "Herridge?" На Lyra пилот со главата за момент. "Се разбира, Г-дин Walton." "Јас сум навистина жал. Нејзината само хотел... јас се вејат на уморни страна на балкон, тогаш почнеше shyly. "Ако се провери, ќе видиш дека јас не доаѓаат тука за да земе нешто." Тој зеде неколку чекори во соба и продолжи да зјапаат во мене. 'Ова не е потребно; Не ви изгледа како крадец да ми, Г-дин Walton. Тој ја стави во многу напор да се претпостави релаксирана положба на телото. "Се извинувам", рече тој, тогаш нека неговата природна љубопитност се добие преку. Herridge климна во разбирањето. "Да, ова е мојата соба. Doublé Cay ги третира своите вработени многу добро. Еднаквост за сите ". Тој рече дека без трага, на горчина. "Јас сум среќен да се слушне. Тие разбираат дека ih пилот треба да бидат среќни ." "Јас сум задоволен." Тој климна во мене над неговото рамо. "Можеби сте биле заинтересирани во оваа прилично необична ситуација, зад ѕидот?" "Тоа е за сите, нели? Мислам секој кој знае кој живее таму." "Но, јас мислев дека тој беше пустиник. Кои се сите овие луѓе frolicking во его лагуна? "О, Г-дин Ingersoll може да биде осаменик, но тој не е себичен. Тоа ги поканува сите делови на младите луѓе да ги користат нивните ега ... приватни простории ". "Јас сум почнуваат да се добие тоа." "Мене премногу." 'Ои? Herridge вперени во насока на ин најблиску до базенот. "Тоа повеќе не е тајна дека Г-дин Ingersoll инсталирани неколку телевизиски камери помеѓу овие дрвја. Тој се чини дека ужива во себе, гледајќи на гости и лично изборот на оние кои тој сака да ги покани на својот имот." "Тоа е тајна за мене." Оваа можност, за estestvenno, дојде во мојот ум кога Јастреб што е наведено мене, и ми беше мило дека тоа беше потврдено. "Знаеш дека сега, Г-дин Walton." Па, слушајте, жал ми е само што дојде во. Можете да го видите, некој кој патува колку што таа го прави-хотели, sanatoriums, и слично-се впушта во навика на лепење носот во сè. Никогаш не се знае кога ќе се сретнат еден стар пријател или нешто. 'Јас разбирам неа. Herridge стоеше како карпа, малку надвор од патот до дозволете ми да помине.
  
  
  Mimmo одеше изминатите неа, климна, се вејат нејасно како тој влегол во ходникот, и внимателно да ги затвори вратата зад него. На патот кон нејзината соба, јас се прашував зошто пилот, во неговото дело облека, имал пиштол во џеб од неговата doublet. Можеби, јас мислев, Herridge имаа други обврски во Double C, а јас веќе знаев за тоа.
  
  
  Има уште доволно време остави да го истражуваат Воскресение Островот малку повеќе. На веселата роб во паркинг раце ми плажа кабриолет, еден од оние wrecked автомобили "Фолксваген" со посебен орган и широк гуми. Тој се возеше по кривулестиот патеката наредени со палми додека стигна до теренот за голф. Клубот беше ништо повеќе од покриена комора, отворен за три страни, со ред на шкафовите на четвртата страна. Имаше мал бар и табели од внатре и од надвор, но никој не беше таму.
  
  
  Тој шеташе на дрвени подни на павилјон и изгледаше на теренот за голф. На благо наведнат области се покриени со бујна зеленило, точки во места со цветни растенија и уметнички организира палми. Во далечината, виде осамен квартет на играчи и две голф коли; во спротивно, се разбира, се чинеше напуштена.
  
  
  Тој доби назад во кабриолет и продолжи без дестинација. На крајот на голф, патот widens, skirting грмушки и нагло се приклучи мене во мало пристаниште. Breakwaters jutted надвор од двете страни на заливот; две или три добри големина круизери беа moored во пристаништето Бар, заедно со неколку мали едрилици и speedboats. Никогаш не сум видел нешто како hydrofoil пред.
  
  
  Ingersoll мора да имаат една флота некаде во лагуна, тој мислеше, прашуваат од каде.
  
  
  Од друга страна на заливот, судниот ден Островот видов неа, со својата челик скелети се издига околу песок и нејзините мост столбовите издвојуваа од над водите на заливот. Од каде тој би се чуваат тоа, реновирање на мостот на најдалеку пјер изгледаше повеќе како маса на челик греди фрлени во и заборавени. Немаше никаков знак на градбата на мостот, но, јас може да се види во далечината, на кран е кревање греди и точки на жолта изградбата шлемови вителот околу тоа. Се чинеше како нормален изградба на проектот за мене, и тој нема да се реализира ако не е ништо друго, кога, гледајќи во отворена вода од повеќе од половина милја далеку.
  
  
  На послаб режењето на громогласен мотор дру мојот поглед кон лево. Белата брод заоблени оддалечена место на крајот на заливот, и белата трупот се издигна над водата на gleaming метал рамења. На hydrofoil брод, и јас не треба да се прашуваат каде тоа доаѓа од. Ангела беше седи во задниот дел на отворен кабината, веднаш до плоштадот, дебели Азија човек, а позади воланот беше еден од долга коса млади мажи би видел со неа на аеродромот на денот пред.
  
  
  Брз брод направен широк signpost и се упати во теснец меѓу два острови. Таа дури до долго пристаништето бар, кој исто така отиде во вода на Последниот Суд, забави, приближува кон брегот, и паднал во вода. Неколку мали фигури се појавиле да го дофати приставане јаже, тогаш трио се искачи на скалилата, скокна на брегот, и исчезна зад еден кластер на ниски згради.
  
  
  На" изведувачот "од" Формоза " се споменува од страна на секретарот, придружник на мојот напаѓачот претходната вечер, очигледно под итно да го посетија градилиштето со двајца членови од интимни шест ...
  
  
  Јас гледав на чамци во мала пристаништето, и јас бев љубопитен за она што вид на брод Chyna беше. Во прво, сè што сакав да направам е да ја слушам, да видиме што таа ќе може да кажете за Ingersoll работењето, но сега имам подобра идеја.
  
  
  На airstrip се наоѓа на високо земјата, не е далеку од харбор. На Лир Џет бил паркиран пред колиба, со правец знак вее над него, и имаше неколку спортски авиони во близина. Имав никаде на друго место да одат, па јас се возеше на конкретната платформа. Човекот излезе околу колиба и гледаше некое време, потоа се вратив внатре. Тој беше само еден турист.
  
  
  Сега тој се возеле на кабриолет на плажа за прв и последен пат, завршувањето на неговиот скут на мирно темпо во текот на песок, се додека не стигна до тениски игралишта веднаш до хотелот. Тие беа како напуштена како на плажа, тоа беше очигледно дека гостите на Doublé Cay Хотел не беа преокупирани со нешто повеќе од стресни голф и lounging дома од страна на базен.
  
  
  По враќањето на кабриолет, отидов директно во мојата соба; сега, не беше време да бидат претпазливи на млади луѓе кои би можел да нападне мене. Јас спиеше преку неа за еден час, а потоа почна да се подготват за претстојната вечер.
  
  
  Нејзината мери евентуалната потреба за моите скриени оружје против веројатноста дека со Ранг јас немаше многу шанси да се крие моето его за долго, а потоа нејзината колебливо се одлучи да го напушти Wilhelmina и Хуго во место. Под инаку поволни околности, шпионажа работа е доволно тешко, но со оглед на тенок шанса дека танчерка беше само она што мислеше таа беше, не можев да си дозволат да ги комплицира работите со започнување его со пиштол и шило. Јас ќе се фатат.
  
  
  Тој се стави на темни панталони, темно кафеава боја џемпер, и светло сина палто, и остави зад себе, неговиот нешто носи тенис балет влечки. Потоа нејзините, јас седев на балконот за неколку минути и погледна во мојот агол во близина на базен. Челик појас уште беше окупирана, и на крајот на сонцето беше кршење преку парталав облак капак.
  
  
  Некој coughed тивко. Јас се свртев, но таму немаше никој во собата зад мене. Тогаш тој слушна низок шум на гласови, но зборови беа unintelligible. Слушање на звук, тој отиде на балкон оградата и ги слушаше. Околу неколку зборови слушнав, јазикот се чинеше дека сериозно се познати, но чудно. Тој гледаше и се потпре напред е доволно само да се види на балкон оградата подолу.
  
  
  Браун рака и едно парче од црна ракав се постават на оградата. Главата полека навалена назад, и претпоставувам дека насмевката на моето лице беше грозна. Па тие останаа отворени под мене - и за прилично флексибилни лице, тоа не ќе биде тешко да се искачи од ih балкон да се мои, па дури и полесно да се нагоре повторно. Само вчера натрапникот не успеа да ги искористат предностите на оваа лесно да избега пат ...
  
  
  За тоа ми требаше неколку минути за да се договорат нешто во мојата соба, а јас бев само завршувањето кога имаше некој затропа на мојата врата. Нејзиното тело беше motionless, но опуштени како таа се загледа во неа се види. Пристигнав на време.
  
  
  Кога ќе ја отвори вратата за неа и ја видов неа стои таму, за момент јас речиси посака јас hadn ' t мораше да ги користат нејзините начинот на кој би се планирани. Тоа траеше само еден момент.
  
  
  
  Поглавје 8
  
  
  
  
  "Да", му реков тивко, полека проучување на неа. Како и секогаш, таа беше облечена во бел, овој пат во сложена кат-должина фустан, обвиткан, pleated, и скриена во повеќе или помалку Индиски стил. Како таа одеше, нејзиниот фустан се олабави тука и таму, изложување на нејзините bronzed нозете, и на ниски деколте јасно дека Ирина не носи ништо под. Нејзиниот неверојатен гради бранеа против мојот camisole како таа дури mimmo мене, а кога таа беше во средината од собата, таа pirouetted и поставени со светлината низ балконот ѕид зад неа.
  
  
  "Дали ви се допаѓа со мене?" праша.
  
  
  "Тоа е глупава corkscrew."
  
  
  Таа giggled. 'Yes. Таа погледна наоколу, нејзините очи фиксиран на голем кревет. "Ние може да имаат ужинка пред вечера?"
  
  
  Јас обично не се забави да одговорат на ваквите предлози, но овој пантер жена е премногу брзо за мене. Таа се чувствува мојот двоумење и се качивме веѓите innocently.
  
  
  "Јас, значи, малку пијалок."
  
  
  На некој начин, сето тоа е за најдобар; имав плановите за вечерните часови, а таа ме замоли да го решите нив во правилен редослед. "Рум удар?"
  
  
  'Шампањ.'Тоа не беше барање.
  
  
  Нејзините, отиде во телефонот. "Ајде да видиме колку брзо его е донесен во."
  
  
  'Не мора да значи. Таа отиде на мал фрижидер и извади шише шампањ од зад голем удар decanter. "Јас не пијат било што друго, ако јас се добие оваа", рече таа.
  
  
  "Не ти ја стави во шише таму?"
  
  
  "Неа." Таа навалена главата и ме погледна. "Дали ви се допаѓа премногу?"
  
  
  "Не ми пречи тоа."
  
  
  Ние секој пиеле обработени очила, која таа, исто така, остава во фрижидер, и намерно остана далеку едни од други. Нашиот разговор беше прекината; таа ме праша за мојата работа, но не чини многу заинтересирани во моите одговори. Дека испрати друг предупредување до мојот мозок; Ова требаше да биде showbiz hustler, и ако таа не планирање на трошењето на остатокот од својата кариера танцување на Се-Кеј, таа треба да најмалку претендираат да бидат фасциниран од мојот внимателно пробуваше приказни.
  
  
  Наместо тоа, таа се сврте разговорот за себе, за својот несреќен детство, за нејзината огорченост кон Кастро и сите Комунисти. Таа им кажа на сите за нејзината мајка, како таа избегале низ Кина за да поминат низ сето тоа повторно. Таа беше речиси убедливи, но таа беше премногу упорит на тоа.
  
  
  И тоа беше во ред со мене; и јас веќе не се имале најмала сомнение тоа што требаше да го направи тоа во текот на ноќта.
  
  
  Кога ќе излезе, тоа беше темно низ собата. Downstairs, ние се избегнува главната менза во корист на дневната соба; осветувањето беше толку мека дека изгледаше како да Chyna е бел фустан беше блескав. Таа ме доведе до едно затскриено катче со поглед на водата, како што е далеку од бар што е можно и ча-ча-ча бенд свири зад мал подиумот.
  
  
  На келнерот веднаш се појави со шише шампањ и само едно мени.
  
  
  "Тие знаат мене", таа објаснува.
  
  
  Морав да се смее.
  
  
  "На филе, секогаш е многу добар, Ник."
  
  
  "Добро. Вие сте вистински експерт ." Јас не се грижи ако девојката зеде работите во свои раце на тој начин, по сите, таа беше тука дома, и тоа не боли, да се игра со нејзините правила. За некое време.
  
  
  Таа е ненаситна во ед и нападнаа buttery тендер бифтек со деликатна концентрација. Ние не зборуваме многу, која ми се допадна. Некои парови беа танцување, претежно стари лица, со исклучок на една двојка бакнувањето како младенците цел. Неколку долга коса момчиња биле седи на маса во близина на бендот, облечен во светли но релативно нормална облека - како студенти игра хипи игри за време на викендите.
  
  
  По кафето се служи, тој ја праша да танцуваат. Таа ја протреси главата цврсто, нејзината долга, бела-ленти за коса паѓа врз рамениците. "Јас танц за пари, Ник." Нејзините заби gleamed во gloom. "Сè друго што правам јас е само за забава."
  
  
  Тој погледна во неа за момент, а потоа лесно го зеде нејзината рака. "Тогаш дефинитивно ќе сакате да се облекуваат."
  
  
  Нејзините веѓи шут нагоре. 'Ои?'
  
  
  "Освен ако не сакате да одите на пливање во вашиот тркачки брод."
  
  
  "На глисер. Што ми кажа, па себе си.
  
  
  Провинции.
  
  
  "Но, тогаш зошто би се облекуваат?" Таа стиснат раката и го погали на огради на нејзиниот фустан. "Тоа не е ништо или." Ние излезе страна на вратата и одеше низ базен за паркинг. Chyna, се разбира, имаше нејзината сопствена плажа кабриолет, и таа се возеше со истиот жесток концентрација таа ќе се прикажува над вечера. Кога ќе се достигне пристаништето бар, таа застана на клупа, на штици rattling под нејзините тркала.
  
  
  Бродот бил паркиран на крајот на Пристаништето Бар, веднаш до голем Крис Craft со неколку фенери на долниот дел на палубата. Таа giggled, валани нејзините очи во его е ветер, и се упати назад кон својот чамец. Тоа беше голема брзина брод, околу пет метри, со голема кабината силно покриен со мека душеци. Како и сè друго во Редот, што беше бело. Јас не навистина ми се допаѓа, но не беше ништо не можам да направам во врска со тоа.
  
  
  Таа се повлече до здолништето, соблече сандали, и скокна лесно во кабината. Таа беше фрлена надвор од назад приставане линија како таа се повлече назад на 75-hp Меркур outboard мотор, и кога тоа започна да функционира постојано, лак линија untied неа и седна веднаш до неа. Таа е добро, таа знаеше што таа го правеше како таа зачекори назад, се сврте на знаци за 90 степени и се всели залив со растење на рика.
  
  
  'Каде сакате да одите?'Стоп за тоа! " таа извикуваа во текот на татнежот на моторот.
  
  
  Тој се вејат својата рака нејасно. "Ајде само да се види нешто."
  
  
  Ние побрза низ магла, краток бран, водени само од далечната светла на хотелот на левата и неколку работа фенери на Domesday Островот на правото; а sliver на месечината значи ништо. Таа тргна брод кон темата на пистата и изгубените паралелно на брегот. Сме поминале хотелот, skirted најоддалечената точка каде што мрачните ѕидовите на Doubloon фрла сенките на песок, тогаш се сврте назад.
  
  
  Chyna на косата fluttered во правец, и лентата таа имаше врзани во нејзината коса падна разлика. Тој се допре и да го извади надвор. Таа почнеше и patted мојата нога.
  
  
  Еј извикуваа во неа уво, посочувајќи на воланот."Можам да го видам тоа?"
  
  
  Таа се двоумеше, потоа рече. 'Се разбира. Зошто да не?"Ние вклучен места, која беше интересна движи во себе, кога бевме качување во текот уште еден, но ние не направивме ништо, бидејќи ние се уште се оди прилично брзо.
  
  
  Тоа брзо и што полета, а сега хотел на нашите лево блесна на mimmo заминување точка. Тој забави и се сврте да Chyna.
  
  
  "Како за друг остров?"
  
  
  "Мислиш" На Последниот Суд?'
  
  
  'Yes. Она што ќе го видите таму?
  
  
  Таа вели рамениците. "Само bulldozers. Многу грда.'
  
  
  "Ајде да одиме да го погледнете."
  
  
  Таа ме погледна doubtfully. "Тие нема да дозволиме некој во."
  
  
  "Бог, бебе, ја сакаат да се види на изградба уредување. Ајде да видам.'
  
  
  Јас не се грижи ако таа падна за тоа или не, таа беше swerved. Ние побрза низ заливот на конкретниот на столбовите и на плажа надвор.
  
  
  Пред сме поминале последните столб, видов луѓе работат надолу к & nb падина. Дури и во слабо светло, тој можеше да се види на оружје тие беа сметководствена. Тој забави и нека брод лебдат додека на дното бранеа песок.
  
  
  Ние беа заслепени од моќна светилка. Ја крена раката и погледна во Chyna. Таа седеше motionless, усните раздели, очите празни.
  
  
  "Се релаксираат!! Се релаксираат територија! Оди си! Крик во темнината е упорит и писклив.
  
  
  Нејзините, почнеше во заслепувачки зрак на светлина. "Еј, маж, ние сме само се лебди. Она што не можете дури и да има на овој песок куче? Тој стана и се искачи над шофершајбната на лак на брод.
  
  
  Солидна силуета loomed зрак на светлина. Егото карабин беше насочено кон мене во животот.
  
  
  "Се надвор!'тој hissed. "Ова е нашата територија. Уште еден чекор и ќе пукам."
  
  
  'Ник! Жена извикуваа од зад мене. 'Ајде!'
  
  
  Вели тој, почнеше во светлината, заокружено на пиштол околу неговото индекс прст, и падна на својот палец како чекан. "Сите во право, другар, јас ќе ти се јавам следниот пат," јас, рече, качување назад во кабината, се прашувам дали била да се занесувај со нејзината улога како над-зрела хипи.
  
  
  Јас го претворивме во обратна и го зеде брод близина на брегот. Полека влегува во заливот. Кога бевме во отворен & nb, нејзиниот пораснав на велосипед и го остави брод живот. "Еј, тие имаат убав прием на комитетот," реков јас. Нејзината насмевка беше тесна. "Таа предупреди вас.'
  
  
  "Она право не треба да го правиме ова?" Јас го прашав indignantly. "Не знаат дека некој може да оди на брегот колку што ќе остане под целосна вода марка?"
  
  
  Нејзината насмевка беше малку повеќе вистински. "Знаеш за такви работи?"
  
  
  "Бев едрење."
  
  
  Таа ја става својата рака на моето рамо. "Не одат премногу далеку, Ник. Таквите закони се flouted таму ."
  
  
  "Добро, тоа е добар начин да се прават работите!" Нејзините, јас се надевав, беше добро акумулира моето незадоволство. "Тие не можат да правиме срања се допаѓа тоа."
  
  
  "Ник ..."
  
  
  Тој го извади својот околу него. Тоа беше пресметана се движат, но ретко обид. "Гледај, Дете," А growled во неа уво, " постојат многу луѓе кои се обидуваат да се задржи ни се далеку од нешто. Првиот Ingersoll со его-проклет ѕид, и сега ова! Разбирам?"'
  
  
  Таа не одговори за долго време, и тој се плаши дека тој отишле премногу далеку со својата комедија. Потоа, таа полека ја спушти си за мене, стави својата рака под јакната и завиткување на нејзината рака околу мојот половината.
  
  
  'Прекар? таа шепотеше. "Еј, ние требаше да имаат некоја забава..."
  
  
  Ее стави неговата рака околу нејзиното рамо и го извади својот близок. Тоа одговара на моето тело и wriggled удобно. На нејзиното лице се крена, и тој ја бакна на усните; прво нежно, а потоа со зголемување на страста, на кои таа одговори excitedly.
  
  
  Мал searchlight нишаше преку вода од Domesday Островот страна зад нас. Чекаат за неа. Сергеј достигна нас, се претвори дури и понатаму, се двоумела, а потоа се вратија и фатени нас со неговиот зрак.
  
  
  Таа не спиел мирно, погледна нагоре, и намуртен. Потоа таа покрена браун рака и се одржа од нејзината средниот прст во универзалната гест на одвратното непокор.
  
  
  На searchlight се пресели во. "Оние ебат voyeurs," таа muttered, и стуткав до мене повторно.
  
  
  Ние летна со тековната како нашите усни и јазици истражени, и сложена набори на нејзиниот фустан раздели. Нејзините гради се дојде жив во мојот допир, и моите усни лизна надолу на жолто-кафеав колона од нејзиното грло на зголемувањето на parapet до достигнувањето на нејзиниот исправено брадавица. Таа беше дишам, притискање на мојата глава против нејзиното тело и премин една нога над рудникот.
  
  
  Тоа не беше лесно, но тоа беше нејзиниот кој го собори слободни. 'Damn it! Јас muttered.
  
  
  "Што е ова, мед?" Таа не се обиде да ги покрие нејзините голи гради, и во мека светлина, таа изгледаше како варвар роб околу Древна Рима.
  
  
  "За жал," јас growled , "но тие се испаруваат ..." Неа, тресење на главата, како ако тој беше премногу лути да се стави во зборови.
  
  
  "Заборавајте за нив", рече таа итно. "Само мислам на Ранг."
  
  
  "Не грижете се, душо." Тој се прости од својата рака, го соблече својот јакна, и го исфрли на патосници. "Јас сум размислува за вас." Тој го зеде брод со лути непредвидлива и брзо нагоре. Ние брзо излез на море, на поклон расте и паѓа на бранови.
  
  
  'Ник! Што ви се прави?'
  
  
  Неа, Еј chuckled. "Можете ли да замислите во играта, мед?"
  
  
  "Не знам ..."
  
  
  "Погледнете!" Тој посочи со неговиот индекс на прст на судниот ден Остров, кој веќе беше ништо повеќе од помеѓу на хоризонтот зад нас. "Каде и нејзиниот нам оди, овие свињи се таму за да им одиме на нерви ми." Морам да извикам во текот на татнежот на моторот како морска пена преплавена нас и натопени со нас. Chyna не чини да се грижи.
  
  
  "Тоа е причината зошто ние се вратиме во оваа проклета островот."
  
  
  "Но ..." се чинеше дека Таа навистина збунет. "Бевме..."
  
  
  "Да, ние бевме зафатени. И ние ќе продолжи да го стори тоа ."
  
  
  Ее стави неговата рака околу нејзиното рамо и го извади својот околу него. "Ние сме само случува да се направи тоа на другата страна."
  
  
  Тој се сврте на брод во semicircle и се упатија кон другата страна на судниот ден. "Не постои.'
  
  
  "Вие сте луди, Ник."
  
  
  "Не, тоа не е така. Само да се забавувате со неа провокативно погледна затвори. "Сакате да спие со мене, нели?"
  
  
  'Ах, да!'
  
  
  "Тогаш ние ќе го направи тоа под пиштол на ебат свињи. Во ред? Решително, тој cupped нејзините голи гради со рацете, тогаш се наметнува нејзиниот фустан настрана за да се открие на другата. Таа седеше motionless за момент, а потоа ја протреси главата беспомошно и се потпре надолу за да се држи нејзиниот јазик во моето уво. Јас забави додека бевме речиси напред, и skirted далеку нишка на судниот ден Островот, на различни протега на заливот и изградба сајт. Додека ние се прават разни нешта заедно, јас полека пловеа по должината на брегот во потрага по можни патрола. Конечно, тој залог надвор на брегот.
  
  
  Штом брод се појави од песочното дно, неговиот мотор затвори и скокна очекуваме да се повлече мал водител на брегот. Таа беше навистина зад мене.
  
  
  'Ник! таа шепотеше. "Што ако тие ни се најде тука?"
  
  
  "Па што?" Сидро сечилото фатени неа на буш. "Она што тие може да се направи, но се ослободат од нас?"
  
  
  "Но, тие..."
  
  
  Тој застана и гледаше во Затвори, речиси кивање. "Што не е во ред со тебе?" Реков, се смее горко. "Оние свињи се од другата страна на островот. Тие никогаш не се знае.
  
  
  Таа полека се стрча рацете низ нејзината коса и нејзините гради се зголеми како граница балони. Тогаш таа ми го зеде за рака и ме влечат надолу на кратко, стрмната падина на карпести појавувам. Изминавме околу его и дојде да осамен дрво опкружен со испреплетени вегетација. Кога дојдовме до областа на висока трева, таа престана и ме погледна questioningly.
  
  
  Таа беше повлечен од страна на ее во мека трева, давење во бранови на нејзината коса како ние го прегрна. Остатокот од фустанот со тока во половината падна отворен, формирање на белото ќебе под. Мојата облека не е лесно, но успеавме, и нашите тела, споени заедно како ние се постават рамо до рамо неколку моменти подоцна. Ја почувствував нејзината топлина плик мене, нејзините нозе обвиткани околу рудникот, нејзиното затегнато тело укине насилно. Неговите раце soothed неа, додека таа лежеше таму, уште shivering, нејзините очи нетранспарентно во бледо месечината.
  
  
  "Прекарот ..."Ох," таа дишеше. "Внесете мене ..."
  
  
  Ние одеше полека-истражување, на цветаат градина отворањето на мене, нејзините нозе кревање, нејзиното тело се протега, потоа долго слајд се нурне. Таа се стуткав до мене, нашите тела сега влажни од тегла, нејзиниот бутовите writhing.
  
  
  'Повеќе, многу повеќе! таа вчудовидено праша, и нејзиниот топол здив бранеа моето уво. "О, Ник, таа никогаш не -"
  
  
  Јас замолчува неа, го погали нејзините страни со моите раце, се чувствува нејзиниот брадавиците притиснете против моите гради. Таму беше долго момент на тишина, испрекината со воздишки и звучи на задоволство, и тогаш тој го виде нејзините очи одеднаш се отвори широк како нејзиното тело напнати.
  
  
  "О, не ... О, да... да, да, jajajaja ..."
  
  
  Јас немам проблеми со прилагодувањето на нејзиниот врв, како и ние двајцата потона надолу рамо до рамо, исцрпени, ние останавме извесно време. одмор во тишина. Таа беше првиот да се движат, навален надолу за да nibble на мојот врат со нејзиниот неверојатно меки усни. "Ник," таа muttered. "О, Ник, ова никогаш не била толку добра..."
  
  
  Тоа се сите мои волја да се ослободи од затвори, но некако успеав да се превртам и да се колената. Тој гледаше во Затвори, во нејзината беспрекорна, сјајна бронза тело, и се смееше.
  
  
  "Што е тоа, мед?" "Што е тоа?" праша doubtfully. "Дали јас тоа добро?"
  
  
  "Боже, не. Јас мислев дека само на оние вооружени херои подолу; тие ќе се искачи ѕидови знаеја дека ние бевме тука сега - и она што го имаше направено ."
  
  
  "О, заборавајте ih." Таа се одржа од нејзините раце, да прегратка мене. "Врати се на мене, мојот Ник."
  
  
  Тој принуден самиот да застане. Тој погледна низ островот во челична рамка која се протегала половина километар во небото. "Јас сум прилично проклето љубопитни она што го правиш таму дека никој не може да види."
  
  
  "О, тоа не е важно, драги. Дојде до мене... "
  
  
  Јас се правеше како да не ја слушам и почна да влече за моите панталони. "Ајде да одиме на прошетка, ве молиме. Ние помина цела ноќ заедно."
  
  
  Таа воздивна, се префрлаат, и застана во еден непречено движење, како и една "кобра" излегува целиот змија charmer кошница.
  
  
  Тој се стави на темна џемпер и балет влечки и сакаше да им помогне на неа со фустанот. Тоа траеше его надвор од мојот дофат.
  
  
  'Она што сме го прават?'Што е тоа?', таа праша, pouting.
  
  
  Таа беше укажано од страна на работникот светец на градилиштето. "Ајде само да оди преку и да ги погледне. Дали сте подготвени за ова?
  
  
  "Ха!" таа ишмркав contemptuously. "Јас сум подготвен за ништо."
  
  
  Пред тој да може да ја запре, таа беше чекори низ тревата, препуштајќи му се на се облекуваат трага зад неа како невеста е превез.
  
  
  Тој брзо се фатени со неа и принудени неа да се забави. Таа не гледај во мене, и без отпор, таа го следи мојот водечката рака. Ние се тетеравеше низ шума од грмушки, одење во тишина, светлина ветре rustling гранките на криво дланки кои растеле околу нас. Кога се вративме толку блиску што можеме јасно да видиме на градилиштето, тој застана.
  
  
  "Останете тука," јас hissed, брзо се приближува на темно форма на мешалка. Тој седна до неа и ги слушаше.
  
  
  Јас не можев да ја слушам освен за ветер. Сите можев да видам беа неколку брановидни железни синџири, на дупчење екипаж, и кран во далечината. Навистина пред нас е огромен широко пит, ја зацементира на три страни - претпоставам тоа беше делумно завршена фондацијата со стрмни earthen rampart дека скатен надолу кон дното и бил претепан од страна на булдожер песни.
  
  
  Јас ја најдов чудно дека тие беа толку цврсто чувари на едната страна од островот, наместо да патролира низ останатото. Тој беше за да ја напушти својата скривница, кога тој ја слушна шумолењето плаче зад него.
  
  
  Неа, заврте. Јас бев ништо повеќе од blur во темнината, но таму биле уште две места меѓу нас. Тие се приближува мене, но престана да се погледне во насока на Chyna, кој веќе беше викање.
  
  
  Можам да ви кажам дека од начинот на кој тие стоеја уште дека тие hadn ја видел нејзината уште, но ако таа би се само наведна и падна далеку, таа веројатно би го направиле тоа на брод без да бидат видени. Наместо тоа, таа се сврте и се стрча, влечење таа проклета бел фустан зад неа како матадор.
  
  
  Тие фатени неа пред таа да може да се кандидира педесет метри. Нејзиниот гледав околу сенката на мешалка како тие го фрлил неа на земјата. Она што тие беа велејќи отиде вее на ветрот, но еден момент подоцна, тие влечат Chyna на нејзините нозе и влечени грбот кон мене.
  
  
  Јас чекав за неа и видов нејзиниот captors. Кога тие дојдоа да лижат тоа, тој видов дека тие беа силни, намерна, и двајцата имаа carbines. Триото беше одење на мојот право, во широк лак околу мешалка. Мојот проблем беше дали да скокаат во нив или да се чека да се види дали имало и други чувари во близина. Кога тие ми помина околу дваесет метри одалеченост, видов се сопнуваат, лак главата, и обидете се да се покрие себеси со нејзиниот фустан. Один околу стражарите се смееше. Неа, слушнав нејзиниот липање.
  
  
  Неа, отиде надолу до земјата и отиде под мешалка за да ја проверите ih. Тие skirted на зевање фондацијата, исчезна за миг зад колиба, а потоа повторно се појави, уште одење сталожено. Јас да моите нозе влечете, и еден од стражарите даде груба затегнување на раката. Слушнав нејзиниот плаче од болка, проследено со лажни да се смеат.
  
  
  Кога тие беа надвор од очите, тој валани надвор од рамките на мешалка и побрза кон најблиската кабината. Во далечината, виде три silhouettes, толку блиску заедно дека тие изгледаше како веројатно шест нозе чудовиште, наслов за структурата на цемент блокови до високи челик скелет. Тие запрен за миг, вратата се отвори, тие влегоа, а вратата била затворена.
  
  
  Неа, се потпре против настинка moan на колиба од брановидни песна и се смета за ситуацијата. Тоа беше повеќе или помалку како што се планирани за оваа вечер. Проблемот беше што имав чувство дека некој друг бил, исто така, планирање, и дека сум бил ништо, но невина гледачот.
  
  
  
  Поглавје 9
  
  
  
  
  Немаше решенија. Дури и ако Chyna е фаќање биле coldly планираното - и јас бев прилично сигурен дека тоа беше; во спротивно, таа беше премногу паметни за да бран нејзиниот бел фустан низ мракот-јас би морале да се игра мојот дел како спасител. Исто така, јас се потребни за да дознаете како строга безбедноста беше на овој остров. И зошто е потребно.
  
  
  Тој го водеше својот далеку од железо колиба, далеку од работа светла на високо челична рамка. Имало многу грмушки и палми за неа да се покрие кога таа падна на сите четири и внимателно crawled кон градење на цемент блок. На другата страна на високи скелет зграда беа двајца мажи, и надвор од нив, тој можеше да се види јазот во патека што води до заливот. Тој испружени на подот и погледна околу зградата дека Chinu биле вовлечени во.
  
  
  Немаше windows на моја страна, само отворањето со ротирачки фан. Како тој лежеше таму, тој слушна послаб плаче, " Една жена, се разбира.
  
  
  Тоа не беше за ништо што јас облечени во темна облека и го остави мојата сина јакна во чамецот. По еден брз преглед на областа, тој се стрча кон зградата дека тој виде меѓу себе и стражарите. Нејзината пролази зад аголот и дојде под прозорецот околу армирано стакло. Тоа беше ajar, и таа фатени неколку од своето его во нејзиниот поглед. Премногу мала за да ги собере преку.
  
  
  Уште еден крик на болка, овој пат со многу нозе погласни. Тој внимателно го повлече самиот до конкретната рамка и погледна низ прозорецот.
  
  
  Таа седеше на хард дрвена столица, рацете врзани зад грбот и главата беше свиткана така што косата се опфатени нејзиното лице. Во светлина на ќелава крушка, тој може да го видиш црвениот welts на нејзините раце и нозе, и нејзините голи гради; а trickle на крв се стрча надолу нејзиниот стомак и во испреплетени црна коса меѓу нејзините нозе.
  
  
  Мажот седи до неа, грбот да ми, бил облечен во лабава каки. Низ собата седеа двајца мажи облечени повеќе или помалку identically, држи нивната carbines случајно. Тие почнеше на девојка, чие карактеристики беа скоро - но не сосема-ориентални. Ih лица, исто така, имаше неизвесна латинска карактеристики, и кога чаби човек зборувал, тој знаеше каков вид на луѓе што беа.
  
  
  Тоа беше истиот вознемирувачки мешавина на јазици, тој би слушнале порано на балконот подолу рудникот. Јас знаете шпански и некои Кинески дијалекти, но јас не се разбере она што човек зборува за. Сепак, тој знае комбинација, " и се прашував дали сум бил вмешан во некои семејна кавга, по сите, Chyna имаа иста позадина.
  
  
  Но во тој миг, човекот што ги погоди неа, и тоа се случи.ова ме убеди дека тоа не беше семејството се бори. Тој ги погоди неа, па тешко дека крвта gushed надолу нејзиниот нос, се стрча надолу нејзиното усните и брадата, и dripped на градите. Што ме натера да одлучи; морав да го добиваш нејзиниот излезе од таму.
  
  
  Неа, доби надолу кон подот и беше за да се сврти - тогаш слушнав нејзиниот довлечкаа нога. Мојата рака излезе, но премногу доцна; некој падна она што изгледаше како наковалната на мојата глава, и тој потона во базенот на стопена води, каде што сè glowed црвена и црна, црвена и црна, црвена и црна ...
  
  
  Сонцето се издигна на thundering пресече и направи пеколен бучава, речиси толку страшно како жестока сјај кој seared мојот eyelids. Тој се обидел да ја подигне својата рака за да се заштитат неговото лице, но не можев да. Тоа ме зеде огромен напор да се отвори моите очи, а неколку секунди за да види каде бев.
  
  
  Фан откачи високо во конкретни moan, и голите сијалица со мене засекогаш фрли остар греди преку мојот череп. Тој беше лежи на cot, врзани рацете и нозете, а кога се свртел главата, тој виде дека таа се уште беше врзана за стол во центарот на собата. Колку што можев да видам, бевме сами. Јас бев љубопитен за тоа колку долго тоа ќе потрае.
  
  
  "Маса!" Јас hissed. Морав да го повтори нејзиното име три пати пред да се погледна нагоре. Кога ме погледна, нејзините очи беа празни.
  
  
  Јас прашав. "Колку долго таа е тука?"
  
  
  Таа вели рамениците како да се каже, " јас не го знам.
  
  
  . "Десет ... можеби петнаесет минути."
  
  
  'Каде се тие?'
  
  
  'Јас не знам. И не ми е гајле", рече тонот на нејзиниот глас. Сушена крв била работи од нејзиниот нос со неа брадата, и таму беше, исто така, грутка на згрушена крв во нејзината коса. "Тие не кажам нешто?"
  
  
  "Јас не слушам ништо."
  
  
  "Добро, ние треба да излезе од тука. Она што може да се учи од вас?
  
  
  'Јас не знам. Мислам дека тоа беше направен на островот. Тие само прекината од мене." Таа воздивна wearily, како таа се користи за да се тепани.
  
  
  "Она што јазикот што тие зборуваат?"
  
  
  "Нешто како латинска Кинески. Јас се сеќавам на неа его од нејзината мајка."
  
  
  "Дали ви е јасно?'
  
  
  "Не е толку добар повеќе."
  
  
  Ако тоа беше комедија, таа го направи тоа добро. Јас бев склон кон прашањето нејзиниот понатаму, но бидејќи нашите чувари веројатно биле прислушување на нас, таа беше охрабрена да скокаат во најмала шанса дека мојата маска уште hadn не се разнесена од.
  
  
  Неа, се загледа во собата. Во прилог на cot на кој тој беше лаже, не беше обичен стол, неколку столици, датотека кабинет и телефонски. Јас бев љубопитен за тоа каде овие чувари беа.
  
  
  Јас не треба да се чека долго. Вратата нишаше се отвори и јас слушнав бушава стапките на конкретни подот зад мене. Имаше големи сенки во соба, и тој погледна во лицето на Брадата е interrogator. Егото лица беа Азија, со мало навестување на латинска; тој може да се пренесе на еден Американски Индијански ако тоа не е за жолтеникаво tinge на его кожата. Тој не беше висок, но неговиот каки кошула беше импресивно полнети со мускулите.
  
  
  'Ми се допаѓа. Па ти си будна? Его е усни едвај се пресели како што тој го говореше.
  
  
  'Yes. Она што навистина мислите правиш? '
  
  
  "Она што ние го правиме со сите натрапниците." Его англиски јазик беше беспрекорна, со мало акцент.
  
  
  "Што е тоа?'
  
  
  Тој се насмеа; тоа беше непријатен звук. - Ќе знаете кога тоа ќе биде засекогаш. Што е вашето име?"'
  
  
  "И твое?'
  
  
  Его огромен рака се движи толку брзо што јас дури и не забележите тоа; мојата цел shuddered со силата на ударот, и ѕвезда-начичкана црно на отворено активност опфатени мене. Но таа брзо исчезнува, и тој glared на човекот.
  
  
  Тој праша. 'Добар?'
  
  
  Му реков на ему името јас бев со користење; јас немам причина да не.
  
  
  "Што правеше тука на островот, Walton?"
  
  
  Неа, погледна Chyna. "Ние само сакаме тивко место за да го... па, знаеш."
  
  
  "Гледам", рече тој flatly. "Но, тоа не објасни зошто сте биле во потрага на островот."
  
  
  "Само љубопитност, гласање, тоа е сè."
  
  
  "Тоа не е добро за вас да го стори тоа, Walton. Како што велат тие - љубопитност може да те убие?
  
  
  Јас бев изненаден. "Еј, вие не сакате да каже..."
  
  
  Тој климна бавно.
  
  
  "Бог, на човекот, ние само ја нападна тука. Дури и во Русија, тие не убиваат за тоа."
  
  
  "Јас не би било толку сигурен за тоа, Walton."
  
  
  Тој се сврте кон Chyna и расправијата да се спроведе серија на зборови во кои копиле јазик со молња брзина.
  
  
  Девојката изгледаше во него blankly. Тој се двоумеше, а потоа зборуваше за неа на англиски јазик.
  
  
  "Што знаете за ова лице?"
  
  
  'Јас не знам ништо. Тој е гостин во хотелот. Јас не знам да читам.'
  
  
  "Во најмала рака, треба да се знае подобро пред да тргнат на овој остров."
  
  
  Таа климна беспомошно. "Се обидов да им кажам ем тоа, но тој беше лут на начинот на кој вашите луѓе да се третираат него."
  
  
  Човекот е усни завиткан во sickle-како насмевка. "Посакувам да можете да ги имаат смирена моето его гнев подобро." Тој се сврте нагло и укажа на еден од стражарите околу него. "Симнете оваа математика човек е на нозе, премногу. Ние ќе се земат двете од нив да депонија.
  
  
  На guard не како ему беше кажано, а потоа untied јажиња кои се врзани моите раце. Пред, јас може да се направи нешто, тој врзани ih да ми се врати, и груби влакна малку болно во мојот зглобовите.
  
  
  Во исто време, капетанот влечат Chyna на нејзините нозе и, исто така, се врзани рацете зад неговиот грб. Поради некоја причина, тој собрал остатоците на нејзиниот бел фустан и обвиткан во текот на рамениците. Тоа не се покрива многу.
  
  
  Излеговме - ние со Ранг, безбедност и капетанот. Можеби тоа е светла виси во челична рамка над нас, или комбинација од сето она што се случило во последните неколку часови, но во поставување и ситуацијата е нереална. Јас не гледам нешто што ќе го направи ih ме убие, и ниту еден не Chyna; покрај тоа, како не, тие мислат дека би можеле да го убие девојката ако секој топло-калено човек во Бахамите отиде во потрага по неа, ако таа отиде недостасува? Таа помисли дека тие биле bluffing, но зошто?
  
  
  Кога дојдовме до недовршени страна на фондацијата отворено, капетанот motioned за нас да се запре. Тој се сврте кон мене, а неговите очи беа мали црни топки во слабо светло. "Можеби сте само еден ќе се зборува за, Walton. Но јас не можам да ги преземат сите шанси, тоа е моја должност е да се бори против натрапниците. Мојот луѓето се во потрага за вашиот брод, ако тие се најдат тоа, тие ќе capsize его и го фрли во морето. Се разбира, вашите тела никогаш нема да се најдат, бидејќи тие ќе бидат дел од фондацијата таму долу. Тој посочи огромен јама, голем дел од која е покриен со цемент блокови и железни решетки.
  
  
  Тој турка ни напред, и ние себе влече надолу по стрмната падина на дното. Кога стигнавме во веќе преполниот реони, тој климна на еден од стражарите, кои ги крена карабин и во насока на грбот на Брадата главата. За среќа за мене и за нас-бев работат надвор со тенис чевли кои Специјални Ефекти имаше подготвено за мене. Со прстите на една нога, тој се притисне надолу тешко на нишката на широк пластични рака што трчаа по други чевли. Почувствував дека им даде, и жилет-остар нож полета надвор низ флексибилни челик. Еи lunged на стража, кој беше со цел за Кина, безмилосно режење Его е нога, само над пета, одвојување Ему е Ахилова тетива. Тој извика, која боли. Тој го започна своето его во газот, предизвикува таа да се патување преку работ на конкретни кутија, потоа се подигна ногата и намалија на Chyna е врзани раце, внимателни да не ги допираат зглобовите.
  
  
  Друга стража, со себе израз на човек, е само за подигнување на неговиот карабин кога главата навалена кон него. Таа беше хит од своето его во животот, и се турка назад против капетанот; три од нас падна на земја, и тој валани на, влечење на нозете цврсто под неговото тело и велејќи брз молитва.
  
  
  За второ, мислев дека можев да ја земе; јажиња беа премногу тесни околу мојот зглобовите. Јас ставам рацете под газот, но тие се заглавени таму. Во очај, тој се повлече со сета своја сила и се чувствува на врзани раце слајд малку подалеку; нејзината twitched повторно, но не се движи. Кревање на нозете нагоре, се обидов повторно , и моите раце лизна на мојот бутовите, потоа на моите телиња.
  
  
  Со последниот напор, подигање падна надвор мојата нога, но барем моите раце беа пред мене сега, и јас го имав шанса - ако тоа hadn не е премногу долго.
  
  
  Двајца мажи се уште се збунети, и целиот мој потег траеше не повеќе од две или три секунди. На guard уште имаше карабин во својата рака; его започна него, но пропушти во слабо светло. Нејзиното его намали нејзиниот врат со нож во нејзините чевли. Светла црвена крв gushed надолу его е во грлото.
  
  
  Капетанот беше на колена, подготвени да pounce врз мене; јас го погоди неговото его да се соочи со колената, а потоа достигна излезе и тргна карабин околу умирање guard оружје. Капетанот беше тешко; иако имаше крв работи по егото на својата скршен нос, тој дојде при мене. Јас не имаат време да се сврти на карабин и се стреми кон него, дури и ако јас би го направиле тоа со рацете врзани. Тоа беше покренато од страна на его за барел и lunged со сите негови сила.
  
  
  Ако тоа беше погодена од неговото его отворено висока, неговиот мозок ќе биде splattered сите во текот на Двојно Ѕ. На карабин сега grazed Его е fleshy рамо и фатени него во черепот, но нс имаше доволно моќ да затропа на него. Со groan, тој падна врз својата страна и да се постават motionless. Таа ме погледна со устата виси се отвори. Нејзините раце биле опуштени - мојот брз удар имаше очигледно направи трик-но таа остана motionless.
  
  
  "Ако сакате да ми помогнете?" Тоа беше Ај кој се одржа од нејзината врзани раце.
  
  
  Таа се загледа во карабин во моите раце. Тој го виде нејзиниот проголта тешко и одлучи да ја задржи подалеку од оружје. Не сега. Нејзиниот карабин падна и тој одеше во текот на неа.
  
  
  Нејзините прсти беа несмасна, но на крај таа untied на јазли доволно за неа за да го направите тоа на свој. Тој се потпре надолу за да ги собереш на карабин и да се земе брз поглед на нашите противници. Капетанот постават motionless, и така не човекот во црно. На guard кои намалување на неа грлото никогаш нема да се движат повторно.
  
  
  'Ајде да одиме.'Таа беше зграпчи со Chinu раката, и јас практично мораше да влечете неа да се дојде до неа фондацијата. Кога бевме на првиот кат, таа беше во потрага на темно дел на островот.
  
  
  "Мојот брод..."
  
  
  "Заборавиш" тој купени во неа. "Тие мора да се најде ее од сега." Тој се повлече на бел фустан исклучување на рамениците и shoved под мешалка. "Заборавиме дека, премногу; ние најверојатно ќе мора да ги искористат предностите на темнината, и нема точка во мавтајќи со бело знаме во овие момци повторно."
  
  
  Таа не чини да се грижи за неа nakedness - не толку многу, наводно. Тој влече неа низ брановидни железо површината, преку бетонски блок, во текот на челични рамки. Немаше други чувари во очите, но тој не ни веруваат со неа за една секунда.
  
  
  Дојдовме до врвот на наклон дека скатен надолу во заливот. Тоа беше прилично добро осветлена, и таа може да се види неколку мали објекти и долго дига се протега надвор во длабока вода. На крајот на пристаништето бар, имаше метална цевка, под која не беше доволно простор за голем камион. Тој претпоставил тоа беше цемент склад; тие го донесе материјал во страна на бродот, полни коритото, и се меша во конкретни миксери.
  
  
  Имаше, исто така, за шест sentries одење намерно во парови. Тие се чинеше рамнодушен, веројатно свесни дека пар од натрапниците биле заробени. За нас, ова е предност, иако мала еден. Од друга страна на заливот, тој можеше да се види на пристаништето на Воскресението Островот, а во далечината тој може да се видат главните светла на хотелот.
  
  
  "Сте сигурни дека можете да пливаат добро," нејзината Chinee рече.
  
  
  Таа климна, стресна.
  
  
  Тоа почна да се движи кон лево како проекторот зрак збришани од една страна на заливот на другите. Јас заборави за тоа.
  
  
  Ние чекав додека тој се пресметува носечка фреквенција. Циклусот трае околу една минута: 30 секунди во една насока, 30 секунди во други. Јас не како да се обидува да dodge тоа во отворена игра, дури и ако успеавме да dodge тоа во секое време, на светот му се пријде.
  
  
  Тој посочи точка лево на Пристаништето Бар, каде што беше релативно темно. "Сега, драги мои, оди таму долу, многу бавно и внимателно, како што може да се лижат на работ на водата."
  
  
  "Она што ви се случува да се направи, Ник?"
  
  
  На карабин крена неа. "Светецот ќе оди надвор."
  
  
  Тој чекаше до таа исчезна во сенките, а потоа отиде во спротивна насока и crawled заедно на врвот на полицата додека тој беше на другата страна на заливот. Немаше многу време замина; морав да се брза пред човек кој би ги погоди неа со задник од карабин излезе и да бидете предупредени стражари подолу.
  
  
  Тој се лизна надолу падина на неговиот стомак и crawled низ шума од грмушките педесетина метри од работ на водата. Тој чекаше и гледаше како долго зрак на светлина deflected, а потоа пауза за момент, а потоа се врати болно полека. На searchlight е инсталиран во задниот дел на камион на вардар. Со секој пристоен пушка, тоа би било лесно шут, но со карабин, тоа е друга работа. Тоа беше дизајниран за краток опсег на снимање. Тој одлучи да оган целосна автоматска salvo во надеж дека оружјето ќе биде доволно точни.
  
  
  Тој го притисне на задник на пушка да го неговото рамо и гледав во краток џеб. Како светла леќа се претвори во мојата насока, на заповед, дошле од врвот на наклон зад мене.
  
  
  Тој се повлече чкрапалото и одржуваат тоа. На карабин затресоа и пропуштени својата цел. Тој ја спушти оружје малку и отпуштен од работа повторно. Овој пат објективот разнишана и светиот светлината излезе. Тој се сврте на барел на неговиот карабин кон најблиската двајца чувари и отпуштен broadside. Тие двајцата падна, и околу нив чкрапалото на своето оружје и отпуштен од работа бесцелно во воздухот.
  
  
  Потоа, неговиот, снимен во еден човек, во каки, со големи раце, но Stahl не се чека да се види дали нејзиното его хит или не. Тој leaped надолу падина и паднал во водата во долг, стабилен скок. Дури и со floodlight исклучување, има доволно светлина на плажа да ме види. Потоа, по неколку силни удари, тоа исчезна, и нагло се менува курсот, пливање, паралелно на брегот. Тоа беше вистинскиот потег; зад мене, куршуми биле спуштени во водата, по насока јас првично се избрани.
  
  
  Бар дури до пристаништето и да се појави неколку пати со бескрајна грижа, gasping за воздух. Луѓето на брегот мора да има мислев дека се движело отворено за Воскресението на Островот, бидејќи никој не е во потрага во мојот правец. По постигнување на пристаништето бар, тоа остана во сенка на столбовите. Ако Chyna имал никаква смисла, таа ќе биде на половина пат низ каналот до сега, но морав да бидете сигурни; по последниот час, нејзиниот мозок не чини да се функционира многу добро.
  
  
  Мин чекаше за неа за неколку минути, пливање под клупа. Ако не е повик од неа, можеби некој ќе биде доволно блиску за да ме слушаат. На крајот, тој одлучи дека ако таа не беше на патот сега, тоа е нејзиниот проблем, дури и сам да канал.
  
  
  Ми беше на половина пат таму, борба против една силна струја помеѓу две островчиња, кога нешто swirled отвори пред мене. Тој застана и инстинктивно се влечат нозете нагоре под него. ајкулите!
  
  
  Секој кој вели дека тие не се плашат од ајкули е идиот или лажго. Особено во текот на ноќта во тропски води. По сите, ова е ih елемент, каде што луѓето се несмасна пливачи во најдобар случај. (Од друга страна, ми се чинеше дека ако јас некогаш налетав на ајкула на плажа, јас ќе имаат предност.) Тој чекаше за неа, неговото срце удар, обидувајќи се да се види каде се крие суштество.
  
  
  "Еј, Ник!"
  
  
  Таа hissed во моето уво, толку блиску што јас би се покачи, ако тоа биле физички возможно.
  
  
  "Водата е добар, не е тоа?" Таа допре мојата рака, разиграно распрсна вода врз мене, и дури и подалеку со моќни удари.
  
  
  Се смеев и да се следат во нејзините стапки; во нејзината облека, јас не се во моја моќ за да се задржи со Nah, и во исто време ние достигна пристаништето Бар на Воскресението Островот.
  
  
  Наоѓање на облека за nah беше полесно отколку што се очекуваше. Таа само го позајмува голема крпа околу wheelhouse на еден од големите круизери.
  
  
  Таа се насмеа целиот пат назад до хотелот и ми беше мило што таа не инсистира на возење во кабриолет себе, бидејќи по се што ние би биле преку, јас не гледам поентата на паѓа во палма. Таа укажа на страна влезот на хотелот, а ние отиде назад по скали без да бидат забележани - не е тоа многу важно. Јас не мислам дека пред очите на една згодна, насмеани девојка одење во машка соба во Dubla Cay, околу полноќ, ќе се крена многу прашања.
  
  
  Во собата, таа истури себе рум удар - немаше повеќе шампањ-и јас дискретно селектирани стапици јас би го остави зад себе. И, тие не го допре, што значи јас не се имате било какви посетители, тој беше доцна во ноќта, или тие беа прилично проклето внимателни.
  
  
  'Прекар?'
  
  
  Неа, погледна затвори. Таа беше седи во подножјето на кревет, косата врзана за крпа околу градите. "Ако го соблече овие влажна облека, ние би можеле да се исуши уште една со друга."
  
  
  Со тоа, таа untied крпа и раце ми его, тогаш започна масажа мојот коса и нејзината веројатно постави светскиот рекорд за најбрз се соблечам. Нашите ноќ, како што се испостави, беше само почеток.
  
  
  
  
  Поглавје 10
  
  
  
  
  Кога се разбудив следното утро, таа не беше таму. Тоа се случило со мене, тогаш тоа јас дури и не знаат каде таа живееше во еден хотел, во една куќа? Па, јас бев сигурен дека ќе ја најдам, ако јас се потребни за неа.
  
  
  Ништо не беше водат за исчезнати од мојата соба освен мојата стара облека, кој посочи дека јас мора да се скромни во зората. Тој chuckled како тој зачекори во туш и воведе Chyna на еден смирен. Тоа и не е толку лошо.
  
  
  За разлика од неколку гребнатинки, модринка на нејзиното колено, и пурпурна печ на нејзиното рамо лево од Chyna заби во ѓубре за долга ноќ, ова беше во прилично добра форма. Потоа брз појадок во нејзината соба, отиде downstairs да се задржуваме на плажа кабриолет.
  
  
  Тоа веќе беше жешка средината на стомакот утро, и додека возите минатото mimmo Голф Павилјон, таа видов неколку играчи кои чекаат во ред. Не постоеле многу посетители во харбор, иако имало неколку мали едрилици plying канал. Црвено-соочуваат човек облечен во едрење капа со повеќе злато од адмирал е мавтаа луто во униформиран полицаец. Тој слушнал зборовите "крадци" и "крпа," успеа да ја задуши смеат, и trudged назад кон барот.
  
  
  Chyna е брод беше таму, moored исто како кога ние лево ноќта пред. Беше ова исто марина? Јас не бев сигурен, но мислев дека е така. Тоа беше јасно дека луѓето на судниот ден Островот се вратија на брод преку ноќ, но како да не знаат каде да се стави на его?
  
  
  На glint во двоглед на другиот крај од каналот даде ревматизам. Сигурни. Ладнокрвни убијци, мажите мора да се забележи Chyna кога таа ја презеде брод надвор за возење.
  
  
  Јакната е уште лежи на кабината душеци, лошо другиот, и мојот џебови биле претворени внатре кон надвор. Тие не може да дознаете нешто од пребарувањето тоа; Его го купи тоа на начин на југ во Атланта, а немав ништо во мојот џеб, но полесни и цигари - не дури и мојот посебен бренд со злато држачот.
  
  
  Тој собрал своите јакна и slung во текот на неговата рака. На патот назад, црвено-соочуваат адмирал ме погледна сомнително, но јас го игнорирал него. Тој не беше само една гледа мене.
  
  
  Herridge беше стои на врвот на еден рид во близина на пистата, облечени во бледо сина jumpsuits и широк обод цвет шапка. Его е широк усни завиткан во знаејќи насмевка. Отидов до ридот во его насока.
  
  
  "Ти си до рано, Г-дин Walton."
  
  
  "Не е толку рано. Сонцето е сјае на небото за неколку часа сега ."
  
  
  "Ах, но јас мислев дека луѓето кои се вклучени во вашата e-mail бизнис се секогаш спие до пладне."
  
  
  "Не кога тие се на одмор," реков јас.
  
  
  "Дали ви се допаѓа Двојно-К?"
  
  
  "Зошто е таа тука?"
  
  
  Тој погледна остро во јакната, а потоа во Chyna на пловилото. "Очигледно", рече тој.
  
  
  "Дали сте се вее на Нови Промисла денес?"
  
  
  "Секој ден, Г-дин Walton, времето дозволи."
  
  
  "Дали некогаш ви се случува да Флорида?"
  
  
  "Многу ретки лекови оние. Од време на време, гостин е доцна за поврзување на авион и да се бара посебен патување, но не и делови. Тоа е скапа, и Doublé Cay не уште се жалите за луѓето кои се подготвени да платат без напор за такви работи."
  
  
  "Освен Греди Ingersoll."
  
  
  Тој се двоумеше за момент, а потоа се насмевна непречено. 'Но, се разбира. Тој е сопственик на тоа."
  
  
  "Не ти донесе его тука кога тој за прв пат дојде тука?"
  
  
  'О, не. Добро направено=) само два, речиси три месеци.
  
  
  'Всушност. Јас кренав раката и заврте. "Г-Дин Walton."
  
  
  Нејзините престана.
  
  
  "Дали сте заинтересирани во учење нешто за Г-дин Ingersoll?"
  
  
  Неа, изгледаше отворено во него. 'Зошто да не?'
  
  
  Тоа е долго, досаден ден. Тој отиде низ ходниците, погледна преку продавниците, и го освои педесет долари во chemin-де-fer казино. Сепак, дилер беше жал ми е што бев замине, што не е изненадувачки. Ако сè главно ги задоволува долга коса и гитара играчи, тогаш сигурно не многу се случува во казино; овие пареа само не игра - најмалку не ми се допаѓа.
  
  
  Еден ден тој одеше по седмиот кат коридор за да се Herridge соба, надевајќи се да се добие уште еден поглед во текот на ѕидот на Де Doublon имот. Но, имаше Не се Наруши знак на врата се справи. Единствената разлика од симболи кои беа дадени за секој гостин беше дека под печатени зборови беше напишано во молив: "Верувај ми!"
  
  
  Специјална порака е наменета за мене, и верував во тоа. Herridge имаше професионална компетентност што отиде подалеку егото на џет-поставување способности; тоа беше како да, ако ние би ги научиле истото во едни на други, и тоа ме натера да се чувствувате несигурен. Имаше многу фрустрирачки и странци во оваа задача да се чувствуваат потреба за надворешни странец. Решив да не се грижите за Herridge само уште, но јас не заборавајте него.
  
  
  Не кога Де Doublon зеде уште една прошетка по должината на ѕидот, и не најде ништо освен на претходниот ден. Нема сомнеж дека ќе биде во можност да се најавите, но дури и ако нејзината го направи тоа без поставување исклучите алармот бел, ова веројатно не би добиле ништо. Конечно, кога група на момчиња и девојчиња биле повикани во секој неколку дена, беше јасно дека нема ништо да се најде надвор од хотелот.
  
  
  После она што се случи минатата ноќ на Последниот Суд, јас немам сомнение дека нешто се случува дека е потребно да се истражува. На corkscrew, од друга страна, беше дали јас би можел да бидете сигурни на нејзиниот дека овој има нешто да се направи со Греди Ingersoll. Задачата на пронајдат поврзаноста помеѓу Три - на чело Проектили Водство Систем, Интимни Шест, и Греди Ingersoll - ако мажот во Doubloon навистина беше Греди Ingersoll-почна доста едноставно. Но, работите добија толку проклето комплицирано тоа што требаше да се јавам Hawke да се каже em дека итна акција е потребно, и тој може да го направи тоа, ако јас требаше да се чека уште еден ден за нешто да се случи.
  
  
  Но тоа не беше потребно. Лижење, во вечерните часови земав моето место веднаш до базенот, и видов како потенцијални навивачи на ih машки колеги беа собирање околу мене. Тие имале густа брада.
  
  
  "Еј, човек", " ему реков. "Видов вчера кога сте биле во внатрешноста на надворешниот ѕид." Тој укажа на базен.
  
  
  'О, нели? Како знаеш што?"'
  
  
  "Ми беше горе во друга соба, и што може да се види од вас."
  
  
  "Да, се прилагоди, човек. Ништо да се грижите, но еден куп на серковци и еден стар човек кој сака да се погледне во нив. Дали ви е јасно?'
  
  
  "Она што е тој, гледајќи?"
  
  
  Тој почнеше obscenely. "На sien, другар. Само sien.
  
  
  Тој ишмркав contemptuously. "Што потоа? Девојки на вода велосипеди? Еден куп на pot-пушењето личности? Ајде!'
  
  
  Тој даде голем стегање, изработка на целото негово тело се тресат како када ванила сладолед. "Она што може да се види околу тоа хотелска соба беше ништо, човек. Она што се случува внатре дава стариот човек задоволство."
  
  
  'Дали сте сериозни? Во хотелот, што значи?"
  
  
  "Сум бил таму неколку пати." Тој почнеше. "Ако имав ти каже што се случува, ќе го чукна на врата за да се биде да."
  
  
  Неа, се потпре грбот и затворени очите, затворање од разговорот. Тој ми кажа колку што таа не, мислев дека тој треба да се рече, и тој не сака да звучи премногу нетрпеливи.
  
  
  Сонцето беше тоне под хоризонтот кога тој ги видел помине низ портата. Антон доведе на патот во нејзиниот вообичаен долго beaded фустан. Таа беше придружуван од два долга коса мажи во темни костуми, двајцата руси, со арогантна самодоверба, што би се гледаат на лицата на младите, надежни газдите на multibillion-долар корпорации.
  
  
  Нејзините, гледајќи ги прошетка низ базен. Од време на време, Ангела ќе престане да се зборува за една девојка тука, или група на млади луѓе таму. Таа не се погледне во нашата насока за момент, но мал делегацијата беше наслов на нашиот пат. Тој се потпре грбот и речиси гмечи очите затворени.
  
  
  Тие дојдоа да се лижат. На брада масти човек застана, неговата палците скриена во корселе на неговиот шарени коленото должина пливање водови. Неколку девојки во групата, исто така застана, автоматски се извршува своите раце преку својата коса. Антон и нејзината придружба запрен од страна на мојот кочии longue. Тој ги отвори очите и погледна неутрални.
  
  
  "Ах, Г-дин Walton," Ангела purred.
  
  
  Тој климна со неа. "Тоа е од мене.'
  
  
  "Мојот шеф ме замоли да ги покани луѓето да се Де Doublon на ... една партија. Дали сакате да дојдете?' Ова се двоумела со голема affectation. "Сега?'
  
  
  "Освен ако имате итна бизнис."
  
  
  Таа седеше пред мене, сонцето зад неа, и тој може да мирис нејзиниот шампон и сапун. Нејзините стигнав до. "Не знам зошто да не", реков.
  
  
  Нејзините очи беа речиси на ниво со рудникот, и како уште како статуа е. Некако, Ај успеа да се насмевне, без отворање на нејзините усни. "Добро. Па што тогаш?
  
  
  Остатокот од мојата мала група по нив, иако тие не беа поканети. Angela не чини да се забележи како таа одеше serenely заедно со базен, намигнувањето девојка тука и еден млад човек таму. Кога стигнавме на портата на Ston де Doublona, група од околу дваесет и пет луѓе се собраа таму. Ангела, се сврте кон мене. "Се надевам дека ќе имате добро време, Г-дин Walton."
  
  
  "Сигурен сум дека тоа ќе биде."
  
  
  Со старомоден копче виси од еден од нејзините многу ѓердани, Ангела отвори метална врата и се наметнува ih во внатрешноста. Таа нè доведоа внатре, и двете blonds наредени во задниот дел. Останав блиски до Ангела како што одеше по кривулестиот пат граничи на двете страни со бујна, шарени цвеќиња, кои доведоа до лагуната. На другата страна на широко пространство на вода беа неколку дрвја, каде влезот на тунелот на морето замисли тоа, и каде слабо блесок на бела трупот можеше да се види тоа. Тој претпоставил тие беа Ingersoll hydrofoils, и тој се сети каде што тие се.
  
  
  Ние одеднаш стигна до расчистување, и поминале низ широк плоштад помеѓу ин и лагуна брегот. Подоцна, сонцето сè уште беше амбиент, допирање на шарени плочки поставени во сложена мозаик. Една од девојките во нашата група, очигледно чувство дома, dived во водата и се искачи во еден од вода велосипеди лебди во лагуната. Момчето проследено со неа, а момент подоцна тие беа ангажирани во минијатурна поморска битка. Мал број на бели-обложена службеници се појави од зад криви ѕид кој се опфатени пред анот. Тие беа вршење на коцки пијалоци, еден куп на ракчиња, парчиња на hummer, и другите прехранбени производи. Касета за снимање на рок бендот почна да пуштате музика преку звучниците скриени во зеленило; некои од девојките почна да се ниша и twitching како со рефлекс, проследено со неколку момци. Тоа не презема долго за да се добие овие луѓе танцување.
  
  
  Таа сакала да види Ангела, но, таа не беше таму. Чувство малку срам, тој го крена лента со висока чаша и sauntered во текот на оградата на ѕидот. На крајот на виткајте, таа дојде преку висока ограда опкружен со тесно распоредени железо барови, прелиена со смртоносна шила. Тоа беше, исто така видливо од предниот дел на хотелот, со длабоко опфатени verandah се протега низ целата негова ширина и масивни двојни врати во центарот беа затворени. За ролетни во предниот дел на некои од прозорците таа виде огнен светец, но ништо повеќе. Јас hadn ја видел нејзината ден пред тоа, и немаше никаков знак на било чувари околу Herridge соба, но јас не би видел со неа во сенка на тремот, како и две лица седат во темнината, гледајќи внимателно.
  
  
  Се вратив назад во група со лагуна, се прашувам дали јас би го погоди уште еден ќорсокак.
  
  
  Девојка која секогаш сакаше да седне на нозе стуткав до мене. "Немојте да мислите дека тоа е голема?"
  
  
  "Да", реков sourly.
  
  
  "Еј, но тоа не е ништо. Почекајте додека да се влезе во ритам.
  
  
  'Во што?'
  
  
  'Yes. Тоа е само загревање, ангел. Таа се протегала од грбот да ми покаже како весела, таа може да биде, јас patted неа на назад само затоа што тоа изгледаше како само љубезен нешто да се направи. Покрај тоа, ми се допадна.
  
  
  "Ви се случува да пушат?" Таа се праша, го удира со лакто ме нежно со нејзиниот колк. 'Можеби."Неа го покрена чаша во својата рака за да се покаже дека пиев.
  
  
  Таа погледна во него и со презир. "Ох, тоа срање? Ако Греди има овој голем медиокритет?
  
  
  "Во ред, јас ќе се види тоа." Нејзината голема еј насмевна и требаше долго sip на светлината пијалок. Тој има вкус на човештвото, и заклучи дека ова не е најдоброто место во светот за таен агент да се напие некоја непозната супстанца.
  
  
  Тоа е добивање на темно брзо, но надвор светлината не беше на. Некои од млади луѓе околу нив веќе беа на високо; а дебели девојка со маскара покриени очи беше пушењето цигара големина наргиле цевка и преземање на долг, бавен puffs, puffing acrid чад околу неа ноздрите. Таа виде дека сум бил во потрага по затвори и дојде во текот на мене, е подготвен да ги споделите нејзините радости со мене. Тој glanced брзо во друга насока, тогаш одеше полека до работ на лагуната, започна неговите сандали, и dived во вода.
  
  
  Тоа беше топло на површината, но само под него беше студено и темно. Кога тоа беше закотвена неколку инчи, не е еден светец да навлезат, и има нешто да ги смири и опасни во длабочините дека брзо крена ми се врати. Тој почна да се чекор на & nb и се движите во бавен круг. Сонцето беше премногу далеку надолу за да ја видите бели трупот на другата страна на лагуната, и околу камен-отвори банките, палми и друга вегетација фрлија длабоки, темни сенки. Откако таа беше забележан од страна движење во тунел влез, но тоа се запре пред да его може да се идентификува.
  
  
  Јас се искачи на метални скалила, и службеник веднаш раце ми огромна бела крпа, која јас се сушат надвор. Нејзините почнаа да се нетрпеливи; неговата доби апсолутно ништо од ова yahoo.
  
  
  И тогаш тоа почнува да се случува. Одеднаш, двајца мажи во темни костуми се појави, и во исто време, музиката престана. На гости гледал нестрпливо.
  
  
  "Секој сака да дојде во?" The tallest човек во темен костум побара, и не знаев кој е тој беше затоа што тој бил единствениот маж во Интимни Шест со темна коса. Его беше наречен Воз, и во слабо светло изгледаше големината на локомотива.
  
  
  Corkscrew е его беше се сретна со неповрзани хор на "Да" и "да се задржи на Пари". Тој укажа на портата. 'Ајде, тој е на чекање за нас".
  
  
  Школка е "воз" е понапред од нас, насловот на отворената врата во метална врата. Во сенките на секоја страна од тоа, видов неколку мажи во бела боја. Немаше оружје во очите, но јас немам сомневање дека тие ги имавме корисна. Како што одеше низ врата и излезе на тремот, нејзиниот татко мисли ние изгледаше како група на затвореници се собрале во комплексот.
  
  
  Голем двоен вратите беа отворени, и во внатрешноста беше долго, dimly осветлена сала, што доведува до широк скалите. Голем дел од групата очигледно знаеле каде што се случува и се пресели напред нестрпливо. Но Возот сврте главата и погледна во нив, и тие падна зад повторно.
  
  
  Дојдовме до двојни врати повторно. Воз и друг човек во темен костум ја отвори вратата и излезе настрана да дозволете ни да се помине. Одблизу, со темна коса човекот изгледаше дури и посилно, со густи црни веѓи, силна мустаќи, и wiry косата паѓа во текот на ему на рамениците. Како нејзиниот mimmo помина него, неговите очи се досадуваат во рудникот, и мислам дека го видов неговата уста грч за момент. Чувството на се заробени беше толку силна што јас се двоумела за момент, но тогаш нејзиниот проследено другите; впрочем, таа треба да е тука. Собата влеговме беше долг и широк, со таванот на неколку катови. Мека боја светла glowed сите околу себе, ниска каучи и купови на перници беа расфрлани насекаде, и мирисот на темјан беше задушувачки. Огромни постери висеше на windowless ѕидови: психоделичен цртежи, портрети на рок-ѕвезди, и еротски фотографии, кои беа речиси уметност надолу за да хардкор порно, како што снимки на две многу млади девојки и возбудени коњче. Над нас, огромна сфера, начичкана со мали стаклени панели полека се ротира, поплави соба со постојано менување на моделот на светлината, кој го создал тоа е речиси невозможно за мене да се фокусираат.
  
  
  Двојно затворени врати зад нас. Единствен излез е мала врата на другиот крај на собата. Собата не беше исполнет со нас, слугите, нашите чувари, ни луѓето во темни костуми, но високо во еден од ѕидовите имаше голем правоаголник околу стакло. Тоа требаше да биде набљудување пост на "господар" и место каде тој се појави од време на време. Јас бев љубопитен да види дали би бил почестен оваа вечер-и таа веднаш доби ревматизам, во нејзиниот tailspin.
  
  
  Стаклото правоаголник почна да светат, додека таа била целосно осветлени и транспарентен. Немаше нас, без звук, и некои млади луѓе кои веќе беа игра таква игра на клупи и перници. Парот имаше само што започна да се соблечам кога апологетски кашлица беше слушнале околу собраниски систем.
  
  
  Секој погледна наоколу, потоа се фокусираа на осветлената правоаголник.
  
  
  Долго силуета се појави, се движи бавно како што се приближуваше на светлината. Дури и тогаш, обликот беше indistinct поради врти топката ефект, но вие можете да го видите тоа доволно добро да се знае дека лицето има изгледаше како Греди Ingersoll.
  
  
  Тој прочисти грлото повторно, и видов дека тој бил масти, малку stooped човек со насмевка која беше речиси апологетски во неговиот круг, бледо лице. Кога сите очи во собата беа на него, тој почна да зборува.
  
  
  "Добра вечер, и ви благодариме за доаѓање."
  
  
  Тие го слушаа внимателно; Јастреб имаше одиграно мене неколку ленти на его гласот, и човекот горе, исто така, изгледаше многу како Греди Ingersoll.
  
  
  "Како може да знам, јас не можам да зборувам за вас директно. Но, се надевам дека ќе се забавуваат како да беа свој ... скоро ... шатор. Тој се насмевна и пошироко, горди што тој ја најде вистинскиот збор. "Ќе најдете се што сакате да пие, јаде и чад. Јас особено го препорачуваме fudge на сребрениот; јас верувам дека тие ќе бидат задоволни. Само нејзиниот барање е што вие не се обидете да понесете кој било ... закуски... надвор од просториите-Де Doublon. Она што ние го правиме за нас е една работа, но властите не ќе им овозможи бруто повреда на нивните права за правда. Еден ден овие репресивни закони ќе се укине, но сега ние мора да им се послушни. И сега... ја крена раката и gestured. "Мојот шатор е, исто така, вашиот шатор. Се забавуваат.'
  
  
  Со Его последните зборови, Сергеј почна да слабее, и на правоаголник се претвори нејасен, црна повторно.
  
  
  "Мојот Бог,"глас се вели во моето уво," тоа е секогаш иста глупост."
  
  
  Тоа беше темен, тенка девојка која беше само зјапаше blankly на Один околу еротски постери, нејзината рака одмор absently на моето рамо. Nah имаше темно цевка во нејзината друга страна; таа се зголеми на нејзините усни, требаше долго влечете, panting, и му го тоа за мене. Нејзиниот хотел одмавна со главата, но одлучи да не биде таква очигледна квадратни. Јас не гледам многу момент во тоа, но јас го направив многу полоши работи во мојот линија на работа.
  
  
  Како нејзиниот влечете заострените, девојката отстрани градник околу нејзиното бикини. Таа падна на парче ткаенина, во моите нозе и ме погледна скоро - но не сосема - отворено. Еј, таа треба да се остави на нејзиниот градник, или барем се најде човек кој е исто толку висока како што беше. Полу-голи, таа не беше точно апетитот, сите коски и слаби rosebuds. Кога таа почна да ги тргнеме нејзината панталони, телефонот заѕвони повторно.
  
  
  "Не оди," реков јас. Тој ја бакна носот и го направи својот пат низ движи толпата на друга нишка на собата. Јас не мислам дека таа ќе го пропушти мене; кога погледнав назад, таа беше сама, прави нешто интересно на раката на каучот. Музиката сега исполнет соба; тешка, татнеж ритам кој го чувствуваа како многу како што тоа го чуја тоа. Собата беше полна со чад, што уште трае светиите; со исклучок на две или три двојки и она што изгледаше како тројка, пушење, пиење, јадење и fudge се чинеше дека се најпопуларните активности - барем до сега, ferretting.
  
  
  На мала врата на другиот крај од собата, таа пауза за да се испита сцена. Како оргија, тоа е детска игра, и јас бев љубопитен да видам колку Ingersoll уживаа гледајќи ја од неговите стаклена кабина.
  
  
  Тој се потпре против вратата и внимателно се сврте се справи. Се разбира, таа не се откажат. Тој се стрча својата рака над вратата и да се најде на заклучување. Јас најдов две брави; тие изгледаше како стандардни брави. Мојот помал костим за капење, не гледам како тоа би можело да сокрие нешто, но кордон ленти на нс се измамен.
  
  
  По правејќи се дека никој не ја гледа, тој започна со скенирање на еден од ленти на рамен, флексибилен заклучување на трансферот. Но, пред ih може да се повлече на неа, на копче на мојот грб се пресели.
  
  
  Тој брзо се затворени на мал невидливи дупка со минијатурни размавта изграден во костим за капење. Нејзиниот зачекори настрана за да и го доловиме на вратата од аголот на окото, и се потпре против стенкање, обидувајќи се да се погледне како што ако ова беше engrossed во сцената под моите очи.
  
  
  Бледо-ray of light падна на нозе. Таа беше фатен од страна на Ангела е свеж мирис, и пред да можам да се сврти, таа шепотеше во моето уво.
  
  
  "Да се има забава, Г-дин Walton?"
  
  
  Ова, вели тој. "Имав повеќе пријатни искуства."
  
  
  "Сигурен сум дека тоа ќе биде." Нејзината рака беше на моја рака. "Тогаш дојди со мене; јас мислам дека ќе се најдат на овој многу повеќе да се забавуваат."
  
  
  Тој го следи нејзиниот преку половина отворена врата. Нејзиниот облак на косата и лабава облека опфатени моите очи за миг. Потоа, таа излезе настрана.
  
  
  Собата беше мала и тивко осветлена, со само еден огромен душек на подот. Девојката лежи на нс со грбот да ми беше гол, но јас не треба да се види нејзиниот лик да се знае кој што беше ...
  
  
  "Маса!"
  
  
  Таа почна да се претвори полека, но кога ја слушнав вратата се затвори зад мене, јас брзо се погледнав назад на Ангела. Таа беше седи со грбот на ѕидот, една рака, грчевито држејќи се на тока кој држеше пурпурна одежда само под градите. Нејзината насмевка беше потсмевање. Тој погледна назад во Chyna, и видов истиот израз на танчерка е лицето.
  
  
  Сослушување на шумолат на Ангела е облека на подот зад мене, тој брзо одеше во текот на Chyna. Очигледно, тоа не е средена како нормален тројка, и тој знаеше дека оваа девојка подобро... И во тој момент, јас бев убеден дека ми требаше некој да биде на моја страна.
  
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  "Се надевам дека не ми пречи ако јас се донесе вашиот фустан ова утро, Ник." Таа валани надвор од креветот и застана пред мене, чувство совршено удобно во својата nakedness. Не на сите.'Неа, знаел дека Антон беше зад мене, таа беше уште се надвор за ден.
  
  
  "Спиеше, па добро, јас не треба во срцето да се разбудам нагоре". Таа pursed нејзините усни како таа ме погледна, но чува надвор од дофат на раката.
  
  
  Таа покрена веѓа на Затвори. Имаше нешто мртов во нејзините очи, иако јас би секогаш се гледа нејзиниот со таква жива пред да се погледне. Но, таа продолжи да насмевка, како и ако нејзината беа конференција учесник нуди еј шампањ во еден бар.
  
  
  "Дали знаете зошто?" Ангела гласот беше измамник отколку што се очекуваше, што значи дека таа може да се движи како сенка. "Ти беше во право во врска со него."
  
  
  Нејзините мускули напнати.
  
  
  "Што сакаш да кажеш?'Што е тоа?', таа ќе бидете прашани.
  
  
  Тој се чувствува Ангела е кул рацете на рамениците, потоа на неговите раце, и, конечно, на неговиот бутовите. Таа гмечи ме нежно.
  
  
  "Не екстра масти. Еден човек од его возраст ... Ти си триесет, зарем не сте, Г-дин Walton?"
  
  
  "Дефинитивно," реков grimly.
  
  
  "Мило ми е што не си се шегуваше. Да, "таа продолжува," човекот од неговата возраст и професија не треба да биде во таков физичка состојба. Многу убава тело, не е тоа, драги?
  
  
  Знаев проклето добро, таа не беше зборува за мене. Таа навалена главата и погледна во мене искрено. "Да," таа се согласи. "И тој го прави таков возбудлив работи со него."
  
  
  "О, да", Ангела рече, навестување на sourness во нејзиниот глас. "Знаете сите за тоа, не ви?"
  
  
  'Но, се разбира. Ник е совршен човек ."
  
  
  Нејзиниот ласкателства беше прифатена, но тој сакаше да излезе на линија на огнот. Неа, зачекори настрана да се види ih и двете во исто време. Ова беше мојот прв поглед на голи Ангела. Во споредба со Chyna, таа беше речиси слаби во прв, но на втор поглед промени кои впечаток. Градите беше цврсти и убаво обликувани, нејзиниот колковите биле малку arched, нејзините нозе беа слаби, но и убави. На Ее на животот е мазна и рамна, и меки триаголник на косата под беше толку светло кафеава дека тоа речиси гледале светлина. Совршена промена, мислев, и во тој момент Ангела зграпчи за рака.
  
  
  "Дали мислите дека јас сум во вредност од преземање на ум на сите?" Тоа беше предизвик, а за прв пат тој го виде темно сомнеж во нејзините очи.
  
  
  "Јас сум во потрага на вас?" Nah имаше моќ што тој не можеше да се пробие без обрнувајќи посебно внимание. Јас не се мачат неа.
  
  
  "Би сакал да спие со мене?"
  
  
  Тој се двоумеше, погледна Chyna, а потоа назад во Ангела.
  
  
  'Во моментов? Прашав, се обидува да погледне безгрижен.
  
  
  'Зошто да не? Има соба за сите нас." Таа посочи со главата во огромен душек на подот во друг дел на собата.
  
  
  "Ако сакате. Јас не бев случува да се расправаат со неа; неговото чувство беше тоа Ангела беше само како опасни гол како повеќето мажи, целосно облечени и вооружени.
  
  
  Таа се пресели поблиску до мене, со тесна и малку слаба насмевка. "Дали ви е на ум и споделување на нив?"
  
  
  "Ако не ми пречи."
  
  
  'Или споделување?' Таа се потпре околу текот на моето рамо и го грабнала Chyna градите како таа ја спушти главата да лижат темна брадавица. Потоа таа се исправи и ме погледна отворено. "Дали ви е јасно?'
  
  
  "Јас никогаш не би помислил дека."
  
  
  "О, повелете, драги," Таа протестираа. "Ако сакате да се обидете тоа, го направи тоа. Но не го прават тоа толку лошо."
  
  
  "Правам сè лошо? По она што го направи минатата ноќ?" Ангела glared на Chyna како измамени жена.
  
  
  Таа воздивна и го даде мене бледа насмевка, а потоа брзо се претвори нејзиното лице bezizražajno.
  
  
  Нејзината излегол од начинот на кој повторно; нејзината беше меѓу нив повторно, и очигледно тоа не е моето место. Антон одеднаш ме прегрна, и нејзиниот лути очи нема да ми дозволи да се повлече. Јас го направив тоа бидејќи совети на мојот карлицата може да покаже дека има нешто друго во мојот костим за капење, освен мене.
  
  
  "Не сакате да го ебам мене?", таа предизвика мене.
  
  
  "Ајде, ти знаеш најдобро."
  
  
  "Потоа извадете ги проклето пливање водови."
  
  
  Среќен да го стори тоа, јас брзо да излезе и да му ја фрли ih на креветот, каде што може да се постигне преку нив и она што ми е потребно. Кога бев гол, тоа беше јасно дека бев заинтересиран за она што Ангел бил заинтересиран. Таа се загледа во мојата ерекција за долго време, но кога таа полека се потпре во, ќе се допре и го прегрна неа.
  
  
  "Не се толку алчни, бебе," таа purred, нежно гризење на моето рамо.
  
  
  Ангела очите осветлена. "Си мислел сте имале монопол?"
  
  
  Таа вели. "Не, драги, јас сум да не се себични. Но ние секогаш споделување на сè, се сеќаваш?
  
  
  'Се разбира. Со почит, исто како и минатата ноќ.
  
  
  'Зошто? Вие не беа таму, што беше јас би требало да се направи, кажете ем, не, јас имам многу љубоморен љубовница?
  
  
  Ангела bared нејзините заби, речиси growling. Таа беше за да го зграби Chyna кога вратата веднаш до креветот отвори. Јас никогаш не го забележале порано; вратата беше како inconspicuous како врата во Кејп Кенеди, ny, на тајна лабораторија, каде што бил информиран од Три-на чело уред. "Сите во право, девојки; тоа е доволно за сега."
  
  
  Воз доведе на патот во соба, проследено со две руса членови на Интимни Шест. Другите двајца беа стои на вратата, но ih не можеше да ја видите.
  
  
  Ангела glared во Воз. 'Што ви се прави тука?'
  
  
  "Знаеш проклето добро како hello kitty е." Егото насмевка беше лажни, како нејзината. "Дали сте заборавиле зошто сте се приклучи дека човек тука?"
  
  
  Антон речиси извика. "Но, јас не ве замолам да дојде!"
  
  
  "Но, ние дојде во секој случај." Воз зачекори настрана, проследено со масти човек во ниско-клуч каки од Domesday Островот.
  
  
  "Земете его е сандали," тој наредил.
  
  
  Тој мораше да се признае дека тој го започна добро, откако минатата ноќ, тој очигледно не беше да се донесе било каква повеќе шанси. Пред некој би можело да се пријде мене, нејзиниот сандали започна Воз; тој фатени ну како ѕвезда ловец.
  
  
  Други два членови на интимни шест беа наредени од двете страни на мене, кој ми кажа дека тие знаеле што тие прават; лицето најблиску до мене имаше раце како pincers и се чинеше дека е подготвен да ги користите.
  
  
  На каки-облечен човек укажа на друг човек во темен костум стои зад него. Тој влезе во собата, кој беше, исто така, на плоштадот во Ориентален стил, со огромен латинска карактеристики. Тој glanced во мене, постигнат во неговата јакна, и извади мала, сурова фотографија тоа не изгледа како да беше солза излегува преку листовите на контакт отпечатоци. Потоа тој се повлече од друга фотографија, во споредба ih, и тоа го покажа на еден човек во ниско-клуч каки, велејќи: "Тоа е него, Г-дин Tsunganos." Тие двајцата почнеше.
  
  
  "Тоа е толку едноставно како што," Tsunganos рече.
  
  
  "Ќе ги задржи парите," јас growled.
  
  
  "Видете, Г-дин Ник Картер -" Тој не се каже ништо, но јас не бев изненаден дека тој рече моето вистинско име; и јас веќе знаеше дека тој беше фатен.
  
  
  "Тоа беше од нас цел ден да го идентификуваат вашиот фото, Г-дин Картер," човекот продолжи.
  
  
  "Тоа е толку исцрпувачки за работа во овие примитивни услови, заедно со; ти мораше да лета на копното и да ги користите овие услуги таму да се поврзеш Пекинг, и ... Ох, не сте изненадени, Г-дин Картер? Тој беше насмеан безмилосно сега. "Ах, можеби вие не знаете колку што мислите дека ќе го направите; нашата организација не се всушност горат било бродови зад тоа. Поврзување линии се отворени, но, тие не мора да работат во две насоки. Дали ќе ме разбере?"'
  
  
  Се чинеше дека е доволно јасна за мене. "Вие не се согласувате со Кина тековната домашната политика кон сад", реков.
  
  
  "Дома, Г-Дин Картер?" Тој воздивна како schoolteacher кој одбива глупава студент. "Ах, ајде да речеме дека некои околу моите предци може да се нарекува его нивниот дом. Како за на одмор... -
  
  
  Тој го отфрли неговите масивни рамената.
  
  
  Јас бев во искушение да направи малку забава на него, обвинуваат него се така назад и надвор од светот токму сега, како што Јапонски војник пронајден на еден остров во Јужниот Пацифик, речиси триесет години по завршувањето на втората Светска Војна, но решив против него; не постои причина зошто да не. но тој не сакаше да го убие мене на самото место, и тој бил заинтересиран за подобра шанса.
  
  
  "Добро, во Кејп Кенеди, NY, сте имале steamboats се земе мојата слика," јас, рече, гледа во мала фото тој беше држи во својата рака. "Од fluke."
  
  
  Тој одмавна со главата. "Ти си надвор од среќа, Г-дин Картер. Нашата организација има многу членови, и секој ден ќе имаме две или три или повеќе ... erm ... туристи. Ние Easterners се сите под исти услови, се разбира, и ние сите се оди со нашите камери. Зарем тоа не е во право?'
  
  
  "Тоа е голем база," јас инсистираше на тоа.
  
  
  'Yes. Но ние, како вас, се заинтересирани за одреден дел. И на влезот во посебна област дека повеќето туристи дури и не се забележи. Ние бидете сигурни да се земе слики на секој кој оди кои вратата ."
  
  
  Тој проголта тешко. "Знаеш за тоа?"
  
  
  Его е насмевка беше како на карневалот маска. "Што мислите, Г-дин Картер? Не сме сите тука за истото?
  
  
  Тој ме удри неколку пати додека бев врзан; нс беше облечен тешка работа чизми, и тоа беше им била заклучена. Stolom и Ангела стави на нивната облека повторно-pouting, тој мислеше - и кога рацете му беа врзани, Stolom учтиво инсистираше на добивање на мојот костим за капење назад. Се обидов да се прочита нешто во очите како таа го направи ова, но таа никогаш не гледаше над мојот брадата.
  
  
  Tsunganos закачени мене на стенкање во кревет, и его очите блесна со омраза. "Што загинаа три од моите мажите околу вас минатата ноќ, Г-дин Картер, и сериозно повредени четврта." Тој groped за неговата глава, каде што тој можеше да се види жолтеникава судрат под директно црна коса. "Тоа ќе биде убаво за мене да се организира бавна смрт за вас, сега, но нема време за тоа сега. Имате збркана нашиот распоред, па мора да се отстранат веднаш. Може да се зборува за среќа."
  
  
  Тој удира мене тешко во лицето; ова, ducked и фатени на его висок удар во главата, но моите уши беа тонови.
  
  
  Tsunganos погледна внимателно. "Земјотрес до последниот момент, еј, Г-дин Картер?" Земете его. Тој укажа и на двете руса момци кои беа притисок мене да moan. "Знаеш каде што тој би требало да се оди."
  
  
  Вклучувајќи и две девојки, и јас треба да се додаде дека имало седум од нив во собата - и рацете ми беа врзани зад мојот грб. Јас не се спротивстави.
  
  
  Двајца чувари и отидов преку задната врата и во тесен, carpeted ходникот. Тие се наметнува мене надолу по скалите и во наведнат камени ѕидови коридор, влажни камења на кои се изгребани моите рамења.
  
  
  Моите чувари беа речиси идентични, но мојот внимателен преглед на ih фотографии дадоа резултати. Wilf и Кевин. Со еден пасош околу Венецуела, другиот се претпоставува дека rutabaga-ih гласови беа со Среден, Северна и Јужна Америка акценти колку што таа може да се слушне. Тие би можеле да се ѕвезди на Универзитетот во Индијана; тоа е впечаток на целосна надлежност кои тие ги креирале. Тоа беше тешко да се поверува дека овие Американците би можеле да имаат убиени мене, но јас не трошете секое време deluding себе.
  
  
  Излеговме, околу хотелот над земјата, зад хеџ околу грмушките кои се опфатени лагуна. Неколку моменти подоцна, ние се појавија во расчистување на работ на водата, со три средна должина чамци поставени директно под нас. Wilf, кој беше малку повисоки и stockier од Кевин, појдов мене во ребрата со пиштол.
  
  
  "Побрзај и се фрламе."
  
  
  Јас направив што ми беше кажано, слетување со thud на fiberglass палубата, каде што падна малку; вечер беше малку влажни со dew. Wilf проследено лесно, треснувајќи ме против оградата на мали кабината. Кевин отиде во воланот и почеток на моторот, а потоа скокна напред за ослободување на hydrofoil кабел.
  
  
  Моќен мотор rumbled како ние се сврте околу себе, а потоа се сврте кон главата за темен тунел, што доведе до морето. Кевин притисне копче на табла, забави малку, и да полета во темен тунел. Неа, видов железо оградата уште одат нагоре, а ние дури јасно под него, и потоа бевме надвор на отворено море.
  
  
  Тие се врзани мене со плетенка железо жица, што притисне многу тешко на моите раце кога јас го притисне нив. Мојот зглобовите беа крварење изобилно, кои би можеле да имаат помогна ако би се занимаваат со јаже, но сето тоа беше бескорисно да мене. Јас најдов еден околу ленти на задниот дел на мојот костим за капење, но рацете му беа врзани премногу висока зад мојот грб да се постигне.
  
  
  Wilf беше веднаш до него во пилотската кабина, се бори да добие копија, а hydrofoil крена на својата метал скии и skidded по реката. Тој ме погледна со неврзан презир.
  
  
  "Можеби треба да ве остави", рече тој, доволно гласно за Его да бидат сослушани во текот на пискав screech на моторот.
  
  
  'Зошто да не? Јас реков лесно. Јас се потпре на моите врати во однос на оградата и успеа да ги извртуваат моите раце малку, така што ова може да се постигне рака на мојот пливање водови. Тој работи на контакт патент на мали триаголен торбичка на дното на coccyx.
  
  
  Wilf се насмевна distantly, и Его е коса fluttered на ветрот. "Ако сте биле тука пред една недела, ние би си замина. За да дознаете како многу луѓе знаат за нас. Но сега... вели тој. "Тоа не е повеќе важно. Тоа е премногу доцна за да ни запре."
  
  
  "Она што се ќе пораснеш?" Таа беше прашани да се задржи зборува; имав мојата торба отворен, и ако само мојот вцепенен прсти може да се направи таа работа ... Wilf се смееше. 'Што не ти е гајле? Ако ние дозволиме да живееме, ќе дознаете наскоро доволно, Картер. Но, тоа не е важно на dell; тоа е само почеток, а луѓето како вас нема да биде таму за да ја видите темата."
  
  
  На whoosh на мотори стана послаб рев. Јас hadn ' t заврши уште; моите прсти беа уште како полнети колбаси, достигнувајќи за содржината на торбата на задниот дел на мојот пливање водови. Ски брод потона на трупот, лулка во долго се издува. Кевин погледна треперење сензор на control panel.
  
  
  "Ова е доволно длабоко," тој најави, дистанцираме од воланот.
  
  
  "Можеме да заврши тоа исклучи пред да се откажат од тоа?" Wilf праша. "Не," Кевин одржи до жица секачи. "Ние имаме растворање flex."
  
  
  Тој почнеше во мене. "Дали знаете што е ова?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата, иако знаеше проклето добро за тоа. "Тоа е синтетички чипка која е толку силна како челик додека тоа останува во & nb за два или три дена. Тогаш тоа се раствора, ќе плови слободно на корални блок сте врзани, и сиромашни Г-дин Ник Картер станува удави човек. Тоа е, ако тие можат да го идентификуваат телото, по риба е направено со тоа."
  
  
  Јас прашав. "Случај на давење со рацете врзани зад твојот грб?"
  
  
  "Ох, ние ќе ги намали кои искрени жица пред да се фрли сте overboard. Не грижете се, Картер; ние знаеме што правиме."
  
  
  "Јас навистина го цениме ова," реков sourly, чувство на мал пакет би се повлече околу мојот пливање водови.
  
  
  Пловилото летна до крај, бие горе и долу на море. Кевин отиде надолу за да мал кабината и извади парче на корални големината на плажа топката. Тој завиткани синтетички јаже околу груба розова корали, потоа се пресели на тема очекувам да се врзуваат околу моите глуждови.
  
  
  Тоа е време за мојата битка. Со вцепенен прсти, тој го отвори мал пакет тој одржа на својот грб. Црвено-жешка пожарот избил и изгорени мојот грб и ' рбетот, но јас малку моите заби и го прегрна торба да ми зглобовите. Според Стјуарт околу Специјални Ефекти, мал магнезиум факелот запален од преку три-четврт-инчен-дебело парче метал за помалку од три секунди, но тоа се чувствува повеќе како три години за мене. Нејзините, јас ја чувствував мојата кожа горат и мојот тетивите се сврти кон топење масло; ако ова беше само притискање на мојот зглобовите против жица, нејзината чувствував некоја мачно болка која понекогаш ме донесе до работ на несвесност.
  
  
  Тој започна неа, и Wilf редови назад. Кевин беше држи корални блок, и кога Его започна неа со својата гола нога, нејзиното лице беше изложен под неговата брада. Тој го соблече и замина во текот на спротивната страна на брод, се уште стискање на тежок товар. Дали тој некогаш се појавуваа повторно, но нејзиното его не го гледаат тоа.
  
  
  Јас ослободени мој зглобовите; болката била толку силна што морав да се провери да се види дали моите раце се уште се на неа. Тоа се случило, и таа беше удирани со тупаници во стомакот од Wilf. Стигна во неговата јакна, но не доволно брзо; нејзината возеше четири тешко прстите во его е грло со сите негови сила, дробење его е windpipe. Тој умре gasping за здив и се покриени моите гради со крв.
  
  
  Тој dived overboard да го измиете, а потоа се искачи назад во чамец. Судниот ден Островот беше сега да десниот бок. Сега дека мојот капакот бил изложен, тоа е време да се спроведе темелна истрага; нејзината моторот беше доведена повторно, и тогаш бараа на брод во побарувачката за оружје.
  
  
  
  ГЛАВАТА ДВАНАЕСЕТ
  
  
  На неколку метри од брегот, на бродот моторот се исклучи и да ги отфрлат сидро во текот на страна. Wilf телото беше во прилог на тоа. Его мал .25 автоматски пиштол е заглавен во корселе на мојот костим за капење. Имав широка перки нож во раката, не многу остар, но бев сигурен дека таа е поголема од Wilf е малку пиштол.
  
  
  Тој намали себеси во вода и влегуваа полека кон лента на бел песок дека glimmered dimly на месечината. Немаше никаков знак на било патрола на плажа, но јас чекав за неа, лежејќи како ниска како што би можеле на плажа, за петнаесет минути пред да се излезе на плажа и се стрча за шума.
  
  
  Овој пат, на кој маршрутата е повеќе или помалку познато,; тој се чува очите на работа светла во високи челична рамка, и како тој се приближуваше, видел луѓе шетаат по коефициенти на атмосферски густина модел. Добро време за да се изгради, јас мислев.
  
  
  Тоа одмина изложени на викимедија и се вовлекол во деловна зграда во целиот цемент блок. Преку еден прозорец, светецот може да се види на sentry стои за ден. Тоа беше добро позната на луѓето во зградата, што значи морав да бидат многу среќни или многу брзо-можеби и двете.
  
  
  Гледав низ прозорецот прво, влечење на рамката. Канцеларијата беше напуштена. Нејзиниот хотел отиде, но, го промени својот ум. Зошто бев таму sentry чувари на празна канцеларија? Ја погледна уште еднаш. На дното фиока на кабинети беше отворена, и на стол беше навалена на различен агол од ноќта пред.
  
  
  Почнав да го добиете идеи.
  
  
  Прозорецот беше премногу мал за да се прекачиш. Тоа треба да биде врата.
  
  
  Тој се вовлекол во undergrowth зад зградата и почна кашлање, тивко се на прв, а потоа погласно, како сериозен пушач. Кога тој почна да се размислува на sentry беше глув, тој појдов главата зад аголот.
  
  
  Тој coughed повторно и добиеше неговите нозе во грмушките. На sentry крена карабин на неговото рамо. Тој одржа својот здив и да се постават уште. Тој ја спушти пиштол и го зеде неколку спремна чекори кон мене. Јас сум лежи на мојот стомак, и тоа е индексирање noiselessly на правото. На sentry престана. Тој се повлече мал автоматски пиштол од појасот и го фрлил Его во грмушките, каде што тој се постават. На sentry се пресели брзо, карабин подготвени, но во погрешна насока. Неа, знаев дека тоа ќе биде долг пат исклучите, но тоа беше мојата најдобра шанса; Неа, стана, го зеде неколку брзи чекори, и dived кон ему е назад.
  
  
  Мојот зглобовите се уште гори и крварење, па тешки сечилото
  
  
  тоа не планирам глатко; кога неговото его што ги погоди неа во грбот, нејзиниот карабин достигна за активира чуварот и се чувствува на sentry е палецот навивам. Кога јас мислев дека тоа е премногу доцна, јас успеав да се добие мојата прстот на чкрапалото, и кога тој се сврте главата во мојот насока, неговите очи се затемнети. Тој падна под мене.
  
  
  Тој се бореше за неговите нозе, грабнала hilt на мечот, и влечат. Тоа беше исто толку тешко како што дојде, но иако јас сега имаше подобро оружје во форма на sentry е карабин, нејзините, јас знаев дека најверојатно ќе треба нож за да се намали водител на јаже ако јас се вратив на брод. Ако само тој би го добиле тоа.
  
  
  Јас чекав за него во аголот и се одвиваа на работници изгради рамка на зградата, а потоа падна во вратата. Јас веќе имав зема во мојата рака, и заклучување не е комплицирано, но со мојот назад кон мажите, горе, се чувствував како вечност да ја отвори вратата. Конечно, јас бев во можност да се добие без да бидат забележани, а јас бев љубопитен што тие прават таму дека тие биле толку зафатени.
  
  
  Зад стол, тој се најде мал плоштад бунари кои се стрча надолу во конкретни подот. Метални рачки лизна надолу од една страна; отидов околу триесетина метри на дното. Јас бев во тесен ходникот, осветлена со неколку ниско-ceilinged слабо светло, и педесетина метри пред мене беше затворена врата.
  
  
  Ih за безбедност беше или кален, или тоа беше толку блиску до нула дека тие не се грижи повеќе. Без оглед на тоа беше, тој се наметнува ја отвори вратата и таа се отвори; тој се фрлил самиот низ nah и во насока на карабин во просторот зад затвори.
  
  
  Тој се нашол во соба полна со инструменти, трепкачко светло панели, и со кликнување на редови на компјутери. Четири мажи во каки одговара беа собрани околу голем мапата на спротивната страна од зградата, како и нејзината пролази до за нив, нејзиниот видов преглед на ее од источниот брег на Флорида, за да Мериленд.
  
  
  Tsunganos видел мене во прв план. "Картер!" тој growled, и уште еднаш морав да се даде на ему својата поради: его рефлекси не престане во его знаме на дозвола за извршување. Тој ducked на правото и се најде на карабин propped против табела; нејзиното его не сакаат да го убие неа - не сеуште, па тој се внимателни цел и го стави куршум во ему е рамо. Тој jerked на страна и падна на конкретни подот како крв spattered неговата кошула.
  
  
  Другите зеде покритие; нејзиниот шут погоди еден од мажите, околу, и тој падна, иако тој не можеше да се види каде Его го удри. Другите две dived во ред на компјутери. Тогаш тој се префрла автоматски режим и отпуштен од работа во високи сива кабинет, проследено со пријатен туш на искри и мирисот на горење изолација.
  
  
  На неа, тој се сврте кон Tsunganos - премногу доцна. Сега тој имаше свој оружје во рацете, и тоа беше насочена директно во мојата глава.
  
  
  Кога неа, dove на земјата, нејзината слушнав пукам на его карабин и почувствува остра осилото кога gawking очи изгребани мојот врат. Тој се префрлаат два пати пред да се спречи да се цел; јас не имаат време да се префрлат на еден истрел, и со еден повлече од активирањето, тој удирани со тупаници шест дупки во Tsunganos ' лицето и градите.
  
  
  Немаше време да се извини; Неа, стана и тргна во текот на горење ред на компјутери.
  
  
  'Покаже себе си! Јас roared.
  
  
  Другите две не се одговори, но слушнав една тешка незгода scuff на подот. Нејзиниот мобилен squatted на метален стол и Stahl чекаше. Шум на компјутери скрши тишината. Додека се чека за неа, за неа, погледна во голема мапа на звучи и видов црвениот pinheads закачени на Флорида брегот северна на Мајами. Во прво време, јас мислев дека тоа е Кејп Кенеди, NY, но потоа видов кејп дури и подалеку на север. Што се постават меѓу она што беше погоден цел и цел за што?
  
  
  Один Рое на кријат луѓето одлучи да се обиде да избега и се стрча од зад компјутерите да се нурне за Tsungano карабин. Тоа беше запрен од страна его отпуштање пукал во секое племе, и его е плаче одекнуваше сликовито во висока простор. Тој стркала назад и назад како боли, неговата жолта пребоеност на претворањето на морничава сива.
  
  
  Последната личност е на чекање за неа. Имаше долга тишина пред тој зборуваше.
  
  
  "Картер?"
  
  
  Провинции.
  
  
  "Јас немам пиштол."
  
  
  "Излезе и да покаже тоа."
  
  
  Имаше пауза, а потоа рака се појави зад аголот на компјутер случај. Рака беше празен.
  
  
  "Во ред, bye. Сега се види остатокот."
  
  
  Тој излезе со двете раце во воздух. Тоа беше човекот кој ме идентификува со Tsunganos.
  
  
  "Дојди ваму," јас нареди.
  
  
  Тој се пресели претпазливо, како ако подот беше лизгава. Кога тој беше десетина paces далеку, таа motioned за ему да престане.
  
  
  "Картер ... јас сум во болка."
  
  
  'О, нели?'
  
  
  "Мојот глуждот. Можеби тоа е скршен.
  
  
  "Тогаш сте во среќа, и други. Сега, брзо. Кажи ми, што значи се тоа?
  
  
  "Ова ... тоа не е ништо."
  
  
  "Не, секако не."Јас кренав мојот карабин, така што тоа беше вперени во ему е лицето. "Пробајте со друга ревматизам третман, и овој пат добра."
  
  
  Човекот лижеше неговите усни, и его очите flickered наоколу. "Мене ... јас не можам да кажам ништо."
  
  
  Не можев да си дозволат да го играат игри, па јас се стави куршум во его е подигната рака. Тој извика, очите широко со страв; кога тој се обидел да го дофати нејзиниот повредени рака, на ему беше опасни по нејзиниот со карабин. Тој одржа рацете нагоре како пот избувна на челото.
  
  
  "Следниот gawk ќе оди преку лактот." Јас не бев сигурен колку снимки имав лево, но јас не се осмелувам да ги проверите.
  
  
  "Не, не! човекот вчудовидено праша. "Јас ќе ви кажам! Јас ќе кажам тоа! '
  
  
  Тоа беше мојата глупава грешка за да не обрнувајќи внимание на човек кој би пукал во неа забиваат во колената. Тој имаше уште еден карабин пред знаев дека тој се движи, и тоа е веројатно само мачно болка на егото повреда која спречува его е првиот истрел од удри мене. Тој ducked зад чаир повторно.
  
  
  Его: вториот истрел беше сто проценти точни. Човекот таа беше interrogating lunged ја препратите, а потоа се распадна во чаир и речиси падна на врвот на мене, gawking како што беше фатен во вратот. Како тој се наметнува на телото далеку, тој слушнал уште еден истрел , а потоа молк.
  
  
  Тој погледна внимателно околу стол и застана. Последниот човек лежеше покрај Tsunganos, сеуште се држи на карабин во неговата уста. Groan Его е назад картичка беше тетеравење со светла црвена крв. Пред да направите било што друго, тој ги разгледа четирите тела. По потврдува дека тие се мртви, тој ги разгледа мапата. Еден куп на pinheads беа закачени да Palm Beach, што значеше ништо за мене. Но, фини линии исцртани на мапата од една мала точка во Бахамите ми рече дури и повеќе.
  
  
  Тие предводени од Domesday Остров до нивната дестинација - сите освен една. Оваа линија се стрча по должината на целиот брег во права линија, да се движи во внатрешноста на југ од Кејп Hatteras. Тоа дојде до Вашингтон, и тој смета дека тие не треба pinhead за да ја означите оваа цел.
  
  
  Јас hurriedly барав на четири столици во собата, но не најде ништо повеќе корисни отколку неколку нацрти и компјутерски исписи, што се чинеше како gibberish за мене.
  
  
  Но тоа беше јасно дека ова е некој вид на контрола соба, и ова доведе до логичен заклучок дека нешто се случува овде на Domesday Островот.
  
  
  Со задник од карабин, таа исфрлени сите сензори на панел, и се вратив назад на вратило што доведува до заводот. Истрчав надвор од вратата и ducked во undergrowth, не забележувајќи никого во рамките на зградата.
  
  
  На hydrofoil брод беше местото каде своето его имаше лево тоа, закотвени. Тој се намали на линија со тап нож, а потоа се сврте на моторот и да се возеше полека далеку од банката до ferret беше безбедно на полна гас. Тој пловел назад до Воскресението Островот и се упати за на плажа веднаш до хотелот.
  
  
  Јас намали брод, излезе на плажа, и одеше во текот на тротоарот таа ми покажа. Тоа не беше се додека не влегов во мојата соба што сфатив дека не имаат клучна со мене, па јас морав да го користам мојот заклучување зема повторно; оваа задача беше да стане разбира бакшиш за отворање на брави.
  
  
  Тој го соблече своето пливање водови, туширани, се применува лекувам на неговиот изгорени зглобовите, и го испитуваше куршум рана на вратот. Тоа беше голем, но површна рана, и тој ќе се стави Бенд-Помош на него и го стави на темно turtleneck џемпер и панталони.
  
  
  Нема сомнеж околу тоа сега; Wilhelmina и Хуго дојдени од сите краишта на засолниште. На Luger се натоварени, подвиткано Его во мека кожа рамо holster, тогаш подјармат на stiletto да левото надлактицата. Тој го фрлил на сините јакна. Тој погледна во часовникот, тој си замина во својата соба. Тоа беше тешко да се поверува дека вечерта беше уште на почетокот.
  
  
  Нејзиниот крена соба копче на табелата подолу, одеше преку mimmo лифтови, и се враќа назад до казино. Како и обично, публиката беше мала, но не бев заинтересиран; отидов во кабаре.
  
  
  Комичарот беше на сцената, што значи тој не би се вршат за околу половина час. Јас не знам дали јас би можел да се чека толку долго пред да се направи контакт со неа, јас дури и не знаеме дали таа ќе се работи таа вечер. Тој нареди да пијат, се чекаше шанкер да го направи тоа на другата страна на шанкот, а потоа брзо одеше низ вратата, што доведе директно на сцената.
  
  
  Отидов на една мала лет на скалите и се најде себе си во тесен ходник меѓу купишта на гајби и ред на шкафче соба врати. Либански акробати седна во тесна соба, но тие не се погледне во мене како ми помина.
  
  
  Се обидов тоа три дена пред да се најде Chyna е шкафче соба. Таа седел пред огледало, облечен само во долниот дел на нејзиниот костум, и имаше пердуви околу тоа. Тој падна внатре со Wilhelmina во неговата рака.
  
  
  "Ние треба звук,"јас hissed, што укажува на Luger.
  
  
  Нејзините очи проширува како таа се сврте кон мене. "Ник!" вчудовидено праша таа.
  
  
  'Yes. Чувајте ги вашите раце каде ih може да се види со неа."
  
  
  Таа се обидуваше да застане, држи надвор рацете од мене. "О, верувај ми, Ник, тоа не е имела идејата дека тие се случува да те убие !"
  
  
  'Секако не. Се нагоре. Стави нешто."
  
  
  Таа доби полека.
  
  
  "Носат нешто?" Тоа беше истата насмевка повторно-речиси. "Немаме време за ова, драги. Побрзајте, или јас ќе се стави во твоето место веднаш."
  
  
  Таа седеше motionless и се загледа во моите очи, тој знаеше што го виде таму.Оваа убеден во нејзината дека јас не се шегуваат. Таа зеде нејзината облека од столот и ги стави на. Тоа беше мојата облека.
  
  
  'Каде одиме?'Што е тоа?', таа праша, нејзиниот глас малку тресење.
  
  
  "Постои начин за излез тука?"
  
  
  Провинции.
  
  
  "Тогаш ние ќе поминат низ таму."
  
  
  Ние одеше по ходникот, од задната врата, и дојдоа до сега познатите страна на вратата. Таа одеше со главата одржуваат висока и не се погледне назад, додека Еи остана неколку чекори зад Затвори. Таа застанале на врвот на скалите и погледнав назад.
  
  
  "За вашата соба?"
  
  
  "Како што претпоставил."
  
  
  "И вие не може да дури и да чекаат за шоуто за крај? Колку убаво од вас.'
  
  
  'Побрзај.'
  
  
  Во собата, ее наметнува нејзиниот надолу на кревет за тешко е доволно за да се гази неа малку. Нејзините очи полни со сомнеж за момент, а потоа тие почнале да талкаат повторно.
  
  
  "Така што избегал од нив. Таа е толку среќен за ова, Ник.
  
  
  'Да го испуштите. Она што го прави оваа ситуација, значи во Последните Судот?
  
  
  "Ова ... јас навистина не знам."
  
  
  Тоа беше цел на Wilhelmina Ај е лицето. 'Обидете се да одговорите повторно.'
  
  
  Таа нека облека слајд исклучување на рамениците. Јас се преселив мојата лева рака и нека Хуго е stiletto слајд во мојата рака, така што таа можеше да го види тоа. Тој знаеше за неа.
  
  
  "Ти не би ..."
  
  
  "Јас немам многу време, драги. Одговори ми."'
  
  
  Таа ја спушти главата и sobbed во нејзините раце. "Мојот татко, Ник. Тој е во кампот. Ако тие се најдат надвор, него, ги кажам... -
  
  
  Постојат многу татковци во кампови, " ми рече остро. "Зборуваме...'
  
  
  Таа го воскресна нејзиниот лик, и солзите беа реални.
  
  
  "Искрено, Ник, јас не знам многу за тоа. Првично, тие рекле дека се прави нешто за да се ослободат мојата земја, но пред некое време сфатив дека ова е лага. Кога јас речиси загина минатата ноќ...
  
  
  "Речиси се." Дали мислите дека тие, всушност, ќе го направи тоа?
  
  
  "Кој знае? Таа никогаш не била да Domesday Островот; тие ми нареди да не оди во близина."
  
  
  Јас се двоумела; тоа не е важно ако таа се излажав или не, затоа што јас веќе знаеше дека доволно за Последниот Суд.
  
  
  "Мора да ми веруваш, Ник." Имаше забелешка на хистерија во нејзиниот глас сега; тоа беше совршен.
  
  
  "Како не ти помогне нив? Она што беше вашата работа?
  
  
  "Јас не направи многу, тие само ми кажа да го пријавите секој кој поставуваните прашања во тишина."
  
  
  "Како е таа?'
  
  
  "Јас никогаш не сум им кажал за вас."
  
  
  'Секако не.'
  
  
  "Јас Не сум Дури и Ангела?"
  
  
  Таа ја спушти главата повторно, и нејзината густа коса покривање на нејзиното лице. "Таа не прашувај ништо. Ништо не ми се допаѓа. Кога овие луѓе влегол во собата вечерва, јас бев само како изненаден, како што беа."
  
  
  "Кој ви испрати да се зголеми Двојно C?"
  
  
  "Мојот агент. Се колнам во мојата мајка гробот." Таа преминал себе брзо. "Тие дојдоа да ме кога таа беше тука за еден или два месеци. Тие рекоа дека знаеше за мојот татко, рекле дека сакаат да им помогне на ослободување на мојата земја. Но подоцна таа сфати дека тие се лаже, бидејќи тие рече и мојот татко ќе бидат убиени ако јас не го правам она што го рече."
  
  
  Јас не научат нешто ново од неа. "Добро. Толерантна, јас ти верувам. Сега кажете ми како да се дојде до De Doublon." И не мислам дека низ портата.
  
  
  Таа погледна нагоре и малку нејзината усна. Конечно, таа климна. "Не постои начин ..."
  
  
  По врзувањето на неа се со ленти од лист и појас на неговото облекување gown, тој отиде назад по скалите и одеше брзо по плажата за влезот на тунелот, што доведе до лагуната. Јас се потребни за да се оди на пливање вечерва, барем уште еднаш, но овој пат јас ќе имате оружје што може да се потпираат на.
  
  
  
  
  Поглавје 13
  
  
  
  
  За време на Забраната, Де Doublon служи како главна транзитна точка за рум шверцерите, кога забрането порти беа инсталирани во близина на заливот, како и скриени копчиња што го отвори ih на двете страни. Кога Греди Ingersoll купил остров, тој ја напуштил систем непроменети, дури и со користење на далечинскиот управувач лансери што работел од hydrofoils. Тоа не беше безгрижно; понекогаш Ingersoll мисла, дури и ставање други бродови во лагуна, кои не беа опремени со remotes. Но, тоа беше невозможно да се достигне рачка од каде било, но брод во заливот - или речиси невозможно.
  
  
  Конзолата е една мала точка на страната на пешачки мост, малку полесни од остатокот од камен и бетон структура. Единствениот начин да се постигне тоа е да се искачи над работ, и се фатил за копчето кога ќе падне во вода. Таа ми кажа дека таа го сторил ова многу пати во раните фази на нејзината романса со Ангела, кога тие морале да бидат внимателни бидејќи Ангела уште се однесувал, повеќе или помалку, како на љубовница на Ingersoll. Тоа не е важно овие денови; на милијардер е вкусови беа повеќе егзотични.
  
  
  Неговата клупа притиснете на мостот направи сигурни на самото место и се пресели напред, груба карпи кинење на јакната. И потоа тој падна и се погоди на самото место со својата рака како тој падна, потоа dived во вода.
  
  
  Кога јас дури до неа, јас не гледам ништо, но како моите очи започна да се прилагоди на самрак, јас само видов една врата се издига во тунелот. Имав дваесет секунди да се добие преку него, и тоа беше појдовна плима.
  
  
  Тоа беше силен плима, и мојот Швеѓани се многу во мојот начин. По губењето на повеќе од половина на даденото време, тој се уште не беше блиску до критична точка. Земете длабок здив, тој dived со главата и рацете, и почна да плива со сите негови сила. Јас можев да видам колку далеку неговиот напредок беше, но јас водев пливање додека малку часовник во мојата глава ми рече дека времето мора да биде до. Јас крена главата претпазливо и се чувствува на наострен железо барови scrape мојот глуждот.
  
  
  Мојот глуждот бил фатен помеѓу две цртички, и тој се чувствува ми биде срушен. Тој се сврте диво, зграпчи неговиот заробени нога, и влечат. Имаше напредок, но не доволно. Портата продолжи да потоне на дното на заливот. Јас успеав искрени здив пред мојата глава потона, а потоа неа се обидел да работат тивко додека темната вода затворен во над мојата глава.
  
  
  Паника речиси убиени мене, но кога почнав да треш, би можел да се замисли што ќе се случи ако јас излезе од тука, и еден вид на смиреност дојде над мене. Тоа е речиси како да сум би успеа да дишат длабоко под површината, плански релаксирачки мојот глуждот. Кога таа конечно излезе, нејзиниот глас брзо површина. Тој полека влегуваа да вертикална камен банка на лагуна и се искачи на брегот.
  
  
  По моето дишење се врати во нормала, Luger празнат тоа и внимателно да ги избриша на касети сува палма лист. Потоа ih вметната назад во списание и го стави во кутија.
  
  
  Другите две hydrofoils танцуваше на нивните приставане линии како billowing духови. Чамци биле unguarded; тоа беше очигледно дека Ingersoll-или Интимни Шест кои всушност биле задолжен за операцијата-имаше безбедносните сили на главната порта и околу Де Doublon себе. Досега, тоа беше во ред со мене, но тоа само ќе се влоши, ако таа отиде во близина на куќата со лижат.
  
  
  Тоа не беше тешко да се најде на влезот во подземниот премин; Тој брзо одеше кон ин, отиде на скалите, и внимателно да се искачи нагоре. На мое право беше тесен патот, што доведе до главната соба каде што на Ангелите и Другите имаше речиси се бореле над мене. Од друга страна беше втор лет на скалите. Тоа беше логичен пат, па тргнав по неа. Кога нејзините го достигна врвот, неговиот, сфатив дека тој беше во право, но тоа беше слепа.
  
  
  Челик врата блокиран премин, голем и цврст со само еден мал peephole. Неа, надевајќи се дека јас би се држат настрана од ограничено истражување peephole додека јас пролази до за неа. Немаше ниту еден момент во истрагата, ако тоа е заклучен, тоа треба да се.
  
  
  Околу јакна џебот, извади еден мал пакет. На ткаенина околу торба ширевте лесно, се претвора во низа скоро три метри. Во внатрешноста на чантата бил голем дел од експлозивни; тоа беше внимателно притиснати од ее до работ на полето, а потоа мала осигурач беше вметната. На lanyard беше брзо безбедност фати.
  
  
  Осветлување тоа, тој скокна надолу на првиот кат, скокна низ агол и се сокри. Експлозија направи изолирачки бучава во цврст камен зграда, и на ѕидовите и подот, го потресе за неколку секунди. Glancing нагоре по скалите, нејзината, тој виде дека вратата е ширум отворени на својата шарки.
  
  
  Нејзината остана стави.
  
  
  Тие, трчаа кон мене, Воз водечки на начин, проследено со две останатите машки членови на Интимни Шест. Јас избегна; на чад се уште беше дебела доволно за да се скрие од мене ih очите, но видов дека сите три од нив биле вооружени со пиштоли.
  
  
  Тој нека се Обучуваат и следната човек помине неа и исчезна под скалите. Уште една долга коса човек во темен костум зеде поинаков пат, надвор од мојот дофат. Тогаш би можел да се искачи по скалите, но јас не одат во хотел за да ги имаат во мојот грб. Отидов во сала и побрза по Возот и друг човек.
  
  
  Тој брзо беше совладана од Другар Воз, кој беше само вртење кога ќе дојде лице во лице во темен ходник. Его е пиштол отиде, но Хуго беше малку побрзо; нож отиде преку Его е во грлото и излезе на вратот. Тоа падна со изненадени шумолењето на звук.
  
  
  Snatching пиштол надвор од егото на куцам страна, тој се стрча во ходникот и Stahl да се чека. Порано или подоцна, ќе се Обучуваат треба да се вратат назад, и јас се надевав дека ќе го следат истиот пат. Јас не бев изненаден да слушнат шум, но тогаш се сетив дека старата зграда бил изграден како тврдина; она што јас мислев дека е гром, стражарите надвор веројатно дури и не го слушне.
  
  
  Време беше поминува премногу брзо; Неа, погледна во часовникот. Тоа беше речиси полноќ, и кога ќе се сети на она што Wilf ми кажевте на hydrofoil брод дека тоа е премногу доцна за ih да се запре, имав немирен чувство дека тоа би можело да биде време. Можеби таа беше испратен до контролната соба, но беше тоа доволно? Дојдов до заклучок дека јас не можам да чекаме. Тој тивко се качуваше по скалите за да се скршени челик врата и гледав преку отворање. Гледав излезе низ густиот чад во мали и целосно голи ходникот со искрени низ вратата од мене. Отидов таму со Wilhelmina подготвена да пука.
  
  
  'Кој е таму? Тоа беше Ангела гласот преку звучникот. Оваа соба не имаат peephole,но се сетив тоа од безбедносните камери целата куќа. Бидејќи на чад се уште виси во простор, таа не ме знаеш - или тули експлозија на клетката тука. Како и да е, добив среќа.
  
  
  Тој ја спушти главата и croaked: "Тоа е нејзината, Воз. Отвори!"'
  
  
  "Password, Воз ..."
  
  
  "По ѓаволите, тоа боли! На гадот избегале. Дозволете ми во!"'
  
  
  Имаше момент на тишина, и јас се прашував дали би рекол премногу, а потоа вратата полека да се отвори.
  
  
  Таа ја тресна нејзиното рамо во врата со сите нејзини би можело да. За миг, целиот мој десната страна отиде вцепенен од влијание, и на вратата се отвори само неколку инчи пред доаѓа до нагло да престане. Таа се наметнува преку отворање и Stahl бараа Ангела со муцката на неговиот luger.
  
  
  Таа седеше на подот, нозете, освен, очите широко. Со нејзината долга пурпурна облека и disheveled коса, таа изгледаше како една голема дете кое имаше одеднаш падна.
  
  
  "Ти!" рече таа во шепот.
  
  
  'Yes. Застане. Побрзај!'
  
  
  Таа застана и тивко ја одржи до нејзините раце. Нејзиниот татко ја барав неа грубо и не дозволувајте да помине ни едно место за да се скрие оружје. "Јас не треба огнено оружје", рече таа мирно.
  
  
  Неа, chuckled. "Веројатно не. Во ред, Ангела, ме однесе до вашиот шеф.
  
  
  Таа вели и одеше по широк сала, која била толку богато carpeted што тоа го направија мојата хотелска соба изгледа стара споредба. Мекото индиректно осветлување осветлени кадифе-опфатени ѕидови како ако тие имаа внатрешен сјај на нивните сопствени. Античкиот столици и каучи беа делумно тука и таму, и дури и еден пар на armors се чинеше да се седи стража на врежан двојни врати на крајот од салата.
  
  
  "Тука" Ангела рече, што укажува на вратата.
  
  
  'Тогаш."Еј поклони пред неа.
  
  
  Таа се наметнува ја отвори вратата. Ние се најде себе си во огромна, високо-ceilinged соба, делумно опремени со уште повеќе антиквитети, делумно во ултра-модерен стил. Огромен светларникот над нас ни даде приказ на ѕвездите, и да има право можев да видам прикажување на прозорецот што се занемаруваат на " оргија сала." Еден стар човек седел во престол-како претседавач, претежно обвиткан во сенки. Тој турка Angelou пред него, и одеше во него.
  
  
  "Г-дин Ingersoll," девојката рече тивко.
  
  
  Стариот човек се сврте главата малку да се открие исто лице би се гледа од под таа вечер. Тој намуртен кога ме виде, и неговите големи раце зафати рацете на неговиот огромен стол.
  
  
  'Кој е тоа? Его гласот беше petulant.
  
  
  "Ник Картер." Ние ви кажал за нс.
  
  
  Ingersoll двоумеше, прстите се движат excitedly по banister. "Тој мора да биде убиен."
  
  
  "И очигледно тоа не се случи." Тој зачекори до следната да се Ангела и nudged Luger А во страна. "Вашиот играта е завршена."
  
  
  Уште долго двоумење пред тој зборуваше, а прстите fluttered. "Мојата игра?"
  
  
  Зборовите не сосема одговара на начинот на его е усните се пресели, како misrecorded филм. Тој одеше во текот на стол. Тој се насмевна донекаде, а неговите усни се пресели listlessly. "Што сакаш?"
  
  
  Тоа е мојот ред да се намуртено, бидејќи стои отворено пред него, јас би можеле да имаат заклетва нејзиното его гласот доаѓа од некаде во задниот дел од главата.
  
  
  Ingersoll не беше заинтересиран его corkscrew одговор. Моето его насмевка одеднаш се претвори во насмевка на совршен самодоверба - моментот мојата рака беше зграпчи и да се сврти од Angela, па тешко дека тоа речиси дислокација.
  
  
  Ова беше краток сет; тупаница удри во моето лице. Вцепенен, јас поткрепени далеку, но paralyzing дофат на мојата рака не дозволувајте нагоре. Тоа беше Воз, и неговата темна лице беше насмеани triumphantly во мене. Зад него, на вториот човек во темен костум направени пиштол во мене да магацинот еден долар.
  
  
  Јас да Wilhelmina падне на подот; на Luger направен нема повеќе бучава на тепих од Воз и другите не кога тие се вовлекол на мене.
  
  
  Веднаш, Ingersoll воскресна од својот стол и се пресели со енергија и прецизност дека тој hadn ' t имаше порано. "Многу добро, господа", рече тој. "И сега што имаме Ник Картер назад, ние треба да бидете сигурни дека тој не бега ова време."
  
  
  Мојата вилица мора да се намали отворена во неверување како човек по име Ingersoll слушав; гласот таа беше слух сега е сосема различна.
  
  
  Ingersoll почнеше. "Ви изгледаат изненадени, Картер."
  
  
  Тој климна со неа.
  
  
  'Се разбира. Кој нема да биде изненаден ако тие се наоѓаат надвор не бев вистински Греди Ingersoll?
  
  
  'Тогаш кој си ти?'
  
  
  Човекот го отфрли. "Да, можете да ме викаат замена."
  
  
  "И вистински Ingersoll?"
  
  
  "Не ја погоди тоа?" Не се сите разузнавачки агенции зад ова? Зошто инаку би се шпионира тука?
  
  
  "Е тој мртов?"
  
  
  "На некој начин, да."
  
  
  'Што значи тоа?'
  
  
  "Оди натаму, јас ќе му го покажеме на вас."
  
  
  Тој го направи својот пат низ соба на alcove, минувајќи редовите на електронските уреди кои постојано flickered и whirred. Тој застана пред две кат-должина кадифени завеси, ме погледна повторно, и тргна завесите назад.
  
  
  Јас погледнав назад на Греди Ingersoll, кои се идентични во секој детал на човек стои веднаш до мене. Но, други Ingersoll беше отворена во транспарентна сад, своето лице и тело делумно трае од вителот на магла. Его очите се затворени, а тој беше облечен она што изгледаше како болница nightgown. "Па, Картер?" Ingersoll праша - или hema тој би биле. "Мојот Источна колеги ми кажа дека сте многу паметна девојка ..."
  
  
  "Тоа е замрзната?"
  
  
  Ingersoll - јас би можеле да се нарече тоа, бидејќи никогаш не мислев на друго име-климна. 'Точно. Вие сигурно знаете нешто за cryogenics.
  
  
  "Техниката на замрзнување и луѓе живи."
  
  
  "Ова е дизајниран да им понуди на луѓето како Греди Ingersoll" - ја наведнал да транспарентна сад - " надеж за бесмртност. Кога мулти-милијарди долари индивидуални страда од неизлечива болест, cryogenics може да се стави на егото во суспендирани анимација до медицински науки може да се најде лек за егото. Многу едноставно, нели?
  
  
  "Па ти си egomaniac?" Додека тој е во потполно да се излечи?
  
  
  'Точно. Кријат и скрупулозно се подготвени од страна на овој господин себе во најстрога тајност. Дури и на моите најблиски соработници не знам, нам за оваа болест, нам за мојата улога во управувањето со Ingersoll е царство сè додека тој може да управуваат со него повторно."
  
  
  Парчиња од сложувалката се сега брзо почнуваат да падне во место. "Гласот. Како да го направите тоа?'
  
  
  Ingersoll укажа на електронска опрема. "Мојот ментор - или за неа, јас треба да се каже пастир? "како што веројатно знаете, тој беше повеќе од само пари-машина за правење; тој, исто така, беше научно-гениј. Јас, исто така имаат скромни позадината во некои применети науки, и заедно сме развиле компјутерски глас за мене. Овие мемориски банки содржи илјадници зборови и фрази, кои се веднаш на располагање, и сите од нив се снимени од страна на Ingersoll его, во некоја за жал извонредна глас. Со его, јас може да се зборува на телефон или да даде говор; јас дури и може да се зборува за луѓето лице-в-лице со некои ограничувања, како што забележав неколку минути.
  
  
  Таа беше импресиониран, и прави сигурни дека тој забележал. "Тоа е неверојатно," реков јас.
  
  
  'Yes. Посакувам светот никогаш нема да знаат - барем не додека јас заминувам ."
  
  
  "Што сакаш да кажеш?'
  
  
  "Добро, добро, Картер, дали навистина мислите дека сега, кога тој достигна оваа позиција, тој ќе биде оживеа со овој жив труп?" Тој се повлече надолу на завеси со contemptuous гест и го блокира погледот на вистински милијардер. "Пред да се собраа мои доверливи соработници тука, јас бев единствениот кој знаеше вистината. Само еден во целиот свет! "
  
  
  "Но ... дали ви се потпирај се на овие луѓе?"
  
  
  'Се разбира. Тие имаат многу повисока цел од само контролирање на финансиска империја, и јас сум помагајќи им да го сторат тоа."
  
  
  "Што е ова цел?"
  
  
  Ingersoll се вејат на масти прст под мојот нос. "Сега, сега, Картер, сакате да знаете премногу."
  
  
  "Зошто не можеме да се ослободи од овој човек, наместо да стои тука зборуваме?" growled Воз. "Тој е премногу паметен за да се ризик."
  
  
  "Можеби ќе сакате да го слушнете она што јас веќе дознавме," реков брзо.
  
  
  Ingersoll изгледаше од мене да се Обучуваат за да ме. "Да", рече тој полека, " кажете ни во што сте научиле за нас."
  
  
  "Во суштина тоа што си градење некој вид на ракета фрлач на судниот ден Островот."
  
  
  Его е веѓите шут нагоре. "А, за тоа, Картер? Кога ќе се каже "некој вид на инсталација," во право си ."
  
  
  "Мислиш дека е подготвен за употреба?"
  
  
  'Се разбира.'
  
  
  "Г-дин Ingersoll," Воз growled warningly.
  
  
  "О, не грижете се. Картер е толку убаво нападна Ingersoll е позната приватност дека најмалку што може да направите е да се каже ем малку за нашата работа пред да се тишина его засекогаш.
  
  
  Претпоставам тоа правилно, тој беше talker, желни да покажат својата генијалност. "Јас не мислам дека вашите доверливи соработници ти верувам, Ingersoll," реков јас. "Ох, тоа е дефинитивно не е случај." Тој направи голем гест. "Сите ние треба едни со други; ние сме совршен тим, невиден комбинација на идеализам и техничка вештина. Да не зборуваме за пари, се разбира.
  
  
  'Идеализам? Тој погледна во Воз, чија scowl не се промени. "Тоа долга коса ѓубриња?"
  
  
  "Нема начин? Овие млади луѓе - и млада дама - се залага за отворени ширум светот и благосостојба за сите, откако помина низ чистилиштето на сомнеж, одбивање и прочистување ."
  
  
  "Јас не ги разбирам вас."
  
  
  "Добро, да ги преземе Трајни Еден, на пример. На Запад Точка дипломираат, тој отиде исчезнати во Виетнам повеќе од пред две години. Ми беше кажано дека его и последователните искуства во Ханој и на друго место, на север беа многу поучно. И Френк имаше избега од армијата на Западна Германија - се разбира, тој беше воден од страна на највисоките принципи и заврши во Далечниот Исток. Антон предводеше група волонтери кои помогнаа во извозот на шеќер култура во Куба, и дојдоа до заклучок дека таа може да направи многу повеќе за овој бизнис од само сечење шеќерна трска. Артур... Каде е Артур?
  
  
  "Мртвите," Воз рече искрено. "Овој човек е убиен его." Ingersoll ме погледна со полу-затворени очи. "Тоа беше неопходно, Картер?"
  
  
  "Се чинеше како добра идеја во тоа време."
  
  
  "И Кевин?" Wilf?
  
  
  "Тие се случува да ми даде еден-начин билет на дното на океанот. Тоа беше ih кои се чуваат од неа да го прават тоа."
  
  
  'Хм. Можете уништи мојот далечински управувач вечерва, ти не?
  
  
  Јас не кажам ништо за неа.
  
  
  Ingersoll влечат неговата види надвор од околу неговата waistcoat џеб - тој беше облечен кои одговараат-и намуртен на бирање. "Јас не мислам дека тоа ќе биде корисно да прашам како многу од твоите колеги' софтвер ќе се сретне знаете што сте научиле." Тој не се чека за мојот одговор. "Но тоа не е важно. Нашите планови само ќе треба да се промени малку."
  
  
  "Како така? Јас може да се чувствуваат Trein е тешка тело зад мене, и Френк е пиштол веднаш до мене беше motionless.
  
  
  'Ајде. Јас ќе му го покажеме на вас. Ingersoll отиде во собата каде електронска опрема, се наоѓа. Тој се сврте на покажувачот, и на екранот осветлена со детален воздушната поглед. "Тука, како што можете да видите, се Domesday Островот. Изградба и подобрување на мојот нов хотел е многу бавен, но ова е поради тоа што не е хотел. Види овие verticals внатре? Тој посочи неколку мали точки на скелетот на зграда во изградба. "Добро, осумнаесет, и во секоја од осумнаесет цевки, што се шупливи, постојат ракети. Јас признавам дека тие имаат ограничен број, но мислам дека kuda е наменет засекогаш.
  
  
  Таа сакаше да каже ему дека знаев дека она што тие се случува за, но се одржа назад. 'О, нели?'
  
  
  'Yes. Дланка Катастрофа. Тоа е тешко најранливите воена цел, е тоа?
  
  
  'Не.'
  
  
  "Но... мислам за тоа. Кога ќе му ја даде сигнал, на милионери ' игралиште ќе биде хит од страна на високо експлозивни фрагментација проектили. Ох, без нуклеарно оружје, Картер. Ние сме биле доведување делови тука еден по еден во текот на изминатата година, и благодарение на генијалност на нашата жолта кожа пријатели и не заборавајте, тие измислиле барут - имаме целиот арсенал на нашиот мал остров."
  
  
  "Но, она што е поентата?"
  
  
  Мислам дека за тоа: неочекуван и затоа неочекуван напад на местото каде што претседателот на сад е во салата на работен одмор-консултации со главните учесници на неговата кампања, некои од најбогатите и највлијателните луѓе во светот."
  
  
  - Што мислите што ќе се постигне со тоа?
  
  
  "Добро, ние имаме намера да ја присили владата на САД да се прифати нашите услови."
  
  
  'Услови?'
  
  
  Ingersoll се насмевна ruefully. "Сте биле во Кејп Кенеди, NY, Картер. Знаеш она што го сакате. Ако моите пријатели во Далечниот Исток, исто така, имаат Три-на чело водство системи, тие ќе бидат нуклеарна еквивалент на други суперсили."
  
  
  "Па знаеш за постоењето на Driekoppen"
  
  
  "Како главен акционер, јас сум, секако, е свесен за сите нови случувања. Иако и јас не имаат пристап до детали."
  
  
  Тој климна со неа. "Што е толку добро за тоа?"
  
  
  "Ох ... чувство дека не сте постигнале нешто што парите не можат да купат. Можеби еден ден ќе биде запаметен како најголем peacemaker во историјата."
  
  
  "Што ако вашиот првиот напад не работат? Ако вооружените сили на нашата земја одлучи да се дојде овде за да ви ги избрише надвор од лицето на земјата?
  
  
  "Oh, ајде! Бомба остров во средината на популарна туристичка област, во колониите на вашиот најблизок сојузник?
  
  
  Неа, разбрав она што тој го рекол. "Но, што се случува кога ќе лансира ракети? Овие луѓе можат да го прашам, ако имате нешто друго."
  
  
  "Да, но ние го имаме премногу. На Картер нуклеарни проектили, кои што, се разбира, се вика Вера.
  
  
  "Г-дин Ingersoll, мислам дека ние сме зборувале доволно долго." Воз ме турка кон Френк. "Ајде да го овој човек од можеме да продолжиме со работа."
  
  
  Ingersoll климна. "Да, мора да се биде во право.
  
  
  Убие его брзо, но направете го тоа од надвор. Јас ќе се јавите на контролен центар.
  
  
  Како Воз се наметнува мене низ собата, видов Ingersoll земе областа исклучите телефонот својата кука и се зборува во неа. Тој чекаше, потоа рече нешто друго.
  
  
  "Tsunganos! Каде си? Его е круг бледо лице беше шокирана со бес.
  
  
  Нејзините престана. "Заборавајте его, Ingersoll. Тој е мртов. И за ваша контрола соба е одбележана.
  
  
  Ingersoll претвори очајно. Во исто време, таа фатени Френк е израз и видов дека пиштолот бил тресење во своето его. Тој зачекори назад, притисне самиот против задниот дел на Возот е стомакот, зграпчи Его раката, и влечат до него. Тоа замина во текот на моето рамо како Френк дојде да и се повлече чкрапалото. Gawking погоди burly Воз; неа, се обидуваше да го паторот зад gunslinger, но се обидува да се фрли на висок човек со текот на моето рамо ме одведе во текот на counterweights. Јас се сопна, падна на еден од племиња, и некој lunged во мене.
  
  
  Тоа би било убаво да се мисли дека Ангела беше намерно се обидува да ме спаси, но поверојатно е дека таа се обидува да се фрли себеси на мојот грб. Кога нејзините падна, таа дури минатото mimmo мене и во Френк е линија на огнот. На gawk удирани со тупаници преку еј градите, излезе преку грбот и полета од коса широчината mimmo мене.
  
  
  Тој tripped над Затвори и мора да Френк пред тој да се обнови од шок на девојката удари. Отидовме во еден пиштол се бори и да откачи низ собата како еден пар на пијан танчери пред ему скрши својот палец. Тој извика, и пиштол лизна во мојата рака.
  
  
  Френк падна на колена со groan. Нејзиното его удри со задник од пиштол, а потоа се сврте кон Ангела. Таа беше лежи на нејзиниот стомак, нејзиниот долг фустан виси над нејзините колена. Тој навива нејзиниот врз неговиот грб. Нејзиниот eyelids blinked и таа погледна во мене. "Ник," таа muttered, и затвори очите засекогаш.
  
  
  Стигнав до брзо и погледна во Ingersoll. Немаше его да се види. И покрај големината на просторијата, немаше скривница за его-големина човек освен зад кадифени завеси каде замрзнатото тело се наоѓа. Тој се повлече назад на завеси. Ingersoll не беше таму жив, и на половина-мртов човек немаше надеж на враќаат во живот. На gawk што влегле преку Ангела исто така завршив во транспарентна сад. И низ мала дупка, ледените чад излее, земајќи ги со него засекогаш Ingersoll е познат план за бесмртност.
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Еден од hydrofoil чамци беше само напуштање на брегот кога таа излезе, низ тунелот. Јас отпуштен од работа на брод, околу luger, но тоа беше премногу темна да имаат за цел правилно. Еден миг подоцна, бела трупот исчезна во тунелот.
  
  
  Слушнав заповед зад мене, но јас не се сврти. Очигледно, стражарите надвор конечно сфатив дека нешто не е во ред со Де Doublon. Истрчав до други hydrofoil, untied его, и донесе на моторот. Кога внесувате тунелот, морав да притиснете на неколку копчиња на control panel пред да го најде вистинскиот, и кога indistinct силуета на портата, го видоа тоа, јас брзо нагоре.
  
  
  Ова е премногу брзо; портата е само на половина пат таму кога го постигне тоа. Тој dived во, и слушнав стакло се загрози, и пукнатина на метал како шофершајбната доаѓаат надвор. Брод изгубени брзина, а потоа се чинеше да се згрози и да се движат напред.
  
  
  Во далечината, таа беше забележан од страна на друг hydrofoil брод се движи кон судниот ден Островот на својата метал скии. Јас се наметнува на гас како далеку напред како јас би можел, се чувствува на трупот на авионот лифт низ вода и крилја лизгајте низ. Пловилото било трки низ површината на брзина што го зеде мојот здив далеку-особено без шофершајбната. Ingersoll е брод влезе на каналот помеѓу два острови, и ова следи.
  
  
  Таа очекува од него да ја главата за пристаништето бар, но наместо тоа, тој беше на чело на искрени k-форма на конкретни пјер со челична рамка. Егото брод удри во клупа и закрепна; Ingersoll се бореше за одржување на контрола, донесе hydrofoil поблиску повторно, скокна френетично да се на работ на пристаништето, се повлече самиот up - и речиси веднаш исчезна - десно пред моите очи.
  
  
  За време на потера, својата малку фатени за тоа, но не и од многу, и кога нејзината забави за да стигнете до пристаништето, своите изгубени сите предност и го доби. Тој се искачи на лак и скокна на бетон, ducking под curiously изградени метални греди. Тој воскресна претпазливо, Wilhelmina во неговата рака. Ingersoll беше никаде во очите.
  
  
  Не знаев што да се направи, па јас се потпре против еден од гредите. Мислев дека тоа е малку тресење од ветрот, но тогаш јас јасно чувствува дека се движат! Тој направивме голем чекор назад и го виде целиот чудно хаос врти бавно, но непогрешливо. "Глас надвор!" Ми рече тивко, нуркање во челик маса.
  
  
  Имаше цевка-како отвор во центар. Тој се двоумеше за момент, а потоа се упатиле во внатрешноста. Тој беше во можност да го забават нејзиното падне со рацете на секоја страна од ѕидот, и тој може да се слушне се тркалаат на тешки машини подолу. Потоа, по долго, бавно планирам, тој го виде трошка кои растеле посилни како тој ќе се спушти. Имаше голи, мазни место на дното на цевката; ја пуштив тоа како тивко, како јас би можел да и погледна наоколу.
  
  
  Тој се нашол во средината на заплеткано собранието на цевки и градежни греди, со хидраулични инсталации сите околу. Нејзината внимателно пролази до изворот на светлина. Греди Ingersoll беше стои пред таблата, вртење копчиња и гледа во бира, неговата коса лабава во сите правци, неговото лице блескав со тензија. Имаше тунелот зад панел, и ако моето чувство на ветер не беше сосема погрешно, јас знаев дека тоа мора да доведе до контролната соба јас би одбележана. Ова значеше дека далечински контролирани од страна на Ingersoll беше копија инсталација ...
  
  
  Јас бев за да скокаат над широк дупка во конкретниот подот кога бев одеднаш го крена во воздух. Вчудоневидени, тој извика и се обиде да скокаат исклучување на огромен круг објект помеѓу неговите нозе. Но, тоа беше немилосрдно туркајќи ме, отворен за челик зрак, засекогаш.
  
  
  На чкрипи на автомобили нагло престана. И ова, исто така, престанаа. Тој скокнал од неговото седиште, падна чудно на земјата, и се загледа во бесрамна малку карабин во Ingersoll рацете.
  
  
  "Така ќе се најде ова, Картер." Тој беше дишам, и его е во градите беше укине. "Ви се чини дека да се најде во сите дупки и crannies на мојата работа."
  
  
  "Тоа изгледа тоа."
  
  
  "Добро, ова е вашите најново откритие. Пад на пиштол, добро, не сакам да се пука тука. Јас го направив она што тој го рече, јас не треба gunfight или, бидејќи со сите кои метал и бетон околу нас, недостасува gawk може да рикошет засекогаш.
  
  
  "Дали имате нуклеарни проектили тука?" Гледав во нешто што мораше ме турка нагоре и го виде долго цилиндрични род под носот конус случува во една дупка во земјата.
  
  
  "Тоа е тажно да не се откријат ова пред тоа беше премногу доцна за вас." Тој се насмевна, неговото лице contorted во слабо светло. "Тоа не е ништо во споредба со вашата софистицирани ракети, но тоа ќе ја работи својата работа. На цврсто гориво, едноставен но ефективен механизам, се фокусираше на вашиот град."
  
  
  "Ова е исто така и вашиот капитал," нејзината ему негираше медиумските извештаи.
  
  
  'О, не. Мојот град каде јас завршив, Картер. Она што можам да го должиме на сад, или за тоа прашање, што е тоа што на било која земја? Сите тие треба е мојот пари со ih валкани даноци...
  
  
  "Ох, тоа е доволно," реков јас. "Ќе заборавајте кои сте."
  
  
  'О, не. Тој ми даде итар насмевка. "Нејзината Греди Ingersoll, вистински Греди Ingersoll-и само може да се каже поинаку."
  
  
  "Мислам дека во неколку момци се уште е жив."
  
  
  "Потоа ќе се справи со нив, ако морам да, но јас не мислам дека тоа е во вашиот најдобар интерес да се зборува, Картер. Само што се опасни. Тој покрена карабин.
  
  
  Тоа одбиени надвор и го фрлил себе на теренот. Како идиот, Ingersoll отпуштен пукна и олово отиде летање во сите правци. Мојата пета grazed, и второ gawk помина толку блиску што мојата коса се запалил.
  
  
  Кога погледнав во Ingersoll, ми се чинеше дека ему и не е толку среќа. Тој седеше на конкретни кат, очите широко со збунетост и страв. "Картер", рече тој. "Не дозволувајте ај да го одземе тоа од мене сега. . Тој падна на негова страна и клупата притиснете motionless.
  
  
  Јас клекна покрај него и подигна еден од неговите eyelids. Тој не се движи, и немаше никаков знак на дишење. Јас се стави на карабин далеку и да се провери нејзината големи, меки тело за штета, но видов ништо. Тој застана со воздишка. "Да се додаде еден долар," тој muttered во тишината. "Или нешто слично." Во секој случај, јас се уште имаат моето тело, и таа не сакаат да ја напуштат своето его тука.
  
  
  Тоа беше долг, остар се качат на цевка - кој, се разбира, беше ракета е стартување на цевка - влечење Ingersoll телото со тоа. Конечно, кога таа го достигна пристаништето, таа се постават на ладно конкретни за неколку минути да го фати нејзиниот здив. Тоа е надреална да се погледне на канал и да видиме празнична светлата на големите бродови во пристаништето бар, како ако во Dubla Cay, може само да се забавуваат.
  
  
  Конечно, тој застана и погледна на судниот ден Островот. Ние бевме доволно далеку внатрешен дека патрола стражарите не би се забележи нас. Јас бев љубопитен за тоа колку долго тоа ќе ги однесе за да го најдете четири тела во подземни контрола соба, но јас одлучив да не се грижите за тоа; тоа беше ih проблем.
  
  
  Еден од hydrofoils, на Ingersoll, со сијаличка непроменети, беше разнесуваат на кејот од актуелната на канал, и мртвите човек беше укината во пилотската кабина. Кога бев во средината на канал, мислев за што да се направи со ладење планина на телото на нозе. Тоа не треба да бидат фрлени во вода од страна на човекот; тоа ќе биде подобро ако егото никогаш не биле пронајдени.
  
  
  Нејзиниот последен пат беше на пуст сајт на судниот ден Островот. Песокот е мека, и со помош на скршена гранка, тој го ископа гробот дека веројатно нема да биде пронајден за години - ако некогаш. Таа потоа се упатија за Воскресението на Островот, да размислуваат сите можни идни shaggy се движи.
  
  
  Кога тој пристигнал во пристаништето, тој ја прифати нејзината одлука. Тоа беше премногу ризично за да се остане во Dubla Cay за уште некоја минута подолго отколку што е потребно, не само затоа што на преживеаните членови на Интимни Шест организација-ако тие сакаа да ме убијат - но, исто така, затоа што на локалните власти; тие веројатно не би покажале никаква милост да масакрот јас би нанесена на нејзиниот вечерва, без разлика колку е оправдано е.
  
  
  Тој пловел на брод и се смета за неговиот следен потег. Морав да одам на Бахамите, што значи Флорида. Тој немал идеја ако hydrofoil брод може да се направи тоа таму со достапните гориво на одборот ... јас погледна нагоре по ридот Herridge стоеше на ова утро и се мисли на Лир Џет паркирани на другата страна на пистата.
  
  
  Тој стоеше таму, темно и уште на месечината. Тој отиде во текот и отстранети одвратна запира од тркалата и да се олабави на slings. Јас не имаат време да се загрее на автомобилот и да си одат низ остатокот на искачување постапка правилно; морав да се загрее на мотори за да се дојде до...
  
  
  "Се што се планира да се оди некаде, Г-дин Walton?" Јас не мора да се сврти да се знае дека Herridge беше зад мене. "Јас само се восхитувам на уредот."
  
  
  "И ќе му се даде на его хотел се обидете."
  
  
  Тој се сврте и почнеше, се прашувам како да се разоружа его. Немаше пиштол во очите, но Его е рака беше во неговата јакна џеб. "Јас верувам дека имаш мене," реков јас.
  
  
  'Навистина. Можеби сакате да ја напушти, па одеднаш по сите возбуда на Двојно C?
  
  
  "Што е мешаница?" Јас го прашав innocently.
  
  
  "Да, гледам многу работи околу мојот прозорец. Многу несреќи во ѕидовите де Doublon, многу викање. И тие се hydrofoils полета надвор на море, само три. Неа, видов еден рок aground зад хотел, а гледам ќе пристигне на пристаништето во друг брод. Каде е третиот брод, Г-дин Walton?"
  
  
  "Како можам да го знам тоа?"
  
  
  Herridge chuckled тивко. "Зошто ми кажуваше, исто така?" Добро, можеби Г-дин Ник Walton треба да исчезне од Doublecay засекогаш. Добие во. Тој укажа и на авионот со неговата слободна рака.
  
  
  Јас ја стави во copilot седиште и решиле да почекаат до бевме воздушни пред оневозможување на его; тогаш тоа ќе биде полесно. Но, пред да се повлече кон пистата, Herridge извади тап револвер до неговата waistcoat и му го тоа за мене.
  
  
  "Ако се сомневате во моите мотиви, Г-дин Walton. Јас работам за Британската влада за борба против наркотици поделба, со која е предвидено до Bahamian органи. Мојата задача беше да дознаете дали Греди Ingersoll беше се занимава со дрога. Имам чувство, тоа не е повеќе важно. Нејзиниот возачка дозвола?'
  
  
  'Мислам дека може да се искачи овој ѕид утре и да го провериш.'
  
  
  "Многу убаво од вас. Ви благодариме.'
  
  
  Нејзиниот sel и опуштено да уживаат во лет.
  
  
  Јастреб е на чекање за мене во својот Спартанско канцеларија на Dupont Круг кога тој пристигнал малку по пладне следниот ден.
  
  
  "Вашиот лет преку Мајами слета на час и половина пред," тој ги поздрави ме. "Каде сте биле?"
  
  
  "Па, ова, тој беше пливање во облека јас веќе беше облечен, и мислев дека тоа би било убаво да се промени пред нејзините, јас ќе дојдам овде."
  
  
  Тој климна grimly. 'И, исто така,?'
  
  
  Тој ја изложи приказната Ему беше дадена му на телефонот во три наутро. Тој слушаше без коментар сè додека таа не била завршена.
  
  
  Тој праша. "Што мислите дека ќе се случи со остатокот на организацијата?"
  
  
  "Тие се исчисти нередот и да се преправам дека ништо не се случи, или Herridge и его луѓе ќе штрајкуваат пред тие да можат да сторат ништо ефикасни. Во секој случај, претпоставувам дека веќе сте известени на Bahamian органи за ракетна база на судниот ден Островот.
  
  
  "Тоа беше доставен до нив преку индиректни канали. Сè ќе се постапува дискретно ."
  
  
  'Се разбира.'
  
  
  "Но, постои едно нешто што навистина ми пречи. Човекот што погребан: можеме Да бидеме сигурни дека тоа не беше вистински Греди Ingersoll? Дека ова тело во контејнер не е само лажна?
  
  
  "Зошто тие би го стори тоа?"
  
  
  "Не знам ништо за тоа. Нашата задача е само да бидете сигурни дека на овој целосно."
  
  
  Стигна во страна џеб од неговата јакна и го исфрли крпа завиткани објект во чаир. "Ова е за тестирање цели." Полека, се инсистира, тој се сврте на објект околу додека неговиот палец беше пред него. Его е израз не се промени кога тој ме погледна. 'Добро?'
  
  
  'Провери вашиот отпечаток; I bet тоа нема да одговара на реалниот Греди Ingersoll е отпечаток.
  
  
  'Одличен. Јастреб застана. "Едно последно нешто. Дали сте сигурни дека оваа девојка, на танчерка кој навистина возбудени што толку многу, нема да зборуваме?
  
  
  "Она што таа може да се каже? Патем, таа беше побарано од страна на Herridge да оди во мојата хотелска соба и нека одат кога тој се врати Двојно да се зголеми C, и тој рече дека тој ќе го задржи окото на неа.
  
  
  - Судејќи по својата приказна, се чини дека задачата е завршена. Јас го земе сакате да одите на одмор повторно?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Не, ви благодариме. Секој пат кога ќе одам на одмор, мислиш на нешто паметно да ги задржи ме окупираа додека јас сум требаше да биде на одмор. Но може да се направи една работа за мене."
  
  
  Како и секогаш, Јастреб беше далеку понапред од мене. "Таа, исто така, се споменува неколку пати. Јас не мислам дека денес е денот ќе биде во можност да се најде Вероника на стрелиште. Тој одмавна со главата и се насмевна icily. "Јас не се разбере она што млада девојка како што го гледа во еден стар човек како вас."
  
  
  * * *
  
  
  За книгата:
  
  
  Некаде во Бахамите, на ексцентричниот милијардер организира диви оргии вклучување на хипиците, секс и хашиш. Но во своето слободно време, богат човек има забава со општ уништување ракетен систем. Време за "Господар Убиец" Ник Картер да се погоди на патот. Опасна смртта турнеја. Затоа што треба да се запре немилосрдната богата споулавен. Без разлика што. Не е лесна работа, дури и за Ник Картер. Особено кога излегува дека хипиците како Антон се повеќе опасни гол од најтешките гангстери.
  
  
  
  
  Табела на содржина
  Поглавје 3
  
  
  Поглавје 4
  
  
  Поглавје 5
  
  
  Поглавје 8
  
  
  Поглавје 9
  
  
  Поглавје 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Поглавје 13
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Ноќ на Avenger
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Ноќ на Avenger
  
  
  преведени од страна на Лев Shklovsky во меморијата на својот изгубен син Антон
  
  
  Оригинален наслов: Ноќ На Avenger
  
  
  
  
  Првата глава
  
  
  Тој се сврте и виде еден монах во жолта облека одење mimmo, ја наведна главата и рацете clasped во молитва. Мојата кревка тело само налетувал мене. Тој дошол за на себе и одеше на, не гледа нагоре, за да не гледаат нас, за мене, ни питачи седи на тротоарот.
  
  
  Темна кожа момче беше работи пред мене. Тој се стрча со неговите слаби градите bared и неговиот трнлив колена и енергично се движат. Тој изгледаше толку патетично, па гладни, дека мојата рака автоматски отиде во мојот џеб. Но, тоа полета од mimmo е лактот и беше исчезна пред ему може да даде пари.
  
  
  Еден миг подоцна, умно облечена жена зачекори благодатно излезе од Ролс-Ројс. За цената на ее облека, стотици гладни луѓе на улица може да биде доста за еден месец.
  
  
  Тој е само добивање навикнеш на умот-дува контрасти на Калкута кога експлозија звучеше седум метри од зградата. Windows bulged и појави како надуени балони.
  
  
  Тој ќе гледа shrapnel несреќа во полу-голи тела на питачи и солза на Parisian фустан на жената низ Ролни. Слушнав нејзиниот вика и да звучи на болка, потоа невидливата тупаница на земање на воздух под притисок ме удри во градите и тропнал ме симне моите нозе.
  
  
  Чадот billowed зад карпи, кои летаа по улица и удрил во автомобили паркирани среќаваме на улица. Пред тој да изгуби свест, тој го виде горните катови на зградите колапс. Полека, како и топењето на восокот, структурата изгуби својата форма како челик греди buckled и штици разбиена и се распарчи. Силен град на карпи и цемент блокови падна околу мене.
  
  
  Кога тврд предмет удри во задниот дел на главата, болката е неподнослива. Нејзините, јас се сеќавам на размислување, многу јасно: "јас ќе одам да умрам." И јас не сум дури и започна задача уште.
  
  
  Потоа сè се претвори црно, и не можев да не чувствуваат болка и бес.
  
  
  За мене, тоа беше само пренос на сирени, оние чудни англиски рогови, кои биле соодветни за мали Европските полициски автомобили отколку за голем Кадилак брза помош, која престана инчи од мојата глава, на тротоарот.
  
  
  Почувствував splinters се извлече од околу моите нозе, и јас слушнав познат глас зборува за мене од поодамна.
  
  
  'Прекар? Тоа е вас?'
  
  
  Corkscrew изгледаше глупо да мене. Но, гласот чуваат повторување corkscrew, и неа не можеше да одговори. Мојата уста е полн со прашина и делови од цемент.
  
  
  "Се се уште живи, Ник?" Дали ме слушаш?'
  
  
  Јас се беше собрал од страна на силни мажи и внимателно да се воздигнат на носилка. Таа беше рамен на грбот се додека не беше ставен во брза помош, но таа беше избрана кога старите Кадилак застана на Chowringey Патот.
  
  
  Човекот кој ја кажал за мене на улица не беше таму; само тенок Индискиот медицински сестри возеле со мене, и тој не им верувам.
  
  
  Не дека имав многу пари со мене. Јас бев повеќе загрижен за оружје пораби во мојот костум.
  
  
  Низ прозорецот, јас може да се види во толпата се собраа на улица пред пушењето урнатините на разнесени до зграда. Неколку луѓе, фрлајќи камења по ранети луѓе на тротоарот, додека други, фрлајќи камења по еден полициски автомобил. Полицијата веќе беа отпуштање солза гас канистри во толпата, и мал немири чинеше неизбежна.
  
  
  Една минута подоцна, Cadillacs имаше остави зад толпата, а освен за нивните глави и нечистотија во нивните усти, тој се чувствува како туристичка на полето на патување.
  
  
  Чесен водич ќе мора да се опише Калкута како "dirtiest, dirtiest, sickest, rottenest град во светот."
  
  
  Но за неколку блокови, Chowringee Патот беше стопанската Комора на рајот. Музеи, владини канцеларии, мали хотели, пространа и приватни домови наредени двете страни, но за ihc, имаше работи кои ќе го направат Западен математика големи болни.
  
  
  Калкута, како и повеќето заостанато, преполн градови — е една од најголемите во светот. Само квартови се различни. Еден милион жители на градот не треба домување на сите. Тие живеат на улица, на тротоарот, во паркови и на јавни згради. Не кога тие се молат и да крадат за да остане жив. Цели семејства се родени, живеат и умираат без дури и најпознатите примитивни покрив над нивните глави, не е подобро од стаорци тие се борат за ѓубре.
  
  
  Во текот на ноќта, на редови на прагови личат на труповите резервирани за горење по епидемија. Повеќе успешни оние кои живеат во сиромашните квартови или buesti, покривот на која се зголемува за еден и пол метри над земјата. Веб водата е матна и unspeakably загадени води на Hooghly Реката.
  
  
  Јас се сети на тоа последен пат бев во Калкута. Тоа беше на дождовната сезона, и таму беше отворена канализација систем работи низ улиците.
  
  
  Па јас не би се особено заинтересирани за ова патување. Отидов таму на мисија, знам дека градот е калта на болести и нечистотија.
  
  
  Тоа беше еднаш надеж за подобри времиња. Во 1947 година, кога Британскиот добие независност на земјата, новиот Конгрес на Партијата направи луди ветувања за подобра иднина и демократија, туку со нив, Калкута на ferret само доби понатаму bogged надолу.
  
  
  Во 1971 година, граѓани гласале за Комунистите во очај. Но оваа надеж, не била исполнета. Комунистите, исто така, не може да го контролираат градот, па федералната влада интервенираше и прогласена за боречки закон.
  
  
  Во реалниот живот, Калкута не изгледа како право град за АХ агент . Но, морав да ги почитуваат наредбите, и пораката која достигна мене во Убаво беше многу јасно.
  
  
  "Оди на Калкута што е можно поскоро," тој рече. Па таа се наметнува околу ѓубре од атрактивна француски грофицата и собрал на првиот авион наслов исток. Сега, еден час по слетување во Калкута, тој беше во стационар, лижење на неговите рани и честитајќи себе за да биде жив.
  
  
  Пред болницата, јас излегов на несигурни нозе околу автомобилот и го одби понудата на медицинските сестри да ме однесе до брза помош. Наместо тоа, тој ги следеше една млада медицинска сестра со мека кафена кожа и убав газ надолу зафатен ходникот. Откако ќе се пополни вообичаените форми, таа ме одведе на приватна соба и ми рече да чекате за на лекар.
  
  
  Еден час подоцна, Јастреб дојде.
  
  
  Нејзините, погледна во него со својата уста да отвори. Тој смета дека тоа беше его глас дека слушнале нејзината половина спие на улица, но се припишува тоа да бунило. Колку што знам, тој беше во неговиот приватен канцеларија во Обединетите Притиснете и Телеграфски Услуги градење на Dupont Круг во Вашингтон.
  
  
  Тој дури и не се каже здраво. Тој само намуртен, извади едно од неговите евтини пури, и малку off крајот. Тој осветлена со очигледно задоволство.
  
  
  За Hawke да се запалат цигара е ритуал, и на тој начин ја држи во устата дава далеку она што е на својот ум. Во овој момент, тој беше или загрижени или оценување на новата ситуација.
  
  
  Кога тој погледна нагоре, по пуштањето од натпреварот, тој изгледаше како да ме видат за прв пат.
  
  
  "Како се чувствуваш?'
  
  
  Нејзиниот coughed до некои повеќе прашина околу нејзиното грло и рече: "Да, господине. Јас се чувствувам добро.'
  
  
  Тој климна, јасно задоволен.
  
  
  "Да не се каже дека се случува да се Калкута," реков јас.
  
  
  "Измените се во плановите", рече тој. "Ми беше се враќа од состанок во Пекинг. Јас не одат за долго. Јас ќе се движи дома во еден час.
  
  
  Јастреб гледаа директно во мене и намуртен повторно.
  
  
  "Што се добива безгрижно," рече тој одеднаш. "Јас го следеше целиот пат од аеродромот. Тој не беше дури и на еден блок зад вас кога бомба отиде.
  
  
  Нејзините, погледна во него. Hawke беше искусен агент, и тој hadn ' t заборавено, но јас треба да се знае некој го гледав мене. Во мојот линија на работа, не трае долго, ако не забележите дека сте се следат.
  
  
  — Бомба беше наменета за мене?"
  
  
  Тој рече дека не. Веројатно не. Тоа беше руската зграда, седиштето на трговска мисија. И тоа е дел од проблемот."
  
  
  Мојот шеф отвори мал пакет тој го донесе.
  
  
  Она што тој е одржување изгледаше како rusty на ѓубре може да здроби. Немаше етикета, и таму беше безбедност фати на едната страна. Тоа изгледаше нема повеќе опасни од играчка бомба.
  
  
  "Тоа е него, Kostya, зошто сте вие во Калкута," Hawke рече. "Домашен " бомби".
  
  
  Тој се насмеа. Тоа не може да бидат сериозни. Нешто не изгледа како вистинска закана. "Калиум нитрат," тој рече. - Банка на аспирација и осигурач. Цената е два рупии.
  
  
  "Две четвртини," тој се пресметува на глас.
  
  
  'Дека е во право. Прилично евтини, па дури и во земја како Индија. Но, оваа работа е доволно моќни за да отлепвам ногата или да се кренат на зградата. Веројатно помоќен од водороден бомба, ако се направи ih доволно и го користат како политички лост.
  
  
  Овој пат тоа е мојот ред да се намуртено. Тој ме изненади. Јастреб не беше човек со оглед на претерување, но тој зборуваше за домашна ригидност како ако беше атомска бомба. "Во последните 24 часа, три руски згради во Калкута биле уништени од страна на овие евтини бомби. Продажбата претставништво и двајца руски фирми.
  
  
  Јас прашав. "Па што. Од кога не ferret АХ грижите дека Русите ќе добиете луд на тоа?
  
  
  "Нашата црвена пријатели се вика за крвавите убиства. Полицијата утврди дека лименки беа произведени од страна на Американската компанија Националните Може да Компанија.
  
  
  "Но тие се продаваат во целиот отворен базен."
  
  
  "Тоа не е важно. Ние сме под притисок. Тоа е за одмазда. И постојат гласини за тоа.
  
  
  "Гласини?
  
  
  "Се зборува за големо востание."
  
  
  — Како резултат на некои евтини промени на полно име?
  
  
  Јастреб chewed на мртвите пура. Его е лице е намуртено. "Да, ако дува до ih е доволно во право места..." вели Тој.
  
  
  Тој раце ми тенка папка со апологетски израз на лицето. "Ова е за сите имаме досега. Ова е проблем на Министерството за Надворешни Работи на руската Федерација, па ние се реши преку нашиот конзулат. Јас мислам дека тие имаат водат за вас. Ве молиме контактирајте Ренди Мир. Тој е контролирање на агент на АХ . Контакт информации се достапни на dell. Тој воздивна и погледна неизвесна. Тоа не личи на него. "Ние сакаме да се nip ова во пупка. Овој случај има мирис кој нам не ни се допаѓа.
  
  
  Тој пауза повторно, како да жали што тој рече. "Дознајте што го прави бомби и даде води. Акт без ограничувања.'
  
  
  Таму беа две пораки во Della од Ренди Сам, но ништо друго. Јас би можеле да добијат повеќе информации од весниците. Морав да ги следат овие информации слепо, и не ми се допадна тоа.
  
  
  Тој погледна Hawke, очекувавме повеќе од него.
  
  
  — Вие знаете колку што ние го правиме сега, Ник. Не можевме да дознаете нешто во врска со тоа", рече тој. "Ова може да се решат брзо. Ние немаме време за нас, за темелно истражување, или дури и за темелна анализа. Па бидете внимателни. Ние немаме идеја што доаѓаме во себе.
  
  
  "Убаво бизнис," реков јас.
  
  
  "Посакувам ние може да ви каже повеќе. Ренди Мир вели дека тој има куче кој се занимава може да помогне. За една година, тој обучени германски Овчар за откривање на експлозивни активни супстанции. Тоа е речиси невозможно, но да пробвам. Во овој случај, ние треба сè што може да се добие.
  
  
  Тој прислушувани пепел од цигара и се нанесуваат неговото его во подот со неговото подигање. "Ние не знаеме многу за руската движења во областа. Тие го имаш барем еден човек овде, можеби и повеќе. И на Кинески, исто така може да биде активна."
  
  
  "Мојот маскирна?"
  
  
  Јастреб ми даде briefcase, пасош, и половина авионски билет.
  
  
  "Ти си Хауард Matson. Минатиот месец си сакал евтини saltpeter во Далечниот Исток. Вие сте огномет создателот.
  
  
  Јас ја зеде пасош и погледна во тоа да се сети каде таа наводно беше роден и живеел и каде се моите фиктивни компанија се наоѓа.
  
  
  Торбата беше полн со трудови поврзани со огномет, формули, договори, черупка, screed продажба, пенкала и тетратки. Доволно да помине cursory инспекција. Јастреб достигна во неговиот џеб и извади хотелски клуч. Тој му го даде на мене.
  
  
  "Постојат Швеѓани во собата. Сите лични предмети што треба. Среќно.'
  
  
  Тој одеше во текот на врата и ги остави без да гледа назад. Таа себеси се најде сама повторно. Каменувани и ранети, на странец во валкан град, на мисија што речиси го убил мене пред тој дури и ја презеде акција.
  
  
  Лекарот кој го посети ми зборуваше Оксфордскиот англиски и ме прегледа темелно.
  
  
  "Коски не се скршени", рече тој. "Нема внатрешни повреди."
  
  
  Тој веднаш се изгуби интерес за мене. Тој напиша надвор рецепт за аналгетик и исчезна. Еден час подоцна, тој ја напуштил неа околу болницата, и Stahl изгледаше за такси.
  
  
  Уште еднаш, што стоеше надвор во топлина, размислување за облека Јастреб имаше подготвено за мене во хотелот, и надевајќи се дека тој би одбрале светлина и кул костим. Но, тоа не беше само Savchenko кој ме натера да се пот кога таа беше ставен во кабината. Тоа беше една задача. Нејзиниот черупката е на него слепо и без ниту еден правилно да доведе или поим. Не ми се допадна тоа.
  
  
  
  Поглавје 2
  
  
  
  
  Bertrum Џ. Смит Slocum изгледаше како типичен дипломат. Тој беше над пет метри висок, со сребрена-сива коса и внимателно исечените мустаќи. Нс беше облечен многу сјајна балет влечки, скап костум со добро се намали, и cufflinks на ракавите на шарени кошула. Кога тој се протега раката, брз се појави насмевка на неговото лице, но тоа брзо исчезна.
  
  
  "Ах, Г-Дин Картер. Јас сум слушнал неверојатни работи за вас.
  
  
  "Matson," реков јас. "Ајде да се користи за да мојот маскирна име."
  
  
  "О, да, се разбира. Тој motioned за мене да седат во сино кадифе стол веднаш до его-полиран биро. Немаше дури и телефонот на маса за да се одвлече вниманието од сјајна зрнеста моделот на нс.
  
  
  Тој праша. "Дали сте биле информирани за тоа кога ќе се остави Франција?"
  
  
  "Не целосно.'
  
  
  "Mmmmm. Добро, имаше четири повеќе експлозии, вклучувајќи ја и онаа што само се избегнува денес. Рускиот Конзул официјално ставени на одговорност на сад. Тие продолжуваат да испратите проценките на реконструкција на трошоците и листа на мртви Русите. Досега, законот е околу дваесет милиони долари.
  
  
  'Ова е смешно. Како што може да се докаже дека ние сме...
  
  
  "Тие не можат да."
  
  
  "Ние сме одговорни за тоа?"
  
  
  — Не, не, се разбира дека не. Ние сме во темница, исто како и секој друг. Вчера, Русите предаден пиштоли за да сите конзулат на персоналот. Тие имаат дваесет и шест луѓе, и јас може да се погоди зошто. Тоа е една голема шпион мрежа, гласови и на сите. Тој е паузирано и се наметнува плик низ чаир кон мене. "Вашингтон ви испрати порака. Тоа е кодирана. Тие, исто така, морале ни да соработуваат целосно со тебе.
  
  
  Slocum стана и отиде до прозорецот. Тој истрча на раката над неговото лице и се врати.
  
  
  "Картер... мислам Matson... ние треба да се стави крај на оваа бомбардирање веднаш и се тресат исклучување на Русите. Ова е прво место во мојата кариера. Дваесет и седум години во странски услуга, и сега ова.
  
  
  — Јас ќе дадам се од себе, Г-дин Slocum. Но, јас треба неколку работи. Педесет круга на муниција за стандарден 9mm Luger пиштол, убав мали .25 автоматски пиштол и две frag гранати.
  
  
  "Г-Дин Matson! Неговата дипломат, а не со оружје дилери. Тој се насмеа. "Што сакате од него да имаат дипломатски разговор со терористички кој фрла бомба во мене? Јас го користам моето методи, и ќе се користи твое. Јас, исто така, треба автомобил и илјада долари во рупии, не повеќе од дваесет записи.
  
  
  Slocum ме погледна за еден миг, и јас видов вртат во неговите очи. Во его е лично толкување, нејзиниот ранг беше многу пониски отколку его е. Но, токму сега, тој се потребни за мене. Без велејќи ништо, тој го крена телефонот и почна да дава наредби. Додека тој беше тоа, јас го отвори плик тој беше дадена мене и испитуваат уредно печатени броеви и букви. Пораката е напишана во пет-група дијалог код СЕКИРА. Јас би преферирал да ги уништи пораката веднаш, но не можете да се дешифрира пораката во пет групи одеднаш, па јас pawned тоа да его во една минута.
  
  
  Slocum ми даде клучевите од колата и оџакот на рупии, повеќето од кои беа тешко погодени, и сè што нејзиниот хотел е потребно. Три-посочи ѕвезда во круг беше печат на копчето прстен. Така на копчињата мора да дојде од Мерцедес, веројатно од Slocum свој автомобил. Барем тој го направи некои жртви.
  
  
  "Г-дин Matson, Вашингтон побара од мене да ве потсетам дека овој случај содржи семето на конфронтација меѓу сад и Русија. Се чини дека улогата на напаѓачот беше наметнати врз нас, и ние не имаат можност да ја докажат нашата невиност. Ако сегашниот број на експлозии се зголемува или повеќе вработени на рускиот конзулат се убиени... Тој го избриша неговиот earlobe. Slocum беше потење во неговиот кул канцеларија.
  
  
  — Добро, тогаш, може да биде голема герилски војна случува овде во Калкута. Американците и Русите ќе умре во неутрална земја — застрашувачки изгледи."
  
  
  — Ако тоа се случи, Г-дин Slocum, ќе нема потреба од мене. Тогаш ќе треба Маринци.
  
  
  Кога тој се вратил во својот хотел опременост на половина час подоцна, тој се наведна на шифрирана порака добил во текот на сад. Инструкциите беа кратки.
  
  
  "Јас предлагам да се поврзеш и задржи во допир со Choeni Mehta, ќерка на познат industrialist. Познат како Индиски агент Класа М4, ih пониска класа. Промоција од курир. Се чини дека само работат со скратено работно време. Може да биде корисно за грантови со специјална Калкута проблеми. Познато е дека таа е симпатична во сад, но не се открие нејзиниот маскирна непотребно." Пораката не беше некоја голема работа, но тоа беше поддршка, сепак,. Во секој случај, тоа ми даде потенцијал сојузник, и добро во Калкута имаше исклучително малку ferret со нив како владата на САД еднострано со Пакистан во ih војна со Индија. Ми се превртува преку нејзиниот телефон книга додека конечно се најде името на уредникот на англиски јазик весник. Јас правеше да биде слободен писател и го доби поголемиот дел од информациите што се потребни за од неа. Choeni Mehta беше дваесет и две години, за пет метри висок, и горната-каста Брамин. Таа отиде на училиште во Швајцарија и разви репутација за да забавите. Секој ден, таа играше тенис во Рекетот и да се Борат клуб во близина на Maidan Парк.
  
  
  Средба неа беше полесно отколку што мислев. Јас сум само е да клуб, каде што таа победи на некои англиски девојка. По истекот на тоа да шанкер за десет рупии, тој ми рече дека Choini е омилен пијалок беше утрешната џин, па тој ја зеде две чаши со него кога тој ќе отиде во тенис.
  
  
  Таа веќе биле тепани од нејзиниот противник.
  
  
  "Повеќе од игра," Choeni рече, наслов за нето.
  
  
  "Овој удар е вреди да се пијат," јас, рече, подавајќи му ја стакло.
  
  
  На намуртено се појави на нејзиното чело, а потоа повторно исчезна. "Нејзиниот сопруг.
  
  
  "Некои околу пријатели во Монте Карло ме советуваше да се престане со вашето место, ако некогаш се случува да биде во Калкута. И нејзиниот глас е тука.
  
  
  Nah гласот беше ниска и пријатен, со мало англиски акцент и навестување на snobbery. "Пријатели кои...?'
  
  
  Тој се насмевна во неа. "Жал ми е, никогаш не сум нејзиниот повик имиња. Само пријатели.'
  
  
  Сега имаше насмевка играње околу аглите на нејзиниот ртс. Таа беше прекрасна, со светлината маслиново кожата. Nah имаше кафени очи, црни и сјајна коса што висеше во две плетенки до средината на грбот.
  
  
  "Мислам дека се шегувам, но, благодарение на пијат," рече таа. Таа зеде голтка и предаден на стаклени врати за мене. 'Дали сакате да се одржи мене? Ако сакате да почека додека конкуренцијата е над... ние може да се разговара." Таа се насмеа. — За оние кои се пријатели на нашата во Монте Карло. Таа никогаш не бил таму. Таа се заврте и ми покажа нејзината arched газ под кратко бела тенис фустан. Бев среќен што некој на телефон сугерираа дека јас се воспостави овој контакт. Таа може да биде во можност да го одвлекува вниманието ме малку во текот на оваа задача.
  
  
  Choini служи добро, тоа беше тешко служи со спин ефект. Таа освои последниот сет, шест, еден, и дојде до мене, бришејќи ја потта од своето веѓата.
  
  
  "Не е лошо.'
  
  
  Таа се смее. "Нејзината или мојата игра?"
  
  
  ", И двете од нив. Вие сте првата жена што некогаш сум ја видел со нозете изложени.
  
  
  Choini се насмеа и ја зеде пијат од мене. "Јас сум кавгаџија. Во Швајцарија или во Лондон, ова се смета за многу елитниот. Таа предаден на пијалоци за каучот и се сврте кон мене, bodice на нејзиниот тенис фустан покажувате нејзините убави гради. Таа знаеше за ефектот. — Ти си Американец, зарем не сте?"
  
  
  — Всушност, и јас сум во потрага за некој да имаат вечера со." Како за ова?
  
  
  Таа изгледаше изненадена. 'Зошто?'
  
  
  "Ти си убава, паметна, секси. Уморен сум, јас сум досадно, и јас треба да го поминат вечерта со Hema. Тој е паузирана. "Извинете, моето име е Хауард Matson. Нејзините сите над Њујорк, а неговата тука за да купат петарди.
  
  
  "И вие сте заинтересирани во бомби?"
  
  
  Провинции.
  
  
  "Она што лудило." Таа е паузирана. 'Зошто да не? Ќе бидете изненадени колку е досадно овој град може да биде. Што ако имавме вечера во мојот стан околу осум часот?
  
  
  "Не сакам да предизвика какви било проблеми..."
  
  
  "Јас ќе ти кажам моите готвач да се задржи таа едноставно." Таа се насмеа како што таа застана. 'Јас ќе одам да се тушираат. Се гледаме вечерва." Таа се сврте и одеше кон клубот. "Еј, јас дури и не знаат каде да живеат. Тргнав по неа. Таа престана да одење.
  
  
  "Г-дин Matson, ти знаеш дека јас ќе бидам тука во тенис. Ќе се најде надвор бев патуваат малку, и најверојатно подмитил некој да дознаете што пиев. Јас сум сигурен дека нема да има никакви проблеми со наоѓање на местото каде што јас живеам. Ако не успее, јас се плашам што ќе го пропушти вашата вечера.
  
  
  Таа се заврте и повторно се упатија за капење. Надвор од жените шкафче соба, јас го видов неа се запре и да се зборува на суровата стар човек. Клуб astrologer, јас мислев. Од каде тој го чуваат, Его може да се види библиотеката на астрономски пресметки во блокови од бреза кората, и јас се прашував ако таа се праша за совет во врска со мене.
  
  
  Себичноста ме потсети на две лица-Индија... модерната страна претставена од страна на световните жените сакаат Choeni Mehta, и античките минатото припивам до нив со пипалата на религиите и окултното.
  
  
  Оваа нејасност може да се комплицира мојата задача. По напуштањето на клубот, тој одлучи веднаш да го контактираат локалните контролирање агент АХ . Можеби тој може да ми помогне подобро да се разбере оваа култура, каде што некои луѓе се шеташе гол на улиците и smeared нивните тела со пепел, додека други користат сенката за очи и кармин.
  
  
  Тој знаел многу малку за Ренди Мир, иако тој имаше чуе неговото име пред. Тој беше целосно вработени и мораше да дејствува како чувар и набљудувач, обезбедување на сигурност за нашите луѓе кои работат во Индија или поминуваат преку затвори.
  
  
  Тоа беше речиси четири часот кога стигнав да его, продавница, книжарница со вообичаените просјак пред врата. Овој пат тоа беше жена. Тој може да се каже од страна на зборот "rama" тетовирани на лицето неколку пати во Санскрит.
  
  
  "Харе Кришна, Харе Rama," таа пееше од под неа sari и шамија.
  
  
  Тоа беше брзо се донесени од страна на mimmo затвори. Колку што знам, таа, исто така може да се агент, набљудувач за Ренди Мир, или Комунистички изведувачот.
  
  
  Јас паркирани мојот автомобил два блока од продавницата и го остави Мерцедес пред Индиски војник стои низ лоши улица. Тој беше стои со својата пушка на неговото рамо, и нејзиниот поздрав кажано Его дека тој се случува да се задржи окото на автомобилот.
  
  
  Пред очите на егото пушка belied извештаите во медиумите дека Wilhelmina беше holstered под мојата лева рака. И тогаш имав Хуго, мојот долг stiletto, безбедно скриена против мојот десен зглоб, каде его може да се постигне со неа во една секунда.
  
  
  Тој беше подготвен да дејствува во Калкута, и останал буден. Ми помина пред продавница од несреќа, обидувајќи се да се види ако не беше задната врата.
  
  
  Дури и по четири-триесет, тоа беше уште заостанато и топло надвор. Белите камења се одрази на сонцето на мене од сите правци. Во аголот, јас заминав Chowringey Патот и се упатија за грбот на малите книжарница.
  
  
  Нејзиниот черупката одеше по тесната улица и се чувствува дека нешто се промени. Ритамот на улицата звуци беше поинаква. Бучавата елемент е променет. Јас погледна наоколу и видов само две парталав момчиња, никој околу нив повеќе од осум години. Тие имале мали карпи поврзан со јажиња кои тие се нишаше во љубопитни начини, почнувајќи со совети и потоа кршење ега, игра играше додека пешачите.
  
  
  Јас одев на и погледна околу продавници како одење туристички или бизнисмен трошење на слободното време во некој чуден град.
  
  
  Не знам зошто, но јас се чувствува несигурен, и не се осмелуваат да влезат Ренди Мир е продавница. Продавницата е сега блок зад мене, и јас престанав, за да се сврти назад, кога слушнав дека човекот одење намерно кон мене.
  
  
  Его е темпо quickened, и нејзиниот инстинктивно се свртев. На нож го виде нејзиниот прв, а потоа рака дека зафати нејзиното его.
  
  
  Индискиот заколна дека во Хинду. Тој одржа нож да смирен и подготвен. Втор подоцна, Хуго зграпчи го во десната рака и започна кон напаѓачот.
  
  
  Дечкото е добар, но не и експерт. Тој lunged, престана, се сврти и се погоди. Но знаев што тој се случува да се направи. Тоа е како ако тој имаше само завршен дел на неговиот тренинг. Тој беше parried со еден удар, и мојот меч потона длабоко во ему е зглоб. Тој падна на нож и се обидел да бега, но беше срушени од Его Nog. Пред тој да може да се фрлиш во мене, неа, тој го прегрна неговата нога да его е во градите и се наметнува својата светлина тело далеку од карпи.
  
  
  "Кој по ѓаволите си ти, по мера?" Тој muttered името, но тоа не ми каже нешто. "Кој те испрати?"
  
  
  Тој одмавна со главата. Нејзините corkscrew шема на англиски јазик. Тој уште hadn ' t одговори. Его е врвка за околу беше крварење. Јас посочи тоа од неа, но, вели тој. Hema е овој човек? Тој треба да се знае неа. Беше тој само ме ограбија или се обидува да ме убие врз побарувачката?
  
  
  Тој ги стави на сечилото да его е во грлото и добиеше тоа против его кожата, цртање тенка проток на крв. "Кои? Јас прашав повторно, во Хинду.
  
  
  Тој ги отвори очите во вистински хорор. Тој recoiled. Тој притисне потешко на сечилото, и видов дека се сече дел од millimeter подлабоко. "Кои? Јас прашав повторно. "Zakir", рече тој, squirming болно. "Zakir ме пратил."
  
  
  "Zakir, кој е овој?"
  
  
  Тој вчудовидено праша и ги отвори очите дури и пошироко кога виде крв капе од его е зглоб. Тогаш его целна лизна на страна, а тој да изгуби свест.
  
  
  "Земете ја прилагоди," јас muttered.
  
  
  Можете да дознаете многу повеќе од неа. Беше мојот маскирна веќе изложени? Кој е Zakir? Можеби само евтини gangster.
  
  
  Тој спремни да му донесе Его да се освести, но беше принуден да се откаже кога група на светло облечени Индијанци излезе во улица.
  
  
  Човекот пред беше облечен младоженецот е окер фустан и раскошен headdress. На veiled невестата е его беше вкоренета со симболична свила кабелот. Тие беа следени од страна на свадба гости, десетина или повеќе богато облечени роднини.
  
  
  Групата замрзна во глетката на крв одлевање целиот човек на тротоарот. Тие ме погледна expectantly.
  
  
  Немав друг избор. Тоа може да биде пет минути пред човекот со нож повторно станува доволно свест за да се зборува. Голема толпа треба да се собраа од тогаш. Тоа не бев во идеална ситуација да го испрашуваат ова лице.
  
  
  Тој се прашував дали тој бил сам. Некаде во овој тесниот сокак, можеби, его колега бил на чекање за мене? Јас одеше побрзо, а потоа истрча преку alleyway и се сврте кон друга улица пред прекинот. Тој беше потење во неговиот нов костум, се обидува да добие неговото лежишта.
  
  
  Знаев дека овој човек се обидува да ме убие, но зошто? Бидејќи бев Ник Картер, или можеби затоа што имав неколку рупии во мојот џеб?
  
  
  Кога неа, мора да книжарница, нејзиниот одлучи да влезат низ задната врата. Тој застана во ќор-сокак улица и погледна на него во текот критички. Јас не гледам никого, ништо опасно. Тој внимателно одеше во калдрмата.
  
  
  Ако ова беше атентатот, како можат тие да се види преку мене толку брзо? Тоа би можело да се таксистите. Нудиме десет рупии како награда и ќе бидете во можност да купите половина на аеродромските такси возачи и rickshaw возачи. Изнаоѓање на судбината на високи Американски не ќе биде тешко. Нема место каде што парите зборува толку јасно, како во Калкута.
  
  
  Тој отиде на задната врата и се сврте се справи. Вратата не е заклучен. Тој влезе во собата дека изгледаше како магацин и видов една млада жена како седи пред него. Тој спокојно ја затвориле вратата и се насмевна на еј па таа не би го викам. На мое изненадување, таа се насмевна на ревматизам.
  
  
  Таа беше убава, со светло кафеава кожа, мека сјајна коса и зелени очи кои се во контраст со својот Индиски лице. Нејзиното тело беше убаво обликувани.
  
  
  "Мора да се биде Американец," рече таа.
  
  
  "Јас не мислам дека тоа треба да ве изненади."..
  
  
  Таа се вејат моите зборови далеку. — Мојот татко не е тука, но тој ќе се врати наскоро. Тој знае дека сте пристигнале во Калкута. Моето име е Лили на Светот."
  
  
  Барем јас така беше и очекувано. Неа, дишеше воздишка на олеснување. Овој дел од операцијата се чинеше дека се случува според планот.
  
  
  Девојката беше облечена во традиционална вградена бела блуза и sari. Нејзиниот виножито боја здолниште беше долго, лабава одговара. Таа се зголеми благодатно од креветот.
  
  
  — Можам да те направи кафе?"
  
  
  Таа ме доведе во уредни, светла, и мирисна дневна соба. Немаше никој друг. Се забележува ниско троседот во собата против еден ѕид. Две врати лево на звучи доведе до други соби, додека искрени оние пред имал третиот вратата што води кон книжарница.
  
  
  Од навика, тој брзо се испуштени информации за слушање уреди. Девојката ме погледна без да бара ништо. Нејзиниот виде дека нејзиниот татко подготвени неа за работа.
  
  
  Не очекував да најдам ништо, но транзитна билет понекогаш излезе да биде измама. И во мојата линија на работа, на барање на сопственикот на куќата и не ги кршат бонтон.
  
  
  Немаше микрофони во вообичаените места каде наводно случаен посетител ќе може да се закачите на ih со прикачување парче од малтер или лепак. Немаше микрофони на нашата маса, на нас, на вратата jambs, или под седиштата на нашите столици.
  
  
  Само дојдов до заклучок дека Ренди светот мора да биде подобро место за живеење отколку што замислував тоа да биде кога видов Его... Тоа беше канцелариски копчето кој изгледаше малку премногу голема во прв план. Тоа беше притиснат во ѕидот во близина на влезната врата, речиси на ниво со подот.
  
  
  Тој внимателно го извади надвор и го испитуваше долниот дел. Тенок слој од пластика се опфатени минијатурни приемник и предавател. Тоа беше нов тип, но јас се проценува дека опсегот не надминува 200 метри.
  
  
  Лили дојде во текот на мене и погледна она што јас го правев. Тој го стави прстот на усните и таа намуртен. Пред таа може да се каже ништо, вратата се отвори и еден човек влегол во собата. Ему беше четириесет години, краток, со чиста-избричена глава, големи очила како Ганди е, и носот, кои биле искршени неколку пати и никогаш не се поправени.
  
  
  Таа беше собрал од страна на испраќачот во нејзината рака. Тој го гледаше тоа, но не се каже ништо. Јас тоа го покажа на ему каде јас ја најдов. Човекот исфрлен микрофонот околу мојата рака и го фрлил его на подот под неговата напорна кожа говорница.
  
  
  — Јас немам идеја - " тој почна.
  
  
  "Каде може да се зборува?"
  
  
  Ренди Мира ме доведе од задната врата и во улица, каде што веќе беше темно. Тоа само ми требаше неколку минути да се слушне сè свет знаеше за експлозиите. Тој не знае ништо јас не знам. Ова сè уште беше во темница.
  
  
  — Дали знаете одредени Zakir?"
  
  
  Мир климна. "Тоа е заедничко име во Индија. Јас имам четири роднини име Zakir. Во Калкута сам, ih треба да биде во илјади... Тој одмавна со главата. "Овој предавател... тоа е моја грешка. Мислев дека тие не се сомневаат во мене, но сега тие знаат сè. Нејзиниот stahl е бескорисен за тебе.
  
  
  "И сега, тие знаат дека ќе се најде еден на микрофони. Тие може да се додаде ih сепак, така не дозволувајте да ги слушнете нешто важно.
  
  
  Тој им кажал на Ему за човек со нож на улица. Тој одржа својот здив. — Јас не верувам дека овој човек се обидел да ви одземат." Тоа би можел да биде убиец. Јас ќе прашам.
  
  
  Кога се вратил за да книжарница неколку минути подоцна, тој беше добар поглед наоколу. Сега тие знаеја на звукот на мојот глас. Па јас ќе мора да биде мамка за ih стапица, она што тие се. Книжарница беше затворено, имаше метални огради на прозорците, а јас бев стои од прозорецот, се обидувам да дознаам каде ih eavesdropper би можело да биде. Предавателот имаше ограничен опсег. Низ прозорецот, јас може да се види десетина места каде што некој и може да се седи со приемник. Балкони од спротива на улицата ќе биде идеален. Но, што е тоа? Русите? Кинеските Комунисти? Индија е сопствена интелигенција мрежа?
  
  
  Тој не можеше да се сети се на мене секогаш се изложени толку рано на мисија. Тој се чувствува како ловец ќе откриете дека егото е брка со grizzly мечка тој hadn не се дури и видел.
  
  
  Пред таа да може да се соберат нејзините мисли, таа виде движењето надвор. Тоа беше брзи, непредвидливи и движење, како животно демнат својот плен.
  
  
  Втор сенка се пресели по улица кон книжарница. Тогаш целиот орда се појави, десетици човечки фигури со камења, стапови и импровизирана копја во рацете.
  
  
  Првиот камен хит на железо оградата и закрепна. Следното нешто да се скрши беше мал прозорец во текот на денот. Потоа големиот прозорец зад кој бил задржан беше прекината од страна на трети камен. Тој скокна назад за да се избегне паѓање стакло.
  
  
  "Тие имаат потреба од вас", Ренди Мира наречен од зад мене. "Тие знаат дека ти си тука.
  
  
  Нејзиниот татко е договорено. Тие се обиделе да се заврши една работа која претходно не успеа на улица, само овој пат тие не под поклопецот на востанието.
  
  
  Тој се пресели подалеку од прозорецот и да го влечат Лили заедно со него. Нејзините очи беа претставени со страв. Кога влеговме во дневната соба, нејзиниот татко ја заклучува вратата зад нас.
  
  
  "Ајде," реков јас. "вие и вашата ќерка... брзо низ задната врата."
  
  
  Тој може да објект. Таа е нежно prodded од его к ден. Тој ме погледна, blinked, тогаш климна и ме доведе до магацин. Мир отвори надворешната врата и половина излезе надвор. Его е плаче дојде одеднаш, и тој пропадна назад во собата со три метри копје во градите, неговата мека, сериозни очите веќе длабоко базени на смртта.
  
  
  Тој ја тресна вратата и удрил единствената светилка во соба.
  
  
  Ние бевме заробени, под опсада и двете пред и зад себе. Девојката е за да се каже нешто, но нејзиниот решение за истражување на проблемите е потпевнувам на запаливи бомба во една книжарница. Ние беа закачени надолу, оганот напред и да го толпата зад нас.
  
  
  
  Трета глава
  
  
  Пред таа да може да се движи, а trickle на горење бензин почна да работи под вратата од книжарница. Тој leapt текот на Мира телото и crouched против ѕид. Кога нејзиниот задната врата се отвори една педа или така, Gawk удри во дрво, и десетина карпи удри во вратата. Тој брзо ги затвори врата и се тресна на гром. Гледајќи низ прозорецот на правото на жената, таа виде фигура се кандидира надвор од портик и брзо да се отпушти, тогаш човекот падна на земја. Втор туш на куршуми и карпи удри во врата и уништени од прозорецот.
  
  
  Лили организирала тепих над горење бензин и го изгаснеме огнот, но наскоро оган во книжарница избувна на овој ден.
  
  
  Таа беше за да се кандидира надвор од задната врата кога вториот запаливи бомба отиде. Задната врата е зачудувачки, со горење бензин. Ние бевме заробени.
  
  
  "Лили, постои ли некој друг начин за излез?"
  
  
  Таа беше плаче и речиси хистерично како и тресење главата. Отидов во друга нишка на собата. Тој беше заглавен со старите папки картонски кутии, гајби. Ih го извади својот надолу. Мора да постои избега пат. Лили седна веднаш до нејзиниот татко и го зеде Его е рака. Тој скокаа на гајби и погледна нагоре. Мислам дека имаше некој вид на помеѓу.
  
  
  Како тој се искачи над поставени кутии, тој сфати дека тие беа на тесни скалила. Тој отиде горе. На walkway истрча на целата ширина на просторијата, и на крајот беше вратата. Налетав на него, најде рачка, и се претвори во тоа. Вратата беше заклучена. Моите иницијали полета надвор и да се удри во врата до заклучување. Вратата нишаше се отвори. Јас искрено ми светло низ темнината и видов друг попуштат, но немаше скалила водат надолу.
  
  
  "Лили, да дојде тука, брзо.
  
  
  Таа погледна во изненадување и се стрча excitedly нагоре по скалите. Внимателно сме поминале првата куќа, а потоа и на вториот. На трети кат, на вратата се отвори во мирисна вечер воздух. На улица се постават под нас. Тој висеше од работ и падна на земја. Лили фатени нејзините скокање и придонела да автомобил. Се возевме полека. Зад нас, што може да се види на пламнал пожарот на книжарница и го слушнат сирените во далечината. Кога бевме на безбедно растојание од орда, Мерцедес запре и го фрлил својата глава назад.
  
  
  Тој го зеде длабок здив и падна во авто-хипноза научил во сад. По неколку секунди, таа падна во светлина транс. Јас се чувствував како да сум бил будејќи се од долг освежување нап и слух Лили зборува тивко веднаш до мене.
  
  
  "Знаевме дека ова требаше да се случи", рече таа, да плаче.
  
  
  "Кои?'
  
  
  "Мојот татко и нејзината. Кога тој се согласи да работи за вас, тој рече дека и тој ќе умре еден ден... насилна смрт. Ова беше цената што мораше да се плати за да добие далеку од без скршена пара банер да се домови и образование. Сега ние сме платиле цената.
  
  
  Таа сакаше да каже нешто пријатна, но не можеше да најде зборови.
  
  
  'Каде што ви се случува? Дали имате семејството?'
  
  
  "Може да ме однесе до мојот чичко е место? Можеби тој може да се грижи за мене."
  
  
  Јас климна со неа, и таа ми даде адреса. Тоа беше само неколку блока. Јас намали нејзината надвор пред изрекување на Стариот Суд Куќа Sturt.
  
  
  "Тој мора да се работи доцна", рече таа. "Тој секогаш го прави тоа."
  
  
  Кога таа излезе, таа беше нарекува еј, името на мојот хотел. — Ако ви треба било каква помош, јавете се на мене, Лили.
  
  
  Таа ме погледна со нејзините љубопитни зелени очи и принудени насмевка околу неа. "Г-дин Matson, веќе сте ми помогна како многу како што можете да страшило. Ќе го спаси мојот живот".
  
  
  Таа се сврте и трчаше кон вратата.
  
  
  Јас проверив нејзината соба во мојот хотел во случај непоканети гости дојде да ме види. Се чинеше парична казна. Јас се сврте на радио, туширани и облечени.
  
  
  Додека нејзиниот вратоврска е се поврзано, Калкута Радио пријавени друга политичка експлозија. Овој пат, бомба погоди рускиот заменик-конзул на куќата, и Комунистите беа бесни.
  
  
  "Рускиот Конзул Андреј Соколов денес побара Индиски војници се зајакне безбедноста околу сите домови на руски официјални лица и на сите објекти поврзани со Русија," презентерот рече. "Соколов, исто така, побара сите САД. конзулат на персоналот да биде протеран низ градот, освен ако напади на руската персонал и руската на имот се запре веднаш."
  
  
  Тој whistled нежно со неа. Ова беше нешто ново во дипломатски кругови. Јас никогаш не сум слушнал на една страна се бара од другите да го избрка дипломати од трета Власт. Последиците беа ужасни. Изненадувачки, Hawke и на американскиот Стејт беа загрижени.
  
  
  Но, зошто беа нападите извршени? Нејзиниот ferret се уште го нема идеја зошто на Русите им се бомбардираа. Зошто Калкута?
  
  
  Можеби corkscrew беше полесно. Индија беше олицетворение на демократијата во Азија. Британскиот остави зад себе структуриран систем кој само работеше многу добро во некои места, но беше адекватна и во другите. Но, тие не успеа очајно во Калкута.
  
  
  Можеби Choeni Mehta би можел да ми даде поим ми треба за да дознаете кој е зад овие тешкотии.
  
  
  Тоа не беше тешко да се најде од нејзината адреса, иако таа не беше запишан во книгата на телефонот. Потоа неколку телефонски повици од неа беше на пат.
  
  
  Таа живееше во една од најстарите" аса " на Chow Ringi Пат, луксузен дом поставите назад од патот, на голема парцела опкружен со висока метална ограда и се покриени со сина керамички плочки. Рампата доведе до раскошен но цврсти метална врата. Сиките ме погледна остро, рече нешто на телефонот, а потоа gestured и отвори голема врата. Извадив и слушнале портата слем зад мене.
  
  
  Ова беше паркиран во патеката помеѓу Ролс-Ројс Сребрен Облак и тепаните Land Rover.
  
  
  Мојата млада жена беше чекање за мене, и ме одведе преку двор, mimmo градина со awning, по mimmo пат од страна на базен и низ вратата од другата страна на огромен замок.
  
  
  Choeni живееле во outbuilding на голема куќа. Таа ме сретна на врата.
  
  
  "Ти најде мене", рече таа, и се насмевна. — Јас навистина се надева дека може да го направи тоа."
  
  
  Таа се заврте и ми покажа убава sari таа беше облечена. Нејзината рака и рамо беа видливи под мека, нежна сина блуза, но повеќето од ih била скриена од шамија кој висеше од нејзиното лево рамо и подвиткано под нејзината десна рака. Тоа беше свила handkerchief на стотици бои, со сложена шема, според ова, и кој-mde бројки, рачно везени на свила. Нејзиниот sari fluttered на подот. "Убава... и жена и sari."
  
  
  Таа се насмевна и ме погледна со неа кафеави очи.
  
  
  "А вие, господине, се добро и expensively облечени, но пиштолот е видлив од под левата рака. Не се сите Американски огномет производители носат пиштоли?
  
  
  Тој се смееше да се скрие своето изненадување. Повеќето искусни очите не можат да забележиш Wilhelmina бидејќи таа е погребан во јакната. Но, оваа јакна беше дадено да мене со Хок, и тоа не сече, како и рудникот.
  
  
  "Во странска земја, никогаш не знаете што да очекувате."
  
  
  Joni не се осврнам. Таа се вејат раката низ собата. — Што мислите за мојата соба?"
  
  
  Тоа беше возбудлив соба. А крстот меѓу лоши модеми и поп-арт со еден допир на црн хумор. Тој не кажам, и таа намуртен.
  
  
  "Не се вид на сурово, треба да бидат добро опремени за мене."
  
  
  'Зошто?'
  
  
  "Гласот како инаку да се импресионира жена".
  
  
  — Зошто јас треба да ги импресионира вас?"
  
  
  "Секој знае дека Американските мажи се обидуваат да ја заведе секоја жена ќе се сретнат."
  
  
  Таа ги прифати советите на некој што не можев да видам и ме доведе до поместување на стакло вратата што се отвори кон пријатен балкон. Имаше цвеќе, мали грмушки, и дрво. Иако таа имаше влезе на првиот кат, ние сега биле на вториот кат, со поглед на реката. Под неа, тој го виде жолта пламен на мали пожари.
  
  
  "Погребот," Choeny објасни. "Тоа е cremation земјата на притока на Ganges, на Hooghly Реката.
  
  
  Јас се прашував дали Choeni беше во моментов работи errands, ако таа знаеше кој нејзиното вистинско име беше, и ако таа не знаеше ништо за нападот на на продавницата минатата ноќ. Таа не се каже ништо. "Семејството зема тело на реката за прочистување", рече таа. "Тогаш синот ќе го здроби черепот."
  
  
  "Тие се скрши черепот?" Јас го прашав incredulously. "Телото?"
  
  
  "За estestvenno; да се ослободи душата засекогаш пред телото е изгорени."
  
  
  "И пепел?"
  
  
  "Егото е фрлени во реката од страна на Doms, на каста која врши cremation за нас. Потоа се вовлекува низ пепелта да се најдат златни прстени и слично. Тоа е како тие се обезбеди нивниот живот."
  
  
  Потоа таа се сврте и го зеде чаша шери од слуга кој излезе со лента. Тој го зеде sip и ја најдов одлични шери.
  
  
  Наскоро слугинката врати и најави дека eda била доставена. Таа беше очекуваат фантастични Индиската храна, многу од ориз и кари, но како Choeni рече, ние го зеде врз себе како селани. На Eda беше речиси scanty, и покрај злато-граничи коцки и сребрениот околу скапи круг форма.
  
  
  'Zucchini,' рече таа, кога нејзината ale беше зелен зеленчук.
  
  
  "И chapati," додаде таа, како и тој speared рамна палачинка во форма на пунџа со вилушка. Таму беше леќа сос со ориз и неколку парчиња на козјо месо, но тоа беше тешко возвишено eda таа очекуваше во една куќа како sl.
  
  
  Choeny објасни, "Оваа едноставна руралните eda ме потсетува дека јас не заработуваат ништо. Без мојот татко е богатството... Таа е паузирано и погледна нагоре. "Дали ви е јасно тоа?" праша.
  
  
  Тој климна со неа. На сиромаштија, беда, и смртта, која одеше на улиците на Калкута секојдневно испрекината нејзините зборови. Неа, се надева внимателен, убава жена беше на наша страна.
  
  
  По вечерата, ние отиде во дневната соба и тоа се апсорбира стерео звук. Музиката е ориентален, иако јас не мислам дека таа очекува од мене да го цениме dissonance на тапани, балансот на своите намалени, а звукот на hurdy-gurdy.
  
  
  "Јас сум љубопитен за вас", вели таа, и стојам карши неа, мојот грб укината скромно низ моите гради. "Јас сум љубопитен за човек кој оди во големи должини да се задоволи жена, тој никогаш не се сретнале, човек кој, исто така, носи пиштол."
  
  
  "Вие не сте токму транспарентен себе," реков јас. "Најубавите жени ќе ги игнорира ваквите несмасна обид да интерес ih."
  
  
  Таа се насмеа и одеше изминатите мене да вграден бар низ собата.
  
  
  — Дали некогаш сте го погодил никого, Г-дин Matson?" — Што е тоа? " праша остро.
  
  
  Тој ја зеде за рака, се сврте околу неа, и го извади својот напред. "Само во убави жени кои се зборува премногу."
  
  
  Таа беше подготвена, кога неа, се потпре во се да ја бакне. Таа го завитка рацете околу мојот врат и го прегрна моето лице до нејзината. На бакнеж започна тивко, а потоа се продлабочува додека нашите усни раздели и мојот јазик лизна во устата. Таа воздивна тивко, а потоа ослободен од нејзините раце и излезе подалеку од мене.
  
  
  "Мислам дека треба да се разговара", рече таа. "Ние само се исполнети, и јас навистина не знам што и..."
  
  
  Моите усни бранеа мека места во долниот дел на нејзиниот врат, и нејзиниот приговори беа меки.
  
  
  Неколку минути подоцна, сме биле во нејзината спална соба, вратата беше заклучена, и таа имаше само се бакна повторно со ее. Ние се лежи на креветот. Choeni смееше тивко како таа седна и го соблече убава долго шамија од неа sari.
  
  
  'Дали сте сериозни?'
  
  
  "Да, се разбира. Отвори сега. Таа лижеше нејзините усни со врвот на нејзиниот јазик. — Сега ќе мора да ми кажеш дека вие не имате било какви пливање водови со вас."
  
  
  "Не ми е потребно."
  
  
  Тој помогна нејзиниот unbutton нејзиниот сина блуза и откриле дека таа не носи градник. Нејзините гради беа потечени, целосна и зрело, а заврши во тешко, темно брадавиците. Таа ме бакна повторно, и нејзините усни се пресели во рудникот. Таа unbuttoned мојата кошула, и во еден момент ние двајцата беа голи.
  
  
  Таа ја зеде мојата рака и одеше внимателно низ куќата и надолу чекори за да базенот. Имаше светилки на длабоко страна. Неколку дневна столчиња седеа дома, чекори на плитки страна.
  
  
  Таа трчаше до работ и dove без проблеми во вода. Нејзиниот dove во еден момент подоцна. Тој ја праша да остане под вода, дури до неа, ја бакна на усните и го прегрна својот цврсто. Конечно, ние го прегрна, gasping за здив.
  
  
  Немаше причина да каже нешто. Ние дури до чекори, и тој се стрча усните надолу нејзиното образите на нејзиниот вратот, рамениците, и нејзиниот отечени гради. Таа вчудовидено праша како мојата уста затворена околу остар брадавица. Таа се лизна назад во водата и се повлече моето лице долу до моите рамен стомак под неа папокот.
  
  
  Еден миг подоцна, ние се врати на чекори, и нејзиното тело го погали моите гради, а потоа го погали мојата влажна петел и лизна пониски додека тој moaned во задоволство.
  
  
  Тој седна нејзиниот надолу искрени, scooped вода во неговите раце, пристигнале над неа мазни гради, и гледав тек меѓу и околу високи врвови. Таа се наметнува мене да се врати во вода, а потоа се сврте и beckoned, половина-пливање, нозете се рашириле. Тој се лизна напред претпазливо, работи рацете над неа висока, пржен могили, галење нејзиниот стан брадавиците се додека тие стоеја високи, тешко, и questioningly возбуда. Јас се потпре напред и се лизна мојата уста од една на градите на другите додека слушнав нејзината мека moan и таа достигна за мене.
  
  
  Тој се лизна над неа како водоземци, држеше цврсто до него, тогаш се наметнува неа тешко и прецизно, таа нека излезе крик на болка и знаме на дозвола за вршење на. Ние гулаб, hugging едни на други под вода. Неколку моменти подоцна, бевме надвор преку водите повторно. Таа го крена нозете и завиткани нив околу мене. Ние летна со меки, нежни движења во некои основни ритам кој испратени shockwaves преку нашите тела.
  
  
  Слушнав нејзиниот плаче од, како што почнавме да потоне повторно. Овој пат ние се префрлаат, но ние не се забави.
  
  
  Се чуствував нејзините раце дофат, за да го подигнете до нас. Кога ќе се појави, Choeny пуштам долго, ниска moan, еден вид на primal воздишка на задоволство и ослободување.
  
  
  Ние летна полека се враќаат во чекори, нашите раце се уште обвиткана околу едни со други. Ние лежеше таму за некое време, гледа нагоре кон ѕвездите, тивко шепоти едни на други.
  
  
  Дваесет минути подоцна, бевме надвор низ вода, толку опуштено и освежен дека ќе заборавев за момент, зошто бев во Калкута.
  
  
  Ние избриша надолу уште еден и отиде назад во нејзината спална соба на горниот кат од куќата, која се занемаруваат милијарди на светлата на Калкута.
  
  
  Таа бранеа на коса од моите очи.
  
  
  — Не се занимаваат и со други работи од огномет, зарем не сте?" Сте стигнале тука во градот ова утро. Ќе отиде да види АМЕРИКАНСКИОТ конзул, а потоа ќе одлучи да се запознае со мене. Зошто?'
  
  
  Тој не се каже ништо.
  
  
  Повеќето Американски бизнисмени кои доаѓаат да Калкута немаат пристап до Американскиот Конзул приватен автомобил. Сум видел овој автомобил сто пати. Вие мора да биде нешто посебно. И Patsy од Калкута Вест е мојот пријател. Таа ме повика денеска во погрешно време, и рече дека некој го праша за мене. Choeni смееше тивко. "Морав да се игра дополнителен сет, додека мајката е на чекање за него." Таа ме бакна на носот. "Мило ми е што го чекале."
  
  
  Мојата првична паника беше исчезна. Таа може да се научи сето ова од Индискиот тајната Служба, или тој може да се види за себе. Таа е светла жена. Што рече таа може да се дојде од едноставно набљудување.
  
  
  Тој ја бакна надразнување на усните. "Зошто убави жени always ask најтешките прашања?"
  
  
  — Јас имам уште една за вас." Дали сакате да остане тука, со мене додека сте во Блажена?
  
  
  Ние бевме и се уште гол. Тој гледаше во нејзините убави телото, ја бакна полни гради, и рече, " не сум сигурен дека тоа што го зборува.: "Таа би сакале да го поминат сите нејзини време со вас, Choeni."
  
  
  "Тоа е убава", рече таа, притискање на моите усни за неа трепет градите повторно.
  
  
  Кога стигнав таму во 2 часот по полноќ, не бил вооружен војник да стои на влезот на ин. Тој имал пиштол во неговата holster и пушка slung над неговото рамо. Кога mimmo помина него, тој поздрави.
  
  
  Следното утро, се качив горе во девет часот бидејќи имало тропаат на вратата. На курир пристигнале со пакет. Тоа беше итно барање за повикување на конзулатот. Кога тој беше облечен, тој се сврте на неговиот транзистори радио и собрал нишка од Калкута тековните Радио.
  
  
  "...и конзул рече дека во зградата претрпел значителна штета. Две други НИ поврзани со градбите беа гранатираа минатата ноќ: САД Служба за Информации за Библиотеката и со American Express канцеларија во централна Калкута."
  
  
  Очигледно, состојбата се влошува таа ноќ. Русите во Калкута беа веќе не е единствената цел. Сега тие беа, исто така, се занимаваат со Американците. "САД Конзул не го коментира понатаму," тој продолжи: "и на полицијата одбијат да шпекулирам за тоа дали на најновите инциденти се поврзани со неодамнешните експлозии на Советскиот Сојуз сопственост. Странски новини...
  
  
  Го исклучив радиото, облечени брзо, и повика на конзулатот. Таа доби повик од Slocum, како што се очекуваше, и тој сака да разговара со мене отворено сега. Ова беше во Его канцеларија во десет минути.
  
  
  Низ прозорецот, тој го виде мала бомба штета на аголот на една голема зграда. Работниците веќе беа зафатени репарација на штетата, и полицијата беа rummaging низ урнатини.
  
  
  Како за Slocum, неговото его и самодовербата се разнишаат. Его рацете беа тресење како тој се обидел да го запали цигара. На чаир кои биле толку уредни вчера беше сега е полн со трудови, и Ем мораше да се најде ashtray.
  
  
  'Дали слушнавте тоа?'Што е тоа?', тој побара tensely. Его е бела кошула беше отворена во јака, и тој hadn ' t избричен. Имав чувство дека тој е повеќе приемчив на луѓето како ова сега, отколку кога првпат се видовме.
  
  
  "Три експлозии?"
  
  
  "Имаше седум од вкупно, вклучувајќи и две од нашите автомобили кои експлодира. Јас само зборував на телефон со рускиот конзул, кој го прогласи својата невиност. Ние се побара дозвола од Амбасадорот во Њу Делхи да го бара доаѓањето на Индиски војници за да се заштити конзулат и други Американски капацитети."
  
  
  Slocum застана и motioned за мене и него да го следи. Ние излезе надвор и одигра игра на Мерцедес дека тој позајмил мене.
  
  
  "Морам да ти покаже нешто што ќе најдете интересни", рече тој. "Јас не претендираат да ја знае вистинската цел на вашето присуство овде, но јас не се разбере дека јас морам да ви даде максимална поддршка и помош во реализирањето на оваа чувствителна материја."
  
  
  Тој застана автомобил половина блок далеку од голем камен зграда. Црвено знаме со чекан и sickle fluttered над зградата. Три десетина вооружени Индиски војници стоеше на двете страни на објектот. Двете влезовите беа заштитени со барикади околу sandbags. Тоа беше како сценографијата за војна филм.
  
  
  "Соколов, рускиот конзул овде, вели дека тој е подготвен да се делува веднаш, ако згради' ега се под понатаму бомбардирање. Што беше вчера. Сега тој ги жали дека тој немаше ништо да се направи со напади врз нас."
  
  
  "Па ескалација почна," реков јас.
  
  
  "Целата оваа ситуација е развивање како снежни топки, јас го видов тоа во Алжир. Топката почне да се тркала, и одеднаш тоа поминува толку брзо и се добива толку голема што никој не може да го запре его. Премногу различни страни се борат едни со други. Ако ова не е направено, ние ќе заврши на буре барут. И ако тоа барел експлодира, на Индиската влада би можел да биде симнат од власт. Калкута може многу наскоро ќе стане град каде што илјадници демонстранти ќе трчаат наоколу со бомби или горење батериски лампи и да се борат едни со други за да се види кој е светла на осигурач прво. И тогаш ќе бидам искрен во средината.
  
  
  Тој погледна назад во барикада околу sandbags и знаеше дека тој беше во право. Таа посака таа се некаде на друго место.
  
  
  — Ви се планира да се стави sentries околу конзулат, зарем не сте?"
  
  
  Slocum климна. — Ние најмен педесет мажи со пушки. Ние ќе ги искористиме ih додека не се добие Индиски војници."
  
  
  "Добро. Каде можам да најдам на фрагменти собрани од страна на полицијата по експлозиите?
  
  
  "Тие се со Amartya Raj за полицијата. Тој е исто така член на Црвено Калкута Комисија и советник на Commanding Принцип, кој е сега commanding Запад Бенгал во средно училиште ситуација. Тој е голем човек. Slocum напиша надолу адреса и му го даде на мене.
  
  
  — Што работи ги праша ли?"
  
  
  "Ти реков да се стави ih во рек", рече тој. Тој возеше полека минатото mimmo на рускиот конзулат и се упати назад кон својата канцеларија. Тој застана на тротоарот, и тој се лизна зад воланот како тој излезе.
  
  
  Ему нарече назад и побара од неа да се почека додека не напиша нејзиниот telegram со највисок приоритет, и побара од неа да го испрати до Вашингтон за мене.
  
  
  Тие ја донесе нејзината дома, но тој ја стави неговата рака на моето рамо и изгледаше замислен.
  
  
  — Има средба доаѓа кои би можеле да ве интересираат... Посебен состанок на Црвениот Калкута Комитет. Соколов и јас се поканети. Комитетот се состои од десет или петнаесет бизнис, културни и воени фигури. Ова е обид за решавање на проблемите кои се кине овој град, освен."
  
  
  "Тоа личи на стопанската Комора на состанок," реков јас. "Јас не мислам дека тоа е моја специјалност."
  
  
  "Полковник Чанг Ву наредени тоа. Возбудлива човек. Тој има големи интереси во превозот и челик, како и повеќе од педесет други бизниси. Тој застана веднаш до Chiang Каи-shek кога старите generalissimo се бореа Комунистите во Кина. Тој отиде во Индија по Чан бил поразен. Сега тој е милионер, многу богат, уредни малку човек кој има многу да се изгуби кога Калкута оди нагоре во пламен. Тој ми рече дека ќе се изгради мост на мир за нас и за Русите."
  
  
  — Како можам да се меша?"
  
  
  Тој намуртен, земајќи го предвид неговиот ревматизам.
  
  
  — Мора да биде бизнисмен, експерт за муниција. Тоа го прави смисла да ги искористат предностите на вашиот талент сега дека сте во град. Тоа е изговор јас дадов на полицијата, кога јас им рече си сакал да го испита бомба фрагменти. Патем... Тој се двоумеше, и видов дека тој бил во потрага по лек за ревматизам. "Па, мислам, во рамките на овие различни околности, не е елемент на ризик во исполнувањето на Комунистите. Конечно... тргна бомба во конзулатот... Добро, таа може да го убие некого... мене, на пример. И треба тоа... Како треба да се стави тоа?.. искуство во такви работи.
  
  
  Нејзината душа се насмевна. Тој беше исплашена, и одеднаш нејзиниот Stahl беше голем пријател.
  
  
  "Се разбира," реков јас. 'Јас ќе се добие неа.'
  
  
  "Куќа на Мирот", рече тој. "Кинески ресторан за Парк Sturt".
  
  
  Тој го дишеше воздишка на олеснување и се нарекува време. Тој whistled како тој помина низ портата, и јас сакав да се развикам за него да ја каже вистината. Само затоа што јас бев таму, за него не значи никаква заштита за него.
  
  
  Никој не е безбеден, во Калкута додека бомби биле експлодира во секој агол од градот.
  
  
  
  Поглавје 4
  
  
  
  
  Тој може да смисла, расте напнатоста во градот, како тој возеше на адреса на Стариот Суд Куќа на Улица. Народот исполнет улиците. Само високи двојно-декер автобуси чинеше доволно моќни за да ора преку реки од луѓе, па тој се возеле еден по друг низ автобус да се расчисти патот пред него. За последните неколку блокови, деца на тротоарот признати како мене Американец и течеше заедно со автомобил, jeering и прави груб забелешки во Хинду дијалект јас не разбирам. Возрасните ме погледна curiously и задоволен себе со кисело лицето, што укажува на растечки омраза за странци кои се предизвикани толку многу насилство во ih градот. Кога таа го доби во полициска станица, таа беше изненаден да види дека тоа е зграда каде што таа беше падна надвор од Лили Одмор минатата ноќ. Тоа беше очигледно, но тоа hadn не се случи да ме дека нејзиниот татко може да биде поврзано со полициски службеник. Агент како Ренди Мир потребни контакти во официјалните кругови да бидат корисни и корисни.
  
  
  На предната страна, објектот е строго формално, со традиционални колони и широк, носење на скалите каде што питачи чекаше за донации. Во задниот дел беа претставници ' живеалиштата. Како нејзиниот черупката преминал на широк камен тротоарот, двајца припадници на безбедносните сили се приближуваше мене. Јас бев учтиво замолени она што сакав. Кога јас реков јас сакав да се зборува за Г-дин Rudge, тие дозволете ми во преку страна на вратата. Тој налетувал на рецепционер и еден миг подоцна, се нашол во голема канцеларија со челик маса, поднесување кабинети, и една гола сијалица висат од таванот во центарот на собата.
  
  
  Amartya Raj беше наметнување на човекот, над пет метри висок, широко и силно изграден, што беше невообичаено за Индија. Тој бил облечен во Западна одговараат, но тој имаше две-инчен-широк бакар нараквици на двете зглобовите. "Ах, Г-дин Matson," тој почна. "Вашиот конзулат нарекува... тие рекоа дека ќе се случи."
  
  
  Тој ја спростре својата рака и motioned ме чаир спроти неговата сопствена.
  
  
  "Јас сум тука за да се купи огномет и барут,", реков, " но Г-дин Slocum ме замоли да се види на овие напади, бидејќи експлозиви се моја специјалност."
  
  
  Тенка насмевка се шири низ Индискиот полицаец е лице, и тој сфати дека тој hadn не верува ни за втора во врска со мојата маска приказна, но очигледно не сакаше да го нападне мене за тоа.
  
  
  "Јасно е дека Американците сакаат да ги вклучи сопствените луѓе во овој случај. Ние ќе ви ги даде сите можни помош."
  
  
  "Ранливите-бомба фрагменти?"
  
  
  "Секако", рече тој, вртење во кабинетот каде што тој неотпакувани на rusty тегла. "Тоа е една цела бомба, дека речиси отиде, иако осигурач изгорен." Тоа беше речиси иста како бомба Јастреб ми покажа, освен што имаше дупки во двете страни на тегла, поврзани со долг парче јаже.
  
  
  "Заборави на отпечатоци од прсти, Г-дин Matson," тој рече. "Имаме неколку копии, но за осум милиони луѓе во Калкута, ние имаме многу мал број на отпечатоци од прсти во нашите датотеки."
  
  
  — Што е ова јаже за?"
  
  
  — Ние не го знаеме тоа. Можеби да се носат оваа работа. Во Индија, ние сакаме да се балансираат работите надвор. Жените носат jugs, кошеви, па дури и камења врз нивните глави. Момчињата и девојчињата се врзуваат јаже за мали предмети за извршување ih, како на пример книга или шише. Тогаш тие може да се лулаат на работа на јаже, да го спречи тоа, си игра со него додека пешачите." Raj крена бомба од страна на јаже и ми покажа како да се лулаат него. "Но, јас навистина не може да се замисли некој мавтајќи оваа работа околу како играчка."
  
  
  "Сите стапалки?"
  
  
  Raj отиде до прозорецот. "Ние не сме толку ефикасна како и вашиот полициски сили во Соединетите Држави. И ние имаме осум милиони осомничените. Тие велат дека во Калкута можете да вработите член на убиец за десет рупии и банда за педесет рупии.
  
  
  — Не можете да најдете нешто, ова утро, после нападот врз конзулатот?"
  
  
  Тој одмавна со главата wearily и ме доведе долу во ходникот на полицијата лабораторија. За еден час, тој со гордост ми покажа постапките што се следи во scrutinizing секој напад.
  
  
  Но, кога турнеја заврши, ја не знам ништо повеќе отколку порано. На бомби биле примитивни, домашно. Не повеќе од конзерви полни со калиум нитрат.
  
  
  Raj отфрли беспомошно. "Неколку парчиња на јаже, јас сум се обидува да ги спаси... ова е за сите што нашите терористи остави зад себе. Ова е многу фрустрирачки. Се чини дека тие се појавуваат на сите над местото од никаде... невидливи, нечујни-до експлозија се случи." Тој вети дека ќе ги задржи ме објавено, но тој ме доведе околу зградата, па стручно дека јас ја протреси главата. Нејзините не погоди од секаде.
  
  
  Потоа Лили видов неа. Таа беше во дворот на една од куќите зад полициската станица.
  
  
  Јас не сакам и неа да ме види, но таа извика кон мене и се стрча кон мене. Пред таа да дојде до мене, јас ја видов кучето таа беше водечки, убава германски Овчар, многу силна животно.
  
  
  "Ова е за вас, Г-дин Matson," рече таа, запирање со куче. Таа ме погледна со зелени очи, кои се уште се рефлектира во шок од смртта на нејзиниот татко. Таа се чинеше толку депресивен што ми требаше малку време да се разбере нејзината: "Тоа е Принц", рече таа. "Мојот татко обучени егото... тој сака да го има тоа."
  
  
  Ѕверот седна тивко покрај неа, и тој се сети на она што Јастреб му кажа на мене. Ренди Мир обучени кучиња да ги надушкуваат експлозивите.
  
  
  "Тој беше во нашиот кинолошки", рече таа. "Его зедов неа до ова утро. Тоа е една убава животно. Тој може да ...'
  
  
  Ја ставив мојата рака на нејзините рамења, и таа престана во средината на реченицата. "Сите во право," реков јас. — Јас ќе го земам."
  
  
  Таа изгледаше изненадена повторно, но нејзиниот поглед проследено рудникот како нејзиниот glanced од прозорецот на Amartya Raj канцеларијата.
  
  
  "О, да, Чичко Raj. Тој беше многу љубезни да ми. Но, јас сум замине за Madras денес. Мојот брак сестра ми живее таму, а јас ќе одам да живее со неа. Јас ќе ти биде добро.'
  
  
  Нејзиното внатрешно groaned. Ако јас некогаш имав покритие за оваа задача, моето его ќе има веќе изгубено тоа.
  
  
  — Дали сте познат вашиот чичко од вчера?" "Не, тој знае која е таа?" Таа шепотеше "не" и рече дека таа само ќе кажам ем што ми беше поинаква, дека сум дошол да изразам сочувство за смртта на нејзиниот татко. Тогаш таа го зеде кучето на поводник и му го тоа за мене.
  
  
  "Земете его со вас", рече таа. "Тоа е она што татко ми рече. Таа истрча назад до дома, оставајќи ме сам во патеката што води кон улицата. Јас може да се види дека Amartya Raj беше се уште се гледа мене, но јас се правеше како да не го забележи.
  
  
  Одев брзо да автомобил и се обидел да влезе во неа, пред слаби момчиња се собраа околу автомобилот признати мене како Американски повторно. Јас би го направиле тоа дали кучето hadn ' t одби. Кога ќе се отвори задната врата на Мерцедес, тој скокна назад и yanked седиштето појас околу мојата рака. Тој се сврте и barked, очигледно збунети. Undeterred, некои момчиња дојдоа до мене, вика на мене и малтретирање на животните со стапови. Куче bared своите заби, но не реагираат на карпи удирање него.
  
  
  Јас реков да влезе во автомобил, но ја игнорираа мене. Таа ја спушти главата и sniffed, тогаш leaped кон групата на улица urchins околу мене.
  
  
  Одеднаш, таа lunged на момче и го погоди слабо тело на рамо ниво. Момчето извика и ги крена рацете да им помогнам назад bared заби. Крв spurted околу раната пред тоа може да се фрлиш на ѕверот и заврши своите прсти околу јаката.
  
  
  Нападот заврши толку брзо како што почна. Повредените момче скокна на нозе и побегна. Другите, исто така, лево, и тој и Принцот беа сами со автомобил. Тој wagged неговата опашка и се насмевна на мене, како да очекува комплимент. Его погали нејзиното лице, тогаш се наметнува неа во backseat на Мерцедес. "Копиле," јас, рече, добивање зад воланот. Како и сè друго во овој dell, тоа беше бескорисно.
  
  
  Бидејќи не можев да се ослободи од неа веднаш, јас го чуваат во себе се додека не се вратил во хотелот. Таму јас најмен Индиски да се грижи за него. Јас се уште го неколку минути, па Choeny се јавив. Таа беше побарано да се каже нешто во врска со претходната вечер, но добив никаков одговор, па таа беше задоволен да имаат цвеќиња извлечена од страна на болен-во потрага doorman кој мирисаше на ganja, дрогата што ги ублажува страдање на многу од Индија е лошо...
  
  
  Во текот на следната половина час, што тој го нарекува секој хемиски погон тој би можел да достигне и им рече дека тој бил заинтересиран за купување на пет тони на калиум нитрат да го користите во својот огномет. Јас само најдов од две компании кои изјавиле дека извозни лиценци и може да ми помогне. Јас го напишав надолу нејзината адреса за е можно следните верификација. Јас не можев да си дозволат да се пропушти ни најмала шанса. Во десет-триесет, тој се врати на голема Мерцедес и возеше на Мир Куќа. Јас не гледам многу Кинески луѓе во Калкута, но ресторанот се чинеше дека се прави добро. Slocum се чека за мене на врата. Тој пристигна пет минути на почетокот.
  
  
  "Нашите руски пријатели сеуште не пристигна уште", рече тој, како што одеше изминатите mimmo маси на страна сала со седишта за дваесет луѓе. "Полковник Ву доаѓа тука како иден претседател. Тој вели дека има голема доверба во неговата мировна мисија."
  
  
  Чувме Русите, дури и пред тие дојдоа. Една срдечна, длабоко се смееш одекнуваше низ тенките ѕидови, придружуван од голем подем глас.
  
  
  "Ова е Александар Соколов, главниот службеник за безбедност тука," Slocum рече. "Его е главна работа е шпионажа." Тогаш вратата се отвори.
  
  
  Соколов беше мала и крупен. Тој беше облечен дебел двојно-гради костим и ги избриша пот од неговата ќелава глава со handkerchief. За секундата, видов трошка признавање во неговите очи; потоа тој ме погледна, како ако тој никогаш не си ме видел порано. Но, тој признава мене. Јас се сретна Соколов, или Wolgint, или Полковник Нула најмалку два пати, и двата пати нашите шпион натпревар заврши со нерешен резултат. Но, двата пати тој ја исполни својата мисија, и тој излезе со доволно чест за да се спаси главата во Москва, како и.
  
  
  Slocum направени предлози во неговата мазна дипломатски начин. Его Соколов е насмевка, изгледаше како вистински, дури иако неговиот знаеше дека тој го мразеше човекот и она што тој застана за. Повеќе луѓе се внесе, вклучувајќи ги и Г-дин Raj на Полицијата, кој сите присутни се чинеше да се почитува.
  
  
  Повеќе луѓе беа воведени, и тогаш Полковникот Ву вратени. Тој беше единствениот Кинески меѓу нас. Тој беше мала, bespectacled човек кој нервозно го впери прстот на неговиот goatee како schell одеше во текот на главната маса и motioned за сите да седнат. Тој зборуваше на Хинду јазик, а со оглед дека тој живеел во Индија за дваесет години, его Хинду беше лошо.
  
  
  "Господа, ова е многу лошо време. Лошо за бизнисот ако бомба ќе се исклучи. Лошо за руската, лоши за Американски, лошо за сите."
  
  
  На полковник зборуваше за неговото сиромашно Хинду за уште пет минути, опишувајќи голем напредок на комитетот беа направени во олеснување на тензиите и фалсификување на поблиски врски со воени и цивилни администратори. Тогаш тој инсистираше на тоа дека сите ih работа ќе биде залудно ако оваа конфронтација меѓу сад и Советскиот Сојуз продолжение.
  
  
  Тој motioned да Индиска келнер, кој му Em магацинот на трудови.
  
  
  Ја наведнал со гордост и се насмевна, како авто-задоволни човек кој се стреми да успее онаму каде што другите не успеале.
  
  
  "Јас се најде добро решение", рече тој. "Тоа е на хартија. Ве молиме прочитајте ја апликацијата внимателно."
  
  
  Тој го гледал сите нас како ние се поклони нашите глави да ја прочитате изјавата тој поднесе нас. За момент, тој се надева дека тој ќе се најде решение. Ако малку Chinaman можело да биде посредник меѓу големите сили, тој може да се избегне неговата вошлив работа.
  
  
  Потоа, без предупредување, Соколов следуваат на нозе и growled. Јас не го разбираат, но тој зборуваше најмногу во русија, но сфатив суштината на тоа. Тој бил бесен.
  
  
  "Русите не растенијата бомби," викна. Ова беше направено од страна на Американците да создаде проблеми. И сега тие се обидуваат да го убеди его да признаам нешто што hadn ' t направено.
  
  
  Тој погледна на договор Ву предложи и веднаш сфати она што Соколов рекол. Тоа е едноставна апликација во која секоја од страните се согласија да се воздржат од идни напади на другите суверени држави или ih сопственост во градот на Kolkata за најмалку половина година.
  
  
  Американскиот конзул е ревматизам беше побавен и нешто повеќе достоинствен, но таа може да се види Slocum е зацрвенета вратот над јака.
  
  
  "Смешни", рече тој. "Ова е навреда за мојата земја." Тој го зеде трудови и раскина ih на половина. "Сад објекти за овој безобразен предлог дека ние некогаш специјални операции, се согласил да се, или поддржани било каков напад на било Советскиот Сојуз имот во град Калкута."
  
  
  Салата беше во криза. Руската делегати протестираа гласно, и Raj, кои изгледаа толку мирно и во неговата канцеларија, скокнал на нозе и изрази поддршка за планот.
  
  
  "Ова е за сите што може да се стори за да се запре оваа frenzied закана за нашиот град," викна.
  
  
  И само Englishman во состанок, дебели банкар со подуени очи, се потпре далеку напред во текот на махагони биро и muttered, " не сум сигурен дека тоа што го зборува.: "Ако не растенијата бомби, зошто не би поддршка проклето план?"
  
  
  Slocum излезе низ себе.
  
  
  — Затоа што таа изјава вели дека ние ќе престане да фрлање бомби, што идиот. Тоа е речиси за прием на вина. Slocum расправијата надвор зборови. "Целата оваа идеја е смешно. Зошто не оваа комисија да дознаете кој е фрлање овие бомби? Тоа би значело вистинската работа.
  
  
  Десетина гласови заѕвони надвор. Соколов стана и одеше во текот на Slocum. Тие зборуваа за некое време, а потоа Соколов почна да вика. По неколку моменти, Slocum, исто така, извика. Јазикот е првиот руски, а потоа на англиски јазик, а потоа Хинду, и, конечно, мешавина од сите три во остар diatribe дека не ни се придружите во ништо.
  
  
  Полковник Ву седна во својот стол, надвор од дофатот на лути пустословие, и неговиот мал круг лице изразија изненадување и чудење. Конечно, тој стана, ја наведна малку, и излезе низ соби. Таму беше шок и неверување во Его очите.
  
  
  Соколов објави Chinaman, а потоа ја тресна неговата голема тупаница надолу на маса до собата беше тивка.
  
  
  Господа, Советскиот Сојуз нема да го потпише овој апсурден декларација. Ова е навреда за нас. Нашата позиција е дека Соединетите американски Држави се должи us $ 20 милиони за губење на имотот и животот. Откако овој износ е платен, ние ќе бидеме среќни да се седне и да се разговара за други непријатни аспекти од оваа ситуација. Е Американски Држави се подготвени да ја надомести штетата предизвикана од ih бомби?
  
  
  Почувствував Slocum stiffen во неговиот стол веднаш до мене, а потоа тој застана и гледаше во Соколов.
  
  
  "Вчера, бомба експлодира во американскиот конзулат. Ова исто така може да го чини некој својот живот, и ние побарувачката официјално извинување од Советскиот Сојуз."
  
  
  Соколов изгуби на чаша вода таа беше пиење. Пред тој да може да се опорави, Slocum clapped мене на рамо и ја остави. Slocum чекаше до бевме надвор пред тој почна да вика. Изненадувачки, его гнев беше насочен кон Полковникот Ву.
  
  
  "Ќе идиот! Ву е пизда будала. Тој како да си помисли дека нешто толку луди може да биде успешен? Зошто не го напушти дипломатијата на дипломати? Ситуацијата сега е посериозна отколку пред тоа. Досега, барем, ние сме само се викаат едни на други на телефонот. '
  
  
  Неа, ја погледна и сфати како овој проблем порасна во големина. На дипломати сега лично викна на едни со други. Премногу често во историјата, ова значи почетокот на војната.
  
  
  Его се обиде да ги смири нејзината надолу, но тој не сакаше да слуша. Тој growled нешто во мене и strode далеку. Сам на улица, тој се стркала златен-падна цигара одново и одново помеѓу прстите. Се обидов да се размислува, отфрлајќи мали факти во мојот располагање. Јас не бев сосема сигурни од каде да почнам, и имав измачувачка сомневање во тоа време беше истрча побрзо отколку што некој мисли.
  
  
  Во очај на неа, се вратил во хотелот. Јас мојот автомобил паркиран во задниот дел и беше за да се оди на лоби кога видов Принцот на другата страна на улицата играње. Хинду таа би се ангажирал да се грижат за животното спиеше во топлото сонце, но четирите момчиња биле надразнување и играње со кучето како да се домашни миленичиња. Мојата прва реакција беше да се предупредат момчиња. Тогаш сфатив дека силна куче беше wagging својата опашка и frolicking како кутре.
  
  
  Тоа беше тешко да се поверува дека истите животни се обиделе да ги отлепвам друг момчето рака само пред неколку часа.
  
  
  Пол-формирана мисла блесна низ мојот ум, и тој погледна назад кон животните. Тој беше имаат премногу забавно со децата да се забележи мене.
  
  
  Јас се почувствував малку глупо кога ќе се повлече Wilhelmina надвор од неа holster и извади еден 9mm круг како планината. Тој се загледа во земјата, додека тој го виде пукнатина во конкретниот е доволно широка за да се одржи еден куршум. Тој tugged на месинг обвивка се додека тоа беше слободен на куршум.
  
  
  На барут хит на бетон, и тој погледна во Принцезата ветер.
  
  
  На големо куче престана да свири, sniffed еднаш и почнеше, а потоа замина до мене и го зеде огромен скокови низ паркингот, оставајќи децата се чуствува доста збунета. Тој ме нападна во последниот скок.
  
  
  Јас би можеле да имаат заклетва дека его уста беше три инчи широка. Его забите glistened во сонцето, и тој dove за најблискиот ден. Тој беше во право во предниот дел од него. Слушнав его и тешка телесна слем во вратата зад мене. Егото режењето беше длабока и опасни. Ми беше мило да ја видите нас, но тоа испадна да биде од два инчи на дрво.
  
  
  Но нејзиниот нешто не е познат. Принцот ме нападна само како што тој ги нападнале момчето на улица пред Rajah куќа. Сите можам да направам е да се добие, заедно со куче, но бев сигурен дека момчето и морав нешто заедничко... нешто што infuriated добро обучени животинско беше мирисот на експлозиви.
  
  
  Ова се чинеше беспредметно во прв, но тоа беше во согласност со неколку други факти морав, и шема почна да се формира. Се сетив на момче кое би се кандидира во мене секунди пред експлозијата се уништени зградата на мојот прв ден во градот. И се сетив на јаже дека некој бил вршење на бомба, кој Raj ми покажа во неговата канцеларија.
  
  
  Тој се осомничени дека некој бил сметководствена ова нешто како играчка. Можеби детето.
  
  
  Тоа беше тесен пат, но морав да го следат тоа. Па штом Принцот бил расеан, тој отиде во неговиот автомобил и ја возел назад во полициска станица, каде што го посетија Raj. Јас седев во Мерцедес за еден час, со надеж дека ќе видите момче кое беше толку брутално нападнати од страна на Принцот порано тој ден. Тоа ме караше да се потроши толку многу време, но јас не знам кој било друг начин да се најде доведе таа толку очајно потребни. Имаше толку многу деца на улица, таа изгледаше како стотици.
  
  
  Тој речиси се откажа кога виде момчето. Тој изгледаше како да е повеќето од другите — валкани и носи шорцеви е премногу голем за него и таа не би го препознал, ако таа hadn ' t seen валкани завој околу неговото его рана.
  
  
  Знаев дека овие деца. Тој беше еден од сираче chauls што може да се види во секој град во Далечниот Исток, како и неговата коскени раце постојано се протегаат да бег. Патетичен, гладни се погледне во ih очите е ih е повикувајќи картичка, но тие го зграби вашата милостиња со една рака и го украдат вашиот паричник со други. Остане Жив-ih веб морална.
  
  
  Кога таа извика кон него, тој flinched. Потоа, тој се стрча и веднаш исчезна во толпата. Нејзините направени егото верува дека тој побегна од мене пред тоа почнува си поигруваше со него. Тој беше брз за толку тенки и болен изглед на детето, и ме одведе од главната улица на блок од камен и глина shacks опкружен со ѓубре-распослано канал. Јас не се изгуби него додека тој исчезна во бакар продавница неколку блокови од полициската станица каде што јас прво го видов него.
  
  
  Тој бил само исчезна за миг. Кога се вратил, тој се насмеа и clutched неколку рупија белешки во неговата рака. Тој почна да се работи, и јас нека одат, надевајќи се дека би се најде подобар одговор од тогаш.
  
  
  Кога тој беше надвор од очите, таа ја преминал улицата и отиде до продавница. Камен куќа беше стар, веројатно изграден во нивно време, кога англискиот се користи да се пие попладне чај и да се види на outcasts умираат на улица пред ih метална врата. Тоа беше ладно и темно внатре. Јас го отвори, ја затвориле вратата и лизна мојата рака под јакната на местото каде што моите Luger почина.
  
  
  Нешто се пресели во моето лево, но јас не се имате мојот пиштол holstered. Бев нервозен, иако немаше ништо конкретно за да ме направи да се сомнителни. Продавница би имале ништо да се направи со неа.
  
  
  "На sahib? Човекот е глас ми рече: во темнината пред мене. Како моите очи прилагодени на слабо светло, на shopkeeper видов неа. Тој беше постар од его глас имаа предложи. Целта е его беше избричен, а тој беше облечен во снег-бела облека. Еден превртен V била насликана во бела боја на двата образи. Имаше долга, тенка игла излегува од егото на рамо.
  
  
  "Јас сум во потрага за тешки месинг свеќници," Ему реков во Хинду.
  
  
  Тој одмавна со главата. Тој не сака да се погледне во мене. Его рацете fumbled со неговата облека, а потоа почнаа да се тресат. "Оди,", рече тој во Хинду. "Ние не се имате било какви свеќници, па јас сум побара од вас да го напушти."
  
  
  Сега тој може да ја видите подобро во самрак. Видов целосна должина завеса на страната на мене. Отидов таму. Wilhelmina падна во мојата рака. Тој брзо ѕирнав низ завеса. Тоа ограден само една соба, која тогаш беше се користи како простор за живеење. Немаше никој таму. Неа, одеше на другата страна од собата, каде што беше очигледно масивна врата во камен moan. Човекот застана, стресна. Одеднаш, тој зборуваше во совршен англиски јазик. "Не, sahib, нејзиниот едноставен трговец!"
  
  
  Кога его наметнува нејзиниот далеку, таа слушнав сите-премногу-познати поп на прострелни. Стакло splinters полета против вратата, и gawk whizzed меѓу мене и стариот човек. Пет cm во секоја насока, и околу нас ќе биде мртов.
  
  
  Таа беше застрелан два пати низ вратата, а потоа повторно. Таа слуша пискав крик на болка, и запре снимањето. Кога тој тропнал на вратата долу, тој беше подготвен да се пука на неа повторно, но стрелец беше повеќе не е закана. Тој гледаше incredulously. Лили Мир лежи на подот на мали врати соба.
  
  
  Нејзините очи blinked. Таа го завитка рацете околу нејзината нога, се обидува да го спречи крвта да тече околу куршум дупка во своето бедро.
  
  
  
  Поглавје 5
  
  
  
  
  Лили ме погледна, борбата против болка. Gawk отиде преку нејзиниот хип и од другата страна. За среќа, тоа не се удри коската, но таа нема да биде во можност да оди барем еден месец. Нејзиниот пиштол беше на подот. Его наметнува нејзиниот далеку и гледаше гризне неа усна да се задржи од плачење. Таа clenched нејзиниот тупаници во лутина. "Г-дин Matson," таа се нарекува. — Мислев дека сте биле Zakir." Таа ги затвори очите и groaned:
  
  
  "Нејзиното его може да биде застрелан... не ти е."
  
  
  Болката обземен со неа, а таа се наведна нејзината рана.
  
  
  Една постара жена излезе од задната просторија и погледна девојка curiously. Таа исчезна за миг и врати со јасна течност, за која таа се истури над Лили раната. Ај помогна неа и да применат притисок за да се запре крварењето. Пред да зборуваат, на старата жена се врзани на раната со лента од лен.
  
  
  Таа праша. "Се вие на нејзиниот љубовник?"
  
  
  Кога нејзиниот татко ја протреси главата, старицата изгледаше изненадена.
  
  
  Јас слушнав продавница вратата се затвори и знаеше дека старецот беше исчезна. Без сомнение се добие помош.
  
  
  Не можев да дочекам. Тој би можел да се врати со полицијата, а јас не имаат време да се објасни на снимањето.
  
  
  Тој го зеде девојка во неговиот грб и ја носел надвор, повика на rickshaw и даде на човекот мал број на рупии. Тој се стрча да го мојот Мерцедес. Тогаш тој возел назад до хотелот, извршени Лили од задната врата, и направи својот пат кон неговата соба.
  
  
  Тој заклучува вратата на нејзиниот пред ставање неа на креветот и повторно испитување на прострелни рани.
  
  
  Еј, ми треба лекарска помош. Slocum беше единствената личност, тој може да се претвори за да им помогне. Ему ќе треба да се грижи за ова тајно, бидејќи јас не може да се меша.
  
  
  По повикуваат ем и објаснување на ситуацијата, тој се врати во кревет и нежно patted Лили е образ. "Разбуди се, Лили," јас, рече, тапкање нејзините образи. "Сонот е завршена."
  
  
  "Јас се извинувам, Г-дин Matson," рече таа кога таа се разбуди.
  
  
  "Ништо лошо. Јас сум само жал ми е што не ти наштети.
  
  
  "Мислев дека сте биле Zakir", рече таа. "Отидов таму да се најде его."
  
  
  Таа затворена нејзините очи, повторно, и тој знаеше дека таа не сака да ми кажуваат целата приказна. Тој може да се погоди она што беше пречеше неа.
  
  
  — Вашиот татко работел за оваа Zakir човек, не е тој?"
  
  
  Таа климна слабо.
  
  
  "Вашиот татко го предал на нас, не е тој?"
  
  
  "Јас мислам така", рече таа. — Тој изјави Zakir сте биле доаѓање. Тој рече дека вашето вистинско име не беше Matson. Тој рече дека ќе се обиде да го запре експлозии. Јас не знам ништо друго во врска со тоа.
  
  
  — И ти се обвинуваат Zakir за вашиот татко е смртта?"
  
  
  'Yes. Тоа е како тоа функционира. Јас познавав его.'
  
  
  "Што е со момчето?" Јас прашав да. — Што значи тоа мора да се направи со Zakir?
  
  
  'Момчето? Јас не знам ништо за момчето. Но, бакар притисок на средни и мали продавница припаѓа на Zakir. Тој оди таму од време на време.
  
  
  — Што друго знаеш за Zakir?"
  
  
  "Само его името... Zakir Shastri. Тој продава деца. Јас не знам за неа повеќе.
  
  
  Тој намуртен, дури и повеќе збунет. "Не, тој го продаде децата?" Лили очите стаклен одново и тој смета дека таа требаше да помине повторно, но таа зеде длабок здив и зборуваше тивко. "Деца без родители, деца на улица. Тој се храни од нив, а потоа ги продава на богати како слуги или бордели. Понекогаш тој дури и го испраќа на некои храмови." Таа се упокои повторно, половина буден и половина се апсорбира во нејзината болка. Но јас водев притисок за повеќе детали. Јас се потребни за да знаат каде да го најдете Zakir. Таа ме погледна повторно, нејзините очи насочува.
  
  
  Таа рече нешто во Хинди дека јас не се разбере, а потоа слушнав нејзиниот mumble адресата, и таа рече: "Фабрика". Мојот татко се сретна его не еднаш.
  
  
  Таа ги затвори очите. "Јас треба да се обиде да го убие Shastri пред отидов да Madras. Жал ми е...
  
  
  Ее целен се потпре грбот, а и тој знаеше дека таа нема да одговори за следните неколку часа.
  
  
  Јас во споредба адреса таа ми даде со адреси напишав надолу кога се јавив на локалните хемиски фабрики. Мојата меморија е точна. Адресата таа ми даде одговараше дека на Запад Бенгал Хемиска Индустрија, една од најголемите поташа нитрат компании. Конечно, нешто почна да се прочисти.
  
  
  Мислев дека за чекање за брза помош, но го промени мојот ум. Тој мораше да веруваат дека Slocum ќе ја однесе во болница.
  
  
  На хемиската фабрика се наоѓа во северниот дел на градот, во сиромашни квартови, каде свињи биле затрупувани во калливата улица помеѓу кокос школки и други ѓубре. Директен пат на место кое не е таму. Таа се најде добар поглед на фабриката влезот, низ улиците и половина блок од портата. Тој се искачи нагоре на куп урнатини кои се користат да се куќа.
  
  
  Нејзиниот хотел остана inconspicuous, но тоа беше невозможно, бидејќи на мојата Западен облека. Дури и гавраните што имаше fluttered надвор од остатоците лебдел над мојата глава, и се чинеше дека се гледа мене нервозно. Две деца гледав мене додека јас crawled преку дупка во стара куќа местото каде што може да се види на влезот, но тие не ме гледаат многу добро.
  
  
  Јас не бев сосема сигурни што да очекуваат, но јас го напишав надолу краток опис на тројца мажи влегуваат во фабриката како гледав тоа. Речиси случајно, таа виде мал, темна кожа момчето тргна претпазливо низ калдрмата кон фабриката е задниот двор. Целата многу е опкружен со забранети ограда со бодликава жица на врвот, но момчето тешко се двоумела.
  
  
  Тој погледна наоколу, потоа се подигна неколку грмушки во основата на оградата, и брзо падна во една мала дупка во мека подлога. Тој брзо crawled под неколку автомобили на фабриката сајт, направи својот пат во близина на зградата и почнаа да копаат низ еден куп на ѓубре.
  
  
  По неколку секунди, тој истрча назад на мал простор под врата. Кога тој истрча на mimmo на мене, тој го виде сонцето glint во неговото его е погледот. Тој смета дека за запирање на него, но одлучи против тоа.
  
  
  Тој беше сигурен дека тегла тој беше сметководствена беше исполнет со калиум нитрат. Која објаснува многу... зошто, на пример, полицијата не беа во можност да се утврди потеклото на експлозиви се користи од страна на терористите. Продажба на експлозиви е регулирана толку силно што тоа ќе биде тешко за нив да купат она што им треба, но еден човек кој работел во фабрика може лесно да се украде мала количина на експлозиви и да се скријат во ѓубрето лименки зад фабриката. И кој ќе се погледне за нешто кај детето кој е rummaging во ѓубре? Никој... не е во Калкута, каде што тоа е честа професија.
  
  
  Тоа беше умен план. Дури и ако таа беше фатен од страна на еден од деца, таа ќе биде многу малку се знае. Тие веројатно само ги знаат своите контакти како и мажите делење еду или неколку рупии. Мојот следен чекор е да се погледне во внатрешноста на фабриката, но не и кога нема време да го направите тоа.
  
  
  Така отидов на мојот автомобил и ја возел назад кон градот. Отидов отворено да конзулатот.
  
  
  Тој ја тресна на сопирачките кога виде публиката во предниот дел на зградата. Полицијата и оган камиони биле паркирани таму, а гори телото на друг Мерцедес беше да се полеани со вода.
  
  
  Slocum, мислев како јас паркирани мојот автомобил и се стрча кон возбуден фаза.
  
  
  На smoldering останува на автомобил седна на четири горење гуми на улица. Внатрешноста беше изгорен, хауба беше раскинат исклучување, седиштата падна како smoldering куп. Судејќи според начинот на кој назад врати се искинале надвор нивните шарки, изгледаше како некој да беше поставување на бомба во backseat.
  
  
  Тој jerked напред, очекуваме да видиме Slocum е мртвото тело на улица, но тоа не беше Его, тоа е тело.
  
  
  Тоа беше момче со рацете прекрстени над градите, устата и очите широко отворени од знамето на дозвола за вршење на. Тој е мртов, лежи во неговата сопствена крв. Тој мора да се преземат надвор бомба и никогаш не излезе, си помислив.
  
  
  "Matson," слушнав некој да каже на тротоарот. Тој погледна наоколу и видов Slocum стои пред конзулатот на портата.
  
  
  Его е лице беше бледо, со страв.
  
  
  "Тоа можеше да ми", рече тој, намигнувањето во мртвото момче.
  
  
  Јас отидов со него да се его канцеларија, каде што тој потона во чаир и ја покрила лицето со рацете. Неговото тело беше тресење.
  
  
  "Се повлече со себе и заедно," реков јас. "Работите ќе се добие дури и полошо пред подобри времиња доаѓаат."
  
  
  "Ние мора да има заштита", рече тој. "Војници. Маринци, можеби. Не сакам да умре. Јас имам жена и деца.
  
  
  Его се обиде да ги смири нејзината надолу, но тој не сакаше да слуша.
  
  
  "Не го разбирам", рече тој. — Тоа е, речиси, xv, xv август.
  
  
  Не, јас не разбирам неа. "Она што го прави xv значи?"
  
  
  'Ден На Независноста. На 15 август 1947 година, Британскиот официјално се повлече.
  
  
  "И она што е околу него?'
  
  
  — Не се сеќавате?" Тогаш имаше хаос, rioting, како Индијанци и Муслимани се собраа и лево преку нови границата со Пакистан. Тоа беше пекол. Тоа беше соопштено дека повеќе од еден милион луѓе беа убиени. Сега тоа може да се случи повторно.
  
  
  Тој погледна низ чаир, стенкање. Тоа беше август 11.
  
  
  Сега повеќе парчиња падна во место. Времето чинеше дека е во право. Кој беше зад бомбашките напади планирани се внимателно. Тие беа бавно возење градот во хаос. Тие се спротивставувајќи две светски сили - Русија и сад-едни против други. Тоа е, рече дека на xv страстите на Индијанците го достигне својот врв.
  
  
  Тој погледна во календарот повторно. Не дури и четири дена. Тоа е малку помали.
  
  
  Почувствував пот да се пробие на моето чело и го виде набори на страв околу Slocum е ртс. Тој беше во право. Таму беше секој причина за паника.
  
  
  
  Поглавје 6
  
  
  
  
  Два часа подоцна, тој се врати во својата хотелска соба. Се обидов да се јавам Joeny, затоа што сакав да ја видите пред да ја добив премногу понесени, но, повторно јас не се добие одговор. Па јас само морав да одат на работа.
  
  
  Тој промени во долги ракави црна кошула, црни панталони, пешачење и здрав чизми. Јас архивиран тоа со luger под мојата кошула и го стави на посебна појас.
  
  
  Јас се стави на резервни списанија за Wilhelmina рака граната во мојот џеб, заокружено Slocum е муниција кутија, и излезе надвор. Вечерва, тој не сака да привлече внимание на Мерцедес, па тој остави его во предниот дел на хотелот и направивме rickshaw.
  
  
  Таа веќе беше прилично темно. Тоа не беше на главната улица, но тротоари беа оптеретени со спиењето луѓе. Видов цели семејства во групи во топло, заостанато атмосфера на Калкута. Тој излезе во средината на улица и одеше брзо кон хемиски погон. Тоа беше само два блока.
  
  
  Јас истражени следната улица пред да наполнат агол. Немаше уличните светилки, и само бледо месечината фатени нејзиното око.
  
  
  Мир не е во фабриката или, и стражарите не гледам неа. Тој собрал својот пат низ блокот и да се дојде до портата на задната страна на зградата. Тој лесно се сече жица и зачекори излезе на темно фабриката кат. Јас очекува дека безбедносните мерки ќе бидат преземени околу фабрики, но јас не гледам ништо од тоа.
  
  
  Влезот на зградата не изгледа тешко. На нс не треба skylights или големи отвори за воздух, но на задната врата имаше редовни заклучување.
  
  
  Нејзината падна тивко низ сенките на ден. Имаше еден стар заклучување со пролетта, немаше проблеми. Десет секунди подоцна, тој unbolted со врв од нож и отклучена вратата. Тој го отвори тоа внимателно, слушање за аларм, а пискам, или кликнете, но тој не слушам ништо. Тој го отвори тоа, затворена вратата, и да се замени за заклучување. Собата беше на теренот темнината. Тој чекаше момент пред да продолжите.
  
  
  Низ собата од неа, јас ја слушнав вратата, отворање и затворање еден момент подоцна. Полека, фигура пријде мене. Таму не чини да се биде никаква закана, човекот полека школка на.
  
  
  Его беше чека за неа, и кога тој влезе во право позиција, мојата десна рака хит его тешко на вратот. Јас не сакаат да го убијат нејзиниот со моето его, јас само го донесе нејзиниот надвор од собранието за неколку рудници, но јас го пропушти неа во право место. На удар лизна странично и слета старомоден лево кука дека се фатени на ему во вилицата. Целта е его полета назад. Его е кафени очи стаклен одново како што тој се лизна на земјата.
  
  
  Тој брзо се пребаруваат тоа, но не најде за идентификација. Силни најлон кабелот имав со мене граница нејзините глуждови и оружје со его. Тогаш тој го зеде своето его да задната врата и ја започна својата турнеја на фабриката. Нема повеќе чувари видов неа. Мојата темна фенер наскоро ми покажа целата приказна. Тоа беше мала компанија. Тоа изгледа како тие само се произведени калиум нитрат. Една мала подвижна лента за производство на безалкохолни браун screed беше инсталиран заедно еден од ѕидовите.
  
  
  Единствениот видлив експлозивни беше полу-готовиот производ во голем дизел гориво во резервоар со капацитет од околу четириесет литри. Сето друго беше сместени зад жица огради со брави, но јас веднаш разбрав колку кражби се извршени. Во предниот дел на една од заклучен кабини беше долг стап со метална купот на крајот. Некој бил трпеливо scooping до мала количина на целата должина на отворени буриња во затворени кабини, преземање на секој барел толку малку тоа помина незабележано.
  
  
  Само некој кој имал доволно време во фабриката, како една ноќ чуварот, може да изврши такви кражби.
  
  
  Тој смета за неговите опции за момент пред да донесат одлука. Фабриката требаше да исчезне. Ако ова беше единствениот извор на експлозиви за терористите, тој би ја заврши својата мисија во помалку од една минута. Ако не, тоа најмалку може драматично да се намали iht.
  
  
  Па таа се праша за една ролна од фитил и се сече парче во один Г. Тој се намали преку жица, вметната едно влакно на фитил во најблиската барел, и го постави на оган.
  
  
  Јас мислев дека имав три минути, но кога ќе се стави на полесни за фитил, тоа разгореа и почна да гори два пати толку брзо како што се очекува. Тој скокна далеку и се стрча да ноќ чуварот за да се добие его надвор пред зградата отиде во воздухот. Одеднаш, моето его нозе воздигнат и удри во мојот живот. Тој growled и поддржан од далеку. Неа, видов осигурач веќе половина изгорен во темница. И покрај болката во неговата долниот дел од телото, тој се исправи нагоре, налетувал на малиот човек на подот, и се обиде да се фрли его над неговото рамо. Тоа започна и извртени како ако тоа беше борба за својот живот. Тој не знае што его мисла својата хотел треба да се направи. Јас го напишав со него на англиски јазик, а потоа во Хинди.
  
  
  Тој дури и ги посочија фитил и направи звук, како експлозија, но тој не можеше да го убеди его. Тој продолжи да се борат како најдобро што може, со рацете и нозете врзани, додека ему удри му на вратот, кои би биле фатални.
  
  
  Кога его slung во текот на неговото рамо, на фитил не беше дури и нога далеку. Тој дојде за да и ја тресна тупаници во мојот врат. На вратата, тој испружени рацете и нозете и оневозможен моите обиди да ја напуштат.
  
  
  Тој growled и се заколна дека со убедување. Јас се уште можеше да се слушне подсвиркват на фитил зад нас. Его беше залагајќи се за неа, речиси и да молат неа да се откаже од борбата.
  
  
  Тогаш тој ја тресна неговото его е главата тешко против doorjamb во очајна излив на енергија, смирувачки на его доволно долго за да скокаат.
  
  
  Втор подоцна, еден барел на saltpeter полета во воздухот. Светло блицот на светлината осветлена вечер небото; потоа имаше гром thud како експлозија раскина на мала зграда, освен, испраќање на штици, буриња, и парчиња на метал летање во Индискиот небото.
  
  
  Притисокот на воздухот земање тропнал ни исклучите нашите нозе, фрлање ни назад половина десетина чекори. Индискиот зеде brunt на удар и падна на врвот на мене, служејќи како штит како остатоци падна врз нас.
  
  
  Кога јас дојдов на нејзиниот излезе од под него, тој се уште беше muttering клетви на мене, па јас влече Его низ портата и надвор во калдрмата пред луѓето кои живееле во близина излее на нивните ramshackle домови.
  
  
  Немаше оган, и јас се пресметува дека имав неколку минути пред полицијата пристигнале за да ги пребарувате област. Ноќниот чувар претвори над неа и да се потпре врз него, така што тој може да се слушне ему шепоти нејзиниот над бучавата на луѓето на улица.
  
  
  "Еден крик, еден повеќе, и ќе влезе бесконечен циклус на реинкарнација. Разбрав?'
  
  
  Тој климна, и се врши нејзиното его дополнително одредување на улица и потоа во мал двор каде стар камион бил паркиран. Тој одржа егото до против камионот тркала.
  
  
  "Сите во право, кажи ми сега, или ќе биде пливање во Hooghly Реката до наутро."
  
  
  Тој glared во мене.
  
  
  "Кој не му се плати за да се украдат од исполнување на вашите шефови?"
  
  
  Тишината.
  
  
  "Кој ви плаќа за да се скрие експлозив под ѓубре?"
  
  
  Тишината.
  
  
  Стигнав во една минута и извади кутија дека јас не често се користи. Таму се инјектира со три капсули на хемикалии. Дојдов ноќ чуварот она што јас го правев.
  
  
  Тој внимателно го отвори шприц цилиндар и отстранети од его, тогаш се наметнува иглата низ капсулата е гума печат и вовлечени во течност.
  
  
  — Дали сте виделе нешто како ова порано?" Јас го прашав човек потпрена на камион. Его е лице беше напната, очите широко со страв.
  
  
  "Ова е нова дрога наречена novocaine. Во основа, тоа е вистината серум кој работи навистина добро. Но, тоа неминовно значи смрт на жртвата. Јас не се имате било какви избор; јас треба да се знае кој е плаќаат за помагање на мене производство на овој полн наслов.
  
  
  Моето его беше тресење во право сега. Тој тестирани игла со својот прст, а потоа притисне против неговото его е арм. Тој stiffened и падна на негова страна. "Еден повеќе време, еден повеќе време. Кој плаќа вас да го напушти експлозиви на вашите деца?
  
  
  — Ова"... Јас не знам. Тој беше потење сега, и очите следи секој мој потег на иглата.
  
  
  "Нема да го чувствува тоа на почетокот. Тогаш анестезија почнува. Станува се повеќе и повеќе интензивна, и по некое време не чувствува никаква болка на сите. Темата доаѓа непосредно по тоа.
  
  
  Се обидов иглата повторно. "Не грижете се. Јас знам што лојалност е. Ќе биде мртов во половина час, а потоа и вашиот шеф ќе биде слободен... за некое време. Но, од тогаш, јас ќе знам сè за нс.
  
  
  Тој одмавна со главата. Тој е вметната иглата во мускул во неговата рака и брзо се вбризгува на течност. Иглата е веќе надвор и фрлени пред Индиски реализира тоа. Тој гледаше во својата рака, се чувствува студ на течност. По неколку моменти, дрога стапи на сила, и се свртел наоколу. "Zakir Shastri... тој плаќа нас."
  
  
  — Сите други имиња?" Кој не Zakir Shastri за работа?
  
  
  Човекот си ја протреси главата.
  
  
  "Беа единствениот извор, или постојат други кои снабдување Zakir?"
  
  
  — Јас само знам еден. Јужна Калкута Поташа Растенијата Кашмир-sturt.
  
  
  — Дали сте сигурни дека сите?"
  
  
  Тој климна.
  
  
  "Се чувствувам твојата рака." Јас намалување на јажиња околу его е зглобовите, така што тој може да се чувствуваат местото каде ему шут неа. — Дали мислите дека нешто таму?" Дека дел од вас се веќе мртви.
  
  
  Его очите блесна во паника.
  
  
  — Дали знаете кои било други имиња?" Она што други хемиски фабрики се произведуваат бомби?
  
  
  Тој одмавна со главата, гледајќи во вцепенен место на неговата рака. Хуго зграпчи и намалување на јажиња околу нејзините глуждови.
  
  
  — Има само еден начин да се неутрализира течни тој инјектира со вас. Ќе мора да се кандидира пет километри. Ако одите надвор и да ја стартувате три милји, на незадоволство во вашите вени ќе изгори надвор и novocaine ќе биде defused."
  
  
  Тој застана, flexed ногата мускулите, и се чувствува својата рака повторно од извршување дозвола знаме.
  
  
  "Побрзај, ајде да видиме, ако можете да ја протера претставки и предлози околу вашето тело; ти имаш шанса да остане жив утре."
  
  
  Малку Индискиот зеде првите неколку чекори во улица, а потоа почна да се кандидира madly. Викна нешто да толпата пред нарушувањето на зградата, и Stahl не се чека да се види дали тој беше кажува нешто за мене. Тој ducked надолу друга улица и се упати назад до хотел.
  
  
  Тој се случува да имаат топла бања и добар оброк пред истражување на други хемиски погон дека ноќ чуварот имаше споменато.
  
  
  Но, кога тој влезе неговата соба, тоа не беше празна.
  
  
  Штом таа влезе, Choeni Мета посочи мал пиштол во моите гради.
  
  
  "Се седне и да се смири", рече таа.
  
  
  
  Поглавје 7
  
  
  
  
  Choeny држеше пиштол во двете раце, како некои обучени професионални marksmen.
  
  
  — Каква шега е ова?" Јас прашав, но нема хумор во својот студен поглед.
  
  
  "Јас не сум да се шегуваат," рече таа. "Јас поверував дека ти."
  
  
  Насмевка преминал моите усни. Тој би веќе го користи тоа на лути жената. Тоа обично се работеше.
  
  
  — Вие не сте Хауард Matson. Вие сте агент на владата на САД.
  
  
  Ова, вели тој. 'Па што? Ќе претпоставам дека кога се исполнети.
  
  
  — Вие сте Никола Huntington Картер, Ник Картер, Господар Убиец АХ. Вие дури и не себе си. Ќе направи будала од мене.
  
  
  "Како?'
  
  
  "Тој треба да има ми рече," таа купени, " Raj."
  
  
  "Претпоставувам. 'Вашиот шеф?'
  
  
  Таа не одговори, но тоа мораше да биде вистинската работа да се направи. Знаев дека таа да биде Индискиот Тајната Служба. И тој може да се каже таа беше бебе.
  
  
  "Ние сме на иста страна, па зошто сте насочени пиштол во мене?"
  
  
  "Експлозија", рече таа. "Raj мисли ти си во тоа, а можеби сте на тоа трчање. Имаме голем број на прашања за вас.
  
  
  Кога таа престана, јас би можело да се слушне гласот и трепет. Таа не беше професионален сепак, Виетнам, искусен агент кој може да убие без каење.
  
  
  "Што мислиш може да го запре експлозии од снимањето на мене?" "Јас презентирани тоа како шега, фантастичен детско идеја.
  
  
  "Јас може да те убие ако морам да", рече таа. "Ако не ми даде одговори сакам."
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. — Никогаш не сте го погодил никого, си?" Никогаш не сте чкрапалото или виделе некој да умре. Дали мислите дека можете да започнете со мене? Јас ги запазив заповедите на мојот очите на нејзиното лице и се обидел да го прочитате нејзиниот его. Мојот живот зависи од тоа. Таа е навистина се случува да ме убие? Тој се посомневаа во тоа, но тој не можеше да си дозволи да биде во ред. Јас не бев случува на ризик мојот живот тука.
  
  
  Сум имал пиштол вперени во мене многу пати, и јас сум секогаш да се прилагодуваат кон забележување на т.н " моментот кога мојот противник на внимание е расеан за секундата. Неочекувано се огласува, флеш на светлината; било одвраќање е достоен за тоа, ако сте сигурни дека човек со пиштол е подготвена да те убие секој случај. Но, S Choeni сакаш да чекаат за неа.
  
  
  "Јас дојдов за да Калкута да им помогне на," реков јас. "Имам наредби да се спречи терористите пред проблемот се шири понатаму."
  
  
  — Тогаш зошто да не ти дојде тука, под псевдонимот?" — Зошто не ти дојде отворено, искрено?"
  
  
  Немав одговор на dell себе. "Тоа е како ние го направи тоа," нејзиниот татко рече. "Политика за приватност".
  
  
  "Не можам да ти верувам", рече таа. "Јас треба да те убие сега, кога ќе имате шанса."
  
  
  Бев збунет од страна на нејзиниот тон. Се чинеше дека таа речиси убедени. Можеби тој потценет од неа.
  
  
  Се најдов себеси се држи мојот здив, чекање за жешка gawk да се пука низ моите бели дробови. Јас не бев дишење за речиси една минута кога телефонот на маса до мене заѕвони.
  
  
  Тој ги повика три пати пред таа да се вејат на пиштол. "Го земам", рече таа.
  
  
  Тој половина сврте настрана од nah и собрал телефон со неговата лева рака. Ова движење ми дозволи да се одржи Хуго во мојот десната дланка. Ова повеќе не беше бескорисно.
  
  
  "Да", реков јас во телефонот.
  
  
  Гласот на другиот крај звучеше изненадени, како ако повикувачот hadn не очекува од мене да земам телефонот.
  
  
  "Ах, Г-дин Картер, тоа е вас.
  
  
  Соѕвездијата од моето вистинско име не шок мене многу и денес, но името на повикувачот не.
  
  
  "Ќе зборуваме Потполковник Ву," бизнисмен гласот продолжение од Исток.
  
  
  "Ти ме повика Картер," реков јас.
  
  
  Тој погледна низ собата на Choeni и отвор на Полковник името. Таа сфати и шепотеше на стан додека микрофон опфатени неа за момент.
  
  
  "...друга Rajah", рече таа.
  
  
  Тој проклет под неговиот здив. Очигледно, Raj беше многу дарежлив со информации за мојот идентитет. Јас се прашував зошто. "Дали сте сами, Г-дин Картер?" Ву праша.
  
  
  Тој смета дека Choeni и пиштол во раката. "Не," јас реков полковник. "Мис Mehta е со мене. Дали знаете неа?"
  
  
  Choeni намали пиштол и shoved его во нејзината чанта, исто како што очекуваше. Таа не сакаше да се фотографира мене сега дека некој знаеше бевме заедно.
  
  
  "Ах, се разбира. Многу истакнати дама. Нејзиниот татко често ме посети.
  
  
  "Вие не сте одговориле на мојот corkscrew прашање, Полковник Ву," реков flatly. — Зошто не ти се јавам мене Картер?"
  
  
  Его е мелодичен глас е absurdly забава. "Ми претставува чест да знаат добро познат агент", рече тој. — Јас сум многу жал ми е за денешната средба, кога не е. Полковник Ву не успеа. Предизвика голема лутина во кругови на дипломати, околу големите земји. Ќе им кажам на себеси дека јас должам нив извинување. Тогаш преподобниот полицаец ме информира дека егото на гости во салата е добро познат Американски агент, кој е, исто така, адвокат... Ослободи Kolkata од терористи. Јас сум загрижен за нашиот град, Г-дин Картер. Што треба да помогне да се стави на тема на бомбардирањата. Многу важно за мојата усвои татковина. Многу важно за бизнис.
  
  
  "Ви благодариме, Полковник. Јас сум убеден дека земјите загрижени го цениме вашиот интерес, но ова е работа за професионалци. Времето истекува.'
  
  
  "Всушност, Г-Дин Картер. Но, можеби едноставно бизнисмен може да послужи голем земји. Јас познавав добро и во Индија. Не можам да им помогне на полицијата. Јас би сакал да ја искористам оваа можност да им помогне на многу познатиот Американски."
  
  
  Ова се двоумела за само еден момент. Можеби стариот Chinaman беше во право — можеби тој би можел да ми помогне.
  
  
  "Би сакал да доаѓаат посетите мене во мојата куќа утре," рече тој. "Вие и Мис Mehta. Ние ќе зборуваме. Можеби тоа ќе ви помогне да заштедите нашиот град.
  
  
  Таа се согласи, и тој се нарекува време за ручек. Тогаш тој ја спушти слушалката и се сврте да Choeny. Таа беше уште седи во голема чаир спроти од него. Нејзиниот западен здолниште беше застана над неа колковите, покажувате совршен облик на нејзината нога. Хуго отиде ладно во мојата рака. Тој смета дека за тоа како неодамна тој смета убиството неа. Што грев што ќе биде. Но тоа не беше потребно. На Индиската влада се уште не е толку длабоко вмешани во меѓународна шпионажа дека тоа треба најмен атентатори. И дури и ако тие не, тие нема да ги испрати богата, софистицирани девојка да го направи тоа.
  
  
  Но, nah имаше прашања сакаше да одговори, и таа мисла пиштол имал моќ на убедување. Откако не успеа со едно оружје, можеби таа ќе се обиде на друг, оружје што таа ќе се најде многу повеќе пријатни.
  
  
  Хуго shoved тоа се врати во својата scabbard, б.м, и зедов тоа од стол. Таа избегната нејзиниот поглед како тој се држеше до градите.
  
  
  "Бејби," јас шепотеше.
  
  
  Моите усни бранеа својата уво, а потоа и нејзината стапче. Таа беше висок и нејзиното тело совршено одговараше рудникот, нејзиниот нежен облини и криви дополнување мојата сила и цврстина. Во друго време и место за неа ќе се рече еј сакам неа. Но, тоа не би било фер. За нас, не може да биде само физички страст. Само ветувањата што може да се направи за да се едни со други ќе се ноќ по ноќ.
  
  
  Кога тој завиткани прстите низ неа криви нозе, нејзините долги, тенки прсти лизна надолу мојот назад. Заедно нашите тела се пресели во молчи меѓусебна жртва; а потоа ние зачекори назад и одеше рака под рака, да креветот.
  
  
  "Легнете," рече таа. 'Чекаат за мене.'
  
  
  Таа стоеше пред мене да се соблечам. Кога нејзината мека, браун гради беа ослободени, таа инстинктивно се постигне за нив, но таа се наметнува мене исчезне се додека таа беше голо.
  
  
  Таа клекна на подот и ми помогна со мојата облека.
  
  
  Таа нема да мора да дојде до мене во секој случај. Таа остана на нејзините колена, ме бакна во уста, а потоа лизна помал и помал, додека моето тело е молат да се приклучи кон нејзината.
  
  
  Нејзините раце се пресели над моето тело, чувство, groping, додворувања. Конечно, таа седна на креветот. Таа полека одеше напред, притискање на нејзината фирма градите против моите гради, потоа се ниша нејзиниот долг, lithe нозе се додека не се опфатени моето тело од глава до пети.
  
  
  Таа ме бакна нежно, а потоа дури и повеќе страсно. "Ајде, дозволете ми да го направи тоа мојот начин".
  
  
  Движењето на нејзиниот колкови против мене ме убеди. Тоа беше убаво да се чувствуваат неа на врвот на мене кога нејзините раце биле зафатени, со мене на огнен savchenko пред тој дури и се пресели.
  
  
  Подоцна, ние се постават во друга оружје и се загледа од отворениот прозорец на светлата на градот подолу.
  
  
  "Сега кажете ми ја вистината", рече таа.
  
  
  "Ќе ми кажете прво. Дали работите за Raj?" Сериозно?'
  
  
  "Да, јас работам за него бидејќи јас верувам дека може да им помогне на мојата земја."
  
  
  "Како?'
  
  
  "Заштеда на државата на Бенгал за Индија".
  
  
  "Областа околу Калкута?"
  
  
  Таа климна. 'Yes. Постојат луѓе кои сакаат да се одделат Бенгал од остатокот на земјата. Опеннет може да се создаде нова земја или да се приклучите Бангладеш. Дури и пред Bengalis скрши далеку од Пакистан, имаше бунтовниците во Калкута кои сакаа да ја раскинам на земјата, освен. Хаосот предизвикан од експлозиите може да им даде можност, тие треба."
  
  
  "И она што го прави Rajah мислам дека може да учествува во тоа?"
  
  
  "Тој не знае, но тој не му верувате на Американците."
  
  
  "И што?'
  
  
  — Не знам што било.
  
  
  Ја бакна нејзините меки усни.
  
  
  "Ние сме на иста страна, без разлика дали Raj знае тоа или не. Само верувај ми за некое време. Еден ден или два, можеби дури и помалку.
  
  
  Таа намуртен septically. "Можеби", рече таа. "Можеби ќе може да го направи тоа сега."
  
  
  "Добро. Во РЕД, можете ли да ми кажете повеќе, кои може да бидат корисни? Не Raj имаат било какви информации во врска со снабдувањето на калиум нитрат? Било какви навестувања за организацијата која стои зад ова? Некој во средината на заговор дека можам да се фати со неа?
  
  
  Jongi е убав лице намуртен.
  
  
  'Јас не знам. Нејзината само прави она што го кажува мене. Можете да побарате на его.
  
  
  'Не.'
  
  
  Еј се обиде да објасни со неа. Тој не верувај никому, дури и не Raj. Да бидам искрен, јас не довербата неа или, но јас не можев да кажам што. Додека јас отворено призна дека јас бев еден Американски агент, кој работи во една его земја, Raj беше спречена поради протокол. Тој не можеше да се уапсени мене или ме испрати сите над земјата без докази. И его е само доказ досега на ferret лежат голи во мојот грб.
  
  
  Таа праша. "Она што јас треба да се каже em?"
  
  
  — Не, тој побара од вас да ме убие?"
  
  
  "Не, таа беше само бара да те прашање. Пиштолот беше мојата идеја.
  
  
  -"Кажи Ем она што јас ги знам," реков јас.
  
  
  Тој брзо се објасни со неа, но се сигурни да се даде само на информациите тој сакаше да го споделите. Му кажав и за фабрика и кражба на saltpeter, но јас не кажам дека имав нешто да се направи со експлозија на фабрики. Raj беше дозволено да се погоди за себе.
  
  
  "Има одредени Zakir Shastri вклучени," реков јас. "Нека Raj насочи својот персонал да се најде его. Полицијата има начини за следење на луѓе надолу кога тие знаат името."
  
  
  Нејзиниот хотел, да кажам за неговите сомнежи за деца, поставување бомби, но се предомисли. Еј веќе реков доволно за да ја добие нејзината доверба. Јас не треба повеќе.
  
  
  Јас прашав. "Дали верувате мене сега?"
  
  
  "Да", рече таа, но не е си уште се сомневаат во нејзините очи, и тој се обидел да ги смири нејзиниот со бакнеж.
  
  
  Таа се одржа назад за момент, а потоа трчаше својата рака врз моето тело. Голи, ние стуткав заедно и нека нашата страст за контрола на нашите тела. Подоцна, таа propped себе за една лактот и рече: "Мила, јас да ти верувам, но ве молиме не го прават будала од мене повторно. Не лажат за мене повеќе.
  
  
  "Никогаш повторно," јас, рече, се прашувам дали таа верува дека за мене. Јас не се чувствуваат виновни — лажењето е дел од мојата работа. — Кога тоа е над, можеби, можеме да одиме некаде заедно, мојата љубов." Имам пари, многу. Јас познавав добро. Вие не треба да работат во вашиот живот. Она што таа рече дека ме изненади. Таа звучеше искрена. Можеби тоа беше повеќе од sideshow за Затвори. Тој потона долу на nah, подготвени за љубов повторно. Таа moaned со задоволство, и за време ние заборавивме дека постои свет надвор од собата.
  
  
  
  Поглавје 8
  
  
  
  
  Следното утро сме имале појадок во хотел. Малку сопруга кој служел на сите нас изгледаше целосно свесни дека голо жена беше лежи со мене. Кога таа е нема, Choeni префрлаат, се потпре над мене, и бакна моите гради. Морам да им помогнам на нејзиниот излезе од под покривот.
  
  
  Додека Choeni беше добивање облечени, што тој го нарекува Slocum е за статистика и побара телефонски број каде што може да се постигне Лили Мира. Лили, се чинеше дека да се биде во добро расположение кога нејзиниот татко се зборуваше за неа. Таа рече дека таа ќе биде пуштен од болница, наскоро и ќе одат да Madras како планирано. Нејзиниот предложи еј, да ги преземе Принцот со неа кога таа се остава околу Калкута. Таа ентузијастички се согласи и рече дека некој веднаш ќе побара преку роднини да ги собереш на куче.
  
  
  Тој беше среќен што Ај имаше нарекува. Досега, моето ferret задачи имаат само предизвикани Лили поголема болка. Можеби куче ќе ви помогне да се добие преку тешкотии кои чекаат на вас. Таа беше кажано еј, сите најдобри и ја спушти слушалката.
  
  
  Потоа тој се сврте кон Choeni.
  
  
  Ние требаше да престане со нејзината куќа пред да се отиде во Полковник Ву е. Кога стигнав зад воланот, сфатив дека мојот ум е сеуште премногу зафатен со Choeni — јас дури и заборавил да се погледне во backseat. Кога нејзините свртев, тешко палецот беше укажано искрени помеѓу моите очи.
  
  
  "Бенг, бенг, Ник Картер, ти си мртов."
  
  
  Choeni свртев и извади пиштол околу својата торба. Јас требаше да го сопре нејзиниот пред таа почна со снимање. Човекот во задното седиште брзо fumbled за неговиот пиштол.
  
  
  "Смири, Соколов," јас извикуваа.
  
  
  Масти руската двоумеше, една рака под неговата јакна.
  
  
  'Што е ова? Choini праша. "Она што го сака?"
  
  
  Соколов воведе себе. "Другар Александар Соколов", рече тој. "Конзул во Калкута од Сојузот на Советските Социјалистички Републики."
  
  
  "Бевме среќни," реков јас. "Еј, кажи ми ја вистината, Соколов. Вие сте KGB шпион, како и повеќето руски дипломати ширум отворен базен."
  
  
  Руската крена раце во предавањето. "Вие Американците... ти си секогаш толку прагматичен. Во ред, нејзиниот шпион. Што може да се знае. Зарем тоа не е во право, Картер?" И вас, да го Пропушти Mehta?" Можете, исто така, му припаѓаат на нашиот смирен професија. Е тоа право?'
  
  
  Choeni намуртен и одби да одговори. "Не е важно", рече тој. "Ние не сме непријатели денес." Тој не ги крена рацете, повторно, и ја наведна главата и thoughtfully. "Утре... кој може да каже? Утре ќе може да го убие едни на други, но денес... денес ние мора да работиме заедно.
  
  
  'Кој го вели тоа? Јас го прашав coldly.
  
  
  "Јас сум, Другар Картер. Имаме проблем.
  
  
  'Нас?'
  
  
  'Сите нас. Во вас. Имам. Во Мис Mehta s. Имам наредби да те убие.
  
  
  Choeni flinched, и тој го виде нејзината рака ги заостри на мал пиштол таа се уште се држи. Јас не се плашат од неа. Уште не е. Тој знаеше како Соколов работел. Ако тој се случува да ме убие, тогаш не би имало никакво предупредување.
  
  
  "Имам наредби да ги убие сите агенти кои може да бидат одговорни за терористички напади во нашата дипломатска мисија во Калкута", рече тој. "Утре ќе може да се добие иста цел... да ме убие и сите Кинески агенти во градот, тогаш Индијанците како Пропушти Mehta... некој кој би можел да биде одговорен за ова."
  
  
  Ја прашав — " Тогаш зошто да чекаат? Вие никогаш не сум бил срамежлив за убивање луѓе порано."
  
  
  — Затоа што јас не мислам дека тоа нема да им помогне." Се сомневам дека експлозиите ќе продолжи. Се сомневам дека никој не е виновен за нас. Нејзиниот осомничен е дека некој... што ти се јавам тоа... некој сака да јама ни против друг пријател.
  
  
  Гледав на руски јазик за време и речиси доверливи ему со тоа. Тој може да каже вистината... овој пат.
  
  
  "Некој е за играње на играта,"јас се согласи," и ние сме двете се смееше на."
  
  
  "Да, да", рече тој, намигнувањето. "Тоа е вистина. Некој е создавање проблеми меѓу нас.
  
  
  Јас прашав. "Како не можеме да се добие околу ова?
  
  
  Соколов одмавна со главата за жал. 'Јас не знам. Но јас имам една друга грижа. Ние го слушаат чудни работи. Слушаме за закани. Постојат луѓе кои велат дека нашиот конзулат ќе се разнесено на xv... денот на независноста.
  
  
  "На улиците ќе биде полн со луѓе," Choeni додаде. "Ова ќе биде совршен ден за акти на насилство."
  
  
  "Не постои разговор на ајнштајн — директни одмазда — ако конзулатот е оштетен", рече тој.
  
  
  Јас може да се чувствуваат пот под моја јака. Јас не можев да замислам што ќе се случи ако закана се оствари.
  
  
  Јас прашав. — Зошто се што ми кажуваше сето ова?" "Од кога се ferrets помагање на Американци?"
  
  
  Руската воздивна. "Затоа што ми беше наредено да ви запре. Но, сè што може да се најде покажува дека вие не сте одговорни... ние треба вие, нашите други Американци. Луѓето кои се засадени бомби, не преку ЦИА, или АХ . Постоење ...'
  
  
  Тој не рече ништо, и неа ја заврши реченицата за него. "Тие се деца," реков јас.
  
  
  Соколов климна во договорот. - Да, тоа е важно, овие се деца.
  
  
  "Јас не мислам така," Choeni рече. "Тоа е невозможно.'
  
  
  Таа се противи, но јас се почувствував дека таа е размислување за неколку факти таа мора да има и рекол на полицијата. "Едно момче беше убиен надвор од Американскиот конзулат, вчера," реков јас.
  
  
  "Невина дете," Choeni рече. 'Минувач.'
  
  
  "Терорист," Соколов претпоставам. "Соѕвездија на деца денес... тоа не е за вас", рече тој со насмевка.
  
  
  "И не е за тебе", ми рече. "Јас дури и Maoists не потонат оваа длабока уште."
  
  
  Тој се лизна низ столче и ја отвори вратата. "Тоа е сè што имам да ви кажам", рече тој.
  
  
  Кога тој излезе, тој се стави клучот за палење, започна мотор, и возеше до Choeny куќа. Додека таа се менува нејзината облека, тој стоеше на балконот и го гледал чуден град се разбудам во ново утро од бесконечна борба за опстанок. Јас бев љубопитен за чудовиште што преплашени овој мачен градот. Кои одбрале Калкута како бојното поле на две големи сили? Она што тој се надевам да се излезе од тоа? Јас немам идеја. Време е да работи надвор, и немаше резултати. Тоа е само што е три дена, и моите сугестии станаа discouragingly редок. Кој се користи децата како терористи паметна. Патеката беше речиси невозможно да се следат.
  
  
  Сите имав беше Zakir Shastri. Јас само може да се надеваме дека Полковникот Ву е широко влијание во градот ќе ми помогне да се најде на лицето зад тоа име.
  
  
  Од Choeni, ние се возеле на југ, до Заливот на Бенгал, по Полковникот Ву инструкциите, преку рамна делта регион каде силен Ganges и его е разни притоки создаде плодна headland за илјадници години. На Ву Замок се занемаруваат на Hooghly Реката. Тоа беше истегне комплекс кој изгледаше како да е тоа, исто така, бил под конструкција за долг период на време. На имот се протега со километри на една наведнат терен и вклучени храсталак, листопадни дрвја, како и големи пасишта за коњи. Голема куќа, изградена околу чисто бел камен, блескаше како храм во сонцето.
  
  
  Кога ние застана во поплочен паркингот пред огромна куќа, две униформирани службеници истрча да се отвори автомобил врати и придружба нас преку големи двојни врати на лоби. За момент, се чувствував како да имавме зачекори во минатото и да се најде себе си во палатата на еден од петстотини принцови кои имале пресуди на малите држави околу која Индија и Пакистан се зголеми до.
  
  
  Ходникот беше неверојатно луксузен-подот е направен од најдобрите мермер и керамички плетенка, колоните се опкружени со чиста мермер, ѕидовите биле обесени со прекрасен античките таписерии, мебел датира од сите антички периоди на Индија.
  
  
  Тоа беше повеќе од музеј од дома, повеќе од храм, од место на живеење. Нашите водичи се запре додека ние се погледне во сето ова сјај, а потоа тивко води до врата што води околу големата сала на друг сала. Тоа беше слабо осветлени, и изградена околу груба камења кои може да се подигнат од банерот на Кинески село.
  
  
  Во средината на собата беше колиба, на покривот на која беше пет метри над земјата. Тоа беше направен од картон, старите табли, пакување гајби, празни лименки, и на дното на веслање брод.
  
  
  Полковник Ву беше седи на вратата на колиба, валкани бели dhoti обвиткани околу неговиот loins. Тој бил кои клечат во основните јога поза. Кога виде нас, тој се пресели малку, но не се нагоре.
  
  
  "Ах, си дојден. Едноставно, глупо спомени. Јас сум роден во една колиба како оваа", рече тој, се протега. "Тоа е добро за луѓето да се запомни и каже дека јас секогаш ќе бидат различни."
  
  
  Тој стана на нозе и се поклони смирено. "Јас сум почестен да си ја посетите мојот дом, Мис Mehta," тој рече. "И вие, Г-Картер. Вашето присуство ја прославува мојот скромен позиција.
  
  
  Choeni одговори брзо, но морав да го најдам зборови. Добив збунет.
  
  
  Уредни малиот човек чинеше непријатно да се гледа носи народната облека. Тој се извини и рече дека ќе се врати наскоро, кога тој беше "повеќе соодветно облечени за такви истакнати гости."
  
  
  Тој зборуваше брзо во Кинески, и две млади девојки во Ориентална облека излезе од друга соба. Тие се поклонуваа и се сопна пред нас, ih тесни глуждот-должина на здолниште ограничување ih бушава до неколку инчи. Тие поминале пред нас преку друга врата во пријатен Западен стил соба со мека музика, играње и ТВ, тепих на подот, модерен мебел, и groan виси кој изгледаше како вистински Полок. "Учителот вели стори она што ви се допаѓа тука, тој ќе биде тука, во една минута", рече една од девојките. Потоа и двајцата се исчезна низ вратата.
  
  
  Над огромниот камин закачи слика на Chiang Каи-shek како млад човек, кога тој владеел Кина. Подеднакво голема слика висеше на спротивниот ѕид. Тоа беше
  
  
  Сонцето-Yat-сен.
  
  
  "Уо не беше вистински полковник," Choeny коментира како тој погледна наоколу раскошен соба. "Ова е почесна титула која тој го доби за својот личен борба против Мао и Комунистите. Тој беше само момче кога тој беше под Chiang Каи-shek.
  
  
  Јас бев за да ја прашам нешто, но на Индискиот момче во бела јакна покажа и нè доведоа до тиково бар со тигар на кожата уреденост. Како и сè друго во оваа куќа, јас, исто така, беше погоден од понудата на алкохол. Таму беше добро виски, парична казна ракии, и одлична колекција на гроздобер рум. Момчето предложи ih со повеќе знаење од шанкер фрлаат камп.
  
  
  Ние ги избираат Jamaican рум, и беа само земање на sip кога Полковникот дојде, облечени во панталони и чизми.
  
  
  Тој стоеше до мене, загледан во мене и ме внимателно.
  
  
  — Дали ви се сакаат да се прошетаат вашиот коњи пред вечера?"
  
  
  Таа беше побарано да ми каже дека јас не имаат време за тоа, но Choeni се согласи премногу брзо. Тој испрати неа и еден од останатите слугинки да ја смените, потоа ме доведе долу краток коридор наредени со статуи. Во ходникот, ние skirted кружни затворен базен со јасни сина вода, и поминале низ вратата, а потоа преминал на камениот мост, кои поделени во внатрешноста на огромен базен област од надвор.
  
  
  Три коњи се брзаат за да на другата страна на мал мост каде што имаше оградена пат, но тој игнорира ih и мавтаа својата рака кон паркот, на тераса подолу.
  
  
  Тој праша. "Дали ви се допаѓа да се пука на skeet?
  
  
  За да помине време додека на убава дама ќе дојде повторно.
  
  
  Во сенка на сомневање шут преку мене, и јас погледна на малиот човек рацете. Тие беа неочекувано силен и wiry. И покрај manicured ноктите на неговите раце се груба, како земјоделецот.
  
  
  "Skeet," реков јас. "Јас сум прилично добар во тоа."
  
  
  Тој се насмевна. "Континентал", му се извини, и тој одеднаш сфатив дека егото е начин на зборување се промени. Кога тој опуштено, тој нека одат на груб-англиски јазик тој се користи за да се разоружаат неговите гости. "Ова е голем предизвик... исто како и во реалниот живот. Никогаш не се знае во која насока целта на можност ќе оди."
  
  
  Јас не го разбирам него, но јас се следат до каде фрлање машина беше седи и виде две млади службеници одење кон нас со своите избрани пушки во рацете.
  
  
  "Еден илјади рупии чинија", рече тој, и да се крена Браунинг и strode на дваесет и седум метри марка. 'Добар?'
  
  
  Пред тој да може да каже ништо, тој даде еден сигнал, и светла жолта диск полета во воздухот. На Браунинг отпуштен, и чинијата експлодира дваесет метри од мали метални фрлање машина. Тоа беше добар шут, отворете напред, околу нив дека се сврте глинени плочи во дожд низ парчиња.
  
  
  На малиот човек се насмевна со гордост и чекаше. Неа, отиде во линија, вметнува кертриџ во еден од судските совети од мојот избран пушка и им даде сигнал на момчето во куќата фрлање на полуавтоматски пиштол. Јас снимен неа. Глина плоча разнишана како прав, и тој се чувствува жестока задоволство од директен хит.
  
  
  Полковник Ву не ми даде многу време да gloat. Тој веднаш се повикани друг сад, отпуштен, и кликнете на диск. Ова веднаш беше проследено со светлина удар. Ние бевме на снимање брзо, толку брзо што почнав да се грижи за момчето во машина пиштол, кој мораше да се стави на плоча на моќни фрлање се справи и да ги преземат неговата рака далеку пред тешки пролет фрлил целна во вселената. Нема правило, велејќи дека мора да се пушти плоча и пука како е можно на друго лице уништува нивната сопствена цел, но без велејќи збор за нас, ние во собата на нашите сопствени услови.
  
  
  Кога Choeny се приклучи нас, ние бевме на снимање на диви, исцрпувачки темпо и се опфатени во пот. Мојот грб ached од постојана укинување на четири килограми челик и махагони, и моето рамо изгорени од одвратна на акции, дури и како што ми падна на колената и тешко се потпре на берзата. Ву ме изненади. Иако тој бил мал, тој не изгледа дека имаат повеќе проблеми отколку јас не. Ова го виде возење да победат во аглите на ртс его како нејзиниот faltered и пепелниците почна да пукна, наместо да се испрскаат да smithereens. "Одново и одново," момчето зад нас објавени. "И седумдесет и пет во ред."
  
  
  "Десет илјади рупии," Полковникот Ву извикуваа, подигање на неговиот пушка за уште еден истрел.
  
  
  Тој се удри во чинија. Моите раце едвај ја потресе како јас кренав мојата пушка за седумдесет и шестата снимен во ред. Таа беше хит на дискот од страна на лента и се труди пред се чувствував бриз на мојот врат.
  
  
  Ву се чувствува слабо правец премногу доцна. Плочата тој беше бара одеднаш ducked како тој се повлече чкрапалото. Жолта диск влегуваа triumphantly и неповреден низ shrapnel-распослано област во предниот дел на фрлање машина. Само оваа плоча избегале оружје е его.
  
  
  Полковник Ву одржа пушка да ја на неговото рамо, за миг, се принудуваат себеси да го прифати пораз. За момент, тој го виде демонски бес во оние чудни очи. Тој не беше губитник, но кога тој ме погледна, тој повторно се насмевна, ја наведна, играше улога на скромен селанец.
  
  
  "Десет илјади рупии да познатиот Американски".
  
  
  Тој се вејат својата рака, и момчето дојде работи со чекова книжка. Ву scribbled износот и му мене на проверка.
  
  
  Тој го зеде одржа помеѓу прстите, со намера да ја раскинам, освен.
  
  
  "Задоволство беше мој," реков јас.
  
  
  "Чекај," Choeni наречен од крајот на отпуштање линии каде што таа била гледа. Таа трчаше над нас и го зеде проверете од мене. "За да се исполнат вашите деца. Да? " таа рече emphatically да nami. "За десет илјади рупии ih ранливите да се хранат за многу денови."
  
  
  "Се разбира," Ву се согласи. "За деца.'
  
  
  Јас прашав. - "Ќе ги задоволат вашите деца?'
  
  
  На малиот човек, се смееше и укажа надолу по ридот на ѕидови соединение околу четиристотини метри одалеченост.
  
  
  "На домот," Joni објасни. "Тој не спаси стотици деца од улица. Тој им дава на образованието, облека, и домови, додека тие се доволно стари за да се грижам за себе."
  
  
  "Но толку многу луѓе им е потребна помош," Ву рече, за жал. "Дури и еден богат човек како мене не може да им помогне на сите нив."
  
  
  Ву посочи, и нејзиниот глас го видов деца во полето подолу нас. Стотици претежно момчиња, одигра во засолниште е оградена игралиште. Тие ме потсети на момчето би се гледа на хемиската фабрика, и малку мртвото момче лежи на улица во близина на wrecked Мерцедес пред Американскиот конзулат.
  
  
  Нејзиниот проколнат нејзините сомнителни мисли. Ву веројатно беше поголема покровител на уметноста, но нејзиниот сеуште беше сомнително на него. Јас не сакам да верувам дека тој немаше ништо да се направи со бомбашките напади, но мислата не ќе поминат.
  
  
  "Можеби знаете човек јас сум во потрага за" ми рече остро. — Со вашиот интерес за деца, може да знаете одредени Zakir Shastri. Колку што јас го разбирам тоа, тој исто така ги зема децата од банерот."
  
  
  Полковник Ву hissed преку своите заби. "Овој син на змија", рече тој во Кинески. 'Знам дека нејзиното его. Тој киднапира деца и користи ih за своите цели. Таа беше снимена од страна на неколку его канџи, но ih секогаш излегува да биде поголема.
  
  
  Choeni намуртен, веројатно се прашувате зошто за Shastri имаше споменато неа. Тоа беше пресметан ризик да се види како Ву ќе реагира, но напорите беше залудна. Тој реагираше на начин повеќето луѓе би, и јас се уште мораше да се погледне за олово.
  
  
  — Зошто не сакате да се зборува за него?" Ву праша. — Беше тој се вклучени во бомбашките напади?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. — Не сум сигурен.".. можеби.
  
  
  "Можеби ние можеме да ви помогнеме," Ву предложи. "Деца на улица може да се знае каде овој човек е од."
  
  
  Тој купени прстите, и слуга дојде да застанат покрај него. Ву разговарав со него за долго време во еден дијалект, јас не ги разбирам. Тој се насмевна triumphantly како момче trotted врати во куќата.
  
  
  "Децата ќе побара", рече тој. "Неколку луѓе треба да знаат за ова Zakir. кои беа погодени од тоа.
  
  
  Тие ќе ве однесе до него.
  
  
  Тој климна својата благодарност.
  
  
  "Сега ние се случува да се игра," Ву најави, водејќи нè до коњи.
  
  
  Ние оседла нервниот животни и се упати на местото каде имот граничи реката. Тој ни го покажа околу неговиот приватен харбор и четири домот speedboats, тогаш предводена од нас да густата појавија plexiglass ракомет судовите и по патот да девет дупка на голф на една убава трева.
  
  
  "Мора сè," Choeni забележани и малку Кинески човекот ме погледна, чекање за мене да се каже нешто.
  
  
  Тогаш нејзиниот его сфати неа. Тој беше еден мал човек со огромно его. Тениски игралишта, терени за голф, убави градини... но сето ова беше практично не се користи, тие беа само трофеи кои сведочат за его е финансиски успех. И ние сме тука како публиката е ега, поканети да туп и на егото на рамо и му го каже тоа како кул тој. Иако нејзиното его потребни за нејзината помош, нејзиниот даде во претчувство. "Речиси се направи," реков perversely како што застана покрај Choeni и се потпре во да им даде на нејзината мека бакнеж на образ. Ву реакција раководителот на мене. Тој се насмеа, тешко, husky звук за толку мал човек.
  
  
  "Можеби", рече тој, и да се возеле понапред од нас кон куќата.
  
  
  Во внатрешноста на куќата, тој ја предводеше Choeny и мене до различни апартмани на приземје. Свежо Швеѓаните беа резервирани за мене, и јас туширани и промени пред да се вратам downstairs.
  
  
  Ву е на чекање за мене во Его канцеларијата, на две-приказна соба paneled целиот скапоцени дрва, и опремени со кабинети за прв пат публикации. Тој беше седи зад огромна маса, што направи да му изгледа дури и помали и повеќе незначително отколку што всушност е.
  
  
  Околу него, девојки седеа на масата и на подот пред него. Ih беше десет, некои Индиски, некои Ориентални, некои толку светло-кожа што се сомневав тие беа чисти-крвав белци.
  
  
  "Како што реков," Ву рече со насмевка. — Јас имам сè.
  
  
  Тој се вејат својата рака благодатно над главите на сериозни девојки.
  
  
  "Трансферот на еден", рече тој. "Или две. Ти си мојот гостин.
  
  
  
  Поглавје 9
  
  
  
  
  "Јас откриен рано, Г-дин Картер," Полковникот Ву со гордост рече, " дека постојат знаци на лицето на патот до успехот. Ранливите да кого, каде во салата лице е на овој пат, од она што тие сакаат најмногу. Прво, полни со живот. Потоа работи... материјализмот, како што го нарекуваат во вашата земја. Потоа, на првиот знак на големо богатство, статус. Дури и подоцна — многу сексуално задоволство. За успешна Арапски, ова е harem. За Јапонски geisha. За богат Американски љубовница.
  
  
  "И за на Кинески?"
  
  
  Тој се вејат раката повторно. "Наложници, се разбира. Исто како и овие прекрасни суштества. Многу внимателно одбраниот тип за секој вкус и желба.
  
  
  "Зошто, Полковник Ву?"
  
  
  'Зошто она што?'
  
  
  "Да, зошто ви нуди ме вашиот наложници? Ние не сме токму старите пријатели, преку кои ги споделување на љубовници. Ву почнеше smugly. Ја наведнал и правеше да биде смирен повторно, но его е усни ишмркав. "Бидејќи Ву сака да им даде подарок на големите Американски агент."
  
  
  'Сака да биде сакан?'
  
  
  "Стоп на оваа бомбардирањето", рече тој. "Се спаси нашиот град од понатамошни страдања."
  
  
  — Јас сум веќе работат на тоа. Ова е мојата работа. Сакате нешто различно.
  
  
  'Yes. Со текот на времето, грешката ќе биде воспоставена. Можете да го направите тоа. Можете да обезбеди доказ.
  
  
  "Кој може да го обвинувам? Русите?
  
  
  "На Maoists", рече тој. "Кинеските Комунисти. Нека ги сноси вината за овој отворен базен закана од целиот свет. Направете го тоа за мене, и тие се твои... еден или сите од нив.
  
  
  Јас не можев да се земе моите очи исклучување на нерамна ред на девојки, речиси голи тела glistening во сончева светлина сјае преку огромен windows на другата страна од собата. Тоа би било лесно е доволно за да се обвинуваат Кинеските Комунисти откако таа беше пронајде страна на терористички лидерство, и таа, секако, не должам нејзината црвена колеги лојалност.
  
  
  "Мала услуга," рече тој, " за таков прекрасен награда. Каков вид на човек ќе го претвори надолу, Г-дин Картер?
  
  
  Нејзината двоумеше, и исто како и нејзината барав од една девојка на други, вратата се отвори. Слугата зад мене реков неколку збора во Кинески, и Полковник Ву застана во exasperation.
  
  
  "Мис Mehta се врати", рече тој. — Ние ќе ја видите во вашата трпезарија.
  
  
  Тој одеше низ чаир и се насмевна повторно.
  
  
  "Мислам дека за тоа", рече тој. "За ноќта на забава која што можете да искуство."
  
  
  Нејзините престана да за еден ден. Идеја се случило со мене. Таа ја стави раката на Ву е ракав, и тој престана премногу.
  
  
  — Не мора да биде нешто повеќе од еден многу богат човек сака, Полковник Ву. Полни со живот, сè што некогаш сте виделе, статус, сите жени неговото его тело може да се справи со... но што друго? Сигурно не мора да биде нешто друго лице, како што сака. Што е тоа, Полковник?"
  
  
  "Се разбира, Г-дин Картер." Тој беше се смее. "И тогаш сите што човек може само да ја сакате е на довербата... крајната и повеќето неостварлив желба." Тој ме одведе во салата. Преземање на својата рака, тој придонела во огромен трпезарија со долга маса и гигант лустери. Тој седна на чело на катедрата како владеел султан.
  
  
  Егото на ревматизам не ме задоволи. Некако јас не мислам дека тој беше во потрага по сигурност. Имав чувство дека тој сака нешто друго. Но, зошто?
  
  
  Јас не имаат време да се инсистира. Неколку минути подоцна, долго стол беше полна со вина и viands, и рог беше туширани и на нас. За малиот човек, Ву имаше јаде огромна количина, и беше се уште ale кога службеници донесе слаби дете со текот на засолништето на дното на ридот.
  
  
  Тој се потпре напред и праша момчето прашања во мерат тонот кој понекогаш го прави него се зборува. Но слаби момче shied подалеку од мене. Изненадувачки, Choeni дојде да ми го спаси.
  
  
  Таа зборуваше тивко да момчето во еден дијалект таа hadn не чуле, и се чинеше да се здобијат со неговата доверба брзо.
  
  
  "Еден човек по име Shastri исплашени него многу," таа ми кажа. "Човекот понудени ему образование, а потоа се обидел да ги намамат его во автомобил. Тој побегна и дојде тука да Полковник Ву е засолниште.
  
  
  "Прашајте го каде што тој го видел овој човек."
  
  
  Полковник Ву интервенираше. Тој одржа од pheasant нога капе со сос околу црвено вино и рече на момчето да се земе corkscrew.
  
  
  Тоа фатени неколку зборови кои беа доволно да се разбере она што момчето беше зборува.
  
  
  "Во храмот со сјајна црвена кула," слушнав нејзиниот каже.
  
  
  Тој рече и повеќе, но значењето бегаат од мене до Choeni преведени тоа за мене.
  
  
  "Тој не е сигурен", рече таа."Тој само се сеќава на храмот и на гуру."
  
  
  "И сјајна црвена кула," Полковникот Ву додаде. "Тоа мора да биде ознака за земја."
  
  
  Ву се насмевна и се потпре назад во својот стол со гордост. Тој изгледаше како да мислат дека тој ќе се реши целата corkscrew проблем за мене. "Јас сум многу среќен да им помогне на Американски агент", рече тој, добивање копија од неговиот стол.
  
  
  Тој речиси и да ни испрати далеку. Тој ги повика своите слуги, и тие ја водеа Choeni и мене низ куќата на паркирани Мерцедес.
  
  
  Кога ние се враќал во градот, се обидов да добиете повеќе информации од nah. Јас треба да се знае колку што можам, јас мисла пред нејзиниот извештај за Raju става крај на сите работи.
  
  
  "Многу од нашите храмови имаат кули", рече таа. "И многумина околу нив се црвени. Е ова значајно?'
  
  
  "Проклето важно," реков јас. "Ова е следниот линк во растурање. Можеби ова Shastri се шета таму, можеби тоа е некој вид на седиштето его.
  
  
  Таа ја протреси главата, обидувајќи се да се размислува. "Тоа би можело да биде било каде. Дури и на стариот храм, урнатините... целото село е полн со нив."
  
  
  Ее од ревматизам ме натера да се лути. Ние поминато часа со малку полковник, а тој беше се нетрпеливи. Стигнавме во центарот на градот, и тој застана пред конзулатот, сфаќајќи колку брзо времето поминаа.
  
  
  Напнатоста во градот беше како статички електрицитет на сува ден. Јас би можело да се чувствува во воздухот. Десетици вооружени Индиски војници стоеја пред конзулатот, пушки slung над нивните раменици. Други војници се стои на страната на зградата.
  
  
  "Мислам дека на тој храм со црвениот кула," Choeni реков. 'Ќе биде десен бек.'
  
  
  Нервен Индискиот војник престана да ме на тротоарот. "Втората војник постави ме на метал портата, па ме доведе до наредник, кој беше стационирана за ден. На наредникот ме прашува неколку прашања, а потоа бира телефонски број.
  
  
  Slocum се чека за мене на вратата на неговата канцеларија. Нс не носи вратоврска, нејзината коса беше disheveled, и таму беше пот на нејзиното чело, иако тоа беше зиморничав во канцеларија.
  
  
  "Ние сме зајакнување на капацитетите", рече тој excitedly. "Ние очекуваме напад во секој момент."
  
  
  Тој потона во чаир зад неговата сопствена. Тој го избриша пот од неговото furrowed веѓата со лен handkerchief.
  
  
  "Јас побарав од Вашингтон за да испратите 300 Маринци за да се заштитат Американски животи и имот", рече тој.
  
  
  "Маринци," реков јас.
  
  
  "Бог нека го благослови нас, ние не може да остане невооружени пред Русите. Тие се веќе води својот народ тука, со благослов на Њу Делхи.
  
  
  "Би сакале да започне втората Светска Војна тука?"
  
  
  "Ако тоа копиле сака тоа..."
  
  
  "Брилијантен."
  
  
  Тој ме погледна остро.
  
  
  — Сеуште не сте слушнале за Црвениот Флота?" "Тие имаат ескадрила дека веќе е насловот на Заливот на Бенгал за обука маневри. Дванаесет бродови под команда на проектили cruiser.
  
  
  "Можете да го направите тоа, вие знаете," реков јас. "Вие, момци, може да се зборува за ова, тука и сега, додека вистински нуклеарна војна почнува. Зошто не ви престане да се размислува за тоа? Тој стана и тргна во текот на его табела. Slocum дру назад.
  
  
  — Дали сте слушнале нешто друго за xv?"
  
  
  'Денот На Независноста? Уште не е.'
  
  
  — Ќе рече нешто би можело да се прави, се сеќаваш?" И неа, слушнав дека рускиот конзулат ќе се разнесено. Вашиот конзулат мора да бидат погодени во исто време.
  
  
  Slocum беше сигнализација. Тоа му удри директно.
  
  
  — Дали сте сигурни дека нешто ќе се случи денес?"
  
  
  'Не. Но, имам чувство дека тие се истите луѓе кои се користат за погон бомби на август 15, планирање на нешто големо. Можете лесно може да се evacuate луѓе од конзулат на вечерта на четиринаесеттиот.
  
  
  "Мојот Бог", рече тој. — Тогаш нема ништо што може да се стори?"
  
  
  "Се разбира," реков јас. "Кажете му на вашиот sentries да не дозволете им на децата да одат надвор да се конзулатот."
  
  
  "Деца?'
  
  
  'Yes. И помогнете ми да најдете храмот со црвениот кула. Јас мора да го имаме најголемиот мапата на градот кои веќе ја имаат.
  
  
  Slocum притисне на спогодба копчето. Неколку минути подоцна, неговиот секретар шири на мапата на неговото биро.
  
  
  Врз основа на Полковникот Ву е имот, нацрта кружница со радиус дека момчето може да одиме само неколку часа. Тогаш, тој бил повикан од страна на неколку Индијанци околу Slocum штабови и побарано од страна на ih да се истакне храмови во тој круг.
  
  
  Тие се познати за два храмови со црвена кула.
  
  
  "Оној околу нив е реплика на познатата Победа Кула," Индиска секретар во неа педесеттите години ми кажа. "Ова се нарекува Qutb Minar. Тоа е изградена околу црвено песочник и има висина од повеќе од триесет метри, спирални скали води кон врвот.
  
  
  Тоа беше изграден пред поделба. Сега таму е малку лево на храмот.
  
  
  "И другите?'
  
  
  — Ова мора да се храмот на Ossian во источниот дел на градот. Тоа е делумно го уништи; неколку луѓе одат таму.
  
  
  Тој им се заблагодари на неа и излезе надвор каде Choeni е на чекање за во автомобил. Кога го реков она што јас го знаеше, таа ми покажа патот кон првиот храм жената се споменува.
  
  
  Кога стигнавме петнаесет минути подоцна, видов дека Qutb Minar, како храм, не беше многу погодна... тоа беше ништо повеќе од високи црвениот кула. На неа, сакаа нешто друго, иако јас не бев сигурен што. Еден вид на општ персонал со простор за голем број на луѓе - нешто изолирано, скриени, каде што властите не ќе се погледне.
  
  
  Ossian е храм изгледаше многу повеќе ветува. Плоштад колони поддржани камен vaults, на фасади на урнатите објекти, дворот беше еден куп на паднати камења. Во еден агол беше на две-приказна црвениот кула. Урнатините се претвори во густа вегетација низ грмушки и дрвја. Чад се издигна во блага спирала низ дрвјата.
  
  
  "Ќе одам да го погледнете."
  
  
  "Доаѓам со вас", Choeni рече.
  
  
  Сме поминале низ урнатините. Некои области беа поставени на нула, така што верните може да дојде и повика на благослов на своите извори на вода.
  
  
  Меѓу урнатините, го најдовме за добро се користи трага што обично доведе заедно крајот на храмот на undergrowth. Ние бевме речиси во дрвјата кога видов голем темно зелена шатор.
  
  
  Ние остави трага во тишина и отиде во undergrowth да се одморат. На прв видовме само дрвја и голем лен шатор. Потоа јас забележав една мала оган пит и свеж. Човекот излезе од под шатор, се протегала, погледна околу себе, coughed, расправијата на земјата, и се вратив внатре. Ние не гледам некој друг. Неколку puffs на чад завиткан од оган. Имаше звук зад нас — половина sob, половина крик, лутина tinged со хистерија. Се свртев и видов една слика се приближува на патот имавме само зема.
  
  
  Тоа беше еден човек кој одеше брзо, но limped малку. Како што се приближуваше, видов дека тој бил широк shouldered и силна, човек кој лесно може да се исплашат дете. Јас бев љубопитен дали тоа ќе биде Zakir.
  
  
  Ние ducked во грмушките како тој помина mimmo. Тој не се погледне во нашата насока. Его е дишењето беше бурните, и се сомневав тој беше работи брзо. Неа, се сврте кон Choeni штом тој помина mimmo нас.
  
  
  "Оди назад кон автомобилот и да чекаат за мене," реков јас. "Одам да го следат него."
  
  
  Патот доведе до другата страна на урнатините, и преку grove на дрвјата. Наскоро ние бевме во задниот дел од стариот храм. Само еден ѕид преживеале. Таа била изградена околу еден голем камен блок и имела десет метри висок и триесет метри. Човекот се потпре против оваа moan да го фати својот здив. Тогаш тој погледна наоколу, го виде никој, и го гмечи низ густа undergrowth што се чинеше дека да се скрие отворање. Тој исчезна таму.
  
  
  Јас му ги дал на човекот две минути, а потоа трчаше над таму и да се најде дупка во законот.
  
  
  Тоа беше темно внатре. Тој ги слушаше неговите сопствени дишење удар околу неговата белите дробови. Освен тоа, немаше звук. Тој се префрли на светлото и направи тесен зрак. Ова беше во earthen passageway, околу десетина чекори водат надолу.
  
  
  Тој се најде свеќи и Американски натпревари на дното на скалите. По восок од свеќа на подот доведе до правото. Коридорот тука е повисока, повеќе од сто нозе, и беше издлабени надвор од хард глина, можеби песочник. Дваесет и paces далеку, а слабо свети видов неа, танцување и блескава. Тунелот мирис неверојатно стари и musty.
  
  
  Тоа полека crawled кон светлината. Јас не ја слушам. Ходникот се направени стрмни signpost. Јас пауза за да го споделите со моите очи се прилагоди на новата светлина. Пред мене беше седум метри квадратни соба со таванот повисока од тунелот. Две јадења беа видливи низ собата. Во прво време, тој не гледаат на неа, што предизвика Brylev. Потоа тој го видел факели исполнет со она што изгледаше како нафта, гори во садови поставени во четири ѕидови. Просторијата беше празен.
  
  
  Тој брзо премина соба до најблискиот отворање и почеток надолу салата. Тој застана и гледаше наоколу. Јас не мислам дека некој ме видел досега. Тунелот бил краток и да се отвори во еден подолг passageway која се протега на повеќе од седумдесет метри пред опишување на мало се наведнуваат. Во редовни интервали, не беа соби во главниот тунел. Тие изгледаше како клетките каде трансцендентална монаси научен во отворен базен.
  
  
  На крајот на тунелот, друг signpost направени Stahl поширок и полесни.
  
  
  Факели запалени до патот зад мене, но пред да ми се чинеше дека уште е света. Тогаш го видов прв светилка виси од електрична жица. Тука тунелот bifurcated: зедов директно пак, каде електрични светла обесени на седум метри интервали. Малку понатаму, тунелот отвори во големата сала. Тунелот насочува и доведе до мал балкон во задниот дел од moan сала.
  
  
  Подолу мене, имаше многу активност. Петнаесет момчиња, повеќето од нив во раните дваесетти години, седеа околу еден стол, busily украсување на ѕидови во црно. Другите отсечени парчиња на фитили. Други момчиња спакува празни лименки и врши ih преку archway во друга соба.
  
  
  Отворено задоволство совладан мене. Тоа беше пронајден од страна на една фабрика за производство на целосно име и презиме, или барем еден од целиот места каде терористите се направени нивните две четвртина бомби. Но јас, исто така се чувствува студ кога сфатив дека момчињата тука беа постари од човек би се гледа собирање на калиум нитрат во хемиската фабрика. Тие изгледаше како војници. Тие како да знаат што прават, што ако ih беше обучен.
  
  
  Никој не го виде од мене, но јас не би можела да помине низ балконот е стреи, без да се гледа. Потоа јас се вратив и се обиде да го остави тунелот. Тој направи мала signpost, а потоа продолжи да се движи, на пример, во иста насока како и други вилушка. Наскоро, тој, исто така, донесени се голем број на клетки. Овие беа во употреба. Внатре беа слама торби и валкани ранци кои би можеле да имаат содржани во земните сопственост на тинејџерскиот момчиња.
  
  
  Овие тунели може да се прошири за многу километри под Kolkata. Јас се потребни за да се најде брзо да излезете или да се вратат на пат јас би само да се преземат. Има уште еден празен простор пред мене. Внатре беше биро, една фотелја, и неколку столчиња, и зад нив беше врамени дрвена врата.
  
  
  Просторијата беше празен. Неговиот следен ден помина брзо. Тоа не беше заклучена.
  
  
  Отварање на тоа, тој виде уште еден коридор кој води до површината. Тој излезе и отиде назад на Мерцедес.
  
  
  Choeni не беше таму.
  
  
  Неговата слушнав нејзиниот повик низ темнината среќаваме на патот.
  
  
  - Ник, добро направено=).
  
  
  Јас се свртев, и шестата смисла кликне во мојот мозок. Можеби тоа беше звукот или glint на метален објект во сонцето. Јас не знам, но јас cringed и зграпчи Luger.
  
  
  Потоа его виде нејзината... на burly Индискиот тој ќе следи неа да храмот. Тој се приближуваше мене од предниот дел на автомобилот. Тој се вејат нож чудно над главата. Веднаш, на luger беше во мојата рака.
  
  
  Тој го мразеше пиштол, се разбира, но тој се чува доаѓаат во мене. Тој го поддржа далеку и извикуваа предупредување. Нејзиното его не сакате да ја убие неа. Бев сигурен дека тоа беше Zakir Shastri, и јас дефинитивно му се потребни живи. Тој се намали низ воздухот пред моето лице и мавтаа повторно како што влечат далеку.
  
  
  Во нејзиниот очај, таа отпуштен откако инчи од неговото лице, како предупредување, и започна втор пат во неговата рака. Влијанието на куршум го натераа да се вртат и да падне, но тој следуваат на нозе и дојдоа кон мене, неговата рака виси limply.
  
  
  Тој го застрела повторно, овој пат во ногата. Тој падна напред како ако неговото его беше тропнал завршена.
  
  
  Инстинктивно, јас зачекори назад и да одржи мојот пиштол подготвени за втората напаѓачот, но само движења можев да видам беа Choeni работи кон мене од другата страна.
  
  
  Таа организирала себе во моите раце, но јас се наметнува нејзиниот далеку. Јас слушнав звукот на стапките зад неа. Момчињата околу храмот истрча и се искачи во стар камион зад урнатините.
  
  
  Тие побегна, но морав да се одржи на човекот надолу пред да можеме да ги следат. Его претвори неа во текот на грбот со неговата нога.
  
  
  Тој е мртов. Дупка со големина на мојот тупаница беше местото каде што моите его е папокот беше. Choeni седна до мене, јасно unmoved од глетката на крв. 'Што е ова?'.
  
  
  Тој fished надвор човекот е паричникот околу неговиот џеб и се шири надвор од земјата. Името на трудови беше јасно читливи.
  
  
  "Zakir Shastri". Нејзиниот конечно го најде тоа.
  
  
  Тој клекна надолу покрај телото. Тој веднаш го видел крвави дупки на нејзината рака и нога. Ова не ја пропушти. Некој друг шут на ему во грбот. Gawk излезе надвор од предната страна и го разделил на нејзиниот папокот пред неа како цветаат цвет.
  
  
  Некој се обиде да го убие Shastri пред тој да може да зборува, некој кој стоеше среќаваме на патот кога burly Индискиот направи самоубиствениот напад со нож.
  
  
  Но кој?
  
  
  
  Поглавје 10
  
  
  
  
  'Погледнете! Choeni извика.
  
  
  Тој застана и погледнав назад во камион. Натоварени со момчиња, тој за брзо по улица, подигање брзина. Тој swerved за да се избегне една света крава лежи во ров, тогаш обвинет отворено на мала група на луѓе кои се брзаат надвор од куќата на звукот на огнено оружје. Луѓето измешано да ги страна, и камион rumbled зад аголот.
  
  
  "Ајде," Choeni се нарекува. "Ние сме по него."
  
  
  На задниот прозорец разбиена како што скокна во Мерцедес. Gawking очи опфатени целиот прозорец со cobwebs. Вториот gawk удри во врата и слета некаде на седиштето под мене.
  
  
  Очигледно, Shastri не беше само целта, но јас не имаат време да се врати оган во право сега.
  
  
  Нејзината забрзана, и Мерцедес шут напред како стрела преку trapdoor. Ние скоро toppled во текот во аголот, и Choeni извика како таа се обиде да повлече со себе заедно.
  
  
  Ние скокна на тротоарот, проследено тротоарот за триесет метри, и, конечно, се повлече назад на улица. Камион се движат напред од нас видов неа и забави да дозволи друг автомобил да помине пред нас како капак.
  
  
  "Дали сте биле изненадени?" Choeni праша.
  
  
  Таа ме погледна и ја протреси главата. Таа се чуваат гледа задниот прозорец, но никој не беше по нас. Таа беше исплашена.
  
  
  "Се види на камион," реков јас. "Ако ние се изгубиме тоа, ние може да почне одново." Половина блок зад камионот, ние по тоа понатаму во градот. Половина час подоцна, на камион застанале на страната влезот на Пропаста Дом Аеродром, и тинејџерски момчиња скокна низ прозорецот. Возачот, тенка Индискиот човек во Западна одговараат, возеше ih во станицата за градење.
  
  
  Ние излезе од Мерцедес и по нив да платформа. Ih е на чекање за еден стар DC-3 која изгледаше како тоа беше пренесен во Бурма, на почетокот на втората Светска Војна.
  
  
  Кога тие влегоа, тој проклет под неговиот здив. Немало потреба да се следат авионот.
  
  
  — Можете да добиете ih лет план? Choeni праша. "Можеби Raj може да ви помогне."
  
  
  Таа помислив за момент, пред одење кон скалите на контролната кула. Кога таа се врати, DC-3 веќе беше на крајот на пистата.
  
  
  Таа изгледаше среќен и му мене еден куп на копчињата.
  
  
  "Тие летаат да Raxol", рече таа. "Тоа е на падините на Хималаите, не е далеку од Непал. Тоа е повеќе од седум стотина километри далеку.
  
  
  Јас прашав. "Дали имаме авион премногу?"
  
  
  "Свирачот Comanche", рече таа. — Дали некогаш сте пренесен на нс?
  
  
  Провинции.
  
  
  'Нејзините премногу.'Таа ми го зеде за рака и ме одведе надвор. "Тоа ќе биде темно наскоро," реков јас. "Дали сте сигурни дека ова е осветлен аеродром?"
  
  
  Таа се смее. "Не грижете се. Ние фрли натпревари да светне на пистата.
  
  
  Јас се двоумела, но таа истрча пред мене кон хангар. Кога стигнав таму, таа беше веќе разговараат со униформиран полициски службеник и давање наредби за механика. Тие стркала на Comanche ,и игравме таа игра на табла. Десет минути подоцна, ние ја исклучи и се упати на север.
  
  
  Тоа беше долг лет, и тоа веќе беше темно пред ние го виде светлото на селото. Таа зборува на радио, и на полето подолу е осветлена со кола фарови. Choeni направи еден круг пред таа самоуверено се спушти на автомобил во преполната нечистотија на аеродром. Имаше само две други авиони на теренот, а околу нив е ДЦ-3 што видовме полетување во Калкута. Choeni се повлече во паркинг, и ние во прилог на автомобил на крило и опашката пред одјавувањето на DC-3. Тоа беше напуштена. Немаше никаков знак на екипажот или момчиња го видовме во Калкута.
  
  
  Во мала станица зграда, владин службеник седна зад шанкот. Тој изгледаше досадно додека Choeni покажа em картичката во својот паричник. Тогаш тој осветли и излезе со teapot. Додека бевме пиење слаба пијалок, тој ни кажа дека еден час пред стигнавме, автомобил полн со момчиња слета, и ih зеде камион.
  
  
  Тој не знае ништо повеќе од тоа. Тој не зеде ни назад соба каде што ние би можеле да се одморат до наутро.
  
  
  Во почетокот, ние го зеде нечистотија патот кон селото.
  
  
  Не ми се допадна поглед на селото. Неколку куќи од камен, напуштена windswept хилс, на улица со неколку тенки дрвца во пуста земја и прашина насекаде. Нечистотија патот е поплочен, и имаше последниве камион песни на тоа.
  
  
  Само еден друг автомобил видел со неа во областа, стар Rambler кој изгледаше чудно и надвор од местото на така високо во падините на Хималаите.
  
  
  Choeni зборуваше за Rambler сопственик. "Ние треба вашиот автомобил да ја истражуваат областа," рече таа. "Има толку многу што не може да се види од воздух земање мостри. Ние сме добро за враќање ти за ова.
  
  
  Човекот не беше заинтересиран. Тој рече дека автомобилот не можеше да се движи, и се сврте кон камен тој беше сечкање.
  
  
  Во друга куќа, ги прашавме дали на жителите видел камион со момчиња полагање mimmo. Во прво време, жената слушав трпеливо. Потоа таа се лути на нешто Choeny рече. Нејзините очи блесна и таа ја тресна вратата.
  
  
  Choeni беше вознемирена. "Тие не го прават тоа во Индија", рече таа. "Ние слушаме, ние не се согласуваат, и ние се смее цело време. На млада жена беше стресна. Не ми се допаѓа.
  
  
  Во соседната куќа, ние искусни исто одбивање, иако повеќе умерен. Стариот човек, кој живеел таму се чинеше дека се имуни на страв. Тој веќе беше премногу блиску до гробот. "Никој не вели ништо за камионот", рече тој. "Видовме ега пред со ега на еден куп на младите. Но, оние кои се поставуваат многу прашања не живеат долго. Главата назад во Калкута. Само смрт владее тука. Дури и зборува за вас го прави моето семејство сомнителни. Си одам дома.'
  
  
  Тој зачекори назад и затворена врата.
  
  
  Choeni намуртен во конфузија. "Можеби и ние треба да се вратиме", рече таа. "Ние сме давање на овие луѓе проблеми. Тоа е доволно за нив, без нас.
  
  
  — Што значи ние само треба да заборавиме на проблемите подготовка во Калкута?"
  
  
  "Не, но ние може да се каже Raj. Тој може да ни ги испратите на армијата, доколку е потребно.
  
  
  На неа, тој рече не, и продолжил да ја следи камионот песни. Таа се двоумеше само момент пред фаќање на чекор со мене. Таа престана да се расправаат како што одеше низ селото, по кривулестите песна на камион гуми на висока падини. Зад нас, селото беше доаѓаат на живот. Селаните се излезе на нивните колиби и погледна во нас curiously. Очигледно, странци, барем за Американците, биле ретки во оваа област. Се прашував дали вести на нашето присуство, ќе се шират низ областа.
  
  
  Изминавме две милји до ридот и влегов во првите неколку грмушки видовме. Ние бевме во мала клисура. Неа, стои и гледа во планините со капа на вечен снег.
  
  
  "Тоа е безнадежна," рече тој, повеќе за себе отколку да Choeni.
  
  
  Таа праша. 'Зошто?'
  
  
  — Ние дури и не знаат што ние сме во потрага за. Планините се водат за стотици километри. Овој камион може да се качил или начин. Ние не постои можност за одржување на чекор со него."
  
  
  "Тогаш?" — Што е тоа? " праша надеваме.
  
  
  Јас не одговори. Време беше за мојот противник сега. Ако ние се вратив назад, ние би го изгуби целиот ден. Xv ден беше премногу блиску.
  
  
  Тој ги истражуваше хоризонт повторно, чекор по чекор, фокусирајќи се внимателно, а потоа да им се овозможи неговиот поглед се движи кон следниот дел од пејсажот. Конечно тој го виде тоа... слабо движење во грмушките, околу триста метри напред.
  
  
  Ние се одвиваа. Тоа беше добар знак. Но оние што сакаа може лесно да се скрие во ниски четка кои растеле насекаде во подножјето, и целата војска би можеле да се сокрие во потоците и gorges кои доведоа во планините.
  
  
  Ние немаше шанса за наоѓање на камион или момчиња, ако тие се обиделе да остане надвор од очите. Луѓето би сакале да дојдат до нас. Ова беше нашата веб надеж.
  
  
  Па јас го зеде Luger надвор од неговата holster и во насока на тоа, повеќе или помалку, во насока на сообраќај видов на хоризонтот.
  
  
  Choeny проголта. 'Што ви се прави? Дали сте луди?'
  
  
  — Јас ќе се обиде да добие заробени,"реков јас.'
  
  
  "Луѓето околу камионот." Тој се повлече чкрапалото, а пиштолот barked уште еднаш. "Да се вратат на авионот," реков јас. "Лета во Калкута и се помогне."
  
  
  Тој се повлече чкрапалото повторно.
  
  
  "Не, — таа протестираа. Таа ја спушти раката и ме спречи од отпуштање повторно. "Тоа ќе те убие."
  
  
  "Врати се", побара тој неа, но таа не се движат.
  
  
  На Luger holstered неа и ја зедов неа се. Нејзиното тело трепереше веднаш до рудникот.
  
  
  "Можеби јас може да ви помогне", рече таа. Сум добила образование, знаеш.
  
  
  Таа се обиде да им помогнам на нејзиниот далеку, но тоа беше премногу доцна.
  
  
  Пред да можеме да го слушате звукот на моторот,мал камион за брзо надолу по планината на патот.
  
  
  Четири мажи со армијата ранци и пушки на готовс скокна на него. Четири пушки беа вперени во мене.
  
  
  "Еј, што е тоа?" Јас го прашав indignantly. "Она што го прават овие пушки значи?"
  
  
  Висока, посно Индискиот човек во turban излезе од камионот и се загледа во нас.
  
  
  "Ќе отпушти", рече тој во Хинду, и го повтори тоа во совршен англиски јазик.
  
  
  "Змеј" јас излажав. "Кобра". Таа исплашена жена ми.
  
  
  Тој ги игнорирал лага и испитуваат Chunyi внимателно.
  
  
  — Ќе дојде на село во што малку црвено авионот?" - праша тој.
  
  
  Тој климна со неа.
  
  
  'Зошто не ти слета тука? Ние сме далеку од туристички маршрути тука.
  
  
  "Ние се посети. Неговиот прв и во Индија." Човекот во turban изгледаше doubtfully на Choeni, и таа брзо да се реализираат.
  
  
  "Се сретнав со мојата сопруга во Обединетите Нации во Њујорк," ми објасни.
  
  
  Тој не ми верувате мене, но тој се чува игра за некое време.
  
  
  "Дали сакате да се вози со нас?" — Што е тоа? ", се прашува тој учтиво.
  
  
  "Да," Choeni се согласи. "Јас сум многу уморен."
  
  
  Човекот, љубезно одеше пред нас и помогна Choini во предните седишта. Тој измолкнал покрај неа и ја видов вооружени лица се искачи во задниот дел од камион.
  
  
  Моторот revved до, и за секундата го виде задник на пушка во неа rearview огледало. Тој ме удри тешко на черепот. Тој успеа само да се нурне малку на лево. Тоа беше груб удар, но тешка дрвена кутија уште ме удри тешко доволно да се направи мојот мозок се тресат диво. Имав дека болно чувство дека доаѓа над вас, само пред несвесното опфаќа умот со своите меки кадифени наметка.
  
  
  Подоцна, кога се разбудив седи и стенкање, најдов моите раце и глуждовите граница. Рацете ми беа пред моето тело, и на двајца вооружени мажи кои чувано мене секој направен оружје од мојот живот.
  
  
  Јас не знам колку ние би управувано, но јас не би можела да се несвесни за повеќе од дваесет минути. Пред тој да може да мислам на ништо друго, камион трајлер и возеше низ портата. Таму се калеми на бодликава жица на двете страни и двојно ограда околу челик жица.
  
  
  Високи човек одеше на задниот дел од камион.
  
  
  "Намалување на јажиња околу его е глуждови и да ги преземат его на моето биро," тој рече.
  
  
  Нејзиниот глас беше жестоко огорчен. "Што мислиш, ажурирани мене и вратоврска до мене?"
  
  
  Еден од војниците се околу мене ме удира низ лицето со задната страна на раката. Другите се смееше.
  
  
  Тие ме турка напред, и Choeni слушнав нејзината од зад нас. Таа зборува за две вооружени лица кои биле повеќе или помалку сметководствена неа, се движи во поинаква насока.
  
  
  Тоа беше една банда на некој вид, и покрај униформа. На војниците во камион турка и турка мене како свој школка помина меѓу нив кон ниска зграда со врата, но без прозорци на левата страна. Една светилка Brylev додаде на неговата сопствена на светлина која течеше низ ден. Јас се наметнува внатре, и вратата брзо затворени зад мене.
  
  
  Соба изгледаше како канцеларија со поднесување кабинети, биро, и typewriter.
  
  
  "Вашата идентификација, вели вашето име е Matson, Хауард Matson," човек во turban рече. — Сакам да ја знам вистината." Кој сте и зошто сте душкање околу тука?
  
  
  "Јас сум бизнисмен, тоа е сè."
  
  
  "Со овие работи?" Тој е одржување Wilhelmina и Хуго. Очигледно, тие се ih од мене во камион. Тој се повлече ih настрана и се сврте кон мене со гаден насмевка. "Ајде, Г-дин Matson, ќе се потцени нас."
  
  
  Решив да се игра порој Американската улога за време подолго, иако се сомневав дека моите чувари знаеше повеќе за мене отколку што тие се подготвени да го признаат.
  
  
  "Гледај," јас купени, " може да бидат фанатик на оние глупави Индискиот селаните, но колку што знам, ти си само еден разбојник си поигруваше со луѓе. Вие и вашите платеници изгледа како срање. Видов неа, веќе не се во глутница волци. Не обидувај се да се доближи до мене, или јас ќе ги погоди неа, па тешко дека ќе започнете со стенкање. Сега симнете моите раце!"
  
  
  Тоа беше една стара бес трик, и тоа служи на нејзината цел. Оваа его предизвика збунетост и лутина. Тој стана и ме удри тешко; нејзината тешко, се сврте настрана, и обвиена околу, корне неговото его тешко. Потоа ми беше хит во задниот дел на бубрезите. Болката е страшна.
  
  
  Јас не се спротивстави на било подолго и нека двајца мажи повлечете мене во текот на масата. Тие намалување на јажиња и се истакнува своите пиштоли во мојата цел.
  
  
  "Се undressed," капетанот нареди ih. 'Целосно.'
  
  
  Јас не умот. Кога мојата облека беа отстранети, тие грубо ме влече кон чаир и се врзани моите раце и нозе, освен.
  
  
  Капетанот попречена во текот на масата и изгледаше над мене.
  
  
  "Сега, Г-дин Matson," рече тој, " можеби ќе може да ни кажете нешто повеќе за себе. Кој сте вие? Што ви се прави тука?"'
  
  
  "Јас сум Американец", изјави тој за неа, постојано се движат кон својата цел. — Не треба да знаете повеќе. Ако американскиот Конзул дознава
  
  
  Тој се насмеа. Така беа мажи околу него.
  
  
  "На конзул?" Во Калкута? Сте се шегуваше, Г-дин Matson, или што се вашето име е. Во два дена, Калкута нема да има повеќе Американскиот конзулат. Можеби не, дури и во Калкута повеќе. Но вие веќе го знаеме сето ова, не мислите?
  
  
  Реков: јас не знам што зборуе. Тој климна премногу трпеливо.
  
  
  "Се разбира, се разбира," рече тој, дистанцираме. Кога се свртел назад кон мене, го видел долго жилет во его е рака. Одеднаш неа, убеден дека тоа не беше таков не ќе биде добра идеја по сите, нека ми биде фатен.
  
  
  — Дали некогаш сте се почувствувале болка, Matson?" праша човекот. "Страшна, неподнослива болка која само rips преку вашата храброст и прави да се молат за брза смрт?"
  
  
  На жилет блесна низ моето лице; тоа беше шест инчи долго и толку остри дека тоа glinted тивко во утринската светлина. Кога нож првиот допре мојата кожа, јас не мислам дека тоа се погоди во целта — намалување беше толку контролирана, па изедначи. Тој се сврте главата да погледнете во неговата лева рака. Сечилото, со почеток во врвот на мојата индекс прст, преминал на дланката на раката, пренесува mimmo на рачниот зглоб и се искачи на моето рамо, а потоа криви и фатени само над collarbone.
  
  
  Првиот болка дојде кога јас го виде ножот го сече мојот зглоб. Нејзините, затворена во моите очи, но тоа започна. Таа сакаше да вика.
  
  
  — Дали некогаш имате слушнато за смрт од страна илјади парчиња, Г-дин Matson?" Ова е древна Ориентални тортура, обично се користи кога некој сака да добиете информации, како и животот на лицето е од никаква вредност. О, јас нема да кажам дека сите жртви на илјада парчиња умре. Некои преживеале. Ih е целото тело е покриено со лузни. Забелешка како засеци само да одат преку првиот слој на кожата, така што само неколку капки крв формираат по должината на инцизија линија. Како што се движиме напред, ние се најде нови патеки и се нурне подлабоко и подлабоко. Кога намалувања оди од главата и градите на гениталиите, дури и најсилниот човек вика. Малкумина може да се толерира болка."
  
  
  Следниот намали беше иста како и првиот, но на мојата десна рака и во мојата рака. Овој пат на жилет отиде подлабоко... а searing, searing болка која се ангажира ненамерна предизвика snort на знаме на дозвола да се изврши преку неговите ноздри. Мојот забите и усните беа clenched. Мислев на неа: "Ако одбијам да се отвори устата, тоа ќе биде полесно и за мене да се одржи назад во крикови од болка."
  
  
  Високи човек сфаќа својата работа. Тој го виде блесок на задоволство во его очите, напнатост во мускулите околу его и носот и извртени усните, како глисер пресели назад во моето тело — овој пат да ми брадата — по трагите на трети инцизија линија низ моите гради и стомак.
  
  
  Индискиот зборуваше повторно. Нејзините очи се отвори, не знам кога се затворени нив.
  
  
  "Болката прагот е интересно. Некои Американците целосно да се прекине во овој момент. Тие ви кажат сè што знаат прв пат. Во вториот намали, тие плаче и моли за милост. На третиот инцизија, тие станале хистерични или да ја изгуби свеста. Вашиот праг на болка е многу повисока, или вашиот тренинг е подобро отколку што мислев. Тој заврши на инцизија. "Сега за прашања. Кој те испрати да шпионира за нас?"
  
  
  Јас не се каже ништо. Тој мораше да се најде начин за излез, начин да се избега. Досега, тоа изгледаше безнадежна. На јазли на јажиња биле вешти; кога ќе се протегала ну, нејзината, сфатив дека моите раце и нозе не беа доделување. Катедрата беше тесен и навалена лесно, но дури и ако тоа требаше да ја нарушат, таму беше малку тоа може да го направи.
  
  
  "Кој те испрати да шпионира за нас, Matson?"
  
  
  Нож слета половина инч подалеку од друга намали на мојата рака. Овој пат тоа се намали подлабоко и ме натера да се воздишка повеќе од тоа боли.
  
  
  Вратата се отвори. Војникот се држиме главата во. 'Оган! тој извика. Его е лице беше вознемирен, и тој повтори алармот. "Оган, Капетан! Однадвор".
  
  
  Капетанот направи лути лице. Тој изгледаше разочарани дека неговото его беше прекината кога тој мораше да се избричат. "Не бега, Matson," тој рече.
  
  
  Тој и стражарите истрча на вратата и јас го дишеше воздишка на олеснување. Тој немал идеја што се случува надвор, но тој беше мило за пауза.
  
  
  Тоа ме натера да сакате да ја затворите моите очи, повторно, или повик за помош, но и двете идеи беа залудна. Јас не треба втор да се изгуби.
  
  
  Тој погледна низ собата. Во прво време не можев да видам начин за излез, нема начин да се добие бесплатно на јажиња кои се гризе во мојата кожа. Тогаш тој мисли на светилка на масло за горење на следната табела.
  
  
  На подолг таа погледна светилка, толку побрзо идејата зеде форма. Тоа е предизвик, но шансите беа повисоки отколку да се чека за господар да се врати со неговата смртоносна жилет. Ако јас само може да чукнам во текот на светилка и вратоврска јажиња околу мојот зглобовите над огнот, ќе имаат шанса.
  
  
  Но, тоа не е премногу далеку. Нејзините едвај можат да се движат. Бие и извртување, тој може само да се навалите на стол малку. Тоа се сите мои сила да превртам и да го фрли и него, така што тој редови. Но, на крајот, стол падна над и падна на својата страна. Падот раководителот на мене и зголемување на болката.
  
  
  Тој се пресметува растојанието до стол и полека се наметнува на стол на правото. Тогаш јас се превртува тоа на живот, така што на стол беше на мене и моето его користи тоа како еден таран против стол. Светилка flickered, потоа падна. Тоа се урна на земјата и да експлодира во еден базен на оган.
  
  
  За среќа, светилка не е многу полн, но јас се потребни за да се дојде до работа брзо пред масло натопени нечистотија подот.
  
  
  Тоа се сите мои сила да се тркалаат на моја страна доволно далеку за да ги пазите моите раце над пламенот, така што огнот може да полека гриза преку силна јажиња кои се врзани мене.
  
  
  Наскоро, огнот почна да гори, и така не ми зглобовите. Тој yanked напорно со својата десна рака на одделот го исклучите. Јажето продолжи да изгори.
  
  
  Болка шут преку мојот мозок. Јажето беше гори, и можев да го видам тоа singeing коса на мојот зглоб и вртење на мојата кожа во црвено. Јас yanked тоа повторно со мојата десна страна, и на јаже, малку болно во мојот зглоб. Друг затегнување и мојот зглоб беше објавен.
  
  
  Тој yanked остатокот од јажето од нејзината рака, а потоа untied на јазли околу нејзината лева рака. Тие беа добро поставена. Целиот мој десната рака и зглобовите беа горење, кои се повредени. Но, тоа беше мојата единствена шанса да ја напуштат. Конечно јазли дојде недовршено; таа раскина јажиња од неговата нога, и грабна својата облека. Мојот пиштол и нож беа на маса. Тој се стави на неговите чевли и беше за да се остави кога високи Индискиот дојде преку вратата. Тој не изгледа многу среќен кога ме виде и пиштол укажа на ему во животот.
  
  
  Тој беше во потрага на тоа, чекајќи ме да се фотографира со него. Всушност, тој е толку фокусирана на пиштол дека тој би можел да едвај се види нож во мојата друга страна. Тоа влезе его тело само над препоните.
  
  
  На шумолењето звук избегале неговото его е усни како тој зачекори назад од нож и се покриени раната со рацете. Потоа тој се лизна на земјата.
  
  
  Тој не беше мртов кога наполнив над него.
  
  
  Јас прашав. "Каде е девојката?"
  
  
  "Исчезна", рече тој. Крв spurted целиот агол на ртс е его, и тој coughed. "Таа почна пожар во нејзината соба. Ве молиме идентификувајте мене. нејзиниот...'
  
  
  Потоа одеднаш тој беше, сепак, лежи мртов на моите нозе.
  
  
  Ми беше жал. Јас би сакале да го задржи моето его жив, но нож не е точна оружје.
  
  
  Тој погледна наоколу. Имаше полуавтоматски пиштол во аголот, и две рачни гранати на полица. Тој ги стави на гранати во своите џебови и, држење на полуавтоматски пиштол на готовс, отиде до вратата. Тоа беше до неа да дознаете што се случило тука, она што мораше да се направи со Калкута, и тоа беше до Choeny да ја најдам. Тој ја отвори вратата и излезе надвор.
  
  
  
  Главата Единаесет
  
  
  Тој излезе надвор претпазливо. Јас најде нејзиниот quilted јакна во нејзината соба да го направи да се чувствува повеќе како дел од животната средина. Со главата надолу, тој може накратко да се помине за една од sentries наоколу.
  
  
  Тој го дишеше во чадот од огнот и слушнав крикови на мажите се борат со пламените јазици кои доаѓаат од трева-опфатени колиба.
  
  
  Тој влезе во дворот наредени со една приказна згради кои дадоа впечаток на тврдината на стариот Американскиот Запад. Имаше десетина згради, три тоа изгледаше како касарните околу нив, и која се појави да биде кафетерија. Три камиони се паркирани во предниот дел на една од зградите.
  
  
  Тоа беше само затоа што на противпожарни дека десетина униформирани луѓе не се забележи мене како јас побрза да на камиони. Јас бев речиси таму, кога еден човек се појави од зад блискиот автомобил. Тој дојде директно до мене, држи до предупредување рака. Тој ме погледна curiously, тогаш поддржан од далеку и се чинеше дека за да се јавите за помош кога его повикани за тоа. Тој дошол кај мене, гледајќи изненаден и сомнителни.
  
  
  "Еден клик и ќе завршиш," реков јас. "Сврти и да застане покрај мене. Таа имаше пиштол вперени во вас. Јас зборуваше брзо во Хинди, надевајќи се дека тој разбира.
  
  
  Тој се сврте, и страв, его, човекот беше толку голема што може да се речиси мирис тоа. Изминавме двесте метри, додека ние го достигна врвот на наклонот и се спушти од друга страна. Кога бевме надвор од очите на кампот, его наметнува неа на земјата.
  
  
  "Дали можете да го видите девојка?" "Каде таа оди?"
  
  
  Тој посочи падина бевме на. "Кој е задолжен тука?"
  
  
  — Не знам", рече тој, неговиот глас се тресеа од страв. — Јас сум само ова тврдење, готви. Јас не знам.'
  
  
  "Добро. Нејзиниот гест нареди ему да застане. "Покажи ми каде девојка отиде."
  
  
  Тој ме одведе брзо до падина во западните насока. Ние излезе на карпестиот плато дека граничи мала долина. Под неа, тој виде десетина куќи, некои половина изгорени, други пак целосно уништени. Ние гледавме за пет минути без да го забележи секое движење. Тој посочи mimmo на undergrowth на место за четири стотина метри кон плато.
  
  
  "Гласовна команда пост. Ако дама дојде ова далеку, таа мора да има скриени подолу за да го чека мракот.
  
  
  Ние се лизна од карпа на буш, од карпа на дрвото. Кога бевме две стотини метри подалеку, ова тврдење крена раката. Сме слушнале некој да зборува. Ние внимателно одеше педесетина метри и видов ih. Команда пост беше седум метри подолу на крајот на карпести плато.
  
  
  Ние скенирани областа, но таму не чини да се биде било sentries. Тивко, ние пролази на licks додека бевме на платото директно над нив. Тој се повлече на pin-от на првата страна граната, потоа погледнав назад во целта. Шест мажи да се седи во бункерот ископа длабоко во падина. Две од нив се чинеше дека има автоматско оружје. Третиот беше инсталирање на мали радио. Еден беше во потрага на селото низ двоглед.
  
  
  На граната полета во команда пост. Тогаш имав полуавтоматски пиштол slung текот на моето рамо, и тоа одбиени и затресоа како мојот куршуми врнеше долу на луѓето. Експлозија на Stahl denouement. Двајца мажи веќе е убиен. На граната претвори другите се во writhing, крварење маса. Ние не се чека да се види дали некој преживеал. Ние се стрча надолу по ридот, skirted команда пост, и истрча за куќи четири стотина метри подолу. Тогаш таа беше виден од Choeni, кој веќе беше крие меѓу карпите. Четири мажи подолу достигна за неа, како тие бараа основа, но во звукот на гранати и огнено оружје, тие panicked и се повлекоа.
  
  
  Таа виде дека ние се случува и се стрча кон мене.
  
  
  Тој фатени со неа во рацете и ја носел на. Некои од нејзината коса беше singed, а нејзиното лице беше темно со soot.
  
  
  "Не ми испрати назад до селото", рече таа, трепет. Нејзините престана. "Но, тоа е каде што ние ќе се најде засолниште."
  
  
  'Не. Оваа... тоа е премногу страшна. Никој не беше погребан. Ih, едноставно, беше застрелан и ги остави таму. Жените, децата и старите лица...
  
  
  Тој се сврте и погледна во ова тврдење. Тој климна. 'Дека е во право. Тие им дозволуваат на своите луѓе да се практикуваат на вистински луѓе. "Останете тука со неа," Nagy му рече. "Морам да одам на годишно ниво."
  
  
  Тој sprinted напред, мирис скапува, потечени месо пред тој се стрча дваесет метри. Кога стигнав до првата куќа, десетина buzzards полета нагоре. Делумно останува на еден старец и едно момче се постават на улица.
  
  
  На ѕидовите од куќите биле полни со дупки од гранати и куршуми. Повеќето од куќите биле изградени околу камења и малтер и имаше стотици куршум дупки. Во следната куќа, видов три жени. Еден имаше градите отсечени околу тела; другите немаше главата. Во вториот случај, еден човек беше прикован наопаку на еден ѕид, а потоа застрелан одблизу.
  
  
  Тој истрча назад се скршени улица без да гледа назад. Ако овие герилци, некогаш внесете Калкута, таму ќе биде масакр.
  
  
  Кога се вратил на местото каде што тој се остави Choeni, тој го најде нејзиното лежи на теренот во ништо друго туку збрчкан-up ова тврдење. Нејзиниот ему не можеше да помогне. Тој беше убиен; неговата цревата се истргнат и неговото грло било намали. Немаше никаков знак на девојката.
  
  
  Ако тие имале еден, тие треба да се блиски со...
  
  
  Одеднаш имаше пукнатината на митралез, и ред на куршуми spattered карпи два метри десно. Јас се сврте околу себе, но не гледам никого. Друг пукна, и куршуми удри во карпи на лево. Тој навива за дрво и отпуштен по случаен избор да се направи ih ги намали своите глави, но сепак не гледам никого. Ова се постават целосно во отворен...
  
  
  "Навистина, Г-дин Картер, тоа е бескорисна да се спротивстави," глас ми рече: со писмо. "Вие сте целосно опкружен, безнадежно е да се спротивстави на мпп. Ти си премногу паметен за да се обиде да се пробие низ сето ова. Зошто не се откажат од вашиот пиштол и да дојде тука, тивко?
  
  
  Силна, убедлив глас дојде од околу megaphone што се чинеше дека да ехо низ мала долина.
  
  
  Тој падна на пиштол и застана со рацете во воздух. Четири "камења" на ридот скокна на нозе, фрли надвор нивните маскирна и се стрча кон мене, со цел нивните полуавтоматски пиштоли на моите гради.
  
  
  Индискиот герилците луѓе околу мене и ограбен мене на Хуго и Wilhelmina. Тогаш тие се наметнува мене грубо пред нив.
  
  
  Ние не оди назад кон логорот. Стражарите го упати ме за да mimmo на камп каде ќе се најде втор пат. Околу половина километар надолу по ридот, дојдовме до мала долина, три страни на кои се нормално, како да не беа каменолом тука. Таму беше голема пештера во задниот дел. Пред влезот на пештерата, дебел бариера беше подигната околу бодликава жица.
  
  
  Стражарите ме доведе до оградата. Тие се отвори една мала област, се наметнува мене, и веднаш ги затвори бодликава жица повторно. Таа беше виден од околу триесетина луѓе - некои беа болни, некои беа плаче, сите беа недоволно облечени и, очигледно, не се хранат. Тој се сврте кон бодликава-жица ограда и видов добро облечен човек во светла зелена униформа со рамо ремени. Тој гледаше надвор од логорот.
  
  
  "Г-Картер. Дојде тука, ве молам."
  
  
  Неа, отиде на бодликава жица.
  
  
  -"Ние сме добиле известување од Калкута," рече тој, гледајќи во мене curiously преку неговите очила, " имаме само го дозна името на нашите почитувани гости. Слушнав многу за вас. Човек кој не може да биде убиен. Можеби и ние ќе се добие место во историјата книги.
  
  
  Нејзиното его игнорира taunts.
  
  
  Јас прашав. - "Што ќе се случи на 15 август?" "Тоа е голем ден, не е тоа?'
  
  
  Тој одговорил threateningly. — Вие нема да го видите.
  
  
  Тој се сврте, тогаш реализира она што тој го беше размислување. "Не грижете се за девојка", рече тој. "Таа ќе се дојде до вашиот селото." Кога тој се изгуби, таа се обиде да се соберат нејзините мисли.
  
  
  Од гледа на тоа, тој не беше лидер. Човекот што се потребни ќе биде безбедно во градот, прават последните подготовки.
  
  
  Овој човек морал да ја најде. Но, прво морав да се обиде да остане жив, и во тоа време се чинеше доста тешко.
  
  
  Неа, погледна во пештерата. Портата на влезот бил поврзан со електрична енергија, веројатно доволно силна за да ме убијат, и на ѕидовите беа педесет метри дебел. Можете да го поминете целиот живот ковале ih. Избега чинеше невозможно.
  
  
  Таа има повеќе од една, но луѓето кои го дели мојата судбина беа за малку помош. Повеќето од луѓето околу нив се стари и немоќни, веројатно земјоделците кои биле одлуки нивната кои живеат на тешко земјата на ридови. Тие се подготвени за смрт со самообладание дека само Хиндусите поседуваат. Тие седеа крст-нозе, нивните глави се поклони на нечистотија подот, и тие беа постојано извикувајќи нивните молитви да боговите: "Харе Krsna, Харе Rama."
  
  
  Тие беа подготвени за следниот чекор во долг циклус на реинкарнација. Но јас не бев подготвен.
  
  
  Одев кај нив, се обидува да донесе ih од fatalistic daze, но никој околу нив изгледаше како да ме види. Само кога таа доби на младиот човек потпрена на moan дали таа се ревматизам.
  
  
  Тој се насмеа кога ме виде. "Па тие outsmarted големата риба. Дали сте англиски?"
  
  
  "American," реков јас.
  
  
  'Направите сами дома. Ние сите ќе бидат мртви од страна на пладне.
  
  
  Тој клекна покрај него и се одржа од цигара. Тој го зеде его и да се изгуби на чад.
  
  
  Јас прашав. 'Ти?'Зошто тие сакаат да те убие?' Остатокот се стари. Зошто не сакаат да видат на вас?
  
  
  "Јас бев еден од нив," рече тој. "Јас регрутиран во Калкута. Тие се хранат мене и се грижеше за сестра ми.
  
  
  Потоа видов селото тука. Јас не можев да го убие луѓе се допаѓа тоа, па тие да ме стави тука со outcasts, лепрозни, и вдовици кои се молат за своите сопрузи ' души." Тој застана и glared на стража. — Тие ќе дојде наскоро, земете четири или пет мажи и оди на село. Ако ние не сме доволно брзо, ќе биде убиен од страна бајонети или огнено оружје. Нејзините, јас сум го видел со нив го прават тоа порано.
  
  
  Младиот човек беше трепет со страв и лутина.
  
  
  Јас прашав. — Дали знаете она што сте?" "Она што тие сакаат да се направи на Денот на Независноста? Дали сте слушнале за тоа?
  
  
  Его е кафени очи блесна во мене како кобра е јазик. "Сигурни, но како да знаете дека?" Ни беше кажано, но ти си еден аутсајдер. Тој вели и се загледа во земјата, свит надолу. "Голема Револуција. Ако можеме, ние ќе заземат Калкута и сите на Запад Бенгал. Тие рекоа дека ih полицијата беа на страната; Американците и Русите ќе пука едни со други. Сите што требаше да направи беше кренат во воздух на мостот на луѓето, и на железничката станица, а потоа рација Chowringy Патот, и го постави сите куќи во пламен. Калкута ќе биде во таква паника што ние би можеле да го март да излезе со сто мажите и го окупира целата држава."
  
  
  Јас прашав. "Ќе работи?"
  
  
  Младиот човек си ја протреси главата. 'Јас не знам. Тие се обучени луѓе за неколку месеци. Тие ја нарекуваат Блажена Ослободителна Армија. Знак ќе бидат послужени кога конзулати експлодираат. Мали групи ќе рација клучните позиции. Ова може да се работи. Тој крена рамениците.
  
  
  "Тоа не е важно за нас", тој продолжи. Воени игри се одржуваат во селото секое утро. Тие секогаш се најсилните да послужи како пример за нови регрути. Исто така, тие се ослободи од селаните подолу за да го исклучите звукот ih."
  
  
  Тој стана и тргна по должината на ѕидот, peering во темните агли на пештерата. — Постои начин за излез од овде?"
  
  
  Тој одмавна со главата.
  
  
  Јас барав мојата џебовите, но немав ништо, но мојот појас. На strangling теми не може да ми помогне повеќе. Исто така, имав средби во мојот појас, но ништо не се изгорени во влажна пештера.
  
  
  Морам да го направи тоа во земјата. Таму ние би имале некои слобода на движење, шанса. Тој погледна во hunched фигура што некогаш бил еден млад човек.
  
  
  "Што ќе се случи во селото кога ќе одам таму?"
  
  
  Тој се насмеа, шупливи, потсмевање звук.
  
  
  "Не постои точка во противењето на неизбежна. Вие само треба да се релаксирате и да се моли за подобро место во задгробниот живот."
  
  
  Тој достигна надолу, зграпчи Его, и да се повлече од неа да нозете, притискање на нејзиниот тешко против влага moan на пештерата.
  
  
  — Ќе треба да ми каже точно што се случува во селото." Кажи ми што мажите со пиштоли, каде што жртвите се оди.
  
  
  Нејзината контрола врз неговата рака да се олабави. Сега его очите се гледа во мене; претпазливи, уплашени, лути.
  
  
  "Тие се пет или шест луѓе да се на врвот на карпестиот плато, потоа отпуштете нив, пука нив, и ги вози во селото. Постојат седумнаесет куќи, колиби и свлечишта. Тие ќе мора да се обиде да се скрие. Ако тие се професионални војници, тие работат добро, им даде на луѓето се вози, можеби пука нив во нозете, па тие не се кријат во друга куќа. Кога последната куќа се пребаруваат, секој ќе се снима или bayoneted. Младите регрути се најлоши. Тие се констатира пари, колку секоја жртва ќе живее.
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. — Каков вид на оружје дали тие имаат?"
  
  
  "Пушка, автоматски пушки, рачни гранати, и долги ножеви."
  
  
  Таа беше за да се потпреме назад против влага moan кога го виде движење на оградата околу бодликава жица пред влезот.
  
  
  "Тие доаѓаат," младиот човек рече.
  
  
  Јас прашав. 'Што е вашето име?'
  
  
  "Ме викаат Џо е добар Американски име."
  
  
  Тој ја зеде за рака, се пресели подалеку од него, и се потпре против ѕид, чекање. Двајца чувари влезе, проследено со четири млади луѓе во цивилна облека. Сите шест од нив имаа автоматско оружје. The tallest guard ме погледна и gestured.
  
  
  "Надвор!" тој извика. 'Ти си на прво место!'
  
  
  Нејзините черупката е бавно; на бајонет сечилото е болно вградени во мојот задникот. Втората стража влечат Џо до неговите нозе и shoved него кон излезот. Светиот Господ заслепени мене како тој помина низ отвор во портата.
  
  
  Кривоглед, тој ја видов неа стои веднаш до пет луѓе. Џо беше само една околу нив. Таму биле три жени и еден стар човек, долга, но слабото. Старецот отиде надвор, заокружено на пештерата, тогаш се сврте кон сонцето и седна на земјата.
  
  
  'Get up! стражарите roared. Тој игнорира ih.
  
  
  Его раката беше прободен со бајонет, но тој не се движи. Сечилото исечени преку мускулите на неговото рамо. Само тогаш тој крик. На guard климна, и четири тинејџери со полуавтоматски пиштоли дру ножеви и наполнета во стариот човек.
  
  
  На ножеви се зголеми и потона длабоко во моето тело додека јас бев внимателен да не се нарушат и да падне на мојот грб. На ножеви продолжи да искра во мека светлина, и ножеви сега биле леплива црвено. Човекот не прави звук повеќе, само мека gurgle како последен здив лево его е bloodied усните.
  
  
  "Доволно," на стража рече. Тој зборуваше за останатите пет членови на нашата група. 'Оди брзо. И не одат надвор сите над собранието, или ќе бидете мртви на лице место. Задржи чекор со чувари.
  
  
  Младите мажи избриша своите ножеви за стариот човек, панталони, а потоа наредени до нас. Двајца тинејџери одеше напред и две затворена процесија.
  
  
  На март до селото отиде премногу брзо; таа никогаш не беше во можност да излезе со план да излезе околу тоа. Тоа помина токму како Џо рече. На врвот на карпестиот плато, ни беше кажано да се кандидира на нашите домови. Гледајќи надолу, тој го виде нејзиниот осамен фигура на наклон подолу. Тоа беше Choeni.
  
  
  Јас се кандидира како најбрзо што можев да надолу падина, надевајќи се дека јас не би се сними во грбот.
  
  
  "Стартувај", му вика на неа, се доаѓа до неа.
  
  
  Ние ducked во камен ѕид, и за момент се почувствував побезбедно. Џо лизна во покрај нас. Тој соблече појас, го извади една од околу тенките задави канапи, и раце со неа.
  
  
  "Ако имате можност, користете го."
  
  
  Таа намуртен, потоа се насмевна, и мислам дека го видов трошка надеж во нејзините очи.
  
  
  Пред тој да може да мислам на ништо друго, две кафени бројки darted зад аголот на куќата. Тие беа момчиња, не постари од тринаесет. Сите околу нив имаше пиштол. Првиот шут, потоа друг, и јас слушнав топла доведе whizzing над мојата глава како ние трчаше.
  
  
  Тој се најде на вратата и ducked внатре, влечење на Choeni. Тоа беше најголемата куќа во селото, со груба таванот на една страна. На таванот е за десет метри широк, што е доволно за да се скрие што за некое време. Ние се искачи на дрвени скалила и зачекори на дебели борови штици. Имаше мала дрвена кутија на подот. Choeny се наметнува неа да далечната страна од собата и motioned за неа да легнете.
  
  
  Јас бев љубопитен ако младите борци имале и гранати. По еден момент, тој сфатил тоа. Мал граната летал низ прозорецот подолу нас, ricocheted еднаш, и експлодирал три метри над земјата. Јас не имаат време да патка. Дел од моето тело е фатен во shrapnel дожд, но јас не се чувствуваат топли метал. Кога ќе се расчисти чадот, едно од момчињата претпазливо влезе во собата. Со краток автоматски пиштол во раката, тој брзо се пребаруваат собата, а потоа его, внимание заостриле. Штом тој гледаше во таванот, дрвена гајба падна во неа.
  
  
  Тој не имаат време да се избегне его. На гајба исфрлен на оружје на его раце и го погоди неговото его во животот. Тој половина-се сврте, clutched неговите раце, и падна на земја, надвор од здив. Неа, погледна во машина. Ова може да биде нашето спасение. Но само како его беше за да го дофати неа, друго момче се стрча во. Тој го видел својот другар лежи на подот, сомнително се загледа во таванот и туширани подот од подолу со град на куршуми низ машина пиштол. Нашето его беше спасен од лошата цел и два инчи на цврсто дрво.
  
  
  По неколку моменти, тој извади момче лежи на земјата и го зеде полуавтоматски пиштол.
  
  
  Јас ја остави и отиде надолу по скалите, и Choeni следи ме. Тупаница големина рок се постават на подот. Тоа едноставно мораше да се користи од страна на човекот. Тоа беше фрлен од страна на карпа во една брза предлогот, потоа да се притисне против moan, и Stahl чекаше. Камен го погоди парче метал од куќа во близина и веднаш имаше задача. Бушава дојде нашиот начин. Се обидов да се пресмета точната време. Во последен момент, тој ducked низ вратата и грабна млад војник во целосна кас. Нејзиното его една стегната рака во текот на нејзината уста и влечат его внатре.
  
  
  Ему се врзани рацете и нозете со ленти од кошула, и Choeni стави замолчени во Ему е устата. Пушка тој беше сметководствена се појави да се работи правилно, но кога кертриџ се обиде да им помогнам преку затворот, тоа беше резултат да бидат заклани. Слепо, ние истрча на врата и се упати во насока на момче дојде од.
  
  
  На бучава зад мене ме натера пак, пушка на готовс, но мојот палец олабави на чкрапалото, како Џо падна на земја, пиштол во рака, и crawled покрај нас.
  
  
  Его е лице беше лут. "Еден од нив го убил нејзиниот со смрт зафат; барем тој добила пиштол.
  
  
  — Дали сте подготвени да одат тешка?"
  
  
  Џо климна.
  
  
  Како што помина првиот ѕид, Choeni tugged во мојот ракав, лицето бледо. Една од жените, кои дојдоа со нас беше лежи на грбот; нејзиниот живот е раскинато, градите беше одвиткување со крв; таа беше виткање на доларот во еден од нејзините отворени раце.
  
  
  Таа беше повлечен од страна на жената Choeni mimmo и се стрча до следната куќа. Чувме повеќе огнено оружје и викање зад нас.
  
  
  Ние скокна над потечени труп. Нејзиното лице беше јадат со мршојадците. Застанавме зад ѕидот, сега се опфатени во предната и задната страна и се обидел да го фати нашиот здив. Choeny изгледаше истоштен.
  
  
  Таа зеде пушка од мене, работел на активирањето и механизам за момент, и тој слушнав кертриџ слајд назад на своето место во списанието. Таа му ја врати да мене со воздишка.
  
  
  Лежи на подот, јас внимателно ѕирнав низ аголот на ѕидот. Немаше една понапред од нас. Падина на ридот од кој имавме лево неколку минути пред се искачи на врвот на триста метри. Тоа беше долго шут без капак. Јас не бев сигурен дали Choeni може да се справи со тоа, но, таа рече дека е подготвен.
  
  
  Ние скокнал и се стрча по должината на ѕидот, подготвени да влезат на наклон напред. Ние не имаат време. Choeni налетувал едно мало момче со долга пиштол. Нејзината рака инстинктивно б.м во карате удар на вратот, и момче падна во бессознание на крвта-потопено земјата. Choeni качивме его оружје.
  
  
  Зад него беше еден од стражарите кои ни донесоа во. Егото машина пиштол беше вперени во нас.
  
  
  "Сврти", рече тој.
  
  
  Тој го застрела толку брзо што тој дури и не се забележи движењето на пиштол. Gawk хит на ему во градите и го испрати тоа летање два метри во црвено прашина.
  
  
  Ние трчаше.
  
  
  Ние бевме само на половина пат до ридот кога почнаа снимањето на нас... Ние се чуваат ducking и работи, ducking и вртење на друг начин, но ние се чуваат случува тешка.
  
  
  Десет метри од врвот, фигура со полуавтоматски пиштол се зголеми и пукаше на нас. Џо пукаше во него, но пропушти. Мојата пушка отиде до повторно и отпуштен од работа, и човекот откачи околу и падна надолу по ридот во нашата насока. Ние истрча на mimmo на тоа и dived нагоре.
  
  
  Човекот во Џипот беше повеќе изненадени отколку што беа. Кампот лидер, човек во светла зелена униформа, имаше само спушти кафеаво шише и да го избриша устата. Нејзиниот шут исфрлен шише околу Его рацете.
  
  
  Тој не ги крена рацете над главата, и сите бабаитство остави неговото его сега дека тој бил вооружен.
  
  
  Тој истрча напред, бараа его, и да се најде она што недостасуваше неодамна... Хуго и Wilhelmina. Тоа беше убаво да се имаат ih назад. Тој се сврте кон командант.
  
  
  "Ајде надвор!" Ми нареди.
  
  
  Тој изгледаше збунет.
  
  
  "Излезе дека околу Џип," ему се нарекува до неа. Тој скокна и застана трепет пред мене. "Земете го исклучите вашиот костум и кошулата." Тој намуртен, но не како јас му кажав.
  
  
  Отидов го и фрли го во кругови на карпи.
  
  
  Оди надолу, Командант. Во селото.'
  
  
  — Не, не можете да го направите тоа! тој извика. "Тие нема да го признае мене, без мојот единствен..."
  
  
  Таа беше срушени од его Nog е тупаница. Моите почетоци погоди его пред бела-жешка отворено активност на омраза зафати мене. Choeni раце нејзиниот пушка, туркан човекот до неговите нозе, и фрлаа его над работ на плато. Тој валани малку, а потоа Џо и почнав снимање веднаш до него и зад него, додека тој panicked и се стрча во пеколот, тој би создал. Кога стигна до првите куќи, ние слушнав clank на пушки и полуавтоматски пушки.
  
  
  Таа се потребни за Choeni во Џипот. Џо седна во задниот дел и се менува својата пушка да се командант е под-машина пиштол. Ние се возеле по трнлив пат до кампот. Тој се осомничени дека само неколку луѓе ќе бидат на должност, како што повеќето од војниците ќе биде во Калкута чека за сигналот да го нападне.
  
  
  Choeni собрал својата пушка како што се приближуваше на првата зграда. Тој се префрли во вториот степен на пренос, забрзана, и лизна во првиот агол. Четири мажи стои таму летна далеку како ние брзо минатото mimmo од нив. Имаше и два камиони напред. Неговиот е еден од нив, и Џо зимските две гуми за секој автомобил што ние брзо минатото него, тогаш ние се сврте на аголот и screeched во текот на ограда околу бодликава жица.
  
  
  "Мислите дека авионот е уште таму?" Choeni климна.
  
  
  "Слушнав командант каже некој дека тој ќе лета во Калкута по темница." Јас growled. На мал авион, тогаш ќе биде refueled и е подготвен да полета. Но тие ќе имаат sentries на аеродромот? Јас не мислам така.
  
  
  Ние отиде директно до аеродромот, и Choeny отиде на раководителот да му каже дека ние ќе замине веднаш. Тој намуртен како сме играле оваа игра на авионот и taxied до крајот на пистата. Јас треба да се знае што се случува, веднаш штом го видов на Jeep да почне да се движи. Таа дојде кон нас во остар агол, и престана две стотина метри подалеку од нашиот автомобил.
  
  
  Choeni климна кога го виде Џип. Таа забрзана, загреани до моторите, и се упати надолу писта кон џипот. Ние брзо низ полето, и човекот во Џипот скокна и се покрие. Нејзината задача е да го дофати tiller за да се избегне судир со џип. Choini малку нејзината долна усна тешко како што таа се раководи на ailerons и се чуваат на носот на авионот насочени директно во центарот на пистата и Џип. Во последен момент, таа тргна tiller остро назад. Малку машина чинеше навистина изненадени од барањето, но не е во негова моќ.
  
  
  Тој скокна на ненадеен излив на воздухот земање мостри... Тогаш јас би речиси го слушнете авион gasp; ние не имаат доволно брзина уште за овој потег. Автомобил слета на пистата повторно. Но, ние имавме скокна над Џип и сега биле чкрипи долу на патеката на нашиот пат до еден нормален старт. Мислев дека слушнав прострелни, но тоа не го направите никаква штета.
  
  
  Јас се потпре назад во мојот седиштето како што конечно се соблече, чувство на болка и изгореници на последните неколку часа. Мојот зглоб throbbed каде што биле изгорени од страна на пламен. На намалувања на рацете и градите беа натопени во солена пот, и тој беше толку уморен што тој може да спијат година.
  
  
  "Ние никогаш не ќе добиете за да се Калкута," Choeni рече, што укажува на мерач за гориво.
  
  
  "Стави его во најблискиот аеродром," реков јас. "Ние ќе добиете некои спијат денес и утре ќе земам гориво и лета во Калкута."
  
  
  Таа дишеше воздишка на олеснување и наклонет нанапред за да се учат на мапи.
  
  
  
  Главата Дванаесет
  
  
  Следниот ден ние полета пониска во текот на Ganges, на голема река од Хинду вера. На Ganges има многу притоки; околу нив е Hooghly Река, која тече низ Калкута. Ние, на чело јужна да ги следат голема река сите на пат до градот.
  
  
  Одеднаш ние го видов она што изгледаше како црна точка на хоризонтот. Во прво време, јас мислев дека тоа беше seagull, и по десетина од секундата, сфатив дека тоа беше jet fighter летаат низ воздухот на два пати од брзината на звукот, веднаш до Comanche. На Comanche skidded тешко, половина-поништена, и Choeni го извади својот нос со тешкотии со tiller. Тоа се чувствува како да сме биле во средината на силен ветер, кога slipstream на громогласен борбен авион го зафати над нас.
  
  
  Џо crouched покрај мене, неговите ноздри распрснување во страв како автомобилот се закани да биде уништена, освен.
  
  
  Две црни точки се појави на хоризонтот. Choeni намали Comanche во нурне и летна толку ниско, како е можно во текот на дрвја. Како борци летаа над нас, видов голема црвена ѕвезди и криви крилјата на Миг-23. Ова беа најдобро авиони дека Русите имале.
  
  
  Choeni насочена нагоре и надолу на руската самоубиец. На самоубиец беше нападната од шест повеќе тенки борци.
  
  
  "Тоа изгледа како на Русите се донесе во една голема сила," реков јас.
  
  
  Choeni се префрли на аеродром фреквенција и ги слушаше. Речиси веднаш, на звучните бранови беа полни со руски и англиски јазик разговори. Двете групи се бара слетување инструкции.
  
  
  "Дали има некој Американски авиони?" Choeni праша. Ние погледна наоколу. Како што се приближуваше Dum-Dum Аеродром, видовме две групи на триаголен-крилест борбени авиони имитирајќи нас, четири во секоја група. Овие беа близнак мотор напад авиони на американската Морнарица.
  
  
  Choeni зедов рачен микрофон, и за време на кратка пауза во радио комуникацијата, и да интервенираат и да се праша за слетување цел.
  
  
  Силен сигнал од аеродромот станица boomed преку звучникот, давајќи Ey непосредна инструкции.
  
  
  Друг гласовен прискочика на англиски јазик. "Американски авиони од носачот на авиони Lexington, ве известуваме дека ќе имаат приоритет дозвола да слета на седмиот линија на осмата лејн. Ве молиме да им овозможи на не повеќе од два авиони во исто време.
  
  
  Сигналот беше отсечени и на руски авиони беа нареди да слета на пистата осум нула во околу седум минути.
  
  
  Choeny и ми се разменуваат погледи. Ние не треба да се каже нешто за да ја изразат загриженоста дека е изградбата внатре во нас. Две суперсили се собир своите сили во градот.
  
  
  Овие беа наречени пријателски посети. Или тие ќе се користат различни дипломатски изразување за да се оправда инвазијата на Индиска територија, кој е сега во мали размери. Но, резултатите ќе бидат трагично ако две сили се судрија на неутрална територија.
  
  
  Choeni контролира инструменти и благодатно намали мали Comanche, тогаш ние слета на почетокот на пистата и taxied излезе на престилка на приватниот авион hangars.
  
  
  Нејзиниот веѓата furrowed во концентрацијата. Choeny е испрашувањето изгледа ме натера да се стави на моите мисли во зборови.
  
  
  "Ова е четиринаесеттиот на август. Утре ќе биде голем ден. Ние сме толку блиску до војна, јас сум болен од неа.
  
  
  Џо ми кажа дека за време на летот дека иако тој не знаат многу за терористите, тој може да не однесе до ih муниција депо надвор од градот, каде се криеле своето оружје во исчекување на еден голем напад на 15-ти.
  
  
  Ако ние би можеле да го уништат ih муниција, ние би можеле да спречат напади на конзулатите и на тој начин претстојната средба меѓу Русија и сад.
  
  
  Тој го зеде Мерцедес на друга улица и се возеше низ голема зграда, што Русите се користи за нивните дипломатски работа во Калкута. На ролетни беа затворени. Пред зградата беше солидна линија на руски Маринци. Тие имаа пушки slung преку своите раменици и bandoliers со касети околу нивните тела. Русите беа подготвени за битка.
  
  
  Јас не разбирам како може некој да добие доволно блиску да се откажат од бомба, но имав чувство дека лицето сакавме веќе завршени неговите планови. Некако, тој доби преку тоа. Но, како?
  
  
  Пречка беше поставена на двете страни на американскиот Конзулат зграда. НИ Маринци во зелена борба одговара беа претворање на сите возила наоколу.
  
  
  Џо и Choni зеде со нив, и ние почна да се бори нашиот пат низ одбрана околу конзулатот. Од времето кога ние бевме преку голема врата и до тротоарот на влезната врата, Slocum излегоа да го поздрават нас.
  
  
  "Имате добар армија тука," реков јас. "Не е владата на Индија случува да се заштити земјата?"
  
  
  "Маринци?" Slocum рече. - Тие формираат почесен караула. Ние, исто така, донесе авиони тука... да им помогне на Индијанците го прослават Денот на Независноста."
  
  
  Тој почнеше на изговор тој даде и се прашував како Њу Делхи ќе се реагира.
  
  
  Потоа Amartya Raj отиде надолу на тротоарот.
  
  
  "Присуството на руски и Американски војници е мојот благослов," на Индискиот полицаец рече зарипнат глас. "Многу влади испраќање делегати за да ја славиме нашата независност." Тој застана и ме погледна остро. "Но Калкута нема место за самоубијци, Г-дин Картер .
  
  
  Тој нагласи моето име и го прегрна неговата уста заедно во тешко, определени линија. Slocum проголта и погледна виновен. "Жал ми е", рече тој за мене. "Г-дин Raj ... тој знае кој си. Тој сака да ви апсење.
  
  
  Тој погледна во burly Индискиот полицаец и почнеше. Тој остро се одржа од неговите раце, подготвени за лисици.
  
  
  "Оди напред," реков јас. "Апсењето мене."
  
  
  "Нема да има повеќе проблеми," Slocum рече со лажна доверба. "Полковник Ву и луѓе на Њу Делхи се работи на усогласувањето меѓу сад и Русија. Така ние се нарекува сад. Комисија на истражување ќе биде испратена во текот на неделите.
  
  
  'Во недела?'
  
  
  Slocum беше уште се обидува да звук сигурен, но тој не можеше да. Тој нека неговиот глас умре далеку.
  
  
  Raj игнорира него. Тој ме погледна skeptically, тогаш во Choeny.
  
  
  Тој праша. "Дали имате доведе? Ние треба да ги знае сите информации што ви треба."
  
  
  "Доверба ему," Choeni изјави burly Индискиот полицаец.
  
  
  Raj намуртен, но одев понапред од нас во Slocum канцеларијата. Бев изненаден да види Александар Соколов седи таму. Его е аголна лице беше сериозен.
  
  
  Тој праша. "Се се уште живи, Г-дин Картер?"
  
  
  "Апсолутно," реков јас.
  
  
  "И момчето... кој е тоа?
  
  
  "Различни. Тој рече дека не може повеќе, и Соколов glanced на Џо. Руската Liza чувствува важноста на млад Индиски, но отиде понатаму.
  
  
  "Г-дин Соколов дојде тука за да се издаде ултиматум," Slocum рече. - Его газдите не верувам дека ние сме искрени. Тие се уште мислат дека ние сме зад нападите врз ih мир претставници во Kolkata. Тие мислат дека тоа е дел од поголем план за да ја посрамоти ih целиот отворен базен."
  
  
  "Тоа нема да се случи повторно," Соколов рече тивко. "Нема повеќе напади, инаку ние ќе се одвратат голем одмазднички штрајк. Јас моите наредби.
  
  
  Тој growled, но на мажите не нод грубо и лево низ соби. Кога тој беше исчезна, Raj зачекори напред. Тој намуртен, не се обидуваат да го сокријат своето незадоволство.
  
  
  — Не можам да ви овозможи да продолжи со својата независни постапки, Г-дин Картер. Ќе се навредливи нашата национална гордост. Или можете да ми кажете сè што знаете, или ќе одат на конзулатот додека овој случај е решен.
  
  
  Choeny застана помеѓу нас. Таа зборуваше отворено за мене.
  
  
  "Земете Raj со вас", таа предложи. — Тој може да ви помогне да излезе жив."
  
  
  Каде тој треба да ме земе? Raj праша критички. Нејзиниот хотел се наоѓа само во една муниција депо, но Индискиот полицаец се чини дека е во можност да се направи тоа тешко за мене. Имав помалку од дваесет и четири часа во изобилие, а јас не имаат време да се спротивстави.
  
  
  "Сите во право", вели неговата Raju. "Но, без прашања праша. И ќе оди сама на себе. Никој друг. Јас немам време за да ги предупреди вашата канцеларија.
  
  
  "Тоа е смешно," Raj рече. "Ова може да биде трик за да ме води околу седиштето додека ќе продолжи да ги малтретира Русите. Сето тоа е во право."Слушај," јас купени лутина. "Колку што јас го разбирам, утре не е кога на Трета Светска Војна може да се пробие во Калкута. И ние само може да има мали шанси за спречување на тоа. Ако сакате да ни помогнете, одлично. Инаку, јас ќе одам сам.
  
  
  Џо и јас веќе беа надвор од вратата кога burly Индискиот проследено со нас. Тој го следи нè на автомобилот и отидов да се навратам на хотел во тишина. Најдов неа во мојата соба, dived во куфер Јастреб беше дадена мене, и ја зеде Wilhelmina е нова продавница. Piera, гасна бомба, го зеде, снимени на својата нога, и го стави на гас фонтана пен во својата џебот на градите.
  
  
  Јас се стави на чиста кошула и собрал чиста handkerchief, една од оние големи, паметни лен handkerchiefs дека Hawke секогаш има кога тие пак мојот куфер во седиштето на.
  
  
  Тој нуди Raj посебен оружје, но тој одмавна со главата. На силно хром-обложено .45-калибар пиштол на неговиот хип е во ред со Его.
  
  
  Сонцето беше поставување на запад зад куќи кога се вративме во Мерцедес, и тој почна да го следат Џо насоки.
  
  
  Еден час подоцна, ние се уште патува низ периферијата на Калкута додека Џо обидов да се сетам каде што тој се зборува Zakir. Конечно, тој ми укажа на рамото на патот и скокна од целиот автомобил штом ќе запре.
  
  
  Да, тој им кажал на самиот самоуверено. "Тука некаде. Тој се вејат на неговата рака, укажува на ориз paddies се протега до периферијата на градот.
  
  
  Влеговме во paddy полиња, но Amartya Raj двоумеше, тивко заработуваат својот живот, повикувајќи се на самиот идиот за доаѓа со нас. Само кога почнав да одење побрзо дали тој ме следат. Заедно изминавме јужна додека не дојде до каменот moan.
  
  
  "Тоа е еден глас," рече Џо.
  
  
  Raj зачекорил напред и се испитуваат на ѕид критички. Тој рече дека не гледам ништо злобна во античкиот камења. Таа беше запрен од страна Его ruku, кој беше само инчи далеку од предупредување жица работи заедно на врвот на ѕидот. Жица пренесува преку завртка гкл два инчи над ѕидот. Тоа беше постави за да се одговори на двете нагоре и надолу притисок. Raj не се каже ништо, но жица фатени его исклучи стража. Тоа не е нешто што би се најде на звучи на farmhouse; тоа беше аларм систем што би очекувале.
  
  
  Џо отиде прв, по нејзиното его nudged неа. Тој внимателно го зачекори во текот на жица и нежно скокна надолу до земјата. Тогаш нејзиниот Raju помогна неа во текот на ѕидот и го следеше него. Џо беше gesturing од некои растојание. Неа, отиде до него. Целата површина на хотелот, и во внатрешноста на ѕидовите се претвори во ливади, и насипите на ориз полиња пропадна одамна. Во мека месечината, сите можев да видам беше трева и мали редовите на дрвјата.
  
  
  Ние одеше по должината на ѕидот, со користење на дрва како капак. На секои две стотина метри застанавме и ги слушаше.
  
  
  Сепак, ние речиси пропушти првиот sentry. Тој беше потпрена на дрво и не беше во потрага во нашата насока. Тој беше слушање транзистори радио. Ние се пресели околу тоа.
  
  
  Месечината исчезна зад облаците како што одеше во тишина низ отворени пасишта и скенирани лента за четири стотина метри широк, не знам точно она што го барате.
  
  
  Слабо мирис на чад ми го привлече вниманието.
  
  
  На непогрешлив мирисот на евтини цигари wafted на вториот бриз. Видовме пламнал bonfire на нашата лево, околу триста метри.
  
  
  Наскоро видовме sentry во импровизирана униформа. Егото е присуство беше доволно за да го убеди нас кои бевме на вистинскиот пат. Дури и Raj се потпре во подлабоките и се пресели повеќе претпазливо како што заокружено на човекот.
  
  
  Во километар подалеку од дрвјата, видовме среќен знак — на патот што обично се пренесува mimmo ред на дрвјата.
  
  
  "Да, но ние сме играње на оваа игра камион," Џо рече, и Его очите glittered со возбуда.
  
  
  Долго, низок мост шпионираниот неа на стотина метри оддалеченост. Покривот е целосно покриена со трева и четка, и на крај беа навалена, така што структурата не може да се види од воздух земање мостри.
  
  
  Ние внимателно одеше околу зградата. Тогаш имало повеќе дрвја. На патот, дојде до ќорсокак, но кога бевме меѓу дрвјата, видовме пат се намали во текот на undergrowth. Ние по него, а наскоро се најде себеси во покриени паркинг. Имаше неколку Индиската војска Џипови паркирани подолу, кои се зачуди и нови. Како не тие завршуваат тука, во кампот дека таа мисла припаѓале на нив, припаѓале на терористите?
  
  
  "Што е тоа? Raj праша остро. "Зошто ние се чека?"
  
  
  "Овие Џипови... украдени од армијата, јас мислам."
  
  
  Raj одговори: "Да. Или се продаваат на терористите. Постои корупција има насекаде."
  
  
  Џо tugged во мојот ракав и укажа напред. "Таму", рече тој tensely. "Муниција депо".
  
  
  Гледав во областа тој посочи и видел светла миг пред дрвја.
  
  
  На половина пат низ главниот уличните светилки, дојдовме до ниско камен зграда. Тоа беше во отворен простор, со никаква камуфлажа, и можев да видам дека тоа биле таму за долго време. Имаше на патот кој води директно до зграда, која исто така завршува во голема врата.
  
  
  Џо и јас почнав да се движи, но Raj шепотеше назад.
  
  
  "Ние подобро да се вратам", рече тој.
  
  
  'Зошто?'
  
  
  "Да се добие засилувања." Тоа може да се состави од сто луѓе... илјади, ако е потребно. Ние сме околните згради и апсење на сите во нив во салата."
  
  
  Тој застана, но беше повлечен од страна на човекот.
  
  
  "Тие ќе исчезнат пред да се добие назад," реков јас.
  
  
  "Но, ние не можат да одат таму сам," тој купени. "Ние не би имале шанса."
  
  
  — Дали имате подобра идеја?"
  
  
  "Тоа е нелегално", рече burly полицаец. Тоа направени се смеат. Наместо тоа, Џо beckoned кон неа, и ние се вовлекол лижат до зградата.
  
  
  Речиси искрено, а sentry со полуавтоматски пиштол му се пријде со нас. Тој ќе се види ни секунда подоцна, но Џо реагираше на инстинкт. Тој смело застана и даде топол поздрав во Хинду, која расејува на sentry.
  
  
  Човекот се пресели пушка, но тоа беше премногу доцна. Ова веќе беше скокне во него. И овој пат имав токму она што ми требаше... Пјер, малку гасна бомба, која беше секогаш меѓу моите нозе.
  
  
  Тој се активира тоа пред човекот е лице и видов раководителот на изразување што тој го зеде длабок здив пред реализација на она што се случува.
  
  
  Тој е мртов, кога неговиот ему нека слајд во земјата. Тоа траеше само половина минута да се отвори за заклучување за ден, и ние веќе беа во внатрешноста на глас. Десетина гајби од гранати саб од ѕид со Индиската Војска лого на неа. Против други ѕид беа гајби на оружје, некои отворени, некои се уште се качија горе. Имаше уште неколку малтери и bazookas на задниот ѕид, што е доволно да им овозможат на една мала партизанска војска. Но зградата е најчесто исполнет со импровизирани бомби — две четвртини shrapnel фрагменти што се користеше да се претвори Американците и Русите едни против други во текот на изминатите неколку дена. Таа се уште беше проверка на магацин кога sentry се појави на вратата од другата страна на долги, тесни касарната.
  
  
  Ние не беа предупредени — нејзиното его не го гледаат или слушаат со неа. Тоа е како ако тој би само скокна од сенки, автоматска propped на неговиот колк.
  
  
  Тој бил тенок и млади, едвај во неговите дваесетти години, а тој беше облечен во импровизирана униформа таа ќе гледа на некои од војниците во селото. Тој не се двоумеше; тој за цел и отпуштен од работа.
  
  
  Тој одбра Џо прво, и момчето не шанси. Куршумите се погоди само кратко на неговиот живот и тропнал него назад. Тој беше мртов пред уривање на нечистотија кат на зградата.
  
  
  Во следните две секунди се чинеше како цела вечност. Мојата рака сакав Wilhelmina, нозете свиткани, и тој падна на земја; и моите очи беа на sentry е во градите. Нејзиниот веќе избрана точка каде што неа ќе го удри ако јас живеам доволно долго. Во градите, меѓу trachea и срцето.
  
  
  Јас не мислам дека може да го направи тоа. На полуавтоматски пиштол брзо swerved далеку од Џо bloodied тело, а воедно Amartya Raj. Неколку куршуми за големата полицаец, остатокот за мене; тоа беше сите sentry мораше да го направи.
  
  
  Како тој се префрла, тој фатени увид на Raj е лицето. Тоа беше преполн, но немаше никаков знак на страв. Се чинеше како тој беше чекање за да биде убиен. Тој се чува рацете на неговите страни.
  
  
  Тој беше на теренот и навива за покривање како sentry е оружје нишаше кон Raj е стомакот.
  
  
  Но sentry не оган. Додека цел, пушка, била насочена отворено на високи полицаец.
  
  
  Кога Raj не се движат, sentry се сврте и продолжи да покажува со своето оружје. Но, егото ритам е нарушен, и тоа ми даде можност да се тркалаат на еден куп на кутии. На sentry двоумеше, се плаши да се пука на експлозиви околу мене.
  
  
  Тој верува неговата оружје. пукал два пати, и двата куршуми ја погоди ему во градите. Тој извика еднаш пред да падне на земјата.
  
  
  Кога сето тоа е завршена, тој внимателно да се излезе од зад гајби. Raj беше уште стои во средината на aisle меѓу купишта на муниција.
  
  
  Ние се загледа во друг без да се движи. Потоа со пиштолот го направив тоа за него. Тој не изгледаат изненадени.
  
  
  "Стави пиштол на подот," ему реков.
  
  
  Тој почнеше.
  
  
  — Се давање наредби сега, Г-дин Картер?" — Стоп за тоа! " тој snarled.
  
  
  "Вие сте единствениот околу нив," его обвинети.
  
  
  Тој може само да се погоди, но тој не можеше да го заборавите моментот кога sentry чинеше да се признае burly полицаец и нека его телевизија.
  
  
  "Те заборавам дека јас сум виш полициски службеник," Raj рече. — Дали мислите дека некој нема да ти верувам?" Тој самоуверено се насмевна кога тој не одговори на неа.
  
  
  Тој навалена на главата и слушав звук во далечината.
  
  
  Можев да го слушнам тоа, исто така — на камионот беше менувањето на степените на пренос, како тоа дојде до ридот.
  
  
  "Мојот народ", објасни тој. "Тие дојдоа за оружје."
  
  
  "За утре?"
  
  
  Yes.'
  
  
  — Но, она што мислите дека ќе се постигне?"
  
  
  "Ние сме overthrowing на државната власт. Ние може да се создаде доволно проблеми за централната власт во Њу Делхи да се изјасни боречки закон. Тие го направиле тоа пред. Само што овој пат ние ќе се направи сигурни дека не постојат официјални лица остави жив кои би можеле да ги преземат работите во свои раце."
  
  
  "Освен за вас.
  
  
  Провинции.
  
  
  "Ти си надвор од среќа," реков јас. Тој посочи неговиот пиштол на оружје околу нас. "Вие не имаат доволно залихи или мажите да го преземе градот, а камоли на целата држава."
  
  
  Тој крена рамениците. "Ние сме подготвени да ја преземат ризик."
  
  
  Јас прашав. "Ние?'
  
  
  "Јас кажав доволно", рече тој.
  
  
  Тој glanced над неговото рамо на вратата, ние би влегол. Надвор, ние се слушна камион-стоп и звуците на мажите, скокање надвор. Тие беа во ведро расположение, зборува и се смее како мажите пред борба. Кога првиот одеше низ вратата и виде Raj, тој се насмевна во признание. Но, неговиот израз на лицето се менува кога тој го видел пиштол во раката. Raj зборуваше остро да ему во Хинду, и човекот поддржан од далеку. Таму се вика и звуци надвор, а потоа, одеднаш, тоа беше тивка.
  
  
  Amartya Raj growled во мене повторно. "Добро, Г-дин Картер, што ви се случува да се направи сега? Вие сте опкружени. И вие сте во средината на неколку тони експлозив.
  
  
  "Ако умрам, ќе умрат исто така," реков тивко.
  
  
  Тој крена рамениците. "Јас сум Хинду. Јас се сомневам дека смртта не е толку лошо за мене, како што е за вас. Значи, повторувам, Г-дин Картер, што точно сакаш да правиш? Ќе ми дадеш вашиот оружје, или ќе почека до мојот мажите удар нас и во милиони парчиња?"
  
  
  Глава Тринаесет
  
  
  Во покер, ако вашиот последен долар е на маса, можете да блеф.
  
  
  Значи, стои во склад со truckload на луѓе кои се надвор и тони експлозив во внатрешноста, нејзиниот одлучи да се земе шанса. Имало само еден излез, и ми требаше Raj како мој придружба. Ему мораше да се одржи надвор нејзините војници ако таа беше во можност да излезат од таму жив. Но, дури и со малку luger во прилог на его, тоа не изгледа како тоа ќе го запре. Raj беше професионалец, експерт за оружје и експлозиви, исто како неа. Но, имав една предност, мојот углед. Па јас го исфрли мојот картички на столот, и Stahl чекаше да се надеваме дека.
  
  
  "Дај ми вашиот пиштол и да се види," реков јас.
  
  
  'Зошто?'
  
  
  Тој се двоумеше, и таа го погоди неговото его со luger во храмот. Тој потона на подот и беше земени од него од страна на неговото его, неговата види, и .45-пиштол калибар.
  
  
  Кога тој дојде да, тој штотуку заврши својата работа. Тоа е итна работа, но таа изгледаше како тоа ќе изгледа.
  
  
  Во срцето на сето тоа беше граната. Напаѓач влечат надвор, тогаш се наметнува Его назад е доволно само да се одржи безбедноста фати во место. Raj потоа го скршил стаклото на неговиот види и да се отстранат од втора рака, пред да аплицираат за молив да го бирате.
  
  
  Се обидов да се направи тоа, така што малите страна на часовникот се наметнува молив далеку. И паѓање молив ќе се фрли исклучите опасни pin на граната. Кога тоа се случи, ние имавме четири секунди да избега.
  
  
  Кога јас тоа го покажа на Raj, тој се насмеа. 'Ти си се шегувам. Ова никогаш нема да работат.
  
  
  Тој изгледаше изненадена. 'О? Зошто да не? Тој работел во Хонг Конг. Може да се чуе за тоа. Тој се користи како стапица за стара Кинеска шверцер. Цел од торзото, точно според планот.
  
  
  "Да, добро", Raj призна. "Еден ден, можеби. Додека пенкало е едвај во салата во гранат... ако молив е тешка доволно... ако на часовникот е рана до тесни... ако...
  
  
  Јас сакав да се смее. И покрај себе, тој recoiled. Тргнав по него. Три метри, шест метри; ние се повлекоа, имајќи нашите очи на смешно рачно изработени објект. Тој стоеше на врвот на отворен гајба на малтер школки. Ако граната експлодира, малтер круга и сите други експлозиви во зградата ќе исто така да експлодираат. Тоа ќе биде огромна експлозија. "Се разбира, можеме да извршите брзо," реков јас.
  
  
  "Како? Его е погледот беше фиксиран на граната.
  
  
  "Заедно," реков јас. "Ние би можеле да работат на камион. Неговата отворена за вас. Мора да се јавите на вашиот мажи, додека ние се кандидира. Мора да им каже да не се пука.
  
  
  "Оди во пеколот", рече тој.
  
  
  Ние трчаше како далеку од граната што е можно. Ние сме биле околу целиот ден. Неа, слушнале его, луѓето вика во нас надвор. Тие биле на чекање за егото е цел.
  
  
  "Да ги преземат вашето време", изјави тој неа мирно. — Мислам, мора деведесет секунди.
  
  
  Тој се загледа во мене, за момент, а потоа погледнав назад во граната.
  
  
  "Седумдесет секунди," реков јас. имаше многу време. Се разбира дека не се грижи... како Хинду, и сето тоа. Тој погледна во неговиот види. "Шеесет секунди."
  
  
  Тој почна да се пот. Ова, исто така.
  
  
  "Тоа би можеле да работат," тој muttered. "Можеби ова само ќе работат."
  
  
  "Четириесет и пет секунди."
  
  
  Сега јас погледна во тоа, тоа е голема работа за секој случај. Се колнам во Бога слушнав часовникот темпирана.
  
  
  "Не верувам дека ова се случува на работа, дали што?", се прашува тој самиот. 'Не верувам...'
  
  
  Таа дури и не заврши во затвор во нејзиниот ум. Одеднаш немаше време за забава.
  
  
  "Триесет и две секунди... триесет и една."
  
  
  Тој повеќе не смета на Raj. Ми смета тоа за себе. "Земете ја прилагоди, Картер," на burly полицаец извикуваа. "Се претвори оваа работа надвор. Kostya Boga. Ненамерно, тој зачекори кон граната. Тој ја зграпчи за рака и ме спречи. "Не, не засекогаш," викна. "Може да се направи тоа вибрира. Ќе би...
  
  
  Тој погледна во неговиот види. "О, боже, десет секунди... девет... осум."
  
  
  "Стартувај!'Стоп за тоа!' и тој roared. 'Брзо!'
  
  
  Ние не мислат два пати. Ние трчаше. Искрено надвор од вратата.
  
  
  Неа, слушнале му вика во Хинду, и тој е искрено се зад него, држи пиштол егото е назад. Јас не се разбере она што тој го беше викање. Тој може само да се надеваме дека тој наредил на своите мажи за да го одржат својот оган.
  
  
  егото на војниците го виде тоа, некои од нив се направени оружје за нас. Тој мора да се извикуваа нешто друго, затоа што сите наеднаш луѓе трчаа во сите правци. Тие веднаш се стрча по нас.
  
  
  Бевме во камионот кога Raj се сврте и ме удри со својата мускулна рака. Тој удира мене на брадата, што ме залитат.
  
  
  Неа се сними хит на Luger и пропушти.
  
  
  Некој зад мене, исто така отпуштен, и тој скокна во камион. Јас отпуштен уште две кратки снимки на Raj, но не гледам ако јас би го удри.
  
  
  Потоа муниција депонија полета во воздухот. Или мојот вештината помогна, или тоа беше луда gawk. Јас никогаш не се знае, но ниско градба експлодира како џиновски firecracker. Првиот флеш беше заслепувачки зрак на светлина што остави бели дамки на мојот retinas. Потоа имаше еден поп, и звукот погоди мојот eardrums. Потоа дојде кора од лимон дека ме удри во лицето, и притисокот на воздухот земање на мостри кои се фрли ме назад против камион.
  
  
  Куршуми и гранати фрлени во воздух од страна на иницијалната експлозија експлодира како што ја погоди земјата. Пушка куршуми crackled во смртоносна staccato како остатоци падна околу мене.
  
  
  Јас го видов човекот фрлени во воздух, а неговото тело беше скршена и dismembered пред тој падна повторно. Други починале веднаш или се сопна во кругови под град на куршуми додека школка експлодира веднаш до нив, расцепен на ih на половина.
  
  
  Отидов на камион и возеше директно преку сув ориз paddies на Мерцедес. Експлозиите се уште осветлување до вечер небото зад мене кога таа влезе во Мерцедес.
  
  
  Јас не знам дали некој друг се уште беше жив во бунтовничкото муниција депо, но бев премногу уморен за да се грижите за тоа.
  
  
  Возев повеќе од еден километар пред сфатив дека мојата лева рака беше слаб. Моето рамо боли, и кога тој се крена рака да се погледне во затвори, тој се чувствува shrapnel пирс на ткаенина на мојот doublet.
  
  
  Јас се плашев дека јас нема да имаат многу време пред изгубив свест, и јас имав таква страшна сомневање дека проблемот не е решен уште. Јас го уништи терористите ' материјали и можеби дури и убиен повеќето од важните луѓе, но јас не бев задоволен. Има уште еден мал аспект дека таа мораше да се провери.
  
  
  Па јас потребна помош, некој да го поддржи мене до криза беше завршена.
  
  
  Имаше само едно место тој може да оди. И ова, надевајќи се дека јас би се има и пред да се онесвести.
  
  
  Choeni е кул рацете внимателно снимени на Бендот-Помош за дупка во моето рамо. Потоа таа се потпираше напред и бакна моето болно место.
  
  
  Инстинктивно, тој се префрла и се обидел да ја земам, но болката е уште премногу.
  
  
  "Сиромашните дете", рече таа. "Ти си среќен тие не те убие."
  
  
  Го зедов и се обидел да се ориентираат себе. Ова беше во нејзиниот стан на креветот каде што сме имале секс, така неодамна.
  
  
  "Ќе истрча во Мерцедес", рече таа. "Ќе се онесвести кога ќе се влечат во патеката."
  
  
  Таа замина на постелата и до прозорецот. Кога таа се отвори завеси, сончев brylev пукна во собата.
  
  
  'О, боже!"Нејзините suffocated. "Тоа е веќе утро."
  
  
  — Спиеше преку ноќ. Што ви е потребно тоа.
  
  
  Таа беше побарано да се добие нејзината облека, и таа истрча до мене и се обиде да им помогнам на мене, далеку.
  
  
  "Не го разбирам," реков јас. "Ова е xv... голем напад... кој исто така може да се одржи денес. Ние мора да го запре ова.
  
  
  Таа насмевки нежно и ја става раката на мојот earlobe. — Не се сеќавате?" Ти се даде една нишка.
  
  
  "Како?'
  
  
  "Терорист муниција депо... можете уништи его минатата ноќ. Заедно со Raj.
  
  
  Нејзиниот веѓата furrowed curiously. "Не ќе го слушнете тоа?"
  
  
  - За estestvenno. Целиот град знае. Слушнав експлозиите тука.
  
  
  Мојот мозок се чувствував поспано. Мислам дека навистина не се разбере она што таа го рече додека таа не се споменува Raj повторно.
  
  
  "Amartya ми кажа сè."
  
  
  "Raj? Па тој е жив?
  
  
  "Да, ранет, но жив. Тој сака да се присуствува на церемонијата на владата Куќа денес.
  
  
  Тој проклет под неговиот здив. На копиле уште беше жив.
  
  
  "Тој ќе ги собереш сте во автомобил," рече таа. "Придружба". Одеднаш сфати неа. Тој знаеше дека нејзината премногу. Raj испратени придружба за мене, да, неколку извршители, без сомнение, кои ќе бидете сигурни дека никогаш не бил откриен од страна на РТС повторно.
  
  
  'Кога?'
  
  
  'Сега. Во било кое време.'
  
  
  Тој турка неа подалеку и да отиде до прозорецот. На плоштадот подолу, видел автомобил вртење во патеката. Choeni се противи, но таа брзо се облечени, обидувајќи се да го објасни ситуацијата да Еј.
  
  
  Ние ја напушти станот само пред два мажи пристигнале околу автомобил на патеката. Choeny е слугинката донесе ih да спалната соба, а ние избегале преку задната врата.
  
  
  "Смешно," Choeni muttered како што се искачи во неа крем-боја Бентли. "Raj може да има ништо да се направи со терористите. Тој не сакаше да ги испрати своите мажи за да те убие. Јас познавав его.'
  
  
  Но, моментот кога таа рече дека, на .45-калибар куршум дупка се појави на хаубата на автомобилот. На почетокот на вториот пат се појави во браник како Бентли го извади својот до патеката до портата.
  
  
  Како ние се претвори во улица, го виде луѓето во нејзината спална соба прозорецот, каде што тие би сакале ни да биде. Пиштоли во ih рацете чуваат отпуштање на нас.
  
  
  "Тоа е точно", рече таа. "Тогаш Raj е терористички лидер... на лице зад експлозиите?"
  
  
  "Не," реков јас. Мојот ревматизам исто така ме изненади. Одеднаш, јас почувствував дека Raj не беше водачот на терористите, на ум на целата парцела, иако јас навистина немам причина да се сомневам во тоа — јас бев само загрижени за одредени работи, рече тој, или можеби она што се уште се чувствува околу мене.
  
  
  "Кој е тоа тогаш?" Choeni праша.
  
  
  Јас не знам што. Иако бевме доволно далеку далеку од дома да се плашиме од луѓето Raj му испратил да ме убие, да удри на педалата за гас тешко. Јас ги запазив заповедите на мојот очите на sentry. Имав страшна сомневање дека половина од градот може да оди нагоре во воздухот во секој момент.
  
  
  Choeni се обиде да ме смири. "Оди малку поспоро," рече таа. — Ние не сме во брзање право сега. Raj не може да се врши неговиот план, " рече таа. — Имате уништени ih резерви. Ќе се убиени, повеќето од ih луѓе. Тој не може да се спроведе ih план.
  
  
  Што рече таа не прави многу смисла, но јас не можеше да се смири. Јас се уште имаше многу прашања. И одеднаш неа, јас мислев дека јас знаев каде да ги најдете одговорите. Choeni не рече ништо за неа, како тој се повлече на Бентли излезе на главната Улица и на брзо јужна кон конзулатот. Улицата е веќе исполнет со празнична атмосфера, со знамиња на сите уличните светилки. На тротоари почна да се пополни со луѓето во светла облека движи кон владата зграда во централна Калкута.
  
  
  "Тие одат за време на празниците," Choeni рече.
  
  
  "Кога тие на проектот?" Јас прашав tensely.
  
  
  'Во дванаесет часот.'
  
  
  Тој погледна во неговиот види. Тоа беше десет-дванаесет.
  
  
  Понатаму влеговме во градот, поголем толпата стана, се додека ние само може да се движи на полжав е темпо. Луѓето беа шарени во своите национални носии. Тие извика кон нас во добро расположение, но пред очите на ihk стресна мене. Видов, не со луѓе, но со зрна на барут, што, глас-глас, ќе го запалат од запалени натпревар.
  
  
  Ситуацијата пред Американскиот конзулат, исто така, не ја намалуваат мојата вознемиреност. Американските Маринци се уште е таму. Тие имаа пушки со нив и биле во голема мера натоварен со муниција, но тие беа во целосна фустан униформи и луѓе беа преклопени околу нив.
  
  
  Тие целосно да ги споделите со своите стража надолу.
  
  
  "Тие знаат дека терористите биле уништени," Choeni објасни како ние возев низ портите на конзулатот двор. "Руски деца".
  
  
  Јас groaned во неа, но таа се насмеа и ме повика на alarmist. "Тоа е завршена," рече таа самоуверено. — Нема проблем на сите. Ние ќе апсење Amartya наскоро. Нема ништо што може да се направи.
  
  
  Нејзиниот еј, не се во спротивност. Нејзиниот скокна околу автомобилот и се стрча да конзулатот.
  
  
  Slocum беше само доаѓаат надолу по скалите кога нејзините пукна во. Стравот е нема, околу его очите, како што беше пот на неговиот веѓата. Тој беше дека мирна, кул професионален дипломат повторно. Тој намуртен кога виде мене, а јас знаев дека тоа е затоа што јас сум го побиено ему медиумски извештаи дека тој бил скоро исфрлен во последните неколку дена кога тој смета дека светот на votum votum ќе експлодира во его домен. "О, Господин Картер", рече тој без насмевка. — Ви се случува да забавата?"
  
  
  Его нарече. "Маринци... тие не ги луѓе во страв."
  
  
  Тој даде condescending snort. "Тоа е зад нас. Г-дин Raj е мажи убиени терористи минатата ноќ. Нејзините, претпоставувам дека ќе им помогнаа со тоа.
  
  
  "Има уште може да биде напад," ми рече под итно. "Една бомба да биде фрлена во рускиот конзулат и тие ќе почне снимањето."
  
  
  "Смири, Г-дин Картер," Slocum рече. "Случајот сега е во рацете на професионалци... дипломати. И ние се држат ситуацијата под контрола."
  
  
  Тој стави пријатна рака на моето рамо. "Да бидам искрен, ова утро ние сме само пријатели проширување рака на Русите." Тој погледна во неговиот види. "Десет минути, за да биде точно." Ih Г-дин Соколов е домаќин на нашите мали делегацијата. Јас не мора да брзаме таму.
  
  
  Јас прашав. 'Делегација?'
  
  
  Тој помина mimmo за мене. Егото возачот, Морски во целосна униформа, што се одржа на отворена вратата и Slocum одеше во текот на автомобил пред зградата.
  
  
  "Полковник Ву идејата," викна.
  
  
  Тој беше во автомобил кога Его зграпчи од страна на рамо. "Чекај," јас купени во него. "Она што за Полковник Ву?"
  
  
  Лути, тој крена раката настрана. "Гледај, Картер, вашата работа е да се направи тука. Сте завршиле својата задача, јас би рекол крвава задача. Така излезе од Калкута, додека сеуште можеш.
  
  
  Тој се сврте назад кон автомобилот, но его зграпчи повторно и одржа тешко против градите. Возачот направивме голем чекор во мојата насока, а потоа престана. "Земете ја прилагоди, Slocum," јас growled. 'Одговори ми. Она што не Полковник Ву излезе со?
  
  
  "Никој на вашиот бизнис", рече тој, " но ние имаме една одлична идеја. Мир гест. Децата ќе се цвеќиња на рускиот Конзулат. Ова ќе се емитува на телевизија низ целиот свет преку сателит."
  
  
  Тој го зеде неговата рака исклучување Его е рамо. Јас не можев да верувам што тој велел. "Деца," реков јас.
  
  
  "Да, преку Полковник Ву е домот. Стотици деца.
  
  
  Со цвеќиња од нас, за Русите. Брилијантен, не мислите ли?
  
  
  Јас зачекори назад, сфаќајќи дека тој никогаш не го сфати тоа како терористите не нивната работа.
  
  
  Slocum се сврте и влезе во автомобилот, затворајќи ја вратата зад него. Во тој момент, Choeni дојде одново и застана веднаш до мене.
  
  
  — Тој рече дека не би се деца, не тој?" таа шепотеше. "Тогаш ќе одам..." Таа пауза за да се разгледа на мисла дека не е уште целосно формирана. "Мислам, тоа не е поток уште. Уште не е. И Полковник Ву...
  
  
  "Да", реков јас. "Тоа мора да биде Полковник Ву. Но, тие ќе ги обвинуваат Американците. Slocum... ова споулавен... тој бил пуштен во Полковник Ву рацете на сите на патот. Истрчав назад на Бентли, и Choeni следи ме.
  
  
  'Што планирате да направите?'О, боже мој!' таа извика.
  
  
  "Стоп за овој случај, ако можам."Нејзиниот лизна зад воланот како таа се приближува на друг ден.
  
  
  "Не, јас ќе одам сам," реков јас. "Тоа може да се опасни."
  
  
  Таа го игнорира мојот коментар и седна.
  
  
  "Ако тоа е Полковник Ву, зошто тој ни даде информации за Zakir и храмот?" "Zakir веќе е компромитиран. Знаевме дека его беше името, па его мораше да се отстрани. Ву мора да се надева дека ќе биде убиен во исто време. Ем речиси успеа.
  
  
  Тој хит на рог и истрча на конзулатот портата. Морската скокна на начин и проколнат мене во еден глас што можеше да се слушне фотографирање до половина надолу блок.
  
  
  Пред нас, луѓето беа брзајќи по тротоари. Полицаец извика кон нас и мавтаа бесно, но тој не се забави, додека ние бевме во пред руската амбасада.
  
  
  За миг, мислев дека не треба да panicked.
  
  
  Како Американците, Русите имаат намали нивните гарда. Ih војници, исто така, во целосна фустан униформи, изгледаше повеќе церемонијалниот од војската. Но имав лошо чувство кога таа беше забележан од страна на тим на американски Маринци стои на вниманието преку улица од конзулатот. Slocum направи ситуацијата уште повеќе опасни со доведување во platoon на Маринци.
  
  
  Егото автомобил е возење искрени пред нашата, и кога тоа застана на тротоарот, его возачот само возеше низ конзулат портата. На пример, јас видов Андреј Соколов излезе на влезната врата на зградата за да ги задоволи неговите гости.
  
  
  'Погледнете! Choini извика. Таа посочи диво по улица.
  
  
  Тие беа качување мал наклон, добро, не мора да биле стотина од нив. Деца, повеќето од нив беа на возраст под десет. Мала армија со пеење... таа беше масовно бегале за руски конзулат. И сите тие се врши мали букети цвеќе во светло обоени тегли.
  
  
  Slocum одеше низ автомобил и ги погледна децата со гордост и beaming очи, како што ако ова беше его-управувано дипломатска победа. Дури и старата лисица Соколов чинеше дека да се биде во добро расположение.
  
  
  Нејзиниот глас roared:
  
  
  "Стоп ih!"
  
  
  Неа, се чувствував како идиот. Истрчав надвор, викање, и Choeny следи ме.
  
  
  Слушнав Slocum повикува моето име. Луѓето на улица се гледа во мене како јас бев луд. Офицер зачекори напред да ме запре; его наметнува нејзиниот далеку и се стрча кон децата. Потоа, Полковник Ву видов неа. Тој стоеше надвор на страна, гледа, напуштање на тинејџерите низ своето криенка задолжен.
  
  
  Сето тоа се случи многу брзо. Децата беа изненадени од глетката на високи белиот човек брзаат помеѓу нив. Тие престана да пее и recoiled.
  
  
  На офицер беше уште се обидува да се дојде до мене, и така беа некои луѓе на улица. Нејзиниот диво stahl граби букети околу децата раце. Гледав во еден букет, не најде ништо, и го фрлил на сад настрана. Потоа уште еден гледав, и уште еден...
  
  
  Децата извика. Некои истрча назад во иста насока тие дојде од. Јас не најде ништо за неа се додека Choeni ме повика и ми даде тегла на цвеќиња. Нејзиниот отфрлени цвеќиња и собрал бомба што веќе беше под нив.
  
  
  Само она што го замислував.
  
  
  Полковник Ву би можеле дури и да биле во можност да pin вината врз Американскиот конзулат персоналот, бидејќи колку Русите знаеле, тоа беше Slocum кој го организираше за деца март до конзулатот. Ако бомби отишле надвор, Русија реакција би била експлозивни. Но, јас не имаат време да се објасни сето тоа. Полицијата почна да ми се приближува. И, исто така, група на луѓе на улица. Јас дури и се виде platoon на Маринци се движат.
  
  
  Јас направив диви погоди. Тој извади полесни и осветлена на кратко спојување држејќи се надвор преку лименки.
  
  
  На заповед, помина низ толпата. Луѓето редови назад и прегазени од друго лице во нивната побрзаа да избега. Јас се свртев, во потрага по место за да се откажат од бомба, но имаше луѓе речиси насекаде. Полковник Ву конечно видов неа. Тој стоеше сам во стакло влез во модерниот канцеларија зграда. Во секој случај, тоа беше долг пат од руската амбасада. Јас се надевав дека Соколов ќе разберете дека јас сум се обидува да го спречи нападот на персоналот его. Нејзиниот фрли мала бомба како граната. Слета на земјата пред Ву и дојдов на. Тој ducked во зградата пред бомба отиде, но голем windows разнишана и врнеше долу на него. неа, видов падне; а потоа нејзиното его ја изгубил од вид него.
  
  
  Толпата беше трчање околу мене. Децата падна нивните букети и плачеше.
  
  
  Тој се стрча кон зградата каде што тој видел Ву. Во внатрешноста на зградата, стакло crunched под моите нозе, и јас видов трага на крв доаѓа од каде Полковник Ву паднале.
  
  
  Нејзините, јас го видов лифт врати блиску. Тој darted преку стеснување на јазот помеѓу лизгачки врати. Јас го направив тоа, но тоа речиси ме чини во мојот живот.
  
  
  
  Глава Четиринаесет
  
  
  Моментот кога јас се сопна во лифт, на Полковник се искачи на врвот на мене. Тој беше брзо. Его раце groped мене се сите над местото во побара пиштол. Јас кренав рацете да се покријат Wilhelmina и нож, но јас се почувствував него извлечете нешто од околу џеб на мојот doublet.
  
  
  "Не се движи," викна.
  
  
  Тој скокна исклучување мене и лебдела над мене засекогаш. "Сврти полека," тој наредил.
  
  
  Многу внимателно, тој го отвори и погледна во текот на неговото рамо. Тој се потпре против затворени врати, се подготвува со една рака да се притисни на копчето што веднаш ќе не однесе на покривот на зградата. Его е лице, беше опфатено во стакло. Имаше уште парчиња стакло околу некои од рани. Крвта била фрлаат надолу его е во градите, и таму беше долго gash на неговиот стомак, дека не треба да има цел его и смрт, но, дури и сега, нс се уште имаше одредени достоинство. Во неколку минути пред неговата смрт, тој се одржува на прецизни, весели demeanor дека веќе импресиониран ме на Его manor.
  
  
  Во неговата рака беше мојот фонтана пенкало, исполнет со смртоносни гасови. Тој имал капа исклучување и неговиот палец беше на клипот, подготвени да оган. Очигледно, тој не знаеше како тој работел.
  
  
  Тој беше со цел во мене, и јас се прашував дали тој бил свесен за моќта на работа.
  
  
  "Ако го користите овој овде, во лифтот," јас предупреди неа,"ќе биде мртов, премногу."
  
  
  "Еден здив е сè што ви треба", рече тој. "Знам дека овој мал уред добро, Картер.
  
  
  Мислам дека го видов его е палецот се движат, и тој речиси growled во тоа.
  
  
  "Чекај," реков јас. "Нема брзање.
  
  
  Тој се насмеа и motioned за мене да се нагоре. Тој внимателно го застана и ја стегна самиот против другата страна на лифтот.
  
  
  "Само кажи ми зошто," реков јас. — Што сакате да се постигне?
  
  
  "Ти ме праша неодамна што повеќе човек како мене би можел да го сакате. Неа, рече дека оној кој има сè, само сака да биде сигурен."
  
  
  "И тоа беше лага?"
  
  
  "Не, но јас не побара од неа да го објаснам понатаму. Само сила им дава сигурност. Само лицето горе е безбедно.
  
  
  "Нејзината ferret уште не се разбере. Што се што се случува да се направи со овие бомби?
  
  
  "Хаос", рече тој. "Русите би ги обвинуваат Американците. Таму би биле снимки отпуштен од работа. Немири на улица. Малку војна овде во Калкута. Њу Делхи е кажано да се прогласи за боречки закон, исто како и порано. Raj би ги презеле повеќе. Подоцна, ние ќе го прогласија независност на државата на Бенгал."
  
  
  — Но, тој би работел за вас?"
  
  
  Провинции.
  
  
  "Една фигура, бидејќи сте Кинески?"
  
  
  Тој климна повторно и речиси двојно повеќе, што боли.
  
  
  "Ви се случува да се умре," его предупреди неа. "Без вас, тоа ќе го преземе."
  
  
  Тој одмавна со главата слабо. "Постојат документи. Тие мора да се отвори по мојата смрт.
  
  
  "Документи за Raj е вмешаност во заговор?"
  
  
  Провинции.
  
  
  Тој се исправи и покрена гас пиштол малку. "Но вие не успеа," реков јас. "Ќе умре залудно."
  
  
  Тој го притисне на копчето за лифт зад него. Лифтот се зголеми полека.
  
  
  Тогаш тој го зеде длабок здив и да се притисне надолу за пенкало клип. Нејзиниот воздух земање зеде длабок здив, само пред еден облак на гас, формирана помеѓу нас.
  
  
  Мали лифтот беше исполнет со неа, и тоа snaked околу нас како тигар, е подготвен да pounce веднаш штом ќе се отвори нашите усти да дишат. Ние застана и се загледа во едни со други во смртоносна, тивка битка, држи нашиот здив. Никој не се пресели околу нас. Немаше да избега. Лифтот беше полека се движат нагоре на горниот кат. Неа не би можела да добие mimmo преку тоа да престане лифтот во средината. Ми требаше да дишат пред тој да може да ја отвори вратата.
  
  
  Тој почнеше smugly. Сега тоа ќе биде полесно и за ему да умре. Тој ќе оди на неговиот гроб, мислејќи дека тој има освоено последна битка. Тоа беше подобро отколку да се натпреваруваат со мене на плоча стои. Ако тој може да го одржа неговиот здив за уште втор и повеќе од ова, тој ќе мора освои својот конечен триумф. Нејзиниот постигнат во една минута и се повлече од нејзината handkerchief, посебни handkerchief дека Hawke ми кажува секогаш да се носат со мене кога нејзиниот beru гас пиштол е со мене, на мисија.
  
  
  Тоа беше притиснат од его на устата и носот, а потоа rivnensky вдишува преку посебен филтер влакна.
  
  
  Ву е лице прво беше збунет, тогаш разбирање, тогаш згрозени. Тој blushed; тој дури се опфатени устата со рацете. Но, на крајот, ему мораше да воздишка. Тој воздивна и leapt кон мене, своите мали раце грчевито држејќи се за моето грло. Јас не се спротивстави.
  
  
  Кога прстите затворени низ моето грло, тој издишува. "Јас клетва вас! "Што е тоа?" тој извика. Ние се загледа во едни со други за момент.
  
  
  Тогаш его е прстите полека опуштено и лизна на страна. Тој бил мртов кога тој хит на подот.
  
  
  Тој е дозволено гас на горниот кат за да прахосвам, потоа почна бавно патување надолу. Кога лифтот вратата на првиот кат на зградата отвори, Choeni истрча до мене.
  
  
  Во фоајето на зградата, а збунети толпата гледал постапки.
  
  
  Slocum беше таму, и Его е лице беше влажна од тегла, повторно, и тој беше во потрага по мене со лути, понижен изразување. Его игнорира неа и се сврте на Александар Соколов, кој мораше да излезе низ толпата.
  
  
  Руски, се насмевна пријатно. Тој дури и се потпре надолу да го бакне мене на двете прачки, како и неговите сонародници го направите со своите другари.
  
  
  "Сте го зачувале сите нас", рече тој, неговите усни четкање моето уво. "Но оставете за Калкута вечерва. Потоа, се смешка, тој зачекори назад и почнаа да разговарате дипломатски за тоа како Американците и Русите живеат заедно мирно насекаде, дури и во Калкута. Зад него, тој беше виден од Amartya Магазин, неговата лева рака во екипа и се соочуваат со рани од експлозија на муниција депо. Тој стоеше отворено, но, јас може да се погоди во страв дека поседува него. Порано или подоцна, егото ќе бидат изложени. Тоа беше само еден corkscrew на време.
  
  
  Конечно, Choeni е рака беше во рудникот, и таа ме одведе до Бентли.
  
  
  Тој погледна назад во зградата и да се помисли за тоа што Соколов му вели.
  
  
  Тој мораше да ја напушти. Следното утро, его луѓе ќе се обиде да ме убие. Дури и пред тоа, Raj може да се испраќа своите атентатори. Калкута беше опасно место; но, тогаш неа, погледна Choeni и помисли на нешто. "Вашиот дом," реков јас. "Креветот е помек."
  
  
  * * *
  
  
  
  За книгата:
  
  
  Големиот Helmsman им го даде на своите војници решавачки цел. Кремљ не може да се сврти. На фитил на целосно уништување веќе е осветлена во Калкута.
  
  
  Имаше само една личност лево за да се спречи тоа: Ник Картер. Смртоносна мисија кога тој открил дека неговите противници биле деца. Децата се полни со омраза и жед за убиство, предводена од страна на избрливени Свирачот кој беше невидлив како што беше опасно.
  
  
  
  
  
  Табела на содржина
  Поглавје 2
  
  
  Поглавје 4
  
  
  Поглавје 5
  
  
  Поглавје 6
  
  
  Поглавје 7
  
  
  Поглавје 8
  
  
  Поглавје 9
  
  
  Поглавје 10
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Месарот на Белград
  
  
  
  
  Annotations
  
  
  
  УБИЕЦ НА ВРВОТ НА СВОЈАТА КРВАВА ПРОФЕСИЈА ...
  
  
  Еден човек се непознати за било професионална разузнавачка агенција во светот. Ум зад милијарди долари приватни шпион мрежа наречена Topcon, Inc. На sadist чија брутална сила достигна половина свет ...
  
  
  ВО ПАРИЗ
  
  
  Црвен defector кои требаше да се каже Ник Картер за смртоносниот Topcon игра беше избоден до смрт пред тој да може да се изговори еден збор.
  
  
  ВО ЛОЗАНА
  
  
  Убава млада германскиот агент користи сите трикови на нејзиниот добро обучени умот и телото да се одрече од Ник какви било шанси за наоѓање Topcon.
  
  
  ВО МИЛАНО
  
  
  Кинески оперативниот речиси трајно да се запре со Ник фатална карате удар. На Chicom агент, исто така, беше лов за човек кој истрча Topcon.
  
  
  ВО ТРСТ
  
  
  Сопственикот на Нацистичкиот средно училиште кривични вклучени Ник во експлозивна игра на сокриј-и-го бараат. И додека таа се оттргнува Ник на страна, неостварлив # 1 Topcon човек избегале уште еднаш.
  
  
  ВО БЕЛГРАД
  
  
  А плашлив маскарада се претвори во кошмар, кога Ник Картер конечно откри вистинскиот идентитет на Topcon домаќин!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  Првата глава
  
  
  Во втората глава
  
  
  Трета глава
  
  
  Во четвртата глава
  
  
  Глава Пет
  
  
  Глава Шест
  
  
  Глава Седум
  
  
  Поглавјето Осум
  
  
  Глава Девет
  
  
  Десеттата глава
  
  
  Главата Единаесет
  
  
  Главата Дванаесет
  
  
  Глава Тринаесет
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Месарот на Белград
  
  
  
  
  
  Посветен на припадниците на Тајната Служба на сад
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  
  На Ориент експрес лизна излезе како голем црн автомобил околу Милан Станица. Подигање брзина, воз соблече низ градот и во зелена италијански село, лелекаат, заедно со песни како што се брзо кон Трст.
  
  
  Во преградата во задниот дел од лулка воз седеше еден краток, нервозен човек со кафеава куфер во егоист на нозе. Его името беше Карло Spinetti. Тој бил трговец на својот пат кон дома од патувањето да ја посетите подалечни роднини. Гледа воз windows на брзаат пејзаж, тој мислеше како среќен, тој ќе биде да се види неговата сопруга и децата повторно. За некои, ова патување може да биде возбудлив, но за Карло Spinetti, постојано вревата на толпата беше вознемирувачки.
  
  
  Високи човек го отвори оддел вратата и застана во потрага на Карло со ладно, темно очи што се чинеше дека да се врежан околу црното дрво. Его е очи падна на браун куфер дека Карло hadn не пречи да се стави на шалтер. Слабо насмевка криви аголот на човекот устата, а потоа тој одеше на остатокот од патот на комората и седна спроти Карло, која се протега неговите долги нозе излезе пред него.
  
  
  "Ќе се симне во Трст, еј?", се прашува тој.
  
  
  Карло Spinetti blinked и биле пренесени во неговото седиште. Тој беше изненаден да научам дека овој странец знаеше дека его беше дестинација. Тој рече: "Да, и ти?"
  
  
  Човекот продолжи да ја насмевка, како да, ако тој знаел за шега дека беше да се чуваат од Карло. "Јас, исто така, излезе во Трст."
  
  
  Пет минути подоцна, масти човек влезе во купето. Тој ја затвориле вратата и се потпре против тоа, проучување на Spinetti како прв човек имаше направено. Его очите, исто така, падна на ногата торба во Spinetti е. Тогаш тој климна со висок човек, како да знаеја дека се едни со други од далечното минато.
  
  
  Инстинктивно, Карло наведна и се пресели куфер што се чинеше дека да се интерес на двајца странци. Тој не можеше да го објасни ih интерес. Торбата беше погоди и носи, и немаше ништо на вредност во тоа освен за Карло е облека и некои мали подароци кои тој ги испрати дома со неговото семејство.
  
  
  "Ви се случува да се Трст премногу?" "Што е тоа?", се прашува тој на втор странец нервозно.
  
  
  "Да". Гласот е груб и груби. Големиот човек падна во седиштето веднаш до првиот странец и преминал рацете преку градите. Тој седна во тишина, очите затворени, како ако тој имаше dozed исклучување, како возот тргна настрана.
  
  
  Карло префрли непријатно. Тој изјави самиот дека тој мора да се замислува закана тој се чувствува на ih со случаен избор на зборови. Двајцата мажи биле облечени повеќе expensively отколку што беше. Ih лица се чинеше стерн, но тие не изгледаат како крадци кои ги украл од невини патници.
  
  
  "Она што е важно со вас, мојот пријател? Ви се чини дека малку нервозен, " високи човек рече мирно.
  
  
  Карло стави прст на неговата јака за да се олесни неговото его. "Јас се прашував-можеби
  
  
  Дали знаете мене? "
  
  
  "Не, мојот други, не знам што."
  
  
  "Се чувствувам како да сте во потрага по мене."
  
  
  "Јас сум во потрага во вас, но јас не сум потрага," високи човек рече. Потоа тој се насмеа.
  
  
  Карло е нервоза брзо се претвори да се плашат. Кажувам на себеси дека Ему не треба да остане тука, дека тој може да се промени во купето, тој се наведна и брзо зграпчи неговиот куфер. Но, како тој започна да се движи од своето седиште, високи човекот спроти од него започна него и закачени куфер во место, блокирање Карло патот со неговата нога.
  
  
  "Не напушти нас, мојот пријател. Ние како вашата компанија, " рече тој во заканувачки глас.
  
  
  Одеднаш, масивни очите на човекот купени се отвори. Тој glared на Карло. "Да, да седнат. И имајте тивок ако не сакате да биде навреден."
  
  
  Карло падна назад во неговото седиште. Тој беше трепет. Тој чувствува нешто за индексирање надолу его е образ. Тој бранеа его далеку со својата рака, потоа сфатив дека е еден пост банка.
  
  
  "Зошто го прават тоа? Јас никогаш не сум видел пред вас. Што сакате од мене?"
  
  
  "Ти реков да се задржи тивко," на крупен човек growled.
  
  
  Збунети и преплашени, Карло остана каде што тој беше се додека возот влечат во станица во Трст. Тој беше толку се плашат дека тој само што влегов до кога големите човек застана и направи гест. "Ајде да одиме. Ќе одат пред нас."
  
  
  Високи зајдисонце човек во грб. Тој извади еден краток, широк перки нож. "Ние ќе ги преземе вашиот куфер, мојот другиот. Се однесуваат на себе, ако сакате да живеете."
  
  
  Карло протестираа. "Јас немам ништо од вредност во мојот куфер. Секако, ова е грешка; сте направиле грешка."
  
  
  "Ние имаме право лице и право куфер." Остри нишка на нож pricked Карло вратот. "Замолчат и да си одат."
  
  
  Како Карло одеше полека надолу на воз чекори, потење и тресење со страв, тоа се случило со него дека можеби овие луѓе ќе го убие него, без разлика што тој го стори за нас. Паника thundered во ега на главите. Како тој зачекори излезе на станицата платформа, Его очите фатени увид на униформа на полицаец во толпата. Тој инстинктивно се извикуваа, " те Молам помогни ми!"
  
  
  Тој се стрча кон полицаец, но ножот малку savagely во ему е вратот. Тој редови, gasping за здив. Која е причината? Зошто тие треба его куфер? Збунети во двете насоки, тој се стрча слепо од крајот на платформа, и со крик кој се претвори во смртта sob, тој падна врз песни ...
  
  
  
  
  
  
  Првата глава
  
  
  
  Вашингтон мека дожд беше паѓа. На густата магла, висеше над градот како сиво палто. Кога тој гледаше надвор од windows на неговата хотелска соба, тој можеше да се види нејзиниот речиси колку што Пентагон би можеле да фрли. Само во случај, јас се обиделе да се види на силуета на Советскиот амбасадата на улица. Јас се прашував дали некој околу момчиња ' ега беше зафатен доаѓа со проекти бев назначен за да го прекинете.
  
  
  Телефонот заѕвони, и тој брзо отиде до неа. Таму е порака која чека за неа од Дејвид Hawke, на човекот кој беше повикан на сигнали за СЕКИРА, наметка и dagger агенција која имаше најмен мене. Работата е ризично, а понекогаш и часа беа страшно, но јас се запознав многу интересни луѓе.
  
  
  Гласот кој дојде на линија припаѓале на еден од Јастреб е асистенти. "Стариот човек е на состанок, и тој вели дека се ќе биде обврзана за долго време. Тој ви кажува да ги преземат ден и да разговара со него утре."
  
  
  "Ви благодарам," реков, и ја спушти слушалката, frowning. Кога Дејвид Hawke беше вклучени во долго средби, тоа обично значи дека нешто беше погрешно од наша страна.
  
  
  Нетрпение gnawed во мене како јас одземени исклучите сите мои опрема - а luger во рамото holster, шило во мојот ракав, мала гас бомба дека нејзините делови првите снимени во внатрешноста на моето бедро-и зачекори во туш. Понекогаш мојот бизнис е како воен еден: побрзај или да чекаат. Јас сеуште не е во Вашингтон за два дена, го чекаат наредби, и Јастреб сè уште не ми кажа што се случува. Кога станува збор за incomprehensibility, многу Easterners може да се извади на злото око од потпреме на старите кадри кои трчаа Операции СЕКИРА.
  
  
  Сокол ме повика на капитал преку Њу Делхи, каде што тој имаше само што ги заврши задача. Повикот беше означен како "Приоритет 2", што значи дека итна случај беше подготвен. Само Один е Приоритет инструкции може да се добие агент дома побрзо, и Приоритет Еден беше резервирана за испратени пораки кога Претседател беше на жешка линија и Секретарот на Државата беше гризе своите нокти на зглобовите.
  
  
  Сепак, јас сум само биле во можност да разговарате со Јастреб еднаш, бидејќи пристигнувањето, и дека разговорот беше краток. Сите тој ми рече беше тоа што тој имаше една задача за доаѓање до што беше отворена во мојата улица.
  
  
  Што веројатно значи јас може да го добиете убиени.
  
  
  Завиткување крпа околу неа половината, што слушав на вести додека бричење. Имаше многу се случува во светот сега дека hadn не се случило досега, и за најголем дел, тоа не беше многу добро. Заедно со мрачна времето, тоа беше доволно за да испратите лојален пријател да ја лентата за уште еден дупли бурбон. Но, тоа беше една ноќ што не можеше да биде значително осветли up ако човекот знаеше вистинската девојка. И јас само знаев дека неа.
  
  
  Нејзиното име е Елена. Таа работеше за многу скап адвокат кој е специјализиран во Врховниот Суд. Јас не знам колку е добар тој беше како правник, но ако неговите кратки резимеа беа половина толку голема како и неговото секретар е, тој веројатно никогаш не би го изгубил случајот.
  
  
  Јас hadn ' t seen Елен во речиси една година, но бидејќи таа знаеше што ми правеше, јас не треба да нуди било какви долги објаснувања кога се јавив. Таа рече дека таа ќе се откажат други планови во текот на ноќта. Возев низ градот на нејзиниот стан во автомобил кој СЕКИРА го доведе за мене. Магла беше толку густа што морав да се движат на полжав е темпо.
  
  
  Елена беше облечена во тесни црн фустан со слегување деколте. Таа ја зеде мојата наметка, тогаш стави рацете околу мојот врат, притисне нејзината целосна гради против мене, и ми даде бакнеж на кој ќе се стопи статуа е веѓите.
  
  
  "Не губете време," нејзиниот татко рече.
  
  
  "Нема никогаш ништо да се изгуби со вас. Денес си тука, утре ќе си отиде. Таа се насмевна на мене. "Јас земам тоа си уште се работи за тоа непријатни стар човек, Јастреб?"
  
  
  "Всушност, но, денес сето тоа е твое."
  
  
  Таа покрена веѓа. "Тоа звучи многу интересно, Г-дин Картер."
  
  
  Решивме да не се оди надвор. На времето беше многу лошо, и покрај тоа, вистината е дека никој околу нас сака да скитници премногу далеку од спалната соба. По Елен пржени ни стекови како дебели како недела во Њујорк Тајмс, седевме и пиеја вино и зборуваше за она што ни се случи во текот на годината со нив ferrets како што видов едни со други. Таа ми кажа за нејзината активности, и јас реков, каде што беше, ако не се задоволни со сето она што го направив.
  
  
  Тогаш тој ја доведе својата чаша и стигнува до него на долго baha ' i. Со бавно насмевка, таа исцедена остатокот од своето вино, а потоа се потпре надолу, нејзиниот црн фустан лизгање надолу нејзиниот бел градите, која се одржа од нејзиниот кригла веднаш до рудникот.
  
  
  "Конечно, Ник", рече таа. "Бев почнуваат да мислат дека никогаш не си се дојде до оваа точка."
  
  
  Тој се насмеа тивко и нека прстите слајд надолу нејзиниот фустан и во текот на мекоста на нејзините гради. Нејзината брадавица беше тешко и затегнат против мојата дланка. Јас ја бакна и се чувствува нејзината брза јазик, а потоа таа се сврте и падна во мојот скут.
  
  
  Бавни на нејзините усни, нејзиното его истражени неа додека таа не одговори крајно. Од време на бакнеж е завршена, Nah беше без здив, нејзините гради twitching нагоре и надолу.
  
  
  "Ник, тоа е премногу долго."
  
  
  Да, навистина, јас мислев.
  
  
  Станување, тој се повлече од неа да нозете, достигна до, и unbuttoned задниот дел на фустанот. Тој полека ја спушти ремени од рамениците, потоа се подложува на нејзиниот полни гради. Јас ја бакна повторно, и рацете лизна надолу мојот назад.
  
  
  "Спалната соба каде што беше порано?" Јас прашав.
  
  
  Таа климна, во потрага по мојата уста повторно, и јас зедов неа и ја носел преку вратата на креветот.
  
  
  "Голема?" Јас ја прашам како стојам над неа, земајќи off мојот грб.
  
  
  "Сите во право, Ник."
  
  
  Тој го заврши мома и ја спушти слушалката на luger врз задниот дел на чаир. Елен ме погледна со темни и smoldering очи.
  
  
  "Посакувам да не носат таа работа", рече таа. "Тоа ме потсетува на она што го правите за живеење."
  
  
  "Некој мора да го направи тоа."
  
  
  "Јас знам. Но тоа е толку опасно. Дојде тука, Ник. Побрзај. Јас сакам сега."
  
  
  Кога нејзиниот сопруг доближил до неа, таа се искачи надвор преку фустан и црни гаќи, кои беа сите таа носеше под. Додека таа беше се caressed од страна на нејзиниот внатрешен бедрото, таа беше се бакна со нејзините гради. Таа writhed што ако мојот допир имаше запален оган.
  
  
  Потоа влегов нејзиниот затвори, и таа растеше под мене, синхронизација, инфрацрвено своите движења со рудникот. Ние достигна кулминација заедно.
  
  
  Таа беше сè што се сети, и повеќе.
  
  
  Нашите тела се уште беа поврзани кога телефонот на нејзиниот кревет табела заѕвони. Елен grimaced, тогаш crawled излезе од под мене и да го крена телефонот. Таа слушаше гласот на телефонот, а потоа му го тоа за мене. "Тоа е тоа лице."
  
  
  "Се надевам дека јас не го прекинете неа," Дејвид Hawke рече.
  
  
  "Сте биле прилично проклето блиску," ему реков. "Како не ти знам каде беше?"
  
  
  "Образовани погоди, нејзиниот, претпоставувам дека би го нарекуваат, нејзиниот знаете, неа ти реков да се земе на ден, Nick, но работите конечно почнаа покажува нагоре. Нејзиниот хотел би сакале да се преселат на продавница која е отворена сега."
  
  
  Тој ја спушти слушалката на телефонот
  
  
  Излегов од кревет и облечени повторно. "Сите пораки за кои грд стар човек?" Елен е пристап до ден праша.
  
  
  "Да", рече таа со слабо насмевка. "Кажете em што мислам дека неговото време е неверојатен."
  
  
  Дождот имаше стивнаа и со време го достигна Amalgamated Притиснете и Жица Услуги градење на Dupont Круг. Тоа беше една продавница, како его-Хок нарекува тоа, покритие за СЕКИРА операции центар.
  
  
  Само светлата во Јастреб канцеларии беа на како што тој побрза надолу молчи ходникот. Неколку луѓе беа седат во чекалната. Один околу нив jerked неговиот палец во насока на уште еден ден, и влезе и најде Јастреб Его на маса. Тој изгледаше како тој hadn ' t имаше многу добар ноќен сон.
  
  
  "Па, Ник, како беше ноќта?" "Што е тоа?", се прашува тој во сува глас.
  
  
  "Тоа беше голема додека траеше." Се продава од неа без барање.
  
  
  "Сум бил работи од една проклето состанок на следното, обидувајќи се да работат на деталите на оваа нова задача." Хоукс презир кон бирократија покажа на лицето. "Сега нешто се случило, што дава ему посебна итност. Јас ќе ви даде информации вечерва, бидејќи сакам да летаат во Париз во утринските часови."
  
  
  "Што да правам кога и јас одам таму?"
  
  
  Јастреб отвори фиока и извади папката Манила. Околу папка, тој извади неколку фотографии. Тој се лизна на фотографии низ масата. "Погледнете го ова. Оваа неопределен мала направа што можете да ги видите тука е исклучително важна фигура на опрема."
  
  
  Јас внимателно разгледани три фотографии од неа. "Очигледно е електронски уред. Но, што друго е тоа?"
  
  
  "Како што знаете, ние имаме многу софистицирани сателитски систем за следење. Тоа е многу повеќе вредни отколку ништо Русите или Кинески биле во можност да се подобрат. Голем дел од успехот на нашите system е уред искажани во овие фотографии. Тоа има способност да се стреми кон една мала подвижна мета од долги и ги собереш на најмалите звуци направени од таа цел."
  
  
  "Јас го разбирам, зошто ова е вредно."
  
  
  Јастреб раскина со обвивка од неговата црна пура. "Тоа ни овозможува да го следиме сето она што се Советите добиваат од своите шпионски сателити, и снимање на сето тоа за подоцна декодирање. Колку што сателитска интелигенција е загрижен, ова е најпосакуваниот објект во светот."
  
  
  "И тоа не е поголема од еден човек тупаница."
  
  
  Јастреб климна и малку во својот пура. "Ова значи дека егото е лесно да се украде и лесно да се сокрие."
  
  
  Тој може речиси погоди остатокот. "Некој од друга страна има преземено во текот еден од коњчиња?"
  
  
  "Ние нека Британците се добие неколку околу нив. Еден бил украден во Лондон."
  
  
  "Русите?" Јас прашав.
  
  
  "Не," Јастреб рече. "Но, тие би сакале да имаат ега, проклето тоа. На Кинески, премногу. Сега дозволете ми да ви дадам спин, Ник. Што знаеш за организација наречена "Topcon"?"
  
  
  Кога го слушна своето име, тој се потпираше напред. Мојата реакција мора да се откри мојот зголемениот интерес, бидејќи Hawke дозволил тенка и малку уморни насмевка.
  
  
  "Topkon" - повтори таа. "Знам дека постои. Како тебе, слушам озборувања за шпион трговија."
  
  
  "Тоа е независна и успеа интелигенција организација. Ефективни. Не толку одамна, тоа се чинеше дека има бликнаа од никаде, но тоа веднаш стана фактор во правец Исток-Запад шпионажа војна. Topcon краде тајни и продава ih во највисоката цена. Досега, ferret има најмногу украдени од страна на нашите тајни, и најчесто црвено ih има бил купен ."
  
  
  Јастреб беше навистина уморен. Тој ги стави на темно пура во ashtray и насочува своите очи. "Topcon е темна организација, но очигледно сплотена и внимателно контролирани. Можеби ова е најдобар можен шпион организација, создадена со нив од страна ferret, како Gehlen создаде свој во Germania по војната. И ние не може да се идентификува лицето кое ги води кон тоа. информации за нс има бегаат нас ."
  
  
  "Јас знам. Тој може да направи неколку запира во речиси секој голем град во Европа и се даде адресата на локалниот Совет и Британски разузнавачки шефови, но Topcon е сосема друга работа. Не можам да ви кажам името на сите кои работат за нив."
  
  
  "И претпоставувам дека ќе се прашувате кога СЕКИРА ќе го предизвика оваа компанија и да се обиде да дознаам кој го работи тоа."
  
  
  Неа, chuckled. "Јас треба работа, ако тоа е она што ти значи."
  
  
  "Ник, Topcon има скапоцени мала направа искажани во овие фотографии. Тие се стави на его на аукција."
  
  
  Hawke отвори папка повторно и извади клипинг околу весникот тој поднесе до мене. "Пред да се продолжи, сакам да ја прочитате оваа вест."
  
  
  Нејзиниот татко намуртен како тој брзо да се скенираат италијанскиот весник клипинг. Приказната беше многу краток. Нс се изјасниле смртта на еден патник име Карло Spinetti кој беше избоден до смрт. Убиството беше извршено во воз платформа во Трст. Полицијата
  
  
  Тие сакаат двајца мажи кои извршиле криминал на крадење Карло Spinetti е куфер.
  
  
  "Она што е врската меѓу овој и остатокот од она што го кажа?" Hawka праша.
  
  
  "На убијци не биле заинтересирани во содржината на нивните жртвата куфер. Тие се потребни за патување налепница што веќе беше во торба. Налепница што се криеше на microdot со вредни податоци." Јастреб зеде клипинг и ја протреси главата. "Карло Spinetti дури и не знаат тој беше сметководствена его."
  
  
  "Без его знаење, его беше се користат за транспорт на украдени податоци?"
  
  
  "Апсолутно фантастично. И Topcon е одговорен. Тие ги користат на железничката да ја прошверцува информации, за транспорт украдени тајни околу слободниот свет, зад Железната Завеса. Тие ги користат на Ориент Експрес, што тече низ Париз, Софија преку Милано, Трст и Белград. Ние сме биле тесно следење на воздухот правци, така што тие имаат развиено уште еден transit route ."
  
  
  Тоа се комбинираат различни парчиња на информации. "И мислите дека на електронски уред украдени од страна на Topcon ќе бидат транспортирани преку овој транзит."
  
  
  "Повеќето од она што јас ви кажав дојдоа до нас од бугарската defector име Јан Скопје. Тој информираше дека Topcon има gadget и планови да се донесе его Софија на одборот на Ориент Експрес. Один целиот руски Народ, високи KGB официјални планови да се сретне со Topcon агент на одборот на воз да се преговара за договор пред пристигнувањето во Софија. Вие, Ник, треба да се сретне со Скопје во Париз, се никакви други детали, и во пресрет на товар пред да ја менува раце."
  
  
  Тој го зеде уште еден поглед на фотографиите од уредот. "Сите во право."
  
  
  "Јас ти донесе во Вашингтон, со намера и се наложува да се најде на монитор. Во тоа време, јас не знам кој имал. Тогаш Скопје случај почна да се распаѓа, па морав да го одложи одлуката."
  
  
  "Јас тоа го разбирам. А сега време е дише нашите necks. Тој мора да се добие на уредот пред Русите го стори."
  
  
  "Додека го правиш ова, ако случајно се отвори покривот на Topcon, јас не би се целосно разочарани."
  
  
  "Ќе видам што можам да се организира." Нејзините стигнав до. "Сите понатамошни инструкции?"
  
  
  "Вие сте против KGB и Topcon. И Бог знае што друго би можеле да имаат појдов околу надевајќи се дека се следи. Затоа, внимавајте на вашите чекори, Ник. Јас не би сакал да се изгуби неа, или мониторот, или на вас."
  
  
  Ветив дека ќе се обиде да го спаси моето его од оваа повреда.
  
  
  
  
  Во втората глава.
  
  
  
  
  Имаше резба ден следниот ден кога пристигна во Orly Аеродром во близина на Париз. На времето беше кул, но јасно, и такси за Принцот де Galles Хотелот во 33 Авенија Џорџ V е многу пријатен. Париз изгледаа исто, освен за постојано зголемување на сообраќај на улиците. Имаше неколку пупки на дрвјата кои се наредени на boulevards. Јас бев nostalgically потсети на некои од моите омилени банери: the Rue За-ее со железо облечени балкони во Montparnasse област, и убава Rue du Faubourg Poissonniere, што доведе директно до Фоли. Но немав време за тоа сега. Јана, Скопје требаше да ја најдам.
  
  
  Во ноќта, ми беше проверена во Принцот де Galles. Таа бира Скопје број тој ни даде и повици ему. Его гласот беше ниска, силно надреден, и затегнати.
  
  
  "Одете до Местото des Три Елегантност во близина на Фоли," тој ми кажа. "На седум. Колку побрзо толку подобро, како што Американците велат." Имаше мал нервен се смеат. "Јас ќе бидам во Дјук е Бар, еден блок од мојот хотел."
  
  
  "Јас ќе бидам таму," реков јас.
  
  
  Пред напуштање на хотелот, таа се проверува од страна на Luger - Wilhelmina. Нејзината мисла дека таквите мерки биле за една причина дека нејзиниот бил се уште жив, додека неколку Killmasters кој му претходеше ми беа наведени како Студената Војна жртви во посебна папка што Hawke банката на федерални резерви во заклучена фиока на неговиот стол.
  
  
  Тестирање на stiletto дека нејзиното име Хуго, нејзината лева рака flexed. Смртоносните нож лизна уредно околу својата scabbard и во мојата рака. Тој климна со себе, задоволни што тој беше толку подготвени за она што лежат пред него, а потоа отиде надолу по скалите и надвор во пролетното сонце на Bryliv.
  
  
  Имав почетокот на ручек во Chez des Anges ресторан на Булевар Latour-Maubourg coq ат вин, oeufs en meurette и шолја одлична Бургундија вино. Тогаш јас ја зеде со такси до Република Плоштад.
  
  
  Бидејќи знаев областа и сакаше да биде екстра внимателни таа ноќ, јас помина неа за остатокот на прошетка. Таму веќе беа многу колички на улиците, и тоа беше убаво да се помине mimmo од нив и да се изгуби. Видов голема група на млади луѓе ужива на пролетта ноќ надвор од Belleville метро станици. Тогаш тој помина под трошни archway, која некогаш се опфатени Cite де Trevize, и се нашол во мал квадрат дека Скопје имало споменати. Тој имаше изглед на стариот Париз - парк клупата со фонтана.
  
  
  Имаше три хотели во плоштад, сите мали, и околу нив е Дјук е Бар. Отидов во и погледна наоколу. Местото е пусто, очигледно, исто како и Скопскиот хотел. Его најде седи на маса во близина на задната врата што води кон назад соба. Неа, отиде до него.
  
  
  "Постојат цвеќиња во Tuileries," реков јас.
  
  
  Тој студирал моето лице. Тој беше висок, тенок човек со sallow лицето и темни кругови под очите. "Тоа ќе биде почетокот на пролетта", рече тој претпазливо.
  
  
  Нејзиниот sel е спротивна него на стол. Ние бевме сам тука, освен за келнер во бар. "Неговото име е Картер," реков јас. "И вие, Јан Скопје."
  
  
  "да. Убаво да ви се исполнат, Г-дин Картер." Егото mannerisms беа дури и повеќе нервни-racking од его глас на телефонот. "Ние мора да се направи оваа средба кратко. Нејзините, јас мислам дека тие се наоѓаат таму каде што јас живеам. Јас не знаат што тие значат, но не сакам да ги види ме со тебе."
  
  
  "Бугарските агенти?" Јас прашав.
  
  
  "Јас не сум сигурен. Можеби тоа е Topcon луѓе. Тие се..."
  
  
  На келнерот дојде и го зеде нашата цел. Скопје чекаа да се донесе пијалаци и потоа повторно лево, пред продолжување на дискусијата.
  
  
  "Постои еден човек гледа над мојот хотел", рече тој тивко. Тој glanced над неговото рамо пред вратите на назад соба занишан отворен, каде келнер имаше само исчезна. Потоа тој се сврте кон мене. "Украдени уред ќе се доставуваат на одборот на Ориент Експрес два дена во Лозана, Швајцарија. Возот застанува таму рано наутро."
  
  
  "Зошто Лозана?" Јас прашав.
  
  
  "Topcon штабови во салата во Швајцарија. Јас не знам од каде." Тој се чува за затворање на очите на влезот на салата. На келнерот се вратив во собата и одеше во текот на бар.
  
  
  "Кој ќе го носат украдени уред?" Јас прашав.
  
  
  "Ова е особено големи операција за Topcon. Следствено, украден имот ќе се префрли до шефот на организацијата."
  
  
  "Кој е тоа?"
  
  
  Скопје отвори устата да каже нешто, но не можеше да се добие нашите зборови надвор. Его е отворија очите широко и неговата уста отворена, дури и повеќе. Тој слушна слабо бучава зад револвинг врата, зад Скопје, и видов една од нив се движат околу нив. Скопје е вилица работел soundlessly како тој clutched futilely на самото место, во средината на стомакот и на грбот. Потоа тој падна во фотелја.
  
  
  Таа достигна за Wilhelmina, разбудуваат од својот стол. Тогаш го виде мал стрела лепење сите преку Скопје се врати. "Скопје?" Јас реков, укинување его главата. Но тој веќе беше мртов.
  
  
  Во тој момент, на келнерот се сврте кон нас и видел што се случило. Его игнорира нејзината вика и истрча низ замав врати на мала кујна и провизии. Вратата што води кон улица беше отворен.
  
  
  Минувајќи низ една темна вратата, тој внимателно влезе на улица, Luger во рака. Имаше тешки сенки, и отпрвин тој не можеше да види ништо. Тогаш тој фатени поглед на темната бројка се појавува на светла улица.
  
  
  Кога стигна на тротоарот, тој застана и гледаше директно напред. Човекот се стрча надолу блок, луѓе гледањето на ему оди.
  
  
  Тој holstered големите Luger и отиде по него. Тој се сврте на аголот и јас да се следат. Тој беше фаќање на чекор со неа. Тој се сврте друг агол и ние бевме во Rue Bergere. Заслепувачки неонски светла лебдеше во темнина. Човекот е уште работи напред. Тој се чува работи по него. Туристи и мајчин Parisians запре и го гледал. Човекот исчезна по тесниот сокак, и тој се изгуби тоа повторно.
  
  
  Налетав на улица влезот и гледав во темнина. Его беше никаде да се види. Сè што можеше да се види на неа се вратите, неколку улички, и друг intersecting улица. Wilhelmina влечат тоа повторно и одеше повнимателно. Тој може да биде насекаде, и имав неповолна ситуација да мора да го следат за страв дека ќе биде заседа.
  
  
  Полагање mimmo, таа е проверен од страна на секоја врата. Сите тие беа празни. Тоа е сосема можно дека тој достигна intersecting улица пред да го постигне агол на тоа. Поминав низ калдрмата и не гледам ништо во nen. Тој полека се пресели на следното, сега се сигурни дека тој ќе изгуби тоа.
  
  
  Како што влезе на улица, имаше некои движењето веднаш до мене. Нешто погоди мојот десен зглоб тешко, и Wilhelmina изгубени тоа. Големи раце ме грабна и ме чукна симне моите нозе, кој ја погоди cobblestones, повредени моите грбот и рамото.
  
  
  Кога погледнав нагоре, видов две фигури стојат пред мене. Еден беше тенка, mustachioed човек би бркале низ улиците на Париз, и веднаш до него беше его, голем, ќелав, hulking колеги, човекот кој би ме удри со парче штица и тропнал мене на земјата. Тенок е одржување парче железо цевка нога и пол долг во својата рака. Се прашував дали тие ќе се привлечени мене тука за да ме убијат.
  
  
  "Кој сте вие?" Јас прашав
  
  
  надевајќи се да се запре ih. "Зошто да не те убие Скопје?"
  
  
  "Ça ne vous regarde pas," големиот човек рече, ми кажуваше тоа беше ниту на мојот бизнис.
  
  
  "Испраќање-ву," додаде уште еден, барајќи голем човек за да се продолжи.
  
  
  Тој не. Тој ме удри во лице со зачинети чевли. Јас зграпчи нога и престана нејзиното од кршат главата во. Нејзината извртени тешко, возен да се задржи притисокот врз неговата нога. Еден миг подоцна, тој ја скрши неговата глуждот, и коски разбиена. Тој извика и хит на тротоарот.
  
  
  Харди нишаше на цевка во мене, и кога тоа валани далеку, испукани гласно на тротоарот веднаш до мене. Цевката се симна повторно, но овој пат Nah зграпчи тоа и влечат тешко. Тој падна на врвот на мене, губење на цевка. Тој потоа се обидел да се ослободи себе си, но, додека тој беше thrashing околу себе, своето его намали нејзиниот врат и слушнав кршење на коските. Тој бил мртов кога тој хит на тротоарот.
  
  
  Кога нејзиниот татко ја доби на нозе, големиот човек се обидува да се врати во игра. Штом ќе се обиде да застане до еден секое племе, што ги погоди неа его над главите, и тој пропадна на тротоарот. Е мртов.
  
  
  Јас прашав, и се најде Wilhelmina, тогаш Stahl rummaging во ih џебови. Немаше лични карти. Бидејќи тие зборуваат француски, јас мислев дека тоа е повеќе веројатно дека тие биле Topcon луѓе од Швајцарија, наместо бугарски агенти. Јан Скопје признал да се СЕКИРА дека тој работел за KGB и Topcon и помогна план кражба на мониторот. Кога Скопје напуштена, Topkon или KGB требаше да се затвори до нивните ега. Очигледно, ова беше Topcon е работа.
  
  
  Таа беше за да се откажат од прашуваат за нешто од вредност, во органите, кога таа се пронајдени остатоци на стуткани хартија во тенок човек џеб. Тоа беше во француски: Клаус Pfaff. Gasthaus Liucerne, Л. Minuit ле deuze.
  
  
  Тој забележав ознака во внатрешноста на егото camisole; нс имаше иницијали, H. D. Тој падна на хартија во неговиот џеб и внимателно да се испита на тенки човек изглед. Потоа таа побрза надвор во сенките на Parisian ноќ.
  
  
  
  
  Трета глава
  
  
  
  
  Рано следното утро, јас слушнавме неколку мали хотели во Cite де Trevize, и доби среќа во трето стоп. Двајца мажи регистрирани завчера. Еден е тенка и другите е голема. Тенките човекот е најавен како Анри Depay, име што одговараше на иницијали на неговата јакна. Една голема името беше Наваро.
  
  
  Тој може да направи некои обиди од страна на piecing заедно неговите остатоци од информации. Depe требаше да се појави за математика и оди со името на Клаус Pfaff откако тој се ослободи од Скопје и мене. Буквата Л и потоа gasthaus во забелешка веројатно значи Лозана. Или така ми се чинеше дека неа. Depay беше да се исполнат Pfaff во назначениот време, на полноќ, и да се каже Ем како работите отишле тука во Париз. Наводно, тогаш Pfaff ќе поднесе извештај до раководителот на Topcon. Освен ако Pfaff самиот беше голем човек.
  
  
  Имаше јасна текот на акцијата за мене. Јас ќе одам да Лозана, бидејќи тоа е каде украдени монитор ќе се добие на одборот на Ориент Експрес. И Pfaffa би се сретна со нејзиниот наместо Depe. Ако Pfaff самиот не беше Topcon извршен кој би се врши уредот на возот, тој најверојатно ќе се знае лидерот идентитет. Можеби можам да го убеди своето его да се открие оваа тајна идентитет.
  
  
  Тој може да се качиме на Ориент Експрес во Париз во Gare de Лион, но бидејќи тој очекува таа да биде на одборот некое време подоцна, и бидејќи времето беше важно, тој ангажирал автомобил да ги однесе во Лозана. Таа беше ангажиран од страна на Мерцедес-Бенц 280SL, жолт спортски автомобил кој се уште мирисаше на нови. Од доцна наутро, тој беше надвор од Париз и на неговиот начин да се Troyes и Dijon. Времето беше се потоплите, и тоа беше пријатно возење. Село е ридско и зелена, но како сме се поблиску до Швајцарија, стана повеќе ридско.
  
  
  Во средината на следниот ден, неговиот автомобил се пресели во Швајцарија, и патот стана тесен и ликвидација за некое време. Снег врвови може да се види во далечината, но тие останаа во позадина за остатокот од патот. Не е далеку од Лозана, меѓу тревни ридови во околината, таа беше забележан од страна на автомобил кој одеднаш го собори од страна на патот. Една девојка беше peeking под его худ. Тој застана и се понудил да и помогне.
  
  
  "Има ли нешто што можам да направам за неа?" Пристап до светли сини Lotus Плус 2 праша.
  
  
  Таа поднесе нејзините очи и ме погледна внимателно. Таа беше убава, долги нозе русокоса во кожа miniskirt и чизми. Косата не беше рамо должина и погледна disheveled. По фокусирајќи се на мене за некој момент, на нејзиното лице се осветлени.
  
  
  "Ник!" рече таа. "Ник Картер!"
  
  
  Сега тоа е мојот ред да се земе уште еден поглед. "Јас се плашам ќе имаат предност," реков uncertainly. "Јас не верувам ..."
  
  
  "Бон, минатата година во ова време," рече таа во германски акцент. "На Groning случај. Ник, не се сеќавам!"
  
  
  
  Тогаш се сетив на неа, премногу. "Урсула?"
  
  
  Таа се насмевна широк, секси насмевка.
  
  
  "Урсула Bergman," јас додадов.
  
  
  "Да", одговорила таа со насмевка зрачи од неа убавото лице. "Колку убаво од вас да дојде, само да им помогне на еден стар пријател во неволја."
  
  
  "Имаше костенлива коса во Бон," реков јас. "Краток кафеава коса. И кафеави очи."
  
  
  "Ова е мојата вистинска коса", рече таа, допирање на flaxen насоки. "И му се контактни леќи."
  
  
  Урсула смееше melodiously. Минатата година, ние работевме заедно на недела во Бон и Хамбург за да се соберат информации за левицата германски име Карл Groening, кој беше осомничен за полагање Западно германски воени информации за одредени поединци во Источен Берлин. Во овој случај, Урсула беше извршување на некоја посебна задача. Нејзината редовна работа беше со Западно германската разузнавачка единица, која е исклучиво посветена на следење надолу и detaining поранешниот Нацистите кои извршиле воени злосторства. Тоа е сите Akes ми кажа за неа, и јас не се имате време за да дознаете повеќе.
  
  
  "Јас престанав по Groening случај по тие ме повика назад во Вашингтон," реков јас. "Дали Бон судови его виновен за обвиненијата?"
  
  
  Таа климна smugly. "Тој во моментов е whiling поминат своето време во германскиот затвор."
  
  
  Добро. Ви се допаѓа да се слушне за среќни завршетоци на овие игри од време на време. Што ви се прави во Швајцарија, Урсула, или треба да јас не се молам?"
  
  
  Таа вели нејзината убава работа. "Истата работа."
  
  
  "Јас гледам."
  
  
  "Она што ви се прави во Швајцарија?"
  
  
  Неа, chuckled. "Истата работа."
  
  
  Ние двајцата се смееше. Тоа беше убаво да се види друг пријател повторно. "Што не е во ред со lotus?"
  
  
  "Јас се плашам тоа е Usa, Ник. Дали мислите дека можам да ја прашам да ми даде вози во градот?"
  
  
  "Јас би сакал да," реков јас.
  
  
  Одигравме игра како оваа во Мерцедес, нејзините, извади на патот и се упати во градот. По тој зема брзина, тој ја гледа во Nah како таа продолжува да зборува за Карл Groningh, и гледа начинот на кој нејзините гради притиснете против неа џерси блуза и начинот на мини здолниште се крева високо на нејзиниот долг, полн бутовите. Урсула bloomed на ferret со нив како тој ќе се состане со неа во Бон, и резултатот е импресивен.
  
  
  "Се ќе престојуваат во Лозана?" Урсула праша како нејзиниот префрли на twisty падне. Панорамски поглед на Лозана, мал град во собата во планините со слаб снег од неодамнешната зима snowfall над тоа, се отворија пред нас.
  
  
  "Само вечерва," реков јас. "Можеби би можеле да го добие заедно за пијалок во некои смирен малку ratskeler."
  
  
  "Ах, јас навистина би сакал тоа. Но, таа е зафатен денес, и морам да оставам утре."
  
  
  "Дали мислите дека вашиот автомобил ќе биде подготвен од страна на тогаш?"
  
  
  "Јас сум оставајќи со воз во утринските часови", рече таа.
  
  
  Следното утро, само еден воз лево Лозана, и тоа беше мојот воз, на Ориент Експрес. "Колку е интересна,"тој рече. "Јас сум исто така, оставајќи ги со воз утре."
  
  
  Таа погледна во мене со неа јасно сини очи. Ние двајцата оценува значењето на овој случајност. Ако ние не работиме заедно, ако ние не знаеме едни од други работодавци, ние би и се сомнителни. Но, јас би се гледа неа, Урсула Bergman, на работа, и верував моето мислење дека таа не беше двоен агент.
  
  
  Таа веќе направен нејзиниот ум. Нејзините очи блескаа од вистински стил. "Па, тоа е многу убаво, Ник. Ние може да се напијам заедно на одборот."
  
  
  "Јас сум навистина со нетрпение очекувам да тоа." Тој се насмевна во неа.
  
  
  Кога стигнавме во градот, јас намали нејзината Урсула исклучување на Хотелот de la Paix на Авенија Б. Постојано, во срцето на градот, а потоа возеше на безопасни малку пензиско на Местото Светец-девет.
  
  
  Кога нејзините доби во својата соба, нејзината отвори нејзиниот багаж и почна да се подготвува за седницата. Анри Depay се случува да се направи околу него, а јас морав да го направи тоа од меморијата.
  
  
  Кејси доби тоа, што беше дадено да мене со момците околу специјални ефекти и уредување на одделот. Тоа беше за да се маскира за полнење, и многу генијален во тоа. Јастреб и самиот го стави многу заедно - тој е експерт во себе во својот ден. Сетот се вклучени ленти од кордон пластика "кожата" и шарени контактни леќи, перики и влошки, како и многу различни нијанси на шминка. Имаше дури и пластични лузни кои би можеле да се додадат на кој било дел од лицето или телото.
  
  
  Јас се стави на комплет во предниот дел на облекување маса огледало. Прво, јас се применуваат пластична "кожа", изградбата на слоеви за да се згусне на мостот на носот и продолжување на совет. Тогаш тој се фрли нејзиниот јаготки, така што стапови изгледаше потонатиот, под раст. Откако ќе се издолжени нејзиниот earlobes и брадата, моето лице почна да личи Depeu е. Тогаш јас се стави на некои его-такт шминка, се стави на браун контактни леќи, и се одлучи за светло кафеава перика. Неа, погледна во самиот
  
  
  во огледало. Јас не би се помине за Depe ако некој изгледаше премногу тесно, но можам да ги измамат Pfaff за момент.
  
  
  Во единаесет-триесет, тој возеше низ Мостот на Besser на Rue de la Каролина на Луцерка куќа за гости. Кога јас одев во, јас за жал не беа половина дузина клиенти.
  
  
  Јас не се имате шанса да дознаете она што Клаус Pfaff изгледаше како. Тој може само да се надеваме дека јас го освоил неговото его таму, и дека кога тој пристигнал, тој ќе го признае моето псевдо-Depe лице.
  
  
  Тоа беше дванаесет часот, на состанок време и ништо не се случи. Еден млад пар од учениците дојдоа и го зеде на табелата во предниот дел, и маса на задната страна од собата, свртен кон ѕидот, го праша за тоа. Потоа дојдоа пет, а потоа од десет. Јас бев почнуваат да мислат дека Pfaff не се случува да се појави, или дека тој е веќе таму. Имаше само една личност, а тоа беше тенџере червенокоремна германски. Јас не мислам дека тој би можел да биде Pfaff. Една цела група на нови клиенти пристигна, и местото е суета со активност. Таа не ни даде faintest идеја што би го направил со Pfaff под овие различни околности. Тоа беше една четвртина изминатите единаесет, и морав да нарачате сендвич и пиво. Само по келнер донесе мојата цел, вратата се отвори и на кратко, тенка човек одеше во. Таму се чинеше да биде булбус под его јакна. Тој престана да искрени за еден ден и погледна наоколу. Кога очите ме најде, тој одеше директно да се навратам на табелата. Тоа мораше да биде Клаус Pfaff.
  
  
  Тој застана во мојот стол и погледна низ собата повторно пред да седнат. Тој беше нервозен човек со slicked назад руса коса и тенка лузна на неговото лево уво. "Bonjour, - Клаус," ему реков.
  
  
  Седна спроти мене. "Жал ми е јас сум доцна", рече тој," и ве молиме да се зборува на англиски јазик. Ќе ги знаете правилата."
  
  
  Тој не беше во потрага по мене искрено сепак, и тој беше многу благодарен за неа. На келнерот се врати и го зеде Pfaff е цел на stewed колбаси и кисела зелка. Додека ова се случува, тој се повлече Wilhelmina околу неговата јакна џеб и во насока на Luger на Pfaff. Никој не го видел пиштол уште.
  
  
  На келнерот лево. Pfaff glanced во мене, а потоа се загледа во текот на неговото рамо. Добро. Она што се случи во Париз?"
  
  
  Како што беше подготвуваат за оваа средба, тоа се случило со мене дека Pfaff само може да биде на чело на Topcon, оној кој требаше да се носат на украдени предмети. Но сега дека его видов неа пред него, тој сфатил дека тој не можеше да биде лидер.
  
  
  "Доста се случило во Париз," реков јас.
  
  
  Мојот глас стресна него. Тој се фокусира на моето лице за прв пат, и его очите насочува. Сум видел ги оцени мене. Тогаш неговото лице промени што тој погледна назад во моето лице.
  
  
  "Не, јас не сум Анри Depay," реков јас.
  
  
  Гнев и страв биле јасно видливи на неговиот тесен лице. "Што е тоа?" "Што е тоа?", се прашува тој тивко.
  
  
  "Каде тоа потекнува од, ние го нарекуваме тоа вистина или последици."
  
  
  "Кој сте вие? Каде е Анри?"
  
  
  "Анри е мртов," реков јас. "Јас убиени неа."
  
  
  Его очите drooped дури и повеќе, и на аглите на ртс twitched малку. "Јас не знам, ако се кажува вистината или не. Јас сум оставајќи неа. Мојата средба беше со Depe."
  
  
  Тој почна да се нагоре, но човекот престана него.
  
  
  "Јас не би го направите тоа," Stahl предупреди неа.
  
  
  Тој се двоумеше, уште седи на стол. Его е погледот падна на мојот десен, кој е сега држи Luger под маса.
  
  
  "Да", реков тивко. "Јас немам пиштол вперени во вас. И тоа ќе се користи од страна на его ако излезат на тој стол."
  
  
  Pfaff проголта и погледна во моето лице. Нејзините, јас видов како его, умот, работи, се обидува да разбере кој сум и што сум, и се обидува да се оцени мојата цел. "Да не се осмелувам да пука пиштоли тука", рече тој.
  
  
  "Јас може да оди преку задната врата за петнаесет секунди откако ќе хит на подот." Неа, надевајќи се дека тој ќе ја повикам блеф. "И надвор, моите пријатели се чека за мене. Дали сакате да се обиде на мене?"
  
  
  Егото е гнев, лицето, исчезна; страв ја презеде контролата од неа. Тој не беше еден храбар човек, што е добро за мене.
  
  
  "Што сакаш?", се прашува тој.
  
  
  "Information."
  
  
  Тој се насмеа нервозно. "Туристичка канцеларија во салата по улица."
  
  
  Тој воздивна. "Се биде смирен со мене, јас ќе rip главата надвор."
  
  
  Егото насмевка беше исчезна. "Каков вид на информации не ти е потребно?"
  
  
  "Мислам дека е подобро да разговара за ова во приватните," реков јас. Со неа слободна рака, тој стигна во џеб од неговата doublet и го исфрли на wad на Швајцарски франци на стол за да плати за нашите редови. "Eda е на мене", рече таа, со мала насмевка. "Сега, сакам да станам и да одат многу бавно кон главниот влез. Јас ќе ви биде веднаш зад вас, и овој пиштол ќе бидат вперени во вашите назад. Кога ќе го добие надвор, ние ќе ви дадат понатамошни инструкции. . "
  
  
  Тој рече."Дали мислите дека можете да се извлечеш со оваа глупава работа?"
  
  
  "Ќе е подобро да се потпрат на мене."
  
  
  Wilhelmina shoved тоа во една минута, и ние
  
  
  ние излезе надвор. Его придружувана од неа да Мерцедес и реков да дојде во седиштето на возачот. Нејзиниот sel седна до него, го исфрли ему клучевите, и му рекол да се вози на периферијата на градот.
  
  
  Pfaff беше преплашен сега. Но, тој се возеше на кола во зелените ридови, само како што тој би му рекла да. Его зеде тоа да dirt road дека понекогаш отиде директно на дрвјата, и се подредени ему да се запре кога бевме надвор од очите од главниот пат. Кога моторот е исклучен, нејзиниот татко се заврте и ги извади ему е Luger во главата.
  
  
  "Вие сте извршување на самоубиство со оваа фарса", рече тој гласно.
  
  
  "Затоа што вашиот Topcon пријатели ќе добиете од мене?"
  
  
  Его е усни затегнати. Ова беше прв пат во својата организација беше споменато. "Тоа е вистинската работа да се направи", рече тој flatly.
  
  
  "Ќе видиме, во меѓувреме, ви се случува да соработуваат со мене, зарем не сте?"
  
  
  "Што сакаш да знаеш?"
  
  
  "Јас сакам да знам кој е добивање на Ориент Експрес утре."
  
  
  "Многу луѓе."
  
  
  "Јас веќе знам дека Topcon шеф ќе лично транспорт украдени уред со воз," реков јас. "Но можете да му кажете ми кој е тој и ми даде его опис."
  
  
  "Мора да бидете луди." Тој изгледаше скептичен.
  
  
  Тој не беше во расположение за навреди. На luger донесе надолу на страната на неговото лице. Тој grunted и падна, крв стриминг од удар на Его е образ. Его е дишењето стана плитки како тој clutched на раната.
  
  
  "Не сакам да кажам дека добро го познавате," Ему growled во неа. "Сакам одговорите на прашањата јас сум побара од вас. И што е подобро да почнете да зборува побрзо."
  
  
  "Сите права," тој конечно се согласи. "Можам да пушат него цигара?"
  
  
  Нејзината двоумеше. "Успее." Јас гледаше внимателно, како што тој ги извади една и осветлена тоа. Тој го отвори ashtray на табла и го стави натпреварот во тоа.
  
  
  "Ќе гарантира мојот безбедноста ако јас соработуваат со вас?" "Што е тоа?", се прашува тој, се уште се држи на ashtray.
  
  
  "Дека е во право."
  
  
  "Тогаш ви даде името што сакате. Ова е..."
  
  
  Но Pfaff не се случува да ми каже нешто. Его е страна објави ashtray retainer и влечат ее низ табла. Тој го фрлил оптоварување на пепел во моето лице.
  
  
  Додека моите очи беа полни со пепел, тој погоди мојата десна рака и енергично го фрлил на страна. За еден мал човек, тој имал многу сила. Потоа автомобил вратата беше отворена и Pfaff истрча целиот автомобил.
  
  
  Тој се заколна дека гласно, расчистување на неговиот гори очи. На Luger беше се уште се држи. Неа ја доби од околу автомобилот. Од овој момент, мојата очи беа доволно јасно за да се види Pfaff работи брзо кон главниот пат.
  
  
  "Стоп!" тој викна, но тој се чуваат се движат. На ему шут неа во нозете. На Luger roared, и Gawk слета на Pfaff на нозе. Нејзиниот шут пропушти.
  
  
  Pfaff се сврте и ducked во дрвјата лево на нечистотија патот. Јас се стрча по него.
  
  
  Јас би се преземат Pfaff е пушка исклучување на моето рамо, како што е добивање во Мерцедес, па мислев дека сум имал горниот дел од раката, но јас бев во право. Како што излезе во мал расчистување, а прострелни заѕвони надвор од насока на Pfaff, и mimmo whistled од моето уво. Таму мора да е мал пиштол скриен некаде со нс.
  
  
  Како тој ducked зад дебели борови дрво, тој слушнал Pfaff се движи пред него. Почнав многу внимателно. На Luger holstered неа, бидејќи ние бевме толку блиску до главниот пат и таа не сакате да го додадете свој оган на бучава. Исто така, во неа живеат Pfaff хотел.
  
  
  По друг дваесет метри, кога јас мислев дека може да се изгуби моето его, Pfaff скрши слободни околу засолниште не е далеку од мене, и истрча низ расчистување. Тој одлучи да се помалку внимателни. Јас се стрча по него, надевајќи се дека тој не сакаше да ме слушаш додека тоа беше премногу доцна. Кога стигнав во рок од дваесет метри од него, тој се сврте и виде мене. Тој имаше само го покрена мал пиштол за да се стремите кога таа беше хит од неговото его околу половината во сончевиот plexus.
  
  
  Пиштол отпуштен од работа на два пати, двата пати недостасува mimmo мене како што се урна до темел. Ние направивме неколку вози. Тогаш јас зграпчи его рака со пиштол, и ние двете се бореше за нашите нозе. Тој удирани со тупаници Pfaff во лицето и се сврте Его е пиштол во раката околу. Тоа падна на егото раце.
  
  
  Но Pfaff не беше пронајден да се откажат. Тој остро го воскресна секоја племе на мојот препоните. Додека тој беше се уште се опоравува од удар, тој се скрши бесплатно, се сврте, и истрча повторно.
  
  
  Јас се бореа болка во мојот стомак и го следеше него. Ние се намали во текот на undergrowth и дрво гранки. Јас нема со него секоја секунда. Тогаш тој lunged во него повторно. Ние и падна, моите раце грчевито држејќи се за него, и тупаници ја тресна во моето лице и нозете. Ние удрил во мртвото дрво, која се распадна од нашето влијание. Човекот е држи добро сега, но тој беше се уште се борат со своите раце. Тогаш нејзиниот его удирани со тупаници него во лицето и тој паднал на земјата.
  
  
  "Сега, го земе, се прилагоди и да ми кажете името," тој побара breathlessly.
  
  
  Pfaff се искачи во една минута. Неа се прашував зошто
  
  
  овој пат, тој излезе со нов оружје. Јас префрли мојот надлактицата и нека stiletto пушти во мојата дланка, како Pfaff рацете излезе од неговиот џеб и отиде во својата уста.
  
  
  Тоа ме одведе секундата за да се реализира она што се случува. Pfaff, знам дека ему теми, стави цијанид капсула во неговата уста. Тој малку неговиот ее.
  
  
  Таа беше фрлен на земјата од страна на stiletto и падна на нејзините колена покрај него. Јас зграпчи егото е вилица и се обидел да ја отвори, но мојот обид беше неуспешен.
  
  
  Тогаш тоа беше над сите. Pfaff очите проширува, и тој се чувствува неговото его, неговото тело, се стегне во мојот грб. Его објавени на нејзината вилицата и таа се отвори. Имаше непријатен мирис. Тогаш видов една мала trickle на крв во аголот на ртс е его и скршено стакло на неговиот јазик. Постепено, Его е лице стана потемна.
  
  
  Клаус Pfaff беше мртов.
  
  
  
  Во четвртата глава
  
  
  
  
  Дизел моторот на Ориент Експрес валани речиси тивко во Лозана станица исто како што сонцето беше поставување на далечни рид. Не постоеле многу луѓе на платформата. Тој го гледал како возот rumbled да се запре и да ги читате натпис на страни на автомобили: ПАРИЗ ЛОЗАНА-МИЛАН ТРСТ БЕЛГРАД, СОФИЈА, ИСТАНБУЛ. Овие беа егзотични имиња, и тие ќе се евоцираат спомени на многу околу мојот минатото задачи.
  
  
  Возот запре и неколку патници доби исклучување. Од ова време, голем толпата се собраа на платформа на одборот. Тој случајно скенирани нејзиниот лица. Еден од нив можеби биле на лице со монитор, освен ако исчезнување на Клаус Pfaff направени Topcon размислуваат два пати пред да се пресели на уредот на овој воз. Но, тој не мислам така. Очигледно, состаноци и деловни со KGB веќе беа планирани за овој воз. Овие планови не може да се менуваат така лесно.
  
  
  По преземањето на друг изглед на лицата околу мене, јас зедов мојот багаж и почна да се качите на возот. Тогаш слушнал нејзиниот глас зад него.
  
  
  "Добро утро, Ник."
  
  
  Тој се сврте и виде Урсула Bergman. "Guten morgen, Урсула," реков јас.
  
  
  "Дали ќе уживате во вашиот вечер во Лозана?"
  
  
  "Тоа беше пријатно тивко," јас излажав. Тој забележал дека и покрај нејзината насмевка, Урсула е лице се промени денеска. Имаше тензија таму, кои не е таму и пред тоа. "Слушај, јас слушнав неа, имаме за јадење автомобил да Милано. Може ли да се купи појадок во авионот?"
  
  
  Таа се двоумеше за само еден момент, а потоа ми даде голема насмевка. "Јас би сакал дека хотелот."
  
  
  Додека се качи на неа, се обидел да се погледне во најголем дел од патниците кои се игра таква игра, но тоа беше многу тешко. По половина час, ние тивко замина за Швајцарскиот село и ќе се работи на добра брзина преку зелени ридови. Урсула и се сретнав во јадење автомобил на осум-триесет, и ние немаше проблеми со добивање на маса.
  
  
  "Швајцарската пејзажот е фантастичен, не е тоа?" Тој е правење муабети.
  
  
  Урсула изгледаше загрижени. "О, да", одговорила таа со лажни ентузијазам.
  
  
  "Тоа е многу слична на Баварија тука," тој продолжува.
  
  
  Таа не ме слушаат." Постојат сличности. Јас може да се види нејзиниот сега."
  
  
  Нејзиното нежно ај се насмевна. "Урсула, нешто не е во ред, нели?"
  
  
  Таа ми даде брз поглед со сериозни сини очи. "Јас не знам, ако таа сака да се повлечете во моите проблеми, Ник. По сите, вие не мора да се грижите за вашиот dell."
  
  
  Ее зеде нејзината рака. "Гледај, ако сте во неволја, можеби можам да ви помогне со нешто. Мојата душа му припаѓа на нив, но тие можат да ги поштеди ме половина час или така."
  
  
  Таа погледна и се насмевна на малку шега. "Јас требаше да се сретнат со еден човек, минатата ноќ. Друг агент на нашата организација. Тој требаше да се возот да Лозана со мене и требаше да заврши ... задачи заедно."
  
  
  "И тој не седнам?"
  
  
  Ее Stahl гласот е затегнати со лутина... его најде него во хотелска соба..."
  
  
  Глас и тоа е тоа. Урсула и нејзините колеги агент беа очигледно си поигруваше со друг преку нивните многу поранешниот Нацистите, и партнерот доби премногу блиску до ih плен и Stahl самиот жртва. "Ова беше една од исполнување на вашите пријатели од целиот Трети Рајхот?" Јас прашав.
  
  
  Таа погледна нагоре, и очите ми кажа да. "Јас не сум исплашена, Ник. Моите колеги агент беше назначен за овој случај само за поддршка на мене. За жал, его мора да се најде излез. Јас не мислам дека тие знаат кој сум и што сум уште."
  
  
  "Не сакам да одам во работи кои што не треба да ми кажеш. Но, мислам дека можеме да се релаксираат на правилата малку. Вие сте во потрага за средно училиште кривична и во него се очекува да завршат на овој воз. во право?"
  
  
  "Испитаникот ни кажа тој ќе биде тука."
  
  
  "Може да се добијат на други им помогне ако ви треба?"
  
  
  "Нема шанса. Не толку брзо. Но, јас реков дека можеби можам да се смета за вашата помош во случај на ситуации."
  
  
  Таа беше обезбедена од страна на сл. "Ќе може да смета на тоа",
  
  
  
  Урсула климна. Таа беше кул агент. Nah имаше големо искуство со "влажни случаи" - како ih беше толку добро се опишани од страна на Русите-кои се вклучени разузнавачките работа.
  
  
  На келнерот донесе тост и кафе и лево. Тој гледаше на aisle и видов Ориенталната човек седи сам, очигледно Кинески. Тој ме погледна повторно, а потоа брзо се сврте своето внимание кон својот појадок.
  
  
  Се прашувам дали еден Кинески човек може да биде професионален, тој ја праша за името и во нејзината меморија што може да одговара на егото на чаби лице. Мојот шеф, Јастреб, беше многу упорит на одредени мерки на претпазливост што тој го нарекува основите на нашата трговија, околу кој беше дека агенти на мојот ранг би обично студија на датотеки на другата страна агенти физиолошки. Следствено, тоа беше врши околу со целата мемориска банка.
  
  
  Во овој случај, јас не можеше да излезе со име. Јас не можеа да се препознаат на Кинески. Ова не се исклучува его како противник. Тој може да се нововработените скаут, hema-да, кои Stahl видел ferret со нив последен пат тој ќе направи својата домашна задача. Колку што знам, тоа може да се поврзани со Topcon.
  
  
  Друг човек, Westerner, дојдоа и се приклучи на Chinaman. Јас гледав на нив со интерес, обидувајќи се да се погоди она што тие се зборува. Куриозитет може да се убие една мачка, но тоа не боли некој во мојот е-маил бизнис. Отсуството на љубопитност беше понекогаш и фатално.
  
  
  Тој зеде голтка кафе и гледавме како нов неколку влезе јадење автомобил. Тие одеше по aisle и ги стави на играта на масата веднаш до каде таа и Урсула седеа. Жената беше во нејзиниот средината на триесеттите години, со темно кафеава коса и добра фигура. Човекот беше на средна висина, со кафеава коса и силна брадата под видно носот.
  
  
  "Што е тоа, Ник?", праша Урсула.
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Ништо." Мојата меморија банка само открив нешто за човек со истакнати носот. Его е име е Иван Lubianke, и тој беше KGB агент.
  
  
  Во моментов, тоа беше фрлена околу главата на Кинески и на егото на некој другар. Појавата на Lubyanka значеше нешто. Тој беше висок пласман KGB лице, видот на лицето на Русија ќе испрати да преговара со една организација како Topcon.
  
  
  Lubyanka и жена со него се чинеше дека се соочуваат со формално непријатности разменуваат од страна на странци. Нејзиното его и однесување укажуваат на тоа дека тие имале само што се запознале.
  
  
  Имав мал микрофон во мојот џеб. Сакав него да се држиме до масата каде што Варварите и жената се седи, и сакав него да се вратиме на неговиот оддел и ги слушаат нивниот разговор. Бев сигурен дека тоа ќе биде исклучително интересни.
  
  
  "Дали знаете овој човек, Ник?", праша Урсула.
  
  
  "Тој изгледа малку познати." Тој турка нејзиниот далеку. Nah имал доволно да се грижите за.
  
  
  "Можеби сте заинтересирани за една жена," таа предложи, покажувајќи ми сенката на насмевка.
  
  
  "Таа не може да се одржи свеќа пред вас."
  
  
  Барем тоа е вистина. Еден од најпознатите пријатни спомени на мојата последна средба со Урсула вклучени кратка пауза во спалната соба.
  
  
  Јасно истата мисла се случи на германски девојка. Таа се насмеа тивко, а потоа достигна низ чаир и го допре мојата рака. "Жал ми е, тоа е на бизнис патување, Ник."
  
  
  "Можеби тоа нема да биде само бизнис. "Јас се уште може да се земе вашата облека исклучување," реков јас.
  
  
  Додека ние се зборува, јас сеуште се гледа Lubyanka и жената. Ih Stahl е разговор е поинтензивно. Тој веќе одлучи дека Varvara беше руски агент задолжен да купи надзор уред од Topcon. Но, она што за жена? Јас не мислам дека Варварите зедов неа се на воз за забава и игри. Извештајот, СЕКИРА о нс, изјавил дека бил исклучително деловни човек, без discernible слабости, освен можеби за верување дека комунизмот беше прашање на иднината. Јас ќе се обложи дека дама беше шпион, премногу.
  
  
  Кога размислував за ова, жената се случи да се загледувам во мојот правец. Нејзините очи беа студени и продорен, и нејзиниот поглед беше многу директни. Потоа таа се сврте своето внимание назад кон KGB службеник, и тие паднал назад во дискусијата.
  
  
  Јас се мери веројатноста дека жената беше Topcon претставник, дека nah имаше надзор уред дека бев назначен да ги собереш. Но, ми беше кажано дека Topcon шеф е реализацијата на уреди за да се обучуваат за да се преговара. Тоа би можело да биде дека оваа жена е мозокот зад супер-тешка организација како Topcon?
  
  
  Ако тоа се случи, јас мисла, таа може да се направи некоја интригантна познаник.
  
  
  "Ник, таа одлучи да ви кажам за човекот, јас сум во потрага за. Не можам да побара за вашата помош, ако тоа не е на исто ниво со вас", Урсула прекината од моите мисли. "Ние сме сакале его за дваесет и пет години. Тој беше најлошото убиец некогаш. Кога тој истрча на POW камп во Полска, оние кои умре брзо во неговите раце беа повеќе среќа од оние што го мачат."
  
  
  . ;
  
  
  Германскиот девојката се сврте и погледна од големиот прозорец веднаш до нас. Mimmo падна преку chalet-точки село. Клик на песни под воз беше ритмичка полугласно на нејзиниот низок глас.
  
  
  "Тоа беше во Белград дека ние откривме его по. На оние околу нас кои го виделе извештаи за его е кариера повик его на Месар-Белград е месар. Тој е и опасна и предавничка. Иако ние дојде блиску до грабање его повеќе од еднаш, тој продолжи да elude нас. Тоа се менува имиња, личности, па дури и на лицето. Ние не знаеме ништо за егото на овој живот, а не знаеме точно што е тоа изгледа како сега. Ние знаеме дека луѓето кои беа запознаени со него во минатото забележав его неодамна во Белград. Тој би требало да биде за овој воз со нас."
  
  
  "Гледам дека тоа е повеќе од само уште една задача. Снимање на егото е многу важно за вас."
  
  
  "Да, тоа е. Она што тој го направи... " Таа не заврши во затвор. Еј, јас не треба да заврши моето его.
  
  
  Таа проголта последно на нејзиниот кафе. "Ние ќе го задржи во допир, Урсула. Тоа не е многу голема воз. Јас ќе бидам таму, ако ти треба мене. Вие сте вооружени, зарем не сте?"
  
  
  "Да".
  
  
  Добро."Јас погледна низ aisle и видов Варварите и жена одење далеку заедно.
  
  
  "Едноставно оние," јас, рече, извлекувајќи неколку записи од мојот џеб и ставајќи ги на стол. Тој воскресна од неговото седиште. "Ние ќе се сретне подоцна."
  
  
  Lubyanka и кафена коса жената беа на излегување од јадење автомобил. Тие бегале до крајот на возот, не се врати на фиока за замрзнување. Неа, по нив околу автомобил, давајќи брз поглед на Кинески полагање mimmo. Его е лице е непознато, но тој glanced во мене повторно како mimmo помина.
  
  
  Имаше мали гледање платформа во задниот дел на возот и мистериозна жена и Варварите отиде директно на него. Тие застанаа и се продолжува нивниот разговор. Тие не ме гледаат кога беше во пушењето соба за ihc. Стигна во својот doublet џебот и извади еден мал диск микрофон. Со овој уред, неговата може само да дознаете она што се вели. Јас отидов со нив да платформа.
  
  
  На звукот на мојот пристап е послаб од страна на движење на возот, но исто така и од страна на ih гласови. Очигледно звук даде далеку, и тие се сврте. Жената ме погледна со непријателство; Lubyanka изучува ме внимателно. Тој не чини да ме препознаат.
  
  
  "Добро утро", рече тој за неа во француски акцент. "Тоа е убаво утро, нели?"
  
  
  Жената се сврте настрана од мене нестрпливо. Lubyanka grumbled, " Да, тоа е една убава утро."
  
  
  Јас прашав. "Колку што ви се случува?" Јас правеше да се изгуби мојот рамнотежа и грабна парапет во близина на Lubyanka, ставање на keychain на долната страна на парапет.
  
  
  Сега Lubyanka е лице исто така беше непријателски. "Сето тоа зависи од околностите," тој рече. Тој не сака натрапникот да се мачат егото било повеќе од жената. Тој се сврте coldly подалеку од мене и се загледа во оддалечуваат песни, glinting светло во утринското сонце.
  
  
  "Добро, имаат убав ден", изјави тој нив.
  
  
  Lubyanka климна, не гледа во мене. Потоа се сврте и се вратив внатре. Кога mimmo на јадење автомобил помина, Урсула беше исчезна. Тој отиде на спиење автомобилот и влегол неговиот оддел бројот три. Тогаш тој ги отвори куфер и се најде на мала група на корисници скриени во nen. Кликна тоа и се покажа на бирање.
  
  
  Во прво, сè што имав беше статична. Тогаш слушна постојаното кликнете на возот е тркала и звукот на гласовите прошарани со тоа.
  
  
  "Засекогаш... следење на уреди... се направи понуда." Тоа беше Lubyanka гласот.
  
  
  Повеќе статички од една жена гласот.
  
  
  "...Не се открие уредот... ако ние дозволиме да се истражуваат... но постојат добри фотографии... на мојот оддел, подоцна."
  
  
  Потоа Lubyanka гласот рече краток проштална на жената, и разговор беше завршена.
  
  
  Го зедов и ја скрив во мојот багаж. Сега јас немам сомнежи. Жената беше Topcon агент, и таа имела се занимаваа со Lubyanka да го продаде украдени монитор.
  
  
  Сепак, има уште еден corkscrew за тоа дали жената на возот беше сам, или дали таа била на патување со друг Topcon оперативно, можеби и на чело на организацијата, кои, според Јан Скопје е предвидување, се крие во обична глетка. Ако таа е на одборот сами, можеби таа беше шеф на Topcon. Независно од тоа, таа веројатно нема да биде носејќи го уредот со неа, и его не може дури и да биде во нејзиниот оддел. Морав да ги проверите за да бидете сигурни.
  
  
  Светлина ручек била доставена на искрени ресторан пред стигнавме во Милано. Урсула сретна со неа, и ние се приклучи во заедно. Таа мисла за задоволство таа да може да си дозволи во една од целиот спиење прегради. Но, јас не имаат многу време да размислуваат за секс. Јас одеше низ него
  
  
  , да дознаете што оддел на Topcon жена окупирана.
  
  
  Таа беше во можност да ја заврши својата мисија, кога возот запре во Милано и јадење автомобил беше отстранет. Урсула доби исклучување на воз накратко да се погледне на патници на кои мораше да излезе да се водат своите нозе, и да поминам со неа. Само како возот беше за да се остави, таа беше виден како Topcon жена сте излегле заедно на вратата на места и села и почна вториот круг од две спиење автомобили, во непосредна близина на Voiture 7, каде што таа престана. Јас ја остави Урсула на платформа, и брзо се пресели да Voiture 5. Како тој влегол во ходникот, виде жена исчезнуваат во купето. Тој одеше по ходникот и забележав дека таа имаше влезе оддел 4. Тој одеше на двата краја на автомобилот и да се зачекори излезе на платформа. Висока, темна коса човек во неговата педесеттите години - но со млади, машки воздух-се качи во автомобилот; тој имаше токи-токи на одличен германски бренд, но тоа беше тивка. Тој одеше изминатите мене со курт поздрав и отиде во спалната соба. Тој се сети на гледаат Его на железничката станица во Лозана. По тој лево, и тој отиде преку возовите повторно и се најде Урсула.
  
  
  Таа го гледал лица, но таа hadn ' t најде човек сепак. Таа беше лут.
  
  
  "Дали знаете колку долго тој ќе биде на одборот?" Јас прашав како што се качија заедно.
  
  
  Тоа може да биде објавен во Белград, но не сум сигурен. Тој може да се дојде до точка каде што беа следење на него и не го однесе на одборот на сите."
  
  
  Гледавме еден униформиран воз службеник на платформата замав неговата "poached јајце," диск за стап сигнализираше дека возот е заминување од станицата. Имаше мало jerky движење, и со воз се пресели во. Многу луѓе го напуштиле платформа.
  
  
  Таа беше многу блиску до Урсула. Јас ставив раката на нејзиниот половината. "Дали мислите дека ќе го препознае вашиот маж ако те видов его?"
  
  
  Таа glanced во мене, а потоа на станицата како што таа падна mimmo нас и падна врз воз. "Како СВ човек во Третиот Рајхот, тој беше руси. Тој веројатно обоена неговата коса. Тој имаше мустаќи тогаш, но тој може да се избричи исклучување ih. Сепак, постојат нешта што може да се погледне за. Тој е човек за вашата големина. Тој се користи за да се куршум лузна на вратот. Нејзините, јас разбирам дека егото може да биде хируршки отстранета, но јас се уште може да се "најде" егото.
  
  
  "Тоа не е тоа многу, наводно."
  
  
  "Има нешто друго. Тој има деформирани заеднички во неговата лева рака. Тоа нема да биде тешко да се промени тоа."
  
  
  "Тоа е се уште многу. Но, јас ќе се задржи окото на лицето, кое ги чува својата лева рака во својот џеб, за цело време," реков на шега.
  
  
  Урсула ми даде една мала насмевка. "Ако јас го гледам некој кој би можел да биде за него, Ник, имам надеж дека трикови его во открива неговиот идентитет."
  
  
  Се чинеше дека таа определено. Но, нејзината посветеност на должност не е само нешто што апелираше до мене.
  
  
  Ее го прегрна неа и таа одеднаш се сврте околу себе, нејзините усни малку раздели. Тој ја стегна неговата уста да го нејзиниот, и таа одговори.
  
  
  По еден момент, таа тргна настрана. "Јас те видам уште уживаат чување на вашите колеги агенти во добро расположение", рече таа.
  
  
  Тој забележал како нејзините гради беа поднесени против џемпер таа беше облечена. "Знаеш мене, ми се допаѓа кога сите насмевки," реков јас.
  
  
  Таа беше малку flustered, можеби малку срам од начинот на кој таа се одговори на бакнеж. "Морам да одам на мојот оддел, Ник. Се гледаме подоцна."
  
  
  Нејзината насмевка беше светло. "Јас сум пребројување на тоа." Потоа таа замина.
  
  
  Ние бевме надвор на отворено повторно. Тоа беше еден сончев пролетен ден. Италијанското село беше одвиткување со светли бои на crimson афионот и сина цвеќиња. Венеција е нашиот следен запре licks од вечерта, и неговата очекува да дознаете за жена на Topcon пред да се влезе таму.
  
  
  Отидов преку ден автобуси што имаше места во двете првата и втората класа. Вториот дел од класата беше многу ribut и помалку цивилизирана од првиот дел. Првиот-класа прегради имаше затворени врати, и многу од нив имаа завеси подготвени да се заштитат себеси. Тој се пресели полека од еден автомобил до следниот, гледањето на лицата на патниците, како тие сенешто, играле карти, или само седеше и dozed, препуштајќи возот е во движење стави ih да спијам. На последниот автомобил пред прагови, на кафена коса жената видов неа повторно. Таа беше седи со двајца мажи, нашите один околу нив не беше Lubyanka. Один околу мажи со радио дека се пропуштени мене добивање на врати на одборот во Милано. Таа седеше плетење, гледајќи низ прозорецот, и не чини да се знае едно лице. Човекот со радиото беше engrossed во еден италијански весник. Другиот човек, масти, ќелав човек, беше среќно munching на ручек тој го доведе во авионот, и се чинеше несвесни за другите два. На mimmo купе помина неа пред жената забележав мене и се упатија за Voiture 5. Ова беше мојата шанса да погледне внатре.
  
  
  ее купе.
  
  
  Таа беше сам во ходникот, кога тој пристигна. Јас тропнал на нејзината врата еднаш, за да бидете сигурни дека нејзиниот пријател, нашиот doorman, не беше во куќата. Тогаш тој брзо се бере за заклучување и отиде во, затворајќи ја вратата зад него.
  
  
  Тоа беше типична за спиење област со една колиба на едната страна од мала соба и ноќни маса и огледало на другиот. Имаше полици за багаж, како и во денот автомобили, како и на жена имала неколку suitcases.
  
  
  Земав сликите на нејзиниот багаж едно по едно време и погледна низ сè. Тие не најде ништо, дури ни на фотографии таа се споменува во разговор со Lubyanka. Таа се најде на имиграција документ се наведува дека таа е Ева Шмит, оптимисти, Швајцарија.
  
  
  Бев разочаран во мојот багаж. Таа беше систематски се пребаруваат по Намали, гледајќи низ постелнина и се друго што може да го скриете вашиот уред. Тој беше речиси направиле кога вратата нишаше се отвори. Один околу двајца мажи стои таму беше Кинески човек тој видел во јадење автомобил порано. Со него беше его вечера придружник, Западен граѓанин со темно, pockmarked лице.
  
  
  Сите околу натрапниците револвер. И секое оружје беше вперени во мене.
  
  
  "Господа, што треба да се преврти."
  
  
  Темно човек ја тресна вратата. "Дали сакате его да го убие нејзиниот сега?" "Што е тоа?", се прашува тој на Chinaman.
  
  
  Па, нема многу што може да го спречи тоа. На ih пиштоли имаше silencers. Ако јас се погодени од неколку куршуми, никој надвор од отсечени ќе се знае.
  
  
  "Не бидете нестрпливи," Кинески човек и рече на swarthy еден по математика и совршен англиски јазик.
  
  
  Иако темно човек е лице беше дебели и неговиот дебел врат беше покриен со акумулации на масти, рамениците изгледаше силна и неговите раце беа огромни. Јас немам сомнеж дека тој би можел да се грижи за себе во битка.
  
  
  Темно човек беше краток и тешки, со испакнати его. Тој изгледаше како тој да беше трошат премногу од своето слободно време за пиење. Неговите очи беа во близина заедно со неговиот pock-означени лице. Таа беше оценет од страна на его зад Кинеската како противник, како побавно и можеби помалку интелигентни од егото другар.
  
  
  "Не ти се најдат она што го сакаше?" Кинески човек ме праша.
  
  
  Ова, вели тој. "Што мислите дека јас сакав?"
  
  
  "Како реума е многу глупаво, Г-дин Картер. Ако си оди за да се преправам не се разбере она што јас го велам за неа, јас би можело да ги споделите мојот пријател, оди напред и да пука."
  
  
  "Јас дефинитивно не би сакал тоа да се случи." Јас се претвори рацете наоколу, дланки нагоре. "Јас сум со празни раце, како што може да се види."
  
  
  "Можеби Ева Шмит не го носат уредот," темната кожа човек рече.
  
  
  "Ова е сигурно е тоа можно. Што мислиш ти за ова, Г-дин Картер? " Кинески праша.
  
  
  "Јас не знам. Јас не сум имал можност да се сретне Пропушти Шмит. Како знаеш моето име?"
  
  
  "Ова што е во нашите фајлови заедно со вашата слика. Знаете дека сте блиску да стане славна личност во нашата област. Неа, надевајќи се дека ние би можеле да работат во друг пријател."
  
  
  "Вашите датотеки треба да се заврши повеќе од нашата. Се обидов да се најде кога те видов во јадење автомобил. Јас не можев да најдам."
  
  
  На Кинески човек chuckled. "Нема слики од мене, во Западниот датотеки, Г-дин Картер."
  
  
  Ова ми даде нешто да се размислува за. Оваа ставен на егото во посебна категорија.
  
  
  На Кинески човек седна на работ на Ева Шмит е во кревет. "Доволно добар за мене, Г-Картер. Нејзиниот скромен човек. Претпочитам да не дискутираат за себе. Сакам што ќе ни кажете колку знаете за организацијата која се занимава со Topcon."
  
  
  Видов дека нема причина да се задржи во тајност. "Многу малку," реков јас. "Јас дури не знам дали Ева Шмит е глава на организации или само еден вработен во исто време."
  
  
  "Всушност, тоа е за нас ова, за нас уште една", изјави Кинески. Тој изгледаше како изненаден дека тој имал повеќе информации за Topcon отколку јас не. "На Шмит жена не е шеф, а сепак таа е дефинитивно повеќе отколку само односот."
  
  
  Темно човек потпрена на ѕид предизвика uneasily. "Ти си кажувам ему повеќе од тој ни кажува," тој grumbled на Кинески.
  
  
  "Бидејќи ние се случува да се убие его, тоа не е важно," Кинески одговорил во неговата измамувачки симпатични глас.
  
  
  Нејзините нозе се префрли малку да се биде во можност да се движи кон никого околу мажи. Јас не планира за да биде соборен без да се обидува да го убие ih прво. Кога нејзиниот потег беше направен, таа беше избрана од страна на оној кој беше лижење секого.
  
  
  "Вие не треба да биде тука, или. Topcon продава уреди за Руси", изјави тој на Кинески.
  
  
  "Тие, исто така, предложи его dn. Ние нема да плати ih цена. Ние одлучивме да се земе его, наместо на оваа."
  
  
  Тој се потпре напред малку, да им се овозможи неговата тежина одат заедно со движењето да се подготви
  
  
  раш човек на креветот. "Што значи овој воз може да биде индексирање со сите видови на агенти надевајќи се да украде уред од луѓе кои го украле его првиот ?"
  
  
  "Ова е проблем на она што капиталистите се јавите бесплатно претпријатието. Тоа буди натпреварувачки дух, " Кинески рече, chuckling.
  
  
  Темно човек зборуваше повторно. "Ние подобро да се добие оваа завршиме со. Жената може да се врати во секое време."
  
  
  "И ние ќе продолжиме со оваа, други мои пријател. Но, тоа не е секој ден што ќе добие шанса да разговара со Американскиот убиец во лице. Колку од моите соработници сте добиле ослободи во вашиот фамозниот кариера, Г-дин Картер?" "
  
  
  Ова, вели тој. "Јас сум исто така, скромен човек."
  
  
  "Сте биле трн во нашата страна. Кога јас ќе кажам дека јас го презеде следи и го елиминираше вас, јас може да го добиваш нејзиниот пофалби од министерот себе " Кинески човек се вели во gloating глас.
  
  
  Неа, мисла,, тие беа многу пар. Темната кожа човек сакаше да ме убие веднаш надвор од чиста нетрпеливост, и Кинески човек бил заинтересиран за слава, тој може да се добие со враќање на Пекинг со мојот скалпот на појасот.
  
  
  На Chinaman се истакнува со својата лева рака во неговиот придружник. Тогаш тој го покрена револвер на неговото право. Тој беше подготвен да изврши мене, и не сакаше да ги преземат сите шанси. Тој планира за двете од нив да се стави куршуми во моето тело.
  
  
  "Јас лажел за тебе", ми рече.
  
  
  На Кинески двоумеше, палецот на чкрапалото. Човекот се заколна дека за еден ден. "Тој е забавување, Шен Tzu."
  
  
  Шен Tzu, мислев, и одеднаш меморија банка беше работат. Шен Це, легендарниот Кинеската Комунистичка агент, кој се криеше својот идентитет толку успешно што тој беше повеќе како дух од крв и месо. Во различни времиња, таа беше слушнале опишувајќи его како еден стар човек; во други моменти, таа беше слушнале кажувам на луѓето дека нема, ему беше само во неговата триесеттите години. И никој околу овие луѓе знаеле его добро. Тие само се фатени увид на егото, очигледно во различни ја маскира. Од причина што Шен Це остана една мистериозна личност е дека луѓето кои знаеја што тој, всушност, изгледаше како да имаше некоја смешна навика на умираат насилно.
  
  
  На Chinaman очите насочува дури и повеќе, како што и самото име лизна низ други уста. "Будала", тој hissed во темно човек. "Сте биле предупреди дека никогаш нема да користи моето име."
  
  
  Тој погледна назад во мене, нивните изрази веќе не се пријателски. "Сега, Г-дин Картер, твојата смрт е повеќе веројатно отколку порано."
  
  
  "Вашиот луѓето треба навистина треба овој уред. Тие мора да се повлече многу артилерија."
  
  
  "Нема повеќе да зборуваме," тој расправијата во мене, бесни дека неговото его придружник направил грешка. "Ви рече дека можете лажел за нас. Објасни го тоа за мене."
  
  
  "Најдов gadget. Тоа е во мојот џеб." Тој се пресели во нејзината рака. "Јас ќе му го покажеме на вас."
  
  
  "Картер, земете вашата страна далеку повторно и јас ќе ги провери мртов човек е џебови," Шен рече.
  
  
  Неговите замрзнати. Неа, знаел дека значи секој збор.
  
  
  Shan направи гест. "Проверете ги вашите его џебови", рече тој во математика за ден.
  
  
  Темната кожа човек се пресели напред, и за момент, неговото тело блокиран Шен е приказ, obscuring движењето на раката и како тоа ќе притисне на stiletto против мојата дланка.
  
  
  Тој ја стави својата рака во џебот на мојот doublet, и Хуго зграпчи тоа и возеше на жилет сечилото во егото на мојот живот. Тој вчудовидено праша, очите проширување болно. Тој slumped напред, и Его зграпчи него од страна на рамениците да го користите како штит.
  
  
  Шен шут мене. Тоа стресна темна кожа човек кога нејзиното его-доделување на телото зграпчи. Влијанието направи своето его скок, иако животот е одвод надвор од него пред куршум погоди.
  
  
  Gritting заби, тој се наметнува нејзиниот мртов тежина назад во рацете, истурам нејзиното тело кон кревет и Кинески агент. Shan избегна. За човек од его, раст, тој беше изненадувачки брзо. Тој отиде на патот, а телото на егото другар падна на cot.
  
  
  Shan беше за да се пука повторно. Тој направивме голем чекор кон тоа и слушнав замолчува револвер во его е страна поп. Нејзиниот наведна, претворајќи нејзиното тело напред и надолу и корне нејзиното его со неа десната нога.
  
  
  Его: вториот истрел пропушти поради мојата движење, и тогаш мојот удар, кој ми беше се предава од страна на Јапонски карате мајстор, хит Шен тешко во рака, кршење на прстите, и револвер полета надвор над Его рацете.
  
  
  Пред тој да може да се опорави, нејзината пресели кон него. Нејзината тупаница беше фрлен во его е чаби лицето и фатени его во вилицата. Тој вчудовидено праша и редови, но тој беше премногу силна за его да биде надминат во еден удар.
  
  
  Стигна во неговата јакна за Wilhelmina. Нејзината рака беше на Luger газ кога Chinaman lunged во мене. Тој ме удри отворено на брадата, со удар дека речиси скрши мојот врат и закачени ми за кревет.
  
  
  Губење на неговата рамнотежа, тој падна
  
  
  во текот на motionless тело на Шен е придружник. Тој се префрла, слета на подот, и достигна за Luger повторно.
  
  
  Од ова време, Шен имаше отвори вратата. Изненадувачки брзо, тој беше надвор во ходникот пред нејзината би точка пиштол во его е насока.
  
  
  Тој стана и се стрча по него, туркање на половина-отвори вратата, излезе на патот. Немаше никакво Шен. Мрачните неа, назад во комората, Шмит е на жените. Имаше телото дека е потребно да се справи со.
  
  
  Треснувајќи ја вратата, тој го влечеше мртов човек до прозорецот и го фрли надвор. Таа фатени увид на телото тркалање надолу падина пред возот лево его зад себе.
  
  
  Нејзиното дишење беше тешка. Тој собрал на мртов човек е пиштол и се најде Шен е на подот покрај кревет. Ih му ја фрли надвор, а потоа затворен прозорец и hurriedly tidied до комората. Јас не сакате Шмит жена да знам дека беше таму.
  
  
  Мојата работа е потешко отколку кога јас се качиме на воз. Шен Tzu мораше да ја најде. Борбата дека само освои таа не е завршена за нас. Тој беше единствениот жив претставник на слободниот свет, кој знаел што тој изгледаше како. Не сакаше да дозволете ми да го носат овој знаење околу со мене за долго.
  
  
  
  
  Петтата глава.
  
  
  
  Јас одев по воз од еден крај до друг и не забележите Кинески агент.
  
  
  Од кога го завршив мојот пребарување, возот беше направил два брзи запира. Це Шен може да скокаат долу на секој околу нив. Тоа може исто така да биде на одборот во една од прегради јас не можеше да влезе, или во десетина други места. Не можев да се надевам и да се истражуваат сите места за да се скрие во движи возот.
  
  
  Тој воздивна и се откажа за момент. Еден или друг начин, бев сигурен дека јас ќе се сретне со Шен повторно.
  
  
  Во средината на следниот ден, таа се најде Урсула седи сам во нејзиниот оддел. Таа беше зафатен правејќи белешки во мала тетратка дека таа зеде од околу нејзината чанта. Тој го отвори оддел вратата за неа и отиде.
  
  
  "Здраво," реков јас.
  
  
  "О, Ник! Седнете. Јас бев само се обидува да напишете белешка за мојот шеф. Неа треба да се каже ему дека досега ferret му остана со празни раце. Јас ќе испрати нејзиниот telegram во Венеција."
  
  
  Нејзиниот sel е веднаш до неа. Имаше три кадифен места на секоја страна на комората, секој еден опкружен со црно-кафеава ткаеше материјал кој го даде на ему изгледот на Европската чај соба од минатиот век. Комората беше изграден во времето на гламурозна возови, кога царевите и познати личности се качиме на Ориент Експрес. Имаше голем и мал багаж полици над седиштата, огледало на секое седиште, и на двете страни на огледала беа на фотографии на градот пејзажи.
  
  
  Урсула стави белешки назад во нејзината чанта, и таа фатени поглед на Webley .22 автоматско внатре. Нејзините, надевајќи се дека Еј нема да мора да одат против неа човек со оваа играчка. Таа ме погледна, и насмевка избледени од нејзиното лице.
  
  
  "Ник! Што се случило со тебе?"
  
  
  Таа имела беше однесуваат на модринка што го покажа местото каде Шен имале ме удри. Неа, chuckled. "Работам на мојата професија."
  
  
  "Се сите во право?"
  
  
  "Да, јас сум во ред." Јас бев задоволен што таа беше навистина се загрижени. "Ајде да се каже дека нема јадење автомобил, токму сега, но јас го купив нејзиниот шише бурбон во Милано. Дали би сакале да ми се придружат во мојата преграда за пијат?"
  
  
  Таа ме погледна со ладна сини очи. Таа знаеше дека тоа беше една понуда, и таа знаеше дека нејзината хотел па таа се знаеше. Таа glanced повторно на движење село, кој е сега постепено изедначување надвор, како што ние neared Јадранското море.
  
  
  "Мислам дека ќе си се обидува да ја заведе мене, Ник."
  
  
  "Нема начин," реков јас.
  
  
  Таа grimaced. "Не сте се сменил. Да не може да се види дека јас сум работи?"
  
  
  "Ви треба да се релаксира некаде."
  
  
  "Тоа не е лесно да се направи тоа кога сте следење надолу човек како Ханс Рихтер."
  
  
  Тоа беше прв пат таа ќе го споменуваат името на човекот, таа би се нарекува Месарот. Нејзиниот реализира тоа. Јас го прочитав тоа за Рихтер, и она што јас го прочитав беше страшно.
  
  
  "Па тој е оној што си брка. Јас разбирам вашата решителност."
  
  
  Вратата се отвори и на средна возраст жена седеше таму. "Се овие места се зема?" "Што е тоа?" праша во еден Британски акцент, што укажува на четири сто седишта.
  
  
  "Не, ве молиме да ни се придружите," Урсула рече.
  
  
  Жената дојде и седеше на прозорецот седиште спротивниот Урсула и мене. Јас би го остави простор врата отворена, и на ладно ветре беше дува надолу по ходникот. По таа седеше долу, таа достигна во слама торба за еден куп на плетење.
  
  
  "Убав ден", се насмевна. Таа беше тенка, јастреб-nosed жена со краток побелена коса. Нејзините очила, имаше само долниот дел на нормалните леќи - мали парчиња од стакло што се употребуваат за close-up работа.
  
  
  "Да, не е тоа?
  
  
  "Урсула се согласи.
  
  
  Урсула изгледаше од неа плетење до мене и се насмевна. Жената се вратив на плетење, не обрнувајќи внимание на нас. Јас бев само за да се зборува за Урсула повторно, кога еден човек влезе во купето. Без да зборува на Hema и мене, тој седна на далеку крајот на оддел за ден. Тоа беше човекот што би виделе порано со токи-токи, тој се уште врши. Тој го постави својот надолу на седиштето веднаш до него, го извади весникот излезе од под мишка, и почна да чита. Секој пат кога таа го виде овој човек, тој ќе го носат на радио, но тој никогаш не се претвори го.
  
  
  "Дали знаете кога ќе пристигнете во Венеција?" На Briton праша Урсула.
  
  
  Урсула се обидел да се добие подобар изглед на човек со весникот. Сега таа се сврте кон Englishwoman. "Јас се очекува околу шест или подоцна."
  
  
  "Ох, тоа не е лошо. Ние сите ќе треба да јадат нешто таму, се разбира, бидејќи нема јадење автомобил."
  
  
  "Да, всушност," рече Урсула. Неа, видов нејзиното лице се смени, како ако таа се сети на нешто, и потоа таа брзо погледна наоколу во ова прашање од радиото.
  
  
  "Сметам дека е ужасно uncivil не за да испратите јадење автомобил со сите нас на патот," Британската рече жената.
  
  
  Урсула сега беше во потрага на човекот левата рака. Гледав во неа, исто така, и го виде она што таа е во потрага по. На зглоб на кружниот прст на рака што се одржа на весникот беше голем и трнлив. Ние разменуваат погледи. Оваа зглоб беше белег на Ханс Рихтер.
  
  
  Урсула не можеше да се добие добар поглед на Его е лице, па Еј одлучи да им помогне на неа. Тој чекаше човекот да сврти нова страница, а потоа зборуваше за него.
  
  
  "Извинете, господине," реков јас.
  
  
  Човекот падна на весникот и ме погледна. "Да, така е?" Его е акцент беше слична на Урсула е. Тој беше во врска со мојата висина и имале воено имајќи. Его е мускулест, интелигентни лице изгледаше помлади од своите години на прв поглед.
  
  
  "Гледам имате Лондонскиот весник," реков јас. "Дали има некој фудбалски резултати таму?"
  
  
  Его е погледот префрли од мене да Урсула, а сега тоа е врати за мене. Тој се спушти на весникот и му го тоа за мене. "Сигурен сум дека постои. Тука, јас само што беше завршен со тоа."
  
  
  Таа избегнува да гледа во неговата лева рака. "Ви благодарам," јас, рече, земајќи ги на хартија. Јас не гледам на лузна на вратот.
  
  
  Тој беше во потрага на Урсула повторно. "Сето тоа е во право." Тој собрал радио и застана. "Сега дали ќе изговор мене."
  
  
  Тој се сврте и замина на оддел, наслов за спиење автомобили. Неа, се сврте кон Урсула:"И?"
  
  
  "Не знам", рече таа.
  
  
  Жената низ aisle имаше престана плетење и е слушање на нашиот разговор со вистински интерес.
  
  
  "Таму не се многу раце како што," реков јас.
  
  
  "Не," Урсула призна. "Не многу."
  
  
  Јас го чуваат. "Ќе биде десен бек."
  
  
  Тој брзо се пресели надолу салата на ден тренер во насока на човекот го нема. Јас фатени со него како што тој бил со внесување Voiture 5, автомобил кој го Topcon жена беше престојуваат во. Таа стои на крајот на автомобилот додека тој школки. Тогаш нејзиниот и ducked зад аголот на коридорот. Еден миг подоцна, тој ја слушнав вратата се затвори. Тој влегол оддел 6.
  
  
  Додека неговиот стоеше таму, нејзиниот донесе одлука. Мојот следен потег против Topcon ќе биде помалку суптилни. Јас ќе мора да одат на Ева Шмит и ја прашам каде се украдени уред е скриен. Сега е совршено време. Јас тропнал на вратата и 4 - ова е една преграда, но немаше одговор. Се обидов повторно, но се беше тивко внатре. Засекогаш ќе обидете се повторно подоцна.
  
  
  Кога се вратил на Урсула, жената сеуште беше со неа, да се дискутира за предностите на железнички патување преку авиокомпании. Урсула беше воодушевен да ме види. "Ајде да одиме," реков јас. "На платформи на убавината".
  
  
  "Не заборавајте да јадат во Венеција", рече жената.
  
  
  "Ние не заборавајте," нејзиниот татко рече.
  
  
  Кога ќе излезе во ходникот, ми рече: "Ајде, ајде да одиме на мојот оддел."
  
  
  Таа ме погледна. "Одлично."
  
  
  Кога стигнавме до мојата преграда, кој беше три минути далеку од Урсула е, ака автомобил, нејзиниот хотел јакна доаѓаат надвор, и Урсула се загледа во голема Luger во својата holster. Потоа таа го одбил нејзините мисли.
  
  
  Таа седна внимателно на работ на мојот кревет на кат, и јас го истури својот бурбон за секој од нас. Таа зеде нејзиниот со мала насмевка. "Пред да се ми се пие, да ми кажете - не ти се најде на лицето со радиото?"
  
  
  "Тој е во следниот автомобил," реков јас. "Оддел 6. Дали мислите дека ќе се најде на Малиот?"
  
  
  "Јас не гледам лузна", рече таа.
  
  
  "бр. Но, егото фигура одговара, и тоа го прави и егото возраст."
  
  
  "Не знам, јас само не знам", рече таа полека. "Имам чувство дека тие се наши луѓе, но не сакам да апсењето на погрешен човек."
  
  
  "Тогаш ќе имате само една алтернатива," реков јас. "Ви се случува да се
  
  
  обидете се да најдете нешто во его лични работи кои ќе го направат вашиот идентификација повеќе позитивни."
  
  
  "Да, во право си," таа се согласи. "Јас треба да се обидат да влезат во его оддел."
  
  
  Тој воздивна. "Види, јас сум добар во тоа. Дозволете ми да пребарувате на его оддел."
  
  
  "Вие не знаете што да барате, Ник."
  
  
  Мислев дека за тоа малку. "Добро, ајде да одиме заедно."
  
  
  Таа се насмевна. "Што е подобро. Вие не може целосно да се нурнете во возбудата."
  
  
  Тој го зеде една голтка од неговата бурбон. "Ние не може да оди сега," Ај реков, ставањето на раката околу неа половината. "Нашите луѓе, или кој и да е, само што се вратија во купето. Тој ќе биде таму за некое време. Ќе треба да почекаме надвор его."
  
  
  Сини очи погледна во мене, и таа го зеде една голтка од бурбон. Неа ја зеде чашата од својата рака, и мораше да се чекор настрана. Тој крена неа да се на работ на кревет и го извади својот близок. Потоа ее даде долг бакнеж на усните, а таа ми одговори. Тој ја бакна вратот под нејзината руса коса, и нејзиниот здив фатени во нејзиното грло. "Се релаксираат," реков јас.
  
  
  Од време на следната бакнеж беше завршена, таа ќе одлучи да се даде себеси за мене. Тој се повлече од неа да нозете и почнавме да се соблечам, не велејќи збор за нас. Наскоро бевме на кревет, нашите тела тензија. Мека, пријатни звуци излезе од нејзиното грло. Нејзиното тело беше жешко против мојот допир.
  
  
  Тој се стрча рацете преку градите. Урсула очите се затворени. Неа, видов флеш нејзините бели заби. Таа moaned и завиткани нејзината десна рака околу мојот врат. Чувствував неа се тресат и слушнав нејзината воздишка, а потоа таа падна, насмевка игра во аглите на устата.
  
  
  Возот е тркала rumbled под нас, и автомобилот се пресели без проблеми. Тоа беше голем момент, и никој околу нас сака да го прекинете его со зборови.
  
  
  Конечно, Урсула го допре мојот стапче. "Тоа беше голема, Ник."
  
  
  Нејзиниот насмевна еј, во ревматизам. "Тоа е подобро отколку плетење во купето."
  
  
  Кога ние бевме облечени, јас го отворив прозорецот завеса пукнатина. Ние се најде себеси во swampy област во близина на Венеција.
  
  
  "Сега, како за таа преграда, ние се случува да се search...", рече Урсула.
  
  
  "Дозволете ми да ја проверите на вашиот човек и да видите дали тој е сеуште таму."
  
  
  Тој падна надвор во ходникот и отиде во својата соба, која е окупирана од страна на човек со токи-токи.
  
  
  Тој го отвори на врата кога виде неа, одеше над неа, и за момент се погледна во едни со други очи. Тој продолжи да шетаат, и одеше mimmo на двата краја на автомобилот. Потоа нејзините, јас се сврте и правеше да се земе брз поглед назад. Човекот е уште стои на вратата, гледа мене.
  
  
  Нашите очи се сретнале. Его е погледот беше тешко, напорно. Тогаш тој отиде назад кон комората и ја тресна вратата.
  
  
  За пребарување што ја предложи да Урсула е отфрли можноста за момент. Покрај тоа, овој човек се чинеше дека се сомнителни за мене. Ако тој беше Ханс Рихтер, што во случај на сомневање беше разбирливо. За да се избегне фати за колку што Рихтер не, човекот морал да биде супер-внимателни, постојано буден, сомнителен на сите. Тој веројатно спиеше со пиштол во раката.
  
  
  Се разбира тоа беше Рихтер е, јас помислив. Урсула мораше да бидете сигурни, бидејќи тоа беше нејзината работа. Еј ќе треба доказ на егото е вистински идентитет да го уапси него. Но, за сите практични цели, тоа се чинеше дека му дека тој е месар на Белград. Што форматот се издолжува зглоб и човекот е претпазливи demeanor ме убеди на тоа.
  
  
  Како што стоеше на крајот на автомобил, Ева Шмит се појави, ме потсетат дека имав мојот веб работа, и која се чинеше дека таа да биде клучот за тоа.
  
  
  Една жена помина mimmo мене и беше фатен од страна на мирис на ее месинг, кој беше многу женски. Тој погледна во нејзините нозе како таа одеше по ходникот. Не е лошо, јас мислев.
  
  
  Кога таа престана за ден од нејзиниот оддел, таа ми даде иста оценување изгледа како кога ее прв пат го виде неа. Потоа таа се отклучи вратата и влеговме внатре.
  
  
  Тој се вратив на Урсула и му рекла дека човекот што мислеле дека е Рихтер беше уште во салата во его оддел. "Обидете се да се задржи окото на его вратата. Имам малку бизнис на мојот сопствен да присуствува на" јас, рече, проверка на Luger.
  
  
  "Она што е за бизнис, Ник?"
  
  
  "Некои луѓе го нарекуваат тоа верување."
  
  
  Јас тропнал на Ева Шмит на вратата, и таа го отвори веднаш. Таа изгледаше изненадена. "Што сакаш?" "Што е тоа?" праша во германски акцент.
  
  
  "Вас", нејзиниот татко рече. Тој турка нејзиниот далеку и брзо ја затвори вратата зад него.
  
  
  Жената ме погледна warily, но таа дефинитивно не беше на работ на паника. "Постојат подобри начини за да се запознаат едни со други", рече таа.
  
  
  "Тоа е повеќе како спа повик, Ева."
  
  
  "Ако сте полицаец, јас немам ништо што да се скрие. Ако си крадец, таму не е многу вреди да се краде од мене."
  
  
  "Само еден електронски уред дека повеќе влади би сакале да имаат," јас одговорив. "Дај его тука.
  
  
  Знам дека сте Topcon агент. "
  
  
  "Она што е Topcon агент?"
  
  
  "Јас, исто така, знаете дека ви се обратил до KGB агент. Вие се надеваме да го продаде уред на Советскиот Сојуз."
  
  
  "Она што е за KGB агент?" рече таа. Тоа беше почнува да звучи како gramophone рекорд.
  
  
  Сфатив дека ми требаше да го убеди својот дека знаев што ми беше зборува. Нејзините рече: "слушав за да Один Рое ги задоволат вашите разговори со рускиот. Его името е Lubyanka. Имаме его фотографии во нашата датотеки."
  
  
  Нејзините очи насочува. "Кој сте вие, ЦИА?"
  
  
  "Јас сум на ih работа."
  
  
  "Јас сум толерантни, јас сум се обидува да го продаде ја нешто да Русите. Како не ви предлагаме да ме запре?"
  
  
  "Добро, има еден едноставен начин. Јас може да те убие."
  
  
  Ева Шмит не flinch. "Не преполн со воз, не можете да. Ти си bluffing."
  
  
  Јас се пресели со мојата рака, и hairpin отиде во мојата рака. "Како многу погрешно сте. Таа е веќе биле убиени од страна на една личност на овој воз. Јас може лесно да го направи тоа со два."
  
  
  Нејзиното лице paled, и очите darted нервозно да го gleaming сечилото на нож. "Не постојат набљудувачи во овој оддел."
  
  
  "Каде е тоа од се во салата?"
  
  
  "Не можам да ви кажам дека. Ако таа ми рече, мојот народ би го уби ме."
  
  
  Мојата рака на шут од неа. Во една брза движење, тој отсечени копче на нејзиниот фустан, и таа падна на подот и се стркала off.
  
  
  "Тоа би можело да биде грлото, Ева."
  
  
  Таа вчудовидено праша тивко. Нејзините очи го следеа копчето. "Јас немам некој уред. Јас само преговара со Русија."
  
  
  "На Topcon шеф е во салата на возот, не ли е тој? Вие сте посредник, ќе помине на ему во текот на KGB."
  
  
  "Само претпазливост. Знаеш како е. Не постои никој друго можете да им верувате." Ева Шмит се чинеше дека имаат unflappable смисла за хумор.
  
  
  Еј почнеше и се потпре против страна на комората. "Ако KGB поставува вистинската цена, вашиот шеф ќе излезе на кријат и да го предаде на монитор. Е дека планот?"
  
  
  "Нема да запре ему од тоа. Никој никогаш не престана его."
  
  
  "Јас се специјализираат во почетници," нејзиниот татко рече.
  
  
  Тогаш некој во ходникот претворен дршката и се наметнува на вратата тешко, тропа ме повлече рамнотежа.
  
  
  Ева Шмит реагираше како што, ако таа го очекува оваа вест. Таа започна надвор, и нејзиниот пета фатени на мојот шин. Слегување нејзиното рамо во моите гради, таа зграпчи зглоб со двете раце, и ја става раката да си на секое племе.
  
  
  Жената доби удар од експерт. Таа ќе има скршени мојата рака ако нејзината hadn ' t пресели со неа, ограбија неа на левериџот е потребно за да се компензира за мојот супериорна сила. Тој завиткани негова слободна рака околу нејзиниот врат и yanked главата, па тешко дека таа grunted како таа би се погоди.
  
  
  На stiletto крена неа и ја допрев нејзината грло, потоа се сврте да се соочи вратата.
  
  
  Немаше никој таму.
  
  
  "Движи повторно,"Ева реков," и ова патување е завршена за вас."
  
  
  Таа престана да се бори. Тој го гледал како преграда вратата, кој е сега малку ajar, ја потресе малку со возот е во движење.
  
  
  Влечење на жена со него, ходникот селектирани од неа. Ева би требало ко-работник беше исчезна.
  
  
  "Што се очекуваат компанијата. Кој беше тоа?" Sl праша.
  
  
  "Руски. Сте исплашени его."
  
  
  Нејзиниот вратата тресна. "Немам сомневање дека се лаже, а јас само ја пропушти средбата со шефот на Topcon."
  
  
  "Ако е така, ти си во среќа. Тој би ги уби."
  
  
  Ова беше само втор пат таа ми кажевте како сигурен мистериозен човек беше. Или неговите колеги восхитуваат од него, или Ева е лично заинтересиран за него. Се сетив на нешто Кинески агент рече кога тој беше фали. Тој рече дека Ева не беше Topcon извршен, но таа дефинитивно не беше само уште еден платеник.
  
  
  "Кажете ми за вашето момче, Ева. Започнете со неговото име."
  
  
  "Ти си ме гуши. Јас едвај може да се зборува за тоа."
  
  
  Јас олабави нејзиниот зафат малку, и таа се врати на корист. Таа малку во мојата рака.
  
  
  Постојат неколку работи што може да му одолее. Один имал длабоко залак на остри заби сите околу нив, и Ева се чинеше дека има најостро оние.
  
  
  Нејзиниот проколнат и нека одат на ее.
  
  
  Жената ги држат подалеку од мене и се искачи на плетење куфер јас би се гледа нејзината сметководствена во текот на денот тренер. Таа се повлече назад на врвот, peeking внатре.
  
  
  Таа беше хит на половината од страна на ее. Ние се распадна на кревет. Ева започна мене и ме удри во очи. Ние валани на подот, и тоа погоди секое племе и ја погоди целта. Таа се чувствува спротивно болка.
  
  
  "На прилагоди," реков јас. Глас и тоа е тоа. Моето трпение го снема. Таа беше тешко погоден од страна на ее со нејзината глава
  
  
  
  и нејзината целна хит на подот. Тој ги погоди неа, повторно со својата рака, и таа извика како крв течеше низ аголот од нејзината усна.
  
  
  Тој straddled неа, притискање на нејзините голи нозе против мене. Фустанот беше растргнат во борбата, и дел од градите може да се види. Некако, таа изгледаше sexier од порано, но јас не бев во расположение за пријателски натпревари.
  
  
  Ева ја стави раката на устата и погледна во крвта на нс. "Donnerwetter!" таа расправијата. Но, има интензивен страв во очите.
  
  
  "Ако мислите дека јас нема да те убие, затоа што ти си жена, фрли надвор од главата."
  
  
  Хуго кои се чуваат до пред неа стресна очи, тогаш се лизна на сечилото само под неа брадата. "Јас нема да се закануваат можете повеќе. Јас само ќе го направи тоа."
  
  
  "Егото' s name е Horst Blucher. Јас нема да ви кажам повторно, дури и ако тоа значи мојот живот. Тоа не може да се пренесува на човекот. Но, ако сакате да се обложуваат против рускиот играч, јас ќе го даде на подот да Horst."
  
  
  Тој смета дека за тоа за момент. Јас не имаат овластување да платите во готово за да се добие уред назад, но Ева мора да значи тоа кога таа вели дека би го даде својот живот за да го заштити нејзиниот шеф.
  
  
  Стигна во плетење случај, слајд во тоа, и влечат од Beretta . Таа беше заглавен со пиштол во една минута, само за осигурување.
  
  
  "Мора да бидат многу задоволни со овој Horst човек."
  
  
  "Тој е гениј. Јас навистина му се восхитувам него."
  
  
  "И малку повеќе, јас се задржи на пари".
  
  
  Ева допре нејзините усни, кои биле отсечени од backhand. "Да, ние сме љубители. Тоа е една од причините таа ќе умре за него."
  
  
  "Мојата влада може да биде подготвен да се направи понуда да се врати на монитор. Помине порака на вашиот математика дискреција."
  
  
  "Ќе се видиме она што тој го вели."
  
  
  "Кога јас ќе го признае неа?"
  
  
  "Очекувам да се ревматизам страна оваа вечер."
  
  
  Таа седеше и се потпре силно од работ на кревет. Тој чувствува дека Horst имаше малку шанси за преземање на мамката и излегување во отворена. Но, тоа беше голем дострел план, надевајќи се дека Ева ќе ме води до него.
  
  
  И надвор во ходникот, јас се прашував дали би направил грешка. Имаше шанса дека Ева би можеле да стапат во контакт со Horst без мое знаење, и тој е само се обидува да ме убие. Тогаш ќе имам голема Topkon пушка и Кинески убиец за мојот скалпот. Тој не се најде на можноста привлечен.
  
  
  
  
  Шестата глава.
  
  
  
  Урсула беше исчезна.
  
  
  Јас ја остави да продолжи да гледа на вратата на еден човек, ние осомничени беше Ханс Рихтер, Нацистички воени кривични име Месарот. Таа не беше во крајот на автомобилот каде јас последен пат го видов неа, а таа не е во својот оддел или рудникот.
  
  
  Тоа се случило со нејзината дека еден ум девојка како Урсула не сакаше да го напушти својот пост без добра причина. Таа мора да се гледа човекот да излезе од купето и одлучил него да го следи.
  
  
  Тој застана пред човекот на вратата и тропнал на тоа. Јас не добиете одговор. Тој погледна надолу салата. Еден патник влезе во автомобил и да дојде кон мене со насмевка на лицето. Каде имаше својот его гледа пред неа? Тогаш се сетив. На почетокот на патувањето, тој беше седи во автомобилот на истиот ден како Ева Шмит и на човекот ние ќе се разгледа Рихтер.
  
  
  Тој ги поздрави ме cheerfully. "Како е патување случува?" Кога ему реков дека сè што се случува така, тој климна и ми даде пријателски пат на рамо, а потоа се пресели во.
  
  
  Тој пауза, се чека таа да исчезне од поглед. Нејзиниот черупката беше во купето, иако никој не бил таму, спроведување на пребарување кои Урсула имаше направено. Порано таа се населува нејзиниот бизнис, побрзо ќе престане да чувствува одговорен за затвори.
  
  
  На весели странец престана. Се свртел наоколу. "Таа може да побара од вас corkscrew?"
  
  
  "Да".
  
  
  Тој отстранета раката што веќе беше во неговата јакна џеб. "Ќе ми верувате мене ако јас ти реков ми беше држи револвер?"
  
  
  "Не знам зошто го излажав со мене за вакви работи." Тој е импресиониран од Его дејствува вештини. Тој изгледаше како jolly туристички. Тој дури и носел камера на ременчето околу вратот.
  
  
  "Јас ќе одам да ве однесе на некој кој сака да разговара со вас. Тоа е се што сакаме - малку разговор", рече тој.
  
  
  "Тогаш не ви треба пиштол."
  
  
  "Веројатно не, но јас претпочитам да се биде внимателен. Јас ќе одам на кратко растојание зад вас. Доволно блиску да се фотографира, но не се доволно блиску за да скокаат на мене. Ако се однесуваат на себе, ние ќе се заедно само парична казна."
  
  
  "Јас се обидувам да се заедно со сите," реков јас.
  
  
  "Само се сврти и да започнете со пешачење. Јас ќе ти кажам кога да се запре."
  
  
  Тој се однесувал пристојно и да се следат наредби. Јас бев љубопитен да знаете кои се испратени его по мене.
  
  
  Добро. Да се одржи на, " тој рече дека како што влеговме во следниот автомобил.
  
  
  Тој пауза, гледајќи назад.
  
  
  
  Ние бевме до голем број на приватни прегради. Јас слушнав весели човек се сврти клучот во бравата.
  
  
  "Сега можете да се сврти и да одат во внатрешноста," тој рече.
  
  
  Тој ги извршуваа наредбите додека стигнав до купето. Потоа тој го видел Урсула и отиде луд.
  
  
  Девојката лежи на креветот. Таа беше целосно гол. Nah беше одземен на нејзината облека и фрлени околу комората. Таа беше дишење, но не се движи.
  
  
  Игнорирањето на пиштол, тој се сврте да се соочи со неговите captor. Нејзините скокна за него. Моите раце затворени околу неговото грло. Тоа беше неговото его што ги погоди неа од страна на комората, strangling неа. "Што направи со неа?"
  
  
  Тогаш вратата зад мене се отвори. Слушнав неа, но јас не се сврти во времето. Еден пар од месинг стави на запалената ме удри во уво, и тропнал мене да подот.
  
  
  Тој се обидел да станам, но не можев да. Јас може да се чувствуваат моите раце постигнување зад мојот грб. Тогаш некој се врзани моите зглобовите заедно со свила мозок, влечење на обврзници заедно со леснотија.
  
  
  Его е страна удира мене на рамо. Човекот кој straddled мене да се врзуваат мојот shoelace рече, " Не се грижи за на девојката. Таа беше само исфрлен."
  
  
  Јас ја препознал во гласот на весели туристички.
  
  
  Мојата визија, матно почна да се расчисти. Таа беше виден од нозете на маж кој стоел на подот. Нс беше облечен во скап Zhirinovsky црна кожа балет влечки. Очигледно, тој беше оној кој ме задеваат. "Да дознаете кој е тој," тој рече Г-дин Jolly.
  
  
  Тогаш тој беше надвор од вратата пред нејзините очи може да фати поглед на неговото лице.
  
  
  Кога се затвори вратата зад себе, човек во црни чевли, Г-Jolly претвори над мене. Тој беше се уште beaming како претседател на добредојде комитет. "Како што реков, вие нема да добиете убиени ако се однесуваат на себе си."
  
  
  "Она што за девојка?"
  
  
  "Јас ја разбирам вашата загриженост. Таа е убава. Но моравме да дознаете кој таа беше. Па јас исфрлен од неа, го соблече нејзината облека, и проверени од неа."
  
  
  "Колку не ти се научат?"
  
  
  "Секоја организација прашања за личната карта, на своите агенти. За estestvenno, таа е имела на его да си."
  
  
  Што беше проблемот со Урсула таен политички агенцијата. Тие ги следат сите бирократските навики кои би можеле да бидат опасни за оперативниот на теренот.
  
  
  "Не можете, исто така, имаат лична карта?" на весели праша човекот.
  
  
  "И реков.
  
  
  Неа, надевајќи се дека ако би можел да добие егото да се зборува доволно долго, таа може да се стави на егото во впечатлива растојание на добро поставени удар. Тогаш тој може да започне сосема нов топката игра со неговата служи.
  
  
  "Вие двајца дојдено околу воз заедно, се обиделе на ден, ѕирнав во другите луѓе прегради. Ако не работат како партнери, како го објаснувате тоа?"
  
  
  "Се прилагоди," ми рече,"да не може да мислам на ништо за себе?"
  
  
  "Не, својата мрзливи." Тој се повлече уште еден дел од папочната околу неговиот џеб. "Јас ќе се направи е тешко за вас да се движат наоколу." Тој вешто се завиткани јажето околу моите глуждови, внимателен да не се земе моето его со изненадување. Јас не се имате шанса за добар шут.
  
  
  Во ходникот, човекот се покажа исто претпазливост, што без сомнение е роден на искуство. Она што тој е, тој знаеше дека правилата на игра.
  
  
  Г-Jolly е акцент беше германски, исто како и Ева Шмит е. Или Урсула е, за тоа прашање. Ова не беше клучот за да ја отклучи егото на припадност кон некоја организација. Во шпионажа бизнис, страните се доста често се менува, професионалци од сите националности беа достапни за да ја најмите било која клиентот, и она што се чинеше очигледно, понекогаш се испостави дека е лажна.
  
  
  На пример, Шен Це е асистент е како Кинески, како Френк Синатра.
  
  
  Колку што таа знаеше, Г-Jolly би можеле да работат за секој, од Topcon на Источна германија Интелигенција. Тој, исто така може да се пријател на Ханс Рихтер, човекот Урсула требаше да ги уапси.
  
  
  Тој може само да бидете сигурни дека тој не се работи за СЕКИРА за совршено јасни причини или во Пекинг. Ако его бил вработен од страна на Кинеските Комунисти, Шен Tzu сепак ќе биде таму, и најверојатно ќе веќе се мртви.
  
  
  Тој падна моите нозе, а потоа му ги даде малку непредвидлива да ги тестира силата на неговата работа. Задоволни, тој се исправи нагоре. "Сега дека тие се удобно, ние може да се разговара. Да ми кажете сè за себе."
  
  
  "Од почетокот? Па, роден во сад на Америка..."
  
  
  "Ќе шега премногу," тој ме предупреди.
  
  
  Тој одеше во текот на креветот и гледаше во голо Урсула, кој беше сега се врзани рацете и нозете, што е, исто така, јаже, како мене. Тој glanced нагоре за да бидете сигурни дека јас гледав неговата секој потег, тогаш намерно flicked неговите нокти едно по едно време низ несвесното девојка брадавиците.
  
  
  "Јас нема да се обиде да победи надвор одговори околу вас. Дека ќе биде премногу тешко. Ако не ми кажете кои сте, јас ќе работат на девојката."
  
  
  Јас не можеше да го разбере она што јас излегов на одбивка информации. "Јас се добие наредби од една организација наречена СЕКИРА. Моето име е Ник Картер."
  
  
  "Вашето име и името на вашата организација се запознаени со мене. Но, јас не разбирам зошто вие и девојка се работи заедно."
  
  
  "Можеби не верувам дека ова, но ние сме само стари пријатели на истиот воз."
  
  
  "Една девојка песни надолу поранешниот Нацистите. Се што исто така лов поранешен Нацистички?"
  
  
  "Не, навистина. Но, ако јас се кандидира во една од нив, јас дефинитивно нема да ја бакне, его на двете стапчиња."
  
  
  "Јас не би помислил на неа, Г-дин Картер. Или начинот на кој, морам да одам." Тој glanced на неговиот види и одеше брзо до вратата. "Уживајте во остатокот од патувањето."
  
  
  Тој го гледал вратата се затвори и слушнале за заклучување кликнете. Потоа комората беше тивко. Јас погледна наоколу. Немаше ни багаж, ни облека покажува дека станот е окупирана од страна на патникот. Можеби Г-Jolly имаше заклучување ги собереш и избра празен спиење место да се задржи нас заробеништво.
  
  
  Бев изненаден што тој ги замолил своите прашања и ни остави unscathed. Но, јас не ќе се жалат. Мојот проблем беше добивање ни од тука.
  
  
  "Урсула," реков јас. "Разбуди се, Урсула."
  
  
  На девојката не се движат. Нејзината пролази кон кревет, се движи полека и чудно. Тогаш ова, тој клекна надолу и зборуваше за Урсула повторно. Нејзиниот трепките fluttered малку.
  
  
  Тоа беше убава слика, свежи и ги поканува. Тој се потпре надолу и допрев нејзината брадавица со својот јазик. Тоа беше еден од најдобрите начини да се разбуди нејзината нагоре.
  
  
  Урсула се насмевна инстинктивно. Потоа таа се меша на cot. Нејзините очи полета се отвори. "Ник!"
  
  
  "Изненадување," реков јас.
  
  
  Нејзината брадавица беше трогнат повторно. Тој го мразеше запирање.
  
  
  "Сега не е време за тоа," таа chided мене. "Како не ти се добие тука?"
  
  
  "Ми беше донесе со крупен човек. Смешно човек со камера околу вратот. Што мислите?"
  
  
  "Гледав оддел во Voiture 5 а ќе отиде за вашиот бизнис, без оглед на тоа беше за нас. Човекот отиде. Како и обично, носејќи го својот проклето токи-токи. Тој беше во таква брза дека бев сигурен дека тој се случува да се исполнат некој и одлучи да се надоврзе на она што тој смета дека е толку важно. Тој мора да се забележи мене. Тој ме одведе преку заеднички автомобил, каде што оваа смешна човек со камера беше седејќи. Тие мора да разменуваат сигнали на некој начин. Двата околу нив се заробени мене на платформа. Таа беше принудена да дојдат тука. Потоа ми беше хит во уво."
  
  
  "Гледам убава goose јајце има, но си уште се во добра форма."
  
  
  Урсула blushed малку. "Што сте ме стави во неповолна ситуација."
  
  
  "Би сакал таа може да се најде начин да се направи пари од тоа."
  
  
  "Обидете се да се фокусирате на вашиот бизнис. Што треба да правиме следно?"
  
  
  "Јас ќе дознаам нешто," тој увери.
  
  
  Тој беше веќе размислува за денот настани. Нешто не се падне во место, и тоа ме караше дека јас не можев да го дознаам.
  
  
  Се обидов да се организира моите заклучоци во логичен редослед. Човекот со радиото беше Рихтер, Урсула е Нацистичка бегалецот. Тој имаше деформирани зглоб, како Рихтер, и дејствува како човек користи за да се работи. По добивање да се знае Урсула, тоа беше само физичко за estestvenno дека тој ќе се обидете да дознаете кој таа беше. Ме виде со една германска девојка.
  
  
  Рихтер го погоди мене додека бев борење со моето его партнер, Г-Jolly. Тој беше човек кој кажа Г-Jolly кои мојот идентитет беше. Но, зошто би претпазлив човек како Рихтер ја напушти corkscrew проблем да го својот другар? Во тој случај, зошто беше Рихтер да се патува со еден другар кој ми се чинеше да биде искусен агент? Можеби Господин Рихтер беше, исто така, во шпион mail бизнис.
  
  
  "Дојде тука, Урсула, и направи простор за мене. "Јас ќе одам да одат во кревет со тебе", ми рече.
  
  
  "Ник!" таа scolded. "Не сега."
  
  
  "Ви згрешиле, бебето. Јас ќе одам да легнете на креветот и да се обиде да го симнете во вашите раце."
  
  
  Игравме на оваа игра назад кон назад, и ангажирани неа во тесна јазли на јажиња кои се врзани неа. Задачата беше толку тешко што сум проклет Г-Jolly половина дузина пати.
  
  
  "Ник, зошто тие се мојата облека исклучи?"
  
  
  "Не само затоа што на приказот, иако тоа е убава. Г-Jolly Хотел барате низ вашата облека."
  
  
  "Ништо не се случи додека бев исфрлен?"
  
  
  "Ништо не како што тоа што не пропуштајте," јас chuckled.
  
  
  Како што untied куп, моите раце повремено бранеа Урсула е гола грбот и задникот. "Оваа работа има некои дополнителни придобивки," нејзиниот сопруг рече.
  
  
  "Тие не се најде ништо, кога тие сакаа од мене, Ник?"
  
  
  "Вашата лична карта. Рихтер знае кој си."
  
  
  Во тој момент, Г-Jolly камерата фатени очите од неа.
  
  
  
  
  Јас заминав во моето его во комората.
  
  
  "Што се случило?" Урсула праша.
  
  
  "Тој ја напуштил својата камера зад себе."
  
  
  "Што значи, тој може да се врати за тоа?"
  
  
  "Не во овој живот," реков јас. "Човек кој е толку внимателни, не заборавајте нешто како камерата."
  
  
  Не, освен ако тој се случува да го заборават тоа.
  
  
  Неа, излезе од креветот и падна на подот. Нејзиниот навива за дигитални фото апарати, бидејќи тоа беше најбрз начин да стигнете таму.
  
  
  "Урсула, да се извлече од кревет, застанете со грбот до прозорецот и да се подигне вашето его." Јас реков.
  
  
  Nah беше доволно паметни. Од тонот на мојот глас, таа знаеше дека не треба t отпад во секое време. Неа, слушнале нејзините голи нозе хит на подот.
  
  
  Тој беше легнат на желудникот, гледајќи во камерата одблизу. Ако таа беше во право, таа ризикува добивање шут отворено во лицето, но тоа не може да се ублажи.
  
  
  "Јас не гледам никаква времето уред и јас не слушам секој темпирана, но мислам дека има експлозивна уред внатре."
  
  
  "Дали ова лице ја напушти его на целта?" Урсула рече. Сега таа е во прозорецот.
  
  
  "По се знае кој и да сте, зошто треба да Ханс Рихтер нека живеете? Овој оддел треба да биде нашиот гроб, бебе."
  
  
  Јас би можело да се слушне Урсула е тежок за дишење. Таа clutched на прозорецот, tugging на нејзиното его.
  
  
  "Г-дин Vesely погледна во неговиот види пред да замине нас. Нејзините би требало да се претпостави дека тој се активира тајмерот со притискање на рачката на дигиталните камери. Можам да го исклучите моето его ако јас се земе камерата, но јас ќе се преземат ризик."
  
  
  Тој се сврте грбот на дигитална камера и зграпчи го со двете раце. Нејзините потење. Јас не кажам Урсула, но јас мислев дека ако експлозиви отиде кога се преселив на нејзината камера, барем моето тело ќе ги заштити дел од експлозија, а можеби го спаси нејзиниот живот.
  
  
  "Да се извлечеш од прозорецот," нејзиниот татко рече.
  
  
  Таа идентификувани моето име во мека глас, а потоа се пресели, и тој застана.
  
  
  Не експлозија.
  
  
  Со неа, скокна на воз прозорец. Тој не сакаат да ризикуваат да се тркала низ подот. Тој се сврте грб кон прозорецот, се потпре против тоа, и нишаше камерата наоколу со неговиот врзани раце.
  
  
  Како возот се пресели напред, тој погледна на Урсула, и ние се насмевна на едни со други, што се чинеше како олеснување за нас.
  
  
  Тогаш се слушна експлозија, заедно песни. Тоа беше како некоја рака граната експлодира на другата страна од ридот.
  
  
  "Драго ми е што те видов оваа камера и да се разберат она што е," рече Урсула.
  
  
  "Да, неколку минути и ние ќе мора експлодира."
  
  
  "Јас сум толку жал, Ник. Јас сум стави својот живот во опасност. Рихтер ќе се обиде да го убие нас двајцата."
  
  
  Урсула може да се гледаат само врв на ледениот брег. Ханс Рихтер и его Поручник Господин Jolly беа малцинство на убијците на овој воз.
  
  
  
  
  Глава Седум
  
  
  
  Од време на Ориент Експрес запрен во Венеција, имав успеа да се ослободи Урсула рацете. Таа се ослободи од јажиња околу нејзините глуждови и го стави на неколку основни елементи на облека пред да untying мене.
  
  
  "Не се грижи, "sl задеваат."Од сега, јас знам сè за тебе."
  
  
  "Не, Ник. Можете само да знаете што ми изгледа. Човек никогаш не знае сè за една жена."
  
  
  Ние излезе целиот оддел, и mingled со толпата добивање на исклучување на целиот воз. Урсула scurried надвор за да добиете некои сендвичи, и нејзината го зема позиција што ми дозволи да ги пратите на лицата кои се значеше нешто за две од нас.
  
  
  Ханс Рихтер и неговиот партнер его не гледам неа, и Шен Tzu, претставници на Кинеските Комунисти, не гледам неа. Ева Шмит фатени увид на неа. Како Урсула, таа беше подигање на сендвичи.
  
  
  "Ева," јас извика како таа mimmed минатото мене и се упати назад кон возот, торба со храна во нејзината рака.
  
  
  Таа престана да одење. "Ќе ми даде до вечерва, се сеќаваш?"
  
  
  "Само проверка на гласањето, и тоа е тоа."
  
  
  "Јас ќе контактирајте Horst и предадете вашата порака на интерес во мониторот. Но јас нема да го направи тој контакт се додека сигурен сум дека времето е десно. Со други зборови, јас не одам за да се открие мојот идентитет на вас или на некој друг кој може да се гледа мене."
  
  
  Потоа таа замина со толпата, и тој се сврте своето внимание кон Урсула, кој штотуку излезе зад мене и со нашите сендвичи.
  
  
  "Јас мисла, која се обидува да најде друг партнер", рече таа, " додека слушнав фрагмент од вашиот разговор. Кој е Horst?"
  
  
  "Само лицето сакам неа да се исполнат. Се сеќавам Рихтер, бебе."
  
  
  Наскоро на Ориент Експрес беше напуштање на станицата во насока на тоа дојде. Да се упатат исток повторно, воз мораше да се врати на копното преку causeway. Тоа беше темно како Изразат брзо одредување на два километри од патот, и го виде зад нас блескави дисплеј на жолти светла по крајбрежје: прикази на Венеција зголемувањето преку морето blackness.
  
  
  
  По еден брз оброк, Урсула рече таа сакаше да го погоди Рихтер е Gansu Провинција повторно. "Ајде да се обидеме его купе. Ако тој е таму, јас ќе апсење него. Ако не, ние ќе барате егото на работите и да дознаете што тој е до."
  
  
  Рихтер не беше таму, и не бев изненаден.
  
  
  "Од сега, тој знае дека тие не го убијат. Таму треба да се експлозија тоа не се случи."
  
  
  "Ник, мислите дека ќе го изгуби своето его?"
  
  
  "Тој не се симне цел ден во Милано," реков јас.
  
  
  Заклучување беше принуден, и влеговме во Месар е во купето.
  
  
  Тоа беше уклучен со Verkhny brylev. Таму беа две парчиња багаж, и двајцата беа на подот, а не на полиците. Еден куфер зеде, и Урсула достигна за други. По беревме брави на suitcases, ние внимателно ги отвори.
  
  
  Немаше ништо значајно во торба тој барав, но не беше handkerchief дека дефинитивно не припаѓаат на математика големи кој имал радио. Имаше слабо месинг мирис што јас мислев дека е сериозно се познати. Тој затворен својата торба и им помогна на Урсула се погледне преку другиот. Еден миг подоцна, таа ја држеше до парче хартија.
  
  
  "Гледам во ова", рече таа. "Тој планира да оди во Белград." Тоа беше его билет за воз.
  
  
  На неа, тој chuckled. "Тоа не ви треба многу време."
  
  
  Гледав во аголот на фиока под некои кошули и пронајдени неколку пакети на Европските цигари. Тие се чинеше како специјална смеса. "Скапо вкус,"таа забележани, покажува Урсула еден од пакетите.
  
  
  Таа зеде цигари од мене и погледна во пакет. "Ханс Рихтер пушеле посебен Белгискиот бренд на цигари. Ова е моето место."
  
  
  "Ќе мора да се обиде да го зграби его во Белград кога тоа доаѓа од сите делови на светот."
  
  
  "На Југословенските власти вети дека ќе помогне да се донесат Рихтер да се правда. Јас ќе побара од неа да се исполнат ни на железничката станица со неколку plainclothes полицајци."
  
  
  "Не би ти наместо да се направи апсење на мира?" Јас прашав.
  
  
  "Тој мора да биде фатен жив", рече таа. "Ако јас ја фатат со кои Нацистичка свиња, јас се плашам јас ќе удар на ему е мозоци надвор."
  
  
  Тие се стави сè надолу како што беше, и отиде да комората. Урсула отиде да даде свој простор да се чека надвор татнеж на возот за неа.
  
  
  Ние останавме во Трст веднаш по Венеција. Ние требаше да биде во Poggioreale del Corsa на Југословенската граница на девет-триесет. Решив дека ако Ева Шмит hadn ' t контактиран од мене до тогаш, јас би го започна во потрага за неа.
  
  
  Се вратив во мојата преграда, надевајќи се дека Ева ќе ме контактирате таму. Дадов еј его бројот кога таа вети дека ќе му кажете Horst Blucher што јас сакав да конкурираат за сателитско следење.
  
  
  Компанијата е на чекање за мене, но тоа не беше Ева Шмит или нејзиното момче. Иван Lubyanka, на Chekist, се потпре назад во мојот кревет, главата propped на неговата лева рака. Тој беше држи Webley револвер во десната рака .455 Mark IV со silencer.
  
  
  "Дојде", рече тој.
  
  
  Јас ги затвори вратата зад мене, размислување и треба да се повнимателни.
  
  
  Lubyanka седна на cot. "Па ти си Ник Картер. Не ви изгледа толку кул."
  
  
  "Кој ти реков ми беше кул? Нејзината пичка."
  
  
  "Ако јас би познат сте биле на воз со мене, Картер, јас би застанале со претходно да те видам."
  
  
  На неа, тој chuckled. "Ако сте биле изработка на одделот, ќе го признае мене кога ме виде во јадење автомобил. Таа знае што."
  
  
  Тој ме погледна лутина. "Знаете, се разбира, дека јас мора да те убие."
  
  
  Рамениците hunched. "Зошто да се мачи?" Јас прашав. "Најверојатно ќе ме убие секој случај."
  
  
  "Јас не доаѓаат тука за да се обложи", рече тој flatly, со тежок акцент. "Јас дојдов тука како единствена купувачот, и јас сакам да се задржи на тој начин."
  
  
  "Она што за на Кинески?"
  
  
  "Јас ќе се справи со еден конкурент во исто време", рече тој тивко.
  
  
  "Ако вие го направите тоа, ќе имаат тела целиот воз. Треба да се размислува за тоа." Stahl не се обиде да грабне од Хуго, затоа што тој знаеше Варварите не ми даде време.
  
  
  "Јас сум бил размислување за тоа", рече тој. Тој стана од кревет. Тој беше неколку инчи пократок отколку што беше, и можев да видам дека Ем не им се допаѓа многу. "Јас и ти ќе одат до крајот на овој воз, Картер. Ние ќе се оди многу внимателно. Јас ќе се задржи овој пиштол во мојот џеб на пат, но тоа ќе биде во насока на вашиот ' рбет. Како што знаете, снимен во ' рбетот е многу болна. Па се надевам дека ќе не направи ништо лошо."
  
  
  "И она што се случува на крајот од нашите добри одиме заедно?"
  
  
  "Не грижете се, тоа ќе биде многу брзо."
  
  
  "Како дарежлив од вас."
  
  
  "Ве молам. Си доаѓа со мене сега." Тој се вејат на голем пиштол во мене, и тоа отиде.
  
  
  Сфатив дека ако оваа работа отиде, ќе има дупка во моите гради доволно голема за човек да се држиме тупаница во.
  
  
  Тој се сврте и ја отвори вратата, надевајќи се дека некој бил во ходникот. Но таму немаше никој таму. Нејзините, јас отиде во ходникот, и Varvara следи ме. Пиштолот бил се уште се одржа пред него, но, додека тој беше во потрага на тоа, тој shoved его во џеб од неговата doublet. Јас може да се види колку малку тоа беше држејќи се надвор од рамките на ткаенина, и беше наменета за мојот половината.
  
  
  Тој затворена преграда вратата и motioned за мене да се оди. Потоа се сврте и одеше полека надолу по ходникот. Возот rumbled и потресен под нас, но не доволно за да се вознемирија Lubyanka е рамнотежа. Тој се чува околу три paces помеѓу нас, па јас не можев да стигнете до него лесно.
  
  
  Дојдовме до крајот на Voiture 7 и извади врз платформи меѓу Voiture 7 и Voiture 5, каде што Ева Шмит е оддел се наоѓа. Ние мораше да се оди преку две групи на вратите. Како што пренесува во вториот автомобил, Lubyanka видов неа се преземе чекор веднаш зад мене.
  
  
  Со нагло движење, тој ја тресна вратата назад кон Lubyanka Улица. Вратата хит Его Yi, губење на неговата рамнотежа, и тој падна на подот на платформа. Но тој hadn ' t изгуби својот револвер. Тој отпуштен од работа како што тој падна. Првиот gawk очи искршено стакло на ден помина преку затвори и речиси го погоди моето рамо, закопување себе во дрво ламперија зад мене. Вториот истрел заѕвони, но тој дури и не дојде блиску до мене.
  
  
  Како Varvara побрзаа да платформа, Wilhelmina фрлил до неа. Мојот шут хит на метал кат од платформа до свит руски, ricocheting околу него, без удирање него.
  
  
  Варварите отвори оган повторно, онесвестува вратата jamb кои се користеле за покривање. Потоа, како тој ducked надвор од вратата, тој побрза назад низ вратата на други превоз. Его видов неа во последната минута и успеа да исцедат уште две снимки на Luger. Еден од Lubyanka е gawking очите му удри во рамото, и јас видов му падне на подот во друг автомобил.
  
  
  Таму беше долго, празни моментот кога тркала затресоа гласно под нас. Тогаш тој го виде нејзиниот крена рака со револвер. Lubyanka брзо пукал во мене, но диво се пропушти. Потоа тој го видел целта е его thrashing околу наоѓаат на дното на прозорецот. Нејзините, отпуштен, но пропушти. Тогаш тој ја напуштил и се стрча надолу по ходникот, што доведе до другиот крај на автомобилот. Тој веројатно одлучи да бегаме и да лижат неговите рани.
  
  
  Тој внимателно да се пресели во неговиот страна на платформа и брзо премина бездна и го зема позиција веднаш до другата врата. Немаше повеќе снимки отпуштен од работа. Гледав внатре, но Lubyanka беше никаде да се најде. Можеби тој го поставите стапица за мене не.
  
  
  Тој го отвори врата попуштат, да се добие подобар изглед во неа. Ништо. Тоа изгледа како Варвари се навистина нема. Тој одеше полека во автомобил, држејќи го Luger пред него. Егото не е таму. Тогаш јас се сврте на аголот и видов его, можеби две-третини од патот надолу салата. Тој се сврте, неговото лице темно со гнев и фрустрација, и да отпушти две неточни снимки на reloaded револвер. Јас crouched надолу брзо, и куршуми whizzed над мојата глава.
  
  
  Тој се заколна дека под неговиот здив. Моментот Varvara се стрча надолу по ходникот, таа беше повторно застрелан од него. Но на движење на возот уништени мојата цел, и јас речиси пропушти тоа. Потоа руската исчезна зад аголот, оставајќи преку воз.
  
  
  Очигледно, никој не слушнале на послаб gunshots. Во текот на оддел, никој не излезе. Кога стигна двата краја на автомобилот и местото каде KGB човек исчезнаа од очите, виде дека возот беше внесување Poggioreale del Corsa.
  
  
  Варварите не би се симне во оваа брзо се запре, рече тој. Тој не би сакал властите да знаете за егото повреда. Тој не можеше да објасни што се случило. Покрај тоа, Ему сè уште се потребни мониторот дека тој се обидел да се купи од Topcon агенти на возот.
  
  
  Неколку униформирани луѓе се движат надолу салата кон мене. Една од нив беше воз диригент, на други царински службеник. Ние бевме во близина на границата, ние се провери.
  
  
  Таа беше претставен со лажна лична карта предвидено од страна на TOPOR специјални сили. Царинскиот службеник климна, и тој и диригентот се пресели во.
  
  
  Возот зедов брзина, се движи полека кон Југ, Ossetia. Следниот стоп ќе биде околу полноќ во Povka.
  
  
  Мислев дека мојата следна задача ќе биде да ја посетите Ева Шмит. Жената мораше да биде оној кој им кажал на Lubyanka дека јас сум се обидува да добие на сателит за следење.
  
  
  Ева е во купето, се обиде, но тоа не беше таму. Тој собрал заклучување и повторно влезе со Luger во неговата рака. Немаше никој таму. Тој одлучи дека од нејзиниот оддел беше само една кои би можеле да бидат идентификувани од страна на неговиот број, драги мои противници ќе се одржи конференции некаде на друго место.
  
  
  Тој доби од лежиштето и се вратив назад на денот автомобили, цело време во потрага за Lubyanka.
  
  
  И Шмит-а, исто така, сакаше Шен, бидејќи имав причина да мислат дека тој се уште беше во авионот, лов за мојата кожа.
  
  
  Моето барање беше залудни. Сме биле сами, немаше никој околу нив. Тој е загрижен дека можеби тие имаа сите некако избегале на границата.
  
  
  Потоа возот застана да Pivka станица. Pivka е провинциски град кој се наоѓа во пресекот на неколку Југословенски железнички линии. Станицата е примитивен , долго сива зграда со неколку светлата во текот на ноќта. Тоа беше ладно до таму во планините. Кога возот запре, школка drizzling дожд.
  
  
  Тоа беше следена од еден целиот автомобил платформи за да видите дали некој ќе излезе. Четири луѓе се појавија на платформа. Три околу нив беа патници кои решиле да го зграби еден сендвич продавница и кафе во близина на крајот на станицата зграда. Четврто, кого таа конечно признаени од неговата запознаени држење, беше Иван Lubianke.
  
  
  Без еднаш гледа преку неговото рамо, Lubyanka побрза преку станица зграда и во темна улица надвор. Ова се двоумела за момент. Ова може да биде трик за да се одвлече вниманието ми го привлече вниманието додека Шмит и Blucher беа на излегување од другиот автомобил. Но, морав да ја искористам оваа шанса. Тој ја стави својата нога на земја и го следел Lubyanka. Тој може да имаат украдено монитор.
  
  
  Варварите веќе исчезна во сива зграда. Јас побрза по него, надевајќи се дека возот не би го оставите пред да можам да се вратам. На dimly осветлена, стара прием област беше речиси празна. Lubyanka не беше таму - тој мора да е надвор од сега, кружење на зградата.
  
  
  Истрчав надвор од вратата на улица и погледна наоколу во темно тротоарот надвор. Еден слаб дожд натопени моето лице - тоа беше ладно, мизерни ноќ. Немаше автомобили во очите, не пешаците, само сиви камени огради, сиви згради и дожд. Lubyanka целосно исчезна.
  
  
  Морав да се одлучи дали да го следат Lubyanka и заборавајте за воз, Шмит и Blucher, или да оди назад на одборот ако тие беа уште во училиште со украдени уред.
  
  
  Тоа беше принуден одлука, бидејќи јас не имаат време - овој воз требаше да го оставам во десет или петнаесет минути. Ако јас се направи погрешна одлука, јас ќе се врати местото каде што започна мојата потрага за следење, и јас дури и може да го изгуби моето его засекогаш.
  
  
  Во моментот на болест, нејзиниот избор е направен. Тој се сврте и побрза назад низ dimly осветлена станица на платформа. Светлата на Ориент Експрес се протега по должината на песни пред мене. Возот изгледаше како оаза на цивилизацијата во оваа црна пустината. Тој погледна кон ресторан и видов неколку луѓе седи внатре, пиење топла кафе или чај во груба дрвени маси. Еден Југословенски дете кој требаше да биде во кревет во овој час се движи кон табела со испаруваат куп на чај. Нс беше облечена во бела престилка и патент кожа балет влечки. По проверка на лица на клиенти и изработка на сигурни дека никој околу нив беше запознаен со мене, отидов на мажите соба. За нејзиното ослободување, тој се прашував каде Lubyanka отишле и ако тој се случува да се направи договор со мониторот.
  
  
  Како нејзиниот сопруг се сврте да ја напуштат, таа забележав еден човек стои на вратата - мојот стар пријател Шен Tzu. Тој беше насмеан малку, и тој е одржување револвер во десната рака. Тоа беше Смит & Wesson .44 Магнум со голем silencer.
  
  
  "Ова е последен пат ние ќе се сретнеме, Г-дин Картер," Шен рече. "Нашата руската е погодно лево со воз, сепак, и кога ќе се ослободи од вас, јас не се имате било какви други конкуренти."
  
  
  Нејзината потрага пиштол, и его е раката со пиштол. "Blucher себе има уште да се работи." Тој забележал дека само светиот светлина во собата дојде од слабо сијалица висат од таванот, не далеку од каде што се чуваат. Но, јас не можев да гледам, па јас не можев да потемни место без преземање на две или три куршуми. И таму беше апсолутно нема покритие во собата.
  
  
  "Жената ќе биде мојот пат до уредот," Шен рече coldly. "Но тоа ќе биде мојот проблем, не е твое." Тој воскресна пиштол малку; и беше наменета за мојот виткање долар. Исто како што беше за да се повлече чкрапалото, човекот дојде преку вратата зад него. Тој беше Југословенска вработен на станицата.
  
  
  "Што е тоа?" "Што е тоа?", се прашува тој, гледајќи Шен долго пиштол.
  
  
  Тој беше стои на три нозе се далеку од Шен. Шен се сврте кон него, се фрлил од неговата лева лактот, и удира неговото его низ лицето. Таму беше досадна криза и послаб плаче, и човек падна во бессознание на подот.
  
  
  Но таа не мора да почека за службеник да падне на подот. Пред Шен може да се сврти кон завршите со мене надвор, ја грабна string на мала сијалица пред мене и yanked остро како нејзиниот сврте кон лево.
  
  
  Собата беше речиси целосно темно, со едно слабо светиот светлина што доаѓа од станицата платформа преку отворената врата. Шен отпуштен пукал во мојата насока, но пропуштени
  
  
  
  Пиштол thudded во соба, и gawk тресна во цемент ѕид зад мене. Кога се свртел назад кон Шен, тој беше цел. На stiletto фрлаа нејзиниот низ затемнет соба, фаќање Шен во надлактицата зад рака држи револвер. Рака отвори convulsively, и пиштол полета низ собата.
  
  
  Шен пуштам гласно плаче како што тој се загледа во нож вградени во Его е надлактицата, која беше отсечена тетивите, артериите, и мускулите. Тој се сврте, се уште држи нож во раката, да се најде на пиштол. Тогаш тој направивме голем чекор напред, но тоа беше блокиран од страна его. Тој се заколна дека во Кинески.
  
  
  "Нема повеќе пушки, Shan," реков со низок режењето. "Ајде да видиме што може да се направи без него."
  
  
  Шен се двоумела за момент, а потоа влечат stiletto од неговата надлактицата со grunt на болка. Крв spurted врз подот. Тој вешто грабна рачката на нож со неговата лева рака и да се пресели кон мене.
  
  
  Јас можев да се обиде да добие пиштол на подот, но јас знаев дека никогаш не си се дојде до тоа пред Шен не. Како за Wilhelmina, тоа е мојот Luger во избирачкото дека би било апсурдно, како пушка.
  
  
  Шен сега заокружено мене засекогаш. Морав да се чекор назад од его пиштол на подот. Тој не можеше да го направи тоа или, но тој беше целосно задоволни со својот нов предност. Тој ме очекува да се намали за да се shreds со шило.
  
  
  Шен брзо да влезе, feinting со неговиот нож. Тој беше добар во тоа. Јас се избегнува брз, остар удар, но вториот напад сече низ ракавот на мојот doublet и grazed мојата рака. Насмевката се врати за неговата широка лице. Тој беше сигурен. Тој го зеде уште еден удар со нож и намалување на моите гради.
  
  
  Нашите очи се навикнување на dimness сега, и можев да го видам крв капе континуирано од Шен е во право надлактицата како тој плански гонети од мене во помал круг. Тој би виделе крв на маицата, исто така, и тоа беше јасно его лицето што ем се допадна она што го виде. Тој одлучи дека тој ќе заврши ме повлече во само неколку секунди.
  
  
  Потоа Шен зеде голем чекор. Тој дојде да ме убие, да ја нарушат удар во мојот живот. Тој направивме голем чекор, се сврти на страна, и удира неговото его е зглоб со десната рака. Таа беше тешко погоден од своето его, и неговата рака сплит се отвори од влијание. Хуго падна на подот со несреќа.
  
  
  Пред Шен може да се опорави, неа, се сврте да лижат него и намалување на Егото на главата и вратот со задната страна на раката. Тој grunted и падна на сите четири. Јас зачекори над него да се фрли уште еден удар, но тој е подготвен за мене. Тој започна мене со десната нога и тропнал ме симне моите нозе, удирајќи ме на бедрото.
  
  
  Ние двајцата се искачи на нашите нозе во исто време, но имав предност над него, бидејќи јас не бев повреден дека лошо. Тоа беше фрлен во него со тупаница, но тој го виде тоа само во времето. Иако тој имаше болки во раката, тој ме грабна и фрли ме во текот на неговото рамо во широк лак. Јас го видов тоа, таванот и подот, како стигнав за тоа на патот надолу. Неа, слета на еден од секое племе, сеуште се држи до тоа. Со интензитет тој го создал, таа беше превртува на неа назад од страна на его, превртува наопаку и во воздухот, и слета тешко на грбот на конкретни подот. Тоа се погоди со силен thud, и тој може да се слушне воздухот брзаат надвор преку егото на неговите бели дробови.
  
  
  Нејзиниот татко измешано да ги неговите нозе како Шен се зголеми слабо до колена, надвор од здив. Тогаш нејзиниот его започна нагло во целта и тој падна на негова страна. Тој се обидел да се врати на колена, но неговото его е на чекање. Како што тој се бореше за неговите нозе, тој се внимателни цел, удри во задниот дел од раката надолу тешко на мостот на неговото его е носот, и ја погоди целта со силен попуштат. Шен grunted и падна назад кон подот. Тогаш тој twitched два пати и умрел.
  
  
  Гледав надвор од вратата и виде дека проводници се подготвува да започне на Ориент Експрес повторно. По Хуго и Wilhelmina зедов неа се, тој buttoned до нејзиниот јакна за да се скрие крвта на нејзината кошула и се стрча да воз на врнежлив ноќ.
  
  
  
  
  Осмата глава.
  
  
  
  Кратко време по возот замина за Pivka, таа се најде Урсула на грбот платформа, сам, проверка на муниција во неа Джудже Webley. Таа беше мило да ме види.
  
  
  "Јас те видов излегува и дека може да имаат проблем во станица", рече таа.
  
  
  Нејзиниот костум и кошулата била променета, па нема докази за мојата работи-in-со Шен. "Имаше неколку настани за мене," ми призна. "Се ќе се подготвува за Белград?"
  
  
  Таа се насмевна цврсто. "yeah. Мислам дека тоа ми пречи малку."
  
  
  "Добро, речиси еден час. Јас ви препорачуваме да одат да добијат некои спијат. Ние нема да пристигнат во Белград до девет наутро."
  
  
  "Јас ќе добиете некои остатокот", рече таа. "Јас ветувам."
  
  
  Добро. Јас треба да се направи нешто. Се гледаме утре рано наутро." Се ви оди назад до вашиот оддел?"
  
  
  "Мислам дека ќе се добие неа некои воздух прво," рече таа. Таа се потпре долу и го допре нејзините усни да ми.
  
  
  Јас сум загрижен за вас, Ник."
  
  
  Тој се насмевна во неа. "Се гледаме."
  
  
  Јас заминав Урсула за неа на платформа и одеше назад преку Voiture 7, сега последните автомобил, за да број 5, каде што се надева да се најде, Ева Шмит.
  
  
  Јас го достигна до крај на Voiture 7 и начини кога видов човек одење кон мене низ ходникот на следниот sleeper. Тоа беше Ханс Рихтер. Тој веќе не носи радио, и неговото лице изгледаше многу деловни. Тој ducked назад во видите и истрча пред него, назад кон неговиот оддел. Тој се отклучи вратата и зачекори во внатрешноста како Рихтер се сврте на аголот на коридорот.
  
  
  Јас чекав до слушнав его помине пред топење во ходникот зад него. Тој одеше во текот на Урсула, која беше се уште на грбот платформа. Отпрвин мислев дека тоа е веројатно само случајност, но потоа видов него стоп на крајот на ходникот, се повлече голем stiletto од неговиот џеб, и отворете го ножот. Нема сомнеж околу тоа: тој знаеше Урсула беше таму. Очигледно, тој претпоставил дека таа е по него и требаше да ја убие неа.
  
  
  Рихтер исчезна зад аголот на коридорот. Тој се пресели брзо после тоа, знаејќи дека тоа само ќе ги преземе ему момент да го убие Урсула ако таа не го гледаат тоа ќе се случи, и дека татнеж возови ќе се удави од кој било звук тоа го направи.
  
  
  Тоа само ми требаше време да се сврти на агол на коридор и да стигнат до главниот платформа. Кога неговото его скенирани, тој виде дека нашите мажи веќе го грабнала Урсула од зад себе и да се одржи нож за нејзиното грло. Друг его рака беше притиснат да ја устата, и таа може да се замисли неа многу широк, уплашени очи.
  
  
  Рихтер беше зборува на неговото заробеништво во горделив, тешко глас кога тој ја отвори вратата пукнатина зад него.
  
  
  "Да, за неа, знам дека смртта е непријатна. Но, тоа е она што Бон владата има во предвид за мене, нели?"
  
  
  Тоа не беше лесна ситуација. Тој не можеше не само да го убие Ханс Рихтер, бидејќи Урсула и Бон имаше лево его жив. Тоа беше важно за нив дека тој издржи срамот на јавно судење.
  
  
  Тој ги затвори вратата зад неа, влечат Wilhelmina надвор, и дојдоа зад Рихтер како што беше за да се кандидира на stiletto низ Урсула е грло. Тогаш тој го прегрна него, малку по малку, за да на основа на Рихтер е черепот, така што тој може да се чувствуваат его таму.
  
  
  Рихтер сврте главата брзо, уште држи нож за да Урсула вратот. Кога ме виде зад него, погледнете на чиста омраза се појави на неговата напорна, мускулна лице.
  
  
  "Што?" "Што е тоа?" тој извика.
  
  
  "Ќе е подобро да се откажат од нож", рече тој, притискање на luger цврсто против его е черепот.
  
  
  "Што ако јас не?"
  
  
  "Тогаш ќе пука во главата," реков grimly, надевајќи се дека тој hadn ' t јавив блеф.
  
  
  "Не пред да можам да ја отворите оваа дама е грло како зрели домати. Не, јас имам предност тука, мојот другиот. Ако не веднаш да се стави пиштол подалеку и да ја напушти оваа платформа, неа, јас ќе го убие нејзиниот веднаш.
  
  
  "Ќе се разбереме погрешно, зошто таа е тука," тој продолжува непречено. "Таа е само се обидува да преплашува жена. Јас не се случува да го убие неа. И јас не одам да го убие нејзиниот сега, ако оставите на оваа платформа. Ако не, ќе треба да се намали нејзиниот jugular вена."
  
  
  Рихтер беше умен лажго, но не убедлив еден. Знаев дека ако јас заминав на платформа, тој никогаш не би се види Урсула оживеан.
  
  
  Јас може да се види нејзините сини очи зјапаат во мене во очај. Тој проголта тешко и да се притисне на Luger дури и потешко против база на неговото его черепот.
  
  
  "Сите во право,"реков," направи го тоа."
  
  
  Рихтер ме погледна. "Што значи да ме убие неа?"
  
  
  "Всушност," реков јас. "И после тоа, вашата цел ќе исчезне во темнината. Сега можете да одлучи, Рихтер. Пад на нож или вие сте мртви."
  
  
  Нејзините, јас се надевав тоа ми звучеше убедлив. Рихтер се двоумела за момент, разгледување и оценување. Потоа тој го видел неговото его е лицето промена и да се релаксираат малку. Тој го зеде нож од околу Урсула е во грлото и ја зеде неговата друга страна далеку од ее ртс.
  
  
  Земав голем чекор подалеку од Рихтер, и тој го зеде малку чекор подалеку од Урсула. Сега таа се сврте да се соочи со него, тешко дишење.
  
  
  "Добро, тоа изгледа како конечно фатени мене", изјави тој за Урсула во саркастичен тон. "Wie schade für mich." Тоа е тажно за него - его сарказам е потешко од било кога.
  
  
  "Изгледа ние уапсен его пред да го направи", изјави тој Ursule, очите сеуште на Рихтер.
  
  
  "Ние ќе ги его на мојот оддел. Јас ќе guard нејзиното его цела ноќ, така што нема да се скрши бесплатно", рече Урсула.
  
  
  Рихтер chuckled.
  
  
  "Сите во право," реков јас. Јас не го сакаат овој човек да остане со нас до наутро, особено кога тој е загрижен за Ева Шмит и Blucher, но нема друг начин. "Move on, Рихтер." Тој се вејат на Luger на главната платформа
  
  
  
  Тој се уште имаше нож во раката, и тој се допре да го земам како тој помина mimmo мене. Тој ми даде его без проблем, но, тогаш кога тоа беше фрлен overboard од его, земајќи неговата очите од тоа за само секундата, тој ја зграпчи десен зглоб со раката и се наметнува на Luger далеку од него.
  
  
  Ние ја погоди bulkhead заедно, и Рихтер се сврте да го дофати со пиштол. Во еден момент, тој може да се ризикува пукање во него, но Урсула беше во линија на огнот зад него.
  
  
  Неа, се сврте со Рихтер, додека нејзиното его откачи во мал круг, додека егото се подели удри во задниот дел на возот. Урсула повеќе не беше зад него. Тој се бореше да го вклучите luger кон него. Јас веќе не се грижи ако јас го уби, Рихтер, или не, но наместо тоа, се обиде да наштети на своето его. Стенка и потење, тој притисне неа како пиштол на своето его и телото. Тој стиснат раката, и шут беше отпуштен околу luger. Gawk погоди bulkhead и ricocheted во ноќта.
  
  
  Урсула имаше само се повлече од нејзината Webley, но јас бев меѓу неа и Рихтер, и таа не можеше да се користат против него. Со ненадејна, жестока, очајни push, Рихтер фрли ме далеку од него. Нејзината падна моментално на Урсула, тропа Webley надвор од нејзините раце. Потоа Рихтер одеше низ вратата. Тој исчезна зад неа како друга Luger шут пукаше во неа. Gawking очи, го искршил стакло и се погоди како што тој се заокружува на агол во ходникот. Куршум на неговото его притискање на ѕидот. Но, тој беше се уште на нозе. Потоа, тоа исчезна низ целото поле на гледање.
  
  
  "Се прилагоди!" Неа, извика. "Се сите во право?"
  
  
  Урсула беше подигање на нејзиниот Webley. "Јас сум во ред, Ник", рече таа, но можам да ви кажам дека таа беше потресен.
  
  
  Тој ја зграпчи вратата, yanked отворена, и зачекори во спиење автомобил. Како таа се заокружува на агол на ходникот, luger во рака, го виде Рихтер за фотографирање до половина надолу, водење кон другиот крај. Тоа беше спуштена со luger, но потоа тој се премисли. Повеќето патници веќе биле во своите прегради, и шут, најверојатно, ќе се разбудам ih нагоре.
  
  
  На luger намали тоа и го гледал Рихтер исчезне до другиот крај на автомобилот. Урсула беше веднаш до мене.
  
  
  "Се извинувам," нејзиниот татко рече.
  
  
  "Не грижете се, Ник. Тој е сеуште на возот. Не сакаше да биде толку среќа следниот пат. Ние ќе се грижи за тоа. Можеби и ние треба да се погледне за его?"
  
  
  "Ајде да одиме."
  
  
  Отидовме да Рихтер е преграда, но Его не беше таму. Тогаш ние се пребаруваат остатокот од возот. Его беше никаде да се види. Очигледно, тој нашол место за да се скрие. Тоа изгледа како ние ќе мора да смета на Урсула да биде во можност да го фати его во Белград ова утро. Тој инсистираше на тоа дека Урсула да одат во нејзиниот оддел за краток одмор. Таа се потребни за тоа лошо. Неа, на чело назад да Voiture 5, надевајќи се да ги исполнуваат Шмит жена.
  
  
  Кога пристигна во Voiture 5, имав големо изненадување на чекање за мене.
  
  
  Јас штотуку достигна коридор води до Ева е во купето, кога нејзината вратата се отвори и Ханс Рихтер се појави.
  
  
  Stahl се сврте на аголот за да се види. Тој беше влечење на неговата јакна, и таму беше фластер на неговата рака. Тој glanced околу furtively, потоа отишол подалеку од мене за друг автомобил.
  
  
  Очигледно, на екс-Нацистички криеше во оддел окупирана од страна на Шмит е жените, додека ние его сакав да. Тој, исто така, доби маска за очи, што значи Ева мора да има помогна ем.
  
  
  Јас извикуваа, излегува на засолништа.
  
  
  Тој се стрча. Јас се стрча по него како тој распространети отвори вратата и излезе низ превоз.
  
  
  Тој достигна двете страни на ходникот, yanked се отвори вратата, и да се следат.
  
  
  Потоа таа се сретна повторно со весел човек.
  
  
  Тој беше на платформа помеѓу автомобили. Тој мора да бил на чекање за Рихтер. Тој слушнал ме викаше, видов Рихтер работи, и беше подготвен да ме пречека кога таа пукна низ вратата.
  
  
  Со еден пар од месинг стави на запалената сличен на оној што се користи од страна Рихтер пред, Г-Jolly ме удри. Нејзиното его фатени поглед на нејзиното лице во светлина на автомобил зад нас само пред да се погоди.
  
  
  Колената sagged. Лицето кое го користи месинг стави на запалената знаеше како да го удри и каде точно удар треба да се погоди да се стави на жртвата во место. Се разбудив завиткан горе на платформата, диригент тресење мене и ме прашуваат што не е во ред.
  
  
  "Бев погодени од еден човек."
  
  
  "Можеби потенцијален крадец. Кога ти одеше во вратата, те видов човек потпрена над вас. Тој се стрча да го следниот автомобил. Ако може да се опише его..."
  
  
  "Јас дури и не гледам нивните лица, ега," јас излажав.
  
  
  Рихтер е и его другар избегале повторно, но ова, помислив дека е среќен. Ако диригент hadn не се прикажани се, Г-Jolly веројатно би ме остави во полоша форма од несвесното.
  
  
  Јас го уверив диригент кој би можел да оди. Кога јас успеав да се добие далеку од него, јас се вратив на Ева Шмит е во купето.
  
  
  "Кој е тоа?" Таа извика во ревматизам во мојот удар.
  
  
  Нејзиниот глас се промени и таа зборуваше на француски јазик. "Портер, госпоѓо."
  
  
  Имаше пауза. Потоа го кликнале. Вратата се отвори пукнатина. Тој заглавени неговата нога во дупка и shoved на luger во Ева е изненаден лице.
  
  
  "Како беше тој за справи имавме порано?", му реков во gruff глас.
  
  
  "Јас контактирани Horst. Но, јас не имаат време да контактира со вас повторно."
  
  
  Треснувајќи ја вратата, тој му рекла: "Ти си легнат - ќе се постави на руската на мене."
  
  
  Жената избегнува мојот поглед. "Ако тој доби во неволја, тоа беше Его е идеја. Таа беше само кажано од страна на ЕМУ дека ќе се специјални операции во наддавање за уредот."
  
  
  "Тоа е убава. Кога ќе кажано ем тоа, што знаеше проклето добро што тој се случува да се направи."
  
  
  "Не можете да ме очекува да се грижите за вашата безбедност. Не откако ќе прекинат мене."
  
  
  Јас ограничени себе. "Она што е вашата конекција за да Ханс Рихтер?"
  
  
  Нејзиниот поглед се врати за мене. "Ханс Рихтер и јас немам врска."
  
  
  "Видов него доаѓаат надвор од вашиот простор. Тој имаше прострелни рани и се дојде до вас за помош. Ќе bandaged Ему раката."
  
  
  Нејзиниот поглед не се поколеба. "Признавам дека ова е вистина. Но, ние се уште немаат врска, освен знам дека Западно германски агенти се во потрага по ега. Јас не мислам дека тоа е мојот бизнис. Нека се фати свој поранешен Нацистите."
  
  
  "Зошто тој треба да се дојде до вас?"
  
  
  "Пред неколку години, ние знаеше едни со други добро. Нејзиното его стана познат кога ќе го видам повторно. Таа направи грешка на давање Ему нејзиниот оддел број, не се ни посомневал дека тој ќе ја добие во неволја на возот." Таа се насмевна малку. "Сега, немојте да ми кажете дека нешто не ви е јасно на што мислам кога велам дека его еднаш знаел добро."
  
  
  "Дозволете ми да ви кажам за една мисла дека само се случило со мене, Ева. Можеби Ханс Рихтер е шеф на Topcon. Можеби ова е човекот не ти се јавам Horst Blucher."
  
  
  "Horst не работи кога тој добива шут. Тој е премногу паметни за тоа."
  
  
  "Тогаш каде е тој и зошто не е тој покажува нагоре?" Јас прашав. "Она што тој го рече за да го моето барање за состанок?"
  
  
  Таа извади пакет на Американската цигари и осветлена нив. "Horst вели дека тој ќе ги разгледа што легитимен понудувач за овој уред. Но, тој само ќе се справи со вас на овој воз, и договорот мора да бидат затворени до пред пристигнуваме во Софија. Ќе се направи вашата понуда преку мене."
  
  
  "Земете ја прилагоди и јас ќе сторам тоа," реков јас. "Јас сум подготвен да го направи мојата понуда на мониторот. Но, јас само го прават тоа за егото на Topcon шеф."
  
  
  Таа силно воздивна. "Ему не ми се допаѓа, но јас ќе добие нејзината порака. Јас ќе се направи состанок и донесе на известување на вашиот оддел."
  
  
  "Кога можам да очекувам да се слушне од тебе?"
  
  
  "Тогаш ние ќе застанеме во загреб во утринските часови. Јас не можам да контакт Horst вечерва."
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Но овој пат на состанокот ќе заврши подобро. Јас сум добивање на многу нетрпеливи."
  
  
  Во темнината на мојата преграда, јас испружени на кревет и ги слушаше звукот на тркалата како возот за брзо кон Белград, и ова е важен момент за мене и за Урсула.
  
  
  Урсула надевав да го фати нејзиниот риба во Белград, и нејзината надевав да се сретне со неговиот. И покрај приказната Ева Шмит ми кажевте, јас сеуште се прашував дали на тој човек би бил демнат и Урсула е неостварлив плен беа истото ...
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Бидејќи ноќта е возбуда и екстремен замор, тој спиеше подолго отколку што се очекуваше. Мојата единствена пренос е да затропа на оддел вратата. Тоа е Урсула. Тоа беше јасна ден надвор, и ние се приближува Белград.
  
  
  "Таа беше побарано да се каже збогум во случај ние не го гледаат едни со други повторно," таа ми кажа тивко.
  
  
  Таа едвај изгледаше како агент. Нејзиниот tousled руса коса направи нејзиниот изглед како млада ученичка, која беше само како добро.
  
  
  "Колку убаво од вас," реков јас.
  
  
  Кога добив од мојот кревет, таа дојде во текот на мене и го прегрна нејзините усни да ми. Неа, се чувствува нејзиното меко тело против градите. По долго време, бакнеж заврши и таа почна да дишат плитко.
  
  
  "Нејзината имела во предвид е дека тоа е навистина убаво да се каже збогум", рече таа.
  
  
  Еј насмевна во неа. Мислам дека таа била изучувана од страна на ее да се комбинираат бизнис со малку забава. "Ние ќе бидеме во Белград наскоро."
  
  
  "Тоа нема да потрае долго време да се каже збогум."
  
  
  Тој се насмевна повторно, се потпре долу и го допре усните на нејзината. "Ти си многу убедлив," реков јас.
  
  
  "Се надевав да биде." Таа се насмевна.
  
  
  Таа се повлече на неа мантил и извади нејзините чизми додека тој го гледал. Тогаш таа ќе се повлече џемпер над главата. Овој пат, таа не носи градник. Таа го погледна прекрасната во утринското сонце. Кога таа почна да ги тргнеме здолништето, нејзината кошула почна да unbutton.
  
  
  Неколку минути подоцна, бевме лежејќи на кревет заедно. Нејзиниот топол nakedness притисне надолу за мене, и јас би можело да се чувствува нејзиниот целото тело
  
  
  
  чекање за мојот допир.
  
  
  Раката полека се стрча надолу сомот на нејзиниот бедрото. Ние не се мачат да се подготви прозорецот завеса, сончево и свети ее кожата зеде за peachy боја како таа се пресели нејзините колкови кон мене. Нејзината рака лизна помеѓу нејзините нозе.
  
  
  Нејзините гради се допре до мене, одговарајќи на мојот допир. Таа ме најде и caressed мене полека и внимателно, во нежен ритам. Нејзините усни hungrily сакаше мене, пребарување, nibbling, и тоне.
  
  
  Тогаш ми се чинеше мала тресат во мене и знаев дека не можеше да чека. Ми пријде нејзиниот претпазливо, и ние се приклучи раце. Убава moan избегале од длабочините на нејзиното грло.
  
  
  Јас не кажам еј. Тој беше опседнат со итно треба да се најде задоволство во неа. Ние се пресели заедно, се повеќе и повеќе инсистира, и прекрасни звуци околу нејзиното грло се чинеше да се носат околу мене. Сега нејзините колкови се носат мене заробеништво да сензуална желба. Ритамот се зголеми и стана ригидно. На cauldron беше врие во мене, подготвени да overflow. Како нејзините звуци се спои со далечни свирче од возот, на cauldron варени, и таа доби оваа жешка истури на нејзиниот најинтимното и интимните места.
  
  
  "Убав начин да го започнете денот," јас, рече, поставена веднаш до неа. "И ние не се каже збогум. Не сега. Јас ќе ви се исполнат во во полициската станица."
  
  
  "Заборавете на тоа, Ник," таа се насмевна. "Имате свој задача да се размислува за."
  
  
  "Мојата задача може да биде поврзана со твое," јас одговорив. "Не можам да го објаснам сега. Но, ние подобро да се облече. Ние сме скоро во Белград."
  
  
  Ние облечени брзо како возот помина периферијата на Белград. Подоцна, како што одеше преку железничката автомобили, непријатна мисла се случило со мене. Ако Blucher е Horst всушност бил Ханс Рихтер, и ако Урсула имаше успеа да го уапси его пред таа знаеше каде се украдени следење беше во салата, или ако мониторот бил однесен во притвор со Рихтер, моите шанси за добивање его назад беа тенок. На Југословени, се разбира, не ќе страна на уредот во текот на мене или владата на САД.
  
  
  Во некоја смисла, Урсула и јас беа противници во тоа време, бидејќи нашите мисии и непосредни цели контрадикторен едни со други. Тој беше сигурен дека иако таа имаше зачувани Урсула е живот, таа не би се смета за одложување Рихтер е уапсен во Белград, бидејќи само таа беше побарано да се земе некои од неговите електронска опрема далеку од него, пред тој бил однесен во притвор. Таа ќе се смета нејзиниот задача огромно затоа што од тежината на нејзината претходна злосторства ' ега.
  
  
  Сепак, двоен идентитет никогаш не е докажано. Јас не гледам неа, па не сакав да го одвлекува вниманието на Урсула од нејзините цели, без откривање на мојата мисија, и јас не сакам да го правам тоа. Па решив да останам со Урсула за време на нејзиниот обид за апсење, гледа Ева Шмит, и да видиме што ќе бидат во моја корист.
  
  
  Сме поминале низ ден тренери полека, но ние не го гледаат Шмит, ние не гледам Рихтер. Од време на воз се пресели по долго сива платформа на Белград станица, што се стои на платформата до моторот. Имаше многу луѓе чекаат воз, и ние двајцата да сфати дека нашиот народ може многу лесно да се изгуби во таква толпа.
  
  
  Возот конечно престана. Тој се сврте кон Урсула и се насмевна во неа. "Добро, ајде да видиме дали може да се најде било која од вашите plainclothes момци," реков јас.
  
  
  Ние доби исклучување на крајот на возот на платформата пред остатокот од патниците и се упатија за зафатен станица зграда. Урсула сакаше да го види, но тој беше во потрага на железничката платформи.
  
  
  "Гледам ih," рече таа. "Да се внимава на Рихтер, додека јас водич неа." Ако е потребно, ние ќе го пребара воз од напред и од назад."
  
  
  Урсула побегна, а потоа Ева Шмит забележав неа. Таа беше сама и побрза преку толпата на задниот дел на возот. Тој проследено неа, bumping во патници во неговата побрзаа.
  
  
  Видов Ханс Рихтер и неговиот придружник, еден крупен човек со ведро лице, излезе од последните автомобил. Рихтер нес багаж и познатите радио.
  
  
  Тие се сретнаа на багаж количка и исчезна зад тоа. Јас отидов до нив, со мојот багаж се крие од мене ih очите, и доби доволно блиску да се слушне ih гласот.
  
  
  "Ти беше мудро да се задржи Картер. Ова ќе заврши наскоро." Тоа беше Рихтер. "Јас ќе се сретнеме на руски тука и да се направи договор."
  
  
  "Имате еден уред?" Тоа беше Ева кој рече дека
  
  
  Рихтер, се смееше. "Отвори овде во мојот радио, каде што се сите заедно."
  
  
  Тоа беше Wilhelmina кои влечат надвор од под неговиот doublet. Не е чудо што нашиот народ никогаш не се раздели со радио, која не се игра. Сателит за следење беше во внатрешноста на радио случај. Дури и ако его беше донесена од освен, на уред ќе изгледа како дел од свитка на хартија за секого, но експерт.
  
  
  Пешачење низ багаж количка, рече тој, " не сум сигурен.:
  
  
  
  "Ви благодарам за организирање на состанок, Ева."
  
  
  Рихтер убедени.
  
  
  "Ќе го земам на радио, Horst. Претпоставувам дека ви се допаѓа тоа име, дис не ќе можете его сега употреба. Кога имам радио во моите раце, ние ќе оди преку и да разговара со полицијата, што јас знам и ти."
  
  
  Неговото его пријатели остана со него до самиот крај. Ева нишаше нејзината чанта и ме удри со пиштол, и Г-дин Jolly pounced на мене.
  
  
  Таа беше застрелан од страна на крупен човек, како што се паѓа. Тој беше премногу уморни за да се бори против него.
  
  
  Тој беше gasping за здив како што беше фрлена надвор од Alenka е его и се на нозе повторно. Тој не изгледаат изненадени дека јас чкрапалото на Luger. Тој очекуваше ова, кога тој скокна по мене, јас мислев. Тој е само се обидува да даде Рихтер време да се одмори.
  
  
  Екс-Нацистички ја искористи можноста. Тој побрза назад кон станицата, туркање на луѓето далеку како тој отиде.
  
  
  Ева Шмит, исто така, побегна. Кога виде дека јас го стави куршум во човекот кој беше нападнат од мене, таа се сврте и беше изгубен во толпата. Јас забележав нејзиниот одење во насока на возот, но јас не се грижи што се случило со неа.
  
  
  Тој беше трки, откако Ханс Рихтер.
  
  
  Кога стигна до влезот на големата станица, се свртел наоколу. Сега тој беше држи parabellum mauser во една рака и една радио во други. Тој укажа на Mauser на главата и отпуштен од работа. Шут thundered низ платформа, речиси притискање на моето лево око. Неколку жени извика. Зад мене, а висок, стари човекот падна на земја - а gawking ему удри во рамото. Имаше повеќе вика. Како Рихтер се сврте и се стрча за станицата, тој се повлече од неговиот luger ,зеде цел и отпуштен од работа. Тоа беше тогаш дека тој го промени курсот, и тој го пропушти.
  
  
  Немаше време да види каде се Урсула и полицијата. Тој се стрча кон станицата по Рихтер. Таму имаше стотици луѓе внатре, и Рихтер пресели вешто преку нив да се далеку вратите кои доведоа до улица. Јас го стави во Wilhelmina е џеб и да се зголеми брзина. Луѓето стоеја и гледаа, и некои се обиделе да излезат на нашиот пат. Рихтер тропнал на жената надвор нозете и одеше на. Ова беше уште замав, и пред тој да може да стигне до вратата, тој престана да его со неколку удари.
  
  
  Рихтер го погоди кат тешко, но не изгуби ни Mauser, нашето радио. Тој се сврте да се пука главата надвор, но фатив во мојот пиштол во рака и се наметнува далеку. На Mauser roared во голема соба, и Gawk тресна во високо таванот. Имаше повеќе вика и крикови, и таму беше стампедо да добие далеку од gunshots.
  
  
  Ние се префрлаат два пати, обидувајќи се да се задржи контрола. Нашите раце се мачеше да го држите пиштол. Пукал повторно, и пред прозорецот разнишана. Неговата мажите не брутална удар Рихтер плоштад лице, и неговото его моќ ослабени. На mauser падна низ Его рацете како нејзината рака брзо се претвори.
  
  
  Рихтер проколнат смееше ме удри во главата со clenched тупаница и да сте поврзани. Почувствував криза во близина на моето уво и падна на подот. Во тој момент, Рихтер стана и достигна за неговата Mauser.
  
  
  Тој се повлече од неговиот пиштол пред да можам да се блиску до него, а кога тој се сврте кон мене, еден мал се појави насмевка на лицето. Тоа беше фрлен во дланка на Хуго е на рака, како тој во насока на mauser во мојата глава. Но нашите пушки, нашите високи потпетици не се погоди.
  
  
  "Halten sie! Genug!" Тоа е Урсула.
  
  
  Рихтер сврте настрана од мене да се види многу суровата-соочуваат Урсула укажува на ему во Webley назад. Од двете страни на Nach беа две Југословенски тајни полицајци во цивилна облека. Секој од нив имал краток револвер укажа на Рихтер.
  
  
  "Ве молиме да се стави пиштолот надолу," еден на Урсула е во право нареди.
  
  
  Рихтер grunted, падна на mauser, и погледна назад во мене. "По ѓаволите сте, по мера", рече тој тивко се на англиски јазик.
  
  
  Јас одев во текот на него и yanked радио од неговата рака. На Југословени климна во мене и зграпчи Его рацете.
  
  
  "Ние ќе ги его до царинските пост за кратко сослушување пред да се пресели на егото на седиштето," Југословенска, кој зборуваше претходно, изјави Урсула.
  
  
  Таа мораше да се добие дека радио од таму. "Морам да одам да се обучуваат за да се добие мојата торба," реков јас. "Ќе биде десен бек."
  
  
  Се сретнав со писмо од страна на истата Југословенска. "Не, ве молам. Возот ќе биде одложен. Дојди со нас на прво место."
  
  
  Тој не чини склони да се расправаат. "Добро," јас, рече, колебливо по нив во собата.
  
  
  Тоа е прилично мала соба со само стол и три директно столици. Имаше само еден прозорец со кои се соочува улица. Тоа изгледаше суровини.
  
  
  Како влеговме во соба, Урсула зборуваше на Југословенската кој тврди дека да се биде придружуван од ih.
  
  
  "О, его торба!" таа извика. "Тоа е на платформата. Јас ќе добие."
  
  
  "Многу добро", на полицаец се согласи.
  
  
  Урсула имаше само исчезна и беше затворање на вратата зад неа, кога Рихтер почна да дејствува нагоре повторно.
  
  
  Полицијата се ' уште го држи его рацете. Оној кој нели зборува уште зеде радио од мене, на мојот особено жалиме, и го стави на его на столчето пред нас. Сега стигна во неговата јакна за еден пар на лисиците, но Рихтер одеднаш и прилично насилно влегле далеку од другите Југословенски е оружје и погоди неговото его во лице со неговиот лактот. Полицаец редови назад и падна во голема мера на подот, додека Рихтер shoved другиот во мене. Човекот bumped во мене, и јас морав да го фати неговото его да го задржи од паѓање на подот.
  
  
  Рихтер го погоди првиот офицер и достигна за неговиот пиштол. Стигнав за Wilhelmina како човек кој би ме удри обиделе да ја поврати својата рамнотежа. Потоа Рихтер се појави со snub-nosed револвер, се сврте околу себе, и шут мене. Јас dove кон чаир, а тој пропушти.
  
  
  Полицаец кој би се паднати на врвот од мене сега за постигнување на неговиот пиштол. Рихтер го застрела и му удри отворено во градите. Човекот се искачи на неговите нозе, и беше турка назад од ненадеен удар. Его очите одрази на изненадување на ненадејна смрт, како што тој се удри во ѕидот, а потоа лизна на подот.
  
  
  Рихтер брзо одеше низ чаир, грабање на радио, како тој отиде, и трчаше на прозорецот. Нејзиниот брз шут, шут низ нејзиниот капак и grazed Его е рамо. Тој се сврте и се враќа во оган. Тогаш тој виде дека друг полицаец започна со цел во него. Пукал повторно притискање на човекот во лице, и на полицаец падна во голема мера во неговиот стол. Рихтер потоа се сврте и dived низ прозорецот, кршејќи го стаклото во град на shrapnel. Јас го застрела повторно, како и тој исчезна, но пропушти.
  
  
  Во тој момент, Урсула дојде преку вратата.
  
  
  "Тој е изгубена нас," реков јас. "Ајде." Неа, скокна вратата mimmo љубопитни сеирџии и се упати преку станица до предната врата. Урсула беше навистина зад мене.
  
  
  Кога стигна двата краја на зградата, тој виде дека Рихтер повеќе не беше таму. Тој го виде црна автомобил забрзување на оддалеченост од место блок по улица, но тој нема начин да се знае дали тоа беше Рихтер е.
  
  
  "Следниот пат кога ќе го видите неа, Г-дин Рихтер," Урсула рече grimly,"јас сум случува да се стави куршум во ему главата и да поставуваат прашања подоцна."
  
  
  Во тој момент, единственото нешто што би можело да се размислува за тоа беше радиото дека Рихтер имаше зграпчи кога тој побегна. Имав монитор за момент, но сега тоа се изгубени за мене повторно. Можеби засекогаш.
  
  
  Тогаш се сетив на неа, Ева.
  
  
  
  
  Деветтата глава.
  
  
  
  "Ние сме во потрага за иста личност," Ursule му рече.
  
  
  Таа ме погледна questioningly како што побрза со грбот на станицата влезот. "Што мислиш, Ник?"
  
  
  "Таму не е многу време за објаснување токму сега. Рихтер е вклучен во голем кражба, и тој украл нешто многу вредно за мојот владата да се продаваат на Комунистите. Тоа е зошто тој беше на Ориент Експрес."
  
  
  Можев да слушам полициски сирени како што побрза преку станица. Толпата се собраа околу собата каде што полицијата се обидуваше да го задржи Рихтер. Надвор, на Ориент Експрес беше подготвуваат да ја напуштат земјата.
  
  
  "Јас ќе одам да те оставам овде, Урсула. Не му каже на полицијата ништо за мојот ангажман, ако може да се избегне тоа. Проверете во Величествен Хотел во Obilicev Venac 28 и јас ќе се сретнеме ќе има подоцна. Во меѓувреме, проверете calve и обидете се да најдете Рихтер. Ако сеуште се најде него, не се обиде да го зграби него, се чека на мене."
  
  
  "Кога ќе се видиме повторно?" праша. "Каде што ви се случува, Ник?"
  
  
  "Има некој на возот кој може да ни каже каде да ги најдете Рихтер," реков јас. "Па, јас ќе одам се врати на одборот. Се надевам дека ќе се вратам на вас подоцна денес или утре."
  
  
  Таа се насмевна. "Мило ми е дека нашата работа ќе ни овозможи да останат заедно за некое време", рече таа. "Среќно се додека не те видам повторно."
  
  
  "Тоа е исто со тебе", ми рече.
  
  
  Тој достигна платформа како возот започна и се искачи на бродот. Убава русокоса Урсула мавтаа, јас сум стои на вратата, а потоа се сврте да го поздрават на униформирани Југословенските полициски службеници.
  
  
  Во прашање на секунди, возот ја напуштил станицата и падна назад кон Југословенската село. Додека во Белград, возот влегол јадење автомобил, кој е сега последната автомобил на возот, зад прагови. Ова го направи друго место каде што ќе мора да се погледне за Ева Шмит, и тоа е каде што се наоѓаат во неа. Таа имаше само нареди појадок кога тој дојде до неа маса.
  
  
  "Јас треба да се стави куршум во вас, токму тука," реков јас. "Но, јас ќе ви даде една последна шанса. Станувам и да одат во вашиот оддел. Нејзината ќе биде со почит. И без трикови и овој пат. Ќе се обиде нешто како минатиот пат, и јас ќе те убие, без понатамошни дискусии."
  
  
  Таа се двоумеше за момент. Потоа таа стана и одеше по aisle на јадење автомобил. Јас ја остави
  
  
  неколку записи на ее маса за келнер и по неа. Наскоро бевме стои пред на ее оддел врата во Voiture 5.
  
  
  "Внатре," јас нареди.
  
  
  Таа отклучи вратата. Отидовме во, и тој заклучува вратата зад нас. "Сега, што би сакал да знам?" "Што е тоа?" праша tartly.
  
  
  "Како да го најдете вашиот љубовник".
  
  
  Таа се насмевна остро и се стрча рака преку нејзината темна коса. "Тоа може да биде многу тешко сега. Ханс ќе ја заврши неговата продажба многу наскоро, и тогаш тој ќе стане многу богат човек. Тој ќе го промени својот идентитет повторно и да се продолжи да elude на будали кои се во потрага него." Таа се смее. "И ние да се заблагодарам на вашата влада за сето тоа."
  
  
  Тој не сакал да биде смееше и се нарекува будала. "Ќе имаат начин да се обидете вашата среќа," нејзиниот татко рече. "Каде е Рихтер престојуваат во Белград?"
  
  
  Ева се насмевна. Таа почна мома додека бев зборува за неа. Јас не знам што очекував, но, наскоро таа беше надвор од нејзините панталони и надвор од нејзиниот градник. Nah имаше зрела целосната бројка.
  
  
  "Ако јас ти дадам оваа информација, јас ќе го прифати предизвик во врска со вашата работа," таа ми кажа.
  
  
  Таа се загледа во мене како таа го соблече својот градник и изложени нејзините гради.
  
  
  "Вие исто така може да биде доволно љубезни да ми каже каде Topcon седиштето сала е," Еј реков како тој гледаше повлече црна чипка гаќи надвор нејзиниот бел бутовите. Таа се обидуваше да го одвлекува вниманието мене со секс, исто како и многу други жени.
  
  
  "Можеби ние може да се направи некој вид на компромис," таа purred за мене, стои сосема голи. Таа дојде до мене и ме допре со нејзините гради.
  
  
  "Што е компромис?" Јас прашав.
  
  
  Таа се стуткав до мене малку. "Ќе се решат за помалку од сите информации што ги сакате, и јас ќе ти дадам еден мал подарок наместо тоа." Таа трчаше нејзиниот јазикот полека со текот на нејзините усни.
  
  
  "Јас се уште може да ги собереш на подарок," Ey потсети, со чувство на нејзините колкови се движат кон мене.
  
  
  "да. Но, тоа нема да биде исто, би било тоа? Тоа не е исто на сите."
  
  
  Тој нека агол на ртс се движат. Таа беше добра. Тој и Рихтер направи голем тим. Тој најверојатно се користи во други Topcon мисии. "И ако јас бев подготвена за компромис, информациите што ќе ми дадеш?"
  
  
  Таа се пресели нејзините колкови повеќе агресивно, и тоа беше оттргнува како пекол. "Не можам да ви кажам каде Topcon седиште се во салата, бидејќи јас не знам. Рихтер не ме земе таму. Но јас ќе ви кажам дека тој е пријавување на Excelsior Хотел во Белград на Принцот од Milos 5. Нејзините, јас ќе ви кажам, бидејќи тој нема да биде таму за долго време и најверојатно нема да биде во можност да се најде его секој случај."
  
  
  Нејзините колкови се пресели поблиску до мене. Ih завиткани неговите раце околу неа и ја чувствува нејзината мека тело се движи во мојот допир. Ее зграпчи брадата со своите друга страна, го извади својот близок, и ја бакна жестоко на усните. Таа одржа својот здив, нејзините очи испакнати. Потоа да се погледне на конфузија и разочарување, се појави во нејзините очи. Момент пред многу години, таа беше во контрола на ситуацијата, таа беше режија на акција, но одеднаш таа го изгубила таа контрола.
  
  
  Нејзиниот брадата не би нека одат. Его зафати нејзиниот построги. "Ти си легнат, драги," јас инсистираше на тоа.
  
  
  Конфузија се сврте кон приведување. "Чист..."
  
  
  "Ах, да. Јас може да се види во твоите очи." Тој нека оди на нејзиниот брадата, но држеше блиску со својот друга страна. Потоа стигна во неговата јакна и извади Wilhelmina. Тој држеше блиску до нејзината лева градите и паднал неа во мекото месо.
  
  
  "Тоа не е како таа се користи за да биде," на нејзиниот татко рече. "Јас го снема трпение овој пат. Сега слушајте внимателно. Јас ќе одам да дознаете каде Рихтер се крие во Белград, дали можете да ми кажете или не. Дали навистина сакате да умираат само за да се направат работите малку потешко? за мене?"
  
  
  Стравот таа се покажа порано што беше сега назад во нејзините очи. Можам да ви кажам дека таа беше размислување за она што го рече. Таа glanced надолу на пиштол clutched да градите, а потоа ме погледна во очи.
  
  
  "Сава Хотел", рече таа тивко.
  
  
  Неа, погледна нејзиното лице, таа беше убеден. На Savva Hotel е вид на место Рихтер би ја одбрале-мали и приватни.
  
  
  "И Topcon седиште е во салата во Лозана, не е тоа?"
  
  
  Таа glanced брзо во мене, тогаш далеку. Таа беше притиснат потешко од страна на мал пиштол против градите. Таа вчудовидено праша.
  
  
  "Да", рече таа брзо. "Но јас искрено не знам адреса."
  
  
  Тој го зеде пиштолот и holstered тоа. "Верувам дека," реков јас. "И сега јас морам да ве остават, а да се симне на следната станица."
  
  
  Таа не се движат подалеку од мене. "Не сакате да ја прифатите другиот дел на договорот јас предлог?"
  
  
  Тој се стрча рацете надолу нејзиното бутовите и ја бакна на усните. Се чинеше дека таа гладни за мене. Но, имав нешто друго, на мојот ум. Тој се сврте и ја зеде нејзината шамија од ѕидот на комората.
  
  
  "Знам дека ќе го сакам," реков јас. "Но, тоа треба да се стави бизнис пред задоволство, барем понекогаш."
  
  
  Тој одржа шамија до нејзиното лице, таа погледна во него questioningly. Потоа тој се повлече на неа его еј, устата и врзани назад. Таа одеднаш почна wriggling, удирање, и правејќи послаб звуци преку шамија. Тој ја зграпчи голо тело, бере нејзиниот нагоре, ја носел до креветот и го фрлил неа на подот. Мислам дека го видов еден expectant поглед во нејзините очи за миг, но јас врзани неа на cot со свој ремени и облека. По еден момент, таа беше sprawled надвор на cot и загледан во мене и ме внимателно.
  
  
  "Додека вие не ја премине границата со Бугарија, ќе нема потреба диригент или портер да се ослободат одредување на вашата врата," нејзиниот сопруг рече. "И тоа е само премногу доцна. Од тогаш, јас ќе се постигне Сава Хотел."
  
  
  Омраза блесна во нејзините очи, и таа muttered нешто во германија, преку нејзината шамија.
  
  
  "Не грижете се за да се биде врзан," нејзиниот татко се насмевна. "Само пробај да мислам на моите алтернатива."
  
  
  Тој ја остави гол врзан за кревет и заклучен оддел вратата зад него. Потоа отидов на Voiture 7 и мојот оддел да ги собереш мојата мала соба. Тој беше подготвен да се симне на следниот запре, што наскоро беше проследено со свирче.
  
  
  Сега тој мораше да се врати во Белград во надеж дека Рихтер отишле да Сава Хотел, иако Југословенската полиција беа во потрага по него. Јас се потребни за да дознаете дали тој се уште имаше радио.
  
  
  
  
  Десеттата глава.
  
  
  
  Тоа беше околу пладне кога стасав назад до централната станица во Белград на втора класа воз. Зедов такси надолу Saraevoska Улица и да се Кнезови Mihaila Булевар, донесе импресивен Националниот Музеј, направи неколку врти за да бидете сигурни дека ние не беа се следат, и потоа се упати директно за Величествен Хотел на Obilichev Venac Улица. Урсула беше многу среќен да ме види.
  
  
  "О, Ник!" рече таа, завиткување нејзината мека рацете околу мојот врат како влегов нејзината соба. "Нејзините стапала се на подот. Каде, по ѓаволите, дали сте биле, се прилагоди?"
  
  
  "Морав да се справи со некои недовршени бизнис. Да не мислите дека јас ќе ве остави сами во ова зло комунистичката капитал, не ти се?"
  
  
  Таа ги затвори вратата зад мене. Јас забележав дека таа беше престојуваат во многу елегантен соба во скромна цена и дека nah имаше прекрасен поглед на улица. Но сега сите таа може да се размислува за, беше Ханс Рихтер.
  
  
  "Не можете да научат нешто?" праша.
  
  
  Тој осветлена нејзината цигара и понуди неа една, но таа одби. Тој беше во потрага на nah сериозно сега. Таа беше доста напната. "Мислам дека знам каде Рихтер се крие," нејзиниот татко рече. "Освен тој panicked и истрча низ град."
  
  
  "Тоа е некаде во близина?"
  
  
  Тој требаше долго влечете на цигарата и се одржа на тоа за момент. "Да, тоа не е далеку од тука."
  
  
  "Каде? Сè?"
  
  
  Тој студирал Урсула е лице за момент, пред да се повикаме. Тоа ми изгледаше како добро време да се зборува за следење тука. Тој мораше да си ја кажеме оваа или целосно исклучување на нејзината од романот, а втората опција не изгледа фер?
  
  
  "Да хотел," реков полека.
  
  
  "Кој po?" Таа отиде на телефонот на ноќната. "Јас ќе се јавам на полицијата и тие ќе се сретне таму."
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Не, Урсула."
  
  
  Таа ме погледна со навестување на изненадување во нејзините убави сини очи. Потоа, таа доби на телефонот назад. "Зошто да не?"
  
  
  "Урсула," ми рече, " јас одам да ви зборувам. Рихтер го украле електронски уред од Британската влада, а НИ уред што е важно за безбедноста на Западот. Тој има овој уред со него. Барем тој имал кога тој излезе, околу Централната Станица низ прозорецот."
  
  
  Таа се сеќава за момент. "Радиото?" праша.
  
  
  "Да, радио. Тој е прилично сигурни дека не е уред скриени во внатрешноста тоа."
  
  
  "Тоа е зошто тој врши радио со него на возот."
  
  
  Тој се насмевна во неа. "Тоа е она што јас верувам во во моментот. Сега Југословенската полиција ќе бидат среќни да го екстрадира его да Западна Германија да го издржи судењето за воени злосторства. Комунистите се секогаш среќни ако тие се фати лице од Трети Рајхот. Но мислам дека може да се разбере дека тие би можеле да се земе еден поинаков поглед на corkscrew за враќање мене електронски уред ."
  
  
  "Јас разбирам, Ник", рече таа.
  
  
  "Се обидов да се одделат Рихтер од его радио станици, но јас не успее," тој продолжува. "Ако бев таму, мојата задача би била завршена. Сега јас треба да го добие оваа радио назад."
  
  
  "Но, Ник, не можам да го уапси Рихтер без полицијата," таа ми кажа. "Ставањето на егото во притвор на нашата влада бара многу бирократија. Полицијата мора да бидат вклучени."
  
  
  "Јас разбирам," реков јас. "Но, се сеќавам дека Западна Германија е сам во светот.
  
  
  услуги на земјите кои ќе страдаат ако овој уред паѓа во рацете на KGB. Всушност, нејзината претпоставка е дека Рихтер очекува да се направи договор за продажба на уреди за да руската влада овде во Белград. Тие може да имаат веќе го направиле тоа. Во секој случај, Урсула, неа и побара од вас да ми даде време за Рихтер и его, радио, пред да ја побарате на Југословени за помош во его е апсење."
  
  
  Таа помислив за момент. "Сакам да ви помогне да се фати Рихтер."
  
  
  "Да, може да се дојде со мене," јас се согласи.
  
  
  Таа се насмевна. "Сите во право, Ник. Јас ќе се чека за неа, пред да се јавите на полицијата, но се разбира, тие може да имаат свои сопствени идеи. Мислам дека таа беше виден од страна на лицето кое гледа овој хотел. Јас треба да се претпостави дека тие може да не ми верувате мене целосно."
  
  
  "Тоа го прави смисла," реков јас. "По сите, вие не сте добар комунист."
  
  
  Таа ми даде голем германски насмевка, и нејзините сини очи блесна. "Јас не сум дури и добра девојка", рече таа.
  
  
  "Јас не се согласувам со тоа."
  
  
  Таа беше облечена во облека врзан на половината, бидејќи таа имаше само излезе за капење. Таа untied облека и нека падне отворен, откривајќи дека таа е голо под. "Претпоставувам дека е подобро да се облече", рече таа.
  
  
  Тој изгледаше hungrily на нејзините облини. "Претпоставувам."
  
  
  Облека падна на подот. Тој нека својот поглед талкаат над неа испакнати гради, нејзината витка половината, и замав на нејзиниот млечниот бедрата и бутовите. Тој се сети на Ева на воз, и тој знаеше дека Ева имале предизвикани нешто во мене дека сега caressed и негувани на Урсула тип.
  
  
  "Од друга страна", рече таа, се приближува, за да го затворите растојанието меѓу нас," ако нашите луѓе се во овој хотел токму сега, тој веројатно ќе се има малку повеќе време."
  
  
  "Претпоставувам дека," реков јас.
  
  
  Таа почна nibbling на моето уво. И јас да ја започнете мома мене.
  
  
  Урсула беше складирање оган во мене што вети да излезе од контрола многу наскоро. Тој помогна нејзиниот ги тргнеме на остатокот на нејзината облека, тогаш придонела да голем брачен кревет низ собата. Ние се утврдат заедно, и следно нешто што го знаеше, таа беше доаѓа до мене, во еден човек позиција.
  
  
  Нејзините гради, висеше над моите гради во прекрасна вертикална сводови. Таа слезе да лижат мене, и на врвовите на нејзините гради се се нанесуваат тивко против моите гради, бакнување моето лице и врат со неа влажни усни.
  
  
  Таа се пресели надолу за да мојот стомак, бакнување ме нежно, и на оган го изгорел во мојот препоните. Потоа, таа се пресели надолу, cajoling со полна, топло усните додека таа не можеше да го однесе повеќе.
  
  
  "Сега, slacker?" праша.
  
  
  "Сега," реков и зарипнат глас.
  
  
  Ее наметнува неа на креветот и straddled неа, без здив и нетрпеливи. Млечниот бутовите стана и опкружен мене, и јас се сеќавам на чувство нив заклучување цврсто зад мене, како што е поврзан. Огнот се претвори во вулкански холокаустот. Тогаш беа слатки мириси, убави звуци, и топло месо што ние climaxed.
  
  
  Кога погледнав во Сава Хотел, јас разбрав зошто Рихтер го избра его. Во сад, его е најдобро опишан како ентони стапица - стар ramshackle зграда, која изгледаше како тоа треба да се урнат одамна во старото градско подрачје. Знакот надвор беше толку трошни дека вие може да одиме преку тоа, дури и без да се знае тоа беше хотел. Тоа беше како место каде што раководството ќе изгледаат на друг начин од unsavory гости.
  
  
  Имаше само дваесет соби во хотелот, и од бројот на клучеви сместени во поштенските сандачиња зад биро, тој можеше да се види дека само половина дузина биле земени. Не бев изненаден кога scruffy Југословенска работникот не прашувај за да ги видите нашите пасоши, но едноставно земал ih броеви. Тој е само се обидува да ја убеди полицијата, како формалност.
  
  
  Како Klera се пресели околу стол за да ги собереш мојата парче багаж, ја погледна на поштенски сандачиња повторно и мемориран нив, кои укажаа на тоа дека некои простории беа окупирани. Потоа одевме нагоре по скалите со службеник. Кога тој ја отвори вратата и да се стави мојот багаж во, тој го даде em совет.
  
  
  Како Klera беше замине, вратата во ходникот отвори и Ханс Рихтер излезе. Таа се наметнува сама по Урсула во попладневните часови, а тој се криеше од очите. Еден миг подоцна, јас украдов еден поглед и видов Рихтер и двајца мажи стои во ходникот со грб кон мене. Тие беа за да се остави другиот човек околу чија соба тие се само лево. Другиот човек е Иван Lubyanka.
  
  
  Очигледно, Рихтер отиде тука од страна на Lubyanka кога тој доби исклучување на сите во текот на Ориент Експрес во Povka. Сега, иако Рихтер се чини дека да се најде уште една скривница, бидејќи на несреќата на станицата, тој дојде тука со овие луѓе, кои очигледно беа Topcon агенти, за да разговараат за продажба на надзор уреди со руската.
  
  
  Рихтер не е нес радио. Можеби тој не верува во KGB. Тој и неговите другари одеше по ходникот на скалите додека Варвари затворена врата.
  
  
  Тој се сврте кон Урсула. "Овие се наши луѓе, и тие се наши пријатели," реков јас. "Ги следат и да видат каде одат тие. Обидете се да не се убиени. Во меѓувреме, јас ќе одам да ја посетите мојата руски пријател во ходникот. Јас ќе ви се исполнат на Величествената на три." Почекајте. во еден час, тогаш ова, и ако не се појавиш, вие сте на свој."
  
  
  Таа погледна во моето лице за кратко, тендер момент. "Сите во право, Ник."
  
  
  Тој се насмевна во неа. "Се гледаме."
  
  
  "Да".
  
  
  Урсула исчезна надолу по ходникот, по Рихтер и неговите луѓе.
  
  
  Неколку минути подоцна, тој тропнал на вратата на Lubyanka соба. По кратка пауза, Lubyanka гласот заѕвони надвор од зад биро. "Да, така е?"
  
  
  Нејзиното разбирање на дијалектите и гласови е доста добар, особено по имела способноста да се слушне ih, па таа се расчисти нејзиното грло и се обидел неа најдобро да звучи како Ханс Рихтер.
  
  
  "Blucher," реков јас.
  
  
  Заклучување кликне за ден на luger го извади својот надвор. Кога вратата се отвори и Lubyanka е изненаден лице се сретна нејзиниот, Stahl не чекаат за неа да влезат во собата. Тој започна тешко на вратата и пукна во соба. Тоа погоди Lubyanka во градите и главата и тропнал его на подот.
  
  
  Lubyanka отворени за пиштол, но его престана него. "Замрзнување право таму."
  
  
  Тој се сврте да види luger, насочени кон ему главата. Тогаш тој се загледа во далечината меѓу неа и Webley и одлучи тоа не е вреди да се ризикува.
  
  
  "Тоа е што повторно", рече тој горко.
  
  
  "Јас се плашам така, стар човек. Сите право, станувај. И се држат настрана од својата играчка на масата."
  
  
  Варварите полека се зголеми, крв капе од своето его стапови и РТС. Его усна е веќе потечени. Неа, отиде до вратата, и затворени тоа, постојано следење на KGB службеник. Таму беше голема омраза во очите за мене.
  
  
  "И сега," реков јас, " тоа е задоволство да разговарам со тебе."
  
  
  "Ние немаме ништо да се зборува за", рече тој grimly.
  
  
  "Мислам дека е така."
  
  
  Тој grunted и ја стави неговата рака на намалување на неговиот образ. "Јас се плашам си дојден на погрешно место во математика."
  
  
  "Можеби," реков јас. "Но, ако јас не, вие ќе се чувствувате навистина лошо." Нејзините, погледнав во неговото лице кога ми дојде влијанието на овој стан.
  
  
  "Ние не се постигне договор но," тој ми кажа. "Затоа, јас немам она што го барате."
  
  
  Јас прашав. "Ако Рихтер се уште има, од каде не, тој го задржи тоа?"
  
  
  "Рихтер?"
  
  
  "Жал ми е за надзор. За вас, тој е Blucher е Horst."
  
  
  Варварите помислив за момент. "Јас немам идеја каде што секој е во салата. Тој е многу таинствени и заобиколните."
  
  
  "Можеби тој не ти верувам, Варвари," јас, рече, давајќи му малку его поттик.
  
  
  Тој ме погледна. "Немам доверба ему или."
  
  
  Аголот на мојата ртс се пресели. Тоа секогаш ми даде малку задоволство да видите две непријатни луѓе кои се обидуваат да му доскокне на други со други. "Добро, едно нешто е сигурно, Lubyanka. Ќе знаете каде да контактирате со нив. И неа, сакам вие да ми каже тоа."
  
  
  Lubyanka се пресели на unmade кревет. Тој беше гледајќи го тесно, одржување на Luger вперени во него. "Тој не ми кажеш каде што тој беше останување", рече тој полека.
  
  
  "Ти си легнат, Lubyanka. И ќе добиете 9mm зјапа во главата." Неа, дојде до него лижење. "Јас треба вистината, и јас сакам сега. Каде можам да најдам Рихтер?"
  
  
  Lubyanka очите одеднаш стана рамна и очајни. На мое изненадување, тој собрал голем перница од креветот и се сврте да се соочи со мене, ставајќи го пред него. Тој немал идеја што тој правел, па тој не ги преземат сите шанси. Тој беше убиен, а Luger, експлодира во една мала соба.
  
  
  Gawk burrowed во дебела перница и не стигнат до Lubyanka е во градите. Во меѓувреме, Варварите pounced на мене, сеуште се држи на перница помеѓу нас. Јас зеде цел и да го застрела во главата и повторно, и мојот шут тесно пропушти целна како што тој падна на врвот на мене.
  
  
  Lubyanka ме удри во рака со пиштол и го погоди тешко, но тој се уште ја држеше пиштол. Сега перница беше исчезна, и Varvara беше извртување на мојата рака тешко со двете раце. Ние хит на ѕидот и го изгубил својот пиштол.
  
  
  Тогаш ние двајцата лизна на подот, се обидува да се бори. Јас удирани со тупаници него во Lubyanka е веќе bloodied лице, и тој успеа да се врати на удар пред се протега подалеку од мене. Потоа стигна за Webley, кој беше сега стои на масата веднаш до него.
  
  
  Тој ја грабна пушката пред ова може да се постигне тоа, но тој не можеше да се дојде до активирањето во времето за да оган. Кога ми пријде него, тој беше tormenting нив, на пример, удирање мене во главата со тешки барел.
  
  
  Нејзиниот падна на прозорецот, да moan. Потоа Lubianke доби на нозе и направи уште еден Webley во мене, но јас се најде сила да го зграби его е пиштол во рака и повлечете тоа пред тој да може да оган. Тој пропушти мојот mimmo и удрил прозорецот со тоа.
  
  
  Стаклото се искрши гласно и врнеше надолу за мене како неа, се свртев и го гледал Lubyanka тело летаат нанадвор - его прегратка се шират широк како тој се обидел да го дофати нешто.
  
  
  За време на падот на Lubyanka, имаше кратка тишина, а потоа слушнав нејзиниот крик. Тој се потпре преку скршеното стакло и видов дека тоа беше хит на вториот кат од балкон. Тој беше набивање со pickets на железо balustrade, со лицето нагоре, отвори очите, и две pickets jutted излезе низ его на градите, и животот.
  
  
  Тој scolded себе. Lubyanka нема да ми каже нешто сега. По враќањето Wilhelmina, тој брзо ги остави мала соба и побрза надолу по ходникот само како бушава звуци доаѓаа од големата скалите. Тоа беше избегне со ih, кој слезе на назад услуга скали на улица.
  
  
  
  
  Во единаесеттата глава.
  
  
  
  "Ова е местото. Рихтер отиде тука со двајца мажи, " Урсула ми кажа.
  
  
  Ние huddled во темна вратата во тесна улица, гледа преку ноќ во старата зграда од спротива на улицата. Урсула беше многу загрижен, но таа се обиде да не го покаже тоа.
  
  
  "Дали мислите дека тие може да се забележи дека сте биле следниве нив?" Јас прашав.
  
  
  "Јас не мислам така", рече таа.
  
  
  Куќата низ улица беше една станбена зграда. Урсула ми кажаа дека тие внесуваат во вториот кат од отворен простор, но немаше мир таму на време.
  
  
  "Добро, ајде да одиме таму и да ги разгледаме," јас предложи.
  
  
  "Сите во право, Ник." Таа достигна во нејзината чанта за Webley .
  
  
  "Сакам да ме покрие и таму," реков јас. "Ова би можело да биде стапица."
  
  
  "Ќе може да смета на мене, Ник."
  
  
  Кога се вративме во собата каде што мислевме Рихтер и Его луѓе беа, тоа беше празен. Нејзиниот сопруг дојде во претпазливо, да носи пиштол, но таму немаше никој таму.
  
  
  "Доаѓаат во," Урсула рече.
  
  
  Таа се приклучи мене, затворена вратата, и погледна наоколу. Тоа беше една голема соба со приватна бања. Боја беше пилинг надвор од ѕидовите, и водовод изгледаше античкиот. Имаше несмасна cot во аголот, а scarred дрвена столица, и неколку директно столици на страна.
  
  
  "Некаде," тој рече. Luger лизна тоа се врати во својата holster. Тој одеше во текот на cot. Тоа изгледаше како некој бил лежи на него неодамна.
  
  
  "Нема багаж или ништо," Урсула рече. "Ние може да има веќе изгубено нашето его."
  
  
  "Ајде да ги погледнеме околу себе," реков јас.
  
  
  Ние се истражи ова место во делови. Имаше докази дека Рихтер беше таму - на задник на еден од Его е омилен цигари; шише на вино, речиси празна; и во корпата за ѓубре, его го исфрли еден билет за воз, тој не најде ништо да укажуваат дека тој ќе се врати на овој простор. Всушност, сите докази посочи него, оставајќи зад себе засекогаш.
  
  
  "Што правиме сега?" Урсула праша.
  
  
  "Не знам," нејзиниот татко рече. Тој се врати во тоалет и полека го погледна наоколу. Ми се чинеше дека имаше некои место во собата дека ние не се забележи. Тој погледна на празни медицина кабинет повторно.
  
  
  Потоа отидов во тоалет. Врвот беше на нс. Тој го крена капак и се зјапаше во басенот.
  
  
  Таму, видов едно парче на мокра, стуткани хартија лебди во бистрата вода.
  
  
  Тој fished тоа надвор и погледна во неа. Тоа е само парче хартија од поголеми парче дека имаше очигледно е растргнат нагоре и испратени до заборав, но нс имаше неколку ракописниот писма.
  
  
  "Имам нешто," реков јас.
  
  
  Урсула дојде над и погледна во текот на моето рамо. "Што е тоа?"
  
  
  "Тоа изгледа како Рихтер беше обидува да се ослободи од него во тоалет. Може да се направи од она што тие букви се?"
  
  
  Таа погледна во него. "Тоа е Рихтер е ракопис", рече таа. Таа grimaced, претворајќи забелешка малку. Изгледа како да е напишано во Српско-хрватски, Ник. Можеби главниот збор е "национална". И друга буква, на почетокот на друг збор ."
  
  
  Тој squinted во него: "Национални. Но, она што е вториот збор?"
  
  
  "М-Ни-Музеј, Народен Музеј".
  
  
  Нејзините очи darted да се Затвори. "Музејот. Не нс имаат прошетка во плакарот?"
  
  
  "Претпоставувам дека е така", рече таа.
  
  
  "Рихтер нема да имаат причина да се користи за музејот за состанок," реков јас. "Ние знаеме дека тој веќе се сретна Lubyanka на Сава Хотел и можеби тука."
  
  
  "Тоа е вистина," Урсула рече, но таа не ме следат.
  
  
  "Добро, да речеме, може да се стави оваа радио некаде за складирање за неколку дена. Вие нема да бидете во можност да го користите багаж складирање на Централната Станица или на аеродромот, бидејќи полицијата не се гледа. Но, зошто не ја користите оброк камерата на јавно место како музеј? "
  
  
  "Но, работите се таму, лево само за некое време
  
  
  
  "Додека посетителите се во музејот," Урсула ме потсети.
  
  
  Тој смета дека за тоа за момент. "Тие ќе се одржи на работа за неколку дена, да се чека за неговиот сопственик да се вратат назад. Но, можеби Рихтер не сакаат да се потпрат на таа можност. Тој може да го напушти радио во музеј, а потоа ги нарече, никогаш подоцна, да им се каже дека тој заборавил да го земам кога тој си замина. Тој ќе се обиде да добие радио во рок од дваесет и четири или четириесет и осум часа. Тогаш его ќе се увери дека тие добија дополнителна нега за да се задржи его за тоа."
  
  
  "Тоа е добра теорија, Ник. Тоа е вреди да се проверува следното."
  
  
  "Ние ќе бидеме во музејот во утринските часови," реков јас. "Ако Рихтер дознава за Lubyanka вечерва, тој, најверојатно, ќе се одлучи да го напушти Белград веднаш, но не и без ова радио. Ако тој не го кријат егото во музеј, ние може да победи до таму. Ова може да биде наша последна шанса да се поврзеш со ему."
  
  
  "Во меѓувреме," рече таа, " треба да добиете некои остатокот. Имам особено удобно соба на Величествен."
  
  
  "Тоа е добар предлог," реков јас.
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ние бевме во Националниот Музеј, кога таа се отвори следното утро. Тоа беше еден сончев пролетен ден во Белград. Високи дрвја во сантијаго Calamegdan имаше светли зелени пупки. Hydrofoil чамци plied на мирните води на Дунав, и зафатен сообраќај се чинеше некако помалку бурните. Но, музејот се беше цврст и сива на јасна утро, остар потсетник дека Урсула и јас hadn не доаѓаат тука за забава.
  
  
  Внатре, имало високи тавани и стерилни стаклени витрини дека контраст starkly со сончево утро на другата страна на его-дебели ѕидови. Ние брзо се најде шкафче соба. На придружник, Југословенска, се уште беше буден.
  
  
  "Добро утро," его поздрави него. "Нашата друг човек лево на преносни радио тука и да заборавив да се земе его со него. Тој испрати нас да се земе его." Тој зборуваше со најдобрите германски акцент.
  
  
  Тој црта главата. "Радио? Што е тоа?"
  
  
  Решив да се обиде да зборува со него во Српско-хрватски јазик. "Радио. Она што тој го носи на својот појас."
  
  
  "Ах", рече тој. Тој одеше да го агол на малата соба, и јас се одржи мојот здив како стигнав за на полица. Тој извади Рихтер е радио. "Имам один оставени тука од страна на еден човек по име Blucher, Швајцарски."
  
  
  "Да", реков јас, обѕрне Урсула. "Гласањето е за сите. Horst Blucher-полно име."
  
  
  Тој погледна во пропушти. "yeah. Дали имате било какви идентификација, Г-дин Blucher?" Јас не чини да се сетам на вашето лице."
  
  
  Тој одржа назад својата нетрпеливост. Јас веќе одлучи да го земе радиото од страна на сила, ако е потребно. "Јас не сум Blucher е Horst", рече тој намерно. "Ние сме его пријатели кои доаѓаат да бараат радио за него."
  
  
  "А. Па, Г-дин Blucher требаше да дојде, и самиот знаеш. Ова е правило."
  
  
  "Да, се разбира," реков јас. "Но, Г-дин Blucher е болно и не може да дојде до радио. Се надеваме дека ќе разбере. Ќе се прави на ему голема корист ако ни даде токи-токи да се пренесе на ему."
  
  
  Тој сомнително се загледа во мене, а потоа на Урсула. "Дали тој ќе ви даде потврда?"
  
  
  Сега Урсула улога. "О, почитувани! Тој додаде дека треба да се земе на блан искрено пред да замине. Но, тој заборави да му се даде на его да dn. Тој е многу болен." Потоа таа се активира на правопис. "Се надевам дека ќе не објасни грешка во детали. Г-дин Blucher е tac Хотел ќе слушате убава Југословенска музика додека тој е тука."
  
  
  "Ах", рече човекот, гледајќи во неа ладно сини очи. "Добро, јас може да се разбере дека. Тука, може да се земе радиото. Јас веќе имаат јасна причина да го задржи моето его тука."
  
  
  "Ви благодарам," ему реков.
  
  
  Тој го игнорираа мене и предаден на радио на Урсула. "Кажете му на вашиот пријател да се опорави што е можно поскоро, така што тој може да уживате во неговиот престој во Белград."
  
  
  "Ви благодарам", рече Урсула.
  
  
  Таа крена радио и излеговме преку соблекувални. Но, додека шетаат околу зградата, сфатив дека мојата победа беше краткотрајно. Двајца мажи излезе на alcove во ходникот, и немаше никој наоколу. Тие и двајцата имаа пушки. Овие се две лица од Topcon што видовме порано, но со Рихтер, на луѓе кои Урсула следи.
  
  
  "Стоп, ве молиме," на повисоки еден нареди.
  
  
  Таа moaned тивко. Неколку минути и мониторот би биле рудникот. Проклето овие луѓе! Ова беше втор пат јас во сопственост на тоа, само да ми его одземени. Урсула не беше толку вознемирен како што беше. Таа го изгубил сите контакт со Рихтер, и покрај реставрација на радио, а сега овие луѓе имаше reestablished тој контакт. Тој се прашувал дали таа ќе живеат за да се има корист од овој тек на настаните.
  
  
  На кратко, плоштад човек со скршен нос мавтаа со полуавтоматски пиштол на радио. "Се стави на радио на подот меѓу нас, заедно со вашата чанта... -
  
  
  тој ме погледна и вашиот пиштол.
  
  
  "Потоа да побегне од нив," на повисоки човек нареди.
  
  
  Урсула погледна во мене, и јас климна во договорот. Со две пушки вперени во нас, немаше простор да се расправаат. Таа зачекорил напред и се одржа од нејзината токи-токи и Webley торба на подот. На luger полека се влечат надвор од мојот doublet, во потрага по каква било шанса да го користат против нив, но сега и пушки беа фокусирани на моите гради. На Luger стави на подот веднаш до радио и нејзината чанта. Јас се уште го Хуго до мојот ракав, но изгледа ќе морам малку можност да го користите его.
  
  
  "Многу добро", рече висок Topcon агент. Тој има темна коса и многу тенок лице. Тој motioned на друг човек, кој зачекори напред, отворена е Урсула чанта, и извади Webley. Тој, исто така, падна во Wilhelmina е јакна џеб. Тогаш тој собрал радио.
  
  
  "Сега дојде со нас," високи човек рече.
  
  
  Урсула ме погледна повторно. "Ние подобро да го направи она што човекот вели:" нејзиниот сопруг рече.
  
  
  Ние се влече околу зградата незабележано и да се стави во сива Фиат седан. Урсула и ми беше кажано да се добие во задниот дел на автомобилот. Високи човекот доби зад воланот, и еден со скршен нос седна до него, пиштол укажа и на моите гради.
  
  
  "Сега ние се случува за малку прошетка," човек со пиштол ми рече, со големо задоволство.
  
  
  Автомобилот влезе во утринските часови во сообраќајот. Видов дека и двете задни врати беа заклучени со специјални брави. Се чинеше како чиста обиде да победи до човек со пиштол. Рихтер се чини дека одлучи дека би било најдобро да се ослободите од нас, така што на преговорите може да продолжи без прекин. Таа беше почеток да се разбере како тој имаше избегне сите видови на полицијата и владата агенти за толку многу години: тој беше паметен, ефикасен, и сосема бесплатно на совеста.
  
  
  Ние се возите низ Белград. Ние возеше заедно Brankova Призрен Булевар до што стигна до реката, а потоа се возеше во јужна да се Кара Dordeva. Ние наскоро ќе се најде себеси во отворена, ридско подрачје.
  
  
  "Каде си земајќи нас?" Конечно праша.
  
  
  "Ќе дознаете многу наскоро," Скршен нос рече, ми даде остра насмевка. Его е акцент беше германскиот, и висок човек бил француски. Тоа беше прилично cosmopolitan облека, овој Topcon.
  
  
  Его е претпоставка беше точна. Петнаесет минути подоцна, по заокружување неколку земјата патишта, дојдовме до една осамена земја куќа. Возачот да запре пред него и ни нареди да се излезе.
  
  
  Урсула и заминав преку Fiat. Нејзиниот немав идеја каде што се; неа само знаеше дека сме биле јужно од градот. Тоа е само логично дека Рихтер ќе го напушти Белград, како полицијата се чешла град во бес за него. До денес, тој не е во можност да патуваат со јавен транспорт. Јас се прашувам дали тој се уште не знаеше за Lubyanka.
  
  
  "Внатре," на висок човек нареди, brandishing револвер. Обете пушки беа вперени во нас повторно. Тој следат наредби.
  
  
  Внатре, во куќата изгледаше дури и помал отколку што тоа изгледаше од надвор. Но, тоа беше Рихтер е потребно. Еден миг подоцна, по високи gunslinger се нарекува его името Рихтер влезе во соба од кујната.
  
  
  "Добро," рече тој кога го виде нас", што е пријатно изненадување." Тој достигна за токи-токи дека високи човекот го става на стол. "Што речиси го зедов тоа, ти не?"
  
  
  "Досега ferret сте биле еден чекор понапред од нас," реков јас. "Но, вашата среќа не може да трае вечно, Рихтер."
  
  
  Неа, видов начин на платеници ме погледна, кога нејзината его користат своето вистинско име. Очигледно, тој бил познат на нив само како Blucher. Рихтер почнеше во мене, а потоа дојде во текот удирајки ме во лицето.
  
  
  Нејзината падна во голема мера да подот. Урсула вчудовидено праша и да се потпре во за добро. Iso ртс беше trickling крв. Тој лежеше таму, во потрага по Рихтер и мрази него. Ова омраза ќе ме направи да се обиде малку потешко ако имав можност да се оди против него.
  
  
  Урсула погледна Рихтер. "Нацистичкиот месар!" "Стоп за тоа!" таа hissed.
  
  
  Рихтер е лице восхитени од лутина. Тој удира неа тешко низ лицето, и таа падна надолу веднаш до мене.
  
  
  Рихтер се сврте кон мажите кои имале ни донесе во. "Ги стави во лисици и тука и таму." Тој посочи поделба на ѕидот, каде серија на тенки железни прачки бил додаден во кујната вратата, и на старо железо радијатор на страната ѕид. "Па тие се разделени."
  
  
  Човекот со скршен нос оковани и на Урсула е зглобовите на радијаторот, и висок човек врзан да ме надворешниот столб на партиција. Рацете ми беа зад мојот грб, и имаше лисици на секој зглоб и поврзување синџир околу crossbar. Морав да станувам, и Урсула мораше да седат на подот со грбот на радијатор.
  
  
  "Сите во право, донесе бомба," Рихтер нареди на високи еден со пиштол. .
  
  
  Високи човек исчезна во мала спална соба и се враќа во еден момент подоцна, со цевка бомба. Таму беше доволно динамит во прилог на тоа да се кренат две куќи големината на еден бевме во. Рихтер ме погледна со насмевка, го зеде бомба околу висок човек раце, и го стави на стол во центарот на собата. соба за половина пат помеѓу Урсула и мене.
  
  
  "Андре е многу добар во овие работи," Рихтер, забележани како тој го поставите види кој служи како потребен за бомба. "Gawking, се разбира, ќе биде neater, но тоа е многу помоќен. Тоа е веројатно дека властите ќе биде во можност да го идентификуваат вашиот тела, потоа експлозија и пожар. Се надевам дека овој пример ќе служи како предупредување за секој кој може да се следат вас."
  
  
  "Мислам дека ова ќе се добие ih размислување," реков јас. Неговото внимателно погледна на бомба, која беше веќе поставено и темпирана. Рихтер беше во право. Ако оваа работа експлодира, таму не се многу остави да го истражуваат.
  
  
  "Ние никогаш нема да се откаже додека не се ставени под заштита на луѓето чие име ќе имаат клеветени," Урсула се вели во затегнати глас.
  
  
  Рихтер glanced на Nach. "Не можев да се наклевети вас?" "Ви посакувам би бил таму кога сето ова се случува, Fraulein. Третиот никогаш навистина не зависеше од мене сам да ги постигнат своите цели. Ние сите беа Нацистите тогаш. Кога бевме поразени, неколку слабите оние отиде бесен, а остатокот одеднаш стана анти-фашисти.
  
  
  "Ти си Нацист куче," Урсула hissed.
  
  
  "Сега е модерно да бидат пријатели со поранешните непријатели, трчаат наоколу со социјалисти и предаде стариот идеали," тој продолжи полека.
  
  
  "И Нацистите заврши работа со Комунистите,"нејзината ему негираше медиумските извештаи.
  
  
  Тој ме погледна остро. "Тоа е бизнис, чиста и едноставна. Тоа е она што треба да правам како човечко кога тие си лов него како куче, кој го нападна него."
  
  
  "Убиството нас нема да те спаси, Господин Рихтер!" рече Урсула гласно. "Ќе биде задржан, и ќе се плаќа за она што го направи."
  
  
  Тој се насмевна горко. "Сега имате помалку од дваесет минути за да бидете сигурни." Без да се чека за одговор, тој се сврте кон неговите потчинети. "Исклучување на Lamborghini. Ние ќе ги на Fiat на Dragoman Помине станици во Crveni Krst. Тоа треба да биде безбедно да се преземат се обучуваат таму."
  
  
  "Да, Господин Blucher", рече висок човек. Двајца мажи се сврте и излезе во улица.
  
  
  Како вооружени лица беа навлегува во автомобил надвор, Рихтер се сврте назад кон мене. "Мора привремено прекината од мојот договор со Русите. Но само привремено. За ова што сега се плаќа со вашиот живот."
  
  
  Така тој знаеше за Lubyanka.
  
  
  "Кога го оставам овде, јас не само што ќе ги имаат сите време сакам, вклучувајќи патувања, слики, музика, да продолжи со преговорите за продажба на сателитски мониторинг, но јас ќе ги тргнеме на надзор на Бон владата за некое време. Гледате, сè е работи како и обично, многу добро за мене ." Тој одеше во текот на вратата. Надвор, на Fiat моторот почна да се нагоре. "Auf wiedersehen. Или можеби јас само треба да се каже збогум?"
  
  
  Тој се сврте и замина. Еден миг подоцна, на Fiat влечат далеку, и звукот постепено се избледени како тие го направија својот пат назад до главниот пат.
  
  
  Урсула и јас и погледна во темпирана бомба, а потоа и другите на други. Урсула малку неа долната усна и ја протреси главата. "Јас треба да имаат убиени Рихтер што е можно его знаеше."
  
  
  "Chill-out," реков јас. "Ние имаат помалку од петнаесет минути. Тоа не остава многу време за длабоко размислување."
  
  
  "Јас не можат да се движат," Урсула рече, удира нејзиниот лисици на радијатор.
  
  
  "Обидете се да се опуштите," нејзиниот глас рече мирно. "Вашата вознемиреност може да биде заразен, и јас треба да се мисли на нешто."
  
  
  На проклета темпирана на бомба на маса беше како нашето срце чука за последен пат. Тој ја спушти слушалката и се сврте да се погледне во барови зад мене. Јас се пресели на оној што го беше спроведен да, и тоа свиткан, а потоа закрепна. Тој намуртен и нанесуваат на синџир на неговиот лисиците против бар. Тоа го направи мека звук, не како остар, крцкавиот како метал. По сите, барови не беа направени од метал, но околу дрво насликани да изгледаат како црно железо. Потоа Хуго запаметен од неа. Тие не се најде Хуго, мојот stiletto.
  
  
  Се надевам клобуркаше во моите гради и го направи мојата утроба заостри дури и повеќе. Јас се преселив на нејзината десна рака, но ништо не се случи. Таа беше сериозно ограничени во своите движења. Тој се сврте да се соочи Урсула и се потпре грбот од тенки дрвени бар.
  
  
  "Она што ви се прави, Ник?"
  
  
  "Обидувајќи се да го спаси нашите животи," реков кратко. Јас не имаат време да се зборува.
  
  
  Јас се преселив раката повторно, и Хуго лизна во мојата дланка. Јас одржа нож, така што моите зафат беше фирма. Со остар пресврт на својот зглоб, тој успеа да слета на остар раб на Хуго е сечилото на дрвени crossbar со неговите голи раце. На twig намали преку тоа, и јас се почувствував на сечилото на нож тонат во дрво. Дрво беше солидна, но нож
  
  
  беше истеран да тенок раб за ленти. Тој направил мал, строги движења со нож и се чувствував неколку чипови, да падне.
  
  
  Тој погледна Урсула. "Јас сум се обидува да попуштат оваа проклета блок," ми објасни. Јас не го гледам тоа, dial е беспомошна. "Колку време е тоа?"
  
  
  "Малку повеќе од десет минути," Урсула рече, навален нанапред за да го видите dial.
  
  
  "Исус," јас, рече, лути тоа што беше толку долго.
  
  
  Јас до намалување на неа. Тоа не треба да се намали во текот на целиот бар. Нејзиното его само треба да се биде ослабен. Имаше многу чипови на подот. Тој престана да сечкање неа и да влечат бар тешко. Имаше мала пукнатина, но дрво не се скрши. На лисици беа сега се длабоко вградени во мојот зглобовите. Јас зарежи малку повеќе, се додека конечно чувствува длабока пукнатина во дрво. Тој во загради самиот против притисокот врз неговата зглобовите и погледна во Урсула.
  
  
  "Време," реков јас.
  
  
  "Шест метри".
  
  
  Тој ги стави нозете под него и го извади со сета своја сила. Имаше силен попуштат како дрвени брус сплит. Тој падна headfirst на подот и речиси хит на стол со бомби на тоа.
  
  
  Рацете ми беа уште shackled од позади, но ова се бореше на нејзините нозе. Тој може да се чувствуваат крвта на неговиот зглобовите. Неа, застана на стол да се погледне на бомба. Ако Рихтер знаеше за неа, и таа мисла ми беше на почетокот, тој ќе се организира на бомба, така што секој потрес на мозокот, како што се кревање на ее, ќе се предизвикани пред време. Тој се потпре надолу за да ја проверите жици, и сфатив дека тој беше во право. Имав или да се смири бомба без да се движат, или некако слободни Урсула од радијатор.
  
  
  Бомба требаше да оди надвор, кога минута рака покажа дека половина час, а имало само четири минути. Немав многу време.
  
  
  "Имаме да ви излезе од оваа работа," јас, рече, вртење на Урсула. "Јас не можат да се движат бомба."
  
  
  "Но, како можам слободно мене?" "Што е тоа?" праша, обидувајќи се да се задржи на паника надвор од нејзиниот глас.
  
  
  Тој се наведна и го испитуваше како што беше вкоренета за метал. Постои само еден начин да се ослободи ја, и тоа беше за да го отклучите лисици. Но, оваа операција ќе бара неколку рудници, дури и ако нејзините раце се одржаа пред неа. Хуго стави во задниот џеб од неговите панталони; јас не би се потребни за тоа. Тогаш тој внимателно го испитуваат радијатор.
  
  
  Цевката низ подрумот поврзување на радијаторот е ' рѓосано сите. Тоа изгледаше како радијатор hadn не се користи во години. Покрај тоа, плочи кои се прикачени на радијатор на дрвени подни изгледаше стари и ослабени.
  
  
  Тој зачекори назад и да анкетираните сцена од кратко растојание. Радијатор беше ставен околу 30 cm од ѕидот. Имаше многу простор за она што сум го имал на ум. Нејзините очи беа искрени во предниот дел на радијаторот и glanced на Урсула.
  
  
  "Се повлече со себе и заедно," реков јас. "Одам да го даде ова нешто тешко го погоди."
  
  
  "Сите во право, Ник", рече таа.
  
  
  Тој glanced на неговиот види. Две минути. Подигање на ногата и свиткување тоа да секоја племе, тој заврши удирајќи ја батеријата со десната нога.
  
  
  Имаше несреќа на метал и дрво, како што е поврзано, и Урсула беше фрлен назад против радијатор. Слушнав нејзиниот направи остар звук во нејзиното грло. Кога погледнав да се видат резултатите, најдов еден куп на рѓа на подот. Радијатор целосно да се одделат себеси од цевката и се потпре против groan. На плочи што се одржа его на подот бил растргнат надвор, но има уште скапани дрво прикачен на нив. Една од целиот плочи беше уште се држат до дрвени кат од страна на водител, така јас му ја фрли надвор и повторно пуштен на слобода, тоа целосно.
  
  
  Урсула беше модринки и се опфатени во рѓа.
  
  
  "Јас се плашам ќе мора да го повлечете вашиот нишка за оваа работа," нејзиниот татко рече. "Станувам. Брзо."
  
  
  Таа се бореше за нозете, влечење еден крак во радијатор со неа. Тоа беше тешко за затвори, но nah имаше многу на адреналин. Тој се пресели настрана, зграпчи друга нишка со неговиот врзани раце, и го крена радијатор да хип ниво. Нејзините, погледна во часовникот на хард дискот. За помалку од една минута лево.
  
  
  Јас реков. "Од врата!"
  
  
  Урсула darted околу отвори вратата, се уште се припивам до големи хармоника во облик на парче метал. Тој проследено неа, одење речиси наназад.
  
  
  "Оди многу брзо," реков јас. "Не работи. Ние треба да поминат најмалку педесет метри. Додека тој копа дупки во земјата."
  
  
  Таа почитуваат наредби, grunting и потење. Тоа беше срамен како пекол. Еден ден Урсула падна на нејзините колена, и нејзината радијаторот нишка речиси изгубени. "Get up", изјави тој неа во смирен глас.
  
  
  Таа не. Часовникот во мојата глава ми кажа ние само имаше околу петнаесет секунди. Ние се пресели брзо да плитки шупливи во областа веднаш до куќата и да дојде по затвори. Штом ќе удри на земјата, имаше изолирачки експлозија.
  
  
  кршење на мирот ден зад нас.
  
  
  На shockwaves оштетени моите уши и расфрлани мојата коса низ нашите лица. Потоа метежот на нечистотија и остатоци хит нас. Големи, тешки дневници беа паѓа сите околу нас. По еден момент, тоа беше над сите, и ние погледна кон куќата. Голем облак од чад billowed skyward, и она малку остана на колибата беше ablaze.
  
  
  "О, боже мој," Урсула извика, веројатно замислувајќи што би се случило со неа, ако радијатор hadn не се правилно составени. Нејзината руса коса беше disheveled и на нејзиното лице, беше опфатено во нечистотија.
  
  
  "Бевме среќни," реков јас.
  
  
  Хуго зграпчи и отиде до крајот на Урсула е радијаторот за да започнете со избирање на заклучување на нејзината ракави. Тоа беше повеќе од десет минути. Кога таа конечно беше слободен, таа протри нејзиниот зглобовите за долго време и го зеде длабок здив. Потоа отиде на работа со Хуго да се отстрани мојот лисици. Тоа се Затвори за истата сума на време, со рацете слободни. Мојот зглобовите се намали од страна на лисици, но крв веќе беше покривање на рани.
  
  
  "Она што сега, Ник?", праша Урсула.
  
  
  "Ние сме сега наслов за Yelin-Рихтер Помине."
  
  
  "Тие имаат предност во однос на нас", рече таа. "И ние немаме автомобил. Тие се некои делови од Lamborghini."
  
  
  "Јас ги знам," јас, рече, обѕрне на италијански автомобил надвор од куќата. Дел од егото стакло беше скршена, и боја полета надвор една страна во експлозија. "Но нашиот народ го направија тоа јасно се гледа дека тие се враќаат на одборот на Ориент Експрес на помине. Тој е пронајден преминувањето на границата со Бугарија во Dimitrovgrad. Па ние не треба да се грижите за добивање на Crveni Krst кога Рихтер добива таму, но пред воз. Тоа може да биде можно ако ние се симне на главниот пат и се израмни со автомобил веднаш."
  
  
  "Тогаш ајде да одиме", рече Урсула.
  
  
  
  
  Дванаесеттата глава.
  
  
  
  Тоа беше вистински крстоносните на патот. Урсула не се жалат, но можам да ви кажам дека видот на последните дваесет и четири часа беше се нашол својата врз неа. Околу половина час по што го напуштил местото на горење куќа, ние го достигна само пат води низ овој дел на земјата.
  
  
  "Тоа изгледа прилично осамен," Урсула рече.
  
  
  На Rivnenskaya патот трчаше по должината на реката долина во двете насоки, колку што окото може да види, но немаше автомобили на тоа. Тоа беше толку тивко што тоа беше тешко да се поверува дека кој било сообраќај некогаш донесени од страна на.
  
  
  "Тоа ме прави да заборавите за Рихтер и само да уживаат во мир и тишина," реков јас.
  
  
  "Да," Урсула се согласи. Таа отиде и седна на тревни банка страна на патот, и тој се приклучи на нејзиниот таму.
  
  
  Урсула се потпре грбот на долг трева, propping неа до лактите. Таа ги затвори очите и ги слушаше птица во близина на поле. Тоа беше мека, сончев пролетен ден со релаксирачка магија во благата воздух. Во близина, еден кластер на poplars шепотеше, зелена пупки украсување нивните lacy гранки, и ветрот што се пресели на дрвја, исто така нежно се меша со висока трева во полето, паралелно на патот. Тоа беше вид на ден, место, како и компанија која го направи еден агент да се прашуваат што, по ѓаволите, тој правел во неговиот одредена професија.
  
  
  Урсула е краток темно здолниште беше повлечен до околу нејзиниот колкови, и јас лежеше таму во потрага навистина добро. Спалната соба не е единствената совршено место да се направи љубов, како да сум се откриени на другите среќни прилики. Јас го најде совршено место во повеќето неочекувани околности. Но оваа можност, со оглед на тоа дека ние се надеваат дека за автомобил во кој било момент, беше помалку од поволни.
  
  
  "Ник! Тоа е автомобил!" Урсула посочи.
  
  
  Тоа беше седан, на Citroen, приближувајќи ни со голема брзина.
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Јас ќе се обиде да го спречи тоа." Тој доби излезе на патни и мавтаа на рацете во широк лак. Автомобилот веднаш почна да се забави и во еден момент подоцна се префрла врз страна на патот веднаш до нас.
  
  
  Внатре беа две млади Италијанците на нивниот пат до границата.
  
  
  "Ви се случува да се дојде до Crveni Krst на Jelin Помине?" Јас прашав.
  
  
  Двете од нив беа тенки млади луѓе со долга коса. Возачот glanced на Урсула, и Ем се чинеше дека она што тој го видел. "Ние дефинитивно ќе одам да Crveni Krst", рече тој со тежок акцент. "Ве молам, седни."
  
  
  Ние не толку и автомобил roared исклучување по автопатот. Ми беше мило што се допадна да се вози брзо, бидејќи ние не треба многу време. Всушност, ние би можеле да имаат веќе ја пропушти шансата да се добие во време.
  
  
  Во прво време, младите мажи flirted со Урсула. Ние се нудат коњак и хотели за да остане и да се релаксираат. Но кога видоа дека Урсула не како група секс, почнаа да се ужива во сонцето повторно, кога не е. Стигнавме во село планина на Crveni Krst, каде Рихтер беше несомнено тарифен број, околу два часот попладне. Италијанците ни требаа отворено да железничката станица, и ние
  
  
  топло се заблагодари на ih за патување. Потоа Урсула и се вратив внатре.
  
  
  Тоа беше мало место, и тоа изгледаше целосно сива, како и повеќето од станиците на оваа линија во Југославија. Ние брзо погледна наоколу чека соба и видов дека Рихтер и неговите две его потчинети не беа таму. Обѕрне на станицата платформа, неа, видов дека возот се движи подалеку.
  
  
  "Оди," Урсула рече.
  
  
  Со времето кое го доби исклучување, возот беше веќе на крајот на платформа, подигање брзина. Тоа беше Ориент Експрес.
  
  
  "Се прилагоди!" Јас реков.
  
  
  Тој гледаше во поток на згради, во отворен простор каде што неколку автомобили се седи, и го виде Фиат Рихтер беше возење низ земјата куќа во близина на Белград.
  
  
  "Гледај," реков јас. "Его машини. Тој е на овој воз."
  
  
  Тој ја зграпчи Урсула раката и го извади својот заедно како тој се стрча надолу платформа со автомобил.
  
  
  "Она што сме го прават, Ник?" праша како ние трчаше.
  
  
  "Ние се случува да се добие Белград месар," нејзиниот сопруг рече.
  
  
  Застанавме на Фиат и тој погледна на патеката. Морав да го фати тоа воз. Ако Рихтер го добива за Бугарија, моите шанси за добивање на его и радио беа навистина тенок. Таму тој ќе добијат сите потребни KGB помош.
  
  
  Тој скокна во ниска спортски автомобил и зграпчи жици под табла. Возот полека исчезнаа околу наведнуваат во песната. Јас поврзани тоа, поврзани жици, и моторот почна да работи.
  
  
  "Се добие во и ајде да одиме!" викна да Урсула над бучавата на моторот.
  
  
  Ова беше во седиштето за совозачот, и Урсула беше зад воланот.
  
  
  Тој посочи до каде Ориент Експрес исчезнаа околу наведнуваат на патот.
  
  
  Нејзините изјави."Следи дека проклето воз!"
  
  
  Таа само погледна на мене и за втората. Автомобилот потоа заминал зад аголот и се упати по должината на автопатот.
  
  
  Тој гледаше напред и видов дека иако имаше стрмни банка на двете страни на патеката во близина на село, таму беше соба за тесен спортски автомобил ако Урсула може да се вози доволно добро.
  
  
  "Крстот на другата страна од патеката на овој пресек тука," Здраво реков како што bumped нашите лево тркала во прагови. "Сакам да биде во близина на воз, ако можеме да го разберат тоа."
  
  
  Таа не како што рече еј, и сега ние сме на левата страна од автопатот. Урсула очите проширува како таа се бореше да ја задржат контролата на автомобилот. На screeds под тркалата на правото потресе автомобил тешко, и дупки формирана под други тркала, но Урсула чуваат на Fiat на страната на песни. Еден миг подоцна, возот беше на повидок повторно, и ние се приближува тоа.
  
  
  "Побрзај," тој ги повика неа.
  
  
  Урсула зачекори на гас и ние брзо напред. Возот беше само неколку метри одалеченост. Тоа glided непречено, во споредба со нашите сопствени диви возење. Ние хит се судрат и на автомобил сврте налево. За момент помислив дека ние се движат по должината на насипот. Но, Урсула се бореле за контрола и конечно отидовме и повторно. На задната површина на јадење автомобил е сега во рамките на дваесет метри. Fiata отвори вратата за неа и погледна во Урсула.
  
  
  "Кога ќе се добие на одборот, се врати на градот и да се чека за мене на станицата. Јас ќе се обидам да се земе его жив ако тој им овозможува на мене."
  
  
  Таа климна френетично, ја стави на запалената бело на воланот. Тој го зеде последниот погледне во Затвори и стоеја на чекор надвор од отворен автомобил. Ние бевме стоејќи на задните платформа на возот. Отворената врата на автомобил спречија нас од добивање премногу блиску, но јас се потребни уште шефот на проектот.
  
  
  "Лижат!" Нејзиниот извикуваа еј, во ревматизам.
  
  
  Станицата вагон bumped, swerved, и влечат далеку од возот. Тогаш бевме целосно спротивна на воз на отворена врата clanking против платформа структура. Е сега или никогаш. Нејзиниот скокна над четири нозе на брзаат земјата, зграпчи платформа оградата, и зграпчи затвори. Тој се повлече самиот до платформа и се искачи над оградата. Тогаш тој ја видов неа, погледнав назад, и видов дека Урсула веќе беше сопирање на автомобилот. Ај мавтаа во неа, а таа блесна нејзиниот фарови како таа полека се направи нејзиниот пат кон следната пресекот.
  
  
  Тој се исправи нејзината облека и се наметнува косата назад од нејзиното чело. Тој дојде на одборот без убиството нас, самиот, или Урсула. Сега морав да се најде Ханс Рихтер пред да се достигне границата.
  
  
  Тој влегол во јадење автомобил и погледна внимателно на лицата на неколку луѓе, кои дојдоа да пијат по вечера. Никој околу нив беше Рихтер, или его лице. Тој се пресели случајно околу автомобилот, како ако тој се само одење во воз. Ако диригент имаше престана да мене со билет на коските, може да се купи со егото на одборот - можеби и втора класа билет, но јас не се грижи бидејќи не очекував да се релаксираат и да уживаат во овој возење.
  
  
  Нејзиниот полека стигнува преку два спиење автомобили, во потрага по каква било знаци
  
  
  Рихтер, но јас не гледам ништо. Јас не гледам него во јавниот автомобили или. На возот, јас видов само лицата на среќни патници. Ако Рихтер беше на одборот, тој играше безбедно и се сокри. Ему веројатно успеа да добие еден или повеќе спиење прегради за себе и за луѓето е ега, и тие ќе бидат внатре ги чека да се премине на Бугарија во Dimitrovgrad.
  
  
  Сепак, имаше предност дека нејзиниот ferret доби од нив, како и искусни од страна на последниот воз. Сега тој беше сигурен на Ханс Рихтер е идентитет и знаеше што тој изгледаше како. Нејзиното его може да се опише неа да воз проводници.
  
  
  Тоа ме зеде за десет минути да се најде портер, но кога јас не, тој беше многу корисна.
  
  
  "Нека ме види", рече тој во Српско-хрватски, " јас верувам дека таков човек, како што го опишуваат ќе одбор на Crveni Krst. Да, јас се сеќавам на неа сега. Јас само видов овој човек внесете bay 8 во следната спиење автомобил."
  
  
  Еден миг подоцна нејзиниот престана да за еден ден се отсечени 8. Нејзиниот влечат Wilhelmina и психички подготвени за нешто што може да се случи. Тој изјави самиот дека Ханс Рихтер беше се случува да ја напушти овој пат, не сакаше да ја напушти овој воз жив. Тој излезе подалеку од вратата за момент, ги крена десната нога, и злокобно клоци тоа.
  
  
  На вратата од купето ја тресна, и тој го следи тоа. На Luger е подготвен да оган. Нејзиниот остана искрени за денот и прегледани за внатрешни работи. Тоа беше напуштена.
  
  
  Тој брзо се внесуваат и затвори вратата зад него. Моја претпоставка дека Рихтер го зеде две или повеќе прекини беше недвосмислено точно. Тој најверојатно купи друг купе, во името на некој од другите луѓе, и тој е веројатно има отворено сега, планирање на неговиот следен потег од страна на продажба сателит го следат вози, фотографии, музика.
  
  
  Јас погледна наоколу. Немаше багаж или радио, но имаше јакна на кревет. Ова е моја верзија која Рихтер користи за да биде во.
  
  
  Таа може да имаат чекаше его тука, или сте се обиделе да дознаат каде тој и его, луѓето, се крие. Јас се сврте кон cot и ја влечат назад на маски за да бидете сигурни дека тој hadn ' t скриени радио некаде. Додека јас му се свртеа на денот, јас слушнав кликнете на пенкало. Тој whirled кон звук како стигна за reloaded Luger.
  
  
  На Topcon агент со скршен нос стоеше на вратата, и неговиот висок придружник, школка, беше веднаш зад него.
  
  
  Човекот со скршен нос посегнаа по неговиот пиштол, но неговото его уби. Додека Его Ruka беше во неговата јакна, Wilhelmina е грда малку се соочуваат веќе беше да укаже на неговата изненадени лице. Егото висок другар не се ни обиде.
  
  
  "Земете вашата рака off грбот. Внимателни, " реков јас.
  
  
  Тој не.
  
  
  "Сега, и од вас, дојде внатре."
  
  
  Тој го зеде два чекори назад и да влезе во купето. Тој им наредил на висок човек да ја затвори вратата зад него. Кога тој не, таа беше внимателно се разоружаа од страна на двете од нив.
  
  
  "Како не ќе го стори тоа?" Скршен Нос праша, " Како воопшто ќе добие околу колибата?"
  
  
  "Никогаш не ум," јас, рече, држејќи ih и пред мене. "Каде Се Нашите Луѓе?"
  
  
  "Ах," високи човек chuckled. "Ќе отиде на погрешен начин, мојот пријател. Тој не се на тоа воз."
  
  
  Тој беше лижење ми, сите. Нејзиниот хит со "Luger" странично на его глави и израснал. Тој grunted и падна назад кон ѕидот на комората.
  
  
  Јас прашав."Дали сакате да се обидете да го лажеш повторно?"
  
  
  Високи човек беше шокирана и запрепастена. Уште говореше за него. "Тој е на одборот," тој рече. "Но, не знаеме каде. Ние ја напушти его на другиот крај од возот."
  
  
  "Ова е едно лице оддел," реков јас. "Дали вие двајца се земе посебна преграда?"
  
  
  Човекот со скршен нос двоумеше, и висок еден погледна во него grimly. "Да".
  
  
  "Она што е бројот?"
  
  
  "Не кажувај ему!" високи човек извикуваа гласно. Нејзиното его започна него во шин и тој извика.
  
  
  "Сите во право?" Јас прашав нешто друго.
  
  
  "Ова е следниот оддел," човекот рече тивко, jerking неговиот палец на ѕидот.
  
  
  "Будала!" високи човек рече дека преку gritted заби.
  
  
  "Во ред, еве ќе одиме," реков јас. "Да платформа. Излезе на видело."
  
  
  Оној со скршен нос отвори вратата и излезе во ходникот, и тоа се наметнува од страна на високи крадец. Немаше никој во ходникот, па Luger не би нека одат.
  
  
  "Движи" јас го наредил, возење на пиштол во висок човек ребра.
  
  
  Еден миг подоцна, се што допре платформи помеѓу автомобили. Ова беше стои зад нив и задржување на Luger на нив. "Сите десно, скок," јас нареди.
  
  
  Тие ме погледна внимателно.
  
  
  "Возот се движи многу брзо," на напаѓач рече.
  
  
  Не толку брзо како gawking околу кои пиштол, его предупреди неа.
  
  
  Потоа, по еден момент е двоумење, на мафијаш со скршен нос отвори вратата и скокна во. Во следниот момент, а висок човек lunged френетично во мене.
  
  
  Нејзиниот напад бил исполнет со luger барел, удирајќи Его тешко во желудникот. Тој groaned и падна во голема мера да метал кат на нозе, на несвесното. На Luger holstered тоа, влечени Его да ја отвори вратата, и фрли исклучите воз.
  
  
  Нејзините, го видов неговиот куцам тело хит на чакал и потоа исчезнуваат од очите во висока трева. Ему беше веројатно подобро отколку ако тоа беше свесен, но во секој случај тоа не би stahl трошат многу vaults на тоа. По сите, тој се обидува да го удар мене во мали парчиња.
  
  
  Сега тоа беше Рихтер е. Тој беше на овој воз, и ми требаше да го најдам. Бев во потрага напред за тоа.
  
  
  
  
  Глава Тринаесет
  
  
  
  Немаше избор. Наскоро возот ќе достигне Dimitrovgrad и внесете Бугарија, и тогаш мојата работа ќе стане многу повеќе тешко. Не можев само да седат таму и да се стави на моите раце заедно и да чекаат за Рихтер да се појавиш. Морав да пребарувате на спиење прегради плански, тропа на целиот ден. Оваа тактика може да предизвика мене проблеми со портер, но морав да се преземе ризик.
  
  
  Нејзиниот одлучи да оди на најдалеку нишка на првиот спиење автомобил, оној кој licks, да се пред возот. Тој ќе почне да бара неа од далеку крајот на воз, а потоа направи својот пат назад преку двата автомобили. Но овој план одеднаш стана целосно непотребни. Кога стигнав до точка за половина пат низ првиот спиење автомобил, купето, вратата се отвори и Ханс Рихтер стоел во ходникот на само неколку метри, загледан во мене како да сум дух.
  
  
  "Ти!" "Стоп за тоа!" тој hissed.
  
  
  Неа, забележале дека тој носи радио.
  
  
  "Оди, Рихтер," тој предупреди неа. "Нема да ја добиете за патувања, слики, музика сега."
  
  
  Но Рихтер имаше други идеи. Тој muttered нешто под неговиот здив во германскиот јазик, потоа се сврте и се стрча надолу салата подалеку од мене.
  
  
  Тој беше наслов за спиење автомобил кој штотуку се остави, кон крајот на возот. Возот беше премногу луѓе да се обиде да се сними. Наместо тоа, тој даде потера.
  
  
  Неколку моменти подоцна, Рихтер беше на грбот платформа на возот. Тој отиде колку што можеше во таа насока. Кога ми пријде него со пиштол, тој беше чекање за мене. Вратата тресна пред мене како се обидов да помине преку отворањето на платформата. Тој речиси ја загуби својата рамнотежа како вратата ја тресна во моите гради и арм. Рихтер наметнува неа тешко. Тој зачекори претпазливо низ вратата и гледав Рихтер исчезне надолу по скалите на покривот на автомобилот.
  
  
  "Се откажат, Рихтер!" викна во текот на бучава од возот. Но, тој исчезна низ областа на визија.
  
  
  Се чинеше дека немаше ништо да се направи, но го следат него.
  
  
  Јас се потпре во текот на железница, во потрага по скалите, а само во време видов Рихтер покажува мал Белгиски револвер во главата. Тој отпуштен или неговиот ducked назад, и gawked на брзаат земјата под тркалата. Рихтер потоа се пресели во покривот на автомобилот за да се пред возот.
  
  
  Тој брзо се искачи на скалилата и да се искачи на врвот на автомобил. Рихтер веќе беше на далеку крајот, подрипнувајќи во текот на јадење автомобил до последниот спиење автомобил. Тој ја загуби својата рамнотежа за момент, слетување на покривот на следниот автомобил, но одржана на.
  
  
  Тој се стрча по него низ покривот на јадење автомобил. Кога стигна двата краја, тој скокна на растојанието помеѓу него и спиење автомобил без запирање и продолжи да работи.
  
  
  Рихтер се сврте и отпушти уште две снимки на мене. Јас го видов него се цел, и ducked. Двете снимки отиде mimmo, иако вториот искинале преку покривот на автомобилот под моите нозе. Нејзините врати оган со Luger, но како возот се пресели под нас, ова, исто така, не успеа да се стремите и gawking невини полета mimmo над Рихтер главата. Тогаш тој почна да работи повторно.
  
  
  Рихтер скокна друго седиште помеѓу автомобили. Тој беше добивање на подобри во тоа. Нејзината проследено; ние трчаше и скокна во текот на неколку повеќе автомобили. Рихтер беше приближувајќи се пред возот.
  
  
  Кога Рихтер направи уште еден скок помеѓу автомобили, воз swerved, и тој падна врз еден од секое племе. Кога тој се сврте и виде мене доаѓа кон него, тој во насока на мали револвер повторно и отпушти уште две снимки. Тоа се урна во покривот на следниот автомобил, и куршуми раскина преку дрво во се врши надградба до мојот главата и раката. Рихтер чкрапалото на неговиот револвер трето време, но ништо не се случи. Тогаш тој го фрлил пиштолот во мене луто. Тоа одбиени надвор од покривот на автомобилот и исчезна во текот на раб.
  
  
  Рихтер се сврте и истрча повторно. Јас се качив горе, holstered мојот luger ,и го следеше него. Тогаш го виде loom напред, на mountainside, и црниот тунел отворање во nen. Воз удрил во еден тунел, и Рихтер клупа-притисне само во време додека неговиот превоз, исчезна во мракот. Ова, исто така, беше фрлен со лицето надолу, а потоа нејзината беше паднал во темнината. По еден момент, јас видов неа растела во светот
  
  
  на другиот крај, отидов повторно заедно црна цевка на денот Brylev.
  
  
  Рихтер беше веќе се приближува на моторот. Јас стана и се стрча по него. Нејзината задача е да се спречи ему од добивање на врати на возот. Тој скокна во првиот автомобил зад моторот и продолжи да вози. Кога нејзиниот татко скокна исклучување, воз заниша на остар се наведнуваат во песната. Тој падна на правото и речиси лизна исклучување на покривот на автомобилот.
  
  
  Тој чекаше до шини исправи повторно. Тогаш ова, се движат кон Рихтер. Возот lurched повторно на груб патот како Рихтер приоѓа на предниот дел на комбето. Тој падна и падна на радио. Тоа лизна до работ на автомобилот е покривот, но Рихтер го грабнала пред тоа може да падне .
  
  
  Рихтер беше сега во предниот дел од автомобил. Тој го гледал на моторот како што се приближуваше до затворање на кратко растојание помеѓу нас. Тој одлучи да не скокаат на моторот, и наместо да се отиде на скалите, што доведува во текот на страна на автомобилот. Тоа мора да му штом тој зачекори на тоа.
  
  
  Его ја зграпчи со сета своја сила и влече неа да покривот на автомобилот. Тој glared во мене, обидувајќи се да се скрши бесплатно.
  
  
  "Дозволете ми да оди!" викна. "Не можете исто така да мислам дека јас го создал сето ова за ништо?"
  
  
  Его зборовите беа речиси разнесени далеку пред таа да може да го фати она што тој велел. Но, егото очите ми кажа сè. Тој успеал каде што сите други не успеа, и Ханс Рихтер беше заробен на крајот. Во неколку кратки дена, нејзината stahl его беше непријател.
  
  
  Тој удирани со тупаници него во его плоштадот лицето и се скрши на ему нос.
  
  
  Рихтер падна врз покривот на движи автомобилот. Село лизна под нас во опасна брзина. Јас зграпчи во него повторно, но тој започна и тропнал моите нозе излезе од под мене, и јас падна покрај него и дојдов до самиот раб на покривот.
  
  
  Тој гледаше во шума од земјата под мене, грчевито држејќи се на работ на покривот со рацете и нозете. Како тој полека се повлекла од крајот, Рихтер се врати на нозе. Кога се свртев да се дојде до, тој започна мене во градите.
  
  
  Таа избегна удар, и Рихтер ја изгуби својата рамнотежа и повторно падна на колена. Ние двајцата се бореше за нашите нозе заедно, но овој пат имав предност. Нејзиното его удирани со тупаници него во стомакот и тој двојно повеќе. Потоа тешко да се погоди неговото его повеќе глави и повторете ја ослободат. Тој редови се врати и речиси падна повторно.
  
  
  Е сега помеѓу Рихтер и на предниот раб на покривот на автомобили. Со последниот очајнички напор, тој направи радио во мојата глава. Овој пат ќе го видам како доаѓа, и јас зачекори назад како Рихтер пријде мене. Егото напад импулс врши mimmo его на мене до крајот на автомобил и над тоа. Како тој помина, тој ја грабна токи-токи и snatched тоа надвор од неговите раце. Рихтер пропадна во отворен простор помеѓу автомобил и мотор.
  
  
  Јас не се имате шанса да се спаси. Тој речиси се префрлаат кога тој ја грабна радио. Во еден друг момент, Рихтер падна меѓу автомобил и мотор, и потоа го погоди прагови подолу. За Dolly секунди, автомобили, се префрлаат на его-стуткани фигура.
  
  
  Тоа не беше пријатен поглед. Рихтер дури и не имаат време да викне. Телото исчезнува под движи автомобилот. Потоа, кога погледнав назад, јас ја видов нејзината нога растргнат од надвор, а друг дел на нејзиното тело, што не можеше да се идентификува паднале надвор од патеката. Белград месар беше нападнат до смрт.
  
  
  Возот беше забавување. Ни беше јасно се приближува Dimitrovgrad, и тој не можеше да го добиле на кои се обучуваат кога пристигна. Ова, отиде надолу на скала која Рихтер се обиделе да ги користите порано, и кога возот забави уште повеќе, нејзината, скокна на теренот брзаат.
  
  
  Се обидов да ги пазите моите нозе под мене, но не можев. Таа се префрла на два пати, стружење месо и кинење платно како таа валани. Потоа, по некое чудо, тој беше на грбот, во подножјето на еден мал насипот и видов возот е набљудување палубата оддалечуваат заедно песни.
  
  
  Јас не чувствував за неа скршени коски, но не можеше да ги најдете. Радиото го изгубил тоа, но тоа беше петнаесет метри. Во доцните попладневни сонцето, тој го отвори его од позади и погледна внатре. Гласаат тоа, како јас дојдов до заклучок, има вграден радио, па изгледаше како дел од свитка на хартија-сателитски мониторинг уред.
  
  
  Тој затворен тоа и ја протреси главата. Мојата лева рака и знак стап беа горење, каде што тие биле нанесуваат со чакал по должината на патот. Тој го избриша неговото лице со handkerchief и погледна во песни во насока на тоа каде Рихтер паднале од возот. Имаше добра миле или па и таа не можеше да види ништо.
  
  
  Околу триесетина метри одалеченост имаше линија на паралелни патеки, и бавно се обучуваат беше доаѓаат заедно со нив. Пукал проектил во насока од која тој штотуку се дојде, кон Yelin Помине. Некаде напред, овој воз ќе се префрлат на главниот пат.
  
  
  Тоа беше голем успех за мене,
  
  
  поради тоа ќе се повлечете мене отишле во брзање и на начин на кој можам да се избегне органи. Нејзините брзо се пресели на други патеки. Еден миг подоцна, возот се движи mimmo од мене, постепено зголемување на нејзината бавна брзина. Тој чекаше последните автомобил да пристигне, речиси сите околу неколку вториот-класа автомобили, а потоа почна да работи како најбрзо што можеше. Јас зграпчи на оградата од чекорите на назад платформа и да се одржи на, и возот yanked моите нозе излезе од под мене. Еден миг подоцна, тој стоеше на платформа со Ханс Рихтер радио во својата рака, гледајќи пејзажот околу Dimitrovgrad слајд далеку во далечината.
  
  
  За помалку од пет минути, возот помина местото каде Месар сретна со соодветен смрт. Тој го виде она што изгледаше како куп на стара облека лежи помеѓу песни, но, на парчиња не се идентификувани како личност. Остатокот од Рихтер постават некаде од другата страна од песните. Нејзините очи се загледа смислено на куп за долго време, и потоа тоа исчезна од очите.
  
  
  Урсула ќе се караше дека Рихтер не беше доведена до Бон за судење. Но, на крајот на его на некоја грда кариера, таму беше еден вид на правдата-еден вид на сурово расчистување.
  
  
  Урсула и јас ќе ја поминете ноќта во една мала соба во Crveni Krst. Неа, допирање на сопственото тело, и ние само мисла за оние топли моменти заедно.
  
  
  Ние се даде право да го стори тоа.
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Убиството Тим
  
  
  Првата глава
  
  
  Кога телефонот заѕвони во сива часа пред зори, знаев дека имаше само една личност на другиот крај на линијата - Сокол, мојот шеф на СЕКИРА.
  
  
  Телефонот беше на ноќната на спротивната страна од креветот, па морав да се ползи во текот Maria von Alder, кој спиеше до мене, за да се дојде до тоа. Марија не спиел мирно во својот сон, влече на една нога малку, така што нејзиниот транспарентен розова nightgown се искачи над неа бутовите како телефонот да бере нејзиниот нагоре.
  
  
  "Треба да се вратам тука веднаш," Јастреб рече штом тој признава мојот глас. Его зборовите беа остри и упорит. "Ние работиме на нов договор. Се подготвени да се остави во триесет минути."
  
  
  "Во триесет минути?" Јас прашав. "Како? Можете да го дознаам каде што сум јас.
  
  
  Нејзиниот беше на Виски Cay, еден мал остров на Бахамите дека Hawke самиот ме испрати да ја посетите. Јас се потребни за да се договорат за брод да pick me up и да ги преземат Один околу големите острови, па тој може да се фати авион назад во сад.
  
  
  Hawke не можев да дочекам да го чуе мојот ревматизам. "Се подготвени да ја напуштат во триесет минути," тој повтори icily. "Г-дин Џејмс обезбедува вашиот превоз."
  
  
  Нејзиниот тивко климна. Џејмс " е кодот име на Претседателот на Соединетите американски Држави.
  
  
  "Добро," Јастреб, рече, ако ме виде нод. "Брод ќе го избере до од главниот на Виски Cay Rivne во дваесет и седум минути." Тој ја спушти слушалката. Кога јас спушти слушалката, видов дека Марија имала отвори очите и беше во потрага по мене.
  
  
  "Тоа беше мојата канцеларија во Њујорк," нејзиниот сопруг рече. "Јас да се плашам треба ли да се вратам. Компанијата испрати брод.
  
  
  Марија мислев дека тоа е милионер име Тони Dawes, на насловната таа е користење на мојата моментална задача на СЕКИРА. Дури и ако таа имаше overheard мојот разговор со Јастреб, Nah би сеуште немам причина да се сомневам во мојата маска.
  
  
  Но, таа grimaced, нејзиниот зрела црвени усни експлодира. "Дали треба да се оди назад денес?"
  
  
  "Да, јас се плашам така", реков cheerfully, разбудуваат од креветот. "И не само денес, туку исто така отворено сега. Јас само да имате време да се облече пред пловилото е тука.
  
  
  Но, пред да можев да станам од ѓубре, Марија крена раката и разиграно tugged на мојата рака, ме влече кон неа.
  
  
  "Вие не мора да бидете во такво брзање," рече таа зарипнат глас.
  
  
  Нема сомневање за тоа, Maria von Alder беше убава суштество, а долги нозе, тенки русокоса со совршено формиран златна тело и целосна, мазни гради, розова совети на кој почина на bodice на нејзиниот транспарентен фустан. Таа беше во потрага на моето тело, и таа може да се види она што пред очите на нејзиниот правеше за мене. Таа се лизна надвор од креветот на грбот, подигање на нејзината колковите малку, нудејќи ми нејзината свиленкаста тело како чаша со љубов чека да биде исполнет.
  
  
  Со сите волја тој да може да се собере, тој шепотеше за неа,"Таму ќе биде други времиња." Тој бранеа своите усни низ нејзиниот образ и се упатија за капење.
  
  
  Тој не можеше да се жалат дека во последните пет дена на Виски Cay hadn не е многу пријатен. Островот беше игралиште за многу богат. Таму беше луксуз насекаде погледна - чисти, измиени море јахти закотвени во блескаво сини води; хектари на скапи убав тревници ablaze со светли огнен цвеќиња се протега до морето; кластери на луксузните вили, светло обоен како ако тие биле влечени со децата боички, високи над Атлантскиот Океан. Јас сум бил ужива во сè, вклучувајќи и Марија фон Alder, за последните пет дена.
  
  
  Но, мојата посета за да Виски Cay уште беше разочарувачки; таа беше таму, на бизнис и не беше поблиску до решавање на мојот тековниот проблем отколку на денот Hawke првиот информирани мене во СЕКИРА седиште во Вашингтон.
  
  
  Hawke отвори разговор со необичен монолог за опасностите од оваа исклучителна мисија, неверојатна шансите, и витално значење за успех.
  
  
  Јас glanced во него надвор од аголот на окото, прашувајќи се што друго е ново. Тој половина очекува да се види линии околу его-тенки усни се претворат во насмевка. Тоа не беше често Hawke, резервирани Нови Englander, се обиде да направи шеги. Но видов дека оние брчки околу ртс е его и пирсинг очи само што доби уште полошо, и јас знаев дека тој е сериозен.
  
  
  Тој се мешаат на трудови на своето биро и намуртен. "Ние имаме само биле информирани-ова е, се разбира, топ тајна - дека шест часа пред Премиерот на Англија заканува со убиство на егото на долгогодишен пријател, член на Парламентот. Двајца мажи беа во Премиер на државата куќа кога други одеднаш извади пушка, укажа на Премиерот, и потоа, сосема необјасниво, посочи пушка во себеси и дувнал неговиот мозок надвор. Никој друг не беше таму во тоа време, па ние може да се даде на јавноста лажна приказна. Но реални последици на несреќен случај се страшно ."
  
  
  Тој климна со неа. Тоа беше странец од таа го очекуваше, па дури и по хоукс поздравен говор.
  
  
  "Службен Британската верзија опишува тоа како несреќен случај," Hawke продолжение. "Misfire кога уште беше инспекција пушка. Се разбира, тоа нема да
  
  
  
  
  Тој додаде дека во првиот оружје беа насочени против Премиерот."
  
  
  "Ви се случува да се позајми ми на Британците да им се помогне со истрагата?"
  
  
  Јастреб, одмавна со главата. "Проблеми licks на куќата. Слични случаи беа пријавени во Кина, Франција, Јапонија и Германија. Во секој случај, потенцијален убиец имал моќ да го убие неговата жртва, но наместо тоа, го убил и самиот.
  
  
  "Можете да замислете влијанието на овие извештаи имаше на претседателот. Тој лесно може да биде следната цел. И тој нема да се чека за член на оваа атентатот тим да го направи тоа на Белата Куќа, дури и ако убиец завршува убиството само себеси. Нашата задача овој пат е да се бараат и да ги уништи - превентивни мерки ."
  
  
  "Дали имаме било каква води?"
  
  
  "Не се многу," Јастреб призна. Тој осветлена околу неговата евтини пури и умирам во тишина за една минута. "Имам сите датотеки од истрагите на различни посебни услуги, секој со свој земји, како и Интерпол. Сакате да знаете она што тие се наоѓаат? "
  
  
  Тој истакна факти на прстите. "Прво на сите, на сите мртви убијци беа готови. Второ, сите се опседнати со своите вишокот тежина и помина многу време обидувајќи се да се ослободи од неа. Три-три, околу нив се блиски со Фон Alder сестри."
  
  
  Тој покрена веѓа во неа. "Неверојатно. Јас сум во потрага за масти мажи на исхрана кој се допаѓа убави девојки. Не сте токму тоа што го прави лесно."
  
  
  "Јас ги знам," Hawke рече. "Жал ми е." Од начинот на кој тој го рече тоа, таа изгледаше како таа беше речиси доверена на ему. Но, тогаш тој стана одлучно деловни повторно.
  
  
  "Почнуваме со von Alder сестри, што е, со вас. Ова е веб-базиран на вистински поим што го добив ."
  
  
  На фон Alder девојки беа малку чудно себе. Марија, Helga и Елса се идентични русокоса тројки, добро позната на секој весник reader или ТВ гледачот. Тие беа во своите дваесетти години, и тие биле убави. Тие дојдоа до сад преку Германија по избивањето на втората Светска Војна со нивната мајка Урсула. Тие се специјализирани во милионер сопрузи и љубовници, кои направија ih богата со подароци во форма на куќи расфрлани низ отворен базен, јахти, накит, па дури и приватни авиони.
  
  
  На втора мисла, решив дека добива блиску до позадина на Alders е веројатно една од најпознатите пријатно начини би некогаш сте добиле нејзиниот почеток на мисијата.
  
  
  Тоа е лесно доволно за да се СЕКИРА за да се обезбеди мене со насловната приказна - Тони Dawes, еден богат бизнисмен кој ја наследил просперитетна извоз-увоз бизнис со седиште во Њујорк. Наскоро, додека Јастреб беше влечење на правото конците зад сцената, јас бев поканет на неколку страни, како што биле на Фон Alder девојки. Откако нејзините браќа и сестри сретна со неа, тоа е сосема лесно, со дарежлив прикажува на подароци и внимание, да стане дел од ih социјална мрежа.
  
  
  Марија беше прва фон Alder јас "истраживме". Јас ја зеде да Виски Cay, каде што помина пет среќни денови во луксуз. Но, од утро Hawke ми нареди назад во сад, тој не најде други води.
  
  
  Две
  
  
  Помалку од дваесет минути подоцна, по хоукс повик до неа, тој беше на чело на главниот пристан на Виски Cay. Maria von Alder дојде со мене, се припивам до мојата рака. Брод беше чека таму, а четириесет метри cruiser, повеќето од цвеќиња пилинг и rusting, два дизел мотори лер. Имаше четири луѓе на палубата.
  
  
  Еден од мажите носи избледени бејзбол капа, извикуваа: "Ние сме подготвени да им помогнам надвор, Г-дин Dawes."
  
  
  "Се со тебе", ми рече. Јас се сврте да каже збогум на Марија, и таа ми даде долго, бара бакнеж.
  
  
  "Се сеќавам, Dumplink", рече таа - сите фон Alder сестри нарекува нивните мажи 'Dumplink' - " се држат настрана од овие сестри на рудникот, или јас ќе нула нивните очи надвор."
  
  
  "Рудникот или добро?", се прашува тој на неа.
  
  
  "Сите очи", рече таа.
  
  
  Таа ми даде брз бакнеж, и јас скокна на палубата на cruiser. Човекот во избледени бејзбол капа веднаш побегна. Како cruiser е моќна близнак дизели дојде на живот, тој го видов вториот брод инаку, кон клупа. Тој одеднаш се сврте и се упатија за мојот џип, кој е брзо се приближува на отворено море, својот нос сечење низ вода, неговиот нос се прави еден петел на паунот околу спреј. Наскоро, Maria von Alder, се уште стои на крајот на пристаништето бар, се собираа на големината на кукла, а потоа целосно исчезна. Неколку минути подоцна, на островот себе исчезна од поглед.
  
  
  Одеднаш сфатив дека друг брод беше следниве нас. Познат студ се стрча надолу мојот ' рбет. Некој ја направија сериозна грешка - тоа би можело да се него?
  
  
  Тој се обидел да го дознаам, и брзо. Или на друг брод беше непријател брод се обидуваат да стигнат до мене, или тоа не беше на брод што дозволувајте да ги собереш себе нагоре, и други пловила беше еден Јастреб му испратил да Виски Cay. Пред да имав шанса да работат за неа подалеку, човек во бејзбол капа ми кажа она што јас сакав да го знам.
  
  
  "Ве молиме да не се направи нешто глупо, Г-дин Dawes", рече тој. Тој фрли парче платно назад на палубата и грабна сечено-оф пушка што лежеше под неа. Тоа беше цел на моите гради.
  
  
  Барем тој не знаат моето вистинско име. Но, неа се уште не можеше да објасни како тој знаеше дека јас би се чека за него да се откажат од пристаништето бар во Виски Cay.
  
  
  
  
  
  T. Или некој бил слушање на хоукс повик, или Maria von Alder ми даде далеку.
  
  
  Таму бил, на заповед, од човек на воланот на џип и брод се сврте кон десно со ненадејна цедило дека речиси тропнал на сите нас да тргнеме нашите нозе. Тогаш го виде она што проблемот беше еден застрашувачки сребро објект пирсинг на водата речиси отворено над нашите квалификанти. На брод што беше брка ни отпуштен торпедо, но проектили пропуштени нас и полета надвор на море.
  
  
  Но, тоа краток момент, кога сите рацете на одборот на крстосувачот изгуби својата рамнотежа, ми даде можност требаше да се повлече од Wilhelmina, мојот модифицирани три-инчен-барел Санки. Додека бев со Марија на Виски Cay, јас го криеше своето его во таен оддел во мојот багаж. Но, пред да замине нашата соба, на утрото, кога Марија е во другата соба, Его имаше предвидливост да бутам неа во crotch holster дека ова беше облечен во неговите панталони, така што тој може да се фатил за пиштолот и unbutton неговиот лета.
  
  
  Додека на човекот со пушка беше се уште лежи на оградата, тој crouched надолу случи сериозна тоа, и извади luger . Јас може да се види на изненадување на човекот его кога Luger се појави мојата лета. Тој викна и нишаше на муцката на пиштол нагоре, неговиот прст затегнување на чкрапалото. Ние отпуштен од работа истовремено. Wilhelmina е 9-millimeter gawk затвори јазот помеѓу нас од половина секунда побрз. Gawking го зеде човекот се соочи со исклучување и го фрлил своето его во текот на оградата во морето, и пушка експлозијата погоди bulkhead зад мене.
  
  
  Тој се пресели брзо, грабање на живот јакна со една рака и shoving на Luger се врати во својата holster со други. Потоа со неа, скокна во текот на оградата во морето. Претпоставам дека луѓето во мојот втор чамец биле сигнализација мене да се обиде да излезе на чамци кога тие веднаш го торпедо, и дека тие биле ме гледа низ двоглед.
  
  
  И покрај топлина на ден, кога тоа се погоди и отиде под водата беше ужасно ладно. Уште стискање на живот gillette во својата рака, тој скокнал речиси веднаш и дури од ко cruiser на вториот брод, кој беше сега брзаат кон мене. Преку нејзиното рамо, тој го виде cruiser почнат да се претвори во извршување.
  
  
  Крстосувачот беше се уште во средината на лет кога се приближува машина отпуштен друг торпедо. На поморски проектили whizzed минатото мене, само пет метри подалеку, а овој пат хит крстосувачот amidships. Имаше пеколни експлозија, и јас беше погодена од силни shockwaves што се шират низ водата како на електрична струја поминува низ голи во живо на жица. Крстосувачот скрши освен, испраќање до гигант geyser на вода, остатоци, и жица.
  
  
  Неколку секунди подоцна, спроведувањето на брод застана на страна, и да помогне да се крена раце ми се на одборот. Еднаш на палубата, тој виде дека овој брод е точно реплика на крстосувачот дека штотуку се уништени; дури и со пилинг и rusting боја и бројот на луѓе на бродот. Но овој пат, една од мажите покажаа разгледница со печат на Соединетите американски Држави и потпис на претседателот.
  
  
  "Ние се извинуваме за непријатностите", рече човекот кратко време. "Ние пропушти клупа на Виски Cay. Некој го постави мала диверзија на нашата генератори да го одложи нас. Кога видовме други брод остави со вас, ние претпоставам што се случило."
  
  
  "Ви благодарам," јас се насмевна. "Ќе се обнови добро."
  
  
  Тој не сакаат да признаат дека тој е вистински професионалец. Наместо тоа, тој рече: "можеби Ќе сакате да се промени во некои сува облека пред да можеме да ја постигнеме нашата дестинација. Ќе најдете некои алишта во кабината подолу.
  
  
  Отидов downstairs и промени во свежа фармерки, спортски кошула, чевли и чорапи. Тоа не е точно шведски Saville Ред, но тоа беше чиста и сува. Мојот спасувачите не ме прашуваат какви било прашања или ми нуди било какви информации. Тоа веројатно беше ЦИА, но јас се уште го немаат идеја како тие се планира да се добие ми го врати назад на копното на брзина Јастреб во умот.
  
  
  Кога се вратив горе, истиот човек кој кажал за мене порано ми кажа дека ние треба да стигнат до трансфер точка за само шест минути.
  
  
  Јас климна, но јас се уште не се разбере она што зборуе. Ние бевме надвор од очите на Виски Cay за некое време, и од она што го знаев од кој дел на Атлантскиот Океан, немаше земјиште за милји на запад освен сад. Сите можев да видам беа планина бранови на синиот фустан на сите страни. .
  
  
  Пет минути и педесет секунди подоцна, сме биле во очите на АМЕРИКАНСКАТА Морнарица авиони превозникот, и човекот на палубата со мене, рече, "Глас и ние сме тука - клик на копчето."
  
  
  Десетина џет авиони со преклопени крилја седна на превозникот како темно птици одмор пред повторно да лет. Некои од членови на екипажот падна на скалилата како нашиот брод се доближи до брегот. Тој одмавна со раце со неговиот спасувачите, а потоа одел нагоре по скалите. Крстосувачот влечат далеку и беше речиси надвор од очите во вителот на морето пред достигна палубата.
  
  
  На бродот на капетанот ме сретна на врвот на рампата, поздрави грбот, и брзо ме влечат кон млазен авион, тоа е на чекање за летот палубата. А-4 Skyhawk мотори беа веќе инсталиран
  
  
  
  
  вклучено, се обидува да добие во воздухот. Тој одмавна со раце со пилот, млад црвенокосиот човек, се стави на неговиот лет облека, и отиде во задните кабина. Пилот ми даде палците нагоре и ние катапултиран од палубата на превозникот во небото во опасна брзина. Кога Претседателот на сад беше вашите лични патнички агент, сместување беше строго првиот-класа...
  
  
  Три
  
  
  Лет назад кон Државите беше брз и безметежен. Нашата дестинација беше Аеродромот ЏФК, NY во Њу Јорк, и ние слета таму, на специјално подготвени пистата. По сонцето и јасно небо на Виски Cay, не бев подготвена за тешки, груби јануари ладно Њујорк.
  
  
  Јастреб, се чека на крајот од писта долга, темна limousine. Штом тој се пресели од него да автомобил, црвенокосиот пилот мавтаа раката, се сврте авион наоколу и го соблече за носачот на авиони. Имаше двајца мажи во предниот дел на limo - возачот и, јас го претпоставам, уште една СЕКИРА агент. Јас веројатно знаеше што се случува да се соочи со голема криза, бидејќи Hawke речиси никогаш не се открива идентитетот на еден агент на друг. Јастреб чукна на стакло партиција што се одделија од нас мажите пред, и limo возеше низ аеродром.
  
  
  "Добро, N3," Јастреб, рече, гледа низ прозорецот, " претпоставувам дека ќе немам никакви нови информации за да се пријавите."
  
  
  "Јас не се плашам, господине," реков јас, но јас не кажам ем за бекап cruiser на Виски Cay и мојот спасување. Тој додаде: "се разбира, невозможно е да се докаже како тие добија информации. Maria von Alder може да не учествуваат на сите."
  
  
  "Хм," само Јастреб рече.
  
  
  Се возевме во тишина за неколку секунди пред да се Јастреб, се сврте и рече sullenly, " шефот на руската Комунистичка Партија треба да биде тука, во Њујорк во, како, шест минути. Тој ќе се сретне со некои од нашите луѓе, на таен состанок на ОН пред летање врати утре. Ние се даде одговорност на водење его безбедно додека тој беше тука. Тоа е зошто таа се потребни за вас, така итно.
  
  
  Тоа е мојот ред да се mutter, " Хм."
  
  
  На limo имаше забави и сега запрен во една од аеродромот писти, каде што голем толпата на луѓе и автомобили е на чекање за его. Јастреб се потпре напред и укажа на гигант turbojet мотор опаѓачки од leaden небото. "Нашите посетители, само во времето," тој забележани, обѕрне на џеб види тој носеше на еден синџир slung низ Gillette.
  
  
  Штом руската авионот слета на писта, на аеродромот персонал брзо навива чекори за на предната страна на кабината, и Советскиот партија претседател излезе. Неколку други руски функционери, гледајќи го низ огромниот авион, и кога стигнале на скалите, групата беше веднаш опколени од страна на полицијата и безбедносните сили - и на руски и Американски и придружувана да редот околу автомобили. Кога процесија предводена од група на Њујорк motorcyclists започна, нашите limousine беше веднаш зад автомобилот на Советскиот министерот. Наскоро бевме запишување на портите на Обединетите Нации, долго, дворци линија на знамиња fluttering брзо во ледените правец.
  
  
  Откако во внатрешноста на зградата, целата група е брзо да се пресели во една од приватните советот за безбедност на соби. Тоа беше голем, windowless соба со нивоа места како амфитеатар за гледачите, со подиум во центар, каде што Советскиот претседател и егото на партијата, како и на сад безбедност Советник и его помошници, прикажете ги своите места. Таа и Сокол, уште една СЕКИРА агент, се гледа седи во предниот ред, веднаш до руската безбедност полициска придружба на Советски лидер надвор од Москва. Зад нас беа градот, државата, и сојузниот закон за спроведување на агенти. На средбата, се разбира, е затворена за јавност.
  
  
  Двајца мажи пренесени преку преведувач, кој шепотеше од една на друга, така што ништо не рече дека не можел да се слушне каде што седеа. Тоа беше како гледа на pantomime покаже и погодување што актери беа велејќи дека преку нивните гестови.
  
  
  На прв, тоа се чинеше дека и мажите беа лути и сомнителни. Имаше многу frowning, frowning, и тупаница-удира. Наскоро, на лутина се сврте кон збунетост, и тогаш тој виде дека двајца мажи се стане повеќе пријателски. Очигледно, тие беа почнуваат да сфатат дека ниту една страна не беше седи зад бизарни инциденти.
  
  
  Набргу потоа, на средбата дојде до крајот, и Претседателот на Советската Унија и американскиот Советник за Безбедност, застана да се тресат рацете.
  
  
  Потоа член на партија на Советскиот премиер - кој подоцна станал свесен дека тој е рускиот амбасадор направи потег на претседателот на Комунистите. Тој е одржување граната околу неговиот џеб. Човекот unhooked на граната и го фрлил на кадифен тепих директно во нозете на руски водач.
  
  
  Во секундата на ледените терор што следи, нашите гласови се изгубени во соба. Тоа беше виден во чист ужас на Советски министер на човекот како тој се загледа беспомошно надолу во смртоносна активира граната лежи на прстите на неговото его чизми.
  
  
  
  
  
  Инстинктивно, извадив мојот Luger од Wilhelmina е holster, но Јастреб зграпчи за рака. На dell себе, како што тоа беше побрз од мене да видите дека не е ништо, јас може да го направи. Gawking само ќе детонација на граната побрзо. Рускиот лидер дури и не имаат време да се движи.
  
  
  Во тој момент, кога сите во собата беше парализиран, рускиот амбасадор на човек кој падна на лабава граната-lunged на експлозиви. Таму беше послаб експлозија; на смртоносна сила од граната беше потиснат од страна на човекот на телото. Его тело нарушени, целни раскинат од торзото.
  
  
  Ефектите од експлозија шок претседателот на Советот и другите лица присутни на подиумот, но во спротивно тие беа неповреден. Јастреб и јас веднаш се пресели на руски и Американски делегации низ собата за limousine чека надвор. Аранжмани беа набрзина направен за американскиот Советник за Безбедност и неговиот персонал да се врати во Вашингтон, додека руската страна отиде во Советската амбасада и остана таму се додека замине за Москва.
  
  
  Во меѓувреме, полицијата амбулантните возила и N. Y. P. D. sappers со потенцијални на весникот за новинарите и фоторепортерите започна со пристигнувањето во ОН. Приватниот советот за безбедност на соба беше блокиран надвор од ОН полицијата, но Hawke и јас им беше дозволено да се вратат во внатрешноста, каде останува на руската амбасадорот им се вчитани на носила, покриени со tarpaulins. Веќе, руската безбедност полицијата и АМЕРИКАНСКИТЕ агенти се подготвуваат за следење на амбасадорот за последните движења.
  
  
  Повикот е направен да Белата Куќа, и претседателот беше информиран за ова преку Della Улица. Пред разговорот заврши, Јастреб беше повикан на телефон да зборува со претседателот. Кога се вратил, СЕКИРА шефот лице беше сива.
  
  
  "Тоа беше речиси катастрофа", рече тој, тресење на главата. "Претседателот има ме информираа дека ќе добие целосна извештај на Советскиот амбасадор движења штом истрага открива нешто. Но, ние веќе знаеме една работа."
  
  
  "Што е тоа?"
  
  
  "Само две ноќи пред," Hawke рече,"Советскиот амбасадор беше поканет на забава хостиран од страна на Helga фон Alder и нејзината мајка во Helga е Парк Авенија стан."
  
  
  "Дали сте сигурни?" праша во изненадување.
  
  
  Јастреб климна на различни СЕКИРА агент, кој придружуван нас во limo од Кенеди, ny. "Агент Z1 беше на забава. Од ова, знаејќи дека тоа е невозможно да ги пратите на сите фон Alder жени во исто време, се користи од страна на егото во оваа dell. Јас сакам вие двајца да се заедно, па тој може да ви каже во детали на таа ноќ. После тоа, сакам да работи на Helga фон Alder. & ..
  
  
  "Да, господине?" Јас прашав.
  
  
  "Јас сум сигурен дека не треба да се потсетуваат на итноста на вашата мисија. Мора да постои некаква врска меѓу овој бизнис и Фон Alders. Најди него, без разлика што тоа е потребно."
  
  
  Четири
  
  
  Јастреб отиде сам да се СЕКИРА е Њу Јорк за статистика, оставајќи Z1 и мене да зборува заедно. По трошење најголем дел од денот на авион летаат надолу Виски Cay и во автомобил возење надолу КЕНЕДИ, NY, конечно се чувствував како да сум се потребни за да работат надвор во салата. Таа беше поканет од Z1 да се оди на спортски клуб да се игра ракомет додека ние се зборува.
  
  
  Никој од нас, се разбира, знаеше другите " кои се вистинските имиња. На Z1 се беше за на моја возраст, а неколку инчи пократки и неколку килограми потешки, со сламена боја на косата и фер кожата. Веднаш штом ќе се промени во нашите спортски униформи и почна да игра, тој виде дека тој беше достоен противник на металург. На судот, тој е несмасна, рамни нозе, но тој ја погоди топката со смртоносна сила, па тој одбиени како gawk со рикошет, и ме натера да се движат.
  
  
  "Две ноќи минатата ноќ беше вистинска партија," тој почна, и беше фатен од страна на слабо јужен акцент во неговото его глас, еден вид на средината на јужна акцент. "Овие фон Alders дефинитивно знае како да се забавува. Имаше неколку актери, руски амбасадор, две Британски писатели, овој поп уметник кој стравува ништо, но слики со спортски ремени, и десетина други луѓе таа никогаш не се сретнале."
  
  
  "Дали некој околу нив се најде амбасадорот особено пријатен?" тој праша како што тој ја погоди топката, и со успешна удар, тој возеше неговото его тешко во средината на Z1, кои направија да биде невозможно за него да се врати на удар.
  
  
  "Ugh!" тој muttered, зацврстување чекор со напор, Его е лице што се опфатени во капки од крв. Потоа, одговарајќи на мојот corkscrew, тој рече: "ми се чинеше дека сите гости беа многу пријателски, со едни со други. Тоа беше како да беа сите членови на некои ексклузивен клуб. Ако знаеш што нејзината врска?"
  
  
  Тој климна со неа. "Но беа Helga или мајка, Урсула, некогаш сам со амбасадорот за било должината на времето, во текот на вечерните часови?" праша, трки нагоре и надолу на слетување. Јас не знам што информациите што се очекува од него да ми даде, но сите индиции или врската помеѓу мртвите амбасадор и овој или оној фон Alder po може да ви помогне.
  
  
  "Не," Z1 одговори, го прават неговиот фер споделување на водење. "Всушност, руската помина поголемиот дел од времето да му зборува на овој уметник и конечно го заврши вечер со купување на два чевли дека човек го донесе со него..
  
  
  
  
  
  
  Имав диви идеја. "Она што ќе мислат ако ЛЕКАРОТ ја праша да се изврши обдукција на мозокот на мртвите руски?"
  
  
  "Обдукција?" Z1 извика, врти наоколу и гледа во мене. "Она што може да мозокот его истражување се докаже?"
  
  
  "Јас сум само размислување," реков јас. "Јас не може да го добие надвор од мојата глава како чудно целата ситуација. Не само што се случи денес, но сите претходни убиства или самоубиства, јас би рекол. Овие лица формирана од најчудните тимот на убијци некогаш сум ја видел. Можеби тие се прв прашав дали лекот се користи, или хипнотизирани, или brainwashed. Некој мораше да се направи ih се однесуваат така подеднакво irrationally. Мора да постои објаснување. Можеби обдукцијата ќе се обезбедат некои одговори, ни помогне да ги разбереме причините за овој случај."
  
  
  "Претпоставувам дека тоа е вреди да се обидете." Z1 отфрли.
  
  
  "Јастреб сака неа се пресели во со Helga веднаш," ему реков. "Штом завршиме играта, ќе ја повикам тука и да се обиде да постави датум за вечерва. Мислам дека е подобро да се каже Hawke во седиштето на." Бидете сигурни да се каже em дека сакам да се изврши обдукција на руски."
  
  
  "Секако", рече тој, пропуштањето на шансата и губење на играта за мене.
  
  
  По туширање и добивање облечени, ние отиде во бар и имаше неколку разладени martinis, и Helge фон Alder нарекува нејзината од телефонска говорница.
  
  
  "Dumpling!" таа squealed со задоволство штом го слушна мојот глас. "Ти си назад. Мојата глупава сестра ти оди. Гледате вечерва?"
  
  
  "Токму она што ми требаше," нејзиниот татко рече. "Јас ќе го избере до околу осум."
  
  
  Кога нејзиниот повик заврши, Агент Z1 и јас се распадна. Јас отиде на луксузен стан во Сатон Место кое јас го изнајмува за мене - или подобро кажано, за Тони Dawes .
  
  
  Една од предностите на работа тајна за СЕКИРА беше дека организацијата не е поштеден сметка во создавање на сигурен за да се маскира за нејзините агенти. Тони Dawes ' хотелски соби беа добар пример. Тоа беше домот на, домот диплома подлога со сите заведување реквизити дека таков човек може да се обезбеди за себе. Soundproofed од надвор, доволно висока за да нудат поглед на градот и на приватноста, и опремена со сите најнови електронска опрема од затворен осветлување за да quadraphonic звук. Мојата единствена барања беа мали фитнес центар и сауна. Поминав остатокот од денот на удирање торба и нерамна решетки, а завршил со сауна. Тоа беше триесет и седум-пет кога отидов да видам Helga фон Alder во мојот tuxedo.
  
  
  Helga е стан беше пентхаус на Парк Авенија во осумдесеттите години, во кралската градење на кој изгледаше повеќе како приватен клуб, отколку на живеење. Јас очекува таа да биде сам, но кога стигнав неа, ја, видов дека Урсула беше таму со сива коса господин чие лице изгледаше сериозно се познати, иако неговото име избегале мене, за момент.
  
  
  "Но Dumplink," Helga поздрави ме, мене даваат вообичаените отворен отвор фон Alder бакнеж на усните и влечење ме внатре "велат здраво да Ursi" - von Alder ќерки нарекува нивната мајка Ursi - "и нејзината придружба, Бајрон Timmons. "Тогаш јас го признаваат овој човек како една од земјата врвот масло magnates. Урсула фон Alder, исто така ми даде бакнеж на усните, кој беше далеку од мајката, и Timmons ми даде една фирма ракување.
  
  
  "Ursy и Бајрон беа само замине," Helga додаде со cherubic насмевка.
  
  
  Бајрон Timmons muttered, " Ох, да," и почна помагање на Урсула во неа mink грб.
  
  
  "Ние се зборува за сиромашните Владимир Kolchak е ужасна несреќа," Helga рече. "Не ќе слушне дека на вести?"
  
  
  "Не, јас реков. "Јас не се плашам."
  
  
  "Тоа не беше како его беше убиен во ОН денес," Helga рече, за жал, " како cauldron експлодира."
  
  
  "Страшно", рече тој, се прашувам дали Јастреб беа направени до "котел експлозија" за печатот од Сем.
  
  
  "Сиромашните Vladdy," Helga рече, " тој беше секогаш полн со живот. Јас сум се случува да пропуштите него.
  
  
  "Не знаете его?" Јас прашав.
  
  
  "О, да", Helga рече. "Тој беше еден стар пријател на Ursi е. Тој беше тука, во куќата, во една партија, само две ноќи пред.
  
  
  "Ние сите ќе го пропушти нашите ега," Урсула потврди, бакнување Helga на образот, четкање нејзините усни против мене, и наслов за на врата. Бајрон Timmons следи, ми даде уште една фирма ракување.
  
  
  Штом Helga затвори вратата зад заминување пар, таа падна во мојот грб со потиснати giggle и шепотеше, " Ох, Dumplink, Бајрон Timmons е ужасно луд на мене и на вас. Кога нејзиниот датум беше поставено за денес никој случај кога, нејзиното целосно заборавив дека вечерва неа требаше да се оди во кино со него. Кога се сетив на неа, морам да го направам некои очајни reshuffling и повик во Ursi да го замени неа. Јас реков Бајрон дека сте биле старите, различни човек јас hadn ' t гледа во години, и сте биле само во градот во текот на ноќта.
  
  
  "Јас знаев дека не е среќен за нешто. Јас ги разбирам тоа сега.
  
  
  Helga влечат далеку, тресење главата. "Можам да биде толку непослушен понекогаш. Но таа треба да биде со вас."
  
  
  "Јас сум задоволен," Здраво реков, " и годеше. Каде сакате таа да ве однесе?"
  
  
  "Тоа е како непријатно ноќ," Helga рече.
  
  
  
  
  
  Нејзините мирно рекол: "мислев дека можеби ќе е подобро да останам тука и да биде пријатна. Ако не ми пречи нешто едноставно како шампањ и кавијар. Јас се плашам дека е сите ние ги имаме во куќата, и тоа е службеници ' ден.
  
  
  "Јас не можам да се сетам на подобар начин да го поминат вечерта."
  
  
  Таа е на мене таа е бесплатна. Таа беше облечена во тесни бели вечер фустан, нејзината руса коса беше внимателно стилизирана, и дијамантски ѓердан обесени околу нејзиниот врат со појавување на дијамант приврзоци виси околу неа earlobes. Таа беше подготвена да ја поминат ноќта во градот. Но потоа сфатив дека Фон Alder жените веројатно само облечени како ова да леб околу куќата во вечерните часови.
  
  
  Helga се претвори во музика и исклучен brylev. Наскоро таа донесе шампањ и кавијар, и сме играле оваа игра рамо до рамо на леопард печатење кочии longue пред подот до таванот прозорци, низ кои ние гледавме град светлата и снежните темнината.
  
  
  "Знаете, Тони," Helga рече тивко, вртење за мене како ние двајцата sipped разладено шампањско, " не си како другите мажи, јас сум познат во мојот живот. Обично ih може да се разбере нејзината прилично лесно да се разбере она што тие сакаат од една жена. Јас не сум сигурен за вас, иако сум познат за долго време. И тоа е проблемот. Јас сум заинтересиран, и мислам дека сите други Фон Alder жените, вклучувајќи ги и Ursi, се премногу. Таа одеднаш седна до исправен. "Не можете да уживаат да бидат со Марија?"
  
  
  Нејзиниот татко климна искрено. "Таа е прекрасна. Но, тогаш сите вас. Вие сте идентични тројки, по сите.
  
  
  "Не се сосема идентични." Видов нејзината насмевка на слабо светло. Таа раце ми кригла на шампањ и се лизна во чаир, притискање на нејзиното тело против рудникот. Тој може да ја почувствува топлината од нејзиното тело преку нејзиниот фустан. Егзотични мирис на ее woodwind воодушевени мојот loins. Прст лизна под рака на нејзиниот фустан и стопирани.
  
  
  "Helga," реков јас.
  
  
  "Хм?"
  
  
  "Овој човек, Kolchak или Vladdy, како ќе се користи за да се јавите на него-дали сте виделе било его делови во последно време?"
  
  
  Таа сфати мојот corkscrew. "Вие не треба да се его-љубоморен, Dumplink." Таа се потпре очекуваме да лижат мене, така што нашите нозе се допираат.
  
  
  "Не, но јас сум љубопитен," јас инсистираше на тоа. "Има тој го посетиле вие или вашето семејство често во изминатите неколку недели?"
  
  
  Таа вели, се уште се припивам до мене. "Vladdi беше еден од оние луѓе кои секогаш биле или секогаш беа блиски до моите пријатели. Сте забележале него кога тој беше таму, вие не ја пропушти него кога тој беше далеку." Таа предизвика нестрпливо. "Но, ова минатото е сегашност. Овој секогаш е повеќе важно."
  
  
  Знаев дека беше таа требаше да се каже. Можеби таа се обидува да се скрие нешто, или можеби таа само навистина немаше ништо да се каже за Kolchak. Во секој случај, тој се чувствува дека морал да исполни своите должности засега.
  
  
  Сега тоа беше нејзината одговорност да не ги споделите оваа можност се лизга низ моите прсти. Со овие прсти, таа се олабави рака на Helga фустан. Таа се лизна и ремени исклучување на нејзините раце, и мека бела крпа падна околу неа половината.
  
  
  Таа не носи градник. Како таа се потпре грбот, нејзината целосна, тенки гради се зголеми, нејзиниот розова-падна брадавиците стои на крајот. Таа wriggled напред за да се исполнат моето лице, така што мојата уста полна со еден, а потоа уште една диња-како могила. Нејзиното тело го потресе насилно како што таа беше caressed од страна на нејзиниот брадавиците со врвот на нејзиниот јазик, додека конечно, со згрозување воздишка, таа зема главата во обете раце и донесе моите усни за нејзината. Како што бакна, таа истрча на прстите од едната рака долу моето бедро, додека таа се најде доказ за мојата возбуда. Нејзината рака lingered има за момент.
  
  
  "Прекрасно, Dumplink, прекрасна," таа шепотеше breathlessly, и го прегрна својот усните до моето уво.
  
  
  Тој собрал неа и ја носел преку дневна соба, преку foyer, и во спалната соба. Во центарот на собата е огромен круг кревет. Јас ја стави долу на nah и таа го соблече фустанот, чорапи, и lacy бикини bottoms. Како што се постават на сатенски чаршави, таа нестрпливо се одржа надвор рацете да ми помогне да ги тргнеме мојата облека.
  
  
  Неа, се чувствува на протокот на крв во мојата крв како моите очи ги проголта нејзините прекрасни тело. Таа беше точно реплика на нејзината сестра Марија, со совршено дефинирани, испакнати гради и нежно arched бутовите да мал златен триаголник во центарот на нејзиното тело. Таа се повлече мене во раце, и кога нашите тела допре, таа се сврте главата на страна и рече тивко, " жал ми е.: "Слушај, Dumplink, каде и да се сврти, може да се види ни водење љубов."
  
  
  Јас hadn ' t забележав дека пред три ѕидовите на собата, на чело на креветот од двете страни, се целосно обработени. Како Helga тело clenched и откачи со рудникот, како и некои совршено програмиран но суптилни инструмент на сензуалноста, огледала одрази на сензуални движења како ако бевме во средината на огромен оргија во која бевме целата група на учесници.
  
  
  Таа е откриена, Helga ми кажа дека таа и нејзината сестра Марија, не се сосема идентични. Таму беше голема разлика во начинот на кој тие водеа љубов. Двете жени водеа љубов со бескрајна фантазија и голем отворен задоволство. Но сличноста заврши таму. Додека Марија беше тивок и напната, нејзините движења
  
  
  
  
  
  
  тие беа исклучително тенка, Helga беше дивите и напуштени, рацете, бутовите и устата постојано истражување моето тело, размена на пријатни сензации за секоја една таа доби. Нејзиниот целото битие, беше постојано writhing, трепет, и туркајќи ме да се поголем и поголем височини на екстази. Тоа беше како да, ако и да се огледува ѕидови додава ефект-јас би направил љубов десетина различни жени, секоја со различен пристап и реакција. Конечно, таа нека излезе плаче од чисто задоволство и падна назад во кревет.
  
  
  По еден момент, таа се потпираше над мене за добро. "Дали јас да те направи среќен?" праша, покривање на моето лице со бакнежи.
  
  
  "Да", реков јас. "Да, ќе ме направи среќен."
  
  
  "Јас сум среќен премногу", рече таа. "Ти си личност што мислеле дека сте биле."
  
  
  Таа е нежно да се повлече од страна на ее да се погледне во мене, нашите тела притисне заедно од глава до пети. Ние лага сепак, никој не зборува за нас. По еден момент, таа нека излезе мал знак на знамето на дозвола за вршење дека е на чекање за неа.
  
  
  "Shh," нејзината мајка шепотеше.
  
  
  Таа пауза повторно, но не за долго. "Ож!" таа извика. "Уф! Ах, на Damplink! УФ!" Нејзиното тело го потресе convulsively повторно, се додека со долги, меки moan на радост, таа навива кон неа назад и да се затвораат очите.
  
  
  Мојот редовно вежбање програми за телото и умот дојде во рака повторно, овозможувајќи ми да даде Helga еден последен подарок на задоволство е што таа не очекува.
  
  
  5
  
  
  Helga отвори очите и се насмевна нежно на мене, како што јас ја наведна главата. "Тоа беше прекрасно, прекрасна, прекрасна," таа шепотеше. Таа се префрла и crawled од околу ѓубре. "Да добиете некои остатокот, Dumplink", рече таа, бакнување мене и одење надвор низ соби.
  
  
  Еден миг подоцна, таа се врати со шише шампањ и две чаши. Таа исполнет еден од нашите очила и му го тоа за мене. "Ова", рече таа," ќе го задржи сте зафатени, додека јас туш." Таа ме бакна уште еднаш и дојде во бањата потпевнува среќно. Sprawled луксузно на креветот, можам да ја слушам преземање туш.
  
  
  Отидов со една голтка од мојот разладени Dom Perignon. Надвор, ветрот зедов. Четвртиот ѕид од собата беше покриен со drapes, и тој знаеше дека зад завесите биле windows да го пентхаус градина дека опкружен од сите четири страни на станот. Имаше удар надвор од вратата. Тој го донесе кригла на шампањ веднаш до креветот, се повлече на неговите панталони, и одеше во текот на креветот. Кога тој се повлече дел од завесата настрана, виде дека еден околу вратата беше ajar, се ниша на ветрот. Тој ја затвориле вратата и заклучени него.
  
  
  Јас бев назад на половина пат низ собата кога тој непогрешлив шестата смисла, потсвеста предупредување на претстојната опасност, ме испрати неговата порака. Не знам зошто, нејзиниот инстинктивно го воскресна двете раце пред нејзиното грло, неа не-stahl делува премногу наскоро. Во исто време, тенка циклус на жица е обвиткана околу главата и кревет околу моите рамења. Жица дека не треба да се заглавени во моето грло наместо да се ископа длабоко во кожата на моите испружени раце.
  
  
  Мојот напаѓачот пуштам тешки режењето и бесни петел затегнување. Тој ducked и тресна на неговото рамо, грб. Јас се уште не можеше да се види кој е зад мене, но во тој одеднаш lunge на ова, јас фатени увид на две бори слики во Helga е стенка огледала. Гледав повторно и виде мене и на лице зад мене се одрази таму. Човекот е Z1!
  
  
  Его е лице беше искривена од напад, но его е личност не можеше да се смени. Тоа беше истиот човек што имаше играше ракомет со спортски клуб кој ден.
  
  
  Тоа беше невозможно да се разбере зошто тој се обидува да ме убие сега. Сите можам да направам е да се заштити себе. И тоа беше морничава, немирен чувството да се види некој се обиде да ме убие во истиот огледала каде, само неодамна, јас би се виделе себе и Helga ужива интензивен секс.
  
  
  Тој уште hadn ' t забележав огледува ѕид и не знам јас гледав него преку тоа. Тој почна да ја кренете ногата да се одморат неговото колено на мојот грб. Таа беше savagely клоци по неговото его со нејзината лева нога, притискање на ему во забиваат во колената и кршење на сл. Тој изгуби на болка и почна да падне, влечење ме со него. Неа се обидел да извивам од жица петли, вртење на главата што таа падна. Тој одржа тврдоглаво да бидете внимателни да не accide, се уште се обидува да strangle мене. Таа може да се види неговото лице јасно сега. Его очите беа стаклен , како ако тој беше хипнотизирани или дрогиран.
  
  
  До сега, ferret беше ова, со надеж дека ќе можам да се заштитам без убиството него. Но, јас се гледа дека ова не е можно. Тој ја тресна на хард работ на десната рака во основата на егото е грло, доставување фатална карате удар. Ударот беше силен и чиста. Его вратот купени и тој е мртов, најверојатно без дури да знаат дека Его поздравам од него. Его тело slumped на подот, на гротескна целна се сврте настрана. Неа, стана и застана, straddling его, телото.
  
  
  Нејзините, јас би можело да се слушне туш во бањата. Длабоко-куп carpeting на спалната соба кат удавил од звуците на нашата борба. Во тоа време, се чинеше дека е очигледно дека Helga фон Alder имаше привлечени ми во спалната соба, и знаев дека Агент Z1 планира да се направи обид за мојот живот. Без разлика на тоа колку добро таа беше со мене во ѓубре, јас никогаш не би можеле да имаат
  
  
  
  
  
  Јас заборавајте дека таа и нејзините сестри беа искусни актерки.
  
  
  Од друга страна, тој ги отфрли медиумските извештаи околу неа, се уште постои можност дека таа е невина. Z1 знаев дека беше средба Helga вечерва и може да се следи ме на мојот стан. Ако, како што сега постои сомневање дека, тој добил наредба да ме убие, тој може да се падна во соба од тераса додека Helga и јас се прави љубов, и таа нема да знаете повеќе за тоа отколку што таа го направи.
  
  
  Ако тоа беше вистинскиот, тој не можеше да ги споделите Helga се појави на неговиот вкус и да се најде човек таа ќе го убил лежи на неа тепих. Таму не може да биде било објаснување дека ќе ги задоволи неа, ако таа hadn ' t разнесени мојата маска. Ако тој не, веб доведе тој веќе имаше на случај, Фон Alders, ќе бидат бескорисни. Имаше само едно нешто што може да го направи, и тоа беше да се претвори тело во текот на Hawke, кои имаа сите средства на располагање за да се ослободите од неа без никој да забележи.
  
  
  Неа, се наведна, го крена тело на потпирачи за раце, влечени его низ собата, преку ден, и му ја фрли надвор на улица. Тогаш тој побрза да го ноќни телефонот да се јавам Hawke. Морав да се зборува без скремблер.
  
  
  "Ова е сериозен бизнис," реков штом тој одговори. На кратко, тој им кажал на Ему токму она што се случи, improvising кодот, како тој отиде заедно. Во заклучок, тој рече: "Мојот пријател и јас ќе го оставам тука наскоро. Може да се справи на понесете? "
  
  
  Јастреб да се разберат. "Оставете ги сите аранжмани за мене", рече тој, " но, дојде и ме видите вечерва."
  
  
  "Јас сум планира на тоа," јас, рече, и намалување на краток разговор кога слушнав Helga го исклучите туш во бањата.
  
  
  Неколку минути подоцна, Helga влезе во соба во чиста црна negligee што открива на секој детал на нејзиното тело. Тој беше sprawled надвор на големиот кревет повторно, пиејќи шампањ околу една чаша. За среќа, Агент Z1 смрт беше ладен, и нема ништо во собата, за да покаже борбата дека веќе се случија има само неколку минути. Ако Helga беше дел од заплетот и се вратија очекуваат да најдат мене мртвото тело, таа не даде било каква ознака. Наместо тоа, таа се стуткав до крај мене, на креветот додека Ај истури нејзината чаша шампањ.
  
  
  "На аморе", рече таа, допирање на мојата чаша со нејзината.
  
  
  "На аморе," јас се согласи.
  
  
  Откако го доби пијан, тој се нишаше на нозете надвор од креветот и рече: "Оди натаму, Dumpling, јас ќе одам да ве покани на вечера. Човекот живее не само од љубов. Барем не на овој човек.
  
  
  Избравме еден ресторан во мали, dimly осветлена француски место, не далеку од Helga е стан. Тоа беше уште снег надвор, но ресторан беше топло и забава, и услугата и eda беа одлични. Но ова навистина не е гладен, како и во текот на оброкот, нејзината чуваат замислувајќи го хорор сцена која подоцна ќе се одржи во Helga е стан како Јастреб чисти до тело на мртов СЕКИРА агент.
  
  
  Helga не чини да се забележи мојата грижа и потопло срце, разговори animatedly во текот на оброкот. Еднаш, таа правеше да pout - истиот гест Марија имаше направена кога таа ќе ја остави на Виски Cay - и рече, " Dumplink, ајде да одиме некаде за викенд, така што може да биде сам. Си замина со Марија. Тоа е мојот пак сега."
  
  
  Јас бев забавуваа со оваа радосна конкуренција која веќе постоела меѓу девојките. "Она што е на вашиот ум?" Јас прашав.
  
  
  Таа направи нејасни гест со раката во воздух. "Мексико. Можеби Шпанија. На југот на Франција. По сите, млазен авион е само седи празен од на закачалка. Ние би можеле да ги искористат предностите на тоа." Таа се нуди како случајно како таа да се зборува за такси возење низ градот. И јас може да се види дека таа е сериозна.
  
  
  "Добро," јас, рече, оставајќи моите опции отворени, бидејќи јас не сепак знаат што компликации таму ќе биде по Агент СЕКИРА смрт.
  
  
  Helga климна, и таа ме изненади со одеднаш гледа сериозна. Ова не беше расположение таа го очекува од giddy фон Alders.
  
  
  "Јас ќе ти кажам нешто, Тони," таа шепотеше, нејзините прсти испреплетени со рудникот како што sipped нашите коњак. "Јас прима вибрациите од вас, вибрации на голема сила. Ова е она што јас отсекогаш сум сакал во човек. На кротоста на грижат љубовник и со силата на авторитетен човек. Понекогаш ќе најдете еден или на друг. Но, и двете-никогаш! Тоа е многу добро. Таа намуртен и полека се состои нејзиниот ум: "јас еднаш се обиде да објасни она што јас сакав да ја да се човек знаев. Тој беше нежна, но не се силни, и ми рече дека го чувствува на истиот начин, бидејќи никогаш не сум знаел мојот татко. Тој рече дека јас барав за еден љубовник и татко сите валани во една. Дали ви се верува кои се?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Јас никогаш не размислувам за такви работи, причините за моите чувства. Чувствата и самите се важни ."
  
  
  "Јас мислам така, премногу," таа се согласи. "Но, јас мислам дека за мојот татко, понекогаш, и знам дека Марија и Елса мислат дека премногу, дури и покрај тоа што ние никогаш не зборува за нс."
  
  
  "Не се сеќавате его на сите?" Јас прашав.
  
  
  "бр. Само што Ursi ни кажа. Тој беше убиен во Берлин за време на еден од бомбардирањето на Сојузничките кампањи во избувнувањето на втората Светска Војна. Моите сестри и јас беа многу млади тогаш, и тоа беше само со чудо што Ursi зачувани ни жив.
  
  
  Таа се насмевна и светна повторно. "Boo
  
  
  
  
  
  
  "Со нив, на ferret животот стана добро," рече таа.
  
  
  Подоцна, кога го зеде Helga назад во нејзиниот стан, тој остана доволно долго за да бидете сигурни дека Јастреб ги отстрани телото од тераса. Се разбира, тој се грижеше за тоа. Кога јас заминав Helga на куќата, таа ме потсети повторно дека сакаше да оди заедно за викенд. Тие вети дека ќе те знам. Тогаш ова, отиде downstairs и зеде такси до СЕКИРА седиштето.
  
  
  Шест
  
  
  TOPOR е Њујорк беше канцеларијата се наоѓа на градот Долниот дел на Западната Страна, во магацински простор на панел област. Такси возачот не беше среќен кога слушнал адреса. Мислам дека тој мисли дека јас требаше да му ја одземеш его на патот, бидејќи слушнав него со воздишка на олеснување како што влечат до куќата. Его претвори над неа и излезе. Како таа почна да се премине на тротоарот, тој се потпираше надвор од windows и го прашал: "Што е проблемот?": "Дали сте сигурни дека ова е вистинското место за вас, другар?"
  
  
  Тој се вејат далеку. Егото е чувства беа разбирливо. Целиот насипот беше темната и напуштена. Објектот кој е сместен СЕКИРА седиштето беше затемнет, освен за една запалени соба во предниот дел на зградата. Такси возачот немал начин да се знае дека сите други темни windows во зградата биле насликани повеќе да се скрие мешаница што обично отиде во внатрешноста дваесет и четири часа на ден, и дека луѓето со моќни инфраред телескопи беа постојано гледа на улица. Како што, впрочем, такси возач не може да биде побезбедно насекаде во градот, отколку да се биде outspoken таму, надвор од најмоќните контраразузнавање агенција во светот.
  
  
  Ноќ чуварот на должност во запалени предната канцеларија, која изгледа како нормален површина, притисне на бел копчето под неговата клупа, а на неа, отиде преку железо вратата на лифтот со луѓе. Sentries со телескопи во windows погоре веќе се расчисти мене со мажите кога тоа беше уште се приближува зградата.
  
  
  "Јастреб лево налози за да ве однесе до подрумот штом ќе влезат," лифтот оператор рече. Автомобилот ќе се спушти.
  
  
  Подрумот значеше дека Јастреб е на чекање за мене во агенцијата мртовечница. Како и повеќето топ-тајна разузнавачки организации, СЕКИРА да имаат свој мртовечница на сајтот да се справи со лешеви што не можеше да биде веднаш да му го предаде на полицијата. Сепак, поголемиот дел од телата беа на крајот се претвори во текот на локалните спроведување на законот, по патот беше чист, па немаше непријатни прашања.
  
  
  Таа беше пронајден од Hawka стоеше веднаш до Z1 е покриено тело. СЕКИРА медицински истражувач, проф. д-Р Kristoffer, беше со него.
  
  
  Јастреб климна во мене, и медицински истражувач, кого ние се нарекува д-Р Том, рече, " не сум сигурен дека тоа што го зборува.: "Јас сум направи прелиминарна обдукција, Ник. Ова е во согласност со она што сте ни кажа. Его, смртта е предизвикана со скршен врат."
  
  
  "Дали ќе се најде нешто друго?" Јас прашав.
  
  
  Проф. д-р Том одмавна со главата. "Ништо уште. Зошто да не?"
  
  
  Наместо да одговорите ему, тој зборуваше за Јастреб. "Агент Z1 пријавени за вас денес со мојата сугестија да се изврши обдукција на Амбасадорот Kolchak мозокот?"
  
  
  "Не, јас не," Hawke рече. "Тој дојде назад тука за да го СЕДИШТЕТО и ми кажа дека сте имале контакт Helga фон Alder. Тогаш нејзиниот его не го гледаат тоа. Немаше никакво споменување на обдукција. Е ова важно? "
  
  
  "Можеби," реков полека. "Тоа би можело да ни даде можен мотив за его напад врз мене."
  
  
  Јастреб намуртен. "Јас не сум по тебе."
  
  
  Неа, знаел што зборува пред проф. д-Р Том, кој беше на највисоко ниво, беше дозволено за сите акции, а со тоа безбедни. "Добро, кога тој ме нападна во Helga е станот, тој погледна збунето - како човек кој не можеше да се контролира себеси - но неговиот физички активности беа добро координирани."
  
  
  "Што значи," Јастреб прекината, " што мислите дека тој беше член на убиството тим?" Колку и да не ми се допаѓа идејата дека Odina, преку нашите агенти, може да биде под влијание на овој - оваа сила, или нешто друго, нејзината моќ."
  
  
  "Но тоа не мора да објасни зошто тој се обиде да ме убие," јас продолжив, " освен ако тој ги кажале или направиле нешто за неа се закани дека она што ние сме се борат. Единственото нешто што можам да мислам на тоа е мојот предлог за обдукција. Бидејќи тој не помине на понуда за вас, но се обидоа да ме убијат, тоа изгледа како да е некоја конекција.
  
  
  "Што точно мислиш амбасадорот мозокот тест ќе се покаже?", праша д-Р Том.
  
  
  "Не знам," реков јас. "Но, ние наводен дека луѓето кои се вклучени во овие инциденти беа некако brainwashed. Така руската е обдукција беше голем удар за доказ на "перење на мозокот" теорија. Ние може да не се најде ништо, но, тогаш ние немаме ништо да се изгуби ако ние се обидуваме."
  
  
  "Да, јас го гледам", рече д-Р Том. Тој погледна во тело лежи на плоча на СЕКИРА депонија. Тој glanced на Hawke. "Како за ова, шеф?"
  
  
  Јастреб се двоумела за само секундата. "Оди,", рече тој, намигнувањето.
  
  
  Проф. д-р Том влечат лист до над неговите цврсти карактеристики. "Ова ќе ме однесе неколку дена", рече тој смислено, " и јас ќе ви испраќаат извештај штом ќе добиете резултати."
  
  
  Јастреб и јас излегов од депонија во тишина и го зеде лифт на првиот вториот кат на зградата. Овој град бил нервен центар
  
  
  
  
  
  
  седиштето во Њујорк. Кадар на повеќе од педесет луѓе работел таму дваесет и четири часа на ден на teletypes, радија, и затворени коло телевизиски системи кои се чуваат во допир со канцеларии на светот полициски сили. Ходникот, што доведе до хоукс канцеларија беше веднаш до голема соба. Имаше еден начин стакло прозорци на ѕидовите, па така, тие кои беа во ходникот може да се види собата, но тие кои беа во собата можев да видам ih. Оваа направија да биде невозможно за други СЕКИРА вработените да се набљудуваат на тајни агенти кои се појавија на Јастреб канцеларијата.
  
  
  Еднаш бевме во хоукс за статистика, СЕКИРА главен населиле wearily во своето биро, стол, rummaging преку своите џебови додека тој се најде chewed пура и заглавени тоа темно во неговата уста.
  
  
  "Морам да признаам, Ник", рече тој, " дека овој случај има не ми пречи. Што мислите за die Von Alders?
  
  
  "Тешко е да се каже," јас, рече, изборот на моите зборови внимателно. "Колку што јас бев во можност да се утврди, тие се токму тоа што тие се чини дека на површината. Но тоа е тешко да се занемаруваат фактот дека секој пат кога новите случувања се појавуваат во dell, тие се некако поврзани."
  
  
  "Зборуваме за новите случувања," Јастреб рече, " јас не имаат време да ви кажам за Монте Карло. Ние само добив порака од Интерпол денес.
  
  
  "Монте Карло?" Јас прашав.
  
  
  "да. Има казино таму. Еден човек по име Tregor, Белгиски, крши банка. Tregor брат-во-закон се обидел да го прободе германската Канцеларка со нож пред неколку недели, но, наместо да се држат нож во неговото грло. Ние немаме ништо на Tregor, но ќе е подобро да одат проверите во секој случај.
  
  
  "Казино управување со привремено престана играта," Hawke рече. "Но, тие се согласија да се обнови его во еден ден. Нејзиниот хотел би сакале да биде таму кога казино reopens, но не сакам да се изгуби контакт со Фон Alders. Можете да се справи со двете од нив? "
  
  
  "Тоа не е проблем," ему реков. "Порано оваа вечер, Helga ме молеше да се оди до Мексико со неа. Таа рече дека ние може да го користи нејзиниот приватен авион."
  
  
  "И мислите дека таа ќе се согласи да Монте Карло?" "Мора да се инвестира многу во својата работа."
  
  
  "Тоа има свои награди." "Јас добро може да се замисли", одговори тој, мавтајќи ми далеку околу неговата канцеларија.
  
  
  Седум
  
  
  Тоа беше на почетокот, само пред осум часот следното утро, кога таа доби повик од Helga е стан. Знаев дека таа нема да биде до толку рано, но не можев да се стави надвор било подолго ако ние се случува да лета во Монте Карло тој ден.
  
  
  Гласот дека одговориле беше sleepier од vaults. "Здраво. Здраво таму?"
  
  
  "Helga,"реков," ова е Тони Dawes."
  
  
  "ШТО?" праша, уште половина спие. "Здраво?"
  
  
  "Мојот Бог," јас, рече, се смее, " не кажувај ми дека заборавив мене, па наскоро откако минатата ноќ. Ова е Тони.
  
  
  "На... Тони, Dumplink" - сега ревматизам беше полн со живот.
  
  
  "Причината таа се нарекува вас, па рано е затоа што таа сакала да ве покануваме на едно мало патување - само двајца од нас. Но, наместо да се Шпанија, Франција, или Мексико, ајде да го направите Монте Карло. Како го прави тоа звук?"
  
  
  "Божествена", рече таа. "Кога не сакате да одите?"
  
  
  "Искрено сега," Здраво реков, " ова утро, како е можно поскоро. Ти рече авион бил подготвен.
  
  
  "Се разбира," рече таа. "Но, зошто Монте Карло?"
  
  
  Јас веќе одлучи да се објасни мојата вистинска причина за изборот на Монте Карло. Тоа утро, ТВ, радио и весници беа сите зборуваме за казино избега.
  
  
  "Вие веројатно не сте слушнале за Barents Море територија," реков јас. Постои многу пари во казино. Минатата ноќ, управување отстранет од играта за еден ден. Нејзиниот хотел ќе биде таму кога тоа ќе почне повторно."
  
  
  Мислев дека тоа ќе биде само она што Von Alder би сакале. Знаев дека јас ќе претпоставам право кога ја слушнав нејзината пискам на задоволство.
  
  
  "Ајде да одиме," таа извика без двоумење. "Колку наскоро ќе биде подготвен за полетување? Сакаш да ги собереш до Долги Островот?"
  
  
  На Фон Alders чуваат нивниот авион во своето Долго Островот имот на Брегот на Север. Нејзиниот беше на манор неколку пати со нив ferret како се сретна со семејството. Така, од нејзиното знаеше кога тоа доаѓа од во салата, нејзините изјави еј, јас би се сретне со неа има по два часа.
  
  
  Јас му го даде на Hawke и потоа работел малку на мали салата во мојот стан пред добивање облечени и пакување мојата торба. Јастреб испрати автомобил со возач да ме однесе во Лонг Ајленд, и кога се вративме таму, нејзиниот, тој се најде Helga чека и веќе се подготвува авионот за Фон Alder приватно airstrip.
  
  
  Помалку од два часа по Helge нарече, ние го соблече во Лир џет и летаа над Атлантикот. Helga и играв оваа игра на седишта во задниот дел од пространа кабина, која ги имаше сите убавини - кочии ложата, една софа кревет, бар, па дури и кристално лустерот - на удобен животен простор.
  
  
  Тоа беше совршен ден за областа; небото е сино и cloudless, од хоризонтот - добредојдовте промена од минатата ноќ брзината на времето. Морето подолу ни беше мазна сина тепих.
  
  
  Helga ме доведе во кабина за да се задоволат пилот, Капетан Дирк Aubrey, и ко-пилот Даглас Робертс. Aubrey бил висок, крупен човек со молив-тенки црни мустаќи. Робертс беше тенки млад човек, веројатно,
  
  
  
  
  
  
  тој беше во неговите рани дваесетти години, со руса коса и freckled месечината лице.
  
  
  "Таа е на разбира," Aubrey рече, намигнувањето кон табла", и времето е јасно, и тоа е со отворен во Orly, каде што ние ќе го земам гориво."
  
  
  Во текот на следните неколку часа, Helga и јас забавуваат себе од страна гледајќи филм, кој таа го покажа со едноставно притискање на неколку копчиња, а потоа играње табла. Helga чинеше многу повеќе покори од вечер, но таа се уште беше добро друштво, а времето брзо помина.
  
  
  Ние мора да биле помалку од педесет километри во близина на брегот на Франција кога, без предупредување, авионот plummeted носот-прво во морето. Helga извикуваа. Сè во кабината, тоа не беше прикован надолу, вклучувајќи Helga и мене, лизна низ наведнат подот на кабината и го погоди затворен кабината вратата тешко.
  
  
  Helga беше уште вреска како тој се обидел да се сврти на својата страна да се отвори кабината вратата. Тоа бил заклучен. Тоа беше Wilhelmina кои yanked од, мојот Luger во неговото рамо holster, и засвири за заклучување. Вратата нишаше отворен, откривање на кабината што е сега директно под мене.
  
  
  Кога нејзиниот татко зјапаше во пилотската кабина, тој виде дека Капетанот Aubrey беше уште во контрола, но его, позата на лавот, се чинеше дека се замрзнати. "Ко-пилот Робертс беше легнат на подот, мртви или несвесно. Авионот е уште паѓа кон океанот.
  
  
  Тоа беше наречен од страна на Aubrey, кои се сврте главата за момент и ме погледна. Тогаш тој се вратив на возење, и грчевито држејќи се за раце воланот. Гледа во неговото лице, таа знаеше исто празно изразување дека агент видел кога тој ќе се обиде да ме убие во Helga е стан. Его очите беа стаклен, како ако тој бил под хипноза или под влијание на дрога.
  
  
  До овој момент, нејзините прсти беа виси од страна на кабината за ден. Сега тој нека оди на нејзиниот зафат и lunged напред во пилотската кабина. Стигна за пилот на контроли. Некако успеав да кука една рака околу Его вратот и подигнете Егото делумно слободни на воланот, но тој се уште упорно clung да контроли се додека тој yanked на тоа со сета своја сила и фрли Его назад во задниот дел на автомобилот.
  
  
  Авионот продолжија да паѓаат кон Москва.
  
  
  Тој падна во пилотот и jerked воланот тешко. Силна тресат стрча надолу авион од носот да опашка, но потоа носот почна полека да се зголеми. Тој продолжи да се повлече воланот, се протегаат секој мускул во неговото тело, обидувајќи се да се надмине силата на гравитацијата. Конечно, авионот израмнат надвор, на само неколку метри од Атлантикот. Имав среќа да имаат пренесен доволно авиони да биде во можност да. Јас не можеше да се справи со овој авион, но тоа сеуште беше во близина на катастрофа.
  
  
  За следните неколку минути, тој беше зафатен проверка на своите инструменти како џет отстрани постојано низ површината на океанот. Сè се чинеше дека се работи, па јас се наметнува на тркала напред и почнавме качување повторно. Потоа Helga повика моето име надолу на задниот дел на кабината.
  
  
  Јас се сврте само во времето за да се види Aubrey приближува мене со клуч. Држење на воланот со една рака, тој ја грабна Wilhelmina повторно со други и шут на ему во десното рамо. Тој редови назад и паднаа, препуштајќи клуч лизга низ своето вцепенен прсти. Обидувајќи се да се задржи авионот на пораст, нејзиниот татко glanced назад во пилот. Тој мора да нозе повторно, но стркала назад во задниот дел на кабината. Во позадина, јас видов Helga завиткан во еден агол на колиба. Јас се уште го Wilhelmina во мојата рака, но јас не сакам да се пука повторно, ако Aubrey не се движи кон нас Helga, кон нас, кон мене.
  
  
  Тој не го стори тоа. Наместо тоа, тој drunkenly trudged до вратата на кабината, која Ему успеа да се отвори и покрај огромниот притисок на затвори. Нема запирање на его освен од отпуштање доколку сум пропуштил тоа, јас би го загрози целиот авион. Aubrey лебдел во отворена вратата за момент, а потоа замина headfirst. Авионот откачи околу неа, така што на вратата тресна. Под десниот бок крило, тој можеше да се види Aubrey телото паѓа речиси во бавно движење, рацете и нозете се шират на страни додека тој хит на вода и исчезнаа под нерамна површина.
  
  
  Helga се приклучи мене во пилотската кабина, додека нејзиниот фокусирана на контрола на авион. Таа се обидуваше да ја заживее Робертс, ко-пилот, кој беше уште несвесна на подот. Еј требаше долго време да се донесе его да се освести, но на крајот тој muttered, sel hesitantly, и погледна наоколу. Тој беше тресење на главата. "Што се случи? Што се случува?"
  
  
  Ова однесување потврди моите сомнежи дека тој бил на дроги. Кога тој обнови доволно да се зборува coherently, тој ми рече дека последното нешто тој се сети беше шолја кафе дека ему имаше раце да Aubrey. Тој беше се уште се премногу изненадени да прашам за исчезнати капетан, па Ему не кажам ништо за Aubrey е судбина. Јас ќе излезе со некакво објаснување подоцна.
  
  
  Од тогаш, имав контакт со контролната кула во Orly, кои ни се приближува, и ние им беше дозволено да слета. Ние слета малку подоцна и авионот слета неа.
  
  
  
  
  
  
  Јас не велам јас не се чувствувам подобро.
  
  
  Кога се вративме надвор, околу авион, Helga ме погледна со збунет поглед во нејзините очи. "Она што се случило таму?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Тешко е да се каже. Тоа изгледа како вашиот капетан clung да воланот и да полета во бес страв кога на авионот, почнал да паѓа. Тој веројатно е половина луд кога тој го нападна мене, а потоа скокна. Робертс, нашата ко-пилот, мора да ги изгубиле свеста поради гравитацијата. Такви работи не се невообичаени во лет. Но, дозволете ми да разговара со властите, така што ние не се фатени во црвена лента."
  
  
  Тоа беше невозможно да се каже дали е таа, навистина се прифатени моето објаснување, но таа не го притиснете ме понатаму.
  
  
  Кога "што стигна до терминалната зграда, придружени со Робертс, кој беше уште тресење на нозете," главата на Orla Безбедност Полицијата најде неа и ја праша его за да испратите ме СЕКИРА агент, човек знаеше како Dammlier,и локалните главен. На Интерпол. Кога мажите пристигна, јас го кажав точно што се случило, што укажува дека се сомневав инцидентот бил во врска со мојата задача. Јас реков дека Helga и ми требаше да оди во Монте Карло веднаш.
  
  
  "Дозволете ми да се грижи за тоа,"Интерпол човек каже кога тој ќе заврши. "Нема да има никакви проблеми. Можеби вашиот асистент тука "- тој се сврте кон Dammlier - " може да најде сигурен пилот и ко-пилотот да ве однесе до вашата дестинација.
  
  
  Dammlier климна, а средбата заврши. За помалку од еден час, Helga и јас беа на нашиот начин за Убаво, најблиску слетување сајт да Монте Карло. Имавме две Американците, веројатно дел од француската престолнина, или ЦИА, за пилот на авион. Dammlier направени аранжмани за да се донесе Робертс назад кон Државите, и Helga себе увери него дека тој ќе продолжи да работи за Nah и примате плата, додека тој се обнови од неговата несреќа. Колку што некој може да каже, моето објаснување - што Робертс го изгубил свест - беше прифатен од страна на двете Helga и властите.
  
  
  Летот за Убаво беше безметежен. Ние слета licks од вечерта, и Helga и играв оваа игра на limousine во Хотел де Парис, во близина на казино во Монте Карло. Helga наредени за limousine за да се исполнат нашите авион, и, исто така, се задржани поврзување соби во хотел. Ние бевме среќни што Helga беше добро познато,; ние се гарантира соба, иако Монте Карло беше полн со љубопитни туристи од целиот свет. Улиците беа преполни со туристи, давање на град невнимателни карневал се чувствуваат, и не беше празна хотелска соба.
  
  
  Како што возеше низ улиците на Монте Карло, каде што Медитеранската shimmered како темна, богата вино во вечерните сенки, јас бев потсети на легендарниот приказна на Монако е потекло во 303. Според легендата, Corsican. Богородица, Devot, беше казнет од страна на гувернерот на Corsica, кога беше откриено дека таа е Христијанин. Гувернерот осуден на девојката да биде врзан и влечени од коњи текот на груб терен, а потоа се протегала на решетката до смрт. Во моментот кога починала, бел гулаб, беше забележан над нејзиното тело. Една ноќ, кога нејзиното тело беше донесена од страна на монахот и која се рекламира во рибар е чамец, бел гулаб повторно се појави. На рибар следеше гулаб како птица glided надолу на & nb, што доведува его на Монако, и го погреба телото на девојката таму.
  
  
  Се прашував дали мојот престој во Монако ќе биде само како неверојатна.
  
  
  8
  
  
  Мојот suite беше опкружен со зачудувачки погледи на пенливо море и високи карпи се протега со километри по curving крајбрежје. Како што неотпакувани моите торби, туширани и се менува, јас веројатно може да се слушне Helga шетаат во нејзината соба на следната врата. Со звуците на своите движења, можам да ви кажам дека нејзините акции, на пример, удвои рудникот.
  
  
  Казино игра продолжи во рок од неколку часа. Ние секако ќе го имаат dined во хотелот пентхаус ресторан со лизгачки таванот, кој се отвора кон небото. Но, има уште време за ручек. Знаев дека Helga не се грижи за посета, и мислев дека тоа би било срамота ако ние не уживаат во тоа време заедно во повеќе пријатно активности. Надевајќи се Helga се чувствува на истиот начин, јас се реши нејзината мала, но потенцијално непријатен проблем со заклучена врата помеѓу нас со нарачување шампањ, кавијар, и три десетина црвени рози, да бидат доставени еј, на шест. После околу една минута, а потоа еден час, таа тропнал на вратата и ме повика тивко.
  
  
  "Ти си многу внимателен," рече таа, држејќи се надвор кригла на шампањ како нејзиниот домаќин влезе нејзината соба.
  
  
  Како што се приближуваше на море-приказ на windows, таа беше облечена во нежна розова negligee дека акцентирани нејзиното тело во една убава силуета. Тој пауза за момент да уживате во поглед на нејзиното тело низ тенка ткаенина од нејзината облека, а потоа се приклучи се неа во прозорецот. Поставување на сонцето исчезна некаде под хоризонтот, но остави длабок, богата, златен одраз во чистото небо. Водите на Средоземното Море, пак, што се гледа на небото, подобрување на светоста, така што собата се чинеше дека се живи и блескави.
  
  
  
  
  
  
  како злато.
  
  
  "Тоа е прекрасен поглед, не е тоа?" рече Helga, свртуваат кон мене.
  
  
  "Да, многу убаво," јас одговорив, намерно водење мојот поглед нагоре и надолу нејзиното тело додека се сретна со нејзиниот поглед. Таа истрча својот јазик преку нејзините усни и го праша: "Дали ви се допаѓа мене, Тони?"
  
  
  "Да, многу."
  
  
  "Колку не ви се допаѓа мојот сестри?" таа инсистираше на тоа. Оваа corkscrew ме изненади после ноќта ние имаме поминато заедно во Њујорк, но наместо да одговорите еј, искрени, неа, тој се одржа од неговите раце и рече: "Што сакаш да ја покаже на вас, колку?"
  
  
  Таа дојде кон мене во сензуални, непречено движење, нејзините очи полу-затворени и нејзините усни раздели. Таа беше бакна со ее, и нејзиниот целото тело одговори веднаш, нежно vibrating нагоре и надолу кон мене. Нејзините нозе раздели и завиткани околу мене, и јас би можело да се чувствува нејзиниот трепет tenant пребарување за моето предизвика, одговарајќи на телото. Таа moaned тивко и потресен назад, држи надвор кригла на шампањ. Тој го постави својот стакло надолу на најблискиот стол. Кога се свртел околу себе, тој виде дека таа имаше падна надвор нејзиниот nightgown.
  
  
  Златна светиот Господ претвори нејзиното голо тело во исклучително обликувана за живеење бронзена статуа. Јас едвај имаше време да се симне моите облека пред таа да ме влече во дневна стол со неа.
  
  
  "Брзо!" таа шепотеше pleadingly, укинување на нејзините колкови. Тие се придружи ни се.
  
  
  "Да! Да! Да!" таа muttered додека држи здив. Рацете зафати мојот рамената и рацете, и нејзиниот ноктите ископа во моето тело како што таа ги повика ме на. Неколку моменти подоцна, нејзините, јас се чувствува нејзиното тело се отвори и договор околу мене, нејзината целна врти страна на страна, со страст, додека ние го достигна врвот на диво конвулзивни климакс.
  
  
  Како што се постават рамо до рамо на кочии longue, таа се сврте главата и ме погледна. Се насмевна благо, " Сега знаете, не ви?"
  
  
  Тој климна со неа.
  
  
  Нејзиниот знаел што ferret треба да претпоставам со нив како ние лево околу Њујорк, но се разбира, само неколку минути порано, немаше начин да се каже. Жената лежи веднаш до мене не беше Helga, бидејќи бев запознаен со нејзиниот конкретен начин на водење љубов. И не Марија, кого тој, исто така знаеше интимно.
  
  
  "Ти си Елса."
  
  
  "Да," таа призна. "Вие не сте жал, си?"
  
  
  "Како можете да го прашате како спин? По она што можеме само да го делат? "
  
  
  Таа се насмеа среќно. "Helga ќе се лути кога таа се наоѓа надвор од она што јас го направив. Јас бев трошење на ноќта во нејзиниот стан, кога ќе ме повика ова утро. Таа беше сеуште спие и не можев да слушам ништо. Кога ќе предложи посета на Монте Карло, едноставно одлучи да се спакуваат и да се оди и нека мислите дека неговата Helga. Тоа не го прави многу смисла да се има толку многу забавно. Покрај тоа, веќе сте го потроши доволно време со моите две сестри. Мојот чекор."
  
  
  Слушање на нејзините зборови, нејзиниот татко мисли дека токму ова беше вид на трик дека фон Alder жените се способни. Но, иако нејзиното објаснување чинеше веродостојно доволно, таа мораше да се потсетиме себеси дека фон Alders беа осомничени за криминал, тој се обидувал да открие на неа, и дека не може да биде нешто плашлив за Елса замена Helga.
  
  
  Но, во тој момент, не беше ништо не можев да направам. Таа беше лесно удира со ее на нејзиниот прилично малку задникот и им кажал на ее да се облече.
  
  
  Кога стигнавме во казино, по ручекот, ние го најде тоа заглавени. На огромна толпа седна во тесна круг околу една рулет тркало, чека во тишина. Во внатрешноста на кругот тројца мажи: крупието, втор човек во tuxedo и темни очила-очигледно Odina Рое - и Белгиски име Tregor, човекот кој ограбувале банката.
  
  
  Елса и јас успеав да се протнат низ толпата на место на само неколку метри од тројца мажи. Штом стигнавме, се врти рулет тркало кликне на крај, и гледајќи толпата се пресели напред и вчудовидено праша. Крупието shoved огромен оџакот на чипови низ стол за да Tregor, кој мирно се става ih веднаш до еден огромен оџакот пред него.
  
  
  "О, боже!" Жената веднаш да ми шепотеше excitedly. "Тој само го освои половина милион долари! Што ќе направи сега?
  
  
  Tregor чинеше несвесни за луѓето околу Его. Тој беше огромен, наметнување човек со голем стомак, кој беше пиење чаша минерална вода, која тој исполнет околу шишето стои на его е лактот. Темни кругови опфатени Его очите, но неговото лице, јас го забележав, беше целосно празен маска.
  
  
  Сите очи во собата беа во него, се чека да се види она што тој ќе го направи следното. Тој се потпре напред и се одморил челото на првиот cupped со десната рака, како ако тој беше meditating, и остана на таа позиција неколку секунди. Во тој момент, тој веројатно е единствениот во толпата кои гледаа на директорот стоеше спроти него. Тој беше речиси во иста позиција како Tregor! Тоа е како ако тие се тивко комуникација со едни со други!
  
  
  Втор подоцна, и мажите се погледне во исто време, и со цврста рака, Tregor самоуверено места целиот негов оџакот на чипови на црвениот плоштад пред него.
  
  
  Елса зграпчи за рака. "Тој ќе се обложуваат на сите негови добивки!" таа шепотеше incredulously. "Милион долари!"
  
  
  Tregor се потпре назад во својот стол, и тој крена раката и почна да воланот повторно. Тоа се врти
  
  
  
  
  
  
  вртоглавица за една секунда или две. Како што почна да се забави, на случајни минувачи почна извикувајќи во unison, "Црвено, црвено, црвено" - Tregor ниво. Конечно, воланот престана. Белгискиот освои повторно. Тој турка друг оџакот на чипови за да Tregor оригиналната магацинот. Два милиони долари! Директорот потоа зачекорил напред и се најави со низок глас, " тркалото се затворени во текот на ноќта."
  
  
  Толпата се повлекле како Tregor собрани неговите чипови со помош на неколку казино вработени и направи својот пат да се касиерот. Неа, забележав дека најмалку дванаесет тајни агенти низ разни надворешни работи држави, сите од кои таа стана свесен за, беа демнат него. Tregor не можеше да, тој не можеше да оди никаде без нив агенти, гледајќи го. Светот владите не му овозможи да се лизга низ градот лесно.
  
  
  Јас се погледне во сите начини на транспорт во и околу Монте Карло. Имаше само три патишта водат низ градот, а тие биле лесни за набљудување. На градските власти се чуваат сите бродови во пристаништето под постојан надзор, и тие имале најбрзиот брод во Медитеранот. Никој не може да се лета далеку од воздух, бидејќи Монте Карло нема ниво површината доволен за да се создаде аеродром. Овие фактори не дозволи Tregor да избега од агенти кои се следат за да дознаете каде добил пари, тој победи. Немало потреба за мене да се следат.
  
  
  Бев заинтересиран за директорот и крупието, кои сега се разбере дека рулет тркало е вообичаена практика на крајот на играта, кога во куќата има претрпено таква огромни загуби. Тркалото ќе се пресели во подрумот на казино, каде што сите казино тркала направени околу ружино дрво се произведени. Тој знаеше дека секое тркало е балансирана до најблискиот илјадинки од очигледна, и тоа да се пресели во текот на скапоцени камења што токму како часовник.
  
  
  Но тркалото би можеле да се поправат. Тоа е зошто нејзините хотел зеде одблизу овој еден и зошто неа следат директорот и крупието кога одеа преку следната врата. Додека ја гледав како ги снема низ вратата, му реков на Елса-македонија да оди назад до хотел и чекаат за мене не.
  
  
  Тоа беше темно на скалите што водат до подрумот, но светиот светлина е горење на дното. Јас бев до половина надолу по скалите кога вратата ја тресна зад мене. Во исто време, заслепувачки brylev блесна на. Тогаш јас слушнав пискав крик. Јас брзо се свртев и видов дека Елса имаше следи ме, спротивно на моите инструкции. Човекот, веројатно, оној кој ја тресна вратата се затвори, зграпчи тоа цврсто и укажа пиштол во мене.
  
  
  Јас се сврте кон подрумот и видов казино директор и тој доаѓа по скалите кон мене. И двете биле вооружени со пушки, и тој, исто така, одржа парче од цевка во неговата рака. Кога двајца мажи стигна на чекор подолу мене, директорот отстранети неговите темни очила. Его очите беа стаклен, како ако тој бил под хипноза или под влијание на дрога. "Се грижи на нс," тој наредил. Тој собрал железната цевка, и сè отиде црна.
  
  
  Свеста се врати полека, па дури и кога би можел да го види и чуе нејзиниот повторно, јас се чувствував како да сум се гледа во мојата околина од далечина и низ магла филтер. Мојот телото и екстремитетите се чувствува тешка и куцам. Иако груби раце беа притисок мене, тој едвај се чувствува ништо. Постепено, таа почна да се чувствуваат симптомите на нејзиниот lethargic држава. Додека бев на несвесното, бев во голема мера дрогиран. Тоа мора да бил еден од оние моќни централниот нервен систем depressants.
  
  
  Нејзиниот бореше тешко да се надминат ефектите од дрогата, но дури и ако нејзината, беше во одлична физичка форма, ова беше само делумен успех. Јас би можел да види сè што се случува околу мене, но јас не би можела да се движи. Тој и директорот ме стави зад воланот на предното седиште на автомобилот. Видов Елса, дрогиран и несвесното, sprawled на седиштето до мене, и мажите беа стои внатре двете отворени врати. Мерцедес ' моторот беше трки, но на возилото не е во движење.
  
  
  Потоа јас забележав дека еден од мажите беше прилагодување нешто на floorboards под моите нозе. Набргу потоа, тој се лизна од околу автомобилот и јас слушнав за него велат, " во Ред, тоа е подготвен за полетување."
  
  
  Сите автомобили тресна. Моторот беше уште работи. Мојот befuddled мозокот не можеше да се направи смисла на она што се случува. Dimly, како кога бев во магла, видов рака постигне преку отворениот прозорец веднаш до мене и да се сврти на Мерцедес. Автомобилот lurched напред.
  
  
  Тогаш сфатив дека јас требаше да се стави Елса и мене во Мерцедес, притискање на педалот за гас на floorboards. Сега ние се натпреваруваа преку темна, напуштена патишта на Монако на над сто милји на час. Во овој забрза брзина, Мерцедес ќе пропадне пред да одиме премногу далеку, а ние ќе и биде убиен. Кога нашите тела беа откриени, таа изгледаше како да, ако сме умреле како резултат на предозирање со дрога. Немаше да постои знак на убиство.
  
  
  Очајно, тој се обидел да се здобијат со контрола на неговото тело.
  
  
  Досега, сме биле среќни, и возилото беше во средината на патот. Но таму ќе биде ридови и пресврти напред,
  
  
  
  
  
  
  и ако не почнете да возите автомобил, ние наскоро ќе биде надвор од патот. Се обидов да се укине моите раце, но тие се чувствува тешка. Се обидов повторно. Двете раце се зголеми силно, wavered, падна, и полека се зголеми повторно. Таа можеше да го види темно пејзаж поминува со mimmo во заслепувачки магла околу автомобилот прозорец. Јас бев потење како се обидов да се подигне моите раце неколку инчи кон воланот. Потоа неколку знаци се појави пред неа. Видов моите прсти затворите низ воланот, но јас не би можела да се почувствува тркало под нив. Некако успеав да го вклучите его неколку степени на десно како автомобил внесен на S-крива. Тоа беше доволно за да се задржи ни се случува. Автомобилот откачи околу наведнуваат на опасна брзина и исфрлена надолу еден стрмен приклонуваат.
  
  
  Патот продолжува да се искачи. Јас може да се види преку автомобил windows дека сме биле на работ на карпа дека скатен надолу речиси отворено да морето од крајот на тротоарот. Автомобилот долета до врвот на карпа, а потоа побрза надолу по стрмната падина кон патот како метална школка околу пушки. Гуми screeched на тротоарот. Уште обесхрабрени од дрога, јас се обидував да се концентрираме на нашата единствена шанса за опстанок: некако имав да го задржи автомобилот во исправена позиција и на патот до конечно ќе истрча на гас.
  
  
  Се чинеше дека следните кошмар не би двата краја. Километар по километар, Мерцедес roared минатото затемнет вили и куќи, нагоре и надолу извртување, извртување патишта на Брегот на слоновата Брег. Монако беше далеку зад нас. Ние побрза по cornices, автопат поврзување на Монако да го Убаво, а потоа преку Убаво себе, тивко и затворени во текот на ноќта.
  
  
  Автопат за Убаво беше ниво со морето-навлажни, лизгава, и опасни. На задната страна на Мерцедес лизна од страна на страна. Ако имавме skidded, ние ќе се слета во морето. Но, Мерцедес брзо преку Antibes. Конечно, некаде помеѓу Antibes и Кан, тој почна да ги изгубите брзина и се стркала низ Париз елементи и елементи. Со огромен напор, јас се сврте воланот, рачката полета на страна од патот и стопирани. Моторот во застој. Елса, кој беше уште седи до мене, не се движи еднаш.
  
  
  Девет
  
  
  Сонцето сјае во моите очи. Се продава moaned, исто така, гризењето на задната страна на нејзиниот врат. На Мерцедес сеуште беше паркиран на страната на патот. Првото нешто што го видов беше дека Елса беше носи шминка. Тогаш видов една група на деца надвор од прозорецот на Елса-македонија е страна, притиснато до против стакло и загледан во Nah со широк очите како таа прав нејзиниот нос. Таа изгледаше прекрасно , како таа би се само разбуди од освежување нап. Камиони и автомобили за брзо од страна на автопат, и јас забележав дека повеќето од патниците внатре craned нивните necks да се добие подобар изглед во нас.
  
  
  Елса забележав ме седнат, стави настрана нејзиниот CD и кармин, и се насмевна.
  
  
  "Дали имаме забава минатата ноќ?" праша cheerfully.
  
  
  Јас не знам што таа знаеше или се сети за минатата ноќ, кога бевме прекин на подрумот скалите на казино. Цела ноќ беше кошмар за мене, но јас треба да му се даде на фон Alder жените кредит за една работа-тие се еластични.
  
  
  "Ајде," јас, рече, потпрена врз mimmo nah да ја отвори вратата на нејзината страна. Таа излезе, околу автомобил и тргнав по неа. "Ние треба да се врати во Монте Карло. Овој автомобил истрча на гас."
  
  
  "Но, како ние да одам таму?"
  
  
  "Оставете го тоа за мене," јас, рече, извлекувајќи неа се покрај мене на работ на автопат. Децата се уште се собираат околу нас. Тој се става Елса пред него, така што таа може лесно да се види со полагање на сообраќајот, и даде палците нагоре знак за меѓународната hitchhiker. Првиот поминува автомобил трајлер, и возачот ја отвори вратата, rattling на француски јазик.
  
  
  "Монте Карло," реков јас.
  
  
  "Ои", рече тој. Елса-македонија и нејзините, кои биле возите пред со возачот, се вратија во Монте Карло во камион полн со eggplants. На doorman во Хотел де Парис не се подигне веѓа како што одеше надвор од камион, сепак во нашиот вечер облека, се вејат и се заблагодари на возач на камион, и stormed низ ходниците.
  
  
  Јас ја остави Елса на вратата од нејзината соба, и реков да добиете некои остатокот. Како што таа влезе нејзините соби, нејзиниот телефонот заѕвони. Тоа беше локален агент, СЕКИРА, човекот знаев како Chiclet. Тој рече дека ми требаше за да се поврзеш мојата локална СЕКИРА канцеларија веднаш да се добие повик од странство. Јастреб беше веројатно се прави скремблер телефонски повик. Јас hurriedly промени мојот облека-дури и во Монако, а tuxedo никогаш не би се привлечат несакано внимание и отиде да се СЕКИРА за статистика, кој се наоѓал во вилата недалеку од хотелот. Chicklet ме сретна на вратата и дру мене настрана. се зборува. Местото е индексирање со истиот агенти, тој ќе се гледа во казино, луѓето доделени да ги пратите одредување на Tregor кога тој си замина со својот добивки.
  
  
  Пред Chicklet праша за Tregor, нејзиниот татко кажано Ем што се случило со Елса и мене и праша дали ние би можеле да се исполнат казино директор и тој веднаш.
  
  
  
  
  
  
  Iklet одмавна со главата. "Јас се плашам тоа ќе биде тешко", рече тој за жал. "Двете исчезна со Tregor."
  
  
  "Исчезна?" Јас го прашав incredulously. "Како може да Tregor исчезне со текот на сите овие его-си поигруваше агенти?"
  
  
  "Ние се соочуваат со многу агресивен и интелигенција," Chiclet објасни. "Минатата ноќ, кога Tregor лево казино, тој отиде назад кон неговиот хотел. Ние имавме луѓе, гледајќи го местото од предната и задната страна. Други агенти се во потрага по позиции на патишта водат низ градот и заедно харбор. Но Tregor, казино директор, и крупието сите бегаат од нив."
  
  
  "Како го прават тоа?"
  
  
  Chicklet одмавна со главата, како ако тој се уште не веруваат во тоа. "На Tregor соба имаше балкон со ocean view. Еднаш, во раните утрински часови, со хеликоптер замина во текот на градот.
  
  
  Го зедов Tregor од балконот, и, очигледно, зедов другите некаде на друго место во градот, и летна далеку. Неверојатен феномен ."
  
  
  Нејзиниот татко е договорено.
  
  
  "Ние не може да се најде ништо," Chiclet продолжение, " но ние сме проверка нагоре и надолу на брегот и да види дали некој слушнал од хеликоптер. Ако е така, тие би можеле да бидат во можност да ни кажете насока таа отиде."
  
  
  "И ако ние не се најде некој кој слушнав хеликоптер, ние ќе се вратиме таму каде што почнавме," јас додадов. Потоа таа се коси со извештаите во медиумите дека Chicletu ми кажевте дека јас ќе добие повик од странство.
  
  
  Тој климна. "Јастреб сака да разговара со вас во текот на шифрирана жица. Јас ќе му кажам на операторот за да се јавите на грбот." Тој ме доведе до канцеларијата горе, и кога Hawke дојде на линија, тој ме остави сам.
  
  
  "Слушнав вашиот каменолом извлекол," Јастреб рече без преамбулата. "Секој понатамошен развој?"
  
  
  "Не," ему реков пред давање на ему целосна сметка на моето искуство минатата ноќ.
  
  
  Јастреб ишмркав. "Тоа изгледа како да сте имале блиски повик." Тој паузира, и жици меѓу нас buzzed кратко. Тогаш тој рече: "се случи Нешто тука дека нејзиниот хотел се зборува, само да знаете. Обложуваат мислам дека, за обдукција на мозокот Z1 беше оправдано. Проф. д-р Том не се најде нешто - мал микроскопски диск вградени во основата на мозокот. Ние не знаеме што е тоа или она што таа значи. Лабораторијата момци се обидува да го анализира сега. И д-Р Том не може да дознаам како стигнав таму. Не постојат знаци или знаци на операцијата на черепот."
  
  
  "Сепак, тоа мора да значи нешто," реков јас.
  
  
  "Можеби" Јастреб рече нејасно. "Кога ќе се најдете повеќе, ако не ние, јас ќе те знам. Какви се вашите планови сега? "
  
  
  "Сакам да се обиде да се најде на хеликоптер и пари, по што," ему реков. "И двете се веројатно уште некаде во областа. Пари може да доведе мене за некој кој е на изворот на сето ова. Во секој случај, ова е само ветува доведе јас сум имал досега ferret."
  
  
  "Да, добро, добар лов," Јастреб, рече , и ја спушти слушалката.
  
  
  Chiclet е на чекање за мене во downstairs соба полна со мажи кои се зборува брзо по телефон во француски и италијански. Еден ѕид беше покриен со големи мапата покажувајќи Монако и околните Его земји од Заливот на Лион, на францускиот брег на запад, до Заливот на Џенова на италијанскиот брег на исток. Обоени копчиња се додадат на мапата во различни локации надвор од Монако.
  
  
  "Моите агенти се прави одреден напредок," Chiclet рече, намигнувањето кон луѓето на телефонот. "Видете," тој укажа на мапата на moan, " ние сме биле поврзеш со органи во градови по должината на брегот во двете насоки, да побара од локалните жители, ако тие слушнале со хеликоптер во текот на ноќта. Сега почнуваме да се вратам повици со резултати ."
  
  
  "Било какви позитивни одговори?"
  
  
  "За среќа, да," Chicklet рече, води ме за да ѕид мапата. Тој укажа на иглички. "Досега ferret ние немаме извештаи од Светец-Рафаел и Frejus што беше чул од хеликоптер. Извештаи од исток, преку Италија, се негативни. Очигледно, овие луѓе бегале запад. Сега ние се концентрира на сончев брег, за Frejus. Тој се насмевна. "Во блиска иднина, ние ќе бидеме во можност да се каже точно кој, каде што тие се отиде."
  
  
  Неа, погледна на мапата. Западно од Frejus, по curving крајбрежје, беа Светец-Tropez, Hyeres, Ла Seine, и подалеку од тоа Марсеј. Но, што друго ми го привлече вниманието во мапата е група на острови лежи во d'hiere, во близина на брегот, средината помеѓу Frejus и Марсеј. Почнав да размислувам.
  
  
  "Гледај, Chicklet," реков јас, " тоа е многу важно што ќе добијам хеликоптер и пилот веднаш. Можете да го организира тоа?" "
  
  
  "Се разбира. Тоа ќе потрае некое време, но дозволете ми да се направи некој повик."
  
  
  Тој се користи еден од телефонските броеви и се вратија, намигнувањето. "Таму ќе биде хеликоптер возење тука во рок од еден час. На нс ќе биде пренесен од еден преку нашите агенти во Убаво. Тој ме погледна questioningly. "Дали имате план?"
  
  
  "Колку што таа е загрижен," јас реков, " овој хеликоптер не се оди многу далеку - тоа никогаш не се планирани, тоа никогаш не би можело да. Моја претпоставка е тоа што слета некаде во близина каде егото може да бидат скриени, и дека пари и луѓе веројатно ќе биде префрлен од таму вечерва."
  
  
  "Се пренесува?" Chicklet праша, збунет. "За што?"
  
  
  Ова, вели тој. "Мислам дека твое е толку добар како мене. Но, мислам дека тие ќе се користи глисер."
  
  
  "Брз брод!" извика Chicklet. "Се разбира. Тоа ќе биде очигледно нешто да се направи. " v? Укажува на мапата, додаде тој ," И тоа ме тера да мислам дека можеби на бучава
  
  
  
  
  
  
  
  На машина ние сме во потрага за би можеле да бидат скриени некаде на овие острови, во D јамата.'Ersa или на брегот. Секаде каде што е, тоа ќе биде полесно да се открие егото од друга хеликоптер, кој е летаат ниско, отколку од земјата."
  
  
  Chicklet се согласи со моето размислување. Додека ние се чека за хеликоптер да се дојде, јас се нарекува Елса во Хотел де Парис и реков дека јас ќе бидам врзан за време на некој бизнис, но јас сакав да се чека за мене не.
  
  
  "Јас требаше да ве изненади", рече таа, pouting. "Јас падна во својата соба, но вие не беа таму. Дали сте сигурни дека сте водење бизнис? "
  
  
  "Се остане само каде ќе се додека не стигнете таму. Тоа може да биде и подоцна денес или вечерва. Тогаш ќе имаме доволно време за изненадувања ."
  
  
  10
  
  
  Бидејќи тоа не е практично да ги привлече премногу внимание во Монако, Chiclet ме возеше низ градот на едно место во хилс, каде ги чекаше со хеликоптер. Пред да заминеме канцеларија, ние примени нови извештаи дека ние воопшто не слушнале еден хеликоптер западно од Frejus во текот на ноќта. Тоа изгледа како тој може да го претпоставам - тој го зеде се покријат во еден хеликоптер некаде во близина.
  
  
  "Сега да се биде внимателен," Chicklet советува нервозно. "Вие не знаете што шансите ќе лице."
  
  
  Тој климна со неа. Мојот сигурен Luger, Wilhelmina, седи удобно во моето рамо holster, и мојот Хуго stiletto беше во свој scabbard под мојот грб ракав, подготвени да пролетта во мојата рака во најмала движење на мојата рака. Тој не беше особено загрижен за шансите.
  
  
  Наскоро тој пристигнал со хеликоптер, кој ние бевме на чекање за. Тоа беше UH-1 Хјуи хеликоптер. Chicle воведе мене на пилот, млад Французинот по име Марсел Nome де Климент, голем, тенок, disheveled човек кој се насмевна лесно.
  
  
  Chicklet му наложено да ги следи моите наредби и предупреди дека работата може да биде опасно.
  
  
  "Јас не сум загрижен за опасност, Chicklet," пилот увери его. "Знаете што."
  
  
  Тој се искачи во хеликоптер, но пред да се соблече, Chicklet направи спој на бродот за да бидете сигурни дека тоа е во совршен работна состојба во дневна. Тогаш тој ни мавтаа off. Марсел беше седи во носот на хеликоптер, и нејзиното седиште зад него беше турка назад, така што може да се види јасно од подолу преку моќни двоглед Chiclet беше дадена мене.
  
  
  Ние тргнавме на запад по должината на крајбрежјето. По сме поминале Frejus, Марсел летал ниско поставени, а јас и тој чешлани земјата во дупка за какви и да се знаците на местото каде хеликоптер може да бидат скриени. Сме поминале неколку места со густа зеленило, и на други места каде што имало депресии во карпи - места кои би можеле да бидат скриени со хеликоптер-но, јас не можев да најдам ништо што би укажуваат на тоа дека некој од нив бил засолниште. Од тогаш, имавме патувал сите на патот надолу на брегот од Монако за да го поени далеку над Frejus, каде хеликоптер извештаи се доаѓа во текот на ноќта. Кластер на острови Лежи-d'Jer беше видлива на југ.
  
  
  "Ајде да одиме направи еден замав таму," тој ги повика да се Марсел, насочени кон фустан.
  
  
  Тој климна и се сврте на хеликоптер наоколу. Наскоро летаа над островите и направи уште еден помине на мала надморска височина во текот на терен. На двоглед ми дозволи да се добие крупен поглед на сè подолу, вклучувајќи и некои од островот жители, кои farmed Vesely за нас, но ние не виделе знак на неостварлив хеликоптер.
  
  
  "Што сега?" Марсел праша околу кабина.
  
  
  "Јас би можело да се однесе назад," реков и колебливо.
  
  
  Марсел се сврте на хеликоптер за да се вратите на брегот. Тој беше се уште се студираат на површина со неговиот двоглед кога тој ќе забележи мал темна дамка во морето. Кога таа се фокусираше на нс, таа виде уште еден мал остров, роки и пуста освен неколку дрвја и кратки undergrowth. Тоа беше толку мали, што тоа не се обележани на мапата во Chicklet канцеларијата. Сепак, тоа беше уште доволно голем - на секаде од една милја да квадратен километар и половина за еден хеликоптер на земјата, и исто така беше доволно далеку далеку со рускиот Претседател Владимир Путин да биде добар скривница.
  
  
  Таа patted Марсел на рамо и укажа на островот. "Што е ова место? Дали знаете за него?"
  
  
  "Тоа се вика' Сатаната Рок, '"Марсел рече, "'Ѓаволот е Rock' - име дадено на ему од страна на француски подземје, кој се користи на многу години како транзитна точка за оружје и дроги запишување на земјата. Моќта на ih прес-конференција активност. Со ferret со нив, тоа беше напуштен, освен, како би ги слушнале нејзините каже, за колонија на стаорци infesting место. Тие велат дека стаорците доби таму одамна, по насукаш, и ferrets одгледуваат со нив ."
  
  
  "Јас мислам дека ние треба да ги одблизу на оваа," реков јас.
  
  
  "Дали мислите дека нашиот народ може да се кријат таму?", праша Марсел doubtfully.
  
  
  "Тоа не е можно. Тоа е само можно.
  
  
  Марсел се сврте хеликоптер назад во морето. Сме поминале Li d ' er повторно и се продолжува на југ. Како што се приближуваше Сатаната Рок, јас може да се види она што е темно и забрана место тоа беше, со ништо повеќе од еден куп на црни карпи издвојуваа надвор од неговите страни, а што-каде - неколку scrawny дрвја и закрпи на појас ... голема четка.
  
  
  
  
  
  
  
  Марсел намали хеликоптер, додека ние го допре долу на treetops да се добие бавно кружни поглед на островот. Како што се приближуваше на земјата, видов стотици големи црни стаорци, стресна од звукот на нашиот мотор, scurrying низ карпи.
  
  
  "Дали ви се види нешто?" Марсел праша.
  
  
  "Стаорци," реков јас. "Стаорец броеви".
  
  
  Имавме речиси завршена нашиот круг кога тој одеднаш забележав низ двоглед. Тоа беше светла флеш на светлина, рефлексијата на сонцето на метал под еден од големите рок outcrops во центарот на островот. Тоа би биле скриени од страна на хеликоптер.
  
  
  Тој кажа Марсел она што тој го видел и го прашал его да одат низ место повторно.
  
  
  Тој климна и поместување на хеликоптер, и почнавме одење назад на нашата дестинација. Марсел прелетал толку ниска што ние речиси пропушти treetops подолу. Јас цел мојот двоглед на место каде што мислев дека сум видел нешто, а јас бев концентрира, па тешко дека јас дури и не размислува за опасност до Марсел извика. Одеднаш ова, почувствував хеликоптер власт и се тресат.
  
  
  Во следната секунда, бевме погодени од бараж на куршуми што се урна во хеликоптер од подолу, удрил стакло штит на пилотската кабина, навлезе метално тело на хеликоптер, и удрил во моторот. Кога јас crouched надолу зад кабината, видов четири или пет луѓе пукање во нас, околу поставените полуавтоматски пиштоли од врвот на карпите.
  
  
  "Марсел!" викна кај неа грабање Его страна на рамо: "ни Се излезе од тука."
  
  
  Кога тој се сврте кон мене, во своето седиште, нејзината, тој виде дека егото е лице беше крвава маска. Тој се обидел да каже нешто, но само крв течеше од ртс. Его очите затворени и тој падна странично од неговото седиште. Таа беше snatched од неа holster од Wilhelmina Po, но пред таа да може да се стремите и оган на луѓето подолу, хеликоптерот е моторот експлодирал во огромна пламнал огнена топка. Автомобилот брзо кон морето, проследен со огромен слој на пламен и чад.
  
  
  На ниска надморска височина ми го спаси животот. Тој shoved на luger се врати во својата holster и скокна низ отворите вратата за да се избегне искрени оган пред хеликоптер се урна во вода. На оган и чад околу хеликоптер блокиран мене од тоа да биде виден од луѓето кои се сними ни долу. Кога ми се појавија, јас се пронајдов себе си уште се скриени од очите на оние на островот, огнени хеликоптер уште лебдат на површината на морето, меѓу мене и земјата.
  
  
  Јас брзо се пресметува растојанието на островот, dived длабоко, и дури подводни додека јас се чувствував мојата дробови пукна. Тој се чува пливање додека тој конечно погоди некои карпи. Groping својот пат до карпите педа по педа, тој конечно да се скрши преку површината на водата без звук. Одржување само со главата над вода, тој притисне самиот против карпи и gulped воздух. Кога таа беше во можност да дишете нормално повторно, таа внимателно крена главата и погледна наоколу.
  
  
  За среќа, како што се надевал, тој беше и далеку од хеликоптер на местото на несреќата. Од тој момент натаму, тој се уште можеше да се види на печени останува на хеликоптер лебдат на земјата. Тој го гледал како и неколку луѓе кои го посетиле островот тргна на гума сплавови и дури да остатоците. Нејзините, ги видов повлече Марсел телото и го стави Один е его на сплавови. Човекот е тогаш единствено во вода околу остатоците. Тие очигледно видов двајца мажи во хеликоптер, и децата се надева да се најде на моето тело. Нејзините се обидел да го задржи на ниско поставени B & nb и да остане делумно заштитени од карпите, се додека не се откажа од барањето.
  
  
  Како мажи пливаа врати на островот, а smoldering куп метал кој некогаш бил хеликоптер потона под вода. Тој clung да карпи додека мажите влечат нивните гума сплавови на брегот и се вратија во центарот на островот. Тој на кратко се смета случува по плажа еден од сплавови да се обиде да се врати на копното. Но, тогаш тој се сети на итноста на својата задача. Луѓе на островот, и парите што ги зеде од казино, може да доведе мене нешто од витално значење.
  
  
  Тој чекаше до светлината почна да слабее, а потоа се обидел да се премине на островот да ја процени ситуацијата.
  
  
  Околу она што јас го почитуваат, тоа изгледа како на мажите беа привремено користење на островот додека чекате за ih да се подигнат од страна на брод во ноќта.
  
  
  11
  
  
  По уште еден час, вечер сонцето почна да се постави, и јас се чувствувале безбедно индексирање над карпите да се исуши надвор во топол ветер што дувна во од југ. Јас штотуку се оставениот на карпите и беше истегне на тесен помеѓу кога почувствував нешто мека падне на мојот левата нога. Јас скокнал и се најде себеси загледан во крв-црвена beady очите на голем црниот стаорец кој имаше очигледно паднати од повисок рок. Нејзиното его започна него, одмавна со него, и го исфрли него настрана, фрлање камен.
  
  
  Тогаш тој слушна мека squeals на сите околу него. Тој брзо застана и видов десетици светла unblinking очи. Ладно тресат стрча надолу мојот ' рбет, и мојата рака инстинктивно го достигна за Wilhelmina е Luger.
  
  
  
  
  
  
  Јас не се грижи дека шут ќе доведе до луѓе на островот во потрага по мене.
  
  
  Но стаорци не нападне. Наместо тоа, тие darted и назад нервозно, squealing тивко како и нивните канџи пребарувајќи на површината на карпите. Јас поткрепени далеку претпазливо, имајќи моите очи на толпата додека почувствував тешко, круг метален објект потоне во мојот назад помеѓу мојот плешките. Остар глас snarled: "Само да остане отворен тука!"
  
  
  Рака достигна надвор од зад мене и го зеде luger . Тогаш еден човек - тоа беше казино крупието po-излезе пред мене. Тој беше држи snub-nosed .38 во една рака и мојот Luger во други. Тој климна во мене ... "мислевме ќе излезе од хеликоптерот жив. Сакавме вас. Оди, оди."
  
  
  Тој се наведна и зедов парче дрво кое имаше очигледно е преплавена со бензин. Тој осветлена Один е его тема, така што тоа стана запален факел, и мавтаа тоа да се расчисти патот преку рој на стаорци, кои беа френетично scurrying далеку во undergrowth.
  
  
  Ние се искачи повисоко на островот карпи, додека ние го достигна голем помеѓу дека таа го забележале земање на примероци од воздух. Крупието нишаше на неговиот пиштол и се наметнува мене напред во големи, издлабени надвор пештера. Огнени факели беа формирани во круг околу влезот, за да го задржи надвор стаорци, и светиот Господ осветлени хеликоптер во внатрешноста. Имало и други мажи - казино директори Tregor и човекот кој ја грабна Елса на скалите да казино подрумот. Тој претпоставил дека тоа мора да е оној кој pilotovaný хеликоптер.
  
  
  Другите ме погледна без многу интерес, но казино директор климна да крупието: "Пребарување него, вратоврска до него, и да се внимава на него."
  
  
  Крупието, сеуште држите пиштол, зачекори во внатрешноста на хеликоптер и да се извлече неколку должини на јаже. Тогаш тој се наметнува мене подлабоко во пештерата. Јас кренав рацете ми кога почна потрага мене, па тој ја пропушти stiletto, Хуго, монтиран на пролет во ракавите во ракав на мојот грб. По пребарувањето, тој принудени да ме водат за излез на земјата, врзување ме цврсто со јаже.
  
  
  Ние ќе мора да почека. Во овој момент, со тој стои во близина со пиштол и гледа мене, јас бев беспомошни. Но, јас се уште го Хуго до мојот ракав.
  
  
  Тоа е добивање на темно надвор. Од време на време, некој околу мажите би се двоглед и светло и да одат надвор. Тоа не ме однесе долго за да сфатат дека тие биле на чекање за ih да биде симната на островот. Мојата првична теорија се чинеше правилен - ih требаше да ги собереш на брод.
  
  
  Еден час или повеќе донесени пред една од watchers извикуваа, и на другите, со исклучок на крупието, кој беше уште чувари на мене, далеку побрза. Јас се користат моментот кога мојот captor вниманието привремено е расеан да snap пролетта во scabbard. На stiletto веднаш се лизна во мојата десна рака. Морав да се намали јажиња брзо. Имав само успеа да го намали ih и слободни моите раце кога тројца мажи побрза назад во пештерата.
  
  
  "Тој е тука," директорот извикуваа. "Добро, пад на хеликоптер и да се врати за вас."
  
  
  "Како да знам дека ќе се врати?" дилер праша сомнително.
  
  
  Директорот зеде голем алуминиумски куфер од хеликоптер. Тој го поставил неговото его на подот од пештерата и да ги прифати советите на страна. "Парите се уште ќе биде тука. Ние ќе се вратам."
  
  
  Сите мажи започна туркање на хеликоптер низ пештерата. Додека ih вниманието е расеан, нејзините, јас дојдов на моја страна и arched моето тело назад, така што моите раце може да се постигне јажиња кои се врзани моите нозе. Наскоро тоа е пуштен на слобода и се враќа во првобитната положба, јас лага сепак, обидувајќи се да работат моите раце и нозе зад мојот грб да се врати на циркулацијата на крвта. Од тогаш, луѓето имале крена хеликоптер низ пештерата, и тој се врати на моја страна. Останатите три е гласови зголеми слабо оддалеку.
  
  
  Мојот старател glanced на мене и на кратко. Тогаш тој го извади цигара од неговиот џеб и осветлена на еден натпревар. Јас направив потег, скокнал на нозе, и се стрча кон него, stiletto во рака. Тој блесна нож во преплашени човекот е лицето, а потоа внимателно се возеше на ножот на своето его на животот, и со својата слободна рака достигна за пиштол.
  
  
  Наместо почитување мене, тој foolishly крена својот пиштол за да оган. Таа беше избоден со нож од страна на ему е stiletto во животот, а тој двојно во текот без звук, запали цигара уште виси од неговата уста. Его не планира да го убие неа, но тој ме остави, нема друг избор.
  
  
  Его грабна .38 и неговиот luger, и брзо се стрча да го алуминиумски куфер. Заклучување отвори и капакот појави отвори. Таму, во треперење факелно, тој погледна на два милиони долари во внатрешноста.
  
  
  Нејзината развиена мал план за овој пари со нив ferrets како директор стави куфер долу, а јас знаев дека тоа е таму. Его набрзина почна да го носат надвор. Тој scooped до купишта на записи и пополнети на дното од куферот со големи карпи од пештерата подот. Тогаш јас се стави слој на сметки не повеќе од неколку стотици долари на неа.
  
  
  
  
  
  
  карпи. Нејзиниот куфер тресна и да ја остави его во изворна место.
  
  
  Тој се уште се слушаше гласот на другите мажи во далечина како тој брзо unbuttoned неговата кошула, полнети на пари внатре, и buttoned тоа повторно. На два милиони долари на моите гради е несмасна, но и покрај тежината на тоа, јас се вратив на мртвите дилер, зграпчи Его од страна на јаката, и влече него низ пештерата и надвор во улица.
  
  
  Други тројца се уште се работи со хеликоптер на другата страна на голем, рамна помеѓу на карпа. Тој се удри во спротивна насока, со влечење на трупот со него додека тој не го достигна некои длабоко буш, каде што тој можеше да ја скрие егото. Тогаш тој crawled назад во рок до повисок терен, каде што тој можеше да види што се случува подолу.
  
  
  Полна месечина осветлена сцена јасно. До сега, тие го крена хеликоптер надвор во расчистување. Еден од мажите, пилот, се искачи во и поставување на главните ротор во движење. Хеликоптерот почна да се искачи, но кога тоа беше неколку метри од земја, човекот скокна. На летало хеликоптер одеднаш се соблече, брзо надвор од карпа, и паднал во темни води подолу. Тоа потона без трага.
  
  
  Во меѓувреме, казино директор вратил во пештерата. Тој истрча надвор, носејќи еден куфер и викање. Неа јасно се слуша гласот на мажите каде неа се крие, и слушнав директор заповед, " Тој избегал! Овој човек се скрши бесплатно и побегна! Тој го зеде Жорж со него! "
  
  
  "Пари? Пари? " извикуваа Tregor во ревматизам. "Се парите се безбедни?"
  
  
  Директорот поставите куфер на теренот, а три од нив преполн околу тоа како тој го отвори.
  
  
  "Тоа е тука! Тој е сеуште тука! "Што е тоа?" тој извика. Како што се надеваше, тој не се преземат на време да се испита пари зад горниот слој на банкноти, бидејќи тежината на камења беше приближно еднаква на тежината на вистински пари.
  
  
  "Ајде!" Tregor извикуваа. "Ајде да се симне оваа проклета островот."
  
  
  Три од нив почна да трепка нивните рефлектори. Одговор сигнал дојде од крајот на островот, а гигант searchlight е вклучен. Тогаш видов дека, наместо на брод, ih ќе земе еден хидроплан. Тој taxied во близина на карпите и го чекаше таму, бие горе и долу. Луѓето почнаа да се спушти на ниво, би можел да ги слушне musing за мене.
  
  
  "Каде мислите дека овој човек и Жорж отиде?"
  
  
  "Тој веројатно направени Жорж одат надолу Один околу сплавови, така што тој може да се врати на копното."
  
  
  Тој остана таму каде што беше, гледајќи се додека не достигне крајот на островот, кои одигра игра на еден околу сплавови, и дури кон авионот. Тој не се чувствува безбедно додека тие се качија и авионот соблече и да исчезна на север.
  
  
  Тој се надева дека тие нема да дознаете дека речиси сите пари беше исчезна додека стигнаа до својата дестинација. Од тоа време, тоа би било опасно за нив да се вратат, бидејќи тие не може да бидат сигурни дека јас не го допре до рускиот Претседател Владимир Путин да се врати на власт. Јас се уште не е блиску до решавање на случајот, но барем јас успеав да го спречат ih планови.
  
  
  Дванаесет
  
  
  Месечината отиде набргу откако авионот лево. Тоа беше толку темно сега дека јас едвај може да се види мојата рака пред моето лице. Тој се обидел да се најде тој е орган каде што тој се остави во грмушките, но во темнината тоа беше невозможна задача. Колку што јас го мразев идејата за трошење на ноќта на овој стаорец-нападнати островот, знаев дека тоа ќе биде премногу ризично за да одам до работ на брегот во темно за да се најде Один околу гума сплавови. Тој одлучи да се врати во пештера, каде што неколку факели дека мажите имале постави беа уште гори.
  
  
  Кога се вратив во пештерата, јас зедов на armful на сува циста и го зеде со мене. Нејзиниот поднесува сува четка во пламенен факели, додека пожарот се зголеми слабо, додека нејзиниот crouched на влезот. Тоа е единствениот начин да се задржи на преполна стаорци во заливот, но ih се уште можеше да се види нејзините очи glinting во firelight надвор од пештерата. Тој одржа својот Luger во неговата рака, и иако тој беше уморен, тој не се осмелуваат доза надвор за страв дека стаорците ќе добиете bolder и напад.
  
  
  Се чинеше како бесконечна количина на време остана до зори. Тој беше на нозе и се подготвува да оди надолу за да & nb на првата светлина. Таа беше потврдено дека парите се уште buttoned до под нејзината кошула, а потоа, носејќи со горење факел да се плашиш далеку стаорци, тргна. Сепак, пред неа, се пресели надолу работ на островот, својата селектирани четка да се најде тој е тело. Нејзиното тело не се пронајдени. Имаше само его скелет со чисти коски. Стаорците работел во темница.
  
  
  Јас hurriedly сврте настрана и побрза надолу низ грмушки додека стаорци scurried надвор од мојот пат пред мене. Тој имаше само достигне крајот на островот и е во потрага за Один околу сплавови кога го слушнав брмчење звук низ вода. Кога погледнав нагоре, видов голем бел џип кружат околу една четвртина од една милја далеку. Прво неа, мислев дека луѓето биле присутни во текот на ноќта
  
  
  
  
  
  
  Се вратил за да се обиде да најде мене и за пари, но кога тој се смири малку, неговиот виде дека крстосувачот бил полициски прошетки низ Монако. Тој брзо се испукани неколку куршуми во воздух од Luger.
  
  
  Крстосувачот чуе мојот сигнал, и веднаш се сврте кон брегот. Кога тоа падна сидро, тројца мажи намали брод и rowed да го фати мене. Нејзиниот татко беше изненаден да види дека еден од мажите околу неа беше Chiclet. Како не ќе знае каде да ме најде?
  
  
  "Добро," Chicklet поздрави мене, " ти си уште жив. Ние речиси се откажа од вас залудно. Кажи ми, што се случило?"
  
  
  Нејзиниот краток изложени ему настани и покажа ему приходите. Пред да замине на островот, ние се искачи нагоре на карпите и го намали stickman е скелет на брод. Тогаш ние пловеа далеку, оставајќи Satane Roc со своите глодар колонии.
  
  
  Кога бевме на одборот на џип и да се враќаме на Монако, Chiclet ми кажа како тој ме најде. "Пред вас и Марсел соблече во хеликоптер вчера", рече тој, " јас се стави на beeper во задниот дел на хеликоптер. Нејзиното добивање на сигнал од нив ferret како ќе се соблече. Кога ќе не врати со паѓањето на ноќта, таа беше предупредени за полицијата и го замоли да ја напушти брод во зората. Ние го следеа пејџер сигнал и тоа нè доведоа до оваа точка, не е далеку од островот, каде што се најде на хеликоптер подводни. На beep уште работи. Но, морам да кажам, јас се плашев сте биле мртви кога сфатив што би направиле хеликоптер излез на море.
  
  
  "Се чувствувам многу жал за Марсел," Chicletou реков. "Тој беше добар пилот и храбар човек."
  
  
  Chicklet климна. "Жал ми е премногу. Но тој знаеше дека ризиците, исто како и остатокот од нас."
  
  
  Кога стигнавме во Монте Карло, Chicklet се заложил да се врати на казино е пари, и нејзината повторно се нарекува Hawke во странство преку шифрирана телеграфски на его канцеларија. Јас реков Јастреб што се случило и за тоа како јас ја добив пари назад.
  
  
  "Добро," Јастреб рече, повеќе искрено отколку што мислев, " барем тоа не оди против нас. Ако моделот продолжува како што во минатото, нов развој е веројатно да се случи во блиска иднина. И Прекарот ...
  
  
  "Да, господине?" Јас прашав.
  
  
  "Сакам да се опуштите за еден ден или два, да добиете некои остатокот." Тој е паузирано и додаде грубо, " Ова е некоја цел. Јас ќе се вратам на вас."
  
  
  Пред таа да може да одговори, тој ја спушти слушалката.
  
  
  Полицијата веќе се пресели тој е останува на локалните мртовечница, а парите му се враќаат на казино. Немав ништо друго да се направи во СЕКИРА за статистика. Јас реков Chicklet ми беше да се вратам во хотелот да спијам.
  
  
  Кога пристигнав, Елса-македонија е на чекање за мене во мојата соба. На прв, таа правеше да се лути со мене, но, кога таа се забележи како исцрпени гледав, нејзиниот радосна раздразливост се сврте кон симпатична загриженост.
  
  
  "Сиромашните Dumplink," таа cooed, " ти изгледа ужасно. Што ви се прави?"
  
  
  "Тоа беше сите ноќ бизнис состанок," Ај реков, полетување неговиот костум и вратоврска. "Сега ми треба еден убав топол туш и долг сон."
  
  
  "Се разбира, Dumplink", рече таа. "Ти си мома. Јас ќе се подготви за вас подоцна.
  
  
  Пред таа може да се протестира, таа исчезна во бањата и се сврте на туш.
  
  
  Од страна на време ќе се смени во мојата облека, бања беше полн со пареа. Елса излезе, розова-cheeked, се наметнува мене во туш, и затвори ја вратата.
  
  
  Јас избриша секоја педа на мојата кожа и коса со топла вода, потоа се мијат го со ледена туш. Тогаш тој врзани свеж крпа околу неа половината и отиде назад во спалната соба. Елса имаше влечат опфаќа одредување на кревет и беше седи до неа.
  
  
  "Се водат надвор на вашето лице," таа нареди, тапкање креветот. Кога јас се двоумела, таа ми даде малку им помогнам. Како нејзиниот сопруг испружени на креветот на својот стомак, таа се стресе исклучите крпа и рече: "се Релаксираат, јас сум ви даваат масажа."
  
  
  Таа извади мал шише од лимон-миризливи лосион таа ќе донесе од нејзината соба. Потоа таа го соблече фустанот, straddled моето тело, и почна со примена лосион за мојот грб и плешките. Тоа беше astringent решение дека првите направени на мојата кожа тингл и потоа се праќаат длабоко, смирувачки топлина да ми мускули.
  
  
  "Што е ова нешто што го користите?" Јас го прашав, вртење на главата да се погледне во Елса, кои веќе се наведна мене засекогаш.
  
  
  "Тоа е стар дома лек од Alden", одговорила таа. "Загарантирана за да се произведе позитивни резултати."
  
  
  Нејзиниот гушкање раце caressed моето тело како исцелување balm, движат нагоре и надолу како лесно како нејзиниот топол, сладок здив над целото мое тело. Потоа Елса-македонија доби долу на нејзините колена и ми нареди да превртам.
  
  
  Неа, се сврте да се соочи со неа и клупата притиснете помеѓу неа се шири нозете. Таа почна да подмачкување на предна на моето тело, нејзината светлина прст движења се движат од моите гради на мојот стомак, на мојот препоните, да се страни на нозете, за моите ножни прсти. Како таа се потпираше кон мене, нејзината мека коса бранеа против мој голо тело и мојот ноздрите исполнет со его-миризливи мирис. За долго време, се чинеше дека таа е работа со интензивна концентрација, речиси хипнотички, но, наскоро таа забележав дека нејзиниот дишење беше побрз, а нејзиното тело беше влажно и трепет.
  
  
  Тој ја крена главата и погледна во Затвори. Нејзините очи беа претставени и нејзините заби беа bared.
  
  
  
  
  
  
  тие се раздели, така што врвот на својата розова јазик бил изложен. Тој притисне устата за да неговиот, возен неа под него. Нејзиниот arched колковите напнати. Ние се сретна и тивко се приклучи во, и во исто време, без зборови, ние достигна кулминација.
  
  
  Јас бев повеќе спие отколку буден кога нашите тела раздели. Таа стоеше од страна на бирото за развој на образованието, држење на облека во рацете. Но, кога таа се потпре и ме бакна, ова, ми се чинеше моето тело се сеќавам еднаш, и тоа беше подготвен и гладни за повеќе. Таа се насмеа тивко во мојата возбуда и шепотеше: "јас заборавив да ви кажам, Dumplink, кои понекогаш оваа фон Alder медицина, исто така, работи како афродизијак." Таа ме бакна. "Спиење," таа шепотеше.
  
  
  Нејзиниот сон траеше само дваесет и четири часа, и може да траеше подолго доколку тоа hadn не беше мојата единствена пренос телефонот ѕвони. Тоа беше Hawke.
  
  
  "Се надевам дека сте имале некои остатокот", рече тој. "Јас сум во Париз. Ме пречека тука во канцеларијата, како е можно поскоро. Повеќе лоши вести, јас се плашам. Можеби, како и нека фон Alder жена дојде со вас, па можете да се внимава на неа. Јас ќе книга за двајцата вас на Џорџ V Хотел."
  
  
  Елса беше пресреќен кога и реков дека јас сакав да дојдам во Париз со мене. Chicletou нарече да се заблагодарам на его и се каже збогум, и помалку од еден час подоцна, Елса и јас беа на нашиот пат назад кон Убаво да го фати авион.
  
  
  Тринаесет
  
  
  Кога ќе се слета во Orly, тоа беше raining тешко. Штом таа селектирани Елса во на Џорџ V Хотел, каде Јастреб имаше резервирано место во близина стан за нас, таа беше донесена од страна на такси до СЕКИРА Париз за статистика, кој се наоѓал во кафуле на Местото Светец-Мишел. Канцелариите се наоѓа на првите три ката на зградата и се soundproofed од бучава подолу. Сопственикот на воспоставување беше СЕКИРА агент кодно Бонапарта.
  
  
  Тој се сретна со мене на врата и ме доведе до задниот скалите што водат до канцелариите погоре. Како сме поминале низ чад исполнето трпезарија и бар, бев изненаден да види дека, иако имаше многу клиенти, исто така, имаше и околу триесет или четириесет и безбедност полициските службеници и СЕКИРА агенти кои таа мораше да станат свесни за од претходните средби. Знаев дека нешто важно се случува да се случи.
  
  
  Сокол ме сретна на вториот кат. Его е лице е намуртено, и тој едвај климна како што тој ме однесоа во неговиот приватен канцеларија и затворена и ја заклучи вратата.
  
  
  "Изгледа како да е очекувано, и начини", рече тој, влечење плик надвор од неговиот џеб и предадете го на мене. Тој застана со грбот кон мене, гледајќи низ прозорецот во темно дожд удар против прозорите како што тој го чита писмото во плик.
  
  
  Писмото беше typewritten:
  
  
  Кинески нуклеарни проектили кои исчезнаа 12 часа порано ќе се врати во замена за $ 2 милиони. АКО ВИЕ СЕ СОГЛАСУВАТЕ, ВМЕТНЕТЕ ПУБЛИЦИТЕТ ИНФОРМАЦИИ ВО ЛОНДОН, ВО ПРВИТЕ ДВА ДЕНА, ДА СЕ ПРОЧИТА: "АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ-УСЛОВИ ПРИФАТЕНА - (ПОТПИШАН) KUBLAI КАН. ПОНАТАМУ СЛЕДЕТЕ ГИ ИНСТРУКЦИИТЕ.
  
  
  Немаше адреса на ковертот. Јастреб, кои се отклониле од прозорецот го видов ме frowning во плик, и објаснува: "Вчера утро, его беше shoved под вратата на Кинеската амбасада."
  
  
  "Дали е вистина дека Кинеските нуклеарни проектили исчезна?" Јас прашав.
  
  
  "Премногу, навистина," Јастреб, вели горко. "Ова се случи неколку часа откако ќе се врати пари од Satane Roc. Ќе забележите дека сумата побарана е ист како добиениот износ од казино".
  
  
  "Мислиш на Кинеските нуклеарни проектили навистина исчезна?" Тој беше скептичен.
  
  
  "Очигледно," Јастреб, забележани, " нашиот непријател е генијалност е без граници. Кратко време по вашето искуство на островот, на Кинески беа лансирање нуклеарни проектили во тајна тест сајт кога авионот едноставно исчезна. Додека оваа белешка пристигна, Кинеската мисла на авионот имаше урна."
  
  
  "Она што за превоз?" "Тие мора да имаат положено тест и пред ih беше избран за таква задача."
  
  
  "О, да," Јастреб се согласи. "Но, тоа може да биде важно да се напомене дека само пред неколку недели, пилот, кој беше еден од најпознатите доверливи и лојални луѓе во Кинески Air Force left Кина за службено патување во Албанија. Тој не беше тесно почитуваат додека тој беше таму, и, всушност, Кинезите не можат да ја објаснат неговите акции во текот на неколку дена на посетата. Тие се, сепак, проверка. Веројатно е дека во тоа време нашиот противник го доби со него, кој може да се меша со егото на мозокот.
  
  
  "Се Кинески ќе треба да плати откуп?" Јас го прашав, подавајќи му ја буквата назад кон Hawke.
  
  
  Тој климна. "Тоа е зошто ние сме состанок тука сега. Ајде да одиме горе."
  
  
  На горниот кат на зградата, четири Кинески господа биле на чекање, во потрага грозна и малку сомнителни. IHRA објасни строги безбедносни во зградата. Один околу мажите е преведувачот, и преку него Hawke воведе мене до три други лица чии имиња таа знае како високо-рангирани членови на Кинеската Комунистичка Партија. Секој од нив ми даде прецизното изгледа како ние го потресе раце. Потоа три од нив брзо зборуваше за преведувач на Кинески.
  
  
  "Тие велат," толкувачот ми рече, " дека тоа е голема чест за нив да имаат такви почитуван претставник кој им помогна во враќањето на нуклеарни проектили. Тие исто така велат дека
  
  
  
  
  
  
  Партијата претседател зборуваше на вашиот претседател и наложено да соработуваат целосно со тебе ."
  
  
  "Тоа е голема чест за мене, исто така", изјави тој неа преведувач. "Јас ќе се обиде да биде достоен за довербата во народната медицина на Република македонија."
  
  
  Потоа го прашав за ова формалност: "тоа Беше одлучи да плати два милиони долари?"
  
  
  Толкувачот се состана со своите сонародници повторно, и тогаш раце ме голем кожна торба изгравирани со Кинески знаци и опремен со брава. Толкувачот отклучен его и го отвори, наоѓање на кеси на банката белешки внатре.
  
  
  "Два милиони долари", рече тој. "Таму ќе биде најава утре во издание на Лондон Пати, напишани како што е наведено."
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Заклучи до парите повторно. Јас сакам тоа да остане во вашиот поседување додека не добиете дополнителни информации.
  
  
  По толкувачот преведени моите зборови, тројцата мажи се поклони на нивните глави gravely, и ние ја потресе раце повторно. Јастреб ми кажа дека аранжмани се веќе направени за Кинески претставници да остане во живеалиштата, во канцеларијата, а пред нив ferret додека не е одговор на Лондон Пати ад. На овој начин, откуп износ ќе биде безбедно се чуваат до ferret е резултат да бидат исплатени.
  
  
  Јастреб зеде такси враќање во хотел со мене. Тоа беше мрак. Дождот и мрачна временските услови беа совршен за нашето расположение.
  
  
  "Кој е зад ова", Јастреб muttered, " мора да се ужива нашата дилема. Замислете крадење нуклеарни проектили и враќајќи го тоа за откуп! "
  
  
  "Тој одбра неколку паметни имиња за својот реклами," реков јас. "Александар и Kublai Кан".
  
  
  "Тој е луд, но тој е многу лукав," Јастреб рече. "Она што јас не би се даде да имаат его." Тој ме погледна.
  
  
  Кога се вративме во хотелот, Јастреб падна ме исклучи и се упати кон Американската Амбасада, каде што тој беше престојуваат во Париз.
  
  
  Кога нејзините доби во својата соба, нејзината беше изненаден да се најде забелешка од Елса. Нс рече дека таа беше поканет на забава во Монмартр и дека таа се случува да се. Таа ме остави адреса, па можев да се приклучат неа, ако сакав да. Наместо тоа, тие одлучија да имаат неколку разладени martinis и убав ручек во нивната соба. Пред да се отиде во кревет, се јавив пред шалтерот за да се добие ми копија од Лондон Пати следното утро.
  
  
  Елса уште hadn ' t врати во хотел со време добив мојата копија на весникот рано следното утро, а јас не можев да кажам дали имало нешто значајно за нејзиното отсуство таа ноќ. Сепак, рекламата беше во времето, и его текстот е точно, како што е наведено во откуп забелешка. Читањето на тоа, нејзината, би можел да се замисли како среќен "Александар", исто така, вели таа. Тој може да биле во Париз или Лондон, или Монте Карло, или, за тоа прашање, Тибет.
  
  
  Јас навистина сакав да се СЕКИРА за статистика, кои тој знаеше дека ќе биде на прво место да знам дали понатамошни инструкции се доаѓање. Тој беше облечен и излезе со броевите кога Елса вратени.
  
  
  Таа се уште беше во неа вечер фустан, со mink грб slung над рамениците. Таа изгледаше поспано, но таа се насмевна и го бакна мене, дозволувајќи нејзиниот грб ќе падне на подот. Потоа, таа се сврте кон мене за да отпакувате задниот дел на фустанот.
  
  
  "Јас го пропушти вас во партија, Dumplink", рече таа. "Тоа беше многу забавно. Многу од францускиот народ. Тоа е се уште се случува, ако сакате да одите.
  
  
  "Не, ви благодарам," реков јас. "Јас некој бизнис да присуствуваат на. Таа е заспана, и јас ќе ти се јавам подоцна.
  
  
  "Бизнис, бизнис, бизнис", рече таа, тапкање моето лице. "Запамтете, сите работат и не прави забава Тони еден здодевен момче." Таа излезе надвор преку фустани и одеше од врата на врата што води до нејзината соба, во потрага многу пожелна во чиста градник и хулахопки. Таа пауза за кратко на вратата и beckoned за мене. Кога јас ја протреси главата, таа ме дувна бакнеж и исчезна.
  
  
  14
  
  
  Штом стигнав до кафе во Местото Светец-Мишел и отиде горе да се СЕКИРА за статистика, почувствував нејзината тензија и безнадежноста се продре во целото место. Надвор, сонцето сјае и не е лажна пролет во воздухот, но што и весела расположение времето создадени за нас, тоа исчезна зад ѕидовите на зградите.
  
  
  Hawke беше таму, во потрага повеќе haggard од тој имаше ноќта пред, како што биле четири Кинески мажите, како и неколку десетина СЕКИРА агенти и чувари. Сите ние пристигна прерано, и нашите нетрпение го зголеми како долги часови влече. Таа не беше до пладне дека ние конечно доби порака, ние би биле на чекање за. И, се разбира, во roundabout начин.
  
  
  Добивме повик од Интерпол Париз канцеларија велејќи дека тие ја доби пакет од гласник за локалните главен. Отворањето на пакетот, тој го најде запечатена кутија и typewritten белешка се вели дека кутија треба да биде предаден на Кинеската Амбасада веднаш. Бидејќи главата на Интерпол беше информиран од кризата, тој веднаш се нарекува Hawke и потоа да се побрза да се СЕКИРА за статистика. Во меѓувреме, Интерпол агенти зедов гласник, кој е автентична, и кога тие побараа его за лицето кое го даде em испорака на пакетот, тој даде еден опис кои би можеле да натпревар
  
  
  
  
  
  илјадници Французи.
  
  
  Кутија содржани лента recorder. Ние huddled околу додека Hawke стави ја во канцеларија автомобил. Како на лента валани, гласот рече: "Ова е Александар. Јас ја добив твојата порака и сум сега ви даваат следниве инструкции. Доцна вечерта, на триесеттиот, бела-означена брод со црвен змеј гравирани на нс ќе се појави во Јадранското Море и да влезат во пристаништето во Сплит, Југославија. На палубата на овој брод ќе биде Кинеските нуклеарни проектили. Еден од вашиот бродови може да го пристап со два милиони долари. Откако парите се префрлени на луѓето на одборот, на ракета ќе биде вратен. Доколку е направен обид да се врати на ракета, без да плаќаат пари, тоа ќе експлодира ."
  
  
  Зборовите на лента, не ни кажете нешто за лице ih кажал - или подобро кажано, за луѓе, бидејќи сите други реченици се зборува во различен глас, ih акценти кои се движат од Британскиот на германски да Бруклин. Мозокот зад заговорот остана невидлива.
  
  
  По филмот беше декодираната и копии изработени, побрза телефонски повици беа направени да се најде авион кој ќе не однесе до брегот на Јадранското море, и да имаат голем и брз брод на чекање за нас, во близина на Grech, Југославија. Дури и кога сите овие подготовки се направени, Јастреб беше зафатен планирање на времето кога ракета ќе се најде.
  
  
  Малку подоцна, Yastreb, Кинески претставници со откуп, неколку агенти на СЕКИРА и нејзиниот отиде да Oryol и замина на авионот да се умре во Јадранското море. Југословенската влада беше контактиран преку дипломатски канали, и кога стигнавме, на елегантен и брз брод е на чекање за нас.
  
  
  Кога ќе се достигне харбор и втемелени во близина на брегот на Сплит, ладно, остар правец беше дува од брегот. Немаше други садови во очите. Како што интензивна палубата, Јастреб почна muttering, " се надевам дека ова не е трик, Ник."
  
  
  По уште неколку часа, како ден почна да слабее во мрак, почнав да мислам дека Јастреб можеби беше во право. Но, тогаш, сосема неочекувано, голема бела брод со бело знаме украсени со црвен змеј се појави на влезот на пристаништето. Тој падна водител на исклучување на десниот бок лак на нашиот брод, и човек во капетан единствен дојде до оградата, покрена megaphone, и извикуваа, " Еј, јас ви даде честитки од Александар. Дали имате пари да се умре? "
  
  
  Јастреб раце ми слични megaphone. "Ова е вашата show", рече тој.
  
  
  "Ние имаме пари", одговори тој преку megaphone. "Ние сме подготвени да се заврши трансакцијата."
  
  
  "Можете да дојде на одборот," на ревматоиден капетан извикуваа.
  
  
  Неколку од нашите бродот членови на екипажот ја намали мал моторен чамец overboard. Две Кинески мажи, еден од нив носи торба со пари околу него, и тоа беше пренесена на друг брод. Ние се помогна на палубата од страна на капетанот и неколку луѓе од целиот екипаж е его. На очекувам дек, имаше еден голем објект, покриени со врзани tarp. Тоа мора да е ракета, но јас се уште беше претпазливи на тоа. Имаше неколку други луѓе на палубата, но само оној кој знае него е Белгиски име Tregor.
  
  
  Капетанот беше срдечна и однесоа нас во голем кабината на главната палуба, каде разладено шампањско е на чекање за нас.
  
  
  "Имаш пари?", се прашува тој.
  
  
  Тој климна со Chinaman, кои го положиле торба преку.
  
  
  "Ти не ми пречи ни пребројување на гласовите, пред да можеме рака ќе ракета, дали што?", се прашува тој.
  
  
  "Не," реков јас.
  
  
  "Господа, ве молиме да имаат некои шампањ додека чекате," капетанот предложи, одење надвор низ сите соби се со пари.
  
  
  Не е еден од Кинески не ја прифати една чаша шампањ од стјуард, но го прифатиле. Тоа беше добра гроздобер вино, одлично разладени. Тој пиеле две чаши додека Кинезите префрли непријатно во нивните столици. Кога капетанот се врати, тој беше насмеани и намигнувањето главата.
  
  
  "Многу добро, господа", рече тој. "Се чини дека се во ред. Ако ви се ќе дојде на палубата со мене, ние може да ја заврши нашата работа."
  
  
  Не бев многу изненаден кога ќе се врати на врвот и видов дека членови на екипажот да ги отстрани со церада од објектот на напред палубата. Тоа беше нуклеарни проектили на веќе изградени во лифтот.
  
  
  Две Кинески мажите сомнително селектирани проектили пред правејќи се дека сè беше во ред. Тие климна gravely да ми, и тој климна со капетанот.
  
  
  Тој изгледаше задоволен како тој крена megaphone повторно и извика на чекање на Југословенската брод, кажувам тоа да дојде поблиску значи дека ракетата може да се намали на палубата. Две Кинески и нејзиниот остана на табла, додека екипажот работеше на лифт, укинување на гигант ракета во воздух, а потоа надолу за да палубата на нашиот брод, каде што веќе се подготвени колевка да го одржи. Тој можеше да се види изгледот на олеснување на хоукс лице како го виде ракета седи на палубата и конечно безбедно во странство.
  
  
  По размена на краток ракување со капетанот на белата брод, неа, тој се врати на нашиот брод со Кинески.
  
  
  "Нема проблем?" Сокол ме праша веднаш.
  
  
  "Не," реков јас.
  
  
  "Но, ако знам дека," Јастреб, рече, гледа во мене внимателно,"нешто не е мачи ви."
  
  
  "Тоа беше
  
  
  
  
  
  
  тоа е премногу едноставно. "Јас ќе се одговори. "Тие треба да знаат дека, бидејќи ние доби ракета безбедно назад, ние не сме само ќе седи тука и нека плови далеку со два милиони долари."
  
  
  "Тие не можат да се излезе со план кој што ќе го користи," Hawke рече.
  
  
  "Јас се сомневам во тоа."
  
  
  "Добро, тие се кревање сидро да побегне, како и да е," Јастреб, забележани, што укажува на бродот претворање во пристаништето. "Јас сум ставање нашиот план во пракса." Во раката тој одржа радио предавател, и тој почна да зборува брзо во тоа, сигнализирање сите бродови на чекање за исплати право надвор од харбор - италијански бродови, грчки бродови, Југословенски бродови, па дури и некои руски круизери-сите од нив, кои беа испратени да ги уапси нашиот непријател.
  
  
  Како бела брод пловел кон пристаништето влезот, почнавме да го следат тоа, на некои од далечина. Само пред донесувањето на отворено море, нашиот брод е армада се појави. Тие се уште беа далеку, и Јастреб hadn ' t уште им нареди да им пријде. Белата брод одеднаш престана во центарот на пристаништето влезот. Јастреб почна да се зборува во предавателот повторно, но таа беше запрен од него.
  
  
  "Почекајте една минута," реков јас.
  
  
  "Зошто да не? Што е тоа?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. Не знаев што да се каже за него, но јас знаев дека нешто не е во ред. Неколку минути поминаа и ништо не се случи. Јастреб и јас со цел нашите двоглед на бродот палубата, кој беше празен. Hawke беше се уште се држи на радио предавател во неговата рака, и неговото его беше расте нетрпеливи. Тој беше појдовна да се сомнева во својата интуиција и беше за да се каже ем да даде наредба да се затвори кога тоа се случило.
  
  
  Одеднаш видовме светла флеш од портокал пламен доаѓаат од белата брод. На изолирачки експлозија следи. На елегантни бели брод скрши освен во морето. Буквално се распадна во неколку лебдат одбори за една секунда. Експлозијата беше толку неочекуван и толку шокантни што скоро сите од нас замрзна за кратко време во immobility.
  
  
  Сепак, Јастреб брзо да се обнови и да се приклучи на битката, викање нарачки преку радио предавател за сите на чекање бродови за да дојде и се обиде да ги собереш било можно преживеани. Во исто време, нашиот брод е брзо се приближува на местото каде што бродот потона. Но, кога ние и другите бродови пријде на површина, нема преживеани. Немаше ништо лево на dell себе, туку неколку печени штици и масло ленти. Сепак, барај продолжение длабоко во ноќта, вода осветлен од гигант searchlights од палуби на сите бродови. Ние не се најде ништо.
  
  
  "Тоа е мистерија за мене," Јастреб рече полека, како на барање конечно да се запре и други бродови чекаат понатамошни инструкции од него. "Зошто тие би се трошат толку многу напор да се подигне два милиони долари и потоа удар се до - и пари?"
  
  
  "Гласот и сите," ми рече остро кога имав идеја. "Тие не ја кренат пари!"
  
  
  "Да не ја кренат пари?" Јастреб бараше. "Тогаш од каде доаѓа?"
  
  
  "Не знам," реков јас. "Но тоа не потоне со брод. Некако успеале да се отстрани его пред експлозија."
  
  
  "Како? Како?" Јастреб, нестрпливо праша. "Ние се чуваат его под постојан надзор од моментот кога првпат го видов тоа. Како може ова да се отстранат? "
  
  
  "Не знам уште," ми призна. "Но, тие го направија тоа. Тие секогаш се планира да се направи тоа на овој начин. Тие сме мислеле дека ќе се стапица за нив по ракета врати, но тоа не е важно. Главната работа е пари. На одмор, на брод и членови на екипажот, мораше да се жртвуваат ."
  
  
  "Но тоа е лудо," Јастреб рече.
  
  
  "Секако," нејзината ему рече:"исто како и сè друго."
  
  
  "Да," Јастреб договорено, зборува полека, " може да биде во право. Но, како да, како не, тие успеваат да се повлече пари? "
  
  
  "Не знам уште," реков јас повторно", но јас веројатно ќе го признае неа. Реума треба да биде некаде тука на брегот на Јадранското море. Нејзините, јас сакам ни да пребарувате на его, педа по педа, се додека не најде докази дека имаше еден преживеан или преживеани кои се извлекол со пари."
  
  
  Јастреб уште се сомнева моето мислење, но тој се согласи да побара близина на бродови, да ми помогне во потрага за докази. Сите тие нудат за да им помогне. Сокол ме остави во Сплит, бидејќи ему мораше да се врати да умре во сад да се пријават на претседателот лично.
  
  
  Тоа ни требаа две повеќе денови и ноќи пребарување на брегот на Јадранското море пред да се најде докази дека бев сигурен дека е таму некаде. Тој беше известен кога грчката cruiser најде его и се упатиле до ова место - пусто се водат на пуста земја северно од Гревот.
  
  
  Таму, мал single-седиште подморница била напуштена, се мијат брегот и делумно потопен во морето. Но нејзиниот ревматизам приказната е за тоа како два милиони долари биле однесени надвор од бродот. Веројатно набргу откако се земавме пари на одборот во замена за ракета, што беше предаден на submariner, и едно-седиште брод беше исфрлена преку бродот задржете.
  
  
  Тоа беше лесно за мала подморница за да се лизга низ харбор, се направи својот пат по должината на брегот, и земјиште. Подоцна, можеби на истата ноќ, или дури и на еден од следниве денови, или
  
  
  
  
  
  
  овој човек веројатно беше собрал во авионот или други садови и исчезнаа со 2.000.000$. Штом јас успеав да се добие бродот е радио за работа, таа доби повик од Hawke, кој беше назад во Њујорк од тогаш. Тој им кажал на ему она што го најдовме, во кодот форма. Тој го зеде вести повеќе cheerfully отколку што се очекуваше, и ми нареди да се врати во Париз и се јавите на ем во СЕКИРА канцеларија, бидејќи тој може да има вест за мене за новите случувања.
  
  
  Подоцна тој ден во Париз, тој престана со својот хотел да се зборува за Елса пред случува да се СЕКИРА за статистика.
  
  
  Таа го грабнала мене пред нејзиниот, одеше во вратата, покриени моето лице со бакнежи, и рече worriedly: "јас не знам што се случило со тебе, Dumplink. Јас бев подготвен да го пријавите во полицијата, како исчезнато лице."
  
  
  "Бизнис повторно," реков јас. "За жал, јас не можев да оставите порака. И јас треба да излегувам повторно. Но овој пат ќе се врати наскоро, а можеби и можеме да поминат некое време заедно."
  
  
  Во канцеларијата, Бонапарта е ТАТКО ме стави во контакт со Hawke преку шифрирана жица.
  
  
  "Имаме нов олово," Hawke рече. "Ова може да биде најдобар околу нив дека сме имале досега ferret. Нашите истражувачи, кои постојано се тестирани испитаниците во овој случај, конечно се најде одредена поврзаност помеѓу некои околу нив. Ќе се потсетиме на неа да се спомене порано дека некои луѓе имаше на тежината проблеми. Добро, ние сме сега откри дека најмалку четири на луѓето околу нив биле пациенти во исто слабеење бањата во Швајцарија."
  
  
  Ова мора да биде повеќе од коинциденција, јас мислев.
  
  
  "Ние мислиме дека така," Hawke рече. "Место во близина на Берн, во планините. Тоа се нарекува метод на Подмладување Здравје Спа и е раководен од проф. д-Р Фредерик Бош. Што мислите?"
  
  
  "Мислам дека е подобро да лета во Швајцарија," реков јас,"и погледнете наоколу."
  
  
  "Да, ова, јас се согласувам," Јастреб рече. "Што велите вие за оваа жена на фон Alder, Елса?"
  
  
  "Јас ќе кажам еј дека имам бизнис во Берн и укажуваат на тоа еј одете назад на Држави."
  
  
  "Да, добро," Јастреб рече, " јас сум други мажи гледа остатокот од von Alders. Дали таа ќе се врати, јас ќе го постави него на nah човек, премногу. Јас ќе ве контактираме кога ќе пристигнете во Швајцарија.
  
  
  Кога нејзиниот маж ќе се врати во хотел и тропнал на вратата на Елса соба, тој покажа дека нејзиниот фризер правеше неговата коса.
  
  
  "Не ми се допаѓа вас гледаат мене, додека јас се обидувам да биде убава", рече таа, frowning на навивачите.
  
  
  "Морав да разговарам со тебе", нејзиниот татко рече. "Морам да оставам за Берн денес. Добив повик од мојата канцеларија, и јас треба да се средиме случај.
  
  
  "Берн!" "Не," рече таа среќно. "Но, Dumplink, ова е прекрасно. Јас ќе одам со тебе. Надвор од Берн, таму е прекрасен спа дека Ursi и јас сакам да отидете. Ние ќе летаат таму со авион, и јас можат да се релаксираат во бањата додека одите за вашиот бизнис."
  
  
  "Она што е име", го прашав, " на оваа опција?"
  
  
  "Тоа се вика подмладителен wellness spa", рече таа, само како би можел да се замисли. Повторно, имаше друг врската помеѓу Фон Alders и на случај. Јас не гледам никаква причина зошто Елса не треба да ја придружува мене да Берн, како што може да се зајакне врската, па јас се прифатени од неа.
  
  
  По Hawke нарече повторно од својата соба и кажа em дека Елса беше доаѓаат да Берн со мене, ние слушнавме на Џорџ V. СЕКИРА Париз канцеларија за патување во Швајцарија.
  
  
  Петнаесет
  
  
  Кога ќе се слета во Берн, времето беше студено и јасно. Елса знаеше мал chalet на периферијата на градот, па изнајмивме поврзување соби има.
  
  
  "Ние секогаш престојот во ова место," Елса ми објасни откако ќе се провери во нашиот стан. "Тоа е добро за да има место како овој кога бањата добива премногу луѓе."
  
  
  Ми се допадна на нашето место. Тоа беше чиста, тивко, весели место, со топол оган гори во секоја соба. Стари, бела коса, apple-cheeked сопственикот и егото на жената ужива одлична репутација. Околу прозорецот од мојата соба, Елса истакна здравствена спа што се наоѓа на врвот на една планина, некои растојание. По таа ме остави за нејзината соба, јас го прегледа нејзиниот со двоглед.
  
  
  Тоа е голем комплекс со мулти-приказна главната зграда опкружен со неколку помали објекти. Сите тие беа блескави бели, во боја, кој се претвори во снежните врвови кои jutted надвор од сите насоки околу нив. Тој можеше да се види на ликвидација една коловозна лента на патот, што доведе директно до ова место, и кабел автомобил кој беше суспендиран од две trolleybus линии надземни. Од оваа дистанца, тоа беше невозможно да се види многу детали. Јас се прашував како би пристап-тајно, или како гостин, или можеби преку Елса. Но во меѓувреме, јас ќе чека во крилја и да се обидат да се разбере област. Покрај тоа, ако фон Alders беа некако се вмешани во заговорот, Елса би го направиле сигурни бев привлечени таму, порано или подоцна.
  
  
  Во меѓувреме, тоа најверојатно ќе биде добра идеја да се јавите во вашата локална СЕКИРА агент. Јас никогаш не си сретнав, но Јастреб ми кажевте неговото име и каде да го најдам. Јас тропнал на тоа
  
  
  
  
  
  вратата, кои се секогаш поврзани мојата соба за да Елса е и рече еј јас требаше надвор малку. Додека бев далеку, таа не сопствената убавина третмани и чекаше за мене да се вратат.
  
  
  Ханс Verblen, локалниот претставник на СЕКИРА, ме сретна на вратата на скромна студио дека го понесе неговото име, во еден од улички на Берн. Verblen е на чекање за мене. Тој рече Јастреб веќе кажано em детали од мојата задача во телефонски повик околу Држави. Тој беше во мојата располагање.
  
  
  "Како може да ми помогне?" На масти, темна коса праша човекот.
  
  
  "Во суштина," ему реков, " нејзиниот хотел би сакале да имаат што е можно повеќе информации за Подмладување Здравје Бањата." Некогаш се било какви проблеми има? Кој го контролира тоа? Таквите информации. "
  
  
  Verblin климна, заклучува вратата на неговото студио, и ме доведе до подрумот. Тоа беше голем, soundproofed соба со поднесување кабинети поставата на ѕидовите. Имаше камери, лента рекордери, teletypes, и сите видови на оружје насекаде.
  
  
  "Ова е местото каде што јас го правам моето вистинско работа," Verblen објаснува со бран на неговата рака.
  
  
  "Ова е вистински подесување," реков јас.
  
  
  Verblen одеше во текот на еден од кабинетите. "Јас се плашам дека не треба богата спа рекорд. Додека хоукс телефонски повик, јас не се имате било какви посебни барања за интелигенција собир. Она што го имам е строго рутинска, не повеќе од јас имам во било која друга институција во градот. Колку што знам, немаше проблеми таму. Тие имаат стабилен прилив на посетители од целиот свет, повеќето од нив се добро-оф. Јас секогаш се трудам да се фотографија како многу пристигнувања и заминувања како е можно со камера со телескопски леќа. Но, за estestvenno, сигурен сум дека сум пропуштил многу.
  
  
  Тој го исфрли фотографии врз стол, и јас бев изненаден да види дека имало илјадници од нив.
  
  
  "Дефинитивно го заслужуваат вашето надоместок, Verblen," јас, рече, тресење главата во потврда на моето его е темелност. Ми се превртува преку неколку фотографии од неа и забележав сите четири фон Alders во фотографии, направени во различни времиња.
  
  
  "Дали мислите дека тие може да ви помогне на било кој начин?", праша Verblen.
  
  
  "Јас не се плашам сега," неговата ему рече. "Тие може да дојде во рака подоцна. Она што јас сум заинтересиран во моментов е нешто што може да ми покаже или да ми кажете за внатрешноста на бањата. И за Фредерик, Bosch, лекарот кој работи тоа."
  
  
  "Нема ништо да се покаже или да се каже," Verblen одговори. Јас може да се види дека тој е разочаран во себе. "Да се разбере дека одморалиштето е многу ексклузивно место. Бидејќи постојат толку многу богати гостите тука, безбедност е строга. Јас никогаш не сум бил внатре во себе, па јас не се имате било какви фотографии од внатрешноста. Ако не беше посебно барање од СЕКИРА, тоа ќе, се разбира, се најде начин за излез."
  
  
  "Да, јас ги разбирам неа, но што е со лекар?"
  
  
  "Вие повторно ќе бидете разочарани со одговор," Verblen рече. "Јас не се имате било какви слики на д-Р Бош, затоа што тој ретко, ако воопшто, се оди надвор за третман. Нејзините, јас слушнав тој е Европски. Тој дојде овде пред многу години и отвори бањата. На прво тоа беше многу скромен место, но тоа секогаш успеа. Во текот на годините, его делови биле обновени да се направи тоа наметнување структура што е денес. Јас не имаат досие на лекар, бидејќи тој никогаш не сум имал проблем, или со Швајцарските власти или со какви било други функционери, колку што Интерпол датотеки шоу. Јас ја презеде мерки на претпазливост и да се проверуваат надвор.
  
  
  "Можеби се обидуваат да искористиш приликата во спа без да бидат забележани," Verblenu реков. "Ако не одлучи да се обиде тоа, јас може да побара од вас за помош."
  
  
  Verblen навалува главата малку. "Јас сум подготвен да се направи сè што може за да го помогне. Јас само би сакала да ви даде повеќе информации."
  
  
  "Може да имате ми помогна повеќе отколку што мислите", рече тој со его-исполнет изненадување. "Јас, на пример, го научив од вас, кои проф. д-Р Бош ретко се појавува во јавноста за медицински цели. Тоа може да не е важно, но, од друга страна, јас сум малку загрижен за тоа. Поради неговите сомнежи, ќе бидат повеќе внимателни."
  
  
  Verblin ме одведе назад, горе, лево и нејзиното его на вратата на егото продавница и се вратив назад на chalet. Воздухот е чист и јасни. Тоа беше вечер, како и повеќето продавници на улица, беа затворени и заклучени. Јас уживаа во прошетка и беше преокупирана со гледање на мала продавница прозорци на улица, па јас не можеше да се слушне нејзиниот автомобил кога таа беше возење веднаш до мене. Првиот совет на опасност да дојде само кога видов одразот во стаклото на прозорецот на една од продавниците, заедно со темно автомобил на тротоарот веднаш до мене и пет мажи кои имале скокна ширум отворени врати и сега биле брзаат кон мене. .
  
  
  Тој откачи околу, мојата рака за постигнување Wilhelmina во нејзиното рамо holster, но сите пет од нив беа на врвот на мене пред luger може да се повлече со него. Тие pounced на мене од сите страни, со своите тупаници треснувајќи во моето тело, на кратко, севиџ удари. Нејзината нудат само знак на отпор-доволно, јас се надевав, да ги измамат ih-порача дека моето тело отиде куцам, целта заниша од страна на страна, и моите очи се затворени во потсмеваат несвесност.
  
  
  "Добро," рече еден од мажите, " не его. Добиете его во автомобил. Брзо!"
  
  
  Две
  
  
  
  
  
  
  мажите ме одведе преку рамениците и со две други зграпчи нозе. Тие почнаа со влечење мене по тротоарот. Нејзиниот нека ме води за фотографирање до половина со возилото кога таа беше ненадејно започна со двете нозе, грабање околу мажите вршење на мене, на моите нозе и потоа на други отворено во лицето. Тие се и извика и редови назад, стискање нивните лица. Во исто време, нејзината побрзаа нагоре, и кога моите нозе беа слободни, нејзината скрши слободни околу рацете на двајца мажи држи моите рамења. На suddenness на моите движења фатени сите нив исклучи стража. Неа, се сврте кон него.
  
  
  Петтиот човекот кој беше проследен од нас да автомобил беше клекнат од една на отворени врати, со пиштол во раката. Тој отпуштен, и Gawk оштетени исклучување на дел од тротоарот околу еден инч подалеку од мене. До тогаш имав Wilhelmina во мојата рака. Овој човек имал шанса да пукаат уште еден истрел пред тој обезбедени тоа, се користи неговата luger, и го стави куршум во ему е живот. Тој падна назад во автомобил, нозете фитили излезе на улица.
  
  
  Другите четири мажи побрзаа да се со различни позиции на улица. Еден ducked низ вратата на зградата, другите два се претвори во една улица, а четвртиот lunged во паркиран автомобил. Неа уште сакав место за да се скрие. Четири од нив се отвори оган врз мене во исто време. Таа се сними на ревматизам, а потоа доби долу на нејзините колена и се насочени кон незаштитени нозете на човекот зад автомобилот. Тој се повлече Wilhelmina е потребен два пати, и човекот извика и lunged напред, и двете нозе летање надвор од под него.
  
  
  Други снимки беа доаѓаат во мене и од двете страни. Јас се прашував што мир, љубов Швајцарската граѓаните мислат за сите престрелки во ih, а нормално мирен град. Бандити закачени ми помеѓу мојот сопствен автомобил и на влезот во продавницата каде што се чуваат тоа, кога ih автомобил се приближуваше. Знаев дека ми требаше да се излезе на улица, пред тие да дојде во мене. Но, јас не можев да се кандидира по автомобил, затоа што тие би можеле да имаат јасно шут мене, и продавница вратата зад мене беше затворени и заклучени.
  
  
  Тогаш видов три вооружени лица доаѓа по мене, и јас морав да се движат. Јас испукани неколку куршуми во неа да го држите грбот за време. Постоеше само една работа која може да се направи. Намалување на главата и завиткување на моите раце околу тоа да се заштити моето лице, ми се стрча надолу тротоарот и ducked преку стакло стакло на продавницата зад мене. Стаклото се искрши во големи парчиња и падна на улица надвор, но јас бев внатре и надвор од непосредна опасност.
  
  
  Продавницата е мала играчка продавница со игри и играчки. Очигледно беше напуштена. Истрчав преку тоа и се најде на задната врата, која не се отвори. Нејзиниот избегале во една улица. Јас ducked над работ на Rivnenskaya зграда е доволно само да се види на мажи кои се обиделе да ги заседа мене брзаат да нивната паркиран автомобил. Три околу ги влече другите две во автомобил и брзо исклучување. Од тогаш, таа може да се слушне се приближува blare на рогови. Полицијата се на нивниот пат. Тој се упати назад во својот хотел и одеше преку назад улиците додека тој не излезе околу областа.
  
  
  Кога конечно влегоа во chalet, никој не плаќа никакво внимание на мене. Тој се уште можеше да се слушне на зид на полициските автомобили во далечината, и звукот продолжи за долго време.
  
  
  Штом тој влезе неговата соба, тој ја зграпчи неговиот двоглед и отиде до прозорецот. Јас цел мојот двоглед на патот кој води до бањата и немаше проблеми со наоѓање на темно автомобил. Бев сигурен дека на луѓето дојдени од тоа место, и она што јас го видов потврди тој факт.
  
  
  Добро, си помислив, ДОБРО, ја однесе во хотелот, оди до бањата, но не како оваа.
  
  
  Овој настан покажа дека некој знаеше дека ме интересира во спа-или хотел ќе ме земе таму со сила, или бидете сигурни дека јас не одам таму жив. Како ти се живи луѓе - веројатно во целиот одморалиште-знаете јас бев во Берн? Преку Елса? Можеби. Но јас, исто така, зборуваше за Verblen, Швајцарската агент за СЕКИРА. Тој може да биде еден? Како знаев дека неа и сите многу добро од минатото искуство, се ' е можно.
  
  
  Шеснаесет
  
  
  "Dumplink," Елса поздрави мене како таа одеше низ вратата на нејзината соба додека подоцна. "Јас не слушам ќе се врати."
  
  
  Нејзините промени облека. Колку што таа може да се каже, ова изгледаше како да се носи како некогаш.
  
  
  "Јас само што дојдов во неколку минути."
  
  
  "Имам најубавото изненадување за вас, Dumplink," таа се насмеа, twirling наоколу. Таа беше облечена во розова negligee со возбудува. Таа се сврте малку на tiptoe, посочи се отвори вратата од нејзината соба, и повика надвор.
  
  
  Другите две Фон Alder сестри дојде преку вратата, проследено со ih мајка Ursi. Двете сестри беа носат розова negligees, исто како Елса е-или тоа беше Елса? "Јас не. Ursi имаше домашна quilted грб. Во потрага по три сестри стои рамо до рамо беше како гледа во три огледала како одраз на истата слика.
  
  
  Една од девојките се насмеа и рече: "Сте биле непослушен момче кој истрча надвор со Елса. Дали навистина мислите дека може да избега од другите околу нас толку лесно? Сега ќе платат за тоа, бидејќи ние не ќе ви кажат кој е околу нас, она што е таму ."
  
  
  "Бидејќи вие се сите подеднакво убава и шармантна," јас одговорив, " ова е многу добра идеја.
  
  
  
  
  
  Тоа не е важно. Моето задоволство е тројно."
  
  
  Сето тоа е добродушно и секако околу вид на нешта што von Alders би сакале да го направиме. Но, јас не можев да им помогне, но се прашувам дали тоа беше само шега, кои се ангажирани ih се приклучува тука во Берн, или ако тоа е затоа што бев толку блиску до бањата и тие или имале хотели најде начин да ме задржи подалеку или на некој начин да ме фатат на лице место. Времето ќе покаже.
  
  
  На Фон Alders, решив дека треба да ги поканите ih на ручек во трпезаријата на chalet, кој што ми рече беше познат по својата одлична кујна. Таа беше assented да, и четири жени исчезна низ вратата, заклучување тоа зад нив. Ih слушнале смеат. Тоа е затоа што се излажани од мене?
  
  
  Подоцна, кога пет од нас, отиде да го трпезарија, открив колку е популарна оваа chalet беше. Јадење салата беше полна со гости и локалното население слично. Се разбира, фон Alders беа наскоро опкружен со луѓе што знаеле, која беше речиси секогаш е случај кога тие не беа во јавноста. Нашите пет-лице стол брзо стана еден стол, околу десетина или повеќе. Се запознав со секоја од новопримените, повеќето од нив беа членови на надворешни работи на амбасадите, итн. На Фон Alders не се дружат со обичните луѓе.
  
  
  На пример, во средината на нашата вечера на дијалог и смеа, на дијалог и смеа одеднаш престана нагло, и сите машки грла во собата, вклучувајќи рудникот, се сврте да се погледне во повеќето убава девојка, кои штотуку влезе и седна сам на маса од страна на прозорецот. Тоа е светла, lithe црвенокосиот во ниско-намалување на облека што го прегрна својата совршено се формира телото, како и ако тоа биле насликани со четка.
  
  
  Один whistled претпазливо околу мажи на нашата маса. "Кој е таа?"
  
  
  Еден од тројки ишмркав и рече: "О, таа е само sanitarium работник. Не ја видов неа насекаде, кога бевме таму.
  
  
  На фон Alder жените се премногу искусни за да дозволат машки внимание да бидат пренасочени од нив за долго време, а јас наскоро забележал дека мажите се собраа околу нашите стол игнорира црвенокосиот, освен за повремени поглед во неа насока. Неа, сепак, не се погледне во. Мислев дека придружба ќе се приклучат неа, но таа продолжи да јаде сам.
  
  
  Кога ние со нашиот оброк, Один рое поканети на мажите во нашата маса на голема забава таа ноќ во еден од амбасадата канцеларии. На Фон Alders беа среќни и прифатени, како што беа други на табелата. Јас се извини, велејќи дека ми требаше да се израмни и дека ќе престојуваат во chalet. Всушност, нејзиниот хотел има некои повеќе да се размислува околу бањата, а таа дури и се смета обидуваат да искористиш приликата до таму. Се разбира, тоа ќе биде полесно и за мене за да работам со позадината на Alders, кои, инаку, би се зафатени. На ih тројки " мајка навистина сака да оди во партија, па ние рече добра ноќ.
  
  
  Јас го наредил него друг коњак. Кога келнерот ја донесе алкохол, тој поднесе ми белешка и укажа на црвенокосиот, кој беше уште седи сам. Тој беше изненаден. Во конфузија предизвикана од заминувањето на другите гости на нашата маса, нејзиниот сосема заборавивме на девојка која се занимава порано ми го привлече вниманието.
  
  
  Јас го отворив белешка и да ги читате, " ве МОЛИМЕ НЕ ми се ПРИДРУЖАТ? ИТНО ДА СЕ РАЗГОВАРА СО ВАС. Јас прашав зошто зборот ВО СОГЛАСНОСТ беше подвлечен. Јас погледнав назад и видов дека девојката била во потрага во мене сериозно, и јас климна.
  
  
  "Г-дин Dawes, "девојката вели во мека, husky глас, држи надвор тенка, тенки рака на мене", нејзиното име е Susannah Henley. Nah имаше тежок акцент - тие го нарекуваат Средината на Атлантскиот-но, многу силен Британски тон фатени со неа. Таа паузира до келнер лево и седнав, а потоа се додава во принцип, " ве Молиме не ме сфаќајте погрешно, јас не сум се користи за преземање на мажите. Но таму е важен corkscrew кои треба да разговараат со вас. Таа го погледна околу трпезарија searchingly, а потоа назад во мене. "Ние не може да се разговара за ова тука. Јас не знам кој може да се види. Постои место каде што можеме да зборуваме и во приватниот? "
  
  
  "Па, таму е мојата соба горе," јас предложи. "Тоа треба да се приватни доволно ако тоа не ви пречи."
  
  
  "Сигурен сум дека сте господин, Г-дин Dawes", одговорила таа. "Да, вашата соба ќе биде во ред. Оди горе и јас ќе те следам во неколку минути."
  
  
  Тој даде Еј неговата соба број и стана да ја напуштат. Кога келнерот се вратив на масата да им помогнам на мојот стол назад, таа се одржа од нејзината рака и рече: "Тоа е толку убаво да се види повторно, и јас ќе ти се јавам ако јас сум некогаш во сад."
  
  
  Нејзиниот отиде горе во својата соба, прашувајќи се што овој најнов случај signposts може да значи. Десет или петнаесет минути поминаа пред да имаше некој затропа на мојата врата. Его отвори, и Susannah Henley зачекори брзо внатре. Јас затворени тоа и ја заклучи вратата. За првите неколку моменти, се чинеше дека таа нервозен и непријатна. Таа дојдено restlessly низ собата, погледнав низ прозорецот и видов спа со светла миг во текот на ноќта.
  
  
  "О, погледнете каде што јас работам," таа извика. Таа ги препозна двоглед на прозорецот, качивме его, и да се фокусира на туристичкиот комплекс на градби. "Тоа е многу добар поглед на одморалиште од тука," рече таа, намалување на двоглед и враќање назад кон мене.
  
  
  "Мис Henley, она што вид на разговор е ова
  
  
  
  
  
  за што? И ве молам седнете.
  
  
  Таа седна во чаир спроти мене и помислив за момент, пред да се започне. "Јас не сум сигурен што ова е за сите, Г-дин Dawes, но слушнав гласини за вас во бањата. И тој бил загрижен. Навистина не знам што, и јас воопшто не знам за што сте заинтересирани во ова место, но ... па, едноставно не се чувствува токму во тој поглед. Јас мислев дека ќе ти кажам, но тоа е се. Таа престана да и ја протреси главата беспомошно.
  
  
  Нејзиниот рече дека како нежно како е можно, "Ќе се разбере, Мис Henley, нејзиниот навистина не разбирам што се обидуваш да ми кажеш."
  
  
  Таа зеде длабок здив и конечно се потпре назад во својот стол. "Јас треба да се објасни," рече таа, " дека јас сум бил работат на бањата за неколку години. Нејзиниот dietitian е таму. Но за некое време не ми се допадна атмосферата. Се чини ... и ... безнадежно.
  
  
  "Што мислиш, злобна?" Јас инсистираше на тоа.
  
  
  "Јас навистина не знам", рече таа. "Тоа е само дека има многу шепоти и тајноста тука. И јас може да се слушне кога луѓето доаѓаат и си одат во мртов на ноќта. Постојат чувари насекаде, но гостите не го знаат тоа. Гостите мислам дека тие се само вработените. Но тие се многу кул изглед на мажите. Јас не можам да се сетам кога и во текот на ноќта јас слушам шепотот, и јас се сеќавам на вашето име, Dawes. Тој претпоставил дека има проблем кога денес, кога не, пет чувари се врати во одморалиште со автомобил. Јас едноставно се случи да ја видите случајно. На повредената двојка. И јас слушнав вашето име се споменува повторно. Јас се јавив пред да се најде тука. Тоа е зошто таа дојде овде за вечера. Јас го прашав келнер кој Г-дин Dawes беше , и тој укажа и на вас. Таа беше само бара да ги предупреди да се држат настрана."
  
  
  Кога јас во прашање нејзиниот понатаму, нејзиниот одговори чинеше едноставна, но таа не знае ништо во врска со овој случај, иако ние разговаравме за сосема извесно време. Таа може да биде на ниво, или таа може да биде decoy испратени да се обиде да ги одвратат мене од следниве неа.
  
  
  Тоа беше доста доцна кога ќе завршите со разговорот, и таа одеднаш glanced во неа се види и вчудовидено праша, " Ох, јас имам вистински проблем сега. Тоа е по полноќ. На curfew за вработените е одамна ги нема. Јас не можам да се вратам таму вечерва. Тие ќе бараат детално објаснување од каде што беше. Јас ќе треба да се најде место да се остане и да се вратат во утринските часови."
  
  
  Таа е на нозете, многу возбуден, и се упатија кон вратата. Таа престана во средината на чекор и shuddered. "Ако некој во бањата гледа мене на улица, тие ќе pick me up и прашањето ми."
  
  
  "Ова место е како затвор."
  
  
  Таа климна. "Да, точно. Тоа е она што се обидував да ти кажам.
  
  
  Таа ја отвори вратата и почна да го напушти. Ее зграпчи за рака, го извади својот назад, затворена и ја заклучи вратата повторно.
  
  
  "Ако е толку опасен за тебе", ми рече, " можеби ќе треба да ја поминат ноќта тука. Ќе бидете живи.
  
  
  Таа ме погледна смислено за долго време, веројатно со оглед на импликациите на мојата покана. Јас навистина не се имате било какви скриени мотиви да се направи оваа понуда, освен велејќи дека нејзиниот хотел и помогне. Но, ако нешто друго се случува...
  
  
  "Дали сте сигурни дека нема да биде inconvenienced со ова?" праша.
  
  
  Ова, вели тој. Имаше и два единечни кревети, што можеше јасно да се види. "Може да се земе еден кревет," реков јас, " а јас само ќе се рашири и надвор од друга до наутро. Ќе биде совршено безбедна. Нејзиниот значеше тоа на начин рече таа.
  
  
  "Добро," рече таа полека, намигнувањето главата.
  
  
  Таа отиде да се бања. Јас проверив брави на вратите и Сергеј претвори ги исклучи во собата. Потоа таа се соблече чевлите и не клупата прес околу кревети. Собата беше уште светла од одразот на месечината на снег надвор. Таа се вратија неколку минути подоцна, облечен само се лизга. Како што преминал на бањата да креветот, нејзиното тело беше наведени во светлината низ прозорецот, и можев да видам дека имаше ништо друго под.
  
  
  Таа влезе во креветот и тргна покрива над неа. "Добра вечер, Г-дин Dawes. И ви благодарам."
  
  
  "Добра ноќ," реков јас. "Одам да спијам сега."
  
  
  Јас признавам дека за кратко време помислата дека убавото тело лежи толку блиску до мене расеан мене од свод. Но, таа не покана. Тој наскоро се упокои. Јас не мислам дека спиеше многу долго кога ми беше разбуди од страна на мека вика преку ee ѓубре.
  
  
  Нејзиниот sel и наклонет кон креветот. "Сузан? Мис Henley? Ви се сите во право?"
  
  
  Таа продолжи да плаче тивко, и јас мислев дека можеби јас бев само што имаат кошмар. Тој одеше во текот на неа, седна на работ од креветот, и ја протреси лесно од страна на рамената.
  
  
  "Тоа е во ред," јас шепотеше. "Разбуди се! Сето тоа е десно. Ти си само има еден лош сон.
  
  
  Нејзините раце, одеднаш излезе, завиткан околу мојот врат, и влечат мене во линија. Нејзините очи се ' уште се затворени, и таа почна да френетично го покрива моето лице со бакнежи. "Hold me. Држете ме!" Тој ме сака мене!"
  
  
  Тоа беше уште е тешко да се каже дали е таа беше заспан или не, но нејзината рака се пресели во моето тело, да се заморувате со моите панталони како таа продолжи да се бакнуваат мене. Таа брзо беше одземен на нејзината облека и клупа-притиснати со неа во кревет.
  
  
  "Susannah,"тој ја праша повторно," дали ќе се разбудам?"
  
  
  "Тој ме сака, ве молиме," таа е потврдено. Еј должен неа.
  
  
  Таа ми одговори како ако таа се подготвува за дело на љубовта.
  
  
  
  
  
  
  целиот мој живот, но никогаш досега имаат имела одлучи да се практикуваат. Нејзината глад беше огромна, и таа принудени неа да се доживее еден еротски возбуда по друг, додека ние двајцата беа исцрпени од повтори оргазам. Никогаш пред тоа имаше јас позната жена кои одговорија така целосно на секоја емоција, секоја нервни во неа се. Одново и одново, нејзиното тело thrashing диво на креветот, таа се сврте главата да muffle нејзиниот вика така што тие не би ехо низ целиот chalet.
  
  
  Тогаш, како ние се постават рамо до рамо, таа конечно се отвори очите и се насмевна на мене. "Во почетокот", рече таа тивко, " јас мислев дека тоа е само сон. Но, тоа не беше сон, и тоа беше многу подобро."
  
  
  "Да," јас се согласи. "Тоа беше тоа."
  
  
  Како што почна да се тркалаат подалеку од nah неа, почувствував нејзината рака допирајте ја внатрешноста на мојата левата бутина. Имаше прстен на нејзиниот прст, и тој може да се чувствуваат лесно си ја почеша месо. Јас едвај се чувствува на нула, но речиси веднаш топло, смирувачки сензација се шири низ целото мое тело. Мојата прва мисла беше дека тоа е само последица на нашите долго водење љубов. Вистината ме удри еден момент подоцна, кога тоа чувство даде начин да се насилни гушење сензација. Се случи тоа повторно би бил дрогиран. Susannah Henley инјектира некои супстанција околу нејзиниот прстен во моето тело.
  
  
  Овој пат, знаев дека тоа е моќен лек што јас не можеше да одолее. Темнината брзо ќе се спушти. Мојот мозок беше дербито во црна празнина.
  
  
  Седумнаесет
  
  
  Мојата визија е замаглена од заслепувачки бела светлина, која блескаше директно во моите очи. Тој мора да е несвесна за долго време. Нејзините, јас мислев дека е парализиран. Таа не може да се движи рацете и нозете. Постепено, како мојата визија расчисти, видов дека сум бил во целосно бела соба, како болничка соба, и дека заслепувачки светиот светлина доаѓа од светилка поставена на таванот искрени над мене. Јас бев лежи на мојот грб, и моите раце и нозе беа безбедно поврзан со кожени ремени.
  
  
  Тој ја отворил устата и се обидел да се викне во врвот на неговите бели дробови, но само зарипнат глас зарипнат глас. Дури и така, мојата звук привлече четири burly мажи во бела јакни носи болница присутните и опкружен мене. Тие се кренаа на врвот на мојот кревет, така што седев до исправен.
  
  
  Од неговата нова позиција, тој можеше да се види други две лица во соба, во прилог на четири "болничари". Една од нив беше мојот придружник минатата ноќ. Сузан Henley, со неа огнени црвена коса, изгледаше убава во бела медицинска сестра е униформа и бел ниски потпетици. Другиот беше побелена коса човек во неговата шеесеттите години, облечен во бел лабораториски мантил, бели панталони, бела балет влечки, и бели ракавици. Тој беше во инвалидска количка. Знаев инстинктивно дека сум бил во моментов на Подмладување Здравје Спа, и дека овој човек беше проф. д-Р Фредерик Бош.
  
  
  Лекарот влечат количка лижат до мојот кревет и ми даде ледена, тенки lipped насмевка. Susannah Henley ме погледна expressionlessly и потоа се сврте настрана.
  
  
  "Добредојдовте на нашиот спа, "докторот рече дека во рапав глас со германски акцент," иако јас се плашам оваа посета нема да се подобри вашето здравје." Тој пауза, а потоа се додава, " Ник Картер."
  
  
  Егото е признавање на мене ми ја даде поттик, и за време тоа се бореше залудно против обврзници, кои се одржа ми се тесни.
  
  
  Докторот се вејат рака. "Нема точка во борбите, Г-дин Картер. Вие сте немоќни тука. Покрај тоа, зошто си толку желни да го напушти ако сте толку желни да дојде тука? "
  
  
  Се свртел наоколу во својата инвалидска количка и нареди четири бели-обложена асистенти да ме земе горе.
  
  
  Мажите брзо валани мене, сепак, на кои им бирото за развој на образованието, низ просторија к со посебен лифт, кој се појави веднаш кога еден околу нив притискање на копчето. Тие shoved мене во лифтот, и Susannah Henley и лекарот во его инвалидска количка се приклучи ни се. Никој не одговори како лифтот се зголеми тивко. Отидовме до неколку катови пред лифтот престана, вратите се отворија, и јас бев однесоа во голем отворен простор.
  
  
  Гледајќи низ собата, видов дека тоа беше со големина на плоштадот град блок и беше стаклен од подот до таванот на сите четири страни. Ние бевме на врвот на спа, и поради тоа беше на врвот на една висока планина, стакло ѕид ни даде приказ на долини на сите страни. Тоа беше спектакуларен поглед, особено во летно кога сонцето блескаше на снегот.
  
  
  Но собата е неверојатна глетка - огромен потпевнува, потпевнува компјутер во центар, зема најголем дел од просторот. На компјутер е светла чуваат трепка и блескави, и машината направи мирно, тивко whirring звук. Инаку, од собата беше очигледно soundproofed, тоа беше eerily тивко. Лекарот направи движење со раката, и четири мажи влечат мојот кревет licks до машина. Кога таа беше таму, еден од мажите околу сврте чудак во подножјето на мојот кревет, и нејзината ненадејна sel беше искрена, се уште врзан надолу, со грбот нагоре и нозете надолу, како ако таа е во фотелја.
  
  
  Четири мажи се вратија во лифтот и ни остави како лекар, се вејат повторно.
  
  
  Susannah Henley седна до него
  
  
  
  
  
  
  Тој се сврте на компјутерот и почна да извртување и, вртејќи се бира како лекар тркала својата инвалидска количка, така што тоа беше отворен пред мене.
  
  
  "Тука е, Г-дин Картер", рече тој, мавтајќи раката на компјутер, " на ревматизам што би сакале. Има една сила зад она што некогаш се нарекува "Убиец Бригада". Тоа е нејзиниот глас, и сеуште не го разбираат што значи тоа, дали вие? "
  
  
  Тој беше во право. Не знаев што е компјутер беше и како тоа се предизвикани од глобалната криза.
  
  
  "Кој сте вие?" Јас прашав. "Она што е сето ова во врска?"
  
  
  Лекарот сврте настрана од мене, и јас забележав за прв пат дека его количка беше целосно механизирана, очигледно контролирани од страна на контролите дека тој би можел да функционира без работна рака. Тој се насмеа merrily како што whizzed еднаш низ собата. Тогаш тој отиде назад до местото каде што тој беше седејќи.
  
  
  "Дозволете ми да се претставам себеси," рече тој, правејќи се потсмеваат на лак од половината надолу. "Се претставам себеси со моето вистинско име, а не на една, секој знае дека од мене, проф. д-Р Фредерик Бош. Ова име ќе се запознаени за вас - неговото име е проф. д-Р Феликс фон Alder. Јас може да се види нејзиниот крена веѓите, Г-дин Картер. Знаете, мојата сопруга и моите три прекрасни ќерки. Но, ова е само мал дел од приказната."
  
  
  Тој пауза за момент и ме погледна questioningly. "Пред да ви кажам мојата приказна, Г-дин Картер, сакам да се разбере зошто јас сум кажувам тоа за вас. Можете да го видите, вие сте во мојата милост сега - физички, и наскоро ќе бидете во мојата милост целосно-и физички и психички. Ве уверувам дека ништо не може да го запре ова, и наскоро ќе видите за себе. Но, пред тоа да се случи, сакам да се слушне она што се случило. Вие, со вашето минато достигнувања, се подготвени за него да се каже нејзината брилијантна приказна. Важно е дека вие сте тука за жив во овој момент, бидејќи вие сте некој кој навистина може да го цениме она што успеале да го направите. Инаку, "тој се претвори во својот стол, повторно," инаку мојата работа ќе биде како и создавање на големо уметничко дело, симфонија што никогаш не беше чул од страна на секој кој цени добра музика, или една слика дека никој не го видел некогаш. Дали ви е јасно?"
  
  
  Тој климна со неа. Што, јас се прашував, беше објаснување за оваа очигледна лудило?
  
  
  Проф. д-р Феликс фон Alder седна motionless во неговата количка за некое време пред потпрена одново да разговара со мене.
  
  
  Тој бил брилијантен научник во Германија, се работи за Адолф Хитлер на контрола на човековото однесување. Во експерименти на 30 години и 40-ти години, само животни биле вклучени во специјални операции, и тие беа многу груби, со користење на хемиски и хируршки техники да се смени и контролата на мозокот.
  
  
  "Имав некои успех," фон Alder со гордост рече, " дури и тогаш. Дер Fuhrer има појавува мене многу пати.
  
  
  Неа, е подготвена да оди на луѓето. Тогаш тоа беше премногу доцна - војната е завршена. Имаше Сојузничките рид во Берлин, каде што работела... тој е паузирано и го соблече својот бел лабораториски мантил. Своето его, видов дека бело-гумени ракавици на рацете се вештачки. Тој се пресели во рамениците, и двете раце падна на подот. "Изгубив и моите раце во нападот."
  
  
  Набрзо после тоа, тој продолжи, војната заврши. Кога Русите дојдоа до Берлин, тие сакаа его затоа што тие знаеле за его експерименти. Кога тие се наоѓаат во него, тие го однел во СССР. Во конфузија од времето, Германците мислеле дека тој е мртов. Не постои евиденција на проф. д-Р Феликс фон Alder продолжува да постои.
  
  
  Во Москва, тој продолжи неговата работа, но тој имаше повеќе сложени електрични процеси на располагање. Русите создаде вештачки раце и цисти за него, и тој бил брилијантен успех.
  
  
  "Но, на Русите,"додаде тој," никогаш не престанав да лекување мене со сомнеж." Тој застана повторно и лизна неговите колкови во инвалидска количка и седиште. И на нозете, што тој сега може да се види беа вештачки, падна на подот.
  
  
  "Тие се отсечени нозете, па јас не можев да избега. Тие знаеја дека нејзиниот ih беше непријател. Јас секогаш верував во супериорноста на германскиот народ. Целиот мој работа е да им помогне на германската државна власт на светот - и сега, дека тоа е совршенство на своите методи, мојот сон ќе се оствари.
  
  
  "Но, назад на Русите, тие ги истражуваат историјата на Трети Рајхот и открив моето длабоко лична лојалност кон Хитлер. Но, тоа не ги спречи од користење на мојот научно знаење. Опеннет веруваат дека јас сум блиску до пробив во моите експерименти. Па тие ме држеше изолирани; немав ништо, но мојата работа."
  
  
  Фон Alder седел во својот стол пред мене, armless и legless. Ова може да се види дека тој беше savoring мојата одвратност и шок кога нејзините погледна во него. Тој се насмеа горко и користи грбот, мускулите да цик-цак неговата количка низ соба и да се врати да ме, докажува дека дури и сега тој беше далеку од беспомошни.
  
  
  Запирање повторно, тој продолжи својата приказна. Во Русија, тој конечно се разви теоријата на успешно раководење на луѓето, бидејќи од тоа време два нови случувања биле воведени во светот - компјутери и минијатурни transistors.
  
  
  "Штом дознав овие два елементи," фон Alder ми рече, " јас знаев дека она што ми се потребни. По сите, компјутер е само механички мозокот, кој може да се програмира да се направи она што сакав.
  
  
  
  
  
  
  кога ќе се земе неа во хотел, така што тоа беше - мозокот е надвор од телото. Знаев дека со ставање на мали транзистори во внатрешноста на човечкиот мозок, јас да ја пренесе наредби од транзистори компјутер. Мојата тема ќе биде под мојот апсолутна контрола."
  
  
  Но, тој се уште имаше проблем: тој не знаете како да се стави транзистори, дури и транзистори со огледало точки, во човечкиот мозок. Тој продолжи да експериментирате, никогаш не се открива неговата теорија на Русите.
  
  
  Потоа Кинески научници почна во посета на Москва за размена на информации. Фон Alder одлучија да се префрлат страни. Се чинеше дека Кинезите знаеле ништо за егото е политички минатото и ќе се третираат подобро. Тој стана пријатели со Кинески физичар, и преку него беше криумчарени низ Русија. Тоа беше лесно. Фон Alders ' вештачки раце и нозе беа отстранети, а его беше ставен на дното на гајба на научни инструменти кои му се испраќаат на Пекинг.
  
  
  "Еднаш во Кина," фон Alder продолжение, " јас се најде решение. Тоа беше изненадувачки едноставна. Може да се погоди? "
  
  
  Пред таа може да се каже ништо, тој одговори себе: "Акупунктура".
  
  
  Тој одржа неговиот здив како тој продолжи да ја раскаже својата приказна. Користење на древни Кинески медицински уметноста на акупунктура, тој беше во можност да го закопаат микро-точка транзистори во човечкиот мозок. На транзистори беше напојува со компјутер, и фон Alders имаше целосна контрола на лице.
  
  
  Како во Русија, фон Alder чуваат неговото откритие тајна. Кога можност да се претстави, тој вграден на micropoint транзистори во мозокот на пијаниот Комунистичка Партиски функционер, високи член на владата. Тој тогаш се активира на транзистори користејќи претходно програмирани компјутер, и Кинески помогна фон Alder избега во Швајцарија.
  
  
  "За жал," фон Alder рече со длабока воздишка,"сиромашните Chinaman беше убиен на својот пат кон дома."
  
  
  Штом стигна Швајцарија, фон Alder контактирани неговата сопруга. Малку дали тој знае дека таа беше дадена раѓањето на своите ќерки набргу откако Русите го зеде Фон Alder далеку. Урсула продолжи да го задржи нејзиниот сопруг идентитет во тајност, бидејќи на неговото его конекција за да Хитлер, но таа него се предвидени со доволно средства за да отворите бањата. Егото семејство беше свесен за его тек експерименти, и его ќерки никогаш не се осомничени дека " Докторот. Бош "беше ih татко.
  
  
  Одморалиштето напредуваа, привлекување на богати и влијателни клиенти од целиот свет. Фон Alder поминато години градење до неговиот убиец состав, спроведување на micropoint транзистори во мозокот на внимателно избрани клиника пациенти. Кога лекарот е подготвен, тој едноставно се активира своите човечки роботи преку компјутер.
  
  
  Ова беше молчи за време на его долга приказна, делумно поради фон Alder зборува нонстоп, и делумно поради егото приказна беше премногу неверојатно да се коментира. Тој беше јасно се лути, но тој брзо се покажа дека тој не е будала.
  
  
  Како ако читањето на мојот ум, тој купени: "не ми верувате. Мислите дека сум бил слушање на диви зуеја на луд стар човек.
  
  
  Тој се сврте кон огромниот компјутер и рече: "Слушај, Г-дин Картер. Тој motioned да Susannah Henley, кој брзо притискање на копчето. Одеднаш, гласот на Претседателот на сад исполнет соба. Тој дискутира појавата на трговија со Русија и Кина. Како Его гласот продолжение, фон Alder е дива cackle речиси удавил надвор.
  
  
  "Transistors не само пренесува моите наредби," фон Alder, рече, " но тие, исто така делува како примачи. Не можам да ја слушам зборува целиот свет. Сега може да се слушне вашиот претседател зборување преку транзистори радио вметната во мозокот на еден од вашиот топ стејт Департментот службеници. Опеннет во Кабинетот состанок ".
  
  
  Фон Alder сигнализираше да Susannah, и таа се притиснат неколку копчиња. Разговори за Русија, Кина и Англија исполнет соба, еден по еден.
  
  
  Тој знаеше за неа сега, како Фон Alder следеа секој мој потег, поминуваат покрај мене во секоја насока. Тоа мора да имаат пренесуваат во мозокот на Агент Z1 и Verblen, а можеби и други СЕКИРА вработени.
  
  
  "Никој не може да ме запре," фон Alder имаше. "Таа беше организиран од страна на овие убиство-самоубиства, така што нема да има прашања лево кога нејзините дојде со голема убиство. Кога јас се закануваат неа сега, тие ми верувате мене. И го направи она што сакам да го направам."
  
  
  Его очите glittered, и на доктор, валани на инвалидска количка, така што нашите лица беа само неколку инчи распаѓа. "Ние сега ќе дискутираат за својата иднина, Г-дин Картер. Додека сте биле свесни, тоа беше вметната со транзистори на вашиот мозок. Во еден момент, мојот помошник "- тој климна на Susannah - " ќе го активирате его. Од сега па натаму, ќе биде целосно и целосно во мојата милост, почитување на програмиран храна што го рекламира во компјутерот."
  
  
  Фон Alder седна за момент се гледа во моето лице. Тој беше јасно ужива мојот беспомошност. Јас бев премногу свесни за моето его сила се чувствува и пот да се пробие на моето тело.
  
  
  Фон Alder сврте настрана од мене и климна со девојка. Јас во загради себе, гледајќи како нејзината рака отиде до копчето на компјутер. Таа допре едно копче. Ред на светлина блесна на, и автомобилот hummed дури и повеќе. Јас чекав за неа внимателно, не знам што да очекувам. Тоа би го поминале надвор? Неа би ја изгубиле сите меморија
  
  
  
  
  
  на минатото? Што би се случило? Наскоро светлата престана да трепка.
  
  
  "Ник Картер е транзистори бил активиран, д-Р фон Alder," девојката рече coldly. "Функцијата е совршен."
  
  
  Неа, седна motionless во чаир. Јас не чувствувам ништо - мојот мозок се работи само како јасно како порано. Јас не знам што се случило, но очигледно тоа не беше под Фон Alder е контрола. Тој се обидел да го направи тешко маска на лицето, така што тој не би се откријат нешто.
  
  
  Фон Alder, очигледно мислеше дека работата е успех. Тој едвај glanced на мене, како што тој интензивна excitedly низ собата, зборува за самиот себе. "Јас успеа! Повторно, како и секогаш! "
  
  
  Тој го направи знак да Susannah и рече речиси contemptuously,"Нека оди, ве молам."
  
  
  Девојката брзо одеше преку мене и почна да се олабави ремени што се одржа ме разочара. Јас водев нејзиното лице надвор од патот во случај таа виде нешто што ќе сигнализација неа, но таа не дури и се погледне во мене. Кога таа конечно беше слободен, таа се вратив на нејзиниот компјутер. Во тоа време, тој не знае што да прави, па тој само што седна таму, додека Фон Alder продолжи да темпо и назад, rambling на околу неговите планови.
  
  
  Одеднаш, во средината од неговиот diatribe, тој престана да зборува и lunged на мене во неговата количка, его е нерви twitching неконтролирано.
  
  
  Речиси во исто време, Susannah викна по мене, " Види, Ник! Тој знае што не си се контролира. Тој знае! Тој видов твоите очи! "
  
  
  Ее предупредување дојде само во времето. Јас скокна надолу од местото каде седев кога Г-Alder е инвалидска количка налетувал мене. Нејзиниот, тогаш премногу доцна виде дека две муцките беа држејќи се надвор од рамките на потпирачи за раце на инвалидска количка. Еден, malo, исфрла надвор лист на searing пламен, додека авиони на заслепувачки гас spurted од околу другите. Ако јас hadn ' t скокна кога јас не, тоа би биле изгорени до темел. Дури и така, дел од моето лево рамо и рака биле лошо изгорени, и тој беше половина заслепени кога тој ги избегна на страна.
  
  
  Фон Alder откачи на инвалидска количка околу во бес и lunged во мене повторно, и муцките плукање од смртоносна пламен и подсвиркване гас. Истрчав, извртување и вртење низ собата како што се наметнува мене во инвалидска количка. За мене беше запален повторно пред би можел да добие далеку од него, затоа што овој пат тој беше се движат премногу брзо. Еи беше блиску до исцрпеност, но пред тој да може да се претвори стол околу повторно, Еи се упатиле по него.
  
  
  Додека тој беше twirling на стол, неговата ему скокна на својот грб и го завитка рацете околу его вратот. Инвалидска количка се уште беше дербито напред, влечење мене заедно со неа. Со неа слободна рака, тој ископа прстите длабоко во фон Alder вратот додека тој се најде на нервните тој беше во потрага за. Нејзиниот зголемил притисокот и привремено парализиран него. Сега тој не можеше да се движи, не се дури и на мускулите за да се обиде и да го забави својот автомобил. Користење на сите негови сила, Alenka претвори нејзините тркачки инвалидска количка и цел егото отворено во стаклен ѕид.
  
  
  Инвалидска количка се брзо со полна брзина кон својата дестинација. Нејзината одржана на се гледа како на ѕидот се приближуваше лижење и лижење, до кога инвалидска количка се удрил низ стакло, нејзината падна на подот. Стол со фон Alder тело удрил против стакло и падна во долина подолу.
  
  
  Susannah Henley побрзаа одново и ми помогна да нозе. Неа, погледна затвори. "Ќе ме спаси, не сте?"
  
  
  "Да", рече таа, се припивам до мене. "Јас ќе ви го објаснам подоцна."
  
  
  Двете од нас тивко стоеше на работ на соба, гледајќи надолу во длабока бездна подолу. Таму, стотици метри подолу, на мразот на глечерот, лежеше телото на фон Alder, со скршени количка покрај него. Од погоре, телото изгледаше како мала скршени кукла со своите раце и нозе искинати off. Susannah flinched, а нејзиниот татко го извади својот подалеку од прозорецот.
  
  
  "Компјутер", рече таа, одеднаш паметење. "Морам да го исклучите его."
  
  
  Таа побрза низ соба и да се притиснати копчиња. Редовите на светлата излезе, и зуењето стана ниско потпевнувам. Со правосилна се згрози, автомобилот целосно запрен и се замрзна.
  
  
  Susannah ме погледна. "Сето тоа е во моментов", рече таа. "Компјутер е отклучен. Один е транзистори software нема да работи, и сите на д-Р фон Alder е жртвите ќе ја поврати својата нормална личност. Со текот на времето, микро-точка transistors - вклучувајќи ги и оние во вашиот мозок едноставно ќе се распушти." Тој климна со неа. Тоа беше завршена.
  
  
  18
  
  
  Откако компјутерот е затвори, таа доби повик од Hawke во сад. Тој даде Ему кратка, целосниот извештај на она што се случило. Кога ќе заврши тоа, тој ме советуваше да остане во бањата. Тој ќе го направи целосен извештај до Претседателот и претставници од други Влади. Тогаш сите од нив ќе дојде во Швајцарија за да бидат сведоци на конечното уништување на компјутер.
  
  
  Додека Susannah и чекав, таа ми раскажа нејзината приказна. Таа работеше за Фон Alder за две години. Таа беше Британски, и дојде до него преку тајната за пребарување ад во Лондон весник. Таа беше лабораторија за асистент во Лондон, а имаше и нешто друго да се направи во бањата.
  
  
  Таа е, всушност, еден затвореник од денот таа пристигна. Тоа беше невозможно да се избега. Дури и таа вечер, кога таа дојде во мојата хотелска соба, ако таа hadn ' t исфрлен од мене, некој со
  
  
  
  
  
  таа - еден од Von Alder е goons - би завршила работа.
  
  
  Комбинација на омразата и очајот направени ја да одат на оваа луда авантура на компјутер. Таа се надева, таа му се молеше, дека ослободувањето на мене, ќе им помогне еј.
  
  
  Неколку часа подоцна, Јастреб и Его група почна да пристигнува. Тие беа скептичен кога таа беше кажано сите детали на Фон Alder е приказна. Јас мислам дека ако Susannah hadn 't been таму за поддршка на Икрата Елени - и ако таа hadn' t имаше толку солидна репутација во областа - јас би бил отпуштен од работа како шантав. И, се разбира, таму беше еден компјутер за да се обезбедат докази.
  
  
  Постапувањето по наредба од претседателот, Hawke поврзани Швајцарските власти да гигант машина. Следниот ден, одморалиште беше ослободен од луѓето. Потоа специјалисти беа повикани да ја размонтираат компјутер. Сите докази на д-Р фон Alder план за контрола на светот-на компјутер и на спа-беше уништена. Лекарот е тело беше однесен во Берлин во мртов на ноќта и се става во фон Alder семејство парцела. Само Урсула беше информиран на Его е смрт, и таа побара нејзините ќерки никогаш не се знае на нивниот татко е постоење, па се до избувнувањето на втората Светска Војна.
  
  
  Властите рекоа Берн жителите дека одморалиште требаше да се урнат, бидејќи структурата беше сметаат за небезбедни. Сега дека случајот беше затворен и се евидентира, Јастреб, Susannah, и нејзината сретнала во chalet, каде што се уште имаше соба лево, за конечниот пијалок. Тој полета назад во текот на ноќта како Сокол, но тој великодушно нуди да се дозволете ми да останам уште еден ден.
  
  
  "Добро, Ник", рече тој, clinking очила со мене", ние може да освојат уште еден за вас." Тоа беше најблиску Hawke некогаш ми рече.
  
  
  Подоцна, по хоукс авион лево, Susannah и јас се постават во мојата соба. Ние направивме љубов, повторно, и тој се повлече од потесното и рече, " знаеш, неа, се чувствувам како да можам да го задржи водењето љубов да ти е за остатокот од мојот живот. Опасна чувство.
  
  
  Таа propped себе за една лактите, се потпре над мене, и се насмевна нежно. "Можеби, Dumplink," таа шепотеше, " тоа е она што ќе се случи да ви. Не заборавајте дека вие се уште имаат транзистори изграден во вашиот мозок, и знам скоро колку и д-Р фон Alder за контролирање на луѓето. Тоа само може да биде направен од страна на мал компјутер и програмирани така што ќе не мора да се направи љубов за мене во секое време или ноќта."
  
  
  "Дали мислите дека плаши мене?"
  
  
  Тема
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Liquidator
  
  
  
  
  Напомена
  
  
  
  Грчки агент, стар пријател, Картер, работел зад Железната Завеса, но сака да го напушти и потреби СЕКИРА е помогне да го стори тоа.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Првата глава
  
  
  Во втората глава
  
  
  Трета глава
  
  
  Во четвртата глава
  
  
  Глава Пет
  
  
  Глава Шест
  
  
  Семе седмата глава
  
  
  Поглавјето Осум
  
  
  Глава Девет
  
  
  Десеттата глава
  
  
  Главата Единаесет
  
  
  Главата Дванаесет
  
  
  Глава Тринаесет
  
  
  Глава Четиринаесет
  
  
  Глава Петнаесет
  
  
  Шеснаесеттиот глава
  
  
  Глава седумнаесет
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Liquidator
  
  
  
  
  
  Посветен на припадниците на Тајната Служба на сад
  
  
  
  
  
  
  Првата глава
  
  
  
  
  
  Тоа не е далеку од Вашингтон до Надворешниот Банки; тоа само се чини дека на тој начин. Бидејќи тоа беше на одмор, ние влечат назад малку и возеше над Анаполис Bay Мост преку Чесапик на исток банка, тогаш почнавме автопат низ село како спектакуларен како се водат помеѓу Индијанаполис и Тере Високата. Таму се користи за да биде голема бродска возење од Кејп Чарлс да Норфолк - доволно долго за да се релаксираат, да се јаде во трпезаријата, и да се види на морето се движи помеѓу Атлантскиот и Заливот. Но, не повеќе од тоа. Сега има мост комплекс, како бетонски патеки низ водата, и неколку шокантни тунелот нурка дека наводно се овозможи бродовите да поминат низ без попречување на сообраќајот. Проблемот е во тоа што во секое време на невреме хитови, на брод паузи сидро, крши мост купови, и го затвора сите структури за неколку недели. Понекогаш се прашувам како тие се справи со луѓе кои се менуваат од Кејп да Норфолк, но тоа е ih проблемот.
  
  
  Најдоброто нешто да направите кога возите низ Норфолк е да ги затворите очите. Потоа, како што главата на југ, заборавајте за Големиот Лош Мочуриште на правото и да се концентрира на овој огромен кршење на острови кои ги сочинуваат северната половина од Северна Каролина брег. Откако ќе се дојде до Надворешниот Банките околу Hello kitty Јастреб модули, вие ќе се чувствувате како да сте далеку надвор на море со тесен појас на песочни дини и мотели да се избегне добивање во вода. Всушност, ти си доста далеку од морето, но не верувам дека оваа туристичка агенција глупости околу Кејп Hatteras се најисточниот точка во САД; Филаделфија е добар стотина милји далеку, само за почетниците.
  
  
  Но, ние не застануваме во Hatteras. Многу туристи, и Моника и јас не се земе овој долг викенд да се дружите со еден куп на фотографи. По возење засекогаш на прав, монотоно автопат, што стигна на ферибот Ocracoke, последната станица на Надворешниот Банки. Доцна пролет ден беше јасно, но мрачен, со светлината брзината на времето, кој го создал сонцето речиси угнетувачка.
  
  
  Кога стигнавме, ние излегол од под кирија жолта Mustang и престана на тапи лак на брод; ветре беше доволно е да се фрли на спреј спреј во нашите лица, но тоа беше повеќе од освежување од досадни. Моника е тип на девојка која не се грижи за нејзината шминка - или нешто друго,-која беше една од причините што ја зеде на оваа мала прошетка.
  
  
  Мојот шеф во Вашингтон не беше среќна со мојот избор за долго викенд; не можев дури и кажете ему, каде што беше престојуваат бидејќи јас никогаш не си бил во Ocracoke пред; тоа не е токму она што туристите се потребни. Јас би повеќе или помалку вети за да Ем се знае како е можно ние се најде на мотел, но ние и двајцата знаеле би веројатно се заборави. Убаво е да знаеш дека си што е потребно, но треба да се нацрта една линија некаде.
  
  
  Застанавме на локација во близина на градот на Ocracoke, еден кластер на куќи и продавници, наредени околу харбор формираат совршен круг. Ми беше мило да се најде дека немаше телефон во соба, но имавме мраз создателот надвор. Пред неколку години, еден мој пријател ја напиша статија за оваа мала, изолиран остров, и поради тоа го истакна его, главниот интерес во животот, знаев дека Okrakok не беше само сува, но тоа немаше дури и човек кој може да ви донесе екстра шише или две. Но, ние пристигна добро порибено, и Моника и јас не беа загрижени како почнавме нашите зафатен одмор за неколку дена.
  
  
  Моника работел во бањата во Бетесда, и еден поглед во оваа мала, но извонредно светло тело е на сите дека овој комерцијални можеби ќе треба. На дваесет и пет, по неколку скршени бракови, Nah имаше наивно висок духови на тинејџер, но таа имаше проницателност дека тој се ценат. Таа никогаш не се прашани за моите лузни, грозни оние кои дури и СЕКИРА е супер хирурзите не можеше да се целосно поправка. На местото каде што работел е погоден за овој вид на повреди.
  
  
  Вашингтон муштерии - воена претпоставени, ih сателитски дипломати, мажи и жени низ различните државни сектори чии наслови се каже ништо за ih е вистина функции. Со други зборови, прашања беа обесхрабрени, и тоа беше главната причина мојот шеф ме испрати до ова место по еден од моите задачи ме остави во прилично лоша состојба.
  
  
  Моника и јас се кратки пливаат во кул Атлантикот, проследено со долго, leisurely sunburns, а потоа уште еден краток пливаат и побрза се врати на мотел како сонцето почна да паѓа кон Pamlico Звук на другата страна на островот. Потоа, ние помина неверојатно час во бар, а потоа стана да се најде место за вечера. Изборот не беше голема, но на свежа риба во местото избравме беше добро готви, ако не и возбудлив, и искрено не можев да се жалат.
  
  
  Така продолжи за неколку дена; ние дојдено околу плажи, запрен од време на време да се зборува за сурфери, селектирани од продавници за сувенири и се согласија дека бевме во еден, немаше ништо вредно околу нив. Времето никогаш не се менува, секогаш имало светло за магла што го направија сино небо млечниот сива, повторно, и по некое време почнал да depress нас двајцата. Од страна на пладне, на третиот ден, ние се согласиле дека тоа е време да се врати; застанавме некаде на друго место по должината на брегот за ноќ - не е во брзање, само се обидува да се движат натаму.
  
  
  Имавме слушнато за Ocracoke пони, диви раса слични на оние кои се наоѓаат на Chincoteague Островот, надвор Вирџинија, но не се забележи ни сам додека бевме на нашиот пат кон ферибот. Тогаш, како ние да бевме возење на тесен две-лејн асфалт тркалање преку дини, Моника одеднаш ми укажа на лево напред.
  
  
  Таа извика. "Погледнете!" Целото стадо!"
  
  
  Тој се сврте главата само во времето за да видат еден пар на коњ hind нозе исчезне зад високите, shrubby dune. "Тие се качил," реков јас.
  
  
  "О, ве молиме престане, Ник," девојката инсистираше на тоа. "Ајде да видиме дали можеме да најдеме ih повторно."
  
  
  "Тие се диви, тие нема да те во близина на нив." Тој знаеше дека Моника е луд за коњи; таа се возеле редовно да шталите во Мериленд. За мене, коњи се само побрз начин да се добие во текот на земјата отколку одење, ако тоа е единствениот избор кој го имате.
  
  
  "Ајде да се обидеме тоа во секој случај." Таа ја става раката на мојот племе и ми дава дека радосна насмевка што вели таа знае проклето добро што се случува да се добие нејзиниот пат. "Ние не си во брзање, и ние веќе не го ни гледаше во овој дел на островот."
  
  
  Сосема реално, тој го признал неа, како тој се повлече во текот на страна на патот и да се запре автомобилот. Кога моторот е исклучен, само звукот беше лесно ветре дува преку занемарен црвено-кафени храсталак што некако успеа да dreadlocks на песочните теренот. Неа, погледна Моника со неа угоре свиткани носот и светли очи, нејзиниот пржен стапови само почетна да лупам исклучување на рабовите. И тогаш нејзината, гледајќи во нејзиното прекрасно дебели гради дека застана против светлина поврзана кошула, и избледени тексас шорцеви кои clung на нејзиниот бутовите како љубовник прегратка. Тој го зеде раката од неговата коленото и бакна тоа накратко.
  
  
  Добро. Ајде да започнете со голема преглед, " јас, рече, се отвора вратата на мојата страна.
  
  
  "Земете ја камерата. Јас би сакал да се земе некои фотографии од неа."
  
  
  "Добив."
  
  
  Ние двајцата одеше бос низ тешки песок во насока на звук. Меѓу високо дини на двете страни од нас беше еден вид на патека - или барем во дресот на песок каде што нема грмушки се зголеми. Продолжив да се внимава на местото каде што коњи исчезнаа, но кога ќе се избувна во отворен на банката, и Не беше никаде да се види.
  
  
  Моника беше сега е дербито напред, скенирање на земјата; одеднаш таа падна на нејзините колена како Индиска скаут. "Гледајте!" таа извика. "Hoofprints!"
  
  
  "Она што не ти се очекува?" Јас го прашав, довлечкаа низ топол песок кон неа. "Гумата песни?"
  
  
  "Не се глупави. Таа застана и гледаше долго, директно се протега на плажа. "Но, ние би можеле да ги следат."
  
  
  "Се разбира. Од сега до следната зима. И колку шанса дали мислите дека ќе имаме на фаќање на чекор да ih?"
  
  
  "Добро...", Таа се сврте главата, сини очи стеснување. "Тие мора да се отиде некаде надвор од дините." Таа го зграпчи за рака и почна да влече. "Ајде, Ник."
  
  
  Еј нека ме земе со неа. Таа се упати по плажа, да оди на место каде што песокот беше потешко и wetter од мини бран. Таа го гледал куп на копита внимателно, а потоа одеднаш престана и се истакнува во внатрешноста.
  
  
  "Гледај! Тие исклучен таму." Таа се стрча, и прилагоди ја зеде и trotted по неа. Таков ентузијазам може да биде заразен.
  
  
  Кога песни исчезна во шума од песочни дини, јас успеав да се запре си од велејќи дека, еј, "ти реков јас така", делумно затоа што јас не го стори тоа освен во темница. Моника престана одење
  
  
  нагло се применува палец на нејзините усни и воздивна.
  
  
  "Јас прашувам на кој начин -" таа почна.
  
  
  "Тоа е еден погодок."
  
  
  Таа климна. "Можеби се во право." Тогаш таа го осветли. "Но се погледне! Ние може да се искачи на врвот на овој монструозен dune и најмалку погледнете наоколу. Можеби ќе можеме на лице место ih повторно!"
  
  
  Тоа е мојот ред да се воздишка, но бидејќи јас не би се преземат за неа ова е далеку, нема точка во отпор. Таа беше качување на стрмни dune падина како бранител, добивање на нозете во форма за на сезоната, и ако јас би бил неколку години помлади, јас би се чувствував должен да се покаже, еј, што може да го направи тоа, исто така. Наместо тоа, јас отиде во повеќе разумно темпо; постојат доволно физички барања во мојот линија на работа и јас не треба да ја покажат. Покрај тоа, јас не мора да се докаже ништо да Моника.
  
  
  Таа застана на tiptoe, светлината ветре ruffling нејзината руса коса, и полека се сврте да се погледне во земјата подолу. Не можев да видам ништо во бескрајни метежот на грмушки и заостаната дрвја помеѓу два реда на дините. Може да се panzer поделба демнат таму, а да не зборуваме за десетина коњчиња.
  
  
  "Мислам дека ние дефинитивно изгубени ih," реков јас.
  
  
  Моника климна. "Изгледа како прилагоди! Нејзината само за да ги видите ih хотел одблизу."
  
  
  "Па, следниот пат." Тој гледаше над главата на асфалтен пат во далечината. Таа можеше да го види жолта Mustang паркирани каде его мораше да ја остави, но таа не можеше да се види на нашиот автомобил, нашиот човек, или дури и изгубени seagull. Зад нас, на звук која се протегала бескрајно кон невидлива копното, можеби дваесет милји подалеку, еден пар на играчка чамци се вовлекол во & nb, но тие немаше ништо да се направи со овој далечински и изолирано место.
  
  
  Јас погледнав назад на Моника, кој беше сега гледајќи ме со поглед знаев толку добро. Таа yawned, се протегала, и се стрча рацете низ косата. Нејзината целосна гради се покрена под нејзината кошула, нејзиниот брадавиците се многу дефинирани. Таа се насмевна на сон, и тој архивиран до нејзината кожа камера случај, така што песок нема да се кандидира во тоа.
  
  
  На врвот на dune беше издлабени надвор, јадење околу мек песок, кој првично беше топла против голите месо. Но тогаш, како оние колковите почна да се движи rhythmically под мене, јас заборави на топлина и се друго освен она што ни се прави. Таа е страсна, lascivious девојка, се целосно ангажирани во nah, таа крена нозете и завиткани нив околу мојот половината, држејќи ме за неа со изненадувачки сила, а потоа почна да непредвидлива насилно, се обидува да се повлече мене во неа. Таа тогаш нека излезе долго, ниска howl на повреди и радост, и тогаш почна полека да се спушта се до нејзината исцрпеност е комплетен.
  
  
  "Тоа беше добра," таа murmured.
  
  
  "Неверојатно," јас се согласи, сега свесни за тоа како сонцето гори мене.
  
  
  "Би сакал таа може да остане тука, во текот на целиот ден." Нејзините раце се уште се на мојот врат, а нејзините очи беа малку се отвори како таа се насмевна на мене.
  
  
  "Постојат и други места." Тоа не е дека јас не сакам да остане, но имаше љубопитни итност во мене дека јас не можеше да разбере. Додека слушна некој далечен звук се приближува.
  
  
  Тој погледна на лево, кон двете страни на островот, каде ферибот клупа беше. Во воздухот, не повеќе од сто метри над земјата, на хеликоптер се движи полека во нашите сегашни насока. Тоа потресе нежно и назад, очигледно скенирање на две-лејн асфалт тротоарот. Кога станува збор за мојата жолта Mustang, тоа го забави уште повеќе, лебдел, а потоа се намали малку, како, ако сакав да се запознаат едни со други подобро.
  
  
  Без церемонија, тој се скрши бесплатно на Моника прегратка и скокнал на нозе; тој беше влечење на панталоните, кога хеликоптерот одеднаш banked и се упатија отворено за нашите dune.
  
  
  "Што е тоа?" Моника прашав, само половина-вознемирени, propping себе за една лактот.
  
  
  "Жолта Mustang," јас rasped, проколнување на изнајмување агенција за не давајќи ми помалку видлив автомобил.
  
  
  "За што зборуваш, Ник?" Девојката се префрла, гледа нагоре во небото како хеликоптер се приближуваше. Жими се, голи и сите, таа беше за да бран кога јас yanked неа и го фрлил својот исклучување на стрмни dune банка. Тоа не е точно вештина да се справи со дама, што би се само направи љубов, но кога неа, dived во за неа, тоа беше последното нешто на својот ум. Кога некој чуден авионот е во потрага за мене, јас не бран со мојата рака - јас патка тоа.
  
  
  
  
  
  
  Во втората глава
  
  
  
  
  
  И покрај сите засолниште на кратко растојание, на места што беа во не беа доволно за да се скрие зајакот. Овој пат тоа беше мојот пак да се кандидира, влечење Моника зад мене, некако, еј успеа да го зграби нејзината облека како таа се наметнува над dune со ее, и нејзината поврзана кошула fluttered зад неа како знаме. Не дека тоа важно; во секој случај, човек во хеликоптер не можеше да се пропушти нас.
  
  
  Што летал ниско над нас, ветрот од rotors подигање на песок
  
  
  во нашите лица. Моника се тетеравеше, обидувајќи се да ги затворите очите; Ey престана да им помогне на неа, погледнав назад, и во тој момент на хеликоптер слета на земјата неколку десетина метри пред нас.
  
  
  Тоа е време да престане да работи. Тој squinted против сончева светлина одразува надвор од whizzing ножеви, инстинктивно ставајќи се меѓу девојка и хеликоптер; и тоа не само да се кријат неговите nakedness. Најблиската вратата на тркалезна пластика меур отвори, и човекот полека излезе на затвори. Тој е само силуета, но штом тој се пресели кон мене, неговото тело опуштено.
  
  
  "Дојде во вашите работи, душо," таа muttered на девојката, и чекаше за Дејвид Јастреб да се пристапи внимателно. За среќа за него, Моника не е тип на девојка која траеше околу една секунда и половина да се облече, па Ем не мора да се погледне далеку повеќе.
  
  
  "Сите во право," рекол конечно, не отежнато дишење на сите. Не само СЕКИРА Главен изгледа како тој би требало да се проповеда пеколниот оган и сулфур, на неговиот заедница во Нова Англија село, но тој понекогаш делува на тој начин - разбирливо во присуство на голи жена.
  
  
  Во паузирате што следеше, тој се стави на неговата кошула. Јас прашав.
  
  
  "Она што го носи на величествениот Ocracoke?"
  
  
  "Вас", рече тој искрено. "Зошто не ја напушти зборот каде сте биле престојуваат тука?"
  
  
  "Бидејќи јас не знам за неа, кога јас заминав во Вашингтон."
  
  
  "Кога не можете да дознаете?"
  
  
  "Тоа едноставно не е важно за неколку дена".
  
  
  Его е флинт очи darted од рудникот за Моника, потоа назад до мене. "Треба да знаат подобро, Картер."
  
  
  Немаше расправија со него. Моите само изговор беше дека јас прекината многу од моите кратки одмори на глас како оваа, но тоа не беше изговор на сите. Ние сме мала организација, и кога ми треба, јас треба тоа.
  
  
  "Се извинувам," нејзиниот татко рече. "Без оглед на тоа беше, ние бевме само на нашиот пат назад кон D.C. кога, ух ... .. тие забележале нас."
  
  
  Тој chuckled. "Mmm. Се разбира, за сите нас, што ние не беше ова, претпоставувам. Ако сте биле никаде на друго место, но овој остров на работ на светот, јас се сомневам дека ние ќе се направи контакт. Но, тоа е вреди да се напор, и тоа што работел. Ќе мора да се испрати на девојката да се чека за вас со автомобил."
  
  
  Јас не се праша зошто, само се сврте и климна да Моника. Да се даде Ејми нејзиниот поради, таа не sulk или протест. Таа само се вејат и побегна.
  
  
  Јастреб не сакате да губите време на прелиминарните тестови. "Ние треба во Вашингтон, токму сега, Ник; јас нема да одам во било кој повеќе детали додека не се врати во канцеларија, но фактот дека сум дошол тука сам треба да дозволете ми да ви кажам колку е важно ова е."
  
  
  "Јас тоа го разбирам." Не дека старецот беше само еден пост командант, но тоа е ретко да се види главата на еден од светските најважните разузнавачки организации кои errands.
  
  
  "Не девојка вози автомобил?"
  
  
  "Да".
  
  
  Добро. Потоа таа може да се врати на автомобил во Вашингтон. Ти си летаат назад со мене."
  
  
  "Можам да одам и да одите таму со паѓањето на ноќта."
  
  
  "Тоа е премногу доцна. Ќе бидете на вашиот начин од паѓањето на ноќта."
  
  
  "Каде?"
  
  
  "Подоцна. Влезе во хеликоптер и ние ќе се откажат надвор во твое... за среќа, има автомобил."
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Јас ќе одам да одат, тоа е најмалку што можам да направам по добивање на девојката да се направи тоа."
  
  
  Јастреб се загледа во мене, за момент, цицање на неговата студена цевка. "Немој да ми каже, рече тој, twitching на усните, што служел како ему насмевка. "Се ќе стане господин овие денови?"
  
  
  Нема поента во тоа да одговорите.
  
  
  Моника зеде вести и, иако таа јасно стави до знаење дека не ми се допадна идејата на исчезнати остатокот на нашиот одмор. "Ќе се видиме штом можам," Еј реков, значењето на секој збор: девојки како Моника се ретки се најде, особено за некој човек во мојот е-маил бизнис. Тој ја зграпчи багаж, ја бакна пријатно, и да се качиме на хеликоптер. Таа се вејат еднаш, а потоа за брзо исклучување, како ако таа се подготвени да се трка во Вашингтон. На начинот на кој таа се возеше, таа не би ум nah ако тоа hadn ' t been за кои долго, бавно ферибот се прошетаат.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Јастреб не ми кажеш што бевме велејќи дека додека ние бевме во Его канцелариите на заводот, СЕКИРА е DuPont Кругот на седиштето. Зад фасадата на Светската Здравствена Услуга е комплекс на стерилни малку канцеларии, насликани на истата мрачна сенка на затворот боја и осветлена од бескрајни редови на бледо неонски цевки. Јастреб Один има неколку windowed канцеларии околу него, но тоа не го прави на егото било повеќе забава; тој е стоејќи пред празен ѕид од тули кој работи надвор во салата, скоро на дофат.
  
  
  Нејзиниот продаде седна на хард директно чаир спроти его на едноставен челик стол. Како и обично, имаше само неколку уредно наредени папки на нс, на неколку редовни црна телефони, плус еден не гледам, црвениот еден во посебен оддел изграден во его стол. Како Јастреб, заводот беше наменета само за
  
  
  за бизнис. Никој не беше некогаш охрабруваат да лебдеат и помине времето на ден таму.
  
  
  "Што се добива нервен, N3," стариот човек, забележани.
  
  
  "Она што го прави да се каже дека?"
  
  
  "Само затоа што... да речеме... на воајер одлучи да ги одблизу на она што се случува на врвот на оваа dune, ќе се постапи како да се плаши за својот живот."
  
  
  "If you hadn' t селектирани мојот автомобил прво, тоа би можело да се греши што за друг Peeping Tom. Но, во секој случај, таа не е ексхибиционист, па таа би добиле од таму, hema би дале нејзината тешко време."
  
  
  Јастреб климна остро, го погоди кујна натпревар, и се одржа на тоа да смрдлива сад на неговата цевка. "Кога беше последниот пат кога ќе отиде на патување со брод, Ник?"
  
  
  Јас треба да си помисли за тоа малку. "Последниот пат кога бев во Бахамите. Пред четири месеци."
  
  
  "Кои од нив?"
  
  
  "Само едно од оние мали catamarans дека calve ренти надвор."
  
  
  "Ништо повеќе?"
  
  
  "Чист... дозволете ми да мислам за тоа. Не од минатото лето. Еден мој пријател има четириесет и два метри јахта на Источниот Брег. Ние помина неколку дена возење низ Чесапик."
  
  
  "Возење на брод себе?"
  
  
  "Се разбира. Ти знаеш дека јас можат да пливаат. Јас не би се прескокнат неа за 12-километар трка на Copa America, но можам да направите доста нешто што еден човек може да го направи."
  
  
  "Да, тоа е во твојот датотека. Навигација?"
  
  
  "Ова е исто така во датотека."
  
  
  Тој климна. "Алекс Zenopolis".
  
  
  Почнав да се каже нешто во врска со моето датотека повторно, но тогаш името погоди мене и ме спречи како камен ѕид. "Алекс," јас дишеше. "Тоа е години од ferret сум слушнал дека името порано."
  
  
  "Добро, за нс од време на време се појавуваат во извештаи со нив ferret како тој избега на Црвените' страна. Очигледно, тој направи добар живот во ih разузнавачки апарат."
  
  
  "Јас не се потсетиме на гледањето на било околу овие извештаи."
  
  
  "Бидете благодарни дека сте се работи во поле, вие не треба да го прочита секој извештај."
  
  
  Тој е благодарен за неа, но не сакаше да зборува за тоа. "Јас посакувам да сум би можеле да го видел тебе, Алекс и јас бевме пријатели некое време."
  
  
  "Да, се сеќавам на неа."
  
  
  "Така што за него сега?"
  
  
  "Очигледно, тој сака да излезе."
  
  
  Тоа е мојот ред да се нод; јас не мора да побарате било какви прашања.
  
  
  "Минатата ноќ," Hawke продолжение, " еден од нашите мажи стационирани во Грција по должината на границата со Албанија доби порака purporting да биде од Zenopolis. Тоа беше веднаш префрлен тука." Јастреб отвори на врвот папка и лизна тенка лист хартија низ чаир.
  
  
  Пораката беше разбирливо тајни; на нс само рече дека Алекс Zenopolis, поранешен грчки разузнавач, ќе лично контактирајте со НАС агенти во Грција во хотел за една недела или така. Време и место да се следат. Таа потоа ќе го испрати потврда сигнал, кој ќе се емитува на стандардна фреквенција во одредено време.
  
  
  Тоа беше се вратил од его да шеф. "Дали имаме било каква покажува каде е тој?"
  
  
  "Последниот што го слушнале, тој беше на служба во некои врски група оперативни помеѓу Југославија и Албанија." Јастреб дозволил некоја студена насмевка. "Што може да се замисли на деликатес на овој вид на операција."
  
  
  "Јас не се сеќавам Алекс биде дипломат."
  
  
  "бр. Од друга страна, ние веројатно знаете помалку за тоа што се случува во Албанија отколку што направи во врска со Црвено Кина".
  
  
  "Па мислите дека тој може да ни кажете нешто важно?"
  
  
  "Секогаш постои таква можност. Од друга страна, сите, вели тој, е дека тој сака да контактирате со нас. Лично."
  
  
  "Што значи" лице в лице". Во Грција."
  
  
  "И можеби тој само сака да се врати во заедницата."
  
  
  Ова, вели тој. Добро. Во секој случај, тој треба да ни каже нешто интересно."
  
  
  "Веројатно многу."
  
  
  "Дали имате нешто друго покрај оваа порака?"
  
  
  "Не, навистина. Но, јас навистина сакате да се добие на следното нешто што тој ги праќа."
  
  
  "Во меѓувреме?"
  
  
  "Во меѓувреме, ви се случува да се земе уриваат курс во едрење и навигација."
  
  
  "Јас не ги разбирам."
  
  
  Јастреб, доби копии од неговиот крцкавиот вртливата стол и одеше во текот на ред на сива челик поднесување кабинети кои се само декорација во канцеларија. Околу фиока, тој извади валани-up мапата и врши тоа да го изгори-smeared конференција табелата зад мене. Нејзиниот му се придружиле
  
  
  "Тука", рече тој, " се Балканските држави. Грција, Албанија, Југославија, Бугарија и Романија. Сега нашиот човек, оној кој ја добил пораката, е овде објавена." Тој укажа на тоа место, не далеку од каде што границите на Југославија, Грција и Албанија се исполнат. "Ќе забележите дека постои голем езеро тука, и сите три земји споделување на егото на брегот. Во многу планинскиот земјата."
  
  
  Ем не треба да се објасни. "Има многу прекуграничен сообраќај?"
  
  
  "Малку изненадувачки, со оглед на
  
  
  тешкотии во заштита на околината. Но таква територија ќе се обезбеди многу можности за квалификувани и искусни лице ."
  
  
  "Она што за messenger? Ништо од него?"
  
  
  Hawke одмавна со главата, мислев дека е малку, за жал. "Ова е повеќе или помалку отворен пост за да слушате. Само по себе, не успеа со СЕКИРА. Очигледно, bellboy знаеше, каде што тој беше во салата, и ... ahh... јас само се стави забелешка под вратата."
  
  
  Сега знаев дека тој беше срам, дури и ако работата не е под наша контрола. Па тој не рече ништо и да Ем се продолжи.
  
  
  "Во секој случај, со оглед на природата на работата што Zenopolis не, тоа би било логично да се претпостави дека тој е некаде во овој регион." Тој посочи тап, тутун-обоени прст на езерото.
  
  
  "Немој да ми кажеш јас треба да плови на тоа."
  
  
  "Не, воопшто. Всушност, ако Zenopolis има намера да се изврши во оваа област, ние не може да има нешто да се прави со неа. Не постојат."
  
  
  "Зошто да не?"
  
  
  "Гледам на ова место. Во една насока, тоа е земја како жестоко разлика од Западните народи, како и секоја друга земја во светот. Веднаш до неа е Југославија, која е вид на нас, овие денови, но се уште е несомнено сојузник на другата страна. И Грција. наш сојузник, да, но нашите односи под сегашната влада очигледно се затегнати. И замислете колку colonels кои се прават еј сега би сакал да добие некој како Zenopolis."
  
  
  "Мислам дека јас разбирам неа. Единствениот начин да го извлече брзо откако тој ја преминува границата е со авион. И што би значело долг лет над Албанија или Грција, а ние не ни требаат околу нив да се грижите премногу за допуштајќи ни да стигнете таму. исклучување со награда."
  
  
  "И ако Грците дознаете дека американските агенти кои се вклучени во било кој начин, многу посериозни проблеми може да се појават."
  
  
  "Дека е во право."
  
  
  "Кој ни носи назад до едрење лекции."
  
  
  Hawke истрча прст по должината на западниот брег на Грција. "Кога ќе се воспостави контакт со Zenopolis повторно, ние ќе инсистираат на тоа дека тоа се пробие Албанија како ранливите licks, да морето. Ова е единствениот начин на кој ние може да си дозволи да контактирате со него во оваа фаза."
  
  
  "Што ако има некои важни информации за нас?"
  
  
  "Тогаш ние може да го промени нашето мислење. Во меѓувреме, треба да бидат подготвени да ги задоволат его некаде во областа. Потоа ќе се пренесе его да Taranto, која е во сала за петицата на еден италијански подигање."
  
  
  "Во ред, но зошто неа? Секој агент може да ја заврши работата, и не мислам дека јас сум единствениот кој може да се управува со едрилица преку... што?" Тој проверив милји скала; мапата покажа парче од југоисточна Италија. "Можеби седумдесет и пет милји? Не повеќе од сто? "Тој почна да добие малку караше, сеќавајќи неговиот срамни работи низ песок со голо Моника на "врат".
  
  
  "Да, имаме еден или двајца агенти, кои се повеќе квалификувани во однос на ова прашање од вас. Но, никој околу нив знае Алекса Zenopolis од глетката."
  
  
  Ми требаше време за да го остварат тоа. "Но, ете," реков, " не сум го видел овој човек во петнаесет години. Тоа би можело да помине mimmo него на улица и не ги препознаваат его."
  
  
  "Да се надеваме дека тоа не е случај. Гледав преку вашиот личен фајл денес, и во тоа време на вашиот изглед нема да се промени во било забележлив начин."
  
  
  Ако стариот човек се обидува да заживеат мене, тој не можеше да ја одбрале подобар начин. Тој беше само еден дечко тогаш, во неговите рани дваесетти години, но наскоро после тоа, тој беше прилично сигурни за својот изглед и физичка состојба. Со нив, нејзиниот ferret чуваат се во форма, и колку што изгледа оди, нејзината, претпоставувам дека јас сум еден од оние лица кои, едноставно, не возраст многу. Мојата коса е уште густа и темна, малку повеќе отколку што имало во тие први, директно Eisenhower дена. Јас тежат десет килограми повеќе од јас не тогаш, но јас намерно изграден до моето его како дел од телесната тежина-програма за обука, и јас не сум облечен една унца повеќе од јас не би го имаат. Ако тоа звучи како фали права, па било да е тоа; човек кој работи напорно за да се остане во форма, треба да биде малку горд на тоа.
  
  
  "Сите права," тој Јастреб и договараат. "Па можеби и јас ќе ја признае нејзината како Алекса."
  
  
  "И дури и ако не, се разбира дека може да се воспостави его, на личност, со зборуваме за старите времиња."
  
  
  Тој не беше толку сигурни во врска со тоа; ако другата страна fielded замена, тој треба да биде добро информиран. Но јас не бев случува да се расправаат. "Па што е следното, господине?"
  
  
  Јастреб врати на неговото биро. "Откако ќе го собираат некои алишта, ќе биде на комерцијален авион да Промисла. Резервација не е направен за вас во името на Даниел McKee. Мојот матичарот има кредитни картички и други документи за идентификација."
  
  
  "Промисла?" Моето изненадување мора да е очигледна.
  
  
  Јастреб chuckled и ме натера да се нод. "Крајната дестинација е Њупорт. Но, во град мразам, ќе бидат исполнети на аеродромот од страна на еден човек по име
  
  
  Nathaniel Фредерик. Тоа ќе ве информираме дополнително. "
  
  
  "Е тој сам преку нашите агенти?"
  
  
  "Не, воопшто. Всушност, тој е токму како его звуци презиме."
  
  
  "Ова е она?" Таа не му верувате на стариот човек, кога тој се насмевна.
  
  
  "Па, се разбира, пензиониран Нова Англија schoolteacher."
  
  
  
  
  
  
  Трета глава
  
  
  
  
  
  Кога влегов во терминал, тој беше чекање за мене, еден висок човек со руса лицето и tousled темна коса, која беше малку ленти со сива боја. Егото ракување беше срдечна и фирма, но од чувство на егото кожа дланка, јас добив впечаток дека тој би можел да се притисне на сребро. ingot, како облик на круг, во тек на monette. Тој имаше cheery, немирниот лице, неговите очи беа постојано танцување, и неговиот удобно широка средината е без поширока од егото на еднакво широки рамена. Дури и пред тој зборуваше, тој знаеше зошто тој работи за СЕКИРА; Nathaniel Фредерик беше очигледно човек кој биле таму и пред тоа и го сакав, секоја минута од него.
  
  
  "Ти си во среќа", рече тој, како што излезе, заокружено на терминалот и се упатија за егото гроздобер станица вагон паркирани право надвор од влезот. "Вашиот авион пристигна на време. Нормално, може да се очекува летови од Вашингтон да пристигнат најмалку еден час доцна."
  
  
  "Можеби и ти си среќен," реков јас. "Вие не треба да се чека."
  
  
  "О, јас не им пречи на чекање." Тој patted црна briefcase под неговата рака. "Јас сум секогаш подготвен да поминат во мирување моменти."
  
  
  Доколку оваа забелешка е наменета да пике мојата љубопитност, тоа што работел. Но, решив да се одржи надвор додека не го добија појасна слика за човекот кој изгледаше ништо, но се повлече целиот Нова Англија. Како што тој ја започна бучна, но мазна мотор, нејзиното его профил студирал неа за момент. Јас се процени тоа е не повеќе од средината на педесеттите години, и дека добив размислување. Пензија? Тој изгледаше како тој да може да продолжи се додека тој беше на осумдесет, а можеби дури и тогаш.
  
  
  Тој возеше постојано и случајно низ улиците и патиштата до бевме возење низ градот. Тој знаеше речиси ништо за овој дел на земјата, освен тоа дека бев еднаш испратени на Браун да се земе посебен предмет. Тоа беше во средината на зимата, и зими во Промисла да сакате да одат некаде на друго место. Ова беше во Њупорт еднаш, да се патува со пријатели на брод што може праведно да се нарече јахта, но ова не дури и го направи тоа на брегот за време на нашата преку ноќ престој.
  
  
  "Каков вид на вежбање?" Јас го прашав, како поотворени.
  
  
  Nathaniel ме погледна. Тој дефинитивно не беше околу вид на луѓе што би се јавам Nat "Добро, ќе останете во мојата куќа. Јас ќе ве однесе до морето, секој ден се додека возите како да сте дома или возење на автомобил. Тогаш ќе треба да знае нешто друго ... "
  
  
  "Навигација," јас прекината.
  
  
  "Ох, ова важи и за едрење, и ако треба да се четка за теоријата малку, јас сигурно ќе ви помогне со тоа. Но тоа е лесно дел."
  
  
  "Дали е тоа точно?"
  
  
  Тој почнеше, неговото лице осветлена од страна на табла светла. "Ќе треба да се запаметат детали за големината, местење, дополнителна опрема, а особено цените на речиси секој брод, едрење во моментов на продажба во сад и во други делови на светот."
  
  
  "Сето ова? Зошто?"
  
  
  Nathaniel chuckled. "Давид кажа дека тој не имаат време да се информираме подетално, но не знаев дека тој не ви кажам нешто."
  
  
  Човекот веднаш до мене ме изненади секој пат кога ја отвори својата уста. Тој беше единствената личност би некогаш сте слушнале повикот на шефот со неговото име.
  
  
  "Тој рече дека ќе ми даде детали."
  
  
  "Се разбира, само во овој дел од операцијата. И тоа е за да ви се претвори во smart копија на јахта брокер, Г-дин Даниел McKee. Не знам зошто, а јас никогаш не се очекува да дознаете она што" јас не треба да знае за вашата работа, немојте да кажете ми "е за.
  
  
  Јас не се случува да го направи тоа, но мојата љубопитност ме натера да сакате да знаете сè што може за овој обраснати херувим. "Јас го земе тоа што сум работел со Јастреб порано."
  
  
  "О, се разбира," тој призна. "Ние се вратиш назад на Првата Светска Војна, кога ние двајцата работеле во поморската интелигенција. Добро, барем на нејзините работи; Давид беше... не е во состојба, како што се користи да се каже."
  
  
  "Да. Дали сте наставата во училиштето сега?"
  
  
  "Не повеќе. Ова, се повлече пред неколку години."
  
  
  Гледав во него отворено, правејќи се дека тој бил свесен за тоа. "Ви се чини дека малку млади за пензионирање," реков искрено, се обидува да разбере реакција.
  
  
  Тој само климна во договорот. "Тоа е вистина. Јас сум само педесет и девет. Но, кога мојата сопруга загинаа, мојата позиција во Св. Dunstan е Парохија стана непријатно."
  
  
  "Дали е ова училиште?"
  
  
  "да. Можете да го видите, момчиња во првично училиште училишта имаат тенденција да се добие во прилог на жени на rectors на некои сектори. Знаете, попладне чај, вид на отворени врати атмосферата што обично се одржува во некои места.
  
  
  . Мојата сопруга, која што може да се каже без да се фали, веројатно беше омилена на сите моето семејство, и кога таа замина, јас најдов дека не биле премногу од нив... па, да речеме, сочувство за мене. Тоа стана многу тешко да се научи, и бев загрижен дека момчињата само да дојде до класа со мене. Па... јас се повлече."
  
  
  Тој зборуваше dryly, со мала насмевка на усните, но тој бранеа очите еднаш и потоа се прочисти грлото гласно.
  
  
  "Ќе... згрешат... се уште живеат на кампусот?" Јас бев помалку загрижени за тоа каде тој живее од тоа како таа може да влијае на мојата маска приказна; последното нешто што сакав да направам е да се справи со еден куп на nosy schoolboys.
  
  
  "О, не. Куќата се наоѓа веднаш до јахта клуб на Sakonnet под кирија неа. Тоа не е многу голема, но тоа одговара на моите потреби и тоа е доволно блиску до универзитетскиот кампус што можам да очекувам пријатели да се откажат од страна, од време на време. И нејзиниот навистина се зафатени, Г-дин Картер, извинете, Г-дин McKee. Пензионирање, знаете, е време за живот, кога човекот го пронаоѓа можност да се направи сите нешта кои тој претходно се стави надвор."
  
  
  Океј, па тој знаеше моето вистинско име. Тоа не беше изненадување, особено по свесни за тоа колку блиску беше да Hawke. Но, јас мислев дека тој зборува премногу слободно за мене, и јас се прашував колку тој ќе оди.
  
  
  "Мислам дека сум го правела тоа со Јастреб," реков јас.
  
  
  Тој ме погледна брзо. "Не е точно. Тоа е, јас не однесување вообичаените поморски бизнис школа за СЕКИРА агенти, иако од време на време сум предава основите на една или две ги задоволуваат вашите колеги."
  
  
  "Но... се чуваат во допир сите овие години."
  
  
  Тој почнеше. "Ти си истражниот овие врски, Г-дин McKee."
  
  
  Искрено, тоа се чинеше како добра идеја. "Јас секогаш сакаат да знаат колку што е можно за лицето јас сум се занимаваат со. Особено кога тој е очигледно стар пријател на мојот шеф."
  
  
  Nathaniel chuckled. "Добро, нема причина да не кажам нешто. Имам неколку мали таленти во разни области Давид беше во можност да го користите кога тој беше достапен за неа. Настрана од пловењето и едрење, таа е сосема добро познато, благодарение на Морнарицата и обуката тие ми даде многу години. И јас патување тоа; дури и кога сè уште бев настава тоа, таа се користи за да се пловеа кон Европа, за да Карибите, дури и низ Пацификот, за време на долгите години дека schoolteachers телевизија. . На мојот sabbatical-Бог, речиси десет години! "Тој го зеде неговата сопруга и двете ќерки, кој израснал и го остави гнездо, на круг-светот крстарење. Дејвид ме замоли да средиме некои работи, да воспостават контакти ... И, знаеш на што мислам. Нејзините, јас сум сигурен дека сега нема да ме прашате за повеќе детали."
  
  
  "Тие треба да бидат во агенцијата за датотеки."
  
  
  "Се надевам дека нема. Малку работа, па јас направив за вашиот шеф е лична работа. За еден стар пријател. И, како стар пријател, Дејвид ме увери дека моето име никогаш не би се појави, дури и во една СЕКИРА датотека, дури и во кодирана форма. Верувам ему со неа. Не е тоа? "
  
  
  Тој климна со неа. И во исто време, сфатив дека верував во математика и колку што верував секој таа некогаш би се сретнале во мојот живот. Кој, се разбира, не ми пречи, бидејќи голем дел од мојата професија е се толку проклето сомнителни на сите доаѓам во контакт со.
  
  
  "Тоа е како капак приказна," реков јас. "Вие, жените, децата, кои патуваат отворен базен. Кој порти имаат со кој се соочувате?"
  
  
  Nathaniel потресе некое нежно reproving прст во мене. "Па, сега, Ник, не се удави на оваа. Тоа беше пред неколку години, и сите мали нешта што го направив за Дејвид се долго завршена. Исто така, јас сум секогаш остана чиста, никогаш не биле идентификувани како агент. да се задржи на тој начин. "
  
  
  "Во тој случај", изјави тој неа иронично, " ќе е подобро да не ме викаат Даниел McKee."
  
  
  "О, јас нема да го заборавам."
  
  
  "И мене... јахта брокер?"
  
  
  "Тоа е идеја. Зошто да не го чекаме се додека не се дојде до мојата куќа, пред се разговара на оваа понатаму? Тоа е почнува да врне, и оние досаден шофершајбната стакло се само smearing вода сите во текот на шофершајбната."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Мојот ефикасен стан ќе се вклопи во кујната на Nathaniel Фредерик е "не-толку-големи" куќа. Тоа беше ramshackle две-приказна бело-paneled зграда со широка опфатени тремот работи заедно на грб и гледа во текот на еден широк езерцето. Кога стигнавме, тоа беше raining тешко, и јас не бев сосема сигурни каде што беа. Но јас не се грижи за Nathaniel.
  
  
  Од времето кога беше прикажан во мојата соба горе и исчистени, мојот домаќин имаше запали оган во големи, комфорна дневна соба, која, очигледно, исто така служел како студија. Книги и трудови беа расфрлани насекаде; еден ѕид е наредени со плута, на која беа прикачени на зголемена слики на некои од најдобрите брод фотографии тој би го видел некогаш. Врамени слики на децата во различни фази на зрелост беа расфрлани на полиците и табели на случаен избор, и на друг ѕидот висеше фотографијата на жена, со гордост бела коса, но и блескава во убавина. Тоа беше само главата и рамениците портрет.
  
  
  * Неа знаеше дека таа е тип на жена која би го одвлекува вниманието на сите очи од Playboy bunny парада. Мојата почит за Nathaniel Ќе се зголеми неколку повеќе рецки; ако таа би се изгуби таков човек, тој не би биле насмеани како пекол.
  
  
  "Јас го земе сте бурбон работам", рече тој.
  
  
  "Ви се чини дека знаат многу за мене."
  
  
  "Да". Тој стоеше во мека стариот закопаат и фрлаат од кристал decanter во огромен стакло.
  
  
  "Вода?"
  
  
  "Само еден удар, благодарам."
  
  
  Ние ја Пурпурна е пијалоци од тука - мислам дека тоа беше шери, но тој не можеше да бидете сигурни - во кујната, каде што тој отвори неколку лименки и направи брзо вечера дека не ни вкус ни се допаѓа, како конзервирана храна. Кога ее платени Ему комплимент, тој бранеа исклучите ласкателства.
  
  
  "Кога сте на море за неколку недели на мал брод, Г-дин McKee, ќе се излезе со сите видови на интересни работи со грав и говедско месо чорба. Инаку, вие имаат бунт на бродот."
  
  
  Тогаш излеговме на грб тремот. Дождот се уште беше фрлаат надолу, и иако на ноќта беше кул, тоа се чувствува топло и заминаа во длабока покрив. Мала лента на песок скатен надолу до работ на водата, каде што е темно бранови lapped hungrily на брегот.
  
  
  Nathaniel вперени директно далеку од нас. "Јахта клуб. Тоа е мал место, а ние нема да одиме таму, веднаш. За очигледни причини, јас се задржи мојот брод во близина на пристаништето бар, кој е ангажиран во салата само зад тоа. Во неколку дена, кога јас чувствувам дека ќе може да се тестира таму како јахта брокер, ние ќе ги провери во клубот."
  
  
  "Тест?"
  
  
  "Зошто да не? Дали мислите дека јас требаше да ти дадам несреќа се разбира без матура?"
  
  
  Јас не размислувам за тоа, но јас мора да се согласи дека тоа се чинеше како добра идеја. Од друга страна, тој се уште не знаат зошто. Јас прашав.
  
  
  "Ах, тоа е премногу доцна за да разговараат за сето ова вечерва, Г-дин McKee. Врати се во еден миг."
  
  
  Се вративме во дневната соба, каде што тој зел една книга од полицата. Тој забележал дека имаше неколку идентични тома во близина; најмалку прашина јакни се уште се исти.
  
  
  "На ризик од огласува immodest, јас ви препорачуваме да земете со вас за да читате пред спиење," Nathaniel рече. "Дури и ако го напишав јас, тоа не е лошо."
  
  
  Името беше Линии & Spars, и во мојата рака беше како тешки како Менхетен телефонски именик.
  
  
  "Само за да направи да се чувствувате подобро," Nathaniel би рекол. "Уживајте во тривијални детали за местење и работењето на брод, едрење, а вие може да остане буден. Но, бидете внимателни, Г-дин McKee."
  
  
  Имаше различни забелешка во неговиот глас дека одеднаш ме правеа напнат до. "Внимателни?"
  
  
  Тој се насмевна. "Не дозволувајте книгата падне на вашето лице додека сте dozing off. Тоа е доволно тешки за да го скрши носот."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Следните неколку дена, се претвори во madhouse на физичка и ментална исцрпеност. Ние пловеа Nathaniel е триесет и девет метри долг checche нагоре и надолу Saconnet Река, која не е реката на сите, но estuary каде плимата и се вари до како rapids на Реката Колорадо. Добро... можеби не толку многу, но тоа е вистински предизвик да се работи со прилично фер правец на astern, сите плови летање, и да се најде себе си случува со протокот. Во еден момент, дури и Nathaniel призна поразот и се сврте на помошен мотор да ни помогне да се дојде до Пристаниште Бар. Тоа ме натера да се чувствувам подобро. Не постои мистерија околу искусни морнари; се чини дека тие попрво би лебдат засекогаш од примената на нивните мотори, но Nathaniel направени без извинување.
  
  
  "Ако треба да се добие некаде," рече тој, " одам таму како најдобро што може. Ние не раса или покажат."
  
  
  Да тест моето навигација и сеопфатна контрола на брод, ние отиде на крстарење, која трае неколку дена. На прво тоа беше Cuttyhunk, која не се случува да биде многу подалеку, но Nathaniel смислено избра еден ден кога магла беше толку густа што егото може практично да се навива во мали топчиња и се чуваат подалеку. Тој беше седи во пилотската кабина, не премногу блиску до мене, читање книга, додека нејзиниот, борбата против ветрот и плимата, како и фактот дека јас едвај може да се види дури и носот на бродот. Јас бев многу горд на себе кога ќе се направи шамандура по повод одбележувањето на влезот на пристаништето, но мојот лукав инструктор имаше уште малку изненадување во продавница за мене; тој не се спомене дека голем големина шамандура чамци несреќа право на харбор влезот, и кога стигнавме, тие беа доволно голема за да се направи еден сурфер уста вода.
  
  
  Па јас не smart работа, намалувањето на плови без Nathaniel помош, и започна помошен мотор. Тој не го каже некој збор и за нас, но јас добив впечаток дека тој би го направил истото.
  
  
  Од таму, ние отиде да Марта е Хавана, ја поминаа ноќта на одборот во Edgartown Харбор, и рано следното утро тргна за Блок Ајланд, на местото на море јахта крстарење.
  
  
  нема ознаки за места беа видливи. Таа знае нешто за лебдат и надоместок на штета која десетина години не можеше да се предава со неа, а кога островот е висок, досадна црвени карпи дојде во видите, тој се чувствува повеќе олеснување од самозадоволство.
  
  
  Ние се заокружува на островот и внесуваат Голем сол Езерцето, природно пристаниште на западната страна. Тоа беше уште светлина, доцна во вечерта, и Nathaniel сугерираше дека ние одат на брегот.
  
  
  "Мислев дека би можеле да бидат во можност да се врати во Њупорт од вечерва," реков јас.
  
  
  "Се земе вашето време. Дали некогаш сте биле тука пред тоа?"
  
  
  "Никогаш."
  
  
  "Ова е интересна место. Ајде да потрае неколку велосипеди и да си одат на прошетка."
  
  
  "Велосипеди?"
  
  
  "Се разбира! Тоа е единствениот начин да се патува кога не сте на & nb."
  
  
  Па ние disembarked, приставане на високо докот кој беше изграден пред се за потрошувачка на лето траекти plying помеѓу островот и на копното. Мали склоп на продавници и храна тезги се чинеше дека се затворени, но Nathaniel тропнал на вратата на трошни, доделување на зградата. Жената го отвори; Nah е лице беше виолетова, што значи дека таа мора или да е пијан сите нејзиниот живот или страдале од некои страшна болест. Без оглед на тоа беше, таа светна кога го виде Nathaniel, го прегрна него, и потоа да нè доведоа до задниот дел од зградата, каде неколку стотици велосипеди биле сместени во една барака, наредени еден на врвот на други.
  
  
  "Земете го она што го сакате, Г-дин Фредерик. Додека тие се работи, нели?"
  
  
  Ние ја извлече неколку sonofabitch велосипеди, проверена на нив и надвор.
  
  
  "Тие ќе се направи, Г-ѓа Gormsen," Nathaniel рече. "Ние најверојатно ќе се врати во неколку часа."
  
  
  "Ќе остане на ноќта или остави?"
  
  
  "Ние не се одлучи уште. Дали ви се сакаат да се хранат со нас?"
  
  
  Жената chuckled срце. "О, боже мој, не, Г-дин Фредерик. Во ова време од годината, ние претежно живеат на замрзнати топли кучиња дека ние не се продаваат минатото лето. Добредојден, но јас не мислам дека тоа е потребно."
  
  
  "Јас нема да се расправаат за тоа," Nathaniel рече, занишан ногата над седиштето на неговиот велосипед.
  
  
  Ние бевме возење по должината на главниот пат, лента на potholed асфалт дека често се пренесува mimmo празен, shuttered стари хотели и лето интернат куќи, било околу која може да се предци сеништа демнат зад слепи прозорци. Блок Ајланд е висок парче земја; ние помина mimmo на англиски мочуриште-како терен полн со чеша-сива езерца. Но, ние не беа целосно изолиран; кога бевме до половина на островот, ние се сретна со еден млад пар во тандем велосипед, кои беа двете pedaling постојано, и очигледно има одлично време. Ние направи простор за нив, и тие мавтаа и се смееше, а потоа исчезна во собирање мрак.
  
  
  "Јас не мислам дека некој е овде, во оф-сезона", изјави тој Nathaniel.
  
  
  "Ах, секогаш постојат неколку чудаците. Јас не сакаат да се види со неа."
  
  
  Се возевме на се до што стигна до крај на островот, висока карпа со поглед на Атлантскиот Океан. Од каде што застана, имаше импресивен поглед, можеби сто нозете надолу, како бранови победи безмилосно на карпестиот брег подолу. Далеку од нашиот лев бил светилникот, его зраци само на почетокот да круг во собирање на ноќта. Nathaniel и јас застанав за неколку минути, дишење во кул, чист воздух од некаде како Azores. Тогаш се вративме на нашите велосипеди.
  
  
  Ние не можеше да се слушне приближува автомобил, затоа што на ветрот и на брановите; сега тој беше стои со неговата светла надвор и скршени решетката propped против нашите велосипеди. Следниот ден, таму беше човек на возачот страна, и тој можеше да се види матно лицето низ шофершајбната, но тој не обрнувам многу внимание. Јас бев многу повеќе се заинтересирани во пушка дека човекот се вперени во нас.
  
  
  "Г-Дин Фредерик?" "Што е тоа?", се прашува тој, неговиот глас слабо против ветрот.
  
  
  "О, боже мој," Nathaniel рече тивко.
  
  
  "Се сеќаваш на мене?"
  
  
  "Јас се плашам толку." Nathaniel не се движат; тој се чува рацете на неговите страни и се чинеше речиси опуштено. "Иако тоа беше толку одамна ..."
  
  
  "Вредноста на нозе подолго време за мене." Тој се пресели пушка малку, што не ми се допадна. "Тие не ми верувате мене, знаеш. Тие мислеа дека сум бил работат на исполнување на вашите луѓе, а не нивно, и тоа беше повеќе од една година пред тие нека ме да си одам."
  
  
  "Мора да се имаат тешко време."
  
  
  "Тоа беше пеколот! Цела проклето година во таа фабрика брод, и тоа не беше задоволство крстарење!"
  
  
  "Не, јас не го гледам него на тој начин, Гробовите." Nathaniel зеде половина чекор кон човекот и укажа на пушка. "Ви се случува да го користите овој?"
  
  
  "Јас не доаѓаат тука за да се релаксираат во свеж воздух."
  
  
  Сега таа можеше да се види дека тој е човекот во својата почетокот на триесеттите години, со палците и збрчкана лице roughened од страна на ветрот и водата. Под Его е неопределен windbreaker, импресивен мускулите на неговото рамо bulged.
  
  
  "Така што случајно ни се најде тука?" Nathaniel
  
  
  Јас се пресели во. Друга половина чекор.
  
  
  "Јас сум бил на островот за неколку недели, уште од ferret дозволете ми да оди. Жена ми е родум од тука..."
  
  
  "О, се разбира. И Г-ѓа Gormsen е твојата мајка - во-закон, не е таа?"
  
  
  "Ќе се разбере сè прилично добро." Гробовите се пресели напред. "Јас мислам дека вие и вашиот пријател треба да се вратиме на работ на карпа".
  
  
  "Ви се случува да се пука на нас или не мислите дека можете да ни направи скокаат надвор?"
  
  
  "Тоа нема да направи никаква разлика за мене, Г-дин Фредерик. Јас требаше да платите посета во Њупорт, но ќе го поштеди ме, кои денес."
  
  
  "Ако знаеше оние црвена риболов пријатели имаше нека ви оди, може да има промени во вашиот пат." Nathaniel чуваат дека добродушно половина насмевка на лицето, смиреност, како ако тој стоеше пред една училница полна со студенти желни.
  
  
  "Да, добро, јас не мислам дека тие беа испраќање ви telegram. Ќе се постави ме на многу добро, Г-дин Фредерик, и јас не заборавајте нешто слично. Веб причина зошто тие не ме убие беше..."
  
  
  "Затоа што не беа особено важно, беа вас?" Промена во Nathaniel гласот беше извонреден; сега имаше насмевка во nen.
  
  
  Тој работел совршено. Гробовите се пресели кон него, неговото лице испуштивме дури и во собирање на темнината. Тој се кренаа пушка да се користи его како клуб, и се повлекол schoolteacher ducked под неа. Тој го ископа својот вцепенен прстите во животот, користејќи ја својата други надлактицата да го блокира ударот на пушка муцката. Гробовите двојно повеќе, очи пукање. Nathaniel хит неговото его повторно во истата точка, овој пат нервира неговата рака над и речиси укинување на човекот од неговата нога, прстите зависник под его е sternum. Гробовите се обидел да вика, но сите кои излегоа на егото на широк-отворете ртс беше strangled звукот на агонија.
  
  
  Nathaniel зеде пушка од егото на својата рака, да им се овозможи на човекот да падне на земјата. Имаше насмевка на мешани задоволство и жалење на лицето како тој погледна во Гробовите writhing во маки болка - и тој изгледаше премногу долго.
  
  
  На вратата на другиот автомобил се отвори и жената излезе на затвори. Можам да ви кажам дека тоа беше жената, бидејќи Nah имаше розова пластични curlers во нејзината коса; во спротивно, таа се облекува, повеќе или помалку, како човек лежи на Nathaniel е ногата. Nah имал пиштол.
  
  
  Ова, исто така. Wilhelmina, на Luger, кој беше исто така дел од мене како мојата десна рака, скокна низ нејзиното рамо holster. Нејзината dove на Nathaniel, фрлање его настрана како жена нишаше голем стариот револвер во нашата насока. Поради ветрот и сурфање, јас речиси и да не слушам звукот на прострелни, но почувствував searing болка кога Gawk погоди моето рамо.
  
  
  Жена или без жена, таа беше убиен од неа. Еден прецизен шут целосно наредени долар во, таа беше премногу блиску за неа да се пропушти, и тоа не се случува само да му наштети на ее.
  
  
  Таа падна како камен, револвер паѓа од околу нејзините прсти како играчка таа беше ненадејно уморен. Nathaniel веќе беше на нозе, отпуштање пушка во Гробовите.
  
  
  "Убаво да ви се исполнат, Г-дин ... ах... Mackey. Се чинеше дека таа да се знае она што таа го правеше со оружје." Тој се потпре врз женското тело и ја протреси главата. Тогаш тој го зеде пиштолот и го стави во својот појас. "Сега имаме еден мал проблем."
  
  
  "Да, наводно."
  
  
  Гробовите се уште беше writhing на нозе, се обидува да добие копија, но тој не можеше да, нема повеќе отколку што би можеле да се зборува.
  
  
  "Јас посакувам тој hadn' t донесе неговата сопруга во ова," Nathaniel рече. "Или барем нејзината, претпоставувам дека тоа е она што таа беше. Навистина, Гробови? "Тој свиткана смирен над него.
  
  
  Гробовите ги прифати советите, неговото лице contorted, вратот clenched.
  
  
  "Па, ова, претпоставувам дека тешко може да ми прости за нејзината смрт." Тој одмавна со главата regretfully. "Не, јас не мислам така по вашиот настап и вечерва. Па..." вели Тој. "Жал ми е, Гробовите." Тој достигна за човекот градите, ископа прстите безмилосно под неговите ребра, и се чуваат туркање, повисоко и повисоко, љубопитство на доларот сметка до неговата рака беше речиси погребан во телото. Гробовите howled тивко, удирање на нозете; Nathaniel погледна во него случајно, не најмување на притисок. Тогаш човекот се постават уште.
  
  
  На пензиониран учител, стана и ги избриша неговиот earlobe со задната страна на раката. "Јас не знам дали тој е мртов или не, но тоа не е многу важно. Може да ми помогне да добиете ih ih назад несреќна автомобил?"
  
  
  Тоа не беше повеќето убедлив несреќа Рое некогаш изведена, но фактот дека старите Chevy Имела е автоматски менувач со тенденција да го исклучи го направија целата работа малку помалку веројатна. Ние се сврте на палење, валани на автомобил на работ од карпа, и се наметнува тоа overboard. Nathaniel не можеше да чека да види што се удри во карпи подолу; во секој случај, тоа беше премногу темно за да се види нешто.
  
  
  Нејзините, погледна во насока на светилникот.
  
  
  "Не грижете се," тој рече. "Ако тие слушнале ништо, тие би биле тука, од сега. Ih е загрижен за она што се случува во морето, а не на брегот. Тоа е време да се врати Г-ѓа Gormsen е велосипеди?"
  
  
  Возење во темно не беше лесно; светецот на мојот велосипед
  
  
  тоа не падне далеку надвор од мојата предните тркала, и Nathaniel е не работат на сите. Но, тој изгледаше како да знаат каде тој се случува, и како што возеше полека низ островот, тој ми кажа што Гробови беше како.
  
  
  "Тој беше рибар, а boatman, јавете се на него она што ќе. Тој работел главно во Montauk, на врвот на Long Island. Тоа е отворен таму." Тој укажа на лево, каде што тој знаеше имаше протега на вода одделување на Blok Островот од рускиот Претседател Владимир Путин. "Пред неколку години, на Црвените регрутирани его. Заеднички труд, што ќе ви се јавам его во шпион mail бизнис е. Неговата работа беше едноставно да се задржи очите отворени. Еве, на пример, постојат многу подморници; пристап до Атлантскиот од под-база во Њу Лондон. Имало и други работи, премногу. Гробовите се работеше на повелбата чамци, како и неколку луѓе со важни владата конекции дојде овде за неколку денови. Дури и Никсон го направи тоа кога беше кампањата во ' шеесет и осум, знаеш. Како и да е, некој заеднички пријател на рудникот во Вашингтон ме повика да Гробовите, и бидејќи тој беше корисна и знаеше малку за чамци, бев назначен... неутрализира его." Тој почнеше на мене, како што се возеле рамо до рамо. "Јас не нормално се земе физиолошки активни лекови, но тоа едноставно така се случило дека јас бев во можност да го користите пари Јастреб нудат."
  
  
  Јас го прашав, затајување на pothole големината на дворот базен.
  
  
  "Ах, да, тоа е како тие го направија тоа. Што треба да знаете, риболов флоти на многу земји, особено во Русија, работат само неколку милји од нашите брегови. Она што ривалство, тука е економска, а не идеолошка, значи дека не е фер износот на комуникација меѓу различни чамци, без оглед на националноста или политиката. Па тоа не е тешко за Гробовите за да се добие неговите извештаи за еден руски брод или на друг. Но, понекогаш тој ќе се итни пораки, а потоа тој ќе поднесе holier-од-ти порака со нив на карпи, каде што тој излезе на силеџиство собранието, и тој и неговата сопруга се распадна до својата смрт ... "
  
  
  "За тоа," тој прекината. "Можеби неговата смрт може да се замисли како несреќен случај, но, она што за нејзината смрт? Има девет millimeter gawk во тоа."
  
  
  "Yes, Yes. Не се многу уредни. Сепак, во ова време од годината, во овој дел од брегот е така пусто дека ако возилото е во сала под вода - и тоа треба да биде, од страна на време, тоа е случајно откриен, тоа нема да биде доволно. оставете органите на локалната власт, па тие ќе се сомневате во нешто, но како последица од несреќен случај. Ако тие не, добро, ние треба пријател во Вашингтон за да го направи тоа, не ние?
  
  
  Јас не треба да кажете ништо; оваа кротка училиште наставник кој може да убие во ладна крв беше далеку понапред од мене.
  
  
  "Во секој случај," Nathaniel продолжи како што започна по долго, постепено спуштање кон групата на згради и објекти надвор, " јас успеа да го убеди Гробови дека ми беше симпатична. Тоа не беше тешко; тој има овој вид на Менталитетот - тој мисли дека сите schoolteachers се комунисти до еден степен или друг. На крајот, таа беше убеден од страна на его за да испратите пораката во која една од рибарски чамци ќе биде во нашите територијални води - кој, се разбира, е строго забрането. На Coast Guard машина бил паркиран во близина, и таму беше внимателно планирана и залудна-потера, додека ey правеше се да го фати на Гробовите. Тој избегал, отиде надолу до пристаништето, од друга страна, на овој остров, и украле моторен чамец за да се извлечеш. Да речеме дека тој се најде еден околу црвено trawlers и беше однесен на фабрика брод кој не повеќе од само риба обработка. Да бидам искрен, ние се очекува да ги преземе его назад до Мајка Русија, но очигледно ih опрема е повеќе софистицирани отколку што се мисли. "
  
  
  Ние се приближува ред на трошни згради, недалеку од влезот. "Зошто одат да сите овие проблеми?" Јас прашав. "Зарем не би било полесно да се само апсење овој човек? Или елиминира его?"
  
  
  "Па, знаеш овој човек во Вашингтон; тој не објасни нешто што не треба. Но мојата теорија е дека ако имавме уапсен Гробови и се обидел его, тоа би било беспредметно. По сите, тој беше само еден локален рибар тоа малку валкани работи на страна да заработите екстра пари. Судењето може да се направи его на маченик, и овие денови ние имаме повеќе од доволно ih. Од друга страна, ако ние би можеле да го убеди судот поинаку. За разлика од фактот дека тој беше двоен агент, кој се чини дека имаат направено до одреден степен, тие би морале да потрошите многу време и напор за проверка на нивната другите општи работи е да бидете сигурни дека тие не беа сите како Гробовите."
  
  
  Ова беше токму онака како што таа беше замислена, па така таа се откажа на оваа тема. "Она што за nah?" Ние забави во предниот дел на Г-ѓа Gormsen е shuttered жешка куче стојат и на велосипед за изнајмување на трговскиот центар.
  
  
  "Јас не би Stahl грижете се," Nathaniel рече. "Ние немаше докази за нејзината вмешаност."
  
  
  "Некој им кажал на Гробовите бевме на еден остров."
  
  
  "Да, се разбира. Но, на ден пред
  
  
  ако тоа беше со неа, тоа не мора да се вклучат во неа. По сите, yachtsmen кои изнајмување велосипеди не се често наоколу во ова време од годината."
  
  
  "Добро..."
  
  
  "Но, јас предлагам да се вратиме на нашиот брод и главата дома вечерва. Не постои точка во донесувањето на многу претпоставки, е таму?"
  
  
  
  
  
  
  Во четвртата глава.
  
  
  
  
  
  Од кога се вративме до dock доцна во ноќта, Nathaniel се чинеше дека имаат заборавено за грди малку инцидент на Блок Ајланд. Тој беше спокоен, како и само-поседува како некогаш кога влеговме во темно куќа, и кога го зеде еден брз поглед низ собите, тој ме погледна со еден вид на забавуваа изразување.
  
  
  "Знаете, не можете да живеат во постојан страв од убиство", рече тој. "Инаку, она што е точка на живеење? Ние не одвратно е мала работа што го правиме и се повеќе или помалку подготвени за последиците. Така и многу други луѓе во овој свет. И само да се замисли. Г-дин McKee, што ќе биде и како ако сите бевме загрижени за кои може да се демнат околу следниот агол? Зошто, кој би можел да биде доволно паметен за да се кандидира за претседател? Ќе ми се придружат за сендвич и кафе?" "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Во текот на следните неколку дена, кога ние не беа едрење, студирал претежно каталози и стари исечоци за Њујорк Брод Шоу. Nathaniel имале документ фиока полнети со работа дизајни на секој можен вид на брод, едрење, од ден едрилици да океанот trimarans, заедно со фотографии и реклами целиот весници низ целата земја. Ние посети неколку shipyards во близина, во потрага на трупот на своите бродови кои биле фрлени во водата, и ентериери на многу други. На неколку пати, тој ме однесе на Кристи, а голем ресторан на клупа во Њупорт, каде услугата и eda беа одлични, и каде што би можеле да работат во скитници Вандербилт yachtsman или кожен ensign од една на локалните МЕДОВИНА основи. Nathaniel знаеше ih сите заедно, а потоа неколку посети на нејзината прилично добро воспоставена себеси како покритие за Даниел McKee, јахта брокер од западниот брег на Флорида. Тој беше дури и почнуваат да веруваат дека тоа себеси.
  
  
  На" испит ", на јахта клуб не беше толку наводно едноставна. Членовите биле луѓе кои ги знаат своите чамци; тие не беа коктел на посетителите во домот пристаништето бар, и на веб јахта капа видов беше прикован на moan над лентата. Nathaniel спроведе разговор околу една голема тркалезна маса, вообичаено-злобно, јас мисла-во области каде што беше нејзиниот, и беше принуден да излезе со некои одговори. Мислам дека помина тоа, бидејќи никој во толпата изгледаше сомнително. Како и да е, кога ние лево - многу доцна - Nathaniel clapped мене на рамо и изгледаше многу задоволство. На нашиот пат назад кон его куќа, ние се тетеравеше многу на песок, и јас не знам кој беше поддршка на другите околу нас.
  
  
  Тоа беше сè уште темно кога ми беше прекината од страна на остар удар на вратата. Имав whirling цел во мојата глава - тие не skimp на бурбон во тој клуб, но јас го зедов тоа веднаш.
  
  
  "Што е тоа?" Јас побара.
  
  
  "Ник!"
  
  
  "За неа, Дан!" неговиот ревматизам growled.
  
  
  "Yes, yes," Nathaniel рече. "Но, мора да се добие копија и да се движат."
  
  
  "Сега?" Јас се прашував што друго тој се случува да се стави преку мене.
  
  
  "Тоа е итна. Ќе мора да се фати вашето патување во Тампа, и ние едвај имате време да се дојде до аеродромот."
  
  
  "Тампа?"
  
  
  "Не знам зошто. Давид само се нарекува, и ова е врвен приоритет. Сега се облече. Побрзај!"
  
  
  Тампа, мислев како што јас го соблече мојот пижами. Тоа е да стане еден од најпознатите збунувачки задачи би било кога направено. И ако работата беше во Грција, ова дефинитивно не дојде близу до неа.
  
  
  
  
  
  
  Петтата глава.
  
  
  
  
  
  Контакт беше едноставен; порака за Даниел McKee во Тампа аеродром информирајќи ме дека резервација биле направени во мое име во близина мотел. Тој ќе се проверуваат и штотуку се имаше брз избричат - нема шанса пред Nathaniel на куќата и да ја остави - кога имаше светлина тропаат на вратата.
  
  
  Тој се двоумеше, потоа гледаше во својот куфер, кој се содржани Wilhelmina во посебна преграда. Но, јас не мислам дека му треба поедноставена Luger, не сега. Колку што знам, нема причина да се погледне за мене ако јас не бев пријателски. Не сега. Сепак, тој ја отвори вратата претпазливо, и кога виде Јастреб стојат таму, тој се чувствува чудно чувство на олеснување.
  
  
  Тој одеше во без велејќи збор за здраво за нас, седна на една околу еден пар на огромни кревети и ме погледна. Тој бранеа далеку пад на пена, откачи стол околу пред имитација на дрво маса, и седна соочуваат со тоа.
  
  
  "Оваа сала е темелно проверен," Hawke рече. "Еден од нашите електроника инженери трошат минатата ноќ овде, и со нив на ferret е во сала под надзор.
  
  
  Тој го отвори автоматски и погледна во ѕидот зад него; овие денови, се чини дека повеќето мотели се изградени околу Марли, па дури и некоја постара личност без слушен апарат може да се слушне она што се случува во следниот блок.
  
  
  "Не грижете се," стариот човек рече. "Ние сме резервира соба во двете насоки; никој не може да го чуе она што ние го кажуваме."
  
  
  Дека се задоволни од мене; јас никогаш не се сомневал мојот Шеф е способноста да се мисли низ секој детал.
  
  
  "Zenopolis е тоа нашиот начин", рече тој, без понатамошни прелиминарните извештаи. "Точниот датум сеуште не се поставени, но тоа ќе биде за време на неделите. Тоа ќе ја преминат границата со Албанија и главата да Corfu. Времето и местото на состанокот ќе бидат утврдени во тоа време."
  
  
  Тој климна, тогаш намуртен. "Како можам да го контактирам?"
  
  
  "Преку его сестра."
  
  
  Hawke рече тоа, па dryly дека тоа не е забележано во прв план. "Како беше тоа повторно?"
  
  
  "Его сестра. Нејзиното име е Кристина, и таа е egoistically жив роднина. Таа во моментов работи како студент медицинска сестра во Атина, но Nah е на одмор на западниот брег. Ќе го земам, и ... тоа не треба да се оди во детали."
  
  
  Меѓутоа тој го направи тоа во секој случај. Kristin, што се испостави, беше дваесет и две години, и таа hadn ' t seen Алекс ferret со нив, бидејќи тој би навлегла петнаесет години. Но, Алекс, според Hawke, сакаше неговата сестра его да бидат присутни кога се исполнети; тој имаше сериозни сомневања, и по прелиминарните преговори со нашиот народ, тој тврди дека се вклучени Kristina во договорот. Тој рече дека интернет е тој некој може да доверба, и Јастреб и јас се согласи дека тој е користење како тампон меѓу себе и можно предавството на грчката влада.
  
  
  "Јас не претендираат да се разбере токму она што тој го прави," Јастреб призна, " но тоа се чини дека како што треба да оди заедно со него колку што е можно."
  
  
  Мојата задача чинеше дека е релативно едноставна: морав да лета на Атина, изнајмување автомобил, и да потрошат неколку дена истражувајќи го boathouses по должината на брегот. Во Pyrgos, јас зедов една девојка ("доста атрактивни, ми беше кажано," Јастреб ме увери) и потоа под кирија една едрилица за кратко крстарење да Corfu. Таму, на еден остров кој е поголем во салата од Албанија или Грција, двајца од нас ќе контактирајте Алекс Zenopolis.
  
  
  "Ние сме биле во контакт со него неколку пати, бидејќи ние последно зборуваше со вас," Hawke објасни. "Ние не се грижиме како стигнува таму, но сега тоа покажува дека има клучни информации кои може да помине на нас. Можеби, можеби не, но ќе мора да направите вашата најдобра да се земе его далеку планираните; ние мора да се претпостави дека тој е кажувам вистината додека ние знаеме поинаку ."
  
  
  "Јас се уште се каже, зошто да не земе его да Taranto во глисер? Оваа едрење бизнис може да трае неколку дена."
  
  
  Стариот човек ја протреси главата. "Тоа е од витално значење дека не дозволи некој да се привлече внимание на вас или Zenopolis во било кој начин. Тој ни уверува дека его пробив ќе одат незабележано за барем неколку дена, но тој инсистира дека нашите напори во име на егото треба да биде целосно невидливи. елемент на време е вклучен дека тој не е целосно објаснето; во секој случај, ние мора да ги почитува его совети за момент. Не, Ник, ќе се земе вашата под кирија на едрилица да Taranto со таен премин. Ќе не направи ништо за да го привлече вниманието на властите на Грција или било која друга земја до Zenopolis се безбедни со нас. Во секој случај, "додаде тој со мала насмевка," ако тоа се сведува на & nb потера, не глисер можете да добиете ќе биде во можност да outrun на бродови и авиони, кои разни влади ќе испрати по вас."
  
  
  Или начинот на кој, тој ме убеди. Мислев дека е тоа, но Јастреб имаше уште малку изненадување во продавница за мене.
  
  
  "Патем", рече тој, обѕрне мој отворен куфер на решетката против ѕид. "Вие нема да имаат никакви огнено оружје на оваа мисија. Или нешто друго што би можело да биде инкриминирачки ако се фатени и ја доведува во прашање."
  
  
  "Ништо?" Јас побара.
  
  
  "Претпоставувам дека можете да го носат вашиот нож, но не и во scabbard на вашиот надлактицата што ги користите. Како што јасно водата, мора да имате некој вид на сечилото, иако твое е малку веројатно да се најде на одборот повеќето бродови. поток, сепак, може ќе ви треба ."
  
  
  "Мислите дека е така?"
  
  
  "да. Можете да го видите, Ник, ние треба да се разгледа можноста дека целата оваа работа е некој вид на стапица поставена од страна на другата страна. Како што знаете, ние сме во еден период на исклучително чувствителни преговори со Русите и Кинезите. Всушност, таму е еден вид на tacit moratorium на нашите операции против овие ih сателитски земји. Ако одлучите за време на trek од Corfu да Taranto дека Zenopolis работи за ih цели да се направи ни изгледаат лошо, што е прифатливо, тогаш можете да бидете сигурни дека тоа е... изгубени на море."
  
  
  Тоа не ми пречи; јас не треба Killmaster одделение, бидејќи јас shuddered на помислата на држејќи нож во непријателот агент, дури и ако тој беше човек кој се користи за да се биде пријател.
  
  
  
  "Добро," јас, рече, разбудуваат да оди во мојата торба. Тој извади Luger и предаден тоа да Его Јастреб. "Се грижи на нс, тој служел ме добро."
  
  
  "Тоа ќе биде подготвен кога ќе се врати", рече тој, ставање на оружје назад во неговата briefcase.
  
  
  Таа седна повторно. "Уште една работа."
  
  
  Јастреб покрена бушава веѓа во мене.
  
  
  "Што по ѓаволите е специјално прави во Тампа?"
  
  
  "Се разбира. Јас требаше да се објасни тоа. Ќе остане тука за два дена и да се запознаат различни марини и јахта брокери." Тој извади мала плик околу неговата briefcase и се става его на креветот до него. "Ова е листа на брокери, кои неодамна престана операции; сте работеле за сите три околу нив и, сега, земајќи пауза обидува да започне свој бизнис. Ние може да се премногу претпазливи, но ако некој прашува вас кои сте работеле, може да даде информации кои не е лесно да се провери. Всушност, ова не е неопходно; оваа операција само ќе потрае неколку дена. Но, тоа би било глупаво да се овозможи шанса средба. "
  
  
  "Веслање луѓето се прилично блиску до отворен базен сите над местото," јас се согласи. Nathaniel Ќе ме убеди за ова.
  
  
  "Апсолутно фантастично. Додека патуваат по должината на брегот на Грција, ќе може да ги задоволи другите Американци кои знаат област. Подобро да се glib од stutter и се изгуби, нели?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тоа беше направено, Јастреб, ми рече, со трошење секој светлината-час, а потоа по темнината, скитници околу доковите, тргување подови, и shipyards како невработени јахта брокер. За време на неговите патувања, тој научив имињата на менаџерите и salespeople, порт капетани, и момци кои служеле за бензински пумпи на различни доковите. Можеби сите детали никогаш нема да бидат потребни, но ако некои Американската во, да речеме, Piraeus почнува да зборува со мене за луд стар човек кој работел во државата во близина на Clearwater, јас би се подготвени да ја кажам мојата приказна за нс.
  
  
  На крајот од вториот ден, таа се возеше низ Флорида Полуостров да Мајами, каде нејзиниот sel авионот ми бере до Мадрид рано следното утро. Имав поврзување лет во Атина таму, а тоа е добивање на темно кога таа заврши минува низ царинска - тие не беа среќни за двојно остро нож таа беше сметководствена во нејзиниот багаж кога тие дознаа за мојата треба del-и излезе. најдете такси. На имела ноќ носи тоа посебно јасност, кои мислам дека може само да се најде во Грција и Левант; тоа е како ако небото фаќа и distills сите егзотични ароми на маслиново и сл дрвја меша со горење на јаглен и печено јагне, а потоа cools ги надолу малку, па тие не се здодевни. Тоа е вид на неостварлив парфем кој ниту една жена не може да се носат, но Атина го прави тоа со стил и софистицираност.
  
  
  И тогаш тој се проверува во на Хилтон, губење на сето тоа да го бавноста на Американската климатизација земање систем. Всушност, кога Della се сврте на ТВ во својата соба, Gunsmoke добила. Гласот на вековите и лулка на Западната цивилизација.
  
  
  Следното утро, јас се третира себеси за брз град турнеја. Тоа е страшно да се каже, но јас сум патувал толку многу што градови од целиот свет почнаа да носат разочарувачките сличност со мене. Секаде каде што оди, не чини да се биде Американец шалче; на љубов тепих дилер зборува англиски јазик, и прави сигурни дека знаете за его брат во Акрон, и додека вие не може да се види на Кока-Кола знак на секоја улица, секогаш има чувство дека тоа е само зад аголот.
  
  
  Па јас сум циничен. Ова беше, исто така, се караше. Оваа задача се чинеше премногу лесно, и јас се потребни за да се расположи како Супер Боул шампион се подготвува за на колеџ all-star игра. Играта секогаш треба да биде забавно за професионалци, што значи дека тие треба да бидат особено внимателни да не го сметаат тоа да се занемари. Мојот проблем не беше иста, но секојдневниот живот, морав да живеат за следните неколку дена, зачинети со исполнување на надевам дека атрактивна девојка, лесно може да ме направи да се мрзливи во главите ако јас не бев внимателен. .
  
  
  Покрај неа, јас го пропушти Wilhelmina. Јас не знам колку во времето; јас требаше да дознаете наскоро доволно.
  
  
  Таа била под кирија од страна на "Фолксваген" од локален Херц агенција и започна својата турнеја како јахта брокер. Piraeus беше мојот прв логично се запре, и да го поминам денот straysing на доковите на оваа суета пристанишен град. Играње на патување бизнисмен, тој поставувани прашања, правеше да научат нови руски проекти и инструментално со искуство дека, нејзиниот сигурен, Nathaniel ќе аплаудира. Никој таа се сретна сомнева мојот покритие; тоа беше Даниел McKee, на одмор во некој дел од светот, што некои го нарекуваат еден морнар е рај. Беше интересно тоа што јас имав само што е на овој дел од светот еднаш, и тоа беше рај за морнарите, но не во смисла дека тие сега се разбере. Да се објасни, нејзиниот hema беше
  
  
  приклучи на Армијата на САД петнаесет години порано би биле премногу тешко. Само велат дека тоа е дел од мојот напредна обука со СЕКИРА, па дури и на армијата може да се скрши некои правила, кога тоа се чини дека е соодветно. Единствениот пат кога тој беше во униформа во тоа време беше кога тој ги посетувал контраразузнавање училиште во Форт Holabird во Балтимор. Тоа беше главно за шоу, прво нешто што тие ни предава беше да напишеш, затоа што агентот мораше да ги пополните сите извештаи, и таа беше носи безопасни ленти на втор поручник е кордон. Подоцна, кога јас им беше доделена на некој пост во Западна Германија, било високо-up прозорци кои сакаа да го познававте и мојот ранг беа известени дека јас бев еден од главните. Тоа беше како КИЦ работел тогаш, и таа знаеше дека една или две corporals работи во цивилна облека, кои, доколку се бара, исто така, имаше" ранг " на големи.
  
  
  Но ранг немаше ништо да се направи со тоа како се запознав Алекс Zenopolis и работата што се врши заедно. На кратко, нашата армија е се harassed од страна на група на хероин дилери, кои беа донесувањето на овој материјал да се Германија и купување ега за нашите војници. Ништо не како во Виетнам во последниве години, но тогаш сè е сеуште сериозна. Тоа беше откриено дека неколку војници беа добавувачи, и тие го примија ега од неколку грчките морнари со врски во Турција. На девизниот точка беше Naxos, најголемиот остров на Cyclades.
  
  
  Один околу војници, млад наредник, зеде еден од удобно работни места околу нив дека секој војник соништа; тој pilotovaný мали близнак мотор на авионот дека транспортираат VIP perssons, високи раководители, и цивилите да сончеви дамки во места како и на грчките острови и Либан. Тоа не беше тешко да го добие назад кон Минхен празен, да се качи еден мал аеродром на Naxos и се на товар на бел прав. Тој не се имате било какви царинење, и неколку механика на неговата база беа посебни ops во договорот; тие се на дрога подалеку и да ги извади ега за мали-време дилери.
  
  
  Јас не учествуваат во квалификациите; тоа беше главно работата на КИЦ членови, но кога стана јасно дека грчката воена беше вклучен, тоа стана малку досаден за воена полиција. Строго говорејќи, ова е, исто така, не се работа на КИЦ; руската Корпус ' локалитет е да се запре било скриени закана за војска, но ова е сосема пошироко да се толкува. Во секој случај, јас бев донесен да работи следење надолу криумчарите на дрога низ земјата, и да се осигурате дека никој во било која од инволвираните надзорници ќе направи голема врева околу тоа. Или слушнале за тоа, ако тој може да го слушне.
  
  
  Тоа беше убиец работа; знаев дека штом мојот напис беше завршена. И кога таа се сретна со Алекса Zenopolis во Бејрут, сите морав да направам е да се погледне во него да се види дека тој беше добар човек да работат со мене. Алекс беше бул машки, малку повисоки од мене, на шест нозе еден инч, и на појавување ширина. Тогаш, тој бил на служба во својата земја е поморски разузнавачка служба, но во темна цивилни костум, тој изгледаше како да е лик околу Хамфри Bogart филм: црна коса и мустаќи, жестока очи дека изгледаше како тие би можеле да pin ќе надолу за да moan и да ве остават виси таму. пред тој одлучува да ти оди.
  
  
  "Ти си Картер", рече тој кога се сретнавме во бучна кафе. На џубокс беше игра на Синатра рекорд, и overfed пејач танц на живот се обидуваат да се натпреваруваат со музика.
  
  
  Нејзиниот признал се нивни; тие Во неа дена може да користите свое име.
  
  
  "Многу едноставно." Его англиски јазик беше добро, но тој не трошете зборови. "Двајца од нашите луѓе се сретнат двајца Американци во аеродром. Ти и јас се уништување на ih."
  
  
  "Како да знаеме кога Американски авион ќе дојде?"
  
  
  "Постојат седишта со поглед на местото на слетување. На goatherd е кабината ние сме поставување; тој е во болница, сиромашните сограѓани." Алекс се смееше, покажувајќи голем јаз меѓу неговите предни заби. "Малку стомак проблем, нешто во его." Тој е еден стар човек, но тој ќе се добие подобро."
  
  
  "Колку долго сме ние се случува да се чека?"
  
  
  Алекс отфрли неговите масивни рамената. "Се додека не дојде. Дали сте во брзање?"
  
  
  Ние ја презеде старата rattling брод што секогаш се чинеше да се застане на сите Cyclades острови, а да не зборуваме за Крит, пред да се дојде на Naxos. Ние требаше да биде туристи, и по напуштање ние не зборуваат едни со други се уште. Јас проверив во она што требаше да биде хотел во пристанишниот град, а потоа одиграа ексцентричен Американски кој одлучи да одат пешачење во планините, предвесник, мислам дека, до современите хипиците преполна насекаде во светот со своите ранци.
  
  
  Алекса најде во Goatherd е куќа со поглед на пистата. За среќа, тој имал пакет на ислужени но здрав карти за играње, и некако успеа да магацинот огромна понуда на RCD заедно со оружје ние ќе треба. Се чека, која траеше повеќе од два дена, не беше лошо, но ако ние се игра pinocle за вистински пари, јас уште би должам Alexey Zenopolis речиси сè што би заработил со нив како ferret.
  
  
  На аеродром беше во долга, тесна долина под нас; таа била изградена од страна на Германците за време на втората Светска Војна.
  
  
  за време на војна, тој бил задржан во повеќе или помалку здрав состојба од одгледувањето на овци и кози. Имаше еден стрмен пад на далеку крајот; на крајот беше голема природна пештера, на влезот на која што може да се види јасно.
  
  
  "Морнарите внесете таму," Alexey објасни. "Нашите луѓе, бранителите на нашите брегови." Тој расправијата на нечистотија подот на колиба. "Ние Грците имаат толку многу брег да се брани; се погледне било кој план, Ник. И да мислам дека ѓубриња како овие се осквернато мојата професија... " Тој расправијата повторно.
  
  
  Со неа, за да сфати дека Алекс беше идеалист. Ова не ми пречи; а дури и тогаш, јас би преферирал да работи со cynics, бидејќи тие се многу повеќе сигурен.
  
  
  Ноќите беа најтешко, бидејќи не можевме да го користите brylev. Алекс и неа не се зборува многу или. Понекогаш тој отиде надвор да му се восхитуваат бледата светлина на земјата под заслепувачки месечината. И тоа беше на третата вечер на тоа дека таа го видов бројките се движат кон крајот на пистата, се издига над работ на карпа како climbers постигнување на врвот на Монт Еверест.
  
  
  Нејзините истрча назад кон колиба и ова е само Алекса пренос. "Тие се тука," јас шепотеше. "Вашиот пареа мотори, неговата речиси сигурен."
  
  
  Алекс мавтаа раката и свиткан под маски. "Добар, добар, млад човек." Тој беше десетина години постар од мене. "Тие ќе чекате, исто како нас. Американски авион не покажува до зори. Вие не може да се слета тука во текот на ноќта."
  
  
  Јас не би се положи свечена заклетва тоа, но јас мислев дека Алекс беше грчењето штом тој рече дека последниот збор.
  
  
  Може ли спиеше за половина час за одмор на ноќта; јас знам дека станав и се пресели околу колиба пред зори, чека нестрпливо за сонце за да започнете сјае врз нас. Месечината беше одамна ги нема, и долината кат едвај може да ја видат.
  
  
  "Почнуваме сега." Алекс е смирен глас во молчи колиба беше толку големо што јас речиси скокна на мојата кожа. "Половина час пред бел ден." Тој беше на нозе, влечење на тешки црна кожна јакна, џебовите на кои биле полнети со муниција. Тој имаше Colt .45 калибар пиштол под него, но најмногу од сите, тој се потпира на М-1 пушка дека тој slung над неговото рамо.
  
  
  Имав еден премногу. Исто така, имав Wilhelmina, Luger, кој неодамна купија неа во Германија и кој, во некоја смисла, беше станува дел од мене.
  
  
  Ние се пресели претпазливо заедно во близина на крајот на долината, кружење кон ридовите над пештерата влезот. Ние останавме доволно далеку далеку од крајот дека никој подолу може да се види од нас, дури и ако тие се свети, и тоа беше чиста пресуда и Алекса инстинкт што ни кажа каде да запрат.
  
  
  "Гласот", му шепотеше, што укажува на раб.
  
  
  Ние crawled по должината на нерамна подлога, која изгледаше како лисја, и конечно видов полето подолу. Ние бевме околу шеесет метри нагоре, и колку што тој може да се види, нема начин надолу.
  
  
  "Како воопшто сме...?" таа почна, но Алекс стави прст на неговата уста и заби блесна во темнината.
  
  
  Околу една преку своите многу џебови, тој се повлече од тенко парче од најлон јаже. Граната беше прикачен на едниот крај, и тој се става на другите две на земја веднаш до него.
  
  
  "На авионот, доаѓа од таму", рече тој, посочувајќи директно далеку од нас, во црна празнина надвор од работ на полето. "Единствениот начин. Кога тоа земјиште, тоа треба да такси за да до крај и начини и да се сврти, нели? Така на слетување... тие не можат да ја напуштат земјата."
  
  
  Тој почна многу бавно да се подготви тенка линија по карпести moan на карпа додека нишка со граната во прилог е само над пештерата влезот. Тогаш тој е паузирано, wiggling неговиот колбас прсти, што ментално пресметки, и почна да се нагоре повторно. Тој направи белег на најлон и намалување на егото со нож. "Апсолутно фантастично," тој објави, и го зеде остатокот од риболов линија за да го закачите на мал буш неколку метри од крајот.
  
  
  "Што сега?" Јас прашав. Никој не ни кажа кои би биле во функција на оваа операција, но Алекс се чинеше дека да знам што тој правел и тој е подготвен да се научат.
  
  
  "Тоа е нешто лошо за одење надолу, но јас може да оди надолу." Тој се стави на дебели ракавици, завиткани должина на обезбедени јаже околу неговата колкот, и slung го бидете внимателни да не accide над неговото рамо. "Сега ќе се вратиме на далеку крак на теренот. Мала патека каде кози живеат води надолу. Кога ќе чуете некоја граната експлодираат во пештерата, ќе одат надолу и да се убедат оние момци на авионот дека тие имаат каде да оди. Разбирам?"
  
  
  Мислев дека е така. Таа верно истрча назад во насока ние дојде од. Тоа не беше тешко да се најде на патот Алекс имаше споменато, иако гледајќи го затвори во светло сива на лажни зора направени kozu се чувствувам жал за неа. Ослободување на неговиот M-L, неговата клупа притиснете на карпа работ и stahl чека.
  
  
  На прв, тоа беше како постојана зуењето на муви, и тој се бореше на искушението да се погоди неа, кога тој сфатил дека би dozed off. Моите очи купени отворен, и тој беше во потрага по парче врел портокал сонцето се издига од далечна небото.
  
  
  Таму беше темна дамка во средината на половина-диск е стомакот кои продолжија да растат во големина, тргнува директно за каде таа лежеше. Неа, се чувствува како брзо тој беше се борат за неговиот живот, принуден самиот да остане каде што тој беше како близнак мотор на авионот дојде во приказ, насловот за слетување на далеку крајот на поле.
  
  
  Нејзиниот поглед се пресели заедно крајот на карпа кон каде Алекса мораше да ја остави. Его не беше видлива на сите додека авионот е тркала допре трева, но потоа тој го видел гломазна бројка се зголеми и да се исфрли од долг, тенок бел streak. Таа полета низ воздухот, брзо падна под кршејќи тежина во прилог на его крајот, и конечно паднал во пештера отворање.
  
  
  Имаше долга пауза, премногу долго, и почнав да размислувам. Четири секунди не е многу, но еден ден тој бил запрашан од страна на инструктор да се повлече pin надвор, околу граната, а потоа безгрижно фрли го тоа за мене. Таа беше изложена од страна на его чисто и шут преку конкретни parapet во обука јама, како што ако ова беше меч се игра посредник. После тоа, мојот лактот боли за неколку дена - гранати се тешки, сети се - но, она што не ми пречи најмногу беше giggling син на кучка која започна целата оваа работа и беше пронајдат најдобар начин да го убие копиле. За среќа за него, и веројатно за мене, его никогаш не го видов него повторно по тој ден.
  
  
  Пештерата влезот експлодира со шокантно гласна експлозија, големи струи на чад и тушеви на остатоци фрлаат кон зелено поле. Пред таа да може да се движи, таа виде Алекс фрли самиот обесено на крајот на карпа, притискање на корнизи на карпи, и брзо да се спушти на земјата.
  
  
  Таа измолкнал еден стрмен пат, се припивам до занемарен грмушки, и погоди дното на долината како таа истрча. Близнаци-engined Американски авион бил taxiing кон мене со татнежот на мотори, но во моментов јас не се плашам од се видел; експлозија зад нив треба да го окупираа сите ih внимание.
  
  
  Кога авионот забави, неа, налетав на една мала длабока цепнатина во ледник во groans на карпа, чекаат на ред да започнете, потоа излезе и отпуштен од работа неколку брзи френк снимки на носот на авионот. Тој ја видов неа, на исплашен, бледо лице низ шофершајбната, а потоа брзање на движење. Страна на вратата почна да се отвори како пилот продолжи своето signposting, веќе revving до мотори за полетување.
  
  
  Имало наредба да не се пука на авионот ако ние би можеле да ви помогнат, по сите, ова е сопственост на владата на САД. Па таа зачекори его опашка, надвор од дофатот на веројатност мафијаш за следниот ден. Ненадејната експлозија на два столба речиси тропнал ме симне моите нозе, испраќање до прашина и моментално заслепувачки мене. Кога би можел да ја видите повторно, авионот беше брзо се движат подалеку од мене; јас имаше М-1 на моето рамо, подготвени да оган како последна опција, кога Алекс полета надвор од нарушувањето на пештера и во патеката на летање авионот.
  
  
  Во почетокот на светлината, тој изгледаше како мала планина, сите во црно, со рацете кренати, како и некои антички воин се обидува да го содржи бесот на боговите. Како авион побрза кон тоа, се чини дека судирот беше неизбежна, но во последен момент тоа swerved на страна, убиството на мотори и притискање на заплашување. Алекс ducked под врти пропелер, возен далеку од тркалата.
  
  
  Истрчав преку к поле, особено на грчки и на авион и виделе пиштол летаат надвор да се страната на ден порано од Алекс не. Тој застана, клекна, и собрал неговите M-l како авион дојде до крај на дупки на крајот на карпа. Човекот заглавени на главата и укажа пиштол во мојот партнер.
  
  
  Тоа беше мала целта, а авион бил уште се ниша од една остра кривина да остар запре, но немаше време да се земе внимателни цел. Тој отпуштен еден истрел, а потоа уште една. Човекот на вратата ме погледна, па дури и од оваа дистанца, можев да го видам изразот на целосна знаме на дозвола за извршување на човекот его како крв gushed надолу его вратот. Тој почна да се укаже на пиштол во мене, но одеднаш тоа мора да биле толку тешки како наковалната. Его е страна падна, пиштол падна низ Его раката, а тој полека пропадна низ вратата на земјата.
  
  
  Алекс зачекори на човекот како тој скокна во кабината. Имаше еден пискав послаб плаче, тогаш guttural смеа; секунди подоцна, друг човек полета надвор и слета лице-прво на карпест терен. Алекс стоеше на вратата зад неа, држел неговата девет фунти M-L толку лесно како еден полицаец е батон. Тогаш тој beckoned за мене, но јас веќе беше нагоре и наслов за авионот.
  
  
  "Добар шут", рече тој. "Што по ѓаволите и речиси го убил пилот."
  
  
  "Што мислиш?" Ние двајцата го гледав човекот writhe на земјата; оној кој имаше шут неа не се движат.
  
  
  "Ха! Вашиот gawk оди преку его вратот и хитови на авионот, посекотини дека пилотот уво и smashes шофершајбната. Премногу лошо."
  
  
  "Да. Постои ли друга штета?"
  
  
  "Јас не гледам никого. Мислам дека вториот истрел хит на ему во градите во прв план. Во секој случај, тоа не одат преку правото."
  
  
  "Или можеби
  
  
  неговото целосно да се пропушти. "
  
  
  Алекс ја протреси главата. "Не, вие не пропуштајте, Ник Картер. И никогаш нема да го заборавам тоа, знаеш? "Тој погледна во пилот кој се обидува да се седне. "Дали сакате овој човек да се биде жив?"
  
  
  "Доколку тој не е сериозно повреден, мислам дека можеме да го користиме его во седиштето на." Неа, се наведна, го грабнала човекот. Нс беше облечен во воена униформа со водник е ленти, и тој го знаел его лице, како и тој знаеше дека својата по проучувањето на его случај. "Реган," јас growled. "Дали сакате да живеат или да умре отворено тука? Тоа е ваш избор."
  
  
  "Cheesus, да!" Тој се сети дека тој не беше поголема од дете и погледна помлади од неговиот портрет. Тој погледна Алекс и одмавна со главата во изненадување. "Луди!" тој muttered. "Овој човек е луд."
  
  
  Алекс се смееше и клекна надолу покрај него, пушка е его допирање на младите ситен службеник е лице. "Знаев дека ако ме удри, вашиот авион ќе се прекине само како нејзината. И ќе одат надолу." Тој го направи елоквентен гест со раката, во потрага во текот на неговото рамо, на работ од карпа. "Па ти си остане жив, нели? Добро момче." Тој удира его на грбот, а потоа зграпчи неговото рамо и туркан ситни директор на нозе.
  
  
  "Она што за пештерата?" Јас прашав.
  
  
  "Сите се мртви." Тој чукна на задник на неговата пушка. "И откако ќе замине, јас ќе се користи на други гранати за да го запечати пештерата. Направи една убава гробот. Како за ова? "Тој nudged на мртов човек со неговите пети.
  
  
  "бр. Јас би подобро да ги преземат его со мене. Но како ви се случува да ја напушти тука?"
  
  
  "Ова е дел од мојата земја, Ник Картер. Вие не мора да се грижите за раскажување ми, дали што? Сега јас сум помагајќи ти да се врзуваат ова момче, па тие не се во неволја на летот."
  
  
  Ние одлучи да ја напушти Ragan внимателно обврзани веднаш зад пилотот така што тој може да да се внимава на него. Други Алекса човек тело висеше како тежина од позади. Пред тој да влезе, тој rummaged во своите џебови и извади неколку мали кеси.
  
  
  "Се земат двете; вие Американците, треба да се докаже. Ние, ние не знаеме ништо за криумчарење на дрога, не ние?" "Имаат убаво патување, Ник Картер. Ако сте како добар пилот како што можете да пука, вие нема да имаат никакви проблеми, ќе ти?"
  
  
  Последното нешто што го видов, его, беше му trudging назад во пештера со пушка случајно slung над неговото рамо; изгледаше како ловец доаѓа дома по добар ден. Тој дури и не се сврти кон бран кога нејзините соблече.
  
  
  
  
  
  
  Глава Шест
  
  
  
  
  
  Кога паѓа ноќта на брегот на Грција, тоа одеднаш станува темно. Таа беше пронајдено од страна на еден убав хотел во близина на плажа, се препорачува да мене со капетанот на повелбата брод со кои зборував претходно. Тој понуди да ми покаже низ ноќните клубови, но јас одбив, се како вид што е можно; тој беше се уште подесување на некоја задача што hadn не е започнат, и не сакам никакви пријателски одвлекување на вниманието.
  
  
  Мојата соба беше чиста и уредна. Чиста љубов, за која јас бев благо благодарен. Тоа беше долг ден, и тој не беше користат за светли сончева светлина, што може да се извлече еден човек е сила пред тие да забележат. Јас требаше да одам за да Pyrgos во утринските часови за да се задоволат девојка, и јас навистина сакав да се движат натаму.
  
  
  Имав ручек во мала таверна во близина. Група од Американците се седи во близина, и една од жените во толпата чуваат обѕрне мене. Таа не изгледа лошо, на начин исончани, како ако таа печени нејзината кожа секој светлината-час и лево рерна за долго време. Но, јас го игнорира тоа, проучување на крстарење приходи да бидат зачувани, што јас го зедов во туристичката канцеларија во Атина.
  
  
  Жената нема да бидат оставени без внимание. Надвор од аголот на окото, видов се и залитат во пар на високо-револвер дрвени мостови дека жените сега се носат. Таа престана да карши мене на маса, загледан и frowning, како ако ова беа некои чудни примерок таа би се среќаваат во џунглата.
  
  
  "Можам да ви помогнат?" Јас замоли учтиво. Тој не станувам.
  
  
  Таа се стресе од нејзината сонцето-преплавена кафеава коса. Таа укажа на обвинувајќи прст во мене. "Galveston. Три, четири години. Сте биле пријател на Сју-Елен, не беа вас?"
  
  
  Тој ги замрзна, обидувајќи се да не го покаже тоа. "Јас се плашам си мисли на некој друг."
  
  
  Нејзиниот намуртено продлабочи. "Жими се, јас никогаш не заборавам ни едно лице. И наводно не е точно како твое." Брз насмевка за да се покаже дека таа го цени мене. "Оди, сега. Името... прекар? Yes (да). Тоа беше, ми даде една минута; и јас ќе мислам на последната."
  
  
  "Жал ми е, моето име е Даниел McKee."
  
  
  Таа климна во разбирањето. "Ух-нели. И нејзиното име е Џеки Onassis. Што не е во ред со тебе? Сте тука со вашата сопруга или нешто?"
  
  
  "Не, но..."
  
  
  "Забава, ние бевме само со Сју-Елен денес. Ее јахта?" Кога таа зборува, како што гледате жената акцент
  
  
  тоа е добивање на повеќе јужниот дел. Не бев изненаден; само размислување за Тужи Елен беше доволно да се стави пченка tortilla во мојата уста.
  
  
  "Јас навистина не ..."
  
  
  Таа продолжи како таа hadn не слушнале мене. "Знаете дека по тоа време таа конечно добија развод, но мислам дека знаете ова затоа што и Сју-Елен беа такви блиски пријатели. Remarried, се разбира, но нејзиниот стар грчки сопруг не потрошите многу време со нејзиниот овие денови. Мислам дека Сју-Елен ќе бидат многу среќни да слушнат дека се во овие делови."
  
  
  Јас бев акутно свесни дека другите луѓе се гледа во мене сега, не само на остатокот на словоохотлив жената група, но, исто така, луѓето во неколку околните маси. Нејзините стигнав до. "Верувајте ми, госпоѓо, нејзиното име е Даниел McKee." Тој извади картичка од неговиот паричник. "Всушност, јас сум јахта брокер. Можеби вашиот пријател Сју-Елен ќе бидат заинтересирани за да разговараат со мене. Каде точно е твојот брод?"
  
  
  Таа погледна во бела карта со презир. Потоа таа погледна во моето лице, нејзините очи не се многу фокусирани. Конечно, таа ја протреси главата и се еден чекор назад. "Јас би можеле да имаат заклетва тоа беше ти, Ник Некој. Само Сју-Елен нема да има средба со еден брод продавач. Дури и за време на викендите."
  
  
  Бев збунет и конечно се врати на бизнис картичка на мојот паричник.
  
  
  Жената wagged прст во мене. "Но можеби не сте она што ви каже што навистина се? За неа, запомнете дека Ник, тој беше итар, не давајќи секој пат. Стрпете се, Г-дин Јахта брокер; Сју-Елен и рече дека би можеле да бидат овде подоцна. Тогаш ќе се знае за сигурно, еј? "Таа crawled назад до нејзиното биро.
  
  
  Таа сакаше да го напушти брзо, но принуден сам да ја заврши нејзината оброк, игнорирањето на загледан на други мажи и жени во компанијата. Тоа беше просперитетна членови на екипажот, најчесто во нивните триесеттите години и четириесеттите години, како што судат нив, околу нив, дека ќе се појави во речиси сите туристички место во светот. Околу оние кои ќе бидат неформални пријатели со некој како Сју-Елен со години, или без оглед на нејзината последна име е овие денови, и бидете сигурни дека за сите ih пријатели знаат тоа.
  
  
  Но, оваа вечер ќе не можеше да се размислува за Сју-Елен или нејзините пријатели, па ќе фрли неа низ главата штом таа излезе на таверната, а потоа се насмевна и да ги прифати советите на жена во Американската страна. Тој може да се чувствуваат нејзиниот оценување очи на грбот, како тој излезе надвор во јасна ноќ воздух.
  
  
  Тоа беше кул, со постојан ветре дува исклучување на вода. Голем брод беше втемелени во харбор, сите светла се, па дури и во оваа дистанца, тој може да се слушне thud на рок бендот. Лудо, јас мислев. Доаѓаат луѓе од целиот свет да ја види Грција, и ќе остане на одборот нивниот брод и да слушате Американската музика.
  
  
  Нејзиниот черупката беше бавно, безгрижно на површината, но нешто заѕвони внатре. На Сју-Елен случај не ми пречи, и јас се најдов себеси одјавувањето на темни улици како јас mimed нив. На обвинителна клупа, се беше добро осветлена, и дури и во ова време од ноќта, не беше доволно активност за да направи да се чувствува удобно. Сепак, тој ценето присуство на Хуго, сега сит во scabbard на неговиот надлактицата. Само на фактот дека имаше некој во вашата близина, кој знаеше која е таа навистина беше, и особено моето име, беше сè што е потребно да се прилагоди на моите сетила на теренот знаев толку добро.
  
  
  Од страна на време вратив во хотелот, не душа дојде во близина на нас, и како што стои на вратата за да се земе последните leisurely да се погледне околу тивка малку плоштад, таа не се забележи најмала сомнително движење. Конечно, вели тој, влезе внатре, и се искачи на еден лет на широк скалите на неговата соба.
  
  
  Тие биле на чекање за мене кога јас отклучи вратата, и тие се проклето добри. Нема закани, речиси и да нема зборови; околу нив ја тресна вратата како што влегол, на други запали светиот светлина низ собата. Двете лица биле густо изграден, носење на обичните темни костуми, и автоматика тие носеле биле мали, но смртоносна.
  
  
  Јас чекав за околу нив да зборува, забележувајќи дека мојот багаж беше отворена на креветот најблиску до прозорецот. Ова не беше Stahl распакување, и од она што можев да го видам, моите две посетители беа многу внимателни во своите прашав. Премногу уредни.
  
  
  "Г-Дин Даниел McKee?" Човекот најдалеку подалеку од мене зборуваше; тој е малку повисок отколку на други, неговата темна коса скрати, но со прекрасен овенати мустаќи.
  
  
  "Да," Rivnen одговорив, малку му на бога што тие hadn ' t користи моето вистинско име.
  
  
  "Ќе се вратам на почетокот."
  
  
  Јас би можеле да имаат положи свечена заклетва на човекот се насмеа, но со тоа мустаќи, тоа беше тешко да се биде сигурен.
  
  
  "Очигледно," реков јас.
  
  
  Тој се повлече станот, се носи во паричник од околу неговата задниот џеб и го отвори. Видов заматени слики и официјален изглед на картичка под лошо рбет и yellowed пластика, а потоа тој ја стави сите далеку повторно.
  
  
  "Дали сте во потрага за некои бизнис врски, Г-дин McKee?" праша човекот. Его партнер стои пред клеча дрвени салон во подножјето на креветот.
  
  
  на кревет, не каже некој збор на нас или се движат.
  
  
  "Не, навистина."
  
  
  "Ќе... јахта брокер". Тоа не беше прашање.
  
  
  "Всушност."
  
  
  "Дали сакате да се купи или да го продаде бродовите во Грција?"
  
  
  "Не," реков јас внимателно. "Јас сум само гледајќи наоколу. Нешто како релаксирачки, во комбинација со мал бизнис."
  
  
  "Не најдете голем интерес во нашата вода индустрија?"
  
  
  "Се разбира. Зарем тоа не е интересно?"
  
  
  Човекот се насмеа широк отвор; за момент, кога виде јазот помеѓу нејзиното его е предни заби, таа беше силно потсети на Алекса Zenopolis. Но, Алекс, тој реков, беше добар шест инчи повисоки ...
  
  
  "Ќе биде во оваа земја за долго време?" човекот продолжи, смеејќи се.
  
  
  "Јас не знам. Само неколку дена, можеби и јас не треба многу планирање."
  
  
  "Да, се разбира. Од нашата страна, на страната на слободно време... за посетители". Его е темни очи се сврте бурна како што тој изјави дека последните неколку зборови, и нејзината warily се загледа во оружјето тој се уште се одржа во насока на мојот средината.
  
  
  "Што точно ви се прави?" Прашав, се обидува да се огласува повеќе нервозен отколку што се бара.
  
  
  Тој се вејат неговата рака со пиштол, но тоа не ми даде ни најмала идеја на обидувајќи се да го зграби его; его е партнер беше поставен доволно далеку далеку од него дека нема начин ih би можеле да се преземат неа без додавање на најмалку една лузна на неговото сокрие. Покрај тоа, не постои причина да го стори тоа. Не толку далеку.
  
  
  Човек со мустаќи отфрли. "За да дознаете повеќе за вас, Г-дин McKee. Кога некој странец, прости ми, Американец, збор за оваа земја и почнува да се прави прашања, тоа, за estestvenno, предизвикува на љубопитноста на мојата влада."
  
  
  "Можете да дознаете само прашувајќи," тој посочи.
  
  
  "Да, тоа е можно. Но, моја страна ... ве молиме да се разбере, Г-дин McKee, дека ние сме во многу несигурна позиција, опкружен од страна на силите на сите страни дека се непријателски за нас. Значи ние треба да бидат сомнителни на сите, и верувајте ми , господине, ние жалиме што многу повеќе отколку што можете да направите. Така ние ги користиме повеќето директна, дури и сурова, алатки за да дознаете она што ние мислиме дека треба да се знае. Дали ви е јасно? "
  
  
  "Се разбира," реков sourly. "И јас мислам дека вие сте веќе доста познати, зарем не сте?"
  
  
  "добро... можеби." За да ја покаже својата добра волја, тој holstered пиштол на појасот. "Постои само една работа."
  
  
  "Уф?" неа, забележав дека нејзиниот партнер е его беше се уште се држи на неговиот пиштол, иако тоа не беше вперени во мене.
  
  
  "Ако не ми пречи..." Тој се шири рацете широк во шоуто на добра волја и се пресели околу креветот кон мене. "Малку пребарување? Вашиот маж?"
  
  
  Христос! Тоа беше сè што ми е потребно, со Хуго sheathed на мојот лево надлактицата. Ова, тој направивме голем чекор назад. "Не ми е јасно зошто тоа е потребно", изјави тој за неа, имитира благо огорчен Американската туристичка како најдобро што може. "Бог знае, јас не ја прошверцува својот надвор од вашата земја со брод!"
  
  
  "Се разбира дека не. Сепак." Тој беше се уште доаѓаат во мене. "Дека ќе ги задоволи сите нас, не би бил тоа?"
  
  
  "Не ми е јасно зошто ...?"
  
  
  Мојот партнер покрена пиштол повторно, посочувајќи егото во мојот правец.
  
  
  "Ве молам, Г-дин McKee", рече mustachioed shopkeeper. "Не сакаме да се инсистира."
  
  
  Тој одеше низ подножјето на кревет, рацете испружени во благотворно гест, и изгледаше како пријателски како носорог.
  
  
  Јас не можеше да го издржи тоа. "Останете на линија!"
  
  
  На mustachioed човек престана, но тој не чини во загуба.
  
  
  "Ви велат дека сте полицијата, или нешто слично. Јас може да донесе поблиски се погледне на картичката што ми покажа?"
  
  
  Што престана него. Тој glanced брзо на својот партнер и отворени кон мене. Его грешка. Тој го земал половина чекор на десно, ставање на неговото его меѓу себе и човекот се држи пиштол. Пред некој преку ги реализира она што се случува, таа беше зграпчи од Mustachioed Човек на зглобот, се претвори од его, и да се пресели да се гради. Тоа беше тешко и тешка, но ќе го направи своето его куцам.
  
  
  "Г-дин McKee..." вчудовидено праша тој.
  
  
  Тој беше среќен да се слушне дека; што и да се случува, тој очигледно не се знае кој нејзиното вистинско име беше.
  
  
  "Паричникот," ему croaked во своето уво.
  
  
  Тој fumbled во неговиот хип џеб. Тој е толку одлучен да го задржи своето его во проверете дека тој не се забележи она што другиот човек му прави. Не во првиот. Потоа видов него мирно ставање на silencer на задниот дел од неговиот пиштол. Пред таа да може да се реагира, тој се внимателни цел и запали две снимки на обемни градите на лице кое се наоѓа на неа. Јас сум се срамам да кажам дека мојата прва реакција беше олеснување што еден од нас gawking не одат низ моето тело и ме удри.
  
  
  Неговата moustache sagged, и Alenka е его одеднаш двојно во моите раце. Јас да ему падне; тоа беше очигледно дека тоа повеќе не беше погодна за мене како штит.
  
  
  Друг маж се вејат на мене во ревматизам. "Јас ќе го земам. Вие не мора да се грижите... Г-дин McKee."
  
  
  Не ми се допадна начинот на кој тој почнеше во мене, особено кога таа се фатени увид на метални заби во рамка од гума усните.
  
  
  "Што по ѓаволите," јас, рече, обидувајќи се да се вратам во мојата улога како бизнис патник. Јасно е дека не сакаше да се фотографира со мене.
  
  
  "Чудни работи се случуваат понекогаш, Г-дин McKee," рече тој, потпрена врз безживотно тело на моите нозе. Имаше крв работи од уредни punctures на Moustache е во градите, но сето тоа беше натопена од страна на ткаенина на неговата темна јакна.
  
  
  "Ух-нели," јас, рече, држи надвор мојата лева рака малку во случај ми требаше Хуго во моментот на болест. Тоа беше тогаш дека Wilhelmina сакав толку многу, така што тој може да вкус неа. "Што по ѓаволите ви се случува да се направи, да се прилагоди?"
  
  
  Разбојник погледна нагоре, неговите мали очи како мртов како змија е. "Сакате да знаете, Г-дин McKee?"
  
  
  Јас не кажам ништо за неа.
  
  
  Тој го крена мртов човек на нозе, свиткана својот дебел телото надолу, и slung на Mustachioed Човек над неговото рамо. "Има оган бегство," тој објави, како ако тој не го знам тоа, и отиде да го прозорецот на кој изгледаше на мал плоштад подолу. По еден момент е пауза, тој зачекори во текот на прозорецот и врз железни решетки. Телото на неговото рамо bumped болно против покрена прозорец sash, но Mustachioed Човек не можеше да објект.
  
  
  Разбојник пауза за втор по его товар беше надвор и кога тој ме погледна, неговата насмевка беше речиси пријателски.
  
  
  "Ние ќе се видиме повторно некаде, еј, Г-дин McKee?" Тој patted телото на Mustachioed Човек на rump. "Ние нема да ве направи глупави грешки следниот пат, нели?"
  
  
  
  
  
  
  Седмата глава.
  
  
  
  
  
  Тој отиде до прозорецот и го гледал крупен разбојник се искачи на оган избега како мајмун, очигледно треба да се товарот тој беше сметководствена. Ако само имав Wilhelmina... Но не, тој кажа и самиот, што е употреба? Последното нешто што сакав да го направите тука беше привлече внимание кон себе. Особено внимание од страна на властите.
  
  
  И, се разбира, ова, знаев дека двете pranksters кои имале барав мојата соба, немаше ништо да се направи со владата; легитимен агенти работат во сопствената држава не се пука на нивните партнери кога тие ќе добиете во неволја.
  
  
  Тој провери багажот и остатокот од собата, вклучувајќи го и примитивни бања. Ништо не чинеше да се водат за исчезнати, и бидејќи немав ништо инкриминирачки, јас не бев случува да се грижите премногу за неа. Освен тоа што морав да се прашувам кој оваа двојка беше, и зошто тие беа тука. Јас сакав да се земе добар поглед на картичка Mustachioed Човекот ми покажа, но тоа беше премногу доцна. И тоа веројатно и не направи никаква разлика. Некој, некоја организација, беше заинтересиран да Даниел McKee, на јахта брокер, и тоа беше доволно за да се грижите неа. Тој пропушти Wilhelmina повеќе од кога било, како што тој undressed и отиде во кревет.
  
  
  Седницата беше закажана за следниот ден, и тој се до рано наутро за лесен три-час возење низ Peloponnese. Огромна планина полуостров беше зелено и бело, со бујна зелени падините и кластери на креда карпи; на патот беше добро, и тој сакаше јас би имал време да остане и да се биде чесен туристички. Но, јас бев премногу нестрплив, премногу нестрплив да се дојде до мојата дестинација; сеќавањето на она што се случило во мојата соба минатата ноќ не би нека одат, и јас почувствував дека некако тоа беше осуден важно да се направи контакт со Кристина. Тогаш ние би можеле да се добијат, како што велат, е далеку шоу.
  
  
  Pyrgos е лоши град со прекрасен природен харбор. Пред да направите било што друго, јас дојдено околу доковите се додека не се најде место каде што би можеле да изнајми едрилица за една недела или две. Elgon Xephrat бил добродушно сопственикот на местото, мал човек со надгробниот камен заби дека тој се чува трепка во блескави насмевка.
  
  
  Ние не дојде до договор веднаш; јас се уште мораше да делуваат мирно, но јас бев прилично проклето сигурни дека би можел да го добие она што е потребно во ниеден момент на сите. Elgon ме увери дека тој ќе имаат здрав сад за мене кога јас сакав да ја однесе. Ова беше еден од најважните прашања.
  
  
  Уште еден хотел, не многу различна од онаа во Piraeus, освен дека нс имаше една голема нерамна кревет и бања се наоѓа во ходникот. Добро, таа имаше само една ноќ лево, а можеби и не дека ноќ.
  
  
  Тоа беше крајот на денот, а тој бил по неговото турнеја распоред за онолку долго колку што тој може кога тој конечно пристигна во Zakynthos Таверна. Тоа беше голем open-air воспоставување со прекрасен поглед на пристаништето и голем планински остров на неколку милји од брегот. Тој собрал тоа се нагоре на метал маса на тераса, го соблече својот погоди јахта капа, и го стави на седиштето до мене. Подоцна, сонцето беше потпрена врз Ionian Морето, паѓаат на подигање на Италија, каде што тој требаше да ја напушти во неколку дена. Јас чекав за Кристина со што многу трпение, како е можно, надевајќи се дека таа нема да се задржи ме чека премногу долго. Тоа беше осуден неповолно да мора да се справи со некои чудни девојка која не знаете повеќе за деталите на оваа мисија отколку јас не.
  
  
  Тој, посебно имал работи-in-со два аргументи во мојата хотелска соба на ноќта пред.
  
  
  Околу таверна, тој можеше да се види вода во сообраќајот да се движат во харбор доцна во ноќта. Тоа не беше преполн, но бродови од сите видови беа постојано доаѓаат и се случува. Мал брод со црна трупот се појави, влечење девојка на вода скии. Тие се приближува ред на рибарски чамци врзани за насипот. Девојката покрена една рака над главата, нејзината темна коса летање зад неа, и нејзината splattered лице носеше израз на екстази. Во брод, и возачот и друг човек гледајќи ја од задницата беа насмеани reassuringly во неа. Некои од рибарите на пристаништето погледна нагоре, од нивната работа; некои застана во автоматско фасцинација како бронзени бикини облечени тело блесна минатото нив, и таму биле искинати овации.
  
  
  Потоа сива коса, крупен човек како носи капа со импресивни злато insignia се упатиле кон насипот, gesturing бесно. Човекот зад воланот на брод не го забележи на прв, но некои инстинкт направени его се обрне внимание на местото каде што тој беше тарифен број; тој се сврте остро, забавување во исто време како и тој виде дека тој е близу крајот на пристаништето.
  
  
  "Проклета будали," тој muttered за себе. Во секој случај, тие треба да знаат повеќе за да одат скијање на вода во пристаништето.
  
  
  Девојка се обидува да го скрати забавува линија; се чинеше дека таа да биде само член на весело трио што го знаел токму она што таа го правеше, и покрај промените во брзината и насоката на брод, се чинеше дека таа да биде во контрола на ситуацијата.
  
  
  И тогаш, поради некоја причина, јас не разбирам, таа само падна. Таа се спушти во водата, автоматски кревање исклучување нејзиниот скии, да им се овозможи да одат на забавува линија. Аплаузот престана, но dockworker чуваат тресење тупаници на луѓе на бродот. Тоа е речиси престана, его мотор growled, направи бавно круг, и приоѓа на девојка.
  
  
  Таа зачекори лесно на мраз, се припивам до неа скии, но како чамецот му се, нејзиниот глас се зголеми во лутина. Знаев малку грчки за неа, но јас бев сигурен дека тоа што таа беше велејќи дека не можеше да се најде само во една стандардна текстуална датотека. Таа се наметнува на jet ski кон математика и назад; тој го зеде ih со збунет поглед на неговото лице. Но, кога тој ја спростре својата рака за да и помогне на бродот, таа вели, се сврте и дури кон груба дрвени скали кои се наредени на насипот.
  
  
  Возачот maneuvered внимателно зад неа, и мажите отворено чини оправдувањето. Таа го игнорира ih, на нејзиното лице се одразува нејзиниот арогантен презир. Како што таа достигна скала и почна да се нагоре на вода, човекот во задницата достигна за неа повторно, таа се стресе исклучување его е страна, исцедена водата од нејзината распуштена коса, така што тоа беше целосно splattered, а потоа се искачи на неколку чекори додека таа беше над нив. Во тој момент, таа се сврте и рече нешто, сечење на fiat како наредник давање наредби да најпознатите глупав дебитант во неговата platoon. Мажите изгледаше crestfallen, тогаш намуртен; меѓу нив, тие предаден на девојката некои алишта, и голема сламена перница. Кога тие беа на Nah е, таа се сврте настрана без толку многу како еден поглед за да се каже збогум, и брзо се искачи на врвот на насипот.
  
  
  Како и повеќето други заштитници во таверна, тој се нагоре од позади неговиот стол за да се добие подобар изглед по девојка падна. Од каде јас водев, не сум имал добар преглед на сето она што се случува, и тој стоеше од страна и кога го достигна врвот на широк камен насипот. Таа пауза за момент, намерно не гледа назад, додека таа не слушнале ненадејна татнежот на outboard мотор како нејзините две disconsolate hot rod придружба направи својот пат назад низ пристаништето во потрага по изгубениот его. Потоа, таа го донесе слама торба за нозете, кренати раце, и го фрлил на тери-ткаенина, кошула над главата, извртување Rivnenskaya колку што е потребно, додека Швеѓаните беа само јужно од неа бутовите. Таа го извади својот мазна, влажна коса излезе од под јака на нејзината кошула, постигнат во својата торба, и извади еден монструозен пар очила за сонце. Само откако таа се стави на неа и не ја направил таа се погледне во нас, кои стоеја таму во потрага по затвори.
  
  
  Таму беше без лажна скромност или горделив рамнодушност во нејзиниот однос кон нас; таа само се насмевна донекаде, вели рамениците, и собрал својата торба. Како што пренесува mimmo мене, толку блиску што може да мириса на мешавина на солена вода и suntan лосион со кои беа опфатени нејзината кожа со монистра, таа се двоумеше за секундата, а потоа продолжи по својот пат, директно во таверната.
  
  
  Ова беше гледајќи ја - ова веројатно ќе има уништи неговата маска ако тој hadn ' t, бидејќи секој друг дефинитивно беше гледа во неа - како таа се искачи неколку широк, плитки чекори на камен тераса и го зеде стол без чадор да се заштити себеси од сонцето. Пред таа седеше долу, таму беше келнер, и кога се вратил за да мрачните внатрешни работи на таверната да се донесе нејзината цел, нејзиниот полека се врати на нејзината маса. Почувствував одредена сума на софистицирани жалење дека таа не се избере следната табела, но здравиот разум побиено медиумски извештаи во кои се јави да ме дека
  
  
  * Јас не дошле тука само да му се восхитуваат на локалната вода божица.
  
  
  Таа пиеше кригла на локалните вино, да исцеди тешко на грозјето што веќе се вкуси, и одлучи да се држи до ouzo; најмалку бледо, млечно супстанција испратено свои предупредување сигнали, пред да се проголта тоа. Седевме така што ќе може да се погледне во едни на други без размислување премногу за тоа, и по некое време стана очигледно дека таа не гледа во мојот правец. Во ред, јас може да го прифати тоа; само посетители на ова место во моментот се мал број на туристички парови и неколку жители, бизнисмени, судејќи по ih строг облека, виетнам, один, околу кого девојката не би биле заинтересирани или кои би имале храброст да се доближиме, по што перформанси во & nb моменти порано.
  
  
  Еден од нејзиниот долг, голи нозе twitched нестрпливо околу неа. На секои неколку секунди, таа fluffed нејзината влажна коса и сушени тоа во сонцето; од каде што седеше таа, јас може да се види на бакар определување на црно кадифе, и секој пат таа го воскресна нејзиниот грб, нејзините гради се издвојува остро против тесни ткаенини од неа chemise. Јас се сврте настрана; последното нешто што е потребно е овој вид на забава. Покрај тоа, тој ги кажа и самиот, таа најверојатно била висока класа викенд повик девојка во потрага по поддршка. Тој внимателно го анкетираните остатокот од таверната и одлучи без било indiscretion дека тоа е најдобриот избор за потенцијалните клиенти.
  
  
  Тој погледна во неговиот види, потоа во брзо паѓање на сонцето над морето. Тие и рече дека тоа е добивање на крајот, и јас се прашував кога мојот контакт ќе се појави.
  
  
  Таа беше добивање на нејзините нозе, златен-падна цигара фитили од нејзините усни. Таа седна за момент, гледајќи низ насипот како да сакаше нешто, а потоа се сврте и одеше, се уште бос, во слабо внатрешни работи на таверната. Како таа се пренесува од мојата маса, таа се насмевна нејасно, не гледа во мене.
  
  
  Јас кренав раката за да ја прилагодите моите очила за сонце, и келнер лебди во близина зеде мојата цел; момент подоцна, друг ouzo беше пред мене. Тој беше млад човек во неговите рани тинејџерски години, и како што тој го поставите пијат надолу на стол, тој glanced на девојка е маса, а потоа во задниот дел од таверната, неговите веѓи бесно го воскресна, како ако тој беше имитира Groucho Маркс. Пред таа да го реализира она што тој го правеше, тој, исто така, се стави долу кригла на вино што девојката била пиење и побрза далеку пред таа да може да протест.
  
  
  Таа се врати речиси веднаш по egoistically замине, преземање на седиштето карши мене. Пред велејќи збор, го зеде голтка вино, нека излезе ниско, gusty знак на благодарност, и се потпре назад во својот стол. Само тогаш таа не гледај во мене.
  
  
  "Дали имате автомобил?" праша. Nah е акцент беше акцентирани, но се чинеше дека таа удобно со англискиот јазик.
  
  
  "Јас имам еден," јас се согласи. На "Фолксваген" бил паркиран во близина, во целосен приказ на нашите стол.
  
  
  "Мислев дека ова требаше да биде твое", рече таа dryly. "Тркалање броеви и фактот дека сте Американец."
  
  
  "Дали го покажуваат дека многу?"
  
  
  Таа вели рамениците во шоуто на рамнодушност. "Ах, ранливите се научи да го признае." Таа glanced на други маси во близина. "Тие се, што се, таму, тие се во Англија." Таа климна малку, што укажува на средовечни неколку пие vermouth на засенчени табела. "Тој се повлече и се посветил на виски; се погледне во овие рубин стапови! И било која жена која практики изгледа вака, со лице како на секира и во оваа фантастична tweed одговараат овде во сончева светлина на Pyrgos! Можете ли да замислите дека тие дојдоа од страна на... " Таа се вејат раката во воздух во фрустрација. "Аргентина?"
  
  
  Морав да насмевка. "Веројатно не."
  
  
  Таа propped нејзиниот лактите на стол и да се потпре во мене даваат целосна сила на нејзината насмевка, како таа би се само открив нешто сосема стара. "Па имате автомобил?" Таа glanced на "Фолксваген".
  
  
  "да. Ова е мој."
  
  
  "Можеби тогаш нема да ум... јас изгубив мојата работа."
  
  
  "Значи, сте забележале на неа."
  
  
  "Тоа е само мал јавна плажа, не е далеку. Тие момци во чамец, тие ме покани да оди на скијање на вода со нив, и таа рече: зошто да не." Рамениците сега стана и падна како пистонс во локомотива тркала пакет. "Но, тие не знаат како да работат на овој брод, знаеш? Будали! Глас толку искрена во пристаништето... дали ти го гледаш?"
  
  
  "Да".
  
  
  "Па ih ја остави; не верувам дека тие дури и ќе ме однесе назад во мали beach hotel, каде таа престојува. Па јас... што направи ти се јавам тоа? Напуштен?"
  
  
  "Не е точно, но ќе имаат право идеја."
  
  
  Таа се потпре низ чаир кон мене. Стандард се движат, јас мислев дека, како нејзините гради се притисне против бујна ткаенина на нејзината смена. "Колку долго сте биле во Pyrgos?" праша.
  
  
  "Јас не се очекува да биде тука за долго."
  
  
  "Ах. Каде ќе одат од тука?"
  
  
  Тој се префрли малку во неговиот стол. Таа бара премногу прашања, дури и за проститутки. "Јас не се одлучи уште," реков претпазливо.
  
  
  "Можеби..." Таа се доближи до мене и лижеше нејзините усни како ако стол не е таму. Нејзините очи glittered како ако тие имале свои внатрешни свитка на хартија. "Нема да Corfu биде лошо?"
  
  
  "Тоа е можност," ми призна. Не постои точка во лаже.
  
  
  "Тогаш можеби ви треба придружник?"
  
  
  На corkscrew не беше неочекувана, но немав одговор. Тој се загледа во Затвори за долго момент пред да одговорите. "Дали сакате да го одат на Corfu?"
  
  
  "Јас не би ум."
  
  
  "Зошто?"
  
  
  Тоа беше нејзиниот пак да се двоуми. Таа се сврте настрана и се пресели на Aryans со оние прекрасни рамената. "Ова е добро место."
  
  
  "Така е."
  
  
  Одеднаш, таа почнеше како малку девојка фатени во безопасни лага. "Но Corfu е pricelegs се подобро, не се тие?"
  
  
  Тој чувствува пецкање сензација. "Можеби..."
  
  
  Таа достигна низ чаир и го допре мојата рака. "Вие не ум неа се придружник за неколку дена, да направите?" Нејзината насмевка проширува. "Г-Дин McKee?"
  
  
  Тој не се спомене неговото сопствено име.
  
  
  
  
  
  
  Поглавјето Осум
  
  
  
  
  
  Тоа беше тешко дека повеќето суптилни контакт јас би било кога направен, а тоа не ми пречи кога таа беше придружувана назад кон хотелот од каде што таа би го напуштиле својата облека. Ние не се зборува многу во автомобил; Тој не ги охрабри неа, и таа не се нудат. Но, пред се вративме во делот на јавна плажа, опкружена со мали втората стапка хотели од каде што таа имаше тргна на нејзиниот вода-ски експедиција, таа беше забави да се оди да се затвори.
  
  
  "Па ти си Кристина," реков јас. Таа нели дури и ми кажа дека уште.
  
  
  "Се разбира. Дали имате еден брод?"
  
  
  "Имам еден изнајмен, да".
  
  
  "Тогаш можеби треба да имаме.... Зарем тоа не е како ќе го користите вашиот слободното време?"
  
  
  Неа, намуртен: "Можеби. Зависи за што ти значи."
  
  
  "Јас, значи, ние треба да се видливи во јавноста, очигледно привлекуваат едни со други." Таа ја зеде мојата рака, но на нејзиниот топол, голи бедрото. "Глас како оваа, не? Американски турист, грчки жена на одмор. Не е тоа како планира?"
  
  
  Таа очигледно знаеше повеќе за нога е вредност планови од таа го направи, но тоа го направи смисла. "Она што ќе го слушнеме од Алекс?" Јас праша искрено.
  
  
  Тоа е како ако нејзината кожа имаше одеднаш се сврте кон мермер, ладно како гробница, но таа не направи никаков потег да им помогнам на мојата рака далеку. "Ние ќе зборуваме за тоа подоцна."
  
  
  "Зошто да не сега?"
  
  
  Нејзината насмевка беше како смрт маска. "Затоа што јас и ти, Г-дин Даниел McKee, не знам ништо за Алекс. Токму сега, ние сме слави подобро да се запознаат едни со други, и утре, кога одиме на нашата мала крстарење да Corfu, ќе имаме многу време за да се зборува за тоа."
  
  
  За лаик, тоа се чинеше дека имела доста добра идеја за тоа како работите работа во мојот mail бизнис. Нејзиниот мораше да оди со неа. Барем за сега.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  На Ее хотел бил неопределен малку место со розова гипс ѕидови и широк тераса со поглед тесен појас на плажа. Одевме преку ритуал: имавме пијалок во еден од маси на тераса, се држат за раце, и многу бараат во едни со други очи. Од време на време, се проверува за да се види дали некој е обрнувајќи внимание на нас, но јас не гледам некој кој е повеќе заинтересиран за Kristin отколку што се очекуваше. Конечно, исто како сонцето за да потонат во морето, таа застана, влечење мене да ми нозе со неа.
  
  
  "Одиме на ручек?"
  
  
  "Се разбира."
  
  
  "Се разбира," рече таа. "Можете да pick me up во час и половина. Можеби... може да ти се организира за нас да плови утре?"
  
  
  "Јас знам." Неа, nuzzled во неа уво, како што се очекува, но најмногу бидејќи јас сакав да бидете сигурни дека никој нема да чуе она што јас го реков. "Се земе вашата време, драги. Таа нема да биде побарано да се направат аранжмани за да се остави за утре, додека е прилично проклето очигледно дека сте доаѓаат со мене."
  
  
  "Па ајде да го прават тоа очигледно сега." Таа го погоди мојот препоните во најочигледниот начин, подигање на нејзината нога малку да се фаќа за нејзините голи коленото против моето бедро. Тоа беше само краток гест, но никој не би можел да го пропушти тоа. Или его последици.
  
  
  "Да", реков јас, и јас морав да го исчистите моето грло пред друг збор излезе. "Ние се случува да се остави во утринските часови."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Таа изгледаше како добро во неа темно син фустан како таа го направи во бикини; очигледно беше нешто што таа би купил од еден магацин, но Кристина знаеше како да се направи било на нејзината облека изгледаат како тие се направени за nah bvlgari, burberry. Отидовме во еден мал ресторан во близина на нејзиниот хотел; немаше ништо посебно во врска со тоа, и колку што таа можеше да се види, немаше други туристички активности таму. Кога таа беше сигурни дека никој не може да overhear нас, ее праша,
  
  
  што беше причината што заврши во ова посебно место?
  
  
  Таа blushed, само малку преку нејзиниот тен.
  
  
  "Јас навистина не знам на овој град", рече таа. "Ова ми е прв пат тука."
  
  
  Тој смета дека за тоа за неколку секунди, а потоа се потпре назад во својот стол и се насмевна на еј, низ чаир. "Само неколку туристи, не се тие?"
  
  
  "Да..."
  
  
  Тоа е мојот ред да се работи да се движи. Според Манила плик дека нејзиниот падна веднаш до стол, ја зедов мапата и ширевте тоа. "Покажете ми нешто за овој брег", изјави тој неа со низок глас. "Или да ми кажете што вие не знаете. Или начин."
  
  
  Тоа беше на мапата на западниот брег на Грција - од Peloponnese да островите на Zakynthos; Kefalonia; Ithaca, од каде Ulysses пловеа да водат војна со Троја, а потоа сите тие години подоцна се врати на повеќето лојални џин во историјата, Leucas; и неколку други мали острови и копното пристаништа, додека Corfu се појави, обликувани како секира со огромен пресек на морето. на деформирани рачка, ножот на кој беше во насока на брегот на Албанија.
  
  
  "Тоа ќе биде убав круз," девојката рече претпазливо.
  
  
  "Да. Која застанува на патот би сакале?"
  
  
  "бр. На нас, на она што конкретниот случај. Но, мислам дека можеби... три дена ќе биде добро време."
  
  
  Мојот стомакот clenched, не за прв пат на оваа мисија. Повеќе задоцнување, повеќе време кога ништо не се случува.
  
  
  "Дали сте сигурни дека сакате да дојде со мене?" Нејзиниот глас се врати на улогата.
  
  
  Таа се фокусираше на нејзиниот голем, темни очи на мене. "Но, се разбира, Даниел McKee."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  По ручекот, направивме нашиот пат низ тесни улички опкружен со солидна реда на темни куќи што се чинеше дека да loom над нас, која од јасно Ionian небото. Кристина одеше тивко покрај мене, нејзиниот хип притисне против мене, и јас морав постојано да се потсетуваат себеси да се биде во потрага по можни опашка.
  
  
  Никој не ја видов неа. Не ми се допадна тоа.
  
  
  "Ќе ... скоро... престојувал во хотелот доволно долго за да примате известување од...?"
  
  
  Таа притисне нејзините усни да ми, но нејзините усни беа студени и содржани предупредување. Не" speak now, " таа muttered. "Вечерва е за нас."
  
  
  Јас не можев да кажам дали таа зборува за мене или за некои грешки се засадени на затвори. Во секој случај, тој не можеше да го објектот.
  
  
  Ние одеше по водата каде што јас прво го видов неа, не одлучи да ја посетите таверна каде ќе се сретнеме повторно, а потоа се упатија кон мојот хотел, кој е само неколку блока. Како што се приближуваше на dimly осветлена влезот, кафена Мерцедес извади низ калдрмата, roared во нашата насока, и забавена остро. Тој crawled минатото неа и изгледаше idly во автомобил, но видов ништо во backseat но матно фигура. Возачот, со неговата шапка влечат надолу над очите, погледна директно напред. Кога Мерцедес беше кратко растојание, тој се повлече во текот на страната на патот на спротивната страна од улицата. Имаше само неколку други автомобили паркирани во близина, и Кристина и јас беа само пешаците во очите.
  
  
  Девојката зграпчи за рака, ме принудува да престане. "McKee!" таа шепотеше итно. "Кои се овие луѓе?"
  
  
  "Јас не познавам никого." На неа, тој рече тивко, беше доволно лошо да се справи со обичен аматер без одбивајќи неа до смрт.
  
  
  "Но, тие го виде нас и престана." Нејзините, јас чувствував неа се тресат, нејзиното тело притисне против рудникот. "Зошто се тие чека таму?"
  
  
  Мерцедес бил паркиран директно во предниот дел на хотелот влезот, неговиот мотор татнеж тивко, и тенки потоци на пареа се излегува на издувната цевка.
  
  
  Тој се сврте кон девојката и го прегрна неа. "Не грижете се за секој што гледате, Кристина. Вечерва е нашата ноќ... освен ако не е."
  
  
  "Освен ако не што?"
  
  
  "Вие немате сопруг, дали вие? Или на друг-некој човек?"
  
  
  Таа ја протреси главата, пребарување моите очи questioningly. "бр. Таа ќе биде на одмор сами, ако нејзиниот его беше имела?"
  
  
  Неговиот татко климна во договорот. "Па што има таму да се плаши од? Мојата соба ќе биде тивко, а потоа..."
  
  
  Девојката отсечени моите зборови со ненадејна, жестока бакнеж. Ова ме зеде од изненадување, но јас брзо се обнови и да се држеше цврсто до мене. По некое време, таа се повлече устата далеку од рудникот и почна да го допре мојот врат, притискање на нејзиниот усните до моето уво. "Тоа е безбедно да се зборува во вашата соба?" таа muttered.
  
  
  "Јас не би залог Stahl на тоа." Нема поента во тоа да се спомене моите гости од вчера, дури и ако тие биле половина земјата далеку.
  
  
  Таа полека ја влечат назад да се погледне во мене со блескави очи и широко отворена уста во прекрасната насмевка. "Значи ние се случува да имаат оваа ноќ, Даниел McKee. Потоа ќе видиме..."
  
  
  Кога влеговме во хотелот, кафеав Мерцедес сеуште беше таму, како клеча, свит змеј дишат чад од своите tailpipe.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Кристина не е срамежлив за нас, таа не беше madly нетрпеливи за нас, но
  
  
  таа беше, исто така, не се рамнодушни кон секс. Таа беше тип на девојка која никогаш не може да остане рамнодушен за ништо, без разлика дали тоа е четкање нејзините заби или што сакаат да странец. Таа седна лесно на работ на lumpy кревет, кои се занемаруваат собата за прв пат како тој истури ракија во неколку чаши. Таа зеде нејзината, вкуси, и истрча својот јазик преку нејзините усни како мачка.
  
  
  Само стол во собата е премногу ниска и во лошо место. По кршењето на еден од моите основни правила, јас се преселив од неа да широк прозорецот, правејќи се дека прозорецот завеса беше цврсто затворени; дури и тогаш, знаев дека мојата силуета беше совршен цел за sniping, и верував мојот инстинкт дека никој не сакаше нејзиниот мртов. Тој не сака да се уште.
  
  
  "Добро," јас, рече, подигање на дебело стакло во хотелска соба во гест на бразилецот сирење сендвич.
  
  
  "Сите во право?"
  
  
  Ова беше мојот прв навистина добар поглед на Кристина Zenopolis; друг пат бев заслепени од премногу светлина и сите кои се навлажни, тост тело; ресторанот се користат да имаат послаб haze и маса помеѓу нас. Тука, звукот е исклучен, но не премногу, и ништо замеша со поглед. Дури и неа темно сина, unadorned фустан беше речиси како да откриете како дење бикини, а во некои начини повеќе возбудлив. Со нејзината густа темна коса и широки-наместете startlingly сини очи, таа беше визуелна богатство, и досега како ferret, таа беше прикажан на досетливоста и духот за да одговара на изгледот. За момент, јас би сакал ние се она што ни се чинеше, и тогаш си реков да престане да биде будала.
  
  
  "Па ти си студент," јас, забележани, да води разговор како некој слушање може да се очекува туристичка да се бара девојка, тој би собрал и го донесе до неговата соба.
  
  
  "Да".
  
  
  "Што ви се студирање?"
  
  
  Таа вели и требаше долго пијат ракија. "Јас еднаш сакаше да стане медицинска сестра, но морав да престанам."
  
  
  "Зошто?"
  
  
  "Тоа беше..." Таа намуртен. "Добро, јас конечно призна во себе дека можам да остане околу болни луѓе за остатокот од мојот живот. Дали Знаете?"
  
  
  "Претпоставувам дека е така."
  
  
  "И така нејзиниот ... па, едноставно учење. Можеби јас ќе бидам биолог, можеби археолог. Не секогаш брзаат во одлука, нели?"
  
  
  "Верувам дека твоите родители би сакале да се добие големи." Јас го рече ова со знаејќи насмевка, но јас, исто така знаеше дека Nah не се имате било какви родители.
  
  
  Кристина ме погледна внимателно. "Јас немам никакви родители, McKee. Се разбира дека не, јас мора да ви реков дека порано."
  
  
  Тој климна со неа. "Верувам дека не. Се извинувам. Но, како си, ух ... како да живеат?"
  
  
  "О, еј, јас работам во бутик во Атина. Тоа е многу блиску до Хилтон. Тие се многу добри во плаќаат за мене денот кога јас не мора да одат до класа." Таа се потпре напред, скромен деколте на нејзиниот фустан само делумно откривање. "Зарем не е добро што јас сум на одмор сега?"
  
  
  "Тоа не можеше да биде подобро," јас, рече, и кога разбрав, ми стана и седна веднаш до неа на креветот. Таа не се движи или се чини дека се изненадени, но немаше автоматско милува, или. Јас се допадна оваа девојка се повеќе и повеќе.
  
  
  "Не ти се најдат она што го сакаше во Грција, McKee?"
  
  
  "На некој начин."
  
  
  Таа се смее. "Јас зборувам за вашата е-бизнис се открива."
  
  
  "Не велам така?" Неа, sneered еј, во ревматизам. "Добро, всушност, неа само се тука неколку дена, но нејзиниот сретнале некои луѓе, гледаше на чамци. Имав некои идејата дека јас може да биде во можност да се најде во вашата земја гениј во јахта дизајн, некој кој може да излезе со нешто ново и возбудливо. Додека... Но дали јас се најде она што јас го барам или не, јас се да знам нешто за Грција. Јас како и повеќето работи околу тоа."
  
  
  Овој пат таа ме бакна со ладно, светло усните. Почнав да прегратка неа, но таа се повлече настрана, не се многу, само доволно да дозволете ми да знам дека ова не е време.
  
  
  Рече таа. "Па ти си замине утре?"
  
  
  "Тоа е идеја. Интересно, во мојата земја и веројатно во твое премногу, кога луѓето на брод да видиме на лице пристигнат со автомобил и да почне да поставува прашања, тие не се стремат да се зборува многу. Но, кога исто лице ќе се појави во кораб и да ги праша на истите прашања, тие ќе одговори на нив."
  
  
  "Да, јас не гледам како тоа би можело да биде." Таа зеде уште една голтка ракија. "И што искрено сакаат да ме земе со себе?"
  
  
  Бев сигурен дека сега дека таа зборува за можните грешки, затоа што таа знаеше проклето добро дека треба да го однесе со мене. "Јас навистина би сакал тоа. Само три или четири дена, само крајбрежни пливање. Земе вашето време."
  
  
  Се чинеше дека таа да се размислува за тоа, а потоа таа да ги прифати советите полека. "yeah. Тоа ќе биде многу, многу добро." Со тоа, таа застана, се одржа од нејзината празна чаша ракија до најблискиот commodore, и го крена бело волнени кејп таа носеше против студ на вечерта. "Морам да се вратам да мојот хотел, McKee."
  
  
  Моето изненадување мора да е јасна, но таа гуши мојот протест со жестока намуртено. "Не треба да се?" Јас реков unconvincingly.
  
  
  "Ах, да. Тоа беше многу убаво, McKee. Неа, се чувствувам како да сме го добиле да се знаат едни со други, така и во толку кратко време, и има толку многу да се погледне напред. Таа навалена главата на страна и ми даде надразнување насмевка. "Еднаш, ние сме сами на море, сигурен сум дека ќе се најде нешто да се зборува."
  
  
  Таа пренесени на порака, и јас не умот. Кристина не сакате да го однесе назад во хотелот, но не сум направил сигурни браун Мерцедес не е од спротива на улицата пред да се стави во такси. Гледав неа, додека таа беше надвор од очите и видов никаков знак на нејзината опашка фаќање на чекор со неа, но јас се уште се чинеше ладна грижете во мојот стомак; Кристина беше мојот единствен начин за да се поврзеш Алекс, и ако нешто се случило со неа ...
  
  
  Сите што би можеле да направите сега е да се надеваме дека таа знаеше што таа го правеше, бидејќи јас проклето добро не.
  
  
  
  
  
  
  Глава Девет
  
  
  
  
  
  Кога тој пристигна рано следното утро, Elgon Xephrat е на чекање за мене, но тој не беше пријателски расположени, насмеани човек таа ќе се сретна со претходниот ден. Тој одмавна со главата за жал кога ме виде прошетка низ автомобили и во неговата мала, преполни канцеларија.
  
  
  "Жал ми е јас не живеат до моите очекувања," тој почна со почит, гледајќи надолу во бела салата торба таа беше сметководствена. "Вашиот брод нема да биде подготвен да плови денес. Утре, можеби во две или три дена. Јас не можам да кажам."
  
  
  "Што по ѓаволите се случило?" Јас побара.
  
  
  "Несреќа минатата ноќ." Тој вели и укажа нејасно над неговото рамо. Низ прозорецот, зад неа, его може да се види на суета бродоградилиште, на доковите, и мал залив, каде десетици бродови, главно мали, беа moored. Таа знае триесет и две-нозете се фати тој ќе се користи за да се светлина мене до ден порано, стуткав против клупа во долга, густа змија околу црево што се истури во текот на страна и долу во кабината.
  
  
  "Што се случило?"
  
  
  "Мислам дека некој дошол до приставане станица доцна. Вашиот Аргос мора да биле доста лошо rammed; најдовме его ова утро со многу вода, некои одбори појави надвор напред. Тој укажа и на тоа надвор непотребно.
  
  
  "Тоа не може да биде премногу лошо оштетениот ако тоа не се потоне во текот на ноќта.",
  
  
  "Веројатно не; ние ќе мора да се добие неа надвор за да бидете сигурни."
  
  
  "Јас може да оди таму, секоја година? Можеби ќе имам идеја..."
  
  
  Его очите беа ладни. "Дали знаете повеќе за мојот чамци од ова, Г-дин McKee?"
  
  
  "Се разбира, не; тоа не е она што значеше. Изгледа, ќе рече што имаше друг брод што може да се земе. Она што во врска со ова?"
  
  
  "Ах, но откако ќе го остави вчера, две господа дојде и велика его. Ви рече дека можете склопот на Аргос во секој случај."
  
  
  Јас го направи тоа; тоа беше помало, полесно да се справи со една рака, и целокупната изгледаше подобро. Сепак ... " Што веќе сте го зема нејзиниот далеку?"
  
  
  "Scylla? Уште не, нема."
  
  
  "Јас треба брод," реков flatly.
  
  
  Zephrathus изгледаше изненадена. "Но ти рече немаше брзање, Г-дин McKee."
  
  
  "Сè се смени. Таа треба да биде во можност да се направи бизнис со вас, но ако не го чувајте ги вашите збор, јас ќе мора да одат некаде на друго место, Г-дин Xefrates."
  
  
  Ако тој го очекува такво нешто од оваа личност, тој беше за жал, се во заблуда. Тој само зјапаше во мене долго момент, а потоа го отфрли. "Тоа е вашето право."
  
  
  "Ете, јас ќе го плати она што го сакате за Scylla. Дозволи им на другите да чекаат еден ден или така за Аргос да се поправи."
  
  
  "Ова е важно за вас, Г-дин McKee?"
  
  
  "Ова е важно." Неа, chuckled. "Наскоро ќе се разбере зошто."
  
  
  Xephrathus изгледаше замислен, очите somber, а потоа неговиот темно, брада лице блесна одеднаш насмевка. "Ах! Можеби и јас го разбирам тоа." Тој прислушувани stub на молив против своите заби. "Можеби на други господа, исто така, ќе се разбере."
  
  
  "Кога тие не велат дека тие ќе се почне?"
  
  
  "Само денес. Всушност, бидејќи тие дојдоа толку доцна вчера, јас не имаат време да се ih на брод. Јас обично го имаат за да бидат сигурни дека некој знае како да се справи со еден од моите омилени чамци пред јас да ги земам. Освен кога тие ги имаат... Како можам да го кажам ова? Ингеренциите? Да, исто како вас, Г-дин McKee.
  
  
  Меѓу другите документи ми беше предвидено со е фотокопија на мојата лична карта, во која е наведено дека јас го преминал Атлантикот два пати во мал брод трки, откако како навигатор и еднаш како капетан. Јас бев само како среќни што Xephratus hadn ' t ме замоли да ги води Scylla, широк-белено sloop со доволно простор во кабината за стадото на фанфари да го носи како товар, на околу преполн залив.
  
  
  "Па јас може да се земе на Scylla наместо тоа, "јас, рече, достигнувајќи за мојот паричник.
  
  
  Другите двајца мажи ја потресе нивните глави. "Јас не можеше да го направи тоа, Г-дин McKee. Дадов мојот збор за две други господа."
  
  
  "Но ти вети ми."
  
  
  "Денот наскоро ќе дојде кога ќе сакате да се земе Аргос."
  
  
  "Може да ти се јавам на овие други момци? Барем да побара ну ако тие не ум одложување на патување за еден ден или така? " неа, се чувствува смешно, речиси молејќи се допаѓа тоа, но немаше каде на друго место во Pyrgos каде неговиот брод може да биде овластен веднаш. Единствената алтернатива е да се врати на Piraeus, каде Кралската грчка Јахта Клуб може да организира повелби во речиси секоја порта, каде што тие беа на располагање. Но, тоа не само што ќе значи одложување на барем еден ден, но што е уште поважно, тоа ќе се ублажат мене на анксиозност почнувајќи мојот "unhurried" крстарење.
  
  
  Xephrathus намуртен, превртува преку некои новини во својата стаорец е гнездо на неговото биро, да се најде она што го сакаше, и, конечно, воздивна resignedly. "Јас сум навистина жал. Јас не мислам дека ih Хотел снимиле."
  
  
  Тој седна таму како крупен, тажни, но непростливата пајакот, и со неа почнал да се мисли дека овој регион во Русија беше вкупно неуспех кога Кристина пристигна.
  
  
  Xephrathus речиси скокнал како девојка влезе, неговата темна лице подели во идиотски насмевка на благодарност. Во избледени сини шорцеви, а шарени екипажот-џемпер, и exuding ревност за одмор, ее беше доволно да се направи секој човек застане.
  
  
  "Ние сме подготвени?" "Што е тоа?" праша, давајќи ми пек за образ и намалувањето две платно вреќи за прашина подот.
  
  
  Нејзините накратко кажано тука за компликации. Кристина реакција беше совршен; таа се сврте да Zephrat, pouting доволно.
  
  
  "Но тоа не е фер! Мојот одмор ќе заврши во неколку дена, и јас бев вети мали крстарење."
  
  
  Xephrathus изгледаше flustered. Тој зборуваше за девојка на грчки јазик, и таа одговори; ниту еден од луѓето околу нив може да ја разбере неа. Но, без оглед на таа рече дека за нас, Кристина имал моќ на убедување дека тој не можеше да разбере; по неколку минути, Xephrath климна, малку тажно, но го отфрли, и ние се врши во нашиот автомобил на обвинителна клупа.
  
  
  Один е его другари донесе Scylla со мене, и откако тој го проверува моето местење и опрема, sloop беше предвидено со одредбите, и ние да се стави на нашата опрема долу. Xephrathus врши ефективна работа, и тоа не беше до пладне дека ние падна надвор од пристаништето во Бар. Напојува со thundering качи на моторот, тој го направи својот пат низ купчиња на чамци moored во заливот, чувство на кормило гасена. Само кога ние бевме далеку од шамандура дека означен на влезот во заливот не ќе им даде на тоа да Кристина е воланот и да си одат напред.
  
  
  На staysail отиде прв; тоа беше само-за адаптација, што го прави многу полесно да плови сам. Кристина ми кажа дека таа не малку едрење, но само во мали чамци, па освен во итни случаи, јас јавуваа јас би го прават сите сериозни работи себе. Како стрелата почна да се пополни, се свртел и рекол на девојката да се подигне sloop upwind. Таа климна, се сврте воланот, и се одржа на его, wincing тешко, додека лак нишаше околу и стрелата почна да се размавта. Кога ми беше мило што таа го направи ни се движат, повеќе или помалку, самоуверено во вистинската насока, јас се вратив и се крена неа со тешки mainsail. Тоа не е лесно за моето, па дури и со крик, но тоа беше конечно закачени надолу со тешки tarp до врвот на јарболот и ослободен од фаул.
  
  
  На Scylla беше лулка во умерено силни бранови, а јас морав да танц малку како таа maneuvered по тесен mimmo песна на покривот на кабината. Кога нејзиниот татко да се врати пространа кабина, Кристина се најде тоа тешко да се управува брод; нејзината sel седна до неа и исклучен мотор. Тишината беше убава.
  
  
  "Тоа е голем брод", рече таа тивко, гледајќи нагоре во голема јарболот како ветрот почна да се наполни своето его.
  
  
  "Доволно голема," јас се согласи, преземање на управувачот од неа.
  
  
  Денот беше јасно и јасни, сообраќајот умерен и релативно добро распоредени. Дури и толку блиску до брегот, имаше чувство на безгранична длабочина под нашите трупот, темно сина вода свртуваат кон мека пена што ние ги направивме нашиот пат низ брановите. Кристина крена рацете да им помогнам назад нејзините дебели, сјајна коса, и во сончева светлина нс може да се види на бакар моменти на тоа. Таа зеде длабок здив, savoring ветрот и солени воздух, со нејзините очи затворени; кога таа се отвори ih повторно, таа е во потрага навистина во мене.
  
  
  "Сите права," рече таа.
  
  
  "Да".
  
  
  Таа го погледна назад; на влезот во заливот веќе беше само уште еден разликува дел на крајбрежјето. "Ние сме конечно сам". Таа се насмевна. "Мислам навистина осамен."
  
  
  Тој glanced на отворено стапицата што води кон главната кабината, а потоа внимателно погледна Затвори. "Ќе бидете во можност да работат малку со волан? Сакам да проверете некои работи подолу."
  
  
  Кристина климна и го зеде тркала повторно. Единствената земја видливи, освен за руски Претседател Владимир Путин зад нас беше Zakynthos, и островот беше милји на десниот бок.
  
  
  Во вистински професионалци, се разбира, се чини дека се во ред, освен што било изненадување не може да се вклучи ни во било проблеми со брод. Отидов downstairs да најдете било друг проблем.
  
  
  Можеби јас overdid тоа, но јас го прегледа сите внатрешноста на брод и бара можни проблеми. Се чини веројатно дека некој може да имате инсталирано било слушање уреди на Scylla, но немаше никаква точка во преземањето било какви шанси. Дното беше изненадувачки пространа, со главна кабината во која тоа би можело да застане речиси вертикално. На галија е компактен и одлучно понов од брод, со пластичен покрив и мали нерѓосувачки челик потоне. Имало електрично фрижидер дека Xephratuh имаше реков јас не се случува да го користите; тоа значеше почеток на мотори за да се задржи на батерии обвинет, и неговата школка не беше за тоа. Без оглед на тоа беше, старите оригинални фрижидер уште беше таму, и nen имаше педесет фунти блок од мраз да се задржи на ale ладно.
  
  
  Исто така во главниот кабината, имаше големи и мали bunks на пристаништето страна, а од друга страна имаше фотелја со вграден-во тапациран места на страни; јадење област може да се намали за да се сврти целата работа во брачен кревет.
  
  
  Напред, преку краток, тесен passageway опкружен со headboard и виси шкафче, е уште една кабина, каде што двајца мажи спиеше на малку криви bunks. Морав да речиси ползи да се добие во внатрешноста, како на висина под очекувам дек беше намалени драматично. На plexiglass trapdoor беше единствениот извор на светлина, и таа се крена тоа малку да дишат во влажна соба. Јас направив mental note да го затворат ако временските услови се претвори лошо; иако имавме автоматски bilge пумпа, нема никаква точка во преземањето на вода непотребно.
  
  
  Тоа ме одведе речиси еден час за да бидете сигурни дека Scylla беше чиста. Тоа беше глупав, изјави таа себеси, да биде толку проклето внимателни, но и едно од првите нешта што би ги научиле во шпион mail бизнис беше никогаш нема да земе ништо здраво за готово. Тогаш беа двајца момци кои би се обиделе да повелбата на Scylla на ден пред тоа, а не да се спомене "незгоди" кои беа оштетени на друг брод. Не, тоа е достоен за еден час. Тој отвори неколку шишиња од пиво и донесе ih врати во кабината.
  
  
  "Се плашев дека би заспал," рече Кристина.
  
  
  "Јас само што го направија сигурни дека сè беше во ред. Сега ние може да се разговара." Нејзиниот sel беше надвор од nah е достигне; тоа е време да се фаќате за бизнис.
  
  
  "Чист... дефекти?" "Што е тоа?" праша лесно.
  
  
  "Не," реков flatly.
  
  
  "Дали сакате да се вози?"
  
  
  Нејзините, погледна кон десниот бок. Ние се приближува точка на најјужниот совет на Zakynthos, што значи дека ние наскоро ќе мора да го смени курсот и северозападниот дел на главата. Тоа беше селектирани од страна на ветрот; бевме во голема далечина, ветрот беше дува речиси од север; промена на курсот треба да значи ништо повеќе отколку промена во поставување на пресврт. На брод се пресели постојано напред, јасно посреќни под плови отколку со мотор.
  
  
  "Се задржи на контроли," реков јас. "Ти си прави добро."
  
  
  "Можеме да зборуваме сега?"
  
  
  "Ако сакате."
  
  
  Таа се сврте настрана, нејзините очи фиксиран на компасот се постави со искрени оние пред воланот.
  
  
  Јас го прашав, " во Ред?"
  
  
  "Кажи што?"
  
  
  Почнав тоа отворено. "Зошто се што се плаши дека на автомобил минатата ноќ?"
  
  
  "Автомобили?" Таа беше одолговлекување на време.
  
  
  "Во близина на мојот хотел. Постои причина зошто треба да се следи?"
  
  
  Нејзините очи проширува како таа ме погледна. "Се разбира! Не знаете?"
  
  
  Тој воздивна и нежно допре нејзините голи рака. "Слушај, Кристина, ние подобро да дознаам нешто. Вие сте на ова патување, бидејќи вашиот брат инсистираше на тоа. Но јас се уште не знам како многу контакти што ги имаме со него или како беше. . Нејзиниот сопруг е совесна; не ми се допаѓа. Алекс е момче, и жал ми е, тој се влече во оваа, но очигледно тој не може да се зборува надвор од неа. Она што јас треба да се знае прво е како вклучени сте во овој бизнис ."
  
  
  Таа лижеше нејзините усни, glanced на компасот одберете повторно, и тогаш го добив нагоре за да ја проверите спин амбиент. Конечно, таа вели. Добро. Првото нешто што го знаеме за Алекс ... враќање корисникот ... тоа е она што Один е задоволување на вашите луѓе доаѓа до мене, кога нејзината одење надвор од бутик. Тој ми кажува дека Алекс ќе контактира со вас." Таа се сврте кон мене. "Треба да знаете, McKee, дека јас едвај го познававте и мојот брат. Јас бев само седум години, кога тој почина... отиде на другата страна. И пред тоа, тој беше секогаш подалеку, па тој ја видов неа, его многу малку, некогаш. мајка ми почина, и нашиот отец умре пред многу години кога бев бебе. Значи, ова, претпоставувам, е и него... тој чувствува дека од нејзиниот бил единствен преостанат член од семејството... може тој ми верувате мене? "Таа заврши на сослушување забелешка, кои јас не ги најдете многу смирувачко во прв план.
  
  
  Тоа не е важно да Ханс. "Она што контакт дали сте имале со него бидејќи ferret?"
  
  
  "Две, три пати добив нејзините пораки; јас не знам како тоа беше извлечена за мене. Тоа, едноставно, беше откриен од страна на ih
  
  
  кога таа беше доаѓа дома од училиште или на работа ."
  
  
  "Она што е во нив?"
  
  
  "Јас немам ih со мене. Тој ме советуваше да горат ih."
  
  
  Благодариме на Бог за тоа, најмалку, тој им кажал на самиот себе. "Но ти се сеќавам ih."
  
  
  "Се разбира. Тој рече дека и тој ќе се врати, дека Его ќе бидат исполнети од страна на Американски агенти, и дека сака неговите да бидат таму."
  
  
  "Јас се уште не разбирам зошто да не пречека, ferret."
  
  
  "И ова, исто така."
  
  
  "Тој сака да ја однесе со него?"
  
  
  "Не можам да кажам. Колку што знам, јас планираат да одат со вас да Corfu, да ги исполнуваат Алекс таму, а потоа да се вратат во Атина. На одмор ќе заврши." Таа се насмевна absently. "Што се однесува до нејзиниот нејасни recollection оди, мојот постар брат секогаш е тврдоглава личност, која секогаш бара својот пат. Можеби тој само сака да се види на последната останатите член на семејството."
  
  
  Тоа беше прилично јасно дека ние не се оди никаде, па јас го промени мојот насока. "Ајде да се вратиме на браун автомобил минатата ноќ. Ќе се плаши. Зошто да не?"
  
  
  "Јас не знам. Никогаш не биле вклучени во такви работи пред, па можеби и неговите премногу познавања за... на овие нешта."
  
  
  "Тоа е глупо се вртат, но тоа е до его да го побара тоа. Се што кажа некој за ова? Мислам, нешто слично на она што го слушнав од вашиот брат по сите овие години?"
  
  
  Таа ја протреси главата emphatically, тогаш еј, јас мораше да се отстрани заклучување на коса од мое ртс. "бр. Јас... јас не се имате било какви блиски пријатели, McKee. Никој, hema не сакаше да разговара со неа."
  
  
  Неа, погледна затвори. "Тоа е малку чудно," реков јас искрено. "Не блиски пријатели?"
  
  
  Таа blushed под нејзиниот тен. "Ах, да, јас ги разбирам неа. И, тоа беше ... до неодамна, таа беше поврзана со еден млад човек. Јас немам его повеќе. И јас немам никакви блиски пријатели. Мојата работа и мојот нов универзитетот; нејзините промени мојот живот ќе биде многу, така што нема една таа би рекол дека да."
  
  
  "Но вие се' уште се плаши."
  
  
  Таа вели повторно. "Вие сте шпион, McKee, и јас сум сигурен дека не е вашето вистинско име, но тоа не е важно, не се сомневате дека нешто како автомобил тој се возеше минатата ноќ?"
  
  
  "Ух-нели. Но не секогаш. Ова е врвот тајна операција, Кристина; никој да не знае ништо за тоа, освен на оние кои се вклучени."
  
  
  "Да, ова, претпоставувам ..."
  
  
  "Добро, ајде да заборавите за неа. Можеби некој протекоа некои детали на оваа операција. Нашата задача е уште да се донесе оглед на двата краја. Имаме неколку дена на море да зборува, па почнуваат со ми кажуваше како Алекс би требало да ги добиете во контакт со вас. да Corfu ".
  
  
  Таа се двоумеше, се борат со воланот, како Scylla потресе пресрет на голем моторен чамец. Потоа, таа воздивна и се распадна на портокал lifebuoy таа е користење како backboard. "Ние се договорат за датумот и времето на состанокот. Ова е една таверна во Corfu."
  
  
  "О, кул!" Тој фрли своите раце. "Точно каде секој во потрага по его може да се очекува его да се најде во Албанија."
  
  
  "Да, но никој не е во потрага за тоа, McKee."
  
  
  "Што мислиш?"
  
  
  "Во својата последна порака, тој ми рече дека време беше најважно. За најмалку два или три дена, а потоа ега, тие нема да знаат тој недостасува."
  
  
  "И колку е ему се случува да се направи тоа?"
  
  
  "Тој не го каже. Его пораки беа кратки."
  
  
  "Да, јас мислам така. Corfu." Тој стана, отиде downstairs, и се вратија со магацинот на валани-up картички. Кога јас најдов еден во Corfu, имав само да се погледне малку да знаат дека сè е во ред. "Ние не си одиме таму," реков јас.
  
  
  Таа изгледаше каде нејзиниот бил насочен. "Зошто да не?"
  
  
  "Бидејќи, кога твојот брат и јас го напушти, ќе имаат долг рок, петнаесет или дваесет километри во било која насока, се додека не стигне до отворено море. Она што тој ни кажува, некој може да биде во потрага за Алекс, пред да можеме да се движи кон Taranto."
  
  
  Таа погледна карта. Corfu, главниот град на островот Corfu, се наоѓа на половина пат по должината на источниот брег на островот. Само неколку милји од водата беа брег на Грција и Албанија, и таа не се случува да се обиде да избега со defector од двете од овие земји во брод што само може да оди на четири или пет јазли. Не од таму, во секој случај, тоа би се преземат мене долго време само за да се излезе од Corfu и во отворени води. Можеби ако не бев сведок на два гиганти, од кои еден е сега мртов, неколку ноќи пред, јас би се ризикува тоа. Но, што е надвор од прашањето сега.
  
  
  "Но, што друго може да направиме?" Кристина праша.
  
  
  Јас се загледа во табелата за долго време. На морскиот брег на Corfu, имаше еден мал град наречен Agios Mattaios. "Дали знаете ова место?"
  
  
  Кристина ја протреси главата. "Јас никогаш не сум бил во Corfu."
  
  
  "Па, ние ќе плови таму, и да ја напушти овој брод. Јас мислам дека ние може да се најде автомобил некаде да се земе ни да Corfu."
  
  
  "Но ... McKee?"
  
  
  "Да не ќе?"
  
  
  "Зошто би се оди на едно место како Ayios Mattaios?
  
  
  Вие сте би требало да биде туристички, и јас сум... добро. Не туристичка ќе плови кон таква далечно место и не оди да Corfu. Ако ние не се во брзање. "
  
  
  Таа беше во право. Ако ние се случува да се игра во двете насоки, особено во клучната фаза, не можевме да си дозволиме ништо надвор од обичните. Јас ширевте уште неколку топ листи, селектирани нешто. "Во ред, Кристина, во право си. Вечерва ќе се запре некаде на Selfalonia. Ова е следниот голем остров, тогаш Zakynthos. Утре вечер е Preveza, и на следниот не е кога Ayios Mattaios. Но, кога ќе стигнете таму, ќе имаме нешто како брод проблем; тоа ќе биде нашиот изговор, и јас ќе го направите да изгледа легално. Во текот на ноќта во Corfu и потоа назад до ... "
  
  
  Таа ја протреси главата, па тешко дека јас мораше да престане да зборува. "Што се случило?"
  
  
  "Не!" вчудовидено праша таа. "Не, не и не!"
  
  
  "Но, зошто да не? Тоа е the best damn место што може да се види со неа, дури и ако егото е тешко да се изговара."
  
  
  "Не мислам дека таму." Таа укажа на мапата. "Не Ayios Mattayos." Прст се пресели на крајбрежје повторно. "Таму".
  
  
  "Preveza? Што има лошо во тоа?"
  
  
  За воопшто без никаква причина, јас почнаа да сфаќаат дека таа е закопување на нејзиното лице во моето рамо, стискање мојата рака. "Не, McKee, или што се вашето име е. Вие сте добредојдени! Секаде каде што се запре, тоа може да не биде никогаш Preveza!"
  
  
  
  
  
  
  Десеттата глава.
  
  
  
  
  
  Значи, ние пропушти Preveza. Кристина е приговор беше толку хистерична дека јас не одлучи да ја испита, барем не потоа. Отпосле, овој ey се чинеше дека се срами од неа изблик, како таа може да го земе назад. Но, без оглед на имела таа го имаше на ум, таа беше благодарен; тоа покажа дека таа беше во салата под притисок, и веќе не згодна божица на џет ски кој практики, може произволно да ги собереш еден Американски патник и да си одат на мали крстарење. Тоа да ги врати на вистинскиот начин на гледање на работите, и тоа е добро за мене.
  
  
  Ние помина остатокот од првиот ден ужива на отворено море, останувајќи далеку од Zakynthos, и како сонцето почна да се постави над отворениот Медитеранот, се упатија за Argostilion, главниот град на Kefalonia. Во пристаништето, што беше повеќе материјали, конзервирана храна, мраз, многу алкохол за галија, а потоа најдов еден ресторан каде што имаше мрачните вечера . Кристина беше тивок, концентрирајќи се на неа чинија на разликува зеленчук и зачини како сонцето исчезна надвор од прозорецот.
  
  
  "Претпоставувам дека,"рече таа," ќе спијам на одборот?"
  
  
  "Александар имал план."
  
  
  "Да". Таа го рече ова со една воздишка на оставка.
  
  
  "Дали е тоа проблем?"
  
  
  "Не." Таа рече дека е премногу брзо. "Можеме да одиме на пристаништето и се откажат од сидро?"
  
  
  "Можеби. Јас ќе се провери со пристаниште капетан; ние најверојатно ќе биде во можност да се најде слободен чамец."
  
  
  "Не би можеле само... continue?"
  
  
  "Што рече дека ние имаме три дена. Што е толку брзање?"
  
  
  "Дали некогаш сте пловел во текот на ноќта? Во отворено море со плови исполнет со светлина, ветер?"
  
  
  Зборовите звучеше чудно, кои доаѓаат од Кристина. "Да", реков јас.
  
  
  "Тогаш не можеме, McKee?" Нејзината рака лизна низ масата и го допре мојата рака со нејзините прсти. Тие беа смирени, трепет малку.
  
  
  "Што значи сакате да плива цела ноќ?"
  
  
  "Тоа би било убаво."
  
  
  "Зошто да не?"
  
  
  Во овој момент, на келнерот ни донесе турско кафе, и додека таа се филтрирани на слоевита од дното на чашата преку нејзините заби, Кристина стана да се грижи за себе. Кога таа се вратија, вознемирен, таа slumped во чаир, па тешко дека јас мислев дека таа се случува да го скрши.
  
  
  "McKee!" таа hissed. "Имаше некој таму!"
  
  
  "Ух-нели. Она што е за некого?"
  
  
  "Човек! Потпрена искрени moan пред дами " соба!"
  
  
  "Во право?"
  
  
  "Но, јас сум го видел своето его пред! Минатата ноќ во Pyrgos!"
  
  
  Ова ми го привлече вниманието. "Каде во Pyrgos?"
  
  
  "Тоа беше..." Таа се двоумеше, примена на нејзиниот палец на устата и џвакање на нокт. "Во мојот хотел по јас си замина. Кога тој пристигнал, тој зборува до биро службеник."
  
  
  Нејзините стигнав до. "Тој се уште е таму?"
  
  
  "Никој случај! Кога нејзините беше исчезна, тој се изгуби. McKee! Како што може да се следи ни се допаѓа ова?"
  
  
  "Не се премногу сигурни дека тој е по нас."
  
  
  "Но, тоа треба да биде таму!"
  
  
  "Добро, добро. Опуштете се." Се нагоре. "Дозволете ми да се направи мала посета на моето."
  
  
  Но, кога тој се врати на мали passageway од главното јадење соба, не беше никој не постојат на сите, и тој се најде на мажите е празна соба. Кога се вратив, Кристина била во потрага во мојот насока со грижа, и јас ја потресе мојата глава како седнав. "Никој. Дали сте сигурни дека тоа беше истиот човек што го видов во вашиот хотел?"
  
  
  "Да".
  
  
  "Се опише его."
  
  
  Таа се двоумеше, гризе нејзините усни. "Тој беше ... пократки од вас, но многу широк. Темен костум, темна коса. Balding, мислам, но тој е
  
  
  Јас го носеше шапка, па јас не можев да биде сигурен."
  
  
  "Она што тој го направи?"
  
  
  "Тој е само... стојат таму. Се обратив до биро службеник..."
  
  
  "Во кој јазик?"
  
  
  "Ах, на грчки."
  
  
  "Тој не разговара со вас? Не правиш ништо?"
  
  
  "Не, ништо не ми се допаѓа. Тој беше само потрага; неговото его чувствував како да гледа на себеси, сите се качува по скалите."
  
  
  Ова се смеев. "Не можам да ја обвинуваат его."
  
  
  "Но, тој е тука!"
  
  
  "Ух-нели. Тоа не е смешно, е тоа? Во ред, Кристина, ова е all-ноќе плива. Но, ќе мора да се забавува мене во воланот ако не можам да ги пазите моите отвори очите."
  
  
  Таа се насмевна. "Јас ветувам, McKee, јас ќе стори сè што може да ги задржи и ќе се разбудам."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Од страна на време ние направивме нашиот пат назад на брод, Кристина е минливи фасцинација со безгрижие беше исчезна; таа glanced преку нејзиното рамо на секој чекор до имав да кажам еј да се стави настрана. Кога бевме на одборот и расчистување на харбор, таа ќе внимателно ја испита секој брод ние донесени од страна на mimmo, а потоа да се внимава на сето она што се движи. Тоа беше скоро темно, но неколку други бродови беа уште брзаат напред и назад. Околу нив беше добра големина моторен чамец, кој беше полека плови поблиску до нас, се одликува со чкрипи улиците кои очигледно не се грижи каде што навечер се потрошени. Некои околу нив се вејат рака во нас; ова, се вејат во ревматизам, но Кристина се чинеше дека се обидува да се скрие од поглед.
  
  
  "Заборавиш" јас купени. "Ти си само насочување на вниманието кон нас. Тие не сте тој тип."
  
  
  Таа glared во мене, а потоа исправи и мавтаа слабо на топење на cruiser. Како што гледав, брзи прошетки се упатија за огромен мотор јахта, речиси како голем како на брод, кој веќе беше лер излезе на море. Секој прозорчето беше осветлена, па дури и од оваа дистанца, таа ќе може да го слушаат рок музика донекаде wafting од спротива на улицата.
  
  
  "Тоа изгледа како партија," реков јас.
  
  
  Кристина климна. Ние гледавме моторен чамец полека одиме заедно на моторни јахта. Кабли се намали и спроведен, и уште-исполнет помал брод бил издигнат на ниво на главната палуба. Имаше заповед, смеа, и низ двоглед видела жена застане, речиси паѓа overboard.
  
  
  "По ѓаволите будали," јас muttered.
  
  
  "Да," девојката веднаш до мене се согласи. "Туристи".
  
  
  Неа, Еј chuckled. "Она што е нејзиното име?"
  
  
  "Не, McKee. Вие сте шпион".
  
  
  Неа, grimaced. "Во ред, тогаш пропушти асистент шпион. Се зад воланот додека одам downstairs и се повлече некои топли џемпери за нас. Станува ладно."
  
  
  Нејзината насмевка беше полн со смисла. "Но, јас не сум ладно на сите."
  
  
  Таа беше облечена во светло кошула, лабаво buttoned до над нејзиниот костим за капење, и за појавување на избледени сини шорцеви. Се обидов да ја покаже колку јас го ценат изгледот. "Ајде остави го и тоа дека," јас, рече, и отиде downstairs.
  
  
  Кога се вратил, таа беше завиткан нагоре, завиткан во широк изградена-во седиштето дека малите користи целиот кабината, нозете подвиткано под неа, нејзиниот шеф propped на еден лактот.
  
  
  "Тоа изгледа удобно, но не сакам да се управува мојот брод како оваа во текот на ноќта. Тоа е премногу лесно да се заспие во оваа позиција."
  
  
  "Да, Капетан", рече таа, поздрав мене лесно.
  
  
  Тој го исфрли нејзиниот џемпер и фрли ќебе на седиштето веднаш до неа, а потоа отиде напред за да ја проверите стрелата. Тој беше пријатно windswept, и кога го проверуваат своето его, тој се утврди дека авто-прилагодување местење hadn не помина лошо. Сидро беше поставена město, подготвена да оди на одборот ако ние мораше да се запре, иако во овие длабоки води таму не беа многу места каде што нашите јаже ќе стигнат до дното. Тој се сети да го затвори пред се изведат, прифаќање на Nathaniel Френклин е туп на грбот, и crawled назад кон пилотската кабина.
  
  
  "Сите во право, скипер?" Кристина праша.
  
  
  "Да". Таа погледна Nah curiously. "Тоа изгледа како да сум го гледал премногу Морнарица филмови."
  
  
  "Бев научи да плива, од страна на еден Американски ensign."
  
  
  "Ха! Мислиш на овие weaklings навистина знаат да пливаат?"
  
  
  "Добро, тоа беше еден мал брод. Имаше едвај доволно простор и за нас."
  
  
  "Тоа мора да е добро." Нејзиниот паднал на седиштето веднаш до нејзиниот со нозете извртени.
  
  
  Нагло, таа седеше до прав, нејзините очи фиксиран на десниот бок треперење светилник. "Што е тоа?"
  
  
  Јас не мора да се провери мојот распоред. "Овие светии од кејп што видовме кога влеговме во пристаништето. Откако ќе ја напушти его зад себе, ние ќе главата северна повторно."
  
  
  "Гледам. Во право си, McKee, ова не е време да се игнорира. Дали ви се сакаат да спијат? Сте имале долг ден."
  
  
  Нејзиниот глас беше absurdly речиси прим како таа зборуваше, загледан искрено пред неа, двете раце на spoked тркала.
  
  
  "бр. Не сега. Нејзината само седи таму.
  
  
  и ... да ужива во погледот."
  
  
  Кристина не забележите непријатно забелешка.
  
  
  За долго време, никој околу нас зборуваше; потоа таа почна да squirm, чувство мојот поглед врз неа.
  
  
  "Зошто сте во потрага на мене, како што?" "Што е тоа?" праша лутина.
  
  
  "Јас не мислам дека ти би ум. Сте биле надвор од минатата ноќ... сосема различни девојка."
  
  
  "Тоа што работел."
  
  
  "Како мажите во браун Мерцедес?"
  
  
  "Се разбира."
  
  
  "И сега ih зарем не?"
  
  
  Таа се сврте главата кон мене, и во собирање на темнината, нејзините очи беа смирени и трезен. "McKee, таа можеби ќе сакате да се оди во кревет со вас. За некое време. Ако морам да се направи сакаат да можете да го убеди некој дека ние сме она што претендираат да бидат, таа нема да се двоуми. За некое време, таа беше во љубов со еден соученик на ова, и јас искрено да се каже дека тој не е скоро толку атрактивна како вас. И уште... Таа вели и погледна повторно, потоа назад во мене. "Јас не сум курва да оди во кревет со првиот Американски турист, или шпион, каков и да сакате да се јавите себе си. Дали ви е јасно?"
  
  
  "Се разбира."Таа се пресели малку подалеку од затвори, но не и надвор од дофат. "Тоа исто така објаснува зошто вие одеднаш одлучи да пливаат сите вечер долго."
  
  
  Тоа е премногу темно за да се види дали таа била свенлив, но можам да ви кажам дека од начинот на кој таа навалена главата, дека таа беше срам.
  
  
  "Тоа е вистина, McKee. Делумно. Ако сакам да бидат цврсти во мојата определба, нема точка во ризикува непотребни искушението."
  
  
  "Но, само делумно?"
  
  
  "Yes. Нејзините малку weasel се борат со нив, како што рековме порано и денес."
  
  
  "За што?"
  
  
  "За тоа како ќе се менува нашите планови."
  
  
  "Што мислиш?"
  
  
  "Алекс... тој е многу внимателен. Сомнителни се оние. Нејзините, јас само знам ова од кратки пораки дека нејзиниот примено од него."
  
  
  "Тој вид на направија впечаток."
  
  
  "Па претпоставувам ... тоа би било паметно да се направи такви амандмани."
  
  
  "Значи ние треба да одиме да Corfu планираните?"
  
  
  "Мислам дека тоа ќе биде подобро да се."
  
  
  Она што беше интересно беше тоа што јас го мислев истото себе и решив дека е се премногу внимателни. Ако имало нарушување на безбедноста или некој вид вознемирување, има не се толку многу разлика дали бевме меѓу Corfu и на копното, или на високите мориња; во секој случај, тие ќе се фати нас.
  
  
  "Мене премногу," реков јас.
  
  
  Нејзините очи проширува во извршувањето дозвола знаме, како и ако таа беше да се очекува од еден аргумент. "Ќе го направам тоа?"
  
  
  Тој објасни своето размислување. Таа климна.
  
  
  "Проблемот е," јас продолжив, " ние ќе мора да убие еден ден или така пред да се добие за да Corfu на брзината ние се случува да плови на.
  
  
  Тој може да се чувствуваат нејзиниот време на името, и тој повторно се прашував зошто таа не сака да оди во близина на ова место.
  
  
  "Но," јас продолжив, " бидејќи тоа би требало да се случи, на следниот запре, не сметајќи Corfu, треба да биде на Paxos. Можеби и ние би можел да остане таму за уште еден ден, но колку што мислите дека ние си се гледав, не сакам да се биде во истата порта за премногу долго."
  
  
  "Да, јас ги разбирам неа. Да, јас може да се замислува него, McKee, но бидејќи видов овој човек во една таверна во Argostilion, јас не мислам така, не навистина."
  
  
  Можеби е време да ви кажам за мојот состанок тука, но јас не мислам така. Уште не е. На повеќе видов на неа, оваа девојка, уште потешко таа стана, и ова исто така се применува на мисијата.
  
  
  "Сите во право," ми рече, " ние ќе се грижите за тоа утре. Сега кажете ми како Алекс планира да го контактот што веднаш."
  
  
  "Мене... јас не имам да кажам на никого ништо. Дури и не можете."
  
  
  "Ова е глупав. Ти рече нешто во врска таверна во Corfu, но ништо повеќе. Да речеме дека сте падна overboard или нешто."
  
  
  Таа се насмевна. "Јас плива како риба".
  
  
  "Тоа нема да го направите вие многу добро, ако падне во текот на ноќта, додека неговата спиење downstairs. Вие не може да се фати брод под плови, верувај ми."
  
  
  "Тоа нема да се случи, McKee."
  
  
  "Не се премногу сигурни. Како и да е, јас одам да спијам тука."
  
  
  "Ќе биде ладно."
  
  
  "Барем ќе имам компанија. Тоа е осамена таму долу."
  
  
  Таа се смее.
  
  
  "Па, се врати за бизнис. Вашиот контакт со Алекс."
  
  
  "Навистина, McKee. Јас не можам да кажам."
  
  
  "Што е подобро размислете повторно, драг. Ако луѓето ги следат нас, ние може да се одвојат или полошо."
  
  
  Таа се двоумеше, гризе нејзините усни. Конечно, таа полека ја протреси главата. "Можеби утре. Дозволете ми да се размислува за тоа, McKee."
  
  
  Моите наредби се да се исполнат Алекс, ги собереш Его, и да го во Италија. "Токму сега, ти си единствениот контакт сум со него, па така, ние би подобро доверба едни на други или се сврти токму тука, и да каже, се прилагоди!"
  
  
  Таа flinched, очите широко со страв.
  
  
  "Ти не би се Stahl!"
  
  
  "Земете по мера, јас би го направи тоа за неа." Тој беше bluffing неа, но судејќи по нејзината реакција, таа беше делумно се убедени.
  
  
  "Ве Молам, McKee. Сето тоа е толку ново за мене; јас не знам што да правам, што да се држат. Ние треба да се во конфликт?"
  
  
  "Изборот е ваш," реков јас цврсто.
  
  
  "Тогаш јас ќе ти кажам."
  
  
  Тој чекаше до тишина беше дебела доволно за да се сече со нож.
  
  
  "Утре," рече Кристина тивко.
  
  
  Таа glowered во Затвори, а потоа воздивна, протегаат на поместена седиште и зеде lifebuoy наместо перница. "Ме разбуди кога сте уморни," јас growled.
  
  
  "Да", рече таа тивко.
  
  
  "И задржи за затворање на очите на компасот."
  
  
  "Да, господине."
  
  
  
  
  
  
  Во единаесеттата глава.
  
  
  
  
  
  Тоа беше windy утро, со темни облаци брзаат ниска надземни. Кога не е на тешки deckhouses се работи таму, и тешка брод со својот широк греди беше лулка и тоне како runaway коњ. Кристина беше заспан подолу, но набргу се вратив на палубата, бледо и вознемирен.
  
  
  "Дали сме во право?" "Што е тоа?" праша, гледајќи нервозно во облаците.
  
  
  "Ништо да се грижите." Морам да извикам во текот на зголемувањето на howl на ветер, грмотевици, и крцкавиот местење. Ненадејни промени во правец на предизвика голема mainsail да се размавта како врзан, избрливени орел; таа се бореше со кормило додека бевме на курс за на ветрот, кој го исполни плови повторно.
  
  
  Кристина се потпре на покривот на кабината и погледна наоколу диво за некое време. "Каде сме ние? Јас не може да се види на теренот."
  
  
  "О, тоа е таму некаде." Таа беше сериозно се вејат во насока на право топката.
  
  
  "Но, не знаеш?" Имаше еден суптилен навестување на паника во нејзиниот глас.
  
  
  "Не грижете се." Тој погледна во неговиот види; тоа беше за пет наутро. Една ноќ тој проценува нашите брзина и одлучи дека сме биле, на пример, напротив Preveza, но тоа беше многу приближни. Тој не му кажете на девојка. "Ако изгледа како да сме во неволја, сите што треба да направите е главата исток и ние ќе го гледам земјата." Ова не беше многу атрактивна перспектива во моментот, како правец беше сега дува од таа насока, и тоа ќе бара низа на досадни долго tacks да ги надминеме егото. Благодарение на Nathaniel, тој знаеше дека е доволно да се знае дека ниско-напојува помошен мотор не би ви помогне во таква море; без ветар е стабилизирачки ефект во плови, на Scylla ќе се движат повеќе нагоре и надолу од напред.
  
  
  "Но... не можеме да дознаете токму таму каде што се? Со ова... што направи ти се јавам тоа? На тридент?"
  
  
  Неа, chuckled. "Sextant". Неа, погледна нагоре. "И додека ferret не треба сонце да запре во, нема ревматизам."
  
  
  Таа намуртен, јасно се загрижени, и ја зеде раката подалеку од кабината, покривот, тогаш редови назад, речиси паѓање во отворен passageway зад Затвори.
  
  
  Неа, извика. "Погледнете!" "Ајде да не се скрши нашите нозе на оваа мала крстарење. Доаѓаат тука и да седнам."
  
  
  Таа не како што реков, се ниша преку отворен кабина и речиси паѓа во binnacle на компасот. Ее зграпчи за рака, се повлече од потесното.
  
  
  "Останете стави. Kostya на Бог, не се скрши на компасот, бидејќи тогаш дури и нејзиниот ќе започнете да се грижите."
  
  
  Таа се насмевна кратко и се наметнува нејзината коса од нејзиното лице. Нејзината кожа беше мокра, и тоа не беше од спреј дека повремено се распрсна против нејзината страна. Кои изгледаат знаеше неа.
  
  
  "Чувството малку морска болест?"
  
  
  "Јас не се чувствувам болен? Јас не знам како некој збор."
  
  
  "Болна."
  
  
  "Ах ... малку. Тоа е толку заостанато таму, и брод скокови околу толку многу."
  
  
  "Ух-нели. Добро, останете тука додека не се излезе од тука. Се зад воланот."
  
  
  "Нејзината?" Таа зеде во рацете настрана, како да се плаши да ја допрат.
  
  
  "Зошто да не? Светот е најдобар лек за seasickness да остане во чекор со вашите пријатели на палубата."
  
  
  "Јас не сум морска болест!"
  
  
  "Што и да сакате да ни се јавите. Во секој случај, јас гарантирам дека во неколку минути што ќе се чувствуваат добро. Prima го прави ова. Имам работа да се направи."
  
  
  Таа не како еј беше кажано, лизгање на самото место дека неговата vacated кога неговиот застана. Таа ме погледна doubtfully за момент, а потоа го зеде длабок здив и зафати воланот со двете раце. Тој отиде на кабината.
  
  
  Кога се вратил неколку минути подоцна, таа беше насмеани донекаде, кревање на главата да се фати ветре и сол спреј. Третманот работеле побрзо отколку што мислев.
  
  
  "Дали сакате да зборуваме?"
  
  
  "Зборуваме?"
  
  
  "Ух-нели. Знаеш."
  
  
  Таа стана од седиштето за да се добие подобар изглед на компасот dial. "Малку подоцна, нели, McKee? Таа е малку зафатен токму сега."
  
  
  Тој нека помине.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Од страна на пладне беше
  
  
  Тоа е тивко и сончево повторно, и ми успеа со sextant и се молеше, велејќи дека мојот rudimentary навигација беше барем доволно точни. Бев изненаден да се најде дека сме отишле подалеку отколку што се очекуваше; Preveza треба да лежат речиси на исток од нас. Тоа беше мал остров, не повеќе од четири или пет километри долга, и его не беше тешко да се пропушти. Ветрот се уште дува од исток, и иако морето беше помирни, има уште малку непријатно за итни случаи . Со воздишка на олеснување, јас во собата да работат на нашиот прв обврзувачки. Тоа не беше ден за забава или дури и работат.
  
  
  Потоа отидов подолу, се постави мапа на нашата област на широка маса во главниот кабината, и означени нашата актуелна позиција. Од таа точка натаму, јас ќе треба да се прецизно имајте на ум овие отстапувања како што се пресели назад и назад против ветрот, песна, точното време поминато на секој капи, и се надевам дека моите проценки на растојание беа точни доволно. Тоа не би биле лесно, дури и со искусен рака на воланот, но она што Кристина напишал за мене не го направија тоа сите дека многу повеќе комплицирано и несигурно; впрочем, таа никогаш не погледна нагоре, од погледот на брегот пред. Од друга страна, не бев многу искусни во долги едрење себе.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Во вечерните часови, ние хит мал остров на лак. Тоа беше златен ден како што се тргна за убава малку пристаниште на Порто Gaio. На прв поглед, се чинеше како примитивен, неразвиени место; сите, што може да се види беа сребро-зелена маслинови градини се протега во сите правци што се однесува како што може да се види. Тогаш, како што се приближуваше, ние може да се направи од ниски згради, бела, кафена и розова, со голи јарболи на moored чамци се бие во пристаништето.
  
  
  Градот бил мал, но преполн; повеќето од куќите наредени на водата. Камен насипот граничи харбор, имаше голем број на мали продавници, таверни, и неколку мали хотели по должината на брегот. Без да се разговара за тоа, Кристина согласија да ја поминете вечерта на одборот на Scylla; пристаништето капетанот му ја доделила ни лежај далеку од брегот, кој беше во ред со мене. Нашиот брод врши мал dinghy врзан за davits во задницата, и навлегува во мал брод големината на када беше голем подвиг, во смисла на баланс и времето. Кога двајца од нас huddled во затвори, ние бевме толку мали во Б & nb дека јас се очекува да биде поплавен пред да можеме да одиме на неколку стотина метри до Пристаниште Бар.
  
  
  "За среќа, постојат нема вода скијачи тука," тој рече.
  
  
  "Уф?" Кристина чинеше весели сега, целосно несвесни за да го утро грижи и стравови на ноќта пред.
  
  
  Alenka префрли малку; на dinghy потресен и дојдов малку вода во текот на страна. Девојката погледна изненадено, тогаш се смееше.
  
  
  "Да, неа, јас знам што ти значи. Можеби и ние треба да се врати на бродот пред темно, нели?"
  
  
  "Тоа нема да направи никаква разлика, ние може да не потоне кога или во текот на ноќта."
  
  
  "И ние секогаш може да плива."
  
  
  Нашите колената се вид на испреплетени, нема ништо што можете да направите во врска со тоа, и тоа се чувствува како таа да беше ставање малку екстра притисок врз мене. Можеби.
  
  
  Ние требаше долго прошетка низ мал град, и направивме мала прошетка надвор од его, претставувајќи се како туристи со одмазда. Село беше зелено и роки, нагло се зголемува над морето како врв на потонатиот планина дека повеќето грчки острови, всушност, беа. Од правливи патот ние би можеле да изгледаат и се види на ридот украсени со креда камења, некои како голем како на колиби што стоеше во нивната средина, куќите во некои случаи се разликуваат главно од темни, плоштади која го одбележа ih windows. На отежнато дишење црн автомобил, како пред војната, Citroen, пренесува mimmo нас, преполна со возрасни и деца. Јас не се сетив дека локалните жители биле богати; другите видовме на патот биле или пешачење или возење коњ подготвени коли. Тие, главно игнорирани од нас, мажите се кратки и крупен, со многу големи moustaches, жените во стандард народната облека, црна до глуждовите, обично со појавување на shawls дека речиси опфатени нивните лица. Ова е нешто што ме изненади околу Грција, бидејќи јас прв пат започна со читање за тоа: зошто таков сончево хотелската зона, со својот чист воздух и пенливи вода, треба да биде населен од страна на жените и многу од мажите се во постојана жалост. Ако јас би бил филозофски, јас би можеле да се праша Кристина за тоа, но имав други мисли. Едрење предизвикува апетит што може да се сврти најпребирливите eater во лаком, и неговата гладува.
  
  
  Најдовме таверна со поглед на водата и вечера беше толку изненадувачки добро што остана во нс до доцна во ноќта. Местото беше јасно наменети за патување yachtsmen; менито беше делумно на англиски јазик, украсени со crudely подготвени подлога и школки. На прв бевме единствени во ова место, но наскоро група на мажи и жени со пржен лица и силни раце во морето облека дојде гимнастика во.
  
  
  Судејќи по граби од анимирани ra разговор, слушнав дека тоа е мешана група на Американците и Британците, вклучувајќи италијански жена и две очигледно Французи. "Ништо посебно", рече тој за самиот себе, и glanced на Кристина.
  
  
  Таа беше загледан директно напред, како ако во нешто над моето лево рамо, но можам да ви кажам дека од страна на нејзиниот брадата и плитко дишење дека таа е напната.
  
  
  "Што е тоа?" Јас го прашав, навален нанапред надвор од earshot.
  
  
  "Ова... тоа не е ништо." Таа се насмевна на кратко. "Мислам дека секој се сомнева во неа. И јас, ќе ми биде драго кога тоа е над сите."
  
  
  "Ќе ти?"
  
  
  "Да".
  
  
  Тој достигна низ стол за нејзината рака. "Јас не сум сигурен дека јас ќе бидам среќен."
  
  
  Таа ме погледна за долго време. "Не," таа конечно рече. "Можеби јас нема да ја имаат или."
  
  
  Никој не зборуваше за нас додека ние бевме пиење кафе, но тогаш еден од Французите низ собата стана и намерно одеше во текот на нашата маса. Тој беше тенка човек со шок на сенди, коса и срамежлива насмевка полна со самодоверба.
  
  
  "Прости ми", рече тој, гледајќи претежно на Кристина. "Се што Американците?"
  
  
  "Неа," реков јас. "Тоа е чиста."
  
  
  "Моите пријатели и јас се прашувам дали би сакале да ни се придружат за пијалок." Тој беше се уште се во потрага на Кристина;
  
  
  Таа ја протреси главата цврсто. "Жал ми е", рече таа со ладна учтивост. "Но, ние мора да одат во кревет рано, тоа е долго ден." Таа застана со мазни благодатта на принцеза одбивањето на некои недостојни suitor. "Ќе плати проверите, Даниел? Ние треба да одиме. Јас ќе се вратам во една минута."
  
  
  На Французинот зачекори назад, јасно се обидува да се одржи својот безгрижен смиреност. Јас се насмевна во себе како што е утврдено на drachmas; девојката се уште ме изненади. Гледајќи ја движат кон бањата, тој ужива во погледот на неа, дури и од позади, убаво полни бели панталони со широк сина кошула над нив. Едноставно одговараат јасно што таа не беше облечен, и одеднаш, сеќавајќи се на минатата ноќ, јас не бев очекуваат тоа.
  
  
  На келнерот дојде, зеде моите пари, и даде ih да се дебели, mustachioed жена на каса. Тој смета дека за тоа за долго време, но ова е добивање на нетрпеливи. Кога тој конечно се врати, ова веќе беше до, но кога тој замина, нејзината седна повторно. Кристина се уште нема да се врати.
  
  
  "Претпоставувам дека тоа е мојата нетрпеливост", рече тој за самиот себе, и намерно не гледам во неговата види. Стол, на другиот крај од собата селектирани од неа; тие беа во потрага во мојот правец, и младите Французинот беше насмеан.
  
  
  Јас принудени да си седи мирен, пие последниот на мојата кафе, додека мојата храброст clenched како минути ticked страна. Јас се сети на својата вознемиреност кога го виде еден човек во ресторан во Argostilion и почнаа да се нервен како порано.
  
  
  Жената на каса ме погледна questioningly. Конечно, тој стана и тргна во текот на неа.
  
  
  "Се надевам дека ќе се зборува на англиски јазик."
  
  
  "Но, се разбира", одговорила таа.
  
  
  "Млада дама." Тој посочи бања - или барем на патот што води кон тоа. "Имавме долго ден на патување, и таа не може да биде добро..."
  
  
  "Но, се разбира," рече таа, и покренува и ја црно облечени најголемиот дел од високо столче за да hobble во дами " соба. Таа се вратија еден момент подоцна, shrugging. "Нема никој таму," рече таа.
  
  
  "Каде по ѓаволите е прилагоди...?"
  
  
  "Веројатно задната врата." Таа glanced во чаир каде Французинот изгледаше сомнително самодоволен, како човек кој има сè што е решен и не е во брзање да се стави заедно. парчиња заедно.
  
  
  Освен што јас не му верувате на овој за нас за една минута. Никој не стана од столот, и се чинеше прилично проклето веројатно дека Кристина би ме остави во текот на ноќта, бидејќи на еден случаен пријателе. Не сега, во секој случај. Неа ја игнорирал него.
  
  
  "Ви благодарам", рече тој за жена, и побрза преку таверна. Кога нејзиниот татко, дојде до место каде што имаше лево на брод, тој не беше изненаден да се најде таму, таа сигурно не би се вратиле на бродот сам. Но, кога тој ја гледаше надвор на затемнет харбор, тој може да направи надвор темна форма лебдат не е далеку од Scylla. Тоа беше еден мал брод со outboard мотор, лак на кој почина против силите на sloop, и од начинот на кој тоа го потресе и потона, добив впечаток дека тоа биле оставени таму само неколку минути. Како што гледав, светиот светлина glinted во главниот кабината windows, и нема сомнение за тоа.
  
  
  Таа влезе во чамецот, турка надвор, и пловеа што е можно побрзо низ преполните харбор. Звукот на веселата rattling во rowlocks беше како гром во моите уши, но само како јас престанав да мислам на некој начин да muffle на звук, моторен чамец за брзо со mimmo. Его по речиси поплавени мене, но јас водев неа во контрола и се користи за бучава за да се добие низ остатокот од тоа
  
  
  растојанија за да Scylla.
  
  
  Тој врзан на лак, а потоа се искачи надвор кон напред палубата. Површината беше влажна со dew, и како што лежеше таму, јас може да се чувствуваат тоа успеваат преку мојата кошула. Тоа не ми пречи; бев повеќе загрижен за тоа дека Сергеј не помине низ plexiglass шахтата покритие искрени пред мојот нос. Ова значеше дека вратата помеѓу кабини беше затворена.
  
  
  Тоа беше отвори попуштат од Лук, благодарни дека тој hadn се обидел да се пробие на его од внатрешноста пред. Тоа нишаше до noiselessly, и тој слета помеѓу две тесни bunks подолу. Отворот затворен повторно, и тој го забави своето темпо се додека не тресна. Тој се пресели на вратата, проверка на Хуго во scabbard на неговиот надлактицата, и го стави неговото уво на тенки дрвени панел.
  
  
  Ако мојот грчки биле подобри, нејзините можеби биле во можност да се каже она што тие беа велејќи, но човекот зборови излезе премногу брзо за ова да се фати повеќе од неколку фрагменти од разговорот. Но, егото глас јасно дека тоа беше опасна за некого, а кога го слушна Кристина е ревматизам, нема сомнеж кој што беше. Тој слушнал звукот на остра шлаканица и послаб крик. Почнав да ги преземе нож во раката кога еден тон на тули падна на врвот на мене.
  
  
  Тој помина низ отворот кои тукушто беа затворени тоа. Во темнината, можев да видам ништо друго туку гломазна сенка притискање надолу за мене; во тесна простор помеѓу неа bunks, не можев дури и превртам да стигнат до лицето. Брзање на лук здив речиси изгуби мене, и ми даде сила на очајот. Тој скокнал како мустангот со брус во своето седло, обидувајќи се да се тресат фаул мирис човек off грбот. Его целна хит на ниско таванот, и тој grunted силно како его рацете се уште грчевито држејќи се за моето грло. Неговото его што ги погоди неа, повторно, и тој почна фрлање неа во еден од bunks како вратата нишаше се отвори.
  
  
  Светлината во главниот кабината беше слабо, но по целосна темнина, таа е моментално заслепени. Сите можев да видам беше силуета и glint на метал во его е рака. Јас започна него, но јас не би можела да стигне до него. Таму беше застрашувачки кликнете на активирањето се влечат назад; ми се откачи наоколу, обидувајќи се да се повлече на човекот на својот грб меѓу мене и пиштол, но јас знаев дека тоа е премногу доцна.
  
  
  Ударот беше како thunderclap во преполната соба. Јас замрзна за миг, се чека да се чувствуваат каде би се погоди. Но тоа не болеше, не се дури и на почетокот на вкочанетост што му претходи на агонија на еден сериозен удар. Кога тој погледна назад во силуета на вратата, тој виде дека тој беше зачудувачки. Човекот кој го нападнале ме олабави неговиот стисок, и јас се скрши бесплатно, со цел за убиец.
  
  
  Таа беше исфрлен од пиштол на его раката и турка назад од страна на човекот. Во слабо светло надвор од прозорецот, таа виде Кристина, нејзината рака испреплетени во своето его е коса, влечење ih со сите нејзини би можело да. Но, во борба, нејзините слободни рака полета надвор зад неговиот грб и го погоди kerosene светилка, тропа тоа надвор од неговата закачалки.
  
  
  На огнени течноста се истури низ маса, потоа кон палубата, лижење на одборот кон нас во одеднаш мрак. Тој турка човекот далеку, игнорирајќи дури и Кристин сега. Пожар на одборот на брод е веројатно најлошото нешто во светот, особено кога сте заробени долу и огнот се испраќа директно на гасни резервоари.
  
  
  Нејзиниот зграпчи ќебиња од гранати и фрли ih на најголемите горење области; додека тие smouldered, ја претвори водата во галија мијалникот, а потоа ducked во голем виси кабинет и влечат од времето јакна да се фрли над други горење места. Целата работа не можеше да се преземат повеќе од една минута и пол - инаку ние би изгубиле на пловилото, а можеби и во нашите животи, но кога оганот конечно изгаснат тоа, нашите клиенти се качил. Тој слушнал нејзиниот почеток на outboard моторот, се обиде да се искачи во пилотската кабина, но удрил во Кристина.
  
  
  "McKee!" таа извика, завиткување рацете околу мојот врат. "О, Боже Мој! McKee!"
  
  
  Ее patted нејзиниот absently, слушање исчезнува звук на моторот. "Она што се случи тука?"
  
  
  "Нејзината ... тие ми требаше околу таверна. Човекот имал пиштол и -"
  
  
  "Сите во право." Таа се наметнува сама по ее, само доволно, така што тој може да се наведнуваат надолу и проверка на палубата под неговите нозе. "Дај ми ја светилката, ќе ти?"
  
  
  И покрај сите оган и збунетост, немаше многу штета. За среќа, чаир која беше погодена од страна на првата серија на горење kerosene беше опфатени во мика; неколку swipes со партал ќе го отстраните дамките. На палубата ламперија кои трчаа низ средината на кабината е секогаш влажно од прскање на bilge вода само подолу, и само бојата е scorched. По изработка на сигурни дека ништо не беше smouldering на одборот, Свети na Kristin се сврте на тоа.
  
  
  "Се извинувам," реков кратко. "Бидејќи насилници се качил, мислев дека тоа ќе биде најдобро да бидете сигурни дека ние не кренат во воздух пред да се започне со поставување прашања."
  
  
  Девојката климна во голема мера, ја наведна главата.
  
  
  
  рамениците кога таа беше седи на пристаништето страна кревет. "Јас тоа го разбирам."
  
  
  "Дали сакате да им помогне на мене сега?"
  
  
  "Да ви помогнеме?"
  
  
  "Ние сме нема да запре тука вечерва, душо. Ајде да се најдат некои други dock-освен ако не сакате да плови цела ноќ повторно."
  
  
  "О, Боже, не, McKeel." Таа се опфатени лицето со рацете. "Толку многу..."
  
  
  "Па, не се превиткуваат сега. Ајде да одиме. Добиете брод надвор од лак и вратоврска тоа да стерн, додека јас го стартувате моторот."
  
  
  На некој начин, тоа би било подобро да се плови далеку во текот на ноќта, но јас бев почнуваат да се добие дури и полудо за оваа операција. Ако тие сакаат да ги убие или да го фати нас, тие може да го направи тоа. Особено на високите мориња. Па можеби друго место за одмор на ноќта ќе биде само како безбедно. Како и да е, тоа е, исто така уморни.
  
  
  Ние се најде на обвинителна клупа, на надворешниот раб на харбор, се држел до тоа, и заврши чистење тоа. Ние вметната друга светлина во заграда, и додека Кристина исчистени на countertop, нејзината внимателно селектирани остатокот од кабината, расчистување далеку остатоци од скршеното стакло и други остатоци. Таа беше пронајден од пиштол, кој беше исфрлен од целиот човек рака, стар .32-калибар револвер со уште една рунда во врвот на капа. Бескорисни, но јас го стави на полица во галија само во случај.
  
  
  "Вие не го побарате било какви прашања," Кристина рече тивко.
  
  
  "Сум бил на чекање за вас."
  
  
  "Што сакаш да кажам?"
  
  
  "Можеби нешто ебат се случи."
  
  
  "Ми се чини дека оваа... глупав."
  
  
  "Глупави?"
  
  
  "да. Можете да го видите, човек со пиштол зграпчи мене во таверната. Груб човек, нема подобро од силеџија, знаеш? Тој, како и соработник его ме натера да се вратам на брод..."
  
  
  "Зошто да не? И зошто тука?"
  
  
  "Еден глас, што е толку глупави. Тие мислеа дека сте биле на некој богат Американец, висат наоколу во потрага за чамци да се купи. Тие мислеа дека си имал многу пари, скриени на одборот, и тие се обиделе да ме да им се каже кога ... добро ... ќе се појави . "
  
  
  Неа, погледна nah skeptically. Таа изгледаше како очарователни како и секогаш, и со косата срушен пред нејзиното лице, таа се предизвика сочувство и смирувачко милува. Кога јас не каже нешто, ме погледна. "Она што е горе, McKee?"
  
  
  "Ништо", реков, речиси и убедлив себе. Тоа можеби е вистина, по сите. И зошто Алекса е сестра Zenopolis мора да играат како тешко игра со мене? Јас успеав една симпатична насмевка. "Добро, тоа е завршена сега. Мислам дека еден од нив е различен. Како се чувствуваш?"
  
  
  Полека, ее з застана и таа се наметнува нејзината коса од нејзиното лице. Повеќето жени ќе треба неколку часа во салон за убавина за да се постигне истиот промени во изгледот.
  
  
  "Како the pride?" рече таа, и почнеше.
  
  
  Таму беше ракија на одборот, и шише од бурбон, тој ќе се најде во Атина. Тоа ми изгледаше како добро време да се добие оваа подредени надвор.
  
  
  Прашав, се држи до двете шишиња.
  
  
  "Ах! Имате бурбон!" Нејзините очи танцуваа на слабо светло.
  
  
  "Не кажувај ми дека научив нешто различно од Американската ensign."
  
  
  "Ние учиме многу од Американците." Таа седна на тесен cot од спротивната страна на стол и ме погледна. Моето грло беше сува и ми треба пијалок.
  
  
  По преземањето на неколку здрави голтки, таа patted на cot веднаш до неа. "Седни, McKee."
  
  
  Јас направив тоа. Нејзината рака почина случајно на моето бедро, и нејзиниот кул топлина, изгледаше како да зрачат преку темен, тенка блуза таа беше облечена. Тој го прочисти грлото.
  
  
  "Гласот... Paxos".
  
  
  "Да," таа murmured, и требаше долго, бавно sip.
  
  
  "Сега," реков јас.
  
  
  Таа се сврте да ме во потсмеваат изненадување. "Веднаш?"
  
  
  "да. Ви го вети. За вашиот контакт со Алекс."
  
  
  Таа се загледа за момент, а потоа полека ја протреси главата. "Ние треба? Сега?"
  
  
  "Она што е на најдобар пат?"
  
  
  "Ох ... подоцна?" Таа се пресели поблиску да лижат, и некако неколку копчиња на врвот на нејзината блуза успеа да дојде врати назад. Вкусни месо формирана во дупка, и мојата лева рака се зголеми на сопствената фарма да нежно купот на градите што беше притиснат од моите гради. "Да," таа дишеше.
  
  
  "Што не е во ред со тебе?" Јас прашав. "Минатата ноќ ќе одигра богородица, денес си курва повторно."
  
  
  Таа не реагира како што се очекуваше; нејзините очи остана намали како што таа зеде мојата рака и го стави на градите. "Не обидувај се да ме разбере веднаш, McKee. Верувај ми. Доверба моите инстинкти."
  
  
  "Вашите инстинкти?"
  
  
  "Подоцна, McKee. Но сега... " друг копчето отвори, а потоа друг; во исто време, таа се потпираше напред и нежно го прегрна нејзините усни да ми. Сега за сега, моите прашања беа заборавени.
  
  
  Нејзиниот јазик darted да рудникот, истражување, да дојдеме. Мојата рака падна внатре
  
  
  во мојата блуза, почувствував нејзината брадавица расте и зацврстуваат под моите прсти. Таа вчудовидено праша, тогаш лизна раката долу моето бедро. Мојот интерес беше очигледно и таа giggled длабоко во нејзиното грло.
  
  
  Туркање назад нејзината блуза, тој ја бакна рамо, длабоко означен пукнатина, еден градите, а потоа другите. Тогаш нејзиниот, и јас влечат назад да се погледне во неа и му се восхитувам; нејзината брадавиците беа уште и отворени, малку крена, како ако тие беа постигнување за мене во мојата уста. Кристина е колковите се пресели полека, и нејзината рака лизна во корселе на моите панталони. Нејзиниот живот беше повлечен во да му ја даде малку повеќе простор, и го зеде целосно искористување на тоа ...
  
  
  Не ме прашуваат како сум успеал да го исклучите светлата во кабината - луѓето на бродот се толку проклето безгрижно тие само се појави во - и се сврте на стол и клупи во кревет, но, неколку моменти подоцна ние се голи заедно, нејзиното тело притисне против нејзината. од прсти на рамената. Ние го истражувавме друг другите со одгледување на глад, и нејзиниот јазик бил зафатен и пргав; и тогаш, само кога тоа изгледаше како да сме биле и ќе експлодира од кои упорит желба, таа отвори за мене.
  
  
  Таа вчудовидено праша кога јас се наметнува неа полека, таа рече нешто јас не се разбере и да се обиде да повлече ме подлабоко. Тој се противел на ова Rivnenskaya е доволно само да се покаже кој беше задолжен, а потоа почна долго, бавно движења кои се навлезе подлабоко со секој удар. Таа го крена нозете и завиткани нив околу мојот грб, jerking нејзиниот колковите нагоре за да се задоволат моите зголемување thrusts. Таа почна да се moan, влечење мене и за неа, така што таа може да го бакни ме со зголемување на ferocity како нејзините движења стана побрзо и повеќе избезумени.
  
  
  Кога тоа го направи, таа организирала главата назад, очите и устата широко отворени, рацете се припивам до мојот раменици, нејзините колкови удар како пистонс. Се чинеше да трае засекогаш, нашата заедничка воздишки се мешаат како неговиот експлодира во внатрешноста затвори, и кога во последните ние двајцата беа исцрпени, нејзината постават беспомошно преку затвори, свесни за вкусни слабост и slickness на пот-потопено жица. Тоа беше долго време пред таа зборуваше.
  
  
  "McKee?" рече таа во рапав глас.
  
  
  "Да, така е?"
  
  
  "Ви благодарам."
  
  
  Неа, chuckled. "Ви благодариме"
  
  
  "бр. Не може да се разбере." Таму беше чудно забелешка на оставка во нејзиниот глас.
  
  
  "Се обиде мене."
  
  
  Таа ја протреси главата. "Не, јас не можам да кажам."
  
  
  "Што е тоа?"
  
  
  "Она што јас го сакам."
  
  
  Таа беше шеташе во кругови повторно, но јас се спротивставуваат на мојот иритација. Нејзиното тело беше делумно валани надвор затвори, но таа clung со изненадувачки сила.
  
  
  "Никој случај! Не ме напушти!"
  
  
  "Не одам никаде. Тоа е долг пат додека паѓањето на ноќта, Кристина." Тој достигна над работ на креветот, кои се наоѓаат стакло на подот, собрал своите его, и требаше долго swig на бурбон. Како течни течеше надолу моето грло за мојот стомак, не можев веќе се чувствуваат мојата сила се враќаат ...
  
  
  "Да," таа дишеше, достигнувајќи за неа стакло и кревање на главата да се земе sip. "Ова е наша вечер, и јас се плашам тоа ќе биде само еден, McKee."
  
  
  Таа беше во право, како што тој би се наоѓаат надвор толку проклето брзо, но дури и Кристина не знам како право таа беше.
  
  
  
  
  
  
  Дванаесеттата глава.
  
  
  
  
  
  Тие биле на чекање за нас во Corfu, отворен за кафеава Мерцедес паркирани видливо во главниот доковите. Двајца мажи, разликува од темни костуми и капи кои се криеше повеќето од нивните лица, седеше и се загледа impassively како Кристина и јас одев по должината на насипот, неколку море туристи, и исцрпени од ноќ на љубовта и долго, бавно, никогаш не е пред-видено море патување. некои го нарекуваат најубавата од сите грчки острови.
  
  
  Избравме место да остане во најсеверната дел на пристаништето, далеку од метежот и вревата во центар. На & nb, насекаде погледна, имаше бродови од сите големини и видови, од мали едрилици на локалните рибарски чамци на огромен океан јахти. Вечерта сонцето фрлија долги сенки како што одеше изминатите редовите на тезги за продажба мајчин облека, накит, уметност, и сите видови на храна кои mingled со солена воздух и нејасен мириси на планинскиот село која сега loomed во текот на градот. Скутери hummed, трговци извикуваа, и музика летна преку ги отвори вратите на сите други јавни угостителските претпријатија. Бевме само навлегува во партијата атмосферата кога Мерцедес забележан од неа.
  
  
  Тој ја зграпчи за рака warningly, барајќи од неа да се задржи се движи без да се прекрши чекор. Во прво време таа не го разбираат, но кога го виде автомобил, таа напнати; тоа го извади својот напред.
  
  
  "Не се погледне во нив. Задржи се движи."
  
  
  "Но... како не тие се добие тука? Е тој вози автомобил?"
  
  
  "Постојат траекти, не таму?"
  
  
  "Ах. Yes (да). Но, зошто се тие едноставно... седи тука?"
  
  
  "Уште поважно, како да не знаат што се случува да биде тука?" Ние бевме речиси спротивен на автомобил. Мажите внатре полека ги вртеа главите како што го гледал.
  
  
  mimmo помина, но изразот на ih лица не се промени.
  
  
  Кристина отфрли resignedly. "Секој збор да Corfu. Или... не ти кажам Том во математика, каде што под кирија на брод?"
  
  
  Ова, помислив за момент. "Тоа не е можно. Барем јас реков јас најверојатно ќе оди на север."
  
  
  "Треба да се имаат кажано ему?"
  
  
  "Не може да се избегне. Тој сакаше да знае каде тој се случува да се оди, и ако јас реков јас сакав да крстарење на Cyclades, тој ќе мислам дека тоа е чудно."
  
  
  "Зошто е тоа така?"
  
  
  "Се погледне на мапата. Pyrgos во сала е далеку од Егејското Море; тоа ќе го направи повеќе смисла за изнајмување на чамец во Piraeus ако планираните да одам таму."
  
  
  "Се разбира. И овие луѓе... тие би можеле да се на оној кој се обидел да се избегне ова?"
  
  
  "Ух-нели. И веројатно се користи на оној што беа првично се случува да се земе. Само тоа не го прави многу смисла или." Тоа не е така. Ако тие се користат Алекса, и сега јас бев убеден дека без оглед на она што Јастреб ми кажа, таму мора да е течење некаде, зошто биле тие се обидува да го задржи ни во Pyrgos? Само ревматизам можев да помислам дека беше дека ако ние продолживме да патуваат со автомобил, тоа ќе биде полесно да го следат. Тоа не беше многу задоволителен ревматизам.
  
  
  Како што одеше понатаму зад Мерцедес, тој го водеше девојка да мал киоск каде прекрасен приказ на шарени марами беше седејќи. "Се купи еден," реков јас. "Купив две, но се земе вашето време."
  
  
  Додека таа беше собирање на нејзиниот товари, нејзината збрчкана стариот водителка беше среќно во потрага низ насипот. Луѓето во Мерцедес не се движат, но тие не се навистина ми пречи; тие го направија себе, така видливо дека бев сигурен дека мора да постојат други. Но не е толку зафатен, постојано се движи толпата дека тоа е речиси невозможно да одберам некој кој изгледаше дури и малку сомнителни, имаше толку многу Европејци во темни костуми како светло облечени туристи, и моите шанси за наоѓање на човекот кој беше убиен неговиот партнер во мојата соба беа прилично проклето тенок.
  
  
  И во текот на целиот ден долго, Кристина evaded на моите прашања за нејзиниот контакт со Алекс.
  
  
  Кога се бере од еден пар на марами, ние се пресели во. Кога таа беше лесно да се одржи од ее е рака, девојката трепереше.
  
  
  "Што е тоа?"
  
  
  "За мене... јас мислам дека тоа е добивање на ладно."
  
  
  "И...?"
  
  
  "Мислам дека е време." Таа ја зеде мојата рака, се сврте мојот зглоб, и погледна во моите види. "yeah. Ние треба да одиме."
  
  
  "Јас мислев дека тоа не би било до утре."
  
  
  "Јас треба да го направи тоа денес... поставување на контакт".
  
  
  "Но, ние не беа дури и би требало да биде тука и денес."
  
  
  "Но, ние се." Нејзината насмевка беше вистински и премногу самодоволен да ми одговараат.
  
  
  "Ти си итар малку кучка." Ова се смеев. "Ќе одиме?"
  
  
  "бр. Ние ќе ги такси." Таа посочи пред да зафатен агол каде широк улица предводена од насипот во градот. "Треба да има околу нив."
  
  
  Уште еднаш таа дозволете ми да оди слободно; тој очекува повеќе затајување, но сега таа мора да се преземат мене со неа по сите. Тој не се каже ништо, но се одржа својот слободни левата рака на градите, и Хуго стуткав reassuringly во scabbard.
  
  
  Таму беа половина дузина такси паркирани во аголот пред голем, истегне стариот хотел кој изгледаше како да е врати урнатините на грчки храм со своите лошата мермер фасада. "Било особено оној?" Го прашав како што се приближуваше агол.
  
  
  Кристина запре, се затворени очите, и мавтаа нејзиниот индекс прст во мал круг, тогаш ги посочи. "Ова", рече таа, отворање на очите повторно.
  
  
  Тоа беше прашливи стариот Форд, водени од досадно возачот кој беше busily подигање на своите заби и игнорирање на минувачите. Неколку други возачи се стои на страната од патот во близина на нивните автомобили, bowing и gesturing, но Кристина влегуваа минатото нив да ја отвори задната врата на нејзиниот избор. На burly човек зад воланот погледна нагоре, колебливо; изгледаше како тој да не сака да се земе патници во сите. Тоа мора да бил еден таксист околу Њујорк, мислев како што следи Kristina во musty автомобил.
  
  
  Возачот и не се погледне назад, но воздивна и се префрли во голема мера во неговото седиште. Кристина се потпре напред и рече нешто брзо во грчки. Тој климна колебливо, започна мотор, и го стави во опрема.
  
  
  По У-пак, го направивме нашиот пат низ густа сообраќајот на широк улица, наскоро го насочува, и редовите на домот продавници даде начин да се блок на blocky куќи изградени рамо до рамо со навестувања на кул courtyards и големи слепи фасади. Црно облечени жена возење стар colt пријде нас, игнорирањето на сообраќај зад Затвори. Како сме поминале тоа, возачот расправијата низ прозорецот и muttered нешто, јас не треба да го знаат јазикот да се разбере она што тој велел.
  
  
  Улица почна да расте steeply; куќите беа подалеку од патот
  
  
  и видовме игралиште во прашливи дворови, кокошки pecking во земјата, неопределен кучиња премногу рамнодушен да не повеќе од креваат главите и да се види една минлива автомобил. Наскоро градот беше зад нас, и отвори на улица даде начин да се мазни нечистотија патот што полека почна да се правец и назад во текот на еден стрмен, дрво-покриени рид.
  
  
  Ние се возеле во тишина, додека ние го достигна риџ. Возачот забави како што се приближуваше мал grove на дрвјата кои опкружен она што изгледаше како храм, или можеби и на гробот. Во секој случај, тоа беше опкружен од бел мермер, со колони во предниот дел, нападната од скулптурите со сливот на предната страна кој изгледаше како птица бања. Такси возачот помина mimmo, а потоа направи остар лево свртување и влегов во еден мал пресек.
  
  
  "Ах, што убав поглед!" Кристина извика.
  
  
  Од каде што биле паркирани, што може да се види целиот град и пристаниште подолу ни се допаѓа слика разгледница во златна светлина, но не бев заинтересиран за прекрасен поглед во тој момент. Нејзиниот потпре во шепот да Кристина. "Не, тој зборува англиски?"
  
  
  Таа вели рамениците. "Не знам."
  
  
  Јас добија шанса за неа. "Ова... местото?" Тој беше караше; тоа беше пекол на место за секој контакт. Патот не е многу зафатен, но круг-патен сообраќај е прилично стабилна.
  
  
  Додека зборува на девојката, таа забележа дека таксист беше полека се врти за да се погледне во нас. На toothpick беше уште во неговата уста, а тој се насмевна полека.
  
  
  "Па", рече тој. "Тие ви испрати. Ти не гледај барем малку различни во сите овие години, Ник Картер."
  
  
  
  
  
  
  Тринаесеттата глава.
  
  
  
  
  
  Пред тој да може да каже ништо, тој се менува автомобил, го извади надвор на патот, и да продолжи по својот пат. Кристина изгледаше како изненаден што таа беше. Таа стиснат раката цврсто, загледан отворен отвор на грбот на возачот главата.
  
  
  "Ал -" таа почна, но јас замолчува нејзиниот со поглед.
  
  
  "Да, тоа сум јас." Возачот да го однесе надвор од станот карирани капа тој беше облечен; неговата цел беше ќелав, но сега тој седеше рамномерно зад воланот, па дури и во задниот дел, и петнаесет години подоцна, тој можеше да се види на бул сила во вратот и рамениците. "Naxos". Тој име на година и месец. "Ти и мене, Ник. Гранати во пештерата. Јас ја запре авионот, што се пука на човекот кој требаше да ме убие. Како и да е, она што тие се случува да се направи со тоа момче наредник кога ќе се донесе его назад во Германија?"
  
  
  Јас не одговори. Не на corkscrew е его, во секој случај. "Јас би сакал да се добие подобар изглед на вашето лице," реков јас внимателно.
  
  
  "Се разбира. Наскоро ќе биде и онаму каде одиме, а потоа јас се сврти. Петнаесет години, нејзината возраст промени, право?"
  
  
  Тешко е да се каже. Сите видов кога сме играле оваа игра на камп за обука беше една тешка соочи со вообичаените дебели црни мустаќи. Нејзините дефинитивно не се очекува да се најде Алекса Zenopolis на улица агол во центарот на Corfu, и да се преправа дефинитивно не и денес.
  
  
  "Јас ќе те знам. Каде одиме?"
  
  
  "Ти и сестра ми ќе се има пијалок во туристичка на самото место не е далеку од тука. Многу сензационален поглед, Американски бар со martinis и daiquiris. Дали сепак сакате бурбон, Ник?"
  
  
  Се сетив на приказната дека пилот на почетокот на втората Светска Војна се имаа ми кажа за тоа како его беше соборен над Германија, и кога тој бил однесен во за стравување, откако тој беше заробен, човекот низ маса од него кажано ем нешто за себе, дури и ако тој беше заборавено.
  
  
  "Моето име е Даниел McKee," реков мирно. "Нејзината јахта брокер е од Флорида, и daiquiri звучи навистина добро."
  
  
  Возачот се смееше од срце, го отфрли неговите масивни рамената, и за брзо исклучување околу signposts, и патот почна да се искачи повторно. Тој не се каже ништо додека ние се повлече кон храсталак-засенчени патеката, што доведе директно до ниско, пространа ресторан кој беше речиси скриени од патот. Застанавме пред темни, темни тремот, и како придружник, почнав да се симнувам на широк чекори кон нас, возачот се сврте кон мене. Тој се насмевна, покажува голема разлика меѓу неговото его е предни заби.
  
  
  "Сум бил на чекање за половина час. Не повеќе од тоа. Имаш голема ноќ пред вас."
  
  
  На придружник отвори вратата; Кристина и јас излезе и влезе внатре. Алекс, кој од тогаш одлучил дека јас би можело да се јавам его дека е погрешно за човек од покриена тераса дека overhung падина на далечната страна на ресторанот. Свеќи flickered во windproof носители на секоја маса, и во собирање на темнината, водата далеку под претвори во блескава отворен сјај, претворајќи да pewter и потоа постепено се претвора црна. Од каде седевме, светлата на градот беа невидливи, но имало стотици мали светилки во пристаништето, како еден кластер на светулките. Никој не зборува околу нас, и јас не мислам дека Кристина посветено никакво внимание на својот изглед на сите.
  
  
  Алекс е на чекање за нас во влезот. Ние се врати на патот пред тој зборуваше.
  
  
  "Се се уште спорна
  
  
  Што сум јас, Ник Картер? "
  
  
  "Само малку" се призна.
  
  
  Добро. Јас сум ти го кажувам, твоите луѓе не се ни навестување дека ви се случува да се запознае со мене. Добар осигурување; ако не изгледам како Алекс Zenopolis, кои треба да се знае, но вие, нели?"
  
  
  "Да".
  
  
  Тој се префрли во седиштето пред нас. "Кристина, сестра ми. Едноставно, својата малку се зборува со вас. Јас само се сеќавам на вас, како мало девојче."
  
  
  Таа рече нешто на ему во iht. Тој се насмеа.
  
  
  "Не, ние зборуваме англиски јазик. Подобро за Ник, нели?"
  
  
  Морав да преземе ризици за некое време. "Сите во право, Алекс. Што треба да правиме следно? Зошто сте вие тука сега?"
  
  
  "Во нашата mail бизнис, ние не се држи до точниот распоред. Се сеќавате, ние се чекаше за оние шверцерите за три дена?"
  
  
  "Да".
  
  
  "Па јас треба да се остави за Албанија на ден порано. Не е голема работа; ние требаше да гласате па се сретнат утре. На истото место, во истото време. Малку Кристина, таа не знае ништо, не таа, Сестра?
  
  
  "Ова е за вистински."
  
  
  "Ние сме оставајќи вечерва?" Јас прашав.
  
  
  "бр. Ти и сестра ми, ќе ја заврши својата малку романтика со голема ноќ на градот. Танц, ќе го јадете, ќе се одржи раце, а утре ќе се каже тажната збогум како што плови далеку и малку студентот се враќа во Атина. со малку скршено срце. Зарем тоа не е во право? "
  
  
  Тоа беше она што ги имав на ум. Во случај бевме погрешни за да биде проследено, идејата беше да се направи нашите краток роман, како веројатна е можно.
  
  
  "Она што ви се прави во меѓувреме, Алекс?"
  
  
  "Јас сум се движат двајца од место до место вечерва. Тогаш јас се вратите до вашиот брод. Ќе ми го покаже местото каде што тоа е moored." Јас ќе одам на одборот пред зори, и никој нема да ме види. Нејзиниот stowaway, нели?"
  
  
  "Како ви се случува да се направи тоа?"
  
  
  Вели тој. "Јас пливаат. Јас знам како да бидеме како риба-режим на & nb во темнината".
  
  
  Тој беше тивок за некое време. Сме поминале мал храм, неколку автомобили се паркирани на набљудување палубата од спротивната страна, и еден пар седна рака во рака пред столбовите. Јас завидуваат нив; Кристина е рака беше ладна во рудникот.
  
  
  "Како не ќе го добиете ова такси?" Јас прашав.
  
  
  "Имам контакти тука, мојот другиот. Има и други на овој остров ние не може да им верувате. Дали сакате да знаете повеќе?"
  
  
  "И реков. - бр.
  
  
  Добро. Нема проблем?"
  
  
  "Се надевам дека нема."Јас бев далеку од задоволен, но јас ги запазив заповедите на мојот сомнежи кон себе.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тоа беше најмрачните ноќ на прослава што тој би го имале. Имавме вечера во "Pavileon" на отворено под trellised винова лоза со поглед на островот најексклузивните плажа. Ние јаделе crawfish преземат жив низ вода во ih кафези, на само неколку метри од нашите стол. Сергеј беше покори, толпата беше светла, и сите го знаеја тоа. Таа знае најмалку две филмски ѕвезди, вклучувајќи актерка таа беше во љубов со како тинејџер. Сите овие години подоцна, таа изгледаше дури и подобро во крупен од таа го направи тогаш.
  
  
  Подоцна, ние отиде во диско во Палатата Хотел, каде што тој unwillingly whirled со Кристина на подиумот. Тој беше толку заглавен во тоа дека тоа не е важно она што ние го сторивме, но дури и во овој толпата девојка привлече повеќе од нејзиниот удел на машко внимание. Не ми се допадна тоа, но не за вообичаените причина; имаше смисла на контролирани очај во своите движења и изразување, како таа да е слушање на звук на катастрофа. Секој кој погледна внимателно во неа можеле да помислат дека таа е на некој вид на дрога, но нејзината им припаѓа на нив, што не би било премногу необично во ова толпата.
  
  
  Имаше друго место, и неколку после тоа, секогаш со сурова Алекс возење нас околу раздвижениот град. Два пати таа беше забележан од страна на браун Мерцедес, но тоа не ми пречи многу, таа беше барани од страна на другите присутни. Неколку пати бев на работ на предупредување Алекса, но овој човек беше толку сигурни и, како што јасно се сети, па по ѓаволите способни дека решив да се задржи тивко. Тој беше во право и погрешен.
  
  
  Во два часот по полноќ, Алекс најави дека е време да се оди на брод. Ние стоеја на добро осветлена насипот додека Eto поднесе wad на хартија пари на нашата "возачот" и побараа его да се врати во утринските часови. Еден млад човек се чека во брод беше гледа нас disinterestedly, зевање изобилно.
  
  
  "Не," Алекс расправијата. "Утре ќе ја однесе низ островот да ја посетите мојата мајка."
  
  
  Добро. Постојат и други возачи, премногу."
  
  
  "Да". Тој направи намерно офанзива покаже на броење на пари, grunted, и поддржан од далеку толку брзо што имав да скокаат надвор од патот. Кристина и гледав како му се вози далеку, потоа се насмевна ruefully на едни со други како што се качиме на брод од пристаништето во бар.
  
  
  Во кратко патување, ние не се
  
  
  шопинг во трговскиот центар, претежно за lackey одење зад нас.
  
  
  "Тој беше толку лоша," рече Кристина.
  
  
  "Во ред, тогаш. Тоа беше добра ноќ како и да е, не е тоа?"
  
  
  Во ревматизам, таа ме бакна нежно за образ и потоа со повеќе страст, само под мојот брадата. "Но", рече таа за жал по некое време, " ние не треба утре во секој случај. Кога го прави мојот лет остави? Во два?"
  
  
  Една вечер, таа одговори на телефон и да се резервира карта за враќање посета на Атина. "Ви посакувам би можел да остане уште еден ден или така."
  
  
  "Но тоа е невозможно. И ти исто така мора да плови за Италија."
  
  
  "Јас не сум во брзање." Тој протри рамениците, стави раката околу неа, и држеше блиску. Пловилото е helmsman забави моторот, сите негови внимание фокусирани на пристап до Scylla како што тоа го направи својот пат до својата докот.
  
  
  "Но ... неа. За жал." Кристина воздивна и ја влечат далеку од мене како брод застана заедно со темно sloop, само работи светлата, ниско-погон електрични светла кои исцедена на батерии многу малку.
  
  
  Јас платени за тоа да пловилото е helmsman, и отидовме долу. Како влеговме во темно кабината, Кристина нагло престана пред мене на рампата.
  
  
  Нејзиниот hissed " Што е ова?", мојата лева рака автоматски се далеку од мене, Хуго беше подготвен да се влезе во мојата рака околу scabbard.
  
  
  "Ова... тоа не е ништо." Таа влезе во кабината.
  
  
  Тој брзо се погледна наоколу; Светецот доаѓаат од пристаништето бар беше мал, но немаше место за да се скрие или. Отидов напред, проверена на главата и шкафче виси, а потоа на други кабината. Ни Один. За никој. Кога се вратил, Кристина беше осветлување Один е kerosene фенери.
  
  
  "Ние не сакаме ih вечерва," реков јас.
  
  
  "Но..."
  
  
  "Ако Алекс се случува да плива од тука и да искористиш приликата во странство, ајде да се игнорира него. Сите во право?"
  
  
  "Ох, колку глупаво од мене." Таа се стави надвор светиот светлина и се сврте кон мене, во тесна простор помеѓу bunks и маса. За момент, таа беше во моите раце, нејзината целна притисне против моите гради, и можев да почувствувам нејзината ненадејна топли солзи низ тенка ткаенина на мојата кошула.
  
  
  "Што е тоа?" Јас soothed неа, галење нејзината коса нежно.
  
  
  "Ох... Толку многу работи, McKee. Или Ник Картер, или кој и да си." Таа гмечи нејзините очи затвори и sniffed. "Јас реков минатата ноќ дека тоа беше нашиот единствен време заедно. И таа беше во право, но таа не мислам дека тоа ќе се случи, бидејќи на тоа. Јас сум бил надевајќи се дека тоа беше моја цел ден... мојот инстинкт е во ред. Но, тоа беше вистинската работа да се направи, не беше тоа? "
  
  
  Пред некое време, ова беше исцрпена до коска, по долго ден на патување, и празнична вечер, но, како што стоеше заедно во овој тесен простор, ова се чинеше дека да се чувствуваат сите замор помине. "Его нема да биде тука за неколку часа," реков тивко.
  
  
  Таа се одржа ми се тесни за момент, а потоа влечат далеку нагло, " Може да имаме некои бурбон, McKee? И нека седат тука сам во темнината, додека Алекс добива тука. Без разлика колку неа нам чувствува за вас, јас не сакаат да водат љубов, кога мојот брат, може да ни се приклучат во секој момент."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тоа беше речиси пет часот, кога Алекс тивко се искачи над задницата на брод и crawled околу страната на dinghy на gangplank. Хуго беше држи во својата рака кога неговата целна се појави во дупка.
  
  
  "Чекај!" Јас hissed, препуштајќи му се на слабо светло блицот на сечилото.
  
  
  "Тоа е само мене, Ник." Алекс shoved црна водоотпорен перница пред него и отиде headfirst по ниска скалите на кабината. Таа фатени увид на светлото на него; тој беше облечен во wetsuit која го покрива сè, но неговото лице. Brylev претвори го исклучите.
  
  
  "Дали сте се гледа?"
  
  
  "Тоа е невозможно. Ќе се стави на овој брод во добро место, мојот пријател, само нешта што требаше да се оди преку биле мали чамци. Немаше никој на одборот ih во текот на ноќта."
  
  
  Тоа не е несреќен случај, но јас не се имате да кажете ем за тоа. "Дали сакате некои суви алишта?"
  
  
  Тој посочи торба на палубата пред него. "Имам еден. Можеби крпа. Две крпи." Тој застана, неговото тело речиси пополнување на простор во кабината. "Ми беше голем човек кога за прв пат се почувствував мене, Ник. Сега нејзиниот stahl е малку поголем." Тој почна да ги тргнеме неговата wetsuit, игнорирање на неговата сестра. Јас излезе со едно прашање за вас.
  
  
  Кога тој беше сува и облечени во сува облека, сме играле оваа игра во главниот кабината, со пијалок во рака. Небото надвор веќе беше вртење сива, но замор дека имале ме остави пред неколку часа се чинеше да биде збришан засекогаш.
  
  
  "Имаме време," реков јас. "Време е за разговор."
  
  
  Алекс зеде огромен swig дека празнат Его е чаша бурбон и истури друг. "Нема да зборувам. Ти и јас, ние имаме многу време, Ник. Во меѓувреме, ние ќе добиете некои спијат. Потоа, кога ќе одат да добиете билети за мојот мал сестра Кристина, и мене, ќе имаме некое време
  
  
  заедно. Во ред?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ова, отиде на брегот на глисер малку по девет. Авиокомпанијата канцеларијата беше една кратка прошетка подалеку, па јас не мора да се погледне за такси. Денот беше облачен, но windless; вода lapping против камен насипот изгледаше сива и безживотно. Тоа одговара на моето расположение.
  
  
  По преземањето на Кристина е билет, јас дојдено бесцелно по должината на насипот. Имаше неколку колички во поглед ова утро. Тоа е прерано. Но браун Мерцедес бил паркиран во видливо место каде што возачот и неговиот партнер може да се види мојот брод. Тоа не ми пречи, ако тие не користите двоглед, тие нема да бидат во можност да се каже што се случува таму, и ако тие би можеле да, тоа немаше никаква разлика. Алекс отиде во синџирот шкафче пред напред кабината, го направи своето гнездо во тесна, влажна метал линкови, а најави дека тој нема да излезе додека бевме надвор на море, на начин да се Taranto. "Кога ќе се скрие, мојот други, ќе го кријат. Добра ноќ."
  
  
  Нејзиниот listlessly rummaged преку сувенир продавници во прашав за нешто да им даде на Кристина. Сè се чувствува во право. Се свртел назад и се упатија за посебна стариот хотел, не далеку од каде Scylla беше moored. Тој ќе се согласи да се држат настрана додека роднините се исполнети, и јас се прашував што тие би можеле да се зборува за по сите овие години.
  
  
  Бар беше отворена, и тој одеше во, на само корисниците во голем, висок ceilinged соба. Шанкер понудени Крвава Марија, тој знаеше hungover туристички кога виде него, но јас одлучи да се спогоди за бурбон. Јас обично не се пие наутро, но што се однесува до моето тело е загрижен, тоа беше уште минатата вечер; Нејзините не спие на сите.
  
  
  Имав неколку бавно оние додека бев во потрага на минута страна на електричен часовник кој се користи за да висат на ѕидовите на училниците во училиштата и се уште може да биде таму, со кликнување на бирање. Таа не беше дури и единаесет часот кога bellboy дојде, погледна околу себе, па влегов во мене.
  
  
  "Г-Дин Картер?"
  
  
  Тој речиси вели дека пред тој сфатил што тој велел. Тогаш нејзиниот татко си ја протреси главата.
  
  
  "Ќе ... Не Господин Картер?"Тој беше wizened момче, совршено се на англиски јазик.
  
  
  "Јас не се плашам. McKee е името."
  
  
  "Но, господин во barre е добивање на повик. Дамата рече дека его името е Картер." Тој погледна наоколу повторно, додавајќи дека јас бев само човек тука.
  
  
  Дама. "Вие проклети будала," реков indignantly. Таа мора да е на палубата и видел мене, одат во хотел. И каде на друго место ќе биде покрај бар? Јас гуши мојот гнев, сфаќајќи дека нешто мора да се случи што го направи нејзиниот повик мене, и во нервозна состојба, таа беше во, таа мора да се направи глупава грешка.
  
  
  "Добро," реков пријатно, разбудуваат, " јас ќе одговори на телефон ако дама инсистира. Ми го покаже патот." Тој падна на пари на шалтер и да се следат гласник.
  
  
  Тој ми покажа ред на домашен телефони надолу тесен ходникот кој водеше кон останатите соби и задниот дел на хотелот. "Се земе било кој телефон, и операторот ќе се поврзете вас", рече тој. Јас чекав додека тој беше исчезна, а потоа зедов телефонот. Операторот веднаш замина. Ми рече еј, кој е нејзината, wincing кога ми рече мојот точно име, и таа ме замоли да се почека малку. Тој се потпре грбот против ѕидот moan, уморни и disgusted со сите невешт работа.
  
  
  Мек звук на отворање на вратата зад мене не беше коишто се слушаат во првиот. Потоа таа слушнав creak на говорница, специфичен шумолат на облека како рака беше покренато. Почнав да се сврти, и телефонот појдов во мојата рака, но тоа беше премногу доцна; нешто удрил против мојот череп и тој падна на колена. Само болка тој се чувствува беше контакт со мермер подот, и тој бил загрижен за оние колено повреди околу средното училиште фудбалски денови кога неговиот втор удар дојде и немаше ништо да се грижите.
  
  
  
  
  
  
  Четиринаесеттиот глава.
  
  
  
  
  
  Нејзините не stahl губењето на време се обидувам да дознаам каде што сум јас. Јас проверив тоа прво со мојот нож и беше изненадени да се најде дека Хуго беше уште во scabbard под ракав на мојот doublet. Јас не бев врзан, и јас се чинеше дека се лежи на некој вид на кревет. Нејзините очи отвори болно; светецот беше послаб, како бел ден свети во еден облачен ден ...
  
  
  Потоа пладне! Тој погледна во неговиот види и groaned. Тоа беше веќе два часот, а тој беше поради врати на Scylla од страна на пладне. Се обидов да седат, но рака ме турка назад во кревет. Моите очи не беа фокусирани, но сите можев да видам беше матно целна пред мене на некои неверојатни висина, пулсира во време со удари во задниот дел на главата. Тој се постават уште за некое време, бледо, се обидува да се смири и да видиме што по ѓаволите се случува. Тогаш јас се обидов да им помогнам на нејзината рака далеку, но тоа беше тешко и фирма на моите гради. Мала рака...
  
  
  Нејзините очи отвори широк; лицето над мене почна да се плови во фокус, лице опкружен со ореол на меки руси кадрици.
  
  
  Потоа тој го видел нејзините усни curving во насмевка, нејзиниот нос малку криви над нив, и нејзината блескава темни очи кои не беа friendlier од тоа насмевка.
  
  
  "Сју Елен," јас croaked. "Што по ѓаволите...?"
  
  
  "Се остане само надолу како добро момче, мед. Јас не би сакал вие бие околу толку луѓе не се грубо и грда."
  
  
  "Ја добиете вашата страна исклучување моето проклето градите. Сакам да седат нејзиниот надолу. Ако можам."
  
  
  "Сите во право, мед, ќе се обиде тоа. Но, многу полека, не те слушам?"
  
  
  Нејзината силна браун рака олабави притисокот како нејзиниот седна. По сите, ова не беше на кревет, но за голема бела каучот кои би можеле да спијат до шесто лице без натуткани. Јас погледна наоколу внимателно; ако тоа не е за круг windows, ние може да се најде себеси во било обичен Парк Авенија дневна соба. И тогаш нејзината, сфатив дека нежно се ниша под мене не беше само главата.
  
  
  "Твојот брод?" Јас прашав.
  
  
  "Како smart како некогаш, Ник? Ух-нели, тоа е мојот брод. Или мојот сопруг, кој и да е тој за нас."
  
  
  Тој беше премногу лути да се насмевнам. "Што по ѓаволите се случува тука, Сју-Елен? Кој ме удри?"
  
  
  "О, околу мојот sentry мерните инструменти. Она што е вашата цел, драги?"
  
  
  "Што да очекувате?" Се обидов да станам, но таа се користи нејзиниот индекс прст да им помогнам ме назад на каучот. Се сетив дека Сју-Елен беше Тексас сите девојки родео шампион кога таа беше во SMU, и таа не се relent ни за десет години, ни за три сопрузи знаев дека нејзината врска.
  
  
  "Премногу е лошо. Дека би сакале некои бурбон?"
  
  
  "Не сега."
  
  
  "Е ова утро доволно за вас?"
  
  
  "Не, навистина."
  
  
  "Добро, гласот, она што изгледаше како кога ќе се онесвести страна на телефонот во хотел. Lapping во бар и сето тоа. За среќа, еден од моите стража литература дојде и се повлече од пред полицијата дојде и уапсени за вас......"
  
  
  "Значи, една po ќе ги задоволи вашите чувари или удри мене." Нејзиниот sneaked поглед на часовникот повторно; тоа hadn не биле таму и пред тоа.
  
  
  "О, не грижете се, душо. Вашиот малку грчки девојката е само чека за вас да се врати во вкусен стариот када сте патуваат во. Подготвен да биде врзан, таа оди на палубата цело време и гледа кон панелот, како ако некој се околу нив "whaler капетан на вдовица е прошетка".
  
  
  "Ајде!" Јас купени. "Што сакате од мене?"
  
  
  Нејзината насмевка беше чиста imp, се меша со чиста курва. Таа беше облечена во пар бикини bottoms и кошула дека таа hadn ' t пречи да копчето нагоре. За неа, сети дека нејзините гради се мали, но фирма, како половини од диња. На триесет или па, Затвори имале мускулна изградба на професионална acrobat, и додека нејзините нозе беа убаво граден, тие имале сила на доживотно rider дека таа беше. Сју-Елен беше едвај повеќе од пет метри висок, но морав постојано откри дека за да се покори неа, морав да се заборави дека таа е девојка. Еј се допадна тоа.
  
  
  Таа се распадна на каучот веднаш до мене, да им се овозможи на нејзината кошула падне отвори за да се открие нејзините гради. "Ти ли мене во многу проблеми минатата ноќ, Ник. Знаеш?"
  
  
  "Нејзината? Како?"
  
  
  "Добро ... што беше тоа? Еден мој пријател те видов, неколку дена пред... каде што беше тоа? Piraeus?"
  
  
  Тој климна со неа. Болно. "Јас се сеќавам."
  
  
  "Добро, Rhonda, рече таа ќе правеше како да не се сеќавам на неа. Или мене. Но знаев од начинот на кој таа го виде и те видов, нејзиниот, дека тоа мораше да биде Ник Картер. Навистина? Не е некој како вас, драги?"
  
  
  "Јас...", Тоа беше тешко да се знае што да се каже. Сју-Елен знаев дека правел нешто за владата, затоа што за време на нејзиниот татко, беше сенатор на една од комисиите од целиот свет кои се занимаваат со ЦИА и други Азбука безбедносни агенции. "Знаете, постојат моменти кога јас дури и не можат да се каже здраво на моите стари пријатели."
  
  
  "Ух-нели. Не за стари пријатели, како Rhonda кои не знаат многу за грав. Но, кога ќе се покаже дека убаво лице во цела Грција како да не, својата знаете дека не сте на некои тајна мисија, или она што не да ни се за Чичко Сем. Прилично човек како тебе треба да се користи за да се маскира, бидејќи оние лошите момци во Кремљ или некаде на друго место, тие ќе нападнат." Таа укажа на мене и кликна на чекан. "Па морав да зборуваме малку таа ноќ, да им кажете колку голема сте... и ... различна. Бурбон фали права, знаеш?"
  
  
  Знаев дека неа. Премногу добро. Неколку пати сум речиси падна во љубов со Сју-Елен, но секој пат кога нејзиниот "расипан малку богата девојка" навика, поткрепен со алкохол, ме спаси.
  
  
  "Така минатата ноќ, кога сите ние те видов скокање околу подиумот со што грдата грчки девојка и да ти дури и не велат здраво, добро, тоа изгорени мене."
  
  
  "Но јас не гледам тебе!"
  
  
  "Не? Дури и кога таа беше туркање нејзиниот газ против вашиот м Rivnenskaya пар? Тоа е диско, неговата заборавени за што?"
  
  
  "Јас сум размислување... сите тие беа доста луѓе."
  
  
  "Не е точно преполн, другар! Ако не го знаете мојот задник, кој знае? "Таа дојде до мене лижење,
  
  
  "Што ... што во врска со вашиот сопруг?"
  
  
  "Ах, тој е. Achillion, тој се случува да се купи бродови во Јапонија или некаде на друго место. Тој нели е блиску до мене, повеќе од половина дузина пати со нив ferrets бидејќи ние стапиле во брак."
  
  
  "Па тој е оставајќи ти тука? Со стражарите и механиката?" Мојата цел беше сега брзо станува јасно, чудно е доволно, а разбиена черепот ќе се спротистави на ефектите од фали со стап и премногу бурбон.
  
  
  "Ух-нели. Тој ми ја даде оваа голема стариот јахта и членови на екипажот се плати неа да се игра глуви и неми, но постојат овие два гиганти кои ме следат повеќето каде неговиот тим оди." Таа giggled и стуткав до мене. "Но не е тука."
  
  
  "Што мислиш?"
  
  
  "Ах, тој мисли дека е мамење на мене, туку секаде каде што се оди да се порт тука, јас ја видите ih. И дека ih големите стари браун автомобил."
  
  
  "Голема Мерцедес...?"
  
  
  "Ух-нели. Не забележите дека е премногу? Секој забележав."
  
  
  "Сте биле во... Pyrgos неколку ноќи пред?"
  
  
  "Јас планирани тоа, но јас не можеше да го направи тоа. Зошто? Беа таму?"
  
  
  "За време."
  
  
  "Каде ќе добиете вашиот курва?"
  
  
  "Таа не е курва. И тоа не е мала."
  
  
  "Не, тоа не е голема. Но тој може да го убие нејзиниот со една рака врзана позади грбот." Таа беше да се заморувате со мојот појас тока.
  
  
  "Морам да излезе од тука."
  
  
  "Ние не се грижи. Ние ќе мора вечерните часови, Ник Картер. 7 часот, се отвори сега. И подоцна, сите мои пријатели ќе се врати на одборот, и јас ќе им покаже дека никој не е запоставувањето Сју-Елен Barlow . сите нејзини пријатели."
  
  
  Неа, влечат далеку од nah. "Значи тоа е зошто сте се преврти од мене и ме донесе тука?"
  
  
  "Добро... што беше можеби малку кул, мед. Но останав цела ноќ со овие луѓе, и јас може да се види ги giggling бидејќи бев фали за вас, а потоа ќе направи будала од мене пред сите. Па кога моите watchdogs рече видоа ќе влезе во хотел, бар, јас бев само дејствуваат на импулс. Овие watchdogs, тие се добри за нешто, не се тие? "
  
  
  "Да, јас мислам дека тие се. Каде се тие сега?"
  
  
  "О, јас имам еден надвор од вратата." Таа се вејат раката нејасно. "Во случај да не можам да дочекам да се вратам на вашата грчка пита."
  
  
  "Таа имаше еден авион и да го фати."
  
  
  "Добро, таа може да почекате уште еден ден, не може таа?"
  
  
  Тој можеше да се види дека се обидува да се причина со Сју-Елен беше безнадежна. Тој застана, отстранување на нејзиниот докопа раце, и одеше брзо до вратата. Отварање на тоа, видов груба лицето на еден од мажите околу браун Мерцедес гледа во мене. Тој беше држи .45-калибар пиштол во раката, со цел точно во моите гради. Тоа изгледа како тој на его хотел. Тој затворена вратата повторно.
  
  
  "Душо, дали мислите дека јас ќе одам да ти бега од мене, по што го предизвика сето ова неволја? Ајде да одиме сега." Таа беше лежи на подот на бела столица, нејзината маица на тепихот веднаш до неа, на една рака се напика во корселе на нејзината минимална бикини дното.
  
  
  Имаше време кога Сју-Елен беше забавно и смешно, неприличен, но здрави. Тоа беше очигледно сега дека таа имаше, да го кажам барем, се променети, јас би можеле да имаат забава со неа, но за нејзиното игри ми е исклучен.
  
  
  Тој одеше во текот на неа и ја соблече бикини. Таа arched нејзината силна, тесни колкови да им помогне. Таа беше превртено наопаку и од страна на ее на животот.
  
  
  "Mmm. Дали сакате да започнете како стариот бул и heifer?"
  
  
  "Зошто да не?"Таа беше многу бучна во unzipping нејзините панталони, и кога виде дека нејзините очи беа затворени, таа брзо се крена нејзината кошула. "Дај ми твоите раце," јас го наредил, да се допира во внатрешноста на своето бедро, па таа не заборавајте дека таа мисла ми беше да го прават тоа. Таа не како што рече, се ниша нејзиниот дното expectantly.
  
  
  Со нагло движење, ее зграпчи од страна на зглобовите и го завитка во крпа околу неа. Пред таа да го реализира она што се случува, нејзините раце биле болно високо на грбот, ff имаше обезбедено неа.
  
  
  "Ник!" таа wailed. "Син на кучка!"
  
  
  Таа се бореше, како што се очекуваше, но тој jerked неа да нозете, таа беше доволно мала за да застане на tiptoe без никаков напор, и во таа позиција таа не можеше да ја искористи својата сила против мене.
  
  
  "Сега се по ѓаволите, надвор од тука, Сју-Елен," тој hissed во своето уво. "Имам нешта да се направи, ние може да игра во друго време."
  
  
  "Копиле!" таа извика, удирање во мене со неа потпетици. Нејзиниот влечат неа се малку повисоки и таа вчудовидено праша од боли. "Дино!" таа извикуваа. "Дино, дојди ваму!"
  
  
  Ова беше нешто што не се знае за тоа. Вратата нишаше отворен и чувар куче полета во. Иако Сју-Елен беше пред мене, таа не беше доволно голем за да се создаде било каков вид на штит, не во оваа далечина.
  
  
  "Пука син на кучка!" извика девојката. "Ему, удар проклето главата надвор!"
  
  
  Дино се насмевна, додека тој полека се покрена пиштол .45. Тој имал доволно време да се стремите и се повлече чкрапалото.
  
  
  Но не толку колку што тој мисли. Тој вели и објавен Хуго е на левата рака. Сеуште држите Сју-Елен во неговата друга страна, тој фрлаа нејзиниот двојно остро нож, директно во ему е грлото; Stahl не се чека да се види дали тоа ја погоди својата цел, но влече неа надолу и надвор од патот, како шут заѕвони во затворен простор.
  
  
  Кога таа го погледна нагоре, мониторите се уште беше исправена со целосна знаме на дозвола изразување на своето лице. Тој гледаше на пушењето .45 во раката, а потоа полека се крена друга страна да го допираат hilt дека jutted од над егото на вратот. За момент помислив дека тој требаше да пука уште еднаш, но одеднаш излив на крвта низ дупка мојот нож беа направени се населиле сè. Тој полека се распадна на подот и слета soundlessly на дебели тепих.
  
  
  Тоа беше уште во Сју-Елен оружје кога тој дојде да се погледне во ново тело. Прво, пиштолот е snatched надвор од нејзината рака од страна на егото на прстите, почна да се фрли его настрана и се премисли. Ова може да дојде во рака, и јас не треба да поминат низ царинска на мојот претстојните патување. Тогаш нејзиниот нож беше повлечен од околу Дино е грло, тоа го направи шумолењето звук, и повеќе крв беше истури.
  
  
  "По ѓаволите сте, Ник Картер," Сју-Елен snarled. "Гледај што направивте за мојот ѕид до ѕид килим!"
  
  
  Но дури и богатите и кул девојка Тексас беше шокирана од она што се случило, и тој ја искористи предноста на тоа. Прво, тој започна неа на опашката, не премногу нежно, и го принуди нејзиниот назад во она што требаше да биде нејзината облека. Таа слушале sullenly, зборови за момент. Јас проверив мртов човек е џебови, како и обично, но не најде ништо да се покаже дека тој е hema-да е нешто друго од она што Сју-Елен рече.
  
  
  "Она што ви се случува да се направи во врска со тоа?" Го прашав понатаму, што укажува на труп.
  
  
  "Нејзината? Што сакаш да кажеш со мене?"
  
  
  "Тој е на вашето момче. На вашиот брод"
  
  
  "Добро, што уби его!"
  
  
  "За само-одбрана цели. Откако ќе киднапиран од мене."
  
  
  "Ха! Achillion, тој ќе се грижи од овој хаос."
  
  
  "Само тој е во Јапонија. Знаете, вашиот чувар ќе почне мирис пред вашиот сопруг добива назад."
  
  
  Таа се загледа во гломазна тело на тепих и chewed на ноктот. "На наводно..."
  
  
  "Каде е вашиот тим?"
  
  
  "Јас возеше ih претежно на брегот во отсуство. Освен за неколку момци во моторот соба и една во галија."
  
  
  "Тие не можат да се слушне?"
  
  
  "Ти реков јас. Тие се глуви и неми. Ох, не буквално, Ник; ih само за учење за да го игнорира она што се случува во која големите стари када. Знаеш?" Таа беше губи најголем дел од нејзините Тексас акцент, и чудно е доволно, ми се допадна нејзиното подобро за тоа.
  
  
  "Ќе ја слушнете? На еден стар пријател е за совет?"
  
  
  "Можеби."
  
  
  "Земете го вашиот глуво-неми и членови на екипажот се, по ѓаволите, надвор од оваа порта. Фрли далеку телото или што мислите дека е најдобар, но ако го пријавите во полицијата, вие само ќе добиете во неволја. Не овој човек има било роднини? ? "
  
  
  "Како да се знаеме?"
  
  
  Јас тоа го сфатив. Добро. Не како јас да ти кажам. Тоа е до вас сега, Сју-Елен."
  
  
  "Да..." Таа се уште беше во потрага по тело, и таа изгледаше како мало девојче кое штотуку почнаа да се забавуваат на главата. Кој беше, исто така, монструозно големината на затвори.
  
  
  "Постои брод можам да се земе? Одете назад на sloop?"
  
  
  "Ух-нели. Врзан токму таму." Таа се вејат раката нејасно.
  
  
  "Тогаш јас ќе одам." Тешки пиштол крена неа.
  
  
  Одеднаш, таа се упатиле кон мене и ја стави раката околу мојот половината. "О, Ник! Нејзините толку ебат жал ми е, жал ми е!"
  
  
  "Мене премногу."
  
  
  "Зарем не ви се случува да се остане и да помогне?"
  
  
  "Она што не ни треба, драги?".
  
  
  "Искрено?"
  
  
  "Мојот збор на чест. И ако некогаш ме видат повторно, насекаде во светот, ќе е подобро да се мисли на истото пред да го направат тоа трик повторно." Таа беше чукна на носот страна Еј, со .45-калибар муцката.
  
  
  Таа го бакна топла метал и погледна во мене. Таму беа вистински солзи во нејзините очи. "Како за Бери следната недела?"
  
  
  "Што?"
  
  
  "Јас, значи, таа треба да се исполнат некои луѓе таму. И ако сте се уште во овој дел од светот, и... и не се работи."
  
  
  "О, Kostya на исус Христос!" Но, тогаш имав да се смее. Ее бакна на врвот на главата, таа беше црвенокосиот последен пат e видов неа, patted нејзиниот мермер-тешко газ и отиде на ден. "Можеби," реков јас.
  
  
  Тој го зеде глисер назад кон Scylla; тоа беше midafternoon, небото беше сè уште темно надземни и брод изгледаше ominously тивко. Кога нејзиниот сопруг дојде на одборот, таа беше исфрлат adrift со чамец; некој ќе ги собереш на его во зафатени харбор, и таа се посомневаа во тоа важно колку да се Тужи-Елен или нејзиното отсуство сопруг, без разлика дали тие некогаш го доби назад или не. Добро, имаше и многу повеќе.
  
  
  "Здраво? Кристина?"
  
  
  За жал, немаше никакво на живот во сива темнина. Кога нејзиниот татко се доближил до неа, тој се повлече на .45-пиштол калибар околу неговата јакна џеб, но тоа беше премногу доцна. Peeking внатре, јас се пронајдов себе си во потрага во црниот тунел на смрт за вториот пат тој ден.
  
  
  
  
  
  
  Xv глава.
  
  
  
  
  
  "Се постават многу бавно, Ник. Јас ќе те убие ако не." Алекс беше во потрага на мене од главните кабината, револвер во раката. Неа не се сомневам нс ни за втор и да се направив како што ми беше кажано.
  
  
  "Не ви е потребна," реков јас.
  
  
  "Знам неа сега. Можете уништи сè. Сè!"
  
  
  "Се надевам дека нема. Јас внимателно ќе се спушти ниско по скалите, додека тој поддржан од далеку да се задржи некои од далечина меѓу нас. Тоа беше прв пат јас би се видел со неа, его, стои во пристоен светлина, и иако тој беше fatter во средината на стомакот отколку што беше петнаесет години, јас не бев во искушение да се обиде да го зграби. Дури и ако тој не имаат пиштол. "Каде е Кристина?"
  
  
  "Оди напред."
  
  
  "Гледај, Алекс, не е проблем..."
  
  
  "McKee? Ник?" Кристина гласот заѕвони надвор од предниот дел на кабината, а момент подоцна таа се појави. "Она што се случило со тебе?"
  
  
  Како да им се објасни на еден очаен маж и девојка половина љубов дека сте биле киднапирани од страна на расипан богата кучка, бидејќи ..... И, со неа, јас го направив се што можев. На крајот, Алекс беше насмеани, и Кристина изгледаше сомнително.
  
  
  "Мислиш на оние луѓето во автомобилот се гледа неа?"
  
  
  "И јас мислам дека малку. Сите во Pyrgos."
  
  
  Таа климна, и нејзината насмевка беше непријатно. "Па ти си кршење на срца, каде ќе одат со нас, нели, Ник Картер?"
  
  
  Нејзиниот брат нагло се сврте главата и му рекла да биде тивок. Тогаш тој го стави пиштолот далеку.
  
  
  "Да се вратам на бизнис, Алекс," реков јас. "Тоа е премногу доцна за да добиете Кристина врати во Атина денес за тоа да не изгледаат смешно..."
  
  
  "Таа веќе беше на плажа да се откаже својата резервација. Сега утре попладне. И ferret пред нив, ние сите ќе остане на одборот. Велите дека ќе се преземат за да оваа жена е јахта како да поминаа од пијан. Одлично. Кристина е панично. Сте болни. Мислам дека добра ноќ на сите нас." Тој се сврте назад кон неговата скривница во синџирот шкафче.
  
  
  "Можеби би можеле да го користите време подобро од тоа," реков јас. "Што мислиш, јас велам јас збркана?"
  
  
  "Можеби не сите од нив. Како и да е, јас и ти може да не зборуваме додека ние си излез на море. Дури и сестра ми не мора да знаете што имам да кажам за вашиот народ; опасноста е премногу голема за нив."
  
  
  "Потоа и за божјата волја Kostya, зошто не ти се повлечете неа во оваа на прво место?"
  
  
  Тој се исправи нагоре, пополнување неговата кабина нишка како genie излегува на магија шише. "Затоа што таа е моето семејство. Јас никогаш не може да се види нејзиниот повторно; кој може да се каже во овој свет? Дали ви се види како тоа може да биде, Ник Картер?"
  
  
  Речиси. Никогаш не сум имал семејство да зборуваат за, но јас вид на сфати тоа.
  
  
  Темнината дојде со милостив брзина на брзината на ден. Јас спиеше за неколку часа, дури и кога Кристина беше трчање низ кабината во huff, и кога конечно стигнав до, тоа беше ноќ, црни како и во внатрешноста на пиштол барел.
  
  
  "Кристина?"
  
  
  "Да, така е?" Таа е на палубата, седи зад воланот со црна shawl завиткани околу рамениците како млад селанец жена. Неа, отиде до неа.
  
  
  "Вие не треба да се биде луд по мене. Јас не би сакал ни да се пробие до вас."
  
  
  "О, тоа не е точка, Н... Mackey. Но, денес бев подготвен да ја напуштат, да го оставиме вас, за да го напушти мојот брат, кого знаев само за неколку кратко време... и сега ова. Ова е за очекување. Она што е зборот? Anticlimax? "
  
  
  "Тоа е добро грчкиот збор."
  
  
  Тоа донесе ghostly насмевка на нејзиното pursed усните. "Јас треба да се знае дали не треба да"
  
  
  "Во секој случај, не мора да се грижите за оние луѓе во браун Мерцедес повеќе. Тие не го следат вас; може да се врати во Атина и... сè ќе биде во ред."
  
  
  "да. Можеби." Таа се сврте кон мене, нејзиното лице напната. "Но McKee... имаше уште еден... во таверна и во мојот хотел."
  
  
  "Дали сте сигурни дека тоа не е истата личност?"
  
  
  "Зошто тоа мора да биде? Зошто Тој жените телохранители ме следат?"
  
  
  "О, можеби надвор од ништо да се направи", рече таа лесно, не верувајќи дека нејзината зборови за уште една минута.
  
  
  "Не ми верувате."
  
  
  "Се разбира, верувам неа."
  
  
  "О, не. Вие сте шпион; да очекуваме такви работи, а кога ќе се обидат да те убие околу топови, можете да користите женското тело започнува да се заштитат себе си додека сте ih убие."
  
  
  Кога јас би рекол Алекс приказната на мојот проблем со Сју-Елен, јас би целосно заборавен Кристина присуство; сега ми е жал јас не би се качил во сите детали.
  
  
  "Ајде," огромна земја, его
  
  
  "Ова е опасна случај, Кристина. Биде мило што ќе излезе од тоа на пладне утре."
  
  
  "Нејзината? Јас ќе некогаш знае нешто?"
  
  
  "Јас не гледам зошто да не..."
  
  
  Од начинот на кој таа реагираше, ние мора да го чуја тоа, сите во исто време: мека пристап на брод на нашата лак, мека притисни, и за брзо трка на кожа-soled чизми на напред палубата. Тој се лизна надвор од седиштето и crouched надолу, достигнувајќи за .45 во исто време. Имаше само доволно светлина за да видите неколку indistinct форми во пресрет на дебели јарболот, се движи полека во нашата насока.
  
  
  "Ник...!" Кристина hissed.
  
  
  Последното нешто што сакав да направам е да се пука; звукот во тивко пристаниште беше како топ shot. Хуго стави во неговата лева рака и чекаше.
  
  
  "Г-Дин McKee." Гласот доаѓа од другата страна на јарболот, мека, но јасно;
  
  
  Јас не одговори.
  
  
  "Девојката пред моите очи. Ќе одговарате, или таа е мртва."
  
  
  Тој glanced над неговото рамо. Кристина беше се уште се замрзнати зад воланот, својата рака на нејзиното грло:
  
  
  "Сите во право," реков јас.
  
  
  "Ние само сакаме да зборуваме за неа. Ако не се движи, ние нема да се движат. Дали се согласувате?"
  
  
  Гласот препознал; тоа беше во мојата соба во Pyrgos неколку ноќи пред, извинува како Ега две влече трупот на оган да избега.
  
  
  "Што сакате од nah?"
  
  
  "Само неколку зборови. Ако имате пиштол, ве молиме да се откажат вашето его, Г-дин McKee. Ние не сакам никакви проблеми, не ние?"
  
  
  "Тогаш ќе зборуваме."
  
  
  "Во приватни. Мис Zenopolis, може да се молам чекор напред?"
  
  
  Кристина почна да се нагоре, но нејзиниот татко motioned за неа да остане каде што е.
  
  
  "Таа ќе ви каже додека седат уште. Ти ми кажа дека сте биле на полицаец?"
  
  
  "Така ќе го запомни ме, Г-дин McKee?"
  
  
  "Да, наводно."
  
  
  "Многу добро. Тогаш вие нема да имаат никакви приговори. Мис Zenopolis?"
  
  
  Тој виде дека некој друг сенка беше движат по должината на заобиколат патот, и почна да ја ослабне тоа .45 во его насока. Ни бучава, ни бучава, јас нема да ги однесе далеку.
  
  
  "Не, Г-дин McKee," рече човекот зад јарболот. "Јас може да се види многу јасно. Пад тоа сега."
  
  
  Јас направив тоа. Можеби еден од нив не можеше да го убие него, но не и двете. Но, кога ќе се стави мојот пиштол одредување на палубата, ми се чинеше преглед на нејзиниот светло под раката. Таа не треба да се прашувам дали некој околу мажите може да се види она што јас го правев, но таа качивме его и се сврте на четири-камера зрак.
  
  
  Човекот на јарболот опфатени очите со својата рака, и тој брзо се менуваа светец на друг. Тој беше заслепени за момент, а потоа редови назад и падна overboard. Пред слушнав прскање, тој направи свети врати на другата личност, во исто време постигнување назад да се повлече Кристина во кабината зад мене.
  
  
  "Капка пиштол," реков со низок глас, и извади .45. Тој не како ему беше кажано, неговото оружје намалувањето на покривот на кабината со thud. Тој беше се уште се држи раката пред неговото лице. Добив и одеше во него, Хуго во мојата рака.
  
  
  Ако тој бил подготвен да пука него, тој ќе бил мртов, но со нагло движење, тој се сврте и скокна на страна. Таму беше голема сензација, а потоа молк. Отидов на страна за да видиме каде тоа доаѓа од; мојот светец фатени некои движење под вода и потоа се губи тоа. Почнав напред, но Кристина зграпчи за рака.
  
  
  "Ник! Ник! "За мене, нејзиниот глас се врши најмалку неколку милји во & nb дека е се слушале од илјада уши. "Тоа е човек! Оној кој гонети од мене!"
  
  
  "Кој po?"
  
  
  "Дека една... прво. На оној кој падна во прв план."
  
  
  Мојот светец претворивме надвор и да го игнорира звукот на брод туркање надвор од Scylla е поклон, затоа што може да се види многу јасно се гледа лицето на човекот Сергеј имаше хит прво. Тој имаше еден прекрасен овенати moustache, и само неколку ноќи пред, тој почина во моите раце, го погодил во градниот кош од страна на својот партнер.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Па каде, по ѓаволите, дали сте биле, се прилагоди?" Јас побара по внесување на напред кабината и за отворање на вратата на синџир шкафче.
  
  
  "Нејзината? Јас не сум тука. Се сеќавам?"
  
  
  "Се разбира. Па тие се убие вашите скапоцени сестра, и ќе остане во оваа дупка како стаорец?"
  
  
  "Ако тие да те убие и двете, можеби и јас ќе одам напред и отворот и ја убие неа. Потоа, не постои друг начин. Но имам многу почит за вас, Ник Картер, јас може да се слушне оние глупави чевли, и знам дека може да се справи со нив, без отворање."
  
  
  "Може да имате убиени ih со нож. Од позади. Таа не беше побарано да се пука, така што тие лево."
  
  
  За прв пат, Алекс изгледаше сигурен. Можеби си во право, но..." Тој погледна во текот на моето рамо на неговата сестра, која беше се уште се припивам до моето рамо.
  
  
  "Ник?" рече таа. Јас бев караше дека таа е користење моето вистинско име, но сите ние имавме заедно е сега дека сум бил во лоши.
  
  
  и сега ми се чинеше дека ние не знаат едни со други.
  
  
  "Што е тоа?"
  
  
  "Не ме напушти тука, Ник. Јас не можам да се вратам на Атина сега, никогаш."
  
  
  "Гледај, ова е невозможно..."
  
  
  "Но, зошто да не, Ник?" "Мојата сестра, таа е во опасност, нели? Ние треба да ја однесе со нас."
  
  
  "Алекс, од тука, ако ние сме среќни, тоа ќе биде добар два дена пред ние може да се добие да Taranto. Целата идеја на оваа работа е дека ние не направи ништо што ќе ни го одвлекува вниманието од патот. Ако Кристина доаѓа со нас, со мене, тоа би можело да се удар целата оваа работа нагоре."
  
  
  "И ако таа останува, најверојатно таа ќе умре. Не, мојот други, тој не можеше да го дозволувајте тоа да се случи. Тоа е моја грешка, да, тоа што јас го донесов неа во овој случај, но, сега тоа е до двајца од нас да стори сé што можеме за да се направат нејзиниот го направи тоа. не страда за него."
  
  
  Нејзината рака беше затрепери во мене, и кои решаваат мене повеќе од Алекса логика. Добро. Ајде да одиме. Отвори сега."
  
  
  
  
  
  
  Шеснаесет
  
  
  
  
  
  Нејзината лева харбор млаз светла, со користење на одборот на помошната опрема. Кога немаше други бродови во очите, Алекс се вовлекол во пилотската кабина и седна на моите нозе.
  
  
  "Вие не знаете овие води," тој објави. "Светлина бови ви кажам каде не засекогаш да се оди. Јас ќе ти кажам каде да се оди."
  
  
  Под его е водство, ние следи таен канал, кој лежеше меѓу островот и на копното; еден кластер на светла, тој ми рече, означено граница помеѓу Албанија и Грција. "Тие имаат такви тврдини! Ниту еден јагула би можеле да помине mimmo во нивното место на најмрачните ноќ на светот."
  
  
  "Како не ти успее тоа?"
  
  
  "Не, мојот пријател. Но, каде што тие се поставени толку многу луѓе и опрема за да ги заштитат своите граници, тогаш мора да постојат други места каде што има не може да биде толку многу од нив. Можеби дури и не доволно, нели?"
  
  
  "Мислев дека на брегот на Албанија беше добро чувана насекаде."
  
  
  "да... не е лошо. Но, можеби не е доволно добар."
  
  
  "Како е северната граница?"
  
  
  "Еј?"
  
  
  "Заедно Југославија? Се овие делови на Грција?"
  
  
  Алекс исправи нагоре. "Знаеш за ова, Ник Картер?"
  
  
  "Тоа е доволно," јас излажав. "Ви рече дека сте имале нешто од витално значење за да ни кажете кога ќе излезе. Ти си отиде. Што е тоа?"
  
  
  Тој почнеше и укажа напред. "Кога ќе помине низ овој теснец, каде што се погодени од албански митралези толку блиску што можете да мириса на барут во ih касети, а потоа јас ќе ви кажам една или две работи. Тоа е време што го нашол."
  
  
  Тој беше во право за да се биде во близина на албанскиот брег; кога тој посочи навигациски светла, имав чувство дека можам да речиси и да стигнат до брегот на двете страни. Танкер што доаѓа од другата страна на каналот исплашени, по ѓаволите, надвор од мене за време; таму не чини да се биде било соба лево во нс дури и за нашиот мал брод. Алекс ме советуваше да го игнорира тоа.
  
  
  Кога ние ја напушти теснец зад себе и да излезе на море, тој беше речиси ослободени повторно, но тоа не е премногу рано за Stahl да бидат среќни. Ветрот зедов, и веднаш штом ќе се напушти барикади на Corfu, тоа засвири отворено во нашите заби. Кога почнавме да доживува тешки удари, Алекс отиде напред за укинување на стрелата, тогаш подигнете. Тоа беше како фрлање на неколку хамбургери на скара и стои назад за да се види нив се опожари.
  
  
  "Ние сме едрење, Ник Картер. Дали сте добар морнар?"
  
  
  "Јас правам добро."
  
  
  Добро. Ова е сеуште на вашиот задоволство крстарење, и кога зората збор, ќе мора да одат надолу повторно. Ако некој добива блиску ... Па, мојата убава сестра не можам да поднесам да те оставам, таа може да се? Ќе бран еј, и ќе биде среќен, и ако тие изгледаат непријателски, ќе се пука и да ги убие."
  
  
  "Алекс?"
  
  
  "Да, така е?"
  
  
  "Што по ѓаволите е сето ова, се прилагоди? Имаме лево на теснец."
  
  
  "да. И тоа е она што јас треба да ти кажам, бидејќи ако не се преживее, мора да се знае. Дали знаете дали Hema е таму сите овие години?"
  
  
  "Defector".
  
  
  "О, да, што, но не се толку сомнително, мојот пријател. Во мојата земја ... па, гледаме денес. Е комунистички поголема закана од околу оние лојални на актуелната власт? Или оној кој е само Комунистичката во минатото? Нема . Јас не сум наоѓање изговори, Ник, јас го знам тоа. Нејзиниот откриени неподносливи корупцијата во мојата сопствена земја, и така неа замина за Албанија, каде што тие беа многу среќни да го користам мојот услуги. Овие се силни луѓе, овие Албанци кои се понекогаш се нарекува и Монголски. Европа. Различен од секој друг, не знаеш? "
  
  
  Нејзиниот сфати тоа, нејасно. Тие беа силни, таинствени, непријателски да се аутсајдери, и жестока борци кои имале отпор потенцијални освојувачи за векови. Повеќе од половина од овие луѓе биле Муслимани, и тие се бореле во своите планини, како фанатично како нивните браќа во пустината земји на Блискиот Исток.
  
  
  "Што се случило?" Јас прашав. "Она што го направи ќе се врати?"
  
  
  "Добро, мојот друг пријател, тоа ќе се земе во недела да ви кажам на сите за тоа. Можете да го видите, комунизмот е голем leveller; дури и во Албанија, тоа се претвора горди воини во ситни бирократи. Но, тоа не е ревматизам вашиот corkscrew, еј?"
  
  
  "Никој случај."
  
  
  "Па, неа, јас ќе ви кажам, а вие треба да се слушаат внимателно. Големата преселба на светот комунизмот има сите, но запрен; вашиот претседател е средба со лидерите во Кина и Москва, и Виетнамската Војна е завршена. Сега за сега." Тој chuckled. "yeah. Но не се членови на оваа голема Движење на кои не им се допаѓа ова развој, мојот пријател. Тие се ' уште се слушаат на Маркс, Ленин и Сталин и верувам дека комунизмот мора секогаш да се прошири до системот на контроли за целиот свет. . Некогаш одамна, верувај ми, ова беше речиси само еден околу нив. Но, не сега, Ник, не сега. Во секој случај, тие се уште се активни, овие fanatics, и тие се подготвуваат монструозниот акција која не може подобро да придонесе за ih причина. повеќе од дваесет и Виетнамски."
  
  
  "Што е тоа?"
  
  
  "Дали знаете на две езера на граница помеѓу Албанија и Југославија? Во Близина На Грција?"
  
  
  "Јас не."Се сетив Јастреб е предавање на мапата многу добро.
  
  
  "Дури сега постои војска таму. Тие не припаѓаат на нас, без разлика во која земја; тие се Грци, Албанци, Југословени, но сите тие се лојални Комунистите на стариот хард училиште. Преку ... да... тие ќе почнат да работат во два дена. серија герилски напади од оваа неутрална зона меѓу трите земји, кои се занимаваат целосно се збуни светот сили. Ih ќе доведе, како што Американците ги скова фразата толку добро, а Vietcong потенцијални ... "
  
  
  Тој се прости од волан и whirled околу да се погледне Алекс е широка, смири се соочуваат. "Што!?"
  
  
  "Всушност, мојот пријател. Кои се подобро опремени за да се спроведат такви воени операции од Vietcong? Со своето примитивно оружје и нивните мали, underfed војници, се бореле французите и Американците да го hilt за колку што ние може да се сети. . Тоа е незамисливо дека тие ќе го помине на нивните знаења и нивната идеализам за групата што е сега се собраа во оваа оддалечена област, помеѓу охридското Езеро и Преспанското Езеро? Размислете за можностите! Од една страна, верен сојузник на сад, иако воената диктатура овие денови; од друга страна, повеќето репресивни комунистичкиот режим во Западниот свет; и на третиот, во Југославија, повеќе компатибилни со Западот отколку со Русите. Кој ќе дејствува против нив кога ih рации почне? Од која земја ќе им зуи И дури и ако ih може да се најде, она што ќе било која од другите големи сили не? Ќе ih бомба на сад? Ќе Русите прати тенкови низ Југославија? Не, мојот пријател. А сепак, она што може да се направи, еј? Затоа што заедно со оваа кампања на терор и смртта ќе биде пропаганда за кои се ангажира во не дозволувајќи им на отворен базен да се игнорира она што се случува во нашиот мал агол на светот. Порано или подоцна, мерки мора да бидат земени, и ова мора неминовно да доведе до конфликт меѓу Западот и комунистичките сили."
  
  
  "Тоа звучи прилично грозна," ми призна. "Но, како да го знае сето ова?"
  
  
  Алекс се смееше. "Бидејќи јас, моите други себе, помогна да го поставите тоа сите до сфатив она што јас го правев."
  
  
  "Што значи не сте знаеле?"
  
  
  "Не биди толку скептични, Ник. Таа е експерт во својата област, и се допаѓа многу како експерти, јас не бев кажал повеќе од што ми е потребно да знаете за севкупната цел на секој план."
  
  
  "Но, ти најде надвор?"
  
  
  "да. Сфатив тоа. И неа, сфатив дека јас не можев да живеат со знаење имав. Па..." Тој погледна наоколу во темнината, угнетувачка небото над нас. "Па, добро направено=)".
  
  
  Тој доби зад воланот пред зори, но тој дури и не се обидуваат да спијам. Имаше премногу прашања да побара ih.
  
  
  "Ви реков нашите агенти во Грција дека никој нема да пропушти во Албанија за неколку дена. Како не ќе управуваат со што?"
  
  
  "Па, тоа не беше, па не ќе биде тешко. Тоа е земја со планини сите над неа, знаете, и многу лоши патишта. Имав многу слобода да патуваат низ моите должности. И назад низ планините; никогаш не е на Јужна Америка, но од она што го прочитав, постојат и земји како Чиле и Перу со приближно исти услови. Цело време автомобили и автобуси напушти патишта да се спушти од некои далечни планински падина. Чиста превоз за неколку дена и прилично делови. "
  
  
  "Но тие ќе бидат во потрага за вас, не се тие? Дури и на mountainside?"
  
  
  "Ох, така. Мојот возач и јас, ние зедов еден стар човек за нашето последно патување. Голем стар човек, речиси како голем како неа. Нејзиниот ему вети дека ќе им даде его возење до брегот; имам многу пријатели меѓу луѓето од Албанија, за време на моите патувања, знаеш? Тој обвиткан неговата униформа јакна со текот на Ему на рамениците за да го задржи топло во ладно планини. Stahl не се земе документите
  
  
  околу џебот, тоа нема да биде толку долг пат. А потоа мојот возач прави погрешна signposts, и јас некако успеа да излезе пред автомобилот оди над планината. Има многу оган таму. Стариот човек никогаш не ќе се замрзне повторно, еј? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Тој беше ударот на воланот, борба против тешки бранови, кога Кристина излезе на палубата. Нејзиното лице беше потечени, и тоа не затоа што на кокс. Таа не зборува со мене, но зедов нејзиниот кафе кригла и да се потпре против покривот на кабината, во потрага напред.
  
  
  "Здраво," тој го нарекува тивко.
  
  
  Тоа беше нејзиниот долго време да се одговори, но во тишината, таа конечно се сврте да се соочи со мене.
  
  
  "Дали ќе спијам добро?"
  
  
  "Претпоставувам дека е така", рече таа Aryanly. "Колку наскоро ќе добиеме да Taranto?"
  
  
  "Веројатно утре. Ние не имаат многу среќа со времето на овој крстарење."
  
  
  "Не, ние не го направивме тоа уште." Таа слезе без друг слово за нас, а јас бев сам за долги часови до сонцето излезе повторно.
  
  
  Алекс ме изненади со доаѓањето на палубата во сред бел ден, но неговото објаснување направени смисла. "Слушај, други мои пријател, ние сме на половина пат до Италија, не сме? Ако тие мислат дека јас сум на одборот на овој брод... Тој направи се нурне-самоубиец гест со раката. "Не ми се допаѓа да се биде таму кога сонцето е сјајна. Ако не, јас не треба да се."
  
  
  Кристина наскоро се приклучи ни, со испаруваат чаши кафе и уредно наредени плоча од исечени спам и feta сирење. Алекс поздрави кога го видел ова.
  
  
  "Сега ова е мојот добар грчки сестра!" тој roared, грабање мал број и расчистување на месо и сирење во неговата уста. Кристина се насмевна донекаде. Тој го направи неа се зад воланот додека тој отиде downstairs да се избричат и промени.
  
  
  Тој беше само стружење на минатата на пена од под носот кога слушнал далечната татнежот на моќни мотори. Нозете scuffed на кабината палубата, и нејзиниот сопруг изгледаше надвор од вратата само во времето за да се види Алекс се нурне во главниот кабината.
  
  
  "Што е тоа?"
  
  
  "Голема моторен чамец. Тоа доаѓа отворено во нас." Тој го зеде револвер од рек над галија потоне, проверив бесплатно, и се вратив назад на gangplank.
  
  
  Нејзиниот жилет падна, ги избриша последниот на бричење крем исклучување на нејзината горна усна, и го зеде надвор .45. Некој вошлив оружје од преку дваесет метри, но тоа беше сè што имаше. Mimmo Алекса се наметнува минатото неа и се искачи во пилотската кабина, каде Кристина нека воланот замав нагоре во правец, гледајќи брод помине нас.
  
  
  "Ја задржи се движи," тој наредил, а скриена пиштол под неговата кошула.
  
  
  Тоа беше голема црна-белено cruiser, сечење низ брановите како ну не постои. Од наш агол, сите можев да видам беше лак и мал дел на кабина со голем searchlight монтира на тоа. Тој дојде на нас како играч од средниот ред брка справување со кој беше среќен и не можеше да се симне на трева. Таа беше проклет повторно со Hawke и целата его едрилица план.
  
  
  Нејзиниот пиштол беше надвор, одржување его на ногата, крие тоа од поглед. Пловилото забрзана, доаѓаат премногу блиску до нашите стерн, пред забавува малку и veering тргнеме на страна. Тој беше за да се подигне неговиот пиштол и пука кога видел дека човекот зад воланот.
  
  
  "Здраво, убаво!" викна низ спреј на егото корпус. "Следниот пат кога сте на Paxos, оставете дека глупави Американски зад себе, во ред?"
  
  
  А Французинот со шок на коса и срамежлива, уверени насмевка се вејат на неговата рака, дувна еден бакнеж да Кристина, и го фрлил многу вода во нашата насока, почнувајќи од мотори и наслов исклучување на правото агли на нашиот предмет.
  
  
  "Син на кучка," јас дишеше, tucking пиштол назад во мојот појас. "Јас ги чува парите, тој упати кон Бари."
  
  
  "Што?" Кристина праша. Таа беше бледо и трепет, и тој не ја обвинуваат неа.
  
  
  "Тоа не е важно. Јас ќе се вози на неа."
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ние се уште hadn ' t дојде на брегот пред мракот, но знаев дека бевме на пета на еден италијански говорница. Колку што немаше никакво гонење, нејзината, размислување, јас би можеле да се релаксираат, отидов напред кабината да се види дали би можел да го добие нејзиниот четири или пет часа, ' спиење. За време, јас би можело да се слушне Kristina во главниот кабината правење кафе и rattling пластични садови, се прави чистење, кои мислам дека сите жени се родени да го направите, и знам како да го направи тоа. Тогаш јас слушнав нејзиниот пристап на пилотската кабина, и таму беше потполна тишина освен за звукот на брановите lapping против силите на една педа или па од мојата глава ...
  
  
  Тоа беше кошмар, и мојата прва мисла беше дека ова требаше да се случи. Таму беше студен здив на моето лице, ладно челик во моето грло. Тој се обидел да избега преку vaults, но во теренот темнината кошмар не помине. Јас може да се чувствуваат сечилото на ножот сечење низ неговото тело, и тој знаеше дека јас не се сонува.
  
  
  Тоа мора да биде ова, тој извика, скокање далеку од нож. Софтвер за мојот сајт
  
  
  Јас мислам дека беше хит во главата од страна на stiffening ребра на пловилото е трупот веднаш до тесен кревет. Бев запрепастен, јас ја чувствував мојата коса грч, и целната купени назад. Нож потона длабоко во мојот јаболко на адам, а потоа исчезна со експлозивна режењето од некаде зад мене.
  
  
  Сфатив дека тоа беше слабо светец, мојот светилка, и во ghostly светлината на тоа што го видов две извртени се соочува со свиткување над мене засекогаш. Тие не изгледа како нешто што би било кога видел: широк очи, тесни-отвор, ништо да се слушне, само тешки отежнато дишење звучи како стар автомобил за да го земе својот последен здив.
  
  
  Седнав до нагло, грабнала .45-пиштол калибар, и најдов уште скриена во мојата појас.
  
  
  "Не грижете се, Ник," Алекс growled. "Таа не го добие тоа."
  
  
  Тој одржа својата сестра вратот со неговиот надлактицата околу даб трупецот, и како што тој гледал, тој coolly извртени нејзините прсти додека таа не падна на нож околу нејзината рака, Хуго.
  
  
  Јас реков. "Што по ѓаволите?"
  
  
  "Разбуди се, Ник." Тој се наметнува девојка низ тесен колиба на друг кревет: "Дали сакате да го убие неа, или ќе ми го направи тоа?"
  
  
  Неа, погледна Nah во слабо светло, на нејзиното лице се скриени од густа завеса на косата. "Убие неа?"
  
  
  "Се разбира."
  
  
  "Вашата сестра?" Тој беше се уште половина спие.
  
  
  "Сестра?" тој ишмркав и зграпчи ее е брадата, принудувајќи ја да се погледне во Brylev. "Таа не е мојата сестра, Ник Картер. И сега тоа е гласајте-гласањето ќе умре."
  
  
  
  
  
  
  Глава седумнаесет
  
  
  
  
  
  "Да", рече таа. "Ме убие."Нејзината цел падна на Алекс е мечка шепа што ако таа не можеше да се одржи тоа било подолго или не сакаат да.
  
  
  Нејзиниот турка далеку нејзиниот брат рака и извади нож по наведнат палубата помеѓу нас. "Не е дека вашата сестра, Алекс?"
  
  
  "Се разбира дека не."
  
  
  "Како знаеш?"
  
  
  "Знаев дека од првата минута видов одење на мојот такси. Сестра ми уште беше бебе кога јас последен пат го видов неа, но таа изгледаше исто како мене. Прилично, да, но со дебели нозе и тело како рудникот. Не е толку голема, можеби. но, тоа не можеше да биде толку совршен." Тој се стрча слабо зрак на молив по должината на девојката huddled тело да се потенцира него и неа, но тој мораше да се согласи дека немаше многу наликува.
  
  
  Тој ја спростре својата рака и принудени неа да погледне во него. "Ќе се обиде да ме убие?"
  
  
  "Да". Таа го рече тоа без двоумење.
  
  
  "Зошто?"
  
  
  "Бидејќи морав да."
  
  
  "И Алекс, исто така?"
  
  
  Еј, ништо немаше да се одржи назад.
  
  
  "Како?"
  
  
  "Кога ќе умре, его би го застрела." Таа укажа на мојот појас, каде .45-пиштол калибар беше заглавен.
  
  
  "А потоа што?"
  
  
  "О, ме убие! Те молам!"
  
  
  "Ајде, Кристина. Тогаш што?"
  
  
  Таа зеде длабок здив. "А потоа... морав да се фрли на мојот брат тело далеку... Алекса одбор и избави твое да италијанскиот брег. Taranto, ако е можно, но никаде."
  
  
  "Она што беше целта?" Јас не сакаат да копаат во nah толку многу, но сега е време за да ја дознаете вистината.
  
  
  "Мене... јас треба да се рече дека Алекс е во ред за информации. Што вие двајца добија во борба, убиени повторно, убиени повторно, и... добро, во ред. Зарем не е очигледно?"
  
  
  "Дали се работи за другата страна?"
  
  
  "Не од страна на избор!" Таа погледна нагоре, диво, прво на мене, а потоа на Алекс, потоа во длабочините на отворите синџир шкафче. Таа sobbed."Што друго може да се направи со неа?"
  
  
  Тоа беше Алекс кој беше симпатична. "Она што тие го имаат на што?", се прашува тој.
  
  
  "Мојот син", таа murmured.
  
  
  "Син?"
  
  
  "да. Таа е... Нејзината посета на Бугарија. Моите родители беа грчки, но тие емигрирале во текот на Граѓанската Војна. Јас сум роден во овој валкан земја, но јас пораснав грчки."
  
  
  "И вашиот син?"
  
  
  "Имам еден син. Ему сега е четири години. Тоа е во сопственост на државата. И неа...."
  
  
  Хуго лизна тоа се врати во својата scabbard и го проверуваат .45 и го стави на его на cot веднаш до мене. "Кристина? Е тоа вашето име?"
  
  
  "Ах, да. Тоа е проблемот!"
  
  
  "Беше тоа?"
  
  
  Таа ја крена главата, изгледаше отворено во мене, а потоа на Алекс. "Јас сум Кристина Calixos. Јас сум дваесет и четири години. Кога имав деветнаесет, јас бев дете, но јас не сум маж. Државата ја зеде мојата его подалеку од мене. Таа дури и не можеше да го види. Кога мајка ми и татко починал, немав ништо. Јас лево, па јас се пресели преку границата кон Грција, каде што добив ова, надевајќи се дека ќе биде повеќе слободни и некако да се добие мојот син назад. За речиси една година, нејзините вени беа преплашени, затоа што јас немам документи; тогаш бев во Prevez." Таа ме погледна. "Во Preveza, таа е на плажа, кога една млада девојка удавил. Таму беше голема гужва, и таму беа нејзините работи во близина. Гледав неа се и виде дека нејзиното име беше Кристина. IH ја зеде и стана Кристина Zenopolis. Јас напуштиле старечки училиште, дури и лево мојот љубовник и се пресели во друг дел на Атина така што никој нема сомнение мојот идентитет
  
  
  ова, и работеше се додека не ме најде."
  
  
  "Што?", се прашува тој на неа.
  
  
  "Да". Таа glanced на Алекс. "Тоа беше... што? Два месеци? Шест недели? Тие се наоѓаат во мене и ми рекоа кој таа беше и сè за мојот син во државата куќа. И што ќе се случи ако таа не соработува со нив. Знаев многу малку за Кристина Zenopolis, но сега јас ја познавав подобро од знам јас. Тие знаеја што беа излегува, Алекс. Јас не мислам дека тие знаат точно како да го користите мене, но тие беа многу среќа, не беа тие? "
  
  
  Алекс tugged на крајот на неговите мустаќи. "yeah. Тие беа многу среќни. Што ако јас hadn ' t инсистираше на стапување во контакт со вас?"
  
  
  "Претпоставувам дека вашиот секој потег. Јас не можам да кажам. Но јас познавав... " Таа се сврте кон мене. "Ник? Човекот кој падна на брод, кога тие се нападнати од нас? Сте размислувале его беше убиен неколку ноќи порано."
  
  
  "Не неа. Его партнер".
  
  
  "Ах, да. Но тие ми кажаа како тоа треба да се направи со восок куршум полни со крв, како што некои фаза магионичари употреба? Тие знаеја што не можев да бидат измамени со празни раце."
  
  
  "Тоа звучи прилично проклето тешко за мене," реков јас. "Зошто тие не само убие Алекса и да се направи со тоа?"
  
  
  "Можам да кажам дека. Имав само една мала задача да ја заврши..."
  
  
  "Неколку убиства."
  
  
  "Да! Два смртни случаи на луѓе што не знаат во животот на мојот син! Ќе изберете поинаку?"
  
  
  "Во ред, во ред."Тоа беше тешко да не се одговори на нејзината страст, но како што седеше спроти нив, за неа, видов Алекс смислено галење неговиот екс-сестра рамо. Некако, ми беше полесно да продолжат. "Дозволете ми да зборуваат отворено. Вие не беа следени кога бевме таму... заедно?"
  
  
  "Не, не. Тие го направија тоа да се направи мислите дека сум бил во опасност. И тие, луѓето кои дојдоа на одборот минатата ноќ... па, знаеш."
  
  
  "Па ќе мора да оди на едно патување со нас."
  
  
  "Да".
  
  
  "И убијат."
  
  
  За долго време, само звук во преполната соба беше Кристина е остар дишење. Тогаш Алекс прочисти грлото како алигатор purring за своите месечни вечера.
  
  
  "Дали сте задоволни, Ник Картер?"
  
  
  "Повеќе или помалку."
  
  
  "Тогаш зошто не ви оди нагоре и да видиме, kuda, се прилагоди на се тоа, овој брод е доаѓање?"
  
  
  Само по зора, што преминал пета на еден италијански подигање и беа на половина пат да се Taranto кога првиот хеликоптер летаа над нас. Во текот на ноќта, тој поставени три портокал lifebuoys на очекувам дек, како што се согласиле, и кога хеликоптер забележан од нас, рака полета надвор да ни каже дека тој беше врзан за Scylla. За помалку од еден час, друг хеликоптер, или можеби оној истиот, sel во широк залив до тоа да се земе Алекса и Кристина на одборот. Јас остана со Јастреб и прошетки, кој беше намален од хеликоптер. на времето беше лошо, повторно, и пред мојот шеф бил во кабината за повеќе од пет минути, неговото лице беше почетокот на натпреварот вителот зелен на вода околу нас.
  
  
  "Колку долго ќе биде пред да можете да ја добиете оваа работа да порта?", се прашува тој.
  
  
  "Можеби за неколку часа."
  
  
  Направи пауза пред да одговорите. "Ах, јас го гледам неа."
  
  
  "Има ли нешто што вие сакате да зборувате за мене?"
  
  
  "Добро, можеби. Јас го земе дека девојката беше само една околу нив?"
  
  
  "Таа беше како што. Тоа не би било Stahl е идеја да се стави на него за сега."
  
  
  "Уф?"
  
  
  "Нова љубов." Неа, видел како Кристина и Алекс ја погледна едни со други пред тие добија во хеликоптер.
  
  
  "Но ... тие се брат и сестра!"
  
  
  Јас исполнет со детали. Hawke климна мудро. "Можеби таа може да ни помогне премногу."
  
  
  "Ако можете да направите нешто во врска со нејзиното бебе."
  
  
  "Тоа не е можно. Јас треба да работат на тоа."
  
  
  Ние летна во тишина за некое време пред тој да владее повторно. "Како си, N3? Не рани? Без модринки?"
  
  
  "Нема ништо да се зборува за. Голем број на работи."
  
  
  Добро. Кога ќе се врати во Вашингтон вечерва, јас треба да зборува за..."
  
  
  "Почекај една минута."
  
  
  "Да, така е?"
  
  
  Јас прислушувани него на воланот. "Треба ли да се вратам во бродот."
  
  
  "Што може да се згрижени."
  
  
  "Јас повеќе би сакале да го направи тоа на себе. Може ли да се вратам тука еден ден."
  
  
  "Добро..."
  
  
  "Да, така е?"
  
  
  "О, неа, претпоставувам дека си во право. Колку долго ќе потрае?"
  
  
  "Неколку дена. Во зависност од временските услови."
  
  
  Добро. Но, не се премногу долго, Ник. Ние треба вашата помош."
  
  
  "Јас не," ветив, и почна психички заговор курс за Бари. За некое време, таа беше речиси е зависник од Kristina, но дури во Тужи Елен, таа никогаш не се стави нож на моето грло. Тоа е време да имаат некоја забава. Ова е мојот метод.
  
  
  
  
  
  
  Кодот
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Кодот
  
  
  Посветен на луѓето на сад Тајната Служба
  
  
  
  Пролог
  
  
  Јас не го направи тоа на Кирби е погреб. Тој беше во Сингапур во времето, носи брада и очила и претставувајќи се како проектили defector бараат да се продаваат Американските тајни на Кинеските Комунисти. Тој го одигра својот дел доволно добро за да се елиминира еден од Мао клучните агенти и да се пробие во информациите цевковод тој беше поставен за да се добие неколку куршуми во негова страна и добијте шифрирана telegram на честитки од Hawke, водечки гениј на единицата каде што јас работам. Ние повик его СЕКИРА. Ние сме добрите момци.
  
  
  Кога добив него задоцнетиот вести на Кирби е смртта, таа е третирана во Британската болница на северниот брег на Малајски Полуостров. Hawke имал доволно контактирајте со Британски да ме најдете добри лекари, мек кревет и една убава сестра. Веста за Кирби имаше уништи сè.
  
  
  Кирби беше еден од СЕКИРА најдобрите агенти, паметни и сигурен. Ние работевме заедно на некои тешки задачи во латинска Америка, кои се стави низ многу предизвици. Јас не сум заборавил како Кирби, тежок човек во спојки и искусен хеликоптер пилот, зграпчи ме повлече брод во Кубанската води искрени пред бродот влегле во помали парчиња од сложувалка.
  
  
  Сега тој беше убиен, а никој не знаеше кој убиец е его беше. Наоѓање ih беше мојата следна задача.
  
  
  Првата глава.
  
  
  Авионот ми требаше да приватна пистата во Флорида-Знд. Еден висок човек со bezizražajno лице се потпре против хауба, чекање за автомобил. Нејзиното знаење на его. Тој беше еден од двата СЕКИРА агентите, кој работел како Јастреб е телохранители. Его името беше Смит.
  
  
  Тоа беше еден од Смит повеќето зборлест дена. Тој само рече осумнаесет зборови кога тој ме повика да се исполнат Јастреб.
  
  
  "Стариот човек ќе го одржи својот заби заедно", рече тој. Ние брзо надолу една напуштена патот, брзинометар укажува на limo кон 70. "Јас не можам да се сетам некогаш го гледаат него - его е во такви непријатни расположение."
  
  
  Причината за хоукс несреќа не е тешко да се најде излез. Никој нема да остане рамнодушен по поразот агент како Дејвид Кирби.
  
  
  На limo се сврте на аголот и го виде осамен колиба да седи на крајот на трасираше патот. Надвор од колибата, јас истражени празната клупа во тивка залив. Заливот на Мексико shimmered во далечината како обоени стакло блокиран од страна на сонцето.
  
  
  Ветрот беше дува низ островот, ruffling хоукс бела коса. Тој беше чекање надвор колибата кога стигнавме. Копија од Смит, на bezizražajno втор оперативен кој беше обично се наоѓаат во близина на Hawke, беше седи до прозорецот.
  
  
  "Ова е местото каде што убиствата се случиле," Јастреб рече, мавтајќи својата рака во куќата, брзо се смеат. "Јас ќе ве однесе внатре во една минута."
  
  
  "Ви благодарам за испраќање за мене."
  
  
  "Јас не сум прехрамбени во крвничко однесување, Ник. Јас го испрати за вас затоа што ми треба."
  
  
  Тој glared на мене, и продолжи. "Успеавме да се повратат некои детали. На убијци биле возите мал камион. Тие престанаа да постојат, "тој истакна," и намалување на телефонски жици води до куќата. Тие потоа отиде во куќата и да се убеди некој да признаат дека биле на signalmen, веројатно под изговор на проверка на телефонот. Ние мислиме дека тие биле облечени како fitters. Тие фатени Кирби и човекот Кирби го доведе тука за да се сретне со изненадување, и убиени ах и две други кои биле во куќа во времето . Таму беше навестување на горчина во Его гласот како што додаде тој ," Ние се уште не знаат што се, а ние само може да погоди во ih е мотиви."
  
  
  "Колку луѓе се што барате?"
  
  
  "Како што се образовани се погоди, јас би рекол четири од нив. Најмалку две од нив биле вооружени со полуавтоматски пушки. Еден од нив бил пушка. Ние пронајдени траги на Odina кружење околу нив дома да го пристап од позади. Тој го собори задната врата, и тие се фатени на мажите внатре во вкрстен оган. Тоа беше страшна работа ."
  
  
  Ветер дувна против нас како што одеше кон куќата, и Смит следи во тишина.
  
  
  "Она што беше Кирби е задача?" Јас прашав.
  
  
  "Тој дојде тука да се зборува за личноста изнајмување на куќа. Што човек беше Френк Abruz."
  
  
  Тоа име ме натера да престане во моите песни. "Мафијата е Искрен Abruz?"
  
  
  "И никој друг. Легендарниот Френк Abruz. Один е околу неколку луѓе мафијата има некогаш сте се договориле да се прости со почести. Тој претрпел срцев удар и одлучи дека тој сака да го поминат своите последни денови во Сицилија. Мафијата одборот на директори гласаа за Его пензија и одлучи да плати em мала пензија за лојални услуга." Јастреб дозволил мала насмевка. Пензиските беше нешто подобро од злато види. Како што, впрочем, јас велам двесте илјади денари годишно. Научивме дека Abrouz ќе биде напуштање на земјата во рок од неколку недели, и Кирби направен контакт со него."
  
  
  "Јас би се заинтересирани да знаат што се зборува за, СЕКИРА агент и поранешен мафија capo."
  
  
  "Abruz е патување, Ник. Тој бил човек од доверба од страна на завојуваните фракции внатре Kota, и кога тие имале чувствителни errand да се реши во странство, опеннет делови беа испратени до его." Јастреб допре мојата рака. "Ајде сега да одат на колибата."
  
  
  
  
  
  Уште еден телохранител име Corbett отвори врата за нас. Тој речиси flinched кога влеговме внатре. На местото беа затворени за неколку месеци, но тоа се уште се чинеше да мириса на смрт.
  
  
  "Френк Abruz беше интересна лице, индивидуалистичката. Јас не можам да кажам јас почитуваат нејзиното его. Его е рекорд беше премногу крвави, "Јастреб продолжи:" но тој беше еден од лидерите кои зборувал против мафијата е вклучување во меѓународната трговија со дрога. Тоа е борба против оваа жестоко изминативе две години, кога Американската гранка на мафијата беше понуден договор од страна на Азиските група која ги " контролира choicest опиум полиња во Индокина."
  
  
  "Беше тоа што пред срцев удар што возеше его пензионирање?"
  
  
  "Всушност. Потоа, кога Abruz успеа да го промените Комунистичкиот partizan позиција во договорот, сè skyrocketed. Тој ги претстави своите наоди да мафијата е висок совет и поканети да ги разгледаат предлог. Овој пат на гласовите е во негова корист. имаше dissenters, но одборот одлучи да го раскине договорот ."
  
  
  "Јас тоа го разбирам. Abruz имаше информации за опиум области кои би можеле да ги користат. Кирби се обидува да го убеди его да го помине за да ги нас."
  
  
  "Abruz е доблести беа неколку, но еден од нив беше верувањето дека комунизмот не беше бран на иднината. Имаше причина да се надеваме дека тој ќе соработуваат со нас. Кирби, исто така, се осомничени дека Abrouz ја прочитал некои информации за Комунистите. Можеби ih мафија контакти беа поврзани со нив, не само во областа на дрогите."
  
  
  "Каков вид на бизнис?"
  
  
  "Кирби не знам. Abruz само така, навести дека тој знаел нешто што СЕКИРА можеле да се најдат многу интересни."
  
  
  Сокол ме одведе во една соба, која беше полн со куршум дупки. Тој се вејат својата рака луто. "На убијци не ги преземат сите шанси, како што може да се види. Тие испрскаат доволно доведе тука за да го убие десетина луѓе."
  
  
  "Abruz имаше тешка углед. Срцев напад или не срцев удар, но тој не е тип на човек да си игра со.
  
  
  Јастреб климна. "Тие беа брзо и ефикасно, јас го признавам тоа. И апсолутно ладнокрвни."
  
  
  "Што рекоа другите две лица се Abruz е момци?"
  
  
  "Ега се ' лични телохранители'."
  
  
  Тој го отвори прозорецот и да бриз. Мислев на стариот мафија capo и мојот пријател Кирби лежи на подот со нивните тела искинати за разлика од куршуми. Зедов длабок здив на кул земање на воздух стриминг надолу моето лице.
  
  
  "Како не мафијата чувствуваат за Abruz смртта?"
  
  
  "Мојот обично веродостојни извори велат дека тие се уплашите дека практично сите ih доверливи високи партиски биле кратки раце. Но, се сеќавам дека Abruz е погледи биле побиено од страна на некои и дека тој има направено непријатели во својот пат. Она што е важно ми е дека една од нашите главни агенти беше убиен во различни околности, кои не можам да се објасни. Јас не одам за да се откажат од ова било повеќе отколку што се. Сакам убијци е пронајден."
  
  
  "Постојат три начини," реков јас. "Комунистичките агенти, старите непријатели на Abruz, или некој кој не ни се допаѓа што тој беше ограничување на Азија дрога договор."
  
  
  Hawke истури пура пепел на неговите панталони и брусен далеку ih. "Четири дена. Се сеќавате на неа да се спомене Abruz е $ 200,000-a-година пензија? Тој имаше прва година плаќање во неговата куќа. Таа исчезна заедно со убијци."
  
  
  "Убие еден од мафијата повеќето стравуваа capos? Тоа трае споулавен да излезе со таква идеја."
  
  
  Јастреб застана нагло. "Се погледне во овие куршум дупки. Дали мислите дека лицето одговорно е нормален?"
  
  
  Тој беше во право.
  
  
  Тој проследено Јастреб надвор во улица. "Јас сум го видел, од дома, и се слушна оваа приказна, но вие не брзаат мене тука само поради тоа. Што друго?"
  
  
  "Имаше друго лице во колибата кои избегале од масакрот. Ние конечно ја најде."
  
  
  * * *
  
  
  Девојката изгледаше како еден милион долари на инфлацијата. Таа беше русокоса, млади, и leggy. Иако таа беше облечена во мантил со јака сврте нагоре, таа фатени поглед на нејзиното лице додека таа одеше низ ресторан на улица. Nah имаше висока издвојуваа јаготки и широк темни очи , мала прилагоди е изгледа дека не е обележана со цинизам и цврстина што очекуваше.
  
  
  "Замрзнување токму тука," Hawke рече на математика надзорникот на проектор. Седевме во темно проекција соба на еден од главните СЕКИРА основи, проучување на мирна слика на екранот. "Нејзиното име е Sheila Брант, но таа не се јавам себе што повеќе," Hawke рече. "Тоа е пекол на долго време, бидејќи ние ја најде."
  
  
  Јас го најде тоа тешко да се поверува што Hawke ми кажевте за Sheila Брант. Тоа не оди со тенка лицето и мека очи.
  
  
  "Дали сте сигурни дека таа е Искрен Abruz е љубовница?"
  
  
  "Без сомнение. Но, ние знаеме многу малку за тоа од каде таа беше пред Abruz зедов неа се во Вегас."
  
  
  Тој воздивна во фрустрација. Јас не мислам дека постои закон кој вели дека една убава дваесет и две-годишна девојка не може да се најде задоволство во друштво на стареење мафија capo. "Старата мафијаш имаше вкус."
  
  
  "Многу како твое, всушност," Јастреб рече sardonically. Потоа тој продолжи: "Кога дознавме дека Sheila живееле во куќа во Флорида со Abruz и не беше една од жртвите, ние започна во потрага за неа.
  
  
  
  
  
  
  Таа ги сокрива нејзините песни добро."
  
  
  "Кој е таа бега од? Ах, закон, со мафија?"
  
  
  "Веројатно надвор од сите три. И можеби некој друг. Ќе бидат среќни да знаете дека јас ќе одам да се организира за да го инсталирате овој corkscrew да Sheila."
  
  
  Бев во потрага напред за тоа. Тој glanced на блескав бирање од својот види. Иако тој знаел дека е потребно неа, тој почнал да се почувствува остра крајот на нетрпение. Не можев да дочекам да се погоди на патот и да се следат трагите на Дејвид Кирби е убијци. Оваа ноќ веќе беше премногу ладно за да ми одговараат.
  
  
  "Овој филм е снимен во мал град во Ајдахо се нарекува Bonham. Sheila Брант била живеат таму за последните два месеци. Ќе имате покритие за приказната да се објасни вашата ненадејна појава. Не сакаме да се плашиш на девојка во бега. повторно, " Hawke ми кажа. "Но, откако ќе пристигне, ќе мора да ја кренат его."
  
  
  "Ајде да се види остатокот од филмот," јас предложи.
  
  
  Проекторот е вклучен повторно. Гледавме како Sheila Брант одеше кон паркиран автомобил, една страна е скриена во ширина на неговиот грб. Таму беше мирно благодат, нејзините движења. Кога таа се отвори вратата на автомобилот, нејзината целна jerked нагло, што ако таа го слушна некој звук што го направи нејзиниот нервен. Кога таа сфати дека звукот беше безопасно, олеснување допре лицето.
  
  
  Таа влегов во автомобилот и го изгонила, камерата по неа, додека таа се сврте на аголот.
  
  
  "Нашиот човек направи филм на хотелот прозорец преку улица од ресторан. Девојка работи таму како келнерка, " Hawke рече. Тоа беше осум дена. Нашиот човек не се обиде да направи контакт. Тоа е вашата работа. Да се воспостави контакт со Sheila и, доколку е потребно, односи. Ние треба да знаете она што таа го знае. На сето тоа."
  
  
  Проекторот е исклучен, и Сергеј осветлена, пополнување на соба со светлината.
  
  
  "Добро, не на филм да ти кажам нешто?" Сокол ме праша.
  
  
  "Сте биле во право. Таа е исплашена. Таа имаше пиштол во нејзиното право грб џеб. Покрај тоа, nah има добри нозе."
  
  
  "Сметав дека ќе забележите сето ова," Јастреб рече dryly. "Бидете сигурни дека ќе внимаваш за нејзината десна рака, како и за нејзините нозе."
  
  
  Тој раце ми папката, тој би се држи во неговиот скут. Тоа содржани СЕКИРА датотека на Sheila и преглед на мојот покрие уметност. Имав остатокот од денот да се запаметат ih, да се подготви лажен документ за ИДЕНТИФИКАЦИЈА, и да се запознаете со посебна опрема јас би се земе со мене да Ајдахо.
  
  
  Јас заминав Sheila Брант е датотека во станбена зграда каде што е примен, а потоа ја зеде мојата лажен документ за ИДЕНТИФИКАЦИЈА. Ned Харпер, сликата на возачка дозвола, изгледаше токму како Ник Картер. Тој имаше тешко се соочуваат, но јас претпочитам да ми се допадна тоа. Заедно со нејзината лична карта, таа беше даден еден куфер полн со лични предмети кои се вклопуваат нејзината улога во Ајдахо. Shvedov не се погледне нова за нас, ние пораби, но тоа беше совршен за мене.
  
  
  Јас помина еден час во арсеналот. Тоа беше селектирани од страна на празна кутија во која се наведени, меѓу другото, смртоносна објекти, високо-придвижуван пушка со голем дострел опсег. Заедно со моето лично оружје, ова ми даде иста огнена моќ како некои полициски станици.
  
  
  Друг запре јас направив беше основа е електроника оддел. На Јастреб е наредби, нашите специјалисти собра комплет за мене. Тоа изгледаше како бричење комплет, но нс имаше чувствителни слушање уреди, камера, и мала лента recorder. Јас се сомневал, јас би треба на оваа опрема, но Јастреб не ја пропушти победи.
  
  
  Имав еден повеќе посетете да се направи, да се барака каде механиката се работи за автомобил возев кога беше откриен од страна на еден човек по име Ned Харпер. Еден од механика беше burly, краток човек во неговата четириесеттите кој рече тој би слушнале многу за Картер е Најк и сакаше да се запознае со мене. Тој не одлучи да му каже дека половина од она што тој би слушнале беше веројатно невистинити.
  
  
  "Ние нареди да ви обезбеди со автомобилот што не изгледа како да е купен на евтини втора рака цена, но кои не се навистина не оди никаде", рече тој со smirk. "Еден глас за она што ние го сторивме. Оваа мала девојка не е убава, но мислам дека ќе падне во љубов со затвори. Таа реагира како француски курва."
  
  
  Отидовме до другата страна на seraglio. Механичар посочи мал дел од патот полн со пречки. "Гласањето, каде ќе го пробате. Тест возач се случува да се обидат за себе."
  
  
  На три-годишниот Ford со цвет места и вдлабнатини на еден од своите крила purred на крајот на пречка се разбира. Возачот, носи шлем, се вејат во нас и ја тресна на педалата за гас. Автомобилот соблече како scalded cat.
  
  
  "Јас ви ветувам ќе бидете во можност да се добие од nah 120 еден час, во најмала рака," малиот механичар рече со гордост. "Ние направивме за тоа како еден концерт на виолина."
  
  
  Автомобилот побрза со пречки. Мислев дека тој ќе добие во прв, но возачот се намали на гуми во последната минута. Тој zigzagged на автомобил по предметот, гуми squeaking. На крајот на трката, тој нагло хит на силеџиство копчето и го стави на автомобил во некој намерно се вртат, вртење на ее со Холивуд каскадер талент пред зацврстување up и вози назад до нас.
  
  
  "Овој човек мора да оди во Индијанаполис," реков јас.
  
  
  Механичар е насмевка проширува.
  
  
  
  
  
  "Дали ви се допаѓа изненадувања, Картер?"
  
  
  Сфатив она што тој треба да се разбере како возачот излезе, заокружено на автомобилот, го соблече својот шлем, а се стресе од неговата грива на светла црвена коса. Дури и со нејзиното тело скриени од страна на shapeless coverall, нема сомнение дека на тест возач била жена. .
  
  
  Нејзиниот прачки блесна, и таа дојде до нас, занишан шлем во нејзината рака.
  
  
  "Што мислите, N3?" рече таа, со користење на мојот убиец ранг наместо на моето име. За девојките кои изгледаа како впечатлива како неа, таа се обиде да ги охрабри малку повеќе датира од тоа.
  
  
  "За автомобил или на возачот?" Јас прашав.
  
  
  Нејзините зелени очи блесна со оган. "Автомобили, се разбира. Не ми е гајле што мислите на возачот."
  
  
  Тој glanced на механичар, кој го отфрли и поддржан од далеку експедитивно. Тој не сака да биде сведок кога згодна црвенокосиот сецкани познатиот Ник Картер во мали парчиња со презирот.
  
  
  "Што направив за тебе?" Го прашав, малку збунет.
  
  
  "Ништо на сите. Ајде да видиме дали тоа останува на тој начин, N3."
  
  
  И повторно-името наместо името. Тој го зеде и glint на оган во очите беше предизвик. "Мислев дека ќе се покажувате малку кога ќе се вози автомобил," реков јас. "Беше тоа за мене?"
  
  
  "Се разбира мислите дека е така. Вие веројатно биле изненадени за да видите дека жената може да се вози колата подобро отколку што можете да." Нејзиниот горд усна завиткан, но тоа го направија Stahl е полна уста дури и повеќе атрактивни. "Ајде да се отстрани очигледно сега, N3. Некои од девојките тука може да му се поклонуваат како спална соба, спортист, но вашата репутација не импресионира мене."
  
  
  "Она што импресионира вас - перформанси? Можеби веселие преглед."
  
  
  Таа се насмеа, како ако предлогот забавуваа неа. Таа tugged на патент на нејзиниот baggy coverall. "Дали знаете што ми беше кажано, N3? Ми беше кажано дека ако сте биле на авионот кој се урна, сеуште ќе најде време да се предложи да се лет придружник."
  
  
  Тоа е точно, " нејзиниот татко рече. "Всушност, јас го реков тоа.
  
  
  Таа вели на комбинезон исклучување на рамениците и wriggled надвор од тоа, успевајќи да направи рутинска како возбудлива како стриптиз. Под нејзината работа облека, таа носеше тесни панталони и џемпер дека clung на нејзините облини како кожа.
  
  
  "Јас го почитувам како професионалец. Ранг N3, што-што значи тоа", рече таа. "Но, ајде да го продолжите разговорот на професионално ниво, ќе можеме?"
  
  
  Јас не можев да мислам на ништо не ми беше помалку заинтересирани, освен можеби давање предавање за апстиненција на старите слугинки " домашна.
  
  
  "Автомобилот постапува добро за вас, но јас би сакал да се тестираат егото за себе," нејзиниот сопруг рече.
  
  
  Тоа беше ставен под воланот, ова е само опрема, моторот и обратна. Потоа пукал во неа. Тој помина низ текот исто толку брзо како девојка, и заврши сопирање на автомобилот, со тоа што остар двоен знак. Кога јас излегов, јас фрли мојот копчињата за неа и рече: "Што ќе се направи" мислев, и таа ќе плукаат во моето лице.
  
  
  "Сега, кој е покажувате?" рече таа, но не беше навестување на изненадување меша со сарказам во нејзиниот глас.
  
  
  "Автомобил нема да биде толку добро, но тоа е многу под хаубата. Изгледа како голема жена, но можеби не толку многу. Јас сум љубопитен доволно да побараат себеси ова прашање." Дупликат клучот за нејзината соба беше фрлен во нејзината рака. "Ако сакате да го користите ова, таа треба да биде вечерва. Јас сум напуштање на база наутро."
  
  
  "Она што го прави мислите дека јас ќе се разгледа со користење на тоа?"
  
  
  "Можеби сте само како љубопитни како што сум јас," реков јас.
  
  
  Назад во неговата кабината, тој се повлече од неговата јакна, откривајќи голиот-долу luger во брзо ослободување местење под неговата лева рака. На оружје беше тестиран во СЕКИРА се движеа од задача во задача, но таа никогаш не бил без својот личен оружја: luger дека Wilhelmina дал нејзиниот; шило, Хуго, во својот ракав; и мала гас бомба снимени во внатрешноста на нејзината бедрото од страна на Пјер. Бомба може да го убие сите во затворена просторија во секунди; сите го зеде беше неколку совети како да се пробие на его школка.
  
  
  Отворање на некоја фиока во својот стол, таа извади папка Јастреб беше дадена мене. Тој се превртува задниот капак и намуртен во exasperation. Мислев дека се сетив дека јас заминав копија на мојата маска на врвот на датотеката. Сега се на првата страна беше лист со опис на Sheila изглед и уште фото целиот филм во кој видел нејзината порано тој ден.
  
  
  Јас реков дека јас мора да биде во ред. Нејзиниот thumbed преку содржината на папката, но немаше никаков знак на еден-страница приказна. Добро, нема ништо да се грижите за сега, си помислив. Тоа ќе биде тешко за аутсајдер, за да ја внесете СЕКИРА база како и криумчарење на steamer во еден фудбалски стадион.
  
  
  Уште малку загрижен, тој почна да препрочитување на датотека на Брант девојка. Исто како Hawke рече, нема детали за нејзиното минато. Таа би била родена на нивните викенд кога Френк Abruz зедов ее во Лас Вегас. Сепак, по СЕКИРА ја најде во Ајдахо, податоци е внимателно заврши - часа работела како келнерка кога таа обично отиде во кревет, па дури и молив скица на планот на таа куќа беше изнајмување.
  
  
  
  
  
  Многу пати сакав да имаат фотографска меморија. Бидејќи јас не имаат его, јас развиена моите сопствени методи за anchoring клучни факти во мојата глава. Јас направив белешки во џеб лаптоп ја носам со мене и препрочитување ih, погледна на изгледот на Sheila на куќата, а потоа испружени на креветот, фрлање надвор сè околу моите мисли, освен материјалот што јас читав за неа.
  
  
  Таа мора да има dozed off. Кога се разбудив во мракот, јас бев предупредени од страна на звук толку слабо што јас можев да се идентификуваат себе си.
  
  
  Тоа дојде повторно, само слабо гребење звук, метал допирање на метал. Тој скокна од креветот и слета на неговиот haunches, luger во рака.
  
  
  Вратата се отвори и жолти склоност на светлината трчаа по подот. На црвенокосиот рече, " Ќе има брзи рефлекси, N3."
  
  
  Тој опуштено, сфаќајќи дека звукот тој беше рочиште беше нејзиниот клуч се сврте на ден. Јас не им пречи да бидат фатени со пиштол во раката. Инстинкт што ме натера да се откажат од ѓубре има ми го спаси животот повеќе од еднаш.
  
  
  "Го вклучите Brylev. Кликнете на groan копчето зад вас", изјави тој на неговата девојка.
  
  
  Таа превртува светлина switch, а потоа го исфрли мене копчето. "Ако си одите утре, јас нема да ви треба повеќе, јас ќе?"
  
  
  Клучот стегната фаќате за неа, насмеан. "Па, сте биле љубопитни."
  
  
  Таа вели рамениците. "Претпоставувам дека само е потребно за да дознаете дали се што ми беше кажано за вас е вистина."
  
  
  "Зошто не ќе ја затворите вратата и воведување на себе?" Јас реков.
  
  
  Таа затворена тоа, не земајќи нејзиниот очите од мене. Предизвикот уште блескаше во ih зелена длабочини.
  
  
  "Patricia на Стил", рече таа.
  
  
  Јас соблече моето рамо, рака, slung нејзиното его врз задниот дел на стол, и holstered на Luger . "Колку долго сте се работи во СЕКИРА?"
  
  
  "На пример, за една година. Сега прашај ме како убава девојка како мене влегов во овој бизнис."
  
  
  "Дозволете ми да се направи се погоди. Вие треба да докаже дека ќе може да направи сè што човек може да го направи."
  
  
  "Ах, вие итар копиле", рече таа без никакви видливи злоба.
  
  
  "Имам едно шише виски," реков јас. "Дар од нашиот шеф. Може да ми отвори своето его?"
  
  
  "Јас не доаѓаат тука за да се напие," рече таа. Таа тргна џемпер над главата и го исфрли его на стол.
  
  
  Таа беше облечена во црна чипка градник. И, половина на градник. Нејзините очила беа преполнети. "Добро е предвидено" е еден глас за сите несоодветни описи кои дојдоа во мојот ум кога погледнав во затвори.
  
  
  Четкање на нејзината светла црвена грива на косата, таа се насмевна на мене. Насмевката беше делумно потсмевање, делумно ветувачки.
  
  
  Неа се сети на нејзината линија околу тој ден. Нејзиното повторување на оваа. "Сега кој е фали?"
  
  
  "Ова," таа призна. "Но ти се допаѓа тоа."
  
  
  Сè уште се смешка, таа тргна надолу мува на нејзиниот zippered панталони и се искачи надвор од sob тие би ставен на нејзината нога. Сега таа беше облечена само во црн градник и појавување на лента на црна чипка под.
  
  
  Таа мирно одеше во текот на креветот и седнав на раб. Таа unbuttoned нејзиниот градник и влечат его исклучување нејзините големи гради. Со еден удар на раката, таа обвиткан нејзината облека над главата од кревет, и тогаш креветот текот на мојата перница.
  
  
  "Јас ќе те оставам на вашата гаќи," рече таа. "Сметав дека ќе сакате да го рипувате ih надвор од мене."
  
  
  Имаше нешто друго освен предизвик во нејзините очи сега. Возбуда, желба.
  
  
  Кога неговите алишта беа исфрлени надвор и видела на hairpin и гасна бомба, таа извика: "боже, ти си одење арсенал."
  
  
  Нејзиниот непристојни chuckle. "Ти пак неколку јадра себе."
  
  
  Нејзината смеа беше рапав и непотиснат. Таа може да се докаже дека таа е еднаква на секој човек, но таа дефинитивно не им пречи да бидат третирани како секс објект. "Оди, N3," таа ги повика.
  
  
  "Ник," нејзиниот татко рече. "Кревет не е место за формалности."
  
  
  "Прекар. Ник", рече таа," јас сум подготвен."
  
  
  Јас раскина исклучување нејзиниот чипка гаќи. Таа беше во право. Уживав да го прават тоа.
  
  
  Туп беше силна девојка. Како што го прифатија, што се чинеше на мускулите на грбот quiver. Устата е мека и пријатна, и нејзиниот јазик бил брз и брзо. Јас погребан моето лице во градите, и нејзините прсти ископа во мојата коса. Кога нејзиниот татко играл со неа хард брадавиците, таа writhed и growled како гладни мачка.
  
  
  Моите раце лизна надолу кон неа задникот, и тој покренува и ја нагоре за да се исполнат неговиот прв удар. Јас потона длабоко во затвори и слушнав нејзиниот moan. Нејзиното тело притисне против рудникот. Кога нејзиниот качивме движења, таа shuddered и потресе кревет. Nah имаше флексибилни силата на животните.
  
  
  "Ник," таа дишеше. "Ајде да се заврши овој заедно."
  
  
  Колку што таа е загрижен, нејзиниот времето беше совршено. Всушност, сè беше совршено.
  
  
  Нејзината рака лизна надолу моето бедро, истражување. "Мускулите. Вие сте вистинско парче месо, Г-дин Картер."
  
  
  "Па и да сте."
  
  
  "Јас не бев подготвен за тоа. Ти си дури и подобро отколку што беше кажано."
  
  
  "Јас го разбирам тоа. Нејзиниот honorific е повеќе од вашиот професионален однос."
  
  
  Таа се смее. "Можам да спијам тука вечерва?"
  
  
  "Можете да останете на ноќта,"ми рече," јас не знам колку спиење ќе добие."
  
  
  Две
  
  
  Во утринските часови, тој стана рано и почна да пакување до црвенокосиот се разбуди и се префрла во ѓубрето.
  
  
  "Ник", рече таа, " тоа беше голема. Особено во последно време."
  
  
  Тој заглавени гас бомба во внатрешноста на своето бедро. Минатата ноќ беше минатата ноќ. Денес сè беше како и обично. Јас се зацврсти тоа
  
  
  
  
  Тој подјармат шило за неа надлактицата и проверени пролетта механизам. Јас flexed нејзината рака, и тенок нож лизна во раката, подготвени да одите. "Изгледот на вашето лице е малку страшно," Туп рече.
  
  
  Јас дадов една насмевка која достигна речиси моите очи. "Јас не сум точно момчето на следната врата."
  
  
  Потоа тој се стави на неговата Ned Харпер облека, стави на Luger ,организирала zip-up јакна над неа, и погледнав себеси во огледалото. Колку што можам да ви кажам, ова изгледаше како да е пијан возач на камион. Кога тој се преселил во градот каде Sheila Брант се крие, тој му рекла дека тој би сакал да добие работа.
  
  
  "Јас не треба да се побара од овој," Туп, рече, " но она што се случи N1 и N2?"
  
  
  "Па, ние сме надвор од среќа," нејзиниот татко рече. Како Дејвид Кирби, јас мислев.
  
  
  Тоа беше тресна од куфер предвидени со СЕКИРА. Тој беше подготвен да го напушти. Сите морав да направам е да се каже збогум.
  
  
  Црвено ме спаси проблеми. "Јас знам. Бродовите кои поминуваат во текот на ноќта, и сето тоа. Останете среќни, Ник."
  
  
  Тој замина за Bonham, Ајдахо, на две попладне. Градот имаше 4,700 жители, и тоа изгледаше како 4,695 околу нив одлучија да останат дома.
  
  
  Претвора во гасна станица која се рекламира инстант услуга, тој се повлече до резервоарот автомобили. Инстант услуга не беше спроведен. Тој замина низ автомобили и влезе внатре, каде што тој се најде човек dozing на маса полн со прашина, патот мапи, бомбичка лименки, и спакувани авто делови. Тој прислушувани неговиот стави на запалената на чистење на работ на стол.
  
  
  Его очите беа испукани. "Да, господине?" тој yawned.
  
  
  Тој посочи неговиот автомобил. "Јас сакам некои гас."
  
  
  "Ах", рече тој, како што ако можност никогаш не се случиле на ему.
  
  
  Додека тој го извади цревото и да е вметната млазницата во Форд е речиси празен резервоар, тој стоеше од страна и се загледа надвор на поспан улица во бледо доцна пролет сончева светлина.
  
  
  Не сум го видел со неа, ние немаме семафорите, ние не треба неонски знаци. Bonham изгледаше како Норман Rockwell слика на еден мал град. Неа, се чувствува надвор од местото со сите мои смртоносно оружје кои им моето тело и заклучен во багажникот на мојот автомобил. Bonham не изгледаат како вид на местото на поранешниот моб шеф е љубовница би преферирал да се сокрие. Ова е веројатно причината зошто Sheila Брант избра его. Еј, ми даде кредит за мозокот, јас мислев.
  
  
  Тој се исправи нејзините уморни рамената. Нејзиниот ferret патуваа брзо и за многу часови секој ден со нив, како што остави TOPOR база на Каролина брег. Подоцна тој ден, јас ќе контактирајте со СЕКИРА агент, кој беше следниве Sheila да бидете сигурни дека таа не ни недостасува.
  
  
  На придружник на услугата станицата започна со бришење на шофершајбната на возилото. "Имате доволно мртви инсекти тука за да се пополни кофи," се пожали. "Ќе мора да се вози сите ноќ."
  
  
  "Да," реков јас. Тој беше капацитет, доколку не е моментален.
  
  
  "Туристичка?"
  
  
  "Не, јас реков.
  
  
  Егото целна се претвори, и его очите веќе не беа поспано.
  
  
  "Јас сум возач на камион," реков јас. "Се надевам дека да се најде работа тука."
  
  
  "Постои одредена причина го избра Bonham?"
  
  
  "Ми се допаѓа мали градови."
  
  
  "Постојат многу други помали градови."
  
  
  По ѓаволите, си помислив. Ему дефинитивно беше интересно. Јас реков, " јас се допаѓа изгледот на оваа."
  
  
  Додека тој беше проверка на нивото на маслото, тој отиде во машки соба и се лизна на гром во внатрешноста на вратата. Тој го фрлил ладна вода на нејзиното лице. Бев уморен да биде залепен на столче за толку долго, јас реков себеси, инаку јас не би се караше со персоналот со испрашувањето.
  
  
  Тој тропнал на вратата. "Еј господин, јас треба да се видиме."
  
  
  Тој случи сериозна неговата јакна за да се дојде до Luger брзо, а потоа ја отвори вратата. "Да" што?"
  
  
  "За Sheila Брант", рече тој, тогаш почнеше. "Нејзиниот агент треба да се исполнат е N3."
  
  
  Никогаш не го видел контакт и никогаш не се преземени никакви шанси. "За што зборуваш?"
  
  
  По треснувајќи ја вратата, тој го достигна внатре и извади полесни идентични со рудникот. Тој помина егото на мене. "Јас сум се зборува на неколку луѓе кои имаат работено со вас во минатото, Картер. Јас мислев дека се признаени од вашиот описи. уметност. Некои сакаат Hawke, изјави таа самата. Моето име е Meredith, од начинот на кој.
  
  
  Тој се сврте нејзиниот полесни завршена. Она што изгледаше како на производителот сериски број на дното всушност беше кодот кој идентификува сопственикот како СЕКИРА вработен. "Сите во право, Meredith. Но, јас би се повеќе внимателни ако јас беа вас. Не заборавајте дека причината за сето ова бизнис му е проклето добар агент тим." Тоа не беше Stahl, кој инсистираше на тоа. Јас не имаат его да се каже, " Што е ново за нашиот девојка, Sheila?"
  
  
  "Таа е сеуште тука и да дејствуваат кул. Тој се обидел да не се добие премногу блиску, така што нема да се разбуди Nah е сомнежи. Зедов оваа работа затоа што се плаши дека на граѓани ќе почнете да се прашувате зошто јас бев држи до тоа. ние ќе остане во хотелот. Се гледаме вечерва и зборување некои повеќе." Тој се двоумеше. "Јас разбирам дека јас ќе бидам mainstay во оваа задача, и јас со нетрпение очекуваме да се работи со вас. Не осудувајте ме од она што едноставно се случи. Нејзините обично не се толку чисто."
  
  
  "Се надевам дека нема," реков јас.
  
  
  Тој возеше полека надолу на главната улица на градот
  
  
  
  
  
  со истакнувајќи ја локацијата на две-соба полициска станица, поштата, и економска класа градското собрание. Нејзината мисла може да пакет на целиот град во shoebox. Помеѓу две големи згради, имаше јадење лентата со "Ладно Пиво" знак во прозорецот. Четири storefronts под неа се најде сè, на остаток од деновите кога Bonham беше железничка станица, беше поголема и просперирав. Сега на две-приказна зграда потребни за сликање, и тој виде дека некои од горниот windows немаше екрани.
  
  
  Излегуваат околу автомобилот, таа беше внимателно проверени од страна на ресторан од спротива на улицата од хотелот. Sheila Брант не беше на должност до 4:00 часот и ако работите hadn не помина добро, таа не би биле потребни. Немаше клиенти во место.
  
  
  Тој одеше во слабо хотелско лоби, каде мебел беше четврт-инчи дебела со прашина и старост. Нема лифтот, само stairwell, и potted растенија mimmo помина низ потребни & nb само како Bonham е потребно да дишете нов живот.
  
  
  Klera поздрави мене, како ако тој се политичар поздрав клучна глас. Тој рече дека тие се затворени нивните кантина одамна, но јас може да јадат добро во ресторан низ улицата. "Пробајте го ова, ќе го сакам тоа", рече тој.
  
  
  Во нејзината соба, таа го соблече нејзината облека и опрема, и ја зеде за капење. Иако јас не го покаже тоа во моите својства, мојот утробата извиткани нагоре како пролет. Мислата чуваат трчање низ мојата глава дека бев блиску до една девојка, кој би можел да биде во можност да ми даде некои одговори за Дејвид Кирби смрт.
  
  
  Имав добар поглед на ресторан од вториот кат на windows. Како тој buttoned до својата кошула и го стави на неговите панталони, тој мислеше на Sheila Брант. Тој се прашував дали Ај имаше успеал да избега околу оваа куќа сам, или ако убијци се одлучи да го Ај нека избега живи, за некои причина.
  
  
  Meredith ми даде број од нејзината соба, која е обично неколку врати надолу од рудникот. Јас одеше по ходникот кон него. Meredith испадна да биде вистински член, но ми беше сомнително карактер, и тој требаше да го провериш.
  
  
  Благодарение на СЕКИРА за обука, а особено на нејзиниот Stahl е практично искуство како lock-за подигање на експерт. На вратата од хотелската соба, не беше тешко. Дванаесет годишно момче може да ги собереш заклучување со penknife.
  
  
  Тој се сврте knob и влезе во собата тивко. Еден човек беше седи во стол страна на прозорецот. Тој почнеше во мене. "Тоа ќе биде само како лесно да чукнам."
  
  
  Јас не можев да мислам на секој умен почетоци. Сите што ќе може да управува беше, " Кој си ти?"
  
  
  "Meredith, се разбира. И мора да биде Ник Картер."
  
  
  Ако тој не беше Meredith, тој беше проклето добар лажго. Тој изгледаше како целосно на леснотија. "Сум бил на чекање за вас. Мислам дека само што дојде во", рече тој. "Дали сте виделе девојката се уште?"
  
  
  "Уште не."
  
  
  Ако тој би се знае дека тој не е вториот Meredith, тој би се сретнале во последниот час и половина, тој не би биле толку опуштено, јас мислев. Го добиваш нејзиниот цигара. "Сите светии?"
  
  
  Тој го впери прстот минута на неговиот другиот кафеав мантил. Тој беше еден круг со кои се соочуваат човек, почнуваат да одат ќелава и масти, но неговиот изглед не ни кажете нешто. СЕКИРА агенти доаѓаат во сите големини, форми, и векови. "Каде е глас, Картер?"
  
  
  Тој раце ми книга на натпревари.
  
  
  "Не ќе имаат полесни?" Јас го прашав случајно се запалат цигара.
  
  
  "Никогаш не земај тоа со вас. Проклето работи секогаш снема гориво."
  
  
  Тој почнеше и го исфрли ему натпревари. "Мислам дека ако тоа може да се земе, па ќе ти."
  
  
  Тој се прекрсти нозете и се потпре назад во својот стол, ставајќи рацете на секое племе. Его очите не ме напушти со нив ferret како тој влегол во собата. "Што значи дека не веруваат дека јас сум Meredith?"
  
  
  Unbuttoning неговата јакна, тој рече: "јас знам проклето добро, тоа не е вистина."
  
  
  Неговата опуштено насмевка уште беше таму. Тој имал доволно само-контрола. "Што направив лошо?"
  
  
  "Важно е дека сте направиле тоа. Кој сте вие, навистина, Della?"
  
  
  "Јас сум човек кој има свој смртната казна", рече тој. Со пргав движење, тој ги подигна панталона нога со една рака. Со други, тој го привлече револвер од scabbard прилог на неговата шин.
  
  
  Тоа падна на еден од секое племе, а тоа беше да биде составен. Его е револвер беше опремен со silencer, и тој слушнал мека кашлица како пиштол отиде. Gawk хит на ѕидот.
  
  
  Јас flexed нејзината рака, и stiletto отиде во мојата рака. Тоа беше фрлен од страна на его како тој се пресели да се подготви ме назад во приказот. Нож потона во ему е во грлото и quivered како стрела. Его очите замрзна, и тој се потпре надолу како да се погледне под стол.
  
  
  Нејзиниот фатени него кога тој магаре појави. Тоа беше тешка. Нејзиното его протегала неа и ја барав неа. Имаше пет илјади долари во Его е паричникот и некои документи што рече Его името беше Coogan и тој дојде од Денвер. Тоа не мора да значи ништо. Егото трудови веројатно биле лажни, како рудникот. Со лепење возачка дозвола во вашето его минута. Нејзините стигнав до. Работите почнаа лошо. Некој знаеше зошто тој беше во Bonham, чија безбедност е очигледно компромитиран.
  
  
  Морам да се направи нешто со телото. Јас не можев да го напуштам моето его во Meredith е вистински соба. Изработка на сигурни дека коридор
  
  
  
  
  
  Тоа беше напуштена, па таа бере врата по случаен избор и го отвори кодот. Очигледно, не е никој во собата. Coogan бере нејзиниот нагоре, ја носел низ салата, а од неа на креветот.
  
  
  Не Chamber of Commerce ќе бидат заинтересирани за вработување мене, јас мислев. Јас сум бил во градот за помалку од два часа, и човекот веќе умрел.
  
  
  Тој отиде downstairs и осми до пријателски разговор со маса службеник, кој ги поздрави можност да ја напушти својата крстозбор. Тој им кажал на ему кој тој се сретна со еден човек во ходникот, а круг со кои се соочуваат, весели човек.
  
  
  "Ова е Г-дин Hobbs. Продавачот. Селектирани денес. Соба 206."
  
  
  "Она што го прави Г-дин Hobbs продаде?"
  
  
  "Не верувам дека она што тој го рече."
  
  
  Пет минути подоцна, тој ја напушти собата, одев нагоре по скалите повторно, и избрале друг заклучување. Соба 206 беше напуштен, освен за случај за моделот случај. Г-дин Hobbs имаше едвај слета кога тој почна да се чека за мене. Тој удира нејзиниот куфер седна на креветот и го отвори. Единствениот примерок содржи беше голиот-долу пушка со silencer и обемот. Г-дин Hobbs, исто така позната како Г-дин Coogan и Meredith, продаваат смрт. Добро подмачкана пушка беше нешто како опрема на професионален убиец.
  
  
  Тој може да претпоставам егото е игра план. Тој требаше да интервенира мене и ме убие штом стигнав таму, се на девојка во целиот хотел прозорец кога таа доби на работа, а потоа ја напушти Bonham во брзање. Лажењето за да се биде Meredith беше брз трик за да се фати ме исклучи стража и евентуално да дознаете дали бев зборува за девојката. Г-дин Hobbs, или Г-дин Coogan, беше паметен професионални, кул-на чело, и добро обучен во својот занает. Но, дури и најдобрите имаат лоши денови.
  
  
  Тој тивко излегов од соба 206 и надолу по скалите. Бидејќи телефонски повици сите над земјата помина низ хотелот е switchboard, тој се користи плаќаат телефонот во фоајето на повик Meredith на бензинска станица. "Не одиме во темни улички. Опозицијата е хит на градот, " ему реков како што се приближуваше линија.
  
  
  "На прилагоди. Дали имате било какви грешки во нив? Што значи, кои се тие?"
  
  
  "Тие, едноставно, не ми се допаѓа тоа."
  
  
  "Добро, нема причина да знаме извршување овластување", рече тој. "Ако ние може да се најде девојка, тие може да е премногу."
  
  
  "Јас се плашам ние донесе ih за неа," реков јас.
  
  
  Би можел да се замисли хоукс реакција кога тој им рече em дека некој мора да се скршени во мојот стан во СЕКИРА База, погледна преку Sheila Брант на датотеката, и се користи за нашите информации, за да воспостави врска со девојка. Тоа ќе експлодираат како активирана ракета.
  
  
  Настаните на денот радикално ја менува ситуацијата. Тој не можеше да го игра својот картички полека и трпеливо, како Hawke имаше препорачува. Sheila живот бил во опасност. Јас мораше да брзо да се воспостави контакт и да стекнат нејзината доверба.
  
  
  Нејзината стоеше надвор од хотелот, кога таа пристигна во ресторан. Тој го гледал ја отвори вратата на црвениот Volvo и фатени увид на нејзината мазна бедрото како таа се лизна од целиот автомобил. Нејзините нозе беа толку добри како што се сети на нив, и нејзиниот секси прошетка е дури и подобро.
  
  
  Таа забележав мене како таа се пресели во целиот автомобил со долги доброто чекори. Очигледно, пред очите на странец направи нејзиниот напната. Таа престана и се загледа во мене, и јас се вратив нејзиниот поглед со мојот најголем шармантна насмевка.
  
  
  По таа исчезна во ресторан, нејзиниот татко пуши цигара. Нејзиното барање беше да се даде Ај време да се фрли својот капут и да чекаат на маси. Кога престана, три мотоцикли roared во градот. Рокер беа само како надвор од местото во Bonham како што беа во нејзината. Тие се возеше минатото mimmo на хотелот, гледајќи во мене преку windows опфатени со брада лица. Тие носеле doublets со лути ѓаволи насликани на грбот. Ih цел беше еден бар. Зборуваат гласно, тие dismounted и влезе внатре. Тој знаеше дека тие не живеат во Bonham. Градот не се доволни за ihc возбуда.
  
  
  "Криминалците и бездомници," Klera рече во одвратност. Тој се потпре против мене во вратата. "Тие се дел од бандата дека не се појави тука неколку пати годишно. Тие се нарекуваат себеси на brood на Сатаната. Тие поставување на кампот во стариот fairgrounds. Жителите на градот би сакал да ги избрка ih од територијата, но полицијата не го сторат тоа. Сакам да се разбуди на немири ."
  
  
  Нејзината цигара беше фрлен подалеку. Ако велосипедисти биле редовни, тоа значи тие не беа на мојот бизнис. Тој ја преминал улицата и се упати за ресторанот каде бизнис беше само почеток. Ги броев четири клиенти во вкупна. Сите тие беа мажи, а три околу нив не можеше да ги преземе своите очи исклучување Sheila. Четврто, јас мислев, мора да е половина-слепите.
  
  
  Таа беше донесена за да се заканува табела подалеку од други патрони. Дури и пред Sheila се пресели кон мене, нејзиниот поглед фатени нејзините, лизгање во мојата насока, големината ме.
  
  
  "Добредојдовте во Bonham. Дали сте за планирање на престојуваат долго? " рече таа, како таа се приближуваше мојата маса.
  
  
  "Тоа е до вас, Sheila."
  
  
  Нејзината кревка лице замрзна. "Моето име е Сузан."
  
  
  "Ова е Sheila Брант, и пред нив ferrets, додека Френк Abruz беше убиен, ќе беа его љубовник." Мојата рака блесна низ маса, и прикачил на нејзиниот зглоб. "Не дојде до, тоа е отворен. Стави насмевка на кои убавото лице и да се преправам ние зборуваме за она што е на мени",
  
  
  "Тоа нема да биде лесно да се насмевнам. Сте ќе треба да се скрши коските во мојот зглоб."
  
  
  Нејзиниот зафат се олабави, но тој не нека оди. "Луѓето си работи од знаете каде се наоѓате. Не можам да замислам зошто тие би сакале да се елиминираат, но тоа е она што се чини дека да се имаат во предвид. Ви треба помош."
  
  
  
  
  
  
  "И ти си оди за да ги даде на мене?" Нејзината убава уста извртени. Ова е приказната на мојот живот. Мажите секогаш ќе ми помогне. И колку повеќе се добиваат бенефиции, повеќе проблеми имам ."
  
  
  "Јас сум човек кој ќе го промени сето тоа."
  
  
  "Бев прашувате кои сте биле. Јас познавав сега. Можете мора да да биде на Волшебникот Mandrake."
  
  
  "Името е Долу."
  
  
  "Добро, Долу Маг, ќе треба неколку чуда да разјасниме тешкотии во мојот живот." И покрај тоа што таа вели, темни очи беа полни со камата. "Сигурно сакате нешто за возврат."
  
  
  "Ние ќе разговараат за условите подоцна."
  
  
  "О, еј, јас сум сигурен дека ние ќе", рече таа во sardonic глас.
  
  
  Бизнис или бизнис, тој беше гладен. Ми беше кажано од страна еј, за да ме донесе дебел кафе и црно кафе.
  
  
  "Дали верувате дека јас нема да се бега за ова?"
  
  
  "Пепелашка не бегаме од нејзината бајка кума, дали таа?"
  
  
  Таа се смее. "Јас не сум Пепелашка."
  
  
  Неа, мислев дека таа може да се игра нејзиниот дел. Таа изгледаше како една девојка дека принцот ќе ѝ донесе и влечки и да земе, дури и ако влечки не се вклопуваат. Само нејзиниот Принц Шармантен испадна да биде Искрен Abruz, а мафијата capo.
  
  
  Кога таа се врати со мојата кафе, таа бранеа минатото мене со ставање на куп веднаш до мојата рака. Јас се толкува како знак дека ние се случува да се заедно.
  
  
  "Изгледа не сте пух. И вие не сте сами, околу Abruz пријатели. Па кој си ти? " праша.
  
  
  "Јас исто така ќе го објаснам подоцна."
  
  
  Вратата ја тресна и тројца велосипедисти влезе, со смрдеа со нив. Ниту еден од нив не ја допре бар на сапун во недели. Човекот зад каса, се претпоставува дека две лица од ресторанот, погледна во тројка со незадоволство. Тој би можел да живее без ih бизнис најмалку следните деведесет години.
  
  
  Тие одлучија да се седне на маса веднаш до рудникот. Тие зборуваат гласно, се смее на едни од други шеги. Да се забавуваат себе, таа беше запрашан кој е ugliest лице околу нив. Натпреварот заврши со нерешен резултат меѓу еден со нож-намалија лузна виткање надолу неговиот образ и оној што седи најблиску до мене, еден крупен човек облечен во лежиште, а мрсна headband, и кожни нараквици. Еден во средината, со долга коса и бакар-обоени брада, изгледаше најмногу згреши.
  
  
  Scarface истрча рака надолу нејзината нога како Sheila проследено ih е наредби. Таа зеде дело, со изненадувачки смиреност. Copperbeard удира неговиот придружник на раката. "Се однесуваат на себе", рече тој во станот на глас.
  
  
  На еден да седи до мене фатени моето око и го покажа своите заби, од кои некои се водат за исчезнати. "Што ви се гледа во, Buster?"
  
  
  "По тебе", ми рече. "Јас му се восхитувал, стоматолошка работа." "Еднаш еден полицаец зачекори на моето лице. Дали сакате истото?"
  
  
  "Не е особено," јас, рече, се спротивставува на искушението да се бутам мојата шолја кафе надолу Ему е грло.
  
  
  Copperbeard зафати неговиот пријател рамо. Тој гмечи, па тешко дека човекот со заби кои недостасуваат winced. "Не се плеткаш со еден господин, Georgie. Тој можеби ќе мислат дека сте сериозни. Последното нешто што треба е недоразбирање. Навистина?"
  
  
  "Дека е во право," Georgie рече. Тој не чини искрена. Тој изгледаше како на исплашен човек со рака на неговото рамо.
  
  
  Ќе заврши тоа мирно и рече Sheila дека ќе се чека за неа, кога таа замина работа на полноќ. Назад во неговата хотелска соба, тој се населиле во чаир страна на прозорец за да се задржи окото на ресторанот. Колку што тој знаеше, мртвите убиец имал соучесници кои би се обиделе да им помогне на девојката.
  
  
  Во мека самрак, на велосипедисти излегоа и да заскитаат по улица, уште фали и се смее. Само еден со бакар-обоени брада беше тивок, чекори меѓу другите, глава повисок од ih, се движат непречено како лидер. Тие се движат назад кон барот. Тој го гледал нив додека тие беа надвор од очите.
  
  
  Долго пред Sheila пристигна, таа почна да се грижите за Meredith, кои не се појавиш и повик. Без да се земе во моите очи исклучите ресторан контра, го ставам телефонот на мојот скут и побара ноќта службеник да ми даде надвор линија. Таа повикани на бензинска пумпа број и доби никаков одговор. Додека седев таму, во темно, со слушање на потпевнувам, имав чувство дека работите се промени драматично повторно.
  
  
  Sheila одеше надвор од ресторанот во брзо темпо, гледајќи наоколу како таа се упатија за Volvo на тротоарот. Еден слаб дожд почна да паѓа. Неа, видов капки за формирање на прозорецот панелот. Sheila беше облечена во долг мантил таа ќе се носи во Meredith филм. Тој може да претпоставам дека Nah имал пиштол во својот џеб.
  
  
  "Бејби, ти си незгодно," реков тивко.
  
  
  Тоа не беше полноќ, тоа беше само 22:00. Таа замина на почетокот - јас го пропушти неа.
  
  
  Тој турка назад својот стол и го достигна врата во три брзи чекори. Тој побрза надолу по скалите, минатото стресна службеник, и надвор во улица само како Sheila беше оставајќи.
  
  
  Звукот на мотоцикл мотори стартување спои со пулсот на Volvo е моторот. На велосипедистите поминале mimmo без да забележи мене. Тие го следеа автомобил. Нејзините, ги виде црвен сјај на taillights во далеку агол како тој побрза кон својот погоди Форд.
  
  
  
  
  
  Таа беше фатен од страна на ih како што побрза низ градот во извршување на Volvo, кој беше движат многу блиску до ограничувањето за брзина. Кога градот бил оставен зад себе, тој проклет. Sheila подесени во она што на велосипедисти во умот.
  
  
  Јас дадов на Ford некои повеќе гас и пријде нив, само за да ги видите лидер стојат на Volvo и бран на девојката да се запре. Таа го игнорира его и се обидел да се забрза околу нејзиниот автомобил.
  
  
  Кога мојот фарови хит нив, знаеја дека некој го запалил во партијата. Один Рое е велосипедисти се сврте назад, паѓаат во мојата патека, така одеднаш што го кликнав плашиш да се избегне судир. Тој го виде грдото лице на еден човек по име Georgie како тој се стркала надолу на ветер: север-потопено тротоарот. Тој gritted своите заби и отиде во tailspin, почнувајќи од Форд повторно. Тој продолжи потера.
  
  
  Мојот фарови фатени Georgie прво. Тој се пресели меѓу мене и останатите, имајќи побавно темпо за да видат дали јас ќе останам со нив. Гледајќи наназад, тој bared неговите заби кои недостасуваат во сурова се потсмеваат насмевка. Тој изгледаше речиси задоволен што јас hadn не се урна на Ford. Сега тој имаше уште една шанса во мене.
  
  
  Тој се претвори велосипед околу и извади еден краток синџир од некаде зад седиштето. Со синџир фитили во својата рака, тој ја грабна велосипед и lunged во мене.
  
  
  Тој не им помогнам на силеџиство копче или забави. Нејзината дојде постојано напред, зрак на мојот фенери лижење на ноќта. Georgie беше одбиена од Licks. Кога тој виде дека јас требаше да се држиме за мојот курс, иако тој беше во мојот начин, тој swerved велосипед во друга лента на автопат.
  
  
  Тој може да се претвори во автомобил и ја погоди него, но тој се плаши да го стори тоа на лизгава асфалт. Тој не сакате да се фатат во пропадна повторно. По давање на Ford повеќе гас, неговиот автомобил зедов брзина, наместо. Georgie блесна минатото мојот прозорец, и јас видов Его рацете се движат. Тој разбиена синџирот како камшик.
  
  
  Ненадејната брзина се судрат дека принудени неа да се чекор во целиот автомобил предизвикани Georgie да се изгуби својот пат. Синџирот тресна тешко во прозорецот зад мене, а не еден во близина на моето лице. Тој shuddered ненамерна кога слушнал стакло попуштат. Тогаш јас се стави повеќе далечина меѓу нас, бидејќи ему мораше да се забави да го добиете велосипед да се сврти повторно. Нејзините, ги виде его фенер виси зад мене како нејзиниот побрза околу наведнуваат и до ридот.
  
  
  Како што тој го достигна врвот на ридот, тој забележал Sheila и нејзиниот гонители. Човекот на олово велосипед се работи заедно со Volvo. Тој фатени со автомобилот и почна swerving во возачот пат, принудувајќи го да се тргна на страна на патот за да се избегне судир.
  
  
  Таа беше толку engrossed во дуелот со еден велосипедист дека таа не можеше да се направи следниот signpost. Како Volvo влечат надвор од патот, тоа одбиени и избегна како хартија брод во брзаат downpour. Јас се плашев тоа ќе се превртам кога станува хит на ров, но притисни само забавена надолу. Sheila беше доволно паметен за да се избегне ненадејна притисни за малтретирање. Судејќи по вибрации на автомобилот, тој претпоставил дека таа го вклучува тоа да побавно опрема. Тогаш таа го исеков исклучување на силеџиство. Volvo shuddered и падна, но не превртам.
  
  
  Кога таа конечно да се запре автомобилот во отворено поле, велосипедистите свртев. Еден од нив leapt над ров полн со јавањето занаети и побрза низ полето за автомобил тој беше брка. Его тркала churned до кал.
  
  
  Вториот biker не имаат храброст да скокне во ров. Тој застана на страна на патот и го видов ми излегува во текот на ноќта. Тој беше решавање на истражувачки проблеми со моторот и го доби исклучување на неговиот мотоцикл.
  
  
  Забавување, тој glanced во rearview огледало за да ја проверите на Грузија. Тој беше се уште на мојата опашка и стекнување на импулсот. Тој ќе се израмни со мене наскоро доволно.
  
  
  Нејзиниот поништена од страна на патот во близина на областа и решавање на истражувачки проблеми на автомобилот. Кога тој излезе, тој ја остави на фарови. На чекање biker беше оној со scarface тркалање надолу својот образ. Тој достигна внатре неговите doublet и извади нож. Кога тој дошол кај мене, светлина блесна на сечилото.
  
  
  "Господин, што е подобро да се вратам во автомобил и да, по ѓаволите, надвор од тука."
  
  
  "Ако не го направи тоа?"
  
  
  "Јас ќе парче до како сланина подготвени за пан."
  
  
  Свиткување една на секое племе, тој половина-се сврте. Мојата лева рака полета надвор. Тој почувствува остра контакт со его е забиваат во колената. Јапонски карате мајстор ме научи овој потег, и тоа е добра вежба. Scarface падна како ако земјата беше искината излезе од под него.
  
  
  Зголемувањето на неговите haunches, тој направи се помине со нож. Ова се префрли и на сечилото lashed излезе пред мене, инчи од мојот живот. Его зграпчи од рака со двете раце, да се донесе нејзиниот надолу на секое племе и се скрши во неа. Scarface howled.
  
  
  Тоа беше прифатено од страна его нож и го фрлаат во темнината на другата страна од автопатот.
  
  
  Потоа Georgie пристигна. Тој се возеле директно во мене, занишан синџир. Знаев дека ако тој ме удри во лицето, јас би слепи него или да му наштети на него за живот. Слушнав синџирот howl како јас ducked. Потоа Georgie помина мене. Пред тој да може да се сврти, тој беше случи сериозна
  
  
  
  
  
  Тој извади Санка Возачот.
  
  
  Тој го застрела преку saddles, и на велосипед продолжение на летање надвор во средината на автопатот пред паѓање на својата страна и лизгање off.
  
  
  Без давање Georgie Нам на прв поглед, тој тргна назад кон автомобилот, се претвори во обратна, и искрено неговиот фарови низ полето.
  
  
  Copperbeard dismounted и трескаше на прозорецот на Sheila автомобил. Тој застана како жолта греди на мојот светилки светат него.
  
  
  Ford ја стави во низок степен на пренос и возеше низ ров. На отскокнување подигна мене исклучување на мојот задник. Copperbeard истрча назад во својот велосипед. Нејзината дојде во прв план. Јас извртени воланот во последен момент, така што само ми браник хит на велосипед, но влијанието направи автомобил спин. Copperbeard беше сега е дербито кон неговите пријатели, веројатно со надеж дека ќе се дојде до еден од ih мотоцикли. Тоа беше претворен од страна на Ford така што Его може да се види јасно во фарови. Тој доби од околу автомобилот, во насока на luger, и шут на бегство на човекот во ногата.
  
  
  Sheila Брант се наметнува отвори нејзиниот автомобил вратата. Таа е одржување на .38-калибар револвер. Copperbeard не го знаат тоа, но тој може да има зачувано Ему живот.
  
  
  "Господин," Sheila рече reverently,"ти си нешто друго."
  
  
  Тоа доби Luger во левата задните тркала на Volvo и удирани со тупаници дупка во nen. Таа беше усвоена од страна на mimmo гледа во nah Sheila и го погодил во левата предните тркала. Потоа хауба крена тоа и yanked од жици.
  
  
  "Дали сте луди?", таа бараше.
  
  
  "Ви побегна од мене еднаш. Јас сум правејќи се дека не го направи тоа повторно."
  
  
  "Јас не знам дали можам да ти верувам. Јас дури и не знаат кој сте вие."
  
  
  "Ти реков јас. Името е Долу."
  
  
  "Јас сум навикнат да работи. Мислев дека тоа е вистинската работа да се направи."
  
  
  "Вие веројатно може да го користите овој пиштол," јас реков, " но може да се справи со сите три Извидници? Го користите вашиот шеф, Sheila. Треба заштита."
  
  
  По извлекувајќи на копчињата на својот автомобил и ставање ih во минута, тој се вратил да Copperbeard, кој бил легнат на земја, стискање ногата.
  
  
  "Ќе телевизија," ему реков. "Ако јас се одлучи за да ти дадам."
  
  
  Тој лижеше неговите усни. "Што значи тоа?"
  
  
  Тој се потпре надолу и shoved на luger сечилото помеѓу Его е огромни веѓите. "Кажи ми причина за ноќен активност".
  
  
  "Откривме русокоса. Што друго?"
  
  
  Его појдов нејзиниот со цевката на револверот. "Мислев дека ќе може да ми кажете нешто друго. Нешто повеќе интересно."
  
  
  "Пријателе, јас ќе ви каже сè што сакате да ја слушнете. Но вистината е, знаеме Babu. Таа ги шармираше нас во јадење сала, па решивме да се дружи и да имаат некоја забава со неа кога таа завршена работа . "
  
  
  "Никој не се ангажираат и да се грижи за неа?"
  
  
  "Како што?" Тој успеа со несигурна насмевка. "Пријателе, што не се влезе?"
  
  
  Јас не бев сигурен верував ему. Тој рече, " јас нема да пречи да рунда ќе изродите и да ве однесе во затвор. Но остане надвор од мојот поглед. Ако ми се погоди повторно, јас ќе те убие."
  
  
  "Пријателе, јас ќе се избегнат како нацрт."
  
  
  Sheila беше седи со отворена врата на мојот автомобил. "Што беа две зборуваме?" "Што е тоа?" праша кога се вратил.
  
  
  "Нејзината ему даде doctor' s name," реков јас. "Влезе во автомобил. Ќе се вратиме да Bonham."
  
  
  Таа се двоумеше, тогаш почитуваат мене. Таа се лизна под воланот, и одеше во текот на совозачкото седиште, здолништето лизгачки до нејзините нозе. Еј почнеше во неа, holstered на luger ,и влезе во. Тогаш таа ја тресна нејзиниот .38-калибар тупаница во моите ребра.
  
  
  "Знам дека е лош начин да ја изразам мојата благодарност," рече таа,"но, девојката треба да се грижи за себе."
  
  
  Три
  
  
  Тоа беше прекината од страна на еден од најстарите текстови во мојата книга. Интелигентен агент никогаш не holstered пиштол додека некој друг беше држи својата сопствена. Сега тој се најде во она што е, во најдобар случај, непријатна позиција. Во најлошото сценарио, тоа може да биде фатална.
  
  
  "Јас го заслужуваат тоа за моето невнимание,"јас признал неа, девојка која веќе shoved на револвер во моите ребра," но, таа би сакал да го имам тоа што ми објасни."
  
  
  "Копчињата Долу. Ми треба вашиот автомобил копчиња. Тогаш неа, " сакам да ја напушти. Јас не сум ќе се вратам на Bonham. Некој може да се чека за мене."
  
  
  "Ви се случува да се откаже од мене и летаат далеку сам повторно?"
  
  
  "Јас ќе ги моите шанси. Нејзиниот преживеаните ferret се уште е таму."
  
  
  "Што би имале пекол на време вечерва ако јас hadn не се прикажат."
  
  
  Додека неа, разговара со неа, ја оценува нејзината ситуација. Мојата десна рака, кој беше најблиску до неа, почина лесно на воланот. Знаев колку брзо би можел да се лулаат дека раката околу во карате удар што ќе погоди Sheila Брант убави бело грло како џелатот е секира. Но, не можев ризик сериозно повредени девојка, и влијанието кое може да предизвика таа да се повлече чкрапалото на својот револвер и се стави куршум во мене одблизу. Не ми се допадна еден од овие можности.
  
  
  Sheila гласот се зголеми. "Јас повеќе би сакале да не се пука. Но јас ќе го направи тоа, ако јас треба да се."
  
  
  "Пука, бебе," реков јас. "Јас не ви даде копчиња."
  
  
  Седевме таму, никој не се движат околу нас, а таа одлучи ако таа се случува да се повлече чкрапалото. Ми се чинеше мала капка крв trickle надолу мојот косата.
  
  
  Тој не знае Sheila Брант доволно добро за да го стави својот живот во своите раце. Таа може да биде вмешан во смртта на СЕКИРА Агент Дејвид Кирби; таа може да биде panicked доволно за да ме убијат од страв;
  
  
  
  
  
  
  Се прилагоди на момчето, колку што знам, таа го мразеше сите луѓе и би сакал да се стави куршум во едно. Но, не можев нека еј остави повторно. Таму беше нешто што мораше да се има во главите листата што е толку важно дека некој одлучи да бидете сигурни дека Sheila никогаш не се дели со мене.
  
  
  "Имате многу нерви," таа конечно рече.
  
  
  Со несигурна воздишка, го потегна пиштолот околу моја страна и се потпре назад во седиштето. "Претпоставувам дека ќе мора да се врзуваат што со јаже. Јас не изгледа дека имаат она што е потребно за да те убие."
  
  
  "Јас сум среќен да се слушне." Тој го извадил клучевите и се претвори автомобил во околината.
  
  
  "Каде што ви се случува да ме земе?"
  
  
  "Искрено сега, назад да Bonham. Штом ќе може да се добие сè што организирани, некаде каде што вашиот живот нема да биде во опасност."
  
  
  Скокање во текот на терен, таа беше донесен од страна на Copperbeard е mimmo, кој почна да ползи кон неговите пријатели, со влечење на неговата повредена нога. Scarface седеше на страна од патот, стискање неговата скршена рака, и човек по име Georgie беше завиткан во еден motionless топката. Прекрасна група на Сите Американски момчиња, јас мислев. Како автомобилот валани преку ров на автопат, Sheila рече, " јас не сум сигурен.: "Зарем не ви се случува да се пука на човекот кој бил застрелан да се види дали тој е мртов?"
  
  
  "Не," нејзиниот татко рече. "Знам дека тој е мртов."
  
  
  Педалот за гас што ги погоди неа, а мојот погоди автомобилот достигна како streak. Неа, мислев дека малку СЕКИРА механичар ќе биде горд на тоа како его-управувано на дете беше вечерва. Всушност, автомобилот беше единственото нешто што не работат според Јастреб е добро поставени планови.
  
  
  Нејзиниот план е да се земе Sheila некаде безбедно под СЕКИРА надлежноста, но прво морам да се јавам Hawke и да го поставите до него. Јас, исто така, се потребни за да дознаете што се случило со Meredith, зошто тој hadn не се прикажани се во хотел.
  
  
  "Јас никогаш не сум го користи тоа пиштол," Sheila рече. "Јас никогаш не погодил никого. Можеби тоа е причината зошто јас не би можел да се пука."
  
  
  "Се надевав дека има уште една причина. Можеби сте падна во љубов со мене."
  
  
  "Се уште не", рече таа. "Но претпоставувам дека тоа може да се случи."
  
  
  Мојата рака бранеа својата топла бедрото. Таа не чини да ум. "Дај ми пиштол," реков јас.
  
  
  По еден момент е колебање, таа падна на оружје во раката. Како знак на доверба во неа, мислев дека ќе постигнато одреден напредок.
  
  
  "Зошто ви е потребна за ова?" ме праша.
  
  
  "Само ажурирани". Во случај да можете паника доволно да целна ме повторно."
  
  
  Тоа беше калибар .38 дека shoved во левиот џеб. Брзинометар игла jittered во 70 како што ние брзо назад кон градот.
  
  
  "Овие тројца мажи. Ih беше испратен да ме убие, Долу?"
  
  
  "Добро, лидерот рече не." Јас не можеше да направи од неа израз во темно автомобил. "Тој рече дека сите тие имале на ум е малку пријателски силување."
  
  
  "Што ви се планира за мене?"
  
  
  "Неколку работи."Тоа беше донесен од страна на долго signpost без забавување. "Силувањето не е вклучена во ihc."
  
  
  "Под некои други околности, ова не ќе беше потребно."
  
  
  Неа, почнеше во темница. "Како не ви се случи да се сретне Френк Abruz?"
  
  
  "Јас не успеа во Лас Вегас, после не можев да стане танчерка. Тој дојде со него. Тој беше доволно стари за да ми биде татко, но тој имаше пари".
  
  
  "Дали знаете дека она што тој го правеше?"
  
  
  "Јас не бев роден вчера." Таа беше молчи за долго време. "Има многу убави девојки во Лас Вегас кои се во потрага за пробив. Тој беше само еден околу многу. Кога неговата открив дека моето лице е мојата состојба, неговата почна да го користи своето тело."
  
  
  Тоа беше послаб од свети кога Greyhound автобус поминаа ни со Mimmo.
  
  
  "Јас би сакал да ја искористам оваа автобус," Sheila рече. "Сите десно, Долу, сум ви кажал дел од мојата приказна. Немојте да мислите дека треба да ми кажеш твое?"
  
  
  "Кој дел сакате прво?"
  
  
  "Кој си ти, зошто не ти дојде од никаде во мојот живот, и како не ќе знае за мојот однос со Френк Abruz?"
  
  
  "Ајде да речеме јас работи за организација која има интерес во наоѓање на убијци на Френк Abruz."
  
  
  "Но вие не сте во мафијата." Тоа беше половина на прашањето.
  
  
  "бр. Можеби се сеќавате на еден човек по име Дејвид Кирби. Тој ми беше пријател."
  
  
  "Јас се сеќавам на името. Тој дојде да ги види Abruz. Тоа е се што знаеме за вашата Г-дин Кирби. Тоа не бара Abruz прашањата за егото на"бизнис се појавува".
  
  
  "Четири луѓе умреле во таа куќа , но се извлекол жива, Sheila. Како не ќе управуваат со што?"
  
  
  Таа не одговори ми. Наместо тоа, таа рече: "Што сакате да ја да се истакне убијци. Во замена, на вашата организација ќе ветување да ме заштити. Е овој случај?"
  
  
  "Ова е случај." Тој го виде Bonham светла напред на неа и забави. "Она што вие велите?"
  
  
  "Јас ќе мислам за тоа."
  
  
  "Начинот на кој јас го гледам, бебе, вие немате избор."
  
  
  Мал град почетокот на клупата притиснете за да спијам. Само ресторан, бар, и хотелот остана отворена. Тој застана во потемни бензинска станица. "Она време дали овие луѓе обично се затвори?"
  
  
  "Околу осум часот. Зошто ви се молам?"
  
  
  Ова значи дека Meredith беше барем еден час и половина доцна пред таа да ја напушти хотелска да бркаат велосипедистите. Со фенерче во едната рака и Luger во други, јас излегов и одеше низ станицата. Конечно, таа се најде Meredith лежи во метежот на плевелите, околу петнаесет paces од купот на напуштени барели нафта.
  
  
  Тој рече дека и тој би се биде внимателен,
  
  
  
  
  
  но тој не беше доволно внимателни. Его е во грлото е пресечено.
  
  
  Sheila дојде зад мене. Таа вчудовидено праша кога го виде извртени тело притисне против зрак на мојот свет. "Знам овој човек. Тој работел во станица."
  
  
  Brylev претвори го исклучите. "Да, наводно."
  
  
  "Но, тој не се работи тука за долго. Кој е тој навистина, Долу?"
  
  
  "Другата е мојот други. Тој беше гледа тебе."
  
  
  "И сега тој е мртов." Нејзиниот глас беше висока, и nen беше панично. "Како ви се случува да се заштити ме кога вашите луѓе се во опасност?"
  
  
  Неа, мислев дека тоа е фер спин.
  
  
  Sheila сврте настрана од мене и истрча низ пустелија, низ сите плевели. Таа веројатно не знаете каде таа се случува. Сите знаеше е дека таа сака да го напушти.
  
  
  Нејзиниот упатиле по неа. Како истрчав, влажни плевели flapped против мојот панталона нозе. Јас слушнав девојка удира гласно пред јас фатени со неа. Правење на lunge, ее зграпчи за рака и го извади својот кон него.
  
  
  "Дозволете ми да оди," таа panted. "Јас не треба заштита. Јас сум подобро без nah."
  
  
  Нејзините нокти ископа во моето лице, но неговиот фатени нејзините други зглоб. Нејзините гради беа поднесени против моите гради, и нејзиниот здив беше топло на моето грло како таа се обидуваше да се повлече. Ее го прегрна неа и направија нејзиното застанете.
  
  
  "Meredith направил грешка. Јас нема да го направи тоа ее." Тој зборуваше тивко, надевајќи се да се смири нејзината надолу. "Јас ќе се повлечете околу овој град вечерва. Ние ќе одат во вашето место, да ја населиле, а потоа ние ќе го оставиме Bonham зад себе."
  
  
  "Долу". Таа идентификувани моето име во еден глас како со ниска и мека како рудникот. "Јас знам што човек сака." Повеќе не се борат, таа седеше со градите да ми, нејзините колкови да рудникот. "Ќе биде подобрен за вас. Ох, така добар. Но, ве молам дозволете ми да одам."
  
  
  Јас не бев навреден од страна на нејзиниот предлог. Таа била очајна и прибегнаа кон нејзината најдобра служи, и не можев да не ја обвинуваат неа за тоа.
  
  
  "Ќе го направи тоа звучи привлечно. Но, тоа е моја работа да дознаете она што го знам. Јас не можам да ти бега сам во секој случај. Тоа ќе ви фрли во Вили. Некој е многу сериозна и за добивање сте надвор на патот. Доволно сериозна за да се кандидира надолу Meredith и да се обиде да го стори истото за мене. Доволно сериозни за да испратите убиец по вас, Sheila. Налетав на него во хотел денес. Тој беше пакување пушка и се наменети за да ви нокаутирам на хотелот прозорец кога ќе дојде на работа."
  
  
  Таа замрзна во мојот грб. "Мислите дека Abruz е убијци направил сето ова?"
  
  
  "Ова е факт. Вие сте на интернет кои би можеле да ih се идентификуваат."
  
  
  Жестока смеат избегале затвори. "Јас не имаат faintest идеја кој испратени атентатори, но можам да ви кажам една работа за сигурни. Тие не беа оние кои шут Френк Abruz и Кирби. Не, навистина. Тие сакаат таа да биде жив."
  
  
  "Бејби, ти си полн со малку изненадување." Завиткување на прстите цврсто околу нејзиниот зглоб, ее да го извади својот автомобил и shoved неа во затвори.
  
  
  Мразев да го напушти Meredith телото каде што беше, но его убиец уште може да биде наоколу, во потрага по нас. Ми требаше за да се добие девојка за безбедност што е можно побрзо.
  
  
  "Кажи ми за тоа, Sheila," јас, рече, почнувајќи од автомобил.
  
  
  "Нема да биде среќен."
  
  
  "Јас веројатно нема да го стори тоа. Кажете ми во секој случај."
  
  
  "Френк Abruz не pick me up во Лас Вегас од страна на несреќата. Таа беше претставен со ему. Овој човек што го знаел неа дојде да ме посети и рече дека Abruz беше во градот и ему се допадна мојот дух. Тој рече дека може да организира состанок за нас, што тој го направи. Таа не беше до подоцна, по Френк одлучи тој сакаше да ме задржи, дека човекот контактирани ме повторно. Тој рече дека го имаат ему, и тој е подготвен да се земе парите."
  
  
  "Дали мислите дека тој засадени со Abruz па може да се шпион за него?"
  
  
  "Нешто како тоа. Тој знаеше дека мафијата требаше да испорача $ 200.000 до Abruza е куќа. Тој побара да биде известен од страна на ему кога парите пристигна. Тој рече дека тоа ќе биде грабеж, и Ему верува неа. Таа се плаши дека тој ќе ме убие ако јас не го направи како што рече тој. Па се јавив него кога парите дојде."
  
  
  Јас вари нејзината приказна како што возеше до нејзината куќа.
  
  
  "Знаеш што јас сум го кажал, не што?" праша во див глас. "Знаеш што мислел кога таа доби повик."
  
  
  Тој отклучена вратата од нејзината куќа и осветлена со светец во дневната соба. Таа погледна наоколу, Luger во рака, и отиде во телефонот.
  
  
  "Abruza поставите до него," Sheila рече. "Тие дојдоа и го уби мојот его, его на телохранители, и еден човек по име Кирби. Тие шут ih сите од нив. Тоа беше масакрот."
  
  
  "Вие не знаете што тие се случува да се направи" нејзиниот сопруг рече.
  
  
  Дадов долги оператор на итни телефонски број. Без разлика каде Hawke отиде, и која го покрива голема површина, девојката кои одговориле на бројот за итни случаи знаеше како да стапите во контакт со него брзо.
  
  
  Sheila отвори вратата и извади шише од бурбон. "Јас го реков тоа. Но, тоа не помогне, по ѓаволите, надвор од неа. Френк Abruz беше мафијаш, но тој ме третираат добро. Нејзиното его убиени неа." Таа зеде шишето. "Дали сакате да го овој филм?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. Имав Јастреб е девојка на линија. Јас реков кодот зборови убеден дека нејзиниот јас не бев мамење: "Edinburgh Сина." Му кажав на девојка јас сакав да се зборува за овој човек.
  
  
  "Јас ќе помине на пораката, N3," рече таа
  
  
  
  
  
  
  јасно, ефективен глас. "Ми даде вашиот број, и ја спушти слушалката. Тој ќе ти се јавам назад во рок од петнаесет минути."
  
  
  "Побрзај. Време изгореници мојот coattails."
  
  
  Јас спушти слушалката на неа. Sheila зеде шишето во кујната. Тргнав по неа и ја најде стои во мијалникот, плачење.
  
  
  Таа протри очите. Таа зеде од стакло, пристигнале два прста на бурбон, и срушениот его како голтка чај. "Ова Кирби. Колку добро знаеш его?"
  
  
  "Бевме пријатели."
  
  
  "Тој ја избрал погрешен ден да ја посетите Френк Abruz." Таа се намали нејзината стакло и го искрши на подот. Таа погребан нејзиниот лик во мојата кошула. "Кој би можел да се испрати убиец, Долу? Мафијата?"
  
  
  "Можеби. Можеби тие откриле дека ќе врамени почитуван високи бројките за ih."
  
  
  "Се плашев дека ќе го направи тоа. Таа бега од нив и од Abruz убијците." Нејзините прсти ископа во мојот ракави. "Ти си ме обвинуваат за овие четири смртни случаи, зарем не сте?"
  
  
  "Не се толку колку што се обвинуваат себе си."
  
  
  Таа тргна во мене, притискање на нејзините усни да ми. Нејзините усни се загрее. "Долу, ме однесе до спалната соба."
  
  
  "Јас сум на чекање за телефонски повик."
  
  
  "Ќе се размислува за правење на љубов кон мене. Направи го тоа сега. Ми треба сега."
  
  
  Вистина е дека и оваа мисла ги премина мојот ум неколку пати. Да речеме десетина. Прв пат ее видов неа беше во некој филм во режија на Meredith. Но прашања останаа неодговорени помеѓу нас.
  
  
  Тој го погали нејзината мека руса коса. "Подоцна."
  
  
  "Тоа ќе ме направи да се чувствувам подобро. Ве молам."
  
  
  "Подоцна," ми вети дека повторно. За да докаже дека ми значеше тоа, неа, се наведна да ги нејзините усни. Неа, се чувствува нејзините влажни усни разделба, се чувствува нејзината брза јазик. Мојата рака пролази до нејзиниот круг градите. Таа не носи градник.
  
  
  Кога неа ја слушнала вревата, неговата сврте настрана од nah. Неа, притисне прекинувачот со groans и се сврте на светлина за следниот ден. Дворот беше тивко. Тој излезе надвор, luger подготвени, и listened (слушнато), тестирање на воздухот како hound на талкаат. Нешто не беше во ред. Го почувствував тоа. Sheila изнајмена куќа во cul-де-sac. На најблиски соседи беа премногу далеку да се слушне ништо, но експлозија. Ih на запалени windows формирана малку портокалова плоштади во длабоките сенки далеку подолу. Sheila хотелот е приватен, но приватност може да биде стапица. Нејзините, јас помислив колку е лесно тоа ќе биде за некој да го агол нас.
  
  
  Внатре, телефонот заѕвони. Тој го поддржа до вратата им била заклучена и тоа, а потоа брзо одеше низ кујната и во дневната соба. Нејзиниот телефон беше собрал од столици со застане.
  
  
  Јасна и ефикасна женски глас рече, " Држете го линија, N3. Г-дин Сокол доаѓа."
  
  
  "Она што е горе, Ник?", се прашува тој.
  
  
  "Имам пакет, кој што ме прати да ги собереш. Нејзините подготвен да се предаде."
  
  
  "Мора постигнатите резултати брзо."
  
  
  "Тие ми помогна. Денвер во ред?"
  
  
  "Ја однесе таму. Јас ќе ти се јавам однапред и да се организираме сè за вас. Каква е природата на вашиот отпор, Ник?"
  
  
  "Не можам да ви даде јасна мислење за ова допрва. Но Vlad е многу силна. Мислам дека можеме да се справиме со две различни групи, " реков јас. "Meredith напуштиле училиштето."
  
  
  "Тогаш ние не треба да губиме време да зборуваме. Излезат од таму." Тој ја спушти слушалката.
  
  
  "Ако сакате да се преземат некои работи со вас, пак ih", му реков да Sheila. "Ја напуштаме. Тоа ќе биде со нив."
  
  
  "Дали навистина веруваат дека, Долу?"
  
  
  "Се разбира дека знам. И тоа е проклето добро пророк." Тој се обидувал да ги смири нејзините нерви. Всушност, тоа не би биле Stahl плаќаат за тоа! безбедно додека бевме опкружени со луѓе што се верува.
  
  
  "Ти треба да ме праша уште еден спин. Кога ви се случува да побара его?"
  
  
  "Јас мислев дека ќе ти кажи ми свој пат," реков јас.
  
  
  Добро. Можеби се прашувате зошто Abruz е убијци сакаш жив? Ревматизам - тие мислат дека имам $ 200,000."
  
  
  Додека таа се полни својот работи, тој стоеше на прозорецот и се загледа во мракот улица низ пукнатината во ролетни. Тој не гледам нашите автомобили, нашата светла, нашите движења. Звукот таа би слушнале порано можеби беше звукот на скитници куче или мачка, мотор кашлица во далечината, десетина работи. Но мојата вознемиреност опстојува.
  
  
  Sheila остана во спалната соба премногу долго. Тој затворен завеси и отиде во спалната соба вратата. Тој се сврте се справи и ја отвори вратата во темница.
  
  
  Се прашувате зошто таа исклучен светецот, нејзината нога турка вратата пошироко. "Sheila?"
  
  
  "Сум бил на чекање за вас, Долу."
  
  
  Brylev на целата соба зад мене падна на креветот, каде таа лежеше на подот. Нејзиното голо тело беше бела blur на сината bedspread.
  
  
  "Постои една работа што треба да бидат згрижени", рече таа. "Дојде тука и да се направи љубов за мене, душо."
  
  
  Таа беше убава парче уметност.
  
  
  "Тоа нема да трае долго, почитувани", рече таа, нејзиниот глас ниска и husky. "Јас сум толку жешко што јас сум горење на кратко спојување."
  
  
  Таа беше целосно русокоса, вистинска работа. Една мазна наслов buckled, и таа се сврти на својата страна и што се одржа од нејзините раце. Сергеј, доаѓа низ отворената врата, caressed нејзиниот полни гради.
  
  
  "За Божјиот доброто, Долу, го стави пиштолот надолу и да дојде тука."
  
  
  Тој го зеде два чекори кон неа, чекори по лејн како улична мачка случува во текот на ограда. Тој може само да се направи надвор замаглена преглед на мебел во потемни аглите на собата. Бања вратата на моето лево беше затворена, и windows беа повлечени. Некои жени се допадна да го направи тоа
  
  
  
  
  
  
  во темнината, но јас не мислам дека Sheila ќе биде сам околу нив. Кога нејзиниот татко се доближи до креветот, предупредување беше постојано темпирана во задниот дел на неговиот ум.
  
  
  "Ти реков јас тоа би можело да се чека," реков јас.
  
  
  "Подоцна може да биде премногу доцна."
  
  
  Нејзиниот глас може да се смени малку, но можеби тоа беше во ред. Можеби тој само мислев дека таму е порака во нејзините зборови.
  
  
  Нејзините, потпрена врз неа. Неа, слушнав нејзиното дишење. Стерн, возбудени. Тој се стрча својата рака над нејзините гради, и таму беше банката на нив. Тој допрев нејзината тенка соочи со неговите прсти и да се чувствува нејзиниот треперат. Разбрав неа, силна начинот на кој таа се одржи на.
  
  
  "Да", реков јас, сепак допира до неа. "Јас мислам дека ние треба да го направи тоа сега."
  
  
  Ова, се чувствува мускулите на нејзиниот живот скок со напнатост како што таа зеде длабоко, стресна здив. Тоа беше, исто така, предупредување,колку што таа може да се каже.
  
  
  Нејзините, јас мислев, побрзо отколку што треба да се заврте и зема чекор назад до ден. Sheila одигра на дел, и таа одигра добро, бидејќи нејзиниот живот зависи од тоа. Имаше натрапникот во потемни спалната соба.
  
  
  Јас се прашувам каде што тој изгледаше нејзината нагоре и надолу. Во исто време, за моите скриени публиката, таа беше речено: "Ти си многу убедлив, бебето. Кажи ми повторно колку сакате таа да оди во кревет со вас."
  
  
  "Знаеш колку, Долу." Таа се обидуваше да звук радосна.
  
  
  Имаше светилка на ноќната веднаш до мене, но ако јас се повлече на кабелот, ненадеен наплив на светлината може да се слепи мене доволно долго за да ме убијат. Нејзиниот исклучени тоа.
  
  
  "Извадете ги алиштата, драги," Sheila purred. "Тогаш јас ќе ти кажам нешто ви се допаѓа."
  
  
  "Јас ќе се обложи дека," реков јас.
  
  
  Еј, ми рекоа да се соблечам мене, и тоа не беше лош од моите скриени противник. Ретка медицинска човек има на огнено оружје, отстранување на гајби од себе.
  
  
  Да дојдеме до Sheila, тој се лизна својата рака под мал на грбот и покренува и ја исклучите кревет, тоне неговата уста во шупливи на нејзиното грло. Моите усни бранеа својата уво, и таа шепотеше, " жал ми е.: "Каде е тој?"
  
  
  Тој беше толку блиску што можеше и да слушаат шепотење. Тој стоеше од другата страна на креветот.
  
  
  Тој се фрлил гол девојка настрана и ја влечат luger надвор од неговата holster, но тој не имаат време да оган. Вториот човек lunged во мене, од зад, прикачување мојот грб во мојот страни.
  
  
  Јас не очекува да се бори против тим.
  
  
  "Чувајте ги вашите его," големиот човек од другата страна на креветот chuckled на неговиот пријател.
  
  
  Влечење мојата пета назад, јас фатени на човекот зад мене со шин, и им се заколна, но јас не можеше да се скрши его е зафат. Тој знаеше дека она што тој го правеше.
  
  
  Големиот човек се искачи над креветот и ме удира во лицето околу .357 Магнум пиштол. Тој беше силен. На удар раскина моите усни, олабави моите заби, и да го намали мојот образ.
  
  
  Тргнав пеш и удира големиот човек во препоните, но тој го видел овој потег доаѓаат и брзо далеку. Тој беше толку брзо на нозе како боксер.
  
  
  На мое изненадување, тој се насмеа. "Изгледа како да имаме мал број, Џејк."
  
  
  Џејк grunted, се обидува да го одржи ми го врати назад. Потоа се свртел наоколу и го фрлил егото на ноќната. Светилка падна на подот, но, Џејк се одржи на.
  
  
  Големиот дечко дојде со текот и ме удри повторно. Јас се чувствував како да сум бил удирање на ѕид.
  
  
  Не убие вашето его, Sheila слушнав нејзиниот плаче. "Ве молиме не го убие его."
  
  
  Бања вратата се отвори и друг маж влегол во спалната соба. Колената sagged под мене како голем човек ме удри првиот и вториот. Глави беа тонови. Таа зеде длабок здив и фрли си назад, треснувајќи Џејк во headboard. Тој grunted, која боли, и купени нејзиното его потпора и ги подигна luger .
  
  
  Трет човек дојде при мене од страна и да му удри во глава со муцката на пиштол. Јас потресе настрана, падна на luger ,и би се паднати ако моите раце hadn ' t налетувал на голем човек грб. Почувствував солза во ткаенина кога фатив тоа.
  
  
  "Земете по мера, кој е граница", рече тој. Тој удирајки ме, па тешко дека јас раскина исклучување на мојата нога, слета на моите рамена на подот, и лизна на звучи.
  
  
  Тој се обидел да станам, но не можев да. Тој беше губење на свеста.
  
  
  Качување низ црна јама, нејзините очи насочува. Јас не можеше да се погоди колку долго нејзината биле без vaults, но ова беше уште во спалната соба, лежејќи на нејзиниот стомак на подот.
  
  
  На натрапниците влечат јакната симне моите рамења и надолу мојот грб да се врзуваат ih, а потоа се врзани моите зглобовите зад мене, со ленти од лист. Моите нозе беа врзани во ист начин. Тој се пресели во неговите раце заедно доволно за да знаат што би направиле темелна работа. Таа не ни се падна преку нивните обврзници.
  
  
  "Имаш некои кул колачиња тука, кукла," големиот човек рече. Нејзиното его стана позната по нејзината gruff глас. Дојде до мене и појдов мене во страна за да видите дали таа се уште беше во бессознание. Јас да ему мислам дека беше во бессознание.
  
  
  "Оставете ги вашите его сам," Sheila рече. "Тоа не е его е грешка дека тој беше тука кога ќе дојде."
  
  
  Големиот човек се смееше. Тој има чудна смисла за хумор. Јас купени моите очи во неа повторно како тој се сврте настрана од мене. Без да се движи главата или давање на себе, далеку, само егото на нејзините стапала и нозе може да се види со неа. Неговите нозе беа големината на прагови во темно памучни панталони. Јас бев облечен во патики.
  
  
  "Имавме тешко време наоѓање на вас, кукла, но сега дека ние сме назад
  
  
  
  
  
  повторно заедно, тоа ќе биде забавно. Дали уште ме сакаш? "Од шумолат на нога, и звукот на Sheila плукање како мачка, претпоставам дека овој човек ја допре неа. Смеење, тој рече:"Ќе стане friendlier. Дури и пред ноќ е завршена, ќе го цениме friendlier луѓе. "
  
  
  Тоа беше како закана.
  
  
  "Ми помогна да ве изненади вашето его. Зарем не ви значи ништо?", праша Sheila.
  
  
  "Не лажат за мене, кукла. Сте играле оваа мала секс сцена до совршенство, затоа што знаеше дека било лизга-up ќе го напуштите вашиот дечко со голема дупка во стомакот." Stahl е его глас е повеќе сериозни. "Не ти се откажам? Ви се залажувам граѓанин, кукла?"
  
  
  "бр. Јас само не сакам моето его за да се добие убиени за ништо."
  
  
  Таа се уште се одигра дел, играше на коските на мојот живот.
  
  
  Нејзиниот насочува погледот префрли внимателно, обидувајќи се да најдете голем човек другари. Јас забележав околу нив на правото, кои клечат на подот. Како голем човек, тој се носеле темна облека и патики. На порибување беше повлечен над главата, го нарушуваат неговите карактеристики. Тој се сети дека Hawke имаше рече дека убијци таа ќе се допадна беа студени и ефикасна професионалци. Овој човек и чакал-изрази гигант секако заслужуваат опис.
  
  
  Тие се приближува на куќата, подготвени за да ги внесете, без да изненадувачки жителите. Освен за една слабо звук слушнав нејзиниот направи, звук јас не можеше да го фати, тие успеале во тоа. Нејзината претпоставка е дека тие се внесуваат преку бања прозорец, веројатно извади преку поделба. Го дофатиле Sheila кога таа влезе во спалната соба, а потоа принуден да ја да ги тргнеме нејзината облека и им нареди таа да ме намамат во кревет и да го фати ме исклучи стража.
  
  
  Мажот седи до мене бараа мојата џебови и фрлени ih содржината на подот. Тој чешлани преку ih со својата рака, туркање далеку што его не беше заинтересиран. Тој гледаше во мојата полесни, а потоа shoved во џеб од неговите панталони. Тој го отвори мојот паричник и проверени мојот идентификација. Тој го зеде парите и slung чанта над неговото рамо. "Еј, Лос, фати тоа."
  
  
  "Долу Харпер," големиот човек рече, читањето на мојот возачка дозвола. Тој chuckled. "Според тоа, тој е возач на камион. Колку возачи на камиони пакет lugers во рамото футроли?"
  
  
  Тоа е анализирана од страна на разговор. Овие луѓе не знаат дека нејзиниот агент СЕКИРА, па тие не беа поврзани на убиец во хотел. Поради истата причина, тие веројатно не се одговорни за Meredith е убиства. Ова го потврди мојата теорија дека сум бил кои се занимаваат со две различни групи на непријателите.
  
  
  Sheila рече: "јас не можам да ви кажам зошто тој имал пиштол. Его сретна со неа само денес. Тој зборуваше со мене, во ресторанот. Ми се допадна его стил, па тоа му е дозволено да се донеси ми дома."
  
  
  "Што се потребни за некои секс, не ти?"
  
  
  "Тоа нели се јаде во последно време," рече таа провокативно Лос. "Бев премногу зафатен да се бега од вас да живеат нормален живот."
  
  
  Тој прикриено се пресели својата рака, обидувајќи се да се ослободи hairpin во својот ракав. Нема шанса. Тие не се повлече јакната надолу доволно далеку за да се открие скривам на нож, но тие случајно успеа да го блокира Его Констелација денес.
  
  
  "Оваа птица не е возач на камион", рече човекот кои клечат веднаш до мене. "Сето ова укажува на тоа дека се таму, но јас сум сигурен дека тоа не е. Те видов како тој се однесува."
  
  
  "Можеби тоа беше испратен на мафијата. Тоа ќе биде да се смеат." Голем човек дојде до мене и се потпре на. Тој валани над мене и ме удира во лицето.
  
  
  Panting како ако таа имаше само поврати свест, нејзините очи проширува. Тој го виде нејзиното лице маскирани со порибување, широки раменици, и бикот е вратот. На страна што зафати маицата на предната страна беше како две од моите, и моите не беше мал.
  
  
  На порибување малку збунет мене во прв план. Зошто не ги кријат своите фацијални карактеристики кога Sheila како да знаат толку добро? Тогаш тој сфатил дека тие не се знае кој друг би се исполнат кога тие влегле во куќата. Маски беа друга мерка за безбедност што го направија ih експерти во нивните dell на прво место.
  
  
  "Како се чувствуваш, маало?" големиот човек ме праша.
  
  
  Мојата коса е влажни со крв не води сметка по намали блиску до моето уво, и мојата нога е мачна повеќе од тоа боли. Кога нејзините зборуваше, мојот глас absurdly звучеше како што беше да се носи со бокс отворот. "Се чувствувам одлично."
  
  
  Големиот човек влезе внатре неговиот грб, го извади пиштол од појасот и удри во мојот јаболко на Адам, што ме gasp. "Јас сум презафатен распоред, и јас само може да се поштедам од една минута. Дали сте убиец за изнајмување? Мафијата ви испрати тука со русокоса договор?"
  
  
  Како тој се бореше да го фати својот здив, тој glanced на Sheila, кој беше сега седи во фотелја, уште гол, но со остатоци од искинати лист притисне против неа, делумно прикривање на нејзиното тело. Нејзината кревка лице беше бледо, и нејзините темни очи беа полни со страв. Таа е загрижен, не само за себе, но исто така и за мене.
  
  
  "Се зборува, или веќе сте слушнале," Лос ми рече.
  
  
  "Да", реков и зарипнат глас.
  
  
  Лос климна и нека одат на мојата кошула, да ми овозможи да падне. "Дали ќе се слушне дека, Sheila? Имате проблем со мафијата."
  
  
  "Ќе се убиени Abruz."
  
  
  "Но, тие не знаат што. Сите тие знаат е дека сте биле таму, а вие не беа убиени, па мора да им се даде вашето его далеку." Elk, се смееше гласно.
  
  
  Третиот човек
  
  
  
  
  
  тој се појави во спалната соба вратата. Тој беше облечен како и секој друг. "Јас влечат сите ролетни и зеде брзо да се погледне околу куќата. Таму не чини да се биде било пари тука."
  
  
  "Ако е тоа случај, таа го криеше тоа добро. Sheila е паметна девојка. Што за вас, кукла?"
  
  
  "Премногу светол настан за да ви предизвик. Јас не крадат нејзините пари. Јас ви кажав тоа."
  
  
  "Јас заминав во оваа за вас. Сте биле одговорни за тоа."
  
  
  "Лос, ако јас ги имавме, тоа ќе послужи ih вас. Да не може да се види дека јас сум исплашени до смрт?"
  
  
  "Ти си плаши се, во ред, но луѓето за $ 200,000 ќе оди низ многу. Кој знае ова подобро од мене? "Тој укажа и на човекот на вратата. "Оди по патот, ги нашите автомобил и да возат до куќа. Ние може да го поминуваат поголемиот дел од ноќта тука, но Sheila ќе ни даде она што го сакаме."
  
  
  "Што ако таа не зборува?"
  
  
  "Сид, мразам кога некој човек изгледа на темната страна на нештата. Ние сум поминал месеци следење надолу девојка, а сега ние го најде. Она што ви треба да направите за да се направи е да се разбере дека работите се качил поинаку? подобро?"
  
  
  "Двесте илјади долари ќе им помогне на," Сид рече.
  
  
  "Ако таа не ни кажете, се колнам во Бога, ќе се провери повторно во пет држави. Ние убиени четири лица за кои двесте илјади денари, и тоа е наше."
  
  
  Лос грабна лист на cowering девојка. Тогаш тој ја зграпчи ее од страна на косата и yanked неа околу стол.
  
  
  Последниот пат кога го видов неа, ее, тие беа влечење нејзиниот низ собата.
  
  
  Тој слушнал Sheila сојуз, а потоа нејзиниот глас trailed off. Таа беше во нивната кујна. Јас не знаеле што тие прават со неа, но би можел да се замисли.
  
  
  Ми требаше да го најдете нешто да се скрши моите обврзници. Нејзиниот ум блесна назад да се скршени светилка која имаше само падна на подот, кога нејзината еден бореле околу убијци со ноќни табела. Тркалање преку, тој беше во можност да се погледне под креветот, на другата страна. Скршени светилка е уште лежат таму. Неа, се префрлаат на креветот и под затвори. Кога нејзините валани надвор од друга страна, ова беше на дофат на светилка.
  
  
  Едно парче светилка база изгледаше остри доволно за да се намали преку листови обврзувачки моите раце. Тој стоеше на грбот, fidgeted, и се најде на грапав парче од стакло. Бидејќи не можев да видам што ми правеше, јас веројатно ќе се намали моите раце премногу, но тоа не може да се ублажи.
  
  
  Тој седел таму машински кога еден од мажите се вратија.
  
  
  "Се погледне на вас", рече тој. Тоа беше Сид, кој беше испратен од страна на Лос да добие автомобил. "Што глупави недоделкан. Тоа ќе ве однесе час за да се ослободи себе си како оваа."
  
  
  Тој слушнал Sheila е крик повторно, нејзиниот глас е исполнет со болка и терор. Јас gritted моите заби и работеше на синџирот, крцкањето на парче стакло во мојот крварење прсти. Додека човекот на вратата ме спречи, неа, тој се чува обидува да се ослободи себе си.
  
  
  "Девојката е ти го кажувам вистината. Не постои точка во мачење на ее, " реков јас.
  
  
  "Не го разбирам Лос. Ему сака овој вид на работа. Дури и ако тој верува вас, тој веројатно би го направил истиот."
  
  
  "Тој мора да се преземат голем број на хитови во Флорида кога ќе отказ на Abruz е куќа."
  
  
  "Да, сите четири од нив беа поставени таму мртвите, и Лос snatched пушка од мене и им даде уште еден истрел. Се смее цело време. Тој е луд копиле, дека Лос." Сид го рече ова во тонот на гласот дека повеќето луѓе ќе го користат ако тие рекоа другите е животот на компанијата.
  
  
  Тој се намали нејзиниот зглоб и winced. "Зошто не можете дури и да дава пари на една девојка?"
  
  
  "Ние мораше да се скрие ih. Не можевме да се обратат до збогатат преку ноќ, не би можеле? За шестиот месец, по нивните убиства, било чудно долар што падна во подземниот свет се случува да бидат пријавени на луѓето кои работат на мафијата.."
  
  
  Тој би речиси заборавено лага, тој би им кажал на Лос за мене да се биде професионален hitman кои би биле испратени да се грижи за Sheila Брант. Нејзините рече: "јас бев само исполнување на договорот. Јас не сум во мафијата."
  
  
  "Ние се скрши две мафија закони. Ние украл некои од ih пари и уби чест capo. Тие се во потрага за нас потешко отколку на полицајци. И на девојката, премногу. Мислевме ние, дека имал девојка и парите се скриени во безбедно место, но таа исчезна."
  
  
  Разговорот ми даде драгоцено време, и моето его се обидел да се продолжи тоа. "Таа би сакал да знам како ти успеа да се најде девојка. Јас мислев дека имав некој внатрешен глас таму."
  
  
  Сид дојде во текот на мене. На dell себе, тој започна мене во ребрата. "Престане да се обидува. Вие не може да се избега, пријателот." Тој извади револвер и опремени со silencer. "Лос секогаш ми дава една работа која се занимава со emus кои не се интересни. Тој добива девојка, и таа добива вас."
  
  
  Сфатив дека тој имал дојде до просторијата да ме убие. Под претпоставка дека бев работи за мафијата, тие не се случува да дозволете ми да живеат да им кажам на моите шефови она што јас го сфатив. Нејзиното тело беше writhing на подот кон математика и со пиштол, решени да излезат, отпор. Тој само се поддржани од далеку, despising мојот залудна се обидува да стигне до него. Видов колку малку од револвер беше израснат и да се вперени во мене, како ладна и смртоносна око. Паѓање на негова страна, тоа се стркала кон стрелецот, се обидува да добие его надвор од counterweights. Тој го поддржа далеку повторно, но пиштолот не поколеба. Потоа пукал мене.
  
  
  Јас слушнав слем на замолчува оружје, и се чувствува на gawk потоне во моите гради како сензационен занитвам. Тој шут ме повторно. Нејзините паднати
  
  
  
  
  
  На прободе боли кога вториот gawk погоди мојот врат, но сега се чувствував како да сум бил странка на vaults. Снимен е како пчела стинг, ништо повеќе.
  
  
  Јас се постават на мојот грб, мојот кошула wobbly со крв, и гледавме Сид се движат кон мене, неговиот притаен нозе прави речиси и да нема звук. Мојата визија е матно. Од времето кога тој дошол кај мене, тој гледаше ништо повеќе од fuzzy форма.
  
  
  Тој ја стави својата нога на мене и ме турка во грбот. Нејзината погледна во него беспомошно. Тој го привлече на револвер повторно. Неа, мислеле дека тој ќе го направи конечниот удар, зјапаат меѓу нејзините очи, но тој го намали неговото оружје. Тој одлучи да се дозволете ми да искрвари до смрт.
  
  
  Моите очи беа фиксирани на таванот. Ми беше парализиран со слабост. Сид се потпре во текот и да се случи сериозна јакната да се погледне во раната на моите гради. Тој изгледаше задоволен. Тој исчезна.
  
  
  Јас едвај може да се види нејзиниот сега. Темнината crawled во аглите на мојот ум. Тој смета дека за Hawke и како тој ќе реагира кога тој се најде надвор, тој ќе изгуби Killmaster. Тоа се чинеше дека нејзиното дека тој имал засадени posthumous писмо на commendation во моето досие пред затворањето на его за добро - еден епитаф за агент, убиен во службена должност.
  
  
  Мислев дека на Пат Стил, на црвенокосиот, кои сакаат ми среќа. Тоа може да ја однесе долго време да се научат дека јас проследено N1 и N2 и Дејвид Кирби во редовите на несреќен оние. Мислев на Кирби и Sheila Брант, и јас реков јас би нека ih надолу по убиството себе ....
  
  
  Но тогаш, како пливач зголемувањето на воздухот, тоа се распрснувале и преку blackness дека обвиен мене. Јас не можев да го објаснам, но јас се уште беше жив. Моите очи почина на таванот и се фокусираше на нс. Нејзиниот немаше идеја на време, без идеја колку долго неа беше во бессознание.
  
  
  Куќата беше grimly молчи. Слаба Сергеј влезе во собата како и ако тоа е зора надвор од прозорецот. На убијци се качил, мислев дека сум бил сам.
  
  
  Слушнав нејзиниот автомобил. Јас би можело да се каже од страна на звукот на автомобил е мотор кој тоа беше запрен во предниот дел на куќата. Автомобил вратата тресна. Јас лежеше таму, и слушаше, надевајќи. Пред вратата се отвори. Бушава слушнале неа во дневната соба. Тие се преселиле кон кујната.
  
  
  Тој работел со устата, но не се ни даде на звук. Ова е премногу слаб. Кога таа се обидуваше да се движат, таванот и се чинеше дека пештера во, и таа речиси изгуби свеста.
  
  
  Бушава повторно, тешко и тешка. Маж се појави на вратата и погледна во. Нс беше облечена во шарени костим и капа. Ова беше звук, затегнати grunt.
  
  
  Тој слушнал мене. Тој влезе во собата и се гледаше во мене. Тој ја видов неа, ладно сиви очи поставена во еден bezizražajno, pock-означени лице. Конечно, тој клекна надолу покрај мене. Тој извади нож, исечете на предната страна од маицата, и го испитуваше рана. Јас не би можела да каже дали тој бил заинтересиран за помагање на мене или само заинтересирани во колку долго имав оставено да живее.
  
  
  "Кој сте вие?" "Не", рече тој во последен. Тој имаше слабо Сицилијанската акцент.
  
  
  Мојата уста формирана збор. Harper ' s.
  
  
  Тој стана, отиде да се бања, и се вратија со неговата прва помош комплет. Тој знаеше нешто за прострелни рани. Тој брзо запрен мојот крварење, а потоа исечете го отворите лист и почна завиткување ленти од кордон околу моите гради како завој. Тој не се обрне внимание на рана на мојот врат, па ова беше веројатно само пасат, и не се доволно сериозни за да биде причина за загриженост.
  
  
  "Кој пукал вас, Харпер?"
  
  
  Јас одмавна со главата, што укажува дека јас не знам. Тој беше во состојба да зборува за она што се случило.
  
  
  Тој студирал мене, за момент, како да одлучат што да прават со мене, а потоа се сече на ленти од кордон платно кои се врзани моите зглобовите и глуждовите. Оваа его-pock-означени лице беше сериозно се познати, но јас не би можел да каже кој-его беше.
  
  
  Разбудуваат, тој погледна низ собата уште еднаш, потоа ја напушти куќата без да се зборува за мене повторно. Неа, слушнале его автомобил да започне и да ги истера.
  
  
  Името одеднаш се појави во мојата глава. Valante. Марко Valante. Нејзиното его видов слика од неа во весниците во текот на организираниот криминал, истрага од страна на Одделот за Правда. Според извештаите, тој беше само еден од целиот луѓе горе.
  
  
  Кога видов, се сетив дека тој има поминато неколку минути во кујна пред наоѓање мене, неа, и јас добив копија на сите четири. Индексирање беше многу напор. Тоа беше полека доаѓаат на живот кога мојата рака допре адресарот. Моите прсти затворени околу тоа.
  
  
  Морав да се одморат во секој случај. Неговата клупата прес е на негова страна, борејќи се против вртоглавица, и Stahl учи книга. Тоа мора да се паднати од околу еден џеб околу натрапниците кога ние се борат. Сеќавајќи се како Лос е грбот имаше искинати тоа, тој претпоставува книгата припаѓале на Ему. Ставање его во една минута, неговото индексирање, повторно. Морав да го пауза и одмор три пати пред тој конечно стигна до кујната.
  
  
  Се протега надвор на вратата, тој ја крена главата и погледна во Sheila, кој бил легнат motionless покрај стол на кој била врзана. На ленти од кордон платно кои се врзани неа уште обесени од стол е оружје и пониски rungs.
  
  
  Нејзиниот глас го најде своето. "Sheila?"
  
  
  Тоа не ме изненади дека таа не се движи или да се одговори. Но, нејзиното име беше croaked повторно во еден глас полн со повреди и бес. Тогаш тој crawled до неа. Нејзината кревка лице беше модринки и крвава. Бандити брутално убиен нив.
  
  
  Тој допрев нејзината испружени зглоб. Тоа беше ладно. Јас затворени моите очи за една минута, го носат на неа.
  
  
  
  
  
  
  чување на вашите емоции под контрола. Потоа тој се повлече самиот до телото.
  
  
  Видов дека таа беше убиен со удар, па тешко дека тоа го искршил нејзиниот врат. Единствениот кој може да го земјиште таков удар беше Лос. Син на кучка, јас мислев.
  
  
  Се чувствував виновен за донесување на грбот, и не можев да се заштити. Ова сè уште беше жив, и таа беше мртва. Но најмоќната емоција која одеднаш се зафати мене, ме исполни со определување, беше бес. Неа ќе излезе околу ова и добивање на Муса ега и пријатели, своето размислување би го направи тоа не само за Дејв Кирби, но за Sheila, како и.
  
  
  Некаде најдов повеќе од енергија отколку што јас мислев дека имав. Тој се допре, го грабнала работ на кујна, стол, и се на нозе. Се ниша, таа го погледна наоколу и trudged до прозорецот. Тој раскина надолу завесите и го опфаќа нејзиното голо тело со нив. Тој пропадна во чаир пред тој беше доволно силна за да се направи својот пат во дневната соба и направи неверојатно бавно патување на телефонот. Тој го зема телефонот исклучување на јадицата и да се бира на операторот на број.
  
  
  Мојот croaking зборови не прави многу смисла, но успеав да се пренесе што ми требаше помош. Кога Один заокружува две Bonham полициските службеници кои пристигнале во куќата, таа беше во бессознание на подот, телефонот бил clutched во мојата рака толку силно што на ему имале тешкотии да ги ослободи од тоа.
  
  
  * * *
  
  
  Тоа беше новина за медицинскиот персонал во земјата, во близина на Bonham. Тие се третираат неколку прострелни рани, освен за време на лов на сезоната, кога преоптоварените со работа спортисти обично успеа да се пука на една или две други ловци, и јас бев дополнително да привлече фактот дека јас бев најсреќниот човек некогаш се сретнале.
  
  
  "Еден gawk само раскина дупка на вашиот врат. Може да се влоши, јас ја играат допир фудбал, " докторот рече. "Но, ќе беа многу среќни со она што удри во градите." Тој собрал рамо holster таа беше облечена. "Ова забави куршум е движење и заскитан тоа од исполнувањето на вашиот витални органи. Gawk отиде преку кожа местење и deviated од нејзината траекторија. Ќе блед од доволно да се направи на стрелецот веруваат дека тој го уби.Ти си во среќа, Г-дин Харпер."
  
  
  "Да," реков јас. Имав среќа, но Sheila умре.
  
  
  "Вашиот good Samaritan, исто така, помогна. Тој bandaged ви е убаво. Јас се прашувам дали тој имал било медицинска обука."
  
  
  Тој chuckled кога слушнал мафијаш Марко Valante се вика the Good Samaritan.
  
  
  На ден и половина таа помина во болница ме донесе назад во нормала. Ова е се уште слаба, но се чувствува блиску до par. Лекарот рече јас може да се движи околу мојата соба, и ако се оди добро, јас може да се провери од околу болницата за време на неделите. Тој не го знаат тоа, но тој планира да неформално проверете во триесет минути.
  
  
  Тој отиде до прозорецот и погледна во болницата паркинг. Еден погоди на Ford со зголеми учеството на моторот беше чека таму. Нејзиното его имаше донесе грбот од Bonham е ова утро. Лос и его другари беа далеку од мене за речиси два дена. Јас не бев нема да ги споделите на ih трага добие постудено.
  
  
  "Тоа е долго време, бидејќи ferret е виден од страна на еден човек во вашата физичка состојба," докторот рече. Тепањето што добил ќе ме направи да те оставам за неколку дена. Но, не притисни себе прерано. Може да видите дека не се толку силна како што мислите."
  
  
  "Јас ќе бидам внимателен, Doc." Јас дури и не размислуваат за она што јас го реков. Неа, размислување за Лос.
  
  
  Откако лекарот лево преку обезбедувањето, таа се соблече болница gown и го стави на нејзиното улица облека. Gadget подјармат на нејзиниот куршум - scarred рамо, рака, неговата среќа шарм, и проверив Luger .
  
  
  Моите планови не беа усогласени со Јастреб. Досега, ние не сте имале шанса да се дискутира настани во Bonham во детали. Еден ден бевме на телефон со нив ferret како полицијата ме одведе во болница, со која беше неопходно поради моето доаѓање во куќата со убиена девојка потребно некое објаснување.
  
  
  Во полициската станица себе, Bonham загрозени да го уапси мене. Тие беа многу вознемирени за фактот дека на денот на моето доаѓање во ih град, имаше активна рекреација на фатални случаи. Но Јастреб влечат некои стрингови, и одеднаш нема повеќе прашања, нема повеќе притисок. Немаше статии во весници или.
  
  
  Тој отиде преку болница и до задниот по скалите. Тоа беше брзо собрал во паркинг како долг автомобил исклучен автопат и застана веднаш до мене. Вратата нишаше отворен и Јастреб рече, " Ник, мило ми е што сте."
  
  
  Надевајќи се дека јас не гледам како schoolboy фатени на јадица, јас ги слушав его сигнал и влезе во limo.
  
  
  "Претпоставувам дека ќе се планира да се јави ми се. Се разбира, вие не би го напуштил болницата и почна да го брка повторно без кажувам мене."
  
  
  "Се разбира, не," реков јас.
  
  
  "Не, не ти е страв дека ќе стави вето на оваа идеја и да каже дека не сте во состојба да ги извршуваат пакет на убијци?"
  
  
  "Не, господине", рече тој, почит во неговиот глас. "Знаете, јас би се откажете од мојата работа ако јас не се чувствувам дека може да се справи со тоа."
  
  
  "Кога сте премногу стари за оваа работа, Ник, јас ќе ви препорача на странските услуга," Hawke воздивна. "Јас бев во Денвер
  
  
  
  
  
  
  Бидејќи се сомневав дека ќе се повлече нешто како ова, јас се доближил до неа. Дали би сакале некој доделен на вас како копија? "
  
  
  "Не, господине. Претпочитам да го направи тоа сам."
  
  
  Јастреб лизна на soundproof стакло панел помеѓу нас и двајца мажи во предните седишта.
  
  
  "Ова не е само Кирби е спин повеќе, е тоа, Ник?"
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Таму е исто така, една девојка. Но, има повеќе од лична одмазда. Лицето кое го води убијци е sadist кои ќе продолжат да го убие луѓе ако егото не е запрен."
  
  
  Јастреб превртува панел пред него и извади лента recorder. Тој притискање на копчето. Во официјалниот глас, тој рече, " ќе ми Даде извештај, N3."
  
  
  Јас реков за настаните кои беа одржани од моето доаѓање во Bonham, а потоа Јастреб отиде да рекордерот. "Ова ќе се грижи за официјалниот дел. Остатокот од она што е кажано е строго меѓу двете од нас. Јас ќе ти продолжи на вашиот однос. Да се добијат овие копилиња излезе од тука, Ник."
  
  
  "Вие не сфаќаат дека нашата безбедност е компромитиран на база на Каролина брег, не мислите?"
  
  
  "Јас ќе се грижи за неа," Hawke рече остро.
  
  
  "Мислам дека база беше инфилтрирани од страна на мафијата агент. Тие сакаа информациите што се собрани во врска со девојката, и тие сакаат убијци на Френк Abruz. Тие не може да ги споделите на dissident соба убие човек, тие вети безбедност и пензионирање да. Ова е директен предизвик и навреда ."
  
  
  "Јас се согласувам," Јастреб рече. "Дојдов до истите заклучоци."
  
  
  "Постојат некои исчезнати парчиња во сложувалката. На пример, зошто убиец очигледно се работи за мафијата се обиде да ме убие, но Марко Valante ми помогна. Прашајте го вашиот мафија експерти за тоа. Можеби тие може да излезе со теорија."
  
  
  "Сметам дека, дека тоа е направено."
  
  
  "Луѓето кои се убиени Abruz и Кирби сега се во потрага по својата крв пари. Нејзиниот убеден дека Sheila им ја кажал вистината и дека таа не знае што се случило со пари. Тие убиени неа без добра причина, освен тоа дека тоа беше Лос дека не убиството. И, патем, три, не е четири ."
  
  
  "Она што како последица треба да се следат од тука?" Јастреб праша.
  
  
  "Овој адресар дека Лос падна кога ние се борат минатата ноќ. Постојат седум имиња во тоа. Јас ќе одам да се плати на посетата на сите околу овие луѓе. Можеби odina околу нив ќе ме води до Лос."
  
  
  "Ако Лос и его се соучесници или мафијата не се фати во прв план." Јастреб превртува преку адресарот. "Овие се женски имиња, сите од нив."
  
  
  "И секој во својот град. Лос има пријатели целиот план."
  
  
  "Нејзината проверка на ФБИ датотеки. Можеби тие може да ни кажете нешто за Лос и его пријатели. Според вашиот опис, тоа е за големината на Веселата Зелени Гигант. Ова е почеток."
  
  
  Тој достигна за адресар, но Hawke беше не се брза да се врати: "Ник, ова е повеќе од листата на имиња. Ако тоа е еден каталог од сексуална природа. Сте ги прочитале сите коментари Мус пишувал за седум девојки?"
  
  
  "Да", реков јас. "Прилично сочни работи."
  
  
  "Тој го опишува она што сите околу нив не најдобри во сексуалната сфера."Работи во Лос Анџелес" се огласува сензационално."
  
  
  "Лично, ми се допадна препораки тој даде Кора во Вегас. Глас она што јас ќе ви кажам, знаете како точни Лос евиденција."
  
  
  "Ти си солидна физички примерок, моето момче, но јас не гледам како може лично да се истражуваат предмет, во длабочина, без исцрпувачки себе на коските и коскената," Hawke се вели во весели глас. "На пример, Барбара е убавината е таква што дури и Лос не можеше да го опише. Тој само се нагласи нејзиното име и да ја стави фантастичен марки зад тоа."
  
  
  "Можеби тој го направи тоа, бидејќи таа е веб богородица во оваа компанија."
  
  
  "Јас претпочитам да се сомневам дека Лос знае virgins," Hawke рече. "Претпоставувам дека не треба да се истакне дека сите овие девојки се веројатно вклучени во подземјето, и, најверојатно, ќе биде поврзан со бандити кои нема да се двоуми да те убие ако тие се сомневаат?"
  
  
  "Тоа ќе биде забавно патување, во ред."
  
  
  Јастреб затвори книгата и му го тоа за мене. "Што друго, Ник? Дали има нешто што те држи назад?"
  
  
  "Не," јас излажав. "Гласањето е за сите. Јас ќе ти биде во допир."
  
  
  Тој рече дека моето име повторно, како и тој излезе, целиот автомобил. "Sheila остави силен впечаток врз тебе, не е таа? Она што беше таа, како?"
  
  
  "Јас не би можел да каже. Јас не ја знаат што е добро."
  
  
  Тој не се спомене дека едно од имињата во Лос е книга би можеле да припаѓаат на една девојка знаевме како Sheila Брант. X можев да pin минатото на неа, но Nah мора да имаат еден пред таа се сретна Френк Abruz.
  
  
  Таа беше прогонуван од духот на Sheila, како и нејзиниот убијци.
  
  
  5
  
  
  Ако има еден голем недостаток за мојата работа, за разлика од бројот на часови работев и високата стапка на морталитет, тоа беше тоа што јас го имав за да поминуваат повеќе време во странски земји отколку во моето.
  
  
  Не сум ја видел нејзината, Ел Pueblo Nuestra Senora ла Reinda де Лос Анџелес де Porciuncula, познат на повеќето околу нас како само Лос Анџелес, за две години. Градот не се смени целосно на подобро. Климата, толку слична на онаа на Медитеранските земји, уште беше убава, и така беа девојките. Но, сообраќај и смог се зголеми.
  
  
  Кога јас го направив мојот начин на телефонска говорница на фармацијата, јас се прашувам како тоа функционира
  
  
  
  
  
  што се занимава рангирана на првата страница на секси кој е Кој Лос, ќе биде во споредба со некои околу пијани луѓе седи со сода фонтана на чекање за ih да биде откриена. Големиот Американски сон на слава никогаш не умира.
  
  
  Кога Trudu праша за неа, жената на глас одговори, се огласува разочарани. "Јас ќе се јавам еј." Додека јас се чека за неа, јас погледна на девојките нозе со сода фонтана и ја отвори вратата на киоск, така што таа може да се користи клима уред. Деновите беа добивање потопла и таа беше облечен многу завои на градите.
  
  
  Гласот на Труд чинеше спарно, но можеби во моето мислење беше под влијание на Елен ее е краток опис на таленти во спалната соба. Кога таа беше кажано од страна еј што другите предложи јас контактирајте со неа, таа ме покани да се откажат од страна. Тоа беше толку едноставен како падне бар столица. "Јас сум луд за создавање на нови пријатели," рече таа.
  
  
  Јас наскоро открил причината за тоа. Запознавање на нови луѓе беше Напорна работа. Таа работеше во бордел. Таа ме доведе до скалите, се припивам до мојата рака и зборува во сината лента.
  
  
  "Ви се препорачува. "Добив вашиот број од Лос," реков јас.
  
  
  "Лос? О, се разбира." Таа влече мене во соба, и влечат надолу на патент на мојот панталони додека ова беше уште гледајќи наоколу. "Јас треба да го испита вас, драги мои, и да ги преземат добра бања. Лејди јас работам за вели дека чистотата е веднаш да просперитет."
  
  
  Нејзиниот избегна својот паметен трик. "Таа мора да биде вистински философ. Јас би сакал да се сретне со неа повторно некаде."
  
  
  "Не, вие нема да бидат Stahl. Тоа е толку ладно како додавање до кредит ајкула е долар. Повеќето madams се ладни. Тие, филмови, каде што тие имаат срцата на злато , се големи Холивудски срање. Што е проблемот со вас, драги? допре? "
  
  
  Барем таа ќе се најде некој да зборува, јас мислев. Ако тој го прашал како да се дојде до стадион, таа веројатно би го додале на безбол клубот списокот и минатогодишниот рекорд.
  
  
  Trudila стуткав до мене. Таа беше голема девојка, русокоса преку салон за убавина, и имаше многу малтерисување да се направи засекогаш. Нејзиниот брадавиците беа како куршуми во моите гради.
  
  
  "Она што се случи на вашето лице, мед?" Таа се допира до инцизија на работ на моите усни, конците на лекар имаше вметната во мојата глава. "Ви изгледа како да падна во мешалка."
  
  
  "Имав несреќа*
  
  
  "Жал ми е."Нејзината рака зграпчи ме повторно. "Ох, ти си вистински човек, зарем не сте?"
  
  
  Таа веројатно го рече ова за да сите нејзини клиенти, но тоа не го прави многу смисла да се направи тоа звучи како таа имела значеше тоа. Јас hurriedly зачекори назад и почнаа да ја отпакувате тоа, знаејќи дека ако Јастреб виде мене сега, тој ќе се смееш.
  
  
  "Јас сакам да ве прашам за Лос. Кога беше последниот пат кога те видов его?"
  
  
  "Јас навистина не се сеќавам. Е тоа зошто дојдоа овде, да дознаете каде Elk е во салата?"
  
  
  "Ти си паметна девојка. Те видов преку мене веднаш, ти не?" Таа поласкан со сите нејзини би можело да. "Јас сум во потрага за една голема кловн. Ние го загуби контактот, знаеш на што мислам?"
  
  
  Таа се потпре во лижат мене, и завиткани нејзината лева рака околу мојот половината. Нејзината десна рака да се најде мојот патент повторно. Таа беше побрз од pickpocket. "Бидејќи вие сте тука, можете да уживате во посета. Она што го возбудува вас?"
  
  
  Ее зграпчи за рака и се сврте нејзината дланка горе. Тие се стави три дваесетти години, во нејзиниот завиткан прсти. "Кажи ми за Лос."
  
  
  Нејзиниот стил нагло се избледени. Таа внимателно ја заврши записи и полнети на ih во мојот корселе: "јас го продаде секс, а не информации."
  
  
  "Лос и јас се стари пријатели. Но, ние го загуби контактот, како што реков. Погледнете, тој ми даде вашиот број, не тој?"
  
  
  "Може да имате лажел во врска со тоа. Како и да е, јас не се сеќавам на последниот пат кога го видов на лос, и не сум сигурен од каде е. Дури и ако тој е вашиот одамна изгубен брат, не сакам да зборувам за нс."
  
  
  Тој доби својата два повеќе дваесетти години, укината сите пет од нив, и полнети нив во нејзината ниска намали блуза. "Дали сте сигурни?"
  
  
  "Јас сум апсолутно сигурен. Лос сака да ги збуни луѓето, и тој е добар во тоа. Никој не зборува за нс со странци."
  
  
  "Дај ми вашиот стар адреса, па дури и вашиот телефонски број. Јас нема да ви кажам каде нејзиното его добив."
  
  
  Таа fumbled помеѓу нејзините големи гради и извади записи. Таа измазнети надвор ih брчки. "Јас не сум видел его со месеци, можеби дури и една година. Искрено. И јас никогаш не знаеше нејзината адреса. Тој се користи за да дојде тука, од време на време, тоа е сè."
  
  
  "Тој имаше име, не е тој?"
  
  
  "Мислев дека сте биле его другар. Пријатели знаат имињата на уште еден." Таа организирала сметките во мене, и што падна на подот. "Вие не дури и се погледне како неговиот пријател. Ви изгледа премногу искрен. Земете поткуп и бори се надвор."
  
  
  Откако не успеаја да се договорат, тој се обидел повеќе директен пристап. Тој се повлече назад својата јакна, па таа може да се види Luger во својата кожа scabbard. "Треба име, Работел."
  
  
  Таа лижеше нејзиниот долната усна. "Дали сте Kopp?"
  
  
  "Не, само еден човек во потрага за Лос."
  
  
  "Џонс е его име." Таа се насмеа нервозно. "Веројатно нема да ми верува, но тоа е вистина. Егото е име е Едвард Џонс. И тоа е сè што можам да ви кажам."
  
  
  "Ви благодарам," јас, рече, се приближува денот. "Можете да ги оставите поткуп."
  
  
  Јас чекав надвор од куќата за три часа, се урна на автомобилот на седиште и да се обиде да се погледне inconspicuous. Ова беше во близина на куќата
  
  
  
  
  
  Тој беше за да се наполни себеси со ликот анализа кога Trudy конечно покажа и hailed такси.
  
  
  Картер, мислев, тоа е добра работа не сте доверба душата.
  
  
  Зедов такси тоа ме одведе низ градот да евтини стан во зграда. Тргнав по неа внатре само во времето за да ја видите искачи по скалите. На крајот на еден долг ходникот, а busty русокоса тропнал на вратата. Кога немаше одговор, таа тропнал потешко. Потоа, таа се сврте и виде мене, а нејзините очи проширува на знамето на дозвола за вршење на.
  
  
  "Нема вистина во вашата приказна," Здраво реков, " но, јас ја добив вредноста на моите пари. Ти ме донесе тука."
  
  
  "Smart како се прилагоди, не е тоа?" таа расправијата.
  
  
  Неа се обидел вратата. "Очигледно, Лос не е дома. Она што го предлагаат да се направи во врска со тоа?"
  
  
  Таа истрча на следниот лет, на скалите. Тој гонети од неа да покривот и заробиме неа. Таа се бореше и изгребани моето лице, се обидел да коленото ми во препоните, и извика неколку срамните јас hadn не слушнале во годините. Дадена ми е многу разновидна патувања, што рече многу за нејзиниот речник.
  
  
  Ее го извади својот страна на зглобовите и закачени неа до работ на покривот. "Ајде сега да ја чуе вистината за Лос."
  
  
  "Нема да им помогнам ме далеку. Тој би, но ти не."
  
  
  "Не сметајте на тоа, Trudila. Лос уби мојот пријател и fucked девојката на смрт. Нејзиното его ќе ја најдам, и не ми е гајле што правам на патот."
  
  
  Таа беше дишам. "Дали е вистина за девојка? Се до par?"
  
  
  "Девојката е име беше Sheila. Дали некогаш сте слушнале Лос спомене неа?"
  
  
  "Никогаш не се. И не сум ја видел нејзината - его во последно време. Тој живеел во стан кога Его знаеше неа. Јас мислев дека тој може да знае што вашето его е во потрага за. Ова е веб причина зошто е создадена. Се колнам тоа е."
  
  
  "Е тој повикува самиот Едвард Џонс, или се ќе се прави дека до?"
  
  
  "Тој го користи тоа име кога неговото его знаеше. Тој најверојатно се користи десетина повеќе. Ако не ми верувате, се врати во внатрешноста и да побарате други девојки. Тие ќе ви кажам истото. Тој е burglar. Тој имаше дека тој има направено некои добри нешта."
  
  
  Ее објавена неа. "Одлично."
  
  
  "Можам да одам сега?"
  
  
  "Летаат далеку," реков јас.
  
  
  Trudila glanced назад како што таа достигна по скалите.
  
  
  "Тој е вметната тоа до смрт?"
  
  
  "Да," реков јас. Мојот глас беше рапав.
  
  
  Јас открив дека евтини заклучување на денот на станот е лесно да се отвори. Собите биле празни, мебел прашливи. Последниот жител остави доста одамна. Јас погледна наоколу во одвратност. Нејзините, надевајќи се дека за повеќе.
  
  
  Компанијата се чека за мене на дното на скалите. Се обидов да не се покаже мојата извршување дозвола знаме кога видов ее.
  
  
  "Она што го рече ме натера да мислам," Trude рече.
  
  
  "Го направив тоа?"
  
  
  "Мислам за девојка. Беше таа вашата девојка?"
  
  
  "Не, јас реков. "Но, таа не заслужи да умре како оваа."
  
  
  "Не можам да ви кажам повеќе за Лос отколку јас веќе реков. Но, јас може да ви даде друго име. Дали знаете како carnivores работа? можеби ќе одат на некој во мафијата или човек кој финансии грабежи со некои од плен. Има еден човек во Лос Анџелес име Хаскел. Пари да му ја одземеш ."
  
  
  "Ви Благодарам, Јас Работев Напорно."
  
  
  "Заборави тоа. И тоа е она што мислам. Заборавете на она што ти реков."
  
  
  Во знак на Хаскел е ден, рече тој беше во недвижен имот. Густата тепих во ходникот посочи дека тој е правење пари од тоа, или скратено работно време. Мојот сладострасна секретар ми даде насмевка полна со заби и нема искреност, и ми рече дека Г-дин Хаскел не се гледа секој без именување.
  
  
  "Како можам да добијам термин?"
  
  
  Таа ја покажа заби повторно. Тоа требаше да се рекламирате паста за заби. "Ако човек не знае Г-дин Хаскел, тие го познале во ретки медицински термини."
  
  
  "Знам Едвард Џонс," реков јас. "Тоа ќе биде доволно?"
  
  
  Таа се собраа до неколку трудови и отиде да му се даде името на нејзиниот шеф во приватни. Кога таа дојде назад, таа рече дека Г-дин Хаскел беше многу зафатени денес и, како што се испостави, никогаш не слушнале за Едвард Џонс.
  
  
  "Со други зборови, јас мора да ја напушти."
  
  
  Насмевката bloomed повторно, овој пат дваесет и четири carats. "Ви го зедов тоа, Buster."
  
  
  Црна Кадилак седеше на тротоарот, како што сте излегле нејзиниот околу зградата на Калифорнија сончев свет ден. Зад воланот беше униформирани возачот со лицето што изгледаше како некој од вториот кат.
  
  
  Неа, се потпре во да се зборува за него како mimmo "Caddy" донесени од страна на. "Вие не треба да носат прилагодена униформа. Ова го прави булбус под вашата рака издвоите како пад на гума."
  
  
  Тој почнеше и patted булбус. "Гласот каде што ја носам мојата препораки."
  
  
  Тој паркиран на тоа половина блок далеку и чекаше. Возачот имаше очигледно дојде до Хаскел. Десет минути подоцна, дебели човекот кој изгледаше како тој да беше сметководствена лубеница под неговиот грб се појави и влезе во автомобилот.
  
  
  Кога Caddy помина тоа, тој падна зад себе. Нашата цел беше елитниот предградието на земјата клуб. Масти човек беше играч на голф. Тој го помина поголемиот дел од денот се гледа низ двоглед. Тој имал вози на една стара жена. Од времето кога тој конечно trudged врати во клубот, таа беше жртва на сериозни досада.
  
  
  Тоа е време да се направи се движат. Јас зедов мојот двоглед и отиде да паркинг
  
  
  
  
  
  . Се движат зад ред на автомобили, нејзиниот татко одеше нагоре зад возачот, кој беше потпрена на хаубата на Caddy со рацете прекрстени.
  
  
  "Здраво," реков тивко.
  
  
  Тој откачи околу и беше тресна во его е соларни plexus со еден пар на бесрамна удари. Его влечат тоа помеѓу два автомобила, па ние не би се привлечат внимание, и потоа го погоди его повторно. Его очите стркала назад како мермер, и его е несмасна рака лизна limply од копчиња на неговата јакна.
  
  
  "Ајде да ги разгледаме во вашиот препораки", рече тој, и tugged тешко на неговата јакна. Копчиња врнеше надолу на страната на Кадилак. Таа излезе на holster под мишка со .38-пиштол калибар.
  
  
  "Ние ќе се чека за вашиот шеф сега," ему реков.
  
  
  Кога Хаскел излезе низ клубот, возачот беше седи stiffly зад воланот. Егото на решетката беше поради тоа што на пиштол дека заглавени во ему вратот од позади.
  
  
  "Макс, што не е во ред со тебе?" Хаскел праша, лижење неговите усни.
  
  
  "Неговиот живот боли," реков јас. Нејзината нога наметнува отвори на десната рака автомобил вратата. "Седни, Г-дин Хаскел."
  
  
  Масти човекот погледна на мене од backseat. Тој имаше мазна голф тен, но сега тој изгледаше малку бледо. "Тоа не е поддршка на вашиот пресудата," тој muttered. "Јас сум личност со некакво влијание."
  
  
  Јас чекав за неа, за долго време, а јас бев мачен со нетрпение. "Влезе во автомобил, Г-дин Хаскел, или јас ќе се истури некои од вашите возачот крв на оние скапи Zhirinovsky кожени седишта."
  
  
  Тој влезе во колата и се потпре грбот, grumbling. Ставање неговите дебели прсти заедно, тој рече ," Ќе е подобро да има многу добра причина за оваа акција."
  
  
  "Успех раси доверба, Г-дин Хаскел," реков јас. "Јас не сум евтини мафијаш, и не ми е гајле колку е важно вие сте со мене."
  
  
  Его е мал очи се префрли uneasily, но тој се чува неговата смиреност. "Претпоставувам дека вие сте личност која тврди дека да се биде пријател на Едвард Џонс."
  
  
  "Јас не велам дека неговото его е различен. Јас реков јас го познаваа. Сакам да споделам со вас некои информации за тоа каде да се најде Г-дин Џонс."
  
  
  "Ние никогаш не ги разменуваат адреси."
  
  
  Видов дека нема причина да се третираат Хаскел со бели ракавици. И покрај неговата возачот-управувано Кадилак, его-распослано канцеларија, и земјата клуб членство, тој бил ништо повеќе од една софистицирана мафијаш. Тој внел неа како револвер за нејзиното его е забиваат во колената. Остриот удар предизвика напад на болка.
  
  
  "Кој по ѓаволите си ти, по мера?" онлајн хотел да се знае.
  
  
  "Јас сум човек кој даде на corkscrew прашање во врска со Едвард Џонс."
  
  
  "Тој нели е во Лос Анџелес во месеци. Не сум имал ништо да се направи со него за повеќе од тоа."
  
  
  "Кој работи со Џонс? Тој има неколку пријатели кои тој ги користи во својата работа. Сакам да знам ih имиња."
  
  
  Тој grimaced и нанесуваат секое племе. "Ако го знаел тоа лице, како и ќе се запознаете со неа, да не ќе бидат заинтересирани во потрага по него. . Тој сака да го убие луѓе."
  
  
  "Тоа е зошто јас сум во потрага за нејзиното его."
  
  
  "Не можам да ви кажам за его пријатели, бидејќи јас се занимаваа со тоа сам. Тој беше многу внимателни за такви детали. Тој престана да доаѓа да ме за финансирање, бидејќи тој се најде уште еден патрон. Некој во Организацијата, јас мислам."
  
  
  Нејзините надвор, околу автомобилот. Уште една нула. А потроши ден, освен за задоволство да се запознаеш со Г-дин Хаскел подобро, што јас би можело да се направи без.
  
  
  "Зарем не ви се случува да ми каже кој сте вие?" Хаскел праша.
  
  
  "Зошто јас треба да почнам? Да не кажете ништо."
  
  
  Таа беше фрлен од страна на Его од страна на возачот пиштол во корпата за ѓубре на улица.
  
  
  Тој би се нарекува Hawke од неговиот мотел соба во ноќта. "Ајде да ги споредат," ми рече дека како што тој дојде на линија.
  
  
  "Имам некои информации во врска со човекот кој се обиде да те убие на Bonham хотел. Прво на сите, его е вистинско име беше Della Coogan. Тој имаше полицијата рекорд. Тој бил платеник, еден од најдобрите. ФБИ се чинеше малку изненаден што сте биле во можност да се надминат его." Имаше забелешка на задоволство во хоукс глас.
  
  
  "Кои го дадоа својот ему наредби?"
  
  
  "Тој беше независен изведувач. Тој беше ангажиран од страна на некој кој би можел да го плати ему висок надомест. ФБИ тврди дека тој не беше дел од мафијата е редовна плата."
  
  
  "Она што за Valante?"
  
  
  "Тој беше Искрен Abruz најблизок пријател."
  
  
  "Јас се плашам дека не се многу. Нема лос во Лос Анџелес."
  
  
  Јастреб прочисти грлото. Не таа да преживее, да покажуваат?"
  
  
  Нема сомнение за тоа. Мојот шеф имаше валкан стар човек streak.
  
  
  Шест
  
  
  Нејзината почетокот на клупата притиснете отиде во кревет и се спиеше до зори. За мене, ова е само пренос на подсвиркване звук. Неговите очи се насочува, и тој лежеше слушање, прстите грчевито држејќи се за рачката на luger. Потоа почувствував ненадеен излив на топлината на моето лице.
  
  
  Истурам лист настрана, таа се сврте и падна на подот, свит, Wilhelmina во нејзината рака. Портокал пламен лижеше ѕидот на мојот мотел соба. На подсвиркват слушнав беше поради завеси за стаклени врати за патио фаќање на оган. Тие беа веќе виткање нагоре во црна тратот, и огнот беше горење со звучи.
  
  
  Таа беше зграпчи со оган extinguisher стенкање во салата и тресат во топлина како тој влегол во собата. Огнот extinguisher брзо изгаснат пожарот. Јас го освои, но ако морам спиеше пет минути подолго, тогаш работите би биле поинакви.
  
  
  Огнот extinguisher намали, крена Luger повторно, и се раскина тоа исклучување.
  
  
  
  
  
  печени завеси. Некој го направи уредни дупка во стаклен ѕид и се допре до светлината на завеси. Тоа беше голема професионална работа. Како што стоеше воодушевување дупка, а gawk скрши низ вратата во близина на мојата глава. Неа, слушна како за gawk помина mimmo и погоди далеку ѕид. Еден миг подоцна, тој беше лежи на подот.
  
  
  На напаѓач криеше зад низок ѕид од тули на другата страна на затворен и патио базен област. Во слабо светло, јас може да се види со неа, малку его на пиштол, како што се наметнува его низ ѕид. Бидејќи тој не слушам шут, пушка мора да бидат опремени со silencer. Овој човек беше про во сè, освен дека тој пропушти мојата глава шест инчи. Можеби тоа се префрли малку кога тој се повлече чкрапалото.
  
  
  Јас не се врати на ему е оган бидејќи не можев да видам его јасно. Тој не можеше да стигнат до мене или. Одигравме чека игра, сите околу нас, надевајќи се дека за откритие. Его е трпението има надмина рудникот. Решив да се движат на неа. Привлечноста на подот, неа, почна да се повлекува.
  
  
  Кога тој беше подалеку од вратата, тој застана. Тој се повлече на неа панталони. Тој trotted по carpeted ходникот, бос, и нагоре по скалите до првото-вториот кат на мотел. Ако јас сум среќен, јас може да пука него одозгора, си помислив. Но кога стигна до оградата на вториот кат од балкон, тој исчезна околу неговата скривница.
  
  
  Купчиња на четка на мотел основа на обезбедени добра маска, но gunslinger мораше да стрела помеѓу нив. Јас ќе го видите неговото его, порано или подоцна. Тој беше чекање за неа, shivering малку во кул воздух. За разлика од моите панталони, јас бев облечена само завој околу моите гради.
  
  
  Конечно забележав hunched слика бега од мене. Пред тој да може да пука него, тој скокна на далеку агол на објектот.
  
  
  Тој брзо ќе се спушти чекори, трчаше минатото mimmo ред на монета-управувана пијат вендинг машини, и полета надвор во паркинг. Мојот маж беше топење. Тој се искачи во текот на жица оградата и скокна во автомобил паркиран на страната на пат надвор од мотел. Тој го зеде велосипеди и за брзо исклучување.
  
  
  Тој можеше да се сними неа, но тоа веројатно не би застанале со него, и тој не сака да се привлече толпа. Нејзиниот одеше назад во својата соба, запрашајте се очигледни corkscrew. Како не потенцијален убиец знае каде да ме најде?
  
  
  Тогаш јас ја остави, возеше по патот, и возеше низ градот до куќата каде што се сретна Работи.
  
  
  На burly Кинески човек ме сретна на врата. Јас не гледам неа, " Его рече на неговата прва посета, и јас не жалам. Тоа беше изграден како трактор и не гледам пријателски.
  
  
  "Што сакате во тоа време на денот?" "Што е тоа?", се прашува тој луто.
  
  
  "Премногу рано за бизнис?"
  
  
  "Ако не се состанок. Но вие не."
  
  
  Јас се потпре на моето рамо против ѕид како тој се обидел да го затвори во предниот дел на моето лице. Ему се насмевна во неа. "Кажете Trud дека некој друг дојде да се види со неа."
  
  
  "На растенијата не се гледа секој ден денес."
  
  
  "Ти си во ред за тоа," ему реков. "Таа гледа мене."
  
  
  "Господин, не се обиде да ме третираат остро. Јас може да ви фрли во следниот блок."
  
  
  "Можеби може да. Но, кога ќе се вратам, ќе морам да ви покажеме пеколот."
  
  
  Тој ја фрлил назад со главата и се смееше како outboard моторот. "Јас се користи за да се биде професионален борач. Силен Shan, Терор на Исток, иако неговиот роден отворено тука во Лос Анџелес. Дали некогаш сте се одвиваа борење на ТЕЛЕВИЗИЈА?"
  
  
  "Јас не се обиде да го стори тоа."
  
  
  "Слушам, јак дечко, јас само работа тука. Но јас нема да ја испорача вашата порака ако сакате да се чека."
  
  
  "Ви благодарам."
  
  
  "Сето тоа е десно. Вие сте забавни мене."
  
  
  Тој дозволете ми во и стигнува далеку, уште chuckling. Тој влезе на задната соба на првиот кат, затворајќи ја вратата зад него. Слушнав нејзиниот глас, еден женски. Додека се чека за неа, и јас се прашував зошто девојка која беше ангажирана и вчера беше така достапни, денес е толку тешко да се види.
  
  
  Русокоса жена се појави на скалите Truda беше донесена мене до ден порано. Таа е многу слична на Trud, освен дека таа е помлад и потешки во колковите. Таа беше облечена во negligee тешко дека беше важно.
  
  
  Зевање и истегнување, таа извика кон мене ," Што ви треба, мед?" Нејзиниот тонот на гласот укажа на тоа дека без оглед на тоа беше, таа не знаеше каде што би можел да го добие.
  
  
  На ужас на Исток се врати и беше прекината. "Се изгуби," тој growled на девојката. Очигледно, човекот повеќе не беше забавуваа. Тој jerked неговиот палец на мене. "Ајде, тешко човек."
  
  
  Тој влезе во собата каде ролетни беа извлечени цврсто против сонце. Евтини odorous супстанции загаден воздух, и на мебел беше мешавина на tikka и Холивуд гротескна. Големите Кинески човек затвори вратата зад мене, и јас слушнав за заклучување кликнете.
  
  
  Жената на чекање за мене не ми изгледа како Trudy на сите. Таа беше во нејзиниот средината на триесеттите години, и мора да имаат Ориенталната потекло некаде. Нејзините очи беа малку чудни, и нејзината кожа имаше имела жолтеникаво tinge. Нејзината црна коса е пресечено блиску до целта. Пенливи tangerine здолниште clung за нејзината витка телото, и нејзините долги нокти беа насликани во отворен простор. Во темна соба, нејзините очи блескаше како очи на Сијамски мачиња завиткан во Nah е круг.
  
  
  "Е тоа што него, Alida?" Shan праша.
  
  
  "Се разбира тоа е за него."
  
  
  "Вие не
  
  
  
  
  
  
  Друга една работа, господин. Тој ја зграпчи ракав, scooping до мал број на его со своите дебели прсти.
  
  
  Мачката во жената круг погледна нагоре, како да имаше слушнато закана. Его е мала јазик лизгаше врз его рифови.
  
  
  "Почекајте една минута," реков јас. "Она што е причината за да не им се допаѓаат?"
  
  
  Жената patted мачка и се смееше како таа ме погледна. "Јас се кандидира на оваа куќа. Ќе дојде овде вчера под лажни pretenses. Сте предизвикани ни неволја."
  
  
  "Што е проблемот?"
  
  
  "Најлош вид. Trudila направи грешка не ми кажуваше за вас на прво место. Јас нема да те видам неа повторно. Овој случај вие сте вклучени во никој на нејзината работа".
  
  
  На Кинески човек стави тешката рака на моето рамо. "Тоа е рудникот сега?"
  
  
  "Уште не," Ему Alida рече. Таа посочи долг нокт во мене. "Ќе морате да на девојката, велејќи дека Лос падна жената до смрт. Можеби ќе се излажав. Можеби имаш други причини да се погледне за его."
  
  
  "Она што тие би се?"
  
  
  "На пример, двесте илјади долари."
  
  
  Тоа беше само еден tailspin на време пред таа објави Shan против мене, и јас не ќе остави без зборува да му Пречи. Така, со бесен назад движење, тој го удри својот лактот во Shang е тешко стомакот. Тој grunted, која боли, и праша за дозвола да се изврши.
  
  
  Врти, удри своето его со колената. Его е лице е ништо, но мистериозни. Линии на болка трчаше низ Его очите, и тој се наведна како клуб нозе човек се обидува да го одржи орев меѓу своите колена.
  
  
  Кога стигна за мене, тој feinted и потоа го погоди неговото его со работ на десната рака. На удар дека се подели на одборот фатени на ему на страната на својот дебел врат. Его очите се испакнати и неговиот здив е свирка низ заби. Фаќање на егото во неговиот капут, тој yanked нејзиното его надвор од counterweights и го фрлил на неговите колкови. Тој падна на подот како пијано падна од два спрата.
  
  
  Luger влечат надвор. "Каде Што Не Му Е Работа?"
  
  
  Alida застана и му ја фрли мачката во моето лице. Таа избегна, и Сијамски полета минатото mimmo, belching од бес. Тој слета на Shang грбот и почна да го направи својот пат до. На Кинески се обиде да им помогнам на его исчезнува, а мачката потона своите канџи во човекот главата.
  
  
  Сиромашните Shan извика гласно доволно да се скрши стаклото.
  
  
  Тој чукна на мачка ретко на грб со Luger. Тој meowed и скокна до најблискиот табела.
  
  
  "Се сите во право?" Shana праша, но тој не беше слушање. Тој се сврте кон Aliide, и таа ја отвори фиока, стол. Имав идеја дека дама не е во потрага по гости за мене. Ее зграпчи од задната на нејзината тесна облека, и тоа раскина како таа writhed. Кога таа се сврте околу себе, Nah беше држи .38 Beretta.
  
  
  Таа ме повика со името не им била позната од нејзиниот Кинески предци. Тоа беше 100% Американската мат. Пред таа да може да се повлече чкрапалото, таа беше хит на рачниот зглоб од страна на тешки Luger, и Beretta појави надвор од неа прсти и хит на ѕидот.
  
  
  Нејзиниот вметната luger совет е искрени помеѓу неа омраза полни очи. "Бев таму corkscrew во местото каде што Тој работи?"
  
  
  Alida ме одведе горе. Девојката била седи на кревет играње solitaire. Таа ме погледна grimly. "Види кој е тука. Мојот маскота."
  
  
  "Се обидов да го задржи моето его далеку од вас. Земете го мојот совет и да не му кажеш ништо," Alida рече.
  
  
  Имав еден ден црно око во Фабриката. Тој одеше во текот на неа и ја покренува и ја брадата. "Кој работел за вас?"
  
  
  "Еден човек со име Оскар. Оскар Snodgrass."
  
  
  "Јас не мислам дека тоа беше его име."
  
  
  "Постојат гласини дека мафијата capo беше убиен, а некои од мафијата пари бил украден. На лос е дива доволно да се повлече таков трик. И ќе дојде во потрага за Лос. Алиша вели дека тоа е чудна коинциденција."
  
  
  "Јас не сум заинтересиран за пари. Јас ви кажав зошто јас треба Лос."
  
  
  Девојката изгледаше на Alida. "Што ќе правам? Верувам дека нејзиниот ему."
  
  
  "Јас бев на мојот начин да се види Хаскел. Тој не можел да кажи ми нешто за што се потребни за да знам. Но, некој се обиде да ме убие, и сега јас да ви се најде и овој добродушно госпоѓо тука во неизвесност. Што е работава, Работи?"
  
  
  Таа заврши со картички во еден куп на креветот. "Alida, нејзиното име е ему."
  
  
  Тогаш побрзај. Неа, јас сакам да го надвор од овде. Јас не сакам никакви повеќе проблеми со мафијата."
  
  
  "Двајца мажи дојде овде, минатата ноќ," Trude рече. "Не можам да ви даде ih имиња, но можам да ви кажам кои се тие работат за."
  
  
  "Мафија".
  
  
  "Гласање на доверба. Тие знаеја што беа таму за да ме види. Опеннет хотели знаете што ви е потребно. Краток навивач погоди мене, и јас бев исплашена. Му реков на ему сте биле во потрага за Лос."
  
  
  Мислев дека тие се следниве мене. Ih донесе нејзиниот тука, исто како што и тој го донесе неа да Ајдахо. Тие беа трпеливи и упорни, и сега тие знаеле што тие не го знаат пред, дека Лос беше ih арамија.
  
  
  "Тие ќе горат вас," Alida рече. "Се надевам дека тие горат ви е добро."
  
  
  Неа, отиде надолу по скалите. Моќен Shan зафати рацете на еден стол и grimaced како руса човек во negligee применува ему јод на неговата коса. На Сијамски мачиња седна лижење неговата шепа и се смееше како тоа ме погледна како mimmo поминале тоа. "Слатки писе," реков јас. Тој беше вистински терор на Исток.
  
  
  Седум
  
  
  Нејзините, лево Лос Анџелес во десет часот наутро, на југот. Средното име во Лос е малку црна книга беше Тереза, и Тереза беше во Сан Диего. Се надевав да се зборува за неа и завршува на денот.
  
  
  
  
  
  Трката започна. Мафијата го знаеше речиси колку што знаев дека неа. Тие ќе испрати војници за да го фатат на Лос. Мојата единствена предност е мала црна книга со седум имиња на тоа.
  
  
  Бев во потрага во rearview огледало, се обидуваат да се види на автомобил кој требаше да ме следат. Мислев дека тоа е една кафеава седан, на Buick. Возачот се обидел да се збуни мене: тој нека друг автомобил се меѓу нас за некое време, и кога забави, тој за брзо неколку километри понапред.
  
  
  Додека беше таму, тој исклучена на главниот пат и на првиот достапен страна на патот. Возев до услугата станица и му кажа на придружник за да се пополни Форд и проверете под хаубата. Тој го отвори тоа, влезе внатре, и отвори газиран пијалок.
  
  
  Кафеавата Buick пристигна пред придружник имаше дури и заврши со проверка на нафта. Имаше двајца мажи во предните седишта. Еден од нив се сврте да се погледне на Фордови, но тие се чуваат случува. Тие беа и се уште се надеваат дека ну hadn го забележале.
  
  
  Уште држејќи го шишето на пијалок во својата рака, тој отиде на страна на вратата на станицата и до ридот зад тоа. На придружник извика кон мене, но јас водев одење. Тој застана во грутката на дрвја и squatted надолу. Јас може да се види нејзиниот јасно на станицата, но никој не го виде мене таму.
  
  
  Возачот на браун автомобил беше лер, чекаат за неа да се појавува. Кога тој не го сторил тоа, се свртел и се вратил.
  
  
  Ќе заврши тоа и се одвиваа на придружник се повлече хаубата на Ford off. Его беше збунет од мојата однесување, но тој имал мојот автомобил. Тој не беше загрижен за мојата записи истекува.
  
  
  На Buick се врати. Двајцата насилници консултираше човек за момент. Тој посочи во насока ќе одам. На mafiosi дискутира. Тогаш тие, трчаа горе на планината. Тие се плашат дека имав напуштен Форд и се обидува да побегне од нив."
  
  
  Ајде, момци, јас мисла.
  
  
  Како што се приближуваше, Лижење, panting и пцуејќи на неа, падна зад едно дрво. На повисоки човек беше во подобра форма. Тој беше три чекори понапред од неговиот придружник. Тој се стрча mimmo на мојот скривница, што се протега по должината на работ на шума. Краток човек наречен по ему, "Здраво, Џо. Се забави. Дали мислите дека ова е Олимписки Игри?"
  
  
  Држејќи го шишето со шише на една мала нишка, нејзиниот излезе од зад дрвото. "Здраво, shorty," реков јас.
  
  
  Тој застана, како ако тој би се тетеравеше на clothesline. "Џо!" викна.
  
  
  Таа била погодена во главата од страна на неговото его со празно шише пиво, и тој пропадна во грамада.
  
  
  Џо паузира. Тој погледна назад и го виде мене доаѓа кон него. Его е рака блесна под неговиот грб, а потоа повторно се појави со .45-пиштол калибар. Потоа тој се двоумеше. Тој не оган.
  
  
  Јас не ја прашам зошто тој беше држи огнот. Неа, зграпчи ја.
  
  
  Разбојник завиткани нозете околу мене и клоци мене во главата .45. Ние валани на дива трева и грмушки додека ние се бореше. Его зграпчи зглоб и yanked. Нејзиното его скрши неа. Звукот беше како пукнатината на сува клуб. Разбојник groaned. Нејзиното его погоди на два пати и тој crawled далеку.
  
  
  Тој застана и тропнал на Luger надвор од мојата рака. Нејзиното его што ги погоди неа. Тој застана повторно, неговата скршен зглоб фитили, и ме удри со својата добра рака. Тој беше кул. Тој се чува доаѓање. На крајот, тоа беше фрлен од страна на его со право крст.
  
  
  Неговата упорност е неверојатен. Тој се бореше да нозе повторно.
  
  
  Нејзините уморни. Тоа е најголемата работа што се применуваат во себе, со нив ferrets како мене добивање на шут, и јас се почувствував како моето енергија беше да се биде исцедена. Во споредба со Џо, Моќен Shan беше лесна мета.
  
  
  "Играта е завршена," ему реков. Хуго лизна во мојата рака. "Јас сум се заштедува за разговори, но може да ми го промени мојот ум."
  
  
  Сонцето свети glinted на stiletto ножот како нејзиниот пресели кон него. Џо одржи до неговата добра рака. "Јас не одам за да се земе дека нешто далеку од вас. Ајде да зборуваме."
  
  
  "Кои работеа на Trudu околу вас?"
  
  
  "Момчето што победи нагоре. Но јас ќе го направи тоа. Бизнисот е бизнис."
  
  
  Lizzie дојде до неа и се стави ножот за нејзиното его е јаболко на Адам. "Кој е вашиот шеф?"
  
  
  "Valante. Марко Valante".
  
  
  "И она што беше последното нешто што мораше да му каже?"
  
  
  "Дека сте во потрага за еден арамија име на Лос. Ние се вративме од оваа девојка. Valante ни кажа да остане со вас."
  
  
  Тој се собраа до оружје, подвиткано Его е .45 во појасот, sheathed на stiletto, и led Его назад кон Вратата со Luger на својот грб.
  
  
  Џо погледна својот партнер. "Тој ќе има пекол на главоболка утре. Valante предупреди сад дека сте биле не е мала работа."
  
  
  "Колку долго сте биле следниве мене?"
  
  
  "Ние ќе се најде во Лос Анџелес, но со нив ferrets, како што слушнавме околу болницата, некој е за вас. Valante продолжи да ја промените на армијата."
  
  
  Valante беше умен човек. Ако тој беше заглавен на една група на војници, ih би го забележале.
  
  
  Shorty превртува над неа и да влечат пиштол надвор од своето его рамо holster. Неа, исправи и погледна Џо, под претпоставка дека колку што тој знаеше. Тој беше млад, згоден италијански, уредно и expensively облечени. Јас не можев да верувам дека тој е само еден обичен разбојник. Тој беше премногу кул, премногу кул, стои со скршеница на зглобот виси надолу, но се држи назад било знаци на болка, освен линии околу егото на неговите темни очи.
  
  
  "Јас сум поласкан дека Valante стави вашиот талент на мојата опашка. Можете мора да да биде его број еден.
  
  
  
  
  
  
  "Ми беше додека не се случи. Можеби јас нема да бидам тука повеќе."
  
  
  "Кој го уби Meredith?" Тоа беше побарано од страна на corkscrew одеднаш, надевајќи се да добиете реакција која не сакаше да ми каже дали тој бил легнат.
  
  
  Нејзиниот веѓата furrowed во конфузија. Тој ја стегна неговата скршен зглоб на неговиот стомак, shivering малку. "Кој е Meredith?"
  
  
  "Тој работеше во некоја услуга станица во Ајдахо. Некој се намали на ему е грло."
  
  
  "Не неа. Јас не познавам никого. Valante беше во Ајдахо, но тој не гледам никаква акција. Кога стигнав таму, тоа беше над сите. од крварење до смрт ."
  
  
  "Тој е корисно за мене. Тој сака да знае што таа не знае."
  
  
  Ова, исто така, работел. Ему мораше да чека за неа да излезе околу болницата и дозволете ми да симнете кормилото, но его момчиња остана со мене доволно долго за да се добие Лос име. Во моменталната состојба на работите, мојата посета на Лос Анџелес беше повеќе профитабилни за мафијата, отколку за мене. Hawke нема да бидат среќни околу тоа.
  
  
  "Valante може да има своја причина да ви помогне да се задржи жив," рече Џо. "Јас не би го убие Stahl е его."
  
  
  "Би сакале да уживаат истите привилегии?"
  
  
  "Жив, што значи?" Тој се насмеа нервозно. "Јас сум одговори на сите ваши прашања, човек. Што друго што сакате?"
  
  
  "Вие не сте ми сите големи тајни уште. "Valante не би ум да биде познат, со оглед на околностите. Потешките прашања се појават." Таа беше донесена од страна на Luger ему во долари магацинот. "Сега размислете внимателно. Како не Valante дури и не знаат за мене?"
  
  
  "Тој отиде на состанок на одборот, највисокото раководство на Организацијата. Тие се зборува за убиството на Френк Abruz. Вашето име беше ставен на стол. Одборот гласаа да се однесуваат во случај да Valante. Тој имал посебен интерес. Тој и Abruz беа блиску."
  
  
  "Таму е друг човек во Bonham, Ајдахо. Тој отиде таму да се погоди девојка. Тој се обиде да ме убие." На Luger држеше motionless, уште цел на ему во преклопната долар. "Што знаеш за Coogan?"
  
  
  "Егото Мафија не се испрати. Тие испратија Valante."
  
  
  "Она што ќе Valante правам сега?"
  
  
  "Не можам да го прочитате вашиот ум, човек." Џо почна да се зборува во еден потешко глас. "Јас може да се погоди, во дел. Тој ќе побара состанок на одборот. Тој ќе се јавам од Лос името. Кој збор ќе одат на секое семејство во државата, и тие ќе почнат перење места каде луди копиле може да се крие."
  
  
  "Јас го земе сте слушнале за Лос пред Труд даде его име."
  
  
  "Само озборувања. Ајде да зборуваме за професија. Тој е психопат. Овие денови, Организацијата се обидува да остане далеку од својот вид. Тоа е зошто тоа делува на свој. Но на гласини за овој човек се сите над местото."
  
  
  "Тоа е добро, Џо. Сте ми помогна многу." Моите усни раздели од моите заби во студена насмевка. "Останува да се допре на уште еден момент. Кои се околу вас се обиде да ме убие ова утро?"
  
  
  "На неа, или Shorty, што значи? Valante ни кажа да остане со вас, но ние не имаат наредба да се убие. Ние не го сторат тоа."
  
  
  "Не лажат за мене, Џо. Овој човек беше професионалец, исто како тебе."
  
  
  Џо беше потење. "Има диви картичка некаде во ова палубата. Meredith, Coogan не е некој не знам за. Одборот на директори не сакаат Abruz е девојка да умре пред таа пееше ги песна. Јас ви кажав моите наредби од Valante. Тој рече остане со овој човек Картер, тој е паметен, тој може да ни помогне да се најдат на Лос. Тој рече дека не би се поврзете вас, освен ако тоа не стана апсолутно неопходно. Не можам да имаат шанса само неодамна? "
  
  
  "Да," реков јас. "Се разбира дека не. И ти си во право. Постои диви картичка во палубата."
  
  
  Тоа е се таму, бидејќи Bonham е време. Човек кој знаел што мафија знаеше и знаеше голема врева околу тоа. Човекот кој ги ангажирал Coogan намали Meredith е во грлото и да поставите стапица за мене во мотел. На luger намали тоа и лево Џо и Его несвесното на ридот. Тоа беше платен од страна на широк очи одржување работник со бензин, што тој ја истури во Форд. Потоа хаубата на Buick го подигна и го искинале од жици.
  
  
  "Тие ќе бидат во право, таму," реков јас. Но, тие не ја напушти станицата во време за да се израмни со мене.
  
  
  Тој возеше на останатите 110 километри до Сан Диего, кога брзинометар игла беше на граница. Од пладне тоа беше во поглед на заливот. Кружење галебите пливаат модерно и благодатно на ветрот.
  
  
  Додека нејзините беше брзаат да имаат ручек, ова е правење неговите сопствени планови. Морав да се јавам Hawke. Имаше нешто што неговиот хотел сакаше да се провери на безбедност извори.
  
  
  Но, прво, имаше Тереза, кој исто така ја инспирира вториот блескав текот на Црна Книга на Муса. До сега, тој знаеше од срце на сите телефонски броеви во целиот свет дека тој бира. Тереза и зборуваше на жената во виски глас.
  
  
  "Дали сакате датум со Тереза?"
  
  
  "Да, наводно." Corkscrew не ме изненади. Имаше добра шанса дека секоја девојка во книгата била проститутка или јавете се на девојка.
  
  
  "Дали имате било какви посебни лични вкусови, драги?"
  
  
  "Јас повеќе би сакале да не се разговара ih преку телефон."
  
  
  Таа се насмеа и ми даде адреса. Тоа беше во бегство-надолу соседството, не е далеку од водата, во средината на улица кои не изгледаат како атрактивна како затвор за градење.
  
  
  Нејзиниот заклучува вратата на Ford кога излегов од целиот автомобил, се прашувам дали и оваа ажурирани безбедност автомобил ќе се обезбеди кога се вратив. Овој блок
  
  
  
  
  
  тоа не беше дел од градот каде што мажите одат на црква.
  
  
  Зградата што се приближуваше беше грозно нешто што треба да се урнат години, но ѕвончето инсталиран во ислужени рамка на врата беше работат. Жолта коса жена гледаше надвор, а потоа погледна наоколу улица како да бидете сигурни дека hadn ' t донесе paddy вагон.
  
  
  "Јас нарекува," реков јас. "Јас дојдов за да ја видите Тереза."
  
  
  Таа беше сомнително. Можеби тој не изгледа како нејзиниот вообичаен клиентите. "Не си сам, околу Тереза редовните пријатели."
  
  
  "Јас би сакал да биде еден околу нив. Слушнав многу за неа."
  
  
  Жената одлучи да насмевка. Неговите заби не се најдобри. Нејзиниот жолта коса беше обоена одамна, и не многу добро, и нејзините веѓи беа направени како лилјак крилја. Таа ја отвори вратата за пошироката mimmo да се протнат низ, потоа се лизна на гром назад.
  
  
  "Се што очекуваат рација?"
  
  
  "Никогаш не знаете овие денови. Тоа не е лесно да се заработи чесен живот повеќе."
  
  
  Тој беше сигурен дека таа знаеше ништо за правење чесен живот, па дури и за оние кои не. Таа носеше бели ракавици, тесни панталони и џемпер блуза со зебра ленти влечат тесни над неа доволно гради. Нејзината блуза бил украсен со големи брадавиците како карпи.
  
  
  "Ти си добро момче", рече таа, работи нејзините очи над мене. "Јас ќе ги задржи парите, ти си навистина симпатична."
  
  
  Јас сум бил наречен нешто, но никогаш не слатка. Нејзиниот принудени насмевка, да играат улога зависи од околностите. Оваа жена дефинитивно не беше околу нив кои ќе бидат заинтересирани за давање на информации за странец.
  
  
  "И гласот и на Рондо", рече таа, стави раката на моето рамо. Нејзините прсти беа со големина на колбаси.
  
  
  Човекот излезе еден ден подоцна, во подножјето на скалите што водат до првиот вториот кат на куќата. Ракавите на его кошула беа отсечени и се изложени неговите широки рамена. Метал studs glinted на неговиот широк појас. Его панталони се вклопуваат како удобно како на жената, изложување на испапчен на неговите моќни нозе. Тој имаше на лицето на месечината, и таму беше масти во аглите на својата мала очи.
  
  
  "Кажи ни што сакате Тереза да направи за вас, драги," тој понуди, покажува заби кои биле во полоша форма отколку кај жената.
  
  
  Тој чувствува пецкање сензација на задниот дел на вратот. Ова не е во еден обичен бордел. Таму се чинеше дека да се биде никој во куќата, но три од нас и една девојка јас hadn не видел.
  
  
  "Нејзиниот хотел треба да го виделе нејзиниот прв."
  
  
  "Таа е убава девојка. Вие нема да бидете разочарани."
  
  
  "Нека излезе, Рондо", рече жената. "Тоа е разумно барање."
  
  
  Рондо ја протреси главата. "Имам чувство дека тој е бел како измамник. Тој не даде никакви препораки, тој не?"
  
  
  "Лос," реков јас. "Лос ми даде Тереза е број."
  
  
  "Доброто име." Тој ја спростре својата рака. "Лежеше педесет искрени тука. Тоа е како да плаќаат за покривање приказна. Се работи за педесет долари е најевтиниот трик оваа девојка може да го користите."
  
  
  Раката премина неговото его, и тој излезе крцкавиот по скалите за да се зборува за мајка Тереза, а потоа се вејат во мене од слетување. "Таа вели дека се нагоре."
  
  
  Првото нешто што го виде кога ја отворив вратата на спалната соба беше многу камшици и ремени поставена на дрвена маса. Втората работа е со една девојка. Таа е навистина убаво.
  
  
  "Она што е вашето име, мила?" рече таа во рапав глас.
  
  
  Тенка лизга беше само нејзиниот објект на облека. Таа беше потпрена на еден куп на перници на unmade кревет. На мебел во слабо соба беше стари и трошни. Имаше само чешел и испукани washstand во салон, и избледени завеси мирисаше на прашина. Единствениот вреден објект тука беше Тереза. Nah имаше црна коса, маслиново тен, и висок јагодички дека заострените кожата на неа се потпреме на лицето. Нејзиното тело беше млад и lithe, и таа изгледаше како таа беше сè Лос имаше рече дека во неговата мала црна книга.
  
  
  Но тој не се спомене камшици.
  
  
  "Долу," нејзиниот татко рече. "Моето име е Долу."
  
  
  "Она што е вашата игра?"
  
  
  Тој погледна назад на столот. Сега знаев каков вид на куќата бев во, и игри кои беа одиграни тука беа навистина многу тешко. Мислев на неа. Со оглед Муса е тенденција, беше одлучено дека тој ќе го носат бројот на такво место. Само девојка не можел да разбере. Таа беше премногу добра за да биде тука.
  
  
  "Вие ќе бидете изненадени кога ќе ви кажам за мојот живот," реков јас.
  
  
  "Сакам изненадувања." Таму беше perversity во нејзината насмевка. Таа беше околу нив се жени за кои Faust имела душата.
  
  
  "Јас сакам да знам каде Лос е во салата."
  
  
  "Јас сум изненаден, во ред. И малку разочарани."
  
  
  "Морам да го најдам, Тереза."
  
  
  "Ти не кажувај Рондо тоа. Ако сте имале му рече, тој не би ти ме види."
  
  
  "Тоа е зошто тој не се спомене тоа."
  
  
  Тереза појави валани цигара во устата и го погоди натпреварот на дрвени подот. На комбинезон лизна исклучување на нејзиното рамо, откривајќи мал круг на градите. Таа ми даде друг надразнување насмевка. "Во лос оставени околу градот."
  
  
  Мирисот што се шири низ собата ми рече дека нејзината цигара не беше на цена, таа ќе им понуди на шефот на Полицијата. Неа, отиде во кревет. "Ако може да се најде на Лос, каде ќе одиш?"
  
  
  "Во пеколот. Гласањето каде што треба да биде." Таа се насмеа, покажува нејзините заби. Тие беа чиста, мазна, и бела боја. Сè за неа беше совршен, освен за полите таа беше облечена.
  
  
  "Тој не се имате било какви пријатели во Сан Диего каде што тој може да се најде?"
  
  
  "Ги гледам луѓето и веднаш, за прв пат, не знам дали ќе одам да се како нив или не. Јас како тебе." Таа се потпре главата против мојата нога. Нејзиниот глас беше мека. "Ако тоа е важно, јас ќе ви помогне. Зошто сте се обидува да се најде на Лос?" "Тој убил повеќе луѓе."
  
  
  
  
  
  
  Таа ја крена главата. "Не си полицаец. Јас може да се препознае нејзината од ih од неа прошетка." Таа patted мојата нога. "Вие не се чувствувате како полицаец или."
  
  
  "Тој уби мојот пријател."
  
  
  Спалната соба вратата нишаше се отвори. Рондо и жолта коса жена дојде.
  
  
  Тереза исправи нагоре, нејзината убава уста извртување. "Треба да се имаат чекаше, Рондо!" таа извика: "јас би можело да се его да ми каже повеќе."
  
  
  "Ние сме слушнале доволно." Тој собрал најголемите камшик од стол. "Господин, ако Лос некогаш дознава дека некој околу нас беше следниве вас, ние сите ќе се жалам."
  
  
  "Не грижете се. Јас нема да кажам ему."
  
  
  "Таму ќе биде ништо друго да се каже." Тој разбиена својот камшик и да се пресели кон мене. "Видов вашиот масти паричник кога ќе поставена педесет. Имаш добар дел од парите."
  
  
  "Земете его, Рондо!" жолта коса рече жената.
  
  
  Сфатив дека тие биле апсолутно подготвен да ме убие за пари бев сметководствена, или дури и само како прилог на Лос.
  
  
  Рондо ја влечат назад камшик, и тој собрал директно поддржан од столот со кревет. На камшик сече низ воздухот и завиткан околу стол нога како его крена тоа да се заштити лицето. Рондо се заколна дека и се обидел да се повлече од камшик.
  
  
  Неговата зеде два чекори кон него и го удрил стол на его главата. Тоа скршено, и тој падна на колена. Нејзиното его удирани со тупаници него во лицето, и крв spurted надвор.
  
  
  Со пискам, Тереза скокна од креветот, постигнат под перницата и извади .25-калибар Bauer автоматски. Тие беа подготвени за ништо, оваа банда.
  
  
  Тереза не ми каже да престане каде што бил или се подигне моите раце. Таа направи пиштол и се повлече чкрапалото. Gawk хит на ѕидот. Таа беше премногу flustered да пука директно.
  
  
  Тој брзо го ревидира своето мислење на девојката. Тоа беше убаво, но јас не сакам да се кандидира во Затвори во една темна улица.
  
  
  "Пука него, Тереза," Жолта Коса рече. Таа беше голем најгласен поборник. Тој го возврати ударот и dove за девојка.
  
  
  Нејзиниот стомак хит на креветот и таа пропадна под мојата тежина. Тереза падна на една страна, печат нозете. Таа беше носи ништо под неа комбинезон. Силата на мојот скок ме носеа низ креветот како хокеј дух пакостник лизгање на мраз, а тој слета на затвори. Падот омекнат мене, но јас се направи да звучи како болни птица.
  
  
  Пиштол во нејзината вест џеб полета надвор од нејзините раце и низ подот. Рондо ги избриша својот крвав нос, стана на нозе, и редови.
  
  
  Јас достигна за Luger, но Жолта Коса скокна надолу мојот назад. Таа мора да се мери 160. Тој се сврте и го фрлил својот над неговото рамо, и таа се распадна на креветот.
  
  
  Рондо беше обидувајќи се да ги собереш на мали автоматска пушка. Тоа изгледаше како ему беше имаат тешко време да го гледаат ова. Его зграпчи од страна на вратот со една рака и се наметнува нејзиниот напред, така што его целна хит на ѕидот. Тоа се истури сите во текот на неговото лице и да се постават уште.
  
  
  Жолта Коса застана на крајот на скршен кревет и извика. "Рондо. Дали тој те боли, Рондо?"
  
  
  "Не, драги," реков јас. "Emus како да bang нивните глави против ѕид."
  
  
  "На гадот,. Ако ве боли Рондо ..."
  
  
  На luger го извади својот и надвор, и нејзиниот глас се скрши во средината на реченицата. "Она што не ти кажам, драги?" Јас прашав во саркастичен глас.
  
  
  Таа седеше на креветот и ме погледна во тишина.
  
  
  На раководителот на Рондо ја зграпчи од страна на половината, влече неа во центарот на собата, и се сврте лицето нагоре.
  
  
  "Не се пука Рондо!" жена извика.
  
  
  Тоа беше Luger дека одведоа надвор, и покрај Рондо е грдо лице. Нејзините рече: "Зошто не можам да се пука на его, кукла?"
  
  
  "Јас ќе ви кажам за Лос. Тоа е она што го сакате, нели? Тој лево, и низ град неколку месеци. Се криеле плен од грабеж со некоја девојка, и таа истрча надвор со него. Тие беа лов затвори."
  
  
  "Ќе рече дека тие биле, не вие, драги?"
  
  
  "Лос, Џек Hoyle и третиот човек. Hoyle е краток човек, како висок како Рондо е рамо. Тој доби тетоважа, отворете тука." Таа допре нејзината лева надлактицата. "Ние никогаш не сум видел некое трето лице."
  
  
  Тој ископа во Рондо е џеб и доби својот педесет долари пред тој да замина.
  
  
  8
  
  
  Нејзиниот штотуку пристигна во Сан Франциско, и Јастреб беше на телефон.
  
  
  "Дали сте биле во Сан Диего? Како многу топло броеви се има во малку црна книга? ", се прашува тој во својот повеќето sardonic глас.
  
  
  "Тереза. Убава девојка, " реков јас. "И слатко како корални змеј."
  
  
  "Морам да слушне за неа некаде. Но сега за сега, за бизнис. Имате направено никаков напредок?"
  
  
  "Имам име и опис на член на Елен банда. Его името е Џејк Hoyle."
  
  
  "Ние може да се провери ега во спроведување на законот за датотеки, но овој пат нема да ни даде многу за Лос. Истражувачите проверени со FBI и се стрча компјутер потрага по име Едвард Џонс. Ништо. Резиме врз основа на нецелосна опис ќе даде, ни го даде, тие се исти резултати ."
  
  
  "Јас не сум изненаден. Овој човек се чини дека се многу добри во својата dell. Толку добро што тоа е веројатно никогаш не биле лишени од слобода од страна на законот.
  
  
  
  
  
  Не можам да ви кажам колку многу нерешени грабежи низ целата земја, беа его работни места."
  
  
  "Добро, N3, што е следно?"
  
  
  Тој им кажал на Ему за напад на мене, во мотелот, и информации кои Поручник Марко Valante мораше да исцеди од околу него. "Не постои нешто што истражувачкиот сектор може да го направи за мене. Дознаете имињата на Френк Abruz е најлошите непријатели, особено ега на поранешните непријатели кои сега можат да седат на мафијата одбор на директори."
  
  
  "Можам да ви кажам ова искрено околу главата. Ова беше дел од Abruz датотека акумулирано пред да влезе во рамка. Има еден човек по име Logii кој беше Abruz е ривал кога тие биле млади насилници на нивниот пат до. И Роси . Тие се и членови на мафијата е одлука на советот."
  
  
  Едно име е познато. "Лу Роси?"
  
  
  "Д-Р Лу. Коцкање, проституција и дрога. Тој и Abruz имаа различни погледи на Азија се справи, и тие претходно се судрија во текот на дрога прашање, " Hawke рече. "Ник, да ми кажете што сте размислување."
  
  
  "Што кец на десетка во пакет, човекот кој уби Meredith, испратени убиец за да Bonham да го убие девојката, и шут за мене во мотел. Мислам дека тој е во горниот ешалон на Организации. Тој мора да бил на состанок каде Valante слушнато за мене. Ова е најдоброто објаснување на его е познавање на мафијата и нашата организација ."
  
  
  "Ако си во право, она што е вашата цел?"
  
  
  "Мислам дека тој постави на Лос во убиството на Френк Abruz. $ 200,000 беше созревање. Тој рече Лос:"јас знам каде ќе може да се добие двесте гранд ако не е работа за мене." Сега тој е во очајна состојба. Тој не може да ги споделите Братство најде его. Тој не сака Sheila Брант да се зборува за Hema и мене, и тој не сака ни да го фати на Лос."
  
  
  "Што ќе се објасни некои од работите што се случило," Јастреб се согласи. "Но сега за сега, најдобра опција за нас е мала црна книга".
  
  
  "Јас работам на тоа," реков јас.
  
  
  * * *
  
  
  Телефон од креветот заѕвони остро. Нејзиниот sel. Хотелот собата беше темно. Тој ги стави на телефонот за да го неговото уво. Тоа беше оператор кој ме потсети дека сум имала лево на повик во 20: 00 часот.
  
  
  "Ви благодарам," реков јас. Седи на работ на креветот, тој се сврте на ламбата и гледав под фластер на градите. Мојата кожа е исцелување и, на површината, но јас не се имате било какви очигледно рани.
  
  
  Јас сонував Sheila Брант. Таа беше relived кога нејзиното тело беше пронајдено во кујната на една куќа во Bonham. По нејзината смрт, тој мислеше во врска со неа почесто отколку што би сакал секој да го знае. Иако јас би само познат неа за кратко време, нешто помина меѓу нас, некоја електрична енергија, која беше претежно сексуална но вети нешто повеќе.
  
  
  Целиот хотел опременост на прозорецот, го виде светлото на Златната Порта Мост. Сега дојдов тука за да се погледне за една девојка по име Пени, надевајќи се дека таа ќе ми даде индикација за местоположба на оној кој е убиен Sheila и Дејвид Кирби.
  
  
  Пени е име беше третиот кои Лос напиша во малата црна книга во која се ангажира се приклучува кон мене во Trudy и Тереза. "Денар. Големи цицки, " Лос напиша на врвот на страницата тој посветен на девојката. Јас не можеше да се замисли нејзината вршење на било подобро од тоа. Под овој коментар, Лос наведени сексуални дела за кои Денар изведува со специјална вештина. Ако Лос беше квалификуван судија, и, очигледно, тој беше еден Денар беше речиси како ретки како Stradivarius.
  
  
  Тој ја зедов книгата и облечени. Јас спиеше по пет часа и се чувствува освежен, сигнализација. Тоа ќе биде незаборавна ноќ. Таа се случува да Лиз Burdick е кафетерија вечерва.
  
  
  Дворците, изграден по земјотресот и оган што опустошени Сан Франциско во 1906 година, седна на врвот на еден рид. Тоа беше најпознатите бордел во градот, и жената кои трчаа тоа беше легендата на нејзиното време. Откако драматург сакаше да направи приказна за нејзиниот живот основа за Бродвеј музички. Тоа е се изјасниле дека Лиз Burdick се заблагодари на него, но таа не треба да одам јавноста. Слугинката отвори врата и ме однесоа во една старомодна цртање соба со богата црвена драпериите настануваат. На мебел беше антички, тепих на инчи дебела. Тој се сомнева дека гувернерот е замок во Сакраменто, исто така, беше опремен со мебел.
  
  
  Лиз Burdick влезе во соба, и слугинката затворена двојни врати зад неа и ни остави сам. Тој се обидел да не се погледне заслепени. Јас очекував една постара жена. Лиз Burdick беше само во нејзиниот триесеттите години.
  
  
  Нејзиниот долг фустан лизна низ тепих како таа се пресели кон мене, да дојдеме кул, тенка рака и гледајќи ме директно во окото. "Ти си малку рано, но јас ќе се јавам неа некои девојки. Бидете сигурни дека јас ги имаат, дека ќе ви се допадне", рече таа.
  
  
  "Тоа беше договорено дека ќе се види Денар."
  
  
  "Да, ние разговаравме за неа, кога ќе се вика, но таа нема да биде тука и денес. Јас се надевав дека би ја даде на некој друг", " таа се насмевна.
  
  
  Нејзините очи беа ладни jade боја и оценување, и покрај насмевката таа носеше. Јас се прашував ако јас треба да ја понуди својата постела. Јас реков дека јас сум бизнисмен посета на конгресот, исто така, и ме советуваше да ја посетите дома.
  
  
  "Пени е еден од нашите најпопуларни девојки, но ние имаме други само како атрактивна. Јас би можело да се направи избор за вас, ако имате доверба мое мислење, " таа го предложи.
  
  
  "Сигурен сум дека имате одличен вкус, Мис Burdick."
  
  
  
  
  
  
  "Г-ѓа Burdick," таа ме коригира. "Јас сум вдовица. Нејзиниот долг пепел-руса коса shimmered во светлина, и таа се пресели со сензуални благодатта како таа одеше до стол и седна.
  
  
  "Но, јас сум само заинтересирани во Денар." Тој ја даде она што јас мислев дека е едноставна насмевка. "Мојот пријател, направи одлична работа со неа."
  
  
  "Во тој случај, вие само треба да се почека до наредниот пат кога ќе дојде до Сан Франциско."
  
  
  "Она што се случи утре вечер?"
  
  
  "Јас се плашам Денар нема да биде тука."
  
  
  "Г-ѓа Burdick, дали посета пожарникар корист. Кажете ми како можам да стигнат до Денар." Ако таа не живее тука, ми даде својата адреса. Можев да се јавам еј, а можеби и се организира нешто."
  
  
  "Знаете, ние имаме правила тука. Ние не ги открие таквите информации за нашите девојки. Тие имаат право на свој живот, кога тие не работат."
  
  
  Како што тој стана повеќе упорит, таа стана поостри.
  
  
  Погоден од ненадеен сомнение, тој рече:: "Се што се обидува да ме запре од гледање на неа?"
  
  
  Таа се насмевна и не се одговори, но нејзиниот demeanor беше сосема природно.
  
  
  Слугинката влезе во собата, тропа нежно. Таа донесе лента со неколку пијалоци. Седев таму со чаша во раката, се прашувам зошто Мадам беше давајќи ми ВИП оператор, кога таа јасно не се случува да дозволете ми да видам Денар.
  
  
  "Кога јас се јавив, ја праша да се зборува за Денар, но се фатени во неа. Зошто беше тоа, Г-ѓа Burdick?"
  
  
  "Затоа што очигледно, таа не беше тука. Во тоа време, нејзината мисла беше дека таа ќе се врати подоцна во текот на денот. Јас бев во право."
  
  
  Тоа беше мраз во чашата што ја протреси, но Stahl не пијат. "Каде е таа?"
  
  
  "Јас не мислам дека тоа е некој од вашиот бизнис." Таа hadn ' t воскресна нејзиниот глас, но сега нејзините очи беа steely.
  
  
  (Frowning, тој се задржа на неговиот стакло. Еј не доверба во неа. "Нашите девојки ги одмори, знаеш. Тие посета на роднини. Тие се разболат. Тие се само како и секој друг, и покрај тоа што може да се слушне."
  
  
  Таа го мразела извлекувајќи пушка во домот, околината на Сан Франциско е најкул кафуле, но реновирање чинеше дека е потребно.
  
  
  Лиз Burdick качивме веѓите како Luger лизна во мојата рака. Сепак, таа изгледаше помалку од изненадени.
  
  
  "Сега ќе се дојде до вистински договор, не ние, Г-дин Харпер?"
  
  
  "Пиштол треба да знаете дека јас сум сериозна. Многу сериозен."
  
  
  "Пени ни остави за некое време. Јас не можам да кажам повеќе дефинитивно."
  
  
  Се занимаваат со неа беше како што се занимаваат со жена покриена со мраз ѕид.
  
  
  Таа се одржа од стакло. Секој нејзин потег е како песна. "Сакаш да ми кажеш зошто си носи пиштол, Г-дин Харпер?"
  
  
  "Луѓето се обидувам да се стави куршуми во мене."
  
  
  "Жал ми е да го чуе тоа. Но, ние живееме во тешки времиња. Сега дека сте направиле оружје надвор од мене, што да правам?"
  
  
  "Бев надевајќи се дека тоа ќе се тресат до малку. Јас потценет од вас." Тој застана и holstered на Luger. "Јас сум во потрага за некој кој го носат името Денар во нивните адресар. Голем човек по име Лос, а понекогаш и Едвард Џонс. Тој е кул карактер."
  
  
  "Таму никогаш не е таков човек во оваа куќа."
  
  
  "Јас сакам да ве прашам за Нс Денар."
  
  
  "Жал ми е. Ова не може да се организира. Ќе е подобро да се оди, Г-дин Харпер."
  
  
  Тој не се движи. Нејзиниот застанаа гледајќи во затвори, и рече, " Име на цена."
  
  
  "Јас не го продаде информации."
  
  
  Неа, Еј chuckled. "Јас не зборувам за информации."
  
  
  Овој пат, таа беше изненаден. "Што значи за една од моите други девојки?"
  
  
  "Не, Г-Ѓа Burdick. Ние ќе ги задоволи вашите девојки на нашите сопствени."
  
  
  Таа сфати. И, се прилагоди на се тоа, таа се насмевна и ги исполни моите очи. "Тоа ќе биде многу скапо. Најдобро е секогаш скапо."
  
  
  "Сакам најдобрите," реков јас.
  
  
  Тој испружени на креветот и гледаше Лиз се соблечам. Нејзиниот екстремитети glistened златно-кафеава боја во светлина на античкиот светилка. Нејзиниот половината беше тенка и рамениците биле мали, но нејзините гради беа големи и целосна. Тие заниша како таа се пресели кон мене. Исто како и на нејзиното лице, нејзиното тело е во одлична состојба.
  
  
  "Што мислите дека ова ќе направи за вас? Мислам, освен за очигледни."
  
  
  "Јас сум заинтересиран за вас. "Сакам да знаете што вози тебе", ми рече.
  
  
  Таа се насмеа остро. "Нема да знаат за курва ако го стави во кревет. Курва е актерка, и кревет е фаза." Таа се потпре и да го притисне нејзините усни да ми. Нејзиниот јазик лизгаше помеѓу моите усни, и нејзината рака лизна надолу моето бедро. "Но, јас не сум курва. Дали ви е јасно тоа?"
  
  
  "Не, навистина," реков јас.
  
  
  "Јас не им служи на моите клиенти. Моите девојки го прават тоа. Јас не сум за продажба."
  
  
  "Тогаш зошто да не ти се прифати мојата понуда?"
  
  
  "Тоа не беше предлог", рече таа. "Тоа беше предизвик."
  
  
  Тој турка нејзиниот седна на креветот. Моите раце лизна надолу нејзиното тело. Јас би можело да се чувствува нејзиниот прсти притискање против копчиња на мојата кошула. Тоа беше потпомогнат од Еј, отстранување на егото. Кога го виде мојот bandaged рана, таа не го побарате било какви прашања. Кога нејзиниот татко се направени од љубов кон неа, нејзината задржани карактеристики се претвори црвено. Нејзиниот јазик појдов надвор за рудникот, рацете галење мојот назад одеднаш stiffened, а потоа таа го фрлил себеси под мене со див крик ...
  
  
  "Како беше тоа?" праша.
  
  
  "Како што реков, вие сте најдобри."
  
  
  "Па тоа е вас, Долу Харпер. Покрај тоа, кој сте вие? Мафијаш, полицаец, што?
  
  
  "Лижање на полицаец."
  
  
  Таа допре маска за очи. "Тоа е еден куршум рана, не е тоа?"
  
  
  "Комплименти до пријател на некој што го тврдат дека никогаш не сум го сретнал." "Дали мислите дека нејзините ќе ви помогне, само затоа што клупата притиснете со мене во кревет? "" Јас ќе се најде его, со или без вашата помош затвори. Тој загинаа најмалку пет лица. Еден испадна да биде близок пријател на рудникот. Еден беше убава жена. Тој скрши мојот врат."
  
  
  
  
  
  "Стоп за тоа", рече таа во суровата глас. "Елен дојде тука двапати. Тој не е мојот типичен клиентот. Тој беше груб и насилен, и тој може да се каже дека тој е криминалец. Но тој знаеше Денар пред таа почна тука. Таа рече тој беше поинаква. Ми беше кажано од страна на еј во тоа нема ништо добро за nei. Ми беше мило кога тој не се појави повторно, потоа на втората посета."
  
  
  Ее бакна на вратот. "Каде е таа, Лиз?"
  
  
  "Таа не беше заштитен со лос. Пени беше помагање неа. Таа вели дека не сака да те видам, дека тоа ќе го загрози нејзиниот живот."
  
  
  "Како не таа знаете што?"
  
  
  "Таа не оди во детали. Таа замина во брзање штом таа беше ветено дека јас не би се предаде командата за неа." Лиз grimaced во мојот грб. "Можеби Elk беше во контакт со неа. Дали мислите дека за тоа?"
  
  
  "Можеби."
  
  
  "Знам каде таа престојува. Јас не знам дали сакам да го кажам тоа за вас. Информации може да те убие ако има Лос со тоа."
  
  
  "Кажи ми," реков јас.
  
  
  Таа воздивна, " Тоа е стар летен куќа надвор од градот. Јас ќе се опише патот за вас." Таа стана и отиде да античкиот биро. Таа се пресели убаво. Nah имаше мали, тешко грб, како една млада девојка.
  
  
  Тој гледаше како таа седеше на стол, пишување на деликатна парче сина хартија. Нејзината целосна гради заниша како таа се пресели. Сергеј беше игра на нејзината мазна рамената. Таа беше вистински русокоса, златен помеѓу бутовите.
  
  
  Без да се прави звук, тој стана од креветот. Тој ја зеде во рацете и го погали нејзините гради. Неа ја зеде ih во дланката на раката и fiddled со неа брадавиците, чувство нив се тешко повторно.
  
  
  Таа седеше motionless, ја наведна главата, ужива мојот милува. Јас би можело да мирисот на нејзината коса, мирис на парфем на нејзиното тело.
  
  
  "Мило ми е што дојде до Сан Франциско," реков јас.
  
  
  Полека, таа се потпираше против мене, а потоа се сврте и падна главата на моето рамо. "Колку време имате, Долу?"
  
  
  "Доста," реков јас.
  
  
  Нејзината рака нежно допре моето лице. Тој собрал неа и ја носел назад во кревет ...
  
  
  Куќата Денар беше останување беше високо на карпа, недалеку од Сан Франциско. Лиз е инструкции се лесно да се следат. Тој паркирани педесет метри од куќата на страната на една напуштена патот, излезе целиот автомобил, и тивко ја затвориле вратата. Ноќта воздухот беше кул и влажни во текот на хотелот, и беше влажна од летниот дожд. Од двете страни на мене е една шума, на stahl, дебела, се обраснати со грмушки на рабовите на патот.
  
  
  Видов нејзиниот автомобил надвор од влезната врата на куќата. Пристапуваат претпазливо, тој помина својот автомобил и crouched под една од запалени прозорците на куќата. Две лица се зборува внатре. Ih слушнав нејзиниот глас, иако ih не можеше да се направи надвор зборови. Один гласот се чинеше како да припаѓаат на еден човек.
  
  
  Мојот Luger во рака, ова се сврте на аголот на куќата. Нејзиниот глас одеднаш почувствував flustered. Мојот пребарување доаѓа до крајот.
  
  
  Нејзиниот школка, за со прсти, се движат брзо во сенките. Како нејзиниот ден се приближува на вратата, го слушна гласот добивање погласни. Луѓето се излегува. Врти околу нејзината stahl погледна за поклопец. На бушава мажи, силни и остри, отиде на нивните одделни начини за ден. Неа, побрзаа да паркиран автомобил и dived затвори.
  
  
  Сергеј преплавија ноќ, цртање жолти шари на теренот. Сликата на човекот, забрзано низ вратата. Тоа не беше Лос. Тоа не беше со големина на гигант со гром глас. Тој се чувствува остар смисла на разочарување.
  
  
  "Заклучи вратата", рече човекот за неговиот придружник, девојка, тој ќе гледа само на кратко. Тој отиде надолу чекори. Его е крупен форма изгледаше запознаени. Тоа беше иста со его е нерамна чекори како што се приближуваше на автомобил.
  
  
  Тој дури и не се погледне во мојот Форд, кој бил паркиран во патеката. Тој го отвори вратата од неговата кола и го доби во. Влезната врата на куќата затворен и девојка исчезна.
  
  
  Човекот се сврте клучот за палење. Тој слушнал моторот почнуваат да се движат, и се чувствува на автомобил почнат да се движат sluggishly како човек префрли на автомобил во рикверц. Тој ја зграпчи врата се справи на негова страна, и скокна во автомобилот, како човек, поддржан далеку од куќата.
  
  
  Кликна на силеџиство. "Што по ѓаволите?"
  
  
  "Имам пиштол, па да се релаксираат. Им овозможи на горниот brylev. Сакам да ја видите она што изгледа како."
  
  
  Тој има темна коса и стерн лице. Нс беше облечена во кратки ракави кошула, и можев да го видам сидро тетоважа на неговата надлактицата.
  
  
  "Името е Џејк Hoyle, не е тоа?"
  
  
  "Треба да се биде мртов", рече тој. "Сид се стави куршум во вас."
  
  
  "Се сеќавам на инцидентот." Нејзиното его удри во лице со Luger. Тешко е доволно за да бидете сигурни дека јас сум целосно его-фокусирани. "Каде е Лос?"
  
  
  "Вие не сакате да видите его. Ти си надвор од твојата лига. Лос јадат луѓе како вас за десерт."
  
  
  "Мислев дека тој преферирал да победи до жените."
  
  
  "Погледнете, на wisest нешто што може да се направи ќе биде отворено да пешачат околу овој автомобил од сега и да се вози некаде илјада милји далеку."
  
  
  Првата ноќ во Ајдахо изгорени во мојата глава, светла повторно, пополнување мене со бес. Се сетив Сид мирно ставање на куршум во мене, додека нејзиниот лежеше врзан и беспомошни.
  
  
  
  
  
  
  Нејзиниот сеќавајќи се Sheila Брант и Дејвид Кирби.
  
  
  На luger притисне неа е толку тешко против неговото грло дека тој вчудовидено праша. "Јас ти даде tailspin. Ако не одговори, јас ќе удар вашиот мозок надвор целиот седиште на овој автомобил."
  
  
  Тој рече зарипнат глас,"јас сум состанок на Лос токму сега."
  
  
  Добро. Јас ќе одам со тебе."
  
  
  "Тоа е вашиот погреб." Или па тој се надевал.
  
  
  Тој glanced во мојот насока од време на време како што тој се возеше. "Елен знае за вас. Тој знае дека сте некој вид на федералниот агент."
  
  
  "Како тој го знае тоа?"
  
  
  "Тој има врски. Тој има сите нив на патот до врвот на Организацијата. Ќе добиете твое, господин. Живеете на позајмените време."
  
  
  Тој ги стави на цигари во устата. "Ви треба мојата полесни. Ќе се изнајмува од мене во Bonham."
  
  
  "Да не заборавите ништо, не си? Јас дадов полесни како подарок."
  
  
  Јас ја тресна во табла. "Оди побрзо. Јас навистина сакате да се види на Лос повторно."
  
  
  Проколнување, Hale зачекори потешко на педалата за гас. "Рондо беше во право. Ти си луд."
  
  
  "Рондо ми кажа дека не знаете каде сте биле."
  
  
  "Тој не го направи тоа, но ние имаме заеднички пријател. Тој заѕвони на ѕвоното. Мислев дека сте биле доаѓа до Сан Франциско да се види Денар." Ќе се најде оваа адреса книга загуби од Музата. "
  
  
  "Само јас не треба да се види било кој повеќе, не јас?"
  
  
  "бр. Ова е темата на вашето патување, господин."
  
  
  Без промена на тонот на неговиот глас, Hale се сврте воланот. Како автомобил swerved, бев исфрлена од табла.
  
  
  Јас не гледам него се постигне во својот грб, но видов флеш на огнено оружје и се слушна звук како тој се повлече чкрапалото. Тој беше брзо. Тој беше многу брзо. Но gawking не хит на трговската марка. Тоа веќе падна на подот на автомобилот. Јас не имаат време да се размислува за тоа. Таа беше застрелан со ревматизам. На luger експлодира гласно внатре во затворен автомобил. Hale направи шумолењето звук околу неговото грло и slumped против воланот.
  
  
  Автомобилот беше патување на отворен тротоарот без кривини. Hoyle го одбра место внимателно. Ако сè помина како се планира, тој ќе го убие мене во еден брз шут и да се чуваат на автомобил од се случува надвор од патот. Но, егото план не работат.
  
  
  На driverless автомобил претвори левата и брзо преку патот. Тој погоди ров како што беше обидуваат да стигнат до воланот, и бев исфрлена од Hoyle тело. Автомобилот брзо надвор од ровови, преку undergrowth, и конечно дојде до крај. Бев изненаден дека тоа не превртам.
  
  
  Тој се исправи нагоре, закачени Hoyle до седиштето, и го зеде неговиот пулс. Немаше его. Тој е мртов. Немав друг избор освен да се фотографира со него. Сепак, тоа беше уништена од страна на развој. Таа не беше заинтересиран егото на смртта. Нејзиниот хотел добие Лос.
  
  
  На luger го извади својот надвор и влечени Hoyle телото на целиот автомобил. Моторот беше доведена повторно, и автомобилот отиде преку gutters и хит на тротоарот повторно. Својот автомобил возел назад кон куќата.
  
  
  Јас требаше да се Денар да ми каже каде Лос беше, инаку би се биде десен бек, каде што почнав.
  
  
  Куќата е се ' уште гори свет. Его одеше околу неа и да се најде на отворите прозорецот на спалната соба. Јас не гледам неа, Денар, но слушнав неа. Таа е земање на туш. Неа, слушнав вода работи.
  
  
  Тој крена неа да го врати чекор и го соблече својот чевли, а потоа зедов на заклучување за ден. Тој одеше тивко низ кујната и дневната соба до соба.
  
  
  Пени беше пеење во туш. Тој не го признаваат мелодија. Пени не беше Barbra Streisand. Мојот полесни беше на моите гради. Своето его, фрлајќи ја во една минута и седна да се чека за неа, за да заврши.
  
  
  Кога таа излезе, околу бањата, таа беше облечена во туш капа, пар чевлички, и ништо друго. Ги свртевме погледите кон едни на други. На изненадување беше заемно. Таа не се очекува да се види странец во нејзината спална соба, и јас не се очекува да се види неа во роденден одговараат.
  
  
  На забелешка на Лос направени за градите беше прецизен. Тие се исклучителни. Сè за нејзиното тело е исклучителен. Таа направи Raquel Велч изгледа како тинејџерка момче.
  
  
  "Еј, како не ви стигне?" рече таа.
  
  
  "Тоа е мојот ден. Нејзиниот заклучување беше скршен."
  
  
  "Не си burglar, си?"
  
  
  "Јас сум Долу Харпер. На лицето кое не сакате да ги видите."
  
  
  "Оној кој зборуваше на Лиз на телефон?" Таа го соблече туш капа и се стресе од нејзината коса. "Мора да се биде некој вид на операторот за да се добие неа да ви кажам како да ме најдете."
  
  
  "Најдовме заеднички јазик."
  
  
  "Знаете причината зошто таа не сака да те видам. Hoyle ми кажа што meddle во работите што се ниту на вашиот бизнис. Тој рече дека ако се појави, таа треба да се избегнат и да ем се знае."
  
  
  "И ќе се погрижил за тоа прилично уредно."
  
  
  "Не уредни доволно. Тоа е очигледно." Таа ја отвори плакарот и да ги извади одежда. "Дали е во ред ако јас го носат овој? Мразам зборува бизнис, додека јас сум гол. Подоцна, ако сакате, јас ќе ја однесе его исклучување повторно."
  
  
  "Се сомневам дека ние сме тоа пријателски."
  
  
  "Никогаш не се знае. Дали ви се случи да се кандидира во Hoyle?"
  
  
  "Да," реков јас.
  
  
  "Јас се плашев од тоа. Што се случило со него? Ништо добро, јас се задржи на пари".
  
  
  "Тој не се врати."
  
  
  Таа прифатила без flinching
  
  
  
  
  
  
  . "Тој рече дека и тој би можел да ја преземе грижата за вас по сопствена. Нејзиниот ему не веруваат во неа. Тие се обиделе да го убијат еднаш, и ќе го преживеале тоа. Ќе се постапува на Рондо. Јас би рекол дека си прилично кул."
  
  
  Јас се прашував дали треба да се годеше. Јас реков: "знаете доста за мојата опрема."
  
  
  "Сè Hoyle знаеше. Тој беше голем talker." Таа имаше buttoned до нејзината облека и беше седи во предниот дел на мојот стол. "Ти си доста зборлест себе."
  
  
  "Јас секогаш зборувам многу, кога сум исплашена," рече таа. "Јас се плашам ќе ме убие премногу."
  
  
  Нејзините рече: "Нејзината ретка лек убивање жени."
  
  
  "Дали сакате пијалок? Имам некои алкохол во другата соба."
  
  
  "Не, ви благодарам."
  
  
  Таа одеше во текот на мојот стол и unbuttoned мојата облека. Кога нејзините не се движи, таа го зграпчи за рака и во прилог нејзиното тело. Очигледно, таа мислеше дека најдобра одбрана е добро дело.
  
  
  "Ајде да преговараат," рече таа тивко.
  
  
  "Што сме ние за тргување?"
  
  
  "Мојот живот и сè што може да се добие."
  
  
  "Јас сакам да знам каде Лос е во салата."
  
  
  Pouting малку, таа извади нејзината одежда повторно. "Hale дојде до Один Сан Франциско. На лос е на пат некаде."
  
  
  "Тоа не е она Hoyle рече. Тој рече дека Лос беше тука."
  
  
  "Тој лажел за вас. На лос не се појави. Тој нека Hoyle дојде сам. Тоа беше грешка. Тие потценет од вас."
  
  
  Hale мора да се состои приказна за кога тој ме повика да се исполнат Музата. Тој беше одолговлекување за време на чекање за одлуката да го дофати со пиштол.
  
  
  "Кој е поврзан Лос во мафија?" Денар праша.
  
  
  "Тој никогаш не кажа некој во врска со тоа. Постои лице, се разбира, со многу на телесната тежина, со кого разговараше. Организацијата генерално disapproves на Лос затоа што тие мислат дека е луд и надвор од контрола. Но, има едно лице на врвот, кој е финансиран некои грабежи за Лос како дел од договорот меѓу двете од нив. Лос рече дека тие не едни со други некои услуги ."
  
  
  "Дали знаете нешто, Денар? Зборувате многу, но можете да ми кажете многу малку."
  
  
  Таа малку нејзината усна. "Јас го правам моето најдобро да ви помогне. Сакам да се спаси мојата сопствена кожа." Таа износени нејзината коса. "Дозволете ми да мислам за тоа. Тие се повлекоа, обидувајќи се да го следат Sheila Брант е патека. Тие се обидуваат да најдат пари таа ги украл. Но, се колнам во вас, Hale не да ми кажете каде Елен и Craddock беа."
  
  
  "Craddock," да го повтори тоа. "Кажи ми за Craddock."
  
  
  "Сид Craddock е на трето лице се вклучени во некои од Елен грабежи. Тој бил вмешан во Abruz е убиство. Тој е тенки човек со кадрава коса и бебе-како лице. Тоа е сè што можам да се сетам за нс."
  
  
  Таа обезбедени еден корисни парче на информации. Нејзиниот поздравија до неа. "Hoyle мора да имаат доверлив ти многу."
  
  
  "Тој беше фали - обидувајќи се да ги импресионираат мене. Тој беше спроведен за мене дури и кога нејзините беше Лос е омилена поминување на времето, " рече таа. "Тој покажа добар вкус, Харпер. Нејзиното име е во оваа банда."
  
  
  "Јас верувам."
  
  
  "Можам да те направи понуда?"
  
  
  Неа, Еј chuckled. "Мислев дека веќе не."
  
  
  "Постои голема wad на пари некаде. Двесте илјади долари. Тоа е колку тие добиле, кога тие се убиени Abruz." Таа pursed нејзините усни. "Тоа ме тера да сакате да се размислува за тоа. Таа би сакал сето тоа да се претвори во пари и лежат голи во тоа. Двесте илјади долар записи. Може да се стави на две-сто илјади долари на сметка на мене? "долар и душек, љубовник?" "
  
  
  "Јас немам вашата имагинација."
  
  
  "Тие го оставија тоа за да Sheila. Тие раздели, тогаш работа во Флорида и им се довери тоа да Еј. Hoyle ми го кажал тоа."
  
  
  "Лос и Его пријатели не беа во право за Sheila. Таа не навлегла со пари."
  
  
  "Тогаш што се случило со него?"
  
  
  "Nah никогаш не сум имал шанса да ми каже. Нејзината претпоставка е дека тоа бил однесен далеку од nah. Се плашеше да работат во Лос, па таа побегна."
  
  
  Очигледно, Денар имаше раскажаа сè што се случува. Тој доби од својот стол. Таа го следи ме на грбот чекори, каде го стави чевлите.
  
  
  Таа не ме прашате било повеќе прашања во врска Hoyle. Тој мисли дека таа не е точно жалењето за него.
  
  
  "Еј, слуша, Харпер. Да речеме дека ќе успее да најде пари додека сте се обидува да се кандидира надолу Лос. Што ви се прави со нив?"
  
  
  "Јас не размислувам за тоа."
  
  
  "Двесте илјади денари. Тоа е неверојатно."
  
  
  Тој украсен до нејзиниот балет влечки. "Ви се случува да укажуваат на тоа дека его рака во текот на вас?"
  
  
  "Па, ние се уште можеше да се сподели. Тоа е мафија пари. Слушај, знам за книгата тој е Elk дека имате. Што сакаше девојките чии имиња беа на тоа. Јас може да биде во можност да им помогне на вас." Знам дека мојот начин. тоа е многу убаво околу бордели ."
  
  
  "Ви реков ќе се плаши од мене."
  
  
  "За двесте илјади денари. Јас ќе одиме преку горење на јаглен кревет, танц гол на Белата Куќа трева, и да му служи на првиот Коњаница Поделба. Земи ме со тебе. Харпер, и ајде да се најдат пари. Ние може да направи многу за тоа. тоа може да ви даде секс кој никогаш не сте го направиле порано."
  
  
  "Не, благодарам," нејзиниот татко рече. "Го заборавивте Hoyle премногу лесно."
  
  
  Девет
  
  
  Тој отиде назад во малата црна книга и список на имиња, кој имаше сега се насочува надолу до четири. Тие беа Janice, Ева, Барбара, и Кора. Тој одлучи да оди да Портланд и да се најде Janice прво. Доколку празно имаше нацртано нејзиниот таму, таа би се качил назад кон Рено да Денвер и Лас Вегас, каде се другите девојки требаше да биде.
  
  
  Лос знаев дека его адресар. Тој знаеше дека јас бев Школка
  
  
  
  
  
  оди низ листата на девојки, надевајќи се да дознаете што его место. Кога тој дознава јас убиени Hoyle е его пријател, тој нема да седи мирен, си помислив. Некаде по патот, во една од овие четири града, јас ќе се најде на Лос, или тој ќе ме најде.
  
  
  На Портланд бордел беше стара куќа се наоѓа во избледени станбена населба во близина на преработка на месо област. Неа, тропнал на вратата, во раните утрински часови и побара Janice. На зевање девојка со tousled коса се вејат во мене.
  
  
  Кафе во раните утрински часови, не е толку прекрасен како роуз гарден. Тоа мириса на минатата ноќ, органи и секс, а понекогаш и алкохол, и ако слугинки се веќе чистење, тоа мириса армија latrine.
  
  
  Една девојка со tousled коса беше ткаење преку слугинки, нејзиниот краток nightgown ниша со движењето на нејзините колкови. На слугинки погледна мене повеќе, очигледно се прашувате зошто јас не би можел да стави надвор мојата страст, додека паѓањето на ноќта.
  
  
  Тропа на вратата, девојката му рече: "Janice. Тоа е човек кој се нарекува."
  
  
  Janice одговори на сон. "Одлично." Девојка која што работи надвор се приклучува кон мене за ден, насмевки, pats мојот образ, и се движи надолу салата.
  
  
  На leggy бринета во жолта пижами отвори вратата и се нанесуваат извртени тупаница во нејзиното око. Таа не се мачат да копчето до врвот на нејзината пижами. "Ви велат дека сте во потрага за Лос?"
  
  
  "Дека е во право."
  
  
  Таа ја отвори вратата пошироко. "Да влезат во."
  
  
  Мојата мисла беше да се движат во целосна должина отсликува кога тој влезе во собата. Друг огледало беше инсталиран во таванот над круг двоен кревет. Имаше еден гол русокоса лежи во кревет, кои веќе се сврте на нејзината страна да се погледне во мене, на свила лист лизгачки над неа бела тело.
  
  
  "Мојот пријател Delia."
  
  
  Неа, климна, и русокоса климна во ревматизам.
  
  
  "Лос најмен од нас да се стави на неколку емисии за него и за неговите пријатели' ега. Тој не беше точно мој тип," Janice рече.
  
  
  "Колку одамна не ти се слушне од него?"
  
  
  "Јануари" на русокоса рече. "Тоа беше уште во јануари."
  
  
  "Тој го донесе некој со него, кои тој сака да ги импресионира." Janice се насмевна. "Мислам дека ние импресиониран его, не ние, Delia?"
  
  
  "Ќе се постави залог."
  
  
  "Кој е тој човек?" Јас прашав.
  
  
  "Г-дин Смит," Janice рече. "Познатиот Г-дин Смит. Ние се стави на шоуто за многу од нашите роднини ' ега."
  
  
  Delia giggled. "Тој не сакаат неговото вистинско име да се користи."
  
  
  "Она што тој изгледа?"
  
  
  "Висока и тенка. Тој носеше очила. Ако тој не беше со Лос, тој би мислам дека тој беше сметководител."
  
  
  "Бидејќи тој беше со Лос, што мислите?"
  
  
  На русокоса propped нејзиниот брадата на нејзината рака. "Оди, сега. Ако сте во потрага за Лос, знаете каков вид на бизнис партнерите, има."
  
  
  "Г-дин Смит беше човек на организацијата. Важно, " Janice рече. Таа седна на креветот до русокоса. Тие ќе направи голема столици и bookends околу нив.
  
  
  За разлика од некои од луѓето ја прашав за Лос, тие биле подготвени да им помогне на мене, но јас се најде дека тие не се имате било какви дополнителни информации. Ih се заблагодарив и тие ме покани да се врати некаде.
  
  
  "Ме прашате или Delia," Janice рече. "Ние како работат како тим."
  
  
  Триесет минути по тој лево Портланд, на Линколн roared минатото мене и на отворен пат. Возачот влечат во надминувајќи лејн и брзо нагоре до мојот Форд.
  
  
  Јас го видов нејзиното лице, и потоа, малку пиштол. Воланот откачи околу неа, Ford ја тресна во потежок автомобил и ducked во исто време.
  
  
  Пушка експлозија искршени низ прозорецот, но пропушти.
  
  
  На Линколн беше премногу обемни за мојот автомобил за да испратите моето его лизгање. Возачот закачени его на патот и yanked неговите сопствени тркала. На крилата направен контакт со крилата, а потоа на Ford лево на тротоарот, skidded на страна од патот, и се внесува пикник област само излета од автопатот.
  
  
  Тој хит тоа, исмевањето тоа колку што тој се осмели, и ја тресна во опрема како задниот дел од автомобилот откачи околу и хит ѓубре барел. Тој gritted заби, се обидуваат да ја контролираат лебдат. Автомобилот откачи околу и повторно хит дрвени пикник стол, а потоа се префрлаат на својата страна.
  
  
  Нејзините мора да се живее правилно. Тој турка ја отвори вратата и излезе unscathed.
  
  
  Линколн чуваат возење. Неа, видов исчезнуваат во поглед преку ридот. Таму беа две лица во предните седишта, возач и вооружен маж. Лицето би видел само пред пушка отиде, јас никогаш не си го видел неа јасно се до денес, но јас знаев дека тоа припаѓале на Лос. Тој беше се смешка како тој се повлече чкрапалото.
  
  
  "Форд" беше повреден. Морав да го оставиме тоа во гаража. Тој под кирија друг автомобил и возеше до Рено, запирање само за да јадете и се јавите на Јастреб.
  
  
  "Јас пристап на Лос. Тој може да се чувствуваат мојот здив на вратот, и Ем не му се допаѓа тоа. Тој се обиде да ме убие денес."
  
  
  "Ник, да се биде внимателен."
  
  
  "Од сега па натаму, јас не ќе ве контактираме tac делови. Имам чувство дека сум се случува да биде многу зафатен."
  
  
  "Дали ви треба информациите што досега се собраа за Џејк Hoyle?"
  
  
  "Не," реков јас. "Тој е мртов."
  
  
  Ева немале проблеми со наоѓање на него во Рено. Темно приколка кампот се наоѓа на периферијата на градот. Имаше три девојки и еден госпоѓо, секој со свој приколката. Ева беше забавна клиент, и морав да се чека со Мадам, правење муабети за меѓусебна незаинтересираноста. Канцеларијата беше топла и заостанато, и Мадам беше јас да се обиде жена.
  
  
  
  
  
  се обиде да се преправам на друг начин. Нејзината руса перика не се вклопуваат, и нејзините црвени нокти беа искинати.
  
  
  Кога разговорот се сврте кон Лос, нејзините коментари стана повеќе анимирани. Таа се сеќава на големиот мафијаш; таа не може да се препорача его како клиент или како пристоен човек. Тој е убиен еден од ее девојки, бидејќи ему се допадна малку насилство меша со его секс. На госпоѓо имаше широки погледи, но таа не може да се постави со такво однесување.
  
  
  Нејзиниот вратоврска олабави. На госпоѓо продолжи да зборува, повторувајќи го истото одново и одново. Конечно, Ева клиентот излезе од приколката и се упатија за неговиот автомобил. Остави госпоѓо уште зборува за чудни секс.
  
  
  Ева беше црвенокосиот девојка која порасна малку масти и беше вовлечен во фрустрација. Таа рече што имаше премногу конкуренција во Рено и никаде на друго место нејзиниот хотел ќе се спомене. Премногу divorcees подарите нивните ега. Многу љубители сите над земјата, премногу на овој нов сексуална слобода. "Хипиците ќе го направи ова за било каква причина или воопшто без никаква причина. Мразам хипиците, " рече таа.
  
  
  Дискусија и атмосфера беа депресивно. Тоа е веќе платено од страна на госпоѓо, но тој го земал уште еден дваесет и го стави во кревет. Ева спакувани автомобил како правосмукалка. Таа рече дека се разбира таа се сеќава на Лос. Тие би се сретнале кога таа беше во Денвер, во најдобрите времиња.
  
  
  "Нејзините делови се размислува за враќање назад", рече таа. "Сè што беше подобро потоа, вклучувајќи ме и мене." Таа се насмевна apologetically. Таа сфати дека таа не се грижи за себе. Ey се допадна да се јаде премногу добро, и само вежба, таа не беше на грбот.
  
  
  Разговорот беше како река која тече во погрешна насока. Тоа беше побиено од страна на медиумите и извештаите на еј, дека јас сум заинтересиран во Лос. "Јас сум толку жал," таа повторно се извини. Таа стана, отвори две лименки од пиво,и му мене една. "Во лос нели е околу последно време."
  
  
  Имаше време кога таа беше опседнат со него, а кога тој го направи неа нешто посебно. Но односот не трае долго, и тој се чува во допир претежно со oldies. Последен пат тој го посетиле беше претходно оваа година.
  
  
  "Јас заминав за Денвер веднаш после тој се сретна со друга девојка и престана да доаѓа. Таа беше келнерка. Околу еден мал град во близина на Денвер. Таа беше Лос-љубов тип. За неа, сети се дека таа е со хотелот да имаат многу пари. Ева смееше cynically. "Претпоставувам дека тој не ви каже како тој се случува да го направи тоа. Јас подоцна слушнав дека тој ја стави во некоја куќа."
  
  
  И тогаш монолог запре досадни мене. Неа, рече: "Таа девојка беше русокоса? Дали се сеќавате нејзиното име?"
  
  
  "Името, бр. Таа имаше она што јас го нарекувам аристократско изглед. Висок јагодички, големи темни очи. Можеби се очекуваше, таа беше модел."
  
  
  Таа зборува за Sheila Брант.
  
  
  "Што се случило?" Ева праша, фаќање израз на моето лице дека јас не знам имав.
  
  
  Тој стана и се потпре против ѕид на приколката, неговата врати на неа. "Јас не мислам дека вие знаете што се случило со неа."
  
  
  "Јас никогаш не сум слушнал за тоа. Можеби лос остави и отиде далеку, исто како и тој со мене."
  
  
  "Подоцна, Лос откриени голем конекција," реков јас. "Тој треба да биде блиску до едно лице со овластување. Во Организација".
  
  
  "Ова е вест за мене," Ева рече. "Таму не се многу винова лоза тука."
  
  
  Каубој школка приколка средини, его шапка беше срушен за да се скрие неговите очи. Тој беше носи зелена шопинг торба. Гледав него пристап мене.
  
  
  "Да не кажам зошто сте биле во потрага за Лос," Ева рече. Таа беше седи до мене, отворање на друг може да пиво.
  
  
  На каубојски престана. Егото шапка беше ново и clumsily износени. Стигна во својот шопинг торба и извади сечено-оф пушка.
  
  
  Јас lunged на страна, како што тој ги крена оружје и направи его во мене. Тој хит Ева со неговото рамо и возеше надвор на линија на огнот кога пушка отиде. Доведе стримувани преку приколката е вратата и хит на ѕидот како град.
  
  
  Тој отиде до прозорецот и ја влечат назад завесата. На каубојски беше претовар. Тој исфрлен прозорецот со барел на Luger и шут тоа. Тој го загуби неговата шапка, додека работи за маска.
  
  
  "О, боже! Што се случува?" Ева рече.
  
  
  Нејзиниот татко трчаше кон вратата додека каубој се крие зад Мадам е приколката. Тој ќе се спушти на земјата како пливач нуркање во плитки вода. Во последната минута на тоа, тој се сврте околу себе, удрил по рамо, и се префрлаат. Нејзиниот шут отпуштен од работа како таа седеше долу, и gawking очи полета низ приколка инчи од каубој е лице како тој зјапаше зад аголот. Тој исчезна од очите.
  
  
  Таа скокна на нејзините нозе и zigzagged кон его е криенка. Јас отпуштен од работа како истрчав, обидувајќи се да го одвратат Човекот од отпуштање пушка експлозијата. Јас дојдов до тоа и се потпре на моите врати против moan на приколката.
  
  
  Тој не прави звук за нас за една минута. Тогаш јас слушнав Мадам yapping. Девојки беа peeking надвор од приколки. Еден од нив им повикал на врвот на неговиот глас. Мадам дојде зад аголот на приколката, нејзиниот перика лизгање надолу по главата.
  
  
  Каубој школка за неа, користејќи ја како штит.
  
  
  Тој го прегрна неа, пушка во една рака, подготвени да пука мене. На luger го извади својот долу и го погодил нејзината меѓу нозе, госпоѓо, разлепване дел од неа каубој говорница. Некои од неговите прсти остана со него. Егото плаче eclipsed женски еден
  
  
  
  
  Мадам скокна на его топ како што тој падна. Таа побрза да приколката, што крена од земја.
  
  
  На каубојски sprawled на грбот и се сврте, се обидува да укаже на пушка во мене. Мојата следна gawk хит на ему во главата.
  
  
  Девојките побрзаа надвор од приколки, околу мене, како што јас го клекна надолу веднаш до мртвите напаѓач. Тој не можеше да каже ништо од она што беше оставен на неговото лице. Тој rummaged преку неговото его џебови и најдов паричникот со возачка дозвола се издава на Sidney Л. Crandall во Калифорнија. Неа, мислев дека егото е витка фигура беше точно. Тој може да се Лос е друг партнер, оној кој се стави куршум во мене во Ајдахо.
  
  
  Таа се врати на ему е паричникот во минута. Его е панталони, кошула и чизми исто така беа нови. Тој си купи облека за оваа работа, да се одвлече вниманието на сомневање.
  
  
  "Јас сум го видел овој човек пред. Тој е заглавен тука за последниот ден или така", вели една девојка во црна jumpsuit. "Тој беше возење пикап камион таму."
  
  
  Мислев дека таа и Лос имаше растурени. Лос отиде во Портланд, и Сид дојде тука. Тие дојдоа да се заврши мене исклучува брзо.
  
  
  Јас побрза да пикап камион и брзо се пребаруваат тоа, надевајќи се да најдете некои поим дека ќе ме води назад кон Лос. Не успеа. Документи во преградата за ракавици покажаа дека камионот бил изнајмен два дена порано во Рено.
  
  
  Мадам дојде до мене кога јас го добила во автомобил. Слушнав полицијата сирената во далечината. Мадам рече: "Што е подобро да остане и да се објасни ова на полицијата."
  
  
  "Ќе се грижи за неа и за мене", нејзиниот татко рече.
  
  
  * * *
  
  
  Тој пристигна во Денвер во 8:30 часот и јадеше густ бифтек мијат надолу со две чаши црно кафе. Со нив ferret како тој селектирани од околу болницата во Ајдахо, само нејзиниот доби еден ноќен сон, и докторот што ме советуваше да се опуштите би биле шокирани да се знае што ова го правев.
  
  
  Колку што знам, Лос исто така беше во градот. Нејзиното его намалување на банда е рангирана од страна на две, но тој собрал друг accomplice, тогаш Bonham, човекот кој возеше на Линколн кога Косата се обидел да пука мене надвор од Портланд.
  
  
  Во слободното време, таа мисла за овој човек. СЕКИРА истражителите, тогаш проверка на ки Вест убиствата сцени, сугерира дека четири убијци нападнаа дом, каде што Давид Кирби беше средба со Френк Abruz. Само двајца мажи дојде со Лос да Bonham, но не може да се друг член на банда таму сите заедно.
  
  
  Имав и други фактори да се разгледа како се обидов да ги проценат можните шансите против мене. Имаше една мистериозна кец на десетка во палубата, човек таа hadn ' t идентификувани уште. Јас убедени дека тој беше моб шеф, кој имаше истакна Френк Abruz, и дека тој е човекот на шармантна неколку Janice и Delia имаше опишан за мене, важна личност во Организацијата која Лос сака да ги импресионира. Девојки, рече тој беше висок, носеше очила, и изгледаше како сметководител.
  
  
  Конечно, таму беше Марко Valante, стар пријател на Франк Abruz е. Valante еднаш ми даде подадена рака, но го уби две его момчиња и фрли ih од неговата трага. Valante може да не биде толку љубезни да ми ако се сретнеме повторно.
  
  
  "Добро, никој не ми кажа дека тоа ќе биде лесна работа," си помислив.
  
  
  Јас плати за мојата вечера и застанале на телефонот кабини во ресторан, лоби за да се јавите на Барбара, на девојка ми да дојде за Денвер.
  
  
  Барбара била само една од седум девојки наведени во малата црна книга која Лос hadn ' t опишани во доволни детали. Нејзиното име беше истакнато, и Косата проследено со низа на фантастичен марки, како што се, ако тоа му се спротивставија вербални опис. Нејзината мисла беше дека ако таа е толку посебно во спалната соба дека Косата не можеше да ја ценат нејзината изведба, тогаш таа треба да биде високо рангирани меѓу природни чуда на Северна Америка.
  
  
  Морам да признаам дека љубопитноста беше ублажи во мене како јас повикани нејзиниот број на телефон. По еден повик во текот на повикот, снимањето беше прекината за да ме извести дека бројот јас повикани беше повеќе не се користи. Ова беше големо разочарување и покрај тоа тој речиси очекува од мене да имаат тешкотии да се јавите некои од девојките низ светот. Сите од нив беа повик девојки или проститутки, ih професија е мобилен.
  
  
  Што стоеше во телефонска говорница, прашувајќи се што треба да направите следното. Јас не се имате шанса да дознаете кога Лос напиша надолу Барбара е број. Можеби девојката отиде низ градот. Дури и ако таа само се промени адресата неа беше очигледно во ќорсокак. Јас не знам нејзиниот последен име, или она што таа изгледаше како. Имав можност да одат во Лас Вегас и да се обиде да контактира со Кора, последната девојка е на листата, но јас не сака да се откаже толку брзо.
  
  
  Решив да се консултира специјалист. Такси фатени во неа. "Јас сум во потрага за некој кој го знае локалните бордели", изјави тој на lanky возачот.
  
  
  "Ајде да видиме. Еден бордел е елитниот whorehouse, навистина?"
  
  
  "Технички, тоа не мора да биде фантастичен," реков јас.
  
  
  "Ќе имаат свој човек. Emmett Рипли, како што е напишано во лиценцата. Можете да ми се јавите во Црвено."
  
  
  "Сите во право, Црвени. Дали знаете некоја курва?
  
  
  
  
  
  
  Барбара Amed? "
  
  
  Тој размислувал за тоа. "Не offhand. Но јас знам неколку кои би сакале од вас да го повикате ih Барбара, ако тоа е она што ви се допаѓа."
  
  
  "Јас сум во потрага за одредена девојка." Нејзиниот sel во кабината. "Ме однесе до некој кој знае предмет подобро од тебе."
  
  
  Тој размислувал за тоа. "Добро, не е една можност." Тој возеше мене да Мелница е Бар. "Оди таму и да зборува до шанкер, кој изгледа како слон повлекува на ему е лицето. Јас ќе се чека за вас."
  
  
  Немаше mistaking што Црвено шанкер значеше. Тој изгледаше како да е поранешен боксер. Тој им кажал на ему дека его беше препорачано од страна на Рипли.
  
  
  Тој ми даде бурбон и вода. "Кој не ви се допаѓа: блондинки, brunettes или redheads?"
  
  
  "Сакам Барбара."
  
  
  "Ако мислиш Барбара, на Bazum Девојка, таа отиде низ градот. Знаете, таа беше stripper. Hustling само работел со неа со скратено работно време."
  
  
  Јас реков не знаев што Барбара изгледаше како.
  
  
  "Добро, покрај Baz, не можам да се сетам на друг Барбара кој може да биде вашата девојка." Тој отиде на телефонот и зборуваше, дојде назад и напиша адресата во matchbox. "Таа вели да дојде."
  
  
  "Она што е таа како?" Јас го прашав, разбудуваат од бар столица.
  
  
  "Венера де Мило е топло", рече тој.
  
  
  Црвено Рипли возеше ме на адресата што испадна да биде една стара зграда во соседството, полн со кафулиња, ресторани и кафулиња. Јас излегов и платени мојот цена. "Дај, Црвена боја. Јас може да остане за малку време."
  
  
  Нејзиниот черупката одеше по ходникот кои се потребни за сликање и тропнал на вратата на крајот. Барбара била во нејзините рани дваесетти години. Таа беше облечена во deerskin јакна, каки панталони, и сандали. Ѕидовите на мал стан беа украсени со плакати на рок-бендови.
  
  
  "Што олеснување", рече таа. "Последниот човек Чарли испратени тука беше постари од Хенри Кисинџер."
  
  
  "Колку што ќе го добиете за да се фокусираме?" Sl праша.
  
  
  "Сто долари. Некои луѓе мислат дека тоа е премногу, но јас работам во универзитетот." Таа се насмевна. "Направи два и што може да остане цела ноќ."
  
  
  "Она што е вашата специјалност?"
  
  
  "Меѓународни односи", рече таа со директно на лицето.
  
  
  "Јас ќе ти даде сто за информации, не игра потребно. Јас сум во потрага за неа Лос."
  
  
  "И неа, мислев дека ќе биде забавно датум. Ох, така. Сто е сто. Ми даде пари и јас ќе ти дадам на Лос е-адреса."
  
  
  Тоа беше премногу лесно. Тој рече, " Е оној во градот?"
  
  
  "Тој дојде во вчера. Ајде да погледнеме во готовина, " таа инсистираше на тоа.
  
  
  Јас извади пари, мило дека јас не треба да се достави официјална bibl. Имаше луѓе во СЕКИРА канцелариски одделот за кои едноставно не се разбере.
  
  
  Барбара внимателно заврши на законот и shoved одредување на ширина на неговите панталони. Потоа таа го исфрли мене книгата на телефонот. "Лос повика и ме замоли да дојде. Тоа не беше таму уште, но јас напиша нејзиниот адреса на капакот."
  
  
  Адреса од книгата искинале надвор. "Јас сум изненаден што не се запраша, зошто бев во потрага за неговото его."
  
  
  "Не ми е гајле. Јас не знам дали сте член на Младенче Скаут его состав, но тоа е ништо од мојот бизнис. Само не кажувај му пратив вас."
  
  
  Неа, мислев дека таа може да изгледа како Венера де Мило, но nah оџакот на доларот како Потера Менхетен Банка.
  
  
  Кога се свртев да ја напуштат, таа зеде тешка стакло ashtray од крајот на маса и ме удри во главата со тоа. Тоа беше добар шут. Тој беше на колена, тресење на главата, обидувајќи се да се расчисти тоа.
  
  
  Таа, исто така знаеше карате. Таа скокна на мојот назад и ме удри во задниот дел од главата со работ на нејзината рака. Нејзините дисконектирани.
  
  
  Нејзиниот разбуди лежејќи на неговиот грб на подот. Мојот грб беше исклучено, и Wilhelmina беше holstered под мојата рака. Кога ќе заврши кажувам себе си колку глупаво би биле за да им се овозможи еј фати ме исклучи стража, јас дојдов на моја страна.
  
  
  Барбара била да разговараат со некој на телефон. "Тој е тука," рече таа. "Се е под контрола".
  
  
  Неа, сфатив дека мојот ракавите се навива. Таа, исто така, привлече шило околу неа scabbard. Можеби тој и не е глупава, но таа е паметен. Многу професионални шпиони пребаруваат мене и не го забележите овој мал нож. Барбара не го направите тоа.
  
  
  Таа glanced во мене кога нејзиниот sel. Таа крена Luger во својата рака и го погодил его во мојата глава. Нејзините очи ме предупреди дека јас hadn ' t игнорира неа. Тој седна motionless.
  
  
  "Во ред", рече таа математика и на другиот крај на линијата, и ја спушти слушалката.
  
  
  "Лос?" Sl праша.
  
  
  "Знаеш колку за Лос локација како што правам јас," рече таа. "Јас го напишав адреса во именикот шест месеци."
  
  
  Почувствував вртоглавица. Нејзиниот рече, " Па, неа е вашиот затвореник. Можете да кажете ми зошто?"
  
  
  "Јас се соберат шпиони."
  
  
  Моите очи започна да се замаглат. Тој се стрча раката над нив. Одеднаш, тој се проверува и на нејзините раце сомнително. Иглата марко, на пример бил во право. Тој погледна наоколу и забележав хиподермичка игла во раката на еден стол.
  
  
  "Нема ништо фатално за тоа," Барбара рече. "Знаев дека она што јас го правев. Јас навистина не студија меѓународни односи на универзитетот. Нејзиниот старечки студент."
  
  
  "Што друго си ти?"
  
  
  "Вие ќе бидете изненадени," рече таа со насмевка. "Сум бил на чекање за вас за неколку дена, Г-дин Картер. Почнав да размислувам што не се случува да се појави." Како таа навалена, тој полека се сврте од една на друга страна. Нејзината лизна на страна. "Ви се случува да се умре," Барбара рече. "Само да се опуштите и дозволете дрога работа. Вие сте водење низ земјата снимање луѓе и тепање за нив, но се уште треба да добиете некои остатокот." "Како да ..." јас го најде тоа тешко да се зборува. Моите зборови беа нејасен. "Како ќе ... знаете што?" "Нејзината ќерка е Марко Valante", рече таа
  
  
  10
  
  
  Ми требаше долго време, но јас конечно го направи тоа околу длабок бунар на темнината и ги отворив очите. Утрото сончева светлина стримувани во преку прозорците на девојката стан. Јас насочува моите очи и се сврте настрана од него. Имав блага главоболка, која најверојатно била hangover од лекови Барбара Valante имаше вбризгува во мојата рака,или од тоа да биде погодена од тешка ashtray.
  
  
  Неа, мислев дека сè си има свое надомест на штета. Барем сега тој знаеше зошто Лос го стави фантастичен марки по нејзиното име во својата книга. Тоа не е секој ден дека евтини мафијаш како Лос резултати со ќерката на мафијашки бос.
  
  
  Јас би можело да слушаат рок музика свири на радио во другата соба. Звукот беше на високо ниво. Тоа не им помогне на мојата главоболка на сите. Рацете му беа врзани на грбот на дрвен стол седев на. Моите глуждови биле цврсто врзани за rungs на дното. Тој се обидел да се движат, но да не ги искористи. Експерт ме стави во чаир, така што таа може да остане.
  
  
  Тој ги затвори очите и се обиделе да го испразните главата. Дрога исфрлен од мене цела ноќ. Барбара е повик требаше да бидат долги повик. Ова објаснува зошто таа ме стави во кревет повеќе од осум часа.
  
  
  Откровение дека Барбара беше Valante е ќерка беше шокантно. Јас се прашував како девојката заврши во Денвер, кога нејзиниот татко бил наводно работат на Источниот Брег. Мојот recollection на она што јас го прочитате во врска со мафијата единици беше нејасни, но знаев дека Лу (д-Р) Роси беше на чело на Денвер Мафија територија.
  
  
  Тој ги отвори очите и извика кон девојката. "Барбара!"
  
  
  Радио волумен има малку намален. Барбара дојде преку врата со шолја кафе во нејзината рака. Ова утро, таа изгледаше многу помалку како производ на counterculture на Америка. Таа беше елегантно облечени во зелен фустан, а нејзината црна коса беше повлечен назад во уредни пунџа во тилот на нејзиниот врат.
  
  
  "Ти си поинаква денес. Вие треба да имаат била една актерка, " реков јас.
  
  
  "Ако таа стана една актерка, луѓето ќе почнат да паѓаат на мене, ми даде сочни улоги штом тие знаеја кој таа беше." Таа зеде една голтка од неа кафе и ме погледна со јасни сини очи. "Јас поминав низ еден период каде што јас уживав такво внимание, а потоа израснала. Дојдов тука за да се добие далеку од влијанието на мојот татко, и на луѓе кои слушнале за нс. Таа го сменила презимето и почна да студираат да биде медицинска сестра. "
  
  
  "Така ќе ми даде некои од вистина минатата ноќ."
  
  
  Таа ми даде една фирма, отворен насмевка. Кога таа не, таа изгледаше речиси како девојка на следната врата. Веб разлика беше тоа што повеќето од девојките во соседството не беа соодветни за Playboy магазинот шири.
  
  
  "Жал ми е што морав да се погоди со ashtray, но јас се плашев дека јас не можеше да се справи со вас, ако не беа вчудоневидени. Ми беше кажано дека ќе се тешко да се потисне, и да ја напуштат. Мојот карате инструктор, вели дека јас сум еден од најдобрите студенти на егото, но неговите не е особено силен, се чувствував како што се потребни за оваа мала предност."
  
  
  "Ти ме третираат како стар schoolteacher," реков јас.
  
  
  Таа дојде во текот на лижат мене и нежно допре грутка на задниот дел на мојот врат со нејзините прсти. "Овој јазол ќе се распадне. И не изгледа дека имаат потрес на мозокот."
  
  
  "Едноставна потрес на мозокот е најмалку од моите грижи."
  
  
  "Дали мислите дека некој планира да те убие, Г-дин Картер?"
  
  
  "Многу луѓе се обиделе."
  
  
  "Не грижете се за тоа. Вие сте во добри раце со Valante." Таа го крена шолја кафе до моите усни. "Гласот. Земете sip. Тоа е најдоброто нешто што можам да направам за вас во моментов. Морам да одам да класа."
  
  
  Таа проголта нејзините топло кафе: "Вие и Лос. Оваа комбинација не изгледа природно."
  
  
  "Јас не знам кој Elk беше тогаш. Мислам, начинот на кој тој беше внатре. Фактот дека тој беше burglar направи разлика од мене. Што значи тоа прашање да Марко Valante е ќерка? "
  
  
  Таа го крена купот на моите усни повторно.
  
  
  Радио прискочика и најави час. Тоа беше 8: 30 наутро.Тој започна со известување стории, вклучувајќи снимање на приколка во Рено. Тој не го каже она што вид на кампот беше.
  
  
  "Лос ми се чинеше еден од ретките луѓе кои го живеат својот живот без да се потпираат на нас, на кого," вели Барбара Valante. "Тој беше силен и самоуверен, тој беше не се плашат од некој или нешто во зелено земјиште на Бога. Подоцна, кога таа знаеше его доволно добро, таа сфати дека егото на моќта може да стане суровост. резултатот од фантастични его. Тој е толку храбар, добро, добро, луди."
  
  
  "Се чини дека секој да се согласи на тоа".
  
  
  Барбара Valante беше интелигентен и елоквентен девојка. Исто така секси. Но јас hadn ' t заборави дека таа ќе го поставите стапица за мене. Ако би можел да добие моите раце слободен, јас не би било толку пријателски. Таа се врати на утринско кафе на кујна.
  
  
  
  
  
  . Радиото е исклучен. Тој слушнал уште еден отвори вратата, која сега се чинеше дека не води за да го врати по скалите на стан во зграда. Гласови, шепотење. Барбара истури некои на вода во кујнскиот мијалник, очигледно испирањето од нејзината првенство, а потоа се врати.
  
  
  "Морам да одам, Г-дин Картер. Мојот татко ќе биде тука наскоро да разговара со вас. Во меѓувреме, има некој во кујната за да ве компанија."
  
  
  Таа се нарекува ем. Тој влезе во собата и почнеше во мене. Тој го соблече своето палто и видов дека тој имал .38 Смит & Wesson револвер slung над неговото рамо. Тој, исто така, имаше екипа на својот зглоб. Нејзиното име, се сетив, беше Џо. Тој работел во Valante.
  
  
  "Јас знам како се чувствувате, Картер. Збунет. Ќе агенти, веројатно, би требало да биде најдобар во целиот свет, но едно мало девојче го зеде ти сам."
  
  
  "Тоа не е мала," реков јас. Постојат места каде што тоа не е мала на сите."
  
  
  Барбара Valante се смееше. Тогаш таа го зеде нејзината чанта и одеше од врата на станот, оставајќи ме сам со нејзиниот татко поручник.
  
  
  "Ми беше малку збунет си за тоа како ќе ме доведе до Калифорнија. Ова би можело да се уништи иднината на амбициозниот млад човек," рече Џо.
  
  
  "Извинувања. Тоа се чувствува во право на времето".
  
  
  Џо седеше и гледаше во неговите види. Очигледно, Valante ќе пристигнат во било кое време.
  
  
  "Како не ти се добие тука?" Его праша. "Јас мислев дека ќе изгуби вас."
  
  
  "Valante сфати тоа. Тој рече дека најверојатно имате листа на Лос е пријателки, стари и нови. Можеби Барбара беше на листата. Па откако ќе се шокирани мене во Калифорнија, тој ме испрати тука за да се обиде да интервенира вас. Стигна во својот џеб и извади еден мал црн Елен книга. "Сега знам каде сте ги добиле вашите имиња. Јас барав што минатата ноќ."
  
  
  "Сте биле тука, во станот кога неа, разговаравме со девојката.
  
  
  "Следната врата. Барбара ме повика по ставање вас во кревет." Тој почнеше одново. "Совршена девојка. Ми треба некој како неа."
  
  
  "Ние обајцата."
  
  
  "Кога Nah имаше нешто се случува со Лос, и Valante доби правец на тоа, имаше експлозија која можел да се слушне за сите начин да се Poughkeepsie. Valante навистина го разнесе неговиот стек. Јас мислев дека тој требаше да го убие некого. тоа ќе биде подобро ако тоа беше имела. "
  
  
  "Јас знам што ти значи." Нејзиниот татко беше furtively проверка на неговата обврзници повторно. Тоа беше бескорисно. Ако ми излезе, некој ќе мора да се ослободи ме.
  
  
  "Кога Valante поставување на патеки за затвори, таа го направи его јадат егото на зборот," Џо продолжение. "Изјави таа em дека тој не го контролира нејзиниот живот повеќе. Но, тоа што работел. Барбара напуштен Лос. на нејзината сопствена, и Valante forgave неа. Сега тој е дури и горди што таа остана со него."
  
  
  Млад Поручник Valante беше очигледно размислува многу за својот шеф. И тој смета дека многу повеќе за шеф ќерка.
  
  
  Тој проверува својата види повторно, стана и погледна низ прозорецот на улица подолу. "Има опеннет."
  
  
  Бушава стапките звучеше во ходникот. Џо побрзаа да ја отвори вратата. Тој беше толку желни да ги задоволи неговиот шеф дека тоа беше очигледно. Valante влезе во собата и застана glowering во мене. Двајца мажи се распадна со него. Еден од нив се потпре против ѕидот и се прекрсти рацете над својот дебел градите. Други дојдоа и седнаа од кујната вратата.
  
  
  "Картер, сте биле предизвик за мене. Таа ноќ во Ајдахо, ќе блед како заглавени свиња и имаше куршум дупка вклучен во него. Тој нека ти го живеат. Ќе се отплаќа мене од страна тепа мојот мажите и спречување на мене, " Valante рече.
  
  
  "Имаше свој причини за играње Good Samaritan. Сте размислувале што би можел да ве доведе до Abruz убијци. Вие не знаете во тоа време дека на Лос беше вклучен."
  
  
  Човекот внатре запали цигара со сребрена полесни. "Паметно момче, не е тој, Марко?"
  
  
  "Многу паметен. Мислам дека е време да се види што друго тој научил."
  
  
  "Вашата ќерка вети јас не би се повреди," Valante реков.
  
  
  "Па, неа, да не ви кажам нешто за насилство? Ние само сакам да поставам неколку прашања." Valante отиде во текот и купени на ролетни на прозорците. Ова е лош знак.
  
  
  "Јас немам време за игри, Марко. Ајде да одиме да ги убијат его сега, " човек во чаир growled.
  
  
  Тој бил furtively гледа човекот во чаир од моментот кога тој влегол во стан. Тоа е многу интересно да дознаете кој е тој. Момчето потпрена на ѕид беше рок-на-на-мелница мафијаш, со stolid лицето и досадна очи. Но човекот во чаир бил облечен expensively, со сребро cufflinks и чевли завиткани околу алигатор на кожата. Тој изгледаше како шеф на Valante еднаков ранг. Јас бев особено заинтересирани за него затоа што тој беше висок, тенок, и носеше очила. Освен за својот уредни облека, тој изгледаше како сметководител, не насилници. Тој изгледаше како човек два Портланд девојки имаа наречен Лос е пријател.
  
  
  "Јас ти донесе заедно, бидејќи ова е вашата територија, Лу. Но, јас сум работи ова шоу. И јас сакам да знам што Картер научиле за време на неговите патувања, " Valante купени.
  
  
  Нејзиното име беше фатен. Нејзиното име беше фатен. Човекот во чаир беше Лу Роси.
  
  
  
  
  
  Лу на Лекар. Стариот непријател на Френк Abruz.
  
  
  Џо извади црна книга и предаден тоа да Valante. "Јас го најдов ова на Картер е. Оваа припаѓале на Муса. Ова е местото каде Картер доби девојки имиња."
  
  
  "Како не ќе го добиете ова, Картер?"
  
  
  "Лос изгуби своето его во текот на старо железо."
  
  
  Valante превртува низ страниците. Роси се потпре напред. Его е очи блескаше како светла блек метал зад неговите очила. Ако его име или еден од его алијас да се најде во книгата, играта е завршена за него. Valante ќе има сомневање дека јас штотуку разбрав дека Роси имал ангажирал Лос да го убие Abruz.
  
  
  "Само девојките имиња," Valante рече, и Роси се чинеше да се релаксираат. Valante отиде на страната со Барбара е име на тоа. Тој раскина тоа од во гнев и стуткани до тоа. "Копиле." Тогаш тој погледна назад во мене. Само треба да се провери, Картер?" "
  
  
  Јас ги запазив заповедите на мојот затвори устата.
  
  
  "Сте биле многу зафатен во последно време-demolishing бордели, збунувачки луѓето, и убивање на неколку ... Но вие не треба Лос или пари сепак, претпоставувам."
  
  
  "Нема пари. На Лос има ih нето. Двајца мажи јас убиени биле вклучени во Abruz е убиство. Тие беа во Bonham со Лос кога тој ги убил Брант е девојка, " нејзината Valante рече.
  
  
  "Јас тоа го сфатив. Но, не можам да имате на Лос. Нејзината желба да уживаат собирање на крв долгот кој се должи на мене. Френк Abruz беше мојата најстара пријателка. Ние се вратив назад. Поминете некое време тука со Лу додека јас одам да Вегас, тогаш Муса."
  
  
  Роси застана, неговата пура скриена во аголот од неговата ртс. "И јас ќе одам да се грижи за вас", тој почнеше.
  
  
  Valante не може да се види, мене умре, но Роси е сигурен. Бев сигурен дека тој се случува да се стави куршум во моите очи штом Valante лево. Не е тешко чувства. Само нешто да се грижи за.
  
  
  "Ќе го сфати некои работи, но не сите од нив", Valante реков. "Сте ги пропуштиле најважно."
  
  
  "Што е тоа?"
  
  
  "Тој е забавување, Марко. Ќе е подобро да се оди ако сакате да го фати на Лос, " Роси рече.
  
  
  "Она што е погрешно, Роси, се ти е страв да се слушне она што го велам? Јас сум вашиот број."
  
  
  "За што зборуваш?" Valante бараше.
  
  
  "За Френк Abruz се резервира. Ова не беше само грабеж што Лос не во Флорида. Тоа беше голем удар на вашиот пријател. Роси има поставено Лос за Abruz, и со нив ferret, тој работи против вас, и луѓето се обидуваат да ве спречи од наоѓање на излез. "
  
  
  Лу Роси зема чекор назад и да се приклучи Valante зад Џо. Тој одеднаш се удирани со тупаници Џо во грбот. Младиот маж отворил устата и вчудовидено праша. Тој направивме голем чекор кон мојот стол и се одржа надвор екипа завиткани рака. Потоа тој падна на лицето, и го виде нож помеѓу неговиот плешките.
  
  
  Марко Valante whirled наоколу. Нејзиниот извика во него. "Не, Valante. Друг дечко!"
  
  
  Тој сфати дека тој направил грешка, но тоа беше премногу доцна. Човекот за ден, Роси е момче, застрелан, и его, неговото тело twitched како куршум погоди. Valante тврдоглаво одбиле да падне. Тој направи целосен круг на знаци, влечење од неговиот пиштол, и collided со човек кој се стави куршум во ему е назад.
  
  
  Човекот чкрапалото повторно за еден ден. Его е замолчува пиштол крена звукот на плунка. На gawk хит Valante како тупаница во телото. Valante конечно почнаа да паѓаат, но отпуштен себе. Тогаш падна на подот веднаш до мојот стол.
  
  
  Роси разбојник беше потпрена на ѕидот, неговите нозе се шират, како ако тој беше со надеж дека ќе се повлече самиот заедно, а не падне. Тој на својата работа. Тој ја зачувал својот шеф. Но, тој беше на умирање. Valante е снимен хит на ему во животот. Тој се лизна од вратата полека, како пијан кој одлучи да седат на подот. Его е на колена беа виси надолу. Его нозе одеднаш се лизна напред, и тој пропадна во извиткани куп.
  
  
  Лу Роси непречено да го извади нож околу Џо назад и ги избриша неговото его на младите мафијаш е капут. Тој навива Џо очи за да бидете сигурни дека тој е мртов. Тогаш тој зачекори над Џо и клоци Марко Valante. Тој nudged тоа повторно, потоа ме погледна. "Разочарани, Картер?"
  
  
  "Да," реков јас.
  
  
  Конечно, Роси проверуваат за својот човек. Тој не гледам heartbroken кога тој потврди дека стрелецот е мртов. Имаше многу замена наоколу. "Како не ти знаеш?" ме праша.
  
  
  "Многу фрагменти дојде заедно. Некој во моб испратени Coogan да ме убие и девојка во Bonham. Тоа не беше Valante - na-хотел е работа да се дојде девојката да се зборува, но ова да доведе его да Abruz е убијци. Кога се откри дека Лос беше се уште во мафијата. Тоа со ставање два и два заедно. Abruz botched дрога се справи со Кинеските Комунисти. Нејзините, претпоставувам дека тоа беше вашиот договор. Но што сакав Abruz мртов за повеќе важно од причина само гнев. "Јас претпоставам сега. "Тој знае за Задоволување на вашите тајна врска со Комунистите и требаше да се разговара со вас. Што се плаши, ние би знаеле што би се зборува за, па ќе се ослободи од Abruz и Кирби. И тогаш тие имале Meredith, а јас морав да го дознаам пред дознавме нешто. Мора да имате убиени Meredith себе-его убиец користат нож."
  
  
  
  
  
  .
  
  
  "Тие не ме викаат Доктор, бидејќи јас студирал медицина. Во старите денови, јас се направи многу на инстант операција." Тој flicked нож и заглавени его во минута: "јас скоро сте фатени во мотел. Ти си среќен копиле, Картер."
  
  
  "Тоа е затоа што јас сум чист во срцето."
  
  
  "Ти си исто така се многу љубопитни. Бидејќи вие не имаат намера да го напушти станот жив, јас би можело да ви кажам за сè друго." Тој седна повторно и осветлена неговиот пура повторно. "Имам добар однос со овие Кинески народ. Дрога договор е само прикривање-изговор за мене е да ги пречека. Тој ги користи сопствените луѓе да се инфилтрираат на СЕКИРА и помине информации за Комунистите. Один околу мојот народ во својата база во каролина е станаа свесни за Sheila Брант е местоположба со исполнувањето на вашите датотеки. Комунистите се плати за мојата помош со висок квалитет на лекови. Имам најдобра понуда во земјата. За estestvenno, мафијата нема да бидат среќни да знае за моите лични работи. Abruz Stahl беше сомнително, па мораше да ја напушти ему."
  
  
  "Како планирате да се објасни оваа сцена на Организации? На работа сте направиле со Џо сега го носи вашиот иницијали."
  
  
  "Што направи тоа, Картер. Ти си добар со нож. Вие исто така убиени Valante и моето момче таму. Ова е мојата приказна, и Барбара Valante се случува да се поддржуваат."
  
  
  Тој ги повика Барбара во болницата и рече еј дека нејзиниот татко бил повреден, и еј, ние подобро да се врати во станот, како е можно поскоро. Тој ја спушти слушалката и седна, гледајќи ме со тапи насмевка на неговото тенки усни.
  
  
  "Ќе ми даде пекол на време, СЕКИРА човек. Но, сега јас тебе."
  
  
  Ова беше потење и френетично tugging на јажиња. Некако имав да кажам, Јастреб, она што јас би само да се научи. Но, јас не сакаат да бидат во рамките на сто километри на стариот човек, кога тој сфатил дека на градот му се инфилтрирани со мафијаши кои работат за Црвени Кинески.
  
  
  Роси застана. Тој се повлече на handkerchief надвор од неговиот џеб и полнети тоа во мојата уста. "Барбара треба да биде тука, во десет минути. Не сакам да викне или да се вклучат во разговор."
  
  
  Дванаесет минути подоцна, таа се стрча надолу салата и ducked во станот. Таа paled кога го виде хорор сцена: три тела, околу кои припаѓале на нејзиниот претходник. Многу жени би слабо. Таа само се направи strangled звукот на агонија.
  
  
  Роси ја тресна вратата и clapped рака над Еи уста. Тие се обидувале додека тој ја држеше нож за нејзиното грло.
  
  
  "Знам дека ова е тешко за вас, Барбара", рече тој во својата мека глас, " но мора да се остане смирен и да се однесуваме. Вашиот живот и Sump живот зависи од тоа."
  
  
  Таа климна, и Роси објавен неа. Таа нека излезе sob околу нејзиното грло, нејзините очи, молејќи ме да се објасни она што не можеше да му ја даде.
  
  
  "Сакам да одговори на телефон," Еј Роси рече.
  
  
  "Кого треба да го нејзиниот повик?" "Што е тоа?" праша зарипнат глас.
  
  
  "Никого, додека тие се еден член на одборот на директори. Јас предлагам Шал Terlizzi или Не Corvone. Ајде да го прават тоа Terlizzi. Тој е секогаш мислев многу за вас. Тој ќе веруваат дека сè што ви се каже."
  
  
  Барбара ишмркав и зеде остри здив. Нејзините очи darted да ми, и тој се обидел да се зборува и покрај замолчени, само да се најде бев gasping за здив.
  
  
  "Она што сум јас случува да се каже, Роси?" "Што е тоа?" праша во еден глас што одеднаш се стврднат.
  
  
  "Дека Ник Картер човек убил својот татко, и Џо, и дека јас сум се обидува да го убие его. Тоа ќе биде добро, ако имате проблеми со зборување. Ова ќе го направи его убедлив. Потоа можете да го закачам на телефонот без да даде повеќе детали. "
  
  
  Роси се собраа до сите оружје во соба и да се изложени и ега на маса. Тој го зеде Valente е Браунинг, која нес. "Сега, Барбара, ако не достави пораката токму онака како што јас сум доставување на его, јас ќе се пука, неа, во Картер е лице."
  
  
  Егото план беше земајќи форма. Моб шеф Барбара требаше да се јавам ќе проголта нејзината приказна. По таа виси нагоре, Роси ќе го убие нас двајцата. Потоа тој ќе му кажете на мафијата дека јас уби девојка пред тој ги убива мене. Тој мора да се мисли низ неколку повеќе детали за да се направи последниот дел убедливи, но обележје беше очигледно.
  
  
  Тој фатени Барбара око и ја протреси главата. Јас се надевав таа да се разберат. Кога таа го завршите повикот, ние двајцата беа мртви.
  
  
  Таа одговори на телефонот. Роси школка за неа. Тој се префрла на стол и падна на подот, очајно обидувајќи се да се скрши за слободни рацете. Јас не успее, но влијанието на подот направени Роси главата непредвидлива. Кога неговиот поглед лево Барбара, таа грабна поткожен игла таа ќе се користи ноќта пред и возеше во ему е рамо со сите нејзини сила.
  
  
  Ненадејна болка направени Роси извикаат. Дури и нејзиниот татко flinched кога виде уредот стои во неговата рака како porcupine е quills. Роси се заколна дека и yanked тоа слободни. Додека тој беше тоа, девојка хит его со телефонот. Тоа хит на ѕидот, и таа трчаше во кујната и ја тресна вратата. И покрај нејзината висина, девојката била размислување брзо. Бегање беше подобро за Nah отколку обидот да се остане и да се борат Роси.
  
  
  Роси ја протреси главата uncertainly. Тој беше толку лут што мислев дека тој требаше да се пука мене, само да ги пуштам на воздухот од околу мојот слезината
  
  
  
  
  
  Тогаш што и двајцата сме слушнале врата кон задниот скалите слем. Тој сфатил дека ему е потребно да се запре Барбара, во спротивно его е целиот план ќе се распадне. Тој трчаше кон вратата таа би се затворени, shouldered отворена, и трчаше низ кујната. Слушнав него доаѓаат надолу по скалите.
  
  
  Некоја фиока отвори во кујната. Барбара пукна во собата со месо секира. Таа беше дишам. "Јас ја тресна на задната врата и ducked во метла плакарот. Тој истрча на mimmo на мене", рече таа, за ослободување на мене.
  
  
  Јас snatched нејзиниот нож од Nah и намалување на јажиња кои се врзани моите глуждови. Тој бере нејзиниот со вториот замолчени пиштол и трчаше во кујната да се скалите.
  
  
  Роси излезе надвор и ducked назад внатре кога тој не гледам девојката. Тој погледна како нејзиниот пат се појави на вториот кат слетување.
  
  
  Его gawk исфрлен долу на парчиња од страна на отворениот ден зад мене. Рудникот раскина ракавот на неговиот грб.
  
  
  Тој ја отвори вратата што не доведе до улица и скокна во затвори. Од времето кога го достигна нивото на улицата, тој исчезнаа околу аголот на куќата.
  
  
  11
  
  
  Кога нејзиниот сопруг врати во станот, Барбара беше клекнат веднаш до нејзиниот татко. Болка покажа на нејзиното бледо лице.
  
  
  "Знам дека ова се случува да се земе многу од вас, но ми треба вашата помош. Роси треба да се најде нејзиниот брзо, " реков јас.
  
  
  "Што мислите, прилагоди го земе?"
  
  
  "Тој нема да се откаже од својата позиција и да ја стартувате. Тој ќе излезе со уште една приказна да ти кажам. На пример, што ви е предаден од својот татко и ги здружија силите со мене."
  
  
  Таа застана. "Тогаш ние мора да престане него, пред тој да контактирате со нив."
  
  
  "Точно."
  
  
  Таа беше возење мала Fiat. Кога ние лево на стан во зграда, таа рече: "Роси има имот во предградијата. Јас мислам дека тој ќе одам таму."
  
  
  Јас ја зеде на улица каде што јас го напушти мојот изнајмување автомобили минатата ноќ. На автомобил е се уште таму, со нелегални паркинг билет на шофершајбната.
  
  
  "Ќе се вози," јас нареди. Нејзиниот sel е веднаш до неа, монтажа пушка која била тестирана на СЕКИРА база во Јужна Каролина.
  
  
  Роси куќата е на еден рид. Метална врата чувано влезот и висока ограда опасната област.
  
  
  "Ако ти се скрши вратата, алармот ќе се исклучи," Барбара рече. "Треба да се јавам во куќата и да побара да биде прифатен."
  
  
  Тој се лизна под воланот, и го зеде своето место. Потоа таа се возеше низ портата, го отвори кодот и исфрлен на ih. Автомобил помина по трасираше патот, еден дел од портата се уште виси од аспиратор. На свиткана крило изгребани гуми, но тоа не се направи многу смисла, како врежан автомобил.
  
  
  Како сме поминале mimmo, еден човек облечен како градинар викна во нас. Потоа вториот човек трчаше низ грмушките со пиштол во раката. Тој собрал пушка со една рака, преминал раката преку градите, и заглавени на главата на прозорецот. Тој се повлече чкрапалото, како и извршување на човекот swerved кон езерото.
  
  
  "Ова е Роси автомобил, "Барбара нарекува, што укажува на Кадилак во патеката. "Тој е тука, во ред."
  
  
  Тој скокна од целиот автомобил и отпуштен од работа во Кадилак е резервоар за гас. Тој пумпа неа со уште два куршуми, а потоа извади СЕКИРА полесни и го фрлил во гас што почна да се seep преку резервоарот.
  
  
  "Она што ви се прави?" Девојката праша, збунет.
  
  
  "Бидете сигурни дека тој не може да ја напушти," реков јас.
  
  
  Пожарот го разнесе Кадилак телото, а потоа резервоарот експлодира. Човек во возачот е униформа се појавија на скали водат надолу за да станот над гаража.
  
  
  "Ник!" извика девојката, што укажува на него.
  
  
  Тој се потпре против хаубата на својот автомобил, го замени пушка, и го стави куршум во возачот на градите, додека тој беше се уште се обидува да добие револвер излезе од под неговиот doublet.
  
  
  Веднаш до мене во крило, gawk whined. Некој во куќата пукал во мене. Јас crouched надолу и се стрча кон другата страна на автомобилот, каде Барбара веќе беше свит. Друг пиштол започна нагоре. Имало најмалку двајца мажи во куќата.
  
  
  Држи пушка на неговиот скут, нејзиниот татко погледна на девојката. Таа беше тешко дишење, и бојата се вратија на нејзиното лице.
  
  
  "Барбара,"реков," ти си во право."
  
  
  "Па тоа е вас, Ник."
  
  
  "Сакам да се тркалаат на автомобил и се кријат во зголеми грмушки," нејзиниот татко рече. "Може да се пука на топови?"
  
  
  "Се разбира дека може."
  
  
  Тие ја стави во нивните Luger во нејзината рака. "Пука во куќата. Вие не мора да имате некој цел. Само да се земе слики. Сакам нејзините врати."
  
  
  Тогаш тој crawled преку отворен автомобил вратата и се сврте на копче. Јас зедов мојот велосипед, лежејќи на седиште за моите пресметки, притискање на мојата рака на педалот за гас на возилото. Тој достигна надвор и го стави на автомобил во опрема, и автомобилот валани по патеката кон предниот дел на куќата.
  
  
  Тој валани излезе на тревникот и да се направи својот пат низ грмушките на ѕидот. Тоа crawled под windows да аголот на куќата. Имаше патио на врати и стакло-затворени veranda. Лу Роси gilles стилски.
  
  
  Тој собрал мала камен клупата и го фрлил против стакло. Човек истрча, во потрага по мене. Се чека за неа, стојам со мојот назад кон moan. Конечно, тој залог надвор во дворот. Кога тој помина mimmo мене,
  
  
  
  
  
  Неа, отиде и го погоди неговото его со газот на неговата пушка.
  
  
  Тој влегол во куќата преку скршеното стакло вратите и да се најде жена во црвен фустан седи во аголот. Таа беше во нејзиниот средината на триесеттите години, и таа беше толку исплашени дека таа е тресење над сите.
  
  
  "Кој по ѓаволите си ти, по мера?" рече таа во тресењето на глас.
  
  
  "Нејзиниот Прекар е Картер. Дали сте Роси или его жена, љубовница?"
  
  
  "Ние треба Один. Неговото доаѓање околу Вегас. И ако јас да излезат од тука, јас нема да се вратам."
  
  
  Тој отиде во поголема соба, надолу салата, а еден човек скокна и шут мене. Нејзиниот пушка пукаше од хип, и мојот gawk хит вазна на долг табела на правото на човекот. Тој скокна назад. Превртување долго стол, тој се наметнува своето его да го блокира влезот на ходникот. Тогаш нејзиниот его користи неа како штит.
  
  
  Човекот се стави два куршуми во моето рамо. Нејзиниот татко се постават на подот и groaned. Ми смета тоа до десет пред да зеде залак. Потоа слушнав за него се приближува мене. Јас чекав додека тој не дојде до маса и се наведна да се најде на моето тело. Тогаш нејзиниот, нишаше пушка и тропнал на револвер околу неговата рака.
  
  
  Тој ја зграпчи за коса, што не можеше да биде подобро. Мојот howl не се лажни, како мојот moan. Јас мислев дека тој требаше да се повлече, мојата коса од страна на корените. Јас стана и хит неа на брадата со газот на моето его. Тогаш тој зачекори над него, и одеше надолу по ходникот наредени со врати.
  
  
  "Роси," се нарекува. "Дали сте премногу кукавички да излезе?"
  
  
  Нема одговор.
  
  
  Тој турка отворите празна соба вратата и се пресели во.
  
  
  "Роси," се нарекува. "Дали ќе мора да го убие човек од зад како Џо?"
  
  
  Тишината.
  
  
  Се обидов другата врата. Бања. Една жена во слугинката единствен cowered во бањата.
  
  
  "Ќе имаме одлично место тука, Роси," јас извикуваа. "Јас ќе ви кажам она што јас сум се случува да се направи со неа. Јас ќе го постави на оган ако не излезе."
  
  
  Тој отиде. Тој скокна од лен плакарот, ме удри со вратата, и тропнал ме симне моите нозе, а потоа pounced на мене.
  
  
  Нож блесна како што тој паднал на егото во моето грло. Тој jerked, зграпчи его е зглоб со двете раце и почна да се наведнуваат его е рака назад. Тој падна и се скрши бесплатно, возење тупаница во моите ребра. Тогаш тој избоден повторно, сечење долга дупка во ногата на моите панталони како што навива далеку.
  
  
  Се сретнавме во ходникот, panting. Тој беше на колена, и таа е на нејзиниот, и пушка таа би се намалила се постават на подот меѓу нас.
  
  
  "Го земам, Картер", рече тој. "Се обиде подигање, и јас ќе се отсече раката."
  
  
  Хуго ја избрал до пред да замине Барбара е стан. Тој се става нож во раката, и кога Роси го виде тоа, тој се крена раката за да го фрли својот нож.
  
  
  Барбара го застрела. Таа влезе во куќата и беше седи на крајот на салата. Таа покрена luger, зеде его цврсто со двете раце, и шут ему преку задниот дел од главата. Таа одеше полека со текот на нас и застана во потрага на мртов човек. Конечно, таа се сврте кон мене со отсуство на изразување и рече: "Code ... тој ќе се скрши на Kota код ... на копиле."
  
  
  Следното утро ни рекоа нашите збогум во црно. Нејзината долга коса беше повлечен во chaste пунџа околу нејзиниот врат, и нејзиното бледо лице беше гола на шминка.
  
  
  "Јас се претпостави што се случува во Лас Вегас право сега да се обиде и да се најде на Лос куче", рече таа.
  
  
  "Имам чувство дека тој ќе се чека за мене."
  
  
  "Дали сте се читаат весници? Полицијата не може да дознаам што се случило. Тие мислат дека има е некој вид на банда војна случува."
  
  
  "Ние излезе само во времето," реков јас.
  
  
  "Ник, имам да кажам нешто."
  
  
  "Мислиш на нешто слично, можеби и ние ќе се сретнеме повторно, кога работите се подобри?
  
  
  "Јас не мислам дека треба да се каже тоа на сите."
  
  
  Бројот на Лос имаше снимен за Кора во Лас Вегас беше дека на ранчот, легитимен бордел работи од страна на една жена по име Arlene Бредли. Кога таа стана свесен дека јас не сакате да пробате таленти на ее девојки, Бредли жена придружувана ме low-end канцеларија и седна во вртливата стол.
  
  
  "Кора лево тука пред некое време. Таа не требаше да биде, и таа се најде еден поинаков живот."
  
  
  "Се сеќаваш на еден човек по име Лос?"
  
  
  "Тој и тројца други дојде овде за да се види Кора. За estestvenno, ih не прашање неа. Но мислев дека тие биле луѓе кои, еј, јас не треба да има слободен со. Како што реков, ми се допадна неа. ее на елемент во такво место ."
  
  
  Таа го зеде слика надвор од фиока и му го тоа за мене. "Отидов на оваа. Е дека девојка ти си зборуваме?"
  
  
  Тоа беше Sheila Брант.
  
  
  "Она што го сакате, Г-дин Харпер? Она што е предмет на овие прашања? " жената праша.
  
  
  "Кора е мртов. Како што рече, таа е месинг со погрешни луѓе. Само таа знаеше дека нејзината како Sheila Брант."
  
  
  Таа blinked. Вестите се чинеше да ги погоди неа тешко. Кога таа зборуваше повторно, нејзиниот глас беше рапав. "Треба да се имаат ми кажа порано. Јас реков ми се допадна неа, и јас ја зеде сериозно. Беше личност познат како Лос одговорни за нејзината смрт?"
  
  
  "Да".
  
  
  "Тој е во Лас Вегас. Его видов него во казино минатата ноќ."
  
  
  "Ако Косата се појавува овде, ќе ти се јавам јас во мојот хотел?"
  
  
  "Се разбира."
  
  
  Тој го лови својот Лос во текот на ноќта во казина, клубови и хотели
  
  
  
  
  
  но нејзиното его не се најде.
  
  
  Arlene Бредли нарекува мене додека бев откако нејзиниот појадок. "Тој контактиран од мене. Може ќе излезе?"
  
  
  Ова беше возење во жешко сонце да рамките на една фарма. Мојот пулсот беше трки, мојот адреналин транспорт. Мојот пребарување дојде до крај.
  
  
  "Тие побараа околу вас, исто како што го прашав за нив. Јас реков сте биле овде и дека ќе се врати. Тие сакаат таа да постави стапица за вас, " Arlene Бредли рече.
  
  
  "Дали ќе ја прифати понудата?"
  
  
  Таа се насмевна за прв пат. Насмевката беше тенка, тешко, и контролирани. "Претпоставувам дека тие мислат дека некој околу мојот бизнис не може да се спротивстави на ih. Тие ми понуди 10.000 $ за да ги споделите со нив да ве остави на мира, па тие може да ве убие."
  
  
  "Тие мора да се најде на пари".
  
  
  "Пари?" рече таа со намуртено.
  
  
  "Тоа не е важно. Кажи им дека ќе го стори тоа. Кажете им се стави ih стапица."
  
  
  "И ќе го ih наместо тоа."
  
  
  "Јас ќе се обидам," реков јас.
  
  
  На начин да рамките на една фарма, на mimmo на стариот ghost town помина неа. Се возевме до неговото место, а тој waded преку прашина додека тој се најде зграда, која изгледаше погоден за она што нејзиниот хотел беше. Тој земал пушка околу автомобилот и ја скрив во дрвени скелиња, во близина на влезот.
  
  
  "Може ли да прашам зошто го правиш тоа?" Arlene рече.
  
  
  "Имам пиштол дека е доволно за да се затвори-опсег за одбрана. Но, тие може да се обиде да ме убие од далечина."
  
  
  Таа се загледа надвор на напуштена улица. Иако воздухот shimmered со Savchenko, таа се тресат. "Совршено место за престрелката. Исто како и во филмови. Само ова не е фикција."
  
  
  "Ќе има неколку коњи за сточарство. Кажете Лос си оди за да ме однесе на прошетка денес, кога не е. Ќе ме донесе тука, потоа бега со коњи и остави ме на мира."
  
  
  "Тоа звучи совршено. За нив."
  
  
  "Сакам нив да му верувате на овој. Кога тие ќе ве контактираме повторно?"
  
  
  "Елен рече дека тој ќе пристигне на пладне. Ему распоред ќе се направи. Тоа е исто како да те оставам овде, без коњ."
  
  
  Назад во рамките на една фарма, таа истури ми се пие и да се држеше стакло за рудникот. "За успех."
  
  
  "На криминал," реков јас.
  
  
  Таа се насмевна за вториот пат, бидејќи ние би се сретнале. "Јас се задржи изгледот на цврстината, бидејќи тоа е подобро за бизнисот. Но, јас може да се чувствуваат многу сочувство за луѓето. Како Кората. Како што можете."
  
  
  Тој истури нас уште еден. "Тогаш за пријателство."
  
  
  Што се вози на дух во градот во сонцето толку жешко дека мојата кошула беше лепење на мојот грб. Тој dismounted.
  
  
  "Дали ви се види ih, Долу?"
  
  
  "Видов трошка на сончева светлина. Тие се веројатно гледа низ двоглед. Ајде, полетување. Тие ќе бидат во право таму. Тие не сакаат да го пропушти средбата."
  
  
  Таа го соблече, оставајќи мојот коњ зад себе. Тоа не беше дел од планот. Но, тоа не е важно. На лос уште ќе дојде. Јас знаев дека може да смета на тоа.
  
  
  Тој ја зеде на доделување на verandah на еден од долго-напуштени продавници и пуши цигара. Потоа автомобил знаеше - а Линколн-видов неа. Тоа застанале на крајот на улицата и човекот излезе. Голем човек. Тој стоеше таму гледајќи во мене, и јас се почувствував мојот долар оџакот се стегне.
  
  
  Мојот коњ направија бучава. Тој погледна на животните и видов друг разбојник се приближува од спротивна насока. Тој одеше додека го води коњот. Его нозете клоци до прашина во малите спирали.
  
  
  Тие планираат да го фати ме во вкрстен оган.
  
  
  Stub на нејзината цигара падна во неа. Тој застана и се пресели меѓу две згради. Стои против еден ѕид околу колиби, нејзината, го чекаат мојот stalkers да направи потег. За тоа не трае долго. Лос дојде зад аголот.
  
  
  "Како не ви се допаѓа мојот девојки, Харпер?"
  
  
  "Сè е во ред со двојка / *
  
  
  "Но не како убава како Sheila? Таа беше симпатична. Жал ми го скрши вратот. Ние сме биле заедно неколку пати. Но големи пари ќе матен женска глава, ја нарушат нејзината размислување."
  
  
  "Таа не ви одземат."
  
  
  Лос дојдоа да лижат. "Тогаш, кој го направил тоа? Јас добила работа во Arlene куќа, но јас никогаш не реков на некој друг за пари. Па како можат тие да се исчезнати како што рече?"
  
  
  Мојата рака беше виси надолу од страна, и тој се сврте, така што Лос можев да видам мојата рака. Нејзиниот Luger се пресели, се сврте околу себе, и Лос од знамето на дозвола за извршување обесени надолу.
  
  
  "Мислам дека таа направена грешка во раскажувањето Arlene," реков јас.
  
  
  "Ајде, Харпер!"
  
  
  Друг маж одеше низ куќата и да излезе зад мене. Тој беше crouched надолу, неговиот пиштол вперени во мене. "Јас реков ајде, морон."
  
  
  "Не се пука него," Лос извикуваа. "Сакам да се слушне она што тој има да каже за пари."
  
  
  На Luger намали нејзината и поткрепени кон кабината. "Arlene освои Sheila над и заработил нејзината доверба. Таа ми кажа дека сте понудиле нејзиниот 10.000 долари за оваа инсталација. Е тоа право, Лос, или не ти кажа тоа беше корист за стар пријател?"
  
  
  "Таа рече дека тоа е од корист."
  
  
  Потоа се сврте и ducked преку отворен прозорец на колиба. Нејзиното рамо хит скапани одбори, и тие му го дадоа начин, плукање од прашина. Слушнав Лос и друг човек вика на едни со други. Тој стана, се стрча да дрвени скелиња, и достигна за пушка, тој ќе најде таму. Тој треба да се знае дека его ќе биде збришан. Arlene се вратија и префрли своето его. Таа навистина set me up.
  
  
  Проблемот беше што јас не се сетив таа беше вклучен се додека Лос донесе во пари повторно. Лос рече дека тој доби Sheila работа во куќата,
  
  
  
  
  
  Тие го направија Arlene лажго еднаш, барем, бидејќи на надзор. Лос рече тој уште hadn не се пронајдени пари, што значи тој не можеше да го понуди Arlene $ 10,000. Што направи нејзиниот лажго два пати. И таа ми даде оваа линија за тоа колку таа се чувствува во врска со Sheila и мене. Таа ми кажа дека таа ќе се чека за неа да се излезе од оваа стапица жив. Веројатно со пиштол.
  
  
  Elk се стрча надолу тремот од куќата. Тој изгледаше како бивол. Тој се фрлил самиот низ вратата без запирање и падна преку подот. Alenka е его беше повеќе од скапани одбори можеше да се справи. Его беше закачени на ѕидот. Тој се заколна дека и writhed, во потрага по мене.
  
  
  Тој направивме голем чекор кон него и неговото его беше удира низ лицето од табла. Ударот бил толку силен што одбор разнишана.
  
  
  Друг маж на зајдисонце низ прозорецот. Таа беше фрлен од страна на шило, но отиде брзо и пропушти. Нејзиниот избегна вратата. Ако другиот Муса hadn ' t крена его, мојот Luger сепак ќе бидат поставени надвор.
  
  
  Јас trotted нејзиниот зад аголот. Пиштолот е се уште таму, но нејзиниот стави на запалената не се постигне за тоа. Arlene седеше помеѓу зградите, држи кормилото на нервен коњ во една рака и на средна тежина Mauser во други.
  
  
  "Оди и да го добие. Се вратив за да ви помогнеме", рече таа.
  
  
  "Не, вие се вратија да се провери со момчиња и да видиме ако сè што се случува според планот. Тоа не е така. Ова е уште жив, и тие ја знаат вистината. Можете украле пари од Sheila. Таа побегна кога таа откриено тие беа исчезнати. Никогаш не сум знаел дека сте имале тоа. Таа верува вас. "
  
  
  Таа отпуштен полуавтоматски пиштол во него.
  
  
  Тоа беше фрлен во прашина од страна на Fiat. Тој погледна нагоре, само во времето за да се види Лос е придружник посно преку windows и пука Arlene. Gawk беше .45 калибар и го искинале еј, face off.
  
  
  Нејзиниот извика и lunged на човекот, влечење его преку windows. Тој удира неговото его во лице и да се зграпчи его е пиштол рака како што се стркала надолу правливите улица. На лос дојде зад аголот. Тој собрал карпата, ги крена его над неговата глава, и го зеде чекор кон мене.
  
  
  Човекот под мене се обидува да укаже на пиштол во вистинската насока, но јас ги запазив заповедите на мојот его на нејзиниот зглоб. Нејзиното его хит него повторно. Неа, знаев дека Лос ќе дојде. Во последен момент, тоа се стркала назад. На лос објави карпата. Друг човек седел горе, и карпата хит неговото его, со ужасен звук, како ако нож беше во месото. Јас немам сомнеж дека човекот е мртов. Без сомнение.
  
  
  Лос изгледаше чуствува доста збунета со овој тек на настаните. Тој одмавна со неговиот огромен главата во неверување. Тогаш тој одеше во текот на неговиот пријател. Тој искинале на .45 надвор од целиот човек прсти.
  
  
  Јас crawled неа да ја Luger. Врти околу нејзината Лос застрелан во градите. Двапати. Јас го застрела некој трет пат како тој застана, очите диви и устата се движат како ако тој сака да каже нешто.
  
  
  Конечно, тој падна и се постават уште во прав. Тој полека ја доби на нозе. На ghost town чинеше речиси нечујно, како гробишта. Тој беше единствената личност во нс кој остана жив. Долго конференцијата беше завршена, и мојата работа беше направено, освен што кажав Јастреб за infiltrators на СЕКИРА основи. Но утре ќе бидат различни.
  
  
  Епилог
  
  
  Јас најде во хоукс его Клуб базен во лиснато Вирџинија село, во близина на Вашингтон. Тој беше преземање на многу потребните сонцето бањи. Его е коскени лактите и колената беа како слонова коска doorknobs.
  
  
  "Како беше на чистење?" Јас прашав.
  
  
  "Опремата е згрижени. Ние мораше да се затвори нашите бази на каролина е и Денвер, но добивме контрола на сите мафија шпиони. За среќа, операцијата беше во рана фаза и не го помине на сите важни информации. "
  
  
  "Во принцип, мафија не знаат ништо за Роси е справи со Комунистите, или дека тој бил вмешан во шпионажа за СЕКИРА. Abruz веројатно не знаат многу или. Тој беше само сомнителни. Но сомневања може да биде смртоносна, кога ќе се измешани со луѓето како Лу Роси."
  
  
  Јастреб отвори едното око.
  
  
  "Тоа беше скапо и крвава, Nick, но тоа е наша работа, твое и мое. Тоа е валкан бизнис, и тие не и се даде медали за тоа."
  
  
  "Јас ги знам," реков јас.
  
  
  "Дали сте подготвени да заминат за Лондон утре?"
  
  
  "Да, господине."
  
  
  "Ник," тој извика како неговиот татко, се пресели подалеку. Тој седна во кочии longue. "Кој, Бабата, е на чекање за вас во автомобил?"
  
  
  "Веродостоен соговорник".
  
  
  "Што значи Valant е ќерка?" тој рече .
  
  
  * * *
  
  
  Барбара нестрпливо чекаше. "Ајде да одиме некаде и да оди во кревет, Ник. Утре ќе дојде многу брзо." Таа се пресели поблиску до мене лижење кога нејзиното напуштање на клубот. "Беше вашиот шеф изненадени?"О, се разбира," реков јас. "Тој беше речиси зборови."
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Договорна Страна Агент
  
  
  
  Ник Картер.
  
  
  Договорна Страна Агент
  
  
  Посветен на припадниците на Тајната Служба на сад
  
  
  
  Првата глава.
  
  
  Додека се брка опасна игра, ловец понекогаш се смета дека тој има несвесно се менуваа улогите со својот плен, и стана жртва. Многу диви животни имаат итриот потребни за заседи, како што Mato Grosso убиец jaguar, кој се криеше по сопствена патека да се збуни и да ги убијат ловечки кучиња со еден удар на своите канџи, секогаш убиството на последните куче во пакет прво. И непријателските слон Dabi, кој го развил непријатни навика на разлепване екстремитети од човечки гонители.
  
  
  Човекот е сигурно на повеќето вешти ambusher околу, и тој внимателно го смета овој факт како што тој одеше по темната шума пат. Тоа е совршено место за заседа; и ова, знаев дека тоа беше планирано на тој начин.
  
  
  Тој собрал тоа внимателно, полека, гледајќи секое дрво и буш за движење, слушање за најмала звук. Мојот Luger, Wilhelmina, лежеше подготвени во својот holster, но без неговата опрема. На Хуго stiletto се постават во велур scabbard кои им моето право надлактицата, под јакна таа беше облечена. Нејзиниот mimmo штотуку помина еден надвиснат гранка кога слушна звук зад него. Дури и пред тој се сврте околу себе, знаев што е тоа значело-човек падна од дрвото на земјата зад мене.
  
  
  Тој се сврте само во времето за да се види рака, спуштајќи се со нож во тоа. Тенките, остар нож била насочена речиси директно во моите гради.
  
  
  Кревањето на левото надлактицата да го блокира тоа, тој ја грабна човек зглоб. Во исто време, тој појдов на очите на човекот со индекс и средните прсти на неговата десна рака. Но, тој ја стегна неговата слободна рака на мостот на носот, само во времето за да спаси неговите очи.
  
  
  Его зграпчи други зглоб со двете раце, вртење и дистанцираат од него, и влечат тешко, навален нанапред. Човекот летаа над моето рамо и ја погоди земјата на својот грб. Нож полета надвор низ егото на страна. Јас flexed мускулите во моето право надлактицата, и stiletto лизна во мојата дланка. Пред човек може да се движи, тој скриена нејзината тенка крак на ему stiletto под неа брадата и држеше его таму.
  
  
  "Среќа следниот пат", му реков тивко.
  
  
  Таа не беше избоден во човекот брадата, како и обично. Его држеше таму се додека его очите сведени на мене.
  
  
  Одеднаш тој chuckled. "Многу добро, N3," тој рече.
  
  
  "Сите предлози?" Јас го прашав, отстранување на stiletto од Его е во грлото.
  
  
  Тој седна до и dusted самиот обесено. "Па, јас би можеле да се напомене дека треба да користите повеќе од вашиот колк во фрли. И дека вашиот stiletto не е проблем, и се смета за полош од германската Trapper е Придружник што едноставно не се од мене. Но, мислам дека вие сите знаете дека, во секој случај. И ви се чини дека да се прави вашата работа, нас, без разлика што."
  
  
  Хуго врати до scabbard. "Ви благодарам," реков јас.
  
  
  Таа го поминаа првиот тест на напредни курсеви за обука. Мојот противник беше асистент Аикидо инструктор во СЕКИРА Академија, и морам да признаам дека тој не проклето добра работа осигурај се сетив на основите на само-одбрана. Ние бевме врз основа на супер-тајни училиште за СЕКИРА агенти.
  
  
  "Сега да продолжи по овој пат, додека не се дојде до раскрсницата со патот што води назад до центарот за обука", изјави тој мене. "Очекуваме ништо."
  
  
  "Јас секогаш сакам тоа", изјави тој за неа, се смешка.
  
  
  Јас ја остави его има и отиде надолу по кривулестиот пат. Месечината лизна надвор од зад облаците, кастингот е морничава сребрена сјај во текот на небото. Тој се пресели претпазливо, подготвени за ништо. Кога стигна до пресек, тој застана за момент. Тој знаеше дека нема звучен систем, што значеше дека постои добра шанса дека не беше некој друг во салата во близина. Јас штотуку започна на мојот начин на тренинг центар, кога еден човек скокна низ темнината на пат непосредно пред мене. Нејзиниот luger извади и завршен човекот да егото на оружје. Ему е luger насочени кон градите и се повлече чкрапалото. Имаше кликнете во празно на камерата прозорец.
  
  
  "Ти си мртов," реков јас. "Gawk 9mm пати долар".
  
  
  Фигурата во темен костум, се смееше, и видов дека тој бил облечен во порибување со текот на неговото лице. Смеа и порибување ме натера да се претвори во мојата глава. Додека тој се уште се обидува да го дознаам, тој слушнал мала бучава зад него. Овој човек е само decoy. Но тоа не дава никаква смисла. Инструктори никогаш не работеле во тимови против вас, нашите ноќ вежби.
  
  
  Пред тој да може да се сврти кон лицето на друг човек, тој се чувствува ненадејна остра болка експлодираат во основата на неговиот череп. Светла блесна во мене и во темница. Колената buckled, целиот хотел, и удри во задниот дел на главата. Слушнав нејзиниот некаде, низок moan, а отежнато дишење звук, и тоа дојде од околу моето грло.
  
  
  Глас слушнале неа. "Е тоа што него?"
  
  
  "Да, дека е во него," другиот човек, одговори со некој вид на акцент.
  
  
  Тој болно ги отвори очите и виде два мрачни бројки кои лебдат во темнината. Двете од нив
  
  
  носат порибување маски. Јас успеав да ја прашам. "Што е тоа?"
  
  
  "Реалниот живот, Г-дин Картер", рече тој со особен акцент. "Не училиште игри како што мислев".
  
  
  Тој squinted преку болка-замаглени очи да видат контурите на лица под чорапи, но тоа беше премногу темно за да се види нешто. Во секој случај, тоа не презема никаква брилијантен одбивања за да дознаете дека тие не беа инструктори од обука на академијата. Јас бев само обидувајќи се да се погоди како тие добија во територијата кога еден околу нив клоци ме тешко на страна.
  
  
  Тој chuckled и се заколна дека под неговиот здив. Болката беше мачно. Човек со акцент се истакнува еден Colt Кобра 38 Посебно во моето лице.
  
  
  "Тоа беше само за да ви убедат дека тоа не беше игра, Г-дин Картер," оној со Colt ми кажа. Другиот човек бил плитко дишење и изгледаше како тој сакаше да се повторува лекцијата.
  
  
  Тој shoved мал пиштол назад во својот џеб и извади црна плик од внатрешноста на неговата јакна. Со guttural звук, тој падна на плик веднаш до мене на теренот.
  
  
  Оној со акцент зборуваше повторно. "Ова е порака за вашите претпоставени, Г-дин Картер. Ова се однесува на следната конференција во Caracas. Јас мислам дека вашата луѓето се прочита внимателно и сериозно."
  
  
  Мојот ум whirled во болно темнината. Конференцијата беше средбата меѓу Американскиот Потпретседател и Претседател на Венецуела, кој исто така беше закажана да се одржи во Palacio de Miraflores, Бела Палата, во текот на следните две недели. Тоа беше важен политички настан, што требаше да се зајакне економскиот и политички врски меѓу сад и Венецуела.
  
  
  Таа беше побарано да се поставуваат прашања, така што тие ќе зборуваме малку повеќе. Но, тие го заврши разговорот. Кој започна мене порано требаше да ми даде последен удар пред да заминат. Проблеми со него беше тоа што тој сакаше својата работа премногу. Овој пат, тој се насочени неговите тешки го подигнете во мојата глава. Его зграпчи од страна на ногата и се сврте околу неа, смеејќи се. Тој слушнав кршење на коски и извика, губи својата рамнотежа и паѓа во голема мера на врвот на неговиот придружник. Другиот човек recoiled, и тие двајцата падна.
  
  
  "Будала!" Човекот со colt извикуваа, обидувајќи се да се дојде до неговите нозе, обидувајќи се да се стремите.
  
  
  Тој беше на нозе од тогаш, и некако тој беше меѓу мене и пиштол, кој беше во ред со мене. Тој ја тресна голема тупаница во моето лице, но јас ducked и тоа одбиени надвор мојата вилица. Човек со пиштол скокнал и се стрча во сенките. Таа беше удрен од друг човек, кршејќи нејзиното его високо со тупаница. Тој падна на грбот и јас го фрлил себеси на врвот на него, но тој ја стави неговата нога во моето лице и се наметнува. Нејзината полета, и од кога нејзиниот бил врати на нозе, тој имаше падна далеку во грмушките.
  
  
  Но, не сакаше да заборавајте колку ему се допадна корне мене, и ми даде енергија за тој дури и не знам што тој ја имал. Тој нека stiletto пушти во мојата рака и фрлаа его ему по него. Тој хит на ему во грб како што беше внесување густа грмушка. Тој извика, clutched грбот, и изгубените напред, исчезнуваат од очите во грмушките.
  
  
  Како што се приближуваше на паднатиот човек, инструктор излегол од сенката зад мене. "Еј," викна, " што се случува овде?"
  
  
  Тој отиде до местото каде што се чуваат и видов stiletto држејќи се надвор целиот превод на грбот. Тој рече. "Исус!" "Што по ѓаволите се случило?"
  
  
  Нејзиниот порибување маска отстранети од човек и се виде дека тој е мртов. Лицето беше непознат. "Имавме гости," реков јас. "Еден лево."
  
  
  "Не те убие овој?" Тој изгледаше малку болен.
  
  
  СЕКИРА инструктори се само-одбрана на специјалисти, но повеќето се околу нив да не трошат многу време во областа. Тие не научи да направи ништо, но тие никогаш не валкани работи.
  
  
  "Изгледа како јас го направив тоа," јас, рече, минувајќи mimmo карате експерт со мојата вилица виси open за да ги собереш на плик мојот напаѓачите имале лево со мене. Его отвори и едвај може да ја прочитате пораката во слабо месечината.
  
  
  Во следната конференција во Caracas, владата на САД и особено СЕКИРА интелигенција мрежа ќе биде подложен на тешки понижување и срам. Ова е отворен предизвик за СИТЕ: на кого, она што вид на понижување ќе ги преземе и како тоа ќе се реализира, како и да се спречи его ако можете. Кога ќе изгуби, светот ќе видите неефикасноста на ЕУ и неефикасност на владата на сад во светските работи.
  
  
  Потпишан едноставно "Спојлери". Целата порака, вклучувајќи го и насловот, беше вметнат заедно од софтверот списание исечоци.
  
  
  Бледо-соочуваат карате инструктор пријде мене, кривоглед на мртов човек. Кога тој зборуваше, неговиот глас беше ладно. "Дали овие луѓе го напушти ова?"
  
  
  "Всушност," реков јас.
  
  
  "Може ли да го видите ова, ве молам?" Тој побара во инструктор гласот.
  
  
  "Јас не се плашам," реков јас.
  
  
  Его е лице полн со лутина. "Сега слушај, Картер. Овој несреќен инцидент се случи на училиште основи, за што сакате да го направите. "
  
  
  Тој shoved хартија во неговата јакна џеб. "Дејвид Hawke ќе добие целосниот извештај."
  
  
  Сите во СЕКИРА почитуваат Hawke, дури и на човек е шеф на центарот за обука. Таа се осомничени дека инструктор се допадна фактот дека јас не директно на Јастреб. Кога mimmo одеше изминатите него да ги добие неговите stiletto, јас мислев дека тој требаше да ме запре.
  
  
  "Дали мислите дека можете да изнајмите оваа хартија од мене?", се прашува тој на нејзиниот со саркастична насмевка.
  
  
  Тој се двоумеше за момент. Знаев дека тој беше многу сакаат да го прифатат предизвикот, но тој знаеше за мојот ранг. Дека еден факт се плашат од него, и покрај неговиот црн појас во карате.
  
  
  Тој излезе настрана и го земал нејзиниот stiletto. Тој исчистивме нож на мртов човек е назад и се враќа егото на својата scabbard. "Може да се преземе телото на центар за обука," јас реков, " но ја напушти его таму додека не се слушне од Hawke. И не се преземе нешто од вашето его џебови."
  
  
  Инструктор само зјапаше во мене, гнев напишани сите над неговото лице.
  
  
  "Во меѓувреме, вежби се готови," реков јас. "Денес повеќе не е засекогаш се крие во сенки."
  
  
  Тој се сврте настрана и се упати назад кон згради. Јас треба да се вика Hawke веднаш.
  
  
  * * *
  
  
  Неколку дена подоцна, Hawke и нејзината седеа на долго махагони заедничка маса во СЕКИРА седиште со шефот на ЦИА, шефот на Националната Агенција за Безбедност, шеф на Тајната Служба, како и директорот на Венецуелска за безбедност на Полицијата. Јастреб праша овие луѓе да се сретне со нас, затоа што ih агенции се случува да се обезбеди Caracas конференција.
  
  
  Јастреб беше на чело на неговиот стол, се зборува низ огромен, смрдлива пура. "Сите вие имате копија на пораката, господа", рече тој. "Ако некој околу вас сака да релативизирање на оригиналот, јас сум тука." Неговата посно тело чинеше електрифицирани со енергија, како и неговиот тешко, ледени очи гледаше надвор од местото во весели лицето на Конектикат земјоделец. Тој забележа, како што тој имаше толку многу пати пред тоа,дека кога Јастреб зборуваше, луѓето слушав внимателно, и дури и овие познати луѓе.
  
  
  "Нема збор за тоа кој го напишал ова?" ЦИА шеф праша. Тој беше висок, црвенокосиот човек со пирсинг сини очи и начинот на пет-ѕвезда воопшто.
  
  
  "Јас ќе ги споделите со N3 одговори дека corkscrew," Јастреб рече, лепење цигара во устата.
  
  
  Тој ги стави рацете на масата пред него. Мразам овие бирократски средби, особено кога треба да се одговори на многу прашања за интелигенција.
  
  
  "Тоа е невозможно да ги пратите на материјалите што се користат во порака за себе," реков јас. "Ние слушнавме хартија, плик, исечоци и лепак, и овие се сите вообичаени работи кои би можеле да се купи во секоја околу илјада продавници во областа."
  
  
  "Она што за мажите себе?" На чело на тајната служба нестрпливо праша. Тој бил крупен и фер коса, со сиви ленти во храмовите. Тој изгледаше многу нервозен.
  
  
  "Човекот кој го уби нејзиниот испадна да биде чевли продавач во голема стоковна овде во Вашингтон. Нема води на сите. Тој не мора евиденција во било која од нашите оддели или полицијата. И сите можам да ви кажам за моето его пријател е дека тој е висок човек со Европската акцент."
  
  
  "Руски?" На ЗИМСКИОТ агент праша. Тој беше една постара човек со бела коса и долга издвојуваа брадата. Тој беше цртање на рампа пред него, но тој беше во потрага на моето лице внимателно.
  
  
  "Не можам да кажам за сигурно," реков јас. "Можеби тоа беше Балкански акцент. И, се разбира, тоа може да биде лажен."
  
  
  На Венецуелска прислушувани неговите прсти на маса. Тој беше голем човек со маслиново тен и темно, огромни веѓите. Тој беше човекот кој успешно frobbled од Венецуелска владата во текот на серија на државен удар обиди пред некое време, и сега тој беше очигледно загрижени. "Тогаш ние немаме идеја кој е зад оваа порака", рече тој полека, со тежок акцент.
  
  
  "Јас се плашам дека е моменталната состојба," Hawke призна. "Дури и мојот потпис не значат ништо за нас."
  
  
  "Ако е до мене, тоа не би било Stahl да се грижиш за тоа," на ЗИМСКИОТ главен рече. "Целата оваа работа е веројатно некој вид на измама."
  
  
  "Или само на некои луѓе кои имаат злоба против вас", шефот на тајната служба коментира. "Аматери кои се лесни да се справи со, ако тие се појавуваат во Caracas."
  
  
  "Јас не мислам дека Русите или Црвени Кинески имаат направено мисии на овој начин," ЦИА човек рече дека полека. "Но, тогаш тоа е речиси невозможно да се погоди како KGB и L5 ќе се однесуваат во оваа или онаа ситуација."
  
  
  "На тешко и ладно фактот останува," Јастреб рече, " тоа не е закана." Белешка зборува за понижување и срам, не само дефекти. И, тоа е специјално се однесува на СЕКИРА. господа? "
  
  
  Имаше еден краток молк. Конечно, на шефот на ЦИА зборуваше повторно. "Вашиот мажите не дојде до каде што е атентатот се очекува", рече тој," да го блокираат извршители ' ih со твое." Тој ме погледна
  
  
  "Всушност," Јастреб рече, потпрена назад во својот стол и да гледа низ чаир. "Значи, ако СЕКИРА би требало да биде на оваа конференција, тоа е можно дека некој планира да ги убијат нашите заменик на претседателот или на претседателот на Венецуела, или и двете."
  
  
  На маса беше суета со активност. На чело на тајната Служба погледна Hawke grimly. "Јас не го гледам тоа како ние можеме да извлечеме заклучок дека од документи, Давид", рече тој. "Мислам дека сте претерување на нејзината важност."
  
  
  На ЗИМСКИОТ вработен доби од својот стол и Stahl интензивна и назад покрај долго стол, рацете clasped зад неговиот грб. Изгледаше како пензионер Британскиот полковник шеташе соба. "Мислам дека сите ние се земе ова е премногу сериозно," тој тврди. "Проклето забелешка може да биде измама."
  
  
  До сега, нејзиниот ferret биле намерно молчи. Јастреб сака да слушне за сите мислење пред да ја искажеме нашите сопствени. Но, сега ова, помислив дека е време за мене да се зборува.
  
  
  "Ова е премногу добро планирани за шега," Tycho реков. "Ќе се сеќавам, овие луѓе успеа да добие пристап до територијата на СЕКИРА центар за обука. И знаат моето име и успеа да ме најдете таму. Оној со акцент кој ми даде забелешка рече дека токму тоа: јас мислам дека вашиот народ, прочитајте го ова внимателно и сериозно. Гледав низ чаир. "Тој не изгледа како да се шегува."
  
  
  "Ако таа hadn' t убиени од страна на еден човек во оваа ситуација, таа, исто така, би биле принудени да се земе сето тоа прилично сериозно," Тајната Служба службен рече tartly.
  
  
  Не можев да си дозволат да бидат надвор од моето. "Еден од мажите, околу мене имаше револвер вперени во мене, и на другите беше борат со мене," реков coldly. "Ако сте биле таму, вие дефинитивно ќе го земе сериозно. Јас се користи моите нож затоа што ми беа потребни да се запре личност, а не затоа што ми се допаѓа да го убие."
  
  
  На чело на Тајната Служба само ги крена веѓите и ми даде condescending насмевка. "Нема критика на вашата пресуда е наменета за вас, Г-дин Картер. Јас сум само се обидува да се истакне дека безбедносните служби редовно добиваат таква евиденција. Ние едноставно не можат да си дозволат да се земе ih сериозно."
  
  
  На Венецуелска прочисти грлото. "Тоа е вистина. Но, ова се чини различен од мене. И каде што постои каква било можност за обид за животот на мојот претседател, јас не можам да го ризик. Таа се најде на двојно надолу за безбедност на Miraflores Палата за време на конференции. И бидејќи вашиот заменик на претседателот, исто така може да биде во опасност, јас силно препорачуваме да се преземат дополнителни мерки на претпазливост."
  
  
  "Јас само што зборуваше со потпретседателот," шефот на ЦИА вели. "Его" - тоа не ви пречи на сите. Тој им кажал на ему дека сите четири агенции се уште ќе има луѓе таму, а тој мисли дека е доволно."
  
  
  Јастреб погледнав назад на Тајната Служба човек, кој имал раце clasped преку неговата уста. И покрај неговата цинични коментари, тој беше јасно свесни дека тој беше првенствено одговорни за животот и личната благосостојба на Заменик на Претседателот.
  
  
  "На што мислите?" Его Јастреб праша.
  
  
  Тој погледна Hawke сериозно. "Па, мора да се признае дека ние зборуваме тука за животот на конференциска сала директори, барем потенцијално. Јас ќе најдете дополнителни луѓето да патуваат во Caracas за да се задоволат безбедносните барања во Венецуела."
  
  
  "Сите во право," Јастреб рече, џвакањето на неговиот пура. Тој истрча на рака и преку неговата побелена коса, а потоа извади еден iso ртс пура. "Како за СЕКИРА, ние не би зборувале за застапник во оваа земја за состанокот. Но, бидејќи СЕКИРА беше специфично споменати во забелешка, јас сум испраќање на моите главната личност-Ник Картер - да конференцијата." Тој се вејат во мене. "Заменик-претседателот смета дека тоа би било убаво ако таа беше придружуван од его, па јас ќе оди премногу."
  
  
  ЦИА главен изгледаше од мене да Hawke. "Ние ќе се грижи за признавајќи двете од нив."
  
  
  На ЗИМСКИОТ човек полека ја протреси главата. "Јас се уште мислам дека си оди на wild goose потера," тој се пошегува.
  
  
  "Можеби така," Hawke призна. "И, се разбира, постои и трета можност." Тој е паузирано, уживајќи чека. "Стапица," тој продолжи, ставање на ладни пура назад во неговата уста. "Белешка се вели дека тоа ќе се СЕКИРА што ќе ги понижува вас. И сето ова е отворен повик за да се СЕКИРА. Можеби некој сака N3 или за неа да биде таму за некои скриени мотив."
  
  
  "Тогаш зошто да одиме?" На ЗИМСКИОТ агент се противи. "Мислам дека тоа е нешто што ќе бидат среќни да седат надвор на некое друго место."
  
  
  Hawke chewed на цигари. "Освен ако тоа не е како јас дејствува", рече тој. "Не ми се допаѓа идејата на закопување главата во песок и да се надева дека заканата ќе исчезнат или дека некој друг ќе се грижи за сè за нас."
  
  
  "Ние го поздравуваме вашето присуство, Senor Јастреб," на Венецуелска службен рече.
  
  
  ЦИА човекот се сврте својот интелигентни, сериозен поглед врз мене. "Се надевам дека вашето патување ќе биде безметежен," тој рече.
  
  
  Неа, ему chuckled. "Верувале или не, јас се надевам дека е така, премногу."
  
  
  Во втората глава.
  
  
  Тоа беше Света недела во Caracas, и целиот град се собраа за фестивалот. Имаше бул бои, паради со шарени лебди и сите во светли регионални костими, концерти и изложби
  
  
  и играње во плоштади. Caracas е да се има забава со неговата коса надолу. Сепак, тоа не е светла, луди карневал расположение кое остана со мене кога ќе го проверуваат во мојата соба, на El Conde Хотел само шест дена пред конференцијата. Тоа беше ладно, застрашувачки сензација на силен ветар свирка низ тесен cobblestone улиците на стариот дел од градот. Јас не можев да се тресат на морничава чувство дека градот се обидуваше да ми каже нешто дека на прославата се крие од обичниот набљудувач. Нешто зло.
  
  
  Јастреб полета од порано и веќе беше во градот. Тие мислеа дека ние треба да оди одделно и да останат во различни хотели.
  
  
  Тој требаше да се поврзеш Hawke во еден мал ресторан во близина на American Express канцеларија во девет часот ноќта. Ова ми даде неколку часа во себе, па отидов агол киоск и му купува весник и на бикоборство лист. Јас ја зеде трудови со мене до најблискиот кафе на тротоарот, но бидејќи на ветрот, решив да се седне во внатрешноста. Порачувам Campari и пиеја, а јас ги прочитате сите конференција приказни, се прашувам дали овој форум требаше да се направи вистински наслови пред тоа беше над сите.
  
  
  Кога завршив со читање на весник, јас ги разгледа најновите бикоборство предмети. Отсекогаш сум се допадна добар bullfight. Кога сте во бизнисот на убиството и обидувајќи се да не се убиени, а си играат со смртта - насилна смрт - бикоборство има посебно воодушевување за вас. Одите, плаќаат пари, а се во barrera-во предниот ред. И да знаеш дека ќе има смрт на arenea, можеби дури и смрт на човекот. Но, дали смртта штрајкови бул или човек, знаете дека - барем овој пат ќе излезе жив. Без разлика кој умира, тие нема да те убие, или вашиот противник. Така да седат во вашиот платени седиште и искуство сè со чувство на одред за кои знаете дека ќе мора да се откажат веднаш штом ќе се вратите во светот надвор од арената. Но, во текот на извршувањето, всушност можете да уживате во смртта, complacent и повлечен од смртта што haunts вас на улиците.
  
  
  Додека јас читав во весник за бикоборство, јас погледна и забележав еден човек гледа мене.
  
  
  Тој glanced брзо во весник. Таа не сака човек да знае што неговото его видов. Нејзиниот поглед влечкал на страната и таа sipped нејзиниот Campari, гледајќи на човекот надвор од агол на нејзиното око. Тој седел на маса надвор, гледајќи во мене низ прозорецот. Јас никогаш не си го видел его лица, пред, но тоа се случи да ме дека его целокупната изградба е сличен на човек со пиштол кој го нападна мене во центарот за обука. Тоа може да биде ист човек.
  
  
  Но, постојат веројатно илјада луѓе како оваа во Caracas. Таа фатени на движење и погледна нагоре повторно. Човекот е фрлање неколку парички на стол, како тој се подготвени да ја напуштат. Тој застана и гледаше во мене многу брзо повторно.
  
  
  По човекот лево, тој го исфрли неколку парички на стол, подвиткано весникот под мишка, и го следеше него. Од времето кога го достигна улица, густ сообраќај блокиран ему е приказ. Кога сообраќајот се запре, тој беше никаде да се види.
  
  
  Подоцна, во еден ресторан во близина на American Express канцеларија, тој им кажал на Hawke за инцидентот. Како и обично, тој беше џвакање на долга цигара. Јастреб е вистински патриот, но кога тој е легитимен шанса да добиете добар Кубански пури, тој навистина не може да се сврти надолу затвори.
  
  
  "Многу интересно", рече тој смислено, дува на чад прстен во мојот правец. "Се разбира, тоа може да не значат ништо, но мислам дека е подобро да се продолжи со екстремна претпазливост."
  
  
  "Дали сте биле Белата Палата, господине?" Јас прашав.
  
  
  "Јас престанав со порано и денес. Постојат голем број на луѓе, Ник, но многу мал број на организации. Луѓето околу безбедност се чини дека се повеќе возбудени за фестивал од конференцијата. Имам некое лошо чувство во врска со ова."
  
  
  "Јас чувствувам дека не е дури и одат таму," ми призна.
  
  
  "Сакам да одам во палатата утре и да трае долго, ненаметлива погледнете наоколу. Имате силен носот за печење. Користете го вашиот его и да се пријави назад кон мене утре, кога не е."
  
  
  Јас прашав. "Кога ќе нашиот потпретседател и неговата придружба се дојде?"
  
  
  "Доцна утре вечер. Нашата Тајна Служба steamboats ќе биде со него. Шеф требаше да дојде самиот, но тој мораше да одите на Хаваи со претседател."
  
  
  "Она што е Заменик претседател на планирање?"
  
  
  "Ќе има и неколку денови на посета во Caracas и нејзината околина со претседателот и со други официјални лица. Банкети, приеми и приватни разговори со Претседателот на Венецуела, исто така, ќе бидат организирани. На конференцијата, тогаш ќе се вклучуваат и отворени разговори со Венецуелска претседателската администрација. Печатот, се разбира, ќе биде таму. На конференцијата ќе имаат утринските часови и попладне сесија. Тоа ќе биде подобро ако се пократки."
  
  
  Јастреб истрча рака и преку неговата побелена коса и се загледа во густата шолја кафе, тој ќе нареди порано. Ние седевме во мала кабина од прозорецот. Имаше многу луѓе во мал ресторан, и сите околу нас имаше многу разговор со шпански.
  
  
  "Кога е заменик претседател е првиот јавен настап тука? "-
  
  
  Јас прашав.
  
  
  Јастреб прислушувани пепел од цигара и се гледаше темнината, тесна улица. "Утре вечер, тој има гала вечера планирани на Его Чест y Palacio de Miraflores. По вечерата, таму ќе биде танцување."
  
  
  "Јас би сакал да присуствува на прием, господине," реков јас.
  
  
  "Јас веќе имам покани за нас," Јастреб рече, џвакањето на неговиот пура. "Всушност, ние треба дозвола да присуствува на сите настани кои се планирани за Заменик на претседателот. Јас не мислам дека ние треба да ги посети сите околу нив, бидејќи заканата е да конференцијата себе, и од Тајната Служба момци ќе биде во нив околу часовникот, поврзан со особено богат, заменик претседател. Но, ние треба да се има во првите редови на настанот, ако само ние треба да се сретне со Тајната Служба персонал во лице."
  
  
  "Може да одиме посебно?"
  
  
  "да. Секој, но за безбедност на вработените ќе мислат дека ние сме членови на амбасадата тука во Caracas. Заменик претседателот знае нашата маска и ќе игра заедно со ему."
  
  
  Тој може да види се грижи линии околу хоукс пирсинг очи. "Знаеш,"ми рече," тоа е сосема можно дека авторите на ова предупредување се планира ништо повеќе насилни од една демонстрација во White Палас."
  
  
  "Или можеби тоа е само една голема шега каде што некој седи и се смее на нас до нивните ракави."
  
  
  Ова, вели тој. "Можеби." Но јас не верувам дека ни за миг.
  
  
  "Се обидуваш да удобност мене, Ник. Јас мора да бидат добивање на стариот."
  
  
  Неа, chuckled. "Јас само сакаат да се релаксираат, господине."
  
  
  Јастреб го извадил iso ртс пура повторно и го исфрли тоа во мали ashtray. "Јас само сакам да се ослободи од страшно чувство дека нешто смртоносна нема да се случи и се фати ни се исклучи стража."
  
  
  Тој беше во потрага на стол повторно. Таа сакаше да каже нешто за да го олеснат расположение, но не можев да мислам на ништо. Ова чувство се исто така погодени мене.
  
  
  Рано следното утро, таа беше донесена од страна на такси до Palacio de Miraflores. Беше тоа една огромна зграда, како илјади соби. Целта на конференцијата беше да се чуваат во голем прием област. Прием, вечера и вечери ќе се одржи во банкет сала и на големиот ballroom.
  
  
  Тој го покажа својот ингеренциите на главниот влез, и беше во можност да влезе без тешкотии. Всушност, тоа беше премногу лесно. На Венецуелска полицијата на должност како да се обидува премногу тешко да се молам. Палатата беше затворен за гледачите на конференцијата, но внатре, тоа беше преполн со луѓе кои имале посебни поминува или се во било каков начин поврзан со конференцијата.
  
  
  Таму беше вистинска цел внатре. Тој беше импресиониран. Тие дури и лево туристички водичи на должност да им помогне на официјалната посетители се нивните лежишта. Како што стоеше во потрага на Holst е голем маслото од непознат латино-Американски уметник, водич пријде мене.
  
  
  "Perdóneme, senor. Siento molstarle.
  
  
  "Сето тоа е во право", изјави тој во неа шпански. "Не сте ми пречеше."
  
  
  "Јас само сакам да го истакнам она што е долу на сала во Picasso Сала," човекот се насмевна. Нс беше облечена во сиво униформа и капа што ме потсети на латинска верзија на Goshawk.
  
  
  "Gracias," реков јас. "Јас дефинитивно ќе го видите его пред да го оставам. Не полицијата поставено седиште во палатата?"
  
  
  "Да", рече тој. "Во државни станови. Одат директно надолу овој коридор и ќе влезат во неа."
  
  
  Его заблагодарив и да отиде во голема соба што беше сега се користи како безбедносно седиште. Атмосферата беше бурните, но опуштени, ако е можно. Телефони се ringing (ѕвонење), службените лица имаат сериозни разговори, но и други мажи се шегуваше, се смее и зборува за фестивалот или bullfight на неделата. Таму се чинеше дека се многу конфузија. Наскоро заменик претседател се очекува, и чувари се обидуваат да се соберат на една група да се оди до аеродромот.
  
  
  Зборував со неколку ЦИА луѓе знаев, но тие не се чини дека се особено заинтересирани во конференцијата. Околу нив, Один помина пет минути ми кажуваше за танчерка, тој би се сретна ноќта пред. Никој не верува во закана. Тој отиде низ соби и одеше низ палатата, во потрага по лицата. Не знам што очекував од неа да се направи, така изгледа - можеби лицето кое го гледав мене во ресторанот, не знам. Но, јас исто така се обидел да ја оцени ситуацијата за да добиете идеја на палатата и безбедност его, како Hawke не. За жал, моите импресии не беа подобри од неговиот. Јас се чувствував како да сум бил седи на бавно движење rigidness дека е обврзана да експлодираат кога сите најмалку очекуваат тоа. Тоа беше непријатно чувство.
  
  
  Како што беше замине, еден од ЦИА агенти зграпчи мене.
  
  
  "На Венецуелска безбедност полицијата уапси група од радикали, и тие ќе го задржи ih во клетките додека овој е завршена," тој ми кажа. "Не постои ништо околу Вашингтон, не води за да се задоволат вашите напаѓачите. На сите фронтови, сè изгледа тивко. Проблемот е во тоа што потпретседателот не презема белешка сериозно.
  
  
  Нејзините, погледна во него. "Па, она што можам да мислам на тоа е една причина."
  
  
  "Да не ќе?"
  
  
  "Ние сме професионалци," ми рече остро. Неа, се сврте и се повлекла од него, пред тој да може да кажете друг збор. Јас не бев особено импресиониран со нова, светла, fuzzy-соочуваат момчиња од ЦИА е вработување.
  
  
  Заменик претседателот пристигна подоцна без инциденти. На улиците на патот до хотелот каде што тој и Ега биле престојуваат беа преполни со луѓе мавтајќи Американски и Венецуелска знамиња. Јас бев во хотелот за да се види на пристигнување и тоа беше непрецизен. На чело на Тајната Служба чуваат неговото ветување за екстра луѓе. Его агенти беа насекаде. Во најмала рака, тие се чинеше дека да се биде преземање на нивната работа сериозно.
  
  
  Во вечерните часови, таа се стави на tuxedo и зеде такси назад кон Palacio de Miraflores. Тоа беше како ноќта на Академијата на Награди во Холивуд. Улиците беа преполни со луѓе и сообраќајот беше невозможно. Тоа беше последниот долго блок во палатата. Овој пат, главниот влез е блокиран од страна на безбедносните сили. Внатре, во високо-ceilinged прием сала, Заменик Претседател се нашол опкружен со изберете неколку членови на печатот.
  
  
  Заменик претседателот беше висок човек, и тој towered над поголемиот дел од луѓето околу него. Тој беше бела коса благороден човек, тивки и резервирани. Неговиот глас се слуша само од страна на оние кои се најблиску до него кога тој одговори на прашања од новинарите. Веднаш до него седеше Его, убава темна коса жена во тек долго синиот фустан. Се најдов себеси проучување на луѓе повторно, но јас не гледам ништо сомнително. Почнав да се прашувам дали на ЗИМСКИОТ шефот беше во право. Можеби Јастреб и јас беа имајќи го ова е премногу сериозно. Можеби лице во ресторан беше само Венецуелска кој само сакаше да зјапа во странци. Или можеби оние луѓе во центар за обука беа само се обидува да се плашиш од мене со пиштол. Можеби.
  
  
  На банкет беше одлично, но безметежен. На Венецуелска претседател се појави во полна воена облека со градите полни со одликувања. Заменик претседателот седна на правото, на главата од долга банкет стол. Eda беше одличен микс на континентална и Венецуелска јадења, и на вина беа дури и подобро.
  
  
  На вечерата, убава млада девојка седеше речиси спротивен мене. Таа беше најубавата жена на маса: сладострасна, тенки, со долга темна коса и startlingly темно сини очи. Таа беше облечена во црна палачинка фустан со слегување деколте, откривање на почетокот на неверојатен фигура. Таа фатени моето око неколку пати за време на јадење, и откако таа се насмевна на мене. Подоцна, во ballroom, таа дојде до мене и да се претстави себеси.
  
  
  "Нејзиното име е Ilsa Hoffmann", рече таа лесно го помина англиски јазик.
  
  
  Таа ми даде голема насмевка, и јас не можев да им помогне на размислување дека повеќе ќе го виде од неа, таа изгледаше подобро. Тесниот црн фустан истакна отече на нејзиниот полни гради и драматична крива на нејзините колкови. Таа не можеше да се носат ништо под фустанот, и нејзиниот исправено брадавиците беа јасно видливи преку околните ткаенина. Таа беше повисок отколку што тој би можел да се замисли, и нејзините нозе беа долги и тенки.
  
  
  "Тоа е задоволство да ви се исполнат, Ilse," реков јас. "Нејзиното име е Скот Matthews."
  
  
  "Нејзината хотелска не зјапа во вас за време на ручек, но вашето лице изгледа толку познати. Јас работам тука во амбасадата во Германија. Може сте виделе нејзините, ти, таму?"
  
  
  "Тоа не е можно," реков јас. "Јас работам во Американската Амбасада, од неодамна се префрлени околу Париз."
  
  
  "Ах, јас го сакам својот Париз!" Таа се насмевна повторно. Нејзините очи беа претставени и невини, и нејзината насмевка привлече секој човек со жива крв во неговите вени. Таа беше неверојатно убава девојка. "Цените се многу повисоки отколку во мојот роден град Хамбург."
  
  
  "Јас, исто така имаше добар пат во Хамбург," јас, рече, прашуваат за нејзиниот акцент. Тоа беше главно германски јазик, но таму се чинеше дека се нешто друго се случува. Но, музиката е пуштена, и таа не сакате да губите време во размислување за тоа. "Дали сакате да танцуваат?"
  
  
  "Многу", рече таа.
  
  
  Ние зачекори излезе на преполната на подиумот. Мал бенд е игра во еден крај на големата сала. Луѓето се стои и да разговараат во мали групи и loitering околу подиумот. Ilse беше држи многу блиску, и таа не чини да ум. Таа го прегрна својот топло тело против рудникот и се насмевна во моите очи. Ефектот беше сензационално.
  
  
  Во средината на песната, Заменик на Претседателот, а Претседателот на Венецуела лево на ballroom за приватен разговор. Група на plainclothes мажи отиде со нив. Тој го гледал нив за момент, и Ilsa забележав.
  
  
  "Сум сретнал вашиот заменик претседател", рече таа, " и јас навистина личи на него. Тој е вистински дипломат, толку различни од сликата на "caricature Американски"."
  
  
  "Јас ќе ги задржи парите, ему се допадна ти," јас се насмевна.
  
  
  "Тој изгледа како многу gentlemanly, чувствителен човек", одговорила таа сериозно.
  
  
  Музиката престана. Сме биле свртени еден кон друг. Јас бев почнуваат да посакувам да сум имал повеќе време за себе во Caracas. Ilse може да биде многу пријатно диверзија. "Добро," реков,"ќе ми се допадна."
  
  
  "Ти си многу добар играч, Скот", рече таа. "Имате многу torero чувства.
  
  
  Дали ви се допаѓа бикоборство? "
  
  
  "Јас се види добро, кога можам," реков јас.
  
  
  Таа се насмевна. "Ах, уште еден посветен bullfighter!" "Одам на bullfight утре, кога не е. Карлос Nunez е мојот омилен bullfighter."
  
  
  "Јас како Ел Cordobes," реков јас. Знаев дека нејзиниот коментар беше покана, но имав поважни работи да се направи отколку да се види bullfight. Јас, исто така, имаше вродена сомневање на жените кои беа толку брзо да се преземат иницијатива кога тие прв пат се сретнале.
  
  
  "Ел Cordobes е мојот втор омилен", рече таа ентузијастички. Нејзините сини очи открива она што таа би осомничени сите заедно - дека му се допаѓа нејзиното само колку што му се допаѓа на неа. "Треба да се оди. Тоа ќе биде голем bullfight."
  
  
  Моите очи се сретна нејзината. "Каде што ви се случува да седат?"
  
  
  "Во преден план, тоа е на сивата страна", рече таа. "Јас ќе бидам сам."
  
  
  "Јас ќе одам ако добијам шанса," реков јас. "Јас би сакал да те видам таму".
  
  
  "Јас би сакал да те видам, исто така, Скот."
  
  
  Тој беше за да прашам за уште еден танц кога видел човек одење надвор од ballroom. Имав само една четвртина од его анкета поединци, но јас бев прилично сигурен дека тоа е лицето кое беше гледа мене на кафе.
  
  
  "Прости ми, Ilse," ми рече остро, а потоа човекот.
  
  
  Тој веќе помина низ широк вратата. Некои луѓе влегов во мојот начин и ме спречи. Од кога влегов во ходник, тој може да се гледа само од задната на мажот е глава како тој брзо одеше кон главниот влез на палатата.
  
  
  Кога стигнав таму, тој веќе беше надвор. Тој брзо беше усвоен од страна на mimmo група на гости на влезот, се спушти од страна на mimmo чувари на чекори. Не сум го видел овој човек никаде. Тој беше исчезна. Неа, отиде надолу чекори на нивото на земјата и гледав mimmo на две двојки одење на крајот на зградата. Темна бројка беше само вртење на агол во насока на палатата и градини.
  
  
  Тој побрза по патот, а потоа, влегле во рок кога тој беше надвор од очите. Тој накратко паузира при место каде што човекот го сврте на аголот. Друг пат помина низ стенкање згради, но таму немаше никој на тоа.
  
  
  Пцуејќи под нејзиниот здив, таа истрча по патот, имајќи очите на градината. Јас би помина околу дваесет метри кога двајца мажи излезе од сенките пред мене. Еден од нив имаше пиштол во раката.
  
  
  "Чиста vaya тен де pris!" рече еден со пиштол. "Espere он minuto, popshot". Тој ми рече да го задржи моето его отворете тука.
  
  
  Очигледно, тие се неколку членови на Венецуелска за безбедност на полицијата. Тие не знаат мене со очите. Оној со пиштолот беше премногу арогантна.
  
  
  "Јас работам за Американските разузнавачки", изјави тој во неа шпански. "Дали можете да го видите еден човек доаѓаат тука?"
  
  
  "Американските разузнавачки?" "тоа е оној со пиштол." "Тоа не е можно. Да се подигне вашите раце над главата, ве молам."
  
  
  "Гледај, да се прилагоди!" Јас реков. "Јас сум се обидува да го фати човек кој одеше по тој пат. Тој е лизгање далеку додека сте држи мене."
  
  
  "Сепак", рече еден со пиштол,"јас мора да се провери за вас."
  
  
  "Сите во право, слушајте, јас ќе ги покажам моите трудови," реков луто.
  
  
  Другите тивко ми пријде со намуртен израз на лицето. Ова, тој го достигна за неговата лична карта. штом тој пристигна. Тој веднаш удирајки ме во лицето, тропа ме симне моите нозе. Тој погледна на две од нив се во неверување. Нејзините, јас слушнав дека Венецуелска тајната полиција се прилично тешко, но тоа беше смешно.
  
  
  "Ти беше кажано да се одржи вашите рацете горе!" рече човекот кој ме удри. "Ние ќе бидеме во потрага за вас за идентификација."
  
  
  Оној со пиштол е одржување револвер во близина на моето лице. "Сега ќе си седат таму и да гласаат со вашите раце на тротоарот додека ние претрес."
  
  
  Јас би имал доволно. Бев уморен од работа со армијата на груб припадници на безбедносните сили, и јас бев особено уморни од глупост на овие две plainclothes полицајци.
  
  
  На gunslinger започна неа на глуждот, и коските на разбиена гласно. Во исто време, его зграпчи рака со пиштол и влечат тешко. Јас не се грижи ако проклето пиштол отиде и секој имал срцев удар. Но, тоа не функционира. Полицаец полета минатото мене и погоди моето лице тешко. Таа беше зграпчи од пиштол што тоа полета од mimmo, и snatched его надвор од неговите раце. Другиот човек lunged во мене. Тоа валани далеку од него и тој хит на тротоарот. Јас се стави на задник на мојот пиштол на грбот на Его е главата, и тој пропадна веднаш до мене. Тој доби на колена само како прв човек се обидува да дојде до неговите нозе. Таа беше shoved во лице од страна на револвер, и ему замрзна.
  
  
  Со неа друга страна, јас влечат мојот I. D. надвор, околу мојот џеб, и го држеше до Его е лице, па тој може да го прочита. "Вториот полицаец се обидува да седат, обидувајќи се да се фокусираат на мене.
  
  
  Јас прашав прво. "Дали ќе се чита на англиски јазик?"
  
  
  Тој се загледа во мене, за момент, panting, тогаш glanced стуткани во својот придружник. Кога тој погледна назад во мене, таму беше нов вид на пензионирање на лицето. "Да", рече тој. Тој брзо се испитуваат моја картичка. "Дали сте со СЕКИРА?"
  
  
  "Тоа е она што се обидував да ти кажам," татко му рече нестрпливо.
  
  
  Ја крена dark веѓите. "Изгледа како грешка е направена."
  
  
  Јас застана, и тој се бореше за неговите нозе. "Ајде сега да се погледне во вашата картичка," реков тивко. Тој го зеде од човекот и му го тоа за мене. Додека тој беше се тестирани, тој помогна неговиот придружник нагоре. Човекот не можеше да се стави било која тежина на неговата десна нога. Кога тој сфатил дека неговата глуждот беше скршен, некои непријателство врати на неговото лице.
  
  
  I. D. потврдена. Да, тоа беше тајната полиција. Се вратил картичката, заедно со вториот човек пиштол. Тој тивко прифати тоа.
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Сега ние сме и среќни." Нејзините почна да оди далеку.
  
  
  "Ќе се пријави?" човек со пиштол праша.
  
  
  Тој воздивна. "Ако не престанете да укаже на тоа дека нешто во мене," јас, рече, што укажува на револвер. Неа, се сврте и се упати назад кон предниот дел на палатата. Мистериозен човек повторно исчезна. И да се биде дел од овој систем за безбедност беше навистина се почнуваат да се добие на моите нерви.
  
  
  Третата глава.
  
  
  Следното утро, таа беше побарано од страна на Колинс, агентот на чело на ЦИА операции, да се јавите на Западно германската Амбасада да се види дали една девојка по име Ilse Hoffmann работел таму. Тоа беше во неделата и заводот беше затворена, но Колинс знаеше германскиот амбасадор лично и да се јавите Ему е дома.
  
  
  Амбасадорот рече дека девојка по име Ilse Hoffmann работи таму, и даде опис што се вклопува.ова ме убеди дека тоа беше мојата девојка јас се сретна ноќта пред. Амбасадорот го испрати својот заменик на рецепција и му кажа Ему дека тој би можел да ја преземе друг член на персоналот со него. Можеби Ilse изразиле желба да се оди, и тој ќе однесен неа.
  
  
  Се обидов да се сетам кој беше седи до Ilsa на вечера. Јас мислев дека се сети дека таа е опкружен со средовечни мажи. Секој околу нив би можеле да бидат сами. Фактот дека таа подоцна се приближуваше мене, сам, не е во себе извонреден. Тоа беше јасна estestvenno дека Еј би сакале да се најдете повеќе интересни компанија.
  
  
  Колинс се обидел да контактира со вработените во неговиот дом, но немаше одговор. Овој човек веројатно е да се има забава на неговиот ден.
  
  
  Девојката изгледаше реално, но тоа не ме направи било помалку сомнителни. Јас се уште имале лошо чувство во врска со оваа задача. Јастреб направени неколку препораки за ЦИА и Венецуелска за безбедност на полицијата. На guard чинеше построги сега, но чувството не оди далеку. Hawke имаше, исто така. Premonitions не се многу научни, но во мојот dell ќе научат да се обрне внимание на интуицијата. Тие може да се развие преку серија на мали факти кои не се доволно за да се шокира на свесно ниво, но таму се premonitions дека ќе светло црвена свети некаде длабоко во вас. Јас не знам што е тоа. Јас само знам дека јас си ми го спаси животот многу пати од страна на следниве моите обиди.
  
  
  Можеби тоа нема никаква врска со девојката, или дури и на човек, таа ќе гледа на кафе, или можеби дури и во палатата. Тоа може да биде нешто поврзани со нив, демнат длабоко во сенката на мојата потсвест. Но девојката и мистериозен човек беа причина доволно за мојот wariness, foreboding, или недостаток на foreboding.
  
  
  Имав ручек во кафуле во близина на Ibarra Квадратни, не е далеку од Avenida Baralt. Додека таа беше на чекање, парада помина, и неговото его јасно го видов. Имаше танчери во носии, лебди, papier-mache шефовите на половите и завои. Луѓето се забавуваат, и почнав да се релаксираат малку.
  
  
  Кога не Hawka сретна со неа во ресторанот, како тој рече. Тој седеше надвор на сонце, облечен во светли сини спортски кошула со јака отворен и сина шамија со лабава јазол. Тој носеше темно сина beret на главата навалена jauntily на една страна. Тој изгледаше како некој стареење Hemmingway карактер. Тој потиснати насмевка и седна спроти него на мала маса.
  
  
  "Да си удобно, Ник, и не прават било какви коментари за мене. Јас се обидувам да се вклопуваат во со празнична толпата."
  
  
  Тоа е уште истиот, стар Јастреб под beret. Тој се повлече на еден од низ неговата долга Кубански пури, зеде залак од едниот крај до другиот, и расправијата со тоа надвор. Тогаш тој се стави на цигари во устата и се сврте тоа полека, мокрење тоа. На пура чинеше некомпатибилни со beret и кошула. Конечно, тој запален неговото его и почнаа да биде вовлечен во светол живот. Тоа беше еден вид на ритуал за него, и тој никогаш не престана да ме изненадува.
  
  
  "Ти си убава, господине", рече тој, и покрај его е admonitions.
  
  
  Тој ме погледна остро. "Не е толку убав како што црна коса убавина што танцува со минатата ноќ. Што мислите дека е платено отсуство?"
  
  
  "Таа инсистираше," реков јас. "Се чинеше дека таа многу заинтересирани за мене."
  
  
  "Да, јас го знам", рече тој. "Можете или да го имаат или не." Тој се насмевна wryly.
  
  
  "Всушност, таа ме стави на моите стража," јас, рече, сеќавајќи. "Јас проверив на нејзиниот ова утро, но таа изгледа да биде во ред."
  
  
  "Нешто друго интересно на предната клупа?" рече тој, тешко голтање на неговиот пура. "Мислам, покрај девојка?"
  
  
  Тој им кажал на Ему за човекот и неговата средба со Венецуелска за безбедност на полицијата. "Се разбира, јас не сум сигурен дека тоа беше истиот човек," реков јас.
  
  
  "Или ако тоа беше, тоа мора нешто да се направи со закана." Нема ништо лошо човек да оди во истото кафуле, и за потрошувачка, како нејзините на истиот ден. Можеби јас сум само нервозен."
  
  
  На келнерот дојде и ние двете се подредени, Pernod. Ние не се продолжи со нашиот разговор, додека тој го донесе пијалаци и лево.
  
  
  "Девојката само ме праша да се сретне со неа денес, кога не е во bullfight," ми рече дека како што тој си замина.
  
  
  Хоукс веѓите се зголеми. "Во dell себе?"
  
  
  "Таа рече дека е фан."
  
  
  Јастреб chewed на цигари, неговата посно се соочи со суровата, неговата коскени рамка наведна табелата. "Она што не ти кажам еј?"
  
  
  "Му реков еј, јас би се таму, ако можам. Но имам други мисли. Сакам да се врати во палатата денес, кога не, да се види она што можам да го дознаете мојот мистериозен човек."
  
  
  "Тоа е освежување односи", рече тој, обидувајќи се да не се насмее. "Јас понекогаш се добива впечаток дека тоа е тешко за вас да се притисне работа во вашиот зафатен сексуален живот."
  
  
  "Овие се само лажни приказни кои беа распоредени од страна на грд KGB службеници со цел да се дискредитира мене," јас се насмевна.
  
  
  Тој chuckled. "Всушност, кога ќе се фаќате за бизнис, вие сте многу упорни. Но јас сакам да бидат особено внимателни за ова dell. Тоа може да биде многу опасно за вас."
  
  
  "Сите теории?"
  
  
  Тој седеше во помислив за момент, пред да се повикаме. На топло, попладне сонцето glistened на неговата бела коса и се сврте лицето боја на сонце. "Ништо посебно. Но, ако лицето кое нападнати, во центар за обука беше KGB службеник, и ако тој испадна да биде истата личност што го видов тука двапати, тоа може да значи дека тие се поставување за нешто".
  
  
  "Ако имав среќа, тие би можеле да имаат убиени мене на училиште."
  
  
  "Тоа не може да биде погодна за ih цели", рече тој полека. Тој ме погледна. "Она време не бикоборство на проектот?"
  
  
  "Во четири. Ова треба да биде само настан во Венецуела, што ќе почне на време."
  
  
  Тој glanced во својот рачен часовник. "Имате еден многу долго време за да го направите ова."
  
  
  "Дали сакате да ја да ги задоволи една девојка во bullfight?"
  
  
  "Да, знам. Мислам дека е подобро да дознаете што нејзиниот интерес во вас е." Ако тоа е чисто љубовна приказна, добро, уживам во тоа, но да се биде внимателен. Ако тоа не е, ние сакаме да знаеме за тоа."
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Тоа е бикоборство."
  
  
  "Врати се на мене утре. Јас ќе се гледа тоа со Пикасо во Museo de Bellas Артес во десет часот утре наутро.
  
  
  "Јас ќе бидам таму," реков јас.
  
  
  Ако никогаш не сум бил да Nuevo Circo во 3:30 часот во недела за време на фестивалот, вие никогаш не ќе знаат што ги заврши хаосот изгледа. Има толку многу навивачи шета дека тоа е речиси невозможно да се оди од една точка до друга без да се прекрши преку нив. Постојат шпекуланти насекаде, продажба на билети за два или три пати повеќе од цената на редовните авионски билет. Разни трговци се до затнување на отворен простор пред арената, а стотици pickpockets се работи напорно. Имав тешко време да се најде мислител со билет на темен дел од barrera каде Ilsa рече дека таа ќе се седи. Предниот ред билети не се толку лесно да се добие во текот на фестивалот. Но на крајот нејзиниот доби билет и влезе.
  
  
  Внатре, атмосферата беше многу поинаква. Тоа беше уште бучна, но имаше воздух на тивок пресрет во толпата, а не на сите, како пред-игра време на Американски фудбалски натпревар. Тој го најде своето седиште, која беше отворена во близина на стадионот, каде што сè беше видлив одблизу. Во тој момент, на bugle звучеше, и еден човек на коњ премина арена и го соблече својот шапка во насока на претседателските кутија. Тој беше одговорното лице и го доби дозвола од претседателот на арената да се продолжи бикоборство.
  
  
  Тој погледна наоколу за Ilsa и по неколку минути забележав нејзиниот седи само две секции далеку. Таа не ме види. Човекот кој изнајмен перници слезе на aisle крај мене, и ми зеде еден. Без перница, овие камен bleachers може да биде доста непријатно. На две места веднаш до мене беа празни за неколку минути, но потоа неколку Англичаните дојде одново и зеде ih. На bullfighter парадата заврши и бендот престана да свири. Арената падна молчи. Гледав во Ilsa повторно, и се чинеше дека таа да ме сакаат.
  
  
  Тогаш вратата се отвори и голема црна бул дојде паѓа надвор. На bullfighters застана зад бариера и гледавме grimly како бик нападнаа burladero френк е штит пред нив, удрил во дрво, и гласно се подели на его. Ilsa е домашно милениче, Nunez, беше само еден од целиот мажите гледа. Тој беше првиот bullfighter на законот.
  
  
  На Englishwoman веднаш да ми се чинеше дека се прави само парична казна, во потрага во почетната veronicas и rodillas со голема црвена наметка, бидејќи сè беше толку шарени и убави. И навистина ми се допадна домот banderilleros. Но, таа почна да се претвори бледо кога бул хит Picador е коњ и речиси gored Picador. Nunes беше борбата против бик, и его кејп беше убаво.
  
  
  но малку flashy. Конечно, тој отиде за да ги убијат, а крвта течеше. На првиот обид, мечот се удри коската, и ему мораше да се повлече од сл. Но вториот обид беше поуспешен - сечилото влезе чисто. Nunez е cuadrilla бркале бик околу додека не паднал на своите колена и матадор заврши го со dagger во основата на нејзиниот череп. Тогаш тимот на маски излезе и влечени пурпура-splattered carcass на mimmo nas како тие ја напушти прстен. Од тогаш на англиски дама имаше доволно. Таа беше навистина зелена кога нејзиниот сопруг ја однесе далеку.
  
  
  Nunes славеа околу прстенот. Тој бил награден со награда од почитување на неговиот углед, отколку на себичност. Тој не го заслужуваат тоа за оваа борба. Его кејп беше прилично добро, но тој не го убие бул добро. Наместо да се оди преку рогови, што е неопходно за добар убие, но бара одредена количина на храброст на дел од bullfighter, Nunez избоден со нож на животните како месар е приправник.
  
  
  Кога вика стивнаа малку, Ilse извика кон неа. Таа се сврте на звукот на мојот глас, и ај се вејат во неа.
  
  
  "Постојат седишта достапни тука, ако сакате да ми се придружат," јас го повика надвор.
  
  
  Таа не чека за втор покана, но дојде директно на мене. Ilse беше облечена во краток велур здолниште и појавување на gillette во текот на чиста бела блуза. Кога таа се пресели, во здолниште откри нејзините долги, пржен бутовите.
  
  
  "Јас се плашам мојот омилен bullfighter имал лош ден", рече таа, седнува до мене. И јас му мојата перница.
  
  
  Нејзината насмевка беше криво. "Не можеме да се прават грешки, од време на време?"
  
  
  Таа се насмевна на ревматизам и заслепени мене. Можеби тој ќе го направи подобро во второто бул."
  
  
  "Сигурен сум дека на тоа," реков јас. "Жал ми остави толку брзо минатата ноќ. Но, човек знаев видов неа, и тој беше оставајќи."
  
  
  Тој погледна нејзиното лице, чекање за нејзината реакција, но таму немаше никој. Бев сигурен дека таа ќе гледа човекот, исто така, и јас се прашував дали таа знаеше за него. Но, ако таа не, таа не го покаже тоа.
  
  
  "Знам дека бизнисот е повеќе важно од комуникација", рече таа. "Освен ако комуникацијата е бизнис."
  
  
  Тој се насмевна во неа. "Добро рече."
  
  
  Можете да кажете кога жената сака да оди во кревет со вас, дури и ако таа се обидува да се скрие од вас. Тоа е најчесто на начинот на кој таа изгледа на вас и на гестови, таа прави со рацете и телото. Понекогаш таа излегува на врвот на себе кога нејзиниот разговор не е воопшто примамливата. Тоа може да ви помогне да се изгуби или се објасни на најновата теорија на термодинамика. Ilsa продолжи да се зборува за пофините поенти на бикоборство, но можам да ви кажам дека таа ме сакаше само онолку колку што таа ја сакаше. Дури и ако Nah имаше скриени мотиви за сакаат да ме видат, неа, се најдов себеси во потрага напред за оваа вечер.
  
  
  Вториот bullfighter почеток, само да излегува и да се допре неговиот бул, голема, убава бул од еден од најдобрите ranches наоколу. На bullfighter беше непознат за никого, но тој го земал ризици за да и угодува на толпата.
  
  
  "Ole! Ole! " тие извикуваа.
  
  
  "Тој е добар," Ilse рече.
  
  
  "Да". Нејзините, јас би го виделе изврши mariposa, што неговата наметка трепет како пеперутка. "Дали знаете некој од бикоборство?"
  
  
  "Не лично," рече таа. "Иако ми се допаѓа да се види ги изврши, тие не се мој тип, знаеш. Како и да е, јас обично не како латинска Америка и мажите."
  
  
  "Колку долго сте биле во амбасадата?"
  
  
  "Бидејќи моето пристигнување во Caracas, речиси пред една година. Јас мислев дека јас сакав да го видам светот."
  
  
  "И сега јас не?"
  
  
  Таа ме погледна со нејзините сини очи, и тогаш погледнав назад во рингот. "Тоа би можело да биде ... тоа е осамени за една девојка во некој чуден град на оваа големина."
  
  
  Ако тоа не беше за зелена светец, нејзиното его никогаш не би се видел со неа. "Ќе отиде до рецепцијата минатата ноќ со диплома," реков јас.
  
  
  "Ах, Лудвиг." Таа се смее. "Тој е добар човек, но тој сака да собира пеперутки и читаат долги книги за античката историја. Јас не сум сигурен дека дури и ему сака девојки."
  
  
  Разменувавме насмевки. Јас прашав. "Не ќе работат за него?" Тој знаеше дека Ilse Hoffmann не се работи за него.
  
  
  Таа не гледај во мене, но се чуваат во потрага на bullfighter. "Не, не на Лудвиг. Еден човек по име Штајнер."
  
  
  Реума е точна, но јас се ' уште не се задоволни. "Знам Хамбург добро. Каде живеете таму?"
  
  
  "Во северниот дел на градот. На Friedrichstrasse. Во близина на паркот."
  
  
  "Ах, да. Јас знам област. Не ти живеат таму со твоите родители?"
  
  
  "Моите родители беа убиени во сообраќајна несреќа кога таа беше многу млада," рече таа.
  
  
  Тоа, исто така, беше вистина. Амбасадорот што е споменато да Колинс дека Ilse Хофман беше сирачиња.
  
  
  Жал ми е.
  
  
  Ние гледав bullfight. Купив две пијалоци од службеник, и Ilse чинеше да уживаат во тоа толку многу. Nunes повторно се појави и изврши подобро отколку во првиот обид. Имаше само два бикови лево, и тие се шпекулира да биде незрели телиња од втората стапка рамките на една фарма.
  
  
  "Зошто да не ги оставиме сега и имаат пијат некаде заедно?" таа го предложи.
  
  
  Тој се загледа во нејзините сини очи и виде поканата таму повторно. "Тоа звучи одлично," реков јас.
  
  
  Имавме пијалок во блиската кафеана, а потоа Ilse поканети неа на вечера во Ел Hardin, на Avenida Almeda. Откако завршивме со вечера, таа ме покани назад во нејзиниот стан за пијалок. Бидејќи јас се уште не се разбере неа, и бидејќи "на заводлива ветување во нејзините очи навистина се пресели мене, отидов.
  
  
  Nah имаше голем стан во близина на Миранда Квадратни. Тоа беше даден во стар шпански стил и украсени со парична казна антиквитети. Имаше мал балкон со поглед на тесната улица.
  
  
  Кога влеговме внатре, Viacheslavovna се сврте кон мене и јас сум стои многу блиску, рече: "Добро, гласот, и ние, Скот."
  
  
  Нејзините усни се мека и полна, и таа беше лесно да се постигне. Тој затворен кратко растојание помеѓу неа и ја бакна. Таа одговори топло, што ако таа била на чекање во текот на целиот ден. Ненамерно, таа тргна настрана.
  
  
  "Направи ни да пијат, додека јас се промени", рече таа.
  
  
  Таа исчезна во спалната соба. Таа истури нас неколку ракии од кристал decanter, и од кога јас би завршил, Ilsa се вратија. Таа беше облечена во долга, тесна фитинг облека остави ништо на имагинацијата. Таа затворена завеси, а потоа дојде во текот на мене и пиеле некои коњак.
  
  
  Јас соблече јакна кога таа беше во спалната соба и не се мачат да го скрие luger и stiletto. Нејзиниот гледал израз на лицето, кога таа ih видов. Јас бев надевајќи се дека тоа ќе биде изненадување, и тоа беше. Но, јас не можев да биде сигурен дали тоа беше вистински.
  
  
  "Она што е сето ова, Скот?" рече таа.
  
  
  "О, само пушки," реков случајно. "Ние треба да се преземат дополнителни мерки на претпазливост во амбасадата кога нешто слично на оваа конференција се случува."
  
  
  "да. Се разбира, " рече таа.
  
  
  Тој студирал секој детал на нејзиното тело преку густа ткаенина од нејзината облека. Тој се задржа на неговиот стакло. Таа hadn ' t уште вкуси, но некако тоа не чини важно во моментов. Ilsa зеде голтка и се наметнува премногу. Тој ја стави својата рака околу нејзината витка половината и го извади својот близок. Некако, облека додава ефект. Не крива или крива на месо била скриена од мојот допир. Јас ја бакна повторно, и таа го прегрна инсистира против мене како моите раце се пресели во текот на нејзиното тело.
  
  
  "О, Скот", рече таа.
  
  
  Тој достигна надолу и полека unbuttoned облека, допуштајќи да падне на подот. Таа седеше motionless, гледајќи во моите очи. Нејзиното тело беше дури и повеќе спектакуларен од ова може да се замисли. Нејзиното дишење стана плитки, и нејзината целосна, круг гради се пресели. Тој отстранети неговиот holster и stiletto scabbard и го исфрли ih на табелата во близина на широк софи зад нас. Таа ми помогна да се соблечам, потоа се одеше во текот на каучот и седна на него.
  
  
  "Дојде тука, Scott," таа шепотеше.
  
  
  Јас отидов да ја видите. Како што се постават заедно, на започнување мирис на ее woodwind исполнети моите ноздри. Нејзиниот топло месо беше во мои раце, и нејзиниот сладок вкус беше на моите усни. Таа се пресели инсистира кон мене како моите раце и усни опфатени се издува на нејзините гради, станот, предизвика брадавиците. Нејзината рака беше околу мене, и таа беше водечки мене и за неа, а потоа со топла сладост го зафати над мене. Нејзините колкови нишаше кон мене, и нозете затворени околу мене. Таа нека излезе ниска, сензуална звуци во нејзиното грло како што е нашата страст изграден. Таа тогаш нека излезе остар крик, и нејзиното меко тело трепереше насилно како нејзиниот nah експлодира во внатрешноста.
  
  
  Малку подоцна, Viacheslavovna доби за ракија. Ова се постават опуштени и полни на каучот, протегаат во целосна должина. Ако ова е она што Ilse беше укажува на тоа во ревматизам на моите сомнежи, тоа е беспредметно да се продолжи да се грижиш за неа.
  
  
  Сепак, тој се чува за затворање на очите на неа, и во исто време се чуваат очите на своето оружје и на околните табела. Тој е дозволено Ilse да пијат нејзиниот коњак пред пиење свој.
  
  
  "Не ви се допаѓа тоа?" "Што е тоа?" ме праша, откако отидов со една голтка од неа.
  
  
  "Пијалок или одмор?" Јас прашав. Тоа беше тогаш дека тој се чувствува малку вртоглавица.
  
  
  "Забава," се насмевна на ревматизам.
  
  
  "Тоа беше прва класа." Кога јас го крена својот кон работ на каучот веднаш до неа, јас ја чувствував мојата рацете растат тешки.
  
  
  "Ми се допадна премногу."
  
  
  Нејзиното тело навистина почна да напната нагоре. Тој се чувствува вртоглавица и слаб, и немаше причина за тоа. Освен ако Ilsa дрогиран мене.
  
  
  "Што по ѓаволите..." се додаваат зборовите едноставно не се вклопуваат.
  
  
  Ilsa не се каже ништо. Таа се пресели малку подалеку од мене.
  
  
  Неа, погледна затвори. Тој одеднаш се многу лути - во Затвори и на самиот себе. Јас нека стража надолу, и покрај хоукс предупредувања и моите сомнежи.
  
  
  "Кучка!" рече тој гласно за неа, а неговите зборови одекнуваше чудно во моите уши. Тој удира неа тешко низ лицето, а таа се распадна на каучот со послаб воздишка.
  
  
  Тој застана и редови drunkenly. Неа ја зграпчи облека и stahl влечат за нив. "Она што е вашето вистинско име?" Прашав, се обидува да zip до моите панталони.
  
  
  Таа погледна во моите оружје, но немав храброст да се обиде и да се добие околу нив. Таа избриша далеку trickle на крвта на ртс. "Моето име е Tanja Savich", рече таа.
  
  
  Јас го носеше моите чевли сега. Нејзиниот luger и stiletto лежеше таму, и речиси падна врз моето лице.
  
  
  Тој ја зграпчи еден стол, но тропнал над неа и таа падна на подот. Нејзиниот потпрена на раката на троседот, стоејќи над една девојка по име Tanja Savich.
  
  
  "И ќе работат за KGB," реков јас.
  
  
  "да. Јас сум навистина жал ми е, Г-дин Картер", рече таа тивко. "Јас како тебе."
  
  
  Неа, погледна затвори и видел две Тен. "Тоа беше коњак, не беше тоа? Но вие сте его себе датотека. И јас гледав кога ќе отиде да купи очила. Што направи, се инјектираат себе со противотров порано?"
  
  
  "Тоа не беше коњак", рече таа, речиси мизерно. "Тоа беше кармин. И јас сум hypnotically имун на својот токсични ефекти."
  
  
  "Хипнотички...?" Нејзиниот corkscrew не можеше да ги заврши. Неа, се чувствува претстојната темнината мие над мене, а потоа нејзиниот падна на подот.
  
  
  Јас не се грижи за оружје повеќе. Таа беше едноставно бара да се надмине blackness и да излеземе од станот. Ако би можел да добие до ходникот, некој може да биде во можност да ми помогне. Некако, тој наоѓаат доволно сила да се дојде до неговите нозе и се сопнуваат кон вратата.
  
  
  Штом се постигне тоа, таа се отвори и два мажи биле стои таму. Еден краток, ќелав разбојник имаше глупав насмевка на лицето. Другиот бил човек би се гледа на кафе и во палатата, најверојатно оној кој би го држеше пиштол во мене на обуката училиште во Вашингтон. Ih се соочува со замаглени како дрога стапи на сила. На повисоки на две, оној кој ја имаше мачен мене бидејќи Вашингтон, зачекори кон мене.
  
  
  "Ви се чини дека е малку надвор од вашиот ум, Г-дин Картер."
  
  
  Нејзината нишаше clumsily во него. Тој избегна лесно, и тој падна врз својата крупен придружник, кои зграпчи мене, кои се чуваат до мене за момент, и тогаш ме удри тешко на главата.
  
  
  Тој падна назад во станот и слета на подот повторно. Кога кратко, крупен човек доби пред мене, тој ја зграпчи его со нозете и се влечат ih излезе од под него. Тој падна на подот веднаш до мене. Јас едвај се слуша нејзиното користење руската се колнам зборови. Еден висок човек, излезе и клоци ме во страна.
  
  
  "Не го боли," слушна му се каже. "Нема потреба да му наштети на ему." Гласот се чинеше дека доаѓаат од другиот крај на долгиот тунел, или можеби од другиот крај на светот.
  
  
  Високи човек се заколна дека гласно на девојката. На крупен човек скокнал на нозе. На вртоглавица беше се полошо и полошо. Тој се обидел да се дојде до колена, но падна во голема мера на неговата страна. Јас водев мислејќи дека тие се тука да ме убие. Тоа беше една парцела за да assassinate TOPOR е главен агент, и тоа беше успешна. Но, ниту еден од мажите биле вооружени.
  
  
  "Дали мислите дека она што се случува да се направи со тоа нема да му наштети на ему?" На крупен руската даде грда се смеат. Тој започна мене тешко во ребрата. Тој groaned и падна на својот грб. Неа, слушнав една девојка по име Ilsa Hoffmann или Tanja Savich изразат добро одбрани зборови за крупен човек. Тогаш гласови почина настрана и почна да потпевнувам hollowly во моите уши.
  
  
  По една минута, темнината се врати, и овој пат тоа беше невозможно да се притисни го настрана. Нејзината кога одеднаш ќе падне, паѓа преку дно црн простор, моето тело се врти бавно, како неговата падна.
  
  
  Во четвртата глава.
  
  
  Кога тој се разбуди, тој беше лежи на подот во светло осветлена антисептик соба за десет метри квадратни. Просторијата беше празен, освен за бела cot. Кога погледнав во нив, таванот светла сјаеше силно за мојата глава. Јас се мачеше да седат, и веднаш се чувствува болка во моите гради, каде моите нозе беа. Тој испитуваат неговите ребра. Имаше страшно модринки, но ништо не е прекината.
  
  
  Јас немам идеја како тие ме стави тука. Во прво време, таа не можеше да се сеќавам на настаните кои доведоа до затемнување, но потоа постепено се враќа на сцена со девојката. Проклето паметен на ih да се стави еј, на кармин дрога. Но, она што не таа да каже за нејзиниот имунитет? И зошто јас се сеќавам на неа сега, нејзините смирувачки глас зборува за мене во големо blackness, нејзиниот сензуална, релевантни глас ми кажуваше да спијат добро? Факт е дека бев сосема надвор од неа, толку целосно што јас би се чувствувале освежен ако тоа hadn ' t been за мачна болка во мене.
  
  
  Со некои тешкотии, тој стана, одеше во текот на cot и седна на неговиот раб, триење на лицето со неговите раце, обидувајќи се да се расчисти неговата глава. Без оглед на дрога тие се користи против мене беше само привремена и навидум безопасни. Поради некоја причина, јас не можев да дознаам ако опеннет се обидува да добие ми жив и неповреден. Можеби дури и пред тоа беше во текот, и јас ќе се посака тие ќе се стави куршум во мојот споделување на девојката стан.
  
  
  Се сетив на топло месо од Tanja под мене. Сексот како оружје отсекогаш биле популарни во KGB. Но, тоа не би било доволно за да се добие мене, без нов козметички дрога. Тоа беше шпекулира дека Русите се работи за стотици лекови, и дека тие биле години пред Западот во оваа област. Тој може да се првите непријателот агент тие користат оваа дрога против. Тој не сакате да се доживее ова првенство.
  
  
  Гледајќи назад, јас не го разбирам Tanja е атипична однесување за обичен KGB агент.
  
  
  Таму беше и овој обид да ме спаси од тепани од страна на мажите и спомнувањето на ... некој вид на хипноза. Хипнотички имунитет, гласање, и тоа е тоа. Јас никогаш не сум слушнал дека терминот пред. Мојот ум побрза преку сите видови на можности и предметот веројатност, но тоа не се дојде до ништо, и мојата глава беше мачна насилно. Јас само успеа да го добие целосно збунети кога слушнав нејзиниот звук за еден ден.
  
  
  Нејзиниот ум напнати. Вратата се отвори и на двајца мажи кои имале се појави во Tanja е стан влезе. Масти, ќелав човек го имав истиот грда насмевка. Високи човекот ме погледна dispassionately.
  
  
  "Добро," рече еден висок, " се надевам дека ќе сум имал добар одмор." Тоа дефинитивно беше гласот на човекот кој ме нападна во Вашингтон.
  
  
  Јас реков. "Тоа беше во порибување на човекот во Вашингтон."
  
  
  "Да, тоа беше мене", рече тој condescendingly." На лицето што го убија беше само Американец кој работел за нас. Тој беше expendable."
  
  
  "И ќе се следи ме во Caracas."
  
  
  "Се разбира. Ние не сакате да ги изгубите контакт пред проф. д-Р Savich има шанса да фатат вас."
  
  
  "Д-Р Savich?"
  
  
  "Ќе ја видите наскоро", рече тој. Имате состанок во нашата лабораторија."
  
  
  "Лабораторијата?" Нејзиниот застана и се проценува на далечина и позицијата на секоја личност, се прашувам дали јас би можел да помине mimmo нив од страна ден. "Каде е тој?"
  
  
  Високи човек се насмевна. "Вие сте уште во Caracas. Ние сме само ти донесе нов KGB објект, Картер, дизајниран специјално за вас."
  
  
  На крупен човек growled. "Ќе зборуваме премногу!"
  
  
  Високи човек не дури и се погледне во него. "Не е важно", рече тој coldly.
  
  
  Се прашувам што тоа значи. Ако тие се наменети да ме убие, зошто не тие веќе? Досега ништо од тоа не се има направено смисла за мене.
  
  
  "Она што ви се случува да се направи со мене?"
  
  
  "Ќе дознаете наскоро доволно. Ајде да одиме. И не ни даваат какви било проблеми."
  
  
  Нејзините помина mimmo на нивните к ден и тие следи ме. Тој погледна наоколу белата ходникот, надевајќи се да најдете една врата која изгледаше како излез. Тоа беше краток коридор со врати на секој крај и неколку други во средината. Неа, одлучи дека на крајот поени треба да се излегува. Тие беа затворени, но нешто ми кажа дека тие нема да се отвори. Прво на сите, на Русите не треба копчињата со нив.
  
  
  Ова може да ми биде единствената шанса да избега. Нема гаранција дека ќе биде во било кој облик да се обиде тоа да се спроведе во пет минути. Ние се сврте и одеше кон вратата на далеку крајот на салата. Тоа е кога го направив обид.
  
  
  Одеднаш нејзиниот, престана и повторно нападнаа крупен човек, кој беше уживање во физичкиот дел од мојата моќ. Тој зачекори во голема мера на својата лева нога, и се слушна криза и силен крик на болка. Тој ја тресна неговото его лактот во неговата широко лице и се чувствува на его нос израмните. Тој хит на ѕидот веднаш до него.
  
  
  Високи човек се заколна дека и грабна пушката во неговата јакна. Тој извади пиштол, и тоа изгледаше како да е еден, тој укажа и на главата во Вашингтон. Воведувањето не ми даде секое чувство на удобност. Тој ја зграпчи пиштол во рака и се удира своето его во очи со другата рака. Тој блокиран удар и брзо kneed мене во препоните. Кога тој ги погоди неа, тој се чувствува страшна болка и силен напад на гадење. Нејзините, grunted, и изгубил својата рака со пиштол. Мојот реакции беа побавно поради несаканите ефекти на лекот, и овој му дал една значајна предност.
  
  
  Нејзината рака нишаше на неговото грло, и тој делумно се снимаше. Но нејзиното его што ги погоди неа со glancing удар на јаболко на Адам. Тој вчудовидено праша и падна во однос на ѕид. Тој се сврте и се упатија кон вратата на крајот на салата. Морав да скокаат над hunched фигура на крупен човек, кој беше само се обидува да се дојде до неговите нозе. Што се надеваше дека висок човек ќе ја искористам за момент да се опорави, но моите очекувања беа краткотрајни. Таа е само на половина пат до ден кога револвер отиде.
  
  
  "Чекај, Картер. Или следниот gawk ќе пирс вашиот мозок."
  
  
  Тоа беше убедлив закана. Нејзините, престана и се потпре против moan, не гледа во него. Мојата шанса за бегство е исчезна. Една минута подоцна, висок човек дојде до мене и shoved револвер во моите ребра.
  
  
  "Ти си многу гаден човек, Картер", рече тој breathlessly, ставање на рака до неговото грло.
  
  
  Друг KGB агент пријде нас. "Ако тоа не се за нив", рече тој брзо во русија, посочувајќи со неговиот палец на друг дел од зградата, " егоизам ќе го убие нејзиното право тука и сега. Бавно и болно."
  
  
  На крупен човек извади својот револвер и се зголеми за да ме удри во главата и лицето.
  
  
  "Не!" рече висок човек. "Мислам дека за мисија."
  
  
  На крупен човек двоумеше, див поглед во неговите очи. Крвта се стрча надолу его на носот, надолу усните на неговата брада. Носот е веќе потечени, на его на некоја личност. Јас погледна во него и посака јас hadn ' t убиени его. Тоа ќе потрае една минута повеќе, и тоа ќе обезбеди мене со огромно задоволство.
  
  
  Но човекот се спушти на пиштол.
  
  
  "Оди," високи една рече. "Тие се уште се на чекање за нас во лабораторија."
  
  
  * * *
  
  
  Тие се врзани мене да посебна дрвена столица. Ова беше во лабораторија. Тоа беше голема соба што ме потсети многу на операционата сала во голема Американска болница, освен дека нема оперативен стол во очите. Можеби стол за која беше врзан служи на истата цел. Имаше неколку парчиња на електронска опрема во соба, и обоени светлата беа блескави на контролни панели. Двајца техничари работел на машини, но инаку имаше само еден од нив. Агенти лево преку соби, врзување мене да стол.
  
  
  Овој стол е машина во себе. Тоа беше како електричен стол, но жици, беше многу посложена. Имаше дури и headdress со електроди држејќи се надвор од неа. Во прво време, јас мислев дека тоа е некој вид на тортура инструмент систем, но тоа не прави никаква смисла. Дури и Русите не се оди на таква должини само да тортура лице, дури и да се добие највисок тајни. Имаше, исто така, повеќе примитивни начини на кои би можело да се направи оваа работа како и секоја машина. Во секој случај, агенти не се задржи длабока државна тајна за нас, во Русија, или да ни на Запад. Јас не беше исклучок. Всушност, СЕКИРА агентите имале помалку од повеќето причини за истекување на доверливи информации, како СЕКИРА задачи се повеќе се занимаваат со специфични физички активности против другата страна, отколку со истражување и собирање на податоци.
  
  
  Додека јас бев уште се обидува да ги подредите нештата, слушнав отвори вратата зад мене и три луѓе ќе влезат во собата. Tanja беше сам околу нив. Таа беше облечена во бел лабораториски мантил и рог-rimmed очила. Нејзината коса беше повлечен назад во пунџа, и таа изгледаше многу сив и решена. Таа ги исполни моите очи и се загледа во нив за долго време пред да се повикаме. Мислам дека таа се обидува да ми каже дека таа беше жал ми е за сите на овој, но должност е на прво место.
  
  
  "Како се чувствуваш, Г-дин Картер?" "домаќинска?" праша.
  
  
  "Не е лошо, со оглед на околностите," реков јас.
  
  
  Двајца мажи опкружен неа. Една од нив беше запознаен со мене, затоа што јас имав само да го прочитате его случај пред напуштањето на Вашингтон. Тоа беше Олег Димитров, на KGB жител во Caracas и човекот одговорен за сè што се случило тука. Тој беше на средна висина, со бела коса и голем крт на неговиот десен образ. Его очите беа тешко и студено.
  
  
  "Па ти си озлогласениот Ник Картер," Димитров рече.
  
  
  "Претпоставувам дека тоа е бескорисно да го негираат тоа," реков јас.
  
  
  "Да, тоа е бескорисна. Нејзиното име е Олег Димитров, како што веројатно веќе знаете. Оваа слатка девојка која навистина ни помогна да го фати што е проф. д-Р Tanja Savich, Русија најбрилијантните behaviorist. И овој господин е нејзиниот колега, проф. д-Р Антон Kalinin."
  
  
  Белата коса човек во бел лабораториски мантил на другата страна од Tanja ме погледна во текот на врвот на неговите очила и климна. Егото изгледа ме натера да се чувствуваат како amoeba под микроскоп. Нејзиниот поглед пресели од него да Tanja.
  
  
  Јас прашав. "На behaviorist?"
  
  
  "Всушност, Ник. Се надевам дека не ми пречи ако ви се јавам Ник."
  
  
  Јас го слушав гласот, и сега сватив зошто тоа беше absurdly не е сосема германски. Тоа беше руски глас се обидува да го имитираат англиски со германски акцент. Тоа не беше совршен, но тоа беше доволно за да ме задржи погодување.
  
  
  "Можете да ме викаат она што го сакате," реков јас. "Јас не мислам дека тоа е голема работа. Иако тоа би било убаво да знаат што ви се случува да се направи. Мојата љубопитност доби подобро од мене засекогаш. Не сите тројца ќе се формира KGB вештерка coven или нешто?"
  
  
  Tanja се насмевна, но мажите се соочува остана камени. Димитров зборуваше прво, неговиот глас висока и затегнати. "Класичен Американски херој, еј, Г-дин Картер? Смел шега во лицето на опасност."
  
  
  Тој погледна Димитров. "Тоа е подобро отколку да плаче," реков луто.
  
  
  "Ние ќе го сториме тоа сега, Олег," Ему кажано Kalinin доктор.
  
  
  Димитров chuckled и лево. Тој слушнал лабораторија, вратата се отвораат и затвораат повторно, како и тој замина. Две техничари на машини плаќа воопшто внимание на нас. Kalinina дојде одново и заглавени светло во моите очи. Како што тој работел, тој ми зборуваше со низок глас.
  
  
  "Д-р Savich специјализира во однесувањето на контрола", рече тој полека, гледајќи ме во очи. "Таа е една од водечките руски специјалисти во областите како што се во промет на наркотични контрола на умот, хипнотерапија и општи методи на однесување контрола".
  
  
  Тој исклучив светиот господ, а јас погледна Tanja.
  
  
  "Тоа е вистина, Ник", рече таа. "Ние сме биле експериментираат со контролирање на човековото однесување за години. Нејзините направено многу истражување во оваа област. Доктор Kalinina тесно соработуваше со нашата група, снимање и анализирање на физичко влијание на нашите пациенти " методи на лекување, и тој е одличен доктор во нашата земја ."
  
  
  Јас прашав. "Дали планирате да се спроведе во однесувањето експерименти со мене?"
  
  
  "Ќе биде прв машки да бидат контролирани од страна на нашите подобрени техники", одговорила таа, и нејзиниот глас откри нејзината несигурност. Сега тој беше сигурен дека Tanja hadn ' t познато дека Ај ќе мора да ги применат своето знаење и вештини за да се такви застрашувачки случаи. Нејзините сини очи биле скриени зад рог-rimmed очила.
  
  
  "Ви се случува да се... користите мене некако?"
  
  
  Tanja брзо ме погледна во очи и тогаш се сврте настрана повторно.
  
  
  Kalinina дојде тука да ви помогнеме. "Ние се случува да се уништи Ник Картер", рече тој. "Барем за некое време. Ќе веќе не постојат како Ник Картер."
  
  
  Тој само се загледа во него. Можеби сум бил во право - една последна gawk во Tanja е стан би можел да биде подобар за мене во долг рок.
  
  
  "Веќе не постојат?"
  
  
  "Ние се случува да се изврши личност трансплантација," Kalinin продолжение. "Ќе стане сосема поинаков човек. И дека лицето ќе биде програмиран од нас, Г-дин Картер. Ќе бидат прикажани како компјутерот ќе биде програмиран од техничар. Дали сте почнуваат да се разбере?"
  
  
  Нејзиниот поглед пресели од него да Tanja. "О, боже, Tanja," јас шепотеше.
  
  
  Сини очи се сретна рудникот. Таа го прегрна својот убавото лице на рудникот и собрал шише од блиската маса.
  
  
  "Ова е nambulin", рече таа тон на констатирање, " дрога на само неодамна развиени од страна на нашите лаборатории. Тоа е она што би го нарекол еден ум-менување на дрога. Таа има својства слични на ЛСД, но ефектите на нашите лекови се веќе повеќе ограничено."
  
  
  "Не можам да дочекам да го слушнат," реков sarcastically.
  
  
  Таа го игнорира коментар и продолжение. "Кога nambulin е спроведено, мисловни процеси се прекинат на основно ниво, и личноста промени. На корисници на дрога станува многу послушен и искуства се зголеми suggestibility."
  
  
  Предлог, јас мислев. "Па тоа е тоа."
  
  
  "Делумно," Tanja рече. "Додека под влијание на дрога, ќе биде исклучително подложно на предлогот на квалификуван хипнотерапевт. И за начините на однесување контрола развиено со текот на годините на нашето истражување."
  
  
  Јас прашав. "За каква цел?"
  
  
  Tanja сврте настрана.
  
  
  "Нема поента во тоа да навлегуваме во детали," Kalinina рече, земајќи шише од Tanja и полнејќи ја со интравенозно течност. "Во секој случај, не се сеќавам на ништо околу она што се вели во овој разговор."
  
  
  Нешто за его-самодоволен изглед на лицето ме натера многу лути. "По ѓаволите сте, се прилагоди!" ему им повикал на неа.
  
  
  Его очите блесна да се исполнат рудникот, и мислам дека го видов слабо флеш страв во нив како што тој ме погледна. "Ве молиме не се драматични, Г-дин Картер. Вие само ќе го направи тоа потешко за себе."
  
  
  Tanja доби од својот стол и отиде преку да се зборува за еден од техничари. Kalinina одржа squirts пред лицето, туркање на клипот да се расчисти апарат на воздухот земање на меурчиња.
  
  
  Жестока очај зафати моите гради. Тоа беше најблиску до паника би некогаш сте доживеале. Таа никогаш не се плашеше од физичка болка или смрт, но тоа беше поинаква. Всушност, тие се случува да ме убие, уништи мојот идентитет, а потоа користете моето тело за своите кривично цели. Само размислување за тоа испрати морници надолу мојот ' рбет. И сега тој знаеше дека заканата да се понижува неа не беше празен еден. Тоа ги презеде месеци или дури и години за да се подготви овој план, без оглед на тоа беше за нас. И со доведе СЕКИРА агент да го прават тоа, тие беа речиси како дома.
  
  
  Техничар дојде да им помогне на Kalinin. Tanja се сврте и погледна низ собата во нас. Техничар подјармат на гумена цевка на моето рамо и навива ракавот на мојата кошула. Тој го виде испакнати вени на неговиот надлактицата. Nambulin отиде директно во Виена.
  
  
  Мојот долар оџакот беше удар диво. Кога Kalinina дојде до мене со игла, нејзиниот stahl се бореше очајно со кожени ремени, се обидува својата најдобра да се кршат нив. Ако неа може да се добие копија од овој стол, неа може лесно да се грижи за овие луѓе. Но врската е премногу силна.
  
  
  Нема потреба да се бори, Г-дин Картер, " Kalinina рече тивко, грабање мојот надлактицата. "Тоа е апсолутно невозможно да се работи во овој момент."
  
  
  Иглата се симна, и техничар одржа моите рамења, така што тој не можеше да се движи. Kalinin е лице имаше мало навестување на задоволство што тој е вметната иглата во проширени вена и потоа да се притисне надолу на клипот од шприцот.
  
  
  Петтата глава.
  
  
  Ми беше надминат со чувство на еуфорија. Тогаш моето тело почна да оди вцепенен. Моето дишење забавена значително, и тој може да се чувствуваат капе пот од неговото чело и горната усна. Јас дури и не се грижи ако сум бил дрогиран, и ужасно чувство на паника беше исчезна. Јас се уште можеше да се запамети сето она што ми рече, и јас знаев дека тие се случува да ми ја користи во некои ужасен терор експеримент, но тоа не ми пречи повеќе. Знаев дека ми требаше да се биде таму, но јас едноставно не се грижи. Неколку минути на неа, борбата против чувство, обидувајќи се да го обноват гневот таа почувствува внатре во неа, но не беше ништо лево. Она што тие го направија за нас, она што тие рекоа за нас, тоа одговара мене. Тоа беше глупаво да се борат против неа, да се грижите за тоа. Ова беше во ih моќ, ih моќ е огромна. Јас ќе ги достават до тоа, а можеби и некако да се преживее. По сите, ова е она што е навистина важно на долг рок.
  
  
  Ih се соочува со извртени пред мене - Tanja и Kalinina-и тие се одвиваа
  
  
  Тој ме погледна како да сум свиња гвинеја во кафез, но јас не умот. Тие имаа својата работа, и тој нека го направи тоа.
  
  
  Kalinin посегнаа по моето лице и подигав eyelids. Тој климна да Tanja и лево. Tanja излезе да се соочи со мене. Таа седеше многу блиску. Тој се загледа во нејзините светли сини очи и се најде на димензија, тој ќе пропушти пред.
  
  
  "Сега можете да се чувствуваат многу опуштено, многу комотно," таа ми кажа во мека, сензуална глас. Гласот и intonation зголемување на моето чувство на благосостојба.
  
  
  "Да", реков јас, гледајќи во длабоко сини базени на нејзините очи.
  
  
  "Кога ќе се погледне во моите очи, твоите очи се уморни. Вашиот eyelids се добива навистина тешка и сакате да ги затвори."
  
  
  Мојот eyelids fluttered.
  
  
  "Тешко е да се задржи очите отворени во право сега. Кога јас го смета тоа за пет, ќе се затвори ги очите затоа што сакате да. Ќе се чувствувате голема смисла на олеснување кога ќе ги затворите вашите очи. Откако ќе се затвори ih, ќе полека паѓаат во длабок транс. Один. Вие сте многу поспан. Две. Вашиот eyelids се многу тешки. Три. Вие сте длабоко опуштено и послушен. Четири. Кога вашите очи затвори, ќе им овозможи на мојот глас за да ви помогнеме во вашите одговори и дејствија. Пет".
  
  
  Моите очи се чинеше да се затвори во одбојката на нивните сопствени. Знаев дека јас не можеше да ги задржи ih од затворање, но јас дури и не сакаат да се обиде.
  
  
  "Вие сте сега во хипнотички транс и ќе одговори на мојот глас."
  
  
  Таа зборуваше во мека, ниска еднобојна дека беше некако да се исклучително убедлив. Сфатив дека имам голема љубов за убави звукот на нејзиниот глас - тоа сензуална, заводлива глас - и јас сакав да го стори она што тој побара од мене да направам.
  
  
  "Дали ви е јасно?" "Што е тоа?" праша.
  
  
  "Да, јас ги разбирам неа."
  
  
  Добро. Сега ние се случува да се стави на овој прстен уред на вашиот шеф и да го прикачите на електроди." Почувствував некој потег на опрема на врвот на мојата глава. Тоа изгледаше како headband, и тој се сети лавиринтот на жици, која произлезе од тоа.
  
  
  "Додека зборувам за вас, Ник, ќе се добива за аудио-визуелни податоци од машината. Она што го гледате и слушате ќе биде попријатен и да ви помогне да стигне до најдлабоките транс држава". Некаде слушнав клик на копче, а потоа се вртат на убави бои нападнаа blackness Tanja создал. Заедно со цвеќиња дојде мека музика, убава музика што таа никогаш не го чуле. И Tanja гласот во придружба на прекрасна место и звуци.
  
  
  "Сите мускули на вашето тело нежно, да се релаксираат, да се релаксираат лесно, и ќе добие огромна смисла на еуфорија. Вие сте на ескалатор кој се движи надолу. Со секоја нога, вие полека пониски себе надолу, и ќе стане дури и повеќе опуштени. "
  
  
  Автомобил создаден ескалатор за мене, и во мазна планирам јас бев врши надолу низ лавиринтот на бои и во мека темнината.
  
  
  "Ќе ви пријде на дното на ескалатор и да одат во многу, многу длабоко во транс. Можете целосно да се разбере мојот глас." Јас го достигна дното на тоа и се најде себе си во еден прекрасен, слободен лебдечки темнината што никогаш не сум сакал да ја напушти.
  
  
  "Јас ќе побара од вас да се брои до пет, но ќе го пропушти број три. Вие нема да бидете во можност да го изговара бројот три. Сега брои пет."
  
  
  Моите усни се движат. "Еден, два, четири, пет." Устата моја и на мозокот треба ништо да се направи со бројот три.
  
  
  "Многу добро", Tanja рече. "Сега кажете ми го вашето име и кој сте."
  
  
  Нешто длабоко во мене се спротивстави, но дека сите-моќен глас бараше мене, па ми се одговори неа: "Нејзиниот Прекар е Картер. Јас работам во СЕКИРА, каде што имам кодот име Н..." не можев да го запамети бројот, и Killmaster оценка." Потоа ми даде подетални информации за идентификација.
  
  
  Добро. Сега слушај ме внимателно. Ќе заборавите на сè што само рече дека за мене и за сè друго што треба да го направите со вашето минато. Во овој момент, да се развие комплетна и вкупно амнезија."
  
  
  Чудна работа се случи. Егзотични тресат помина низ мене, и кога тоа е нема, почувствував вртоглавица. Кога физичките ефекти носеше исклучување, ова се чинеше дека да се чувствуваат различни. Беше тоа суптилна разлика, но тоа се чувствува како целиот свет околу мене исчезнаа. Немаше ништо замина во вселената, но моите лебди тело и Tanja гласот.
  
  
  "Кој сте вие?"
  
  
  Мислев дека за тоа за една минута. Тоа не работат надвор. Се обидов мојот најдобар, но јас се уште не можеше да одговори. Немав идентитет. Јас бев суштество лебди во голема темнина, чека да биде именуван, класифицирани, и класифицирани.
  
  
  "Не знам," реков јас.
  
  
  "Каде живеете?"
  
  
  "Во овој blackness," реков јас.
  
  
  "Каде доаѓате?"
  
  
  "Не знам."
  
  
  Добро. Јас ќе се освежи вашата меморија. Сега ќе видите слика на лице пред вас." Автомобилот hummed и видов еден човек. Тој беше висок, со темна коса и сиви очи. "Тој човек е вас", таа продолжи. "Вие сте Рафаел Чавез."
  
  
  "Рафаел Чавез," реков јас.
  
  
  "Вие сте Венецуелска кој помина неколку години во сад. Сте родени
  
  
  роден е во Маргарита и едуцирани во Caracas. Имате работено во неколку области, но сега сте активен револуционерна ."
  
  
  "Да", реков јас.
  
  
  "Ќе живеам во стан на 36 Avenida Bolivar, тука во Caracas."
  
  
  36 Avenida Bolivar.
  
  
  Таа продолжи да ми каже дека јас немав семејство или пријатели, и дека луѓето на таа каква била нејзината интеракција со се неколку луѓе во оваа зграда кои беа другари во револуцијата.
  
  
  "Ќе дознаете повеќе за себе подоцна," таа конечно рече. "Во меѓувреме, ти треба одмор. Јас ќе ти смета тоа се врати од пет. - Додека пребројување на гласовите, ќе полека излезе на транс и се врати на свеста повторно. Пет. Ќе одат нагоре ескалатор повторно. Четири. Вие сте целосно во мир. ќе се одмори, но ќе стануваат се повеќе свесни. Три. Кога очите отворени на пребројувањето на еден, не се сеќавам на ништо додека не ги затворите очите, ништо на сите. Кога очите отворени, само ќе се сеќавам на она што го рече за вас се Рафаел Чавез. Не се сеќавам на ништо додека целосна амнезија поставува. Один ."
  
  
  Очите отворени. Имаше една девојка седи таму, и тој знаеше дека тој ќе види дека лицето порано, но тој немал идеја според она што другите околности. Тоа мора да е само пред тој да се затвораат очите. Јас веднаш забележав дека таа не беше околу Венецуела, кој ме натера да се помалку заинтересирани во убаво лице. Неа, зборуваше за неа во зборува шпански.
  
  
  Јас го прашав, " Qué pasó?"
  
  
  "Сте биле под благ седатив, Senor Чавез. Имате некоја несреќа и се погоди во целта, и ние ќе се грижи за вас во неколку дена. Не ти навистина ја признае вашата револуционерна колеги, Не? "
  
  
  Тој погледна низ собата. Техничар undid на поврзувања што се одржа мене во чаир и отстрани нешто од мојата глава. "Зошто... да," реков јас. На работа е, јас не се сеќавам многу.
  
  
  "Ова е д-Р Kalinina, а нејзиното име е Tanja Savich, вашиот руски пријатели во револуционерно движење. Овие други другари се Менендез и Salgado. Тие сте биле на движи со вас за некое време. Ние ти донесе тука, на оваа приватна клиника, да се однесуваме кон вас. По сите, на конференција е само зад аголот."
  
  
  Јас прашав. "Конференција?"
  
  
  Tanja се насмевна. "Не обидувај се да се сеќавам на сè одеднаш. Вие треба да одат на вашиот простор и за одмор."
  
  
  "Да", реков dully. "Да се одморат. Тоа е многу уморна."
  
  
  * * *
  
  
  Собата ми беше донесена за да бев пријатно тивко. Имаше само креветот да лажат, но под овие различни околности, тоа не може да се очекува да биде болнички кревет. По сите, тој беше човек сакаше со закон, не е тој? Да бидам искрен, не можев да не се сеќавам многу за неа. Жал ми е јас не се праша девојката како несреќа се случи, затоа што јас не се сеќавам на тоа. Една работа е јасна - ми требаше другари кои ме излечи. Јас навистина им треба. Тие не знаеја како сериозни мојата амнезија беше. И, што ќе се прочисти во неколку часа. Добар ноќен сон ќе се поправи ме. Но, она што не ми пречи е што не можев да се сетам на важна конференција на девојката беше зборува. Мојот мозок откачи од обидувајќи се да се сетам на неа, но на крајот јас се упокои.
  
  
  Нејзиниот одеднаш да се разбуди во текот на ноќта. Бев hallucinating, или тоа беше само еден чуден сон? Тоа мора да бил еден сон. Тој беше во некој чуден земјата, во пустина земјата. Тој е трчање надолу во темна cobbled улица и си поигруваше со човекот. Тој беше држи долга црна германски-направени пиштол, веројатно Luger. Тој пукаше на овој човек и се обидел да го убие его. Тој се сврте и го погодил во мене, и јас се чувствувале searing болка во мене. Пиштол во раката одеднаш стана кратко-ракува секира. Тогаш јас се разбудив до неа.
  
  
  Тоа беше чуден сон. Јас не се сеќавам да бидат во било која земја освен Венецуела и тоа е монотоно. И нејзиниот сопруг никогаш не застрелан човек во својот живот. Или неа? Ништо од тоа не се направи смисла за мене.
  
  
  Кога утрото дојде, тие ме донесе една лента на храна, и јас јадев тоа greedily. Кога тој беше направено, тој го испитуваат својот лик во огледалото. Барем тоа е познато. Но тоа лице не чини да припаѓаат на Рафаел Чавез. Јас се погледне во облека што ме донесе, но јас не знам зошто. Џебовите беа празни, немаше идентификација. Околу еден час подоцна, Менендез дојде и ме одведе назад во соба со еден стол со жица и друга опрема.
  
  
  "Добро утро, Senor Чавез," девојката која ја даде име како Tanja поздрави ме. "Дали сте подготвени за нов третман?"
  
  
  "Да, претпоставувам така," јас, рече, гледа во автомобили. "Но, дали е сето тоа потребно? Јас би сакал да знам каков вид на третман јас сум добивање."
  
  
  "Ве молам," Tanja рече, покажувајќи ме голем стол. "Можете да ни веруваат, Senor Чавез. Ние сме на вашите пријатели."
  
  
  Видов неа седи во стол, но јас не се чувствуваат удобно. Нејзиниот хотел е да се добие околу, оваа зграда, да талкаат по улиците на Caracas, и да се врати во нејзиниот стан на Avenida Bolivar. Бев сигурен дека овие познати знаменитости ќе се врати мојата меморија и ме направи здрава. Нејзиниот ветил себеси дека ако оваа активност не донесе резултати, таа ќе оди директно дома.
  
  
  "Сега се релаксираат," еден човек по име Kalinina ми кажа.
  
  
  "Јас ќе ти даде светлина седатив." Тој заглавени инјекција пиштол во мојот надлактицата и ми даде subcutaneous на горивото.
  
  
  Име блесна низ мојата глава.. Nambulin. Каде имаше слушнав дека пред тоа? Пред да можам да се размислува за тоа има повеќе, јас почнав да се чувствувам длабоко еуфорија мие над мене, и јас изгуби интерес во зборови и се друго.
  
  
  Некој прилагодени мојот headdress. Јас не умот. Една минута подоцна слушнав нејзиниот глас како Tanja.
  
  
  "Сакате да ги затворите очите. Ќе се затвори сметката пред пет". Таа смета, и моите очи се затворени. Имаше ненадеен наплив на боја во темнината, и јас слушнав некои чудни музика која некако ми се чинеше запознаени со мене. Гласот trailed го, но, боја и музика чуваат ме влече надолу и надолу. Јас се чувствував како да сум бил на ескалатор. Потоа друг гласовен дојде над мојата глава. Гласот беше кажувам мене, ми кажуваше што. Секој мал детал, од мојот датум на раѓање на мојот последните активности во левичарски движење за ослободување на Венецуела од тирански imperialism на сад. Имаше слики на одредени сцени. Кога се беше готово, тој доби детална слика на минатото. Мојата амнезија се излечи.
  
  
  Тој беше член на политичката група наречена Моб Правда, чија цел беше да го собори Венецуелска владата и да се воспостави левичарската режим со помош на Русите. Јас регрутиран пред неколку месеци и неколку дена, таа беше повреден за време на демонстрациите надвор од Американската амбасада.
  
  
  Tanja зборуваше повторно. "Вашиот лидер побара сад да ве информираме дека во редовите на vigilantes се чистење поради кукавички напуштање во лицето на брутални полициски тактики. Затоа, ние треба да се дејствува сега. Сте биле избрани за да се изврши оваа акција.
  
  
  "Венецуела стана премногу зависни од сад," таа продолжи. "Сад купува околу 40 проценти од Венецуела е извозот на нафта, кој му дава на Американците смртоносна економски контрола на Венецуела. На Венецуелска претседател и его-управувано капиталистички владата мора да бидат уништени пред тие да се предаде целата земја на Американците. Планот беше развиена. дизајниран со претстојните Caracas Конференција во умот.
  
  
  "Конференцијата ќе биде средба меѓу Претседателот на Венецуела и Заменик на Претседателот на сад. Тоа ќе обезбеди единствена можност да се удри во двата од овие непријатели на народот. Подоцна, ќе бидат информирани за природата на план и детали за тоа како треба да се спроведе. Дали ви е јасно? "
  
  
  "Да, јас ги разбирам неа."
  
  
  Добро. Кога ќе се разбудам, ќе се запамети во детали сите дека јас ви реков, и сите што сте слушнале и виделе додека во длабок транс. Доколку има прашања во вашиот ум за детали, вашата потсвест ум ќе обезбеди одговори и да се пополни во било празнини кои може да ви досаѓаме. Ќе не прашање на вашиот идентитет како Рафаел Чавез, а ти не ќе го доведуваат во прашање валидноста на егото на политичката филозофија."
  
  
  По неколку минути, моите очи природно се отвори, и тој се сети како Tanja смета наназад од пет до еден. Нејзиниот ум, исто така, се присетува сè за нејзиното минато живот. Она што тие го направија за да ни со мене, тоа што работел. Нејзиниот амнезија имаше целосно да се обнови.
  
  
  Tanja се насмевна. "Како се чувствуваш, другар?"
  
  
  "Многу добро", реков. "Дрога ме натера да се сети. Нејзините би требало да земат учество во мисија против Caracas Конференција, сега нејзините запаметен во врска со тоа. Ќе ми биде подготвен?"
  
  
  "Ќе биде подготвен", рече таа.
  
  
  Kalinina сврте настрана и одеше во текот на техничар на далеку крајот на собата, оставајќи Tanja и ме на мира. "Ние сме со вас... да знаеме едни со други подобро отколку јас се сеќавам на неа? "Праша. Имав минливи слика од Tanja лежат голи во внатрешноста.
  
  
  Имаше нешто во нејзините очи, тогаш мала насмевка се шири низ нејзиното лице. "Се надевав дека би се сеќавам. Ние имавме една вечер заедно. Не се сеќавате?"
  
  
  "Не, навистина," реков јас. "Но, увид, одредена меморија на својот живот, би сакал да се сетам на повеќе."
  
  
  Таа се насмеа тивко. "Можеби ние може да поминат неколку минути повторно заедно пред да ја напушти клиниката."
  
  
  "Ова е нешто да се погледне напред," реков јас.
  
  
  Иако нејзиното тело се чувствува сосема во ред, тие инсистираше на тоа дека нејзиниот престој во нејзината соба и одмор. Помисли малку за Tanja. Чудно. Мојот регион во Русија е најважниот место во мојот живот, но јас не би можела да престане да размислува за ова вонредни девојка.
  
  
  Кога јас не бев размислување за Tanja, се обидував да го реконструираат минатото, кои имав речиси заборавени поради несреќи. И како се обидов да се сетам, јас бев потсети на еден мал инцидент. Нејзините голи нозе налетав на глина куќа во предградието на Маргарита. Тогаш се сетив дека оваа куќа е мојот дом, и убава црна коса жена по име Марија беше мојата мајка. Таа и татко ми почина кога имав девет години. Набргу потоа, тој дојде да Caracas, каде што тој живее со роднини и студирал да стане државен службеник.
  
  
  Има уште нешто чудно во врска со сето тоа. Тој може да се сеќавам на работите од минатото, но овие работи изгледаше нереално, на ментални слики избледени и нејасен. И кога јас престанав да размислувам за нив свесно, тие само исчезнаа во заборав и да не изгледа како вистински дел од мене.
  
  
  Изненадувачки, мојот најголем живописни сеќавања беа на неколку години минати работи на вчитување на клупа во Америка.
  
  
  Поминав целиот ден во мојата соба. Таа ноќ Tanja дојде да ме види. Таа отиде во тивко и затвори вратата зад неа. Тој доби копии од крајот на својот кревет, каде што тој бил читање на весник од Caracas Конференција. Nah имаше стетоскоп и clipboard во нејзината рака.
  
  
  "Може ли да се земе вашиот пулс со него?" праша.
  
  
  "Се разбира."
  
  
  Таа се одржа мојот зглоб во својот мал, мека рака. Нашите очи се исполнети, а таа брзо го сврте настрана. Таа се запиша на нејзиниот табелата, а потоа се одржа на стетоскоп на моите гради и слушав за една минута.
  
  
  "Дали чувствувате nauseous?"
  
  
  "Никој случај."
  
  
  "Постои потење во вашиот сон?"
  
  
  "Не дека тој се сеќава на неа."
  
  
  Мојот поглед се префрли од неа полни усни на сензуална облините на нејзиното тело. Уште еднаш, интригантна слика од Tanja гол Ирина блесна низ мојот ум. Ее corkscrew е следниот потег чинеше психички.
  
  
  "Што рече ќе го паметат ... блискост помеѓу нас, Рафаел."
  
  
  "Да, се сетив дека."
  
  
  "Можете да кажете ми што се сетив?"
  
  
  Тој се насмевна во неа. "бр. Тоа беше ти. Ирина".
  
  
  Нејзините убави сини очи се избегнува рудникот. Тој го зеде Nah е таблет и стетоскоп и го исфрли ги на подот. Тогаш таа беше нежно се повлече од ее. Тој ја бакна, и таа одговори.
  
  
  "Навистина не спие со мене, ти не?" Јас го прашав тивко.
  
  
  Таа се обидуваше да се движат подалеку, но јас го чуваат грбот. "Рафаел, не си некој љубовник," рече таа. "Ти си револуционерна. Вие не имаат време за жени."
  
  
  "Ова мора да се најде време, барем еднаш," нејзиниот сопруг негираше медиумските извештаи.
  
  
  Нејзините очи се најде рудникот. "Да, еднаш." Се чинеше дека таа да биде паметење. "Непосредно пред демонстрациите во Американската Амбасада. Јас го донесов белешка во вашиот стан и ти ме замоли да остане."
  
  
  "И ние бакна, и јас одржа ќе толку блиску," јас, рече, полека се работи моите раце по должината на нејзиното тело.
  
  
  "Рафаел, ве молиме..." таа протестираа слабо.
  
  
  Тој unbuttoned нејзината униформа за половината и лизна раката внатре, држи блиску. Јас caressed нејзините гради и да се чувствува нејзиниот брадавиците зацврстуваат во мојот допир.
  
  
  "Рафаел ..."
  
  
  Ние бакна повторно. Таа престана да се бори и одговараа на моето галење со ненадејни голема страст, нејзиното тело тензија жестоко како и устата размисли за тоа. Кога се бакнуваат заврши, ние двајцата се одржа нашата вдишувања и копнееле за повеќе.
  
  
  "О, боже мој, Рафаел," таа дишеше.
  
  
  Таа започна нејзината униформа и падна на подот. Ја гледаше како што таа го извади својот гаќи надолу од нејзиниот долг, мазни нозе. Таа одеше во текот на cot и поместуваат, нејзиното тело затрепери со возбуда. Нејзиниот брзо undressed и клупата притиснете веднаш до неа. Моите прсти и усни проследи секоја педа на нејзината топла, quivering месо.
  
  
  Одеднаш, таа се обиде да се движат подалеку, но ее одржа нејзините тесни. "Она што го правам со тебе?" таа извика. Тој гуши нејзините зборови, слегување неговиот јазик длабоко во устата. Таа почна да одговорите повторно.
  
  
  Јас не знам што имела значи, и јас не се грижи. Тој може само да мислам на неа зрела, топло тело. Таа moaned со желба како таа се префрла на затвори. Нејзините бедра отвори за мене, и јас би можело да се чувствува нејзиниот ноктите копа во мојот грб. Нејзиниот петел удри во него, и таа извика со задоволство. Тогаш, што беше темнина, итност, и расте, заднината страст.
  
  
  Шестата глава.
  
  
  Јас бев врзана за стол повторно, и соба е целосно темно. Тие ми дадоа уште една инјекција, но овој пат немаше чини оправдувањето гласови. Јас бев само дрогиран. Tanja и Kalinin не беа дури и во собата.
  
  
  Тие се споменува нешто за "последна фаза". Тој би слушнале нив велат дека тоа во руската, и некако да се сфати, иако тој не се сеќавам некогаш учење на руски јазик.
  
  
  Кога видов неа седи во стол, некоја слика да се појави во темница пред мене. Тоа беше претседателот, и тој беше давање политички говор. Тој бил само дваесет метри подалеку од мене, gesturing како што тој го говореше. Тој рече работи кои навистина ме вознемири. Тој избувна во ладна пот. Еуфоријата се сврте кон интензивна гнев како претседател зборовите стана се повеќе и повеќе навредливи, погласен и погласен. Его е лице полека се извртени и стана ужасно искривена. Во една минута, лицето беше сето тоа остана на сликата. Тоа почна да се проширува, станува се поголем и uglier како незадоволство lashed на егото на искривени усни. Лицето беше толку блиску што јас мислев дека би можеле да се допрат и да го нападне.
  
  
  Слушнав крик во соба и да се реализира тоа доаѓа од околу моето грло. Тој б.м жестоко за тоа е страшно лице, обидувајќи се да ја раскинам на телото со неговите голи раце, clawing на тоа со своите прсти.
  
  
  Но, јас не можев да се постигне тоа. Крик беше крик на крајна разочараност и pitiful во очај не се во можност да допрат до страшната Бог и да го уништат човекот. По една минута, гласот trailed надвор, а таму беше тишина, искривени лице се уште се движат пред мене.
  
  
  Одеднаш
  
  
  Tanja гласот заѕвони од околу темнината. "Ова е вашиот непријател. Ова е човекот кој стои помеѓу вашиот народ и слобода. Тој е грд, грди животно, и тој доводи на труповите на својот народ. Имате секогаш нелюбими и стравува его, но сега можете да се консумира со очајни, сурово revulsion. Мразам его повеќе отколку што некогаш сум го мразела некој или нешто во вашиот живот."
  
  
  Мислев дека моите гради требаше да експлодираат од гадење и омраза јас се чувствува за неа искривени лице. Тој се чува сеќавајќи се на претседателот е грд зборови и вилиците неговите тупаници се до неговата ноктите раскина преку неговите дланки.
  
  
  Конечно, сликата исчезна во темнината, и беше заменет со друг. На прво тоа беше не се запознаени за мене, тогаш се сетив за тоа преку весници. Тоа беше Американскиот потпретседател. Тој зборуваше англиски, но неговото его сфати совршено. Тој објасни дека тој ќе работат заедно со Венецуелска владата, и дека сад ќе понуди повеќе економска и воена помош за да се задржи Венецуелска претседателот на власт. Додека тој зборуваше, неговото лице се смени. Его очите се добива се повеќе и повеќе се лути, и одвратно, одвратни зборови беа исфрлајќи надвор од устата.
  
  
  Кога свети конечно осветлена, тој беше преплавена во пот. Техничар подигна мене од мојот стол и ме одведе назад во мојата соба. На дрога и силни емоции сосема исушена мојата енергија. Моите нозе беа толку слаб што можев да едвај оди.
  
  
  Назад во мојата соба, техничар ми помогна да седат на cot и гледаше во мене.
  
  
  Тој праша. "Се сите во право?"
  
  
  "Мислам дека е така."
  
  
  Тој рече љубезно. "Сето ова е потребно за вашата мисија."
  
  
  "Каде е Tanja Savich?"
  
  
  "Таа е зафатен со еден проект."
  
  
  "Морам да ја видите."
  
  
  "Јас се плашам дека е невозможно."
  
  
  Нејзините, погледна во него. Тоа беше еден млад Венецуелска име Salgado. Его е лице изгледаше искрен. Можеби затоа што на frankness тој ја видов неа, видов неа, blurted надвор работи тој дури и не знаат тој беше размислување.
  
  
  "Е таа, исто така, оној што ме викаат? Е сето ова исто така е неопходно за народна демократска револуција?"
  
  
  Его очите сведени на мене. "Дали се сомневате во тоа?" "Што е тоа?", се прашува тој нервозно.
  
  
  "Мене... не знам. Јас не мислам така. Понекогаш се чувствувам како да сум полудувам."
  
  
  "Не си луд. Всушност, ти си сосема здрави, токму сега." Его гласот беше неподносливо.
  
  
  Јас прашав. "Колку долго сте биле тука, на клиника?"
  
  
  Тој се двоумеше, како и ако се прашувате дали да се одговори ми. "Пријател ти донесе тука ноќта пред последната."
  
  
  "Кога јас ќе бидам подготвен да ја напушти?"
  
  
  "Денес."
  
  
  Тој propped себе до слабо на еден лактот. "Во dell себе?"
  
  
  "Последната фаза ќе заврши подоцна денес. Ќе имаат неколку воведни класи. Следниот нема да биде многу забавно за вас, но тоа ќе биде завршена пред да го знам тоа. Ова е апсолутно суштинско значење дел од вашата подготовка за конференцијата."
  
  
  "Каков вид на работа е ова?"
  
  
  "Тие ќе ти кажам подоцна денес."
  
  
  Наеднаш вратата се отвори и проф. д-Р Kalinina дојде. Тој glared на техничар. "Што е тоа? Зошто си уште со Senor Чавез?"
  
  
  Техничар изгледаше стресна. "Тој сака да се зборува за некое време."
  
  
  "Да се вратам на работа," Kalinin рече кратко време.
  
  
  Salgado се сврте и излезе низ соби.
  
  
  Гледав Kalinina пристап мене. Не ми се допадна идејата на она што Русите прават тука, и тоа што моите сограѓани не е дозволено да разговара со мене. На Венецуелска треба да го контролира својот револуција, но Kalinina третирани Salgado како инфериорни.
  
  
  Kalinina ми дадоа блага насмевка. "Многу ми е жал што јас го зеде Salgado далеку од вас, па нагло, Senor Чавез, но тој има обврски на друго место. Се чувствуваш така?"
  
  
  "Добро," реков јас.
  
  
  Тој ја зеде мојата пулсот и не се каже ништо за некое време.
  
  
  "Многу добро. Ти треба одмор, а ние ќе се врати за тебе после ручек." Имате сериозен лекција пред вас."
  
  
  "Можам навистина да го напушти ова место премногу доцна вечерва?"
  
  
  Мојот corkscrew фатени его исклучи стража. Но по кратка пауза, тој одговорил: "Yes. Вие ќе бидете подготвени вечерва."
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Мразам затворање."
  
  
  "Сите ние сме деца", рече тој намерно. "Но, ние мора да се прават жртви за доброто на револуцијата. Зарем тоа не е во право?"
  
  
  Тој климна со неа. Kalinina се насмевна на цврсто и лево.
  
  
  Јас се упокои за време. Одеднаш се слушнал неговиот сопствен крик. Нејзиниот продаде на кревет е искрена, преплавена во пот и тресење. Тој истрча на тресеше раката над устата, гледајќи на спротивниот ѕид. Тоа не беше како мене да се плаши - знаев дека толку многу за неа, знаев дека толку многу за мене. Тие мора да ми даде медицина. Имав уште еден кошмар.
  
  
  Видов грди лица од затемнет соба и се слушна остри лути гласови. Сето тоа е помешано со мои слики. Нејзиниот черупката одење надолу по темна улица со luger во нејзината рака. Јас се сврте на аголот, и одеднаш огромен, извртени лице се појави пред мене. Тој изгледаше како претседател, но тоа беше деформирано лице виси во темница.
  
  
  Нејзиниот стрелец хит на luger повторно и повторно, но дека одвратен лице само ме натера да се смееш засекогаш. Неговата уста отворена, заканувајќи се да ја проголта ме. Долги, остри заби беа доаѓаат во мене. Тогаш неа, извика.
  
  
  Потоа, по ручекот, јас бев вратен на автомобил соба - што тоа се нарекува на ориентација на собата. Техничар ме предупреди дека на оваа седница ќе бидат различни, и тој не беше претерување. Tanja ме сретна во собата, како што беа и здрав ме стол.
  
  
  "Тоа нема да биде фрустрирачки," рече таа. "Но тоа ќе биде завршена пред да го знам тоа."
  
  
  "Јас сум помислил на вас, пред," реков јас. "Јас побара од вас да, но тие рекоа дека сте биле премногу зафатени за да ме види."
  
  
  Мажите заврши здрав ме разочара и одеше во текот на еден на други автомобили. Тие hadn ' t користи пред да. Имаше мали control panel, но имало десетици трепка обоени светлини на својата контра.
  
  
  "Она што ти го кажа е точно," Tanja одговори.
  
  
  "Јас ќе го видите тоа во вас повторно откако ќе го оставам тука?"
  
  
  Таа се сврте настрана. "Тоа не е можно. Сето тоа зависи од исходот на мисијата."
  
  
  "Не знам ништо за мисијата," шефот на мисијата негираше извештаи кои се појавија во медиумите.
  
  
  "Ќе се знае наскоро доволно."
  
  
  Овој пат тие се користат различни уреди - жица метал бенд на градите и нов headdress. Tanja сигурни дека се е како што треба, и остави низ соби.
  
  
  Тие исклучен светецот, и тој го виде неколку повеќе фотографии во темница. Сликите беа дури и повеќе реално отколку оние јас би го видел тоа утро. Јас не добие шут овој пат, но знаев дека утринска доза не е целосно исчезна но сепак.
  
  
  Претседателот се појави во собата. Тој пукаше низ толпата, се смее, мавтајќи неговите раце и се смешка. Штом се појави слика, маска за очи започна да прави нешто за мене. Таму бил ужасен притисок во главите, болката стана речиси неподносливи. Како нејзиниот татко гледавме сликите се движат, агонија продлабочи. Таа се бореше да се ослободи себеси, отворање и затворање на устата и кривоглед, која боли. Тоа само доби полошо се додека мислев дека мојата цел беше случува да експлодираат. Крик избегале мене околу задниот дел од моето грло. Човекот скрши далеку од толпата и се стрча кон претседателот, brandishing огромен machete. Сечилото е поврзан, decapitating претседателот, его, и целна полета во толпата, одлевање крв насекаде. Луѓето се смееа, и се смееа.
  
  
  Болката е нема, и тој се чувствува само слатка празнината на физичка удобност. Претседателот беше мртов, и светот се спаси од неговата тиранија.
  
  
  Јас се надевав дека седницата е завршена, но тоа не се случи. Друга сцена исполнет соба како претседател даде јавен говор на омраза. Болката дојде повторно, и тој се крена против Nah, виткање во внатрешноста да се спротивстави еј. Но, јас се соочив со тоа. Овој пат, ужасниот притисок во мојата глава беше проследен со остра болка во моите гради, како да сум бил срцев удар. Можев да слушам себеси и почна да вика, но болката нема да оди подалеку. Човекот посочи пиштол на претседател и раскина надвор од задниот дел на ему главата со шут. Болката стивнаа веднаш.
  
  
  Но, повторно соба беше исполнета со слики, овој пат на Американскиот Заменик претседател. Тој е да се вози црна Кадилак во официјална парада, а и тој знаеше дека Венецуелска претседател беше возење пред него во автомобилот. Заменик претседателот беше облечен во скап pinstripe одговараат, gesturing imperialistically на толпата. Притисокот дојде повторно, но овој пат немаше стегање во моите гради, само една страшна болка во мојата глава. Како резултат на ненадејна експлозија на чад и остатоци, Заменик на Претседателот на автомобилот била уништена од невидлива бомба, и сите во автомобилот бил убиен. Во почетокот на втората соба, силна експлозија се случи, и автомобил на Претседателот на Венецуела се распадна. Болката беше збришан засекогаш.
  
  
  Јас пропадна во мојот стол како тие unfastened мене и исклучен уредот. Проф. д-р Kalinina беше покрај мене, но јас не гледам неа, и тоа беше само како добро.
  
  
  "Најлошото е завршена," тој ми кажа.
  
  
  Кога тој заврши со слушањето да мене со неговиот стетоскоп, тој ми помогна мојот стол и ме доведе надолу салата за нормален проекција соба. Имаше вграден екран на далечната страна на соба, и таму беше проектор киоск во задниот дел на собата.
  
  
  Kalinina стави натоварени Luger во мојата рака. Тој се загледа во него blankly, уште вцепенен од бруталните сесии. Тоа беше пиштол, тој би го погодил нејзината наоколу во својот кошмар.
  
  
  "Дрога веќе ја снема," Kalinina ми рече, " и вашата реакција на разни стимуланси во текот на овој дел од подготовките ќе биде сосема природно. Ќе се одржи пиштол и да правите што сакате. . "
  
  
  Нејзината само зјапаше во голем пиштол. Тој знаеше дека е германски пиштол, но поради некоја причина тој се поврзани со Соединетите Држави. Додека се обидував да дознаам ова, соба отиде темно и филм започна. Овие се вистински фотографии, веројатно донесена во последните неколку денови во пред-конференциски средби. Филмот се покажа дека претседателот одење надолу walkway пред претседателот.
  
  
  Palacio de Miraflores, веднаш до него, Американскиот заменик на претседателот. Имаше cameramen околу, и претседателот беше случајно да разговараат со своите Американски гости.
  
  
  Како бројките на екранот се чинеше да се пристапи мене, огромно чувство на омраза роуз во моите гради, и тој се чувствува немирен смисла на целта, чувство на интензивна непријатност. Болката се зголеми со чувство на крајна одвратност. Јас не можев да ја видите повеќе. Мажите доаѓаат до мене стана многу реално. Неа го покрена пиштол во нејзината десна рака и го направи его во две фигури. Нејзината прва цел беше претседател. Ова беше тресење со омраза и болка, и пот се работи надолу моето чело. Тој се повлече чкрапалото. Бројките се движат бавно кон мене. Нејзините, бил бесен. Нејзиниот gunslinger прислушувани пиштол повторно и повторно, и црни дупки формирана во тесна моделот на претседателот на градите. Една минута подоцна, на активирањето беше повлечен во празен кертриџ. Сепак, две личности продолжи да им пријде на мене. Тој фрлаа пиштол во нив, а потоа се стрча кон нив во момент на бес. Тоа погоди тешко и паднало во голема мера да подот.
  
  
  Сергеј се запалил, и Kalinina ми помогна да се нагоре. Тој беше panting и исцрпеност. Сега дека филмот е над, болка и лутина се качил, сите околу мене.
  
  
  "Многу добро", Kalinin би рекол слатко. "Одлично, всушност."
  
  
  "Сакам да... излезат од тука," ему реков.
  
  
  "Сите права", рече тој. "Ние не треба до денес, кога ќе треба вашата последна сесија. Може да се оди назад до вашата соба."
  
  
  Јас бев вратен бела соба со еден кревет, и тешко да се клупата прес. Почувствував како неколку маки непроспиени дена со нив ferrets поминаа откако се разбудив тоа утро. Јас се упокои за време. Но овој пат тоа не беше кошмар. Наместо тоа, имав многу детални сон за Tanja. Таа беше гол во мојот грб. Топлата мекоста на нејзиното тело се консумира мене, се консумира мене со желба. Сите мои сетила беа возбудени - јас би можел да го слушне нејзиниот прекрасен глас и мирис на опојни арома на ее месинг. И сите преку vaults, во топлината на страст, таа се чуваат велејќи дека за мене, " жал ми е, Ник. Жал ми е, Ник."
  
  
  Јас не можеше да разбере зошто таа беше користејќи дека странските име, но Stahl не се точни неа. Јас не се грижи што ме повика. Ништо не беше важно, но топла, барајќи месо writhing под мене.
  
  
  Таа одеднаш се погледнавме нагоре. Тој смета дека Tanja и нејзиното користење на странски име. Ник. Што значи тоа? Јас сонував на Luger дека Kalinina заглавен во мојата тупаница. Како што лежеше таму чека за нив за да ме донесе на последната седница, се прашував дали постои hadn ' t been нешто повеќе во последните неколку дена од знаев неа, повеќе од овие луѓе се ми кажуваше. Но, тие мораа да бидат легални. Тие знаеше се за мене, сè за мојата филозофија и мојата работа со движењето. Ние сите работеа за Вјачеслав на истиот случај, и тој мораше да им верувам.
  
  
  Кога дојдоа да pick me up, тие рече дека тоа е почетокот на вечерта, и јас ќе бидат објавени во неколку часа по еден добар оброк. Што ми требаше да ориентација, но тие не се зацврсти ме на специјален стол. Наместо тоа, тие ме замоли да седат во вообичаените стол веднаш до Salgado. По некое време тој лево, и Tanja и Kalinina дојде со една третина човек, руски име Олег Димитров.
  
  
  "Senor Димитров тесно соработува со лидерот на движењето," Kalinina ми објасни.
  
  
  Нејзиниот поглед префрли од мажите за да Tanja. Таа носеше пакет на трудови под нејзината рака. Таа ми даде несигурна насмевка.
  
  
  "Не можеме да започнете?" "домаќинска?" праша.
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Let' s get started."
  
  
  Тие влечат до три столици и играл оваа игра соочуваат со " мене, луѓето од двете страни на Tanja. Таа го става на трудови на нејзиниот скут. Димитров се загледа во мене и ме внимателно, како да се обидува да се измери мојот најинтимното мисли и чувства.
  
  
  "Ние ќе побара од вас да се земе уште еден курс на терапијата," Tanja рече. "Тогаш ќе бидеме подготвени."
  
  
  Kalinina беше подготовка на инјекции. Тој се потпре напред во својот стол, и ми даде да се сними. "Ќе добиваат само мала количина на седатив овој пат", рече тој," затоа што ние ќе го објави веднаш по седницата завршува." Како течни влезе мојот начин, тој се повлече од игла и го притисне на памучна подлога за мала рана.
  
  
  "Сега," Tanja рече дека во нејзината мазна, тивок глас:"ти се чувствуваат многу опуштена и мирна." Нејзиниот глас hummed, appeasing мојот мозок, и наскоро нејзиното его беше во својата милост. Тој е потполно послушен.
  
  
  "Овој пат, ќе се побара од вас да ги отворите вашите очи, но вие не мора да оди наоколу во длабок транс. На пребројувањето на пет, ќе се отвори твоите очи, но ќе остане во хипнотичка состојба."
  
  
  Таа смета полека. Кога таа рече пет, ми се отворија очите. Нејзините очи darted од едно лице до друго. Јас бев совршено свесни за сè околу мене, но јас се уште е во состојба на голема еуфорија. Јас бев целосно опуштена и знаеше дека јас бев целосно препуштени на милоста на глас.
  
  
  "Сте биле избрани за најважните мисија"
  
  
  Ова е локалитет во Русија дека револуцијата е донесена по сите, " Tanja рече сериозно. - Денот после утре, на Caracas конференцијата ќе се одржи. Таму ќе биде утринските часови и попладне сесија. Претседателот на Венецуела, потпретседателот на Соединетите американски Држави и други високи гости ќе бидат присутни. Конференцијата ќе се одржи во Palacio de Miraflores.
  
  
  "Ќе одиме да си сесија само пред конференција ги исполнува повторно. Ќе ви бидат дадени carafe вода, која можете да се движите до просторијата. Кога играта продолжува, уредот скриени во decanter ќе го убие сите во оваа соба."
  
  
  На тресат на задоволство шут преку мене.
  
  
  "Нема да ги користите оружје за да се убиваат нашите непријатели како што се обиде да се направи пред. Но, ќе се убие ih. Дали ви е јасно?"
  
  
  "Да, јас ги разбирам неа."
  
  
  "Вашето лице ќе изгледа различно кога ќе се разбудам од овој транс. Ние ќе се направи да изгледа како Американски шпион име Ник Картер."
  
  
  "Ник Картер," да го повтори тоа. Ник! Тоа е она што Tanja се користи за да ме викаат во моите соништа. Тоа е претчувство, како сон за Luger.
  
  
  "Ќе влезат во зградата под името на Ник Картер. Член на нашата група ќе ви даде decanter со скриени уред. Ќе се донесе decanter да конференцијата соба и го стави на его на стол. Ќе бидете во можност да го направите ова, бидејќи тоа е Ник Картер, кого можеме да се ослободи од, кој има највисоко ниво на прием на конференцијата."
  
  
  "Јас разбирам," реков јас.
  
  
  "За наредните два дена, ќе биде portraying Ник Картер околу вас. Јас ќе одам да започне читањето на датотеката за сега за овој агент, и што треба да се сеќавам на секој детал, така што ќе може успешно да го имитира Картер. Покрај тоа, ќе имаат одредено знаење за тоа лице длабоко во вас. Можете да ги користите само доволно на ова знаење да ја заврши својата инкарнација, и ништо повеќе ."
  
  
  Таа беше читање на трудови на нејзиниот скут. Информацијата е лесно да се сеќавам. Некако ми се чинеше многу познати за мене.
  
  
  "Таа беше една кои го положиле себе исклучување, како Ilsa Хофман," Tanja склучен. "И после ние порака вас, веднаш ќе ги извести Carters' шеф, Дејвид Hawke. Тој ќе те прашаат зошто сте биле во допир за два дена, и тој ќе праша некој колега од мене, кого тој знае како Ilse Хофман. Ќе кажам дека ќе отиде со мене да земја вила за неколку дена, затоа што сакав да се провери на мене, но сега сте убедени дека сум надвор од сомневање."
  
  
  "Да", реков јас. "Над сомневање." Информацијата е неизбришливо снимен во мојот мозок.
  
  
  "Ќе го имитира Ник Картер како точно како што знаете како, прави сето она што се очекува од вас до пладнето на денот на конференцијата. Потоа, ќе ги игнорира наредбите тие може да ви даде и главата на палатата. Можете мора да да биде во ходникот отворање на влезот на Rivne Конференциска Сала, во еден часот попладне. Во тоа време, нашата личност ќе пристап вас. Нс ќе биде облечен во темно сина одговараат и црвена вратоврска со бела carnation на lapel. Тој ќе ти ги предаде на оваа decanter што е околу нив, кој ќе се користи на преговарачката маса." Таа зеде голем, раскошен decanter од Димитров. "Внатре, под лажен дното, ќе биде овој уред."
  
  
  Таа внимателно ја отстрани електронска направа. Тоа изгледаше како фенси транзистори радио.
  
  
  "Уредот се контролира со далечински управувач. Тоа емитува звук во широк спектар на фреквенции, поширока од ништо претходно развиени. Во одредени фреквенции и нивоата на јачината на звукот, звукот уништува централниот нервен ткиво. Многу кратко изложување води кон болна смрт."
  
  
  Таа го замени gadget во carafe. "Уредот ќе биде наместена до посакуваната фреквенција со користење на далечинскиот управувач потоа во текот на денот сесија. Во рок од неколку минути, тоа ќе го убие сите во earshot, но тоа нема да влијае на секој надвор од собата. Откако тоа го направи своето работно место, тоа ќе произведе многу пониска звук, кој се уште ќе звучи многу високи за да ги задоволат вашите уши. Ќе бидете во можност да се слушне овој звук надвор од конференциска сала, каде што ќе се наоѓа ."
  
  
  "Јас ќе слушнете звук надвор од конференциска сала," да го повтори тоа.
  
  
  "И по нашето лице ви дава вода decanter, ќе оди на чувари на денот на соба и да им каже дека палата на персоналот побарано од вас да ја испорача decanter, така што не е свежа вода за конференцијата членови. Бидејќи Ник Картер има дозвола да влезат во конференциска сала, тие ќе ви овозможи да се земе decanter во внатрешноста и место егото на стол. Оставете его против ѕид, и да ги преземат други decanter до најблискиот сервис соба во ходникот. ќе се држат настрана од непосредна околина, додека не видите дека секој има влезе на конференциска сала за mph сесија.
  
  
  "Кога ќе слушнете пискав звук низ собата, ќе знаете дека уредот има направено за својата работа. Сега слушајте внимателно." Димитров застана и се сврте на бирање на мали typewriter на следната табела. Таа беше земен на распит од пискав сојуз, кој belied извештаите во медиумите за бучава од некои авиони.
  
  
  "Ова е звукот што ќе го слушнат."
  
  
  Его гласот запре за момент. "Кога ќе го слушнете ова," рече таа полека, " ќе се запамети сето она што беше погребан во вашата потсвест. Ќе се сеќавам на се што сум ви кажал да не се сеќавам порано. Ќе се сеќавам на сето она што се случило пред да дојде на оваа клиника. Но нема да се сеќава на ништо што се случило тука. Ова ќе ја открие вистината за вас, но ќе доведе до сериозна конфузија. Ќе го признаат првиот математика класа член кој зборува дека ќе се засадени смртта уред во конференциска сала. Е тоа сите јасно? "
  
  
  "Сето тоа е јасно," реков јас.
  
  
  "Исто така, кога нашиот човек рацете ви decanter, тој ќе каже:" Viva la revolución! Овие зборови ја зајакне вашата реши да го убие Венецуелска претседател и Американската, а вие ќе се чувствувате огромна потреба да се земе decanter да соба како нејзината. Јас сум упатен вас."
  
  
  "Viva la revolutión," реков јас.
  
  
  Kalinin стана, отиде до масата, и ги извади luger тој беше дадена мене и на stiletto во својата scabbard. Тој раце ми го пиштолот.
  
  
  "Го стави пиштолот надолу," Tanja рече. "На scabbard на stidet треба да биде прикачен на вашиот право надлактицата."
  
  
  Јас следат нејзините упатства. Оружје се чувствува непријатно и тежок. Kalinina ме донесе темен костум и вратоврска, и Tanja ми рече да се стави ih над моето оружје.
  
  
  "Оружје припаѓале на Ник Картер," Tanja рече. "Ќе знаете како да ги користите. На Швеѓаните, исто така, имаше его."
  
  
  Димитров потпре одново и шепотеше нешто во Tanja е уво. Таа климна.
  
  
  "Вие не ќе се обиде да се врати во вашиот стан на Avenida Bolivar. Исто така, ќе не контактирате Линч Банди или било кој поврзан со оваа мисија, дури и не персоналот на оваа клиника."
  
  
  "Многу добро", реков.
  
  
  "Сега, Рафаел Чавез, што ќе излезе од хипноза кога бројам тоа надолу од пет до еден. Ќе биде одлично познавање на англиски јазик, и ова е јазикот што ќе се користи се додека не ја заврши својата мисија. Вие ќе бидете подготвени да ја заврши мисијата и ќе ги следиме сите мои инструкции точно.
  
  
  "Јас ќе почнам bibl сега. Пет. Вие сте Рафаел Чавез, и ќе го смени текот на Венецуела модерната историја. Четири. Вашиот претседател и Заменик Претседател на сад се вашите смртни непријатели. Не сте се даде многу мисла. без цел, но да се убие овие двајца мажи како што планира. Две. Кога ќе се разбудите, нема да знаете дека сте биле под хипноза. Вие нема да се сетам на имињата на оние кои се тука со вас, но мора да научи дека ние сме пријатели на револуции кои се подготвени сте за вашиот мисија ."
  
  
  Кога го достигна број еден, на сцена пред мене се чинеше да се замаглат за една минута, а потоа стана фокусирана повторно. Нејзините очи darted од едно лице до друго.
  
  
  "Дали сте чувство сите право, Рафаел?" "Што е тоа?" слатка млада жена праша.
  
  
  "Се чувствувам одлично," еј, одговори на неа на англиски јазик. Изненадувачки, јас тоа го рече без тешкотии.
  
  
  "Hema ќе биде во наредните два дена?"
  
  
  "Ник Картер, Американски шпион".
  
  
  "Она што ќе се направи откако ќе ја напушти тука?"
  
  
  "Извештај за математика големи име Дејвид Hawke. Јас ќе ти каже Ему дека бев со вас - Ilse Hoffmann-за време на Sump отсуство."
  
  
  Добро. Оди погледне во себе."
  
  
  Нејзините, отиде во огледало. Кога го видов моето лице, изгледаше поинаку. Опеннет промени мојот изглед, јас така што изгледаше токму како Ник Картер. Стигна во неговата јакна и извади Luger . Wilhelmina името блесна низ мојата глава.. Тој не знаеја зошто. Како и да е, тоа не чини важно. Тој се повлече од гром и вметнува кертриџ во пиштол е кертриџ. Тој бил изненаден од неговата способност да се справи со оружје.
  
  
  Тој се сврте назад до три околу нив. "Јас не го знам вашиот имиња," реков јас.
  
  
  Мажите очигледно беа насмеани contentedly. Сепак, девојката прозборе. "Вие знаете дека ние сме на вашите пријатели. И пријатели на револуции."
  
  
  Нејзината двоумеше. "Да", реков јас. Нејзиниот пиштол посочија запалени еден низ собата и squinted по барел. Тоа беше една прекрасна алатка. Его го стави назад во својата holster.
  
  
  "Мислам дека сме подготвени," девојката рече.
  
  
  Нејзиниот поглед влечкал за момент. Јас знаев дека таму е нешто што се случува помеѓу нас, но не можев да се сетам на нејзиното име. "Неговата подготвени." Почувствував ненадејна повикуваат да излезат од таму, да не најважното нешто во мојот живот - мисијата овие луѓе имаше подготвено за мене.
  
  
  Човек во бизнис костум прозборе. Его гласот звучеше прилично авторитарната власт. "Тогаш оди, Рафаел. Одете до конференцијата во Caracas и да го уништи вашиот непријатели."
  
  
  "Го сметаат тоа направено," реков јас.
  
  
  Седмата глава.
  
  
  "Каде, по ѓаволите, дали сте биле, се прилагоди?"
  
  
  Дејвид Hawke stomped преку хотелска соба во црна бес. Его е побелена коса беше disheveled, и имаше длабоки линии околу неговата ладна сини очи. Јас не знам Американците беа способни да се такви испади.
  
  
  "Јас бев со девојка," реков јас.
  
  
  "Една девојка! За два дена? Важни настани што се случија за време на вашиот ненавремено одмор. Тоа не би било лошо ако дојде овде за состаноци."
  
  
  "Се чинеше дека таа премногу заинтересирани премногу брзо," реков јас. "Ми требаше за да дознаете дали тоа беше се користи против нас во било кој начин. Таа ме покани да земја вила за неколку дена, и не можев да го добиете во контакт со вас пред да заминеме. Откако се вративме во вилата, јас не се имате било какви можност да контактира со вас."
  
  
  Јастреб squinted во мене, и јас се плашев тој можеше да се види мене преку мојот себе. Јас бев прилично сигурен дека тој знаеше дека јас не бев Ник Картер, и тој беше само игра игри со мене.
  
  
  "Е што целата приказна?" "Што е тоа?", се прашува тој tartly.
  
  
  Тој не веруваат во тоа. Морав да импровизира. "Добро, ако мора да знаеш, своите болни. На прв, мислев дека девојката имаше отруен мене, но тоа е само сериозен случај на туристички болеста. Тоа не се направи било добро дури и ако тоа може да се направи контакт."
  
  
  Додека тој зборуваше, неговите очи беа фиксирани на моето лице. Конечно, тие омекнат малку. "О, боже. Ние сме на врвот на кулминација на нашиот најголем мисија во години, и да одлучите да се разболат. Добро, можеби тоа е моја грешка. Можеби тој се наметнува премногу тешко."
  
  
  "Жал ми е, господине," реков јас. "Но морав да се провери на девојката. Сега сум убеден дека таа е надвор од сомневање."
  
  
  "Па, претпоставувам дека тоа е нешто, дури и ако тоа е нешто негативно."
  
  
  "Можеби тоа беше wild goose потера," реков јас. "Како и да е, неговото враќање на работа. Што е ново?"
  
  
  Јастреб извади долго Кубански пури. Тој малку надвор од темата и валани егото во неговата уста, но не таа светлина. Јас имаше силно чувство на deja vu - еден Јастреб во друго место прават истата работа. Сите нагаѓања и блесоци на невозможно половина-спомени ме натера да се нервирате.
  
  
  "Заменик-претседателот помина луд. Тој вели дека ние overreacted со безбедносни прашања. Тој има заробени неколку ЦИА вработени и бара дополнителни Тајната Служба момци дома. Тој рече дека тоа е неповолно за печатот да има војска на чувари околу, како и ако ние не му верувате на Венецуелска полицијата."
  
  
  "Тоа е премногу лошо," реков јас. На dell себе, сè беше добро. На помалку Американците имам околу да се дејствува за полесно мојата работа ќе биде кога ќе дојде на конференцијата.
  
  
  "Добро, се уште има многу луѓе во палатата со оружје во нивните џебови. N7 нарече кога тој мисли дека може да биде на дното на шест метри дупка некаде."
  
  
  За прв пат, сфатив дека една од причините Hawke беше толку лут е затоа што тој беше навистина загрижен за мене. Или подобро кажано, за Најк Картер. Некако ова сознание ме допре, и јас се пронајдов себе си мислејќи дека Картер е судбината била meted од vigilantes.
  
  
  Јас прашав. "N7 е Глина Винсент?"
  
  
  "да. Тој селектирани во трета хотел, Las Americas. Нејзиниот ему реков да провери на вашиот исчезнување." Тој рече sarcastically ," Тој сега може да се движи кон повеќе важни прашања. Вечерва, Заменик Претседател е посетување на некој непланирано лица кои обично се одржуваат во градините на Американската Амбасада. Претседателот на Венецуела дефинитивно ќе се појави. Од конференцијата ќе се одржи утре, сакам да се почне преземање на посебни лични мерки на претпазливост, особено за било настани не се вклучени во првичниот распоред." Тој беше џвакање и за цигари.
  
  
  Спомнувањето на овие непријатели на народот ме натера да биде рамна. Ми беше надминат од страна на топол бран на омраза, а јас морав да дадам се од себе за да го спречат тоа. Еден погрешен потег со Јастреб може да го уништи на мисијата.
  
  
  "Во ред, јас ќе бидам таму," реков јас.
  
  
  "Дали сте навистина во ред, Ник?", праша Јастреб одеднаш.
  
  
  "Секако, зошто да не?"
  
  
  "Јас не знам. Вие само изгледаше различни за момент. Твоето лице е променето. Дали си сигурен дека си уште не е болен?"
  
  
  Тоа беше брзо прифатена од прилика. "Тоа би можело да биде," реков јас. "Јас не сум сосема сам денес." Мислев дека во секој момент ќе му го открие мојот прикријат и јас ќе мора да ги убие его po luger во мојот џеб. Нејзиното его не сакате да ја убие неа. Тој се чинеше како добра личност, дури и ако тој е само еден од целиот непријатели. Но секој кој влезе во начинот на мојата мисија, ќе треба да се отстранат, - нема алтернатива.
  
  
  "Па, навистина не се сами," Јастреб рече полека. "Јас требаше да ти пратам на амбасадата да се провери дали постојат неколку асистенти, кои ќе бидат во палатата утре, но јас не мислам дека вие ќе бидете подготвени за тоа. Ќе е подобро да се одморат додека оваа вечер. "
  
  
  "Тоа нема да биде потребно, господине," реков јас. "Јас ќе бидам среќен да се обратите до амбасадата и вработените..."
  
  
  "По ѓаволите го прилагоди, N3! Вие знаете подобро отколку да се расправаат со мене. Само оди назад кон вашата соба и да останат таму до сте се потребни. Јас ќе ти се јавам кога тоа е време да оди на амбасадата."
  
  
  "Да, господине," ми рече тивко, благодарни за можноста да се избегне повеќе контакт со Американците отколку што е апсолутно неопходно.
  
  
  "И не се плеткаш со таа проклета девојка," Јастреб викна по мене.
  
  
  * * *
  
  
  Амбасадата градини се убави на сите времиња, но оваа вечер тие беа особено прекрасен. Имаше светилки насекаде. Огнени скара и табели со храна беа формирани за гостите. Во еден крај на градината беше игралиште каде бенд одигра цела вечер.
  
  
  Јастреб и Винсент беа со мене, но ние hadn ' t зборуваат едни од други, уште.
  
  
  Винсент сретнале нејзиниот порано во бањата. Ние разменуваат честитки, и јас бев прилично непријатно. Знаев дека јас треба да се знае него, но јас не бев подготвен да се соочи со уште една СЕКИРА агент. Морав да се блеф мене за време на нашиот разговор, и јас се плашев дека не беше убеден во тоа. Винсент зборуваше накратко за СЕКИРА седиштето и претходната задача сме работеле заедно. Јас да му се зборува и само се согласи со сето она што тој го рече.
  
  
  Потпретседателот покажа доста рано во вечерта. Нејзиното его се обидел да се избегне нејзиното целосно. Неговото лице и глас предизвика такви силни емоции во мене дека јас бев сигурен дека ќе го открие мојот покрие ако се сретнав со него лице во лице. Неа, отиде до бенд, и само слушав да ги игра. Музиката е убава, и тој беше со нетрпение очекувам да на денот кога мојата татковина ќе биде ослободена од тиранијата. За прв пат во време, тој почна да се релаксираат.
  
  
  Но, среќата не може да му одолее. Таа се слушна глас зад неа, и тоа беше страшно гласот на Американскиот заменик претседател.
  
  
  "Г-Картер."
  
  
  Тој се сврте да се погледне во ему е лице и се чувствува ужасен притисок во градите, но тој се бореше на revulsion. Стои помеѓу заменик претседателот биле двајца припадници на Тајната Служба, кој климна во мене.
  
  
  "Г-дин Потпретседател," тој рече остро.
  
  
  "Јас не мислам дека сум се сретна и со претседателот," чудовиште рече. Тој укажа и на приближува бројка, и тоа беше човекот тој го мразеше најмногу на светот кој го виде тоа. Тој беше директно со кои се соочуваат и цврст човек, навидум безопасни стар човек со широка насмевка и градите полни со панделки и медали. Но знаев што тој се застапени, а тоа го направи мојот стомак clench. Тој дојде да застане покрај нас. Две plainclothes полицајци и медицинскиот персонал беа зад себе.
  
  
  "Г-дин Претседател, ова е една од најдобрите млади луѓе во нашите посебни услуги," Заменик на Претседателот. "Г-Картер."
  
  
  "Тоа е задоволство да ви се исполнат, Г-дин Картер."
  
  
  Близината на која лицето го направи мојот гнев скоро неконтролирано. Тој се бореше со огромна потреба да фрлаат себеси во него и солза му на парчиња со неговите голи раце. Пот избувна на моето чело, и почувствував силна затегнување во моите гради, која се уште беше облечен dreadlocks и dreadlocks. Имав главоболка толку лошо што јас мислев дека тоа требаше да експлодираат.
  
  
  Јас дишеше, и се сврте настрана од двајца мажи. Ми требаше да се повлече мене заедно, но јас не знам како да го направи тоа. Тој погледна наоколу со намуртено лице. "Со задоволство, Г-дин Претседател," реков јас.
  
  
  Секој е во потрага на мене, како јас би го изгубив мојот ум. На персоналот за безбедност изучува ме внимателно.
  
  
  "Се сите во право, млад човек?" Претседателот праша.
  
  
  Моите очи се мачеше за да се сретне со неговиот. "О, да", реков брзо. "Ќе биде добро. Јас само имаше работи-in-со некои туристи."
  
  
  Заменик претседателот беше гледа моето лице тесно. "Што е подобро да добиете некои остатокот, Г-дин Картер", рече тој тивко. Еден миг подоцна тие се зборува за Американскиот амбасадор.
  
  
  Во нејзината ненадејна очај, тој се сврте да ги следат. Мојата рака отиде во јакната. Тој се случува да се повлече од Lugers и снимајте ги во главата. Но, кога таа се чувствува студ метал од пиштол против раката, таа дојде до неа сетила. Тоа не беше планот, и тој мораше да се почитуваат наредби. Тој извади раката и ги избриша пот на неговата јакна. Нејзините, трепет над сите. Јас погледна наоколу за да види дали некој не забележале моите постапки, а кога се свртев назад кон зградата, видов мојата СЕКИРА колега Глина-Винсент гледа во мене. Тој беше гледа цело време.
  
  
  Борба против паника, јас побрза да го врати на амбасадата зграда, на мажите соба. Почувствував болни и се плаши јас требаше да се фрли. Нејзиниот глас беше уште тресење, и изгледаше како з-votum-votum требаше да попуштат.
  
  
  Во бањата, тој истури ладна вода на главата и се потпре силно против потоне. Тоа беше фрлена околу главата на лица, и болката и гадење почна да се преставам. Кога нејзиниот татко се сврте да се најде крпа, Винсент беше таму.
  
  
  "Што не е во ред со вас, Ник?", се прашува тој.
  
  
  Јас се сврте настрана од него и сушени себе. "Нешто мора да се јаде тоа е погрешно," реков јас. "Мислам дека таа е уште малку надвор од нејзиниот ум."
  
  
  "Ви изгледаат ужасно," тој инсистираше.
  
  
  "Се чувствувам добро, сега."
  
  
  "Не мислите дека треба да го видите на амбасадата на лекар?"
  
  
  "Се прилагоди, чиста. Тоа е навистина добро."
  
  
  Имаше долга тишина како тој грубо чешлани нејзината коса.
  
  
  "Имав нешто да се напие во кои кафе во Бејрут кога ние работевме заедно", рече тој. "Се сеќавам? Вие ми помогна да се добие околу ова. Јас бев само се обидува да го врати корист."
  
  
  Нешто длабоко во внатрешноста на мојот мозок реагираше кога се спомнува инцидентот во Бејрут. Имав многу кратка визија на Глина-Винсент паѓа против стариот ѕид од тули, и јас се случува да им помогне ем да се врати на нозе. По секундата, на сцена исчезна, и тој се прашував дали би можел да се замисли тоа на сите.
  
  
  Оваа шокиран мене. Глина Винсент никогаш не се сретнале со неа во неговиот живот. Како може да се сеќавам да се биде со него во Бејрут? Нејзината никогаш не биле надвор од Венецуела, освен кога нејзините беше во НАС. Тој не знаел ништо за Либан. Или беше нејзината уште таму?
  
  
  Уште еднаш, имав чувство дека нешто бил скриен од мене во клиниката во моето минато. Нешто многу важно. Но можеби тој не е во ред. Можеби лекови стимулирана мојата имагинација, така што би можел да излезе со сцени кои ќе ми помогне да ја играат улогата на Ник Картер.
  
  
  "Се извинувам," реков јас. "Јас го цениме вашиот интерес, Глината."
  
  
  Тој се насмевна кратко, но тогаш неговата грижа вратени. "Ник, што по ѓаволите се што се прави таму по некој зборуваше за вас?"
  
  
  "Што мислиш?" Јас прашав дефанзивно.
  
  
  "Добро, за момент изгледаше како ви се случува да добиете вашата Luger. Што се случува?"
  
  
  Нејзиниот ум трчаше низ неколку можни одговори. "Ах, тоа. Мислам дека нејзините прилично нервозен. Видов човек се постигне во неговата јакна, и за минута мислев дека е постигнување за пиштол. Неа, се чувствував како идиот кога тој извади handkerchief."
  
  
  Нашите очи се сретна и заклучен како Винсент оценуваат моите ревматизам. Ако тој е предизвикан од мене, јас ќе мора да го убие его отворено тука, а тоа ќе значи големи проблеми.
  
  
  "Сите во право, другар", рече тој. Stahl е его глас е помек. "Ќе е подобро да се одморат, па ќе се чувствувате подобро утре."
  
  
  Нејзините, погледна во него. Тој бил крупен човек со црвеникава коса, веројатно во неговиот средината на триесеттите години. Тој беше отворен, искрен лице, но јас знаев дека може да биде тешко.
  
  
  "Ви благодариме, Глина," реков јас.
  
  
  "Го заборавиш."
  
  
  За остатокот од вечерта, јас се обидував да се држат настрана од главната активност. Јастреб се појави во некој момент кога секој е во потрага на група танчери и застана веднаш до мене.
  
  
  "Сè се чини нормално?" "Што е тоа?", се прашува тој, не гледа во мене.
  
  
  "Да, господине," реков јас. Јас се прашувам дали ему Винсент Кара ми кажа.
  
  
  "Тоа не изгледа како што треба да остане тука за долго, Ник", рече тој. "Јас сум исто така, испраќање Винсент назад кон его сè. Но, ќе се видиме во палатата рано утре. Иако сè изгледа во ред, јас се уште го имаат тоа чувство за предупредување. Не ќе забележите човек кој бил демнат вас? "
  
  
  Уште една непозната сцена блесна низ мојот ум - некој човек стои во бела соба држи ме со пиштол. Не, тоа беше ходникот, не се соба. Јас го допре мојот челото со раката, и Јастреб зјапаше во мене.
  
  
  "бр. Не, нејзиното его не го гледаат тоа." Како не таа дури и не знаат каков вид на човек тој беше зборуваме? Ништо не беше споменато во датотеката дека моите другари прочитате за мене. Освен ако не сте го заборавиле тоа.
  
  
  "Ник, дали сте сигурни дека сте во ред?" "Со Vincent тука, јас веројатно би можело да се направи без тебе."
  
  
  "Јас сум во ред!", му реков, малку светлина. Гледав на Сокол, и тој ме погледна grimly, џвакањето на темно пура. "Извинувања. Но јас се чувствувам како да сум се потребни на конференцијата, и јас сакам да биде."
  
  
  Се обидов да не се слушне суровини паника во нејзиниот глас. Ако Јастреб добива мене целиот безбедност, јас нема да бидете во можност да ја заврши мојата мисија.
  
  
  "Сите во право," рекол конечно. "Се гледаме утре, син."
  
  
  Јас не можев да се погледне во него. "Дека е во право."
  
  
  Јастреб одеше низ градината, и нејзината беше исчезна. Јас не сакате да одите назад до хотел. Ми треба пијалок. Зедов такси за да Ел Hardin бидејќи се чувствував осамено, а за некои причина јас поврзани ова место со девојка во клиниката. Кога нејзините дојде внатре, ова беше изненаден да види нејзиниот седи во аголот на маса. Таа беше сама, пие шолја вино. Таа виде мене веднаш.
  
  
  Исто така, ќе не контактирате Линч Банди или било кој поврзан со оваа мисија, дури и не персоналот на оваа клиника.
  
  
  Тој се сврте настрана од Nah и отиде да маса на другата страна од собата. Почувствував страшна потреба да се оди до неа, ја кажам за моите проблеми, ја однесе во кревет со мене. Но, таа ќе ми забрани да се направи контакт. На келнерот дојде и нареди нејзиниот коњак. Кога тој си замина, јас погледна и виде дека таа беше седи на мојот стол.
  
  
  "Добра вечер, Рафаел." Таа седна до мене. Таа беше дури и поубав од тој се сети.
  
  
  Нејзиното име наеднаш се појави во мојата глава, од длабочините на мојата потсвест. "Вашето име е... Tanja." Тој гледаше нејзиниот директно во окото. "Јас сум не би требало да се знае дека сум јас?"
  
  
  "Не, но мислам дека се знае зошто се прави ова. Сето тоа е во право."
  
  
  "Јас не треба да биде со вас, треба ли?"
  
  
  "Јас беше побарано да ве контактираме. За да дознаете како ќе се чувствувате и да бидете сигурни дека сте го прифатиле како Ник Картер."
  
  
  "Јас бев во заблуда за него," реков јас. "Но еден нарекува Јастреб е премногу загрижен за мојата благосостојба. Се запознав со претседателот оваа вечер, и тоа беше доста грубо за една минута. Но, мислам дека јас направив Hawke мислам дека беше во ред. "
  
  
  Tanja е убавото лице затемнет. "Јастреб е единствениот човек кој може да го прекинете целата оваа мисија. Ќе мора да го убеди его на секој можен начин дека сте Ник Картер и што можете да направите вашата работа на конференции." Нејзиниот глас беше затегнати и итна. "Тоа е императив дека имате пристап до конференциска сала за време на вашиот паузата за ручек."
  
  
  "Јас разбирам, Tanja," реков јас. Нејзиниот хотел
  
  
  ја однесе во мојот грб и бакнувам. "Дојди во мојата соба," реков јас. "За време. Оваа... важно за мене."
  
  
  "Јастреб може да се гледа", рече таа тивко.
  
  
  "Не, тоа не е така. Ве молиме да дојде тука за малку."
  
  
  Таа се двоумеше за момент, а потоа го достигна надвор и да нежно допре моето лице. Јас знаев дека таа беше подобро од мене. "Јас ќе бидам таму и во половина час."
  
  
  "Јас ќе се чека."
  
  
  Четириесет и пет минути подоцна, бевме стои во слабо светло на мојата хотелска соба, и Tanja го прегрна околу неа. Таа беше бакна со ее, и неговиот јазик лизгаше во мојата уста. Таа притисне нејзините колкови против мене.
  
  
  "О, Рафаел," таа дишеше.
  
  
  "Извадете ги алиштата," реков јас.
  
  
  "Да".
  
  
  Ние undressed во темница. Неколку секунди подоцна, ние двајцата беа голи и загледан hungrily на едни со други. Tanja беше една од најубавите жени тој би го видел некогаш. Моите очи го зеде во нејзината целост, круг гради, тенки половината, криви колковите, и долго, мазни нозе. И јас бев шармираше со нејзината мека, сензуална глас. Гласот што ми зборуваше толку тивко и убедливо да ме во клиниката. Таму беше екстра магнетизам помеѓу нас, бидејќи на овој посебен однос. Јас сакала телото кои припаѓале на кои благотворно, beckoning глас, глас кој имал таква моќ над мене.
  
  
  Изминавме заедно на кревет и тој ја бакна таму, влечење од потесното и чувство нејзиниот обучени гради притиснете против мене, движејќи се рацете над потечени облини на нејзините нозе.
  
  
  Ние двајцата беа дишам. Тој објави неа, а таа седна на креветот, нејзината целосна крем-боја форма гледа како крем против бели листови. Јас се сети на нејзината страсна моменти во мојата соба, на клиниката. Одеднаш, јас имав друга меморија, на vaults јас го сонував во клиниката. Видов Tanja испружени пред мене, наместо на креветот, ме поканува да се приклучат неа со неа целото тело. Тоа беше само сон? Или не тоа навистина се случи? Таа беше страшно збунет.
  
  
  Неговата клупата прес е во кревет и на клупата прес е веднаш до неа, се соочуваат со неа. Тој допре топлото усни со својот, а потоа трчаше усните надолу нејзиниот врат и рамо.
  
  
  "Дали имате седиште во Caracas?" Го прашав помеѓу бакнежи.
  
  
  "Зошто мислите дека тоа", одговорила таа, стресна.
  
  
  "Дали имате широк троседот во вашиот стан?"
  
  
  Таа погледна во мене, и јас мислев дека го виде стравот во очите. "Зошто не ви се молам?"
  
  
  Јас реков. "Тоа е каде за прв пат сме направени од љубов, не е тоа?" Како што ми кажа, тоа не беше во мојот стан. Јас немам таква троседот во мојот стан." Тие ми покажа неколку фотографии на мојот стан на Avenida Bolivar.
  
  
  Tanja изгледаше вознемирена. "Е тоа важно?" праша.
  
  
  "Не, навистина," јас, рече, бакнување неа. "Тоа едноставно се случи да ме кога те видов тука."
  
  
  Нејзиното лице опуштено повторно. "Во право си, Рафаел. Тоа беше мојот стан. Јас бев само проверка сте надвор на клиниката за да се види дали ќе се сеќавам."
  
  
  "Бидејќи на мисијата?"
  
  
  "Бидејќи на мојата женската суета." Таа се насмевна и го прегрна инсистира против мене.
  
  
  Тој престана да се грижиш за тоа и се заборави за сè, но итноста на неговата желба и кадифена мекост на нејзиното тело.
  
  
  Поглавјето Осум
  
  
  Следното утро, Јастреб, Винсент, и неговите пријатели се упатија за Бела Палата. Повеќето од редовни безбедносни сили беа таму цела ноќ. Од шест часот наутро, тоа веќе беше madhouse. Јастреб кажано Винсент и јас да се провери конференциска сала и околните простории пред девет-триесет, кога конференција требаше да започне. Тој беше многу нервозен. Имав чудно чувство кога јас го правев сите овие безбедносни проверки, како што е лесно да се движите низ луѓето кои беа таму, за единствена цел за запирање на мене. Ако ова не беше толку нервозен, неговата би уживале иронијата на сето тоа. На персоналот за безбедност климна и се насмевна во мене, не се ни посомневал дека тоа е нејзиниот кои направија сигурни дека никој не остави конференциска сала жив.
  
  
  Во текот на утрото, на лица на ориентација на собата се вратија да ме повторно и повторно, и секој пат кога тоа се случило, таа избувна во ладна пот. Силата на мојата омраза беше кинење освен мене. Нејзината мисија е да се продолжи, дали нејзината работа, и да се ослободи светот од овие две лоши луѓе.
  
  
  "Добро, тоа е еден час пред конференцијата започнува," Hawke ми рече, " и ние немаме ништо подобро да се направи отколку што имаше кога го напуштивме Вашингтон. Освен тоа, ние не може да се најде висок лице кое никој друг не го видел..."
  
  
  "Тоа не е моја вина," ми рече остро.
  
  
  Јастреб изучува моето лице, и знаев дека јас би го направи тоа повторно. Егото на својата силен очи избегнува неа.
  
  
  "Кој по ѓаволите го рече тоа?" - тој купени во ревматизам.
  
  
  "Јас... јас се извинувам, господине. Мислам дека тоа е малку нервозен за конференцијата."
  
  
  "Ова не е како што на сите, Ник", рече тој сериозно. "Секогаш чувајте ги вашите кул. Тоа е зошто јас мислам дека вие сте најдобри. Што не е во ред со вас во секој случај? Знаете дека не може да одговара мене."
  
  
  Нејзините, погледна во него. Тој имал чуден ефект врз мене, и јас не можев да разберам зошто. Ми се допадна овој човек, и поради некоја причина се чувствував многу блиску до него, иако јас никогаш не го видел него, его до вчера утрото. Тоа беше чудно.
  
  
  "Јас сум во право, господине," реков јас. "Ќе може да смета на мене.
  
  
  "Дали сте сигурни?"
  
  
  "Да, нејзиното име е."
  
  
  Добро. Ако најдете нешто, можете да ме најдете на безбедност седиште."
  
  
  Кога тој беше исчезна, јас сакав да стиска лунен во лицето. Нејзината би можеле да имаат погледна како Ник Картер, но ова не се однесува како него. И Јастреб забележав. Ако не бев повеќе внимателни, таа ќе го пропушти целата мисија.
  
  
  Од време на конференцијата, палатата беше многу немирен. На салите беа преполни со луѓе. Таму имаше стотици новинарите од целиот свет. На flashbulbs се случува надвор, секоја минута, и имаше многу викање и видувања. Кога директори пристигна во конференциска сала, толпата околу нив беше толку густа што ih едвај може да се види.
  
  
  Кога видов ih повторно одблизу, се чувствував како непријателство кон нив, таква отворена омраза, кои морав да се свртиме. Тој не можеше да се види дури и нив влегуваат во собата. Неколку минути подоцна, сите се внатре, а големите двојно затворени врати зад нив. Конференцијата започна.
  
  
  Кога стигнав до палатата и проверив конференциска сала, ми го привлече нејзиното внимание на вода decanter на долги махагони табела. Тоа е идентично со она што би требало ако подоцна, во прекин. Тоа беше на послужавник, заедно со десетина пенливи кристалните чаши. Од пладне, водата останатите во carafe ќе стане застоена, и палатата кадар ќе имаат estestvenno донесе свежа вода за mph сесија.
  
  
  Утрото, која траеше една година. Тој интензивна restlessly нагоре и надолу долг ходник. Останатите чувари ме погледна. Сали биле полни со нив. Две Венецуелска чувари, еден директор на ЦИА и еден агент на Тајната Служба стоеше надвор од конференциска сала. Сите околу нив знаеше Ник Картер, и никој имаше уште гледаше во мене кога јас би го погледна низ собата порано.
  
  
  Околу единаесет-триесет, половина час пред полувреме, ходникот надвор од конференциска сала почна да се пополни повторно. Почувствував страшна стегање во моите гради, и од мојата глава беше почнуваат да болат. Но овој пат на болка беше речиси пријатен. Знаев дека тој ќе исчезне штом ќе заврши мојата мисија.
  
  
  Непосредно пред одморите, агент на ЦИА се приближуваше мене. Тој очигледно не ме препозна, и его мора да се знае неа. Јас фокусирани на неа и на нејзиното лице се гледаше познати, иако се разбира, тоа не беше се. Сето ова беше условена, и јас не имаат време да се грижите за тоа како работел. Сепак, овие судири ме натера да се нервирате. Една мис би можел да ја уништи целата мисија.
  
  
  "Каде сте биле, Картер?" праша човекот. "Ние не сте виделе вие овде во неколку дена."
  
  
  "Ах. Таа се проверува од страна на неколку сомнителни лица", рече тој tensely, се обидува својата најдобра да се огласи estestvenno.
  
  
  "Кои?"
  
  
  "Видов него вечер, на сомнителни-во потрага човек на рецепција биро, но тоа испадна да биде слепа."
  
  
  "О, десно, сум слушнал за тоа. Јас, исто така, слушнав дека ќе спијат со некои германски девојка за некое време. Има ли вистина во ова? " тој chuckled.
  
  
  Насмевката ненадејно ме потсети на еден на лицето на Американскиот заменик претседателот кога тој воведе мене на претседателот. "Зошто не ќе може да се изгуби, ќе некомпетентни копиле!" Јас growled.
  
  
  Потоа, таа забележа Hawke и Винсент стои само неколку метри, гледајќи во мене. Јас не гледам ги доаѓаат.
  
  
  "Треба да се задржи ова на поводник," ЦИА човек рече луто како тој брзо одеше изминатите Јастреб и Винсент е mimmo и продолжи надолу салата.
  
  
  Јастреб стоеја таму, проучување на ме за момент. Кога тој зборуваше, неговиот глас беше мирен и ниски. "Дојди со нас, Ник", рече тој.
  
  
  "Таа треба да биде тука кога ќе излезе," реков јас. "Може да има проблеми."
  
  
  "Земете ја прилагоди, тој реков да дојде со нас!"
  
  
  Тој протри својата рака над устата. Јас бев во неволја, само со текот на еден час да се оди пред се запознав со човек кој ќе ми служат на decanter. Но, нема начин тој може да се откажат од Hawke. Тој не ми даде избор.
  
  
  "Сите во право," реков тивко.
  
  
  Јастреб нè доведоа до некој празен приватна соба во близина на безбедност на седиштето. Еднаш бевме внатре, Јастреб затворена и ја заклучи вратата, а потоа се сврте кон мене. Винсент стоеше надвор на страна, гледајќи многу збунети.
  
  
  "Сега," Јастреб, се вели во груби, низок глас. "Што по ѓаволите се случува тука, се прилагоди? Ми зеде сè што може од вас, Ник. Ти си дејствуваат како манијак."
  
  
  Тој glared на Винсент. "Ви реков ем за инцидентот во партијата."
  
  
  "Не, јас не," рече Винсент дефанзивно. "Но морам да го направам тоа."
  
  
  "Каква несреќа?" Јастреб праша.
  
  
  "Само мал емотивен изблик," рече Винсент.
  
  
  Тој лижеше нејзиниот суви усни. Ми беше мило тој hadn ' t спомнав мојот обид да се добие Luger надвор. Јастреб беше остра. Бев сигурен дека тој веќе се посомневаа во мојот идентитет. Можеби тој забележи некоја пукнатина во мојот себе. Можеби тие се оставени на крт, некој лузни, или нешто друго што ми даде далеку. Не, тоа мора да биде моја вина. Нејзината само не беше дејствуваат како Ник Картер.
  
  
  "Добро, што е тоа?
  
  
  Јастреб, нестрпливо праша. "Зошто си толку проклето нервен цело време?" Што не е иста личност со нив ferret како што се вратив од вилата."
  
  
  Реума беше едноставен. Тој бил поинаков човек. Рафаел Чавез. Но, јас не можев да му го каже тоа. Тој беше еден од целиот непријатели. И двете од овие АХ агенти беа моите непријатели.
  
  
  "Јас само не знам, господине. Можеби тоа е затоа што сето тоа е толку проклето фрустрирачки, со толпи луѓе збиени заби околу, бучава и конфузија. И најтешкиот дел е да се знае дека нешто може да се случи во секој момент и ние не ќе бидат во можност да направите ништо во врска со тоа. Оваа безбедност на работа не е мојот стил ."
  
  
  Мажите се молчи за момент. Јастреб сврте настрана и отиде до прозорецот. "Јас се плашам дека не е доволно, Ник." Тој се сврте кон мене. Неговата посно тело се чинеше да се намали уште повеќе во tweed јакна, и неговата ладна очи ми се чинеше да зјапа отворено во мене. "Она што се случи во тие два дена кога ќе се качил?"
  
  
  "Токму она што ти реков јас," реков јас.
  
  
  "Мразам да го каже ова, Nick, но мислам дека се крие нешто од мене. Тоа не звучи како што било. Ние отсекогаш сум бил многу отворен со едни со други, не ние?"
  
  
  Притисок во главата и градите растеше. Тоа беше помалку од еден час пред да бев принуден да го внесете овој коридор. И Давид Hawke сака да зборува и зборува.
  
  
  "Да, ние сме секогаш се искрени."
  
  
  "Тогаш ајде да бидеме искрени," Hawke рече. "Мислам дека нешто се случи кога ќе исчезне, и јас не разбирам зошто ти не кажувај ми за тоа. Знам дека мора да има некоја причина за да се одржи назад, но тоа ќе биде многу подобро и за нас, ако ти го стави таму. Е ова за Hoffmann девојка? "
  
  
  Нејзините очи darted до него. "Не, тоа нема ништо да се направи со девојката. Што по ѓаволите е ова би требало да биде? Ти реков тоа беше јасно. Дали навистина веруваат дека јас сум лаже за вас? Сфатив дека беше викање, но тоа беше премногу доцна.
  
  
  "Смири, Ник," Винсент рече тивко.
  
  
  Јастреб, не рече ништо за момент. Тој беше во потрага по мене повторно, пирсинг мене со неговата напорна, ладни очи. Притисок во главата и градите беше зголемувањето на опасно, и тој се чувствува како бомба за да експлодираат.
  
  
  "Ник,"Јастреб рече полека," јас сум земајќи ќе го исклучи овој случај." Его е лице одеднаш погледна стари и уморни.
  
  
  На студ трчаа по мене. Се свртев за да се сретне со неговиот поглед. "Не можете да го направите тоа," јас, рече dully. "Ти треба мене тука."
  
  
  "Ве молам, верувај ми кога ќе кажам јас не сакам. Вие сте број еден на мојата листа, а вие го знаете тоа. Вашето досие зборува за себе. Но, има нешто во ред тука. Чувство имав кога пристигнав во Caracas - ужасно чувство дека нешто беше погрешно-се уште е со мене. Всушност, тоа е добиле многу посилни во последните неколку дена." Тој погледна Винсент. "Да се чувствувате премногу, не ти, Глината?"
  
  
  "Да, господине," рече Винсент. "Можам да го чувствувам тоа."
  
  
  "Од секогаш си ценет интуиција, Ник. Сте ми кажа дека си многу пати. И, ова, исто така. И јас искрено имаат силно чувство право сега дека вие не треба да бидат дел од ова. ништо повеќе. За свој добар, а исто така и за доброто на конференции ."
  
  
  "Господине, дозволете ми да ви покаже дека јас сум во ред," реков јас. "Само нека ми остане за да се прекине."
  
  
  Его е веѓата furrowed: "Зошто на пладне?"
  
  
  Јас не можев да гледам на ему во окото. "Тоа само се чини како особено опасно време. Откако тие беа безбедно да се врати во конференциска сала, тоа е веројатно дека нешто ќе тргне наопаку. Јас ќе ја напушти ако сакате нејзиниот исчезна."
  
  
  "Сакам да оставам сега," Јастреб рече coldly. "Винсент, оди добие еден од Венецуелска чувари. Јас сум испраќање на него назад до хотелот сам со Ник, само за да бидете сигурни дека тој добива таму сите се во право."
  
  
  "Тоа не е потребно," реков луто.
  
  
  "Жал ми е, Nick, но јас мислам така," Hawke рече. Его гласот беше остар, и така беа неговите очи.
  
  
  Винсент започна кон Ден, и таа одеднаш panicked. Јас не можев да ги споделите со овие луѓе ме запре од завршувањето на мојата задача. Нешто кликне внатре, и мојата цел стана јасно. Неа, знаел што ми требаше да го направи. Морав да го убие ih. Тешко, ладно определба зафати мене.
  
  
  Тој брзо да се стави на неговата јакна и извади luger . Нејзиното его имаше за цел на Hawke, но тоа беше, исто така, зборуваше за Винсент. "Чувајте отворен ум тука," ми рече остро.
  
  
  Тие и ме погледна во целосен шок.
  
  
  "Дали сте луди?" Јастреб праша incredulously.
  
  
  Винсент сврте настрана од неа. "Дојде тука, па тој може да те видам," реков јас. Штом тој го прави, јас ќе го убие и двајцата. Но, јас мора да дејствуваат брзо.
  
  
  "Што е тоа, Ник?", праша Винсент, неговиот глас ниска и затегнати.
  
  
  Јас реков. "Моето име е Рафаел Чавез." "Јас сум avenger. Сега тоа не е важно ако се знае. Ник Картер е мртов, и јас сум преставува него. Во рок од еден час, јас ќе ја заврши мојата мисија, и сите конференцијата, учесниците ќе бидат мртви. Ништо нема да ме запре, па се движат пред мене како да сум го рече."
  
  
  Јастреб Винсент и јас разменуваат погледи.
  
  
  "Видов тајната тетоважа на десната рака кога сте биле за перење на садови ова утро," Hawke рече полека. "Не, не си лажго. Kostya на Бога, Ник, стави тоа нешто надолу и зборуваше со нас."
  
  
  Неговите зборови infuriated мене. Ему е пиштол укажа и на градите. Но потоа видов Винсент брзаат во текот на мене.
  
  
  Се свртев за да го пречека, но јас бев дел од секундата премногу доцна. Следното нешто знаев, тој беше на врвот на мене и ние се паѓа на подот.
  
  
  Како што се погоди, Винсент е meaty тупаница удрил во моето лице. Тоа беше тежок удар, и тоа ме шокираше. Тогаш ова, и ми се чинеше Luger пресврт околу мојата рака. Тој се одржа на тоа со сите негови сила, но Винсент Имела имаа предност. Пиштол падна на подот. Но, јас бев враќање на нејзината сила. Нејзиниот син-во-закон започна Винсент и започна своето его тешко во препоните.
  
  
  Тој извика и падна на грбот со мене. На Luger забележале на неа, а потоа отиде да работат на тоа.
  
  
  "Не го стори тоа, Ник. Јас ќе треба да се пука." Јастреб беше стои над нас, се држи своето beretta на мене. Тој погледна низ ему е долго silencer во очите и сфати дека тој е многу сериозен. Тој полека застана.
  
  
  "Дали мислите дека можете да ме запре со ова?" Јас прашав во опасна кажам дека јас не го препознаваат како моето.
  
  
  "Прилично сум сигурен дека може да", рече тој мирно. "Но, не ме направи да го направи тоа."
  
  
  "Јас ќе ја искористам оваа играчка од тебе и те убие со тоа," јас growled. Тој направивме голем чекор кон тоа.
  
  
  "Јас ќе се пука на неа, Ник," Hawke рече. Но, јас може да се види за навестување на страв во неговите очи - тој се плаши, тој не можеше да ме убие.
  
  
  Јас бев само за да се јавите на моето его блеф кога видов Винсент залитат на нозе повторно. Како Hawke внимателно укажува на пиштол во моите гради, Винсент дојде до мене. Его зграпчи и влече неа пред него да се заштити себеси од Beretta Goshawk. Тогаш таа беше shoved тешко од страна на Ален, кој падна во голема мера на врвот на Hawke. Мажите редови назад, и пиштол отиде со мека thud. Gawk удри во таванот.
  
  
  Јас се преселив брзо, треснувајќи мојата десна рака во Винсент вратот и му испраќате летање далеку од Goshawk, расчистување на патот за мене. Како Hawke намали пиштол повторно да се стремите повторно, его зграпчи пиштол во рака и ја влечат, извртување тешко како што тој го влече човекот кон него. Тој летал над мојата колкот и паднал на подот, на Beretta притискање на ѕидот зад него. Тој беше шокирана.
  
  
  Јас достигна за Luger, но тогаш Винсент зграпчи ме повторно. Тој падна, но обнови веднаш и слета левата кука на Винсент е широко лице. Егото на својата скула разбиена, и тој редови од влијанието. Ем беше во болка, но тој не заврши. Неа, се виде нејзиното его одат рака под неа јакна. Во еден движење, тој се лизна на stiletto во раката и испрати Его летање само како Винсент зеде цел. Нож фатени него во ребрата, и тој вчудовидено праша, очите проширување, и падна на негова страна.
  
  
  Јастреб, извикуваа, загледан во Винсент тело во неверување. Јастреб поврати свест, но сè уште беше премногу слаба за да се движат. На Luger зграпчи и внимателно насочени кон ему во главата. Тој мора да умре. Немаше друг начин. Прст заострените на чкрапалото, но нешто ме спречи. Сокол ме погледна провокативно и луто и навредено.
  
  
  Омраза и бес исполнети моите гради. Овој човек беше стои во мојот начин. Тоа мораше да биде елиминиран од страна на човекот. Мојот прст заострените на цврст метал на активира повторно. Тој гледаше на тоа дека збрчкана лице и се замрзна, изненадени од ненадејната напливот на емоции. Не знам зошто, но јас ја сакав премногу и почитуван човек премногу да се фотографира со неа. Сепак, морав да се повлече чкрапалото. Нејзината избувна во ладна пот како спротивставени емоции побрза преку мојот воспалени мозокот. Тој лижеше неговите суви усни и со цел повторно. Мојата должност беше јасно. Дејвид Hawke треба да се умре.
  
  
  Но, јас не можеше да го направи тоа. Нејзиниот едноставно не можеше да се повлече чкрапалото. Можеби и јас не треба да се убие моето его по сите. Јас би можеле да се врзат на нејзиниот чекор со моето его и да ја задржи надвор од начинот на кој се додека не заврши мојата мисија.
  
  
  Јастреб беше гледа во моето лице. Тој не изгледа многу изненаден кога таа се спушти го пиштолот.
  
  
  "Јас знаев дека нема да ме убие", рече тој тивко.
  
  
  Неа, извика. "Shut up!" Ова беше премногу фрустрирани и кратка да размислуваат јасно.
  
  
  Хоукс его врзани рацете и нозете со вратоврска и појас. Се прашував дали тој се бореше како СЕКИРА агент, не како аматер револуционерна. И Hawka имаше врзани неа се како про, иако тој знаеше дека тој никогаш не си сторил нешто како ова пред. И таму беше ова чудно чувство дека тој имал за стариот човек. Тоа не се направи повеќе смисла од ударите на непознати спомени и луди соништа јас би биле има за изминатите неколку дена.
  
  
  Уште еднаш, имав чувство дека нешто не е во ред со сето ова-со луѓе на клиниката, мисијата ми беше и со мене. Но, немаше време да се испита.
  
  
  Hawke влече неа во плакарот. Јас не се затвори до него, затоа што знаев дека просториите се целосно soundproof. Тој само зјапаше во мене.
  
  
  "Ти си на дрога или нешто," тој рече.
  
  
  "Shut up и јас нема да те убие," ми рече остро.
  
  
  "Не сакаат да ме убијат. Дали навистина верувате дека сте еден човек по име Чавез? "
  
  
  "Нејзината Чавез."
  
  
  "Тоа не е точно", рече тој flatly. "Ти си Ник Картер. Се прилагоди на проклето тоа, ти си Ник Картер!"
  
  
  Тоа ме натера да вртоглавица. Главоболката е да доаѓа назад - главоболка дека нема да исчезне се додека откако јас би го уби мојот непријатели со тоа. Јас glanced во мојот види и видов дека имам околу половина час лево. Hawke shoved неа во плакарот, ја тресна вратата и заклучени него. Тој glanced на Винсент како тој се доближи до вратата. Тој изгледаше мртвите, а за некои луди причина, јас бев навистина жалам.
  
  
  Тој отиде надвор во ходникот и беше изненадени да се најде дека тоа е речиси напуштено. На Венецуелска полицаец беше запишување на безбедност соба на другиот крај од ходникот. Тој не ме види. Очигледно, никој не слуша нас. Но тоа не е како Hema и јас треба да се соочи со едни со други. На персоналот за безбедност може да се прашуваат каде тоа потекнува од, или некој кој видел мене одење надолу салата со Јастреб и Винсент може да се почне со имплементација два и два заедно. Нејзините одлучија да одат надвор околу палатата преку страна влезот. Тој може да поминале низ градината и да се врати низ главниот влез. Се надевам дека и публиката ќе има дисперзирани во текот на пладне се скрши. И секој што го видел него дојде во само ќе се погоди дека сум бил надвор за почетокот на ручек. Тој glanced околу брзо, а потоа тивко одеше надолу салата и од страна на вратата.
  
  
  Деветтата глава.
  
  
  Јас го фрлил низ главите на Hawke и Винсент. Мојот види рече дванаесет триесет и пет-само дваесет и пет минути пред се сретнав со мојот контакт надвор од конференциска сала.
  
  
  Тој брзо одење низ градината на предната страна од палатата. Дури и во овој релативно мирен пат, имаше луѓе насекаде. Автомобили полни улиците кои водат до палатата основа. Пристапни патишта се блокирани, но чувари нека висока безбедност автомобили помине.
  
  
  Како одеше околу зградата, тој го видел стотици луѓе loitering околу причините, да се чека за достоинственици да се појави.
  
  
  Јас штотуку почнав да одат надолу кон толпата, кога еден човек дошол кај мене од страна на патот, блокирање на мојата патека. Јас погледна и сфати дека тоа беше ЦИА човек би се кандидира во претходно. Не можев да го игнорира него. Тоа ќе го направи на его дури и повеќе сомнителни.
  
  
  "Кажи ми, Картер, јас може да разговара со вас?"
  
  
  Тој се сврте случајно да се соочи со него, обидувајќи се да го игнорираат растечкиот притисок во градите. Мојата глава throbbed, која боли. "Да, така е?"
  
  
  "Јас само сакам да кажам дека јас се извинувам за забелешка направив. Јас не обвинуваат за да се биде лути."
  
  
  "Да, сето тоа е во ред" реков. "Јас overreacted. Нејзината само малку нервозен. Моја грешка." Нејзиниот ум почна да лебдат далеку од него.
  
  
  "Тогаш нема тешко чувства?", се прашува тој.
  
  
  Неа, се сврте назад. "Не, нема прекршок. Не грижете се за тоа."
  
  
  Добро. Тој ја спростре својата рака. Его го зеде и се одржа тоа за една минута.
  
  
  Тој беше насмеан, со олеснување. "Знаете, јас може да се види како овој вид на одговорност навистина може да се дојде до вас. Мислам дека тоа е на чекање и гледање. Не знам како Тајна Сервисен персонал прават ова секој ден, а не кога, месец по месец."
  
  
  Тој glanced на неговиот види. Тоа беше дваесет и една. Тој се обидел да не покажува своите емоции. "Да, тие имаат тешка работа. Јас дефинитивно не го сакаат тоа. Добро, јас треба да се сретнат со еден колега. Се гледаме подоцна."
  
  
  "Се разбира, тоа е добро," рече тој. "Смири, Картер."
  
  
  Потоа се сврте и продолжи по долго пат. Чувството на мисија беше толку силна во мене дека јас не можев да мислам на ништо друго. Тој се чувствува ништо околу него но неговиот пат преку собирање на толпата. Како нејзиниот сопруг се приближува на вратата, група асистенти блокиран тротоарот. Јас се наметнува мојот пат низ нив, и тие ме погледна како да сум луд. Но, немаше време за удобност сега. Тој skirted репортери во близина на главните чекори и mimed нив. Толпата се зголеми подебели.
  
  
  Кога стигнав до скалите и почна да се искачи на нив, јас бев блокиран од страна на толпата. Таа elbowed својот пат низ нив. Таа се наметнува од страна на еден човек против друг, и викна нешто непристојни во мене. Тој се удри во жена, речиси тропа нејзиното исклучување на нозете. Но, таа не ни мора да се погледне назад.
  
  
  Јас се потребни за да се дојде до ходникот во времето.
  
  
  "Еј, гледај, дете!"некој извикуваа по мене.
  
  
  Тој одеше полека нагоре по скалите. "Дозволете ми да помине," јас побара. "Дозволете ми помине, се на се прилагоди." Во тој случај, јас никогаш не ќе се добие во време.
  
  
  Таа беше управувано од итноста на мојата мисија, несвесни за нас, да се ништо, но присила да добиете, каде што таа сакаше да оди. На врвот на скалите, толпата беше дури погуста, и стражарите се држи до сите.
  
  
  Тој се сопна и налетувал нив. На Венецуелска претставник за безбедност glared во мене како mimmo одеше изминатите него. Но морав да се дојде до палатата. Мојот контакт ќе се чека за мене не во Rivne во еден часот попладне. И тој не можеше да чека. Мерењето треба да е совршен.
  
  
  "Прости ми," јас, рече, се приближува нив. "Ве молам дозволете ми да помине!" Но, никој не се пресели. Секој е премногу зафатен да се зборува за конференции и светските работи, за да дури и известување во мое присуство. Отидов преку нив прави мојот начин преку масата на телата.
  
  
  "Еј, опуштете се!" еден човек извикуваа.
  
  
  Нејзиниот mimmo помина него без да одговорите. Тој речиси одеше низ преполните област искрени пред врата. Гледав во мојот види и видов дека имав само седумнаесет минути. Тој го направи својот пат до вратата, каде што неколку полицајци беа чувари на него.
  
  
  "Да, така е?" рече Венецуелска човек во воена униформа. Нашите тој, нашиот plainclothes човек да седи до него, не ме препознае.
  
  
  "Нејзиното име," реков јас. "Картер".
  
  
  "Вашиот ID картичка, ве молам."
  
  
  Нејзината цел е да затропа на човекот од неговата нозе, и да ја стартувате mimmo него. На мачна во нивните глави е речиси неподнослива. Тој fumbled во својот џеб и се најде Ник Картер е паричник. Его го отвори и се најде личната карта. и специјален помине во палатата. Јас тоа го покажа на придружник.
  
  
  "Ахам", рече тој. Тој гледаше во сликата на картички и потоа студирал моето лице. Ако Јастреб и Винсент не би можел да каже дека не беше Ник Картер, тоа лице нема да биде во можност да се види преку мојот себе.
  
  
  "Можете да побрзаат, ве молам?" Јас му реков: нестрпливо.
  
  
  Во секој случај, барањето се чини дека за да се забави него надолу. Тој ги разгледа мапата како ако има некој недостаток во тоа што е само чекање за него да се откријат тоа. Очигледно, его имаше навреден неа со својата нетрпеливост, и тој требаше да ме научи лекцијата.
  
  
  "Каде си, стационирани, Г-дин Картер?"
  
  
  Имав скоро неконтролирано импулс да се слем мојот тупаница во его-самодоволен лице. Но јас знаев дека тоа би брзо да се стави крај на мисијата на конец.
  
  
  "Дали е тоа прашање?" Јас реков, движењата мојот тупаници, обидувајќи се да се контролира себеси.
  
  
  "Не се посебно", рече тој sourly.
  
  
  "El Conde Хотел," реков јас.
  
  
  "Gracias, muchas gracias", рече тој sarcastically.
  
  
  Го однесе до хотел, зборувај со него во мојот мајчин јазик, кажете em тој е идиот, на несвесно алатка од еден маѓепсан тиранин. Но јас не се каже ништо.
  
  
  "Вашите картички, Г-дин Картер." Тој се врати ih за мене. "Ќе можат да влезат во палатата."
  
  
  "Ви благодарам многу", рече тој, и се смееше. Нејзиниот паричник беше донесена и mimmo чувари побрза внатре.
  
  
  Тоа е многу потивок во внатрешноста. Имаше неколку луѓе во фоајето, но тие се расфрлани, и јас немав проблеми со добивање преку. Тој одеше во текот на голем прием област која е обично се користи за конференции.
  
  
  Кога влегов во овој дел на палатата, има уште еден безбедносната проверка, но Один околу стражарите ме препозна, па тоа беше брзо. Тој одеше по сала со конференциска сала. Тој беше речиси не.
  
  
  Во тој момент, на Венецуелска безбедност полицијата главен излегол од вратата само дворови од конференциска сала. Ова, тој се чувствува одвратност churning во стомакот како притисок во градите и градите се зголеми. Како шеф на брутален тајната полиција, тој беше речиси како вошлив како претседател себе.
  
  
  "О, Господин Картер!" рече тој кога ме виде.
  
  
  "Senor Сантијаго," јас, рече, се обидува да го задржи моето кул.
  
  
  "Се се одвива добро, не е тоа? Се чини дека нашите мерки не се потребни по сите."
  
  
  "Мислам дека е така, сер," реков јас цврсто. Часовникот ticked во мојата глава. Тоа мора да биде осум минути до еден. Морав да ја остави.
  
  
  "Сигурен сум дека сè ќе биде во ред", рече тој. "Имам добро чувство во врска со ова. Дали сте виделе Senor Јастреб?"
  
  
  "Не, бидејќи во раните утрински часови," јас излажав на неа, само се прашувам дали моето лице ми даде далеку.
  
  
  "Па, ова, сигурен дека ќе најдете. Се гледаме подоцна да ви честитам за таква успешна никој случај кога." Тој се насмевна и patted мене на рамо.
  
  
  "Многу добро, господине," реков јас.
  
  
  Тој се вратив на заводот, што се чинеше дека да се биде некој вид на анекс на безбедност на седиштето. Тој воздивна со олеснување и одеше надолу салата со конференциска сала. Гледав во мојот види, а тоа го рече и пет до еден.
  
  
  Јас застанав пред отворената врата како што ми беше кажано. Имаше четири чувари на должност на другиот крај од ходникот, истите оние кои биле таму, тоа утро. Тие знаеја мене, па затоа не беше тешко за мене да помине mimmo од нив. Постојат уште две минути. Учителката одеше по ходникот и ја покажа својата моќ. Стражарите нека Его во соба. Имаше луѓе насекаде околу службата за безбедност кои се движат по должината на коридор и стои внатре во конференциска сала.
  
  
  Тој погледна нагоре и надолу салата. Бев во многу болка. Тензија и притисок во главата се зголеми брзо како минути помина. Неа, знаел дека болката нема да исчезне се додека не се уништени нејзините непријатели. Но имав страшно чувство дека нешто не е во ред. Тоа е внатрешна сензација, нејасно, болна сензација што се чинеше дека да emanate од скриен агол на мојот мозок. Тоа не прави смисла, и ниту еден не си друго што се случило во последните неколку дена. Но, без оглед на тоа чувство, тоа почна да гриза на мојата совест, дури и како итноста на мојата мисија совладан мене. Неа, се чувствува како да имаше страшна борба се случува во мојата глава, и таа може да се користат микрофони и звучници за да ме вози лудо, ако таа не го запре наскоро.
  
  
  Нејзините почнаа да се прашуваат што мојот контакт беше одложен.
  
  
  Но, тогаш его видов неа , темна коса Венецуелска во конзервативна морнарица одговараат и црвена вратоврска, кои доаѓаат надолу салата кон мене. Тој изгледаше како да е редовен член на палатата на кадарот, но со бела carnation на неговиот lapel и decanter во неговата рака.
  
  
  Мојот виткање долар беше удар диво против моите ребра. Една минута подоцна, тој беше на моја страна, подавајќи му мене decanter. "Високи Картер, на конференцијата директорот, ме замоли да се донесе свежа вода за пиење на конференциска сала за време на пладне се скрши." Тој говореше многу гласно, така што сите околу нас би можел да се слушне. "Бидејќи вие треба посебна дозвола, може да се прифати его за мене?"
  
  
  "О, добра. "Јас ќе ја искористам оваа," реков condescendingly.
  
  
  "Gracias", рече тој. Потоа, во остар шепот, " Viva la revolución!"
  
  
  Човекот брзо одеше назад надолу по ходникот. Таа стои со decanter во нејзините раце, исполнет со страшно сомнежи и конфузија. Морав да го однесете уредот во мојата соба. Тоа беше премногу доцна да се размислува за други работи. Најважното нешто во мојот живот беше да ја искористам оваа decanter да конференцијата соба и го стави на его на стол.
  
  
  Нејзините, дојде до крајот.
  
  
  "Здраво, Картер," ЦИА службеник рече дека нема. "Она што имате таму?"
  
  
  "Тоа изгледа како директор не сакаат свежа вода на преговарачка маса", изјави тој неа случајно. "И нејзиниот errand момче."
  
  
  ЦИА агент погледна во decanter. Тајната Служба на човекот почнеше во мене, а потоа glanced на decanter, како и. Тие се чинеше задоволен. На Венецуелска полицијата климна со мене за да ја однесе во нејзината соба со decanter.
  
  
  На decanter носел во себе. Уште една Тајна Служба офицер ме погледна како тој собрал речиси празна decanter од стол и да се замени его со оној што ќе го донесе со него.
  
  
  Тој рече, " Што е сето ова во врска?"
  
  
  Неа, ему chuckled. "Ти не би сакал да конференција на учесниците да пијат застоена вода, ќе ти?"
  
  
  Тој погледна во decanter и во мене, а потоа се насмевна на ревматизам. "Мило да го видам нив со користење на ти СЕКИРА луѓе конструктивно."
  
  
  "Многу смешно," реков јас.
  
  
  Тој собрал еден стар decanter и подвиткано под неговата рака, а потоа glanced назад во една, тој би само да се постави во центарот на средбата столици. И ова, исто така, како зборовите се состои во главата:
  
  
  Потоа, во текот на денот сесија, уредот ќе бидат поставени за да ја посакуваната фреквенција со користење на далечинскиот управувач. По неколку минути, тоа ќе го убие сите во earshot.
  
  
  Потоа се сврте и излезе низ соби.
  
  
  Надвор, тој запрен од страна на стражарите. "Се прашувам што треба да направите за него?" im рече, feigning нетрпение.
  
  
  "Постои простор за складирање надолу салата," рече еден од Venezuelans.
  
  
  "Можеби може да издржам кат, Картер," ЦИА човек стои на подот, се смееше. "Таму е веројатно метла во провизии," тој почнеше и пошироко.
  
  
  "Што е тоа. ЦИА комедија Час? "Јас прашав sourly, како ако ih шеги беа здодевни мене. Јас не би се грижи што велат тие или не, се додека тие не се сомневаат дека најголемиот нарушување на безбедноста во години биле извршени токму под нивните noses.
  
  
  Еден стар decanter носел надолу салата на плакарот. Помошници и службените лица почна да се вратите на конференцискиот соба. Тој погледна во неговиот види и виде дека тоа е веќе една четвртина минатото еден. Ѕвезди од шоу, Претседателот на Венецуела и Заменик Претседателот на сад, ќе пристигне во неколку минути. И си сесија ќе започне наскоро. И никој во конференциска сала ќе се сомневаат дека остатокот од вашето его живот може да се мери во минути.
  
  
  Сè што се случува според планот.
  
  
  Десеттата глава.
  
  
  Фрлање далеку decanter, тој се упати назад до конференциска сала. Јас бев само во времето за да се види Претседателот на Венецуела и Заменик Претседателот на сад одење надолу по ходникот, заедно со Американците ' рака на Венецуелска е рамо. Ih беше опкружен од страна на Тајната Служба агенти. Кога ги видов исчезнуваат во конференциска сала, јас бев полн со омраза и гадење.
  
  
  Внатре, фотографи земале неколку последната минута фотографии пред конференции продолжи. Имаше гласини дека се важни економски договори се постигнат за време на утринската сесија. Несомнено, тие биле поврзани со финансиска помош на Венецуелска режимот, во замена за дозвола за користење на Американски воени бази. Без мојата интервенција, овој монструозен тиранијата ќе се продолжи засекогаш.
  
  
  Имав само зема моето седиште во предниот дел на сеуште-ги отвори вратите кога шефот на Венецуелска Безбедност Полицијата се појави на моја страна. Овој пат, его е лице е намуртено.
  
  
  "Г-дин Картер, Один Рое ќе ги задоволи вашите ЗИМСКИОТ агенти и само ме информираа дека ќе се потрошени неколку минути во конференциска сала."
  
  
  Почувствував пецкање сензација во задниот дел на мојот врат. Притисокот во мојата глава зголеми повторно, и моите храмови throbbed ужасно.
  
  
  "Да, господине," реков јас. Мојот ум побрза напред. Можеби тие се провери и утврди дека конференција директорот не цел свежа вода.
  
  
  Или внимателни агент може да се најде уредот едноставно со испитување на decanter. Тие може да имаат веќе се отстранат уредот низ собата.
  
  
  Тој праша. "Се чинеше дека е нормално да ти?"
  
  
  На стегање во моите гради олабави малку. "yeah. Се чинеше да биде во ред."
  
  
  Добро. Може да ти дојде со мене, за момент? Таа би сакале да ги разгледаме во оваа ажурирана листа на луѓе со безбедносен сертификат. Тоа нема да трае долго."
  
  
  Нејзините, јас чувствував дека во оваа брзина е можно да се отстапува од моите планови. На денот конференциска сала не беше дури и затворени уште. Во секој случај, јас не разбирам како можев да го одбие. Кога Венецуелска безбедност полицијата главен прашани сте да направите нешто, ќе го направи тоа. Тргнав по него во безбедносниот анекс, не е далеку од конференциска сала. На Венецуелска полицаец беше таму кога влеговме, но тој замина веднаш, оставајќи ме сам со човекот мразев скоро колку и мажите кои требаше да ја уништи.
  
  
  "Ова е листа." На cursory читање е доволно за да се..."
  
  
  Телефонот на своето биро, заѕвони. Тој отиде преку да одговори на тоа додека студирал на листата, обидувајќи се неговите најдобри да ги контролираат своите емоции.
  
  
  Его е лице осветли. "Ах, Senor Јастреб!"
  
  
  Почувствував челик менгеме на назад блиску околу моите гради.
  
  
  На Венецуелска е лице промени. "Што!"
  
  
  Нема сомнение за тоа. Јастреб мораше некако избегале и сега може да се повикува на друг дел на палатата, не верувајќи самиот тука за да се добие во време. Тој претпоставил дека ќе одам да извлечете нешто од време на паузата која беше само крај.
  
  
  "Не можам да верувам!" - рече Венецуелска. Тој достигна за Luger и дојдоа зад тоа. "Но, Senor Картер е тука со..."
  
  
  Тој се сврте да се соочи со мене само како Еи удри со газот на luger на страната на его главата. Тој падна во голема мера да подот и лежеше во бессознание. Телефонскиот приемник dangled веднаш до масата. Хоукс глас може да се слушне од другиот крај на линијата.
  
  
  "Здраво? Што се случи? Сте тука?"
  
  
  Тој зачекори во текот на инертен тело и да се замени приемник. Неа, отиде до вратата, и погледна нагоре и надолу по ходникот. Немаше никој наоколу. Таа излезе надвор во ходникот, затворањето на вратата брзо зад неа. Да се надеваме дека никој нема да го внесете саканото анекс за некое време.
  
  
  Тој се врати во конференциска сала, бидејќи тие се затворени на ден. По неколку минути, на конференцијата ќе продолжите, и смртоносна уред ќе биде активиран. Таа стоеја во ходникот, напната и акутно свесни за страшниот притисок. Наскоро ќе исчезне по уредот врши својата работа. Тајната Служба агент излезе преку конференциска сала и климна да стражари. Тој дојде до мене.
  
  
  "Здраво, Картер", рече тој во пријателски глас.
  
  
  Тој климна со неа.
  
  
  "Добро, тие се на својот пат таму. И јас, ќе ми биде драго кога тоа е над сите."
  
  
  "Мене премногу," реков јас.
  
  
  Нејзиниот хотел, со цел за него да ја напуштат, дозволете ми само да стојат таму и да чекаат сами. Наскоро ќе има сигнал, и јас ќе знаат дека сè е готово. Некој може да се добие околу соба за помош, можеби чуварот и се залага за отворен ден. Но, нашиот претседател на Венецуела, нашите Заменик Претседателот на сад не преживее-никој во табела преживеале.
  
  
  "Се чини дека е тивка", рече човекот. "Премногу се смири за мој вкус. Јас имам такво чудно чувство. Дали имате еден?"
  
  
  "Не денес," реков јас. "Но, јас бев навистина загрижени кога јас прва да дојдеш."
  
  
  "Добро, јас тоа. Искрени на задниот дел од главата. Но, сето тоа е во право."
  
  
  "Да, ова, сигурен сум дека ќе имаме некоја безметежен ден," реков јас.
  
  
  "Па, претпоставувам дека е подобро да се оди провери со безбедност на полицијата. Се гледаме подоцна, Картер."
  
  
  "Всушност," реков јас.
  
  
  Тој отиде надолу по ходникот за безбедност анекс. Ситните капки од крв се формира на мојот горната усна. Ако тој се најде на Венецуелска шефот за безбедност на еу лежи таму на несвесното, тој, најверојатно, ќе се обиде да го запре конференција, и дека ќе го уништи сè. Јас се прашував дали треба да оди по него. Но, јас имав силен чувство дека јас треба да останам каде што бев. Наредби се наредби. На ЗИМСКИОТ вработен слезе салата од спротивна насока и престана да зборува на Тајната Служба агент. Добив краток reprieve. Нејзиниот здив дојде во парталав gasps и таа изгледаше на ден конференциска сала. Внатре, попладне сесија беше почетокот. Уредот ќе биде активиран во било кое време.
  
  
  Одеднаш, некоја гласна писклив звукот беше слушнале над зградата. Тоа беше писклив плаче на авиони што летаат во текот на палата во поздрав до Caracas Конференција. Звукот прободен мојот eardrums, и нешто чудно почна да се случува внатре во мене.
  
  
  Мојот ум беше купот на сцени, зборови, и ментални слики. Видов себеси со Luger пиштол. Видов, странски градови, и стан дека не би требало да биде во Америка. Сè беше натрупување на мене, се врти околу во мојот мозок, прави да се чувствувам болни и вртоглавица.
  
  
  Нешто длабоко во внатрешноста
  
  
  Тоа ме натера да мислам дека морам да се оди до прозорецот, така што таа може да го слушнете звукот повторно. Но, јас се одржа назад од страна на силно чувство на должност. Тие ми нареди да остане надвор од конференциска сала. И покрај овие наредби, морав да одам до прозорецот и полека, чудно, јас одеше по ходникот до alcove каде јас знаев дека ќе најдам. Таа се двоумеше еднаш и речиси се сврте кон неа пост надвор од конференциска сала, но потоа отиде до прозорецот. Тоа беше човекот кој се наметнува неа, само како авионите беа летаат назад кон кругот на палатата за втор пат.
  
  
  Во прво време, кога тие се приближува палатата, тие не слушам ништо. Но потоа, кога тие беа речиси отворено надземни, слушна гласно писклив звук на ih мотори. Тоа се претвори во татнежот како што замина во текот на градење, glinting во сонцето.
  
  
  Овој пат, звукот на авиони навистина ме потресе. Тоа беше како голем шок бран минува низ целото мое тело. Одеднаш слушна Tanja прекрасен глас:
  
  
  По тоа го прави својата работа, уредот ќе произведува многу пониска звук, кој се уште ќе звучи многу високи за да ги задоволат вашите уши.
  
  
  Звукот на авиони уште vibrated во мојата глава. И тоа е V Golov кои го чуја тоа, уште еден пискав звук, речиси исто како и авиони штотуку објавени.
  
  
  Ова е звукот што ќе го слушнат. Кога ќе го слушнете ова, ќе се запамети сето она што се крие во вашата потсвест.
  
  
  Одеднаш, вистината ме удри од сите страни. Тој погледна наоколу, збунето и ужасно збунет. Што по ѓаволите се случува? Зошто беше таа претставувајќи се како револуционерно име Чавез? Неа, знаел дека неговиот Ник Картер, дека сум работел во СЕКИРА, и тој беше тука за да се... Одеднаш, таа се сеќава на нејзината битка со Винсент и Сокол, и... Бог!
  
  
  Авионите беа исчезна. Тој се потпре слабо против прозорецот. Што по ѓаволите беше тоа што сите за? Зошто не ти се претпостави идентитетот на Венецуелска што би никогаш не слушнале досега? Она што ме натера да се бори Јастреб и Винсент кога тие беа само се обидува ... суспендира мене од задачата. На decanter! Таа би била доведена во конференциска сала со decanter само неколку минути и знаеше дека нс имаше еден уред кој ќе го убие сите во собата.
  
  
  Сè што се враќа брзо. Ова не беше само претставувајќи - јас навистина верува дека неговиот човекот беше именуван Чавез. Сè што сте ги направиле во текот на изминатите два дена, е во насока на assassinating Претседателот на Венецуела и Заменик-Претседателот на сад - две лица бев испратена да Caracas да се заштити! Тој не можеше да се сеќава на ништо за неа пред, но минатата ноќ Ilse Hoffmann сретнав повторно, и се јавив Tanja - руски име. И знаеше за мојот смртоносна мисија.
  
  
  Да, да гласаат и тоа е тоа! Јас не можев да се сетам на нешто што ми се случи меѓу време јас отидов за нејзиниот стан неколку дена и времето на нејзината вратија, верувајќи дека таа да биде Рафаел Чавез. Но се сетив на нешто за што ноќта во нејзиниот стан. Се сетив чувство на вртоглавица и nauseous. Јас се обидел да бега, но двајца мажи ме спречи. Ова мора да е дрогиран. И тие направиле нешто со мене за да ме направи да се однесуваат како ferret за нив. Тоа беше понижување тие зборуваше за во пораката. Некако, тие се користат да ме убие конференција државници. И "тие" беа KGB. Tanja призна тоа. Се сетив објаснување моето исчезнување на Сокол, но тоа беше приказната, тие би ми рече да кажам ем. Имав апсолутно никаква recollection на два дена бев исчезна, и без сомнение тие сакаа тоа. Тоа мора да е кога бев принуден да ја преземат улогата на Рафаел Чавез.
  
  
  Тој трчаше околу alcove, зад аголот, и во главниот ходник. Јас се потребни за да се дојде до конференциска сала. Уредот што ја најде таму веќе може да се работи и при што загинаа сите во earshot.
  
  
  Како што се приближуваше на големи врати, ih беше чувано од страна на тројца мажи, две Венецуелска полицајци и агенти на тајната Служба. ЦИА агент, кој беше таму порано веројатно лево за кратка пауза. Тајната Служба агент и на ЗИМСКИОТ работникот кој се уште се зборува за секоја друга зад затворена врата на безбедност анекс се качил сега, и вратата беше се уште затворен. Тајната Служба човек беше очигледно киднапирани пред наоѓање на шефот на безбедност полицијата.
  
  
  Таа беше стресна од чувари на конференциска сала за ден.
  
  
  "Морам да се добие во внатрешноста," реков јас. "Има пиштол во таму, и ако јас не го добие надвор брзо, тоа ќе го убие сите во собата."
  
  
  Mimmo започна крцкањето преку тоа, но речиси сите Venezuelans блокиран мојот начин. "Жал ми е, Senor Картер, но имаме строга наредба да не го прекинете конференција."
  
  
  Неа, извика. "Се од патот, ти се идиот!"
  
  
  Таа беше турка подалеку од страна на чуварот, но моето его другар извади пиштол и да ме спречи. "Ве молам, Senor Картер", рече тој тивко.
  
  
  "Она што е горе, Картер?" Тајната Служба агент праша worriedly.
  
  
  Нејзиниот татко се сврте кон него нестрпливо. "Се сеќавам на вода decanter дека се тоа порано?"
  
  
  Тој смета дека за момент. Его очите насочува. "Што по ѓаволите вид на известувања по е оваа бомба? "
  
  
  "Не, но нешто само како лоша, можеби уште полошо," реков јас. "Јас сум за да се добие damn thing сега."
  
  
  Почнав тоа по трет пат, и Венецуелска притисне на пиштол тешко против мене. "Зошто не ти се донесе decanter во собата на сите, Г-дин Картер?"
  
  
  Тоа беше очигледно дека тие се случува да се направи ми објасни сè пред тие дозволете ми во. И немаше време за тоа. До сега, проколнати механизам би можеле да имаат веќе е активиран.
  
  
  Тој откачи околу, фрлање неговата лева рака назад. Мојата рака фатени дека на Венецуелска човек со пиштол и пиштол падна над егото на страна и clattered на подот. Нејзината почина на лактот на его е fleshy лицето и цврсто поврзан. Таму беше досадна кршење на коските, и тој grunted гласно, а потоа падна во однос на ѕидот и се лизна на подот, каде што тој седеше збунето и стенкање.
  
  
  "Ник, за божјата волја!" тајна служба службеник може да ја слушам развикам.
  
  
  Тој lunged во мене и неа, се сврте да се исполнат ему, удирање на ему тешко да се соочи со неговата лева рака, и таа падна.
  
  
  Друг Венецуелска се повлече од неговиот пиштол и беше очигледно случува да го користите его против мене. Тој беше со цел за моите гради, и нејзината беше стискање на пиштол во раката. Таа беше турка нагоре и да се на право со пиштол што тој се повлече чкрапалото. Извештајот заѕвони надвор во ходникот, и Gawk удри во таванот. Можев да слушам вика сите околу мене, двете страни на ходникот. Во една минута, сите чувари ќе биде со мене.
  
  
  Тој толкуваше на Венецуелска е раката со пиштол и, конечно, успеа да ги преземе револвер далеку од него. Тој нека е ему падне и да се заглавени на ему во секое племе е препоните. Човекот двојно повеќе, вреска од болка. Додека тој се уште беше стискање неговиот crotch, таа беше хит од его рака до главата и се поврзани, испраќање на егото летање кон вратите на конференцискиот соба.
  
  
  Првиот Венецуелска почна да се нагоре, но јас го започна своето его тешко на страна, а тој падна во голема мера на својот грб. Тоа беше отворен од страна ден, но тие беа заклучени. Нејзиниот зачекори назад да се ослободат ih.
  
  
  "Чекај, Картер."
  
  
  Тоа беше Тајната Служба службеник. Неа, се сврте кон него, само за една минута. Тој во насока на неговиот .38 Смит & Wesson во моите гради. Тој погледна на пиштол, а потоа назад во него.
  
  
  "Јас ќе одам на таа соба," реков мирно. "Ако јас не, секој ќе умре таму. Ќе мора да се пука на damn thing да ме запре."
  
  
  Тој се сврте настрана од неа, ги подигна ногата, и започна тешко на вратата. Тие забрзано се отвори со силен тресок, и конференциска сала пукна во.
  
  
  Вратата ја погоди тајната Служба на човекот и тропнал Его на подот. Сите други чувари се пресели кон мене, и на конференцијата, учесниците ме погледна нервозно.
  
  
  "Што по ѓаволите?" Човекот на подот извикуваа. Го видел чуварот на подот во ходникот.
  
  
  Благородна-во потрага Венецуелска претседателот ме погледна со ограничени интереси. Американскиот потпретседател ме погледна во отворен шок и страв.
  
  
  Тоа беше Американскиот помошник кои добиле копија од зад неговиот стол. По првиот шок, секој беше ненадејно навреден.
  
  
  "Ве молиме да останат смирени," тој реков во една фирма глас. "Ова decanter на маса содржи смртоносно оружје. Егото функција е да ги убијат сите во оваа соба."
  
  
  Во единаесеттата глава.
  
  
  Сè беше бучно и нејасна. Неколку мажи hurriedly стана и скокнал од своите места. Mimmo одеше изминатите неа и се потпре во текот на стол.
  
  
  "Земе од его," а Венецуелска човек извикуваа надолу по ходникот.
  
  
  Јас бев за да стигнат до decanter кога Венецуелска човек во цивилна облека, зграпчи ме од позади. Јас не можев да стигнат до decanter. Тој се сврте и очајно се бореа за слободна и самиот.
  
  
  Тоа е кога уредот е вклучен. Сите во собата може да се чувствуваат тоа - ова може да биде кажано во ihc. Немаше звук. Уредот го произведува звуци на фрекфенција која вие не може да каже дали ќе се расправа или само чувство. Но едно е јасно - тоа влијае на секој нервни влакна во нашето тело. Звукот навлезе во многу суштината на мојот мозок, кинење и гребење во моите нерви, тресење мојот ih безмилосно, предизвикувајќи мачно болка и повраќање. Болката започна во мојот главите и градите, исто како тие се страшно сензации сум бил има за изминатите два дена, но во прашање на секунди тоа добив пекол на многу полошо. Неколку мажи во табелата се стави своите раце на нивните глави uncertainly, а еден од нив веќе се паднати во чаир.
  
  
  "Дозволете ми да оди, да се прилагоди!" Викна на Венецуелска.
  
  
  Тој дозволете ми да излезе од неговата измама, Rivnenskaya доволно да стиска мене во лицето. Тоа ме удри тешко и паднав во чаир. Но, во тоа време, на стража се чувствува влијанието на смрт машина. Тој clutched главата. Нејзиното его погоди тешко во лицето и тој падна.
  
  
  Се обидов да го игнорираат растечкиот мачно болка во главата и градите, борбата против гадење, кој беше постојано assaulting мене. Тој турка нејзиниот unsteadily во чаир и грабна carafe на вода,
  
  
  Сопнав со него на другата страна на стол.
  
  
  Тој падна кога тој хит на спрат и падна на decanter. Со голема тежина, тој crawled над неа и зедов тоа повторно, потоа редови на нозе повторно.
  
  
  Во такви блиски спектар, ефектот на уредот е дури и посилно. Ова беше зачудувачки. Гледав во Венецуелска претседател и видов дека тој беше потпрена назад во својот стол, очите стаклен. Американскиот Потпретседател беше очајно се обидува да добие копии од неговиот стол. Секој друг во собата се разболе многу брзо.
  
  
  Нејзиниот tripped преку прозорец и удрил на чело стакло на decanter. Јас бев само за да се фрли его преку скршеното стакло кога Јастреб пукна во собата.
  
  
  "Стоп за она што го прави, или пак ќе воодушеви искрени дупка во вашите глави. Сериозни."
  
  
  Гледав во него, и тој го истакна неговиот Beretta во мене. Неа, видов его е израз промена кога тој се чувствуваше вибрациите од автомобил.
  
  
  "Тоа е ултразвукови оружје," реков јас слабо. "Јас сум добивање ослободи од него."
  
  
  Без чекање за него да се повлече чкрапалото, нејзиниот татко се сврте грбот на него и го фрлил decanter преку скршеното стакло. Тоа погоди дури и повеќе стакло, потоа кликнете на тротоарот подолу, кршејќи во парчиња.
  
  
  Исцрпеност, тој се сврте кон Hawke. Тој беше толку слаб што тој мораше да се потпреме против прозорецот. Одеднаш ова, почувствував болка преставам, и мојот живот почна да се смири. Тој погледна низ собата и виде дека другите исто така биле ослободени. Тие почна да покажува знаци на живот. На Венецуелска претседателот префрли во својот стол, и американскиот Заменик Претседателот ја стави неговата рака на неговото чело. Тој беше сигурен дека тие ќе бидат во право. Тие не беа изложени доволно долго за навистина сериозни повреди да се случи. Но јас осомничени ние би сите имаат hangover на двата краја на ден.
  
  
  На semblance на нормалност постепено се враќаат во соба. На конференцијата, учесниците обнови многу брзо, гледајќи назад на едни со други со огорчен, збунет израз на нивните лица.
  
  
  Школка Јастреб дојде кон мене, што укажува на неговата Beretta во моите гради. Неколку чувари нападната од него. Тој стоеше отворено пред мене, сеуште држите пиштол на мене. Мажите со него изгледаше како да, ако тие би се пука во најмала провокација.
  
  
  "Прво ќе се фрли нож во еден од вашите колеги, стар пријател на кои и се закануваат на мојот живот," Јастреб извикуваа луто. "Тогаш ќе одговорено на главата на Венецуелска за безбедност на полицијата. И сега ова!"
  
  
  Човекот кој имаше што ги погоди неа, на начин стигнува до групата, на неговото лице се уште contorted од болка тој го претрпеле. "Тој тврдеше дека има пиштол во вода carafe", рече човекот. "Тогаш нешто страшно почна да се случува тука. Кога тој се ослободи од decanter, сето тоа беше запрен."
  
  
  "Всушност," Американската на маса рече. "Престана минута тој ја фрлил decanter низ прозорецот."
  
  
  "Значи она што беше во decanter, Ник?" "Или си уште се сметаат себе си револуционерно име Рафаел Чавез?"
  
  
  "Како е Винсент, господине?" Јас го прашав, игнорирајќи Corkscrew е его. "Дали е ова...?"
  
  
  "Убиени его?" Јастреб завршена за мене. "бр. Тој ќе биде добро. Вие не имаат доволно до его, печени во околу половина инч."
  
  
  "Фала му на Бог," јас, рече dully. Сега дека на конференцијата беа зачувани, заедно со животите на нејзините лидери, почувствував чувство на крајна исцрпеност. Ми требаше за да се добие некои спијат на неделите. И неа, сфатив дека јас не се грижи што тие мислеа дека на моите објаснувања. "Не, господине, сега јас разбирам дека јас не сум Чавез. Мислам дека мојата меморија вратија предвреме кога авиони, полета од страна. Опеннет сака мене да се сетам, но не пред да ја слушам неговата ниска фреквенција сигнал од уредот. Потоа морав да знам кој тоа беше и да се разбере она што јас би го направиле.
  
  
  Јастреб рече, проучување на моето лице.
  
  
  "Луѓето кои се лишени од слобода мене за два дена," реков јас.
  
  
  Јастреб изучува во моите очи и се чинеше да мислам дека се однесува како Ник Картер повторно. Тој holstered на неговиот пиштол и се вејат на други агенти далеку. Заменик претседателот дојде до нас.
  
  
  "Што, по ѓаволите, се случило овде?", се прашува тој нас.
  
  
  На Венецуелска претседателот доби од својот стол. Тој одговори заменик претседателот текот на бучава во соба. "Тоа изгледа како овој млад човек само да се спаси нашите животи. Глас она што е горе, Постар Заменик Претседател."
  
  
  Заменик Претседателот изгледаше од Венецуелска претседателот на мене. "Да", рече тој полека. "Мислам дека суми до тоа многу добро. Но, она што беше тоа ѓаволска работа ќе фрли низ прозорецот, Ник?"
  
  
  "Јас не сум сигурен, господине," реков јас. "Но, ако можеме да имаме некои приватноста за момент, јас би бил среќен да ги споделам моите теории со вас."
  
  
  "Тоа е добра идеја," на Венецуелска претседателот. "Господа, на оваа конференција ќе се скрши за еден час, а потоа ние ќе ги сретнете овде, повторно да ја заврши нашата работа."
  
  
  Имавме многу лична средба. На Венецуелска Претседателот, НИ Заменик Претседател Hawke, и нејзиниот пријде на безбедност анекс, додека секој друг, бев замолен да го напушти часот. Шефот на Венецуелска за Безбедност на Полицијата веќе се испорачани во однапред за третман.
  
  
  Неколку минути подоцна, тој беше сама со двајцата државници и Јастреб.
  
  
  "Ќе дејствува многу брзо, млад човек," го Венецуелска претседателот, clasping рацете зад неговиот грб.
  
  
  "Ви благодарам, господине," реков јас.
  
  
  "Сепак, Картер," заменик-претседателот рече, " треба многу да се објасни. Некој ми кажа дека тоа е вас, кои го донесе decanter во собата."
  
  
  "Јас се плашам дека е вистинската работа да се направи, господине," реков јас.
  
  
  Јастреб grimaced. "Се чини дека Kolodezny беше одземена и ги убедуваше да веруваме дека тој бил Венецуелска револуционерна намера за убиство на вас", рече тој sourly. Тој запали долго пура и почна да шета низ собата, hunched во текот на неговиот tweed јакна.
  
  
  "Тоа е многу интересно," на Венецуелска претседателот. "И сега вашата нормална способности се врати, Senor Картер?"
  
  
  "Да, господине."
  
  
  Американскиот Потпретседател седна на работ на неговиот стол. "Сето ова е многу пријатен за нас овде, во оваа сала. Но, кога на прес дознава за тоа, тие ќе извикам дека Американски агент саботиран на конференцијата и се обидел да го убие претседателот и мене."
  
  
  "Јас се согласувам," Hawke рече. "Тоа не е лесно да се објасни."
  
  
  "Тоа, исто така, се случи да ми, господине," неговиот заменик претседателот. "Но ние имаме неколку потенцијални клиенти кои се навистина одговорен за ова."
  
  
  "И кои се тие?" Претседателот праша.
  
  
  Нејзините, јас се сети на она што Tanja рече, тој беше во неговиот стан во текот на ноќта, само пред дрога исфрлен од мене. Гледав во Hawke за дозвола да им каже, и тој климна. "KGB," реков јас.
  
  
  "Qué demonio!" претседателот muttered.
  
  
  "Се одржи на прес-за дваесет и четири часа," ми рече, " јас ќе се обидам да се најде ih. После тоа, ќе видиме дека во целиот свет го притиснете ќе знаете приказната. Вистинската приказна."
  
  
  Hawke изучува во моето лице за момент, а потоа погледна заменик на претседателот. "Да, имаме многу време?"
  
  
  Заменик-претседателот ги крена веѓите. "Со помош на Венецуелска владата", рече тој, обраќајќи се на претседателот.
  
  
  Претседателот ме погледна трезно. "Јас му верувате на овој млад математика големи. Јас целосно ќе соработува со вас. Ве молиме да ми даде. Сега, Постар Заменик Претседател, јас треба да го видам мојот персонал пред конференцијата продолжува. Те видат во конференциска сала." Г-дин Картер, ако може да се оправда себе си, ќе добијат највисоки почести на мојата земја."
  
  
  Пред таа може да протест, тој се изгуби. Заменик претседателот доби од својот стол и дојде во текот на мене. "Сега дека ова е за сите во семејството, Ник, се чувствувам како да имам една последна мисла да каже."
  
  
  "Мислам дека го знам и она што е," реков јас. "Имам дваесет и четири часа на доверба. Затоа што јас навистина може да биде defector. Или можеби едноставно луди. Кога моето време е горе, јас сум на моето."
  
  
  "Такво нешто, Ник. Ви се чини нормално да ме сега. Но безбедност е безбедноста. Мора да постојат некои сомнеж во мојот ум. Се надевам дека не ми пречи мене ми е толку искрен."
  
  
  "Јас тоа го разбирам. Јас ќе се чувствува на истиот начин, господине," реков јас.
  
  
  "Јас ќе се стави мојата работа во Sump," Јастреб, рече одеднаш, не гледа во мене. "Верувам ему имплицитно."
  
  
  "Се разбира," заменик на претседателот. "Но, оди напред, Дејвид. На прес нема да чека засекогаш."
  
  
  Заменик Претседателот излезе низ соби. Нејзиниот и Јастреб беа сами. По долга тишина, тој конечно се зборуваше.
  
  
  "Види, жал ми е," реков јас. "Ако само тој би биле повнимателни со девојка..."
  
  
  "Стоп за тоа, Ник. Вие знаете дека ние не можеме да се заштитиме себеси од сите непредвидени околности. Како и да е, јас побара од вас да се провери од ее. Таа сметаше на тоа. Никој не може да избега од стапицата ти падна во. Тоа беше многу добро планирана, и тоа беше замислен од страна на експерти. Ајде сега да реконструкција на она што се случило ."
  
  
  "Добро, неа, јас може да се претпостави дека сум бил дрогиран, а потоа... можеби хипноза, не знам. Јас навистина не можам да се сетам на ништо од таа ноќ во девојка стан. Лекот е во нејзиниот кармин..."
  
  
  Hawke успеа насмевка. "Тоа е зошто сте се обвинуваат себе си. Не бидете смешни, моето момче. Но, под претпоставка дека оваа девојка беше KGB агент, и тие се со некои скриени место за да ви хипнотизирам - зошто тие се задржи на два дена? Хипноза само ќе потрае неколку часа најмногу. И како тие можат да ги принуди да се направи нешто што оди против вашата моралниот кодекс? Хипнозата не функционира на тој начин."
  
  
  "Добро, јас сум само сомневајќи се, но ако тие успеале да го промени целиот мој карактер, на мојот целата личност, тоа е мојот моралниот кодекс дека ќе се менува заедно со неа. Ако тоа беше навистина се прифатени од страна на фактот дека бев револуционер кој верува во насилно overthrowing егото на владата, оваа идеја ќе работат. И ние знаеме дека Русите го користите однесувањето контрола на методи со кои може целосно да се скрши личност, моралот и интегритетот и направи его роб на условена реакција. Комбинација на хипноза и однесување контрола може да ме убеди дека јас бев Чавез."
  
  
  "Да," Јастреб рече thoughtfully. "И тоа беше проклето паметен идеја. Земат најдобрите Американски агент, пак его во еден убиец и нека одат да се направи некои валкани работи за вас.
  
  
  И тогаш нека ему и его земјата преземе вината. Сега сум на почеток да се разбере закана во ова предупредување."
  
  
  "Која е напишана за да се добие со нас тука," реков јас.
  
  
  "Апсолутно фантастично. И таа падна за тоа - кука, шумска, и sinker. Ако е некој грешка, Ник, тоа е нејзината."
  
  
  "Јас ја прочитате пораката, исто така," реков јас. "Можеби и ние треба да престанеме да ги обвинуваат и да почне да размислува за завршување на оваа потрага. Ние уништени ih е големиот план, но сега ние мора да се фати ih." Неа, погледна во подот. "Јас имам идеја, дека тие се тапкање себе на грбот смееја за тоа, а можеби и ужива во тоа. Добро, на забава во мојата сметка е завршена. Кога ih наоѓа неа, тие нема да се смее."
  
  
  "Сметам дека веќе сте sobered ih up, "Јастреб рече," и потоа откако ќе прекинат ih со нож. Како знаеш оваа девојка е од KGB?"
  
  
  "Затоа што таа ми рече," реков јас. "Или во најмала рака, таа тврди дека кога побарано од страна на сл. Тоа беше само пред земање на дрога, кога дрога исфрлен од мене. Во секој случај, нејзиното вистинско име е Tanja Savich, и има навестување на руски јазик во нејзиниот германски акцент. "
  
  
  "Е тоа што сите вие може да се сети за неа?"
  
  
  "Сега за сега. Јас имам еден стан да провери, и на германската Амбасада, и ресторан, каде што јас не гледам неа. Јас, исто така, се сеќавам на неа на клиниката, луѓето во бели мантили, и Tanja, кој секогаш ми даде инструкции за тоа како да го направите сето тоа." Јас не се сеќавам ih имиња или она што тие го направија за да ме има. Кога јас заминав на клиниката, јас бев blindfolded, па јас немам идеја каде што е."
  
  
  Јастреб grimaced. "Добро, барем ќе ја избегнале трагедија што се планира, Ник. Дали вие велите дека ќе излезе на вашиот транс предвреме?"
  
  
  "Летаат авиони направи звук сличен на оној кој треба да се чуе од автомобил. Овој звук, заедно со предупредување пораки дека мојата потсвест ум е испраќање на изминатите два дена, ме натера да се оди до прозорецот за да го слушнете звукот. На KGB мора да има сакав да се вратите на нејзиниот вистински идентитет по убиството беше завршена. Ако тоа се негира дека неговиот прекар беше Картер, тоа може да го збуни репортери. Тие нема да знаат кој е навистина одговорен. Или тие може да имаат само реализира тие беа луди. На KGB не го направите тоа. Опеннет хотели, понижуваат, и тие речиси успеа ."
  
  
  "Се сите во право, Ник?", праша Јастреб, гледајќи ме внимателно.
  
  
  "Јас сум во ред," его увери него. "Но тогаш неговата мора да делуваме."
  
  
  Тој chuckled. Добро. Е нашиот веб девојка главниот лик?"
  
  
  "Веб-базирани. Но јас се сеќавам нешто за овој мистериозен човек. Нешто ново. Јас мислам дека тој беше во клиниката."
  
  
  Јастреб се повлечете на својата смрдлива пура и дувнал од чад прстен. "Овие бројки. Па, веројатно ќе треба да се кандидира на некои тестови за првиот, но ние немаме време за тоа сега. Продолжи ако се чувствувате подготвени за тоа."
  
  
  "Јас сум подготвен за тоа," реков јас. "Но имајте на полицијата и другите агенти поминат до мојот ден е нагоре. Тоа е се што бара од него. Не сакам да се сопнуваат врз помошници."
  
  
  "Сите во право, Ник," Јастреб рече.
  
  
  "Тогаш ќе се видиме во вашиот хотел."
  
  
  * * *
  
  
  Јас бев со седиште во голем махагони маса од страна на Г-дин Лудвиг Шмит, Заменик-Амбасадорот на Западна Германија, кој требаше да се Tanja на приемот на ноќта ее сретна со неа. Шмит беше полулегнал во неговите високи, поддржан од стол, долга цигара во својата десна рака.
  
  
  "Ах, да. Fraulein Hoffmann однесе до рецепцијата. Таа ќе биде присуствуваше на дипломатски настан. Таа е паметна девојка, знаеш. Таа вика на пациент веднаш по добивањето на тоа. Очигледно, таа го јаде нешто во bullfight дека вознемири нејзиниот стомак. страшна. Таа се уште нема да се врати да работи како ferret."
  
  
  "Колку долго таа е тука со вас?" Јас прашав.
  
  
  "Не за долго. На Хамбург девојка, ако јас не сум во заблуда. Нејзиниот татко бил руски бегалци."
  
  
  "Е тоа што ти реков?"
  
  
  "да. Таа зборува германски со мало акцент поради нејзиниот брачен статус. Нејзиното семејство се говорел руски дома."
  
  
  "Да", реков," јас тоа го разбирам."
  
  
  Господин Шмит е многу тенка, безполов човек во неговата четириесеттите години, многу јасно се задоволни со својата улога во животот. Тој праша. "Убава девојка, не вие се согласувате?"
  
  
  Тие се сети на неа од времето кога ние се користи да се седне со неа на Ирина е кревет и кревет. "Многу убава девојка. Можам да контактира со неа на адресата наведена во вашиот сретна датотеки?" Тоа беше истото место, таа ќе се приклучи мене ноќта таа би дрогиран мене.
  
  
  "Сигурен сум дека ќе може да. Впрочем, таа е болен."
  
  
  "да. Ако јас не ја најде дома, дали знаете каде на друго место може да ми се погледне за неа? Ресторани, кафулиња или посебни места за рекреација?"
  
  
  "Но, јас ви кажав на девојка беше болен."
  
  
  "Ве молам," реков јас нестрпливо.
  
  
  Тој изгледаше досаѓа на моето инсистирање. "Добро, неа, јас се користат да се однесе надвор за ручек понекогаш во еден мал кафе не е далеку од тука. Јас не се сеќавам на името, но ми се допаѓа Венецуелска hallaca и тоа е служел таму. Ова јадење е направен со пченкарно брашно."
  
  
  "Јас ги знам," реков јас. Неа, се сетив дека Tanja нареди во Ел Hardin по бикоборство.
  
  
  Шмит се загледа во Ceylin со самодоволен изразување..
  
  
  "Всушност, јас мислам дека сум го привлече девојка", рече тој приватно. "Да се биде диплома во овој град е прекрасно искуство."
  
  
  "Претпоставувам" ми рече. "Добро, јас ќе се обиде да ја најде дома, Господин Шмит. Добар ден."
  
  
  Тој не станувам. "Со задоволство," тој рече. Тој се загледа во таванот, повторно, веројатно сонува за својот сексуален потенцијал како немажена човек околу Caracas.
  
  
  Јас навистина не го очекував да се најдат Tanja во нејзиниот стан. Таа мора да се организира за да ја напушти его зад себе само како последна фаза на работата - мојот фати-почна. Но, јас бев надевајќи се да најдете некои индиции има. На првиот кат на зградата, јас бев со кои се сретна со масти Венецуелска жена кои не зборуваат англиски.
  
  
  "Буенос tardes, senor", рече таа на цел глас, се смешка и пошироко.
  
  
  "Буенос tardes," реков јас. "Јас сум во потрага за една млада жена по име Ilse Hoffmann."
  
  
  "Ах, да. Но, таа не живее тука повеќе. Таа се пресели од многу одеднаш, на неколку дена. Необичен странец, ако ќе извинете за велејќи дека тоа".
  
  
  Тој се насмевна во неа. "Дали таа се земе сè со неа?"
  
  
  "Јас не го проверите стан внимателно. Постојат толку многу станови тука, и нејзиниот зафатен жена."
  
  
  "Дали го имате ум, ако јас проверете горе?"
  
  
  Таа ме погледна остро. "Тоа е против мене. Кој сте вие, ве молам?"
  
  
  "Само уште една Мис Хофман," реков јас. Тој достигна до во една минута и понуди на жена мал број на bolivars.
  
  
  Таа погледна во нив, а потоа назад во мене. Таа достигна надвор и го зеде пари, во потрага во текот на нејзиното рамо во салата. "Ова е бројот осум", рече таа. "Вратата не е заклучен."
  
  
  "Ви благодарам," реков јас.
  
  
  Одев нагоре по скалите до нејзиниот стан. Ако јас сум среќен, јас ќе бидам во можност да се запре и Tanja и нејзините пријатели се пред тие да се качат на авион во Москва. Но, бев загрижен - тие најверојатно веќе знаеше дека ih парцела не успеа.
  
  
  На врвот на тоа, влезе во станот. Спомените дојде поплави назад, една по друга. Широк троседот стоеше во средината на просторијата, исто како што имаше таа ноќ кога Tanja hadn ' t смени нејзиното тело да го фати Американски агент. Тој ги затвори вратата зад него и го погледна наоколу. Сè е различно сега. Нс немаше живот, liveliness, дека Tanja дал ему. Таа rummaged низ фиоките на мали биро, стол и не најде ништо но, неколку кино билети. Тие нема да го направите за мене, многу добар во наредните дваесет и четири часа. Неа, одеше низ остатокот на станот. Јас отиде во спалната соба и да се најде стуткани бикоборство програма во корпата за ѓубре. Јас ја препознал во Tanja е ракопис, затоа што таа го направи белешки во програмата кога бев со неа во bullfight. Само за потсетување да ги собереш намирници. Тоа беше бескорисна за мене. Тоа беше само го исфрли назад во wastebasket од его, кога тој ја слушна звук во дневната соба. На вратата од ходникот се отвори и затворен многу тивко.
  
  
  Тој се допре до Wilhelmina и го прегрна самиот против стенкање ѕидот во близина на вратата. Друга соба беше тивок. Некој е по мене. Некој кој го гледав на станбена зграда и се плашев дека ќе се премногу блиску да се смири. Можеби тоа е Tanja себе. Тој слушнал речиси нечујни creak на одборот под тепих. Тој знаеше дека точната локација на овој одбор, бидејќи бил зачекори на тоа и самиот порано. Таму не чини да се биде на каква било причина за одложување на конфронтација. Неа, излегол од вратата.
  
  
  Во центарот на собата беше човек со пиштол. Тој ми беше мистерија човек и пиштолот е истиот оној низ кој пукал мене во главата во Вашингтон, и една јас се сеќавам на неа гледаат, во белиот ходник во KGB лаборатории. Се свртел наоколу кога слушнал мене.
  
  
  "Капка тоа," реков јас.
  
  
  Но тој имаше други идеи. Тој отпуштен од работа. Видов дека тој требаше да се пука секундата пред ударот беше отпуштен, и јас dove на подот. Пиштол заѕвони гласно во соба, и Gawk удри во ѕидот зад мене како да се удри на подот. Пиштол roared повторно и подели на дрвото веднаш до мене како тоа се префрлаат и почна отпуштање. Тој пукаше на нејзините три пати. Првиот gawk удрил на фенер зад ловец. На почетокот на вториот влезе его е во градите и тропнал его назад кон стенкање. Третиот gawk хит на ему во лицето, отворен, под скула, и полета кон главата, spattering на ѕид со crimson хаос. Тој хит на подот тешко, но тој дури и не ја чувствуваат. Лицето кое следи ме во текот на оваа мисија почина пред егото, телото станува свесен за тоа.
  
  
  "Се прилагоди!" Јас muttered. Имав еден жив сведок, некој кој може да ми кажете сè. Но, морав да го убие моето его.
  
  
  Тој брзо се качив на нозе. Луѓето во зградата слушнале gunshots. Тој одеше во текот на prostrate фигура и погледна во своите џебови. Ништо. Без лични карти, лажни или на друг начин. Но, има мал scrawled порака на парче хартија.
  
  
  "Т La Masia. 1930"
  
  
  Тој ги стави на хартија во една минута и отиде до прозорецот. Бушава може да ја слушам, и на гласови во ходникот.
  
  
  Тој го отвори прозорецот и да се зачекори излезе на оган да избега. Неколку минути подоцна, тој беше на теренот, оставајќи зградата далеку зад него.
  
  
  Кога таа излезе надвор, тоа е добивање на темно. Пораката во забелешка одигра одново и одново во мојата глава. Имало ресторан наречен La Masia на Avenida Казанова. Нејзиниот глас одеднаш престана, сеќавајќи. Јас би слушнале за ова место, бидејќи тоа беше познат по своите hallaca, Tanja е омилен Венецуелска јадење, ако таа би ми кажа и нејзиниот пријател Лудвиг вистината. Можеби, јас мислев, буквата "Т" се залага за Tanja, и дека мистериозен човек, очигледно руски агент, со намера да се исполнат Tanja има во 19: 30 или во 19: 30? Ова беше web доведе дека јас веќе имав, па можев да го следат тоа.
  
  
  Неговата дојде до ресторан рано. Tanja беше никаде да се види. Тие седеа нејзиниот надолу на табелата во задната страна на куќата, каде што таа ќе може да се гледа без да бидат забележани, и Stahl чекаше. Во 7:32, Tanja дојде.
  
  
  Таа беше толку убава како што се сети на неа. Тоа не е илузија. На келнерот придонела да маса пред влезот. Потоа таа стана и одеше по мали ходникот кон дами " соба. Тој стана и по неа.
  
  
  Таа веќе исчезна во соба означен "Дами" кога нејзиниот татко, дојде до мала alcove. Сум бил на чекање за нејзините таму, мило дека ќе биде сам и далеку од луѓето во трпезаријата, кога таа излезе. Една минута подоцна, вратата се отвори и ние бевме лице в лице.
  
  
  Пред таа да може да се реагира, тој ја зграпчи и да се притисне неа тешко да се moan. Таа вчудовидено праша гласно.
  
  
  Рече таа. "Ти!" "Она што ви се прави? Нека одат на мене или јас ќе се викам во неа."
  
  
  Таа беше удира во лице од страна ее со задната страна на раката.
  
  
  Нејзиниот growled во затвори. - "Дали мислите дека ова е некој вид на експериментална психологија игра? ""Јас и ти треба да се користат микрофони и звучници за да се реши резултати."
  
  
  "Ако ти велиш така, Ник", рече таа. Таа се одржа на нејзиното лице во нејзината рака. Ее Stahl гласот е помек.
  
  
  "Тоа е она што јас го велам, драги," реков јас. Тој нека stiletto падне во дланка на мојата десна рака.
  
  
  "Ви се случува да се... ме убие?"
  
  
  "Не, освен ако не се направи тоа е апсолутно неопходно," реков јас. "Јас и ти се случува околу ова место заедно. И ќе дејствува како сте се има одлично време. Или ќе го добиете во ребрата. Верувај ми кога јас ќе кажам јас ќе те убие ако се обиде нешто."
  
  
  "Може да те заборавам времето кога бевме заедно?" "Што е тоа?" праша во што сензуална глас.
  
  
  "Не лажат за мене, срце. Сè што не е само бизнис. Сега се движат." И да бидат среќни."
  
  
  Таа воздивна. "Сите во право, Ник."
  
  
  Ние излезе целиот ресторан без никакви проблеми. Таа дојде со автомобил, па сум направил нејзиниот ме вози таму. Ние одиграла игра во него, и тој доби зад воланот. Автомобилот беше сосема сам во темна улица.
  
  
  "Сега. Дали ви се исполнат Hema во ресторан?"
  
  
  "Не можам да ви кажам тоа."
  
  
  Тој ја стави нож до неа. "Земете ја прилагоди, не можете да."
  
  
  Таа изгледаше исплашени. "Тој е агент."
  
  
  "На KGB?"
  
  
  "Да".
  
  
  "И ти?"
  
  
  "да. Но само благодарение на мојот посебни знаења - затоа што јас сум научник. Тоа соодветствува на ihc."
  
  
  Го зедов автомобилот и отидов да Avenida Казанова. Јас прашав. "Каде да се оди на клиника?" "И не играат игри со мене."
  
  
  "Ако јас ве однесе таму, тие ќе не убијат и двајцата!" рече таа, речиси tearfully.
  
  
  "На кој начин?" - да го повтори тоа.
  
  
  Таа беше многу вознемирен. "Земете директно се претвори и да ги следат булевар додека не ви каже каде да го вклучите повторно."
  
  
  Тоа беше направено од страна на совети.
  
  
  "Каде е Александар?" праша. "Оној кој требало да се запознае со мене."
  
  
  "Тој е мртов," реков, не гледа во затвори.
  
  
  Таа се сврте и ме погледна за еден момент. Кога таа се радував повторно, нејзините очи беа стаклен. "Им реков сте биле премногу опасно", рече таа речиси inaudibly. "Сега ќе го уништи ih е големиот план."
  
  
  "Добро, можеби тоа и не е толку голема," реков tartly. "Беше Димитров во функција на оваа основна шема?"
  
  
  Таа била шокирана да научат дека јас знаев дека Димитров името. Таа беше вистински почетник во нејзината e-mail бизнис, и покрај нејзиниот фантастичен способности. "Знаете премногу", рече таа.
  
  
  "Јас ќе се најде его во оваа т.н. клиника?"
  
  
  "Не знам", рече таа. "Тој можеби веќе лево. Свртете лево на следната улица."
  
  
  Таа ми даде натамошни препораки, и јас по нив. Кога наполнив нејзиниот остро директно, таа се сврте кон мене. "Јас сакам да знам. Што не е во ред? Кога не ти се излезе од хипноза и колку?"
  
  
  Тој glanced во Затвори и почнеше. "Јас сум се полудувам обидувајќи се да се погоди вистината за последните неколку дена. Сега јас ќе ти прочита нејзиното богатство за некое време."
  
  
  На следниот пресек, ние го направи последниот знак на лево, и Tanja ми рече да се запре пред старата куќа. На приземјето изгледаше како неискористени продавница, и катовите се чинеше напуштена.
  
  
  "Неговиот глас", рече таа тивко.
  
  
  Неговиот мотор за решавање на истражувачки проблеми. Гледав во rearview огледало, неа, и видов друг автомобил се повлече зад нас. За момент помислив дека тие би можеле да бидат Tanja пријатели, но потоа сфатив плоштадот лицето зад воланот. Hawke позајмува ЦИА човек да се задржи окото на мене.
  
  
  Моите ненадејни гнев стивнаа. Его не може да го обвинуваат неа, со оглед на начинот на кој тој би постапувал во последно време. Нејзиниот одлучи да ги игнорира нејзината sentry oleoresin.
  
  
  "Излезе," Tanja рече, мавтајќи неговиот пиштол во неа.
  
  
  Ние излезе. Tanja беше напната и многу исплашени.
  
  
  "Ник, не ме направи да дојде со вас. СЕДИШТЕТО покажа дека тоа за вас. Ве молиме, спаси ме. Се сеќавам на моменти ние имаме поминато заедно. Вие не може да го заборави тоа сега."
  
  
  "Да, можам," реков coldly. Таа се наметнува од страна на ее " Luger "и одеше околу зградата на тротоарот.
  
  
  Ништо околу него е запознаен. Кога бев донесе во, јас во голема мера беше дрогиран, и кога тој излезе, јас бев blindfolded. Но се сетив на приближната оддалеченост од улицата, на страната на улица, и тоа беше иста. Внатре, како што се спушти на стрмни скали во подрум, јас сметан за многу чекори што ги броев кога ќе излезе околу клиниката. Немаше сомнеж во врска со тоа - Tanja беше водечки мене да лавовската пештера.
  
  
  Дванаесеттата глава.
  
  
  Како влеговме во бела коридор, таа почна да се потсетиме на се повеќе и повеќе се изолирани инциденти. Таа се користи за да застане во оваа ходникот, и човек кој само загинаа во Tanja е стан ме држеше тука.
  
  
  "Ти си помнење," Tanja рече.
  
  
  "Да, имаше соба, ориентација на собата. Ова беше врзан за стол."
  
  
  "Тоа е само напред."
  
  
  Потоа тој се пресели надолу салата. "Таму е друг човек", " реков јас. "Сте работеле со него заедно. Јас се сеќавам на нејзиното име како Kalinina."
  
  
  "Да", Tanja рече силно.
  
  
  Јас ја отвори вратата за неа, која Tanja посочи, држи мојот Luger подготвени. Неа, влегле внатре со Tanja отвори пред мене. Спомени дојде поплави назад. Subcutaneous на горивото. Хипноза. Аудио-визуелни презентации. Да, тие го направија пекол на работа на мене засекогаш.
  
  
  Стол со ремени и жици се уште стоеја во центарот на собата. На ѕидот висеше стенкање, но еден дел веќе беше делумно се расклопуваат. Техничар стоел во близина. Нејзиното знаење на его. Името Менендез дојде до мене. Тој се сврте и ме погледна blankly за момент.
  
  
  "Добро rayos!" рече тој, пцуејќи мрачна како тој сфатил дека его подземни тврдина биле прекршени.
  
  
  "Останете отворени тука," јас, рече, земајќи неколку чекори кон него.
  
  
  Но тој panicked. Тој rummaged во салон фиока веднаш до него и да извади пиштол. Тоа изгледаше како стандард Beretta assault rifle. Како тој се сврте да се соочи со мене, неговиот luger шут и хит на ему во долари магацинот. Тој пропадна назад кон делумно завршена автомобил, истегне рака и нога, очите фиксни на таванот. Откако почетоци twitched, и тој е мртов.
  
  
  Една минута подоцна, Tanja гласот доаѓа од зад неа. "Сега тоа е ти си на ред, Ник."
  
  
  Јас се свртев и видов дека таа го грабна пиштол и беше насочен тоа во мене. Јас не се види нејзиниот тесно, бидејќи јас едноставно не гледам неа, како стрела. Ова беше втор пат таа би била погрешна за затвори. Таму беше тажно, но фирма израз на лицето. Кога таа беше подигнат од страна на Luger, а потоа и мал пиштол отиде во собата, и gawk ме удри. Тој откачи околу, тресна во голем стол, и падна на подот. За среќа, нејзиниот шут беше лошо, и тоа ме удри во лево рамо, не во градите. Јас се уште имаше Luger.
  
  
  Tanja цел, повторно, и тој знаеше дека овој пат нејзината цел ќе биде подобро. Јас не можеа да се играат игри со неа. Таа одлучи да се организираме на пресметка. Неа се сними хит на luger и го победи својот вториот истрел. Tanja clutched на нејзиниот живот и редови назад, уривање на подот.
  
  
  Тој стана и тргна во текот на неа. Таа лежи на грбот, држи bloodied место на нејзиниот стомак, со рацете. Тој се заколна дека под неговиот здив. Таму веќе беше glint на длабок шок во нејзините очи. Таа безуспешно се обиде да дишат Rivnenskaya.
  
  
  "Зошто по ѓаволите, не мора да го стори тоа?" Јас прашав за жал.
  
  
  "Јас... беше премногу исплашени, Ник. Тие не може да го добиваш нејзиниот назад во Москва... целосен неуспех. Јас навистина не... јас сум толку жал. Ми се допадна толку многу." Нејзината цел се сврте настрана, и таа веќе беше мртов.
  
  
  Тој се потпре врз неа за момент, сеќавајќи. Дури и по смртта нејзиното лице беше убава. Она што крвава загуба! Тој holstered на luger, стана, и отиде во кабинетот каде техничар извади пиштол. Јас го отворив неколку фиоки и се најде белешки за мојата физичка состојба. Тие, заедно со овие машини, мора да ја раскаже приказната. Јас би го прашал за да испратите photojournalists тука. Хардвер и самата ќе биде насловот. Сега тој беше практично exonerated. И тоа ќе биде Кремљ, не Вашингтон, тоа ќе биде пораз, срамота, понижување.
  
  
  Но каде беше Димитров? Ако тој требаше да бегаме сега, сето ова ќе остави лош вкус во устата. Мојата работа е важна за многу повеќе од само срамни Кремљ. Тоа беше да се покаже KGB дека отишле премногу далеку. Тоа беше corkscrew на професионален принцип.
  
  
  Бушава слушнале ја во ходникот.
  
  
  Нејзиниот салон фиока тресна и тој ја грабна пушката повторно. Слушнав звук во ходникот.
  
  
  Нејзините, дојде до крајот, кога еден човек трчаше низ салата. Тоа беше Kalinina, Tanja е колега, водење чудно со тежок куфер во неговата рака. Тој беше речиси на крајот од ходникот.
  
  
  Јас извикуваа надвор. "Стоп!"
  
  
  Но, тој се чува работи. Стаорците брзо лево на тоне бродот. Неа се сними хит на luger и хит на ему во десната нога. Тој sprawled на подот, само кратко на излезот, што доведе до скалите.
  
  
  Слушнав звук зад мене. Врти околу себе, таа ја видов друг човек, краток, крупен човек со Khrushchevite лицето на друг човек околу KGB е Влажно Случаи оддел. Тој беше насочен два револвери во мене.
  
  
  Јас стуткав до groan како пукал, и се сними хит на ѕидот само инчи од мојата глава. Тогаш го виде еден друг човек во ходникот зад напаѓач, повисоки човек со побелена коса и briefcase под неговата рака. Тоа беше Олег Димитров, жител снимател на чело на нож. Тој беше оној кој навистина ја сакаше, на еден морав да преговара со пред KGB навистина реализирани тие не може да се играат игри со неа. Тој беше трчаат многу брзо надолу по ходникот на далеку крајот, веројатно на вториот exit (излез).
  
  
  На KGB човек отпуштен од работа, повторно, и тој ducked како gawk whizzed над мојата глава. Неа пукал во ревматизам, но пропушти. Тој цел трето време, но нејзиниот, пукаше прво, и кликнете на ему во препоните. Тој извика во болка и падна надолу. Но, од тогаш Димитров исчезнаа надолу салата.
  
  
  Тој истрча на паднатите агент. Тој writhed на подот, пот фрлаат надолу неговото лице, и рапав звук дојде од околу неговото грло. Тој имал сосема заборавен пиштол во својата десна рака. Тоа исфрлен его со его раце и се стрча надолу салата. Тој веројатно ќе живеам за да ги видите судење. Но, јас не мислам дека тој ќе биде среќен за тоа.
  
  
  Јас го следеше Димитров во една просторија на крајот од ходникот, но внатре видов отворен прозорец гледа на некоја улица. Димитров не е таму.
  
  
  Тој се бореше низ прозорецот во темна улица само во времето за да се види црна седан полетување околу до крај. Истрчав надвор во улица и сретнале една ЦИА човек таму.
  
  
  Тој рече, " Што по ѓаволите се случува, Картер?"
  
  
  Тој погледна во насока на црна седан беше движи по булевар. Тој е сигурен дека тој беше наслов за аеродром. Еден час подоцна бил, посета на Рим. Веројатно, Димитров беше случува да лета нив.
  
  
  "Постојат неколку Русите убиени и ранети таму," реков јас. "Оди и бидете сигурни дека за живеење остане стави. Јас ќе одам на аеродром да се ih шеф."
  
  
  Тој погледна во крвта работи надолу мојата рака низ ракавот на мојот doublet. "Боже, зошто ти не ме земе таму со вас?"
  
  
  "Вашата работа е само да се види ме, да не влезат на тврдина. Во секој случај, тоа би се премногу долго за да се објасни. Се гледаме на испрашување."
  
  
  Тој доби во Tanja автомобил и го изгонила. Ако таа не е во ред и Димитров не беше во аеродром, таа не би изгубиле ништо. Тоа може да го има издадено општо предупредување до ему и вклучени Венецуелска полицијата. Но, јас бев прилично сигурен дека моја претпоставка е точна.
  
  
  Дваесет минути подоцна, тој беше на аеродромот. Кога тој влезе во терминалната зграда, тој се сети на тоа колку голема таа беше. Таа била изградена на неколку нивоа. Дури и ако Знакот не е таму, тоа е многу лесно за мене дека егото е изгубена. Освен ако тој би претпоставил за лет за Рим. Тоа беше TWA лет што беше закажано да ги тргнеме во половина час. Неа, отиде до билет за статистика. Димитров беше никаде да се види, па таа беше запрашан за агентот нс, опишувајќи ги во детали.
  
  
  "Yes, yes. Лицето појавување дека опис беше тука, освен за лице го виде со мустаќи. Тој беше тука само неколку минути."
  
  
  "Тој не се имате било какви багаж?"
  
  
  "Тој не се провери, господине."
  
  
  Јас тоа го сфатив. И Димитров е moustache би биле лесно.
  
  
  "Мислам дека тој спомена името... Џорџо Carlotti", рече Clera. "Тој има италијански пасош."
  
  
  "И тој само ја остави?"
  
  
  "Да, господине."
  
  
  Его им се заблагодари на неа. Димитров беше тука, тој беше сигурен од тоа сега. Јас би можел само да одиме до портата и да чекаат за него да се појавиш, но тоа е се уште малку на среќа. Покрај тоа, таму ќе биде толпата на патници на портата. Ако Димитров одлучил да се бори, тоа може да биде многу збунувачки.
  
  
  Во близина списание продавница селектирани нејзиниот надвор, но Димитров не е таму. Тогаш неа, отиде за размена на валута прозорец. Нејзиниот дури и отиде надолу во ќелијата во делови, багаж и ќе бидете прашани. Димитров се чини дека се исчезнати.
  
  
  Тој само се сврте на аголот кога тој забележал него.
  
  
  Тој беше наслов за мажите соба со briefcase под неговата рака. Тој не ме види. Сива moustache смени его е целокупниот изглед. Тоа е малку маскирна, но тој не имаат време за подобар.
  
  
  Димитров влезе во бањата и вратата тресна зад него. Се надеваме дека, во тоалет не беше преполн.
  
  
  На Luger влечат неа од кога таа ја отвори вратата.
  
  
  Внатре, тој беше само за да се мијат рацете во мијалникот од спротивната страна на мала соба. Тој погледна наоколу и е мило да видите дека не е никој друг во собата.
  
  
  . Димитров погледна во огледалото и виде мојот одраз во nen. Его е лице беше сиво со страв.
  
  
  Тој се сврте да се соочи со мене, постигнат во неговата јакна, и се сврте. Тој беше очајно се обидува да добие на неговиот пиштол и надвор. Тој се повлече чкрапалото на luger и слушна досадна кликнете.
  
  
  Тој glanced на пиштол. Неа, знаел дека камерата е вчитан. Тоа само misfired - погрешни кертриџ, нешто за што само што се случи откако околу еден милион пати. Тој ја грабна ejector со својот крвав левата рака.
  
  
  Но, немаше време. Димитров извади еден голем parabellum mauser и во насока на тоа внимателно во моите гради. Тој седна смирен.
  
  
  Тоа dove на tiled подот. На gawk хит на плочка до мојата глава и ricocheted низ собата како Хуго нека слајд во мојата рака. Тој се сврте нагло да Димитров и започна stiletto. Го тресна во Его горните бедрото.
  
  
  Се надевав за торзото, но претпоставувам дека беше среќа да имаат хит нешто под дадените околности. Димитров извика како stiletto хит неговото его, и его mauser падна на подот. Тој извади еден долг нож и го достигна за своите изгубени пиштол.
  
  
  Во меѓувреме, лоша кертриџ од Luger имаше фрлени нејзиниот надвор, и тоа clattered на подот. Тој во насока на Димитров истиот начин тој се насочени кон Mauser. Како да го постигне тоа, тој погледна и виде дека тој не шанси.
  
  
  Тој не ги крена рацете и поткрепени далеку од пиштол. Гледате мојот израз на лицето, тој одеднаш прозборе. "Сите во право, Г-дин Картер. Ќе го освои. Јас се предаде на тебе."
  
  
  Јас влегов во моите нозе и тој стана, премногу. Ние се стои низ собата едни од други, нашите очи се затворени. Мојата лева рака почна да боли ужасно.
  
  
  "Сте го направиле голема грешка, Димитров," реков јас. "Го избра СЕКИРА да го понижуваат."
  
  
  "Јас побарувачката да биде предаден на полицијата", рече тој. "Јас се откажа..." Тој полека ја спушти рацете, а потоа одеднаш се постигне во една минута, и мал Derringer се појави во неговата рака.
  
  
  Тој се повлече чкрапалото на Luger, и овој пат пиштол отиде. Gawking фатени Димитров само над срцето, и го фрлил на его назад. Его очи се загледа во мене широк очи за миг, а потоа френетично го грабна крпа железнички веднаш до него. Како што тој падна, крпа крпа полета надвор од диспензерот како долг лист дека половина покриен неговиот motionless тело.
  
  
  "Вашиот Кремљ газдите може да се размислува за тоа на следниот пат тие доаѓаат со големиот план", изјави тој trupu.
  
  
  Luger лизна тоа се врати во својата holster. Хуго е само ставање назад во својата scabbard кога двајца полицајци забрзано низ вратата, пиштоли повлечени. Тие погледна Димитров, а потоа во мене со суровата изразување.
  
  
  "Qué pasa aqui?" еден од нив извикуваа.
  
  
  Нејзиниот ему ја покажа својата картичка за ИДЕНТИФИКАЦИЈА. "Повик на главата на безбедност на полицијата," реков јас. "Кажете em дека сите руски conspirators биле уапсени."
  
  
  "Вие, Senor Картер", рече човекот.
  
  
  Тој отиде низ соби и направи својот пат низ толпата на љубопитни патници до најблискиот контра каде тој би можел да ја повикам. Во нејзиниот ум око, јас мемориран локацијата на подземните KGB штаб, бизарен лабораторија каде фантастичен експеримент беше спроведена на човековите морско свинче - на мене. Hawkeye ќе сакаат да се преселат таму за ублажување на ЦИА човек и да им каже на полицијата дека она што се случило. Тој би биле сигурни дека притиснете пријавиле дека приказната правилно.
  
  
  Тој доби телефонски број од агентот билет службеник, но пауза за момент пред бирање на бројот. Не ми се допадна мисии, која заврши со сценски изведби. Таму ќе биде повеќе безбедност состаноци, и ќе морам да го кажам мојата приказна за многу луѓе. Не ми е потребно во моментов. Ми требаше една вечер со девојка како Tanja Savich. Јас бев прогонуван од глетката на нејзиното безживотно тело, се уште убава со смрт. KGB или не, таа беше посебна.
  
  
  Тој го зеде длабок здив и нека се надвор полека. Добро, можеби ако јас бев среќен, таму ќе биде уште една бринета со длабоко сини очи и сензуална purring глас. И можеби таа не би биле непријателски агент, и јас не би морале да ја убие неа. Тоа е нешто што ме држеше минува низ следните неколку недели на бирократски проблеми.
  
  
  Тој го зема и го бира хоукс број.
  
  
  Напомена
  
  
  "НИЕ ЌЕ СЕ ЗАКОПААТ ВАС!"
  
  
  Комунистичката закана никогаш не изгледаше толку реално! Не порано имал СЕКИРА доделени Killmaster на неговата нова мисија од пораката дојде од нив-тие се заканува да се справи со фатален удар на меѓународно влијание на земјите од Америка.
  
  
  Очигледно беше работа за Ник Картер - на deadliest на неговата кариера. Killmaster беше наменета да се игра главната улога во ѓаволски парцела, на шефот на СЕКИРА. Она што се случи со него? Дали тие, исто така, навистина се создаде СЕКИРА е највредна агент против многу сили и тој беше инаугуриран за да се заштитат? Таа не беше до Ник падна под изговор на сензуална руската оперативниот дека тој почна да се разбере како его бил употребен. Но, тоа е веќе премногу доцна? Не его смисла веќе припаѓаат на KGB?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  Час на Волкот
  
  
  преведени од страна на Лев Shklovsky во меморијата на својот изгубен син Антон
  
  
  Оригинален наслов: Час На Волкот
  
  
  Првата глава
  
  
  Еден борбен авион thundered минатото мене, убедливо на патот пред мене.
  
  
  Тој проклет пилот и сите ега на неговите предци како тој се превртува воланот на својот Citroen со сите негови сила. Тоа може да те спаси дека напор. Патот беше ништо повеќе од една длабоко количка трага против планински ѕид, и на вековната ровови задржа само како завртка на тенки гуми на мојот 11cv. Тоа може само да отидете на еден начин, а имаше ruts во таа насока. Со оглед на камења на правото и длабока бездна, на левата страна, ова е исто така добра работа. Темен, тенка шума обвиен ми во кратки, директно завршува, и иако јас би можеле да имаат скриени од борец под темно црна зеленило, тоа би бил Pyrrhic победа. Јас бев брка со полк на Југословенската војници, и Бог знае како многумина околу нив отиде преку планините околу мене.
  
  
  На Citroen collided со голем камен на патот и фрли ме назад против ѕид. Кога автомобилот паднал повторно, остатокот од издувни цевки доаѓаат надвор. Внатрешноста е исполнета со издувните гасови. На завртки и навртки доаѓаат надвор брзо, и единствената шанса имав беше возење. Тој погледна низ шофершајбната скршена. На jet fighter беше летање косо. Егото корпус блескаше во месечината и стана блескав силуета како тоа ќе се спушти до директен друг задолжен во мене.
  
  
  Јас не мислам дека тој би можел да се пресели за повеќе од неколку секунди. Патем, ова би требало да биде мртов одамна. Јас би бил борејќи се против моите гонители за речиси еден час, и единствено нешто што јас би успеа да направи беше да се збуни мојот ориентација. Одев низ сите можни несакани патишта, и начинот на кој тие се сведени ме натера да се плашат дека тие ќе исчезнат во никаде. Немав идеја каде бев, освен на стрмната карпа некаде во Dinaric Алпите. Таму мора да е засолниште во долините, но сите што го видов беше армија, куршуми, и тоа проклето авион. Во моменталната состојба на работите, ова ќе биде протокот на мојата задача, и СЕКИРА може да ја изгуби Агент N3, но јас, исто така не се заборави дека ова веќе се случи да NI и N2, пред многу години во различни места.
  
  
  Еден борбен авион дојде да го поздрави ме со милост шут. Тој возел брзо како што може во насока на Его Оган. Стариот 11cv беше тресење ужасно. На Citroen 11cv беше продуциран од 1938 година да 1954 година, и од начинот на кој тоа реагираше, јас бев прилично сигурен дека имав его прототип. Фаровите на истакнатите табла никогаш не работел, па јас не би можел да каже колку брзо возев тоа. Во најмала рака, тоа е можно да се добие на гас. Јас не мислам дека тоа ќе биде доволно, но тоа е само шанса имав со што се приближува авионот дека dived во оган својата лекувам во.
  
  
  На Citroen беше тресење во знак на протест, и татнежот на издувните направено таква врева што не можев дури и да го слушате моите мисли. Ветрот дувнал преку отворен шофершајбната, замрзнување моите уши и правење на мојата коса навивам околу моето лице. Авионот беше сега толку блиску што имав впечаток дека его ќе проголта го сочинуваат воздухот.
  
  
  Нејзиниот исмевањето притиснати со сите нејзини би можело да. Машина пиштол калибар .50 снимање упаѓа од борец е крилја. На патот пред мене се скрши, и возилото беше опфатени во дожд низ карпи и clods на хард земјата. Автомобилот одбиени и избегна куршумите, и со ненадејно ослободување на пареа, тој знаеше дека тие имале хит на радијатор. Во врела вода hissed нагоре и се стрча надолу моето лице во облаците на врел пареа. Тој чекори на гас и да се зема брзина повторно. Еден порив на ветрот, како ловец полета минатото мене засекогаш, таму беше мртва тишина кои речиси секогаш ги следи напад. Тој ги слушаше неговите сопствени дишење полека излегува околу неговата белите дробови. Привремено одложување.
  
  
  Но F-86 веќе беше вртење повторно за уште еден напад, и тој знаеше дека на пилот би ме удри, порано или подоцна. Да, F-86, Sabre. На Југословени ги имавме во прилог на 150 F-84s. Мислам дека она што ме боли најмногу беше знаејќи дека Чичко Сем, глас-глас на подароци ќе ме убие. На Југословени користите Sabre да се борат против партизаните во тесен gorges, бидејќи суперсоничен F-X4 и МИГ-2I се движат премногу брзо за ваква надморска височина. На Сабја секогаш беше најдобар борец, но воздух супериорност не е важно тука, а не против стариот Citroen.
  
  
  Веб причина тој се уште беше жив, беше поради тоа што не знаев нешто за егото на митралези, како што е ограничување на бројот на кругови во списанија кои ќе се празнат по триесет секунди на континуирана отпуштање. Пилотите беа научени да пука во пакети од една до две секунди. Но, бидејќи на Sabre е спокојство, постојат четири калибар митралези .50 се удави во носот поради одвратна. Затоа, постои тенденција да се пука во предниот дел на целта. Па Словенски пилот шут, каде што тој ќе беше ако тој hadn ' t taunted неа и се пресели со иста брзина. Благодарение на моето знаење на комбинација на кратки пакети и носот нуркање, тоа издржа четири последователни напади, но јас се посомнева дека ќе работи се додека ferret истрча на гориво и пилот бил принуден да се врати.
  
  
  Јас се сврте тоа да се добие знаци, и ноќта сенка на дрвја падна врз мене. На Sabre беше лебди зад мене, чекајќи ме да излезе на директно водат на патот да ја погоди тоа. Јас се потпре над воланот и се чувствува пот drench моето лице, моите грбните мускули тензија како ако тие би се чувствува влијанието на куршуми. Ако пилот одлучи да се обиде задниот напад, мојот проценува моќ резерви ќе се намали за половина. Citroen едноставно не имаат брзина за да се направи се за таа разлика.
  
  
  Патот рана низ неколку острите свиоци. Моторот coughed, топла од недостаток на вода, и забавена како таа беше принудена назад до ридот. Тој може да се излезе и да работи побрзо, или така, тој мислеше очајно. Ми беше на половина пат таму, се обидува да го направи последниот обид.
  
  
  Снимањето започна некаде во близина на грмушки. Куршуми drilled преку страна на Citroen, и јас бев испрскаат со парчиња стакло од страна на windows, кој раскина слој да shreds. Војници, наредени на смртоносна патот со автоматски пушки. Да одат околу автомобилот ќе биде да изврши самоубиство. Тој се потпре во подлабоко, под рамката на тесен шофершајбната, како на следната рунда на огнено оружје потресе автомобил. Од сега па натаму, на количката песни мора да ги извршуваат сите контрола.
  
  
  Патот беше одвиткување во кул месечината. Од мојата позиција, јас не би можел да каже колку долго патот сепак ќе биде јасен, но имав тажно чувство дека тоа ќе биде доволно долго за Sabre да го нападне повторно. Повеќе снимки заѕвони надвор, во шума, уште слаб, што укажува дека главното тело на војници сè уште не пристигнале. Не дека тоа беше важно многу: јас бил заробен, без оглед на тоа колку сте ја погледна.
  
  
  Сергеј филтрирани низ дрвјата и достигна хауба и кров. Таа слушнала далечен звук на борбен авион како што се приближуваше. Во разнишана rearview огледало, таа фатени увид на еден авион се приближува. Сликата исполнет огледало, и crossfire беснееше над мојата глава. Тој се обидел да се процени оддалеченоста повторно, овој пат потпирајќи се главно на својата интуиција, и го промени своето претходната тактика, намерно одложување до последен момент, а потоа revving повторно. Citroen беше тврдоглава Французинот. Тој одби да се откаже. Тој lunged напред со сила мислев дека тој ќе се користи уште многу одамна.
  
  
  Но тоа не беше доволно. Овој пат, пилот компензира за носот се тркалаат како точно како е можно, и челик-jacketed куршуми раскина на Citroen од задницата на радијатор решетката. На воланот се претвори неа во право, нормално на песни, така што поголемиот дел од нападите биле апсорбирани од страна на речиси вертикални телото на автомобилот. Но, инструмент-таблата е безнадежно уништени, и, исто така, нешто што влегов под хаубата. Пожарот crawled низ floorboards. Огнот беше жешка и густа, мрсна облак од чад обвиен мене. Citroen беше на умирање. На гуми беа растргнати да shreds, и резервоарот за гориво е протекување. На предната оска на левата одбиени надвор, и сè подолу е растргнат на shreds.
  
  
  Венчиња без гуми лизна по должината на патеката. Јас не можев да се вози повеќе. Имаше многу крв работи надолу нејзиниот образ, но јас не би можела да кажам колку лошо таа беше повреден. Автомобилот беше сега тркалање под scythe, на растргнат од метал, кој вика во еден луд и слепи бес, и полека почнаа да паѓаат од крајот на ридот во клисура.
  
  
  Таа clung очајно да седиште, гризе нејзините усни во заслепувачки болка на нејзиниот изгореници. На Citroen jolted насилно и фрли ме насилно во друга насока. Тешка подигнете ги погоди неа на врата и тоа нишаше се отвори. За среќа, 11cv има петли во грбот, па вратата расположението отворена во правец. Тоа беше единственото нешто што ми го спаси животот. Следното нешто знаев, јас не би се паднати надвор и беше тркалање надолу на груб патот, грабање на патот да се задржи од паѓање исклучување на крајот, која е десет сантиметри подалеку од мене.
  
  
  Автомобилот skidded по должината на работ, кршејќи во карпи, грмушки и дрвја, тркалање назад и назад и изработка на својот пат до дното на длабока клисура. Кога го достигна дното на карпеста клисура, експлодираше во морето на црвен пламен.
  
  
  Јас редови надвор во грмушките, бришејќи на крв од мојата искината се сокрие, и мојот живот извртени со шок и болни гадење. Небото се претвори црвено преку горење на телото на Citroen подолу. Морав да се брза. И ако не бев премногу брз, јас би имале стотици војници се околу мене, привлечени од автомобил експлозија. Но, морав да го запре за една минута да го фати мојот здив... Тогаш тој crawled преку грмушките.
  
  
  Мојата мала гас бомба беше уште снимени на мојата нога, иако ти не би се очекуваат damn thing се да се направи многу добри во таков отворен простор. Мојот razor-остри stiletto биле извлечени од своето его scabbard и сега беше во мојата рака. Таа беше отстапен од страна на нејзиниот Luger кога тоа се скрши преку контролен пункт североисточно од Metkovich, и сега пиштолот бил таму, кај горење останува на 11cv. Но, тоа не прави многу разлика. СЕКИРА целиот арсенал на оружје ќе бидат бескорисни ако војници забележале мене сега. Ih беше премногу да се борат со.
  
  
  Metkovich беше на почетокот на мојот кошмар. Пред тоа, сè што се случува без проблеми. Тој пристигна во Југославија на италијански trawler, и потоа, дури на брегот. Metkovic беше нешто во внатрешноста, а на нови земјоделски град некаде во подножјето на Dinaric Алпите, на кои се водат одвоени на Далматинскиот брег од Босна и Херцеговина. Во Metkovich, контакт лице презентирани мене со документи, облека, и еден автомобил. Контакт лице беше тивок хрватски со bezizražajno лице, иако јас се обложувам дека израз ќе се промени веднаш штом тој ќе дознае што се случило со егото на познатиот Citroen. My documents изгледаше добро, но мојата работа чизми се вклопуваат како циркус кловн е влечки, и моите панталони, џемпер, и дебели кожна јакна ми се вклопуваат како тесни како корсет околу кит е ребра.
  
  
  Документите се постојани, а исто така се развива, иако тие изгледаше сосема легално, можете дури и не помине безбедност пост на контролен пункт. Јас мораше да се бори мојот начин преку cornfield за друг пат, и од тој момент јас бев во бегство. Сепак, војниците не се откажуваат. Јас се надевав тие би мислам дека е мртов, кога видоа колата експлодира, но јас не бев толку среќа. Тој веќе може да види се приближува фенери, и од време на време, тој може да се слушне sergeants вика како наредбата за претрес. Тоа би можело да се рече дека тој беше се уште во бегство.
  
  
  Шумата беше тивка, освен за постојана шумолат на војници и повремени лае на кучиња.
  
  
  Знаев дека јас наскоро ќе биде внесување ретко vegetated област, бидејќи шумите тука беа обично не повеќе од неколку квадратни километри, со оглед на целата територија на хотелот е премногу сува. Но, во темнината на шумата уште даде впечаток на голем свод. Се чинеше да расте бескрајно на мали падини и долини обраснати со gnarled стариот oaks. Дрвјата го зеде на гротескна форми како треба да се најде начин надолу растеше во мене, но имаше уште нема патот.
  
  
  Морав да одат downstairs. Патот беше полна со војници, и се повеќе и повеќе ih групи беа брзаат низ ридови од другата страна. Немаше друг избор освен да оди надолу. Но mountainside остана, како да се потсмеваат на мене засекогаш, премногу стрмен, премногу лизгава, и се премногу мали за да се обидете.
  
  
  Тој беше исцрпена, и болката од неговата повреди беше неподнослива. Тоа беше тешко да дише. Тој застана на риџ. Одеднаш, тој слушнал досадна шумолењето на водата. Знаев дека тоа доаѓа од некаде пред мене, иако единствено нешто што можев да видам беше тесен депресија што беше полека се качува карпи и обраснати на ридот. Ако има вода, тоа мораше да биде реката: звукот беше премногу силна за поток. И реката цел уште подлабоко долина дека сега веројатно ќе се намали во текот на планинска ливада на моето лево. Ова значи за мене дека падина ќе имаат рок на најмалку два до четири страни, па не можев да одам никаде, но во рацете на војниците со ih кучиња.
  
  
  Сега таа, исто така може да го слушнете кучиња лае. Тие донесоа кучиња, веројатно донесена од граничната полиција. Тој се лизна надолу падина, сведоци на една мала депресија, и докопа својот пат до последниот врв. Звукот на кучиња зад мене се зголеми погласни. Како во името на Исус, тие го следат мојот трага? Тие мораа да имаат добро чувство за мирис..
  
  
  Последниот пад беше многу стрмен и се покриени со огромни карпи. Нејзиниот татко зафати неговиот изгорени раце цврсто и се искачи над keels. Тогаш тој го зеде остар директно се сврти и се сопна по должината на кривата на работ. За една минута, звукот на вода запрен, на тенки куп појдов нагоре и повторно исчезна. Јас излезе преку работ на шумата и, како што се очекува, го достигна карпа дека отсечени мојот последен избега пат. Тоа беше речиси вертикални и лизгава, и скатен надолу во клисура тоа беше толку темни што само звукот на вода под мене, посочи она што е на чекање за мене кога јас некогаш го достигна дното на тоа.
  
  
  Vibrating од мачна болка во градите и глави, тој стоеше во очај, во потрага двата начини на клисура. Месечината излезе од зад облаците и блескаше во полна сила повторно. На неколку метри до мојата право и истиот број на метри под неа, видов и урнатини на Римскиот аквадукт. Речиси сето тоа остана на тоа беше ред на камен сводови, како купови, кој се искачи над ред на гранит заби и влакнести растенија. Тоа ќе биде како премин Нијагарините Водопади на ислужени жица чекори голем, што ќе ме направи идеална цел за војници. Ако, се разбира, јас може да се добие таму долу, жив да се обиде.
  
  
  Свиткување завршена, тој трчаше по должината на работ, притискање на неговата лева рака неговото тело да се спротистави на остра болка. Се прашував дали би скршени нејзините ребра или само искинати мускул кога јас дојдов околу автомобилот. Тој имаше речиси го достигна искрени точка над аквадукт кога слушнал бушава во близина на мене. Тој се потпре напред на неговиот стомак и го прегрна себеси на земјата, земајќи ги светлина дише преку својата отворена уста.
  
  
  Двата пристапи мене во напната возбуда, свесни дека сум бил доволно блиску да се слушне ih е мека шепот. Тие се врши чешка M61 полуавтоматски пушки. Мажите зеде неколку чекори и престана да, нервозен и без сомнение кои сакаат тие беа некаде на друго место таа ноќ. Тие се премногу долго на посебни ops потера. Тој требаше да се гледа на нив без да се прави било какви потешкотии.
  
  
  Без збор, тој crawled во подлабоките сенка и отиде да се потпреме против дрво. Тие се приближува мене, помали човек навален нанапред малку, како да се обидува да пирс на темнината со очите. Ова беше целосно сепак, и тој не ме видите се додека тој речиси зачекори на моите нозе. Тогаш тој се допре со својот левата рака, зграпчи его е брадата, и jerked главата назад. Со нејзината десна страна, тој го притисне на stiletto да Его е во грлото.
  
  
  Војникот направи шумолењето звук и падна, одлевање крв над своето его туника. Нејзиното тело се сврте кон вториот човек пред тој да може да се стремите околу неговата M61, и заврши на Нс, додека нејзиниот фрли нож во него. Тој инстинктивно се сврте настрана, предизвикувајќи неговиот мртов другар да падне помеѓу нас и пасење его со барел на неговата пушка. Таму беше звукот на платно кинење, потиснати клетва, и тогаш мојот нож погоди во целта и под sternum, во егото на ставање на доларот. Тој sobbed тивко и падна на земја веднаш до неговиот придружник.
  
  
  Нејзината мисла беше да се земе ih оружје со неа, но потоа одлучи да ја напушти его во место. Тоа би било убаво да имаат полуавтоматски пиштоли, но ако ih зедов тоа, тоа ќе ме направи дури и повеќе уморни, како и реализацијата ih, најверојатно, ќе се забави моето потекло на аквадукт. Тој се стрча до работ на клисура и погледна надолу. Канал откако продолжи преку ридот на кој јас сега стојат, но со текот на годините таа стана затнат, можеби поради голем убедлива. Таа не можеше да направи уште од капакот на земјата каде што тоа се случило, или остар агол помеѓу различни слоеви кои се постават на врвот на аквадукт. Како стрмни како овој наклон е, тоа е подобро отколку нормално ѕидовите на двете страни.
  
  
  Како брзо како што може, тој ќе се спушти на опасна патека, се припивам до карпи и грабање на растенија и фиданки да се задржи од паѓање. И покрај моите напори, убедлива отиде преку лабави камења и кал, и јас го почувствувале тоа на крајот на аквадукт. За момент, јас мислев дека ќе скршени мојот глуждот, но таа ја држеше мојата alenka како нејзиниот стана и внимателно да се лизгаше околу варовник помеѓу. На аквадукт crisscrossed на ѓорге со античките урнатини кои би можеле да се урнат под мене во секој момент.
  
  
  Тој почна да ползи на сите четири. Јас требаше да изберам мојот пат внимателно. Имав околу десет метри пред гигант поддршка столб кога пискав крик заѕвони надвор од ридот над мене. Мртвите војници беа пронајдени. Тој би можел да ги слушне трчање низ грмушки и паднатите лисја, а потоа повеќе вика. Се сврте и виде војниците кои стојат на работ на клисура. Сите ih M61s започна отпуштање, истовремено... Битови на гранит, распарчени од шкрилци, и растенија врнеше надолу за мене во torrential дожд. Да ми каже мене против карпи, малку засолниште би можел да се најде, и сега сум ползи назад, јас не знам каде ќе одам. Мојот балет влечки падна, предизвикувајќи парчиња на пропаднатиот аквадукт да падне. Град на ricocheting куршуми и shrapnel дојде минатото ми се допаѓа рој на лути пчели. Неколку луѓе се лизна надолу падина. Двајца борци престана во почетокот на работ и почна отпуштање преку нивните полуавтоматски пушки. Јас clung очајно да карпи, мојот виткање долар удар против моите ребра.
  
  
  Пукањето престана толку брзо како што почна. Ова се постават motionless. Один околу двајца мажи почна да се смее, кршење на тишина, а потоа сакаше да pounce на мене. Тој вметнува нов списание во неговиот полуавтоматски пиштол. Мојот нож беше масна со крв. Тој тивко избриша тоа за неговата панталона нога и одржа построги во раката, чекајќи его да се пријде. Неа, слушнав еден човек дојде лижење до крај ме исклучи. Нејзината остана motionless. Мојата единствена шанса е дека тој ќе биде overconfident по неговата смена со машина пиштол. Во темнината, тоа е тешко да се каже дали е таа беше жив или не, и тој сметаше на елементот на изненадување.
  
  
  Сега беше на половина пат од каде што нејзиниот лежеше. На M61 е его списание беше турка напред, и тоа малку се заниша како што одеше. Его очите дојдено нервозно и чудесно, и тој чекав додека тој беше половина сврте настрана, а потоа скокнал и падна на stiletto.
  
  
  Горните фрли беше тешка и добро, и на сечилото исчезна во војник е левата градите. Моето тело напнати, и јас се плашев дека тој ќе падне на аквадукт пред можев да стигнат до него. Его зграпчи тоа и успеа да се повлече од нож само пред тоа почна да паѓа. Ножот излезе чист. Тој се сврте и ме погледна отворено. Поглед на збунетост и повреди се појави во Его очите, а потоа досадна празнина како митралези отвори повторно.
  
  
  Нејзиното его тело се користи неа како штит. Куршумите се погоди на ему во грбот и ја потресе тоа како партал кукла. Тој се обидел да го планирам со одредување на аквадукт, но тоа беше невозможно да се задржи своето его во провери и да се задржи неговата рамнотежа во исто време. Gawk фатен во јакната, и почувствував searing болка како тоа seared моја страна. Моите прсти ги загубија своите зафат. Војникот валани на страна, а потоа падна на аквадукт.
  
  
  Тогаш тој го загуби неговата биланс на нерамна површина. Тој редови, се обидел да го дофати, но тоа беше безнадежна. Кога ми се лизна преку работ, јас зграпчи его со сите сила јас се уште го. Студен ветер howled по клисура. Моите прсти се вцепенен, и тој не можеше да се одржи на било подолго. Капка вода се појави низ пукнатините над мојата глава, како ако тоа биле отфрлени околу рок од мојата потпора. Тоа лизна надолу полека и навлажнета моите усни. Тоа беше најслатко вода, таа би го вкусил.
  
  
  Потоа каменот се распарчи под притисок на моите раце, и паднав...
  
  
  
  
  
  Поглавје 2
  
  
  
  
  Јас поврати свест во морето на болка, кој се претвори во инстинктивно слепи паника, и мојата рака се чувствува мазна, тешко дрво. Тогаш сфатив дека јас не се паѓа, и дека Југословенски војници веќе не беа следниве мене.
  
  
  Тој се обидел да се тресат главата, но тоа беше тежок. Моите очи се чинеше дека се залепени затвори, и ih не можеше да се отвори тоа. Постепено, моите мисли стана кохерентна како јас да ги зафатат дебели слоеви на потиснати меморија. Тој се сети на фрлање на старите Citroen под куршуми. Се сетив на мала шанса на аквадукт беше дадена мене и на беспредметно борба јас би се бореле да избега моите гонители кога јас би залог низ него. И немилосрдните протокот како моите прсти падна надвор од камен. Чувство на паѓање, со еден последен јасна мисла, како да се спречи тоа и да ги убијат оние кои ме натера да падне во оваа есен. Тоа мора да биде стапица; нема друг одговор. Тогаш имаше магла, кога ледените, јавните водата достигна мене и поплавени мене. Време на ладно и влажно, его дробење цврстина и ништо повеќе.
  
  
  Ништо, уште ferret. Банката се држат до моите гради. Тој може да се чувствуваат тоа сега. Јас не се имате било каква причина да се остане жив, но јас не. Тогаш не беше пријатно чувството на мека прсти замазнување на мојата кожа и чувство на мокра крпа на моето лице.
  
  
  "Ssst,"глас шепотеше. Потоа мека глас во Српско-хрватски продолжи: "Тивок. Вие сега сме безбедни.
  
  
  Од некои растојание, тој е слушнале со уште еден женски глас, кој рече curtly, " Shut up, Arvia!"
  
  
  Полека, јас отворив очите и забележав дека сум бил во потрага по млади лице. Девојката беше клекнат до мене, речиси hugging мене, потпрена во. Таа беше млади во своите дваесетти години, облечен во темно сино здолниште и светло сина везени блуза. Нејзината долга, права коса беше боја на полиран бакар. Можеби тој е мртов, и ова е небото, јас мисла.
  
  
  Девојката се сврте главата и рече текот на нејзиното рамо, " Мамо, Мамо, тој конечно се разбуди."
  
  
  "Потоа оди најдете вашиот татко веднаш."
  
  
  Девојката ме погледна повторно. Таа го притисне на ткаенина за нејзиното чело пред да стои нагоре. Таа ги избриша рацете на нејзиниот долго здолниште. Нејзината коса падна на рамениците и завиткан околу неа полни градите.
  
  
  Таа праша. "Кој сте вие?"
  
  
  Пред таа да може да одговори, нејзината мајка извика: "Arvia, одете ја добиете вашата татко веднаш."
  
  
  Девојката се протегала и побрза да ја вратата. Моите очи го следеа убави црти на нејзиното младо тело, линиите на градите и нога. Таа остави вратата ajar, и видов дека тоа беше бел ден. Но сонцето едвај и да навлезе во внатрешноста на оваа мала квадратна соба. Тоа треба да се фарма соба, со оглед на дрвени подот, дрвените ѕидови, и thatched покрив. Тоа беше слабо опремени, со сурова импровизирана мебел, темно и стари. Имаше камин карши мене, каде што мал, крупен жена беше мешајќи нешто во teapot. Нејзината коса беше ashen сива, цврсто врзани во чвор на нејзината збрчкана тркалезно лице. Селските жени доведе мачна начин на живот, и години да ги преземат нивните патарина. Таа целосно го игнорира моето прашање и не ми кажеш нашите зборови.
  
  
  Ова беше sprawled против ѕид, завиткани во пар од коњски влакна ќебиња. Од страна на пецкање сензација на нејзината кожа, знаев дека сум бил гол. Таа виде мојата влажна облека на јаже над жената главата.
  
  
  За долго време немаше звук на нас, освен за движењата на стара жена. Тогаш вратата се отвори и Arvia дојде во, проследено со крупен човек со cerro-црна коса, долги мустаќи, и големи црвени уши. Огнот на Ханс Его огништето создава нагло олеснување, нагласувајќи остри линии и агли, длабоко поставени очи и тесни устата. Тој само се зборува, кога тој отворено застана пред мене, а потоа уште се двоумеше, прво земете длабок здив.
  
  
  "Па ти си буден", рече тој во последен. "Ние сме многу загрижени. вас... јас сум бил спиење за толку долго.
  
  
  Како се чувствуваш сега? Arvia праша како таа се отстранети poultice.
  
  
  Се чувствувам подобро, " јас, рече, успевајќи да се стави насмевка на моето лице. "Кажи ми каде е таа сега?"
  
  
  Ова е селото Jzan на Neretva Реката.
  
  
  Јас бев сосема задоволен со оваа информација. Metkovich исто така беше на Neretva, само пред реката се претвори во голема делта. И бидејќи реката била само неколку стотици километри долг, тоа значи дека сè уште бев во областа на мојата мисија. Неа, се потпре против moan, и го праша: "Jzan е мало село?"
  
  
  Стариот човек уста извртени во кисела насмевка.
  
  
  Один на најмалите оние. И тоа е добивање помала.
  
  
  "Тоа е над Мостар?" Мостар е планинско село околу триесетина километри од Metkovic.
  
  
  "Ние сме тука, на половина пат помеѓу Мостар и Konic, каде што патот си замине од реката."
  
  
  Тој лижеше неговите усни. "Значи ние сме во близина на Aptos?"
  
  
  Очите на девојката проширува во страв, и се чинеше дека таа да се претвори бледо под неа пржен кожата. Frowning, мојот татко pursed усните и одмавна со главата и thoughtfully. "Да", рече тој тивко, а потоа покрена fleshy, callused рака. — Мислам дека сме си зборува доволно.
  
  
  "Премногу, Јосип," женското его додаде. Таа дојде до мене со тешки кригла на пареа супа. Таа раце ми кригла, и тој се потпре на својот лактите да го земе. Нејзините очи беа горди и своето вилица е тесна. "Премногу," таа одекнуваше, вртење и повторно. "И тоа нема да направи многу добра."
  
  
  "Shut up, жена," човекот нареди. тогаш на мене: "Јаде, а потоа остатокот." . Вечерва ќе мора да ја напуштат Jzan, кој и да си за нас.
  
  
  "Не," Arvia дишеше. — Тој е се уште многу слаб.
  
  
  "Нема ништо што можете да направите."
  
  
  "Јас разбирам," реков јас. Тој вкуси врела хаос. Тоа беше вкусна супа од грав со цели парчиња на јагнето и домати, и тоа изгорени мојот студ, празен стомак. "Ќе ја презеде голем ризик крие мене", тој продолжи. "Тоа е доволно тоа што ми го спаси животот.
  
  
  "Ние може да се спаси вашиот живот." Тоа е премногу рано да се каже. Помалку од еден месец, јас би бил среќен да се преземе ризик, без разлика колку долго што го зеде од нас, но сега. . Тој прекината себе, одеднаш се збунети.
  
  
  Arvia заврши мислата за него. Ее гласот е absurdly побрза и несигурни. "Утре или денот по Jzan ќе исчезнат."
  
  
  Тој беше тивок за некое време. Нејзиниот маж и его изучува нејзината ќерка како тие продолжиле да јадат. По пиење последната капка, тој се одржи до кригла веднаш до bedspread и побара мирно:: "Она што се случува овде?"
  
  
  Човекот gritted своите заби и hissed преку нив, " Оваа не е ваша битка."
  
  
  "Слушај," реков јас. — Ти ми го спаси животот, и уште ferret не знаат како. Ќе се сокри од мене и се грижеше за мене, и јас знам што ќе се случи со вас и вашето семејство ако те фатат. Па не кажам за мене ова не е мојата битка. Ова не е битка, " жената од страна на огништето рече луто.
  
  
  Јосип, ти си будала. Ова е веќе не е битка. Битката е завршена.
  
  
  "Кажи ми за тоа," јас инсистираше на тоа.
  
  
  "Тоа е подобро да се биде туѓинец едни на други", рече тој тврдоглаво.
  
  
  Добро, јас може да биде тврдоглава, како никого.
  
  
  Јас прашав. "Зошто е вашето село уништени?" — Јас треба да знаете, инаку, јас нема да ја напушти. Инаку, јас не може да ја напушти.
  
  
  Човекот ги крена рацете кон небото во очај, препуштајќи од regretful воздишка. "Не е тајна дека земјата е во очајна потреба од & nb. Тука во Jzan, имаме голема рамна површина во близина на реката каде што расте пченка и вино. Да ја покажеме нашата среќа, ние претпочитаат да се изгради околу дрво, наместо камен, и ние сме горди на овој локалната традиција."
  
  
  "Оди на," реков јас.
  
  
  "Сега Србија сака да се сврти Jzan во војниците' камп, затоа што има вода има и тоа е лесно да се дојде до главниот камп во Сараево."
  
  
  Кога тој зборуваше толку disparagingly на" Србија, " морав да ја задуши смеа. Србите сочинуваат 42% од населението на Југославија, па и тие контрола на политиката и власта. Други етнички групи, Хрватите, Словенците, Бошњаците, Црногорците и Македонците, мразам Србите. Земјата е комбинација од независни групи и регионално аспирации. Не е изненадувачки, Јосип disparagingly од Југословенските војници како Срби, укажувајќи дека тој смета ih повеќе натрапниците од мене. Но, нема смеење е важно сега. Ситуацијата е премногу ризични за тоа. "Тие видоа моќ да се борат против отпор?"
  
  
  "Да."Ние двајцата знаеја дека Отпорот база во салата беше во Aptos.
  
  
  — Што ќе се случи со вас?"
  
  
  Стариот Јосип е лице изгледаше како да е врежан сите над гранит; неговиот глас беше напната и полни со омраза. "Тие се стационирани во кампови милји далеку. Тие ќе не убијат како животни. Ова е нашата смрт. Јосип продолжи и во помирни на ѕвонење, — Еден од селаните се најде вие несвесно, разнесуваат на вардар. Селаните го донесоа тука затоа што имав место да се смести во вас. Војниците сакав тебе. Ние би му помогне на секој кој се кријат од нив.
  
  
  Семејството беше inconsolable, ако не се зборува за принудени релокација имаше ограбувале ih на нејзината храброст. Јосип запре и заврте. Тој застана за момент, врамени со рамка на врата. Зад него, на сонце фрлија величествен сенка на носење на подот поставени од страна на неговите предци. "Заклучување на вратата со овој зрак веднаш до тоа", рече тој. "Јас ќе затропа три пати полека. Не дозволувајте некој друг во. Тогаш сите опеннет беше исчезна.
  
  
  Кога ih бушава стивнаа, нејзиниот стана и ја заклучи вратата како што рече тој. Дебел круг зрак опремени во дрвени стеги на двете страни на ѕидот и изгледаше доволно силни за да издржат прилично тежок напад. Тој се чувствува својата облека и се најде дека тие се уште влажна. Јас сакав да се излезе, но јас бев повреден, лошо модринки, и во многу болка. Секој мускул во мене беше напната и болка.
  
  
  Во средината на нејзината соба, на 108 чекори на Taijiquan, на езотерични форма на Коен Vii, поминаа нешто hesitantly. Тоа ме одведе дваесет минути за да се комплетира целиот обред, но тогаш ова, почувствував освежен и инспириран, и потоа краток одмор за да го повторите его повторно. По трет пат, тој отиде назад во својот ќебиња и падна во зен-транс. Откако тој беше слободен на неговото тело и надворешните сетила, тој pondered судбината на Jzan и неговата мисија не успеа.
  
  
  Само работа од самиот почеток изгледаше сомнителни. ..
  
  
  Ќе имаат углед како волк, N3, " Јастреб ми рече, неговото лице bezizražajno. "Ќе ви се допаднат оваа нова задача."
  
  
  Кога мојот шеф користи хумор, тој е секогаш саркастичен. Јас удира неа на топката пред мене, и знам дека е беспредметно да одговорите. Топката ја погоди трева околу дванаесеттата дупка. Голем, скршени трева полета и слета на моите чевли.
  
  
  Gritting заби, тој ископа преку плевели да го најде својот топката. Ние бевме во Делавер Голф & Кантри Клуб, преку Реката Потомак од СЕКИРА канцеларии во Вашингтон. И ние правеше да биде еден куп на обичните townsfolk користење на оваа игра. За мене, тоа беше едноставно: не морав да се преправам.
  
  
  "Дали некогаш сте слушнале за Polgar Милан?" Јастреб праша, по мене.
  
  
  Daffodils беше туркање нејзиниот со неговиот голф клуб. Milana еднаш знаев дека неа во Германија, " реков јас. "Ему мора да биде во неговиот доцните шеесетти години од сега. Последните слушнав за нс што беше водечки некој вид на хрватската независност движење во планините на својот мајчин Југославија.
  
  
  "Polgar Милан беше, исто така, СЕКИРА агент. Ние се помогна да се покрие его трошоците, ако знаеш што мислам. Ние никогаш не се познати его група. Јас не знам дали овие луѓе се вистински patriots, или ако тие се само една банда на насилници кои го убиваат и ограбуваат под општа слогани за слобода и револуција. Тоа е доволно дека Милан беше таму со оружје, кои тој одвреме навреме доставени околу неговата камп во Aptos.
  
  
  "Што, господине ?" Што значи дека Милан е мртов и неговата група се уште е активен?
  
  
  'Дека е во право. Тој бил застрелан мртов во skirmish со Југословенските трупи десет дена. Тоа беше skirmish дека немаше ништо да се направи со имела. Се ќе се најде на вашиот топката уште? — Што е тоа? ", се прашува тој случајно.
  
  
  'Не.'
  
  
  "Секогаш можете да ги преземат тие две казна поени."
  
  
  "Јас ќе се најде оваа топка."
  
  
  Тој крена рамениците. "Што и да е, на луѓе на Милан уште користат ferret база во Aptos.
  
  
  Aptos е еден орел е гнездо во планините. Ова е поранешен Римски робови камп, именуван по оригиналната каменолом кој се наоѓа таму дури и порано, во времето на Грците." Па, ако ви се допаѓа античката историја. Што значи сето ова мора да се направи со волкот?
  
  
  "Не бидете толку нестрпливи, Ник. Вие никогаш не ќе најде дека топката повторно." Јастреб се потпре против дрво и ostentatiously извади на cellophane пура, го стави на неговата уста, и осветлена тоа. Тој продолжи и во смрдлива облак од чад. "Милан имаше полу-диви бел волк како своето милениче. Некој чуден избор, но повеќе или помалку, соодветни ако го знаел тоа лице. Оваа волкот отиде насекаде со него, и не само надвор од лојалност. Јас не знам како Милан го направи тоа, но тој направи мала инцизија на мекото набори на волкот вратот. Тоа беше како мал стан торба. Таа не можеше да се види, бидејќи на нејзиното крзно, и волкот се чинеше дека се чувари на неа. Милан се користи оваа торба за транспорт на класифицирани информации.
  
  
  Ова е многу необично, не е тоа?
  
  
  Јас секогаш мислев така, но Милан во нивните перверзна начин мислев дека тоа е одлична идеја."
  
  
  — И сега тој е мртов?"
  
  
  "Волкот е сега во салата на вдовица е его."
  
  
  И каде е оваа жена на крајот на Милан?
  
  
  "Во Aptos. Каде на друго место?"
  
  
  Нејзиниот престана, се потпре на рачката на голф клубот и се чувствува нејзиното ненадејно многу уморен. Тој би се работи за Hawke во АХ премногу долго да не се знае што ќе доведе. "Не, ти не ми кажеш. Дозволете ми да се погоди. Кога Милано ќе умре, имаше информации во волкот е на кожата, и ние треба тоа право сега. Сега нејзините до мене да оди да Aptos за неа .
  
  
  - Глас-гласот.
  
  
  Но, дали оваа жена знаеш дека јас треба да дојде?
  
  
  'Yes. Таа е на чекање за вас за два дена.
  
  
  "Зошто сум јас секогаш последен пат да се слушне тие информации?"
  
  
  'Ајде. Вашиот топката ја најде, " Јастреб рече, укинување на неговата нога од каде што беше притиснат во земјата. — Кога ќе се врати, јас ќе се подготви мапа на Aptos и да ти кажам како да се јавите на нашиот човек во Metkovich..."'
  
  
  Па тоа беше: од Metkovich на Jzan аквадукт. Тоа не го прави многу смисла нездраво, но мојот регион на Русија, иако тоа беше речиси неуспех и очигледно се стави во ризик, беше се уште се случува. Вчера тоа беше не само пречка во близина на Metkovich. Тоа беше еден човек пречка, поддржана од војници, кучиња, и борбени авиони. Некој предупреди Југословени дека сум бил доаѓа, што значи дека мојата маска беше разнесена и my documents сега биле премногу опасно да ја користите. Aptos може да биде стапица, и јас не се имате време за да дознаете. Морав да бидат многу внимателни, но вечерва требаше да се направи мојот начин да Aptos.
  
  
  Имаше три чука на вратата. - 'Здраво. Можете да ме слушаат?'
  
  
  Arvia гласот препознал, но не одговори.
  
  
  "Јас сум сам," рече таа. "Ве молиме ги споделите со мене."
  
  
  Тој завиткани себеси во еден од ќебиња и пролази на Ден. Таму го ставам моето уво на ладно дрво и слушав внимателно, но јас не слушам ништо сомнително. Ние како creak на тешки чизми, што како тивка дишење на мажите стоеше веднаш до неа.
  
  
  "Што сакаш?'
  
  
  'Неа . ...Јас се донесе нејзиниот некои нови завои... за вашата страна", рече таа, twitching како да се мешаат.
  
  
  Ова е веќе врзано околу половината со лента од платно, но тој мораше да се олабави од мојот вежби, и беше зачудувачки, со крв. Тој се сети на мачна болка во главата од пресметките тој ќе направи минатата ноќ, и стравот дека тој би неговите скршени ребра. Но тоа не беше случај. За среќа, gawking лево само почеток. Неговата кожа е уште еден меки жолта-виолетова, каде барем немаше непријатни розова streak, и завои мораше да се менува пред тој да може да се движи. "Сите во право," реков јас. "Но не дојде додека не ви каже да."
  
  
  "Како што сакаат", рече таа.
  
  
  Тој отстранети размавта и се врати во ќебе. Тогаш тој yawned, и вратата се отвори широк доволно за неа да се помине . Таа веднаш ги затвори его повторно и да се замени зрак.
  
  
  Ах, " таа воздивна, доаѓа до мене. На врвот на нејзиниот јазик лизгаше надвор и навлажнета нејзините усни. Имаше светла glint во нејзините очи. — Сите ние сме сами, вие го знаете тоа?"
  
  
  "Почекајте една минута, Arvia. Дали вашиот отец знае дека си тука?"
  
  
  "Тој беше многу зафатен. Тој не сака да се мачи него.
  
  
  "Ух-нели. И вашата мајка?'
  
  
  "Таа беше зафатен, премногу.
  
  
  Таа клекна надолу веднаш до мене и се одржа од нејзините раце. "Дали ви е јасно? Јас ти донесе некои завои. Nah беше носејќи голем пакет на бела завои. — Јас ќе завој градите." Тогаш ќе се чувствуваат многу подобро во врска со себе.
  
  
  "Ви благодарам,"јас, рече, се смешка. Таа беше толку блиску што можев да почувствувам нејзиниот топол гради на моето лице да дишат во мирисот на нејзината свежа кожа. Таа тргна лист до околу мојот половината и внимателно почнаа да ги симнете на завој, нејзините прсти лизгачки текот на мојата гола кожа.
  
  
  Јас отсекогаш сум бил тука сам, " Arvia рече, tugging на избелени крпа. "И пареа возови се толку досадно. Е тоа досадно каде доаѓате?
  
  
  "Никогаш не. Но јас никогаш не сум бил толку досадно во Jzan како ferret пред
  
  
  "Тоа е точно и ако сте жена," таа pouted. "Сите мои пријатели се во брак и имаат едно или две деца, и јас го сакам истото за мене. Го сакав пред и исто така има шанси да стапат во брак, но не сакам да се омажи за еден човек со име Jzan. Тие се како овци, и ти...'
  
  
  Нејзините раце се сега гори мојата гола кожа. Тие се симна на нивните сопствени, ducking под покривката и кружење околу моето рамо и долниот дел на грбот. Таа ме допре еднаш, многу лесно. Нејзиниот здив фатени во нејзиното грло. Тогаш јас го исфрли ќебе настрана, и очите замаглени и полни со желба како таа гледаше во мене.
  
  
  Таа се насмеа зарипнат глас како нејзиниот розова јазик лизгаше низ нејзините усни повторно. Полека, полека, таа unbuttoned нејзиниот сина блуза и откри нејзината фирма, круг гради. Мало tinge на самодоверба преминал на нејзиното лице додека таа полека се крена нејзиното тело да ползи надвор од под здолништето. Моите очи талкаа над неа nakedness, и таа squatted надолу за да им помогнам на нејзините гаќи надолу нејзиното треперење бутовите. Таа падна нејзиното его на подот веднаш до нејзината блуза и здолниште.
  
  
  Нејзините очи беа фиксирани на моето тело, и таа шепотеше во ниска, мек глас. 'Неа-јас те сакам. Нејзиното име беше ти кога јас прв пат те видов, кога вашиот татко ти донесе тука минатата ноќ.
  
  
  Arvia лежи надолу веднаш до мене во ќебе. Тој се стрча својата рака во текот на мазност на нејзиниот задникот. Тие беа убаво обликувани, а нејзините гради беа топли и меки против моите гради. Таа го крена нејзиното лице и го прегрна ја отвори устата цврсто против рудникот како нејзината рака лизна надолу помеѓу нас. Јас не можеше да помогне, но gasp како кул прсти затворени се околу мене, а потоа таа го притисне на целата должина на нејзиното тело против моја... ", Да, сега," таа moaned. "Сега, ве молам."
  
  
  Јас го извади својот според мене, и таа се шири нозете за да примате мене. Тој може да се чувствуваат своето тело тресење како таа полека се пресели нејзините колкови и назад. Нејзините бедра притисне против моите нозе и нејзините глуждови свиткан и затворени околу мојот телиња. Јас потона длабоко во нејзиното меко тело, и таа напнати под мене, стенкање под мојот thrusts, отворање и затворање на нејзините колкови и ја истурам главата напред и назад во чиста и изговори се предаде. Можев да се чувствувам расте и се шири во неа со исклучителна задоволство што растеше во мене, и јас најдов дека таа е близу нејзиниот врв како таа заострените нејзината контрола врз мене и се пресели под мене, со повеќе сила.
  
  
  Повеќе! Да, повеќе, " таа се моли, добива уште повеќе да предизвика како таа започна моите нозе со своите потпетици. Потоа, таа извика, крик дека остро намалување низ тишината на колиба. Таа jerked convulsively, стенкање со задоволство што тој дојде во неа. Потоа нејзиното тело slumped назад limply, и таа беше тивок освен за неконтролирано треперење на нејзините бедра како тие го прегрна цврсто против мојот loins. Ние двајцата да се постават уште, уморни и целосно содржина.
  
  
  Подоцна, сме играле оваа игра на ќебиња и го зеде супа дека нејзината мајка му остави во дизел мотор. Arvia е лице восхитени задоволство како таа ме погледна со unabashed интерес, додека нејзиниот татко се зборуваше за неа.
  
  
  "Слушајте внимателно," реков јас. — Ти знаеш дека јас сум некој еду во Aptos, не мислите?" "Мислев дека е така", рече таа во текот на rim на нејзиниот кригла. Таа се одржа од супата, и нејзините очи беа тажни повторно. — Но, вие никогаш нема да успее. Постојат војници насекаде.
  
  
  Јас ќе се обидам, Arvia. И ако не можам да, јас ќе се обидам да им помогне на вас и вашиот народ.
  
  
  Но, како?'
  
  
  Тој одмавна со главата, изгубени во своите мисли. 'Јас не знам како. Но, ако Jzan е уништен бидејќи војниците сакаат да се борат против бунтовниците, Aptos мора да се направи нешто за да им помогне.
  
  
  "Ти си добар човек," таа шепотеше.
  
  
  "Најважно е тоа што ќе мора да се спротивстави на, како е можно подолго. Откако ќе се качат на возот, не е ништо друго не можеме да направиме.
  
  
  Arvia изгледаше далеку за момент, а потоа тивко му нашите филџани за стол. Таа се сврте и застана пред мене, се уште молчи, на нејзиното лице се облачниот со страв и загриженост. Конечно таа рече остро: "јас би рекол..... Дека можеби можам да ви запре од вашиот луд план. Тоа е безнадежна за нас и вас ... премногу опасно.
  
  
  Тој се насмеа, потпрена на неговата лактите да учат нејзиниот sculptural убавина. - Топли зборови. scalding оние. Но јас сум се кул толку долго време, а јас никогаш не сум бил фатени.
  
  
  "Никогаш не?'
  
  
  "Добро, речиси никогаш.
  
  
  "Што заслужува награда", рече таа, panting. "Заслужуваат многу награди. И јас сум станува жешко, премногу. Топла како оган. Таа седеше пред мене, и јас може да се чувствуваат огнот стартување повторно во мојот долниот дел од телото. "И ние имаме многу на часови лево," додаде таа. "Многу часови."
  
  
  
  Поглавје 3
  
  
  
  
  Во ноќта, Јосип, верен на својот збор, ме доведе надвор од Jzan. Тој ме одведе преку претежно напуштена улиците, преку широката долина надвор од селото, и потоа да карпестиот испакнат. Неколку часа подоцна, застанавме, а под засолниште на камења, тој изгради оган и направи кафе. Користејќи ги посочи стап, нацрта мапа на теренот и ми објасни мрежата на патеки за што се потребни за да се следат за да се дојде до Света Гора.
  
  
  "Ова е различно од она што беше планирано претходно," јас, рече, сеќавајќи се на пат Јастреб беше дадена мене.
  
  
  "Да", рече тој. — Но ти си излегува на друго место сега. Јас ќе ви покажам најкраткиот пат излезе од тука, и дури и да е така, тоа ќе ве однесе многу време за да се постигне задниот на Aptos.
  
  
  "Од позади?"
  
  
  "За жал, мојот пријател," тој ми објасни. "Јас не сум волшебникот. Постојат само две патишта што доведува до Aptos, и тие не се поврзани едни со други. Треба да се има во предвид дека постои добра причина зошто Apthos е тешко за пристап. Тоа беше еднаш затвор за робови и гладијатори, но сега ... " Тој воздивна, трепет. "Ќе треба да се вратиме на Metkovic ако сакате да се добие во близина на Aftos од предниот дел," додаде тој тивко.
  
  
  "Покажете ми го патот, Јосип," јас, рече, стенка одвнатре. Ова беше hundredth грешка. "Јастреб ми кажа дека Милан сопруга беше да се очекува од мене, но на одреден начин и во одредено време. Ова беше веќе работи доцна, која сама по себе беше сомнително, и кога нејзините конечно доби таму, тоа не би го на страна . Партизаните може да биде многу чувствителни на овие точки, особено со нивните прстот на чкрапалото.
  
  
  Кога Јосип го заврши својот објаснување, и нејзиниот ему повтори пат од меморијата, тој избришани од мапата и да се спакува повторно. Потоа, ми даде една голема прегратка, тој се лизна во текот на ноќта и исчезна.
  
  
  Таа имаше една. Јосип сопругата се приклучува на мојата облека во ред, и Arvia има подготвено торба со храна за мене, па јас може да продолжи на мојот начин. Мојот гас бомба беше единственото оружје имав уште го остави. Тој го загуби неговата stiletto кога тој се лизна надолу аквадукт: "бомба беше сега во мојот џеб. Јосип семејството го зеде исклучување на мојата нога кога бев на несвесното и сушени темелно, заедно со сите мои предмети. Тоа беше сега скоро бескорисни, и нема ништо во Jzan што може да се користи како замена за мојата изгубена оружје.
  
  
  Јас проодела во бавно, мирно темпо за да се зачува мојата енергија, и никогаш не deviated од насоките на Јосип беше дадена мене. Тоа беше една долга прошетка. Како нејзиниот черупката се пресели преку темна долини, ветрот howled преку суви дрвја, pinching моето лице. Нејзините черупката трчаше по високи гребени, и на моите нозе лежеше огромна мртов свет, и вика на ноќни ѕверови ми даде надеж дека Милан е волкот не имаат многу роднини во областа. Тоа брзо почна да се зголемува, се претвора во масивните карпи, и конечно, кога на хоризонтот е обоен со розова боја на зората, Гора постигне тоа.
  
  
  Hawke не беше претерување. Aptos беше еден орел е гнездо, некаде високо во планините. Природата го има креирано навистина impregnable тврдина, опкружен со непроодни планини и во непристапни карпи. Тоа беше како остров на небото, и на задниот влез беше ништо повеќе од еден тесен премин околу седум метри, поврзан на патот од страна на dizzying рака-сече скалите.
  
  
  Нејзиниот персонал отиде до камп чувство гол и изложени, лесен плен за се и сешто... отидов до спирала скалите и достигна помине. Искрени пред неа видов старата тврдина. Тоа беше капе во светло сива без сенки. Само звукот беше шепотот на ветерот со текот на плато.
  
  
  Тоа е премногу тивка, премногу сомнително. тивко. Стандардна постапка е да се sentries испратени и јас би поздравена. Како нејзиниот черупката направи својот пат низ тесен passageway, таа може да се чувствуваат зјапа низ скриени пукнатини, но не можеше да види ништо. Нејзиниот stahl е повнимателни отколку лути cougar, и моите нерви напнати како нејзиниот почувствував нешто друго: јас се чувствував како да сум бил одење отворено во стапица.
  
  
  Јас бев за фотографирање до половина надолу премин кога две огромни бројки се појави околу карпа пред мене. Јас не можеа да се видат нивните лица, во слабо светло, па тие crouched надолу. Јас откачи околу, размислување, јас може да биде во можност да се вратат кон излезот. Но, две темни сенки беа, исто така, ми се приближува од позади. Дојдовме заедно во дивината метежот на рацете и нозете.
  
  
  Тупаница удри во мојот живот. Тоа беше автоматски parried од Его со Вратоврска Sjow Shemg Sjie се движат, грабање на напаѓачот левиот зглоб со неговата лева рака и блокирање его е левата рака со неговото право надлактицата. Нејзиниот clenched двете раце и ја влечат надвор силата на егото напади. Пред тој да може да мислам на ништо да се каже за ревматизам, нејзината лева рака падна и нејзината десна рака се повлекле, притискање фаќате за неа надлактицата, предизвикувајќи своето его да ја изгуби својата рамнотежа. Тогаш нејзиниот его започна него во забиваат во колената.
  
  
  Ако се направи правилно, тоа може да го исклучите его време. Но, јас се одржа назад, бидејќи јас не сакам да се стави надвор ih засекогаш. О, боже, на оние пареа мотори треба да се на моја страна. Проблемот беше, јас бев единствениот кој знаеше... човекот изгубил свест по удар во лицето зад него.
  
  
  "Еј," јас извикуваа. "Еј, почекајте една минута. Неа . .. '
  
  
  Тоа беше имав време за. Вториот човек скокна на мојот врат од позади. Его рацете се допре до сите делови на неговото тело што тој може да се постигне. Тоа беше се користи од страна на Shan Hsien Deng Shouye, тогаш јас ducked надолу и клоци его во животот тешко со единствена на моето лево чевли, претендира да погоди его во лице со мојата лева рака да бидете сигурни дека тој не би возење низ сите мои удар.
  
  
  Тој нека излезе рапав плаче и падна.
  
  
  Јас продолжив тоа. Човекот кој падна под тежината на мојата прва напаѓачот leaped на нозе и веднаш имаше моите прсти во неговото грло.
  
  
  Четвртиот човек ме удри тешко на нозете и тој падна. Веднаш, тој се искачи на врвот од мене, и за неколку секунди јас не бев сигурен бев гледаат ништо. Тој мора да бил еден од најголемите луѓе таа некогаш би се среќаваат. Тоа беше огромен, најмалку шест метри височина, дури и пропорции. Его на рамениците беа толку големи што тоа изгледаше како тој беше облечен рагби рамо влошки. Можеби тоа е затоа што тој беше cowering, но плоштад-jawed его з на рамениците не изгледа како тој на вратот. Его нозе биле изградени да се одржи базен стол, а неговите раце се само малку потенки. Его е левата рака требаше да биде најмалку еден метар широк. Тој не имаат десната рака. Наместо тоа, тој имаше три-посочи кука. Сите ему мораше да се направи е точка која кука во одредена насока, и јас би бил исечен како риба.
  
  
  Тој се обидел ниско, остар нурне. Јас не имаат време да се обиде стомакот фрли; тоа веќе беше премногу зафатен тркалање преку и блокирање на его-убиството кука. Со неговата лева рака, тој ја зграпчи его е дневник-како на зглобот, и со десната рака, тој ја грабна его е лево рамо, прикачување неговите чизми да его е глуждови. Его нозе полета надвор од патот, и тој летал над мене во лак. Кога тоа ја погоди земјата, тоа shuddered.
  
  
  Тоа веднаш скокнал и го откачи околу околу својата оска, така што не би го изгуби его во очите за момент. Тој слета на нозе во салто, и нападнати повторно. Тој го издаде својот нога и да се зграпчи што рака повторно, со користење на сите негови монструозниот сила за да го до половина. Потоа, свиткување его раката, тој се намалија во неа его со неговата дланка. Ќе имаше остар коска фрактура на кој ќе се претстават Stahl е его бескорисни. Но, наместо тоа, мојата рака отиде вцепенен, што боли. Его раката беше метал сите на патот до лактите.
  
  
  Ха, тој ишмркав. "Јас ќе одам да ве убие." Его очите беа големината на чинии, сјае со омраза и злоба.
  
  
  Тој нишаше својата кука во мене и growled во лутина. Тој беше parried од backhand, и его е удар беше deflected за статус надолу. Тогаш тој излезе настрана да се погоди его во дијафрагмата со стави на запалената на неговата десна тупаница. Но тој беше толку брзо како што тој беше висок. Тој ја зграпчи тупаница со дланка на неговата лева рака и почна да крцкањето тоа. Тој се чувствуваше нејзиниот тетивите и коските се стегне, како ако тие се случува да експлодираат и да се прекине како kindling, votum votum.
  
  
  Мојата сила е нема. Тој гмечи потешко, неговата рака, грчевито држејќи се за рудникот како менгеме на назад. Моите нозе беа тресење, веќе ослабена од часови пешачење. Друг момент, а три други мажи би скокаат на мене, и тоа ќе биде завршена. Мојата единствена шанса е да се погоди Djöe Фенг-Sjie пи, но дека ќе ме остави, се изложени на овој ужасен кука.
  
  
  Мојот левата рака на шут надвор, вата на Его е зглоб. Мојата десна рака е сега слободен, но во тој момент, егото е десната рака се нишаше, и остар завршува на егото кука малку во јакната. Нејзиното его shoved рамениците толку тешко како што може да. Тој се сопна, и имаше пукнатина како кожа ракав дојде лабава од неговото рамо.
  
  
  На searing болка шут преку мојот мозок, и темна крв gushed преку мојот излитен џемпер. Сепак, ми е дозволено да си го нападне него, пред тој да може да се ослободи својата кука, а другите три се наплаќа во мене, од зад. Нејзиното его удри, удри своето право шин со својата лева нога и правење на едноставна коленото се фрли.
  
  
  Его рацете нишаше како ветерници ножеви, и тој падна повторно. Да ја стави неговата колковите на Ему е во градите и го прегрна его рацете со колена. Јас ја преминал мојот грб, така што моите зглобовите беа поднесени против неговото грло, ако можете да го нарекуваат тоа грло, и тој ми даде сè што имаше. Тоа не беше човекот кој се обидува да убие него, тоа беше само се обидува да го исклучите его, запирање на протокот на крв до его мозокот. Тоа беше невозможно. Мојот повредени рака беше остар, мачна, мачно болка, но јас се стави сите мои тежина на тоа, и јас знам дека треба да се справи со тоа брзо. Јас може да чуе три мажи, одење зад мене, и гигант рацете на лизгање под моите нозе. Да ми каже тоа потешко. Его очите почна да се тркала. Нешто ладно и металик притисне против моето право храмот. Жената глас рече, " Ако тој почине, јас ќе удар вашиот шеф off."
  
  
  Јас полека се сврте, се уште не сакајќи да ги споделите до притисок, и се најде себеси се свртени надолу бурето Carcano Пати пушка.
  
  
  Неговата висина е малку повисок. Жената се протегала од нејзината долга, права нозе цврсто, држи пушката на нејзиниот пушка на нејзиното рамо, и ме погледна со нејзините вообичаени доверба. Еј, тоа е за триесет. Нејзините панталони и кошула обесени лабаво каде нејзиниот половината насочува и се протегала затегнат каде нејзиниот полни гради и претрупан задникот притисне против мека, носат ткаенина. Нејзиниот џет-црна коса беше скрати и clung за нејзиното чело, горење очи, и горд црвена уста.
  
  
  Нејзиниот поглед врати на човекот. Тој е веќе stahl сина, и нејзиното его притисне нејзиното грло малку потешко со перверзни чувство. "Да пука," нејзиниот татко рече. "Барем потоа болката ќе престане."
  
  
  "Јас дефинитивно ќе го стори тоа. Јас дефинитивно ќе те убие ако не ги следи моите наредби.
  
  
  "Ако јас нека одат, тој ќе ме убие."
  
  
  "Идиот"," таа hissed. "Со нив ferret, како не ќе добиете тука, си имал пиштол вперени во вас. Ако ние hadn ' t очекува да умре, ќе беше труп одамна. Но ти се налути Hash со вашиот предизвик, и тој излезе низ себе. Не ме убие сега, или ќе ја изгубите вашиот живот.
  
  
  Тој го почувствува напливот на горки восхит за женска убавина и сила, и се мисли на тоа колку добро би било да се ослободи дел од таа ароганција во неа. Тогаш сфатив дека јас треба да остана жив да се обиде, и дека таа е држи пиштол дека таа дефинитивно ќе го користите. Тој воздивна и се олабави неговиот стисок. "Сите во право," реков јас. 'Но нејзината . .. '
  
  
  'Ништо не ми се допаѓа. Зборови за нас".Таа појдов мене со нејзиниот пиштол да се нагласи нејзините зборови. "Ајде, нека одат на вашето его и да останат смирени. Hash Padra ќе бидете сигурни дека ќе ни каже што ние сакаме да знаеме, не е она што сакам да го кажам.
  
  
  Со смиреност, рамнодушен став, тој полека се лизгаше исклучување на човекот и се става рацете на теренот. Сега не е време да се покаже страв. Мажите се собраа околу нас, еден limping и други триење на неговиот живот, каде што неговото его ја допре тоа. Другите им се приклучи како тие потекнуваат од карпи, додека сите шест non-partizan се загледа во мене преку windswept темнината, сите се надеваат дека ќе колапс на земјата и моли за милост.
  
  
  "Hash? Hash, дали сте во ред? жената праша нервозно. Човекот на земјата вовлечени во еден здив, и неговите масивни градите умирам од како балон. По еден момент, тој седна до, coughed, расправијата, и почнеше со неговата уста полна со златни заби. "Да, — тој growled. "Тоа беше добар обид, но не доволно за да се запре Padres."
  
  
  — Што ви е потребно за една жена да се спаси?" Јас одговорив случајно.
  
  
  Тој се потпре напред и jabbed хард совет на неговата кука во моето грло, само над артерија на мојот лево. Со ладна гнев, рече тој, " да се Види вашите зборови, во спротивно тие би можеле да бидат вашиот последен. Дури и loudest бел запира кога belfry е отстранет од неа."
  
  
  Тој проголта тешко, одеднаш чувство на својот јазик. — Сте биле глупави кога ќе се обиде да шпионира за нас.
  
  
  "Јас не доаѓаат тука за да шпион," Hash Padre реков. "Моето име е Картер, Ник Картер, и нејзиниот... .. '
  
  
  "Ти си легнат," тој snarled.
  
  
  "Станувај, Ник Картер треба да дојде преку вратата пред неколку дена.
  
  
  "Вратата... мислиш на главниот влез?"
  
  
  "Како што ако не сте знаеле дека," Padre chuckled. — Ние испрати еден човек да се задоволат Картер и донесе Его тука. Но нашиот човек бил фатен пред тој да се најде на Добро, на вистинската Картер. Така ему се уште ќе треба да поминат низ Вратата, бидејќи тој не знае било подобро. Но ти дојде преку различни влезот. Само Karak може да ви испратиле. Тој се види на нас како мали деца?
  
  
  "Не знам Karak," јас купени. — Но, дали ќе се земе дека fishhook далеку од мене, јас ќе ви кажам како јас да дојдеш."
  
  
  Наместо тоа, кука отиде уште подлабоко. Јас flinched како се чувствував крв не води сметка целиот мало намалување на моето тело. Нејзиниот брзо рече: "Polgar AC Milan, тој беше задолжен тука, не беше тој?"
  
  
  'Па што?'
  
  
  "Јас сум вдовица. .. Ако јас може да разговара со егото вдовица, јас би можело да се докаже кој сум јас."
  
  
  Hash Padra мислев дека тоа е многу забавно. Тој фрли главата назад и се смееше гласно, гушење, и секој пат, тој се насмеа повторно, Кука потона малку подлабоко. Јас се прашував дали би можел да го завршиме своето его во лицето пред тоа кука искинале целиот мој грлото надвор.
  
  
  — Ако сте биле да се зборува за его вдовица, она што ќе го кажеш?" "Што е тоа?", се прашува тој кога тој престана да се смее. — Она што ќе го кажеш?"
  
  
  'Заборавајте тоа. Тоа е на германски јазик.
  
  
  "Обидете се тоа", рече тој expansively. Его е очи блескаше како мачка. Тој се префрли од Српско-хрватски на силно акцентирани англиски јазик и се повторува, " се Обиде тоа."
  
  
  Тој погледна во него wearily. Ми се допадна тоа помалку и помалку. Мажите загубија своите трпение, и жената нишаше пушка threateningly. Остави ih во неизвесност за некое време, и тогаш изјави: "Wir niemals wünschen vorangehen unsere Hass". Што значи: Ние никогаш нема да ги заборавиме и нашите омраза.
  
  
  Жената веднаш одговорија со следната линија на песна. "Wir haben секоја абер eine einzige Hass". Или: сите Ние имаме само еден омраза.
  
  
  Таа се загледа во Nah во изненадување за момент. "Ќе го...'
  
  
  На Polgar жена. Софија.'
  
  
  "Но јас се сеќавам на неа, кога бев половина еден стар човек. И ти ... " ви Благодарам. Но, во математика и што е старо, како тој се чувствува, и Polgar секогаш се чувствувале како што беше. .. млади луѓе. Таа ми даде една мала насмевка и тогаш изјави: "Ние се сакаме еден, ние мразат како еден, имаме само еден непријател." Ако сте Ник Картер, можете да ми кажете последните две линии ?
  
  
  "Тоа е само една работа, и само еден збор," реков јас. "Германија никогаш нема да престане да мрази Франција."
  
  
  "Последниот збор е" Англија!'.
  
  
  "Но за време на избувнувањето на втората Светска Војна . .. '
  
  
  "Тоа е една песна од Првата Светска Војна," Ернст Lissauer коригира неа. Но вашиот свет е променето. Тој го дадат значаен поглед околу себе. "Вашиот непријател е сега вашиот сопруг непријатели, не Франција или Англија."
  
  
  "Жал ми е, но Polgar и јас бевме во брак во Берлин многу години откако тој се сретна со вас. Ние никогаш не сум го сретнал. Таа мораше да се биде внимателен.
  
  
  "Ништо не треба да се обвинува за себе."
  
  
  Софија, Milana се сврте кон Hash Padre и други. Ова е Ник Картер", рече таа во Српско-хрватски јазик. "Случајно, тој дојде овде низ овој влез, а не низ Вратата, и да се избегнуваат и на армијата и Karak. Добредојдовте него.
  
  
  Тие поздрави ме со истиот неодолива страст дека тие се бореле со мене неколку минути порано. Тие луѓе околу мене од сите страни додека Padre морал да даде наредба, кука трепка во утринската светлина.
  
  
  Кога се вративме во кампот, Софија исцели моите рани, а потоа се подготвени за образование за нас. Меѓу парче guivech, типичен Балкански супа од мешан зеленчук, и sip на бело вино со вкус на осмина-гмечи грозје, тој ми кажа за Југословенскиот напад, за Jzan, и за неговата посета на Света Гора.
  
  
  Повеќето од тоа е вистина. Тој не се спомене нејзиното да Arvia. Тоа е none на вашиот бизнис. Тој, исто така, се избегнат причина зошто тој беше тука. Јас бев очигледно очекува, но глупост со оваа песна посочи дека група не знаат моето име. Hawke не тврдат дека оваа тајност. Тој само ми кажа дека Милан сопруга инсистираше на тоа. Но, Балканската политика се менува брзо и на претпазливост беше разбирливо. Тогаш имаше неформални споменување на човекот кој беше испратен да се запознае со мене, и друг човек, од карачи. Јас не ни се допаѓа тоа или. Но, јас им реков во детали што имав кажав. За овие луѓе, скромноста е само камен е се фрли од кукавичлук, и малку претерување не боли приказни, особено ако сакате тоа да биде на ih страна. Покрај тоа, ова, уживав себе.
  
  
  Кога ќе заврши тоа, тие раце ми го шишето, и го продаде од камен. Се чини дека најтешкиот дел беше завршена. Дојдов тука, се согласи, а остатокот ќе биде лесно . Јас не го заборавам моето ветување дека ќе се обиде да се добие помош за Jzan, но морав да чекаат мој чекор. Јастреб, во неговата запознаени, тапи начин, го посочи дека информациите дека Милан е волкот беше сметководствена мораше да се добијат на сите трошоци. Тоа беше мојата цел и мојата цел беше најважно. Тој погледна во неа, а потоа се пресели да се врати на германски.
  
  
  "Frau Милан," реков.
  
  
  "Ве молиме јавете ми Софија," рече таа.
  
  
  На padra, разбирањето на значењето, ако не секој збор, даде краток смее и валани неговите очи. Его игнорира неа, но еј насмевна и вкуси шише тој ќе само отвори. "Софија, колку што сакам Aftos и за вашето гостопримството, дека јас ќе мора да ја напушти веднаш."
  
  
  'Yes. Ви треба, мојот сопруг е волкот.
  
  
  "Јас не треба сите дека волкот," реков брзо. "Она што тој го има со него е доволно."
  
  
  'Тоа е невозможно.'
  
  
  'Невозможно? Нејзиниот брзо се голтка вино. Тој веќе може да се замисли направи својот пат назад, обидувајќи се да се задржи на жесток ѕверот под контрола, без губење на едно парче од коска во процесот. "Вие не може да се одвои овие две работи."
  
  
  "Мислам", рече таа тивко, " јас немам што волкот.
  
  
  "Е тој што недостасува? Избегал? Или луд?
  
  
  "Тој е во Karak е."
  
  
  Слушнав Stahl гласот расте погласни. "Кој е овој Karak?"
  
  
  Имаше долга тишина. Софија сврте да се соочи со утринското сонце. Првите зраци на светлина sparkled во нејзината коса, просветувајќи нејзините високи јаготки и слонова коска вратот. Нејзините очи се чинеше да го фати его е топлина, но кога таа ме погледна, тие беа постудено и повеќе неумолива од било кога. Така што ја направил нејзиниот глас кога таа конечно продолжи и во српско-хрватскиот. "Прво јас ќе ти кажам како Polgar умре, Ник. Тој и девет други биле фатени во војска заседа, исто како мене, кои што избегале кога ќе влезе Cerna Гора. Тие не стојат шанса.
  
  
  Cerna Гора значи црна Гора во српски. Јас прашав: "Дали вашиот ега се откажал, Софија?"
  
  
  Таа климна. "На предавник беше околу нас, уморни од борбите и убеден од голема награда.
  
  
  Тој умре и предавник заслужува смрт. Ние свиткана две дрвја заедно и врзан его помеѓу нив. Тогаш ние намалување на јажиња држи дрвја заедно."
  
  
  "Но убиството не завршува таму," на Padra growled.
  
  
  "Ние сме сега во средината на една граѓанска војна. Ние мора да одлучи кои ќе нè водат по Polgar смрт.
  
  
  "Но, ние се подели во две.
  
  
  "На другата половина," реков, " е Karak?"
  
  
  'Yes. Еван Karak, мојот сопруг поручник. Тој заповеда повеќето од тоа, Ник. Тој го контролира поголемиот дел од кампот, и ние сме outcasts.
  
  
  "Вие? Но ти си Милан жена.
  
  
  "Еве, една жена е да се гледа како на еден човек cohabitant, не како себична", рече таа ruefully. "И Karak има волкот."
  
  
  "Таа значи его меч," Padra објасни. "Волкот умрел со Polgar, и Karak кожа него. Тој го користи его како тотем, како доказ дека тој е Polgar е вистински наследник. Дури и полошо, мажите ги почитуваат и ги следат него како bleating, исплашени овци.
  
  
  "Животот тука е тешка, и борбата за хрватската независност е долга, можеби премногу долго. Газдите изгуби својата душа заедно со својата младост, " Софија воздивна. — Но, ова е за estestvenno. Како што стареат, сакате да се држи поцврсто за она што е останато."
  
  
  "Bah," на Padra рече луто. "Ние треба да го нападне. Ние мора да ја одмазди Polgar и нашите загинатите браќа. Но, не! Ние во Aptos повторно се борат минатото и играње игри да се заборави и за иднината. Според Karak, ние се realists, и мислам дека ние се скапува тука."
  
  
  "Но, знаете зошто тоа е невозможно за нас, Ник," Софија рече. "Постојат голем број на луѓе на Karak страна, и тој ќе остане во сила се додека тој ја има оваа волкот крзно. Тој нема да кажам не. Жал ми е што ќе дојде тука, сепак, и сега ќе мора да се врати со празни раце.
  
  
  Нејзините, јас помислив за момент, како горчливо чувство трчаше низ моето тело. Тогаш тој праша во германски: Дали Karak знаат за ова della, Софија?
  
  
  "Се разбира, не", одговорила таа, во германскиот јазик. "Polgar и јас се чуваат во тајност."
  
  
  "Па што и да е, тоа е уште таму?"
  
  
  Провинции.
  
  
  Тој застана, се протегала, и се предаде до неизбежна, велејќи неа во Српско-хрватски: "Тогаш имаше само едно лево."
  
  
  "И ова?"
  
  
  Ние треба да го добие овој меч надвор од Karak."
  
  
  
  Поглавје 4
  
  
  
  
  Софија вчудовидено праша како нејзините очи проширува. — Не, тоа е невозможно!
  
  
  "Јас треба да го направи тоа.'
  
  
  На padra отвори устата да каже нешто, но тој престана неа. "Гледај, јас го разбирам вашиот проблем и јас сочувствувам со вас," реков јас. Јас не патуваат на половина пат околу светот и се искачи на оваа godforsaken планината само за да се врати со празни раце. Што треба да направите мојата работа, и тоа е проклето важно. И Karak мора да се разбере дека.
  
  
  "Тој ќе ве убие."
  
  
  "Да, Padra. Можеби.'
  
  
  "Кажете му за сите..."'
  
  
  "Не, Софија. Ова останува нашата тајна.
  
  
  — Но, она што ви се случува да направам?" .. ?
  
  
  Јас не знам за неа се уште. Јас ќе одам некаде. Таа застана чудно, се прашувам дали не беше ништо друго вредно би можел да им каже. Но тоа беше се. "Кажете ми каде да се најдат на егото и желбата ми среќа," реков јас.
  
  
  "Ник, ние не може да ти го прават ова.
  
  
  — Ќе мора да се фотографира со мене, ако сакате да ме запре." На Padra е лице појачани и затемнет, додека таа изгледаше како махагони. Одеднаш тој roared: "Тогаш ајде да одиме
  
  
  сите.'
  
  
  "Не ви е потребна," реков јас. "Ова волкот кожата...'
  
  
  — Ова е толку важно за нас, како што е до вас, Картер. Тој се сврте и им повикал на другите. "Она што cowards сме да ги споделите оваа странец ја извршиме нашата работа. Ние мора да се бори Karak и реши овој corkscrew еднаш и за сите.
  
  
  "Но Хаш. Ние сме толку малку и Karak има толку многу луѓе .. Тој гуши нејзиното протест со кршење десната рака на земјата и бесни клетва. Имаше уште една тешка тишина, и имав угнетувачка чувство дека волкот на Милан беше станува симбол дека двете страни ќе се судираат во текот. И јас ќе бидам во центарот на тоа кога крвта почнува да тече. Еден по еден, мажите ги прифати советите и се согласија со Padra, додека конечно не беше општа висока заповед за нас да се оди. Софија дојде да застане покрај мене, нејзините очи темно и заканувачки.
  
  
  "Ајде", рече таа, подигање на пушка во воздухот. "Ние сите ќе си одиме."
  
  
  "И брзо," на Padra извикуваа, " пред да се изгуби срцето повторно."
  
  
  Гром смеа беше одговорот, но смеа беше последното нешто на својот ум. Не ми се допадна идејата за преземање на ih за кланица. Софија одеше покрај мене по тесен aisle, рамениците на квадрат и нејзината феноменална градите умирам од гордо. Таа одеше како човек, без суета или додворување, иако од време на време нејзиниот бедрото бранеа рудникот .
  
  
  Ние мора да имаме изгледаше како стар постер кога влеговме во градот. Знаете, овие постери: херојско селанец двојка, stoically гледајќи кон иднината, тој со својата рака на нивоата на неговиот огромен автомобил, и таа со sheaf на пченица во нејзините раце. Само јас не се имате таква симпатична играчка, и Софија беше држи стара пушка. Зад нас беше со различни членови на екипажот, облечен во партали и држење на оружје. Семоќниот Бог . ..
  
  
  Ние одеше преку обраснати улиците помеѓу hulks на тули и бетонски згради. Еднаш, на пониските катови беа главно сеници, мали продавници со дрвени тенди на шарки, кои може да се намали за да служи како шалтери. Катовите се куќи со балкони и скалила, и покривите биле покриени со ќерамиди. Но, сега стари Afthos е мртов, scarred од времето и запоставување, додека не беше ништо лево од него, но еден куп на обраснати урнатини.
  
  
  Од време на време, еден жените донесени од страна на mimmo, најчесто се облечени глава до пети во црно. Тие побрза на, pausing само за момент да се сврти и да се грижи за нас. Тесните улици се преполни со луѓе, некои стари и горд, но почесто млади, со свенлив лица и циничен или срамежливи очи и нерешителен движење.
  
  
  — Не на вас и на Padre велат дека на луѓето овде се стари?" Јас прашав, Софија, curiously.
  
  
  "Тие се оние кои се собраа околу Karak, а кој ние се познати за многу години. Но Karak, исто така, вработени се нови. Нејзините усни завиткан во sneeze. "Тие велат дека тие се тука да се бори за доброто, но понекогаш се прашувам колку длабоко ih намерите се. Јас сум особено заинтересиран за Karak.
  
  
  "Барем тоа звучи лудо."
  
  
  "Ние не сме само крадци", рече таа. Потоа таа помислив за момент, не се сосема завршувањето на нејзината казна.
  
  
  Како и повеќето Римски градови, светата Гора атос да се Имела беше обликуван како оса и беше наоѓа симетрично околу авенија, над кој храмот towered. Скоро и да не остави ништо на овој храм, но кога ќе се постигне чекорите што доведоа до тоа, Софија посочи и рече: "Вие не може да се види его повеќе, Ник. И од другата страна на Vigilus ' куќа. Тоа беше најголемиот и најдобар куќа, и тоа е уште ferret-чуваат во подобра состојба од другите куќи, па ова е местото каде Karak остана. Таа беше таму, откако, " додаде таа горко.
  
  
  "Vigilus, Градоначалникот, не е тоа?"
  
  
  "Повеќе како командант на гарнизонот. Провинциски гувернер живееле во Сплит. На della себе, овој град бил основан од страна на паганскиот император Диоклецијан. Aptos беше мал граница пост, и Vigilus беше одговорен за мали гарнизон, и робови кои работеле во каменоломи и обучени да биде гладијатори.
  
  
  Сеуште може да се види пенкала и занданите", рече Padra, кои дојдоа до нас. Тој се вејат својата кука во потонатиот амфитеатар. "Тие умрел таму ... или живеел да умре во Rime."
  
  
  Тој студирал долго овален сад. "Тоа изгледа како да е се уште во употреба,"реков: по гледањето на тоа колку добро состојбата беше.
  
  
  "Па тоа е," на Padra продолжение. "Ние секогаш го користи его за целна снимањето и спорт. Не толку одамна, кога Polgar беше уште жив, Karak предложи користење на его и за други игри — стари игри.
  
  
  "Гладијатор бои? Ти се шегуваш со мене.'
  
  
  "Не е до смрт, но токму онака како што тие се антички Римски натпревари." Софија ја протреси главата, за жал. "Polgar не го одобрува тоа, но тој верува Karak како неговиот поручник, и се чинеше како безопасна забава во времето."
  
  
  "Римјаните, исто така," реков јас.
  
  
  "И, како и со Римјаните, нејзината популарност се зголеми." Земете длабок здив, на Padraig се искачи на чекори. "Тоа е чисто лудило да се борат едни со други. Кога ќе завршите?
  
  
  "Од Karak," Софија рече grimly, и да доведе на патот горе.
  
  
  За храмот бил голем плоштад, и само над него беше трошни вила опкружен со остатоци од ѕид. Без двоумење, ние се упатија кон вила.
  
  
  "Глас точно," Софија рече, и за прв пат можеше да се слушне тремор во нејзиниот глас. Мажите се приклучи ни од позади, glancing furtively на едни со други и muttering нивните гласови. Атмосферата беше мирен: обвинет смири што му претходи на силен ветер, и секого околу нас беше свесен за тоа. Тмурна утро светец не следите нас во вила. Ние одеше по некоја повторувајќи коридор со треперење батериски лампи. Потоа влеговме во една голема правоаголна просторија осветлена со три нозе braziers. Мирисот на горење масло обесени тешки во воздух. Века, вилата била украсена со украси на положбата и богатството: тешки теписи, рака поставени мозаични подови и богати со фрески. Сега теписи се качил, подот беше разбиена и матен, тоа creaked underfoot, и боја беше оцрнет или разбиена. Сега немаше други, освен мебел долго стол на груб дрво и неколку клупи, од кои околу дваесет луѓе се загледа во нас, диво.
  
  
  Мојот поглед darted по стол за да мал dais на другиот крај на собата. На dais беше опкружен со неколку камени блокови, и беше покриена со облека и се крие, кои беа многу носи. На нс имаше круг стол без назад, логично се нарекува Римскиот стол, и повторно со три нозе brazier.
  
  
  Имаше еден човек седи во овој стол. Его нејзиниот изучува во неизвесна светлина на brazier. Тој беше stout, со густа кадрава брада која го покрива неговото его е лице, и неговото лице беше покриен со сурово линии и лузни. Тој бил облечен во другиот каки униформа носи со Кастро е герилци, и неговата долга црна коса беше украсен со полициска капа.
  
  
  Тој имаше MAB е автоматски пиштол во скутот, и тој беше фаќање тоа како да биле неговите омилени играчки.
  
  
  Тој ме погледна со особен интерес и го праша: "Кој си ти?"
  
  
  "Ник Картер."
  
  
  Тој sel outspoken. Stahl гласот е поостри. "Јас сум слушнал од вас, Картер.
  
  
  — Јас сум слушнал од вас порано." Нејзините не Stahl додавање на она што тој слушнал за нс. "Ќе се Еван Karak, Polgar Милан поручник.
  
  
  "Милан е мртов."
  
  
  'Јас знам тоа.'
  
  
  "Тоа е зошто јас не може да биде его поручник повеќе." Karak погали неговата брада за момент, очите стеснување. "Ти си во лошо друштво, Картер.
  
  
  'Тие се мои пријатели. Мислам, сите ние сме пријатели од Милан, " реков мирно. "Но таа е тука за себе.
  
  
  'Зошто?'
  
  
  "За да се добие кожата на Милан волкот."
  
  
  Таму беше тишина. Karak изгледаше отворено во мене со темно, лути очи. "Его кожа?" — Што е тоа? ", се прашува тој остро. "За што? Да се даде на егото на патувања, слики, музика, итн. еден куп на discontented луѓе?
  
  
  Покрај мене, Padra се движи во насилни бес, и тој ја стави раката на ему е рамо за да се смири нејзината надолу. "Не," Karaku му рече. "Но поради тоа." Тој го зеде длабок здив и изгорени, improvising како што тој го говореше. "Се сретнав со Милан пред многу години во Берлин. Тој еднаш ми рече, "Ник, јас ќе одам дома сега, но не заборавиме мене. Оди назад до вашиот Американскиот народ, не заборавајте мене." И тој не умре, ние може да се додаде на вредноста на доларот, што може да се додаде на вредноста на доларот на многу слобода-љубов Американците."
  
  
  Во тој момент, Karak е мажи почна да mutter и се движи restlessly, и околу нив одеднаш извикуваа: "Тоа е стапица." Други извикуваа: "Не овој ему!"
  
  
  Тој се сврте и виде дека говорници беа млади луѓе, се претпоставува дека двајца од Karak нови регрути. Тоа го направи смисла. Јас се сврте грбот на платформа, и Karak очите се сретна рудникот, полн со исмејување.
  
  
  "Ти си еден странец тука, Картер", рече тој. "Вие не се разбере како работи со нас."
  
  
  Јас сум уморен да биде наречено странец. Одеднаш ми беше уморен од целата оваа проклета одмазда. — Јас дојдов за себе, но не само за себе, " јас купени во него. — Овој меч не припаѓаат кон нас, за вас, за нас, за мене, за нас, за вас, до фотографии, на музика. Но, тоа му припаѓа на целиот отворен базен. Тоа е симбол на она што Милан умре за. Тоа е симбол на слободата и независноста за граѓаните на сите земји."
  
  
  Има уште еден потпевнувам на гласови и движењето на двајца мажи. За миг, мислев дека би отишле премногу далеку. Тогаш еден од постарите мажи во табелата се вели во изненади: "Може да го направи тоа за нас?"
  
  
  'Yes. И нејзиниот збор е шири, а тоа ќе значи поддршка и пари за вас. Дај ми го тоа."
  
  
  Нејзиниот навистина се занесувај. Сите што е потребно сега е огномет и знаме за да се добие мене е избран за претседател. Возбудата во собата беше одлично, и почувствував како би можел да добие Софија и нејзиниот банда од тука жив.
  
  
  Во din на следната дискусија, стар човек е глас може да биде јасно се слуша. "Јас велам ние треба да се даде на ему ова се кријат", рече тој. "Светот треба да слушне за нашата борба, и ако Картер може да...'
  
  
  "Глупости," Karak ишмркав. "Сето тоа е лага. Уште. . Неговиот горчлив его очи glittered чудно, и тој почна полека да се насмевнам. Тоа беше една грда насмевка. Тој се наведна, го крена на сива крзнено палто, и clutched тоа болно во неговата рака. "Сакате овој меч?" Сите права се, дојде да го добие. Не сакам вас било каде во близина на Софија или Padra, во случај тоа е вашиот трик за да се дискредитира мене. Тоа беше веројатно его трик. Тој изгледаше лукав доволно да се направи нешто. Но, јас одев до него и беше речиси во рака е стигнат до кога тој ми рече да го запре. Потоа тој се фрлил се кријат во моите нозе. Ее зграпчи тоа и брзо се стрча прстите преку затвори, во потрага по мала јазол во задниот дел од нејзиниот врат. Его испитуваат неа, два пати, три пати, половина вртење за да се скрие своето барање од Karaz.
  
  
  "Karak," реков coldly. "Тоа не е волкот на Милан."
  
  
  Karak ишмркав, раката на вилиците convulsively на пиштол. Stahl е его глас е гласна и опасни. 'Не се смешни. Видов волкот умре себе, и отидов на кожата off. Дали сте нарекувајќи ме лажго?
  
  
  "Тоа не е волкот на Милан."
  
  
  Karak напнати, гушење со гнев, и тогаш одеднаш се смееше. Овој човек беше јасно луди, и ова го направи на его сто пати повеќе опасни, и сите его акции непредвидливи. Тој се сврте кон своите мажи, на неговиот fleshy се соочуваат со вртење leaden под неговата брада. "Тој доби храброст, ова Картер човек," тој го дишеше жестоко. "Тој доаѓа како да сме его своите работници, тврди дека ова не е мојата кожа и ја обвини ме лаже. Што шега!'
  
  
  Младите луѓе очигледно се согласи со него. Тие се наведна се смее, иако тие се чуваат своите очи на мене, ни со патувања, слики, музика, ни со мала група држи ножеви и огнено оружје.
  
  
  Јас прашав. "Каде е вистински волк?" — Ти си крие тоа?"
  
  
  Его е лице одеднаш стана сериозен, неговата хем-како раце зграпчи MAB и тој цел егото на моите гради. "Земете ја кожата", рече тој, неговото его глас ладно и јасно, сечење преку потпевнувам како lancet. "Земете го тоа, Картер. И ја добиете вашата jackals пред тоа готвачи до сите околу вас, сите сапун.
  
  
  Padra snarled од зад,"не чини да знаеме што да правиме со ова, Karak."
  
  
  Karak расправијата луто, неговиот палец вртење бело на чкрапалото. Имаше расте howl на темно бес од ега на луѓе чекаат за еден збор за да го поставите ih слободни. Тоа ќе биде масакрот, подот ќе бидат опфатени со нашата крв. Karak застана. Его очите беа пламнал madly.
  
  
  Со неа, скокна напред. Еден човек се зголеми до брани Karak. Без размислување два пати, тој snatched пушка од неговата рака и ја тресна задник од неа во неговото его е лицето. Тој извика и падна назад. Зад мене, Karak е мажи се вика во диви возбуда, која се шири како шумски пожар. Karak, се изненадени од мојот брз напад, tripped во текот на седиште и падна со чуден квичат. Потоа его ја зграпчи за коса, yanked до неа, и го привлече пиштол на его е слаби прсти.
  
  
  Тоа беше rammed во него со оружје, исто како и неговите мажи се за да влезат на платформа. Неа, извика. - 'Остане тука!'Или тој ќе умре прв!
  
  
  Двајца мажи замрзна, и за секундата, што се чинеше да се замрзне. Некои од нив го допре своето оружје, како ако тие не беа сигурни ми значеше тоа, но ниту еден од нив го зеде ризик.
  
  
  "Padra," реков, " Софија." И останатите. Доаѓаат тука.'
  
  
  На padraig се смееше од срце, кога тој достигна мене.
  
  
  "Јас не се сомневам вие," јас growled. — Па така, јас ќе ви излезат повторно, премногу." Постои ли излез?
  
  
  "Таму, на" Padra рече, покажувајќи на една врата речиси скриени во сенките. Имаше барем десетина суровата-соочуваат мажите стои меѓу нас и на портата.
  
  
  "Цел на нив, Karak," реков јас. Тој ме погледна, надвор од агол на неговите очи, очите тркалање назад во своите розови приклучоци, монистра на крв формирање на челото. Тој повторно беше околу појдов во црниот дроб со его. Викна цел, и мажите muttered како тие слушале ему.
  
  
  К ден трага беше формирана. Его започна со влечење нејзиниот надвор од платформа. Тој се сопна, но тој немаше друг избор. Тој заострените неговиот стисок на его раката и се наметнува на ему е пиштол длабоко во неговите ребра да се направи тоа се вклопуваат. Можам да мириса ужасно банката его.
  
  
  "Нема да преживее, куче," тој groaned.
  
  
  "Тогаш не треба да се преживее, или," ему ветив grimly. "Ќе живеам колку што ние го правиме."
  
  
  Karak очигледно мислеше дека ќе го убие него откако ќе го положиле passageway. Затоа што тој би го сторил тоа под нив под различни околности. Во бес на очај, тој се бореше, clawing и гризе. Јас не верувам дека тој бил свесен за она што тој го правеше на време. Чисто животинско паника беше премногу силна во нс за тоа. Но, мојата рака беше премногу блиску до его уста кога ќе му беше се борат со него, и тој малку тоа. Мојата реакција беше присилно и автоматски: пиштол имаше падна во неа. Его беше се уште се држи рака, но потоа Padra случајно tripped над мене, понатаму соголување мене на мојот counterweights, и Karak скрши слободни. Тој се скрши преку кордон, викање. 'Убие ih. Убие ih.'
  
  
  Немаше дури и време да се клетва себе. Стариот турски меч lashed во мене со севиџ удар. Јас cringed, и нешто grazed мојот скалпот. Тогаш тој виде уште една можност и, свиткување надолу, раскина најголемите крпа на сцената, и таа падна, освен како tablecloth на поставување на маса. Таа слета на подот со неколку други мажи се обидуваат да искористиш приликата врз нас од позади. Тогаш tripod редови и падна со несреќа. Согорување на масло распрсна низ воздухот во широк лак. Дожд од оган hissed и распрсна на студениот подот, и лава тече пукна во пламен, предизвикува комплетна конфузија и ужас во собата. Девет од нас dove во насока на излез, фрлање backhands и право удари сите околу нас. Karak проколнат ѓаволот и неговите стариот орев заедно. На padra беше фрлање тела околу речиси исто толку брзо како што тој беше пцуејќи. Софија користи стар Mannlicher како бејзбол палка. Его ниту еден истрел не вреди многу против оваа орда, дури и ако еј, имаше шанса да се стремите.
  
  
  Уште на Onin е мажи дојде до мене од страна. Тоа погоди неговото его, па тешко дека тој закрепна во поништена brazier. Тој реагираше како ако тој би одеше во hornet е гнездо и скокнал во див танц, шлаканица неговите раце против испаруваат задниот дел од панталоните. На Padra откачи околу и исфрлен долу на човек кој се обидува да го нападне Софија. Третиот беше со краток нога пред тој да може да го користи своето .45 калибар. Другите две претпазливо му се пријде и застана, подготвени да ме удри во главата. Padra фатени еден и нејзината зеде со други, тогаш ние двајцата хит ih глави едни против други. Тие падна како две јајца, така што ih ќе газиме и на другите. Тоа беше повеќе како старомоден бар борба од што било друго.
  
  
  Најпосле дојдовме до масовен стариот ѕид направен од дебела логови се одржа заедно со crossbeams. Ние го отвори и ја тресна тоа затвори, кршење че е палец. На Padra ја тресна вратата се затвори во текот на звукот на крик.
  
  
  "Еј ќе мора да се одржи до ih за некое време", рече тој.
  
  
  "Можеби за една минута," реков grimly. Вратата беше веќе се насилно тропнал на. Неа, слушнале Karak вика наредби. "Не оски, вие идиоти. Удар проклето врата до shreds. Удар до тоа. Убие ih. Не дозволувајте им избега.
  
  
  Нејзиниот брзо погледна наоколу да се избројат луѓето, речиси слеп, во темница. Имаше само шест од нас лево, еден човек стенкање во болка, еден его рака како немоќна како скршено крило закачени на градите, а другиот со крв-потопено лице.
  
  
  'Што е ова вратата? На Padre праша.
  
  
  "Сте размислувале што би се користи врата како овој за вошлив seraglio?"
  
  
  "Па, каде одиме?"
  
  
  Помине-одат надвор", рече тој едноставно.
  
  
  "Тогаш ние подобро да ја напушти," ему реков, " пред тие да доаѓаат на своите сетила и да си одат околу вила."
  
  
  На Padra отиде во темнината, во тесен ходник целосно скриен од темнината. Софија зграпчи за рака и одеше покрај мене, пцуејќи и growling континуирано скоро како таа се сопна над невидливи остатоци.
  
  
  Како што нагло како имавме влезе во темно темнината, бевме повторно сите преку затвори, во зрак на силна сончева светлина кои моментално заслепени нас. Сенка се појави од никаде, дим во непозната светлина. Инстинктивно, его исфрлен од неа, со чувство на целосна задоволството од искинати тетивите и нерви. На padra извикуваа, и сите ние проследено его, огромна бројка трки низ вилата е дворот. Звукот на чизми беше само неколку метри зад нас.
  
  
  Дојдовме до moan на вила, кој е ангажиран во чудесно преживеаните. На Padra и три други мажи се искачи над nach, и Rivn запре само доволно долго за да им помогнам на Софија по нив. Таа се одржа од нејзината рака да ме од погоре, пикаше нога на другата страна на ѕидот, и заедно бевме на улица, од друга страна. На searing дожд на олово hissed над нас и lashed врвот на ѕидот каде што би се седи.
  
  
  Padra укажува на кука во насока треба да се оди. Ние може да се слушне Karak е мажи работи и назад на другата страна на ѕидот, во потрага по трошните место да се помине. Тогаш ние се сврте на аголот, отиде надолу по тесниот сокак, преминал дворот, и побрза низ трнлив урнатините на срушени куќи.
  
  
  "Тука, тие се тука!" дојде заповед од зад нас. Ние не се осмелуваат да престане да се погледне назад. "Тие поминале преку тука. Овде! Отсече ih.
  
  
  На Padra исчезна во Термалните Бањи, зградата дека откако се сместивме на bathhouse. На едно време, тоа беше богато украсени зграда, особено за такви далечински outpost како
  
  
  Aptos. Но тие веројатно немаше ништо друго да го направите помеѓу две гладијаторски турнири. Влеговме во calidarium, огромен централната сала со Џакузи, премногу отворен за да биде удобно. Ние трчаше во помали соби во задниот дел како Karak е мажи се појави и започна снимањето на нас.
  
  
  Дојдовме до frigidarium каде ладна бања некогаш бил, и Один се врти околу нас, на крвниот пожари надолу его е во градите. Ние лево его не, мртвите, и побрза преку помали apoditherium, Римската еквивалент на шкафче соба, и долу повеќе скали на пониско ниво.
  
  
  — Што е Padra план?" Јас прашав, Софија, тешко дишење. "Ние не постои можност на добивање пред ih."
  
  
  "Ние . .."ние сме се обидува да дојде до канализација," таа hissed breathlessly.
  
  
  На padra запрен пред голем песочник кутија. Само темнина беше очигледна, таму долу. "Надолу", му нареди curtly, и без двоумење, тој dived. Ние по него слепо и отиде надолу во кал и вода. Софија слета на моите гради и се наметнува мене во калта.
  
  
  "Ајде, брзаме", на Padra рече под итно да, и ние се тетеравеше по него, потпирајќи се главно на звукот на его е шумолењето чекори. Две останатите луѓе беа покривање на повлекување.
  
  
  "Бидете внимателни, каде што ќе се стави нозете," Софија ме предупреди. "Јас не носат чевли."
  
  
  — Она што се случи на вашите чевли?"
  
  
  "Исчезна", рече таа laconically, и продолжи. Истрчав покрај неа, моите панталони лепење на моите нозе и триење на кожата на внатрешната страна на моите нозе. Ние направивме нашиот пат низ лавиринтот на валкана, темни тунели, никогаш не запирање на долг на истото место, но секогаш се претвора во еден низ ходници во една насока или на друг. На извикува и бушава плачот на нашите гонители одекнуваше околу нас, и тоа беше невозможно да се каже ih далечина или насока. Panting, ние истрча на.
  
  
  Јас успеав да ја прашам. "Ние се случува да се скрие тука?"
  
  
  'Не . .. Никој . Karak ќе чуварот на влезовите да се задржи ни надвор... ако... со стаорци заробени. Ние мора да ... стигне до каменолом каде ќе камп. Ние сме тука . ... безбедно, " Софија дишеше.
  
  
  Одеднаш, што го слушнале звукот на стапките трчање низ камен обичен пред нас, зад следниот агол. На Padra запрен во својот бес кога фигура дојде зад аголот и одеше речиси отворено во мојот грб. Таа беше откачи околу и на ему е удри тупаница во главата со целата своја сила. Воздухот избегале преку егото на неговите бели дробови, и тој падна headfirst во матна вода.
  
  
  Второто лице започна да се чекор настрана како тој дојде зад аголот и да се посочи неговата Mauser во мене. Тој паузира автоматски, чекање за ударот да одам. Но, во тој момент, еден гром звук заѕвони во моите уши, и его целна исчезна во црвена blur. Човекот се распадна на карпите, и го виде Padre стои над него со пиштол во неговата лева рака.
  
  
  Јас не трошете секое време. Остатокот од Karak е мажи беа отпуштање на зад аголот во слепа се обиде да го убие нас. Доведе достигна и whined во увертира на ricocheting куршуми и остри парчиња од камен во нашите уши.
  
  
  Тој се наведна да ги собереш на Mauser, но потоа Padra праша, " Што е проблемот?": "Би сакале Karak е оружје?"
  
  
  "Сигурен, но ми даде копија."
  
  
  Тој поднесе мене пиштол, кој беше уште пушењето. "Како второ-во-команда, его тврдеше за себе, туку во фактот, што треба да го имаат."
  
  
  "Ви благодариме, Padra," реков, и го зеде Mauser.
  
  
  "Тие мора да амфитеатар побрзо отколку што се очекуваше," тој growled во текот на диви clatter на куршуми. "Сега ние сме заробени."
  
  
  "Не постои друг начин за излез?"
  
  
  Но, тоа беше неодамна. Ако ние одиме назад, тие ќе дојде зад аголот и пука на нас да shreds.
  
  
  "Ако ние не," Софија нервозно рече, " оние кои зад нас ќе се израмни со нас и да ги убијат." Тоа е безнадежна.
  
  
  "Добро," реков, " можеби можам да го израмни." Стигна во една минута и извади гас бомба.
  
  
  Тоа беше нова, подобрена верзија: помали, полесни, и повеќе сконцентрирани. Тоа е големината и обликот на слатки компири и имела посебни палење, па затоа не случајно ќе се активира ако тоа падна во погрешен момент. Тоа беше повлечен од страна на cheku и имав две секунди.
  
  
  Тоа беше фрлен од страна на егото во аголот пред нас, каде што darted помеѓу група на мажи од друга страна. Таа слушна стресна плаче како еден од мажите околу нив хит еј, на земјата, и на бомба отиде со тресок. Бучавата е половина од психолошки ефект, како АХ методи ми кажа. Чад и чад исполнет премин.
  
  
  Веднаш, чувме Karak е мажи gasping за здив, тогаш стенкање и gagging. Сега тие беа неверојатни, чувство на болните, и нивните дробови се отворање на повеќе отколку што боли.
  
  
  Околу нив, Один се тетеравеше низ агол, двојно во текот на болка и повраќање, лицето contorted со беда. На padra пуштам диви рика и се нишаше на неговата кука во човекот вратот. Тој падна како бик, кои биле набивање.
  
  
  "Не дишам," реков warningly. "Стартувај!' Ние трчаше. Ние се сврте и побрза назад на начин што ќе дојде, додека Padra најде друг тунел. Влеговме во него, и тоа нè доведоа повторно преку мрежа на подземни цевки, до падините на страна, канализација, и потоа надолу повторно да се спушти во главниот канализација, а понекогаш само во круг, извртување и вртење. Нејзиниот изгуби сите смисла на насока. Нашето бегство зеде на карактерот на некој чуден со стап.
  
  
  Во еден момент, застанавме под распаѓа дупка со трошни скалите кои водат до бледо небото над нас. Ние отиде горе што е можно поскоро, и го зеде малку здив кога дознавме дека овој излез беше unguarded.
  
  
  Отворањето даде пристап до полето полн со карпи и грмушки. На другата страна на теренот беше карпа дека скатен полека надолу, и кога ќе се достигне крајот на тоа, Padra посочи надолу и рече, " Добро! Ние ќе го следат него и потоа да се оди на каменолом.
  
  
  На каменолом беше голема долина кои не изгледаат како раката имаше ископа огромен еден. Егото страни беа бушава, редовни тераси на браун veined рок и parapets граничи со трнливиот thickets и грди, крупен дрвја. Тој може речиси замислете робови тепа под Римска камшици, како тој отиде downstairs.
  
  
  "Јас се користат да се живее во Берлин," Софи рече, за жал. "Потоа во Aptos. И сега, глас е тука.
  
  
  Ова треба да биде тема на светот.
  
  
  
  Поглавје 5
  
  
  
  
  Кампот се наоѓа на плато со поглед на западен каменоломи. Тоа се состои од два руинирани колиби дека верувам беа легионерска касарната и команда пост. Се разбира, тоа беше дизајниран како одбрана против можна роб револт, со само еден влез, и остатокот од падините, стрмни и целосно недостапни. Тоа беше доволно безбедно, како и безбедно како и нивните криенка може да се под други околности.
  
  
  На планински воздух и е студено, дури и сега, после пладне, и мал оган беше гори во лажат во moan од најголемите колиба. Один околу мажи притисне грбот на истата звучи, потпевнува за себе. Другиот човек бил crouched отворено од страна на портата, пушка во неговиот скут, peering по една патека.
  
  
  Ова беше во најмалите колиба, која, исто така, служеше како една спална соба, кујна, простор за складирање, и арсеналот за патување, фотографии и музика. Софија и Padra беа со мене. Три од нив беа од кои клечат на душек на патувања, слики, музика, најмногу удобно место во собата. Имавме едно шише вино кој истрча многу брзо додека ние се уште зборува со еден пријател.
  
  
  "Karak нема да ви пречи ни повеќе," на Padra се вели во низок глас. "Не колку што ние сме безбедни тука.
  
  
  "Таму не се многу на нас остави да се бори против него, ако тој напади," реков јас. "Постојат четири од нас покрај мене и тебе."
  
  
  "Да, но Karak се обиделе да влезат во кампот еднаш порано, кога бевме принудени од околу Света Гора и отиде тука за да се продолжи со борбата. Ние не пука за да убие, се разбира, но ние случајно повредени неколку од нив. Тоа беше голем морален пораз за него."
  
  
  "Имавме повеќе луѓе, тогаш," Софија рече. "Сепак, две или три добри стрелците може да се одвратат нападот."
  
  
  "Она што загрижува мене повеќе," на Padra продолжение, " е дека Karak ќе се држи под опсада додека не умре од глад и жед. Его младите регрути веќе опкружен плато.
  
  
  Јас прашав. "Колку долго може да се одржи надвор тука?"
  
  
  Padra собрал неколку од нечистотија и нека се полека seep низ прстите. Тој не одговори.
  
  
  "Нека се обиде," Софија дишеше. "Ние никогаш нема да се откаже."
  
  
  На padra смееше на нејзиниот отпор. "Ќе се борат и како жена."
  
  
  "Доволно добар за да ја зачувате вашата кожа?" рече таа гордо. "Или сте заборавиле дека спаси кога Ник речиси го уби?"
  
  
  Гигант coughed, се сврте назад кон мене, и брзо да се смени тема. "Зборувајќи на кожи, тоа навистина не беше мојата кожа?"
  
  
  Тој glanced во Софија. Таа климна, и му рече на ем. "Немаше џеб околу мојот врат. Јас не знам каков вид на волкот кожата на тоа беше, но тоа не беше Милан волкот.
  
  
  "Ugh," на Padra рече. "Ние сите беа измамени од Karak е бајките . Но, каде е вистинска кожа?
  
  
  "Само Karak знае дека," Софија muttered.
  
  
  И јас ќе треба да се најде излез.
  
  
  Тие погледна Nah во изненадување. — Што значи да си оди назад?" На Padra праша.
  
  
  "Не," Софија рече со изненадувачки жестокост. "Тоа беше доволно лошо за прв пат, и Karak не беше дури и се очекува од нас. Сега тој е подготвен и да се знае, нема милост."
  
  
  Тој стана и почна шеташе собата како разговор на животните. "Јас не мислам дека тој очекува од нас да стори нешто отворено право сега. Ако ние работиме сега, а тој се уште мисли дека ние сме во дефанзива ... '
  
  
  "Ах, туку дека група на мажи е таму долу," Padra негираше медиумските извештаи за мене, тресење на главата. 'Уште. .. '
  
  
  "Видете," Софија pleaded. "Не се обиде, Ник. Ве молиме да...'
  
  
  "Ние се случува да мора да одат преку овој порано или подоцна, и мислам дека колку побрзо толку подобро."
  
  
  "Ник е во право, Софија." Со сериозен воздишка, на Padra креваше на нозе. "Нашиот камп стана стапица. Ние треба да одиме.
  
  
  "Добро. Но, ние не треба да се оди назад до Aptos.
  
  
  "Како? Што значи дека ние ќе бега како тепани кучиња и даде Karak победата веднаш? Ти не само да кажам дека ние никогаш нема да се откаже?
  
  
  Имаше непријатна тишина во автомобил. Нашето дишење звучеше многу гласно во тесен границите на камени ѕидови. На padra дојде до мене и да се одржи до својата кука значително.
  
  
  "Знам дека моите сонародници. Без сребро јазик на Karak да се збуни ih, тие ќе го слушаат да здравиот разум. Без овој кожата, тие ќе го види его гол. По неколку часа, овие луѓе ќе добијат уморни од чекање, а нивниот гнев ќе се излади од ден на ден. Можеби ние можеме да искористиш приликата во подоцна.
  
  
  "Низ канализација?"
  
  
  'Yes . .. и не. Малкумина знаат, но во Римските градови имаше централно греење. Големи огнови во подруми и каналите во ѕидовите за да во топол воздух.
  
  
  "Но тоа е и невозможно, Padra! Софија извика. "Ова е чисто самоубиство."
  
  
  "Но, тоа мора да се направи," на Padra рече dispassionately. Тогаш тој yawned и додаде, " Не ме разбуди предоцна. Во меѓувреме, јас ќе спијам со неа. Можете да ги продолжи разговорите со Картер, ако сакате. На padre лево на колиба со знаејќи насмевка.
  
  
  "Повлечете надолу завесата," Софија рече, се однесуваат на ќебе кој служел како вратата. Тој се олабави на јаже дека држеше его во место, и таа падна во дупката.
  
  
  "Дојди и седни до мене."
  
  
  Кога тој се врати на душек, таа се стуткав до мене и праша тивко, " Ник, дали навистина треба да се оди назад до тој кожа?"
  
  
  "И ти знаеш дека јас треба да го направи тоа."
  
  
  "Веќе сте направиле повеќе отколку што некој може да го направи. Pricesnoughts повеќе. Ако јас се ти, таа ќе го напушти Света Гора пред бев мачени или поразени во битка што не беше дури и рудникот .
  
  
  "Можам да го кажам истото за вас, Софија. Polgar е мртов.
  
  
  "Ова е мојата борба, Ник. Јас направив нејзиниот рудникот . Тој не се каже ништо друго, само погали нејзиниот свилен црна коса.
  
  
  "На својот дваесет и петти роденден, се разбудив со тажно чувство дека сум живеел за една четвртина од еден век без постигнување на ништо. Polgara Milana сретна со неа набргу потоа." Таа зборуваше спокојно, нејзините очи внимателен. "Сега дека тој е нема, Aptos е за сите имам лево за да веруваат во."
  
  
  "Ти си уште млад. Можете да ги најдете на друго лице.
  
  
  "Да", рече таа, галење моето лице со нејзините прсти. — Но, тогаш вие не сакате да се решат за помалку од најдобро." Ве молам, ајде да завршиме нашата вино.
  
  
  Ние се скрши шишето. Нејзиниот стапчиња за јадење беа прободени со алкохол, и нејзиното дишење беше малку потешки. "Не оди," таа шепотеше. "Кажете му на вашиот мажи кои се кријат е уништено."
  
  
  "Но, знам дека тоа не е, Софија, и тоа е доволно да ги работите се движат. Постои една работа: ветувањето тој го направи на луѓето на Jzan.
  
  
  "Да, неа, јас се сеќавам ти рече дека градот е да биде нападнат, и сакате да им помогне."
  
  
  "Им помогне на," реков sarcastically. "Совршен помош е Aptos."
  
  
  "Ќе добие помош," таа вети. — Ќе добиете тоа некако, ако еден околу нас преживува." Солзи welled во нејзините очи. "Ве молиме не оди,", рече таа повторно. "Не сакам да умрам."
  
  
  "Ако некој е да умре, тоа е тоа опера копиле со брада."
  
  
  "Вие сте луди. Како луди како Polgar, " таа извика. Потоа таа lunged во мене и го прегрна својот влажни усни да ми со севиџ сила .
  
  
  Таа се скрши бесплатно, како одеднаш како таа би clung, оставајќи ни двете gasping за повеќе. Зракот на сончева светлина блескаше низ пукнатината на звучи и осветлена нејзиното лице, и го виде нејзината насмевка, која сега беше и тажно и топла и нежна во исто време. Ее се повлече од потесното и greedily бакна навлажни, отворена уста. Нашите бакнежи запален на неконтролирани пожари. "Yes, yes," таа moaned како тој случи сериозна неа и ја соблече нејзината блуза. 'Yes . .. '
  
  
  Во еден движење, тој го извади својот надолу случи сериозна нејзините панталони, и се повлече на неа претрупан бутовите. Јас може да се чувствуваат топлината на своето тело како што таа се пресели кон мене, лизгачки нејзините панталони надолу моите нозе. Сега таа беше облечена само нејзините гаќи, и некако оваа извонредна жена успеа да се најде на свиленкаста на допир и многу мали, на увид на нејзината женственост во светот составен од насилен и груб луѓе. Нејзините гаќи беа влечат надолу, и нејзиниот задникот и бедрата биле слободни за моето истражување раце. Полека, тој истрча на неговата рака над неа стомакот и бутовите, потоа се лизна тоа длабоко помеѓу нејзините нозе. Таа moaned и трепереше со желба.
  
  
  Софија ми помогнаа на мојата облека, нервозно влече на мојот панталони и џемпер, изложување на моето тело со ладен воздух на кабината. Ние се постават назад на креветот и го прегрна во тишина да ужива едни од други допир во темница.
  
  
  Страсно, нашите усни се спојуваат заедно, и сите нежност беше фрлен overboard. Нејзините раце, завиткани околу мене и ме влечат блиски, како таа изедов на моите усни, вовлечени мојот јазик длабоко во устата, и се стрча нејзиниот ноктите длабоко во мене. Ја чувствував својата груба страст, нејзиниот брадавиците стврднување на моите гради, нејзиното тело се движи како таа moaned постојано.
  
  
  Слабо плачот на животно задоволство избегале нејзиното грло како таа ме прегрна. Нејзиното лице беше contorted со страст, устата се движат hungrily, нејзините колкови отворање и затворање на rhythmically околу мене. Ние веќе не чувствував ништо, но неверојатна возбуда сега. Тргнав thrusts, и прекрасна болка на задоволство направи нејзиниот фрли и да се сврти под мене. "Ах, ах, оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооочичичичихауууу!" Стоп за тоа! " таа извика. Јас само може да се чувствуваат голема напнатост расте во мене и триење на нашите тела едни против други.
  
  
  Потоа, таа извика, извика со речиси неподносливи интензитетот на задоволството, и се што е во нашите тела се чинеше да се спојат заедно во финалето експлозија.
  
  
  Кога се беше готово, ние падна во среќен, dreamless спиење, нашите тела благо испреплетени.
  
  
  
  Поглавје 6
  
  
  
  
  Ние ја напушти колиби само пред зајдисонце. Неа, се чувствува освежен по сводови, но студено. Софија инсистираше на оставајќи ја парталав кожна јакна и ставање на дополнителна џемпер, наместо. Тој скриена и џемпери во неговите панталони и напика на MAB во појасот. Софија промени во чиста пар на панталони и кошула и се најде еден пар на чевли. Таа ме увери дека тие биле laces дека нема да се скрши. Во амбиент сонцето, нејзиното лице беше златна и исклучително убава. Нејзините усни биле полни и црвена боја.
  
  
  На padra излезе од друга колиба, тресење рамениците и гребење градите, со кука. Тој го имав истиот знаејќи поглед во неговите очи, и кога Софија ја видов него се приближува, таа blushed длабоко и побрза назад кон колиба да го најдете нешто да се направи .
  
  
  "Сите се направи?" Јас го прашав curtly, игнорирајќи Его е отсјај.
  
  
  "Како подготвени како е можно. Тој се сврте да се оди назад до каменолом. "Таа е дивите", рече тој тивко, " но, дури и wildcats имаат еден долар за да додадете уште."
  
  
  Нејзините, климна во договорот.
  
  
  Сенките се долги, во поставувањето на сонце, и трага по источната падина беше лента на прашина. Далеку под нив беа огромни карпи кои веројатно се криеше Karak е мажи, и кон овие камења биле предавничка парчиња од шкрилци. На шкрилци беше како сува жив песок, и Stahl беше замка за некој кој се обидел да се искачи нагоре или надолу за тоа. Но на патот ќе биде премногу добро чувана да се обиде нешто како ова.
  
  
  "Ние би можеле да одат на друг начин," на Padra предложи grimly.
  
  
  "Не е добро. Сонцето изгрева таму, и луѓето на Karak може да смета ни на прстите кои ќе се обидат оваа насока, ако ние не користите трага. Јас мислам дека ние треба да ги преземе на патот. Ние ќе бидеме во сенки, и тие нема да мислам дека ние сме се обидува да се добие преку.
  
  
  "Добра идеја, Картер," на Padra рече.
  
  
  Noiselessly ние лизна надолу од врвот на платото до работ над шкрилци лента. Ние се пресели претпазливо, пиштоли се подготвени, и почна да слајд надолу на шкрилци падина.
  
  
  Сега сме биле на отворено, и секоја педа од нашата сосови, беше на маки борба со лабава шкрилци. Ова бара од нас да се концентрира целосно, и ако Karak е мажи забележав ни сега, ние не ќе имаат шанса. Со секој чекор ми зеде, јас се очекува да биде застрелан. Моите мускули clenched во насилни спазам како јас зафати на rutted земјата и се лизна надолу кратко се протега премногу стрмен да се оди на било кој друг начин. Време изгледаше како да го сопре, но постепено огромни карпи loomed до пред нас.
  
  
  На крајот, ние сме достигна лимитот на шкрилци падина. Јас валани меѓу првите карпи ми се погоди, и Padra следи ме. "Ние го сторивме тоа", тој почнеше во мене. "Ајде сега да завршиме овие копилиња off. Постојат само Karak регрути тука, и никој околу мојот поранешен браќа. Овој пат, јас нема да се фотографира со неа само да наштети на неа."
  
  
  Тој климна со договор, а потоа тргна низ пусто, брутален пејсаж, преку undergrowth и околу камења. Најголем дел од денот, Padra и јас се вовлекол заедно, одржување на постојана око на патеката. Karak е sentries не може да биде далеку, и патеката ќе ни донесе заедно во погодно време.
  
  
  Одеднаш дојдовме до еден длабок ров, каде еднаш, многу века,голем карпата имаше падне и се урнал низ долината подот, да остават длабока трага. Бик пролази внимателно да се на работ на базенот со Padre индексирање зад себе, а потоа, шепотење во текот на неговото рамо, рече:: "Двајца мажи."
  
  
  На padra се пресели малку поблиску, така што тој можеше да се види преку работ. Имаше благ наклон од околу дваесет метри напред. Двајца разбојници биле стои на плажа, заминаа од жесток ветер, пушките потпрена на карпи. Еден човек валани цигара и други испиле околу шишето. — Не можам да ви кажам дека?" На Padra рече contemptuously. "Овие не се борци за слобода. Тие се криминалци. Тие немаат никакви политички разбирање. Тие немаат ништо да се направи овде во Aptos.
  
  
  Се сетив на зборовите на патувања, слики, музика: "Ние не сме само крадци." Следниот миг, на Padra беше насочен својата пушка во шише.
  
  
  "Не, — јас hissed, туркање Его рацете подалеку. "Ако се пука, бучавата ќе ги привлече и сите други."
  
  
  "Во право си," тој воздивна. "Жал ми е, Картер.
  
  
  Јас и реков на ему да се покрие мене, а потоа ми скокна долу во ровот, што укажува на MAB во нив.
  
  
  Тие не може да стигнат до нивната оружје во време, и за среќа, тие не се ни обиде. Тие полека се исправи нагоре, држејќи го своите раце над нивните глави, нивните лица полни со збунетост.
  
  
  "Padra," тој ги повика преку нејзиното рамо. "Дојде тука и да добијат ih оружје."
  
  
  Тој се лизна во текот на работ на копот и се упатија за sentries, надвор од линијата на огнот на мојата машина пиштол во случај на отпор.
  
  
  Одеднаш, група на вооружени мажи се појави од зад слепа точка. Тие стоеја таму за некое време, нивните лица полна збунетост и чудење, тогаш тие отвориле оган. Водството ricocheted околу Padra и мене со whoosh.
  
  
  Тој darted на страна и ги крена полуавтоматски пиштол за да се одговори на смртоносниот напад. На Padra dived зад карпестиот помеѓу, coolly со цел секој од куршуми во нив . Група на напаѓачите дисперзирани, оставајќи две мртов и тројца повредени. Таа беше убиен од страна на друг човек, кога тој го достигне крајот на шупливи. Друг човек, hulking mustachioed мафијаш, речиси се стрча во мене кога тој падна со Padra куршум во градите. Тој излезе настрана и пукаше во стаорец-соочува човекот кој беше цел на Padra. Тој jerked назад, а потоа падна напред, лизгање низ она што остана на лицето.
  
  
  На огнено оружје почина надолу како Karak е мажи regrouped, и тој беше во можност да се приклучат на Padre пред снимањето избувна повторно.
  
  
  Јас прашав. "Како си?"
  
  
  "Добро, точноста е полошо од iht", рече тој, претовар на Mauser. Немаше муниција за MAB во колиба за патувања, слики, музика, и тоа беше се користи од страна на последниот круг. Околу Один и Karak е мажи, Один darted од поклопецот за да се покријат, но на теренот даде начин и тој падна. Тој пукаше својот последен шут. Gawk доби ему во тока и исчезна во аголот на животот. Таму стоеше со мојот празен пиштол, сега се ништо повеќе од скапа и софистицирана метална палка.
  
  
  "Padra, тие ќе нè опкружува."
  
  
  "Да, и јас се плашам сме направиле доволно за бучава за привлекување на целиот ih компанија."
  
  
  "Тогаш ајде да го добиете, по ѓаволите, надвор од тука."
  
  
  Излегувам надвор во целата кариера се претвори во кошмарните серија на тешки искачувања и ненадејни краток престрелки. Тоа беше донесена од страна на Schmeisser ПРАТЕНИК 40 од една од мртвите. "Имате проклета чудна колекција на оружје тука" Padre забележани кон неа. "Мојот пријател, ако се борат против угнетувачите како партизан, наместо на допуштајќи им да ви дадат, ќе бидете задоволни со сето она што може да се постигне."
  
  
  "Значи, постои шанса дека Karak не имате било какви радио опрема, како воки-токи."
  
  
  "Не, тој нема идеја."
  
  
  "Па, ова, мислам дека е нешто што треба да бидеме благодарни за."
  
  
  Ние clambered над пукнатини и потоците, преку античките карпи, кои се распарчи под мојата тежина, во текот на трнлив, извртени грмушки дека gnawed на нашата кожа. Рани во главата и раката throbbed со досадна, болка гори, и тој стресов во студениот ветар. Друг риџ, уште една пукнатина; се кандидира, се борат, и се кандидира повторно. На Padra го поставите на темпото. Ние двајцата беа исцрпени и надвор од здивот кога ние конечно стигна терен и забави бавниот кас. Ние ја изгубил од вид Karak е мажи, и по земањето на последната погледне околу себе, ние скокна по мозоци.
  
  
  Половина час подоцна бевме во вилата. Ние crawled по задниот ѕид на друг влакно на згради и гледав преку buttress. На sentry со пушка slung над неговото рамо интензивна restlessly во нарушувањето на дворот. На padraig климна кон нарушувањето на портата неколку метри зад гарда. "Ние ќе оди во подрумот," тој шепотеше. "Ние може да се добие во воздухот канали таму. Тој ги стави на Mauser надолу во една минута и ми рече да ја напушти Schmeisser. "Нема простор за тоа", изјави тој мене.
  
  
  "Ние само ќе имате на вашиот пиштол ако ние се фатат." Тој даде fatalistic воздишка.
  
  
  Тој се сврте и погледна во sentry, се прашувам кој е поверојатно да лажеш, Karak, Padra, или нејзината. На sentry одеше за она што се чинеше како цела вечност. Од време на време, тој седна до бришење на неговиот чевли и mutter нешто за себе. Конечно, тој исчезна зад аголот. Тој го зеде длабок здив и се стрча по Padra.
  
  
  Имаше уште не е знак на sentry кога ние го достигна archway и паднал во musty, musty мирис подрумот. Во центарот беше fornax, на vaults на антички огништето, над кој тесен цевки разгранува во периодот меѓу ѕидовите, околу половина метар во областа.
  
  
  "Тоа ќе биде начин за нас," реков јас. — Дали сте сигурни дека ова ќе води до Karak?"
  
  
  'Yes. Тие водат до секоја соба во вила.
  
  
  — Тогаш ајде да се обиде да влезе во спалната соба." Ние може да го фатат, кога тој доаѓа сам. Патем, што се случува ако ние се заглавени?
  
  
  "Тоа ќе биде многу несреќна," на Padra рече dryly. "Ние не можеме да се сврти и да се бркаат на стаорци журка."
  
  
  Тој погледна во дупки со уште повеќе одвратност. Padra укажа на цевка тој се обидува да се искачи во, и тој се притисне надолу така што тој може да им помогнам на неговата нога надвор од работ и да се слајд во внатрешноста. Таму вклучив мојот живот. Тоа е дури и потешко за Padre, но тој се искачи во зад мене како нејзиниот пресели педа по педа, потпрена на мојот лактите на рацете и нозете.
  
  
  Овие стари воздух канали мора да има функционираше во минатото во многу исти начин како што го правиме денес. Во прилог на подот барови, Римјаните имале излегува на дното на ѕидот. Licks, имаше потесен дупки на таванот. Тоа беше изненадувачки ефикасен систем.
  
  
  Ние crawled заедно во темнината, pausing сега и тогаш да се одморат. Тоа беше валкана, исцрпувачки бизнис. Продолжив да размислувам дека ние лесно може да се заглавени во тесна самото место и стаорци ќе гриза на нозе.
  
  
  "Ние сме во главната сала сега," на Padra забележани во еден момент. "Една соба или две, три повеќе, јас мислам."
  
  
  "Се надевам дека си во право, Padra.
  
  
  Тој не рекол ништо, само ишмркав. Ние продолживме да ползи до цевката, додека ние го достигна пропадна дел. Премин беше полека расчистување на тоа, донесувањето парчиња од камен и кал да го Padre. Тогаш ние crawled на.
  
  
  Звучи почна да seep од некаде погоре. Јас не бев сигурен што тие беа велат, но јас бев прилично сигурен дека јас се признаваат Karak гласот. Јас паузира, motioned за Padre да се биде тивок, и продолжение на, плови многу тивко, така што никој не ќе слушне од нас.
  
  
  Тој одржа неговиот здив како стигна до излезот, каде бучава беше loudest. Истата сила која за прв уништени цевка зад нас се прошири со тоа тука. Постепено, јас успеав да се најде доволно простор за да се движите низ мојот haunches. На Padra беше покрај мене, hunched одново и навален на неговите колкови. Тој изгледаше како оџак издржам. Јас се потпре напред, millimeter од millimeter, и скенирани соба, моите очи прилагодување на слабо факелно.
  
  
  Околу десетина мажи седеа на rickety табела. Четири околу нив изгледаше како старата гарда ветерани преостанува од нивните денови на Милан. Другите беа порој млади разбојници на Karak. Karak беше шеташе и назад во фрустрација или нетрпеливост, или и двете, кога тој ја тресна неговата десна тупаница во неговата лева рака. На padra growled тивко, како животно scenting непријателот, и се префрли својот поглед во одгледувањето на навреденост.
  
  
  Со тоа, тој се сведе парче карпа. Звукот беше изолирачки. Тој беше сигурен дека тие ќе се чуе во собата. Но не, разговорот продолжи без прекин.
  
  
  Слушнав Karak велат, " Да пеколот со Милан е вдовица и дека идиот со кука. Ние мора да се соочи со фактите. Ние се добива послаб, и на армијата станува се посилна. Деновите на нашата слава се завршени. Ние не се ништо повеќе од трн во своите пресметки.
  
  
  "Spines се уште може да биде силна," негира медиумските извештаи на ему один околните постари мажи .
  
  
  "Bah. За колку време? Нашите оружје се застарени и да стане застарена. На Запад се губи интерес и го сврте грбот на нас. Никој не се грижи.
  
  
  "Но овој човек, Картер, рече -"'
  
  
  "Тој рече, тој рече," Karak извикуваа. "Тоа е само една личност."
  
  
  — Не ти се очекуваат повеќе, Еван?" Старецот праша мирно. "Само еден човек имаше шанса да се Aptos, и Картер успеа."
  
  
  "Не очекував ништо," Karak рече крајно. "Само студ, глад, и срамно смрт ако продолжиме вака."
  
  
  "Не постои друг начин."
  
  
  "Постои."
  
  
  На брада лидер со mottled лице изгледаше на стариот човек во не-груб начин, " Listen up, сите на вас. Нашата контакт во Metkovich направи неколку барања до надлежните органи. Тој вели дека ако ние се однесуваме повеќе тивко сега, ние може да се добие одредени отстапки.
  
  
  "Тој лаже," на Padraig hissed.
  
  
  Јас притискање со прст кон моите усни за да го исклучите звукот на моето его, но мојот ум беше полн со исти мисли. Беше Karak контакт во Metkovic исто како мојот? Ако е така, тој беше оној кој ја водеше Југословенската армија и тие речиси го убил мене? И покрај тоа, ако владата беше толку conciliatory, зошто тие го преземе Jzan?
  
  
  "Гласот на бог," Karac продолжение, прислушување неговиот стави на запалената на маса", поканети нејзиниот луѓе низ Белград за да ја посетите со нас тука."
  
  
  "Тука? Padra snarled, унил. Тој изгледаше како тој да е за да експлодираат со бес. "Тој го донесе непријатели тука?" Милан ќе се претвори во својот гроб, и ако слушнале дека."
  
  
  "Shhh," ему hissed во неа.
  
  
  — Но, што ако ние не се согласувате?" Старецот праша тивко.
  
  
  "Потоа се придружите на оние измамници во каменолом," Karak купени. "Ние имаме шанса за сигурност и мир, и ако не го гледате тоа и за себе, да размислуваат за иднината на семејството и децата. Ние се направи добра зделка и на крај сите овие години на крвопролевање.
  
  
  Слушнав нејзиниот режењето веднаш до мене и измешано нозете. Пред тој да може да се направи нешто, на infuriated Padra скокна преку отворање и во соба, громогласен со бес и гнев. Сите лица се претвори во его е насока, шокиран од појавата на оваа soot-темно дивјак.
  
  
  Тој се заколна дека на неа на англиски и Српско-хрватски, но побрза да се приклучат на руса севиџ, се прашувам дали таа требаше да умре сега. Нејзиното подобро да умрам како стои таму, отколку во оваа валкана дуктус. "Земете ја прилагоди, Hash," јас викна на него. "Погледни она што сте го направиле."
  
  
  "Човек може само да се толерира одредена сума, и не повеќе," тој купени. Тој зачекорил напред и се купени на старци. — Да, Vetov, се моите човек! Имате заборавено како Polgar и јас се бореа рамо до рамо за честа на Хрватска? Се што и се случува да ползи пред Србите и се бакнуваат своите чизми? Тој извика, очите трепка со лутина. "Добра продажба, Еван?" Ќе се продаваат од нас, ти го направив тоа.
  
  
  Karats " гласот е апсурдно, како кремен. "Вие сте луди, Хаш. Нашите соништа доаѓаат да тече, и ние мора да се прифати реалноста. Зошто ви треба повеќе крв на рацете? Револуција никогаш не е успешно."
  
  
  На padraig нишаше на кука. "Ако има крв тука, тоа е крвта на Србите во фер борба. Што е со крв на рацете? Хрватски крв?
  
  
  Karak е мажи дојдоа да Лижат, muttering нешто.
  
  
  "Или не тој да ви кажам?" На Padra извикуваа. — Не тој да ви каже дека тој опкружен со нас и ни нареди да бидат убиени?"
  
  
  "Лаги, лаги," гласот извикуваа. "Ти си предавник."
  
  
  На Padra објавен тупаница како cannonball. Имаше пукнатина, и човекот полета во личноста зад него. Karak е мажи редови назад за момент, а потоа дојде назад кон нас.
  
  
  Padra parried нож со својата кука и kneed напаѓачот во препоните. Јас го удира низ лицето и слушнав криза на коските. Кога нејзиниот за да напад на друго лице, неговата чувствува како gawk избоден со нож во мојата нога. Пушка пушки тресна во моите гради, и одеднаш, заслепувачки болка чинеше да рипувате низ мојата глава.. Тој редови, се повлече самиот заедно, и се обиде да го зграби еден од пиштолите пред мене. Толпата се пресели во и закачени не враќа на moan. Тој се обидел да го паторот, но беше дел од секундата премногу доцна.
  
  
  
  Поглавје 7
  
  
  
  
  Глас заѕвони од околу темнината. "Тој доаѓа до."
  
  
  "Одлично", рече друг глас. "Дали сте подготвени, Garth?" Имам многу малку време за тоа.
  
  
  Првиот глас одговориле laconically: "Како подготвени како што е." Полека, на темни облаци dissipated, но на прво тоа не прави никаква смисла. Нејзиниот пливаа во море боли. Полека сфатив дека бев сосема голи, седи на железо стол. Кога се обидов да се движат, сфатив дека мојот зглобовите и глуждовите се обврзани со остри метални окови.
  
  
  На кратко, fleshy човек застана неколку метри подалеку од мене. Егото на неговиот живот, висеше над појасот, видлив преку дупките во неговата кошула. Тој беше сосема ќелав, и его-misshapen лице ги имаше сите монументална безгрижие на професионална џелатот само си ја врши својата работа. Имаше шумолат на движење. Еван доби од својот стол и crouched надолу веднаш до мојата рака.
  
  
  "Добра вечер, Картер", рече тој cheerfully. "Вие и Padra ми даде голем шок кога ќе дојде преку овие ѕидови."
  
  
  Тој не се каже ништо. Јас веќе имале проблеми со добивање на моето грло за работа. Тоа изгледаше суви и squashed, како ако некој го зачекори на тоа додека сликарство.
  
  
  "Но мислам дека може да добијат нешто назад," Karak се насмевна sardonically. "Добредојдовте во мојот пауза соба."
  
  
  Погледнав околу себе и почна да се разбере, каде што беше. Ова беше во мал плоштад дигитални ќелија со груб сече ѕидови. Воздухот беше исполнет со смрдеа на крв и измет. Во треперење на светлината на нејзиниот единствен brazier, тој виде дека дигитални камери од друга страна имаше две врати со брави и тесен цепнатинки на ниво на око. Ѕидовите биле покриени со стариот тортура уреди: ногата и стапалото стеги, круг трикотажа (трикотажа, ознаки, ' рбетниот ролери, виси smashes замав и нараквици), многу извалкан, rusty форцепс и игли. Тој се чувствува жолчката пораст во неговото грло, и goose испакнатините се стрча надолу неговото голо тело.
  
  
  Karak се сврте кон мене и го извади главата од страна на косата, претворајќи го насилно, без сомнение се сеќавам на моментот кога нејзиното его влечат нејзината коса. — Сакам да знаете сите за Милан е волк", му шепотеше итно. "Јас сакам да знам што е толку важно за ова.
  
  
  Ему дадов неколку клетви што го направија Его е лице оди бледо, и тој нека одат на мојата коса ако его биле stung. "Јас би сакал на Padra да биде тука отворено сега да видиме кои се околу вас ќе биде прв да се моли за милост. Но, сега само ќе треба да се молам двојно повеќе за да се добие тоа право. Garth!
  
  
  Тој се вејат impetuously на друг човек, и Garth одеше во текот на стол. Јас не можеше да го види она што тој го правеше, но имав вознемирувачки помисли дека не беше само седи во стар чаир. Можев да го слушнам него scurrying околу на сите четири. Една минута подоцна, acrid мирис на топол метал и чад исполнет нејзиниот ноздрите.
  
  
  "Ви се случува да ми каже, Картер. Ќе ми кажеш порано или подоцна.
  
  
  На смрдеа беше се посилна, и сега тој забележал дека стол беше непријатно топло. Како стар метал на стол, се зголеми потопло, тоа заострените на нејзиниот окови . Мојата кожа изгорени. Тој gritted своите заби и молчеа.
  
  
  — Не мислам дека може да се скрши, Картер?"'
  
  
  Јазици на оган пролази до седиштето на столот како Garth fiddled со мала овча кожа. Огнот се зголеми, лижење моите раце и горење на мојата кожа. На зачинети железо претвори цреша црвениот, и нов смрдеа влезе, друг смрдеа, на смрдеа на изгорени месо. Јас бев печено жив.
  
  
  "Картер, што е тајната на проколнат волкот?" Знам дека е еден, и јас не имаат време да ве замолам убаво додека српската војска е на својот пат. Кажи ми."'
  
  
  Слушнав Сем blurt надвор. 'Коза . ... коза.
  
  
  "Што е тоа? Она што коза?
  
  
  "Вашето семејство коза, Karak."
  
  
  "Што е со тоа?"
  
  
  Јас се бореше во горење стол, мојот дробови constricting од чадот и повреда. Сепак, успеав да дишам доволно воздух за земање мостри. "Вашето семејство коза... посакувам на вашата мајка никогаш не слушнале за контрола на раѓањето." Karak тресна неговата голема тупаница во моето лице и да ги делат моите усни. "Педа по педа, јас ќе ви испрати во пеколот," тој купени во мене. "Garth, тоа е доволно. Вратоврска егото на замав.
  
  
  Garth истури вода врз огнот под решетки, untied мене, и ме влече околу низ студената камен кат. Моите нерви експлодира, и болката е речиси неподнослива како груба камен протри против ми изгори кожата. Следното нешто знаев, Garth беше прицврстување на тешки железни окови на замав околу мојот зглобовите. Лулашката е речиси праисториски предвесник на решетката, форма на тортура која вклучува кревање жртва во воздух, а потоа одеднаш фрлајќи ги на земјата. Ова е брутално метод на протега вашиот оружје, извртување на вашите мускули, кинење на вашите зглобови, и кршење на коските.
  
  
  Garth подигна мене од страна на зглобовите се додека тој беше виси, така што моите прсти едвај се допира до земјата. Тогаш тој одеше во текот на звучи за замав и зедов валани-up камшик. Тој го потресе его зад него и се сврте да Karak, чекајќи на ред.
  
  
  Karak очите беа треска и нетрпеливи како тој се сврте кон мене. "Тоа е Роман уред, Картер. Ова ја прави его многу погодна за тортура, нели?
  
  
  Тогаш тој зачекори назад и климна. На камшик полета надвор и се намалија во моето тело. Болката е речиси неподнослива како сурова кожа, обвиткана околу нејзините голи нозе и живот. Тоа се собираа во лак, во својата виси позиција.
  
  
  "Јас се сеќавам како Римјаните го прослави празникот на Lupercalia," Carac се смееше. "Секоја година на xv февруари, мажите танцуваа на улиците, тепа своите роднини со камшици направени од врба гранки. Сега кажи ми дека волкот на Милан, Картер. Кажи ми, а вие може да."
  
  
  Повторно камшик ме погоди, оставајќи скарлет редеа на мој голо тело. Јас се бореше против синџири држи ме разочара, обидувајќи се да се избегне шлаканица камшик. Но Garth беше мајстор на својот занает и никогаш нема да пропушти некоја победи.
  
  
  "Волкот од Милано, Картер. Што не е во ред со оваа волкот?
  
  
  Karak Stahl гласот е неразбирливо за мене како Garth ме удри повторно и повторно. На scream одекнуваше низ дигитални камери, и кога престана, сфатив дека тоа доаѓа од мене.
  
  
  "Волкот ...'
  
  
  Морав да се одморат. Таа мораше да се направи Garth запре, или на друго место таа никогаш не ќе најде начин за излез од оваа тортура. Со groan, тој ја спушти главата напред и правеше да помине надвор. Моето тело отиде куцам и обесени motionless во железни окови. Garth ме удри неколку пати, но јас успеав да се задуши во вика зголемува во моето грло. Еден миг подоцна, тој слушнал на камшик падне на подот.
  
  
  Karak беше лута како пекол. "Сте отишле премногу далеку, ќе идиот"," викна на Garth. "Се подигне вашето его."
  
  
  — Ќе мора да почека.
  
  
  'Не можам да дочекам.'
  
  
  "Ќе мора да се."
  
  
  "Земете по мера, Garth, имам подобро работите да се направи отколку да се види тоа висат тука." Јави ми се кога тој може да зборува повторно."
  
  
  Неа, слушнале Karak излезе низ занданите. Вратата ја тресна зад него со thud.
  
  
  Записникот влече како векови. Пот trickled надолу моето тело, да копа во мојот потечени рани, но тој не се движи. Garth интензивна и назад нестрпливо. Слушнав него удри натпревар да запалат цигара. Мирис на сулфур и лоши тутун tickled нејзиниот ноздрите. Но, како што времето се влече, Garth muttered, " Blockhead!"
  
  
  Вратата се отвори и тресна повторно. И Garth лево. Јас се загледа во празна соба и се прашував колку долго би пред да дојде назад. По неколку минути, слушнав мека мелење звук и одлучи дека мојот одмор веќе беше завршена. Но потоа сфатив дека звуци беа доаѓа од зад мене, од зад камерата. Тоа беше како глувци трчаат наоколу на ѕидовите.
  
  
  "Картер," тој слушнал нејзиниот шепот. "Картер".
  
  
  Нејзиниот полека се претвори во неа синџири да се соочи со денот на другиот крај. Две ghostly се соочува со haggard очите едвај видливи во треперење на светлината. Ih препознал веднаш. Тие беа луѓе на патување, фотографии, музика, две од трите кои паднале во првата средба со Karak.
  
  
  'Може да се слушне нас?'
  
  
  Провинции.Јас прашав. "Е Padra со вас?"
  
  
  "Не," еден од мажите рече.
  
  
  — Не беше тој со вас?" друг праша човекот. Можеби тој побегна.
  
  
  "Или ќе умре," првиот додава горко.
  
  
  "Мислев дека ќе беа сите мртви," реков јас.
  
  
  "Тие си заштеда ни за една друга смрт: на игри."
  
  
  "Игри ?
  
  
  "Во арената. Против Karak е избран атентатори. Menton е нема, и ние сме следното.
  
  
  "Karak помина луд." Јас тешко може да се верува моите уши.
  
  
  "Да, но ..." човекот се двоумела, тогаш нервозно рече, " јас може да се слушне Garth. Збогум, Картер.
  
  
  Лицата исчезнати, а јас бев сама повторно.
  
  
  Некои од моите сила се врати, поткрепен со ужас од она што тие би го само ми кажа. Bracing неговите нозе против ѕидот, тој се повлече самиот нагоре за да го дофати пресече над оковите на неговите раце . Моите прсти беа масна, но јас одржана на. Земете длабок здив, тој почна да се искачи до рака на рака како најбрзо што можеше . Мускулите во моите раце и рамена напнати на граница, но јас водев маратон.
  
  
  Само што стигна до тешки crossbar, тој слушнал звукот на приближува чекори. Во очај, тој нишаше ногата над зрак и clambered нагоре кон затвори. Нејзиниот оковите се yanked насилно, и јас знам дека мора да се скрши бесплатно пред Garth добива за мене и почнува бичувањето ми го врати назад со својот камшик. Оковите имале едноставни clip-за брави кои биле користени за padlocks во нивните дамнешни времиња, веројатно во најраните денови на Света Гора. Вратата creaked отворен, откривајќи Garth е сенка на каменот кат. Во исто време, тој се најде точка на притисок и ослободен од оковите. Потоа Garth виде мене. Без разлика колку масти тој беше, тој реагираше со брзина на поезијата.
  
  
  Тој ја грабна камшик и нишаше тоа зад него, неговото лице contorted со ненадејни бес.
  
  
  Таа го грабнала железо синџир како најбрзо што можеше и фрли себеси во него. Отворен ткаенината ја тресна неговото его странично на земјата, рушењето на високи една до крвава пулпа. Како што тој падна, тој хит забрането стол и падна на земја. Без размислување, тој се искачи на врвот на него и слета неговиот целосна тежина на ему е во градите. Со шумолењето groan, тој изгледаше како да се разбивам; крв и слуз gushed надолу егото на отворен ртс. Нејзиното его мора да имаат прекршено барем половина од нејзините ребра, и сега на скршена коска има навлезе нејзиниот белите дробови.
  
  
  Неа, знаел дека надворешната врата е отклучена, но нејзината исто така мораше да се справи со вториот заклучување на денот на почетокот на вториот хотел и ослободување на другите затвореници. Јас брзо се пребаруваат Garth тело за неговата клучеви, но не можев да најдам било каде на дигитални камери... Во очај, јас нарекува двајца мажи да ми каже каде што тие се.
  
  
  "Само Karak има копчиња," еден од мажите му одговори.
  
  
  — Не се грижи за нас. Бега додека можете да", рече другиот.
  
  
  "И ако можете да ги испратите помош".
  
  
  Тој го мразеше да остават мажите во зандана, но тие беа во право. Тоа беше само ревматизам. — Јас ќе сторам тоа, " јас го вети.
  
  
  Тој истрча на Karak е тортура комори и надолу долго, темно коридор. Кога јас престанав да размислувам за тоа во која насока треба да се оди и да е, наслушнав, на заповед, од еден од мажите, околу мене. "Обратат директно, тоа е само начин за излез!"
  
  
  Без дополнителни прашања, тој jerked неа во право. Знаев дека ќе биде убиен, голи и невооружени, како е можно еден од Karak стражарите го виде мене. Коридори се бескрајни, делови завршува во мртви краеви, или уривање, ме принудува да одам назад и да почне одново. Тој беше заробена во dimly осветлена молчи нето. Но, тоа се чинеше дека не води нагоре.
  
  
  Јас се пресели напред во темнината, само да се најде дека по првичниот на адреналин брзање, мојата сила почна да слабее. Остри камени ѕидови протри против мојата искината кожата, и стапалата на моите боси нозе лево крвава стапалки. Единственото нешто што ме држеше се движат беше мојот интензивна омраза за Karak и мојата желба да се направи его плати.
  
  
  По она што се чувствува како вечност, тунелот и не е како темнина, како таа се користи за да се. Далеку е пред неа, сива светец може да се види на крајот на тунелот и трепет со исцрпеност, се стрча кон неа. Нешто не беше во пречеше мене: пол-свесни предупредување се обидува да ме запре. Но нејзиното его ја протреси исклучување и стигна до портата.
  
  
  Потоа таа пукна назад во светот. Јас клекна надолу, моите нозе премногу слаба за да се исправи, и јас се почувствував земјата под мене. Тоа беше крв-потопено loam: на loamy почвата на Римски амфитеатар.
  
  
  
  Поглавје 8
  
  
  
  
  Вцепенен од студот, caked крв, и нечистотија, тој се на нозе. Тоа беше арена на амфитеатарот дека Padra имаше укажа на мене претходниот ден, тој бил заглавен во овалната прстен. Пред мене, десетици Karak мажите седна во редовите на клупи со факели, осветлување го сочинуваат распаѓа урнатините. И на врвот на амфитеатарот беше тим на атентатори со полуавтоматски пиштоли и пушки. Приближно во средината на долго криви ѕид беа кутии од камен клупи, а на еден од нив беше Karak. Тој имаше неколку пријатели со факели од негова страна, и старо ќебе беше обвиткан врз неговата униформа за да се заштити себеси од студениот ветар. Его очите беа резервирани за мене, и устата извртени во ѓаволска насмевка. Од каде тој се чува тоа, тој изгледаше како да е незначителен "нерон" во threadbare тога.
  
  
  Без глава телото на човекот кој лежеше се отвори на земјата пред мене. Неа, знаеше дека тоа е Mentone, третиот затвореник на групни патувања, слики, музика. Тој беше blindfolded како еден убиен маж. Во прво јас не се разбирам зошто, но тогаш се сетив дека одредена група на гладијатори, на Andabats, се борат blindfolded.
  
  
  Тој не можеше да помогне, но се прашувам колку мажи и жени беа стои каде што тој е сега; како многумина околу нив беа досадно како пекол со задоволство на жедните за селото како Karak.
  
  
  Karak гласот слушнале неа. Тој се смеев како споулавен. — Вие не се очекува да биде следниот атракција. Но тоа е добро дека тоа може да продолжи."
  
  
  "Garth е мртов."
  
  
  — Тоа е она што се очекува, во спротивно не би биле во можност да се избега. Ајде да видиме колку долго ќе може да трае и пред да му се придружи.
  
  
  "Тие кои глас-глас умре добредојде," реков sarcastically, подигање на раката.
  
  
  На другата страна на арената, голем темно воин излезе низ портата. Тој беше облечена во тесни панталони и чизми, неговите голи гради glistening во факелно. Тој врши еден пондерирана нето риболов и тридент, оружје на античките Retiarii.
  
  
  Кога тој дошол кај мене, неа, crouched надолу, моите прсти допре земјата. На гладијатор заокружено околу мене, држи ме врати со лажни тридент напади.
  
  
  "Ајде," реков јас. 'Што е запирање на вас? Дали сте се плаши од еден гол човек?
  
  
  Тој chuckled и едноставно почнаа да се вртат на нето како ласо во постојано проширување, рамни кругови над неговата глава, подготвени да го нека оди и фрли ја во мене. Неа, знаеше подобро отколку да се погледне на нето и да се види изразот на его очи и его лица.
  
  
  Тоа е до вас да гласаат! Секундата пред да се фрли. Јас ducked и навива далеку од него. Еден од доведе тегови ја тресна во мојата нога, но нето пропуштените и падна на подот на арената.
  
  
  Тој беше на врвот на неа, скокајќи и lunging во него, пред тој да може да го дофати својата нето повторно. Тој редови назад, и за момент, јас мислев дека ќе го добие. Но тој parried мене со неговото его тридент, а јас морав да патка да се задржи на него од impaling мене, на неговиот тридент. Тој ми заробиме.
  
  
  Нејзините, јас стоеја таму panting, не се сигурни дали би можел да се дејствува доволно брзо за следниот пат. И дури и ако јас не, јас ќе мора да dodge на следниот напад, и на следниот. Јас се спротивстави на волја да се седне и да се одморат и да му дозволам да се заврши ми исклучи.
  
  
  Во мојата работа за АХ, јас се бореше за подморници и водород бомби, Х-зраци и ум-менување на дроги, секој пронајдок се замисли, но тоа беше поинаква, многу поинаква. Тоа беше војна намалува до неговата примитивна форма, одземени на својата модерна сложеност. Ова го направи на диви ѕверови се борат дури и повеќе со едни со други, и тоа некако да се направи тоа дури и повеќе застрашувачки.
  
  
  Но, јас може да се чувствуваат ѕверот расте во мене, и јас bared моите заби на ова дваесеттиот век гладијатор како тој се собраа себе за уште еден обид. Таа затегнати нејзините уши да слушне смртоносна звукот на whirling нето. Јас чекав за неа, hunched повеќе, ми мускули тензија.
  
  
  Тој само се отфрлат егото повторно.
  
  
  Неа, dived како и претходно, но овој пат нејзината, се сврте и грабна вителот нето пред тој да може да се прости. На гладијатор lunged во мене, тридент зголемен. Тој се повлече назад врти нето, надевајќи се дека тоа ќе тропаат По его е надвор од рамнотежа.
  
  
  Тој се сопна и се заплетка во мрежата која целосно покриени егото.
  
  
  Јас бев веднаш на врвот на него, решени да му покаже како многу милост како што тој ми покажа кога тој го нападна. Нејзиното его тропнал неа на земјата и раскина од тридент околу нејзината рака. Тој извика во хорор како тој се сврте кон прободе ему е тридент во градите. Тоа беше целиот во секунда. Тој shuddered еднаш, се сврте бледо, со смрт, а потоа падна lifelessly на земјата.
  
  
  Нејзиниот татко беше потпрена над телото, потпрена на вратило на тридент. Таа слушнала режењето на Karak е мажи. Тој се сврте кон клупите и видов Karak на престолот. Его е лице беше бледо, со лутина. Еден миг подоцна, тридент падна на рацете и одеше во текот на Karak.
  
  
  Тој знаеше веднаш она што беше до. "Не се обиде, Картер," викна. "Не можете да се фрли ова тридент дека далеку, и покрај тоа, мојот мажите ќе те убие."
  
  
  "Кој се грижи како ќе умрам, Karak? Јас би можело да се земе сте со мене.
  
  
  "Јас секогаш мислев дека ќе Американците беа спортски фанови."
  
  
  Тој се стрча својата рака над крвава сцена. "Дали мислите дека тоа е спортско? Што е поентата, Karak?
  
  
  Тој се насмеа злобно. "Тоа amuses me."
  
  
  "Ти си навистина болни," јас, рече, disgusted. "Ти си луд."
  
  
  "Не ми кој сум јас. Никогаш не сте имале да се живее тука, во оваа проклета hellhole.
  
  
  "Јас сум почнуваат да се разбере. Навистина омраза Aptos.
  
  
  "Јас презираат Aptos." Karak влечат ќебе построги со commanding гест; его е очи беа како гранит. "Секоја минута поминав тука е мачење за мене. Но и тоа ќе заврши наскоро.
  
  
  "Па Padra беше во право по сите. Ќе се продава себе си за Србите.
  
  
  'Распродадени . . Тој крена рамениците. "Но вие не. На договор со Белград ми даде пари и моќ, кој беше поради мене. Но тоа исто така значи дека луѓето никогаш нема повторно да биде ладна, гладни, или се плаши."
  
  
  Од кога не ferret владата ги задржи своите збор? Сте се измамени, Karak.
  
  
  'Не. Јас нема да го слушнете за вас. Моите луѓе ќе бидат среќни.
  
  
  — Тие не доаѓаат тука за да се биде среќен, Karak. Тие дојдоа овде да бидат слободни.
  
  
  "Слободен?Karak беше, всушност, да плаче со смеа. "Aptos е застрашувачки затвор целиот мој живот. Само смртта носи слободата тука. Тој clapped неговите раце, сигнализација друга гладијатор. "Тоа е зошто јас ја сакам неа многу." Нејзиниот последен liberator на нејзиниот народ. Сега се бори и ќе биде слободен, Картер.
  
  
  Иако немаше пена околу ртс, Karak веројатно има нешто во ред со главата. Очигледно, тој подлегна на rigors на неговото постоење и страдал од параноја и опсесии на големината, ментално straying помеѓу соништата на Aptos ' поранешна слава и визии на неговите лични иднина величината. Не можев да се обвинуваат его за сакаат мир, но нормален човек би се разбере дека овој пат е беспредметно и авто-деструктивни. Karak беше јасно не се во расположение за расудување; тој беше трошат својата енергија се обидува да се зборува за него.
  
  
  Јас се сврте мојот назад во него, и одеше назад до центарот на арената. Таму јас се сврте кон портата, каде што мојот следен противник ќе се појави.
  
  
  Новиот гладијатор беше повисоки и потешки од претходната.
  
  
  Его е во градите беше покриено со лузни, неговите раце беа завиткани во tsesti, обрачи околу кожа и метал како месинг стави на запалената, и тој одржа краток меч и тркалезна Тракиските shield. Тој потроши нема време во наредните отворено во мене, кратење на воздухот со неговата смртоносна меч. Јас се сврте околу неа, и ги следи ме, пцуејќи и panting. Тој застана, се сврте и избоден со нож во него, со неговата тридент. Тој нишаше неговиот razor-остар нож и возеше на его директно во окно, оставајќи ме невооружени повторно.
  
  
  Тој lunged напред за да се намали мене надолу, и паднав на земјата. Нејзината брзо валани далеку. Его е меч слезе, тесно недостасува мене, и потона во земјата.
  
  
  Кога гладијатор дру мечот за уште еден обид, нејзиното его започна него. Тој се сврте настрана, и мојата пета пропуштени неговиот crotch страна инчи и погоди во внатрешноста на своето бедро. Со режењето на болка, тој го поддржа далеку. Тоа не можеше да се направи многу штета, но за момент ему беше на патот. Его е лице беше пурпурна со гнев во јавноста понижување на невооружени човек. Нејзиниот побрза далеку од него, мојот глави зуењето и тоа беше сосема празен, нејзината очајна за некоја идеја. Залудно. Одеднаш гладијатор дојде во мене повторно, занишан мечот и кратење наоколу со тоа.
  
  
  Во тој момент, тој се наведна, scooped до песок и нечистотија со двете раце, и насилно го фрлил ih ему во лицето. Како што се очекува, тој го крена својот штит за заштита на очите, и кал не предизвика ему никаква штета. Но, егото на внимание беше abstracted за момент. Тој leaped висока и нејзиниот хит его на надлактицата со неговиот гол левата нога, а потоа десната нога на лактот. Мечот полета низ его е вцепенен прсти и полета низ арената, од его е да се достигне.
  
  
  Во бес, тој ме удри со cestus; удар исфрлени сите воздухот околу моето тело, и фрли ме на земјата со мојот рацете и нозете испружени.
  
  
  Тој се сврте и отиде за да добие неговиот меч. Без разлика колку се вцепенен неа нам беше, неговата знаеше дека не можев да ем се на тој меч назад. Штом тој добива околу тоа повторно, тој ќе се намали мене да shreds. Тоа ќе изгледа како да сум се наметнува преку стакло на вратата.
  
  
  Јас скокнал на нозе и го следеше него.
  
  
  "Hajii" јас извикуваа како гласно што можев да, што ако јас бев лута Apache. Раководителот на гладијатор свртев. "Hajii!" Таа извика повторно и го доби со него пред тој сфатил што се случува со него. Тој се обидел да го подигне својот штит , но тоа беше премногу доцна. Моите нозе полета нагоре во убиството удар и фатени на ему во грлото. Его целна се потпре грбот, и тој слушнал пршлени snap.
  
  
  Тој падна без да се прави звук, очите широко отворени, вратот, свиткана на неправилен агол.
  
  
  Тој истрча за мечот и ги зголеми его triumphantly над главата, мавтајќи triumphantly на груб Karak.
  
  
  "Што сега?'само праша. "Лавовите, можеби?" Или во рамка на коли?
  
  
  "Немој да бидеш идиот"," тој ишмркав бесно. "Каде може да се добие лавови или коли?"
  
  
  "Не грижете се, Еван. Јас сум ви даваат најдобри перформанси кои сте ги виделе со години.
  
  
  "Одат во пеколот, Картер." Тој leapt на нозе, едната рака стискање на парталав ќебе околу него, другите gesturing диво. "Милан доби во мојот начин. Сега си дојден тука за да ја ослободат до ова срање. Вие треба да имаат починал пред неколку дена, исто како и Милано. Но, некако успеа да дојде до Aptos. Вие не може да избега во оваа време.
  
  
  Во својот гнев, Karak не се разбере она што тој велел.
  
  
  — Ќе го предал Милан?" Јас го прашав, изненадена од таквиот прием. "Тој беше будала, тој живеел во вчера и завчера."
  
  
  "И мојот контакт во Metkovich?" Беше тоа, исто така, еден po ги задоволат вашите луѓе?
  
  
  — Јас платени добро да се биде себичен, јас ве уверам. Како и секој друг тука, тој се бори за подобар живот, не за бесмислени идеали. Karak престана, насмеан како да ужива во неговите сопствени приватни шега. Тогаш тој полека седна повторно, мазнење од наборите на неговото старо ќебе. Тој шепотеше нешто на еден од неговите извршители, кои веднаш побегна.
  
  
  "Јас направив неа нешто, и јас сум сигурен дека ќе најдете интересни, Картер," тој пишуваше за мене. "Само се чека и да уживате во вашето последните моменти на оваа земја." Исцрпени, тој застана, потпрена на мечот против земјата. Јас се прашував uneasily она што тој би можеле да имаат до неговиот ракав. До овој момент, чиста отпор може да пумпа доволно адреналин во мојот крвотокот да продолжувам да одам. На мислев на предавањето што брада копиле сега беше неподнослива. Тој одземени мене гол, бијат и малтретирани од мене, и, конечно, се планира да ме убие, но ему ќе мора да почека до пеколот замрзна во текот пред да се предаде и клекна во прав пред него.
  
  
  Мислев дека тој ќе фатени мене ова време. Тој беше shivering од студот и неверојатни од исцрпеност. Некако успеав да се преживее две борби на гладиајтори, но единствениот начин би можел да добие рамноправен противник беше ако моето трето противник е осакатена џуџе. Ми беше завршена, и ние двете го знаеше.
  
  
  Одеднаш, длабока, застрашувачки звук дојде од надвор пред портата. На влакната на задниот дел на мојот врат prickled, и на ладно, лепливи страв зафати мене. Јас слушнав clang на железо барови и лута режењето што достигна мене.
  
  
  На волци!
  
  
  Шест огромен гладни волци избувна околу пенкала под арена. Тие интензивна restlessly и назад на влезот за некое време, бидејќи ако себе страна на ѕидовите и гледајќи толпата.
  
  
  Длабоко шум на протест воскресна од толпата пред мене. "Жал ми е што треба да направиме без лавови, Картер," Karak нарекува cheerfully. — Но, јас се надевам дека ќе не ми пречи алтернатива."
  
  
  Ему одговори со серија на expletives во српско-хрватскиот.
  
  
  Karak се допадна сето тоа многу. "Во случај да се прашувате", рече тој со злите се смееш, " добро, лидерот е Милан е фаворит. Нејзиното его беше на исхрана за да се пробие на его, гневот, малку, но тоа не чини да се биде прекината. Всушност, ова глад направени само егото малку angrier. Но можеби по еден добар оброк, тој ќе биде малку повеќе послушни.
  
  
  Karak смееше дури и потешко и речиси двојно повеќе во својот камен седиште како тој се загледа во Volkov во очарован ужас. Па еден од нив бил волкот на Милан. Значи, сето ова глупост за него да се мртви и кожа е лага. Но, тоа значеше дека ferret е его тајна уште hadn не се открива. Знаејќи дека животното е важно, без да се разбере како, мора да се tormenting за Karak. Тој не можеше да го ризикот убиството на волкот пред тој сфатил тоа , и тој не би можела да добие доволно блиску за да дознаете. Некако, тоа ме натера да се чувствувам подобро; иако не е многу, со оглед на ситуацијата. Мојата задача беше да се најде волкот и да гласаат за тоа тука. Само еден околу овие ѕверови не чини да сакаат да слушаат причина. Исклештена и ублажи, тие се докопа на земјата, кои душкаат на својот плен: мене.
  
  
  Одеднаш, тие се обвинети, нивните кожен опашки спушти на земјата.
  
  
  Мојата влажна прстите затегнати на мечот.
  
  
  Тие напнати и скокна. Тој скокна од патот, полнење во нив бесно. Но, тие беа премногу брзо за мене, и јас се почувствував остри заби солза низ моето бедро. Сопнав за момент, а потоа го поврати мојот рамнотежа и намалија мојот меч преку волкот најблиску до мене. Тој падна странично на врвот на друг волкот тоа беше само за да скокаат во моето грло. Третиот волкот crawled назад. Тој бил погоден со меч и речиси се намали неговото его на половина. Имаше крв насекаде, прегазени во прав со досадни, немилосрдната животни. Тие заокружено околу мене, се подготвува за уште еден напад, но одеднаш сите тие се повлекле на најголемиот волкот.
  
  
  Panting, неа, погледна во ih насока само како се смееше како тие ме погледна. Шефот веројатно беше волкот на Милано, и тој изгледаше како да се најопасните еден во цела Европа.
  
  
  Одеднаш, тим се распадна повторно, и тие ме нападна повторно. Занишан мечот и кратење на неа, тој се наплаќа во нив. Тој влезе во борба со оној на Volkov, и таа падна, својата муцката гризе во прав, и целната откачи назад во финалето convulsion. Другиот волк leaped напред, и тој го привлече на ножот низ его е лице, и тој recoiled, завива повеќе болно.
  
  
  Останатите само две чуваат напаѓаат, побрзо и побрзо. Особено најголема. Како дали Милан ќе успее да го скроти оваа огромна чудовиште? Се чинеше дека е речиси невозможно. Сепак, Милан и Софија успеа да се одржи на егото на некој начин Karak не се разбере. Во очај, тој се обидел да го расчисти неговата глава. На шепотот на мислата помина низ мојата глава, на зародишот на идејата. Изгледаше лудо, но она што не треба да го изгуби?
  
  
  Викна на волкот со сите негови може да се запре. Јас се користат германски наместо на српско-хрватски јазик. "Чекај. Слушаат мојата команда.'
  
  
  Но продолжија да напаѓаат. Еи се упатиле во нив со нож, се прашувам зошто Еи мислев дека Милан беше наставата неговиот волкот германски. Но, тоа беше се во согласност со она што знаев за патување, фотографија, музика и констелација на странски јазик денес не им овозможи на волкот да слушате некој друг. Tac единици воз полициски кучиња во сад.
  
  
  Повредените волкот се враќаат во битка. Крв dripped од неговата ртс. Нејзиниот повторно се обидел да му кажете на ему да се запре и да легнете. "Го запре. Untergehen".
  
  
  Милан волкот се двоумела за секундата, cocking главата на страна. Тој изгледаше како да се слуша, па тој се чува викање, надевајќи се да се фати познати знак во времето.
  
  
  "Untergehen, schiresheiher Scheusal".
  
  
  Волкот реагираа силно сега дека тој би се нарекува нејзината его е одвратно, валкана чудовиште. Тој го поддржа далеку и запрен во конфузија. Другите исто така застана и чекаше.
  
  
  Време изгледаше како да го сопре. Таа беше забележана од страна на група на мажи кои се чинеше дека се држи својот здив, и Karak се наведна и tugged во неговата брада. Секој беше тивок и чекаше.
  
  
  Тогаш јас слушнав глас. "Картер, Картер, ние сме тука."
  
  
  Тој се сврте малку, уште претпазливи од волци, и надвор од агол на неговото око тој го видов шест фигури работи низ полето. Padra, Софија, двајца мажи околу каменолом и две на зандана подот. Некако, ова нераскинливо Padra избегале кога тие се заробени од мене, и ему успеа да се врати за да нè спаси.
  
  
  Но тој го водеше Софија и други права во арената со оружје и глутница волци. На волци почна да режењето uneasily повторно, и знаев дека мојот команди за вашето домашно милениче Милан нема да трае долго.
  
  
  "Не," нејзиниот Татко извикуваа. 'Да останат таму. Останете таму!'
  
  
  "Но, Картер -"'
  
  
  "Јас сум во ред. Останете таму.'
  
  
  Неизвесна, тие престанаа, и еден од Karak е бандити се отвори оган на нив. Прашина полета минатото нив, и огнено оружје одекнуваше во овален сад. Уште еден бараж на огнено оружје следи и Софија и нејзината група се повлекоа во сенките на портата.
  
  
  Следните неколку моменти помина во брза акција. Јас само имаше волци и меч во мојот располагање, и јас не бев премногу сигурни во врска со неговиот волци. А сепак тој се осмели неа. "Мит мир," јас barked во нив како истрчав до bleachers. — Мит мир, euch dickfelligen Nilpferde!
  
  
  На Karaka животните не како ему беше кажано, прошетка покрај мене, growling и лелекаат како ако поздрав долго загубен господар. Други волци со нетрпение ги следат. Трик сега беше да се дејствува што е можно побрзо пред правопис беше скршен. Штом тоа се случи да волкот дека јас не бев како запознаени како што си мислев, тоа ќе престане по мене и pounce на мене.
  
  
  Но, дури и сега, волци беа јадење околу мојата рака. Фигуративно кажано, се разбира. Кога дојдовме до groan под Karak седиште, таа нареди, " Angrafen." Angrafen.
  
  
  "Картер," Karak bellowed од над мене. "Што сакате за . .. '
  
  
  Volkov, продолжија да повикуваат на нејзиниот. "Angrafen! Vater. Vater. Tasche und der toten Ман.
  
  
  Имав чувство дека ну не треба многу убедување да одат на Karakom: тие се многу гладни, токму сега. Сите од нив leaped со зачудувачка милост и брзина на врвот на ѕидот, каде што тие свиткана нивните hind нозе за следниот скок.
  
  
  "Стоп на ih, Картер.
  
  
  'Не!'
  
  
  Имаше мешаница во штандови, и мажите panicked. Некои tripped над грбот на клупи како тие се обиделе да избегаат. Некои фрлил факели и редови во еден темнина, не можејќи да види ништо. Некои околу нив кренаа оружје, се двоумеше но поради страв од повреда на нивните сопствени. На волци се приближуваше Karak, својот долг секачи glistening со плунка. Yelping во гнев и страв, а брада главен течеше од неговото седиште. Его е ќебе fluttered зад него како молец-јаде наметка како тој се сопна, помеѓу редовите на клупи, не се знае на кој начин да се кандидира; его е страв замеша со секоја негова мисла. Се свртел наоколу и запали својот руски Револвер во приближува предатори. Во неговата паника, тој пропушти од неколку метри. Тој истрча повторно и падна на распаѓа клупи.
  
  
  На огромни ѕверови bared нивните заби и се наплаќа на своите cowering плен. На strangled крик на ужас избегале Karak е усните. Тој беше корне со сите негови сила, но ему волци беа невозможно да се справи со. Carac е киднапирање запрен кога Милан милениче зграпчи его во carotid артерија. Тој видов крв spurting, и тогаш тој слушна друг звук зголемува во арената: звукот на остри вилици гризе во меко месо.
  
  
  
  Поглавје 9
  
  
  
  
  Повеќето од Karak е мажи обновени по првиот шок. Тие отворија оган врз волци со пушки и полуавтоматски пушки.
  
  
  На волци се добро заштитени од аглите на клупи и на грбот на гајби, но јас бев совршена целта. Нејзиниот истрча к moan, која се занимава делумно заштитени мене од куршуми, а потоа се наведна да го делот што се ангажирани пропадна под тежината на време. Тој leaped над лабава рок и одеше назад заедно патеки кон гоштевале волци.
  
  
  Некои од коњчиња ме погледна како што се приближуваше, и growled menacingly. Тој не запре. Тој не можеше да стори ништо за Karak дури и ако сака. Но, не можев да си дозволат да се изгуби поглед на Милан волкот. Дека волкот беше причината што дојде тука, и проклето тоа, јас сум да не се враќа со празни раце.
  
  
  На волци почна да влечете Karats " телото настрана како кучиња. Моментот да ја напуштат засолниште помеѓу клупи, тие ќе станат лесно цели за оружје. Куршуми веднаш експлодира околу нив, и тие, трчаа во сите правци, и понатаму одбивајќи мажите погоре.
  
  
  "Турција," Нејзиното милениче Милан се нарекува.
  
  
  Огромен волк нагло престана, како и ако тоа беше во крајот на долго јаже. "Дојди ваму," јас го наредил, изненадени колку добро подготвени оваа волкот е тело беше. Тој послушно истрча до мене. Тој протри мене со својот нос, впива мојата кожа со Karak крв што натопени неговото лице.
  
  
  Тогаш сфатив дека како лав tamer мора да се чувствуваат кога тој ја става главата на лавот е устата. Тој нека волкот седат и се стрча рацете над јаката на вратот, пребарување за скриени џеб.
  
  
  Одеднаш се слушнал уште еден излив на огнено оружје. Вртење, тој го виде Софија, Padra, и четири други брзаат низ арената кон groan јаз, отпуштање како тие отиде.
  
  
  "Врати" се нарекува. "Врати се.'
  
  
  Но пукам на ih пушки и одговарање на clatter на полуавтоматски пушки направени премногу бучава за мојот глас да се слушне. Доведе splattered Софија и нејзините мажи како Karak е вооружени лица се обиделе да целна ih е ниша, водење тела.
  
  
  Один околу мажите, ранети со bandaged рака, одеднаш clutched неговото лице како од задната страна на главата, исчезна во мозокот и коските експлозија. Другите пет leaped над празнината, стенка, и crawled надолу редови да го каде што тој се крие зад гајби .
  
  
  "Ник, дали сте во ред?" Софија плачеше како таа ме прегрна. Нејзините тесни го прегрна неа, почувствувал тресење на нејзините усни и вкус на сол, а потоа се оди надолу. "Му благодариме на Бог, ти си во ред.
  
  
  Јас би можеле да ги користат некои Швеѓани, " јас, рече, се смешка.
  
  
  Ако таа забележи мојот nakedness, барем таа не го покаже тоа. "И вие, Принцот, се уште се живи," таа ишмркав, и со една рака таа го извади животните и за неа како toothless овчарка.
  
  
  "Не ти се најдат она што го сакаше?" На Padra праша.
  
  
  "Уште не," реков јас. Милан го криеше торба добро."
  
  
  "Јас ќе се најде ова за вас," Софија рече. — Јас знам каде е.
  
  
  "Ние мора да ја напушти веднаш после тоа," на Padra рече. 'Веднаш.'
  
  
  "Јас го имав истиот идеја, Padra.
  
  
  "Тоа е уште полошо отколку што се мисли, друго.
  
  
  "Што сакаш да кажеш? Јас прашав, се прашувам колку полошо тоа би можело да биде.
  
  
  Во ревматизам над нашите глави, а свирка screech заѕвони надвор, звучен тој знаеше премногу добро: малтери!
  
  
  'Се нурне во.'
  
  
  Масивна експлозија покрена целиот ѕид на амфитеатарот. На камени ѕидови и редови на клупи разнишана во заслепувачки флеш на светлината. "Тоа е српската војска," Padra извикуваа за мене преку истураше дожд, околу цемент и камења. Повеќе школки thundered околу нас. Тие го потресе арена и раскина големи дупки во веќе уништени згради. Пожарот избувна, и ние слушнав staccato звукот на тешки митралези се приближува. Karak е мажи биле збунети, отпуштање и викање за да се избегне на громот на напади.
  
  
  "Војската е да се приклучи на артилерија," Софија извикуваа во текот на дин. "Тие не опкружуваат. Ние веќе ја видовме ih во каменолом. Karak е мажи заробени нас, но кога тие се реализира војска беше доаѓаат, тие, трчаа како кукавица е кучка.
  
  
  Таа раце ми стуткани парче хартија. "Дали е тоа она што дојде овде, Ник?"
  
  
  "Се надевам дека така", реков, ваквиот развој на хартија. За мене, тоа не беше ништо повеќе од една порака, шифрирани и полн со ликови. Нејзината само ставање на его назад, а потоа сфатив дека имам каде да ги зачувувате его.
  
  
  На Padre се смееше на моите ситуација. "Она што големината си ти?"
  
  
  '50.' Нејзиниот ему рече дека е Европски пандан на американскиот големина четириесет и четири. Мислев дека Padraig беше само се шегуваат, но тој мирно крена пушка и во насока на човекот високо над нас во grandstand. "Ќе се обидам да не го оштети костум," тој growled. Потоа пукал.
  
  
  Номадот човек скокнал како неговиот трето око се појави, а потоа се стркала надолу клупи неколку метри.
  
  
  "Можете да добиете облечени сега," на Padra рече дека со задоволство.
  
  
  "Ви благодарам," јас, рече, и crawled во текот на трупот. Соголување моето его беше исцрпувачката работа, но ми требаше овој шведски работа. Полетување неговиот волна кошула и панталони, го прашав ," Како воопшто ќе добие околу вила, Hash?"
  
  
  Тој вели случајно. — Јас не се свесни како тебе. Кога бев вовлечен во занданите, имаше само четири чувари. Со мојата кука и добар левата рака, шансите се за уште. Тој bumped во Софија, кога тој отиде за да добие помош. Ние одлучивме да се обидат да спасат околу зандана. Во тоа време, ние не знаеме што ќе се вршат и овде, во арената.
  
  
  "Тие беа игри за мене." Почувствував се тресат се кандидира надолу мојот ' рбет. "Принцот ме спаси. Јас никогаш не сум видел куче, како и обучени, бидејќи ова волкот. Тоа е неверојатно.'
  
  
  "Милан е волк себе," на Padra рече со насмевка. "Тие го разбираат едни со други. Тие двајцата сакаше истата жена.
  
  
  "Hash," Софија протестираа, свенлив.
  
  
  "И она што на шега; Karak сето тоа сите заедно.
  
  
  "Тој не е шега," реков grimly, индексирање во текот на мртвите лидер.
  
  
  "Да, ние го виде тоа," Софија рече. "Тој почина ужасна смрт."
  
  
  "Но нема полошо од тој заслужува, Софија," јас, рече, подигање на Револвер каде Его имаше падна Karak. Јас crawled врати на неа, притискање на себе против назад на гајба како малтер школка експлодира во арена, туширање ни со чакал и остри метални парчиња.
  
  
  "Karak предаден на вашиот сопруг," неговиот глас, фотографии и музика рече. "Подоцна, его контакт ги информираше армија која бев доаѓање. Всушност, тоа его, беше убиен од страна на волкот кога тој се обидел да го его против мене.
  
  
  Тогаш тој се сврте кон Padre и го прашал: "Што е тоа?": "Зошто е армија напаѓаат сега? По сите, Karak имаше имаше дека тој ќе се сретне со владини претставници за да се постигне мир. Тоа не беше потребно.
  
  
  "Србите имаат премногу омраза за нас." Рус гигант одмавна со главата за жал. "Белград видел можност да се направи Еван занемарување на неговата заштита во името на мирот, и сега тие се убиството нас. Зборуваме за нив не е ништо повеќе отколку со користење на оружје во војната. Karaka се обидел да го предупреди неа, но ... '
  
  
  Тој воздивна, а потоа се стресе од неговата меланхолија расположение. — Но, ние не имаат време да се зборува повеќе. Ние треба да излезат од тука, додека ние се уште може да.
  
  
  Таа се согласи, и ние побрза да најблискиот излез, континуирано гром од експлозии и прашина од паѓање карпи вителот околу нас како магла. Како ние трчаше околу амфитеатар и побрза низ улиците, светла adv = β блескаше на западен хилс. Никој не се обидел да го запре нас. Целиот хотел основа се тресе под моите нозе, и експлозии беа во подем во моите уши. Ѕидови и столбови разнишана на парчиња тули и цемент. Оган и прашина се зголеми на небото како печурки. Мажите трчаше околу вреска и беа задушени или искинати да shreds . Тоа беше мртов во Aptos, мртов на монструозниот скала, и беше ништо повеќе од забавно вежбање за Југословенската армија.
  
  
  Ние трчаше по улица само како градот беше да се биде уништена, освен. Тогаш ние побрза преку една мала област на mimmo тресење згради. Видов голем структура пред неа и ја слушнав Padra се развикам на мене, како што јас се стрча, " вратата. Москва Портата".'
  
  
  Што стигна до главната порта на Aptos во топлината на битка. Луѓето од Karak се борат за своите животи, не знаат за милост, знаат дека нема да има милост за нив или. Пурпура сонцето блескаше на ih оружје. Тоа беше несигурна линија на одбрана, во најдобар случај, и тој се сомневал тие ќе се одржи надвор за долго.
  
  
  Четири Хрватите, Софија, Volk, и неа, dove во толпата, постојано менувањето како школка по школка падна на градот. Премин празниот плоштад, влеговме во урнатините на школка-разнишана куќа, да исцеди минатото тесен балкон, и се сопна надолу темна, се распаѓа скалите издлабени во карпа пред многу години. Гушење и кашлање од чад и прашина, ние гмечи низ пукнатината во градот moan. Ние бевме huddled надвор од battlements на работ на тесен помеѓу.
  
  
  "Жал ми е," на Padra рече stiffly. "Ова е нашата единствена шанса. На повлекување, каде што ќе дојде, Картер, изгледа како battleground право сега.
  
  
  Јас не бев сигурен дали ова беше подобра цена за многу луѓе.
  
  
  Битката беснееше многу блиску. Сега се виде дека Вратата беше голем лак, од кои повеќето биле уништени. Мал мост сведоци на една мала клисура кои лежат пред него. Југословенските трупи окупирана од мостот и се користи его за масовен напад на градот. Зад војници, можете да видите голем број на СУ-100s, мобилни оружје. И на патот за оружје беше колумна, француски AMX-13, светлина тенкови. Откако во позиција, тие ќе уништат се што е во нивниот пат.
  
  
  "Што би можело да се обиде да го убие муви со cannonballs," реков јас.
  
  
  "Тоа е секогаш иста," на Padraig snarled contemptuously. "Ние штрајк во повеќето соодветно време за нас, и потоа да ги растера во планините. Војската никогаш нема да бидат во можност да се најде нас, дури и со оваа моќна опрема.
  
  
  "Но, не и овој пат," нејзината ему негираше медиумските извештаи.
  
  
  "Само затоа што на луд предавството на еден од целиот наш народ."
  
  
  "Јас не сум сигурен дека беше случај, Hash." Софија ме погледна во конфузија. "Што мислиш, Ник?"
  
  
  "Ах, Karak навистина беше будала. Но она што не чини пари, многу пари. Овие луѓе тој се собраа околу него беа разбојници, не patriots. Ова значи дека тој мораше да се скриени поддршка, и јас се прашував што тоа би можело да биде.
  
  
  "Барем не Комунистите."
  
  
  'Не. Најмалку не се Русија или на Тито, " реков јас. "И его Запад не снабдување со доверба или. Постои само една опција: Кина".
  
  
  'Кина?'
  
  
  "Преку Албанија. Или можеби Албанија плати сметката. Ние ќе веројатно никогаш не ќе знае за сигурно. Но, јас сум обложување неа на тоа. На крајот, Албанија е во просторија веднаш до оваа земја, која има многу подеми и падови во односите со Русија, и со малку пари Албанија може да се промешува работите малку. Тие немаат ништо да се изгуби, и ако Хрватска некогаш станува независна, со Hema на чело кој сака да го поддржи Албанија, Албанија може да се заработи доволно: со полагање на еден добар дел на Југославија."
  
  
  "Karak никогаш не би се согласуваат."
  
  
  'Можеби не. Но, она што не ему мора да се изгуби?
  
  
  "Она што сите ние сме го изгубиле," Софија рече, за жал. "Aptos".
  
  
  "Да, Aptos," на Padra рече со горчлива насмевка. "Но во Karak, Aptos прерасна во туморот, а тоа мораше да биде отстранета. Aptos ќе умре, но нашата борба ќе живеат.
  
  
  "Ние сите ќе умрат ако ние посрамоти его," реков јас. Тогаш ние ќе умре како човек, Padraig mused како тој ќе се спушти на стенкање ровови. "Не се како животни се крие во пештери."
  
  
  "Јас не гледам каде можеме да одиме," Софија рече.
  
  
  Сме поминале низ сенките на груб страна на копот. Моите нерви беа напнати, и мирисот на cordite и нечистотија направени моите ноздри quiver. Повеќе школки врнеше долу на нас како на унапредување на војници прекршиле оскудните одбрана линија со таква сила што целиот хотел на одмавна со експлозии. Тој може да се слушне крикови на Karac е мажи, панично пред налетот и бегаат, а foolishly како Југословенската армија се наметнува ih во кланица.
  
  
  Нашиот пат под Портата била јасна. Војниците pounced на нивните жртви, а не беа на сите заинтересирани во она што се случува под мостот. Но, тогаш повторно, надвор на отворено, бевме во пеколот повторно. Педесет метри беа дрва, камења и карпи. Ако ние би можеле да се дојде до нив, ќе биде безбедно. Но меѓу нас и дека засолниште биле стотици војници, СУ-100s, тенкови, малтери, ракетни лансери, митралези и searchlights. На searchlights дојде во мрак и плански дојдено преку магла на боја, во потрага по можни целта.
  
  
  Один преминал самиот околу поранешните затвореници во зандана. Тогаш сите ние трчаше како пекол. Еден зрак на светлина се сврте и осветлени нас. Тој слушнав thundering пушки. "Се фаќате," јас извикуваа, и падна рамно на теренот.
  
  
  Прснува на оган и звуците на громот; две 35mm школки експлодира само три метри.
  
  
  Ние се искачи на нашите нозе и истрча веднаш, кашлање и кивање, но привремено се крие во облаци од прашина. Парчиња од камен и clods на земјата падна на сите околу нас, но јас бев благодарен за gunslinger. Тој достигна прашина, која речиси eclipsed нас.
  
  
  Один околу рефлектори блескаше над облак, чека таа да се откажат и да се открие сад. Митралез оган преплавија теренот за да бидете сигурни дека ние не се вратам на нашите нозе. Кога прашина конечно се населиле, бевме вртоглавица и gasping за здив, но ние го достигна карпи. На Padra изгледаше малку зелена. Тој ја зграпчи рамо со неговиот кожен левата рака и нервозно рече, " Ние може да го запре. Ние мора да се движи веднаш.
  
  
  "Тогаш сите во право, но со еден резервоар."
  
  
  "Тенк? Но, зошто?'
  
  
  "Ридови се украсени со војници. Ние никогаш не ќе одиме повторно. Па ние треба нешто да се движат со. Сега тенкови се последните да се дојде, што значи дека ако сакаме да го фати последниот резервоар во колона, може да се распореди во човекот и да се пробие без наидувате на каков било отпор. Во ред? Покрај тоа — "додаде тој како убедлив аргумент," единственото нешто што може да го запре еден резервоар е уште еден резервоар. Звучи разумно, нели?
  
  
  "Вие сте луди, Картер. На Padra изгледаше од мене тенкови, и обратно. "Како да го направиме ова?" - праша тој. "Оставете го тоа за мене. Ми даде три минути. И јас треба волк.
  
  
  "Не, ние не може да..."
  
  
  Padra беше прекината од страна на експлозија на друг граната. Тој падна на теренот и се криеше главата во дупката на неговата рака, главата полн со патувања, слики и музика. Школки, експлодира во дрвјата над нас, и тешко делови од стебла и гранки падна врз нас. Кога Софија погледна повторно, таа виде крвта trickling надолу нејзиниот образ.
  
  
  "Земете Принцот со вас", рече таа, бришејќи си крвта. Внимателно се искачи надвор од зад заштита на карпи, на Принц покрај мене. Јас се преселив претпазливо преку undergrowth на патот, знаејќи дека сме биле совршен цел за која било машина ловец кој се случи на самото место на нас, ние се упатија за последните резервоарот.
  
  
  Јас мислев дека ќе постигне тоа, но тогаш јас слушнав тешки thud на друг автомобил се приближува на наведнуваат напред, а latecomer обидувајќи се да се израмни. Beckoning волкот назад, тој crouched надолу, чекаат да помине mimmo нас.
  
  
  Зад нив, хилс одекнуваше со лае на оружје, се пука на малтер школки, и стабилна, гласно кршење на митралези. Aptos почина ужасна смрт. Огромни парчиња од камен го искршил исклучување и удрил во сино-бела светец на експлодира школки и жолто-портокалова сјајот на деструктивни оган. Воздухот беше исполнет со крикови и чад.
  
  
  Последна резервоар веќе беше лижење нагоре, исфрлајќи издувни гасови и мелење на земјата под него. На AMX-13 е стара, но сепак ефективни резервоарот, која се користи во истиот број на модели како Fiat. Тоа се врши од 35 mm брз оган топови и 7.62 мм машина пиштол. Еден член на тенк екипажот беше гледа преку отворен пред се изведат, додека другиот бил седи во бедем за насад, држејќи машина пиштол. Тој hadn ' t отказ, но сепак — и тој не можеше да го без да дува на глави исклучување на своите мажи во се пред него — но ему беше нестрплив да се дојде на своето место и фотографирајте.
  
  
  На AMX-13 помина mimmo полека, а Принцот и јас crawled по него. Јас скокна на одборот, со користење на рачка над издувни цевки, и волкот скокна по мене. Ние не имаат време да се фати нашиот здив. Толку тивок како што беа, на gunslinger мора да се почувствував нешто не е во ред. Тој се сврте, виде нас, и достигна за неговата пушка. Неа пукал во него со Револвер. Звукот на прострелни беше изгубил во метежот на боја. На ловец coughed и ја тресна неговиот пиштол одредување како тој им наредил на волкот да ги нападне.
  
  
  Принцот беше вистински хрватски патриот и знаат точно она што беше потребно од него. Тој одеше во текот на бедем и ducked преку отворот, игнорирањето на мртвите ловец. Неверојатна битка ensued внатрешноста на резервоарот. Тој слушна режењето, крик, и еден ricocheting куршуми. Резервоарот shuddered да престане, и на тенк возачот пред падна надолу, шут. Таа беше застрелан во главата од страна на ему пред да ја погоди земјата.
  
  
  Тој се префрла и стопирани во близина на резервоарот.
  
  
  По фрлање на ловец исклучување на резервоарот, тој скокна да се земе од другите два. Ну најде таму со неа во грлото bitten off. Принцот не својата работа добро. Исто како што беше за да се ослободите од овие тела, Padra, Софија, и на неа мажите излезе, заокружено грмушките, и се искачи на врвот на резервоарот.
  
  
  "Принцот бил многу корисно во тоа," нејзиниот татко им кажа. Дефинирајте мене со тела.
  
  
  Прво, таа беше фрлена надвор од една, а потоа на другите од страна на Padra. Тој е зависник од ih на кука и влечат надвор како што тоа беше големо парче месо. Тогаш тој и во Софија скокна во резервоарот, додека другите две остана на врвот. Софија paled на видно место во глетката на крв, но обнови брзо. Ниту еден истрел не успеа внатрешни работи, а тоа е нашата главна грижа во моментот.
  
  
  Тој крена неа во седиштето на возачот и погледна во control panel, обидувајќи се да се сеќавам како да се започне оваа резервоарот. Само моторот во застој, и сè друго се чинеше дека се на и функционирање. Се француски, на AMX мотори требаше да се Hotchkiss или "Рено", а имаше сензори и копчиња на табла да ми остави тоа изгледаше запознаени. Јас се наоѓаат на раководни позиции, двојно насилници, на упатуваа држела, и, конечно, сфатиле што knob да се сврти за да го стартувате моторот. На бучава внатре беше изолирачки, особено кога тој зачекори на педалата за гас неколку пати.
  
  
  Главата појдов низ пред се изведат за да се види kuda еду, и таа го стави во опрема. Резервоарот surged напред во одвратен брзина.
  
  
  "Каде одиме, Ник?"
  
  
  "Не е во право линија сепак, Софија. Јас мора да се сврти оваа работа околу.
  
  
  Нејзините не само кружат наоколу. Тој се бореше со U-се сврти и почнаа да се движат напред и назад, и назад. Тоа беше како кршење надвор од тесна паркинг во средината на градот. Од време на нејзиниот maneuvered, ова беше влажна од банката, но ова беше целосно обземен од чудовиште. Тоа не беше многу различни од еден булдожер. Тој се користи своето брзини многу и се чуваат во неговите високи вртежи. Ние почна да ползи далеку од Aptos.
  
  
  Јас прашав. "Каде доаѓа овој пат води?"
  
  
  "На крајот да Chitluk," на Padra одговори. "Ние ќе бидат безбедни таму."
  
  
  "Ако успееме во тоа," реков јас. — Ако тие не се забележи ни се сега, тоа нема да биде долго. Ние сме совршен цел за ih борци, и тие ќе знаат дека ние сме на нашиот пат до Chitluk." Тој пауза за да мислат, а потоа рече ," има ли начин можеме да дознаам како да се дојде до Jzan?"
  
  
  'Можеби. Но ова е голема detour.
  
  
  Софија дојде до мене. — Дали сепак сакате да му помогне нив?"
  
  
  — Ги дадов збор. Патем, ние треба да се оди некаде, а судејќи според начинот на кој работи се случува во Aptos, тоа изгледа како воена не нивните најдобри. Ние нема да се судрите со многу отпор во Jzan. И ако некогаш сакате да им помогне на овие луѓе, ние треба да го направи тоа сега."
  
  
  "И ние имаме резервоарот," на Padra рече cheerfully.
  
  
  "Јас само се надевам дека ние не сме премногу доцна," Софија рече worriedly.
  
  
  Јас се возеле на резервоарот и исклучен од главниот пат, каде Padra ми кажевте да се сврти во насока на Jzan. Ние сега биле возење заедно тесен, скршени патеки. Резервоарот побрза над ридови, јас сум давење, undergrowth и мелење его песни. Ние налетувал карпи, кои се распарчи под тежината, предизвика нас да се слајд madly.
  
  
  Полека, jerkily, ние се спушти од хилс, кошмар возење на серпентини и стрмни descents.
  
  
  
  Поглавје 10
  
  
  
  
  Неколку часа подоцна, ние го достигна северна предградие на Jzan. Улиците беа напуштена, куќи темно. Тој слушнав Padra се каже, " Тие одат во кревет рано тука."
  
  
  "Мислам дека тие се веќе го нема," реков grimly. "Ние сме премногу доцна. Во Jzan, секој е како што...'
  
  
  'Се одржи на. Јас ја видите brylev. На Padra наклонет нанапред, craning вратот. "Да, на железничката станица, на другата страна на градот."
  
  
  Нејзиното его следел инструкциите и наскоро видов светецот на моќни светилки. По полагањето на последниот агол, неа, јас излезе на плоштадот во предниот дел на станицата двор.
  
  
  Плоштадот е опкружен со набрзина подигната бодликава-жица ограда, како да беа привремено добиток пенкало. На станицата, само една платформа заедно на киоск, имаше парна локомотива со тендер. Локомотивата беше вредни 2-4-2 со sooty вентили и тесни цевка. Змија на пареа полека се зголеми од вториот грпка на cauldron. Стара дрвена товарен автомобил беше во прилог на тендерската, проследено со мал патнички автомобил.
  
  
  Работа фенери беа гори над област, и неколку војници беа патролира низ. Тие беа носи 64A, српската верзија на локално произведени руската АК напад пушка во Крагуевац. Неколку војници беа вчитување на ван.
  
  
  Во светлина, видов дека на товар беше направен од луѓе. Изгубени, збунето лица на мажи, жени и деца се загледа беспомошно околу спакувани boxcar. На неколку pitiful имоти биле скриени меѓу нив, навива во патни торби или полнети во стариот картон suitcases. Бог само знае што камп луѓето од Jzan ќе бидат испратени.
  
  
  "Ние сме на време," рече дека неговиот глас, слики, музика веднаш до мене. 'Во точното време. Тие би останале во еден час . Тогаш Padre им повикал на неа: "јас сум случува со почит кон нив. Неа прошетка е отворен за воз.
  
  
  "И потоа?'
  
  
  — Ние ќе ги возот. Премногу луѓе да се притисне во резервоарот. Јас ќе се обиде да добие помеѓу товарен автомобил и гарда, па ќе имаат јасна областа на оган.
  
  
  "Ние сме подпухналост воз. .. "Неа," слушнав него поплака за себе. Тој купени прстите. "Hapsaki, ние сме на подпухналост воз. .. Тој е навистина болни."
  
  
  Ние thundered преку влезот, круша дрво ограда мислења, и со бодликава жица. На palisade buckled, срамнети со земја, и бодликава жица релаксирани зад нас. Padra отвори оган на полуавтоматски пиштол и две други partizan користи пушки направени од мртвите војници.
  
  
  Тој возеше со почит, отворено да товарен автомобил. Ние фатени ih исклучи стража. Тие не очекуваат од нивните тенкови околу ih да се сруши во портата, а камоли да се отвори оган врз него. Двајцата војници тој беше најмногу се загрижени за се оние најблиску до луѓето. Но, луѓето со патувања, слики, музика шут ih прво. На Padra беше зафатен пукање во други, сосема несвесни за градот на куршуми.
  
  
  Дадов повеќе гас на вистинскиот пат и објавен на лево една. Резервоарот се сврте и стопирани во близина на автомобилот. Тој исклучив моторот и скокна од предната се изведат. Навален надолу, тој се стрча да ја отвори вратата. -"Јосип ," реков јас . -"Јосип, се што таму ?"
  
  
  Автомобилот беше топло со човечки органи. Сепак, тие останаа deathly молчи по нашите ненадеен напад. Селаните застана трепка, нивните лица се замрзнати и суровата со страв.
  
  
  "Јосип, сум се враќаат назад за да ви помогнат."
  
  
  Нејзината смисла за ревматизам дојде од некаде околу задниот дел на автомобилот. Тогаш mustachioed Хрватски кои имаа ми го спаси животот забрзано низ толпата, насмевка осветлување до неговиот обично bezizražajno лице. "Не сте заборавени."
  
  
  Arvia излезе зад него. Таа распространети себе околу автомобилот и во мојот грб. Тој редови под нејзината тежина, стискање на nah да ја задржи од паѓање. "Не сте заборавени мене."
  
  
  Софија со гордост стигнува исклучување со тенкови. "Кој е тоа дете?" — Што е тоа? " праша остро.
  
  
  Arvia влечат далеку од моите гради. -"Кој," таа одговори луто, " е оваа стара жена?"
  
  
  Одеднаш, јас имаше несигурен чувство дека сум бил побезбеден во арената. "Ве молам, Софија - ова е Arvia ... '
  
  
  На Padra ме спаси од некоја дилема. "Преживеаните војници бегаат," тој извика. "Но тие ќе се вратам со засилувања. Ние треба да одиме.'
  
  
  Таа се наметнува од страна на две љубоморни жени кон boxcar. "Брзо, одат во внатрешноста. Ние секогаш може да се разговара подоцна.
  
  
  Ние треба да излезат од тука во прв план.
  
  
  — Каде може да одиме?" Јосип праша plaintively.
  
  
  'Јас не знам. неа . .. 'Нејзините двоумеше и излезе со еден момент. "Западот во Италија."
  
  
  'Италија? Arvia clapped нејзините раце. "О, дали мислиш дека е можно?
  
  
  "Се разбира," реков брзо. — Но не ако остане тука. Побрзајте, се качат на возот.
  
  
  Таа беше помогна на бродот, каде што нејзиниот татко, продолжува да се шири зборот. "Ние сме подпухналост во Италија. Италија. Слобода.'
  
  
  — Ќе дојдат, премногу. Софија.'
  
  
  "Не, Ник. Нејзините не доаѓа овде...'
  
  
  "Ова не е време да се лути," реков јас. — Можете да направите многу повеќе корисни работи таму, и нема простор за што во локомотивата. Ми треба ќе се врати во Софија за да остварите патувањето полесно. Ве молиме не како јас да кажам.
  
  
  За момент, јас се плашев таа ќе се одбие. Но по краток молк, таа се искачи во автомобил со другите, нејзините усни притисне заедно, а нејзиното лице заканувачки. Пред една од двете жени би можеле да предизвикаат повеќе проблеми, нејзиниот татко ја затвори вратата.
  
  
  Не ми се допадна идејата на напуштање на сиромашните во boxcar, но тоа беше се што е можно. За момент, тој се смета за ставање некои од луѓето околу нив во безбедносниот автомобил, но тоа беше премногу мал за да се приспособат на сите нив, а тоа би одзело премногу долго за да се одлучи кој треба да седат каде. Овој патнички автомобил беше премногу на отворен целта. Тој се стрча до локомотива. Кабината беше празен.
  
  
  "Каде," јас извикуваа", е возачот на оваа работа?"
  
  
  "Тука. На padra трчаше околу цистерна кон мене. "Јас сум вашиот инженер, Картер.
  
  
  "Вие? Дали навистина знаете како да се вози со воз?
  
  
  Тој се вејат пушка excitedly и со гордост. "Татко ми помина четириесет години возење на Шибеник express до Трогир."
  
  
  Тој се повлече самиот нагоре, и волкот кои дојдоа работи скокна по него во кабината.
  
  
  Тие двајцата беа во потрага по мене околу кабината. "Тебе" Padra рече, " ќе ми биде помошник.
  
  
  "И што значи тоа?"
  
  
  -"Тоа значи дека ќе мора да се фрли на јаглен во печка." .. '
  
  
  Не знам најдобро решение, но јас се искачи во кабината, но јас се почувствував малку скептичен дека тој беше тврдат дека за да биде machinist. Фер. Тој подоцна откриено дека таму никогаш не биле изразат воз меѓу Сплит и Трогир. Покрај тоа, дојде да мислам на тоа, тој не знае ништо за Padra татко.
  
  
  Padra студирал на сензори, гребење неговиот брадата со кука. "На пареа е малку висока. Тоа е добра'.
  
  
  Gawking очи whizzed од mimmo его е уво.
  
  
  "Што е тоа?'Стоп за тоа!' и тој купени како шут whizzed помеѓу нас. Тој ја зграпчи неговиот српски M48 и одеше до рамо со кои се соочува двор. "Ах. Не, постојат девет Србите на теренот. Пукал со неговата лева рака. "Тоа е само осум сега. Не застануваме џвакање вашиот нос, Картер. Нека одат на оние јунаци-гласови-и нагласување на гас. На глас се допаѓа ова. И игли ова е реверзибилна род.
  
  
  Јас го направив тоа како тој ми рече. Тој го дишеше воздишка на олеснување како возот почна да се движи полека напред, на тркала вртење со ненадејна сила на пареа. Padra отпуштен од работа како најбрзо што можеше, проколнување на српската доведе куршуми што ricocheted исклучен локомотивата е трупот. Таа беше фатен на гас, и возот shuddered ненамерна и влечат уште подалеку и подалеку од станицата.
  
  
  Постепено, успеавме да се соберат брзина и возеше побрзо и побрзо по должината на железничката песни. На огнено оружје стивнаа и војниците исчезна како што возеле по должината на левиот брег на Neretva Реката.
  
  
  "Каде доаѓа оваа линија оди?"
  
  
  "На југ кон брегот," на Padra рече, доаѓаат да се ослободат од мене на инструменти. "Ако можете да најдете лопата некаде... ... ние треба пареа. На лопата беше половина погребан во јаглен. Јаглен почна да се фрли неа, обидувајќи се да се добие јасна претстава за географија на оваа област, така што таа може да го добиваш нејзиниот лежишта. Една мисла ме погоди. "Да Metkovich?" Јас прашав .
  
  
  Провинции.
  
  
  Така кругот е завршена, тој мислеше за себе. Јас се вратат кон излезот. Како и одредени Хрватски во Metkovic би имале конвулзии, ако тој го знае тоа, смртоносна конвулзии.
  
  
  Ридовите фрлија темно сини сенки на месечината, и на шини беа како gleaming сребрени нишки. Ние полета за милји, и планинскиот терен стана повеќе солиден како ние ја напушти Jzan Долината зад себе. Остри карпи затворен во околу нас, и на патот насочува и стана повеќе windy. На Padra беше peering во темнината понапред од нас, да се заморувате со својот алатки. И тој raked на жар во ненаситна огништето.
  
  
  "Се надевам дека тоа не експлодираат," Padraig рече. Тој прислушувани притисок мерач, а црна игла отиде неколку повеќе поени. "Тоа е стар труп, на нс има повеќе регулатори отколку што има во моите панталони."
  
  
  "Добро , барем имаме доволно јаглен за сега."
  
  
  "Тогаш ние ќе оди онолку долго колку што тој го задржува го прави тоа." Тој yanked на јажето, и остар, застрашувачки звук дојде по долга цевка на врвот на втората cauldron. — Ми се допаѓа тоа звук", рече тој, удирање на string повторно. Времето помина, во немирен и забуна тишина. Ноќните сенки имаше продлабочи, и сега светиите може да се види нејзиниот, филтрирање преку спакувани товарен автомобил. Нема сомневање некој го запали на фенер, кој беше сега занишан од дрвени скелиња. На поврзување прачки затресоа, и гребло тркала creaked како тие го направија острите свиоци. Моторот rumbled, исфрлајќи чад и пареа.
  
  
  Песни рана преку пуста планина. Уште еден стрмен signpost, и падините стана поостри на двете страни.
  
  
  Изненадувачки, на површина се претвори во мала висорамнина. Тесен појас по должината длабоко карпеста клисура. Френк напред беше trestle мост, ramshackle структура околу дрвени греди кои се поврзани двете страни на клисура. Тоа беше повеќе од стотина метри долго и криви за поголема сила, и на спротивната страна имаше друга наведнуваат тоа беше многу тешка.
  
  
  Нејзините, погледна околу кабината, и го виде главниот мост се отворени пред нас. "Оди на," тој ги повика преку нејзиното рамо.
  
  
  Локомотивата и автомобили потресе дури и потешко како што се приближуваше на rickety зграда. На thud на тркала беше изолирачки, и јас не бев во потрага на неверојатна длабочина под мене. Моторот rumbled безгрижно, исфрлајќи чад од superheated котел со ужасен звук на пареа избега.
  
  
  Одеднаш слушна на непогрешлив звук на огнено оружје. На padra се заколна дека гласно, повеќе караше од изненадени, и достигна за својата пушка повторно. Други куршуми хит на моторот и нежна, удрил преку дрво или ricocheted исклучен железо.
  
  
  Тој crawled во текот на Padre и гледаше надвор. Не е далеку од нас беше уште еден воз, која се движело кон нас во одлична брзина. Други моторот беше модерните дизел мотор кој турка платформа пред тоа. Ее војници беа опремени со recoilless топови и нешто како пар на 65A, лесни митралези со конусна пламен стабилизатор и две поддржува. Тие беа пукање во нас, низ сè што имаше.
  
  
  "Еден хит на recoilless оружје и ние би се качил излета од шини". На Padra го зеде философски. "Но ih воз е побрз?"
  
  
  "Тие се стекнување на нас, не се тие?"
  
  
  — Тогаш мислам дека тоа е готово. Дека со наклон над таму ќе го забави ни долу.
  
  
  Војниците продолжија отпуштање како што стигна на двете страни на мостот и се сврте нагоре долга патека. Јас бев запленети со застрашувачки хорор како нашиот стар воз swerved за знаци и забави, како што се бореше до стрмни приклонуваат. За среќа, спроведувањето на автомобилот беше ниша премногу за точни пукање. Ова е единственото нешто што го спасил нас досега. Но, дизел и платформи сега биле на мостот, и тие ќе бидат следниве нас во блиска иднина, отпуштање одблизу.
  
  
  Нема начин за да се избегне катастрофа. Или е тоа? Мојот ум беше трки, tugging на тенок конец на надеж. Тоа ќе биде мисли за да се обиде, но можеби и ако ти си среќен. ...
  
  
  Тоа беше Padre кои извикуваа тоа. "Да се биде сам за некое време. Се справи со тоа како најдобро што можете."
  
  
  Тој се загледа во мене и во неверување. "Во ред, но за што?"
  
  
  "Единствениот начин да се задржи ih од обидот да се спаси нас е да се пука долу ih дизел пред тие да стигнат до нас. Нашите патнички автомобил се потроши. Можеби можам да го користите за да ram меморија мостот со нив.
  
  
  "Бог да ни помогне! На Padra извика . — Си не се случува да се оди назад и unhook его, си?"
  
  
  — Дали имате подобра идеја?"
  
  
  На padra blinked во неверување, тогаш dived за лопата. Тој стоеше таму и ишмркав, " Ако ние треба пареа. Картер, јас може да се справи со тоа.
  
  
  Тој не можеше да помогне, но насмевка на ему како тој crawled назад на тендер. Снимки од Југословенски областа пиштоли и 65A митралез оган проследено мене како јас crawled во текот на јаглен и надолу за да го мала платформа. Немаше соба, и возот беше лулка насилно.
  
  
  Со неа, скокна во товарен автомобил. Моите боси нозе допре работи одбор, и моите раце зафати на железо rung на скалила кои водат до покривот. Нејзината силна еден зграпчи врз него, а потоа почна да се нагоре.
  
  
  Нејзините не акробат. Тој преминал на покривот на boxcar на неговите раце и колена, нема да се обиде да застане и да се задржи неговата рамнотежа во сите снимање и се ниша. Стигнав до другата страна на автомобил и се гледаше на местото на железничката врски беа блескави минатото мене. На два вагони заниша и се нанесуваат случајно едни против други.
  
  
  Куршумите ја тресна силно во дрвени ѕидови на автомобилот. Можев да слушам вика и groans на селаните внатре, и јас се прашував колку од досада околу нив веќе беше таму. Гнев исполнети моите гради како нејзиниот отиде надолу. Тој клекна надолу на мала платформа и веднаш почна да се повлече на спојката планината. Тоа беше едноставно кука со игла прилог, но имаше и ' рѓосано во текот на годините. Моите прсти френетично tugged на планината, обидувајќи се да се ослободи моето его. Повеќе доведе добиеше метална шасија околу мене, и Gawk бесно whizzed на mimmo на мојата глава, водат за исчезнати од страна на коса широчината. Можев да слушам вика на повредени селани. До напред, во кабината, на Padra се заколна дека бесно, и Принцезата почна да howl. Продолжив со работа на pin-от, но јас не би можела да се повлече надвор.
  
  
  Конечно, по она што се чинеше како цела вечност, јас успеав да се повлече од планината. Тој започна исклучување и се сврте да го дофати скала, па тој може да се држи до тоа. Gawking раскина надвор од ракав на мојот волна кошула и изгребани на кожата на моите надлактицата, но јас едвај го забележа. Тој беше премногу зафатен да гледате празни превоз запре, а потоа полека да почнат да слајд назад. Во првиот изгледаше како да беше само индексирање, не се доволно брзо за да престане приближува војници, но одеднаш го крена брзина и се стркала надолу падина кон мостот.
  
  
  Нашите гонители ' воз веќе беше на половина пат до клисура. Нашиот автомобил lurched кон него, возен како тие се заокружува на signposts и брзо до мостот. Искри летаа од дизел е погонски тркала како пневматски сопирачки беа hurriedly предизвика, и платформи заниша насилно како возот дојде до крај.
  
  
  Возот брзо се кон нив. Нејзиниот здив фатени во нејзиното грло. Сега Југословенски војници се концентрира своите оган врз автомобилот, очајно обидувајќи се да свират и чукам го песни со гранати, но автомобилот бил pitilessly брзаат во нив како ракета.
  
  
  Тие ја тресна во друг со изолирачки thud. Дрво, метал, и човечко месо полета низ воздухот, одеднаш се придружени со заслепувачки флеш на печурки портокалова светлина и дебели, остар црн чад. Делови на мостот и локомотива без проблеми преку темен облак во средината на кањонот матка.
  
  
  Пожарот лижеше hungrily на скршени греди на overpass. Тој го гледал како останува на локомотивата и платформи уште clung precariously на патнички автомобил, гимнастика во огнена plume на дното на клисура. Таму, муниција гајби експлодира со татнежот што ја потресе земјата и осветлена небото.
  
  
  Пред последниот гром од експлозија загинаа надолу, таа слушна Padra cheerfully притискаше моторот рог. Тој се смееше со големо чувство на олеснување и, насмеан, се повлече самиот до скала назад до локомотива е кабината.
  
  
  
  Глава 11
  
  
  
  
  По некое време, тој веќе беше седи во кабината на локомотива, лепење на главата од прозорецот. Во моментов, ние не треба јаглен, па се смири. Тој се повлече главата назад и погледна волкот. Волкот ме погледна. Тој седеше во аголот, мрази секој момент на ова патување. "Слушај," нејзиниот Татко рече. "Ние треба да почнам да размислувам за Ед."
  
  
  "Се плашам дека нема рестартирате на овој воз.
  
  
  'Тоа е тоа. Добро, Принцот изгледа многу подобро, и тој почнува да ги преземе посебен интерес во одредена бедрената коска.
  
  
  — Ние ќе бидеме во Metkovich наскоро. Јас препознае област.
  
  
  "Се надевам дека станицата е добро врати."
  
  
  На padra ме погледна во болка. 'Ти си се шегувам.'
  
  
  "Навистина," јас воздивна. "Сигурен сум дека тие ќе бидат на чекање за нас во Metkovic. Војската мора да се испрати порака таму.
  
  
  "Јас сум изненаден што не се постигне друг воз сепак," на Padra одговори. "Можеби тие ќе се чека за нас во Metkovich marshalling двор, каде што ќе имаат шанса да избега. Но маневрирање станица е во салата на јужната страна на градот, во близина на пристаништето. Ако ние може да се добие преку, таму и да се најде брод ... '
  
  
  "Ти си шегуваш со мене," реков јас. — Дури и ако ние би можеле да добијат до пристаништето и ги украде брод доволно голема за да земе секој го има, што би се удавил во пет минути. Ние никогаш нема да дојде до Јадранското море, а камо Италија.
  
  
  'Италија! Вие и вашите ветувања, Картер.
  
  
  "За жал, овој прекин неколку околности," јас реков во мојата одбрана. Покрај тоа, таму не е безбедно место за нив во Југославија. Што друго треба да направам? Земете ih да Албанија?
  
  
  На Padra ми даде остар изглед, како ако тој се случува да ми каже точно што да правам со нив. Но тој не сакаше да, и по еден момент, тој почнеше одново. "Можеби во прилог на вашиот другите уметности, можете исто така да се подели на вода. Тогаш сите ние да се добие преку на нога.
  
  
  Нејзиното его игнорира коментар. — Она што за аеродром?"
  
  
  — Тоа е северозападно од Гревот, како и секој педесет километри од тука.
  
  
  — Не мислам дека националниот аеродром во Castel Stafilich, Хаш. Постои еден аеродром во близина на универзитетот? На Padra погали неговата коса thoughtfully. 'Во право си. Постои еден. Северно од Metkovich. Тоа не е далеку од железничката пруга. Но вие може да го заборави тоа веднаш. Имаме само неколку пиштоли, а многу од луѓето околу нас се стари земјоделците и старите жени."
  
  
  "Гласот и целата причина ние треба да се обиде," реков grimly. — Затоа што многу околу нас се невооружени или не знаат како да се борат. Ние треба да се направи нешто брзо и неочекувано. Инаку, никој околу нив некогаш ќе видам Италија. Дали знаете друг начин?
  
  
  Тој одмавна со главата за жал. — И кога ќе стигнам до таму, што потоа?"
  
  
  "Јас не знаеш," ми рече тивко, се држат главата низ прозорецот повторно.
  
  
  Ние рана преку долините, имитирајќи високи карпи, преку четка-засенчени gorges. Постепено ние се спушти, и на пат станува се помалку опасни. Ноќта правец на howled во моите уши, и бледо месечина осветлена бледо челик бендови напред како ние се пресели по должината на работ на станот, обраснати стакло.
  
  
  Влеговме во Neretva Долина, околу четири илјади хектари непроодни мочуришта во Khutovo Zavody, во близина на Kaplina и Metkovich. Јас тоа преминал во друг дел на долината кога јас заминав Metkovicha века во Citroen. Тоа беше еден од најголемите wintering и ловишта за миграциски птици во Европа. Имаше десетици илјади диви патки и гуски.
  
  
  Ноќта беше јасно, и расфрлани светла на Metkovich блескаше над treetops. Сергеј се приближуваше, и дрвјата и мочуришта разреди по. Padra забави локомотива како сме поминале mimmo првите куќи и банер. Тој се сврте на задната опрема, затворен на гас, и се сврте кон мене.
  
  
  "Јас може да се види обвивка таму. Подобро да престанеме и да одиме до аеродромот. Ние не можеме да одиме понатаму. Дали знаете како да ја користите светлината се префрлите?
  
  
  "Јас мислам така. Но, зошто сме ние вртење тука?
  
  
  — Дали знаете кога следниот патнички воз ќе пристигне тука?"
  
  
  'Не.'
  
  
  "Па, ова, исто така. И не сакам невини луѓе да умрат."
  
  
  Пареа hissed преку моторот и искри летаа околу сопирачки како што застанале на прекинувачот. Тој скокна надолу и отиде на светлината switch. Морав да unscrew старата-обликувано за заклучување, и јас речиси скрши грбот вртење на прекинувач со стариот лост.
  
  
  Замокот засвири густ облак од пареа во моето лице како Padra донесе его назад во. Полека, тој crawled до рамо со наклон. Тоа hissed и rumbled, и чадот беше уште billowing низ оџак како Padra и волкот пржени околу кабината. Од време на префрлете се врати на повторно одлучување неговата оригинална позиција, Padra веќе се отвори вратата на товарни автомобили и им помагале на луѓето надвор.
  
  
  Ih беше околу дваесет, некои со импровизирана завои, некои поддржани од страна на две други. Имаше четири луѓе, остави во автомобил: тие беа убиени кога војниците пукаше на нас.
  
  
  Софија и Arvia не беа повредени. Тие дојде да работи за мене. "Ник," Софија се нарекува. "Што се случи? Она што беше дека бучава?'
  
  
  Јас брзо им кажа што се случило на мостот, каде што се сега, и она што нашите планови беа.
  
  
  "Но, ние немаме многу време", изјави тој неа. "Ние треба да се стигне до аеродромот, пред возот е откриена и пронајде. Патем, дали има нешто да се јаде тука?
  
  
  - Жителите на нашиот град има eda со нив. Сигурен сум дека тие ќе бидат среќни да го споделат, " Arvia рече брзо.
  
  
  "Arvia и јас се дојде до договор во врска со вас", Софија, кажа гордо.
  
  
  'Научна фантастика. Но, ќе мора да ми каже подоцна, кога имаме малку повеќе време. Сега ние треба да одиме, а јас сум гладен. Искрена како Принц, а вие знаете што тој сака, кога тој е гладен.
  
  
  Наскоро потоа, на Padra и нејзиниот предводеше група, утврдувањето на себе со храна од селаните. Како што одеше, ние јадевме леб, зеленчук, јајца, сирење и јагнешко месо. Ние фед Принцот малку по малку за да се задржи его блиску до нас, далеку од другите. Јас се плашев дека тој ќе се плашиш ih, но тие се чинеше да се преземат его во зделка заедно со сè друго во овој чуден одисеја, Принцот беше малку бунтовен, бидејќи ему немаше месо, но за среќа тој се допадна сирење.
  
  
  Изминавме како тивко како е можно низ напуштена улица на спиење град, туку резултат на преплашени селаните се направени многу врева. Повеќе луѓе ме праша зошто сме биле престојуваат во Metkovich, и тоа беше прилично проклето тешко да се одговори. Нејзините, дури и Сем не е толку сигурни.
  
  
  Opusen и Плоче и двата се блиску до Јадранското море, и таму ќе биде многу полесно да се најде чамци за слободни посета на Италија. Но, под претпоставка дека постигнавме излезе жив, и тој го знаел Padra беше во право кога рече ние најверојатно ќе наиде на проблеми во оние градови себе. И двете се прибегне и риболов градови со население од неколку стотина души и мали засолништа внатре или надвор. Постојат одлични патишта водат таму, кои во овој случај ќе биде неповолна ситуација за нас. Ih рибарски чамци биле семејство чамци, премногу мали за сите нас. Ние мора да украде ферибот што тече помеѓу Плоче и Trpanje и ризик премин на нс. Јас се сомнева дека ние некогаш ќе биде во можност да помине mimmo на Оса-класа на Министерството за Надворешни работи патрола бродови.
  
  
  Не дека Metkovich е толку голем проблем. Тоа е релативно голем град, патната, железничката станица и важен комерцијална зграда. Изградена во место каде Neretva Реката гранки надвор во песочна делта со дванаесет канали, Metkovich има многу свежа вода. Сепак, тоа е во салата блиску до борови шуми, бели плажи и синиот фустан на Далматинскиот брег. Тоа е старомоден градот, и се затвора во 7: 30 часот. Радио Белград заминува на воздухот на полноќ, кога градот е веќе во светот.
  
  
  Недостатокот на ноќниот живот ни направи опасно видлив. Една минлива автомобил, љубопитни полицаец, осамен скитници во рамките на одење и ние се откриени. Ние останавме во сенките и одеше низ тесни улички. Во одреден момент, ние се изгуби и заврши во градскиот плоштад. Gradska vilecnica, градот сала, е еден од Metkovic неколку туристички атракции. Тоа ќе трае низ целиот спектар на архитектонските стилови. Тоа е делумно Романескна, со Готски и Доцната Ренесанса, подови и врвот што најдобро може да се опише како Австро-унгарската помеѓу. Единственото нешто што недостасува тука е турски казанџии, но неколку блока сме поминале mimmo џамија, изградена во 1566, во времето на Султанот Сулејман Величествениот.
  
  
  Јас не застанува тука за една минута да му се восхитуваат сите оваа убавина. Тој дури и не ја напушти групата да се плати на посетата на својот стар, драг пријател, контактот кој имаше ме информираа за воени на Еван Karak барање. Не дека не бев во искушение да ја платат оваа посета, но јас бев на чело на голем број на луѓе кои слепо верува на мене да се добие ih од мака жив. За жал, нејзиниот имела ни даде никаква идеја што да направите кога стигнавме до аеродромот.
  
  
  Ние се искачи над ѕидот на другата страна на градот. Сите Југословенски градови како да имаат некој вид на ѕид лево повеќе од деновите кога војни беа локален афера. Ние сведоци на една протега на мочуриште и тесен појас на Средоземното чистење, или macchias, маслинки, смокви, и рузмарин. Најпосле дојдовме до гробиштата, а од друга страна, Padra ме увери, ние може да се види на авиони.
  
  
  Црквата изгледаше како сцена од стариот Дракула филм. Тоа беше темно; напуштени област беше полно со нарушувањето на скулптури и мртвите дрвја. Тоа беше наречен Венчавка на Благословен Иван Ursini, Параклисот на Благословен Иван Ursini. Тоа беше доволно да се премине на старите гробишта да се даде стариот Иван посетуваме . На надгробните споменици се датира одамна. Имаше уште неколку останува, надгробните споменици на Bogumils, религиозна секта кои се развиле во планините на Босна и Херцеговина во Средниот Век. Очигледно, сте биле изложени на ризик од заразување некој вид на верска лепрата, бидејќи половина од времето не знаев што беше плаче погласно, ветрот или на жени на Jzan.
  
  
  Дојдовме да долга, тесна група на Macchias, над која што може да се види на далечни, магливата светла. Ние гмечи преку undergrowth, и таму беше аеродром, исто како Padra имаше ветено.
  
  
  Ние го достигна чакал патот кој води директно до портата. Портата на dell се беше ништо повеќе од една дупка во оградата околу поле, со кабина од една страна и малку поголема кабина од друга. На guard стоеше во помали еден, и некој беше dozing во поголемите еден, така што полето беше повеќе од заштитени. За мене, тоа беше аеродром. Тоа се состоеше околу две 2,000 метри писти intersecting во тесен X форма. На крајот на секоја писта, на портата страна, имаше две-приказна контролната кула на врвот со антена и радар опрема. Таму беа две hangars веднаш до кулата.
  
  
  Од каде бевме стои, тоа беше невозможно да се каже што се случувало на теренот. Имаше неколку ИЛ-14s и неколку RT-33s во близина на hangars, но останатите авиони беа ништо повеќе од нејасни црни форми паркирани по должината на периметарот ограда. IL-14s и RT-33, да ни се на нас за што. Моите надежи беа закачени на уреди кои не можев да се идентификуваат сепак, што значи морав да се доближи и да видите што тие беа како се околу мене .
  
  
  Прекарот...'
  
  
  Неа, заврте. Arvia дојде до мене и нежно допре мојот стапче. "Ник, ако ние не дојде до Италија жив..."'
  
  
  "Ќе одам таму, Arvia," јас, рече, премин моите прсти во тишина. "Не е важно ако ние може да го направи тоа или не," таа pouted со женска логика. — Сакам да ви кажам нешто." Г-ѓа Милан и јас мислев долго и напорно за ситуацијата и одлучи дека најдоброто нешто што можеме да направиме е да...'
  
  
  'Се фаќате! На Padra одеднаш hissed. Сите ние ја погоди земјата, токму пред "Шкода" Џип затресоа mimmo, за помалку од еден метар подалеку. Џипот запрен веднаш до sentry, кој говореше кратко со тројца мажи во џипот. Потоа Џипот започна повторно и застана до кулата. На security guard во голема куќа дури и не се движат.
  
  
  Возбуда чинеше да го прекинете Arvia е воз на мислата. Таа седна до, трепка и busily отстранување на ножеви од трева од нејзината коса. Пред таа би можела да се вратам на она што сакав да го кажам , Padra ме праша, " Што е сега, Картер?"
  
  
  "Ние напад на стражарите и да си одат внатре."
  
  
  "Јас сум навистина со нетрпение очекувам да тоа. Но, како?'
  
  
  Тој смета дека сериозно за момент. Конечно, тој рече, " Еден командоси напад со забави. Дали некој има парче сирење?
  
  
  На Padre и јас одев полека заедно чакал патот на mimmo sentry тезги, Принцот покрај нас. Тогаш ние ги направивме кружни движења да кабина. На security guard во голема куќа треба да се забележи нас, но, од каде што беа токму сега, ние би можеле да се види Его е усните се движат во задоволен ' рчи.
  
  
  На неколку метри од киоск, таа беше стои со раката на Padra е рамо. Тој веднаш престана така што ова може да шепот на ему, " и јас ќе одам прво. Кога ќе дојде човек од таму, можете да одат на други guardhouse.
  
  
  "Тој никогаш нема да се разбуди од својот сон," на Padra предвиде. "И тогаш ќе се качат на авион некаде?"
  
  
  "Не било авион, јас се плашам. Ние треба да се најде еден кој може да се смести во сите нас, но не толку голема што ние треба целиот тим на пилотите.
  
  
  — Дали сте добро пилот?"
  
  
  "Како добар возач како што се."
  
  
  Јас не мислам дека тој беше премногу среќен со тој одговор. "Кажи ми", рече тој тивко, " што правиме ако нема таков авион?"
  
  
  "Hash," ми рече,"ние можеме само да се надеваме."
  
  
  Ние crawled кон sentry додека бевме изложени зад него. Немаше автомобили во очите, без движења на теренот. Неа, Padre климна, и тој климна на ревматизам да дозволете ми да знам што тој го направи на дело. Тој ја напуштил својата пушка со еден од останатите мажи. Тоа беше работа за noiseless нож или noiseless кука.
  
  
  Јас протри парче сирење под Принцот нос, кој се одржа его има доволно долго за него да се разбере она што јас го правев, и тогаш фрлил его низ guardhouse на пистата на другата страна на оградата.
  
  
  Волкот dived за сирење, mimmo sentry.
  
  
  Човекот излезе да види што се случува, и дојдов до зад него. Постојат моменти кога треба да се оди бос, и ова е еден од оние моменти. Нејзината примена мала корист од изненадување. Нападот дошол толку бргу по Принцот е луд излет дека guard не ни се подигне својот МЕЧ, а камоли да се насочи својот его во вистинската насока. Тој не ме слушаш додека тоа беше премногу доцна. На sentry се претвори, и јас видов иритирате љубопитност на лицето промена на изненадени разбирање. Потоа ему намалија нејзиниот душникот со својата дланка, и его очите стркала назад под неговата капаци. Таа беше повлечен назад во guardhouse од Его пред тој да може да ја погоди земјата. Своето его тука его 64A и его M57, Југословенската верзија на руската Tokarev M1933 пушка. Своето его, исто така, зедов дебели волнени чорапи и чизми. Тој имаше поголем нозе отколку јас не, но ми беше мило за тоа. Моите нозе беа многу отечени и во страшна болка. На другата страна од портата, на Padra веќе згрижени на спиење гарда. Грбот е до мене, и јас забележав дека тој беше правење на молња-брзо движење со десната рака. Тогаш тој зачекори назад, и тој виде дека guard беше уште на своето место, само его цел беше сега малку се намали на градите, и на градите беше натопена со преку крв. На Padra се приклучи мене, исто така вооружени. "Јас заминав его среќен", рече тој." Сега таа има две насмеан ртс е. Се ќе се најде на авионот уште?"
  
  
  'Уште не е.'
  
  
  Целата област може да се види нејзиниот сега. Неа, погледна во неговиот крај, молејќи се дека бевме среќни. Три Goshawks, друг RT-33 група, остатоците на C-47 трупот на авионот, друг Il-14, и еден пар на Alouette III хеликоптери беа наредени во ред. Ништо не ми се допаѓа.
  
  
  Нејзините, јас може да се чувствуваат фрустрацијата расте во моите гради. Гнев во се толку блиску, а сепак толку далеку, агонијата на знаејќи дека имав суштествено поттикнати невини луѓе револт само да се најде дека на патот го достигна ќорсокак.
  
  
  Но, тогаш го виде најдалеку агол на аеродромот, каде Сергеј беше најслабиот. Тоа беше познат авион форма. Се чинеше невозможно, но тоа беше се: Il-2, близнак мотор транспортен авион.
  
  
  "Hash, ги добиете сите тука, и брзо."
  
  
  На padra направивме голем чекор напред; тој селектирани дека патот беше јасно, тогаш нишаше на кука. Грмушките на другата страна на патот започнуваат да се движат, и луѓето доаѓаа од сите околу нив, работи од сите правци да ни се придружат.
  
  
  — Не ти се најде уред?" На Padra праша.
  
  
  "Можеби," јас, рече, насмеан. "Руската верзија на DC-3". Јас ја преминал теренот и сите тие следи ме.
  
  
  Таму беа многу изненадени изглед. Имаше само неколку луѓе шетаат во областа, и не можевме да изгледа како да сме биле таму законски. Но, очигледно, Југословенската армија е иста како и сите други армии: што никогаш не одат таму како волонтер, и да не се меша со никого. Покрај тоа, шарен бригада, кои маршираа на аеродром беше пропуштени од страна на безбедност.
  
  
  Сме поминале Yastrebki, S-47 и помина под голем IL-14. Ова се работи во предната, и групата следи ме во неуредно линија. Продолжив да размислувам зошто нејзините работи, затоа што речиси неизбежно на IL-2 може да се расклопуваат, снема гориво или игра таква игра на батерии. Тие не се произведуваат Il-2 за речиси дваесет години, и тоа не може да биде airworthy, тоа едноставно не можеше да биде. Но јас водев работи. Тоа ни беше единствената шанса. Кога стигна на ИЛ-2, тој yanked ја отвори вратата и се наметнува на сите внатре.
  
  
  — Вие не сте доаѓање?" Софија побара како таа се качиме.
  
  
  "Толку искрена."
  
  
  "Тоа е страшно," таа се пожали. "Тоа е навалена, и нема столчиња во nen."
  
  
  "Ова е еден карго авион. Столовите се отстранети.
  
  
  Јас одев низ тоа, намалувањето на влошки во предниот дел на тркала, обидувајќи се да се сетам на она што знаев за Il-2. И, тоа беше во основа модифицирани Дакота; 95-нога wingspan, 64 метри должина, и 12.5-тон ален, а 1,800-коњски сили мотор комплет, со плафон 16,000 нозе, и брзина од 140 јазли кога emus беа на нивната опашка. Но, овој авион нема никогаш да лета, не се во толку уморни држава, не се оксидира со крилја и места на истекување на хидраулични линија.
  
  
  Но, имаше воздухот во гуми, што е добар знак, јас мислев дека, додека јас не се сетив дека холандската некогаш снимени на втората Светска Војна борбен авион од страна на одвод на polder чија гуми исто така биле под притисок.
  
  
  Нејзиниот истрча назад во денот, и да се качиме. Тој смета дека grimly дека со било каква среќа, ние само може да биде во можност да започнете со оние мотори. Ако тие се сврте околу себе, тие би можеле да заработите пари. И ако тие работи, јас би можело некако да се добие проклето автомобил нагоре во воздухот, ако никој не беше туркање оние throttles премногу пати, или летаат премногу пати со премногу supercharging или премногу ниски вртежи.
  
  
  Неа, отиде во кабината. На IL-2 нема tricycle опрема за слетување, па тоа е навалена на опашката. Тој го даде секој неколку добронамерни зборови на охрабрување, иако тој не мора многу да се надеваме, и затвори завеса зад него. Кога нејзиниот татко се сврте околу себе, тој седел во пилотот.
  
  
  "Чекај, Хаш. Тој jerked неговиот палец на правото. "Сите права", рече тој, да се пресели во десната рака седиште.
  
  
  — Тоа значи дека си расчистување на јаглен ова време."
  
  
  Кабината е тесен, тесни кабинет со мали прозорци. Тој се лизна во седиштето на пилотот и превртува неколку прекинувачи. Како и со повеќето руски-направени авиони, инструментите се поставени наназад, па морав да се испита панел од десно кон лево. Но светлата беа сјајна правилно, и стрели се појави, што укажува дека имав доволно напон, гориво под притисок, и земање на воздух. Отидов преку почнувајќи операции, yanking на throttles, гориво вентил, и сите копчиња и држела каде што тие треба да бидат во ДЦ-3, молејќи очајно дека тоа беше доволно за оваа кутија.
  
  
  Одеднаш, еден searchlight блескаше на нашиот трупот, заслепувачки мене како што удрил низ шофершајбната. Тоа беше светлина пушка, интензивна searchlight со тесен зрак дека контролната кула користи за патот маневри. Тој се фокусира на нас, и остана таму.
  
  
  "Само гласаат," нејзиниот Татко рече. "Ние сме биле откриени."
  
  
  "Блажени Arnir! Што сега?'
  
  
  "Се каже молитва," ему реков како тој се притисне на копчето start. Левата страна на моторот почна да се тресат, и кога бучава се искачи на високо ниво, стабилна зид, тоа се префрла на Мрежа. Пропелер вклучено, ја зеде его кон себе, и контролирани на гас . Пожарот избил околу издувни цевки, и Padra shuddered.
  
  
  "Не грижете се," што тој го нарекува над дин. 'Тоа е во ред. Не грижете се за тоа Jeep доаѓа кон нас.
  
  
  На "Шкода", полни со војници и оружје, пукаше низ полето од насока на кулата. Padra веќе добиле копија од своето седиште и беше загледан од мојот прозорец, кој го направи тоа малку потешко за мене да се сврти на десно моторот. Его наметнува нејзиниот далеку и рече: "Земете го вашиот оружје и да се земе вашата мажите да се задржи ih далеку од нас." Потребни ми се неколку минути за да се загрее на мотори.
  
  
  Тој истрча низ завеса без друг збор до нас. Моторите sneezed и затресоа, која беше заеднички за автомобили од тоа време. Колку што знам, овие беа нормални звуци за Shvetsov мотори. Светлина blinked да покаже дека задна врата е отворена, и уште две светла дојде за да покаже дека решетки над крилја беа отворени. Јас не слушам секој шум, но видов Џипот лизгање насилно, и неколку војници падна надвор од неа.
  
  
  Немав друг избор освен да остане каде што беше, и го чекаат мотори за да се загрее. Температурата беше зголемувањето на толку бавно, дека почнав да се прашувам дали ние некогаш ќе бидете во можност да се симне на земјата.
  
  
  На Југословени се упатиле кон нас, за мене, мотори, и гуми. Padra и Его е мажи возвратија со нивните пушки и 64A полуавтоматски пушки, кои ги зеде од sentries. Неколку војници се обидуваше да им пријде, запрен во нивните песни, застана, и погледна наоколу како ако тие го заборавил нешто. Тогаш тие здиплен во половина на асфалт. Џипот заокружено, отпуштање се тресе. Уште еден џип со засилувања пристигна во Angara . Засекогаш беше полетување сега или никогаш.
  
  
  Тој го поставите клапи да дваесет степени, се наметнува контроли напред, и е објавен на заплашување. Ние почнаа да се движат. Ние се сврте кон пистата. Еден поглед на ветрот индикатор ми кажа дека ние се движи во погрешна насока: имав фер правец и ние треба да се сврти околу себе, но јас не бев случува да се направи тоа. Имав доволно проблеми имајќи го ова поле исправени, како што се чинеше дека да се имаат развиено непријатни навика за влечење на правото. Потоа тој се сети дека тие биле руски мотори, не Прат и Витни, и дека тие биле ротирачки во спротивни насоки.
  
  
  Земјата брзо зголемен за да minu, а потоа да петнаесет броеви. Инструменти дојде на живот, сензори ми изгледаше нормално. Повторно авионот беше повлечен на десно, и повторно тоа беше taxied од страна на опашката кормило. Темата на пистата loomed неверојатно блиску. Тој се врати на притисок. Авионот беше подготвена, но се уште не може да се дојде до. Бог, тоа изгледа како ние треба да одите во Италија, не летаат.
  
  
  "Втората Jeep доаѓа директно во нас. Егото возачот беше очигледно некои манијак кој избегнува раководител-на судир. Двајца мажи исправи до madly од зад, отпуштање на околу нивното оружје на мотори. Носот на ИЛ-2, веќе беше се, па јас може да се види она што се случува, но во исто време да биде подобра цел. Моторите roared, и бел пламен шут надвор од издувните цевки.
  
  
  Џипот почна да цедило како возачот се обидел да се избегне Nami во последниот-ров обид. Тој пукал во него и тој се чувствува авионот вибрира, но тоа беше премногу доцна да се излезе и да се провери што се случило. Лост jerked назад, и хоризонт исчезна. Ние бевме слободни.
  
  
  Јас водев притискање на левото кормило за да се движи на десно, и ние полета во текот на крајот на поле, не повеќе од сто метри над земјата. Мој подем бил стрмни, во исклучително вертикален агол од речиси еден километар. Тогаш тој усогласи своето его, и swerved на лево. Кога нејзините беше летање во еден агол, ова може да се види во акција на пистата. Некаде каде што нејзината беа растурени слободни, оган владеела. Џипот мора да се префрлаат и се запалил.
  
  
  Тоа се искачи на надморска височина од 35,000 нозе, на чело запад-југозапад, контролирано ладење, и израмнат надвор од авион. Се чинеше дека ние имавме удобно крстарење брзина од околу 100 јазли, и тоа како ние би можеле да го добие надвор од целиот воздушен простор на Југославија, јас се уште ја сакал да се ослободи од следењето на авиони. Тој може да се искачи на малку повисоко, но се уште не е доволно за да се избегне крајбрежни анти-авион пушки и s-2 батерии. Освен тоа, луѓето во задниот дел се веќе доволно ладен со сите оние ролетни се отвори. Ако јас се искачи повисоко, јас само ќе ги направи полошо.
  
  
  Гледав од страна на прозорецот, обидувајќи се да се добие мојата лежишта, но не можев да видам ништо. Сепак, во општи црти, мојата насока беше точен, како и на друг начин, тоа не е навистина важно. Порано или подоцна, ние би наполнил брегот на Јадранското море, а потоа Италија.
  
  
  
  Поглавје 12
  
  
  
  
  Завесата fluttered толку насилно дека јас не се забележи Padra внесете кабината повторно. Јас не гледам него додека тој доби надолу во copilot седиште. Таму, тој го гледал во тишина како и издувните гасови spurted од околу десниот бок моторот. По еден момент, тој се сврте кон мене. и тој рече дека во strangled глас: "јас никогаш не сум пренесен порано."
  
  
  "Не грижете се, Хаш. Понекогаш ние се направи нешто за прв пат.
  
  
  — Каде одиме во Италија?
  
  
  — Не знам, ние ќе лета до најблискиот airstrip. Можеби да Pescara или понатаму до брегот, во близина на Бари. Главната работа сега е во тоа што ние исчезне целиот воздушен простор на Југославија. Веднаш штом ќе се добие минато Palagruga Острови, ние ќе побегне од нив.
  
  
  "Играта ќе се освои." Тој нека изразување се лизга низ неговото его е устата. 'Звучи добро. Колку долго ќе потрае нас за да го направите ова?
  
  
  "Четириесет, четириесет и пет минути. Два пати повеќе дури и пред италијанскиот брег. Тоа е, ако ние не се имате било какви нови проблеми.
  
  
  "Тоа нема да се случи", рече тој самоуверено. "Ние го оставија нашите непријатели зад себе."
  
  
  "Барем не во Metkovich е. И неа, јас се сомневам дека ќе се обиде да интервенира нас над земјата, каде не може да биде премногу сведоци на нападот. Но, откако ние сме над морето, ние сме лесен плен за она што тие го испрати долу Castel Stafilich.
  
  
  "Какви се шансите ако тие не?"
  
  
  Му реков на ему вистината. "За истото, како Aptos е."
  
  
  "Ahh," тој рече тивко. Потоа, по пауза тој праша: "Тогаш зошто не би летаат пониски за да се избегне ih радари?"
  
  
  "Модерните радар може да се открие со авион речиси од нула метри," ему се објаснува со неа. — Малку здрав разум ќе им каже она што нашите лет рута е: најкраткиот пат низ земјата. Не сакам да се оди на било пониско ако тие напад и јас треба да се движи, или ако нешто тргне наопаку и јас треба да се обидат да се планираат. И околу за луѓе што не сакаат да одат повисоко."
  
  
  Тој климна со разбирање. "Тоа е студено во грбот, и некои луѓе се плашат од умирање од недостаток на кислород."
  
  
  "Тоа не е точно средината на летото тука," јас growled. — Врати се назад и кажи им дека нема да умре. И кажи им да дишат преку своите раце ако ветрот е премногу силен пред нив.
  
  
  Јас проверив нејзината сензори повторно, но се беше во ред. ВРТЕЖИ во минута останаа исти, масло притисок и температура се уште беа на правото на црвениот линија. Моторите се уште звучеше како тие беа водење на нормален лет.
  
  
  Тој гледаше како крајбрежје стана string на светлата, слабо светла на некои крајбрежје градови и рибарски села. Голема сива просторот на Dinaric Алпите сега беше зад мене, и пред мене лежеше огромна, мазна дини на досадна вода, Јадранското море пустината. Тоа беше крвава влажни таму долу, но од тука изгледаше како песочна пустина. Стариот авион чуваат страшно, и тој беше речиси почнуваат да веруваат дека ние успеал.
  
  
  Тогаш слушнав некој giggling. Тој се сврте да види Софија и Arvia се притисне во кабината. Волкот беше со Софија, и тој изгледаше како несреќен и како животно може да биде."
  
  
  "Во десет или петнаесет минути, ние сите ќе бидат во можност да дишат повеќе лесно, и нозе ќе бидат полесни."
  
  
  Жените giggled и jostled на windows да внимавате. Гледав во Софија и се сетив горделив, disdainful жена јас прв би се исполнети, и сите можев да го направам е да се сврти и да се тресат главата. Таа попрво би се умре отколку да се признае дека имаше нешто мека и женски околу неа. Сепак, тој беше очигледно присутна во тоа во скриена форма.
  
  
  Во пилотската кабина одеднаш почнаа да се тресат насилно, како ако некој огромен рака имаше зграпчи авионот на паунот и беше тресење на егото, како и. Флеш на сребро блесна минатото прозорецот Софи имаше посочи и замина на, горење ни со жестока експлозијата на земање на воздух.
  
  
  Тој се бореше со волан и педали за да се поправи е можно пропадна, тогаш погледна низ прозорецот, повторно. Јас не навистина треба да: знаев што е, и јас исто така не знаат што другите сребро флеш беше високо над нас.
  
  
  "Софија, Arvia, се врати на другите. Брзо. Кажете им на сите за да ползи назад колку што е можно, свит ниска и одржување на главите надолу.
  
  
  Тие го направија она што го рече. Неа, погледна нагоре во Padre. Тој одржа на ракети, тој ќе се најде на авионот во рацете како се загрижени намуртено creased челото. "Проблеми, нели?", рече тој, подавајќи му мене неколку ракети.
  
  
  "Ајде," реков grimly. "Еден куп на migs".
  
  
  Миг-21-F, да се биде прецизен. Fishbed на Мах 2.2 со Atoll воздух-to-air проектили под своите крила. Најдобар дека Југославија има да понуди. Двете од нив се до против дваесет-годишен, невооружени пропелер авион.
  
  
  'Што треба да правиме? Не треба да одиме пониски?
  
  
  "Високи или ниски, тоа не е важно. Но, кога тие се блиску, Hash, светлината што повеќе ракети, како што можете да и се фрли ih низ прозорецот.
  
  
  "Јас не ги разбирам.'
  
  
  — Јас не имаат време да се објасни. Тие одат да гласаат.'
  
  
  Авионите летале во широк, упад лак, кој треба да е само над нашите опашка. Завива, тие летаа, нивните крило совети речиси допира во една фантастична фаза на формирање.
  
  
  "Сега, Hash," јас извикуваа. "Исфрли оние проектили."
  
  
  Нејзиниот премногу осветлени со ракети како најбрзо што можеше и фрли ih низ прозорецот. Таа би преферирал да имаат пиштол Наталија, кои ќе се движат на beacons подалеку од авионот. Но, пред тоа би можело да се вчита повторно и предадена на Padre е его, на Migs веќе беа премногу блиску.
  
  
  Зад нас, четири мали експлозии избил околу Migs ' крила. Како се сомневав, тие беа отпуштање на сите нас околу нивните атолите кои го сочинуваат. Ракети се побрзо, поголем, и neater од пиштоли. На атолите кои го сочинуваат дојде до нас како Migs соблече за да се види на неверојатни огномет надвор од дофат. Подолу нас, ракети пукна во бело-топол пламен, searing нашите крила и bellies. На проектили блесна низ небото, а потоа една по една dived надолу, далеку од авион, по паѓање ракета beacons.
  
  
  "Што... што се случува? Padra вчудовидено праша, неговата уста виси се отвори.
  
  
  "Атолите кои го сочинуваат се привлечени да се загрее, и горење на ракети емитираат повеќе топлина од издувните гасови на нашите стари мотори." Ему објасни тоа. "Понекогаш се малку надвор од датумот е предност."
  
  
  Ракети биле испукани далеку под нас, во т.н. цели во насока на Јадранското Море. Тие исчезнаа под површината, а момент подоцна морето експлодира во топки од портокал пламен и подсвиркване бела пена.
  
  
  "Ха," на Padra извика. 'Ние го сторивме тоа. Ние извади нивните заби."
  
  
  "Мислите дека така", реков flatly. "Migs имаат повеќе отровни заби, и тие се веќе враќаат со следната залак."
  
  
  Две Југословени беа само две сребрени точки зад нас, и тие беа брзо се приближува. Тој го избриша својот earlobe со својот ракав да ја избрише секоја солза од пот, обидувајќи се да се размислува. Тоа беше ослободен од страна на гас, и почнавме да се спушти во широк, стрмни слајд. Рацете ми беа влажни од банката на алатки. Три илјади нозете и долниот дел.
  
  
  "Значи ние сме губење на ih," на Padra извика.
  
  
  Его-naivete олабави притисокот и ме натера да се смеат. "На врзан коза има дури и подобра шанса против Принц, Хаш. Но, ако ние мора да се нурне, јас не сакате да падне премногу далеку. И можеби, само можеби, јас може да го држат нејзиното исклучување ih доволно долго, додека ние ја преминат границата.
  
  
  - И ако доаѓаме од италијански воздушен простор?
  
  
  "Можеби Migs нема да го следат потоа."
  
  
  На altimeter прочитајте 2500 метри, тогаш 2000 година, а потоа продолжи да се спушти. Тој се надева дека ако Migs нападнат, тие ќе го стори тоа сега. Ако тие не, тој може да се земе една преку нив и со нас.
  
  
  Но борци остана зад себе, како ако големината нас нагоре. — Што прават?" На Padra праша нервозно. — Зошто не се тие што доаѓаат?"
  
  
  "Тие ќе го направи тоа наскоро доволно. Можеби тие ќе привлече многу да се види кој доаѓа во прв план.
  
  
  Лево една излезе за да се кандидира за миг, повторно во класичен стил. Полека, но во реалноста, тоа е проектилот-како над нас, спуштајќи се во еден агол на нашата опашка. Во остар страна пак, јас се сврте за 180 степени, забавување толку многу што ми брзинометар лебдел само над критичниот број вртежи. Ова предизвика пилот Трепка да се нурне малку поостри. Но, Миг-21 е maneuverable авиони, и ние не се изгуби поглед на се за една минута. Тој излезе со licks за одредени директен хит.
  
  
  "Митралези. . На Padra почна.
  
  
  "Оружје, Hash," его коригира. "Со овој стар градите, неколку затвори-опсег напади се доволно целосно солза ни да shreds."
  
  
  Олово бомбардирање следи. Трупот на авионот бил полн со сито, и крилја беа полни со тупаница големина дупки. На заслепувачки флеш на светлина осветлен знаење кабината. Ледените правец на howled низ шофершајбната скршена, и дебел црн чад почна да billow низ табла. На IL-2 jerked остро.
  
  
  "Направи нешто," на Padra извикуваа во мене. — Тогаш нема ништо што можете да направите?"
  
  
  Тој ја зграпчи го држела, молејќи се дека тие се уште се работи и дека тие се уште се работи за уште една секунда. Само една секунда...
  
  
  "Да", на ревматолог им повикал на неа. 'Сега!"
  
  
  Тој се притисне надолу за aileron лост и yanked на tiller во неговиот скут, ослободување на сите гас. Бродот shuddered до коска, обидувајќи се да се дојде до повторно, одеднаш jerking својата опашка во невозможна позиција.
  
  
  За момент, тој планира да летаат над нас, а потоа се врати во круг, но авионот му донесе на неговата траекторија. Имаше изолирачки howl како пилот се обиде да направи еден стрмен се искачи за да се избегне судир со нас, се префрлаат од знамето на дозвола да се изврши и шут пожарот во нашите лица. Месечината сјаеше врз сребрена крилја како на екипажот се бореше за контрола на авион. Но, бидејќи на его, брзина, и нашите висина — ние сега биле изложени околу 1.500 метри-тие веќе не се имале висина и простор да го стори тоа.
  
  
  Битката беше краток. Современ борбен авион бил распореден против ramshackle рударство, и модерно оружје покажа својата неефикасност. Тој ги замрзна, не се во можност да се здобијат со висина, како на море се зголеми за да го однесе. Куполата полета назад, и helmeted бројки френетично пукна надвор. Авионот потоа се урна во Јадранското Море.
  
  
  На врвот на крило хит бран и тој откачи околу и во воздух се додека некоја друга активност фатени него и тој се превртува наопаку во шупливи на бранот. Таму лежеше, стомакот нагоре, како мртов gull со своите крила подадена. Полека, таа почна да тоне.
  
  
  Имавме свои проблеми да се справат со, но таа не можеше да се направи без Padra е ентузијастички вика. "Ние соборен на ih! Еј, Картер. Што шега.'
  
  
  "Се разбира дека е шега," јас ишмркав горко, уште занишан оган extinguisher. "И се разбира ќе знаете кој го има последниот се смееш?"
  
  
  Кабината се сврте кон влажни cashews како авионот се обидел да се на ниво тоа и го изгаснеме огнот. Целиот авион бил полн со дупки, и право на моторот jerked насилно, исфрлајќи мрсна чад. Пожарот лижеше во воздухот дози и опожари крило, или она што остана од неа. Тој се прашував grimly колку на нашите патници биле мртви или повредени околу нас.
  
  
  "Padra, врати се и види како нашиот народ се прави," викна со неа во текот на громот на умирање моторот. Ова беше френетично работа на моторот е оган extinguishers, за гасење на оган во десниот бок мотор со пена. На padra доби од својот стол и го грабна завеса. 'Но,... можеме да го сториме тоа сега?
  
  
  "Ние може да продолжи на истиот мотор," ему реков hurriedly. "Ако јас можам да го изгаснеме огнот . Но, постои уште кои други точка.
  
  
  "Ние не може да ... ?
  
  
  "Не, оваа шега работи само еднаш. Покрај тоа, ние веќе не се на сила да го стори тоа. Побрзај!'
  
  
  Таа не сакаше него во кабината веднаш до мене, кога темата пристигна. Тоа е причината зошто тие користат blindfolds во егзекуции. Во вториот момент, ему веќе беше во позиција, и ему не беше попречени во его игра како другите. Со немилосрдните прецизност, тоа ќе допре до нас. И никој околу нас, ќе го кажам уште еднаш.
  
  
  Тоа беше израмнат со успеа мотор, плови малку да се одржи на брзината, додека истовремено средување на кормило за да биланс на нерамна влечење на левата страна на моторот. Момент се претвори за напади.
  
  
  "Гледај," на Padra извика. Тоа беше само тогаш, што јас забележав дека тој hadn ' t следи моите наредби. Тој беше се уште стои веднаш до мене. "Види вака, има повеќе да дојде."
  
  
  Тој посочи низ шофершајбната скршена. Тој беше во право: имаше шест повеќе борбени авиони летаат во. За секундата, страв clenched моето грло, и тогаш сфатив дека тоа не е едно трепкање. Тоа беше половина ескадрила на Г-91Y Фиат борци со зелено-бело-црвено значка на италијански Воздухопловни Сили.
  
  
  "О, боже мој," реков јас. "Ние сме во странство."
  
  
  — Ќе другиот авион уште биде нападнат?" Тој се уште има време.
  
  
  'Јас не знам.'
  
  
  Јас одржи мојот здив, се прашувам како Padra би крајот на неговиот напад и ризик меѓународен инцидент. Инстант може да лета во кругови околу постарите и полесни G-91Y. Тој сфати зошто Г-91s имаше пренесен тука, не во F-104s. Тие би можеле да се започне од трева писти во близина.
  
  
  Италијанскиот авион се доближил, замаглување низ хоризонтот. Тој се двоумеше за момент. Потоа, одеднаш достигна и исчезна во далечината.
  
  
  "Тој доаѓа назад, Картер," на Padra се вели во изгуби sob. "Тој доаѓа назад. Значи тоа...
  
  
  "Да", реков јас, насмеан. Тој се сврте на навигациски светла, на плочата, потоа се сврте на радио.
  
  
  "Да," нејзината ему рече. "Тоа е игра победи."
  
  
  
  Поглавје 13
  
  
  
  
  Pescara е убава крајбрежје одморалиште во устата на Folha. Има малку индустрија тука, но што е поважно, постојат многу песочни плажи, топла вода и на топло сонце. За жал, тој не можев да видам ништо освен преку неговата хотелска соба.
  
  
  Останав во Pensione Cristallo Хотел во близина на плажа, каде што нежно ветре и нежни lapping на бранови ми помогна да се опорави од мојот повреди. Јастреб презентирани мене со две недели боледување во АХ трошок.
  
  
  Слетување на придружба беше прилично unexciting по нашата транзиција; и по вообичаените НАТО метежот и вревата, населбата отиде без проблеми. Нашиот човек во Rime дојде да се добие укината парче хартија дека Принцот беше дадена на него, а подоцна и тој ми рече дека пораката е дека во Албанија беше подготвува државен удар во Југославија со помош на некои Југословенски отпор борци. На Ih лидер, одредени "Милано", беше од тогаш мртвите. Фантазијата.
  
  
  Неа, ризикува животот и ногата за да го добиете токму оваа порака на Aptos. Ова беше една од повеќето иронично резултати на мојата мисија. Но, тогаш тој се сети дека тој имал snatched тенк и еден авион од под noses на Југословени, и led некои од селаните преку ih војска и воздухопловството.
  
  
  Италијанската влада се грижеше за жителите на Jzan; таа гарантира азил и вети дека ќе работи. Софија, Padra, и последните двајца мажи во целиот ih група требаше да се врати во Југославија да се продолжи борбата за независност, но сега за сега, таа беше одмор со мене во хотел. На doorman направени доста врева за Принцот, но Padra исплашени его дури и повеќе од Принцот, и на крајот на doorman се согласи.
  
  
  Волкот беше сега со Padra, бидејќи во овој момент, ему не треба ништо, но милениче.
  
  
  На Padra и Принцот стоеја надвор во ходникот, чувари на мојата врата во случај некој се обиде да ме вознемирува. Ова беше лежи гол на широк кревет. Arvia лежеше веднаш до мене и caressed мене со неа цврсти гради.
  
  
  Од друга страна, Софија пресели sensuously, nibbling во мојот earlobe.
  
  
  Тоа беше случува за четири дена, сетилно, диво, и случајно, прекината само со појадок ние јадевме во нашата соба. Девојките изгледаа како да сфатат дека бев доволно за нив да го споделат.
  
  
  Тие се согласија на овој заедно за време на возот вози. И тој беше во можност да се замисли најлошата форма на боледување.
  
  
  Тема
  
  
  
  
  Табела на содржина
  Поглавје 2
  
  
  Поглавје 3
  
  
  Поглавје 4
  
  
  Поглавје 5
  
  
  Поглавје 6
  
  
  Поглавје 7
  
  
  Поглавје 8
  
  
  Поглавје 9
  
  
  Поглавје 10
  
  
  Глава 11
  
  
  Поглавје 12
  
  
  Поглавје 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Ник Картер
  
  
  
  Нашиот агент во Rime се водат за исчезнати.
  
  
  преведени од страна на Лев Shklovsky во меморијата на својот изгубен син Антон
  
  
  Оригинален наслов: Агент vermist во Рим
  
  
  
  
  
  Првата глава
  
  
  AI има повеќе апартмани во Менхетен хотел, која јас нема име. Нејзиниот проверен во таму, проследено со две недели на R&H (Рекреација и Обновување) во СЕКИРА Ранч во Вирџинија ловишта, во близина на Вашингтон.
  
  
  Оваа организација има неколку свои агенти и вработени ' ега, и тоа ми дава на домашен се чувствуваат . Ова исто така ги задоволува хоукс безбедност осетливост; - Сокол, сива, анонимни и иронично раководител на СЕКИРА. Тоа е исто така лесно за него да ми испрати исклучување на некои пристан паб преполни со насилници, но моментот кога јас се врати во САД по опасна мисија, тој го гледа како мене ако јас бев бунтовен дете.
  
  
  Јас се уште имаше два месеци неплатено отсуство лево, и тоа беше голема крај и место за почеток. Мојот suite имаше голем господар спална соба со супер бања и дневна соба со целосно порибено бар. Нс имаше собна услуга кујна, и готвач, направи мислите дека сте биле во Наполеон III Париз, не мрачни Њујорк. И услугата е дискретно и ефикасно. Јас исто така, имаше многу плата заштеди се акумулира во мојата банкарска сметка и сметка во банка.
  
  
  Јас зедов телефонот веднаш до креветот и го даде на switchboard Tiggy број.
  
  
  Tiggy е Tabitha Inchbold. Пет-нога-висок, совршено изграден англиски noblewoman (нејзиниот татко бил ерл) кои се тргува на привилегии на локалните благородништвото за работа како секретар на односи со јавноста фирма на Медисон Авенија.
  
  
  "Ова е Ник Картер, Tiggy."
  
  
  "Ugh." Нејзиниот глас беше мешавина на Cockney и Австралија. 'Дали сте овде? Во градот?'Tiggy може да пакет големо значење во неколку кратки зборови.
  
  
  Тоа траеше само неколку минути од жив дијалог — Tiggy е дискусија беше полн со veiled референци за нашиот последен незаборавна вечер заедно-да се организира состанок за пијалаци и вечера заедно.
  
  
  Тоа беше половина изминатите три години. Тој требаше долго бања и заврши со ледена туш да се освежи себе и да се врати во живот. Имаше целосна должина огледалото во бањата, и тој беше задоволен со она што го виде. Ова е во ред повторно. На отфрлени alenka се врати за мене, моите мускули функционираше како ако засекогаш, и имаше без лузни лево од обидите на друг конкурент за да се отсечени црева низ моето тело и употреба ih како бидете внимателни да не accide да се откажам мене. Само слабо сребро-бела линија покажа каде его ' s razor-остри kukri нож почнале својата работа.
  
  
  Јас lathered до моето лице и избричен го на чиста и мазна пред примена на луто aftershave лосион. Назад во спалната соба, тој облечени lazily.
  
  
  Тој падна во неговата јакна. За да се направи се за простор во нејзиниот облека за Wilhelmina е luger, јас исполнет нејзината лева внатрешен џеб со кожна чанта. Јас glanced кратко во спалната соба огледалото и не се најде сите незадоволителен. Јас исправи мојата вратоврска и е подготвена да оди на лентата дека Tiggy и јас ја избрав како нашата почетна точка.
  
  
  Исто како и нејзината рака беше на doorknob, телефонот заѕвони shrilly.
  
  
  "Прилагоди", рече тој гласно, но се вратил во секој случај и го крена телефонот.
  
  
  Тој ги стави на телефонот за да го неговото уво и го слушаше она што звучеше како карневал касета за снимање, само обратно. Јас притисне црвеното копче на телефонот конвертор, заеднички парче на опрема во нашата организација е хотелски соби, а во средината на реченицата, јас слуша познат глас: "... и за неа, знам дека сте на одмор, но вошлив буџетот јас треба да работат со средства немам луѓе како вас уште. Без оглед на тоа колку се слаби вие сте за нас, сте нашата само располагање агент.
  
  
  Тоа беше Јастреб. Тој беше на другиот крај на телефонот и зборува за мене преку неговата канцеларија во Вашингтон.
  
  
  "Јас го пропушти почетокот, шеф," јас, рече, повикување сите мои трпение. — Можете ли да ми кажете, повторно што се случило?".. "Рим," тој blurted надвор, затворање мене нагоре, дури и повеќе. "Нешто валкана беше пронајдена во Tiber. Тоа е нешто-Clem Андерсон, и мртвите, како пекол. Clem Andersson беше неважни испитаник во Италија. Тој никогаш не бил навистина дел од нашата организација, но тој ни помогна да се излезе од време на време, обезбедување на нас со информации дека големите момци околу ЦИА и Интерпол може да не се забележи.
  
  
  Hawke, шеф на топ-тајна, најмалите и deadliest поделба на глобалната разузнавачка служба на Америка, продолжи: "Тој ни испрати еден куп на нејасни предлози за некои посран филм тие се случува да се направи. Таков филм, во кој нивото на шпионажа и контраразузнавање се претставени како гламурозна афера. Но, како што знаете сите за тоа.
  
  
  Еден ден, во еден безгрижно момент, јас и реков Hawke дека навистина ми се допадна филмот, таа го виде. Од тој ден, го остави во мене отпосле, нејзиното детско и тврдоглави содржина. Тој беше некој филм фан. Околу нив е упорен, непремостливи заблуди во врска со моите лични (ха, ха) живот.
  
  
  "Најпрво, јас мислев дека тоа е само уште десет до дваесет милиони долари филм договор," Hawke продолжение. "Но Clem продолжи да се каже дека сето тоа оди многу подлабоко. Јас да ему истражување ова, бидејќи тој беше добар човек, многу корисни во нашата мрежа. Јас не се грижи за тоа повеќе, но сега Clem е мртов. Па можеби Clem научи нешто важно. Ќе се резервира на Alitalia патување во 20: 15 КЕНЕДИ, NY. Што треба еден час да се фати на хеликоптер кој ќе ве однесе низ Менхетен до аеродромот.
  
  
  "Но, господине -" јас, рече, гледа во дебели и сочни Tiggy исчезнуваат во магла.
  
  
  "Тоа нема да биде потребно повеќе од еден час за да го прочитате податоци лист", рече тој soothingly. "Но тоа наскоро во хотелот телекс право сега. Ќе најдете кодот во вашето поштенско сандаче на предната клупа. Сè што ви треба е во сала, во овој плик. Пари за трошоци, лични карти, два пасоши. Јас нема да ти ги тука било подолго. Јас веќе може да се види како твоите очи светне на помислата на забава италијански сладок живот. Но запомни: ова е работа, а не да одиме." Тој се споменува нешто за екстра ден во Њујорк, кои ми беа потребни, но Hawke веќе спушти слушалката. Тоа беше игра тој свиреше за неа, и Hawke направи правила.
  
  
  Јас се јавив во центар за повици и побара од неа да се донесе телекс дека е на чекање за неа, заедно со сето она што беше во моето сандаче. Тогаш јас се јавив во бар и оставија порака за Дама Inchbold велејќи дека ми е жал да се нарече отидат на повеќе итна бизнис. Кога errand момче пристигнале со телекс и дебела кафена плик, тој поднесе Ем две дваесет и долар записи. Пет долари беше за патување помеѓу левата-банка на Украина, а остатокот се за цвеќе да бидат доставени до Tiggy. Добив впечаток дека тие ќе бидат колку за утеха на Nah како задача бев одеднаш се дадени беше до мене.
  
  
  Шест-нога-долго телекс пораки, ширевте како огромен дел од тоалет хартија, изгледаше на прв поглед како ништо повеќе од една здодевна извештај за иднината на Чикаго соја трговија. Сепак, кога беше прочитана од его преку поларизирана транспарентна пластична фолија со шифра број четири на ковертот, таа откри важни содржини на егото. Целосен извештај за Clemm Андерсон акции и сомнежи, мојата маска приказна за оваа задача со позадина, и второ покривање приказна, ако е потребно. Адресите на две контакт куќи во Rime, а некои набрзина собрани информации за имињата спомнати во Андерсон извештаи.
  
  
  Его прочитате брзо и внимателно, релаксирање на хартија линија по линија кутии и тоа во стандард шредер машина во нашиот стан. Повеќе читам тоа, толку повеќе убеден станав дека Јастреб беше ме испраќање на некој вид на дух лов. Тој беше во право во почетокот. Тоа беа гласини и озборувања што се чинеше дека повеќе релевантни во филмот комерцијални отколку во СЕКИРА истрага. Неколку издржани факти, а остатокот е ништо повеќе од меурчиња. Лоренцо Прод, италијански производител на широк екран настапи полни со секс и крв, кој учествувал во сите класична продукција, од "Одисеја" да "Јагне на Марија", беше подготвува нов еп се нарекува и" Струја на Светлината". Филм со меѓународен окупација за она што може да се случи во текот на Третата Светска Војна.
  
  
  На прилагоди, секој кој некогаш ја читаат весници знаеле за тоа. Освен можеби за Hawke, кои имаа тешко време во потрага преку странски вести приказни, тогаш уживаше на стрипови за некое време, а потоа го фрлил настрана весникот.
  
  
  Прод беше несигурен и агилни момче. Дури и во повеќето успешни его филмови, инвеститори беа оставени само дел од профитот, додека Лоренцо, од друга страна, го зеде профит за да се одржи неговата palazzo во Rimet, неговата вила во Capri, неговиот замок на југот на Франција, како и голем број на љубовници, препарирани животни, службеници и сите видови на закачалки-на. Но, тоа беше тешко доверливи вести. Други почитувани производители околу Лондон или Холивуд ја следел истата алчен шема.
  
  
  Clem Andersson направи фуснотата за време на убиството на младиот Австриската starlet. На убиство дека Прод се чинеше дека да се имаат на неговата совест, особено бидејќи набрзо по нејзината смрт, тој имаше нервен слом и да престанам за два месеци на одмор дома и во клиниката. Но, тоа е исто така нормален. Ѕвездите се заменливи како тајни агенти. И дефекти за големи филмски ѕвезди се само како заеднички, како romances со кои се стремат актерки. Прод партнерите во новиот филм Сер Хју Marsland, поранешниот Британски министер со сомнителни финансиски репутација, но не е непознат за outdoor swimming pools, шоу бизнис и јасно контакти со англиски дистрибутивни компании. Дан Пјеро Simca, а непостојана италијански джудже; на playboy политичар и банкар, и многу нормално партнер во претпријатие како Vereldeinde. И конечно, Крис Mallory, независен Американски производител-директор познат по две Оскар-победа филмови за една деценија.
  
  
  Поставата беше како што би се очекувало од Прод еп. Околу десет врвни имиња во Англија, Франција, Италија и земјите од Северна и Јужна Америка. Повеќето околу нив беа гости ѕвезди само пет до десет години, но ih имиња ќе изгледаат одлично во ад. Двете главни улоги беа изиграни од Камила Cavour, последните италијански секс бомба, и Мајкл, Спорт, англиски kingpin кои имале најдобри години, за разлика од рекламирањето вредност.
  
  
  На телекс пораки беше целосно уништени, како што беше транспарентна лист. Јас седна на подот во јога поза да се концентрира и да ги видиш, материјалот што јас веќе го имав во мојата глава повторно. Тој нека неговиот ум одат целосно празен, а потоа сè ширевте повторно, како и ако тоа беше се чита од егото на повисоко ниво на концентрација.
  
  
  Не чуда се случи. Искрено, филмот главните ликови беа един уметници, и Clem направи голем број на забелешки за износот на воена опрема собраа за Прод верзија на втората Светска Војна: тенкови, авиони, лажна проектили со подземни бетонски бункери за хранење, но која исто така, беше вообичаена. И тој исто така треба да се забележи дека многу италијански, Британски, Американски и НАТО офицерите имаше пристигна со материјали.
  
  
  Секој голем војна филм, дури и ако тоа е само половина правни, може да смета на официјалните владини соработка. Тоа не беше невообичаено или. Сите кои останале беше дека Clem биле убиени. Но, дури и тоа не мора ништо да се направи со его студии на филмот Тема Светот . Според неколку белешки, Clem беше пристоен човек, туку сомнителни поради неговата зависност од коцкање, и поради неговата постојана долг на нелегални кредит ајкули. И причините зошто тој заврши во Tiber може да биде многу повеќе од его љубопитност за филм еп.
  
  
  Имав десет минути за да се вратиме заедно. Неа ја зеде Wilhelmina, мојот luger, Хуго, мојот stiletto и Пјер е гасна бомба, околу ih тајна намалување на дното од куферот и се ре-пакуваат на облека, таа имаше само уредно обесени во спалната соба гардероба. Тој го соблече својот јакна да се стави на рамо holster. Нејзиниот ракав е свиткан и на тенката обвивка на нејзиниот stiletto buttoned нагоре. Во оваа фаза, јас не треба гасна бомба, која е местото каде што јас обично ставам, па Piera стави во една минута. Нејзината сметка веќе се нарачани, и bellboy тропнал на вратата, онака како што таа беше ставање на нејзиниот јакна повторно.
  
  
  Тој стави сè на друго место надвор од неговиот ум и се фокусираше на својот нов идентитет. На ЏФК, NY, тој веќе беше Роџер (Џери) Carr, богата Тексас oilman кој има само едно нешто на ум — да уживате во животот и да сфати дека тој има приход дека никогаш не ќе ги снема. Тоа беше дел таа сакаше да игра, но Hawke, на прилагоди на пеколот, да не ми даде доволно тоа.
  
  
  Како Carr, што се потребни за да се инвестира во овој филм не да се направи профит, но за да уживаат во можноста да се биде опкружен со зрели ѕвезди за појадок, ручек и вечера, а можеби дури и многу, многу доцна ужина. Јас сакам тој вид на работа во мојата улога како Ник Картер, ако тоа не беше за фактот дека тоа се замеша со мојата работа. Ако морав да излезе како Џери Carr, би втор покрие со пасош; тоа е Бен Столар, слободен новинар. Малку пијан, лабава фигура со повеќе социјалната слобода на движење од Тексас playboy.
  
  
  На ЏФК, NY, а се смешка девојка која не изгледа како таа би излегол од Ренесансата филм или еден од најновите италијански филмови даде Џери Carr прва класа авионски билет. Јас им даде точни сигнали во патникот тунелот, и тие нека ме без преку пребарување на мојот личен накит: luger, нож, и бомба.
  
  
  Во киоск во поаѓање, купив доволно списанија и paperbacks да се пополни лет низ Њујорк во Рим во случај, јас не можев да спијам. Идеално, треба да се добие добар ноќен сон на почетокот од задачата, но тоа треба да се направи по природен пат. Дури и најдобрите лекари во светот не се излезе со една пилула која не ми дава на спиење треба да се излезе со многу фитнес и присуство на умот како што јас би сакал.
  
  
  На Jumbojet авион бил само половина полна, и тој беше речиси сам во прва класа план. Сергеј беше вклучен со потсетник да не пушат, и нејзиниот сигурносен појас беше забрзана. Имав пет минути за да ги почитуваат моите колеги патници — на претпазливост јас секогаш се преземат, дали да патуваат на авионот, во автобус или во магаре количка. Неа, размислување за тоа колку неа можам да се релаксираат и колку се безбедни тоа е.
  
  
  Имаше само десет патници. Четири бизнисмени, во близина на едни со други, речиси се идентични во нивните темни костуми и спроведувањето на оние дипломатски чанти. Три средовечни парови со злато, плочките со имиња, кои ги идентификуваат како припадници на луксузен туристички група на светска турнеја. Сè е нормално, невини и далечни, оставајќи ме целиот ред на седишта во себе, со неколку празни реда пред и зад мене.
  
  
  Штом зелена свети осветлена и ние бевме воздухот, се вратив назад во бањата. Таму јас се отстранети holster од мојот Luger и scabbard од мојот stiletto. Враќањето во неговото седиште, тој ја стави ih во својот дипломатски briefcase и се сврте на безбедност за заклучување. Ако сум доволно среќни да се затвори моите очи за време на лет, јас не сакаат да ризикуваат јакната доаѓање недовршено и моите колеги патници има чудни мисли за киднапирања и слично . Јас бев само engrossed во светло за читање кога спогодба beeped своето присуство. Заводлива, мека женски глас рече на италијански, француски и на англиски јазик дека eda ќе бидат послужени.
  
  
  Таму беа две стјуардесите. Јас не можев да кажам повеќе за една работа отколку што тоа беше таму. Но другиот ми го привлече вниманието од моментот кога јас прв пат го забележа. Таа беше голема жена. Неколку инчи повисоки од мојот напуштени Tiggy. И повеќе прекрасен. Таа се полни од нејзината елегантна униформа на последниот инчен, свиткување надолу за да се стави мојот eda надолу. Во овој момент, имаше толку многу на тоа дека тоа е речиси исполнет целата соба. Тој се сети дека некогаш одамна имаше француски крал, чие вино очила беа разнесени од токму според обликот на градите на егото од тогаш сакана љубовница. Тој не можеше да замисли како човек мора да се почувствува.
  
  
  Јас реков. - 'Ви благодариме,'
  
  
  Таа се насмевна. И таа беше една од оние жени кои се насмевна сите на патот од својот долг, сјајна, црвеникава-кафеава коса на нивните најдолго најлон завиткани нозе да совети на нивните сјајни мини-чизми.
  
  
  "Црвено вино за вечера", рече таа. "Но, ние исто така имаат Colognola. Црвеното вино кое е барем толку добра како и Soave е во бело вино листа, а тоа доаѓа од регион каде што таа е родена. Ова исто така може да се поднесе.
  
  
  Нејзиниот англиски беше речиси без чип; само малку беспомошна во изборот на зборови, но многу возбудлива.
  
  
  Јас прашав. "Вашата татковина?"
  
  
  "Венето," рече таа. "Во Венеција. Но, тоа е во Падова. Повеќе во внатрешноста.
  
  
  "Јас ќе се обидам Colognola," реков јас. "Но, од една состојба ... '
  
  
  "Што сум јас, господине ... Таа glanced на патникот листа во нејзината рака. "Г-Дин Carr?" Јас се служи како последен патник во овој дел, и други лет придружник веќе замина со нејзината количка. "Тоа ќе вкус ова вино со мене," реков јас.
  
  
  "Тоа е сосема Conan", рече таа цврсто. Но, таа се чувствува повеќе како на почетокот на нешто од целосно отфрлање.
  
  
  "Правилата се дизајнирани за да не биде прекината, или барем не за да бидат скршени, signorina," реков јас. "Signorina?"
  
  
  "Signorina Morandi", рече таа. Уште еднаш, таа ми даде еден од оние enveloping, сите опфаќа насмевки.
  
  
  "Roseanne Morandi, Г-Дин Carr".
  
  
  "Џери, Roseanne," реков јас. "Ние можеме да се согласат да работат околу некои од овие прашања? Тоа не е како вашиот оддел е преполн. Тој се сети на својот привремен улога како нафта богата со playboy и најдоа дваесет и во својот паричник. "Ако им даде на тоа да на вашиот пријател, сигурно таа може да се грижи за другите патници?"
  
  
  Насмевката е сега дека на conspirator.
  
  
  "Тоа е повеќе против правилата, Џери", рече таа, подигање на библијата. Ова е еден пар чорапи за затвори. Неговото доаѓање се врати наскоро со Colognola. Тоа е како светлина и мека како Soave, но посилна.
  
  
  "Како си?' Јас реков дека пред таа замина.
  
  
  "Можеби" Roseanne рече. "Ние ќе се види.'
  
  
  Таа наскоро ќе се врати со две шишиња на Colognola и мала лента на храна за себе. Таа седна на седиштето до мене и го стави на послужавник, на полица пред неа.
  
  
  "Постојат само две во недела лево," рече таа. "И тогаш хаосот започнува повторно . Тогаш туристичка сезона започнува. Сите места ќе бидат земени. Сите тие сакаат нешто различно. И овие масти стари бизнисмени кои почнуваат pinching мене, бидејќи тие прочитав нешто за овие италијански pinches и сега тие сакаат да го стави во пракса. Навистина ми се допаѓа тоа подобро кога работите не се толку збиени како што се сега. Дури и ако општеството не мислам така."
  
  
  Таа се скрши на заптивки за шишиња и uncorked на ih со практикува corkscrew движење. Таа истури некои во мојот стакло за мене да вкус. Тоа беше исто толку добра како што рече, светлина и мирисна, со добар вкус.
  
  
  Тој климна со неа, и таа се полни и очила. Ние пиеле заедно во неискажан тост. Имам силно чувство дека сме биле за пиење за истото.
  
  
  По неколку пијалоци, Roseanne турка назад непријатно стол што се одделија од нас и се потпре на нејзината целосна тежина против мене.
  
  
  "Што е подобро, Џери", рече таа, одредување на нејзиниот невин кафени очи на рудникот како една страна дојдено текот на мојата рака, која беше полека се движат кон градите. Таа не им помогнам на која страна далеку, но гмечи тоа дури и построги.
  
  
  Друг лет придружник, собрани нашата коцки и две празни шишиња вино. Сергеј во авионот беше исклучен, и колку што таа можеше да го види, на другите патници, бизнисмени, и туринг богата средовечни парови беа спие. Јас не сум точно нови љубов на прв поглед, но тоа обично се случува во моменти на закана, напнатост, и Никогаш не како ова: едноставно, спонтано, и uplifting: од почетната размена на погледи во текот на еден оброк да се движат брзо ослободување дека повеќе не може да се избегне. За неколку секунди, ние ја спушти назад на други седишта, и ние ги имаше сите простор, приватноста, и удобност што двајца луѓе можат само да сонуваат.
  
  
  Roseanne ми помогна да ги тргнеме јакната без преземање на нејзините усни симне моите ртс. Нејзиниот јазик е во мојата уста како изгубени, исплашени риба. Таа dusted на врвот на нејзината униформа и брзо да се ослободи од неа чорапи и чевли. Висока, енергична жена со неочекувани осетливост на светлина, секси пеперутка.
  
  
  Понатаму, groping раце беа насекаде. Под мојот unbuttoned кошула, сега бесрамно пониски и повеќе упорит, а потоа гризе мојата уста и пребарување на мојот јазик. Јас би ти дал толку колку што јас добив. Тогаш таа беше нападнат од затвори, каде оние кои долго, класичен нозе се исполнети, и имаше бавно моменти на меѓусебна екстаза. Тоа не се бара зборови, нашите светилки веќе ни кажа сè.
  
  
  Кога ние го достигна кулминација заедно, Roseanne само зеде длабок здив на задоволство.
  
  
  Ова беше уште одмор кога Roseanne, селото девојка, беше отворена и насмеани веднаш до мене. Освен за мал руменило и фактот дека нејзината насмевка сега личи на добро хранети мачка насмевка, таа беше сосема модел на респектабилна и респектабилна лет придружник кој помина неколку минути разговор, и ништо повеќе, со респектабилна патникот.
  
  
  "Ако некогаш сте сакале да летаат со нас повторно, Џери," рече таа, " бидете сигурни дека ќе го направи тоа во оф-сезона, како што се прави сега."
  
  
  Јас прашав. "Треба само да се направи љубов во воздухот? — По сите, јас планираат да останат во Rime за неколку недели. Можеби тој може да го користи своето слободно време да се истражуваат сите главни атракции. Ова значи дека вие сте на највисоката точка на сите тие моменти.
  
  
  "Добро, ви благодарам, Џери", рече таа. "Јас лета и назад многу. Но, ако својата слободна, можете да ме контактирате на овој број. Таа ми даде телефонски број, кој е внимателно напишана во тетратка. "Мислам дека тоа би било убаво да се знае што друго што може да го направи на земјата без сите овие луѓе околу нас." Таа се вејат една рака во друга спиење патници и giggled. 'Каде ќе престојуваат? Ако тоа не е премногу дрска, можеби и јас би можел да ти се јавам таму.
  
  
  "Albergo Ле Superbe," реков јас. "А ако јас не сум таму, оставете порака."
  
  
  "Она што ви се случува да се направи во Rime, Џери?"
  
  
  Тоа беше невина и многу очигледно се вртат, но јас чувствував мојата систем за предупредување удар. Мало пецкање сензација во мојот врат, што разбрав да биде инстинктивно знак на опасност.
  
  
  Тоа беше corkscrew дека некој можеше да ме праша, но момент беше жално. Речиси секој би го направиле тоа многу порано. Подготовка за интимност е секогаш прави преку разговор, и никој не очекува секс да омекне целта малку. И "цел" е она што јас го чувствував и од првиот момент. Тоа само ми требаше неколку десетини од секундата за да се обработи оваа мисла во мојата глава.
  
  
  "Сакам да ја посетите филм луѓе," јас, рече, без прекинување на разговор. "Ова Лоренцо Прод. Можеби и јас ќе се инвестира некои пари на его-управувано ново производство."
  
  
  "Ах, Темата на Светот," Roseanne рече, и тој може речиси види реле кликнете во духот на Мадона е смешка, сензуална лице во maroon рамка. "Ако се судирам со луѓе како што, вие нема да имаат многу време за да се исполнат некои лет придружник име Rosana."
  
  
  Јас увери дека по нашиот заеднички оргазам, таа никогаш не може да биде незначително да мене.
  
  
  Ние сенешто малку за нас, најдобрите ресторани во Рима, што голем хотелот Ле Superbe е, и така натаму. Сето тоа е невин се зборува повторно, но она што ја даде далеку беше дека по поврзувањето на мојата посета на Рим за "Крајот на Светот," таа го стави настрана сите љубопитност.
  
  
  Па ние сенешто и napped за неколку часа, се уште добро. Roseanne потоа се извини.
  
  
  "На Eda нели е поднесена уште", рече таа. "Појадок пред слетување. Не сте случува да се изгуби мојот телефонски број, Џери?"
  
  
  Јас реков еј, јас не би го направи тоа.
  
  
  Јас не кажам еј дека јас ќе испрати его да се СЕКИРА за контакт во Рим за во-длабочината на истражување на Signorina Morandi, нејзината биографија, и сите нејзини минатото и сегашноста врски до Крајот на Светот и на крајот Clem Андерс.
  
  
  
  
  Поглавје 2
  
  
  
  
  На Леонардо да Vinea Fumicino аеродром надвор од Рим беше хаос. Тој внесено точно име и брзо помина низ царина и безбедносни проверки. Таа организирала себеси во такси битка. Имаше редовни штрајк на аеродромот, и конкурс за такси била жестока. Таа на крајот беше пронајден од пријателски гадот кој е договорено да се преземат мене и моите торби во градот со две други патници за само дел од вкупно по лице.
  
  
  Тие добија мојата резервација на Ле Superbe Хотел, и Јастреб направени својот вообичаен умен аранжмани. Јас бев третиран како ако тоа беше навистина се контролирани од страна на Тексас милиони. Кога ќе го проверуваат во, ја праша дали Крис Mallory или Сер Хју Marsland исто така биле регистрирани.
  
  
  "И двете од нив, Г-дин Carr. На рецепционер беше среќен да се потврди СЕКИРА информации дека Ле Superbe е неофицијални седиштето на Wereldeinde творци.
  
  
  "Јас потоа само ќе текст на нив," реков јас. Во мојата рака беше дел од хотелот хартија, пред неа, извади пенкало околу мојот џеб. Тој ја напишал истата порака за да и на нив, на тој начин за покривање на ризикот дека една од пораките ќе бидат изгубени. Нејзиниот хотел треба да се контактира што поскоро. "Почитуван Господине Хју," таа пишува (и "Драги Mallory" во втората порака), " Лу, Кевин ми рече да се видиме во Rime. Сакам Stahl е филмот да биде ремек-дело. И мислам дека Крајот на Светот може да се уште имаат шанса да го сторат тоа."
  
  
  Јас одржи до голем, illegible потпис, и Клер побрзаа да ја добиете бизнис картичката клипови Јастреб беше дадена мене, идентификување на мене како член на претставник Хјустон господа клубот .
  
  
  На bellboy ме одведе до шестиот кат, соба кој изгледаше повеќе домот, отколку оној што ќе остави во Њујорк. Ле Superbe започна својот хотел живот во светли моменти на крајот од векот, и со многу стил промени и реновирање, тоа никогаш не следи модерниот тренд на зголемување на бројот на лица со делење на своите апартмани во помали простори. Тој извади два нови 1,000 lire записи за messenger, тогаш раце ему еден за 5.000 и му рекол да се врати на врвот брзина со најновите и најкомплетниот Рима картичка. Знаев нејзината прилично добро и во градот, но се планира да се користи за да тоа брзо, чекајќи одговор од мојот најдобар збир: две пораки.
  
  
  Тој се врати пред тоа беше завршена отпакувањето. Како награда за неа, го одби промените, кои тој се врати во хотел.
  
  
  Поминав целосна пет минути се концентрира на мапата дека, кога ширевте, покриена половина од мојата Барок кревет. Тој потврди своето знаење на минатото, исполнет во неколку нејасни места во неговата меморија, и се наоѓа во нашата контакт адреси: една благородна Parioli, други во бучно Trastevere на другата страна на Tiber.
  
  
  За понатамошни неопходни и познати рутински, јас го зеде Luger надвор од мојот дипломатски briefcase, расклопуваат его, и dripped масло за отпуштање механизам. Тогаш неа, undressed во пет минута јога. Тогаш нејзиниот клупата притиснете за да добиете некои остатокот, која Roseanne толку среќно негираше мене на авионот, сакам да заборавам тоа за двата краја на денот, ако е потребно.
  
  
  Ако нејзиниот пораки hadn не е одговорен, нешто што би било погрешно, бидејќи колку повеќе таа мисла за Rosana-фактот дека нејзиното стимулирање на предиграта е ефективен и еротски — толку повеќе таа стана убеден дека тоа има нешто да се направи со "Крајот на Светот."
  
  
  Јас падна во длабок сон и има пријатен сон што беше релаксирана reenactment на мојата средба со Rosana. Само во мојот сон, не беше никој друг на авион и да се работи беа постапува малку повнимателно. Додека алармот заѕвони ѕвоното.
  
  
  Таа се разбуди брзо, и беше несреќен. Телефонот заѕвони. Тој го зеде исклучите телефонот на кука.
  
  
  "Г-Дин Carr?" Еден женски глас со мало странски акцент.
  
  
  — Ќе ви се придружат во разговорот?"
  
  
  "Сер Хју Marsland за вас." Само момент, ве молам.
  
  
  Тој чекаше нејзиниот глас, што е премногу топло, премногу жив, го зеде местото на девојката.
  
  
  "Ќе зборуваме за Хју Marsland, Г-дин Carr," тој рече. (Секогаш пазете се, ако Englishman заборава титулата прерано.) Лу беше многу внимателен во советување можете да контактирате со нас. Како е дека старите прави будала?"
  
  
  Одговорив на нејзиниот со информации Јастреб telexed за мене. Лу, старата споулавен, патуваа на неговата јахта, Луд Џејн, во близина на брегот на Дијамант Полињата со Mimi, на петтата Г-ѓа Кевин. Морав да се каже здраво на двајцата.
  
  
  "Јас се плашам нема ништо погрешно со финансиски страна на двата краеви на Светот, драги," Сер Хју рече, размислување малку на Лу. — Но, нема причина зошто ние не треба да се исполнат за малку одмор на ла бела Ромите. Renzo Прод и некој околу нас, ние сакаме да се исполнат за пијалок и поминат вечерта. Јас би бил среќен ако сакате да ни се придружите. Велат околу шест-триесет и во Монца дневна?
  
  
  Јас реков јас би сакал тоа.
  
  
  Краток разговор беше речиси доволно за да му ја даде на увид на Сер Хју во тело и крв. Писмен и добро обноски Englishman со лажни тешко-човек општество изглед кој мораше да ја прикријат својата snobbery така што тој може да заработи фунти, марко, франк, или lira дека тој не го наследат е како останатите момчиња. И тоа е речиси сигурно дека има простор за уште повеќе пари на Крајот на Светот. Тоа беше само рече да се направи придонес попривлечен за немиот, богата Texan со правење на его навидум непотребни, па ако тие се фати ме, опеннет ќе pick me up и да се преправам децата се има добро време.
  
  
  Тоа беше само пет часот попладне, и мојот продолжен одмор ги отстрани непријатност на временската разлика. Јас бев во можност да се стави на добар употреба, тие претставуваат два часа кои ги имав лево пред натпреварот започна. Јас се облечени (и направи mental note да купи некои повеќе шарени кошули и додатоци да се направи ми изгледа дури и повеќе убедлив), и го зеде лифт надолу за да го лоби во златен метален кафез.
  
  
  На doorman нарекува такси и јас отидов да Пјаца Navona, прекрасно убава и туристички место. Наместо на земање на маса на Tre Scalini тераса, јас ја преминал на плоштад, го зеде неколку врти, и се враќа да се мојот пат, Корсо Vittorio Емануел. Тој да пристигне само во времето за да фати автобус да Trastevere. Тоа беше топло пролетен ден, и автобус беше преполна со парчиња, и тоа се чувствува како да сте биле заглавени во склад полн со мирисот на застоена перење, но јас знаев дека беше слободен на гонители.
  
  
  Адреса беше ramshackle, ретко опремени агол стан над tobacconist е продавница за продажба на цигари, сол, и лотарија билети. Тој се искачи на rickety по скалите и тропнал три пати. Вратата беше отворена од страна на тенки човек во неговите дваесетти години, со flaxen коса кој изгледаше како невработени тракторист. Совршен за да се маскира за меѓународни, скитници студент население на регионот. Тој докажуваше неговата listless junkie претставуваат додека тој се затворени и ја заклучи вратата зад мене.
  
  
  Тогаш тој излезе од неговиот сопствен став, и Stahl изгледаше малку повеќе човечки.
  
  
  "Hyman, ЦИА", рече тој. — Ми беше кажано дека ќе се случи." Ти си Џери Carr, зарем не сте?
  
  
  'Дека е во право.'Неа ја потресе ему за раката.
  
  
  "Се чувствувам многу жал за Андерсон," Hyman рече. "Ние не знаеја што тој го правеше. Нејзиното его пребаруваат сите нејзини работи, и ние се уште не се имате било какви води на ferret. Тој имаше диви теоријата за " Крајот на Светот." Но, само на заговор гледам во ова е вообичаен обид да млеко инвеститори, а можеби дури и на јавноста." Тој дозволете ми во задната просторија, кои имаа иста смртоносна атмосфера како прв соба. Таму мора да е некоја организација во ова, иако, бидејќи тој одеше право до стариот кауч, турка настрана хаос на подот, и извади картонска кутија од под неа.
  
  
  "Можеби ќе најдете нешто што сме го занемаруваат, рече тој, без многу убедување. "Овие се его работи, освен за облека, тој беше пронајден во, неговото единствено добро одговараат дека тој бил погребан во, и некои други облека дека его слугинката продадени на битпазар."
  
  
  "Его слугинката?" Мојот pricked до ушите на можни поим. "Corky. Американски студент. Наводно, " Hyman рече. Последниот од долгата серија. Чиста патот во оваа насока. Ние го проверуваат надвор. Но вие може да се добие своето обраќање, ако сакате. "Можеби," реков јас. — Но, дозволете ми да се справи со овој првиот.
  
  
  Јас не сум отпуштање на ЦИА. Но, имаше времиња кога ЛУЃЕТО се дознае за работи кои што беа пропуштија. И ретки медицински случаи беа спротивното.
  
  
  "Јас ќе ти се во другата соба, ако треба мене," Hyman рече. "Се обложувам дека сте единствениот кој има да горат хашиш во censer да го скрие фактот дека не пушат Камила."
  
  
  Тој седна нејзиниот надолу на rickety троседот и Stahl прегледа содржината од кутијата. Немав ништо да се запре во. Сите се повторува од она што јас веќе знаев за телекс. Андерсон е куп на clumsily напишани белешки за самиот е запознаени со сè, од неговата датуми со Кора и другите девојки на неговите белешки за Прод, Marsland, и Mallory. Clem Благословен Andersson беше хронична scribbler. Тоа е само како лоша навика за тајната Служба службеник како што е да се зборува, додека се пие. Од друга страна, таа знаеше некои добри агенти (никогаш не екслузивно, но сепак добар) кој зборуваше толку многу пијан и објавија толку многу контрадикторности кои тие се возеше на контраразузнавање луди момци се обидува да се извлече од зрно на вистината од ih е дијалог. Истото може да се каже за Anderson е scribbles и белешки. Освен што тој нема луд, не непријателот, но неа, Ник Картер, во потрага по можност дека не може да се отфрли одмазда, и во потрага за индиции за она што може да се предизвикани его е смрт.
  
  
  Имаше само три белешки кои не се дупликати на она што јас се користат да се хранат во мојата глава. Една мрачна скица со имиња Прод, Marsland, и Mallory формирање триаголник околу буквата Л Овие вклучуваат ставивме и illegible имајте на ум дека може да значи CH, Швајцарската табличка ознака. Ова е проследено со нешто што се вели како Jungfrau, алпската шпиц во Швајцарија, или, во германски, девица (многу веројатно), или Junker-во германија, а nobleman, или диви сливи — наркоман. Или можеби и некои кодот збор. На почетокот на вториот беше појасна забелешка, се состои од не повеќе од "Р". "R", и на курир? Но, што е тоа? Во моментот на болест, моите мисли се врати да Rosana.
  
  
  Трето, во средината на стомакот на празно картичка е буквата "АА". Klemmu имаше пиење проблем и може да се планираат да контакт Анонимни Алкохоличари во Рим, но се чинеше дека е како пресилен како моите претходни "богородица".
  
  
  Hymana се заблагодарив, напиша надолу Кора адреса, и лево. Таа живееше во една куќа за гости во близина. Само во случај тоа не беше, јас одеше по неколку улички во Санта Марија Плоштад, подеднакво заеднички туристички запре во Trastevere, и hailed такси.
  
  
  Јас се уште имаше малку време да се купи еден пар на светли кошули и еден пар од крокодил-кожа високи чизми за одржување на мојот Texan слика. И јас се уште имаше малку време за да се бричат во мојата соба и промени на состанокот.
  
  
  Инспириран од мистиката на акции автомобил трки, Ле Superbe Сала во Монца бил украсен со репродукции на гроздобер автомобили во истиот начин на кој некои англиски клубови се украсени со репродукции на коњи и ловечки кучиња. Сега, по шест-триесет, во вечерните часови, его беше исполнет со Прод камерата екипи, некои пеење, како и повеќето убави и уредно облечени жени, тој би виделе, сите собрани под еден покрив.
  
  
  Тој одеше во Monze соба со малку schizoid demeanor дека секогаш се чинеше дека најдобро одговара на Џери Carr. Половина неизвесноста на странец и половина ароганција на човек кој знае дека тој може да напише било проверете за осум слика сума. Јас го игнорираше келнер кои се обиделе да ме води за на маса, и да останам каде што бев, половина блокирање на влезот, peering во заводлива темнината.
  
  
  Јас бев уште кривоглед кога високи, burly човек со црвено лице, balding главата, и тесна црвено мустаќи во текот на неговата горна усна пријде мене.
  
  
  Џери Carr? Хју Marsland. Гласот околу телефонски повик препознал. — Мило ми е што ќе може да дојде. Сите ние сме во таа позиција. Тој се вејат на fleshy рака во некоја неизвесна насока. "Заработи и одржување на среќен компанија со его harem компанија." Тој даде грчењето whinny, и јас да се следат.
  
  
  Во его група и Прод е група, неколку мали маси беа туркани заедно. Се запознав со Лоренцо Прод, Renzo со пријатели, Крис Mallory, стареењето ѕвезда Мајкл Спорт, цветаат, зашеметување Камила Cavour и други. Тој нареди двојно Chivas Regal на карпите, седна во позлатени стол помеѓу Сер Хју и Прод, и се обидел да пир во темнината за да ги видите неговите нови другари .
  
  
  Сер Хју веќе го опиша. Помеѓу егото на својата balding черепот и црвениот moustache, тој имал jovial и невини лицето на англиски интернат момче, иако ему беше во неговата крајот на четириесеттите години. Тој изгледаше како весели и весели дете до нејзиното его очи видов тоа. Кул, пресметување нерѓосувачки челик топки. Тој беше висок и некако крупен, имајќи одамна се повлече од спортот.
  
  
  Renzo Прод беше друга крајност. Кратко, за пет нозе, тенок и елегантен, само 56 години, според моите податоци, со сино-црна коса. Или тоа беше за estestvenno, или тоа беше најдобриот paint job некогаш сум ја видел. Тој беше чисти-избричени, со аристократско носот и темно кафеави очи поставена во пржен лице. Его Cerro-зелената mohair одговараат беше нарачана со италијански совршенство. Нс беше облечен бледо зелена свила turtleneck. Тој носеше злато Rolex на неговата лева зглоб. На неговото право прстен прст беше антички signet ring заокружува во бледо златна. Тој се насмевна и го покажа целиот сет на сјајни бели заби; подобро отколку повеќето его ѕвезди.
  
  
  Mallory е Студ беше толку голема како Marsland. Но, тој мора да бил многу fatter, и покрај скапи прилагодувањето на неговата кожен tweed одговараат. Сè за нс беше толку нови, како одраз на его е новооткриената просперитет, дека не треба во било дополнителни информации за да го забележи тоа. Не знам зошто, но некој како Renzo може да оди наоколу во костим за прв пат, и тоа се уште се чувствува како его семејство има врши егото за идните генерации. Додека некој како Studds беше давање на јадро на лажна работи, и покрај сите фунти тој се стави во својот скап Zhirinovsky одговара. Пак имаше долга и грда лицето, вид на грдоста дека некои дами кои се лесни за да ги импресионираат повик привлечни. Особено со лузна врз неговата левиот образ. Во секој успешен период од неговата кариера, тој може да го направи тоа Вјачеслав. Па тој мора да се обиде да го задржи тоа како memento на своето минато его очите беа бледо сино.
  
  
  Мајкл Спорт. Несомнено знаеме его од фотографиите. Тој е извонредно убав Englishman, малку помалку неправеден од неговото его-управувано изглед на големиот екран може да укажуваат на тоа. Тој изгледа четириесет, и само тогаш ќе биде откриен неговиот вистински возраст од педесет-чудно, на крајот на стресни ноќ со bitches и пиење.
  
  
  Камила Cavour е нешто сосема различни повторно. А што-што, она што е вреди да се фокусира на, за момент. Таа изгледаше подобро од нејзиниот филм слика сугерираат, и дека филмот слика направена нејзиниот секс симбол на само два кратки години. Таа не можеше да можеби да биде повисок од шеесет нозе боси, или тежат повеќе од шеесет килограми, но резултатот беше совршен. Нејзината мека кафеава коса беше фатени во жолта сомот лента и падна надолу грбот. Своето фантастично тело бил заклучен во тесна портокал фустан кој го прегрна двете испакнати слива-облик на гради. Кога таа се сврте да се запознае со Сер Хју, нејзините две темно кафеави очи, речиси црна како зрела маслинки, имаше блескави ефект на две 250-вати светилки.
  
  
  Остатокот се состои од помалку шефови, вработени, актери и актерки, како Сер Хју веќе ми кажа по телефон. Имам силно чувство дека целата партија е прилагоден за лековерни Џери Carr, на playboy и можниот инвеститор.
  
  
  На келнерот, облечен како ако тој беше избегале од седумнаесеттиот век бојното поле, да се донесе ми виски, и Renzo, веќе голем пријател на рудникот, ми понуди цигара на рамна platinum цевка украсени со грб. Можеби семејството сртот. Нејзиниот учтиво го одби цигара и извади својот сопствен бренд, филтрирани цигари, чии приоритетни. Тие се нарачана, и украсена со C лопез и од неодамна, кои лесно може да се помине за Carr или Картер. Камила cooed во радост и праша дали тоа е во ред да се имаат деца. Таа беше едноставно да се побара да ве задоволи. Таа се потпре во доверба и направени осветлување цигара посебен, интимен чин.
  
  
  "Ох", рече таа, разочаран, по долго влечете. "Тоа е само обичен тутун, Г-дин Carr.
  
  
  "Жал ми е," реков јас. "Сфатив дека италијанската полиција се доста комплицирани за марихуана."
  
  
  "Пу", рече таа. "За бездомници и хипиците, да, но не за луѓе како нас. Dottore Simca, кои ќе бидат пристигнува наскоро, има висока политичка позиција, и секој знае дека его издржливост е делумно се должи на кокаин. Истото важи и за Renzo.
  
  
  "Не, — реков, соодветно импресиониран. "Само ме викаат Џери," реков јас.
  
  
  "Ако ме викаат Камила," рече таа. Таа ме погледна за еден момент. "Мислам дека ќе седат до вас, Џери", рече таа. "Дури и ако вашата цигара е само обичен тутун." Јас не сум сигурен што таа го направи со G, но тоа не го прави многу смисла, како крст помеѓу Ch и Dsj, и го испрати чудни се тресат надолу мојот ' рбет.
  
  
  Сега имавме мал плоштад за четири од нас: Camilla, Сер Хју, Renzo и мене. Камила стуткав до мене толку блиску што немаше дури и соба за ткиво хартија помеѓу нас.
  
  
  "Гери има планови да учествуваат во Крајот на Светот," Сер Хју рече со гуши се смеат. — Но, јас реков ем јас се плашев имавме многу пари. Навистина, Renzo? "Јас се плашам јас мислам така, премногу," Прод рече. "Ова е буџет од осум милиони денари, се многу големи, овие денови, и ние веќе имаат две дополнителни милиони евра за можно одложување и на инфлацијата. Поголемиот дел од нашиот буџет се потрошени на необични реквизити и "специјални ефекти". Ние ги уништи целата автомобили. Околу десет votum-votum престрелки ќе започне. Огромен флоти ќе биде потонат, да не зборуваме џеб пари од половина милион долари за авторски права на ѕвезди како Camilla и популарен Спорт Г-дин. Ние исто така да го користите најголемите ѕвезди во секоја земја, вклучувајќи ја Русија и, за прв пат, Кина, за гостин улоги."
  
  
  "Што е неуспех, Renzo," реков јас. "Јас ќе го дадам мојот последниот долар за да се направи филм како овој ден." Како овој последниот долар беше за да биде закопан под повеќе од дванаесет милиони браќа и сестри, Прод е воздишка беше се сретна со значаен намуртено.
  
  
  Таа би сакал да видам Гери добиете удел во нашиот филм, " Камила рече пријатно. — Јас само што се запознале его тука, Renzo. Ќе се воведе его да мене, а потоа да го испрати далеку повторно. Тоа ме прави несреќен, а вие знаете колку е лоша таа може да биде за некој филм: одложувања, повторувања carinf.com не е одговорна, лекари, инјекции, ако јас да се стане среќен." Нејзиниот последен филм, "Мадона де Sade", чинат неколку стотици илјади поени повеќе поради нејзиниот темперамент и темперамент. "Ви благодариме, Камила," реков јас.
  
  
  "Но Camilla, кукла," Сер Хју протестираа. "Треба да знаете дека не постои ограничување за учество. Ние може да си ја дозволи некој софтвер за да ги задоволат вашите каприците, со дополнителни два милиони евра.
  
  
  "Неколку каприците, Хју?" Камила праша како еден од нејзината крв - црвена-fingernailed раце укажа и на мојот секое племе и го даде тоа малку да се притисне.
  
  
  "Ве молам, Camilla, драги мои," Renzo рече. — Јас не значи дека ќе биде невозможно да им помогне на Џери, само тешко. И ако сакате да направи проблем и надвор од неа, можеби и ние може да дознаам нешто. Но, ние мора да почека за Pierrot, Г-дин Simka, нашите финансиски експерт. Тој има своја Швајцарска банка и е нашиот политички врски. Не грижете се, сепак, почитувани Camilla, и ниту ти, Џери.
  
  
  Јас прашав кога овој Г-дин Simka ќе биде што ни се придруживте. Оваа Швајцарска банка може да биде само на конекција, таа сакаше во Clemm Андерсон е чудно, скица.
  
  
  "Кој знае," Renzo рече. "Ако Pierrot доаѓа, тој ќе. И ако Ем сака да се плеткаме околу во Сенатот сега, тој ќе биде околу малку подоцна.
  
  
  "Тоа го прави свои закони," Studds кажано Mallory. "Како тој да е изработка на законите за Италија."
  
  
  "Или кршење на законот," Camilla испратила.
  
  
  "Па, добро", рече Сер Хју, со fatherly намуртено. "Ние мора да им овозможи Џери да имаат некои чудни идеи."
  
  
  Renzo се смееше, како ако Сер Хју имаше само кажа најголемата шега во светот. И можеби тоа беше.
  
  
  Тоа беше проследено од страна на неколку часа на пиење и aimless гоштевале во Монца дневна пред Renzo гледаше во својот Rolex и рече дека тоа е време да се движи целата menagerie на ресторан на вечера; таа вечер, тој ги ангажирал многу посебен ресторан.
  
  
  "Можеме да јадат таму, а потоа Studs ќе се покаже Џери некои од нашите позајмена авиони", рече тој. "Јас моите заработени милиони, со комбинирање на бизнис и задоволство." Тој исто така се бранеа исклучите оваа пофали со додавање на" И глас како ih изгубени повторно.'
  
  
  Според моите телекс, тој беше во долгот кон банките и помалку толерантни приватни кредитори до последниот ден. Но, морам да кажам дека тој продолжи да дејствува како лице без ниту еден нега во овој свет.
  
  
  Шест limousines биле на чекање во хотелот ликвидација на патеката. Нејзините додели честа да биде прв. Renzo, Камила и неа во backseat. Mallory и Сер Хју се во преклопување на седиштата, карши нас, а Мајкл е веднаш до livery возачот.
  
  
  Тоа ми требаше добар дваесет и пет минути од хотел со ресторан, кој што помина целосно се апсорбира во себе. Од една страна, Renzo со претпазливи, но детални прашања во врска со мојата финансиска ситуација во случај Vereldeinde поканува мене како инвеститор. Од друга страна, Camilla, кој се занимава, се вклучени мене во некои околу неа настани . Штом ние бевме надвор, околу хотелот, ми се чинеше мала, свилен рака на мојот хип, тестирање мојата реакција на нејзиниот допир.
  
  
  "Постојат неколку проблеми добивање на пристоен износ надвор од сад, Џери," Renzo рече. "И покрај сето ова зборува на слободни претпријатија."
  
  
  "Јас секогаш имаат неколку милиони долари во резерва во Насау," нејзината Renzo признал.
  
  
  "Добра локација на хотелот во Насау". Сер Хју сврте за да се придружите во конверзацијата. "Нема проблем, ако сакате да добиете вашиот работи со цел брзо."
  
  
  Камила giggled и стиснат бедрото. "Јас би се многу, а ќе го успори вашиот бизнис," таа шепотеше во моето уво. Таа идентификувани зборови, проследено со удар на нејзиниот јазик таа го зајакна слободно движење на раката.
  
  
  "Таа доби пренос од Насау еднаш, и тоа траеше само два дена", додава Крис Mallory. "Ако нејзиното его се обидел да се добие преку Америка, тоа ќе бидат потребни две до три во недела."
  
  
  "И ќе треба да се пополни педесет форми за мал £ 400,000," Сер Хју ишмркав.
  
  
  Таа, исто така, ишмркав, но тоа е фрустрација и задоволство што дошле заедно со неа. Јас не знам колку повеќе не можев да се одржи надвор под Камила нежни галежи без да експлодира. Јогата ми даде некои контрола, но таа ги зема целосна концентрација за да се постигне максимални резултати. И со Camilla е јазик во моето уво, ее играње во близина на мојата препоните, нејзината мораше да се задржи на други уво отворен за Прод, Mallory, и Сер Хју, и тие одговорија без врзување самите директно.
  
  
  Тој gritted своите заби и зборуваше knowledgeably за можностите на голем број мултинационални компании, со канцеларии во Рим или Милано. Јас шепотеше една тивка молитва на благодарност како limo конечно се претвори во чемпрес-наредени улица што води кон нашиот ресторан. Camilla пуштам речиси нечујни лути звук, како мало разгалено дете кое ја изгуби играчка, како што таа snatched раката настрана. Возилото запре. Кога возачот ја отвори вратата за нас, Renzo ни води низ големата дрвена врата на стариот малтер farmhouse. Целиот првиот кат беше претворен во трпезарија. Назад, под две огромни spits, имаше и два големи дрво за горење камини полн со вжештена пожари. На еден плукаат обесени многу голема дива свиња, масти на кои дру мали јазици на оган околу огнот подолу. Другите имаа три гуски и пет клунови.
  
  
  "Ние се Тоскански образование во своите најдобри," Renzo рече. Тој motioned нас да главниот стол и престана да се даде на сопственикот некои готвење совети.
  
  
  Остатокот од групата се упатиле во. Наскоро, на традиционалниот италијански мулти-се разбира, вечера почна. За анти-тестенини, дебел земјоделецот супа од зеленчук и / или тестенини следи. Потоа печено дива свиња со печени компири и артишок. Потоа пилешко или goose со мешана салата и zucchini. Тогаш огромна коцки на слатка костени и крем пити. Потоа сирење одбор речиси големината на Один околу маси, и конечно, на почетокот сето тоа надвор, сите видови на мали нешта мијат надолу со коњак, шампањ и grappa.
  
  
  Камила седна до мене. Таа јадеа сите јадења со ист ентузијазам како gluttonous stallions карши нас. Ако таа секогаш дојде како оваа, тогаш нејзиниот мал пет метри слика потребни за да се одржува константен и упорен вежба. Нашето патување тука ми даде некоја идеја за она што е за обука. "За Божјиот доброто," Mallory рече, помагање на себеси висок пораст шпагети и пиење ih chianti, " се колнам во вас. Има нешто во врска со овој италијански воздухот што го прави мојот стомак clench. Куќа на два околу овие јадења ќе биде целосен оброк, и тука јас да продолжат да јадат."
  
  
  Некаде помеѓу макарони и свиња, имаше мешаница на влезот, и шепот отиде низ целиот трпезарија.
  
  
  "Pierrot доаѓа," Renzo рече. "Малку Мудрец".
  
  
  Масти innkeeper дојде во приказ, повлекува назад и bowing на еден смирен. И по него, таа беше виден од најмалите личност која некогаш сум ја видел. Пјеро Simca беше уредни, спектакуларно облечени џуџе со добро исече косата и уредни срце облик брада. Тој врши еден краток слонова коска-на чело одење стап не повеќе од четири метри. Тој беше околу пет метри височина во високо-револвер платформа чизми.
  
  
  Его беше доведе до нашата маса, каде што на келнерот веќе се поставени две перници на стол. Секој застана да се поздравите, вклучувајќи ја и Камила, а по нив чудно, како што се бара со мојата улога, твое навистина.
  
  
  "Pierrot".
  
  
  'Професор'.
  
  
  "Последна," Renzo извика. "Професор Simka. Г-дин Carr, на човекот му реков дека за.
  
  
  "Доволно на ова, Професор," малиот човек рече, грчевито држејќи се за мојата рака цврсто како канџи. "Ние сме тука како пријатели. Нејзиното име е Pierrot, Гери, и мило ми е да ви се исполнат. Седни, па тој може да се израмни на овој debauched ненаситност.
  
  
  Тој зборуваше совршен англиски јазик со мало Американски акцент, во контраст на Британскиот primness дека е обично се гледа во писмен Италијанците.
  
  
  Его е насмевка беше отворена и невини. Но, имаше многу гнев во неговата мала изгради. Тоа не беше секогаш внимателни погледне во его е зеленкаста очи, но нешто како мека шумолат во его е посно тело. Единствено нешто што таа може да се спореди да беше ноќта одамна во Palembang, Суматра. Потоа таа го исфрли и се сврте за седум непроспиени часа во нејзиниот ѓубре. Додека гледав внатре и го најде мала светла и сјајна krait; еден од најпознатите фатална ламји во сите на природата.
  
  
  Его големина не се меша со Pierrot идеи за здрава исхрана. Доследен на својот збор, тој беше јадење анти-макарони и шпагети во опасна брзина, и помина ни кога свиња била доставена. Тогаш тој имаше време да се зборува.
  
  
  Сер Хју ми кажа за мојата желба да се инвестира во Светот Крајот , својот сомнежи дека ова би можело да се организира, и Camilla коментар дека таа ќе биде многу задоволен ако јас не би можела да стане еден од нејзините спонзори.
  
  
  "И да не сакате таа да биде несреќен, Pierrot," Камила додаде.
  
  
  "Никогаш не, драги мои дете," Pierrot рече, сечењето на голем дел од свиња шунка и прикачување неговото его на неговиот ножот како минијатурни јастреб осцилирачки на својот плен. — Еден човек ќе се движат планините да се види среќни." И бидејќи јас не гледај на големината на булдожер, повеќе причина јас треба да се движи ih за вас. Дозволете ми да мислам за тоа.'
  
  
  Тој ги затвори очите, се стави на месо во неговата уста, и chewed thoughtfully. Сива goatee се пресели нагоре и надолу неговите широк вратоврска како тој chewed и мисла.
  
  
  Тој ги отвори очите со задоволни намигнување. "Одбивањето на Argentines", рече тој.
  
  
  Јас не треба да се игра да се погледне запрепастен. Јас прашав. "Што е тоа, Pierrot?"
  
  
  "Јас сум размислување гласно, Џери", рече тој. "Понекогаш тоа не е премногу дотеран. Мислам, постои една група на богати идиоти во Буенос Аирес кои сакаат да учествуваат во нашата филмска; мало учество од околу половина милион. Ништо не е потпишан, а не дури и ракување.
  
  
  И целиот свет знае дека Pierrot држи неговиот збор. Но, ако тоа не беше за тоа ракување, зошто не би нашиот пријател Џери Carr го преземе местото на овие Argentines?
  
  
  "Зошто не можам да мислам на тоа? "извика Сер Хју со претерани восхит, како ако тој hadn' t навистина мислев на помагање почитувани Џери Carr да се ослободи од некои од petrodollar его моментот кога тој го заврши читањето на мојот Superba порака.
  
  
  — Дали навистина мислите можете да го сторите ова?" Јас прашав, соодветно се во недоумица.
  
  
  'Можам да го направам тоа?'Да,' рече малку Pierrot. "Јас веќе не, Џери Carr.
  
  
  Мојот глас е ракувањето дека сите наши пријатели можат да бидат сведоци." Кои се тесни, clawlike смрт зафат повторно. — За пет сто илјади долари за да учествува во Светот Крајот, плус вообичаените дополнителни трошоци." Но, тоа е прашање за адвокатите и утре или ден после. Нема повеќе да зборувам за пари вечерва. Денес ние сме само за група на забава, пријатели, кои имаат добро време. Дали се согласувате?"'
  
  
  "Сите во право," реков јас.
  
  
  "Многу добро", рече Сер Хју.
  
  
  "Убаво е да имаш околу," Studs murmured да Mallory.
  
  
  "Браво," Renzo рече.
  
  
  Камила е одговор беше долго, гушкање стискаш на моето бедро.
  
  
  Бизнис не беше разговарано за време на круг-патување оброк. Подоцна, ние се вративме назад во limousines и возеше до аеродромот, каде што Пјеро политички достоинство нè доведоа mimmo sentries на задниот дел на аеродром, каде што првиот дел од Vereldeinde Воздух Сила се собраа. Clemmu Андерсон извештаите подготвени од мене за нешто импресивно, но сè уште бев изненаден. Не само што не ги Прод бидете сигурни дека различни држави се обезбеди најдобар авиони на нивните воздушни сили-џет Фантоми, џет Sabres, и нешто што, дури и во слабо светло испадна да биде вистински Б — 52-но имаше и мал број на летање играчки на екранот на тоа дека таа само знаеле во врска со името СЕКИРА: Авиони, кои не се дури и се спомнува во најновата емисија на Сите Светски Авиони, кои незаменлив годишен регистар на кој го прави она што и го убива кого. Две од овие тајни авиони беа Американски. Останатите три изгледаше како руски модели дека тој само знаеле за од гласини и оние неколку криумчарени фотографии. Ih беше три, кои само може да укажуваат на тоа дека овие неразбирливо источните соседи се движат напред многу побрзо од нашите најдобри разузнавачка служба може да се задржи.
  
  
  За прв пат, тој забележал вистински ентузијазам во Renzo, Сер Хју, и Studds. Мали Pierrot Schell е во водство, движејќи се од еден богатство на друг како воодушевување schoolboy.
  
  
  "Замислете ако некој околу овие објекти се појави во текот Washington, DC, со симболите на Советскиот Сојуз, "рече тој," во моментот кога еден Американски авион се појавува над Ленинград, а околу нив, да речеме, со свастика, се појавува над Пекинг. Само замислете реакција во сите три случаи, и колку брзо цивилизацијата како што знаеме тоа ќе дојде крајот."
  
  
  "Ова е главна тема на двата краеви на светот," Renzo шепотеше за мене. "Ние ќе се направи Laurentiis' Waterloo изгледа како стара Ширли Темпл комедија."
  
  
  Јас прашав. — Некои филм со порака?"
  
  
  Крис Mallory пукаше од смеење во напуштена аеродром. На вечерата, тој беше постојано пиење grappa, пијалок кој може да се користи речиси како џет гориво без промена на дестилација процес премногу.
  
  
  "Тоа е порака", рече тој. "Пораката на мртвите, отворен базен". Со својот малку stooped фигура во месечината, бас гласот доаѓа од егото на својата долга, збрчкана лице, и дека црна наметка обвиткан над рамениците, тој изгледаше како вампир околу еден од помалите браќа ' его филмови во кино. "Studds значи," рече Сер Хју gravely, " дека сте во право. Тоа е некој филм со некоја порака, Џери. И таа порака е дека овој глупав стариот свет само што нема да преживее втората Светска Војна со сите оружја на располагање сега, дури и да се мали земји."
  
  
  "Прифатлива дури и за филмски компании," јас додадов dryly. Сер Хју се смееше. 'Всушност. Се разбира, оваа напорна работа е само потребно за детали: полетување, слетување, и слично. Нашите последни сцени, од кои некои ќе бидат најпознатите прекрасните некогаш шут, ќе биде застрелан во помал обем. На највисоката категорија, авиони над играчка градови, езера, кои ќе изгледаат како океани, но сѐ е неверојатно реално." "Ова е еден нов процес," Renzo рече. "Со компјутери, ние може да се пред-програма целиот секвенци. Двете војски се борат едни со други, уништување на Њујорк бомбардирањата, се стимулира нуклеарни експлозии. Еден клик на копче и на само неколку совети."
  
  
  "Вие не треба директор, дали вие, Хју," Studds задеваат. — Јас би подобро да одам пак моите торби." "Вие, Studds?" Човекот кој го водеше Zulu бунт во филмот? Renzo протестираа крајно . "Нашиот мал-да-голема војна ќе биде толку добра како на податоци кои ги внесувате во компјутери. И, Студ, не постои директор кој би можел да се развие оваа програма подобро од вас. "Гледај", рече Сер Хју.
  
  
  "Тоа е добивање на крајот на и јас сум добивање на настинка," Камила е мека глас одекнуваше играње на големите момци. — Ние си се вратам, не сме?"
  
  
  "Во право си, моето дете," Pierrot рече, се обидува тешко да се тресат од неговата восхит. "Моите стари коски се, исто така, почнуваат да се излади. "Јас ви завидуваат млади луѓе кои се загрее толку брзо. Тој изгледаше отворено на Камила и мене.
  
  
  Ние се возеле се врати на ист limousine. Камила стуткав до мене повторно. Помалку активни, но не помалку примамливо.
  
  
  "Тоа е нејзиниот вечерва, престојува со вас, Џери", рече таа, како што излезе, целиот автомобил.
  
  
  Но ин... тој мислеше на глас.
  
  
  "Пу. Дали мислите дека Ле Superbe е еден од најевтините хотели каде случаен курва треба да се применуваат на управување за дозвола? Ова е луксузен и civilised хотел, особено за човекот кој има земено најдобри соба, а особено за Renzo и мојот другиот. Таа ја стегна раката на нејзината фирма малку градите. Нејзината брадавица беше лошо прободен со тенок слој на ткаенина. Белешките на Камила направи тоа ми е јасно дека пред три години, таа беше исто така еден околу нив случаен курви кои се стави на нивните емисии во евтини розова хотели. Но, пари, популарност, и малку повеќе селективен културни избори избришани тој период од нејзината меморија.
  
  
  Само пред што стигна до последниот агол пред Ле Superbe, ние речиси collided. Еден погоди старата сина Fiat 500 полета низ alleyway во Пјаца della Republica, токму во нашиот автомобил. Renzo е возачот jerked воланот heroically, и возачот на Fiat, голем горила во карирани спортска јакна, не се исти. Два автомобили screeched да застанува рамо до рамо, нивните noses посочувајќи во различни насоки. Тоа беше виден од страна на една мала банка на лицето на друг возач. Нашите возачот извикуваа неколку италијански клетви на ему, кој веднаш реагираше и возеше на.
  
  
  Единствената предност е дека Камила слета во мојот круг, стискање мене во вкусни терор.
  
  
  "Мојот Бог", рече таа," јас мислев дека ние се случува да се умре пред ние дури и отиде во кревет."
  
  
  Renzo, помалку шокирана, се смееше. "Нашиот славен Роман движење", рече тој. "Тоа е во ред, иако во средината на ноќта, тоа се случува да се намали на малку."
  
  
  Во фоајето на Студ Хотел, Сер Хју и Мајкл Спорт, кој го однесе на производство работилница во автомобил зад нас, ни остави сам. Renzo излезе со Камила и мене во златен лифт на третиот кат, каде што тој имал постојан suite со подеднакво постојан прилив на посетители, главно лоши момци. Ние продолжение на шестиот кат, bellboy е речиси мајчинска насмевка на лицето.
  
  
  "О, јас го знам овој број," Камила рече, одење минатото мене низ дневната соба и во спалната соба. "Мислам дека тоа е убава. Изглед. Таа се повлече низа и завесата таа влечат назад откри стенка огледало која се протегала од подот до таванот. "О, ќе ме сакаат на големиот екран," таа вети дека како таа храбро ducked во бањата.
  
  
  Јас не треба да се школува да се добие гол. Но Камила немаше ништо да ги тргнеме, и таа беше како голи како новородено бебе, кога неговата јакна и панталони беа само отстранети. Таа ми помогна со останатите, и тој беше среќен, тој ќе го стави пиштолот и stiletto во куфер. Мала гас бомба која изгледаше како злато trinket би можеле да бидат оставени на ноќни табела. Јас не треба да одговорите на збунувачки прашања кои би можеле да се меша со мојата тековна намери ...
  
  
  Моите намери, моите чувства и моите ardor, која ме привлече со својата брилијантна педагошки способности — сите беа рефлектира во оваа целосна должина огледало. Камила беше во право дека јас би ја сакаше на големиот екран. И тој беше во право за начинот на кој таа се ракува нејзиниот гигант послужавник, околу месо, тестенини, и анти-тестенини. И ние и се допадна се во право.
  
  
  Прв пат беше брз, без здив, и инстинктивно. По лежи рамо до рамо за некое време да се фати нашиот здив и нежно се истражуваат други други, ние се пресели на една секунда, побавно круг со долги паузи и слабите промени на позицијата. Ние двајцата се чувствува тингл од него и лежеше во топлина и испреплетени со едни со други. Во огледалото, тоа беше како да сме биле суспендирани во бестежинска состојба во просторот, плови низ некои четвртиот сексуална димензија.
  
  
  Но, еден дел од мојот мозок е да работи посилно. Имав среќа доволно за секогаш да се најде посилни стимулант во сексот отколку, на пример, амфетамин. Можеби секс е само како зависност, но помалку штетни за централниот нервен систем. Ако Камила знаел нешто повеќе за Крајот на Светот од неа шест-слика плата, кревет е вистинското место за мене за да дознаете. И тој може само да ја признае неа, ако таа беше целосно опуштени. Со оглед на ferret акции досега, се чинеше дека таа неколку круга далеку од малку послаба одбрана.
  
  
  Нејзиниот мал тело беше педа по педа, како вкусни како Rosana е повеќе претрупан тело. Camilla, исто така, имал мала предност во искуство и образование. Во тој момент, неа и се чувствува мала тресат во неа, а се тресат дека немаше ништо да се направи со имела или ладно. За неа, беше подготвен да внесете nah повторно.
  
  
  'Него, Џери. Што, да, сега, " рече таа.
  
  
  Јас го видов нејзиното мало тело во огледало, свиткување, подготвени за мене, и јас бев за да се затвори моите очи за првиот потег. Потоа ih отвори широк повторно, но премногу доцна. Во огледало, тој видел две fleshy бројки внесете дневната соба на ден подоцна.
  
  
  Се обидов да се сврти, но првиот, маст горила во plaid јакна, веќе беше притискање на мене и на задниот дел од главата со шунка-големина на тупаница, удар што можеше да се преврти бик завршена. Ми падна на креветот и слета на дебели тепих, каде што се засадени тешки поткован нога против моите ребра. Низ магла на болка и замаглена свест, јас мислев дека може да се слушне хоукс глас, само што јас имав на мојот претходен тренинг дена. Тој рече: "првото нешто што треба да секогаш се сеќавам е дека нема оправдувања ако се фатени, кога не сте на вашиот стражар." Можеби еден ден на даночните обврзници на благодарни нација ќе се стави овие зборови на мојот надгробниот камен.
  
  
  Нејзината половина-свесниот ум е како нејзиниот втор клиент влече Camilla околу нашата задоволство градина, една рака покривање на устата додека други го потиснува својата борба. Тогаш тој gagged неа, снимено нагоре, и поврзано со неа се искинати ленти од тенко Ле Superbe лен лист.
  
  
  Неа, се чувствува себеси губење на свест, но кога горила во карирани јакна помогна на својата дискреција другар цврсто вратоврска Камила нагоре, таа беше зграпчи од страна на Пјер, гасна бомба. Его подвиткано под неговата рака. Неа, мислеа дека никој нема да пребарувате на лицето, тој влече гол низ ѓубрето. Друга мисла се случило со мене. На карирани јакна беше носи од страна на возачот на Fiat 500, кој речиси rammed нас. Тогаш тој престана да размислување.
  
  
  
  
  Поглавје 3
  
  
  
  
  Тоа траеше некое време пред таа почнала да размислува повторно. Но, по десет или петнаесет минути на тоа, тој дојде да, врзан како се тркалаат во backseat на Fiat 500 забрзување преку непознати улици. Тие не се мачат да маска за очи ми, која беше лош знак. Очигледно, тие немаат филантропија намерата на оставајќи ми неповреден.
  
  
  На мачна болка во мојата глава беше тешка, но колку што можам да ви кажам, ништо не беше скршен, и јас не се имате било какви сериозни повреди. Мојот ум полека се расчисти, барем доволно за да си признаам себеси дека и јас бев дури и повеќе стресна сега, отколку кога мојот регион на Русија започна.
  
  
  Во овој момент, мојата задача изгледаше како ништо повеќе од една мачна задача. Оди во Рим и да дознаете што е можно пократок рок, доколку постои каква било причина за сомнеж Clemm Андерсон, ако има нешто повеќе од само скапи и flashy филмска продукција. Ако Clem биле погрешно, тој може да се спакува и пренесен дома за да го продолжите својот неплатен одмор и поправа неговата скршена врска со Tiggy. Тој знаеше дека сега Clem не беше во ред, но она што е тој во право во врска?
  
  
  На прв поглед, тоа беше како Јастреб надеваше. Тема на Мирот е само уште една извонредно долготрајни и скапи филм од денес буџет стандарди. Но срамота обвинувања веројатно биле ништо повеќе од Прод е измама и ега на неговите колеги затвореници. Брзината со која што го зеде мојот мамка беше уште еден доказ на оваа, како што беше ih е убаво малку подарок на Камила да пике мојот интерес.
  
  
  Ih огромното вознемирувачки за собирање и сложена оружје беа многу повеќе од филмот, всушност, се што е потребно, но тоа не е изненадувачки со оглед на претерани мегаломанија, па често се наоѓаат во домовите на големите режисери. Б-52s и други напредни борци беа скапи играчки, но во основа без огнена моќ, нема повеќе опасни од Goodyear авион кој лета над рекламирање-исполнет Рим.
  
  
  Тој мораше да се признае дека имаше други нивоа под оваа површина. Но тие се уште беа толку нејасни, а толку малку истражуван, дека ниту еден од Clem е набрзина scribbled белешки пред мојата тековна киднапирање се чинеше дека има било каква врска со меѓународен заговор. Сите јас забележав околу Renzo, Сер Хју, Studds, па дури и дека се опасни џуџе Pierrot, беше дека тие се чинеше дека сакаат да ме видат живи, и (со Камила помош) крајно среќен. Барем за времето потребно да се потпише провери за половина милион и трансфер на пари од Бахамите да ih Швајцарска банка. Ние може да се јаде пилешко таа ноќ, но никој околу луѓе кои се сретна нејзиното беше околу нив кој убива златно јајце поставување кога. И Џери Carr беше како пилешко во ih очите.
  
  
  Мојот rambling мисли беа нагло се отсечени кога автомобилот нагло престана. На горила во plaid јакна наметнува ја отвори вратата и да ме влечат кон хард подот. На мое изненадување, јас се пронајдов себе си во потрага на влезот на земјата во ресторан каде што би partied помалку од седум часа порано. Сега тоа беше deathly тивко и напуштена во мрачното месечината. Се сетив Renzo, или некој друг, ми кажуваше дека тој живее на фарма неколку милји далеку. Вработените треба долго качил дома, во Рим или некаде во близина.
  
  
  На горила влечат мене моите нозе и влечени мене заедно. Его е гломазна придружник отвори дрвена врата со сјајна new key. Беше овој враќање до местото на нашите yahoo тесно поврзани со" Крајот на Светот"?.. или не?
  
  
  Ако Горила и дечкото работел за бил на вистински чејс — и јас би се заколнам дека hadn ' t започна пред нашата limo парада извади целиот хотел — таа ќе биде насочен во ресторанот. Напуштени по завршувањето на работното време, тоа беше место за игри, тие сакаа да си играат со мене. Дури и најпознатите минимална врска со кривично светот ќе даде клучот во најкраток можен рок. И новина на ih план се истакнува во друга насока од Renzo и неговите потчинети ' ега. Ако тие беа идентификувани его, тие би имале свој клуч. Крис Mallory рече над вечера дека ова место и целиот хотел основа околу тоа некогаш му припаѓал на Renzo семејството, пред коцкање, скапи Zhirinovsky момчиња и сомнителни пари ограбен од своите полу-аристократски наследство. Јас бев уште риболов во истиот матен води како порано.
  
  
  Вратата беше отворена. На горила и его придружник ме носеа меѓу нив да трпезаријата. Половина влечење, половина сметководствена, тие ме доведе во тек на собата, кон гигант hearths, сега напуштена и молчи, бидејќи на слабо чад од половина изгаснат огнот подолу. Tartan грб фрли ме во чаир како вреќа јаглен.
  
  
  "Тие се задржи firewood тука", рече тој луто за неговиот придружник во италијански. "Се земе доволно за нас за да започнете со оган, Pepe. Уживајте во вкусна Тексас скара некаде.
  
  
  Ова не траеше толку долго, ако тој би подлегна на зголемениот страв од тортура. Ова е една компанија по професија. Но, морам да признаам дека мислата на печење во текот на еден мал оган не направи мојот долар бил фунти со радост. Јас се уште ferret имаше оваа меморија на огромен свиња капе огромни количини на масти на црвено-жешка дрво подолу. Pepe врати со armful на дрво. Тој flicked пепел од старомакедонски и го исфрли половина од неговата сопствена храна на врвот на неа. Снимањето на пламен лижеше на нередовно во облик на дрво, и по неколку минути, центарот се вратија во беснее пламен.
  
  
  На горила искинале на Бендот-Помош симне моите ртс. "Во ред, Г-дин Carr," тој рече. "Сега е време да се зборува."
  
  
  Тој зборуваше англиски со силна италијански акцент, која јас нема да се обидат да се пренесе.
  
  
  Тој се чуваат во неговите усни притисне заедно како цврсто како ако тој имаше Бенд-Помош на нив, и се обиде да направи самиот изглед дрзок. Тоа не е толку лесно кога сте голи, и врзан, но тој изгледа за да се добие тоа. Тој зборуваше за Pepe во италијански дијалект, и Pepe извлече тежок метал skewer, поцрнети и уште со останува на свиња која се уште беше digesting тоа.
  
  
  На горила nudged мене со своите тешки го подигнете, и Pepe расправијата на мојот грб. Тие извади силни најлон мозок и почна врзување мене motionless да го плукаат.
  
  
  Заедно тие се возеше на пурпурна ме од тука до печката и ја спушти skewer во нејзините носители. Тогаш тие се фиксни, и со тоа крило ореви. На skewer беше поддржана од страна на две вертикални парчиња од ковано железо, во која вдлабнатини беа направени во еднакви растојанија за контрола на растојанието до отпуштање плоча. Целосната на човештвото, тие почнаа од највисоко ниво.
  
  
  "Вие, без вашата облека на", рече горила, " тоа ќе биде убаво да се загрее по крајот на студената ноќ земање на воздух надвор, Г-дин Carr." Пред да одиме overboard и нека ви се премногу топло, јас имам неколку прашања.
  
  
  Нејзиниот ему изрази ревматизам, заедно со своето мислење во врска со нс, неговите домаќини и его можни прашања во поток на кратки реченици.
  
  
  "Многу добро, Г-дин Carr! Pepe!
  
  
  Тие спушти ме разочара чекор, и топлината повеќе не беше удобно. Јас не можеше да го запре потење, и секоја капка вода направи sizzling звук.
  
  
  "Што е вашиот вистински однос со Светот Крајот?" на горила во plaid јакна праша. "Земете ја прилагоди", рече тој преку gritted заби. "Неговиот инвеститор. Јас се стави пари во тоа бидејќи мислам дека тоа ќе се направи повеќе пари."
  
  
  Тој се насмеа mournfully. "Сигурен сум дека ќе може да го направи подобро, Г-дин Carr, ако тоа е вашето име", рече тој. — Ќе треба да ми кажеш како и да е. Она што е вашата актуелна односи со Светот Крајот?
  
  
  "Токму она што го рече," јас growled.
  
  
  "Ништо друго? Слатка, невини инвеститор?... Тој посочи Pepe.
  
  
  Уште еден чекор надолу. Она што се користи за да биде непријатно топлина сензација има сега се претвори во чувство на печење.
  
  
  "Само овој," јас blurted надвор. "Само сега, дури и ако не се направи профит од тоа, јас сеуште се моите пари од тоа преку Камила Cavour. Јас само може да си дозволи пари за тоа. "Не е точно невина инвеститор, потоа, Г-дин Carr," на горила gurgled со hyena насмевка. — Но, сеуште не е доволно убедлив. Што сакаш да кажам дека ти си инвестирање половина милион долари во мало девојче кога ќе може да се добие една десетина од нив за петстотини, а не толку одамна може да се купи Signorina Cavour за педесет? Pepe!
  
  
  Уште еден чекор надолу. Сега знаев дека јас не можеше да го издржи тоа. Неа исто така, ќе не stahl се зборува, но тоа не помогне да се реши проблемот ах. Се разбира, Hawke може да се испрати друг агент, но во зависност од тоа колку долго ги презеде да се најде на моето тело, или дали моето исчезнување беше ненамерни, тоа ќе го одложи мене за неколку дена или дури и во недела. И ако Андерсон навистина се чувствував нешто, ако има навистина беше меѓународен закана за светот цел, тоа ќе биде многу малку.
  
  
  Pepe додаде три повеќе се најавува за да го огнот и пламенот се зголеми дури и повисока.
  
  
  Горила рече. "Мислам дека тој е направено со тој дел, Pepe," рече тој со неговите болни хумор.
  
  
  Сега нејзината обесени назад. На прв, тоа беше малку помош, како и на растојание до огнот се зголеми, но новата гориво Pepe беше додавање на тоа, исто така, се зголеми на огнот, и тој може да веќе се чувствуваат плускавци формирање на мојот рамената и задникот... И тој чувствува нешто друго. ...
  
  
  Кога мојот зглобовите беа искрени над шпоретот оган, се чувствував мало намалување во тензија како најлон мозок почна да се топи од Savchenko. Тој гмечи нејзиниот зглобовите да се одржи на малку подолго. Јас затегнати мускули на мојата лева рака да се одржи Пјер, кој е безбедно скриени под мојата рака.
  
  
  "Што е вашиот вистински однос со Светот Крајот, Г-дин Carr? Сослушување себе е монотоно... Vlad беше речиси неподносливи околу мене сега. — Мислам на нешто поубедливо од вашиот gibberish за пари и дека филмот кучка." Инаку, темата на светот ќе дојде премногу рано за вас, а вие не ќе биде во можност да го задржи компанија за нашата мала разговор.
  
  
  Pepe squealed со смеа и застана веднаш до својот шеф за да добие одблизу на печење.
  
  
  Сега е време дојде, сега дека тие двајцата беа стои толку блиску до мене. Му благодариме на Бог, тие беа во потрага повеќе на моето лице од мојот граница зглобовите кога тој принуден надвор уште една молба. "Искрено," тој викна: "јас сум подобар од некој во Прод studios." — Тоа е навистина само нешто. Таа е само една oilman со повеќе пари од мозок. Слушнав тоа, па може да се добие малку поблиску до гламурот на кино. Не изгори ме повторно, signor ...
  
  
  "Пржени како свиња, squealing како свиња," на горила задеваат мене. — Ние треба подобра ревматолог, Г-дин Carr. Можеби и јас треба да се свртиме околу да се соочи со оган еден повеќе време.
  
  
  Тој почна да се сврти околу мене повторно. Ова беше моментот.
  
  
  Кога тој почна да се движи мене, неа, тој се допре со својот слободен десната рака и snatched Пјер надвор во еден брз движење. Тој cocked со неговиот палец и го исфрли тоа помеѓу Pepe и горила.
  
  
  "Добро, се прилагоди на..." беше речиси сите тој може се уште да се каже sarcastically. Pepe падна на подот веднаш до мене. Со нагло движење, тоа одбиени надвор од оган плоча и пламен и брзо се претвори во текот. Тој брзо да се ослободи себеси од половина-се стопи јажиња околу неговите зглобови и crouched надолу, подготвени да се сретне со неговиот tormentors. Јас не мора да се грижите повеќе.
  
  
  Убавината на овој гас бомба е нејзино брзо и концентрирани влијание врз една мала област. Тој одржа неговиот здив, но тоа беше тешко е потребно.
  
  
  На горила во tartan јакна и Pepe веќе беа кандидати за Campo Verano гробишта кога таа беше издишува повторно. Последниот на гас е се понесени од зголемувањето на воздухот над оган.
  
  
  Кога нејзините вратија на своите нозе, нејзините не се чувствува толку лошо како што требаше да се, дури и неколку нозе полошо од некој кој доби изгорени заспијам на плажа во Мајами. Јас веројатно се уште имаат плускавци и неколку дена на непријатност, но нема да биде повторно во акција .
  
  
  Одеднаш му на бога и свесни за својата позиција како неа, тој пукаше од смеење. Тука таа стоеше сам во трпезаријата со две тела. Ник Картер веќе беше таму, намера за добивање назад кон СЕКИРА задача повторно, црвено како hummer по печење, и уште како голи како и Адам пред падот, добра пет милји од Рима.
  
  
  Имаше неколку помалку драматични работи што се потребни за да се заврши пред да можам да се фрлам назад во импресивен или смислени акција на Агент АХ. Јас snuck во кујната од ресторанот и да се најде некои облеки во плакарот. Ова беше валкана бела кошула три големини премногу мали за мене, лабава-цвест панталони, валкани готвач е јакна, што е премногу мала, и еден пар на распаѓа работа чизми. Тоа не беше во сите згреши за која било средина, освен на темно долната страна, но барем сега јас не бев во опасност да биде уапсен за непристојно однесување.
  
  
  Мртви или не, имав чувство дека горила во plaid јакна уште се должи мене нешто. Внимателно влечење на колекција на облека во неговата половина варени carcass, се вратил на своето его и телото. Јас соблече моето его јакна, кои, најверојатно, ќе ми даде повеќе топлина од краток бела јакна на помошник готвач, и да се сигурни дека на копчињата за Fiat беа во една од его џебови. Тој одеше надвор од селото ресторан и затворени огромен пред вратата зад него. Тогаш тој ја стави во Fiat 500 и го извади својот надвор од патеката. Сум бил на Преку Tiburtina и се упатија на запад кон центар.
  
  
  Тоа беше околу пет часот наутро, а првите зраци на изгрејсонцето rivaled темнината. Има многу малку информации за сообраќајот и многу малку знак на живот се додека не се претвори половина-пак во Пјаца della Republica и видов еден кластер на полициски автомобили пред Ле Superbe. Од камиони за патрола автомобили и општинските амбулантни возила.
  
  
  На Fiat нејзиниот паркиран на улица и одеше назад кон Ле Врвен . Кога се обидов да внесете влезот, јас бев запленети на двете страни од страна на две џиновски Carabinieri, главната група на Римската полиција.
  
  
  "Документи?" еден на моето десно праша, извртување на мојата рака болно.
  
  
  "Вашиот трудови," еден на мојот лево рече, крцкањето мојата друга страна. 'Странски пасош? Лична карта?'
  
  
  "Тие се во мојата соба," реков јас. "Во Ле Superbe Хотел.
  
  
  Таа повтори нејзината примена во италија, и двете службеници ме погледна incredulously. На Один околу нив се гледаше на мојот disheveled, светло обоени јакна. И еден поглед во мојата доделување на панталони, мојот парталав нозе, беше доволно за да го убеди дека јас никогаш не би можеле да, некогаш биде гостин на Ле Superbe. Тие се дебатира дали да го остави ме лаже во ров или ме однесе во притвор за долга листа на нерешени кривични дела, кои се движат од силување, изнудување на украдени уметнички на измама. Полицаец кој се обидел да го уапси ми се чинеше дека се победа на поени, додека јас конечно беше прекината од страна на жената заповед на признавање доаѓаат преку хотел е шестиот кат од windows. Џери, caro mio! Џери. Тоа е тоа. Изгледа, Pierrot!
  
  
  Јас погледна и виде Камила во мојот светли сини pajama јакна стои во прозорецот на мојата хотелска соба. Веднаш до неа беше малку Пјеро Simca, посочувајќи authoritatively на униформирани полициски комесар, кој имаше им се приклучи. Преку megaphone, тој го даде експлозивни команди кои понатаму ги прекинаа веќе скршени тишина на овој раните утрински часови.
  
  
  "Наредник Blundy." Kapralov Inverno. Веднаш ослободување овој човек и да ги преземат его да его соба. Тој консултирани Pierrot, кој го достигна Thalia е его. "Соба 79. Веднаш!"
  
  
  Моите двајца напаѓачи веднаш стана affable, грижливи пријатели. Тие се третираат како мене ако јас требаше да биде разгалено-нешто на мојот буквално каприц, адреса, кои во голема мера прифатена неа-и ме одведе преку оддалечување редовите на љубопитни минувачи и полицајци да ходниците, до лифтот, и во мојата соба, каде Полковник испратени ih исклучување со краток ви благодариме.
  
  
  "Мојот Бог" Renzo извикуваа како тој се сретна со нас на врата. Камила, Pierrot, Сер Хју, и Studs беа стои зад него, облечени во различни пижами. "Ние сме мислеле дека ќе изгуби тебе засекогаш." Тој беше еден производител, а не актер, и тоа е тешко прашање неговата искреност, како тој јасно почитуван долар знаци.
  
  
  "Мене премногу," Камила извика. "Овие се ужасни луѓе. Мислев дека сте биле мртви.'
  
  
  — Но, каде ќе добиете овие алишта?" Pierrot купени. Дури и во средината на сето ова превирања, тој се уште беше на модата модел за сите во неговиот Валентино сатен пижами, светла црвена одежда, Гучи и влечки.
  
  
  Јас нема да губите време повторување на она што се случило како што објасни тој до нив. Тој посочи возачот на Фиат, кој имаше речиси rammed ни порано, како мојот captor, и Renzo и Пјеро разменуваат знаејќи погледи.
  
  
  "Постојат непријатели во филмот светот кој не може да престане да се обидува да ги саботира производство на двата краеви на светот и да го уништи Лоренцо Прод," Renzo рече .
  
  
  Или можеби тоа е одмазда на оние топло-калено Argentines, Пјеро мисла на глас. "Иако како можат тие да се најде надвор толку брзо така што ние не трговијата ih интересите за Џери?"
  
  
  Овие реакции се чинеше повеќе од параноичен за мене. Се грижиш за мојата безбедност нема баш многу смисла. Но ih шпекулираат за backstory на мојот киднапирање беше блиску до лудило. Додека тие може да се параноичен, ова во никој случај не укажува дека мојот ко-ѕвезди беа вклучени во оваа шега. Тие се пресели на небото и земјата за да ме најде. Тие се обидуваат да се убедат водачите на Римската полиција и италијанската армија за безбедност единици да ме најдете и нивните ferret кога тие забележале моето исчезнување. Дозволете ми накратко да се опише она што се случи по моето исчезнување. Тоа беше Камила помалку од петнаесет минути да се ослободи себеси од искинати листови и земи нејзиниот телефонот да известува Пјеро и Renzo. Тие, пак, ги предупреди сите органи. Ее описот на две напаѓачите беше премногу неточни. Таа е течност и крв H. I. околу осум метри висок и мускулест, како украински тегови. Но непобитен факти од моето исчезнување себе, искинати листови, очигледно гребење на подот од скршени заклучување, се повеќе од доволен доказ за киднапирање.
  
  
  Полицијата и безбедносните сили спроведува истрагата дејствуваше брзо и ефикасно. Десет минути по Горила и Pepe се наметнува мене во trattoria, блокади беа формирани низ целиот град. Три мажите работеле со три различни телефони, испраќање тимови на истражувачи на прашањето некои од Camilla поранешниот љубовници.
  
  
  "Не дека тоа беше оставено на некој толку несреќни, — рече таа со задоволство. "Но љубомората е непредвидлив, и тие едноставно мораше да ги пратите на сè за да те најдат, Џери." Таму мора да е многу црвени лица и unconvincing изјави за жени во Rime ова утро. "Затоа што јас не сум го направи со вас уште," таа вети дека со немирна насмевка. Таа се сврте кон креветот, таа седеше на и укажува на соба полна со филмот луѓе, полицајци, и детективи. "Ова е некој кој нели спиеше уште, и е преку страшно време. И сега сте пречеше на его со вашите прашања и глупост . Надвор. Сите од вас. Камила ќе се грижи за нс. Дури и Renzo и Пјеро ги прифати советите на ревматизам е страствена наредби, а соба беше празна. Камила испрати гласник на нејзината адреса, и му рекол да се добие нејзината шминка торба од облекување маса.
  
  
  "Ти си бескорисни до мене сега, за нас, што и да е, сиромашните Џери," рече таа. — Но, јас сум прекрасен лекувам. Тоа е убаво во боја. Како човек сперма. Таа giggled. "И вашиот изгореници ќе се лекува во неколку часа." Тоа е полна со посебни работи, ензими и работи. Јас еднаш добив толку изгорени на сет во Сардинија дека докторот ми рече да запре carinf.com не се одговорни за најмалку една недела. Но наутро, јас се применуваат оваа магија крем и на ист ден ми беше беспрекорно, како и секогаш пред камерата. Овој филм заработи два милиони евра во Италија сам, а неговата уште ferret јас го добиете во благајните ако моите адвокати притисни Renzo малку , па како што можете да видите...
  
  
  Јас не гледам неа на сите, но јас нека си играат со мене за време. Таа знаеше дека ми е добро. Таа зеде на мали правоаголни шминка торба од bellboy кога се вратил. Тој никогаш не еднаш погледна во плускавци на мојот виолетово теле кога неговите беше лежат голи во кревет, или во Camilla, си уште се носат на врвот половина од мојата пижами кога таа беше наведна со мене засекогаш. Има многу да се каже за овие елитното хотели со ih на највисоки цени.
  
  
  Камила најде decanter големината на еден мал шише млеко со бисер-сива фантазија и брзо да се применуваат некои од его содржина на моето тело. Јас веднаш се чувствува некои олеснување. Таа ќе се препорачува од страна на sl за медицински услуги, ах... Дозволете ми да им даде некои совети, што и да е.
  
  
  Кога таа го помаза мене, мојот ум пренесе на поголема брзина. Како и секогаш на ПИ задача, имав невозможно купот на работи кои е потребно да се направи веднаш, без јасен распоред за ih да се заврши. Во Della себе, тоа е многу полесно да се бега од двајца насилници кои речиси пржени вас отколку да ги искористиш приликата околу хотел чувани од половина најдобар Роман и италијанските безбедносни сили.
  
  
  Камила нарекува слугинката во соба и да се направи до креветот повторно. Таа и дебели, unflappable девојка нежно валани ме на мојата страна, а потоа, напротив, положи чиста, мека листови, а потоа покриени ме со светлината ќебе. Тоа беше зора надвор, и Камила имаше нацртано завеси на две балкон windows.
  
  
  "Треба да се добијат некои спијат сега, Џери", рече таа. — Ако ви е тешко, јас ќе те оставам две мали таблетки кои можат да испратите дури и слон за ветена земја." Но, мислам дека сте уморни доволно да спие сам."
  
  
  Таа се потпре во да ми даде некој unconvincing првиот бакнеж на лобус.
  
  
  "Морам да одам во кревет себе," рече таа. "О, боже, јас мора да изгледа како стара вештерка."
  
  
  Таа изгледаше повеќе како 14-годишен hypersexual девојка скаут игра лекар, и јас реков дека, премногу. Еј, навистина ми се допадна тоа. И ми беше мило што таа не се случува да се продолжи нејзиниот милостив должност од страна на седи на работ на мојот кревет.
  
  
  Јас се заблагодарив повторно, и ми рече дека јас ќе се совршено сигурен во својот сон, бидејќи Полковник Dinges имаше објавено sentries во ходник, во лифт, а во фоајето.
  
  
  Јас се потребни за да ги исполни лицето два часа пред еден по еден околу контакт адреси ах.
  
  
  Јас се даде себеси за пет минути по Камила лево, во случај таа се вратија да ги собереш некои заборавени објектот пред нејзиниот, и се обидел да седнам и цел. Камила е лосион беше чудо. Тој речиси се чувствува човековите повторно. Јас не велам јас би сакал да се судрат во нешто потешко од свила или Camilla, но чувство на печење исчезна и тој открил дека тој би можел да се облече без чувство на ништо, но неколку ситни pricks на болка. Тој собрал шише со два жолти капсули кои Камила имаше остави зад себе како таблети за спиење и полнети тоа во еден од странични џебови на неговиот doublet. Овој пат тој подјармат шило на нејзината лева надлактицата и го стави на рамо holster со Wilhelmina на тоа. Јас најдов еден од нив, околу Пјер е близнак браќа, во таен оддел од моите briefcase и заглавени во мојот џеб. Јас не знам каде ќе одам, а уште помалку да кого, но јас не бев случува да бидат фатени невооружени повторно.
  
  
  Сфатив дека јас би можела да се земе јога поза дека сум бил прави најмногу да ми помогне со длабока концентрација. Така, целосно облечен и речиси целосно буден, тој седна крст-нозе на Tabriz тепих во неговиот луксузен стан.
  
  
  ЦИА, како и АХ сопствената мрежа, веќе се информирани Hawke на uproar на мојот киднапирање и моето враќање. Но Бог знае како искривена, неточни, одлучно нецелосни, и збунувачки овие верзии може да биде. Тој мораше да даде свој, точен извештај до АХ компјутери и хоукс дури и повеќе суптилни ум. Финансиските продиџи АХ Goldie Симон, исто така, треба да се предупреди да направите малку манипулација со податоци пред да морам да им помогнам на моите нови партнери од $ 500,000 проверете преку банката во Насау дека тој имаше за толку многу. Име и адреса на банката веќе беа во мојот backstory, па јас не се сетив дека дел од патот веќе беше поплочен. Но, Goldie би сакал да знае кога и колку. Една од предностите на мојот киднапирање и мојот би требало повреди беше дека Renzo имаше важна бизнис средбата за еден ден или два. Овој пат е добиен за да се види дека тој ги имаше изгубено, и која сè уште се потребни за да биде направено.
  
  
  Конечно, мисла што се случило со мене. Тој rummaged во куфер и извади еден невин reissue на Zane Сива книга. Сепак, вие не може да се движите низ страниците, бидејќи nah не се имате било какви страници. Nah имаше само мал компактен gelignite долар оџакот, која експлодира четириесет секунди подоцна, тогаш се активира, што дваесет кликне, и потоа делумно содржината на confetti-како панделки во еден огромен хаос во текот на површина од повеќе од педесет метри квадратни.
  
  
  Тој отиде до прозорецот и ја влечат назад Rivnenskaya завеса е доволно само да внимавате на будење улица подолу. Две патрола автомобили и пет очигледно полицајци на улица, плус неколку plainclothes службеници и минувачите. Имаше само три униформирани полицајци на улица под страна на прозорецот, автоматски carbines под нивниот грб. Било мешаница на улица ќе предизвика ih да се кандидира таму за да им помогне на своите другари . Пред проверка во неа, јас погледна околу зградата од надвор и мислеа за тоа каде и видов, услугата влезот. Тој се уште беше таму. Датира од 1897 година, објектот бил изграден од страна на еден архитект кои се обидоа да го имитираат, блесокот на голема шеснаесеттиот век palazzi. Сите големи апартмани имаше балкони, аглите на кои беа наредени околу големи, тешки камен темелници. Правоаголни парчиња од камен со десет-сантиметар помеѓу помеѓу секој. Тоа ќе биде потребно многу малку напор за удобно да се спушти десет до петнаесет метри. Но, се фатат за три или пет минута знаци, тој би се надеваше без да бидат забележани се малку повеќе тешко.
  
  
  Тој ја презеде од неговата јакна и дојдов до неговите панталони. Потоа тој се стави на нејзината облека. Уште unshaven и црвени од пржење, тој не треба шминка да се даде моето лице никакви надворешни знаци на заострување. Тој отиде во дневната соба и ја отвори вратата.
  
  
  Гигант во униформа стоеше пред мене, пушка подготвени да оган. Јас ќе се третираат со сите почит ми треба за моите планови.
  
  
  "Сакам да се добие добар ноќен сон," Ему реков во италијански. "Моите нерви се случува да експлодираат, глас-глас." Јас cringed малку повеќе од тоа боли да го направите да изгледа поубедливо, и Карабин ми даде знаејќи нод. "Ве молиме видете дека јас не сум вознемируван за следните три часа," реков јас. "Не ми е гајле кој. Кога ќе добиете некои спијам, можам да зборувате со вашиот службеници, но во меѓувреме, сакам да се добијат некои спијат.
  
  
  "Но, тие беа моите инструкции", рече тој, цртање и самиот до повторно во воената положба на телото.
  
  
  "Одлично," реков јас. Тој редови врати во својата соба и затвори ја вратата. Тој тивко се ослободи од својата облека, навива панталоните, и го најде спреј шише на инсекти отвратителен во куфер. Јас не знам дали его содржина ќе наштети на било летаат, но ако егото е да се примени на раце од далечина на шест инчи, тоа претставува тенок слој, кој се вклопува цврсто на кожата. Тоа станува толку тешко како носорог на кожата, а кога тоа суши, тоа може да се отстрани како ракавица. Ова е neoprene дериватни развиена од страна на еден од нашите чудо лекар хемичари. Дури и сега јас ќе треба тоа.
  
  
  Тој одржа нагоре, се вејат рацете во воздух, и flexed прстите за максимално време на сушење на две минути. Тогаш тој собрал Zane Сива е книга од кревет и се одржа на прозорецот. Тој направи браздата во горниот десен агол што ќе го активирате нешто, смета полека да дваесет и пет, и го отвори прозорецот. Потоа тој нека ему се издигаат далеку и брзо да ги затвори прозорецот повторно. Петнаесет секунди подоцна, ова лудило избувна .
  
  
  На gelignite експлодира како ако два танкери имаше collided со едни со други, и confetti шут од спротива на улицата во која било насока, речиси во хотел влезот.
  
  
  Во овој момент, тој веќе беше на друг прозорец, а потоа надвор. Тој се искачи надолу од балконот на brickwork на агол, гледајќи со едното око, како луѓе се упатиле од нивните мислења во сокакот на местото на експлозија.
  
  
  Моите раце зафати пространа alcoves, и јас потона надолу, едвај надвор од очите од улица. Во само неколку секунди повеќе отколку што ќе се преземат во една убава, но антички лифт, нејзината конечно отиде надолу. Откако таму, тој одеше по уште се прилично напуштена тротоарот до другиот агол и најави за такси.
  
  
  Ему нарекува нејзината дестинација, место не е далеку од мојата втора адреса за контакт, но доволно далеку далеку да се ослободи од моите гонители.
  
  
  Кога јас излегов, се свртев неа околу два агли и влезе во хотелско лоби, каде поспан службеник зад пултот ги прифати советите на мене, како и ако нејзината беа обична туристичка кое треба да биде тука. Тогаш тој отиде преку услугата влезот. Наидов на неа во некоја улица. Две врати надолу од мојата дестинација, влегов во портик и чекаше уште три минути за да бидете сигурни дека никој не е по мене. На патни и тротоарот беа оставени празни. Отидов на, а потоа даде два кратки и една долга свири на бел со знакот на Печката. Таму беше "chik" звукот од автоматска врата настроената, и таа се уште беше во внатрешноста, на нејзиниот пат нагоре.
  
  
  На вториот кат, а balding средовечни човек беше чека на вратата. Тој работел за поврзани со владина агенција. Нс беше облечена во избледени црвено фланелен боксери облекување gown без појас преку испакнати рамо, која беше едвај скриени од страна на еден пар на другиот гаќи на една страшна дизајн.
  
  
  "Прашања, прашања, прашања. Овие слатки момчиња се уште се мислам нејзината комбинација на Lieve Lita и ANP. Сакам да разговара со нив за промена.
  
  
  "Тоа е она што таа е тука," реков јас. "Ајде, Mac.
  
  
  "Gilchrist", рече тој grimly. "Не Mac."
  
  
  Тој одеше преку уредни, добро чувана дневната соба и во спалната соба, која сега изгледаше како чисто како што беше scruffy. На фиока на голем орев стол на далеку крајот против ѕид беше отворена, откривајќи transceiver тоа траеше до половина фиока. Другата половина е окупирана со купот на електронските уреди, вклучувајќи телефон со мулти-копчето на уредот за да ја реформатирате говор на омраза.
  
  
  "Kidnappings, убиства, бомби," тој grumbled. "Јас мислев дека во дипломатска служба, не во респектабилна шпион општество. Дозволете ми да упатите телефонски повик, а потоа можете да разговарате со вашите претпоставени преку говор конвертор. Можеби и јас ќе одморам нејзиниот тогаш.
  
  
  Тој го претвори својот бира малку, а потоа чукна на Morse копчето next за да уредот.
  
  
  Тој продолжи да поплака. "Некои околу нас мора да се заработи за живот за време на нормално часа. Девет до пет. Не се кандидира од еден кревет во друг и од една скара на друг. Овде можете оди, Картер. Добро, ќе треба различни шпиони за вашиот шпион мрежа.
  
  
  Хоукс сув глас е веќе absurdly во моите уши кога тој конечно одговори на телефонот. "Ти си вид на гениј, Ник", рече тој. "Јас сум испраќање можете да реши еден мал проблем, а првите вести јас добиете е дека сте главниот проблем себе. Можев да го слушнам него нервира преку своите извештаи нестрпливо. — Тоа го вели тука дека сте биле киднапирани од страна на две момчиња кои се врзани можете да го плукаат и беа за да се печено ќе жив кога ќе се скрши бесплатно и се повлекла од нив. Смрт од "непозната причина". Добро, јас може да се погоди, без понатаму да се прашува, но јас секогаш мислев дека тоа ќе потрае четири мажи да го зграби еден, околу мојот партнери. И шест да се бори против вас.
  
  
  Јас ризикува егото прекинат да им се објасни на ем како ми е одземена. Не дека тоа го направи Hawke било повеќе толерантни.
  
  
  "Знам дека вашата месинг околу со кои жешка девојка беше потребно", рече тој — " но, не во смисла дека ќе го намали вашиот guard во процесот. Не ми е гајле ако одите во кревет со Hema да..." можам да се чувствуваат речиси моето его е мисли менувањето да сензационално, ако неверојатна, discovery ... тоа ви дава вашите информации. Но, ако не можете да ја отворите си до елиминација.
  
  
  "Јас не се елиминирани уште," реков јас.
  
  
  "Чии момци се овие?" "Што е тоа?", се прашува тој , како ако имав комплетен каталог на фотографии на меѓународни криминалци со мене.
  
  
  "Тие не ми покаже својата возачка дозвола," јас, рече, одговор на неговиот сарказам. "Телата исто така биле непријавени. Но, јас не мислам дека тие се допадна Американците многу, што би можело да укажуваат на Комунистите. Иако ова не води до ништо. Еден ден Чичко Сем е секој друг, а следниот ден тој може да биде непријател."
  
  
  "Се држи до проклето факти," Hawke рече. "Ја зачувате вашата политичка филозофија за вашите пријатели. Имам ih фотографии на телекс, и Рим може само да се потврди дека тие се во слободен еснаф членови. Тие се достапни за изнајмување за сите дојденци. Но, она што сакам да знам е: дали ќе се најде нешто што ќе го потврди Андерсон е сомнежи?"
  
  
  "Јас најде доволно тоа да се направи ме сомнителни," реков јас. "Но тоа не е доволно да се разбере како сериозни ова е и тоа каде оди." Се префрлив на краток преглед: мојата идеја дека "Нишката на Светот" беше ништо повеќе од тоа излезе на површина, но, исто така, дека универзитетот е колекција од реквизитите може да биде многу примамливо за некој кој е страстен за изработка на меѓународниот хаос. Секогаш постојат овие пареа соби, насекаде во светот.
  
  
  "Додека оние двајца мажи влегле во мојата спална соба," заклучив дека, " јас се сомнева Андерсон беше во право. Но, некој се обиде да прашање мене. И тие, на прашања кои се обиделе да се притисне околу мене, сите посочи отворено на "Поток на Светлината".
  
  
  Тој паузира неколку секунди да се земат предвид фактите нејзиниот ему го изјави. Јас слушнав шумолат на хартија повторно.
  
  
  "Нешто друго", рече тој. "Бомбашки напад. Дали некој друг се обиде да те убие, или е тоа исто занес повторно?
  
  
  "Тоа ми беше," реков јас. Пред тој да може да протест, тој информираше Ему на своето итно заминување од Ле Superbe да се информираат на ему на опрема за мене.
  
  
  "Сите права", рече тој со воздишка. — Како ви се случува да се вратам сега?" Ви се случува да ја кренат целата Колосеумот токму сега?
  
  
  Му реков на ему дека јас не мислам дека тоа ќе биде потребно, и почна да му кажам за мојот план е да се вратиш назад .
  
  
  "Помалку знам на свиреп детали на вашиот начин на работа, полесно мојот живот ќе биде. Но, она што никој тука може да се разбере е дека некој успеа да дознаете дека сте биле на тој авион. Дали сте сигурни дека оваа девојка Rosana не беше само привлечени вашите фатална привлечност?
  
  
  "Тоа веројатно помогна," реков скромно. — Но, јас ќе се обложуваат пари што таа е на некој бебе." Давање еј адресата на мојот хотел може да се брзо нагоре на акција малку. Но тоа е само како вредни за нив како што тоа е за нас."
  
  
  "Посакувам да имавме нив," Јастреб grumbled. "Јас ќе се спроведе тројно да се провери дали девојката: ние, Веројатно, и Alitalia. Јас исто така ќе помине на финансиските детали да Goldie. Петстотини илјади долари. Знаев тоа, но тоа може да биде нов рекорд. Јас имам податоци листови на начин да ги задоволат вашите нови пријатели. Покани Gilchrist да ги споделат Андерсон е scrawl, така што тој може веднаш да се направи неколку обиди. Ќе добиете одговори од Hyman. Gilchrist обично само се мисли. АА, Швајцарската табличка, германски virgins. Тоа беше споменуван збор слични на Jungfrau. "Можеби тоа Andersson човек е луд . Или можеби се наоѓате. Можеби сите од нас. Добро, можете да одат назад до хотелот и се обиде да добие еден час спиење, пред да се вратиме на пресоздавањето сцени околу Нерон Рима.
  
  
  На скремблер кликне како Hawke спушти слушалката.
  
  
  Grumbling, Gilchrist shoved на остатоци од хартија, тој ќе земе од Рое Андерсон во отворот на неговиот пренос опрема и беше среќен да се каже збогум.
  
  
  Јас зеде такси и го фрли зад хотел, каде што јас забележав некоја услуга за влез. Јас не се грижи ако некој го виде од мене, но јас не сака да ја зафркнам ми gatekeeper од outsmarting него.
  
  
  Тој го зеде лифтот на неговиот кат и застанале на ѕидот на лоби. Аголот беше неколку метри од мојот автомобил. Кога стигнав до аголот, видов sentry, еден десетар од ранг, стои стража и предупредување на вратата на мојот стан. Добро.
  
  
  Јас се стресе од жолта капсули околу шише Камила имале ме остави. Неа брзо го фрлил шише во друга тема сала. Таа не мора да почека за sentry да се вратат. Тој беше тешко, добро се однесувал момче, и тој може да се потпре на него. Вториот слушнав звукот на шише притискање на ѕидот, нејзините dove низ вратата. На sentry зеде вообичаените пет или шест чекори долу во ходникот, веќе се држи своето карабин на готовс. Тоа ми требаше една минута да се тркалаат до моите панталони, се стави на мојата наметка, и се држи мојот главата секој друг ден да се види sentry да се врати во својата пост со празно израз на лицето.
  
  
  "Јас ќе одам да јавам нејзината соба услуга за појадок," ми објасни. "Јас само сакам да знаете дека ова се случило. Не можам само да слушате звук? "Ништо не, господине", рече тој. "Мала експлозија. Студентите, комунистите, се и monarchists. Секогаш имаат овие никаквеци. Патем, кујната, исто така, има околу нашиот народ, кому цел.
  
  
  Тој одлучи да ги следат хоукс совети и обидете се да добие некои спијат пред следниот хирургија. Camilla е лосион работи толку добро, освен за неколку ранливи точки, дека тоа изгледаше како јас никогаш не си бил пржени.
  
  
  Тој го соблече своето облекување gown, спушти слушалката неговите панталони и јакна, исфрлат својата кошула и вратоврска на стол, и подготвени да одат назад во кревет. Тоа беше ладно Март утро ветре, па отидов да го затворите прозорецот во мојата соба.
  
  
  Но, не само тоа прозорец, но на прозорецот пред беше отворен. Тој знаеше проклето добро дека тој ќе го затвори штом тој би падна бомба. Некој беше во мојата соба за време на моето отсуство. Некој кој уште може да биде таму.
  
  
  
  
  Поглавје 4
  
  
  
  
  Спиењето ќе мора да почека малку подолго.
  
  
  Тој се повлече на Luger надвор од holster што висеше над својот doublet и се упати назад кон автомобилот. Тоа беше лесна за пребарување на соба: на натрапникот не можеше да го користите коридори за да се вратите на веќе барав област. Само два големи соби, дневна соба и една спална соба, како и голема бања. Педа по педа од неа, се одеше преку дневна соба. Јас не заборавајте да се погледне зад троседот, зад тешките drapes. На алкохол бар беше премногу мал, дури и за еден човек на Pierrot е големина, но тој погледна во секој случај. Сè беше празен. Тоа е исто во спалната соба: зад завесите, во плакарот, под креветот.
  
  
  На вратата заѕвони. Таа зеде неколку секунди за да ја заклучите бања вратата и џем стол под doorknob. Доколку купувачот го криеше има, тие нема да бидат во можност да излезе додека бев добивањето на ручек послужавник.
  
  
  Келнер во бела јакна раце ми лента на храна. Јас бев нападната од една страна, со мојот doorman, а од друга страна мојот втор униформирани стража, кој ме увери дека тој бил во кујната на надзор на подготовка на појадок. Ih се заблагодарив, падна на келнерот, и се вратив назад за да ја заврши својата потрага.
  
  
  Бањата беше празен, премногу.
  
  
  Но со отворен прозорец остана мистерија. Во мое отсуство, некој го внеле, веројатно од покривот, каде нерамна профил на gutters, декоративна скулптура, и оџак покривки криеше секој од очите на улица patrols. Добро, ова бара паметен, бестрашен човек. Јас не можев да си дозволат да се потцени мојот противник.
  
  
  Моето второ испитување на спалната соба потврди мојата дијагноза.
  
  
  Мојот куфер и дипломатски briefcase беа темелно пребаруваат. Сé што е внимателно да се врати во неговото правилно место, со исклучок на речиси невидливи коса пломби дека таа го стави во двата објекти пред да замине. Тајната на преградата во мали briefcase не беше пронајден. Таа имаше luger и нож со неа, па не беше ништо сомнително за мене како Џери Carr. Таа извади еден невин изглед транзистори радио околу нејзиниот куфер и се вратив на работа. Тој пребаруваат три соби повторно, овој пат за слушање уреди. Радио изгледаше како било која друга радио на иста големина, но со неколку движења на его, тоа може да се претвори во ефективен детектор на скриени електронски уреди за слушање.
  
  
  Јас не се грижи, ако се слуша во на мене. Се што е поврзано со мојот вистински идентитет како Ник Картер е зачувано за побезбедни места од Ле Superbe Апартмани. Но јас не се земе брз поглед на најновите и најсофистицираните видео опрема: широкопојасни леќи не е поголема од главата на една pushbutton, способни за пренесување на сликите на екранот повеќе од километар оддалеченост. Тоа може да се контролира од страна на Ник Картер говорот, но се движат снимка од мене преземање на тоа, освен и подмачкување на Luger, rummaging преку тајната на преградата во бара замена на TT гас бомба или други играчки (од Технолошки Трикови Оддел) не сосема се вклопуваат мојот hypersexual, едноставна слика на Џери Carr, Тексас playboy.
  
  
  Тоа беше примен од страна на еден бип во дневната соба, мал помине предавателот на пиедестал во аголот од собата. Егото веројатно беше доволно да ги собереш дури и најпознатите исклучен разговор во областа. Остави его каде што беше.
  
  
  Таму беа две ihs во спалната соба: еден зад огледалото над облекување маса, другата половина скриени зад еден од ткаенина копчиња на quilted headboard. Јас не знам дали да се чувствуваат поласкан или навредени од оваа несразмерни интерес во мојот користење на душекот. Но тој ја остави его сам. Или микрофон може да работи во двете насоки, и јас може да биде во можност да го користите ih како невини присутни лица може за АХ.
  
  
  Немаше никаков знак на нешто во бањата. Ова беше делумно поради фактот дека се работи за вода може да предизвика непријатности, па дури и да најдобри eavesdropper. Значи, ако јас некогаш мораше да има сериозен разговор со Hema libo, јас би го направи тоа со целосна соработка на туш, водење на славини, кои се повторуваат црвенило.
  
  
  Малку помалку flustered, тој јадеше својот студ појадок, а потоа flopped седна на креветот. Тоа мора да бил еден час и половина подоцна, кога само пренос добив беше телефонски повик. Тоа беше Камила. Блескава, сјајна и се грижат . Таа ме праша дали ее лосион ми помогна.
  
  
  Не можев да се водат од мојот закрепнување, подобро е за моите деца. Па јас се заблагодарив и му рекол: еј (тоа е точно) дека медицина чудесно ми помогна, но тоа не е точно) дека јас се уште се чувствуваат мала тресат, иако таа е земање апчиња ако можам да добијам шанса да добиете некои спијат.
  
  
  "Да бидам искрен," рече таа, сериозно, " вашиот изгореници се малку посериозни од нормалните изгореници. Треба да добиете некои остатокот. Renzo ќе ти се јавам. И ако можете, ние сите можеме да имаме една доцна ноќ ручек, а потоа одат за да скрипта за состанок. Но тоа ќе потрае неколку часа. Тоа е секогаш на крајот на ручек во Rime. Така да добиете некои остатокот. Јас навистина се потребни неколку часа за мојата убавина третман за да се опорави од катастрофалниот ефекти на минатата ноќ!
  
  
  Јас се заблагодарив повторно и го фрлил себе си се врати во кревет, а не да заспие, но и да ги споделите со моето тело се смири додека мојот ум проверени факти и изработени планови.
  
  
  Оваа порака за крајот на ручек не го прави многу смисла добро. Гласањето сценарио преглед е дури и подобро. Ова беше уште се премногу uninformed за многу работи, и повеќе нејзината научиле за "Крајот на Светот", подобро беше. Можеби тогаш ќе може да фрли светлина на овој мрак.
  
  
  Renzo нарекува неколку минути подоцна. Тој пуштам неколку убедлив groans кога тој одговори на телефонот. Вечера беше закажана за два-триесет, во уредни ресторан не е далеку од хотелот. Сценариото дискусија беше да се одвива веднаш потоа, во клубот е затворена сала за состаноци.
  
  
  "Таму ќе видите некои слајдови со други детали околу нашата опрема," Renzo рече. "И потоа веднаш ќе се слушне на главната заговор линии."
  
  
  "Навистина, јас би сакал тоа, Renzo," реков јас. "Но јас сеуште се чувствувам како да сум се flayed жив."
  
  
  "Не сакам да дојде на вас, Џери", рече тој sourly, " но, ова може да биде важно и интересно за вас, како инвеститор... Освен ако не го смени твојот ум."
  
  
  "Се разбира, таа е сеуште во dell," реков јас. "Јас само се надевам дека може да се добие преку сите на оваа скрипта дискусија."
  
  
  "Прекрасно", рече тој. И тој ми рече дека тој ќе се презакажува почетокот на ручек малку, така што јас би можеле да добијат некои повеќе одмор. — И јас ќе бидете сигурни дека ние ја завршиме нашата оброк со Romagna коњак околу моето семејство е земјата." Ова ќе ви даде сила за да ја тестираме и нашата анкета сценарио. Време.
  
  
  Имав пет часа на слободно време. Corkscrew е прашање за тоа како може да ми го користите овој пат беше одговори речиси веднаш со мојот преподобниот sentry, кој учтиво тропнал на мојата врата и рака ми го подаде плик лево за мене на табелата подолу.
  
  
  "Нашите стручни сигурни дека тоа не беше mail бомба", рече тој. Но тој остана со мене во дневна соба се додека не се отвори без било огномет или зрачење. Тоа беше уредно напишани покана за отворање на изложба на primitives на Via della Fontanella Галерија следниот вторник.
  
  
  Јас ја покажа тоа да ему со коментар дека во меѓувреме ми беше ставен на листата на културно suckers. Тој се насмеа и ме остави сам.
  
  
  Кога тоа е нема, јас вметната мојот палец помине во еден околу аглите и лесно да се отстранат пластични знаев дека беше таму. Тоа беше Hyman извештајот за она што Hawke имаше дознав за моите прашања неколку часа порано. Надворешниот механизам на владините агенции може да имаат брзина на обраснати голтка, но мали владини агенции, како што AG можат да работат со брзина на светлината, ако е потребно.
  
  
  Имаше шест мали сиви плоштадите на правоаголни мапата без пластичен капак. Его носел во спалната соба и да ги извади на 200x накит лупа низ крие место во мојот дипломатски briefcase. Тогаш јас, исто така, се потребни за помош на мојот кревет светилка за да се откријат на збиени на податоци и пренос на ih да меморија.
  
  
  Првиот квадрат содржани главно досадни детали од мојата половина милион долари проверите, како што тоа беше насилно ако не беше секогаш треба да се вратиш. Првите две и трети беа поврзани со анализата на Андерсон свој scribbles, и тој забележал дека паметни момци на внатрешната служба имаа направено повеќе за тоа отколку што ги имал во врска со ова. Скица со имиња центриран околу буквата Л, со буквата H за тоа, и illegible Јунг... И со нешто друго, добив десетина различни толкувања. Единственото нешто што го направија смисла е толкувањето дека тој веќе дадена неа, фактот дека буква L, може да значи Lugano, каде Dottore-Професор Simca имела имал врски со Швајцарска банка. Но, во најдобар случај, тоа значи некој вид на заморувате со franks и lire. Один околу скептиците прочитате scribbled збор како ви се допаѓа нас, грубо кажано: младешки раст, што, пак, може да се однесува на Пјеро Simca, со оглед на растот на егото. Друг тврди дека тоа треба да биде jungflucht, друг јунг-freudig, друг јунг-flucht, односно релаксација, радост, проклетство. Еден е дури и повеќе од апсурдно од другите. Тоа е она што се однесува doodles.
  
  
  За АА ознака, јас треба листа на еднакво бесмислени можности-од рекламна агенција и автомобилот асоцијација со ситни gentry. Исто така, не е многу логично. Јас би се најдов себеси за десет минути во библиотеката низ улица од амбасадата.
  
  
  Првите два плоштади на почетокот на втората линија содржат подетални информации во врска со Сер Хју Marsland, Лоренцо Прод, Крис Mallory и Пјеро Simca. Сето ова беше многу интересно, но јас не би можела да одговара ништо во било која шема на бои. За разлика од, можеби, безмилосен амбиција заедно со, барем во Сер Хју и Стадо, голем дел од емотивна и ментална нестабилност, која не е нешто што ќе биде реткост да се најде во домот на голем филмски личности. Стадо проблемите се чинеше дека центар претежно околу шишето. Тој беше редовна работам и обично се толерира големи количини на алкохол добро. Но, од време на време, во интервали од шест месеци до една година и половина, некаде во егото на теле, безбедноста фати беше активен, и его беше донесена со сирената на многу безбедно старечки дом. Иако во извештајот се забележува Renzo смена на кокаин, кој Camilla што споменавме порано, но его faints не беа поврзани со дрога или алкохол. Со ова само се случи кога, како што е често случај, тој беше преоптоварените со работа или исцрпена од сите ѓаволиите со која тој се финансира неговото царство и неговата царска начин на живот. Тој видел дека Его мајка семејство, мал, но античките благородништвото, дали навистина го поседуваат земјиште околу Rhymu. Целиот хотел е основа и имотот беа expropriated првиот од страна на Мусолини е фашистите, а потоа, по војната, од страна на Христијанските Демократ владата.
  
  
  Неа исто така, видов дека пред четири години, а потоа сам за неговите нервни сломови, Renzo беше излечи и наталожено во иста земја одмор дома, каде Studds имаше еден-околу-его периодични битки со бунило tremens. Но, тоа беше скап, популарен и влијателен куќа, и ако морав да го истражување на пациентот листата за да се направи нови конекции, јас ќе се најде половина од луѓето кои се појавија на насловните страници на Barents Море територија во Европа, како и на некои Американци и Азијците.
  
  
  Сер Хју Marsland беше човек без очигледен недостаток во неговиот грб. На патот од ветувачки студентот низ Birmingham преку Оксфорд, тој имаше многу нејасни недостатоци. Тој беше се уште маратон. Тоа беше таинствена способност да се шета наоколу индустриски комплекси само пред ih отиде биста или отиде биста, веќе monetizing своите акции во фунти стерлинзи, Швајцарски франци, или германски марки. Тој стана милионер неколку пати во фунти, и во долари за двојно повеќе. На благодарни Кралицата доделена его на knighthood за его доброволна работа (Ред на Британската Империја, 1963; Витез Командант на Редот на Британската Империја, 1971), иако моите белешки посочи дека его активностите беа главно се ограничени на пуштање неговото име на letterheads и молзење на столбови на општеството. Тој одржа неколку полу-платени позиции, од кои еден беше во сад во ОН поделба на УНИЦЕФ. Тој не беше во брак, но тој се допадна девојки и повремено се чинеше малку непријатна за нив, иако тој се обидел да се држат настрана од јавни скандали.
  
  
  Пјеро Simca беше, изненадувачки, во најинтересниот од четирите. Како Renzo, тој беше во врска со стариот благородништвото. Но, за разлика од Renzo, тој се чува на семеен имот во текот на сите на владата смени и имела е основен капитал множи со интерес во сè, од петрохемиската индустрија да уметнички богатства. Тој бил безмилосно малтретирани и harassed поради Rost е его, тој одби да дозволите себеси да се претвори во еден буфон, и од оваа точка, Rost е его веќе стекнато на горниот дел од раката. Од Трст до Сицилија, его беше наречен Малку Гигант. Его е предци имот се наоѓа во северна, во близина на Езерото Garda. Тој влегол во политиката како Христијанин Демократ, но подоцна се одвојуваат за да формира свој дури и повеќе десното крило splinter партија. Тој едвај важно на сите во националните избори, но его своите избирачи секогаш се врати его до Сенатот, каде што тој ја користи својата позиција за преговарање и интрига со сите други партии. Тој е талентиран советник на сите страни, вклучително и на меѓународно ниво. И ОН ги користи неговите услуги да преговара со Арапските терористички групи, Јужна Америка Tupamaros, и бунтовнички лидери низ Централна Африка. На Milanese весник наречен его "малиот Хенри Кисинџер," и можеби тоа не беше таков наводно лошо дефиниција.
  
  
  Последните плоштад беше на жените територија. Првиот Камила, а потоа Roseanne. Ова беше проследено со краток список на Camilla е љубовници, кои гласат: "Кој, Што, Каде - италијанската индустрија, политиката, финансиите, и на глобалната елита." Повеќето од луѓето на листата се потврдено ловци на жените на јавни реноме, но јас бев малку изненадени да се најде Пјеро Simca меѓу нив, со напомена дека его име во нејзината спална соба беше Не Lupo (Господ Волк). На друго место, тој не беше споменат како особено активен во се занимава, но она што знаев за Камила прва рака беше дека таа може да го има секој човек, без разлика колку е голема или мала тој. Не е ништо посебно за политиката во della Camilla, само што таа беше регистрирана како комунист, која не значи ништо во Италија. Ова е еден вид на шик во богатите Европски филм и театар кругови. Pierrot мемориран нејзиниот класи и случајно спомнав нив да Камила околу одредени љубопитност и поздрав интерес. Мој саканиот Roseanne чинеше дека е повеќе интересно во светлина на мојот сопствен авантури. Родена е во Падова само дваесет години. Таму, таа отиде на училиште и отиде во колеџ за две години пред да стане лет придружник на возраст од 19.
  
  
  Наместо тоа, тој брзо се пресели од национални летови до intercontinental оние. Причината зошто еи мораше да ја напушти универзитетот беше поради нејзината поврзаност со некои Maoist студент и нејзините акции. Но, таа беше регистрирана како член на Monarchist Ослободителна Партија, отцепување партија на Пјеро Simchi. Тоа е веројатно дека таа направи нејзината кариера благодарение на Pierrot препораки, како и нејзиниот татко бил клучар на некои од северните земји на Малку Гигант.
  
  
  Сето ова требаше да биде малку резервирани објаснување, но тоа покренати повеќе прашања отколку одговори. Ако таа е некако вклучени во" Нишка на Мирот " преку Pierrot, зошто би еј учествуваат во обид да го убие Тексас златна кога пред тоа би можело да се постават своите златно јајце? Или имале таа веќе отсечена стари врски со овој човек и едноставно се користи Pierrot како стар семејство познаник? Ова нема да биде прв пат кога некој е вклучен страни за да добиете работа тие толку очајно сакате, само да се молам нивните претпоставени. Но, ако ништо мирисаше како "Крајот на Светот," моето минато искуство поврзани со организација со пари, не е случаен бучни група на млади луѓе.
  
  
  Моите мисли почнаа да се вртат. Еден од најдобрите начини да се запре губењето на мојот пат на само-задоволство е да се јавите на телефон Roseanne ми даде. Повеќето авиокомпании даде членови на екипажот денот или па кога ќе се врати од долг лет и на секоја средба со Rosana, дали таа имаше dispelled мистеријата или не, да се донесе еден поинаков вид на имела шарм. Како и да е, Camilla ќе биде премногу зафатен со неа козметик за следните неколку часа.
  
  
  Тој се најде на нејзиниот број во неговиот лаптоп и го дал на хотелот оператор. Мојот линија беше речиси сигурно чукна, но со мојот тековната слика, тоа не беше невообичаено да сакате да го повикате убава девојка. Особено со оглед на неколку членови на анти-Ник Картер движење или анти-Џери Carr движењето е потребно да се знае дека тие веќе се зезнав до еднаш.
  
  
  Повикот беше одговорено од страна на една девојка со Централна Американски акцент и затнат нос. Тогаш тој слушна нејзиниот заповед, " Рози, некои џокер, Carr."
  
  
  Потоа Rosana е слатка, husky глас. "Здраво, Џери. Што е изненадување! Јас не мислам дека би се слушне од вас повторно, сега дека сте виделе сите овие прекрасни луѓе околу филмови. Покрај тоа, слушнав на радио дека сте биле киднапирани, а потоа ќе побегна. Мислев дека сте биле во болница и не може да се... ух, да направи нешто.
  
  
  Тоа што излезе така charmingly и innocently дека таму не чини да се биде девет-на-еден правец дека таа беше прст, што укажува на Горила во plaid јакна и Pepe.
  
  
  "Не," реков јас во истиот весел тон. "Тој не е во болница, и јас исто така, може да ... скоро ... користите некои работи. Но, почитувани Roseanne, постојат уште неколку работи не сум сигурен за тоа, и можеби вие ќе може да ми помогне да го дознаам ако имате време.
  
  
  Нејзината смеа беше како непристојни како што тоа беше вкусно. "Јас секогаш имаат време да стори добротворна работа и се грижи за вас", рече таа. 'Кога?'
  
  
  Јас прашав. "Како за сега? Имав сомнителна чест на ставање на security guard пред мојата соба. Но, ако му кажам на ему, тој ќе го пропушти моите посетители.
  
  
  "Ах", рече таа. "Ова е дури и повеќе возбудлив. Јас ќе бидам со вас во петнаесет минути, во зависност од нашата страшна сообраќај модели."
  
  
  Таа го чува нејзиниот збор. Таа имаше биле предупредени од страна на sentry за ден, и тој тропнал respectfully да љубоморно објави дека млада дама која тврди дека да се биде медицинска сестра имаше пристигна. "Не, медицинска сестра, но еден физиотерапевт," Roseanne рече cheerfully. Таа пукна во дневната соба, облечен во сива бушава крзнено палто и смешно сива шапка, како капа. Таа ја носел шапка низ собата, поставување долу на преполната стол. Потоа таа се искачи надвор преку нејзиниот капут.
  
  
  "Мојот Бог", рече таа во еден збор. "Тоа е вреди повеќе пари во приватниот отколку во авионот, и изгледа толку добар во тоа, како вашиот целата приказна е составена само со намера да го привлече мене тука."
  
  
  Без грб, Rosana е висок, аристократски фигура беше покриен од страна на Rivnenskaya е доволно само да се задоволат барањата на јавната пристојност. Таа беше облечена во краток фустан целиот светло-фитинг јоргованот материјал. Нејзините убави нозе беа опфатени со бисер-сива чорапи. Во неа сива велур платформа чевли, таа достигна речиси до моите веѓи.
  
  
  "Подобро отколку во униформа, нели?"рече таа, занишан здолништето смело и glancing надолу во нејзините голи нозе.
  
  
  "Дозволете ми да ви покажам мојот скромен соба прво," реков јас. Нејзиниот gallantly зеде нејзината рака. Таа се сврте и го прегрна нејзиното тело против рудникот. Наместо нежно ми даде раката, таа ми даде прегратка кои се вклучени неа целото тело.
  
  
  — Јас не мислам дека беа повредени на сите. Таа воздивна, влече назад неколку инчи. "И јас сум уште се случува да се чувате вас како луди."
  
  
  Таа вчудовидено праша со задоволство кога го виде големиот кревет со огледало, и завеси беа извлечени низ него кога влеговме во спалната соба.
  
  
  "Тоа не е како оние проклето авионски седишта, Џери", рече таа, седи на работ на креветот и удирање исклучите нејзиниот балет влечки. Таа вешто се пресели својата рака на нејзините половината и почна да ја влече надолу нејзиното шорцеви. "Тоа е како еден Олимписки базен за оние кои се обучуваат во када." Таа blinked тешко. "Ако јас сум читање меѓу редови, морате да се игра тука, со Signorina Cavour, кога тие се зграпчи што, навистина?"
  
  
  "Добро, — реков. "Таа случајно дојде. Знаете како е, Roseanne. Овој свет на кино...
  
  
  Roseanne смееше повторно, пријатна насмевка која одеднаш се шири низ текот на нејзиното тело. И сега нејзиното тело беше изложена за уште повеќе ефект.
  
  
  "Таму е нешто друго во весниците," рече таа. "Тие рекоа дека сте биле киднапирани целосно голи, а првиот аларм беше покренато од страна на убава Camilla. Таа се претставувал за вести фотографи со лист притисне против неа, претендира да биде на телефонот. Пу, Џери, не мислам дека сум љубоморен. Љубомората е за virgins кои не знаат колку многу различни, прекрасни искуства секој треба да има."
  
  
  Тој би преземено од неговата јакна и беше се бореа со појасот.
  
  
  "Стоп," Roseanne нареди. "Јас ќе сторам тоа себеси. Сте болни. Јас треба да направат се за вас.
  
  
  Таа нежно ме турка назад кон креветот и почна да се соблечам мене со cooing звуци полн со сочувство и непристојни комплименти.
  
  
  Таа беше иста убава, пожелно девојка, таа би биле во авионот, но имаше нешто различно, нешто нервозен и одбранбени за неа бесконечен поток на зборови, без оглед на тоа колку секси тие не направи многу смисла за нас. Таа не беше високо на лекови; нејзиното тело беше внимателно разгледани. Немаше игла марки на satiny кожата на рацете. Но, таа зборуваше, ми годеше, како таа се прави страсната напори да не се мешаат со нас, со пишување нас долу со нејзиното прашање, освен во поддршка на водење љубов. Прашањата ќе побара од неа да побара еј, како еден вид на шок ефект, јас ќе мора да се направи со слушањето уреди. Но, таа може да се хранат пристоен дел од (за мене) корисни дезинформации од страна на овие уреди за слушање.
  
  
  Поради начинот на кој ние се вративме заедно, дури и ова мало парче на неточни информации мораше да се стави надвор за подоцна. Roseanne има завршено нејзината целосна нега на седницата. Нејзината целост, меки усни и љубопитни јазик беа како во лечење како и Camilla е магија лосион, и се обидов да му ја даде само како многу физички комплименти како што таа ми ја даде. Потоа бевме на креветот. Rosana е широк, блескав очи регистрирани нашите секој потег во огледалото, како и ако таа не беа само давање себеси, а мене задоволство, но исто така и организирање на финална аудиција за harem на некои чудни масло sheik.
  
  
  "О, Џери", рече таа, уште тресење од нашите климакс. "Тоа беше премногу добро." Се чинеше дека nah не беше само погодени од сексот, без разлика колку е стресна и благодарна што беше за нас. Тоа е време да се започне до овој tailspin, и никој не слушање ќе најдете сомнителни дека јас сум покажува некои љубопитност по вчерашната врева.
  
  
  "Слушај," јас, рече, галење нејзината коса, и ние испружени на креветот веднаш до едни на други. — Не треба да му кажете на некој бев престојуваат во Ле Superbe, драги?"
  
  
  Нејзиното тело ненамерна влечат далеку од мојата рака, но нејзините светли очи не трепка. Игра на очите беше добро позната доказ за чесноста, но само како многу на тоа, тој ги видел како знак на очигледна лага.
  
  
  "Не, Џери", рече таа. 'О, боже мој. Таа навива далеку од мене, и влечат однесува до седат на кревет. "Не може да го замисли дека имам нешто да се направи со ѕверови кои се малтретирани од вас." Таа почна да плаче. И да ги смири сето ова згрозување раскошот беше задоволство што повторно предводена од една на друга, овој пат повеќе нежно, како што тој ја презеде улогата на вршител на должноста и вршител на должноста. Кога нашите дишење беше дури и повторно, јас завршив прашалник, кој беше повеќе апологетски, пријателски, но се уште љубопитни и соодветни за да мојата улога.
  
  
  "Земете ја прилагоди, Roseanne, драги," реков јас. — Јас не мислам така. Но тоа беше толку неочекувано и така сосема беспредметно. Покрај тоа, никој не знаеше дека јас бев тука.
  
  
  "Ах." Roseanne прифатени моето извинување и ми даде неуредна линија на бакнежи од мојот брадата да ми папокот. "Сите во Rime секогаш наоѓа надвор многу брзо, Џери. Целосна вработување на хотелот, таксист, вашиот филм членови на екипажот. Претпоставувам дека некој mistook што за некој друг, не се тие?" "Тоа мора да биде," реков јас. "Но, како што гледате, јас не знам ништо за вас, освен тоа дека сте убава и апсолутно уникатен во Шпанија, и што ќе дојде од голема вино земјата на Colognola."
  
  
  "Падова," таа коригира мене случајно, забавуваа со гледање во огледалото. — Дали ти навистина мислиш дека јас сум убава, Џери?" Не е премногу голема?
  
  
  "Не можев ни една педа повеќе", рече таа половина точно. "И една педа помалку нема да биде доволно." "Тоа е многу убаво," таа grumbled. "Во ревматизам јас ќе ви кажам она што едноставна девојка, таа е."
  
  
  Таа ми кажа нејзината биографија, која исто така се потврди она што веќе го прочитате во microprint. Таа дури и го споменуваат Maoist група на универзитетот и го одбил тоа како детско каприц. И дека благодарение на Pierrot поддршка, таа доби работа.
  
  
  Ова беше можност јас би се надева, а сега тоа е мојот ред да се потсетиме на тоа со мешавина на незадоволство, гадење, и љубомора.
  
  
  "Малку Казанова,"јас експлодира. "Види, јас сум слушнал нешто за его угледот на сите жени. И мислев на вас со него... Тој clenched заби убедливо да ги оттурнат сликата на Rosana и Pierrot, некоја слика повеќе комични од офанзива.
  
  
  "Реков јас би ти ја каже вистината, Џери. Таа покренува и ја брадата провокативно. "Па јас направив љубов да Не Lupo , и тоа не беше толку лоши и одвратни како што мислат. Патем, вашата топла Camilla едвај е поголемо од джудже, и не можете да слушнете ме исмевањето неа, може да ти? "Добро. Устата извртени во исклештена гнев. "Треба да знаете —" рече таа,"дека слатка млади девојки од ретките лековити оние кои се дадени бесплатно услуги."
  
  
  Јас прашав. "Се се уште го гледаат него?"
  
  
  'Се видиме? Roseanne рече. 'Yes. Мојот татко работи за него. И тој е важен и редовни прва класа патникот. Но тоа не е повеќе од тоа, Џери.
  
  
  Тоа не го прави многу смисла да се остварливи, а јас не можев да копаат понатаму без откривање на себе. Следниот пат кога ќе го видите неа, јас ќе бидете сигурни дека тоа е местото каде што можете безбедно да се продолжи нејзиниот истрага. Сега, време беше само темпирана далеку.
  
  
  Како ако сомневајќи се моите мисли, таа б.м да се земе еден последен похотлива се погледне во огледало.
  
  
  "Секоја спална соба треба да има ѕид како оваа", рече таа. "Ако својата случува да се биде богат... Но сега неговата мора да си одам. Имам состанок во еден час.
  
  
  Неговата не грижете се за тоа. Имав ручек состанок во еден час.
  
  
  — Јас ќе ти се јавам утре, " ветив. "Или можете да се јавите тука." Јас не знам што вашиот пријател распоред е, но Pierrot и неговите пријатели составена его за мојот влез во филмот бизнис, но јас ќе не дозволувајте ова да го уништи нашето обединување.
  
  
  Таа веќе беше облечен повторно, ако тоа е она што ќе му се јавите на прикривање на грациозен фустан, и ги следи нејзините во дневната соба. Одеднаш, таа беше како мирен и сериозни бидејќи таа била еден момент пред, безгрижно и ентузијастички со нејзината кревка дијалог.
  
  
  "Сте направиле мене толку среќен во толку кратко време, Џери", рече таа. "На авионот, а потоа тука повторно. Толку многу што го плаши мене и ме тера да мислам."
  
  
  Ова изгледаше како сериозна како што беше да се прилагоди на нејзиниот нов расположение. Таа се смее.
  
  
  "Не грижете се, Џери", рече таа soothingly. "На втора мисла, јас не значи наоѓање начин да се ожени, како и повеќето девојки би. Јас сум размислува за други работи. Но, утре ние ќе зборуваме и да игра."
  
  
  По бакнеж, таа замина.
  
  
  Јас се врати во дневната соба со чувство дека моите прашања може да предизвика некои мерки во неа насока, без да ја има faintest идеја во кој правец овие акции ќе се развие.
  
  
  Тој го привлече завеси на огледало пред бричење и облекување за вечера. Мојот транзистори не ми даде било сигнал, но во TT одделот АХ, еднаш ми покажа огледало на нашите истражувачи, кои совршено се пренесува видео сликата. Електронски компоненти беа расфрлани насекаде низ површината и поединечно може да се премногу мали за ih да се пронајде во пребарувањето. Јас не се грижи дека секој може да уживате во гледањето Rosana и мене толку зафатени на големиот кревет, но не можев нека љубопитните очи да го видам мојот дипломатски briefcase, его тајна оддел, и его содржина.
  
  
  Тој го промени својот костим за друг еден, со кој тој се специјално направени за да го скриете Luger незабележано. Ако има нешто интимни случува со Camilla во првата или втората половина на денот, тој мораше да брзо да ги тргнеме неговата облека без покажува својот арсенал. Но, во исто време, јас не сакам да одам невооружени во непозната територија, само како невооружени како и минатата ноќ. Хуго, на stiletto, беше полесно. Тој едноставно се опфатени scabbard на неговата лева рака со двоен слој на завои, кој беше дозволено за еден човек, кој неодамна беше речиси се изгорени. Камила е лосион не би требало целосно да се лекува секоја педа од моето тело. Особено од оние сантиметри дека Camilla беше најмногу заинтересиран во останаа непроменети. Нејзиниот веќе помина овој тест со Rosana.
  
  
  Во огледало во текот на бања потоне, тој изгледаше речиси здрави. Во АХ, не го правиме комплицирано фустан-up прозорци и шминка, се остава да помали браќа во другите услуги. Јас само smeared малку сива под очите и продлабочување на оние неколку брчки на лицето. Дека, и неколку воздишки пуштам надвор од време на време, треба да имаат убеден моите нови колеги и сите случајни минувачи кои јас hadn ' t целосно да се обнови од груба ноќ.
  
  
  Целосна почит, мојот doorman ме доведе до лифтот на крајот на ходникот, каде уште една sentry дозволете ми во и придружувана мене надолу по скалите. Таму, уште карабин дојде со мене до шанкот. Сето ова беше многу ласкави, но тоа во голема мера ограничена моите идни активности. Таа направи mental note to ask Pierrot да се опуштите неговата гарда малку, ако е можно.
  
  
  Тој, Renzo, и Studds веќе лево, но Сер Хју чекаше да ме однесе до средба во клубот во неговата возачот-управувано Ролни. Двајца полициски службеници на мотоцикли возеле пред нас, и третиот офицер се возеле зад себе со полуавтоматски пиштол. Кој се обидел да го нападне мене на патот, тоа не би бил некој околу Pierrot пријатели.
  
  
  Фоајето на имела клуб е потполно апатичен, темно, ултра-bourgeois оркестарот дека Италијанците се допаѓа да се користи кога станува збор за шик и елеганција. Сите минатата ноќ партија беше таму, освен за неколку чисто поп ѕвезди, плус неколку сива коса, крупен господа од различни националности кои беа запознаени со мене. Најчесто инвеститори и неколку технички специјалисти. Таму, исто така, беше сценарист, Kendall Лејн; а тесни, нервозен, се преокупирани Американската во сина фланелен боксери палто, беж панталони, и Гучи флип-апостолки. Секогаш кога ми беа потребни за да се тресат рацете со некого, ова е несмасна, и секогаш кога нејзиниот случајно налетувал на некого, ова беше толку timidly повлечени дека секој мора да има мисла, тие се занимаваат со луди oilman. Ако некој се обиде да се поврзе мојот идентитет на тој посебен, нераскинливо Ник Картер, пред очите на мене тука ќе се збуни дека лицето малку.
  
  
  Ручек беше обилен во ед и пијалоци и во неформален начин egoistically спроведе. Италијанците се земе Eda многу сериозно и не дозволи да биде расипан од зборува за бизнис. Тој беше меѓу Renzo и Camilla. Pierrot и сценарист се игра оваа игра спроти нас. Camilla на убавината третмани се направи нејзиниот поубаво од било кога. Но, во нејзиниот случај, овие посети на козметик беа задолжителни, повеќе за некои социјален престиж и интеракција со други клиенти отколку да додадете на она што се беше толку совршено да се презентираат во почетокот. Таа шепотеше chaste интимни работи за мене, flaunted како мене ако јас се нови poodle, и ја презеде целосната кредит за мојот брзо закрепнување.
  
  
  Единствениот човек кој се уште се споменуваат и Нишка на Мир беше Писател Лејн. Тој откако започна како писател, и сега Stahl е успешен писател од областа на шпионски филмови. Тој не се чувствува обврзана од страна на љубезен Римски табуа околу зборува за Ед. Тој смета дека тој имал проклето добра приказна, и немаше ништо да се запре ем од кажувам тоа парче по парче пред официјалниот состанок.
  
  
  И покрај twitching, можеби ефектите на dexedrine дека е се ' уште во својот систем, Лејн беше пријатна, лесно ќе човек. Искрено но clueless лево крило либерални, заглавени некаде во 1930-тите. Најголемата ми беше опсесија втората Светска Војна. Сосема оправдана загриженост. Во овој контекст, покрај тоа, една од причините за постоењето на АХ и мојот термин. Егото приказна, како и повеќето добри приказни, секогаш започна со зборовите: "Што ако..."
  
  
  -"Што ако", рече тој, посочувајќи низ чаир во мене во текот на третиот предмет на pheasant и polenta, " сето тоа почна да не се со едно од суперсили на Америка, Русија и Кина, но со група на неморални луѓе со доволно енергија и способноста да се создаде серија од инциденти во овие три земји? На "големите три" би веднаш реагираат различно на другите. И бидејќи сите тие имаат доволно нуклеарно оружје да ги уништи целиот свет, тоа ќе биде Мајка Земјата поплава. Тема на светот, знаете?
  
  
  Тој им кажал на ему, тој да го разбере. Но зарем ова не е малку пресилен?
  
  
  "Јас не мислам така," рече Лејн жестоко. "Целиот свет е буре барут. Само да дванаесет месеци на насилство: на Lotz масакрот, на Олимписките Игри убиства, Лондон бомбашките напади, од Белфаст бомбашките напади секоја недела, на извршување на дипломати во Судан, на протерување на Британската влада од Бермуди... О, боже мој. И тоа е само врвот на ледениот брег."
  
  
  "Немаше Трета Светска Војна околу ова," Ему реков.
  
  
  "Ах," рече Лејн, ако не, давање на ему совет. "Само поради тоа што сите протегаат во текот на одреден период на време. Обидете се да замислите што би се случило ако сите овие инциденти се случи во рок од два или три дена. Add to дека неколку експлозии... Што е следно?
  
  
  "Тогаш сè може да се кренат," ми призна. "Но тоа сепак изгледа малку неверојатно за мене." "Овој приговор е подигната многу пати." Pierrot се претвори во неговиот висок стол покрај него за да одговорите.
  
  
  "Renzo може да се објасни."
  
  
  "Од страна на некои чудо, Kendall ни овозможи со две — ниво сценарио," Renzo рече. "И Студ знае точно како да се пука нешто како ова совршено. За интелигентна и заинтересирани гледачот, ова е значителен ризик. За другите, и за жал, за повеќето, тоа е ништо друго туку грубо црн хумор. Па дури и за трето ниво, за целосно brainless, тоа ќе биде како еден фантастичен поглед дека целиот свет, дефинитивно ќе сакате да купат билети."
  
  
  "Но, оваа приказна мора да остане тешки," Лејн инсистираше на тоа. "Црн хумор, убави. Но, не комедија. Идејата за повикување на оваа тајна организација LAL слабее неа малку.
  
  
  Јас го прашав со залак на polenta.
  
  
  "Елиминација на сите форми на живот," Renzo објасни. 'Мојата идеја. Но јас нема да се бутам на оваа надолу грлото, Kendall.
  
  
  "Етиопската Ослободителен Фронт нарекува себе ЕЛФ," Pierrot рече. "И не беше ништо смешно во врска со тоа.
  
  
  "Добро, нека ме види," рече Лејн, ставање на лицето на еден гениј кој е мачен со сите овие boobies, но кои се обидуваат да живеат со нив.
  
  
  "Со ѕвезди како Camilla и Мајкл," Renzo мавтаа во чаир каде Мајкл Sportu беше седи меѓу толпа на навивачи,"ние се уште можеше да го стори ова и да заработат милиони."
  
  
  "Јас само го направи еден филм во кој се изгубени пари," Camilla рече сериозно. "Но, со оглед на оваа можна продажба на телевизија, тоа едноставно може да не биде на трошок страна. Ти си безбедно да инвестираат во мене, Џери.
  
  
  "Само се шегувам," тој шепотеше во неа уво, " никој не се грижи, ако тој е безбедно со вас или не?" Нејзиниот ревматизам доби кои заводлива, немирна насмевка.
  
  
  Во текот на кафе и коњак, имав можност да разговара со Pierrot за нешто што е ми пречеше многу: мојата силно вооружени гонители. Јас не можеше да ги задржи фрлање helignite бомби, ако сакав да ја напуштам мојата соба повторно. Таквиот маневар во густ сообраќај ќе имаат полни во мртовечница со многу невини минувачи. Во секој случај, тоа е премногу да се скрие зад Јастреб. Се разбира, јас не можев да кажам Pierrot зошто јас потребен на оваа слобода за да се задржи во допир со АХ. Но екстра гарда на броеви е многу убедлив и веродостојно начин да им пријде еден Римски.
  
  
  "Тоа е како да сум... добро, не на моја" јас објасни, glancing странично на Камила, кој штотуку се зборува на банкар на другиот крај на телефонот.
  
  
  Pierrot е мал очи зад розова леќи осветлена толку многу што јас речиси доверливи моето его да прекарот Не Lupo. — Јас разбирам колку е непријатно заштита може да биде", рече тој, wincing и намигна. "За речиси секој човек знам, се пријатели со Камила треба да биде доволно, повеќе од доволно, но јас може да се види дека овие приказни за вас Texans не се претерување, Џери." Дека намигнување повторно. — Јас ќе бидете сигурни дека и во иднина таму ќе биде малку помалку од вакви рестриктивни правило. Неколку зборови за релевантните министерства.
  
  
  "Мислам дека еден човек во лифтот е доволно," реков јас. "Ако тој ми овозможува преку кога тој ја гледа неа, јас сакам да биде оставена сама на себе." "Еден во лифтот на вашиот кат и едно во лоби," Pierrot одлучи за мене. — Ова е добра вежба за нашите млади полицајци. Но, ќе се пропушти ако ви се повлече право earlobe со левата рака. Погледнете како оваа. Тој тоа го покажа на мене.
  
  
  Тоа е добро, едноставен код. Мојата почит за Pierrot, кој веќе беше на високо ниво, порасна дури и повисока. Важни навреденост е нема, но главната corkscrew беше уште нема одговор. Rando прислушувани рамката на неговиот ракија чаша со овошје нож.
  
  
  "Ние ќе одат на конференцијата соба на вториот кат сега," тој објави. "Членовите на групата само
  
  
  Тема на Мир, па јас се плашам ние ќе мора да се каже збогум на нашиот привремен гости за сега."
  
  
  Кога ручек групата се распадна, на девојки на машки инвеститори и партнери на женски акционерите sulked. Тие околу нас, кои се на скалите или во лифтот, беа ограничени на средства од најмалку $ 300,000 секој, плус Лејн, писател, и неколку техничари. Имаше триесет и на нас, врзани заедно со силно лепило на пари и алчност која е обврзана да го следат.
  
  
  Мразам тоа на конференции, но овој Свет Крајот на сесијата беше малку поинтересна отколку повеќето други. Најмногу, бидејќи јас бев протегаат моите уши да го фати нешто што би можело да доведе до Андерсон е сомнежи и рудникот.
  
  
  Лејн почна со краток опис на заговор, за која таа, на пример, веќе знаеше, LAL, група измамници намера да дува до светот како целина. Ова ќе биде направено со отворањето на некои diversionary бомбардирањата и предизвикува некои инциденти во одредени метрополи и потенцијал пожари, предизвикувајќи Голема Три е одмазда механизам пред некој насекаде во светот живее доволно долго за да сфатат дека сето тоа е грешка.
  
  
  Таму беа добро познати, неверојатно тајна аеродроми и приватните војски (дури и повеќе неверојатно да ме професионално отколку во остатокот од публиката, кои проголта сето тоа greedily). Но, морам да кажам дека Лејн направи тоа веројатна и се стави добра емоции во две главни ликови. Британскиот таен агент кој оди преку целата парцела, и его италијански водителка кој се занимава со се заведени од страна на терористите, но, исто така, започнува афера со него. Camilla и Мајкл се приклучи во круг аплауз, и Лејн даде кратка лична објаснување на филмот значење за егото на огромна публика.: "Трета Светска Војна е не само можна, но тоа несомнено ќе ги уништи цивилизацијата, исто како нас." .'
  
  
  "Тоа е сите тие изјави за избувнувањето на втората Светска Војна, на" банкар во ред пред мене ишмркав cynically.
  
  
  "Тоа е она што може да се случи," згодна грофицата покрај него, рече. "Сакате или не сум бил во потрага околу последно време."
  
  
  Сега тоа беше Renzo е на ред да зборува; и тој се споменува имињата на големите ѕвезди кои ќе играат заедно.
  
  
  Потоа Сер Хју дојде со купишта на трудови да се објасни и да се брани колосалниот буџет. Пред тоа, сите вниманието на публиката беше фокусирана, вклучително и на мене. Тоа беше маестрално презентација, и сега нејзините гледа како Сер Хју успеа да млеко милиони од своите сонародници и на другите и да се стави ih во неговата лична сметка во банка. Ниту еден дел е владее, но ако се сече во неколку делови, ќе се уредни диња, кој на четири партнери може да се подели уредно меѓу себе, како додека тие не се намали едни од други грлото прво.
  
  
  Неговото его-како demeanor, неговиот начин, comradely но аристократски, mandriva linux, но никогаш не condescending, исти его фигура. Тој имаше добродушно и добро информирани одговори на неколку од публиката е его коментари.
  
  
  "Само еден актер не е во вредност од $ 100,000 за два дена на работа."
  
  
  Сер Хју: "Ова прави реклами. Ако тој е трезен и ние донесе его сега да се болница во Сасекс. Да?"Последниот е за Западниот германски industrialist.
  
  
  "За осигурување пари чини многу прекумерна за мене. Јас плати нејзиниот помалку од една година за сите мои фабрики."
  
  
  Сер Хју: се чини дека Тие прекумерна за мене, исто така, Господин Шмит. Но, тоа е зошто осигурителни компании се толку просперитетна. Но, без лудило. Ние успеа да добие некои од најскапите воена опрема во светот како реквизити во речиси бесплатен кредит. Ние треба да бидат заштитени како е можно во случај кога еден од нашите Б-52s, кој чини повеќе од нашите вкупниот буџет, може да се сруши."
  
  
  Други прашања беа, исто така, одговориле со истиот шарм и автентичност.
  
  
  На последниот чин беше за Крис Mallory. Тој зборуваше изненадувачки coherently по сите ракија, тој би пијан. Тој објасни дека "Проток на Светлина" ќе биде првиот филм да се направи целосна употреба на компјутер за контрола. Тој рече дека пресоздава модели на градови, флоти и боиштата.
  
  
  "Сето тоа е старомодна", рече тој. — Но, разликата е во тоа што сите овие мали компоненти се изградени во circuitry на нашиот главен компјутер. Јас програма, ја вклучите машината, притиснете копче, и шеесет проценти круг патување е снимен во еден земе."
  
  
  Оваа дру штури аплауз од филм-такт инвеститори, кои научија на потешкиот начин дека бескрајни повторно работи може да се користи за да се направи филмови. carinf.com не се одговорни морето битки во базенот може да испаднат да биде речиси исто толку скапи како филмот себе.
  
  
  "За другите сцени, имаме Renzo ателјето, кој во моментов е најголем во светот," тој продолжува. "Трафалгар Сквер, Times Square, Place de la Concorde — сите од нив се пресоздава таму. И трето камера екипажот ќе направи дополнителни on-локација снимка од целиот отворен базен еднаш Bunny Sawyer и Его cameramen пристигне тука до крајот на следната недела."
  
  
  Пјеро се изведува за да се заблагодарам на сите нас, за нашата доверба (и пари) и да ни каже дека ќе има водени турнеја за да Renzo е студио за утре.
  
  
  Лејн праша Studds кога седницата е завршена.
  
  
  "Ние треба друга сцена", рече тој. "Таков огромен танкер беше разнесено. Експлозија на гас во една од его тенковите е доволно да се укине целиот брод околу триста метри низ вода. И кога сите тенкови се полни, ќе мора милји и милји на масло за горење. Совршено одговара на нашите намери, нели?
  
  
  Студ е лице влегле во некоја одобрување насмевка.
  
  
  "Тоа звучи одлично, Кен", рече тој. — Но како тоа ќе експлодираат?" "Тоа е едноставен: На торпедо. Веројатно далечинскиот управувач од глисер, " рече Лејн. "Сè што може да се допре. Вие не може да го пропушти тоа. Постои начин.
  
  
  "Одлично, Кен. Ќе направите некои шарени слики за мене, и јас ќе добие модел на овој танкер за вас, за помалку време отколку што е потребно вие да ја напишам оваа сцена." Тој застана и изгребани главата. "Како да знаеме дека odina околу овие supertankers е минува низ тесен теснец, да речеме, следниот понеделник? Канал, на пример. Или уште подобро, во близина на Ленинград.
  
  
  "Јас ќе побара Марија да се јавите на еден од овие големи нафтени компании." Кен запиша на задната страна на пликот.
  
  
  Studds забележан од Камила и мене зад него.
  
  
  "Големи идеи, овој човек," Laine пријатели имаше. — Јас ќе испрати Sawyer да се снимаат вистинскиот брод, а потоа ние ќе се движи кон его експлозија во базен!"'
  
  
  Нежно, но цврсто, Камила tugged во мојот лактот. "Јас мислев да оди назад до хотелот да се види колку добро сте обнови, Џери", рече таа. — А потоа, еден убав доцна вечера во мојата соба, а потоа ќе видиме колку добро сте го обнови." И дали ви треба било кој друг третман.
  
  
  Комарец големина мисла gnawed во задниот дел на мојот ум, но Камила е едноставност гуши мислата. Ние се врати на Ле Superbe и беа непречено за двата краја на ден и двата краја на ноќта.
  
  
  
  
  Поглавје 5
  
  
  
  
  Се разбудив во мојата соба. Камила стуткав до мене, но како и среќен како што беа, јас се разбуди чувството несигурен за цело време би се изгубиле. Камила clung за мене како шармантна leech, и sentries се уште беа во полна сила.
  
  
  Потоа, по својот прв состанок попладне со Камила во нејзината хотелска соба, Pierrot се јавив. Тој само се смееше среќно и ми објасни дека тоа беше ем време да стапат во контакт со некои министерот или воопшто, па јас само морав да бидете сигурни дека за да имаат некоја забава во меѓувреме.
  
  
  Така Camilla и играв Тарзан и Џејн, Ромео и Јулија, Јута и скапоцен камен, и така натаму се додека вечера, со сите јадења во неа комори. Ние потоа облечени за краток разговор со Сер Хју и Studs во Camilla соба пред да се врати во мојот маала, каде што burly тинејџер уште стоеше со карабин.
  
  
  Таа беше една акција личност, и она што јас го правев сега е повеќе како работат за оние момци Hawke повици "Дик Ханес агенти," поединци кои се повеќе пациент со бесмислени дијалог отколку што е, и дека една течност унца на информација доаѓа од околу четириесет литри на валканата работа.
  
  
  Тој chattered далеку, и да се обиде како најдобро што може за да се добие нешто корисно надвор од неа; но не, ништо. Сер Хју и Studds дискутира на мали предности на англискиот Канал над Заливот на Финска во експлозија на оваа supertanker. Иако тие се зборува за играчки, таму беше непријатно пресврт да ih е ентузијазам.
  
  
  "Но вие не го разбираат, Studds", рече Сер Хју. "Во иднина, ќе имаат шанса дека гори маслото ќе се постигне и двете Довер и Кале." Тој изговара името на француски град на англиски јазик .
  
  
  "Но, ако тоа не се случи во персискиот Залив, но пред Ленинград," Stads рече, " ние не може да се изнуди овие Русите да се одговори со сето она што тие го имаат на артилерија и ракети."
  
  
  "Заговорот е доволно за Русите да се реагира," Сер Хју рече. "Kendall идејата е, исто така, за нас, за да целосно го уништи два града во почетокот."
  
  
  "Сите права", рече Студ, давајќи до Ленинград во корист на Довер и Кале, како покер играч фрлање неговата лоша страна на стол. "Јас ќе имам моделирање момчиња се направи модел на англиски и француски крајбрежје." Тој тропнал во текот на неговиот двоен grappa за hundredth време.
  
  
  "Ми се чини," јас ventured да коментира, " дека ти си ставање на пеколот на многу работи на три — месец на седницата."
  
  
  "Тоа е убавината на компјутер, Гери," Сер Хју рече. "Штом Studs завршува својата програма, што ќе се направи во неколку денови, што не ќе се земе во недела да се направи во било да се спореди филм." "Месеци" Studds рече. Тој и Сер Хју почнеше во исто време.
  
  
  Јас прашав. "Кога не ќе почнете? Таа треба да се тука, но јас мислев на земање на пауза и ќе Jungfrau." Тој е дозволено последните слоговната на Швајцарската планина име да го следат слободно, гледајќи внимателно да се види дали тој реагираше.
  
  
  "Прилагоди го земе, ние започнуваме средината на стомакот следната недела," Studds рече. "Штом Bunny добива тука со неговиот cameramen. Останете тука. Секогаш можете да го видите ова Jungfrau повторно. Покрај тоа, слатка мала Камила е многу повисоко во мојата книга.
  
  
  Тоа е сè што научив од Сер Хју и Studds. Големи задебелени букви нула. Renzo и Пјеро отиде за нивниот бизнис.
  
  
  Тој се обидел да се добијат некои повеќе факти за Pierrot надвор од Камила, но таа, како Roseanne, го виде тоа што се љубомора и е мило за тоа. Ова не додадете многу од она што јас веќе го знаеше. Како и со Rosana, нејзиниот коментар беше чудно е повик: "треба да знаете дека девојката треба да направите неколку работи за да се понапред во овој филм светот, Џери, "и повторно со почит:" Ќе бидете изненадени ако ви се најде од тоа каква личност е тој. Мислам, за жени. Јас тоа го сфатил како шега на првата, но тој е голем човек, Џери, и не само во политичка смисла. Во сите неговите акции, тој доаѓа до работ на бездната, и тогаш ќе имаат месеци кога тој retires од јавната сцена за да се одморат и да се грижи за себе."
  
  
  Кои последниот беше нешто ново, и Hawke мораше да го дознаам... Ако јас некогаш ја најде личната слобода.
  
  
  Ова беа моите мисли и фрустрации кога се разбудив. И моментот кога тој се разбуди, пред Камила би можеле да се движат, нешто купени во место со силен thud.
  
  
  На Barr, Studds рече случај не би се започне на круг посета следната недела. Во клубот, по ручекот, тој побара Лејн за да дознаете кој танкер беше минува низ англискиот Канал или во близина на Ленинград во понеделник. И сега тоа беше во четвртокот наутро.
  
  
  Нешто не е во ред или се уште се во ред. Но ако не, тоа многу добро може да укаже на нешто многу посериозно од само некои војна игра во минијатура.
  
  
  Како СЕКИРА агент со Killmaster ранг, таа веќе се користи во нејзините таленти на другите задачи се повеќе од доволно за поддршка на симпатична младите дами или да се ослободи од помало членови на клубот како што го направив неколку ноќи пред. Сега имав води, и јас не се имате пекол на многу време за да ја проверите. Мојот ден беше поделена во утринските часови посета на студиото. Тој треба да се чуваат кои ветуваат дека ако тоа hadn ' t been за хотелот уништува и неговата улога и можност да се истражуваат само на место. Тогаш имаше ручек, проследено со друг задолжително средба со Renzo и Его е адвокати, каде што тој имал да ги напише неговите проверка. Според моите Rolex, тоа беше 6: 45 наутро.
  
  
  Тој падна околу ѓубрето, без нарушување Камила, отиде во дневната соба, и да ја отвори вратата.
  
  
  На sentry беше исчезна.
  
  
  Тој се врати и да се облече брзо и тивко. Јас напиша нејзиниот имајте на ум полн со љубов, кажувајќи Камила дека сум бил во водење на бизнис и ќе ја видите ова утро.
  
  
  Тогаш јас бев надвор.
  
  
  Имаше sentry во лифтот, но тој беше означија на ему со неговиот earlobe, како што беше договорено со Pierrot. На guard chuckled и дозволете ми да влезе во лифт. Тоа е исто со security guard во фоајето. Тој се насмевна назад. Не знаев што е приказна Pierrot имаше кажано за нив, но јас не се грижи.
  
  
  Улиците беа практично празен, и било какви такси се приближува на хотелот може да припаѓаат на друга страна. Тој одеше на пет блокови за да Гранд Централната Станица и го зеде такси, без чекање во линија. Јас му го даде на возачот да се насочи него до агол во близина на куќата на Свети-во-Trastevere. Јас не се имате било какви сочувство за тоа досадни Gilchrist, и тој беше прилично сигурен дека јас сега би можеле да се добие Hyman помош и егото на мојот ЦИА потчинети да работат.
  
  
  Отидов на вообичаените мерки на претпазливост за плаќање на возачот, и по изработка на сигурни дека не беше се следат, јас бев наскоро на вратата од куќата.
  
  
  Hyman ја отвори вратата. Исто listless држење и demeanor како и порано; поспан очи, облечен во светли зелени pajama bottoms и старата воена кошула околу памук. Тој беше веднаш во режим на мирување, штом таа одеше во.
  
  
  "Не можете да ја добиете пакет сте лево за неа во хотел?" Не намуртен Gilchrist човек. Паметни млади агент, уште страстни за игра.
  
  
  "Примени, Читање, и спасен". Јас тропнал на вратата. "Тогаш јас го уништи. Имам многу штури сугестии и неколку прашања за ВАШИНГТОН. Дали имате задача?
  
  
  "Само говор конвертор," Hyman рече. "Но тоа е доволно. Покрај тоа, јас не може да го земе повеќе. Стариот Гил е нашата комуникација гениј. Тоа е зошто тој чува сите тешки парчиња во Parioli. Не се измамени од кои кисел стар човек, Картер. Тој знае повеќе за радио, обработка на податоци, и компјутерско програмирање од никого околу овие т.н. експерти. Тој е секогаш подготвен во случај на опасност, но ему сака да претендираат да бидат едноставни сметководител работат од девет до пет."
  
  
  "Убаво е да се знае," реков јас. — Но она што ми треба во моментов е разговор. Прв во вашиот дом база, а потоа со вас. Каде е телефонскиот број?
  
  
  Отидовме во задната просторија, каде Hyman беше очигледно за спиење на hunched бач кревет. Тој даде его добар удар со едниот крај, и растргнат кадифен откри повлекување од табла со познати црвениот телефон на тоа.
  
  
  "Да останам или да одам?" Hyman праша.
  
  
  "Чувајте слушање," реков јас. "Веќе може да се класифицираат од сега па натаму, во случај треба да се занимаваат со намерно или присилно исчезнување повторно."
  
  
  "Да", рече тој. — Слушнав за вашата мала прошетка минатата ноќ. Во тивка Rime, ние обично не треба такви дејствија. Тој slumped во неговиот стол како нејзиниот притисне копче на телефонот за директна комуникација за да АХ седиштето.
  
  
  На бел заѕвони.
  
  
  "Четири часот наутро, ако не, тоа веќе го знаеме," хоукс глас рече.
  
  
  Таа беше сликата од Его во празна канцеларија, со голем термос на кафе, огромен кригла, и оџакот на трудови на масата пред него, неговите долги прсти допирање нестрпливо како тој студирал на податоци.
  
  
  Без понатамошно вовед, тој им кажал на ему за неговата трае 24 часа и принудени неактивност.
  
  
  "Во ред, во ред," тој muttered. "Ако има едно нешто што го мразам, тоа е еден човек по име СЕКИРА кои apologizes за себе. Знам дека Рим не е џунгла, па ако нека си се киднапирани, не можете да ги обвинуваат ih за внимава на вас. Се каже нешто позитивно за промените. Тоа е информирани со целосна рефлексија на сите дека е донесен, како и темелно вовлекува на сопствените податоци добиени. Но, дури и со овој избор, тоа ми требаше добар петнаесет минути да детал сите разговори, и во спалната соба и оние кои беа повеќе социјални во природата. Во прилог, јас дели со него моите согледувања кои би можеле да имаат нешто да се направи со мојата мисија. Ако сте во сомнеж околу нешто, да не го игнорира тоа; тоа е зачукуваше во сите нас за време на нашиот обука. Па морав да се вклучат неколку разговори што се чинеше дека gibberish за мене, но може да се направи смисла на момците во позадина во Вашингтон, ако тие се хранат ih на компјутерите.
  
  
  Јастреб слушаше сето ова, и исто така снимен разговор на лента снимачот за детална студија подоцна.
  
  
  "Ќе видиме", рече тој, кога беше завршена. "Тоа не би било толку лошо да се забележи оваа грешка со денот на танкер."
  
  
  Хоукс "не е толку лошо" беше приближно еднаков на владата медал.
  
  
  "Сега се поставуваат прашања за тоа што сакаат да го направите тука," Hawke рече.
  
  
  "Имам две со солидна основа и два обиди," реков јас. "Првиот приоритет е ова танкер. Можете да бидете сигурни дека нема supertanker во англискиот Канал во понеделникот? И во вторникот, исто така?
  
  
  "Нема проблем," Јастреб рече. "Енергијата кризата е завршена, и нашите контакти со големи shipowners основани. Па тие се забрза или забави доволно за да се задржи област чисти."
  
  
  - И Ленинград?
  
  
  "Тоа чудно пријателот твое, Studds, не чини да се знае дека таму нема никакви приставане објекти за supertanker да клупа таму," Hawke рече. 'Следната corkscrew.'
  
  
  "Јас треба целосниот извештај за оваа Швајцарска банка во Lugano и некои повеќе податоци за Пјеро Simca," реков јас. "И двете може да се обратите за тоа L, во Андерсон е скица: Lugano и Не Lupo. "Тоа не би било тешко," Hawke рече. "Но, ова Мало Гигант ќе биде малку потешко. Веќе имаш сè што може да се ископа, но јас ќе видите што друго можам да сторам за вас.
  
  
  "Во истиот контекст," ми рече, " ние треба да ги проверите сите празник домови во Сасекс. Studs и Renzo отиде таму за третман. И јас имам чувство дека Pierrot беше еднаш клиентот има. Веројатно под различно име. Но его раст мора да бидат препознатливи.
  
  
  "Што ќе се направи" Јастреб рече. "Е дека сите?'
  
  
  "Една мисла," реков јас,"и едно барање."
  
  
  "Ајде!"
  
  
  "Тоа е многу нејасни предлог," реков јас. — Но, можеби вашите финансиери ќе направи добра работа на Magnamut, друштвото за осигурување што го диктира круг-патување политика." Ако е сомнително, тоа може да значи дека ова е еден начин да се движи многу пари."
  
  
  "Земете ја прилагоди," Јастреб рече. "Ние не сме агенција за безгрижно граѓаните."
  
  
  -"Се прилагоди, шеф," реков јас, " вие не сте финансиска компанија или, и ќе имаат половина милион долари дека можеби наскоро се губат само да продолжам со мојата маска." Ако јас дознаете дека парите се водат за исчезнати, морам да најдам од каде што се случува и зошто. И можеби тоа е она што Andersson сакав да знам. "Сите во право," Јастреб growled. "И барањето?"
  
  
  "Нејзината хотелска би имале целосна контрола над Hyman, ЦИА агент тука," реков јас. "Јас исто така би сакале да имаат право да ја користат Gilchrist, само во случај."
  
  
  "Јас ќе се решат за Hyman," Јастреб рече. — Јас сум веќе преземат грижата за тоа. Gilchrist е стара будала, но ако мислите дека сте его-користење на неа јас ќе видам што можам да направам. Но, зошто него? Јас може да ви даде избор на други застапници во областа кои се десет години помлади од Его, и дваесет пати подобро.
  
  
  "Јас не сакаат да се откажат од моето его," реков јас. "Тој е електронски гениј. Нешто во главата, главата е премногу длабока за да дури и да ви каже, но, ако јас може да се стави сето тоа заедно, јас може да ви треба овој Gilchrist многу наскоро.
  
  
  "Ако скок како што," Јастреб рече, " јас ќе ги обезбеди за вашето его." Освен ако не излезе со Римската вирус кој Clem Andersson договор.
  
  
  "Ако е така", реков," Gilchrist би можел да биде мојот противотров за да не завршуваа како Clem Андерсон." Јастреб заврши со тажно, но одобрување на режењето.
  
  
  ************
  
  
  Hyman застана. "Па, јас сум вашиот човекот," тој рече со насмевка. "Она што можам да направам, шеф?" "Бог знае кога ќе дојде време," реков јас. "Само две работи во моментот." Тој погледна во неговиот види и видов дека рацете покажа Rivnenskaya во осум часот. Јас не очекува во Лоренцо Прод е куќа до десет часот. Со Римски сообраќај, тоа е можно за да додадете половина час за да на секој состанок. "Прво, ајде да видиме што знам досега и што може да се научи од тоа. Второ, ме стави во контакт со Klemmu е девојка, Кора, за еден час. Можеби таа не знае срање за нас, или можеби таа знае нешто без да сфатат важноста на его.
  
  
  Hyman имаше shoved црвениот телефон назад во его ден во стариот Bakharev и веќе беше бирање на број на редовна телефон седи на rickety табела.
  
  
  "Кора?" Да речеме, на дваесет и прстени подоцна.
  
  
  "Се разбира, јас го знам тоа. Но вие сте разбудени . Еј, јас ќе бидам во твоето место на половина час со човек кој навистина сака да разговара со вас. Друг терминал од дома... Америка, како друго...? Јас познавав, но тој сака да разговара со вас. Па stay се стави додека не стигнете таму. Можеби и јас ќе ви купи кафе со cornetto. И ако тоа не е доволно... Тој намали неговиот глас малку ...размислете повторно за кој помогна да се справи со тешкотиите поврзани со твоите дозволата за привремен престој. Време.
  
  
  "Таа е тука." Тој се сврте да го Продаде и мене. "Сега дозволете ми да знам што треба да знаете."
  
  
  Како агент, сакам да работам сам, но постојат моменти кога тоа е добро да се има некој наоколу да се тестираат моето теории. Тоа беше еден од оние моменти, и Hyman беше добар, тешко, и разумен човек за оваа работа.
  
  
  "Дознавме..." ему реков. Јас нема да се повтори мојата биографија, но со Hyman на листата и хоукс дозволи, таа нема да се одржи назад, освен можеби за неколку детали во врска со Камила и Rosana е таленти.
  
  
  "Се додека јас беше киднапиран од страна на Горила во tartan Јакна и Pepe," јас продолжи: "мислев дека Андерсон беше луд, и јас видов многу закани во вообичаените филм фанфари. Овие екстатично ih прашања ме потсети на нешто поголемо тогаш. Но, од друга страна, ми се чини дека Renzo и неговите соучесници се чисти, бидејќи тие ќе мора да почека за мојот проверете да биде во ih е поседување пред тие би можеле да liquidate мене.
  
  
  "Јас не гледам многу потенцијал во него," Hyman рече. "Не, навистина.
  
  
  "Сега доаѓа разумен дел," реков јас. "Почнав да размислувам во поинаква насока. Што ќе се случи ако оваа "Нишка на Светот" филмот не е ништо повеќе од еден вид на капак приказна која ги прави нештата исчезнуваат во тенок воздух? Обичните moviegoers се исто така suckers. Тие мислат дека може да се направи забава на своите инвеститори. Но во процесот, тие имаат акумулирано доволно опасно оружје, дека непознат трети лица ќе ги претвори 'двата краеви на Светот' сценарио во реалност."
  
  
  Тоа беше Hyman неколку минути да размислат за тоа. "Неверојатна", рече тој. "Но, тоа не е можно.
  
  
  "Тогаш Mallory е грешка минатата ноќ го смени ситуација повторно," реков јас. "Ако постои некој заговор да го уништи светот и тој планира да го кренат на supertanker, тој мора да бидат вклучени. Па можеби некој од целиот Свет Крајот на компанијата е вклучена. Можеби некои од група се conspirators, а остатокот се глупави идиоти.
  
  
  Hyman климна.
  
  
  "Доколку тоа беше различна група на луѓе —" јас објасни, " или некое друго место со помал толпата и помалку полициски од Rime, јас само може да оди таму и да попуштат неколку напад вештина вредности. Се додека не се чуе вистината од неа.
  
  
  — Но, ако сте биле да попуштат неколку од напад вештини и сила Pierrot да поставам некои прашања во Сенатот, ќе има некои многу непријатни ситуации за егото на Неговата Екселенција, нашиот амбасадор, и за себе пред оваа пиење сесија завршува." Ситуации каде што ЦИА, како и АХ, не може да се залагаме што повеќе, " Hyman завршена за мене. — Па што правам освен да воведување на Кора?" "Повик на твојот народ со нивните имиња на оваа листа," јас, рече, подавајќи му го внеле список на имиња на другите инвеститори кои би биле дадени на ручек средба. "Посебно внимание да Mallory конекции. Тој е познат режисер, но тој работел својот пат низ непознати. Почнав во студиото како асистент, работел мојот пат низ мојот техничка спремност во филмот, и имаше неколку сомнителни моменти на патот. Ова ќе го задржи сте зафатени за денес. Ако ништо друго се случува, јас ќе тропне на вашата врата. Во спротивно, ќе се видиме утре во истото време. Hyman одземени од неговиот nightgown, се стави на фармерки и избледени turtleneck, сандали, и medallion направена околу еден стар СВ. крст.
  
  
  "Жал ми е за хаос", рече тој непотребно. — Но, ова е само моја работа одговараат.
  
  
  Тој ме одведе надвор. Ние ја преминале патот и се внесуваат во тесна улица во близина на Санта Марија Квадратни. Уште една стара зграда и на вториот кат кат.
  
  
  Кора ја отвори вратата за нас. Мал, темна девојка со бледо лице; не е гламурозно, но намуртен лицето на добро тело, скриени светла, модерен панталони и широк волна џемпер. Тој погледна преку нејзиното рамо на smoky соба, која мирисаше на застоена темјан и хашиш. Просторот што некогаш изгледаше како пријатно и забавно место со шарени постери и расфрлани перници, но поради недостаток на посветеност и пари, туку напротив, има plummeted и сега се претвори во мал глушец дупка. Уште малку глувчето, малку дебеличка црна девојка, лежеше треба да се неред и спиеше на cot, под половина покриени со Индискиот ќебе.
  
  
  — Може ли да се добие чаша кафе од вас?" Кора праша Hyman, дури и не гледа во мене.
  
  
  'Се разбира. Ајде да одиме." Ова е Џери Carr. Кора, Џери.
  
  
  "Здраво", рече таа без ентузијазам. Ние отиде надолу по скалите. Надвор, отидовме во еспресо бар на аголот, и игра оваа игра на маса. Потоа, таа праша: "Ти... си пријател на Klemm е?"
  
  
  "Кливленд." Јас барав мојата меморија и праша за биографијата на Klemm. "Ние израснале заедно. Тој не можеше да одлучи дали да стане актер или писател. Имав можност да ја посетите Rime, па решив да се погледне за его. Но, тогаш јас слушнав..."
  
  
  "Тој не можеше да се реши тука, или," Кора рече. На келнерот донесе нејзиниот испаруваат двојно еспресо, и по првата голтка, некои живот се вратил во нејзиниот бледо лице. "Сиромашните Clem. Тој имаше работа пишување на англиски јазик текстуални датотеки, и тој смета дека тој може да работи за Американски весник. Но, оваа работа е секогаш утре или следната недела. Тој живееше недалеку од тука, и таа се пресели во со него. Два месеци подоцна... Bwam! Некој го убива его и го фрла во вода. Таа не е сам на сите. Damn it!'
  
  
  "Исус христос," реков јас. "Clem никогаш не чинеше..."
  
  
  — Се некој вид на верска turd?".
  
  
  Не се верски копиле или потврди blasphemer, Stahl gritted своите заби и чекаше. Таа не би сакал да го Кора против неа, но не додека имав некои информации.
  
  
  "Жал ми е," јас реков, " но она што мислам е дека Clem не е тип на човек да се претвори некој во непријателот. На dell себе, тој немаше непријатели на сите."
  
  
  "Тоа не е вистина," Кора рече самоуверено. Таа намуртен. "Јас, значи, тој е вид на простак. Јас ќе го признаат тоа, но тој беше убав простак. Ние, исто така, доби заедно доста добро, и јас не имаат еден претерано љубоморен латинскиот љубовник."
  
  
  Нејзиниот pouty, детска усните беа поставени во тесна линија на самоконтрола. "Ние се допадна истите работи. И не само површно. Clem беше полн со мистицизам, и јас го сакав тоа. Tarot, Yijing, и трансцендентална медитација.
  
  
  Мојот pricked до ушите. 'Што не ти кажам?"'
  
  
  "Јунг," рече таа. "Да Clemmu, Фројд бил ништо повеќе од една стара Викторија neurologist да преоптоварените со работа Viennese тетки. Но, според его, Јунг беше на вистинскиот пат со овој колективната потсвест и его универзална митови, знаеш."
  
  
  "Не знаев дека," реков јас. "Тоа мора да се започна по Кливленд." "Не знам што.'Кора е добивање на кисел повторно, но јас водев инсистирање на она што може да биде вистински води.
  
  
  "Се сеќаваш ништо, рече тој за Јунг?" "Тоа е само дека овие психијатри не можел да разбере его овие денови," рече таа. "Што сакате од нас, не Гнездо." Тој, исто така, имаше име за оние душата watchers. Тој ги повика ih Кабината Момчиња.
  
  
  "Она што тој подразбира под тоа?" Јас прашав да.
  
  
  "Па, според его, повеќето психијатри обезбедува само alibaba на луѓето, и не дознаете точно зошто тие беа толку луд", рече таа. "Па пациентите се задржи само оди лудо, само малку полошо. Каде Јунг самиот се намали преку сите овие глупости и покажа на луѓето како да се промените самите себеси. Само вистински Кабината момче е тежок пат, и "кабината момче" се преправам дека тие можат да ги преземат на најкратката патека, многу полесно. Но, она што, по ѓаволите, прави сето ова мора да се направи со вас, момче?
  
  
  "Тоа не е секој ден мојот пријател е убиен," ми рече свечено. (Во некои СЕКИРА команди, ова се случува секој друг ден, но тоа е друга спин.) "Нејзината најдобра најпаметно ти е да дознаете што повеќе за тоа како е можно."
  
  
  "Тогаш си или болен мршојадец или малку детективска", рече таа, туркање нејзиниот стол назад од стол. "Јас навистина не како мршојадци, и јас сум имал доволно на аматерски sleuthing Klemmu. Па ви благодариме за кафе и збогум .
  
  
  Тоа е веќе половина изминатите осум. Имав најдобри парче злато јас би можеле да имаат се надеваше, па јас нека одат без коментар.
  
  
  Тој рече збогум на Hyman и зеде такси и назад до хотел. Во холот, морав тоа се запознаени, неописливо чувство на се гледавме. Но, тоа исто така може да биде, бидејќи на sentry во лифтот. Покрај тоа, тој не оди никаде, но неговата соба како и да е, па тој остави его сам.
  
  
  На suite беше напуштена. Само порака напишана во широки потези на кармин на спалната соба огледало за да ме потсети на Камила.
  
  
  "Вие сте брутална и грд севиџ," таа пишува во големи големи букви. "И ова, јас се надевам дека што е можно почесто, тие ќе се одмазди за мене. Се гледаме во студиото се подоцна." Не постојат потписи. Подеднакво големи postscript ГЛАСАЧКО место. "Ќе ме остави со страшно модринки . Ова ќе биде уште еден убав објект во козметиката буџет. Ден.'
  
  
  Јас се избричи, го смени брзо, и се најде на limousine чека трпеливо да ме однесе до центарот на Лоренцо Прод Империја.
  
  
  Renzo и его, нашите директно потчинети, ни требаа да mimmo mock-up прозорци на градовите кои беа да бидат уништени пред Крајот на Светот, и ни требаа да расчисти градилиштето да се покаже дури и повеќе воена опрема. Од Арапските тенкови за да flamethrowers, плус голем број на други работи кои се уште ferret беа на забранети листа. Ние преминал во два хеликоптери за да Anzio, кој изгледаше како да е во сред на последните инвазијата, со делови позајмена од Шестата Флота и други НАТО navies, како и неколку стручно вооружени speedboats предвидено од страна на Израелците.
  
  
  Се чинеше дека Renzo и Пјеро, со помош на Сер Хју и Studs, може да се добијат H-бомба формула од Хари Труман без интервенција на Rosenbergs и Фухс. Таму беа две огромни складови на крајот од страницата што ние не посетите. Кога ја прашав што беше таму, ми беше кажано дека тоа е складиште на реквизити во текот на изминатите филмови. "Еден ден јас ќе се сврти своето его во музеј," Renzo рече.
  
  
  Ова може да биде вистина, но јас не мислам дека јас не би почекајте додека имав шанса да се купи билет. Овие складишта едноставно прашав за претходната истрага.
  
  
  Ние се вратив на управна зграда, каде Studds се стави на мало шоу на неговиот компјутер. Тој имаше мала mock-up село околу кој тенкови и артилерија биле концентрирани во ридовите околу затвори. Исто така, голем број на мали, се движат војници скала нагоре.
  
  
  Studds мавтаа неговиот удар картичка во воздух, а потоа заглавени во слотот на мал компјутер, и сето тоа започна.
  
  
  Тенкови и оклопни возила се пресели напред; артилерија бомбардиран селото плоштад со запаливи бомби; пожар избувна, и мали фигури се пресели и падна. Тоа траеше три минути.
  
  
  "И ние сега сме на добивање одредена идеја за она што се случува да се погледне како на екранот", рече Studs, со гордост на мало дете. Тој го сними целата сцена на видео, а по ние се превртува е да го вклучите дека паднал целата соба во темнината, добивме видео кое ќе обезбедува изгледа како да е во ѕидот на екранот. Тоа беше неверојатно. Тоа беше многу она што е p/. Дури и мали војници, всушност, се пресели, се бореле, падна и умре во текот на долги растојанија. "Се разбира, ова ќе биде прошарани со крупен снимки на собата," објасни Studs. "Но, мојот Бог, гледачот добива пекол на многу од борците за вашите пари."
  
  
  Морам да признаам дека тоа беше импресивна, но Студ е приказ на техничките моќ не allay моите сомнежи.
  
  
  Renzo ни дадоа одличен ручек во студиото на персоналот трпезарија. Камила не чини да имаат било тешко чувства освен надразнување ме од време на време. Pierrot, делумно се заинтересирани во мојот почетокот на прошетка, беше сите насмевки и лути изгледа.
  
  
  Во средината на тој хаос, бев повикан на телефон, или подобро кажано, во луксузно на Renzo, јас се претстави со телефонот. Кој го направи тоа дури и потешко, па дури и повеќе збунувачки, бидејќи гласот на другиот крај на линијата беше Roseanne е, и Камила беше седи до мене.
  
  
  "Здраво, Џери", рече таа во нејзиниот husky мед глас. — Зборуваме за Rosana.
  
  
  "О, здраво," реков јас внимателно.
  
  
  "Тоа не звучи како многу срдечни", рече таа. "Ќе зборуваме... Тоа е како зборува за еден човек, Џери.
  
  
  "Се надевам дека така е и со целото мое срце," реков јас.
  
  
  "О, о,," таа giggled. "Вие сте во кругови на многу различни луѓе. Можеби луѓето се допаѓа Signorina Cavour?
  
  
  "Добро, нешто слично," ми призна.
  
  
  "Во тој случај, кога ќе се видиме повторно, ќе биде бакна на носот, на ушите, на брадата..." Roseanne почна да се даде прецизна и немирна опис на тоа каде таа ќе ги испратите сите оние бакнежи, очигледно преземање на задоволство во мојот беспомошни понижување како таа да била тука во лице.
  
  
  -"Да, Signorina Marti ... не... јас разбирам...
  
  
  Нејзиниот сенешто на нејзиниот крај на линија како да е приватен разговор.
  
  
  Преземање на целосна предност на мојата несреќна состојба, Roseanne стана сериозна.
  
  
  "Се сеќавам на последниот пат кога го видов вас , ви зборував за размислување?" — Што е тоа? " праша flatly. "Размислував", рече таа. Многу повеќе отколку што тоа беше можно, кога бевме заедно во ѓубре. Мислам... си мислев, Џери, и сум бил будала. Јас имам многу важни работи, да ти кажам.
  
  
  "Одлично," јас, рече, се крие во мојата возбуда. "Каде сте сега, Signorina Marti?"
  
  
  "Во мојот стан", рече таа. — Може ли да зборуваме денес, но не и кога?" Ова, се надеваме дека што е можно поскоро.
  
  
  "Имам состанок со филмот луѓе по ручекот," реков јас. Нејзините воопшто не е можно да се помине mimmo ова без да откриете вашиот капак. "Но можеби околу четири-триесет?" "Сите права," рече таа.
  
  
  Почувствував вртоглавица. Можеби Roseanne беше единствениот човек кој би можел да се разрешат испреплетени метежот на теми кои стана мојата задача. Ако е така, тогаш таа беше опасност за истите луѓе кои се обиделе да се пече ми минатата ноќ надвор од Рима. Таа може да биде одлична девојка, но nah немаа гас бомба. Имаше само едно нешто што може да се направи. Hyman е его гнездо не можеше да се повлече од неа. Неа исто така, не можеше да даде еј один околу две контакт адреси на телефонот. Но, ние се уште ги имавме во две сериозен sentries во Ле Superbe.
  
  
  "Ако може да се дојде директно да мојот хотел, signorina," јас, рече, да им се овозможи мојот глас биде толку ниска што може да едвај се слуша. 'Во рок од еден час. Се чека за мене во мојата соба. Јас ќе нареди таа да се видиме, а потоа со неа, сигурен сум дека ние ќе го решат овој corkscrew на нашата заедничка задоволство.
  
  
  Јас спушти слушалката на неа. "Oilmen," реков јас. Camilla и Renzo се загледа во мене, за момент. "Не ме остави сам." Ниту еден од нив околу нив се чинеше дека сакате да прашате или да дознаете за ништо.
  
  
  Петнаесет минути подоцна, откако би се извини за да оди на бања, а копчето за ресетирање појави во плаќаат телефонот. Јас се јавив во Ле Врвен и му кажа на биро службеник за да се укаже на sentries дозволувајте да Пропуштите Morandi во мојата соба и бидете сигурни дека таа не го вознемируваат.
  
  
  Тој се врати Пјеро, Renzo, Камила, а другите со чувство на олеснување.
  
  
  Конечно, компанијата се распадна. Морав веднаш да си замине со Renzo да се добијат некои документи и знак проверка на адвокатот и адвокатска канцеларија. Pierrot имаше некој бизнис да присуствуваат на. Камила рече дека Nah има средба со нејзиниот говор наставник во 4 часот, но можеби и ние би можеле да имаат вечера, после тоа. Јас реков дека ми се допадна тоа и дека ако нешто не е во ред, ние би можеле да се исполнат до подоцна. Ми требаше слобода на дејствување во сите правци, бидејќи јас не знам што Roseanne требаше да се каже за мене.
  
  
  Се обидов да не звук чист нетрпеливи за време на нашата вози назад до градот и бескрајна дискусија на договорот. Јастреб инсистираше на тоа дека јас се добие италијански-Американски адвокат за да го направите да изгледа многу веродостојно. И адвокат тврдеше дека за да ги прочитате сите ситни поени два пати, еднаш во италијански и еднаш на англиски јазик. Тогаш имаше проблеми со проверка на потпис во банката, и кога сè беше населиле и запечатени, тоа е веќе пет часот. Ле Superbe беше само неколку блока. Учтиво, но инсистира, таа беше одбиена од страна на Renzo барање да одиме до клубот и да се напијам за да го прослават.
  
  
  "Ти си сам околу нас сега, Џери", рече тој.
  
  
  Му реков на ему дека ние подобро да го прослават заедно подоцна таа ноќ, и тоа не би било фер да се тост заедно, без Pierrot, Студ, Сер Хју, Камила, па дури и Мајкл Спорт.
  
  
  "Во право си, Џери. Но денес ние веселие голем празник. Во Монца сала или во диско некаде. Својата господарка ќе се грижи за сè.
  
  
  "Добро. Тој го потресе ему е рака и тргнаа во брзо кас надолу зафатен тротоарот.
  
  
  На guard во фоајето климна approvingly кога таа се врати и рече дека една млада девојка имаше навистина е примен во мојот стан. Но вториот sentry на мојот кат потврди тоа.
  
  
  Тој го фрлил ја отвори вратата и извикуваа: "Roseanne," и ја најде претрупан, убаво тело sprawled на мојот кревет, нејзиниот врат отвораш од уво до уво.
  
  
  Некој го имав напишано нешто во италијански во изобилен количество на крв на огледало, исто огледало што Camilla е кармин неодамна се опфатени.
  
  
  "Смрт за да се предавници".
  
  
  Нејзиното тело беше уште топло.
  
  
  
  
  Поглавје 6
  
  
  
  
  Тој испрати неа да Rosana смрт. Со мојот храбар доверба во Ле Superbe е предупредување и мерки на претпазливост, се чувствував како да ми рака беше користеше razor-остар нож да се намали нејзината убава вратот.
  
  
  Тој размислувал за тоа, но тој не двоумете се надвор од очај или вина. СЕКИРА агент е човечко суштество, но тоа не може да се дозволи на надворешни ефекти на емоции да се преоптоварат его, без разлика колку длабоко тие се чувствува. Иако ментално проколнување на себе и за својата глупост, таа веќе беше пакување на минималниот износ на багаж се потребни за безбедно повлекување. Едно нешто е јасно: геј, секс-избрливени Тексас масло playboy Џери Carr имаше престана да постои и беше како мртов за мојата мисија како сиромашни Roseanne.
  
  
  Renzo и Пјеро беа во можност да се acquit мене на убиството на двајца разбојници. И Pierrot имал доволно политичка моќ за да ме задржи од тоа да биде обвинет за Rosana е убиство ако се истрчав надвор во ходникот и покрена алармот. Но, дури и Пјеро е најдобри напори не можеше да го сопре долго, подготвени-од процесот на италијански правда дека ми беше за да се соочи. Денови на распит, можеби изолација како клучен сведок. И, без сомнение, ќе биде проследено околу часовникот повторно. И сето ова во време кога требаше толку многу слобода на движење што е можно.
  
  
  Јас бев во можност да се откажат од сè, освен она што јас го носеше и лесен-за-носат дипломатски briefcase содржат резервни гас бомби, Luger муниција, а silencer, и неколку други innocuous парчиња на опрема. Нејзините промени облека. Нејзините промени од црна патент балет влечки за еден пар на груб сандали, кои беа удобно во првиот и два квадратни потпетици биле места за јадење работи. Лево за тешки месинг стави на запалената, право за вградениот радиоактивни tracker.
  
  
  Тој застана за момент во подножјето на крв-потопено кревет и тивко вети Rosana дека некаде на патот, како дел од мојата мисија, ако е можно, јас би се одмазди Затвори.
  
  
  На sentry на крајот на салата blinked кога таа се врати во салата толку брзо. Така ем му беше дозволено да го видат Rosana во сите нејзини живи слава, и тој не можел да разбере дека човекот не можеше да остане малку подолго. Но, со Американците, таму се чинеше да биде подразбираат изразување на его, никогаш не сте знаеле. Јас го означија на стража во фоајето и доби истата скептичен поглед од него. Но тие ќе бидат уште повеќе изненадени кога тие се најде Rosana тело. Ако моите лични радар работи правилно, кој загинаа Rosana ќе се спроведува во следната фаза од стапицата за мене во рок од неколку минути.
  
  
  Тој го зеде првото такси тој го виде, излезе во зафатен област во близина на Ватикан, и ducked во кафуле.
  
  
  Мојот скап - во потрага светлина twill грб не гледам двострано, но, откако јас случи сериозна го quilted обвивка, тоа се претвори во gaudy, ислужени мантил кои би можеле да го видел подобри денови, но во далечните и сива минатото. Мал спреј уништени сите набори на мојот прекрасен панталони и направени ih изгледа неуредно и кален под гребенот на мојот грб. Мал дел од sandpaper беше доволно да се направи на полиран балет влечки изгледа стар и носи. Кога ќе ја погоди аголот на дипломатско briefcase со penknife, јас бев во можност да лупам исклучите calfskin, оставајќи лошо оштетени писмо торба .
  
  
  Џери Carr отиде во еден мал кафуле и ја остави его таму, заедно со ѕидот на мојот doublet, мојот темно сива шапка и остатоците од моите calfskin.
  
  
  Бен Столар излезе; за стари лица, сиромашните, обесхрабрени граѓанин околу истиот дополнителните светот на интернат куќи и пишување скрипти за бенефиции кои, исто така, беше Clemm Андерсон е блажен територија. Завршниот допир може да се чека малку подолго.
  
  
  Куќата во Trastevere беше само една кратка прошетка подалеку, и Бен Столар не беше тип да го поминуваат своето lira на такси, освен ако тој бил премногу пијан за да се грижите за ништо. Тој одеше две милји, главно по должината на Tiber, во потрага по потенцијални гонители. На Понте Garibaldi, големиот мост, тој се користи својата вообичаена тактика на тресење исклучување на извршување во улички. Имаше кафуле преку улица од нашата контакт куќа, и јас престанав за купот на горки еспресо, гледа на улица и тротоари низ завеса за целосна пред преминувањето на улица и да тропа.
  
  
  Hyman ја отвори вратата, изненадување во неговите очи.
  
  
  Тој праша. — Зошто не утре?" Но тој дозволете ми во брзо и ја тресна вратата зад мене. "Ви изгледа како сокол." Нејзиниот грб ја протреси надвор, и тој whistled тивко во очите на моите прилагодени костум, кој почна на средината на бедрото и отиде надолу до мојот врат.
  
  
  — Јас треба костум, " јас, рече, полетување јакната. "И некои кошули." Старите. Тоа е се.'
  
  
  "Прилично големи димензии," тој muttered. "Но, јас може да има ih."
  
  
  Тој rummaged во задниот дел од плакарот додека тој кажа Em неговата бања приказна за вртење на косата сива.
  
  
  "Си играат против искусни луѓе", рече тој кога тој ќе заврши.
  
  
  Тој се најде костим кој изгледаше како нешто. Тоа е другиот, и тоа ми се вклопуваат добро доволно во Rivne да им даде впечаток дека се припаѓале на Бен Столар за долго време. Тој имаше само една маица дека не ми се вклопуваат, но тој смета дека тој би можел да купи неколку повеќе во едно, околу улица пазари. Сега за сега, сè беше добро.
  
  
  Јас префрли содржината на мојот џебови во мојот нов костум, се стави на моето рамо holster пред ставање на јакната, и беше доста задоволен со очите на човекот кој беше во потрага на мене преку огледала. Hyman критикуван од мене.
  
  
  "Ти треба нешто друго", рече тој.
  
  
  Толку сум горд на овој многу помлади ЦИА агент. но, тоа боли да се слушне од позајмен errand момче дека јас сум се уште недостасува нешто. Но ми се допадна Hyman, и уште ferret, тој беше многу корисна. Па јас бев пациентот.
  
  
  Јас прашав. "Лажни брада?"
  
  
  "Мирисот на алкохол", рече тој. "Секој кој изгледа како да и не мирисаат евтини grappa е сомнително."
  
  
  Таа призна дека тој беше во право. Ова момче имал иднина ако тој живееше доволно долго. Работа со мене и не се забележани да имаат его шанса за преживување. Но, јас се направи ментална имајте на ум дека ако ние двајцата преживеале, јас би го донесе до хоукс внимание. Јастреб е постојано зборуваме за нова крвта која СЕКИРА потреби, но само свежа крв што некогаш се е крвта истури од стар аргументи како мене .
  
  
  "Јас се уште имаат изведено Tarquinia, кој се уште се користи за да се претвори до noses на улица drunks", рече тој. — Ајде да седат во главниот салон и се прелива пијалок." Ако ви се пие, ќе имам еден од нејзините, премногу.
  
  
  Се вративме во дневната соба и играл оваа игра на стол, со wobbly нозе, и Hyman извади плута на непознат шише бледо пченица течност. Тој истури мене два прста во широк, не премногу чиста чаша вода, во согласност со ramshackle атмосфера на својот дом. Дури и пред да се покренува и ја стакло, јас бев опкружен со мирисот на fusel. Тоа тешко може да биде полошо од vitriol, мислев, преземање на долг пијалок. Но тоа беше уште полошо. Нејзиното его проголта неа и потиснати нагон за повраќање. Тој крена стакло повторно и пиеја надолу.
  
  
  "Хм," Hyman рече. Јас, исто така се истури си мал, минимален износ.
  
  
  Тој пиел и sniffed. Една солза се појави во нејзините очи. Тој ја стегна рацете да половината и sniffed повторно.
  
  
  "Јас ќе се обидам нешто друго следниот пат," тој groaned.
  
  
  "Имам некои информации за вас", рече тој, фаќање неговиот здив. Gilchrist доставени од messenger. Тоа е во согласност со она што го рече ова утро. Но јас се уште не се потруди да ги води."
  
  
  Тој поднесе мене некои typewritten листови.
  
  
  "Јас бев само за да се намали iht", рече тој. "Имам darkroom зад мојот плакар, но тоа е полесно на овој начин. Да ги уништи ih кога ќе завршиш. Оваа пластика тегла е хартија потенки. Тој се наметнува голем шише од Chianti кон мојата седиштето и почна да чита.
  
  
  Банката на Lugano испадна да биде сомнително претпријатие дури и од страна на Швајцарската стандарди, повеќе од 80% на која беше во сопственост на Пјеро Simca...
  
  
  Тоа започна како граница менувачница за Италијанците, кои се пренесени нивните lira преку границата и разменуваат ih за многу побезбедно Швајцарски франци. Тоа се прошири за да се недвижен имот и доверба управување. Во последниве години, според Hawke, тој стана исклучително активни во купување до златни шипки. Супер-secure подруми одржа его во вредност од околу $ 40,000,000. Сега дека монетарната криза имаше избувнал, злато шпекулации беше популарна, но тоа отиде надвор од вообичаените граници.
  
  
  Hyman веќе читање на материјалот, и кога таа беше завршена со лист, тој навива своето его и да ја стави во овој растворувач.
  
  
  Друштвото за осигурување е во ќорсокак. Тоа беше еден од најстарите, најбогатите и најпознатите респектабилна општества во Европа, поврзани со солидни партнери и има и во сад.
  
  
  Празник домови во Сасекс беа дури и повеќе вознемирувачки. Нашите зборови за Pierrot. Но, неколку поранешни вработени, кои беа брзо да се пронајде во Лондон и Tunbridge Бунари, се присетува дека мистериозниот гостин беше во заклучена соба во исто време дека Renzo и Studs беа таму како пациенти. Никој не го виде его, но его беше психијатар-одличен Jungian, Господин д-Р Untenweiser! Один е информатори се заколна дека гласно дека гостин беше дете или тинејџер. На оваа висина, Pierrot изгледаше како тинејџер во секој поглед.
  
  
  Како ако џекпот не беше доволно, истрага во Англија, исто така, откри дека Easeful Хектари беше дел од еден долг, профитабилен мрежа на приватни клиники во сопственост на Coetzernes во Лондон. И претседател на одборот беше никој друг, од нашите други Сер Хју Marsland. Згора на тоа, сите други се членови на Советот беше тивок фигура, среќен со годишните исплати, оставајќи Сер Хју во целосна контрола.
  
  
  Овие четири клучни фигури биле на исто место во исто време. Вистина е дека до пред неколку години, но тоа траеше неколку години на подготовка, да се заврши "Поток на Светлината".
  
  
  "Гласот на Вековите и истрагата," последен коментар, но тоа беше проследено со пет ѕвезди *****, што значи дека билтен исто така се содржани најнови вести.
  
  
  "Транс-In Mutualité" — пораката вклучени името на друштвото за осигурување, кои не биле претходно да предизвика сомневање- " се појави да имаат делумно преземени од страна на една Швајцарска банка. Тоа е уште еден многу таен договор, но тоа најмногу се вклучува неколку корпоративни осигурување поделби. Колку што е можно побрзо, повеќе детални факти се на пат. Тие повеќе не мораа да го изговара името на овој Швајцарска банка за мене. Тоа требаше да биде Пјеро е мал бизнис во Lugano, со одделението што се занимаваат со филм за осигурување.
  
  
  Така Pierrot и останатите тројца беа во можност да ги префрлувате пари од едниот џеб на другите. Сè е многу правни и без траги на ih во книги, така што нема да аларм инвеститори. Инвеститорите, исто така, не треба да се знае дека ih пари не се користи за профитабилни инвестиции, но, за ова расте акумулација на златни прачки во подрумот.
  
  
  "Сето тоа се вклопува," се обидов да кажам, но Hyman замолчува мене.
  
  
  Додека тој беше читањето на извештаите, тој го стави на стол во неговата радио и пуштена гласно италијански поп музиката се меша со мирис на grappa. Сега на музика беше прекината за резиме на Barents Море територија.
  
  
  '... Еден час наназад, телото на Rosana Morandi, на дваесет и една-годишниот Alitalia вработен, беше пронајден со нејзиното грло се намали. Полицијата е во потрага по Роџер "Џери" Carr, еден богат Американски кој престојувал во хотел опременост и брзо лево на време лекарите велат дека Мис Morandi бил убиен. На службеник на должност по претходниот инцидент Carr самоуверено изјави дека никој друг имаше влезе во ferret соба со нив, како што тој имаше нека го Пропушти Morandi во согласност со Г-кар телефон инструкции. Ова беше проследено со еден напис за секс-гладни богатите Американци се заканува на традиционалните чистота на италијански жените, проследено со ласкави опис на сакав мажите.
  
  
  "Џери Carr е висок, згоден маж со аристократско demeanor," Рое рече. "Тој е модерно облечени, и его беше последниот гледа облечен во темно сива Хомбург чувствува шапка, светло сива англиски стил грб, и сива фланелен боксери одговараат. Тој беше помеѓу дваесет и осум и триесет и пет години, и тој го зборува малку италијански.
  
  
  Hyman ме погледна и виде grizzled, другиот човек кој мирисаше на grappa. Тој chuckled. "Тоа ќе потрае прилично паметен човек да се врзуваат можете да го дека опис", рече тој.
  
  
  "Но, овие многу паметни момци се гледа," реков grimly. "Шемата ние само се чита не е наменет за слабо срце."
  
  
  "Но, ќе видите што сум го мислел кога ми рече немало води?" Hyman рече.
  
  
  "Апсолутно, другар," реков јас. "Сега знаеме за сигурно, и Јастреб, постепено, како Clem Andersson, беше на пат да е нешто многу важно. Ние знаеме дека Renzo, Studds, Pierrot и Сер Хју Marsland прво се сретнаа во Easefil Хектари во Сасекс, предводена од Hema-што Clem Andersson би го нарекол "Кабината Момче" Ова писмо L во Гнездо белешки: може да значи Pierrot, или его банка во Lugano, но тоа не е важно. Ние знаеме дека "Нишката на Мирот" има акумулирано доволно воена опрема за да започнете мал војна и евентуално активирање на голем еден. Но се додека ние може да се докаже дека оружјето се повеќе од само реквизити, ние не треба многу да се потпрат на, другар. "Тоа е навистина премногу," Hyman рече. "Каде го прави ова не однесе, Картер?"
  
  
  Тоа беше се верува дека Бен Столар помина неколку години во Австралија, и нејзиниот почна играње его улога.
  
  
  "Дадов ем краток опис на себе. 'Столар. Како Carr, нс има првиот слоговната на моето име. Ако имам доволно време да се земе на нов идентитет, не ми е гајле за се претвора во Хозе Гонзалес или Helmud Шмит. Но ако треба да се префрлат брзо, како што го научиле преку обиди и грешки, тоа е полесно да се остави нешто околу оригиналното име. Така, ако некој се обидува да ме викаат за да одговорите ih "Здраво, Картер", тоа ќе биде иста како ако јас и рече: "Моето име е Carr или Столар"...
  
  
  Тој климна.
  
  
  "Ајде да се врати на вистински факти," реков јас. "Најдоброто што може да се докаже правото сега е дека постои скоро легитимен ситуација се случува. Тоа мора да внесете заклучен објекти на Прод на територијата. И брзо.
  
  
  Hyman проверува својата види; тој го напушти својот Rolex во бањата на кафуле. Колку што ние се допадна нив, тоа беше премногу скапи за Бен Столар.
  
  
  "Ќе е подобро да се почека до темно", рече тој. "Јас се истражи ова место на моето. Прво, тие се чувари и watchdogs. Откако ќе се надмине ова, може да се сретне дури и повеќе комплексни внатрешен заштитен прстен. Ние не се занимаваат со мали момчиња. Но, A. A. мора да се знае дека, или тие нема да имаат испратено Ник Картер.
  
  
  "Бен Столар, другар," его коригира. "Секаде каде што сме. Можеби можете да започнете со практикување искрени сега."
  
  
  "Сите во право, Бен", рече тој. "Што ќе мора да попуштат Contiland?"
  
  
  Тој unbuttoned неговата јакна да се покаже Ем на holster тој би веќе го видел. "И нож," реков јас. Тој не се спомене нејзиното да Пјер. Вие треба да ги задржи неколку работи во резерви само во случај. Тој ја покажа ему пета натоварен со радиоактивни супстанции кои биле остави зад себе. Морав да се покаже em ова, бидејќи тоа беше неговиот хотел, па тој ќе знае дека tracker во салата е на иста транзистори радиото како аудио уреди.
  
  
  "Ќе притиснете на ова копче," ми објасни. — И во бранот опсег, ова е индикатор за должина и ширина со точност од пет проценти по километар. Потоа кликнете на копчето подолу и ќе слушнете звучен сигнал, со што се зголемува во сила како што се поблиску до откриен елемент. Никогаш не користете тоа додека јас сум повеќе од еден час доцна за средба или извештај."
  
  
  Тој mimicked акција правилно, а потоа падна на уред во џебот на своите фармерки.
  
  
  "Сите се многу паметни." тој рече. — Но како да го помине mimmo кучиња и sentries?
  
  
  "Како што за овие кучиња," реков, " ќе ми купите евтин хамбургер." Јас ќе се впие во его екстракт од валеријана. Ова ќе стане неодолива дури и за најдоброто куче, и потоа го додадете седатив кој работи веднаш. Јас ќе остане, од една страна, и ќе ви биде на другите, неколку стотина метри подалеку, оттргнува стражарите.
  
  
  "Сите во право," Hyman рече. 'Но како?'
  
  
  — Ќе дознаете кога ќе одам таму." Ние треба да се најде место за мене во прв план. Јас не може да се стави оваа куќа во опасност било подолго од престојуваат тука. 'Странски пасош?'.
  
  
  Бен Столар е ему да ја остави. Тоа е во ред, со лажни виза од шест недели, така што, не постои сомнеж затоа што на некој вид на дозвола за престој. На застарените лице во фотографијата беше слична. Нејзината само беше модел за тоа, како и за околу дваесет и други фотографии за време на нејзината долга кариера.
  
  
  Не постојат вистински интернат куќи во оваа област, Hyman мисла на глас. — И таа би сакале да се затвори, иако не е премногу блиску." "Старата жена низ булеварот прифаќа плаќаат клиентите. Таа е краток слепи и не многу picky.
  
  
  "Ви благодарам," реков јас.
  
  
  "Дозволете ми да упатите телефонски повик прв." Тој го проверува неговиот џеб дневник, бирање на некој број, и зборува во чита италијански на некој на другиот крај на линијата. Тој го крена својот глас убедливо, и Stahl haggled во текот на плаќање.
  
  
  "Имате соба," тој рече дека како што тој ја спушти слушалката. "Триесет илјади lire месечно, однапред платени. Можете да донесеме луѓе во. Девојки, мислам. Оваа стара жена знае дека е ограбија вас. Таа само ќе сакате да го видите вашиот пасош, но тоа е се. Таа не води евиденција за copo , бидејќи тоа е црна пари. Ајде да одиме.'
  
  
  Италијанската трудови печати приказни брзо, и штом ќе беа надвор на улица, мојот стар лице, уредни Џери Carr, зголемена од фотографирани на ручек, се загледа во нас од сите весници.
  
  
  UCHISHIDO! RAPIMENTO! VIOLENZA! MISTERO!
  
  
  "Убиство! Силување! Насилство! Тајна!'
  
  
  Им ги дадов седум предности за точноста и бил изненаден кога изгледаше толку чиста, кул и уредни повторно.
  
  
  Тоа беше позајмена од Hyman со тепаните куфер за екстра облека, која Em успеа да се ископа надвор од плакарот. Застанавме на пазарот кабина, и нејзиниот сопруг додаде два користи кошули, белена фармерки, дополнителен пар на чевли, и погоди лабораториски мантил дека чита "АМЕРИКАНСКАТА Морнарица Болница, Алкохол Рехабилитација Единица, Неапол."
  
  
  "Исус, Бен," Hyman рече. "Оваа облека ќе ве направи Moma рој пинели е омилен tenant."
  
  
  Уште една улица во еден агол, и тој отиде до две скали пред мене и ме воведе за да Mome рој пинели, на дебели дама во неа педесеттите години и шеесеттите години, облечен во mottled црна жалост облека, потсетник дека Папата рој пинели, кој имаше поминато многу години во Етиопија, им дозволил божјата благодат да се спушта над него. Nah на косата е бела, и на крт на нејзиниот брадата имаше неколку црна китки расте надвор од неа. Таа беше во добро расположение и ги поздрави мене и мојот 30,000 lire ентузијастички. Таа само се даде мојот пасош на cursory поглед.
  
  
  "Собата е на задната страна, Signor Ieman", рече таа да Hyman. "Ако сакаш да ми покаже." Ова е премногу стар за да се кандидира и назад. Дали на вашиот друг човек сакате Американски цигари? Јас само ги имаат за 300 lire пакет.
  
  
  "Подоцна, Мајка. Ќе го надживеат сите нас. Hyman бакна на двете прачки и ме доведе до задниот соба.
  
  
  "Ако тој сака да го донесе девојки горе, кажете ему дека тие не можат да пискам или викам гласно," таа се вика по нас. "Имам име кое треба да се одржи во областа. Ако тој сака хашиш, може да се добие тоа, премногу. И многу евтини.
  
  
  Тоа беше долг пат од Ле Superbe suite, и не само географски. Имаше кревет во соба со две валкани ќебиња, груб муслин лист, и еден беспомошна бел лист.
  
  
  Јас исто така, видов голем дрвен стол и мал стол со фиока. Имаше потоне со елипсоидна огледало, и е неизбежен мијалник на дното. Еден прозорец со прекрасен поглед на празен ѕид два метри зад тоа. Hyman fiddled со rusty славини, а водата започна да работи во испрекинато. "На славина е уште работи", рече тој, малку изненаден. "Ви го зедов тоа , Бен. Надолу салата е тоалет со туш. Стави вашиот куфер во аголот и можеме да одиме на вечера и ќе се воведе како нов систем за заштита на патниците во Trastevere. Не постои точка во случува да Прод на територијата пред десет часот.
  
  
  Тој ме одведе преку неколку банери на trattoria, која обично се состои од една соба и отвори излезе на тротоарот со четири маси.
  
  
  "Најдобрите тестенини во градот," Hyman рече. — Патем, има нели е туристичка тука, бидејќи на Запад Готите. Марко!
  
  
  Момче од околу седумнаесет, облечен во бела мрсна престилка, дојде преку задната врата. "Марко, ова е мојот стар пријател Бен," Hyman се вели во италијански. И неа, muttering неколку зборови за нив дека се Столар би можеле да научат. "Задоволен да се сретнат со еден пријател на Signor Hyman е," Марко рече.
  
  
  "Ќе ни служи, Марко," Hyman рече. "За него, тоа беше Dottore Hyman. Бен се случува да остане со нас за некое време. Па, како вистински Роман, ни донесе некои црвено вино додека да се одлучиме што да јадат.
  
  
  — Si dottore, Professore. Марк рече. Во моментот на болест, тој се врати со две шишиња на црвено вино, нешто како Chianti, но посилна и посветла боја. "И некои салфетки, за божјото име," Hyman се пожали. "Ова место е губење на својот стил." Марко врати со магацинот на хартиените салфети, и Hyman и јас зедов пенкала да се споредат кат планови за Прод Студиа и околните области.
  
  
  Веднаш по првиот пијалоци, ние нареди шпагети со школки, печено јагне и артишок. И додека ние се има кафе и grappa, ние се ' уште споредувајќи ги овие скици."
  
  
  "Добро," рече нејзиниот над нашата најнова верзија. "Мислам дека складишта се премногу блиску заедно, но на одмор се чини дека да се биде на ниво." "Тие го чуваат его како воена база," Hyman рече. "Но, тие го фокусираат нивното внимание на насловната тука."
  
  
  Его пенкало чукна на предната врата каде Џери Carr ги натерале во тоа утро во луксузен автомобил како добредојдовте guest.
  
  
  "Не постојат вистински патишта надвор од тоа", рече тој. "Тие имаат ограда околу бодликава жица, кучиња и patrols сите околу задниот дел од време на време. Гласање на доверба... Его пердув привлече несигурна линија. "Со проблеми,", ми рече. "Како не можеме да го добиете назад без да одите низ пред првиот?"
  
  
  "Ти си експерт," тој рече.
  
  
  Тој погледна на мапата повторно.
  
  
  "Нема патишта," реков јас. — Но јас сум прилично проклето сигурен дека видов трага некаде."
  
  
  Јас се стави крст на него.
  
  
  "Јас се обидувам на лов трага," Hyman рече. "Ако се оди на овој начин, тоа би можело да заврши во Centocelli. И ние може да оди таму, без да се приближува до портата.
  
  
  'Во рамките на одење?'
  
  
  "Ова не е неопходно", рече тој. "Имам две виткање велосипеди во багажникот. И сега на местото каде што треба да се оддалечила од страна на стражарите.
  
  
  "Видов стартер пиштол во својата куќа," реков јас.
  
  
  Провинции.
  
  
  "Не, тој има сигнал ракета, и дали имате еден?" - Глас и тоа е тоа", рече тој. "Но тоа ќе светне целиот област, така што може да се види и тебе и мене."
  
  
  "Ако не ние се најде на дрво," реков јас. "И ако ви се пука во погрешна насока." Потоа, не е сè е осветлен, или барем не многу. Почекајте додека не стигнете таму.
  
  
  Ние го разделил на таверната вратата. Hyman вративме за своите пиштоли и неговиот автомобил. Тој се вратил во својот четвртини да се соберат муниција за Luger. Јас ќе го пречека повторно на реката мост во петнаесет минути.
  
  
  Тој беше само во време, во стар Peugeot. Тоа изгледаше погодени од надвор, но откако нејзиниот sel беше во тоа и бевме возење на постојана брзина низ уште-зафатен девет часот сообраќај, ова би можело да се каже од страна на уво дека автомобилот беше поставено до совршено.
  
  
  "Половина час со автомобил," Hyman рече.
  
  
  — Тогаш барем уште половина час да одам таму." Тогаш тоа треба да биде темно до сега.
  
  
  Ние не се каже ништо повеќе, кршење на молкот само да се договорат за нашата средба планови кога работата е завршена.
  
  
  "Не чека за мене," ему реков. "Ако може да се добие во, јас исто така, може да се најде начин за излез. Јас ќе бидам во својата куќа во седум-триесет наутро. Ако јас не сум тука до девет, проверете ја оваа радио и види дали има нешто жив камен на мојата пета.
  
  
  Ние паркирани на Peugeot во Centocelli, далеку од лиснато предградие, и никој не забележал нас како ние неотпакувани и составуваат две виткање велосипеди. Hyman возеше пред мене по улица додека куќи разреди по.
  
  
  "Таа е тука некаде," тој го нарекува тивко. — Постојат околу километри на шуми и полиња помеѓу нас и студио. Но кој пат води каде?
  
  
  Бевме среќни. Патеките се обраснати, но не толку многу што не можете да се вози велосипед на нив. Три или четири погрешно се врти беа лесно да се коригира со користење на компас. Тоа беше седум минути изминатите десет во Rivne кога видовме долга ограда околу бодликава жица на Римската Империја на Renzo.
  
  
  Тоа изгледаше токму како што се сети на тоа од cursory инспекција на tem ова утро. Целиот хотел област, и пред оградата се бришат, освен за еден кластер на дрвја и тука и таму. Тој кажа Hyman да се измери двесте paces север, и тогаш, кога тој се најде добар скривница, светлината фенер дијагонално низ оградата. Додека тој беше изборот на неговата позиција, тој се подготвени и рече дека кратка молитва.
  
  
  Ние се чувствува жал за едни од други раце, и тој исчезна. Нејзиниот почеток месење четири идентични топчиња на хамбургер тесто дека тој ја даде, и се меша ih со еднакви делови валеријан куче производи и седатив за брз knockouts. Тој дури и се меша со Камила е мелени таблети за спиење, што тој врши со него цело време, и покрај сите ја маскира.
  
  
  Тој беше толку блиску што тој го слушнал гласот scrape на колена и го виде бледи сенки; тие беа гигант германски Овчари. Двајца мажи беа водење и назад на другата страна на оградата. Јас го фрлил својот четири хамбургери еден по друг во текот на оградата. Тие дојдоа надолу без да се прави звук за нас. Тој го виде кучиња trotting кон две различни места тој го одбрал. Јас не би шанси ако јас влегов во борба со овие кучиња, па ми се даде секоја куче хамбургери со поспан пополнување.
  
  
  Имав само доволно време за да се добие тркала off мојот велосипед пред Hyman, каде тој седеше, направи нова ѕвезда блум во небото. Тој се стрча да оградата, држење на демонтирање велосипед пред него. Таму јас засадени рамка во земјата и скокна на четири метри ограда во доброто скок со стап.
  
  
  Кога јас слета, јас се префрлаат и лежеше таму, во Rivnenskaya за пет секунди, додека бев сигурен дека sentries hadn не слушнале или виделе мене. Педесет метри одалеченост, тие беа вика на едни со други, изготвен од страна на ракета е светлина. Ова се пресели полека напред, кон најблискиот магацин. Тој помина кучиња и sentries, и во секој момент тој може да се судрите со нов аларм.
  
  
  Но ништо не се случи. Барем тој hadn не забележав ништо. Тој се надева дека Renzo и неговиот cronies веќе биле толку задоволни со рефлектори на главната порта, на германски овчари, и патролира низ sentries дека тие hadn не преземаат никакви дополнителни мерки на претпазливост. Тие не имаат добра, солидна двојно заклучување брави на денот на првиот магацин, но добра, солидна двојно заклучување брави се на детето анимација за СЕКИРА агент.
  
  
  Пред да влезат, тоа беше внимателно подмачкана со Petukhov и брави.
  
  
  Arsenale се чека за неа, па јас не бев изненаден да се најде его. Тој беше изненаден и шокиран од сортата и убиственоста на оружје. Има по нешто за секого, тука: од руски ракети за најновиот модел Миг-24 борец, да нуклеарни боеви глави за нашите Т-2B е предвидено од страна на американската Морнарица, и мали проектили за нашите Sabre 100-F (нова серија, нерегистрирани, тајна).
  
  
  Можете да бидете сигурни дека ниту еден од влади кои ја позајмил его на опрема немав идеја дека тоа може да се претвори во работен оружје толку брзо. Посета на магацин со некој од Русија, Кина, или еден од НАТО земји е сигурен да nip на заговор во бад пред тоа може да се развие, дури и ако тоа започна, благодарение на Studds клаузула, во понеделникот.
  
  
  Јас направив невидливи ознаки на неколку кутии на муниција со користење на масти молив содржи радиоактивен елемент. Јас не треба да се погледне во другиот магацин, но тоа се постават уште за суровата десет минути, додека ноќ чуварот отиде низ двете згради. Постепено, тоа се претвори во ужасна монотонијата. Сега, сите што требаше да направи беше бидете сигурни дека излегов од тука жив, така што може да се предупреди што е можно повеќе луѓе. Дури и Pierrot политички врски не можеше да се спаси его, со толку силни докази.
  
  
  Небото беше сè уште облачно кога тој полека crawled до оградата. Нејзиното внимание треба да бидат пренасочени повторно, но овој пат тоа треба да се ih сам. Таа беше потсети на доброто старомодна времето ване на фарма, кој некогаш бил дел од Vereldeinde сценографијата. Тоа беше само видлив од каде што е сега, и еден кластер на вештачки дрвја би скриј ме од било sentries дека може да биде во искушение. Тој го извадил Luger, чукна на справи, и зезнав на silencer. Тоа го направи его малку несмасна, и тоа беше малку потешко да се стремите, но имав само една шанса, и морав да го земе тоа во секој случај.
  
  
  Тој propped себе за една лактот и чекаше на облаците, за да го исчистите малку. Тоа беше околу десет минути подоцна. Барем имав доволно избирачки да се земе да се сними. На silencer пуштам контролирана кашлица, и временските ване откачи околу и звукот на влијанието одекнуваше низ областа. Таа беше слушнале работи shaggy се приближува на фарма. Тој зеде својот нож и почнал да копа од три-метри дупка под ограда.
  
  
  Таму се ' уште се вика сите околу фарма како тој го крена рамка на неговиот велосипед повторно, зезнав на тркала, како и возеше надвор во насока на Centocelli. Тој проклет себе за да биде толку глупав што тој hadn ' t чуваат Hyman чека во автомобил. Сега секој момент може да се смета. Извештај за Hawke за добар прв, а потоа да се ослободи од се што е поврзано со Крајот на Светот. .
  
  
  Размислував за тоа кога го зедов мојот велосипед и се друго и паднал главата напред во камуфлирани јама. Тој застана повторно, luger во рака, но падна тоа повторно. Четири мажи стоеја околу јама, стискање несмасна автоматско carbines.
  
  
  "Ние сме биле на чекање за вас, Ник Картер," еден од мажите рече, неговиот глас се изменети од страна на аспираторот, тој ќе се повлече над главата.
  
  
  
  
  Поглавје 7
  
  
  
  
  Двајца мажи ми помогнаа на јами и бараа мене темелно, додека други две се одржа мене во gunpoint околу нивното оружје. По првиот здраво, никој не рекол збор за нас.
  
  
  Тие се наоѓаат на stiletto и го зеде далеку. Тие се најде гасна бомба во моите панталони џеб и го зеде заедно со сè друго околу џебовите, вклучувајќи хартија клип на некој вид; што е добра работа, бидејќи оваа случаен хартија клип беше магнезиум соединение кое може да експлодира во волшебна светлина доволно привремено да го блокира погледот.
  
  
  Патем, сите четири од нив беа brawny, веројатно сè посилно од Горила и Pepe, и наводно тие биле оние кои биле попаметни. Тие ме одведе на страна на патеката, каде што голем Фиат е на чекање за мене. Со толку многу во прашање, тој не можеше да ги преземат сите шанси. Тоа не е мојот стил да го викне за помош, но тоа не беше времето за лична гордост. И во секундата тоа ми требаше за да се земе здив и да вика за помош како завива куче, Один околу мојот ракувачи отворив устата и полнети на круши во облик на замолчени во тоа.
  
  
  "Ова е дизајниран за да го спаси ќе непотребни напори, Картер," на ih портпарол рече.
  
  
  Па се вози назад кон Рим беше само како мирен, како моето патување таму, иако не толку пријатни. Знаев дека бевме внесување Рим кога фатив поглед на Пристаништето Мажоре портата. Потоа двајцата насилници flanking мене во задниот дел на автомобилот влечат надолу завеси, како и завесата во предниот дел на стакло дел ни дели од возачот. Споменатите стакло партиција изгледаше bulletproof, и двете задни врати немаше држела. Дури и ако јас успеа да ги победи двајцата од моите чувари и да ги преземат нивните оружје, тој сепак ќе се преземат за да таму каде што тие се наменети да ме земе, во цврсто запечатени кафез опкружен со стакло и метал.
  
  
  Ние возеше за уште пет минути, а потоа неа, почувствував автомобил одат надолу падина и да престане. Моите чувари спуштија завеси и чекаше за возачот и его companion за да го отворите ден надвор.
  
  
  Ние бевме во подземниот паркинг на една голема зграда. Различни броеви на различни автомобили, неколку италијански, Австрискиот, Швајцарскиот, еден македонски и еден со теми, специјални броеви се користат од страна Maltese дипломати. Тие беа во три преку шест италијански табличка ликови. CD за дипломатскиот кор. Pierrot може да се чека за неа, или барем Pierrot пријатели.
  
  
  Штом вратата се отвори, јас бев помогна да излезе. Ова беше уште gagged, тие се уште ме држи строга и може само да протестираат тивко. Бев повлечен за автоматски лифт.
  
  
  Четири гиганти clung за мене, иако мал метал знак на страна јасно укажува на англиски, француски, и италијански дека максималното оптоварување беше четири луѓе, или најмногу 300 кг. Сите околу нас се мери најмалку деведесет килограми, па јас ги прифати советите на метална плоча.
  
  
  "Да, тоа е толку срамно да се скрши заповеди," рече еден од четирите. "Но понекогаш немате избор, дали ќе се, Картер?"
  
  
  Лифтот отиде до четири спрата и се појави во еден од оние долги ходници наредени со канцеларијата врати толку типично за Мусолини ера владини згради. Имаше прозорец на крајот на салата, и пред кои прозорец седеше фигура со полуавтоматски пиштол под неговата рака. Каде премин на другата страна формира прав агол, подеднакво вооружени слика саб.
  
  
  Било слабо надевам дека би имале на избега и venturing надвор беше исчезна. Јас не мислам дека Ник Картер, Џери Carr, или Бен Столар би преживеале овој sublunary постоење.
  
  
  Ако јас hadn ' t рече дека тоа и не се случува да се каже тоа, тие ќе имаат ме стави под тортура, вистината серум, или и двете. Во сите овие случаи, можеби тоа секундата дојде кога јас се потребни за да се пробие, или ако тоа не успеа, се донесе некој со мене за компанијата во мртовечница.
  
  
  Тие ме одведе преку, или подобро кажано mimmed мене изминатите три врати и застанале на четвртото место. Лидерот одеше во и надвор неколку моменти подоцна, gesturing со својот прст. Јас се наметнува во собата со моите три его другари.
  
  
  Тоа беше голем, грациозен канцеларија со забранети windows кој изгледаше надвор во текот на Tiber. Еден ѕид беше опкружен со голем тиково стол на модерниот дизајн. Удобни столчиња беа наредени околу тоа. Еден беше празен, а другите беа окупирани од страна на пет мажи во нивните средината на триесеттите години и во средината на педесеттите години . Секој е како респектабилна како моите колеги инвеститори во Светот Крајот, но не Пјеро или Renzo.
  
  
  А висок, тенок човек во неговата четириесеттите години, со долги жолтеникаво коса и рог-rimmed очила, беше седи во стол зад биро. Јас никогаш не сум видел пред неа, Его. Јас никогаш не сум видел некој околу еден човек како порано. И сите тие изгледаа повеќе како членови на комисијата, која беше подготовка на моите усни историја испит од работодавачите момци кои се обиделе да се пече мене, се сече Rosana вратот, и сега ме стави во празно седиште.
  
  
  "Ви благодарам, Г-дин Картер," рус човек рече учтиво, како ако тој hadn ' t забележав дека ми беше се турка во чаир, и двете од иста момци дојдоа на двете страни од мене да ме задржи таму. .
  
  
  "Како што можете да видете," рече тој, " ние знаеме вашето вистинско име, и она малку што се знае за вашите способности. Еден од нашите луѓе овде, Г-дин Олег Perestov, вели дека неговите колеги ' ега имале интересни средби со вас.
  
  
  На кратко, ќелав човек со длабока, потонатиот очи климна grimly во Словенска. Одеднаш името дојде на ум. Тој беше главниот човек на MGB на Русија и за Западна Европа. Затоа, мојот минливи размислувале за учество на Комунистите за време на состаноците не беше во ред . Но, тогаш зошто се руски оружје во "двата краја на Светот" реквизити оддел? Умен red herring? Или не го пропуштите нешто важно?
  
  
  "Знам дека," тој рече со насмевка, " јас нема да ви овозможи најмала слобода на движење се додека не го прават тоа јасно дека ние сме работат на иста страна. Може ли да ве замолам да се откажат од сите ваши preconceptions, Г-дин Картер?"
  
  
  Јас не го гледаат како голема точка да учествуваат внатрешно во оваа операција, која, исто така, вклучени Perestov. Сега таа исто така, знае Кинески лицето што му припаѓа на Г-дин Fal, член на Црвено Кина Разузнавачка Служба. Јас може да се купи во себе некое време, па јас климна со неа.
  
  
  'Добра'. - Рус Човек Бил Воодушевен. "Дозволете ми да се претставам себеси. Нејзиниот Полковник е Пит Norden, Норвешка, Интерпол. Тој се става својата картичка за ИДЕНТИФИКАЦИЈА на полиран стол и да ги прифати советите на моите чувари, овозможувајќи ми да се допрат и да го земе. Таму беше его име и фотографии, неговата врска со Интерпол, и, во бројки, его идентитет што таа знае како еден од најдобрите светски агенти.
  
  
  "Ако јас би го знае кои сте биле, Картер", рече тој, " ние би биле поштедени дека жално четвртокот ноќта. Во тоа време, сите ние мисла беше дека сте биле само уште еден член на кој фамозниот главна група "Светот Крајот" . И Олег испратени првиот сили тој би можел да добие информации од вас. Се сомневам дека тие се толкува нивните инструкции премногу лабаво, но тогаш тие ќе бидат во можност да го оправда тоа да највисок суд."
  
  
  Perestoff отфрли disapprovingly, и Kou Faul се насмевна на его е срам.
  
  
  "Штом факти на вашиот бегство и таинствена, сеуште нерешени смртни случаи од Луиџи и Pepe стана познат, стана јасно на секој со малку искуство, меѓународна агент како Ник Картер мора да бидат вклучени. Но до кој степен и од она страна? Вашето минато отсекогаш била беспрекорна.
  
  
  Perestoff и Ко След беа двете fidgeting во своите места. "Совршен од НАТО перспектива," Полковникот Norden разјасни, и мажите замрзна повторно. — Но може да се земе еден поинаков пат дека ние не знаеме. Не толку одамна, Сер Хју Marsland беше релативно искрен политичар, и Лоренцо Прод беше ништо повеќе од еден филмски продуцент со ненаситна жед за богатство и фали права. Крис Mallory беше непредвидливи гениј, но ништо повеќе. Pierrot? Сите што требаше да направи беше точка вашиот прст во него и сите на Италија, десно и лево, ќе застане за него'
  
  
  Мојот изненадени изразување скрши преку мојот gagged усни, и Полковник Norden беше тивка за момент.
  
  
  "Јас немам време за предавање токму сега", рече тој. Ние сме реформа група на меѓународните сили, и Интерпол сака на пример, како што не ЦИА . Сите премногу валкан, премногу експлозивни и премногу immodest наредби дојде кај нас", рече тој.
  
  
  — Како што реков, не можевме да бидете сигурни дека вашиот став, и не можевме да приод ќе се додека бевме сигурни. Clem Andersson потпишан од неговата сопствена смрт гарантира кога тој се обидел да разговара со Крис Mallory, бидејќи тој смета дека Mallory беше едноставен Американски државјанин кој беше излажани од страна на вешти Европејците. Hyman рече сте биле во ред, но, се разбира, може се уште да игра со него. Нашата единствена шанса е за Мис Morandi да се поврзеш повторно.
  
  
  Така, додека јас мислев дека прикриено проверка Rosana конекции во Ле Одлична, таа беше, исто така, проверка и воспоставување доверба во мене.
  
  
  — Таа ни кажа дека таа рече сте биле повеќе од 100% чист и дека тие имале исти цели како што не: да се инфилтрираат на Теми на Светот и да се обиде да најде непобитен доказ против нив. Но тоа беше речиси невозможно да се контактира со вас поради густата екранот дека Pierrot и неговите пријатели опкружен со, " на полковникот рече. "Ние се одлучивме за да испратите Rosana повторно, со фатален исход дека знаете многу добро." Тој е паузирано, како и ако е на чекање за мене да се добие преку.
  
  
  — Вие бевте во право да исчезне. Hyman, во овој момент, ставање во неговата лојалност пред се на услуга за вас и да АХ, одби да дејствува како посредник, но тоа не е важно. Што направи она што се надеваат за: сте влегле во заклучуваат за складирање области. Така ние се стави микрофонот на младите Hyman автомобил и две его велосипеди, и да се следат во една почитувана далечина. Овој пат, ние се користи, агенти, кои беа малку повеќе искуство. Неговата насмевка беше поставен и искрена.
  
  
  "Па, Картер, ако си оди за да веруваат во нас и знаеме дека ние треба вашата соработка, ги споделите со нас со знак на вашата глава. Ако најдете сите индиции во овој магацин, тогаш ќе имаат можност да се добие во внатрешноста, отстранување на его и го стави на нишка за целиот овој валкан бизнис.
  
  
  Тој климна, правење на брз одлука. Ако Полковник Norden и его другари беа теми, hema се чини како сите мои проблеми ќе биде завршена. Дури и ако тие не беа на негова страна, откако го ослободи нејзиниот, би можел да се најде начин да се користи ih на нашата предност. Стражарите на двете страни отстрани замолчени и зачекори назад. На овој состанок на пргав, моќни сили, тој изгледаше disheveled, занемарен, но таа му се потребни, и со моите информации, тој е веројатно најважната личност тука.
  
  
  "Прекрасна," Полковникот Norden рече. "Прво, краток вовед." Тој се пресели во својот прст од една личност до друга. Г-Дин Картер, Другар Perestoff, Г-Дин Kau След, Господин Берген, Генерален Maseratti, Полковник Ле Гранд. Па, она што не ти се најде таму? Дванаесет очи и дванаесет ушите се riveted како што е опишано на содржината на два магацини. Никој не ја презеде белешки. Тие беа искусни агенти, обучени да слушаат и се сеќавам. Полковник Norden запиша на парче хартија и му ги дал на човекот за еден од маскирани приврзаници, кои брзо лево низ соби.
  
  
  Тој го виде мојот крена веѓите и dispelled моите сомнежи. "Ова е само за да се подготват нашите транспорт, така што можеме да го напушти," рече тој, " веднаш штом ќе добиете е потребно одобрување и поддршка од владата. Ако она што ќе го кажеш е вистина најмалку 20 проценти, Pierrot е политичка моќ, веќе не може да се запре его магацини од тоа да биде спречено. Тоа е половина изминатите два сега. Ако бомба навистина оди надвор, тоа е беспредметно за мене да се јавите на релевантниот министер во следните пет часа."
  
  
  "Но, времето е важно," реков јас. "Од сега, тие може да се најде овие спиење кучиња и можеби дупка тој го направи во ограда за да се добие повторно."
  
  
  "Тоа ги презеде повеќе од една година за да се соберат овие оружја во овие складишта", рече Полковник Le Grand, француски агент. - Јас се сомневам дека ih ранливите може да се помести за пет часа. "Ако тие се обидуваат, тие ќе падне во нашата замка," Општи Maserati рече. "Ние имаме свои набљудувачи на сите излегува, и јас сум мојот сопствен мал, но добро обучени командоси единица, слободен од malign влијание на Signor Пјеро Simca во некои други области на универзитетот министерства."
  
  
  "Мислам дека можеме да си дозволиме да се релаксираат малку повеќе сега, се додека час на влијанието пристигнува," Полковникот Norden рече. Тој заѕвони на ѕвоното на неговото биро, а тоа беше убава русокоса жена во униформа-Интерпол? Голем кордон ? На кантина служба која работи во салата на режимот на дваесет и четири часа на ден? - Ние направивме доста вклучена.
  
  
  Во прилог на пијалаци, грицки и сендвичи, имавме можност да се дополни фрагменти од моето откритие со расфрлани но детални информации од други извори.
  
  
  Што сето ова доведе до тоа да е:
  
  
  "Нишка на Мирот" не беше во претходница на некои група на conspirators. Тоа беше его свој ѓаволски шема на уништување, конечна чин на aimless насилство за супер-психопат. Егото очигледно парцела е бесрамна исмејување на его е вистински намери. Сиромашните Кен Лејн. Тој не учествуваат во оваа dell на сите и го напиша неговото скрипта како предупредување за Третата Светска Војна. Всушност, тоа е шематски отскочна штица до самиот почеток на овој многу војна, на самиот последниот масакр.
  
  
  "Денес во светот е бурето барут", рече Господин Берген. "И се чека некој да ги кренат во воздух нагоре." Неколку мали, overburdened групи, како што вие, Господине Картер, свои и повремени еден посветена личност тука и таму, споделување на товарот на справување со ова палење."
  
  
  "Досега, ferret," Општи Maseratti рече — " тешкотии се dispelled, и успеавме да го задржи ih под контрола. Но, замислете, Г-дин Картер, свет во кој инциденти како што пукаат на Либански авион над Израел, стариот У-2 инцидент, атентатот на претседателот на државата, истовремено убиството на дипломати, и бомбардирањето на авионите се јавуваат истовремено. со непријателот ознаки над копче наоѓалишта. Се меша сето тоа заедно со востанија, бомбашките напади во Белфаст, герилски војни во Централна Африка, револуции во Централна и латинска Америка, тензии на Блискиот Исток и во буре барут на Југоисточна Азија. Кој може да го запре ова пред да ескалира во светот војна?
  
  
  "Јас предупреди на Кремљ да не делува премногу брзо," Олег Perestov рече grimly. "Но мојата предупредувања не се застане на паника и јавниот притисок. Ако авионот со Американски или Кинески регистарски таблички капки една бомба над Ленинград, Москва, или Камчатка, мојот команданти ќе им помогнам на копчето и повлекување на нивните бомба засолништа. Моите предупредувања имаше само еден ефект: на влез во моето досие велејќи дека би можело да постои сомневање дека се двоен агент.
  
  
  "Како што беше случај и со моите претпоставени во Пекинг," Ко След interjected.
  
  
  Големата conspirators беа претставени од страна на Pierrot, Сер Хју, Renzo, и Studs, на пример, во оваа цел. Можеби и јас ќе додадете мојот секс-гладни и пожелно девојка Камила и некои Студ techs.
  
  
  "Ние бевме во можност да се реконструираат поголемиот дел од оваа парцела со Rosana помош," Полковникот Norden рече. "Таа имала улога на двоен агент во голем ризик за себе, но со сите нејзината посветеност. Благодарение на нашите истражувања и сознанија, ние дознавме како и местото каде сето тоа започна."
  
  
  Седум од најмалку сентиментални господа ќе го најдете целиот свет забележа една минута е тишина во спомен на починатиот девојка.
  
  
  Нејзината тишина беше скршен. — На заговор започна во кои madhouse во Сасекс?"
  
  
  "Точно," Norden рече. "Ќе сума до тоа за мал дел од времето тоа ни требаа. Повеќе од седум години, Сер Хју почна да покажува знаци на емоционална и ментална нестабилност. Тој не чекајте другите, партнери, или пријатели да се забележи его и сила третман, туку не па на својот лекувам во, и да испрати писмо за помош на голема еден во математиката и во Европа: R Лекар. На Untenweiser, невина, но неопходно пешак во играта дека " тогаш ќе се развива."
  
  
  Јас прашав. "Андерсон Jangel?"
  
  
  'Точно. Проф. д-р Untenweiser беше во можност да ги користат лекови за смирување и други лекови, да им помогне на Сер Хју контрола неговите психички напади. Сер Хју е убиството на повик девојка во 1968 година беше несреќен случај, но его влијание обезбедено дека случајот бил покриени. Проф. д-р Untenweiser даде името на одредена болест која Сер Хју страдал од, и која тој ја дели со Renzo, Studs, и Pierrot. Ова се нарекува agriothymia ambitiosa, неконтролираното и страстен треба да се уништи нации и да се избришат сите организирани структури на општеството.
  
  
  "Anderson' s АА ознака," јас muttered.
  
  
  'Дека е во право.'Noorden рече. Истата болест што ја има и секогаш управувано Sirhan Sirhan, на Олимписките убијци, и многу други. Но овој пат, болеста имаше преземено корен во човек со политичката моќ и престиж. Исто така, на пациентот како личност. Тој беше подготвен да чека долго време и обидете се да се соберат од страна на сојузниците, тој се потребни, и неколку години подоцна, тој не.
  
  
  Во меѓувреме, Сер Хју, или како награда за неговиот третман или за лична безбедност, наредени за д-Р Untenweiser да остане во неговата приватна болница, Easeful Хектари. Ова е најлуксузните место за нервни нарушувања, главно од дроги и алкохол, што можете да си замислите. Во раните 1970-ти, Камила Cavour беше таму како пациент по нервен слом кога таа отиде од улица проститутка да филмска ѕвезда. Можеби тоа беше несреќен случај.
  
  
  Клучот е истовремено доаѓањето на Renzo, тогаш сериозни нервен слом, а потоа Студ Mallory, тогаш его-busting шест месеци, кога, и Пјеро Simca, инкогнито, а потоа обид за самоубиство, кои би биле успех.
  
  
  Сите три страдал од истата прогресивно agriothymia на амбиција, отежната со фактот дека тие се сметаат себеси легитимен поплаките против општеството. Renzo претрпе преку загубата на неговата благородна статус и губење на својот огромен имот, нешто што на милиони од неговите филмови никогаш не би можеле да целосно да се отстранат. Studds мислев дека главните studios и владата на САД имаше одзеде некои од неговите права на патент за некои од неговите его-управувано електронски пронајдоци. Pierrot, повеќето видливи околу три, има акумулирано понижувања од детството поради неговиот мал раст.
  
  
  Правец воведе Сер Хју за другите за време на една од посетите таму, како директор. Ему имал доволно дијагностички белешки на картички од тројца мажи. Покрај тоа, ние може само да додадете некои нагаѓања за тоа. Но, се чини дека е веродостојно да ни дека неколку недели тие поминато заедно таму, тие го организираше "Поток на Светлината" заедно .
  
  
  Pierrot се чинеше дека се на повеќе високи улога од Сер Хју, но не беше аргумент од Его. Заедно тие ги имаше сите потребни меѓународни врски, но Pierrot беше уште лижење својот пат до врвот. И што е важно кога стигнаа до реквизити тие сакаа да позајмуваат. Како и за оружје себе, тие се користат двокреветни и трокреветни агенти од различни земји, од шверцерите на пари-гладни предавници. За дванаесет милиони долари, може да се купи многу puppies. Renzo е студија и Его е позиција во светот на кино направени целиот проект е вистински. Но Studds, кој изгледаше како prankster од надвор, беше во некои начини на камен-темелник на двата краеви на Светот. Тоа беше само благодарение на его е технички know-how дека компјутерот може да биде програмиран и напојува."
  
  
  "Затоа, драги мои Ник," Полковникот Ле Гранд рече, " тие се опремени вистински реквизити, авиони, тенкови, gunboats, Британскиот подморница Porpoise, со истиот далечински управувач што Studds така брилијантно ја покажаа за вас на неговите минијатурни поле, бои."
  
  
  "Оваа информација е пренесена и кај нас, вашиот Г-дин Gilchrist," Општи Maserati рече — " кој не е толку бавно или како енергичен како тој изгледа."
  
  
  "И тој е гениј самиот кои се доближува на Крис Mallory е талент кога станува збор за компјутерска електроника," Perestov рече. "Ние се обидовме да го добиете тоа еднаш, но за жал, ние не успеа."..
  
  
  Рацете на ѕидниот часовник покажа дека тоа беше само седум часот.
  
  
  "Во час и половина," Полковникот Norden рече, " ние ќе бидеме во можност да ги добијат потребните дозволи по телефон. Општи Maseratti ќе продолжи да го направите ова, затоа што на ова ниво, се разбира, ова е прашање за италијанската влада."
  
  
  "Според Signor Картер извештајот," општи рече, " јас ќе преземе целосна одговорност и бараат итна акција. Усна согласност е доволно, и тоа трае само неколку минути. Јас предлагам ние се оди на завршно планирање.
  
  
  Полковник Norden зборуваше неколку тивки зборови во спогодба.
  
  
  "Всушност," тој рече. "Но, прво, извештајот за надзор на магацин. Г-дин Hyman е downstairs, и тој наредил ему да ни се придружат. Тој се сврте кон мене. "Тој беше крајно незадоволен, кога дозна дека ние "позајмена", па тој омекнат нејзиното его малку од entrusting ему со нашите набљудување пост."
  
  
  Hyman влезе во собата и застана веднаш до мене. "Жал ми е, Бен... Ник", рече тој. "Овие луѓе не ми кажеш сè додека таа не била завршена. Но знаев кои се тие беа и на кои сте биле, па морав да работам со нив."
  
  
  "Тоа не е важно," ему реков.
  
  
  Тој се сврте кон табелата во полу-воена поза. "Нема движење, што може да се толкува и како се движат материјали од депоата, господине," тој се пријавени Полковник Norden. - Минимална Редовни утро работа. Храна камиони за студио материјали и слично. Овие луѓе престанаа да гледа кога тие го оставија сајт; доволно далеку далеку дека ih не можеше да се види, но тие не најде ништо повеќе смртоносна од шише млеко во нив."
  
  
  "Многу добро", рече на Полковникот. — Она што за кучиња и дупка Картер направени за да се избега?"
  
  
  "Јас сум бил следење ова место преку мојата визија ноќ уреди, господине," Hyman рече. "Тие не се најде на кучиња до три наутро. Кога ова се случи, имаше многу гласни коментари, и еден од sentries направи некој вид на извештај. Тие не се провери оградата, како секој нормален security guard ќе се направи веднаш. Но, само по изгрејсонце, ова место беше случајно откриен од страна на sentry. Имаше многу викање повторно, и Один околу мажите се изјасниле тоа на теренот телефон. Имаше еден човек кој фиксна оградата за петнаесет минути.
  
  
  — Секој понатамошен развој?" На полковник праша. "Една важна личност во слика?"
  
  
  "Само Студ Mallory, господине," Hyman рече. "Но, ние знаеме дека тој секогаш доаѓа во шест-триесет и да играат со своите компјутери и машини, без разлика колку пијани, тој може да се ноќта пред."
  
  
  "Се надеваме дека ќе ослободување на човекот од неговата зафатен распоред наскоро," Полковникот Ле Гранд рече dryly.
  
  
  Тогаш ние се занимаваа со главното прашање: како, кога, што и кого да го нападне.
  
  
  Општи Maserati елита командоси единица била во режим на подготвеност за еден час.
  
  
  Не е проблем на оваа страна. Проблемите само се случи кога сите хотели се приклучи на акција, и сите што се командантите.
  
  
  Полковник Norden мораше да се дојде до одржување на редот.
  
  
  "Јас не треба да ве потсетам, господа, дека јас сум командант," тој купени во војник гласот. "Ние не се стави на рекламирање покаже тука, или за некој лично или за одредена земја."
  
  
  На шум на одобренија може да се слуша насекаде.
  
  
  Во "општи Maserati, се разбира, ќе сакате да ја води својата единица," на полковникот рече. — Јас ќе одам со него." Целосно одговара на мојата позиција како Интерпол службеник. Г-дин Hyman, кој има дозвола за привремен позиција на Комуникации Службеник, се приклучува на Г-дин Картер како врска. Тоа е се.'
  
  
  Тој чукна на маса да се удави од звуците на протест, вклучувајќи рудникот.
  
  
  "Ако ние се видени заедно во таква операција", рече тој,"ние ќе бидеме нашата организација." Г-дин Картер, ќе заборавиме дека се уште го сакаше за сослушување во убиството на Signorina Morandi. Кога нашиот регион во Русија е завршен, тоа ќе биде лесно да се разјаснат, но не пред тоа.
  
  
  Ние мораше да се согласи на тоа.
  
  
  "Исто така," додаде тој, да се направи ситуација повеќе bearable — " тоа би било глупаво да се изгуби нашата главна група во оваа прва голема работа. Јас не знам што може да тргне наопаку, но тоа е опасно да се потцени нашите противници. Ако нешто тргне наопаку, ќе има најмалку пет од нас лево. Шест, ако зборуваме за Г-дин Картер што ни се придруживте.
  
  
  "Вклучи ме во", рече тој премногу брзо.
  
  
  "Ако јас не сум тука", рече Полковник Norden, " раководство ќе помине на Другар Perestov." Па јас само најдов себеси под командата на руската MGB службеник .
  
  
  Во "општи Maserati," Полковникот Norden рече, " јас мислам дека се може да се јавам сега."
  
  
  Италијанскиот офицер бира бројот и разговарав со високи официјални околу Министерството за Одбрана. Тој бира друг број, овој пат за службените лица во Министерството за Надворешни Работи на руската Федерација.
  
  
  "Ние сме се случува", рече тој. "Полковник Norden, Г-дин Hyman, ќе одиш?" Други : збогум.
  
  
  "Јас мислам дека сите ги растера," Полковникот Norden рече, " и да направите како многу на вашата нормална работа што е можно. На нови објекти, ќе бидат објавени наскоро.
  
  
  Тогаш тој беше исчезна.
  
  
  "Ќе се видиме во мојата куќа," Hyman рече. — Во моментот кога ќе бидете сигурни дека јас ќе се вратам." Се разбира, денес во осум часот. Не грижете се. Јас ќе и да се внимава од за неа.
  
  
  На пат назад во такси, таа беше купи евтини транзистори радио. Тој ја остави неговата комплицирана уред да Hyman. Рој пинели е девојка беше седи во лулка стол во дневната соба и ми даде немирна насмевка дека таа веројатно се зачувани за некое доцна вечерта hangover.
  
  
  Неа, отиде во својата соба и клупата притиснете на доделување на кревет во релаксирана јога поза. Радио управува на Римскиот мрежа.
  
  
  Таму беше и обично утро светлина музичка програма со петнаесет минути куќа совети пред уште една музичка програма започна. Тој оценува дека тоа ќе потрае Norden, Maseratti, Hyman, и број на командоси дваесет минути да стигнат до студиото, а потоа половина час до два часа пред вести скрши.
  
  
  Rivnenskaya еден час и триесет и седум минути подоцна, вести скрши.
  
  
  "Професор Пјеро Simca, сенатор од Colle ди Val d'amore, тоа се нарекува директниот упад на личната слобода, бидејќи фашизмот," Рое рече. Тоа го осудува барањето на Лоренцо Прод ателјето ова утро од страна на воена единица на General Giulio Maseratti, придружени од страна на Интерпол Полковник Џон Norden. Сенаторот Пјеро Simca е кажано тука и сега..."
  
  
  Потоа Pierrot гласот, изненадувачки ниска како некогаш за мали его, беше scornful и триумфално.
  
  
  "...утро прочитате во најбруталниот и тоталитарни начин", рече тој. "А за пребарување дека не е точно Rivnenskaya ништо, но откри и нешто многу важно. Тие покажаа credulity на нашите воени лидери и нивната неспособност, па дури и по триесет години, за да се пробие низ долгите сенки на диктатурата. Нс покажува откровение дека наводно apolitical Интерпол организација која се занимава со Della излезе да биде ништо повеќе од корумпирани полициски сили. Тоа ќе биде интересно да се знае дали Полковникот Norden е лична сметка во банка, не се сомневам во друга земја, не беше надополнет со одредена сума на долари во Калифорнија, бидејќи оваа акција на плаќања е директно спротивно на интересите на италијанската кинематографија."
  
  
  Тогаш тој се вратив на работа, известување Pierrot побарувачката дека норвешката влада веднаш да се потсетиме на Полковник Norden. Тој, исто така, побара Општи Maseratti се предупреди и деградиран. Ниту еден службеник околу Министерството за Одбрана или Внатрешни работи-del-призна санкционирање на акција, но тоа беше политичка бизнис како и обично.
  
  
  Тој исклучив радиото, полни својот муниција и други работи што тој може да скривам во своите џебови, и се упатија за Hyman куќа. Сега дека веста беше во воздухот, Hyman веројатно беше дома.
  
  
  Тој доби таму само пет минути пред јас не, и изгледот на неговото лице кога тој ја отвори вратата имаше малку да се направи со својот вообичаен весела насмевка.
  
  
  "Немаше ништо таму, Картер", рече тој.
  
  
  "Но, јас сум го видел тоа, овие отворени гајби, и јас сум се дури и видел од околу овие нуклеарни боеви глави," реков јас. "По ѓаволите тоа, Hyman, не мислам дека сум го сочинува целата оваа приказна, да направите?"
  
  
  "Се што сакам да знам", рече тој,"е дека отидов таму со Maserati, mimmo на Прод чувари, и немаше ништо на сите оние складишта."
  
  
  "Можеби тие чистат тоа до подоцна," реков јас.
  
  
  "Имавме петнаесет луѓе со двоглед околу оградата," Hyman рече. "Од моментот кога ќе одеше во, додека тоа командоси единица одеше во."
  
  
  Толку сте биле измамени во прикривање сè, тој мислеше на глас. "Можеби тие се сокри его во некои невини проп. Мојот Бог, она што вид на пребарување е ова? Децата на предучилишна возраст играње некој вид на пребарување игра?
  
  
  "Кога ми рече" ништо, се 'ми значи" ништо, 'Ник", рече тој, порелаксирана сега. "Geez, само празна соба и гол, малку прашливи подот. Но, не постои знак на движење нешто поголем од канистер. Гласаат вака, Ник.
  
  
  "Тие се излажани од нас," реков јас. Нејзините sel да се изгуби во вашите мисли. — Јас треба да дојде со вас.".. но, тоа е премногу доцна. Јас мора да го добиваш нејзиниот назад.
  
  
  "Нема шанса, Ник," Hyman рече. "Прод изгубила надзор на неговото студио, и Carabinieri имаат смирено побара его да биде домаќин на две стотина од најпознатите одберете припадници на безбедносните сили, кои веќе се во потрага по Џери Carr. Нема шанса.'
  
  
  "Тогаш јас ќе ја направам odina."
  
  
  "Ник, вие не сте најпопуларните човек во Rime," Hyman ми кажа. "Сте биле наречени fango, значење 'срање', по Општа Maserati. Полковник Norden уште мисли дека си нашол нешто. Другите се на состанок, токму сега да се одлучи дали да се фрли на волци или да бидете тивки за нашата организација.
  
  
  Јас пуштам моите емоции кога мислев дека за оваа организација, во која беа вклучени руски и црвени Кинески, кој мораше да се одлучи дали да му верувате Ник Картер. Тоа е веројатно дека ih одлука ќе биде диктиран од нешто како нејасни и топло како емоции. Од друга страна, тие мораа да се задржи со мене. Тие имале многу докази за да се покаже дека Нишката на Мирот проектот беше огромна закана, темпирана бомба што е потребно за да се defused. И тој беше единствената личност која ја видов на проектот од внатре кон надвор.
  
  
  Тој се сети дека тој не само што го виде и го допре клучеви, но, исто така, невидливо и неизбришливо означени ih со своето посебно масти молив.
  
  
  "Јас треба јаглерод-yttrium скенер," реков јас. "Како радио кое го даде за вас, но со одредени атомска тежина. Такво нешто не треба да бидат достапни на нашиот универзитет или дури и во државата научни оддел.
  
  
  "Јас ќе ве направам кафе додека комисијата одлучува ако тие се уште сакате да им верувате со јо-јо, а камоли како добра скенер," Hyman рече тивко.
  
  
  "Таму каде што тие се држи овој состанок?" — Ние немаме време за губење, Hyman. Јас може да побара ih себе и објасни ми причини за нив. Perestov ќе го разбере.
  
  
  "Тие се повикува нас, а не обратно," Hyman рече. "Жал ми е, но тоа е вистина. Јас не знам од каде тие се исполнат, никогаш не сум се искачи толку високо во овој клуб. Знам дека тоа не е во Морнарица канцеларија каде што тие се ова утро.
  
  
  Мислев дека за тоа додека Hyman направи едноставна размена на инстант кафе. Јас се sip на течни тој поставени пред мене во разбиена војска. Знаев дека јас би го виделе на звук, но тоа не прави никаква смисла да се задржи велејќи па додека јас го видов зелена боја, против Pierrot е влијание.
  
  
  Телефонот заѕвони. Hyman крена его.
  
  
  "Да", рече тој.' Јас се обидувам да се добие насмевка назад повторно и повторно на мојот boyish лице. "Каде?.. И, тука сме ние."
  
  
  "Ти си уште се во оваа dell, Ник", рече тој за мене. — Тие си имаат средба во вилата на Appian Начин. Maseratti и Norden не се таму, но Maseratti замена беше, и гласале за вас. Новата Интерпол службеник, кој останува под Perestov е директен надзор, гласаа против. Сте имале Perestov, LeGrand, и Ко Падне на вашата страна. Берген, министерот за финансии, гласаа против тоа. Заклучок: потребно уште една шанса.
  
  
  Ние ја напушти куќата и да одигра его игри со Peugeot додека тој продолжи да зборува. Во тоа време, брзина е поважно од безбедноста. Тој возеше како споулавен низ сообраќајниот метеж на Рим, кои веќе беа полн со луди возачи. Помалку од петнаесет минути подоцна, ние screeched да се запре на патеката на старата вила. Старата порта нишаше отворен и тресна зад нас.
  
  
  Тоа беше краток, сериозна средба што не ги имаат истите оптимисти другарство како претходната сесија. Бев информирана дека ми беше се користи само затоа што јас претставена последната надеж, не затоа што некој особено верува во мене или се допадна мојата сини очи.
  
  
  Се запознав со Големи Capone, италијанската полициски службеник кој го заменува Општиот Maseratti, и Senor Соуса, на сомнителни португалските поморски аташе на Интерпол. На средбата беше presided повеќе од Т. Perestov.
  
  
  Јас објасни на нив, дека немав објаснување, но само една надеж. Тој ги покажа својот потпис молив, и Perestov климна. Его сопствени агенти користи слична трик. Јас им реков за скенерот ми требаше, и Моне испрати гласник на одделот за физика на Алфа Ромео Универзитетот на Рим со накај сирената.
  
  
  "Ако тоа е добра уред," реков, " не можам да го најдам мојот ознаки во рок од три километри радиус. Токму сега, ние сме помалку од половина од тоа растојание од Прод територија, па за да можеме да започне што е можно ова нешто добива тука. Ние треба топографски мапата за локалните координати.
  
  
  Таму беше малку општи дијалог се додека не се слушна сирената тагуваат, сигнализација дека Алфа Ромео беше враќање. На милијардер имаше детална мапа на северозападниот дел на север од градот. Тоа беше лежи на масата во ширевте форма, завршува виси надолу на двете страни. Тој стоеше над неа со молив во неговата рака, крупен човек во униформа со заострен мустаќи како стар, претпазливи мачка подготвени за пролетта.
  
  
  На полицаец ми даде позајмен телефон од одделот за физика. Тоа беше речиси идентична на уред кој имал позната нејзината од мојот вежби во седиштето на. Нејзиното его прилагоди неа да ексцентричен комбинација на елементи, објаснувајќи нејзините акции.
  
  
  "Тоа мора да биде една необична комбинација, во спротивно тоа ќе укаже на некој со флуоресцентни рачен часовник." Таму! Тоа е до вас да гласаат!
  
  
  Полека, ми се сврте на метар и се ревматизам од вибрации игла во должина скала. Нека Еј се смири пред да го предадете го уредот на Милијардер. Perestov погледна во текот на моето рамо, тешко дишење.
  
  
  Италијанската дру права линија низ мапата. Јас во собата на скала за да ги координатите на географската ширина и читање на различен број.
  
  
  Моне привлече втора линија кои intersected прв на точката само помеѓу два правоаголници на мапата која го одбележа Прод складишта дека таа го посети, магацин дека Воопшто Maseratti имаше нападна и се најде празен.
  
  
  "Тоа е глупава шега," Господин Берген рече disgustedly. "Картер е на ih страна, и тој е држи ни назад. Било лудо лице може да пресврт на овој скенер за да се добие места што веќе го знаат. Ова е апсолутно бескорисни.
  
  
  "Не верувам дека уредот е неисправен," Полковникот Ле Гранд рече. "Јас го прочитав тоа, тие се броеви на кои диск дека Г-дин Картер споменува." Големи Моне изгледаше повеќе како масти, мудар мачка од било кога.
  
  
  "Г-дин Hyman", рече тој. "Вие и Поручник Gismondi двајцата беа таму. Ќе кажете дека не го види или чуе нешто необично за време на вашиот види, ништо, но вообичаената возбуда кога кучиња биле пронајдени спиење, и тогаш кога повреда во комплет беше откриена. Ве молиме кажете ни се повторно . Чекор по чекор, без недостасува ништо."
  
  
  Hyman ми кажа точно она што тој ми рече, но кога тој се обидел да ја запре, Главните принудени Его да се продолжи до Студ Mallory пристигна.
  
  
  "Па, тој се возеше во Мерцедес со возачот," Hyman рече. "Отидов од околу автомобилот и влегол одделот за инженерство, зградата која се наоѓа во сала помеѓу административната зграда и магацини. Тогаш јас слушнав нејзиниот зуењето, знаете, како и кога ќе го вклучите загреана систем. И повеќето Американци го прават тоа Март утра. Тоа е за сите."Поручник Gismondi," главните рече.
  
  
  На поручник започна од почетокот, но Моне прекината од него.
  
  
  "Зуи дека е по Mallory пристигна", рече тој. — Не ти се слушне дека премногу?" Размислете внимателно.'
  
  
  "Па, господине," Поручник Gismondi рече. "Его беше јасно коишто се слушаат, но..."
  
  
  Пред некој друг, тој знаеше што го Милијардер беше размислување. "Лифтот," реков јас. "Целата проклето подот е долу. Один на технички достигнувања на големиот гениј на Mallory Стадо." Големи Моне се насмевна во договорот.
  
  
  "Тоа е како театар, претпоставувам," тој рече. "Подот што оди нагоре, кат што оди надолу. Сето ова е дел од ih илузорно светот. И само доказ е слабо потпевнувам, која би можела да биде ништо. Тогаш его е широк мачки насмевка исчезна.
  
  
  — Но како тоа ќе ни помогне?" "По првиот фијаско, не можам да им овозможи на новите боева глава да влезе во просториите, Renzo, за уште една проверка. Моето Carabinieri не би дури и дозволете ми да помине низ"Москва портата". И Pierrot е организирање на протест март.
  
  
  Сите лица беа грозна, додека масти Големи удира своето чело со дланката на раката, како дете се обидува да се реши загатката.
  
  
  "Ние не може да го внесете од страна на земјата", рече тој. "Ние тешко може да се фаќате за земање на примероци од воздух. Но, постојат доволно подземни коридори за да се изгради автопат. Никој не знае сите катакомби Рима, подземни работи добивка од деветнаесеттиот век. Но јас познавав, Guglielmo Millione, подобро од било кој друг живо суштество, бидејќи јас секогаш одат таму да се следат крадците да ih јамата. Погледнете тука.'
  
  
  Тој се наведна мапата и брзо се повлекоа линии со молив, мрежа на се врти, кои споени, вкрстени собраа, и да се разграни повторно. Две пренесува преку нив само под две intersecting линии на нашите скенирање.
  
  
  Јас сум будала да не си помисли на тоа право далеку, тој scolded себеси како што и тој го зеде holster за неговиот револвер од стол. — Тоа е многу веројатно дека ова е начинот на кој тие ги доставуваат нивните топ-тајна материјали. Mallory исто така изграден склад со подот лифт кој може да се оди надолу во катакомби и до повторно, ако сакате.
  
  
  — Што ќе правите кога ќе стигнете таму, Големи?" 'Свирче мелодија? Ние се уште се соочува со непријатности во врска со неможноста да ги пренесат боева глава, има." "Земете ја прилагоди," тој призна. 'Јас не знам. Но, јас ќе се направи нешто. Можеби и јас ќе удар тоа за сите, вклучувајќи себе."
  
  
  "Извонреден жртва, Големи," Perestov рече. "И целосно се во стара Римска традиција. Но, не се практични. Сите овие нуклеарни боеви глави заедно може да доведе до речиси иста експлозија како несреќа, која ние се обидуваме да се избегне."
  
  
  "Доаѓам со тебе", ми рече. "Не е во духот на древните Римски вредности, Другар Perestov, но бидејќи знам дека моето оружје. Јас може да посебна нуклеарно оружје од не-нуклеарни еден, а потоа направи рудникот околу неколку конвенционалните оние. Ова ќе му даде пожарна право да влезе во студио гејтс, се Големи. И тогаш вашите потчинети може да биде подготвен да се предаде она што ни треба што е можно тие да се таму и да се најде скриени "двата краја на Светот" муниција .
  
  
  "Гласот и реума", рече Големи, тапкање мене contentedly на рамо. "Ќе одиме напред, Signor Картер. Gismondi, организира пожар тим и се соберат Gilio е борба единица да го следат него. Ова ќе значи рехабилитација за него пред Pierrot може да суд-боречки его.
  
  
  -"Ако Ник оди," Perestov се вели во тонот кој brooked нема аргумент, " јас ќе одам со неа." Јас само се гласа за него, бидејќи тој е нашата последна надеж. Јас се уште немаат доверба во него да има еден магацин полн со такво оружје."
  
  
  -"Јас се плашам јас ќе треба да се додаде мојот лоша тело твое ако Perestov доаѓа," Ко Fal рече. "Јас не мислам дека моите претпоставени ќе одобри ако јас ќе го испратам еден Американски и руски заедно. Дури и под вашиот часовник, се Големи.
  
  
  Големи Моне се мачеше за да се одржи неговата смиреност, и Ем успеа.
  
  
  — Дали сте сигурни дека не сакате да бидат придружени со Carabinieri, монтирани на полицијата и полициски бенд?" 'Тогаш тоа е добро. Ние ќе го прослават со вас. Но, тоа е се. Ние може да влезе во неизследвани катакомби само зад туристички места во Санкт Петербург. Galikste. Ајде да одиме.'
  
  
  Тоа е само кратко возење од Пулверизирам, каде што беа оставени со полициски автомобил. Големи Millione нè доведоа mimmo планина на стариот велосипед остатоците да тесен влез.
  
  
  "Картички се надвор", рече тој,"и јас ги имаат во мојот глави." Тој dived, и ние да се следат. На passageway проширува, и голем е светло напред покажа редовите на украдени автомобили, повеќето од нив се расклопуваат за делови продадени на крадци ' пазари, но некои од нив се уште се во добра состојба.
  
  
  Големи Schell е напред. Нејзиниот школка е искрено зад него, знам многу добро дека Perestov е искрено зад мене со чешка пиштол во својата десна рака. Зад него е школка Ко Phol, кој носи Американски автоматски пиштол, Виетнам мал придонес за Кинески арсенал.
  
  
  "Друга половина час," Големи Моне рече. "Во почетокот, ние мора од нешто да се плашиме од здружението на обични крадци, толку пријатели, да се биде внимателен."
  
  
  Изминавме во тишина. Десет минути подоцна, Моне вклучен на dimmer вклучите на својот светилка и проодела побавно. "Сега," рече тој, пак, " ние сме помалку од две стотина метри од Прод земји. Јас ви препорачуваме да се вежба екстремни претпазливост. Тој зборуваше италијански, која беше заеднички јазик на нашата мисија. Во италијански, зборот дрскост се состои од три слогови: prudenza. Големи Millionnet имаше уште не е завршена кога висока и убедлива thud дојдоа од зад два барирани гејтс, кој имаше распадна пред нас и зад нас. Во исто време, нашите мали затворен простор беше преплавен со заслепувачки бела светлина. "Мислам дека," Pierrot се вели во баритон глас, " дека точниот израз за ова е како да се стаорци во стапица."
  
  
  
  
  Поглавје 8
  
  
  
  
  Нашите заклучена соба во catacomb тунелот изгледаше како амбиент за некои подземни тортура сцена. Секој детал беше razor-остар, но простор за тоа беше како црни и непроодни како јама.
  
  
  Cerro-кафеав камен и earthen ѕидови со траги од портокалова и црвена. Еден куп на украдени гуми shied како олтар под лажат околу античкиот коски. Бренд-нови хром автомобил блескаше во аголот во близина на радијатор решетката.
  
  
  Големи Моне отпуштен две изолирачки снимки од неговата автоматски пиштол. Perestov, Co, Fal, и нејзиниот избегна на ricocheting куршуми што го погоди железни решетки.
  
  
  "Стоп за тоа," Perestov нареди. "Може да се молам, се сеќавам дека јас сум уште commanding вас?"
  
  
  Сер Хју гласот заѕвони надвор, со потсмевање се смееш на англиски squire.
  
  
  "Со Студ е virtuosity, тешко може да се мисли дека овие тела се извор на нашите гласови", рече тој sarcastically. "На dell себе, ние седат многу удобно во Renzo канцеларија, гледајќи те на затворени-коло телевизија." Обесхрабрени, Големи Millione стави настрана неговата оружје.
  
  
  "Во неколку секунди," Сер Хју продолжение, " ќе бидат третирани со моментален, без мирис, кратко дејство, но ефикасна гас. Кога ќе заспие, овие луѓе ќе се движат на вас на овие повеќе пријатни простории за сослушување, кое може да стане многу помалку пријатни.
  
  
  "Држете го вашиот здив," Perestov нареди, но тој беше премногу доцна и веќе се лизна да правливите подот. Тоа беше последното нешто сетив пред Јуџин се разбуди во Renzo соба.
  
  
  Првото нешто што го видов беше ѕид опфатени со свила резби.
  
  
  Andy Warhol и слики на Мерилин Монро. Мислев дека тоа беше халуцинација, се додека не видов познати лица, Renzo, Studds, Сер Хју, и Pierrot, седи низ собата, и веднаш да ми се врзани рацете и нозете како внимателно како неговите, Големи Моне, Олег Perestov, и Ко Есен.
  
  
  "Ќе се четири губитници," Pierrot рече да ни кога имавме сите дојде до нашите сетила. "Како што е смешно и патетично како светот себе, кој, како што очигледно претпоставам, ние се случува да се уништи. На болни и скапани цивилизација, и ќе служи како чувар на својата канализација — очигледно симптом на својата слабост.
  
  
  "Оваа последна малку конференција", рече Сер Хју, " е за нашиот забавен само. На Vereldeinde веб трагедија, најголемиот спектакл во историјата на човештвото, како што се објави без претерување, е отсуството на публиката."
  
  
  "Тоа се подразбира," Renzo објасни — " дека реалниот проток на светот, не е во филмот со истото име. Ова е сосема смешно, па дури и од страна на мојот многу строги стандарди. Но, во сите четири од нас се showbiz луѓе, и ние сме малку тажни дека ние не сме добивање на односот со публиката."
  
  
  "Значи, кога четири од најдобрите светски полицајци околу вас падна во нашата замка," Studds Mallory рече со голема насмевка, фрлаат себеси четири прсти на виски од кристал decanter, " што мислиш, нашата публика, беа затвореник на публиката. . Капи гласање.'
  
  
  На психопати ' патолошка потреба за публика дел е слабост која често доведе до ih е пропаст. Но отворено сега, јас не гледам добар начин за излез околу оваа средба. Моите придружници биле цврсто врзани, и од двете страни на каучот беа две burly чувари околу шест метри висок, пиштоли повлечени.
  
  
  Pierrot мора да се забележи дека сум бил размислување долж овие линии, затоа што тој реагираше. "Вашата безбедност детали, Г-дин Картер", рече тој, " е Индонезиски. Тие се поврзани со лојалност, кои само може да се добијат преку високите плати. И овие најновите откритија се, добро, не е шокантно, како што тие не разбираат англиски јазик на сите. Нема Кинески, или, Г-дин Ко, Фаул. "Пука за нас, тогаш ние ќе умре," Големи Capone рече. "Знаеме дека вашиот план, и има и други кои его знае. Можеби тие ќе успее онаму каде што не успеа.
  
  
  "Јас не мислам така," Pierrot рече. Во "општи Maserati е во судница во домашен притвор и чека на истрага. Најверојатно, тоа ќе биде воен трибунал. Ако вашите тела се пронајдени по студио чувари истрел што во самоодбрана, ние може да се стави конечниот помине во вашиот ковчег... покрај тоа, ние сега зборуваме за нашата забава, а не за средба на вашите приоритети. Јас ќе побара Сер Хју да почне приказната, бидејќи планот е навистина ему е."
  
  
  Сер Хју наклонет нанапред, елегантно облечени, совршен за секоја кастинг директор, на affable, affable но ефикасна Нови македонски бизнисмен.
  
  
  -"За пет години", рече тој во еден лесен, разговорно на ѕвонење, " сето ова го достигна својот врв кога станав свесен за мојата нервен држава. Fainting, збунети говор, привремено губење на меморијата, и така натаму. Но, она што е уште полошо е неговата тенденција да дозволите работите да излезат од контрола и да направи хаос кога тој беше фатени во своите емоции.
  
  
  Јас секогаш се чувствувале како што имав да се вклучат со најмен курва на пример, еднаш или двапати неделно; единствениот разумен начин: нема ладно народот, само експлицитни нагоре и надолу. Но нејзиниот хотел третира нив малку груба од време на време, па морав да платат малку повеќе. Но, работите добија дури и погруб, и една добра ноќ таа беше речиси буквално искинале надвор од глупави кучка е цицки. Тоа ме чини многу пари за адвокати, пријатели, во некои министерства и така натаму да се добие околу тоа. Кога се беше готово, сфатив дека ми треба лекарска помош.
  
  
  Да се најголемо богатство во светот, кога беше откриено од страна на д-Р Untenweiser. Тој се најде на вистинските лекови за контрола на моите нерви и садистички изливи. Во текот на неколку седници на каучот, тој ме натера да сфатат дека она што е навистина се случува со мене се е во ред, наводно, како и голем број на абнормални работи. Во секој случај, тоа не е нешто што јас не ќе биде во можност да живеат удобен живот со со соодветен третман. И тој беше апсолутно во право. Во годините кои следеа, немаше повеќе очигледни проблеми, освен за една мала грешка кога несреќната девојка остана мртов. Но, ова е покачена во светот, така што се беше уредно дојде под стол.
  
  
  Но, она што јас можев да го објаснам, драги д-Р Untenweiser", рече Сер Хју, како што е вообичаено, како ако тој се зборува за исип на кожата," е дека ми недостига мојот стар деструктивни задоволства, и дека ми треба нешто големо, нешто глобално, да ги замениме. Тоа беше тогаш дека Renzo, Studs , и Пјеро се појави на сцена, во таа цел. Renzo?
  
  
  "Сер Хју имаше проф. д-Р Untenweiser во неговата приватна клиника," Renzo рече. Егото и слава брзо се шири во информирани кругови околу отворен базен. Нејзината само страдал од несреќното тип на нервен слом, и исто така страда од истите насилни испади дека Сер Хју мисла толку опасни за неговиот лик. Во мојот случај, тоа беше момчиња. И моментот кршливи тинејџер со лицето на Botticelli херувим изрази ingratitude и умрел од перитонитис, која тој договор поради пукната ректумот, нејзиното его видов Easeful Хектари Клиника како место за да се релаксираат додека неколку бизнис пријатели hushed до ова прашање. '
  
  
  Тој, исто така, зборуваше со очигледната незаинтересираност на споулавен.
  
  
  "Моите пријатели ме увери дека д-Р Untenweiser не би се меша со неколку дози на кокаин дека јас, како голем Шерлок Холмс, треба од време на време да сфатат моите креативни способности. И ова беше дополнителна мотивација за мене да одам на оваа клиника. На мое големо изненадување, таа се најде во оваа клиника со одличен колега во светот на кино и вашиот сонародникот Г-дин Картер, Крис Mallory.
  
  
  "Отидов таму за да земе пауза од алкохол," Studds рече cheerfully да Mallory. "Не дека нејзиниот алкохолни, бр. Но, еднаш во некое време, еднаш или два пати годишно, на оваа глупост само се лизга надвор околу мојот ртс. Јас потоа направи некои луди бељи, и јас треба да чека повторно да се добие околу куп повторно. Овој пат тоа беше нејзиниот последен Оскар; што тоа се нарекува Mallory е кам-бек, како што е, ако јас никогаш не си бил таму. Нејзината отиде во Мексико, за да фенси whorehouse. Таа почна со пиење виски, кое за мене е како да не се пие. Но со време се префрлив на текила, јас го правев некои трикови со четири од овие курви одеднаш. Ова е, исто така, секс програмер. Овие глупави Мексиканската курви не преземе работите од мене, и јас се користат околу овие стари жилети да се донесе ih околу мене. Еден од овие bitches бил однесен до гробот, а други никогаш не ќе одиме повторно. Другите беа, исто така, малку се погодени. Но, може да се купи нешто во Мексико, па јас си купив една алиби. Сепак, имав чувство дека е време да се земе пауза повторно во малку поладна средина. Таа била продадена на авионот да Сасекс, каде што сите дојде заедно."
  
  
  "Тој беше еднаш, некаде во Африка,"Pierrot продолжение," под псевдонимот ' Чарлс Stratton.' Тој одбра ова име, бидејќи тоа беше името на познатиот принцип "Малку Палец". Тој беше физички исцрпени од страна на мисија во Централна Африка. Тоа беше голем успех, иако не е целосно безбедна. Како моите пријатели овде, имам некои преференци за екстраваганција. Пред ситуацијата е решен, имаше многу изненадувачки убиства на бели земјоделец семејства. Вести приказни на насловните страници за тортура, силување на деца, екстракција на цревата, во некои случаи, децата биле јаде отворено пред своите родители. Јас уште би се качил директно таму ако на Обединетите Нации побара од мене, но повеќе да се приклучат овие мали групи отколку да се средиме проблемите."
  
  
  "Ова Pierrot," Studs bellowed, " секогаш го прави она што тој го сака.
  
  
  Pierrot се насмевна и продолжи: "Од време на време, Сер Хју посети неговата клиника, Easeful Хектари, за да ја проверите ledgers, да видиме како тој е третирана од страна на д-Р Untenweiser и да бараат информации кои потенцијално би можеле да им помогне на Ему во его mail бизнис," тој рече. Не уценува, но знаењето на, да речеме, на содомија од познати nobleman може да им помогне на ему со ново име, не би бил тоа?
  
  
  Сер Хју брзо пробиени мојот псевдонимот, дознав за ih датотеки на други два soulmates во Renzo и Studse, и ни донесе заедно. Многу тајно во мојот личен крило во за една серија на состаноци што доведе до Прилив на Светлината проект .
  
  
  "Но, тоа беше Pierrot кои навистина се стави сето тоа заедно", рече Studs. "Прилагоди го земе, Pierrot, сите бевме како по ноти стара пред вашите приходи, или на друго место не би биле." "Ајде да речеме нашите вештини надополнето едни со други," Pierrot рече скромно. "Сите ние, свесно или несвесно, сакала напад врз воспоставување дека боли нас. Сум бил казнет со тоа што се смееше на бидејќи на мојата висина. Renzo изгуби своето наследство. Сер Хју, и покрај неговата слава и богатство, се уште мораше да го издржи серија на суптилен taunts поради неговата ниска-роден его. И тие изгубија овошје его студ на генијалност без очигледна повратни информации или награда."
  
  
  "Само, никој околу нас би можел да ја преземе одмазда како тој," Renzo рече thoughtfully. "Нашата мала escapades, иако технички кривични дела, се детска игра. Светиот
  
  
  Џорџ е подготвена да го убие џинови, но тој само се занимава со убивање муви . Сега заедно можеме да постигнеме ништо..."
  
  
  "Renzo ателјето и неговата репутација како режисер ми даде оваа идеја," Пјеро рече. "Ние се помогна со моите сопствени дипломатски врски, како и Сер Хју меѓународните деловни партнери, како и Студ е технички вештини и престиж. Ние собрани на муниција и нуклеарни боеви глави се потребни за да им овозможат на ih превозници, кои сите влади доброволно да ни овозможи врз основа на сценариото на Renzo е филмови за боиштата. Тоа траеше некое време, но тоа се случило. Само сомневање дојде од неколку преосетливи twangs од вашата организација и преосетливи други Г-дин Картер, Clemm Андерсон, кои требаше да бидат елиминирани.
  
  
  Тоа е во петок навечер. Четири од нас се одлучи за да имаат убава вечера во градот, можеби со Господин Картер е поставен пријател, Signorina Cavour, и неколку други големи дами. Утре Renzo, Сер Хју, и него ќе летаат Renzo приватен авион за да засолниште ние сме подготвени. Според најдобрите експерти, тоа е заштитена од дури најопасните врнежи во текот на храната што се подготвува. За дополнителна безбедност, имаме длабоки подземни засолништа со филтрира воздухот и со сите можни удобности. Имаме доволно богатство во форма на нивните убави златни прачки кои беа испратени до неа во Lugano во текот на последните шест месеци . Имаме наша сопствена војска на илјадници луѓе, како и двајцата чувари тука. Нејзините, се надевам дека сите се среќни да знаат оваа приказна сега.
  
  
  Во ревматизам, Perestov расправијата на луксузни тепих. На други не одговори.
  
  
  "Не се сосема воодушевена публика, се надевав за" воздивна Сер Хју. "Но, јас го научив да живеам со моето мало фрустрации."
  
  
  "Зошто да не е дека Американските копиле летање со вас искрено?" Ко Faul не можеше да содржат нејзината љубопитност. "Г-дин Mallory ќе остане за неколку часа да програма на последните ленти и им помогнам на компјутер копчето," Pierrot рече. "Друг авион е подготвен за транспорт его, така што тој може да ни се придружат на безбедно време . И види и да го слушнете нашиот малку перформанси за време на тие два дена кога радиото и телевизијата се уште може да работи." Studds Mallory пиеле својата трета силна пијалок. Тој се повлече неговиот стол напред, неговите сини очи испакнати малку во она што беше за да се случи. "Ви ветив мене првата жртва, Pierrot", рече тој. "Прости на изразот." Стигна во една минута и извади еден голем paring нож. Тој го отвори, и долго криви ножот излезе.
  
  
  Можев да слушам Големи Моне е дишењето quicken покрај мене, но тој дури и не трепка.
  
  
  "Видете," рече Pierrot. "Бидејќи сте биле како незадоволителен публиката за нас, ние ќе треба да се добие задоволство од вас во некој друг начин."
  
  
  Studds скокнал од својот стол и паднал нож во хаубата на неговата кошула само под неговата папокот. Главните growled, но тоа беше сè. Недостатокот на реакција беше возење Studs луд со бес. Повторно и повторно тој избоден италијанскиот офицер. Но, судбината имаше милост на човекот, за третиот или четвртиот удар го погоди човек во лицето и крвав тело лизна надолу од врвот на мене. "Сосема безгрижно, Studds, антиквитети", рече Сер Хју. — Претпоставувам дека тоа е оваа Кинески господин е пак?"
  
  
  Тој стана и отиде до Halyard, влечење на свиткана игла на sailmaker од неговата waistcoat. Јас никогаш не ќе знаат што тоа значи, било, затоа што во тој момент Ко да ги малку на cyanide капсула, тој би се крие во неговите заби, и починала пред Сер Хју може да го допре.
  
  
  Жолта И Измамник. Сер Хју pouted како масти schoolboy кои не можат да се игра.
  
  
  "Па, добро", рече Pierrot. "Ние може само да се надевам дека може да се издигне над оваа страшна радикализам и национализам на нашите пријатели во Интерпол.... Renzo, среќно со вашата руски.
  
  
  Тој знаеше нешто за MGB обука. Ми се допаѓа нашата обука во СЕКИРА, тоа се фокусираше на чување тајни во лицето на тортура. Но, она што нашите противници го имал на ум беше, на крајот, ништо повеќе од обични тортура, како цел сама по себе.
  
  
  Тенки, лути, и домот, во прилагодена одговараат, Renzo воскресна од неговиот стол. Човекот е его е тенка, студена насмевка, како и портретот на домот Ренесансата предци тој тврди.
  
  
  "Ви благодариме, Pierrot", рече тој. "Јас се посебно задоволство во претворање на овие bleating хетеросексуални видови во whimpering желе. Така, јас ќе почнам со егото на пролетери секс жлезди. Од неговата џебот на градите, тој извади еден тесен велур scabbard, околу кој тенка хируршкиот скалпел беше испакнати.
  
  
  Тој веќе беше во рамките на опсегот на троседот кога Perestov извикуваа: Тој lunged напред со неговиот врзани нозе и клоци Renzo тешко и намерно во crotch.
  
  
  Renzo двојно во текот на болката и редови назад. Кога стигнав до неговите нозе и его, дишењето се врати во нормала, тој hissed на двајца чувари.
  
  
  "Ќе плати за тоа, руски. И ќе плати за тоа.
  
  
  Имам силна стомакот, но јас се сврте настрана кога Renzo започна сечење на моето его. Perestov умре за долго време, но преживеал. Имаше неколку groans на крајот, но тие се тешко човековите повеќе. Тие беа присилно рефлекси на dismembered и малтретирани парче месо што го изгубил сите контактирајте со нас. Мразев сè што Олег Perestov опстојуваше, но во тој момент јас се надевав дека ќе направи подеднакво достоен исход.
  
  
  "И сега што, Картер," Pierrot рече. Но, тој се потпираше назад во својот стол и не се движат повторно. "Мислам дека сè што сте виделе случува со вашите пријатели ќе биде премногу лесно за вас, Картер. Мислам... воскресна мала рака на неговиот повнимателно чешлани goatee, со израз на длабока концентрација.
  
  
  "Обична убиство чини дека е премногу вулгарна за нашите големи show", рече тој.
  
  
  "Фактот дека не се деца на Rosana?" Јас прашав, правејќи се погоди. Таа беше побарано да се врзат заедно некои различни теми пред таа да умре.
  
  
  "Претпоставам право?" Џуџе замоли учтиво. "Да, исто како и јас барав вашата соба кога ќе толку умно исчезна дека првото утро. Неговиот е човек кој сака атлетика, и мојата висина има одредени предности . Тоа не е премногу тешко за мене да се лизга низ покривот на хотелот, се искачи надолу на балкон, и искористиш приликата надвор на улица двата пати. Сиромашните Roseanne, таа се уште се правеше како да работат во нашите најдобри интереси. Но, ние имавме многу докази за нејзината врска Потполковник Norden, па морав да се отстрани неа. За жал. Таа ќе биде убава слугинка во нашиот нов дом.
  
  
  "Таа верува тебе", ми рече.
  
  
  "Секој политичар треба да ги разочарам неколку гласачи во корист на високото политика," Pierrot рече со трпението на споулавен се обидува да ја наметне својата логика на сериозна не-верник .
  
  
  "Сега сите се согласуваат дека најголемиот проблем во светот е пренаселеност. "Светот Крајот" ќе придонесе за решавање на овој проблем. И без оглед на расата на нас настанува околу тоа, тоа е наша работа да доминира во тоа."
  
  
  Тој се насмевна. "Но јас ќе ви биде доцна за нашата вечера." Вие, Картер, ќе биде само член на нашата глобална публика, кој ќе се знае целта на нашиот покаже." Тој се насмеа. — Па јас дури и не ќе допре." Ние ќе ве однесе назад во катакомби, назад на истата заклучен место. Таму ќе те оставам со пенкало и хартија за да ги запишете вашите последни сеќавања како светот експлодира надземни и ќе умре од глад и жед. Мојот иронија е во тоа што јас се надевам дека страните ќе се зачува; приказна за архитекти на овој настан: Сер Хју, Renzo, Studse и мене. Во неколку стотина години, овие податоци ќе се најдат заедно со вашите коски и оние од раниот Христијански маченици. Тој беше clapping рацете и кажува нешто во Азија јазик што не можев веднаш да се направи. Один околу стражарите ме удри тешко на главата, и тој изгубил свест, пред тој да може да се бори назад.
  
  
  Кога тој го поврати свест, тој се врати во својата забрането catacomb дигитални ќелија. Pierrot лево на вниманието на, ми даде мала маса, некои ballpoint пенкала, и околу десетина преносни компјутери. Тоа е се: нов мебел, еден куп украдени гуми, автомобили, стари, многу стари коски, и неа. Јас би можеле да се зезнав до доколку би напишана Pierrot е ентузијастички зборови, но можеби и јас би можело да се направи нешто друго со трудот.
  
  
  Но, она што? Фати стаорец, вратоврска парче хартија за тоа, и тогаш нека одат? Но што по ѓаволите се случува да забележите на оваа порака во времето? Нејзините фрустрирани во својата беспомошност. Не е случај со кои би се типични за Ник Картер. Како дополнителна навреда, тие ме остави мојата Luger, мојот stiletto, мојот гасна бомба, и содржината на сите мои џебови.
  
  
  Мојот нож имаше некоја датотека, но тоа не работа. Тоа ќе биде како хакирање во сефови на Потера Менхетен Банка со писмо настроената, само вежба во беспомошност.
  
  
  Јас водев размислување во кругови како мојот види смета надолу часа како минути и јас не можеше да најде решение. Тоа беше сабота наутро, а потоа ноќи на поспаност и моменти на ќорсокак. Пјеро, Renzo, и Сер Хју треба да биде во воздухот од сега, наслов за нивната пријатна и далечни криенка . Некаде зад мене, Крис Mallory беше привршува на неговиот компјутер програмирање. Подоцна во Вашингтон, Hawke заплашени некои невини работници, обезбедува високи службеници дека сè ќе биде во ред, бидејќи Ник Картер работеа на овој случај и се верува дека тоа е така.
  
  
  Имаше мешаница некаде во западна крајот од тунелот. Стаорци? Мал-за време на крадци, кои дојдоа да се скрие, дури и повеќе од својот плен тука? Дури и полицијата би ме правеа среќен, дури и ако тие имаше наредби за Џери Carr.
  
  
  "Се смееш, ти си на сликата." Тоа беше Hyman е потсмевање глас, што дава впечаток на големо олеснување.
  
  
  "Trovato, ние се најде во него," рече еден глас дека јас запаметен како припадници на Поручник Gismondi, Големи Millione е асистент. "Каде се другите?" "Ви треба машина." Тој веќе беше давање наредби без да се губи повеќе време.
  
  
  "Наредник Fazio," Gismondi слушне нејзиниот одговор. "Итни режач".
  
  
  Renzo е осветувањето ќе ја напушти надвор од мојот мобилен во целосна темнина, но Hymana и младите главен инженер виде како тие се приближува на барови. Потоа тој го видел слабо флеш на факелот сечење низ метал како путер. Сопнав од дупките, и се најде себеси во Hyman оружје.
  
  
  "Ние имаме помалку од четириесет и осум часа," реков јас. — Јас ќе ти кажам сé што е на патот. Еј, здраво..."
  
  
  Ова е за burly Gilchrist, кој се појави веднаш до Поручник Gismondi.
  
  
  "Сабота викендите," тој grumbled. "Јас не се согласувам кога отидов оваа работа. Но, младите Hyman има заробени ми, и морам да признаам дека постојат некои технички аспекти кои ме интересираат. Она што тој го рече за компјутер контрола на целиот арсенал... "
  
  
  "Замолчат и да го слушнете," јас купени. "Она што јас треба да се каже може да ве интересираат повеќе. И вие, Gilchrist, може да ни биде единствениот начин да се излезе од тука.
  
  
  Возење нас како најбрзо што е можно, јас им реков мојата приказна, и ми рекоа дека нивни. Мојот план е познат, но ih беше да ја направите оваа компанија, на ЦИА, Генерал Maserati, и целиот его командоси состав беа со Џери Carr, Бен Столар, и Ник Картер. Тој може да го претпоставам. Но, она што јас можев да претпоставам, она што јас можев да се надеваше е дека Hyman мислев на моите транзистори тракерот, и потоа Gismondi беше убеден. Така не само што беа тие кои дејствуваат неформално, но тие беа, исто така делува нелегално повторно, кога тие чукна на командоси единица да се приклучат Gilchrist и да ловат ме разочара. Машината има означени нив, тие се исти поени дека ние треба во склад мапата. Gismondi поправија мапи изгребани од страна на Големите Millione. Тие hadn ' t дури и успеа да добие во близина на главниот влез на површина, кој е сега добро запечатена од страна на двата краја на Светот момци , но тие се различни, roundabout пат.
  
  
  "Но, ние се уште се во иста позиција," тој заврши. — Ќе се каже дека нема да дозволите командоси се испита. Никој околу нас ќе биде во можност да се пробие на владата апарат кој Pierrot ни остави како една блокада. Дури и ако се внесени, ние ќе најдете ништо друго освен чиста канцеларија и подеднакво празни магацини. И тие имаат доволно приватни војници таму за да целосно да го скрши пред нас имаме шанса да попуштат на подот и се донесе целиот арсенал на површината. Тие секогаш можат да се каже дека пукал во нас, бидејќи ние бевме уништување ih во приватна сопственост."
  
  
  "Нашата организација се уште постои," Поручник Gismondi рече. "Јас сум во допир со двете Општи Maserati и Полковник Norden, кои се уште се чека депортација. Тие се подготвени да изврши воздушен напад ако е потребно, и од вашата сметка на тоа, сфатив дека тоа е потребно сега."
  
  
  "Нема шанса," реков јас. — Тоа е премногу ризик кога сите овие нуклеарни боеви глави се толку блиску заедно. Јас може да се обезбеди чиста експлозијата себе за да го уништи Светот Крајот распоред, но само како последна опција. Јас се уште имаат некои картички до мојот ракав.
  
  
  "Посакувам да беше аце, Г-дин Картер," Gismondi вели горко.
  
  
  "Но тоа е жена," реков јас.
  
  
  
  
  Поглавје 9
  
  
  
  
  Само после пладне ака сабота, избричени и помалку scruffy Бен Столар седна до Камила Cavour во backseat на својот Ролс-Ројс. Една убава автомобил беше забрзување кон Лоренцо Прод е работилница. Тоа би ме чини многу напор, но ние бевме таму...
  
  
  "Колку што знаете, таа е дел од бандата," Hyman рече. "Ние знаеме дека таа е пациентот во тој клиники, лулка на сите овој хорор."
  
  
  "Но, тоа се стотици други," реков јас. "Таа не беше таму во исто време. И никој не се споменува нејзината кога тие bragged во Renzo канцеларијата. Немаше причина за нив да ја задржи соработка тајна, бидејќи тие мислеа дека ние ќе бидеме мртви во секој случај. Имам идеја, Hyman, и, еј Бог, ние треба да се затвори го зграби on. Бидејќи тоа е доста сите ние го напуштиле.
  
  
  "Сите права", рече тој sourly.
  
  
  "Прво на сите," јас, рече, завршувањето на мојата листа на приоритети, " бидете сигурни Mallory е таму. Тоа е важно. Единствениот начин да се спречи тоа е да се смени его програма, и само еден кој може да се направи дека е Gilchrist.
  
  
  'Можеби? На крупен човек ишмркав indignantly. "Ми го покаже компјутер, Картер, и јас ќе се направи нешто со тоа." Од играње на Swansea Реката за правење souza meniere и бомбардирањето Гвам. Она што оваа Тексас Mallory трол може да се направи, Gilchrist може да се направи два пати.
  
  
  "Сите во право," реков јас. "Hyman, јавете се на Камила Cavour на Ле Superbe. Таму е премногу шанси дека луѓето зад пултот ќе признае мојот глас како Џери кар. Кажете еј дека за да се рекламираат и промовираат "Светот Крај", ее е поканет да присуствува на отварањето на нова бензинска станица. Нејзиниот надомест ќе биде 100,000 liras. Gilchrist и нејзиниот ќе се чека за неа има. Тогаш неговиот, јас ќе се фаќате за бизнис. Ако не можете да ме слушаш за дваесет и четири часа, ќе можат да се откажат вашиот бомби.
  
  
  Тој климна, уште караше.
  
  
  "Nah има пристап до студиото," реков јас. "Никој од таму, но Крис Mallory знае мојата улога како Бен Столар, и таа е позната за подигање на бездомници bums и возен ih во малку се тркалаат или нешто. Откако сме во студиото, ние ќе го стори тоа, и се надевам дека со Камила помош . "
  
  
  -"Дали мислите дека," рече Поручник Gismondi, со циничен насмевка, " дека Signorina Cavour е толку убави на преземање на улогата на спасител, бидејќи само таа повремено се појавува во добротворни цели топки?"
  
  
  "Не, но мислам дека Камила е малку повеќе личен мотив за се обидува да се зачува она што сите ние повик цивилизација. Ако јас не сум во заблуда, своите мртви.
  
  
  "Се отвори како мене," Gilchrist се пожали. "Но, Г-ѓа Mallory би сакале да го видите тоа." Ако ова скржавиот владата само ќе ми даде една петтина од его буџет... но можеби тоа ќе го промени ih е на ум."
  
  
  Камила зеде мамка што еј Hyman нудат. Но, имаше петнаесет ризично минути, на бензинската пумпа пред таа да се согласи да го остатокот од мојот план.
  
  
  Првата критична и непријатен испитување на мојот изглед како Бен Столар, пред таа дури и призна дека таа ме познаваа. Потоа ги трошат малку повеќе време оценување на мојот сегашен изглед во публиката.
  
  
  "На проституција", рече таа. — Но сеуште имаат силна машкост дека навистина ми се допаѓа, Џери, Бен! Можеби јас ќе мислам на друго име..."
  
  
  "Ник Картер," реков јас. "Тоа е моето вистинско име. И треба да знаат подобро."
  
  
  "Но јас го слушнав на вие," рече таа. Нејзините очи насочува сомнително. "Постојат неколку приказни за вас. И од она што слушнав од моите пријатели, тие не се многу добро."
  
  
  Па тоа е се-или-ништо игра. Тој одигра директно со неа и да се даде краток извештај за состојбата. Без оглед на Камила беше, таа дефинитивно не е глупав. По мои објаснувања, таа повремено поставува прашања.
  
  
  "Јас не ти верувам", рече таа кога тој заврши.
  
  
  "Никој не е луд доволно за да се сврти надолу голем филмот глуми мене, затоа што на вакви луди и диви план."
  
  
  Тоа беше токму оваа острина во нејзиниот одговор што го имав се надеваше и се става мојата иднина, ако е можно, иднината на целото човештво, во. Па јас се турка понатаму.
  
  
  "Не очекував вие да верувате на мене или, Камила," реков јас. Тој го поддржа тоа со поглед кој тој се надева дека ќе се врати на убави сеќавања на минатото време заедно. — Јас сум само ќе побара од вас да ми даде шанса да се докаже дека она што јас сум ти го кажувам е вистина." Ако сè уште не веруваат во мене, ќе може рака ми текот на италијански власти, и ќе добиете многу на јавноста во италијански весници. Се поголем и подобро отколку што би било ако на нова бензинска станица се отворија." "Renzo, меѓу другото, ме натера да ѕвезда", рече таа. "Па сега ќе си барајќи од мене да се предаде на моето его за нешто што изгледа како чиста фантазија за мене." Од времето кога таа почна да се расправаат, прашањето беше повеќе од половина се населиле.
  
  
  Јас прашав. "Беше тоа што фантазија? "Rosana е убиство?" Сите што сакаме е за вас да бидат присутни за време на конфронтација меѓу Студ Mallory и мене. За да го направите тоа, ќе треба да се донесе Gilchrist и мене да територијата."
  
  
  — Зошто него?" Таа даде во сите одново да љубопитност. Но, можеби тоа беше нешто друго, премногу.
  
  
  "Инженерски гениј како Studds," реков јас. "Тој може да биде само лице способен за правење на копии за штетата нанесена од страна на вашите другари."
  
  
  Gilchrist зачекори напред со еден допир на човековото задоволство на моите ласкави опис. Во старата кафеава боја, тој изгледаше како волкот се обидува да се насмевнам.
  
  
  "Она што филмот беше тој работи на?", праша Camilla. Но таа веќе беше понапред од нас во својот Ролс, и со imperious рака гест јас го означија возач за да го отворите ден за нас.
  
  
  "Не сите методи за работа со филм," реков јас.
  
  
  "Најдобар оние кои се околу нив," Камила рече. "Алберто, во студиото..."
  
  
  Стигнавме таму. Без потешкотии на портата. Ролни за брзо надолу непречено, мирен пат да управна зграда, каде doormen се тетеравеше врз еден друг да ја отвори вратата и ги споделите со нас. Со Камила во нашата компанија, сите овие патеки беа отворени. "Да, Signorina Cavour. Се разбира, Signorina Cavour. Тоа е многу лесно.
  
  
  Таа побара Mallory на предната клупа, и еј, тие велат дека тој беше во неговиот приватен испостава во компјутерскиот центар веднаш до озлогласениот склад. Како што реков да еј порано, ме праша да не го објави понатаму.
  
  
  "Ние сакаме да го изненади Студ," рече таа, открива нејзиниот светот-познати насмевка. "Моите пријатели и Јас.'
  
  
  Дел од мојата претпоставка е дека вработените во студио комплекс ќе биде обичните вработени кои имале ништо да се направи со Поток на Светлината проект . Тешки момци околу службата за безбедност беа концентрирани на главната порта и во оградата.
  
  
  Судејќи по насмевката, таа доби на ревматизам, таа беше во право. Секој беше уверен дека Крис Mallory беше многу среќен да имаат такви шармантна суштество како Камила Cavour.
  
  
  Јас разговарав со Камила брзо и тивко како што одеше по опфатени walkway поврзување на згради. Gilchrist беше чекор зад нас. Тоа е се повторува одново и одново во Ролс-Ројс.
  
  
  "Дозволете ми да оди во прво," реков јас. Реума Студ ќе ви даде првата поим. Ако тој не ме препознае, дури и ако тој го гледа мене само како Џери Carr, можете да се јавите на полицијата. Но, ако тој е шокиран да ме види таму жив, тогаш ќе мора да признаам дека бев кажувам вистината.
  
  
  "Yes, yes," рече таа нестрпливо. — Веќе сте ми кажа доволно. Ова е веќе не е дете. Но, со еден допир на детските зло, додаде таа: "можам да дознаете кој што навистина се подоцна... по ваша желба."
  
  
  На поспан човек во сива униформа погледна нагоре од својот стол на влезот на технолошкиот центар. Тој знае Камила и успева да насмевка без добивање копија од неговата hunched позиција.
  
  
  "Ние ќе оди на Г-дин Mallory-тите," Камила рече.
  
  
  "Ќе најдете его во соба 19, signorina", рече тој.
  
  
  Тој го направи Камила да затропа на врата и ќе одговори на Студ е режењето, " Кој е таму?"
  
  
  "Камила, драги мои," Камила рече со гнасните срамежливост. "До мојот врат во работата, но никогаш не е премногу зафатен за вас." Studds зборуваше во еден глас што звучеше како што беше unzipping на патент. "Доаѓаат во, бебе."
  
  
  Ах nah неа, отиде во внатрешноста, оставајќи ја вратата ширум отворени зад него.
  
  
  "Ник Картер", рече тој, со повеќе чудење, од било директорот може да се замисли. "Што по ѓаволите си тука."
  
  
  Его е десна рака отиде до копчето на биро и неговата лева рака отиде во фиока.
  
  
  Неа, одеше низ собата, пред да ги двете раце за смирено ја погоди целта, особено его е лево, која не е инчен надвор од пиштол.
  
  
  Иако Студ беше голема и мускулест, тој беше, исто така, брзо на нозе. Времето ми требаше да се повлече од алармот жица и слем фиока затвори му даде доволно време за целосно да се опорави. Камила и Gilchrist, исто така, влезе. Gilchrist ја тресна вратата зад него и заклучени него за да го задржи надвор сите нови клиенти.
  
  
  Со десната рака, Studds грабна Венецијански paperweight, виножито топка со големина на бејзбол. Нејзиниот брзо leaped напред, фаќање его е рамо удар. Јас ископа мојот тупаница во ему на животот и се чувствува дека тонат во сите оние екстра масти кои го направија его, откако силен тело дисторзии. Нејзината друга страна хит ему во препоните. Ситуацијата повика на брзо, тивко, и безмилосно акција. Мојот Luger ќе го вадат на целата војска, но јас не треба со Студ. Его моќ беше исчезна пред десет години, и само тенок слој на лак остана.
  
  
  Тој беше гребење во моите очи, но тој веќе беше држи его страна на грлото со двете раце, палецот и forefinger на притисок точка. Его раце, отиде дури и без почеток на нивната работа. Имав само две тенки гребнатини да се покаже дека сум бил во борба. Јас сум понекогаш имале повеќе повреди во barbershop.
  
  
  Rivnensky го прегрна него е доволно само да го исклучите его за неколку минути. Тенка крокодил-кожа појас беше повлечен од нејзиното его е половината и нејзиниот зглобовите биле цврсто врзани. Camilla giggled како панталоните, падна надолу, откривајќи дека тој беше човек кој го мразеше долна облека. Тој би untied својот вратоврска да се врзуваат нејзините глуждови заедно.
  
  
  Gilchrist sauntered низ собата сега дека борбата е завршена, читањето и сите компјутерски монитори на ѕидовите со радост на дете во зоолошка градина.
  
  
  Кога Studds дојде до, тој ме погледна како defused кобра.
  
  
  "Ви треба да одговорите на неколку прашања, Studds," реков, " пред да се одлучиме што да правиме со тебе." Сега јас сум барајќи од неа прашања. "Ти си толку силна, Џери, Ник, Бен." Камила дојде блиску до мене да го изразат својот восхит.
  
  
  Тоа беше моето проклето грешка. Целото мое внимание беше фокусирана на Studse моментот кога таа ја презеде Luger надвор од мојот holster и направени его на спротивната moan. Таа превртува исклучување на безбедноста фати со вештина таа би стекнати во неколку шпагети вестерн, и го зеде постојан чекор од мене да Gilchrist и повторно ќе се врати .
  
  
  "И двајцата ќе застане против ѕид на", рече таа. "Стави рацете зад главата. Сега Камила Cavour е поставување на прашања."
  
  
  "И рече," Studds рече. — Знаев дека ќе не беа во лигата со нив. Немаме многу време замина. Својата веќе програмиран сè, и прво се хранат копчето е притиснато."
  
  
  "Имам неколку прашања за вас исто така, почитувани Studs," Camilla рече, не води чекор напред, да се прости од его, нејзиното убаво лице облачниот со намуртено.
  
  
  Нејзиниот беше со оглед на идејата на земање скок во неа насока. Тој уште може да биде под линијата на огнот, но звукот на прострелни можело да значи катастрофа, двојна катастрофа сега дека Studds го доведе својот автомобил до брзина.
  
  
  "Тогаш кажи еј вашиот план, Studs - вашиот големата шема да го уништи целиот свет од претендира да се направи филм."
  
  
  Studds chuckled, уште сигурни дека на неговата опсесија.
  
  
  "Нишка на светот, е вистински, Cammie почитувани", рече тој. — Но, финалето е само за гласање такви идиоти. Тој го направи непријатна тело движење кон Gilchrist и мене. "Авионот е подготвена да преземе вас и мене да Vara Lenoeviki, островот на север од Фиџи, каде што нашите сопствени светот ве чека на нас. Пјеро, Renzo, и Сер Хју се веќе на половина пат таму. Од Рима да Калкута. Од Калкута да Nandi, и од таму последните хоп таму.
  
  
  "Ова не е филм?" Камила праша. Секој но споулавен како Studs може да се слушне гнев во нејзиниот глас.
  
  
  "Прилагоди ги преземе не, бебето. Moda Loe Lenoeviki навистина ќе биде кралица", рече Studs. "Повеќе од филмска ѕвезда. Кралица на целиот свет, што останува и за нас. Ние ќе владее над овој свет. Pierrot, Renzo, Сер Хју, тебе и мене.
  
  
  "Ви благодариме, Studs," Camilla рече. "Сум играл курва досега во мојот живот. Тоа беше многу напор да стане филмска ѕвезда, и сакам да остане на тој начин."
  
  
  Со совршена прецизност, таа го застрела директно во средината на егото е широко чело. Брчките на извршување дозвола знаме се зголеми за да го поздрават на куршум, и роуз bloomed каде што имаше влезе. Тогаш таа го изгубила свест.
  
  
  Gilchrist веќе беше се движи кон звукот на прострелни, и јас да се следат.
  
  
  "Push оние две копчиња на центарот панел, Картер", рече тој, посочувајќи на двата црвени копчиња како стар оган-борба против инструктор. Јас велам ова, тој е веќе превртува прекинувачи и држела. "Еден благослов оваа Mallory човек ни остави", рече тој. "Осум-сантиметар челик екран помеѓу овој компјутерски центар и остатокот на зградата."
  
  
  Никој околу нас посветено никакво внимание за да Камила додека Gilchrist направи сигурни дека се безбедни.
  
  
  "Гледам во ова", рече тој, нервира последните префрлат во schoolboy гест. "Тоа ни дава пристап до -" тој glanced краток sightedly на мали panel "- барем за четириесет и осум часа."
  
  
  Тоа беше прилично лесно тогаш. Само малку на компјутерската технологија, но тоа беше Gilchrist е работа.
  
  
  Тој го крена телефонот од Студ е стол и вика Hyman и Gismondi на 911.
  
  
  "Сега ние може да дејствува," реков јас. "Земете командоси тим со вас. Ние сме направени во текот на компјутерскиот центар, и мислам дека армијата единица тука има сфатиле она што се случува и сега е оперативен. Крис Mallory е речиси мртов.
  
  
  Камила поврати свест и седна до мене, топло и shivering.
  
  
  "Се објасни на нив, дека јас го застрела за заштита на мојата чест и углед", рече таа, како ако имела значеше тоа.
  
  
  "Нема судот во оваа земја ќе ми даде ништо, но медал."
  
  
  Таа pouted малку, бидејќи Gilchrist и јас едвај имал доволно време за да се затвори во нашите обиди да го прекинете Студ програма. Но, општо добро, фактот дека светот се уште ќе имаат шанса да уживаат во крупен на Камила Cavour, нема излез.
  
  
  За тоа ќе треба само да се сними преку главниот компјутер со огнено оружје, но за Gilchrist, тоа беше како сечење копија на Мона Лиза да се поправи на ѕидот зад тоа.
  
  
  "Овие работи се бесценети," тој murmured. "Бидејќи вие може да убие некој со нож и вилушка, ние не оди назад во времето кога ние јадевме со наши раце, не ние? О, Боже, не. Тоа не треба да биде уништен.
  
  
  Имав доволно техничко знаење во мојот багаж да се грижи за погруб дејства, како што е запирање и обратен гуми дека биле наместени и се наменети за клучните активности.
  
  
  Gilchrist се занимаваа со повеќе суптилни прашања, како наоѓање на авиони и воена опрема веќе на својот пат до бојното поле. Го достигна ih малку пред нуклеарна експлозија би можело да се случи. Тој програмирани на ih да летаат наоколу во кругови, додека НАТО и други сили би можеле да се открие ih и донесе од страна на собранието.
  
  
  Масата телефонот заѕвони десет пати пред тоа беше одговорено. Тоа беше Hyman. Тој беше во административна зграда со Gismondi и ново изврши рехабилитација Полковник Norden и Општи Maseratti.
  
  
  "Тој работел надвор, токму како што рече, Картер," Hyman извика во радост. "Кога Renzo вооружените сили на сфати дека техничката зграда беше заклучен, тие crawled далеку како група на стаорци. Ние претрес магацин и се најде скриени муниција. Некои околу нив веќе беа движат на подвижни ленти да бидат вчитани во далечински контролирани возила."
  
  
  "Може да се добијат некоја награда што моја страна може да го понуди," Општи Maserati interjected.
  
  
  "Тој не мислам така, Општи," реков јас. "Токму сега, јас итно треба најбрз Американски возило што може да ме земе од тука да Калкута. Од таму да Nandi, и од таму помал авион кој може да ме однесе до мал остров наречен Вера Lenoeviki. Јас се уште имаат некои недовршени бизнис таму.
  
  
  "Не е дека нејзиниот недовршени бизнис, Ник?" Камила праша.
  
  
  "Вие, драги мои, се недовршени лекување," реков јас. "За жал, тоа ќе мора да почека малку."
  
  
  Таа го погледна намуртено се додека не се стави преку Hyman, кој ми кажа колку многу фотографи биле на чекање на главната порта. Gilchrist и јас се случува надвор од задната врата.
  
  
  
  
  Поглавје 10
  
  
  
  
  Јас спиеле дел од патот, и немаше стјуардесите како Rosana на авионот.
  
  
  Кога не бев за спиење, јас седев на енкрипција телекс во задниот дел од големиот авион на телефон, тврдејќи и размена на информации со Јастреб.
  
  
  Јас бев само среќни што експериментална, како уште топ-тајна авион бил чека за мене на пистата на НАТО аеродром во близина на Неапол. Општи Maseratti ме зеде има во брзо две седишта италијански воздухопловната авион.
  
  
  Јастреб следи секој мој потег околу неговата Washington, DC канцеларија, а мојот шеф, како нејзиниот, беше во можност да се добие работа во целост, оставајќи не залута бактерии за да се ре-зарази светот. Тој се повлече конците, scolded, закани, и blackmailed каде што е потребно, и авионот седна со пилот, ко-пилот, две navigators, и platoon на падобранци, поткрепен и подготвени да летаат, да се чека за неа да излезе околу Општата Maserati е авион. .
  
  
  Шефот navigator ми помогна на одборот и ме информираа на нашите шанси во лет распоред. Renzo бизнис авион беше брз во својата класа, но во споредба со овој авион, тоа беше како невкусна спортски автомобил наспроти Формула 1. И Renzo е авион бил преземање на вообичаената рута преку Калкута и Nandi, на аеродромот во Фиџи Острови, на рајот островот на Vereldeinde. Со трансфери и сите слободно време тие можат да си дозволат, на фраери немаше причина да се двоуми да пристигне во ih приватен аеродром подоцна од неделата, без разлика кога. Ние ќе патуваат нон-стоп на директен пат преку Северниот Пол и да стигнат до островот во раните утрински часови на истиот ден.
  
  
  Хоукс ред дојде со телекс, преведен на официјалниот државен јазик од страна на секретарот и telexist, и одземени на своето вообичаено сарказам, но јасна, концизна и комплетна:
  
  
  ТЕКОВНАТА ЛОКАЦИЈА НА РУСИЈА ВИ ДАВА ЦЕЛОСНА KILMASTER СИЛИ ДА ВЛЕЗАТ ВО СЕДИШТЕТО НА ВРХОВНИОТ ПОЕДИНЦИ И КОНЕЧНА ЕЛИМИНАЦИЈА ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ПОВТОРИ КОНЕЧНА ЕЛИМИНАЦИЈА ЗАПРЕ ПАДОБРАНЦИ ДРУГ НАЛОГ, ИАКО ВИЕ МОЖЕ ДА ГО ПОДАРИТЕ ШТО ИМААТ ДА ПОНУДАТ ...
  
  
  Таму следеа неколку метри на детали, главно во врска со вила локација, нејзината внатрешна и надворешна безбедност, и инциденти кои Јастреб планираше " со поддршка на голем број на притиснете претставници кои соработувале со AG да го имитираат она што Gilchrist ја прочитал од компјутер ленти. Ќе има наслови за бомбашките напади во Париз и Лондон. Во реалноста, има, исто така, ќе има некои експлозии, но внимателно контролирани и безопасни. СССР ќе имаат пријавено губење на нуклеарна подморница. Тоа е се изјасниле дека Кина е протестираа против инцидент на границата со Монголија. Нашите ФБИ успеа да се одвратат нападот на еден познат политичар во времето. Остатокот од телекс содржани деталите за падобранци. Тоа беше тешка единица, управувано од страна на еден Американски полковник.
  
  
  На крајот: "ДОБРА РАБОТА." Ова е голема заслуга на некој како Hawkeye, но веднаш потоа следеше "ТОА Е ВРЕМЕ ... НИШКА".
  
  
  Половина час пред да се се должи на рандеву со Lenoeviki Островот, Полковник, ова беше мојата единствена емитува.
  
  
  "Ние сме се приближува на остров од јужниот дел," тој рече. "Три минути откако ќе лебди над неа, и момчиња ќе излезе, и ние ќе надевам дека ќе слета на својата северна совет."
  
  
  "Всушност," реков јас. "На пример, две милји од вилата." Тој климна. "Авионот продолжува својот лет и земјиште во Елис Острови", рече тој. "Нејзината конекции на Британско-Американската shortwave команда пост. Убаво да ви се исполнат, Картер. Ние ја потресе раце, и тој даде курт цел за своите мажи за да се подготвени и се редат во отворот. Тоа беше proffees. Не глупост кога тие падна две во време на авионот, спакуван со сè што требаше да биде и неколку други предмети.
  
  
  Тој го отвори својот Rolex и се загледа во втора рака, додека таа отиде полн круг три пати. Тогаш тој отиде преку trapdoor.
  
  
  Ние се лета премногу високо за да се види, освен преку телескоп над Palobar, или да се открие од страна на радари се наоѓа надвор од Вашингтон и Москва. Јас се повлече на мојата маска за кислород и започна пребројување по секунди се додека не може да се повлече на јаже и атмосферата беше дебела доволно за да дишат. Тогаш тоа беше фрлен од страна на сл. На работното време и локацијата беше совршен. Како тој dived преку cloud покритие, тој виде убава протега на островот под него, полн со палми и градини дека glowed тивко на песочна плажа. Користење на јажиња, тој го направи својот пат низ windless воздух и нежно слета на расчисти парче земја заштитени со кокос дрвја.
  
  
  Тој unfastened нејзиниот темперамент и навива нејзиниот падобран во мала топка, која што тој се сокри во основата на еден, низ дрвјата, и попрскана со трева и кокосово влакно.
  
  
  Јас не имаат време да уживате во небесното околина. Тој веќе се гледа на вила, додека намалување тоа и сега може да се движи во таа насока, искористување на засолниште на палми и тропски грмушки. На седумнаесеттиот век италијански палата може да се погледне надвор од местото тука во Пацификот, но, овој елегантен архитектонска убавина дефинитивно не изгледам како неа.
  
  
  Тоа ми требаше малку напор да се добие пристап. Како што е наведено во Hawke извештај, безбедноста беше врз основа на рутина. Таму биле вооружени безбедност patrols, но тие го направија заобиколувања на редовни интервали. Тој crawled низ камен moan, се криеше зад свит грифин, и го зеде неговото време. Ih забележан од неа два пати пред да се донесе предност од десет минути на остатокот имав и преминувањето на градина, кршење низ прозорецот на приземјето и запишување на вила. Сега сите што требаше да направи беше да бидете сигурни дека јас не се фатени во очите на одржување на персоналот. Според моите информации, не постоеле било sentries внатре, но тоа не беше Stahl преземање на било какви шанси.
  
  
  По шема имав памтење, јас успеав да се најде голема дневна соба и седат зад голем висока, поддржан од стол направени од златна се сокрие.
  
  
  Тоа беше огромен и изгледаше како престол. И ако тоа беше престол, тоа беше за Пјеро Simca. Седиштето беше зголемен шест инчи, и беше доволно широк за егото да бидат покриени од страна на обичните рака со прсти да се шират. Тоа застана во темен агол од собата и ми даде добар ден е приказ на ходникот. Тој иницираше да се чека таму за толку долго што го зеде; половина час, два часа, пет часа или повеќе.
  
  
  Сега имам време да се преиспита работењето во мојот ум, се запаметат содржината на соба, и направете неколку вежби во тишина. На Полковник и Его падобранци треба да има веќе се собраа на напуштена јужната страна на островот. Од таму, тие ќе одат во мали приватни аеродром. Тогаш тие ќе чекам додека не се добие сигнал дека мојот Killmaster кампања е завршена. Ако тие не го добиваат овој сигнал, во рок од два часа, откако приватен авион земји, тие ќе преземат акција и да почнат со нивната сопствена работа. Но Hawke претпочита дека препознатливи Американски војници не се во специјална операција во нешто друго освен како последна мерка во случај на очигледна за итни случаи.
  
  
  Собата се беше мал музеј полн со скапоцени предмети. Вклучувајќи голем број на слики и скулптури, кои таа стана свесен за целиот свет од страна на еден неврзан поглед на листата на украдени и исчезнати уметнички предмети: италијански, француски, англиски. Мебел rivaled едни со други во убавина и реткост. Од високиот paneled таванот обесени гигант лустерот со илјадници убави кристал icicles виси од златен рамка. Таа изгледаше како џиновски милионер е crinoline скелет.
  
  
  Еден час помина и јас не некои јога вежби за да ги пазите моите нерви тон и мојот мускулите флексибилни. Имаше само два стресни денешно време. Кратко време по бев седи таму, бронзена фигура на Индонезиски слугинка се појави во дневната соба. Nah имале царски достоинство, и покрај краток должината на здолништето. Таа беше сите облечени во црно со бела чипка престилка со pleats. Таа се повлече лост и на предниот дел од античкиот градите на фиоки нишаше отворен, откривање на три големи телевизиски екрани. Потоа таа замина повторно. Четириесет минути подоцна, батлер дојде да се земе брз поглед низ собата. Но, тој дошол кај мене, не лижење повеќе од четири метри. Тој изгледаше задоволен и повторно лево. Јасен знак дека сопствениците се очекува.
  
  
  Неа, слушнав авион доаѓаат надолу. Помалку од десет минути подоцна, таа слушна Сер Хју е во подем глас во ходникот.
  
  
  "Сè се одвива непречено, Pierrot", рече тој.
  
  
  "Pravda се подготвува своја декларација на војна во текот на исчезнати подморница. Studds мора да да биде на својот пат надвор да ни се придружат до сега.
  
  
  На батлер нека ih во собата и го праша господа што пијалоци да им служи.
  
  
  "Јас ќе се грижи за пијалоци, Чарлс," Сер Хју рече. "Ние не сакаме да биде нарушен во следните неколку часа, бидејќи ние сме зафатени." Преку панел, тој се префрли на три екрани, секое покажување на различни сцена на rioting: еден здив репортер известување експлозија на бомба во централен Лондон; ништо повеќе од чад и бучавата генерирана од страна на ЦИД на хоукс иницијатива. А шокирани ОН колумнист во Њујорк зборуваше за директен напад: амбасадорот на заменик на СССР стана гостин на настанот. На третиот екран беа најновите Далас софтвер. "Многу блиску до друг политички атентат."
  
  
  Pierrot зеде своето место на тронот зад кои ова беше уште скриени. Сер Хју полни три високи чаши виски и сода. Renzo испружени удобно на својот грб.
  
  
  Тој чекаше до Сер Хју беше на половина пат помеѓу други два пред ducking во соба, luger во рака.
  
  
  "Стави рацете зад главата," јас купени. "Сите вас. Брзо! Изненадување и крајна неверување дека Ник Картер се уште беше жив, и сега и овде, во оваа соба направени ih во согласност толку брзо како што таа ќе се допадна.
  
  
  "Јас ќе ти кажам сето ова време," реков јас. "Но не толку многу како што направи. Доволно за да те момци знаат дека ова е протокот на вашето патување.
  
  
  Renzo се движи со брзина на cheetah. Его мазна уредни перика ме удри отворено, во лицето, и пред нејзината може да оган со еден истрел, тој тропнал на пиштол околу мојата рака со добро насочени карате удар. Другите, сепак се изненадени од сцена, падна нивните раце повторно.
  
  
  Во еден движење, тој го фрлат нејзиното Luger далеку од другите, и Хуго е stiletto веќе беше кратење низ воздухот, наслов за Renzo е грло. Како и неговото умирање на телото падна на земја, тој уште еднаш ја држеше пиштол во раката, тропнал Сер Хју надолу на својот пат на земјата, и беше во целосна контрола на ситуацијата.
  
  
  "Get up, вие копиле. Неговата недоволна започна благородна Englishman. Тој се чува на безбедно растојание од неа сега. Со својата слободна рака, тој се стрча прстите преку неа его коса и Pierrot е да бидете сигурни дека немаше повеќе перика шеги.
  
  
  "Сега ние се случува да се направи нешто различно," реков јас. "Marsland, линк вашата SIM картичка." Тоа беше фрлен на ему со парче на електрична мозок, кои тој се повлече од околу подот светилка. — Јас ќе го провериш."
  
  
  Со омраза на секоја педа од својата црвена лице, Сер Хју не како emus беше кажано. Тој сигурни дека јазли се правилно врзани и се сече на кожата цврсто.
  
  
  "Сите во право," реков јас со задоволство кога тој беше направено. Таа се наметнува на страна Pierrot, кој беше сега малку повеќе од детскиот карневал топката.
  
  
  "Претпоставувам дека знаете што оваа тема е за тебе", ми рече. "Ако сакате да го каже последниот молитва, последниот збор, го направи тоа брзо."
  
  
  "Ова е срамота, Картер. Сер Хју се обидел да се стави парламентарни достоинство во неговиот глас, но не успеа очајно. "Не можете да се убиваат луѓе во ладна крв се допаѓа тоа."
  
  
  "Меѓународно жири ќе го најдете повеќе за виновни од било Нацистичка обесен во Нирнберг," реков јас. "Но тоа ќе трае со месеци. И публицитет што само тогаш ќе биде даден на вашиот каприците може да доведе другите да иста штетни идеја. Мојот шеф верува дека некои форми на лудило се како заразна како сифилис ако го привлече вниманието на јавноста. Вашите смртни случаи ќе бидат третирани како несреќи.
  
  
  "Но, тоа нема да запре Протокот на Крв," рече Сер Хју boastfully. "Егото се уште може да се сопре доколку ни дадете шанса да испратите Studs на телекс.
  
  
  "Вие не може да се телекс мртви лице во математика," реков јас. И во неколку кратки реченици, тој им кажа за Студ смрт и лажни ТВ слики што тие ќе уживаат толку многу. Вториот направи нешто кликнете во голема Englishman.
  
  
  Можете да бидете подготвени за ништо, но ненадеен напад на лудило. Она што на прв чинеше како бавно, инертен тело ме удри како авион булдожер. Со неговите раце, тој тропнал на luger надвор од моите раце, и Alenka е его речиси ме чукна на подот. Надвор од аголот на окото, видов Pierrot потег се надевам дека под ТВ екраните, но јас не имаат време да се обрне внимание на него сега. Сер Хју жестоко се бореле и filthily, како најопасниот противник тој некогаш се соочуваат, и неговото его моќ беше двојно од страна на неговиот луд бес. Еден огромен рака зграпчи препоните и раскина моите панталони, летаат, и сè друго со севиџ затегнување. Тој snatched до мали велур торба во која Piera имаше чува неа и фрлаа гасна бомба на далеку крајот на собата.
  
  
  Тој знаеше Ник Картер, тоа е сигурно. Но, егото се движи цената на ему некои од неговите бенефиции. Тоа погоди неговото его headfirst во животот, поттикнувајќи го да седат на подот. Тој се потпре врз него и доставени карате исецка на ему вратот.
  
  
  Полека, се вратил да ги собереш на Luger и завршница Pierrot без да се губи повеќе време. Тогаш неа, recoiled. На лустерот со неговите илјадници кристали clattered надолу околу мене. На шупливи куполата на пенливи светот е сега Stahl е мојот кафез. Имаше дупки во метална рамка за мојата рака, но мојот Luger беше само испружена рака далеку.
  
  
  Речиси пријателска насмевка дојде од writhing Pierrot, уште во неговата лисици.
  
  
  "Па сега тоа е само двајца од нас, Картер", рече тој. "Можеби ние може да се фаќате за бизнис по сите." Знам дека вредност вашата репутација, и не сакам да го наруши тоа. Можете да ми кажете дека ќе се удави мене, и јас ветувам да исчезне .
  
  
  Тој направи неколку writhing движења, и во неколку моменти, и покрај стегање на јазли, тој беше слободен. "Покрај тоа што е голем љубител на спортот, јас сум исто така, акробат," тој рече. "Треба да се развиваат многу вештини, ако сакате да преживее." Таму беше горчина во неговиот глас, но тој замени го со насмевка. "Јас се уште имаат повеќе од доволно милиони. Можам да ве наградиме многу подобро од вашиот алчен владата.
  
  
  Ова, тој одмавна со главата. "Ова не се случува на работа, Pierrot," реков јас. "Постои компанија подготвен да ви помогне ако јас не може да го направи тоа." -"Ако верував you", рече тој, уште во добро расположение, истегнување, земајќи лесни чекори да го luger и подигнување на неговото его, " и не сум сигурен дека јас верувам дека, сепак, тогаш ќе, па ако сте кажувам вистината, тие може да го направи до истата приказна за рудникот." давење.
  
  
  Може да веруваат дека ќе исчезне засекогаш, како Пјеро Simca. Сега дека вашиот пријател, Hawke, се чини дека да се биде толку познавања за нашата мала популација-намалување планирање шема, знам, јас не имаат иднина во политиката или било каде на друго место како Пјеро Simcke. Но со нов идентитет, со различно име, јас може да очекуваме да пријатен живот во мојот возљубен Африка. А потоа можете да се пензионира како најбогатите СЕКИРА агент некогаш."
  
  
  "Нема начин," реков јас. — Има нешто друго да се населат покрај двата краеви на светот, Pierrot. Ќе заборавајте Rosana.
  
  
  Тоа експлодира. "Што глупави курва." "Би сакале да одговара на нејзиниот со Pierrot Simka?"
  
  
  "Како пред, Pierrot," реков јас. "Еден живот за живот."
  
  
  Гневот беше градење во малиот демон. Мојот веб-базирани надеж беше да кука егото на овој начин.
  
  
  "Освен тоа," јас реков, " тоа нема да биде целосно фер да Rosana. На скали, тоа не само што надминува вас во тежина, но исто така сто во пристојност.
  
  
  'Пристојност! Егото е глас ја изгуби својата длабочина и е апсурдно, речиси писклив. "Тогаш дозволете ми да ви кажам за сите начини на кои таа беше fucked од кои народната кучка." Тој отиде во детали на кои само на преподобниот д-Р Untenweiser би бил воодушевен.
  
  
  Нејзиниот татко yawned. "Мора да имате изгледаше како мајмун на телото на Венера де Мило," реков sarcastically.
  
  
  'Мајмун?'Стоп за тоа!' и тој growled. "Мајмун во кафез. Ти си мајмун, Картер. Јас сум слободен. Тој се нишаше на luger и со гордост го направи его во мене преку околу столбовите. Clucking со задоволство, тој се повлече својата рака далеку пред тој да може да го дофати. "Ние се случува да се игра некоја игра. Играта е за лошо момче надразнување мајмун. Тогаш ќе пука, Картер, дали на вашите пријатели дојде или не. Јас мислам дека јас, Пјеро Simca, сепак ќе бега.
  
  
  Тој танцува околу мојот кафез, shoved неговото оружје внатре, а потоа брзо snatched до его повторно, кога јас се осмели да lunge во него. Повторно и повторно, тој скокна од достигне тоа dived кон него и фатени ништо, но земање на воздух. Тој blushed со фрустрации, издишува convulsively, и забави со секој неуспешен обид. До последен момент, кога мојата рака затворени околу неговата глава и го гмечи, па тешко дека тој падна на оружје.
  
  
  Сега тој почнаа да се прашуваат. Тој не престане да се преговара кога нејзиниот пресушено-lipped его главата беше вовлечени во дупка. Тоа имаше неверојатна сила за егото на мала големина, но его тема веќе беше познат како е можно тоа беше зграпчи од его малку главата, со големина на кокос. "Тоа е тоа", рече тој зарипнат глас. "Сите мои пари, Картер, жените, без оглед што сакате... ahhh..."
  
  
  Мислев на Rosana тело како што таа лежеше на подот, капе во сопствената крв, на мојот кревет во Superba, и јас мојата глава навалена надолу се додека слушнав нејзиниот врат пауза.
  
  
  На подот светилка е заглавен во кафез со мене, и кога немав ништо да се плашат од Pierrot и пиштол, јас го користи за да го подигнете на лустерот неколку инчи симне на земјата. После тоа, тоа ми требаше малку повеќе од влечење и туркање да се добие бесплатно на оваа работа.
  
  
  На Luger бере нејзиниот нагоре и отпуштен од работа три снимки три секунди, освен. Договорениот сигнал со полковникот. Јастреб може да се поштеди ме егото на весникот приказна која доаѓа до.
  
  
  БРИТАНСКИОТ FINANCIER И ИТАЛИЈАНСКИ ДРЖАВНИК СЕ УБИЕНИ ПО ПАЃАЊЕ ОД БАЛКОН.
  
  
  МИСТЕРИОЗНОТО САМОУБИСТВО НА ПОЗНАТИОТ ПРОИЗВОДИТЕЛ.
  
  
  Без оглед на хоукс приказна беше претставен за нас, тоа секогаш се симна до истото за мене: "редослед не е исполнет."
  
  
  Тема.
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"