80. Нашият представител в Рим изчезна http://flibusta.is/b/687063/read
Our Agent in Rome is Missing
Ник Картър
Цел: Остров йом кипур
преведох Лъв Шкловский в памет на починалия син Антоне
Оригинално име: Цел: Пясъчен Island
Глава първа.
Тя каза, че нейното име е Вероника, което само по себе си насторожило мен. Момичета повече не кръщават Верониками, а това не изглеждаше нито за ден над шестнайсет. Фактът, че тя е била в бара на хотела, нищо не е значил; тези деца днес също толкова вероятно ще получат фалшив документ за самоличност, както и всичко останало, което не им трябва да бъде. Един поглед на студена лицето, причиняващи под очите дълга руса коса и повечето от мъжете, може би, за да повярват и да й във всичко. Подозрение - един от основните компоненти на моята професия; е втора природа - да търси истината за слоевете на лъжата. Бях в отпуск, но това нямаше значение. В света има достатъчно хора, които биха искали да видят Ник Картър мъртъв, за да ме държи в постоянна бойна готовност.
Аз бях в Вестбуше няколко дни, за да се отпуснете след напрегнат задачи в Близкия Изток. Те не са особено сложни в сравнение с другите задачи, които съм служил, и не е имал нови пулевых дупки. Но след повече от месец в пустинята моята нужда в снега и мирни планините, компанията на хора, никога не които чуха за мене по-рано ме доведе в този отдалечен, но луксозен ски курорт в щата Върмонт. А сега Вероника.
По-голямата част от деня бях на ски пистите, където не беше твърде оживено, тъй като е средата на седмицата. В наши дни аз не мога да карам ски толкова често, колкото искате, но аз оставам във форма, а и аз не се опитвам да отговарят на чемпионам, аз мога да се справят на практика с всяко спускане на шампионата. Може би малко поосторожнее; Имам твърде често били бити в моята работа, просто да лудуват с дървета и камъни.
Когато стигнах до главната зала с огромна открита камина по средата с мед завеси над него, там е хубаво оживено. Мирис на горяща орех смешался с мирис на кожата, мокра вълна и съблазнителен аромат на топли напитки, които Растат смесени зад гишето. Повечето хора са били млади и седяха или висящи групи, а няколко двойки се възползва от уединението на дълбоките кожени дивани по стените.
Поприветствовал ме барман, дебел, винаги усмихнат рыжеволосый момче. Той вече знаеше името ми, така че аз не съм изненадан, когато той каза: "Добър ден, Ник?"
"Добър", - отговорих аз, потъването на един стол. Първо не видях моложавую блондинка; тя седеше в полдюжине столове, с гръб към мен. Но когато чу името ми, тя бавно се обърна, погледна ме в тъмното огледало зад Расте, след това се обърна и ме погледна.
"Ти Ник". Гласът й беше мек, малко дрезгав, и, въпреки неговата младост, това не е като да е предлог. Аз кимнах, разбира се, внимателно. Дори в гъст черен пуловер, доходившем до бедрата, беше ясно, че тя измотана, като звезда на един от тези забавни филми за плаж. Но аз все пак предпочитам да ги видя малко по-горе; Тя може да бъде тридесет, но аз все още не съм съвсем в крак с най-новите младежки дела, и аз се съмнявам, че някога ще стигна до това. Тя се наклонила главата си така, че дълги-дълги коси ниспадали на едно рамо, като златен водопад. След това тя замислено кимна с глава. 'Да. Вие сте подобни на Ник. После тя се обърна към мен с гръб и погледна покрай камината на редица високи прозорците в слънчеви снежни склонове.
"Е, това е всичко", - си помислих аз и отпил топъл ром, за да Расте.
След известно време момичето бавно се свлече от стола си; тя е малко по-висока, отколкото изглеждаше седнала. Тя бързо ме погледна и това не беше един от онези фалшиви горещи погледи, които се занимават тийнейджърите; тя закусила на долната устна, а очите му гледаха направо през моите. Когато тя се приближи до мен, беше с вид на човек, който току-що е взел трудно решение. Аз автоматично станах - и не от учтивост. Исках да бъда готов за всичко, което може да се случи.
"Аз съм Вероника", каза тя.
"Е, това е добро име, - помислих си аз. тя, вероятно, е взел го след гледане на стари филми по телевизията. "И така, ние се познаваме помежду си с името", - внимателно казах аз. Момиче постави ръце зад гърба си и аз се надявах, че тя го прави само, за да покажат своята пищна гърдите.
'Да. Аз ... аз съм те виждала тук преди. Ти си тук, нали?
Аз кимнах.
"Така си и мислех. Аз също съм".
Погледнах покрай него в голямата зала; сега той заполнился, и шумът се засили. Някой музикант започва да дрънкат на китара. "Аз мисля, разходка с ety-тълпа народ ще сложи край на твоя въпрос", - засмя аз, загледан в нея.
Тя се усмихна кратко, след това отново започна да дъвче устните.
"Не, това е ... ами, всичко тук е повече или по-малко принадлежат на всички, а аз не искам ..." Тя, изглежда, беше трудно да се премине към същността. Когато тя протегна ръка, аз замръзна, но тя се почистват само кичур коса.
Аз започнах да се отпуснете, това е просто едно момиче, което търсех компания за забавления, а аз бях на разположение. След това тя идваше, женен ли съм ...
"Ти си женен, Ник?"
"Нямам такова удоволствие".
'Аз съм женен. Няколко месеца.'
Трябва да съм, показа изненада.
"Знам, че изглеждам като дете, особено за по-възрастните мъже..."
Ето и вие; Аз се опитах да не се свиват.
"... но аз съм на двадесет и една, и това е проблем".
Ами, тя ме това извади. - 'Какво имаш предвид?'
"Виждате ли, аз съм била омъжена - о, аз вече каза това. Няколко месеца преди това. Майка ми, мъжа ми не го хареса, така че тя му казала на моя баща да го изгони, и сега те внимателно, за мен наблюдават ".
"И ти си тук сама?"
- Искам да кажа ... тук. В хотела. Но семейството ми има ски къща от другата страна на този хълм ". Тя смътно посочи дългата редица прозорци. "Може би, видях това".
Аз поклати глава, но се спря. По време на едно от своите пътувания видях дълга висока стена, която се простира непрекъснато на няколко стотици ярда, а дърветата и храстите наоколо били изсечени, тъй като, ако това беше в затвор или крепост. Зад него видях една голяма къща с дымоходами и наклонени покриви. Ски хижа, да! Аз попита Вероника, не е ли къщата тя е имала в предвид.
"Да, това е една къща".
"Прилича повече на затвора".
Тя кимна. 'Това е така. Донесоха ме тук, за да ... се успокои. Това не е наша собственост; Бърт - моят баща - свали го на сезон. Преди това той притежаваше голям гангстеру или някой в този вид, както на територията на комплекса има всички видове тревожни разговори и ужасяващи капани ".
"Изглежда, добро място, за да прекарат зимата".
"О, как само ти се в това нещо, това е забавно".
"Но ти сега за едно на улицата".
"Ами, аз не съм имала предвид, че те държат ме заключен или нещо подобно. Но мама и Бърт винаги се погрижи за това, ако аз подружусь с някого тук, особено с момче на моята възраст, го прогонят ".
"Как ще го направят?" Аз бързо се огледах, но не видях никой, който да е наблюдавал за момиче, а аз съм добре разграничава между сенките. Дяволски добре.
'Хенри. Той през цялото време ме чака във фоайето и след това да наднича тук, за да се провери, тъй като аз ".
"Хенри", - въздъхна аз. Аз започнах да си мисля, че това момиче е малко луд.
"Това, разбира се, нашият шофьор".
'Разбира се. Че, ако той ще види, че вие говорите с мен сега?
"Ти не прилича на човек, който може да се плашат, Ник".
Аз кимнах тълпа от млади хора. "А тези, които са там?" При някои момчета са били коса с еднаква дължина, както и при момичетата, но има и такива, които биха могли да играе ръгби.
"Двойка, с които съм говорил и Хенри е видял мен, е направил това. Тогава те започнаха да ме избягват ".
'След това?'
"След като Хенри ... поговори с тях".
"Ти си возбуждаешь имам любопитство". Започнах малко да се разсърди; или това момиче, придумавшая си неправдоподобную история, или Хенри, ако това, което тя каза, е вярно.
"Ти имаш машина, Ник?"
'Да.'
"Там има бар ..." Тя закусила устна. "В съседния град, и ... знаеш ли, че аз почти два месеца никъде не е, освен тук?"
"Че на бар?"
"Чух, че това е най-блестящо място в околността. Хубава музика, забавни хора. На теб ти е известно.'
Аз знаех. Аз колкото пъти почти стигна до заключението, че момичето просто искаше да я взеха, когато видях лицето, выглядывающее през врата на фоайето. Лицето е било на главата си размер и цвят напоминавшей на баскетболна топка. Неговите вежди образуваха непрекъсната черна линия над очите му, скрити в гънките на кожата, а носът изгибался, да слиза към гъвкавост на устата. Върху него е ски яке и тъмни панталони, и, изглежда, той е бил размерът, който ме накара да си помисли японски борец по сумо.
Изведнъж аз Вероника се засмя, хвърли малко пари Растат в багажник и здраво хвана момичето за ръка.
"Ако това е Хенри, - казах аз, - това трябва да бъде предмет на мебели от дома си на гангстер. Хайде, Вероника; Аз искам да гледам този бар! '
Когато стигнахме до вратата, Хенри прищурился и вдигна нахмуренные черни вежди. Вероника се опита да се скрие зад мен. Хенри изглеждаше объркана, и му меки устни шевелились, като двойка развълнуван червеи. Огромен торс, изпълнен врата, но когато стигнахме по-близо, той отстъпи крачка.
"Извинете, - забавно казах аз.
Очите му се откъснат от мен и се обърна към момичето. "Мис Вероника ..." - започна той и гласът му звучи зловещо.
"Всичко е наред", - прекъсва го. "Тя е с мен".
Да мине покрай него, беше невъзможно, но продължи да върви.