Картер Нiк : другие произведения.

71-80 збiрка детективiв про Нiка Картера

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:

  
  
  
  Нiк Картер
  
  71-80 збiрка детективiв про Нiка Картера
  
  
  
  
  71-80 Киллмастер Збiрка детективiв про Нiка Картера.
  
  
  
  
  71. Мета: Острiв Судного дня http://flibusta.is/b/684362/read
  
  Target: Судний День Island
  
  72. Нiч Месника http://flibusta.is/b/684617/read
  
  Night of the Avenger
  
  73. М'ясник Белграда http://flibusta.is/b/608980/read
  
  Butcher of Belgrade
  
  74. Бригада вбивць http://flibusta.is/b/607271/read
  
  Assassination Brigade
  
  75. Лiквiдатора http://flibusta.is/b/610142/read
  
  The Liquidator
  
  77. Код http://flibusta.is/b/607252/read
  
  The Code
  
  78. Агент-контр-агент http://flibusta.is/b/612843/read
  
  Agent Counter-Agent
  
  79. Час вовка http://flibusta.is/b/685950/read
  
  Hour of the Wolf
  
  80. Наш агент в Рiме пропав http://flibusta.is/b/687063/read
  
  Our Agent in Rome is Missing
  
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Мета: Острiв Судного дня
  
  
  переклав Лев Шкловський в пам'ять про загиблого сина Антона
  
  
  Оригiнальна назва: Target: судний день Island
  
  
  
  Перша глава.
  
  
  Вона сказала, що її звуть Веронiка, що саме по собi насторожило мене. Дiвчаток бiльше не хрестили Верониками, а ця не виглядала нам на день старше шiстнадцяти. Той факт, що вона була в барi готелю, нiчого не значив; цi дiти сьогоднi з такою ж ймовiрнiстю отримати фальшиве посвiдчення особи, як i все iнше, чого їм не повинно бути. Один погляд на холодне обличчя, викликають очi пiд довгими свiтлими волоссям, i бiльшiсть чоловiкiв, напевно, довiряють б гей-у всьому. Пiдозрiлiсть - одна навколо головних складових мо"ї професiї; це друга натура - шукати правду про шарами брехнi. Її був у вiдпустцi, але це не мало значення. В свiтi достатньо людей, якi готелiв би бачити Нiка Картера мертвим, щоб тримати мене в постiйнiй бойовiй готовностi.
  
  
  Її було в Вестбуше кiлька днiв, щоб вiдпочити потiм напружених завдань на Близькому Сходi. Вони не були особливо складними порiвняно з iншими завданнями, якi її виконував, та у мене не було нових кульових отворiв. Але пiсля бiльш нiж мiсяця в пустелi мою потребу в снiгу i мирних горах, компанiя людей, якi нiколи не чули облад менi ранiше, при"дну"ться мене на цей вiддалений, але розкiшний гiрськолижний курорт у Вермонтi. А тепер Веронiка.
  
  
  Бiльшу частину дня її був на лижних схилах, де було не надто людне, так як була середина недiлях. В нашi днi її не можу кататися на лижах так як частини, як хотiлося б, але я залишаюся в формi, i поки її не намагаюся вiдповiдати чемпiонам, її можу впоратися практично з будь-яким спуском чемпiонату. Може бути, трохи обережнiше; Мене занадто частини били в моїй роботi, щоб просто гратися з деревами i валунами.
  
  
  Коли її, дiстався до головного залу з величезним вiдкритим камiном посерединi з мiдною шторами над ним, там було при"мно жваво. Запах палаючого волоського горiха змiшався з запахами шкiри, вологої вовни i спокусливими ароматами гарячих напоїв, якi Дреди змiшував за стiйкою. Бiльшiсть людей були молодi й сидiли або бовталися групами, в той час як кiлька пар скористалися самотою глибоких шкiряних диванiв уздовж стiн.
  
  
  Привiтав мене бармен, товстий, завжди усмiхнений рудоволосий хлопчик. Вiн вже знав мо" iм'я, тому я не здивувався, коли вiн запитав: "Добрий день, Нiк?"
  
  
  "Непоганий", - вiдповiв я, опускаючись на стiлець. Спочатку його не побачив моложавую блондинку; вона сидiла в полдюжине стiльцiв, спиною до мене. Але коли вона почула мо" iм'я, вона повiльно повернулася, подивилася на мене в темне дзеркало позаду Дреди, потiм повернулася i подивилася на мене.
  
  
  "Так ти Нiк". Її голос був м'яким, трохи хрипким, i, незважаючи на її молодiсть, це не було схоже на удавання. Її, кивнув, звичайно, обережно. Навiть у товстому чорному светрi, доходившем до стегон, було ясно, що вона виснажена, як зiрка одного за се забавних фiльмiв про пляжi. Але я все ж вiддаю перевагу бачити ih трохи старше; Ей, може бути тридцять, але її ще не зовсiм в курсi останнiх юнацьких дель, i я сумнiваюся, що коли-небудь дiйду до цього. Вона нахилила голову так, що довгi-довгi волосся спадало на одне плече, як золотий водоспад. Потiм вона задумливо кивнула. 'Так. Ви схожi на Нiка. А потiм вона повернулася до мене спиною i подивилася mimmo камiн на ряд високих вiкон, що виходять на освiтленi снiговi схили.
  
  
  "Ну голос i все", - подумала я i вiдпив теплий ром Дреди.
  
  
  Через деякий час дiвчина повiльно зiсковзнула зi стiльця; вона була трохи вище, нiж виглядала сидить. Вона швидко подивилася на мене, i це був не один за се фальшивих пристрасних поглядiв, якi практикують пiдлiтки; вона прикусила нижню губу, i її очi дивилися щиро крiзь мої. Коли вона пiдiйшла до мене, це було з виглядом людини, яка тiльки що прийняв важке рiшення. Її, автоматично встав - i не з ввiчливостi. Її готель бути готовим до всього, що може трапитися.
  
  
  "Її Веронiка", - сказала вона.
  
  
  "Ну, це гарне iм'я, - подумав я. вона, ймовiрно, взяла його, тодi перегляду старих фiльмiв по телебаченню. "Отже, ми зна"мо одне одного по iменi", - обережно сказав я. Дiвчина заклала руки за спину, i вiн сподiвався, що вона робить це тiльки для того, щоб показати свою соковиту груди.
  
  
  'Так. Її ... її бачила тебе тут ранiше. Ти тут один, чи не так?
  
  
  Їй кивнув.
  
  
  "Я так i думала. Її дiти".
  
  
  Її подивився mimmo нах у великий зал; тепер вiн заповнився, i шум посилився. Який вiн музикант почав дзвенiти на гiтарi. "Я думаю, прогулянка з цi"ї натовпом народу покладе нитка тво"ї проблеми", - усмiхнувся я, дивлячись на нах.
  
  
  Вона коротко посмiхнулася, потiм знову почала жувати губу.
  
  
  "Нi, це ... ну, тут все бiльш або менш належать всiм, i я не хочу ..." Гей, здавалося, було важко перейти до сутi. Коли вона простягла руку, її завмер, але вона прибрала тiльки пасмо волосся.
  
  
  Її почав розслаблятися, це була просто дiвчина, яка займа"ться хотiла компанiю для розваги, а їй був доступний. Потiм вона питала, чи одружений я ...
  
  
  "Ти одружений, Нiк?"
  
  
  "У мене нема" такого задоволення".
  
  
  'Її замiжня. Декiлька мiсяцiв.'
  
  
  Її, мабуть, показав свого подиву.
  
  
  "Я знаю, що виглядаю як дитина, особливо для старших чоловiкiв..."
  
  
  Голосування i ви; Її намагався не зiщулитися.
  
  
  "... але менi двадцять один, i в цьому проблема".
  
  
  Що ж, вона мене цим дiстала. - Що ти ма"ш на увазi?"
  
  
  "Бачте, їй була замiжня - о, їй вже сказала це. Кiлька мiсяцiв тому. Моїй матерi мiй чоловiк не сподобався, тому вона попросила мого вiтчима вигнати його, i тепер вони уважно за мною спостерiгають ".
  
  
  "I ти тут одна?"
  
  
  - Я маю на увазi ... тут. В готелi. Але у мо"ї родини " лижний будиночок на iншiй сторонi цього схилу ". Вона невизначено вказала на довгий ряд вiкон. "Ви, напевно, бачили це".
  
  
  Її, похитав головою, але зупинився. Пiд час одного навколо своїх подорожей її побачив довгу високу стiну, яка займа"ться простягалася безперервно на кiлька сотень ярдiв, а дерева i кущi навколо були вирубанi, як якщо б це була в'язниця або фортецю. За ним її побачив великий будинок з димарями i похилими дахами. Лижний будиночок, так! Її запитав Веронiку, не той будинок, вона омелою на увазi.
  
  
  "Так, це той будинок".
  
  
  "Бiльше схожий на в'язницю".
  
  
  Вона кивнула. 'Це так. Вони привезли мене сюди, щоб ... заспокоїти. Це не наша власнiсть; Берт - мiй вiтчим - зняв его сезон. Ранiше вiн належав особливих гангстеровi або кому-то в цьому родi, а на територiї " всiлякi тривожнi дзвiнки й жахливi пастки ".
  
  
  "Схоже, хороше мiсце, щоб провести зиму".
  
  
  "Про, як тiльки ти потрапля"ш в це дiло, це весело".
  
  
  "Але ти зараз одна на вулицi".
  
  
  "Ну, її не омелою на увазi, що вони тримають мене пiд замком або щось в цьому родi. Але мама i Берт завжди стежать за тим, щоб, якщо її потоваришую з хема-небудь тут, особливо з хлопчиком мого вiку, його прогнати ".
  
  
  "Як вони збираються це зробити?" Її швидко оглянувся, але не побачив нiкого, хто б спостерiгав за дiвчиною, а її добре розрiзняв тiнi. Бiса добре.
  
  
  'Генрi. Вiн весь час чека" мене в холi, i то i справа загляда" сюди, щоб перевiрити, як її ".
  
  
  "Генрi", - зiтхнув я. Її почав думати, що ця дiвчина трохи божевiльна.
  
  
  "Це, звичайно, наш водiй".
  
  
  'Звичайно. Що, якщо вiн побачить, що ви говорите зi мною зараз?
  
  
  "Ти не схожий на людину, яку можна налякати, Нiк".
  
  
  Її, кивнув натовпi молодих людей. "А вони, що там?" У деяких хлопчикiв були волосся такої ж довжини, як i у дiвчаток, але були й такi, хто мiг би грати в регбi.
  
  
  "Пара, з якою її, розмовляв, i Генрi бачив мене, зробила це. Тодi вони стали уникати мене ".
  
  
  'Потiм чого?'
  
  
  "А потiм того, як Генрi ... поговорив з ними".
  
  
  "Ти збуджу"ш у мене цiкавiсть". Її почав трохи злитися; або ця дiвчина, що придумала свою неправдоподiбну iсторiю, або Генрi, якщо те, що вона сказала, було правдою.
  
  
  "У тебе " машина, Нiк?"
  
  
  'Так.'
  
  
  "Там " бар ..." Вона прикусила губу. "В сусiдньому мiстi, i ... ти зна"ш, що я майже два мiсяцi нiде не було, крiм як тут?"
  
  
  "Що за бар?"
  
  
  "Я чула, що це чудове мiсце в окрузi. Хороша музика, веселi люди. Тобi вiдомо.'
  
  
  Її знав. Її якраз майже прийшов до висновку, що дiвчина просто готель, щоб її забрали, коли побачив особа, виставлена напоказ через дверний прорiз вестибюля. Особа була на голи розмiром i кольором нагадувала баскетбольний м'яч. Його брови утворювали безперервну чорну лiнiю над очима, схованими в складках шкiри, а нiс вигинався, спускаючись до гнучкого ротi. На nen була лижна куртка i темнi штани, i, схоже, у нього був розмiр, який змусив би подумати японського борця сумо.
  
  
  Раптово її усмiхнувся Веронiцi, кинув трохи грошей Дреди на стiйку i мiцного схопив дiвчину за руку.
  
  
  "Якщо це Генрi, - сказав я, - це повинен бути предмет меблiв по вашому будинку гангстерiв. Давай, Веронiка; Її хочу щорiчно цей бар! '
  
  
  Коли ми пiдiйшли до день, Генрi примружився i пiдняв чорнi насупленi брови. Веронiка намагалася сховатися за мною. Генрi виглядав збентеженим, i его м'якi губи ворушилися, як пара порушених хробак. Його величезний торс заповнив дверний отвiр, але коли ми пiдiйшли лиже, вiн вiдступив на крок.
  
  
  "Простий, - весело сказав я.
  
  
  Його очi вiдiрвалися вiд мене i звернулися до дiвчини. "Мiс Веронiка ..." - почав вiн, i голос його абсурдно, загрозливо.
  
  
  "Все в порядку", - перебив його его. "Вона зi мною".
  
  
  Пройти mimmo нього було неможливо, але я продовжував йти.
  
  
  Генрi зробив ще один крок назад, потiм зiбрався з силами. Менi було цiкаво, як далеко вiн зайде в громадському мiсцi, i вiн сподiвався, що це буде надто далеко. Може бути, це було бiльш дитячий з мого боку, але я не люблю тих, хто ляка" дiтей.
  
  
  Веронiка сказала: "Скажи мамi i Берту, що я буду вдома опiвночi, Генрi". В її голосi був звук зарозумiлого авторитет, який зазвичай мене драту", але я її трохи пишався тим, що вона пручалася ему.
  
  
  Генрi подивився на мене, мабуть, не зна"те, що робити. Її допомiг ему прийняти рiшення, м'яко поклавши руку на його життя, що нагадував пивну бочку i, натиснувши на нього з такою силою, щоб ми могли пройти. Вiн не опирався, що мене трохи розчарувало, але погляд у його очах обiцяно "пiзнiше". Ми швидко пройшли через вестибюль до широкого арочного ганку. Тепер було зовсiм темно, але високi дуговi лампи освiтлювали нiч. Ми пробралися крiзь снiг до асфальтованої стоянцi i в таку гру в мiй синiй прокатний "форд". Веронiка нiчого не сказала, поки я не запустив двигун.
  
  
  .'Привiт!' - тихо сказала вона i засмiялася. "Я поняття не омелою, що Генрi збирався там робити!"
  
  
  "Ви думали, вiн отшлепает мене на очах у всiх цих людей?"
  
  
  Вона знизала плечима i почала ритися в своїй великiй шкiрянiй сумцi через плече. "У вас " цигарка для мене?" запитала вона.
  
  
  Дав гей, одну навколо моїх особливих цигарки з золотим мундштуком, i її очi розширилися, коли вона побачила це.
  
  
  "Що це за бренду?" запитала вона.
  
  
  Її, натиснув на приладову панель запальничкою. "Вони зробленi в Туреччинi i не мають бренду".
  
  
  Коли її, їхав по вузькiй дорозi, її, помiтив, що її очi дивляться на мене, неначе вона тiльки що зрозумiла, у що вплуту"ться. З моїми чорними волоссям - трохи задовгим, тому що у мене не було рiшенням пiдстригти ih - i худим обличчям її можу виглядати майже зловiсно при певному освiтленнi, а в моїх руках великих видно слiди моїх незлiченних битв. Її не особливо високий за сьогоднiшнiми мiрками - бiльше п'яти футiв i дев'яти дюймiв, - але вся справа в м'язах, особливо в руках i плечах, i це видно. Менi було цiкаво, коли дiвчина поруч зi мною оголосить, що передумала.
  
  
  "Як назива"ться цей бар?"
  
  
  "Прекрасне божевiлля", i я вважаю, що це на iншому кiнцi мiста". Її голос був спокiйним; може, їй знову її недооцiнив.
  
  
  Дорога вилася в декiлькох милях мiж високими кучугурами; ми не бачили iншого руху, поки не вийшли на пряму, а потiм її побачив вогнi в дзеркалi заднього виду. Її, посмiхнувся про себе i пригальмував. Машина за нами теж.
  
  
  'Генрi?' - запитав її, дiвчину, показуючи великим пальцем через плече.
  
  
  Веронiка озирнулася. "Його его не бачу".
  
  
  "Це велика машина. Яка у вас машина?
  
  
  "Я вважаю, що вiн сьогоднi за кермом " Бентлi "".
  
  
  Їй кивнув. 'Насправдi. I вiн не випустить тебе по всьому поля зору, чи не так?
  
  
  "Можливо нема"." Вона зiтхнула. "Ах, кравець вiзьми".
  
  
  Довелося засмiятися. 'Заспокойся. Що вiн може зробити?'
  
  
  Вона не вiдповiла, але я бачив, як вона знову закушу" губу.
  
  
  Це було невелике мiстечко, а центр був безлюдним i темним, з кiлькома магазинами, кiлькома церквами i старими бiлими дерев'яними будинками, якi мовчки стояли навколо заснiженого парку. Ми проїхали по парку i опинилися на невеликiй веселiй дорiжцi. Тут були два пересувних ресторану, мотель, млинцева i невелика таверна з низкою припаркованих перед нею фургонiв; через дорогу, в сторонi вiд iнших будiвель, знаходилося "Прекрасне божевiлля" - дерев'яний будиночок в пiдкреслено сiльському стилi з великою вивiскою над дверима.
  
  
  Коли ми вийшли, Веронiка озирнулася. Фари тепер не було, але я був упевнений, що Генрi був десь позаду нас, стоїть на узбiччi дороги з вимкненим свiтлом.
  
  
  Коли ми увiйшли через товсту дверi, громовий довговолосою рок-групи з чотирьох чоловiк вдарив менi по вухах. Всерединi було повно, задимлене, тьмяно освiтлене свiчками i палаючими дровами. Офiцiантка в мiнi-спiдницi, зеленому купальнику i майже прозорiй блузцi пiдвела нас до столика i взяла наше замовлення. Фiрмовою стравою тут був теплий сидр з Джеком Денiелсом, який менi видався чудовим. Веронiка неуважно погодилася; вона сконцентрувалася на музицi зi скляним поглядом в очах.
  
  
  Її, звичайно нiчого не маю проти року; частини це чертовски добре, i коли ви чу"те слова деяких пiсню, ви повиннi визнати, що цим молодим авторам " що сказати, i вони роблять це з ентузiазмом. Але тут кiмната була дуже маленькою, надто спекотною вiд вогню i багатолюдної юрби для такого рiвня шуму.
  
  
  Менi було цiкаво, про що можуть говорити всi цi люди навколо нас, бо вони нiяк не могли зрозумiти одне одного.
  
  
  Її не одна очей з день i хотiв Генрi. Вiн не з'явився, що мене здивувало; Її очiкував, що вiн буде слiдкувати за нами.
  
  
  Через деякий час її, вибачився i побiг в чоловiчий туалет на iншiй сторонi музичної сцени. Б'юся об заклад, що якщо його залишу Веронiку одну на кiлька хвилина, вона швидко приверне до себе натовп шанувальникiв. Навiть у цiй кiмнатi, повнiй красивих дiвчат, вона видiлялася.
  
  
  Я не помилився, коли її повернувся, навколо нах було дво" молодих людей. Веронiка не заохочувала ih, але я мiг сказати, що вона цiнувала увагу.
  
  
  Вона познайомила мене з хлопчиками - її не зрозумiв ih iмен, але це не мало значення. Її попросив ih сiсти, i вони в таку гру. У обох були довгi волосся; в одного були вуса, в iншого - нi, i менi здалося, що я вiдчула безвусого хлопця навколо готелю. Їй був прав.
  
  
  Вiн запитав мене. - "Ви залиша"теся в Вестбуше, так?"
  
  
  Їй сказав, щоб.
  
  
  "Гей, хлопче, ти з бiса хороший лижник. Професiонал?
  
  
  Що ж, iнодi її вiдчуваю себе вдоволений, хоча намагаюся чинити опiр. "Нi", - вiдповiв я. "Я просто вiдпочиваю".
  
  
  Рок-група зробила паузу, що на час зробило бесiду бiльш терпимою. Через кiлька хвилина до нас при"дналися двi дiвчини, обидвi молодi, одягненi в стандартнi костюми по всьому джинсiв i шкiри з бахромою. Потiм пiдiйшли хлопцi, якi знали ну, i коли знову заграла музика, ми вiсiм чоловiк в таку гру на два крiсла складенi разом. Веронiка базiкала з рештою, як нiби вони були старими друзями, але вона пiдтримувала мене в розмовi. Її розслаблено вiдкинувся назад i вiдповiдав, коли менi щось говорили. Менi вони здалися хорошими молодими людьми. Вони не курили нiчого сильнiше Кэмела i, мабуть, не заперечували проти того, щоб її був старшим.
  
  
  Час пролетiв непомiтно, i, зiзнатися, менi було весело. Якийсь час її навiть забував шукати Генрi в дверях. Одного разу її, подивився на годинник. Було одинадцять годин, i вiн подумав, варто звернути на це увагу Веронiки. Але я вирiшив не робити цього; Менi не хотiлося розiгрувати моторошний i забирати її вiд нових шанувальникiв. Через кiлька хвилина вона засунула рукав мого светра i сама подивилася на годинник.
  
  
  "Пiдемо", - м'яко сказала вона; вона була так близько до мене, що я мiг ясно чути ee, ee плече тепло прижималось до мене. Її, усмiхнувся й подивився гей, в очi. Вона поцiлувала мене легко, але з безпомилковим обiцянкою.
  
  
  Коли ми були на настирливому морозi, її зупинився поруч з "фордом". "Куди?'
  
  
  "Думаю, додому". Вона сказала це недбало, але з явним жалем.
  
  
  Її озирнулась. Генрi не було видно, але її все ще був упевнений, що вiн десь поблизу.
  
  
  Її запитав. - "А якщо у мене буде шанс позбавитися вiд тво"ї тiнi?"
  
  
  'Що тодi?' Вона сидiла поруч зi мною, дивлячись на мене настiльки ж вiдкритими соковитими губами.
  
  
  "Ми могли б пiти куди-небудь ... не додому".
  
  
  Її поцiлував ee, намагаючись зробити це легким, але її рот вiдкрився, i її мова ковзнув в мiй рот, граючи з моїм мовою.
  
  
  "Куди, наприклад?" - пошепки запитала вона.
  
  
  "Ну, у мене " номер з чудовим виглядом".
  
  
  Вона похитала головою. "Ми не можемо туди пiти; Генрi знайде нас ".
  
  
  Звичайно, вона була права. Але з-за того, як її тiло тулилося до мене, а її руки обвилися навколо мо"ї шиї, її не збирався вiдпускати Попелюшку додому.
  
  
  "Як щодо..." Я подивився на дорогу, вiдчуваючи себе засмученим, нiж її мав з ними тхора, як був пiдлiтком. "Може, ми вiдiрвемося вiд нього".
  
  
  'А потiм?'
  
  
  Її, знизав плечима. "Ми зможемо використовувати машину не для того, щоб на нiй їхати".
  
  
  Вона грайливо посмiхнулася, i з таким виразом обличчя вона бiльше не виглядала шiстнадцятирiчної.
  
  
  Її, звичайно, не знав дорiг, але моя легка машина з зимовими шинами проходила повороти i повороти з бiльшою маневренiстю, нiж великий Bentley. Вiдразу потiм повороту її згорнув на обсаджений деревами провулок i вимкнув брильов. I за мить Генрi дiйсно промчав на "Бентлi". Як тiльки вiн пройшов mimmo, Веронiка обняла мене.
  
  
  "Заспокойся", - сказав я, м'яко вiдштовхуючи її. Її виїхав на головну дорогу i поїхав назад тим же шляхом, яким ми їхали, поки не побачив iншу путiвець. По нiй не проходив снiгоочисник, але на снiгу її побачив двi паралельнi дорiжки. Її пiшов за ними до крутого повороту, проїхав по йому i зупинився пiд деревом. Ми були на невеликому схилi з залитим мiсячним свiтлом видом на великий бiлий луг, поцяткований слiдами диких тварин. "Голос тепер", - сказав я.
  
  
  Як я вiдразу запiдозрив, на нiй нiчого не було пiд товстим светром. Ee соски ожили вiд мого дотику, i вона корчилася iрина поруч зi мною з тихими стогонами i криками. Її рот уп'явся в мою шию; її ноги були притиснутi до моїх. "Цього не повинно було статися", - пробурмотiла вона. Лише багато пiзнiше я зрозумiв справжн" значення цих слiв. Особисто вiддаю перевагу її лiжко для зачиненими дверима, але менi довелося використовувати її по максимуму. Веронiка була вимогливою i майстерною, i поки ми хотiли мiсце, її губи й руки були зайнятi всякими речами з застiбками-блискавками. У мiсячному свiтлi її шкiра була блiдою i блискучою, а груди були пiднятi до мене. Не знаю, як гей, вдалося позбутися вузьких лижних штанiв, але вона це зробила, а потiм сiла менi на колiна, закинувши ноги менi на плечi. Це сталося швидко - глибокий потужний поштовх, погойдування її стегон, ривки її тiла вгору-вниз. Вона вiдкинула голову, закрила очi i вiдкрила рот в беззвучному крику екстазу. Коли вона прийшла, вона довго i хитро стогнала i притискала нiгтi до мо"ї шиї. Потiм її теж вiдпустив, i Веронiка стогнала знову i знову: "Ой.. ой.. ой..".
  
  
  Вона була майже скромною i вiдстороненої, коли знову одяглася. 'Котра зараз година?' - жваво запитала вона.
  
  
  Її, подивився на годинник. "Кiлька хвилина першого".
  
  
  "О, Господи, ти повинен вiдвезти мене додому". Вона застебнула блискавку на своїх еластичних штанях i натягнула светр через голову.
  
  
  "Добре, Попелюшка", - сказав я. Чесно кажу, її був трохи розчарований: менi не подоба"ться така ситуацiя, дякую, мем, навiть в припаркованiй машинi.
  
  
  Але Веронiка навiть не попросила сигарету. Коли її, повернувся, вона стурбовано насупилася, i цей вираз не змiнилося, поки ми не дiсталися до виходу, який вiв до знiмного будинку її вiтчима.
  
  
  "Може, буде краще, якщо ти дозволиш менi пiти звiдси", - сказала вона. Вiн не вiдповiв; Його був трохи злий на себе не менше, нiж на нах. Її просто поїхав.
  
  
  Поряд з високим залiзним парканом стогони знаходилося те, що можна було назвати тiльки сторожкою. Перед ним стояла людина в шубi, i було добре видно його дробовик. А в сторонi був припаркований Бентлi.
  
  
  Веронiка схопила мене за руку. "Не назавжди, Нiк ..."
  
  
  "Я просто вiдвезу тебе додому, дорога".
  
  
  "Менi дуже шкода", - пробурмотiла вона.
  
  
  Її, подивився на нах. 'Чому?'
  
  
  "Тому що я зробила це так ... так поспiшно".
  
  
  'А також?' - запитав я, знизавши плечима.
  
  
  "Розумi"те, це чортова опiвночi".
  
  
  "Нi, їй цього не бачу". - Я пригальмував.
  
  
  "Послухайте, мої батьки... я маю на увазi, вони мене випустили, але угода, яку ми вирiшили... ну, їй повинна бути вдома до пiвночi. Ви розумi"те?'
  
  
  "Я думав, тобi двадцять один". Якщо в мо"му голосi був сарказм, то це тому, що я не намагався придушити його.
  
  
  У нах вистачило пристойностi щорiчно. "Що ж, це не зовсiм так. Менi швидше дев'ятнадцять i ... кравець вiзьми! Вони бiльш чи менш опiкують мене. Я маю на увазi, вони змусили того психiатра заявити, що я не зовсiм компетентний, розумi"те? I якщо я не зроблю те, що вони говорять, вони можуть знову посадити мене у в'язницю ".
  
  
  'Хiба?'
  
  
  "Я не хотiв цього говорити". Вона говорила тихо. "Мене помiстили в цей будинок, а потiм... потiм вiдмiни. Взагалi не було причин. Її...
  
  
  ... Дверi "Бентлi" зi зловiсним гуркотом зачинилися. Генрi пiдiйшов до мо"ї машини, як велика гора.
  
  
  Веронiка вiдкрила дверi збоку, потiм нахилилася у бiк i швидко засунула мову менi у вухо. "Я подзвоню тобi завтра", - прошепотiла вона i вийшла.
  
  
  Її теж збирався вийти, але Генрi притулився до мо"ї день, його обличчя впало у вiдкрите вiкно, як перезрiла мiсяць.
  
  
  "У тебе " десять секунд, щоб розвернутися i зникнути", - прохрипiв вiн.
  
  
  При iнших за iнших обставин її б кинувся навколо машини i кинув йому виклик, щоб змусити мене пiти. Але я бачив, як Веронiка вже покiрно сидiла на задньому сидiннi бентлi, i вартовий в хутрянiй куртцi пiдiйшов до мене з рушницею напоготовi.
  
  
  Думаю, мiг би впоратися з ними обома; в якомусь сенсi це моя робота. Але, схоже, не було особливого сенсу починати бiйку з-за божевiльною багатої дiвчини, в якої, ймовiрно, брала б i мiсцева полiцiя - тому що, якщо б його бився з цими двома, до того часу, коли ми закiнчили, ймовiрно, були б смертельнi випадки. Генрi був занадто великим, щоб з ним справитися, не завдавши смертельних ударiв, з якими її так добре вправлявся, i, наскiльки її розумiю, будь-яка людина, який напада" на мене з дробовиком, також приречений.
  
  
  Тому її закрив вiкно до них тхора, поки цьому гiганту не довелося вiдступити, розвернути машину заднiм ходом i почати покажчикiв. Але коли її зупинився, щоб перемiститися вперед, її почув сухий смiшок, який, мабуть, пролунав з заднього сидiння Bentley. Це була не Веронiка; це був явно чоловiчий звук. А потiм її почув невиразне бурмотiння того ж голоси, яке безпомилково закiнчилося словами "Нiк Картер".
  
  
  Менi це зовсiм не подобалося. У Вестбуше її не використовував сво" справжн" прiзвище. Їй нiколи цього не роблю, коли перебуваю у вiдпустцi.
  
  
  Друга глава
  
  
  Її планував повернутися до Вашингтона на наступний день, але не збирався цього робити. Тому, коли Веронiка не зателефонувала, менi було неважко умовити себе залишитися ще трохи. На початку другий день - все ще чекаючи дзвiнка - я був майже в покинутому холi лиже до вечора.
  
  
  "На сьогоднi вистачить?" - запитав мене Дреди.
  
  
  'Так.' Її неуважно випив свiй теплий ром i подивився на дверi вестибюля. Нарештi, її усвiдомив, що молодий бармен задумливо дивиться на мене, i вирiшив, що я повинен грати свою роль в обидва кiнцi. "Ой дiвчина", - почав я.
  
  
  Дреди кивнув, посмiхаючись. "Ця блондинка?"
  
  
  'Так. Вона частини сюди ходить?
  
  
  "Бачив кiлька разiв. Не в останнi кiлька днiв.
  
  
  - Але частинi вона приходила за цим? До того, як я її зустрiв?
  
  
  "Боже, нема". Її, бачив її тiльки кiлька ночей тому ".
  
  
  Її посмiхнувся. "А iнакше, я думаю, вона б помiтила тебе".
  
  
  "Ну, зна"ш що, Нiк".
  
  
  "Я думав, вона приїжджала сюди близько мiсяця".
  
  
  Дреди рiшуче похитав головою. 'Нi, це не так. Два, може, три днi до позавчорашнього дня. Як пройшло?'
  
  
  Я не вiдповiв. Цього вiн теж не очiкував. Вiн просто посмiхнувся i схопив мою порожню кружку, щоб приготувати новий напiй.
  
  
  Через деякий час, раннiм вечором, її був у своїй кiмнатi i хотiв найкращий маршрут до аеропорту Бостона, де її мiг би пересiсти у Вашингтонi, коли задзвонив телефон.
  
  
  Її, знав, що це Веронiка, ще до того, як взяв трубку. 'Привiт?'
  
  
  'Нiк?' Її голос був напруженим i тихим.
  
  
  'Так.'
  
  
  "Ти менi потрiбний".
  
  
  "Це добре, люба".
  
  
  "Я маю на увазi, що ти менi потрiбен ..."
  
  
  "Ти зна"ш, де її".
  
  
  'Ви не розумi"те!' Гей, вдалося схлипувати, не пiдвищуючи голосу.
  
  
  "Тодi поясни менi це". Її теж готель ee, але не хотiв цього показувати.
  
  
  "Вони збираються, i... о, Нiк, допоможи менi!"
  
  
  "Якi труднощi?"
  
  
  "Слухай, якщо я не виберуся звiдси сьогоднi ввечерi, вони зроблять це знову. Вони замикають мене! О, Нiк, витягни мене звiдси, поки вони не... -
  
  
  Її голос був перерваний рiшучих клацанням трубки.
  
  
  Її не роздумував, кладучи трубку. Телефонна компанiя нас вiдключила; це був хто-то в тому будинок за високою стiною.
  
  
  Її коливався кiлька хвилин, але дiйсно не сумнiвався в тому, що буду робити. Потребують допомоги дами - не зовсiм моя спецiальнiсть, але ця дала менi бiльше, нiж її готель. Через кiлька секунд її витягнув Хьюго навколо сво"ї валiзи i поклав смертельно гострий стилет у пiхви собi на руку. Потiм йшла Вiльгельмiна, мiй "Люгер" в легкiй наплiчної кобури. Пiд нейлонової курткою, яку їй надiв поверх светра, вона не випирала. Малоймовiрно, що менi знадобиться яка-небудь навколо цих двох видiв зброї, але поки що її збирався витягнути цю дiвчину з дому, було нерозумно не готуватися до гiршого.
  
  
  Вечiрнi лижники зiбралися в пiднесеному настрої на низинних рiвнинах схилiв. Її пiднявся на крiсельному пiдйомнику на початку другої поверсi, над освiтленою майданчиком. Бiльше нiкого не було; пiдi мною в мiсячному свiтлi м'яко сяяв снiг. Її натягнув на голову чорну вовняну маску з отворами для очей i rta. Може, бiлої маски була б краще, але її не шталь ee шукати. Крiм того, її сумнiвався, що зможу навiть непомiтно прослизнути в камуфляжi з цього широкого снiжному полю, з мiсячним свiтлом i прожекторами на стогони навколо будинку.
  
  
  Її спустився, прокладав собi шлях влiво i робив повiльнi, обережно контрольованi повороти, поки не наткнувся на стiну. Їй залишився за деревами, i подивився на це мiсце. Далеко внизу були ворота, а перед будинком стояв вартовий, який раз був руками, щоб зiгрiтися. Не було нiякого установ дiзнатися, чи " у стiни iншi часовi чи нi, тому її навiть не намагався цього зробити. Мiж iншим, без сумнiву, була електрична сигналiзацiя, i у мене не було часу ретельно дослiджувати цей штопора.
  
  
  Спостерiгаючи пiвгодини, її прийшов до висновку, що бiля ворiт стоїть тiльки один вартовий; Схоже, вiн нас з хема не розмовляв, i нiде не було нiяких слiдiв машини.
  
  
  Сильно штовхнувши кийки, її спустився з пологого схилу. Вийшовши з-за дерев, її пiдняв лижi, замахав руками i видав приглушений крик. Її сподiвався створити вдалу иммитацию лижника, який втратив контроль над своїми рухами. Її, послизнувся i, спiткнувшись, попрямував до гауптвахтi. Потiм згорнув її, очевидно, втративши рiвновагу, i кинувся вiдвертi k стогнати. Незадовго до того, як я дiстався туди, його трохи звернув, щоб зiткнення було не таким сильним, як здавалося. Її, впав, безпорадно смикаючи ногу, кричачи:
  
  
  "О боже, о боже, о боже!"
  
  
  Потiм її голосно застогнав, iso усiх сил спробував встати i знову впав. 'Визначити менi!' Її слабо застогнав. Часовий мене помiтив. З рушницею напоготовi, вiн зробив кiлька крокiв до мене, потiм завагався.
  
  
  Її знову застогнав.
  
  
  Часовий помчав до мене по снiгу. Її лежав нерухомо, чекаючи, що вiн пiдiйде до мене. Було важливо з'ясувати, чи дiйсно вiн один. Але здавалося, що його не турбу" нiчого, крiм мене. Вiн пiдiйшов, зупинився i дозволив рушницi повиснути на руцi.
  
  
  "Ти в порядку, мужик?"
  
  
  Це був дурний штопора, але їй вiдповiв.
  
  
  "Я думаю, що зламав кiсточку", - зцiпив її зуби. 'Ах, так?'
  
  
  "Якщо ви можете допомогти менi встати ..." - її здавався настiльки безпорадним, наскiльки це було можливо.
  
  
  Часовий похитав головою. "Я не лiкар, чувак".
  
  
  "Ну, ти залишиш мене голосувати так?"
  
  
  Вiн сумнiвався. "Ти не повинен був тут кататися на лижах, чувак. Це не гiрськолижний схил ".
  
  
  "Як нiби я не знаю! Її просто не мiг утримати цi клятi лижi у правильному напрямку ".
  
  
  "Ну ..." Часовий пiдiйшов лиже.
  
  
  "Ви можете зателефонувати в лижний будиночок?" - благально спитав я. 'В готель? Так може прийти доктор?
  
  
  "Я допоможу тобi встати, чувак, але я не можу дати тобi телефон". Вiн вказав головою в бiк гауптвахти. "Там нема" телефону, тiльки зв'язок з домом".
  
  
  Добре, сказав сам i простягнув йому руку. Їй дозволив ему схопити мене за зап'ястя, потiм схопив його i потягнув уперед, через мою голову. Її, перекотився з ним, повернувся i приземлився ему на груди. Перш нiж вiн зрозумiв, що вiдбува"ться, її вирвав гвинтiвку з його рук i притиснув мозку до його вуха.
  
  
  "Один звук, один рух, - пробурчав я, i їм потрiбно буде вiдправитися в Нью-Гемпшир, щоб знайти другу половину тво"ї голови ". Вiн не рухався, але пiд моїм колiном тремтiв, як кролик в пастцi.
  
  
  'Паркан. Як вiн вiдкрива"ться? '
  
  
  Вiн сказав, i коли його ткнув його стволом гвинтiвки, вiн пояснив, як спрацьову" сигналiзацiя, якщо два ключа поверненi не в правильному порядку. Її вийняв ключi по його кишенi i дозволив йому встати. З капюшоном шуби его в однiй руцi її, попрямував з ним до ворiт. Її, подивився на телефон на гауптвахтi, i вирiшив не чiпати його; якщо выдерну его через стiни, може прозвучати сигнал тривоги ...
  
  
  Дроти йшли по замках ворiт; Його наказав вартовому вiдкрити ih. Вiн вагався, але коли показав її ему палець на спусковому гачку, вiн повернув ключi в правильному порядку. Потiм її дозволить прикладу рушницi приземлитися на його череп, затягнув у вартiвню i прослизнув через вiдкритi ворота.
  
  
  Дорога вилася через заростi високих сосен, закривають мiсяць. Снiг був розчищений, так що було видно бетоннi плити зi стиками залитими гудроном. Її обережно пiшов по пiд'їзнiй дорiжцi, не вiдриваючи погляду вiд далеких вогнiв великого будинку. Її, згадав, як Веронiка казала про "мерзенних пастках", i пручався пориву пiрнути в тiнь по обидвi сторони. А потiм пiдi мною впала пiд'їзна дорiжка.
  
  
  Найменше ви очiку"те, що велика бетонна коса впаде пiд вами, як нитка гойдалок, але це сталося. Раптово її зiсковзнув у повну темряву, не в силах нiяк себе утримати.
  
  
  Свiтла не було зовсiм, навколо мене була тiльки холодна вогкiсть. Її, простягнув руки i намацав каменi з бокiв. Це був широкий тунель, i пiдлогу пiд моїми ногами був брудним. Де передi мною пролунав стiйкий пронизливий звук. Я пiшов у напрямку звуку; це все, що я мiг зробити.
  
  
  Бруд, або щось в цьому родi, була менi по щиколотку, коли її дiстався обидва кiнцi тунелю. Назавжди мною був люк, навколо товстих дощок. Її не намагався вiдкрити його. Їй був впевнений, що хто-небудь прийде щорiчно на мене.
  
  
  Люк вiдкривався довго. Тим часом її повернувся в тунель, пригнувшись в повнiй темрявi, дивлячись в обидвi сторони. Нiхто не пiдходив з боку обрушилася бетонної плити, тому її, вирiшив, що це робота годинного обслуговувати цю сторону.
  
  
  А потiм з'явився сергiй. У вiдкритий люк спускалася мотузковi сходи.
  
  
  Коли її панцир по цьому шляху втечi, у мене в руцi була Вiльгельмiна. Через отвiр не було видно облич, але я був готовий стрiляти у все, що з'являлося.
  
  
  Її насилу пiднявся наверх, так як менi потрiбно було тримати "Люгер" напоготовi, i перше, що я побачив, було обличчя Веронiки. Вона смiялася.
  
  
  А потiм її побачив що стоїть поруч з нею чоловiка, який майже не посмiхався, але, принаймнi, посмiхався тепер, що саме по собi було чудово.
  
  
  "Привiт, Нiк", - сказав чоловiк.
  
  
  Її знання его. Його звали Хок, вiн мiй бос, i його мало не застрелив його на мiсцi.
  
  
  
  Роздiл 3
  
  
  
  
  Девiд Хок - чоловiк рокiв п'ятдесят чи шiстдесят - нiхто не зна" напевно - з рiдким сивим волоссям i суворим обличчям священика Нової Англiї. Его шведiв в основному за професорського твiду, але незапаленою сигара, яку вiн зазвичай жу", нада" йому вид лiтнього державного дiяча. Коротше кажу, Хок - людина, яку нелегко здивувати - в жодному разi.
  
  
  "Ви збира"теся стрiляти навколо цi"ї штуки?" - спокiйно запитав вiн, вказуючи на Вильгельмину. "Якщо нi, прибери це".
  
  
  Її це зробив. - "Що, кравець забирай, вiдбува"ться?" Его тонкогубий рот скривився. "У тебе було майже тридцять секунд, Нiк; ти вже повинен був це зрозумiти ".
  
  
  Може бути, але не зовсiм. "Веронiка, - я подивився на дiвчину, - вона хтось навколо нас?"
  
  
  Хоук кивнув. "Учениця, але, зда"ться, у нах все добре".
  
  
  Її оглянув кiмнату; були книжковi шафи i товстий темно-червоний килим. Вiкна були вiдсутнi. Її почав це розумiти.
  
  
  "Отже, це наш навчальний центр".
  
  
  Хоук кивнув. 'Останнiй. До речi, щодо попереднього господаря Веронiка була права; вiн був бутлегером, а пiзнiше шталь великим контрабандистом героїну. Якщо б ви спробували перелiзти через стiну, залiзнi шипи вилетiли б i пробили ваше тiло. Її радий, що в тебе вистачило розуму пройти через ворота. I, до речi, стрибучi мiни всюди, по обидвi сторони вiд проїжджої частини ".
  
  
  Її, знав, що це було: пристрої, що приводяться в рух кроком, змушують ih пiдстрибувати i вибухати в повiтрi, посилаючи смертоносний мiсто у всiх напрямках.
  
  
  "Ви обов'язково втратите тут багато учнiв", - зауважив я. Хоук похитав головою. "Поки нам одного. Стрибаючi мiни зарядженi не повнiстю, i ми просто говорили нашим людям не намагатися перелiзти через стiну. Як ти зна"ш, Нiк, стiни звичайно не найкращий спосiб увiйти в ретельно охороня"ться будинок.
  
  
  Їй кивнув.
  
  
  "Отже, сьогоднi ви дуже добре виступили. Ми дивилися це по телевiзору ".
  
  
  Це було в будинок. В будинок з такими заходами безпеки скрiзь повиннi бути телевiзiйнi монiтори.
  
  
  "Добре, що ти не вбив годинного", - сказав Хоук.
  
  
  "Що, якби її захотiв?"
  
  
  "Ми б зупинили тебе, Нiк. Бiля ворiт " гучномовець, i її б вчасно великою країною, вас до порядку.
  
  
  "Ти сподiвався на це."
  
  
  Хоук самовдоволено кивнув, i я знав, що вiн правий.
  
  
  "Добре, тепер ти тут", - сказав вiн. "Давайте приступимо до справи."
  
  
  З того моменту, як його его, побачив її, зрозумiв, що це голосування-голосування ма" вiдбутися. Її, згадав, що саме Хоук запропонував менi в якостi мiсця вiдпочинку Вестбуш.
  
  
  Веронiка встала. На нiй був брючний костюм, її волосся були зiбранi в шиньйон на потилицi, i вона виглядала - ну, можна сказати, на кiлька рокiв старше шiстнадцяти. Її очi не дивилися на мене, але я її бачив червонi плями на її щоках.
  
  
  Яструб нiчого не сказав, поки вона не вийшла через кiмнати. Потiм вiн нахилився вперед в шкiряному крiслi, зчепивши руки разом i поклавши лiктi на колiна.
  
  
  "Хто-небудь в Вестбуше зна", хто ви, Нiк?"
  
  
  Її, похитав головою. 'Нiхто. Мене звуть Нiк Уолтон. Єдиний чоловiк, з яким розмовляв - крiм Веронiки - це бармен в готелi. Одного разу вiн запитав мене про це, i їй назвався ему цим iм'ям i сказав, що займаюся мiжнародними iнвестицiями ".
  
  
  'Добре. Ви можете використовувати це iм'я в Doublé Cay ".
  
  
  Її нiколи не чув про Дублi-Кей.
  
  
  "Це пара невеликих островiв на Багамах", - пояснив Хоук. "Один повнiстю розвинений - там " новий готель i старий iменами, якi були тут з початку столiття. На iншому островi будують ще бiльше готелiв та мiст, що з'"дну" острiв ".
  
  
  Її чекав, що вiн продовжить. I, як зазвичай, вiн перейшов до iншої теми.
  
  
  "Я пiдготував цей захiд для тебе, тому що менi потрiбно було переконати себе в декiлькох речах, Нiк".
  
  
  'Так.' - Я був агентом з AX досить довго, щоб не дивуватися з того, що робив режисер. Ми не були нам ЦРУ, нам ФБР, i ви б навiть не могли б назвати нас чимось середнiм. Ми просто iснували, невелика група спецагентiв, якi роблять те, що нiхто в урядi нiколи не думав навiть, а Хок вiв справи. Його сусiди в Джорджтаунi думали, що вiн президент маловiдомого фонду.
  
  
  "Насамперед, - сказав вiн, - вставав штопора про те, щоб порозумiтися з молодими людьми з довгим волоссям. Веронiка сказала менi, що в "Прекрасному божевiллi" ти був супер крутим ".
  
  
  Довелося посмiхнутися. 'Добре.'
  
  
  "А потiм виникла проблема потрапити в цю фортецю. Це було нетiльки, правда? Але ви зробили це. У мене були сумнiви, Нiк.
  
  
  Її люто подивився на нього; вiн не мав права так зi мною розмовляти.
  
  
  "Добре, добре", - поспiшно продовжив Хоук. "Ви пройшли обидва тесту, i тепер iдiть далi. Дабл-Кей, Нiк. I Грейдi Ingersoll.
  
  
  Це був шок. Гредi Ingersoll був, мабуть, найбагатшою людиною в свiтi, мiльярдером у вiцi близько п'ятдесяти рокiв, який в останнi роки шталь затворником.
  
  
  Її, чекав, поки Хоук рушить далi.
  
  
  - Гредi Iнгерсолл, - прогудiв Хоук, немов читав по папках, хоча перед ним нiчого не було, - его вiк п'ятдесят сiм, п'ять футiв вiсiм дюймiв, близько номерами фунтiв. Ма" шiсть роду, в основному кiнозiрок. Зробив стан будiвельної компанiї свого батька, що той заснував наприкiнцi 1930-х рокiв. Грубо кажу, спекулянт. Его суспiльства мали справу з судноплавними компанiями, що виробляли унiформу, зерносховища, нафтопроводи - боже, цей чоловiк навiть заробляв грошi на виробництвi фiльмiв. Пiлотував бомбардувальник пiд час початку другої свiтової вiйни, двiчi був коротким над Нiмеччиною, один раз втiк, але почала другий раз був помiщений в табiр для вiйськовополонених в обидва кiнця вiйни. Сьогоднi вiн " iнвестором у багатьох компанiях - великим iнвестором, що в багатьох випадках означа", що у неї домiнуючий iнтерес ".
  
  
  Все це її, знав про Грейдi Ингерсолле... Кiлька рокiв тому вiн пiшов у вiддалений район Нью-Мексико - найвiдомiший вiдлюдник в iсторiї. У цi днi нiхто не бачив, его, за винятком его "палацової варти" з суворих чоловiкiв, якi були его "диним прямим контактом iз зовнiшнiм свiтом.
  
  
  "Его остання iнвестицiй, - продовжив Яструб, - була в аерокосмiчнiй фiрмi Ultimate Dynamics. Ingersoll володi" бiльшiстю акцiй, тому вiн головний. I з-за цього Нiка, Пентагон i Бiлий дiм гризуть нiгтi ".
  
  
  "Що ти ма"ш на увазi?"
  
  
  Хоук похмуро посмiхнувся. "Коли до влади прийшла компанiя Ingersoll, Ultimate Dynamics вносила останнi штрихи в саму складну систему наведення ракет з коли-небудь винайдених. Коротше кажу, вона може дослiджувати мiсцевiсть внизу i коригувати курс ракети на шляху з бiльшою точнiстю, нiж це мiг би зробити пiлот-чоловiк; вiн може виявляти ракети-перехоплювачi i стрiляти по них своїми засобами захисту. Але найбiльш важливим досягненням " те, що пристрiй може визначати ефект вiд попереднiх ракет, а потiм летiти стрiляти по другорядним або навiть третинним цiлям ".
  
  
  "Iншими словами, - сказав я, - ця штука може зробити практично все, що може людина-пiлот".
  
  
  'I бiльше. Це третя здатнiсть, яка займа"ться робить його безцiнним. У нашi днi багато говорять про надмiрностi - скiльки разiв ми можемо стерти Росiю чи Китай з карти, порiвняно з тим, скiльки разiв вони можуть стерти нас з карти. Але з цим пристро"м бiльше нема" необхiдностi запускати п'ять або шiсть ядерних бо"головок по однiй, i вiн же мети; як тiльки перша завершить свою мiсiю, iншi можуть нацiлюватися на iншi цiлi. Отже, ви можете собi уявити, що ця система наведення означатиме для бiльш слабкої сили ".
  
  
  Її, звичайно, мiг собi це уявити. Тiльки Сполученi Штати i Радянський Союз володiли ядерною мiццю, щоб знищити значну частину свiту, але пристрiй Ultimate Dynamics дозволить будь-помiрно розвиненою країнi - такий, як Китай - досягти ядерного малю", навiть якщо вона володiла лише невеликою часткою ядерної енергiї. кiлькiсть ракет.
  
  
  Зайве говорити, що пристрiй " абсолютно секретним i контролю"ться з дотриманням найсуворiших заходiв безпеки. В даний час воно назива"ться "Дрикоппер", що зовсiм не божевiльна iм'я ".
  
  
  "Я вважаю, сер, Вашингтон стурбований причетнiстю Ингерсолла до цього".
  
  
  'Точно. Гредi Ingersoll переїхав в Дублi-Кей майже рiк тому. Вiн володi" острiвцями, i одна з його компанiй ih розвива". Ingersoll живе в старому готелi, про яку їй казав... - Хоук зупинився i пiдiйшов до особливих старомодного столу. Вiн взяв згорнену карту i товстий коричневий конверт, потiм поманив мене до столу i розгорнув карту. Два острiвця мали форму нирки з широкими вигнутими бухтами, зверненими один до одного. На аерофотознiмку були виднi будiвельнi роботи на одному навколо двох островiв, який, як сказав менi Хоук, називався Островом Страшного суду. В iншому, назива"ться Островом Воскресiння, знаходився великий готельний комплекс з басейном, тенiсними кортами i полем для гольфу. Поруч з басейном, ледь помiтним крiзь густi пальми та iншу рослиннiсть, було начерк ще одного будинку поруч з круглої лагуною.
  
  
  "Це готель" Дублон ", - сказав Яструб, вказуючи на майже приховану структуру. "Вона вiдокремлена вiд решти острова стiною i обладнана звичайним електронним обладнанням та озбро"ною охороною. Ingersoll зник за стiною, коли дiстався до Дублi-Кей, i бiльше не показу"ться ".
  
  
  "Хто-небудь коли-небудь був всерединi?"
  
  
  "Я повернуся до цього через хвилину. Головне, що за весь цей час Ингерсолла особисто нiхто не бачив, крiм групи його помiчникiв. I це ще один привiд для занепоко"ння ".
  
  
  Її не перебивав його питаннями.
  
  
  "За останнiй рiк, - продовжив Яструб, - його помiчникiв змiнився одного за iншим. Всi попереднi помiчники були вiд сорока до п'ятдесяти, в основному чоловiки, якi розглядають керiвнi посади в фiрмах Ингерсолла. Але не бiльше. На даний момент ih шестеро, всi молодi, мабуть, рокiв двадцяти, з довгим волоссям. Одна навколо них - жiнка. Її чув, красуня. Її автоматично усмiхнувся i дозволив сво"му босовi продовжити.
  
  
  "Хоча всi вони виглядають американцями, у них " паспорта декiлькох країн Європи та Латинської Америки. Поки що нам не вдалося що-небудь пред'явити їм, але, з iншого боку, iнформацiї про них мало ".
  
  
  Хок витягнув навколо коричневого конверта пiвдюжини тонких папок i простягнув менi. Її перегорнув ih i сфокусувався на фотографiях 18 x 24 у справах. П'ятеро схожих одне на одного молодих людей - чотири блондинка i один з темним волоссям, - i ефектно красива чорнява жiнка. Врештi-решт їй сказав без ентузiазму: "Думаю, її розумiю, до чого все йде. Ви хочете, щоб цих людей перевiрили ".
  
  
  "Набагато бiльше, нiж це. Цi молодi люди - ми назива"мо ih "iнтимної шiсткою" - "динi, хто ма" прямий контакт з Ингерсоллом. О, вiн дiйсно дзвонить директорам своїх рiзних компанiй i робить це бiльш або менш регулярно, i стороннi бачили, его...
  
  
  - Але ви тiльки що сказали... -
  
  
  Хоук пiдняв руку. 'Тихо. За останнi кiлька мiсяцiв Ingersoll несподiвано перетворився в доброзичливого господаря. Ти мiг би теж це сказати. Велика кiлькiсть молодих людей зупиняються в готелi Doublé Cay поруч з Doubloon, яких залучають надзвичайно низькi тарифи для молодi, як вони це називають. Частини помiчники Ингерсолла вибирають групу, щоб запросити ih всередину стiн на yahoo, якi нiбито е-е ... не забороненi. Гостям подають кращу марихуану та гашиш, напої i музику, а також дозволя"ться купатися в лагунi. Ви можете собi уявити, що навколо цього вийде. I голос наста" кульмiнацiя: час вiд часу на сценi з'явля"ться Ingersoll. Вiн стоїть на свого роду балконi за товстою скляною перегородкою, зверта"ться до своїм гостям через гучномовець - i частини вибира" одну навколо дiвчат, щоб вона вiдвiдала його особисто ".
  
  
  Чесно кажу, менi це здалося розумним. Зрештою, можна було очiкувати, що чоловiк з такими грошима хоче повеселитися, i їй так i сказав.
  
  
  "Тiльки не Грейдi Ingersoll".
  
  
  Їй був налаштований скептично. Чоловiк, який ма" шiсть шлюбiв i кiлька широко вiдомих вiдносин, що не проти вибрати для yahoo зрiлу i молоду дiвчину.
  
  
  "Але Iнгерсолл, - пояснив Хок, - завжди був дуже скритною людиною. Все, що вiн робив у молодi роки, було зроблено максимально обережно; вiн не хотiв розголосу, i, звичайно ж, не влаштовував публiчних видовищ ".
  
  
  Її вгадав. - 'Старiсть?'
  
  
  "Можливо, але малоймовiрно. Зрештою, вiн не такий wouldnt i старий.
  
  
  Її, подумав, що зловив в голосi Тетерев'ятник нотку захисту, але не звернув на це его уваги.
  
  
  "Тодi як ти дума"ш, що це?"
  
  
  Глава АХ подивився на мене, спираючись на стiлець обома руками. "Або з головою Грейдi Ингерсолла сталося щось серйозне, або цей чоловiк не Грейдi Ingersoll".
  
  
  Перш нiж їй щось сказав, настало довге мовчання. "Але ви говорите менi, що його бачили".
  
  
  "Тiльки вiд цi"ї iнтимної шiстки i сук молодих людей не можна очiкувати, що ти дiзна"шся, що небудь про даний час в Ингерсолле ".
  
  
  Їй кивнув. "А щодо дiвчат, якi вiн вибрав?"
  
  
  "Наскiльки нам вiдомо, ih було сiм. Усi без винятку вони покинули острiв вiдразу потiм ... побачення ... на одному лiтакiв по Ингерсолла. Ми знайшли одну в комунi хiпi в Мексицi. Вона клянеться, що вони тiльки розмовляли i що Ingersoll дав гей десять тисяч доларiв, перш нiж її посадити в лiтак.
  
  
  Її присвиснув. "Десять тисяч за балаканину".
  
  
  Хоук криво посмiхнувся. "I, мабуть, мовчала".
  
  
  "А як щодо дзвiнкiв з Ингерсолла? Добре його знають люди, з якими вiн розмовля"?
  
  
  Мiй бос насупився. 'Так. Бiльшiсть його зна". I нiхто не хоче вiрити, що людина - брехун. Нам навiть вдалося отримати вiдбиток голосу з телефоном, i... ну, це було непереконливо ".
  
  
  "Я думав, що голосовi роздрукiвки цiлком прийнятнi в якостi iдентифiкатора".
  
  
  'Не зовсiм так. У нас " запис свiдчень Ингерсолла кiлька рокiв тому перед комiтетом Конгресу, i цей голос, зда"ться, вiдповiда" голосу недавнього. Але " вiдмiнностi. Радiотелефон на островах для починань, не завжди дуже чiткий ".
  
  
  'Насправдi. Тодi ви хочете, щоб її зна", чи дiйсно ця людина Iнгерсолл, чи не так?
  
  
  "Це один момент. Звичайно, якщо вiн може бути самозванцем, вам також необхiдно встановити, що сталося з цим Ингерсоллом. У будь-якому випадку вам потрiбно з'ясувати, хто на самому делле члени "iнтимної шiстки", якi ih мотиви i як вони впливають на Ингерсолла ".
  
  
  - Як ви дума"те, чи може бути якийсь зв'язок мiж ними i Трехголовим?
  
  
  "Ми ще не зна"мо. Але поки iсну" така можливiсть, ми обов'язково повиннi це з'ясувати ".
  
  
  "Я припускаю, що був випробуваний прямий пiдхiд".
  
  
  'Так. Мiнiстр оборони особисто спробував зв'язатися з Ингерсоллом, i два недiлях тому одiна навколо найближчих радникiв президента прилетiв в Дублi-Кей. Але Ingersoll вiдмовилася ih приймати або розмовляти з ними. Вiн приватний громадянин, Нiк, i уряд не може змусити його покинути притулок ".
  
  
  "Я вважаю, его мiльярди не мають до цього нiякого вiдношення", - саркастично сказав я.
  
  
  "Це не вплива" на нас. Ви зна"те сво" завдання. Є ще кiлька деталей, якi потрiбно обговорити, а потiм ви пiдете на пiвдень. Доберися до Ингерсолла, Нiк. Дiзнайтеся, що нам потрiбно знати ".
  
  
  - А якщо це негативно? Якщо це пов'язано з Трехголовим?
  
  
  - Тодi зупини його. На твiй розсуд.
  
  
  'В будь-якому випадку?'
  
  
  Хоук кивнув. "Я не посилаю туди агента AX в ранзi Killmaster тiльки для того, щоб задати кiлька питань".
  
  
  Що до мене, то я сумнiвався; завдання здавалося досить простим, якщо не сказати звичайним - i це був почала другий раз за кiлька днiв, коли її допустив серйозну помилку в судженнi.
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Iнструкцiї зайняли менше трьох годин, i ще не було пiвночi, коли її покинув ма"ток. Часовий соромливо посмiхнувся менi i вказав на мої лижi, притуленi до гауптвахтi. Її готель вибачитися перед ним, але не шталь; вiн знав, що його чекало, i цього було бiльше, нiж їй мiг сказати.
  
  
  Її очiкував знову побачити Веронiку перед вiд'їздом, але вона не з'явилася. Напевно, так було краще. Тепер її знав, що вона омелою на увазi в машинi, на цiй заснiженiй вершинi пагорба, i її мiг обiйтися без ee заворушенням чи непокори - яке б планi вона нас прийняла потiм того, як захопилася секретною мiсi"ю.
  
  
  Її мало спав у ту нiч. Незважаючи на те, що мiй номер знаходився на iншiй сторонi готелю, вдалинi вiд холу, її чув гудiння гiтари, супроводжуване нестiйкими голосами. На свiтанку її, встав, одягся й зiбрав речi. Вiн не голився по iнструкцiї.
  
  
  Невеликий згорток був в багажнику мо"ї машини, як i сказав Хоук. Коли ми розмовляли напередоднi ввечерi, його витягли один через наших агентiв. Вiн мiстив кiлька речей, розроблених вiддiлом спецiальних ефектiв AX, якi могли б бути кориснi в складнiй ситуацiї. Повинно бути, працiвникам вiддiлу Стюарта знадобилося чимало винахiдливостi, щоб придумати зброю та iнструменти, якi можна було б заховати в купальнику або пару сандалiй, але, як завжди, їм це вдалося.
  
  
  Менi знадобилося два недiлях, щоб дiстатися до Майамi, її зробив все можливе, щоб сповiльнити сво" пересування. Завдання Хоука полягала в тому, щоб вiдростити густу бороду, але до п'ятого дня вона стала бiса зудить, i вiн залишився з вусами. Мої бакенбарди зросли досить швидко, i вiн знав, що до кiнця двох тижнiв у мене буде борода, яка займа"ться буде достатньою для поважаючого себе представника рок-сцени.
  
  
  Їй був Нiком Уолтоном, менеджером декiлькох рок-груп. Хок вибрав для мене три групи, двi, навколо яких в даний час гастролюють по Африцi i Азiї, вiд iменi Державного департаменту. Iнша група була тимчасово розпущено, i її повинен був взяти вiдпустку на Дублi-Кей, поки група реорганiзовувалась. По дорозi на пiвдень - взагалi уникаючи Вашингтона - її проводив вечори в найбiльш завантажених барах, якi мiг знайти, слухаючи музичнi автомати i мiсцевi комбо, занурюючись в музику i атмосферу. Її годинами заходив в музичнi магазини, запам'ятовуючи бренди, назви i iмена виконавцiв.
  
  
  До того часу, коли її, дiстався до Джексонвилля, менi здавалося, що я знаю про сучаснiй популярнiй музицi стiльки ж, скiльки середнiй пiдлiток. Мої вуса росли, i менi потрiбно було пiдстригтися. Iдеально. Менi довелося зробити останнiй об'їзд, перш нiж сiсти на лiтак в Майамi. Ми з Хоуком деякий час обговорювали це, перш нiж вирiшили ризикнути. Вони якраз готували першi випробувальнi польоти Трехголовой системи на мисi кеннедi, ny, i ми обидва вiдчували, що я повинен отримати як можна бiльше iнформацiї з кращих джерел.
  
  
  Її прибув у головну будiвлю комплексу НАСА як раз вчасно, щоб при"днатися до екскурсiї. Ми зiбралися в прохолоднiй свiтлої адмiнiстратора i пройшли через коридор. У цей момент мене зупинив охоронець у формi.
  
  
  "Пробачити мене, сер", - сказав вiн.
  
  
  Її озирнувся, як i кiлька iнших членiв групи. 'Так?'
  
  
  "Ти водиш синiй Форд?" Вiн прочитав номерний знак.
  
  
  "Так, це мо"".
  
  
  "Боюся, ви заблокували ще кiлька машин. Ми були б вдячнi, якщо б ви переставили его ".
  
  
  "Кравець забирай", - прогарчав я. "Коли її там припаркувався, iнших машин не було".
  
  
  - Боюся, що доведеться, сер. Якщо ви не проти.' Це не зовсiм прохання.
  
  
  'Прокляття! Добре.' Її сердито попрямував назад у гулкому коридору. Коли ми з охоронцем зникли з виду для туристичної групи, вiн узяв мене за руку. Ми зупинилися на мить, озирнулися. Нiкого не було видно.
  
  
  "Нам сюди, сер", - сказав вiн поважним тоном, який, ймовiрно, використовував би по вiдношенню до глави НАСА.
  
  
  Вiн вiдкрив ключем невидимi дверi без ручки, яка займа"ться була втоплена в стогони. Ми швидко пройшли по довгому низьким коридором. Тут i там були iншi день, все з цифрами та лiтерами, але без iнших розпiзнавальних символiв. Ми нiкого не побачили, коли звернули за кiлька кутiв, спустилися по сталевий сходах, пройшли ще двi замкненi день i нарештi досягли того, що виглядало як глуха стiна.
  
  
  Носком свого блискучого чорного черевика охоронець штовхнув шматок сiрого плiнтуса внизу стiни. Вiдразу нiчого не сталося, але через кiлька хвилин вся стiна беззвучно розгорнулася, створивши отвiр, досить велика, щоб вiн мiг прослизнути через нього. Стiна за мо"ю спиною гойднулася, i вiн залишився один у маленькiй кiмнатi з металевим столом, двома стiльцями i великим дзеркалом, яке повинно було бути одностороннiм. Поруч з дзеркалом була дверi; терпляче чекав, коли вона вiдкри"ться.
  
  
  "Мiстер Картер?" запитав безтiлесний голос.
  
  
  'Так.'
  
  
  "Хвилинку, будь ласка".
  
  
  Її, усмiхнувся в дзеркало, але вирiшив не махати рукою. Цi космiчнi генiї схильнi ставитися до себе серйозно, i я не можу ih звинувачувати. У них " до чого серйозно ставитися.
  
  
  Приблизно через хвилину дверi вiдчинилися, i увiйшли двi постатi в бiлих халатах i бездоганних тенiсних туфлях, штовхаючи перед собою бездоганний сталевий стiлець, який її частини занадто бачив у лiкарнях.
  
  
  "Нам потрiбно зняти вашi роздрукiвки пальцiв, сер", - сказав молодший з двох. Нам один навколо них не виглядав на тридцять, i обидва були в окулярах. Навiть ih довге волосся - десять рокiв тому ih б пiдстригали їжачком - не принижували ih цiлеспрямованостi. Вони завдали менi чорнило на пальцi i розгорнули ih на паперi. Потiм один навколо них вiдiмкнув стiлець, вiдкрив ящик для документiв i порiвняв мої роздрукiвки пальцiв з другим набором, потiм кивнув.
  
  
  Її запитав. - "Ви вiдвiдували курси зняття вiдбиткiв пальцiв у Массачусетському технологiчному iнститутi?"
  
  
  "Калiфорнiйський технологiчний iнститут", сер", - вiдповiв старший. "Та нi, але ми обидва вчилися в академiї ФБР". Вiн слабо посмiхнувся.
  
  
  Показав її у сво"му здивуваннi. "Все тут так роблять?"
  
  
  "Сюди, сер". Вiн вказав на вiдчиненi дверi. "Доктор Ейверi чека" вас".
  
  
  День у цьому коридорi були вiдкритi; у маленьких офiсах енергiйнi чоловiки i кiлька жiнок у бiлих халатах схилилися над кресленнями i технiчними книгами, розмовляли ще з одним невеликими групами, записуючи крейдою рiвняння на класних дошках. В кiнцi коридору мої супроводжуючi двiчi вiдкрили подвiйну дверi i велiння мене в кабiнет та кiмнату для зустрiчей. Чоловiк за столом здавався ненабагато старше мого Ескорту, хоча його короткi сивiючi волосся ледь прикривали загорiлий череп. "Увiйдiть, мiстер Картер", - сказав вiн, встаючи. Вiн вказав менi на зелене шкiряне крiсло.
  
  
  "Думаю, ви доктор Ейверi. Чи ви ще й адмiнiстратор? Їй посмiхнувся, коли запитав, але вiн не вiдповiв.
  
  
  "У нас мало часу, мiстер Картер. Почнемо?'
  
  
  Нема" сенсу повторювати всi подробицi, якi вiн повiдомив менi протягом наступної години. Багато було сказано про координати та супутниковому картографуваннi, про комп'ютерах, компасах, стабiлiзаторах i виконавчих механiзмах, про висувних планерах i датчиках, а також про системи захисту вiд перехоплення. Це було бiльш-менш те, що сказав менi Хоук, але настiльки докладно, що до того часу, коли Ейверi закiнчив її, вiдчув, що сам майже змiг би зiбрати трехголовую систему. Ну, може, не зовсiм.
  
  
  Ейверi, схоже, вiн дотримувався iдеї; его пари було майже поблажливим. "Простiше говорити, мiстер Картер, подивiться на проект " Триголовий " так: ми запуска"мо батарею мiнiатюрних ракет з Арлiнгтона через Потомак у Вашингтонi, округ колумбiя. Можна, чотири навколо них нацiленi на Бiлий дiм, нашу головну мету. Використовуючи меморiал Джефферсона в якостi орi"нту", телекамери розвiдки в кожнiй ракетi вносять необхiднi корективи. Запускаються ракети протиракетнi; можливо, незважаючи на нашу систему захисту, одна або двi нашi ракети будуть збитi. Ми повиннi враховувати цю можливiсть, навiть невелику, якщо буде зроблена така атака. Або ми знищу"мо супротивника першим залпом, або для нас все скiнчено. Так?'
  
  
  Їй кивнув.
  
  
  'Хороший.Можна, перша ракета, нацiлена на Бiлий дiм, - це пряме попадання. Тодi iншi ракети не повиннi вражати ту ж мету. Датчики ре"струють удар, а потiм активують комп'ютерний механiзм. Друга мета запрограмована в системi наведення. Приводи виконують свою роботу, що забираються ковзнi крила розкриваються для збiльшення пiдйомної сили, i наша ракета спрямову"ться, скажiмо, в районi торговий Чотирнадцятої вулицi або в готель Hilton. Це ясно?
  
  
  'Його так i думав. Iншими словами, до тотальної ядерної битвi ми повиннi вражати основнi цiлi, тобто запускати вiдразу кiлька ракет. Але якщо потрапить перша, нам не потрiбно витрачати другу ".
  
  
  'Точно.'
  
  
  Ему знадобився час, щоб розповiсти менi те, що я вже знав. "А як щодо самої системи, доктор Ейверi? Наскiльки вона велика?
  
  
  "Я не можу вам показати. У мене нема" на це дозволу ".
  
  
  "Звичайно, нi. Але наскiльки вона велика? Чи можна її вкрасти?
  
  
  "Нiскiльки." Його жест охопив весь пiдземний комплекс, вiдрiзаний вiд решти частини бази. "Забудьте про запобiжнi заходи; Його, впевнений, що вони бездоганнi. Вiн не зрозумiв мого сарказму. "Наскiльки велика ця чортова штука?"
  
  
  Що ж ... складати долар "Driekopper" - це комп'ютер. За своїми розмiрами вiн ценымногие складнiше, нiж все, що було розроблено на сьогоднiшнiй день ".
  
  
  "I це означа"?" - огризнувся я.
  
  
  "Ох ... може бути, розмiром з двигун звичайного автомобiля". Руками вiн вказав на куб метрiв навколо.
  
  
  "Так що нiхто не може вийти за дверi з ним".
  
  
  'Навряд чи.'
  
  
  'Добре. Хто ще зна" про це пристрої? "
  
  
  "Дуже мало людей. Мiй персонал, сiмнадцять чоловiк, все навколо яких мають допуск. Бiлий дiм, iншi урядовi установи i вище вiйськове командування ".
  
  
  "А Ultimate Dynamics?"
  
  
  "Майже всi, хто працював з Driekopper, що тепер входять до складу моїх спiвробiтникiв".
  
  
  'Майже?'
  
  
  "Тiльки двi людини навколо групи не працюють зi мною. Одiна навколо них деякий час тому загинув в авiакатастрофi. Iнший - виконавчий директор фiрми ".
  
  
  "Що означа", що вiн пiдпорядкову"ться Гредi Ингерсоллу?"
  
  
  "Я так думаю."
  
  
  "А це означа", що Ingersoll в курсi".
  
  
  Ейверi виглядав здивованим. "Ви, звичайно, не дума"те, що хтось нiби Ингерсолла..." Ему не потрiбно було закiнчувати фразу, очевидно, ему не сподобався мiй пiдтекст, i вiн не знав, що з цим робити.
  
  
  "Я чув, що ви скоро робите випробувальний полiт Driekopper".
  
  
  'Так. На наступному тижнi. Точна дата поки не визначена. Про систему знають тiльки мої спiвробiтники, i вони особисто вставлять всi деталi в ракету ".
  
  
  "Є шанс, що iноземне судно втрутиться i виловить цю штуку в море?"
  
  
  "Жодних шансiв. Якщо ракета не приземлиться саме там, де вона запрограмована, вона самознищиться ".
  
  
  Здавалося, що в цiй гробницi з кондицiонером її бiльше нiчого не можу зробити, тому її подякував Ейверi i залишив його. Заходи безпеки на мисi кеннедi, ny мене не цiкавили, i вiн знав, що люди, якi брали участь в цьому, роблять все, що в ih силах. Але ця реплiка про Ингерсолле i його довiреної шiстцi викликала у мене чортяча занепоко"ння.
  
  
  Можливо, якщо б я не думав про цю проблему, її б придiлив бiльше уваги тому, що сталося через кiлька хвилина. Подивившись на телеекран, охоронець вiдпустив мене назад в безлюдний коридор. Поки дверi без розпiзнавальних символiв без ручки все ще закривалася за нами, пару балакунiв азiата в солом'яних капелюхах, темних костюмах i фотоапаратах в шиї пройшла через головнi дверi.
  
  
  Вони почали вагатися, коли побачили мене i охоронця, потiм продовжили базiкати. Одiна навколо них зупинився, щоб сфотографувати м'який iнтер'"р; коли iнший повернув свiй фотоапарат в мою сторону, її почав закривати обличчя, потiм примусив мене забути облад всiм. Нарештi, сьогоднi скрiзь, куди б ви до нас пiшли, ви побачите японських туристiв з фотоапаратами; тiльки коли його дiстався тут, її зрозумiв, що цi два азiата на самому делле зовсiм не схожi на японцiв.
  
  
  Перелiт через Майамi, на островi Нью-Провiденс на Багамах був не бiльш нiж стрибком, майже не було часу, щоб випити, як ми занурилися в свiтло-зеленим морем, поцяткованим пiщаними островами. Пiсля полудня небо було злегка затягнуте хмарами, з-за чого темно-зелена рослиннiсть здавалася майже чорної, i коли ми кружляли над аеропортом, дощ шмагав по вiкнах 7271.
  
  
  Пасажири кинулися через перон до укриття у виглядi старого сералю, який вони назвали будiвлею вокзалу. . Всерединi грав оркестр, i бортпровiдники роздавали безкоштовнi напої з ромом, поки ми чекали свiй багаж. Митниця не була проблемою; у розпал туристичного сезону вiдкривався, мабуть, один з п'ятдесяти валiз. Але багажним службовцям знадобилося бiльше пiвгодини, щоб вивантажити всi речi на площинi, з причин, якi назавжди залишаться для мене загадкою. Валiзи прибутку в довгiй вузькiй конве"рнiй стрiчцi, мiй був майже останнiм. У мене було двi валiзи, а в одному - спецiальний вiдсiку для Вiльгельмiни i Хьюго. Її не ношу з собою зброю, коли перетинаю кордон, тому що бути затриманим - одна навколо найболючiших речей, якi можуть трапитися зi спецагентом, i це зазвичай кошту" ризику.
  
  
  Бiля день вокзалу стояв високий темношкiрий чоловiк в карнавальному костюмi. Поряд з ним до пальмi перебувала табличка з написом "DOUBLÉ CAY - Air Taxi". Дощ припинився, але небо було сiрим i хмарним. Ще тро" людей вже стояли пiд пальмою; пара середнiх рокiв i хлопчик-пiдлiток з гiтарою, з волоссям до плечей i рясними дитячими прищами.
  
  
  "Так, друже?" чорний людина привiтав мене. "Ви в Дабл-Кей?"
  
  
  'Так.'
  
  
  Вiн запитав мене, як мене звати, i сверился зi списком. - Лiтак на iншому кiнцi поля. Лiмузин приїде сюди, щоб вiдвезти вас.
  
  
  Ми нiяково стояли пiд пальмою c якої капала вода, вдячнi вiтром, який пом'якшував димлячу вогкiсть. В кiнцi тротуару стояв худорлявий сивий чоловiк у рваному светрi, брюках i брудних тенiсних туфлях, пильно дивлячись на дверi будiвлi вокзалу. Коли стало ясно, що вийшли останнi пасажири, вiн знизав плечима, повернувся i пiдняв руку. Темно-коричневий "кадiллак" виїхав на тротуар, дверi вiдчинилися, i чоловiк увiйшов.
  
  
  Її так пильно дивився на сивого чоловiка, що не помiтив групу на стоянцi, поки Кадилак не зник з виду. Там були два молодих людини, високi й русявi, з розпущеним волоссям, одягненi в строгi темнi костюми, а поруч з ними сидiла дiвчина, яка займа"ться була майже такого ж зросту, як i чоловiки. Вона була закрита вiд шиї до нога в простому, розвiва"ться сукня, що облягала її тiло у всiх потрiбних мiсцях, а темно-каштанове волосся спадало гей плечi майже до талiї. Мiж ee грудей бовталася колекцiя намиста, i навiть у похмурому свiтлi її обличчя, здавалося, блищало.
  
  
  Мо"ю першою думкою була Хадиша д'арк або, можливо, Джоан Баез; у нах була така сяюча впевненiсть у виразi обличчя, в манерi поведiнки. Але ця думка була швидко вiдкинута, коли її зрозумiв, що дивлюся на Анжелу Раффлс та двох iнших членiв "Iнтимної шiстки".
  
  
  Її досить дослiджував фотографiї Iнтимного Шiстки, щоб вiдразу ih дiзнатися, але дiйсно видiлялася тiльки дiвчина. П'ятеро молодих людей були настiльки схожi зовнi, що я не був упевнений, якi iмена пiдходять цiй парi. "Не те щоб це мало значення, - подумав її; Її, сподiвався, що Анджела Раффлс була мо"ю вiдправною точкою на шляху до Грейдi Ингерсоллу.
  
  
  Її, подивився на нах - i вона озирнулася. Її безтурботна посмiшка була переконливою i страшною, як нiби вона могла притягнути до себе чоловiка, нiчого не роблячи. I вона це знала. Згiдно iнформацiї, яку дав менi Хоук, їй було двадцять п'ять, але вона здавалася нестарiючої. Її вiдiрвав вiд нах погляд, перш нiж забув, для чого її тут. Шестидверна "мерседес" виїхав на тротуар, i темношкiрий чоловiк почав пiднiмати багаж в багажник. За мною в таку гру пара i гiтарний носильник. На мить її зупинився, i через блискучу дах машини подивився на дiвчину. Вона все ще посмiхалася, все ще дивлячись у мiй бiк. Її пiрнув i рiшуче подивився в iнший бiк, поки ми не поїхали.
  
  
  Ми вчотирьох розмiстилися в просторому розкiшному салонi "Лiр Джет". Нiхто навколо нас нiчого не сказав; пара виглядала дещо розгубленою, хлопчик похмурим. Чорний чоловiк принiс нам ром i зник вперед. Коли вiн з'явився знову i оголосив, що через кiлька хвилина пiде, її подумав, що жiнка вiдключиться. Її сем був дуже здивований, але, придивившись ближче, крiзь мiшкуватi штани i обшитий золотими нитками жакет, її побачив житт"радiсну компетентнiсть, яка займа"ться обнадеживала.
  
  
  "Мене звуть Херридж, - сказав наш пiлот, - i її, сподiваюся, що ви добре провести час на Дабл-Кей". Її, помiтив, що його акцент зник; мабуть, йому доводилося грати рiзноманiтнi ролi. Розгiн був коротким i плавним, тiльки коли ми злiтали зi злiтно-посадкової смуги, сонце пробивалося крiзь хмари. Її зробив ковток i подивився у вiкно. Ми пролетiли над серро-зеленою територi"ю навколо аеропорту i незабаром досягли околицi Нассау. Сонце, здавалося, м'яко свiтило на розкiшнi прибережнi вiлли з ih басейнами, красивими садами i неймовiрно зеленими галявинами. Херридж дозволив лiтаку пролетiти над гаванню в центрi мiста; Її бачив купи кошикiв, рiзнокольоровi тканини, i вони ж вироби з мiдi, якi продаються на всiх ринках вiд Марракеша до Сiнгапуру. Висока темношкiра жiнка з червоною банданою на голи i в шатровом плаття люто махала рукою. Херридж на мить похитав кiнчиками крил, потiм ми злетiли, коли вiн повернув на пiвнiч i пролетiв над самою широкою частиною острова. Через кiлька хвилина море знову опинилося пiд нами.
  
  
  Внизу її побачив кiлька бiлих смуг, швидко рухалася човен, залишаючи двi смуги спереду. Якийсь час човен майже не вiдставала вiд нас, i я зрозумiв, що це ма" бути судно на пiдводних крилах. Вiн був на тому ж курсi, що i ми, i у мене було вiдчуття, що це човен Гредi Ингерсолла. Менi сказали, що у нього був, i флоту, на якому його помiчники пливли туди i назад мiж Дублi-Кей i Нассау.
  
  
  А потiм здалися острови-близнюки, якими її бачив, ну з висоти пташиного польоту на Хоука. В яскравому сонячному свiтлi "Воскресiння", здавалося, iскрилося - басейн, поле для гольфу, оточена стiною лагуни, блискучi бiлi вежi готелю - в той час, як "Страшний суд" виглядав так само нудно, як будь-яка будiвельний майданчик. У пiску та пiдлiску були виконанi великi зяючi ями, деякi залитi бетоном, iншi - бульдозерами i кранами. Сталевий каркас одного навколо будiвель пiднiмався в повiтря, вiдкидаючи на землю химернi тiнi.
  
  
  Коли Херридж рiзко повернув, щоб пiдiйти, її побачив споруджуваний мiст мiж двома островами. На березi "Страшного суду" вже були встановленi масивнi бетоннi опори, навколо яких виступала оновлення. З вiдбору проб повiтря це виглядало, як частина американських гiрок, тiльки ценымногие бiльше.
  
  
  Менi слiд звернути бiльше уваги на швидкоплинне враження, яке у мене тодi виникло, але Херридж вже приземлився, i менi довелося допомогти ему, зцiпивши зуби i схопившись за ручки стiльця. Як i всi вiдомi менi пiлоти, її поганий пасажир.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Мiй номер в готелi був до непристойностi розкiшним. Балкон з видом на воду був дуже великим, а ванна була ненабагато менше. Зелений килим був по кiсточки i був таким м'яким, що пара широких лiжок здавалася майже непотрiбною. Усерединi невеликого холодильника знаходився великий графин з пуншем з ромом, i посмiхаючийся слуга, який був зайнятий вiдкриванням дверей та вiкон, шаф, здавалося, дiйсно задоволений моїми чайовими. Це було мiсце, яке її легко мiг полюбити.
  
  
  З балкона її мiг бачити пiд собою кут великого бiля басейну, де рано ввечерi все ще було людно, з кiлькома фiгурками, якi займають плацдарм. Пiд навiсом навколо плетених пальмового листя сталева стрiчка видавала хвилеподiбнi звуки, i чув її м'який усмiхнений голос. Я не великий шанувальник туристичного готелю, але я б збрехав, якби не зiзнався, що атмосфера була чудова.
  
  
  Її швидко надiв розкльошенi штани в сонцезахисну смужку, темно-синю прозору сорочку i вицвiлий джинсову куртку. Навколо одного чемодана її взяв те, що Стюарт зробив для мене в "Спецефекти", i вирiшив взяти злегка пом'ятi тенiснi балетнi тапочки. Нiяких шкарпеток. Вiльгельмiна i Хьюго залишилися у сво"му секретному вiдсiку; вiн не думав, що вони знадобляться. Проходячи через величезний вестибюль, менi доводилося повторювати собi, що я тут, у Дублi-Кей, по справах, а не у вiдпустцi. Куди б її нам, подивився, її бачив молодих дiвчат, однi в купальниках, iншi в шортах, мiнi-спiдницях i джинсах, якi здавалися намальованими на шкiрi. Побiжний погляд переконав мене, що бюстгальтерiв на островi так само мало, як бiлих ведмедiв. Менi було цiкаво, що тут робить пара середнiх рокiв по лiтак Нью-Йорк-Провiденс.
  
  
  Її панцир до басейну з широкого коридору, уставленному магазинами з пляжним одягом, сувенiрами, спиртними напоями, книгами, тютюном, шкiряними виробами ручної роботи - коли її знову побачив Анджелу Раффлс.
  
  
  Вона сидiла у вiдкритiй день на тлi призахiдного сонця, але навiть по силуету її одразу впiзнав її. Дiвчина, з якою розмовляла Анжела, була нижче зростанням, що означало, що вона була середнього зросту, i майже вся її коричнева шкiра була яскраво в крихiтному бiкiнi, яке вона носила. Її чорнi як смола волосся були вологими i струмували по спинi, а крихiтнi крапельки зникали б мiж її сiдницями. Ще до того, як вiн побачив її обличчя, її, вiдчув, що вона незвичайна, i не помилився.
  
  
  Її, кивнув Анжелi, проходячи mimmo них. Вона кивнула в ревматизму. ОК, цього було достатньо. В моїй маскувальною ролi супер-крутого менеджера рок-групи його не мiг почати з першого дружнього жесту, її повинен був звикнути до того, що на мене деруться натовпу фанаток.
  
  
  Коли їй був на деякiй вiдстанi, її зупинився, подивився на басейн i на натовп, i поступово повернувся так, щоб бачити засмаглу дiвчину спереду.
  
  
  Риси її обличчя були майже схiдними, а злегка скошенi темнi очi жваво виблискували, коли вона розмовляла з Анжелою. Високi вилицi сяяли в променях пiзнього сонця, води i ласкавими краплями чiплялася за бархатисту шкiру. У нах був широкий рот, а повнi губи скривилися в посмiшцi без виклику Анджелi. Ee плечi постiйно рухалися, коли вона говорила, а її високi вигнутi стегна погойдувалися. Ee груди була покрита тканиною, пiдкреслю" соски; ноги у нах були довгi, м'язистi, рель"фнi, а мiж нога, кiлька пучкiв чорних волосся вилося з-пiд нижньої бiкiнi.
  
  
  У мене не було жiнки з часiв Веронiки - дiвчата, яких її бачив, у пивних наметах уздовж дорiг, у Вiрджинiї i Пiвнiчнiй Каролiнi, були не в мо"му смаку, - але навiть якби її тiльки що повернувся навколо поїздки по Нiлу з Клеопатрою, їй був би все одно вражений цi"ю дiвчиною.
  
  
  Вона подивилася на мене. Як i Антон, яка займа"ться йшла до мене. 'Привiт.' У нах був голос, подiбний церковному дзвону раннiм туманним недiльним ранком.
  
  
  'Привiт.' Її найкращим чином гей посмiхнувся i зняв сонцезахиснi точках, щоб трохи краще розгледiти.
  
  
  "Хiба я не бачила тебе сьогоднi нiяк не коли в аеропортi?"
  
  
  'Дiйсно.'
  
  
  "Чи ви плану"те залишитися надовго в Дублi-Кей?"
  
  
  "Я ще не будую жодних твердих планування".
  
  
  Розумiюча посмiшка. "Що ж, не йди рано".
  
  
  Вона повернулася, гойднувши стегном, що було дуже вiдверто сексуально, i пiшла пiд руку в готель з дiвчиною в бiкiнi, двi з найдивовижнiших жiнок, яких їй коли-небудь бачив. Добре, що я повеселився з Веронiкою; Менi було цiкаво дiзнатися, що Хок знав про нашому короткому романi, i вiн прийшов до висновку, що всiм буде краще, якщо її нiколи цього не дiзнаюся.
  
  
  Її обiйшов басейн i подивився на високу кам'яну стiну за ним. Вона була замаскована деревами i чагарниками, але побiжний погляд видав колючий дрiт - електрифiковану, як менi сказали, - яка займа"ться пролягала через стiну, крiзь листя i гiлки.
  
  
  Частина Де Дублона була очевидною. Це була триповерхова будiвля, побудована навколо темного вивiтреного каменю i цегли. Вiкна, що виходять на басейн, були закритi i закритi вiконницями. Єдине отвiр в стогони було за басейном бiля дверей готелю, куди вхiд перегороджували твердi залiзнi ворота. Завтра їй пообiцяв собi, її зроблю одноденну поїздку по всьому острову - як турист, вiдправля"ться на екскурсiю. Нiч опустилася швидко, коли сонце поринуло в океан, але плавцi залишилися у освiтленого бiля басейну. Пiд його дахом, що i Tireless Steelband, був сад, i менi вдалося купити бурбон з водою замiсть рому. Деякий час сидiв, спостерiгаючи за натовпом i оркестром поруч зi мною, i почув лагiдний плескiт води пiд невисокою стiною вiдвертi позаду мене.
  
  
  Її, повернувся в готель i подивився в казино. Бiля входу висiла вивiска з iменами артистiв сусiднього кабаре, i одна навколо фотографiй змусила мене зупинитися.
  
  
  Не було помилки: схiднi риси обличчя i вигнутi стегна, смiлива посмiшка, яка займа"ться виблискувала навiть яскравiше, нiж лампи фотографа. Ee звали Столом Негрита, i, по всiй видимостi, вона працювала в костюмi, який не прикривав нiчого, крiм бiкiнi. Вона була подругою Анджели, i цього було досить, щоб її перевiрити. Крiм того, саме iм'я викликало у мене тривогу: я чув, що його згадували кiлька дiвчат змiшаного кубинського, мулатского i китайського походження, в основному повiї з Флориди. Але в Дублi-Кей, поруч з Гредi Ингерсоллом i его прямим зв'язком з пристро"м "Трьох значення навички нападу", все, що мало хоч якесь вiдношення до Кубi або Схiд, треба було сприймати всерйоз. Все було важливо в моїй роботi.
  
  
  Казино являло собою м'яко освiтлений, розкiшно оформлене примiщення з високою стелею, товстими килимами i скромним освiтленням над столами. Було два стiльцi для рулетки, три стiльцi для гри в покер, i, може бути, пiвдюжини столiв для шмен-де-фер. Альков в заднiй частинi головного залу був зарезервований для гри в баккара - тiльки для великих гравцiв, з власним баром i обслуговуванням. Гра в карти або костi - не моя гра; У мене на думцi достатньо, щоб не турбуватися про числах на картках або пластикових кубиках. Але люди, якi частини вiдвiдують казино, частини вiдкривають досвiдченому спостерiгачевi бiльше, нiж, скажiмо, на першому планi класi лiтака навколо Нью-Йорка в Лiсабон. Коли її увiйшов, там було не так багато людей, щоб спостерiгати, але незабаром її побачив, що-що, що поспiль.це переконало мене, що я не даремно витрачаю час.
  
  
  Це була найбiльша й пара азiатiв, яку її бачив, на мисi кеннедi, ny. Одiна навколо двох кидав костi за покерним столом, у той час як його товариш придiляв бiльше уваги iншої частини кiмнати, нiж того, що вiдбувалося на зеленому сукнi пiд його носом.
  
  
  Вiн побачив мене в той момент, коли її помiтив його, i цi "незбагненнi" схiднi риси видавали спалах впiзнавання, перш нiж вiн швидко подивився в iнший бiк. Її глибоко зiтхнув i продовжив йти, думаючи про фотографiї, зробленої тим вранцi, на якiй її був з цi"ї проклятої дверима за мо"ю спиною.
  
  
  Йдучи, спробував її кому нацiональнiсть цих двох чоловiкiв. Як я зрозумiв ранiше, вони не були японцями; це було точно. Її подумав про Кореї; у них тут було будiвництво благоустрiй i велика кiлькiсть корейцiв. з iншого боку, вони могли приїхати звiдки завгодно мiж Джакартою i Кабулом, i у мене не було причин думати, що це були якiсь iншi туристи, якi поїхали тим же маршрутом, що i її.
  
  
  Але її не довiрив цього нас на секунду.
  
  
  Настав час виступу в кабаре, але зал був безлюдний, якщо не вважати кiлькох людей за столиками й у декiлькох довгого вигнутого бару. Її селл на табурет бiля сцени, i шталь чекати, потягуючи бурбон з льодом. Там були жонглер, комiк, жiнка з кiнським обличчям, яка займа"ться займалася папугами, i загiн лiванських акробатiв, заповнили час до появи Чини.
  
  
  Очiкування було варте того. Раптово сцена занурилася в повну темряву; потiм була тривала барабанний дрiб, i промiнь проектор блиснув на тлi закритiй фiранки. Вона рiзко вiдчинилися, складки дико затремтiли в тiнi, i барабан зупинився. Сцена була порожня, тиша в кiмнатi затамувала подих - а потiм, з брязкотом цимбали, Столом розгорнулася в центрi уваги.
  
  
  Мить вона сидiла нерухомо, на однiй нозi, як бронзова статуя, а потiм почали бити барабани, i вона почала повiльно махати. Вона була приголомшливим по"днанням танцiвницi життя, гоу-гоу i стриптизерки. Її костюм складався в основному навколо жменьки пiр'я i блискiток; вона виступала босонiж, час вiд часу тупаючи пiдборами в такт, ударяющему ритму. Дзвенiли браслети на її зап'ястях i щиколотках. Її тiло сяяло у свiтлi прожекторiв, який слiдував за нею, як наполегливий коханець, а два пагорба її грудей танцювали i тремтiли, як нiби у кожного був велосипед. По мiрi того, як темп збiльшувався, її темно-чорне волосся дико закручувались у всi сторони, iнодi покриваючи майже всi її тулуб.
  
  
  А потiм, вона якимось чином зумiла вiдв'язати бюстгальтер вiд костюма i дозволити йому впасти на сцену. Волосся її волосся розвiвалися по грудях i животу, на частку секунди розсувалися i знову зачинялися. Її виявив, що нахиляюся вперед на барному стiльцi i затримую подих.
  
  
  Вона крутилася все швидше i швидше, поки волосся не пiднялися з її голови, як парасолька, i кожен мускул в її тiлi шаленiй заворушився...
  
  
  Затемнення - i тиша.
  
  
  Його моргнув, намагаючись проникнути в повну темряву, але нiчого не побачив.
  
  
  А потiм прожектора знову включився, i дiвчина сидiла, схиливши голову, її груди здiймалися пiд волоссям, руки з бокiв, ноги притиснутi один до одного. Оплески повиннi були бути бурхливими, але аудиторiя була дуже маленькою. Її теж намагався аплодувати, i коли вона йшла зi сцени, з видом принцеси iнкiв, вона глянула в мою сторону, i я був впевнений, що побачив її посмiшку.
  
  
  Брильов в холi повiльно включився, i вiн зробив ковток свого напою. Що тепер? Менi не довелося довго чекати, щоб дiзнатися.
  
  
  Столом прослизнула через маленькi дверi в дальньому кiнцi сцени, гойднулася мiж столами, помахала оркестру i пiдiйшла до бару. На нiй було бiле плаття-сорочка з таким глибоким вирiзом, що вирiз не закiнчувався далеко вiд подолу, який ледь спускався нижче її стегон. У нах був бiлий шарф, зав'язаний навколо її волосся, i на нiй були сандалi. Вона взагалi не дивилася в мiй бiк.
  
  
  Бармен поставив перед нею пляшку шампанського i склянку. Вона не сiв, а поставив одну ногу на найближчу табуретку, пiдняла склянку, осушила его i знову наповнила. Пiд час виступу кiлька чоловiкiв вийшли з казино i тепер почали посмiхатися i пiдглядати в її бiк. Вона проiгнорувала ну, i коли один навколо них прошепотiв бармену, вiн похитав головою i вiдсунув купюру, яку чоловiк простягнув у його бiк.
  
  
  Настав час скористатися моїм прийомом звернення уваги. Її витягнув невелику золоту пластинку розмiром з срiбний долар, яку менi дали в пiдтвердження мо"ї iсторiї прикриття. Їй дозволив цiй штуцi обертатися, i шталь чекати.
  
  
  Дiвчина, як i ранiше не дивилася в мiй бiк. Одiна з азiатiв, яких її бачив, на мисi кеннедi, ny i знову в казино, увiйшов i пiдiйшов щиро до неї. Столом, схоже, не зрадiла, побачивши його, отпрянув, коли вiн пiдiйшов. Вiн взяв її за руку, наблизив сво" обличчя до її i, мабуть, про щось наполегливо заговорив з нею. Вона струсила його руку, але залишилася нерухомою. Нарештi вона кивнула, i чоловiк знову вийшов.
  
  
  Столом, схоже, не клюнула на мою наживку, тому їй зателефонував барменовi.
  
  
  "Так сер?'
  
  
  "Гей, чувак, як ти дума"ш, ця група могла б зiграти що-небудь, крiм бродвейських пiснi 1933 року?" Її, кивнув на оркестр, виконуючий пiсню Коула Портера.
  
  
  Бармен виглядав як бiженець з Маямi, з тонкими, як олiвець, вусами, пухким особою i ретельно зачесаним назад волоссям. Вони були занадто чорним, швидше за все фарбованими. "Ну, я думаю, оркестр може зiграти на замовлення, сер", - автоматично сказав вiн.
  
  
  "А-а, неважливо". Її допустив золотiй пластинцi знову обертатися i голосно стукати по стiйцi.
  
  
  Вiн погодився. "Це цiкава монета".
  
  
  Її простягнув ему рiч. "Прочитай напис, чувак. В моїй роботi це означа" "Оскар".
  
  
  Вiн взяв монету i пiднiс її до свiтла барi. Його брови схвально пiдвелись. "Гей, її знаю цю групу". Ему повинно бути п'ятдесят, але все-таки вiн був в курсi шоу-бiзнесi - бiльше або менше. "Ви член?"
  
  
  Менi вдалося виглядати одночасно скромно i зарозумiло.
  
  
  "Нi, її ih менеджер. Це був наш перший золотий рекорд ".
  
  
  Це спрацювало. Столом подивилася в нашу сторону.
  
  
  "Ви гра"те де-небудь поблизу? Райський острiв? Вiльний порт?' Її, похитав головою. "Боже, нема"". Її, подивився на майже порожнiй зал. "Ми не гра"мо тут, чувак. Зна"ш, його тут у вiдпустцi. Її, чув, що тут було модне, але я її не помiчаю цього ".
  
  
  Бармен закашлявся, на мить подивився на Чину, потiм знову на мене. "Ну, наше розвага..."
  
  
  "Ах так, її знаю, чувак. Ця дiвчина приголомшлива, але музика... - Я скривився, простягнув руку i багатозначно вказав великим пальцем вниз.
  
  
  Цiнь хрипко хмикнула i допила шампанське. "Скажи джентльменовi, що це добре, що вiн говорить облад менi", - сказала вона з легким iспанським акцентом, який перекривав звуки музики.
  
  
  Її, кивнув гей, i посмiхнувся. Її зуби блищали, коли вона теж смiялася.
  
  
  "I дай йому було чогось випити, Макс", - додала вона, перш нiж
  
  
  повернутися й швидко попрямувати до казино.
  
  
  Не дiвчина, схожа на дiвчину мрiї кожного чоловiка, пропону" менi випити, а потiм йде, навiть не спитавши мого iменi. Її готель вiдмовитися, але потiм прийшов до висновку, що це було б нерозумно. Крига скресла, i наступного разу, коли її побачу ee, нам буде про що поговорити.
  
  
  Довго чекати не довелося. Через пiвгодини її знову побачив Чину. Її пройшов mimmo бiля басейну i побачив бiле плаття в освiтленiй темрявi на твердiй залiзної огорожi у стогiн-Де-Дублона. Вона опинилася мiж двома добре складеними чоловiками в темних костюмах. Вони рухалися швидко, i навiть на такiй вiдстанi у мене склалося чiтке враження, що дiвчина йде ценымногие швидше, нiж гей хотiлося. Її побачив, як ворота вiдкриваються i закриваються вiдразу за ними; У Чини, схоже, не було особливих проблем, але, мабуть, просто не хотiлося туди заходити. Було неважко придушити iмпульс переслiдувати ih; спогади про Веронiцi i про те, як вона менi передала, були все ще занадто свiжi i болючi. Крiм того, в мо" завдання не входило рятувати всiх дiвчат, навiть якщо в цьому була реальна необхiднiсть.
  
  
  Її повернувся в казино, втратив двадцять баксiв на chemin-de-fer, вiдбився вiд пухкою дiвчини, яка займа"ться якимось чином почула про мо"ї так званої професiї, а потiм деякий час залишалася у великому будинок. Не було й слiду цих азiатiв, що було розчаруванням; Її б привiд, щоб задати кiлька питань порть" або секретарю.
  
  
  Нарештi їй пiдiйшов до стiйки за ключем. Ре"стратор був маленьким, рухомим чорним чоловiком з бездоганним англiйським акцентом.
  
  
  "Ми сподiва"мося, що вам сподобалося, мiстер Уолтон".
  
  
  "Це як магнiтофонний запис", - подумав я. "Тут небагато людей", - сказав я.
  
  
  Вiн швидко знизав плечима. "Ми майже повнi, сер".
  
  
  "Але вони не пара, а?"- сказав їй зi смiшком i кивнув у бiк майже порожнього казино.
  
  
  Його усмiшка була похмурою. "Може бути ..."
  
  
  "Але пощастило, що у тебе вдома " кiлька великих гравцiв з iншого обидва кiнця свiту".
  
  
  'Простих, сер?'
  
  
  "Цi япошки або хтось ще. Її, бачив, як кiлька людей сидiли за покерним столом. .
  
  
  'Oi. так. У нас " джентльмени зi Сходу на Дублi-Кей.
  
  
  'Ах, так?'
  
  
  Була майже пiвнiч, i порть" було нудно, чого я i очiкував. - Йдеться про проект "Страшний суд", островi-близнюка, розумi"те. Р-н Ingersoll уклав контракт на будiвництво благоустрiй з фiрмою на Формозе або десь поблизу ".
  
  
  'Ах, так?' - повторити її знову, намагаючись придушити позiхання.
  
  
  "Дiйсно, сер, її вважаю, що це свого роду експериментальний будiвельний проект; Р-н Iнгерсолл, як ви, можливо, зна"те, бере активну участь у полiпшеннi умов життя груп меншин у всьому свiтi ".
  
  
  'Уявляю собi.' Її, подивився на худого чорношкiрого чоловiчка. "Чи Не дума"те ви, що вiн мiг почати трохи лиже, до хати?"
  
  
  Його очi стали непрозорими. 'Простих, сер; мiй час майже минув, а менi ще належить багато адмiнiстративної роботи ".
  
  
  Її вiдкрив дверi сво"ї кiмнати, коли зрозумiв, що щось не так. Його залишив включеним святiшi, я завжди так роблю в готельних номерах, - але тепер їй ступив в повну темряву. Її, зупинився i прислухався.
  
  
  Єдиним звуком, який її чув власне дихання. Її швидко прослизнув всередину i зачинив за собою дверi. Її намацав вимикач. Клацнув сильно.
  
  
  Ранiше темрява.
  
  
  Все, що я мiг бачити, це блiдий прямокутник розсувних скляних день на мiй балкон, освiтлений мiсячним свiтлом, ширя" над морем. Коли мої очi почали пристосовуватися до тьмяного свiтла, її почув м'яке рух, побачив, як тiнь ковзнула на день.
  
  
  Її побiг по килиму i схопив когось за одяг. Плече пiд тканиною закручено i повернене. Її спробував вiдтягнути його, але, хоча зловмисник був менше за мене, вiн був досить сильним. Її мигцем побачив точках, кругле, невиразне обличчя в тiнi. Це мав бути один з азiатiв. Потiм лiкоть, немов кувалда, вдарив мене мiж ребрами.
  
  
  Моя влада ослабла; вiльною рукою ткнув її в горло i вдарив його по щелепi. Чоловiк загарчав i позадкував до поручнiв балкона. У мiсячному свiтлi її побачив, що в його руцi блищить метал. Його рука повернулася до мене, i схопив її за зап'ястя, наполовину вивернув его, пiрнув пiд пухке тiло i пiдняв його.
  
  
  Вiн не видав нам звук, перелiтаючи через перила i, падаючи з висоти семи поверхiв, на плитку бiля басейну. Пiшов дуже глухий удар, наче кавун розбився про цементу, потiм настала повна тиша.
  
  
  Її перехилився через перила i спробував розгледiти тiло, але святий бiля басейну навколо згасло. Здавалося, що нiхто нiчого не чув. Її довго чекав, потiм увiйшов i включив iнший вимикач свiтi.
  
  
  Як i ранiше нiчого не сталося. Її перевiрив лампочки; всi вони були на мiсцi.
  
  
  Телефон задзвонив. Її пiдняв трубку.
  
  
  "Мiстер Уолтон?"
  
  
  Так.'
  
  
  "Простi, сер. Ви говорите зi стiйкою ре"страцiї, ми повiдомля"мо всiм гостям, що вiдключили електрику. Найближчим часом воно буде вiдновлено ".
  
  
  Її, згадав, що сергiй в коридорi ще був включений, i сказав про це.
  
  
  "О, так, сер, вони працюють за iншою схемою".
  
  
  Здавалося, вiн самовдоволено пишався сво"ї чи чужої - винахiдливiстю. "У нас завжди " святим в готелi Doublé Cay, сер".
  
  
  "Що ж, тодi це добре. Спасибi. Її повiсив трубку i швидко перевiрив свiй багаж при свiтлi лiхтарика. Зловмисник не знайшов вiдсiку, в якому її сховав свою зброю, хоча вiн трохи зiпсував мою одяг.
  
  
  Не мало значення, що вiн мiг знайти, тому її роздягнувся i жим лежачи спати. Незважаючи на те, що я не мiг добре розгледiти обличчя цi"ї людини, тримаю грошi, що тепер у Дублi-Кей стало менше гладких азiатiв".
  
  
  
  Шоста глава
  
  
  До свiтанку тiла вже не було, i майже опiвднi його почув її шепiт. Її сидiв у шезлонгу бiля басейну, чекаючи, коли супротивник рушить в мою сторону. Моя пухкенька, розмазана тушшю потенцiйна прихильниця затрiщала менi у вусi. Деякi ee однолiткiв, як чоловiки, так i жiнки, зiбралися навколо нас, дивлячись на мене з деяким сумнiвом. Хоча я не зовсiм Мiк Джаггер, їй був кращим за всiх доступних кумирiв. "Ви шука"те... е... таланти?" Спрашивавший був хлопчик з прищами, який вчора був зi мною в лiтаку. "Я б цього готель, чувак". Менi це слово вже набридло, i вiн вирiшив не використовувати його дуже частини. "Ковток свiжого вiдбору проб повiтря мiж двома турами. Ви грати в цю штуку? Її, кивнув на його гiтару. Вiн почервонiв. 'Трохи.' 'Так.' Її, подивився в iнший бiк, мружачись вiд сонця, вiдбива"ться вiд води в басейнi. Байдужiсть - вотум частину зображення. Одна навколо дiвчат сидiла в ногах мого лежака, сл нижня частина купальника пригорнулася до моїх пальцях нога. Вона була маленькою, круглої i пишно складеною, а в її свiтло-каштанового волосся свiтило сонце - або щось ще. Її придушив бажання її дослiджувати, але випадково перемiстив ногу так, що моя кiсточка ковзнула по її теплому стегна. Вона хихикнула i навмисно пручалася, так що моя п'ята влаштувалася мiж її нога. Її дiйсно почав цiнувати прикриття, яке розробив для мене Хоук, коли в групу увiрвався високий бородатий молодий чоловiк. "Ей, ти ще не чув?" Наскiльки мiг судити, вiн не розмовляв нам з хема конкретним. Його шкiра була кольору оштукатуреної стiни на iншiй сторонi бiля басейну, i вiн мiг скинути сорок фунтiв, не опустившись нижче номерами. Вiн повинен був бути поетом; Його почав розпiзнавати типи. Хтось сказав "нi", вони нiчого не чули. "Минулої ночi якийсь хлопець здiйснив великий стрибок. Там.' - Вiн вказав на мiсце пiд моїм балконом. Схоже, нiкого це особливо не цiкавило, тому штопора було задано менi.
  
  
  'Хто це?' Борода знизав плечима. "Хто зна"? Сказав менi це порть" сказав, що вiн зiстрибнув зi свого балкона. Вiн знов один, на цей раз на балкон вiдкрито пiд моїм. "Це був в'"тнамець або щось в цьому родi. Вiн залишив передсмертну записку, в якiй написав, що не може бiльше жити в цьому занедбаному суспiльствi або щось в цьому родi. Її не дуже довiрив його розповiдi - до того часу, як iсторiя обiйшла басейн, вiн не здивувався б, дiзнавшись, що мертвим був шестифутовый шведський акробат, який впав пiд час нiчної тренування, - але я напружив вуха при згадцi про передсмертнiй записцi. Якщо це було правдою, це означало, що за моїм нападникам сидiла дуже ефективна збиральна бригада. Дiвчина на моїх нога, звивалася трохи наполегливiше, i менi довелося подумати. "Так, ну, думаю, її поодинцi теж трохи стрибну", - сказав я, рiзко встаючи. Зробивши кiлька крокiв, їй опинився на кiнцi бiля басейну, пiрнув у блакитну воду i прослизнув як можна далi пiд поверхню, перш нiж сплив, щоб схопити ротом повiтря. У басейнi було небагато людей; Схоже, це була в основному група сидять i спостерiгають. Її, переплив на iнший бiк, розвернувся i вiдсунувся назад, до центру бiля басейну. Деякий час його плив на спинi, дивлячись на безхмарне небо. Кра"м ока її побачив високу кам'яну стiну i Де Дублон за нею. Коли її туди подивився, вiдкрився люк, i за вiкном її побачив проблиск вiдбитого свiту. Телескоп - або телеоб'"ктив; Її повинен був iso усiх сил не вiдкрито дивитися у вiкно, але якщо хто-то там цiкавився мною, не було сенсу показувати, що я знаю про це. Я не усвiдомлював, що поплив нижче високого батути, поки не почув сдавленное "Обережно!" подивився вгору i побачив летить до мене бiло-бронзову фiгуру. Її поплив геть, глибоко зануривши одну руку в воду i, вдаривши ногами iso усiх сил. Нирець занурився у воду на мiлiметр зачепив мо" плече, i пiдняв хвилю, яка займа"ться захопила мене. Мене не сильно вдарили, але її, засунув голову пiд воду, щоб щорiчно, не поранений чи нирець. Тiло лежало на днi бiля басейну, зiгнувши ноги i скривив фiгуру в преломленных променях сонця. Воно деякий час не рухалося, i вiн вже збирався пiрнути за ним, коли його ноги раптово випростались, i нирець кинувся на мене. Нашi лоби зiткнулися, але боляче не було; її довге волосся пом'якшили удар. Столом розсмiялася, коли наблизилася, i її повнi губи були так близько до моїх, що було майже образою не поцiлувати її. Але я її образив - зiграв круто. Це було нетiльки. "Ах!" вона полоскала горло. "Це ви, мiстер Уолтон!" Її не питав її, звiдки вона стало вiдомо мо" iм'я. Зрештою, її пiдписав бiбл напередоднi ввечерi. 'Так, це я.' "Я зробила тобi боляче?" 'Її так не думаю. Ти в порядку?' Навiть коли вона була в & nb, гей, вдалося потиснути плечима. Її побачив, що-ee, бiлий купальний костюм покрива" тiльки мiнiмум, а може бути, i не всi. Тепло її засмаглого тiла зустрiло мене, коли ми пливли, нашi колiна стикалися пiд водою. Не говорити нам слова, ми пiдпливли до краю ставка - навпроти того мiсця, де їй був - i вибралися назовнi, Столом рухалася з плавною грацi"ю тюленя. Вона взяла з шезлонга великий рушник, обернула їм плечi i подивилася на мене. 'Добре?'
  
  
  Менi не потрiбно було питати, що вона омелою на увазi, не те, як вона дивилася на мене. Без одягу або в плавках, що бiльш або менш те ж саме - у мене була досить вражаюча зовнiшнiсть. Її говорю це просто тому, що це факт, i я дуже стараюся, щоб це було так. Кульовi отвори i ножовi поранення, якi у мене були протягом всi"ї мо"ї кар'"ри, були майстерно закладенi хiрургiчними генiями, яких найняв AX, так що я не виглядав як шматок м'яса, який показують в школi м'ясного справи. "Пiдемо прогуля"мося", - щиро сказав я. "У мене ще не було рiшенням щорiчно цей цирк". 'Чому б i нi?
  
  
  У будь-якому разi менi не потрiбно лежати на сонечку ". Вона повiльно проводила рушником на свiй розсуд смуглому тiлу, перш нiж кинути його на стiлець позаду нах. Це був мiй пароль для ретельного вивчення ee; ee шкiрi, мабуть, не потрiбен лосьйон для засмаги, щоб отримати такий вiдтiнок. Її, робив це повiльно i рiшуче, починаючи з цих сенсацiйних нога, на мить затримавшись у м'яко округлий життя, перш нiж поглянути на грудях, застряглi в бiкiнi. Її соски були виднi крiзь бiлу тканину. "Тобi те ж бiкiнi, що i вчора", - тихо прокоментував я. 'Ах! Ти помiтив!' 'Так.' Вона беззвучно розсмiялась, i її очi заблищали. "Я завжди думаю, що якщо ти знайдеш одяг, яка займа"ться тебе пiдходить, нема" сенсу його змiнювати. Вам так не зда"ться, мiстер Уолтон? 'Її теж так думаю. Iм'я Нiк. 'Так. А мiй... - Я теж вмiю читати. Вашi фотографiї не вiддають вам належне, Столом. 'Нiколи.' Дiвчина вмiла поводитися з комплiментами. Її панцир до океану вздовж стiни Де Дублон, поки Столом базiкала поруч зi мною, ee стегно майже стосувалося мого. "Так ти у вiдпустцi?" - 'Точно.' Ми кружляли навколо групи лiтнiх загоряють, в основному, з бiлими животами i слитных купальних костюмах з квiтковим малюнком. Її бачив пару середнiх рокiв навколо лiтака "Лiр"; жiнка вп'ялася поглядом в Чину, намагаючись утримати сво" повне тiло в полi зору мiж дiвчиною i її чоловiком. Я не мiг її звинувачувати. "Ти будеш тут довго?" "Це залежить вiд того, що вам потрiбно буде робити".
  
  
  Її, зупинився i вказав на кут-Де-Дублон, який був видатним стiною. "Що це там?" "Це ... щось на зразок особняка. Там живе дуже багата людина ". Її розумiюче посмiхнувся. "Ви були у нього в гостях?" "Мене запросили", - вiдповiла вона. Я не наполягав. Попереду була пролом в стогони набережнiй з вибiленої сходами, що ведуть на пляж. Коли Столом йшла попереду мене, вона наїжачила волосся так, що мокрi пасма погладили мiй голий життя. Будь-де на пiску лежали невеликi групи людей, а в спокiйнiй & nb лежало кiлька фiгур. Прибою майже не було, лише брижi на хвилях i плескiт блiдо-зеленої води на пляжi. Очi - чоловiчi й жiночi - стежили за нами, поки ми йшли по важкого пiску бiля кромки води. Ми проiгнорували погляди. Столом йшла плавно, не сильно розгойдуючись. Ей, це було не потрiбно. Злiва вiд нас стiна-Де-Дублон тривала вздовж узбережжя. Пройшовши кiлька сотень ярдiв, її помiтив невеликий отвiр над бухтою. Це ма" бути вхiд в лагуну. Невеликий пiшохiдний мiст був протягнутий над водою; над ним стiни випирала, як чоловiк гриба по гладкого бетону. Жодних шансiв потрапити на той бiк, навiть з гаком i мотузкою, що мене не здивувало. Його також знав, що короткий тунель, що веде пiд стiною до лагунi, був закритий висувним залiзною огорожею, i менi було цiкаво, що буде потрiбно, щоб пiдняти його. Коли ми переходили мiст, їй вказав на отвiр. "Що це?' "Ой, щось на зразок великого ставка. У цi"ї людини " свої човни. 'Ах, так?' Вона кивнула i взяла мене за руку; її стегна пройшло mimmo мене. "Тобi подобаються човни, Нiк?" 'Звичайно.' 'У мене " така. Тобто її можу користуватися однi"ю навколо готелю ". "Яка човен?" Це ... Я не знаю, як вони це називають. Швидка човен? Маленька човен, яка займа"ться йде дуже швидко ". "Швидкiсний катер. так. Що ж, тодi нам варто з'їздити туди ". - Ви добре ладна"те з човном? Вона притулилася до мене лизати, i її темнi очi усмiхнулися. "Я можу водити човен". Її дуже добре знав, на що вона натяка", але готель, щоб вона це сказала. "Подивимося." 'Пiзнiше?' "Так, пiзнiше."
  
  
  Де Дублон займав всю захiдну частину острова. Ми пройшли вздовж стiни по широкому колу; Тут не було нам купаються, нам тих, хто засмага", i м'який прибiй плескався навколо, ледь укритих коралових рифiв недалеко вiд берега. У морi на горизонтi видiлявся "диний бiлий парус; крiм цього, нiчого не було видно, крiм тихо вируючої води. "Як довго ти тут працю"ш, Столом?" - "Ох ... зда"ться, майже рiк". "О, це дуже багато". Вона знизала плечима. "Вони добре платити, i життя тут при"мно".
  
  
  "Ви жили у Флоридi до цього?" Вона рiзко зупинилася i допитливо подивилась на мене. 'Чому ти пита"ш про це?' 'Я не знаю. Менi це здавалося цiлком iмовiрним ". Дiвчина кивнула, i в її очах промайнула бiль. 'Так. Її втекла з Кастро ". "Я не мав на увазi...", "Ах, це не ма" значення. Минуло багато часу, їй була маленькою дiвчинкою, коли ми втекли. Ми з мамою переправлялися з iншими на маленькому човнi. Вони стрiляли в нас, кубинський патруль, але ми втекли. Майже.' Її запитально пiдняв брову. "Мiй... моя мати. Вона була поранену i серйозно поранену. Бiльше мiсяця лiкарi говорили, що хой стане краще, а потiм вона померла ". 'Менi дуже шкода.' Вона знову знизала плечима. "Це було давно, Нiк". "А твiй батько?" "Вiдразу потiм революцiя Кастро кинув його у в'язницю. З ними тхора її про nen нiчого не чула. Нiчого було сказати. Його чув дуже багато подiбних iсторiй, щоб просто повiрити гей, але завжди був шанс, що вона говорить правду, i я не думаю, що це взагалi мало значення. Ми йшли мовчки; вона пiдiйшла до мене близько, але здавалася занурена у свої думки. В кiнцi кiнцiв вона сказала: "Ти ж зна"ш, це не мо" справжн" iм'я". 'Oi?' Вона коротко посмiхнулася. "Це не дивно для вас". Її, похитав головою i розумiюче посмiхнувся. "Коли п'ять або шiсть рокiв тому їй прийшла у шоу-бiзнес в Майамi, мiй агент не готель записувати мене, як Маргариту Ортiс. "Занадто звичайно", - сказав вiн, дивлячись менi в обличчя.
  
  
  Твоя мати була наполовину китаянкою. Мiй батько був мулати. Звiдси - Столом Негрита ". 'Oi.' Вона зупинилася i подивилася на мене. "Ти все зна"ш, Нiк?" "Я дiзнаюся все бiльше i бiльше". "Ха!" Вона стиснула мою руку. "Чому ти приїхав в таке мiсце, як Дублi-Кей, Нiк? Тут тiльки дiти-хiпi та люди похилого вiку зi своїми товстими жiнками ". "Ах, її почув про це шматку динамiту, який влаштову" тут танцювальне шоу, i менi довелося приїхати". Її гортанний смiх абсурдно скептично. Вона встала навшпиньки, притиснувшись грудьми до моїх грудей. Її оксамитовi губи прочинилися, а очi потьмянiли. Ми поцiлувалися. Вона обняла мене за шию, i її таз повернувся проти мого. Мiй ревматизму був негайним i безпомилковим, i вона сильнiше притиснулася до мене, коли її язик мiй. Мої руки спустилися вниз по її спинi, на нижню частину купальника, до теплої б мiж її твердою дупою. Напевно, добре, що в цей момент стали виднi двi молодi пари, повiльно йдуть уздовж високої стiни. Її побачив ih першим i звернув на них увагу Чини. Вона зiтхнула, потiм хихикнула i торкнулася опуклостi на мо"му купальнику. "Я буду ходити за тобою, поки ти не захолонеш, добре?" "Хай дивляться", - прогарчав я. Вона радiсно засмiялась. "Я знала, що була права, Нiк. Ти персонаж, що дозволя" їм йти в пекло ". Її з вдячнiстю посмiхнувся, i ми пiшли назустрiч iншим. Потiм того, як ми минули ну i повернули за рiг стiни, Столом обняла мене за талiю i потерлася щокою об мою руку. "Сьогоднi у мене вихiдний, Нiк". "А що ти зазвичай робиш вечорами?" "Iнодi їжджу в Нассау. Або її, залишуся в своїй кiмнатi, щоб почитати книгу "Або ти ката"шся на катерi?" Так. Це дiти.' "Я думаю, це хороша iдея. Цим вечором?' 'Звичайно.' "Побачимося в барi кабаре. Спочатку поїмо, а потiм... - Нi, - рiзко вiдповiла вона. "Не в барре. Я не люблю ... ну зна"ш. Я не дозволю нiкому забрати мене туди, якщо у нас призначена зустрiч. Її прийду в твою кiмнату ". "Ти зна"ш, де це?" Вона кивнула. "Ви повиннi були написати номер на стiйцi у порть" вчора ввечерi". 'Oi. Це правда.' Ми пройшли ще трохи, поки що далеко не стала очевидною готель. "У тебе ... хм ... тут нiкого нема", чи не так?" "Що ти ма"ш на увазi?" 'Ще?' 'Oi. Нi, не особливо, Нiк. Тут нема" людини, яка б витягли менi задоволення, навiть ненадовго ". Її очi сказали менi, що я, мабуть, виняток, але коли ми дiсталися до невеликої тут збоку вiд готелю, де дюжина рiзнокольорових пляжних баггi мерехтiла на сонцi, її, подумав, що страшенно важко повiрити, що така красуня, як Столом просто чекала, коли Нiк Уолтон заповнить її самотнi вечори.
  
  
  
  Сьома глава
  
  
  Менi принесли в номер не хочеться, i кiлька пляшок крижаного пива Amstel. Офiцiант накрив столик бiля балконних день, а коли вiн пiшов, її досталь навколо валiзи кiлька речей, якi готель вивчити. У сво"му неквапливому подорожi на пiвдень її проїхав через Нью-Йорк i купив там кiлька навiгацiйних карт. Voni iso усiх сил намагалися знайти те, що його готель, але врештi-решт ми знайшли карту Дублi-Кей. Її тодi майже не дивився на нах; Її дуже готель покинути цей галасливий мiсто i вiдправитися в шлях. Тепер випив пiвсклянки пива i розгорнув карту. Вона мало що видно; нам один поважаючий себе шкiпером не шталь б використовувати її для маневрування великого судна бiля двох острiвцiв, але це була веб-карти, яку змiг її знайти. Було зазначено кiлька небезпечних пiдводних перешкод; два старих затонулих корабля, кораловi рифи, якi її бачив ранiше в той день, i кiлька дрiбних дiлянок. Лагуна на дiлянцi Де Дублон була вiдзначений, але виходу через океан, не було видно. Це не було мо"ю безпосередньою турботою; Мене бiльше цiкавили води навколо iншого острова, острова Страшного суду. Були мiлини та рифи неправильної форми. Її iso усiх сил намагався ih запам'ятати, знайте, що це не принесе менi багато користi в темрявi. Але принаймнi її знав, що вони там, i це може мати значення. Потiм обiду її, вийшов на балкон; Сонце тепер було закрито купою високих, швидко рухомих хмар. Її сильно перехилився через поруччя, але не мiг побачити нiчого, крiм найближчого до моря кута-Де-Дублона. Її подбав про те, щоб зняти номер на верхньому поверсi готелю, але тепер зрозумiв, що менi варто спробувати зняти номер з повним видом на готель. Що ж, все, що потрiбно було зробити, це увiйти в кiмнату з таким виглядом. Її переодягнувся в старi бiлi джинси, махровий светр i шкiрянi сандалi, надiв сонцезахиснi точках i переконався, що в кишенi достатньо дрiбницi; потiм я пiшов по довгому безмовного коридору. Швидше за все, це були номери з 716 по 729. Її, пiднявся на лiфтi у вестибюль нижнього поверху i, в разi, якщо хтось помiтив мене, увiйшов у великий, тьмяно освiтлений хол. Її sel i замовив ром, який менi зовсiм не хотiлося. Через кiлька хвилина її запитав, де в залi чоловiчий туалет i попрямував у тому напрямку. Як я i сподiвався, там було два телефонних кiосках. Її набира" номер готелю i попросив номер 722. Коли її, подумав, що моя перша спроба вдалася, менi вiдповiла жiнка; вона здавалася сонної i схвильованою. Її запитав про Рiдних, вона сказала, що Рiднi там нема", її, вибачився i повiсив трубку. "Терпiння", - сказав її собi i повернувся до свого барному стiльцi. Протягом наступних пiвгодини її двiчi обдзвонив iншi кiмнати на сво"му поверсi i виявив, що вони обидвi зайнятi. Якщо при наступному дзвiнку я не знаходив порожню кiмнату, менi доводилося пробувати щось iнше; люди, що керують великими туристичними готелями, не дурнi, i рано чи пiзно оператора зрозумi", що один i той же чоловiк дзвонить на рiзнi номери на одному поверсi. Це старий трюк зi зломом - настiльки старий, що менi майже соромно було його використовувати. Але у мене було мало часу, i я не хотiв використовувати пряму й жорстоку - тактику, щоб потрапити в кiмнату, що займа"ться вiдкривала менi вид, який її хотiв. З четвертої спроби їй дав телефону задзвонити десять разiв, перш нiж пересвiдчився, що кiмната порожня. Її поспiшив назад у вестибюль i пiднявся на лiфтi на сво"му поверсi. Перше, чого мене навчили, як учень шпигуна, - це друкувати звiти, а друге - як вiдкривати замки. Кожен ремiнь, який у мене ", мiстить вбудованi iнструменти, i менш нiж через хвилину її i опинився в кiмнатi 721. Її залишив дверi прочиненими - щоб, коли жителi повернулися, її мiг вибачитися за те, що побачив, як дверi вiдчиненi, й увiйшов, щоб помилуватися видом, - i швидко пiдiйшов до балконних день. Менi не довелося довго стояти на балконi. З того мiсця, де її зберiгав, менi була добре помiтна велика частина мiсцевостi. Її мигцем побачив чоловiкiв, якi цiлеспрямовано ходили взад i вперед виплат прямо за стiною. Вони не були одягненi у форму, i нiякої зброї не було видно, але вiльна повсякденна шведiв, яку вони носили, була дивно схожа i могла замаскувати що завгодно, вiд 45-го калiбру до обрiзи гвинтiвки. В лагунi пливли кiлька водно-моторних човнiв, а будь-хто плавав в & nb. Її побачив частина широкої мощеної площi, де засмагали iншi люди; Мiж ними iшли слуги в бiлих куртках з пiдносами з напоями... та iншими речами. Не було необхiдностi отримувати великий план, щоб зрозумiти, що доставля"ться. Їй вiдомо бородатого юнака вагою близько 140 кг, коли вiн потягнувся до досить особливих бiлому цилiндру, акуратно складеного на пiдносi, представленому ему. Швидше за все, гашиш; Щоб спокусити деяких вiдвiдувачiв, потрiбно було щось бiльше, нiж безкоштовна випивка. Але бiльшого їй бачити не мiг. Дерева навколо готелю були посадженi близько одне до одного, а вигнута внутрiшня стiна позаду лагуни закривала хороший огляд фасаду будiвлi. Отже, подвiйна барикада, яка займа"ться створювала проблему, яка поляга" в тому, що доводилося перелазити через зовнiшню стiну, не знаю, де знаходяться охоронцi, - а потiм, якщо його якимось чином долав би цi перешкоди, виникала проблема проходження внутрiшньої барикади, i Бог зна", що ще потрiбно подолати. .
  
  
  "Дивiться, сер. Можу чимось вам допомогти? Почувши цей голос, її, обернувся, подумки проклинаючи проклятi товстi килими. Високий темношкiрий чоловiк, що стояв в дверному отворi, був одягнений у звичайний повсякденний одяг. Одна рука була недбало засунута в хвилину его короткої камзоли. Вiн запитливо посмiхнувся i здавався абсолютно невимушеним. Її вiдкашлявся i сподiвався, що виглядаю досить збентеженим. 'Вибачте мене будь ласка. Її, побачив, що дверi вiдчиненi, i вiн увiйшов, щоб щорiчно на вигляд з цi"ї сторони готелю ".
  
  
  'Так.' Вiн зачинив за собою дверi - вчинок, який змусив мене насторожитися. "Це найвища точка острова Воскресiння, i вигляд дуже цiкавий". На цей раз вiн широко посмiхнувся, i тодi її знання его. "Херридж?" Пiлот лiтака "Лiра" на мить схилив голову. "Звичайно, мiстер Уолтон". 'Менi дiйсно дуже шкода. Її просто готель... - я втомлено махнув рукою в бiк балкона, потiм несмiливо усмiхнувся. "Якщо ви перевiрите, ви побачите, що я зайшов сюди не для того, щоб щось взяти". Вiн зробив кiлька крокiв у кiмнату i продовжував дивитися на мене. 'Це не обов'язково; Для мене ви не схожi на злодiя, мiстер Уолтон. Її доклав багато зусиль, щоб прийняти розслаблену позу. "Вибачитися", - сказав її, потiм дозволив свого природного цiкавостi прорватися. Херридж розумiюче кивнув. "Так, це моя кiмната. На Doublé Cay дуже добре ставляться до персоналу. Рiвнiсть для усiх ". Вiн сказав це без тiнi гiркоти. "Радий це чути. Вони розумiють, що ih пiлот повинен бути щасливий ". "Я задоволений". Вiн кивнув менi через плече. "Може бути, вас цiкавила ця досить незвичайна ситуацiя, за стiною?" "Це все, чи не так? Я маю на увазi всiх, хто зна", хто там живе ". "Так, це так." "Але я думав, що вiн вiдлюдник. Хто всi цi люди, граються в его лагунi? "О, мiстер Ingersoll може бути вiдлюдником, але вiн не егоїст. Вiн запрошу" частини молодих людей використовувати его ... приватнi примiщення ". "Я починаю це розумiти". "Я теж". 'Oi?' Херридж вказав у бiк готелю, найближчу до басейну. 'Вже не " секретом, що мiстер Ingersoll встановив мiж цими деревами кiлька телекамер. Зда"ться, вiн розважа"ться, спостерiгаючи за гостями, i особисто обира" тих, кого хоче запросити у свою власнiсть ". "Це для мене секрету". Ця можливiсть, для estestvenno, прийшла менi в голову, коли Хоук проiнструктував мене, i я був радий, що це пiдтвердилося. "Тепер ви це зна"те, мiстер Уолтон". 'Так. Що ж, послухай, вибачитися, що я тiльки що увiйшов. Бачте, той, хто подорожу" так само багато, як i її - готелi, санаторiї тощо, - набува" звичку у всi сунути свiй нiс. Нiколи не зна"ш, коли зустрiнеш старого друга або щось в цьому родi. 'Її розумiю.' Херридж стояв, як скеля, трохи осторонь, щоб пропустити мене.
  
  
  Її пройшов mimmo ним, кивнувши, невизначено махнув рукою, входячи в коридор i обережно закрив за собою дверi. По дорозi в свою кiмнату її, здивувався, чому у пiлота, в робочому одязi, в кишенi камзоли лежить пiстолет. Можливо, подумав я, у Херриджа на Дабл-Кей були iншi обов'язки, про що її вже знав.
  
  
  Дня ще залишалося досить, щоб дослiджувати Острiв Воскресiння ще трохи. Веселий раб на стоянцi передав менi пляжний баггi, один по цей розбитих фольксвагенiв з особливим кузовом i широкими шинами. Її поїхав по звивистiй пiд'їзнiй дорiжцi, засадженiй пальмами, поки не добрався до поля для гольфу. Клуб представляв собою не бiльш нiж критий павiльйон, вiдкритий з трьох бокiв, з рядом шафок з четвертої сторони. Всерединi i зовнi був невеликий бар, столики, але нiкого там не було.
  
  
  Її, пройшов по дерев'янiй пiдлозi павiльйону i подивився на поле для гольфу. Пологi поля були вкритi пишною зеленню, мiсцями посипаної квiтучими рослинами i майстерно розташованими пальмами. Вдалинi побачив її самотнiй квартет гравцiв i два вiзки для гольфу; в iншому полi здавалося безлюдним.
  
  
  Її знову сель в баггi i продовжив шлях без мети. В кiнцi поля для гольфу дорога розширилась, обминаючи кущi i рiзко при"дну"ться мене до невеликої гаванi. По обидвi сторони бухти виступали хвилерiзи; два або три круїзера пристойних розмiрiв були пришвартованi у порту бар, а також кiлька невеликих вiтрильних i швидкохiдних катерова. Її не бачив нiчого схожого на судно на пiдводних крилах.
  
  
  "Напевно, у Ингерсолла був флот де-то вiн лагунi", - подумав її, гадати, де саме.
  
  
  На iншому березi затоки її побачив острiв "Страшний суд", его сталевими скелетами, пiднiмаються навколо пiску, i опорами моста, що виступають над водами затоки. З того мiсця, де її зберiгав, оновлення мосту в самому дальньому пiрсi бiльше, нiж коли-небудь, нагадувала масу сталевих балок, кинутих туди i забутих. На мосту не було нiяких ознак будiвельної дiяльностi, але далеко її бачив, пiдйомнi балки крана i кружляють навколо нього точки жовтих будiвельних шоломiв. Менi це здалося звичайним будiвельним проектом, i вiн не усвiдомив би, чи це щось ще, дивлячись на вiдкриту воду з вiдстанi бiльше пiвмилi.
  
  
  Приглушене гарчання ревiння двигуна привернуло мiй погляд налiво. Бiлому човнi обiгнула вiддалене мiсце в кiнцi бухти, i бiлий корпус, пiднявся над водою на блискучих металевих стiйках. Судно на пiдводних крилах, i менi не довелося гадати, звiдки воно взялося. Анджела сидiла в заднiй частинi вiдкритої кабiни, поруч з квадратним пухким азiатом, а за кермом сидiв один за довговолосих молодих людей, яких її бачив, з нею в аеропорту напередоднi.
  
  
  Швидка човен зробила широкий покажчикiв i кинулася в протоку мiж двома островами. Вона допливла до довгої порту бар, яка займа"ться йшла у воду Страшного суду, зменшила швидкiсть, наближаючись до берега, i занурилася у воду. Кiлька маленьких фiгурок пiдiйшли, щоб схопити швартовную мотузку, потiм трiйця пiднялася по сходах, стрибнула на берег i зник за групою невисоких будiвель.
  
  
  "Пiдрядник" з "Формоза", про який говорила ре"стратора, супутник мого зловмисника напередоднi ввечерi, мабуть, в термiновому вiдвiдав будiвельний майданчик з двома членами iнтимної шiстки ...
  
  
  Її спостерiгав за човнами в маленькiй гаванi, i менi було цiкаво, що це за катер Чини. Спочатку її готель тiльки вислухати її, дiзнатися, що вона могла розповiсти менi про операцiї Ингерсолла, але тепер у мене з'явилася iдея трохи краще.
  
  
  Злiтно-посадкова смуга розташовувалася на узвишшi, недалеко вiд гаванi. "Лiр Джет" був припаркований у халупi, над яким майорiв ветроуказатель; поблизу було кiлька спортивних лiтакiв. Менi бiльше нiкуди було їхати, тому її поїхав по бетоннiй платформi. Навколо халупи вийшов чоловiк i якийсь час дивився, а потiм повернувся всередину. Їй був просто туристом.
  
  
  Тепер її їхав в баггi на пляж в перший i останнiй раз, завершуючи сво" коло, в плавному темпi по пiску, поки не добрався до тенiсних кортiв поруч з готелем. Вони були порожнi, як пляж; очевидно, що гостi готелю Doublé Cay не були стурбованi чимось бiльш напруженим, нiж гольф i байдикування будинку бiля басейну.
  
  
  Повернувши баггi, я пiшов вiдвертими у свою кiмнату; зараз не час побоюватися молодих людей, якi могли б напасти на мене. Її проспав годину, потiм почав готуватися до майбутнього вечора.
  
  
  Її зважив потенцiйну потребу в мо"му захованого зброї з iмовiрнiстю того, що з Чиною у мене не буде багато шансiв приховувати його надовго; потiм її неохоче вирiшив залишити Вильгельмину i Хьюго на мiсцi. При сприятливих за iнших обставин шпигунська робота досить складна, але, враховуючи невеликий шанс, що танцiвниця була всього лише тим, хема вона себе вважала, я не мiг собi дозволити ускладнювати справу, розпочати його з пiстолетом i стилетом. Мене зловлять.
  
  
  Її надiв темнi штани, темно-коричневий светр i свiтло-блакитний пiджак i залишив свої кiлька зношенi тенiснi балетнi тапочки. Потiм її, посидiв на балконi кiлька хвилина i подивився на свою куточок приблизно бiля басейну. Сталева стрiчка все ще була зайнята, i пiзнiше сонце пробивалося крiзь подертий хмарного покриву.
  
  
  Хтось тихенько закашлявся. Її, обернувся, але позаду мене в кiмнатi нiкого не було. Потiм її почув тихе бурмотiння голосiв, але слова були нерозбiрливими. Почувши звук, її пiдiйшов до поручнiв балкона i прислухався. Навколо кiлькох слiв, що її почув, мова здалася смутний знайомим, але дивним. Її подивився вниз i нахилився вперед рiвненської настiльки, щоб побачити перила балкона внизу.
  
  
  На перилах лежали смаглява рука i шматок чорного рукава. Її повiльно закинув голову i, вважаю, посмiшка на мо"му особи була похмурою. Так що вони залишилися вiдвертi пiдi мною - i для досить гнучкого людини не складе працi перелiзти з ih балкона на мiй, а ще простiше знову встати. Тiльки вчорашнiй зловмисник не змiг скористатися цим легким маршрутом втечi ...
  
  
  Менi знадобилося кiлька хвилин, щоб влаштувати що-що в моїй кiмнатi, i я якраз закiнчив, коли в мої дверi постукали. Її було нерухомо, але розслаблено дивився на годинник. Столом прийшла вчасно.
  
  
  Коли їй вiдчинив дверi i побачив, що вона стоїть там, на мить менi стало майже шкода, що довелося використовувати її так, як планував. Це тривало лише мить.
  
  
  
  Роздiл 8
  
  
  
  
  "Так", - сказав їй м'яко, повiльно вивчаючи її. Як завжди, вона була одягнена в бiле, на цей раз в хитромудре плаття до пiдлоги, драпiровану, складчасту та заправлене бiльш або менш в iндiйському стилi. Поки вона йшла, плаття то тут, то там розхитувалася, оголюючи бронзовi ноги, а глибокий вирiз давав зрозумiти, що пiд ним нiчого не було iрен. Її захоплююча дух груди торкнулася мо"ї камзоли, коли вона пропливла mimmo мене, а коли вона була посеред кiмнати, вона зробила пiрует i позувала зi свiтлом навколо балконних день позаду нах.
  
  
  "Я тобi подобаюся?" запитала вона.
  
  
  "Це дурний штопора".
  
  
  Вона хихикнула. 'Так.' Вона оглянулася, її очi зупинилися на великому лiжку. "Може, перед вечерею перекусимо?"
  
  
  Зазвичай її не уповiльнюю реагувати на такi пропозицiї, але ця жiнка-пантера була для мене дуже швидкою. Вона вiдчула мою нерiшучiсть i невинно пiдняла брови.
  
  
  "Я маю на увазi трохи випити".
  
  
  У якомусь сенсi це було на краще; У мене були плани на вечiр, i її готель розiбратися з ними в правильному порядку. "Ромовий пунш?"
  
  
  'Шампанське.' - Це не було прохання.
  
  
  Її, пiдiйшов до телефону. "Подивимося, наскiльки швидко его принесуть".
  
  
  'Не обов'язково.' Вона пiдiйшла до маленького холодильника i дiстала пляшку шампанського з-за великого графина з пуншем. "Я бiльше нiчого не п'ю, якщо дiстану це", - сказала вона.
  
  
  "Ти поставив туди цю пляшку?"
  
  
  "Її". Вона нахилила голову i подивилася на мене. "Тобi подоба"ться?"
  
  
  "Я не проти цього."
  
  
  Ми випили по охолоджених склянок, якi вона теж залишила в холодильнику, i навмисно трималися подалi iнша з iншого. Наша розмова переривався; вона запитала мене про мою роботу, але, схоже, не дуже зацiкавилася моїми вiдповiдями. Це послало в мiй мозок ще одне попередження; Це повинен був бути дiлком шоу-бiзнесу, i, якщо Столом не планувала провести залишок сво"ї кар'"ри, танцюючи на Дублi-Кей, вона повинна була принаймнi прикинутися зачарованої моїми ретельно отрепетированными iсторiями.
  
  
  Замiсть цього вона звернула розмову на себе, на сво" нещасне дитинство, на свою гiркоту по вiдношенню до Кастро i всiм комунiстам. Вона розповiла все про її матерi, як вона втекла з материкового Китаю, щоб знову пройти через все це. Вона була майже переконлива, але надто наполягала на цьому.
  
  
  I це мене влаштовувало; У мене бiльше не було нам найменших сумнiвiв у тому, що я збираюся робити це вночi.
  
  
  Коли ми вийшли, навколо кiмнати, було темно. Внизу ми уникали головнiй їдальнi на користь вiтальнi; освячення було таким м'яким, що здавалося, що бiле плаття Чини свiтиться. Вона привела мене в затишний куточок з видом на воду, як можна далi вiд бару i оркестру ча-ча-ча-ча, який гра" за невеликим танцполом.
  
  
  Тут же з'явився офiцiант з пляшкою шампанського i всього одним меню.
  
  
  "Вони знають мене", - пояснила Столом.
  
  
  Довелося засмiятися.
  
  
  "Фiле тут завжди дуже гарне, Нiк".
  
  
  'Добре. Ви справжнiй експерт ". Мене не хвилювало, взяла дiвчина справу в свої руки таким чином, в кiнцi кiнцiв, вона була тут, вдома, i грати за її правилами не завадило б. Якийсь час.
  
  
  Вона була ненаситною в еде i атакувала маслянистий нiжний бiфштекс з делiкатною концентрацi"ю. Ми майже не розмовляли, що менi сподобалося. Її, заглянув в хол; деякi пари танцювали, в основному лiтнi люди, за винятком однi"ї пари, якi цiлуються, як молодята. За столиком бiля оркестру сидiла пара довговолосих хлопчикiв, одягнених в яскравий, але вiдносно нормальний одяг - як студенти, якi грають у хiпi по вихiдним.
  
  
  Потiм того, як кава був поданий, його попросив її потанцювати. Вона рiшуче похитала головою, її довге волосся з бiлими пасмами падали гей, на плечi. "Я танцюю сич грошей, Нiк". Її зуби блищали в мороцi. "Все iнше її роблю просто для задоволення".
  
  
  Її, подивився на нах на мить, потiм злегка взяв її за руку. "Тодi тобi обов'язково захочеться причепуритися".
  
  
  Її брови злетiли. 'Oi?'
  
  
  "Якщо тiльки ви не хочете поплавати на своїй гоночнiй човнi".
  
  
  "Швидкiсний катер. Ти сам менi це сказав.
  
  
  'Так.'
  
  
  "Але навiщо тодi менi одягти?" Вона стиснула мою руку i погладила складки сво"ї сукнi. "Це теж нiчого". Ми вийшли через бiчнi дверi i обiйшли басейн до паркування. У Чини, звичайно ж, був власний пляжний баггi, i вона велася машину з вiн же лютої концентрацi"ю, яку продемонструвала за вечерею. Коли ми дiсталися до порту бар, вона пiд'їхала до причалу, i дошки деренчали пiд колесами.
  
  
  Катер стояв у кiнцi порту бар, поруч з великим "Крiс-Крафт" з кiлькома лiхтарями на нижнiй палубi. Столом хихикнула, закотила очi в його бiк i попрямувала до свого човна. Це була швидкiсна човен, п'яти метрiв, з великою кабiною, рясно вкритої м'якими матами. Як i все на Чини, все було бiлим. Менi це не дуже подобалося, але я нiчого не мiг з цим вдiяти.
  
  
  Вона задерла спiдницю, зняла сандалi i легко зiстрибнула в кабiну. Її скинув кормову швартовную мотузку, коли вона вiдвела пiдвiсний двигун Mercury потужнiстю 75 л. с., i, коли вiн шталь стабiльно працювати, її отзвязал носової трос i сель поруч з нею. Вона була гарна, вона знала, що робить, коли вiдступила, зробила покажчикiв на 90 градусiв i з наростаючим ревом виплила навколо бухти.
  
  
  "Куди ти хочеш пiти?' - закричала вона, перекрикуючи ревiння двигуна.
  
  
  Її невизначено махнув рукою. "Давай просто подивимося що-небудь".
  
  
  Ми мчали крiзь святим, коротку хвилю, орi"нтуючись тiльки на далекi вогнi готелю злiва i декiлька робочих лiхтарiв на островi Страшного суду праворуч; шматочок мiсяця нiчого не значив. Столом витягла човен на нитку злiтно-посадкової смуги i кинулася паралельно березi. Ми минули готель, обiгнули найдальшу точку, де похмурi стiни Дублона вiдкидали тiнi на пiсок, потiм повернули назад.
  
  
  Волосся Чини майорiли на вiтрi, i стрiчку, яку вона заплела у коси, розпалася. Її, простягнув руку i витягнув її. Вона усмiхнулася i поплескала мене по нозi.
  
  
  Її крикнув гей у вухо, вказуючи на кермо.- "Можу її глянути?"
  
  
  Вона завагалася, потiм сказала. 'Звичайно. Чому нема"?' Ми помiнялися мiсцями, що саме по собi було цiкавим маневром, коли ми перелазили ще один через iнший, але нiчого не зробили, так як все ще йшли досить швидко.
  
  
  Її прискорився, i ми полетiли далi, i тепер готель злiва вiд нас промайнув mimmo точки вiдправлення. Її сповiльнилося i повернувся до Чинi.
  
  
  "Як щодо iншого острова?"
  
  
  "Ви ма"те на увазi "Страшний суд?"
  
  
  'Так. Що ти там бачиш?
  
  
  Вона знизала плечима. "Тiльки бульдозери. Дуже негарно.'
  
  
  "Пiдемо подивимося".
  
  
  Вона подивилася на мене з сумнiвом. - "Вони нiкого не впускають".
  
  
  "Боже, дитинко, її, люблю дивитися на будiвництво благоустрiй. Подивимося.'
  
  
  Менi було все одно, потрапила вона на це чи нi; згорнув Її. Ми помчали через затоку до бетонних опор i пляжу за ними.
  
  
  Перш нiж ми минули останнiй стовп, її побачив людей, що бiжать по схилу k & nb. I навiть в неясному свiтлi побачив зброю, яка у них було. Її зменшив швидкiсть i дозволив катера дрейфувати, поки дно не зачепило пiсок.
  
  
  Нас заслiпив потужний лiхтар. Її пiдняв руку i подивився на Чину. Вона сидiла нерухомо, прочиненi губи, очi порожнi.
  
  
  "Вiдпочивати мiсцевiсть! Вiдпочивати територiя! Iдiть!' Крик у темрявi був наполегливим i пронизливим.
  
  
  Її, усмiхнувся в заслiплю" променi свiтла. "Ей, мужик, ми просто пливемо. Що у тебе взагалi " на цiй собаки пiску? Її встав i перелiз через лобове скло на нiс човна.
  
  
  У променi свiтла вимальовувався солiдний силует. Его карабiн був спрямований менi в життi.
  
  
  'Геть!' - прошипiв вiн. "Це вiдпочивати територiя. Ще один крок, i я вистрiлю ".
  
  
  'Нiк!' - крикнула Столом позаду мене. 'Ну давай же!'
  
  
  Її, знизав плечима, посмiхнувся свiтла, зробив навколо вказiвного пальця пiстолет i впустив великий палець, як молоток. "Гаразд, приятель, наступного разу їй тебе покличу", - сказав я, забираючись назад в кабiну, гадати, не захопився її сво"ю роллю перезрiлого хiпi.
  
  
  Її включив заднiй хiд i зняв катер з берега. Повiльно вошди в бухту. Коли ми були у вiдкритiй & nb, її виросли на велосипедi i залишив човен на плаву. "Гей, у них " хороший комiтету з прийому гостей", - сказав я. Її усмiшка була натягнутою. 'Її тебе попереджала.'
  
  
  "Яке у них право так чинити?" - обурено запитав я. "Хiба вони не знають, що хтось може зiйти на берег, поки ви залиша"теся нижче закладки повної води?"
  
  
  Її посмiшка була трохи бiльш щирою. "Ви зна"те про такi речi?"
  
  
  "Я плавав пiд вiтрилом".
  
  
  Вона доклада" руку менi на плече. "Не заходь занадто далеко, Нiк. Там такi закони зневажають ".
  
  
  "Що ж, хороший спосiб робити свої справи!" Її, як я сподiвався, добре накопичував сво" обурення. "Вони не можуть так дерьмово надходити".
  
  
  "Нiк ..."
  
  
  Її грубо притягнув її до себе. Це був розважливий хiд, але навряд чи зусилля. "Послухай, Столом, - прогарчав їй гей у вухо, - тут занадто багато людей, що намагаються утримати нас подалi вiд чого то. Спочатку Ingersoll з его проклятої стiною, а тепер це! Зрозумiло?'
  
  
  Столом довго не вiдповiдала, i вiн боявся, що зайшов надто далеко у своїй комедiї. Потiм вона повiльно опустилася до мене, поклавши руку менi пiд куртку i обнявши мене за талiю.
  
  
  'Нiк?' прошепотiла вона. "Гей, ми повиннi були повеселитися..."
  
  
  Її обiйняв її за плече i притягнув до себе. Вона вiдповiдала мо"му тiлу i комфортно, звивалася. Її обличчя пiднявся, i вiн поцiлував її в губи; спочатку нiжно, потiм з бiльшою пристрастю, на яку вона схвильовано вiдповiла.
  
  
  Невеликий прожектор хитнувся над водою з боку острова Страшного суду позаду нас. Її чекав. Сергiй досяг нас, повернув ще далi, завагався, потiм повернувся i зловив нас своїм промiнням.
  
  
  Столом поворухнулася, пiдняла очi i спохмурнiла. Потiм вона пiдняла коричневу руку i простягнула середнiй палець в унiверсальному жестi зневаженого виклику.
  
  
  Прожектори рушив далi. "Цi поганi вуай"ристи", - пробурмотiла вона i знову притиснулася до мене.
  
  
  Ми пливли за течi"ю, поки нашi губи i язики займалися розвiдкою, i хитромудрi складки її сукнi вiдчинилися. Ee груди ожила вiд мого дотику, i мої губи ковзнули по жовтувато-коричневого стовпа ee горла до пiднiма"ться брустверу, поки не досягли стоячого соска. Вона важко дихала, притиснула мою голову до свого тiла i схрестила одну ногу над моїми ногами.
  
  
  Це було нелегко, але саме її, вирвався на свободу. 'Прокляття!' Пробурмотiв я.
  
  
  "Що це, милий" Столом не намагалася прикрити свою оголенi груди, i в м'якому свiтлi вона виглядала як рабиня-варвар навколо Стародавнього Риму.
  
  
  "Вибачте, - пробурчав я, - але вони парових..." Її, похитав головою, нiби був занадто злий, щоб висловити це словами.
  
  
  "Забудь про них", - наполегливо сказала вона. "Тiльки подумай про Чинi".
  
  
  "Не хвилюйся, мила". Її вiдпустив руку, зняв куртку i кинув її на килимки для диваном. "Я думаю про тебе". Сердитим ривком взяв човен i прискорився. Ми помчали в море, нiс злiтав i опускався на хвилях.
  
  
  'Нiк! Що ти робиш?'
  
  
  Її, усмiхнувся ей. "Уявля"ш собi гру, мила?"
  
  
  "Я не знаю ..."
  
  
  "Дивись!" Її тицьнув вказiвним пальцем у бiк острова Страшного суду, який вже був не бiльш нiж виступом на горизонтi позаду нас. "Куди б нам пiшов, цi свинi, щоб дратувати мене". Менi довелося закричати, щоб перекрити рев двигуна; морська пiна залила нас, i намочила. Чину, схоже, це не хвилювало.
  
  
  "Голос чому ми поверта"мося на цей проклятий острiв".
  
  
  "Але ..." Вона здавалася справдi збитої з пантелику. "Ми були..."
  
  
  "Так, ми були зайнятi. I далi ми це робити ".
  
  
  Її обiйняв її за плече i грубо притягнув до себе. "Ми просто збира"мося зробити це на iншiй сторонi".
  
  
  Її повернув човен пiвколом i попрямував до iншої сторони Страшного суду. 'Є.'
  
  
  "Ти божевiльний, Нiк".
  
  
  'Нi, це не так. Просто бавлюся Її зухвало глянув на нах. "Ти хочеш переспати зi мною, Столом?"
  
  
  'Ах, так!'
  
  
  "Тодi ми зробимо це пiд прицiлом грьобаних свиней. Добре?' Рiшуче її обхопив рукою її оголенi груди, потiм вiдсунув її сукню, щоб вiдкрити i друге. На мить вона сидiла нерухомо, потiм безпорадно похитала головою i нахилилася, щоб засунути мова менi у вухо. Її зменшив швидкiсть, поки ми майже не просунулися вперед, i обiгнув дальнiй нитка острiв Страшного суду, на iншiй дiлянцi затоки i будiвельного майданчика. Поки ми разом займалися рiзними справами, її повiльно плив уздовж узбережжя в попросив можливого патруля. Нарештi її ризикнув вирушити до узбережжя.
  
  
  Як тiльки човен вийшла через пiщаного дна, її вимкнув двигун i стрибнув вперед, щоб витягнути невеликий якiр на берег. Столом була щиро за мною.
  
  
  'Нiк!' прошепотiла вона. "А якщо вони знайдуть нас тут?"
  
  
  "I що?" Її зачепив лопать якоря на кущ. "Що вони можуть зробити, крiм як вигнати нас?"
  
  
  "Але вони ..."
  
  
  Її встав i подивився на нах, майже чхаючи. "Що з тобою не так?" - сказав я, гiрко смiючись. "Цi свинi на iншiй сторонi острова. Вони нiколи не дiзнаються.
  
  
  Столом повiльно проводила руками по волоссю, i її груди пiднялися, як пов'язанi повiтрянi кулi. Потiм вона взяла мене за руку i потягла за коротким крутим схилом до кам'янистому виступу. Ми обiйшли його i пiдiйшли до самотнього дерева, оточеному сплутаним заростями. Коли ми пiдiйшли до поля з високою травою, вона зупинилася i запитливо подивилася на мене.
  
  
  Її затягнув її в м'яку траву, потонувши в хвилях її волосся, поки ми обнiмалися. Iнша частина сукнi з пряжкою на талiї вiдчинилися, утворюючи пiд нею бiла ковдра. З моїм одягом було нелегко, але ми впоралися, i нашi тiла злилися во"дино, коли через кiлька митт"востей ми лягли плiч-о-плiч. Її, вiдчував, як її тепло огорта" мене, її ноги обвиваються навколо моїх, ee, пiдтягнутий життя люто здiйма"ться. Його заспокоював її руками, поки вона не лежали, все ще тремтячи, з непрозорими очима на блiдому мiсячному свiтлi.
  
  
  "Нiк ..." видихнула вона. "Увiйди в мене ..."
  
  
  Ми пiшли повiльно - дослiджуючи, квiтучий сад вiдкрива"ться менi, ee ноги пiднiмаються, її тiло розтягу"ться, потiм довге занурення з гiркою. Вона притулилася до мене, нашi тiла були мокрими вiд банку, а її стегна звивалися.
  
  
  'Бiльше, бiльше!' - вона ахнула, i її гаряче дихання торкнулося мого вуха. "О, Нiк, її нiколи ..."
  
  
  Її змусив її замовкнути, погладив її боки руками, вiдчув, як ee соски притиснулися до моїх грудей. Довгий час запанувала тиша, перемiжна зiтханнями i стогонами задоволення, а потiм її побачив, як її очi раптом широко розчинилися, коли її тiло напружився.
  
  
  "О, нi ... о, так ... так, так, jajajaja ..."
  
  
  У мене не було проблем з пристосуванням до її кульмiнацiї, i, оскiльки ми обидва опустилися плiч-о-плiч, змученi, ми залишилися на деякий час. мовчки вiдпочивати. Вона була першою, хто поворушився, нахилившись, щоб покусувати мою шию своїми неймовiрно м'якими губами. "Нiк", - пробурмотiла вона. "О, Нiк, це ще нiколи не було так добре..."
  
  
  Знадобилася вся моя сила волi, щоб звiльнитися вiд нах, але якимось чином їй впорався, перекинувся i став на колiна. Її, подивився на нах, на бездоганне сяюче бронзове тiло, i розсмiявся.
  
  
  "Що це, любий?" - з сумнiвом запитала вона. "Я така хороша?"
  
  
  "Боже, нема". Її, думав тiльки про цих збройних героїв внизу; вони пiднялися на стiни, коли б дiзналися, що ми зараз тут, - i що ми зробили ".
  
  
  "О, забудь ih". Вона простягла руки, щоб обiйняти мене. "Повернися до мене, мiй Нiк".
  
  
  Її змусив себе встати. Її подивився через острiв сталевий каркас, що тягнеться в небо на пiвмилi. "Менi страшенно цiкаво, що вони там роблять, чого нiхто не бачить".
  
  
  "Про, це неважливо, дорогий. Iди до мене... "
  
  
  Її зробив вигляд, що не чую її, i почав натягати штани. "Пiдемо прогуля"мося, Столом. Ми провели разом цiлу нiч ".
  
  
  Вона зiтхнула, перекинулася i стала одним плавним рухом, як "кобра", що виходить по всiй кошика заклинателя змiй.
  
  
  Її надiл темний светр i балетнi тапочки i захотелапомочь Чинi з сукнею. Вона прибрала його з-пiд мо"ї досяжностi.
  
  
  "Що ми робимо?' - запитала вона, надуясь.
  
  
  Її вказав на робочий святий на будiвництвi. "Просто пiдiйдемо i подивимося. Чи готовi ви до цього?
  
  
  "Ха!" вона пирхнула. "Я готовий до всього".
  
  
  Перш нiж її встиг її зупинити, вона покрокувала по травi, дозволяючи сукнi волочитися за собою, як фата нареченої.
  
  
  Його швидко наздогнав її i змусила пригальмувати. Вона не дивилася на мене, i, не пручаючись, пiшла за моїм дороговказом рукою. Ми спотикаючись пробиралися через заростi кущiв, йшли мовчки; легкий вiтерець шелестiв по гiлках кривих пальм, якi росли навколо нас. Коли ми пiдiйшли так близько, що ясно побачили будiвельний майданчик, її зупинився.
  
  
  "Стiй тут", - прошепотiв я, швидко пiдхiд до темної постатi бетономiшалки. Її присiв поруч i прислухався.
  
  
  Її нiчого не чув, крiм вiтру. Все, що я мiг бачити, це кiлька гофрованих залiзних ланцюгiв, бурова зброї i кран далеко. Вiдвертi попереду виднiлася величезна зяюча яма, зацементована з трьох сторiн - я здогадався, що це частково завершений фундамент з крутим земляним валом, спускавшимся до дна i збитим бульдозерними гусеницями.
  
  
  Менi здалося дивним, що вони так щiльно охороняють одну сторону острова, а не патрулюють iншу частину. Її вже збирався покинути сво" укриття, коли почув позаду себе чути крик.
  
  
  Її, обернувся. Столом була не бiльш нiж плямою в темрявi, але мiж нами були ще двi плями. Вони пiдiйшли до мене, але зупинилися, щоб щорiчно в бiк Чини, яка займа"ться кричала.
  
  
  По тому, як вони стояли нерухомо, її мiг сказати, що вони ще не бачили, сл. Якщо б вона просто нагнулася i вислизнула, вона, ймовiрно, могла б дiстатися до човна непомiченою. Замiсть цього вона повернулася i побiгла, тягнучи за собою це прокляте бiле плаття, як матадор.
  
  
  Вони впiймали її, перш нiж вона пробiгла п'ятдесят ярдiв. Її спостерiгав навколо тiнi бетономiшалки, як вони кинули її на землю. Те, що вони говорили, розлетiлося за вiтром, але за мить вони пiдняли Чину на ноги i потягли назад до мене.
  
  
  Її почекав i побачив її викрадачiв. Коли вони пiдiйшли лиже її, побачив, що вони мiцнi, цiлеспрямованi, i в обох " карабiни. Трiо йшло вiд мене праворуч, по широкiй дузi навколо бетономiшалки. Моя проблема полягала у тому, стрибнути їй в них або почекати, щоб побачити, чи " поблизу iншi охоронцi. Коли вони минули мене в двадцяти ярдiв, її побачив, як Столом спiткнулася, схилила голову i спробувала прикритися одягом. Одiна навколо охоронцiв засмiявся. Її, чув її ридання.
  
  
  Її, спустився на землю i захiд пiд бетонозмiшувач, щоб перевiрити ih. Вони обiйшли зяючий фундамент, на мить зникли за хатиною, потiм знову з'явилися, все ще швидко крокуючи. Столом дозволив нiг волочитися, та один сл охоронцiв грубо смикнув її за руку. Її, чув, як вона скрикнула вiд боляче, за якою послiдував фальшивий смiх.
  
  
  Коли вони зникли з виду, її викотився з-пiд бетономiшалки i помчав до найближчої хижi. Далеко її побачив три силуету, так близько один до одного, що вони нагадували малоймовiрного шестиногого монстра, що прямував до конструкцiї по цементних блоку поряд з високим сталевим скелетом. Вони зупинилися на мить, дверi вiдчинилися, вони увiйшли, i дверi були зачиненi.
  
  
  Її, притулився до холодної стогнати хатини з гофрованого праски i обмiркував ситуацiю. Це було бiльш-менш так, як її планував на цей вечiр. Проблема полягала в тому, що у мене було вiдчуття, що хтось iнший теж планував, i що Столом була чим завгодно, тiльки не безневинним глядачем.
  
  
  
  Роздiл 9
  
  
  
  
  Не було жодних рiшень. Навiть якщо затримання Чини була холоднокровно задуманої - а їй був майже впевнений, що це так; в iншому випадку вона була занадто розумна, щоб махати своїм бiлим платтям у темрявi - менi довелося б зiграти свою роль спасителя. Крiм того, менi потрiбно було з'ясувати, наскiльки суворою була охорона на цьому островi. I навiщо це було потрiбно.
  
  
  Її пощел в сторону вiд залiзницi хатини, тримаючись подалi вiд робочого освiтлення на високому сталевому каркасi. Було багато кущiв i пальм, щоб її мiг сховатися, коли її впав на колiна i обережно повз до будiвлi по цементних блоку. З iншого боку з високого кiстяка будiвлi були дво" чоловiкiв, i за ними її мiг бачити пролом в схилi, що веде до затоки. Її розтягнувся на пiдлозi i оглянув будiвлю, в яку був утягнутий Чину.
  
  
  З мого боку не було вiкон, лише отвiр з обертовим вентилятором. Коли її лежав там, його почув приглушений крик, - звичайно, жiнки.
  
  
  Її не даремно одягнувся в темне i залишив блакитну куртку в човнi. Побiжно оглянувши територiю, її побiг до будiвлi, яке бачив мiж собою i охоронцями. Її прокралася за кут i опинилася пiд вiкном навколо посиленого скла. Воно було прочинене, i її жменею сво"ю его поглядом. Занадто мало, щоб пролiзти.
  
  
  Ще один крик боляче, на цей раз ценымногие голоснiше. Її обережно пiдтягнувся до бетонної рамi i виглянув у вiкно.
  
  
  Вона сидiла на жорсткому дерев'яному стiльцi, руки її були зв'язанi за спиною, а мета була зiгнута так, що волосся закривали обличчя. В яскравому свiтлi лисiй лампочки її побачив червонi рубцi на руках i стегнах, i її оголенi груди; струмочок банк стiкала по її животу i сплутане чорне волосся мiж стегон.
  
  
  Чоловiк, колишнiй поруч з нею, спиною до мене, сидiв, i був одягнений у вiльний колiр хакi. Через кiмнату сидiли дво" чоловiкiв, одягнених бiльш або менш однаково, недбало тримаючи свої карабiни. Вони усмiхнулися дiвчинi, ih риси обличчя майже - але не зовсiм - схiднi. На ih осiб також були невизначенi латинськi риси, i коли пухкий чоловiк заговорив, його зрозумiв, що це за люди.
  
  
  Це була та ж сбивающая з пантелику сумiш мов, яку чув її ранiше на балконi пiд моїм. Її знаю iспанську i деякi китайськi дiалекти, але зовсiм не розумiв, про що говорив цей чоловiк. Тим не менш, його зна" комбiнацiю, - i подумав, чи не потрапив я в якусь сiмейну сварку; зрештою, у Чини було таке ж походження.
  
  
  Але в цей момент чоловiк вдарив її, i це поспiль.це переконало мене, що це не сiмейна сварка. Вiн ударив її так сильно, що кров хлинула на її носi, потекла по губах i пiдборiддi i капала на груди. Це змусило мене вирiшити; Її повинен був витягти її звiдти.
  
  
  Її, спустився на пiдлогу i збирався розвернутися - потiм її почув човгання нога. Моя рука пiднялася, але занадто пiзно; хтось впустив, як би менi ковадло на голову, i вiн поринув у калюжу розплавленого свинцю, де все свiтилося червоним i чорним, червоним, чорним, червоним i чорним ...
  
  
  Сонце пiднялося на гуркотливiй розбивати та iн пекельний шум, майже такий же жахливий, як шалений сяйво, опалившее мої повiки. Її спробував пiдняти руку, щоб захистити обличчя, але не змiг. Менi треба було величезне зусилля, щоб вiдкрити очi i кiлька секунд, щоб побачити, де їй перебуваю.
  
  
  Вентилятор крутився високо в бетоннiй стогнати, i гола лампочка мною назавжди кидала гострi променi крiзь мiй череп. Її лежав на якийсь лiжку, зв'язаний по руках i ногам; повернувши голову, побачив її, що Столом все ще була прив'язана до стiльця в центрi кiмнати. Наскiльки її мiг бачити, ми були однi. Менi було цiкаво, скiльки часу це займе.
  
  
  "Столом!" - прошипiв я. Менi довелося тричi повторити її iм'я, перш нiж вона пiдняла голову. Коли вона подивилася на мене, її очi були порожнiми.
  
  
  Її запитав. - "Як довго її тут?"
  
  
  Вона знизала плечима, як би
  
  
  . "Десять ... може бути, п'ятнадцять хвилина".
  
  
  'Де вони?'
  
  
  'Я не знаю. I менi все одно, - сказав тон її голосу. З її носа до пiдборiддя текла засохла кров, а у волоссi теж був згусток. "Хiба вони нiчого не сказали?"
  
  
  "Я нiчого не чув".
  
  
  "Що ж, ми повиннi забиратися звiдси. Що вони готелiв дiзнатися вiд вас?
  
  
  'Я не знаю. Думаю, що її робила на островi. Вони просто перебили мене ". Вона втомлено зiтхнула, нiби звикла, що її б'ють.
  
  
  "Якою мовою вони говорили?"
  
  
  "Щось на зразок латинського китайського. Її пам'ятаю його вiд сво"ї матерi ".
  
  
  'Розумi"ш?'
  
  
  "Вже не так добре".
  
  
  Якщо це була комедiя, вона добре зiграла. Їй був схильний допитувати її далi, але оскiльки нашi охоронцi, ймовiрно, нас пiдслуховували, її готель вхопитися за найменший шанс того, що мо" прикриття все ще не було розкрито.
  
  
  Її, подивився в кiмнату. Крiм лiжка, на якiй її лежав, був звичайний стiлець, кiлька стiльцiв, картотеку i телефон. Менi було цiкаво, де цi охоронцi.
  
  
  Довго чекати не довелося. Дверi вiдчинилися, i позаду мене по бетоннiй пiдлозi почулися shaggy. В кiмнатi простягалися великi тiнi, i вiн глянув в обличчя допрашивавшего Чину. Риси его осiб були азiатськими, з легким латинським вiдтiнком; вiн мiг би зiйти за американського iндiанця, якщо б не жовтуватий вiдтiнок його шкiри. Вiн був невисокого зросту, але його сорочка кольору хакi була вражаюче набита м'язистим тiлом.
  
  
  'Подоба"ться. Так ти очнулнулся? Його губи майже не ворушилися, коли вiн говорив.
  
  
  'Так. Що ти на самому делле дума"ш, що робиш? '
  
  
  "Що ми робимо з усiма зловмисниками". Його англiйська була бездоганним, з легким акцентом.
  
  
  'А що це таке?'
  
  
  Вiн посмiявся; це був непри"мний звук. - Ви дiзна"теся, коли буде назавжди. Як тво" iм'я?'
  
  
  'А тво"?'
  
  
  Його величезна рука рухалася так швидко, що я навiть не помiтив цього; моя мета здригнулася вiд сили удару, i мене накрила всiяна зiрками чорна активного вiдпочинку. Але вона швидко зникла, i вiн уп'явся поглядом у чоловiка.
  
  
  Вiн запитав. - 'Добре?'
  
  
  Її сказав ему iм'я, яке використовував; У мене не було причин не робити цього.
  
  
  "А що ти робив тут, на островi, Уолтон?"
  
  
  Її, подивився на Чину. "Ми просто хотiли тихе мiсце, щоб... ну, зна"те".
  
  
  "Зрозумiло", - сказав вiн без виразу. "Але це не поясню", чому ви нишпорили по острову з пошуками".
  
  
  Її, знизав плечима, як мiг. "Просто цiкавiсть, голосування, i все".
  
  
  "Недобре, що ти так вчинив, Уолтон. Як кажуть - цiкавiсть може вбити тебе?
  
  
  Її здивувався. "Ей, ти не хочеш сказати..."
  
  
  Вiн повiльно кивнув.
  
  
  "Боже, чувак, ми просто вторглися сюди. Навiть у Росiї за це не вбивають ".
  
  
  "Я б не був так впевнений в цьому, Уолтон".
  
  
  Вiн повернувся до Чинi i блискавично виплюнув серiю слiв на цьому ублюдочном мовою.
  
  
  Дiвчина тупо подивилася на нього. Вiн вагався, потiм заговорив з нею по-англiйськи.
  
  
  "Що ви зна"те про цю людину?"
  
  
  'Нiчого не знаю. Вiн гiсть в готелi. Бiльше не знаю.'
  
  
  "Принаймнi, ви повиннi були знати краще, перш нiж їхати на цей острiв".
  
  
  Вона безпорадно кивнула. "Я намагалася сказати йому це, але вiн був злий на те, як вашi люди обiйшлися з ним".
  
  
  Губи чоловiка скривилися в смертельнiй, як серп, посмiшцi. "Шкода, що ти не змогла краще заспокоїти його гнiв". Вiн рiзко повернувся i вказав на одного, навколо охоронцiв. "Розв'яжи цього з математики i ноги. Ми ih обох взяти на звалище.
  
  
  Охоронець зробив, як йому сказали, потiм розв'язав мотузки, якими були зв'язанi руки. Перш нiж її встиг щось зробити, вiн прив'язав ih до мо"ї спини, i грубi волокна болiсно вп'ялися в мої зап'ястя.
  
  
  У той же час капiтан пiдняв Чину на ноги i теж пов'язав гей, руки за спиною. З якоїсь причини вiн пiдняв залишки її бiлої сукнi, i накинув гей, на плечi. Це не покрила багато.
  
  
  Ми вийшли - ми з Чиною, охорона i капiтан. Може бути, це були вогнi, що висять у сталевому каркасi над нами, або по"днання всього, що сталося за останнi кiлька годин, але в обстановцi та ситуацiї був нереальний характер. Я не бачив нiчого, що могло б змусити ih убити мене, як i Чину; крiм того, вони думали, що можуть вбити дiвчину, якщо кожен запальний чоловiк на Багамах вiдправиться її шукати, якщо вона пропаде? Їй здалося, що вони блефують, але чому?
  
  
  Коли ми пiдiйшли до незакiнченої сторонi вiдкритого фундаментi, капiтан жестом наказав нам зупинитися. Вiн повернувся до мене, i його очi перетворилися в маленькi чорнi кульки в тьмяному свiтлi. "Може бути, ти всього лише той, про кого ти говориш, Уолтон. Але я не можу ризикувати; мiй обов'язок - боротися зi зловмисниками. Мої люди шукають вашу човен; якщо вони знайдуть її, вони виллють его i викинуть у море. Звичайно, вашi тiла нiколи не будуть знайденi, тому що вони будуть частиною фундаментi там, внизу. Вiн вказав на величезну яму, велика територiя якої була покрита цементними блоками i залiзними прутами.
  
  
  Вiн штовхнув нас вперед, i ми потяглися по крутому схилу до дна. Коли ми прийшли до вже заповненого дiлянки, вiн кивнув одному навколо охоронцiв, який пiдняв карабiн i нацiлив його в потилицю Чинi. На щастя для мене - для нас - її тренувався з тенiсними туфлями, якi для мене приготували в Special Effects. Пальцями однi"ї ноги її сильно натиснув на нитку широкого пластикового ремiнця, який проходив в iншiй взуття. Її, вiдчув, як вiн подався, i вилетiло гостре, як бритва, лезо по гнучкої сталi. Їй кинувся на охоронця, який нацiлився на Чину, безжально розсiкаючи його ногу трохи вище п'яти, перерiзавши ему ахiллове сухожилля. Вiн закричав, нiж боляче. Її вдарив його ногою по дупi, змусивши його спiткнутися про край бетонної ящика, потiм пiдняв ногу i рубонув по зв'язаних рук Чини, намагаючись не зачепити її зап'ястя.
  
  
  Iнший охоронець з подивом людини, як раз пiдняв карабiн, коли її нахилив голову до нього. Її вдарив його его в життi, i штовхнув спиною до капiтана; ми втрьох впали на землю, i вiн покотився далi, мiцного пiдтягуючи ноги пiд своїм тiлом i вимовляючи швидку молитву.
  
  
  На секунду її, подумав, що не витримаю; мотузки були занадто тугими навколо моїх зап'ясть. Її, просунув руки пiд дупу, але вони там застрягли. У вiдчаї її потягнув iso всiх сил i вiдчув, як пов'язанi руки ковзнули трохи далi; Її знову сiпнувся, але не просунувся. Пiднявши ноги вгору, її спробував ще раз - i мої руки ковзнули на стегна, потiм на iкри.
  
  
  При останньому зусиллi черевик зiсковзнув з мо"ї ноги, але, принаймнi, тепер мої руки були передi мною, i в мене був шанс - якщо б це не було дуже довго.
  
  
  Дво" чоловiкiв все ще були розгубленi, i весь мiй маневр тривав не бiльше двох або трьох секунд. Охоронець все ще тримав у руцi карабiн; Його копнув його ногою, але промахнувся в неясному свiтлi. Її порiзав його шию лезом у черевику. Яскраво-червона кров хлинула з його горла.
  
  
  Капiтан стояв на колiнах, готовий накинутися на мене; Її вдарив його колiном по обличчю, потiм простяг руку й витяг карабiн навколо рук вмираючого стражника. Капiтан був крутим; хоча з його розбитого носа текла кров, вiн пiшов до мене. У мене не було часу повернути карабiн i цiль у нього, навiть якщо б його мiг це зробити зi зв'язаними руками. Її пiдняв його для стовбура i зробив випад iso усiх сил.
  
  
  Якщо б її вдарив його его вiдкрито у висоту, його мозок забризкав б весь Дабл-Кей. Тепер карабiн зачепив його м'ясисте плече i потрапив в череп, але в nen було достатньо сили, щоб вирубати його. Вiн зi стогоном упав на бiк i лежав нерухомо. Столом подивилася на мене з вiдкритим ротом. Ee руки були розслабленi - мiй швидкий удар, очевидно, зробив свою справу, - але вона залишалася нерухомою.
  
  
  "Якщо б ти менi допомогла?" Її простягнув гей пов'язанi руки.
  
  
  Вона втупилася на карабiн в моїх руках. Її побачив, як вона важко проковтнула, i вирiшив не пiдпускати її до зброї. Не зараз. Її впустив карабiн i пiдiйшов до неї.
  
  
  Її пальцi були незграбними, але, нарештi, вона розв'язала вузли достатньо, щоб її змiг зробити це самостiйно. Її, нахилився, щоб пiдняти карабiн i кинути швидкий погляд на наших противника. Капiтан лежав нерухомо; людина кiмнат теж. Охоронець, якому її перерiзав горло, бiльше нiколи не рушить з мiсця.
  
  
  'Пiдемо.' Її схопив Чину за руку, i менi практично довелося тягнути її, щоб витягти з фундаментi. Коли ми були на першому планi поверсi, вона дивилася на темну частину острова.
  
  
  "Моя човен..."
  
  
  "Забудь про це", - вiдрiзав її. "Вони, мабуть, уже знайшли ee". Її стягнув бiле плаття з її плечей i засунув пiд бетономiшалку. - I про це теж забудь; нам, ймовiрно, доведеться скористатися темрявою, i нема" сенсу знову бiлим прапором махати цим хлопцям ".
  
  
  Схоже, вона не пiклувалася про своїй наготi - нiбито саме не так сильно. Її потягнув її за гофрованої залiзної поверхнi, по бетоннiй блоку, по сталевих каркасiв. Iнших охоронцiв не було видно, але її нам на секунду не довiрив, ну що там, не буде.
  
  
  Ми вийшли на вершину схилу, спускався до затоки. Там було досить добре освiтлено, i її мiг бачити кiлька невеликих будiвель i довгу пристань, йде в глибоку воду. В кiнцi порту бар знаходився металевий жолоб, пiд яким було достатньо мiсця для великої вантажiвки. Її здогадався, що це склад для цементу; вони привезли матерiал на кораблi, заповнили корито i перемiшали в бетономiшалках.
  
  
  Також було видно близько шостої часових, цiлеспрямовано крокуючих парами. Вони здавалися байдужими, ймовiрно, не пiдозрюючи, що пара зловмисникiв була захоплена. Для нас це було перевагою, нехай i невеликим. З iншого боку бухти її мiг бачити гавань острова Воскресiння, вдалинi виднiлися основнi вогнi готелю.
  
  
  "Ти впевнена, що вмi"ш добре плавати", - сказав її Чинi.
  
  
  Вона кивнула, здригнувшись.
  
  
  Її почав йти влiво, коли промiнь проектор пронiсся з одного боку бухти на iншу. Її забув про це.
  
  
  Ми чекали, поки її розраховував частоту променя. Цикл тривав близько хвилини: 30 секунд в одну сторону, 30 секунд в iншу. Менi це не сподобалося намагатися ухилятися вiд нього в & nb вiдкритою, навiть якщо нам вдавалося ухилятися при кожному наближеннi свiтi.
  
  
  Її вказав на точку злiва вiд порту бар, де було вiдносно темно. "Столом, дорога, спустися туди дуже повiльно i обережно, як можна лизати до кромки води".
  
  
  "Що ти збира"шся робити, Нiк?"
  
  
  Її пiдняв карабiн. - "Святий згасне".
  
  
  Її почекав, поки вона зникне в тiнi, потiм пiшов у протилежному напрямку i поповз по вершинi укосу, поки не опинився на iншiй сторонi затоки. Часу залишалося не так багато; Менi довелося поквапитися, перш нiж людина, якого її збив прикладом карабiн, пiдiйшов би i попередила охоронцiв внизу.
  
  
  Її зiсковзнув вниз по схилу на животi i поповз через хащi кущiв ярдiв за п'ятдесят вiд кромки води. Її чекав i дивився, як довгий промiнь свiтла вiдхиля"ться, потiм зупиня"ться на мить, а потiм болiсно повiльно поверта"ться. Прожектор був встановлений в кузовi вантажiвки на березi сукню. По будь-якiй пристойнiй гвинтiвки це був би легкий пострiл, але з карабiном - iнша справа. Вiн був розроблений для стрiльби на малих вiдстанях. Її вирiшив вистрiлити повнiстю автоматичних залпом в надiї, що зброя буде досить точним.
  
  
  Її, притиснув приклад до плеча i заглянув в короткий мозку. Коли яскрава лiнза повернулася в мiй бiк, з вершини схилу позаду пролунав крик.
  
  
  Її, натиснув на курок i втримав його. Карабiн загримiв - i не влучив у цiль. Її злегка опустив зброю i знову вистрiлив. На цей раз лiнза розбилася, i святий згасло. Її повернув стовбура карабiна в бiк найближчих двох охоронцiв i дав залп. Вони обидва впали, i один навколо них натиснув на курок сво"ї зброї i безцiльно вистрiлив у повiтря.
  
  
  Потiм, його, вистрiлив у чоловiка в хакi, з великими руками, але не шталь чекати, щоб побачити, потрапив її его чи нi. Її, зiстрибнув зi схилу i пiрнув у воду довгим рiвним стрибком. Навiть з вимкненим прожектором на березi було достатньо свiтла, щоб мене побачити. Потiм кiлькох сильних ударiв її зник, i рiзко змiнив курс, попливши паралельно березi. Це був правильний маневр; позаду мене кулi летiли у воду, дотримуючись напрямку, яке їй спочатку вибрав.
  
  
  Її пiдплив до порту бар i кiлька разiв спливав з нескiнченною обережнiстю, хапаючи ротом повiтря. Люди на березi, мабуть, подумали, що я прямую вiдкрито до острова Воскресiння, бо нiхто не дивився в мою сторону. Досягнувши порту бар, його залишився в тiнi пiрсiв. Якщо б у Чини був хоч якийсь здоровий глузд, вона б вже була на пiвдорозi через канал, але я повинен був переконатися; потiм подiй останнього години її мозок, схоже, не функцiонував дуже добре.
  
  
  Її почекав кiлька хвилин, пливучи пiд пристанню. Якщо її сл окликну, можливо, хтось виявиться досить близько, щоб мене почути. Врештi-решт їй прийшов до висновку, що якщо вона зараз не в дорозi, то це її проблеми, i поодинцi поплив до каналу.
  
  
  Її був на пiвдорозi, борючись iз сильним плином мiж двома острiвцями, коли щось закрутилося в & nb вiдкрито передi мною. Її, зупинився i iнстинктивно пiдтягнув пiд себе ноги. акули!
  
  
  Всякий, хто каже, що не боїться акул, - iдiот, або брехун. Особливо вночi в тропiчних водах. Зрештою, це ih стихiю, де люди в кращому випадку неповороткi плавцi. (З iншого боку, менi здавалося, що якщо коли-небудь зiткнуся з акулою на березi, у мене буде перевага.) Її чекав з б'"ться серцем, намагаючись побачити, де хова"ться ця iстота.
  
  
  "Гей, Нiк!"
  
  
  Столом зашипiла менi у вухо, так близько, що я б стрибнув, якщо б це було фiзично можливо.
  
  
  "Вода хороша, чи не так?" Вона торкнулася мо"ї руки, грайливо хлюпнула на мене водою i могутнiми гребками попливла геть.
  
  
  Її, засмiявся i пiшов по її слiдах; в одязi її, iso усiх сил намагався не вiдставати вiд нах, i ми одночасно досягли порту бар на островi Воскресiння.
  
  
  Знайти одяг для нах виявилося простiше, нiж ми очiкували. Вона просто позичила велику рушник навколо рульової рубки одного навколо великих круїзерiв.
  
  
  Вона посмiхалася всю дорогу до готелю; Їй був радий, що вона не наполягала на тому, щоб сама вела баггi, тому що потiм все, що ми пережили, я не бачив сенсу врiзатися в пальму. Столом вказала менi на бiчний вхiд в готель, i ми непомiтно пiднялися по чорних сходах, - не те щоб це мало велике значення. Я не думав, що вид прекрасною усмiхненої дiвчини, що йде в чоловiчу кiмнату в Дублi-Кей, близько опiвночi, викликав би багато питань.
  
  
  В кiмнатi вона налила собi ромовий пунш - шампанського бiльше не було, - а її ненав'язливо перевiрив залишенi мною пастки. Ну не чiпали, а це означало, що у мене не було вiдвiдувачiв, вiн вночi або вони були бiса обережнi.
  
  
  'Нiк?'
  
  
  Її, подивився на нах. Вона сидiла в ногах лiжка, її волосся були прив'язанi до рушника навколо її грудей. "Якби ви зняли цю мокрий одяг, ми могли б висушити iнший iнший".
  
  
  З цими словами вона розв'язала рушник i простягнула менi його, потiм почала масажувати волосся - i її, ймовiрно, встановив свiтовий рекорд по швидкому роздягання. Наша нiч, як з'ясувалося, тiльки починалася.
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Коли її прокинувся наступного ранку, її не було. Тодi мене осiнило, що я навiть не знаю, де вона живе - в готелi, в котеджi? Що ж, їй був впевнений, що знайду її, якщо вона менi знадобиться.
  
  
  В моїй кiмнатi нiчого не пропало, крiм мого старого халата, що вказувало на те, що Столом, ма" бути, проявила скромнiсть на свiтанку. Її хихикнув, коли увiйшов в душ, i представив Чину скромною. Це було нетiльки.
  
  
  Якщо не вважати декiлькох подряпин, синця на колiна i пурпурного плями на плечi, залишеного зубами Чини в смiття, щоб довгу нiч, її був у непоганiй формi. Потiм швидкого снiданку в номерi її, спустився вниз, щоб зарезервувати пляжний баггi.
  
  
  Було вже жаркого в серединi живота ранку, i, проїжджаючи mimmo гольф-павiльйону, її побачив кiлька гравцiв, якi очiкують сво"ї черги. У гаванi було не так багато вiдвiдувачiв, хоча по каналу курсувало кiлька невеликих парусних човнiв. Краснолицый чоловiк у паруснiй кашкетi з великою кiлькiстю золота, нiж у адмiрала, сердито махнув офiцеровi в формi. Її почув слова "злодiї" i "рушник", зумiв стримати смiх i поплентався в обидва кiнця порту бар.
  
  
  Човен Чини була там, пришвартована, як коли ми вийшли напередоднi ввечерi. Було це вiн ж самої пристанню? Я не був упевнений, але його так i думав. Було ясно, що люди на островi Страшного суду повернули катер за нiч, але як вони дiзналися, де його поставити?
  
  
  Блиск в лiнзах бiнокля на iншому кiнцi каналу дав ревматизму. Звичайно. Холоднокровнi вбивцi, чоловiки повиннi були помiтити Чину, коли вона вивела катер на прогулянку.
  
  
  Моя куртка все ще лежали на килимках в кабiнi, сильно пом'ята, а кишенi вивернутi навиворiт. Вони не змогли нiчого дiзнатися обшукавши її; Її купив його, по дорозi на пiвдень, в Атлантi, i в кишенях у мене не було нiчого, крiм запальнички i сигарет - навiть мо"ї особливої марки з золотим мундштуком.
  
  
  Її взяв куртку i перекинув її через руку. На зворотному шляху краснолицый адмiрал пiдозрiло подивився на мене, але я проiгнорував його. Вiн був не "диним, хто спостерiгав за мною.
  
  
  Херридж стояв на вершинi пагорба бiля злiтно-посадкової смуги, одягнений в блiдо-блакитний комбiнезони i крислатий капелюх для квiтiв. Його широкi губи розпливлися в розумiючої усмiшцi. Я пiшов вгору по схилу в його напрямку.
  
  
  "Ви рано встали, мiстер Уолтон".
  
  
  "Не так рано. Сонце вже кiлька годин свiтить у небо ".
  
  
  "А, а я думав, що люди займаються у вашому пошти бизнесявляется завжди сплять до обiду".
  
  
  "Не тодi, коли вони у вiдпустцi", - сказав я.
  
  
  "Вам подоба"ться Дабл-Кей?"
  
  
  "А для чого її тут".
  
  
  Вiн багатозначно подивився на мою куртку, потiм на човен Чини. "Очевидно, - сказав вiн.
  
  
  "Ви сьогоднi летите в Нью-Провiденс?"
  
  
  "Кожен день, мiстер Уолтон, якщо дозволя" погода".
  
  
  "Ви коли-небудь збира"теся у Флориду?"
  
  
  'Дуже рiдкiсних лiкувальних. Час вiд часу гiсть запiзню"ться на стикувальний лiтак i просить спецiальний поїздку, але не частини. Це дорого, i Doublé Cay поки не приваблю" тих людей, якi готовi без особливих зусиль платити за подiбнi речi ".
  
  
  "Крiм Грейдi Ингерсолла".
  
  
  Вiн завагався на мить, потiм плавно посмiхнувся. 'Але, звичайно. Вiн володi" нею ".
  
  
  "Ви привезли його сюди, коли вiн вперше приїхав сюди?"
  
  
  'Нi. Молодець=) всього два, майже три мiсяцi.
  
  
  'Насправдi. Ну... - Я пiдняв руку i обернувся. "Мiстер Уолтон".
  
  
  Її зупинився.
  
  
  Вам цiкаво що щось дiзнатися про мiстера Ингерсолле?"
  
  
  Її, вiдкрито подивився на нього. 'А чому нема"?'
  
  
  Це був довгий нудний день. Її, пройшов по вестибюлю, переглянув магазини i виграв п'ятдесят доларiв у шмэн-де-фер в казино. Тим не менш, дилера було шкода, що я їду, i це не дивно. Якщо все в основному обслугову" довговолосих i гiтаристiв, то в казино, мало що вiдбува"ться; цi паровi просто не грають - принаймнi, не так.
  
  
  Одного разу її пройшов по коридору сьомого поверху в кiмнату Херриджа, сподiваючись ще раз поглянути через стiну володiнь Де Дублона. Але на двернiй ручцi була табличка "Не турбувати". Єдина вiдмiннiсть вiд символiв, якi давали кожному гостю, полягало в тому, що пiд надрукованими словами олiвцем було написано: "Повiр менi!".
  
  
  Особливе послання повинно було бути для мене, i я цьому довiрив. У Херриджа була професiйна компетентнiсть, що виходить за рамки його здiбностей до польотiв на реактивних лiтаках; як нiби ми дiзналися одне i те ж iншою одного, i це змусило мене вiдчути себе нiяково. У цьому завданнi було занадто багато розчаровують незнайомцiв, щоб вiдчувати потребу в зовнiшньому незнайомця. Його вирiшив поки що не турбуватися про Херридже, але не забуду його.
  
  
  Нiяк не коли її знову прогулявся уздовж стiни Де Дублон, але нiчого не знайшов, крiм як напередоднi. Не було нiяких сумнiвiв в тому, що я зможу увiйти, але навiть якщо б її зробив це, не включивши тривожний дзвiнок, її, певно, нiчого не отримав би. Нарештi, коли кожнi кiлька днiв викликали групу хлопчикiв i дiвчаток, було ясно, що за межами готелю виявляти нiчого.
  
  
  Потiм того, що сталося минулої ночi на Страшному Судi, у мене не було сумнiвiв, що вiдбува"ться щось, що вимага" розслiдування. З iншого боку, штопора полягав в тому, чи можу я бути впевнений, що це ма" якесь вiдношення до Грейдi Ингерсоллу. Завдання, з'ясувати зв'язки мiж Трехголовой ракетною системою наведення, Iнтимної шiсткою i Гредi Ингерсоллом - якщо людина в "Дублоне" дiйсно був Гредi Ингерсоллом - почалася досить просто. Але все стало так чертовски складно, що я збирався зателефонувати Хоука, щоб сказати йому, що необхiднi негайнi дiї, i її мiг би це зробити, якби менi довелося почекати ще один день, щоб вiдбулася якась подiя.
  
  
  Але в цьому не було необхiдностi. Лиже, до вечора її зайняв сво" мiсце поряд з басейном, i побачив, як навколо мене збираються потенцiйнi шанувальницi ih колеги-чоловiки. Серед них була густа борода.
  
  
  "Привiт, чувак", - сказав їй ему. "Учора бачив, як ти був всерединi стiни". Її вказав на басейн.
  
  
  'Ах, так? Звiдки ти це зна"ш?'
  
  
  "Я був нагорi, в кiмнатi iнший, i ми могли тебе бачити".
  
  
  "Так, кравець, мужик. Не про що турбуватися, крiм суки придуркiв i старого, який любить на них щорiчно. Розумi"ш?'
  
  
  "На що вiн дивиться?"
  
  
  Вiн непристойно посмiхнувся. - The sien, приятель. Просто сиен.
  
  
  Її презирливо пирхнув. 'Що тодi? Дiвчата на водних велосипедах? Купа осiб, що палять травичку? Ну давай же!'
  
  
  Вiн масивно знизав плечима, змушуючи все сво" тiло тремтiти, як дiжка з ванiльним морозивом. "Те, що ви могли бачити навколо того готельного номера, було нiчим, чувак. Те, що вiдбува"ться всерединi, да" старому задоволення ".
  
  
  'Ти серйозно? Ви ма"те на увазi-в готелi?
  
  
  "Я був там кiлька разiв". Вiн посмiхнувся. "Якщо б її сказав тобi, що там вiдбува"ться, ти б стукав у ворота, щоб тебе впустили".
  
  
  'Так.' Її, вiдкинувся назад i заплющив очi, закриваючи розмова. Вiн сказав менi стiльки, скiльки її, думав, вiн повинен був сказати, i вiн не хотiв здатися занадто нетерплячим.
  
  
  Сонце вже сiдало за обрiй, коли її побачив, як вони проходять через ворота. Антон йшла попереду в сво"му звичайному довгiй сукнi, розшитiй бiсером. З нею були дво" довговолосих чоловiкiв у темних костюмах, обидва свiтловолосi,з виразом зарозумiлою самовпевненостi ви побачите на обличчях молодих багатообiцяючих босiв багатомiльярдних корпорацiй.
  
  
  Її, дивився, як вони проходили через басейн. Час вiд часу Анжела зупинялася, щоб поговорити з дiвчиною тут, там з групою молодих людей. Вона не дивилася в нашу сторону на мить, але невелика делегацiя прямувала в нашу сторону. Її, вiдкинувся назад i майже замружився.
  
  
  Вони пiдiйшли лиже. Бородатий товстун пiдвiвся, засунувши великi пальцi руки на пояс рiзнокольорових плавок до колiн. Кiлька дiвчат у групi також встали, автоматично запустивши руки у волосся. Антон i її супроводжують зупинилися бiля мого шезлонга. Її вiдкрив очi i виглядав нейтрально.
  
  
  "А, мiстер Уолтон", - промуркотала Анджела.
  
  
  Їй кивнув. 'Це я.'
  
  
  "Мiй бос попросив мене запросити людей в Де-Дублон на ... вечiрку. Ви хочете приїхати?' Її вагався з великим напуском. 'Тепер?'
  
  
  "Якщо у вас нема" термiнових дель".
  
  
  Вона сидiла передi мною, сонце за її спиною, i вiн вiдчував запах її шампуню i мила. Його встав. "Не знаю, чому б i нi", - сказав я.
  
  
  Її очi були майже на рiвнi моїх, i нерухомi, як у статуї. Якимось чином вдалося гей посмiхнутися, не розводячи губ. 'Добре. Так що ж тодi?
  
  
  Решта мо"ї невеликої групи послiдували за ними, хоча i не запросили. Анжела, здавалося, не помiчала цього, поки вона безтурботно йшла вздовж бiля басейну, киваючи сюди дiвчину, а там - молодої людини. Коли ми пiдiйшли до ворiт у стогiн-Де-Дублона, там зiбралася група приблизно з двадцяти п'яти чоловiк. Анжела повернулася до мене. "Сподiваюся, ви добре провести час, мiстер Уолтон".
  
  
  "Я впевнений, що так i буде".
  
  
  З старомодним ключем, звисаючим з одного з її численних намист, Анджела вiдкрила залiзнi ворота i штовхнула ih всередину. Вона ввела нас всередину, а дво" блондинiв вишикувалися в тилу. Її тримався поруч з Анжелою, поки ми йшли по звивистiй стежцi, оточенiй з обох сторiн пишними яскравими квiтами i веде до лагунi. По iнший бiк широкої водної гладити стояло кiлька дерев, там, де її уявляв собi вхiд у тунель до моря, i де її мiг бачити слабкий вiдблиск бiлих корпусiв. Її здогадався, що це судна на пiдводних крилах "Ингерсолла", i запам'ятав, де вони стоять.
  
  
  Ми раптом досягли галявини, i пройшли через широку площу мiж готелем i берегом лагуни. Пiзнiше сонце все ще сiдало, торкаючись рiзнокольорових плиток, викладених складною мозаїкою. Одна навколо дiвчат в нашiй групi, мабуть, вiдчуваючи себе як вдома, пiрнула у воду i забралася в один навколо водних велосипедiв, плаваючих в лагунi. Хлопчик пiшов за нею, i за мить вони спецоперацiї в мiнiатюрному морськiй битвi. Жменька слуг у бiлих халатах вийшла з-за зiгнутої стiни, яке прикривало передню частину готелю. Вони несли тацi з напоями, купу креветок, шматки лобстерiв та iншi продукти. Магнiтофонний запис рок-групи почала грати музику через гучномовцi, захованi в листi; деякi дiвчатка почали розгойдуватися i смикатися, як нiби рефлекторне, за ними слiдували декiлька хлопцiв. Щоб змусити цих людей танцювати, не знадобилося багато часу.
  
  
  Їй хотiлося, Анжелу, але її не було. Вiдчуваючи себе трохи збентеженим, його взяв пiднос з високий стакан i неквапливо пiдiйшов до огорожi стiни. Наприкiнцi повороту її наткнувся на високий паркан навколо близько розташованих залiзних прутiв, увiнчаний смертоносними шипами. Крiм того, її побачив фасад готелю; глибока крита веранда йшла на всю ширину, а масивнi подвiйнi день в центрi були закритi. Для вiконницями перед деякими вiкнами її побачив палаючий святим, але нiчого бiльше. Напередоднi її не бачив, нiяких слiдiв охоронцiв навколо кiмнати Херриджа, але в тiнi ганку її бачив, як двi сидять у темрявi, пильно спостерiгали за подiями.
  
  
  Її повернувся до групи у лагуни, гадати, чи не потрапив її в черговий глухий кут.
  
  
  Дiвчина, яка займа"ться любила сидiти у мене на ногах, притулилася до мене. "Тобi не зда"ться, що це здорово?"
  
  
  "Так", - кисло сказав я.
  
  
  "Гей, але це ще нiчого. Зачекайте, поки ми увiйдемо в ритм.
  
  
  'У що?'
  
  
  'Так. Це просто розминка, ангел. Вона витягла спину, щоб показати менi, який житт"радiсною вона може бути; Її поплескав її по спинi тiльки тому, що це здавалося "диним ввiчливим вчинком. До того ж менi це сподобалося.
  
  
  "Ви збира"теся покурити?" - запитала вона, нiжно штовхаючи мене стегном. 'Можливо.' Її пiдняв склянку в руцi, щоб показати, що я випиваю.
  
  
  Вона подивилася презирливо. "Про, це лайно? Якщо у Гредi " цей чудовий горщик?
  
  
  "Добре, її подивлюся". Її широко гей посмiхнувся i зробив великий ковток свiтлого напою. У нього був смак людства, i вiн прийшов до висновку, що це не найкраще мiсце в свiтi для секретного агента, щоб випити невiдому речовину.
  
  
  Стало швидко темнiти, але зовнiшнiй сергiй не горiв. Деякi навколо молодих людей вже накурилися; пухкенька дiвчина з очима, покритими тушшю, курила люльку розмiром з сигару i зробила довгi, повiльнi затягування, випускаючи їдкий дим навколо її нiздрiв. Вона побачила, що я дивлюся на нах, i пiдiйшла до мене, готова подiлитися зi мною своїми радощами. Її швидко подивився в iнший бiк i неспiшно пiдiйшов до берега лагуни, скинув сандалi й пiрнув у воду.
  
  
  На поверхнi було тепло, а трохи нижче було холодно i темно. Коли її занурився на кiлька дюймiв, не проникав нас один святий, i в глибинi було щось спокiйне i загрозливе, що швидко пiдняло мене назад. Її почав ступати по & nb i рухатися по повiльного колi. Сонце було занадто далеко зайшло, щоб побачити бiлi корпуси на iншiй сторонi лагуни, а навколо вимощених каменем берегiв пальми та iнша рослиннiсть вiдкидали глибокi похмурi тiнi. Одного разу її помiтив рух бiля входу в тунель, але воно зупинилося перш, нiж його змiг його впiзнати.
  
  
  Її вилiз по металевiй драбинi; службовець тут же простягнув менi величезне бiле рушник, i його витерся. Її почав втрачати терпiння; Його абсолютно нiчого не отримав вiд цi"ї yahoo.
  
  
  А потiм це почало вiдбуватися. Раптом з'явилися дво" чоловiкiв у темних костюмах, i в той же час музика припинилася. Гостi дивилися з нетерпiнням.
  
  
  "Хто-небудь хоче ввiйти?" - запитав найвищий чоловiк у темному костюмi, i я знав, хто вiн, тому що вiн був "диним чоловiком з Iнтимної Шiстки з темним волоссям. Його звали Поїзд, i в напiвтемрявi вiн виглядав розмiром з локомотив.
  
  
  Его штопора був зустрiнутий розрiзненим приспiвом "Так" i "Ви трима"те грошi". Вiн вказав на ворота. 'Ходiмо, вiн чека" нас ".
  
  
  "Поїзд" шелл попереду нас, до вiдкритих ворiт в залiзних воротах. У тiнi по обидвi сторони її побачив кiлькох чоловiкiв у бiлому. Зброї не було видно, але я не сумнiвався, що воно було у них пiд рукою. Коли ми пройшли через ворота i вийшли на ганок, її, подумав, що ми нагадували групу ув'язнених, яких заганяли на територiю табору.
  
  
  Були вiдкритi великi подвiйнi день; всерединi простягнувся довгий тьмяно освiтлений хол, провiдний по широких сходах. Значна частина групи, очевидно, знала, куди ми пiдемо, i нетерпляче рушила вперед. Але Трейн(Поїзд) повернув голову i подивився на них, i вони знову вiдстали.
  
  
  Ми знову пiдiйшли до подвiйних дверей. Трейн i iнший чоловiк у темному костюмi вiдкрили ih i вiдiйшли в сторону, пропускаючи нас. Поблизу темноволосий чоловiк виглядав ще жорсткiше, з густими чорними бровами, сильними вусами i жорсткими волоссям, що падають йому на плечi. Коли її проходив mimmo нього, його очi вп'ялися в мої, i менi здалося, що його рот на мить сiпнувся. Вiдчуття попадання в пастку було настiльки сильним, що я завагався на мить, але потiм її пiшов за iншими; зрештою, її б готель бути тут. Кiмната, в яку ми ввiйшли, була довгою i широкою, стелею у кiлька поверхiв. Довкола свiтилися м'якi рiзнокольоровi вогнi, всюди були розкиданi низькi дивани i купи подушок, а запах ладану був задушливим. На стiнах без вiкон висiли величезнi плакати: психоделiчнi малюнки, портрети рок-суперзiрок i еротичнi фотографiї, майже мистецтва до жорсткого порно, наприклад, кадри двох дуже маленьких дiвчаток i порушеної понi. Над нами повiльно оберталася величезна сфера, усiяна маленькими скляними панелями, заливаючи кiмнату постiйно мiнливих вiзерунком свiтi, з-за чого менi було майже неможливо сфокусувати погляд.
  
  
  Подвiйнi день зачинилися за нами. Єдиним виходом була невелика дверi на iншому кiнцi кiмнати. В кiмнатi не було нас, слуг, наших охоронцiв, нас людей у темних костюмах, але високо в однiй навколо стiн був великий прямокутник навколо скла. Передбачалося, що це буде спостережний пост "господаря" i мiсце, де вiн час вiд часу з'являвся. Менi було цiкаво, чи ми удосто"нi поширенi сьогоднi ввечерi - i її вiдразу отримав ревматизму, в свою штопора.
  
  
  Скляний прямокутник почав свiтитися, поки не шталь повнiстю освiтленим i прозорим. Не було нас, звуку, а деякi молодi люди вже в таку гру на лавки i подушки. Пара почала роздягатися, коли навколо акустичної системи почувся вибача"ться кашель.
  
  
  Всi озирнулися, потiм зосередилися на освiтленому прямокутнику.
  
  
  З'явився довгий силует, повiльно руха"ться по мiрi наближення до свiтла. Навiть тодi фiгура була нечiткою з-за ефекту обертового кулi, але її мiг бачити досить добре, щоб комусь, що людина там був схожий на Грейдi Ингерсолла.
  
  
  Вiн знову вiдкашлявся, i я побачив, що це товстий, злегка сутулий чоловiк з посмiшкою, яка займа"ться майже вибачалася его круглому блiдому обличчi. Коли всi погляди в кiмнатi були прикутi до нього, вiн почав говорити.
  
  
  "Добрий вечiр, дяку"мо, що прийшли".
  
  
  Його уважно слухали; Яструб програв менi кiлька касет з голосом его, i людина нагорi теж дуже скидався на Грейдi Ингерсолла.
  
  
  "Як ви, можливо, зна"те, я не можу говорити з вами безпосередньо. Але я сподiваюся, ви повеселитесь, як якщо б це була ваша власна ... е ... шатро. Вiн широко посмiхнувся, пишаючись тим, що знайшов правильне слово. "Ви знайдете все, що хочете пити, їсти i курити. Її особливо рекомендую помадку на срiбному посудi; Її вiрю, що вони будуть задоволенi. Її прошу тiльки про одне, i це те, що ви не спробу"те взяти якiсь закуски ... ... за межами примiщення-Де-Дублона. Те, що ми робимо середовищ нас, - це одне, але влада не допустять грубого порушення своїх праву справедливостi. Одного разу цi репресивнi закони будуть скасованi, але тепер ми повиннi їм пiдкорятися. А тепер... - Вiн пiдняв руку i зробив жест. "Мiй намет - це i твiй намет. Повеселiться.'
  
  
  З його останнiми словами сергiй почав тьмянiти, i прямокутник знову шталь туманно-чорним.
  
  
  "Боже мiй, - сказав голос менi у вухо, - завжди одна i та ж нiсенiтниця".
  
  
  Це була смаглява худорлява дiвчина, яка займа"ться тупо дивилася на одiна навколо еротичних плакатiв, розсiяно поклавши руку менi на плече. В iншiй руцi у нах була закопченая трубка; вона пiднесла його до губ, зробила довгу затяжку, важко дихаючи, i простягнула менi. Її готель похитати головою, але вирiшив не бути таким очевидним квадратом. Я не бачу особливого сенсу в цьому, але в рамках мо"ї роботи менi доводилося робити набагато гiршi речi.
  
  
  Коли її затягнувся, дiвчина зняла бюстгальтер навколо свого бiкiнi. Вона впустила шматок тканини до моїх нiг i подивилася майже - але не зовсiм - вiдкрито на мене. Гей, слiд залишити бюстгальтер або, принаймнi, знайти хлопця, який був так само був накурен, як i вона. Напiвоголена, вона була не зовсiм апетитною, суцiльнi кiстки i худi бутони троянд. Коли вона почала знiмати штани, повернув гей трубку.
  
  
  "Не йди, - сказав я. Його поцiлував її в нiс i пробився крiзь рухому натовп в iнший ниткою кiмнати. Я не думав, що вона буде сумувати за мене; коли її, озирнувся, вона була одна, займалася чимось цiкавим на пiдлокiтнику дивана. Музика тепер заповнила кiмнату; важкий, гуркiтливий ритм, який вiдчував її не менше, нiж чув. Примiщення було пронизане димом, який ще бiльше затемнив святим; За винятком двох або трьох пар i чогось, що нагадувало секс утрьох, курiння, випивка i поїдання фаджа здавалися найбiльш улюбленим заняттям - принаймнi, досi тхiр.
  
  
  У маленької день в iншому кiнцi кiмнати її зупинився, щоб оглянути сцену. Як оргiї це була дитяча гра, i менi було цiкаво, яке задоволення отримував Iнгерсолл, спостерiгаючи за нею, за сво"ю скляною кiоски.
  
  
  Її, притулився до в день i обережно повернув ручку. Звичайно, вона не здалася. Її провiв рукою по день i намацав замок. Її знайшов два замку; здавалося, що це стандартнi замки. Мiй обтягуючий купальник не виглядав так, як нiби вiн мiг щось приховати, але смужки кордон на nen були оманливими.
  
  
  Переконавшись, що нiхто не дивиться, її почав сканувати одну навколо смуг на плоскiй гнучкої отмычке. Але перш, нiж її встиг ih витягнути, кнопка на моїй спинi зрушилася.
  
  
  Його швидко закрив маленьке невидиме отвiр мiнiатюрним клапаном, вбудованим в купальник. Її вiдiйшов у бiк, щоб кра"м ока побачити дверi, i притулився до стогнав, намагаючись виглядати так, як нiби її був поглинений сценою пiд моїми очима.
  
  
  Блiдий промiнь свiтла впав на мої ноги. Її зловили свiжий аромат Анджели, i перш нiж її встиг обернутися, вона прошепотiла менi на вухо.
  
  
  "Веселiться, мiстер Уолтон?"
  
  
  Її, знизав плечима. "У мене були бiльш при"мнi розваги".
  
  
  "Я впевнений, що так i буде". Ee рука була на моїй руцi. "Тодi ходiмо зi мною; я думаю, ви знайдете це набагато бiльш захоплюючим ".
  
  
  Її послiдував за нею через прочиненi дверi. Ee хмара волосся i вiльний халат на мить закрила менi очi. А потiм вона вiдступила вбiк.
  
  
  Кiмната була маленькою i м'яко освiтленiй, на пiдлозi стояв величезний матрац. Дiвчина, що лежить на nen спиною до мене, була гола, але менi не треба було бачити її обличчя, щоб дiзнатися, хто це ...
  
  
  "Столом!"
  
  
  Вона почала повiльно повертатися, але, почувши звук закрива"ться за мною день, її швидко озирнувся на Анжелу. Вона сидiла спиною до дня, тримаючись однi"ю рукою за пряжку, утримуючу її фiолетовий халат, трохи нижче грудей. Її усмiшка була глузливою. Її знову подивився на Чину, - i побачив той самий вираз обличчя танцiвницi.
  
  
  Почувши шарудiння одягу Анджели на пiдлозi позаду мене, його швидко пiдiйшов до Чинi. Очевидно, це не було органiзовано, як звичайний секс утрьох, i вiн знав цю дiвчину краще... I в цей момент її був переконаний, що менi потрiбен хтось, хто буде на моїй сторонi.
  
  
  
  
  Роздiл 11
  
  
  
  
  "Сподiваюся, ти не проти, якщо її принесу тво" плаття сьогоднi вранцi, Нiк". Столом скотилася з лiжка i стала передi мною, вiдчуваючи себе абсолютно комфортно в своїй наготi. "Е... нi. Анiтрохи.' Її, знав, що позаду мене Антон; вона все ще була на день.
  
  
  "Ти так добре спав, що у мене не вистачило духу розбудити тебе". Столом стулила губи, дивлячись на мене, але трималася поза досяжностi мо"ї руки.
  
  
  Її пiдняв брову, дивлячись на нах. В її очах було щось мертве, хоча я завжди бачив ранiше ee з таким жвавим поглядом. Але вона продовжувала посмiхатися, як нiби її був учасником конференцiй, пропонують гей шампанське в барi.
  
  
  "Ти зна"ш, Столом?" Голос Анджели був лиже, нiж її очiкував, що означало, що вона може рухатися, як тiнь. "Ви були правi щодо нього".
  
  
  Її напружив м'язи.
  
  
  "Що ти ма"ш на увазi?" - запитала Столом.
  
  
  Її вiдчув прохолоднi руки Анджели спочатку на плечах, потiм на руках i, нарештi, на стегнах. Вона нiжно стиснула мене.
  
  
  "Нiякого зайвого жиру. Чоловiк його вiку ... вам вже тридцять, чи не так, мiстер Уолтон?
  
  
  "Безумовно", - похмуро вiдповiв я.
  
  
  "Я радий, що ти не жарту"ш. Так, - продовжувала вона, - чоловiковi его вiку та професiї вiн не повинен бути в такому фiзичному станi. Дуже красиве тiло, чи не так, люба?
  
  
  Її дуже добре знав, що вона не зi мною розмовля". Столом схилила голову i вiдверто подивилася на мене. "Так, - погодилася вона. "I вiн робить iз них такi захоплюючi речi".
  
  
  'Ах, так.' В голосi Анджели прозвучала кислинка. "Ви зна"те все про це, чи не так?"
  
  
  'Але, звичайно. Нiк - iдеальний чоловiк ".
  
  
  Її цiнував лестощi, але готель пiти з лiнiї вогню. Її, вiдступив убiк, щоб побачити ih обох одночасно. Це був мiй перший погляд на оголену Анжелу. Порiвняно з Чиною, вона спочатку була майже худий, але почала другий погляд змiнив це враження. Ee груди була твердою i красивої форми, її стегна злегка вигнутi, ee ноги були тонкими, але красивими. Ee життя був гладким i плоским, а пухнастий трикутник волосся пiд ним був настiльки свiтло-каштановим, що виглядав майже свiтлим. "Досконала змiна", - подумав я, i в цей момент Анджела схопила мене за руку.
  
  
  "Як ти дума"ш, на мене варто поглянути?" Це був виклик, i його вперше побачив темний сумнiв в її очах.
  
  
  "Я дивлюся на тебе?" У нах була влада, по якiй вiн не мiг вирватися, не надаючи особливого значення. Її не турбувався.
  
  
  "Ви готелi би переспати зi мною?"
  
  
  Її завагався, подивився на Чину, потiм знову на Анжелу.
  
  
  'В даний момент?' - запитав я, намагаючись надати собi безтурботний вигляд.
  
  
  'Чому б нi? Там " мiсце для всiх нас ". Вона вказала головою на величезний матрац на пiдлозi в iншiй частинi кiмнати.
  
  
  'Якщо хочеш.' Я не збирався з нею сперечатися; Його вiдчував, що Анжела була так само небезпечна оголеною, як i бiльшiсть чоловiкiв, повнiстю одягнених i збройних.
  
  
  Вона посунулась до мене з натягнутою i злегка слабкою посмiшкою. "Ви Не заперечу"те, щоб їх поделилиться?"
  
  
  "Якщо ти не проти".
  
  
  'Чи подiлитися?' Вона грубо нахилилася через мо" плече i схопила Чину за груди, коли вона опустила голову, щоб лизнути темний сосок. Потiм вона випросталась i подивилася вiдкрито на мене. 'Розумi"ш?'
  
  
  "Я б нiколи так не подумав".
  
  
  "Ой, iди, люба", - запротестувала Столом. "Якщо ви хочете спробувати, зробiть це. Але не робiть цього так погано ".
  
  
  "Я все роблю погано? Потiм того, що ти зробила минулої ночi? Анджела вп'ялася поглядом в Чину, як обдурена жiнка.
  
  
  Столом зiтхнула i обдарувала мене блiдою посмiшкою, а потiм швидко зробила сво" обличчя безпристрасним.
  
  
  Її знову вiдступив убiк; Її, знову опинився мiж ними, i, очевидно, це було не мо" мiсце. Антон раптом обняла мене, i її сердитi очi не дозволили менi вирватися. Її зробив це, тому що покажчикiв ee таз мiг показати, що в мо"му купальнику було щось ще, крiм мене.
  
  
  "Хiба ти не хочеш мене трахнути?" вона кинула менi виклик.
  
  
  "Давай, тобi виднiше".
  
  
  "Тодi знiми цi клятi плавки".
  
  
  Щасливий зробити це, його швидко вибрався i кинув ih на лiжко, де її мiг би дiстати через них те, що менi потрiбно було. Коли їй був голим, було ясно, що мене цiкавило те, що цiкавило Ангела. Вона довго дивилася на мою ерекцiю, але коли вона повiльно нахилилася до неї, Столом простягнула руку i обняла її.
  
  
  "Не будь такий жадiбною, дитинко", - промуркотала вона, нiжно кусаючи мене за плече.
  
  
  Очi Анджели загорiлися. "Ви думали, що у вас " монополiя?"
  
  
  Столом знизала плечима. "Нi, дорога, я не егоїстка. Але ми завжди дiлимося всiм, пам'ята"ш?
  
  
  'Звичайно. Щиро, як учора ввечерi.
  
  
  'А що? Тебе там не було, що менi було робити, сказати ему, нi, у мене дуже ревнива коханка?
  
  
  Анжела вишкiрила зуби, майже зарычав. Вона збиралася схопити Чину, коли дверi поруч з лiжком вiдкрилася. Ранiше її i далi не помiчав; дверi була такою ж непомiтною, як i дверi на мисi кеннедi, ny в секретну лабораторiю, де мене проiнформували про Трьохголового пристрої. "Добре, дiвчатка; поки що цього достатньо ".
  
  
  Трейн першим увiйшов у кiмнату, за ним пiшли дво" бiлявих членiв "Iнтимної шiстки". Дво" iнших стояли в дверному отворi, але її ih не бачив.
  
  
  Анжела сердито подивилася на Трейна. "Що ти тут робиш?'
  
  
  "Ти дуже добре зна"ш, модулiв хелло кiттi". Його усмiшка була такою ж фальшивою, як i її. "Ти забула, навiщо ти сюди при"дну"ться того хлопця?"
  
  
  Антон мало не закричала. - "Але я не просила тебе приходити!"
  
  
  "Але ми все одно прийшли". Трейн вiдступив убiк, а за ним з'явився товстий чоловiк у непомiтному хакi з острова Страшного суду.
  
  
  "Вiзьми його сандалi", - наказав вiн.
  
  
  Її повинен був визнати, що вiн почав добре; потiм вчорашньої ночi вiн, мабуть, бiльше не ризикував. Перш нiж хто-небудь пiдiйшов до мене, її штовхнув Трейну сандалi; вiн зловив ну, як зоряний мисливець.
  
  
  Дво" iнших членiв "iнтимної шiстки" вишикувалися по обидва боки вiд мене, що говорила менi, що вони знають, що роблять; у самого близької менi людини були руки, як клiщi, i вiн, здавалося, готель ними скористатися.
  
  
  Чоловiк у хакi вказав на iншого чоловiка в темному костюмi, що стоїть позаду нього. Вiн увiйшов у кiмнату, теж квадратну в схiдному стилi з невизначеними латинськими рисами. Вiн глянув на мене, засунув руку в пiджак i витягнув невелику грубувату фотографiю, яка займа"ться виглядала так, як нiби вона була вирвана через листя контактних вiдбиткiв. Потiм вiн витягнув ще одну фотографiю, порiвняв ih i показав чоловiковi в непомiтному хакi, сказавши: "Це вiн, мiстер Цунганос". Обидва усмiхнулися.
  
  
  "Так просто, - сказав Цунганос.
  
  
  "Ви трима"те грошi", - прогарчав я.
  
  
  "Бачите, мiстер Нiк Картер ..." Вiн промовчав, але те, що вiн назвав мо" справжн" iм'я, мене не здивувало; Його вже знав, що попався.
  
  
  "Нам знадобився цiлий день, щоб iдентифiкувати вашу фотографiю, мiстер Картер", - продовжив чоловiк.
  
  
  "Так виснажливо працювати в цих примiтивних умовах, пов'язаних з; потрiбно було прилетiти на материк i використовувати цi рiшенням там, щоб зв'язатися з Пекiном, i ... О, ви не здивованi, мiстер Картер? Тепер вiн безжально посмiхався. "Ах, ви, можливо, зна"те, не так багато, як дума"те, що зна"те; наша органiзацiя, можна сказати, не спалювала за собою кораблiв. Сполучнi лiнiї вiдкритi, але вони не обов'язково працюють у двох напрямках. Ви розумi"те мене?'
  
  
  Менi це здавалося досить ясним. "Ви не згоднi з нинiшньою внутрiшньою полiтикою КНР щодо Сполучених Штатiв", - сказав я.
  
  
  "Додому, мiстер Картер?" - Вiн зiтхнув, як шкiльний учитель, який вiдмовля"ться вiд дурного учня. "Ах, скажiмо так, деякi навколо моїх предкiв могли називати його своїм домом. Що до решти... -
  
  
  Вiн знизав масивними плечима.
  
  
  У мене виникла спокуса трохи потутить з ним, звинуватити в тому, що вiн такий вiдсталий i не вiд свiту зараз, як той японський солдат, знайдений на островi в пiвденнiй частинi Тихого океану, майже через тридцять рокiв потiм закiнчень початку другої свiтової вiйни, але вирiшив не робити цього; не було нiяких причин, по яких вiн не вбив би мене на мiсцi, i вiн був зацiкавлений у кращому шансi.
  
  
  "Ну, на мисi кеннедi, ny у вас були паровi, якi мене сфотографували", - сказав я, дивлячись на маленьку фотографiю, яку вiн тримав у руцi. "По щасливою випадковостi."
  
  
  Вiн похитав головою. "Вам не пощастило, мiстер Картер. В нашiй органiзацiї багато членiв, i кожен день у нас на базi бува" дво"-тро" або бiльше ... е-е ... туристiв. Ми, жителi Сходу, все, звичайно, схожi, i всi ми йдемо з фотоапаратами. Це не так?'
  
  
  "Це велика база", - наполягав я.
  
  
  'Так. Але нас, як i вас зацiкавила певна частина. I вхiд в спецiальнi день, яку бiльшiсть туристiв навiть не помiча". Ми обов'язково фотографу"мо всiх, хто виходить через цi дверi ".
  
  
  Її важко проковтнув. "Ви зна"те про це?"
  
  
  Його усмiшка була схожа на карнавальну маску. "Що ви дума"те, мiстер Картер? Хiба ми не всi тут з однi"ї причини?
  
  
  Вiн ударив мене кiлька разiв, поки її був пов'язаний; в nen були важкi робочi черевики, i було болтно. Столом i Анджела знову одягалися в одяг - надувшись, як вiн подумав, - i коли мої руки були зв'язанi, Столом, ввiчливо наполягла на тому, щоб менi повернули менi купальний костюм. Її намагався прочитати щось в її поглядi, поки вона це робила, але вона нiколи не дивилася вище мого пiдборiддя.
  
  
  Цунганос притиснув мене до стогнав поруч з лiжком, i його очi блиснули ненавистю. "Минулої ночi ви вбили трьох навколо моїх людей, мiстер Картер, i серйозно пошкодили четвертого". Вiн намацав свою голову, де її мiг бачити жовтувате шишку пiд прямими чорними волоссям. "Менi було б при"мно влаштувати вам повiльну смерть зараз, але зараз нема" часу для цього. Ви зiпсували наш розклад, тому повиннi бути негайно видаленi. Можна говорити про удачу ".
  
  
  Вiн рiзко вдарив мене в обличчя; Її, пiрнув i зловив його удар високо в голову, але в вухах у мене дзвенiло.
  
  
  Цунганос уважно подивився. - Землетрус до останнього моменту, а, мiстер Картер? Вiзьмiть його. Вiн вказав на двох блондинiв, якi штовхали мене до стогнати. "Ви зна"те, куди вiн повинен пойдти".
  
  
  Включаючи двох дiвчат, i її повинен був додати, що ну було семеро в кiмнатi - i мої руки були зв'язанi за спиною. Я не пручався.
  
  
  Ми з двома охоронцями пройшли через заднi дверi в вузький, вистелену килимом коридор. Вони зiштовхнули мене зi сходiв в похилий коридор з кам'яними стiнами, вологi каменi якого дряпали менi плечi.
  
  
  Мої охоронцi були майже iдентичнi, але мiй уважне вивчення ih фотографiй дало результати. Уилф i Кевiн. Одiна з паспортом навколо Венесуели, iнший iмовiрно бруква - ih голоси були з акцентом Середнього Заходу, країн пiвнiчної i пiвденної америки, наскiльки мiг її чути. Вони могли б стати суперзiрками унiверситету Iндiани; це було враження повної компетентностi, яку вони створювали. Важко було повiрити, що цi американцi могли б убити мене, але я не втрачав часу, обманюючи себе.
  
  
  Ми вийшли, навколо готелю над землею, за живоплотом навколо кущiв, прикрива" лагуну. Через кiлька хвилин ми вийшли на галявину бiля кромки води, вiдвертими пiд нами стояли три човни середньої довжини. Уилф - вiн був трохи вище i коренастее Кевiна - ткнув мене пiстолетом в ребра.
  
  
  "Поквапся i стрибай".
  
  
  Її зробив, як менi сказали, приземлившись з глухим стуком на склопластикову палубу, де трохи послизнувся; вечiр був трохи вологим вiд роси. Уилф легко пiшов за мною, вдаривши мене про перила маленької кабiни. Кевiн пiдiйшов до керма i запустив двигун, потiм стрибнув вперед, щоб звiльнити трос, що утриму" човен на пiдводних крилах.
  
  
  Потужний мотор заворчал, коли ми розвернулися, а потiм повернули, щоб плисти до темного тунелю, що веде до моря. Кевiн натиснув кнопку на приладовiй панелi, трохи зменшив швидкiсть i влетiв у темний тунель. Її, бачив, як залiзнi перила все ще пiднiмаються, i ми пропливли вiдвертими пiд ними, а потiм ми опинилися у вiдкритому морi.
  
  
  Вони зв'язали мене плетеними залiзним дротом, яка займа"ться сильно тиснула на руки, коли його до них тулився. Мої зап'ястя сильно кровоточили, що могло б допомогти, якби її мав справу з мотузкою, але все це було марно для мене. Її намацав одну навколо смужок на спинi купальника, але мої руки були зв'язанi занадто високо за спиною, щоб дотягнутися.
  
  
  Уилф був поруч у кабiнi, iso усiх сил намагаючись розiгнатися i судно на пiдводних крилах пiднялося на своїх металевих лижах i заскользило з & nb. Вiн подивився на мене з легким презирством.
  
  
  "Може бути, нам варто залишити вас", - сказав вiн досить голосно, щоб його можна було почути крiзь пронизливий вереск двигуна.
  
  
  'Чому б i нема"?' - легковажно сказав я. Її, притулився спиною до поручнiв i зумiв злегка вивернути руки, так що тепер її мiг дотягнутися до ременя моїх плавок. Її працював над контактної застiбкою-блискавкою невеликого трикутного мiшечка, в нижнiй частинi куприка.
  
  
  'Так.' Уилф вiддалено посмiхнувся, i його волосся розвiвалися на вiтрi. "Якщо б ви були тут тиждень тому, ми б залишили вас. Щоб дiзнатися, скiльки людей знають про нас. Але тепер... - вiн знизав плечима. "Тепер це вже не ма" значення. Занадто пiзно зупиняти нас ".
  
  
  Її запитав. - "Що ти задумав?" Її готель, щоб вiн продовжував говорити; У мене була вiдкрита сумка, i якщо б її тiльки мiг змусити працювати занiмiлi пальцi ... Уилф засмiявся. 'А тобi яке дiло? Якщо ми дозволимо тобi жити, ти скоро дiзна"шся, Картер. Але на самому делле це не ма" значення; це тiльки початок, i таких людей, як ти, не буде там, щоб побачити нитка ".
  
  
  Свист двигунiв перейшов в приглушений рев. Її ще не закiнчив; мої пальцi все ще були схожi на фаршированi сосиски, тягнуться до вмiсту сумки на спинi моїх плавок. Човен на лижах опустилася до корпусу, погойдуючись на довгiй хвилi. Кевiн подивився на мерехтливий датчик на панелi управлiння.
  
  
  "Тут досить глибоко", - оголосив вiн, вiдвертаючись вiд керма.
  
  
  "Може, прикiнчимо, перш нiж кинемо?" - запитав Уилф. "Нi", - Кевiн пiдняв кусачки. "У нас " розчиня"ться flex".
  
  
  Вiн усмiхнувся менi. "Ви зна"те, що це?"
  
  
  Її, похитав головою, хоча дуже добре знав про це. "Це синтетичний шнурок, мiцний, як сталь, поки вiн не пробуде в & nb два або три днi. Потiм вiн розчиня"ться, ви сплива" звiльняючись вiд коралового блоку, до якого прив'язанi, i бiдний мiстер Нiк Картер ста" потопельником. Тобто, якщо вони зможуть iдентифiкувати тiло потiм того, як риба покiнчить з ним ".
  
  
  Її запитав. - "Справа про утопленнi зi зв'язаними за спиною руками?"
  
  
  "О, ми перерiжемо цей провiд вiдвертими перед тим, як викинути тебе за борт. Не хвилюйся, Картер; ми зна"мо, що робимо ".
  
  
  "Я дiйсно цiную це", - кисло сказав я, вiдчуваючи невеликий згорток, який витягнув навколо плавок.
  
  
  Човен дрейфувала, i зупинилася, погойдуючись вгору i вниз по морю. Кевiн спустився у маленьку хатину i витягнув шматок корала розмiром з пляжний м'яч. Вiн обернув синтетичну мотузку навколо грубого рожевого корала, потiм простягнув нитку вперед, щоб обв'язати мої щиколотки.
  
  
  Прийшов час мо"ї битви. Онемевшими пальцями її вiдкрив невеликий згорток, який тримав за спиною. Спалахнуло розпечене полум'я i обпекло мої руки i хребет, але її прикусив зуби i притиснув пакет до своїх зап'ясть. За словами Стюарта навколо Special Effects, невеликий магнi"вий факел витрачав шматок металу товщиною три чвертi дюйма менш нiж за три секунди, але менi це здалося швидше трьома роками. Її, вiдчув, як обпалю"ться шкiра i сухожилля перетворюються в плавящееся масло; якщо її просто притискав зап'ястя до дроту, її вiдчував нестерпний бiль, яка займа"ться приводила мене на межу втрати свiдомостi.
  
  
  Її штовхнув ногою, i Уилф вiдсахнувся. Кевiн тримав у руках кораловий блок, i коли її штовхнув його босою ногою, її потрапив йому було вiдкрито пiд пiдборiддя. Вiн злетiв i перелетiв через протилежний борт човна, все ще стискаючи важкий вантаж. Якщо вiн коли-небудь з'явиться знову, але її его не побачив.
  
  
  Її звiльнив собi зап'ястя; бiль була настiльки сильною, що менi довелося щорiчно, залишилися мої руки на нiй. Це вiдбулося, i її вдарив Уилфа кулаками по животу. Вiн полiз у куртку, але недостатньо швидко; Її iso усiх сил зробив чотири жорсткi пальцi в його горло, роздавивши його трахею. Вiн помер, задихаючись, i залив менi груди кров'ю.
  
  
  Її пiрнув за борт, щоб змити її, а потiм забрався назад у човен. Острiв Страшного суду був тепер по правому борту. Тепер, коли мо" прикриття було викрито, прийшов час провести ретельне дослiдження; Її знову привезли двигун, а потiм обшукав човен в зажадав зброї.
  
  
  
  ГЛАВА ДВАНАДЦЯТА
  
  
  У будь-якому ярдiв вiд берега її вимкнув двигун i кинув якiр за борт. До нього було прикрiплено тiло Уилфа. Його маленький автоматичний пiстолет 25-го калiбру застряг в поясi мого купальника. В руцi у мене був нiж з широким лезом, не дуже гострий, але я був упевнений в тому, nen бiльше, нiж у маленькому пiстолетi Уилфа.
  
  
  Її, спустився у воду i повiльно поплив до смуги бiлого пiску, тьмяно мерехтливим в мiсячному свiтлi. На березi не було нiяких ознак патруля, але я її почекав, лежати як можна нижче на & nb, протягом п'ятнадцяти хвилина, перш нiж вийшов на берег i побiг до заростей.
  
  
  На цей раз маршрут був бiльш або менш вiдомий; вiн не зводив очей з робочого освiтлення у високiй сталевiй рамi, i коли її, пiдiйшов, його побачив людей, що йдуть по коефiцi"нти моделi щiльностi атмосфери. "Гарний час для будiвництва", - подумав я.
  
  
  Її обiйшов вiдкритий фундамент i прокрався в офiсну будiвлю навколо цементного блоку. В "дине вiкно долинав святим, i його побачив вартового, який стоїть на день. Вiн був добре вiдомий людям в будовi, а це означало, що я повинен бути дуже щасливим або дуже швидким - може бути, i тим i iншим.
  
  
  Спочатку її, подивився у вiкно, потягнувши за раму. Офiс був безлюдний. Її готель опуститися, але передумав. Чому часовий охороняв порожнiй кабiнет? Її, подивився ще раз. Нижнiй ящик шаф був вiдкритий, а стiлець був нахилений пiд iншим кутом, нiж напередоднi ввечерi.
  
  
  У мене почали з'являтися iдеї.
  
  
  Вiкно було занадто маленьким, щоб у нього залiзти. Це повинна бути дверi.
  
  
  Її прокрався в пiдлiсок за будiвлею i почав кашляти, спочатку тихо, потiм все голоснiше, зображуючи кашель, як у серйозного курця. Коли її почав думати, що часовий глухий, вiн висунув голову з-за рогу.
  
  
  Її знову закашлявся i зацарапал ногами в кущах. Вартовий пiдняв карабiн до плеча. Її затримав дихання i лежав нерухомо. Вiн опустив зброю i зробив кiлька нерiшучих крокiв до мене. Лежу на животi, її безшумно поповз вправо. Вартовий зупинився. Його вийняв з-за пояса невеличкий автоматичний пiстолет i жбурнув його в кущi, де лежав. Часовий з карабiном напоготовi рушив швидко, але не в тому напрямку. Її, знав, що вiн буде неблизько, але це був мiй найкращий шанс; Її, встав, зробив кiлька швидких крокiв i стрибнув йому на спину.
  
  
  Мої зап'ястя все ще горiли й кровоточили, тому важкий клинок
  
  
  не ковзав плавно; Коли її вдарив його у спину, її потягнувся до кожуха спускового гачка карабiн i вiдчув, як великий палець годинного згорнувся. Коли її, подумав, що вже занадто пiзно, менi вдалося засунути свiй палець на спусковий гачок, i коли вiн повернув голову в мою сторону, його очi потьмянiли. Вiн впав пiдi мною.
  
  
  Її насилу пiднявся на ноги, схопився за рукiв'я меча i потягнув. Вийшло так само важко, як i входило, але навiть при тому, що тепер у мене було краще зброю у виглядi карабiна вартового, її, знав, що, ймовiрно, менi знадобиться нiж, щоб перерiзати якiрну линву, якщо її повернуся до човна. Якщо б її отримав це.
  
  
  Його почекав на розi i подивився, як робiтники будують каркас будiвлi, а потiм прослизнув до дня. У мене вже були вiдмички в руцi, i замок не був складним, але, коли її стояв спиною до чоловiкiв нагорi, менi здавалося, що вiдкрити дверi - цiла вiчнiсть. Нарештi, її змiг увiйти непомiченим, i менi було цiкаво, що вони там роблять, що вони були так зайнятi.
  
  
  Позаду стiльця її виявив невелику квадратну шахту, уходившую в бетонну пiдлогу. Металевi ручки спускалися з одного боку; Спустився метрiв тридцять до дна. Її знаходився у вузькому коридорi, освiтленому кiлькома тьмяними лампочками на низькiй стелi, i приблизно в п'ятдесяти метрах попереду мене була закрита дверi.
  
  
  Ih безпека була або недбалої, або вона була настiльки близька до нуля, що їм було вже все одно. Як би воно нам було, її штовхнув дверi, i вона вiдкрилася; Її, кинувся через нах i прицiлився карабiном в простiр позаду нах.
  
  
  Її i опинився в кiмнатi, заповненiй приладами, миготливими свiтловими панелями i лузають рядами комп'ютерiв. Четверо чоловiкiв у костюмах кольору хакi зiбралися навколо великої карти, на протилежнiй стогнати, i коли її тихенько пiдкрався до них, її побачив обриси ee вiд схiдного узбережжя Флориди до Мерiленду.
  
  
  Цунганос першим побачив мене. "Картер!" - прогарчав вiн, i менi знову довелося вiддати йому належне: его рефлекси не зупинилися вiд его прапора дозволу на виконання. Вiн пiрнув вправо i намацав карабiн, притулений до столу; Її не готель его вбивати - поки що нi, - тому її ретельно прицiлився i всадив йому в плече кулю. Вiн шарпнувся убiк i впав на бетонну пiдлогу, коли кров залила його сорочку.
  
  
  Решта сховалися; Її вистрiлив в одного навколо чоловiкiв, i вiн впав, хоча її не бачив, куди його поранив. Дво" iнших пiрнули на ряд комп'ютерiв. Її, переключився на автоматичний режим i вистрiлив у високий сiрий шафа; пiшов при"мний дощ iскор i запах палаючої iзоляцiї.
  
  
  Її, повернувся до Цунганосу - занадто пiзно. Тепер у нього в руках було власну зброю, i воно було спрямоване вiдвертi менi в голову.
  
  
  Коли її, стрибнув на землю, почув трiск його карабiн i вiдчув рiзкий укол, коли goggle дряпнула менi шию. Її двiчi перекинувся, перш нiж зупинитися, щоб прицiлитися; У мене не було часу переключитися на одиночний пострiл, i одним натисканням на спусковий гачок його пробив шiсть дiрок в обличчя i грудей Цунганоса.
  
  
  Не було часу шкодувати; Її, встав i пiдiйшов до палаючого ряду комп'ютерiв.
  
  
  'Покажiть себе!' - заревiв я.
  
  
  Iншi дво" не вiдповiли, але я почув, як по пiдлозi човга" важкий черевик. Її селл навпочiпки на металевий стiлець i шталь чекати. Тишу порушив шум комп'ютерiв. Поки її чекав її, подивився на велику карту на стогони i побачив червонi шпильковi головки, приколотi до узбережжя Флориди на пiвнiч вiд Маямi. Спочатку її, подумав, що це мис кеннедi, ny, але потiм побачив мис ще пiвнiчнiше. Що лежало мiж тим, що було пiдходящої метою, i метою для чого?
  
  
  Одiна з переховувалися людей вирiшив спробувати втекти i побiг з-за комп'ютерiв, щоб пiрнути за карабiном Цунгано. Її зупинив його пострiлом у кожному людовi, i його крик жваво вiдгукнувся луною в високому просторi. Вiн катався взад i вперед, чим боляче, его жовта шкiра перетворилася у моторошно-сiру.
  
  
  Її чекав останньої людини. Перш нiж вiн заговорив, запанувало довге мовчання.
  
  
  "Картер?"
  
  
  'Так.'
  
  
  "У мене нi зброї".
  
  
  "Виходь i показати це".
  
  
  Пiшла пауза, а потiм з-за рогу корпусу комп'ютера з'явилася рука. Рука була порожня.
  
  
  "Добре, поки. А тепер подивитися iнше ".
  
  
  Вiн вийшов, пiднявши обидвi руки вгору. Це був чоловiк, який упiзнав мене з Цунганосом.
  
  
  "Йди сюди", - наказав я.
  
  
  Вiн рухався обережно, нiби пол був слизьким. Коли вiн був у десятцi крокiв, її жестом наказав йому зупинитися.
  
  
  "Картер ... Менi боляче".
  
  
  'Ах, так?'
  
  
  'Моя кiсточка. Може, зламана.
  
  
  - Тодi тобi пощастило, iнший. А тепер швидко. Скажи менi, що все це значить?
  
  
  "Це ... це нiчого".
  
  
  'Нi, звичайно нi.' Її пiдняв мозку карабiн так, щоб вiн був спрямований йому в обличчя. "Спробуйте iнший ревматизму, i на цей раз хороший".
  
  
  Чоловiк облизнул губи, i його очi ковзали по сторонам. "Я ... я нiчого не можу сказати".
  
  
  Я не мiг дозволити собi грати в iгри i всадив кулю в его пiдняту руку. Вiн закричав, його очi розширилися вiд страху; коли вiн спробував схопити поранену руку, її погрожував ему карабiном. Вiн пiдняв руки вгору, коли на його лобi виступив пiт.
  
  
  "Наступна goggle пройде через лiкоть". Я не був упевнений, скiльки у мене залишилося пострiлiв, але не зважився перевiрити.
  
  
  'Нi, нi!' чоловiк зойкнув. "Я скажу це! Їй скажу це! '
  
  
  Це була моя власна дурна вина, що я не звернув уваги на людину, якiй її прострiлив колiнну чашечку. У нього був iнший карабiн, до того, як я її зрозумiв, що вiн рушив, i, ймовiрно, тiльки болiсна бiль вiд его травми завадила його першого пострiлу вразити мене. Її знову пiрнув за крiсло.
  
  
  Его початку другий пострiл був сто вiдсотковий точнiше. Чоловiк, якого її допитувала, рвонувся вперед, потiм звалився на стiлець i трохи не на мене, goggle потрапила в шию. Вiдштовхнувши тiло, її почув ще один пострiл - потiм тишу.
  
  
  Її обережно оглянув стiлець i встав. Останнiй чоловiк лежав поруч з Цунганосом, все ще тримаючи в ротi, мало карабiн. Карта стогiн його спиною була хитатися яскраво-червоною кров'ю. Перш нiж зробити що-небудь ще, її оглянув чотири тiла. Переконавшись, що вони мертвi, її дослiджував карту. Сука шпилькових головок була пришпилена до Палм-Бiч, що для мене нiчого не значило. Але тонкi лiнiї, проведенi на картi вiд крихiтної точки на Багамах, сказали менi ще бiльше.
  
  
  Вони вели з острова Страшного суду до мети - всi, крiм однi"ї. Ця одна лiнiя тяглася вздовж усього узбережжя по прямiй, прямуючи вглиб сушi на пiвдень вiд мису Хаттерас. Вона прийшла до Вашингтона, i вiн подумав, що їм не знадобилася б булавочная головка, щоб помiтити цю мету.
  
  
  Її поспiшно обшукав чотири стiльцi в кiмнатi, але не знайшов нiчого бiльш корисного, нiж кiлька креслень i комп'ютерних роздрукiвок, якi здавалися менi абракадаброю.
  
  
  Але було ясно, що це свого роду диспетчерська, i це призвело до логiчного висновку, що тут, на островi Страшного суду, щось вiдбувалося.
  
  
  Прикладом карабiна її з ладу всi датчики на панелi, i повернувся до шахтi, провiдною в офiс. Її, вибiг за дверi i пiрнув у пiдлiсок, нiкого не помiтивши у каркасi будинку.
  
  
  Судно на пiдводних крилах було там, де його залишив, i стояло на якорi. Її розрiзав волосiнь тупим лезом, потiм привiв двигун i повiльно рушив вiд берега до них тхора, поки не шталь безпечно натиснути на повний газ. Її вiдплив назад на острiв Воскресiння i попрямував до пляжу поруч з готелем.
  
  
  Її спустив човен, вибрався на берег i пiдiйшов до бiчної день, яку показала менi Столом. Тiльки коли її дiстався до сво"ї кiмнати, її зрозумiв, що у мене нема" з собою ключа, тому менi довелося знову використовувати свої вiдмички; це завдання ставало курсом пiдвищення квалiфiкацiї за вiдкриття замкiв.
  
  
  Її зняв плавки, прийняв душ, завдав мазь на обпаленi зап'ястя i оглянув пулевую подряпину на шиї. Це була велика, але поверхнева рана; Її приклеїв пластир i надiв темний светр з високим комiром i брюки.
  
  
  Тепер не було нiяких сумнiвiв; Вiльгельмiна i Гюго вийшли по всьому укриття. Її зарядив "Люгер", засунув його в м'яку шкiряний ремiнь через кобуру, потiм пристебнув стилет до лiвого передплiччя. Її накинув на себе блакитну куртку. Її, подивився на годинник, якi залишив у своїй кiмнатi. Важко було повiрити, що вечiр ще починався.
  
  
  Її взяв ключ вiд номера на столi внизу, пройшов mimmo лiфтiв i повернувся назад в казино. Як завжди, глядачiв було мало, але мене це не цiкавило, я пiшов в кабаре.
  
  
  Комiк був на сценi, а це означало, що Столом не буде виступати близько пiвгодини. Я не знав, чи зможу я чекати так довго, перш нiж пiду з нею в контакт; Її навiть не знав, чи буде вона працювати в ту нiч. Її замовив випивку, почекав, поки бармен займеться цим з iншого боку бару, i швидко увiйшов у дверi, яка займа"ться вела на сцену.
  
  
  Пройшовши невеликий сходовий весна, її i потрапив у вузький коридор мiж стопками ящикiв i рядом дверей роздягалень. Лiванськi акробати сидiли в тiснiй кiмнатi, але не дивилися на мене, коли її проходив.
  
  
  Її спробував три дня, перш нiж знайшов роздягальню Чини. Вона сидiла перед дзеркалом, на нiй була тiльки нижня частина костюма, а навколо пiр'я. Її, прослизнув всередину з Вiльгельмiною в руцi.
  
  
  "Нам звук", - прошипiла я, показуючи ей "Люгер".
  
  
  Її очi розширилися, коли вона повернулася до мене. 'Нiк!' - вона задихалася.
  
  
  'Так. Тримай руки, щоб її ih бачив ".
  
  
  Вона готелiв встати, простягнувши до мене руки. "О, повiр менi, Нiк, її поняття не омелою, що вони збиралися вбити тебе !"
  
  
  "Звичайно, нi. Встань. Одягни що-небудь ".
  
  
  Вона повiльно пiднялася.
  
  
  "Надiти що-то?" Знову була та ж посмiшка - майже. "У нас нема" на це часу, дорога. Поквапся, а то я тебе тут же поставлю на мiсце ".
  
  
  Столом сидiла нерухомо i дивилась менi в очi; вiн, що вона там побачила, пiдряд.це переконало її, що я не жартую. Вона взяла зi стiльця одяг i надiла його. Це був мiй халат.
  
  
  "Куди ми пiдемо?' - запитала вона, злегка тремтячим голосом.
  
  
  "Чи " тут вихiд?"
  
  
  'Так.'
  
  
  "Тодi ми пройдемо там".
  
  
  Ми пройшли по коридору, вийшли через чорний хiд i пiдiйшли до тепер вже знайомої бiчнiй день. Столом йшла з високо пiднятою головою i не оглядалася, а їй залишався в декiлькох кроках позаду нах. Вона зупинилася бiля сходiв i озирнулася.
  
  
  "В твою кiмнату?"
  
  
  "Як ти вгадав."
  
  
  "I ти навiть не мiг дочекатися закiнчення шоу? Як мило з твого боку.'
  
  
  'Пооропись.'
  
  
  У кiмнатi її штовхнув її на лiжко досить сильно, щоб трохи пошкодити. Її очi на мить наповнилися сумнiвом, потiм вони знову почали крутити.
  
  
  "Отже, ви втекли вiд них. Їй так рада цьому, Нiк.
  
  
  'Кинь це. Що означа" ця ситуацiя на Страшному судi?
  
  
  "Це ... я дiйсно не знаю".
  
  
  Її нацiлив Вильгельмину ей в обличчя. 'Спробуй вiдповiсти знову.'
  
  
  Вона дозволила халату зiсковзнути з плечей. Її зробив рух лiвою рукою i дозволив стилету Хьюго сковзнути в мою руку так, щоб вона могла його бачити. Це осяяло її.
  
  
  "Ти не ..."
  
  
  "У мене мало часу, дорога. Вiдповiдай.'
  
  
  Вона опустила голову i схлипнула в руки. "Мiй батько, Нiк. Вiн у таборi. Якщо вони дiзнаються, його, сказала їм... -
  
  
  У таборах багато чиїхось батькiв, - рiзко сказав я. "Говорити...'
  
  
  Вона пiдняла обличчя, i сльози були справжнiми.
  
  
  "Чесно кажу, Нiк, її мало що про це знаю. Спочатку вони сказали, що щось роблять для звiльнення мо"ї країни, але деякий час тому її зрозумiла, що це брехня. Коли вчора вночi мене мало не вбили...
  
  
  - Майже. Ви думали, вони б це зробили?
  
  
  "Хто зна"? Її нiколи не була на островi Страшного суду; вони наказали менi не пiдходити до йому ".
  
  
  Її коливався; Не мало значення, збрехала вона чи нi, бо я вже достатньо знав про Страшний суд.
  
  
  "Ти повинен менi повiрити, Нiк". Тепер в її голосi була нота iстерiї; це було чудово.
  
  
  "Як ви їм допомагали? В чому була твоя робота?
  
  
  "Я мало що робила; вони просто сказали менi повiдомляти обладнання всiх, хто зада" питання ".
  
  
  'Як вона?'
  
  
  "Я нiколи не розповiдала їм про тебе".
  
  
  "Звичайно, нi.'
  
  
  "Я Навiть Анджелi?"
  
  
  Столом знову опустила голову, її густе волосся закривали обличчя. "Вона нiчого не питала. Нiчого такого. Коли цi люди увiйшли в цю кiмнату сьогоднi ввечерi, її був так само здивована, як i ви ".
  
  
  "Хто вас послав у Дабл-Кей?"
  
  
  "Мiй агент. Клянуся могилою мо"ї матерi ". Вона швидко перехрестилася. "Вони прийшли до мене, коли їй була тут один або два мiсяцi. Вони сказали, що знають про мого батька, вони сказали, що хочуть допомогти визволити мою країну. Але пiзнiше зрозумiла, що вони збрехали, бо сказали, що мого батька вб'ють, якщо я не зроблю те, що вони сказали ".
  
  
  Її нiчого не дiзнався нового. 'Добре. Терпимо, я вам вiрю. А тепер скажи менi, як потрапити в Де-Дублон. I я не маю на увазi через ворота.
  
  
  Вона пiдняла очi i закусила губу. Нарештi вона кивнула. "Є спосiб ..."
  
  
  Залишив їй i далi, зв'язавши її смужками простирадла та поясом свого халата, спустився по чорних сходах i швидко пройшов по пляжу до входу в тунель, що веде до лагунi. Сьогоднi ввечерi менi треба було скупатися, принаймнi, ще раз, але на цей раз у мене буде зброя, на яку її можу покластися.
  
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Пiд час Сухого закону-Де-Дублон служив основним перевалочним пунктом для контрабандистiв рома, коли були встановленi загратованi ворота, закривають бухту, а також прихованi кнопки, якi вiдкривали ih з обох сторiн. Коли Гредi Ingersoll купив острiв, вiн залишив систему незайманою навiть потiм пусковi установки пульта дистанцiйного керування, який працював з суден на пiдводних крилах. Це не було недбалiстю; iнодi Ingersoll думав навiть в лагуну iншi човни, не обладнанi пультами. Але було неможливо дiстатися до ручки звiдки-небудь, крiм човна в бухтi - або майже неможливо.
  
  
  Пульт представляа собою маленьку точку збоку вiд пiшохiдного мосту, трохи свiтлiше, нiж iнша частина кам'яно-бетонної конструкцiї. Єдиний спосiб дiстатися до нього - перелiзти через край, i дотягнутися до кнопки, коли ви пада"те у воду. Столом говорила менi, що робила це багато разiв на раннiх етапах свого роману з Анжелою, коли їм доводилося дотримуватися обережностi, тому що Анджела все ще вела себе бiльш або менш як господиня Ингерсолла. В нашi днi це не мало значення; смаки мiльярдера стали бiльш екзотичними.
  
  
  Його жим лежачи на мосту, переконався в мiсцезнаходженнi цi"ї плями i рушив уперед; грубi каменi терзали мою куртку. А потiм її впав i при падiннi зачепив це пляма рукою, потiм пiрнув у воду.
  
  
  Коли її пiдплив, їй нiчого не бачив, але коли мої очi почали звикати до сутiнкiв, її просто побачив ворота, що пiднiмаються в тунелi. У мене було двадцять секунд, щоб пройти через це, i це був рiк, що мина" приплив.
  
  
  Це був сильний прилив, i мiй шведiв сильно заважала менi. Витративши даремно бiльше половини вiдведеного часу, її все ще не був близький до критичної точки. Зробивши глибокий вдих, її пiрнув головою i руками, i почав пливти iso усiх сил. Її не мiг бачити, наскiльки просунувся, але продовжував плисти, поки маленькi години в моїй голiв не сказали менi, що час, либонь, минув. Її обережно пiдняв голову i вiдчув, як загостренi залiзнi прути дряпають мою кiсточку.
  
  
  Моя кiсточка виявилася затиснутою мiж двома прутами, i вiн вiдчув, як мене тягне вниз. Її дико повернувся, схопився за застряглу ногу i потягнув. Було просування, але недостатньо. Ворота продовжували опускатися на дно бухти. Менi вдалося вдихнути вiдвертими перед тим, як мiй гол опустилася, потiм її спробував працювати тихо, поки темна вода сомкнулась над мо"ю головою.
  
  
  Панiка мало не вбила мене, але, коли їй почав метатися, її представив, що мене чека", якщо її виберуся звiдси, i якийсь спокiй охопив мене. Це було майже так, як якщо б менi вдалося дихати глибоко пiд поверхнею, методично розслабляючи щиколотку. Коли вона нарештi вийшла, її швидко сплив. Її повiльно доплив до вертикального кам'яного берега лагуни i вибрався на берег.
  
  
  Потiм того, як мо" дихання нормалiзувався, її розрядив Люгер i ретельно витер набої насухо пальмовим листям. Потiм її вставив ih назад в магазин i вставив в ложу.
  
  
  Iншi два судна на пiдводних крилах танцювали на своїх швартовних тросах, як здiймаються привиди. Човни нiхто не охороняв; очевидно, Ingersoll - чи Iнтимна Шiстка, хто на самому делле керував цi"ю операцi"ю, - тримали сили безпеки бiля головних ворiт i навколо самого Де Дублона. Поки це мене влаштовувало, але якщо її пiдiйду лиже до будинку, стане ще гiрше.
  
  
  Знайти вхiд у пiдземний хiд, було нескладно; Його швидко пiшов у бiк готелю, пiдiйшов до сходiв i обережно пiднявся наверх. Праворуч вiд мене був вузький коридор, що веде до дня кiмнати, де Ангели i Столом мало не побилися за мене. З iншого боку був початку другої сходовий весна. Це був логiчний шлях, тому я пiшов йому. Коли її дiстався до вершини, його, виявив, що був прав, але це був глухий кут.
  
  
  Сталева дверi перегороджувала прохiд, масивна i мiцна тiльки з одним маленьким оком. Її, сподiвався, що буду триматися подалi вiд обмеженого опитування вiчка, поки подкрадусь на день. Не було сенсу перевiряти, замкненi чи вона; так повинно було бути.
  
  
  Навколо кишенi пiджака досталь невеликий згорток. Тканина навколо пакету без працi розгорнулася, перетворившись на шнурок довжиною майже три метри. Всерединi пакету був великий шматок вибухової речовини; Його обережно притиснув її до краю день, потiм вставив невеликий запальник. Шнурок був швидким запобiжником.
  
  
  Запалюючи його, його, зiстрибнув на перший поверсi, вискочив за рiг i сховався. Вибух здiйснив оглушливий шум в мiцному кам'яному будинку, стiни i пiдлога стрясалися протягом декiлькох секунд. Поглянувши на сходи, її, побачив, що дверi широко розкритi на петлях.
  
  
  Її залишився на мiсцi.
  
  
  Вони побiгли до мене, Трейн попереду, за ними дво" чоловiкiв - членiв Iнтимної Шiстки. Її ухилився; дим був все ще досить густим, щоб сховати мене вiд ih поглядiв, але побачив, що всi тро" були озбро"нi пiстолетами.
  
  
  Її пропустив Трейна i наступного людину i зник з виду пiд сходами. Iнший довговолосий чоловiк у темному костюмi пiшов iншою дорогою, поза мо"ї досяжностi. Тодi її мiг би пiднятися по сходах, але її не в готель, щоб вони були у мене в спинi. Я пiшов по коридору i поспiшив за Трейном та iншим чоловiком.
  
  
  Його швидко наздогнав товариша Трейна; вiн якраз повертався, коли ми стикнулися в темному коридорi. Його пiстолет пiднявся, але Хьюго був трохи швидше; нiж пронизав його горло i вийшов на шию. Вiн впав з здивованим булькаючим звуком.
  
  
  Вирвавши пiстолет з його безвольною руки, її, побiг у коридор i шталь чекати. Рано чи пiзно Трейну довелося б повернутися, i я сподiвався, що вiн пiде по тому ж шляху. Я не здивувався, почувши шум, але потiм згадав, що стару будiвлю було збудовано як фортецю; те, що менi здалося громом, охоронцi зовнi, ймовiрно, навiть не чули.
  
  
  Час минав дуже швидко; Її, подивився на годинник. Була майже пiвнiч, i коли її, згадав, що Уилф сказав менi на суднi на пiдводних крилах, що вже занадто пiзно ih зупиняти, у мене виникло тривожне вiдчуття, що це може бути настав час. Може, її виросли ih диспетчерську, але чи цього достатньо? Її прийшов до висновку, що бiльше не можу чекати. Її мовчки пiднявся по сходах до розбитої сталевий день i зазирнув у отвiр. Її, виглянув крiзь густий дим в невелику i абсолютно голу передпокiй з дверима вiдвертi навпроти мене. Я пiшов туди з готової стрiляти Вiльгельмiною.
  
  
  'Хто там?' Це був голос Анджели навколо гучномовця. В цiй день не було вiчка,але її згадав камери вiдеоспостереження по всьому будинку. З-за диму, все ще висить у кiмнатi, що вона мене не стало вiдомо - чи вибух цеглою камеру тут. У всякому разi, менi пощастило.
  
  
  Її опустив голову i прохрипiв: "Це її, Трейн. Вiдкривай!'
  
  
  "Пароль, Трейн ..."
  
  
  "Блiн, менi боляче! Ублюдок втiк. Впусти мене!'
  
  
  Запанувала тиша, i я подумав, чи не сказав її занадто багато, - потiм дверi повiльно вiдчинилися.
  
  
  Її iso усiх сил вдарив плечем у дверi. На мить весь мiй правий бiк онiмiв вiд удару, i дверi прочинилися всього на кiлька дюймiв, перш нiж рiзко зупинилася. Її пропхався в отвiр i шталь шукати Анжелу дулом люгера.
  
  
  Вона сидiла на пiдлозi, розставивши ноги i широко розкривши очi. У сво"му довжелезному пурпуровому сукнi i з розпатланим волоссям вона виглядала як велика дитина, який несподiвано впав.
  
  
  'Ти!' - сказала вона пошепки.
  
  
  'Так. Встаньте. Пооропись!'
  
  
  Вона встала i мовчки показала руки. Її грубо обшукав її i не пропустив нас одного мiсця, де можна заховати зброю. "Менi не потрiбно вогнепальну зброю", - спокiйно сказала вона.
  
  
  Її, усмiхнувся. - Ймовiрно, нема". Добре, Анжела, уведи мене до свого боса.
  
  
  Вона знизала плечима i пiшла через широкий хол з такими розкiшними килимами, що мiй номер в готелi порiвняно з ним виглядав убого. М'яке непряме освячення висвiтлювало покритi оксамитом стiни, як нiби вони володiли власним внутрiшнiм сяйвом. Тут i там були розкиданi старовиннi стiльцi i дивани, i навiть пара обладункiв, здавалося, сидiла на вартi бiля рiзьблених подвiйних дверей у кiнцi залу.
  
  
  "Тут", - сказала Ангела показавши на дверi.
  
  
  'Потiм тебе.' Їй вклонився ей.
  
  
  Вона штовхнула дверi. Ми опинилися у величезнiй кiмнатi з високими стелями, частково обставленiй ще бiльшою кiлькiстю антикварiату, частково в ультрасучасному стилi. Величезне вiкно в даху над нами вiдкривала вид на зiрки, а праворуч її мiг бачити оглядове вiкно, що виходить на "зал для оргiй". У троноподобном крiслi, бiльшою частиною з тiнями, сидiв старий. Її пiдштовхнув Анжелу перед собою i пiдiйшов до нього.
  
  
  "Мiстер Ingersoll", - м'яко сказала дiвчина.
  
  
  Старий злегка повернув голову, щоб показати те ж обличчя, що я бачив, знизу цим вечором. Вiн нахмурився, коли побачив мене, i його великi руки стиснули пiдлокiтники свого величезного крiсла.
  
  
  'Хто це?' - Його голос був дратiвливим.
  
  
  - Нiк Картер. Ми розповiдали вам про nen.
  
  
  Ingersoll завагався, його пальцi схвильовано ковзнули по перилах. "Вiн повинен бути вбитий".
  
  
  "I очевидно, що цього не сталося". Її став поруч з Анжелою i штовхнув Люгер ей в бiк. "Ваша гра закiнчена".
  
  
  Ще одне довгий коливань, перш нiж вiн заговорив, i пальцi затрепетали. "Моя гра?"
  
  
  Слова не зовсiм вiдповiдали тому, як ворушилися його губи, нiби неправильно записаний фiльм. Її, пiдiйшов до крiсла. Вiн слабо посмiхнувся, i його губи мляво ворушилися. "Що ти хочеш?"
  
  
  Прийшла моя черга насупитися, тому що, стою вiдкрито перед ним, її мiг заприсягтися, що його голос лунав звiдкись з його потилицi.
  
  
  Ingersoll не цiкавився вiдповiддю его штопора. Його усмiшка раптом перетворилася в усмiшку досконалої самовпевненостi - в той момент, коли мою руку схопили i вiдвернули вiд Анджели так сильно, що вона трохи не вывихнулась.
  
  
  Її був коротким iз нога; кулак ударив мене в обличчя. Занiмiвши, її позадкував, але паралiзуюча досяжностi мо"ї руки не ослабла. Це був Трейн, i його смугляве обличчя трiумфально посмiхалося менi. Позаду нього почала другий чоловiк у темному костюмi зробив пiстолет менi в складати долар.
  
  
  Їй дозволив Вiльгельмiна впасти на пiдлогу; "Люгер" випустив на килимi не бiльше шуму, нiж Трейн i iншi, коли вони пiдкралися до мене.
  
  
  Вiдразу ж Ingersoll пiднявся зi стiльця й рушив з енергi"ю i точнiстю, якої у нього ранiше не було. "Дуже добре, джентльмени", - сказав вiн. "I тепер, коли до нас повернувся Нiк Картер, нам потрiбно переконатися, що вiн не втече в цей раз".
  
  
  Моя щелепа, напевно, вiдвисла вiд здивування, коли її слухав людини по iменi Ingersoll; голос, який чув її зараз, був зовсiм iншим.
  
  
  Ingersoll посмiхнувся. "Ти вигляда"ш здивованим, Картер".
  
  
  Їй кивнув.
  
  
  'Звичайно. Хто б не здивувався, якби вони дiзналися, що я не справжнiй Грейдi Ingersoll?
  
  
  'Хто ж тодi ти?'
  
  
  Чоловiк знизав плечима. "Так, ви можете назвати мене замiною".
  
  
  "А справжнiй Ingersoll?"
  
  
  - Хiба ти не здогадався про це? Хiба за цим не стоять всi вашi спецслужби? Iнакше навiщо вам тут шпигувати?
  
  
  "Вiн помер?"
  
  
  "У певному сенсi так".
  
  
  'Що це означа"?'
  
  
  "Iди, її покажу тобi".
  
  
  Вiн попрямував до нiшi через зал, минаючи ряди електронних пристроїв, якi постiйно мерехтiли i дзижчали. Вiн зупинився перед двома оксамитовими завiсами в пiдлогу, знову подивився на мене i розсунув завiски.
  
  
  Її знову подивився на Грейдi Ингерсолла, у всiх деталях iдентичного чоловiковi, який стояв поруч зi мною. Але iнший Ingersoll було вiдкрито у прозорому контейнерi, його обличчя i тiло частково закривав клубящийся туман. Його очi були закритi, i вiн був одягнений в щось, що нагаду" лiкарняну нiчну сорочку. "Отже, Картер?" - запитав Ingersoll - або хема би вiн нам був. "Мої схiднi колеги сказали менi, що ви дуже розумна малюнок ..."
  
  
  "Вiн заморожений?"
  
  
  Ingersoll - я мiг би назвати його цим iм'ям, тому що я нiколи не придумував iншого iменi - кивнув. 'Точно. Ви, звичайно, будь-що ви зна"те про криогенике.
  
  
  "Технiка заморожування людей живцем".
  
  
  "Це було розроблено, щоб запропонувати таким людям, як Грейдi Iнгерсолл, - вiн вклонився прозорому судинi, - надiю на безсмертя. Коли людина з доходом в кiлька мiльярдiв доларiв стражда" невилiковною хворобою, криогеника може помiстити його в стан анабiозу до тих тхора, поки медична наука не знайде лiки вiд його вилiкувати. Дуже просто, чи не правда?
  
  
  - Так ви його заступник? Поки вiн не вилiку"ться?
  
  
  'Точно. Зарахований i скрупульозно пiдготовлених самим цим джентльменом в умовах найсуворiшої та"мностi. Навiть його найближчi соратники не знали, нам про цю хворобу, нам, про мою роль в управлiннi царством Ингерсолла, поки вiн сам не зможе керувати нею знову ".
  
  
  Шматочки головоломки тепер швидко починали ставати на свої мiсця. 'Голос. Як ти це робиш?'
  
  
  Ingersoll вказав на електронне обладнання. "Мiй наставник - або її, повинен я сказати пастир? - як ви, напевно, зна"те, це було щось бiльше, нiж просто машини для заробляння грошей; вiн також був генi"м науки. У мене теж " скромний досвiд в деяких прикладних науках, i разом ми розробили для мене комп'ютерний голос. Цi банки пам'ятi мiстять багато тисяч слiв i фраз, якi доступнi негайно, i всi вони записанi Ингерсоллом его, на жаль, неповторним голосом. З його допомогою її можу говорити по телефону або виступати з промовою; Його навiть можу поговорити з людьми вiч-на-вiч з деякими обмеженнями, як ви помiтили кiлька хвилин тому.
  
  
  Їй був вражений, i переконався, що вiн це помiтив. "Це неймовiрно", - сказав я.
  
  
  'Так. Шкода, що свiт нiколи цього не дiзна"ться - принаймнi, поки я не пiду ".
  
  
  "Що ти ма"ш на увазi?"
  
  
  "Ну, ну, Картер, ти справдi дума"ш, що тепер, коли її досяг цього положення, його оживлю цей живий труп?" Вiн зневажливим жестом опустив штори i закрив вигляд справжнього мiльярдера. "До того, як її зiбрав тут своїх довiрених соратникiв, їй був "диним, хто знав правду. Єдиним у всьому свiтi! "
  
  
  "Але ... ви довiря"те цим людям?"
  
  
  'Звичайно. У них " набагато бiльш висока мета, нiж просто контроль над фiнансовою iмперi"ю, i я допомагаю їм у цьому ".
  
  
  "Що це за мета?"
  
  
  Ingersoll помахав товстим пальцем у мене пiд носом. "Ну-ну, Картер, ти забагато хочеш дiзнатися".
  
  
  "Чому б нам не позбутися цього хлопця замiсть того, щоб стояти тут i базiкати?" прогарчав Трайн. "Вiн занадто хитрий, щоб з ним ризикувати".
  
  
  "Можливо, ви захочете почути те, що я вже з'ясував", - швидко сказав я.
  
  
  Ingersoll подивився на мене, то на Трейна, то на мене. "Так, - повiльно сказав вiн, - розкажiть нам, що ви дiзналися про нас".
  
  
  "В основному те, що ви буду"те якусь ракетну установку на островi Страшного суду".
  
  
  Його брови злетiли вгору. "Ах, про це, Картер? Коли ви говорите "якусь установку", ви ма"те рацiю ".
  
  
  "Ви ма"те на увазi, що вона готова до використання?"
  
  
  'Звичайно.'
  
  
  - Мiстер Iнгерсолл, - застережливо прогарчав Трейн.
  
  
  "О, не хвилюйтеся. Картер так красиво вторгся в сумно вiдому приватне життя Ингерсолла, що найменше, що ми можемо зробити, - це розповiсти ему трохи про нашу операцiї, перш нiж ми змусимо його замовкнути назавжди.
  
  
  Її вгадав правильно, вiн був базiкою, якi прагнуть показати свою кмiтливiсть. "Менi зда"ться, що твої надiйнi соратники тобi не довiряють, Ingersoll", - сказав я. "Про, це безумовно не так". Вiн зробив величний жест. "Ми всi потрiбнi один одному; ми - iдеальна команда, безпрецедентне по"днання iдеалiзму i технiчної майстерностi. Не кажу вже про грошi, звичайно.
  
  
  'Iдеалiзм?' Її, подивився на Трейна, сердитий погляд якого не змiнився. "Ця довговолоса мерзота?"
  
  
  'Нашi в жодному разi? Цi молодi люди - i молода ледi - прихильнi вiдкритий басейн у всьому свiтi i процвiтання для всiх, пройшовши через чистилище сумнiвiв, вiдкидання i очищення ".
  
  
  "Я не розумiю тебе".
  
  
  - Ну, вiзьмемо, примiром, Мiцний. Випускник Вест-Пойнта, вiн пропав безвiсти у В'"тнамi бiльше шостий рокiв тому. Менi сказали, що его i подальший досвiд в Ханої i в iнших мiсцях на пiвнiч був дуже повчальним. А Френк дезертирував з армiї в Захiднiй Германiй - зрозумiло, вiн керувався вищими принципами - i зрештою опинився на Далекому Сходi. Антон очолила групу добровольцiв, якi допомагали вивозити врожай цукру на Кубу, i прийшла до висновку, що вона готелю зробити для цi"ї справи набагато бiльше, нiж просто рiзати цукровий очерет. Артур ... де Артур?
  
  
  "Мертвий", - щиро сказав Трейн. "Цей хлопець убив його". Ingersoll подивився на мене примруженими очима. "Було це необхiдно, Картер?"
  
  
  "У той час це здавалося гарною iде"ю".
  
  
  - А Кевiн? Уилф?
  
  
  "Вони збиралися дати менi квиток в один потiк на дно океану. Її втримав ih вiд цього ".
  
  
  'Хм. Ви знищили мiй пульт управлiння сьогоднi ввечерi, чи не так?
  
  
  Їй нiчого не сказав.
  
  
  Ingersoll витягнув годинник навколо кишенi жилета - вiн був у такому костюмi, - i насупився, дивлячись на циферблат. "Я не думаю, що було б корисно запитувати, скiльки за зустрiнуть ваших колег знають про те, що ви дiзналися". Вiн не дочекався мо"ї вiдповiдi. "Але це не ма" значення. Нашi плани просто потрiбно буде трохи змiнити ".
  
  
  'Як так?' Її вiдчував позад себе важке тiло Треiна, а пiстолет Френка поруч зi мною був нерухомим.
  
  
  'Ну давай же. Його я тобi покажу.' Ingersoll пройшов у кiмнату, де знаходилося електронне обладнання. Вiн повернув вказiвник, i екран засвiтився з докладним аерофотознiмком. "Ось, як бачите, острiв Страшного суду. Будiвництво благоустрiй мо"ї нової готелю йде дуже повiльно, але це тому, що це не готель. Побачити цi вертикалей всерединi? Вiн вказав на декiлька дрiбних точок на скелетi будiвлi, що буду"ться. "Ну вiсiмнадцять, i в кожнiй з вiсiмнадцяти труб, якi порожнистi, " ракети. Її допускаю, що у них обмежений дiапазон, але, як я думаю, нацiленi kuda назавжди.
  
  
  Її готель сказати йому, що знаю, до чого вони кинуться, але стримався. 'Ах, так?'
  
  
  'Так. Палм-Напастi. Навряд чи це найвразливiша вiйськова мета, чи не так?
  
  
  'Нi.'
  
  
  "Але... подумай про це. Коли я подам сигнал, майданчик мiльйонерiв буде вражена осколково-фугасными ракетами. О, нiякого ядерної зброї, Картер. Ми привозили сюди деталi одну за одною протягом минулого року, i спасибi винахiдливостi наших жовтошкiрих друзiв - не забувайте, вони винайшли порох - у нас " цiлий арсенал на нашому крихiтному островi ".
  
  
  "Але в чому сенс?"
  
  
  Подумайте про це: безпрецедентне i тому несподiваний напад на район, де президент Сполучених Штатiв в залi в робочому вiдпустцi - консульту"ться з основними учасниками сво"ї кампанiї, одними навколо найбагатших i найвпливовiших людей у свiтi ".
  
  
  - Як ви дума"те, чого ви цим доб'"теся?
  
  
  "Що ж, ми ма"мо намiр змусити уряд США прийняти нашi умови".
  
  
  'Умови?'
  
  
  Ingersoll сумно посмiхнувся. - Ви були на мисi кеннедi, ny, Картер. Ви зна"те, чого ми хочемо. Якщо у моїх друзiв на Далекому Сходi також буде Трехголовая системи наведення, вони будуть ядерних аналогом iнших наддержав ".
  
  
  "Отже, ви зна"те про iснування Driekoppen"
  
  
  "Як основний акцiонер, його, звичайно, в курсi всiх нових розробок. Хоча навiть у мене не було доступу до деталей ".
  
  
  Їй кивнув. "А що вам в цьому гарного?"
  
  
  "Про... вiдчуття того, що ви досягли чогось, чого не можна купити за грошi. Можливо, одного разу мене будуть пам'ятати як найбiльшого миротворця в iсторiї ".
  
  
  "А що, якщо твоя перша атака не спрацю"? Якщо збройнi сили нашої країни вирiшили прийти сюди, щоб стерти вас з лиця землi?
  
  
  "Давайте! Бомбити острiв посеред популярного туристичного району, в колонiях вашого найближчого союзника?
  
  
  Її, зрозумiв, що вiн мав на увазi. "Але що станеться, коли ви запустите ракети? Цi люди можуть щорiчно, чи " у вас що-небудь ще ".
  
  
  "Так, але у нас це теж ". Ядерна ракета "Картер", яку ми, звичайно, назвали "Вiра".
  
  
  "Мiстер Iнгерсолл, я думаю, ми поговорили досить довго". Трейн пiдштовхнув мене до Френка. "Давайте приберемо цього хлопця, щоб ми могли продовжити операцiю".
  
  
  Ingersoll кивнув. "Так, ви, мабуть, ма"те рацiю.
  
  
  Убийте його швидко, але зробiть це зовнi. Її подзвоню в контрольну базу.
  
  
  Коли Трейн штовхнув мене через кiмнату, побачив її, як Ingersoll зняв з гачка польовий телефон i заговорив до нього. Вiн почекав, потiм сказав ще що-що.
  
  
  "Цунганос! Де ти?' Його кругле блiде обличчя було приголомшений люттю.
  
  
  Її зупинився. - "Забудь його, Ingersoll. Вiн мертвий. I ваша диспетчерська розгромлена.
  
  
  Ingersoll вiдчайдушно обернувся. В той же час її зловив вираз обличчя Френка i вiн побачив, що мозку его пiстолет трясеться. Її, вiдступив назад, притулився ззаду до живота Трейна, схопив його за руку i пiдняв. Вiн пролетiв через мо" плече, коли Френк прийшов в себе i натиснув на курок. Goggle потрапила в здоровенного Трейна; Її, спробував пiрнути за стрiлка, але спроба перекинути високої людини через плече вивела мене за противаг. Його спiткнувся, впав на одне кожному людовi, i хтось кинувся на мене.
  
  
  Було б непогано думати, що Анджела навмисно намагалася врятувати мене, але бiльш iмовiрно, що вона намагалася кинутися менi на спину. Коли її впав, вона пропливла mimmo мене i потрапила на лiнiю вогню Френка. Goggle пробила гей, груди, вийшла через спини i пролетiла на волосок mimmo мене.
  
  
  Її спiткнувся об нах i дiстався до Френка, перш нiж вiн оговтався вiд шоку, вiд ударiв дiвчини. Ми побилися через пiстолета i кружляли по кiмнатi, як пара п'яних танцюристiв, перш нiж її встиг зламати ему великий палець. Вiн закричав, i пiстолет ковзнув менi в руку.
  
  
  Френк зi стогоном упав на колiна. Її вдарив його прикладом пiстолета, потiм повернувся до Анжелi. Вона лежачи на животi, а довга сукня висiла вище колiн. Її перекатил її на спину. Її повiки моргнули, i вона подивилася на мене. "Нiк", - пробурмотiла вона, i назавжди закрила очi.
  
  
  Її швидко пiдвiвся i подивився на Ингерсолла. Его не було видно. Незважаючи на розмiр кiмнати, для чоловiка його розмiру не було укриття, крiм як за оксамитовими завiсами, де знаходилося заморожене тiло. Її розсунув штори. Живого Ингерсолла там не було, а у напiвмертвого не було нiякої надiї повернутися до життя. Goggle, що пробила Анжелу, також потрапила в прозорий контейнер. I через маленьку дiрочку лився крижаний дим, назавжди забрав iз собою горезвiсний план безсмертя Ингерсолла.
  
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  Одна з човнiв на пiдводних крил, як раз вiдпливав вiд берега, коли її виходив, навколо тунелю. Її вистрiлив у човен, навколо люгера, але було надто темно, щоб правильно прицiлитися. Мить бiлий корпус зник у тунелi.
  
  
  Її почув позаду себе крик, але не обернувся. Мабуть, охоронцi зовнi нарештi зрозумiли, що з Де Дублоном щось не так. Її, пiдбiг до iншого судна на пiдводних крилах, вiдв'язав його i принiс двигун. При входi в тунель менi довелося натиснути кiлька кнопок на панелi управлiння, перш нiж її, знайшов потрiбну, i коли її побачив нечiткий силует ворiт, її прискорився.
  
  
  Її було занадто швидкий; ворота були тiльки на пiвдорозi, коли його дiйшов до них. Її, пiрнув, i почув, як розбилося скло, i трiск металу, коли вiдiрвалося лобове скло. Човен втратила швидкiсть, потiм, здавалося, тремтiла i побiгла вперед.
  
  
  Далеко її помiтив iнше судно на пiдводних крилах, що пряму" до острова Страшного суду на своїх металевих лижах. Її штовхнув дросельну заслiнку як можна далi вперед, вiдчув, як фюзеляж пiднiма"ться навколо води i крила ковзають по & nb. Човен мчала по поверхнi зi швидкiстю, вiд якої у мене перехопило подих - особливо без лобового скла. Човен Ингерсолла зайшла в канал мiж двома островами, а її, слiдував за нею.
  
  
  Її очiкував, що вiн попряму" до порту бар, але замiсть цього вiн попрямував вiдвертi k особливих бетоннiй пiрсу зi сталевим каркасом. Його човен врiзався в причал i вiдскочила назад; Ingersoll iso усiх сил намагався зберегти контроль, знову наблизив судно на пiдводних крилах, вiдчайдушно стрибнув до краю пiрсу, пiдтягнувся, i майже митт"во зник виплат прямо у мене на очах.
  
  
  Пiд час погонi його трохи наздогнав його, але ненабагато, i коли її сповiльнилося, щоб потрапити на причал, її втратив всi перевага, яку отримав. Її забрався на носову частину i стрибнув на бетон, пiрнаючи пiд цiкаво сконструйованi металевi балки. Її обережно пiднявся з Вiльгельмiною в руцi. Ингерсолла не було видно.
  
  
  Я не знав, що менi робити, i притулився до однi"ї з балок. Менi здалося, що вiн злегка тремтить вiд вiтру, але потiм її виразно вiдчув, як вона руха"ться! Її, вiдступив назад i побачив, як повiльно, але безпомилково оберта"ться весь цей дивний безлад. "Вотум воно!" - тихо сказав я, пiрнаючи в сталеву масу.
  
  
  У центрi було отвiр, що нагаду" жолоб. Її зачекав секунду, потiм кинувся всередину. Її змiг сповiльнити падiння, впершись руками в стiну з обох сторiн; внизу її чув гул потужних машин. Потiм довгого повiльне ковзання її побачив мерехтiння, яке ставало сильнiше в мiру того, як вiн спускався. На днi трубки було голе гладке пляма; Її впав, як можна тихiше i озирнувся.
  
  
  Їй опинився посеред заплутаною збiрки труб i будiвельних балок, з гiдравлiчною розводкою навколо. Її обережно пiдкрався до джерела свiтла. Грейдi Ingersoll стояв перед панеллю, крутив ручки i дивився на циферблати, її волосся були розпущенi в усi сторони, а обличчя свiтилося вiд напруги. За панеллю проходив тунель, i якщо мо" вiдчуття напрямку не обманював мене повнiстю, його знав, що вiн повинен вести в диспетчерську, яку розгромив її. Це означало, що пульт, яким керу" Iнгерсолл, був резервної установкою ...
  
  
  Її збирався перестрибнути через широку дiрку в бетоннiй пiдлозi - i раптом мене пiдняло в повiтря. Приголомшений, її скрикнув i спробував зiстрибнути з величезного круглого предмета мiж нога. Але вiн невблаганно штовхав мене вгору, вiдкрито до сталевiй балцi мною назавжди.
  
  
  Вереск машин рiзко припинився. I її, зупинився. Її, пiдхопився зi свого мiсця, незграбно впав на землю i втупився на вiдвертi мало карабiн в руках Ингерсолла.
  
  
  "Отже, ти знайшов це, Картер". Вiн важко дихав, i його груди важко здiймалися. "Зда"ться, ви знайшли всi закутки мо"ї операцiї".
  
  
  "Схоже на те".
  
  
  "Що ж, це ваше останн" вiдкриття. Киньте пiстолет, гаразд, я не хочу стрiляти тут. Її зробив те, що вiн сказав; Менi теж не потрiбна була перестрiлка, тому що з усiм цим металом i бетоном навколо нас зникла goggle може рикошетом вiчно.
  
  
  "У вас тут " ядерна ракета?" Її, подивився на те, що штовхнуло мене вгору, i побачив пiд носовою конусом довгий цилiндричний стрижень, що йде в яму в землi.
  
  
  "Шкода, що ти не виявив цього, поки для тебе не стало занадто пiзно". Вiн усмiхнувся, його обличчя викривилося в тьмяному свiтлi. "Це нiщо в порiвняннi з вашими складними ракетами, але вона впора"ться зi своїм завданням. Твердопаливний, простий, але ефективний механiзм, орi"нтований на вашу столицю ".
  
  
  "Це ж та твоя столиця", - спростував повiдомлення в змi її ему.
  
  
  'Нi. Моя столиця - це те мiсце, де її виявився, Картер. Що я повинен Сполученим Штатам, або, якщо нiбито на те пiшло, який вiн будь-якiй країнi? Все, що їм потрiбно, це мої грошi з ih брудними податками...
  
  
  - Ой, годi, - вiдрiзав я. "Ви забува"те, хто ви".
  
  
  'Нi.' Вiн хитро менi посмiхнувся. "Її Грейдi Iнгерсолл, справжнiй Грейдi Ingersoll - i тiльки ти можеш сказати iнакше".
  
  
  "Начебто ще живi кiлька хлопцiв".
  
  
  - Тодi її розберуся з ними, якщо знадобиться, але я не думаю, що у ih iнтересах базiкати, Картер. Тiльки ти небезпечний.' Вiн пiдняв карабiн.
  
  
  Її вiдскочив i кинувся на землю. Як iдiот, Ingersoll дав чергу, i свинець розлетiвся на всi боки. Мене зачепило п'яту, i друга goggle пройшла так близько, що мої волосся загорiлися.
  
  
  Коли її, глянув на Ингерсолла, менi здалося, що ему не так пощастило. Вiн сидiв на бетоннiй пiдлозi, його очi розширилися вiд подиву i страху. "Картер", - промовив вiн. "Не дозволяй гей забрати це в мене зараз. . Вiн впав на бiк i жим лежачи нерухомо.
  
  
  Її, став поряд з ним на колiна та пiдняв одне повiку. Вiн не рухався, i не було жодних ознак дихання. Прибравши карабiн, перевiрив її велике м'яке тiло на предмет пошкоджень, але нiчого не побачив. Її зiтхнувши, пiдвiвся. "Складати долар", - пробурмотiв її в тишi. "Або щось в цьому родi". Як би то нас було, у мене залишилося тiло, i її не готель залишати його тут.
  
  
  Це був довгий рiзкий пiдйом по жолобу - який, звичайно ж, був пусковий трубою ракети - тягнув за собою тiло Ингерсолла. Нарештi, коли її дiстався до пiрса, її полежав на холодному бетонi кiлька хвилина, щоб вiддихатися. Було нереально дивитися на канал, i бачити святковi вогнi на великих човнах у порту бар, наче в Дублi-Кей, можна було тiльки розважитися.
  
  
  Нарештi її встав i подивився на острiв Страшного суду. Ми були досить далеко вглиб сушi, щоб нас не помiтили патрульнi варти. Менi було цiкаво, скiльки часу їм потрiбно, щоб знайти чотири свiтильникiв в пiдземнiй диспетчерської, але я вирiшив не турбуватися про це; це була ih проблеми.
  
  
  Одне по всiй суден на пiдводних крилах - "Ингерсолла" з неушкодженим вiтровим склом - прибило до пiрсу течi"ю каналу, i її пiдняв мертвого людини в кабiну. Коли їй був посеред каналу, її, подумав, що робити з остига" горою плотi на моїх нога. Її не готель кидати його в воду; було б краще, якщо б його нiколи не знайшли.
  
  
  Її в останнiй раз попрямував до пустельному дiлянцi острiв Страшного суду. Пiсок був м'яким, i з допомогою зламаної гiлки її вирив могилу, яку, швидше за все, не вдасться знайти роками - якщо взагалi коли-небудь. Потiм її вирушив на острiв Воскресiння, обмiрковуючи всi можливi подальшi shaggy.
  
  
  Коли прибув його в гавань, прийняв її рiшення. Було надто ризиковано залишатися в Дублi-Кей, хоч на хвилину довше, нiж це необхiдно, не тiльки з-за тих, що вижили членiв органiзацiї "Iнтимна шiстка" - якщо вони готелiв мене вбити, - але i з-за мiсцевої влади; вони, ймовiрно, не виявили б милосердя до рiзанини, яку їй влаштував сьогоднi ввечерi, якою б виправданою вона не була.
  
  
  Його плив на човнi i обдумав свiй наступний крок. Менi довелося виїхати з Багамських островiв, що означало Флориду. Її поняття не мав, чи зможе судно на пiдводних крилах доплисти туди з наявним паливом на борту ... Я глянув на пагорб, на якому стояв Херридж цим вранцi, i подумав про Лiр Джетi, припаркованому на iншiй сторонi злiтно-посадкової смуги.
  
  
  Вiн стояв там, темний i нерухомий в мiсячному свiтлi. Її, пiдiйшов, зняв противiдкатнi упори з колiс i послабив стропи. У мене не було часу прогрiти машину i як слiд виконати решту процедури спливання; потрiбно було прогрiти двигуни, щоб її пiднявся...
  
  
  - Ви збиралися куди-небудь полетiти, мiстер Уолтон? Менi не потрiбно було обертатися, щоб зрозумiти, що Херридж був позаду мене. "Я просто захоплююся пристро"м".
  
  
  "I ти готель его спробувати".
  
  
  Її, повернувся i усмiхнувся, думаючи, як його знешкодити. Пiстолета не було видно, але рука його була в кишенi пiджака. "Я вiрю, що ви мене спiймали", - сказав я.
  
  
  'Дiйсно. Може бути, ви хочете поїхати так раптово потiм всiх хвилювань на Дабл-Кей?
  
  
  "Що за хвилювання?" - невинно спитав я.
  
  
  "Так, їй багато чого бачу навколо свого вiкна. Багато пригод в стiнах-Де-Дублон, багато крикiв. I вони судна на пiдводних крилах, якi вилiтали в море, всього три. Її, бачив, як сiда" на мiлину позаду готелю, i я бачу, як ви прибува"те в гавань на iншому човнi. Де трет" судно, мiстер Уолтон?
  
  
  "Звiдки менi це знати?"
  
  
  Херридж м'яко усмiхнувся. - А навiщо ти менi розповiда"ш? Добре, може, мiстеру Нiку Уолтону слiд назавжди зникнути з Дублi-Кей. Залазь.' Вiн вказав на лiтак вiльною рукою.
  
  
  Її селл на мiсце другого пiлота i вирiшив почекати, поки ми пiднiмемось в повiтря, перш нiж знешкодити його; тодi було б легше. Але перш, нiж ми повернулися на злiтно-посадкову смугу, Херридж витягнув з камзоли тупий револьвер i простягнув менi.
  
  
  "Якщо ви сумнiва"теся в моїх мотиви, мiстер Уолтон. Її працюю в пiдроздiлi британського уряду по боротьбi з наркотиками, наданому владi Багамських островiв. Моїм завданням було з'ясувати, чи займа"ться Грейдi Ingersoll наркотиками. У мене таке вiдчуття, що це бiльше не ма" значення. Її прав?'
  
  
  'Думаю, завтра ти зможеш залiзти на цю стiну i все перевiрити ".
  
  
  'Дуже мило з Вашого боку. Спасибi.'
  
  
  Її sel i розслабився, щоб насолодитися польотом.
  
  
  Хоук чекав мене у сво"му спартанському офiсi на Дюпон-Серкл, коли її приїхав на наступний день трохи пiзнiше полудня.
  
  
  "Ваш лiтак через Майамi приземлився пiвтори години назад", - привiтав вiн мене. "Де ти був?"
  
  
  "Ну, її, плив вiн в одязi, яка займа"ться була на менi, i я подумав, що було б непогано переодягнутися, перш нiж її, приїду сюди".
  
  
  Вiн похмуро кивнув. 'А також?'
  
  
  Її докладно зупинився на розповiдi, який дав ему по телефону в три години ночi. Вiн слухав без коментарiв, поки її не закiнчив.
  
  
  Вiн запитав. - "Як ви дума"те, що станеться з рештою частиною органiзацiї?"
  
  
  "Вони наводять порядок i роблять вигляд, що нiчого не сталося, або Херридж i його люди завдадуть удар, перш нiж вони зможуть зробити що-небудь ефективне. У будь-якому випадку, гадаю, ви вже повiдомили владу Багамських Островiв про ракетну базу на островi Страшного суду.
  
  
  "Це було передано їм за непрямими каналами. Все буде розглянуто непомiтно ".
  
  
  'Звичайно.'
  
  
  "Але " одна рiч, яка займа"ться мене турбу". Той чоловiк, якого ви поховали: чи можемо ми бути впевненi, що це був не справжнiй Грейдi Ingersoll? Що це тiло в контейнерi була не просто манекеном?
  
  
  "Навiщо їм це робити?"
  
  
  "Я нiчого про це не знаю. Наше завдання - просто повнiстю переконатися в цьому ".
  
  
  Її порився в боковiй кишенi пiджака i жбурнув загорнутий у тканину предмет його стiлець. "Це для перевiрки". Повiльно, наполегливо вiн розгорнув об'"кт, поки перед ним не виявився великий палець. Вираз його обличчя не змiнився, коли вiн подивився на мене. 'Ну?'
  
  
  'Перевiрити вiдбиток пальця; Готовий посперечатися, вiн не буде вiдповiдати вiдбитку пальця цього Грейдi Ингерсолла.
  
  
  'Чудово.' Хоук встав. "I останн". Ви впевненi, що ця дiвчина, танцiвниця, яка займа"ться вас так схвилювала, не стане базiкати?
  
  
  "Що вона може сказати? Мiж iншим, її попросив Херриджа пiти в мiй номер в готелi i вiдпустити її, коли вiн повернеться на Дабл-Кей, i вiн сказав, що буде за нею доглядати.
  
  
  - Судячи по твоїм розповiдi, мабуть, завдання виконано. Їй так розумiю, ти знову хочеш у вiдпустку?
  
  
  Її, похитав головою. 'Нi, дякую. Кожен раз, коли її їду у вiдпустку, ти придуму"ш щось хитре, щоб обiйняти мене, поки її повинен вiдпочивати. Але ви можете зробити для мене одна ".
  
  
  Як завжди, Хоук був на багато попереду мене. "Вона також згадувала вас кiлька разiв. Думаю, сьогоднi нiяк не коли ви зможете знайти Веронiку на стрiльбищi. Вiн похитав головою i крижаним тоном посмiхнувся. "Я не розумiю, що така молода дiвчина бачить у такому старому, як ти".
  
  
  * * *
  
  
  Про книгу:
  
  
  Десь на Багамах ексцентричний мiльярдер влаштову" дикi оргiї за участю хiпi, секс i гашишу. Але у вiльний час багач розважа"ться з ракетним комплексом загального знищення. Пори "Майстру вбивцi" Нiку Картеру вiдправитися в шлях. Небезпечний тур смертi. Тому що потрiбно зупинити безжального багатого божевiльного. Незважаючи нас на що. Непроста робота навiть для Нiка Картера. Особливо, коли з'ясову"ться, що такi хiппi, як Антон, бiльш небезпечнi оголеними, нiж самi крутi гангстери.
  
  
  
  
  Змiст
  Роздiл 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Роздiл 8
  
  
  Роздiл 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Роздiл 11
  
  
  Глава 13
  
  
  Глава 14
  
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Нiч Месника
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Нiч Месника
  
  
  переклав Лев Шкловський в пам'ять про загиблого сина Антона
  
  
  Оригiнальна назва: Night Of The Avenger
  
  
  
  
  Перша глава
  
  
  Її, обернувся i побачив ченця в жовтiй рясi, що йде mimmo, схиливши голову i склавши руки в молитвi. Его тендiтне тiло тiльки що наткнулося на мене. Вiн прийшов в себе i пiшов далi, не пiднiмаючи очей, не бачив нас, мене, нас, жебракiв, що сидiли на тротуарi.
  
  
  Попереду мене втiк темношкiрий хлопчик. Вiн втiк з оголеною худої грудьми i енергiйно рухав вузлуватими колiнами. Вiн виглядав таким жалюгiдним, таким голодним, що моя рука автоматично потягнулася до кишенi. Але вiн пролетiв mimmo мого лiктя i зник ранiше, нiж його встиг вiддати ему монети.
  
  
  Через секунду мою увагу привернула елегантно одягнена жiнка, витончено виходить з "роллс-ройса". На цiну ee одягу сотнi голодних людей на вулицi можна було нагодувати протягом мiсяця.
  
  
  Її тiльки звикав до карколомних контрастам Калькутти, коли в семи метрах вiд будiвлi пролунав вибух. Вiкна випирали, i лопалися, як перекачанi повiтрянi кулi.
  
  
  Її, бачив, як осколки посiкли напiвоголенi тiла жебракiв i розiрвали паризьке плаття жiнки навколо "Роллс". Її почув крики i стогони боляче, потiм невидимий кулак тиску вiдбору проб повiтря вдарив мене в груди i збив з нога.
  
  
  Дим клубочився за камiнням, летевшими по вулицi i врезавшимися в автомобiлi, припаркованi навпаки. Перш нiж її втратив свiдомiсть, його побачив, як обрушилися верхнi поверхи будiвель. Повiльно, як тане вiск, конструкцiя втрачала свою форму, коли сталевi балки прогиналися, а дошки трiснули i розсипалися. Навколо мене посипався сильний мiсто каменiв i цементних блоку.
  
  
  Коли твердий предмет вдарявся менi в потилицю, бiль був нестерпним. Її, пам'ятаю, як дуже ясно подумав: "Я помру". А її ще навiть не приступав до завдання.
  
  
  Потiм все почорнiло, i її бiльше не вiдчував бiль.
  
  
  Мене це "дина передача звуку сирен, тих дивних англiйських гудков, якi бiльше пiдходили для маленьких "вропейських полiцейських машин, нiж для великого кадилака швидкої допомоги, зупинилася в декiлькох метрах вiд мо"ї голови на тротуарi.
  
  
  Її, вiдчув, як хтось витягу" осколки навколо моїх нога, i почув знайомий голос, що говорить зi мною здалеку.
  
  
  'Нiк? Це ти?'
  
  
  Штопора здався менi дурним. Але голос продовжував повторювати штопора, i її не мiг вiдповiсти. Мiй рот був повний пилу i шматочкiв цементу.
  
  
  - Ти ще живий, Нiк? Ти мене чу"ш?'
  
  
  Менi пiд руки пiдхопили i мiцнi чоловiки обережно пiдняли мене на ношах. Її лежав навзнаки, поки мене не помiстили в машину швидкої допомоги, але її sel, коли старий "кадилак" зупинився на Чоуринги-роуд.
  
  
  Людини, який розмовляв зi мною на вулицi, там не було; зi мною їхали тiльки худi медбрати-iндiйцi, i вiн їм не довiряв.
  
  
  Не те щоб у мене було з собою багато грошей. Мене бiльше турбувало зброю, ушите в мiй костюм.
  
  
  У вiкно його бачив, яка зiбралася на вулицi натовп перед паруючими руїнами пiдiрваного будинку. Кiлька людей обстрiляли каменi з поранених на тротуарi, а iншi закидали камiнням полiцейську машину. Полiцiя вже стрiляла в натовп балончиками зi сльозогiнним газом, i здавалося, що невеликий бунт неминучим.
  
  
  Через хвилину "кадилак" залишили натовп позаду, i, якщо не вважати боляче голiв та бруду у ротi, її вiдчував себе туристом на екскурсiї.
  
  
  Чесний гiд повинен був би описати Калькутти, як "самий брудний, самий брудний, самий хворий, гнилий мiсто в свiтi".
  
  
  Але на кiлька кварталiв Чоуринги-роуд була ра"м для Торгової палати. Музеї, урядовi установи, невеликi готелi i просторi приватнi будинки вишикувалися по обидва боки, але для ih межами знаходилися речi, вiд яких захiдному з математики стало б погано.
  
  
  Калькутта, як i бiльшiсть задушливих, переповнених мiст, - один навколо найбiльших у свiтi. Тiльки нетрi рiзнi. Мiльйон жителiв мiста взагалi не мають житла. Вони живуть на вулицi, на тротуарi, в парках i громадських будiвлях. Нiяк не коли вони жебракують i крадуть, щоб залишитися в живих. Цiлi сiм'ї народжуються, живуть i вмирають, не маючи навiть самої примiтивної даху над головою, не в кращому становищi, нiж пацюки, з якими вони б'ються через смiття.
  
  
  Вночi ряди сплячих нагадують трупи, викладенi для спалення потiм епiдемiї. Бiльш щасливi живуть в трущобах або буэсти, дах яких височi" на пiвтора метра над землею. Веб-вода - це мулиста i надто забруднена води рiчки Хуглi.
  
  
  Її згадав, коли в останнiй раз був у Калькуттi. Був сезон дощiв, i текла по вулицях вiдкрита каналiзацiя.
  
  
  Так що я не був особливо заiнтересований у цiй поїздцi. Її вирушив туди за завданням, я знаю, що мiсто явля" собою вигрiбну яму хвороб i бруду.
  
  
  Колись це була надiя на кращi часи. У 1947 роцi, коли англiйцi надали країнi незалежнiсть, нова партiя Конгресу роздавала божевiльнi обiцянки кращого майбутнього спасибi демократiї, але з ними тхора Калькутта тiльки ще бiльше загрузла в болотi.
  
  
  У 1971 роцi жителi мiста в розпачi проголосували за комунiстiв. Але ця надiя не виправдалася. Комунiсти також не могли контролювати мiсто, тому втрутилося федеральний уряд i оголосив во"нний стан.
  
  
  У справжнi професiонали Калькутта не здавалося прийнятним мiстом для агента АХ . Але я повинен був пiдкоритися наказу, та повiдомлення, що дiйшло до мене в Нiццi, було дуже ясним.
  
  
  "Вирушайте в Калькутту, як можна швидше", - прозвучало воно. Тому її виштовхнув навколо смiття привабливу французьку графиню i селл на перший лiтак, що прямував на схiд. Тепер, через годину, потiм приземлення в Калькуттi, її був у машинi швидкої допомоги, зализывал рани i вiтав себе з тим, що живий.
  
  
  Перед лiкарнею я на тремтячих ногах вибрався навколо машини i вiдмовився вiд пропозицiї медбратiв вiдвезти мене в "Швидку допомогу". Замiсть цього її послiдував за молодою медсестрою з м'якою коричневою шкiрою i красивою попкою по жвавому коридору. Потiм того, як ми заповнили звичайнi форми, вона привела мене в окрему палату i велiла дочекатися лiкаря.
  
  
  Через годину прийшов Хоук.
  
  
  Її, подивився на нього з вiдкритим ротом. Її, подумав, що це був його голос, який чув її напiвзасипаний на вулицi, але приписав його мареннi. Наскiльки менi вiдомо, вiн знаходився в сво"му особистому кабiнетi, в будiвлi Об'"днаної преси i телеграфних служб на Дюпон-Серкл у Вашингтонi.
  
  
  Вiн навiть не сказав "здрастуйте". Вiн тiльки насупився, вийняв одну навколо своїх дешевих сигар i вiдкусив кiнчик. Вiн запалив її з явним задоволенням.
  
  
  Для Хоука запалювання сигари - ритуал, i те, як вiн трима" її в ротi, вида", що в нього на думцi. У цей момент вiн був стурбований, або оцiнив нову ситуацiю.
  
  
  Коли вiн пiдняв очi, потiм того, як погасив сiрника, вiн, здавалося, вперше побачив мене.
  
  
  'Як ти себе почува"ш?'
  
  
  Її выкашлял ще трохи пилу навколо горла i сказав: "Так, сер. Менi добре.'
  
  
  Вiн кивнув, явно задоволений.
  
  
  - Ви не казали, що поїдете до Калькутти, - сказав я.
  
  
  "Поправки в плани", сказав вiн. "Я повертався iз зустрiчi у Пекiнi. Вийшов ненадовго. Її поїду додому через годину.
  
  
  Хоук вiдкрито подивився на мене i знову спохмурнiв.
  
  
  - Ти ста"ш недбалим, - сказав вiн раптом. "Я йшов за тобою всю дорогу вiд аеропорту. Вiн не був навiть в одному кварталi позаду тебе, коли вибухнула бомба.
  
  
  Її, подивився на нього. Хоук був досвiдченим агентом i не забув цього, але я повинен був зрозумiти, що за мною хтось стежить. В моїй роботi довго не протягнеш, якщо не помiтиш, що за тобою стежать.
  
  
  - Бомба призначалася менi?
  
  
  Вiн сказав нi. Можливо нема". Це було росiйське будiвлю штаб-квартири торгового представництва. I це частина проблеми".
  
  
  Мiй бос вiдкрив невеликий пакет, який вiн принiс.
  
  
  Те, що вiн тримав, було схоже на iржаву бляшанку з смiтт"вої розчавити. Етикетки не було, а з одного боку стирчав запобiжник. Вiн виглядав не бiльш небезпечним, нiж iграшкова бомба.
  
  
  "Це вiн, костя чого ти в Калькуттi", - сказав Хоук. "Саморобнi бомби".
  
  
  Її розсмiявся. Це не може бути серйозним. Рiч не здавалася реальною загрозою. - Нiтрат калiю, - сказав вiн. - Прагнення банку та детонатор. Вартiсть - двi рупiї.
  
  
  "Два четвертаки", - пiдрахував її вголос.
  
  
  'Саме так. Досить дешево, навiть у такiй країнi, як Iндiя. Але ця штука досить потужна, щоб вiдiрвати ногу або пiдiрвати будiвлю. Можливо, бiльш потужна, нiж воднева бомба, якщо ви зробите ih достатньо i використову"те в якостi полiтичного важеля.
  
  
  На цей раз була моя черга насупитися. Вiн здивував мене. Хок не був людиною, схильним до преувеливанию, але вiн говорив про саморобної жорсткостi так, як якщо б це була атомна бомба. "За останню добу три росiйських будiвель в Калькуттi були зруйнованi цими дешевими бомбами. Торгове представництво i двi росiйськi фiрми.
  
  
  Її запитав. - "Ну i що. З яких це тхiр АХ турбу"ться, що росiяни на це розлютяться?
  
  
  "Нашi червонi друзi кричать про кривавi вбивства. Полiцiя виявила, що консервнi банки зробленi американською компанi"ю National Can Company.
  
  
  "Але вони продаються по всьому вiдкритий басейн".
  
  
  'Не ма" значення. На нас тиснуть. Мова йде про вiдплату. I про це ходять чутки.
  
  
  - Чутки?
  
  
  "Говорити про великому повстаннi".
  
  
  - В результатi якихось дешевих повна назва?
  
  
  Хоук жував погаслу сигару. Його обличчя було сумне. "Так, якщо пiдiрвати ih досить в потрiбних мiсцях..." Вiн знизав плечима.
  
  
  Вiн простягнув менi тонку папку з вибача"ться виразом обличчя. "Це поки все, що у нас ". Це проблеми мiнiстерства закордонних справ дель, тому ми вирiшу"мо її через наше консульство. Я думаю, у них " зачiпка для тебе. Будь ласка, зв'яжiться з Рендi Свiтом. Вiн " контролюючим агентом АХ . Контактна iнформацiя " на делле. Вiн зiтхнув i виглядав невпевнено. Це було не схоже на нього. "Ми хочемо припинити це в зародку. У цi"ї справи " запах, який нам не подоба"ться.
  
  
  Вiн знову замовк, немов шкодуючи про те, що сказав. "Дiзнайся, хто виробля" бомби, i придiляти цьому нитка. Дiй без обмежень.'
  
  
  У делле було два повiдомлення вiд Рендi Спокої, бiльше нiчого. Її мiг би отримати бiльше iнформацiї по газет. Її повинен був слiпо слiдувати цi"ї iнформацiї, i менi це не подобалося.
  
  
  Її, подивився на Хоука, очiкуючи вiд нього бiльшого.
  
  
  - Ти зна"ш стiльки ж, скiльки i ми зараз, Нiк. Ми не могли дiзнатися нiчого про це", - сказав вiн. "З цим назавжди розiбратися швидко. У нас нема" часу на нас, на ретельну розвiдку, нам навiть на ретельний аналiз. Так що будьте обережнi. Ми поняття не ма"мо, на що вплутуватися.
  
  
  - Миле дiло, - сказав я.
  
  
  "Хотiлося б, щоб ми могли розповiсти тобi бiльше. Рендi Свiт говорить, що у нього " собака, яка займа"ться може допомогти. Протягом року вiн вчив нiмецьку вiвчарку виявлення вибухових активних речовин. Це майже нереально, але спробуйте. У цьому випадку нам треба все, що ми можемо отримати.
  
  
  Вiн струсив попiл з сигари i втер його черевиком в пiдлогу. "Ми мало зна"мо про пересування росiйських в цьому районi. У них тут, як мiнiмум одна людина, а може i бiльше. I китайцi теж можуть бути активнi".
  
  
  "Мiй камуфляж?"
  
  
  Хок дав менi портфель, паспорт i половину квитка на лiтак.
  
  
  - Ви Говард Метсон. Останнiй мiсяць ви хотiли дешеву селiтру на Далекому Сходi. Ви виробник фе"рверкiв.
  
  
  Її взяв паспорт i подивився в нього, щоб запам'ятати, де її нiбито народився i жив i де знаходилася моя фiктивна компанiя.
  
  
  Сумка була сповнена паперiв, пов'язаних з фе"рверками, формулами, договорами руку втулки, стяжки-продажу, ручками i блокнотами. Достатньо, щоб пройти побiжний огляд. Хоук порився в кишенi i витягнув ключ з готелю. Вiн дав це менi.
  
  
  - В кiмнатi " шведiв. Всi особистi речi, якi вам потрiбнi. Удачi.'
  
  
  Вiн пiдiйшов до дня, i вийшов, не озираючись. Їй знову опинився один. Побитий камiнням i израненый, незнайомець в брудному мiстi, на мiсiї, яка займа"ться мало не вбив мене ще до того, як вiн почав дiяти.
  
  
  Лiкар, який вiдвiдав мене, говорив на оксфордському англiйською, i ретельно мене оглянув.
  
  
  "Кiстки не зламанi", - сказав вiн. "Внутрiшнiх пошкоджень нема"".
  
  
  Вiн вiдразу втратив до мене iнтерес. Вiн виписав рецепт на знеболююче i зник. Через годину вийшов її навколо лiкарнi, i шталь шукати таксi.
  
  
  Знову я стою зовнi, на спецi, його думав про одяг, яку Хоук приготував для мене в готелi, i сподiвався, що вiн вибрав легкий i крутий костюм. Але не тiльки савченко змусила мене спiтнiти, коли її sel в кабiну. Це було завдання. Її панцир на ньому наослiп i без "диної належної наведення або ключi. Менi це не сподобалося.
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Бертрум Дж. Слокум виглядав типовим дипломатом. Вiн був вище п'яти футiв, з срiблясто-сивим волоссям i ретельно пiдстриженими вусами. На nen були дуже блискучi балетнi тапочки, дорогий костюм гарного крою i запонки на рукавах смугастої сорочки. Коли вiн простягнув руку, на його обличчi з'явилася швидка усмiшка, яка займа"ться тут же зникла.
  
  
  - А, мiстер Картер. Її чув про вас неймовiрнi речi.
  
  
  - Метсон, - сказав я. "Давайте звикнемо до мого камуфляжному iменi".
  
  
  - Ах, так, звичайно. Вiн жестом запросив мене сiсти в оббите синiм оксамитом крiсло поруч з его полiрованим столом. На столi не було навiть телефону, щоб вiдвернути увагу вiд блискучого зернистого вiзерунка на nen.
  
  
  Вiн запитав. - "Ви були поiнформованi про це, коли покинули Францiю?"
  
  
  'Не повнiстю.'
  
  
  "Ммммм. Ну, було ще чотири вибухи, включаючи той, який ви тiльки що уникли сьогоднi. Росiйський консул офiцiйно поклав вiдповiдальнiсть на Сполученi Штати. Вони продовжують надсилати кошторису витрат на вiдновлення i список загиблих росiян. Поки що рахунок становить близько двадцяти мiльйонiв доларiв.
  
  
  'Це смiшно. Як вони можуть довести, що ми...
  
  
  "Вони не можуть".
  
  
  "Ми вiдповiдальнi за це?"
  
  
  - Нi, нi, звичайно, нема". Ми знали, як i всi iншi. Вчора росiйськi роздали всiм спiвробiтникам консульства пiстолети. У них там двадцять шiсть чоловiк, i я здогадуюся чому. Це одна велика шпигунська мережа, голоси i все. Вiн зробив паузу, i пiдсунув до мене через стiлець конверт. "Вашингтон надiслав вам повiдомлення. Воно закодовано. Вони також проiнструктували нас повнiстю спiвпрацювати з вами.
  
  
  Слокум встав i пiдiйшов до вiкна. Провiвши рукою по обличчю, вiн повернувся.
  
  
  "Картер... я маю на увазi Метсон... нам треба негайно покласти нитка цим бомбардуванням i струсити з себе росiян. Це перше пляма в моїй кар'"рi. Двадцять сiм рокiв на дипломатичнiй службi, а тепер ще й це.
  
  
  - Я зроблю все, що в моїх силах, мiстер Слокум. Але менi потрiбно декiлька речей. П'ятдесят патронiв для стандартного 9-мм пiстолет "Люгер", хороший невеликий автоматичний пiстолет 25-го калiбру та два осколковi гранати.
  
  
  - Мiстер Метсон! Його дипломат, а не торговець збро"ю. Її розсмiявся. "Ви хочете, щоб його провели дипломатичну розмову з терористом, який кида" в мене бомбу? Її застосовую свої методи, ви застосову"те свої. Ще менi потрiбна машина i тисяча доларiв в рупiях, не бiльше двадцяти банкнот.
  
  
  Слокум на мить подивився на мене, i її побачив несхвалення в його поглядi. В його особистiй iнтерпретацiї ранг її був ценымногие нижче его. Але в даний момент вiн потребував менi. Нiчого не кажучи, вiн узяв трубку i почав вiддавати накази. Поки вiн цим займався, його вiдкрив конверт, який вiн менi дав, i розглянув акуратно надрукованi цифри i букви. Повiдомлення було написано в пятигрупповом дiалоговому кодi AX. Її б вважав за краще негайно знищити повiдомлення, але повiдомлення з п'яти груп вiдразу не розшифру"ш, тому її заклав його в хвилину.
  
  
  Слокум дав менi ключi вiд машини i стопку рупiй, бiльшiсть навколо яких були сильно потрепанны, i все, що її готель. На кiльцi для ключiв була вибита трикутна зiрка в колi. Отже, ключi повиннi були бути з "Мерседеса", можливо, з власної машини Слокама. Принаймнi, вiн пiшов на деякi жертви.
  
  
  "Мiстер Метсон, Вашингтон попросив мене нагадати вам, що це справа несе в собi насiння конфронтацiї мiж США i Росi"ю. Створю"ться враження, що роль винуватця нам нав'язали, i ми не ма"мо рiшенням довести свою невиннiсть. Якщо нинiшн" кiлькiсть вибухiв збiльшиться або загине бiльше спiвробiтникiв росiйського консульства... - Вiн витер мочка. Слокум спiтнiв у сво"му прохолодному кабiнетi.
  
  
  - Що ж, тодi тут, в Калькуттi, могла б початися велика партизанська вiйна. Американцi i росiяни будуть вмирати в нейтральнiй країнi - жахлива перспектива".
  
  
  - Якщо це станеться, мiстер Слокум, я вам не знадоблюся. Тодi вам потрiбнi морськi пiхотинцi.
  
  
  Повернувшись через пiвгодини в свiй готельний номер, її схилився над зашифрованим повiдомленням, яке отримав по США. Iнструкцiя була короткою.
  
  
  "Пропоную вам зв'язатися i пiдтримувати зв'язок з Чоэни Мехтой, дочкою вiдомого промисловця. Вiдомий як iндiйський агент класу M4, ih нижчий клас. Пiдвищення вiд кур'"ра. Зда"ться, працю" тiльки на неповний робочий день. Може бути корисною для гранти з особливими проблемами Калькутти. Вiдомо, що вона симпатизу" США, але не розкрива" свiй камуфляж без необхiдностi". Повiдомлення не мало великого значення, але, тим не менш, це була пiдтримка. У будь-якому випадку, це дало менi потенцiйного союзника, а ну в Калькуттi було вкрай мало з ними тхора, як уряд США стало на бiк пакистанцiв у ih вiйнi з Iндi"ю. Її перегорнув телефонну книгу, поки нарештi не знайшов iм'я редактора англомовної газети. Її прикинувся письменником-фрiлансером i отримав вiд нах бiльшу частину необхiдної менi iнформацiї. Чоени Мехте було двадцять два роки, близько п'яти футiв росту, i вона була брамiном з вищої касти. Вона вчилася в школi в Швейцарiї i омелою репутацiю любительки вечiрок. Кожен день вона грала в тенiс в клубi "Ракетка i боротьба" бiля парку Майдан.
  
  
  Зустрiтися з нею виявилося простiше, нiж її думав. Її тiльки що був в клубi, де вона обiгравала якусь англiйку. Потiм того, як вiддав її бармену десять рупiй, вiн сказав менi, що улюбленим напо"м Чойни був шипучий джин, тому його взяв iз собою двi склянки, коли оболонка на тенiсний корт.
  
  
  Вона вже здолала суперницю.
  
  
  - Гра закiнчена, - сказала Чоени, прямуючи до сiтки.
  
  
  - Цей удар варто того, щоб випити, - сказав я, простягаючи гей склянку.
  
  
  На її лобi з'явилася хмурость, яка займа"ться знову зникла. - Її продовжував.
  
  
  "Будь хто навколо друзiв в Монте-Карло порадив менi зайти до вас, якщо його коли-небудь буду в Калькуттi. I голос її тут.
  
  
  'Так.' Голос у нах був низький i при"мний, з легким англiйським акцентом i вiдтiнком снобiзму. 'Друзi, якi...?'
  
  
  Її посмiхнувся. "Вибачте, її нiколи не називаю iмен. Просто друзi.'
  
  
  Тепер в куточках її rta грала посмiшка. Вона була красивою, зi свiтло-оливковою шкiрою. У нах були карi очi, чорнi i блискучi волосся, звисають у двi коси до середини спини.
  
  
  "Я думаю, ти жарту"ш, але дякую за випивку", - сказала вона. Вона зробила ковток i повернула менi склянку. 'Хочеш потримати мене? Якщо ви хочете дочекатися закiнчення змагань... ми можемо поговорити. Вона засмiялася. - Про тих наших друзiв в Монте-Карло. Її нiколи там не була.' Вона повернулася i показала менi свою вигнуту дупу пiд коротким бiлим тенiсним сукнею. Їй був щасливий, що хтось АХ запропонував менi встановити контакт. Вона могла б трохи вiдволiкти мене пiд час цього завдання.
  
  
  Чойни подавала добре, це була жорстка подача з ефектом обертання. Вона виграла останнiй сет, шiсть-один i пiдiйшла до мене, витираючи пiт з чола.
  
  
  'Непогано.'
  
  
  Вона смiялася. "Її або мо"ї гри?"
  
  
  'Обидва. Ти перша дружина, яку її побачив з вiдкритими ногами.
  
  
  Чойни розсмiялася i взяла у мене свiй напiй. "Я скандалiстка. У Швейцарiї чи Лондонi це вважа"ться дуже шикарним. Вона простягнула напiй на кушетку i повернулася до мене, лiф її тенiсного сукнi пiдкреслював її красиву груди. Вона знала про ефект. - Ви американець, чи не так?
  
  
  - Насправдi, i я шукаю, с хема б повечеряти. Як щодо цього?
  
  
  Вона виглядала здивованої. 'Чому?'
  
  
  "Ти красива, розумна, сексуальна. А її втомився, менi нудно, i менi потрiбно з хема провести вечiр. Її помовчав. "Вибачте, мене звуть Говард Метсон. Її по всьому Нью-Йорка, i її тут, щоб купувати фе"рверки.
  
  
  "I вас цiкавлять бомби?"
  
  
  'Так.'
  
  
  "Яке безумство". Вона помовчала. 'Чому б i нi? Ви тiльки здиву"теся, наскiльки нудним може бути це мiсто. Що, якщо ми повечеря"мо у мене в квартирi близько восьми годин?
  
  
  "Я не хочу завдавати тобi непри"мностей..."
  
  
  "Я скажу сво"му кухаревi, щоб вiн був простiший". Вона розсмiялася, встаючи. 'Її збираюся прийняти душ. Побачимося ввечерi.' Вона повернулася й пiшла до клубу. - Гей, її навiть не знаю, де ти живеш. Я пiшов за нею. Вона зупинилася.
  
  
  - Мiстер Метсон, ви дiзналися, що я буду тут, на тенiсному кортi. Ви дiзналися, що я трохи подорожувала, i ви, швидше за все, пiдкупили кого-то, щоб дiзнатися, що я п'ю. Впевнений, у вас не виникне проблем з пошуком мiсця, де її живу. Якщо у вас нiчого не вийде, боюся, ви пропустiть свiй вечерю.
  
  
  Вона знову повернулася i попрямувала в душ. Бiля жiночої роздягальнi її побачив, як вона зупинилася i заговорила зi старим похмурим чоловiком. Клубний астролог, подумав я. З того мiсця, де її зберiгав, її мiг бачити його бiблiотеку астрономiчних розрахункiв в брусках по берести, i менi стало цiкаво, питала вона в нього ради щодо мене.
  
  
  Его присутностi нагадало менi про двох осiб-Iндiї... сучасної сторонi, яку представляли мирськi жiнки, такi, як Чоени Мехта, i давньому минулому, цепляющемся за них щупальцями релiгiй i окультизму.
  
  
  Ця двозначнiсть може ускладнити мо" завдання. Покинувши клуб, її вирiшив негайно зв'язатися з мiсцевим контролюючим агентом АХ . Можливо, вiн мiг би допомогти менi краще зрозумiти цю культуру, де деякi люди ходили голими по вулицях i вимащували сво" тiло попелом, у той час як iншi вживали тiнi i помаду.
  
  
  Її дуже мало знав про Рендi Свiтi, хоча чув його iм'я ранiше. Вiн був повнiстю зайнятий i повинен був дiяти, як сторожовий пес, i спостерiгач, забезпечуючи безпеку для наших людей, якi працюють в Iндiї або проїжджають через нах.
  
  
  Було майже чотири години, коли її дiстався до его, крамницi, книгарнi з звичайним убогим перед дверима. На цей раз це була жiнка. Її мiг сказати це за слова "рама", вытатуированному на її обличчi кiлька разiв на санскритi.
  
  
  "Харе Крiшна, Харе Рама", - спiвала вона з-пiд сарi i шарфа.
  
  
  Його швидко пройшов mimmo нах. Наскiльки менi вiдомо, вона також могла бути агентом, спостерiгачем Рендi Свiту або контрагентом комунiстiв.
  
  
  Її припаркував машину в двох кварталах вiд магазину i залишив "мерседес" перед солдатом-iндiанцем стоять через убогу вулицю. Вiн стояв з рушницею бiля плеча, i его її кивнути зрозумiв, що вiн знайдений стежити за машиною.
  
  
  Вид его гвинтiвки спростував повiдомлення в змi про Вiльгельмiна в кобурi пiд мо"ю лiвою рукою. А потiм у мене був Хьюго, мiй довгий стилет, надiйне укритий у мого правого зап'ястя, звiдки її мiг дiстати його в секунду.
  
  
  Їй був готовий дiяти в Калькуттi, i зберiгав пильнiсть. Її пройшов перед магазином, випадково, намагаючись побачити, чи " чорний хiд.
  
  
  Навiть в половинi п'ятого на вулицi все ще було душно i печенi. Бiлi каменi вiдображали на мене сонце з усiх бокiв. На розi її залишив Чоуринги-роуд i попрямував до задньої частини маленького книжкового магазину.
  
  
  Її панцир по вузькiй вулицi i вiдчував, що щось змiнилося. Ритм вуличних шумiв був iншим. Елемент шум змiстився. Її, озирнувся i побачив лише двох обiрваних хлопчакiв, нiкому нiчого навколо них не бiльше восьми рокiв. У них були маленькi каменi, прив'язанi до мотузках, якi вони цiкавим чином розгойдували, починаючи вказiвникiв, а потiм обриваючи його, гра, в яку вони грали пiд час ходьби.
  
  
  Я пiшов далi i оглянув магазини, як гуля" турист або бiзнесмен, проводить вiльний час в незнайомому мiстi.
  
  
  Не знаю, чому її, вiдчув себе нiяково, i не зважився увiйти в магазин Рендi Свiту. Магазин був тепер у кварталi позаду мене, i я зупинився, збираючись повернути назад, коли почув, як людина цiлеспрямовано йде до мене.
  
  
  Его темп прискорився, i її iнстинктивно розвернувся. Спочатку її побачив нiж, а потiм руку, сжимавшую его.
  
  
  Iндi"ць вилаявся по-индусски. Вiн тримав ножа низменному i напоготовi. Через секунду її вихопив Хьюго в праву руку i попрямував до нападниковi.
  
  
  Хлопець був гарний, але не фахiвець. Вiн зробив випад, зупинився, повернувся i вдарив його. Але я знав, що вiн збира"ться зробити. Як нiби вiн завершив лише частину свого навчання. Його парирував удар, i мiй меч глибоко встромився ему в зап'ястi. Вiн впустив ножа i спробував втекти, але його збив його нога. Перш нiж вiн встиг стрибнути на мене, її, притиснув ногу до його грудей i вiдштовхнув легке тiло вiд каменiв.
  
  
  - Хто ти, кравець вiзьми? Вiн пробурмотiв iм'я, але воно нiчого менi не сказали. - Хто тебе послав?
  
  
  Вiн похитав головою. Її повторити штопора по-англiйськи. Вiн все ще не вiдповiв. Його зап'ястi кровоточили. Їй вказав на це, але вiн знизав плечима. Хема був цей хлопець? Її повинен був знати. Вiн просто грабував мене чи намагався вбити по замовленням?
  
  
  Її приставив лезо до його горла i поскоблив его шкiру, пустивши тонку цiвку кровi. "Хто?" - знову запитав її, в iндуїстському мовою.
  
  
  Вiн вiдкрив очi у щирому жаху. Вiн вiдсахнувся. Її сильнiше натиснув на лезо, i побачив, що вона прорiзала на частку мiлiметра глибше. "Хто?" Її запитав знову. - Закiр, - сказав вiн, скорчившись, нiж боляче. "Мене прислав Закiр".
  
  
  - Закiр, хто це?
  
  
  Вiн зойкнув i вiдкрив очi ще ширше, коли побачив кров, капа" з його зап'ястя. Потiм його мета ковзнула в бiк, i вiн втратив свiдомiсть.
  
  
  - Кравець вiзьми, - пробурмотiв я.
  
  
  Її готель дiзнатися набагато бiльше. Був мiй камуфляж вже розкрито? Хто такий Закiр? Може бути просто дешевий гангстер.
  
  
  Її, нахилився, щоб привести його до тями, але був вимушений здатися, коли на вулицю вийшла група строкато одягнених iндiанцiв.
  
  
  Чоловiк попереду був одягнений у сукнi нареченого кольору охри i пишний головний убiр. Його наречена у вуалi була вросла корiнням йому символiчним шовковим шнуром. За ними йшли весiльнi гостi, дюжина або бiльш багато одягнених родичiв.
  
  
  При виглядi кровi, що лл"ться навколо чоловiка на тротуар, група завмерла. Вони очiкувально дивилися на мене.
  
  
  У мене не було iншого вибору. Може пройти п'ять хвилина, перш нiж цей чоловiк з ножем прийде в себе достатньо, щоб заговорити. До того часу повинна була зiбратися велика юрба. Це була не iдеальна ситуацiя для допиту цi"ї людини.
  
  
  Її задавався питанням, чи був вiн один. Де-то в цьому вузькому провулку, ймовiрно, мене чекав його колега? Я пiшов швидше, потiм вибiг через провулка i звернув на iншу вулицю, перш нiж зупинитися. Її спiтнiв у сво"му новому костюмi, намагаючись зорi"нтуватися.
  
  
  Її, знав, що цей чоловiк намагався мене вбити, але чому? Тому що я був Нiком Картером або, може бути навколо того, що у мене було кiлька рупiй в кишенi?
  
  
  Коли її, дiстався до книжкового магазину, її вирiшив увiйти через чорний хiд. Її зупинився в глухому провулку i критично оглянув його. Їй нiкого не бачив, нiчого небезпечного. Її обережно пiшов у провулок.
  
  
  Якщо це був замах, як вони могли так швидко мене розкусити? Це мiг бути водiй таксi. Запропонувати десять рупiй в якостi винагороди, i ви зможете придбати половину аеропортових таксистiв i водiїв рикш. Дiзнатися долю високого американця було б нескладно. Нема" мiсця, де грошi говорять так ясно, як в Калькуттi.
  
  
  Її, пiдiйшов до задньої день i повернув ручку. Дверi не були замкненi. Його увiйшов у кiмнату, схожу на комору, i побачив молоду жiнку, що сидить iрина. Його спокiйно закрив дверi i посмiхнувся ей, щоб вона не закричала. На мiй подив, вона посмiхнулася у ревматизму.
  
  
  Вона була гарненькою, зi свiтло-коричневою шкiрою, блискучими м'якими волоссям i зеленими очима, якi контрастували з її iндiйським особою. Її тiло було гарної форми.
  
  
  "Ви, мабуть, американець", - сказала вона.
  
  
  - Простий, її не готель вас здивувати...
  
  
  Вона вiдмахнулася вiд моїх слiв. - Мого батька тут нема", але вiн скоро повернеться. Вiн зна", що ви прибули до Калькутти. Мене звати Лiлiя Свiту".
  
  
  Принаймнi, мене чекали. Її, зiтхнув з полегшенням. Ця частина операцiї, схоже, йшла за планом.
  
  
  Дiвчина була одягнена в традицiйну приталену бiлу блузку i сарi. Ee спiдниця всiх кольорiв веселки була довгого вiльного покрою. Вона витончено пiднялася з дивана.
  
  
  - Можу її зробити вам чашку кави?
  
  
  Вона провела мене в акуратну, свiтлу i пахучий вiтальню. Бiльше нiкого не було. У однiй навколо стiн стояв низький диван. Два дня в лiвiй стогони вели в iншi кiмнати, а вiдвертi попереду була третя дверi, ведуча в книжковий магазин.
  
  
  За звичкою її швидко опустив довiдки про пiдслуховуючих пристроях. Дiвчина подивилася на мене, нiчого не питаючи. Її бачив, що ee батько пiдготовлено ee роботi.
  
  
  Я не очiкував, що знайду що-небудь, але транзитний будинку iнодi виявля"ться обманом. А в моїй роботi обшук будинку господаря не порушу" етикет.
  
  
  Не було мiкрофонiв у звичних мiсцях, куди нiбито випадковий вiдвiдувач мiг докласти ih прикрiпивши шматочком розчину або клею. Не було мiкрофонiв нас на столi, на нас, на одвiрках, нам пiд сидiннями стiльцiв.
  
  
  Її тiльки що прийшов до висновку, що Рендi Свiт повинен бути краще, нiж його уявляв собi, коли побачив його... Це була канцелярська кнопка, яка займа"ться виглядала трохи завеликою. Вона була втиснута в стiну бiля вхiдних день майже врiвень з пiдлогою.
  
  
  Її обережно витягнув її i оглянув нижню частину. Тонкий шар пластики покривав мiнiатюрнi приймач i передавач. Це був новий тип, але я прикинув, що ареал не перевищу" 200 метрiв.
  
  
  Лiлi пiдiйшла до мене i подивилася, що я роблю. Її приклав палець до губ, i вона спохмурнiла. Перш нiж її встиг щось сказати, дверi вiдчинилися, i в кiмнату увiйшов чоловiк. Йому було сорок рокiв, невисокого зросту, з гладко поголеною головою, у великих окулярах, як у Гандi, i носом, який кiлька разiв ламали i так i не вправили.
  
  
  Її пiдняв передавач в руцi. Вiн подивився на нього, але нiчого не сказав. Показав її ему, де знайшов. Чоловiк вибив мiкрофон навколо мо"ї руки i жбурнув його на пiдлогу пiд своїм жорстким шкiряним черевиком.
  
  
  - Я поняття не мав... - почав вiн.
  
  
  "Де ми можемо поговорити?"
  
  
  Рендi Свiту провiв мене через заднi дверi в провулок, де вже було темно. Менi знадобилося всього кiлька хвилина, щоб почути все, що Свiт знав про вибухи. Вiн не знав нiчого того, чого я не знав. Її все ще був у темрявi.
  
  
  - Ви зна"те якогось Закира?
  
  
  Свiт кивнув. - Це звичайне iм'я в Iндiї. У мене четверо родичiв по iменi Закiр. В однiй тiльки Калькуттi ih повинно бути тисячi... - Вiн похитав головою. - Цей передавач... це моя вина. Її, думав, що вони мене не пiдозрюють, але тепер вони все знають. Її шталь для тебе марний.
  
  
  "I тепер вони знають, що ми знайшли один з мiкрофонiв. Можливо, вони додали ih ще, так що не дозволяйте їм почути нiчого важливого.
  
  
  Її розповiв йому про людину з ножем на вулицi. Вiн затамував подих. - Я не вiрю, що цей чоловiк намагався вас пограбувати. Це мiг бути вбивця. Її спитаю.
  
  
  Повернувшись через кiлька хвилина в книжковий магазин, її добре обдивився. Тепер вони знали, звук мого голосу. Так що менi доведеться стати приманкою для ih пастки, хема б вони нам були. Книжковий магазин був закритий, на вiкнах були металевi поручнi, i її стояв бiля вiкна, намагаючись зрозумiти, де може бути ih подслушиватель. Передавач мав обмежений радiус дiї. З-за вiкна її побачив з десяток мiсць, де мiг сидiти хтось з трубкою приймача. Балкони через вулицю були б iдеальним варiантом. Але хто це? росiяни? Китайськi комунiсти? Власна розвiдувальна мережа iндiйцiв?
  
  
  Вiн не мiг пригадати, щоб мене коли-небудь викривали так рано на мiсiї. Її, вiдчував себе мисливцем, виявили, що його переслiду" ведмiдь грiзлi, якого вiн навiть не бачив.
  
  
  Перш нiж її встиг зiбратися з думками, її побачив рух зовнi. Це було швидке, непомiтне рух, як у тварини, що переслiду" свою здобич.
  
  
  Далi по вулицi до книгарнi ковзнула друга тiнь. Потiм з'явилася цiла орда, десятки людських фiгур з камiнням, палицями i саморобними списами в руках.
  
  
  Перший камiнь вдарився об залiзнi бильця, i вiдскочив назад. Наступним розбилося маленьке вiконце в день. Потiм велике вiкно, за яким її зберiгав, було розбите третiм каменем. Її вiдскочив назад, щоб уникнути падаючого скла.
  
  
  - Ти їм потрiбен, - гукнув позаду мене Рендi Свiту. - Вони знають, що ти тут.
  
  
  Її погодився. Вони спробували закiнчити роботу, яка займа"ться була невдалою на вулицi, тiльки на цей раз вони зробили це пiд прикриттям повстання.
  
  
  Її, вiдiйшов вiд вiкна i потягнув Лiлi за собою. Її очi були широко розкритi вiд страху. Коли ми зайшли у вiтальню, її батько замкнув за нами дверi.
  
  
  - Пiшли, - наказав я. "ти i твоя дочка... швидко через чорний хiд."
  
  
  Вiн готель заперечити. Її обережно пiдштовхнув его k день. Вiн подивився на мене, моргнув, потiм кивнув i повiв мене до комори. Свiт вiдкрив зовнiшню дверi i наполовину вийшов назовнi. Його крик пролунав раптово, i вiн звалився назад у кiмнату з трехфутовым списом у груди, а його м'якi, серйознi очi були вже глибокими озерами смертi.
  
  
  Її зачинив дверi i розбив "дину лампу в кiмнатi.
  
  
  Ми опинилися в пастцi, обложенi як спереду, так i ззаду. Дiвчина готелi щось сказати, але її вирiшення науково-дослiдних завдань гул запальною бомби в книжковому магазинi. Ми були притиснутi - вогонь попереду, i натовп позаду нас.
  
  
  
  Третя глава
  
  
  Не встиг їй поворухнутися, як пiд дверима книжкового магазину потекла цiвка палаючого бензину. Її перестрибнув через тiло Свiту i присiв бiля стiни. Коли її вiдкрив заднi дверi на дюйм або близько того, goggle врiзалася в дерево, i в дверi врiзалася дюжина каменiв. Його швидко закрив дверi i гримнув засув. Зазирнувши у вiкно праворуч вiд дня, її побачив, як по портики вибiгла постать, i швидко вистрiлив, потiм чого чоловiк впав на землю. Початку другої злива куль i каменiв потрапив у дверi i розбив вiкно.
  
  
  Лiлi накинула килим на палаючий бензин i загасила полум'я, але незабаром вогонь в книжковому магазинi вирвався з дерев'яною день.
  
  
  Її вже майже вирiшив вибiгти через чорний хiд, коли вибухнула друга запальна бомба. Заднi дверi була хитатися палаючим бензином. Ми були замкненi в пастцi.
  
  
  - Лiлi, чи " iнший вихiд?
  
  
  Вона плакала майже iстерично i трясла головою. Я пiшов в iнший ниткою кiмнати. Вiн був увiткнути старими папками, картонними коробками, ящиками. Її потягнув ih вниз. Повинен бути шлях до вiдступу. Лiлi присiла поруч з батьком i взяла його за руку. Її застрибнув на ящики i подивився вгору. Зда"ться, там був якийсь виступ.
  
  
  Перелазячи через складенi iншою iнший коробки, її зрозумiв, що вони знаходяться на вузькiй сходах. Її пiднявся наверх. Дорiжка тяглася на всю ширину кiмнати, а в кiнцi була дверi. Її, пiдбiг до неї, знайшов ручку i повернув її. Дверi були замкненi. Мiй засадах вилетiла i потрапила в дверi поруч з замком. Дверi вiдчинилися. Лiхтариком її пронизав темряву i побачив ще одну щiлину, але сходи, що ведуть униз, не було.
  
  
  - Лiлi, йди сюди швидше.
  
  
  Вона здивовано пiдняла очi i схвильовано побiгла вгору по сходах. Обережно пройшли перший будинок, потiм почала другий. У третьому будинок вiдчинилися дверi в ароматний вечiрнiй повiтря. Пiд нами лежав провулок. Її повис на карнизi i впав на землю. Її зловив Лiлi, коли вона стрибала, i повiв її до машини. Ми повiльно поїхали. Позаду нас, ми могли бачити полыхающее полум'я книжкового магазину i чути сирени далеко. Коли ми були на безпечнiй вiдстанi вiд орди, її зупинив "мерседес" i закинув голову.
  
  
  Її глибоко зiтхнув i поринув у самогiпноз, яким навчився в США. Через кiлька секунд її поринув у легкий транс. Менi здавалося, що я прокидаюся вiд довгого освiжаючого склепiння i чую, як Лiлi тихо каже поруч зi мною.
  
  
  "Ми знали, що це вiдбудеться", - сказала вона, плачучи.
  
  
  "Хто?"
  
  
  "Мiй батько i її. Коли вiн погодився працювати на вас, вiн сказав, що одного разу помре насильницькою смертю. Це була цiна, яку ми повиннi були заплатити, щоб пiти з жебракiв прапора, щоб мати вдома i освiта. Тепер ми заплатили цiну.
  
  
  Її готель сказати щось втiшне, але не мiг знайти слiв.
  
  
  "Куди ти пряму"ш? У тебе " сiм'я?'
  
  
  - "Не могли б ви вiдвезти мене до мого дядька? Може бути, вiн зможе подбати облад менi".
  
  
  Їй кивнув, i вона дала менi адресу. До нього залишалося всього кiлька кварталiв. Її висадив її перед великим будинком на Олд-Корт-Хаус Стертий.
  
  
  "Повинно бути, вiн працю" допiзна", - сказала вона. "Вiн завжди так робить".
  
  
  Коли вона вийшла, її назвав гей, назва мого готелю. - Якщо тобi знадобиться допомога, подзвони менi, Лiлi.
  
  
  Вона подивилася на мене своїми цiкавими зеленими очима i видавила навколо себе посмiшку. "Мiстер Метсон, ви вже допомогли менi настiльки, наскiльки дозволили лякало. Ви врятували мо" життя.'
  
  
  Вона повернулася i побiгла до дня.
  
  
  У себе в готелi її оглянув номер, у разi, якщо до мене прийшов непроханий гiсть. Все здавалося в порядку. Її включив радiо, прийняв душ i одягнувся.
  
  
  Поки її зав'язував краватку, радiо Калькутти повiдомило про ще одному полiтичному вибуху. На цей раз бомба влучила в будинок росiйського вiце-консула, i комунiсти були в лютi.
  
  
  "Росiйський консул Андрiй Соколов сьогоднi зажадав, щоб iндiйськi вiйська посилили охорону навколо всiх будинкiв росiйських чиновникiв i по всiм об'"ктам, пов'язаним з Росi"ю", - повiдомив ведучий. "Соколов також зажадав, щоб весь персонал консульства США був висланий з усього мiста, якщо не будуть негайно припиненi атаки на росiйський персонал i росiйську власнiсть".
  
  
  Її тихенько свиснув. Це було щось нове в дипломатичних колах. Її нiколи не чув, щоб одна сторона просила iншу вислати дипломатiв третьої держави. Наслiдки були жахливими. Не дивно, що Хоук i Державний департамент сша були стурбованi.
  
  
  Але чому були здiйсненi теракти? Її досi тхора поняття не мав, чому на росiйських кидали бомби. А чому в Калькуттi?
  
  
  Можливо, штопора було простiше. Iндiя була втiленням демократiї в Азiї. Англiйцi залишили потiм себе структуровану систему, яка займа"ться в одних мiсцях працювала дуже добре, а в iнших була адекватною. Але в Калькуттi вони зазнали серйозну невдачу.
  
  
  Можливо, Чоени Мехта, могла б дати менi пораду, необхiдну, щоб дiзнатися, хто стоїть за цими труднощами.
  
  
  Дiзнатися її адресу було неважко, хоча в телефоннiй книзi его не було. Потiм кiлькох телефонних дзвiнкiв її був у дорозi.
  
  
  Вона жилки в одному з найстарiших "тузи" Чоу-ринги-рiд, розкiшний будинок, що стояв в сторонi вiд дороги, на великiй дiлянцi, оточеному високим металевим парканом, i покритому синьою керамiчною плиткою. Пандус вiв до пишним, але мiцним залiзним воротах. Сикх рiзко подивився на мене, сказав щось по телефону, потiм зробив жест i вiдкрив великi ворота. Її в'їхав i почув, як позаду мене грюкнули ворота.
  
  
  Її припаркувався на пiд'їзнiй дорiжцi мiж Rolls-Royce Silver Cloud i пошарпаним Land Rover.
  
  
  Мене чекала молода дружина, i проводила мене через переднiй двiр, mimmo саду з навiсом, по стежцi mimmo бiля басейну i через дверi на iншiй сторонi величезного особняка.
  
  
  У Чоени була проживання у флiгелi великого будинку. Вона зустрiла мене бiля дверей.
  
  
  - Ти знайшов мене, - сказала вона i посмiхнулася. - Я дуже сподiвалася, що ти зможеш це зробити.
  
  
  Вона повернулася i показала менi гарне сарi, яке було на нiй. Рука i плече з-пiд м'якою, нiжною синьої блузи було видно, але бiльшу частину ih приховував шарф, свисавший з її лiвого плеча i заправлений пiд праву руку. Це був шовковий хустку сотень кольорiв, з хитромудрим вiзерунком, з цi"ї, а який-mde фiгурками, вишитими вручну по шовку. Сарi розвiвалося по пiдлозi. "Красивi... i жiнка, i сарi".
  
  
  Вона посмiхнулася i подивилася на мене своїми карими очима.
  
  
  - А ви, сер, добре i дорого одягненi, але пiстолет видний у вас з-пiд лiвої руки. Всi американськi виробники фе"рверкiв носити зброю?
  
  
  Її розсмiявся, щоб приховати сво" здивування. Бiльшiсть досвiдчених очей не можуть виявити Вильгельмину, тому що вона потопа" в моїй куртцi. Але цю куртку дав менi Хоук, i вона була не так добре рiзати, як мiй.
  
  
  "В чужiй країнi нiколи не зна"ш, чого очiкувати".
  
  
  Чони не стала уточнювати. Вона окинула кiмнату помахом руки. - Що ви дума"те про моїй кiмнатi?
  
  
  Це була захоплююча кiмната. Помiсь поганих модемiв i поп-арту з вiдтiнком чорного гумору. Їй так i не сказав, вона спохмурнiла.
  
  
  "Не будь жорстоким, ти повинен бути добре обладнаний до мене".
  
  
  'Чому?'
  
  
  "Голос як iнакше справити враження на жiнку".
  
  
  - Чому її повинен справити на тебе враження?
  
  
  "Всiм вiдомо, що американськi чоловiки намагаються спокусити кожну зустрiчну жiнку".
  
  
  Вона кивнула комусь, кого його не бачив, i проводила мене до складним скляним дверям, якi вiдкривалися на при"мний балкон. Там росли квiти, невеликi чагарники i дерево. Хоча її i вступив на перший поверсi, ми були тепер на другому поверсi, з видом на рiчку. Пiд собою її побачив жовтi язики полум'я маленьких багать.
  
  
  - Похорон, - пояснив Чоени. - Це мiсце кремацiї на приплив Гангу, рiчки Хуглi.
  
  
  Менi було цiкаво, чи викону" зараз Чоени завдання, чи зна" вона, хто її на самому делле, i вона зна" що-небудь про напад на магазин вiн вночi. Вона нiчого не сказала. "Сiм'я вiдносить тiло до рiчки для очищення", - сказала вона. "Тодi син раздробит череп".
  
  
  - Череп розбивають? - недовiрливо запитав я. - У трупа?
  
  
  "Для estestvenno; назавжди звiльнити душу до того, як тiло буде спалено".
  
  
  - А попiл?
  
  
  - Його кидають у рiчку Доми, касти, яка займа"ться займа"ться кремацi"ю для нас. Потiм просiювання попелу на виявлення золотих кiлець i тому подiбного. Так вони забезпечують собi засоби до iснування".
  
  
  Потiм вона повернулася i взяла склянку хересу у слуги, який пiдiйшов до нас з пiдносом. Її зробив ковток i виявив, що це чудовий херес.
  
  
  Незабаром наймичка повернулася i оголосила, що eda подана. Її очiкував фантастичної iндiйської їжi, багато рису i каррi, але, як сказала Чоени, ми взяли на себе, як сiльськi жителi. Eda була майже убогою, незважаючи на лотки iз золотою облямiвкою i столовi прилади навколо дорогого срiбла, ма" форму кола.
  
  
  'Кабачок,' - сказала вона, коли її ель-зелений овоч.
  
  
  "I чапатi", - додала вона, коли його проткнув виделкою плоску булочку у формi млинця. Був сочевичний соус з рисом i кiлька шматкiв козячого м'яса, але навряд чи це була розкiшна eda, яку очiкував в такому будинок, як сл.
  
  
  Чоени пояснив: "Ця проста eda сiльських жителiв нагаду" менi, що я нiчого не заробила. Без багатств мого батька... - Вона замовкла i пiдняла очi. "Ви розумi"те це?", - запитала вона.
  
  
  Їй кивнув. Бiднiсть, злиднi, смерть, якi щодня гуляли вулицями Калькутти, пiдкреслювали її слова. Її, сподiвався, що цей вдумлива, красива жiнка була на нашiй сторонi.
  
  
  Потiм вечерi ми пiшли до вiтальнi, i вона увiбрала в себе стереозвук. Музика була схiдної, хоча я не думаю, що вона чекала, що я оцiню дисонанси барабанiв, тарiлок i звучання шарманки.
  
  
  "Менi цiкаво дiзнатися щодо тебе", - сказала вона, я стою, навпроти мене, скромно схрестивши руки на грудях. "Менi цiкавий чоловiк, який йде на все, щоб зустрiти жiнку, яку вiн нiколи не бачив, чоловiк, який також носить зброю".
  
  
  - Ти й сама не зовсiм прозорою, - сказав я. "Бiльшiсть красивих жiнок проiгнорували б таку незграбну спробу зацiкавити ih".
  
  
  Вона розсмiялася i пройшла mimmo мене до вбудованому бару через всю кiмнату.
  
  
  - Ви коли-небудь стрiляли в кого-небудь, мiстер Метсон? - рiзко запитала вона.
  
  
  Її взяв її за руку, повернув до себе i потягнув уперед. "Тiльки в красивих жiнок, якi занадто багато говорять".
  
  
  Вона була готова, коли її, нахилився, щоб поцiлувати її. Вона обвила руками мою шию i притиснула мо" обличчя до свого. Поцiлунок почався м'яко, потiм посилився, поки нашi губи не розiйшлися, i мiй язик не проник в її рот. Вона тихо зiтхнула, потiм випустила руки i вiдiйшла вiд мене.
  
  
  - Думаю, пора поговорити, - сказала вона. "Ми тiльки що зустрiлися, i я не знаю тебе i..."
  
  
  Мої губи ковзнули по м'яких мiсцях внизу її шиї, i її заперечення пролунали м'яко.
  
  
  Через кiлька хвилин ми були в її спальнi, дверi були замкненi, i її тiльки що знову поцiлував її. Ми лежали на лiжку. Чоэни тихенько засмiялася, села i зняла з сари красивий довгий шарф. - Ходiмо купатися, - запропонувала вона.
  
  
  'Ти серйозно?'
  
  
  'Так, звичайно. Вiдкрито зараз.' Вона облизала губи кiнчиком язика. - А тепер ти повинен сказати, що у тебе нема" з собою плавок.
  
  
  "Менi це не потрiбно".
  
  
  Її допомiг гей розстебнути синю блузку i виявив, що на нiй нема" лiфчика. Її груди набрякли, повнi i дозрiлi, i закiнчувалися твердими темними сосками. Вона знову поцiлувала мене, i її губи припали до моїх. Вона розстебнула мою сорочку, i через мить ми обидва були голими.
  
  
  Вона взяла мене за руку i обережно проходила через весь будинок вниз по сходах до басейну. На далекiй сторонi були лампи. Пара шезлонгiв сидiла вдома, ступенiв на дрiбнiй сторонi.
  
  
  Вона пiдбiгла до краю i плавно пiрнула у воду. Її пiрнув через мить. Її просив ee пiд водою, пiдплив до неї, поцiлував у губи i мiцного обiйняв. Нарештi ми обнялися, задихаючись.
  
  
  Не було причин щось говорити. Ми пiдпливли до сходiв, i вiн провiв губами по її щоках до шиї, плечах i набряклою грудей. Вона ахнула, коли мiй рот зiмкнувся навколо гострого соска. Вона ковзнула назад у воду i притягла мо" обличчя до плоского живота нижче свого пупка.
  
  
  За мить ми знову були на сходинках, i ee тiло погладило мою груди, потiм погладила мiй вологий життя i ковзнуло нижче, поки вiн не застогнав вiд задоволення.
  
  
  Її посадив ee вiдвертi, зачерпнув у руки води, вилив на її гладкi грудей i дивився, як вона тече мiж i навколо пiднiмаються пiк. Вона штовхнула мене назад у воду, потiм повернулася i поманила мене, полуплавая, широко розставивши ноги. Її обережно ковзнув вперед, проводячи руками по ee високим засмаглим холмикам, погладжуючи плоскi соски, поки вони не стали високими, твердими i запитливо збудженими. Її, нахилився вперед i ковзнув ротом вiд одних грудей до iншого, поки не почув її тихий стогiн i вона не потягнулася до мене.
  
  
  Її ковзнув по нiй в & nb, як амфiбiї, щiльно притиснув її до себе, потiм сильно i точно штовхнув її, вона випустила крик боляче i прапора дозволу на виконання. Ми пiрнули, обiйнявшись, пiд воду. Через кiлька хвилин ми вийшли через води знову. Вона пiдняла ноги i обвила ними мою спину. Ми дрейфували м'якими, нiжними рухами в якомусь фундаментальному ритмi, який посилав ударнi хвилi по нашим тiлам.
  
  
  Її почув, як вона скрикнула, коли ми знову почали тонути. На цей раз ми перекинулися, але не гальмували.
  
  
  Її, вiдчув, як вона простягла руки, щоб пiдняти нас нагору. Коли ми спливли на поверхню, Чоени видав довгий i тихий стогiн, щось на зразок первiсної подиху задоволення i звiльнення.
  
  
  Ми повiльно попливли назад до схiдцiв, все ще обнявши один одного. Якийсь час ми лежали, дивлячись на зiрки, тихо шепочучи один одному.
  
  
  Двадцять хвилина потому ми вийшли через води, такi розслабленi i освiженi, що я майже забув на мить, навiщо її було в Калькуттi.
  
  
  Ми витерли ще один iнший i пiшли назад в її спальню на верхньому поверсi будинку, звiдки вiдкривався вид на мiльярди вогнiв Калькутти.
  
  
  Вона прибрала волосся з моїх очей.
  
  
  - Ви ма"те справу з зовсiм iншими речами, чим фе"рверки, чи не так? Ви прибули сюди, в мiсто, сьогоднi вранцi. Ви пiшли до консула США, а потiм вирiшили познайомитися зi мною. Чому?'
  
  
  Її нiчого не говорив.
  
  
  Бiльшiсть американських бiзнесменiв, якi приїжджають до Калькутти, не мають доступу до особистого автомобiля американського консула. Її бачила цю машину сто разiв. Ви повиннi бути хема-то особливим. А Петсi за Calcutta News - моя подруга. Вона подзвонила менi сьогоднi нiяк не коли, i сказала, що хтось питав мене. Чоени тихенько розсмiялася. "Менi довелося зiграти додатковий сет, поки його чекала твого доходу". Вона поцiлувала мене в нiс. "Я радий, що дочекалася".
  
  
  Моя первiсна панiка зникла. Вона могла дiзнатися обладнання всьому цьому з iндiйської секретної служби, а мiг i сам переконатися в цьому. Вона була яскравою жiнкою. Те, що вона сказала, могло виходити навколо простого спостереження.
  
  
  Його поцiлував її дражливi губи. "Чому красивi жiнки завжди ставлять найбiльш складнi питання?"
  
  
  - У мене " ще один для вас. Хочеш залишитися тут зi мною, поки будеш в Калькуттi?
  
  
  Ми обидва були всi голi. Її, подивився на її чудове тiло, поцiлував повнi груди i сказав: "Її готель би провести все свiй час з тобою, Чоени".
  
  
  - Красиво, - сказала вона, знову притискаючи мої губи до сво"ї тремтячою грудей.
  
  
  Коли прийшов туди в 2 години ночi, бiля входу в готель стояв озбро"ний солдат. У нього був пiстолет у кобурi, а гвинтiвка на плечi. Коли її проходив mimmo нього, вiн вiддав честь.
  
  
  На наступний ранок її, встав в дев'ять годин, тому що у дверi постукали. Прийшов кур'"р з посилкою. Це була нагальна прохання зателефонувати в консульство. Одягнувшись, її включив свiй транзисторний приймач i зловив нитка кварталi поточного Радiо Калькутти.
  
  
  "...i консул сказав, що будiвлi завдано значних збиткiв. Минулої ночi були обстрiлянi ще двi будiвлi пов'язанi з США: бiблiотека Iнформацiйної служби США та офiсу American Express в центрi Калькутти".
  
  
  Судячи з усього, в ту нiч ситуацiя погiршилася. Росiяни в Калькуттi бiльше не були "диною метою. Тепер розбиралися i з американцями. "Консул США бiльше не коментував, - продовжив пiшов далi, - i полiцiя вiдмовля"ться робити припущення щодо того, чи пов'язанi останнi iнциденти з недавнiми вибухами майна Радянського Союзу. Зарубiжнi новинки...
  
  
  Її вимкнув радiо, швидко одягнувся i подзвонив у консульство. Їй подзвонив Слокуму, як i очiкував, i вiн готель поговорити зi мною вiдкрито зараз. Її був у його кабiнетi через десять хвилина.
  
  
  У вiкно бачив, як невелика бомба пошкодила кут великої будiвлi. Робiтники вже були зайнятi усуненням пошкоджень, а полiцейськi рилися в завалах.
  
  
  Що стосу"ться Слокама, то его i впевненiсть у собi похитнулася. Його руки тремтiли, коли вiн намагався запалити сигарету. Стiлець, вчора такий акуратний, тепер був завалений паперами, i йому довелося шукати попiльничку.
  
  
  "Ти чув?" - запитав вiн напружено. Комiр його бiлої сорочки був розстебнутий, i вiн не голився. У мене було вiдчуття, що зараз вiн бiльш чутливий до таких людей, як її, нiж коли ми вперше зустрiлися.
  
  
  - Про три вибухи?
  
  
  "Всього було сiм, у тому числi двi нашi машини вибухнули. Її тiльки що говорив по телефону з росiйським консулом, який заявив про свою невиннiсть. Ми запитали у посла в Нью-Делi дозволу запросити прибуття iндiйських вiйськ для захисту консульства та iнших американських об'"ктiв".
  
  
  Слокум встав i жестом запросив мене йти за ним. Ми вийшли на вулицю i таку гру в "мерседес", який вiн менi позичив.
  
  
  "Я повинен показати вам, що-що, що ви знайдете цiкавим", - сказав вiн. "Я не стверджую, що знаю справжню мету вашої присутностi тут, але я розумiю, що я повинен надати вам максимальну пiдтримку та сприяння в цьому делiкатному питаннi".
  
  
  Вiн зупинив машину в полуквартале вiд великого кам'яного будинку. Червоний прапор з серпом i молотом майорiв над будинком. Три десятки озбро"них iндiйських солдатiв стояли на сторожi з двох сторiн будiвлi. Обидва входи були захищенi барикадами навколо мiшкiв з пiском. Це було схоже на декорацiї до вiйськового фiльму.
  
  
  "Соколов, росiйський консул тут, каже, що вiн готовий дiяти негайно, якщо его будiвель будуть пiддаватися новим бомбардуванням. Це було вчора. Тепер вiн журиться, що не мав нiякого вiдношення до нападу на нас".
  
  
  - Отже, почалася ескалацiя, - сказав я.
  
  
  "Вся ця ситуацiя розвива"ться як снiжний ком, її бачив, це в Алжирi. М'яч почина" котитися, i раптом вiн летить так швидко i ста" таким великим, що нiхто не може зупинити його. Занадто багато рiзних сторiн воюють одного з одним. Якщо з цим не покiнчити, ми опинимося на пороховiй бочцi. I якщо ця бочка вибухне, iндiйський уряд може бути повалено. Калькутта може дуже швидко перетворитися в мiсто, де тисячi бунтiвникiв будуть бiгати з бомбами, або палаючими смолоскипами i битися одним з одним, щоб побачити, хто першим пiдпалить гнiт. I тодi ми опинимося вiдвертi посерединi.
  
  
  Її знову подивився на барикаду навколо мiшкiв з пiском i зрозумiв, що вiн правий. Готель би їй бути де-небудь в iншому мiсцi.
  
  
  - Ви плану"те розставити вартових навколо консульства, чи не так?
  
  
  Слокум кивнув. - Ми найняли п'ятдесят чоловiк зi збро"ю. Ми будемо використовувати ih, поки не отрима"мо iндiйських солдатiв".
  
  
  'Хороший. Де знайти осколки, зiбранi полiцi"ю потiм вибухiв?
  
  
  - Вони у Амартии Раджа по полiцiї. Вiн також " членом Червоного калькуттського комiтету та радником командувача генерала, який зараз команду" Захiдної Бенгалi"ю в умовах внз положення. Вiн чудова людина. Слокум записав адресу i дав його менi.
  
  
  - А що стосовно речей, про якi її просив?
  
  
  "Я велiв покласти ih в стiйцi", - сказав вiн. Вiн повiльно проїхав mimmo росiйського консульства i попрямував назад у свiй кабiнет. Вiн зупинився на тротуарi, i вiн прослизнув за кермо, коли вiн вийшов.
  
  
  Їй передзвонив йому i попросив почекати, поки її напишу телеграму з найвищим прiоритетом, i попросив вiдправити її для мене в Вашингтон.
  
  
  Її знову привезли двигун, але вiн поклав руку менi на плече i виглядав задумливо.
  
  
  - Належить збори, що може вас зацiкавити... спецiальне зiбрання Червоного Калькуттського Комiтету. Ми з Соколовим запрошенi. У комiтет входять десять, п'ятнадцять дiлових, культурних i вiйськових дiячiв. Це спроба вирiшити проблеми, якi розривають це мiсто на частини".
  
  
  "Схоже на засiданнi Торговельної палати", - заперечив я. "Навряд чи це моя спецiальнiсть".
  
  
  - Це органiзував полковник Чанг Ву. Захоплюючий хлопець. У нього " великi iнтереси в судноплавствi i сталi, а також в бiльш нiж п'ятдесяти iнших пiдпри"мствах. Вiн стояв поруч з Чан Кайшi, коли старий генералiсимус боровся з комунiстами в материковому Китаї. Вiн вiдправився в Iндiю, потiм того, як Чан зазнав поразки. Тепер вiн мiльйонер, дуже багатий, акуратний людина, якiй " що втрачати, коли Калькутта загориться. Вiн сказав менi, що побуду" для нас i росiйських мiст свiту".
  
  
  - I як менi втручатися?
  
  
  Вiн спохмурнiв, обмiрковуючи свiй ревматизму.
  
  
  - Ви повиннi бути бiзнесменом, експертом з бо"припасiв. Ма" сенс скористатися твоїми талантами зараз, коли ти в мiстi. Це виправдання, яке вiддав її полiцiї, коли говорив їм, що ви хочете дослiдити осколки бомби. Мiж iншим... - Вiн зам'явся, i я побачив, що вiн шука" правильний ревматизму. "Ну, я маю на увазi, що при даних при iнших обставинах у зустрiчi з комунiстами " елемент ризику. Нарештi... ї бомбу в консульствi... Ну, вона могла кого-небудь убити... мене, наприклад. I у вас "... як би це сказати... досвiд у подiбних речах.
  
  
  Її душа посмiхнувся. Вiн був наляканий, i раптом її шталь цiнних iншому.
  
  
  - Звичайно, - сказав я. 'Її прийду.'
  
  
  "Будинок Свiту", - сказав вiн. "Китайський ресторан на Парк-стертий".
  
  
  Вiн зiтхнув з полегшенням, i назвав час. Вiн свиснув, проходячи через ворота, i менi захотiлося накричати на нього, щоб вiн сказав правду. Те, що я був поруч з ним, не означало для нього нiякого захисту.
  
  
  Нiхто не був у безпецi в Калькуттi, поки в кожному куточку мiста вибухали бомби.
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Її вiдчував зростаючу напругу в мiстi, коли їхав за адресою, на вулицi Олд-Корт-Хаус. Натовпи заповнили вулицi. Тiльки високi двоповерховi автобуси здавалися досить потужними, щоб борознити людськi рiки, тому його поїхав щиро за одним по всьому автобусiв, щоб вiн розчищав шлях перед собою. Останнi кiлька кварталiв дiти на тротуарi дiзнавалися у менi американця i бiгли поруч з машиною, насмiхаючись i вiдпускаючи грубi зауваження в iндуїстському дiалектi, якого я не розумiв. Дорослi з цiкавiстю дивилися на мене i задовольнялися кислим обличчям, що свiдчить про зростаючу ненавистi до iноземцiв, що вчинило стiльки насильства в ih мiстi. Коли її дiстався до полiцейського управлiння, її, був здивований, побачивши, що це була будiвля, де її висадив Лiлi Спокою минулої ночi. Це було очевидно, але менi якось i в голову не приходило, що її батько може бути родичем полiцейського. Такого агенту, як Рендi Свiт, потрiбнi були контакти в офiцiйних колах, щоб бути корисним i АХ.
  
  
  Спереду будiвлю було строго офiцiйним, з традицiйними колонами i широкими зношеними сходами, де жебраки чекали роздаткового матерiалу. У заднiй частинi знаходилися житловi примiщення чиновникiв. Коли її панцир з широкого кам'яного тротуару, до мене пiдiйшли дво" спiвробiтникiв служби безпеки. Мене ввiчливо запитали, чого хочу. Коли їй сказав, що хочу поговорити з мiстером Раджем, мене впустили через бiчнi дверi. Її зiткнувся з секретаркою i за мить опинився у великому кабiнетi зi сталевим столом, шафами для документiв i голою лампочкою, що звиса" зi стелi в центрi кiмнати.
  
  
  Амартiя Радж був значним чоловiком, бiльше п'яти футiв зростанням, широким i мiцного складеним, що було незвично для iндiйця. Вiн був одягнений в захiдний костюм, але на обох зап'ястях у нього були мiднi браслети шириною два дюйми. - А, мiстер Метсон, - почав вiн. "Ваше консульство дзвонили... сказали, що ви приїдете".
  
  
  Вiн простягнув руку i жестом вказав менi на стiлець навпроти свого крiсла.
  
  
  "Я тут, щоб купувати фе"рверки та порох, - почав я, - але мiстер Слокум попросив мене поспостерiгати за цими терактами, тому що вибухiвка - моя спецiальнiсть".
  
  
  Тонка усмiшка розповзлася по обличчю полiцейського-iндiйця, i вiн зрозумiв, що вiн нас на секунду не довiрив мо"му розповiдi про мо" прикриття, але, мабуть, не збирався нападати на мене з цього приводу.
  
  
  "Зрозумiло, що американцi хочуть залучити до цi"ї справи своїх людей. Ми надамо вам всю можливу допомогу".
  
  
  "Ble щорiчно осколки бомби?"
  
  
  "Звичайно", - сказав вiн, повернувшись до шафи, де розпакував iржаву банку. "Це цiла бомба, яка займа"ться не вибухнула, хоча у нах згорiв гнiт". Це було майже те ж саме, що бомба, яку показав менi Хоук, за винятком того, що з обох сторiн у банку були пробитi отвори, з'"днанi довгим шматком мотузки.
  
  
  "Забудьте про вiдбитки пальцiв, мiстер Метсон, - сказав вiн. "У нас " кiлька примiрникiв, але по восьми мiльйонiв чоловiк в Калькуттi у нас дуже мало вiдбиткiв пальцiв, у наших справах".
  
  
  - Для чого ця мотузка?
  
  
  - Ми цього не зна"мо. Може бути, щоб нести цю рiч. В Iндiї ми улюблений врiвноважувати речi. Жiнки несуть на головах глечики, кошики, навiть каменi. Хлопчики i дiвчатка прив'язують мотузку до невеликих предметiв, щоб нести ih, наприклад, до книги або пляшцi. Тодi вони можуть розхитувати цю штуку на мотузцi, зупиняти її, гратися з нею пiд час ходьби". Радж пiдняв бомбу за мотузку i показав менi, як її можна розгойдувати. "Але я дiйсно не можу уявити, щоб хтось розмахував цi"ю штукою, як iграшкою".
  
  
  - Є якiсь слiди?
  
  
  Радж пiдiйшов до вiкна. "Ми не так ефективнi, як ваша полiцiї у Сполучених Штатах. I у нас вiсiм мiльйонiв пiдозрюваних. Кажуть, в Калькуттi вбивцю можна найняти за десять рупiй, а банду - за п'ятдесят рупiй.
  
  
  - Знайшли що-небудь цим вранцi, потiм нападу на консульство?
  
  
  Вiн стомлено похитав головою i повiв мене по коридору в полiцейську лабораторiю. Протягом години вiн з гордiстю демонстрував менi процедури, яких вони дотримувалися при ретельному вивченнi кожної атаки.
  
  
  Але коли екскурсiя закiнчилася, її нiчого не знав бiльше, нiж ранiше. Бомби всi були примiтивнi, саморобнi. Не бiльше, нiж банки, наповненi калiйної селiтрою.
  
  
  Радж безпорадно знизав плечима. - Кiлька шматкiв мотузки, я намагаюся банку... це все, що залишили нашi терористи. Це дуже засмучу". Зда"ться, вони з'являються по всьому нiзвiдки... невидимi, нечутнi - поки не станеться вибух". Вiн пообiцяв тримати мене в курсi, але вивiв мене навколо будинку так майстерно, що я похитав головою. Її нiкуди не потрапив.
  
  
  Потiм її побачив Лiлi. Вона була у дворi одного навколо будинкiв за полiцейським дiлянкою.
  
  
  Її, вiдвернувся, не хочу, щоб вона мене побачила, але вона покликала мене i побiгла до мене. Перш нiж вона пiдiйшла до мене, її побачив собаку, яку вона вела, прекрасну нiмецьку вiвчарку, дуже сильного звiра.
  
  
  - Це для вас, мiстер Метсон, - сказала вона, зупинившись з собакою. Вона подивилася на мене зеленими очима, в яких усе ще вiдбивався шок вiд смертi її батька. Вона здавалася такою пригнiченою, що я не вiдразу її зрозумiв: "Це Принц", - сказала вона. "Мiй батько тренував його... вiн готель, щоб вiн був у тебе".
  
  
  Звiр спокiйно сидiв поруч з нею, i вiн згадав, що сказав менi Хоук. Рендi Свiт пiдготовлено собаку винюхувати вибухiвку.
  
  
  "Вiн був у нас в конурi", - сказала вона. - Її забрала його сьогоднi вранцi. Ця красива тварина. Вiн може ...'
  
  
  Її заклав руку на плечi, i вона замовкла на пiвсловi. - Добре, - сказав я. - Я вiзьму його.
  
  
  Вона знову здавалася здивованим, але її погляд простежив за моїм, коли її, глянув у вiкно офiсу Амартии Раджа.
  
  
  - О так, дядько Радж. Вiн був дуже добрий зi мною. Але сьогоднi її їду в Мадрас. Там живе моя замiжня сестра, з якою її буду жити. Її буду в порядку.'
  
  
  Її внутрiшньо застогнав. Якщо у мене коли-небудь було прикриття для цього завдання, його б його вже втратив.
  
  
  - Ти зна"ш дядька з учорашнього дня? - Вiн зна", хто вона? Вона прошепотiла "нi" i сказала, що тiльки скаже йому, що я iнший, що я прийшов, щоб висловити свої спiвчуття у зв'язку зi смертю її батька. Потiм вона взяла собаку на повiдець i передала менi.
  
  
  - Вiзьми його з собою, - сказала вона. - Так готель мiй батько. Вона побiгла назад до будинку, залишивши мене одного на пiд'їзнiй дорiжцi, що веде на вулицю. Її бачив, що Амартiя Радж все ще спостерiга" за мною, але зробив вигляд, що не помiчаю його.
  
  
  Її швидко пiдiйшов до машини i спробував сiсти в нах, перш нiж худорлявi хлопчаки, якi зiбралися навколо машини, знову впiзнали в менi американця. Її б зробив це, якби собака не вiдмовилася. Коли її вiдкрив заднi дверi "Мерседеса", вiн вiдскочив назад i висмикнув ремiнь навколо мо"ї руки. Вiн повернувся i загавкав, мабуть, збитий з пантелику. Не злякавшись, якiсь хлопцi пiдiйшли, кричали на мене i дражнили тварина палицями. Собака вишкiрила зуби, але нiяк не вiдреагувала на потрапляють в нах каменi.
  
  
  Її наказав гей сiсти в машину, але вона проiгнорувала мене. Вона опустила голову i принюхалася, потiм стрибнула до групи вуличних хлопчакiв, що оточили мене.
  
  
  Раптово вона кинулася на маленького хлопчика i ударив тендiтне тiло на рiвнi плечей. Хлопчик скрикнув i пiдняв руки, щоб вiдсунути вискаленi зуби. Кров хлинула навколо рани перш, нiж її встиг стрибнути до звiра i стиснути пальцями его нашийник.
  
  
  Атака закiнчилася так само швидко, як i почалася. Поранений хлопчик скочив на ноги i втiк. Iншi теж розiйшлися, i вiн залишився з Принцом у машини наодинцi. Вiн виляв хвостом i посмiхався менi, немов очiкуючи комплiмент. Її погладив його по мордi, а потiм штовхнув на задн" сидiння "Мерседеса". - Бастард, - сказав я, сiдаючи за кермо. Як i все iнше в цьому делле, вiн був марний.
  
  
  Оскiльки я не мiг позбутися вiд нього вiдразу, її тримав його при собi, поки не повернувся в готель. Там я найняв iндiйця, щоб той наглядав за ним. У мене залишалося ще кiлька сервiси хвилина, тому їй зателефонував Чоени. Її готель сказати щось про вчорашньому вечорi, але не отримав вiдповiдi, тому її задовольнився тим, що гей винесли квiти болiсно вигляда" швейцар, вiд якого пахло ганджей, наркотиком, що полегшу" страждання багатьох iндiйських бiднякiв...
  
  
  Протягом наступних пiвгодини її обдзвонив всi хiмiчнi заводи, до яких змiг дiстатися, i повiдомив їм, що зацiкавлений в покупцi п'яти тонн нiтрату калiю для використання в своїх фе"рверках. Її знайшов лише двi компанiї, якi сказали, що у них " експортнi лiцензiї i вони можуть менi допомогти. Її записав адресу для можливої подальшої перевiрки. Я не мiг дозволити собi втратити нашi найменшого шанс. В половинi одинадцятого її, повернувся у великий "Мерседес" i поїхав у Будинок Свiту. Я не бачив багато китайцiв в Калькуттi, але бiля ресторану, схоже, справи йшли добре. Слокум чекав мене у день. Її прибув на п'ять хв ранiше.
  
  
  "Нашi росiйськi друзi ще не приїхали", - сказав вiн, коли ми пройшли mimmo столiв в бiчну кiмнату з мiсцями на двадцять чоловiк. "Полковник Ву прибуде сюди, як майбутнiй голова. Вiн каже, що дуже довiря" своїй миротворчiй мiсiї".
  
  
  Ми почули росiян ще до того, як вони увiйшли. Серцевий, глибокий смiх луною рознiсся по тонких стiн, супроводжуваний розкотистим голосом.
  
  
  - Це Олександр Соколов, головний по росiян тут, - сказав Слокум. "Его основна робота - шпигунство". Потiм дверi вiдчинилися.
  
  
  Соколов був маленьким i кремезним. Вiн був одягнений в товстий двобортний костюм i витер хусткою пiт з лисини. На частку секунди її побачив проблиск впiзнавання в його очах; потiм вiн подивився на мене так, як нiби нiколи мене не бачив. Але вiн мене впiзнав. Його зустрiчався з Соколовим, або Вольгинтом, або полковником Зеро, як мiнiмум двiчi, i обидва рази наша шпигунська гра закiнчувалася внiчию. Але обидва рази його виконав свою мiсiю, i вiн вийшов з достатньою честю, щоб врятувати свою голову i в Москвi.
  
  
  Слокум зробив пропозицiї своїй гладкiй дипломатичнiй манерi. Його посмiшка Соколову здавалася щирою, хоча знав, що вiн ненавидить цю людину i те, що вiн вiдстою". Увiйшло бiльше людей, в тому числi р-н Радж за полiцiї, якого всi присутнi, здавалося, поважали.
  
  
  Було представлено бiльше людей, а потiм повернувся полковник Ву. Вiн був "диним китайцем середовищ нас. Це був невисокий чоловiк в окулярах, який нервово ощупывал свою цапину борiдку, коли шелл до головного столу i жестом запрошував усiх сiсти. Вiн говорив на индусском мовою, i, враховуючи, що вiн прожив у Iндiї двадцять рокiв, его iндуський був поганим.
  
  
  "Панове, зараз дуже поганий час. Погано для бiзнесу, якщо бомба вибухне. Погано для росiйської, погано для американця, погано для усiх".
  
  
  Полковник говорив про сво" погане индусском ще п'ять хв, розповiдаючи про великi успiхи, досягнутi комiтетом ослаблення напруженостi i налагодженнi бiльш тiсних зв'язкiв з вiйськовими i цивiльними адмiнiстраторами. Потiм вiн наполягав на тому, що вся ih робота буде марною, якщо ця конфронтацiя мiж Сполученими Штатами i Радянським Союзом продовжиться.
  
  
  Вiн зробив знак офiцiантовi-iндiйцевi, який простягнув йому стопку паперiв.
  
  
  Вiн гордо вклонився i посмiхнувся, як самовдоволена людина, що прагне домогтися успiху там, де iншi зазнали невдачi.
  
  
  "Я знайшов гарне рiшення", - сказав вiн. - Це на паперi. Будь ласка, уважно прочитайте заяву".
  
  
  Вiн спостерiгав за всiма нами, коли ми схиляли голови, щоб прочитати заяву, яке вiн вручив. На мить її понадiявся, що вiн знайшов рiшення. Якби маленький кита"ць змiг стати посередником мiж великими державами, її мiг би уникнути свого паршивого завдань.
  
  
  Потiм, без жодного попередження, Соколов скочив на ноги i загарчав. Я не все зрозумiв, але говорив вiн в основному-росiйською, але суть її зрозумiв. Вiн був в лютi.
  
  
  "Росiяни не пiдкидали бомби, - кричав вiн. Це було зроблено американцями, щоб створити проблеми. А тепер вони намагалися переконати його зiзнатися в тому, чого вони не робили.
  
  
  Її, подивився на запропоноване Ву угоду i вiдразу зрозумiв, що мав на увазi Соколов. Це було просте додаток, в якому кожна сторона погоджувалася утримуватися вiд майбутнiх нападiв на iншi сувереннi країни або ih власнiсть у мiстi Калькутта протягом як мiнiмум пiвроку.
  
  
  Ревматизму американського консула був бiльш повiльним i кiлька бiльш гiдним, але її мiг бачити почервонiлу шию Слокама над комiром.
  
  
  - Смiшно, - сказав вiн. "Це образа мо"ї країни". Вiн узяв папери i розiрвав ih навпiл. "Сполученi Штати " заперечують проти цього нахабного припущення, що ми коли-небудь спецоперацiї, погоджувалися або пiдтримували будь-який напад на яку-небудь власнiсть Радянського Союзу в мiстi Калькутта".
  
  
  Зал був у замiшаннi. Росiйськi делегати голосно протестували, i Радж, який здавався таким спокiйним у сво"му кабiнетi, скочив на ноги i висловився на пiдтримку плану.
  
  
  "Це все, що ми можемо зробити, щоб зупинити цю шалену загрозу нашому мiсту", - крикнув вiн.
  
  
  I "диний англi"ць на зборах, пухкий банкiр з опухлими очима, нахилився далеко вперед над столом, навколо червоного дерева i пробурмотiв: "Якщо ви не пiдкидали бомби, чому ви не пiдтриму"те цей чортовий план?"
  
  
  Слокум вийшов через себе.
  
  
  - Тому що в цiй заявi йдеться, що ми перестанемо кидати бомби, iдiот. Це майже визнання провини. Слокум виплюнув цi слова. "Вся ця iдея смiшнi. Чому цей комiтет не з'ясову", хто кида" цi бомби? Це означало б справжню роботу.
  
  
  Пролунав з десяток голосiв. Соколов встав i пiдiйшов до Слокуму. Вони говорили якийсь час, потiм Соколов почав кричати. Через кiлька митт"востей Слокум теж закричав. Мова був спочатку росiйською, потiм англiйською, потiм iндуїстським i, нарештi, сумiшшю всiх трьох гострої викривальної промови, яка займа"ться нам до чого не при"дну"ться.
  
  
  Полковник Ву сидiв у сво"му крiслi, поза досяжностi гнiвного словоблуддя, i його маленьке кругле обличчя виражало подив i здивування. Нарештi вiн устав, злегка вклонився i вийшов через кiмнати. У його поглядi був шок i недовiру.
  
  
  Соколов випустив китайця, а потiм стукнув своїм великим кулаком по столу, поки в кiмнатi не запанувала тиша.
  
  
  Панове, Радянський Союз не пiдпише цю безглузду декларацiю. Це образа для нас. Наша позицiя така i буде полягати в тому, що Сполученi Штати Америки повиннi нам 20 мiльйонiв доларiв за втрату майна i життiв. Як тiльки ця сума буде виплачена, ми будемо радi сiсти i обговорити iншi непри"мнi аспекти цi"ї ситуацiї. Готовi Сполученi Штати компенсувати шкоду, заподiяну ih бомбами?
  
  
  Її, вiдчув, як Слокум напружився в сво"му крiслi поруч зi мною; потiм вiн встав i подивився на Соколова.
  
  
  "Вчора в консульствi США вибухнула бомба. Це теж може коштувати комусь життя, i ми вимага"мо офiцiйних вибачень вiд Радянського Союзу".
  
  
  Соколов подавився склянкою води, яку пила. Перш нiж прийти в себе, Слокум ляснув мене по плечу, i ми вийшли. Слокум почекав, поки ми вийдемо на вулицю, перш нiж почав кричати. Дивно, але його гнiв був спрямований на полковника Ву.
  
  
  "Iдiот! Ву - настирливий дурень. Як вiн мiг подумати, що щось настiльки шалений може бути успiшним? Чому вiн не залишив дипломатiю дипломатам? Зараз ситуацiя бiльш серйозна, нiж ранiше. Поки, принаймнi, ми тiльки кричали одне на одного по телефону. '
  
  
  Її, подивився на нього i зрозумiв, як цю проблему виросла в розмiрах. Дипломати тепер особисто накричали iншого на iнший. Занадто частини в iсторiї це означало початок вiйни.
  
  
  Її намагався заспокоїти його, але вiн не слухав. Вiн щось прогарчав менi i попрямував геть. Залишившись один на вулицi, її знову i знову крутив мiж пальцями сигарету з золотим мундштуком. Її намагався думати, вiдкидаючи дрiбнi факти, якi " в мо"му розпорядженнi. Я не зовсiм знав, з чого почати, i мене мучило пiдозра, що час йде швидше, нiж хто-небудь думав.
  
  
  У вiдчаї її, повернувся в готель. Її припаркував машину ззаду i вже збирався йти у вестибюль, коли побачив Принца на iншiй сторонi тут i гра". Iндус, якого її найняв доглядати за звiром, спав на теплому сонечку, але четверо хлопчакiв дражнили i грали з собакою, як нiби вона була ih улюбленцем. Мо"ю першою реакцi"ю було попередити хлопчикiв. Тут її, зрозумiв, що сильний собака виля" хвостом i пусту", як щеня.
  
  
  Важко було повiрити, що те ж саме тварина всього кiлька годин тому намагався вiдiрвати руку iншому хлопчиковi.
  
  
  Полусформировавшаяся думка промайнула у мене в голiв, i вiн озирнувся на тварину. Вiн занадто розважався з дiтьми, щоб помiтити мене.
  
  
  Її, вiдчув себе трохи нерозумно, коли витягнув Вильгельмину з кобури i витягнув навколо, як крiплення 9-мм патрон. Її дивився в землю, поки не побачив трiщину в бетонi, досить широку, щоб вмiстити кулю. Її смикав латунну гiльзу, поки вона не звiльнилася вiд кулi.
  
  
  Порох упав на бетон, i вiн подивився у бiк Прiнса.
  
  
  Велика собака перестала грати, понюхала один раз i вишкiрилася, потiм пiдлетiла до мене i величезними стрибками пронеслася через парковку, залишивши дiтей в подивi. Вiн напав на мене в останньому стрибку.
  
  
  Її мiг би заприсягтися, що його рот був шириною в три дюйми. Його зуби блищали на сонцi, i вiн пiрнув до найближчої день. Їй був як раз перед ним. Її почув, як его i важке тiло врiзалося в дверi позаду мене. Его рик був глибоким i загрозливим. Їй був радий, що нас, але виявилося два дюйми дерева.
  
  
  Але її що-що вiдомо. Принц напав на мене точно так само, як вiн напав на хлопчика на вулицi перед будинком Раджi. Все, що я мiг зробити, це порозумiтися з собакою, але я був упевнений, що у нас з хлопчиком " щось спiльне... щось, що приводило в лють добре навчена тварина - запах вибухiвки.
  
  
  Спочатку це здавалося безглуздим, але воно узгоджувалося з кiлькома iншими фактами, якi у мене були, i почала формуватися закономiрнiсть. Її згадав хлопчика, який врiзався в мене за секунди до того, як вибух зруйнував будiвлю в мiй перший день в мiстi. I її згадав мотузку, на якiй хтось носив бомбу, яку Радж показав менi в сво"му кабiнетi.
  
  
  Вiн пiдозрював, що хтось несс цю штуку, як iграшку. Може бути i дитина.
  
  
  Це була вузька стежок, але менi довелося йти по нiй. Тому, як тiльки Принц вiдволiкся, його попрямував до сво"ї машини i поїхав назад в полiцейську дiлянку, де вiдвiдав Раджа. Цiлу годину її, просидiв в "мерседесi", сподiваючись побачити хлопчика, на якого ранiше в той день так жорстоко напав Принц. Мене дратувало витрачати стiльки часу, але я не знав iншого установ знайти зачiпку, в якому їй так вiдчайдушно потребував. На вулицi було так багато дiтей, здавалося сотнi.
  
  
  Її ледь не здався, коли побачив хлопчика. Вiн був схожий на бiльшiсть iнших - брудний i в занадто великих для нього шортах, - i її б не впiзнав його, якби не побачив брудну пов'язку навколо його рани.
  
  
  Її знав цих дiтей. Вiн був одним з чаулей - сирiт, яких можна побачити в кожному мiстi Далекого Сходу, ih кiстлявi руки постiйно простягаються, щоб просити милостиню. Жалюгiдний, голодний погляд у ih очах - ih вiзитна картка, але вони хапають вашу милостиню однi"ю рукою i крадуть ваш гаманець iншого. Залишитися в живих - ih веб-мораль.
  
  
  Коли її гукнув його, вiн здригнувся. Потiм вiн побiг i митт"во зник у натовпi. Її змусила його повiрити, що вiн утiк вiд мене, перш нiж його почав переслiдувати його. Вiн був швидкий для такого злого i хворобливого на вигляд дитини i повiв мене вiд головної вулицi до кварталу кам'яних i глиняних халуп, оточених завалено смiттям каналом. Її не втратив його, поки вiн не зник у мiднiй лавцi в декiлькох кварталах вiд полiцейської дiльницi, де його вперше побачив його.
  
  
  Вiн був вiдсутнiй лише мить. Повернувшись, вiн розсмiявся i стиснув у руцi кiлька банкнот в рупiях. Вiн побiг, i я вiдпустив його, сподiваючись, що до цього моменту її знайду кращий пiсля.
  
  
  Коли вiн зник з виду, їй, перейшов вулицю i пiшов у крамницю. Кам'яний будинок був старий, ймовiрно, побудований в їх часи, коли англiйцi пили пiсляобiднiй чай i дивилися, як iзгої помирають на вулицi перед ih залiзними воротами. Всерединi було прохолодно i темно. Її, закрив дверi i засунув руку пiд куртку туди, де лежав мiй Люгер.
  
  
  Щось ворухнулося злiва вiд мене, але я її тримав пiстолет у кобурi. Її нервував, хоча не було нiчого вiдчутного, що могло б викликати у мене пiдозри. Магазин мiг бути зовсiм не при чому.
  
  
  - Сахiб? - сказав чоловiчий голос у темрявi передi мною. Коли мої очi звикли до тьмяного свiтла, її побачив крамаря. Вiн був старше, нiж припускав його голос. Його мета була обголена, i вiн був одягнений у бiлу одежу. Бiлою фарбою на обох щоках була намальована перевернута буква V. По его плеча стирчала довга тонка голка.
  
  
  - Я шукаю важкi мiднi свiчники, - сказав їй ему по-индусски.
  
  
  Вiн похитав головою. Вiн не хотiв дивитися на мене. Его руки возилися з мантi"ю, потiм затремтiли. - Iди, - сказав вiн индусски. "У нас нема" свiчникiв, i я прошу вас пiти".
  
  
  Тепер її мiг краще бачити в сутiнках. Її побачив фiранку за повновагi збоку вiд мене. Я пiшов туди. Вiльгельмiна ковзнула менi в руку. Їй швидко зазирнув за фiранку. Вона вiдгороджувала тiльки одну кiмнату, яка займа"ться використовувалася як житлове примiщення. Там нiкого не було. Її, пройшов на iншу сторону кiмнати, де була очевидною масивнi дверi в кам'янiй стогнати. Чоловiк злякано пiдвiвся. Раптово вiн заговорив чудовою англiйською. "Нi, сахiб, її простий торговець!"
  
  
  Коли вiдштовхнув її его, її почув надто знайомий бавовна пострiлу. Панелей в дверi полетiли осколки, i мiж мною i старим просвистiла goggle. П'ять см в кожну сторону, i один навколо нас був би мертвий.
  
  
  Її двiчi вистрiлив у дверi, потiм ще раз. Її почув пронизливий крик боляче, i припинила вогонь. Коли її вибив дверi, в неї був готовий знову вистрiлити, але стрiляв бiльше не представляв загрози. Її недовiрливо подивився вниз. Лiлi Свiт лежачи на пiдлозi маленької задньої кiмнати.
  
  
  Ee очi моргнули. Вона обхопила ногу руками, намагаючись зупинити кров навколо кульового отвору в стегнi.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Лiлi подивилася на мене, борючись з болем. Goggle пройшла через стегно i вийшла з iншого боку. На щастя, вона не потрапила в кiстку, але вона не зможе ходити як мiнiмум мiсяць. Її пiстолет валявся на пiдлозi. Її вiдштовхнув його i дивився, як вона куса" губи, щоб не заплакати. Вона стиснула кулаки в гнiвi. - Мiстер Метсон, - покликала вона. - Я думала, ти Закiр. Її думала..." Вона закрила очi i застогнала:
  
  
  "Її готель застрелити его... а не тебе".
  
  
  Бiль переповнювала її, i вона зiгнулася над сво"ю раною.
  
  
  З задньої кiмнати вийшла старша дружина й з цiкавiстю подивилася на дiвчину. Вона зникла мить повернулася з прозорою рiдиною, яку полила на рану Лiлi. Її допомiг ей i натиснув, щоб зупинити кровотечу. Перш нiж заговорити, стара перев'язала рану смужкою полотна.
  
  
  Вона запитала. - Ти її коханець?
  
  
  Коли її, похитав головою, стара здавалася здивованої.
  
  
  Її почув, як зачинилися дверi магазину, i зрозумiв, що старий пiшов. Без сумнiву, отримати допомогу.
  
  
  Я не мiг чекати. Вiн мiг повернутися з полiцi"ю, а в мене не було часу пояснювати стрiлянину.
  
  
  Її взяв дiвчину на руки i винiс на вулицю, викликав рикшу i дав чоловiковi жменю рупiй. Вiн бiгом пiдбiг до мого Мерседесу. Потiм поїхав у готель, занiс Лiлi через заднi дверi i пробрався в свою кiмнату.
  
  
  Її замкнув дверi, перш нiж покласти її на лiжко i знову оглянути вогнепальне поранення.
  
  
  Гей, потрiбна була медична допомога. Слокум був "диним, до кого мiг звернутися за допомогою. Ему доведеться подбати про це та"мно, так як я не можу втручатися.
  
  
  Зателефонувавши ему i пояснивши ситуацiю, її, повернувся до лiжка i нiжно поплескав Лiлi по щоцi. - Прокидайся, Лiлi, - сказав я, поплескуючи її по щоках. "Сон закiнчено".
  
  
  "Вибачте, мiстер Метсон, - вибачилася вона, прокинувшись.
  
  
  'Нiчого поганого. Її тiльки шкодую, що не заподiяв тобi шкоди.
  
  
  - Я думала, ти Закiр, - сказала вона. "Я пiшла туди, щоб знайти его".
  
  
  Вона знову заплющила очi, i вiн зрозумiв, що вона не хоче розповiдати менi всю iсторiю. Її здогадувався, що її турбу".
  
  
  - Твiй батько працював на цього Закира, чи не так?
  
  
  Вона слабо кивнула.
  
  
  - Твiй батько зрадив нас, чи не так?
  
  
  - Гадаю, так, - сказала вона. - Вiн сказав Закиру, що ти приїдеш. Вiн сказав, що на самому делле тебе звуть не Метсон. Вiн сказав, що ви намага"теся зупинити вибухи. Її бiльше нiчого про це не знаю.
  
  
  - I ти звинувачу"ш Закира в смертi твого батька?
  
  
  'Так. Вiн так дi". Її знаю його.'
  
  
  - Що з хлопчиком? Її попросив. - Яке це ма" вiдношення до Закиру?
  
  
  'Хлопчик? Їй нiчого не знаю про хлопчика. Але мiдна тиску середнього i малого магазин належить Закиру. Вiн приходить туди час вiд часу.
  
  
  - Що ще ти зна"ш про Закире?
  
  
  - Просто його iм'я... Закiр Шастрi. Вiн прода" дiтей. Її бiльше нiчого не знаю.
  
  
  Її спохмурнiв ще бiльше збитий з пантелику. - Вiн прода" дiтей? Очi Лiлi склянi, i вiн подумав, що вона знову втратить свiдомiсть, але вона глибоко зiтхнула i тихо заговорила. "Сироти, дiти вулицi. Вiн году" ну, а потiм прода" багатим як слуг або в публiчнi будинки. Iнодi вiн навiть надсила" до деяких храми". Вона знову заснула, наполовину прокинувшись i наполовину поглинена своїм болем. Але я продовжував наполягати на бiльш детальної iнформацiї. Менi потрiбно було знати, де знайти Закира. Вона знову подивилася на мене примруженими очима.
  
  
  Вона сказала щось на хiндi, чого я не зрозумiв, потiм її почув, як вона пробурмотiла адресу, i вона сказала: "Фабрика". Мiй батько зустрiчав його там одного разу.
  
  
  Вона заплющила очi. "Я повинна була спробувати вбити Шастрi, перш нiж вiдправитися в Мадрас. Вибачте ...
  
  
  Ee мета вiдкинулася назад, i вiн знав, що вона не вiдповiсть протягом наступних кiлькох годин.
  
  
  Її порiвняв адресу, яку вона менi дала, з адресами, що її записав, коли дзвонив на мiсцевi хiмiчнi заводи. Пам'ять мене не пiдвела. Адреса, що вона менi дала, збiгався з адресою West Bengal Chemical Industry, однi"ю навколо найбiльших фiрм з виробництва нiтрату калiю. Нарештi почало що прояснюватися.
  
  
  Її думав дочекатися швидкої допомоги, але передумав. Її повинен був повiрити, що Слокум вiдвезе її в лiкарню.
  
  
  Хiмiчний завод розташовувався в пiвнiчнiй частинi мiста, в нетрях, де середовищах брудної вулицi мiж кокосовими шкарлупами та iншим смiттям зарилися свинi. Прямого шляху до мiсця, яке її б не було. Її знайшов хороший огляд входу на фабрику через дорогу i в полквартале вiд ворiт. Її вилiз на купу щебеню, яка займа"ться ранiше була домом.
  
  
  Її готель залишатися непомiтним, але це було неможливо iз-за мо"ї захiдної одягу. Навiть ворони, выпорхнувшие з-пiд уламкiв, ширяли над мо"ю головою, i, здавалося, нервово стежили за мною. Дво" дiтей спостерiгали за мною, поки її не пролiз через дiрку в старому будинок туди, звiдки мiг стежити за входом, i при цьому мене не надто добре бачили.
  
  
  Я не зовсiм розумiв, чого чекати, але записав короткий опис трьох чоловiкiв, якi входять на фабрику, поки її спостерiгав. Майже випадково її побачив маленького смаглявого хлопчика, обережно крадеться навколо провулка в бiк заднього двору фабрики. Весь дiлянку був оточений ґратчастим парканом з колючим дротом зверху, але хлопчик майже не вагався.
  
  
  Вiн подивився по сторонах, потiм пiдняв кiлька кущiв бiля основи паркану, i швидко прослизнув в маленьку дiрку в м'якiй землi. Вiн швидко пролiз пiд кiлька машин на заводський майданчику, пробрався впритул до будiвлi i почав копирсатися в собаку смiття.
  
  
  Через кiлька секунд вiн побiг назад до невеликої кiмнат пiд воротами. Коли вiн пробiг mimmo мене, її побачив вiдблиск сонця в його поглядi. Її думав зупинити його, але вирiшив не робити цього.
  
  
  Їй був упевнений, що банку, яку вiн несс була наповнена нiтратом калiю. Це пояснювало багато... чому, наприклад, полiцiї не вдавалося встановити походження вибухiвки, використаної терористами. Продаж вибухових активних речовин регулю"ться настiльки жорстко, що їм було б важко купити те, що їм потрiбно, але чоловiк, який працював на заводi, мiг легко вкрасти невелику кiлькiсть вибухiвки i заховати її в смiтт"вих баках за заводом. А хто буде шукати щось в дитинi, який ри"ться в смiттi? Нiхто... не в Калькуттi, де це загальноприйнята професiя.
  
  
  План був хитрим. Навiть якщо б її зловив одного навколо дiтей, її б дуже мало вiдомо. Ймовiрно, вони знали своїх контактiв тiльки як чоловiкiв, роздають edu або кiлька рупiй. Наступним моїм кроком було заглянути всередину фабрики, але нiяк не коли для цього було не час.
  
  
  Так що я пiшов до сво"ї машини i поїхав назад у мiсто. Я пiшов вiдкрито у консульство.
  
  
  Її вдарив по гальмах, коли побачив натовп перед будiвлею. Там були припаркованi полiцейськi i пожежнi машини, а палаючий кузов ще одного "Мерседеса" поливали водою.
  
  
  "Слокум", - подумав я, припаркувавши машину i побiг до схвильованої сценi.
  
  
  Тлiючi рештки автомобiля стояли на чотирьох гарячих покришках на вулицi. Вигорiв Салон, капот зiрвало, сидiння вивалилися, як тлiюча купа. Судячи з того, як заднi день були зiрванi з петель, було схоже, що хтось ставите бомбу на задньому сидiннi.
  
  
  Її рвонув вперед, очiкуючи побачити мертве тiло Слокама на вулицi, але це було не його, тiло.
  
  
  Це був хлопчик зi схрещеними на грудях руками, широко вiдкритими вiд прапора дозволу на виконання ротом i очима. Вiн був мертвий, лежав у власнiй кровi. Напевно, вiн витягли бомбу i не встиг вибратися, подумав я.
  
  
  - Метсон, - я почув, як хтось сказав це на тротуарi. Її озирнувся i побачив Слокама, який стояв перед воротами консульства.
  
  
  Його обличчя було блiдим вiд страху.
  
  
  - Це мiг бути я, - сказав вiн, киваючи на мертвого хлопчика.
  
  
  Я пiшов з ним в його кабiнет, де вiн опустився на стiлець i закрив обличчя руками. Його тiло тряслося.
  
  
  - Зберися, - сказав я. "Все стане ще гiрше, перш нiж настануть кращi часи".
  
  
  "У нас ма" бути захист", - сказав вiн. "Солдати. Морськi пiхотинцi, може бути. Я не хочу вмирати. У мене " дружина i дiти.
  
  
  Її намагався заспокоїти його, але вiн не слухав.
  
  
  - Ви не розумi"те, - сказав вiн. - Вже майже п'ятнадцяте, п'ятнадцяте серпня.
  
  
  Нi, її не зрозумiв. "Що означа" п'ятнадцяте?"
  
  
  'День незалежностi. 15 серпня 1947 року британцi офiцiйно пiшли.
  
  
  'I що навколо цього?'
  
  
  - Хiба ти не пам'ята"ш? Потiм був хаос, безладдя, iндуси i мусульмани збиралися i йшли через нову кордон з Пакистаном. Це було пекло. Повiдомлялося, що загинуло бiльше мiльйона людей. Тепер це може повторитися.
  
  
  Її подивився через стiлець календар стогонами. Це було 11 серпня.
  
  
  Тепер бiльше шматочкiв встало на свої мiсця. Час здалося доречним. Той, хто стояв за вибухами, все ретельно спланував. Вони повiльно пiдганяли мiсто до хаосу. Вони протиставляють iншому одного двi свiтовi держави - Росiю i США. Кажуть, що п'ятнадцятого числа пристрастi iндiанцiв досягають свого апогею.
  
  
  Її знову подивився на календар. Навiть не чотири днi. Це було трохи менше.
  
  
  Її, вiдчув, як пiт виступив у мене на лобi, i побачив складки страх навколо rta Слокама. Вiн був прав. Були всi пiдстави для панiки.
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Через двi години його знову був у сво"му готельному номерi. Її спробував додзвонитися до Чоени, тому що готель побачити її, перш нiж занадто захоплюся, але знову не отримав вiдповiдi. Так що менi просто потрiбно було йти на роботу.
  
  
  Її переодягнувся, надiв чорну сорочку з довгими рукавами, чорнi штани i мiцнi похiднi черевики. Її застебнув "люгер" пiд сорочкою i одягнув спецiальний ремiнь.
  
  
  Її, засунув у хвилину запаснi магазини для Вiльгельмiни та ручну гранату, навколо ящика з бо"припасами Слокама i вийшов назовнi. Сьогоднi ввечерi її не хотiв привертати увагу до мерседесу, тому залишив його перед готелем i взяв рикшу.
  
  
  Було вже зовсiм темно. Це була не головна вулиця, але тротуари були усiянi сплячими людьми. Її бачив цiлi сiм'ї групами в теплiй, задушливiй атмосферi Калькутти. Її, вийшов на середину вулицi i швидко попрямував в сторону хiмiчного заводу. Це було всього два квартали.
  
  
  Перш нiж звернути за рiг, її дослiджував наступну вулицю. Тут не горiли лiхтарi, її бачив тiльки блiдий вiдблиск мiсяця.
  
  
  Свiт на фабрицi теж не було, i її не бачив охоронцiв. Її, пробрався через квартал i пiдiйшов до ворiт в заднiй частинi будiвлi. Її без зусиль перерiзав дрiт i ступив на неосвiтлену заводську майданчик. Її очiкував, що навколо заводiв будуть вжитi заходи безпеки, але нiчого цього не побачив.
  
  
  Вхiд в будинок не видався складним. У nen не було свiтлових люкiв або великих вентиляцiйних отворiв, але на заднiй день був звичайний замок.
  
  
  Її безшумно прослизнув крiзь тiнi на день. Був старий замок з пружинкою, проблем не було. Через десять секунд її вiдсунув засув кiнчиком ножа i вiдiмкнув дверi. Її обережно вiдкрив її, прислухаючись до тривозi, вереску або клацання, але нiчого не почув. Її, закрив дверi i вставив замок на мiсце. В кiмнатi було кромешно темно. Її трохи почекав, перш нiж продовжити.
  
  
  В iншому кiнцi кiмнати її, почув, як дверi вiдчинилися i через мить закрилася. Повiльно до мене пiдiйшла постать. Здавалося, нiякої загрози не було, чоловiк повiльно shell далi.
  
  
  Її чекав його, i коли вiн зайняв правильну позицiю, моя права рука сильно вдарила його по шиї. Її не готель его вбивати, просто вивiв по збiрцi на кiлька хвилин, але її промахнувся в потрiбне мiсце. Удар зiсковзнув в бiк i завдав старомодний лiвий хук, який потрапив йому в щелепу. Його мета вiдлетiла назад. Його карi очi склянi, коли вiн зiйшов на землю.
  
  
  Її швидко обшукав його, але не знайшов посвiдчень особи. Мiцним нейлоновим шнуром, який був у мене з собою, її зв'язав його щиколотки i руки. Потiм вiднiс її его до чорного ходу i почав свою екскурсiю по фабрицi. Її бiльше не бачив охоронцiв. Мiй потайний лiхтар незабаром показав менi всю iсторiю. Це була невелика компанiя. Схоже, виробляли тiльки нiтрат калiю. Уздовж однi"ї навколо стiн був встановлений невеликий конве"р для виробництва м'яких коричневою стяжки.
  
  
  Єдиним видимим вибуховою речовиною був напiвфабрикатiв у великому солярка "мнiстю близько сорока лiтровий. Все iнше зберiгалося за дротяними загорожами з замками, але я вiдразу зрозумiв, як вiдбуваються крадiжки. Перед однi"ю з замкнених кабiн лежали довга палиця з металевої чашкою на кiнцi. Хтось терпляче зачерпывал невелику кiлькiсть по всiй вiдкритих бочок в закритих кабiнах, беручи з кожної бочки настiльки мало, щоб це залишалося непомiченим.
  
  
  Тiльки той, у кого було достатньо часу на фабрицi, наприклад, нiчний сторож, який мiг робити такi крадiжки.
  
  
  Її на мить розглянув варiанти, перш нiж прийняти рiшення. Завод повинен був зникнути. Якби це був "диний джерело вибухiвки для терористiв, його би виконав свою мiсiю менш нiж за хвилину. Якщо нi, її мiг би, принаймнi, рiзко зменшити ih рiшенням.
  
  
  Тому її попросив рулон гнiту i вiдрiзав шматок в одiна д. Її прорубав дрiт, вставив один нитка гнiту в найближчу бочку i пiдпалив його.
  
  
  Її, думав, що у мене " три хвилини, але коли її пiднiс запальничку до фитилю, вiн спалахнув i почав горiти в два рази швидше, нiж її чекав. Її вiдскочив i побiг до нiчного сторожа, щоб винести його до того, як будiвля злетить в повiтря. Несподiвано його ноги пiднялися i врiзалися менi в життi. Її загарчав i позадкував назад. Її, бачив, як у темрявi вже наполовину згорiв гнiт. Незважаючи на бiль у нижнiй частинi тiла, її випростався, натрапив на чоловiчка на пiдлозi i спробував перекинути його через плече. Вiн брикався i звивався, немов боровся за сво" життя. Вiн не знав, що, на його думку, його готель, зробити. Її звернувся з листом до йому по-англiйськи, а потiм по-хiндi.
  
  
  Її навiть вказав на гнiт i видав звук, схожий на вибух, але не змiг переконати его. Вiн продовжував боротися, як мiг, зi зв'язаними руками i ногами, поки його не завдав йому удар по шиї, який мiг бути смертельним.
  
  
  Коли її перекинув його через плече, гнота не залишилося нам на фут. Вiн прийшов в себе i вдарив кулаками по моїй шиї. У дверях вiн простягнув руки, i ноги i заважав моїм спробам пiти.
  
  
  Вiн загарчав i вилаявся з переконанням. Її все ще чув шипiння гнота позаду нас. Її переконував його, майже благаючи вiдмовитися вiд опору.
  
  
  Потiм її сильно вдарив його головою об одвiрок у вiдчайдушному поривi енергiї, заспокоївши його на досить довгий час, щоб вискочити.
  
  
  Через секунду в повiтря злетiла бочка з калiйною селiтрою. Яскравий спалах свiтла освiтив вечiрн" небо; потiм пролунав громовий тисячi громова, коли вибух розiрвав маленьке будiвля на частини, викинувши в iндiйське небо дошки, бочки i шматки металу.
  
  
  Тиск вiдбору проб повiтря збило нас з нога, вiдкинувши на пiвдюжини крокiв. Iндiанець прийняв на себе найсильнiший удар i впав на мене зверху, служити щитом, коли на нас падали уламки.
  
  
  Коли її викотився з-пiд нього, вiн все ще бурмотiв менi прокльони, так що я протягнув його через ворота i винiс в провулок до того, як живуть поряд люди ринули через своїх старих будинкiв.
  
  
  Пожежi не було, i я пiдрахував, що у мене " декiлька хвилина, перш нiж полiцiя приїде обшукувати мiсцевiсть. Її перевернув нiчного сторожа i нахилився над ним, щоб вiн мiг чути, як їй шепочу ему крiзь шум людей на вулицi.
  
  
  "Один крик, ще один, i ти вступа"ш в нескiнченний цикл реiнкарнацiй. Зрозумiв?'
  
  
  Вiн кивнув, i понiс його далi по провулку, а потiм в невеличкий дворик, де стояла стара вантажiвка. Пiднiс його, навпроти колеса вантажiвки.
  
  
  "Добре, скажи менi, чи ти будеш плавати в рiчцi Хуглi до ранку".
  
  
  Вiн люто подивився на мене.
  
  
  "Кому вiн платить за те, щоб вони крали у зустрiнуть ваших босiв?"
  
  
  Тиша.
  
  
  "Хто платить вам за те, щоб ви ховали вибухiвку пiд смiттям?"
  
  
  Тиша.
  
  
  Її полiз в хвилину i витягнув коробку, якої не користуюся. Там " впорску" з трьома капсулами хiмiкатiв. Показав її нiчного сторожа, що роблю.
  
  
  Її обережно вiдкрив цилiндр шприца i вийняв його, потiм проштовхнув голку через гумове ущiльнення капсули i втягнув рiдина.
  
  
  - Ви бачили що-небудь подiбне ранiше? - запитав її людини, прислонившегося до вантажiвки. Обличчя його було напружене, очi широко вiдкритi вiд страху.
  
  
  "Це новий препарат пiд назвою новокаїнi. По сутi, це сироватка правди, яка займа"ться чудово працю". Але це неминуче означа" смерть жертви. Я не маю нiякого вибору; Менi потрiбно знати, хто платить вам за допомогу у виготовленнi цих повна назва.
  
  
  Его зараз трясло. Її перевiрив голку пальцем, потiм притиснув її до его руцi. Вiн напружився i впав на бiк. - Ще раз, ще. Хто вам платить за те, що ви залиша"те вибухiвку дiтям?
  
  
  - Це... я не знаю. Тепер вiн спiтнiв, i його очi стежили за кожним моїм рухом голки.
  
  
  "Спочатку ти цього не вiдчу"ш. Потiм почина"ться анестезiї. Вiн ста" все бiльш i бiльш iнтенсивним, i через деякий час ви взагалi не вiдчува"те боляче. Нитка наста" незабаром потiм цього.
  
  
  Її знову спробував голку. 'Не хвилюйтеся. Її знаю, що таке вiрнiсть. Ти помреш через пiвгодини, а потiм твiй бос залишиться на волi... на якийсь час. Але до того часу її буду знати про nen все.
  
  
  Вiн похитав головою. Її встромив голку в м'яз на його руцi i швидко ввiв рiдина. Голка вже була вийнята i викинута, перш нiж iндiанець це зрозумiв. Вiн подивився на свою руку, вiдчув холод рiдини. Через кiлька митт"востей препарат почав дiяти, i вiн обернувся. "Закiр Шастрi... вiн платить нам".
  
  
  - Якi-небудь iншi iмена? На кого працю" Закiр Шастрi?
  
  
  Чоловiк похитав головою.
  
  
  "Ви були "диним джерелом, або " iншi, якi постачають Закира?"
  
  
  - Я знаю тiльки один. Пiвденно-Калькуттский калi"вий завод Кашемiр-стертий.
  
  
  - Ти впевнений, що це все?
  
  
  Вiн кивнув.
  
  
  "Вiдчуй свою руку". Її перерiзав мотузки навколо його зап'ясть, щоб вiн мiг вiдчути те мiсце, куди її ввiв ему укол. - Ти що-небудь там вiдчува"ш? Ця частина тебе вже мертва.
  
  
  Його очi спалахнули в панiцi.
  
  
  - Ви зна"те якi-небудь iншi iмена? Якi ще хiмiчнi заводи виробляють бомби?
  
  
  Вiн похитав головою, дивлячись на онiмiвше пляма на руцi. Її схопив Хьюго i перерiзав мотузки навколо его щиколоток.
  
  
  - Є тiльки один спосiб знешкодити рiдина, яку її ввiв тебе. Вам належить пробiгти п'ять кiлометрiв. Якщо ти вийдеш на вулицю i бiгтимеш три милi, образи в твоїх жилах згорить, i новокаїнi обезвредится".
  
  
  Вiн встав, напружив м'язи нога, i знову помацав свою руку з прапора дозволу на виконання.
  
  
  "Поквапся, подивимося, чи зможеш ти вигнати образи навколо свого тiла; у тебе " шанс залишитися в живих завтра".
  
  
  Маленький iндiанець зробив першi кiлька крокiв у провулку, а потiм шалено кинувся бiгти. Вiн щось крикнув натовпi перед зруйнованим будинком, i її не шталь чекати, щоб переконатися, каже вiн облад менi. Її пiрнув на iншу вулицю i попрямував назад в готель.
  
  
  Її збирався прийняти теплу ванну i гарненько попоїсти, перш нiж оглянути iнший хiмiчний завод, про який згадав нiчний сторож.
  
  
  Але коли її увiйшов у свою кiмнату, вона була не порожня.
  
  
  Як тiльки увiйшов, Чоени Мета зробила менi в груди невеликий пiстолет.
  
  
  - Сядь i заспокойся, - сказала вона.
  
  
  
  Роздiл 7
  
  
  
  
  Чоени тримав пiстолет обома руками, як деякi навченi професiйнi стрiлки.
  
  
  - Що це за жарт? - запитав її, але в її холодному поглядi не було гумору.
  
  
  - Я не жартую, - сказала вона. "Я вiрила тобi".
  
  
  Посмiшка ковзнула по моїх губ. Її вже застосовував це до розгнiваним жiнкам. Зазвичай це вдавалося.
  
  
  - Ти не Говард Метсон. Ви агент уряду США.
  
  
  Її, знизав плечима. 'Ну i що? Ти здогадалася про це, коли ми зустрiлися.
  
  
  - Ви - Нiколас Хантiнгтон Картер, Нiк Картер, Майстер-вбивця АХ. Ти навiть не замаскувався. Ти виставив мене дурепою.
  
  
  "Як?
  
  
  "Вiн менi повинен був сказати, - огризнулася вона, - Радж".
  
  
  "Я вважаю. 'Ваш бос?'
  
  
  Вона не вiдповiла, але це повинно бути правильно. Її знав, що вона секретної служби Iндiї. I її мiг сказати, що вона була новачком.
  
  
  "Ми на однiй сторонi, так чому ти наводиш на мене пiстолет?"
  
  
  - Вибухи, - сказала вона. - Радж дума", що ти в цьому замiшаний, i, може бути, всiм цим керу"ш. У нас до вас багато питань.
  
  
  Коли вона зупинилася, її почув, як тремтить її голос. Вона ще не була професiоналом, нам, досвiдченим агентом, який вмi" вбивати без докорiв сумлiння.
  
  
  "Ви думали, що зможете припинити вибухи, застреливши мене?" - Я подав це як жарт, фантастичну дитячу iдею.
  
  
  "Я можу вбити тебе, якщо доведеться", - сказала вона. "Якщо ви не дасте менi вiдповiдi, якi її хочу".
  
  
  Її, похитав головою. - Ти нiколи нам в кого не стрiляла, чи не так? Ви нiколи не натискали на курок, i не бачили, як хтось помира". Як ви дума"те, ви могли б почати з мене? Я не зводив очей з її обличчя i намагався зрозумiти вираз его. Мо" життя залежало вiд цього. Вона справдi вб'" мене? Її сумнiвався в цьому, але не мiг дозволити собi помилитися. Я не збирався ризикувати своїм життям тут.
  
  
  На мене багато разiв направляли пiстолет, i я завжди спритний оцiнити той момент, коли увага мого опонента вiдволiка"ться на частку секунди. Несподiваний звук, спалах свiтла; будь-яке вiдволiкання варто того, якщо ви впевненi, що людина з пiстолетом готовий вбити вас у будь-якому випадку. Але з Чоени її вважав за краще почекати.
  
  
  - Я приїхав до Калькутти, щоб допомогти, - сказав я. "У мене " наказ зупинити терористiв, перш нiж проблема пошириться далi".
  
  
  - Тодi чому ви прийшли сюди пiд псевдонiмом? - Чому ти не прийшов вiдкрито, чесно?
  
  
  На самому делле у мене не було вiдповiдi. - Голос так ми це робимо, - сказав її ей. "Конфiденцiйнiсть".
  
  
  - Я не можу тобi довiряти, - сказала вона. "Я мушу вбити тебе зараз, коли у мене " можливiсть".
  
  
  Мене збентежив її тон. Вона здавалася майже переконаною. Може бути, її недооцiнив її.
  
  
  Її зловив себе на тому, що затамував подих, i ось чекаю, коли гаряча goggle прониже мої легенi. Її не дихав майже хвилину, коли задзвонив телефон на столi поруч зi мною.
  
  
  Вiн дзвонив три рази, перш нiж вона махнула пiстолетом. - Пiднiми, - сказала вона.
  
  
  Її наполовину вiдвернувся вiд нах i взяв трубку лiвою рукою. Це рух дозволило менi помiстити Хьюго у праву долоню. Її бiльше не був безпорадний.
  
  
  - Так, - сказав я в трубку.
  
  
  Голос на iншому кiнцi здавався здивованим, неначе прохач не очiкував, що я сам вiзьму трубку.
  
  
  - А, мiстер Картер, це ви.
  
  
  Сузiр'ї сьогоднi мого справжнього iменi майже не шокувало мене, але iм'я того, хто телефонував, мене шокувало.
  
  
  - Ви розмовля"те з полковником Ву, - продовжував голос бiзнесмена iз Сходу.
  
  
  - Ти назвав мене Картер, - сказав я.
  
  
  Її подивився через кiмнату на Чоени i губами вимовив iм'я Полковника. Вона зрозумiла i прошепотiла додаток, поки її на мить прикрила мiкрофон.
  
  
  "... ще один Раджа", сказала вона.
  
  
  Її вилаявся про себе. Очевидно, Радж був дуже щедрий на iнформацiю про мо"ї особистостi. Її задавався питанням, чому. - Ви один, мiстер Картер? - запитав Ву.
  
  
  Її подумав про Чоени i пiстолетi в її руцi. - Нi, - сказав її полковнику. "Зi мною мiс Мехта. Може бути, ви її зна"те?
  
  
  Чоени опустила пiстолет i запхала його в торбинку, чого я i очiкував. Вона не стала б стрiляти в мене тепер, коли хтось знав, що ми разом.
  
  
  "Ах, звичайно. Дуже знатна дама. Ee батько частини бува" у мене в гостях.
  
  
  - Ви не вiдповiли на мiй штопора, полковник Ву, - рiшуче сказав я. - Чому ви назвали мене Картер?
  
  
  Его мелодiйний голос абсурдно весело. "Для мене велика честь знати вiдомого агента", - сказав вiн. - Дуже шкодую про зустрiч сьогоднi нiяк не коли. Полковник Ву зазнав невдачi. Викликав великий гнiв колах дипломатiв, навколо великих країн. Їй кажу собi, що я повинен вибачитися перед ними. Тодi маститий полiцейський повiдомля" менi, що середовищах его гостей у залi вiдомий американський агент, вiн же мiсi"ю... звiльнити з Калькутти терористiв. Її переживаю за наше мiсто, мiстер Картер. Ти повинен допомогти покласти нитка бомбардуванням. Дуже важливо для мо"ї приймальної батькiвщини. Дуже важливо для бiзнесу.
  
  
  - Спасибi, полковник. Її переконаний, що зацiкавленi країни цiнують вашу турботу, але це робота для професiоналiв. Час йде.'
  
  
  - Насправдi, мiстер Картер. Але, може бути, простий бiзнесмен зможе послужити великим країнам. Її добре знаю Iндiю. Її частини допомагаю полiцiї. Готель би скористатися цi"ю можливiстю, щоб допомогти дуже вiдомому американцевi".
  
  
  Її вагався лише мить. Може бути, старий кита"ць був прав - може бути, вiн мiг би менi допомогти.
  
  
  "Хотiли б ви завтра прийти в гостi до мене додому", - сказав вiн. - Ти мiс Мехта. Ми поговоримо. Може бути, допоможе врятувати наше мiсто.
  
  
  Її погодився, i вiн назвав час для обiду. Потiм її поклав трубку i повернувся до Чоени. Вона все ще сидiла у великому крiслi навпроти. Ee захiдна спiдниця була натягнута на стегна, демонструючи iдеальну форму її нога. Хьюго похолов в моїй руцi. Її подумав про те, як нещодавно її подумував вбити її. Який це був би грiхом. Але в цьому не було необхiдностi. Iндiйський уряд ще не настiльки поглибилося в мiжнародний шпигунство, щоб потребувати найманих убивць. А навiть якщо б i готелiв, що вiн, нiбито, точно не послали б для цього багату, витончену дiвчину.
  
  
  Але у нах були питання, на якi вона готелiв отримати вiдповiдi, i вона думала, що пiстолет володi" силою переконання. Зазнавши невдачi з одним збро"ю, можливо, вона спробу" iнше, зброя, що її знайшов набагато бiльш при"мним.
  
  
  Її заштовхнув Хьюго назад у пiхви, простягнув руку i пiдняв її зi стiльця. Вона призвела погляд, коли її притиснув її до своїх грудей.
  
  
  - Дитинко, - прошепотiв я.
  
  
  Мої губи торкнулися її вуха, потiм палички. Вона була високою, i її тiло чудово пасувала мо"му, її нiжнi вигини i вигини доповнювали мою силу i твердiсть. В iнший час i В iншому мiсцi її б сказав агов, що люблю її. Але це було б несправедливо. Для нас може бути тiльки фiзична пристрасть. Єдинi обiцянки, якi ми могли б дати один одному, будуть нiч за нiччю.
  
  
  Коли його обхопив пальцями її вигнутi стегна, її довгi тонкi пальцi ковзнули по моїй спинi. Разом нашi тiла рухалися в безмовнiй вза"мної жертвi; потiм ми вiдступили назад i рука об руку пiшли до лiжка.
  
  
  - Лягай, - сказала вона. 'Почекай мене.'
  
  
  Вона встала передi мною, щоб роздягнутися. Коли її м'якi, коричневi грудей звiльнилися, її iнстинктивно потягнувся до неї, але вона вiдштовхнула мене, поки не оголилася.
  
  
  Вона встала на колiна на пiдлогу i допомогла менi з одягом.
  
  
  Вона все одно не прийшла б до мене. Вона залишилася на колiнах, поцiлувала мене в губи, потiм ковзнула все нижче i нижче, поки мо" тiло не став просити з'"днатися з її тiлом.
  
  
  Її руки рухалися по мо"му тiлу, обмацуючи, обмацуючи, лестити. Нарештi вона лiжка на лiжко. Вона повiльно пiдiйшла вперед, притискаючи свою пружнi груди до моїх грудей, потiм похитуючи своїми довгими гнучкими ногами, поки не накрила мо" тiло з голови до нога.
  
  
  Вона нiжно поцiлувала мене, а потiм ще бiльш пристрасно. "Давай, дозволь менi зробити це по-мо"му".
  
  
  Рухи її стегон щодо моїх переконали мене. Було при"мно вiдчувати її на собi, коли її руки були зайнятi, доводячи мене до вогняного савченко ще до того, як вiн поворухнувся.
  
  
  Пiзнiше ми лежали в обiймах одне одного i дивилися у вiдкрите вiкно на вогнi мiста внизу.
  
  
  - А тепер скажи менi правду, - сказала вона.
  
  
  'Ти скажи першої. Ти працю"ш на Раджа? Серйозно?'
  
  
  "Так, її працюю на нього, тому що вiрю, що можу допомогти своїй країнi".
  
  
  "Як?
  
  
  "Зберiгши штат Бенгалiя для Iндiї".
  
  
  - Район навколо Калькутти?
  
  
  Вона кивнула. 'Так. Є люди, якi хочуть вiдокремити Бенгалiю вiд решти країни. Voni готелi би створити нову країну або при"днатися до Бангладеш. Ще до того, як бенгальцi вiдокремилися вiд Пакистану, в Калькуттi з'явилися повстанцi, якi хотiли розiрвати країну на частини. Хаос, викликаний вибухами, може дати їм необхiдну можливiсть".
  
  
  "I в чому, на думку Раджi, її можу брати участь?"
  
  
  "Вiн не зна", але вiн не довiря" американцям".
  
  
  'А ти?'
  
  
  - Я теж цього не знаю.
  
  
  Його поцiлував її м'якi губи.
  
  
  "Ми обидва на однiй сторонi, розумi" це Радж чи нi. Просто повiр менi на якийсь час. День або два, може бути, навiть менше.
  
  
  Вона септически спохмурнiла. - Можливо, - сказала вона. "Може бути, її можу зробити це зараз."
  
  
  'Хороший. Добре, можеш розповiсти менi бiльше, що може бути корисно? Є у Раджа якi-небудь вiдомостi про постачання нiтрату калiю? Пiдказки щодо органiзацiї, що стоїть за цим? Хто-то в центрi змова, якого можу її спiймати?
  
  
  Красиве обличчя Чони нахмурилось.
  
  
  'Я не знаю. Її просто роблю те, що вiн менi говорить. Ви можете запитати його.
  
  
  'Нi.'
  
  
  Її намагався їй це пояснити. Її, нiкому не довiряв, навiть Раджу. Чесно кажу, її теж гей, не довiряв, але не мiг цього сказати. Поки її вiдкрито не зiзнався, що " американським агентом, який працю" в його країнi, Раджу заважав протокол. Вiн не мiг заарештувати мене або вислати всi"ї країни без доказiв. I его "диний доказ досi тхора лежати оголеною в моїх руках.
  
  
  Вона запитала. - "Що я повинен сказати ему?"
  
  
  - Вiн просив тебе вбити мене?
  
  
  - Нi, просто її готелю допитати тебе. Пiстолет був мо"ю iде"ю.
  
  
  -- Розкажи йому, що я знаю, -- сказав я.
  
  
  Їй швидко пояснив їй це, але подбав про те, щоб дати гей, тiльки ту iнформацiю, якої готель подiлитися. Її сказав про фабрицi i крадiжцi калiйної селiтри, але не казав, що маю якесь вiдношення до вибуху заводiв. Раджу було дозволено здогадатися про це самому.
  
  
  - Тут замiшаний якийсь Закiр Шастрi, - сказав я. - Нехай Радж направить свiй персонал на його пошуки. У полiцiї " способи вистежити людей, коли вони знають iм'я".
  
  
  Її готель, розповiсти про свої пiдозри щодо дiтей, закладають бомби, але передумав. Їй вже сказав агов, достатньо, щоб завоювати її довiру. Менi не треба було бiльше.
  
  
  Її запитав. - "Ти менi вiриш зараз?"
  
  
  - Так, - сказала вона, але в її очах все ще було сумнiв, i вiн спробував заспокоїти її поцiлунком.
  
  
  Вона стримувалася на мить, потiм проводила рукою по мо"му тiлу. Голi, ми притулилися одне до одного i дозволили нашої пристрастi керувати нашими тiлами. Пiзнiше вона пiдвелася на лiктi i сказала: "Любий, її тобi довiряю, але, будь ласка, не дурiй мене знову. Не бреши менi бiльше.
  
  
  "Нiколи бiльше", - сказав я, задаючись питанням, чи повiрила вона менi. Її не вiдчував провини - брехня - частина мо"ї роботи. - Коли все закiнчиться, може бути, ми зможемо поїхати куди-небудь разом, любов моя. У мене " грошi, багато. Її знаю Європу. Ви не повиннi працювати у вашому життi. Те, що вона сказала, мене здивувало. Вона звучала щиро. Можливо, для нах це було бiльше, нiж iнтермедiя. Її опустився на нах, знову готовий до любовi. Вона застогнала вiд задоволення i на час ми забули, що за стiнами кiмнати " свiт.
  
  
  
  Роздiл 8
  
  
  
  
  Наступного ранку ми поснiдали в смiття. Маленька дружина, яка займа"ться нас обслуговувала, здавалося, зовсiм не пiдозрювала, що зi мною лежить гола жiнка. Коли вона пiшла, Чоени перекинулася, нахилилася назавжди мною i поцiлувала мене в груди. Довелося виштовхувати її з-пiд ковдри.
  
  
  Поки Чоени одягалася, їй зателефонував в офiс Слокама i попросив номер телефону, за яким його мiг би зв'язатися з Лiлi Свiту. Лiлi, здавалося, була в гарному настрої, коли її, говорив з нею. Вона сказала, що її скоро випишуть навколо лiкарнi, i вона вiдправиться в Мадрас, як i планувалося. Її запропонував гей, взяти з собою Принца, коли вона виїде навколо Калькутти. Вона з ентузiазмом погодилася i сказала, що зараз попросить хто-небудь через родичiв забрати собаку.
  
  
  Їй був радий, що подзвонив ей. Досi мiй тхiр завдання завдавало Лiлi тiльки вище. Можливо, собака допоможе гей пройти через важкi її труднощi. Їй говорили гей, всього найкращого i повiсив трубку.
  
  
  Потiм її, повернувся до Чоени.
  
  
  Ми повиннi були зайти до неї додому до того, як поїдемо до полковника Ву. Коли її, сель за кермо, її зрозумiв, що мiй розум все ще занадто зайнятий Чоени - я навiть забув заглянути на задн" сидiння. Коли її, обернувся, жорсткий великий палець був спрямований вiдвертi менi мiж очей.
  
  
  "Майкле, бах, Нiк Картер, ти мертвий".
  
  
  Чоени розвернулася i витягла навколо сумки пiстолет. Її повинен був зупинити її до того, як вона почала стрiляти. Чоловiк на задньому сидiннi швидко намацав свiй пiстолет.
  
  
  - Заспокойся, Соколов, - крикнув я.
  
  
  Товстий росiйська вагався, засунувши руку пiд куртку.
  
  
  'Це хто?' - запитав Чойни. "Що ж вiн хоче?"
  
  
  Соколов представився. - Товариш Олександр Соколов, - сказав вiн. "Консул в Калькуттi з Союзу Радянських Соцiалiстичних Республiк".
  
  
  - Нам пощастило, - сказав я. - Гей, Скажи правду, Соколов. Ви шпигун КДБ, як i бiльшiсть росiйських дипломатiв по всьому вiдкритий басейн".
  
  
  Росiйська пiдняв руки на знак капiтуляцiї. "Ви, американцi... ви завжди такi прагматичнi. Гаразд, її шпигун. Ви можете знати. Не так, Картер? А ви, мiс Мехта? Ви теж належите до нашої скромної професiї. Це правильно?'
  
  
  Чоени насупилася i вiдмовилася вiдповiдати. - Це не важливо, - сказав вiн. "Сьогоднi ми не вороги". Вiн знову пiдняв руки, i замислено схилив голову. "Завтра... хто скаже? Завтра ми можемо вбити одне одного, але сьогоднi... сьогоднi ми повиннi працювати разом.
  
  
  'Хто це так говорить?' - холодно запитав я.
  
  
  - Я, товаришу Картер. У нас проблеми.
  
  
  'Нас?'
  
  
  'У всiх нас. У тебе. У мене. У мiс Мехта. У мене наказ вбити тебе.
  
  
  Чоени здригнулася, i вiн побачив, як її рука мiцнiше стиснула маленький пiстолет, який вона все ще тримала. Її не злякався. Ще нема". Її знав, як працю" Соколов. Якщо б вiн збирався вбити мене, не було б попередження.
  
  
  "У мене " наказ убити всiх агентiв, якi можуть бути вiдповiдальнi за теракти в нашої дипломатичної мiсiї в Калькуттi", - сказав вiн. "Завтра ви можете отримати такий же наказ... вбити мене i всiх китайських агентiв в мiстi, потiм iндiйцiв, таких, як мiс Мехта... всiх, хто може нести за це вiдповiдальнiсть".
  
  
  Її запитав - "Тодi чому ж ти чека"ш? Ти нiколи ранiше не соромився вбивати людей".
  
  
  - Тому що я думаю, це не допоможе. Її пiдозрюю, що вибухи будуть тривати. Її пiдозрюю, що нiхто з нас не винен. Її пiдозрюю, що хтось... як ви це назива"те... хтось хоче зiштовхнути нас ще з одним.
  
  
  Її деякий час спостерiгав за росiйським i майже довiрив ему. Вiн мiг би сказати правду... на цей раз.
  
  
  "Хтось гра" в гру, - погодився я, - i над нами обома смiються".
  
  
  - Так, так, - сказав вiн, киваючи. 'Це правда. Хтось створю" проблеми мiж нами.
  
  
  Її запитав. - "Як нам вибратися навколо цього?
  
  
  Соколов сумно похитав головою. 'Я не знаю. Але у мене iнша турбота. Ми чу"мо дивне. Ми чу"мо про погрози. Є люди, якi кажуть, що наше консульство пiдiрвуть на п'ятнадцяте число... день незалежностi.
  
  
  "Вулицi будуть повнi людей", - додала Чоени. "Це був би самий пiдходящий день для актiв насильства".
  
  
  "Мiй уряд розсерджений, - сказав вiн. "Ходять розмови про вiдплату - прямому вiдплату - якщо консульство буде пошкоджено".
  
  
  Її вiдчував пiт пiд комiром. Я не мiг собi уявити, що може статися, якщо загроза здiйсниться.
  
  
  Її запитав. - Навiщо ти менi все це розповiда"ш? "З яких це тхiр ви допомага"те американцям?"
  
  
  Росiйська зiтхнув. - Тому що менi наказали зупинити тебе. Але все, що я можу знайти, вказу" на те, що ви не несете вiдповiдальностi... нам ви, нашi iншi американцi. Люди, що заклали бомби, не через ЦРУ, або ж АХ . Iснування ...'
  
  
  Вiн промовчав, i її закiнчив пропозицiю за нього. - Це дiти, - сказав я.
  
  
  Соколов згiдно кивнув. - Так, важливе, це дiти.
  
  
  - Я так не думаю, - заперечив Чоени. 'Це неможливо.'
  
  
  Вона заперечувала, але я вiдчував, що вона дума" про тих небагатьох факти, якi, мабуть, повiдомила гей полiцiї. "Вчора бiля американського консульства був убитий хлопчик, - сказав я.
  
  
  "Невинна дитина", - сказала Чоени. 'Перехожий.'
  
  
  - Терорист, - здогадався Соколов. "Сузiр'ї сьогоднi дiтей... це не для вас", - сказав вiн з посмiшкою.
  
  
  - I не для вас, - сказав я. "Я Навiть маоїсти ще не опустилися так глибоко".
  
  
  Вiн ковзнув по сидiнню машини i вiдкрив дверi. - Це все, що я повинен вам сказати, - сказав вiн.
  
  
  Коли вiн вийшов, її вставив ключ у запалювання, привiв двигун i поїхав до дому Чоени. Поки вона переодягалася, її стояв на балконi i дивився, як дивний мiсто пробуджу"ться новим ранком вiд нескiнченної боротьби за виживання. Менi було цiкаво, що за чудовисько наводило жах на цей змучений мiсто. Хто вибрав Калькутти полем битви двох великих держав? Що вiн сподiвався отримати вiд цього? Її не мав уявлення. Час витiкала крiзь пальцi, а результатiв не було. Всього три днi, i мої пiдказки стали жахливо мiзерними. Той, хто використовував дiтей як терористiв, поступив розумно. По слiду було майже неможливо йти.
  
  
  Все, що у мене було, це - Закiр Шастрi. Її мiг тiльки сподiватися, що широке вплив полковника Ву в мiстi допоможе менi знайти людину, що стоїть за цим iменем.
  
  
  З Чоени ми поїхали на пiвдень, до Бенгальської затоки, слiдуючи вказiвкам полковника Ву, через плоску область дельти, де могутнiй Ганг i его рiзнi притоки створили родючий мис на тисячi рокiв. Особняк Ву виходив на рiчку Хуглi. Це був великий комплекс, який виглядав так, як нiби вiн теж будувався протягом тривалого перiоду часу. Ма"ток простяглася на багато миль за "диною похилiй мiсцевостi i включало чагарники, листянi дерева та великi пасовища для коней. Великий будинок, побудований навколо чистого бiлого каменю, сяяв, як храм на сонцi.
  
  
  Коли ми зупинилися на мощеної стоянцi перед величезним будинком, дво" слуг у формi вибiгли назовнi, щоб вiдкрити дверцята машини i проводити нас через великi двостулковi день у вестибюль. На мить менi здалося, що ми зробили крок у минуле i опинилися в палацi одного з п'ятисот принцiв, що правили маленькими державами, навколо яких виросли Iндiї та Пакистану.
  
  
  Зал був неймовiрно розкiшний - пол був зроблений з найтоншого мармуру i керамiчної коси, колони навколо чистого мармуру, стiни обвiшанi чудовими старовинними гобеленами, меблi дату"ться усiма древнiми перiодами Iндiї.
  
  
  Це був скорiше музей, нiж будинок, бiльше храм, нiж резиденцi"ю. Нашi провiдники зупинилися, поки ми дивилися на все це пишнiсть, а потiм мовчки ведемо нас день, провiдною навколо великого залу в iнший зал. Вiн був погано освiтлений, i побудований навколо грубих каменiв, якi, можливо, були пiднятi прапора з китайської села.
  
  
  Посеред кiмнати перебувала хатина, дах якої була в п'яти футах над землею. Вона була зроблена з картону, старих дощок, пакувальних ящикiв, порожнiх банок i днища гребний човен.
  
  
  Полковник Ву сидiв у дверях хатини в брудно-бiлому дхотi, обернутом навколо стегон. Вiн сидiв навпочiпки в базовiй позi йоги. Побачивши нас, вiн трохи поворухнувся, але не встав.
  
  
  - Ах, ви прийшли. Простi дурнi спогади. Її народився у такiй хатинi, -- сказав вiн, потягуючись. "Добре для людей, щоб згадати i сказати, що назавжди буду iншим".
  
  
  Вiн пiднявся на ноги i смиренно вклонився. "Для мене велика честь, що ви вiдвiду"те мiй будинок, мiс Мехта, - сказав вiн. - А ви, мiстер Картер. Вашiй присутностi прославля" мо" скромне становище.
  
  
  Чоени вiдповiла швидко, але менi довелося шукати слова. У мене збентежив.
  
  
  Акуратний чоловiчок, здавалося, знiяковiв, що його побачили в селянському одязi. Вiн вибачився i сказав, що скоро повернеться, коли буде "бiльш вiдповiдним чином одягнений для таких високих гостей".
  
  
  Вiн швидко заговорив по-китайськи, i з iншої кiмнати вийшли двi молодi дiвчини в схiднiй одязi. Вони кланялися i спотикалися перед нами, ih вузька спiдниця до щиколотки обмежувала ih shaggy кiлькома дюймами. Вони пройшли перед нами через iншi дверi в при"мну кiмнату в захiдному стилi, де грала тиха музика, i де був телевiзор, килими на пiдлозi, меблi була сучасною, а стогiн висiв, зда"ться, справжнiй Поллок. "Вчитель говорить, робiть усе, як вам подоба"ться; вiн прийде через хвилину, - сказала одна навколо дiвчат. Потiм вони обидва зникли за дверима.
  
  
  Над величезним камiном висiла картина, що зобража" Чан-Кай-ши в молодостi, коли вiн робив материковим Кита"м. На протилежнiй стогони висiла така ж велика картина. Це був
  
  
  Сун-Ят-сена.
  
  
  "Ву не був справжнiм полковником", - прокоментувала Чоени, поки її оглядало багато прикрашену кiмнату. "Це почесне звання, яке вiн отримав за свою особисту боротьбу проти Мао i комунiстiв. Вiн був лише хлопцем, коли вiн служив пiд керiвництвом Чан-Кай-ши.
  
  
  Її готель, запитати її про щось, але з'явився хлопчик-iндi"ць в бiлiй куртцi i повiв нас до тиковому бару пiд обробкою з тигрової шкури. Як i все iнше в цьому будинку, мене також вразило запас спиртного. Там було хороше вiскi, прекраснi коньяки, чудова колекцiя старовинної рома. Хлопчик запропонував ih з великим знанням, нiж бармен, разливающий табiр.
  
  
  Ми вибрали ямайський ром, i як раз робили ковток, коли увiйшов Полковник, одягнений в бриджi та чоботи.
  
  
  Вiн стояв поруч зi мною i пильно дивився на мене.
  
  
  - Не хочеш покататися на конях перед обiдом?
  
  
  Її готель сказати, що у мене нема" на це часу, але Чоени занадто швидко погодилася. Вiн вiдправив її з однi"ї з служниць переодягнутися, а сам повiв мене за коротким коридором, уставленному статуями. Потiм коридорi ми обiгнули круглий критий басейн з чистою блакитною водою, i пройшли через дверi, потiм перетнули кам'яний мiст, який придiляв внутрiшню частину величезного бiля басейну з зовнiшньої частини.
  
  
  Три конi рвалися по iнший бiк невеликого мосту, де була обгороджена дорiжка, але вiн проiгнорував ih i махнув рукою в бiк парку, на терасi внизу.
  
  
  Вiн запитав. - "Може бути хочете пострiляти по тарiлочках?
  
  
  Щоб скоротати час, поки знову не прийде прекрасна ледi.
  
  
  Мене пронизала тiнь пiдозри, i її оглянув руки маленької людини. Вони були несподiвано сильними i жилавими. Незважаючи на доглянутi нiгтi, руки в нього були грубi, як у фермера.
  
  
  - По тарiлочках, - сказав я. "Я досить хороший в цьому".
  
  
  Вiн посмiхнувся. - По-континентального, - вибачився вiн, i вiн раптом зрозумiв, що його манера говорити змiнилася. Коли вiн розслабився, вiн вiдпустив грубий-англiйська мова, який використовував, щоб обеззброїти своїх гостей. "У цьому " виклик... як i в життi. Нiколи не зна"ш, в якому напрямку пiде мета можливостей".
  
  
  Я не зрозумiв його, але пiшов за ним туди, де сидiла метальна машина, i побачив двох молодих слуг, що йдуть до нас з вибраними гвинтiвками в руках.
  
  
  "Тисяча рупiй за тарiлку", - сказав вiн, взяв "браунiнг" i ступив до позначки двадцатисемиметровой дорiжки. 'Добре?'
  
  
  Перш нiж її встиг що-небудь сказати, вiн дав сигнал, i яскраво-жовтий диск злетiв у повiтря. "Браунiнг" вистрiлив, i тарiлка вибухнула в двадцяти футах вiд невеликої металевої метальної машини. Це був хороший пострiл, вiдкрито вперед, навколо них, що перетворюють глинянi тарiлок в дощ навколо осколкiв.
  
  
  Маленька людина з гордiстю посмiхався i чекав. Її, пiдiйшов до лiнiї, вставив картридж одiна за патронников обраної мною гвинтiвки i дав сигнал хлопчиковi в домашнiх метальної автоматом. Її вистрiлив. Глиняна миска розлетiлась на друзки, як порошок, i вiн вiдчув шалене задоволення вiд прямого попадання.
  
  
  Полковник Ву не залишив менi часу зловтiшатися. Вiн одразу ж викликав iншу тарiлку, вистрiлив i потрапив в диск. Її вiдразу пiшов за ним легким ударом. Ми стрiляли швидко, так швидко, що я почав турбуватися про хлопчика в автоматi, який повинен був покласти на тарiлку потужну метальну рукоятку i прибрати руку, перш нiж важка пружинна шпурне мета в просторi. Не було правила, яке говорить, що ви повиннi випустити тарiлку i стрiляти, як тiльки iнша людина знищить свою власну мету, але, не сказавши нам слова, ми поставили свої умови.
  
  
  Коли до нас при"днався Чоени, ми стрiляли в дикому виснажуючому ритмi i були покритi потом. Мої руки болiли вiд постiйного пiдйому чотирьох фунтiв сталi i червоного дерева, а плече горiло вiд вiддачi приклада, навiть коли її, впав на колiна i мiцного сперся на приклад. Ву здивував мене. Хоча вiн був маленьким, здавалося, що у нього не бiльше проблем, нiж у мене. Її побачив прагнення до перемоги в куточках його rta, коли її затнувся, i лотки почали лопатися, а не розпорошуватися вщент. "Знову i знову", - оголосив хлопчик позаду нас. "Обидва сiмдесят п'ять поспiль".
  
  
  - На десять тисяч рупiй, - крикнув полковник Ву, пiднiмаючи гвинтiвку для ще одного пострiлу.
  
  
  Вiн ударив його в тарiлку. Мої руки майже не тремтiли, коли її пiдняв свою гвинтiвку для сiмдесят шостого пострiли поспiль. Її вдарив по диску лотки i ще десять, перш нiж вiдчув вiтерець на шиї.
  
  
  Ву вiдчув слабкий вiтер занадто пiзно. Тарiлка, яку вiн просив, несподiвано пригнулась, коли вiн натиснув на курок. Жовтий диск переможно i неушкодженим проплив по всипаному осколками полю перед метальної машиною. Тiльки ця тарiлка уникла его зброї.
  
  
  Полковник Ву на мить притис гвинтiвку до плеча, змушуючи себе змиритися з поразкою. На мить її побачив демонiчну лють у цих косих очах. Вiн не був невдахою, але коли вiн подивився на мене, вiн знову усмiхнувся, вклонився, грав роль скромного селянина.
  
  
  "Десять тисяч рупiй знаменитому американцевi".
  
  
  Вiн махнув рукою, i хлопчик прибiг з чековою книжкою. Ву надряпав суму i простягнув менi чек.
  
  
  Її взяв його, затиснув мiж пальцями, маючи намiр розiрвати на частини.
  
  
  "Задоволення було моїм," сказав я.
  
  
  - Почекай, - крикнула Чоени з кiнця лiнiй вогню, звiдки вона весь цей час спостерiгала. Вона пiдбiгла до нас i взяла у мене чек. "Для зустрiнуть ваших дiтей. Так?' - сказала вона пiдкреслено нами. "На десять тисяч рупiй ih ble годувати протягом багатьох днiв".
  
  
  - Звичайно, - погодився Ву. 'Для дiтей.'
  
  
  Її запитав. - 'Зустрiнуть ваших дiтей?'
  
  
  Маленький чоловiчок розсмiявся i вказав вниз по пагорбу на обнесений стiною комплекс приблизно в чотирьохстах ярдiв вiд нього.
  
  
  - Дитячий будинок, - пояснив Чони. "Вiн врятував сотнi дiтей з вулицi. Вiн да" їх освiта, одяг i вдома, поки вони не стануть досить дорослими, щоб постояти за себе".
  
  
  - Але так багато людей потребують допомоги, - сумно сказав Ву. "Навiть такий багатий чоловiк, як я, не може допомогти їм усiм".
  
  
  Ву показав, i голос її побачив дiтей в полi пiд нами. Сотнi, в основному хлопчики, грали на обгородженiй iгровому майданчику притулку. Вони нагадали менi хлопчика, якого її бачив, на хiмiчному заводi, i маленького мертвого хлопчика, що лежав на вулицi поруч iз розбитим "мерседесом" перед американським консульством.
  
  
  Її проклинав свої пiдозрiлi думки. Ву, ймовiрно, був щедрим меценатом, але її все-таки ставився до нього з пiдозрою. Менi не хотiлося вiрити, що вiн запричастным до вибухiв, але ця думка не йшла.
  
  
  - Може бути, ви зна"те людину, якого її шукаю, - рiзко сказав я. - З вашим iнтересом до дiтей ви можете знати якогось Закира Шастрi. Наскiльки її розумiю, вiн також забира" дiтей з прапора".
  
  
  Полковник Ву прошипiв крiзь зуби. "Цей син змiї", - сказав вiн по-китайськи. 'Її знаю его. Вiн викрада" дiтей i використову" ih в своїх цiлях. Її врятував кiлькох з його кiгтiв, але ih завжди виявля"ться бiльше.
  
  
  Чоени насупилася, ймовiрно, дивуючись, чому її згадав Шастрi. Це був прорахований ризик, щоб побачити, як вiдреагу" Ву, але зусилля виявилися марними. Вiн вiдреагував так, як вчинив би бiльшiсть людей, i менi все одно довелося шукати зачiпку.
  
  
  - Чому ти хочеш поговорити з ним? - запитав Ву. - Вiн запричастным до вибухiв?
  
  
  Її, похитав головою. - Я не впевнений... може бути.
  
  
  "Може бути, ми зможемо допомогти", - запропонував Ву. "Дiти на вулицi можуть знати, звiдки ця людина".
  
  
  Вiн клацнув пальцями, i слуга пiдiйшов i став поруч з ним. Ву довго говорив з ним на дiалектi, якого я не розумiв. Вiн переможно посмiхнувся, коли хлопчик потрусив до будинку.
  
  
  "Дiти запитають", - сказав вiн. "Небагато повиннi знати про це Закире. якi постраждали вiд нього.
  
  
  Вони вiдведуть тебе до нього.
  
  
  Її, кивнув в знак подяки.
  
  
  - А тепер ми будемо грати, - оголосив Ву, пiдводячи нас до коней.
  
  
  Ми осiдлали нервових тварин i попрямували до того мiсця, де ма"ток межувало з рiчкою. Вiн показав нам свою приватну гавань i чотири елегантних швидкiсних катери, потiм провiв нас до площ для гандболу з товстим покриттям з плексигласу i далi по дорiжцi до поля для гольфу з дев'ятьма лунками на красивiй галявинi.
  
  
  "У тебя есть все", - зауважила Чоени, i маленький кита"ць подивився на мене, чекаючи, що я скажу.
  
  
  Тодi її зрозумiв його. Вiн був маленькою людиною з величезним его. Тенiснi корти, поля для гольфу, прекраснi сади... але все це практично не використовувалося, це були лише трофеї, якi свiдчать про його фiнансовий успiх. I ми були тут, як его глядачiв, запрошенi поплескати його по плечу i сказати, який вiн класний. Хоча її, потребував його допомоги, її пiддався передчуттю. "Майже все", - викривлено сказав я, пiд'їжджаючи до Чоени i нахиляючись, щоб нiжно поцiлувати її в щоку. Реакцiя Ву приголомшила мене. Вiн розсмiявся - важким, хрипким смiхом для такого невисокого людини.
  
  
  - Може бути, - сказав вiн i поїхав попереду нас до дому.
  
  
  Всерединi будинку вiн повiв мене i Чоени по рiзних квартирах на першому планi поверсi. Для мене була розкладена свiжа шведiв, i її прийняв душ i переодягнувся, перш нiж повернутися вниз.
  
  
  Ву чекав мене в його кабiнетi, двоповерхової кiмнатi, обшитої панелями по всiй цiнних порiд дерева i обладнана шафами з первопечатными виданнями. Вiн сидiв за величезним письмовим столом, iз-за чого здавався ще меншi i меншi, нiж був на самому делле.
  
  
  Навколо нього, сидячи на столi й на пiдлозi перед ним сидiли дiвчата. Ih було десять, деякi iндiйцi, деякi схiднi, деякi були настiльки свiтлошкiрими, що я пiдозрював, що вони були чистокровними бiлими.
  
  
  - Як я вже сказав, - сказав Ву з посмiшкою. - У мене " все.
  
  
  Вiн витончено помахав рукою над головами серйозних дiвчат.
  
  
  "Обери одну", - сказав вiн. - Або двох. Ти мiй гiсть.
  
  
  
  Роздiл 9
  
  
  
  
  "Я рано виявив, мiстер Картер, - з гордiстю сказав полковник Ву, - що на шляху людини до успiху " покажчики. Ble кому, де в залi людей на цiй дорозi, по тому, чого вiн хоче найбiльше. По-перше, повний життя. Потiм речi... матерiалiзм, як ви назива"те це в вашiй країнi. Потiм, при перших ознаках великого багатства, статусу. Ще пiзнiше - багато сексуального задоволення. Для успiшного араба це гарем. Для японцiв гейшi. Для багатого американця коханки.
  
  
  - А для китайцiв?
  
  
  Вiн знову махнув рукою. - Наложницi, звичайно. Як i цi прекраснi iстоти. Дуже ретельно пiдiбраний типу на будь-який смак i бажання.
  
  
  - Чому, полковник Ву?
  
  
  'Чому?'
  
  
  - Так, чому ти пропону"ш менi своїх наложниць? Ми не зовсiм старi друзi, через них, що подiляють коханок. Ву самовдоволено посмiхнувся. Вiн вклонився i знову прикинувся смиренним, але губи його фыркнули. "Тому що Ву хоче зробити подарунок великому американському агенту".
  
  
  'Хоче сподобатися?'
  
  
  "Припинiть це бомбометання", - сказав вiн. "Врятувати наше мiсто вiд подальших страждань".
  
  
  - Я вже працюю над цим. Це моя робота. Ви хочете щось iнше.
  
  
  'Так. Згодом буде встановлена вина. Ви можете зробити це. Ви можете надати докази.
  
  
  "Кого звинувачувати? Росiян?
  
  
  "Маоїстiв, - сказав вiн. "Китайських комунiстiв. Нехай вони понесуть провину за цю загрозу вiдкритий басейн у всьому свiтi. Зроби це для мене, i вони твої... одна або всi.
  
  
  Я не мiг вiдiрвати очей вiд нерiвного ряду дiвчат, чиї майже оголенi тiла виблискували в сонячному свiтлi, линучому через величезнi вiкна на iншiй сторонi кiмнати. Було б досить легко звинуватити китайських комунiстiв, як тiльки її вистежив терористичний керiвництво, i її, звичайно, не був зобов'язаний своїм червоним колегам лояльнiстю.
  
  
  "Невелика послуга, - сказав вiн, - за таку чудову нагороду. Який чоловiк може вiдмовитися вiд нього, мiстер Картер?
  
  
  Її вагався, i в той момент, коли її переводив погляд з однi"ї дiвчини на iншу, дверi вiдчинилися. Слуга позаду мене сказав кiлька слiв по-китайськи, i полковник Ву роздратовано встав.
  
  
  - Мiс Мехта повернулася, - сказав вiн. - Ми побачимо її в їдальнi.
  
  
  Вiн обiйшов крiсло i знову посмiхнувся.
  
  
  "Подумай про це," сказав вiн. "Для ночi задоволення, якi ви можете випробувати".
  
  
  Її зупинився на день. Менi прийшла в голову думка. Її, поклавши руку на рукав Ву, i вiн теж зупинився.
  
  
  - Ма" бути щось бiльше, чого бажа" дуже багатий чоловiк, полковник Ву. Повний життя, все, що вiн коли-небудь готель, статус, всi жiнки, з якими може впоратися його тiло... але що ще? Напевно повинно бути щось ще, чого бажа" така людина, як ти. Що це, полковник?
  
  
  "Звичайно, мiстер Картер". Вiн смiявся. "А потiм всього цього людина може бажати тiльки впевненостi... кiнцевого i самого невловимого бажання". Вiн провiв мене в зал. Взявши Чоени за руку, вiн провiв її на величезну їдальню з довгим столом i гiгантськими люстрами. Вiн сидiв на чолi стiльця, як правлячий султан.
  
  
  Его ревматизму мене не задовольнив. Як-то менi не здалося, що вiн прагнув визначеностi. У мене було вiдчуття, що вiн готель чогось iншого. Але чого?
  
  
  У мене не було рiшенням наполягати. Через кiлька хвилина довгий стiлець був заставлений винами та наїдками, нас посипали рогом достатку. Для маленької людини Ву з'їв величезна кiлькiсть, i все ще ель, коли слуги привели худого дитини за криївцi бiля пiднiжжя пагорба.
  
  
  Її, нахилився вперед i поставив хлопчиковi питання розмiреним тоном, яке iнодi вда"ться змусити говорити. Але худий хлопчик вiдсахнувся вiд мене. Дивно, але Чоени прийшла менi на допомогу.
  
  
  Вона тихо заговорила з хлопчиком на дiалектi, якого їй ранiше не чув, i, схоже, швидко завоювала його довiри.
  
  
  "Людина по iменi Шастрi сильно налякав його, - сказала вона менi. "Чоловiк запропонував ему освiту, а потiм спробував заманити його в машину. Вiн втiк i прийшов сюди, в притулок полковника Ву.
  
  
  - Запитай його, де вiн бачив цього чоловiка.
  
  
  Втрутився полковник Ву. Вiн простягнув ногу фазана, з якою капав соус навколо червоного вина, i наказав хлопчику мiй штопора.
  
  
  Її зловив кiлька слiв, яких вистачило, щоб зрозумiти, про що говорив хлопчик.
  
  
  "У храмi з блискучою червоною вежею", - почув її.
  
  
  Вiн сказав бiльше, але сенс вислизав вiд мене, поки Чоени не перевела це для мене.
  
  
  "Вiн не впевнений,- сказала вона.- Вiн пам'ята" тiльки храм i гуру".
  
  
  - I сяючу червону вежу, - додав полковник Ву. "Повинно бути, це орi"нтир".
  
  
  Ву посмiхнувся i гордо вiдкинувся на спинку стiльця. Здавалося, вiн думав, що вирiшив для мене весь штопора. - Дуже радий допомогти американському агенту, - сказав вiн, встаючи з-за стiльця.
  
  
  Вiн майже вiдiслав нас. Вiн покликав своїх слуг, i вони провели нас з Чоени через будинок до припаркованого "Мерседесу".
  
  
  Коли ми поверталися в мiсто, її намагався отримати з нах бiльше iнформацiї. "Менi потрiбно дiзнатися якомога бiльше, - подумав я, - перш нiж ee доповiдь Раджу поставить хрест на всiх роботах".
  
  
  "У багатьох наших храмовий " вежi, - заперечила вона. "I багато навколо них червонi. Це важливо?'
  
  
  - Дуже важливо, - сказав я. - Це наступна ланка в розбивати. Може бути, цей Шастрi тиня"ться там, може бути, це якась його штаб-квартири.
  
  
  Вона похитала головою, намагаючись думати. "Це може бути де завгодно. Навiть старий храм, руїни... вся сiльська мiсцевiсть усiяна ними".
  
  
  Ee ревматизму мене розлютив. Ми витратили годинник з маленьким полковником, i вiн втрачав терпiння. Ми прибули в центр мiста, i її зупинився перед консульством, розумiючи, як швидко пролетiв час.
  
  
  Напруга в мiстi було подiбно до статичної електрики в сухий день. Її вiдчував це в повiтрi. Десятки озбро"них iндiйських солдат стояв перед консульством, з гвинтiвками за плечима. Iншi солдати стояли збоку вiд будiвлi.
  
  
  "Подумай про те храмi з червоною вежею", - сказав її Чоени. 'Її скоро повернуся.'
  
  
  На тротуарi мене зупинив нервовий iндiйський солдатiв. Початку другої солдатiв допитав мене у металевих ворiт, потiм пiдвiв до стояв на день сержантовi. Сержант поставив менi кiлька запитань, потiм набира" номер телефону.
  
  
  Слокум чекав мене у дверях свого кабiнету. На nen не було галстука, волосся було розкуйовджене, а на лобi виступив пiт, хоч у кабiнетi було прохолодно.
  
  
  - Ми змiцню"мо будiвлю, - схвильовано сказав вiн. "Ми очiку"мо нападу в будь-який момент".
  
  
  Вiн опустився на стiлець позаду свого стiльця. Вiн витер пiт зi свого нахмуренного чола лляною носовою хусткою.
  
  
  "Я попросив Вашингтон надiслати 300 морських пiхотинцiв для захисту життя i майна американцiв", - сказав вiн.
  
  
  "Морпiхи!" - сказав я.
  
  
  "Боже благослови нас, ми не можемо залишатися беззбройними перед росiянами. Вони вже ведуть своїх людей сюди з благословення Нью-Делi.
  
  
  "Хотiли б ви почати Третю свiтову вiйну тут?"
  
  
  "Якщо цей ублюдок хоче цього..."
  
  
  "Блискуче".
  
  
  Вiн рiзко подивився на мене.
  
  
  - Хiба ви не чули про Червоному Флотi? "У них " ескадра, яка займа"ться направля"ться до Бенгальської затоки на тренувальнi маневри. Дванадцять кораблiв пiд командуванням ракетного крейсера.
  
  
  - Зна"ш, ти мiг би це зробити, - сказав я. "Хлопцi, ви можете говорити про це тут i зараз, поки не почнеться справжня ядерна вiйна. Чому б вам не зупинитися, щоб нарештi подумати? Її, встав i пiдiйшов до його столу. Слокум вiдсахнувся.
  
  
  - Ви чули що-небудь ще про п'ятнадцятому числi?
  
  
  'День незалежностi? Нi.'
  
  
  - Ти сказав, що, може бути, щось назрiва", пам'ята"ш? I її, чув, що росiйське консульство буде пiдiрвано. Ваше консульство повинно бути уражено одночасно.
  
  
  Слокум був напоготовi. Це вдарило по йому безпосередньо.
  
  
  - Ти впевнений, що сьогоднi що-небудь трапиться?
  
  
  'Нема". Але у мене таке вiдчуття, що вони ж самi люди, якi ранiше закладали бомби 15 серпня, планують щось грандiозне. Вас не утруднить евакуацiя людей з консульства ввечерi чотирнадцятого.
  
  
  "Боже мiй, - сказав вiн. - Тодi ми нiчого не можемо зробити?
  
  
  - Звичайно, - сказав я. "Скажи своїм годинним, щоб не пускали дiтей на вулицю до консульства".
  
  
  'Дiтей?'
  
  
  'Так. I допоможи менi знайти храм з червоною вежею. У мене повинна бути найбiльша карта мiста, яка займа"ться у вас ".
  
  
  Слокум натиснув кнопку внутрiшнього зв'язку. Через кiлька хвилина секретарка розклала карту на столi.
  
  
  Взявши за основу ма"ток полковника Ву, її накреслив коло радiусом, що хлопчик мiг би пройти пiшки за кiлька годин. Потiм його викликав кiлька iндiйцiв навколо штабу Слокама i попросив ih вказати храми усерединi цього кола.
  
  
  Вони вiдомi два храму з червоною вежею.
  
  
  "Одна навколо них - копiї знаменитої Вежi Перемоги, - сказала менi iндiйська секретарка рокiв п'ятдесяти. "Це назива"ться Кутб-Мiнар. Вiн побудований навколо червоного пiсковика i ма" висоту бiльше тридцяти метрiв, на вершину ведуть гвинтовi сходи.
  
  
  Вона була побудована до подiлу. Зараз вiд храму мало що залишилося.
  
  
  'I iншi?'
  
  
  - Повинно бути, це храм Оссiана на сходi мiста. Це частково руїни; туди мало хто ходить.
  
  
  Її подякував i вийшов на вулицю, де Чоени чекала в машинi. Коли її розповiв гей, що вiдомо, вона показала менi шлях до першого храму, про який згадала жiнка.
  
  
  Коли ми приїхали через п'ятнадцять хвилина, її побачив, що Кутб-Мiнар, як храм, не дуже пiдходить... це була не бiльш нiж висока червона вежа. Її, хотiв щось ще, хоча я не був упевнений, що. Отакий генеральний штабу з примiщенням для великої кiлькостi людей - щось затишне, приховане, куди не загляне начальство.
  
  
  Храм Оссiана виглядав набагато бiльш багатообiцяюче. Квадратнi колони пiдпирали кам'янi склепiння, фасади зруйнованих будiвель, двiр являв собою нагромадження повалених каменiв. В одному кутку знаходилася двоповерхова червона вежа. Руїни переходили в густу рослиннiсть навколо чагарникiв i дерев. Дим пiднiмався мiж деревами нiжною спiраллю.
  
  
  "Я пiду подивлюся".
  
  
  - Я йду з тобою, - сказав Чоени.
  
  
  Ми пройшли через руїни. Деякi дiлянки були розчищенi, щоб вiруючi могли прийти i закликати благословення своїх водних джерел.
  
  
  Мiж руїнами ми знайшли частини використовувану стежку, що вела вздовж кiнцi храму до пiдлiску. Ми були майже у дерев, коли її побачив велику темно-зелений намет.
  
  
  Ми мовчки зiйшли зi стежки в пiдлiсок, щоб щорiчно. Спочатку ми бачили тiльки дерева i велику лляну намет. Потiм її помiтив невелику вогнище i свiже. З-пiд палатки вийшов чоловiк, потягнувся, озирнувся, кашлянув, плюнув на землю i повернувся всередину. Бiльше ми нiкого не бачили. Кiлька клубiв диму вилися вiд багаття. Позаду нас почувся звук - наполовину схлип, наполовину крик, гнiв з вiдтiнком iстерики. Її, обернувся i побачив фiгуру, що наближа"ться до шляху, по якому ми тiльки що пройшли.
  
  
  Це був чоловiк, який шелл швидко, але трохи кульгав. Коли вiн наблизився, його побачив, що вiн кремезний i сильний, людина, яка легко може налякати дитину. Менi було цiкаво, чи буде це Закiр.
  
  
  Ми пiрнули в кущi, коли вiн проходив mimmo. Вiн не подивився в нашу сторону. Його дихання було неспокiйним, i я пiдозрював, що вiн швидко втiк. Її, повернувся до Чоени, як тiльки вiн пройшов mimmo нас.
  
  
  - Повертайся до машини i чекай мене, - сказав я. "Я збираюся йти за ним".
  
  
  Стежка вела в iнший бiк руїн, i через гай дерев. Незабаром ми опинилися в заднiй частинi старого храму. Вцiлiла лише одна стiна. Вона була побудована навколо великих кам'яних блоку i омелою десять метрiв у висоту i тридцять метрiв в довжину. Чоловiк притулився до цi"ї стогнати, щоб вiддихатися. Потiм вiн озирнувся, нiкого не побачив i протиснувся крiзь густий пiдлiсок, який, мабуть, приховував отвiр. Вiн зник там.
  
  
  Дав чоловiковi двi хвилини, потiм побiг туди i знайшов лазiвку.
  
  
  Там було темно. Її прислухався до свого власного дихання, выбивающемуся навколо легень. Крiм цього, не було жодного звуку. Її увiмкнув лiхтар i зробив вузький промiнь. Її знаходився в земляному проходi, близько дюжини сходинок, що ведуть вниз.
  
  
  Внизу сходiв її знайшов свiчки i американськi сiрники. Пiсля воску свiчки на пiдлозi вiв вправо. Коридор тут був вищий, бiльш шостий футiв, i був витесаний з твердої глини, можливо, з пiсковика. У двадцяти кроках її побачив тьмяне святим, який танцював i мерехтiв. Тунель пах неймовiрно старим затхлим запахом.
  
  
  Її повiльно поповз до свiтла. Її нiчого не чув. Коридор зробив крутий покажчикiв. Її зупинився, щоб мої очi звикли до нового свiту. Попереду мене було примiщення площею сiм квадратних футiв з стелею вище тунелю. Навколо кiмнати бачилися два страви. Спочатку її не бачив, що викликало брильов. Потiм її побачив факели, заправленi чимось на зразок масла, гарячi в судинах в чотирьох стiнах. Кiмната була порожня.
  
  
  Її швидко перетнув кiмнату до найближчого отвору i пiшов по коридору. Її, зупинився i озирнувся. Зда"ться, мене ще нiхто не бачив. Цей тунель був коротким i вiдкривався в бiльш довгий прохiд, що простягнувся бiльш нiж на сiмдесят метрiв, перш нiж описував невеликий вигин. Через рiвнi промiжки часу в головному тунелi були кiмнати. Вони здавалися келiями, де медитували трансцендентнi k вiдкритий басейн ченцi.
  
  
  В кiнцi тунель зробив ще один покажчикiв, шталь ширше i свiтлiше.
  
  
  Смолоскипи освiтлювали дорогу позаду мене, але попереду менi здавалося, що святий iншого. Потiм її побачив першу лампу, що звиса" з електричного дроту. Тут тунель раздваивался: я звернув прямо, де з семиметровим iнтервалом висiли електричнi лiхтарi. Трохи далi тунель виходив у великий зал. Тунель звужувався i вiв до невеликого балкона в заднiй стогнати зал.
  
  
  Пiдi мною панувала кипуча дiяльнiсть. П'ятнадцять хлопцiв, бiльшостi, навколо яких трохи за двадцять, сидiли навколо стiльця i старанно прикрашали банкiв в чорний колiр. Iншi вирiзали шматки ґнотiв. Iншi хлопчики упаковували порожнi банки i несли ih через арку в iншу кiмнату.
  
  
  Активного вiдпочинку захвату захлеснула мене. Її знайшов завод по виробництву повна назва або, принаймнi, одне навколо мiсць, де терористи виготовляли свої двухчетвертные бомби. Але я також вiдчув озноб, коли зрозумiв, що тутешнi хлопцi були старшi за того хлопця, якого її бачив, що збира" нiтрату калiю на хiмiчному заводi. Вони були схожi на солдатiв. Здавалося, вони знали, що роблять, як нiби ih навчали.
  
  
  Мене нiхто не бачив, але я не мiг пройти через карниз балкона непомiченим. Її, повернувся i спробував лiвий тунель. Вiн зробив невеликий покажчикiв, потiм продовжив рух, наприклад, в тому ж напрямку, що й iнша розвилка. Незабаром вiн також пройшов ряд клiтин. Цi були у вжитку. Всерединi були солом'янi мiшки i бруднi рюкзаки, в яких, можливо, перебували земнi пожитки хлопчикiв-пiдлiткiв.
  
  
  Цi тунелi можуть простягатися на багато кiлометрiв пiд Калькуттой. Менi потрiбно було швидко знайти вихiд або повернутися тим маршрутом, яким її тiльки що слiдував. Передi мною лежало ще одне порожн" простiр. Всерединi був письменний, крiсло i пара стiльцiв, а за ними була дерев'яна дверi в рамi.
  
  
  В кiмнатi нiкого не було. Його швидко пройшов день. Вона не була замкнена.
  
  
  Вiдкривши його, її, побачив ще один коридор, що веде на поверхню. Її, вийшов i повернувся до мерседеса.
  
  
  Чоени там не було.
  
  
  Його почув поклик навколо темряви через дорогу.
  
  
  - Нiк, молодець=).
  
  
  Її, обернувся, i в мо"му мозку клацнуло шосте почуття. Можливо, це був звук або проблиск металевого предмета на сонцi. Не знаю, але її стиснувся, i схопив свiй Люгер.
  
  
  Потiм її побачив його... огрядного iндiанця, за яким послiдував її в храм. Вiн пiдiйшов до мене з передньої частини машини. Вiн нiяково помахав ножем над головою. Вiдразу ж Люгер опинився в моїй руцi.
  
  
  Пiстолет вiн, звичайно, терпiти не мiг, але продовжував наступати на мене. Її, пiдвiвся i крикнув попередження. Її не готель его вбивати. Їй був упевнений, що це Закiр Шастрi, i вiн менi безумовно був потрiбен живим. Вiн розсiк повiтря перед моїм обличчям i знову махал, коли його вiдмежовувався.
  
  
  У вiдчаї її, вистрiлив один раз в декiлькох дюймах вiд його особи, як попередження, i почала другий раз у руку. Вiд удару кулi вiн закружляв i впав; але вiн скочив на ноги i пiдiйшов до мене, його рука безвольно звисала.
  
  
  Її знову вистрiлив у нього, на цей раз в ногу. Вiн впав вперед, як нiби його перекинули.
  
  
  Iнстинктивно її, вiдступив назад i тримав пiстолет напоготовi для другого нападника, але "динi руху, якi її мiг бачити, були Чоени, бiжать до мене з iншого боку.
  
  
  Вона кинулася менi в обiйми, але її вiдштовхнув її вiд себе. Ззаду її почув тупiт нога. Хлопчики навколо храму вибiгли i забралися в старий вантажiвка позаду руїн.
  
  
  Вони втекли, але менi довелося утримати людину на землi, перш нiж ми змогли пiти за ними. Її перевернув його на спину ногою.
  
  
  Вiн був мертвий. Дiра розмiром з мiй кулак була там, де був його пупок. Чоени сидiла поруч зi мною, явно не зачеплена видом кровi. 'Це хто?'.
  
  
  Її витягнув гаманець чоловiки навколо кишенi i розклав його на землi. Iм'я на паперах було чiтко чита"ться.
  
  
  "Закiр Шастрi". Її нарештi знайшов його.
  
  
  Її опустився на колiна поруч з тiлом. Її вiдразу побачив кривавi дiрки на руцi i нозi. Її не промахнувся. Хтось iнший вистрiлив йому в спину. Goggle вийшла спереду i розсунула перед собою пупок, як розпустилася квiтка.
  
  
  Хтось готель вбити Шастрi перш, нiж вiн встиг заговорити, хтось, хто стояв через дорогу, коли здоровенний iндiанець здiйснив самогубну атаку з ножем.
  
  
  Але хто?
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  'Дивись!' - вигукнула Чоени.
  
  
  Її встав i озирнувся на вантажiвку. Навантажений хлопчаками, вiн мчав по вулицi, набираючи швидкiсть. Вiн згорнув, щоб ухилитися вiд лежить в канавi священної корови, а потiм кинувся вiдкрито на невеличку юрбу людей, що вибiгали з будинку на звуки пострiлiв. Люди кинулися в бiк, i вантажiвка з трiском вилетiв з-за рогу.
  
  
  - Пiшли, - покликав її Чоени. "Ми слiду"мо за ним".
  
  
  Задн" скло трiснуло, коли ми заскочили в "Мерседес". Goggle затягнула павутиною все вiкно. Друга goggle врiзалася у дверi i впала десь на сидiння пiдi мною.
  
  
  Очевидно, Шастрi був не "диною метою, але зараз у мене не було часу вiдкрити у вiдповiдь вогонь.
  
  
  Її прискорився, i "Мерседес" рвонув вперед, як стрiла через люк. Ми мало не перекинулися в кутку, i Чоени закричала, намагаючись зiбратися.
  
  
  Ми скочили на припинення, проїхали тридцять ярдiв по бордюру i, нарештi, виїхали назад на вулицю. Її побачив вантажiвку, що руха"ться попереду нас, i пригальмував, щоб дозволити iншiй машинi проїхати попереду нас в якостi прикриття.
  
  
  "Ви були враженi?" - запитав її Чоени.
  
  
  Вона поглянула на мене й похитала головою. Вона продовжувала дивитися в задн" вiкно, але нас нiхто не переслiдував. Вона була налякана.
  
  
  - Стежити за вантажiвкою, - наказав я. "Якщо ми втратимо його, ми можемо почати все спочатку". Проїхавши пiвкварталу позаду вантажiвки, ми пiшли за ним дальше в мiсто. Через пiвгодини вантажiвка зупинилася бiля бiчного входу у аеропорт Дум-Будинок, i хлопчики-пiдлiтки вистрибнули навколо коробки. Водiй, худорлявий iндi"ць в захiдному костюмi, загнав ih в будiвлю вокзалу.
  
  
  Ми вийшли з "Мерседеса" i пiшли за ними на платформу. Ih чекав старий DC-3, що виглядав так, нiби вiн прилетiв до Бiрми пiд час початку другої свiтової вiйни.
  
  
  Коли вони увiйшли, її вилаявся про себе. Простежити за лiтаком було нетiльки.
  
  
  - Ви можете дiстати ih план польоту? - запитав її Чоени. "Може бути, Радж зможе тобi допомогти".
  
  
  Вона задумалася на мить, перш нiж пiти до сходiв диспетчерської вишки. Коли вона повернулася, DC-3 був в кiнцi злiтно-посадкової смуги.
  
  
  Вона виглядала щасливою i простягнула менi в'язку ключiв.
  
  
  "Вони лiтають на Раксол", - сказала вона. "Це на схилах Гiмалаїв, недалеко вiд Непалу. Звiдси бiльше семисот кiлометрiв.
  
  
  Її запитав. - "У нас теж " лiтак?"
  
  
  "Пайпер-команч", - вiдповiла вона. - Ви коли-небудь лiтали на nen?
  
  
  'Так.'
  
  
  'Її теж.' Вона взяла мене за руку й вивела на вулицю. - Скоро стемнi", - заперечив я. "Ви впевненi, що це освiтлений аеропорт?"
  
  
  Вона смiялася. 'Не хвилюйтеся. Ми кида"мо сiрники, щоб висвiтлити злiтно-посадкову смугу.
  
  
  Її вагався, але вона побiгла попереду мене до ангару. Коли дiстався туди, вона вже поговорила з полiцейських у формi i вiддавала накази механiкам. Вони викотили "Команч", i ми в таку гру на борт. Через десять хвилина ми злетiли i попрямували на пiвнiч.
  
  
  Це був довгий перелiт, i вже стемнiло, перш нiж ми побачили вогнi села. Вона говорила по радiо, i внизу поле висвiтлювалося автомобiльними фарами. Чоени зробила одне коло, перш нiж впевнено опустила машину на утрамбований бруд аеродрому. На землi було всього два iнших лiтака, i один навколо них був DC-3, який ми бачили взлетающим в Калькуттi. Чоени вырулила на стоянку, i ми прикрiпили машину до крила i хвоста, перш нiж перевiрити DC-3. Вiн був кинутий. Не було нiяких ознак екiпажу або хлопчикiв, яких ми бачили в Калькуттi.
  
  
  У маленькому примiщеннi вокзалу за прилавком сидiв урядовий чиновник. Вiн виглядав нудьгуючим, поки Чоени не показала ему картку в гаманцi. Потiм вiн просвiтлiв, ожвавився i вийшов з чайником. Поки ми пили немiцний напiй, вiн сказав нам, що за годину до нашого приїзду приземлилася машина, повна хлопчикiв, ih забрав вантажiвка.
  
  
  Вiн не знав бiльшого. Вiн вiдвiв нас в задню кiмнату, де ми могли б вiдпочити до ранку.
  
  
  На свiтанку ми пiшли по грунтовiй дорозi в село.
  
  
  Вид села менi не сподобався. Кiлька кам'яних будинкiв, пустельнi продуваються вiтрами пагорби, вулиця з декiлькома тонкими деревами в безплiдному грунтi, i всюди пил. Ґрунтова дорога була вимощена, i на нiй виднiлися недавнi слiди вантажiвки.
  
  
  Її бачив в цьому районi ще тiльки один автомобiль, старий "Рамблер", який здавався дивним i недоречним так високо в передгiр'ях Гiмалаїв.
  
  
  Чоени поговорила з власником Рамблера. "Нам потрiбна твоя машина, щоб дослiджувати мiсцевiсть", - сказала вона. "Ми так багато можемо побачити з вiдбору проб повiтря. Ми добре за повернення вам за це.
  
  
  Чоловiк не зацiкавився. Вiн сказав, що машина не може рухатися, i повернувся до каменя, який рубав.
  
  
  В iншому будинок ми запитали, чи бачили мешканцi вантажiвка з хлопчиками, проїжджаючий mimmo. Спочатку жiнка терпляче слухала. Потiм вона розлютилася на що-те, що сказав Чоени. Ee очi блиснули, i вона зачинила дверi.
  
  
  Чоени засмутилася. "В Iндiї так не роблять", - сказала вона. "Ми слуха"мо, ми не погоджу"мося, i весь час смi"мося. Е жiнка злякалася. Менi це не подоба"ться.
  
  
  У сусiдньому будинок ми вiдчули таке ж неприйняття, хоча i бiльш помiрне. Старий, що сидiв там, здавався несприйнятливим до страху. Вiн був вже дуже близький до могили. "Нiхто нiчого не говорить про вантажiвцi, - сказав вiн. "Ми бачили, его ранiше з його купою молодi. Але тi, хто задають дуже багато запитань, довго не живуть. Повертайтеся до Калькутти. Тут пану" тiльки смерть. Навiть розмова з тобою виклика" у моїй сiм'ї пiдозри. Йду додому.'
  
  
  Вiн вiдступив назад i закрив дверi.
  
  
  Чоени в замiшаннi спохмурнiла. - Може, нам краще повернутися, - сказала вона. "Ми доставля"мо цим людям непри"мностi. Їм i без цього достатньо.
  
  
  - Ти ма"ш на увазi, що ми повиннi просто забути про проблеми, що назрiвають в Калькуттi?
  
  
  - Нi, але ми можемо сказати Раджу. Вiн може послати суду армiю, якщо буде потрiбно.
  
  
  Її, сказав нема", i продовжив йти по слiдах вантажiвки. Вона коливалася лише мить, перш нiж наздогнати мене. Вона перестала сперечатися, поки ми йшли через село, слiдуючи за звивистою колiї вантажних шин до високих схилах. Позаду нас оживала село. Селяни вийшли через своїх хатин i з цiкавiстю подивилися на нас. Мабуть, iноземцi, принаймнi вихiдцi з Заходу, в цiй мiсцевостi були рiдкiстю. Її задавався питанням, облетять чи околицi новини про нашiй присутностi.
  
  
  Ми пройшли двi милi вгору по схилу i зупинилися бiля перших кiлькох кущiв, якi побачили. Ми були в невеличкому яру. Її, стояв i дивився на гори з шапкою вiчних снiгiв.
  
  
  "Це безнадiйно", - сказав її бiльше себе, нiж Чоени.
  
  
  Вона запитала. - 'Чому?'
  
  
  - Ми навiть не зна"мо, що шука"мо. Гори тягнуться на сотнi кiлометрiв. Цей грузовик мiг поїхати в будь-яку сторону. У нас нема" шансiв встигнути за ним ходьби.
  
  
  - Тодi повернемося? - з надi"ю запитала вона.
  
  
  Я не вiдповiв. Тепер час було моїм супротивником. Якби ми повернулися, то втратили б цiлий день. П'ятнадцятий день був надто близько.
  
  
  Її знову дослiдив горизонт, крок за кроком, ретельно зосереджуючись, а потiм дозволяючи сво"му погляду перейти до наступного дiлянцi ландшафту. Нарештi її побачив це... слабкий рух в кущах, метрах в трьохстах попереду.
  
  
  За нами спостерiгали. Це був добрий знак. Але вони, кого ми б хотiли, могли б легко втекти по вигляду низькому чагарнику, що рiс усюди в передгiр'ях, а цiла армiя могла сховатися в ярах та ущелинах, йдуть у гори.
  
  
  У нас не було нiяких шансiв знайти вантажiвка або хлопчикiв, якщо вони намагалися залишатися поза увагою. Люди, яких ми хотiли б, повиннi прийти до нас. Це була наша веб-надiя.
  
  
  Так що я вийняв "Люгер" з кобури i прицiлився бiльш або менш в напрямку руху, яке бачив на горизонтi.
  
  
  Чоени проковтнув. "Що ти робиш? Ти збожеволiв?'
  
  
  - Я спробую потрапити в полон, - сказав я.'
  
  
  "Люди навколо вантажiвки". Його натиснув на курок, i пiстолет гримнув ще один раз. - Повертайся в лiтак, - сказав я. "Летiти в Калькутту i отримати допомогу".
  
  
  Її знову натиснув на курок.
  
  
  - Нi, - запротестувала вона. Вона опустила руку i перешкодила менi знову вистрiлити. "Це вб'" тебе".
  
  
  - Вернися, - наполягав її, але вона не рухалася.
  
  
  Її поклав "люгер" у кобуру i взяв її на руки. Ee тiло затремтiло поруч з моїм.
  
  
  "Може бути, її можу допомогти вам," сказала вона. Її отримав освiту, чи зна"те.
  
  
  Її готель вiдштовхнути її вiд себе, але було занадто пiзно.
  
  
  Не встигли ми почути звук мотора, як з гiр через дорогу промчав невелику вантажiвку.
  
  
  Четверо чоловiкiв з армiйськими рюкзаками i гвинтiвками напоготовi вискочили з нього. Чотири стовбури були спрямованi на мене.
  
  
  "Гей, що це?" - обурено запитав я. "Що означають цi гвинтiвки?"
  
  
  По вантажiвки вийшов високий худорлявий iндi"ць в тюрбанi i подивився на нас.
  
  
  - Ви стрiляли, - сказав вiн индусски й повторити чудовою англiйською.
  
  
  - Дракон, - збрехав я. "Кобра". Вона налякала мою дружину.
  
  
  Вiн проiгнорував брехня i уважно оглянув Чунi.
  
  
  - Ти прилетiв в село у цьому маленькому червоному лiтаку? - запитав вiн.
  
  
  Їй кивнув.
  
  
  'Чому ти приземлився тут? Ми тут далеко вiд туристичних маршрутiв.
  
  
  "Ми огляда"мо пам'ятки. Його вперше в Iндiї". Людина в тюрбанi з сумнiвом подивився на Чоени, i її швидко зметикував.
  
  
  "Я зустрiв свою дружину в Органiзацiї Об'"днаних Нацiй в Нью-Йорку, - пояснив я.
  
  
  Вiн менi не довiрив, але деякий час продовжував гру.
  
  
  - Хочеш покататися з нами? - ввiчливо запитав вiн.
  
  
  - Так, - погодилася Чоени. "Я дуже втомилася".
  
  
  Чоловiк люб'язно пройшов попереду нас i допомiг Чойни сiсти на передн" сидiння. Її сiв поруч з нею i побачив, як бойовики залiзли в кузов.
  
  
  Двигун ожив, i на частку секунди побачив її в дзеркалi заднього виду приклад гвинтiвки. Вiн сильно вдарив мене по черепу. Їй тiльки встиг пiрнути трохи лiвiше. Це був грубий удар, але важка дерев'яна ложi все ж вдарити мене досить сильно, щоб змусити мiй мозок дико сотрястись. У мене було таке хворобливе почуття, яке охоплю" вас, як раз перед тим, як несвiдоме накрива" розум своїм м'яким оксамитовим плащем.
  
  
  Пiзнiше, коли їй отямився сидячи i постанывал, його виявив, що мої руки й ноги зв'язанi. Мої руки були перед моїм тiлом, i по дво" озбро"них чоловiкiв, якi охороняли мене, зробили зброю менi в життi.
  
  
  Я не знав, скiльки ми проїхали, але я не мiг бути без свiдомостi бiльше двадцяти хвилина. Перш нiж її встиг подумати про щось ще, вантажiвка загальмував i в'їхав у ворота. По обидва боки були витки колючого дроту i подвiйний паркан навколо сталевого дроту.
  
  
  Високий чоловiк пiдiйшов до задньої частини вантажiвки.
  
  
  "Перерiжемо мотузки навколо его щиколоток i вiзьми його до мого столу", - сказав вiн.
  
  
  Її люто обурився. "Що значить оглушити мене i зв'язати?"
  
  
  Одiна навколо солдат ударив мене по обличчю тильною стороною долонi. Iншi розсмiялися.
  
  
  Вони виштовхнули мене вперед, i її почув Чоени позаду нас. Вона розмовляла з двома бойовиками, якi бiльш або менш несли її, прямуючи в iншому напрямку.
  
  
  Це була якась банда, незважаючи на вiйськову форму. Солдати у вантажiвцi штовхали i пiдштовхували мене, поки її оболонка мiж ними до невисокого будiвлi з дверима, але без вiкон лiворуч. Одна лампа додав у свою брильов до свiтла, лившемуся через день. Мене заштовхнули всередину, i дверi швидко зачинилися за мною.
  
  
  Кiмната була схожа на офiс з шафами для документiв, письмовим столом i друкарською машинкою.
  
  
  "У зустрiнуть ваших документах написано, що вас звуть Метсон, Говард Метсон, - сказав чоловiк у тюрбанi. - Я хочу знати правду. Хто ти такий i чого ти тут шныряешь?
  
  
  "Я бiзнесмен, голосування, i все".
  
  
  "З цими речами?" Вiн тримав Вильгельмину i Хьюго. Очевидно, вони забрали ih у мене у вантажiвцi. Вiн довелося ih убiк i обернувся до мене з моторошною усмiшкою. "Гаразд, мiстер Метсон, ви нас недооцiню"те".
  
  
  Її вирiшив ще деякий час грати роль зухвалого американця, хоч i пiдозрював, що мої охоронцi знали облад менi бiльше, нiж вони готелiв визнати.
  
  
  "Послухай, - огризнувся я, - може, ти фанатик цих тупих iндiйських селян, але, наскiльки менi вiдомо, ти просто бандит, який переслiду" людей. Ви i вашi найманцi вигляда"те дерьмово. Її бачив, бiльше дисциплiни у зграї вовкiв. Не намагайся наблизитися до мене, iнакше її так сильно вдарю, що ти почнеш стогнати. А тепер розв'яжи менi руки!
  
  
  Це був старий трюк з обуренням, i вiн служив сво"ї мети. Це його привело в замiшання i гнiв. Вiн встав i сильно вдарив мене; Її, вiдвернувся i, розвернувшись, сильно ударив його ногою. Потiм мене вдарили ззаду по нирках. Бiль була жахливою.
  
  
  Її бiльше не сопротивлся i дозволив двом чоловiкам пiдтягти мене до столу. Вони перерiзали мотузки i приставили пiстолет до мо"ї мети.
  
  
  - Роздягайтесь, - наказав ih капiтан. 'Повнiстю.'
  
  
  Я не заперечував. Коли мiй одяг прибрали, вони грубо потягли мене на стiлець i прив'язали до нього, розставивши руки i ноги.
  
  
  Ih капiтан проковылял до столу i оглянув мене.
  
  
  - А тепер, мiстере Метсон, - почав вiн, - може бути, ви готелi би розповiсти нам трохи про себе. Хто ти? Що ти тут робиш?'
  
  
  - Я американець, - сказав їй вперто рухався до намiченої мети. - Вам не треба знати бiльше. Якщо консул США дiзна"ться це
  
  
  Вiн засмiявся. Як i чоловiки навколо нього.
  
  
  - Консул? У Калькуттi? Ви жарту"те, мiстер Метсон, чи як вас там. Через два днi в Калькуттi бiльше не буде американського консульства. Може, навiть уже й не в Калькуттi. Але ти вже все це зна"ш, чи не так?
  
  
  Її сказав, що не знаю, про що вiн говорить. Вiн надто терпляче кивнув.
  
  
  - Звичайно, звичайно, - сказав вiн, вiдвертаючись. Коли вiн знову повернувся до мене, його побачив у його руцi довгу бритву. Раптом її, переконався, що це була не така wouldnt хороша iдея, зрештою, дозволити менi бути захопленим.
  
  
  - Ви коли-небудь вiдчували бiль, Метсон? - запитав чоловiк. "Жахливий, нестерпний бiль, яка займа"ться розрива" кишки i змушу" просити про швидкої смертi?"
  
  
  Бритва блиснула по мо"му обличчю; вона була шостою дюймiв у довжину i такий гострий, що м'яко блищала в ранковому свiтлi. Коли лезо вперше торкнулося мо"ї шкiри, я не подумав, що воно потрапило в цiль - розрiз був таким контрольованим, таким гладким. Її повернув голову, щоб щорiчно на свою лiву руку. Лезо, починаючи з кiнчика мого вказiвного пальця, перетнуло долоню, пройшло mimmo зап'ястя i пiднялося до мого плеча, потiм изогнулось i зачепилося трохи вище ключицi.
  
  
  Перша бiль нахлинула, коли її побачив, як лезо врiзалося менi в зап'ястi. Її, закрив очi, але це почалося. Її готель закричати.
  
  
  - Ви коли-небудь чули про смерть вiд тисячi порiзiв, мiстер Метсон? Це стародавня схiдна катування, зазвичай застосову"ться, коли хтось хоче отримати iнформацiю, а життя заiнтересованої особи не ма" нiякої цiнностi. О, я не скажу, що всi жертви тисячi порiзiв вмирають. Деякi вижили. Всi ih тiло вкрите шрамами. Звернiть увагу, як розрiзи проходять тiльки через перший шар шкiри, так що уздовж лiнiї розрiзу утворю"ться лише кiлька крапель кровi. Рухаючись вперед, ми знаходимо новi шляхи i занурю"мося все глибше i глибше. Коли порiзи переходять вiд голови i грудей до генiталiй, навiть найсильнiший чоловiк кричить. Деякi люди можуть терпiти бiль".
  
  
  Наступний порiз був таким же, як i перший, але на моїй правiй руцi i руцi. На цей раз бритва увiйшла глибше... пекуча, пекучий бiль, яка займа"ться мимоволi викликала пирхання прапора дозволу на виконання через нiздрi. Мої зуби та губи були стиснутi. Її подумав: "Якщо вiдмовлюся її вiдкрити рот, менi буде легше стримувати крики боляче".
  
  
  Високий чоловiк розумiв свою роботу. Її побачив сяйво задоволення в його очах, напруження м'язiв навколо его i носа скривлених губ, коли катер рушив назад до мого тiла - на цей раз до пiдборiддя - окреслюючи третю лiнiю розрiзу на моїх грудях i животi.
  
  
  Iндi"ць знову заговорив. Її вiдкрив очi, не знаю, коли закрив ih.
  
  
  "Больовий порiг цiкавий. Деякi захiднi люди повнiстю ламаються в цей момент. Вони розповiдають усе, що знають, з першого разу. При другому розрiзi вони плачуть i благають про пощаду. На третьому розрiзi вони впадають в iстерику або втрачають свiдомiсть. Ваш больовий порiг ценымногие вище, або ваша пiдготовка краще, нiж її думав. Вiн закiнчив надрiз. 'Тепер питання. Хто пiдiслав вас шпигувати за нами?
  
  
  Я не сказав нiчого. Її повинен був знайти вихiд, спосiб втекти. Поки це виглядало безнадiйно. Вузли на мотузках були вправнi; розтягнувши ну її, зрозумiв, що руки i ноги не провисають. Стiлець був вузьким i легко нахилявся, але навiть якщо б її перекинувся, її мало що мiг зробити.
  
  
  - Хто послав тебе шпигувати за нами, Метсон?
  
  
  Нiж приземлився в полудюйме вiд iншого порiзу на моїй руцi. На цей раз вiн врiзався глибше i змусив мене зiтхнути, нiж боляче.
  
  
  Дверi вiдчинилися. Солдат засунув голову. 'Вогонь!' вигукнув вiн. Обличчя його було порушено, i вiн повторити сигнал тривоги. "Вогонь, капiтан! Зовнi.'
  
  
  Капiтан зробив сердите обличчя. Вiн здавався розчарованим тим, що його перервали, коли довелося бритву. - Не тiкай, Метсон, - сказав вiн.
  
  
  Вiн i вибiгли охоронцi за дверi, i я зiтхнув з полегшенням. Її поняття не мав, що вiдбува"ться зовнi, але радiв перерви.
  
  
  Вiд боляче менi захотiлося знову закрити очi або покликати на допомогу, але обидвi iдеї були марнi. Я не мiг втрачати нам секунди.
  
  
  Її подивився через кiмнату. Спочатку її не бачив виходу, нiякої рiшенням звiльнитися вiд мотузок, впившихся менi в шкiру. Потiм її подумав про олiйної лампи, що горить на сусiдньому столi.
  
  
  Чим довше її, дивився на лампу, тим швидше оформлялася iдея. Це була пригод, але шанси були вище, нiж чекати повернення майстра зi сво"ю смертоносною бритвою. Якщо б їй тiльки мiг перекинути лампу i накинути мотузки на зап'ястях над полум'ям, у мене був би шанс.
  
  
  Але дiстатися було нетiльки. Її ледве мiг рухатися. Пiдстрибуючи i звиваючись, її мiг лише злегка нахилити крiсло. Менi знадобилася вся моя сила, щоб перекотитися i пiдкинути так, щоб вiн похитнувся. Але врештi-решт стiлець перекинувся i впав на бiк. Падiння приголомшило мене i посилило бiль.
  
  
  Її прикинув вiдстань до стiльця i повiльно штовхнув стiлець вправо. Потiм її перекинувся на життя, так що стiлець опинився на моїй спинi, i його використовував його, як таран проти стiльця. Лампа здригнулася, потiм впала. Вона впала на землю i вибухнув у вогнянiй калюжi.
  
  
  На щастя, лампа була не дуже повною, але менi треба було швидко приступити до роботи, поки масло не просочило долiвку.
  
  
  Менi потрiбнi всi сили, щоб перекотитися на бiк достатньо далеко, щоб тримати руки над полум'ям, щоб вогонь мiг повiльно прогризати мiцнi мотузки, якими був зв'язаний.
  
  
  Незабаром полум'я почало палити, i мої зап'ястя. Її сильно смикнув правою рукою, щоб вiдвести його полум'я. Мотузка продовжувала горiти.
  
  
  Бiль пронизала мiй мозок. Мотузка горiла, i я бачив, як вона обпалила волосся на мо"му зап'ястi i зробила мою шкiру червоною. Її знову смикнув правою рукою; мотузка боляче вп'ялася менi в зап'ястi. Ще один ривок, i мо" зап'ястя було звiльнено.
  
  
  Її зiрвав залишок мотузки з руки, потiм розв'язав вузли навколо лiвої руки. Вони були добре покладенi. Вся моя права рука i зап'ястя горiли, нiж боляче. Але це був мiй "диний шанс пiти. Нарештi вузли розв'язалися; Її зiрвав мотузки з його нога, i схопив одяг. Мiй пiстолет i нiж лежали на столi. Її, одягнувся, взувся, i вже був готовий пiти, коли у дверi увiйшов високий iндiанець. Вiн не виглядав дуже щасливим, коли побачив мене, i пiстолет, направлений йому в життi.
  
  
  Вiн дивився на нього, чекаючи, що я вистрiлю в нього. На самому делле, вiн був такий зосереджений на пiстолетi, що ледве бачив нiж у моїй iншiй руцi. Вiн увiйшов в його тiло трохи вище паху.
  
  
  За його губ вирвався булькаючий звук, коли вiн вiдступив вiд леза i прикрив рану руками. Потiм вiн зiйшов на землю.
  
  
  Вiн не був мертвий, коли його перевернув його.
  
  
  Її запитав. - Де дiвчина?"
  
  
  - Пiшла, - сказав вiн. Кров хлинула з усього кутка его rta, i вiн закашлявся. "Вона влаштувала пожежу в своїй кiмнатi. Будь ласка, визначити менi. її...'
  
  
  Потiм раптом затих, вiн лежав трупом у моїх нога.
  
  
  Менi було шкода. Її б вважав за краще залишити його в живих, але нiж не " точним збро"ю.
  
  
  Її озирнувся. В кутку стояв автомат, а на полицi двi ручнi гранати. Її поклав гранати в кишенi i, тримаючи автомат напоготовi, пiшов до дня. Її повинен був з'ясувати, що тут сталося, що мало вiдношення до Калькуттi, i її повинен був знайти Чоени. Її, вiдкрив дверi i вийшов назовнi.
  
  
  
  Глава Одинадцята
  
  
  Її обережно вийшов. Її знайшов в кiмнатi стеганую куртку, щоб бiльше вiдчувати себе частиною навколишнього середовища. Опустивши голову, її мiг ненадовго зiйти за одного навколо вартових.
  
  
  Її, вдихнув дим вiд багаття i почув крики чоловiкiв, що борються з полум'ям, що доносяться з покритою травою хатини.
  
  
  Її, увiйшов у двiр, забудований одноповерховими будiвлями, якi справляли враження фортецi старого американського Заходу. Там була дюжина будiвель, три, навколо яких виглядали як казарми, а одне, мабуть, було їдальнi. Перед одним навколо будiвель стояли три вантажiвки.
  
  
  Тiльки за гасiння пожежi мене не помiтила дюжина чоловiкiв у формi, коли її поспiшав до вантажiвок. Їй був майже бiля мети, коли з-за найближчої машини з'явився чоловiк. Вiн пiдiйшов вiдвертi до мене, застережливо пiднявши руку. Вiн з цiкавiстю подивився на мене, потiм пiдвiвся i, здавалося, збирався покликати на допомогу, коли її покликав його. Вiн пiдiйшов до мене здивованим i пiдозрiлим виглядом.
  
  
  "Одне клацання, i все буде готово", - сказав я. "Повернись i встань поруч зi мною. Її наставив на тебе пiстолет. Її швидко заговорив на хiндi, сподiваючись, що вiн мене зрозумiв.
  
  
  Вiн повернувся, i страх, его, чоловiк був настiльки великим, що я майже вiдчував його запах. Ми пройшли двiстi ярдiв, поки не дiсталися до вершини схилу i не спустилися з iншого боку. Коли ми втекли через поля зору табору, її штовхнув його на землю.
  
  
  - Ти бачив дiвчину? Вiн кивнув. "Куди вона подiлася?"
  
  
  Вiн вказав на схил, на якому ми були. - Хто тут головний?
  
  
  - Не знаю, - сказав вiн тремтячим вiд страху голосом. - Я всього лише Нага, кухар. Я не знаю.'
  
  
  'Добре.' Її жестом наказав їй встати. "Покажiть менi, куди пiшла дiвчина".
  
  
  Вiн швидко повiв мене вгору схилом у захiдному напрямку. Ми вийшли на кам'янисте плато, яке межувало з невеликою долиною. Внизу її побачив дюжину будинкiв, однi наполовину спаленi, iншi повнiстю зруйнованi. Ми дивилися протягом п'яти хвилина, не помiчаючи нiякого руху. Вiн вказав mimmo пiдлiска на мiсце приблизно в чотирьохстах ярдiв до плато.
  
  
  "Голос командний пункт. Якщо дама зайшла так далеко, вона, напевно, сховалася внизу, щоб дочекатися темряви.
  
  
  Ми зiсковзували з каменя на кущ, з каменя на дерево. Коли ми були в двохстах метрах, Нага пiдняв руку. Ми почули, як хтось розмовляв. Ми обережно пройшли метрiв п'ятдесят i побачили ih. Командний пункт знаходився в семи метрах нижче кiнцi скельного плато.
  
  
  Ми оглянули мiсцевiсть, але часових, схоже, не було. Безшумно ми пiдкралися лиже, поки не опинилися на плато вiдкрито над ними. Її витягнув чеку за першої ручної гранати, потiм знову подивився на мiшень. Шестеро чоловiкiв сидiли в бункерi, виритому глибоко в схилi. У двох з усього, у них були автомати. Третiй встановлював маленьке радiо. Iнший дивився на село в бiнокль.
  
  
  Граната влетiла у командний пункт. Потiм у мене на плечi виявився автомат, i вiн пiдстрибнув i загуркотiв, коли мої кулi засипали людей. Вибух шталь розв'язкою. Дво" чоловiкiв були вбитi. Граната перетворила iнших у корчащуюся, спливала кров'ю масу. Ми не стали чекати, щоб побачити, чи вижив хто-небудь. Ми втекли з пагорба, обiгнули командний пункт i кинулися до будинкiв, в чотирьохстах ярдах нижче. Потiм її побачив Чоени, яка займа"ться ховалася середовищ скель. Четверо чоловiкiв внизу потягнулися до неї пiд час обшуку територiї, але при звуцi гранати i автоматних черг вони запанiкували i вiдступили.
  
  
  Вона побачила, що ми пiдемо, i побiгла до мене.
  
  
  Його зловив її на руки i понiс далi. Частина її волосся була опалена, а обличчя почорнiло вiд сажi.
  
  
  - Не iваннiков мене назад у село, - сказала вона, тремтячи. Її зупинився. "Але саме там ми знайдемо притулок".
  
  
  'Нема". Це... це занадто жахливо. Нiкого не ховали. Ih просто розстрiляли i залишили там. Жiнки, дiти i люди похилого вiку...
  
  
  Її, повернувся i подивився на Наду. Вiн кивнув. 'Це так. Вони дозволяють своїм людям практикуватися на реальних людях. "Залишайся тут з нею, - сказав його Наге. "Я повинен пiти щорiчно".
  
  
  Її рвонувся вперед, вiдчувши запах гниючої, розпухлою плотi, перш нiж пробiг двадцять ярдiв. Коли її, добрався до першого будинку, пiдлетiла дюжина канюкiв. Частковi останки старого i хлопчика лежало на вулицi.
  
  
  Стiни будинкiв були поцяткованi дiрками вiд гранат i куль. Бiльшiсть будинкiв були побудованi навколо валунiв i розчину i мали сотнi кульових отворiв. У сусiдньому будинку її побачив трьох жiнок. В одного навколо тiл була вiдрiзана груди; в другого не було голови. В останньому будинок чоловiка прибили вгору ногами до дня, а потiм розстрiляли з близької вiдстанi.
  
  
  Її, побiг назад, не озираючись по розбитiй вулицi. Якщо цi партизани коли-небудь увiйдуть до Калькутти, почнеться рiзанина.
  
  
  Коли її, повернувся до того мiсця, де залишив Чоени, її виявив на землi тiльки сморщенного Нага. Її не мiг йому допомогти. Вiн був убитий; його нутрощi були вирванi, а горло перерiзане. Дiвчини не було видно.
  
  
  Якщо вона в них була, вони повиннi бути поруч...
  
  
  Раптом пролунав трiск кулемета, i каменi залив ряд куль в двох метрах праворуч. Її, озирнувся, але нiкого не побачив. Ще одна черга, i кулi врiзалися в каменi лiворуч. Її пiдкотився до дерева i вистрiлив навмання, щоб змусити ih опустити голову, але все одно нiкого не побачив. Її лежав повнiстю на вiдкритiй мiсцевостi...
  
  
  "Право, мiстер Картер, чинити опiр марно", - звернувся з листом до мене че-то голос. "Ви повнiстю оточенi, безнадiйно чинити опiр дн. Ти занадто розумний, щоб спробувати прорватися через це. Чому б вам не кинути свою рушницю i не пiдiйти сюди тихо?
  
  
  Сильний, переконливий голос виходив навколо мегафона, який, здавалося, луною розносився по маленькiй долинi.
  
  
  Її кинув пiстолет i пiдвiвся, пiднявши руки вгору. Чотири "валуна" на пагорбi схопилися на ноги, скинули камуфляж i побiгли до мене, нацiливши автомати менi в груди.
  
  
  Iндiйськi партизани стовпилися навколо мене i позбавили мене Хьюго i Вiльгельмiни. Потiм вони грубо штовхнули мене перед собою.
  
  
  Ми не повернулися в табiр. Охоронцi велiння мене mimmo табору, де ми знайшли другу дорогу. Приблизно в пiвмилi вниз по пагорбу ми вийшли до невеликiй долинi, три сторони якої були перпендикулярнi, неначе тут була каменоломня. Позаду була велика печера. Перед входом у печеру був зведений товстий бар'"р навколо колючого дроту.
  
  
  Охоронцi вiдвели мене до загорожi. Вiдкрили невелику дiлянку, заштовхнули мене i тут же знову закрили колючий дрiт. Її бачив близько тридцяти осiб - деякi були хворi, деякi плакали, всi були погано одягненi i явно не нагодованi. Її, повернувся до паркана навколо колючого дроту i побачив добре одягненого чоловiка в яскраво-зеленiй формi з погонами на плечах. Вiн подивився на табiр.
  
  
  "Мiстер Картер. Пiдiйдiть, будь ласка.
  
  
  Її, пiдiйшов до колючого дроту.
  
  
  -- Ми отримали повiдомлення з Калькутти, - сказав вiн, з цiкавiстю дивлячись на мене крiзь точках, -- ми тiльки що стало вiдомо iм'я нашого високого гостя. Її багато чув про вас. Людина, якої не можна вбити. Може бути, ми отрима"мо мiсце в пiдручниках iсторiї.
  
  
  Її проiгнорував його глузування.
  
  
  Її запитав. - "Що буде 15 серпня?" "Це великий день, чи не так?'
  
  
  Вiн вiдповiв загрозливо. - Ти цього не побачиш.
  
  
  Вiн повернувся, потiм, що про що подумав. - Не турбуйся про дiвчину, - сказав вiн. "Вона прийде до вас у село". Коли вiн пiшов, її спробувала зiбратися з думками.
  
  
  Судячи з усього, вiн не був лiдером. Людина, яка менi був потрiбен, буде в безпецi в мiстi i займеться останнiми приготуваннями.
  
  
  Її повинен був знайти цю людину. Але спочатку менi потрiбно було спробувати залишитися в живих, а в той час це здавалося досить складним.
  
  
  Її, подивився на печеру. Ворота бiля входу були пiдключенi до електрики, ймовiрно, досить сильного, щоб убити мене, а стiни були товщиною в п'ятдесят футiв. Можна все життя довбати ih. Втеча здавався неможливим.
  
  
  Їй був не один, але люди, якi роздiлили мою долю, мало чим могли допомогти. Бiльшiсть навколо них були старi й немiчнi, певно, селяни, якi добувають собi їжу на твердому ґрунтi пагорбiв. Вони готувалися до смертi з незворушнiстю, якою володiють тiльки iндуси. Вони сидiли, схрестивши ноги, схилили голови на землянiй пiдлозi i безупинно спiвають свої молитви богам: "Харе Крiшна, Харе Рама".
  
  
  Вони були готовi до наступного кроку в довгому циклi реiнкарнацiй. Але я не був готовий.
  
  
  Їй йшов середовищ них, намагаючись вивести ih за фаталiстичного зацiпенiння, але нiхто навколо них, здавалося, не бачив мене. Тiльки коли її дiстався до молодої людини, прислонившегося до стогнати, її отримав ревматизму.
  
  
  Вiн розсмiявся, побачивши мене. "Значить, вони перехитрили велику рибу. Ви англi"ць?
  
  
  - Американець, - сказав я.
  
  
  'Вiдчувай себе як вдома. До полудня ми всi помремо.
  
  
  Її став на колiна поруч з ним i простягнув сигарету. Вiн взяв його i поперхнувся димом.
  
  
  Її запитав. - I ти теж?' - Чому вони хочуть тебе вбити? Iншi старi. Чому вони не хочуть бачити тебе?
  
  
  "Я належав до них, - сказав вiн. "Мене завербували в Калькуттi. Вони годували мене i дбали про моїй сестрi.
  
  
  Потiм її побачив тут село. Я не мiг так вбивати людей, тому мене помiстили сюди з iзгоями, прокаженими i вдовами, якi моляться про душах своїх мужiв". Вiн зупинився i люто глянув на охоронця. - Скоро прийдуть, вiзьмуть чотирьох-п'яти осiб i поїдуть в село. Якщо ми не будемо достатньо швидкi, нас уб'ють багнетами або пострiлами. Її, бачив, як вони це робили ранiше.
  
  
  Молодий чоловiк тремтiв вiд страху i гнiву.
  
  
  Її запитав. - Ти зна"ш, що вони замишляють? "Що вони хочуть зробити в День незалежностi? Ти чув про це?
  
  
  Його карi очi блиснули в мою сторону, як мова кобри. - Звичайно, але звiдки ти зна"ш про це? Нам сказали, але ти зi сторони. Вiн знизав плечима i втупився в землю, присiвши навпочiпки. "Велика революцiя. Якби ми могли, ми б зайняли Калькутти i всю Захiдну Бенгалiю. Вони сказали, що полiцiї ih сторонi; американцi i росiяни будуть стрiляти iнший в iншу. Все, що нам потрiбно було зробити, це пiдiрвати мiст, Людей i залiзничну станцiю, потiм зробити налiт на Чоуринги-роуд, i пiдпалити всi будинки. Калькутта була б в такiй панiцi, що ми могли б виступити з сотнею людей i окупувати весь штат".
  
  
  Її запитав. - "Це спрацю"?"
  
  
  Молодий чоловiк похитав головою. 'Я не знаю. Вони тренували людей мiсяцями. Вони називають це Визвольною армi"ю Калькутти. Знак буде поданий, коли консульства вибухнуть. Невеликi групи будуть здiйснювати набiги на ключовi позицiї. Це може спрацювати. Вiн пiдняв плечi.
  
  
  - Для нас це не ма" значення, - продовжив вiн. Щоранку в селi влаштовуються вiйськовi iгри. Вони завжди беруть найсильнiших, щоб вони служили прикладом для новобранцiв. Крiм того, вони позбавилися вiд жителiв села внизу, щоб змусити ih замовкнути".
  
  
  Її встав i пiшов уздовж стiни, вдивляючись в темнi кути печери. - Чи " спосiб вибратися звiдси?
  
  
  Вiн заперечливо похитав головою.
  
  
  Її обшукав свої кишенi, але у мене не було нiчого, крiм ременя. Задушливi нитки вже не могли менi допомогти. У мене теж були сiрники у поясi, але у вогкiй печерi нiчого не горiло.
  
  
  Довелося б робити це в селi. Там у нас була б деяка свобода пересування, шанс. Її, подивився на згорблену постать, яка займа"ться колись була молодою людиною.
  
  
  "Що буде в селi, коли ми туди доберемося?"
  
  
  Вiн розсмiявся глухим, глузливим смiхом.
  
  
  "Нема" сенсу опиратися неминучому. Вам просто потрiбно розслабитися i молитися про кращому мiсцi в загробне життя".
  
  
  Її, нахилився, схопив його i поставив на ноги, сильно притискаючи до сирої стогнати печери.
  
  
  - Ти повинен розповiсти менi, що саме вiдбува"ться в селi. Скажи менi, що роблять чоловiки з рушницями, куди йдуть жертви.
  
  
  Її послабив хватку на його руцi. Тепер його очi дивилися на мене насторожено, злякано, сердито.
  
  
  "Вони беруть п'ять або шiсть чоловiк на вершину скелястого плато, потiм звiльняють, обстрiлюють i заганяють в село. Є сiмнадцять будинкiв, колиб та сараїв. Вони повиннi спробувати сховатися. Якщо це професiйнi солдати, вони добре працюють, пiдвозять людей, може бути, стрiляють по ногах, щоб вони не сховалися в iншому будинок. Коли обшукають останнiй будинок, всiх розстрiляють або доб'ють багнетами. Молодi рекрути найгiршi. Вони укладають грошей, скiльки проживе кожна жертва.
  
  
  Її, похитав головою. - Яка у них зброя?
  
  
  "Рушницi, автоматичнi гвинтiвки, ручнi гранати i довгi ножi".
  
  
  Її вже збирався притулитися до сирої стогiн, коли побачив рух бiля паркану навколо колючого дроту перед входом.
  
  
  - Вони йдуть, - сказав молодий чоловiк.
  
  
  Її запитав. - Як вас звати?'
  
  
  "Кличте мене Джо - гарне американське iм'я".
  
  
  Її, вiдiйшов вiд нього i в очiкуваннi притулився до стогнати. Увiйшли дво" охоронцiв, за ними четверо молодих людей у цивiльному. У всiх шiстьох було автоматичну зброю. Найвищий охоронець подивився на мене i жестикулював.
  
  
  "Назовнi!" вигукнув вiн. 'Ти перший!'
  
  
  Її панцир повiльно; лезо багнета боляче впива"ться менi в сiдницi. Почала другий охоронець пiдняв Джо на ноги i пiдштовхнув до виходу. Свят господь заслiпив мене, коли її пройшов через отвiр у воротах.
  
  
  Примружившись, побачив її поряд з собою п'ять осiб. Джо був одним навколо них. Там були три жiнки i старенький, довгий, але виснажений. Старий вийшов, навколо печери, потiм повернувся до сонця i сель на землю.
  
  
  'Вставай!' - заревли охоронцi. Вiн проiгнорував ih.
  
  
  Его руку проткнули багнетом, але вiн не рухався. Лезо пронизало м'яза плеча. Тiльки тодi вiн закричав. Охоронець кивнув, i четверо пiдлiткiв з автоматами витягли ножi i кинулися на старого.
  
  
  Леза пiднялися i встромилися глибоко в тiло, поки я намагаюся малюнок не перекинувся i не впала на спину. Ножi продовжували виблискувати в м'якому сонячному свiтлi, а леза тепер були липко-червоними. Чоловiк бiльше не видавав наш звуку, тiльки тихе булькання, коли останнiй подих зiрвався з його закривавлених губ.
  
  
  - Вистачить, - сказав охоронець. Вiн заговорив з рештою п'ятьма вiд нашої групи. Iдiть швидко. I не виходьте з усi"ї збiрки, або ви будете мертвi на мiсцi. Не вiдставайте вiд охоронцiв.
  
  
  Молодi люди витерли свої ножi об штани старого, а потiм побудували нас. Дво" пiдлiткiв йшли попереду, а дво" закривали хода.
  
  
  Марш в село пiшов занадто швидко; Їй так i не змiг придумати план, як вибратися навколо цього. Все пройшло саме так, як сказав Джо. На вершинi скельного плато, нам сказали бiгти до будинкiв. Подивившись вниз, побачив самотню постать внизу на схилi. Це була Чоени.
  
  
  Її, бiг так швидко, як тiльки мiг, вниз по схилу, сподiваючись, що менi не вистрiлять в спину.
  
  
  - Бiжи, - крикнув їй, пiдхiд до неї.
  
  
  Ми пiрнули в кам'яну стiну, i на мить її вiдчув себе в бiльшiй безпецi. Джо ковзнув поруч з нами. Її зняв ремiнь, витягнув один навколо тонких задушливих шнурiв i простягнув ей.
  
  
  "Якщо у вас " шанс, використовуйте це".
  
  
  Вона насупилася, потiм посмiхнулася, i менi здалося, що я побачив проблиск надiї в її очах.
  
  
  Перш нiж її встиг придумати що-небудь ще, з-за рогу вискочили двi коричневi фiгури. Це були хлопчики, не старше тринадцяти рокiв. У кожного навколо них була рушниця. Спочатку вистрiлив один, потiм iнший, i я почув, як гарячий свинець просвистiв у мене над головою, поки ми тiкали.
  
  
  Її знайшов дверi i пiрнув всередину, потягнувши Чоени. Це був найбiльший будинок у селi з грубим горищем з одного боку. Горище було близько десяти футiв в ширину, цього було досить, аби на якийсь час сховатися. Ми пiднялися дерев'яними сходами, i ступили на товстi сосновi дошки. На пiдлозi стояв невеликий дерев'яний ящик. Її вiдштовхнув Чоени до далекої стогнати i жестом запропонував гей лягти.
  
  
  Менi було цiкаво, чи " у молодих бiйцiв ручнi гранати. Через мить її зрозумiв це. Маленька граната влетiла у вiкно пiд нами, зрикошетила один раз i вибухнула в трьох футах над землею. У мене не було часу пригнутися. Частина мого тiла потрапила пiд шрапнельный дощ, але гарячого металу я не вiдчув. Коли дим розсiявся, один навколо хлопчакiв обережно увiйшов у кiмнату. З коротким автоматичним пiстолетом у руцi вiн швидко обшукав кiмнату, потiм его, загострилося увагу. Як тiльки вiн подивився на горище, її кинув дерев'яний ящик.
  
  
  У нього не було часу, щоб уникнути його. Ящик вибив зброю з його рук i вдарив його его в життi. Вiн наполовину розвернувся, схопився за життя i, захекавшись, впав на землю. Її, подивився на автомат. Це може бути нашим порятунком. Але коли її вже збирався його схопити, вбiг початку другої хлопчик. Вiн побачив свого товариша, який лежав на пiдлозi, пiдозрiло заглянув на горище i обсипав пiдлогу знизу градом куль навколо автомата. Нас врятувало його погане прицiлювання i два дюйми мiцного дерева.
  
  
  Через кiлька митт"востей вiн витягнув лежачого хлопчика i забрав пiстолет-кулемет.
  
  
  Її, спустився по сходах, i Чоени пiшла за мною. На пiдлозi лежали камiнь розмiром з кулак. Її просто повинен був його використовувати. Її викинув камiнь одним швидким рухом, потiм притулився до стогнати, i шталь чекати. Камiнь потрапив у шматок металу з сусiднього будинку i тут же пролунав чергу. В нашу сторону пiшли shaggy. Її намагався точно розрахувати час. В останнiй момент її, пiрнув у дверi i на повнiй рисi схопив молодого солдата. Її затиснув його рот рукою i затягнув його всередину.
  
  
  Її зв'язав йому руки i ноги смужками сорочки, а Чоени засунула йому в рот кляп. Гвинтiвка, яку вiн несс, здавалася справною, але коли її спробував проштовхнути патрон у в'язницi, її виявив, що вона заклинила. Наослiп ми вибiгли за дверi й попрямували в тому напрямку, звiдки прийшов хлопчик.
  
  
  Шум позаду мене змусив мене повернутися з пiстолетом напоготовi, але мiй великий палець ослаб на спусковому гачку, коли Джо впав на землю з пiстолетом в руцi i поповз поруч з нами.
  
  
  Його обличчя було сердитим. "Її вбив одного мертвою хваткою; принаймнi, її роздобув зброю.
  
  
  - Ти готовий йти в гору?
  
  
  Джо кивнув.
  
  
  Коли ми проминули першу стiну, Чоени з блiдим обличчям смикнула мене за рукав. Одна навколо прийшли з нами жiнок лежачи на спинi; ee життя був розiрваний, її груди була хитатися кров'ю; сл складати долар було однi"ю з її вiдкритих рук.
  
  
  Її протягнув Чоени mimmo жiнки i побiг до наступного будинку. Ми знову почули стрiлянину та крики позаду нас.
  
  
  Ми перестрибнули через розпухлий труп. Її обличчя було з'їдено стерв'ятниками. Ми зупинилися за стiною, тепер прикритої спереду i ззаду, i спробували вiддихатися. Чоени виглядав змученим.
  
  
  Вона взяла в мене гвинтiвку, на мить попрацювала спусковим гачком i механiзмом, i вiн почув, як картридж встав на мiсце в магазинi. Зiтхнувши, вона повернула менi її.
  
  
  Лежу на пiдлозi, її обережно виглянув з-за кута стiни. Попереду нас нiкого не було. Схил пагорба, з якого ми збiгали кiлька хвилина назад, пiднiмався на вершини трьохсот метрiв. Це була довгий кидок без прикриття. Я не був упевнений, що Чоени витрима", але вона сказала, що готова.
  
  
  Ми схопилися, побiгли уздовж стiни, готовi штурмувати схил попереду. Ми не встигли. Чоени зiткнулася з маленьким хлопчиком з довгою рушницею. Ee рука iнстинктивно витягнулася в карате-удар по шиї, i хлопчик без свiдомостi впав на просякнуту кров'ю землю. Чоени пiдняла його зброю.
  
  
  За ним був один навколо охоронцiв, якi привели нас. Его автомат був направлений на нас.
  
  
  - Повернiться, - сказав вiн.
  
  
  Її вистрiлив у нього так швидко, що вiн навiть не помiтив руху пiстолета. Goggle потрапила йому в груди i вiдкинула на два метри в червону пил.
  
  
  Ми побiгли.
  
  
  Ми були тiльки на пiвдорозi до пагорба, коли в нас почали стрiляти... Ми захищалися i бiгли далi, пригинаючись i повертаючи в iншу сторону, але продовжували йти в гору.
  
  
  У десяти ярдiв вiд вершини пiднялася фiгура з автоматом i вистрiлила в нас. Джо вистрiлив у нього, але промахнувся. Моя гвинтiвка знову пiднялася i вистрiлила; чоловiк розвернувся i впав з пагорба в нашому напрямку. Ми пробiгли mimmo нього i шугнули вгору.
  
  
  Людина в джипi був здивований бiльше, нiж ми. Начальник табору, чоловiк в яскравiй зеленiй формi, тiльки що опустив коричневу пляшку i витер губи. Її пострiлом вибив пляшку навколо його рук.
  
  
  Вiн звiв руки над головою, i вся бравада покинула його тепер, коли на нього зробили зброю.
  
  
  Її побiг вперед, обшукав його i знайшов те, чого найбiльше не вистачало в останнiй час... Хьюго i Вильгельмину. При"мно було ih повернути. Її, повернувся до командира.
  
  
  - Виходь! - наказав я.
  
  
  Вiн здавався збитим з пантелику.
  
  
  - Вилазь навколо цього джипа, - крикнув їй ему. Вiн вискочив i встав, тремтячи, передi мною. "Знiми куртку й сорочку". Вiн спохмурнiв, але зробив, як я сказав.
  
  
  Її, зняв з неї точках i кинув ih колах каменiв.
  
  
  Iди вниз, командир. У село.'
  
  
  - Нi, ти не можеш цього зробити! вiн закричав. "Вони не впiзнають мене без форми..."
  
  
  Її збив його нога кулаком. Мiй засадах вдарила його перш, нiж розпечена до бiлого активного вiдпочинку ненавистi охопила мене. Її передав Чоени гвинтiвку, пiдняв людину на ноги i жбурнув його за край плато. Вiн трохи покотився, а потiм ми з Джо почали стрiляти поруч з ним i позаду нього, поки вiн в панiцi i не побiг в пекло, який сам же i створив. Коли вiн дiстався до перших хат, ми почули брязкiт рушниць i автоматiв.
  
  
  Їй була Чоени в джип. Джо sel ззаду i змiнив гвинтiвку на автомат командира. Ми їхали по вибоїстiй стежцi до табору. Її пiдозрював, що лише кiлька чоловiк будуть чергувати, так як бiльшiсть солдатiв будуть в Калькуттi, чекаючи сигналу до атаки.
  
  
  Чоени пiдiбрала гвинтiвку, коли ми пiдiйшли до першого будiвлi. Її переключився на другу передачу, прискорився i ковзнув з першого повороту. Четверо чоловiкiв, що стояли там, вiдлетiли геть, коли ми промчали mimmo них. Попереду було два вантажiвки. Його одна з них, i Джо проколов двi шини на кожнiй машинi, коли ми промчали mimmo нього, потiм ми завернули за рiг i з вереском перелiзли через паркан навколо колючого дроту.
  
  
  - Дума"ш, лiтак все ще там? Чоени кивнула.
  
  
  "Я чула, як командир сказав комусь, що вiн полетить у Калькутту, потiм настання темряви". - прогарчав я. Потiм невеликий лiтак буде заправлений паливом i готовий до зльоту. Але чи будуть у них вартовi в аеропорту? Її так не думав.
  
  
  Ми поїхали вiдвертими в аеропорт, i Чоени пiшов до менеджеру, щоб сказати, що ми негайно поїдемо. Вiн спохмурнiв, коли ми в таку гру в лiтаку i повернулися до кiнця злiтно-посадкової смуги. Її повинен був зрозумiти, що вiдбува"ться, як тiльки побачив, що джип рушив. Вiн попрямував до нас пiд гострим кутом, i зупинився за двiстi ярдiв вiд нашої машини.
  
  
  Чоени кивнула, побачивши джип. Вона прискорилася, прогрiла двигуни i попрямувала по злiтно-посадковiй смузi вiдкрито до джипа. Ми рвонули через поле, i чоловiк на джипi вискочив i сховався. Її готель схопитися за румпель, щоб уникнути зiткнення з джипом. Чойни сильно прикусила нижню губу, керуючи елеронами i утримуючи нiс лiтака виплат прямо по центру злiтно-посадкової смуги i джипа. У самий останнiй момент вона рiзко потягнула румпель тому. Маленька машина, здавалося, була щиро здивована цим проханням, але зробила все можливе.
  
  
  Вiн пiдстрибнув вiд раптового пориву вiдбору проб повiтря... потiм її майже почув зiтхання лiтака; у нас ще не було достатньо швидкостi для такого маневру. Машина знову приземлився на злiтно-посадкову смугу. Але ми перескочили через джип i тепер з вереском мчав по трасi на шляху до нормального старту. Менi здалося, що я почув пострiл, але вiн не заподiяв шкоди.
  
  
  Її вiдкинувся на спинку крiсла, коли ми нарештi злетiли, вiдчуваючи бiль i опiки останнiх кiлькох годин. Мо" зап'ястя пульсувало там, де воно було обпалено полум'ям. Порiзи на руках i грудях пронизував солоний пiт, i вiн так втомився, що готель спати цiлий рiк.
  
  
  "Ми нiколи не доберемося до Калькутти", - сказав Чоени, вказуючи на датчик палива.
  
  
  - Посади його в найближчому аеропорту, - сказав я. "Сьогоднi ми поспим, а завтра заправимося i полетимо до Калькутти".
  
  
  Вона зiтхнула з полегшенням i нахилилася вперед, щоб вивчити карти.
  
  
  
  Дванадцята глава
  
  
  На наступний день ми пролетiли нижче над Гангом, великою рiкою вiри iндусiв. У Гангу багато приток; одна навколо них - рiчки Хуглi, що протiка" через Калькутти. Ми попрямували на пiвдень, щоб слiдувати по великiй рiчцi до самого мiста.
  
  
  Раптом ми побачили щось схоже на чорну крапку на горизонтi. Спочатку її, подумав, що це чайка, а через десяту частку секунди зрозумiв, що це реактивний винищувач, що мчить по повiтрю зi швидкiстю, удвiчi перевищу" швидкiсть звуку, поруч з "Команчем". "Команч" сильно занесло, наполовину перевернуло, i Чоени з працею румпелем пiдтягла нiс. Було вiдчуття, що ми потрапили в епiцентр сильної грози, коли над нами пронiсся слипстрим ревучого винищувача.
  
  
  Джо скорчився поруч зi мною, його нiздрi розширилися вiд страху, оскiльки машинi загрожувало бути розiрваною на частини.
  
  
  На горизонтi з'явилися ще двi чорнi точки. Чоени опустила "Команч" в пiку i пролетiла як можна нижче над деревами. Коли над нами пролiтали винищувачi, її побачив великi червонi зiрки i вигнутi крила Мiги-23. Це були найкращi лiтаки, якi були у росiян.
  
  
  Чоени вказала ззаду i зверху на росiйський бомбардувальник. По боках бомбардувальника летiли ще шiсть струнких винищувачiв.
  
  
  "Схоже, росiяни ввели великi сили", - сказав я.
  
  
  Чоени переключився на частоту аеропорту i прислухалася. Практично вiдразу ефiр заповнився росiйською та англiйською переговорами. Обидвi групи запросили iнструкцiї по посадцi.
  
  
  "Є американськi лiтаки?" - запитала Чоени. Ми роздивлялися довкола. Коли ми наблизилися до аеропорту Dum-Dum, ми побачили, як mimmo нас пронеслися двi групи винищувачiв з трикутними крилами, по чотири в кожнiй групi. Це були двомоторнi штурмовики ВМС США.
  
  
  Чоени взяла ручний мiкрофон, i пiд час короткої перерви в радiозв'язку, втрутилася i попросила постанови по посадцi.
  
  
  Сильний сигнал зi станцiї аеропорту прогрохотал через гучномовець, даючи гей негайнi вказiвки.
  
  
  Iнший голос втрутився в англiйськiй мовi. "Американськi лiтаки з авiаносця "Лексiнгтон", повiдомля"мо вам, що у вас " прiоритетний дозвiл на посадку на сьомiй лiнiї восьмий смуги. Будь ласка, не бiльше двох лiтакiв одночасно.
  
  
  Сигнал був перерваний, i росiйським лiтакам було наказано приземлитися на смузi вiсiм нуль приблизно через сiм хвилина.
  
  
  Ми з Чоени перезирнулися. Нам не треба було нiчого говорити, щоб висловити страх, який наростав всерединi нас. Двi наддержави збирали свої сили в мiстi.
  
  
  Це називалося дружнiми вiзитами. Або ж вони використовували б iнше дипломатичне вираз, щоб виправдати вторгнення на територiю Iндiї, яке тепер було в невеликих масштабах. Але результати були б трагiчними, якщо б двi держави зiткнулися на нейтральнiй територiї.
  
  
  Чоени керувала приладами i витончено опустила маленький "Команч", то чого ми приземлилися на початку злiтно-посадкової смуги i повернулися на перон ангарiв для приватних лiтакiв.
  
  
  Її зосереджено насупив брови. Запитливий погляд Чоени змусив мене висловити свої думки словами.
  
  
  - Це чотирнадцяте серпня. Завтра буде великий день. Ми так близькi до вiйни, що мене нудить.
  
  
  Джо сказав менi пiд час польоту, що, хоча вiн мало що зна" про терористiв, вiн може вiдвезти нас на ih склад бо"припасiв за мiстом, де вони сховали свою зброю в очiкуваннi великої атаки 15-го числа.
  
  
  Якщо б ми могли знищити ih бо"припаси, ми могли б запобiгти нападу на консульства i, таким чином, що насува"ться зiткнення мiж Росi"ю i Сполученими Штатами.
  
  
  Її згорнув на "Мерседесi" на iншу вулицю i об'їхав велику будiвлю, яку росiяни використовували для сво"ї дипломатичної роботи в Калькуттi. Жалюзi були закритi. Перед будiвлею перебувала суцiльна шеренга росiйських морських пiхотинцiв. У них були гвинтiвки через плече i патронташi з патронами навколо тiла. Росiяни були готовi до бою.
  
  
  Я не розумiв, як можна пiдiйти досить близько, щоб кинути бомбу, але у мене було вiдчуття, що людина, якого ми хотiли, вже завершив свої плани. Якимось чином вiн пройшов через це. Але як?
  
  
  По обох боках будiвлi консульства США був встановлений блокпост. Морськi пiхотинцi США в зелених бойових костюмах розгортали всi машини.
  
  
  Її взяв з собою Джо i Чони, i ми почали пробиватися через лiнiю оборони навколо консульства. До того часу, коли ми пройшли через великi ворота i пiднялися по тротуару до вхiдних день, Слокум вийшов нас привiтати.
  
  
  - У вас тут хороша армiя, - сказав я. "Хiба уряд Iндiї не збира"ться захищати країну?"
  
  
  "Морськi пiхотинцi?" - сказав Слокум. - Вони утворюють почесний сторожова. Ми також привезли сюди лiтаки... щоб допомогти iндiйцям вiдсвяткувати День незалежностi".
  
  
  Їй посмiхнувся виправдання, яке вiн дав, i задався питанням, як вiдреагу" Нью-Делi.
  
  
  Потiм Амартiя Радж спустився по бордюру.
  
  
  "Присутнiсть росiйських i американських вiйськ - мо" благословення", - хрипко сказав iндiйський полiцейський. "Багато уряду посилають делегатiв, щоб вiдсвяткувати нашу незалежнiсть". Вiн зупинився i багатозначно подивився на мене. - Але в Калькуттi нема" мiсця пiдривникiв, мiстер Картер .
  
  
  Вiн пiдкреслив мо" iм'я i стиснув губи в тверду, рiшучу лiнiю. Слокум проковтнув i виглядав винуватим. - Вибач, - сказав вiн менi. "Мiстер Радж... вiн зна", хто ви. Вiн хоче вас заарештувати.
  
  
  Її, подивився на огрядного iндiйського полiцейського i усмiхнувся. Її демонстративно простягнув руки, готовий до наручникiв.
  
  
  - Давайте, - сказав я. "Заарештуйте мене."
  
  
  - Бiльше проблем не буде, - сказав Слокум з награною упевненiстю. "Полковник Ву i жителi Нью-Делi працюють над примиренням мiж нами i росiянами. I ми подзвонили в Сполученi Штати. Комiсiя з розслiдування буде вiдправлена протягом недiлях.
  
  
  'Недiлю?"
  
  
  'Так.' Слокум все ще намагався говорити впевнено, але не мiг. "Поки не буде подальших терактiв..." Вiн дозволив сво"му голосу завмерти.
  
  
  Радж проiгнорував його. Вiн скептично подивився на мене, потiм на Чоени.
  
  
  Вiн запитав. - "У вас " зачiпка? Нам потрiбно знати всю наявну у вас iнформацiю".
  
  
  "Довiрся йому", - сказала Чоени здоровенного iндiйському полiцейському.
  
  
  Радж насупився, але пiшов попереду нас в офiсi Слокама. Її, був здивований, побачивши там сидить Олександра Соколова. Его грубе обличчя було серйозним.
  
  
  Вiн запитав. - "Ви ще живi, мiстер Картер?" .
  
  
  - Абсолютно, - сказав я.
  
  
  - А хлопчик... хто це?
  
  
  'Iнший.' Її бiльше нiчого не сказав, i Соколов покосився на Джо. Росiйська лiза вiдчула важливiсть молодого iндiанця, але далi не пiшла.
  
  
  "Мiстер Соколов прийшов сюди, щоб висунути ультиматум, - сказав Слокум. - Його начальство не вiрить, що ми щирi. Вони все ще думають, що ми стоїмо за нападами на ih мирних поедставителей в Калькуттi. Вони думають, що це частина великого плану, щоб поставити ih в незручне становище по всьому вiдкритий басейн".
  
  
  - Цього бiльше не повториться, - м'яко сказав Соколов. "Атаки Не бiльше, в противному разi ми вiдобража"те удару у вiдповiдь. У мене " наказ.
  
  
  Вiн загарчав, люди не грубою кивнув i вийшов через кiмнати. Коли вiн пiшов, Радж виступив вперед. Вiн насупився, не намагаючись приховати свого невдоволення.
  
  
  - Я не можу дозволити вам продовжувати вашi незалежнi дiї, мiстер Картер. Ви обража"те нашу нацiональну гордiсть. Або ви розповiсте менi все, що вам вiдомо, або вам вiдправитися в консульство, поки ця справа не буде розкрита.
  
  
  Мiж нами стояв Чоени. Вона вiдкрито заговорила зi мною.
  
  
  "Вiзьми з собою Раджа", - запропонувала вона. - Вiн може допомогти тобi вибратися живим.
  
  
  Куди вiн повинен вiдвести мене? - критично запитав Радж. Її готель тiльки пiти на складi бо"припасiв, але iндiйський полiцейський, схоже, змiг менi це утруднити. В запасi у мене було менше двадцяти чотирьох годин, i у мене не було часу заперечувати.
  
  
  - Добре, - сказав його Раджу. - Але нiяких питань. I ти йдеш одна. Нiхто iнший. Нема" часу попереджати вашу канцелярiю.
  
  
  - Це смiшно, - заперечив Радж. "Це може бути прийомом, щоб вiдвести мене навколо штабу-квартири, поки ви продовжу"те турбувати росiян. Все в порядку. Слухай, - роздратовано гаркнув я. "Наскiльки її розумiю, завтра нiяк не коли в Калькуттi може вибухнути третя свiтова вiйна. I у нас може бути лише невеликий шанс запобiгти цьому. Якщо ви хочете допомогти, вiдмiнно. В iншому випадку її пiду один.
  
  
  Ми з Джо вже вийшли за дверi, коли за нами пiшов огрядний iндiанець. Вiн пiшов за нами до машини i мовчки поїхав в мiй готель. У своїй кiмнатi її, пiрнув у валiзу, який Хоук дав менi i взяв до Вiльгельмiна новий магазин. Її взяв П'"ра, газову бомбу, прив'язав її скотчем до ноги i сунув газову авторучку у нагрудну хвилину.
  
  
  Її надiв чисту сорочку, взяв чистий носовичок, один по цей великих шикарних лляних носових хусток, якi завжди " у Хоука, коли в штаб-квартирi для мене пакують валiзи.
  
  
  Її запропонував Раджу особливу зброю, але вiн похитав головою. Його цiлком влаштовував сильно хромований пiстолет 45-го калiбру на стегнi.
  
  
  Сонце сiдало на заходi за будинками, коли ми забралися в "мерседес", i вiн почав слiдувати вказiвкам Джо.
  
  
  Через годину ми все ще подорожували по околицях Калькутти, поки Джо намагався згадати, де вiн розмовляв з Закiром. Нарештi вiн вказав менi на узбiччя i вискочив навколо машини, як тiльки ми зупинилися.
  
  
  Так, - впевнено сказав вiн собi. - Десь тут. Вiн махнув рукою, вказуючи на рисовi поля, що тягнуться до околицi мiста.
  
  
  Ми увiйшли в рисовi поля, але Амартiя Радж вагався, тихо заробляти на себе, називаючи себе iдiотом за те, що пiшов з нами. Тiльки коли її почав йти швидше, вiн пiшов за мною. Разом ми йшли на пiвдень, поки не пiдiйшли до кам'яної стогнати.
  
  
  - Голос воно, - сказав Джо.
  
  
  Радж вийшов вперед i критично оглянув стiну. Вiн сказав, що не бачить нiчого зловiсного у древнiх каменях. Її зупинив його руку в декiлькох дюймах вiд попереджувального дроту, що йде зверху стiни. Провiд проходив через гвинтовi вушка в двох дюймах над стiною. Вiн був налаштований так, щоб реагувати як на висхiдний, так i низхiдний тиск. Радж нiчого не сказав, але дрiт застала його зненацька. Це не те, що можна знайти на стогони фермерського будинку; це була система сигналiзацiї, яку ви очiкували.
  
  
  Джо пiшов першим, потiм того, як її его пiдштовхнув. Вiн обережно переступив через дрiт i м'яко зiскочив на землю. Потiм її Раджу допомiг перелiзти через стiну i пiшов за ним. Джо жестикулював з деякої вiдстанi. Її, пiдiйшов до нього. Всiй територiї готелю, а усерединi стiни перетворилася на луки, а дамби рисових полiв давним-давно звалилися. У м'якому мiсячному свiтлi її бачив тiльки траву i невеликi ряди дерев.
  
  
  Ми йшли уздовж стiни, використовуючи дерева як прикриття. Через кожнi двiстi ярдiв ми зупинялися i прислухалися.
  
  
  Тим не менш, ми ледь не пропустили першого часового. Вiн притулився до дерева i не дивився в наш бiк. Вiн слухав транзисторне радiо. Ми рухалися навколо нього.
  
  
  Мiсяць зникла за хмарами, поки ми мовчки йшли з вiдкритого пасовиська i оглядали смугу шириною близько чотирьохсот ярдiв, не знаю точно, що ми шука"мо.
  
  
  Мою увагу привернув слабкий запах диму.
  
  
  Початку другої вiтерець донiс безпомилковий запах дешевих сигарет. Ми побачили палаючий вогнище злiва вiд нас, метрах у трьохстах вiд нас.
  
  
  Незабаром ми побачили часового в iмпровiзованiй формi. Його присутностi було досить, щоб переконати нас у тому, що ми на правильному шляху. Навiть Радж нахилився глибше i рухався обережнiше, поки ми кружляли навколо людини.
  
  
  У майл за деревами ми побачили сприятливий знак - дорогу, яка займа"ться проходила mimmo ряду дерев.
  
  
  "Так, голос тут ми в таку гру у вантажiвку", - сказав Джо, i в його очах блищала збудження.
  
  
  У сотнi ярдiв її побачив довгий низький складi. Дах була повнiстю покрита дерном i чагарником, а кiнцi були нахиленi так, що будова не можна було побачити з вiдбору проб повiтря.
  
  
  Ми обережно обiйшли будiвлю. Далi були ще дерева. Дорога зайшла в глухий кут, але коли ми опинилися кiл дерев, то побачили стежку, прорубану в пiдлiску. Ми пiшли за ним, i незабаром вийшли на криту стоянку. Внизу стояло кiлька iндiйських армiйських джипiв, якi були в подивi i новими. Як вони опинилися тут, у таборi, який, як їй належить їм, належав терористам?
  
  
  "Що це?' - рiзко запитав Радж. "Чому ми чека"мо?"
  
  
  "Цi джипи... зда"ться, вкраденi в армiї".
  
  
  Радж вiдповiв: "Так. Або проданi терористам. Всюди " корупцiя".
  
  
  Джо потягнув мене за рукав i вказав вперед. - Он там, - сказав вiн напружено. "Склад бо"припасiв".
  
  
  Її, подивився на мiсцевiсть, на яку вiн вказав, i побачив вогнi, мерехтiння перед деревами.
  
  
  На пiвдорозi через головнi лiхтарi ми пiдiйшли до низького кам'яного будинку. Воно було на вiдкритiй мiсцевостi, без камуфляжу, i її мiг бачити, що воно було там довгий час. Щиро до будiвлi вела дорога, яка займа"ться закiнчувалася великою дверима.
  
  
  Ми з Джо готелi йти далi, але Радж пошепки заперечив.
  
  
  - Нам краще повернутися, - сказав вiн.
  
  
  'Чому?'
  
  
  - Щоб отримати пiдкрiплення. Її можу зiбрати сто чоловiк... тисячу, якщо потрiбно. Ми оточу"мо будiвель i заарештову"мо всiх, хто у них в залi".
  
  
  Вiн встав, але його потягнув його до себе.
  
  
  - Вони поїдуть до того, як ми повернемося, - сказав я.
  
  
  - Але ми не можемо увiйти туди однi, - вiдрiзав вiн. "У нас не було б шансiв".
  
  
  - У тебе " iдея трохи краще?
  
  
  - Це незаконно, - заперечив огрядний полiцейський. Її готель посмiятися. Замiсть цього її поманив Джо, i ми пiдкралися лиже до будiвлi.
  
  
  Майже щиро до нас пiдiйшов вартовий з автоматом. Вiн би побачив нас секундою пiзнiше, але Джо зреагував iнстинктивно. Вiн смiливо встав i сказав тепле привiтання в iндуїстському, що вiдвернуло вартового.
  
  
  Чоловiк перемiстив гвинтiвку, але було занадто пiзно. Її вже стрибнув на нього. I на цей раз у мене було саме те, що менi було потрiбно... П'"р, маленька газова бомба, яка займа"ться була у мене мiж нога.
  
  
  Її активував її перед обличчям чоловiка i побачив ошеломленное вираз, коли вiн зробив глибокий вдих, перш нiж зрозумiв, що вiдбува"ться.
  
  
  Вiн був мертвий, коли його дозволив йому зiсковзнути на землю. Знадобилося всього пiвхвилини, щоб вiдкрити замок на день, i голосувати ми вже всерединi. Дюжина ящикiв з гранатами сидiла бiля стiни з емблемою iндiйської армiї. Бiля iншої стiни стояли ящики зi збро"ю, деякi вiдкритi, деякi ще забитi. Бiля задньої стiни стояло навiть декiлька мiнометiв i базук, яких вистачило б на оснащення невеликий партизанської армiї. Але будiвля була в основному заповнений саморобними бомбами - осколками на двi чвертi, якi використовувалися, щоб налаштувати американцiв i росiян одного проти одного за останнi кiлька днiв. Її все ще перевiряв склад, коли часовий з'явився в дверному отворi з iншого боку довгою вузькою казарми.
  
  
  Нас не попередили - її его не бачив i не чув. Здавалося, вiн просто вискочив з тiнi, притуливши автомат до стегна.
  
  
  Вiн був худим i молодим, йому було ледь виповнилося двадцять, i вiн був одягнений в iмпровiзовану форму, яку її бачив, у деяких солдатiв у селi. Вiн не вагався; вiн прицiлився i вистрiлив.
  
  
  Вiн вибрав Джо першим, i у хлопчика не було нам "диного шанс. Кулi потрапили йому в життi, i вiдкинули назад. Вiн був мертвий перед тим, як завалитися на земляну пiдлогу будiвлi.
  
  
  Наступнi двi секунди здалися вiчнiстю. Моя рука хотiла Вильгельмину, мої ноги зiгнулися, i вiн впав на землю; i мої очi були на грудях вартового. Її вже вибрав точку, де її ударю його, якщо проживу досить довго. У грудях, мiж трахе"ю i серцем.
  
  
  Я не думав, що у мене це вийде. Автомат швидко вiдхилився вiд закривавленого тiла Джо i нацiлився на Амартию Раджа. Кiлька куль здоровенного копу, решта менi; це все, що потрiбно було зробити вартового.
  
  
  Перевернувшись, її мигцем побачив обличчя Раджа. Було тiсно, але страху не було видно. Здавалося, вiн чекав, коли його вб'ють. Вiн тримав руки з бокiв.
  
  
  Її був на землi i вiдкотився в укриття, коли зброя годинного метнулося до живота Раджа.
  
  
  Але годинникової не вистрiлив. Пiд час прицiлювання гвинтiвка була спрямована вiдкрито на високого полiцейського.
  
  
  Коли Радж не рушив з мiсця, вартовий повернувся i продовжив покажчикiв сво"ю збро"ю. Але его ритм був порушений, i це дало менi можливiсть перекотитися на купу ящикiв. Часовий вагався, боячись вистрiлити в вибухiвку навколо мене.
  
  
  Її довiряв сво"му зброї. її вистрiлив двiчi; обидвi кулi потрапили йому в груди. Вiн скрикнув один раз, перш нiж впасти на землю.
  
  
  Коли все закiнчилося, її обережно вибрався з-за ящикiв. Радж все ще стояв посеред проходу мiж штабелями бо"припасiв.
  
  
  Ми нерухомо дивилися одне на одного. Тодi її зробив на нього пiстолет. Вiн не виглядав здивованим.
  
  
  - Поклав пiстолет на пiдлогу, - сказав їй ему.
  
  
  Вiн посмiхнувся.
  
  
  - Ви зараз вiдда"те накази, мiстер Картер? - прогарчав вiн.
  
  
  - Ти один навколо них, - звинуватив його его.
  
  
  Її тiльки здогадувався, але не мiг забути ту секунду, коли вартовий, як би дiзнався огрядного полiцейського i залишив його в живих.
  
  
  "Ви забува"те, що я старший офiцер полiцiї", - сказав Радж. - Ти дума"ш, що тобi хтось повiрить? Вiн впевнено посмiхнувся, коли їй не вiдповiв.
  
  
  Вiн нахилив голову i прислухався до звуку далеко.
  
  
  Її теж це чув - вантажiвка перемикав передачi, коли заїжджав на пагорб.
  
  
  - Мої люди, - пояснив вiн. "Вони приїхали за збро"ю".
  
  
  - На завтра?
  
  
  Так.'
  
  
  - А чого, по-вашому, ви досягнете?
  
  
  "Ми скида"мо уряд штату. Ми могли б створити досить клопоту для центрального уряду в Нью-Делi, щоб оголосити во"нний стан. Вони робили це ранiше. Тiльки на цей раз ми подба"мо про те, щоб в живих не залишилося офiцiйних осiб, якi могли б взяти справу в свої руки".
  
  
  - Крiм тебе.
  
  
  'Так.'
  
  
  - Вам не пощастило, - сказав я. Її вказав пiстолетом на зброю навколо нас. "У вас недостатньо припасiв або людей, щоб захопити мiсто, не кажу вже про всiм штатi".
  
  
  Вiн пiдняв плечi. "Ми готовi ризикнути".
  
  
  Її запитав. - 'Ми?'
  
  
  - Я сказав досить, - сказав вiн.
  
  
  Вiн озирнувся через плече на дверi, в яку ми ввiйшли. Зовнi ми почули зупинку вантажiвки i звуки вистрибують чоловiкiв. Вони були у веселому настрої, розмовляли i смiялися, як це роблять чоловiки перед бо"м. Коли перший увiйшов у дверi i побачив Раджа, вiн посмiхнувся дiзнаючись. Але вираз його обличчя змiнився, коли вiн побачив пiстолет в руцi. Радж рiзко сказав ему щось по-индусски, i чоловiк позадкував у день. Зовнi долинали крики i шум; потiм раптом стало тихо.
  
  
  Амартiя Радж знову загарчав на мене. "Ну, мiстер Картер, що ви зараз зробите? Ви оточенi. I ви перебува"те посеред декiлькох тонн вибухiвки.
  
  
  - Якщо помру, ти теж помреш, - тихо сказав я.
  
  
  Вiн пiдняв плечi. "Я iндус. Сумнiваюся, що смерть така жахлива для мене, як для вас. Отже, її повторюю, мiстер Картер, що саме ви хочете зробити? Ти вiддаси менi свою зброю або почека"ш, поки мої люди не пiдiрвуть нас обох на мiльйон шматкiв?
  
  
  Тринадцята глава
  
  
  В покерi, якщо ваш останнiй долар на столi, ви можете блефувати.
  
  
  Так що, стояти на складi з вантажiвкою людей зовнi та тоннами вибухiвки всерединi, її вирiшив ризикнути. Вихiд був тiльки один, i менi потрiбен був Радж в якостi ескорту. Ему довелося стримувати своїх солдатiв, якщо її готель вибратися звiдти живим. Але навiть, мало люгера, приставленное до его, голи, схоже, не зупинило його. Радж був професiоналом, досвiдченим фахiвцем по зброї i вибухiвки, як i її. Але у мене була одна перевага, моїй репутацiї. Так що я кинув свої карти на стiльцi, i шталь чекати з надi"ю.
  
  
  - Дай менi свiй пiстолет i годинник, - сказав я.
  
  
  'Навiщо?'
  
  
  Вiн вагався, i її вдарив його его люгером по скронi. Вiн опустився на пiдлогу, i його забрав у нього его, годинник i пiстолет 45-го калiбру.
  
  
  Коли вiн прийшов до тями, його тiльки що закiнчив свою роботу. Це була термiнова робота, але здавалося, що вона спрацю".
  
  
  В основi всього цього була граната. Її витягнув ударник, а потiм штовхнув його назад рiвненської настiльки, щоб утримати запобiжник на мiсцi. Потiм її розбив скло на годиннику Раджа i зняв секундну стрiлку, перш нiж прикладiть олiвець до циферблату.
  
  
  Її намагався зробити так, щоб маленька стрiлка годинника вiдштовхнула олiвець. I падаючий олiвець вiдкине небезпечну чеку гранати. Коли це станеться, у нас було чотири секунди, щоб втекти.
  
  
  Коли показав її це Раджу, вiн розсмiявся. 'Ти жарту"ш. Це нiколи не спрацю".
  
  
  Її виглядав здивованим. 'O? Чому б i нi? Це спрацювало в Гонконзi. Можливо, ви чули про це. Її використав це як пастку для старого китайського контрабандиста. Гол вiд тулуба, точно за планом.
  
  
  - Так, добре, - зiзнався Радж. "Одного разу, може бути. Поки ручка ледь в залi в гранатi... якщо олiвець досить важкий... якщо годинник заведенi туго... якщо...
  
  
  Менi захотiлося розсмiятися. Незважаючи на себе, вiн вiдсахнувся. Його послiдував за ним. Три метри, шiсть метрiв; ми вiдступили, не зводячи очей з безглуздого вироби ручної роботи. Вiн стояв на вершинi вiдкритого ящика з мiнометними снарядами. Якщо граната вибухне, мiнометнi патрони i всi iншi вибуховi речовини у будiвлi також вибухнуть. Це був би потужний вибух. "Звичайно, ми можемо бiгти швидко", - сказав я.
  
  
  "Як? Його погляд був прикутий до гранатi.
  
  
  - Разом, - сказав я. "Ми могли б втекти до вантажiвки. Її вiдкрито за тобою. Ви повиннi покликати своїх людей, поки ми бiжимо. Ви повиннi сказати їм, щоб вони не стрiляли.
  
  
  - Iди до бiса, - сказав вiн.
  
  
  Ми побiгли як можна далi вiд гранати. Ми були бiля день. Її, чув, як його, люди кричали на нас зовнi. Вони чекали його наказу.
  
  
  - Не поспiшайте, - сказав їй спокiйно. - Я маю на увазi, у тебе " дев'яносто секунд.
  
  
  Якусь мить вiн дивився на мене, а потiм знову подивився на гранату.
  
  
  - Сiмдесят секунд, - сказав я. часу було достатньо. Звичайно, тобi все одно... як iндуїсту, i все таке. Її, подивився на годинник. "Шiстдесят секунд".
  
  
  Вiн почав потiти. Її теж.
  
  
  - Це може спрацювати, - пробурмотiв вiн. "Може бути, це просто спрацю"".
  
  
  "Сорок п'ять секунд".
  
  
  Тепер її подивився, в будь-якому випадку це справа. Клянуся, її, чув, як годинник цока".
  
  
  "Ви не вiрите, що це спрацю", чи не так?" - запитав її з себе. 'Ви не вiрите...'
  
  
  Її навiть не закiнчив фразу в розумi. Раптом стало не до веселощiв.
  
  
  "Тридцять двi секунди... тридцять одна".
  
  
  Її бiльше не вважався з Раджем. Її порахував для себе. "Кравець вiзьми, Картер," закричав огрядний полiцейський. "Вимкни цю штуку. Костя Бога.' Неохоче її, ступив до гранатi. Вiн схопив мене за руку i зупинив. - Нi, не назавжди, - крикнув вiн. "Ви можете змусити її завибрировать. Ви б...
  
  
  Її, подивився на годинник. "Боже мiй, секунд десять... дев'ять... вiсiм".
  
  
  'Бiжимо!' - заревiв вiн. 'Швидко!'
  
  
  Ми не думали нам секунди. Ми побiгли. Щиро за дверi.
  
  
  Її, чув, як вiн кричав на iндуїстському мовою, i вiн був щиро позаду нього, приставивши пiстолет до його спинi. Я не зрозумiв, що вiн кричав. Її мiг тiльки сподiватися, що вiн наказав своїм людям не стрiляти.
  
  
  її бачив його солдатiв; деякi зробили на нас зброю. Вiн, мабуть, кричав щось ще, тому що раптом люди кинулися врозтiч. Вони вiдразу побiгли за нами.
  
  
  Ми були у вантажiвки, коли Радж повернувся i вдарив мене сво"ю мускулистої рукою. Вiн вдарив мене по пiдборiддю, змусивши похитнутися.
  
  
  Її вистрiлив по Люгера i промазав.
  
  
  Хтось позаду мене теж вистрiлив, i вiн стрибнув у вантажiвку. Її зробив ще два швидких пострiлу в Раджа, але не бачив, потрапив я в нього.
  
  
  Потiм у повiтря злетiв склад бо"припасiв. Або мiй майстернiсть допомогло, або це була шалена goggle. Їй нiколи цього не дiзнаюся, але низька будiвля вибухнуло, як гiгантська петарда. Перший спалах був слiпучим променем свiтла, що залишив бiлi плями на моїх сетчатках. Потiм пролунав хлопок, i звук вдарив по моїм барабанних перетинках. Потiм прийшов цедру, ударила менi в обличчя, i тиск вiдбору проб повiтря, отбросившее мене до вантажiвки.
  
  
  Патрони i гранати, пiдкинутi в повiтря початковим вибухом, вибухали, вдаряючись об землю. Винтовочные кулi трiщали смертоносним стаккато, коли навколо мене падали уламки.
  
  
  Її бачив людини, пiдкинутого в повiтря, i його тiло було зламано, i розчленоване, перш нiж вiн знову впав. Iншi загинули митт"во або спотикалися колами пiд градом куль, доки поруч з ними не вибухнув снаряд, розiрвавши ih навпiл.
  
  
  Взяв вантажiвка i поїхав вiдвертi через сухi рисовi поля до "мерседеса". Вибухи все ще висвiтлювали вечiрн" небо позаду мене, коли її sel в "мерседес".
  
  
  Я не знав, чи залишився ще хто-небудь в живих на складi бо"припасiв повстанцiв, але я був занадто втомлений, щоб хвилюватися про це.
  
  
  Її проїхав бiльше кiлометрiв, перш нiж зрозумiв, що моя лiва рука слабка. Мо" плече болiло, i коли її пiдняв руку, щоб щорiчно на нах, вiн вiдчув, як шрапнель проткнула тканина мо"ї камзоли.
  
  
  Її, боявся, що у мене не буде багато часу, перш нiж її втрачу свiдомiсть, i у мене було таке страшне пiдозра, що проблема ще не вирiшена. Її знищила запаси терористiв i, може бути, навiть убив бiльшiсть важливих людей, але я не був задоволений. Був ще один маленький аспект, який її готель перевiрити.
  
  
  Тому менi потрiбна була допомога, хтось, хто пiдтримував мене, поки криза не закiнчиться.
  
  
  Було тiльки одне мiсце, куди мiг пiти. I її, сподiвався, що буду там до того, як втрачу свiдомiсть.
  
  
  Прохолоднi руки Чоени акуратно наклеїли пластир на дiрку в мо"му плечi. Потiм вона нахилилася вперед i поцiлувала мене в хворе мiсце.
  
  
  Iнстинктивно її перекинувся i спробував узяти її на руки, але бiль все ще була дуже сильною.
  
  
  "Бiдна дитина", - сказала вона. - Пощастило, що тебе не вбили.
  
  
  Її sel i спробував зорi"нтуватися. Її було в її квартирi на лiжку, де ми так недавно займалися сексом.
  
  
  "Ви зiткнулися з "Мерседесом", - сказала вона. "Ви втратили свiдомiсть, коли в'їжджали на пiд'їзну дорiжку".
  
  
  Вона вiдiйшла вiд лiжка i пiдiйшла до вiкна. Коли вона вiдкрила штори, у кiмнату увiрвався сонячний брильов.
  
  
  'О Боже!' Її задихнувся. "Вже ранок".
  
  
  - Ти проспав всю нiч. Тобi це було потрiбно.
  
  
  Її готель забрати свiй одяг, а вона пiдбiгла до мене i спробувала вiдштовхнути мене.
  
  
  - Ви не розумi"те, - сказав я. "Це п'ятнадцяте число... велика атака... яка займа"ться може вiдбутися сьогоднi. Ми повиннi зупинити це.
  
  
  Вона м'яко посмiхнулася i доклада" руку менi на мочку. - Хiба ти не пам'ята"ш? Ти поклав цьому нитка.
  
  
  "Як?
  
  
  "Склад бо"припасiв терористiв... ви знищили його минулої ночi. Разом з Раджем.
  
  
  Її з цiкавiстю насупився. "Ти чула?"
  
  
  - Для estestvenno. Все мiсто зна". Її чула вибухи тут.
  
  
  Мiй мозок вiдчував себе сонним. Я не зовсiм зрозумiв, що вона сказала, поки вона знову не згадала Раджа.
  
  
  "Амартiя розповiв менi все".
  
  
  "Радж? Значить, вiн живий?
  
  
  - Так, поранений, але живий. Вiн хоче, щоб ви були сьогоднi на церемонiї в будинок уряду.
  
  
  Її вилаявся про себе. Виродок був ще живий.
  
  
  - Вiн приїде за тобою на машинi, - сказала вона. "Ескорт". Раптом її зрозумiв. Її занадто багато знав. Радж прислав за мною ескорт, так, пару катiв, без сумнiву, якi подбають про те, щоб її бiльше нiколи не вiдкрив rta.
  
  
  "Коли?"
  
  
  'Зараз. У будь-який момент.'
  
  
  Її вiдштовхнув її i пiдiйшов до вiкна. На площi внизу її побачив повертаючу на пiд'їзнiй дорiжцi машину. Чоени заперечувала, але її швидко одягнувся, намагаючись пояснити гей ситуацiю.
  
  
  Ми вийшли всi"ї квартири, як раз перед тим, як приїхали дво" чоловiкiв навколо машини на пiд'їзнiй дорiжцi. Покоївка Чоени призвела ih в спальню, а ми втекли через чорний хiд.
  
  
  - Смiшно, - пробурмотiла Чоени, коли ми забралися в її кремовий "Бентлi". "Радж не може мати нiчого спiльного з терористами. Вiн не шталь б посилати своїх людей, щоб убити тебе. Її знаю його.'
  
  
  Але в той момент, коли вона це сказала, на капотi машини з'явилася дiрка вiд кулi 45-го калiбру. Початку другої з'явилася в бамперi, коли її вивiв "Бентлi" по пiд'їзнiй дорiжцi до ворiт.
  
  
  Коли ми звернули на вулицю, вона побачила чоловiкiв у вiкнi сво"ї спальнi, де вони хотiли б нас. Пiстолети ih в руках продовжували стрiляти в нас.
  
  
  - Це правда, - сказала вона. "Тодi Радж - лiдер терористiв... людина, що стоїть за вибухами?"
  
  
  "Нi, сказав я. Мiй ревматизму мене теж здивував. Раптом її, вiдчув, що Радж не був керiвником терористiв, не натхненником усього змова, хоча на самому делле у мене не було причин у цьому сумнiватися - просто мене турбували певнi речi, якi вiн сказав, або, може бути, те, що все ще вiдчувалося навколо.
  
  
  "Хто це?" - запитала Чоени.
  
  
  Я не знав цього. Хоча ми були досить далеко вiд дому, щоб боятися людей, яких Радж пiдiслав вбити мене, її сильно натиснув на педаль газу. Я не зводив очей з вартового. У мене було страшне пiдозра, що пiвмiста може в будь-який момент пiднятися в повiтря.
  
  
  Чоени спробувала мене заспокоїти. - Їдьте трохи повiльнiше, - попросила вона. - Ми зараз не поспiша"мо. Радж не може реалiзувати свої плани, - заперечила вона. - Ви знищили ih припаси. Ви вбили бiльшу частину ih людей. Вiн не може здiйснити ih план.
  
  
  Те, що вона сказала, великого сенсу не мають розумно, але я не мiг заспокоїтися. Мене досi мучило занадто багато питань. I раптом її, подумав, що знаю, де знайти вiдповiдi. Їй нiчого не сказав Чоени, вырулив на "бентлi" на головну вулицю i помчавши на пiвдень до консульства. На вулицi вже панувала святкова атмосфера з прапорами на всiх лiхтарях. Тротуари почали заповнюватися людьми в яскравому одязi, якi прямували до урядової будiвлi в центрi Калькутти.
  
  
  "Вони йдуть на свята", - сказала Чоени.
  
  
  "Коли вони починаються?" - запитав її напружено.
  
  
  'У дванадцять годин.'
  
  
  Її, подивився на годинник. Було пiв на одинадцяту.
  
  
  Чим далi ми в'їжджали в мiсто, тим бiльше ставало натовп, поки ми не могли рухатися тiльки черепашачим кроком. Люди були колоритними у своїх нацiональних костюмах. Вони покликали нас у гарному настрої, але вигляд ih кiлькiсть вразив мене. Її бачив, ну не людьми, а крупинками пороху, якi вотум-вотум розпалиться вiд запаленого сiрника.
  
  
  Ситуацiя перед американським консульством також не зменшила мого неспокою. Морськi пiхотинцi США все ще були там. У них було з собою зброю, i вони були важко навантаженi бо"припасами, але вони були в параднiй формi, i навколо них товпилися люди.
  
  
  Вони повнiстю втратили пильнiсть.
  
  
  "Вони знають, що терористи знищенi", - пояснив Чоени, коли ми проїжджали через ворота у двiр консульства. "Росiйськi дiти".
  
  
  Її застогнав, але вона засмiялася i назвала мене панiкером. - Все скiнчено, - впевнено сказала вона. - Жодних проблем. Скоро ми заарешту"мо Амартию. Вiн нiчого не може зробити.
  
  
  Її ей, не суперечив. Її вискочив навколо машини i побiг у консульство.
  
  
  Слокум якраз спускався сходами, коли її, увiрвався всередину. Страх зник, навколо його очей, як i пiт з чола. Вiн знову шталь тим спокiйним, холоднокровним професiйним дипломатом. Вiн нахмурився, побачивши мене, i я зрозумiв, що це тому, що я спростував повiдомлення в змi ему, що останнi кiлька днiв вiн був майже нокаутований, коли думав, що свiт вотум-вотум вибухне в його володiннях. - О, мiстер Картер, - сказав вiн без посмiшки. - Ти йдеш на свято?
  
  
  Її покликав його. "Морськi пiхотинцi... вони не тримають людей у страху".
  
  
  Вiн зневажливо пирхнув. - Це позаду. Минулої ночi люди мiстера Раджа знищили терористiв. Її, гадаю, ви допомогли їм з цим.
  
  
  - Нападу все ще може бути, - наполегливо сказав я. "Одна бомба може бути кинута в росiйське консульство, i вони почнуть стрiляти".
  
  
  - Заспокойтеся, мiстер Картер, - сказав Слокум. "Справа зараз в руках професiоналiв... дипломатiв. I ми трима"мо ситуацiю пiд контролем".
  
  
  Вiн заспокiйливо поклав руку менi на плече. "Чесно кажу, сьогоднi вранцi ми просто приятельськi простяга"мо руку росiйським". Вiн подивився на свiй годинник. - Через десять хвилина, якщо бути точним. Ih пан Соколов прийма" нашу маленьку делегацiю. Її я повинен спiшити туди.
  
  
  Її запитав. - 'Делегацiю?'
  
  
  Вiн пройшов mimmo мене. Його водiй, морський пiхотинець у параднiй формi, притримав дверi вiдчиненими, i Слокам пiдiйшов до машини перед будiвлею.
  
  
  - Iдея полковника Ву, - крикнув вiн.
  
  
  Вiн був у машини, коли її схопив його за плече. - Почекай, - гримнув я на нього. - Що з полковником Ву?
  
  
  Розлютившись, вiн вiдкинув мою руку. "Послухай, Картер, твоя робота зроблена. Ви виконали свою задачу, її б сказав криваву завдання. Так що забирайся з Калькутти, поки ще можеш.
  
  
  Вiн повернувся до машини, але її знову схопив його i сильно притиснув до дня. Водiй зробив крок у мо"му напрямку, потiм зупинився. - Кравець вiзьми, Слокум, - прогарчав я. 'Вiдповiдай. Що придумав полковник Ву?
  
  
  - Не тво" дiло, - сказав вiн, - але у нас " чудова iдея. Жест свiту. Дiти понесуть квiти до росiйського консульства. Це буде транслюватися по телебаченню всього свiту через супутник".
  
  
  Її прибрав руку з його плеча. Я не мiг повiрити в те, що вiн сказав. - Дiти, - сказав я.
  
  
  - Так, через притулок полковника Ву. Сотнi дiтей.
  
  
  З квiтами з нас, для росiян. Генiально, ви не знаходите?
  
  
  "Чиста..." Я вiдступив назад, зрозумiвши, що вiн нiколи не розумiв, як терористи виконували свою роботу.
  
  
  Слокум повернувся, сель в машину i зачинив за собою дверi. У цей момент пiдiйшла Чоени i стала поруч зi мною.
  
  
  - Вiн сказав, що будуть дiти, чи не так? прошепотiла вона. "Тодi справа пiде..." Вона зробила паузу, щоб обдумати ще не повнiстю сформовану думку. "Я маю на увазi, що це ще не потiк. Ще нема". А полковник Ву...
  
  
  - Так, - сказав я. - Повинно бути, це полковник Ву. Але будуть звинувачувати американцiв. Слокум... цей божевiльний... вiн всю дорогу гра" на руку полковниковi Ву. Її побiг назад до "бентлi", i Чоени пiшла за мною.
  
  
  'Чим ти плану"ш зайнятися?' вигукнула вона.
  
  
  "Зупинити цю справу, якщо його зможу." Її ковзнув за кермо, коли вона пiдiйшла до iнший день.
  
  
  - Нi, її поїду один, - сказав я. "Це може стати небезпечним".
  
  
  Вона проiгнорувала мiй коментар i сiл.
  
  
  "Якщо це полковник Ву, чому вiн дав нам iнформацiю про Закире i храмi?" - запитала Чоени. "Закiр вже був скомпрометований. Ми знали, що його iм'я, тому його довелося прибрати. Ву, мабуть, сподiвався, що нас уб'ють одночасно. Йому це майже вдалося.
  
  
  Її, натиснув на гудок i вискочив через ворiт консульства. Морський пiхотинець вiдскочив убiк i прокляв мене таким голосом, що його можна було почути на пiвдорозi вниз по кварталу.
  
  
  Попереду нас по тротуарах поспiшали люди. Нас покликав полiцейський i несамовито замахав руками, але його не зменшив швидкiсть, поки ми не опинилися бiля росiйського консульства.
  
  
  На мить менi здалося, що я даремно панiкував.
  
  
  Як i американцi, росiяни знизили пильнiсть. Ih солдати, теж у параднiй формi, здавалися швидше парадними, нiж вiйськовими. Але у мене виникло недобре передчуття, коли її побачив загiн морських пiхотинцiв США, що стоїть по стiйцi смирно через дорогу вiд консульства. Слокум зробив ситуацiю ще бiльш небезпечною, ввiвши взвод морських пiхотинцiв.
  
  
  Його машина їхала вiдвертими перед нашою, i коли її пiд'їхав до узбiччя, його водiй просто в'їхав у ворота консульства. Її, бачив, як Андрiй Соколов виходив з парадної день будiвлi, щоб зустрiти своїх гостей.
  
  
  'Дивись!' - вигукнув Чойни. Вона дико вказала на вулицю.
  
  
  Вони пiднiмалися по невеликому схилу, ну було не менше сотнi. Дiти, з бiльшостi яких не було i десяти рокiв. Невелика армiя з спiвом... скопом прямувала до росiйського консульства. I всi вони несли маленькi букети квiтiв в яскраво розфарбованих банках.
  
  
  Слокум вийшов навколо машини i подивився на дiтей гордiстю i сяючи, як нiби це було його особистим дипломатичним трiумфом. Навiть старий лис Соколов здавався в гарному настрої.
  
  
  Її заревiв:
  
  
  "Зупинiть ih!"
  
  
  Її, вiдчував себе iдiотом. Я з криком вибiг на вулицю, а Чоени за мною.
  
  
  Її почув, як Слокум кличе мене. Люди на вулицi дивилися на мене, як на божевiльного. Офiцер вийшов вперед, щоб зупинити мене; Її вiдштовхнув його i кинувся до дiтей. Потiм її побачив полковника Ву. Вiн стояв осторонь, спостерiгаючи, залишивши пiдлiткiв навколо свого укриття вiдповiдальними.
  
  
  Все вiдбулося дуже швидко. Дiти були приголомшенi видом високого бiлого людини, потягу, що проноситься мiж ними. Вони перестали спiвати i вiдсахнулися.
  
  
  Офiцер все ще намагався дiстатися до мене, i деякi люди на вулицi теж. Її дико шталь виривати букети навколо дитячих рук. Її подивився один букет, нiчого не знайшов i викинув банку. Потiм його подивився ще один, i ще...
  
  
  Дiти закричали. Деякi побiгли назад в тому ж напрямку, звiдки прийшли. Їй нiчого не знайшов, поки мене не покликала Чоени i не дала банку з букетом квiтiв. Її викинув квiти i пiдняв бомбу, яка займа"ться була пiд ними.
  
  
  Як раз те, що я собi уявляв.
  
  
  Полковнику Ву навiть вдалося б звалити провину на спiвробiтникiв американського консульства, тому що, наскiльки знали росiяни, саме Слокум органiзував дитячий марш до консульства. Якщо б бомби вибухнули, реакцiя Росiї була б вибуховою. Але у мене не було часу все це пояснювати. Полiцiя почала наближатися до мене. А також група людей на вулицi. Її навiть бачив, як рухався взвод морських пiхотинцiв.
  
  
  Її зробив страшну здогадку. Її витягнув запальничку i пiдпалив короткий гнiт, стирчить через банки.
  
  
  По натовпу пройшов крик. Люди вiдсахнулися i затоптали iнший iнший в поспiху, щоб врятуватися. Її розвернувся, шукаючи мiсце, куди кинути бомбу, але майже скрiзь були люди. Нарештi її побачив полковника Ву. Вiн стояв один бiля скляного входу в сучасне офiсне примiщення. У будь-якому випадку, це було далеко вiд росiйського консульства. Її, сподiвався, що Соколов зрозумi", що я намагався запобiгти напад на його штабу. Її кинув маленьку бомбу, як гранату. Вона приземлилася на цементу перед Ву i покотилася далi. Вiн пiрнув в будинок до того, як вибухнула бомба, але великi вiкна розбилися, i обрушилися на нього дощем. її, бачив, як вiн впав; потiм втратив його з виду.
  
  
  Юрба бiгла навколо мене. Дiти кинули свої букети i плакали.
  
  
  Її побiг до будiвлi, де бачив Ву. Всерединi будiвлi скло хруснуло пiд моїми ногами, i її побачив кривавий пiсля, йде вiд того мiсця, де впав полковник Ву.
  
  
  Її, бачив, як закрилися день пiдйомника. Їй кинувся у звужену щiлину мiж розсувними дверима. Її зробив це, але це трохи не коштувало менi життя.
  
  
  
  Чотирнадцята глава
  
  
  В той момент, коли її ввалився в лiфт, Полковник стрибнув на мене. Вiн був швидким. Его руки обмацували мене всюди в зажадав зброї. Її пiдняв руки, щоб прикрити Вильгельмину i нiж, але вiдчув, як вiн витягнув щось навколо кишенi мо"ї камзоли.
  
  
  - Не рухайся, - крикнув вiн.
  
  
  Вiн зiстрибнув з мене i навис мною назавжди. - Повiльно повернися, - наказав вiн.
  
  
  Дуже обережно її i озирнувся через плече. Вiн притулився до закритої день, готуючись однi"ю рукою натиснути на кнопку, яка займа"ться приведе нас на дах будiвлi. Його обличчя було все в склi. Навколо деяких ран все ще стирчали уламки скла. Кров лилася по його грудях, на животi була довга рана, яка займа"ться повинна була означати его i смерть, але навiть зараз в nen все ще зберiгалася певна перевага. За декiлька хвилина до смертi вiн зберiгав точну, бадьору манеру поведiнки, яка займа"ться вже справила на мене враження в його ма"тку.
  
  
  В руцi у нього була моя авторучка, наповнена смертельним газом. Вiн вже зняв ковпачок i тримав великий палець на обоймi, готовий вистрiлити. Очевидно, вiн знав, як це працю".
  
  
  Вiн цiлився в мене, i я задавався питанням, чи усвiдомлював вiн силу цi"ї штуки.
  
  
  "Якщо ти використову"ш це тут, в лiфтi, - попередила її я, - ти теж будеш мертвий".
  
  
  "Одне дихання - це все, що вам потрiбно", - сказав вiн. - Я добре знаю це маленький пристрiй, Картер.
  
  
  Менi здалося, що я побачив, як ворухнувся его великий палець, i її мало не загарчав на нього.
  
  
  - Почекай, - сказав я. - Нiкуди поспiшати.
  
  
  Вiн розсмiявся i жестом попросив мене встати. Її обережно встав i притулився до iншої стiнцi лiфта.
  
  
  - Просто скажи менi, чому, - сказав я. - Чого ти готель домогтися?
  
  
  "Мощi, Картер, - пояснив вiн. "Нещодавно ти запитав мене, чого ще може бажати людина, як я. Її, сказав, що той, у кого " все, просто хоче бути впевненим".
  
  
  - I це була брехня?
  
  
  - Нi, але я її не шталь пояснювати це далi. Тiльки сила да" безпеку. Тiльки людина нагорi в безпецi.
  
  
  'Її досi тхiр не розумiю. Що ви збиралися зробити з цими бомбами?
  
  
  - Хаос, - сказав вiн. "Росiяни звинуватили б американцiв. Були б пострiли. Заворушення на вулицi. Маленька вiйна тут, в Калькуттi. Кажуть, що Нью-Делi оголосив во"нний стан, як i ранiше. Радж взяв би владу. Пiзнiше ми проголосили незалежнiсть штату Бенгалiя".
  
  
  - Але вiн би працював на вас?
  
  
  'Так.'
  
  
  "Пiдставна особа, тому що ти кита"ць?"
  
  
  Вiн знову кивнув i мало не зiгнувся, нiж боляче.
  
  
  - Ти помреш, - попередила її его. "Без тебе вiн вiзьме гору".
  
  
  Вiн слабо похитав головою. "Є документи. Вони повиннi бути вiдкритi потiм мо"ї смертi.
  
  
  "Документи про участь Раджа у змовi?"
  
  
  'Так.'
  
  
  Вiн випростався i злегка пiдняв газовий пiстолет. - Але ти зазнав невдачi, - сказав я. "Ти помреш марно".
  
  
  Вiн натиснув кнопку лiфта позаду себе. Лiфт повiльно пiднiмався.
  
  
  Потiм вiн глибоко зiтхнув i натиснув на затиск авторучки. Її вiдбору проб повiтря ковтнув, як раз перед тим, як мiж нами утворилася хмара газу.
  
  
  Маленький лiфт був наповнений їм, i змеился навколо нас, як тигр, готовий напасти, як тiльки ми вiдкри"мо рот, щоб зiтхнути. Ми стояли i дивилися один на одного в смертельнiй, безмовної битвi, затамувавши подих. Нiхто навколо нас не ворухнувся. Порятунку не було. Повiльно пiднiма"ться лiфт пiднiмався на верхнiй поверсi. Її не мiг пробитися mimmo нього, щоб зупинити лiфт посерединi. Менi потрiбно було зiтхнути, перш нiж його змiг вiдкрити дверi.
  
  
  Вiн самовдоволено посмiхнувся. Тепер йому буде легше померти. Вiн пiде в могилу, думаючи, що виграв останню битву. Це було краще, нiж змагатися зi мною на стендi для тарiлок. Якщо б вiн змiг затримати дихання хоча б на секунду довше, нiж її, вiн би отримав свiй останнiй трiумф. Її полiз в хвилину i витягнув свiй носовичок, спецiальний носовичок, який Хоук каже менi завжди носити з собою, коли її beru газовий пiстолет з собою на завдання.
  
  
  Її притиснув його до рота i носа, потiм рiвненської вдихнув через спецiальнi фiльтруючi волокна.
  
  
  Особа Ву було спочатку сум'яття, потiм розумiння, потiм жах. Вiн почервонiв; вiн навiть закрив рот руками. Але зрештою йому довелося зiтхнути. Вiн зiтхнув i стрибнув до мене, його маленькi ручки стиснули мо" горло. Я не пручався.
  
  
  Коли його пальцi зiмкнулися навколо мого горла, вiн видихнув. - Проклинаю тебе! - вигукнув вiн. Ми мить дивилися один на одного.
  
  
  Потiм його пальцi повiльно розслабилися i ковзнули вбiк. Вiн був мертвий, коли впав на пiдлогу.
  
  
  Їй дозволив газу на верхньому поверсi розсiятися, а потiм почав повiльне подорож вниз. Коли дверi лiфта на першому планi поверсi будiвлi вiдкрилася, Чоени пiдбiгла до мене.
  
  
  У вестибюлi будiвлi за подiями спостерiгала розгублена натовп.
  
  
  Там був Слокум, i його обличчя знову було мокрим вiд банку, вiн дивився на мене сердито й принижено. Її проiгнорував його i повернувся до Олександру Соколову, який вийшов навколо натовпу.
  
  
  Росiйська, при"мно посмiхнувся. Вiн навiть нахилився, щоб поцiлувати мене в обидвi палички, як його спiввiтчизники роблять зi своїми товаришами.
  
  
  - Ти врятував нас усiх, - сказав вiн, торкнувшись губами мого вуха. - Але їдь з Калькутти сьогоднi ввечерi. Потiм, посмiхаючись, вiн вiдступив назад i почав дипломатичнi базiкати про те, що американцi i росiяни мирно живуть разом всюди, навiть в Калькуттi. Позаду нього його побачив Амартию Раджа, його лiва рука в гiпсi i рани обличчя вiд вибуху на складi бо"припасiв. Вiн стояв вiдкрито, але я мiг здогадатися про страх, який оволодiв ним. Рано чи пiзно його викриють. Це був тiльки штопора часу.
  
  
  Нарештi рука Чоени опинилася в моїй, i вона повела мене до "бентлi".
  
  
  Її, озирнувся на будiвлю i подумав про те, що сказав Соколов.
  
  
  Її повинен був пiти. На наступний ранок його люди спробують убити мене. Ще до цього Радж мiг послати своїх убивць. Калькутта була небезпечним мiсцем; але потiм її, подивився на Чоени i про що подумав. - Твiй дiм, - сказав я. "Лiжко стала м'якше".
  
  
  * * *
  
  
  
  Про книгу:
  
  
  Великий Керманич вiддав своїм вiйськам вирiшальне вказiвку. Кремль не мiг розвернутися. У Калькуттi вже спалахнуло гнiт тотального руйнування.
  
  
  Залишився тiльки один чоловiк, щоб запобiгти це: Нiк Картер. Смертельне завдання, коли вiн виявив, що його супротивниками були дiти. Дiти, наповненi ненавистю i жадобою до вбивств, на чолi з обезумевшiм Крисоловом, який був настiльки ж невидимим, як i небезпечним.
  
  
  
  
  
  Змiст
  Глава 2
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Роздiл 7
  
  
  Роздiл 8
  
  
  Роздiл 9
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  М'ясник Белграда
  
  
  
  
  Анотацiї
  
  
  
  ВБИВЦЯ НА ВЕРШИНI СВОЄЇ КРИВАВОЇ ПРОФЕСIЇ ...
  
  
  Людина, невiдомий нам однi"ї професiйної розвiдцi в свiтi. Натхненник приватної шпигунської мережi вартiстю в мiльярд доларiв пiд назвою Topcon, Inc. Садист, чия жорстока влада досягла половини земної кулi ...
  
  
  У ПАРИЖI
  
  
  Червоний перебiжчик, який повинен був розказати Нiку Картеру про смертельною грою Topcon, був зарiзаний, перш нiж вiн змiг вимовити хоч слово.
  
  
  У ЛОЗАННI
  
  
  Красива молода нiмецька агентка використала всi хитрощi свого добре тренованого розуму i тiла, щоб позбавити Нiка шансiв знайти Топкон.
  
  
  У МIЛАНI
  
  
  Китайський оперативник майже назавжди зупинив Нiка смертельним ударом карате. Агент Chicom також полював за людиною, який керував Topcon.
  
  
  У ТРIЄСТI
  
  
  Господиня нацистського вузу злочинця втягнула Нiка пiд вибухову гру в хованки. I поки вона вiдвернула Нiка в бiк, невловимий людина No 1 Topcon втiк ще раз.
  
  
  У БЕЛГРАДI
  
  
  Страшний маскарад перетворився на кошмар, коли Нiк Картер нарештi виявив справжню особистiсть господаря Topcon!
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  Перша глава
  
  
  Друга глава
  
  
  Третя глава
  
  
  Четверта глава
  
  
  П'ята глава
  
  
  Шоста глава
  
  
  Сьома глава
  
  
  Глава восьма
  
  
  Дев'ята глава
  
  
  Десята глава
  
  
  Одинадцята глава
  
  
  Дванадцята глава
  
  
  Тринадцята глава
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  М'ясник Белграда
  
  
  
  
  
  Присвячу"ться службовцям секретних служб Сполучених Штатiв Америки
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Пролог
  
  
  
  Схiдний експрес, як велика чорна дракона, вислизнув навколо Мiланського вокзалу. Набравши швидкiсть, поїзд вилетiв навколо мiста в зелену iталiйську сiльську мiсцевiсть, скиглячи по рейках, їдучи у бiк Трi"ста.
  
  
  В купе, в заднiй частинi хитного поїзда сидiв один невисокий нервовий чоловiк, з коричневим валiзою в его нога. Його звали Карло Спiнеттi. Вiн був торговцем, прямував додому потiм поїздки до далеких родичiв. Дивлячись через вiкна поїзда на мчить пейзаж, вiн думав, як буде радий знову побачити свою дружину i дiтей. Для когось це подорож може бути захоплюючим, але для Карло Спiнеттi безупинна метушня натовпу нервувала.
  
  
  Високий чоловiк вiдкрив дверi купе i зупинився, дивлячись на Карло холодними темними очима, якi, здавалося, були вирiзанi навколо чорного дерева. Його погляд впав на коричневий чемодан, який Карло не спромiгся поставити на стiйку. Слабка посмiшка скривила куточок rta людини, а потiм вiн пройшов залишок шляху в купе i сель навпаки Карло, витягнувши перед собою довгi ноги.
  
  
  "Ви виходите в Трi"стi, а?" - запитав вiн.
  
  
  Карло Спiнеттi моргнув i заворушився на сво"му мiсцi. Вiн був здивований, дiзнавшись, що цей незнайомець зна", що его мiсце призначення. Вiн сказав: "Так, а ти?"
  
  
  Чоловiк продовжував посмiхатися, як нiби вiн знав про жартi, яку приховували вiд Карло. "Я також виходжу в Трi"стi".
  
  
  Через п'ять хв в купе увiйшов товстий чоловiк. Вiн закрив дверi i притулився до неї, вивчаючи Спiнеттi, як це робив перший чоловiк. Його погляд теж впав на сумку нога, у Спiнеттi. Потiм вiн кивнув високому чоловiковi, як нiби вони знали одне одного з далекого минулого.
  
  
  Iнстинктивно Карло нахилився i пересунув чемодан, який, здавалося, зацiкавив двох незнайомцiв. Вiн не мiг пояснити ih iнтерес. Сумка була розтрiпана i зношена, i в нiй не було нiчого цiнного, крiм одягу Карло i деяких невеликих подарункiв, якi вiн причал додому сво"ї сiм'ї.
  
  
  "Ти теж збира"шся в Трi"ст?" - нервово спитав вiн у другого незнайомця.
  
  
  "Так". Голос був грубим i рiзким. Великий чоловiк опустився на мiсце поруч з першим незнайомцем i схрестив руки на грудях. Вiн сидiв мовчки, його очi були прикритi, як нiби вiн задрiмав, поки поїзд рушив.
  
  
  Карло нiяково засовався. Вiн сказав собi, що, мабуть, уявля" загрозу, яку вiн вiдчував на ih випадковими словами. Обидва чоловiки були одягненi дорожче, нiж вiн. Ih особи здавалися суворими, але вони не були схожi на злодiїв, якi крали у невинних мандрiвникiв.
  
  
  "Що з тобою, другом моїм? Зда"ться, ти трохи нерву"ш", - лише сказав високий чоловiк.
  
  
  Карло приклав палець до комiра, щоб послабити його. "Менi було цiкаво - може
  
  
  ти мене зна"ш? "
  
  
  "Нi, мiй iншого, їй тебе не знаю".
  
  
  "У мене таке вiдчуття, що ви дивитеся на мене".
  
  
  "Я дивлюся на тебе, але не дивлюся", - сказав високий чоловiк. Потiм вiн засмiявся.
  
  
  Нервознiсть Карло швидко змiнилася страхом. Сказавши собi, що ему не потрiбно тут залишатися, що вiн може змiнювати купе, вiн нахилився i швидко схопився за свiй чемодан. Але коли вiн почав рухатися зi свого мiсця, високий чоловiк навпроти нього, вдарив його ногою валiзу i пригорнув до мiсця, перегороджуючи шлях Карло ногою.
  
  
  "Не залишай нас, мого друга. Нам подоба"ться тво" суспiльство", - сказав вiн загрозливим голосом.
  
  
  Раптом очi масивного чоловiки вiдчинилися. Вiн уп'явся поглядом у Карло. "Так, сядь. I мовчи, якщо не хочеш, щоб тебе образили".
  
  
  Карло впав на сво" мiсце. Вiн тремтiв. Вiн вiдчув, як щось повзе по його щоцi. Вiн змахнув рукою его, потiм зрозумiв, що це стовп банк.
  
  
  "Навiщо ти це робиш? Її нiколи тебе ранiше не бачив. Що тобi потрiбно вiд мене?"
  
  
  "Я сказав тобi мовчати", - прогарчав кремезний чоловiк.
  
  
  Збитий з пантелику i наляканий, Карло залишався на сво"му мiсцi, поки поїзд не пiд'їхав до станцiї в Трi"стi. Вiн був так наляканий, що постало тiльки тодi, коли великий чоловiк встав i зробив жест. "Пiдемо. Ви йдiть попереду нас".
  
  
  Високий захiд чоловiк у пальто. Вiн досталь нiж з коротким широким лезом. "Ми вiзьмемо твою валiзу, iнший мiй. Веди себе пристойно, якщо хочеш жити".
  
  
  Карло запротестував. "У мене у валiзi нема" нiчого цiнного. Звичайно, це помилка; ви помилилися".
  
  
  "У нас " потрiбний людина, i потрiбний валiзу". Гострий нитка ножа вколов шию Карло. "Заткнися i йди".
  
  
  Коли Карло повiльно спускався по сходах поїзда, весь в поту i тремтячи вiд страху, йому спало на думку, що, можливо, цi люди вб'ють його, що б вiн робив. В его голiв гримiла панiки. Вiн вийшов на платформу станцiї i його очi мигцем побачили в натовпi форму полiцейського. Вiн iнстинктивно крикнув: "будь Ласка, визначити менi!"
  
  
  Вiн побiг до полiцейському, але лезо ножа жорстоко вп'ялося йому в шию. Вiн похитнувся, задихаючись. В чому була причина? Навiщо їм був потрiбен його валiзу? Збитий з пантелику в обидва кiнця, вiн наослiп рвонувся з кiнця платформи i з криком, який перейшов в передсмертне ридання, звалився вниз, на рейки ...
  
  
  
  
  
  
  Перша глава
  
  
  
  Вашингтон падав м'який дощ. Густий туман висiв над мiстом, як сiре пальто. Коли її, виглянув через вiкно свого готельного номера, її мiг бачити майже так далеко, як мiг кинути Пентагон. На всякий випадок її спробував розглянути силует радянського посольства на вулицi. Менi було цiкаво, зайнятий чи хто-небудь навколо его хлопчикiв придумуванням проектiв, якi менi доручили перервати.
  
  
  Задзвонив телефон, i вiн швидко пiдiйшов до нього. Її чекав повiдомлення вiд Девiда Хока, людини, який викликав сигнали для AX, агентства плащiв i кинджалiв, який найняв мене. Робота була ризикованою, i iнодi годинник були жахливими, але я познайомився з безлiччю цiкавих людей.
  
  
  Голос, який пролунав на лiнiї, належав одному через помiчникiв Хока. "Старий на зборах, i вiн повiдомля", що буде пов'язаний надовго. Вiн каже, щоб ви взяли вихiдний, i поговорили з ним завтра".
  
  
  "Спасибi", - сказав я i, насупившись, повiсив трубку. Коли Девiда Хоука пов'язували довгi зустрiчi, зазвичай це означало, що з нашого боку щось пiшло не так.
  
  
  Нетерпiння гризло мене, коли її зняв все сво" обладнання - люгер " в наплiчної кобури, стилет в рукавi, невелику газову бомбу, яку її частини першої прикле"ною до внутрiшнiй сторонi стегна, - i увiйшов в душ. Iнодi мо" дiло було схоже на вiйськовий: поквапся або почекай. Голосування вже два днi її був у Вашингтонi, в очiкуваннi наказiв, а Хоук все ще не сказав менi, в чому справа. Коли справа дiйшла до незбагненностi, багато жителiв Сходу могли б отримати пристрiту у худорлявої старого професiонала, який керував операцiями СОКИРА.
  
  
  Хоук викликав мене до столицi Нью-Делi, де її тiльки що виконав завдання. Виклик був позначений як "Прiоритет 2", що означало, що термiнове справа готова. Тiльки iнструкцiї Прiоритет Одiна могли швидше доставити агента до дому, а Прiоритет Один був зарезервований для повiдомлень, що вiдправляються, коли Президент був на гарячiй лiнiї, а Державний секретар гриз нiгтi до суглобiв.
  
  
  Однак з моменту прибуття менi вдалося поговорити з Хоуком тiльки один раз, i ця розмова була короткою. Вiн сказав менi, що у нього намiча"ться завдання, яке було вiдкрито в мо"му провулку.
  
  
  Це, мабуть, означало, що мене можуть убити.
  
  
  Обернувши рушник навколо талiї, її, слухав новини, поки голився. Тепер у свiтi вiдбувалося багато чого, чого не вiдбувалося ранiше, i по бiльшiй частинi це було не дуже добре. Поряд з похмурою погодою цього було достатньо, щоб послати вiдданого друга в бар за ще одним подвiйним бурбоном. Але це була нiч, яку не можна було б значно покращити, якщо б чоловiк знав правильну дiвчину. I її знав одну.
  
  
  Її звали Елен. Вона працювала на одного за се дорогих адвокатiв, якi спецiалiзуються на розглядi дель в Верховному судi. Я не знав, наскiльки вiн хороший в якостi адвоката, але якщо його короткi зведення були наполовину такими ж прекрасними, як його секретар, вiн, ймовiрно, нiколи б не програв справу.
  
  
  Я не бачився з Еллен майже рiк, але оскiльки вона знала, що їй займаюся, менi не довелося пропонувати нiяких довгих пояснень, коли їй дзвонив ей. Вона сказала, що вiдмовиться вiд iнших планування на нiч. Її поїхав через мiсто до її квартирi на машинi, яку AX наведена для мене. Туман був настiльки густим, що менi доводилося рухатися зi швидкiстю равлика.
  
  
  На Еллен було обляга" чорне плаття з глибоким вирiзом. Вона взяла мiй плащ, потiм обняла мене за шию, притулилася до мене сво"ю повною груддю i поцiлувала мене, вiд якого брови статуї растопились б.
  
  
  "Не витрачайте час даремно", - сказав її ей.
  
  
  "З тобою нiколи нiчого втрачати. Сьогоднi ти тут, завтра пiшов". Вона посмiхнулася менi. "Я так розумiю, ти працю"ш на цього мерзенного старого, Хоука?"
  
  
  "Насправдi, але сьогоднi її весь твiй".
  
  
  Вона пiдняла брову. "Звучить дуже цiкаво, мiстер Картер".
  
  
  Ми вирiшили не виходити на вулицю. Погода була дуже паршива, i, крiм того, правда полягала в тому, що нiхто навколо нас не готель вiдходити далеко вiд спальнi. Потiм того, як Еллен пiдсмажила нам бiфштекси завтовшки Sunday New York Times, ми сидiли, пили вино i говорили про те, що сталося з нами за рiк з ними тхора, як ми бачились. Вона розповiла менi про свою дiяльнiсть, i її розповiв ей, де був, якщо не облад всiм, що зробив.
  
  
  Потiм пiднiс склянку i пiдiйшов до неї на довгому бахар"в. Повiльно посмiхнувшись, вона допила залишок вина, а потiм нахилилася, чорне плаття сповзла з її бiлої грудей, i простягнула свою кружку поруч з моїм.
  
  
  "Нарештi, Нiк, - сказала вона. "Я починав думати, що ти нiколи не дiйдеш до цього".
  
  
  Її тихенько розсмiявся i дозволив своїм пальцям сковзнути вниз по її сукнi i по м'якостi її грудей. Її сосок був твердим i натягнутим на моїй долонi. Її, поцiлував її i вiдчув її стрiмке мову, а потiм вона повернулася i впала менi на колiна.
  
  
  Затримавшись на її губах, її дослiджував його, поки вона не вiдповiла гаряче. До того часу, коли поцiлунок закiнчився, нах перехопило дихання, ee грудей пересмикувались вгору i вниз.
  
  
  "Нiк, це було занадто довго".
  
  
  "Так, справдi, - подумав я.
  
  
  Пiднявшись, її пiдняв її на ноги, потягнувся i розстебнув сукню ззаду. Її повiльно спустив ременi з її плечей, потiм оголив повнi груди. Його поцiлував її знову, i її руки ковзнули по моїй спинi.
  
  
  "Спальня, де вона була ранiше?" Її запитав.
  
  
  Вона кивнула, знову шукаючи мiй рот, i я пiдняв її i понiс через дверi до лiжка.
  
  
  "Вiдмiнно?" - запитала її, я стою над нею, знiмаючи пальто.
  
  
  "Добре, Нiк".
  
  
  Її закiнчив роздягатися i повiсив люгер на спинку стiльця. Еллен дивилася на мене темними i тлiючими очима.
  
  
  "Я б готелю, щоб ти не носив цю рiч", - сказала вона. "Це нагаду" менi про те, чим ви заробля"те на життя".
  
  
  "Хтось повинен це зробити".
  
  
  "Я знаю. Але це так небезпечно. Iди сюди, Нiк. Поквапся. Її хочу тебе зараз".
  
  
  Коли її, пiдiйшов до неї, вона вилiзла через сукнi i чорних трусикiв, якi були всiм, що вона носила пiд ним. Поки її пестив ee внутрiшню поверхню стегна, її поцiлував її грудей. Вона корчилася, як нiби мо" дотик запалило сл.
  
  
  Потiм входив до її нах, i вона росла пiдi мною, синхронiзуючи свої рухи з моїми. Ми досягли кульмiнацiї разом.
  
  
  Вона була всiм, що я пам'ятав, i навiть бiльше.
  
  
  Нашi тiла все ще були з'"днанi, коли її почув дзвiнок телефону на прiкроватной тумбочцi. Еллен скривилася, потiм вилiзла з-пiд мене i взяла трубку. Вона прислухалася до голосу в трубцi, потiм тицьнула менi трубку. "Це той чоловiк".
  
  
  "Сподiваюся, їй нiчого не перервав", - сказав Девiд Хок.
  
  
  "Ти був неймовiрно близький", - сказав їй ему. "Як ви довiдалися, де її був?"
  
  
  "Обґрунтоване припущення, її, гадаю, ви б назвали це, її знаю, їй сказав вам взяти вихiдний, Нiк, але речi, нарештi, почали з'являтися. Її б готель, щоб ви перейшли в магазин, вiдкрито зараз".
  
  
  Її поклав телефонну трубку
  
  
  встав з лiжка i знову одягнувся. "Є повiдомлення для цього мерзенного старого?" - запитав її, Еллен, пiдхiд до дня.
  
  
  "Так", - сказала вона зi слабкою усмiшкою. "Скажи йому, що я думаю, що обраний їм час було просто приголомшливе".
  
  
  Дощ вщух, коли її дiстався до будiвлi Amalgamated Press and Wire Services Дюпон-Серкл. Це був магазин, як назвав його-Хок, прикриття для центру операцiй СОКИРА.
  
  
  Тiльки вогнi в офiсах Хока горiли, коли її поспiшав безмовного коридору. У приймальнi сидiла пара чоловiкiв. Одiна навколо них тицьнув великим пальцем у бiк iнший день, i в неї увiйшов i знайшов Хоука его столом. Вiн виглядав так, як нiби вiн не дуже добре виспався.
  
  
  "Ну, Нiк, як пройшла нiч?" - запитав вiн сухим голосом.
  
  
  "Це було чудово, поки вона тривала". Її селл, не питаючи.
  
  
  "Я бiгав вiд однi"ї чортової зустрiчi до iншої, намагаючись пропрацювати деталi цього вашого завдання". Презирство Хоука до бюрократiї вiдбилося на його обличчi. "Тепер сталося будь-що, що нада" йому особливу термiновiсть. Дати iнформацiю для вас сьогоднi ввечерi, бо я хочу, щоб ви вранцi вилетiли до Парижа".
  
  
  "Що менi робити, коли її туди доберуся?"
  
  
  Хоук вiдкрив скриньку й витяг папку з манiльської папери. Навколо папки вiн витяг кiлька фотографiй. Вiн простягнув фотографiї по столу. "Погляньте на це. Цей непоказний маленький гаджет, який ви бачите тут, явля" собою надзвичайно цiнне обладнання".
  
  
  Її уважно дослiджував три фотографiї. "Очевидно, це електронний пристрiй. Але що це?"
  
  
  "Як ви зна"те, у нас дуже складна система супутникового монiторингу. Вона ценымногие краще, нiж все, що росiяни чи китайцi змогли вдосконалити. Велика частина успiху нашої системи - це пристрiй, показане на цих фотографiях. У нього " здатнiсть прицiлюватися на крихiтну рухому цiль з великої вiдстанi i вловлювати найменшi звуки, що видаються цi"ю метою ".
  
  
  "Я розумiю, чому це цiнно".
  
  
  Яструб зiрвав обгортку з чорною сигари. "Це дозволя" нам вiдслiдковувати всi, що отримують Поради вiд своїх супутникiв-шпигунiв, i записувати все це для наступного декодування. Що стосу"ться супутникової розвiдки, то це самий бажаний об'"кт у свiтi".
  
  
  "I це не бiльше чоловiчого кулака".
  
  
  Хоук кивнув i уткнувся зубами в сигару. "Це означа", що його легко вкрасти i легко приховати".
  
  
  Про решту вiн майже здогадувався. "Хто-то на iншiй сторонi заволодiв одним з пристроїв?"
  
  
  "Ми британцям дозволили отримати кiлька навколо них. Один був вкрадений в Лондонi".
  
  
  "Росiяни?" Її запитав.
  
  
  "Нi, - сказав Хоук. "Але вони, кравець забирай, готелi би мати его. Китайцi теж. А тепер дозвольте менi задати вам штопора, Нiк. Що ви зна"те про органiзацiю пiд назвою "Topcon"?"
  
  
  Коли почув iм'я, її нахилився вперед. Моя реакцiя, повинно бути, виявила мiй зростаючий iнтерес, тому що Хоук дозволив собi тонку i кiлька втомлену посмiшку.
  
  
  "Топкон", - повторити його. "Я знаю, що вона iсну". Як i ви, його чую плiтки про шпигунську торгiвлi".
  
  
  "Це вiдпочивати i керована розвiдувальна органiзацiя. Ефективна. Не так давно здавалося, вона виникла навколо нiзвiдки, але вiдразу ж стала чинником у шпигунськiй вiйнi мiж Сходом i Заходом. Topcon краде секрети i прода" ih за найвищою цiною. Досi тхора крали в основному нашi секрети, i в основному червонi ih купували ".
  
  
  Хоук дiйсно втомився. Вiн поклав незасвiчену сигари в попiльничку i примружив очi. "Topcon - це темна органiзацiя, Нiк, по всiй видимостi, згуртована i ретельно контрольована. Можливо, це найкраща вiдпочивати шпигунська органiзацiя, створена з ними тхора, як Гелен створив свою Германiй потiм вiйни. I ми не можемо iдентифiкувати особу, яка її очолю". iнформацiя про nen вислизнула вiд нас ".
  
  
  "Я знаю. Його мiг би зробити пару зупинок практично в будь-якому великому мiстi Європи i повiдомити адресу мiсцевих радянських i британських начальникiв розвiдки, але Topcon - це зовсiм iнша справа. Я не можу назвати вам iм'я кожного, хто на них працю" ".
  
  
  "I її, гадаю, вам було цiкаво, коли AX кине виклик цi"ї компанiї i спробу" з'ясувати, хто нею управля"".
  
  
  Її, усмiхнувся. "Менi потрiбна робота, якщо ви це ма"те на увазi".
  
  
  "Нiк, у Topcon " дорогоцiнний маленький гаджет, зображений на тих фотографiях. Вони виставили його на аукцiон".
  
  
  Хоук знову вiдкрив папку i вийняв вирiзку навколо газети, яку передав менi. "Перш нiж її продовжу, її хочу, щоб ви прочитали цю новину".
  
  
  Її насупився, швидко переглядаючи вирiзку з iталiйської газети. Розповiдь був дуже коротким. У nen повiдомлялося про смерть зарiзаного ножем мандрiвника на iм'я Карло Спiнеттi. Вбивство було ско"но на залiзничнiй платформi в Трi"стi. Полiцiя
  
  
  хотiли двох чоловiкiв, якi скоїли цей злочин при крадiжцi валiзи Карло Спiнеттi.
  
  
  "Який зв'язок мiж цим та iншим, що ви менi розповiли?" - запитав її Хоука.
  
  
  "Вбивцi не цiкавилися вмiстом валiзи сво"ї жертви. Їм потрiбна була дорожня наклейка, яка займа"ться була в сумцi. Наклейка, на якiй ховалася мiкроточка з цiнними даними". Хоук взяв вирiзку i похитав головою. "Карло Спiнеттi навiть не пiдозрював, що несе его".
  
  
  "Без його вiдома його використовували для транспортування вкрадених даних?"
  
  
  "Абсолютно фантастичним. I Topcon несе вiдповiдальнiсть. Вони використовують залiзницю для контрабанди iнформацiї, для вивезення вкрадених секретiв навколо вiльного свiту за залiзну завiсу. Вони використовують Схiдний експрес, який курсу" навколо Парижа в Софiю через Мiлан, Трi"ст i Белград. Ми уважно стежили за повiтряними трасами, тому вони розробили ще один транзитний шлях ".
  
  
  Її по"днував рiзнi фрагменти iнформацiї. "I ви дума"те, що електронний пристрiй, вкрадене Topcon, буде перевезено з цього транзиту".
  
  
  "Велика частина того, що я вам розповiв, прийшла до нас з болгарського перебiжчика на iм'я Ян Скоп'". Вiн повiдомив нам, що в Topcon " гаджет, i вiн плану" доставити його в Софiю на борту Схiдного експресу. Одiна навколо росiйських людей, високопоставлений спiвробiтник КДБ, плану" зустрiтися з агентом Topcon на борту поїзда, щоб домовитися про угоду до прибуття в Софiю. Ви, Нiк, повиннi зустрiтися зi Скоп'" в Парижi, отримати будь-якi iншi деталi, i перехопити вантаж, перш нiж вiн перейде з рук в руки ".
  
  
  Її ще раз глянув на фотографiї пристрою. "Добре."
  
  
  "Я привiз вас у Вашингтон з намiром доручити вам знайти монiтор. У той час я не знав, у кого вiн. Потiм справа в Скоп'" почало ламатися, тому менi довелося вiдкласти рiшення".
  
  
  "Я розумiю. I тепер час диха" нам в шию. Її повинен дiстатися до пристрою ранiше, нiж це зроблять росiяни".
  
  
  "Поки ви робите це, якщо б ви випадково розкрили дах Topcon, їй було б не зовсiм розчарований".
  
  
  "Я подивлюся, що я можу влаштувати". Його встав. "Якi-небудь подальшi iнструкцiї?"
  
  
  "Ти виступа"ш проти КДБ i Topcon. I Бог зна", хто ще мiг би ще поткнутися в надiї роздобути цей монiтор. Так що стежити за своїми кроками, Нiк. Її б не хотiв втратити, i монiтор, i тебе".
  
  
  Її пообiцяв, що спробую врятувати його вiд цього порушення.
  
  
  
  
  Друга глава.
  
  
  
  
  Був рiзьблення дня наступного дня, коли його прибув в аеропорт " Орлi недалеко вiд Парижа. Погода була прохолодною, але ясною, i поїздка на таксi до готелю Prince de Galles на авеню Георга V, 33 була дуже при"мною. Париж виглядав таким же, за винятком постiйно зростаючого руху на вулицях. На деревах, що обрамляють бульвари, росло кiлька бутонiв. Я з ностальгi"ю згадав деякi з моїх улюблених прапора: Рю Для с-ee балконами, обробленими залiзом, в районi Монпарнас i прекрасну Рю дю Фобур Пуассоньер, яка займа"ться вела до Фолi. Але зараз у мене не було на це часу. Її повинен був знайти Яна Скоп'".
  
  
  З настанням темряви мене заре"стрували в "Принц де Галлесе". Її набира" номер Скоп'", який вiн нам дав, i зателефонував йому. Його голос був низьким, з сильним акцентом i напруженим.
  
  
  "Дохiд на площу Трьох грацiй бiля Фолi", - сказав вiн менi. "В сiм. Чим ранiше, тим краще, як ви, американцi, говорите". Пролунав легкий нервовий смiх. "Я буду в барi duke's Bar, в кварталi вiд мого готелю".
  
  
  "Я буду там", - сказав я.
  
  
  Перед тим, як покинути готель, її перевiрив "Люгер" - Вильгельмину. Її думали, що такi запобiжнi заходи було по однiй причин, за якими її був ще живий, в той час як пара Killmasters, якi передували менi, були перерахованi як жертви холодної вiйни в спецiальнiй папцi, яку Хоук годував в закритому ящику свого стiльця.
  
  
  Тестуючи стилет, який назвав її Хьюго, зiгнув її лiву руку. Смертоносний ножик обережно вислизнув навколо пiхов в мою руку. Її, кивнув про себе, задоволений тим, що був настiльки пiдготовлений до того, що чекало попереду, а потiм спустився сходами i вийшов на весняний сонячний брильов.
  
  
  У мене був раннiй обiд в ресторанi Chez des Anges на бульварi Латур-Мобур coq au vin, oeufs en meurette i кухоль чудового бургундського вина. Потiм її взяв таксi до площi Республiки.
  
  
  Оскiльки її знав мiсцевiсть i в той вечiр менi хотiлося бути особливо обережним, її пройшов залишок шляху ходьби. На вулицях вже було багато колясок, i менi було при"мно проти mimmo у них i загубитися. Її побачив велику групу молодих людей, що насолоджуються весняної ночi бiля станцiй метро Belleville. Потiм її пройшов пiд напiврозваленiй аркою, яка займа"ться колись вона закривала Сiте-де-Тревиз, i опинився на маленькiй площi, про яку згадував Скоп'". У нього був вигляд старого Парижа - лавка y парку з фонтаном.
  
  
  На площi було три готелi, всi маленькi, i в однiй навколо них знаходився бар duke's. Її, увiйшов i озирнувся. Мiсце було безлюдним - очевидно, так, як цього готель Скоп'". Її знайшов його сидячим за столом бiля задньої день, провiдною в задню кiмнату. Її, пiдiйшов до нього.
  
  
  "В Тюїльрi цвiтуть квiти, - сказав я.
  
  
  Вiн вивчав мо" обличчя. Це був високий худорлявий чоловiк з землистим обличчям i темними колами пiд очима. "Буде рання весна", - обережно сказав вiн.
  
  
  Її sel навпроти нього на стiлець. Ми були тут однi, за винятком офiцiанта в барi. "Його Нiк Картер", - сказав я. "А ви, Ян Скоп'"".
  
  
  "Так. При"мно познайомитися, мiстер Картер". Його манери були навiть бiльш нервовими, нiж його голос по телефону. "Ми повиннi зробити цю зустрiч короткою. Її, вважаю, що вони дiзналися, де її живу. Я не знаю, що вони мають на увазi, але я не хочу, щоб вони бачили мене з вами".
  
  
  "Болгарськi агенти?" Її запитав.
  
  
  "Я не впевнений. Можливо, це люди Topcon. Вони..."
  
  
  Прийшов офiцiант i прийняв наше замовлення. Скоп'" почекав, поки вiн принесе напої, i знову пiшов, перш нiж вiдновити обговорення.
  
  
  "Для мо"ї готелем спостерiга" чоловiк, - тихо сказав вiн. Вiн подивився через плече на розорюються день задньої кiмнати, де тiльки що зник офiцiант. Потiм вiн обернувся до мене. "Украдене пристрiй буде доставлено на борт Схiдного експреса через два днi в Лозаннi, Швейцарiя. Поїзд зупиня"ться там рано-вранцi".
  
  
  "Чому Лозанна?" Її запитав.
  
  
  "Штаб-квартири Topcon в залi в Швейцарiї. Я не знаю де". Вiн уважно стежив за входом в зал. Офiцiант повернувся в кiмнату i пiдiйшов до бару.
  
  
  "Хто буде нести вкрадене пристрiй?" Її запитав.
  
  
  "Це, особливо велика операцiя для Topcon. Отже, вкрадене майно передасть головi органiзацiї".
  
  
  "А це хто?"
  
  
  Скоп'" вiдкрив було рот, щоб щось сказати, але не змiг вимовити нашi слова. Його очi широко вiдкрилися, а рот прочинився ще бiльше. Її почув слабкий шум за обертовими дверима, за спиною Скоп'" i побачив, як одна навколо них рухалася. Щелепа Скоп'" беззвучно працювала, коли вiн марно хапався за мiсце в серединi живота сво"ї спини. Потiм вiн впав на стiлець.
  
  
  Її потягнулася до Вiльгельмiна, встаючи зi стiльця. Потiм її побачив маленький дротик, що стирчить з усi"ї спини Скоп'". "Скоп'"?" - сказав я, пiднiмаючи його голову. Але вiн уже був мертвий.
  
  
  У цей момент офiцiант повернувся до нас i побачив, що сталося. Її проiгнорував його крики i побiг через розпашнi день в маленьку кухню i комору. Дверi, ведуча в провулок, була вiдкрита.
  
  
  Пройшовши через темний отвiр, її обережно увiйшов в провулок, тримаючи Люгер в руцi. Були важкi тiнi, i спочатку їй нiчого не бачив. Потiм її мигцем побачив темну постать, що з'явилася на свiтлiй вулицi.
  
  
  Її, побiг по провулку i, досягнувши тротуару, зупинився i подивився прямо. Чоловiк бiг по кварталу, люди дивилися йому вслiд.
  
  
  Її, сховав у кобуру великий Люгер i рушив за ним. Вiн завернув за рiг, i я пiшов за ним. Її наздоганяв його. Вiн завернув за iнший кут, i ми опинилися на вулицi Бержер. Слiпучi неоновi вогнi спливали в темрявi. Чоловiк все ще бiг попереду. Її продовжував бiгти за ним. Туристи i корiннi парижани зупинялися i дивилися. Чоловiк зник у вузькому провулку, i вiн знову втратив його.
  
  
  Її, пiдбiг до виходу на вулицю i заглянув в темряву. Його нiде не було видно. Її бачив тiльки двернi прорiзи, пару провулкiв i ще один перетина"ться провулок. Її знову витягнув Вильгельмину i пiшов бiльш обережно. Вiн мiг бути де завгодно, i у мене був недолiк у тому, що менi довелося йти за ним побоюючись потрапити в засiдку.
  
  
  Проходячи mimmo, її перевiряв кожен дверний прорiз. Всi вони були порожнi. Цiлком можливо, що вiн дiстався до пересiка"ться вулицi перш, нiж її дiстався до кута. Її минув провулок i нiчого в nen не побачив. Її повiльно перейшов до наступного, тепер впевнений, що втратив його.
  
  
  Коли її, увiйшов у провулок, поруч зi мною сталося якийсь рух. Щось сильно вдарило в мо" праве зап'ястя, i її втратив Вильгельмину. Великi руки схопили мене i збили з нога, її вдарився об камiнь, пошкодивши спину i плече.
  
  
  Пiднявши очi, побачив її, що назавжди мною стоять двi постатi. Одним був худорлявий вусатий чоловiк, за яким її гнався вулицями Парижа, а поруч з ним був його великий, лисий, неповороткий товариш, чоловiк, який вдарив мене шматком дошки i повалив на землю. Тонкий тримав у руцi шматок залiзної труби завдовжки пiвтора фута. Її подумав, не заманили вони мене сюди, щоб убити.
  
  
  "Хто ти?" Її запитав
  
  
  , сподiваючись зупинити ih. "Чому ти вбив Скоп'"?"
  
  
  "Ça ne vous regarde pas", - сказав здоровань, сказавши менi, що це не моя справа.
  
  
  "Депеш-ву", - додав iнший, закликаючи здорованя продовжувати.
  
  
  Вiн зробив. Вiн вдарив мене по обличчю черевиком з шипами. Її, схопився за ступню i зупинив її, щоб вона не розбив менi голову. Її сильно зiгнувся, перекочуючись, щоб зберегти тиск на його ногу. Через мить вiн зламав щиколотку, i пролунав трiск кiсток. Вiн крикнув i вдарився об тротуар.
  
  
  Жорсткий замахнувся на мене трубою, i коли її вiдкотився, вона голосно трiснула про брукiвку поруч зi мною. Труба знову опустилася, але на цей раз її схопився за нах i сильно потягнув. Вiн упав на мене зверху, втративши трубу. Потiм вiн спробував звiльнитися, але поки вiн метався, її порiзав його шию i почув трiск кiсток. Вiн був мертвий, коли вдарився об тротуар.
  
  
  Коли її, пiднявся на ноги, здоровань намагався повернутися в гру. Як тiльки вiн спробував встати на одне кожному людовi, вдарив її его бiльше голiв, i вiн впав на тротуар. Мертвий.
  
  
  Її просив, i знайшов Вильгельмину, потiм шталь ритися в ih кишенях. Не було нiяких посвiдчень особи. Оскiльки вони говорили по-французьки, її подумав, що бiльш iмовiрно, що це були люди Topcon по Швейцарiї, а не болгарськi агенти. Ян Скоп'" зiзнався AX, що працював на КДБ i Topcon i допомагав спланувати крадiжку монiтора. Коли Скоп'" дезертирував, Топкону або КДБ довелося заткнути его. Очевидно, це була робота Topcon.
  
  
  Її вже майже розчарувався в я просив чого цiнного в тiлах, коли виявив в кишенi худорлявого чоловiка клаптик м'ятою папери. Це було по-французьки: Клаус Пфафф. Gasthaus Liucerne, L. Minuit le deuze.
  
  
  Її помiтив бирку на внутрiшнiй сторонi его камзоли; на nen були iнiцiали H. D. Сунувши листок в хвилину, її уважно оглянув зовнiшнiсть худорлявого чоловiка. Потiм її поспiшив в тiнi паризької ночi.
  
  
  
  
  Третя глава
  
  
  
  
  На наступний ранок рано вранцi її перевiрив кiлька невеликих готелiв у Сiте-де-Тревиз, i на третiй зупинцi менi пощастило. Позавчора заре"струвалися дво" чоловiкiв. Один був худорлявим, а iнший великим. Худорлявий чоловiк увiйшов у систему, як Анрi Депе, iм'я, яке збiгалося з iнiцiалами на його куртцi. Великого звали Наварро.
  
  
  Її мiг зробити деякi припущення, з'"днавши свої уривки iнформацiї. Депе повинен був з'явитися до математики i по iменi Клаус Пфафф потiм того, як позбавився вiд Скоп'" i мене. Буква L а потiм gasthaus в записцi, ймовiрно, означала Лозанну. Принаймнi, їй так здалося. Депе повинен був зустрiтися з Пфаффом в призначений час, опiвночi, i розказати йому, як все пройшло тут, у Парижi. Iмовiрно, тодi Пфафф буде пiдкорятися главi Topcon. Якщо тiльки сам Пфафф не був великим людиною.
  
  
  Для мене був чiткий образ дiй. Її поїду в Лозанну, тому що саме там вкрадений монiтор потрапить на борт Схiдного експресу. I її зустрiв Пфаффа замiсть Депе. Якщо б сам Пфафф не був керiвником Topcon, який возив би пристрiй в поїздi, вiн, ймовiрно, знав би особистiсть лiдера. Можливо, зможу її переконати его розкрити цю та"мну особистiсть.
  
  
  Її мiг би сiсти в Схiдний експрес в Парижi на Лiонському вокзалi, але, оскiльки її розраховував провести на борту деякий час пiзнiше, i оскiльки час мало значення, її найняв машину, щоб поїхати в Лозанну. Її взяв напрокат Mercedes-Benz 280SL, жовтий спортивний, вiд якого все ще пахло новим запахом. До пiзнього ранку її був поза Парижа i прямував в Труа та Дiжон. Погода потеплiшала, їхати було при"мно. Сiльська мiсцевiсть була горбистою i зеленої, але по мiрi наближення до Швейцарiї вона ставала все бiльш горбистiй.
  
  
  В серединi живота дня його переїхав у Швейцарiю, i дорога на якийсь час стала вузькiй i звивистiй. Далеко показувалися снiговi пiки, але вони залишалися на задньому планi всю решту дорогу. Недалеко вiд Лозанни, середовищ покритих травою пагорбiв в околицях, її помiтив машину, яка займа"ться зламалася на узбiччi дороги. Пiд його капюшон заглядала дiвчина. Її, зупинився i запропонував свою допомогу.
  
  
  "Що-небудь їй можу зробити?" - запитав її, пiдхiд до яскраво-синього Lotus Plus 2.
  
  
  Вона пiдняла очi i уважно подивилася на мене. Це була красива довгонога блондинка в шкiрянiй мiнi-спiдницi i в чоботях. Ee волосся було не до плечей i виглядали розпатланим. Потiм того, як вона на мить зосередилася на мене, її обличчя сяяло.
  
  
  "Нiк!" вона сказала. "Нiк Картер!"
  
  
  Тепер настала моя черга глянути ще раз. "Боюся, у тебе " перевага", - невпевнено сказав я. "Я не вiрю ..."
  
  
  "Бонн, в минулому роцi приблизно в цей же час", - сказала вона з нiмецьким акцентом. "Справа Гронiнген. Нiк, ти не пам'ята"ш!"
  
  
  
  Потiм її теж згадав. "Урсула?"
  
  
  Вона посмiхнулася широкої сексуальної посмiшкою.
  
  
  "Урсула Бергман, - додав я.
  
  
  "Так", - вiдповiла вона з посмiшкою, що виходить вiд її прекрасного обличчя. "Як мило з твого боку прийти, просто щоб допомогти старому друговi в бiдi".
  
  
  "У вас в Боннi були каштанове волосся, - сказав я. "Короткi каштанове волосся. I карi очi".
  
  
  "Це мої справжнi волосся", - сказала вона, торкаючись льняних пасом. "I очi були контактними лiнзами".
  
  
  Урсула мелодiйно розсмiялася. В минулому роцi ми разом працювали близько недiлях в Боннi i Гамбурзi, щоб зiбрати iнформацiю про нiмця лiвого спрямування на iм'я Карл Гронинг, якого пiдозрювали у передачi захiдної нiмецької вiйськової iнформацiї певним особам у Схiдному Берлiнi. У цьому випадку Урсула виконувала спецiальне завдання. Її регулярна робота полягала в пiдроздiлi розвiдки нiмеччини, яке займалося виключно вiдстеженням i затриманням колишнiх нацистiв, якi вчинили вiйськовi злочини. Це все, що Ейкс розповiла менi про неї, i в мене не було рiшенням дiзнатися бiльше.
  
  
  "Я перестав стежити за справою Гронiнген потiм того, як мене передзвонили у Вашингтонi", - сказав я. "Суди в Боннi визнали його винним за висунутими звинуваченнями?"
  
  
  Вона самовдоволено кивнула. "В даний час вiн корота" час у нiмецькiй в'язницi".
  
  
  "Добре. Тобi подоба"ться час вiд часу чути про щасливих кiнцях цих дель. Що ти робиш у Швейцарiї, Урсула, або менi не слiд питати?"
  
  
  Вона знизала своїми прекрасними плечима. "Те ж саме".
  
  
  "Я бачу."
  
  
  "А що ви робите в Швейцарiї?"
  
  
  Її, усмiхнувся. "Те ж саме".
  
  
  Ми обидва засмiялися. При"мно було знову зустрiтися ще з одним. "Що не так з лотосом?"
  
  
  "Боюся, машинi капут, Нiк. Як ти дума"ш, її можу просити пiдкинути мене в мiсто?"
  
  
  "Iз задоволенням", - вiдповiв я.
  
  
  Ми в таку гру в "мерседес", його, виїхав на дорогу i попрямував у мiсто. Потiм того, як вiн набира" обертiв, її, подивився на хуй, поки вона продовжувала говорити про Карла Гронiнген, i побачив, як її груди впиралася в блузку з джерсi i як мiнi-спiдниця пiднiмалася високо на її довгi повнi стегна. Урсула розцвiла з ними тхора, як вiн познайомився з нею в Боннi, i результат був вражаючим.
  
  
  "Ви зупиня"теся в Лозаннi?" - запитала Урсула, коли її переключився на звивисте падiнням. Перед нами вiдкрилася панорама Лозанни, мiстечка, розташованого на пагорбах з плямами снiгу з недавнiх зимових снiгопадiв над ним.
  
  
  "Тiльки сьогоднi ввечерi", - сказав я. "Може, ми могли б зiбратися разом, щоб випити в якому-небудь маленькому скромному ратскелере".
  
  
  "Ах, менi це дуже сподобалося. Але сьогоднi її зайнята, i я повинна виїхати завтра вранцi".
  
  
  "Як ви дума"те, ваша машина до того часу буде готове?"
  
  
  "Я їду на поїздi вранцi", - сказала вона.
  
  
  На наступний ранок за Лозанни подався тiльки один потяг, i це був мiй поїзд, Схiдний експрес. "Як цiкаво", - прокоментував її. "Я теж їду поїздом завтра вранцi".
  
  
  Вона подивилася на мене своїми ясними блакитними очима. Ми обидва оцiнювали значимiсть цього збiгу. Якщо б ми не працювали разом, якщо б ми не були знайомi з роботодавцями iнший iнший, ми обидва були б пiдозрiлi. Але я її бачив Урсулу Бергман на роботi i довiряв сво"му думку, що вона не була подвiйним агентом.
  
  
  Вона вже прийняла рiшення. Ee очi блиснули щирим дружелюбнiстю. "Ну, це дуже мило, Нiк. Ми зможемо випити разом на борту".
  
  
  "Я з нетерпiнням ось чекаю цього". Її посмiхнувся.
  
  
  Коли ми приїхали в мiсто, висадив її Урсулу бiля готелю de la Paix на авеню Б. Констан, в самому центрi мiста, а потiм поїхав у нешкiдливий маленький пансiон на площi Сен-дев'ять осiб.
  
  
  Коли її, дiстався до сво"ї кiмнати, її вiдкрив свiй багаж i почав готуватися до зустрiчi. Її збирався зробити навколо себе Анрi Депе, i менi довелося зробити це по пам'ятi.
  
  
  Її досталь кейсi, який менi подарували хлопцi навколо вiддiлу спецефектiв i монтажу. Це був комплект маскування, причому вельми винахiдливий. Сам Хоук багато зiбрав разом - в свiй час вiн був експертом в маскуваннi. У набiр входили смужки кордон пластикової "шкiри" i кольоровi контактнi лiнзи, перуки i накладки, а також безлiч рiзних вiдтiнкiв макiяжу. Були навiть пластиковi шрами, якi можна було прикрiпити до будь-якої частини обличчя або тiла.
  
  
  Ставлю комплект туалетного столика перед дзеркалом. Спочатку її застосував пластикову "шкiру", нарощуючи шари, щоб утолщить перенiсся i подовжити кiнчик. Потiм її накачав вилицi, щоб палички здавались запалими, пiд наростом. Потiм того, як я її подовжив мочки вух i пiдборiддя, мо" обличчя стало нагадувати особа Депеу. Потiм завдала макiяж, розбираються в його кольором, одягла коричневi контактнi лiнзи i вибрала свiтло-коричневий перуку. Її, подивився на себе
  
  
  в дзеркало. Її б не зiйшов за Депе, якщо б хто-небудь дуже уважно придивився, але я можу на мить обдурити Пфаффа.
  
  
  В одинадцять тридцять його поїхав через мiст Бессер на рю-де-ла-Каролiн в гостьовий будинок Люцерн. Коли її увiйшов, менi було шкода, що там було пiвдюжини вiдвiдувачiв.
  
  
  У мене не було рiшенням дiзнатися, як виглядав Клаус Пфафф. Її мiг тiльки сподiватися, що я перемiг його его там, i що коли вiн приїде, вiн дiзна"ться мiй псевдо-Депе особа.
  
  
  Прийшло дванадцять годин, час зустрiчi, i нiчого не сталося. Увiйшла молода пара студентiв, i зайняла столик попереду, її попросив столик в заднiй частинi кiмнати, обличчям до день. Потiм прийшли п'ять, а потiм десять. Її починав думати, що Пфафф не збира"ться показуватися, або що вiн вже був там. Був тiльки один чоловiк, i це був пузатий нiмець. Я не думав, що вiн може бути Пфаффом. Прийшла цiла група нових клi"нтiв, i в закладi кипiло. Її не омела нам найменшого уявлення, як зроблю Пфаффом в таких при iнших обставинах. Прийшло чверть на дванадцяту, i я був змушений замовити бутерброд i пива. Вiдразу потiм того, як офiцiант принiс мо" замовлення, дверi вiдчинилися, i ввiйшов невисокий худорлявий чоловiк. Пiд його пiджаком, схоже, була опуклiсть. Вiн зупинився вiдвертими на день i озирнувся. Коли його очi знайшли мене, вiн попрямував виплат прямо до мого столика. Це повинен був бути Клаус Пфафф.
  
  
  Вiн зупинився бiля мого стiльця i знову оглянув кiмнату, перш нiж сiсти. Це був нервовий чоловiк з зачесаним свiтлими волоссям i тонким шрамом на лiвому вусi. "Bonjour, - Клаус", - сказав їй ему.
  
  
  Вiн sel навпроти мене. "Вибачте, що запiзнився", - сказав вiн. "I, будь ласка, говорiть по-англiйськи. Ви зна"те правила".
  
  
  Вiн ще не дивився на мене щиро, i їй був йому вдячний. Повернувся офiцiант i взяв у Пфаффа замовлення тушкованою ковбаси i квашеної капусти. Поки це вiдбувалося, її витягнув Вильгельмину навколо кишенi пiджака i нацiлив "Люгер" на Пфаффа. Пiстолет ще нiхто не бачив.
  
  
  Офiцiант пiшов. Пфафф глянув на мене, а потiм заглянув через плече. "Добре. Що сталося в Парижi?"
  
  
  Коли її готувався до цi"ї зустрiчi, менi прийшла в голову думка, що Пфафф мiг бути просто главою Topcon, тим, хто повинен був нести вкраденi речi. Але тепер, коли її побачив його перед собою, її зрозумiв, що вiн не може бути лiдером.
  
  
  "У Парижi вiдбулося досить багато всього, - сказав я.
  
  
  Мiй голос вразив його. Вiн вперше зосередився на мо" обличчя, i його очi звузилися. Її, бачив, як вони мене оцiнюють. Потiм його обличчя змiнилося, коли вiн знову подивився на мо" обличчя.
  
  
  "Нi, я не Анрi Депе", - сказав я.
  
  
  Гнiв i страх явно вiдбивалися на його вузькому обличчi. "Що це?" - тихо запитав вiн.
  
  
  "Звiдки їй прийшов, ми назива"мо це правдою чи наслiдками".
  
  
  "Хто ти? Де Анрi?"
  
  
  "Анрi мертвий, - сказав я. "Я її вбив".
  
  
  Його очi ще бiльше опустилися, а куточки rta злегка пересмикувались. "Я не знаю, правду ви говорите чи нi. Її йду. Моя зустрiч була з Депе".
  
  
  Вiн почав вставати, але його зупинив його.
  
  
  "Я б не шталь цього робити", - попереджав її.
  
  
  Вiн вагався, все ще сидячи на стiльцi. Його погляд впав на мою праву руку, яка займа"ться тримала "Люгер" пiд столом.
  
  
  "Так", - тихо сказав я. "Я тримаю на спрямований на тебе пiстолет. I її знайдений використовувати його, якщо ти встанеш з цього стiльця".
  
  
  Пфафф проковтнув i подивився менi в обличчя. Її, бачив, як працю" его, розум, намагаючись зрозумiти, хто я, i намагаючись оцiнити свою мету. "Ви б не наважилися стрiляти тут з рушницi", - сказав вiн.
  
  
  "Я можу пройти через чорний хiд протягом п'ятнадцяти секунд, потiм того, як ви впадете на пiдлогу". Її, сподiвався, що вiн прийме блеф. "А зовнi мене чекають друзi. Хочеш спробувати мене?"
  
  
  Гнiв його, чоловiк зник; страх взяв її пiд контроль. Вiн не був хороброю людиною, що було добре для мене.
  
  
  "Що ти хочеш?" - запитав вiн.
  
  
  "Iнформацiю."
  
  
  Вiн нервово засмiявся. "Туристичне бюро в залi далi по вулицi".
  
  
  Її зiтхнув. "Будь скромний зi мною, її тобi голову вiдiрву".
  
  
  Його посмiшка зникла. "Якого роду iнформацiя вам потрiбна?"
  
  
  "Думаю, нам краще обговорити це наодинцi", - сказав я. Вiльною рукою її полiз в хвилину камзоли i кинув на стiлець пачку швейцарських франкiв для оплати наших замовлень. "Eda на менi", - сказав вона з легкою посмiшкою. "А тепер її хочу, щоб ви встали i дуже повiльно пiдiйшли до головного входу. Її буду щиро за вами, i цей пiстолет буде надiслано вам у спину. Коли ми вийдемо на вулицю, дати вам подальшi iнструкцiї. . "
  
  
  Вiн сказав.- "Як ти дума"ш, тобi вдасться уникнути покарання за цю дурiсть?"
  
  
  "Тобi краще на мене сподiватися".
  
  
  Її засунув Вильгельмину в хвилину, i ми
  
  
  вийшли назовнi. Її проводив його до "мерседеса" i велiв сiсти на мiсце водiя. Її sel поруч з ним, пiдкинув emu ключi i сказав, щоб вiн їхав до околицi мiста.
  
  
  Пфафф тепер дуже злякався. Але вiн в'їхав на машинi в зеленi пагорби, як їй i наказав. Її зробив його на ґрунтову дорогу, яка займа"ться йшла прямо до дерев, i наказав йому зупинитися, коли нас не буде видно з головної дороги. Коли мотор був вимкнений, її, повернувся i дiстав "Люгер" ему в голову.
  
  
  "Ви робите самогубство з допомогою цього фарсу", - голосно сказав вiн.
  
  
  "Тому що вашi спiльники по Topcon дiстануть мене?"
  
  
  Його губи стиснулися. Це був перший раз, коли його згадав органiзацiю. "Це правильно", - рiшуче сказав вiн.
  
  
  "Подивимося, а поки ти збира"шся спiвпрацювати зi мною, чи не так?"
  
  
  "Що ти хочеш дiзнатися?"
  
  
  "Я хочу знати, хто сiда" в Схiдний експрес завтра вранцi".
  
  
  "Багато людей".
  
  
  "Я вже знаю, що начальник Topcon збира"ться особисто перевезти викрадене пристрiй в поїзд", - сказав я. "Але ви можете сказати менi, хто вiн, i дати менi його опис".
  
  
  "Ви, мабуть, з'їхали з глузду". Вiн виглядав недовiрливим.
  
  
  Її не був налаштований на образи. Її опустив "люгер" збоку на його обличчя. Вiн хмикнув i впав вiд удару по його щоцi текла кров. Його дихання стало поверхневим, коли вiн вхопився за рану.
  
  
  "Я не хочу бiльше так говорити", - прогарчав їй ему. "Я хочу отримати вiдповiдi на питання, якi задаю тобi. I тобi краще почати говорити швидше".
  
  
  "Добре", - нарештi погодився вiн. "Можу його викурити сигарету?"
  
  
  Її вагався. "Процвiтати." Її уважно спостерiгав, як вiн досталь одну i запалив її. Вiн вiдкрив попiльничку на приладовiй панелi i вставив у нах сiрник.
  
  
  "Ви гаранту"те мою безпеку, якщо її буду спiвпрацювати з вами?" - запитав вiн, усе ще тримаючись за попiльничку.
  
  
  "Це правильно."
  
  
  "Тодi дати тобi iм'я, яке ти хочеш. Це..."
  
  
  Але Пфафф не збирався менi нiчого розповiдати. Його рука звiльнила фiксатор попiльнички i витягла ee по приладовiй панелi. Вiн кинув менi в обличчя вантаж попелу.
  
  
  У той час як мої очi були повнi попелу, вiн ударив мене по правiй руцi i з силою вiдкинув її вбiк. Для маленької людини у нього було багато сил. Потiм дверi машини була вiдкрита, i Пфафф вибiг навколо машини.
  
  
  Її вилаявся вголос, прочищая палаючi очi. Її все ще тримав "Люгер". Її вилiз навколо машини. До цього моменту мої очi були досить зрозумiлi, щоб розгледiти Пфаффа, стрiмко бiжить до головнiй дорозi.
  
  
  "Стоп!" Їй кричав, але вiн продовжував рухатися. Її вистрiлив йому в ноги. "Люгер" заревiв, i goggle потрапила в ноги Пфаффу. Її промахнувся.
  
  
  Пфафф повернувся i пiрнув у дерева злiва вiд ґрунтової дороги. Її побiг за ним.
  
  
  Її, зняв з плеча рушницю Пфаффа, коли вiн сiдав у "Мерседес", так що я вирiшив, що у мене " перевага, але помилявся. Коли її, вийшов на невелику галявину, з боку Пфаффа пролунав пострiл, i просвистiв mimmo мого вуха. Повинно бути, десь при nen був захований невеликий пiстолет.
  
  
  Коли її пiрнув за товсту сосну, її почув, як Пфафф руха"ться попереду. Її почав бiльш обережно. Її сунув "люгер" в кобуру, тому що ми були зовсiм поруч з головною дорогою, i її не готель додавати свою стрiлянину до шуму. Крiм того, її готель живого Пфаффа.
  
  
  Ще через двадцять ярдiв, коли її, подумав, що, можливо, втратив його, Пфафф вирвався навколо укриття неподалiк вiд мене i побiг через галявину. Її вирiшив бути менш обережним. Її кинувся за ним, сподiваючись, що вiн не почу" мене, поки не стане занадто пiзно. Коли її наблизився до нього на вiдстань двадцяти футiв, вiн повернувся i побачив мене. Вiн тiльки що пiдняв маленький пiстолет, щоб прицiлитися, коли її вдарив його его в районi талiї в сонячне сплетiння.
  
  
  Пiстолет вистрiлив двiчi, обидва рази промахнувшись mimmo мене, коли ми впали на землю. Пару раз прокотилися. Потiм схопив її его руку з пiстолетом, i ми обидва насилу пiднялися на ноги. Її вдарив Пфаффа кулаком по обличчю i повернув його руку з пiстолетом. Вiн випав з його рук.
  
  
  Але Пфафф не був знайдений здаватися. Вiн рiзко пiдняв кожному племенi менi в пах. Поки її оправлялся вiд удару, вiн вирвався, повернувся i знову побiг.
  
  
  Її поборов бiль у животi i рушив за ним. Ми прорiзали пiдлiсок i гiлки дерев. Її вигравав з ним кожну секунду. Потiм її знову кинувся на нього. Ми обидва впали, мої руки схопили його, а його кулаки вдарили мене по обличчю i голи. Ми врiзалися в сухе дерево, яке впало вiд нашого удару. Тепер її добре тримав цi"ї людини, але вiн все ще бився руками. Потiм її вдарив його кулаком по обличчю, i вiн впав на землю.
  
  
  "А тепер, кравець вiзьми, скажи менi iм'я", - зажадав її, затамувавши подих.
  
  
  Пфафф полiз в хвилину. Її задавався питанням, чому
  
  
  на цей раз вiн придумав нову зброю. Її пiдняв передплiччя i дозволив стилету впасти менi на долоню, коли рука Пфаффа вийшла з кишенi i пiдiйшла до рота.
  
  
  Менi потрiбна була частка секунди, щоб зрозумiти, що вiдбува"ться. Пфафф, я знаю, що ему нитками, вставив собi в рот капсулу з цiанiдом. Вiн прикусив ee.
  
  
  Її кинув стилет на землю i впав поряд з ним на колiна. Її, схопився за його щелепу i спробував вiдкрити її, але моя спроба не увiнчалася успiхом.
  
  
  Потiм все було скiнчено. Очi Пфаффа розширилися, i вiн вiдчув, як його тiло напружився в моїх руках. Її вiдпустив його щелепу, i вона вiдкрилася. Був непри"мний запах. Потiм її побачив крихiтну цiвку кровi в куточку его rta i розбите скло на його мовi. Поступово його обличчя стало темнiше.
  
  
  Клаус Пфафф був мертвий.
  
  
  
  Четверта глава
  
  
  
  
  Дизельний двигун Схiдного експреса майже безшумно в'їхав на станцiю Лозанни, коли сонце вже пiднiмалося на далекий пагорб. На платформi було мало людей. Її, дивився, як поїзд з гуркотом зупинився, i прочитав напис на бортах вагонiв: ПАРИЖ ЛОЗАННА-МIЛАН ТРIЄСТ БЕЛГРАДА, СОФIЇ, СТАМБУЛI. Це були екзотичнi iмена, i вони прокинулися б у пам'ятi багато навколо моїх минулих завдань.
  
  
  Поїзд зупинився, i кiлька пасажирiв вийшли з нього. До цього часу на платформi зiбралася велика юрба, щоб пiднятися на борт. Її недбало оглянув особи. Одним навколо них мiг бути чоловiк з монiтором, якщо тiльки зникнення Клауса Пфаффа не змусило Topcon двiчi подумати перед перемiщенням пристрою в цьому поїздi. Але її так не думав. Судячи з усього, в цьому поїздi вже були запланованi зустрiчi i справи з КДБ. Цi плани не можна було так легко змiнити.
  
  
  Ще раз глянувши на навколишнi мене обличчя, її взяв свiй багаж i почав сiдати в поїзд. Потiм почув її голос позаду себе.
  
  
  "Доброго ранку, Нiк".
  
  
  Її, обернувся i побачив Урсулу Бергман. "Guten morgen, Урсула, - сказав я.
  
  
  "Вам сподобався вечiр в Лозаннi?"
  
  
  "Було при"мно тихо", - збрехав я. Їй зауважив, що, незважаючи на посмiшку, сьогоднi особа Урсули змiнилося. Там було напруга, якого ранiше не було. "Послухайте, її чув, у нас " вагон-ресторан до Мiлана. Можу пригостити вас снiданком на борту?"
  
  
  Вона коливалася лише мить, а потiм широко посмiхнулася менi. "Я б цього готелю".
  
  
  Пiд час посадки її, намагався поглянути на бiльшiсть пасажирiв, якi в таку гру, але це було дуже складно. Через пiвгодини ми тихенько виїхали в сiльську мiсцевiсть Швейцарiї i незабаром вже на хорошiй швидкостi, побiгли по зеленим пагорбах. Ми з Урсулою зустрiлися у вагонi-ресторанi у вiсiм тридцять, i у нас не було проблем з отриманням столика.
  
  
  "Швейцарський фантастичний пейзаж, чи не так?" Її вiв свiтську бесiду.
  
  
  Урсула здавалася стурбованою. "О, так", - вiдповiла вона з фальшивим ентузiазмом.
  
  
  "Тут дуже схоже на Баварiю", - продовжив її.
  
  
  Вона мене не чула. "Ах. Є схожiсть. Тепер її бачу".
  
  
  Її нiжно гей посмiхнувся. "Урсула, що щось не так, не так?"
  
  
  Вона швидко подивилася на мене серйозними блакитними очима. "Я не знаю, чи хочу її втягнути тебе в мої проблеми, Нiк. Зрештою, тобi не потрiбно турбуватися про сво"му делле".
  
  
  Її взяв її за руку. "Слухай, якщо в тебе проблеми, може, її зможу чимось допомогти. Моя Душа належить AX, але вони можуть придiлити менi пiвгодини або близько того".
  
  
  Вона пiдняла очi i посмiхнулася невеликий жарту. "Вчора ввечерi її повинен був зустрiтися з чоловiком. Ще один агент нашої органiзацiї. Вiн повинен був сiсти на поїзд в Лозаннi зi мною, i ми повиннi були ... разом виконувати завдання".
  
  
  "I вiн не сель?"
  
  
  Ee голос шталь напруженим вiд гнiву. "Вiн... його знайшла його у номерi готелю..."
  
  
  Голосування i все. Урсула i її колега-агент, очевидно, переслiдували ще одного через своїх численних колишнiх нацистiв, i напарник пiдiйшов занадто близько до ih видобутку i сам шталь жертвою. "Це був один з зустрiнуть ваших друзiв по всьому Третього рейху?" Її запитав.
  
  
  Вона глянула вгору, i її очi сказали менi, що так. "Я не налякана, Нiк. Мiй колега-агент був призначений на цю справу лише для пiдтримки мене. На жаль, его, повинно бути, дiзналися. Я не думаю, що вони ще знають, хто я".
  
  
  "Я не хочу вникати в речi, про якi ви менi не повиннi розповiдати. Але я думаю, ми можемо трохи послабити правила. Ви шука"те вузу злочинця i очiку"те, що вiн виявиться в цьому поїздi. правильно?"
  
  
  "Iнформатор сказав нам, що вiн буде тут".
  
  
  "Чи Можете ви отримати iншу допомогу, якщо вона вам знадобиться?"
  
  
  "Жодних шансiв. Не так швидко. Але я казав собi, що, можливо, мiг би розраховувати на вашу допомогу у випадку виникнення ситуацiй".
  
  
  Її запевнив сл. "Ви можете розраховувати на це",
  
  
  
  Урсула кивнула. Вона була крутим агентом. У нах був великий досвiд роботи з "мокрими справами" - як ih так добре описали росiяни - якi були пов'язанi з розвiдувальною роботою.
  
  
  Офiцiант принiс тост i каву i пiшов. Її глянув у прохiд i побачив сидячого на самотi схiдного людини, очевидно, китайця. Вiн знову подивився на мене, а потiм швидко переключив увагу на свiй снiданок.
  
  
  Думаючи, може кита"ць бути професiоналом, попросив її в пам'ятi iм'я, яке могло б вiдповiдати его пухленькому особi. Мiй бос Хоук дуже наполягав на певних заходи обережностi, якi вiн називав основами нашої торгiвлi, одна, навколо яких полягала в тому, щоб агенти мого рангу зазвичай вивчали файли фiзiологiчно агентiв iншої сторони. Отже, її носив з собою цiлий банк пам'ятi.
  
  
  В даному випадку менi не вдалося придумати iм'я. Я не мiг дiзнатися китайцiв. Це не виключало його, як ворога. Вiн мiг бути нещодавно завербованим в розвiдку, хема, хто шталь активним з ними тхора, як його в останнiй раз робив домашн" завдання. Наскiльки менi вiдомо, вiн мiг бути пов'язаний з Topcon.
  
  
  Iнша людина, захiдний, увiйшов i при"днався до китайця. Її з цiкавiстю спостерiгав за ними, здогадатися, про що вони говорять. Цiкавiсть може вбити кота, але це нiкому в мо"му пошти бизнесявляется воно не зашкодило. Вiдсутнiсть цiкавостi iнодi виявлялося фатальним.
  
  
  Її зробив ковток кави i дивився, як у вагон-ресторан увiйшла нова пара. Вони пройшли по проходу i таку гру на столик поруч з тим, де сидiла її з Урсулою. Жiнцi було близько тридцяти, з темно-каштановим волоссям i гарною фiгурою. Чоловiк був середнього зросту, з каштановим волоссям i сильним пiдборiддям пiд видатним носом.
  
  
  "Що це, Нiк?" - запитала Урсула.
  
  
  Її, похитав головою. "Нiчого." Мiй банк пам'ятi тiльки що виявив щось в людинi з видатним носом. Його звали Iван Луб'янцi, i вiн був агентом КДБ.
  
  
  На даний момент її викинув навколо голови китайця i його товариша. Поява Луб'янки щось означало. Вiн був високопоставленим чиновником КДБ, тип людини, якого росiяни послали для переговорiв з такою органiзацi"ю, як Topcon.
  
  
  Луб'янка i жiнка з ним, схоже, переживали формальнi незручностi, якими обмiнювалися незнайомцi. Его i її поведiнка вказувало на те, що вони тiльки що зустрiлися.
  
  
  В кишенi у мене був невеликий мiкрофон. Менi хотiлося, щоб вiн прилип до столу, за яким сидять Варвари i жiнка, i щоб її повернувся до свого купе i слухав ih розмова. Їй був упевнений, що це буде вкрай цiкаво.
  
  
  "Ти зна"ш цю людину, Нiк?" - запитала мене Урсула.
  
  
  "Вiн вигляда" трохи знайомим". Її вiдштовхнув її. У нах було достатньо приводiв для занепоко"ння.
  
  
  "Може бути, тебе цiкавить жiнка", - запропонувала вона, показуючи менi тiнь посмiшки.
  
  
  "Навряд чи", - запевнила її сл. "Вона не може тримати свiчку перед тобою".
  
  
  Принаймнi, це було правдою. Одне по всiй при"мних спогадiв про мо" минуле знайомствi з Урсулою включало коротку паузу в спальнi.
  
  
  Явно така ж думка прийшла у голову нiмецької дiвчинi. Вона м'яко розсмiялася, потягнулася через стiлець i торкнулася мо"ї руки. "Шкода, що це вiдрядження, Нiк".
  
  
  "Може бути, це буде не тiльки бiзнес. Її ще можу зняти з тебе одяг", - сказав я.
  
  
  Поки ми розмовляли, її все ще дивився Луб'янку i жiнку. Ih розмова шталь бiльш iнтенсивним. Її вже вирiшив, що Варвари була росiйським агентом, якому доручили купити пристрiй спостереження у Topcon. Але як щодо жiнок? Я не думав, що Варвари пiдiбрав її в поїздi для розваг та iгор. Повiдомили, AXE o nen говорилося, що вiн був виключно дiловим людиною, без будь-яких помiтних слабкостей, за винятком, можливо, вiри в те, що комунiзм був справою майбутнього. Готовий посперечатися, що ця дама теж була шпигункою.
  
  
  Коли її подумав про це, жiнка випадково глянула в мою сторону. Її очi були холоднi й проникливими, а погляд дуже прямим. Потiм вона знову звернула увагу на спiвробiтника КДБ, i вони знову поринули в дискусiю.
  
  
  Її зважив ймовiрнiсть того, що жiнка була представником Topcon, що у нах було пристрiй спостереження, яке менi було доручено забрати. Але менi сказали, що бос Topcon несе пристрою в поїзд, щоб вести переговори. Чи може бути, що ця жiнка була мозком такий супер-жорсткої органiзацiї, як Topcon?
  
  
  Якщо б це сталося, подумав я, з нею можна було б познайомитися з iнтригуючою дамою.
  
  
  "Нiк, її вирiшила розповiсти тобi про людину, її шукаю. Я не можу попросити тво"ї допомоги, якщо її не нарiвнi з тобою", - втрутилася Урсула в мої думки. "Ми хотiли его двадцять п'ять рокiв. Вiн був найжахливiшим вбивцею. Коли вiн керував табором для вiйськовополонених у Польщi, вони, хто швидко вмирав вiд його рук, були бiльш вдалими, нiж вони, кого вiн катував. "
  
  
  . ;
  
  
  Нiмецька дiвчина повернулася i подивилася у велике вiкно поруч з нами. Mimmo прослизнула засiяна шале сiльська мiсцевiсть. Клацання рейок пiд поїздом було ритмiчним вiдтiнком її низького голосу.
  
  
  "Саме в Белградi ми знайшли його пiсля. Вони навколо нас, хто бачив репортажi про його кар'"рi, називають його М'ясником - Б"лградським м'ясником. Вiн одночасно небезпечний i пiдступний. Хоча ми були близькi до того, щоб схопити його не раз , вiн продовжував вислизати вiд нас. Вiн змiню" iмена, особистостi i навiть обличчя. Ми нiчого не зна"мо про його нинiшн" життя, i ми не зна"мо точно, як вiн вигляда" зараз. Ми зна"мо, що люди, якi були знайомi з ним у минулому помiтили его нещодавно в Белградi. Передбача"ться, що вiн їде з нами в цьому поїздi ".
  
  
  "Я бачу, що це бiльше, нiж просто чергове завдання. Захопити его дуже важливо для вас".
  
  
  "Так, це так. Те, що вiн зробив..." Вона не закiнчила фразу. Гей, не треба було його закiнчувати.
  
  
  Її проковтнув залишки кави. "Ми будемо пiдтримувати зв'язок, Урсула. Це не дуже великий потяг. Її буду поруч, якщо її тобi знадоблюся. Ви озбро"нi, чи не так?"
  
  
  "Так".
  
  
  "Добре." Її глянув через прохiд i побачив, що Варвари i жiнка йдуть разом.
  
  
  "Простих", - сказав я, дiстаючи з кишенi кiлька купюр i кладучи ih крiсло. Її пiднявся зi свого мiсця. "Ми зустрiнемося пiзнiше".
  
  
  Луб'янка i шатенка виходили з вагону-ресторану. Вони прямували до кiнця потяга, а не назад в купе класу А. Її, вийшов за ними навколо машини, швидко глянувши на китайця, що проходить mimmo. Його обличчя було незнайомим, але вiн знову глянув на мене, коли її проходив mimmo.
  
  
  У заднiй частинi поїзда перебувала невелика оглядовий майданчик, i загадкова жiнка i Варвари пiшли щиро до неї. Вони стояли i продовжували розмову. Вони не бачили мене, коли його було в курильної про ih спиною. Її полiз в хвилину камзоли i витягнув невеликий дисковий мiкрофон. За допомогою цього пристрою, його мiг би просто дiзнатися, що вони говорять. Я пiшов з ними на платформу.
  
  
  Звук мого наближень був приглушений рухом поїзда, але також ih голосу. Її видав очевидний звук, i вони повернулися. Жiнка подивилася на мене вороже; Луб'янка мене уважно вивчила. Схоже, вiн мене не впiзнав.
  
  
  "Доброго ранку", - сказав їй з французьким акцентом. "Це прекрасний ранок, чи не так?"
  
  
  Жiнка нетерпляче вiдвернулася вiд мене. Луб'янка пробурчала: "Так, прекрасний ранок".
  
  
  Її запитав. - "Як далеко ви їдете?" Її прикинувся, що втрачаю рiвновагу, i схопився за поручень бiля Луб'янки, поклавши брелок на нижню сторону поручня.
  
  
  Тепер особа Луб'янки теж було ворожим. "Все залежить вiд обставин", - сказав вiн. Вiн не хотiв, щоб зловмисник турбував його бiльше, нiж жiнка. Вiн холодно вiдвернувся вiд мене i втупився на вiддаленi слiди, яскраво блестевшие у ранковому сонцi.
  
  
  "Що ж, доброго дня", - сказав їм.
  
  
  Луб'янка кивнула, не дивлячись на мене. Її, повернувся i повернувся всередину. Коли його проїжджав mimmo вагона-ресторану, Урсули вже не було. Її, пiдiйшов до спального вагону i ввiйшов у сво" купе номер три. Потiм його вiдкрив свою валiзу i виявив захований в nen невеликий набiр приймачiв. Її клацнув i повернув циферблат.
  
  
  Спочатку все, що у мене було, було статичним. Потiм її почув стiйкий клацання колiс поїзда i перемежовуються з ним голоси.
  
  
  "Назавжди... щорiчно приладiв... зробити пропозицiю". Це був голос Луб'янки.
  
  
  Бiльш статичний, нiж жiночий голос.
  
  
  "... Не розкривати пристрiй... якщо ми дозволимо вам вивчити... але " хорошi фотографiї... в мо" купе, пiзнiше".
  
  
  Потiм голос Луб'янки коротко попрощався з жiнкою, i розмова була закiнчена.
  
  
  Її зняв трубку i сховав у багажi. Тепер у мене не було сумнiвiв. Жiнка була агентом Topcon, i вона омелою справу з Луб'янкою з продажу вкраденого монiтора.
  
  
  Однак все ще залишався штопора: чи була жiнка в поїздi одна, або вона їхала з iншим оперативником Topcon, можливо, головою органiзацiї, який, згiдно прогнозу Яна Скоп'", переховувався по виду. Якщо вона була на борту одна, можливо, вона була головою Topcon. У будь-якому випадку, вона, ймовiрно, не буде носити пристрiй при собi, i його може навiть не бути в її купе. Довелося перевiрити, щоб переконатися.
  
  
  Легкий обiд був поданий в закусочнiй вiдвертими перед тим, як ми приїхали в Мiлан. Її зустрiв Урсулу, i ми разом вступили. Її подумав про те задоволення, яке вона може собi дозволити в одному з усього спальних вiдсiкiв. Але у мене не було часу довго думати про секс. Її пройшовся
  
  
  щоб дiзнатися, в якому вiдсiку займала жiнка Topcon.
  
  
  Її змiг виконати свою мiсiю, коли поїзд зупинився в Мiланi i вагон-ресторан зняли. Урсула ненадовго зiйшла з поїзда, щоб поглянути на пасажирiв, якi вийшли розiм'яти ноги, i я пiшов з нею. Як раз коли поїзд збирався пiти, її побачив, як жiнка Topcon вийшла з дверного отвору станцiй i сiл го початку другої навколо двох спальних вагонiв, сусiднiй з Voiture 7, де її зупинився. Залишив їй Урсулу на платформi, i швидко перебрався в Voiture 5. Увiйшовши в коридор, її побачив жiнку, зникаючу в купе. Її, пройшов по коридору i помiтив, що вона увiйшла в купе, 4. Її пройшов в обидва кiнцi машини i вийшов на платформу. Високий чорнявий чоловiк рокiв п'ятдесяти, - але з молодим, мужнiм виглядом - забрався в машину; у нього була портативна рацiя вiдмiнного нiмецького бренду, але вона була тихою. Вiн пройшов mimmo мене, коротко кивнув, i ввiйшов у спальню. Її, згадав, що бачив його на вокзалi в Лозаннi. Потiм того, як вiн пiшов, її знову вийшов через поїзда i знайшов Урсулу.
  
  
  Вона спостерiгала за особами, але ще не знайшла свого чоловiка. Вона злилася.
  
  
  "Ви зна"те, як довго вiн буде на борту?" - запитав її, коли ми разом забралися на борт.
  
  
  Вiн може виходити в Белградi, але я не впевнений. Можливо, вiн дiйшов до того, що ми стежимо за ним i взагалi не взяли на борт ".
  
  
  Ми спостерiгали, як клерк поїзда у формi на платформi розгойду" сво" "яйце-пашот", диск на палицi, який сигналiзував про вiдправлення поїзда зi станцiї. Сталося невелике рывковое рух, i поїзд рушив далi. Багато людей районах з платформи.
  
  
  Її було дуже близько до Урсулi. Її кладу руку на талiю. "Як ви дума"те, ви впiзнали свого чоловiка, якщо побачите його?"
  
  
  Вона глянула на мене, а потiм на станцiю, коли вона прослизнула mimmo нас i впала на поїзд. "Як есесiвець в Третьому рейху, вiн був блондином. Вiн, ймовiрно, пофарбував волосся. Тодi у нього були вуса, але вiн, можливо, збрив ih. Тим не менш, " речi, якi її можу пошукати. Вiн чоловiк приблизно твого розмiру. Ранiше у нього на шиї був шрамм зверта"ться вiд кулi. Її, розумiю, що його можна було в'ячеслав хiрургiчним шляхом, але я все ще можу его " знайти ".
  
  
  "Це не так, нiбито, i багато".
  
  
  "Є щось ще. У нього деформований суглоб лiвої руки. Це буде важко змiнити".
  
  
  "Це все ще трохи. Але я буду стежити за людиною, яка весь час трима" лiву руку в кишенi", - сказав я жартома.
  
  
  Урсула злегка посмiхнулася менi. "Якщо її побачу когось, хто може бути їм, Нiк, у мене " надiя обманом змусити його видати свою особу".
  
  
  Вона здавалася рiшучою. Але її вiдданiсть обов'язку - не "дине, що мене приваблювало.
  
  
  Її обiйняв її, i вона раптом повернулася, її губи злегка прочинилися. Її, притулився до її губ, i вона вiдповiла.
  
  
  Через мить вона вiдсторонилася. "Я бачу, вам як i ранiше, подоба"ться тримати своїх колег-агентiв в хорошому настрої", - сказала вона.
  
  
  Її помiтив, як її груди тулилася до светра, який був на нiй. "Ви мене зна"те, менi подоба"ться, коли всi посмiхаються", - сказав я.
  
  
  Вона була трохи збентежена, може бути, трохи збентежена тим, як вона вiдповiла на поцiлунок. "Я повинен пiти у сво" купе, Нiк. Побачимося пiзнiше".
  
  
  Її легко посмiхнувся. "Я розраховую на це". Потiм вона пiшла.
  
  
  Ми знову були на вiдкритiй мiсцевостi. Був сонячний весняний день. Iталiйська сiльська мiсцевiсть була хитатися яскравими фарбами малинового макiв i синiх польових квiтiв. Венецiя була нашою наступною зупинкою лиже до вечора, i її очiкував дiзнатися про жiнку по Topcon до того, як ми туди приїдемо.
  
  
  Її, пройшов через деннi автобуси, в яких були сидiння, як першого, так i другого класу. Друга частина класу була ценымногие гучнiше i менш цивiлiзованою, нiж перша частина. У купе першого класу були закриваються день, i у багатьох з усього, у них були запнутi штори для приватному. Її повiльно переходив вiд одного вагона до iншого, спостерiгаючи за особами мандрiвникiв, коли вони балакали, грали в карти, або просто сидiли i дрiмали, дозволяючи руху поїзда занурити ih в сон. На останнiй машинi перед сплячими її знову побачив шатенку. Вона сидiла з двома чоловiками; наш одiна навколо них не був Луб'янкою. Одiна навколо чоловiкiв був з радiо, який пропустив мене, повертаючись на борт в Мiланi. Вона сидiла i плела, дивлячись у вiкно, i, схоже, не знала нас однi"ї людини. Чоловiк з радiо занурився в iталiйську газету. Iнший чоловiк, товстий, лисий, радiсно жував обiд, який принiс з собою на борт, i, здавалося, не звертав уваги на двох iнших. Її пройшов mimmo купе перш, нiж жiнка мене помiтила, i попрямував до Voiture 5. Це був мiй шанс заглянути всередину.
  
  
  ee купе.
  
  
  Їй був один в коридорi, коли пiдiйшов до сл день. Її, постукав раз, щоб переконатися, що на будинок нема", нам її товариша, нашого швейцара. Потiм її швидко зламав замок i увiйшов, закривши за собою дверi.
  
  
  Це був типовий спальний вiдсiку з "диною лiжком з одного боку маленької кiмнати i тумбочкою i дзеркалом з iншого. Були стелажi для багажу, як у денних вагонах, а у жiнки було кiлька валiз.
  
  
  Її сфотографував по одному багажу i переглядав ну все. Їй нiчого не знайшов, вони навiть фотографiї, якi вона згадала в розмовi з Луб'янкою. Її знайшла iммiграцiйну папiр, в якiй вказувалося, що вона - Єва Шмiдт, оптимiстичний, Швейцарiї.
  
  
  Її розчарувався в багажi. Її почав систематичний обшук вiдрiзати, переглядаючи постiльнi приналежностi i все iнше, що може сховати ваш пристрiй. Вiн майже закiнчив, коли дверi вiдчинилися. Одiна навколо двох чоловiкiв, що стояли там, був кита"ць, якого їй ранiше бачив у вагонi-ресторанi. З ним був його товариш по обiду, захiдний громадянин, зi смаглявим, рябим обличчям.
  
  
  У кожного навколо зловмисникiв був револьвер. I кожна зброя було направлено на мене.
  
  
  Її, усмiхнувся їм. "Джентльмени, ви повиннi були постукати".
  
  
  Смаглявий чоловiк зачинив дверi. "Ви хочете, щоб її вбив його зараз?" - запитав вiн китайця.
  
  
  Ну мало що може зупинити. У ih пiстолетiв були глушники. Якщо в мене пустять кiлька куль, нiхто за межами вiдрiзати не дiзна"ться.
  
  
  "Не будь нетерплячим", - сказав кита"ць смуглому з математики i чудовою англiйською.
  
  
  Хоча смаглявого обличчя було пухким, а його товста шия покрита скупченнями жиру, його плечi здавалися сильними, а руки величезними. Я не сумнiвався, що вiн здатен подбати про себе в бою.
  
  
  Смаглявий чоловiк був невисоким i важким, його життя випирав. Вiн виглядав так, наче проводив занадто багато вiльного часу за випивкою. Очi на його рябому особи були близько посадженi. Її оцiнив його позаду китайцiв, як противника, як бiльш повiльного i, можливо, менш розумного, нiж його товариш.
  
  
  "Ви знайшли те, що хотiли?" запитав мене кита"ць.
  
  
  Її, знизав плечима. "Як ви дума"те, що я хотiв?"
  
  
  "Такий ревматизму дуже дурний, мiстер Картер. Якщо ви збира"теся прикинутися, що не розумi"те, про що їй кажу, її мiг би дозволити мо"му друговi пiти вперед i застрелити вас".
  
  
  "Я б точно не хотiв, щоб це сталося". Її розгортаю руки долонями вгору. "Я з порожнiми руками, як бачите".
  
  
  "Можливо, Єва Шмiдт не носить пристрiй", - сказав смаглявий чоловiк.
  
  
  "Це, звичайно, можливо. Що ви дума"те про це, мiстер Картер?" - запитав кита"ць.
  
  
  "Не знаю. У мене не було рiшенням познайомитися з мiс Шмiдт. Звiдки ви зна"те мо" iм'я?"
  
  
  "Це " в наших файлах разом з вашою фотографi"ю. Ви зна"те, що ви близькi до того, щоб стати знаменитiстю в нашiй областi. Її, сподiвався, що ми можемо зiткнутися ще з одним".
  
  
  "Вашi файли повиннi бути бiльш повними, нiж нашi. Її спробував знайти вас, коли побачив вас у вагонi-ресторанi. Її не змiг".
  
  
  Кита"ць усмiхнувся. "У захiдних файлах нема" моїх фотографiй, мiстер Картер".
  
  
  Це дало менi привiд задуматися. Це помiстило його в особливу категорiю.
  
  
  Кита"ць сель на край лiжка Єви Шмiдт. "Досить облад менi, мiстер Картер. Її скромний чоловiк. Її б вважав за краще не обговорювати себе. Її волiю, щоб ви розповiли нам, як багато ви зна"те про органiзацiї, яка займа"ться назива" себе Topcon".
  
  
  Я не бачив причин зберiгати це в та"мницi. "Дуже мало", - сказав я. "Я навiть не знаю, чи " Єва Шмiдт начальником органiзацiй або тiльки з одним найманих працiвникiв".
  
  
  "На самому делле вона нам це, нам iнше", - зауважили китайця. Вiн здавався здивованим, що у нього було бiльше iнформацiї про Topcon, нiж у мене. "Жiнка Шмiдт - не начальник, i все ж вона виразно бiльше, нiж просто пiдлегла".
  
  
  Смаглявий чоловiк, що притулився до дня, неспокiйно заворушився. "Ви говорите ему бiльше, нiж вiн каже, до нас", - бурчав вiн китайцям.
  
  
  "Оскiльки ми збира"мося вбити його, це не ма" значення", - вiдповiв кита"ць своїм оманливе люб'язним голосом.
  
  
  Її злегка зсунув ноги, щоб мати можливiсть рухатися до будь навколо чоловiкiв. Я не планував бути збитим, не намагаючись спочатку ih вбити. Коли її робив свiй хiд, її обирав того, хто був облизу" всiх.
  
  
  "Тебе тут теж не повинно бути. Topcon прода" пристрої росiйським", - сказав її китайцю.
  
  
  "Вони також запропонували його дн. Ми не готелi платити ih цiну. Ми вирiшили взяти його замiсть того, цього".
  
  
  Її злегка нахилився вперед, дозволяючи своїй вазi йти разом з рухом, щоб пiдготуватися
  
  
  кинутися до чоловiка на лiжку. "Ви ма"те на увазi, що цей потяг може бути кишить всiлякими агентами, якi сподiваються вкрасти прилад у людей, якi вкрали його першими ?"
  
  
  "Це проблема того, що ви, капiталiсти, назива"те вiльним пiдпри"мництвом. Це пробуджу" дух змагання", - смiючись, сказав кита"ць.
  
  
  Смаглявий чоловiк знову заговорив. "Нам краще з цим покiнчити. Жiнка може повернутися в будь-який час".
  
  
  "I ми далi з цим, iнший мiй. Але не кожен день " можливiсть особисто поговорити з американським вбивцею. З скiлькох моїх товаришiв ви позбавилися за свою сумнозвiсну кар'"ру, мiстер Картер? "
  
  
  Її, знизав плечима. "Я теж скромна людина".
  
  
  "Ви були для нас скалкою. Коли їй повiдомлю, що заволодiв монiтором i усунув вас, можу отримати похвалу вiд самого мiнiстра", - злорадним голосом сказав кита"ць.
  
  
  Її, подумав, що вони чудова пара. Смаглявий чоловiк готель вбити мене негайно навколо чистого нетерпiння, а кита"ць цiкавився славою, яку вiн мiг отримати, повернувшись у Пекiн з моїм черепом на поясi.
  
  
  Лiвою рукою кита"ць вказав на свого товариша. Потiм вiн пiдняв праворуч револьвер. Вiн був готовий стратити мене, i не збирався ризикувати. Вiн планував, щоб вони обидва всадили в мо" тiло кулi.
  
  
  "Я збрехав тобi, - сказав я.
  
  
  Кита"ць завагався, поклавши великий палець на курок. Чоловiк на день вилаявся. "Вiн гальму", Шен Цзи".
  
  
  "Шен-цзи", - подумав я, i раптом банк пам'ятi заробив. Шен Цзи, легендарний китайський комунiстичний агент, який так успiшно приховував свою особистiсть, що був бiльше схожий на привида, нiж на плоть i кров. В рiзний час її чув, як його описували, як старого; в iнших випадках її чув, як люди стверджували, що нi, йому було тiльки за тридцять. I нiхто навколо цих людей не знав його добре. Вони лише мигцем побачили його, мабуть, в рiзних масках. Бо видiлення того, що Шен Цзи залишався загадковим людиною, полягав у тому, що люди, якi знали, як вiн виглядав на самому делле, мали безглузду звичку вмирати насильницькою смертю.
  
  
  Очi китайця звузилися ще бiльше, коли iм'я вислизнуло з усть его спiврозмовника. "Дурень", - прошипiв вiн смуглому чоловiковi. "Тебе попередили, щоб ти нiколи не використовував мо" iм'я".
  
  
  Вiн озирнувся на мене, вираз его осiб бiльше не було доброзичливим. "Тепер, мiстер Картер, ваша смерть бiльш вiрогiдним, нiж ранiше".
  
  
  "Вашого народу ма" бути дiйсно потрiбно це пристрiй. Вони напевно витягли велику артилерiю".
  
  
  "Бiльше нiяких балачок", - плюнув вiн менi, розлючений тим, що його супутник зробив помилку. "Ти сказав, що збрехав нам. Поясни менi це".
  
  
  "Я знайшов гаджет. Вiн у мене в кишенi". Її поворухнув рукою. "Я покажу тобi".
  
  
  "Картер, прибери руку ще раз, i я буду перевiряти кишенi мертвого людини", - сказав Шен.
  
  
  Її замерз. Її, знав, що вiн мав на увазi кожне слово.
  
  
  Шен зробив жест. "Перевiр его кишенi", - сказав вiн з математики на день.
  
  
  Смаглявий чоловiк рушив вперед, i на мить його тiло заблокувало огляд Шена, приховуючи рух мо"ї руки, коли її, притиснув стилет до мо"ї долонi.
  
  
  Вiн засунув руку в хвилину мого камзоли, i її схопив Хьюго i встромив лезо бритви в его товстий життя. Вiн зойкнув, його очi округлилися, нiж боляче. Вiн рiзко впав вперед, i його схопив його за плечi, щоб використовувати як щит.
  
  
  Шен вистрiлив у мене. Це вразило смаглявого чоловiка, коли її схопив його обвислий тiло. Удар змусив його пiдстрибнути, хоча життя випаровувалася з нього ще до попадання кулi.
  
  
  Зцiпивши зуби, штовхнув її мертвий вантаж на руках назад, кидаючи тiло в сторону лiжка i китайського агента. Шен ухилився. Для людини его, росту вiн був дивно швидкий. Вiн пiшов з дороги, i тiло його товариша завалилася на лiжко.
  
  
  Шен знову збирався вистрiлити. Її зробив крок до нього i почув, як револьвер iз глушником в його руцi видав звук бавовни. Її нахилився, повертаючи сво" тiло вперед i вниз i штовхаючи його правою ногою.
  
  
  Его початку другий пострiл схибив з-за мого руху, а потiм мiй удар, якому мене навчили японський майстер карате, жорстоко вдарив Шена в руку, зламавши пальцi, i револьвер вилетiв з його рук.
  
  
  Перш нiж вiн змiг прийти в себе, її, рушив до нього. Її кинув кулак в його пухке обличчя i зловив його в щелепу. Вiн зойкнув i похитнувся, але був занадто сильним, щоб його можна було здолати одним ударом.
  
  
  Її полiз у пiджак за Вiльгельмiною. Її тримав руку на дупi Люгера, коли кита"ць накинулися на мене. Вiн вдарив мене вiдкрито по пiдборiддю ударом, який ледь не зламав менi шию i притиснув до лiжка.
  
  
  Втрачаючи рiвновагу, її впав
  
  
  поверх нерухомого тiла супутника Шена. Її перекинувся, приземлився на пiдлогу i знову потягнувся за "Люгером".
  
  
  До цього часу Шен вiдкрив дверi. Разюче швидко вiн опинився в коридорi, перш нiж її встиг направити пiстолет в його бiк.
  
  
  Її встав i кинувся за ним, вiдштовхнувши напiввiдчиненi дверi з дороги. Шена не було видно. Похмуре її, повернувся в купе, жiнки Шмiдта. Там було тiло, з яким потрiбно було розiбратися.
  
  
  Зачинивши дверi, її притягнув мертвого до вiкна i викинув його. Її мигцем побачив тiло, котиться по схилу, перш нiж поїзд залишив його позаду.
  
  
  Її важко дихав. Її пiдняв пiстолет мерця i знайшов зброю Шена на пiдлозi бiля лiжка. Її викинув ih, потiм закрив вiкно i поспiшно прибрався в купе. Її не готель, щоб жiнка Шмiдт знала, що я був там.
  
  
  Моя робота була важче, нiж коли її сiдав у поїзд. Її повинен був знайти Шен Цзи. По"динок, який її тiльки що виграв, для нас не закiнчився. Їй був "диним живим агентом вiльного свiту, який знав, як вiн виглядав. Вiн не збирався дозволяти менi довго носити з собою цi знання.
  
  
  
  
  П'ятий роздiл.
  
  
  
  Її, пройшов по поїзду вiд одного обидва кiнця до iншого i не помiтив китайського агента.
  
  
  До того часу, як я завершив пошук, поїзд зробив двi швидкi зупинки. Лi Шен мiг зiстрибнути на будь навколо них. Вiн також мiг перебувати на борту в одному з вiдсiкiв, в якi я не змiг увiйти, або в дюжинi iнших мiсць. Я не мiг сподiватися дослiдити всi мiсця, де можна сховатися в поїздi.
  
  
  Її, зiтхнув i на мить здався. Так чи iнакше, їй був упевнений, що зустрiнуся з Шеном знову.
  
  
  В серединi живота дня її застав Урсулу сидить у самотi в купе. Вона була зайнята записами у маленькiй записнiй книжцi, яку дiстала навколо сумочки. Їй вiдчинив дверi купе i увiйшов.
  
  
  "Привiт, - сказав я.
  
  
  "Ах, Нiк! Сiдай. Її просто намагався скласти записку сво"му босовi. Її повинна сказати ему, що досi тхора залишилася з порожнiми руками. Її надiшлю телеграму в Венецiї".
  
  
  Її sel поруч з нею. З кожної сторони купе було по три плюшевих сидiння, кожне навколо яких було покрито матерiалом з чорно-коричневим малюнком, що надавало йому вигляду "вропейської чайної кiмнати минулого столiття. Купе було побудовано за часiв гламурних поїздiв, коли королi i знаменитостi сiдали в Схiдний експрес. Над сидiннями були великi i маленькi багажнi полицi, на кожнiй стогони по дзеркалу, а з бокiв вiд дзеркал були фотографiї пейзажiв маршрутизацiї.
  
  
  Урсула прибрала свої записи в сумочку, i вона мигцем побачила всерединi автоматичний "Уеблi" 22 калiбру. Її, сподiвався, що гей не доведеться виступати проти свого чоловiка з цi"ю iграшкою. Вона подивилася на мене, i посмiшка зникла з її обличчя.
  
  
  "Нiк! Що з тобою сталося?"
  
  
  Вона омелою на увазi синяк, який показав мiсце, де мене вдарив Шен. Її, усмiхнувся. "Я займаюся сво"ю професi"ю".
  
  
  "З тобою все гаразд?"
  
  
  "Так, я в порядку". Менi було при"мно, що вона була щиро стурбована. "Скажiмо, зараз нема" вагона-ресторану, але я її купив пляшку бурбона в Мiланi. Чи Не хочете ви при"днатися до мене в мо"му купе, щоб випити?"
  
  
  Вона подивилася на мене холодними блакитними очима. Вона знала, що це пропозицiя, i вона знала, що її готель, щоб вона знала. Вона знову глянула на рухому сiльську мiсцевiсть, яка займа"ться тепер згладжувалася, коли ми наближалися до Адрiатицi.
  
  
  "Я думаю, ти намага"шся звабити мене, Нiк".
  
  
  "Нашi в жодному разi", - сказав я.
  
  
  Вона скривилася. "Ти нам краплi не змiнився. Хiба ти не бачиш, що я працюю?"
  
  
  "Тобi потрiбно коли-небудь розслабитися".
  
  
  "Це нелегко зробити, коли ви выслеживаете такої людини, як Ганс Рiхтер".
  
  
  Вона вперше згадала iм'я людини, якого назвала М'ясником. Її усвiдомив це. Її читав про Рiхтера, i те, що я читав, було страшним.
  
  
  "Значить, вiн той, кого ви переслiду"те. Її розумiю вашу рiшучiсть".
  
  
  Дверi вiдчинилися, i там сидiла жiнка середнiх рокiв. "Цi мiсця зайнятi?" - запитала вона з британським акцентом, вказуючи на чотири сервiси мiсць.
  
  
  "Нi, будь ласка, при"днуйтесь до нас", - сказала Урсула.
  
  
  Жiнка увiйшла i сiла на сидiння бiля вiкна навпроти мене i Урсули. Дверi купе залишила вiдкритою, по коридору дув прохолодний вiтерець. Потiм того, як вона сiла, вона полiзла в солом'яний мiшок для зв'язкою в'язання.
  
  
  "При"мний день", - посмiхнулася вона. Це була худа жiнка з яструбиним носом i коротким сивим волоссям. В її окулярах була тiльки нижня частина звичайних лiнз - маленькi шматочки скла, якi використовувалися для роботи крупним планом.
  
  
  "Так", чи не так?
  
  
  "Урсула погодилася.
  
  
  Урсула перевела погляд з в'язання на мене i усмiхнулась. Жiнка зайнялася в'язанням, бiльше не звертаючи на нас уваги. Я як раз збирався знову поговорити з Урсулою, коли в купе увiйшов чоловiк. Нам з хема не розмовляючи, вiн сель в дальньому кiнцi купе, на день. Це був чоловiк, якого бачив ранiше з рацi"ю, яку вiн все ще несс. Вiн поставив її поряд з собою на вiдпочинок за столом, витягнув газету з-пiд руки i почав читати. Кожен раз, коли її бачив цi"ї людини, вiн несс радiо, але нiколи не включав його.
  
  
  "Ви зна"те, коли ми прибудемо до Венецiї?" - запитала британка Урсулу.
  
  
  Урсула намагалася трохи краще розгледiти людину з газетою. Тепер вона повернулася до англiйцi. "Я очiкую близько шостої або пiзнiше".
  
  
  "О, це непогано. Нам усiм, звичайно, доведеться там що-небудь поїсти, тому що нема" вагона-ресторану".
  
  
  "Так, насправдi, - сказала Урсула. Її, бачив, як її обличчя змiнилося, як нiби вона щось згадала, а потiм вона швидко озирнулася по цьому питанню з радiо.
  
  
  "Я вважаю жахливо нецивiлiзованим не надсилати з нами вагон-ресторан на всьому шляху", - говорила британка.
  
  
  Тепер Урсула дивилася на лiву руку чоловiка. Її теж подивився i побачив те, на що вона дивилася. Кiсточка на безiменному пальцi руки, в якiй була газета, була великою i вузлуватою. Ми обмiнялися поглядами. Ця кiсточка була вiдмiнною рисою Ганса Рiхтера.
  
  
  Урсула не могла гарненько розгледiти його обличчя, тому вирiшив їй допомогти ей. Її почекав, доки ця людина переверне сторiнку, i заговорив з ним.
  
  
  "Пробачити мене, сер, - сказав я.
  
  
  Чоловiк опустив газету i глянув на мене. "Так?" Его акцент був схожий на акцент Урсули. Вiн був приблизно мого зросту i мав вiйськову виправку. Його мускулисте розумне обличчя на перший погляд здавалося молодше своїх рокiв.
  
  
  "Я бачу, у вас " лондонська газета", - сказав я. "Там " якiсь футбольнi результати?"
  
  
  Його погляд перемiстився з мене на Урсулу, а тепер знову повернувся до мене. Вiн поклав газету i передав менi. "Я впевнений, що ". Ось тiльки що закiнчив".
  
  
  Її уникав дивитися на його лiву руку. "Спасибi", - сказав я, взявши газету. Її не бачив шраму на його шиї.
  
  
  Вiн знову дивився на Урсулу. "Все в порядку". Вiн взяв рацiю i встав. "Тепер, якщо ви мене вибачте".
  
  
  Вiн повернувся i вийшов з купе, прямуючи до спальним вагонам. Її, повернувся до Урсулi: "Ну?"
  
  
  "Я не знаю", - сказала вона.
  
  
  Жiнка через прохiд зупинила в'язання i з непiдробним iнтересом слухала нашу розмову.
  
  
  "Таких рук не так багато", - сказав я.
  
  
  "Нi", - визнала Урсула. "Не дуже багато".
  
  
  Її зберiгав. "Я скоро повернуся".
  
  
  Її швидко рушив по коридору денного тренера в тому напрямку, куди пiшов чоловiк. Його наздогнав його, коли вiн в'їжджав у Voiture 5, машину, в якiй зупинилася жiнка за Topcon. Її варто наприкiнцi машини, поки вiн шелл. Потiм її i пiрнув за рiг коридору. Через мить її почув, як зачинилися дверi. Вiн увiйшов в купе, 6.
  
  
  Поки його стояв там, i прийняв рiшення. Мiй наступний крок проти Topcon буде менш тонким. Доведеться пiти до Єви Шмiдт i запитати її, де сховано крадене пристрiй. Зараз був саме пiдходящий час. Її, постукав у дверi i 4-це купе, але вiдповiдi не було. Її спробував ще раз, але всерединi все було тихо. Назавжди буде спробувати пiзнiше.
  
  
  Коли її повернувся в Урсулу, жiнка все ще була з нею, обговорюючи переваги залiзничних подорожей по порiвняннi з авiакомпанiями. Урсула зрадiла, побачивши мене. "Давай прогуля"мося", - сказав я. "На платформах прекрасного".
  
  
  "Не забудьте поїсти у Венецiї", - сказала жiнка.
  
  
  "Не забудемо", - сказав її ей.
  
  
  Коли ми вийшли в коридор, їй сказав: "Давай, пiдемо в мо" купе".
  
  
  Вона подивилася на мене. "Вiдмiнно."
  
  
  Коли ми дiсталися до мого купе, яке було в трьох хвилинах вiд купе Урсули, вiн же машинi, її зняв куртку для готелю, i Урсула втупилася на великий Люгер в кобурi. Потiм вона вiдкинула свої думки.
  
  
  Вона обережно сiла на край мо"ї двох'ярусної лiжка, а їй налив кожному з нас бурбон. Вона взяла свiй з легкою посмiшкою. "Перш нiж ви мене напоїть, скажiть менi - ви знайшли людину, з радiо?"
  
  
  "Вiн у наступному вагонi", - сказав я. "Купе 6. Як ви дума"те, ви знайшли М'ясника?"
  
  
  "Я не бачила шрама", - сказала вона.
  
  
  "Нi. Але його статура пiдходить, i його вiк теж".
  
  
  "Я не знаю, просто не знаю", - повiльно сказала вона. "У мене таке вiдчуття, що це нашi люди, але я не хочу заарештовувати не ту людину".
  
  
  "Тодi у вас " тiльки одна альтернатива", - сказав я. "Ти збира"шся
  
  
  спробувати знайти в його особистих речах щось, що зробить вашу iдентифiкацiю бiльш позитивною ".
  
  
  "Так, ви ма"те рацiю", - погодилася вона. "Я повинен спробувати потрапити в його купе".
  
  
  Її зiтхнув. "Послухайте, я в цьому розбираюся. Дозвольте менi обшукати його купе".
  
  
  "Ти б не знав, що шукати, Нiк".
  
  
  Її трохи подумав. "Добре, пiдемо разом".
  
  
  Вона посмiхнулася. "Так краще. Ви не можете повнiстю зануритися в хвилювання".
  
  
  Її зробив ковток бурбона. "Ми не можемо йти зараз", - сказав їй гей, обiймаючи її за талiю. "Нашi люди, чи хто б вiн був, тiльки що повернувся в купе. Вiн пробуде там якийсь час. Нам доведеться його перечекати".
  
  
  Блакитнi очi дивилися на мене, i вона зробила ковток бурбона. Її взяв чашку з її рук, i довелося в бiк. Її селл на край лiжка i притягнув її до себе. Потiм її довго поцiлував її в губи, i вона вiдповiла. Її поцiлував ee шию пiд свiтле волосся, i у нах вирвалося дихання. "Розслабся", - сказав я.
  
  
  До того часу, коли закiнчився наступний поцiлунок, вона вирiшила вiддатися менi. Її пiдняв її на ноги, i ми почали роздягатися, не говорити нам слова. Незабаром ми опинилися на лiжку, нашi тiла напружились. За її горла виривалися при"мнi тихi звуки. Її плоть була гарячою на мої дотики.
  
  
  Її провiв руками по її грудей. Очi Урсули були закритi. Її, бачив, як блиснули її бiлi зуби. Вона застогнала i обняла мене правою рукою за шию. Її, вiдчув її тремтiння i почув її зiтхання, а потiм вона впала, посмiшка грала в куточках її rta.
  
  
  Колеса поїзда гуркотiли пiд нами, i вагон плавно рухався. Це був чудовий момент, i нам один навколо нас не хотiв переривати його словами.
  
  
  Нарештi, Урсула торкнулася мо"ї палички. "Це було чудово, Нiк".
  
  
  Її посмiхнувся гей, у ревматизму. "Це краще, нiж в'язання в купе".
  
  
  Коли ми одяглися, її пiдняв штору на вiкнi. Ми опинялися в болотисту мiсцевiсть недалеко вiд Венецiї.
  
  
  "Тепер, що стосу"ться того купе, ми збиралися обшукати..." - сказала Урсула.
  
  
  "Дозвольте менi перевiрити вашого чоловiка, i щорiчно, там вiн ще".
  
  
  Її, вислизнув у коридор i рушив у йому в купе, яке займав чоловiк з рацi"ю.
  
  
  Вiн вiдкрив дверi, коли її, пiдiйшов до неї, i на мить ми подивилися один одному в очi. Її продовжив йти, i пройшов mimmo ним в обидва кiнцi вагона. Потiм її, повернувся i зробив вигляд, що побiжно озираюся назад. Чоловiк все ще стояв у дверях i спостерiгав за мною.
  
  
  Нашi очi зустрiлися знову. Його погляд був жорстким, зухвалим. Потiм вiн повернувся в купе i зачинив дверi.
  
  
  Обшук, який її запропонував Урсулi, на даний момент виключений. Бiльше того, цей чоловiк здавався менi пiдозрiлим. Якщо вiн виявився Гансом Рiхтером, це пiдозра було зрозумiло. Щоб уникнути полону так довго, як це робив Рiхтера, чоловiк повинен був бути надобережним, постiйно пильним, недовiрливим до всiх. Ймовiрно, вiн спав з пiстолетом у руцi.
  
  
  "Звичайно, це був Рiхтера", - подумав я. Урсула повинна була переконатися, тому що це її робота. Гей знадобляться докази його справжньої особистостi, щоб заарештувати його. Але для всiх практичних цiлей його здалося, що вiн був м'ясником Белграда. Ця деформована кiсточка i насторожене поведiнка чоловiка переконали в цьому мене.
  
  
  Коли її стояв у кiнцi машини, з'явилася Єва Шмiдт, нагадавши менi, що у мене " власна робота, i що вона, схоже, " ключем до неї.
  
  
  Жiнка пройшла mimmo мене, i її спiймали аромат ee брас, який був дуже жiночним. Її, дивився на її ноги, коли вона йшла по коридору. "Непогано, - подумав я.
  
  
  Зупинившись на день свого купе, вона подивилася на мене тим же оцiнюючим поглядом, що i в перший раз, коли її побачив ee. Потiм вона отперла дверi й увiйшла.
  
  
  Її повернувся до Урсулi i сказав агов, що чоловiк, якого її думали Рiхтером, все ще в залi в його купе. "Постарайтеся стежити за його дверима. Менi потрiбно зайнятися власним невеликим справою", - сказав я, перевiряючи "Люгер".
  
  
  "Що для бiзнесу, Нiк?"
  
  
  "Деякi люди називають це переконанням".
  
  
  Її, постукав у дверi Єви Шмiдт, i вона митт"во вiдкрила ee. Вона виглядала здивованої. "Що ти хочеш?" - запитала вона з нiмецьким акцентом.
  
  
  "Вас", - сказав її ей. Її вiдштовхнув її i швидко зачинив за собою дверi.
  
  
  Жiнка насторожено подивилася на мене, але вона безумовно не була на межi панiки. "Є кращi способи познайомитися", - сказала вона.
  
  
  "Це бiльше схоже на спа-дзвiнок, Єва".
  
  
  "Якщо ви полiцейський, менi нема чого приховувати. Якщо ви злодiй, у мене мало що варто красти".
  
  
  "Тiльки електронний пристрiй, який готелi би мати большон кiлькiсть урядiв", - вiдповiв я. "Давайте його сюди.
  
  
  Її знаю, що ви агент Topcon. "
  
  
  "Що таке агент Topcon?"
  
  
  "Я також знаю, що ви розмовляли з агентом КДБ. Ви сподiва"теся продати пристрiй Радянському Союзу".
  
  
  "Що для агента КДБ?" вона сказала. Вона починала звучати, як грамофонна платiвку.
  
  
  Її, зрозумiв, що менi треба переконати її, що я знаю, про що кажу. Її сказав: "Я слухав одiна за зустрiнуть ваших розмов з росiйською. Його звуть Луб'янцi. В наших файлах " його фотографiї".
  
  
  Її очi звузилися. "А ви хто, ЦРУ?"
  
  
  "Я перебуваю на ih роботi".
  
  
  "Терпима, її намагаюся щось продати росiянам. Як ви пропонували мене зупинити?"
  
  
  "Що ж, " один простий спосiб. Її можу вбити тебе".
  
  
  Єва Шмiдт не здригнулася. "Не в переповненому поїздi, ти не можеш. Ви блефу"те".
  
  
  Її поворухнув рукою, i шпилька увiйшла менi в руку. "Як ви сильно помиля"теся. Її вже убив одну людину в цьому поїздi. Її легко можу зробити це з двома".
  
  
  Її обличчя зблiдло, i її очi нервово метнулися до блискучому лезу ножа. "Монiторiв, в цьому вiдсiку".
  
  
  "Звiдки це в залi?"
  
  
  "Я не можу вам цього сказати. Якщо б сказала, мої люди вбили б мене".
  
  
  Моя рука метнулася до неї. Одним швидким рухом її вiдрiзав гудзик на її сукню, вона впала на пiдлогу i скотилася.
  
  
  "З таким же успiхом це може бути тво" горло, Єва".
  
  
  Вона тихенько ахнула. Її очi слiдували за кнопкою. "У мене нема" пристрою. Її веду переговори тiльки з росiянами".
  
  
  "Бос Topcon в залi в поїздi, чи не так? Ви посередник, переда"те ему пропозицiй КДБ".
  
  
  "Просто обережнiсть. Ви зна"те, як це бува". Бiльше нема" нiкого, кому можна довiряти". Судячи з усього, у Єви Шмiдт було незворушне почуття гумору.
  
  
  Її, усмiхнувся ей i притулився до дня купе. "Якщо КДБ встановить правильну цiну, ваш бос вийде з-пiд прикриття i передасть монiтор. Це такий план?"
  
  
  "Ви не заважа"те ему виконати це. Нiхто нiколи його не зупиняв".
  
  
  "Я спецiалiзуюся на новачкiв", - сказав її ей.
  
  
  Потiм хтось у коридорi повернув ручку i сильно штовхнув дверi, збивши менi рiвновагу.
  
  
  Єва Шмiдт вiдреагувала так, як нiби вона чекала цi"ї рiшенням. Вона вдарила ногою, i її п'ята зачепила мене за гомiлку. Встромивши плече менi в груди, вона схопила мене обома руками за зап'ястя, i доклада" мою руку собi на кожному племенi.
  
  
  Жiнка отримала удар у експерта. Вона б зламала менi руку, якщо б її не рушив разом з нею, позбавивши ee важеля впливу, необхiдного для компенсацiї мо"ї переважаючої сили. Її обiйняв її за шию вiльною рукою та так сильно смикнув її за голову, що вона хмикнула, як нiби її вдарили.
  
  
  Її пiдняв стилет i доторкнувся ним до її горла, а потiм розвернувся так, щоб дивитися на дверi.
  
  
  Там нiкого не було.
  
  
  "Двинься ще раз, - сказав їй, Евi, - i ця поїздка для тебе закiнчена".
  
  
  Вона перестала чинити опiр. Її спостерiгав, як дверi купе, яка займа"ться тепер була прочинена, злегка тремтiла вiд руху поїзда.
  
  
  Потягнув жiнку за собою, її перевiрив коридор. Передбачуваний колега Єви зник.
  
  
  "Ви очiкували компанiю. Хто це був?" Її запитав сл.
  
  
  "Росiйська. Ти його налякав".
  
  
  Її зачинив дверi. "У мене пiдозра, що ви брешете, i її просто пропустив зустрiч з головою Topcon".
  
  
  "Якщо так, то тобi пощастило. Вiн би тебе вбив".
  
  
  Це був почала другий раз, коли вона сказала менi, наскiльки непогрiшним був загадковий чоловiк. Або вiн викликав у колег захоплення, або Єва особисто цiкавилася ним. Її згадав що-що, що сказав китайський агент, коли хвалився. Вiн сказав, що Єва не була керiвником Topcon, але вона безумовно не була просто ще одним найманцем.
  
  
  "Розкажи менi про свого хлопця, Еве. Почни з його iменi".
  
  
  "Ти мене душиш. Її ледь можу говорити".
  
  
  Її трохи послабив хватку, i вона вiддячила менi за послугу. Вона вп'ялася зубами в мою руку.
  
  
  Є кiлька речей, проти яких ви не можете встояти. Одiна навколо них - глибокий укус гострих зубiв, а у Єви, здавалося, були найгострiшi.
  
  
  Її вилаявся i вiдпустив ee.
  
  
  Жiнка вiдскочила вiд мене i стрибнула до в'язальних валiзою, який, як я її бачив, вона несла в денному тренера. Вона вiдкинула верх, заглянувши всередину.
  
  
  Її вдарив її по поясу. Ми впали на лiжко. Єва штовхнула мене i потрапила в очi. Ми скотилися на пiдлогу, i її кожному племенi вдарило i потрапило в цiль. Її вiдчув тошнотворную бiль.
  
  
  "Кравець", - сказав я. Голосування i все. Мо" терпiння вичерпалося. Її вдарив ee сильно сво"ю головою
  
  
  
  i її мета вдарилася об пiдлогу. Її знову вдарив її рукою, i вона закричала, коли навколо куточка ee губи потекла кров.
  
  
  Її осiдлав її, притиснувши її голi стегна до мо"ї спини. Її плаття було розiрвано в боротьбi, i її мiг бачити частину однi"ї грудi. Чомусь вона виглядала сексуальнiше, нiж ранiше, але я був не в настрої для дружнiх iгор.
  
  
  Єва пiднесла руку до рота i подивилася на кров на nen. "Доннерветтер!" вона плюнула. Але в її очах був сильний страх.
  
  
  "Якщо тобi прийшла в голову думка, що я не вб'ю тебе, бо ти жiнка, викинь її навколо голови".
  
  
  Її Хьюго тримав перед її переляканими очима, потiм ковзнув лезом ей пiд пiдборiддя. "Я бiльше не буду загрожувати тобi. Її просто зроблю це".
  
  
  "Його звуть Хорст Блюхера. Її бiльше не скажу вам, навiть якщо це буде означати мо" життя. Її не передати его. Але якщо ви хочете зробити ставку проти росiйської пристрiй, його передам слово Хорсту".
  
  
  Її подумав про це на мить. У мене не було повноважень платити готiвкою, щоб повернути пристрiй, але Єва, мабуть, омела це на увазi, коли сказала, що вiддасть сво" життя, щоб захистити свого боса.
  
  
  Її потягнувся до в'язальну футляра, увiйди в нього, i витягнув "Беретту". Її засунув пiстолет у хвилину, просто для страховки.
  
  
  "У вас з цим Хорстом повинно бути дуже затишно".
  
  
  "Вiн генiй. Його їм дуже захоплююся".
  
  
  "I ще трохи, тримаю грошi"
  
  
  Єва доторкнулась до губi, яку її порiзав ударом злiва. "Так, ми коханцi. Це одна навколо причин, за якою її б померла за нього".
  
  
  "Мiй уряд може бути готова зробити пропозицiю повернути монiтор. Надiслати повiдомлення своїм розсудом з математики".
  
  
  "Я подивлюся, що вiн скаже".
  
  
  "Коли її впiзнаю?"
  
  
  "Я вважаю, що до вечора у мене буде ревматизму".
  
  
  Її спуститися з нах, вона сiла i важко притулилася до краю лiжка. Її, вiдчував, що у Хорста мало шансiв наживку проковтнути i вийти на вiдкритий простiр. Але її робив дальнiй план, сподiваючись, що Єва приведе мене до нього.
  
  
  Зовнi в коридорi її подумав, чи не помилився я. Була ймовiрнiсть, що Євi вдасться зв'язатися з Хорстом без мого вiдома, i вiн просто мав намiр убити мене. Тодi у мене для черепом буде i велика гвинтiвка Топкона, i китайський вбивця. Її не знаходив таку перспективу привабливою.
  
  
  
  
  Шоста глава.
  
  
  
  Урсули бiльше не було.
  
  
  Залишив їй i далi спостерiгати за дверима людини, якого, як ми пiдозрювали, був Ганс Рiхтер, нацистський вiйськовий злочинець на iм'я М'ясник. Її не було у кiнцi вагона, де її бачив її востанн", i її не було нам у сво"му купе, нi в мо"му.
  
  
  Її подумав, що така цiлеспрямована дiвчина, як Урсула, не покинула б свiй пост без поважної причини. Повинно бути, вона побачила, як чоловiк вийшов з купе, i вирiшила пiти за ним.
  
  
  Зупинившись перед дверима чоловiка, їй постукав. Я не отримав вiдповiдi. Її подивився по коридору. В машину увiйшов мандрiвник i з посмiшкою особою рушив до мене. Де її его ранiше бачив? Потiм згадав. Ранiше в дорозi вiн сидiв у машинi того ж дня, що i Єва Шмiдт та людина, яку ми розглянемо Рiхтером.
  
  
  Вiн весело привiтав мене. "Як просува"ться поїздка?" Коли їй сказав йому, що все йде добре, вiн кивнув i товариським жестом ляснув мене по плечу, а потiм рушив далi.
  
  
  Її мить завмер, очiкуючи, коли вiн зникне з виду. Її панцир в купе, поки нiкого не було, i проводив обшук, який готелю Урсула. Чим ранiше вона владна" свiй бiзнес, тим швидше її перестану вiдчувати вiдповiдальнiсть за нах.
  
  
  Веселий незнайомець зупинився. Вiн обернувся. "Можна їй задати тобi штопора?"
  
  
  "Так".
  
  
  Вiн прибрав руку, яка займа"ться була в кишенi пiджака. "Ви б довiряють менi, якщо б сказав, що тримав револьвер?"
  
  
  "Я не знаю, чому ти збрехав менi про такi речi". Їй був вражений його акторськими здiбностями. Вiн виглядав як веселий турист. Вiн навiть носив фотоапарат на ременi на шиї.
  
  
  "Я збираюся вiдвести вас до того, хто захоче поговорити з вами. Це все, що ми хочемо, - невелика розмова", - сказав вiн.
  
  
  "Тодi пiстолет не потрiбен".
  
  
  "Можливо, нема", але я волiю бути обережним. Її пiду на невелику вiдстань позаду тебе. Досить близько, щоб стрiляти, але недостатньо близько, щоб ти мiг стрибнути на мене. Якщо ти будеш вести себе пристойно, ми прекрасно порозумi"мося".
  
  
  "Я намагаюся ладити з усiма", - сказав я. "Куди ми пiдемо?"
  
  
  "Просто повернись i почни йти. Їй скажу тобi, коли зупинитися".
  
  
  Її вiв себе пристойно i виконував накази. Менi було цiкаво дiзнатися, хто послав його за мною.
  
  
  "Добре. Тримайтеся", - сказав вiн, коли ми увiйшли сусiднiй вагон.
  
  
  Її зробив паузу озираючись назад.
  
  
  
  Ми були поруч з низкою приватних купе. Її, чув, як веселий чоловiк повернув ключ у замку.
  
  
  "Тепер ви можете розвернутися i увiйти всередину", - сказав вiн.
  
  
  Її виконував накази, поки не потрапив в купе. Потiм її побачив Урсулу i зiйшов з розуму.
  
  
  Дiвчина лежачи на лiжку. Вона була повнiстю голою. З нах зняли одяг i розкидали по купе. Вона дихала, але була нерухома.
  
  
  Не звертаючи уваги на пiстолет, її, повернувся до свого викрадачевi. Його стрибнув за ним. Мої руки зiмкнулися на його горлi. Її вдарив його об стiнку купе, придушивши. "Що ти з нею зробив?"
  
  
  Потiм дверi позаду мене вiдкрилася. Її чув, але вчасно не повернувся. Свинцевий кастет вдарив мене у вухо i повалив на пiдлогу.
  
  
  Її спробував встати, але не змiг. Її, вiдчував, як мої руки тягнуться за спину. Потiм хтось зв'язав мої зап'ястя шовковим шнуром, з легкiстю натягуючи узи.
  
  
  Його рука грюкнула мене по плечу. Чоловiк, який осiдлав мене, щоб зав'язати шнурок, сказав: "Не турбуйтеся про дiвчину. Ee тiльки вирубали".
  
  
  Її впiзнав у цьому голосi веселого туриста.
  
  
  Мо" затуманений зiр почало прояснюватися. Її побачив ноги людини, який стояв на день. На nen були дорогi жириновський чорнi шкiрянi балетнi тапочки. Очевидно, вiн був тим, хто мене пiдколов. "Дiзнайся, хто вiн", - сказав вiн мiстеровi Веселому.
  
  
  Потiм вiн вийшов за дверi, перш нiж її встиг глянути на його обличчя.
  
  
  Коли дверi за чоловiком у чорних туфлях закрилася, мiстер Веселий перевернув мене. Вiн усе ще яснiв, як голова привiтального комiтету. "Як я вже сказав, тебе не вб'ють, якщо ти будеш вести себе пристойно".
  
  
  "А що щодо дiвчини?"
  
  
  "Я розумiю ваше занепоко"ння. Вона красива. Але ми повиннi були з'ясувати, хто вона. Тому її вирубав її, зняв з нах одяг i оглянув ee".
  
  
  "Як багато ти дiзнався?"
  
  
  "Сл органiзацiя вида" своїм агентам посвiдчень особи. Для estestvenno, вона омелою його при собi".
  
  
  У цьому полягала проблема зв'язку з та"мним полiтичним агентством Урсули. Вони дотримувалися всiх бюрократичних звичок, якi могли б бути небезпечними для оперативника на мiсцях.
  
  
  "У вас теж " посвiдчення особи?" запитав веселий чоловiк.
  
  
  "Net її сказав.
  
  
  Її, сподiвався, що якщо змушу його говорити досить довго, її зможу поставити його в межах досяжностi вмiло завданого удару. Тодi її мiг би почати абсолютно нову гру з м'ячем зi сво"ю подачею.
  
  
  "Ви дво" разом бродив по поїзду, пробували день, зазирали в купе iнших людей. Якщо ви не працю"те, як партнери, як ви це поясните?"
  
  
  "Кравець, - сказав я, - ти не можеш нiчого придумати для себе?"
  
  
  "Нi, її ледачий". Вiн витягнув навколо кишенi ще один шматок шнура. "Я зроблю так, щоб тобi було важко пересуватися". Вiн спритно обвив мої щиколотки мотузкою, намагаючись не застати його зненацька. У мене не було шансiв на вдалий удар.
  
  
  В коридорi чоловiк проявив таку ж обережнiсть, безсумнiвно, народжену досвiдом. Хема би вiн нам був, вiн знав правила гри.
  
  
  Акцент мiстера Веселого був нiмецьким, як i у Єви Шмiдт. Як i у Урсули, якщо нiбито на те пiшло. Це не було ключем до розгадки його приналежностi до якоїсь органiзацiї. У шпигунському пошти бизнесявляется боку досить частини змiнюються, професiонали всiх нацiональностей були доступнi для найму будь-якому клi"нту, i те, що здавалося очевидним, частини виявлялося помилковим.
  
  
  Наприклад, помiчник Шен Цзи був таким же китайцем, як Френк Сiнатра.
  
  
  Наскiльки її знав, мiстер Веселий мiг працювати на кого завгодно, вiд Topcon до схiднонiмецької розвiдки. Вiн також мiг бути приятелем Ганса Рiхтера, людини, яку Урсула повинна була затримати.
  
  
  Її мiг тiльки бути впевненим, що вiн не працював на AX зовсiм ясним причин або в Пекiнi. Якщо б його найняли китайськi комунiсти, Шен Цзи був би його, а, швидше за все, вже був би мертвий.
  
  
  Вiн впустив мої ноги, а потiм злегка смикнув ними, щоб перевiрити силу сво"ї роботи. Задоволений, вiн випростався. "Тепер, коли нам зручно, ми можемо поговорити. Розкажи менi все про себе".
  
  
  "З самого початку? Ну, її народився в Сполучених Штатах Америки..."
  
  
  "Ти занадто багато жарту"ш", - попереджав вiн мене.
  
  
  Вiн пiдiйшов до лiжка i подивився на оголену Урсулу, яка займа"ться була пов'язана по руках i ногах, вiн же мотузкою, що i мене. Вiн поглянув угору, щоб переконатися, що я спостерiгаю за кожним його рухом, потiм навмисно клацнув нiгтем по одному навколо соскiв дiвчини, що знаходиться без свiдомостi.
  
  
  "Я не буду намагатися вибивати навколо тебе вiдповiдi. Це було б занадто складно. Якщо ти не скажеш менi, хто ти, її попрацюю над дiвчиною".
  
  
  Я не мiг зрозумiти, що я отримав, приховуючи iнформацiю. "Я отримую замовлення з органiзацiї пiд назвою AX. Мене звуть Нiк Картер".
  
  
  "Ваше iм'я i назва вашої органiзацiї менi знайомi. Але я не розумiю, чому ви та дiвчина працю"те разом".
  
  
  "Може, ви не повiрите, але ми просто старi друзi, якi їхали одним поїздом".
  
  
  "Дiвчина вистежу" колишнiх нацистiв. Ви теж полю"те на колишнього нациста?"
  
  
  "Не зовсiм. Але якщо її наткнуся на одного, її точно не буду цiлувати його в обидвi палички".
  
  
  "Її б не подумав, мiстер Картер. У будь-якому разi, її повинен я йти". Вiн глянув на годинник i швидко пiдiйшов до дня. "Насолоджуйся залишком поїздки".
  
  
  Її, дивився, як зачинилися дверi, i почув клацання замка. Потiм купе затихло. Її озирнулась. Не було нас багаж, нам одягу, вказують на те, що апартаменти були зайнятi пасажиром. Може бути, у мiстера Веселого був вiдмичка, i вiн вибрав порожн" спальне мiсце, щоб тримати нас в полонi.
  
  
  Її, був здивований, що вiн поставив свої запитання i залишив нас неушкодженими. Але я не збирався скаржитися. Моя проблема полягала у тому, щоб витягнути нас звiдси.
  
  
  "Урсула", - сказав я. "Прокинься, Урсула".
  
  
  Дiвчина не рушила з мiсця. Її прокралася до лiжка, просуваючись повiльно i незграбно. Потiм її, став на колiна i знову заговорив з Урсулою. Її вiї злегка здригнулися.
  
  
  Це була гарна картина, свiжа i принадна. Її, нахилився i торкнувся язиком її соска. Це був один по всьому способiв розбудити її.
  
  
  Урсула iнстинктивно посмiхнулася. Потiм вона поворухнулася на лiжку. Її очi вiдкрилися. "Нiк!"
  
  
  "Сюрприз", - сказав я.
  
  
  Її знову помацав сосок. Її ненавидiв зупинятися.
  
  
  "Зараз не час для цього", - дорiкнула вона мене. "Як ти сюди потрапив?"
  
  
  "Мене привiв кремезний чоловiк. Веселий хлопець з фотоапаратом на шиї. Як ви дума"те?"
  
  
  "Я спостерiгала за купе в Voiture 5, поки ви займалися своїми справами, чим би це нам. Чоловiк вийшов. Як завжди, несучи свою прокляту рацiю. Вiн так поспiшав, що я був впевнений, що вiн збира"ться когось зустрiти Її вирiшив простежити за тим, що вiн думали таким важливим. Повинно бути, вiн помiтив мене. Вiн провiв мене через загальний вагон, де сидiв цей веселий хлопець з камерою. Вони, мабуть, обмiнялися сигналами у якимсь чином. Дво" навколо них заманили мене в пастку на платформi. Їй був змушений прийти сюди. Потiм мене вдарили у вухо ".
  
  
  "Я бачу там прекрасне гусяче яйце, але ти все одно в хорошiй формi".
  
  
  Урсула трохи почервонiла. "Ви поставили мене в невигiдне становище".
  
  
  "Готель би їй знайти спосiб заробити на цьому".
  
  
  "Постарайтеся зосередитися на справах. Що нам робити далi?"
  
  
  "Я що-небудь придумаю", - запевнив її сл.
  
  
  Їй вже думав про подiї дня. Щось не стало на мiсце, i мене дратувало, що я не можу це зрозумiти.
  
  
  Її спробував привернути зробленi висновки в логiчному порядку. Людина з радiо був Рiхтером, збiглим нацистом Урсули. У нього була деформована кiсточка, як у Рiхтера, i вiн поводився як людина, що звикла до втечi. Потiм того, як вiн дiзнався Урсулу, було цiлком для estestvenno, що вiн спробу" дiзнатися, хто її. Вiн бачив мене з нiмецькою дiвчиною.
  
  
  Рiхтера вдарив мене, поки її боровся з його спiльником, мiстером Веселим. Вiн був тi"ю людиною, який сказав мiстеру Веселому кому мою особистiсть. Але чому такий обережний чоловiк, як Рiхтер, залишив вирiшувати штопора сво"му товаришевi? В такому разi, чому Рiхтера подорожував з товаришем, який, здавалося, був досвiдченим агентом? Може бути, герр Рiхтер теж був у шпигунському пошти бизнесявляется.
  
  
  "Пiдiйди, Урсула, i звiльнити для мене мiсце. Її збираюся лягти з тобою в лiжко", - сказав я.
  
  
  "Нiк!" - вона вилаяла. "Не зараз."
  
  
  "Ти неправильно зрозумiв, дитинко. Її збираюся лягти на лiжко, щоб спробувати розв'язати тобi руки".
  
  
  Ми в таку гру спиною до спини, i зайнявся її тугими вузлами на мотузках, якi пов'язували її. Задача була настiльки складною, що я проклинав мiстера Веселого пiвдюжини разiв.
  
  
  "Нiк, чому вони зняли мiй одяг?"
  
  
  "Не тiльки з-за виду, хоча вiн i прекрасний. Мiстер Веселий готель обшукати вашу одяг".
  
  
  "Що-небудь трапилося, поки мене нокаутували?"
  
  
  "Нiчого такого, що б ти не втратив", - усмiхнувся я.
  
  
  Коли її розв'язував вузол, мої руки час вiд часу стосувалися оголеної спини i сiдниць Урсули. "У цi"ї роботи " деякi додатковi переваги", - сказав її ей.
  
  
  "Вони знайшли що-небудь, коли хотiли мене, Нiк?"
  
  
  "Ваше посвiдчення особи. Рiхтера зна", хто ви".
  
  
  У цей момент її побачив фотоапарат мiстера Веселого. Вiн
  
  
  
  
  залишив його в купе.
  
  
  "Що сталося?" - запитала Урсула.
  
  
  "Вiн залишив свою камеру".
  
  
  "Ви ма"те на увазi, що вiн може повернутися за цим?"
  
  
  "Не в цьому життi", - сказав я. "Людина, яка так обережний, не забува" щось на зразок фотоапарата".
  
  
  Нi, якщо тiльки вiн не збирався забути про це.
  
  
  Її, пiдвiвся з лiжка i впав на пiдлогу. Її пiдкотився до цифровi камери, тому що це був найшвидший спосiб дiстатися туди.
  
  
  "Урсула, встаньте з лiжка, встаньте спиною до вiкна i пiднiмiть его". Її сказав.
  
  
  У нах вистачило розуму. На мою тону голосу вона знала, що не слiд втрачати час даремно. Її, чув, як її босi ноги вдарилися об пiдлогу.
  
  
  Її лежав на животi i розглядав камеру з близької вiдстанi. Якщо б їй був прав, її ризикував отримати пострiл вiдкрито в обличчя, але з цим нiчого не поробиш.
  
  
  "Я не бачу нiякого пристрою вiдлiку часу i не чую цокання, але я думаю, що всерединi " вибуховий пристрiй".
  
  
  "Цей чоловiк залишив його навмисне?" - сказала Урсула. Тепер вона була бiля вiкна.
  
  
  "Дiзнавшись, хто ти, чому Ганс Рiхтер повинен залишати тебе в живих? Передбача"ться, що цей вiдсiку стане нашою могилою, дитинко".
  
  
  Її чув важке дихання Урсули. Вона хапалася за вiкно, смикаючи його.
  
  
  "Г-н Веселий подивився на свiй годинник перед тим, як пiти вiд нас. Її повинен припустити, що вiн активував таймер, натиснувши на важiль на цифровi камери. Її можу вимкнути його, якщо вiзьму камеру, але я ризикну ".
  
  
  Її, повернувся до цифровi камери спиною i схопив її обома руками. Його спiтнiв. Я не сказав Урсулi, але я подумав, що якщо вибухiвка спрацю", коли її перемiщаю камеру, принаймнi, мо" тiло захистить частина вибуху, i, можливо, вряту" її життя.
  
  
  "Вiдiйди вiд вiкна", - сказав її ей.
  
  
  Вона визначився мо" iм'я м'яким голосом, потiм рушила, i вiн встав.
  
  
  Нiякого вибуху.
  
  
  Її, стрибнула до вiкна поїзда. Її не хотiв ризикувати, катаючись по пiдлозi. Її, повернувся спиною до вiкна, притулився до нього i перекинув камеру зв'язаними руками.
  
  
  Поїзд рушив вперед, i вiн подивився на Урсулу, i ми посмiхнулися один одному, i це здалося нашим полегшенням.
  
  
  Потiм ми почули вибух уздовж рейок. Це було схоже на вибухи ручної гранати на iншiй сторонi пагорба.
  
  
  "Я рада, що ви побачили цю камеру i зрозумiли що це таке", - сказала Урсула.
  
  
  "Так, ще кiлька хвилина, i ми б вибухнули".
  
  
  "Менi дуже шкода, Нiк. З-за мене тво" життя в небезпецi. Рiхтера зараз спробу" вбити нас обох".
  
  
  Урсула бачила тiльки верхiвку айсберга. Ганс Рiхтер i его лейтенант мiстер Веселий становили меншiсть середовищ вбивць, якi їхали в цьому поїздi.
  
  
  
  
  Сьома глава
  
  
  
  До того часу, як Схiдний експрес зупинився у Венецiї, менi вдалося звiльнити руки Урсули. Вона позбавилася вiд мотузок навколо щиколоток i одягла пару основних предметiв одягу, перш нiж розв'язати мене.
  
  
  "Не цурайся", - поддразнила її сл. "До теперiшнього часу її знаю про тебе все".
  
  
  "Нi, Нiк. Ти зна"ш тiльки, як я виглядаю. Чоловiк нiколи не зна" про жiнку всього".
  
  
  Ми вийшли по всьому купе, i змiшалися з вихiдної навколо поїзда натовпом. Урсула кинулася за бутербродами, а її обiйняв посаду, який дозволяв менi стежити за особами, якi щось важили для нас двох.
  
  
  Її не бачив, Ханса Рiхтера i його напарника, i її не помiтив Шен Цзи, агент китайських комунiстiв. Її мигцем побачив Єву Шмiдт. Як i Урсула, вона набирала бутерброди.
  
  
  "Єва", - покликала я, коли вона пройшла mimmo мене i попрямувала назад до поїзда з пакетом їжi в руцi.
  
  
  Вона зупинилася. "Ти дала менi час до сьогоднiшнього вечора, пам'ята"ш?"
  
  
  "Просто перевiряю, голосування, i все".
  
  
  "Я зв'яжуся з Хорстом i передам ваше повiдомлення про iнтерес до монiтора. Але її не вступлю в цей контакт, поки не буду впевнений, що момент пiдходящий. Iншими словами, я не збираюся розкривати його особистiсть вам або кому-небудь ще, хто може спостерiгати за мною ".
  
  
  Потiм вона пiшла разом з натовпом, i вiн звернув свою увагу на Урсулу, яка займа"ться пiдiйшла до мене ззаду з нашими бутербродами.
  
  
  "Я думала, що ти намага"шся знайти iншого товариша по iграх, - сказала вона, - поки не почула уривок з тво"му розмови. Хто такий Хорст?"
  
  
  "Просто людина, якого хочу її зустрiти. Пам'ятати про Рiхтера, дитинко".
  
  
  Незабаром Схiдний експрес виїжджав зi станцiї в тому напрямку, в якому прийшов. Щоб знову вирушити на схiд, поїзд повинен був повернутися на материк через дамбу. Стемнiло, коли "Експрес" нiсся двухмильной дорозi, i ми побачили позад себе слiпуче вiдображення жовтих вогнiв вздовж берегової лiнiї: види Венецiї, пiднiмаються по морськiй чорноти.
  
  
  
  Потiм швидкої їжi Урсула сказала, що хоче ще раз нанести удар по провiнцiї Ганьсу Рiхтером. "Давайте спробу"мо його купе. Якщо вiн там, його арестую його. Якщо нема", ми обшука"мо його речей, i з'ясу"мо, що вiн задумав".
  
  
  Рiхтера не було, i я не здивувався.
  
  
  "До теперiшнього часу вiн зна", що вони нас не вбили. Мав статися вибух, якого не було".
  
  
  "Нiк, ти дума"ш, його его втратила?"
  
  
  "Вiн не виходив з усього поїзда в Мiланi", - зауважив я.
  
  
  Її зламав замок, i ми увiйшли в купе М'ясника.
  
  
  Її включив верхнiй брильов. Багажу було два, i обидва лежали на пiдлозi, а не на стелажах. Її взяв одну валiзу, а Урсула потягнулася за iншим. Потiм того, як ми зламали замки на валiзах, ми ih обережно вiдкрили.
  
  
  У сумцi, яку обшукав його, не було нiчого значного, але там був носовичок, який виразно не належав з математики, у якого було радiо. У нього був легкий запах брас, який менi здався смутний знайомим. Її закрив сумку i допомiг Урсулi переглянути iншу. За мить вона пiдняла аркуш паперу.
  
  
  "Подивися на це, - сказала вона. "Вiн плану" вийти в Белградi". Це був его квиток на поїзд.
  
  
  Її, хмикнув. "Це не да" вам багато часу".
  
  
  Її, заглянув у кут ящика пiд якiсь сорочки i знайшов пару пачок "вропейських сигарет. Вони здавалися спецiальною сумiшшю. "Любий смак", - зазначила її, показуючи Урсулi одну навколо упаковок.
  
  
  Вона взяла у мене сигарети i подивилася на пачку. "Ганс Рiхтер курив особливу марку бельгiйських сигарет. Це мо" марка".
  
  
  "Вам доведеться спробувати схопити його в Белградi, коли вiн вийде з усього поїзда".
  
  
  "Югославськi властi обiцяли допомогти залучити Рiхтера до вiдповiдальностi. Попрошу ih зустрiти нас на вокзалi з парою полiцейських в штатському".
  
  
  "Хiба ви не вiддасте перевагу провести арешт поодинцi?" Її запитав.
  
  
  "Вiн повинен бути схоплений живим", - сказала вона. "Якщо її схоплю одна цю нацистську свиню, її боюся, що виб'ю ему мiзки".
  
  
  Поклали все, як було, i вийшли з купе. Урсула пiшла у сво" купе, щоб протягнути час, поки її шукали по грохочущему поїзда.
  
  
  Ми зупинилися в Трi"стi вiдразу пiсля Венецiї. О дев'ятiй тридцять ми повиннi були бути в Поджореале-дель-Корса на югославськiй кордонi. Її, вирiшив, що якщо б Єва Шмiдт не зв'язалася зi мною до того часу, її б почав її шукати.
  
  
  Її, повернувся у сво" купе, в надiї, що Єва зв'яжеться зi мною там. Дав гей, его, номер, коли вона пообiцяла сказати Хорсту Блюхеру, що я хочу брати участь у торгах на супутниковий монiтор.
  
  
  Компанiя чекала мене, але це була не Єва Шмiдт або її дружок. Iван Луб'янка, чекiст, вiдкинувся на мо"му лiжку, пiдперши лiвою рукою голову. У правiй руцi вiн тримав револьвер Webley .455 Mark IV з глушником.
  
  
  "Увiйдiть", - сказав вiн.
  
  
  Її закрив за собою дверi, думаючи, що менi слiд бути бiльш обережним.
  
  
  Луб'янка сiв на лiжко. "Так ти Нiк Картер. Ти не вигляда"ш таким крутим".
  
  
  "Хто тобi сказав, що я крутий? Її киця".
  
  
  "Якщо б знав, що ти їдеш зi мною в поїздi, Картер, її б зайшов побачитися з тобою ранiше".
  
  
  Її, хмикнув. "Якщо б ви робили обереги, ви впiзнали мене, коли побачили мене у вагонi-ресторанi. Її зна" вас".
  
  
  Вiн дивився на мене роздратовано. "Ви, звичайно, зна"те, що я повинен вбити вас".
  
  
  Її згорбився. "Навiщо турбуватися?" Її запитав. "Ви, напевно, все одно вб'"те мене".
  
  
  "Я прийшов сюди не для того, щоб робити ставки", - сказав вiн категорично з сильним акцентом. "Я прийшов сюди, як "диний покупець, i я хочу, щоб так i залишилося".
  
  
  "А як щодо китайцiв?"
  
  
  "Я буду мати справу з одним конкурентом за раз", - м'яко вiдповiв вiн.
  
  
  "Якщо ви це зробите, у вас будуть тiла по всьому поїзду. Ви повиннi подумати про це". Її не шталь намагатися вихопити Хьюго, бо знав, що Варвари не дасть менi часу.
  
  
  "Я думав про це", - сказав вiн. Вiн пiднявся з лiжка. Вiн був на пару дюймiв нижче мене, i я бачив, що йому це дуже не подобалося. "Ми з тобою пiдемо до кiнця цього поїзда, Картер. Ми пiдемо дуже обережно. По дорозi її буду тримати цей пiстолет в кишенi, але вiн буде нацiлений тобi в хребет. Як ти зна"ш, пострiл в хребет дуже болiсно. Так що я сподiваюся, що ви не зробите нiчого дурного ".
  
  
  "А що вiдбува"ться в кiнцi нашої гарної прогулянки разом?"
  
  
  "Не хвилюйтеся, це буде дуже швидко".
  
  
  "Як щедро з вашого боку".
  
  
  "Будь ласка. Ти пiдеш зi мною зараз". Вiн махнув менi великий гарматою, i її
  
  
  зрозумiв, що, якщо ця штука вистрiлить, в моїх грудях буде дiра, достатньо велика, щоб чоловiк мiг нах увiткнути кулак.
  
  
  Її, повернувся i вiдкрив дверi, сподiваючись, що в коридорi хтось ". Але нiкого не було. Її, увiйшов у коридор, а Варвари пiшла за мною. Пiстолет все ще тримався перед ним, але поки його дивився, вiн сунув його в хвилину камзоли. Її мiг бачити, як мало стирчала з-пiд тканини, i була нацiлена на мою талiю.
  
  
  Вiн закрив дверi купе i кивнув менi, щоб я пiшов. Її, повернувся i повiльно рушив вперед по коридору. Поїзд гуркотiв i розгойдувався пiд нами, але не настiльки, щоб порушити рiвновагу Луб'янки. Вiн тримався мiж нами близько трьох крокiв, так що я не мiг легко дiстатися до нього.
  
  
  Ми пiдiйшли до кiнця Voiture 7 i виїхали на платформи мiж ним i 5, де знаходилося купе Єви Шмiдт. Нам довелося пройти через двi пари дверей. Проходячи початку другої вагон, Луб'янка оболонки, вiдразу за мною, її зробив крок.
  
  
  Її рiзким рухом зачинив дверi назад на Луб'янку. Дверi вдарила його i, втративши рiвновагу, i вiн впав на пiдлогу платформи. Але револьвер вiн не втратив. Вiн вистрiлив, коли впав. Перша goggle розбили скло в день, пройшла крiзь нах та ледь не потрапила в мо" плече, вонзившись у дерев'яну обшивку позаду мене. Пролунав початку другий пострiл, але вiн навiть не наблизився до мене.
  
  
  Коли Варвари кинулася до платформи, її вирвав Вильгельмину. Мiй пострiл влучив у металевий пiдлогу платформи поруч з присевшим росiйською, вiдрекошетив i навколо нього, не зачепивши його.
  
  
  Варвари знову вiдкрила вогонь, вибивши одвiрок, який використовував її для укриття. Потiм, коли її пiрнав за дверi, вiн поспiшив назад через дверi iншого вагона. Її побачив його в останню хвилину i зумiв вичавити ще два пострiли по люгера. Одна goggle Луб'янцi потрапила в плече, i я бачив, як вiн впав на пiдлогу в iншiй машинi.
  
  
  Був довгий порожнiй момент, коли колеса пiд нами голосно стукали. Потiм її побачив пiдняту руку з револьвером. Луб'янка швидко вистрiлив у мене, але дико промазав. Потiм її побачив, як його мета металася в нижнiй частинi вiкна. Її, вистрiлив, але промахнувся. Потiм вiн пiшов i побiг коридором, що вiв до iншого кiнця машини. Ймовiрно, вiн вирiшив втекти i зализати рани.
  
  
  Її обережно перебрався на свою сторону платформи i швидко перетнув прiрву i зайняв позицiю поруч з iншою дверима. Пострiлiв бiльше не було. Її, заглянув всередину, але Луб'янки нiде не було. Можливо, вiн там поставив менi пастку.
  
  
  Її прочинив дверi, щоб краще роздивитися. Нiчого. Схоже, Варвари дiйсно пiшов. Її повiльно увiйшов у вагон, тримаючи "Люгер" перед собою. Його там не було. Потiм її завернув за рiг i побачив його, наприклад, у двох третинах шляху по коридору. Вiн повернувся, його обличчя потемнiло вiд гнiву i розчарування, i зробив два неточних пострiлiв по перезаряженного револьвера. Її швидко присiв, i кулi просвистiли над мо"ю головою.
  
  
  Її вилаявся собi пiд нiс. В той момент, коли Варвари побiгла по коридору, її ще раз вистрiлив у нього. Але рух поїзда зiпсувало менi прицiл, i її мало не промахнувся. Потiм росiйська зник за рогом, виходячи через вагон.
  
  
  Мабуть, нiхто не чув приглушених пострiлiв. По всьому купе, нiхто не виходив. Коли її дiстався обидва кiнцi вагона та мiсця, де людина з КДБ зник з виду, її, побачив, що поїзд в'їжджа" в Поджореале-дель-Корса.
  
  
  У цiй швидкої зупинки Варвари не зiйде, сказав її собi. Вiн не хотiв би, щоб влада дiзналися про його поранення. Вiн не мiг пояснити, що сталося. Крiм того, ему все ще потрiбен був монiтор, який вiн намагався купити у агентiв Topcon в поїздi.
  
  
  Пара чоловiкiв в унiформi йшла до мене по коридору. Один був провiдником поїзда, iнший митником. Ми були бiля кордону, нас перевiряли.
  
  
  Її пред'явив фальшиве посвiдчення особи, надане спецпiдроздiлом СОКИРА. Митник кивнув, i вони з кондуктором рушили далi.
  
  
  Поїзд набирав швидкiсть, впевнено рухаючись в бiк Югосальвии. Наступна зупинка буде близько опiвночi на Повке.
  
  
  Її, подумав, що наступним моїм справою буде вiзит до Єви Шмiдт. Жiнка повинна була бути вiн, хто сказав Луб'янцi, що я намагався дiстати супутниковий монiтор.
  
  
  Її спробував купе Єви, але її там не було. Її знову зламав замок i вступив з Люгером в руцi. Там нiкого не було. Вiн вирiшив, що, оскiльки її купе було "диним, що її мiг кому за номером, дорогi мої супротивники будуть проводити конференцiї де-небудь ще.
  
  
  Її вийшов з купе i пiшов назад до денних вагонах, весь час шукаючи Луб'янку.
  
  
  i Шмiдт - а також хотiв Шена, оскiльки у мене були пiдстави думати, що вiн все ще на борту, i полю" за мо"ю шкiрою.
  
  
  Мої пошуки виявилися безрезультатними. Нам одного, навколо них не було. Її занепокоївся, що, може бути, вони все якось втекли на кордонi.
  
  
  Потiм поїзд пiд'їжджав до станцiї Пивка. Пивка - це провiнцiйне мiстечко, розташоване на перетинi кiлькох югославських залiзничних лiнiй. Станцiя примiтивна - довга сiра будiвля, в якому вночi мало вогнiв. Там, у горах було холодно. Коли поїзд зупинився, shell дрiбний дощ.
  
  
  Її спостерiгав з однi"ї навколо автомобiльних платформ, щоб побачити, вийде чи хто-небудь. На платформi з'явилися чотири людини. Тро" навколо них були пасажирами, якi вирiшили перекусити в бутербродной, i кави на ближньому кiнцi будiвлi вокзалу. Четвертим, якого їй нарештi стало вiдомо знайомою ходi, був Iван Луб'янцi.
  
  
  Нам разу не озираючись через плече, Луб'янка поспiшив через будiвлю вокзалу на темну вулицю за ним. Її коливався на мить. Це може бути прийомом, щоб вiдвернути мою увагу, поки Шмiдт i Блюхера виходили з iншої машини. Але менi довелося скористатися цим шансом. Її, ступив на землю i рушив за Луб'янкою. У нього може бути вкрадений монiтор.
  
  
  Варвари вже зник у сiрому. Її поспiшив за ним, сподiваючись, що поїзд не поїде ранiше, нiж його зможу повернутися. Тьмяно освiтлена обшарпана приймальня була майже порожня. Луб'янки не було - мабуть, вiн вже вийшов, навколо будiвлi.
  
  
  Її, вибiг у дверi на вулицю i оглянув темний тротуар зовнi. Легкий дощ намочив особа - нiч була холодна, жалюгiдна. Нiде не було видно наших автомобiлiв, нам пiшоходiв - тiльки сiрi кам'янi паркани, сiрi будiвлi i дощ. Луб'янка повнiстю зник.
  
  
  Менi потрiбно було вирiшити, чи йти за Луб'янкою i забути про поїздi, Шмiдта i Блюхере, або повернутися на борт, якщо вони все ще там з вкраденим пристро"м.
  
  
  Це було вимушене рiшення, тому що у мене не було часу - цей поїзд повинен був пiти через десять або п'ятнадцять хвилина. Якщо її прийму неправильне рiшення, його повернуся туди, звiдки почав свої пошуки монiтора, i я можу навiть втратити його назавжди.
  
  
  В мить хвороби її зробив вибiр. Її, розвернувся й поспiшив назад через тьмяно освiтлену станцiю до платформи. Вогнi Схiдного експреса тяглися вздовж рейок передi мною. Поїзд виглядав як оазис цивiлiзацiї у цiй чорнiй глушинi. Її, подивився в бiк ресторану i побачив всерединi кiлька людей, що сидять за чашками гарячого кави або чаю за грубими дерев'яними столами. Югославський дитина, який повинен був лягти в лiжко в цей час, рухався до столика з чашкою гарячої чаю. На nen був бiлий фартух, i лакованi балетнi тапочки. Оглянувши особи покупцiв i переконавшись, що нiхто навколо них менi не знайомий, її попрямував в чоловiчий туалет. З полегшенням її, подумав, куди подiвся Луб'янцi i збира"ться вiн укласти угоду з монiтором.
  
  
  Коли її, повернувся, щоб пiти, її помiтив чоловiка, який стояв в дверному отворi - мого старого друга Шен Цзи. Вiн злегка посмiхався, а в правiй руцi тримав револьвер. Це був Smith & Wesson .44 Magnum з великим глушником.
  
  
  "Ми зустрiча"мося в останнiй раз, мiстер Картер, - сказав Шен. "Наш русский ще зручно покинув поїзд, i коли її позбудуся вiд вас, у мене не буде iнших конкурентiв".
  
  
  Її дивився пiстолет, i его руку з пiстолетом. "Ще належить розiбратися з самим Блюхером". Її, зауважив, що "диний святий кiмнатi виходив вiд тьмяної лампочки, свисавшей зi стелi, недалеко вiд того мiсця, де її зберiгав. Але я її не бачив, установ затемнити це мiсце, не отримавши двi або три кулi. I в кiмнатi не було абсолютно нiякого укриття.
  
  
  "Жiнка буде моїм шляхом до пристрою", - холодно сказав Шен. "Але це буде моя проблема, а не ваша". Вiн злегка пiдняв пiстолет; i це було нацiлене на мiй складати долар. Якраз коли вiн збирався натиснути на курок, в дверi позаду нього увiйшов чоловiк. Вiн був югославом, службовцям станцiї.
  
  
  "Що це?" - запитав вiн, дивлячись на довгий пiстолет Шена.
  
  
  Вiн стояв у трьох футах вiд Шена. Шен повернувся до йому, викинув лiвий лiкоть i вдарив його по обличчю. Пролунав глухий хрускiт i приглушений крик, i хлопець без свiдомостi впав на пiдлогу.
  
  
  Але її не шталь чекати, поки клерк не впаде на пiдлогу. Перш нiж Шен змiг повернути назад, щоб прикiнчити мене, її, схопився за шнурок маленької лампочки передi мною i рiзко смикнув, коли її, повернувся налiво.
  
  
  Кiмната була занурена в майже повну темряву, "диний тьмяний святий виходив з платформи станцiї через вiдкритi дверi. Шен вистрiлив у мiй бiк, але промахнувся
  
  
  
  Пiстолет глухо вистрiлив в кiмнату, i goggle вп'ялася в цементну стiну позаду мене. Коли її знову повернувся до Шэну, вiн цiлився. Її жбурнув стилет через затемнену кiмнату, i вiн потрапив Шэну в передплiччя за рукою тримаючи револьвер. Рука судорожно разжалась, i пiстолет полетiв через кiмнату.
  
  
  Шен голосно скрикнув, дивлячись на нiж, встромлений в його передплiччя, який перерiзав сухожилля, артерiї i м'язи. Вiн повернувся, все ще тримаючи нiж в руцi, щоб знайти пiстолет. Потiм вiн зробив крок назустрiч, але її заблокував его. Вiн вилаявся по-китайськи.
  
  
  "Бiльше нiякої зброї, Шен", - сказав я з низьким гарчанням. "Давай подивимося, що ти зможеш без нього зробити".
  
  
  Шен зачекав якусь мить, потiм витягнув стилет зi свого передплiччя з кряхтением боляче. Кров хлинула на пiдлогу. Вiн спритно схопився за рукоять ножа, лiвою рукою i рушив до мене.
  
  
  Її мiг би спробувати дiстати пiстолет на пiдлозi, але я знав, що нiколи не доберуся до нього ранiше Шена. Що стосу"ться Вiльгельмiни, це мiй "Люгер" на цiй станцiї б абсурдно, як гвинтiвка.
  
  
  Шен тепер кружляв мною назавжди. Менi довелося вiдступити вiд его пiстолет на пiдлозi. Вiн теж не мiг цього досягти, але був повнiстю задоволений своїм новим перевагою. Вiн очiкував, що мене розруба" на шматки стилетом.
  
  
  Шен швидко увiйшов, роблячи помилковий удар ножем. Вiн добре з цим справлявся. Її уникнув швидкого рiзкого удару, але друга атака прорiзала рукав мо"ї камзоли i подряпала руку. Усмiшка повернулася на його широке обличчя. Вiн був упевнений. Вiн зробив ще один удар лезом i порiзав менi груди.
  
  
  Нашi очi тепер звикали до напiвтемряви, i її мiг бачити, як кров безперервно капа" з правого передплiччя Шена, коли вiн методично переслiдував мене по вузькому колi. Вiн теж бачив кров на моїй сорочцi, i його обличчю було видно, що йому подоба"ться те, що вiн бачив. Вiн вирiшив, що знищить мене всього за кiлька секунд.
  
  
  Потiм Шен зробив великий крок. Вiн прийшов мене вбити, завдавши удару менi в життi. Її, ступив, повернувся в сторону i правою рукою вдарив його его по зап'ястю. Її сильно ударив його его, i рука розкололася вiд удару. Хьюго з гуркотом упав на пiдлогу.
  
  
  Перш нiж Шен змiг прийти в себе, її, повернувся до йому лиже i порiзав його голову i шию тильною стороною долонi. Вiн хмикнув i впав на колiна. Її переступив через нього, щоб завдати ще один удар, але вiн був готовий до мене. Вiн вдарив мене правою ногою i збив мене з нога, вдаривши мене по стегну.
  
  
  Ми обидва схопилися на ноги одночасно, але у мене була перевага над ним, тому що я не постраждав так сильно. Її кинув в нього кулак, але вiн вчасно помiтив це. Незважаючи на те, що у нього була хвора рука, вiн схопив мене i перекинув через плече по широкiй дузi. Її бачив, стелю та пiдлогу, коли тягнувся до йому по дорозi вниз. Її, приземлився на одне кожному людовi, все ще тримаючись за нього. З створеної ним iнерцi"ю її перевернув його через спину, перевернув догори ногами в повiтрi i сильно приземлив спиною на бетонну пiдлогу. Вiн ударив з гучним стуком, i вiн почув, як повiтря вирива"ться через его легенiв.
  
  
  Її, зiп'явся на ноги, коли Шен, захекавшись, слабо пiднявся на колiна. Потiм її рiзко вдарив його ногою по цiлi, i вiн впав на бiк. Вiн спробував знову встати на колiна, але його его чекав. Як тiльки вiн насилу пiднявся на ноги, її ретельно прицiлився, сильно вдарив його тильною стороною руки за его перенiссi i з гучним трiском потрапив в цiль. Шен хмикнув i впав на пiдлогу спиною. Потiм вiн двiчi сiпнувся i помер.
  
  
  Її, виглянув у дверi i побачив, що кондуктори знову готуються до запуску " Схiдного експресу. Потiм того, як її забрав Хьюго i Вильгельмину, її застебнув куртку, щоб приховати кров на сорочцi, i кинувся дощовою вночi до поїзда.
  
  
  
  
  Восьма глава.
  
  
  
  Незабаром потiм того, як поїзд вирушив Пивки, її застав Урсулу на заднiй платформi, одну, що перевiряла бо"припаси у сво"му Webley Лiлiпутiв. Вона зрадiла, побачивши мене.
  
  
  "Я бачила, як ви виходили, i подумала, що у вас можуть бути проблеми на станцiї", - сказала вона.
  
  
  Її змiнив пiджак i сорочку, тому не було нiяких доказiв мо"ї сутички з Шеном. "Для мене було декiлька подiй", - зiзнався я. "Готу"шся до Белграду?"
  
  
  Вона силувано посмiхнулася. "Так. Я думаю, це трохи непокоїть мене".
  
  
  "Ну, майже годину. Її пропоную тобi пiти трохи поспати. Ми не приїдемо в Белград до дев'ятої ранку".
  
  
  "Я трохи вiдпочину", - сказала вона. "Я обiцяю."
  
  
  "Добре. Менi треба будь-що зробити. Побачимося завтра рано вранцi. Ти йдеш назад у сво" купе?"
  
  
  "Думаю, спочатку її подышу повiтрям", - сказала вона. Вона нахилилася i торкнулася моїх губ своїми.
  
  
  Її турбуюся про тебе, Нiк ".
  
  
  Її посмiхнувся. "До побачення."
  
  
  Залишив їй Урсулу на платформi i пiшов назад через Voiture 7, тепер останнiй вагон номер 5, де сподiвався знайти Єву Шмiдт.
  
  
  Її дiстався до далекого обидва кiнця Voiture 7, коли побачив людину, пряму" до мене через коридор наступного сплячого. Це був Ганс Рiхтер. Вiн бiльше не носив з собою радiо, i його обличчя виглядало дуже дiловим. Її пiрнув назад по виду i побiг попереду нього, назад у сво" купе. Її вiдiмкнув дверi й увiйшов всередину, коли Рiхтер завернув за рiг коридору.
  
  
  Її почекала, поки не почую его-пас, перш нiж вiдступити в коридор позаду нього. Вiн попрямував до Урсулi, яка займа"ться все ще перебувала на заднiй платформi. Спочатку її, подумав, що це, ймовiрно, просто збiг, але потiм побачив, як вiн зупинився в кiнцi коридору, витягнув кишенi за великий стилет i вiдкрив лезо. У цьому не було сумнiвiв: вiн знав, що Урсула була там. Мабуть, вiн здогадався, що вона полю" за ним, i збирався вбити її.
  
  
  Рiхтера зник за рогом коридора. Її швидко рушив за ним, розумiючи, що йому знадобиться лише мить, щоб убити Урсулу, якщо вона не помiтить його наближення, i що бурхливi поїзда заглушить будь-який звук, який вiн видавав.
  
  
  Менi знадобилося лише мить, щоб завернути за рiг коридору i дiстатися до дня платформи. Коли його его переглянув, то побачив, що нашi люди вже схопив Урсулу ззаду i приставив нiж до її горла. Iнша його рука була притиснута до її ротi, i її мiг уявити її дуже широкi, повнi страху очi.
  
  
  Рiхтер говорив зi своїм бранцем зарозумiлим жорстким голосом, коли її вiдкрив за ним дверi.
  
  
  "Так, її, знаю, що вмирати непри"мно. Але ж це ж уряд Бонна ма" на увазi, для мене, чи не так?"
  
  
  Це була непроста ситуацiя. Вiн не мiг просто вбити Ганса Рiхтера, тому що Урсула i Бонн готелi його живим. Для них було важливо, щоб вiн перенiс ганьба публiчного суду.
  
  
  Її прикрив за собою дверi, витяг Вильгельмину i пiдiйшов до Рiхтером за спиною, коли вiн збирався провести стилетом по горлу Урсули. Потiм її притиснув, мало автоматiв до основи черепа Рiхтера, щоб вiн вiдчув його там.
  
  
  Рiхтер швидко повернув голову, все ще притискаючи нiж до шиї Урсули. Коли вiн побачив мене позаду себе, на його тверде, мускулистом людини з'явився вираз чистої ненавистi.
  
  
  "Ви?" - вигукнув вiн.
  
  
  "Тобi краще нiж впустити", - сказав її, щiльно притискаючи "люгер" до его черепу.
  
  
  "А що, якщо їй цього не зроблю?"
  
  
  "Тодi її прострелю тобi голову", - похмуро сказав я, сподiваючись, що вiн не вiдповiв на блеф.
  
  
  "Не ранiше, нiж його зможу вiдкрити горло цi"ї панi, як стиглий помiдор. Нi, у мене тут перевага, iнший мiй. Якщо ти негайно не прибереш пiстолет i не покинеш цю платформу, її, уб'ю її негайно.
  
  
  "Ви неправильно розумi"те, чому її тут", - плавно продовжив вiн. "Її тiльки готель налякати жiнку. Я не хотiв її вбивати. I я не збираюся вбивати її зараз, якщо ви залишите цю платформу. Якщо ви цього не зробите, її буду змушений перерiзати її яремну вену".
  
  
  Рiхтер був спритним брехуном, але не переконливим. Її, знав, що якщо пiду з платформи, вiн бiльше не побачу Урсулу живий.
  
  
  Її, бачив, як блакитнi очi розпачем дивилися на мене. Її важко проковтнув i ще сильнiше притиснув Люгер до основи його черепа.
  
  
  "Добре, - сказав я, - зроби це".
  
  
  Рiхтер глянув на мене. "Ви ма"те на увазi, що дозволити менi вбити її?"
  
  
  "Насправдi, - сказав я. "А потiм цього, твоя мета зникне в темрявi. Тепер ти вирiшуй, Рiхтера. Кинь ножа, або ти мертвий".
  
  
  Її, сподiвався, що це звучить переконливо. Рiхтера на мить завагався, зважуючи й оцiнюючи. Потiм її побачив, як його обличчя змiнилося i трохи розслабилася. Вiн вийняв ножа навколо горла Урсули i прибрав iншу руку вiд ee rta.
  
  
  Її зробив великий крок вiд Рiхтера, а вiн трохи вiдiйшов вiд Урсули. Тепер вона повернулася до нього, важко дихаючи.
  
  
  "Що ж, схоже, ти нарештi спiймала мене", - сказав вiн Урсулi саркастичним тоном. "Wie schade für mich." Шкода для нього - его сарказм важче, нiж коли-небудь.
  
  
  "Схоже, ми заарештували його ранiше, нiж ви готелiв", - сказав її Урсулi, не зводячи очей з Рiхтера.
  
  
  "Ми вiдвеземо його в мо" купе. Її буду охороняти його всю нiч, щоб вiн не вирвався на свободу", - сказала Урсула.
  
  
  Рiхтер усмiхнувся.
  
  
  "Добре, - сказав я. Менi не хотiлося, щоб цей чоловiк був у нас до ранку, особливо коли її турбувався про Єву Шмiдт i Блюхера, але iншого виходу не було. "Рухайся, Рiхтера". Її махнув Люгером в бiк день платформи
  
  
  
  У нього все ще був нiж у руцi, i вiн простягнув руку, щоб забрати його, коли вiн проходив mimmo мене. Вiн дав менi його без проблем, але потiм, коли її викинув його за борт, вiдiрвавши вiд нього очi всього на частку секунди, вiн схопив мене рукою за праве зап'ястя i вiдштовхнув Люгер вiд себе.
  
  
  Ми разом вдарилися об перегородку, Рiхтер повернувся, щоб схопити пiстолет. В якийсь момент її мiг би ризикнути вистрiлити в нього, але Урсула знаходилася на лiнiї вогню позаду нього.
  
  
  Її, повернувся разом з Рiхтером, поки її крутив його по маленькому колу, поки його розщеплення не вдарилася об задню частину поїзда. Урсули бiльше не було позаду нього. Її боровся, щоб повернути "люгер" до йому. Мене бiльше не хвилювало, вбив би його, Рiхтера чи нi, але замiсть цього її спробував би поранити його. Крекчучи i спiтнiвши, її притиснув, мало пiстолет до його тiла. Вiн стиснув мою руку, i навколо люгера був зроблений пострiл. Goggle потрапила в перегородку i зрикошетила в нiч.
  
  
  Урсула щойно витягла свого Уеблi, але я був мiж нею i Рiхтером, i вона не могла використовувати це проти нього. Раптовим лютим i вiдчайдушним поштовхом Рiхтера вiдкинув мене вiд себе. Її на мить упав на Урсулу, вибивши Уеблi з її рук. Потiм Рiхтера увiйшов у дверi. Вiн пiшов за нею, коли її зробив ще один пострiл з "Люгера". Goggle розбили скло i потрапила в нього, коли вiн завернув за рiг у коридор. Удар кулi його его об стiну. Але вiн все ще був на ногах. Потiм вiн зник з усього поля зору.
  
  
  "Кравець!" Її, закричав. "З тобою все гаразд?"
  
  
  Урсула забирала свiй Уеблi. "Я в порядку, Нiк", - сказала вона, але я бачив, що вона була вражена.
  
  
  Її, схопився за дверi, вiдчинив її i увiйшов в спальний вагон. Коли її завернув за рiг коридору з "люгером" в руцi, її побачив Рiхтера приблизно на пiвдорозi вниз, бiжить до iншого кiнця. Її опустив на нього "люгер", але потiм передумав. Бiльшiсть пасажирiв уже лежали у своїх купе, i пострiл напевно ih розбудить.
  
  
  Її опустив "люгер" i дивився, як Рiхтера зника" в iншому кiнцi вагона. Урсула була поруч зi мною.
  
  
  "Вибачитися", - сказав її ей.
  
  
  "Не хвилюйся, Нiк. Вiн все ще в поїздi. Наступного разу йому не пощастить. Ми подба"мо про це. Може, ми його пошука"мо?"
  
  
  "Йдемо."
  
  
  Ми пiшли в купе Рiхтера, але його там не було. Потiм ми обшукали iншу частину поїзда. Його нiде не було видно. Очевидно, вiн знайшов мiсце, щоб сховатися. Схоже, нам доведеться розраховувати на те, що Урсула зможе схопити його вранцi в Белградi. Його стверджував на те, щоб Урсула вiдправилася в сво" купе ненадовго вiдпочити. Вона гостро потребувала цього. Її, попрямував назад до Voiture 5, сподiваючись зустрiтися з жiнкою Шмiдт.
  
  
  Коли його прибув в Voiture 5, мене чекав великий сюрприз.
  
  
  Я якраз вийшов у коридор до купе Єви, коли її дверi вiдчинилися i з'явився Ганс Рiхтер.
  
  
  Її завернув за рiг i шталь дивитися. Вiн натягував куртку, на руцi була пов'язка. Вiн крадькома озирнувся, а потiм попрямував вiд мене до iншого вагону.
  
  
  По всiй видимостi, колишнiй нациста сховався в купе, жiнки Шмiдта, поки ми його не хотiли. Вiн також отримав пов'язку, а це означало, що Єва, мабуть, допомогла ему.
  
  
  "Нашi люди!" - закричав я, виходячи через укриття.
  
  
  Вiн побiг. Її кинувся за ним, коли вiн вiдчинив дверi i вийшов через вагон.
  
  
  Її дiстався обидва кiнцi коридору, смикнув дверi i пiшов за ним.
  
  
  Тодi її знову зустрiв веселого людини.
  
  
  Вiн був на платформi мiж вагонами. Мабуть, вiн чекав Рiхтера. Вiн чув мiй крик, бачив бiжить Рiхтера i був готовий мене зустрiти, коли її увiрвалася в дверi.
  
  
  Володiючи кастетом, подiбним до того, який ранiше використовував Рiхтера, мiстер Веселий вдарив мене. Її мигцем побачив його обличчя у свiтлi машини позаду нас як раз перед нанесенням удару.
  
  
  Мої колiна обвисли. Людина, що використову" кастет, знав, як вдарити i куди саме повинен потрапити удар, щоб поставити жертву на мiсцi. Її прокинувся, згорнувшись на платформi, кондуктор тряс мене i запитував, що сталося.
  
  
  "Мене вдарив чоловiк".
  
  
  "Можливо, потенцiйний злодiй. Коли її входив у дверi, її бачив, як над тобою схилився чоловiк. Вiн утiк в наступну машину. Якщо ти можеш описати его..."
  
  
  "Я навiть не бачив, его осiб", - збрехав я.
  
  
  Рiхтера i його приятель знову втекли, але її, думали, що менi пощастило. Якби кондуктор не з'явився, мiстер Веселий, напевно, залишив мене в гiршому станi, нiж без свiдомостi.
  
  
  Її запевнив кондуктора, що можу йти пiшки. Коли менi вдалося вiд нього вiдiрватися, її, повернувся в купе Єви Шмiдт.
  
  
  "Це хто?" вона покликала в ревматизму на мiй стук.
  
  
  Їй змiнив голос i заговорив по-французьки. "Портером, мадам".
  
  
  Настала пауза. Потiм клацнув замок. Дверi прочинилися. Її встромив ногу в отвiр i встромив люгер в здивоване обличчя Єви.
  
  
  "Як вiн щодо угоди, яка займа"ться у нас була?" - сказав їй грубим голосом.
  
  
  "Я зв'язалася з Хорстом. Але у мене не було часу, щоб знову зв'язатися з тобою".
  
  
  Зачинивши дверi, їй сказав: "Ти брешеш - ти натравила на мене руського".
  
  
  Жiнка уникала мого погляду. "Якщо вiн витягли вам непри"мностi, це була iдея его. Їй тiльки сказав йому, що ви спецоперацiї в торгах на пристрiй".
  
  
  "Красиво. Коли ти сказав ему це, ти з бiса добре знала, що вiн зробить".
  
  
  "Ви не можете очiкувати, що я буду турбуватися про вашу безпеку. Не потiм того, як ви мене перебили".
  
  
  Її стримався. "Яка ваша зв'язок з Гансом Рiхтером?"
  
  
  Її погляд повернувся до мене. "У нас з Гансом Рiхтером нема" нiякого зв'язку".
  
  
  "Я бачив, як вiн виходив на вашу купе. У нього було вогнепальне поранення, i вiн прийшов до вас за допомогою. Ви перев'язали йому руку".
  
  
  Її погляд не здригнувся. "Я визнаю, що це правда. Але у нас все ще нема" зв'язку, крiм того, що я знаю, що захiднонiмецькi агенти шукають його. Я не вважаю це мо"ю справою. Нехай вони захоплюють своїх власних колишнiх нацистiв".
  
  
  "Чому вiн повинен був прийти до вас?"
  
  
  "Кiлька рокiв тому ми добре знали один одного. Її его стало вiдомо, коли знову побачив його. Її зробила помилку, назвавши ему номер свого купе, навiть не пiдозрюючи, що вiн потрапить в бiду в поїздi". Вона злегка посмiхнулася. "Так от, не кажiть менi, що ви не розумi"те, що я маю на увазi, коли кажу, що коли-то його добре знала".
  
  
  "Дозвольте менi розповiсти вам про думки, яка займа"ться тiльки що прийшла менi в голову, Єва. Може бути, Ганса Рiхтера - бос Topcon. Може бути, це людина, якого ви кличете Хорстом Блюхером".
  
  
  "Хорст не бiга", коли його пiдстрiлювати. Вiн занадто розумний для цього".
  
  
  "Тодi де вiн i чому не показу"ться?" Її запитав. "Що вiн вiдповiв на мо" прохання про зустрiч?"
  
  
  Вона витягла з-пачки американську сигарету i прикурила. "Хорст каже, що вважатиме вас законним претендентом на цей пристрiй. Але вiн буде мати справу з вами тiльки в цьому поїздi, i операцiя повинна бути замкнена до того, як ми приїдемо в Софiю. Ви зробите свою пропозицiю через мене".
  
  
  "Кравець вiзьми, її зроблю це", - сказав я. "Я готовий зробити свою пропозицiю по монiтору. Але я її роблю его тiльки босовi Topcon".
  
  
  Вона важко зiтхнула. "Ему це не сподоба"ться, але я її доставлю повiдомлення. Її призначу зустрiч i принесу повiдомлення у вашому купе".
  
  
  "Коли її можу чекати звiсток вiд вас?"
  
  
  "Тодi нашої зупинки у Белградi вранцi. Я не можу зв'язатися з Хорстом сьогоднi ввечерi".
  
  
  "Добре, - сказав я. "Але на цей раз зустрiч закiнчиться краще. Її стаю дуже нетерплячим".
  
  
  В темрявi свого купе, її розтягнувся на лiжку i прислухався до звуку колiс, коли поїзд мчав у бiк Белграда, i це був важливий момент для мене i для Урсули.
  
  
  Урсула сподiвалася зловити свою рибу в Белградi, а її сподiвався зустрiти свою. Незважаючи на iсторiю, яку розповiла менi Єва Шмiдт, її все ще задавався питанням, чи було це людина, якого його переслiдував, i невловима видобуток Урсули одне i те ж ...
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  З-за порушення нiчного i сильної втоми її проспав довше, нiж очiкував. Мене це "дина передача стукiт у дверi купе. Це була Урсула. Надворi був ясний день, i ми наближалися до Белграду.
  
  
  "Її готелю попрощатися на випадок, якщо ми бiльше не побачимося", - м'яко сказала вона менi.
  
  
  Вона навряд чи була схожа на агента. Її скуйовдженi свiтле волосся надавали ей вид молодий школярки, що було дуже до речi.
  
  
  "Як мило з твого боку", - сказав я.
  
  
  Коли її, пiдвiвся з лiжка, вона пiдiйшла до мене i притулилася губами до моїх. Її, вiдчував її м'яке тiло до своїх грудей. Через довгий час поцiлунок закiнчився, i вона стала дихати неглибоко.
  
  
  "Її омелою на увазi, що дiйсно готелю попрощатися", - сказала вона.
  
  
  Її посмiхнувся ей. Думаю, її впiзнав ee по"днувати бiзнес з невеликим задоволенням. "Скоро ми будемо в Белградi".
  
  
  "Прощання не займе багато часу".
  
  
  Її знову усмiхнувся, нахилився i доторкнувся своїми губами до її губ. "Ви дуже переконливi", - сказав я.
  
  
  "Я сподiвалася бути". Вона посмiхнулася.
  
  
  Вона домоглася плащ i стягнув черевики, поки її дивився. Потiм вона натягала светр через голову. Цього разу на нiй не було бюстгальтера. На ранковому сонцi вона виглядала чудово. Коли вона почала знiмати спiдницю, її почав розстiбати сорочку.
  
  
  Через кiлька хвилина ми разом лежали на лiжку. Ee тепла нагота тиснула на мене, i я вiдчував все це тiло
  
  
  
  чека" мого дотику.
  
  
  Її повiльно вiв рукою по оксамиту ee стегна. Ми не потрудилися запнути штори на вiкнi, i сонячний святий ee шкiрi пов'язано гей персиковий вiдтiнок, коли вона рухала стегнами до мене. Її провiв рукою мiж її нога.
  
  
  Ee грудей тягнулися до мене, вiдповiдаючи на мо" дотик. Вона знайшла мене i пестила мене повiльно i обережно, в нiжному ритмi. Ee губи жадiбно хотiли мене, шукаючи, покусуючи i тону.
  
  
  Потiм її вiдчув легке тремтiння всерединi нах i зрозумiв, що не можу чекати. Її обережно пiдiйшов до неї, i ми об'"дналися. Прекрасний стогiн вирвався з всi"ї глибини її горла.
  
  
  Я не вiдповiв ей. Їй був одержимий настiйною необхiднiстю знайти в нiй задоволення. Ми рухалися разом, все бiльш i бiльш наполегливо, i прекраснi звуки навколо її горла, здавалося, лунали навколо мене. Тепер ee стегна до висновку мене в полонi чутт"вого бажання. Ритм зростав i ставав бiльш жорстким. Всерединi мене кипiв казан, готовий переповнитися. Коли ee звуки злилися во"дино з далеким свистом поїзда, котел закипiв, i вона отримала це гаряче пролиття в найпота"мнiшi i найпота"мнiшi мiсця.
  
  
  "Хороший спосiб почати день", - сказав я, лежу поруч з нею. "I ми не проща"мося. Не зараз. Її зустрiнуся з вами в полiцiї".
  
  
  "Забудь, Нiк", - посмiхнулася вона. "У вас " власне завдання, про яке потрiбно подумати".
  
  
  "Мо" завдання може бути пов'язано з вашим", - вiдповiв я. "Я не можу зараз пояснити. Але нам краще одягнутися. Ми майже в Белградi".
  
  
  Ми швидко одяглися, коли поїзд проїжджав околицю Белграда. Пiзнiше, коли ми йшли по вагонах , менi прийшла в голову непри"мна думка. Якби Хорст Блюхера на самому делле був Гансом Рiхтером, i якщо б Урсула вдалося заарештувати його до того, як їй стало вiдомо, де в залi вкрадений монiтор, або якщо монiтор був узятий пiд варту разом з Рiхтером, мої шанси повернути його були невеликi. Югослави, звичайно, не здадуть пристрiй менi або уряду США.
  
  
  У певному сенсi, ми з Урсулою на той момент були суперниками, тому що нашi мiсiї i найближчi цiлi суперечили один одному. Їй був впевнений, що, хоча її врятував Урсулi життя, вона не подумала б про вiдстрочку арешту Рiхтера в Белградi тiльки тому, що її готель забрати у нього частину електронного устаткування, перш нiж вiн буде взятий пiд варту. Вона вважала б сво" завдання першорядним через огиднiстю его попереднiх злочинiв.
  
  
  Проте подвiйна iдентичнiсть так i не була доведена. Її не бачив, установ вiдвернути Урсулу вiд її цiлей, не розголосивши мою мiсiю, i я не хотiв цього робити. Тому його вирiшив залишитися з Урсулою пiд час спроби арешту, спостерiгаючи за Євою Шмiдт, та щорiчно, що буде на мою користь.
  
  
  Ми проходили через деннi тренери повiльно, але нам Шмiдта, нам Рiхтера не було видно. До того часу, як поїзд рушив по довгiй сiрiй платформi Белградського вокзалу, ми вже стояли на платформi бiля паровоза. Поїзд чекало багато людей, i ми обидва зрозумiли, що нашi люди дуже легко мiг загубитися в такому натовпi.
  
  
  Поїзд нарештi зупинився. Її, повернувся до Урсулi i посмiхнувся ей. "Що ж, давайте подивимося, чи зможемо ми знайти зустрiнуть ваших в цивiльному", - сказав я.
  
  
  Ми вийшли по всьому потягу на платформу ранiше iнших пасажирiв i попрямували до активного будiвлi вокзалу. Урсула хотiла полiцейських його, а дивився на платформи поїздiв.
  
  
  "Я бачу ih", - сказала вона. "Стежити за Рiхтером, поки її буду вести офiцерiв. Якщо потрiбно, ми провести обшук поїзда спереду i ззаду".
  
  
  Урсула кинулася геть, i тут її помiтив Єву Шмiдт. Вона була одна i в поспiху, пробиваючись крiзь потiк натовпу, попрямувала до задньої частини поїзда. Її i рушив слiдом за Євою, в поспiху зiткнувшись з мандрiвниками.
  
  
  Її, бачив, як Ганс Рiхтер i його товариш, кремезний чоловiк з веселим обличчям, вийшли з останньої машини. Рiхтера несс багажу i знайоме радiо.
  
  
  Вони зустрiли вiзок з багажем i зникли за нею. Її, пiдiйшов до неї з багажем, якi мене вiд ih поглядiв, i пiдiйшов досить близько, щоб почути ih голосу.
  
  
  "Ви вчинили мудро, затримавши Картера. Це скоро закiнчиться". Це був Рiхтер. "Я зустрiнуся з росiйською тут укласти угоду".
  
  
  "У вас " пристрiй?" Це сказала Єва
  
  
  Рiхтер засмiявся. "Вiдкрито тут, в мо"му радiо, де це було весь час".
  
  
  Її витягнув Вильгельмину з-пiд камзоли. Не дивно, що нашi люди нiколи не розлучався з радiо, яке не грало. Супутниковий монiтор знаходився всерединi футляра радiо. Навiть якщо б його розiбрали, пристрiй виглядав би як частина fold paper для будь-якого, крiм експерта.
  
  
  Обiйшовши вiзок для багажу, її сказав:
  
  
  
  "Спасибi за органiзацiю зустрiчi, Єва".
  
  
  Рiхтера вилаявся.
  
  
  "Я вiзьму радiо, Хорст. Думаю, ти волi"ш це iм'я, dis wouldnt ти его зараз використову"ш. Коли радiо буде у мене в руках, ми пiдiйдемо i поговоримо з полiцейськими, якi готелiв теж тебе знаю ".
  
  
  Його друзi залишалися з ним до самого обидва кiнцi. Єва змахнула сумочкою i вдарила мене по пiстолету, i мiстер Веселий накинувся на мене.
  
  
  Її застрелив кремезного чоловiка, коли ми падали. Її дуже втомився з ним боротися.
  
  
  Вiн задихався, коли його скинув його оленка i знову пiднявся на ноги. Вiн не виглядав здивованим, що я натиснув на курок Люгера. "Вiн чекав цього, коли стрибнув за мною, - подумав я. Вiн просто намагався дати Рiхтером час зробити перерву.
  
  
  Екс-нациста скористався можливiстю. Вiн кинувся день до станцiї, на ходу вiдштовхуючи людей.
  
  
  Єва Шмiдт теж втекла. Коли вона побачила, що я всадив кулю в людини, який напав на мене, вона повернулася i загубилася в натовпi. Її помiтив, що вона йшла в напрямку поїзда, але менi було все одно, що з нею сталося.
  
  
  Її мчав за Гансом Рiхтером.
  
  
  Коли вiн дiстався до входу в велику станцiю, вiн повернувся. Тепер вiн тримав у однiй руцi маузер-парабелум, а в iншiй - радiо. Вiн нацiлив маузер менi в голову i вистрiлив. Пострiл прогримiв по платформi, ледь не потрапивши в мiй лiвий високий. Пара жiнок закричала. Позаду мене високий лiтнiй чоловiк впав на землю - goggle влучила йому в плече. Були ще крики. Коли Рiхтера повернувся i побiг на станцiю, її витягнув свiй "люгер", прицiлився i вистрiлив. Саме тодi вiн змiнив курс, i вiн нудьгував по йому.
  
  
  Не було часу дивитися, де були Урсула i полiцейськi. Її побiг на станцiю слiдом за Рiхтером. Всерединi знаходилися сотнi людей, i Рiхтера спритно рухався середовищ них до далеких дверних отворiв, що ведуть на вулицю. Її засунув Вильгельмину в хвилину i збiльшив швидкiсть. Люди стояли i дивилися, i деякi намагалися пiти з нашого шляху. Рiхтера збив жiнку з нога, i пiшов далi. Її все ж набирав обертiв, i, перш нiж вiн встиг дiстатися до дверей, зупинив його з допомогою ударiв.
  
  
  Рiхтера сильно вдарився об пiдлогу, але не втратив нас маузера, наше радiо. Вiн повернувся, щоб вполювати менi голову, але я її спiймав його руку зi збро"ю i вiдштовхнув. Маузер заревiв у великiй кiмнатi, i goggle врiзалася у високий стелю. Було бiльше крикiв i зойкiв, i було панiчну втечу, щоб сховатися вiд пострiлiв.
  
  
  Ми двiчi перекинулися, намагаючись утримати контроль. Нашi руки iso усiх сил намагалися утримати пiстолет. Вiн вистрiлив знову, i вiкно в параднiй день розбилося. Його люди не грубою вдарив кулаком по квадратному особi Рiхтера, i його влада ослабла. Маузер випав з його рук, коли її швидко повернув руку.
  
  
  Рiхтера вилаявся розсмiявся вдарив мене стиснутим кулаком у голiв i пiдключився. Її вiдчув хрускiт бiля вуха i впав на пiдлогу. В цю мить Рiхтер пiдвiвся i потягнувся за маузером.
  
  
  Вiн досталь, пiстолет, перш нiж її встиг пiдiбратися до нього, i коли вiн повернувся до мене, на його обличчя з'явилася легка усмiшка. Її кинув Хьюго в долоню, коли вiн зробив маузер менi в голову. Але нашi гармати, нашi стилет не потрапили.
  
  
  "Halten sie! Genug!" Це була Урсула.
  
  
  Рiхтер вiдвернувся вiд мене i побачив дуже похмуру Урсулу, яка направила Уеблi ему в спину. По обидвi сторони вiд нах стояли дво" югославських та"мних полiцейських в штатському. У кожного в руках був короткий револьвер, нацiлений на Рiхтера.
  
  
  "Будь ласка, опусти рушницю", - наказав той, що праворуч вiд Урсули.
  
  
  Рiхтера крякнув, впустив маузер i озирнувся на мене. "Кравець тебе забирай", - тихо сказав вiн по-англiйському.
  
  
  Її, пiдiйшов до нього i висмикнув рацiю по его руки. Югослави кивнули менi i схопили його за руки.
  
  
  "Ми вiдвеземо його в митний пост для короткого допиту, перш нiж перевеземо його штабу", - сказав югослав, що говорив ранiше, Урсулi.
  
  
  Її готель витягнути звiдти то радiо. "Я повинен пiти в поїзд за сумкою", - сказав я. "Я скоро повернуся."
  
  
  До мене звернувся з листом той же югослав. "Нi, будь ласка. Поїзд буде затриманий. Спочатку пiдемо з нами".
  
  
  Вiн не виглядав схильним до суперечок. "Добре", - сказав я, неохоче слiдуючи за ними в кiмнату.
  
  
  Це була досить маленька кiмната, в якiй був лише стiлець i три прямих стiльця. Було тiльки одне вiкно, що виходило на вулицю. Це виглядало сирим.
  
  
  Коли ми увiйшли в кiмнату, Урсула заговорила з югославом, який стверджував, щоб її супроводжував ih.
  
  
  "О, его сумка!" вигукнула вона. "Це на платформi. Її отримаю це".
  
  
  "Дуже добре", - погодився полiцейський.
  
  
  Урсула тiльки що зникла, i закрила за собою дверi, коли Рiхтера знову почав дiяти.
  
  
  Полiцейськi все ще тримали його за руки. Той, хто ще не говорив, забрав у мене радiо, до мого особливих жаль, i поставити його на стiлець перед нами. Тепер вiн полiз у пiджак за парою наручникiв, але Рiхтера раптово i досить жорстоко вирвався навколо рук iншого югослава i вдарив його лiктем в обличчя. Полiцейський вiдсахнувся i важко впав на пiдлогу, в той час як Рiхтер штовхнув iншого в мене. Чоловiк натрапив на мене, i менi довелося його зловити, щоб вiн не впав на пiдлогу.
  
  
  Рiхтера вдарив першого офiцера i потягнувся за пiстолетом. Її потягнувся до Вiльгельмiна, поки чоловiк, який мене вдарив, намагався вiдновити рiвновагу. Потiм з'явився Рiхтера з кирпатим револьвером, розвернувся i вистрiлив у мене. Її, пiрнув у бiк стiльця, i вiн промахнувся.
  
  
  Полiцейський, який впав на мене, тепер тягнувся за пiстолетом. Рiхтера вистрiлив у нього i потрапив йому було вiдкрито в груди. Людини пiднявся з нога, i вiдштовхнувся тому вiд раптового удару. В його очах вiдбивалося здивування раптової смертi, коли вiн врiзався в стiну, а потiм зiсковзнув на пiдлогу.
  
  
  Рiхтер швидко обiйшов крiсло, по дорозi схопивши радiо, i побiг до вiкна. Її швидко вистрiлив зi свого укриття i зачепив його плече. Вiн розвернувся i вiдкрив вогонь у вiдповiдь. Потiм вiн побачив, що iнший полiцейський почав цiлитися в нього. Вiн вистрiлив ще раз, потрапивши в цьому життi, i полiцейський важко впав на стiлець. Потiм Рiхтера повернувся i пiрнув у вiкно, розбивши скло градом осколкiв. Її вистрiлив у нього ще раз, коли вiн зник, але не влучив у нього.
  
  
  У цей момент у дверi ввiйшла Урсула.
  
  
  "Вiн вiдiрвався вiд нас", - сказав я. "Йдемо." Її, вискочив за дверi mimmo зiвак i попрямував через станцiю до вхiдних дверей. Урсула була щиро за мною.
  
  
  Дiйшовши до обидва кiнцi будiвлi, її побачив, що Рiхтера бiльше нема". Її побачив чорну машину, швидко удалявшуюся вiд цього мiсця, кварталом далi по вулицi, але не було рiшенням дiзнатися, чи це Рiхтера.
  
  
  "Наступного разу, коли її побачу мiстера Рiхтера, - похмуро сказала Урсула, - я збираюся пустити йому кулю в голову i задавати питання пiзнiше".
  
  
  В той момент "дине, про що їй мiг думати, це радiо, яке Рiхтера схопив, коли втiк. На мить у мене був монiтор, але тепер вiн знову був для мене втрачений. Може назавжди.
  
  
  Потiм її згадав Єву.
  
  
  
  
  Дев'ята глава.
  
  
  
  "Ми шука"мо одного i того ж людини", - сказав його Урсулi.
  
  
  Вона запитально подивилася на мене, коли поспiшав її спиною до входу на станцiю. "Що ти ма"ш на увазi, Нiк?"
  
  
  "Зараз не так багато часу для пояснень. Рiхтера замiшаний у великiй крадiжцi, i вiн вкрав щось дуже цiнне для мого уряду, щоб продати це комунiстам. Голос чому вiн був у Схiдному експресi".
  
  
  Її мiг чути звуки сирен полiцiї, коли ми мчали через станцiю. Навколо кiмнати, де полiцiя намагалася затримати Рiхтера, зiбрався натовп. Зовнi Схiдний експрес готувався до виїзду.
  
  
  "Я збираюся залишити вас тут, Урсула. Не кажiть полiцiї нiчого про мо" причетностi, якщо зможете цього уникнути. Увiйдiть в Majestic за адресою Obilicev Venac 28, i я зустрiну вас там пiзнiше. Тим часом перевiрте calve i спробуйте знайти Рiхтера. Якщо ви все ж знайдете його, не намагайтеся схопити його, почекайте мене ".
  
  
  "Коли її побачу тебе знову?" запитала вона. "Куди ти збира"шся, Нiк?"
  
  
  "В поїздi " хтось, хто може сказати нам, де знайти Рiхтера", - сказав я. "Отже, її повертаюся на борт. Сподiваюся повернутися до вас сьогоднi пiзнiше або завтра".
  
  
  Вона посмiхнулася. "Я рада, що наша робота на якийсь час дозволить нам залишатися разом", - сказала вона. "Удачi, поки тебе не побачу".
  
  
  "Те ж саме i з тобою", - сказав я.
  
  
  Її дiстався до платформи, коли поїзд рушив, i скочив на борт. Прекрасна блондинка Урсула помахала рукою, я стою в дверному отворi, а потiм повернулася, щоб привiтати югославських полiцейських у формi.
  
  
  У лiченi секунди поїзд покинув станцiю i втiк назад в югославську село. Перебуваючи в Белградi, поїзд зайшов у вагон-ресторан, який тепер був останнiм вагоном у поїздi, позаду сплячих. Це зробило ще одне мiсце, де менi довелося б шукати Єву Шмiдт, i саме там я її знайшов. Вона тiльки що замовила снiданок, коли його пiдiйшов до її столика.
  
  
  "Я повинен пустити в тебе кулю виплат прямо тут", - сказав я. "Але я дам тобi останнiй шанс. Встань i йди до свого купе. Її буду щиро за тобою. I на цей раз нiяких трюкiв. Ти спробуй щось на зразок минулого разу, i я вб'ю тебе без подальше обговорення ".
  
  
  Вона коливалася мить. Потiм вона встала i пiшла по проходу вагона-ресторану. Її кинув
  
  
  кiлька купюр ee столик для офiцiанта i послiдувала за нею. Незабаром ми стояли перед дверима ee купе в Voiture 5.
  
  
  "Всередину", - наказав я.
  
  
  Вона отперла дверi. Ми увiйшли, i вiн замкнув дверi за нами. "Тепер, що б ви готелi знати?" - уїдливо запитала вона.
  
  
  "Як знайти твого коханця".
  
  
  Вона жорстко посмiхнулася i проводила рукою по темному волоссю. "Зараз це може бути дуже складно. Ганс дуже скоро завершить свою продаж, i тодi вiн стане дуже багатою людиною. Вiн знову змiнить свою особистiсть i продовжить вислизати вiд дурнiв, якi його переслiдують". Вона смiялася. "I ми можемо подякувати ваш уряд за все це".
  
  
  Вiн не любив, коли назавжди мною смiялися, i мене називали дурнем. "У тебе " спосiб випробувати удачу", - сказав її ей. "Де Рiхтера зупинився в Белградi?"
  
  
  Єва посмiхнулася. Вона почала роздягатися, поки я з нею розмовляв. Я не знала, чого вона чекала, але незабаром вона залишилася без штанiв i бюстгальтера. У нах була стигла повна цифра.
  
  
  "Якщо дати вам цю iнформацiю, її прийму виклик, пов'язаний з вашою роботою", - сказала вона менi.
  
  
  Вона пильно подивилась на мене, знiмаючи лiфчик i оголюючи груди.
  
  
  "Ви також можете бути люб'язним i сказати менi, де в залi штабу-квартири Topcon", - сказав їй гей, спостерiгаючи за тим, як вона стягу" чорнi мереживнi трусики з бiлих стегон. Вона намагалася вiдвернути мене сексом, як i багатьох iнших жiнок.
  
  
  "Може, ми зможемо пiти на якийсь компромiс", - промуркотала вона менi, стояти повнiстю голою. Вона пiдiйшла до мене i доторкнулась до мене своїми грудьми.
  
  
  "Який компромiс?" Її запитав.
  
  
  Вона злегка притиснулася до мене. "Ви погодитеся на менше, нiж вся iнформацiя, яку хочете, i замiсть цього її зроблю вам невеликий подарунок". Вона повiльно провела язиком по губах.
  
  
  "Я все одно можу забрати подарунок", - нагадала їй гей, вiдчуваючи, як її стегна рухаються до мене.
  
  
  "Так. Але це було б не те ж саме, чи не так? Зовсiм не те ж саме".
  
  
  Їй дозволив куточку rta поворухнутися. Вона була гарна. Вони з Рiхтером склали вiдмiнну команду. Ймовiрно, вiн використовував її в iнших мiсiях Topcon. "I якщо б їй був готовий пiти на компромiс, яку iнформацiю ви б менi?"
  
  
  Вона рухала стегнами бiльш наполегливо, i це чертовски вiдволiкало. "Я не можу сказати вам, де в залi штабу-квартири Topcon, тому що я не знаю. Рiхтера не водить мене туди. Але я скажу вам, що вiн ре"стру"ться в готелi Excelsior у Белградi на Княже Милоса 5. Її, скажу вам, тому що вiн не буде будьте там довго, i ви, ймовiрно, все одно не вдасться знайти его ".
  
  
  Ee стегна наблизилися до мене. Її обiйняв ih i вiдчув, як м'яка плоть ворушиться вiд мого дотику. Її схопив її за пiдборiддя iншою рукою, притягнув до себе, люто поцiлував її в губи. Вона сидiла, затамувавши подих, з виряченими очима. Потiм в її очах з'явився вираз замiшання i розчарування. Мить тому вона контролювала ситуацiю, вона керувала дi"ю, але раптово вона втратила цей контроль.
  
  
  Її не вiдпускав ee пiдборiддя. Її схопив його мiцнiше. "Ти брешеш, люба", - наполягав я.
  
  
  Сум'яття змiнилося побоюванням. "Чиста ..."
  
  
  "Ах, так. Її бачу це в твоїх очах". Його вiдпустив її пiдборiддя, але все ж притиснув до себе iншою рукою. Потiм її полiз у пiджак i витягнув Вильгельмину. Її притиснув, мало до її лiвої грудей i занурив її в м'яку плоть.
  
  
  "Це не так, як ранiше", - сказав її ей. "На цей раз у мене закiнчилося терпiння. А тепер слухайте уважно. Її збираюся з'ясувати, де хова"ться Рiхтера в Белградi, неважливо, скажете ви менi чи нi. Ви дiйсно хочете померти, щоб трохи ускладнити завдання? для мене?"
  
  
  Страх, який вона показувала ранiше, тепер повернувся в її очi. Її мiг сказати, що вона думала про те, що я сказав. Вона глянула на пiстолет, притиснутий до її грудей, а потiм подивилася менi в очi.
  
  
  "Готель Сава", - тихо сказала вона.
  
  
  Її, дивився на її обличчя, i їй був переконаний. Готель "Сава" був тим мiсцем, яке обрав би Рiхтера - маленьким i вiдокремленим.
  
  
  "А штабу-квартири Topcon в залi в Лозаннi, чи не так?"
  
  
  Вона швидко подивилася на мене, а потiм в сторону. Її сильнiше притиснув мало пiстолет до її грудей. Вона ахнула.
  
  
  "Так, - швидко вiдповiла вона. "Але я, чесно кажу, не знаю адреси".
  
  
  Її взяв пiстолет i поклав його в кобуру. "Я вiрю тобi, - сказав я. "А тепер її повинен покинути вас, i вийти на наступнiй станцiї".
  
  
  Вона не вiдiйшла вiд мене. "Ви не хочете прийняти iншу частину запропонованого мною угоди?"
  
  
  Її провiв руками по стегнах i поцiлував її в губи. Вона здавалася менi голодною. Але у мене на думцi було iнше. Її, повернувся i зняв її шарф зi стiни купе.
  
  
  "Я знаю, менi це сподоба"ться, - зiзнався я. "Але її повинен ставити бiзнес вище задоволення, принаймнi, iнодi".
  
  
  Її пiднiс шарф до її обличчя, i вона запитливо подивилася на нього. Потiм натягнув її его гей, рот i зав'язав ззаду. Вона раптом почала звиватися, бити i видавати приглушенi звуки крiзь шарф. Її схопив її оголене тiло, пiдняв, вiднiс на лiжко i кинув на нах. Менi здалося, що в її очах на мить з'явилося вичiкувальне вираз, але її прив'язав її до лiжка її власними ременями i одягом. Через мить вона розпласталася на лiжку i пильно подивилася на мене.
  
  
  "Поки ви не перетнете кордон з Болгарi"ю, вам не знадобиться кондуктор або носильник, щоб вибивати вам дверi", - сказав її ей. "I це тiльки пiзно. До того часу її доберуся до готелю" Сава "".
  
  
  В її очах спалахнула ненависть, i вона пробурмотiла щось по-нiмецьки крiзь шарф.
  
  
  "Не переживай з-за того, що тебе зв'язали", - посмiхнувся її ей. "Просто спробуй подумати про мою альтернативу".
  
  
  Її залишив її прив'язаною голою на лiжку i замкнув за собою дверi купе. Потiм я пiшов до Voiture 7 i сво"му купе, щоб забрати свiй невеликий багаж. Їй був готовий вийти на наступнiй зупинцi, яка займа"ться послiдувала незабаром потiм свистка.
  
  
  Тепер її повинен був повернутися в Белград в надiї, що Рiхтер поїхав у готель "Сава", незважаючи на те, що его розшукувала югославська полiцiя. Менi потрiбно було з'ясувати, чи залишилося у нього радiо.
  
  
  
  
  Десята глава.
  
  
  
  Було близько полудня, коли повернувся її на центральний вокзал у Белградi на поїздi другого класу. Її взяв таксi по вулицi Сараевоска до бульвару Кнеза Михайла, минув значний Нацiональний музей, зробив пару поворотiв, щоб переконатися, що за нами стежать, а потiм попрямував вiдкрито до готелю Majestic на вулицi Обиличев Venac. Урсула дуже зрадiла, побачивши мене.
  
  
  "Ах, Нiк!" - сказала вона, обiймаючи мене своїми м'якими руками за шию, коли її, увiйшов в її кiмнату. "Її пiдошви по пiдлозi. Де ти, кравець вiзьми, був".
  
  
  "Менi довелося зайнятися деякими незавершеними справами. Ви ж не думали, що я залишу вас одного в цiй злий комунiстичної столицi, чи не так?" Її, усмiхнувся.
  
  
  Вона зачинила за мною дверi. Її помiтив, що вона оселилася в дуже елегантному номерi за скромною цiною i що за nah вiдкрива"ться прекрасний вид на вулицю. Але тепер її думки були тiльки про Гансе Рiхтера.
  
  
  "Ви щось дiзналися?" запитала вона.
  
  
  Її закурив сигарету i запропонував гей одну, але вона вiдмовилася. Тепер її дивився на нах серйозно. Вона була досить напружена. "Думаю, її знаю, де хова"ться Рiхтера", - сказав її ей. "Якщо тiльки вiн не запанiкував i не втiк навколо мiста".
  
  
  "Це десь поблизу?"
  
  
  Її зробив довгу затяжку сигарети i затримав її на мить. "Так, це недалеко звiдси".
  
  
  "Де? Всi?"
  
  
  Її вивчав особа Урсули на мить, перш нiж заговорити. Це здавалося пiдходящим часом, щоб розповiсти ось про монiторi. Її повинен був сказати ось про це, або повнiстю виключити її навколо роману, i останнiй варiант не здавався справедливим.
  
  
  "Готель" так", - повiльно сказав я.
  
  
  "Який?" Вона перейшла до телефону на тумбочцi. "Я подзвоню в полiцiю, i вони зустрiнуть нас там".
  
  
  Її, похитав головою. "Нi, Урсула".
  
  
  Вона подивилася на мене з легким подивом в своїх прекрасних блакитних очах. Потiм вона домоглася трубку назад. "Чому б i нi?"
  
  
  "Урсула, - почав я, - я збираюся з вами поговорити. Рiхтера вкрав електронний пристрiй у британського уряду, пристрої США, що важливо для безпеки Заходу. У нього це пристрiй з собою. Принаймнi, вiн був у нього, коли вiн виходив, навколо Центрального вокзалу через вiкно ".
  
  
  Вона на мить згадала. "Радiо?" запитала вона.
  
  
  "Так, радiо. Вiн майже впевнений, що всерединi нього заховано пристрiй".
  
  
  "Голос чому вiн носив радiо з собою в поїздi".
  
  
  Її посмiхнувся. "Це те, у що я вiрю в даний момент. Тепер югославська полiцiя була б рада екстрадувати його в Захiдну Нiмеччину, щоб постати перед судом за вiйськовi злочини. Комунiсти завжди радi, якщо зловлять людини за Третього рейху. Але я думаю, що ви можете розумiють, що вони можуть iнакше поглянути на штопора o повернення менi електронного пристрою ".
  
  
  "Я розумiю, Нiк", - сказала вона.
  
  
  "Я намагався вiдокремити Рiхтера з его-радiо станцiй, але менi це не вдалося", - продовжив її. "Якщо б їй був там, мо" завдання було б виконано. Тепер менi потрiбно повернути це радiо".
  
  
  "Але, Нiк, я не можу заарештувати Рiхтера без полiцiї", - сказала вона менi. "Передача його пiд варту нашого уряду вимага" великої бюрократiї. Повинна бути задiяна полiцiя".
  
  
  "Я розумiю", - сказав я. "Але пам'ятайте, що Захiдна Нiмеччина одна з
  
  
  сервiси країн, якi постраждають, якщо це пристрiй потрапить до рук КДБ. Насправдi, її, вважаю, що Рiхтер розрахову" укласти угоду про продаж пристроїв з росiйською вiдкрито тут, у Белградi. Можливо, вони це вже зробили. У будь-якому випадку, Урсула, її i прошу вас дати менi час на Рiхтера i его, радiо, перш нiж ми звернемося до югославам за допомогою в його арешт ".
  
  
  Вона подумала на мить. "Я хочу допомогти вам зловити Рiхтера".
  
  
  "Так, ви можете пiти зi мною", - погодився я.
  
  
  Вона посмiхнулася. "Добре, Нiк. Її почекаю, перш нiж подзвоню в полiцiю, але у них, звичайно, можуть бути власнi iдеї. Менi зда"ться, її бачила людини, що спостерiга" за цим готелем. Її повинен припустити, що вони не можуть повнiстю менi довiряти".
  
  
  "У цьому " сенс", - сказав я. "Врештi-решт, ти не хороший комунiст".
  
  
  Вона посмiхнулася менi широкої нiмецької посмiшкою, i її блакитнi очi спалахнули. "Я навiть не хороша дiвчинка", - сказала вона.
  
  
  "Я б не погодився з цим".
  
  
  На нiй був халат, зав'язаний на талiї, тому що вона тiльки що вийшла з душу. Вона розв'язала халат i дозволила йому було розкритися пiд ним вона була голою. "Думаю, менi краще одягнутися", - сказала вона.
  
  
  Її жадiбно дивився на її вигини. "Я вважаю."
  
  
  Халат впав на пiдлогу. Їй дозволив сво"му погляду блукати по випира" груди, тонкої талiї i помахом молочних стегон i стегон. Її згадав Єву в поїздi, i вiн знав, що Єва запустила в менi щось, що тепер пестило i плекало тип Урсули.
  
  
  "З iншого боку, - сказала вона, наближаючись до нас, щоб скоротити вiдстань мiж нами, - якщо нашi люди зараз в цьому готелi, вiн, ймовiрно, пробуде там ще трохи".
  
  
  "Мабуть, - сказав я.
  
  
  Вона почала покусувати мо" вухо. I їй дозволив гей почати роздягати мене.
  
  
  Урсула розпалювала в менi вогонь, який обiцяв дуже скоро вийти з-пiд контролю. Її допомiг гей, зняти решту одягу, а потiм вiдвiв її до великим двоспальним лiжка через кiмнату. Ми лягли разом, i наступне, що я пам'ятаю, це те, що вона пiдiйшла до мене в чоловiчiй позицiї.
  
  
  Її грудей звисали над мо"ю красивими грудьми стрiмкими дугами. Вона опустилася лиже до мене, i кiнчики її грудей м'яко потерлися про мою груди, поцiлувавши мо" обличчя i шию своїми вологими губами.
  
  
  Вона спустилася до мого живота, нiжно цiлувала мене, i вогонь горiв у мо"му паху. Потiм вона рушила вниз, задобрити повними теплими губами, поки її не мiг бiльше терпiти.
  
  
  "Тепер, нероба?" запитала вона.
  
  
  "Зараз", - хрипко вiдповiв я.
  
  
  Її штовхнув її на лiжко i осiдлав, затамувавши подих, нетерпляче. Молочнi стегна пiднялися i оточили мене, i я пам'ятаю, як вiдчував, як вони надiйне зчепилися позаду мене, коли ми з'"дналися. Пожежа перерiс у вулканiчний голокост. Потiм були солодкi запахи, прекраснi звуки i гаряча плоть, коли ми досягли кульмiнацiї.
  
  
  Коли її, глянув на готель "Сава", її зрозумiв, чому Рiхтер вибрав його. У Штатах його найкраще описати як пастку для блiх - старе старий будинок, яке виглядало так, як нiби його давно мали знести в старому районi мiста. Вивiска зовнi була настiльки занепала, що її можна було пройти, навiть не пiдозрюючи, що це готель. Це було схоже на те мiсце, де керiвництво буде дивитися в iншу сторону вiд сумнiвних гостей.
  
  
  В готелi було всього двадцять номерiв, i за кiлькiстю ключiв, визначених у поштовi скриньки за столом, її мiг бачити, що забрали тiльки пiвдюжини. Я не здивувався, коли неохайний югославський службовець не попросив показати нашi паспорти, а просто зняв ih номери. Вiн думали лише формальнiстю умовити полiцiю.
  
  
  Поки клера обходив крiсло, щоб забрати мою одиницю багажу, її знову глянув на поштовi ящики i запам'ятав, вони, якi вказували на зайнятiсть певних кiмнат. Потiм ми пiднялися по сходах з клерком. Коли вiн вiдкрив дверi i поставив мiй багаж, дав ему чайовi.
  
  
  Коли клера йшов, дверi в коридорi вiдкрилася, i в коридор вийшов Ганс Рiхтер. Її вiдштовхнув Урсулу в день, а сам сховався вiд очей. За мить її крадькома глянув i побачив Рiхтера i двох чоловiкiв, що стояли в коридорi спиною до мене. Вони збиралися покинути iншого чоловiка, навколо кiмнати якого тiльки що вийшли. Iнший чоловiк - Iван Луб'янцi.
  
  
  Очевидно, Рiхтер вiдправився сюди Луб'янку, коли виходив з усього Схiдного експреса на Повке. Тепер, хоча Рiхтера, схоже, знайшов iнше укриття з-за аварiї на станцiї, вiн прийшов сюди з цими людьми, якi, очевидно, були агентами Topcon, щоб обговорити з росiйським продаж пристроїв спостереження.
  
  
  Рiхтера не несс радiо. Може, вiн не довiряв КДБ. Вiн зi своїми товаришами пiшов коридором до сходiв, поки Варвари закривав дверi.
  
  
  Її, повернувся до Урсулi. "Це нашi люди, i його друзi", - сказав я. "Йди за ними i подивися, куди вони пiдуть. Постарайся не загинути. А поки її збираюся вiдвiдати мого росiйського друга в коридорi. Її зустрiнуся з тобою в" Маджестике "в три. Почекай. через годину, потiм цього, i якщо я не здамся, ти сам по собi ".
  
  
  Вона подивилася менi в обличчя на короткий нiжне мить. "Добре, Нiк".
  
  
  Її посмiхнувся. "До побачення."
  
  
  "Так".
  
  
  Урсула зникла по коридору слiдом за Рiхтером i його людьми.
  
  
  Через кiлька хвилина її, постукав у дверi Луб'янськiй кiмнати. Потiм короткої паузи з-за день пролунав голос Луб'янки. "Так?"
  
  
  Її досить добре розбирався в дiалектах i голосах, особливо потiм того, як омела можливiсть ih чути, тому її прочистив горло i iso усiх сил намагався звучати як Ганс Рiхтер.
  
  
  "Блюхера", - сказав я.
  
  
  Замок на день клацнув, коли її витягнув "люгер". Коли дверi вiдчинилися, i її побачив здивоване обличчя Луб'янки, її не шталь чекати запрошення увiйти в кiмнату. Її рiзко вдарив ногою у дверi i увiрвався в кiмнату. Вона потрапила Луб'янцi в груди i голову i повалила його на пiдлогу.
  
  
  Луб'янка взявся за пiстолетом, але його его зупинив. "Замри виплат прямо тут".
  
  
  Вiн повернувся i побачив "люгер", нацiлений ему в голову. Потiм глянув на вiдстань мiж ним i "Уеблi" i вирiшив, що не варто ризикувати.
  
  
  "Це знову ти", - з гiркотою сказав вiн.
  
  
  "Боюся, що так, старий. Добре, встань. I тримайся подалi вiд сво"ї iграшки на столi".
  
  
  Варвари повiльно пiднявся, кров капала з його паличок i rta. Его губа вже опухла. Її, пiдiйшов до дня, i закрив її, постiйно стежити за спiвробiтником КДБ. В його очах була велика неприязнь до мене.
  
  
  "А тепер, - сказав я, - ми з тобою при"мно поговорити з вами".
  
  
  "Нам нема про що говорити", - похмуро вiдповiв вiн.
  
  
  "Я думаю, що так".
  
  
  Вiн хмикнув i приклав руку до порiзу на щоцi. "Боюся, ви прийшли не до того з математики".
  
  
  "Може бути", - сказав я. "Але якщо її це зроблю, тобi буде дуже погано". Її, дивився на його обличчя, коли до мене настав вплив цього додатка.
  
  
  "Ми ще не дiйшли до висновку угоду", - сказав вiн менi. "Отже, у мене нема" того, що ви шука"те".
  
  
  Її запитав. "Якщо вона ще у Рiхтера, де вiн її береже?"
  
  
  "Рiхтер?"
  
  
  "Вибачте за помилку. Для вас вiн Хорст Блюхера".
  
  
  Варвари на мить замислився. "Я поняття не маю, де в залi пристрої. Вiн дуже скритний i ухильну".
  
  
  "Може, вiн тобi не довiря", Варвари", - сказав я, трохи пiдколов його.
  
  
  Вiн подивився на мене. "Я ему теж не довiряю".
  
  
  Куточок мого rta рушив. Менi завжди приносило невелике задоволення бачити двох непри"мних людей, якi намагаються перехитрити iншого iншого. "Що ж, одне можна сказати напевно, Луб'янка. Ви зна"те, де з ним зв'язатися. I її, хочу, щоб ви менi це сказали".
  
  
  Луб'янка перебрався на незастеленную постiль. Її уважно спостерiгав за ним i тримав "Люгер" нацiленим на нього. "Вiн не сказав менi, де вiн зупинився", - повiльно сказав вiн.
  
  
  "Ти брешеш, Луб'янка. I тобi потрапить 9-мiлiметрова goggle в голову". Її, пiдiйшов до йому лиже. "Менi потрiбна правда, i я хочу її зараз. Де менi знайти Рiхтера?"
  
  
  Очi Луб'янки раптом стали плоскими, вiдчайдушними. На мiй подив, вiн узяв з лiжка велику подушку i повернувся до мене, поклавши її перед собою. Її поняття не мав, що вiн робить, тому не ризикував. Його вистрiлив, i "Люгер" вибухнув в маленькiй кiмнатi.
  
  
  Goggle зарилася в товсту подушку i не досягла грудей Луб'янки. Тим часом на мене накинувся Варвари, все ще тримаючи подушку мiж нами. Її прицiлився i знову ударив у його голову, i мiй пострiл ледь не потрапив у цiль, коли вiн впав на мене.
  
  
  Луб'янка потрапив менi в руку з пiстолетом i сильно вдарив його, але рушницю його все ще тримав. Тепер подушки не було, i Варвари обома руками сильно крутив мою руку. Ми вдарились об стiну, i вiн загубив пiстолет.
  
  
  Потiм ми обидва зiсковзнули на пiдлогу, намагаючись битися. Її вдарив його кулаком у вже закривавлене обличчя Луб'янки, i вiн зумiв вiдповiсти на удар, перш нiж вiдiрватися вiд мене. Потiм вiн потягнувся до Уеблi, який тепер стояв поруч з ним на столi.
  
  
  Вiн схопив пiстолет перш, нiж її встиг дотягнутися до нього, але вiн не змiг вчасно дiстатися до спускового гачка, щоб вистрiлити. Коли її, пiдiйшов до нього, вiн мучив їх, наприклад, потрапивши менi в голову важким стволом.
  
  
  Її впав на вiкна, до стогнати. Потiм Луб'янцi пiднявся на ноги i знову зробив "Уеблi" на мене, але я знайшов у собi сили схопити його руку з пiстолетом i потягнути його, перш нiж вiн встиг вистрiлити. Вiн промазав mimmo мене i розбив вiкно.
  
  
  Скло голосно розбилося, i обрушилося на мене дощем, коли її, повернувся i дивився, як тiло Луб'янки вилiта" назовнi назовнi - его руки були широко розставленi, коли вiн намагався за щось схопитися.
  
  
  Пiд час падiння Луб'янки настала коротка тиша, потiм почув її крик. Її висунувся через розбите скло i побачив, що вiн вдарився об балкон другого поверху. Вiн був проколений пiкетами залiзної балюстради горiлиць з вiдкритими очима, i два пiкету виступали через його грудей i життя.
  
  
  Її лаяв себе. Луб'янка менi тепер нiчого не скаже. Повернувши Вильгельмину, його швидко залишив маленьку кiмнату i поспiшив по коридору в той момент, коли з парадних сходiв долинали shaggy. Її уникнув ih, спустившись по заднiй службовими сходами на вулицю.
  
  
  
  
  Одинадцята глава.
  
  
  
  "Це те мiсце. Сюди Рiхтера пiшов з двома чоловiками", - сказала Урсула.
  
  
  Ми забилися в темний отвiр у вузькiй вуличцi, дивлячись крiзь нiч на старий будинок навпроти. Урсула дуже хвилювалася, але намагалася не показувати цього.
  
  
  "Як ви дума"те, вони могли б помiтити, що ви пряму"те за ними?" Її запитав.
  
  
  "Я так не думаю, - сказала вона.
  
  
  Будинок через дорогу представляв собою житловий будинок. Урсула сказала менi, що вони увiйшли у вуличну кiмнату на другому поверсi, але в той момент там не було миру.
  
  
  "Ну, пiдемо туди i подивимося", - запропонував я.
  
  
  "Добре, Нiк". Вона полiзла в сумочку за "Уеблi".
  
  
  "Я хочу, щоб ти добре прикрила мене там", - сказав я. "Це може бути пасткою".
  
  
  "Ти можеш розраховувати на мене, Нiк".
  
  
  Коли ми пiдiйшли до кiмнати, де, як ми вважали, перебували Рiхтера i його люди, вона виявилася порожньою. Її обережно увiйшов, з пiстолетом, але там нiкого не було.
  
  
  "Заходьте, - сказала її Урсулi.
  
  
  Вона при"дналася до мене, закрила дверi i озирнулась. Це була велика кiмната з окремою ванною. Фарба вiдшаровувалася зi стiн, а сантехнiка виглядала старовинної. У кутку була незграбна лiжко, покрите шрамами дерев'яний стiлець i кiлька прямих стiльцiв збоку.
  
  
  "В якомусь мiсцi", - прокоментував її. Її сунув люгер назад у кобуру. Її, пiдiйшов до лiжка. Здавалося, що хтось недавно на нiй лежав.
  
  
  "Тут нема" багажу або чогось ще, - зазначила Урсула. "Можливо, ми вже втратили его".
  
  
  "Давай подивимося навколо", - сказав я.
  
  
  Ми дослiджували це мiсце по частинах. Були докази того, що там був Рiхтера - недопалок однi"ю з його улюблених сигарет; пляшка вина, майже порожня; i в смiтт"вому кошику, его кинутий квиток на поїзд, вiн не знайшов нiчого, що вказувало б на те, що вiн повернеться в цю кiмнату. Насправдi, всi докази вказували на те, що вiн залишив це назавжди.
  
  
  "Що нам робити тепер?" - запитала Урсула.
  
  
  "Я не знаю", - сказав її ей. Її, повернувся у ванну i повiльно озирнувся. Менi здалося, що в кiмнатi було якесь мiсце, яке ми не помiтили. Її знову заглянув у порожню аптечку.
  
  
  Потiм я пiшов в туалет. Верх був на nen. Її пiдняв кришку i заглянув в таз.
  
  
  Там я побачив шматок мокрою зiм'ятої папери, плаваючий в прозорiй & nb.
  
  
  Її вивудив це i глянув на нього. Це був всього лише шматок паперу вiд бiльшого шматка, який, очевидно, був порваний i вiдданий забуттю, але nen було кiлька рукописних буквально.
  
  
  "У мене будь-що "", - сказав я.
  
  
  Урсула пiдiйшла i подивилася через мо" плече. "Що це таке?"
  
  
  "Схоже, Рiхтер намагався позбутися цього в унiтазi. Ви можете розiбрати, що це за лiтери?"
  
  
  Вона глянула на це. "Це почерк Рiхтера", - сказала вона. Вона скривилася, злегка повернувши записку. Схоже, це написано на сербохорватського, Нiк. Можливо, головна слова "нацiональний". I ще одна лiтера, початок iншого слова.
  
  
  Її покосився на нього: "Нацiональний. Але яке друге слово?"
  
  
  "М - У - З - музей, Нацiональний музей".
  
  
  Її швидко подивився на нах. "Музей. Є в nen гардеробна?"
  
  
  "Я так вважаю", - сказала вона.
  
  
  "У Рiхтера не було б причин використовувати музей для зустрiчi", - сказав я. "Ми зна"мо, що вiн вже зустрiчався з Луб'янкою в готелi" Сава "i, можливо, тут".
  
  
  "Це правда", - сказала Урсула, але не пiшла за мною.
  
  
  "Ну, припустимо, ви готелiв здати це радiо куди-небудь на зберiгання на пару днiв. Ви не зможете скористатися камерою їжi багаж на Центральному вокзалi або в аеропорту, тому що полiцiї там стежить за вами. Але чому б не скористатися камерою прийомiв їжi в громадському мiсцi зразок музею? "
  
  
  "Але речi там, залишаються тiльки на час
  
  
  
  "Поки що вiдвiдувачiв у музеї", - нагадала менi Урсула.
  
  
  Її подумав про це на мить. "Вони тримали б рiч пару днiв, очiкуючи, що її дво" повернеться. Але, припустимо, Рiхтер не хотiв покладатися на таку можливiсть. Можливо, вiн залишив радiо в музеї, а потiм подзвонив їм, пiзнiше нiяк не коли, щоб говорити, що вiн забув забрати його, коли йшов. Вiн пообiцяв отримати радiо протягом двадцяти чотирьох або сорока восьми годин. Тодi його запевнили, що вони проявили особливу обережнiсть, щоб тримати його для нього ".
  
  
  "Це хороша теорiя, Нiк. Далi варто перевiрити".
  
  
  "З ранку ми будемо в музеї", - сказав я. "Якщо сьогоднi ввечерi Рiхтера дiзна"ться про Луб'янцi, вiн, швидше за все, вирiшить негайно залишити Белград, але не без цього радiо. Якщо б вiн все ж сховав його в музеї, ми готелi его там побити. Це може бути наш останнiй шанс для контакту з ему."
  
  
  "А поки що, - сказала вона, - тобi треба трохи вiдпочити. А у мене в" Маджестике "" особливо комфортабельний номер".
  
  
  "Гарну пропозицiю", - сказав я.
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ми були в Нацiональному музеї, коли вiн вiдкрився на наступний ранок. Був сонячний весняний день в Белградi. На високих деревах у parque Каламегдан росли яскраво-зеленi бутони. Катери на пiдводних крилах курсували спокiйним водам Дунаю, i жвавий рух здавалося якимось менш неспокiйним. Але сам музей в ясний ранок здавався монолiтним i сiрим; це було яскравим нагадуванням про те, що ми з Урсулою прийшли сюди не для розваги.
  
  
  Всерединi були високi стелi i стерильнi склянi вiтрини, разюче контрастировавшие з сонячним ранком по ту сторону его товстих стiн. Ми швидко знайшли роздягальню. Черговий югослав ще не спав.
  
  
  "Доброго ранку", - привiтав його его. "Наш iнший залишив тут портативне радiо, i забув взяти його з собою. Вiн послав нас забрати его". Її, говорив з кращим нiмецьким акцентом.
  
  
  Вiн почухав потилицю. "Радiо? Що це?"
  
  
  Її вирiшив спробувати поговорити з ним по-сербо-хорватськи. "Радiо. Те, що носить на ременi".
  
  
  "Ах, - сказав вiн. Вiн пройшов у кут маленької кiмнати, а я, затамувавши подих, потягнувся до полицi. Вiн витягнув радiо Рiхтера. "У мене " одiна, залишений тут людиною по iменi Блюхера, швейцарець".
  
  
  "Так", - сказав я, глянувши на Урсулу. "Голосування i все. Хорст Блюхера - повне iм'я".
  
  
  Вiн подивився на промах. "Так. У вас " документи, мiстер Блюхера? Зда"ться, я не пам'ятаю тво" обличчя".
  
  
  Її стримував нетерпiння. Її вже вирiшив забрати магнiтолу силою, якщо буде потрiбно. "Я не Хорст Блюхера", - сказав її навмисно. "Ми его друзi, якi прийшли вимагати для нього радiо".
  
  
  "А. Ну, мiстер Блюхера повинен був приїхати сам, розумi"те. Це правило".
  
  
  "Так, звичайно", - сказав я. "Але пан Блюхера захворiв i не може прийти на радiо. Ми сподiва"мося, що ви зрозумi"те. Ви опинитеся ему велику послугу, якщо дасте нам рацiю, щоб передати ему".
  
  
  Вiн пiдозрiло подивився на мене, а потiм на Урсулу. "Вiн дав вам квитанцiю?"
  
  
  Тепер Урсула зiграла роль. "Ах, люба! Вiн згадав, що ми повиннi взяти блан вiдвертими перед вiд'їздом. Але вiн забув вiддати його дн. Вiн дуже хворий". Потiм вона включила чари. "Я сподiваюся, що ви не будете технiчнi пояснювати помилку. Р-н Блюхера tac готель послухати гарну югославську музику, поки вiн тут".
  
  
  "Ах", - сказав чоловiк, дивлячись у її холоднi блакитнi очi. "Що ж, її можу це зрозумiти. Ось, ви можете взяти радiо. У мене i так чиста рiшенням зберiгати його тут".
  
  
  "Велике спасибi", - сказав їй ему.
  
  
  Вiн проiгнорував мене i передав радiо Урсулi. "Скажи сво"му друговi, щоб вiн швидше видужав, щоб вiн мiг насолодитися перебуванням в Белградi".
  
  
  "Спасибi", - сказала Урсула.
  
  
  Вона взяла радiо, i ми вийшли через роздягальнi. Але, виходячи навколо будiвлi, її виявив, що моя перемога була недовгою. Дво" чоловiкiв вийшли з нiшi в коридорi, i навколо нiкого не було. У них обох були пiстолети. Це були двi людини з Topcon, яких ми бачили ранiше з Рiхтером, люди, за якими слiдувала Урсула.
  
  
  "Зупинись, будь ласка", - наказав високий.
  
  
  Її тихенько застогнав. Ще кiлька хвилин, i монiтор був би моїм. Будь проклятi цi люди! Це був почала другий раз, коли їй володiв ним тiльки для того, щоб у мене вiдiбрали його. Урсула була так засмучена, як я. Вона втратила всякий зв'язок з Рiхтером, незважаючи на вiдновлення радiо, i тепер цi люди вiдновили цей контакт. Її подумав, чи доживе вона до того, щоб отримати вигоду з такого повороту подiй.
  
  
  Низькорослий чоловiк, квадратний зi зламаним носом, махнув автоматом на радiо. "Закласти радiо на пiдлогу мiж нами разом з тво"ю сумочкою... -
  
  
  вiн глянув на мене - i твоїм пiстолетом.
  
  
  "Тодi вiдiйди вiд них", - наказав бiльш високий чоловiк.
  
  
  Урсула подивилася на мене, i я згiдно кивнув. Коли на нас були нацiленi два пiстолети, сперечатися було нiкуди. Вона вийшла вперед, простягла рацiю i сумочку з "Уеблi" в пiдлогу. Її повiльно витягнув "люгер" з камзоли, вишукуючи будь-яку можливiсть використовувати проти них, але тепер обидва пiстолети були зосередженi на моїх грудях. Її поклав "Люгер" на пiдлогу поруч з радiо i сумочкою. У мене все ще був Хьюго в рукавi, але здавалося, що у мене буде мало можливостей використовувати його.
  
  
  "Дуже добре", - сказав високий агент Topcon. У нього було темне волосся i дуже худе обличчя. Вiн зробив знак iншому чоловiковi, який ступив уперед, вiдкрив сумочку Урсули i витягнув Уеблi. Вiн сунув це i Вильгельмину в хвилину пiджака. Потiм вiн узяв радiо.
  
  
  "А тепер ходiмо з нами", - сказав високий чоловiк.
  
  
  Урсула знову подивилася на мене. "Нам краще зробити те, що каже чоловiк", - сказав її ей.
  
  
  Нас непомiтно витягли навколо будiвлi i посадити в сiрий седан "Фiат". Нам з Урсулою сказали сiсти в машину ззаду. Високий чоловiк сель за кермо, а той, у кого зламаний нiс, sel поруч з ним, з пiстолетом, спрямованим менi в груди.
  
  
  "Тепер ми поїдемо на невелику прогулянку", - з великим задоволенням сказав менi той, у кого був пiстолет.
  
  
  Машина увiйшла в ранковий потiк машин. Її, побачив, що обидвi заднi день замкненi на спецiальнi замки. Здавалося, що чистий рiшенням побити людину з пiстолетом. Рiхтер, мабуть, вирiшив, що найкраще позбутися вiд нас, щоб продовжити переговори без перешкод. Її починав розумiти, як вiн протягом стiлькох рокiв вислизав вiд усiх видiв полiцейських i урядових агентiв: вiн був розумний, ефективний i повнiстю вiльний вiд совiстi.
  
  
  Ми виїжджали з Белграда. Ми їхали по Бранкова Призренскому бульвару, поки не дiсталися до рiчки, а потiм Кара Дордева виїхали з мiста на пiвдень. Незабаром ми опинилися на вiдкритiй горбистiй мiсцевостi.
  
  
  "Куди ви нас везете?" - нарештi запитав я.
  
  
  "Ти дiзна"шся дуже скоро", - сказав зламаний нiс, рiзко усмiхнувшись менi. Его акцент був нiмецьким, а бiля високої людини - французьким. Це був досить космополiтичний наряд, цей Topcon.
  
  
  Його передбачення було вiрним. Ще через п'ятнадцять хвилина, обiгнувши пару сiльських дорiг, ми пiдiйшли до окремого замiському будинку. Водiй зупинився перед ним i наказав нам вийти.
  
  
  Ми з Урсулою вийшли з фiата. Її поняття не мав, де ми були; Її знав тiльки, що ми були на пiвдень вiд мiста. Було логiчно, що Рiхтера виїде з Белграда, оскiльки полiцiя прочесывала мiсто в я просив його. До теперiшнього часу вiн не мiг пересуватися на громадському транспортi. Цiкаво, чи знав вiн ще про Луб'янцi.
  
  
  "В будинок", - наказав високий чоловiк, розмахуючи револьвером. Обидва пiстолети знову були нацiленi на нас. Її виконував накази.
  
  
  Всерединi будинок виглядав навiть менше, нiж здавалося зовнi. Але це було все, що потрiбно Рiхтером. Через мить, потiм того, як високий стрiлок покликав його, з кухнi в кiмнату увiйшов Рiхтер.
  
  
  "Що ж, - сказав вiн, побачивши нас, - який при"мний сюрприз". Вiн потягнувся до рацiї, яку високий чоловiк поставив на стiлець. "Ви майже отримали це, чи не так?"
  
  
  "Досi тхiр ви були на крок попереду нас", - сказав я. "Але твоя удача не може тривати вiчно, Рiхтера".
  
  
  Її, бачив, як найманцi дивилися на мене, коли її використовував його справжн" iм'я. Мабуть, вiн був вiдомий їм тiльки як Блюхера. Рiхтера посмiхнувся менi, потiм пiдiйшов i вдарив мене по обличчю.
  
  
  Її важко впав на пiдлогу. Урсула ахнула i нахилилася мною назавжди. Iso rta текла струмком кровi. Її лежав, дивився на Рiхтера i ненавидiв його. Ця ненависть змусила б мене постаратися трохи сильнiше, якщо б у мене була можливiсть виступити проти нього.
  
  
  Урсула глянула на Рiхтера. "Нацистський ясник!" - прошипiла вона.
  
  
  Особа Рiхтера спалахнуло вiд гнiву. Вiн сильно вдарив її по обличчю, i вона впала поруч зi мною.
  
  
  Рiхтер повернувся до людей, якi нас привели. "Надiньте на них наручники там i там". Вiн вказав на роздiлову перегородку, в якiй до дверного прорiзу на кухнi прибудували серiю тонких залiзних прутiв, i старий залiзний радiатор на бiчнiй стогнати. "Отже, вони роздiленi".
  
  
  Чоловiк зi зламаним носом прикував обидва зап'ястя Урсули до батареї, а високий чоловiк прикував мене ланцюгом до зовнiшньої стiйцi перегородки. Мої руки були за спиною, на кожному зап'ястi були наручники i з'"дну" ланцюг навколо перекладини. Менi довелося встати, а Урсула - сiсти на пiдлогу, притулившись спиною до батареї.
  
  
  "Добре, принеси бомбу", - наказав Рiхтер високому зi збро"ю. .
  
  
  Високий чоловiк зник у маленькiй спальнi i за мить повернувся з саморобною бомбою. До нього було прикрiплено досить динамiту, щоб пiдiрвати два будинки, розмiром з той, в якому ми перебували. Рiхтер глянув на мене з усмiшкою, взяв бомбу навколо рук високої людини i поклав пристрiй на стiлець у центрi залу. кiмната, приблизно на пiвдорозi мiж мною i Урсулою.
  
  
  "Андре дуже добре розбира"ться в цих речах", - зауважив Рiхтер, встановлюючи годинник, якi подаються спусковим гачком для бомби. "Goggle, звичайно, була б акуратнiше, але вона набагато могутнiше. Малоймовiрно, що влада зможуть пiзнати вашi тiла, потiм вибуху i пожежi. Її, сподiваюся, що цей приклад стане попередженням для всiх, хто може пiти за тобою ".
  
  
  "Я думаю, це змусить ih задуматися", - сказав я. Її уважно подивився на бомбу, яка займа"ться була встановлена i тiка". Рiхтер був прав. Якщо б ця штука вибухнула, для дослiдження залишилося б небагато.
  
  
  "Ми нiколи не здамося, поки ви не потрапите пiд опiку людей, чи" iм'я ви зганьбили", - сказала Урсула напруженим голосом.
  
  
  Рiхтер глянув на нах. "Я зiпсував?" - їдко сказав вiн. "Шкода, що тебе не було поруч, коли все це вiдбувалося, фройлейн. Третiй так i держави не залежав вiд мене одного в досягненнi своїх цiлей. Всi ми тодi були нацистами. Коли ми зазнали поразки, кiлька слабких сказилися, а решта раптом стали антифашистами.
  
  
  "Ти нацистський пес", - прошипiла Урсула.
  
  
  "Зараз модно дружити з колишнiми ворогами, бiгати з соцiалiстами i зраджувати старi iдеали", - повiльно продовжив вiн.
  
  
  "А нацисти в кiнцевому пiдсумку працюють з комунiстами", - спростував повiдомлення в змi її ему.
  
  
  Вiн пильно подивився на мене. "Це бiзнес, чистий i простий. Це те, що я повинен робити чоловiк, коли на нього, як на собаку, вони полюють, хто напав на нього".
  
  
  "Вбивство нас не вряту" вас, гер Рiхтер!" - голосно сказала Урсула. "Вас затримають, i ви зарплату за те, що зробили".
  
  
  Вiн гiрко усмiхнувся. "Тепер у вас менше двадцяти хвилина, щоб переконатися в цьому". Не чекаючи вiдповiдi, вiн повернувся до своїм поплiчникам. "Вимкнiть Lamborghini. Ми поїдемо на Fiat до станцiй Dragoman Pass в Crveni Krst. Там повинно бути безпечно сiдати на поїзд".
  
  
  "Так, гер Блюхера, - сказав високий чоловiк. Дво" повернулися i вийшли на вулицю.
  
  
  Коли бойовики сiдали в машину зовнi, Рiхтера знову повернувся до мене. "Ви тимчасово перервали мою угоду з росiянами. Але тiльки тимчасово. За це ви тепер заробiтної плати своїм життям".
  
  
  Значить, вiн знав про Луб'янцi.
  
  
  "Коли її поїду звiдси, у мене буде не тiльки весь час, яке її хочу, в поїздок, фотографiями, музикою, щоб вiдновити переговори про продаж супутникового монiторингу, але я знiму з себе стеження уряду Бонна на деякий час. Розумi"те, все працю" як звичайно, дуже добре для мене ". Вiн пiдiйшов до дня. Зовнi завiвся двигун Fiat. "Auf wiedersehen. Або, може бути, менi слiд просто попрощатися?"
  
  
  Вiн повернувся i пiшов. Через мить "Фiат" вiд'їхав, i звук поступово стихав по мiрi того, як вони поверталися на головну дорогу.
  
  
  Ми з Урсулою одночасно подивилися на тикающую бомбу, а потiм iнший в iншу. Урсула прикусила нижню губу i похитала головою. "Я повинна була вбити Рiхтера, як тiльки стало вiдомо его".
  
  
  "Остинь", - сказав я. "У нас залишилося менше п'ятнадцяти хвилина. Це не залиша" багато часу для глибших роздумiв".
  
  
  "Я не можу поворухнутися", - сказала Урсула, стучая наручниками по батареї.
  
  
  "Спробуй розслабитися", - спокiйно сказав її ей. "Ваше занепоко"ння може бути заразним, i менi треба будь-що придумати".
  
  
  Прокляте цокання бомби на столi було схоже на те, як нашi серця забилися в останнiй раз. Її вiдключився i повернувся, щоб щорiчно на решiтку позаду мене. Її натягнув ту, до якої був прикрiплений, i вона зiгнулася, а потiм вiдскочила назад. Її спохмурнiв i потер ланцюжок наручникiв поперечину. Вiн видав м'який звук, не такий рiзкий, скрипучий, як метал. Зрештою, прути були не з металу, а навколо дерева, пофарбованого пiд чорне залiзо. Потiм її згадав Хьюго. Вони не знайшли Хьюго, мiй стилет.
  
  
  Надiя закипiла в моїх грудях i змусила мiй кишечник стиснутися ще бiльше. Її поворушив правою рукою, але нiчого не сталося. Її був сильно обмежена в своїх рухах. Її, повернувся обличчям до Урсулi i вiдкинувся з тонкою дерев'яною поперечини.
  
  
  "Що ти робиш, Нiк?"
  
  
  "Намагаюся врятувати нашi життя", - коротко сказав я. У мене не було часу на балаканину.
  
  
  Її знову ворухнув рукою, i Хьюго зiсковзнув менi в долоню. Пiднiс ножа так, щоб моя рукоять була мiцною. Рiзко повернувши зап'ястi, її зумiв завдати гострий край леза Хьюго на дерев'яну перекладину вiдвертими пiд руками. Її розрiзав пруток i вiдчув, як лезо ножа вп'ялося в дерево. Дерево було твердим, але нiж
  
  
  був вигнаний до тонкої крайки для смуг. Її зробив невеликi суворi рухiв лезом i вiдчув, як вiд нього вiдвалю"ться пара сколiв.
  
  
  Її, глянув на Урсулу. "Я намагаюся розколоти цей проклятий брусок", - пояснив я. Її не бачив, циферблат жорсткостi. "Скiльки там часу?"
  
  
  "Трохи бiльше десяти хвилина", - сказала Урсула, витягнувшись, щоб побачити циферблат.
  
  
  "Господи, - сказав я, злий, що минуло так багато часу.
  
  
  Її рiзав. Її не готель прорiзати всю планку. Її просто готель его послабити. На пiдлозi було багато вiдколiв. Її перестав рубати i сильно смикнув штангу. Почувся легкий трiск, але дерево не зламалося. Наручники тепер глибоко врiзалися в мої зап'ястя. Її вирiзав ще трохи, поки, нарештi, не вiдчув глибоку трiщину в деревi. Її зiбрався з силами, щоб пережити тиск на зап'ястя, i подивився на Урсулу.
  
  
  "Час", - сказав я.
  
  
  "Шiсть м".
  
  
  Її пiдставив ноги пiд себе i потягнув iso усiх сил. Пролунав гучний трiск, коли дерев'яний брюс розколовся. Її впав головою на пiдлогу i трохи не вдарився об стiлець, на якому лежали бомби.
  
  
  Мої руки були скутi ззаду, але її насилу пiднялася на ноги. Її вiдчував кров на своїх зап'ястях. Її, став на стiлець, щоб щорiчно на бомбу. Якщо б її знав Рiхтера, а їй, думав, що починаю, вiн би влаштував бомбу так, щоб будь-яке її струс, наприклад, пiдняття ee, призвело б в дiю ранiше часу. Її, нахилився, щоб перевiрити проводку, i переконався, що мав рацiю. Менi довелося або знешкодити бомбу, не перемiщаючи її, або звiльнити Урсулу з радiатора.
  
  
  Бомба повинна була вибухнути, коли хвилинна стрiлка показала пiвгодини, а залишалося всього чотири хвилини. У мене було мало часу.
  
  
  "Ми повиннi позбавити тебе вiд цi"ї штуки", - сказав я, повернувшись до Урсулi. "Я не можу перемiстити бомбу".
  
  
  "Але як я можу звiльнитися?" - запитала вона, намагаючись приховати панiку в голосi.
  
  
  Її, нахилився i оглянув, як вона вросла корiнням до металу. Був тiльки один спосiб звiльнити ee - розкрити замок наручникiв. Але, для цi"ї операцiї потрiбно кiлька хвилин, навiть якщо б її тримав руки перед собою. Її Хьюго сунув в заднiй хвилину штанiв; Менi б це не знадобилося. Потiм уважно оглянув радiатор.
  
  
  Труба навколо пiдвалу, що з'"дну" радiатор, вся заiржавiла. Виглядало так, нiби радiатора не використовувався багато рокiв. Крiм того, пластини, прикрепляющие радiатор до дерев'яної пiдлоги, виглядали старими i ослабленими.
  
  
  Її вiдступив i оглянув сцену з невеликої вiдстанi. Радiатор був помiщений приблизно в 30 см вiд стiни. Там було достатньо мiсця для того, що я задумав. Її розташувався вiдвертими перед батаре"ю i глянув на Урсулу.
  
  
  "Зберися", - сказав я. "Я збираюся дати цiй штуцi сильний удар".
  
  
  "Добре, Нiк, - сказала вона.
  
  
  Її глянув на годинник. Залишалося двi хвилини. Пiднявши ногу, зiгнувши кожному племенi, її в результатi вдарив правою ногою по батареї.
  
  
  Коли її пiдключився, пролунав трiск металу i дерева, i Урсулу вiдкинула назад до радiатора. Її, чув, як вона видав рiзкий горловий звук. Коли її подивився, щоб побачити результати, що її виявив на пiдлозi купу iржi. Радiатор повнiстю вiдiрвався вiд труби i притулився до стогнати. Пластини, якi тримали його на пiдлозi, були вiдiрванi, але до них все ще залишалося гниле дерево. Одна навколо пластин все ще прилипала до дерев'янiй пiдлозi бiля якоря, тому її знову викинув її i повнiстю звiльнив.
  
  
  Урсула була в синцях i покрилася iржею.
  
  
  "Боюсь, тобi доведеться тягти свою нитку цiй штуцi", - сказав її ей. "Вставай. Швидко".
  
  
  Вона насилу пiднялася на ноги, пiднiмаючи за собою один потiк радiатор. Для нах це було важко, але адреналiну у нах tech. Її, боком рушив, схопився за iнший нитки руками в наручниках i пiдняв радiатора до рiвня стегон. Її, подивився на годинник жорсткостi. Залишилося менше хвилини.
  
  
  Її сказав. - "Бiжимо!" "За дверi!"
  
  
  Урсула вискочила навколо вiдкритого дверного отвору, все ще чiпляючись за великий шматок металу у формi гармошки. Її, пiшов за нею, йдучи майже задом наперед.
  
  
  "Iди дуже швидко", - сказав я. "Не бiжи. Нам потрiбно пройти не менше п'ятдесяти ярдiв. Поки вiн ями в землi".
  
  
  Вона корилася наказам, крекчучи i спiтнiвши. Це було страшенно нiяково. Одного разу Урсула впала на колiна, а її мало не втратив нитку радiатора. "Вставай", - сказав спокiйним голосом.
  
  
  Вона зробила. Годинник в моїй голiв сказали менi, що у нас всього близько п'ятнадцяти секунд. Ми швидко рушили до неглибокiй западинi в полi, прилеглому до будинку, i натрапили на нах. Як тiльки ми впали на землю, пролунав оглушливий вибух.
  
  
  розiрвавши спокiйний день позаду нас.
  
  
  Ударнi хвилi пошкодили мої вуха i розсипали волосся нам особам. Потiм на нас обрушився клубок бруду i смiття. Навколо нас сипалися великi важкi колоди. Через мить все закiнчилося, i ми подивилися в бiк будинку. Велика хмара диму клубочилося до неба, i те небагато, що залишилося вiд котеджу, палало.
  
  
  "Боже мiй", - вигукнула Урсула, мабуть, уявляючи, що сталося б з нею, якби радiатор не вийшов по збiрцi. Її свiтле волосся було скуйовджене, а обличчя було в грязi.
  
  
  "Нам пощастило", - сказав я.
  
  
  Її схопив Хьюго i пiдiйшов до кiнця радiатор Урсули, щоб почати зламувати замок на її манжетах. На це пiшло бiльше десяти хвилина. Коли вона нарештi звiльнилася, вона довго потерла зап'ястя i глибоко зiтхнула. Потiм вона взялася за роботу з Хьюго, щоб зняти мої наручники. На це у нах пiшло приблизно стiльки ж часу, з вiльними руками. Мої зап'ястя були порiзанi наручниками, але кров вже покривала рани.
  
  
  "Що тепер, Нiк?" - запитала Урсула.
  
  
  "Тепер ми пряму"мо до перевалу Єлiн потiм Рiхтера".
  
  
  "У них " перевага перед нами", - сказала вона. "I у нас нема" машини. Вони взяли деякi деталi вiд Lamborghini".
  
  
  "Я знаю", - сказав я, глянувши на iталiйську машину бiля будинку. Частина его скла була зруйнована, i фарба злетiла з одного боку вибухом. "Але нашi люди ясно дав зрозумiти, що поверта"ться на борт Схiдного експреса на перевалi. Вiн знайдений перетнути кордон з Болгарi"ю в Димитровградi. Так що нам не потрiбно турбуватися про те, щоб дiстатися до Црвени Крст, коли Рiхтера туди дiстанеться, але до вiдправлення поїзда. Це може бути можливо, якщо ми зiйдемо на головну дорогу та одразу ж зловимо машину ".
  
  
  "Тодi ходiмо", - сказала Урсула.
  
  
  
  
  Дванадцята глава.
  
  
  
  Це був справжнiй похiд до дороги. Урсула не скаржилася, але я мiг сказати, що напруга останнiх двадцяти чотирьох годин позначалося на нiй. Приблизно через пiвгодини потiм того, як ми покинули мiсце палаючого котеджу, ми досягли "диної дороги, що проходить через цю частину країни.
  
  
  "Це вигляда" досить самотньо", - сказала Урсула.
  
  
  Дорога тяглася рiвненської вздовж рiчкової долини в обох напрямках, наскiльки вистачало очей, але машин на нiй не було. Було так тихо, що важко було повiрити, що коли-небудь проїжджа" якийсь транспорт.
  
  
  "Це змушу" мене забути про Рiхтера i просто насолоджуватися тишею i споко"м", - сказав я.
  
  
  "Так, - погодилася Урсула. Вона пiшла i сiла на трав'янистий берег бiля дороги, i вiн при"днався до неї там.
  
  
  Урсула вiдкинулася на високiй травi, пiдперши пiд себе лiктi. Вона закрила очi i прислухалася до птицi в найближчому полi. Це був м'який сонячний весняний день з розслаблюючiй магi"ю в пахучому повiтрi. Поруч шепотiла група тополь, зеленi бутони, що прикрашають ih мереживнi гiлки, i вiтер, який рухав деревами, також м'яко колисав високу траву в полi, паралельному дорозi. Це був той день, мiсце i така компанiя, якi змушують агента задуматися, що, кравець вiзьми, вiн робить у своїй конкретнiй професiї.
  
  
  Коротка темна спiдниця Урсули пiднiмалася навколо її стегон, i я лежу там вона виглядала дуже добре. Спальня - не "дине iдеальне мiсце для занять любов'ю, як її виявив в iнших щасливих випадках. Частини знаходжу iдеальне мiсце в найнесподiванiших при iнших обставинах. Але ця можливiсть, враховуючи, що ми з хвилини на хвилину сподiвалися на машину, була менш нiж сприятливою.
  
  
  "Нiк! Це машина!" Урсула вказала.
  
  
  Це був седан, Citroen, що наближа"ться до нас на великiй швидкостi.
  
  
  "Добре", - сказав я. "Я постараюся це зупинити". Її вилiз на проїжджу частину i махнув руками по широкiй дузi. Машина вiдразу ж почала сповiльнювати хiд i через мить перекинулася на узбiччя поруч з нами.
  
  
  Всерединi знаходилися дво" молодих iталiйцiв, якi самi прямували до кордону.
  
  
  "Ви збира"теся дiстатися до Црвени Крст на перевалi Єлiн?" Її запитав.
  
  
  Обидва вони були худими молодими людьми з довгим волоссям. Водiй глянув на Урсулу, i ему, мабуть, сподобалося те, що вiн побачив. "Ми обов'язково поїдемо в Црвени Крст", - сказав вiн з сильним акцентом. "Будь ласка, сiдайте".
  
  
  Ми зробили це, i машина з ревом помчала по шосе. Їй був радий, що їм подобалося швидко їздити, тому що у нас було мало часу. Насправдi, ми могли б втратити шанс потрапити туди вчасно.
  
  
  Спочатку молодi люди загравали з Урсулою. Запропонували коньяк i готелiв зупинитися вiдпочити. Але коли вони побачили, що Урсула не любила груповий секс, вони знову почали насолоджуватися сонячним нiяк не коли. Ми прибули у гiрське село Црвени-Крст, куди, безсумнiвно, прямував Рiхтера, близько двох годин дня. Iталiйцi вiдвезли нас вiдкрито на вокзал, i ми
  
  
  гаряче подякував ih на поїздку. Потiм ми з Урсулою увiйшли всередину.
  
  
  Це було невелике мiсце, i воно виглядало зовсiм сiрим, як бiльшiсть станцiй цi"ї лiнiй в Югославiї. Ми швидко оглянули зал очiкування i побачили, що нам Рiхтера, нам двох його поплiчникiв там не було. Поглянувши на платформу станцiї, її, побачив, що потяг буде видалено.
  
  
  "Iди, - сказав її Урсулi.
  
  
  До того часу, як ми вийшли поїзд уже був у кiнцi платформи, набираючи швидкiсть. Це був Схiдний експрес.
  
  
  "Кравець!" Її сказав.
  
  
  Її, подивився вниз, у потiк будiвель, на вiдкритий майданчик, де сидiла пара машин, i побачив "Фiат", на якому Рiхтер їхав по замiського будинку пiд Белградом.
  
  
  "Дивись, - сказав я. "Его-машини. Вiн в цьому поїздi".
  
  
  Її схопив Урсулу за руку i потягнув її за собою, поки бiг по платформi до машини.
  
  
  "Що ми робимо, Нiк?" - запитала вона, поки ми бiгли.
  
  
  "Ми збира"мося дiстати Белградського м'ясника", - сказав її ей.
  
  
  Ми зупинилися у Фiата, i вiн подивився на трасу. Менi потрiбно було встигнути на той поїзд. Якщо Рiхтера потрапить в Болгарiю, мої шанси отримати его i радiо були дiйсно малi. Там вiн отрима" всю необхiдну допомогу КДБ.
  
  
  Її, стрибнув у низьку спортивну машину i вхопився за дроти пiд приладовою панеллю. Поїзд повiльно зникав за поворотом дороги. Його, з'"днав дроти, i двигун запрацював.
  
  
  "Сiдай i поїхали!" Її крикнув Урсулi крiзь шум машини.
  
  
  Її перебрався на пасажирське сидiння, а Урсула сiла за кермо.
  
  
  Її вказав на мiсце, де "Схiдний експрес" зникав за поворотом дороги.
  
  
  Його сказав."Вслiд за цим проклятим поїздом!"
  
  
  Вона глянула на мене всього секунду. Потiм машина вилетiла навколо тут i попрямувала вздовж узбiччя траси.
  
  
  Її подивився наперед i побачив, що, хоча по обидва боки траси бiля села був крутий берег, там було мiсце для вузької спортивної машини, якщо Урсула могла досить добре управляти.
  
  
  "Перейди на iншу сторону траси на цьому перехрестi тут", - сказав їй привiт, коли ми натикалися лiвими колесами на шпали. "Я хочу бути поруч з поїздом, якщо ми його зрозумi"мо".
  
  
  Вона зробила, як я сказав гей, i тепер ми поїхали по лiвiй сторонi траси. Очi Урсули розширилися, коли вона iso усiх сил намагалася утримати контроль над машиною. Стяжки пiд колесами праворуч сильно стрясали машину, а пiд iншими колесами утворювалися вибоїни, але Урсула тримала Fiat на узбiччi гусениць. Через мить поїзд знову був у полi зору, i ми вже наближалися до нього.
  
  
  "Швидше", - переконував її сл.
  
  
  Урсула натиснула на педаль газу, i ми кинулися вперед. Поїзд знаходився всього в декiлькох ярдiв. Вiн ковзав плавно порiвняно з нашої власної дикої поїздкою. Ми наїхали на купину, i машина звернула налiво. На мить менi здалося, що ми пiдемо по набережнiй. Але Урсула боролася за контроль, i, нарештi, ми знову пiшли добре. Задня площадка вагона-ресторану була тепер в межах двадцяти футiв. Їй вiдчинив дверi фiата, i глянув на Урсулу.
  
  
  "Коли її, сяду на борт, повертайся в мiсто i чекай мене на станцiї. Її постараюся забрати його живим, якщо вiн дозволить менi".
  
  
  Вона вiдчайдушно кивнула, її суглоби бiлими на кермi. Її кинув на нах останнiй погляд i став на сходинку день вiдкритої машини. Ми стояли бiля задньої платформи поїзда. Вiдкрита дверi машини не дозволяла нам пiдiйти дуже близько, але менi потрiбна була ще одна засадах.
  
  
  "Лизати!" Її крикнув гей, у ревматизму.
  
  
  Унiверсал натикався, згорнув i вiд'їхав вiд поїзда. Потiм ми опинилися вiдвертими навпаки поїзда, вiдкрита дверi з брязкотом вдарилася об конструкцiю платформи. Було зараз або нiколи. Її перестрибнув через чотири фути мчала землi, схопився за поручнi платформи i схопився за нах. Її пiдтягнувся до платформи i перелiз через перила. Потiм її, озирнувся i побачив, що Урсула вже гальму" машину. Їй помахав гей, i вона блимнула фарами, повiльно рухаючись до наступного перехрестя.
  
  
  Її поправив одяг i прибрав волосся з чола. Її, пiднявся на борт, не вбивши нас, себе, нас Урсулу. Тепер менi потрiбно було знайти Ганса Рiхтера, перш нiж ми дiйти до межi.
  
  
  Її, увiйшов у вагон-ресторан i уважно подивився на обличчя тих небагатьох, хто прийшов випити потiм обiду. Нiхто навколо них не був Рiхтером, або его людьми. Її рухався по вагону недбало, немов просто гуляв по поїзду. Якби кондуктор зупинив мене костя квитка, її мiг би придбати його на борту - може бути, квиток другого класу, але менi було все одно, тому що я не очiкував розслаблятися i насолодитися цi"ю поїздкою.
  
  
  Її повiльно пройшов через двi спальнi вагони, шукаючи будь-якi ознаки
  
  
  Рiхтера, але я нiчого не бачив. В загальних вагонах його теж нiчого не бачив. У поїздi її бачив тiльки особи щасливих мандрiвникiв. Якщо Рiхтера був на борту, вiн грав обережно i переховувався. Ему, ймовiрно, вдалося дiстати одне або кiлька спальних купе для себе i його людей, i вони будуть всерединi них, чекаючи переходу в Болгарiю в Димитровградi.
  
  
  Однак була перевага, що її отримав з них тхора, як вiдчув останнiй поїзд. Тепер їй був упевнений в особистостi Ганса Рiхтера i знав, як вiн виглядав. Її мiг би описати його провiдникам потягу.
  
  
  Менi знадобилося десять хвилина, щоб знайти носильника, але коли її це зробив, вiн менi дуже допомiг.
  
  
  "Дайте-ка щорiчно, - сказав вiн по-сербо-хорватськи, - я вважаю, що така людина, як ви опису"те, sel на борт Црвени-Крст. Так, тепер її згадав. Її тiльки що бачив, як цей хлопець входив у вiдсiку 8 в наступному спальному вагонi".
  
  
  Через мить її зупинився на день вiдрiзати 8. Її витягнув Вильгельмину i подумки пiдготувався до всього, що може трапитися. Її, сказав собi, що на цей раз Ганс Рiхтер не пiде, вiн не збирався залишати цей поїзд живим. Її на мить вiдiйшов вiд дня, пiдняв праву ногу i злiсно штовхнув її.
  
  
  Дверi в купе врiзалася, i вiн пiшов за нею. "Люгер" був готовий до стрiльби. Її зупинився вiдвертими на день i оглянув iнтер'"р. Вiн був безлюдний.
  
  
  Її, швидко увiйшов i зачинив за собою дверi. Мо" припущення про те, що Рiхтер взяв два або бiльше вiдрiзати, безсумнiвно, було вiрним. Вiн, ймовiрно, придбав iнше купе, на iм'я кого-то за iнших людей, i вiн, ймовiрно, був там вiдкрито зараз, плануючи свiй наступний крок з продажу супутникового монiтор поїздок, фотографiями, музикою.
  
  
  Її озирнулась. Багаж i радiо не було, але на лiжку лежали куртка. Це мо" сама, в якiй ранiше був Рiхтера.
  
  
  Її мiг би почекати його тут або спробувати знайти, де вiн i его, люди ховаються. Її, повернувся до лiжка i вiдкинув ковдру, щоб переконатися, що вiн не заховав десь там радiо. Поки мене вiдвертали в день, її почув клацання ручки. Її рiзко повернувся до звуку, коли потягнувся за перезарядженим "Люгером".
  
  
  В дверях стояв агент Topcon зi зламаним носом, а його високий компаньйон shell щиро за них.
  
  
  Чоловiк зi зламаним носом потягнувся за пiстолетом, але його его вбив. Поки його рука була в куртцi, потворне, мало Вiльгельмiни вже вказувала на його здивоване обличчя. Его високий товариш навiть не спробував.
  
  
  "Прибери руку пальто. Обережно", - сказав я.
  
  
  Вiн зробив.
  
  
  "Тепер ви обидва, увiйдiть всередину".
  
  
  Її вiдступив на два кроки i увiйшов в купе. Її наказав високому чоловiковi закрити за собою дверi. Коли вiн це зробив, її обережно обеззброїв обох.
  
  
  "Як ти це зробив?" - запитав зламаний нiс. "Як ти вибрався навколо котеджу?"
  
  
  "Неважливо, - сказав я, утримуючи ih обох перед собою. "Де Нашi Люди?"
  
  
  "А", - усмiхнувся високий чоловiк. "Ви пiшли не тим людьми, моїм другом. Вiн не сель в цей поїзд".
  
  
  Вiн був менi лиже, всiх. Її вдарив його "Люгером" збоку на его голiв i виросли. Вiн хмикнув i впав на стiну купе.
  
  
  Її запитав.- "Ви хочете спробувати брехати ще раз?"
  
  
  Високий чоловiк був вражений i приголомшений. Iнший говорив через нього. "Вiн на борту", - сказав вiн. "Але ми не зна"мо, де. Ми залишили його на iншому кiнцi поїзда".
  
  
  "Це купе для однi"ї людини", - сказав я. "Ви дво" взяли окреме купе?"
  
  
  Чоловiк зi зламаним носом завагався, а високий похмуро подивився на нього. "Так".
  
  
  "Який номер?"
  
  
  "Не говорити ему!" - голосно крикнув високий чоловiк. Її вдарив його ногою в гомiлку, i вiн закричав.
  
  
  "Добре?" Її запитав iншого.
  
  
  "Це таке купе", - м'яко сказав чоловiк, тицьнувши великим пальцем в стiну.
  
  
  "Дурень!" - сказав високий чоловiк крiзь зуби.
  
  
  "Гаразд, поїхали, - сказав я. "На платформу. Виходь".
  
  
  Той, у кого зламаний нiс, вiдкрив дверi i вийшов у коридор, а її штовхнув високого в мистецтвi. У коридорi нiкого не було, тому її не пiдпускав "Люгер".
  
  
  "Рухайся", - наказав я, встромивши пiстолет в ребра високої людини.
  
  
  Через мить ми досягли платформ мiж машинами. Її стояла позаду них i тримав "Люгер" на них. "Добре, стрибай", - наказав я.
  
  
  Вони пильно подивилися на мене.
  
  
  "Поїзд руха"ться дуже швидко", - сказав озбро"ний злочинець.
  
  
  "Не так швидко, як goggle навколо цього рушницi", - попереджав її его.
  
  
  Потiм недовгого коливання головорiз зi зламаним носом вiдкрив дверi i стрибнув. В наступну мить високий чоловiк вiдчайдушно кинувся на мене.
  
  
  Її зустрiв атаку стовбуром люгера, сильно вдаривши його по животу. Вiн застогнав i без свiдомостi важко впав на металевий пiдлогу бiля моїх нога. Її прибрав "Люгер" в кобуру, потягнув його до вiдкритої день i скинув з поїзда.
  
  
  Її, бачив, як його обм'якле тiло вдарилося об гравiй, а потiм зникла з виду в високiй травi. Ему, ймовiрно, було краще, нiж якщо б вiн був у свiдомостi, але в будь-якому випадку його б не шталь витрачати на це багато склепiння. Зрештою, вiн намагався розiбрати мене на дрiбнi шматочки.
  
  
  Тепер був Рiхтера. Вiн був у цьому поїздi, i менi потрiбно було його знайти. Її з нетерпiнням чекав цього.
  
  
  
  
  Тринадцята глава
  
  
  
  Вибору не залишалося. Незабаром поїзд пiд'їде до Димитровграду i в'їде в Болгарiю, i тодi моя робота стане ценымногие складнiше. Я не мiг просто сидiти покласти руки i чекати, поки Рiхтера здасться. Довелося методично обшукати спальнi вiдсiки, стукаючи в усi день. Така тактика може викликати у мене проблеми з носильником, але я повинен був ризикнути.
  
  
  Її вирiшив зайти в дальнiй нитка першого спального вагона, той, що лиже, до передньої частини поїзда. Її починав пошуки з далекого обидва кiнця i пробирався назад через обидва вагони. Але цей план раптом шталь абсолютно непотрiбним. Коли її, дiстався до точки приблизно на пiвдорозi через перший спальний вагон, дверi купе вiдчинилися, i в коридорi всього в декiлькох футах вiд мене був Ганс Рiхтер, уставившийся на мене, як на привид.
  
  
  "Ви!" - прошипiв вiн.
  
  
  Її, помiтив, що вiн несс радiо.
  
  
  "Iди, Рiхтера, - попереджав її. "Ви не доберетеся до поїздок, фотографiями, музикою зараз".
  
  
  Але у Рiхтера були iншi iдеї. Вiн пробурмотiв щось собi пiд нiс по-нiмецьки, потiм розвернувся i побiг коридором геть вiд мене.
  
  
  Вiн прямував до спального вагону, який її тiльки що залишив, до кiнця поїзда. Поїзд був занадто переповнений, щоб намагатися вистрiлити. Замiсть цього їй кинувся в погоню.
  
  
  Через кiлька митт"востей Рiхтера опинився на заднiй платформi поїзда. Вiн зайшов настiльки далеко, наскiльки мiг у цьому напрямку. Коли її, пiдiйшов до день з пiстолетом, вiн мене чекав. Дверi зачинилися навпроти мене, коли її спробував пройти через її отвiр на платформi. Вiн майже втратив рiвновагу, коли дверi вдарилась менi в груди i руку. Рiхтера сильно штовхнув її. Її обережно ступив у дверний прорiз i побачив, як Рiхтера зника" на сходах, що ведуть до даху машини.
  
  
  "Здавайся, Рiхтер!" - крикнув їй крiзь шум поїзда. Але вiн зник через поля зору.
  
  
  Здавалося, що не було чого робити, крiм як слiдувати за ним.
  
  
  Її перехилився через рейки, дивлячись вгору по сходах, i як раз вчасно побачив, як Рiхтера цiлився менi в голову, навколо невеличкого бельгiйського револьвера. Вiн вистрiлив, його пiрнув назад, i goggle потрапила на землю летить пiд колесами. Потiм Рiхтера рушив з даху вагона до передньої частини поїзда.
  
  
  Її швидко вилiз на драбину i забрався на гору вагона. Рiхтер був вже в дальньому кiнцi, перестрибуючи через вагона-ресторану до останнього спального вагону. Вiн на мить втратив рiвновагу, приземлившись на дах наступного вагона, але втримався.
  
  
  Її побiг за ним по даху вагона-ресторану. Коли її дiстався обидва кiнця, її, не зупиняючись, перестрибнув вiдстань мiж ним i спальним вагоном i продовжив бiгти.
  
  
  Рiхтер повернувся i ще два рази вистрiлив у мене. Її, побачив, як вiн прицiлився, i пригнувся. Обидва пострiли пройшли mimmo, хоча початку другої прогриз дах вагона пiд моїми ногами. Її вiдкрив у вiдповiдь вогонь з "люгера", але, поїзд рухався пiд нами, її теж не змiг прицiлитися, i goggle невинно пролетiла mimmo голови Рiхтера. Потiм вiн знову побiг.
  
  
  Рiхтера перестрибнув ще одне мiсце мiж вагонами. Вiн ставав краще в цьому. Її послiдував за; ми побiгли i перестрибнули через ще кiлька вагонiв. Рiхтера пiдходив до передньої частини поїзда.
  
  
  Коли Рiхтера зробив ще один стрибок мiж вагонами, поїзд завернув, i вiн впав на одне кожному племенi. Коли вiн повернувся i побачив, що я наближаюся до нього, вiн знову нацiлив маленький револьвер i зробив ще два пострiли. Її впав на дах наступного вагона, i кулi роз'їли дерево в надбудовi поруч з мо"ю головою i рукою. Рiхтера в третiй раз натиснув на курок револьвера, але нiчого не сталося. Потiм вiн сердито кинув на мене пiстолет. Вiн вiдскочив вiд даху машини i зник на краю.
  
  
  Рiхтер знову повернувся i побiг. Її пiдвiвся, засунув "люгер" у кобуру i пiшов за ним. Потiм її побачив попереду ткацький верстат, на схилi гори, i зияющее в nen чорне отвiр - тунель. Потяг врiзався в тунель, i Рiхтера жим лежачи якраз вчасно, коли його вагон зник у темрявi. Її теж кинувся обличчям вниз, i тодi її поринув у темряву. Через мить її побачив, як зроста" диска свiтi
  
  
  на iншому кiнцi i знову вийшов з чорної труби на деннiй брильов.
  
  
  Рiхтер вже наближався до паровоза. Її встав i побiг за ним. Її готель перешкодити ему повернутися в поїзд. Вiн стрибнув у перший вагон за паровозом i продовжив рух. Коли її, зiстрибнув, поїзд похитнувся на крутому поворотi шляху. Її впав вправо i ледь не зiйшов з даху машини.
  
  
  Її почекав, поки рейки знову не випростову"ться. Потiм її, рушив до Рiхтером. Поїзд знову похитнувся на нерiвнiй дорозi, коли Рiхтер наблизився до переднiй частинi фургона. Вiн впав i впустив радiо. Воно заскользило до краю даху вагона, але Рiхтер схопив його, перш нiж воно впало .
  
  
  Рiхтер був тепер попереду вагон. Вiн дивився на паровоз, поки її наближався, щоб скоротити невелику вiдстань мiж нами. Вiн вирiшив не стрибати до паровоза, i замiсть цього пiдiйшов до драбини, що вела через борт машини. Її добрався до нього, як тiльки вiн ступив на нього.
  
  
  Її схопив його iso всiх сил i потягнув на дах вагона. Вiн уп'явся в мене поглядом, намагаючись вирватися на свободу.
  
  
  "Вiдпусти мене!" вiн закричав. "Невже ви теж дума"те, що я створив все це даремно?"
  
  
  Його слова були майже вiднесенi вiтром, перш нiж її встиг вловити, що вiн говорив. Але його очi сказали менi все. Її домагався успiху там, де всi iншi терпiли поразку, i Ганс Рiхтер врештi-решт опинився в пастцi. За кiлька коротких днiв її шталь його ворогом.
  
  
  Її вдарив його кулаком по его квадратному особi i зламав йому нiс.
  
  
  Рiхтер впав на дах машини, що руха"ться. Сiльська мiсцевiсть ковзала пiд нами з запаморочливою швидкiстю. Її знову схопився за нього, але вiн штовхнув i вибив мої ноги з-пiд мене, i я впав поруч з ним i перекотився на самий край даху.
  
  
  Її, глянув на заростi землi пiдi мною, схопившись за край даху руками i ногами. Поки її повiльно йшов вiд кiнця, Рiхтера знову встав на ноги. Коли її, повернувся, щоб пiднятися, вiн вдарив мене ногою в голи.
  
  
  Її ухилився вiд удару, i Рiхтера знову втратив рiвновагу i впав на колiна. Ми обо" разом з працею пiднялися на ноги, але на цей раз у мене була перевага. Її вдарив його кулаком по животу, i вiн зiгнувся навпiл. Потiм її сильно ударив його его бiльше голiв i повторити удар. Вiн вiдсахнувся й мало не впав знову.
  
  
  Тепер їй був мiж Рiхтером i переднiм кра"м даху вагонiв. Останнiм вiдчайдушним зусиллям вiн зробив радiо менi в голову. На цей раз її побачив, що вiн наближа"ться, i вiдступив, коли Рiхтер пiдiйшов до мене. Iмпульс его атак пронiс його mimmo мене до кiнця машини i над нею. Коли вiн пролетiв, її схопив рацiю i вирвав її у нього з рук. Рiхтера звалився на вiдкритий простiр мiж машиною i паровозом.
  
  
  У мене не було шансiв врятувати його. Її мало не перекинувся, коли схопився за радiо. В iнший момент Рiхтера впав мiж вагоном i паровозом, а потiм ударився об шпали внизу. Для долi секунди вагони перекотилися через его зiм'яту фiгуру.
  
  
  Видовище було не з при"мних. Рiхтер навiть не встиг закричати. Тiло зникло пiд машиною, яка руха"ться. Потiм, коли її, озирнувся, її побачив вiдiрвану ногу, а iншу частину тiла, яку неможливо було впiзнати, впала з гусеницi. Белградський м'ясник був зарубаний.
  
  
  Поїзд уповiльнював. Ми наближалися до Димитровграду, i її не мiг потрапити в цей потяг, коли вiн приїхав туди. Її, спустився по драбинi, яку Рiхтер намагався використовувати ранiше, i коли поїзд сповiльнився ще бiльше, її, стрибнув на землю летить.
  
  
  Її намагалася тримати ноги пiд собою, але не мiг. Її двiчi перекинувся з нога на голову, зiскрiбаючи плоть i рвуть тканина, поки котився. Потiм її дивом опинився на спинi бiля пiднiжжя невеликий насипу i побачив, як оглядовий майданчик поїзда вiдступа" по рейках.
  
  
  Її намацав зламанi кiстки, але не знайшов. Її втратив радiо, але воно знаходилося в п'ятнадцяти метрах вiд мене. Її, пiдiйшов до нього, i в свiтлi пiзнього полуденного сонця вiдкрив його ззаду i зазирнув усередину. Голосувати воно, як її i прийшов до висновку, вбудоване радiо, так що воно виглядало, як частина fold paper - пристрiй супутникового монiторингу.
  
  
  Її закрив радiо i похитав головою. Моя лiва рука i кий горiли в тому мiсцi, де вони були натертi гравi"м вздовж дорiжки. Її витер обличчя хусткою i подивився на рейки у бiк того мiсця, де Рiхтера впав з поїзда. Там була хороша миль або близько того, i їй нiчого не бачив.
  
  
  Приблизно в тридцяти ярдiв звiдси тягнувся ряд паралельних рейок, i за них наближався повiльний поїзд. Вiн снаряда в тому напрямку, звiдки щойно прийшов, у бiк перевалу Єлiн. Десь попереду цей поїзд перейде на головний шлях.
  
  
  Це був великий успiх для мене,
  
  
  тому що це витягне мене навколо цього району в поспiху i таким чином, щоб її мiг уникнути влади. Його швидко перейшов на iншi шляхи. Через мить поїзд рухався mimmo мене, поступово збiльшуючи свою повiльну швидкiсть. Її почекав, поки пiдiйде остання машина, практично по всьому декiлькох вагонiв другого класу, а потiм почав бiгти так швидко, як мiг. Її, вхопився за поручнi сходiв на заднiй платформi i тримався, i поїзд висмикнув ноги з-пiд мене. За мить її стояв на платформi з рацi"ю Ганса Рiхтера в руцi i дивився вдалину вислиза" пейзаж навколо Дiмiтровград.
  
  
  Менш нiж за п'ять хвилина поїзд минув те мiсце, де М'ясник зустрiв вiдповiдну смерть. Її побачив щось схоже на купу старого одягу, яка лежала мiж рейками, але обривки не були iдентифiкованi, як особистiсть. Iнша частина Рiхтера лежали десь по той бiк рейок. Її довгий час задумливо дивився на купу, а потiм вона зникла з виду.
  
  
  Урсула буде незадоволена тим, що Рiхтера не привезли в Бонн для суду. Але в кiнцi його потворною кар'"ри настало свого роду справедливiсть - свого роду жорстока розплата.
  
  
  Ми з Урсулою провести сьогоднi нiч у якiйсь маленькiй кiмнатцi в Црвени Крст. Її, торкався її тiла, i ми думали тiльки про тих теплих моментах разом.
  
  
  Ми вiдводилось на це право.
  
  
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Бригада вбивць
  
  
  Перша глава
  
  
  Коли в досвiтнi годинники сiрi задзвонив телефон, її знав, що на iншому кiнцi дроту мiг бути тiльки один чоловiк - Яструб, мiй бос в AX.
  
  
  Телефон стояв на нiчному столику з протилежного боку лiжка, тому менi довелося повзти через Марiю фон Альдер, сплячу поруч зi мною, щоб дiстатися до нього. Марiя заворушилася увi снi, злегка пiдтягнувши одну ногу, так що її рожева прозора ночнушка пiднялася вище стегон, коли її пiдняв трубку.
  
  
  "Тобi треба негайно повернутися сюди", - сказав Хоук, як тiльки дiзнався мiй голос. Його слова були рiзкими i наполегливими. "Ми працю"мо над новою угодою. Будьте готовi пiти через тридцять хвилина ".
  
  
  "Через тридцять хвилина?" Її запитав. "Як? Схоже, ти забув, де я.
  
  
  Її був на Вiскi-Кей, крихiтному островi бiля Багамських островiв, куди мене послав сам Хоук. Менi потрiбно було органiзувати човен, щоб забрати мене i вiдвезти одiна навколо великих островiв, щоб її мiг сiсти на лiтак назад в Штати.
  
  
  Хоука не терпiлося почути мiй ревматизму. "Будьте готовi пiти через тридцять хвилина", - повторити вiн крижаним тоном. "Г-н. Джеймс забезпечу" вашiй транспорту ".
  
  
  Її мовчки кивнув. "Г-н. Джеймс "- це кодове iм'я президента Сполучених Штатiв Америки.
  
  
  "Добре", - сказав Хоук, як нiби бачив, як я киваю. "Човен забере вас вiд головного у Вiскi-Кей рiвненської через двадцять сiм хвилина". Вiн повiсив трубку. Поклавши трубку, її побачив, що Марiя розплющила очi i дивиться на мене.
  
  
  "Це був мiй офiс у Нью-Йорку", - сказав її ей. "Боюся, менi потрiбно повернутися. Компанiя надсила" човен.
  
  
  Марiя думала, що її мiльйонер по iменi Тонi Доус, прикриття, що її використав у мо"му нинiшньому завданнi на AX. Навiть якщо б вона почула моя розмова з Хоуком, у нах все одно не було причин сумнiватися в мо"му прикриття.
  
  
  Але вона скривилася, її стиглi червонi губи вибухнув. "Тобi потрiбно повернутися сьогоднi?"
  
  
  "Так, боюся, що так", - бадьоро сказав я, збираючись встати з лiжка. "I не тiльки сьогоднi, але i вiдвертими зараз. У мене якраз " час одягтися до того, як сюди прибуде човен.
  
  
  Але перш нiж її змiг встати з смiття, Марiя пiдняла руку й весело потягнула мене за руку, притягаючи до себе.
  
  
  "Тобi не треба так поспiшати, - хрипко сказала вона.
  
  
  У цьому не було сумнiвiв, Марiя фон Альдер була гарним iстотою, довгоногої стрункою блондинкою з чудово складеним золотим тiлом i повної гладкою грудьми, рожевi кiнчики яких упиралися в лiф її прозорої сукнi. Вона дивилася на мо" тiло, i могла бачити, що її вигляд робив зi мною. Вона зiсковзнула з лiжка на спинi, злегка пiднявши стегна, пропонуючи менi сво" шовковиста тiло, наче келих любовi, яка чека" свого наповнення.
  
  
  З усi"ю силою волi, на яку її був здiбним, їй прошепотiв: "Будуть i iншi часи". Її провiв губами по її щоцi i вiдправився в душ.
  
  
  Її не мiг поскаржитися на те, що останнi п'ять днiв на Вiскi-Кей були не дуже при"мними. Острiв був iгровий майданчиком для дуже багатих. Куди нам глянь, скрiзь була розкiш - чистi, вимитi морськi яхти, стоять на якорi у блискучих блакитних водах; акри дорогих упорядкованих газонiв, палаючих яскравими вогняними квiтами, що йдуть до моря; скупчення розкiшних вiлл, яскраво розфарбованi, як якщо б вони були намальованi дитячими крейдою, височiли над Атлантичним океаном. Її насолоджувався всiм, включаючи Марiю фон Альдер, останнi п'ять днiв.
  
  
  Але мiй вiзит на Вiскi-Кей ранiше був розчарову"; Це був там по справi був не лиже, до вирiшення мо"ї поточної задачi, що у той день, коли Хоук вперше проiнструктував мене в штаб-квартирi AX у Вашингтонi.
  
  
  Хоук почав розмову незвичайним монологом про небезпеку цi"ї конкретної мiсiї, неймовiрних шанси i житт"вої важливостi успiху.
  
  
  Її кинув на нього погляд кра"м ока, думаючи, а що ще нового? Вiн майже очiкував побачити, як зморшки навколо його тонких губ перетворюються в посмiшку. Нечасто Хоук, стриманий житель Нової Англiї, намагався жартувати. Але я побачив, що цi зморшки навколо його rta i пронизливi очi тiльки посилилися, i я знав, що вiн серйозно.
  
  
  Вiн перетасував папери на столi i спохмурнiв. "Нас тiльки що проiнформували - це, звичайно, абсолютно секретно - що шiсть годин тому прем'"р-мiнiстра Англiї загрожу" вбивство його давнiй одного, члена парламенту. Дво" чоловiкiв перебували в замiському будинок прем'"р-мiнiстра, коли раптом досталь гвинтiвку, нацiлив її на прем'"р-мiнiстра, а потiм, абсолютно нез'ясовно, нацiлив рушницю на себе i вибив собi мiзки. У цей час бiльше нiкого не було, тому ми можемо видати публiцi фальшиву iсторiю. Але реальнi наслiдки аварiї жахливi ".
  
  
  Їй кивнув. Це було бiльш дивно, нiж її очiкував, i навiть потiм вступної промови Хоука.
  
  
  "Офiцiйна британська версiя опису" це як нещасний випадок", - продовжив Хоук. "Осiчка, коли iнший оглядав гвинтiвку. Звичайно, не буде
  
  
  
  
  Вiн згадав, що спочатку зброю було спрямоване проти прем'"р-мiнiстра ".
  
  
  "Ви збира"теся позичити мене англiйцям для допомоги в розслiдуваннi?"
  
  
  Хоук похитав головою. "Проблеми лиже до будинку. Повiдомлялося про подiбнi випадки в Китаї, Францiї, Японiї i Германiй. У кожному випадку потенцiйний вбивця мав силу вбити свою жертву, але замiсть цього вбивав себе.
  
  
  "Ви можете собi уявити, який вплив цi звiти мали президента. Вiн легко мiг стати наступною метою. I вiн не збира"ться чекати, поки член цi"ї команди вбивць добереться до Бiлого дому, навiть якщо вбивця в кiнцевому пiдсумку вб'" тiльки себе. Наше завдання на цей раз - шукати i знищувати - превентивнi заходи ".
  
  
  "У нас " якiсь зачiпки?"
  
  
  "Трохи, - зiзнався Хоук. Вiн запалив одну навколо своїх дешевих сигар i з хвилину попыхивал в тишi. "У мене " всi файли розслiдувань рiзних спецслужб, в кожнiй з країн, а також Iнтерполу. Хочете знати, що вони знайшли? "
  
  
  Вiн вiдзначав факти на пальцях. "По-перше, всi мертвi вбивцi були повними. По-друге, всi були одержимi своїм зайвою вагою i витратили багато часу, намагаючись позбавитися вiд нього. Три-три, навколо них були близькi з сестрами Фон Альдер ".
  
  
  Її пiдняв брову. "Приголомшливо. Її шукаю товстих чоловiкiв на дi"тi, яким подобаються красивi дiвчата. Ти не зовсiм спрощу"ш це ".
  
  
  "Я знаю, - сказав Хоук. "Менi шкода." Судячи з того, як вiн це сказав, її майже довiрив ему. Але потiм вiн знову шталь рiшуче дiловим.
  
  
  "Ми почина"мо з сестер фон Альдер, тобто з вами. Це веб-реальна пiдказка, яку ми отримали ".
  
  
  Дiвчатка фон Альдер самi були трохи дивними. Марiя, Хельга i Ельза - iдентичнi трiйнята-блондинки, добре вiдомi будь-читач газет або телеглядача. Їм було по двадцять, i вони були красивими. Вони приїхали в Сполученi Штати Германiй потiм початку другої свiтової вiйни зi сво"ю матiр'ю Урсулою. Вони спецiалiзувалися на чоловiкiв i коханцiв-мiльйонерiв, якi зробили ih багатими подарунками у виглядi будинкiв, розкиданих по всьому вiдкритий басейн, яхт, коштовностей i навiть приватних лiтакiв.
  
  
  Помiркувавши, вирiшив, що зближення з фоном Альдерс, ймовiрно, було одним навколо найпри"мнiших способiв, з яких вона коли-небудь починав виконувати завдання.
  
  
  Для AX було достатньо просто надати менi прикриття - Тонi Доуэса, багатого бiзнесмена, який успадкував процвiтаючий експортно-iмпортний бiзнес зi штаб-квартирою в Нью-Йорку. Незабаром, коли Хоук за лаштунками смикав за потрiбнi ниточки, мене запросили на кiлька вечiрок, що i дiвчаток Фон Альдер. Як тiльки її зустрiв сестер, було доволi легко, з щедрими проявами дарiв i уваги, стати частиною ih соцiальної мережi.
  
  
  Марiя була першим тлi Альдером, якого я "дослiджував". Його вiдвiз її на Вiскi-Кей, де ми провели п'ять щасливих днiв у розкошi. Але до ранку, коли Хоук наказав менi повернутися в Сполученi Штати, вiн не виявив жодних iнших зачiпок.
  
  
  Два
  
  
  Менш нiж через двадцять хв, потiм дзвiнка Хоука її, попрямував до головного причалу Вiскi-Кей. Марiя фон Альдер пiшла зi мною, чiпляючись за мою руку. Там уже чекала човен - сорокфутовый крейсер, велика частина квiтiв облiзла i заiржавiла, два дизелi працювали на холостому ходу. На палубi було чотири людини.
  
  
  Одiна навколо чоловiкiв, на якому була вицвiлий бейсболка, крикнув: "Ми готовi розпочати, мiстер Доус".
  
  
  "Будьте з вами", - вiдповiв я. Її, повернувся, щоб попрощатися з Марi"ю, i вона довго й вимогливо поцiлувала мене.
  
  
  "Пам'ятай, Дамплинк", - сказала вона, - всi сестри фон Альдер називали своїх чоловiкiв "Дамплинк", - "тримайся подалi вiд цих моїх сестер, або їй выцарапаю їм очi".
  
  
  "Мiй або ну?" Її запитав.
  
  
  "Всi очi", - сказала вона.
  
  
  Вона швидко поцiлувала мене, i її, стрибнув на палубу крейсера. Чоловiк у вицвiлiй бейсболцi тут же кинувся геть. Коли потужнi здво"нi дизелi крейсера ожили, її побачив, як друга човен мчала до причалу. Вiн раптом повернувся i попрямував до мого крейсеру, який стрiмко наближався до вiдкритого моря, його нiс розтинав воду, а його нiс робив навколо бризок пiвнячий хвiст. Незабаром Марiя фон Альдер, все ще стояла в кiнцi порту бар, зменшилася до розмiрiв ляльки, а потiм повнiстю зникла. Через кiлька хвилина сам острiв зник з усього поля зору.
  
  
  Раптом її зрозумiв, що нас переслiду" iнший човен. Знайомий холод пробiг по моїй спинi. Хтось зробив серйозну помилку - мiг це бути вiн?
  
  
  Її спробував зрозумiти це, i швидко. Або iнший човен була ворожим кораблем, намагалися дiстатися до мене, або її дозволила пiдiбрати себе не на човнi, а iнше судно було тим, що Яструб послав на Вiскi-Кей. Перш нiж у мене з'явилася можливiсть попрацювати над цим ще, чоловiк у бейсболцi сказав менi те, що я-готель знати.
  
  
  "Будь ласка, не робiть дурниць, мiстер Доус, - сказав вiн. Вiн вiдкинув шматок брезент на палубу i схопив обрiз, що лежав пiд ним. Мозку був спрямований менi в груди.
  
  
  Принаймнi, вiн не знав мого справжнього iменi. Але її все ще не мiг пояснити, звiдки вiн знав, що я буду чекати вда"ться встати з порту бар у Вiскi-Кей.
  
  
  
  
  
  т. Або хтось пiдслуховував дзвiнок Хоука, або мене видала Марiя фон Альдер.
  
  
  Пролунав крик людини за штурвалом крейсера, i човен повернула вправо з раптовим креном, який мало не збив нас з усiх нога. Потiм ми побачили, в чому проблема - зловiсний срiбний предмет, пронизувало воду майже вiдкрито над нашим носом. Переслiдував нас катер випустив торпеду, але ракета потрапила в нас, i полетiла в море.
  
  
  Але цей короткий момент, коли всi руки на борту крейсера втратили рiвновагу, дав менi необхiдну менi можливiсть витягнути Wilhelmina, мiй модифiкований Саночника з тридюймовим стовбуром. Поки її був з Марi"ю у Вiскi-Кей, сховав її его в секретному вiдсiку в мо"му багажi. Але перед тим, як залишити наш номер, в той ранок, коли Марiя була в iншiй кiмнатi, її завбачливо засунув його в промежностную кобуру, яку носив у своїх штанах, щоб дотягнутися до пiстолета i, розстебнувши ширiнку.
  
  
  У той час як людина з рушницею все ще лежав на перилах, її, присiв, розстебнув блискавку i витягнув "люгер". Її мiг бачити здивування на его людини, коли "Люгер" з'явився з мо"ї ширiнки. Вiн закричав i змахнув дулом рушницi вгору, його палець натиснув курок. Ми стрiляли одночасно. 9-мiлiметрова goggle Вiльгельмiни скоротила розрив мiж нами на пiвсекунди швидше. Goggle знесла чоловiковi обличчя i вiдкинула його через перила в море, а дробовик з дробовика потрапив в перегородку позаду мене.
  
  
  Її рушив швидко, однi"ю рукою схопивши рятувальний гiллетт, а iнший засовуючи "Люгер" назад у кобуру. Потiм її, стрибнув через перила в море. Її здогадався, що люди в початку другої човнi подавали менi сигнал, щоб його спробував вийти з човнiв, коли вони випустили торпеду, i що вони спостерiгали за мною в бiнокль.
  
  
  Незважаючи на денну спеку, коли її вдарився i пiшов пiд воду, вода була жахливо холоднiй. Все ще стискаючи в руцi рятувальний гiллетт, вiн майже одразу схопився i поплив вiд крейсера co початку другої човнi, яка займа"ться тепер мчала до мене. Через плече її, бачив, як крейсер почав розгортатися в гонитвi.
  
  
  Крейсер все ще перебував на пiвдорозi, коли наближа"ться катер випустив ще одну торпеду. Морська ракета просвистiла mimmo мене, всього в п'яти ярдiв вiд мене, i на цей раз потрапила в мидель крейсера. Стався страшний вибух, i мене вдарили сильнi ударнi хвилi, якi поширювалися через воду, як електричний струм, що проходить через оголений дрiт пiд напругою. Крейсер розлетiвся на частини, пiднявши гiгантський гейзер навколо води, смiття i дроту.
  
  
  Через кiлька секунд переслiду" човен пiдтяглася до борту, i руки пiдняли мене на борт. Опинившись на палубi, її побачив, що ця човен була точною копi"ю тiльки що зруйнованого крейсера; навiть на вiдшарову"ться i iржаву фарбу i кiлькiсть людей на борту. Але на цей раз один навколо чоловiкiв показав листiвку з печаткою Сполучених Штатiв i пiдписом президента.
  
  
  "Приносимо вибачення за незручностi", - коротко сказав чоловiк. "Ми запiзнилися на причал у Вiскi-Кей. Хтось влаштував невелику диверсiю на наших генераторах, щоб затримати нас. Коли ми побачили, що iнша човен вiдiйшла разом з вами, ми здогадалися, що сталося ".
  
  
  "Спасибi", - посмiхнувся я. "Ви добре одужали".
  
  
  Вiн не шталь визнавати, що справжнiй професiонал. Замiсть цього вiн сказав: "Можливо, ви захочете переодягтися в сухий одяг, перш нiж ми доберемося до мiсця призначення. Внизу, в каютi, знайдеш одяг.
  
  
  Її, спустився вниз i переодягнувся в свiжi джинси, спортивну сорочку, взуття i шкарпетки. Це була не зовсiм шведiв Севiлл-Роу, але була чиста i суха. Мої рятувальники не ставив мене нiяких запитань i не пропонували нiякої iнформацiї. Ймовiрно, це було ЦРУ, але її все ще не мав уявлення, як вони планували повернути мене на материк це з швидкiстю, яку мав на увазi Хок.
  
  
  Коли її знову пiднявся нагору, той самий чоловiк, який говорив зi мною ранiше, сказав менi, що ми повиннi дiстатися до точки пересадки приблизно через шiсть хвилина.
  
  
  Її, кивнув, але все ще не розумiв, про що вiн говорить. Якийсь час ми були поза увагою Вiскi-Кей, i навколо того, що я знав про цю частинi Атлантичного океану, на багато миль на захiд не було землi, крiм США. Все, що я мiг бачити, були гiрськi хвилi синього плаття зi всiх сторiн. .
  
  
  Рiвненської через п'ять хвилина i п'ятдесят секунд ми опинилися в полi зору авiаносця ВМС США, i людина на палубi зi мною сказав: "Голос ми щиро на кнопку".
  
  
  Десяток реактивних лiтакiв зi складеними крилами сидiли на авiаносцi, немов темнi птахи, вiдпочиваючi перед вiдновленням польотiв. Деякi члени екiпажу скинули мотузяну драбину, коли наша човен пiдiйшла до берега. Її, потиснув руку своїм рятiвникам, а потiм пiднявся по сходах. Крейсер вiдiйшов i майже зник з виду у вируючому морi, перш нiж її досяг палуби.
  
  
  Капiтан корабля зустрiв мене нагорi трапа, вiдсалютував їй вiдповiв, i швидко потягнув мене до реактивного лiтака, який чекав на льотнiй палубi. Двигуни A-4 Skyhawk вже були
  
  
  
  
  включенi, прагнучи пiднятися в повiтря. Її, потиснув руку пiлотовi, молодому рудоволосому, надiв льотну одяг i заходу в задню кабiну. Пiлот показав менi "великий палець вгору", i ми з запаморочливою швидкiстю катапультувалися з палуби авiаносця в небо. Коли президент Сполучених Штатiв був вашим особистим туристичним агентом, проживання було суворо першокласним...
  
  
  Три
  
  
  Зворотний перелiт в Штати пройшов швидко i без пригод. Нашим пунктом призначення був аеропорт iменi Джона кеннедi, ny в Нью-Йорку, i ми приземлилися там, на спецiально пiдготовленiй злiтно-посадковiй смузi. Потiм сонця i ясного неба, на Вiскi-Кей, я не був готовий до суворих, рiзких сiчневих холодiв Нью-Йорка.
  
  
  Хоук чекав в кiнцi злiтно-посадкової смуги в довгому темному лiмузинi. Як тiльки її перейшов з лiтака на машину, рудоволосий пiлот махнув рукою, розвернув лiтак i злетiв до авiаносця. У переднiй частинi лiмузина сидiли дво" чоловiкiв - шофер i, як я здогадався, ще один агент AX. Її, знав, що ми повиннi зiткнутися з серйозною кризою, оскiльки Хоук майже нiколи не розкрива" особистiсть одного агента до iншого. Хоук постукав по склянiй перегородцi, що вiддiляла нас вiд чоловiкiв попереду, i лiмузин проїхав через аеропорт.
  
  
  "Що ж, N3, - сказав Хоук, дивлячись у вiкно, - я думаю, у вас нема" нової iнформацiї, щоб повiдомити".
  
  
  "Боюся, що нi, сер, - сказав я, але все ж розповiв йому про дублюючому крейсерi на Вiскi-Кей i мiй порятунок. Її, додав: "Звичайно, неможливо довести, як вони отримали iнформацiю. Марiя фон Альдер може взагалi не брати ".
  
  
  "Хм", - вiдповiв тiльки Хоук.
  
  
  Ми їхали в тишi кiлька секунд, перш нiж Хок повернувся i похмуро сказав: "Глава росiйської комунiстичної партiї повинен прибути сюди, в нью-йорк, наприклад, через шiсть хвилина. Вiн зустрiнеться з деякими навколо наших людей на секретному засiданнi в ООН, перш нiж вилетить назад завтра. На нас поклали вiдповiдальнiсть за безпеку його, поки вiн тут. Голос чому її так термiновому потребував тобi.
  
  
  Настала моя черга промурмотати: "Хм".
  
  
  Лiмузин пригальмував i тепер зупинився бiля однi"ї iз злiтних смуг аеропорту, де його чекала велика юрба людей i машин. Хоук нахилився вперед i вказав на гiгантський турбореактивний двигун, спуска"ться зi свинцевого неба. "Наш вiдвiдувач, якраз вчасно", - зауважив вiн, глянувши на кишеньковi годинники, якi вiн носив на ланцюжку, перекинутою через гiллетт.
  
  
  Як тiльки росiйський лiтак зупинився на злiтно-посадковiй смузi, спiвробiтники аеропорту швидко пiдкотили сходинки до дня кабiни, i вийшов радянський голова партiї. Навколо величезного лiтака за ним стежили кiлька iнших росiйських офiцiйних осiб, i, перед сходами всю групу негайно оточили полiцейськi i спiвробiтники служби безпеки - як росiйськi, так i американськi - i супроводили до черги навколо машин. Коли процесiя на чолi з групою нью-йоркських мотоциклiстiв рушила, наш лiмузин їхав щиро за машиною радянського мiнiстра. Незабаром ми вже входили у ворота Органiзацiї Об'"днаних Нацiй, довга велична низка прапорiв якої швидко маяло на крижаному вiтрi.
  
  
  Опинившись всерединi будiвлi, всю групу швидко перенесли в одну навколо кiмнат приватного ради безпеки. Це був просторий зал без вiкон, з сидiннями, розставленими ярусами, на зразок амфiтеатру для глядачiв, з трибуною в центрi, де розглядають свої мiсця радянський голова та його партiї, а також радник з безпеки Сполучених Штатiв i його помiчники. Її i Хоук, iнший агент AX i її розглядають мiсць на першому планi ряду поруч з росiйською полiцi"ю безпеки, що супроводжувала радянського лiдера з Москви. За нами стояли агенти правоохоронних органiв мiста, штату i федерального уряду. Зустрiч, звичайно ж, була закритою для глядачiв.
  
  
  Дво" чоловiкiв спiлкувалися через перекладача, який перекладав пошепки вiд одного до iншого, так що нiчого зi сказаного не було чутно там, де ми сидiли. Це було все одно, що дивитися виставу в пантомiмi i по жестах вгадувати, що говорять актори.
  
  
  Спочатку здавалося, що обидва чоловiки були сердитi i пiдозрiлi. Було багато хмуритися, хмуритися i стукати кулаками. Незабаром гнiв змiнився подивом, i тодi її побачив, що дво" чоловiкiв стали бiльш дружнiми. Очевидно, вони почали розумiти, що одна сторона не сидiла за химерними iнцидентами.
  
  
  Незабаром потiм цю зустрiч пiдiйшла до кiнця, i голова Радянського Союзу i радник з безпеки США стояли, щоб потиснути один одному руки.
  
  
  Потiм один навколо членiв партiї радянського прем'"р - пiзнiше їй стало вiдомо, що вiн був росiйським послом, - зробив крок до голови комунiстiв. Вiн тримав заду навколо кишенi гранату. Чоловiк вiдкрiпив гранату i кинув її на плюшевий килим вiдкрито до нiг росiйського лiдера.
  
  
  В наступну частку секунди крижаного жаху в кiмнатi не було чути нашi голоси. Її бачив чистий жах людини радянського мiнiстра, коли вiн безпорадно дивився вниз на смертоносну активовану гранату, що лежить на носках його черевикiв.
  
  
  
  
  
  iнстинктивно її витягнув свiй Люгер Вильгельмину з кобури, але Хоук схопив мене за руку. На самому делле, оскiльки вiн був швидше за мене, щоб побачити, що я нiчого не можу зробити. Goggle тiльки швидше пiдiрве гранату. У росiйського лiдера не було часу навiть зрушити з мiсця.
  
  
  У цей момент, коли всi присутнi в кiмнатi були паралiзованi, росiйський посол - людина, що упустив незакрепленную гранату - кинувся на вибухiвку. Пролунав приглушений вибух; Смертельна сила гранати була пригнiчена тiлом чоловiка. Його тiло розлетiлася на частини, мета вiдiрвана вiд тулуба.
  
  
  Наслiдки вибуху потрясли голови Ради та iнших присутнiх на трибунi, але в iншому вони залишилися неушкодженими. Ми з Хоуком негайно перевели росiйську та американську делегацiї навколо кiмнати в чекаючий зовнi лiмузин. Були поспiшно прийнятi заходи до того, щоб радник з безпеки США i його спiвробiтники повернулися в Вашингтон, а росiйська сторона попрямувала в радянське посольство i залишалася там до вiд'їзду в Москву.
  
  
  Мiж тим, швидка допомога полiцiї i N. Y. P. D. В ООН почали прибувати сапери з контингентом газетних репортерiв i фотографiв. Зал приватного ради безпеки був заблокований полiцi"ю ООН, але Хоука, i менi дозволили повернутися всередину, де на ношах завантажували вкритi брезентом залишки росiйського посла. Вже зараз спiвробiтники росiйської полiцiї безпеки i американськi агенти готуються вiдстежувати недавнi пересування посла.
  
  
  Був зроблений дзвiнок у Бiлий дiм, i президент був проiнформований про це делле. Перед тим, як ця розмова закiнчився, Хока викликали до телефону, щоб поговорити з президентом. Коли вiн повернувся, обличчя начальника AX було сiрим.
  
  
  "Це була майже катастрофа", - сказав вiн, похитуючи головою. "Президент повiдомив менi, що ми отрима"мо повний звiт про пересування радянського посла, як тiльки розслiдування що-небудь виявить. Але ми вже зна"мо одне ".
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  "Всього двi ночi тому, - сказав Хоук, - радянський посол був гостем на вечiрцi, влаштованiй Хельгой фон Альдер та її матiр'ю в квартирi Хельги на Парк-авеню".
  
  
  "Ви впевненi?" - здивовано запитала її.
  
  
  Хоук кивнув iншому агенту AX, який супроводжував нас в лiмузинi, нiж кеннедi, ny. "Агент Z1 був на вечiрцi. Оскiльки її, знав, що неможливо стежити за всiма жiнками фон Альдера одночасно, її використовував його в цьому делле. Її хочу, щоб ви дво" зiбралися разом, щоб вiн розповiв вам подробицi того вечора. Потiм цього її хочу, щоб ви попрацювали над Хельгой фон Альдер. I...
  
  
  "Так сер?" Її запитав.
  
  
  "Я впевнений, що менi не треба нагадувати вам про термiновостi вашої мiсiї. Повинна бути якась зв'язок мiж цим бiзнесом i фон Алдерс. Знайдiть його, чого б це нам не коштувало ".
  
  
  Чотири
  
  
  Хок вiдправився один в нью-йоркський офiс AX, залишивши Z1 i мене поговорити разом. Провiвши бiльшу частину дня в лiтаку, який летiв з Вiскi-Кей, i в машинi, яка їхала по Джона кеннедi, ny, її, вiдчув, що менi потрiбно потренуватися в тренажерному залi. Її запропонував Z1 пiти в спортивний клуб пограти в гандбол, поки ми розмовляли.
  
  
  Нiхто з нас, звичайно, не знав справжнього iменi iнших. Сам Z1 був приблизно мого вiку, на пару дюймiв нижче i на кiлька фунтiв важче, з солом'яними волоссям i свiтлою шкiрою. Як тiльки ми переодяглися в спортивну форму i почали гру, її побачив, що вiн гiдний супротивник гандболу. На майданчику у нього був незграбний, плоскостопий, але вiн був по м'ячу з убивчою силою, так що вiн вiдскакував, як goggle з рикошетом, i змушував мене рухатися.
  
  
  "Диски вечора минулої ночi була справжньою вечiркою", - почав вiн, i його зловили слабкий пiвденний акцент в його голосi, свого роду акцент середньо-пiвденних штатiв. "Цi фон Альдеры точно вмiють розважати. Була пара акторiв, росiйський посол, два британських письменника, цей поп-художник, який не малю" нiчого, крiм картин iз спортивними ременями, i ще дюжина людей, яких її так i не зустрiв ".
  
  
  "Кому-небудь навколо них видався особливо при"мним з послом?" - запитав її, наносячи удар по м'ячу, i при вдалому ударi сильно встромивши його в середину Z1, з-за чого вiн не змiг вiдповiсти на удар.
  
  
  "Тьху!" - пробурмотiв вiн, з зусиллям випрямляючись, обличчя його вкрилося краплинами банк. Потiм, вiдповiдаючи на мiй штопора, вiн сказав: "Менi здалося, що всi гостi були дуже дружнi ще з одним. Як нiби всi вони були членами якогось ексклюзивного клубу. Якщо ви розумi"те, про що її?"
  
  
  Їй кивнув. "Але були Хельга або її мати, Урсула, коли-небудь наодинцi з послом протягом якогось часу, протягом вечора?" - запитала її, їдучи туди-сюди по майданчику. Я не знав, яку iнформацiю його очiкував вiд нього отримати, але будь-яка зачiпка або зв'язок мiж мертвим послом i тим або iншим по фон Альдеров можуть допомогти.
  
  
  "Нi", - вiдповiв Z1, виконуючи свою частку бiгу. "На самому делле росiйська бiльшу частину часу розмовляв з цим художником i, нарештi, завершив вечiр, купивши двi iнтернетi, якi хлопець привiз з собою..
  
  
  
  
  
  
  Менi прийшла в голову дика iдея. "Що б ви подумали, якби її попросив AX влаштувати розтин мозку мертвого росiйської?"
  
  
  "Розтин?" - вигукнув Z1, обертаючись i дивлячись на мене. "Що може довести дослiдження его мозку?"
  
  
  "Це всього лише-- думаю, - сказав я. "Я не можу викинути навколо голови, наскiльки дивною " вся ситуацiя. Не тiльки те, що вiдбулося сьогоднi, але i всi попереднi вбивства - або, її б сказав, самогубств. Цi люди сформували саму дивну команду вбивць, яку їй коли-небудь бачив. Може бути, їх спочатку, чи " препарат, або загiпнотизували, або промили мiзки. Хтось повинен був змусити ih вести себе так однаково iррацiонально. Ма" бути пояснення. Може бути, розтин дасть деякi вiдповiдi, допоможе нам зрозумiти причини цi"ї справи ".
  
  
  "Думаю, варто спробувати". Z1 знизав плечима.
  
  
  "Хоук хоче, щоб її негайно переїхав до Хельге", - сказав їй ему. "Як тiльки ми закiнчимо гру, її подзвоню от i спробую призначити побачення на сьогоднi ввечерi. Думаю, тобi краще доповiсти Хоука в штабу. Обов'язково скажи йому, що я хочу провести розтин росiйської ".
  
  
  "Звичайно", - сказав вiн, втративши шанс i програвши менi гру.
  
  
  Прийнявши душ i одягнувшись, ми пiшли в бар i випили пару охолоджених мартiнi, i їй зателефонувала Хельге фон Альдер по телефоннiй кiоски.
  
  
  "Пельмень!" вона вискнула вiд захвату, як тiльки почула мiй голос. "Ви повернулися. Моя тупа сестра дозволила тобi пiти. Побачимося сьогоднi ввечерi?
  
  
  "В точностi те, що я мав на увазi", - сказав її ей. "Я заїду за тобою близько восьми".
  
  
  Коли її закiнчив розмову, ми з агентом Z1 розлучилися. Її попрямував в розкiшну квартиру на Саттон-Плейс, яку AX орендував для мене - або, скорiше, для "Тонi Доуэса".
  
  
  Одним з переваг роботи пiд прикриттям для AX було те, що органiзацiя не шкодувала коштiв на створення надiйної маскування для своїх агентiв. Готельнi Тонi Доуэса була хорошим прикладом. Це був витончений, елегантний парубоцький будиночок з усiма приналежностями для спокушання, що такий чоловiк мiг би забезпечити себе. Звукоiзольований зовнi, досить високий, щоб вiдкривати вид на мiсто i самота, i оснащений всiм новiтнiм електронним обладнанням вiд внутрiшнього освiтлення до квадрофонического звуку. Єдиними моїми проханнями були невеликий тренажерний зал i сауна. Iншi години дня його витратив на боксерську грушу, i бруси, i закiнчив сауною. Було сiм тридцять п'ять, коли я в смокiнгу вирушив до Хельге фон Альдер.
  
  
  Квартири Хельги була пентхаусом на Парк-авеню у вiсiмдесятих, в королiвському будинку, яке бiльше схоже на приватний клуб, нiж на резиденцiю. Її очiкував, що вона буде одна, але коли прибув її, її, побачив, що Урсула була там з сивим джентльменом, особа якого виглядало смутний знайомим, хоча його iм'я на мить вислизнуло вiд мене.
  
  
  "Але Дамплинк", - привiтала мене Хельга, поцiлувавши мої губи звичайним поцiлунком фон Альдера з вiдкритим ротом i, втягнувши мене всередину, "передай привiт Урсi" - дочки фон Альдера звали свою матiр Урсi, - "i її супроводжу" Байрона Тиммонса. "Тодi її впiзнав у цiй людинi одного навколо нафтових магнатiв країни. Урсула фон Вiльха також поцiлувала мене в губи, що було далеко не материнським, i Тиммонс мiцного потиснув менi руку.
  
  
  "Урсi i Байрон якраз йшли", - додала Хельга, херувимски посмiхаючись.
  
  
  Байрон Тиммонс пробурмотiв: "Ах, так", i почав допомагати Урсулi надiти норкову шубу.
  
  
  "Ми говорили про жахливу аварiю бiдного Володимира Колчака, - сказала Хельга. "Ви чули це в новинах?"
  
  
  "Нема" їй сказала. "Я не боюся."
  
  
  "Сьогоднi нiяк не коли його вбили в ООН, - сумно сказала Хельга, - щось на зразок вибуху котла".
  
  
  "Жахливо", - сказав її, здогадатися, не придумав Яструб "вибух котла" для преси сем.
  
  
  "Бiдний Владди, - сказала Хельга, - вiн завжди був сповнений життя. Її буду сумувати за ним.
  
  
  "Ви знали його?" Її запитав.
  
  
  "Так, - вiдповiла Хельга. "Вiн був старим другом Урсi. Вiн був тут, в будинок, на вечiрцi, всього двi ночi тому.
  
  
  "Нам всiм буде його не вистачати", - пiдтвердив Урсула, цiлуючи Хельгу в щоку, торкаючись моїх губ ee губами i прямуючи до дня. Байрон Тиммонс пiшов за мною, знову мiцного потиснувши менi руку.
  
  
  Як тiльки Хельга закрила дверi йде за парою, вона впала в мої обiйми з пригнiченим хихиканням i прошепотiла: "О, Дамплинк, Байрон Тиммонс страшенно злий на мене i на тебе. Коли її призначив вам побачення сьогоднi нiяк не коли її зовсiм забув, що сьогоднi ввечерi її повинен був пiти з ним у театр. Коли її згадав, менi довелося зробити деяку вiдчайдушну перестановку i покликати Урсi для замiни. Її сказав Байрону, що ви старий, iнший, якого я не бачив багато рокiв, i ви були в мiстi тiльки на нiч.
  
  
  "Я знав, що вiн чимось незадоволений. Тепер її розумiю.
  
  
  Хельга вiдсторонилася, хитаючи головою. "Iнодi її можу бути таким неслухняним. Але її готелi бути з тобою ".
  
  
  "Я задоволений, - сказав їй привiт, - i задоволений. Куди ти хочеш, щоб тебе привела?
  
  
  "Це така непри"мна нiч", - сказав Хельга.
  
  
  
  
  
  Його спокiйно сказав: "Я подумав, може, ти краще залишишся тут i будеш затишним. Якщо не проти чогось простого, наприклад, шампанського та iкри. Боюся, це все, що у нас " в будинок, i зараз у слуг вихiдний.
  
  
  "Я не можу придумати кращого установ провести вечiр".
  
  
  Вона мене вона вiльно. Вона була одягнена в обтягуючi бiле вечiрн" плаття, її свiтле волосся були ретельно укладенi, на шиї висiло дiамантове намисто з вiдповiдними дiамантовими пiдвiсками, звисаючими навколо мочок її вух. Вона була готова провести нiч в мiстi. Але потiм її, зрозумiв, що жiнки Фон Альдер, швидше за все, так одягаються тiльки для того, щоб ввечерi байдикувати по дому.
  
  
  Хельга включила музику i вимкнула брильов. Незабаром вона принесла шампанське, iкру, i ми в таку гру плiч-о-плiч в леопардовому шезлонгу перед вiкнами вiд пiдлоги до стелi, навколо яких ми спостерiгали вогнi мiста i снiжну темряву.
  
  
  "Зна"ш, Тонi, - м'яко сказала Хельга, повертаючись до мене, коли ми обидва потягували охолоджене шампанське, - ти не такий, як iншi чоловiки, яких її знала у сво"му життi. Зазвичай її можу досить легко ih зрозумiти, зрозумiти, чого вони хочуть вiд жiнок. З тобою я не впевнений, хоча знаю тебе дуже давно. I це проблема. Менi це цiкаво, i я думаю, що всi iншi жiнки Фон Альдер, включаючи Урсi, теж. Вона раптом села вiдвертими. "Тобi сподобалося з Марi"ю?"
  
  
  Її чесно кивнув. "Вона чудова. Але тодi всi ви. Зрештою, ви ж однаковi трiйнята.
  
  
  "Не повнiстю iдентичнi". Її, бачив її усмiшку в напiвтемрявi. Вона простягнула кухоль з шампанським i зiсковзнула в крiсло, притиснувшись своїм тiлом до мого. Її вiдчував тепло її тiла крiзь сукню. Екзотичний аромат ee духовий хвилювало мої стегна. Її просунув палець пiд бретельку її сукнi i зупинився.
  
  
  "Хельга", - сказав я.
  
  
  "Хм?"
  
  
  "Цей хлопець, Колчаком або Владди, як ви його називали - ви його частини бачили останнiм часом?"
  
  
  Вона неправильно зрозумiла мiй штопора. "Тобi не потрiбно його ревнувати, Дамплинк". Вона присунулася лиже до мене, так що нашi стегна стикнулися.
  
  
  "Нi, але менi цiкаво", - наполягав я. "Частинi вiн вiдвiдував вас або вашу родину за останнi кiлька тижнiв?"
  
  
  Вона знизала плечима, все ще притискаючись до мене. "Владди був одним навколо тих людей, якi завжди були чи завжди були поруч з моїми друзями. Ви помiтили його, коли вiн був там, ви не сумували за ним, коли вiн був вiдсутнiй ". Вона нетерпляче поворухнулася. "Але це минуле - це справжн". Сьогодення завжди важливiше".
  
  
  Її, знав, що це все, що вона збиралася сказати. Можливо, вона готелiв щось приховати, а може бути, просто дiйсно нiчого було сказати про Колчака. У всякому разi, її, вiдчував, що на даний момент виконав свої обов'язки.
  
  
  Тепер її несс вiдповiдальнiсть перед собою, щоб не втратити цю можливiсть вислизнути мiж моїх пальцiв. Цими пальцями її ослабила бретельку сукнi Хельги. Вона спустила обидва ременя з рук, а м'яка тканина бiлої впала на талiю.
  
  
  На нiй не було бюстгальтера. Коли вона вiдкинулася назад, її повнi стрункi грудей пiдвелись, соски з рожевими кiнчиками встали дибки. Вона звивалася вперед, щоб зустрiтися з моїм обличчям, так що мiй рот наповнився одним, а потiм iншими подiбними динi горбиками. Її тiло люто тремтiло, коли її пестив її соски кiнчиком язика, поки, нарештi, вона, судорожно зiтхнувши, взяла мою голову двома руками i пiднесла мої губи до своїх. Коли ми цiлувалися, вона проводила пальцями однi"ї руки мого стегна, поки не натрапила на свiдчення мого порушення. Її рука на мить затрималася там.
  
  
  "Чудово, Дамплинк, чудово", - прошепотiла вона, задихаючись, i притулилася губами до мого вуха.
  
  
  Її пiдняв її i понiс через вiтальню, через фой" в спальню. У центрi кiмнати знаходилася величезна кругла лiжко. Її опустив її на хуй, i вона зняла сукню, панчохи i мереживнi трусики бiкiнi. Лежу на атласних простирадлах, вона нетерпляче простягнула руки, щоб допомогти менi зняти одяг.
  
  
  Її, вiдчував, як кров тече в кровi моїй, коли мої очi поглинали її чудове тiло. Вона була точною копi"ю сво"ї сестри Марiї, з iдеально окресленою, випира" груди i м'яко вигнутих стегон до маленького золотого трикутника в центрi її тiла. Вона притягнула мене до себе, i коли нашi тiла стикнулися, вона повернула голову набiк i м'яко сказала: "Послухай, Дамплинк, куди б ти повернувся, ти бачиш, як ми займа"мося любов'ю".
  
  
  До цього я не помiчав, що три стiни кiмнати, бiля узголiв'я лiжка з обох сторiн, були повнiстю дзеркальними. Поки тiло Хельги стискалося i розкручувалося разом з моїм, як якийсь iдеально запрограмований, але тонкий iнструмент чутт"востi, дзеркала вiдбивали чутт"вi руху, як якщо б ми були посеред величезної оргiї, в якiй ми були всi"ю групою учасникiв.
  
  
  Її виявив, як менi сказала Хельга, що вона i її сестра Марiя не повнiстю iдентичнi. В тому, як вони займалися любов'ю, була велика рiзниця. Обидвi жiнки займалися любов'ю з нескiнченним уявою i величезним вiдкритим задоволенням. Але на цьому схожiсть закiнчилося. Поки що Марiя була мовчазна i напружена, ee руху
  
  
  
  
  
  
  були вишукано тонкими, Хельга була дикою i занедбаної, її руки, стегна i рот постiйно дослiджували мо" тiло, обмiнюючись при"мними вiдчуттями на кожне одержане нею. Всi ee iстота постiйно корчилось, тремтiло i спонукало мене до все бiльших i бiльших висот екстазу. Нiби i дзеркальнi стiни посилювали ефект - я займався любов'ю з дюжиною рiзних жiнок, кожна з рiзним пiдходом i реакцi"ю. Нарештi, вона скрикнула вiд чистого задоволення, i впала назад на лiжко.
  
  
  Через мить вона нахилилася мною назавжди. "Я роблю тебе щасливим?" - запитала вона, покриваючи мо" обличчя поцiлунками.
  
  
  "Так", - сказав я. "Так, ти робиш мене щасливою".
  
  
  "Я теж щаслива", - сказала вона. "Ти той чоловiк, яким його тебе думали".
  
  
  Її обережно притягнув її до себе, щоб вона лiжка на мене, нашi тiла притиснулися одне до одного з голови до п'ят. Ми лежимо нерухомо, нiхто з нас не розмовля". Через мить вона легенько зiтхнула вiд прапора дозволу на виконання, якого її чекав.
  
  
  "Shh", - прошепотiла її ей.
  
  
  Вона знову замовкла, але ненадовго. "Ой!" вигукнула вона. "Ой! Ах, Дамплинк! ОЙ!" Ee тiло знову судорожно затряслося, поки вона з довгим тихим стогоном захвату не перекинулася на спину i не закрила очi.
  
  
  Мої регулярнi програми вправ для тiла i розуму знову знадобилися, дозволивши менi подарувати Хельге останнiй подарунок задоволення, якого вона не очiкувала.
  
  
  5
  
  
  Хельга вiдкрила очi i м'яко посмiхнулася менi, коли її схилився над її головою. "Це було чудово, чудово, чудово", - прошепотiла вона. Вона перекинулася i вилiзла навколо смiття. "Вiдпочивай, Дамплинк", - сказала вона, цiлуючи мене i виходячи через кiмнати.
  
  
  Через мить вона повернулася з пляшкою шампанського i двома келихами. Вона наповнила один навколо склянок i простягнула менi. "Це, - сказала вона, - забере тебе, поки її буду приймати душ". Вона знову поцiлувала мене, i увiйшла у ванну, радiсно наспiвуючи. Розкiшно розтягшись на лiжку, її, чув, як вона прийма" душ.
  
  
  Її зробив ковток охолодженого Dom Perignon. Зовнi пiднявся вiтер. Четверта стiна кiмнати була покрита порть"рами, i вiн знав, що за шторами були день в сад пентхауса, якi оточували всi чотири сторони квартири. За дверима щось стукотiло. Пiднiс кухоль шампанського поруч з лiжком, натягнув штани i пiдiйшов до дня. Коли її вiдсунув частина штори в сторону, її побачив, що одна навколо дверей прочиненi, i розгойду"ться на вiтрi. Її, зачинив дверi i замкнув її.
  
  
  Її був на пiвдорозi назад через кiмнату, коли це безпомилкове шосте почуття, пiдсвiдоме попередження про небезпеки, що насува"ться, послало менi сво" повiдомлення. Не знаю чому, її iнстинктивно пiдняв обидвi руки перед своїм горлом, її не шталь дiяти занадто рано. В ту ж мить тонка дротяна петля накинулася на мою голову i лiжка менi на плечi. Дрiт, яка займа"ться мала бути встромлена в мо" горло, замiсть цього глибоко встромилася в шкiру моїх витягнутих рук.
  
  
  Мiй нападник видав важке гарчання i шалений ривок пiвнiв. Її пригнувся i вдарив плечем тому. Її все ще не мiг бачити, хто був позаду мене, але в цьому раптовому випадi її мигцем побачив двох борються образ в стогони дзеркал Хельги. Його подивився ще раз i побачив себе i людини позаду мене, вiдбитого там. Чоловiк був Z1!
  
  
  Його обличчя спотворилося вiд нападу, але його особистiсть неможливо було кому. Це був той самий чоловiк, з яким грав у гандбол у спортивному клубi в той день.
  
  
  Було неможливо зрозумiти, чому вiн намагався вбити мене зараз. Все, що я мiг зробити, це захистити себе. I це було моторошне, тривожне вiдчуття - спостерiгати, як хтось намага"ться вбити мене в тих дзеркалах, де зовсiм недавно її бачив себе i Хельгу, iнтенсивно насолоджуються сексом.
  
  
  Вiн все ще не помiтив дзеркальної стiни i не знав, що я спостерiгаю за ним в нiй. Вiн почав пiднiмати ногу, щоб впертися колiном менi в спину. Її жорстоко вдарив його его лiвою ногою, потрапив ему в колiнну чашечку i розбився сл. Вiн задихнувся вiд боляче i почав падати, тягнучи мене за собою. Її спробував вивернутися з дротяної пiвнiв, повертаючи голову при падiннi. Вiн тримав наполегливо до петлi, все ще намага"ться задушити мене. Тепер їй ясно бачила його обличчя. Його очi були квадратними - як нiби вiн був загiпнотизований або пiд дi"ю наркотикiв.
  
  
  Досi тхiр її, сподiвався, що зможу захистити себе, не вбиваючи його. Але я бачив, що це неможливо. Її вдарив твердим кра"м правої руки в основу його горла, завдавши смертельного удару в карате. Удар був сильним i чистим. Його шия зламалася, i вiн був мертвий, можливо, навiть не пiдозрюючи, що його метод вбив. Його тiло осiло на пiдлогу, мета гротескний повернулася набiк. Її, пiдвiвся i встав, осiдлавши його, тiло.
  
  
  Її, чув, як у ваннiй йде душ. Килимове покриття з глибоким ворсом на пiдлозi спальнi заглушало звуки нашої боротьби. Тодi менi здавалося очевидним, що Хельга фон Вiльха заманила мене в спальню, я знаю, що агент Z1 потiм збирався вчинити замах на мо" життя. Як би добре вона нам була зi мною в смiття, її нiколи не мiг
  
  
  
  
  
  Її забуваю, що вона i її сестри були досвiдченими актрисами.
  
  
  З iншого боку, спростував повiдомлення в змi її собi, все ще iсну" ймовiрнiсть, що вона невинна. Z1 знав, що я зустрiчаюся з Хельгой сьогоднi ввечерi, i мiг простежити за мною до квартири. Якщо б, як я тепер пiдозрював, вiн отримав наказ убити мене, вiн мiг би прослизнути в кiмнату з тераси, поки ми з Хельгой займалися любов'ю, i вона не знала б про це бiльше, нiж її.
  
  
  Якщо б це було правдою, вiн не мiг дозволити Хельге з'явитися за душi i знайти людину, якого її вбив, лежить на її килимi. Не може бути нiякого пояснення, яке задовольнило би її, якби її не розкрив мою прикриття. Якщо б її зробив це, веб-зачiпка, яка займа"ться була в AX по справi, Фон Альдерс, була б марною. Її мiг зробити тiльки одне - передати тiло Хоука, у якого в розпорядженнi були всi засоби, щоб непомiтно позбутися вiд неї.
  
  
  Її, нахилився, пiдняв труп на пiдлокiтники, потягнув його через кiмнату, через день тераси i викинув на вулицю. Потiм її поспiшив до прикроватному телефону, щоб подзвонити Хоука. Довелося розмовляти без скремблера.
  
  
  "Це серйозна справа", - сказав я, як тiльки вiн вiдповiв. Кажу коротко, її розповiв ему, що саме сталося, импровизировав код по ходу справи. На закiнчення її, сказав: "Ми з другом скоро поїдемо звiдси. Чи зможете ви впоратися з зачисткою? "
  
  
  Хоук зрозумiв. "Довiрте всi приготування менi, - сказав вiн, - але загляньте до мене сьогоднi ввечерi".
  
  
  "Я планую", - вiдповiла її i обiрвала розмову, коли почула, як Хельга вимкнула душ у ваннiй.
  
  
  Через кiлька хвилина в кiмнату увiйшла Хельга в прозорiй чорнiй неглiже, що вiдкрива" кожну деталь її тiла. Її знову розтягнувся на великому лiжку i потягував шампанське, навколо келиха. На щастя, смерть агента Z1 була безкровною, i в кiмнатi не було нiчого, що вказувало б на боротьбу, яка займа"ться сталася там всього кiлька хвилин тому. Якщо Хельга брала участь у змовi i повернулася, очiкуючи знайти менi труп, вона не дала на це нiяких вказiвок. Замiсть цього вона притиснулася до лiжка поруч зi мною, поки її наливав гей кухоль шампанського.
  
  
  "A amore", - сказала вона, торкнувшись мого склянки своїм.
  
  
  "A amore", - погодився я.
  
  
  Потiм того, як ми напилися, її скинув ноги з лiжка i сказав: "Iди, Пельмень, її збираюся запросити тебе на вечерю. Людина живе не тiльки любов'ю. Принаймнi, не цей чоловiк.
  
  
  Ми вибрали ресторан у невеликому тьмяно освiтленому французькою закладi, недалеко вiд квартири Хельги. Зовнi все ще шелл снiг, але в ресторанi було тепло i весело, а обслуговування i eda були чудовими. Але її справдi не був голодний, так як протягом всi"ї трапези її постiйно уявляв собi жахливу сцену, яка займа"ться вiдбуватиметься в квартирi Хельги, коли Хок прибира" тiло мертвого агента AX.
  
  
  Хельга, здавалося, не помiчала мого заклопотаностi i їли вiд душi, жваво розмовляючи протягом усього вечерi. Одного разу вона удавано надув губи - той же жест, який зробила Марiя, коли її залишив її на Вiскi-Кей, i сказав: "Дамплинк, давай поїдемо куди-небудь на вихiднi, щоб ми могли побути однi. Ви пiшли з Марi"ю. Зараз моя черга."
  
  
  Мене потiшила й жартiвлива конкуренцiї, яка займа"ться iснувала середовищ дiвчат. "Що у тебе було на думцi?" Її запитав.
  
  
  Вона зробила непевний рух рукою в повiтрi. "Мексика. Можливо, Iспанiя. Пiвдень Францiї. Зрештою, реактивний лiтак просто сидить без дiла на вiшалцi. Ми могли б цим скористатися ". Вона запропонувала це так недбало, як якщо б говорила про поїздку на таксi через мiсто. I її мiг бачити, що вона була серйозна.
  
  
  "Ну що ж, - сказав я, залишаючи свої варiанти вiдкритими, тому що я ще не знав, якi ускладнення будуть потiм смертi агента AX.
  
  
  Хельга кивнула, i вона вiльно мене тим, що раптом посерйознiшала. Такого настрою її зовсiм не очiкував вiд запаморочливого фон Алдерса.
  
  
  "Я тобi що скажу, Тонi", - прошепотiла вона, її пальцi переплелися з моїми, поки ми потягували коньяк. "Я отримую вiд вас вiбрацiї, вiбрацiї величезної сили. Це те, що я все життя хотiла в чоловiковi. М'якiсть дбайливого коханця i силу авторитетну людину. Iнодi ви знаходите те чи iнше. Але обидва - нiколи! Це дуже добре." Вона насупилася i повiльно визначився: "Одного разу їй спробувала пояснити, що хотiла, знайомому чоловiковi. Вiн був нiжним, але не сильним, i вiн сказав, що я вiдчуваю те ж саме, тому що нiколи не знав свого батька. Вiн сказав, що я шукаю коханця i батька в однiй особi. Ти вiриш, що?"
  
  
  Її, похитав головою. "Я нiколи не думаю про такi речi, причини своїх почуттiв. Важливi самi почуття ".
  
  
  "Я теж так думаю", - погодилася вона. "Але я дiйсно iнодi думаю про свого батька, i я знаю, що Марiя i Ельза теж думають, хоча ми нiколи не говоримо про nen".
  
  
  "А ви його зовсiм не пам'ята"те?" Її запитав.
  
  
  "Нi. Тiльки те, що сказав нам Урсi. Вiн був убитий в Берлiнi пiд час одного з бомбардувань союзникiв пiд час початку другої свiтової вiйни. Ми з сестрами тодi були дуже маленькими, i Урсi врятував нас живими тiльки дивом.
  
  
  Вона посмiхнулася i знову просяяла. "Бо
  
  
  
  
  
  
  "З ними тхора життя стала хорошою", - сказала вона.
  
  
  Пiзнiше, коли її вiдвiв Хельгу назад в її квартиру, її досить надовго затримався, щоб переконатися, що Хоук прибрав тiло з тераси. Звичайно, вiн подбав про це. Коли її йшов вiд Хельги, вона знову нагадала менi, що хоче, щоб ми разом поїхали на вихiднi. Її обiцяли дати гей знати. Потiм її, спустився вниз i взяв таксi до штаб-квартири AX.
  
  
  Шiсть
  
  
  Нью-йоркський офiс СОКИРУ знаходився в Нижньому Вест-Сайдi мiста, на складi в районi панелi. Водiй таксi не зрадiв, коли почув адресу. Думаю, вiн думав, що я збираюся пограбувати його по дорозi, бо я чув, як вiн зiтхнув з полегшенням, коли ми пiд'їхали до будинку. Її перевернув його i вилiз. Коли її почав переходити тротуар, вiн висунувся через вiкна i запитав: "Ти впевнений, що це те мiсце, яке тобi потрiбно, приятель?"
  
  
  Її вiдмахнувся вiд нього. Його почуття були зрозумiлi. Вся набережна була темною i безлюдною. Будинок, в якому розташовувався штаб-квартири AX, було затемнене, за винятком однi"ї освiтленої кiмнати в переднiй частинi будiвлi. Водiй таксi не мiг знати, що всi iншi темнi вiкна в будiвлi були зафарбованi, щоб приховати су"ту, яка займа"ться вiдбувалася всерединi двадцять чотири години в добу, i що люди з потужними iнфрачервоними телескопами постiйно спостерiгали за вулицею. Власне, говорити, таксистовi не може бути безпечнiше де-небудь в мiстi, нiж вiдвертими там, за межами самого потужного контррозвiдувального агентства в свiтi.
  
  
  Черговий нiчний охоронець в освiтленому передньому офiсi, який виглядав як звичайний складське примiщення, натиснув кнопку дзвiнка пiд своїм столом, i її, пройшов через залiзнi дверi до лiфту з людьми. Вартовi з телескопами у вiкнах нагорi вже очистивши мене з обома чоловiками, коли її все ще наближався до будiвлi.
  
  
  "Хоук залишив наказ вiдвезти вас у пiдвал, як тiльки ви ввiйдете", - сказав лiфтер. Машина спустилася.
  
  
  Пiдвал - це означало, що Хоук чекав мене в морзi агентства. Як i бiльшостi надсекретних розвiдувальних органiзацiй, AX повинен був мати власний морг на територiї, щоб обробляти трупи, якi не можна було вiдразу передати полiцiї. Однак бiльша частина тiл в кiнцевому пiдсумку була передана в руки мiсцевих органiв потiм того, як дорога була розчищена, так що бентежних питань не виникло.
  
  
  Її знайшов Хоука, який стояв поруч з закритим тiлом Z1. З ним був судмедексперт компанiй AX, доктор Крiстофер.
  
  
  Хоук кивнув менi, i судмедексперт, якого ми назвали доктором Томом, сказав: "Я провiв попередн" розтин, Нiк. Це узгоджу"ться з тим, що ви нам сказали. Його смерть була викликана переломом шиї ".
  
  
  "Ви знайшли що-небудь ще?" Її запитав.
  
  
  Доктор Том похитав головою. "Поки нiчого. Чому?"
  
  
  Замiсть того, щоб вiдповiсти ему, її поговорив з Хоуком. "Агент Z1 доповiв вам сьогоднi з мо"ю пропозицi"ю зробити розтин мозку посла Колчака?"
  
  
  "Нi, не знав", - сказав Хоук. "Вiн повернувся сюди, до штабу, i сказав менi, що ви зв'язалися з Хельгой фон Альдер. Потiм цього її его не бачив. Про розтинi не згадувалося. Це важливо? "
  
  
  "Може бути", - повiльно сказав я. "Це могло б дати нам можливий мотив для его нападу на мене".
  
  
  Хоук насупився. "Я не стежу за тобою".
  
  
  Її, знав, що розмовляти перед доктором Томом, у якого був вищий рiвень, допуска"ться на всi дiї, AX, безпечно. "Ну, коли вiн накинувся на мене в квартирi Хельги, вiн виглядав приголомшеним - як людина, який не мiг контролювати себе, - але його фiзичнi дiї були iдеально скоординованi".
  
  
  "Ви ма"те на увазi, - перебив Хок, - ви дума"те, що вiн був членом бригади вбивць?" Як би менi не подобалася думка про те, що одiна через наших агентiв може перебувати пiд впливом цi"ї - цi"ї сили, або чогось ще, її згоден ".
  
  
  "Але це не обов'язково поясню", чому вiн намагався мене вбити, - продовжив я, - якщо тiльки їй не сказав або не зробив щось, що загрожувало того, з чим ми боремося. Єдине, що я можу придумати, це моя пропозицiя про розтинi. Оскiльки вiн не передав вам пропозицiю, але намагався вбити мене, схоже, це була зв'язок.
  
  
  "Як ви дума"те, що саме покаже дослiдження мозку посла?" - запитав доктор Тому.
  
  
  "Не знаю, - признався я. "Але ми reputed, що людям, причетним до цих iнцидентiв, якимось чином промили мiзки. Так що розтин росiйської було ударом по доведенню теорiї "промивання мiзкiв". Може, ми нiчого не знайдемо, але тодi нам нiчого втрачати, якщо спробу"мо ".
  
  
  "Так, зрозумiло, - сказав доктор Тому. Вiн подивився на труп, що лежить на плитi звалищi AX. Вiн глянув на Хоука. "Як щодо цього, бос?"
  
  
  Хок вагався всього на частку секунди. "Iди, - сказав вiн, киваючи.
  
  
  Доктор Тому натягнув простирадло на застиглi риси обличчя. "На це у мене пiде пара днiв, - задумливо сказав вiн, - я пришлю вам звiт, як тiльки отримаю результати".
  
  
  Ми з Хоуком мовчки вийшли на звалищi i пiднялися на лiфтi на початку другої поверсi будiвлi. Цей поверсi був нервовим центром
  
  
  
  
  
  
  штаб-квартири в Нью-Йорку. Штат з бiльш нiж п'ятдесяти чоловiк працював там двадцять чотири години на добу у телетайпiв, радiоприймачiв i систем замкнутого телебачення, якi пiдтримували зв'язок з офiсами свiтових полiцейських сил. Коридор, який вiв до офiсу Хоука, проходив поруч з великою кiмнатою. На стiнах були одностороннi склянi вiкна, так що вони, хто знаходився в коридорi, могли бачити кiмнату, але вони, хто знаходився в кiмнатi, не могли бачити ih. Це не дозволяло iншим спiвробiтникам AX спостерiгати за секретними агентами, якi з'явилися в офiс Хока.
  
  
  Як тiльки ми опинилися в офiсi Хоука, начальник AX стомлено влаштувався у сво"му письмовому крiслi, рився в кишенях, поки не знайшов пережовану сигару i встромив її в рот незажженной.
  
  
  "Повинен зiзнатися, Нiк, - сказав вiн, - це справа мене стурбувало. Що ви дума"те про die Von Alders?
  
  
  "Важко сказати", - вiдповiв я, ретельно пiдбираючи слова. "Наскiльки менi вдалося кому, вони саме такi, якими здаються на поверхнi. Але важко скидати з, а той факт, що кожен раз, коли в делле з'являються новi розробки, вони якимось чином пов'язанi ".
  
  
  "До речi про нових розробках, - втрутився Хок, - у мене не було рiшенням розповiсти вам про Монте-Карло. Ми тiльки що отримали повiдомлення з Iнтерполу.
  
  
  "Монте-Карло?" Її запитав.
  
  
  "Так. Там " казино. Людина по iменi Трегор, бельгi"ць, лама" банку. Шурин Трегора кiлька тижнiв тому спробував вдарити канцлера Германiй ножем, але замiсть цього устромив ножа йому в горло. У нас нема" нiчого про Трегоре, але вам все одно краще пiти i перевiрити його.
  
  
  "Керiвництво казино тимчасово зупинила гру, - сказав Хоук. "Але вони погодилися вiдновити його через добу. Її б готель, щоб ви були там, коли казино знову вiдкри"ться, але я не хочу, щоб ви втрачали зв'язок з фон Альдерс. Чи зможете ви впоратися з обома? "
  
  
  "Це не проблема", - сказав їй ему. "Ранiше цим ввечерi Хельга благала мене поїхати з нею до Мексики. Вона сказала, що ми можемо використовувати її приватний лiтак ".
  
  
  "I ви дума"те, вона погодиться на Монте-Карло?" Хоук розсмiявся. "Ви повиннi багато вкладати у свою роботу".
  
  
  "У цього " свої нагороди". "Я можу добре уявити", - вiдповiв вiн, вiдмахуючись вiд мене навколо свого кабiнету.
  
  
  Сiм
  
  
  Було рано, незадовго до восьмої ранку наступного дня, коли їй подзвонив на квартиру Хельги. Її знав, що вона не встане так рано, але я не мiг бiльше вiдкладати дзвiнок, якщо ми збиралися в той день летiти в Монте-Карло.
  
  
  Голос, який вiдповiв, був сонним, нiж склепiння. "Привiт. Здрастуйте?"
  
  
  "Хельга, - сказав я, - це Тонi Доус".
  
  
  "ВООЗ?" - запитала вона, все ще напiвсонна. "Здрастуйте?"
  
  
  "Боже мiй, - сказав я, смiючись, - не говорити менi, що ти мене забув так скоро потiм вчорашньої ночi. Це Тонi.
  
  
  "А... Тонi, Дамплинк", - тепер ревматизму був сповнений життя.
  
  
  "Причина, по якiй їй подзвонив тобi так рано, полягала в тому, що її готель запросити тебе в невелику подорож - нас тiльки вдвох. Але замiсть Iспанiї, Францiї або Мексики давайте зробимо Монте-Карло. Як це звучить?"
  
  
  "Божественно", - сказала вона. "Коли ти хочеш пiти?"
  
  
  "Щиро зараз, - сказав їй привiт, - сьогоднi вранцi, як можна швидше. Ви сказали, що лiтак готовий.
  
  
  "Звичайно", - сказала вона. "Але чому Монте-Карло?"
  
  
  Її вже вирiшив пояснити гей справжню причину вибору Монте-Карло. В той ранок, телебачення, радiо та газети розповiдали про втечу в казино.
  
  
  "Ви, напевно, не чули територiї баренцева моря", - сказав я. У казино дуже багато грошей. Вчора ввечерi керiвництво призупинило гру на добу. Її готель би бути там, коли вiн знову почнеться ".
  
  
  Її, подумав, що це якраз те, що сподоба"ться тлi Альдера. Її, зрозумiв, що вгадала, коли почула її захоплений вереск.
  
  
  "Поїхали", - без вагань вигукнула вона. "Як скоро ви будете готовi до зльоту? Ви хочете, щоб її заїхав за вами на Лонг-Айленд?
  
  
  Фон Альдеры тримали свiй лiтак в сво"му ма"тку на Лонг-Айлендi на Пiвнiчному березi. Її було в ма"тку пару раз з ними тхора, як познайомився з родиною. Отже, оскiльки її знав, звiдки це в залi, її сказав агов, що зустрiнуся з нею там через двi години.
  
  
  Її повiдомив Хоука, а потiм трохи потренувався в невеликому тренажерному залi в моїй квартирi, перш нiж одягнутися i упакувати сумку. Хоук послав машину з водi"м, щоб вiдвезти мене на Лонг-Айленд, i коли ми дiсталися туди, її, виявив, що Хельга чекала i вже готувала лiтак до приватної злiтно-посадковiй смузi фон Альдера.
  
  
  Менш нiж через двi години пiсля того, як їй зателефонував Хельге, ми пiднялися в повiтря на реактивному лiтаку "Лiр" i пролетiли над Атлантикою. Ми з Хельгой в таку гру на сидiння в заднiй частинi просторої кабiни, в якiй були всi зручностi - шезлонги, диван-лiжко, бар, i навiть кришталева люстра - зручною вiтальнi.
  
  
  Це був iдеальний день для поля; небо було блакитним i безхмарним, вiд обрiю до обрiю - довгоочiкувана змiна порiвняно з похмурою погодою минулої ночi. Море пiд нами було схоже на рiвний синiй килим.
  
  
  Хельга привела мене в кабiну, щоб зустрiти пiлота, капiтана Дiрка Обрi, i другого пiлота Дугласа Робертса. Обрi був високим щiльним хлопцем з тонкими, як олiвець, чорними вусами. Робертс був струнким хлопцем, ймовiрно,
  
  
  
  
  
  
  йому було трохи бiльше двадцяти - зi свiтлими волоссям i веснушчатым мiсячним особою.
  
  
  "Вона йде за курсом, - сказав Обрi, киваючи в бiк приладової панелi, - i погода ясна, вiдкрито в Орлi, де ми заправимося".
  
  
  Протягом наступних кiлькох годин ми з Хельгой розважалися переглядом фiльму, який вона показувала простим натисненням пари кнопок, а потiм грою в нарди. Хельга здавалася набагато бiльш пригнiченою, нiж напередоднi ввечерi, але все ще залишалася гарною компанi"ю, i час пролетiв непомiтно.
  
  
  Ми, мабуть, були менше нiж в п'ятдесяти милях вiд узбережжя Францiї, коли без попередження лiтак рiзко впав носом у бiк сукню. - закричала Хельга. Всi в кабiнi, що не було прибите цвяхами, включаючи мене i Хельгу, сковзав по похилому пiдлозi кабiни i сильно вдарилося об зачиненi дверi кабiни.
  
  
  Хельга все ще кричала, поки її намагався повернутися на бiк, щоб вiдкрити дверi кабiни. Вiн був замкнений. Її висмикнув Вильгельмину, мiй "Люгер" в наплiчної кобури, i пiдiрвав замок. Дверi вiдчинилися, оголивши кабiну, яка займа"ться тепер перебувала пiдi мною.
  
  
  Коли її, заглянув в кабiну, його побачив, що капiтан Обрi все ще сидить за штурвалом, але его, поза, здавалося, застигла. Почала другий пiлот Робертс валявся на пiдлозi мертвим або без свiдомостi. Лiтак падав у бiк океану.
  
  
  Її крикнув Обрi, який на мить повернув голову i подивився на мене. Потiм вiн повернувся до управлiння, обома руками стискаючи кермо. Дивлячись на його обличчя, їй стало вiдомо те ж порожн" вираз, який спостерiгав людина агентом, AX, коли вiн намагався вбити мене в квартирi Хельги. Його очi були квадратними, як нiби вiн був пiд гiпнозом або пiд впливом наркотикiв.
  
  
  До цього моменту її висiв пальцями за день борт кабiни. Тепер її вiдпустив хватку, i рвонувся вперед, в кабiну. Її потягнувся до пiлоту за штурвалом. Якимось чином менi вдалося зачепити одну руку навколо його шиї i пiднiмiть його частково звiльнитися вiд колеса, але вiн все ще вперто чiплявся управлiння, поки його не смикав на ньому всi свої сили i кинув його назад в заднiй частинi салону.
  
  
  Лiтак продовжив падiння в бiк сукню.
  
  
  Її, впав у крiсло пiлота i сильно смикнув штурвал. Сильна дрож пробiгла по течiї вiд носа до хвоста, а потiм повiльно почав пiднiматися нiс. Її продовжував тягнути колесо, напруживши кожен м'яз свого тiла, намагаючись подолати силу тяжiння. Нарештi, лiтак вирiвнявся - всього в декiлькох футах вiд Атлантики. Менi пощастило, що я налiтав на лiтаках достатньо, щоб мати можливiсть. впоратися з цим лiтаком, але це все одно була близька катастрофа.
  
  
  Протягом наступних кiлькох хвилина її був зайнятий перевiркою приладiв, в той час як реактивний лiтак рiвномiрно ковзав по поверхнi океану. Здавалося, все працю", тому її штовхнув колесо вперед, i ми знову почали пiднiматися. Потiм Хельга викрикнула мо" iм'я по задньої кабiни.
  
  
  Її, повернувся якраз вчасно, щоб побачити, як Обрi наближа"ться до мене з гайковим ключем. Тримаючи кермо однi"ю рукою, її знову вихопив Вильгельмину iнший i вистрiлив йому в праве плече. Вiн вiдсахнувся i впав, дозволивши гаечному ключу вислизнути навколо занiмiлих пальцiв. Намагаючись утримати лiтак на пiдйомi, її, озирнувся на пiлота. Вiн знову пiднявся на ноги, але котився назад в задню кабiну. На задньому планi її побачив Хельгу, згорнувся в кутку хатини. Її все ще тримав Вильгельмину в руцi, але менi не хотiлося стрiляти знову, якщо Обрi не рушить нас до Хельге, нам, до мене.
  
  
  Вiн цього не зробив. Замiсть цього вiн п'яно поплентався до дня кабiни, яку йому вдалося вiдчинити, незважаючи на величезний тиск на нах. Його не можна було зупинити, крiм як вистрiлити - а якщо її схиблю, то поставлю пiд загрозу весь лiтак. Обрi ненадовго завис у вiдкритому дверному отворi, а потiм вилетiв головою вперед. Її крутнув лiтак так, що дверi зачинилися. Пiд правим крилом її мiг бачити, як тiло Обрi пада" майже в уповiльненому темпi, його руки i ноги розставленi в сторони, поки вiн не вдарився об воду i не зник пiд нерiвною поверхнею.
  
  
  Хельга при"дналася до мене в кабiнi, а її зосередив свою увагу на управлiннi лiтаком. Вона спробувала оживити Робертса, другого пiлота, який все ще лежав без свiдомостi на пiдлозi. Гей знадобилося багато часу, щоб привести його до тями, але в кiнцi кiнцiв пробурмотiв вiн, невпевнено sel i озирнувся. Вiн хитав головою. "Що сталося? Що вiдбува"ться?"
  
  
  Його поведiнка пiдтвердило мої пiдозри, що вiн був пiд наркотиками. Коли вiн достатньо оклигав, щоб говорити зв'язно, вiн сказав менi, що останн", що вiн пам'ятав, - це чашка кави, яку ему простягнув Обрi. Вiн все ще був занадто приголомшений, щоб питати про зниклого капiтан, тому їй нiчого ему не розповiла про долю Обрi. Пiзнiше її придумаю яку-небудь пояснення.
  
  
  До того часу її зв'язався з диспетчерською вишкою в Орлi, до якої ми наближалися, i нам дозволили приземлитися. Трохи пiзнiше ми приземлилися, i її зупинив лiтак.
  
  
  
  
  
  
  Я не сказав, що менi не стало легше.
  
  
  Коли ми вийшли, навколо лiтака, Хельга подивилася на мене з подивом в очах. "Що там сталося?"
  
  
  Її, похитав головою. "Важко сказати. Схоже, ваш капiтан притиснувся до штурвала i оскаженiв вiд страху, коли лiтак почав падати. Ймовiрно, вiн був напiвбожевiльним, коли напав на мене, а потiм стрибнув. Робертс, почала другий пiлот, мабуть, втратив свiдомiсть з-за сили тяжiння. Такi речi не рiдкiсть в польотi. Але дозвольте менi поговорити з владою, щоб ми не виявилися втягнутими в бюрократизм ".
  
  
  Неможливо було сказати, чи дiйсно вона прийняла мо" пояснення, але вона бiльше на мене не тиснув.
  
  
  Коли ми дiсталися до будинку аеровокзалу у супроводi Робертса, який все ще тремтiв на ногах, - її знайшов главу полiцiї безпеки Орли i попросив його надiслати менi агента AX, людини, якого її знав, як Даммлиер, i мiсцевого начальника. Iнтерполу. Коли обидва чоловiки прибутку, її розповiв їм, що саме сталося, вказавши, що пiдозрюю, що iнцидент був пов'язаний з моїм завданням. Її пiдкреслив, що нам з Хельгой необхiдно негайно вiдправитися в Монте-Карло.
  
  
  "Дозвольте менi подбати про це", - сказав чоловiк за Iнтерполу, коли її закiнчив. "Не буде нiяких проблем. Можливо, ваш помiчник тут, - обернувся вiн до Даммлиеру, - зможе знайти надiйного пiлота i другого пiлота, якi доставляють вас до мiсця призначення.
  
  
  Даммлиер кивнув, i зустрiч закiнчилася. Менш нiж через годину ми з Хельгой були на шляху до Нiццi, найближчiй до Монте-Карло посадочної майданчику. У нас було два американцi, ймовiрно, частина французького штабу AX або ЦРУ - пiлотувати лiтак. Даммлиер вжив заходiв, щоб повернути Робертса в Штати, i сама Хельга запевнила його, що вiн продовжить працювати у нах i отрима" зарплату, поки вiн оговту"ться вiд свого нещасного випадку. Наскiльки її мiг комусь мо" пояснення - що Робертс втратив свiдомiсть - було прийнято i Хельгой, i владою.
  
  
  Полiт в Нiццу пройшов без пригод. Ми приземлилися лиже до вечора, i ми з Хельгой в таку гру на лiмузин в Hotel de Paris, недалеко вiд казино в Монте-Карло. Хельга домовилася, що лiмузин буде чекати зустрiчi з нашим лiтаком, а також зарезервувала сумiжнi номери в готелi. Нам пощастило, що Хельга була добре вiдома; нам гарантували номер, хоча в Монте-Карло було повно цiкавих туристiв зi всього свiту. Вулицi кишiли туристами, надаючи мiсту п'янкий карнавальний вигляд, а порожнього готельного номера не було.
  
  
  Коли ми їхали по вулицях Монте-Карло, де Середземне море мерехтiло, як темне, насичене вино, в вечiрнiх тiнях, менi нагадали легендарну iсторiю виникнення Монако в 303 роцi. Згiдно з легендою, корсиканець. Дiва, Девот, була покараний губернатором Корсики, коли з'ясувалося, що вона була християнкою. Губернатор засудив дiвчину зв'язати i тягнути на конях по пересiченiй мiсцевостi, а потiм розтягнути на стiйцi до смертi. В той момент, коли вона померла, над її тiлом помiтили бiлого голуба. Одного разу вночi, коли її тiло взяв чернець i рекламу" в човен рибалки, знову з'явився бiлий голуб. Рибак пiшов за голубом, коли птах ковзала по & nb, ведучи його в Монако, i закопав там тiло дiвчини.
  
  
  Її подумав, чи буде мо" перебування в Монако, i таким же неймовiрним.
  
  
  8
  
  
  Навколо мого люкси вiдкривався приголомшливий вид на блискаюче море i високi скелi, що тягнуться на багато миль уздовж згина"ться берегової лiнiї. Розпаковуючи валiз, приймаючи душ i переодягаючись, її, чув, як Хельга ходить у сво"му номерi по сусiдству. По звуках її рухiв її, мiг сказати, що її дiї, наприклад, дублювали мої.
  
  
  Гра в казино вiдновилася за кiлька годин. Ми, звичайно ж, пообiдали б в готельному ресторанi-пентхаусi з розсувним стелею, що вiдкрива"ться в небо. Але до обiду ще залишався час. Її, знав, що Хельга не пiклу"ться про визначнi пам'ятки, i подумав, що було б прикро, якби ми не насолоджувалися цим часом разом в бiльш при"мних заняттях. Сподiваючись, що Хельга дума" так само, вирiшив її невелику, але потенцiйно непри"мну труднiсть, яку представляла замкненi дверi мiж нами, замовивши шампанське, iкру i три дюжини червоних троянд, якi повиннi бути доставленi гей, в шiсть. Приблизно через хвилину, потiм години вона постукала в дверi i м'яко покликала мене.
  
  
  "Ви дуже уважнi", - сказала вона, простягаючи кухоль шампанського, коли її, увiйшов у її номер.
  
  
  Коли вона пiдiйшла до вiкон з видом на море, на нiй було нiжне рожеве неглiже, пiдкреслю" ee тiло прекрасним силуетом. Її зупинився на мить, щоб насолодитися видом її тiла через тонку тканину одягу, а потiм при"днався до неї у вiкна. Призахiдне сонце сховалося за горизонтом, але залишило глибокий, багатий, золоте вiдображення в чистому небi. Води Середземного сукню, в свою чергу, вiдображали небо, посилюючи святим, так що кiмната здавалася живою слiпучою.
  
  
  
  
  
  
  як золото.
  
  
  "Дуже гарний вигляд, чи не правда?" - запитала Хельга, повертаючись до мене.
  
  
  "Так, дуже мило", - вiдповiв я, свiдомо бiгаючи поглядом по її тiлу i вгору, поки не зустрiвся з її поглядом. Вона проводила язиком по губах i запитала: "Я тобi подобаюся, Тонi?"
  
  
  "Так дуже."
  
  
  "Наскiльки вам подобаються мої сестри?" вона наполягала. Цей штопора здивував мене потiм ночi, яку ми провели разом у Нью-Йорку, але замiсть того, щоб вiдповiсти гей, вiдвертi, її, простягнув руки i сказав: "Ви хочете, щоб показав її вам, скiльки?"
  
  
  Вона пiдiйшла до мене чутт"вим плавним рухом, її очi були напiвзакритi, а губи вiдкритi. Її поцiлував її, i все її тiло негайно вiдгукнулося, нiжно вiбруючи вгору i вниз по вiдношенню до мене. Її ноги розсунулися i обняли мої, i я вiдчував, як ee тремтячий орендар шука" мо" власне порушена, що вiдповiда" тiло. Вона тихо застогнала i, качнувшись тому, простягнула кухоль з шампанським. Її поставив свою склянку на найближчий стiлець. Коли повернувся, то побачив, що вона зiсковзнула з пеньюара.
  
  
  Золотий свят господь перетворив її оголене тiло в витончено вылепленную живу бронзову статую. Її ледве встиг зняти з себе одяг, як вона затягла мене разом з собою в шезлонг.
  
  
  "Швидко!" - благально прошепотiла вона, пiднявши стегна. До нас при"дналися.
  
  
  "Так! Так! Так! - пробурмотiла вона, затамувавши подих. Її руки вчепилися в мої плечi i руки, а її нiгтi вп'ялися в мою плоть, коли вона пiдганяла мене. Кiлька митей опiсля її, вiдчув, як її тiло вiдкрива"ться i стиска"ться навколо мене, її мета крутиться навколо боку в бiк вiд пристрастей, поки ми не досягли пiку дико судомної кульмiнацiї.
  
  
  Коли ми лежали плiч-о-плiч на шезлонгу, вона повернула голову i подивилася на мене. Вона лагiдно посмiхалася: "Тепер ти зна"ш, чи не так?"
  
  
  Їй кивнув.
  
  
  Її знав, про що повинен був здогадатися з ними тхора, як ми поїхали навколо Нью-Йорка, але, звичайно, всього кiлька хвилина назад не було рiшенням сказати. Жiнка, що лежить поруч зi мною, не була Хельгой, тому що я був знайомий з її особливим способом заняття любов'ю. I не Марiя, яку її теж знав близько.
  
  
  "Ти Ельза".
  
  
  "Так", - визнала вона. "Тобi не шкода, правда?"
  
  
  "Як можна задати такий штопора? Потiм того, чим ми тiльки що подiлилися? "
  
  
  Вона радiсно засмiялась. "Хельга буде в лютi, коли дiзна"ться, що я накоїв. Її ночував у її квартирi, коли ви зателефонували гей вранцi. Вона все ще спала i нiчого не чула. Коли ви запропонували поїздку в Монте-Карло, її просто вирiшила зiбратися i поїхати i дозволити вам подумати, що його Хельга. Це великого сенсу не мають так весело. Крiм того, ви вже провели достатньо часу з двома моїми сестрами. Моя черга."
  
  
  Слухаючи її слова, її, подумав, що це був саме той трюк, на який жiнки фон Альдер були здатнi. Але навiть незважаючи на те, що її пояснення здавалося досить правдоподiбним, її повинен був нагадати собi, що фон Альдеры пiдозрювалися в делле, яке їй намагався розкрити, i що в тому, що Ельза замiнила Хельгу, може бути щось зловiсне.
  
  
  Але в той момент її нiчого не мiг зробити. Її злегка ляснув її по красивим маленьким сiдницях i велiв гей одягнутися.
  
  
  Коли ми прибули в казино, потiм обiду, ми виявили, що воно застряг. Величезна юрба, що перебувала щiльним колом навколо одного колеса рулетки, в безмовному очiкуваннi. Всерединi кола були тро" чоловiкiв: круп'", почала другий чоловiк у смокiнгу i темних окулярах - очевидно, один з директорiв - i бельгi"ць Трегор, людина, який грабував банк.
  
  
  Ельза i менi вдалося протиснутися крiзь натовп до мiсця всього в декiлькох футах вiд трьох чоловiкiв. Як тiльки ми прибули, обертове колесо рулетки клацнуло до зупинки, i спостерiга" натовп рушив вперед i ахнула. Круп'" сунув через стiлець, величезну стопку фiшок Трегору, який незворушно заклав ih поруч з iншою величезною стопкою перед ним.
  
  
  "Боже мiй!" - схвильовано прошепотiла жiнка поруч зi мною. "Вiн тiльки що виграв пiвмiльйона доларiв! Що вiн тепер робитиме?
  
  
  Здавалося, Трегор не зверта" уваги на оточуючих його людей. Це був гiгантський iмпозантний чоловiк з великим животом, який пити по склянки мiнеральної води, яку вiн наповнював навколо пляшки, що стояла бiля його лiктя. Темнi точках закривали його очi, але його обличчя, як я помiтив, була абсолютно порожня маска.
  
  
  Всi очi в кiмнатi були прикутi до нього, очiкуючи, що вiн буде робити далi. Вiн нахилився вперед i вперся лобом у кулак, складений правою рукою, як нiби вiн медитував, i залишався в цiй позi кiлька секунд. В той момент їй був, мабуть, "диним в натовпi, хто поглянув на що стоїть навпроти директора. Вiн був майже в цей же позi, що й Трегор! Як нiби вони мовчки спiлкувалися одним з другом!
  
  
  Секундою пiзнiше обидва чоловiки одночасно пiдняли голови, i Трегор твердою рукою впевнено рекламу" всю свою стопку фiшок на червоний квадрат перед собою.
  
  
  Ельза схопила мене за руку. "Вiн поставить ставку на весь свiй виграш!" прошепотiла вона недовiрливо. "Мiльйон доларiв!"
  
  
  Трегор вiдкинувся на спинку стiльця, а круп'" пiдняв руку i знову запустив колесо. Це крутилося
  
  
  
  
  
  
  запаморочливо на секунду або двi. Коли вiн почав сповiльнюватися, роззяви почали дружно скандувати: "Червоний, червоний, червоний" - рiвень Трегора. Нарештi колесо зупинилося. Бельгi"ць знову виграв. Круп'" пiдштовхнув ще одну стопку фiшок до вихiдної стопцi Трегора. Два мiльйони доларiв! Потiм директор вийшов вперед i тихим голосом оголосив: "Колесо закрито на нiч".
  
  
  Юрба вiдступила, коли Трегор зiбрав свої фiшки з допомогою кiлькох спiвробiтникiв казино i попрямував до касира. Її, помiтив, що принаймнi дванадцять секретних агентiв по всьому рiзних закордонних справ держав, всiх яких їй стало вiдомо, переслiдували його. Трегор не мiг, вiн не мiг нiкуди пiти без них агентiв, якi спостерiгали за ним. Свiтовi уряди не дозволили йому було легко вислизнути навколо мiста.
  
  
  Її розглянув всi види транспорту в Монте-Карло i навколо нього. Навколо мiста вело всього три дороги, i за ними було легко спостерiгати. Мiська влада тримали всi човни в гаванi пiд постiйним наглядом, i у них була найшвидша човен в Середземному морi. Нiхто не мiг полетiти по повiтрю, тому що в Монте-Карло нема" рiвної поверхнi, достатньою для створення аеродрому. Цi фактори не дозволили Трегору вислизнути вiд агентiв, якi стежили за ним, щоб дiзнатися, звiдки вiн бере вигранi грошi. Менi не було необхiдностi слiдувати.
  
  
  Мене цiкавили директор i круп'", якi зараз розумiю, колесо рулетки - звичайна практика в кiнцi гри, коли будинок понiс такi величезнi збитки. Колесо буде перенесено в пiдвал казино, де проводяться всi колеса казино, зробленi навколо рожевого дерева. Її, знав, що кожне колесо балансу"ться з точнiстю до однi"ї тисячної дюйма i руха"ться по дорогоцiнному камiнню так само точно, як годинник.
  
  
  Але колесо можна було полагодити. Голос чому її готель ближче поглянути на цей конкретний i чому її послiдував за директором i круп'", коли вони пройшли через сусiдню дверi. Спостерiгаючи, як вони зникають в дверному отворi, її велiв Ельзi повернутися в готель i чекати мене там.
  
  
  На сходах, що ведуть у пiдвал, було темно, але внизу горiв святим. Її був на пiвдорозi вниз, коли дверi назавжди мною зачинилися. У той же момент спалахнув заслiплювали брильов. Потiм її почув пронизливий крик. Швидко обернувшись, побачив її, що Ельза, всупереч моїм iнструкцiям, пiшла за мною. Чоловiк, ймовiрно, той, хто зачинив дверi, мiцного схопив її i нацiлив на мене пiстолет.
  
  
  Її, повернувся до пiдвалу i побачив директора казино i круп'", що пiднiмаються до мене по сходах. Обидва були озбро"нi рушницями, а круп'" також тримав у руцi шматок труби. Коли дво" чоловiкiв досягли сходинки пiдi мною, директор зняв темнi точках. Його очi були квадратними, як нiби вiн був пiд гiпнозом або пiд впливом наркотикiв. "Подбайте про nen", - наказав вiн. Круп'" пiдняв залiзну трубку, i все почорнiло.
  
  
  Свiдомiсть поверталося повiльно, i навiть коли її знову змiг бачити i чути, менi здавалося, що я дивлюся на навколишнiй здалеку i крiзь туманний фiльтр. Мо" тiло i кiнцiвки здавалися важкими i млявими. Хоча грубi руки штовхали мене, вiн майже нiчого не вiдчував. Поступово її вiдчула симптоми свого летаргiчного стану. Поки її був без свiдомостi, мене сильно накачали наркотиками. Повинно бути, це був один iз сильнодiючих депресантiв, що впливають на центральну нервову систему.
  
  
  Її боровся важко подолати вплив наркотикiв, але навiть якщо її, був у вiдмiннiй фiзичнiй формi, їй був лише частковий успiх. Її мiг бачити все, що вiдбувалося навколо мене, але не мiг поворухнутися. Круп'" i режисер посадити мене за кермо на передн" сидiння машини. Її побачив Ельзу, яка знаходиться пiд дi"ю наркотикiв i без свiдомостi, розтягненого на сидiння поруч зi мною, а всерединi обох вiдкритих дверей стояли чоловiки. Мотор мерседеса мчав, але машина не рухалася.
  
  
  Потiм її помiтив, що один навколо чоловiкiв щось поправляв на половицах у мене пiд ногами. Незабаром вiн вислизнув навколо машини, i я почув, як вiн сказав: "Добре, вона готова до зльоту".
  
  
  День машини захлопнулись. Двигун все ще працював. Мiй одурманений мозок не мiг кому сенс того, що вiдбува"ться. Смутний, нiби її був у туманi, її побачив, як через вiдкрите вiкно поруч зi мною просунулась рука i включив "мерседес". Машина рвонулася вперед.
  
  
  Потiм зрозумiв, що нас з Ельзою посадити в "мерседес", притиснувши акселератор до мостинам. Тепер ми мчали по темним пустельних дорогах Монако зi швидкiстю понад sta миль в годину. На такий прискореної швидкостi "Мерседес" впаде, перш нiж ми зайдемо дуже далеко, i ми обидва загинемо. Коли нашi тiла були виявленi, це виглядало так, як нiби ми загинули в результатi передозування наркотикiв. Не було б нiяких ознак вбивства.
  
  
  Вiдчайдушно її намагався отримати контроль над своїм тiлом.
  
  
  Поки що нам щастило, i машина перебувала в центрi дороги. Але попереду будуть пагорби i кривi повороти,
  
  
  
  
  
  
  i якщо її не почну керувати машиною, ми скоро з'їдемо з дороги. Її спробував пiдняти руки, але менi здалося, що вони важкi. Її спробував ще раз. Обидвi руки важко пiднялися, - здригнулися, опустилися i знову повiльно пiднялися. Її мiг бачити темний пейзаж, що проноситься mimmo в заслiплю" туманi навколо вiкна машини. Вiд мого зусилля пiдняти руки на кiлька дюймiв до керма лився пiт. Потiм її побачив попереду крутий покажчикiв. Її, бачив, як мої пальцi зiмкнулися на рульовому колесi, але не вiдчував колеса пiд ними. Якимось чином менi вдалося повернути його на кiлька градусiв вправо, коли машина увiйшла в S-подiбну криву. Цього було досить, щоб ми продовжували шлях. Автомобiль на запаморочливiй швидкостi, розвернувся по повороту i катапультувався по крутому схилу.
  
  
  Дорога продовжувала пiднiматися. Через вiкна машини її побачив, що ми знаходимося на обривi скелi, яка займа"ться з кiнця тротуару спускалася майже вiдкрито до моря. Автомобiль злетiв на вершину обриву i потiм по крутому схилу понiсся до дороги, як металевий снаряд навколо знарядь. Шини верещали про тротуар. Все ще збентежений наркотиками, її намагався сконцентруватися на нашому "диний шанс на виживання: якимось чином менi доводилося тримати машину в вертикальному положеннi i в дорозi, поки на нiй нарештi не скiнчився бензин.
  
  
  Здавалося, що подальшого кошмару не буде обидва кiнцi. Париж за милею "Мерседес" з ревом проносився mimmo затемнених вiлл i котеджiв, вгору i вниз по звивистих, звивистих дорогах Лазурного берега. Монако було далеко позаду. Ми мчали по карнизах, шосе, що з'"дну" Монако з Нiццою, а потiм через саму Нiццу, тихо i закрито на нiч.
  
  
  Шосе для Нiццою йшов врiвень з морем - мокрим, слизьким i небезпечним. Задня частина "мерседеса" ковзала по боку в бiк. Якщо б нас занесло, ми б потрапили в море. Але "мерседес" промчав по Антибам. Нарештi, десь мiж Антибами i Каннами, вiн почав втрачати швидкiсть i приблизно через париж елементи елементи котився. З величезним зусиллям її, повернув кермо, машина вилетiла на узбiччя i зупинилася. Двигун заглох. Ельза, все ще сидiла поруч зi мною, нашi разу не поворухнулася.
  
  
  Дев'ять
  
  
  Сонце свiтило менi в очi. Її застогнав i селл, покусуючи шию ззаду. "Мерседес" все ще стояв на узбiччi дороги. Перше, що я побачив, це те, що Ельза нафарбувалася. Потiм її побачив за вiкном з боку Ельзи натовп дiтей, притиснутих до скла i дивляться на нах широко розкритими очима, коли вона пудрила нiс. Вона виглядала чудово - як нiби тiльки що прокинулася вiд пiдбадьорливого склепiння. По шосе проносилися вантажiвки, i машини, i я помiтив, що бiльшiсть пасажирiв всерединi у них витягували шиї, щоб краще роздивитися.
  
  
  Ельза помiтила, що я сiдаю, прибрала ee компактний диск i помаду i посмiхнулася.
  
  
  "Ми розважалися минулої ночi?" - весело запитала вона.
  
  
  Я не знав, що вона знала або пам'ятала про вчорашнiй вечiр, коли нас перебили на сходах в пiдвалi казино. Вся нiч була для мене кошмаром, але я повинна вiддати належне жiнкам фон Альдер в одному - вони були стiйкими.
  
  
  "Пiдемо", - сказав я, нахиляючись mimmo nah, щоб вiдкрити дверi з її боку. Вона вийшла, навколо машини, i я пiшов за нею. "Нам потрiбно повернутися в Монте-Карло. У цiй машинi закiнчився бензин ".
  
  
  "Але як ми туди дiстанемося?"
  
  
  "Залиш це менi", - сказав я, пiдтягуючи ee поруч зi мною на краю шосе. Дiти все ще збиралися навколо нас. Її поставив Ельзу перед собою так, щоб її можна було легко побачити з проїжджаючого транспорту, i пiдняв великий палець на знак мiжнародного автостопщика. Перший проїхав автомобiль загальмував, i водiй, грохоча по-французьки, вiдчинив дверi.
  
  
  "Монте-Карло", - сказав я.
  
  
  "Оуи", - сказав вiн. Ельза i її, що їхали попереду поруч з водi"м, повернулися в Монте-Карло на вантажiвцi, наповненому баклажанами. Швейцар в Hotel de Paris не пiдняв брови, коли ми, все ще у вечiрньому вбраннi, вийшли з вантажiвки, помахали i подякували водiя вантажiвки, i пронеслися через вестибюль.
  
  
  Залишив їй Ельзу бiля дверей її кiмнати, i велiв гей трохи вiдпочити. Увiйшовши в свої кiмнати, почув дзвiнок телефону. Це був мiсцевий агент, AX, людина, вiдомий менi як Чиклет. Вiн сказав, що менi треба негайно звернутися в мiсцевий офiс AX, щоб менi подзвонили з-за кордону. Хоук, ймовiрно, дзвонив по Штатiв скремблеру. Її поспiшно переодягнувся, i навiть в Монако смокiнг нiяк не привернув би до мене небажану увагу - i пiшов в офiс AX, який знаходився на вiллi неподалiк вiд готелю. Чиклет зустрiв мене в день i вiдвернув убiк. поговорити. Мiсце кишiло тими ж агентами, яких її бачив, казино, людьми, яким було доручено вистежити Трегора, коли вiн пiшов зi своїм виграшем.
  
  
  Перш нiж її запитав Чиклета про Трегоре, її короткий розповiв йому про те, що трапилося зi мною i Ельзою, i запитав, чи можемо ми негайно зустрiти директора казино i круп'".
  
  
  
  
  
  
  Иклет похитав головою. - Боюся, що це буде складно, - сумно сказав вiн. "Обидва зникли разом з Трегором".
  
  
  "Зникла?" - недовiрливо запитав я. "Як мiг Трегор зникнути з усiма цими агентами, що переслiдують його?"
  
  
  "Ми зiткнулися з дуже пiдступним iнтелектом, - пояснив Чиклет. "Минулої ночi, коли Трегор вийшов з казино, вiн повернувся в свiй готель. У нас були люди, якi спостерiгали за цим мiсцем спереду i ззаду. Iншi агенти розглядають позицiй на дорогах, що ведуть навколо мiста та вздовж гаванi. Але Трегор, директор казино i круп'" вислизнули вiд них усiх ".
  
  
  "Як вони це роблять?"
  
  
  Чиклет похитав головою, наче все ще не вiрив цьому. "В номерi" Трегор "був балкон з видом на море. Колись рано вранцi над мiстом пролетiв вертольотом.
  
  
  Вiн пiдняв Трегора з балкона, i, мабуть, пiдiбрав iнших десь в iншому мiсцi в мiстi, i полетiв. Дивовижне явище ".
  
  
  Її погодився.
  
  
  "Можливо, ми нiчого не знайдемо, - продовжив Чиклет, - але ми перевiря"мо вздовж i поперек узбережжя, щоб дiзнатися, чи не чув хто-небудь вертольотом. Якщо так, вони могли б пiдказати нам напрямок, в якому вона пiшла ".
  
  
  "I якщо ми не знайдемо нiкого, хто чув вертольотом, ми повернемося до того, з чого почали, - додав я. Потiм її спростував повiдомлення в змi Чиклету, що вiн сказав менi, що менi зателефонують з-за кордону.
  
  
  Вiн кивнув. "Хоук хоче поговорити з вами по зашифрованому дроту. Їй скажу оператору, щоб вiн передзвонив ". Вiн привiв мене в офiс нагорi, i коли Хоук пiдiйшов до лiнiї, вiн залишив мене в спокої.
  
  
  "Я чув, твоя здобич вислизнула", - сказав Хоук без передмови. "Якi-небудь подальшi подiї?"
  
  
  "Нi", - сказав їй ему перед тим, як дати ему повний звiт про мо"му власному досвiдi минулої ночi.
  
  
  Хоук пирхнув. "Схоже, у вас був близький виклик". Вiн зробив паузу, i дроти мiж нами ненадовго зажужжали. Потiм вiн сказав: "Тут сталося що-що, про що її готель, щоб ви знали. Парi думаю -- щодо розкриття мозку Z1 виправдалася. Доктор Тому дiйсно щось знайшов - невеликий мiкроскопiчний диск, вбудований в основi мозку. Ми не зна"мо, що це таке i що це означа". Хлопцi по лабораторiї зараз намагаються це проаналiзувати. I доктор Тому не може зрозумiти, як вiн туди потрапив. На черепi нема" слiдiв або слiдiв операцiї ".
  
  
  "Тим не менш, це ма" щось означати", - сказав я.
  
  
  "Можливо", - невизначено вiдповiв Хоук. "Коли ми знайдемо бiльше, якщо ми це зробимо, її дам вам знати. Якi в тебе плани зараз? "
  
  
  "Я хочу спробувати знайти пiсля цього вертольота i грошей", - сказав їй ему. "Обидва, ймовiрно, все ще десь в цьому районi. Грошi можуть привести мене до того, хто стоїть бiля джерела всього цього. У будь-якому випадку, це "дине багатообiцяюче зачеплення, яке у мене було досi тхiр ".
  
  
  "Так, добре, вдалого полювання", - сказав Хок " i повiсив трубку.
  
  
  Чиклет чекав мене в кiмнатi внизу, заповненою чоловiками, якi швидко розмовляли по телефону по-французьки i по-iталiйськи. Одна стiна була покрита великою картою з зображенням Монако та навколишнього его земель вiд Лiонської затоки, на французькому узбережжi на заходi до Генуезької затоки на iталiйському узбережжi на сходi. Кольоровi шпильки були прикрiпленi до карти в рiзних точках за межами Монако.
  
  
  "Мої агенти домагаються певних успiхiв", - сказав Чиклет, киваючи в бiк людей по телефону. "Бачите, - вiн вказав на карту стогiн, - ми зв'язувалися з владою в мiстах уздовж узбережжя в обох напрямках, щоб розпитати мiсцевих жителiв, чи чули вони вночi вертольотом. Тепер ми почина"мо отримувати вiдповiднi дзвiнки з результатами ".
  
  
  "Є позитивнi вiдповiдi?"
  
  
  - На щастя, так, - вiдповiв Чиклет, проводячи мене до настiннiй картi. Вiн вказав на шпильки. "Досi тхора у нас були повiдомлення вiд Сен-Рафаеля i Фрежюса про те, що було чути вертольотом. Повiдомлення зi сходу, по всiй Iталiї, негативнi. Мабуть, цi люди попрямували на захiд. Тепер ми концентру"мося на узбережжi для Фрежюсом. Вiн посмiхнувся. "Найближчим часом ми зможемо точно, кому, куди вони пiшли".
  
  
  Її, подивився на карту. На захiд вiд Фрежюса, уздовж згина"ться берегової лiнiї, перебували Сен-Тропе, Йер, Ла-Сен, а далi - Марсель. Але що-що ще привернуло мою увагу в картi - група островiв, що лежать в д Иере, бiля узбережжя, на пiвдорозi мiж Фрежюсом i Марселем. Її почав думати.
  
  
  "Послухайте, Чиклет, - сказав я, - менi дуже важливо негайно отримати вертольотом i пiлота. Ви можете це влаштувати? "
  
  
  "Звичайно. Це займе деякий час, але дозвольте менi подзвонити ".
  
  
  Вiн скористався одним з телефонiв i повернувся, киваючи. "Протягом години тут буде вертольотом. На nen буде лiтати один через наших агентiв з Нiцци. Вiн запитально подивився на мене. "У тебе " план?"
  
  
  "Наскiльки її розумiю, - сказав я, - цей вертольотом далеко не вiдлiтав, вiн нiколи не планував, нiколи не мiг. Її припускаю, що вiн приземлився десь поблизу, де його можна було сховати, i що грошi i люди, ймовiрно, будуть переведенi звiдти сьогоднi ввечерi ".
  
  
  "Передано?" - спантеличено запитав Чиклет. "До чого?"
  
  
  Її, знизав плечима. "Твiй думаю -- так само хороша, як i моя. Але я думаю, вони скористаються швидкiсний човном ".
  
  
  "Швидка човен!" - вигукнув Чиклет. "Звичайно. Це було б очевидним справою ". v? Вказуючи на карту, його додав: "I це змушу" мене думати, що, можливо, шум
  
  
  
  
  
  
  
  рiзак, якого ми шука"мо, може бути захований десь на цих островах, в лiгво д Эрса або на узбережжi. Де б вiн був, його буде легше виявити з iншого вертольота, що летить низменному, нiж з землi ".
  
  
  Чиклет погодився з моїми мiркуваннями. Поки ми чекали прибуття вертольота, їй зателефонував Ельзi в Hotel de Paris i сказав, що буду пов'язаний на деякий час з якихось справах, але я хочу, щоб вона чекала мене там.
  
  
  "Я збиралася зробити тобi сюрприз", - сказала вона, надуясь. "Я прослизнув у твою кiмнату, але тебе там не було. Ви впевненi, що займа"теся бiзнесом? "
  
  
  "Звичайно", - запевнила її сл. "Просто залишайся на мiсцi, поки я не дiстанусь туди. Це може бути сьогоднi пiзнiше або сьогоднi ввечерi. Тодi у нас буде достатньо часу для сюрпризiв ".
  
  
  10
  
  
  Оскiльки привертати надто багато уваги в Монако було недоцiльно, Чиклет вiдвiз мене навколо мiста на пагорбах, де ми чекали вертольотом. Перед тим, як ми покинули офiс, надiйшли новi повiдомлення про те, що вночi на захiд вiд Фрежюса не було чути нам одного вертольота. Схоже, її мiг здогадатися - вертольотом сховався десь поблизу.
  
  
  - Тепер будьте обережнi, - з тривогою порадив Чиклет. "Ви не зна"те, з якими шансами зiткнетеся".
  
  
  Їй кивнув. Моя вiрна Люгер, Вiльгельмiна, щiльно сидiла в моїй наплiчної кобури, а мiй стилет "Хьюго" був у власних пiхвах пiд рукавом пальто, готовий стрибнути менi в руку при найменшому русi руки. Її не особливо турбувався про шанси.
  
  
  Незабаром прибув вертольотом, якого ми чекали. Це був вертолiт UH-1 Huey. Чикле познайомив мене з пiлотом, молодим французом на iм'я Марсель ном де климента, великим, худорлявим, взъерошенным чоловiком, який легко усмiхався.
  
  
  Чиклет проiнструктував його, що вiн повинен слiдувати моїм наказам, i попередила, що робота може бути небезпечною.
  
  
  "Небезпека мене не турбу", Чиклет", - запевнив його пiлот. "Ти зна"ш що."
  
  
  Її забрався в чоппер, але перед тим, як ми злетiли, Чиклет здiйснив круговий обхiд корабля, щоб переконатися, що вiн в залi у вiдмiнному робочому станi. Потiм вiн вiдмахнувся вiд нас. Марсель сидiв у носовiй частинi вертольота, а її сидiв за ним день були вiдсунутi назад, так що менi було добре видно знизу в потужний бiнокль, який менi дав Чиклет.
  
  
  Ми попрямували на захiд по береговiй лiнiї. Потiм того, як ми минули Фрежюс, Марсель пролетiв низменному, в той час як ми з ним прочiсували землю в я просив якихось ознак мiсця, де мiг би бути захований вертольотом. Ми проїхали кiлька мiсць з густим листям, та iнших мiсць, де на скелях були поглиблення - мiсця, де можна було заховати вертольотом, - але я не мiг знайти нiчого, що вказувало б на те, що яке-небудь навколо у них було укриттям. До того часу ми проїхали все узбережжя вiд Монако до пунктiв далеко за Фрежюсом, звiдки вночi надходили повiдомлення про вертольотi. Скупчення островiв Лежить-д ' Єр було видно на пiвднi.
  
  
  "Пiдемо i зробимо там гойдалки", - крикнув її Марселю, вказуючи у бiк сукню.
  
  
  Вiн кивнув i повернув вертольотом. Незабаром ми пролетiли над островами i скоїли ще один прохiд на малiй висотi над мiсцевiстю. Бiнокль дозволив менi розглянути всi внизу крупним планом, у тому числi деяких жителiв острова, якi хутора веселий нам, але ми не побачили нiяких ознак невловимого вертольота.
  
  
  "Що тепер?" - запитав Марсель навколо кабiни.
  
  
  "Можу також повернути нас назад", - неохоче сказав я.
  
  
  Марсель повернув вертольотом, щоб повернутися до берега. Її все ще вивчав мiсцевiсть в бiнокль, коли раптом помiтив маленьку темну плямочку у море. Коли її сфокусувався на nen, її побачив ще один маленький острiв, кам'янистий i безплiдний, якщо не рахувати кiлькох дерев i рiдкiсного пiдлiска. Воно було настiльки маленьким, що не було вiдмiчено на картi в офiсi Чиклета. Тим не менш, вiн все ще був досить великим - вiд миль до пiвтора квадратних миль - для приземлення вертольота, а також був досить видалений з президентом рф володимиром путiним, щоб стати хорошим укриттям.
  
  
  Її поплескала Марселя по плечу i вказала на острiв. "Що це за мiсце? Ви з ним знайомi?
  
  
  "Вiн назива"ться" Сатана " Рок ", - сказав Марсель, -" Диявольська скеля "- назва, дана ему французьким злочинним свiтом, який використовував його багато рокiв тому, як перевалочний пункт для зброї i наркотикiв, що надходять в країну. Влада давно-конференцiї ih дiяльнiсть. З ними тхора вiн був покинутий, за винятком, як я її чув колонiї щурiв, якi наповнили це мiсце. Кажуть, щури давно потрапили туди потiм корабельної аварiї, i з ними тхора розмножилися ".
  
  
  "Я думаю, нам слiд придивитися до цього", - сказав я.
  
  
  "Ти дума"ш, нашi люди там можуть ховатися?" - з сумнiвом запитав Марсель.
  
  
  "Можливо. Це можливо.
  
  
  Марсель знову повернув вертольотом до моря. Ми знову минули Чи д Ер i продовжили шлях на пiвдень. По мiрi того, як ми наближалися до Сатани Року, її мiг бачити, яке це похмуре i неприступне мiсце, з не бiльш нiж купою чорних каменiв, якi виступають за сукню, а що-де - кiлькома худими деревами i дiлянками пояса ... висока кисть.
  
  
  
  
  
  
  
  Марсель опустив вертольотом, поки ми не торкнулися верхiвок дерев, щоб зробити повiльний круговий огляд острова. Коли ми пiдлетiли до землi, її побачив сотнi великих чорних щурiв, переляканих звуком нашого двигуна, сновавших колах каменiв.
  
  
  "Ви що-небудь бачите?" - запитав Марсель.
  
  
  "Пацюки", - вiдповiв я. "Номери щурiв".
  
  
  Ми майже завершили сво" коло, коли його раптом щось помiтив у бiнокль. Це була яскрава спалах свiтла, вiдображення сонця на металi пiд одним навколо великих виступiв скель у центрi острова. Це мiг бути прихований вертольотом.
  
  
  Її розповiв Марселю про те, що бачив, i попросив його ще раз обiйти це мiсце.
  
  
  Вiн кивнув i нахилив вертольотом, i ми рушили назад до мiсця. Марсель летiв так низменному, що ми трохи не видiлити вершини дерев внизу. Її нацiлив бiнокль на те мiсце, де менi здалося, що я щось побачив, i його так сильно концентрувався, що навiть не подумав про небезпеку, поки Марсель не закричав. Раптом її, вiдчув, як вертольотом похитнувся i затремтiв.
  
  
  У наступну секунду на нас обрушився шквал куль, якi врiзалися в вертольотом знизу, розбили скляний щит кабiни, пробили металевий корпус вертольота, i врiзалися в двигун. Коли її, присiв за кабiною, її побачив, як чотири або п'ять чоловiк стрiляв у нас, навколо пiднятих автоматiв з вершини скель.
  
  
  "Марсель!" Їй крикнув, схопивши його за плече: "Витягнiть нас звiдси".
  
  
  Коли вiн повернувся до мене на сво"му мiсцi, її, побачив, що його обличчя було закривавленою маскою. Вiн намагався щось сказати, але iso rta текла кров. Його очi заплющилися, i вiн впав боком зi свого мiсця. Її вихопив Вильгельмину з кобури, але перш нiж її встиг прицiлитися i вистрiлити в людей внизу, двигун вертольота вибухнув величезним палаючим вогненною кулею. Машина прямувала до моря, супроводжувана гiгантським шаром полум'я i диму.
  
  
  Мала висота врятувала менi життя. Його засунув "люгер" назад у кобуру i стрибнув у вiдкритий дверний отвiр, щоб уникнути вогню вiдвертими перед тим, як вертольотом впав у воду. Вогонь i дим навколо вертольота затулили мене вiд прихованого вiд очей людей, якi нас збили. Коли її сплив, її виявив, що все ще приховано вiд очей тих, хто на островi, палаючий вертольотом, все ще пливе на поверхнi сукню, знаходився мiж мною i сушею.
  
  
  Її швидко розрахував вiдстань до острова, пiрнув глибоко i плив пiд водою, поки не вiдчув, що мої легенi лопнуть. Її продовжував плисти, поки нарештi не натрапив на каменi. Намацуючи пальцями шлях дюйм за дюймом вгору по скелях, її врештi-решт беззвучно прорвався крiзь поверхню води. Тримаючи тiльки голову над водою, її притиснувся до каменiв i ковтав повiтря. Коли її знову змiг дихати, її обережно пiдняв голову i озирнувся.
  
  
  На щастя, як вiн i сподiвався, її виявився на пристойнiй вiдстанi вiд мiсця аварiї вертольота. З цього моменту його все ще мiг бачити обвугленi останки вертольота, плаваючi на & nb. Її спостерiгав, як кiлька людей, що побували на островi, вирушили на гумових плотах i попливли до уламкiв. Її, бачив, як вони витягли тiло Марселя i помiстили його одiна з плотiв. Потiм цього чоловiка обшукали воду навколо уламкiв. Вони, очевидно, бачили двох чоловiкiв у вертольотi, i дiти сподiвалися знайти мiй труп. Її намагався триматися низменному в & nb i залишатися частково прихованим скелями, поки вони не припинили пошуки.
  
  
  Коли люди пливли назад на острiв, тлiюча купа металу, яка займа"ться колись була вертольотом, пiшла пiд воду. Її чiплявся за скелi, поки чоловiки не витягли свої гумовi плоти на берег i не повернулися в центр острова. Її ненадовго подумав про те, щоб спуститися по березi до одного навколо плотiв, щоб спробувати повернутися на материк. Але потiм згадав про термiновостi свого завдання. Люди на островi, i грошi, якi вони взяли в казино, могли б привести мене до чогось житт"во важливого.
  
  
  Її, чекав, поки сергiй не почина" згасати, а потiм намагався перетнути острiв, щоб оцiнити ситуацiю.
  
  
  Навколо того, що я спостерiгав, схоже, що чоловiки тимчасово використовували острiв, поки чекали, коли ih забере човен з настанням темряви.
  
  
  11
  
  
  Ще через годину вечiрн" сонце почало сiдати, i я вiдчув, що можна безпечно повзти по скелях, щоб обсохнути на теплому вiтрi, дувшем з пiвдня. Її тiльки що захiд на каменi i розтягнувся на вузькому виступi, коли вiдчув, як щось м'яке впало на мою лiву ногу. Її, схопився i виявив, що дивлюся в криваво-червонi очi-намистинки великої чорної пацюки, яка займа"ться, мабуть, впала з бiльш високого каменя. Її вдарив його ногою, сколихнув i кинув у бiк, кинувши камiнь.
  
  
  Потiм її почув тихi виски навколо себе. Її швидко встав i побачив десятки блискучих немиготливi очей. Холодна дрож пробiгла по моїй спинi, а моя рука мимоволi потяглася до Люгеру, Вiльгельмiна.
  
  
  
  
  
  
  мене не хвилювало, що пострiл призведе до того, що люди на островi будуть шукати мене.
  
  
  Але щури не напали. Замiсть цього вони нервово бiгали взад i вперед, тихенько визжая, шкрябаючи кiгтями поверхня каменiв. Її обережно позадкував, не зводячи очей з натовпу, поки не вiдчув, як твердий круглий металевий предмет уткнувся менi в спину мiж лопатками. Рiзкий голос прогарчав: "Просто триматися вiдкрито тут!"
  
  
  Ззаду мене простягла руку й забрала "люгер". Потiм чоловiк - це був круп'" казино по - ступив передi мною. В однiй руцi вiн тримав кирпатий 38-й калiбр, а в iншiй - мiй "Люгер". Вiн кивнув менi ... "Ми думали, що ти вибрався навколо вертольота живим. Ми тебе хотiли. Iди, iди ".
  
  
  Вiн нахилився i пiдняв шматок дерева, очевидно, залитий бензином. Запалив одiна его нитку так, що вiн перетворився на палаючий факел, вiн помахав їм, щоб розчистити шлях крiзь рiй щурiв, якi вiдчайдушно кинулися геть у заростi.
  
  
  Ми пiднялися вище по скелях острова, поки не досягли великого виступу, який її помiтив з вiдбору проб повiтря. Круп'" замахнувся рушницею i штовхнув мене вперед, у велику печеру, видовбану. Палаючi факели були встановленi по колу навколо входу, щоб не пускати щурiв, ih свят господь висвiтлював вертольотом всерединi. Були й iншi чоловiки - директора казино Трегор i людина, схвативший Ельзу на сходах у пiдвал казино. Її здогадався, що це мав бути той, хто пiлотував вертольотом.
  
  
  Iншi подивилися на мене без особливого iнтересу, але директор казино кивнув круп'": "Обыщи його, зв'яжи i стежити за ним".
  
  
  Круп'", все ще тримаючи при собi пiстолет, захiд всередину вертольота i витягнув пару довжин мотузки. Потiм вiн штовхнув мене глибше всередину печери. Її пiдняв руки, коли вiн почав мене обшукувати, так що вiн пропустив стилето, Хьюго, встановлений на пружинi у рукавах у рукавi мого пальто. Потiм обшуку вiн примусив мене розтягнутись на землi, надiйне прив'язавши мотузкою.
  
  
  Доведеться вичiкувати. На даний момент, коли поруч стояв круп'" з пiстолетом i спостерiгав за мною, їй був безпорадний. Але у мене все ще був Хьюго в рукавi.
  
  
  На вулицi сутенiло. Час вiд часу хто-небудь навколо чоловiкiв брав бiнокль i лiхтарик, i виходив на вулицю. Менi не знадобилося багато часу, щоб зрозумiти, що вони чекають, коли ih заберуть з острова. Моя первiсна теорiя здавалася вiрною - ih збиралася забрати човен.
  
  
  Пройшов годину або бiльше, перш нiж один навколо спостерiгачiв закричав, i iншi, за винятком круп'", все ще охороняв мене, поспiшили геть. Її використав той момент, коли увага мого викрадача було тимчасово абстрагуватися, щоб клацнути пружину в пiхвах. Стиллето митт"во зiсковзнув в мою праву руку. Довелося швидко перерiзати мотузки. Менi тiльки що вдалося перерiзати ih i звiльнити руки, коли тро" чоловiкiв поспiшили назад у печеру.
  
  
  "Вiн тут", - крикнув режисер. "Що ж, кинь вертольотом i повертайся за тобою".
  
  
  "Звiдки менi знати, що ти повернешся?" - пiдозрiло запитав круп'".
  
  
  Режисер взяв з вертольота великий алюмiнi"вий валiзу. Вiн заклав його на пiдлогу печери i кивнув у бiк. "Грошi як i ранiше будуть тут. Ми повернемося."
  
  
  Всi чоловiки почали виштовхувати вертольотом навколо печери. Поки ih увагу було вiдвернене, її, перекотився на бiк i вигнув тiло назад, щоб мої руки могли дотягнутися до мотузок, якi пов'язували мої ноги. Незабаром її звiльнився i повернувся в сво" колишн" положення, я лежу нерухомо, намагаючись попрацювати руками i ногами за спиною, щоб вiдновити кровообiг. До того часу люди виштовхнули вертольотом навколо печери, i круп'" повернувся на мою сторону. Голоси iнших трьох здалеку ставали слабшими.
  
  
  Мiй опiкун мигцем глянув на мене. Потiм вiн витягнув навколо кишенi цигарку i запалив сiрник. Її зробив хiд, скочив на ноги i кинувся до нього, тримаючи в руцi стилет. Її блищав ножем в обличчя переляканого людини, потiм обережно встромив лезо в його життя, а вiльною рукою потягнувся за пiстолетом.
  
  
  Замiсть того, щоб коритися менi, вiн по дуростi пiдняв пiстолет, щоб вистрiлити. Її встромила стилет ему в життi, i вiн беззвучно зiгнувся, запалена сигарета все ще звисала з його губ. Її не планував його вбивати, але вiн не залишив менi вибору.
  
  
  Її схопив його 38-й калiбр i свiй "люгер", i швидко кинувся до алюмiнi"вого валiзи. Її вiдкрив замок, i кришка схопилася. Там, в коливному свiтлi смолоскипiв, її глянув на два мiльйони доларiв всерединi.
  
  
  Її розробив невеликий план на цi грошi з них тхора, як директор поставив валiзу, i я знав, що вiн там. Її поспiшно почав його виконувати. Її зачерпнув стоси банкнот i наповнив дно валiзи великими каменями з пiдлоги печери. Потiм її викладаю шар купюр не бiльше пари сотень доларiв на
  
  
  
  
  
  
  гiрськi породи. Її зачинив валiзу i залишив його на колишньому мiсцi.
  
  
  Її все ще мiг чути голоси iнших чоловiкiв далеко, коли її швидко розстiбав сорочку, запихав грошi всередину i знову застiбав ґудзика. Два мiльйона доларiв у мене на грудях були незграбними, але, незважаючи на тяжкiсть її, повернувся до мертвого круп'", схопив його за комiр i потягнув через печеру на вулицю.
  
  
  Решта тро" чоловiкiв все ще працювали з вертольотом на iншiй сторонi великого плоского виступу скелi. Її вдарив його в протилежному напрямку, тягнучи труп за собою, поки не добрався до якоїсь глибокої чагарнику, де можна було заховати його. Потiм її поповз назад в скелi на височину, звiдки мiг спостерiгати за тим, що вiдбува"ться внизу.
  
  
  Повний мiсяць ясно висвiтлювала сцену. До теперiшнього часу вони виштовхнули вертольотом на галявину. Одiна навколо чоловiкiв, пiлот, залiз у нього i привiв у рух лопатi несучого гвинта. Вертольотом почав пiднiматися, але коли вiн був в декiлькох футах вiд землi, чоловiк вистрибнув. Безпiлотний вертольотом раптом злетiв у повiтря, понiсся геть вiд скелi i пiрнув у темнi води внизу. Вiн затонув без слiду.
  
  
  Тим часом директор казино повернувся в печеру. Вiн вибiг, несучи валiзу i кричав. Її виразно чув голоси чоловiкiв там, де її ховався, i чув крик директора: "Вiн втiк! Цей хлопець звiльнився i втiк! Вiн взяв з собою Жоржа! "
  
  
  "Грошi? Грошi?" - крикнув у ревматизму Трегор. "Грошi в безпецi?"
  
  
  Режисер поставив чемодан на землю, i всi тро" стовпилися навколо нього, коли вiн його вiдкрив.
  
  
  "Це тут! Вiн все ще тут! "- вигукнув вiн. Як я i сподiвався, вiн не знайшов часу, щоб дослiджувати грошi за верхнiм шаром банкнот, оскiльки маса каменiв була приблизно дорiвню" вазi справжнiх банкнот.
  
  
  "Давай!" - крикнув Трегор. "Давай пiдемо з цього проклятого острова".
  
  
  Тро" почали подавати лiхтариками. Вiдповiдь сигнал прийшов з кiнця острова, i був включений гiгантський прожектор. Потiм її побачив, що замiсть човна ih вiдвезе гiдролiтак. Вiн зарулил бiля скель i чекав там, пiдстрибуючи на & nb. Коли люди почали спускатися до лiтака, її, чув, як вони мiркували облад менi.
  
  
  "Як ви дума"те, куди пропали цей хлопець i Жорж?"
  
  
  "Ймовiрно, вiн змусив Жоржа спуститися одiна навколо плотiв, щоб вiн змiг повернутися на материк".
  
  
  Її залишився на мiсцi, спостерiгаючи, поки вони не досягли кiнця острова, не таку гру в один навколо плотiв i не попливли до лiтака. Її не вiдчував себе в безпецi, поки вони не пiднялися на борт, а лiтак не злетiв i не зник на пiвночi.
  
  
  Її i сподiвався, що вони не виявлять, що майже всi грошi пропали, поки не дiстануться до мiсця призначення. До того моменту для них було б небезпечно повертатися, оскiльки вони не могли бути впевненi, що я не досяг президентом рф володимиром путiним, щоб повернути органам влади. Її все ще не був близький до розкриття справи, але, принаймнi, менi вдалося перешкодити ih планами.
  
  
  Дванадцять
  
  
  Мiсяць зайшла незабаром потiм того, як лiтак полетiв. Тепер було так темно, що я ледве мiг бачити свою руку перед особою. Її спробував знайти тiло круп'" там, де залишив його в кущах, але в темрявi це виявилося нездiйсненним завданням. Як би менi не подобалася iдея провести нiч на цьому островi, що кишить пацюками, її, знав, що в темрявi було б занадто ризиковано пробиратися до краю берега, щоб знайти одiна навколо гумових плотiв. Її вирiшив повернутися в печеру, де ще горiли пара факелiв, якi встановили чоловiка.
  
  
  Коли її повернувся в печеру, її зiбрав по шляху оберемок сухої кiсти i переведення її з собою. Її ложi суху кисть в палаючi факели, поки не стало слабким полум'я, поки її сидiв, скорчившись, бiля входу. Це був "диний спосiб утримати лiтаючих довкола щурiв в страху, але її все ще мiг бачити ih очi, блискучi в свiтлi багаття за печерою. Її тримав свiй Люгер в руцi, i хоча її втомився, вiн не насмiлювався задрiмати, побоюючись, що щури осмiлiли i нападуть.
  
  
  Здавалося, що до свiтанку залишилося нескiнченне час. Її був на ногах i готувався спуститися до & nb з першими променями сонця. Їй пiдтвердили, що грошi все ще надiйне застебнутi пiд сорочкою, а потiм, несучи палаючий факел, щоб вiдлякати щурiв, вирушив. Однак, перш нiж її, рушив вниз по краю острова, перевiрив його щiтку, щоб знайти тiло круп'". Її не знайшов труп. Був тiльки його скелет з чистими кiстками. Щури працювали в темрявi.
  
  
  Її поспiшно вiдвернувся i поспiшив вниз через кущi, в той час як щурi, втiкали з мо"ї дороги передi мною. Її тiльки що досяг кiнця острова i почав шукати одiна навколо плотiв, коли почув стугонливий звук навколо води. Коли його подивився, то побачив великий бiлий крейсер, кружля" приблизно чверть милi вiд мене. Спочатку її, думав, що люди навколо ночi
  
  
  
  
  
  
  Вiн повернувся, щоб спробувати знайти мене i грошi, але коли її трохи заспокоївся, його, побачив, що крейсер був полiцейським катером по Монако. Її швидко зробив кiлька пострiлiв у повiтря з "Люгера".
  
  
  Крейсер почув мiй сигнал, i тут же повернув до берега. Коли вiн кинув якiр, тро" чоловiкiв спустили човен i греблi, щоб зловити мене. Її, був здивований, побачивши, що одним навколо чоловiкiв був Чиклет. Як вiн дiзнався, де мене шукати?
  
  
  - Що ж, - привiтав мене Чиклет, - ви все-таки виявилися живими. Ми майже вiдмовилися вiд тебе марно. Скажи менi, що сталося?"
  
  
  Її короткий виставленi ему подiї i показав ему вирученi грошi. Перш нiж покинути острiв, ми пiднялися на скелi i спустили скелет круп'" на човен. Потiм ми вiдпливли, залишивши Satane Roc колонiй гризунiв.
  
  
  Коли ми були на борту крейсера i поверталися в Монако, Чиклет розповiв менi, як вiн мене знайшов. "Перед тим, як ви з Марселем злетiли вчора на вертольотi, - сказав вiн, - пiднiс бiпер в хвiст вертольота. Її отримую сигнал з них тхора, як ви злетiли. Коли ти не повернувся до ночi, її попереджали полiцiю i попросив залишити човен на свiтанку. Ми простежили за сигналом пейджера, i вiн привiв нас до цi"ї точки, недалеко вiд острова, де ми знайшли вертольотом пiд водою. Звуковий сигнал все ще працю". Але я повинен сказати, що боявся, що ти мертвий, коли зрозумiв, що вертольотом пiшов у море.
  
  
  "Менi дуже шкода Марселя", - сказав її Чиклету. "Вiн був хорошим пiлотом i хоробрим людиною".
  
  
  Чиклет кивнув. "Менi теж шкода. Але вiн знав ризики, як i всi ми ".
  
  
  Коли ми приїхали в Монте-Карло, Чиклет вжив заходiв, щоб повернути грошi казино, а її ще раз подзвонив Хоука за кордон по зашифрованому телеграфу за його офiсi. Її розповiв Хоука, що сталося i як менi повернули грошi.
  
  
  "Що ж, - сказав Хок бiльш щиро, що я думаю, - принаймнi, все не пiшло проти нас. Якщо модель збережеться, як i в минулому, ймовiрно, найближчим часом вiдбудеться нове розвиток. А Нiк ...
  
  
  "Так сер?" Її запитав.
  
  
  "Я хочу, щоб ви розслабилися на день або два, вiдпочили". Вiн зробив паузу i грубо додав: "Це наказ. Її зв'яжуся з вами ".
  
  
  Перш нiж її встиг вiдповiсти, вiн повiсив трубку.
  
  
  Полiцiя вже перевезла останки круп'" в мiсцевий морг, а грошi поверталися в казино. В офiсi AX менi бiльше нiчого було робити. Її сказав Чиклету, що повертаюся в готель спати.
  
  
  Коли приїхав, Ельза чекала мене в номерi. Спочатку вона прикинулася, що сердиться на мене, але коли вона помiтила, як я виглядаю змученим, ee жартiвлива дратiвливiсть змiнилася спiвчутливої турботою.
  
  
  "Бiдний Дамплинк, - проворковала вона, - ти вигляда"ш жахливо. Що ти робиш?"
  
  
  "Це була дiлова зустрiч на всю нiч", - сказав їй гей, знiмаючи пiджак i краватку. "А тепер менi потрiбен хороший гарячий душ i довгий сон".
  
  
  "Звичайно, Дамплинк", - сказала вона. "Ти роздяга"шся. Її приготую для тебе душа.
  
  
  Перш нiж її встиг заперечити, вона зникла у ваннiй i включив душ.
  
  
  До того часу, як я переодягнувся в халат, ванна була сповнена пара. Ельза вийшла, рожевощока, штовхнула мене в душ i закрила дверi.
  
  
  Її витерла кожен дюйм сво"ї шкiри i волосся гарячою водою, а потiм змила крижаним душем. Потiм цього обв'язав її навколо талiї свiжий рушник i повернувся в спальню. Ельза стягнув покривало на лiжко i сидiла поруч з нею.
  
  
  "Витягайся обличчям вниз", - наказала вона, поплескуючи по лiжку. Коли її завагався, вона злегка пiдштовхнула мене. Коли її розтягнувся на лiжку на животi, вона струсила рушник i сказала: "Розслабся, її роблю тобi масаж".
  
  
  Вона дiстала маленьку пляшечку лосьйону, який принесла через свого номера, з рiзким запахом лимона. Потiм вона зняла сукню, осiдлала мо" тiло i почала наносити лосьйон на мою спину i лопатки. Це був в'язкий розчин, який спочатку викликав поколювання в шкiрi, а потiм послав глибоке заспокiйливе тепло в мої м'язи.
  
  
  "Що це за штуку ти використову"ш?" - запитала я, повертаючи голову i дивлячись на Ельзу, яка займа"ться нахилилася мною назавжди.
  
  
  "Це старе домашн" засiб Von Олден", - вiдповiла вона. "Гарантовано да" позитивнi результати".
  
  
  Її пестять руки пестили мою плоть, як цiлющий бальзам, рухаючись вгору i вниз так само легко, як тепле солодке дихання, по всьому мо"му тiлу. Потiм Ельза встала на колiна i наказала менi перевернутися.
  
  
  Її, повернувся до неї обличчям i жим лежачи мiж її розсунутими ногами. Вона почала змащувати передню частину мого тiла, її легкi рухи пальцями рухалися вiд моїх грудей до мого живота, до мого паху, по боках моїх нога, до моїх пальцях нога. Коли вона нахилилася до мене, її м'яке волосся торкнулися мо"ї оголеної плотi, i мої нiздрi наповнилися его духмяним ароматом. Протягом довгого часу здавалося, що вона працювала з iнтенсивною концентрацi"ю, майже гiпнотичну, але незабаром її помiтив, що її дихання було частим, а її плоть стала вологою i тремтiла.
  
  
  Її, пiдняв голову i подивився на нах. Її очi були широко розкритi, а її зуби
  
  
  
  
  
  
  були розсунутi так, що здався кiнчик її рожевого мови. Її притиснув її рот до себе, катя її пiд собою. Її вигнутi стегна напружилися. Ми зустрiлися i мовчки при"дналися i одночасно без слiв досягли кульмiнацiї.
  
  
  Її бiльше спав, нiж спав, коли нашi тiла розiйшлися. Вона стала бiля лiжка, тримаючи в руках халат. Але коли вона нахилилася i поцiлувала мене, її, вiдчув, як мо" тiло знову згаду", i було готове i жадало бiльшого. Вона тихенько розсмiялася при виглядi мого збудження i прошепотiла: "Я забула сказати тобi, Дамплинк, що iнодi це лiки вiд фон Альдера також дi" як афродизiак". Вона поцiлувала мене. "Спати", - прошепотiла вона.
  
  
  Її спав двадцять чотири години, i мiг би спати довше, якби мене не це "дина передача дзвiнок телефону. Це дзвонив Хоук.
  
  
  "Сподiваюся, ви трохи вiдпочили", - сказав вiн. "Я в Парижi. Зустрiнемося тут, в офiсi, як можна швидше. Боюся, ще поганi новини. З таким же успiхом ти мiг би дозволити жiнцi фон Альдер пiти з тобою, щоб ти мiг за нею доглядати. Її забронюю для вас обох у готелi George V ".
  
  
  Ельза зрадiла, коли її сказав агов, що хочу, щоб вона поїхала зi мною в Париж. Їй подзвонив Чиклету, щоб подякувати его й попрощатися, i менш нiж через годину ми з Ельзою поверталися в Нiццу, щоб сiсти на лiтак.
  
  
  Тринадцять
  
  
  Коли ми приземлилися в Орлi, shell дощ. Як тiльки її розмiстив Ельзу в готелi George V, де Хоук зарезервував для нас сусiднi апартаменти, її взяв таксi до офiсу AX Paris, який перебував у кафе на площi Сен-Мiшель. Офiси перебували на трьох верхнiх поверхах будiвлi i були звукоiзольованi вiд шуму внизу. Господарем закладу був агентом AX по кодовому iменi Бонапарт.
  
  
  Вiн зустрiв мене в день, i повiв до задньої сходах, що ведуть в офiси нагорi. Коли ми проходили через задимлену столову i бар, їй був здивований, побачивши, що, хоча там було багато вiдвiдувачiв, було також близько тридцяти або сорока спiвробiтникiв полiцiї безпеки i агентiв AX, яких їй стало вiдомо з попереднiх зустрiчей. Його знав, що повинно вiдбуватися щось важливе.
  
  
  Хоук зустрiв мене на другому поверсi. Його обличчя було сумне, i вiн ледве кивнув, коли провiв мене в особистий кабiнет, зачинив i замкнув дверi.
  
  
  "Схоже, цiй справi нема", обидва кiнця", - сказав вiн, дiстаючи з кишенi конверт i передаючи його менi. Вiн стояв до мене спиною, дивлячись у вiкно на темний дощ, б'"ться об скло, поки її читав лист в конвертi.
  
  
  Лист був надрукований на машинцi:
  
  
  Китайська ядерна ракета, зникла 12 годин тому, буде повернута в обмiн на 2 мiльйони доларiв. ПРИ ЗЛАГОДI, ВСТАВТЕ ЗАГЛАШЕННОЕ ОГОЛОШЕННЯ В ЛОНДОНI В ПЕРШОМУ ДВА ДНI, ПРОЧИТАЙТЕ: "ОЛЕКСАНДР - УМОВИ ПРИЙНЯТI (ПIДПИСАНА) КУБЛАЙ-ХАН. ПОДАЛЬШI IНСТРУКЦIЇ СЛIДУЮТЬ.
  
  
  На конвертi не було адреси. Хоук, який вiдвернувся вiд вiкна, побачив, що я похмуро дивлюся на конверт, i пояснив: "Вчора вранцi його засунули пiд дверi китайського посольства".
  
  
  "I правда, що китайська ядерна ракета зникла?" Її запитав.
  
  
  - Занадто насправдi, - з гiркотою вiдповiв Хоук. "Це сталося через кiлька годин, потiм того, як ви повернули грошi з Satane Roc. Ви помiтите, що запитувана сума точно така ж, як сума, отримана вiд казино ".
  
  
  "Ви ма"те на увазi, що китайська ядерна ракета дiйсно зникла?" Її недовiрливим.
  
  
  "Очевидно, - зауважив Хок, - винахiдливостi нашого ворога нема" межi. Незабаром потiм вашого досвiду на островi китайцi запускали ядерну ракету на секретний полiгон, коли лiтак просто зник. Поки не прийшла ця записка, китайцi думали, що лiтак розбився ".
  
  
  "А як щодо екiпажу?" - спантеличено запитав я. "Вони, мабуть, добре пройшли перевiрку, перш нiж ih вибрали для такого завдання".
  
  
  "О так, - погодився Хок. "Але може бути важливим зауваження, що всього кiлька тижнiв тому пiлот, який був одним через найбiльш довiрених i лояльних людей в китайських ВПС, виїхав з Китаю у вiдрядження в Албанiю. За ним не спостерiгали уважно, поки вiн був там, i, по сутi, китайцi не можуть пояснити його дiї протягом кiлькох днiв вiзиту. Вони все ще перевiряють. Цiлком ймовiрно, що за цей час до нього добрався наш супротивник, який мiг втрутитися в його мозок.
  
  
  "Китайцi збираються заплатити викуп?" - запитав я, повертаючи лист Хоука.
  
  
  Вiн кивнув. "Голос чому ми зустрiча"мося тут зараз. Пiдемо наверх ".
  
  
  На верхньому поверсi будiвлi чекали четверо китайських джентльменiв з похмурим i трохи пiдозрiлим виглядом. Ih присутностi пояснювало сувору безпека в будiвлi. Одiна навколо чоловiкiв був перекладачем, i через нього Хоук познайомив мене з трьома iншими, чиї iмена їй вiдомо, як високопоставлених членiв комунiстичної партiї Китаю. Кожен кинув на мене проникливий погляд, коли ми обмiнялися рукостисканням. Потiм всi тро" швидко заговорили з перекладачем по-китайськи.
  
  
  "Вони говорять, - сказав менi перекладач, - що для них велика честь мати такого шановного представника, який допомiг їм у поверненнi ядерної ракети. Ще кажуть, що
  
  
  
  
  
  
  Голова партiї поговорив з вашим президентом, i дав їм вказiвку всiляко спiвпрацювати з вами ".
  
  
  "Для мене велика честь, - сказав її перекладачевi. "Я постараюся бути гiдним довiри народнiй медицинi Республiки".
  
  
  Потiм цi"ї формальностi його запитав: "Було прийнято рiшення про виплату двох мiльйонiв доларiв?"
  
  
  Перекладач знову порадився зi своїми спiввiтчизниками, а потiм вручив менi велику шкiряну сумку з вигравiруваними китайськими i"роглiфами i забезпечену замком. Перекладач вiдiмкнув його i вiдкрив, виявивши усерединi пакети з банкнотами.
  
  
  "Два мiльйони доларiв", - сказав вiн. "В завтрашньому випуску" Лондон Таймс "буде оголошення, написане у вiдповiдностi з вказiвками".
  
  
  "Добре, - сказав я. "Знову замкни грошi. Її, хочу, щоб вiн залишався у вашому розпорядженнi, поки ми не отрима"мо подальший повiдомлення.
  
  
  Потiм того, як перекладач переклав мої слова, тро" чоловiкiв серйозно схилили голови, i ми знову обмiнялися рукостисканням. Хок сказав менi, що вже прийнятi заходи, щоб китайськi представники залишалися в житлових примiщеннях, в офiсi AX до них тхора, поки не буде вiдповiдi на оголошення London Times. Таким чином, сума викупу надiйне зберiгатися до тих тхора, поки не настане час виплати.
  
  
  Хоук повернувся зi мною на таксi до готелю. Були сутiнки. Дощ та похмура погода iдеально пiдходили для нашого настрою.
  
  
  "Хто б нас стояв за цим, - пробурмотiв Хоук, мабуть, подоба"ться наше скрутне становище. Уявiть, що ви вкрали ядерну ракету i повернули її на викуп! "
  
  
  "Вiн вибрав для реклами кiлька розумних назв", - зауважив я. "Олександр i Хубiлай-хан".
  
  
  "Вiн божевiльний, але дуже хитрий, - зауважив Хок. "Чого б я не вiддав, щоб роздобути его". Вiн глянув на мене.
  
  
  Коли ми дiсталися до готелю, Хок висадив мене i попрямував до американського посольства, де вiн зупинився в Парижi.
  
  
  Коли її, дiстався до свого номера, її, був здивований, виявивши записку вiд Ельзи. У nen говорилося, що її запросили на вечiрку на Монмартрi i що вона збира"ться. Вона залишила менi адресу, щоб її мiг при"днатися до неї, якщо захочу. Замiсть цього його вирiшили з'їсти пару охолоджених мартiнi i добре пообiдати в своїй кiмнатi. Перед тим, як лягти спати, їй зателефонував на стiйку ре"страцiї, щоб на наступний ранок менi принесли примiрник London Times.
  
  
  Ельза все ще не повернулася в готель до того часу, коли її отримав свiй примiрник газети рано вранцi наступного дня, i я не мiг сказати, чи було що-небудь значуще в її нiчному вiдсутностi. Тим не менш, оголошення в "Таймс", i його формулювання була саме такою, як зазначено в записцi про викуп. Читаючи її, її, уявив, як задоволений "Олександр" теж її чита". Вiн мiг бути в Парижi, або в Лондонi, або в Монте-Карло, або, якщо нiбито на те пiшло, в Тибетi.
  
  
  Менi дуже хотiлося потрапити в офiс AX, який, як вiн знав, буде першим мiсцем, де можна буде дiзнатися, чи будуть отриманi подальшi iнструкцiї. Був одягнений i вийшов за номерами, коли повернулася Ельза.
  
  
  Вона все ще була у вечiрнiй сукнi, з перекинутою через плече норковiй шубою. Вона виглядала сонною, але вона посмiхнулася i поцiлувала мене, дозволивши пальто впасти на пiдлогу. Потiм вона повернулася до мене, щоб розстебнути блискавку на спинi її сукнi.
  
  
  "Я нудьгував по тобi на вечiрцi, Дамплинк", - сказала вона. "Це було дуже весело. Багато французiв. Вечора все ще продовжу"ться, якщо хочеш пiти.
  
  
  "Нi, дякую", - сказав я. "У мене " будь-якi справи. Спить, її тобi пiзнiше подзвоню.
  
  
  "Бiзнес, бiзнес, бiзнес", - сказала вона, поплескавши мене по обличчю. "Пам'ятай, вся робота, i нiякi розваги роблять Тонi нудним хлопчиком". Вона вийшла через сукнi i пiдiйшла до дня, що веде у свiй номер, i виглядала дуже бажаною в прозорому лiфчику i колготках. Вона ненадовго зупинилася в дверях i поманила мене пальцем. Коли її, похитав головою, вона послала менi повiтряний поцiлунок i зникла.
  
  
  14
  
  
  Як тiльки її, дiстався до кафе на площi Сен-Мiшель i пiднявся нагору в офiс AX, вiдчув її напругу i смуток, що пронизують усе це мiсце. Зовнi свiтило сонце, й у повiтрi вiдчувалася помилкова весна, але яке б радiсний настрiй створювала нам погодне настрiй, воно зникало за стiнами будiвель.
  
  
  Хоук був там, виглядаючи бiльш виснаженими, нiж вiн виглядав напередоднi ввечерi, як i четверо китайцiв, а також кiлька десяткiв агентiв AX i охоронцiв. Всi ми приїхали дуже рано, i наше нетерпiння зростало по мiрi того, як тяглися довгi години. Тiльки опiвднi ми нарештi отримали повiдомлення, якого чекали. I, звичайно, обхiдними шляхами.
  
  
  Нам подзвонили з паризького офiсу Iнтерполу i сказали, що вони отримали посилку вiд посильного для мiсцевого начальника. Вiдкривши пакет, вiн виявив запечатану коробку i машинописних записку, в якiй говорилося, що коробку слiд негайно доставити в посольство Китаю. Оскiльки глава Iнтерполу був проiнформований про кризу, вiн негайно подзвонив Хоука, а потiм поспiшив в офiс AX. Тим часом агенти Iнтерполу пiдiбрали посильного, який був справжнiм, i коли вони запитали його про людину, який дав ему посилку для постачань, вiн дав опис, яке могло б вiдповiдати
  
  
  
  
  
  тисячу французiв.
  
  
  У коробцi перебувала магнiтофонна стрiчка. Ми товпилися навколо, поки Хоук вставляв стрiчку в офiсну машину. Поки котилася плiвка, голос сказав: "Це Олександр. Її отримав ваше повiдомлення i тепер даю вам наступнi iнструкцiї. Пiзно ввечерi, тридцятого числа, корабель пiд бiлим прапором з вiдображеним на nen червоним драконом з'явиться в Адрiатичному морi i увiйде в гавань у Сплiтi, Югославiя. На палубi цього корабля буде знаходитися китайська ядерна ракета. Одне з зустрiнуть ваших судiв може пiдiйти до нього з двома мiльйонами доларiв. Як тiльки грошi будуть переданi людям на борту, ракета буде повернута. Якщо буде зроблена спроба повернути ракету без сплати грошей, вона вибухне ".
  
  
  Слова на плiвцi нiчого не сказали нам про людину, який ih вимовив, - або, скорiше, про людей, оскiльки всi iншi пропозицiї були вимовленi iншим голосом, ih акценти варiювалися вiд британського до нiмецького i бруклiн. Мозок, що стоїть за сюжетом, залишався невидимим.
  
  
  Потiм того, як плiвка була розшифрована i зробленi копiї, були зробленi поспiшнi телефоннi дзвiнки, щоб знайти лiтак, який доставить нас до Адрiатичного узбережжя, i щоб нас чекав великий i швидкий корабель, недалеко вiд Грiх, Югославiя. Навiть коли всi цi приготування були зробленi, Хок був зайнятий плануванням часу, коли ракета буде знайдена.
  
  
  Трохи пiзнiше Яструб, китайськi представники з викупом, кiлька агентiв AX i її поїхали в Орлов i полетiли на лiтаку, щоб померти в Адрiатицi. З урядом Югославiї зв'язалися по дипломатичних каналах, i, коли ми приїхали, нас чекав витончений i швидкий корабель.
  
  
  Коли ми пiдiйшли до гаванi i кинули якiр бiля берега в Сплiтi, з сукню дув холодний, рiзкий вiтер. Iнших судiв не було видно. Поки ми ходили по палубi, Хоук почав бурмотiти: "Сподiваюся, це не пастка, Нiк".
  
  
  Пiсля ще пари годин, коли день почав переходити в сутiнки, її почав думати, що Хок мiг бути правий. Але потiм, абсолютно несподiвано, бiля входу в гавань з'явився великий бiлий корабель з бiлим прапором, прикрашеним червоним драконом. Вiн кинув якiр бiля правого кулька нашого судна, i людина в капiтанськiй формi пiдiйшов до поручнiв, пiдняв мегафон i крикнув: "Гей, її передаю вам привiт вiд Олександра. У тебе " грошi на смерть? "
  
  
  Хок вручив менi такою ж мегафон. "Це ваше шоу", - сказав вiн.
  
  
  "У нас " грошi", - вiдповiв їй через мегафон. "Ми готовi завершити операцiю".
  
  
  - Ви можете пiднятися на борт, - крикнув у ревматизму капiтан.
  
  
  Пара членiв екiпажу нашого корабля спустили невелику моторний човен за борт. Дво" китайцiв, один, навколо яких несс сумку з грошима, i її переправилися на iнший корабель. Нам допомогли пiднятися на палубу, капiтан i кiлька людей навколо його команди. На носовiй палубi був величезний об'"кт, накритий прив'язаним брезентом. Повинно бути, це була ракета, але її все ще насторожився. На палубi було ще кiлька людей, але його зна" тiльки одного бельгiйця Трегора.
  
  
  Капiтан був привiтний i провiв нас у велику каюту на головнiй палубi, де нас чекало охолоджене шампанське.
  
  
  "У тебе " грошi?" - запитав вiн.
  
  
  Її, кивнув китайцевi, який передав сумку.
  
  
  "Ви не заперечу"те, щоб ми порахували, перш нiж ми передамо вам ракету, чи не так?" - запитав вiн.
  
  
  "Нi", - вiдповiв я.
  
  
  "Джентльмени, будь ласка, випийте шампанського, поки чека"те", - запропонував капiтан, виходячи через кiмнати з грошима.
  
  
  Нам один навколо китайцiв не взяв кухоль шампанського вiд стюарда, а її прийняв. Це було гарне марочне вино, вiдмiнне охолоджене. Її випив двi склянки, поки китайцi нiяково совалися на стiльцях. Коли капiтан повернувся, вiн посмiхався i кивав головою.
  
  
  "Дуже добре, джентльмени", - сказав вiн. "Начебто все в порядку. Якщо ви пiдете зi мною на палубу, ми можемо завершити нашi справи ".
  
  
  Я не дуже здивувався, коли ми знову опинилися нагорi i побачили, що члени екiпажу зняли брезент з об'"кта на носовiй палубi. Це була ядерна ракета, вже вбудована в пiдйомник.
  
  
  Дво" китайцiв пiдозрiло перевiрили ракету, перш нiж переконалися, що все в порядку. Вони серйозно кивнули менi, i вiн кивнув капiтану.
  
  
  Вiн здавався задоволеним, коли знову взяв мегафон i покликав вiдкладенi югославський судно, сказавши йому було пiдiйти ближче, щоб ракету можна було спустити на палубу. Дво" китайцiв i її залишилися на борту, поки команда працювала з пiдйомником, пiднiмаючи гiгантську ракету в повiтря, а потiм вниз, на палубу нашого корабля, де ми вже пiдготували люльку для її утримання. Її мiг бачити вираз полегшення на обличчя Хоука, коли вiн побачив ракету, яка стоїть на палубi i нарештi благополучну на борту.
  
  
  Обмiнявшись короткими рукостисканнями з капiтаном бiлого корабля, її, повернувся на наше судно з китайцями.
  
  
  "Нема" проблеми?" - вiдразу запитав мене Хоук.
  
  
  "Нi", - сказав я.
  
  
  "Але якщо тебе знаю, - сказав Хоук, пильно дивлячись на мене, - що тебе турбу"".
  
  
  "Це було
  
  
  
  
  
  
  все дуже просто. "Я вiдповiв. "Вони повиннi знати, що, оскiльки ми благополучно повернули ракету, ми не збира"мося просто сидiти тут i дозволити їм вiдплисти з двома мiльйонами доларiв".
  
  
  "Можливо, вони не придумали план, який ми будемо використовувати", - сказав Хоук.
  
  
  "Сумнiваюся."
  
  
  "Ну, у всякому разi, вони пiднiмають якiр, щоб пiти", - зауважив Хоук, вказуючи на корабель, що поверта" в гаванi. "Я втiлюю наш план в життя". В руцi вiн тримав радiопередавач, i вiн почав швидко говорити нею, попереджаючи всi судна, якi очiкують виплат прямо у гаванi - iталiйськi суду, грецькi кораблi, югославськi, навiть деякi росiйськi крейсери - всi вони, якi були вiдправленi в затримати нашого ворога.
  
  
  Коли бiлий корабель плив до входу в гавань, ми почали слiдувати за ним на деякiй вiдстанi. Перед самим виходом у вiдкрите море з'явилася наша корабельна армада. Вони все ще були далеко, i Хоук ще не наказав їм наблизитися. Бiлий корабель раптово зупинився в центрi бiля входу в гавань. Хоук знову почав говорити передавач, але її зупинив його.
  
  
  "Почекай минутку", - запропонував я.
  
  
  "Чому? Що це таке?"
  
  
  Її, похитав головою. Я не знала, як йому було вiдповiсти, але вiдчувала, що щось не так. Минуло кiлька хвилина, а нiчого не сталося. Ми з Хоуком нацiлили бiнокль на палубу корабля - там було порожньо. Хоук все ще тримав у руцi радiопередавач, i його нетерпiння зростало. Її почав сумнiватися в своїй iнтуїцiї i збирався сказати йому, щоб вiн вiддав наказ закритися, коли це сталося.
  
  
  Раптом ми побачили яскравий спалах помаранчевого полум'я, витiкаючу вiд бiлого корабля. Пiшов оглушливий вибух. Гладеньке бiле судно розлетiлася на частини в море. Вiн буквально на секунду розпався на кiлька ширяють дощок. Вибух був настiльки несподiваним i настiльки шокуючою, що майже всi ми на короткий час застигли в нерухомостi.
  
  
  Однак Хоук швидко оговтався i вступив в бiй, викрикуючи по радиопередатчику наказ всiм очiкують кораблям прибути i спробувати пiдiбрати можливих вижили. У той же час наш катер стрiмко наближався до того мiсця, де затонув корабель. Але коли ми й iншi кораблi пiдiйшли до цього району, що вижили не було. На самому делле нiчого не залишилося, крiм кiлькох обвуглених дощок i масляних смуг. I все ж пошуки тривали глибоко в ночi, вода висвiтлювалася гiгантськими прожекторами з палуб всiх судiв. Ми нiчого не знайшли.
  
  
  "Для мене це загадка", - повiльно вимовив Хок, коли пошуки, нарештi, припинилися, а iншi кораблi чекали подальших вказiвок вiд нього. "Навiщо їм витрачати стiльки зусиль, щоб зiбрати два мiльйони доларiв, а потiм пiдiрвати себе - i грошi?"
  
  
  "Голос i все", - рiзко сказав я, коли у мене виникла iдея. "Вони не пiдiрвали грошi!"
  
  
  "Не пiдiрвали грошi?" - зажадав вiдповiдi Хоук. "Тодi звiдки це?"
  
  
  "Не знаю, - сказав я. "Але вiн не затонув разом з кораблем. Якимось чином їм вдалося зняти його до вибуху ".
  
  
  "Як? Як?" - нетерпляче запитав Хоук. "Ми тримали його пiд постiйним наглядом з того моменту, як вперше побачили його. Як це може бути видалено? "
  
  
  "Поки не знаю", - зiзнався я. "Але вони зробили це. Вони завжди планували зробити це таким чином. Вони вважали, що потiм повернення ракети у нас буде для них пастка, але це не мало значення. Головне - грошi. Iнше, корабель i команду, повиннi були бути принесенi в жертву ".
  
  
  "Але це божевiлля", - заперечив Хок.
  
  
  "Звичайно, - сказав її ему, - як i все iнше".
  
  
  "Так, - погодився Хоук, повiльно кажу, - можливо, ти правий. Але як, як їм вдалося вивести грошi? "
  
  
  "Я ще не знаю, - знову вiдповiв я, - але її, швидше за все, пiзнаю. Ревматизму повинен бути десь тут, на узбережжi Адрiатичного сукню. Її, хочу, щоб ми обшукали його, дюйм за дюймом, поки не знайдемо докази того, що був вижив або залишилися в живих, яким зiйшло з рук грошi ".
  
  
  Хоук все ще сумнiвався в мо"му думцi, але вiн погодився попросити стоять поруч кораблi допомогти менi в я просив доказiв. Всi вони пропонували допомогу. Хок залишив мене в Сплiтi, тому що йому довелося повернутися, щоб померти в Сполучених Штатах, щоб доповiсти особисто президенту.
  
  
  Нам знадобилося ще два днi i ночi на пошуки узбережжя Адрiатичного сукню, перш нiж ми знайшли докази, якi, їй був упевнений, десь там ". Їй був повiдомлений, коли грецький крейсер знайшов його i кинувся до цього мiсця - пустинному дiлянцi безплiдної землi на пiвнiч вiд Грiх.
  
  
  Там, викинута на берег, i частково затоплена в море, була кинута невелика одномiсна пiдводний човен. Але її отримав ревматизму про те, як з корабля були знятi два мiльйони доларiв. Ймовiрно, незабаром потiм того, як ми взяли грошi на борт в обмiн на ракету, вони були переданi пiдводниковi, i одномiсний катер був викинутий через трюм корабля.
  
  
  Крихiтної пiдводному човнi було легко вислизнути навколо гаванi, прокласти шлях уздовж узбережжя, i приземлитися. Пiзнiше, можливо, в ту ж нiч, або навiть на один з наступних днiв або
  
  
  
  
  
  
  цього людини, ймовiрно, пiдiбрав на лiтак або iнше судно, i вiн зник з 2 000 000 доларiв. Як тiльки менi вдалося домовитися з судновим радiо, їй зателефонував Хоука, який до того часу повернувся в Нью-Йорк. Її розповiв ему те, що ми виявили, у виглядi коду. Вiн сприйняв цю новину бiльш веселий, нiж його очiкував, i наказав менi повернутися в Париж i зателефонувати ему по офiсу AX, тому що у нього можуть бути для мене новини про нових розробках.
  
  
  Пiзнiше в той же день в Парижi її заїхав в готель, щоб поговорити з Ельзою перед тим, як пiти в офiс AX.
  
  
  Вона схопила мене, перш нiж її, увiйшов у дверi, покрила мо" обличчя поцiлунками, i з занепоко"нням сказала: "Я не знала, що з тобою сталося, Дамплинк. Її, був готовий заявити про вас в полiцiю, як про зниклий безвiсти ".
  
  
  "Знову бiзнесу", - сказав я. "Вибачте, я не змiг залишити повiдомлення. I менi потрiбно вийти ще раз. Але на цей раз її скоро повернуся, i, може бути, ми зможемо провести час разом ".
  
  
  В офiсi AX Бонапарта зв'язав мене з Хоуком по зашифрованому дроту.
  
  
  "У нас " нова зачiпка, - сказав Хоук. "Це може бути кращий навколо них, що у нас були досi тхiр. Нашi дослiдники, якi постiйно перевiряли учасникiв цi"ї справи, нарештi виявили певну зв'язок мiж деякими навколо них. Ви пам'ята"те, її згадував ранiше, що у деяких людей були проблеми з вагою. Що ж, тепер ми виявили, що принаймнi четверо навколо них були пацi"нтами в одному спа-салонi для зниження ваги в Швейцарiї ".
  
  
  "Це повинно бути бiльше, нiж збiг, - мiркував я.
  
  
  "Ми теж так дума"мо", - сказав Хоук. "Мiсце, недалеко вiд Берна, в горах. Вiн назива"ться Rejuvenation Health Spa i управля"ться лiкарем Фредерiком Бошем. Що ви дума"те?"
  
  
  "Думаю, менi краще полетiти в Швейцарiї, - сказав я, - i озирнутися".
  
  
  "Так, її, згоден", - сказав Хоук. "Що ти скажеш цiй жiнцi за фон Альдера, Ельза?"
  
  
  "Я скажу гей, що у мене бiзнес в Бернi, i запропоную гей, повернутися в Штати".
  
  
  "Так, ну, - сказав Хок, - у мене " iншi чоловiки, якi стежать за iншими фон Алдерсами. Якщо вона повернеться, її теж нацькую на нах чоловiка. Її зв'яжуся з вами, коли ви приїдете до Швейцарiї.
  
  
  Коли її, повернувся в готель i постукав у дверi номера Ельзи, її виявив, що її перукар робить гей зачiску.
  
  
  "Менi не подоба"ться, що ти бачиш мене, поки її намагаюся стати красивою", - сказала вона, спохмурнiвши з-пiд фанатiв.
  
  
  "Менi довелося поговорити з тобою", - сказав її ей. "Менi потрiбно сьогоднi виїхати в Берн. Менi подзвонили з офiсу, i менi потрiбно розiбратися в якомусь делле.
  
  
  "Берн!" - радiсно вигукнула вона. - Але, Дамплинк, це чудово. Її пiду з тобою. За межами Берна " просто чудовий спа-салон, куди ми з Урсi частини ходити. Ми полетимо туди на лiтаку, i я можу розслабитися в спа-центрi, поки ви займа"теся своїми справами ".
  
  
  "Як назива"ться, - запитав я, - цей курорт?"
  
  
  "Це назива"ться омолоджуючий оздоровчий спа", - вiдповiла вона, як я її уявляв. I знову була ще одна зв'язок мiж фон Альдерсом i цi"ю справою. Я не бачив причин, за якими Ельза не мала б супроводжувати мене в Бернi, оскiльки це могло б змiцнити зв'язок, тому її погодився.
  
  
  Потiм того, як їй знову подзвонив Хоука через свого номера i сказав йому, що Ельза їде зi мною в Бернi, ми виписалися з "Джорджа V. Офiсу AX Paris на поїздку до Швейцарiї.
  
  
  П'ятнадцять
  
  
  Коли ми приземлилися в Бернi, погода була холодною i ясною. Ельза знала невелике шале на околицi мiста, тому ми зняли там сумiжнi номери.
  
  
  "Ми завжди зупиня"мося в цьому мiсцi", - пояснила менi Ельза потiм того, як ми заселилися у свої квартири. "Добре мати таке мiсце, коли в спа ста" занадто тiсно".
  
  
  Менi сподобалося наше житло. Це було чисте, тихе, веселе мiсце, у кожнiй кiмнатi горiв теплий вогонь. Лiтнiй сивочолий господар з яблучно-щоками i його жiнки користувалися вiдмiнною репутацi"ю. Навколо вiкна мо"ї кiмнати Ельза вказала на оздоровчий спа-центр, який знаходився на вершинi гори, на деякiй вiдстанi. Потiм того, як вона пiшла вiд мене в свою кiмнату, її дослiджував спа у бiнокль.
  
  
  Це був величезний комплекс з багатоповерховим головним будинком, оточеним кiлькома будiвлями поменше. Всi вони були слiпучо-бiлого кольору, якi переходили в снiжнi пiки, якi виступали з усiх бокiв навколо них. Її мiг бачити звивисту односмуговою дорогу, яка займа"ться вела до цього мiсця, i канатну дорогу, яка займа"ться була пiдвiшена на двох тролейбусних лiнiях над головою. З такої вiдстанi було неможливо розглянути багато деталей. Менi було цiкаво, як я можу пiдiйти - та"мно, або в якостi гостя, або, можливо, через Ельзу. Але поки що я буду чекати сво"ї години i постараюся розiбратися в мiсцевостi. Крiм того, якщо фон Альдеры якимось чином були замiшанi у змовi, Ельза рано чи пiзно подбала б про те, щоб мене туди заманили.
  
  
  Мiж тим, ймовiрно, було б непогано зв'язатися з мiсцевим агентом AX. Їй нiколи з ним не зустрiчався, але Хоук назвав менi його iм'я i де його знайти. Її постукав
  
  
  
  
  
  у дверi, яка займа"ться з'"днувала мою кiмнату за кiмнатою Ельзи i говорила гей, що я йду ненадовго. Поки мене не було, вона робила собi косметичнi процедури i чекала мене, коли її повернуся.
  
  
  Ганс Верблен, мiсцевий представник AX, зустрiв мене бiля дверей скромною атель", який носив його iм'я, на одному з провулкiв Берна. Верблен мене чекав. Вiн сказав, що Хоук вже розповiв ему подробицi мого завдання у телефонному дзвiнку навколо Штатiв. Вiн був у мо"му розпорядженнi.
  
  
  "Чим можу їй допомогти?" - запитав товстий темноволосий чоловiк.
  
  
  "В основному, - сказав їй ему, - її готель би мати якомога бiльше iнформацiї про spa-салонi Rejuvenation Health Spa". Були там коли-небудь проблеми? Хто ним керу"? Така iнформацiя. "
  
  
  Верблен кивнув, замкнув дверi в свою атель" i повiв мене в пiдвал. Це було просторе звукоизолированное примiщення з картотечными шафами уздовж стiн. Всюди були фотоапарати, магнiтофони, телетайпи, всiляка зброя.
  
  
  "Тут її роблю свою справжню роботу", - пояснив Верблен, махнувши рукою.
  
  
  "Це справжня пiдстава", - зауважив я.
  
  
  Верблен пiдiйшов до одного навколо шаф. "Боюся, у мене нема" великого дось" на спа. До телефонного дзвiнка Хоука у мене не було особливих запитiв на збiр розвiдданих. Те, що у мене ", строго рутинне, не бiльше, нiж у мене в будь-якому iншому закладi мiста. Наскiльки її знаю, там не було нiяких проблем. У них постiйний потiк гостей з усього свiту, бiльшiсть яких заможнi. Я завжди намагаюся сфотографувати якомога бiльше прильотiв i вiд'їздiв на камеру з телескопiчним об'"ктивом. Але, для estestvenno, її впевнена, що багато чого втратила.
  
  
  Вiн кинув фотографiї на крiсло, i я був вражений, побачивши, що там були тисячi фотографiй.
  
  
  "Ти безумовно заслугову" на сво" утримання, Верблен", - сказав я, хитаючи головою на пiдтвердження його старанностi. Її перегорнув кiлька фотографiй i помiтив всiх чотирьох фон Альдерсов на знiмках, зроблених у рiзний час.
  
  
  "Як ви гада"те, вони вам чимось допоможуть?" - запитав Верблен.
  
  
  "Боюся, що зараз нi, - сказав його ему. "Вони можуть стати в нагодi пiзнiше. Що мене зараз цiкавить, так це все, що ви можете показати менi, або розповiсти про внутрiшнiй частинi спа. А щодо Фредерiка, Боша, лiкаря, який цим завiду" ".
  
  
  "Тут нема чого показати або розповiсти, - вiдповiв Верблен. Її бачив, що вiн розчарувався в собi. "Ви розумi"те, що курорт - це дуже ексклюзивне мiсце. Оскiльки тут так багато заможних гостей, безпека тут сувора. Сам її всерединi нiколи не був, тому фотографiй iнтер'"ру у мене нема". Якби був особливий запит з AX, її б, звичайно, знайшов вихiд ".
  
  
  "Так, її розумiю, але як щодо доктора?"
  
  
  "Ви знову будете розчарованi вiдповiддю", - сказав Верблен. "У мене нема" фотографiй доктора Босха, тому що вiн рiдкiсних лiкувальних, якщо взагалi коли-небудь, виходить на вулицю. Її, чув, що вiн "вропе"ць. Вiн приїхав сюди багато рокiв тому i вiдкрив спа-салон. Спочатку це було дуже скромне мiсце, але завжди вдавалося. За минулi роки його частини перебудовували, щоб вiн шталь значним спорудженням, яким вiн " сьогоднi. У мене нема" дось" на лiкаря, тому що у нього нiколи не було проблемою, нам з швейцарськими властями, нам з якими-небудь iншими офiцiйними особами, наскiльки свiдчать файли Iнтерполу. Її вжив заходiв обережностi i перевiрив.
  
  
  "Не виключено, що спробу"ш непомiтно прослизнути в спа", - сказав її Верблену. "Якщо її все ж вирiшу спробувати, її можу звернутися до вас за допомогою".
  
  
  Верблен злегка нахилив голову. "Я готовий зробити все, що можу, щоб допомогти. Менi тiльки шкода, що я не змiг надати вам додаткову iнформацiю ".
  
  
  "Можливо, ти допомiг менi бiльше, нiж дума"ш", - сказав її з его подивом. "Я, наприклад, дiзнався вiд вас, що доктор Босх рiдкiсних лiкувальних з'явля"ться на публiцi. Це може бути неважливо, але, з iншого боку, мене це трохи насторожу". З-за пiдозр його буду обережнiше ".
  
  
  Верблен повiв мене назад вгору, i залишив їй его бiля дверей його магазину i пiшов назад в шале. Повiтря було свiжим i бадьорим. Був вечiр, i бiльшiсть магазинiв на вулицi були закритi i замкненi. Менi подобалася прогулянка, i я був стурбований тим, щоб дивитися в маленькi вiтрини магазинiв на вулицi, тому її не чув машину, коли вона їхала поруч зi мною. Перший натяк на небезпеку з'явилося лише тодi, коли побачив її вiдображення в скляному вiкнi одного магазинiв по темнiй машини на узбiччi поряд зi мною i п'ятьох чоловiкiв, якi вискочили навколо вiдкритих дверей, i тепер кинулися до мене. .
  
  
  Її рiзко повернувся, моя рука потягнулася до Вiльгельмiна, в наплiчної кобури, але всi п'ятеро опинилися на мене, перш нiж його змiг витягнути "люгер". Вони накинулися на мене з усiх бокiв, ih кулаки врiзалися в мо" тiло короткими дикими ударами. Її мав лише символiчне опiр - досить, як я сподiвався, щоб обдурити ih, - додав, що мо" тiло обм'якнуло, мета гойда"ться через сторони в сторону, а очi закриваються в удаваному несвiдомому станi.
  
  
  "Добре, - сказав один навколо чоловiкiв, - його нема". Садiть його в машину. Швидко!"
  
  
  Два
  
  
  
  
  
  
  чоловiки взяли мене за плечi, ще дво" схопили за ноги. Вони почали тягнути мене по тротуару. Її дозволить їм пiдвести мене приблизно на пiвдорозi до машини, коли її раптово штовхнув обома ногами, схопивши одного навколо чоловiкiв, несуть мене на ноги, а потiм iншого вiдкрито в обличчя. Обидва закричали i вiдсахнулися, схопившись за обличчя. В той же час її, кинувся вгору, i, коли мої ноги звiльнилися, її вирвався навколо рук двох чоловiкiв, якi тримали мене за плечi. Раптовiсть моїх рухiв застала ih всiх зненацька. Її, повернувся до нього.
  
  
  П'ятий чоловiк, який випередив нас до машини, стояв на колiнах бiля однi"ї навколо вiдкритих дверей з пiстолетом у руцi. Вiн вистрiлив, i goggle вiдколола шматок тротуару приблизно в дюймi вiд мене. До того часу Вiльгельмiна вже була у мене в руцi. У цi"ї людини була можливiсть зробити ще один пострiл, перш нiж його закрiпив, мало свого люгера i всадив йому кулю в життя. Вiн впав в машину спиною, звiсивши ноги на вулицю.
  
  
  Решта четверо чоловiкiв кинулися в рiзнi позицiї на вулицi. Один пiрнув у дверний прорiз будiвлi, дво" iнших звернули в провулок, а четвертий кинувся на припарковану машину. Її все ще хотiв би, де сховатися. Четверо одночасно вiдкрили по менi вогонь. Її вистрiлив у ревматизму, потiм встав на колiна i прицiлився в незахищенi ноги людини за машиною. Її двiчi натиснув на спусковий гачок Вiльгельмiни, i чоловiк закричав i кинувся вперед, обидвi ноги вилетiли з-пiд нього.
  
  
  З обох бокiв на мене йшли i iншi пострiли. Менi було цiкаво, що миролюбнi швейцарськi громадяни думають обладнання всiх перестрiлках у ih зазвичай тихому мiстечку. Бандити притиснули мене мiж власною машиною i входом в магазин, де її зберiгав, коли ih машина пiдiйшла. Її, знав, що менi треба сховатися з вулицi, перш нiж вони кинуться на мене. Але я не мiг бiгти за машиною, тому що вони могли чiтко пристрелити мене, а дверi магазину позаду мене була закрита i замкненi.
  
  
  Потiм її побачив трьох бойовикiв, що йдуть за мною, i менi довелося рушити з мiсця. Її зробив пару пострiлiв, щоб ненадовго ih стримати. Можна було зробити тiльки одне. Опустивши голову i обхопивши її руками, щоб захистити обличчя, його побiг тротуаром i пiрнув у скляне вiкно магазину позаду мене. Скло розкололося на величезнi осколки i впало на вулицю зовнi, але я був всерединi i поза безпосередньої небезпеки.
  
  
  Магазин представляв собою невеликий магазин iграшок з iграми i ляльками. Видно було закинуто. Її пробiг через нього i знайшов заднi дверi, яка займа"ться вiдкрилася. Її втiк у провулок. Її пiрнув за край будiвлi рiвненської настiльки, щоб побачити людей, якi намагалися влаштувати менi засiдку, поспiшають до сво"ї припаркованiй машинi. Тро" навколо них затягли двох iнших в машину i помчали. До того часу її почув, що наближа"ться виття клаксонiв. Полiцiя була в дорозi. Її попрямував у свiй готель i пройшов по закутках, поки не вибрався навколо зони.
  
  
  Коли її, увiйшов у шале, на мене нiхто не звернув уваги. Її все ще мiг чути виття полiцейських машин далеко, i звук тривав ще довго.
  
  
  Як тiльки її увiйшов у свою кiмнату, схопив її бiнокль i пiдiйшов до вiкна. Її нацiлив бiнокль на дорогу, що веде вгору вище до спа, i без зусиль знайшов темну машину. Їй був упевнений, що люди прийшли з того мiсця, i те, що я побачив, пiдтвердило цей факт.
  
  
  Ну, подумав я, добре, її в готель, пiти в спа, але не так.
  
  
  Цей iнцидент показав, що хтось знав, що я цiкавлюся спа-небудь готель забрати мене туди силою, або переконатися, що я не потрапив туди живим. Як живi чоловiки - мабуть, навколо курорту - дiзналися, що я в Бернi? Через Ельзу? Можливо. Але я також розмовляв з Вербленом, швейцарським агентом AX. Мiг вiн бути тим самим? Як я її дуже добре знав iз минулого досвiду, все можливо.
  
  
  Шiстнадцять
  
  
  "Дамплинк", - привiтала мене Ельза, проходячи через дверi сво"ї кiмнати через деякий час. "Я не чув, як ти повернувся".
  
  
  Її переодягнувся. Наскiльки вона могла судити, її виглядав зношеним не гiрше.
  
  
  "Я зайшов всього кiлька хвилина назад".
  
  
  "У мене для тебе самий чудовий сюрприз, Дамплинк", - засмiялася вона, крутячись. На нiй було рожеве неглiже з оборками. Вона злегка повернулася навшпиньки, вказала на вiдкриту дверi сво"ї кiмнати i покликала.
  
  
  У дверi увiйшли двi iншi сестри Фон Альдер, а за ними - ih мати Урсi. Обидвi сестри були одягненi в рожевi пеньюари, такi ж, як у Ельзи, - чи це була Ельза? - носив. В Урсi було домашн" стьобана пальто. Дивитися на трьох сестер, що стоять плiч-о-плiч, було все одно, що дивитися на три дзеркала, що вiдображають один i той же образ.
  
  
  Одна навколо дiвчаток засмiялася i сказала: "Ти був неслухняним хлопчиком, втекли з Ельзою. Ви справдi думали, що так легко зможете втекти вiд решти навколо нас? Тепер ти заплатиш за це, тому що ми не скажемо тобi, хто навколо нас, що " ".
  
  
  "Оскiльки ви всi однаково красивi i чарiвнi, - вiдповiв я, - це
  
  
  
  
  
  не ма" значення. Мо" задоволення збiльшилася в три рази ".
  
  
  Все це було добродушний i, звичайно, навколо тих речей, якi фон Алдерс любили б робити. Але я не мiг не задатися питанням, чи було це всього лише жарт, яка займа"ться при"дну"ться ih сюди, у Берн, або це було тому, що я був так близько до спа, i вони або готелi знайти спосiб утримати мене подалi, або спосiб отримати менi на мiсцi. Час покаже.
  
  
  Фон Альдеры вирiшили, що я повинен запросити ih на обiд в їдальню шале, яке, як вони менi сказали, славилося сво"ю чудовою кухнею. Її погодився, i чотири жiнки зникли за дверима, замкнувши її за собою. Її чув ih смiх. Це тому, що вони обдурили мене?
  
  
  Пiзнiше, коли ми п'ятеро спустилися в їдальню, її виявив, наскiльки популярним було це шале. Їдальня була переповнена гостями та мiсцевими жителями. Звичайно, незабаром фон Альдеры були оточенi знайомими людьми, що майже завжди траплялося, коли вони з'являлися на публiцi. Наш стiлець з п'яти чоловiк швидко перетворився в крiсло, навколо дюжини або бiльше. Мене познайомили з кожним з новоприбулих, бiльшiсть навколо яких були членами посольств iноземних справ i т. мiс. Фон Альдеры не спiлкувалися з простим народом.
  
  
  Наприклад, у серединi живота вечерi в балачках i смiх раптом урвався балаканина i смiх, i всi чоловiчi голови в кiмнатi, включаючи мою, повернулися, щоб щорiчно на прекрасну дiвчину, яка займа"ться увiйшла i сiла одна за столиком бiля вiкна. Це була яскрава, гнучка руда в сукнi з глибоким вирiзом, що облягала її чудово складене тiло, як нiби воно було намальовано пензлем.
  
  
  Одiна навколо чоловiкiв за нашим столом обережно свиснув. "Хто вона така?"
  
  
  Одна з трiйнят пирхнула i сказала: "О, вона просто працiвниця санаторiю. Її, бачив її всюди, коли ми були там.
  
  
  Жiнки фон Альдер були дуже досвiдченими, щоб дозволити чоловiчому увазi надовго вiдволiкатися вiд них, i незабаром її помiтив, що чоловiки, якi зiбралися навколо нашого стiльця, iгнорували руду, за винятком випадкових поглядiв в її бiк. Її, однак, частини заглядав. Її, думав, що до неї при"дна"ться ескорт, але вона продовжувала " одна.
  
  
  Коли ми закiнчили вечерю, один з тих, що сидiли за нашим столом чоловiкiв запросив усiх на великий празник, який в той вечiр влаштували в одному з посольств. Фон Альдеры були щасливi i прийнятi, як i iншi за столом. Її вибачився, сказавши, що менi потрiбно надолужити згаяне, i що я залишуся в шале. На самому делле, її готель ще трохи подумати про спа, i її навiть розглядав можливiсть спробувати пiдкрастися туди. Звичайно, менi було б легше працювати з фоном Альдерсом, який в iншому випадку був би зайнятий. Трiйнята ih мати дуже готелi пiти на вечiрку, тому ми побажали доброї ночi.
  
  
  Його замовив ще коньяк. Коли офiцiант принiс лiкер, вiн простягнув менi записку i вказав на руду, яка займа"ться все ще сидiла одна. Їй був здивований. В замiшаннi, викликаному вiдходом iнших гостей за нашим столом, її зовсiм забув про дiвчину, яка займа"ться ранiше привернула мою увагу.
  
  
  Її вiдкрив записку i прочитав: "будь ЛАСКА, НЕ ПРИЄДНУЙТЕСЬ до мене? ТЕРМIНОВЕ ГОВОРИТИ З ВАМИ. Їй, поцiкавився, чому було пiдкреслено слово ВIДПОВIДНО. Її, озирнувся i побачив, що дiвчина серйозно дивиться на мене i кивнув.
  
  
  "Г-н. Доуз, - сказала дiвчина м'яким хрипким голосом, простягаючи менi тонку, витончену руку, - її Сюзанна Хенлi. У нах був важкий акцент - вони називають його среднеатлантическим, але її наздогнав дуже сильний британський тон. Вона помовчала, поки офiцiант не пiшов, а я не сiв, а потiм додала в цiлому: "будь Ласка, зрозумiйте правильно, я не звик брати чоловiкiв. Але " важливий штопора, який її повинен обговорити з вами. Вона допитливо оглянула їдальню, а потiм знову подивилася на мене. "Ми не можемо тут це обговорювати. Я не знаю, хто може дивитися. Чи " мiсце, де ми можемо поговорити наодинцi? "
  
  
  "Ну, там моя кiмната нагорi", - запропонував я. "Це повинно бути досить приватним, якщо тебе це не турбу"".
  
  
  "Я впевнена, що ви джентльмен, мiстере Доус, - вiдповiла вона. "Так, в твоїй кiмнатi все буде добре. Iди нагору, i через кiлька хвилина її пiду за тобою.
  
  
  Її назвав гей номер сво"ї кiмнати i встав, щоб пiти. Коли офiцiант знову пiдiйшов до столу, щоб вiдсунути мiй стiлець, вона простягла менi руку i сказала: "Так при"мно бачити вас знову, i я зателефоную вам, якщо її коли-небудь буду в Штатах".
  
  
  Її пiднявся нагору, в свою кiмнату, гадати, що може означати цей останнiй покажчикiв подiй. Пройшла хвилина десять або п'ятнадцять, перш нiж в мої дверi постукали. Її вiдкрив його, i Сюзанна Хенлi швидко увiйшла всередину. Її зачинив i замкнув дверi. Першi кiлька митт"востей вона здавалася нервової i незграбною. Вона неспокiйно бродила по кiмнатi, визирнула у вiкно i побачила, спа-салон, в якому мерехтiли вогнi в ночi.
  
  
  "О, голосування, де її працюю", - вигукнула вона. Вона помiтила бiнокль на пiдвiконнi, пiдняла його i сфокусувалася на курортному комплексi будiвель. "Звiдси дуже гарний вид на курорт", - сказала вона, опустивши бiнокль i знову повернувшись до мене.
  
  
  "Мiс Хенлi, що це за розмова
  
  
  
  
  
  про що? I будь ласка, сядь.
  
  
  Вона сiла в крiсло навпроти мене i трохи подумала, перш нiж почати. "Я не знаю, що це все означа", мiстер Доус, але до мене доходили чутки про вас, в спа-салонi. I її хвилювався. Її дiйсно не знаю вас, i я не знаю, що вас цiкавить у цьому мiсцi, але ... ну, її просто не вiдчував себе добре в цьому вiдношеннi. Її думав, що скажу тобi, голосування, i все. Вона зупинилася i безпорадно похитала головою.
  
  
  Її сказав якомога м'якше: "Ви розумi"те, мiс Хенлi, її справдi не розумiю, що ви намага"теся менi сказати".
  
  
  Вона глибоко зiтхнула i, нарештi, вiдкинулася на спинку стiльця. "Менi слiд було пояснити, - сказала вона, - що я працюю в спа-салонi вже кiлька рокiв. Її там дi"толог. Але якийсь час менi не подобалася атмосфера. Це зда"ться ... ну ... зловiсним.
  
  
  "Що значить зловiсний?" - наполягав я.
  
  
  "Я дiйсно не знаю, - сказала вона. "Просто тут дуже пошепки i секретностi. I її чую, як люди приходять i йдуть глибокої ночi. Всюди охоронцi, але гостi цього не знають. Гостi думають, що вони просто спiвробiтники. Але вони дуже крутi на вигляд чоловiка. Нiяк не коли i вночi чую шепiт, i я згадав тво" iм'я, Доус. Її здогадався, що виникла проблема, коли сьогоднi нiяк не коли п'ятеро охоронцiв повернулися на курорт на машинi. Її просто випадково ih бачив. Потерпiла пара. I її знову чув, як ваше iм'я згадали. Її обдзвонив, поки не знайшов тебе тут. Голос чому їй прийшла сюди на вечерю. Її запитав офiцiанта, хто такий мiстер Доус, - i вiн вказав на вас. Її просто готель попередити тебе, щоб ти тримався подалi ".
  
  
  Коли її розпитував її далi, її вiдповiдi здавалися досить простими, але її не вiдомо нiчого, що пов'язане з цi"ю справою, хоча ми говорили досить довго. Вона може бути на рiвнi, або вона може бути приманкою, надiсланої, щоб спробувати вiдрадити мене вiд стеження.
  
  
  Було вже досить пiзно, коли ми закiнчили розмову, i вона раптом глянула на годинник i ахнула: "Ой, у мене зараз справжня проблема. Вже за пiвнiч. Комендантську годину для спiвробiтникiв давно минув. Я не можу повернутися туди сьогоднi ввечерi. Вони зажадають детального пояснення того, де їй був. Менi потрiбно буде знайти мiсце, де зупинитися, i повернутися вранцi ".
  
  
  Вона була на ногах, дуже схвильована, i попрямувала до дня. Вона зупинилася на пiвдорозi i здригнулася. "Якщо хто-небудь з спа-салонi побачить мене на вулицi, вони пiдберуть мене i допитають".
  
  
  "Це мiсце схоже на в'язницю".
  
  
  Вона кивнула. "Так, точно. Це те, що я намагався тобi сказати.
  
  
  Вона вiдкрила дверi i почала йти. Її схопив її за руку, вiдтягнув назад, заплющив i знову замкнув дверi.
  
  
  "Якщо це так небезпечно для тебе, - сказав я, - можливо, тобi варто переночувати тут. Ти будеш у безпецi.
  
  
  Вона довго дивилася на мене задумливо, ймовiрно, обмiрковуючи всi наслiдки мого запрошення. У мене справдi не було нiяких прихованих мотивiв, щоб зробити цю пропозицiю, за винятком того, що його готель i допомогти. Але якщо виникне щось ще...
  
  
  "Ви впевненi, що вам це не доставить незручностей?" запитала вона.
  
  
  Її, знизав плечима. Там були два односпальнi лiжка, як вона це могла ясно бачити. "Ти можеш взяти одну лiжко, - сказав я, - а її просто ляпнуся на iнший до ранку. Ви будете в повнiй безпецi. Її мав на увазi це так, як вона готелiв.
  
  
  "Добре", - повiльно сказала вона, киваючи головою.
  
  
  Вона пiшла у ванну. Її перевiрив замки на дверях i сергiй вимкнув в кiмнатi. Потiм її зняв взуття i жим на одну навколо лiжок. В кiмнатi все ще було свiтло вiдображення мiсяця на снiгу зовнi. Вона повернулася через кiлька хвилина, на нiй була тiльки слiп. Коли вона перейшла з ванної до лiжка, її тiло було окреслено в свiтi навколо вiкна, i її мiг бачити, що пiд неї бiльше нiчого нема".
  
  
  Вона лiжка в лiжко i накинула на себе ковдру. "Спокiйної ночi, мiстер Доус. I дякую вам."
  
  
  "Добранiч", - сказав я. "Йти спати зараз."
  
  
  Зiзнаюся, на короткий час думка про це прекрасному тiлi, лежить так близько, вiдволiкала мене вiд склепiння. Але вона не пропонував запрошення. Незабаром її заснув. Не думаю, що я спав дуже довго, коли мене розбудили м'якi крики ee смiття.
  
  
  Її sel i нахилився до лiжка. "Сюзанна? Мiс Хенлi? Ти в порядку?"
  
  
  Вона продовжувала тихо плакати, i я подумав, що, можливо, просто наснився кошмар. Її, пiдiйшов до неї, sel на край лiжка i злегка струснув її за плечi.
  
  
  "Все в порядку", - прошепотiла я. "Прокидайся! Все в порядку. Тобi лише поганий сон сниться.
  
  
  Її руки раптом пiднялися, обвили мою шию, i вiдповiдно притягли до себе. Її очi все ще були закритi, вона почала гарячково покривати мо" обличчя поцiлунками. "Тримай мене. Тримай мене! Любить мене!"
  
  
  Ранiше було важко сказати, спить вона чи спить, але її рука перемiстилася до мого тiла, борсатися з моїми штанами, в той час як вона продовжувала цiлувати мене. Її швидко скинув одяг i жим лежачи разом з нею в лiжко.
  
  
  "Сюзанна, - знову запитав її, - ти не спиш?"
  
  
  "Той любить мене, будь ласка", - пiдтвердила вона. Її ей зобов'язав.
  
  
  Вона вiдповiла, як нiби вона пiдготувалася до акту любовi.
  
  
  
  
  
  
  все сво" життя, але нiколи ранiше не омелою рiшенням практикувати це. Її голод був величезний, i вона змушувала її вiдчувати одне еротичне збудження за iншим, поки ми обидва не були виснаженi повторюваними оргазмами. Нiколи ранiше її не знав жiнки, яка займа"ться так повно вiдгукувалася б усiма почуттями, кожним нервом свого iстоти. Знову i знову, її тiло скажено металося по лiжку, вона повертала голову, щоб заглушити свої крики, щоб вони не луною розносилися по всьому шале.
  
  
  Потiм, коли ми лежали поруч, вона нарештi вiдкрила очi i посмiхнулася менi. "Спочатку, - м'яко сказала вона, - я думала, що це всього лише сон. Але це був не сон, i це було ценымногие краще ".
  
  
  "Так, - погодився я. "Це було."
  
  
  Коли її почав вiдкочуватися вiд нах її, вiдчув, як її рука торкнулася внутрiшньої сторони мого лiвого стегна. На її пальцi було кiльце, i вiн вiдчув, як воно злегка дряпа" мою плоть. Її майже не вiдчув подряпини, але майже вiдразу по всьому мо"му тiлу поширилося тепле заспокiйливу вiдчуття. Мо"ю першою думкою було, що це всього лише наслiдок наших тривалих занять любов'ю. Правда вразила мене мить, коли це почуття змiнилося сильним задухою. Це сталося знову - мене накачали наркотиками. Сюзанна Хенлi ввела в мо" тiло якусь речовину навколо свого кiльця.
  
  
  На цей раз її знав, що це сильнодiючi лiки, перед яким я не зможу встояти. Швидко згустилася темрява. Мiй мозок стрiмко бiг в чорну порожнечу.
  
  
  Сiмнадцять
  
  
  Мо" бачення затуманене слiпучим бiлим свiтом, який падав щиро менi в очi. Повинно бути, її довгий час був без свiдомостi. Її, думав, що мене паралiзувало. Її не може рухати руками або ногами. Поступово, коли мiй зiр прояснiв, її, побачив, що перебуваю в абсолютно бiлiй кiмнатi, схожiй на лiкарняне, i що заслiплювали святий виходить вiд свiтильника, установленого на стелi вiдвертi над мною. Її лежав на спинi, i мої руки i ноги були надiйне прив'язанi шкiряними ременями.
  
  
  Її вiдкрив рот i спробував крикнути на все горло, але тiльки хрипко хрипко. Незважаючи на це, мiй звук привернув чотирьох здоровенних чоловiкiв у бiлих куртках, якi носять санiтари лiкарень, i оточили мене. Вони пiдняли верхню частину мого лiжка, так що я сидiв вiдвертими.
  
  
  Зi свого нового мiсця її мiг бачити в кiмнатi ще двох осiб, крiм чотирьох "санiтарiв". Один був моїм супутником минулої ночi. Сюзанна Хенлi з палаючими рудим волоссям виглядала чудово в бiлiй унiформi медсестер i бiлих черевичках на низькому каблуцi. Iнший був сивим чоловiком рокiв шiстдесяти, одягнений у бiлий халат, бiлi штани, бiлi балетнi тапочки i бiлi рукавички. Вiн сидiв в iнвалiдному крiслi. Її iнстинктивно знав, що зараз перебуваю в спа-салонi Rejuvenation Health Spa, i що цi"ю людиною був доктор Фредерiк Bosch.
  
  
  Доктор присунув iнвалiдне крiсло лиже до мого лiжка i обдарував мене крижаною посмiшкою, з тонкими губами. Сюзанна Хенлi глянула на мене без всякого виразу i вiдвернулася.
  
  
  "Ласкаво просимо в наш спа", - сказав доктор хрипким голосом з нiмецьким акцентом, - "хоча її боюся, що цей вiзит не полiпшить ваше здоров'я". Вiн зробив паузу, а потiм додав: Нiк Картер ".
  
  
  Его визнання мене дало менi поштовх, i якийсь час його марно боровся з узами, якi мiцного тримали мене.
  
  
  Доктор махнув рукою. - Боротися абсолютно марно, мiстер Картер. Ви тут безсилi. Крiм того, чому тобi так не терпиться виїхати, якщо ти так готель приїхати сюди? "
  
  
  Вiн розвернувся у сво"му iнвалiдному крiслi i наказав чотирьом помiчникам в бiлих халатах вiдвести мене нагору.
  
  
  Чоловiки швидко перекотили мене, все ще прив'язаного до лiжка, через кiмнату k особливих лiфту, який з'явився вiдразу ж, коли один навколо них натиснув кнопку. Вони заштовхали мене в лiфт, i до нас при"дналися Сюзанна Хенлi i доктор в его iнвалiдному крiслi. Нiхто не вiдповiв, поки лiфт безгучно пiднiмався. Ми пiднялися на кiлька поверхiв, перш нiж лiфт зупинився, день вiдкрилися, i мене провели величезну вiдкриту кiмнату.
  
  
  Оглянувши кiмнату, побачив її, що вона розмiром з квадратний мiський квартал i засклена вiд пiдлоги до стелi з усiх чотирьох сторiн. Ми були на вершинi спа, i, оскiльки цей заклад перебував на вершинi високої гори, через скляну стiну з усiх бокiв вiдкривався вид на глибокi долини. Це було захоплююче видовище, особливо при денному свiтлi, коли сонце освiтлювало снiг.
  
  
  Але в кiмнатi було приголомшливе видовище - величезний гуде, гуде комп'ютер в центрi, займав велику частину простору. Iндикатори комп'ютера постiйно блимали i блимали, а машина видавала рiвний тихий звук, що дзижчить. В iншому, оскiльки кiмната була, очевидно, звукоизолирована, в нiй було моторошно тихо. Доктор зробив рух рукою, i четверо чоловiкiв присунули мо" лiжко лиже до апарату. Коли їй був там, один навколо чоловiкiв повернув рукоятку у ногах мого лiжка, i її раптове sel щиро, все ще прив'язаний, з пiднятою спиною i опущеними ногами, як якщо б їй був в крiслi.
  
  
  Четверо чоловiкiв повернулися до лiфта i покинули нас, коли доктор знову махнув рукою.
  
  
  Сюзанна Хенлi сидiла поряд
  
  
  
  
  
  
  Вiн включив комп'ютер i почав крутити i крутити циферблати, в той час як доктор пiдкотив у сво"му iнвалiдному крiслi так, що вiн опинився вiдкрито передi мною.
  
  
  "Голосiв вiн, мiстер Картер, - сказав вiн, махнувши рукою, вказуючи на комп'ютер, - ревматизму, який ви хотiли б. За тим, що ви колись назвали "Бригадою вбивць", стоїть сила. Голос вона, i ви все ще не розумi"те, що це означа", чи не так? "
  
  
  Вiн був прав. Я не знав, що таке комп'ютер, i вiн викликав свiтова криза.
  
  
  "Хто ти?" Її запитав. "Що все це значить?"
  
  
  Доктор вiдвернувся вiд мене, i я вперше помiтив, що його iнвалiдне крiсло було повнiстю механiзованим, очевидно, керованим за допомогою елементiв управлiння, якими вiн мiг керувати без ручної працi. Вiн весело розсмiявся, коли вiн просвистiв один раз по кiмнатi. Потiм вiн повернувся туди, де його сидiв.
  
  
  "Дозвольте вiдрекомендуватися", - сказав вiн, удавано вклонившись вiд талiї. "Представляюся своїм справжнiм iм'ям, а не тим, пiд яким мене знають усi, доктор Фредерiк Bosch. Це iм'я буде вам знайоме - його доктор Фелiкс фон Альдер. Її бачу пiднятi брови, мiстер Картер. Ви зна"те мою дружину i трьох моїх прекрасних дочок. Але це лише мала частина iсторiї ".
  
  
  Вiн зупинився на мить i запитально подивився на мене. "Перш нiж її, розповiм вам свою iсторiю, мiстер Картер, її хочу, щоб ви зрозумiли, чому її розповiдаю вам. Бачите, чи ви зараз у моїй владi - i фiзично, i скоро ви будете в моїй владi повнiстю - i фiзично, i ментально. Запевняю вас, нiщо не може зупинити це, i ви скоро перекона"теся в цьому самi. Але перед цим її, хочу, щоб ви почули, що сталося. Ви, з вашими минулими досягненнями, пiдходи для блискучої iсторiї, яку їй повинен розповiсти. Її готелю, щоб у цей момент ви були тут живими, тому що ви той, хто дiйсно може цiнувати те, що менi вдалося зробити. В iншому випадку, - вiн знову повернувся в крiслi, - в iншому випадку моя робота була б схожа створення великого шедевра, симфонiї, яку нiколи не чув той, хто цiну" гарну музику, або картинi, яку нiхто нiколи не бачив. Ви розумi"те?"
  
  
  Їй кивнув. Яке пояснення, подумав я, цього явного божевiлля?
  
  
  Доктор Фелiкс фон Альдер деякий час сидiв нерухомо в сво"му iнвалiдному крiслi, перш нiж нахилився до мене, щоб поговорити.
  
  
  Вiн був блискучим науковцем в Германiй, працюючи на Адольфа Гiтлера над контролем людської поведiнки. В експериментах 30-40-х рокiв у спецоперацiї тiльки тварини, i вони були дуже грубими, з використанням хiмiчних та хiрургiчних методiв для змiни i керування мозком.
  
  
  "У мене був деякий успiх, - з гордiстю сказав фон Альдер, - навiть тодi. Дер фюрер неодноразово прикрашав мене.
  
  
  Її, був готовий перейти до людей. Тодi було вже пiзно - вiйна закiнчилася. Був рiд союзникiв в Берлiнi, де її працював... - вiн замовк i зняв свiй бiлий халат. Її бачив, що його руки в бiлих рукавичках були штучними. Вiн поворушив плечима, i обидвi руки впали на пiдлогу. "Я втратив обидвi руки в рейдi".
  
  
  Незабаром потiм цього, продовжив вiн, вiйна закiнчилася. Коли росiяни приїхали в Берлiн, вони хотiли его, тому що знали про його експериментах. Коли його знайшли, вiдвезли в СРСР. У сум'яттi часiв нiмцi подумали, що вiн мертвий. Не було жодних записiв про продовження iснування доктора Фелiкса фон Альдера.
  
  
  У Москвi вiн продовжив свою роботу, але в його розпорядженнi були бiльш складнi електричнi процеси. Росiяни створили для нього штучнi руки i кiсти, i вiн домiгся блискучого успiху.
  
  
  "Але росiяни, - додав вiн, - нiколи не переставали ставитися до мене з пiдозрою". Вiн знову зупинився i засунув стегнами на сидiння iнвалiдної коляски. Обидвi ноги, якi її тепер бачив, штучними, впали на пiдлогу.
  
  
  "Вони вiдрiзали менi ноги, щоб я не мiг втекти. Вони знали, що її ih ворога. Я завжди вiрив у вищiсть нiмецького народу. Вся моя робота полягала в тому, щоб допомогти нiмецькому державi треба правити свiтом, - i тепер, коли його удосконалив свої методи, моя мрiя збудеться.
  
  
  "Але повернемося до росiян - вони дослiджували iсторiю Третього рейху i виявили мою глибоку особисту вiдданiсть Гiтлеру. Але це не завадило їм використовувати мої науковi знання. Voni вважа"те себе, що я близький до прориву в своїх експериментах. Тому вони тримали мене в iзоляцiї; У мене не було нiчого, крiм мо"ї роботи ".
  
  
  Фон Альдер сидiв у сво"му крiслi передi мною, безрукий i безногий торс. Її мiг бачити, що вiн смакував мо" огиду i шок, коли її дивився на нього. Вiн гiрко засмiявся i, задiявши м'язи спини, вiдправився крiсло-коляску зигзагоподiбно по кiмнатi i знову до мене, доводячи, що навiть зараз вiн далеко не безпомiчний.
  
  
  Знову зупинившись, вiн продовжив свою розповiдь. У Росiї вiн остаточно розробив теорiю успiшного управлiння людьми, оскiльки до того часу в свiтi були представленi двi новi розробки - комп'ютери i мiнiатюрнi транзистори.
  
  
  "Як тiльки її виявив цi два елемента, - сказав менi фон Альдер, - я зрозумiв, що у мене " те, що менi потрiбно. Зрештою, комп'ютер був просто механiчним мозком, який можна було запрограмувати на те, що
  
  
  
  
  
  
  коли б її нам у готель, щоб це було - мозок поза тiла. Її, знав, що, помiстивши крихiтний транзистор всередину людського мозку, її зможу передавати накази з комп'ютера транзистора. Моя тема була б пiд моїм абсолютним контролем ".
  
  
  Але у нього все ще була проблема: вiн не знав, як помiстити транзистор, навiть транзистор з дзеркальними точками, в людський мозок. Вiн продовжував експериментувати, так i не вiдкривши свою теорiю росiйською.
  
  
  Потiм китайськi вченi почали вiдвiдувати Москву для обмiну iнформацi"ю. Фон Альдер вирiшив перейти на iншу сторону. Здавалося, що китайцi нiчого не знають про його полiтичне минуле, i з ним будуть краще звертатися. Вiн подружився з китайським фiзиком, i через нього був вивезений з Росiї контрабандою. Це було легко. Штучнi руки i ноги тлi Альдерса були видаленi, i його помiстили на дно ящика з науковими приладами, що вiдправлявся в Пекiнi.
  
  
  "Опинившись в Китаї, - продовжив фон Альдер, - я знайшов рiшення. Це було дивно просто. Ви можете здогадатися? "
  
  
  Перш нiж її встиг щось сказати, вiн сам собi вiдповiв: "Акупунктура".
  
  
  Вiн, затамувавши подих, продовжував розповiдати свою iсторiю. Використовуючи древн" китайське медичне мистецтво акупунктури, вiн змiг поховати микроточечный транзистора в людському мозку. Транзистор харчувався вiд комп'ютера, i фон Альдерс повнiстю контролював людини.
  
  
  Як i в Росiї, фон Альдер тримав сво" вiдкриття в та"мницi. Коли випала зручна нагода, вiн iмплантував микроточечный транзистора в мозок п'яного чиновника комунiстичної партiї, високопоставленого члена уряду. Потiм вiн вибрав транзистор з допомогою попередньо запрограмованого комп'ютера, i китайцi допомогли фон Альдера втекти до Швейцарiї.
  
  
  "На жаль, - лише зiтхнув фон Альдер, - бiдний кита"ць був убитий, коли повертався на батькiвщину".
  
  
  Як тiльки вiн добрався до Швейцарiї, фон Альдер зв'язався зi сво"ю дружиною. Вiн не знав, що вона народила їм дочок незабаром потiм того, як росiяни вiдвезли фон Альдера. Урсула продовжувала тримати в секретi особистiсть свого чоловiка iз-за "го зв'язку з Гiтлером, але вона забезпечила йому було коштiв на вiдкриття спа-салону. Його сiм'я не знала про його поточних експериментах, i його дочки нiколи не пiдозрювали, що "Доктор. Босх "був ih батьком.
  
  
  Курорт процвiтав, залучаючи багатих i впливових клi"нтiв з усього свiту. Фон Альдер витратив роки на створення свого загону вбивць, имплантировав микроточечный транзистора в мiзки ретельно вiдiбраних пацi"нтiв клiнiки. Коли доктор був готовий, вiн просто активував своїх людських роботiв через комп'ютер.
  
  
  Її мовчав пiд час його довгої iсторiї, частково тому, що фон Альдер говорив без зупинки, а частково тому, що його iсторiя була дуже неймовiрною, щоб її коментувати. Вiн був явно зол, але дуже швидко довiв, що не дурень.
  
  
  Нiби читаючи мої думки, вiн вiдрiзав: "Ви менi не вiрите. Ти дума"ш, що слухав дикi бубни божевiльного старого.
  
  
  Вiн повернувся до величезного комп'ютера i сказав: "Послухайте, мiстер Картер. Слухай уважно." Вiн зробив знак Сюзаннi Хенлi, яка займа"ться натиснула кнопку. Раптово кiмнату заповнив голос президента Сполучених Штатiв. Вiн обговорював пiдйом торгiвлi з Росi"ю i Кита"м. Поки его голос тривав, дикий кудкудакання фон Альдера майже заглушало його.
  
  
  "Транзистори не тiльки передають мої накази, - сказав фон Альдер, - але вони також дiють як приймачi. Її чую розмови, що вiдбуваються у всьому свiтi. Тепер ви чу"те, як ваш президент говорить через транзистор, вставлений в мозок одного навколо вищих посадових осiб вашого держдепартаменту. Voni на засiданнi кабiнету мiнiстрiв ".
  
  
  Фон Альдер подав знак Сюзаннi, i вона натиснула кiлька кнопок. Розмови з Росiї, Китаю, Англiї один за iншим заполонили кiмнату.
  
  
  Тепер її знав, як фон Альдер стежив за всiма моїми дiями, обганяючи мене у всiх напрямках. У нього, мабуть, були передавачi в мозку агента Z1 i Верблена i, можливо, iнших працiвникiв AX.
  
  
  "Нiхто не може мене зупинити, - хвалився фон Альдер. "Її органiзував цi вбивства-самогубства, щоб не залишалося питань, коли її прийшов з великим вбивством. Коли її зараз погрожую, вони менi довiрити. I роби так, як я хочу ".
  
  
  Його очi блищали, доктор пiдкотив iнвалiдне крiсло так, що нашi обличчя виявилися всього в декiлькох дюймах iнший з iншого. "Тепер ми обговоримо ваше майбутн", мiстер Картер. Поки ви були без свiдомостi, її вставив транзистор на ваш мозок. Через мить мiй помiчник, - вiн кивнув Сюзаннi, - активу" його. З цього моменту ви будете цiлком i повнiстю в моїй владi, пiдкоряючись запрограмованої стрiчцi, яку рекламу" в комп'ютер ".
  
  
  Фон Альдер на мить сидiв, дивлячись менi в обличчя. Вiн явно насолоджувався мо"ю безпораднiстю. Її дуже добре усвiдомлював його силу i вiдчув, як по мо"му тiлу виступив пiт.
  
  
  Фон Альдер вiдвернувся вiд мене i кивнув дiвчинi. Її приготувався, спостерiгаючи, як її рука тягнеться до кнопки на комп'ютерi. Вона торкнулася кнопки. Спалахнув ряд вогнiв, i машина дала ще бiльше гудiння. Її напружено чекав, не знаю, чого очiкувати. Її б вiдключився? Її втратив всю пам'ять
  
  
  
  
  
  минулого? Що сталося б? Незабаром вогнi перестали миготiти.
  
  
  "Транзистор Нiка Картера був активований, доктор фон Альдер", - холодно сказала дiвчина. "Функцiя iдеальна".
  
  
  Її, сель нерухомо в крiслi. Її нiчого не вiдчував - мiй мозок працював так само чiтко, як i ранiше. Я не знав, що сталося, але, очевидно, її не перебував пiд контролем фон Альдера. Її спробував зробити жорстку маску свого обличчя, щоб вiн нiчого не виявив.
  
  
  Фон Альдер, мабуть, думав, що операцiя пройшла успiшно. Вiн ледве глянув на мене i збуджено кружляв по кiмнатi, розмовляючи сам з собою. "Я домiгся успiху! Знову, як завжди! "
  
  
  Вiн зробив знак Сюзаннi i майже презирливо сказав: "Вiдпустiть його, будь ласка".
  
  
  Дiвчина швидко пiдiйшла до мене i почала послаблювати ременi, якi тримали мене. Її тримав особа осторонь, на випадок, якщо вона побачить щось, що попередить її, але вона навiть не глянула на мене. Коли її нарештi звiльнився, вона повернулася до комп'ютера. Тодi її не знав, як дiяти, тому просто сидiв на мiсцi, поки фон Альдер продовжував бiгати взад i вперед, незв'язно розповiдаючи про свої плани.
  
  
  Раптом в розпал сво"ї викривальної промови вiн замовк i кинувся на мене в iнвалiдному крiслi, нерви его людина безконтрольно пересмикувались.
  
  
  Майже в той же момент Сюзанна закричала менi: "Дивись, Нiк! Вiн зна", що тебе не контролюють. Вiн зна"! Вiн бачив твої очi! "
  
  
  Ee попередження прийшов якраз вчасно. Її, зiстрибнув з того мiсця, де сидiв, коли iнвалiдне крiсло тлi Алдера налетiло на мене. Її тодi занадто пiзно побачив, що з-пiд пiдлокiтникiв iнвалiдної коляски стирчали двi намордники. Одне, мало извергало лист палючого полум'я, в той час як навколо iншого виходила струменя слiпучого газу. Якщо б я не стрибнув, коли їй це зробив, його б згорiв дотла. Незважаючи на це, частина мого лiвого плеча i руки були сильно обпаленi, i вiн був наполовину заслiплений, коли ухилився в сторону.
  
  
  Фон Альдер в сказi розгорнув iнвалiдну коляску i знову кинувся на мене, обидвi дула виплюнули смертоносне полум'я i шиплячий газ. Її втiк, звиваючись i повертаючись через кiмнату, поки вiн штовхав мене в iнвалiдному вiзку. Мене знову обпалили спину, перш нiж його змiг вислизнути вiд нього, тому що на цей раз вiн рухався дуже швидко. Їй був близький до виснаження, але перш, нiж вiн змiг знову повернути крiсло, її кинувся за ним.
  
  
  Поки вiн крутив стiлець, його стрибнула йому на спину i обняла його за шию. Iнвалiдна коляска все ще мчала вперед, тягнучи мене за собою. Вiльною рукою її глибоко встромив пальцi в шию фон Альдера, поки не добрався до шуканого нерва. Її чинила тиск i тимчасово паралiзував його. Тепер вiн не мiг поворухнутися, навiть м'язи, щоб спробувати уповiльнити свiй автомобiль. Використовуючи весь свiй оленка, завернув її мчащееся iнвалiдне крiсло i нацiлив його вiдкрито на скляну стiну.
  
  
  Iнвалiдне крiсло на повнiй швидкостi мчало до сво"ї мети. Її тримався, дивлячись, як стiна наближа"ться всi лиже та й лиже, поки, коли iнвалiдний вiзок не пробила скло, її не впав на пiдлогу. Стiлець з тiлом фон Альдера розбився об скло i шкереберть впав в долину внизу.
  
  
  Сюзанна Хенлi кинулася до мене i допомогла менi встати. Її, подивився на нах. "Ти врятував мене, чи не так?"
  
  
  "Так", - вiдповiла вона, чiпляючись за мене. "Я поясню це пiзнiше."
  
  
  Ми вдвох мовчки стояли на краю кiмнати, дивлячись в глибоку прiрву внизу. Там, в сотнях футiв нижче, на льоду льодовика лежало тiло фон Альдера, поруч з ним лежало розбите iнвалiдне крiсло. З висоти тiло виглядало, як крихiтна зламана лялька, у якої були вiдiрванi руки i ноги. Сюзанна здригнулася, i її вiдтягнув її вiд вiкна.
  
  
  "Комп'ютер", - сказала вона, раптово згадавши. "Я повинен вимкнути его".
  
  
  Вона поспiшила через кiмнату i натиснула кнопки. Ряди вогнiв згасли, i дзижчання перейшло в низький гул. З остаточної тремтiнням машина взагалi зупинилася й завмерла.
  
  
  Сюзанна подивилася на мене. "Тепер все в порядку, - сказала вона. "Комп'ютер розблоковано. Нам одiна з транзисторiв не буде працювати, i всi жертви доктора фон Альдера повернуть собi нормальну особистiсть. З часом микроточечные транзистори - в тому числi i в вашому мозку - просто розчиняться ". Їй кивнув. Це було закiнчено.
  
  
  18
  
  
  Потiм того, як комп'ютер був зупинений, їй зателефонував Хоука в Штати. Дав ему короткий, повний доповiдь про те, що сталося. Коли її закiнчив, вiн порадив менi залишитися в спа-салон. Вiн зробить повний доповiдь президенту i представникам iнших урядiв. Потiм всi вони приїдуть до Швейцарiї, щоб стати свiдками остаточного руйнування комп'ютера.
  
  
  Поки ми з Сюзанною чекали, вона розповiла менi свою iсторiю. Вона пропрацювала у фон Альдера два роки. Вона була британкою, потрапила до нього через секретне оголошення про разыскании допомога в лондонськiй газетi. Вона була лаборантом в Лондонi, i в спа-салонi можна було зайнятися чимось iншим.
  
  
  Вона була насправдi укладеної з дня свого прибуття. Бiгти було неможливо. Навiть у ту нiч, коли вона приходила до мене в готельний номер, якщо б вона мене не нокаутувала, хто-то з
  
  
  
  
  
  вона - один з головорiзiв фон Алдера - закiнчила свою роботу.
  
  
  По"днання ненавистi i вiдчаю змусило її пiти на цю божевiльну авантюру за комп'ютером. Вона сподiвалася, вона молилася, що звiльнення мене допоможе ей.
  
  
  Через кiлька годин Хоук i його група почали прибувати. Вони були недовiрливi, коли їй розповiв всi подробицi iсторiї фон Альдера. Думаю, якщо б Сюзанна не була там, щоб пiдтримати козуля, - i якщо б її не мав такої солiдної репутацiї в цiй областi, - мене б звiльнили, як дивака. I, звичайно ж, був комп'ютер, щоб надати докази.
  
  
  Дiючи за наказом президента, Хок пов'язав швейцарськi влади з гiгантської машини. На наступний день курорт був очищений вiд людей. Потiм були викликанi фахiвцi для розбирання комп'ютера. Всi докази плану доктора фон Альдера з управлiння свiтом - комп'ютер i спа - були знищенi. Тiло доктора пiзно вночi доставили в Берлiн i помiстили в сiмейний дiлянку фон Альдера. Тiльки Урсула була проiнформована про смерть его, i вона просила, щоб її дочки нiколи не знали про iснування свого батька, потiм початку другої свiтової вiйни.
  
  
  Влада сказали жителям Берна, що курорт ма" бути зруйнований, тому що структура була визнана небезпечною. Тепер, коли справу було закрито i все враховано, Хок, Сюзанна i її зустрiлися в шале, де у мене все ще залишалася кiмната, щоб випити на прощання. Вiн вночi Яструб прилiтав назад, але вiн великодушно запропонував менi залишитися ще на день.
  
  
  "Ну, Нiк, - сказав вiн, цокаючись разом зi мною, - ми можемо забити ще один для AX". Це був найбiльш близький до менi комплiмент Хоук.
  
  
  Пiзнiше, потiм того, як лiтак Хоука полетiв, ми з Сюзанною лежали в моїй кiмнатi. Ми знову зайнялися любов'ю, i вiн притягнув її до себе i сказав: "Зна"ш, її, вiдчуваю, що можу продовжувати займатися любов'ю з тобою все життя. Небезпечне почуття.
  
  
  Вона пiдвелася на лiктi, нахилилася назавжди мною i м'яко посмiхнулася. "Може бути, Дамплинк, - прошепотiла вона, - саме це i трапиться з тобою. Не забувайте, що ваш мозок все ще вбудований транзистор, i її знаю майже стiльки ж, скiльки доктор фон Альдер, про контроль над людьми. Її мiг би просто зробити маленький комп'ютер i запрограмувати тебе, щоб тобi доводилося займатися зi мною любов'ю нiяк не коли i вночi ".
  
  
  "Ти дума"ш, це мене ляка"?" - запитала я, поцiлувавши її.
  
  
  Нитка
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Лiквiдатора
  
  
  
  
  Анотацiя
  
  
  
  Грецький агента, старий ще, Картера, працював за "залiзною завiсою", але хоче пiти i потребу" допомоги AX для цього.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Перша глава
  
  
  Друга глава
  
  
  Третя глава
  
  
  Четверта глава
  
  
  П'ята глава
  
  
  Шоста глава
  
  
  Сеедьмая голова
  
  
  Глава восьма
  
  
  Дев'ята глава
  
  
  Десята глава
  
  
  Глава Одинадцята
  
  
  Дванадцята глава
  
  
  Тринадцята глава
  
  
  Чотирнадцята глава
  
  
  Глава п'ятнадцята
  
  
  Шiстнадцята голова
  
  
  Сiмнадцята голова
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Killmaster
  
  
  Лiквiдатора
  
  
  
  
  
  Присвячу"ться службовцям секретних служб Сполучених Штатiв Америки
  
  
  
  
  
  
  Перша глава
  
  
  
  
  
  Вiд Вашингтона до Зовнiшнiх берегiв недалеко; це просто так зда"ться. Оскiльки це була вiдпустка, ми трохи вiдступили i поїхали по мосту Аннаполiс-Бей через Чесапiкської до схiдного берега, а потiм поїхали по шосе через сiльську мiсцевiсть, настiльки ж чудовою, як вiдрiзок мiж Индианаполисом i Терре-Хот. Ранiше була чудова поїздка на поромi вiд мису Чарльз до Норфолка - досить довга, щоб розслабитися, поїсти в їдальнi i поспостерiгати за морським рухом мiж Атлантикою i затокою. Але не бiльше того. Тепер " комплекс брукiвцi, нiби бетонних смуг через воду, i пара шокуючих занурень в тунелi, якi нiбито дозволяють кораблям проходити, не порушуючи руху. Проблема в тому, що кожен раз, коли почина"ться шторм, катер зрива"ться з якоря, розбива" палi моста i закрива" всi споруди на кiлька тижнiв. Iнодi її задаюся питанням, як вони справляються люди, якi добираються з мису до Норфолка, але це ih проблеми.
  
  
  Найкраще, що можна зробити при проїздi через Норфолк, - це закрити очi. Потiм, прямуючи на пiвдень, забудьте про Великому Темному болотi праворуч i сконцентруйтеся на цiй величезнiй розбивати островiв, якi складають пiвнiчну половину узбережжя Пiвнiчної Каролiни. Як тiльки ви потрапите на Зовнiшнi берега навколо модулiв хелло кiттi-Хок, ви вiдчу"те, що знаходитеся далеко в море з вузькою смугою пiщаних дюн i мотелiв, щоб не потрапити у воду. На самому делле, ви досить далеко в море, але не вiрте цiй нiсенiтницi туристичних бюро про те, що мис Хаттерас " самою схiдною точкою США; Фiладельфiя обiгнала добру сотню миль, тiльки для почину.
  
  
  Але ми не зупинялися в Хаттерасе. Дуже багато туристiв, i ми з Монiкою не взяли цi довгi вихiднi, щоб поспiлкуватися з купою фотографiв. Проїхавши вiчно за прямим монотонного шосе, ми дiсталися до порома, що йде до Окракока, останньої зупинки Зовнiшнiх берегiв. Пiзнiй весняний день був ясним, але похмурим, з легкої похмурою погодою, вiд якої сонце ставало майже гнiтючим.
  
  
  Коли ми припливли, ми вийшли з орендованого жовтого "Мустанга" i зупинилися бiля тупого носа човна; Вiтерець був достатнiм, щоб кидати бризки бризок нам в обличчя, але вiн був швидше освiжаючим, нiж дратiвливим. Монiка була з тих дiвчат, якi не турбувалися про сво" макiяжi - або про щось ще, - що було по однiй причин, по якiй її взяв її з собою в цю маленьку прогулянку.
  
  
  Мiй бос у Вашингтонi був незадоволений моїм вибором для довгих вихiдних; Їй навiть не мiг сказати йому, де зупинюся, бо нiколи ранiше не був в Окракоке; це не зовсiм те, що потрiбно туристам. Її бiльш або менш пообiцяв, що повiдомлю ему, як тiльки ми знайдемо мотель, але ми обидва знали, що я, швидше за все, забуду. При"мно знати, що ти потрiбен, але де-то потрiбно провести межу.
  
  
  Ми зупинилися на мiсцi, недалеко вiд мiста на Окракоке, групи будинкiв i магазинiв, розташованих навколо гаванi, утворю" iдеальний коло. Їй був радий виявити, що в номерi нема" телефону, але у нас " льодогенератор зовнi. Кiлька рокiв тому один мiй iнший написав статтю про це маленькому безлюдному островi, i, оскiльки в нiй пiдкреслювався его, головний iнтерес до життя, її знав, що Окракок не тiльки сухе, але i навiть не було людини, який мiг би принести вам зайву пляшку чи двi. Але ми приїхали добре снабженые, i ми з Монiкою не турбувалися, коли почали свiй напружений вiдпочинок протягом декiлькох днiв.
  
  
  Монiка працювала в спа-салонi в Бетесде, i один погляд на це маленьке, але чудово яскраве тiло - все, що може знадобитися цiй рекламi. У двадцять п'ять рокiв, потiм пари зруйнованих шлюбiв, у нах було наївно пiднесений настрiй пiдлiтка, але в нiй була проникливiсть, яку цiнував її. Вона нiколи не питала про моїх шрамах, жахливих, якi навiть суперхирурги AX не змогли повнiстю в'ячеслав. Мiсце, де вона працювала, пiдходила для такого роду ран.
  
  
  Вашингтонська клi"нтура - вiйськове начальство, дипломати ih сателiти, чоловiки i жiнки навколо рiзних урядових вiдомств, чиї титули нiчого не говорять про ih справжнi функцiї. Iншими словами, питання не заохочувалися, i це було основною причиною, по якiй мiй бос вiдправив мене в це мiсце потiм того, як одне навколо моїх завдань залишило мене в досить поганому станi.
  
  
  Ми з Монiкою здiйснили короткий плавання в прохолоднiй Атлантицi, потiм чого пiшли довгi, неквапливi загары на сонцi, потiм ще одне коротке купання i поспiшне повернення в мотель, коли сонце почало падати в бiк Памлико-Саунд на iншiй сторонi острова. Потiм душi ми провели приголомшливий годину в смiття, а потiм встали, щоб знайти мiсце для вечерi. Вибiр був невеликий, але свiжа риба в тому мiсцi, яке ми вибрали, була добре приготована, якщо не сказати захоплюючою, i ми чесно не могли скаржитися.
  
  
  Так тривало кiлька днiв; ми бродив по пляжам, час вiд часу зупинялися, щоб поговорити з серфiнгiстами, перевiрили, сувенiрнi магазини i погодилися, що нам в одному, навколо них не було нiчого вартого. Погода нiколи не змiнювалася, завжди була легка iмла, яка займа"ться робила блакитне небо молочно-сiре, i через деякий час вона почала гнобити нас обох. До полудня третього дня ми домовилися, що пора повертатися; ми зупинялися де-небудь ще вздовж берегiв на нiч - не поспiшали, просто ми готелi рушити далi.
  
  
  Ми чули про понi Окракока, дикої породи, схожої на тих, що мешкають на островi Чинкотиг, недалеко вiд Вiрджинiї, але не помiтили нас одного, поки не були на шляху до порома. Потiм, коли ми їхали по вузькому двухполосному асфальту через горбистi дюни, Монiка раптом вказала менi попереду лiворуч.
  
  
  Вона заверещала. "Дивись!" "Понi! Цiле стадо!"
  
  
  Її повернув голову якраз вчасно, щоб побачити, як пара кiнських заднiх кiнцiвок зника" за високою, порослою кущами дюною. "Вони пiшли", - сказав я.
  
  
  "Ой, будь ласка, перестань, Нiк", - наполягала дiвчина. "Подивимося, чи зможемо ми ih знову знайти".
  
  
  "Вони дикi, вони не пiдпустять вас до себе". Її, знав, що Монiка без розуму вiд коней; вона регулярно їздила верхи в стайню в Мерiлендi. Для мене конi - це просто бiльш швидкий спосiб подолати землю, нiж ходьба, якщо це "диний вибiр, який у вас ".
  
  
  "Давай все одно спробу"мо". Вона доклада" руку менi на кожному людовi, i обдарувала мене сво"ю грайливою усмiшкою, що говорить про те, що вона чертовски добре зна", що доб'"ться свого. "Ми нiкуди не поспiша"мо, i навiть не дивилися в цю частину острова".
  
  
  Абсолютно насправдi, зiзнався їй себе, з'їжджаючи на узбiччя дороги i, зупиняючи машину. Коли двигун вимкнений, "диним звуком був легкий вiтерець, пронизливий неохайний червоно-коричневий чагарник, якого якимось чином вдавалося дреди на пiщаному ґрунтi. Її, подивився на Монiку з її кирпатим носом i яскравими очима, ee засмаглi паличок тiльки починали лущитися по краях. А потiм її, подивився на її дивовижно пухкi грудей, якi напружувалися на тлi легкої в'язаної сорочки, i вицвiлi джинсовi шорти, якi прилипали до її стегон, як обiйми коханого. Її зняв її руку з колiна i коротко поцiлував.
  
  
  "Добре. Давайте почнемо велику облаву", - сказав я, вiдкриваючи дверi зi свого боку.
  
  
  "Вiзьми камеру. Її готель би зробити кiлька фотографiй".
  
  
  "Зрозумiв."
  
  
  Ми обидва босонiж пiшли важкого пiску у напрямку звуку. Мiж високими дюнами по обидвi сторони вiд нас була свого роду стежка - або, принаймнi, смуга пiску, де не росли кущi. Її стежив за тим мiсцем, де пропали конi, але, коли ми вирвалися на вiдкрите мiсце на березi, ну нiде не було видно.
  
  
  Монiка тепер мчав попереду, оглядаючи землю; раптом вона впала на колiна, як iндiйський розвiдник. "Дивитися!" вона заверещала. "Слiди копит!"
  
  
  "Чого ти чекала?" - запитала я, човгаючи по гарячому пiску до неї. "Слiди шин?"
  
  
  "Не нерозумно." Вона встала i подивилася на довгу пряму смугу пляжу. "Але ми могли б слiдувати за ними".
  
  
  "Звичайно. З цього моменту i до наступної зими. I як ви дума"те, скiльки у нас буде шансiв наздогнати ih?"
  
  
  "Ну..." Вона повернула голову, блакитнi очi звузилися. "Повинно бути, вони пiшли десь за дюнами". Вона схопила мене за руку i почала тягнути. "Давай, Нiк".
  
  
  Їй дозволив гей взяти мене з собою. Вона попрямувала вниз по пляжу, йдучи туди, де пiсок був твердим i вологим, нiж мiнi-хвиль Звуку. Вона уважно спостерiгала за нагромадженням копит, потiм раптово зупинилась i вказала вглиб країни.
  
  
  "Дивись! Вони там згорнули". Вона побiгла, i, кравець вiзьми, її побiг за нею риссю. Такий ентузiазм може бути заразливим.
  
  
  Коли слiди зникли в заростях густої для дюнами, менi вдалося втриматися вiд того, щоб сказати, гей: "Я ж сказав тобi", почасти тому, що я цього не зробив, крiм як у голи. Монiка зупинилася
  
  
  рiзко застосову"ться великий палець до її губ i зiтхнула.
  
  
  "Цiкаво, в яку сторону..." - почала вона.
  
  
  "Це припущення.
  
  
  Вона кивнула. "Можливо ти правий." А потiм вона просяяла. "Але подивися! Ми можемо пiднятися на вершину цi"ї жахливої дюни i хоча б озирнутися. Може бути, ми зможемо ih знову помiтити!"
  
  
  Настала моя черга зiтхнути, але раз буду її, зайшов з нею так далеко, опиратися не було сенсу. Вона пiднiмалася по крутому схилу дюни, як захисник, приводячи ноги в форму до сезону, i, будь я на кiлька рокiв молодший, його б вiдчув себе зобов'язаним показати, гей, що я теж можу це зробити. Замiсть цього її пiднявся в бiльш розумному темпi; у моїй сферi дiяльностi досить фiзичних вимог, i менi не треба випендрюватися. Крiм того, менi не треба було нiчого доводити Монiцi.
  
  
  Вона встала навшпиньки, легкий вiтерець трiпав її свiтле волосся, i повiльно обернулася, щоб оглянути землю внизу. Я не бачив нiчого в нескiнченному клубку кущiв i низькорослих дерев, мiж двома рядами дюн. Там може ховатися танкова дивiзiя, не кажучи вже про дюжинi понi.
  
  
  "Думаю, ми ih точно втратили", - сказав я.
  
  
  Монiка кивнула. "Схоже, кравець! Її просто побачити готель ih ближче".
  
  
  "Ну, в наступний раз". Її подивився далi, поверх її голови на асфальтовану дорогу далеко. Її мiг бачити жовтий "Мустанг", припаркований там, де його залишив, але не було видно нашої машини нашої людини, нам навiть загублену чайки. Позаду нас, на звуцi, який нескiнченно тягнувся до невидимого материка, може бути, в двадцяти милях вiд нас, в & nb проповзла пара iграшкових човнiв, але вони не мали нiякого вiдношення до цього вiддаленого i iзольованого мiсця.
  
  
  Її знову подивився на Монiку, яка займа"ться дивилася на мене так добре знайомим менi поглядом. Вона позiхнула, потягнулася, наїжачила волосся руками. Ee повнi груди пiднялися пiд сорочкою, соски рiзко окресленi. Вона сонно всмiхнулася, i її застебнув шкiряний чохол для фотоапарата, щоб пiсок не натрапив на нього.
  
  
  Вершина дюни була видовбана - блюдо навколо м'якого пiску, яке спочатку було гарячим по вiдношенню до голiй плотi. Але потiм, коли цi стегна почали сво" ритмiчне рух пiдi мною, її зовсiм забув про спеку i обладнання усьому iншому, крiм того, що ми робили. Вона була палкою, хтивiй дiвчиною, повнiстю залученою в нах; вона пiдняла ноги i обвила ними мою талiю, притискаючи мене до себе з дивовижною силою, а потiм почала люто рипнути, намагаючись втягнути мене в себе. Потiм вона випустила довгий, тихий виття, нiж боляче i захоплення, а потiм повiльно почала спускатися, поки її вичерпував себе.
  
  
  "Це було добре", - пробурмотiла вона.
  
  
  "Приголомшливо", - погодився я, тепер усвiдомлюючи, як сонце пече мене.
  
  
  "Готель би їй залишитися тут на весь день". Її руки все ще були на моїй шиї, а її очi були вiдкритi, коли вона посмiхнулася менi.
  
  
  "Є й iншi мiсця". Не те щоб її не хотiв залишатися, але у мене була якась цiкава наполегливiсть, яку її сам не мiг зрозумiти. Поки її не почув наближення далекий звук.
  
  
  Її, подивився налiво, в сторону обидва кiнця острова, де була пристань порома. У повiтрi, на висотi не бiльше sta футiв над землею, вертольотом повiльно рухався в нашому справжнi професiонали напрямку. Вiн м'яко погойдувався назад i вперед, очевидно, переглядаючи двосмугове асфальтобетонне покриття. Коли дiло дiйшло до мого жовтого "Мустанга", вiн ще бiльше сповiльнилося, завис, а потiм трохи опустився, немов я хочу ближче познайомитися.
  
  
  Без церемонiй її вирвався навколо обiймiв Монiки i схопився на ноги; Її натягував штани, коли вертольотом раптово нахилився i попрямував вiдкрито до нашої дюнi.
  
  
  "Що це?" - запитала Монiка, тiльки наполовину стривожена, пiдвiвшись на лiктi.
  
  
  "Жовтий Мустанг", - проскрипела я, проклинаючи агентство по орендi за те, що воно не дасть менi менш помiтну машину.
  
  
  "Про що ти говориш, Нiк?" Дiвчина перекинулася, дивлячись у небо, коли наближався вертольотом. Клянуся, оголена i все таке, вона збиралася помахати рукою, коли її смикнув її i скинув з крутого берега дюни. Це був не зовсiм умiння поводитися з дамою, з якою ви тiльки що зайнялися любов'ю, але коли її, пiрнув за нею, це було останн", про що думав її. Коли мене шука" дивний лiтак, його не махаю рукою - її пригинаюся.
  
  
  
  
  
  
  Друга глава
  
  
  
  
  
  Незважаючи на всi укриття на невеликiй вiдстанi, в мiсцях, де ми були, не вистачило, щоб заховати кролика. На цей раз була моя черга бiгати, тягнучи за собою Монiку; якимось чином гей, вдалося схопити її одяг, коли її штовхнув ee через дюну, i в'язана сорочка маяло позаду нах, як прапор. Не те щоб це мало значення; У будь-якому випадку хлопець на вертольотi не мiг нас пропустити.
  
  
  Вiн пролетiв над нами низменному, вiтер з роторiв пiдняв пiсок
  
  
  у нашi обличчя. Монiка спiткнулася, намагаючись закрити очi; Її зупинився, щоб допомогти гей, озирнувся, i в цей момент вертольотом сель на землю в парi десяткiв футiв попереду нас.
  
  
  Пора було кинути бiгти. Її, примружився вiд сонячного свiтла, яке вiдбива"ться вiд свистячих лез, iнстинктивно встаючи мiж дiвчиною i вертольотом; i це було не лише для того, щоб приховати наготу. Найближча дверi круглого пластикового мiхура вiдчинилися, i за nah повiльно вийшов чоловiк. Вiн був всього лише силуетом, але як тiльки вiн рушив до мене, його розслабився.
  
  
  "Заберись в свої речi, мила", - пробурмотiла її дiвчинi i почекала, поки Девiд Хок обережно пiдiйде. На щастя для нього, Монiка була з тих дiвчат, яким потрiбно близько пiвтора секунд, щоб одягнутися, тому ему не доводилося бiльше вiдводити очi.
  
  
  "Добре", - сказав вiн нарештi, зовсiм не хрипя. Вождь AX не тiльки вигляда" так, як нiби вiн повинен проповiдувати пекельний вогонь i сiрку сво"ї пастви в селi Нової Англiї, але вiн iнодi дi" i так - iз зрозумiлих причин у присутностi оголеної жiнки.
  
  
  В послiдувала паузi її одягнув свою сорочку. Її запитав.
  
  
  "Що привело вас до прекрасного Окракоку?"
  
  
  "Ти", - щиро сказав вiн. "Чому ти не залишив звiсточку, де зупинився тут?"
  
  
  "Тому що, коли її виїжджав з Вашингтона, її не знав".
  
  
  "А коли ви дiзналися?"
  
  
  "Всього пару днiв це не мало значення".
  
  
  Его крем'янi очi метнулися з моїх на Монiку, потiм знову на мене. "Тобi краще знати, Картер".
  
  
  З ним не було нiяких суперечок. Моїм "диним виправданням було те, що я перервав занадто багато моїх коротких вiдпусток голосувати так, але це зовсiм не було виправданням. Ми невелика органiзацiя, i коли її потребую, їй потрiбен.
  
  
  "Вибачитися", - сказав її короткий. "Як би нам було, ми як раз поверталися в округ Колумбiя, коли ви... е-е... помiтили нас".
  
  
  Вiн хмикнув. "Ммм. Звичайно, для всiх нас, що ми зробили, її, вважаю. Якщо б ви були де-небудь ще, крiм цього острова на краю свiту, його сумнiваюся, що ми встановили б контакт. Але спроба була того варта, i вона спрацювала. Вам доведеться вiдправити дiвчину чекати вас бiля машини ".
  
  
  Я не питав чому, просто обернувся й кивнув Монiцi. Назавжди вiддати гей належне, вона не надулася i не протестувала. Вона просто помахала рукою i побiгла геть.
  
  
  Хоук не шталь витрачати час на попереднi випробування. "Ти потрiбен нам, у Вашингтонi вiдкрито зараз, Нiк; його не буду вдаватися в подробицi, поки ми не повернемося в офiс, але той факт, що я приїхав сюди поодинцi, повинен я сказати тобi, наскiльки це важливо".
  
  
  "Розумiю." Не те щоб старий був просто командиром посту, але нечасто можна побачити голову однi"ї навколо найважливiших у свiтi розвiдувальних органiзацiй, бiга" по справах.
  
  
  "Дiвчина водить машину?"
  
  
  "Так".
  
  
  "Добре. Тодi вона може повернути машину в Вашингтонi. Ти летиш назад зi мною".
  
  
  "Я можу поїхати i дiстатися туди до ночi".
  
  
  "Надто пiзно. До вечора ти вже в дорозi".
  
  
  "Куди?"
  
  
  "Пiзнiше. Сiдай в вертольотом, i ми висадимо тебе на тво"му... на щастя, помiтному автомобiлi".
  
  
  Її, похитав головою. "Я пiду ходьби; це найменше, що я можу зробити потiм того, як змусив дiвчину зробити це".
  
  
  Хок секунду дивився на мене, посмоктуючи холодну трубку. "Не кажiть менi", - сказав вiн, рухаючи губи, якi служили ему посмiшкою. "Ви ста"те джентльменом в цi днi?"
  
  
  Нема" сенсу вiдповiдати.
  
  
  Монiка пристойно сприйняла цю новину, хоча i дала зрозумiти, що гей не подоба"ться iдея пропустити залишок нашої вiдпустки. "Побачимося, як тiльки зможу", - сказав їй гей, маючи на увазi кожне слово: такi дiвчата, як Монiка, - рiдкiсна знахiдка, особливо для чоловiка в мо"му пошти бизнесявляется. Її схопив свiй багаж, поцiлував її на прощання i сель в вертольотом. Вона помахала один раз, а потiм помчала, немов готова мчати до Вашингтона. Те, як вона вела машину, її б не шталь ставити проти нах, якщо б не ця довга повiльна поїздка на поромi.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Хоук не сказав менi нашi слова, поки ми не опинилися в его в офiсi штабу-квартирi AX на Дюпон-Серкл. За фасадом всесвiтньої служби кварталi поточного хова"ться комплекс стерильних маленьких офiсiв, пофарбованих в один i той же сумний вiдтiнок тюремнiй зеленi i освiтлених нескiнченними рядами блiдих неонових трубок. У Хоука одiна навколо небагатьох вiконних офiсiв, але це не робить його веселiше; вiн стоїть перед глухою цегляною стiною, яка займа"ться в залi, майже в межах досяжностi.
  
  
  Її селл на жорсткий прямий стiлець навпроти его простого сталевого стiльця. Як зазвичай, на nen було всього кiлька акуратно складених папок, пара звичайних чорних телефонiв, плюс той, якого ви не бачите, червоний в спецiальному вiдсiку, вбудованому в его стiлець. Як i Хок, офiс був призначений тiльки
  
  
  для бiзнесу. Нiкому нiколи не заохочували затримуватися i проводити там час дня.
  
  
  "Ти почина"ш нервувати, N3", - зауважив старий.
  
  
  "Що змушу" вас так говорити?"
  
  
  "Тiльки тому, що... скажiмо так... вуайерiст вирiшив ближче поглянути на подiї на вершинi цi"ї дюни, ти дiяв так, як якщо б ти боявся за сво" життя".
  
  
  "Якщо б ти спочатку не перевiрив мою машину, її мiг би взяти тебе за ще одного Пiдгляда" Тома. Але в будь-якому разi її не ексгiбiцiонiст, тому її б вибрався звiдти, хема б їй тебе нас думали".
  
  
  Хоук рiзко кивнув, чиркнув кухонних сiрником i пiднiс її до смердючої чашi сво"ї трубки. "Коли ти в останнiй раз плавав на човнi, Нiк?"
  
  
  Її повинен був трохи подумати. "В останнiй раз був на Багамах. Чотири мiсяцi тому".
  
  
  "Яких?"
  
  
  "Просто один за се маленьких катамаранiв, якi здають в оренду calve".
  
  
  "Нiчого бiльшого?"
  
  
  "Чистий... дай менi подумати. Не з минулого лiта. У мо"ї подруги на Схiдному березi " яхт у сорок два фути. Ми провели кiлька днiв, подорожуючи на нiй Чесапику".
  
  
  "Керу"ш човном самостiйно?"
  
  
  "Звичайно. Ви зна"те, що я вмiю плавати. Її б не шталь шкiпером на 12-кiлометровiй дистанцiї в гонцi на Кубок Америки, але я можу обiйтися практично зi всiм, з чим зазвичай справля"ться одна людина".
  
  
  "Так, це у вашому файлi. Навiгацiя?"
  
  
  "Це теж у файлi".
  
  
  Вiн кивнув. "Алекс Зенополис".
  
  
  Її знову почав щось говорити про сво" дось", але потiм iм'я пронизало мене i зупинило мене, як на кам'яну стiну. "Алекс", - видихнув я. "Минуло багато рокiв з тих тхора, як я її чув це iм'я".
  
  
  "Ну, про nen час вiд часу фiгурують у звiтах з ними тхора, як вiн перейшов на бiк червоних. Очевидно, вiн добре заробляв у ih розвiдувальному апаратi".
  
  
  "Я не пригадую, щоб бачив якiсь навколо цих звiтiв".
  
  
  "Будьте вдячнi за те, що ви працю"те в полi, вам не потрiбно читати кожен доповiдь".
  
  
  Їй був вдячний, але не збирався про це говорити. "Шкода, що я ну не бачив; ми з Алексом якийсь час були друзями".
  
  
  "Так, її пригадую".
  
  
  "Так що щодо нього зараз?"
  
  
  "Очевидно, вiн хоче вийти".
  
  
  Настала моя черга кивати; Менi не довелося ставити запитання.
  
  
  "Минулої ночi, - продовжував Хоук, - один навколо наших людей, розмiщених в Грецiї вздовж кордону з Албанi"ю, отримав повiдомлення, нiбито за Зенополиса. Воно було негайно передано сюди". Хоук вiдкрив верхню папку i простягнув через стiлець тонкий аркуш паперу.
  
  
  Повiдомлення було зi зрозумiлих причин загадковим; В nen говорилося тiльки, що Алекс Зенополис, колишнiй спiвробiтник грецької розвiдки, особисто зв'яжеться з агентами США в Грецiї в готелi гра" жива або близько того. Час i мiсце, щоб слiдувати. Потiм вiн подасть звуковий сигнал пiдтвердження, який буде транслюватися на стандартнiй частотi в певний час.
  
  
  Її повернув його начальнику. "Є у нас якiсь шоу, де вiн?"
  
  
  "Останн", що ми чули, вiн служив у якiйсь групi зв'язку, що дi" мiж Югославi"ю та Албанi"ю". Хоук дозволив собi холодну усмiшку. "Ви можете собi уявити делiкатнiсть такого роду операцiй".
  
  
  "Я не пам'ятаю, щоб Алекс був дипломатом".
  
  
  "Нi. З iншого боку, ми, ймовiрно, менше зна"мо про те, що вiдбува"ться всерединi Албанiї, нiж про Червоному Китаї".
  
  
  "Так ти дума"ш, вiн може нам сказати щось важливе?"
  
  
  "Завжди " така можливiсть. З iншого боку, все, що вiн говорить, це те, що вiн хоче зв'язатися з нами. Особисто".
  
  
  "Що означа" лицем до лиця. У Грецiї".
  
  
  "I, можливо, вiн просто хоче повернутися в лоно".
  
  
  Її, знизав плечима. "Добре. У будь-якому випадку, вiн повинен розповiсти нам що-небудь цiкаве".
  
  
  "Можливо, дуже".
  
  
  "У вас " що-небудь ще, крiм цього повiдомлення?"
  
  
  "Не зовсiм. Але я дуже хочу отримати наступне, що вiн пришле".
  
  
  "А тим часом?"
  
  
  "А поки ви збира"теся пройти прискорений курс парусного спорту i навiгацiї".
  
  
  "Я не розумiю".
  
  
  Хоук встав зi свого скрипливого обертового стiльця i пiдiйшов до низки сiрих сталевих картотек, що " "диною прикрасою офiсу. Навколо ящика вiн витягнув згорнуту карту i вiднiс її до измазанному опiками столу для переговорiв позаду мене. Її при"днався до нього
  
  
  "Ось, - сказав вiн, - балканськi держави. Грецiї, Албанiя, Югославiя, Болгарiя i Румунiя. Тепер наш чоловiк, той, хто отримав повiдомлення, був розмiщений тут". Вiн вказав на мiсце недалеко вiд того мiсця, де сходяться кордони Югославiї, Албанiї та Грецiї. "Ви помiтите, що тут велике озеро, i всi три країни подiляють його берега. В дуже гористiй країнi".
  
  
  Йому не довелося пояснювати. "Там дуже прикордонного руху?"
  
  
  "На подив мало, враховуючи
  
  
  складнiсть охорони мiсцевостi. Але така територiя надасть багато можливостей для квалiфiкованого та досвiдченого людини ".
  
  
  "А що щодо посильного? Що-небудь вiд нього?"
  
  
  Хоук похитав головою, трохи сумно подумав я. "Це бiльш або менш вiдкритий пост для прослуховування. Тiльки собою зрозумiло, не керований AX. Очевидно, посильний знав, де вiн в залi, i... ааа... просто сунув записку пiд дверi".
  
  
  Тепер його знав, що вiн збентежений, навiть якщо операцiя не була пiд нашим контролем. Тому її промовчав i дозволив йому продовжити.
  
  
  "У будь-якому разi, з огляду на характер роботи, яку робив Зенополис, було б логiчно припустити, що вiн де-то в цьому регiонi". Вiн тицьнув в озеро тупий, заляпаний тютюном палець.
  
  
  "Не кажiть менi, що я повинен плисти йому".
  
  
  "Зовсiм нi. На самому делле, якщо Зенополис ма" намiр виступити в цiй областi, ми не можемо мати з ним нiчого спiльного. Тiльки не там".
  
  
  "Чому?"
  
  
  "Подивiться на це мiсце. В одному напрямку - це країна, настiльки ж люто налаштована проти захiдних народiв, як i будь-яка iнша країна в свiтi. Поруч з нею, Югославiя, прихильна до нас у цi днi, але все ще безсумнiвно " союзником iншого боку. I Грецiї. наш союзник, так, але нашi вiдносини при нинiшньому урядi, очевидно, натягнутi. I уявiть, як сильно вони полковники, якi зараз роблять гей, готелi дiстати когось на зразок Зенополиса ".
  
  
  "Думаю, її розумiю. Єдиний спосiб швидко витягти його, як тiльки вiн перетне кордон, буде по повiтрю. А це буде означати тривалий полiт над Албанi"ю або Грецi"ю, i нам одна навколо них не буде дуже турбуватись про те, щоб дозволити нам дiстатися. геть з призом ".
  
  
  "I якщо греки дiзнаються, що агенти США якимось чином причетнi, можуть виникнути набагато бiльш серйознi проблеми".
  
  
  "Саме так."
  
  
  "Що поверта" нас до урокiв вiтрильного спорту".
  
  
  Хоук провiв пальцем по захiдному узбережжю Грецiї. "Коли ми знову встановити контакт з Зенополисом, ми будемо наполягати на тому, щоб вiн прорвався через Албанiю як ble лиже, до моря. Це "диний спосiб, яким ми можемо дозволити собi зв'язуватися з ним на даному етапi".
  
  
  "Що, якщо у нього " якась важлива iнформацiя для нас?"
  
  
  "Тодi нам, можливо, доведеться змiнити наше мислення. А поки ви повиннi бути готовi зустрiти його де-небудь у цьому районi. Потiм ви перенесете його в Таранто, який в залi на п'ятi iталiйського чобота".
  
  
  "Добре, але чому її? Будь-який агент мiг би виконати цю роботу, i я не думаю, що я "диний, хто може керувати вiтрильним човном через... що?" Її перевiрив шкалу миль; на картi було зображено шматочок пiвденно-схiдної Iталiї. "Може, сiмдесят п'ять миль? Не бiльше сотнi?" Її почав трохи дратуватися, згадуючи свiй баламутить рейс по пiску з оголеною Монiкою на буксирi.
  
  
  "Так, у нас " один або два агента, якi бiльш квалiфiкованi в цьому вiдношеннi, нiж ви. Але нiхто навколо них не зна" Alexa Зенополиса в обличчя".
  
  
  Потрiбен час, щоб це усвiдомити. "Але послухайте, - заперечив я, - я не бачив цi"ї людини п'ятнадцять рокiв. Її мiг би пройти mimmo нього на вулицi i не дiзнатися его".
  
  
  "Будемо сподiватися, що це не так. Сьогоднi її переглядав ваша особиста справа, i за цей час ваша зовнiшнiсть не змiнилася скiльки-небудь помiтно".
  
  
  Якщо старий намагався менi лестити, вiн не мiг вибрати кращого способу. Тодi їй був лише хлопцем, трохи за двадцять, незабаром потiм тренувань i досить самовпевненим щодо сво"ї зовнiшностi та фiзичного стану. З ними тхора її тримав себе у формi, i, що стосу"ться зовнiшностi, її, вважаю, що у мене одне навколо тих осiб, якi просто не сильно старiють. Мої волосся все ще було густим i темним, трохи довше, нiж вони раннi, прямi эйзенхауэровские днiв. Її важу на десять фунтiв бiльше, нiж тодi, але я її накопичив его навмисно в рамках програми силових тренувань, i на менi нема", нам грама бiльше, нiж її б не готель. Якщо це звучить як хвастощi, хай буде так; Людина, яка багато працю", щоб залишатися у формi, повинен я цим трохи пишатися.
  
  
  "Добре, - погодився його з Хоуком. "Так що, може бути, її дiзнаюся Алекса".
  
  
  "I навiть якщо ви цього не зробите, звичайно, ви зможете встановити його особу, розповiвши про старi часи".
  
  
  Її не був так упевнений в цьому; якщо iнша сторона виставить замiну, вiн повинен бути добре поiнформований. Але сперечатися я не збирався. "Так що ж далi, сер?"
  
  
  Хоук повернувся до свого столу. "Як тiльки ви зберете трохи одягу, ви польотiв на комерцiйному авiалайнерi у Провiденс. Для вас було зроблено бронювання на iм'я Денiела Маккi. У мого ре"стратора " кредитнi картки та iншi документи для пiдтвердження особи".
  
  
  "Провiденс?" Мiй подиву, повинно бути, було очевидним.
  
  
  Хоук посмiхнувся i зробив мене на день. "Ваш кiнцевий пункт призначення - Ньюпорт. Але в мiстi, який ви ненавидите, вас зустрiне в аеропорту людина по iменi
  
  
  Натанiель Фредерiк. Вiн проiнформу" вас далi. "
  
  
  "Вiн один через наших агентiв?"
  
  
  "Зовсiм нi. Насправдi, вiн саме такий, як його звучить прiзвище".
  
  
  "Це що?" Їй не довiряв йому, коли вiн посмiхався.
  
  
  "Ну, звичайно, шкiльний учитель Нової Англiї на пенсiї".
  
  
  
  
  
  
  Третя глава
  
  
  
  
  
  Коли її увiйшов в термiнал, вiн чекав мене, високий чоловiк з рум'яним обличчям i взлохмаченными темним волоссям, у яких була легка сивина. Его рукостискання було сердечним i мiцним, але по вiдчуттю его шкiряного долонi у мене склалося враження, що вiн може втиснути злиток срiбла, ма" форму кола в рулон монетт. У нього було веселе бешкетне обличчя, очi постiйно танцювали, а його комфортно широка середина була не ширше его настiльки ж широких плечей. Ще до того, як вiн заговорив, її знав, чому вiн працював на AX; Натанiель Фредерiк був, очевидно, людиною, який бував там i ранiше, любив кожну хвилину цього.
  
  
  "Тобi пощастило", - сказав вiн, коли ми вийшли, навколо термiналу i попрямували до його старовинним унiверсалу, припаркованого виплат прямо бiля входу. "Ваш лiтак прибув вчасно. Звичайно можна розраховувати на те, що рейси з Вашингтона прибудуть iз запiзненням щонайменше на годину".
  
  
  "Може, тобi пощастило, - сказав я. "Тобi не довелося чекати".
  
  
  "О, я не проти почекати". Вiн поплескав по чорному портфелю, який тримав пiд пахвою. "Я завжди готовий провести святковi моменти".
  
  
  Якщо це зауваження повинне було викликати у мене цiкавiсть, воно спрацювало. Але я вирiшив утриматися, поки не отримаю бiльш чiтке уявлення про людину, який виглядав як завгодно, тiльки не пенсiонер, по всiй Новiй Англiї. Коли вiн запустив галасливий, але плавно працюючий двигун, її на мить дослiджував його профiль. За моїми оцiнками, не бiльше середини п'ятдесятих, i це змусило мене замислитися. У вiдставку? Вiн виглядав так, нiби зможе продовжувати до вiсiмдесяти рокiв, а може, й тодi.
  
  
  Вiн їхав впевнено i недбало, долаючи вулицi та шосе, поки ми не виїхали навколо мiста. Вiн майже нiчого не знав про цю частину країни, за винятком того, що одного разу мене вiдправили в Браун пройти спецiальний курс. Була середина зими, i зими в Провiденсi змушують людину мрiяти побувати де-небудь ще. Одного разу її був у Ньюпортi, подорожуючи з друзями на човнi, яку по праву можна назвати яхтою, але її навiть не дiстався до берега пiд час нашої ночiвлi.
  
  
  "Що за вправу?" - запитав її, як вiдкрива".
  
  
  Натанiель глянув на мене. Вiн безумовно був не навколо тих людей, яких ви назвiть Нетом "Ну, ти залишишся в мо"му будинок. Її водитиму тебе в море кожен день, поки ти не будеш бiля керма, як вдома, або, як за кермом автомобiля. Тодi вам потрiбно буде знати ще будь-що ... "
  
  
  "Навiгацiя", - перебив її.
  
  
  "Про, це вiдноситься до вiтрильного спорту, i якщо тобi треба трохи освiжити в пам'ятi теорiю, її, звичайно, допоможу тобi з цим. Але це легка частина".
  
  
  "Це правильно?"
  
  
  Вiн усмiхнувся, його обличчя висвiтлили лампочки на приладовiй панелi. "Вам доведеться запам'ятовувати деталi - розмiр, такелаж, додаткове обладнання i особливо цiни - практично кожного парусного судна, яке зараз прода"ться в Сполучених Штатах та iнших частинах свiту".
  
  
  "Все це? Навiщо?"
  
  
  Натанiель усмiхнувся. "Девiд сказав менi, що у нього не було часу детально проiнформувати вас, але я не знав, що вiн вам нiчого не сказав".
  
  
  Чоловiк поруч зi мною дивував мене кожен раз, коли вiдкривав рот. Вiн був "диною людиною, який, як я чула, називав вождя по iменi.
  
  
  "Вiн сказав, що ви дасте менi подробицi".
  
  
  "Зрозумiло, тiльки в цiй частинi операцiї. I це для того, щоб перетворити вас в розумне копiювання яхтового брокера, мiстер Денiел Маккi. Я не знаю чому, та я нiколи не чекаю дiзнатися, для чого це потрiбно" я не повинен знати про операцiї, будь ласка, не кажiть менi ".
  
  
  Її не збирався цього робити, але мо" власне цiкавiсть змусила мене дiзнатися все, що можна, про це хоронителя-переростке. "Я так розумiю, ти вже працював з Хоком ранiше".
  
  
  "О, звичайно", - зiзнався вiн. "Ми поверта"мося до Першої свiтової вiйни, коли ми обидва працювали у вiйськово-морськiй розвiдцi. Ну, принаймнi, її працював; Девiд був... не в штатi, як ми звикли говорити".
  
  
  "Ага. А тепер ти виклада"ш в школi?"
  
  
  "Бiльше нема". Її, вийшов на пенсiю кiлька рокiв тому".
  
  
  Її, подивився на нього вiдкрито, переконавшись, що вiн це усвiдомлю". "Ви вигляда"те трохи молодим для виходу на пенсiю", - щиро сказав я, намагаючись зрозумiти реакцiю.
  
  
  Вiн тiльки згiдно кивнув. "Це правда. Менi лише п'ятдесят дев'ять. Але коли моя дружина померла, мо" становище в парафiї Святого Дунстана стало незручним".
  
  
  "Це школа?"
  
  
  "Так. Бачиш, хлопчики в пiдготовчих школах мають тенденцiю прив'язуватися до дружин ректорiв деяких факультетiв. Ви Зна"те, пiсляобiднiй чай, така атмосфера вiдкритих дверей, яка займа"ться пiдтриму"ться в деяких мiсцях.
  
  
  . Моя дружина, її, можу сказати без хвастощiв, була, мабуть, улюбленицею всiх рiд факультету, i коли вона пiшла, її виявив, що там було надто багато... ну, скажiмо так, спiвчуття до мене. Стало дуже важко вчити, i мене турбувало те, що хлопчики приходили на заняття тiльки зi мною. Отже ... я пiшов на пенсiю ".
  
  
  Вiн говорив сухо, з легкою посмiшкою на губах, але один раз провiв по очах, а потiм голосно прочистив горло.
  
  
  "Ви... еее... все ще живете в кампусi?" Мене найменше хвилювало, де вiн живе, нiж те, як це може вплинути на мо" прикриття; Менше за все менi хотiлося мати справу з купкою допитливих школярiв.
  
  
  "О нi. Її зняв будинок поряд з яхт-клубом на Саконнете. Не дуже великий, але вiн вiдповiда" моїм потребам, i вiн досить близько до унiверситетського мiстечка, тому її можу чекати, що друзi будуть час вiд часу заглядати туди. I її дiйсно Будьте зайнятi, мiстер Картер, вибачте мене, мiстер Маккi. Вихiд на пенсiю, ви зна"те, це час життя, коли чоловiк знаходить можливiсть зробити все те, що вiн ранiше вiдкладав ".
  
  
  Гаразд, значить, вiн знав мо" справжн" iм'я. Це не було сюрпризом, особливо потiм того, як усвiдомив, наскiльки вiн був близький до Хоука. Але менi здалося, що вiн занадто вiльно розмовля" зi мною, i менi було цiкаво, як далеко вiн зайде.
  
  
  "Думаю, ви вже робили подiбне з Хоуком", - зауважив я.
  
  
  Вiн швидко глянув на мене. "Не зовсiм так. Тобто, її не проводжу звичайну школу морської справи для агентiв AX, хоча час вiд часу його навчав основам одного або двох зустрiнуть ваших колег".
  
  
  "Але ви... пiдтримували зв'язок всi цi роки".
  
  
  Вiн посмiхнувся. "Ви дослiджу"те цi зв'язки, мiстер Маккi".
  
  
  Вiдверто кажу, це здавалося гарною iде"ю. "Менi завжди подоба"ться знати якомога бiльше про людину, з яким я маю справу. Особливо, коли вiн, очевидно, старий приятель мого начальника".
  
  
  Натанiель усмiхнувся. "Що ж, нема" причин не розповiсти вам трохи. У мене " кiлька невеликих талантiв у рiзних галузях, якi Девiд змiг використовувати, коли їй був доступний. Крiм човнiв i парусного спорту, її досить добре фотографа, спасибi вiйськово-морського флоту i навчання, яке вони менi багато рокiв тому. I її подорожую; навiть коли її викладав, його зазвичай пливли в Європу, в Карибський басейн, навiть через Тихий океан, на протязi довгих рокiв, якими живуть шкiльнi вчителi. . У свiй творчий вiдпустку - Боже, майже десять рокiв тому! - Її взяв дружину i двох дочок, якi виросли i покинули гнiздо, в кругосвiтнiй круїз. Девiд попросив мене розiбратися в деяких речах, встановити контакти ... ну, ви розумi"те, про що я. Її, впевнений, що ви не хочете питати мене про подробицi ".
  
  
  "Вони повиннi бути в файлах агентства".
  
  
  "Сподiваюся, що нi. Невелика робота, яку виконував для вашого начальника, була особистою справою. Для старого друга. I, як старий ще, Девiд запевнив мене, що мо" iм'я нiколи не з'явиться, нам в одному AX-файлi, навiть у закодованому виглядi. Їй довiряю ему. Чи Не так? "
  
  
  Їй кивнув. I в той же час усвiдомив, що довiряю цьому з математики i так само сильно, як кому-небудь, кого їй коли-небудь зустрiчав у сво"му життi. Що, звичайно, непокоїло мене, тому що бiльша частина мо"ї професiї - це дуже пiдозрiло ставитися до кожного, с хема її вступаю в контакт.
  
  
  "Це схоже на прикриття", - сказав я. "Ви, жiнки, дiти, подорожу"те вiдкритий басейн. В якi порти ви зiткнулися?"
  
  
  Натанiель похитав менi нiжно укоряющим пальцем. "Так, тепер, Нiк, не тоне на це. Це було багато рокiв тому, i все дрiбницi, якi їй робив для Девiда, давно закiнченi. Крiм того, я завжди залишався чистим, нiколи не був iдентифiкований як агент. щоб так i було. "
  
  
  "У такому разi, - сказав їй iронi"ю, - тобi краще не називати мене Денiел Маккi".
  
  
  "О, я не забуду".
  
  
  "А я... яхтовий брокер?"
  
  
  "Це iдея. Чому б нам не почекати, поки ми доберемося до мого будинку, перш нiж обговорювати це далi? Почина"ться дощ, i цi докучливi двiрники тiльки розмазують воду по лобовому склу".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Мiй ефективна житло вписалася б у кухню "не дуже великого будинку Натанiеля Фредерiка. Це було старе двоповерхова будiвля, обшита бiлою обшивкою, з широким критим ганком, що йдуть уздовж задньої частини i виходять на широкий водойма. Коли ми приїхали, shell дощ, i я не зовсiм розумiв, де ми знаходимося. Але мене не хвилювало Натанiель.
  
  
  До того часу, коли мене провели в мою горницю, i вимили, мiй господар запалив вогонь у великий зручною вiтальнi, яка займа"ться, мабуть, також служила кабiнетом. Всюди валялися книги i папери; одна стiна була викладенi пробкою, на якiй були прикрiпленi збiльшенi зображення деяких всьому кращих фотографiй з човнами, якi його коли-небудь бачив. На полицях i на випадкових столиках були розкиданi обрамленi зображення дiтей на рiзних стадiях дорослiшання, а на iнший стогони висiла фотографiя жiнки, гордо сивий, але сяючої краси. Це був всього лише портрет голови i плечей.
  
  
  • Її знав, що вона з тих жiнок, якi вiдвернуть всi погляди з-парад кроликiв Playboy. Моя повага до Натаниэлю Фредерiку пiдвищилася ще на кiлька сходинок; Якщо б її втратив таку людину, його б, кравець вiзьми, не шталь б посмiхатися.
  
  
  "Я так розумiю, що ви любитель бурбона", - сказав вiн.
  
  
  "Зда"ться, ти дуже обладнання мене зна"ш".
  
  
  "Так". Вiн стояв у м'якому старому поховати i наливав по кришталевого графина в величезний стакан.
  
  
  "Води?"
  
  
  "Просто кайф, спасибi".
  
  
  Ми везли звiдси пурпурову свої напої - я думаю, це був херес, але вiн не мiг бути впевнений на кухню, де вiн вiдкрив кiлька банок i приготував на швидку руку вечеря, яка за смаком не схожий на нас, на що консервiв. Коли її зробив йому комплiмент, вiн вiдмахнувся вiд лестощiв.
  
  
  "Коли ви тижнями знаходитесь в море на маленькому човнi, мiстер Маккi, ви придуму"те всiлякi цiкавi штуки з квасолею i тушкованою яловичої тушкою. В iншому випадку у вас на кораблi бунт".
  
  
  Потiм ми вийшли на задн" крильце. Дощ все ще лив, i хоча нiч була прохолодною, її вiдчував себе теплим i захищеним у глибокiй дахом. Невелика смуга пiску спускалася до краю води, де темнi хвилi жадiбно плескалися на березi.
  
  
  Натанiель вказав прямо вiд нас. "Яхт-клуб. Маленьке мiсце, i ми не пiдемо туди вiдразу. Зi зрозумiлих причин її тримаю свiй човен у порту бар, яка займа"ться в залi вiдразу за ним. Через кiлька днiв, коли вiдчую, що ви можете пройти там перевiрку, як яхтовий брокер, ми перевiримо вас в клубi ".
  
  
  "Тест?"
  
  
  "Чому б i нi? Ви думали, її збираюся провести вам прискорений курс без випускного iспиту?"
  
  
  Я не думав про це, але повинен погодитися, що це здавалося гарною iде"ю. З iншого боку, її все ще не знав чому. Її запитав.
  
  
  "Ах, занадто пiзно обговорювати все це сьогоднi ввечерi, мiстер Маккi. Повернiться через мить".
  
  
  Ми повернулися у вiтальню, де вiн зняв з полицi книгу. Її, помiтив, що поруч стояло кiлька однакових томiв; принаймнi, суперобкладинки все такi ж.
  
  
  "Ризикуючи здатися нескромним, її пропоную вам взяти це з собою, щоб почитати перед сном", - сказав Натанiель. "Навiть якщо її написав сам, це непогано".
  
  
  Назва було Lines & Spars, i в моїй руцi воно було таким же важким, як телефонний довiдник Манхеттена.
  
  
  "Просто, щоб пiдняти тобi настрiй", - говорив Натанiель. "Пориньте в тривiальнi деталi оснащення та управлiння вiтрильним судном, поки ви можете спати. Але будьте обережнi, мiстер Маккi".
  
  
  У його голосi була iнша нота, яка займа"ться змусила мене напружитися. "Обережний?"
  
  
  Вiн посмiхнувся. "Не дозволяй книзi впасти тобi на обличчя, поки ти задремаешь. Вона досить важка, щоб зламати тобi нiс".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Наступнi кiлька днiв перетворилися в божевiльний будинок, фiзичного i психiчного виснаження. Ми пропливли на кечче Натанiеля завдовжки тридцять дев'ять футiв вгору i вниз по рiчцi Саконнет, яка займа"ться зовсiм не рiчки, а гирло, де припливи i вiдливи скипають, як пороги рiчки Колорадо. Що ж ... може бути, не так сильно, але це справжн" випробування - бiгти з досить попутним вiтром за кормою, всi вiтрила летiти i виявляти, що ви пливете за течi"ю. У якийсь момент навiть Натанiель визнала свою поразку i включив допомiжний двигун, щоб допомогти нам дiстатися до порту бар. Вiд цього менi стало легше. Досвiдчених морякiв оточу" якась та"мниця; створю"ться враження, що вони волiли б дрейфувати вiчно, нiж вдаватися до своїх двигунiв, але Натанiель не вибачався.
  
  
  "Якщо вам потрiбно кудись дiстатися, - сказав вiн, - дiстаньтеся туди як можна краще. Ми не беремо участь в гонках i не хвалимося".
  
  
  Щоб перевiрити мою навiгацiю та всебiчне управлiння човном, ми вирушили в круїз, який тривав кiлька днiв. Спочатку Каттиханк, що не так нiбито й далi, але Натанiель задумливо вибрав день, коли туман був настiльки густим, що його можна було практично згорнути в маленькi кульки i зберiгати. Вiн сидiв у кабiнi, не занадто близько до мене, i читав книгу, поки її, боровся з вiтром i припливами, а також з тим фактом, що я ледве мiг бачити навiть нiс боротьба. Її дуже пишався собою, коли ми зробили буй, що познача" вхiд в гавань, але мiй хитрий iнструктор приготував для мене ще один маленький сюрприз; вiн не згадав, що активного вiдпочинку великого розмiру розбива"ться виплат прямо бiля входу в гавань, i коли ми прибули, вони були досить великими, щоб в серфера слинки текли.
  
  
  Так що я вчинив по-розумному, скинувши вiтрила, без допомоги Натанiеля, i включив допомiжний двигун. Вiн не сказав нам слова, але у мене склалося враження, що вiн зробив би те ж саме.
  
  
  Звiдти ми вирушили в Мартас-Вiн'ярд, переночували на борту в гаванi Эдгартауна i рано вранцi наступного дня вирушили на острiв Блок, дiлянка круїз морської яхти.
  
  
  жодних орi"нтирiв не було видно. Їй вiдомо про дрейфi i компенсацiї, чого не змiг би навчитися дюжину рокiв, i коли показалися високi тьмянi червонi скелi острова, його випробував бiльше полегшення, нiж самовдоволення.
  
  
  Ми обiгнули острiв i увiйшли у Великий соляний ставок, природну гавань на захiднiй сторонi. Було ще свiтло, пiзно ввечерi, i Натанiель запропонував нам зiйти на берег.
  
  
  "Я подумав, що ми зможемо повернутися в Ньюпорт до сьогоднiшньої ночi", - сказав я.
  
  
  "Не поспiшайте. Ви коли-небудь були тут ранiше?"
  
  
  "Нiколи."
  
  
  "Це цiкаве мiсце. Давайте вiзьмемо пару велосипедiв i вiдправимося в тур".
  
  
  "Велосипеди?"
  
  
  "Звичайно! Це "диний спосiб подорожувати, коли ти не на & nb".
  
  
  Отже, ми зiйшли на берег, пришвартувалися бiля високої панелi, який був побудований в першу чергу для споживання лiтнiх поромiв, що курсують мiж островом i материком. Невелика група продуктових магазинiв i кiоскiв здавалася закритою, але Натанiель постукав у дверi застарiлого, провисшего будiвель. Жiнка вiдкрила; у нах було багряне особа, що означало, що вона була п'яною все життя, або страждав якоюсь жахливою хворобою. Як би воно нам було, вона просяяла, коли побачила Натанiеля, обняла його, а потiм проводила нас до задньої частини будiвлi, де в сараї зберiгалася пара сотень велосипедiв, складених iншою на iнший.
  
  
  "Берiть все, що хочете, мiстер Фредерiк. Поки вони бiгають, а?"
  
  
  Витягли з сучий кiлька байкiв, перевiрили.
  
  
  "Вони пiдiйдуть, мiсiс Гормсен, - сказав Натанiель. "Ми, напевно, повернемося через пару годин".
  
  
  "Ти залишишся на нiч чи пiдеш?"
  
  
  "Ми ще не вирiшили. Ви хочете нас нагодувати?"
  
  
  Жiнка вiд душi усмiхнулася. "О Господи, нi, мiстер Фредерiк. В цю пору року ми в основному живемо на заморожених хот-догах, якi не продали минулого лiта. Ласкаво просимо, але я не думаю, що вам це потрiбно".
  
  
  "Я не буду сперечатися з цього приводу", - сказав Натанiель, перекинувши ногу через сидiння свого велосипеда.
  
  
  Ми їхали по головнiй дорозi, смузi асфальту з вибоїнами, яка займа"ться проходила mimmo порожнiх, закритих ставнями старих готелiв та лiтнiх пансiонатiв, в будь-якому навколо яких могли б бути явищах предкiв, що ховаються за слiпими вiкнами. Острiв Блок - високий дiлянку землi; ми проїхали mimmo мiсцевостей, схожих на англiйськi болота, покритi сланцево-сiрими ставками. Але ми не були повнiстю iзольованi; коли ми були на пiвдорозi вниз по острову, ми зустрiли молоду пару на тандемному велосипедi, яка займа"ться постiйно крутила педалi, i, очевидно, чудово проводила час. Ми поступилися їм мiсце, вони замахали i засмiялися, а потiм розчинилися в густiших сутiнках.
  
  
  "Я не думав, що тут хтось був в мiжсезоння", - сказав його Натаниэлю.
  
  
  "Ах, завжди " кiлька дивакiв. Її волiю ih бачити".
  
  
  Ми їхали далi, поки не досягли далекого обидва кiнця острова, високого обриву з видом на Атлантичний океан. З того мiсця, де ми стояли, вiдкривався прекрасний вид, може бути, на сотню футiв вниз, коли хвилi безжально билися об скелястий берег внизу. Далеко злiва вiд нас був маяк, его "промiнь" тiльки починав кружляти в сгущающейся ночi. Ми з Натанiелем постояли кiлька хвилин, вдихаючи прохолодне чисте повiтря звiдкись начебто Азорських островiв. Потiм ми повернулися до наших велосипедiв.
  
  
  З-за шуму вiтру i хвиль ми не чули машини, що наближа"ться; тепер вiн стояв, вимкнувши фари, i розбита решiтка впиралася в нашi велосипеди. На вiдкритiй день з боку водiя стояв чоловiк, i за лобовим склом її мiг розгледiти розмите обличчя, але не звернув на це особливої уваги. Мене набагато бiльше зацiкавив дробовик, який чоловiк зробив в нашу сторону.
  
  
  "Мiстер Фредерiк?" - запитав вiн слабким голосом проти вiтру.
  
  
  "О, боже", - м'яко сказав Натанiель.
  
  
  "Ти пам'ята"ш мене?"
  
  
  "Боюся, що так." Натанiель не рушив з мiсця; вiн тримав руки з бокiв, i здавався майже розслабленим. "Хоча це було так давно ..."
  
  
  "Ценымногие довше для мене". Вiн трохи пересунув дробовик, що менi не сподобалося. "Вони не довiряють менi, чи зна"те. Вони думали, що я працюю за зустрiнуть ваших людей, а не у них, i минуло бiльше року, перш нiж вони мене вiдпустили".
  
  
  "У вас, мабуть, були важкi часи".
  
  
  "Це було справжн" пекло! Цiлий проклятий рiк, у тому заводському кораблi, та це не був круїз для задоволення!"
  
  
  "Нi, так не уявляю, Грейвс". Натанiель зробив пiвкроку до чоловiка i вказав на дробовик. "Ви збира"теся використовувати це?"
  
  
  "Я приїхав сюди не вiдпочивати на свiжому повiтрi".
  
  
  Тепер її мiг бачити, що це був чоловiк рокiв тридцяти з невеликим, з великими пальцями рук i зморшкуватим обличчям, загрубiлим вiд вiтру i води. Пiд непоказною вiтровкою его значнi м'язи плеча набухли.
  
  
  "Так ви випадково знайшли нас тут?" Натанiель
  
  
  пiшов далi. Ще пiвкроку.
  
  
  "Був на островi пару тижнiв, з тих тхора, як мене вiдпустили. Моя дружина родом звiдси..."
  
  
  "О, звичайно. А мiсiс Гормсен - ваша свекруха, чи не так?"
  
  
  "Ви розумi"те все досить добре". Грейвза рушив уперед. "Думаю, тобi i твоїм одному краще повернутися на край обриву".
  
  
  "Ти збира"шся стрiляти в нас чи ти дума"ш, що зможеш змусити нас зiстрибнути?"
  
  
  "Це не складе для мене нiякої рiзницi, мiстер Фредерiк. Її збирався завдати вам вiзит у Ньюпорт, але сьогоднi ви позбавили мене вiд цього".
  
  
  "Якщо б знав, що цi червонi рибальськi друзi вiдпустили тебе, її мiг би змiнити свiй маршрут". Натанiель зберiг цю добродушну полуулыбку на людину, спокiйний, як якщо б вiн стояв перед класом, заповненим нетерплячими учнями.
  
  
  "Так, ну, я не думав, що вони вiдправляють вам телеграму. Ви мене дуже добре пiдставили, мiстер Фредерiк, i їй нiчого подiбного не забуваю. Веб-причина, по якiй вони мене не вбили, була..."
  
  
  "Тому що ти не був особливо важливим, чи не так?" Змiна голосу Натанiеля було чудовим; тепер у nen була усмiшку.
  
  
  Це спрацювало реакцiю. Грейвза рушив до нього, його обличчя почервонiло навiть у сгущающейся темрявi. Вiн пiдняв рушницю, щоб використовувати його, як дубину, i шкiльний вчитель на пенсiї пiрнув пiд нього. Вiн встромив задубiлi пальцi в життя, використовуючи iнше передплiччя, щоб заблокувати удар дула дробовика. Грейвза зiгнувся, очi вискочили. Натанiель знову вдарив його его по тому ж мiсцю, на цей раз перевернувши руку i, майже пiднявши чоловiка з нога, зачепивши пальцi пiд его грудиною. Грейвза спробував завизжать, але по его широко вiдкритого rta вирвався лише здавлений звук агонiї.
  
  
  Натанiель взяв дробовик по его руки, дозволяючи чоловiковi впасти на землю. На його обличчя була посмiшка змiшаного задоволення i жалю, коли вiн дивився на Грейвза, корчущегося вiд болiсної болю - i вiн виглядав надто довгим.
  
  
  Дверi iншої машини вiдчинилися, i за nah вийшла жiнка. Її мiг сказати, що це була жiнка, тому що у нах у волоссi були рожевi пластиковi бiгудi; в iншому вона була одягнена бiльш або менш як чоловiк, що лежав на нога Натанiеля. У нах був пiстолет.
  
  
  Її теж. Вiльгельмiна, Люгер, який був такою ж частиною мене, як моя права рука, вистрибнула навколо сво"ї наплiчної кобури. Її пiрнув на Натанiеля, вiдкинувши його в бiк, коли жiнка зробила великий старий револьвер в нашу сторону. З-за вiтру i прибою його майже не почув звуку пострiлу, але вiдчув пекучий бiль, коли goggle потрапила менi в плече.
  
  
  Жiнка не жiнка, її застрелив її. Один точний пострiл вiдвертi складати долар; вона була занадто близько, щоб її мiг промахнутися, i вiн не збирався просто поранити ee.
  
  
  Вона впала, як камiнь, револьвер випав навколо її пальцiв, як iграшка, вiд якої вона раптом втомилася. Натанiель вже пiднiмався на ноги, стрiляючи з дробовика в бiк Грейвса.
  
  
  "Дуже при"мно, мiстер... ах... Маккi. Вона, зда"ться, знала, що робила з цi"ю збро"ю". Вiн нахилився над тiлом жiнки i похитав головою. Потiм вiн узяв пiстолет i засунув за пояс. "Тепер у нас " невелика проблема".
  
  
  "Так, нiбито."
  
  
  Грейвза все ще корчився у моїх нога, намагаючись пiдвестися, але не мiг, не бiльше, нiж мiг говорити.
  
  
  "Шкода, що вiн вмешал в це свою дружину", - говорив Натанiель. "Або, принаймнi, її, припускаю, що вона була саме такою. Насправдi, Грейвза?" Вiн низменному схилився над ним.
  
  
  Грейвза кивнув, його обличчя було спотворене, шия стиснута.
  
  
  "Тодi, думаю, ви навряд чи пробачити менi її смерть". Вiн з жалем похитав головою. "Нi, навряд чи потiм твого виступу сьогоднi ввечерi. Отже..." Вiн знизав плечима. "Вибачте, Грейвс". Вiн потягнувся до грудей чоловiка, безжально уп'явся пальцями пiд ребра, i продовжував штовхати - все вище i вище, промацуючи складати долар, поки його рука майже не занурилася в плоть. Грейвза тихенько скрикнув, смикаючи ногами; Натанiель недбало подивився, не послаблюючи тиску. Потiм чоловiк затих нерухомо.
  
  
  Вчитель на пенсiї, встав, витер мочка тильною стороною руки. "Я не знаю, мертвий вiн чи нi, але це не дуже важливо. Допоможеш менi повернути ih ih в нещасну машину?"
  
  
  Це була не сама переконлива аварiї з коли-небудь iнсценованих, але той факт, що автоматична коробка передач старого Chevy омелою тенденцiю вiдключатися, робив все це трохи менш правдоподiбним. Ми включили запалювання, пiдкотили машину до краю обриву i зiштовхнули її за борт. Натанiель не шталь чекати, щоб побачити, як вона вдариться об каменi внизу, В усякому разi, було надто темно, щоб щось розгледiти.
  
  
  Її, подивився в бiк маяка.
  
  
  "Не хвилюйтеся, - сказав вiн. "Якщо б вони що-небудь чули, вони б вже були тут. Ih турбу" те, що вiдбува"ться в морi, а не на березi. Пора повернути велосипеди мiсiс Гормсен?"
  
  
  Їхати в темрявi було нелегко; святий мого велосипеда
  
  
  не падав далеко за межi мого переднього колеса, а у Натанiеля взагалi не працював. Але вiн, здавалося, знав, куди йде, i поки ми поволi їхали по острову, вiн розповiв менi, що таке Грейвс.
  
  
  "Вiн був рибалкою, човнярем, називайте його, як хочете. Працював в основному в Монтоцi, на краю Лонг-Айленда. Вiдкрито там". Вiн вказав налiво, де, як вiн знав, " дiлянка води, що вiдокремлю" острiв Блок з президентом рф володимиром путiним. "Кiлька рокiв тому червонi завербували его. Звичайна праця, ви б назвали його в шпигунському пошти бизнесявляется. Його робота полягала просто в тому, щоб тримати очi вiдкритими. Тут, наприклад, багато пiдводних човнiв; доступ до Атлантицi з суббазы в Нью-Лондонi. Були й iншi речi. Грейвс працював на чартерних човнах, i досить багато людей з важливими зв'язками в урядi приїжджали сюди на кiлька днiв вiдпочинку. Навiть Нiксон робив це, коли проводив кампанiю в шiстдесят восьмому, чи зна"те. В усякому разi, наш загальний одного у Вашингтонi закликав мене до Грейвзу, i, оскiльки її було пiд рукою, i трохи розбирався в човнах, менi доручили... нейтралiзувати его ". Вiн посмiхнувся менi, коли ми їхали плiч-о-плiч. "Зазвичай я не приймаю фiзiологiчно завдань, але сталося так, що я змiг використовувати грошi, якi запропонував Хоук".
  
  
  "Що це за iсторiя з заводським кораблем?" - запитала я, ухиляючись вiд вибоїни розмiром з басейн на задньому дворi.
  
  
  "Ах, так, саме так вони це зробили. Як ви повиннi знати, рибальськi флоти багатьох країн, зокрема Росiї, працюють всього в декiлькох милях вiд наших берегiв. Яке суперництво тут економiчний, а не iдеологiчний, так що " справедливе кiлькiсть повiдомлень мiж рiзними човнами, незалежно вiд нацiональностi чи полiтики. Так що для Грейвса було нескладно доставити свої звiти на ту чи iншу росiйську човен. Але iнодi у нього були термiновi повiдомлення, а потiм вiн ложi сигнал святiшi вiдвертими з ними обривiв, де у нього вийшли по збiрцi знущання, i вони з дружиною звалилися на смерть ... "
  
  
  "Про це", - перебив її. "Може бути, його смерть можна представити як нещасний випадок, але як щодо її смертi? В нiй девятимиллиметровая таращить глаза".
  
  
  "Так, Так. Не дуже акуратно. Проте в цей час року ця частина берега настiльки безлюдно, що, якщо машина в залi пiд водою - а так i повинно бути, до того часу, коли випадково виявиться, її буде недостатньо. залишити трупи мiсцевiй владi, щоб вони думали що завгодно, крiм нещасного випадку. Якщо вони це зроблять, що ж, для цього потрiбен нашим другом у Вашингтонi, чи не так?
  
  
  Менi не треба було нiчого говорити; цей лагiдний шкiльний учитель, який мiг холоднокровно вбивати, був далеко попереду мене.
  
  
  "У будь-якому випадку, - продовжував Натанiель, коли ми почали спуск по довгому, поступового спуску до скупчення будiвель i об'"ктi за ним, - менi вдалося переконати Грейвса, що я спiвчуваю. Це було нескладно; у нього такого роду Ментальнiсть - вважа", що всi шкiльнi вчителi - комунiсти вона чи iншiй мiрi. Врештi-решт її переконав його послати повiдомлення, в якому одна навколо рибальських човнiв опиниться в наших територiальних водах, що звичайно суворо заборонено. Катер берегової охорони стояв поруч, а там була ретельно спланована i даремна - гонитва, в той час як її прикинувся, що захопив Грейвса в полон. Вiн втiк, спустився в гавань на iншiй сторонi цього острова i викрав моторний човен, щоб пiти. Скажiмо, вiн виявив один навколо червоних траулерiв i був доставлений в заводськiй корабель, який займа"ться чимось бiльшим, нiж просто переробкою риби. Чесно кажучи, ми очiкували, що вони вiдвезуть його назад в матiнку-Росiю, але, мабуть, ih обладнання бiльш складне, нiж ми думали. "
  
  
  Ми наближалися до ряду застарiлих будiвель, недалеко вiд об'"ктi. "Навiщо йти на всi цi проблеми?" Її запитав. "Хiба не було б простiше просто заарештувати цього хлопця? Або усунути його?"
  
  
  "Ну, ви зна"те цю людину у Вашингтонi; вiн не поясню" нiчого, чого не повинен. Але моя теорiя поляга" в тому, що якщо б ми заарештували Грейвса i судили його, це було б безглуздим заняттям. Зрештою, вiн був просто мiсцевий рибалка, який викону" невелику брудну роботу на сторонi, щоб додатковi грошi. Суд цiлком мiг зробити його мучеником, i в цi днi у нас ih бiльш нiж достатньо. З iншого боку, якщо б ми могли переконати суд в iншому. Крiм того, що вiн був подвiйним агентом, що ми, зда"ться, якоюсь мiрою зробили, їм довелося б витратити багато часу i зусиль на перевiрку сво"ї iншої спiльної роботи, щоб переконатися, що не всi вони схожi на Грейвса ".
  
  
  Це було саме так, як її уявляв собi, тому її вiдмовився вiд цi"ї теми. "Щодо нах?" Ми уповiльнювали хiд перед зачиненими вiконницями стiйкою для хот-догiв мiсiс Гормсен i торговим центром по прокату велосипедiв.
  
  
  "Я б не шталь турбуватися", - сказав Натанiель. "У нас не було доказiв її причетностi".
  
  
  "Хтось сказав Грейвсу, що ми на островi".
  
  
  "Так, звичайно. Але напередоднi
  
  
  якщо б це була вона, це не обов'язково ee замешало. Зрештою, яхтсмени, якi беруть напрокат велосипеди, в цю пору року бувають нечасто ".
  
  
  "Добре..."
  
  
  "Але я пропоную повернутися до нашої човнi i вiдправитися додому сьогоднi ввечерi. Нема" сенсу робити занадто багато припущень, чи не так?"
  
  
  
  
  
  
  Четверта глава.
  
  
  
  
  
  До того часу, коли ми повернулися до причалу пiзно ввечерi, Натанiель, здавалося, забув про маленькому потворному iнцидент на островi Блок. Вiн був таким же безтурботним i витриманим, як i завжди, коли ми увiйшли в темний будинок, i коли його швидко оглянув кiмнати, вiн подивився на мене з якимось кумедним виглядом.
  
  
  "Ви Зна"те, не можна жити в постiйному страху перед вбивством", - зауважив вiн. "В iншому випадку, який сенс жити? Ми робимо ту огидну маленьку роботу, яку робимо, i бiльш або менш готовi до наслiдкiв. Так роблять i багато iнших людей в цьому свiтi. I тiльки уявiть собi. Мiстер Маккi, як би це було якщо б ми всi турбувалися про те, хто може ховатися за наступним рогом. Чому, у кого, можливо, вистачить кмiтливостi балотуватися на пост президента? Ви при"дна"теся до мене за сендвiчем i кави? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Протягом наступних кiлькох днiв, коли ми не пливли, її вивчав в основному каталоги i старi вирiзки про Нью-Йоркському боут-шоу. У Натанiеля був ящик для документiв, набитий робочими проектами всiх мислимих тип вiтрильних суден, з денних вiтрильникiв на океанських тримаранов, разом з фотографiями i рекламою по всьому газет по всiй країнi. Ми побували на декiлькох верфях поблизу, оглянули корпуси їх човнiв, якi були викинутi в воду, та iнтер'"ри багатьох iнших. Пару раз вiн вiв мене в christie's, великий ресторан на причалi в Ньюпортi, де обслуговування i eda були чудовими, i де можна було наткнутися на заблуканого яхтсмена Вандербiльта або пухнастого прапорщика з однi"ї навколо мiсцевих баз МЗС. Натанiель знав ih всiх, а потiм пари вiдвiдувань її досить добре зарекомендував себе в якостi прикриття Денiела Маккi, яхтового брокера з захiдного узбережжя Флориди. Його навiть починав вiрити в це сам.
  
  
  "Екзамен" в яхт-клубi не був таким нiбито простим. Члени були людьми, якi знали свої човни; вони не були учасниками коктейлiв в домашнiх порту бар, i веб-яхтова кепка, яку її бачив, була прибита до стогнати над баром. Натанiель вiв бесiду за круглим столом, недбало - зловмисно, як я подумав - в технiчнi областях, де її, був змушений придумувати деякi вiдповiдi. Думаю, її пройшов, тому що нiхто в натовпi не виглядав сумнiвним. У будь-якому випадку, коли ми пiшли - дуже пiзно, - Натанiель ляснув мене по плечу i виглядав дуже задоволеним. Повертаючись до його дому, ми дуже спотикалися об пiсок, i я не знаю, хто навколо нас пiдтримував iншого.
  
  
  Було ще темно, коли мене це "дина передача рiзкий стук у дверi. У голiв у мене крутилася мета - у тому клубi на бурбон не скупилися, - але її одразу пiдхопився.
  
  
  "Що це?" - зажадав я.
  
  
  "Нiк!"
  
  
  "Її, Ден!" Його прогарчав в ревматизму.
  
  
  "Так, так", - сказав Натанiель. "Але ви повиннi встати i рушити з мiсця".
  
  
  "Зараз же?" Менi було цiкаво, через що ще вiн збирався мене пережити.
  
  
  "Це термiнове. Вам потрiбно встигнути на поїздку в Тампу, а у нас ледь " час, щоб дiстатися до аеропорту.
  
  
  "Тампа?"
  
  
  "Не знаю чому. Девiд тiльки що подзвонив, i це головний прiоритет. А тепер одягайся. Покваптеся!"
  
  
  "Тампа", - подумав я, знiмаючи пiжаму. Це ставало одним навколо самих заплутаних завдань, якi їй коли-небудь робив. I якщо робота була в Грецiї, її точно не наблизився до неї.
  
  
  
  
  
  
  П'ятий роздiл.
  
  
  
  
  
  Контакт був простим; повiдомлення для Денiела Маккi в аеропорту Тампи, iнформу" мене, що мо" iм'я було зроблено бронювання в мотелi поблизу. Її заре"струвався i тiльки що швидко поголився - жодних шансiв до того, як її покинув будинок Натанiеля, - коли у дверi легенько постукали.
  
  
  Її завагався, подивився на свою валiзу, в спецiальному вiдсiку якого лежали Вiльгельмiна. Але я не думав, що менi знадобиться спрощений Люгер, не зараз. Наскiльки його знав, не було причин шукати мене, якщо б я не був доброзичливий. Не зараз. Тим не менш, її обережно вiдкрив дверi i, побачивши стоїть там Хока, вiдчув дивне полегшення.
  
  
  Вiн увiйшов, не сказавши нам слова привiт, sel на одну навколо пари величезних лiжок i подивився на мене. Її змахнув краплю пiни, розгорнув стiлець перед столом, що iмiту" дерево, i сiв на нього лицем до йому.
  
  
  "Ця кiмната була ретельно перевiрена", - сказав Хоук. "Одiна навколо наших електронникiв провiв тут минулої ночi, i з ними тхора в залi пiд наглядом.
  
  
  Її автоматично i подивився на стiну позаду нього; в цi днi зда"ться, що бiльшiсть мотелiв побудований навколо марлi, i навiть лiтня людина без слухового апарату може чути все, що вiдбува"ться у наступному блоцi.
  
  
  "Не хвилюйтеся, - сказав старий. "Ми забронювали номер в обидвi сторони; нiхто не почу", що ми говоримо".
  
  
  Це мене задовольнила; Її нiколи не сумнiвався у здатностi Боса продумати кожну деталь.
  
  
  "Зенополис робить це по-нашому", - сказав вiн без подальших попереднiх заяв. "Точна дата ще не призначена, але це буде протягом недiлях. Вiн перетне кордон з Албанi"ю i попряму" в Корфу. Час i мiсце зустрiчi будуть визначенi в цей час".
  
  
  Її, кивнув, потiм насупився. "Як менi зв'язатися з ним?"
  
  
  "Через його сестру".
  
  
  Хоук сказав це так сухо, що спочатку це не помiтили. "Як це було знову?"
  
  
  "Его сестра. Її звуть Христина, i вона его веб-жива родичка. В даний час вона працю" студентської медсестрою в Афiнах, але у нах вiдпустку на захiдному узбережжi. Ви заберете її, i ... її не потрiбно вдаватися в подробицi ".
  
  
  Але вiн все одно зробив це. Крiстiн, як з'ясувалося, було двадцять два роки, вона не бачила Алекса з ними тхора, як вiн втiк п'ятнадцять рокiв тому. Але Алекс, за словами Хоука, готель, щоб його сестра була присутня при нашiй зустрiчi; у нього були серйознi пiдозри, i потiм попереднiх переговорiв з нашими людьми вiн стверджував у залученнi Христини до операцiї. Вiн сказав, що веб -, кому вiн може довiряти, i ми з Хоуком погодилися, що вiн використав її як буфера мiж собою i можливим зрадою грецького уряду.
  
  
  "Я не буду прикидатися, нiби розумiю, що саме вiн робить, - зiзнався Хок, - але, схоже, нам варто пiти разом з ним настiльки, наскiльки це можливо".
  
  
  Мо" завдання здавалося вiдносно простим: я повинен був прилетiти в Афiни, найняти машину i провести кiлька днiв, оглядаючи човновi станi вздовж узбережжя. У Пiргосi її забирав дiвчину ("як менi сказали, досить привабливу", - запевнив мене Хоук), а потiм орендував вiтрильний човен для короткого круїзу в Корфу. Там, на островi, який у залi бiльше, нiж в Албанiї, нiж з Грецiї, ми удвох зв'яжемося з Алексом Зенополисом.
  
  
  "Ми кiлька разiв спiлкувалися з ним з тих тхора, як ми останнiй раз говорили з вами", - пояснив Хоук. "Нас не турбу", як вiн туди потрапить, але тепер вiн вказу", що у нього " критично важлива iнформацiя, яку вiн може передати нам. Можливо, можливо, нi, але вам доведеться докласти всiх зусиль, щоб вiдвезти його, як планувалося; ми повиннi припускати, що вiн говорить правду, поки ми не знати зворотного ".
  
  
  "Я все ще кажу, чому б не вiдвезти його в Таранто на швидкiсному катерi? Цей вiтрильний бiзнесу може зайняти пару днiв".
  
  
  Старий похитав головою. "Житт"во важливо, щоб ви жодним чином не дозволяли залучати увагу до вас або до Зенополису. Вiн запевня" нас, що его прорив залишиться непомiченим протягом як мiнiмум кiлькох днiв, але вiн наполяга" на тому, що нашi зусилля в iнтересах его повиннi бути абсолютно непомiтними. залуча"ться елемент часу, який вiн не пояснив повнiстю; у будь-якому випадку ми повиннi поважати его рада на даний момент. Нi, Нiк, ви отвезете свою орендовану вiтрильний човен в Таранто з секретним проїздом. Ви не будете робити нiчого, щоб привернути увагу влади Грецiї або будь-якої iншої країни, поки Зенополис не буде в безпецi у нас. У кожному разi, - додав вiн з легкою посмiшкою, - якщо справа дiйде до погонi за & nb, нiяка моторний човен, яку ви могли б отримати, не змогла б щоб обiгнати кораблi та лiтаки, якi рiзнi уряду пошлють за вами ".
  
  
  У будь-якому випадку, вiн переконав мене. Її, думав, що це все, але Хоук приготував для мене ще один маленький сюрприз.
  
  
  "Мiж iншим", - сказав вiн, глянувши на мiй вiдкритий валiзу на стелажi у стiни. "На цьому завданнi у вас не буде вогнепальної зброї. Або чого-небудь ще, що може бути инкриминирующим, якщо вас спiймають i допитають".
  
  
  "Нiчого?" - зажадав я.
  
  
  "Я вважаю, що ви можете носити свiй нiж, але не в них пiхвах на передплiччi, якi використову"те. Як очистити митних, ви повиннi мати якесь лезо, хоча ваш навряд чи можна знайти на борту бiльшостi човнiв. потiк, однак, вiн може вам знадобитися ".
  
  
  "Ти так дума"ш?"
  
  
  "Так. Бачиш, Нiк, ми повиннi розглянути можливiсть того, що вся ця операцiя - це свого роду пастка, влаштована iншою стороною. Як ви зна"те, ми знаходимося в перiод надзвичайно делiкатних переговорiв з росiянами i китайцями. Насправдi iсну" свого роду негласний мораторiй на наших операцiй проти цих країн ih сателiтiв. Якщо ви вирiшите пiд час переходу Корфу в Таранто, що Зенополис працю" для ih цiлей, щоб виставити нас у поганому свiтлi, допустимi, тодi ви зможете простежити за тим, щоб вiн... загубився в морi ".
  
  
  Це мене не збентежило; Менi не будь оцiнку "Киллмастер", тому що я здригнувся вiд думки увiткнути нiж пiд ворожого агента, навiть якщо вiн був людиною, який ранiше був другом.
  
  
  
  "Добре", - сказав я, пiдводячись, щоб пiдiйти до сво"ї сумцi. Її, вийняв "люгер" i передав його Хоука. "Подбайте про nen, вiн добре менi служив".
  
  
  "Коли ти повернешся, воно буде готово", - сказав вiн, забираючи зброю в портфель.
  
  
  Її знову сель. "Ще що-що."
  
  
  Хоук пiдняв косматую брови, дивлячись на мене.
  
  
  "Що, кравець вiзьми, її роблю в Тампi?"
  
  
  "Звичайно. Її збирався пояснити це. Ви залишитесь тут на два днi i познайомитеся з рiзними пристанями для яхт i яхтовi брокерами". Вiн вийняв навколо портфеля невеликий конверт i поклав його на лiжко поруч з собою. "Це список брокерiв, якi нещодавно припинили свою дiяльнiсть; ви працювали на всiх трьох навколо них i тепер робите перерву, намагаючись вiдкрити свiй власний бiзнес. Можливо, ми занадто обережнi, але якщо хтось запита" вас, на кого ви працювали, ви можете дати iнформацiю, яку нелегко перевiрити. На самому делле, в цьому нема" необхiдностi; ця операцiя займе всього кiлька днiв. Але було б безглуздо допускати випадкову зустрiч. "
  
  
  "Люди, якi займаються веслуванням, досить близьких по всьому вiдкритий басейн", - погодився я. Натанiель Фредерiк переконав мене в цьому.
  
  
  "Абсолютно фантастичним. Подорожуючи по узбережжю Грецiї, можливо, ви зустрiнете iнших американцiв, якi знають цю мiсцевiсть. Краще бути жвавим, нiж заїкатися i губитися, а?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Її зробив, як сказав менi Хоук, проводячи кожен свiтловий годину, а чимало потiм настання темряви, бродити по пристаням, торговим залам i верфiв, як безробiтний яхтовий брокер. Пiд час своїх подорожей її впiзнавав iмена менеджерiв i продавцiв, капiтанiв порту i хлопцiв, якi обслуговували бензоколонки в рiзних доках. Може бути, всi деталi нiколи не знадобляться, але якщо якийсь американець, скажiмо, в Пiреї почне згадувати зi мною старого чокнутого персонажiв, який працював у станi бiля Клируотера, їй був би готовий розповiсти свою iсторiю про nen.
  
  
  В кiнцi другого дня її проїхав через пiвострiв Флорида в Майамi, де її sel лiтака, який витягли мене в Мадрид рано вранцi наступного дня. Там у мене був стикувальний поїздки в Афiни, i вже темнiло, коли її закiнчив проходження митницi - вони зовсiм не зрадiли обоюдоострому ножа, який її несс в багажi, коли вони дiзналися про мо" передбачуване делле, - i вийшов. знайти таксi. Нiч омелою ту особливу яснiсть, яку, я думаю, можна знайти тiльки в Грецiї i Леванте; це наче небо вловлю" i дистилю" всi екзотичнi аромати оливкових i фiгових дерев, змiшанi з палаючим вугiллям i смаженою бараниною, а потiм трохи охолоджу" ih, щоб вони не приїдалися. Це свого роду невловимий дух, який не може носити нам одна жiнка, але Афiни роблять це стильно i вишукано.
  
  
  А потiм її заре"струвався в "Хiлтонi", втративши все це через млявостi американської системи кондицiонування вiдбору проб повiтря. На самому делле, коли її включила телевiзор у своїй кiмнатi, її отримав Gunsmoke. Голос вiкiв i колиска захiдної цивiлiзацiї.
  
  
  На наступний ранок її побалував себе швидкої екскурсi"ю по мiсту. Жахливо казати, але її так багато подорожував, що мiста свiту почали мати невтiшне схожiсть зi мною. Куди б ви нам пiшли, зда"ться, скрiзь " американське накладення; Ласкавий торговець килимами говорить по-англiйськи, i слiдку" за тим, щоб ви знали про його брата в Акронi, i, хоча ви можете не побачити вивiску Coca-Cola на будь-якiй вулицi, завжди " вiдчуття, що вона вже не за горами.
  
  
  Так що я цинiчний. Її теж був роздратований. Це завдання здалося менi дуже простим, i менi потрiбно було пiдбадьоритися, як чемпiон Суперкубка, який готу"ться до матчу на олл-зiрок коледжу. Гра завжди повинна приносити задоволення професiоналам, а це значить, що вони повиннi бути особливо обережнi, щоб не вважати її зневагою. Моя проблема була не зовсiм такий самий, але повсякденне життя, яку їй повинен був прожити наступнi кiлька днiв, приправлена зустрiччю з, сподiваюся, привабливою дiвчиною, легко може змусити мене лiнуватися в голiв, якщо я не буду обережний. .
  
  
  Крiм того, її, нудьгував по Вiльгельмiна. У той час я не знав, скiльки; незабаром його повинен був це з'ясувати.
  
  
  Її орендував Volkswagen в мiсцевому агентствi Герца i почав свiй тур яхтовим брокером. Пiрей був мо"ю першою логiчної зупинкою, i я провiв день, strays по докам цього жвавого портового мiста. Грати в бiзнесмена-мандрiвника, його задавав питання, робив вигляд, що вивчаю новi росiйськi проекти i оснастку з досвiдом, який, її впевнено, Натанiель б аплодував. Нiхто, с хема їй зустрiчався, не сумнiвався в мо"му прикриття; Це був Денiелом Маккi, у вiдпустцi в цей частинi свiту, яку деякi називають ра"м для морякiв. Цiкаво було те, що я був у цiй частинi свiту тiльки одного разу, i це був рай для морякiв, але не в тому сенсi, в якому вони зараз розумiють. Щоб пояснити, хема її був
  
  
  надiйшовши в армiю США п'ятнадцятьма роками ранiше було б занадто складно. Просто скажiть, що це було частиною мого пiдвищення квалiфiкацiї з, AX, i навiть армiя може порушити деякi правила, коли це вида"ться доцiльним. Єдиний раз, коли їй був в унiформi за цей час, її проходив школу контррозвiдки в Форт-Холаберд в Балтiморi. Це було в основному для галочки, перше, чого нас навчили, - це друкувати, тому що агент повинен був заповнювати всi звiти, а її носив нешкiдливi смужки кордон другого лейтенанта. Пiзнiше, коли мене присвою"ться на посаду в Захiднiй Германiй, будь-яке начальство, яке вимагало дiзнатися мо" звання, отримувало повiдомлення, що я майор. Так тодi працював CIC, i її знав одного або двох капралiв, що працюють у цивiльному, якi, якщо запитають, також мали "звання" майора.
  
  
  Але ранг не мав нiчого спiльного з тим, як я познайомився з Алексом Зенополисом, i з операцi"ю, яку ми провели разом. Коротенько, нашу армiю переслiдувала група дилерiв героїну, яка займа"ться привозила цей матерiал в Нiмеччину i купували його вiйськам. Нiчого подiбного, як у В'"тнамi в останнi роки, але тодi все ще серйозно. Було виявлено, що жменька солдатiв була постачальниками, i вони одержували його вiд пари грецьких морякiв, мали зв'язки в Туреччинi. Пунктом обмiн був Наксос, найбiльший острiв Киклад.
  
  
  Одiна навколо солдат, молодий сержант, влаштувався на одну навколо них зручних робiт, про якi мрi" кожен солдат; вiн пiлотував невеликий двомоторний лiтак, який перевозив VIP-перссон, представникiв вищого керiвництва i цивiльних осiб, сонячнi мiсця в таких мiсцях, як грецькi острови i Лiван. Було нескладно повернутися в Мюнхен порожнiм, щоб сiсти на невеликий аеродром на Наксосе i взяти на себе тягар бiлого порошку. У нього не було нiяких митних робив, i кiлька механiкiв на його базi спецоперацiї в угодi; вони забрали наркотик i виносили його для дрiбних торговцiв.
  
  
  Я не брав участь у вiдбiркових змаганнях; В основному це була робота членiв CIC, але коли стало ясно, що в цьому замiшанi грецькi вiйськовi, це стало трохи дратiвливим для вiйськових полiцейських. Суворо кажу, це теж не робота CIC; населений пункт росiї Корпусу поляга" в тому, щоб зупинити будь-яку приховану загрозу армiї, але це досить широко iнтерпрету"ться. У будь-якому разi, мене залучили до роботи по виведенню контрабандистiв наркотикiв збiрки, i для того, щоб нiхто в будь-якому навколо залучених руковидителей не пiдняв на це великого шуму. Чи чув про це, якщо мiг чути.
  
  
  Це була вбивча роботи; Її зрозумiв це, як тiльки мiй iнструктаж закiнчився. I коли її зустрiв Alexa Зенополиса в Бейрутi, все, що менi потрiбно було зробити, це щороку на нього, щоб зрозумiти, що вiн хороша людина, щоб працювати зi мною. Алекс був чоловiком-биком, трохи вище мене, в шостому футiв один дюйм, i вiдповiдної ширини. Тодi вiн служив у вiйськово-морськiй розвiдцi сво"ї країни, але в темному цивiльному костюмi вiн виглядав, як персонаж, навколо фiльму Хамфрi Богарта: чорне волосся i вуса, лютi очi, якi виглядали так, нiби вони можуть притиснути вас до стогнати i залишити там бовтатися. поки вiн не вирiшив тебе вiдпустити.
  
  
  "Ти Картер", - сказав вiн, коли ми зустрiлися в шумному кафе. В музичному автоматi грала пластинку Сiнатри, а перегодована спiвачка танець життя намагався позмагатися з музикою.
  
  
  Її зiзнався, що був їх; вони В днi її ще мiг використовувати сво" iм'я.
  
  
  "Дуже просто". Его англiйська був хороший, але вiн не втрачав слiв даром. "Дво" наших людей зустрiчають двох американцiв на аеродромi. Ми з тобою знищу"мо ih".
  
  
  "Як ми дiзнатися, коли прилетить американський лiтак?"
  
  
  "Є мiсця з видом на посадочну площадку. Облаштована нами, хатина козопаса; вiн потрапив у лiкарню, бiдолаха". Алекс засмiявся, показуючи велику щiлину мiж переднiми зубами. "Невелика проблема зi шлунком, що в его питної & nb. Вiн старий, але вiн видужа"".
  
  
  "I як довго ми будемо чекати?"
  
  
  Алекс знизав масивними плечима. "Поки вони не прийдуть. Ви поспiша"те?"
  
  
  Ми взяли стару гремящую човен, яка займа"ться, здавалося, зупинялася на всiх островах Киклад, не кажучи вже про Критi, перш нiж ми прибули на Наксос. Ми повиннi були бути туристами, а потiм висадки ми не розмовляли ще з одним. Її заре"струвався в тому, що вважалося готелем в портовому мiстi, а потiм зiграв ексцентричного американця, який готель вiдправитися в похiд в гори, попередника, я думаю, сучасних хiпi, що кишать всюди у свiтi зi своїми рюкзаками.
  
  
  Її знайшов Алекса в котеджi козопаса з видом на посадкову смугу. На щастя, у нього була пачку зношених, але справних гральних карт, i вiн якимось чином зумiв скласти величезний запас узо разом з збро"ю, який нам знадобиться. Очiкування, яке тривало бiльше двох днiв, було непоганим, але якщо б ми грали в пинокл на реальнi грошi, її все одно був би повинен я Олексiю Зенополису майже все, що я заробив з ними тхора.
  
  
  Льотне поле було в довгiй вузькiй долинi пiд нами; вiн був побудований нiмцями пiд час
  
  
  пiд час вiйни i утримувався в бiльш або менш справному станi за рахунок вирощування овець i козир. У дальньому кiнцi вiд нас був крутий обрив; на кiнцi була велика природна печера, вхiд якої ми могли добре бачити.
  
  
  "Матроси туди входять", - пояснив Олексiй. "Нашi люди, захисники наших берегiв". Вiн плюнув на долiвку хатини. "Нам, грекам, треба захищати так багато берегiв; подивись на будь-яку карту, Нiк. I подумати тiльки, що ця нечисть, як цi, опоганю" ih професiю..." Вiн знову плюнув.
  
  
  Її, зрозумiв, що Алекс був iдеалiстом. Це мене турбувало; i навiть тодi її б вважав за краще працювати з цинiками, тому що вони ценымногие надiйнiше.
  
  
  Ночi були найважчими, тому що ми не могли використовувати брильов. Алекс i її теж мало розмовляли. Iнодi його виходив на вулицю, щоб помилуватися блiдою яскравiстю землi пiд слiпучою мiсяцем. I це було на третю нiч її побачив фiгури, що рухалися в кiнцi злiтно-посадкової смуги, пiднiмаючись над кра"м обриву, як альпiнiсти, досягають пiку Евересту.
  
  
  Її побiг назад у хатину i це "дина передача Alexa. "Вони тут", - прошепотiв я. "Вашi паровi, її майже впевнений".
  
  
  Алекс махнув рукою i перекотився пiд ковдру. "Добре, добре, молодий чоловiк". Вiн був рокiв на десять старший за мене. "Вони почекають, як i ми. Американський лiтак не з'явля"ться до свiтанку. Вночi тут не можна приземлитися".
  
  
  Її б не шталь клястися, але менi здалося, що Алекс хропе, як тiльки сказав сво" останн" слово.
  
  
  Може бути, її проспав пiвгодини всю нiч, що залишилася; Її знаю, що прокинувся, i перед свiтанком пересувався по хижi, нетерпляче чекаючи, коли сонце почне висвiтлювати нас. Мiсяць уже давно пiшла, i її майже не мiг бачити дно долини.
  
  
  "Ми почина"мо зараз". Спокiйний голос Алекса в безмовнiй хатинi був настiльки приголомшливим, що я мало не вистрибнув за скiнiв. "Пiвгодини до денного свiтла". Вiн був на ногах, натягнувши важку чорну шкiряну куртку, кишенi якої були набитi бо"припасами. Пiд нею у нього був пiстолет Кольта 45 калiбру, але найбiльше вiн покладався на гвинтiвку М-1, яку вiн перекинув через плече.
  
  
  У мене теж був такий. У мене також була Вiльгельмiна, Люгер, який нещодавно придбав у Германiй i який, у певному сенсi, ставав частиною мене.
  
  
  Ми обережно рухалися вздовж близького кiнцi долини, кружляючи до пагорбiв над входом в печеру. Ми трималися досить далеко вiд кiнця, щоб нiхто внизу не мiг нас бачити, навiть якщо б був святим, i чисто розсудливiсть i iнстинкт Alexa пiдказали нам, де зупинитися.
  
  
  "Голос", - прошепотiв вiн, вказуючи на край.
  
  
  Ми повзли по нерiвнiй землi, схожою на листя, i нарештi побачили полi внизу. Ми були на висотi приблизно шiстдесяти футiв, i, наскiльки мiг бачити, шляху вниз не було.
  
  
  "Як ми...?" Її почав, але Алекс приклав палець до губ, i зуби блиснули в темрявi.
  
  
  Навколо одного через своїх численних кишень, вiн витяг тонкий шматок нейлонової мотузки. До одного кiнця була прикрiплена граната, i вiн поклав пару iнших на землю поруч з собою.
  
  
  "Лiтак летить звiдти", - сказав вiн, вказуючи прямо вiд нас, в чорну порожнечу за кра"м поля. "Єдиний шлях. Коли вiн приземлиться, вiн повинен вирулити до далекого обидва кiнця i повернути, так? Так що при приземленнi... , вони не можуть пiти".
  
  
  Вiн почав дуже повiльно спускати тонку лiнiю по скелястiй стогнати обриву, поки нитка з прикрiпленою гранатою не опинився якраз над входом в печеру. Потiм вiн зробив паузу, поворухнувши пальцями-сосисками, виробляючи уявнi обчислення, i знову запрацював. Вiн зробив вiдмiтку на нейлон i порiзала його ножем. "Абсолютно фантастичним", - оголосив вiн i взяв частину волосiнi, щоб прикрiпити її до невеликого куща в декiлькох футах вiд кiнця.
  
  
  "Що тепер?" Її запитав. Нiхто не сказав нам, хто буде вiдповiдати за цю операцiю, але Алекс, схоже, знав, що робив, i вiн був готовий навчитися.
  
  
  "Це погана рiч для спуска"ться, але я можу спуститися вниз". Вiн надiв товстi рукавички, обернув вiдрiзок закрiпленої мотузки навколо стегна i перекинув петлю через плече. "Тепер ти поверта"шся в дальнiй потiк поля. Маленька стежина, по якiй живуть кози, веде тебе вниз. Коли ти чу"ш, як у печерi розрива"ться граната, ти спуска"шся вниз i перекону"ш тих хлопцiв в лiтаку, що їм нiкуди йти. Зрозумiв?"
  
  
  Її так i думав. Її слухняно побiг назад в тому напрямку, в якому ми прийшли. Знайти стежку, про яку говорив Алекс, було неважко, хоча, дивлячись на нах в сiрому свiтлi помилкового свiтанку, її пошкодував козу. Вiдпустивши свiй M-l, його жим лежачи на край скелi i шталь чекати.
  
  
  Спочатку це було схоже на постiйне дзижчання мух, i вiн боровся зi спокусою вдарити її, коли зрозумiв, що задрiмав. Мої очi рiзко вiдкрилися, i вiн дивився на шматок палючого жовтогарячого сонця, що пiднiма"ться з далекого сукню.
  
  
  В серединi живота полудиска виднiлося темне плямочка, яке продовжувало збiльшуватися в розмiрах, прямуючи вiдвертi туди, де її лежав. Її, вiдчув, як швидко схопився не на життя, змусив себе залишатися на мiсцi, коли двомоторний лiтак з'явився в полi зору, прямуючи на посадку в дальньому кiнцi поля.
  
  
  Її подивився уздовж кiнцi обриву в бiк того мiсця, де її залишив Alexa. Його взагалi не було видно, поки колеса лiтака не торкнулися трави, але потiм її побачив, як громiздка фiгура пiднялася i викинула довгу тонку бiлу смугу. Вона пролетiла по повiтрю, швидко впала пiд разбивающимся вантажем, прикрiпленим до його кiнця, i, нарештi, врiзався в отвiр печери.
  
  
  Пiшла довга пауза, занадто довга, i я почав думати. Чотири секунди - це небагато, але одного разу його попросив iнструктора витягнути штифт, навколо гранати, а потiм недбало кинути її менi. Її виставив його чисто i вистрiлив через бетонний парапет на тренувальну яму, як нiби її був посередником у подвiйнiй гра". Потiм цього у мене кiлька днiв хворiв лiкоть - гранати важкi, не забувайте, - але найбiльше мене турбував регочуть сучий син, який все це затiяв, i з'ясовував, як краще вбити цього виродка. На щастя для нього i, ймовiрно, для мене, потiм того дня його бiльше його не бачив.
  
  
  Вхiд в печеру вибухнув шокуюче гучним вибухом, величезнi потоки диму i зливи уламкiв хлинули на зелене поле. Перш нiж її встиг рушити з мiсця, її побачив, як Алекс кинувся з кiнця скелi, вдарившись об виступи скель, i швидко спустився на землю.
  
  
  Її дерлася по крутiй стежцi, чiпляючись за неохайнi кущi, i на бiгу вдарилася об дно долини. Американський двомоторний лiтак кермував до мене з ревом двигунiв, але в даний момент її не боявся, що мене помiтять; вибух позаду них повинен був зайняти всi ih увагу.
  
  
  Коли лiтак сповiльнилося, її, вбiг у невелику ущелину в стогони обриву, дочекався початку повороту, потiм вийшов i зробив кiлька швидких пострiлiв вiдвертими в нiс лiтака. Її побачив перелякане, блiде обличчя через лобове скло, а потiм стрiмкий рух. Бiчнi дверi почала вiдкриватися, коли пiлот продовжив свiй покажчикiв, вже заводячи мотори для зльоту.
  
  
  Був наказ не стрiляти по лiтаку, якщо ми зможемо допомогти; в кiнцi кiнцiв, це власнiсть уряду США. Тому їй ступив його хвiст, поза досяжностi ймовiрного бандита на бiчнiй день. Раптовий вибух двох опор мало не збив мене з нога, пiднявши пил, i на мить заслiпивши. Коли її знову змiг бачити, лiтак швидко вiддалявся вiд мене; У мене на плечi був М-1, готовий стрiляти в крайньому випадку, коли Алекс вилетiв з зруйнованої печери вiдкрито на тра"кторiю лiтака, що летить.
  
  
  У ранньому свiтлi вiн виглядав, як невелика гора, весь у чорному, з пiднятими руками, як якийсь древнiй воїн, який намага"ться стримати лють богiв. Коли лiтак мчав до нього, здавалося, що зiткнення було неминучим, але в останнiй момент вiн вiдхилився в бiк, заглушивши двигуни i заклинив залякування. Алекс пiрнув пiд крутиться гвинт, вiдкочуючись вiд колiс.
  
  
  Його бiг по полю k особливих греку i лiтака i побачив, як пiстолет вилетiв по бiчнiй день ранiше, нiж це зробив Алекс. Її зупинився, пiдвiвся на колiна i пiдняв свiй М-l, коли лiтак зупинився на вибоїнах кiнця обриву. Чоловiк висунув голову i зробив пiстолет на мого партнера.
  
  
  Це була невелика мета, i лiтак гойдався потiм рiзкого повороту, i рiзкої зупинки, але не було часу, щоб ретельно прицiлитися. Її зробив один пострiл, потiм ще один. Чоловiк у дверному прорiзi подивився на мене, i навiть з такої вiдстанi її мiг бачити вираз повного прапора дозволу на виконання его людини, коли кров потекла по його шиї. Вiн почав направляти пiстолет в мою сторону, але раптом вiн, мабуть, шталь важким, як ковадло. Його рука впала, пiстолет випав з його руки, i вiн повiльно впав через дверi на землю.
  
  
  Алекс наступив на чоловiка, коли вiн скочив у кабiну. Пролунав високий приглушений крик, потiм гортанний смiх; Через кiлька секунд iнший чоловiк вилетiв i приземлився обличчям вниз на кам'янисту землю. Алекс стояв позаду неї в дверному отворi, тримаючи свiй девятифунтовый М-l так само легко, як кийок полiцейського. Потiм вiн поманив мене, але я вже пiднявся i снаряда до лiтака.
  
  
  "Хороша стрiльба", - сказав вiн. "Ти бiса вдало ледь не убив пiлота".
  
  
  "Що ти ма"ш на увазi?" Ми обидва спостерiгали, як корчиться на землi; той, який її вистрiлив, не рухався.
  
  
  "Ха! Вашу goggle проходить через його шию i потрапля" в лiтак, порезает цього льотчику вуха i розбива" лобове скло. Шкода".
  
  
  "Ага. Є iншi пошкодження?"
  
  
  "Я нiкого не бачив. Думаю, тво" початку другої пострiл влучив йому в груди. У будь-якому випадку, не пройшов наскрiзь".
  
  
  "Чи може
  
  
  її повнiстю промахнувся. "
  
  
  Алекс похитав головою. "Нi, ти не схибив, Нiк Картер. I їй нiколи цього не забуду, розумi"ш?" Вiн подивився на пiлота, який намагався сiсти. "Ви хочете, щоб цей хлопець був живий?"
  
  
  "Якщо вiн не сильно поранений, я думаю, ми можемо використовувати його в штаб-квартирi". Її, нахилився, схопив чоловiка. На nen була армiйська форма з сержантськими нашивками, i вiн знав його обличчя так само добре, як сво" власне вiдтак вивчення його справи. "Реган", - прогарчав я. "Ви хочете жити або померти вiдкрито тут? Це ваш вибiр".
  
  
  "Чизус, так!" Її, згадав, що вiн був не бiльше, нiж дитина, i виглядав молодше свого портрета. Вiн подивився на Алекса i здивовано похитав головою. "Псих!" пробурмотiв вiн. "Цей хлопець божевiльний".
  
  
  Алекс засмiявся i опустився поряд з ним на колiна, мало его гвинтiвки торкнулося осiб молодого старшини. "Розумний хлопчик, - сказав вiн. "Знав, якщо ти вдариш мене, твiй лiтак злама"ться так само, як i її. I ти полетиш вниз". Вiн зробив промовистий жест рукою, дивлячись через плече на край обриву. "А так ти залиша"шся в живих, а? Хороший хлопчик". Вiн ляснув його по спинi, потiм схопив за плече i пiдняв старшини на ноги.
  
  
  "А як щодо печери?" Її запитав.
  
  
  "Всi мертвi". Вiн поплескав по прикладу гвинтiвки. "А потiм того, як ти пiдеш, їй скористаюся iншими гранатами, щоб запечатати печеру. Зробiть гарну гробницю. Як щодо цього?" Вiн штовхнув мертвого пальцем ноги.
  
  
  "Нi. Її краще вiзьму його з собою. Але як ти збира"шся звiдси пiти?"
  
  
  "Це частина мо"ї країни, Нiк Картер. Ви не турбуйтеся облад менi, а? Тепер їй допомагаю вам зв'язати цього хлопчика, щоб вiн не витягли вам проблеми пiд час польоту".
  
  
  Ми вирiшили залишити ретельно пов'язаного Рэгана вiдразу за сидiнням пiлота, щоб її мiг стежити за ним. Тiло iншого чоловiка Alexa повисло ззаду, немов вантаж. Перш нiж її увiйшов, вiн порився в кишенях i витяг пару невеликих пакетiв.
  
  
  "Вiзьмiть обидва; ви, американцi, вам потрiбнi докази. Ми, ми нiчого не зна"мо про контрабанду наркотикiв, а?" Вiн ляснув мене по спинi. "Вдалої поїздки, Нiк Картер. Якщо ти так само хороший пiлот, як стрiля"ш, у тебе не буде проблем, а?"
  
  
  Останн", що я бачив, его, це те, що вiн сунув назад до печери з гвинтiвкою, недбало несучої через плече; вiн виглядав як мисливець, що поверта"ться додому тодi вдалого дня. Вiн навiть не обернувся, щоб помахати рукою, коли її злетiв.
  
  
  
  
  
  
  Шоста глава
  
  
  
  
  
  Коли нiч опуска"ться на береги Грецiї, то раптом темнi". Її знайшов непоганий готель недалеко вiд об'"ктi, рекомендований менi капiтаном чартерного судна, з яким розмовляв ранiше. Вiн запропонував показати менi нiчнi клуби, але я вiдмовився, йому було настiльки люб'язно, наскiльки це було можливо; Її все ще налаштовувався на завдання, яке ще не почалося, i не хотiв нiяких дружнiх вiдволiкаючих факторiв.
  
  
  Моя кiмната була чистою i акуратною. Чистий телебачення, за що я був м'яко вдячним. Це був довгий день, i їй не звик до яскравого сонячного свiтла, який може виснажити сили людини до того, як вiн це помiтить. Вранцi її збирався поїхати в Пiргос, щоб зустрiтися з дiвчиною, i менi дуже хотiлося рушити з мiсця.
  
  
  Її пообiдав у невеликiй тавернi неподалiк. Поруч сидiла група американцiв, i одна навколо жiнок у натовпi продовжувала поглядати на мене. Вона була непогано виглядала в якомусь сенсi засмаглої, як якщо б вона кожен свiтловий годину пекла свою шкiру i залишила духовку включеної надовго. Але я її проiгнорував її, вивчаючи круїзного чеки слiд зберiгати, якого пiдiбрав в туристичному офiсi в Афiнах.
  
  
  Жiнка не залишиться без уваги. Кра"м ока бачив, як вона встала i похитнулася на них дерев'яних сабо на високому каблуцi, якi зараз носять жiнки. Вона зупинилася навпроти мене за столом, втупившись i насупившись, як нiби її був якимось дивним примiрником, з якими вона зiткнулася в джунглях.
  
  
  "Я можу вам допомогти?" - ввiчливо запитав я. Її при цьому не встав.
  
  
  Вона струснула своїми залитими сонцем каштановим волоссям. "Я не знаю". Вона обвиняюще тицьнула в мене пальцем. "Галвестон. Три, чотири роки тому. Ви були другом Сью-Еллен, чи не так?"
  
  
  Її застиг, намагаючись не показувати цього. "Боюся, ви дума"те про когось iншого".
  
  
  Вона спохмурнiла ще бiльше. "Клянуся, її нiколи не забуваю нам однi"ї особи. I нiбито саме не такого, як твiй". Швидка усмiшка, щоб показати, що вона мене цiну". "Йти, а тепер. Iм'я... Нiк? Так. Це було, дай менi хвилинку; її придумаю останнiм".
  
  
  "Менi дуже шкода, мене звуть Денiел Маккi".
  
  
  Вона розумiюче кивнула. "Угу. А її Джекi Онассiс. Що з тобою? Ти тут зi сво"ю дружиною або щось в цьому родi?"
  
  
  "Нi, але..."
  
  
  "Весело, ми були тiльки сьогоднi зi Сью-Еллен. Ee яхтi?" Коли вона говорила, бачиш жiночий акцент
  
  
  ста" все бiльш пiвденним. Я не був здивований; однi"ї думки про Сью-Елен було досить, щоб покласти менi в рот кукурудзяну корж.
  
  
  "Я дiйсно не ..."
  
  
  Вона продовжувала, як нiби не чула мене. "Ви зна"те, що потiм того часу вона нарештi отримала розлучення, але я думаю, ви зна"те про це, оскiльки ви i Сью-Елен були такими близькими друзями. Звичайно, знову одружився, але її старий грецький чоловiк майже не проводить з нею час всi цi днi. Я думаю, Сью-Еллен буде дуже рада почути, що ви в цих краях ".
  
  
  Її гостро вiдчував, що зараз на мене дивляться iншi, не тiльки iншi компанiї балакучої жiнки, але i люди за кiлькома сусiднiми столиками. Його встав. "Повiрте, мем, її Денiел Маккi". Її вийняв карту гаманця. "На самому делле, її " яхтовим брокером. Може бути, вашiй подрузi Сью-Еллен буде цiкаво поговорити зi мною. Де саме ee човен?"
  
  
  Вона презирливо глянула на бiлу картку. Потiм вона подивилася на мо" обличчя, її очi не зовсiм сфокусувалися. Нарештi вона похитала головою i вiдступила на крок. "Я могла б поклястися, що це ти, Нiк Хтось. Тiльки у Сью-Елен не було б зустрiчi з одним продавцем човнiв. Навiть у вихiднi".
  
  
  "Ну..." Я знiяковiв i, нарештi, повернув вiзитну картку в свiй гаманець.
  
  
  Жiнка пригрозила менi пальцем. "Але, може бути, ви не те, що ви кажете, насправдi? Її, пам'ятаю, що Нiк, вiн був хитрим, не даючи нiкому часу. Не поспiшайте, мiстер яхтовий брокер; Сью-сказала Еллен, що може бути тут пiзнiше. Тодi ми будемо знати напевно, а? "Вона поповзла назад до свого столу.
  
  
  Її готель швидко пiти звiдси, але змусив себе закiнчити трапезу, не звертаючи уваги на погляди iнших чоловiкiв i жiнок в компанiї. Це була успiшна команда, в основному рокiв вiд тридцяти до сорока, як я її судив, навколо них, що з'являються практично в будь-якому туристичному мiсцi в свiтi. Навколо тих, хто буде випадковими друзями з хема зразок Сью-Еллен вже багато рокiв, чи як там її прiзвище в нашi днi, i переконатися, що всi ih друзi знають це.
  
  
  Але в цей вечiр не можна було думати про Сью-Еллен або її приятелiв, тому її викинув її навколо голови, як тiльки вийшов з таверни потiм посмiшки, кивки жiнцi на американськiй вечiрцi. Її, вiдчував її оцiнюють очi на своїй спинi, коли вийшов на чисте нiчне повiтря.
  
  
  Було прохолодно з води дув рiвний вiтерець. В гаванi стояло на якорi круїзне судно, горiли всi вогнi, i навiть на такiй вiдстанi її мiг чути глухi удари рок-групи. "Божевiльний", - подумав я. люди приїжджають з усього свiту, щоб побачити Грецiю, i залишаються на борту свого корабля, щоб послухати американську музику.
  
  
  Її панцир повiльно, зовнi недбало, але що то дзвенiло всерединi. Справа Сью-Еллен турбувало мене, i я зловив себе на тому, що перевiряю темнi вулички, проходячи mimmo них. Сам док був добре освiтлений, i навiть в цей час ночi було достатньо активностi, щоб її вiдчував себе комфортно. Тим не менш, оцiнив її присутностi Хьюго, тепер затишно сидiв у пiхвах на передплiччi. Просто той факт, що поблизу був хтось, хто знав, хто її на самому делле, i особливо мо" iм'я, було все, що менi потрiбно, щоб налаштувати свої почуття на ту висоту, яку їй так добре знав.
  
  
  До того часу, як я повернувся в готель, нас одна душа не пiдiйшла, i, я стою в дверях, щоб в останнiй раз неспiшно оглянути тиху маленьку площу, її не помiтив нас найменшого пiдозрiлого руху. Нарештi її, знизав плечима, пройшов всередину i пiднявся по "диному прольоту широкої сходи в свою кiмнату.
  
  
  Вони чекали мене, коли її вiдмикав дверi, i вони були до бiса гарнi. Нiяких загроз, майже нiяких слiв; один навколо них зачинив дверi, коли її увiйшов, iнший запалив святим через кiмнату. Обидва чоловiки були важкого статури, у звичайних темних костюмах, а автоматика, яку вони носили, була маленькою, але смертоносною.
  
  
  Її почекав, поки один навколо них заговорить, помiтивши, що мiй багаж був вiдкритий на лiжку, найближчiй до вiкна. Її не шталь розпаковувати речi, i, судячи з того, що я мiг бачити, мої два вiдвiдувача були дуже обережними у своїх я просив. Дуже акуратнi.
  
  
  "Мiстер Денiел Маккi?" Чоловiк, який перебував далеко вiд мене, заговорив; вiн був трохи вище iншого, його темне волосся коротко стрижене, але з чудовими висячими вусами.
  
  
  "Так", - рiвненської вiдповiла їй, злегка зрадiвши, що вони не використовували мо" справжн" iм'я.
  
  
  "Ти повернувся рано".
  
  
  Можу заприсягтися, що чоловiк посмiхнувся, але з такими вусами було важко бути впевненим.
  
  
  "Очевидно, - сказав я.
  
  
  Вiн витягнув навколо заднього кишенi плоский потертий гаманець, вiдкрив його. Її побачив розпливчастий малюнок i картку офiцiйного виду пiд сильно подряпаним i пожовтiлим пластиком, а потiм вiн знову прибрав.
  
  
  "Ви шука"те якiсь дiловi зв'язки, мiстер Маккi?" - запитав чоловiк. Його напарник, що стоїть напроти присадкуватого дерев'яного комода бiля пiднiжжя
  
  
  лiжко, не сказав нам слова i не поворухнувся.
  
  
  "Не зовсiм."
  
  
  "Ви... яхтовий брокер". Це не було питанням.
  
  
  "Насправдi."
  
  
  "Ви хочете купити або продати човна в Грецiї?"
  
  
  "Нi", - обережно вiдповiв я. "Я просто оглядаюсь. Щось на зразок розслабля"ться в по"днаннi з невеликим бiзнесом".
  
  
  "Ви знаходите великий iнтерес в нашiй водної галузi?"
  
  
  "Звичайно. Хiба це не цiкаво?"
  
  
  Чоловiк засмiявся, широко розкривши рота; на мить, коли її побачив щiлину мiж його переднiми зубами, її сильно згадав Alexa Зенополиса. Але Алекс сказав її сам, був на добрих шiсть дюймiв вище ...
  
  
  "Ви будете в цiй країнi надовго?" - продовжив чоловiк, розсмiявшись.
  
  
  "Не знаю. Ще кiлька днiв, може бути, у мене нема" особливих планування".
  
  
  "Так, звичайно. З нашої сторони - сторони, дозвiлля... для приїжджих". Його темнi очi стали бурхливими, коли вiн вимовив останнi пару слiв, i її насторожено дивився на пiстолет, який вiн усе ще тримав нацiленим на мою середину.
  
  
  "Що саме ви готелiв?" - запитав я, намагаючись здаватися швидше нервовим, нiж вимогливим.
  
  
  Вiн махнув рукою з пiстолетом, але це не дало менi наше найменшого уявлення про спробi схопити його; його напарник був розташований досить далеко вiд нього, i її нiяк не мiг взяти ih обох, не додавши хоча б ще одного шраму на своїй шкурi. Крiм того, для цього не було жодних причин. Не так далеко.
  
  
  Чоловiк з вусами знизав плечима. "Щоб дiзнатися бiльше про вас, мiстер Маккi. Коли будь-який iноземець, пробачити мене, американця, який приїжджа" в цю країну i почина" наводити довiдки, це, для estestvenno, пробуджу" цiкавiсть мого уряду".
  
  
  "Ви могли б дiзнатися, просто запитавши", - вказав її.
  
  
  "Так, можливо. Але мо"ї сторони ... будь ласка, зрозумiйте, мiстер Маккi, ми знаходимося в дуже хиткому положеннi, окружаемым силами зi всiх сторiн, якi нелюбовнi по вiдношенню до нас. Тому ми змушенi ставитися до всiх з пiдозрою, i повiрте менi , сер, ми шкоду"мо про це набагато бiльше, нiж ви. Тому ми використову"мо самi прямi, навiть грубi iнструменти, щоб дiзнатися те, що, на нашу думку, ми повиннi знати. Ви розумi"те? "
  
  
  "Звичайно", - кисло сказав я. "I я думаю, ти вже достатньо вiдомо, чи не так?"
  
  
  "Ну... можливо". Щоб показати свою сумлiннiсть, вiн сховав пiстолет у кобуру на поясi. "Є тiльки одна рiч".
  
  
  "Ой?" Її, помiтив, що його напарник все ще тримав свiй пiстолет, хоча вiн був спрямований не на мене.
  
  
  "Якщо ти не заперечу"ш..." Вiн широко розкинув руки, показуючи свою добру волю, i рушив до мене навколо лiжка. "Невеликий пошук? Вашого чоловiка?"
  
  
  Христос! Це було все, що менi було потрiбно, з Хьюго у пiхвах на мо"му лiвому передплiччi. Її, вiдступив на крок. "Я не розумiю, навiщо це потрiбно", - сказав їй, як краще наслiдуючи злегка обуреному американському туристу. "Бог зна", її не виводжу з вашої країни човни контрабандою!"
  
  
  "Звичайно, нема". Тим не менше". Вiн все ще шелл до мене. "Це задовольнила б усiх нас, чи не так?"
  
  
  "Я не розумiю, чому ...?"
  
  
  Напарник знову пiдняв пiстолет, направляючи його в мою сторону.
  
  
  "Будь ласка, мiстер Маккi", - говорив вусатий магазин. "Ми не хочемо наполягати".
  
  
  Вiн обiйшов iзножье лiжка, заспокiйливо розкинувши руки, i виглядав доброзичливим, як носорiг.
  
  
  Її не витримав. - "Залишайтеся на лiнiї!"
  
  
  "Так?" Вусатий зупинився, але, схоже, вiн не розгубився.
  
  
  "Ви говорите, що ви полiцiя, або щось в цьому родi. Можна менi ближче поглянути на картку, яку ви менi показали?"
  
  
  Це зупинило його. Вiн швидко глянув на свого напарника i рушив у мiй бiк. Его помилка. Її зробив пiвкроку праворуч, поставивши його мiж собою i тим, хто тримав у руцi пiстолет. Перш нiж хто-небудь через них зрозумiв, що вiдбува"ться, її схопив Вусатого за зап'ястя, повернув його i притис до своїх грудей. Вiн був твердим i важким, але я її зробив його безвольним.
  
  
  "Мiстер Маккi..." - видихнув вiн.
  
  
  Їй був радий це чути; що б нас вiдбувалося, вiн, очевидно, не знав, хто її на самому делле.
  
  
  "Гаманець", - прохрипiв їй ему в вухо.
  
  
  Вiн почав копатися в стегнах кишенi. Її був сповнений рiшучостi утримати його, що не помiтив, що робив iнший чоловiк. Не спочатку. Потiм її побачив, як вiн спокiйно вставля" глушник на мало свого пiстолета. Перш нiж її встиг зреагувати, вiн ретельно прицiлився i двома пострiлами вистрiлив у громiздку груди людини, якого її тримав. Менi соромно сказати, що мо"ю першою реакцi"ю було полегшення вiд того, що нам одна goggle не пройшла крiзь тiло й не потрапила до мене.
  
  
  Вуса провисли, его оленка раптом збiльшився удвiчi в моїх руках. Їй дозволив ему впасти; очевидно, що вiн бiльше не годився для мене, як щит.
  
  
  Iнший чоловiк махнув менi в ревматизму. "Я заберу його. Ви не хвилюйтеся... мiстер Маккi".
  
  
  Менi не сподобалося, як вiн менi посмiхнувся, особливо коли її мигцем побачив металевi зуби, обрамленi гумовими губами.
  
  
  "Якого бiса", - сказав я, намагаючись повернутися до сво"ї ролi бiзнесмена-мандрiвника. Було ясно, що вiн не збирався стрiляти в мене.
  
  
  "Iнодi забавнi речi трапляються, мiстер Маккi", - говорив вiн, схилившись над неживим тiлом у моїх нога. По акуратних проколiв на грудях Уба текла кров, але вся вона вбиралася тканиною темного пiджака.
  
  
  "Угу", - вiдповiла я, трохи витягаючи лiву руку на випадок, якщо менi в мить хвороби знадобиться Хьюго. Саме тодi її так сильно захотiв Вильгельмину, що вiдчув її смак. "Що, кравець вiзьми, ти збира"шся робити?"
  
  
  Бандит пiдняв очi, його маленькi оченята були мертвими, як у змiї. "Ви хочете знати, мiстер Маккi?"
  
  
  Їй нiчого не сказав.
  
  
  Вiн пiдняв мерця на ноги, пригнув його товсте тiло i перекинув Вусатого через плече. "Є пожежна драбина", - оголосив вiн, як нiби їй цього не знав, i попрямував до вiкна, що виходить на невелику площу внизу. Потiм хвилинної паузи вiн переступив через пiдвiконня на залiзну решiтку. Тiло на його плечi болiсно вдарилося про пiдняту вiконну стулку, але Вусатий не мiг заперечувати.
  
  
  Бандит зупинився на секунду, потiм того, як його ноша була зовнi, i коли вiн подивився на мене, його посмiшка була майже доброзичливою.
  
  
  "Ми знову побачимо вас коли-небудь, а, мiстер Маккi?" Вiн поплескав тiло Вусатого по крупу. "А наступного разу ми не зробимо дурних помилок, а?"
  
  
  
  
  
  
  Сьома глава.
  
  
  
  
  
  Її, пiдiйшов до вiкна i спостерiгав, як кремезний бандит дерся по пожежнiй драбинi, як мавпа, мабуть, не звертаючи уваги на ношу, яку вiн несс. Якщо б у мене була Вiльгельмiна... але нi, сказав її собi, яка в цьому користь? Найменше менi хотiлося якось привернути до себе увагу. Особливо увагу влади.
  
  
  I, звичайно ж, її, знав, що дво" жартiвникiв, якi обшукували мою кiмнату, не мали нiчого спiльного з урядом; законнi агенти, що працюють у своїй країнi, не розстрiлюють своїх партнерiв, коли вони потрапляють у халепу.
  
  
  Її перевiрив свiй багаж i iншу частину кiмнати, включаючи примiтивну ванну кiмнату. Здавалося, нiчого не пропало, i, оскiльки в мене не було нiчого компрометуючого, я не збирався особливо турбуватися про це. За винятком того, що менi довелося задатися питанням, хто була ця пара, i чому вони були тут. Менi хотiлося гарненько поглянути на картку, яку показав менi Вусатий, але це було вже занадто пiзно. I, ймовiрно, це не мало нiякого значення. Хтось, якась органiзацiя цiкавилася Денiелом Маккi, яхтовим брокером, i цього було досить, щоб її хвилювався. Бiльше нiж коли-небудь, роздягаючись i збираючись спати, її нудьгував по Вiльгельмiна.
  
  
  Побачення було призначене на наступний день, i встав вiн рано вранцi, для легкої тригодинний поїздки по Пелопоннесу. Величезний гiрський пiвострiв був суцiльно зеленим i бiлим, з пишними зеленими схилами пагорбiв i скупченнями крейдяних пр; Дорога була хорошою, i вiн пошкодував, що в мене не було часу затриматися i бути чесним туристом. Але я був занадто нетерплячий, занадто готелю дiстатися до мiсця призначення; Пам'ять про те, що сталося в моїй кiмнатi минулої ночi, не вiдпускала мене, i я вiдчував, що якимось чином бiса важливо вступити в контакт з Христиною. Тодi ми могли б отримати, як кажуть, шоу на виїздi.
  
  
  Пiргос - убогий мiстечко з чудовою природною гаванню. Перш нiж зробити що-небудь ще, її блукав по докам, поки не знайшов мiсце, де можна було б орендувати вiтрильний човен на тиждень або двi. Елгон Ксефрат був добродушним власником закладу, маленького чоловiчка з надгробними зубами, якого вiн весь час показував у слiпучiй усмiшцi.
  
  
  Ми прийшли до висновку угоду не вiдразу; Менi все ще доводилося дiяти спокiйно, але я був чертовски впевнений, що зможу отримати те, що менi потрiбно, в найкоротшi термiни. Елгон запевнив мене, що у нього буде для мене морехiдне судно, коли її захочу його взяти. Це був один навколо важливих питань.
  
  
  Iнший готель, мало чим вiдрiзнявся вiд того, що був в Пiреї, за винятком того, що в nen була одна велика нерiвна лiжко, ванна розташовувалася в коридорi. Ну, їй залишився тiльки на одну нiч, а може i не в цю нiч.
  
  
  Був уже пiзнiй день, i її виконував свiй туристичний розпорядок стiльки, скiльки мiг, коли його нарештi пiдiйшов до тавернi Закiнтос. Це було велике заклад пiд вiдкритим небом, звiдки вiдкривався чудовий вид на гавань i великий гiрський острiв в декiлькох милях вiд берега. Її селл про металевий столик на терасi, зняв пошарпану яхтову кашкет i поклав її на сидiння поруч зi мною. Пiзнiше сонце наклонялось над Iонiчним морем, падаючи на чобiт Iталiї, куди її повинен був вiдправитися через пару днiв. Її чекав Христину з максимально можливим терпiнням, сподiваючись, що вона не змусить мене чекати надто довго. Було страшенно незручно мати справу з якоюсь незнайомою дiвчиною, яка займа"ться знала бiльше за мене про деталi цi"ї мiсiї.
  
  
  Особливо вiн сутички з двома профi в мо"му готельному номерi напередоднi ввечерi.
  
  
  Навколо таверни її бачив, як пiзно ввечерi в гаванi руха"ться водний транспорт. Вiн не був переповнений, але човни всiх мастей постiйно приходили i йшли. З'явився малолiтражний катер з чорним корпусом, який буксу" дiвчину на водних лижах. Вони наблизилися до ряду рибальських човнiв, прив'язаних до набережної. Дiвчина пiдняла одну руку над головою, темне волосся розвiвалися за спиною, а на її залитому бризками особа була вираз екстазу. В катерi i водiй, i iнший чоловiк, який спостерiгав за лижницею з корми, пiдбадьорливо посмiхалися ей. Деякi рибалки на причалi вiдiрвалися вiд своїх дель; деякi стояли в автоматичному захоплення при виглядi потягу, що проноситься mimmo них бронзового, одягненого в бiкiнi тiла, i пролунали рванi вигуки привiт.
  
  
  Потiм сивий, кремезний чоловiк у кашкетi з вражаючими золотими вiдзнаками, кинувся до набережної, завзято жестикулюючи. Людина за кермом катери спочатку не помiтив його, але якийсь iнстинкт змусив його звернути увагу на те, куди вiн снаряда; вiн рiзко повернув, одночасно сповiльнюючи рух, коли побачив, що наближа"ться до кiнця гаванi.
  
  
  "Проклятi дурнi", - пробурмотiв її про себе. У будь-якому випадку, вони повиннi знати бiльше, щоб кататися на водних лижах в гаванi.
  
  
  Дiвчина намагалася вкоротити буксирний трос; вона здавалася "диною по веселiй трiйцi, яка займа"ться знала, що робить, i, незважаючи на змiни швидкостi та напрямку човна, вона, здавалося, контролювала ситуацiю.
  
  
  А потiм, з незрозумiлої менi причини, вона просто впала. Вона спустилася в воду, автоматично вiдриваючись вiд лиж, вiдпустивши буксирний трос. Оплески припинилися, але службовець порту продовжував трясти кулаками людям на катерi. Вiн майже зупинився, його двигун заворчал, зробив повiльний коло i наблизився до дiвчини.
  
  
  Вона легко ступала по & nb, чiпляючись за лижi, але коли човен наближалася, її, чув її голос став вищим вiд гнiву. Її трохи знав грецький, але був впевнений, що те, що вона говорила, не можна знайти нас в одному з усього стандартних текстовий. Вона пiдштовхнула воднi лижi до математики i на кормi; вiн узяв ih з подивом на обличчi. Але коли вiн простягнув гей руку, щоб допомогти гей пiднятися на борт, вона знизала плечима, повернулася i попливла до грубої дерев'яної драбини вздовж набережної.
  
  
  Водiй обережно маневрував за нею, обидва чоловiки вiдкрито благали. Вона проiгнорувала ih, її обличчя вiдображало її зарозумiле презирство. Коли вона досягла сходiв i почала пiднiматися з води, людина на кормi знову потягнувся до неї; вона струсила його руку, злила воду зi своїх розвiваються волосся, щоб вiн був повнiстю заляпаний, потiм пiднялася ще на кiлька сходинок, поки не опинилася над ними. У цей момент вона повернулася i сказала, вiдрiзаючи це, як сержант, вiдда" накази самому невмiлого новачковi у сво"му взводi. Обидва чоловiки виглядали пригнiченими, а потiм похмурими; Мiж собою вони вручили дiвчинi якийсь одяг, i великий солом'яний мiшок. Коли вони у нах вже були, вона вiдвернулася, навiть не глянувши на прощання, i швидко пiдiйнялася на вершину набережнiй.
  
  
  Як i бiльшiсть iнших вiдвiдувачiв таверни, її встав з-за стiльця, щоб краще придивитися потiм того, як дiвчина впала. З того мiсця, де її зберiгав, менi було добре видно все, що вiдбува"ться, i вiн стояв поруч, коли вона досягла вершини широкої кам'яної набережної. Вона зупинилася на мить, навмисно не оглядаючись, поки не почула раптовий рев пiдвiсного двигуна, коли ee два невтiшних ескорту з хот-родом поверталися по гаванi у попросив свого втраченого его. Потiм вона домоглася солом'яний мiшок до своїх нiг, пiдняла руки i скинула махрову сорочку на голову, звиваючись рiвненської настiльки, наскiльки це було необхiдно, поки шведiв не опинилася на пiвдень вiд її стегон. Вона витягла гладкi вологi волосся з-пiд комiра сорочки, полiзла в сумку i вийняла монструозну пару темних окулярiв. Тiльки потiм того, як вона одягла ну, вона подивилася на нас, якi стояли i дивилися на нах.
  
  
  В її вiдношеннi не було нам фальшивої скромностi, нам гордовитого байдужостi; вона тiльки слабо посмiхнулася, знизала плечима i пiдняла сумку. Коли вона проходила mimmo мене, так близько, що я вiдчував запах сумiшi солоної води i лосьйону для засмаги, який вкрив її шкiру намистинками, вона коливалася на частку секунди, потiм продовжила свiй шлях виплат прямо до шинку.
  
  
  Її спостерiгав за нею - її б напевно зiпсував сво" прикриття, якби не зробив цього, бо всi iншi точно нах дивилися, коли вона пiднялася по парi широких неглибоких сходинок на кам'яну терасу i взяла стiлець без парасольки, щоб захиститися вiд сонце. Перед тим, як вона сiла, там був офiцiант, i, коли вiн повернувся в похмурий iнтер'"р таверни, щоб принести її замовлення, її повiльно повернувся до свого столика. Її вiдчував деяку частку витонченого жалю, що вона не вибрала сусiднiй столик, але здоровий глузд спростував повiдомлення в змi менi, що
  
  
  • Її прийшов сюди не тiльки для того, щоб помилуватися мiсцевою богинею води.
  
  
  Вона випила кухоль мiсцевого вина, мiцного стиснула виноград, який її вже пробував, i вирiшила дотримуватися узо; принаймнi, блiде, молочне речовина посилало свої власнi попереджувальнi сигнали, перш нiж ви його проковтнули. Ми сидiли так, щоб можна було дивитися один на одного, не надаючи цьому великого значення, i через деякий час стало очевидно, що вона частини переводила погляд в мою сторону. Добре, її можу це прийняти; "диними вiдвiдувачами в цьому мiсцi на даний момент були жменька туристичних пар i кiлька мiсцевих бiзнесменiв, судячи з ih суворої одязi, нам, один, навколо яких не зацiкавив би дiвчину або у кого вистачило б смiливостi пiдiйти до неї потiм цього виступу в & nb кiлькома хвилинами ранiше.
  
  
  Одна навколо її довгих голих нога нетерпляче смикалася. Кожнi кiлька секунд вона распушивала мокре волосся i сушила ih на сонцi; зi свого мiсця мiг бачити мiднi вiдблиски на чорному оксамитi, i кожен раз, коли вона пiднiмала руки, її грудей рiзко видiлялися на тлi обляга" тканини її сорочки. Її, вiдвернувся; останн", що менi було потрiбно, це вiдволiкання такого роду. Крiм того, сказав її собi, вона, ймовiрно, була висококласної дiвчиною за викликом у вихiдний день, шука" пiдтримки. Її уважно оглянув решту таверни i без всякий нескромностi прийшов до висновку, що її кращий з можливих потенцiйних клi"нтiв.
  
  
  Її, подивився на годинник, потiм на швидко пада" сонце над морем. Обидва сказали, що вже пiзно, i я подумав, коли ж з'явиться мiй контакт.
  
  
  Вона пiднiмалася на ноги, сигарета з золотим наконечником звисала з її губ. Якийсь час вона сидiла, оглядаючи набережну, як нiби щось хотiла, потiм повернулася i пiшла, все ще босонiж, у напiвтемний iнтер'"р таверни. Проходячи mimmo мого столика, вона невизначено посмiхнулася, не дивлячись на мене.
  
  
  Її пiдняв руку, щоб поправити сонцезахиснi точках, i офiцiант, завис поблизу, прийняв цей жест замовлення; через мить передi мною був ще один пзв. Це був молодий чоловiк, ледь исполнившийся пiдлiткового вiку, i, ставлячи напiй на крiсло, вiн глянув на столик дiвчини, потiм в задню частину таверни, його брови люто взмахнули, як нiби вiн iмiтував Граучо Маркса. Перш нiж її зрозумiв, що вiн робить, вiн також поставив кухоль вина, яке пила дiвчина, i поспiшив геть, перш нiж її встиг заперечити.
  
  
  Вона повернулася майже вiдразу ж потiм его догляду, вмостившись на сидiннi навпроти мене. Перш нiж сказати слово, вона зробила ковток вина, видав низький поривчастий зiтхання вдячностi i вiдкинулася на спинку стiльця. Тiльки тодi вона подивилася на мене.
  
  
  "У тебе " машина?" запитала вона. У нах був пiдкреслений наголос, але, схоже, вона вiдчувала себе комфортно з англiйською мовою.
  
  
  "У мене " одна, - погодився я. "Фольксваген" був припаркований поруч, на очах у нашого стiльця.
  
  
  "Я думала, це повинно бути твоїм", - сухо сказала вона. "Прокатнi цифри i той факт, що ви американець".
  
  
  "Це так багато показу"?"
  
  
  Вона знизала плечима, демонструючи байдужiсть. "Ах, ble навчитися впiзнавати". Вона подивилася на iншi столики поблизу. "Вони, що, там, вони з Англiї". Вона злегка кивнула, показуючи на пару середнiх рокiв, потягивающую вермут для затiненим столом. "Вiн пiшов на пенсiю i присвятила себе вiскi; подивiться на цi рубiновi паличок! I будь-яка жiнка, яка займа"ться вигляда" так, з обличчям, як сокира, i в цьому фантастичному твiдовому костюмi тут, в сонячному свiтлi Пiргос! Чи можна уявити, що вони приїхали за..." Вона розчаровано махнула рукою в повiтрi. "Аргентини?"
  
  
  Довелося посмiхнутися. "Швидше за все, нема"."
  
  
  Вона вперлася лiктями в крiсло i нахилилася до мене, подарувавши менi всю мiць сво"ї посмiшки, неначе вона тiльки що вiдкрила для себе щось абсолютно чарiвне. "Так у тебе " машина?" Вона глянула на "фольксваген".
  
  
  "Так. Це мiй".
  
  
  "Тодi, можливо, ви не будете заперечувати... Я втратила транспорту".
  
  
  "Так це її помiтив".
  
  
  "Це просто невеликий громадський пляж, недалеко. Вони хлопцi в човнi, вони запросили мене проїхати з ними на водних лижах, i вона сказала, чому б i нi". Ee плечi тепер пiднiмалися i опускалися, як поршнi в зв'язцi колiс локомотива. "Але вони не знають, як управляти цi"ю човном, розумi"те? Дурнi! Голос так щиро в гаваньи... ви бачили?"
  
  
  "Ага."
  
  
  "Отже, її залишив ih; я не вiрю, що вони навiть вiдвезуть мене назад в маленький готель на пляжi, де її зупинилася. Так що я... як ви це назива"те? Кинута?"
  
  
  "Не зовсiм, але iдея у вас вiрна".
  
  
  Вона нахилилася до мене через стiлець. "Стандартний хiд", - подумав я, коли її груди вперлася в пухку тканину сорочки. "Ви давно в Пiргосi?" запитала вона.
  
  
  "Я не очiкую, що буду тут довго".
  
  
  "Ах. Куди ви йдiть звiдси?"
  
  
  Її трохи вiдсунувся в крiслi. Вона зада" занадто багато питань навiть для повiй. "Ще не наважився", - обережно сказав я.
  
  
  "Можливо..." Вона присунулася до мене ще облизу", як нiби стiльця не було. Її очi блищали, як нiби у них були свої внутрiшнi fold paper. "Корфу не буде погано?"
  
  
  "Це можливiсть", - зiзнався я. Нема" сенсу брехати.
  
  
  "Тодi, може бути, вам потрiбен компаньйон?"
  
  
  Штопора не був несподiваним, але у мене не було вiдповiдi. Її довго дивився на нах, перш нiж вiдповiсти. "Ви хочете поїхати на Корфу?"
  
  
  "Я б не заперечувала".
  
  
  "Навiщо?"
  
  
  Настала її черга коливатися. Вона вiдвернулася i арiйцiв повела цими чудовими плечима. "Це гарне мiсце".
  
  
  "Так це i "".
  
  
  Раптом вона усмiхнулася, як маленька дiвчинка, спiймана на безпечнiй брехнi. "Але Корфу ценымногие краще, чи не так?"
  
  
  Її вiдчув поколювання. "Може бути..."
  
  
  Вона потягнулася через стiлець i торкнулася мо"ї руки. "Ви не заперечу"те, якщо б їй був компаньйоном на кiлька днiв, чи не так?" Її усмiшка стала ще ширшою. "Мiстер Маккi?"
  
  
  Її не згадував сво" iм'я.
  
  
  
  
  
  
  Глава восьма
  
  
  
  
  
  Навряд чи це був самий тонкий контакт, в який його коли-небудь вступав, i це турбувало мене, коли її причал дiвчину в готель, де вона залишила свiй одяг. У машинi ми мало розмовляли; Його не заохочував її, i вона не пропонував. Але перш нiж ми дiсталися до дiлянки громадського пляжу, оточений невеликими второразрядными готелями, звiдки вона вирушила у свою експедицiю на водних лижах, її пригальмував, щоб щорiчно на нах.
  
  
  "Так ти Христина", - сказав я. Поки що вона навiть не сказала менi цього.
  
  
  "Звичайно. У тебе " човен?"
  
  
  "У мене " одна взята на прокат, так".
  
  
  "Тодi, можливо, нам слiд.... Хiба ти не так вжива"ш дозвiлля?"
  
  
  Її, насупився: "Може бути. Залежить вiд того, що ти ма"ш на увазi".
  
  
  "Я маю на увазi, що ми повиннi бути видимими на публiцi, очевидно, залученими одного до одного". Вона взяла мене за руку, але на сво" тепле голе стегно. "Голосувати так, нi? Американська турист, гречанка у вiдпустцi. Хiба це не так, як планувалося?"
  
  
  Вона, очевидно, знала про плани ценымногие бiльше, нiж її, але це мало сенс. "Що ти чу"ш вiд Алекса?" - щиро запитав я.
  
  
  Як нiби її шкiра раптово перетворилася в мармур, холодний, як могила, але вона не зробила жодного руху, щоб вiдштовхнути мою руку. "Ми поговоримо про це пiзнiше".
  
  
  "Чому не зараз?"
  
  
  Її усмiшка була схожа на посмертну маску. "Тому що ми з вами, мiстер Денiел Маккi, нiчого не зна"мо про Алекса. Зараз ми святку"мо знайомство одного з одним, а завтра, коли ми вирушимо в наш невеликий круїз на Корфу, у нас буде достатньо часу, щоб поговорити про це".
  
  
  Для дилетанта вона, здавалося, омела досить гарне уявлення про те, як все працю" в мо"му пошти бизнесявляется. Її повинен був пiти з нею. Принаймнi, на даний момент.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Ee готель являв собою непоказне маленьке мiстечко з рожевою штукатуркою i широкою терасою з видом на вузьку смугу пляжу. Ми пройшли через ритуал: випили за одним навколо столикiв на терасi, взявшись за руки, i багато дивлячись один одному в очi. Час вiд часу перевiряв, зверта" хто-небудь на нас увагу, але не бачив нiкого, хто виявляв би до Крiстiн бiльше, нiж очiкувалося. Нарештi, коли сонце збиралося зануритися в море, вона пiднялася, пiднявши мене разом з собою на ноги.
  
  
  "Ми будемо обiдати?"
  
  
  "Звичайно."
  
  
  "Звичайно", - пiдтвердила вона. "Доходи за мною через пiвтори години. Може бути... ви могли б органiзувати для нас вiдплиття завтра вранцi?"
  
  
  "Я не знаю". Її, ткнувся носом у її вухо, як i очiкувалося, але в основному тому, що готель бути впевненим, що нiхто не почу" те, що я кажу. "Не поспiшайте, дорога. Її б не готель домовлятися про завтрашнiй виїздi, поки не стане бiса очевидно, що ви їдете зi мною".
  
  
  "Так що давайте зробимо це зараз очевидним". Вона найочевиднiшим чином вдарилася об мiй пах, злегка пiднявши ногу, щоб потерти голим колiном мо" стегно. Це був всього лише короткий жест, але нiхто не мiг його пропустити. Або його наслiдки.
  
  
  "Так", - сказав я, i менi довелося прочистити горло, перш нiж з'явилося ще якесь слово. "Ми збира"мося виїхати вранцi".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  У сво"му темно-синьому платтi вона виглядала так само добре, як i в бiкiнi; очевидно, що це було щось куплене зi складу, але Христина вмiла надати будь-сво"му одязi вигляд, нiби це було зроблено для нах bvlgari, burberry. Ми пiшли в невеликий ресторан бiля її готелю; у цьому не було нiчого особливого, i, наскiльки мiг бачити, iнших справ туристiв там не було. Коли їй був упевнений, що нас нiхто не може пiдслухати, її запитав ee,
  
  
  яка була причина, по якiй ми опинилися в цьому конкретному мiсцi.
  
  
  Вона почервонiла, трохи крiзь загар.
  
  
  "Я дiйсно не знаю це мiсто", - сказала вона. "Я тут вперше".
  
  
  Її подумав про це кiлька секунд, потiм вiдкинувся на спинку стiльця i посмiхнувся гей, через стiлець. "Всього лише пара туристiв, чи не так?"
  
  
  "Так..."
  
  
  Прийшла моя черга зрушити справу з мертвої точки. За манильского конверта, який її кинув поруч зi стiльцем, її взяв карту i розгорнув її. "Показати менi що-що про це узбережжя", - сказав їй тихим голосом. "Або скажи менi, чого ти не зна"ш. У будь-якому випадку".
  
  
  Це була карта захiдного узбережжя Грецiї - вiд Пелопоннесу до островiв Закiнф; Кефалонiя; Iтака, звiдки Улiсс вiдплив, щоб вести вiйну з Тро"ю, i потiм всiх цих рокiв повернувся до самої вiрної джин в iсторiї, Левкас; i кiлька iнших невеликих островiв i материкових портiв, поки не з'явився Корфу, що ма" форму сокири з деформованою рукояттю, лезо якого було направлено на узбережжя Албанiї.
  
  
  "Це був би хороший круїз", - обережно сказала дiвчина.
  
  
  "Ага. Якi зупинки в дорозi ви б вiддали перевагу?"
  
  
  "Нi. Нам, в якому конкретному випадку. Але я думаю, що, можливо,... три днi було б непоганим часом".
  
  
  У мене стислося чуття не в перший раз за цю мiсiю. Бiльше затримки, бiльше часу, коли нiчого не вiдбува"ться.
  
  
  "Впевнена, ти хочеш пiти зi мною?" Її знову повернувся до ролi.
  
  
  Вона сфокусувала на мене свої великi темнi очi. "Але, звичайно, Денiел Маккi".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Потiм обiду ми йшли, пробираючись через вузькi провулки, оточенi суцiльними рядами темних будинкiв, якi, здавалося, нависали над нами, затуляючи чисте iонiчне небо. Христина йшла поруч зi мною м'яко, ee стегно прижималось до мене, i менi доводилося постiйно нагадувати собi, що треба бути напоготовi на предмет можливого хвоста.
  
  
  Її нiхто не бачив. Менi це не сподобалося.
  
  
  "Ви... е-е... пробули в готелi досить довго, щоб отримати повiдомлення вiд...?"
  
  
  Вона притулилася губами до моїх, але її губи були холодними i мiстили попередження. Не "говорити зараз", - пробурмотiла вона. "Сьогоднiшнiй вечiр для нас".
  
  
  Я не мiг сказати, чи говорила вона зi мною чи з якимось жучком, посадженим на нах. У будь-якому випадку, вiн не мiг заперечувати.
  
  
  Ми пiшли по набережнiй, де її i далi вперше побачив, вирiшили бiльше не вiдвiдувати таверну, де ми зустрiлися, потiм попрямували в сторону мого готелю, який знаходився всього в парi кварталiв. Коли ми наближалися до тьмяно освiтленому входу, навколо провулка виїхав коричневий "мерседес", заревiв в нашу сторону i рiзко уповiльнив хiд. Вiн пройшов поповзом; Її лiниво подивився на машину, але на задньому сидiннi нiчого не побачив, крiм нечiткої фiгури. Водiй в капелюсi, насунутiй на очi, незворушно дивився вперед. Коли "мерседес" опинився на невеликiй вiдстанi вiд нас, вiн з'їхав на узбiччя на протилежнiй сторонi вулицi. Поруч було припарковано лише кiлька iнших машин, i ми з Христиною були "диними пiшоходами, якi були в полi зору.
  
  
  Дiвчина схопила мене за руку, змушуючи зупинитися. "Маккi!" - наполегливо прошепотiла вона. "Хто цi люди?"
  
  
  "Я нiкого не знаю". Її, говорив тихо, Було досить погано мати справу з рядовим любителем, не налякати її до смертi.
  
  
  "Але вони побачили нас i зупинилися". Її, вiдчував її тремтiння, її тiло тулилося до мого. "Чому вони чекають там?"
  
  
  "Мерседес" був виплат прямо навпроти входу в готель, его двигун стиха гомонiв, i з вихлопної труби виходили тонкi струмки пари.
  
  
  Її, повернувся до дiвчини, обняв її. "Не турбуйся обладнання всiх, кого ти бачиш, Христина. Сьогоднiшня нiч наша... якщо тiльки".
  
  
  "Якщо тiльки що?"
  
  
  "У тебе нема" чоловiка, чи не так? Або iнший-хлопця?"
  
  
  Вона похитала головою, запитливо дослiджуючи мої очi. "Нi. Була б його у вiдпустцi одна, якщо б її его омелою?"
  
  
  Його, згiдно кивнув. "Так чого боятися? У мене в кiмнатi буде спокiйно, тодi..."
  
  
  Дiвчина обiрвала мої слова раптовим палким поцiлунком. Це застало мене зненацька, але я швидко оговтався i мiцного притиснув її до себе. Через якийсь час вона вiдiрвала свiй рот вiд мого i стала торкатися мо"ї шиї, притиснувши губи до мого вуха. "У вашiй кiмнатi можна безпечно розмовляти?" пробурмотiла вона.
  
  
  "Я б не шталь на це ставити". Не було сенсу згадувати про моїх вчорашнiх гостях, навiть якщо вони перебували за пiвкраїни звiдси.
  
  
  Вона повiльно вiдсторонилася, щоб щорiчно на мене сяючими очима i широко розкритим ротом в приголомшливою посмiшкою. "Отже, у нас буде ця нiч, Денiел Маккi. А потiм ми подивимося..."
  
  
  Коли ми увiйшли в готель, коричневий "мерседес" залишався на мiсцi, як присадкуватий крадеться, дракон, що диха" димом вихлопної труби.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Христина не була нам соромливою, нам шалено нетерплячою, але
  
  
  вона теж була не байдужа до сексу. Вона була з тих дiвчат, якi нiколи не могли залишатися байдужими нас до чогось, чи то чищення зубiв або заняття любов'ю з незнайомцем. Вона легко сiла на край груднястiй лiжка, яка займа"ться височiла над кiмнатою, поки її налив коньяк пару стаканiв. Вона взяла свiй, спробувала на смак, провела язиком по губах, як кiшка.
  
  
  Єдиний стiлець в кiмнатi був занадто низьким i знаходився в поганому мiсцi. Порушивши одне навколо моїх основних робив, її клiтинний на широке пiдвiконня, переконавшись, що вiконна штора щiльно закрита; навiть тодi її знав, що мiй силует - iдеальна мета, якщо вести снайперську стрiлянину, i довiряв сво"му iнстинкту, що нiхто не хоче, щоб її помер. Ще поки не хоче.
  
  
  "Добре", - сказав я, пiднiмаючи товстий склянку в номерi готелю в жестi грилi бутерброд з сиром.
  
  
  "Добре?"
  
  
  Це був мiй перший дiйсно хороший погляд на Христину Зенополис; iншого разу мене заслiпило занадто багато сонячного свiтла, i вся ця волога, пiдсмажена плоть; в ресторанi ранiше був приглушений святим, i мiж нами стояв столик. Тут сергiй був приглушеним, але не надто сильно, i нiщо не заважало огляду. Навiть її темно-синя сукня без прикрас було майже таким же вiдвертим, як денне бiкiнi, i в якомусь сенсi бiльш захоплюючим. З її густими темними волоссям i широко розставленими разюче блакитними очима вона була вiзуальним скарбом, i досi тхора вона виявляла розум i дух, щоб вiдповiдати зовнiшньому вигляду. На мить її пошкодував, що ми не такi, якими здавалися, i вiдразу ж сказав собi, щоб її перестав бути дурнем.
  
  
  "Отже, ви студент", - зауважив я, ведучи розмову так, як будь-хто мiг очiкувати, що турист запита" дiвчину, яку вiн взяв i привiв у свою кiмнату.
  
  
  "Так".
  
  
  "Що ти вивча"ш?"
  
  
  Вона знизала плечима i зробила великий ковток брендi. "Коли я готелем стати медсестрою, але менi довелося кинути".
  
  
  "Навiщо?"
  
  
  "Це було..." Вона спохмурнiла. "Ну що ж, її нарештi зiзнався собi, що не можу залишатися поряд з хворими на все життя. Ви Зна"те?"
  
  
  "Я так вважаю".
  
  
  "I тому її ... ну, її просто вчуся. Може бути, її буду бiологом, може бути, археологом. Не назавжди поспiшати з рiшенням, правда?"
  
  
  "Я вважаю, що вашi батьки готелi би, щоб ви отримали спецiальнiсть". Їй сказав це з розумiючою усмiшкою, але я також знав, що у нах нема" батькiв.
  
  
  Христина пильно подивилася на мене. "У мене нема" батькiв, Маккi. Звичайно, ти зна"ш; я, мабуть, казала тобi про це ранiше".
  
  
  Їй кивнув. "Я вважаю, що ти це зробила. Вибачитися. Але як ти ... е-е ... як ти заробля"ш на життя?"
  
  
  "Ой, їй, працюю в бутiку в Афiнах. Це дуже близько до Хiлтону. Вони дуже добре заплатити менi за вихiдний, коли менi не потрiбно ходити на заняття". Вона нахилилася вперед, скромний вирiз її плаття прочинився лише на частину. "Хiба це не добре, що я зараз у вiдпустцi?"
  
  
  "Як не можна краще", - вiдповiв я i, зрозумiвши мою реплiку, встав i сель поруч з нею на лiжко. Вона не рухалася i не здавалася здивованим, але i автоматичних ласк не було. Менi все бiльше i бiльше подобалася ця дiвчина.
  
  
  "А ти, Маккi, знайшов у Грецiї те, що хотiв?"
  
  
  "У певному сенсi".
  
  
  Вона смiялася. "Я кажу про твiй пошти бизнесявляется".
  
  
  "Хiба я не сказав?" Її, усмiхнувся гей, у ревматизму. "Ну, на самому делле, її був тут всього кiлька днiв, але її зустрiв деяких людей, подивився на човни. У мене було деяке уявлення, що, можливо, зможу її знайти у вашiй країнi генiя в дiз яхт, когось, хто мiг би вигадати щось нове i захоплююче. Поки ... але незалежно вiд того, знаходжу її те, що шукаю, чи нi, його дiзнаюся що про Грецiї. Бiльшiсть навколо цього менi подоба"ться ".
  
  
  На цей раз вона поцiлувала мене прохолодними i легкими губами. Її почав обiймати її, але вона вiдсторонилася, не сильно, рiвненської настiльки, щоб дати менi зрозумiти, що зараз не час.
  
  
  Вона сказала. - Так що завтра ти отплывешь?"
  
  
  "Це iдея. Цiкаво, що в моїй країнi i, ймовiрно, у вашiй теж, коли люди на човнi бачити, як людина приїжджа" на машинi i почина" задавати питання, вони не схильнi багато говорити. Але коли людина з'явля"ться в човнi i зада" вони ж питання, на якi вони дадуть вiдповiдь ".
  
  
  "Так, її розумiю, як це могло бути". Вона зробила ще ковток брендi. "I ти чесно хочеш взяти мене з собою?"
  
  
  Тепер їй був упевнений, що вона говорила про можливi помилки, тому що вона чертовски добре знала, що я повинен взяти її з собою. "Я б дуже готель. Всього три-чотири днi, тiльки прибережне плавання. Не поспiшаючи".
  
  
  Схоже, вона обмiрковувала це; потiм вона повiльно кивнула. "Так. Це було б дуже, дуже добре". З цими словами вона встала, простягнула порожнiй стакан з-пiд брендi на найближчий коммода i пiдняла бiлу вовняну накидку, який вона носила вiд вечiрньої прохолоди. "Я повинна повернутися у свiй готель, Маккi".
  
  
  Мiй подиву, повинно бути, проявилося ясно, але вона придушила мiй протест лютим нахмуриванием. "Тобi обов'язково?" - невпевнено сказав я.
  
  
  "Ах, так. Це було дуже при"мно, Маккi. Її, вiдчуваю, що ми добре пiзнали одне одного за такий короткий час, i " так багато всього, чого варто чекати. Нема"?" Вона схилила голову набiк i дразняще посмiхнулася менi. "Як тiльки ми залишимося однi на морi, її впевнений, що ми знайдемо про що поговорити".
  
  
  Вона передала повiдомлення, i я не заперечував. Христина i чути не готелю, щоб його вiдвiз її назад в готель, але я переконався, що коричневий "мерседес" не буде через дорогу, перш нiж посадити її в таксi. Її дивився, доки вона не зникла з очей, i не побачив жодних ознак того, що хвiст пiдхопив її, але все одно вiдчував холодну занепоко"ння у животi; Христина була моїм "диним способом зв'язатися з Алексом, i якщо з нею що-небудь трапиться ...
  
  
  Все, що тепер я мiг зробити, це сподiватися, що вона зна", що робить, тому що я, кравець вiзьми, не знав.
  
  
  
  
  
  
  Дев'ята глава
  
  
  
  
  
  Коли його прибув рано вранцi наступного дня, мене чекав Елгон Ксефрат, але вiн не був тим доброзичливим усмiхненим людиною, якого її зустрiв напередоднi. Вiн сумно похитав головою, коли побачив, що я виходжу навколо машини i увiйшов в его маленький, захаращений офiс.
  
  
  "Вибачте, причини не виправдав надiй", - почав вiн щиро, дивлячись на бiлу спортивну сумку, яку її несс. "Ваша човен не буде готовий до вiдплиття сьогоднi. Завтра, може бути, через два-три днi. Я не можу сказати".
  
  
  "Що, кравець вiзьми, сталося?" - зажадав я.
  
  
  "Нещасний випадок минулої ночi". Вiн знизав плечима i невизначено вказав через плече. Через вiкно його спиною її мiг бачити гучну верф, доки i невелику бухту, в якiй пришвартовано кiлька десяткiв човнiв, в основному невеликих. Їй вiдомо тридцатидвухфутовый catch, яким вiн освiтив мене напередоднi, притиснувся до причалу довжиною i товстої змi"ю навколо шланга, що перелива"ться через борт i вниз у каюту.
  
  
  "Що сталося?"
  
  
  "Я думаю, хтось пiзно приходив до швартуваннi. Повинно бути, твоя " Аргос "досить сильно протаранили; сьогоднi вранцi ми знайшли його з великою кiлькiстю води, кiлька дощок вискочили вперед. Вiн вказав це без потреби.
  
  
  "Вiн не може бути занадто сильно пошкоджений, якщо не потоне в нiч",
  
  
  "Можливо, нема"; нам доведеться витягнути її, щоб переконатися".
  
  
  "Можу пiти щорiчно? Може, у мене з'явиться iдея..."
  
  
  Його очi були холодними. "Ви зна"те про моїх човнах бiльше, нiж її, мiстер Маккi?"
  
  
  "Звичайно, нi; я не це мав на увазi. Послухайте, ви сказали, що у вас " ще один човен, яку можу її взяти. Що щодо цього?"
  
  
  "А, але пiсля того, як ви вчора поїхали, прийшли дво" джентльменiв i зафрахтували его. Ви сказали, що вiдда"те перевагу "Аргос" у будь-якому випадку".
  
  
  Її зробив; вона була менше, з нею легше було впоратися однi"ю рукою, i в цiлому вона виглядала краще. Тим не менш... "Вони вже забрали?"
  
  
  "Сцилла? Ще нi, нема"".
  
  
  "Менi потрiбна човен", - рiшуче сказав я.
  
  
  Зефрат виглядав здивованим. "Але ви сказали, що не було поспiху, мiстер Маккi".
  
  
  "Все змiнилося. Її готель би вести з вами справи, але якщо ви не стрима"те сво" слово, менi доведеться пiти куди-небудь ще, мiстер Ксефратес".
  
  
  Якщо б його очiкував такого вiд цi"ї людини , його, на жаль, помилився. Вiн просто довго дивився на мене, потiм знизав плечима. "Це тво" право".
  
  
  "Послухайте, її заплачу за Сциллу, скiльки ви попросите. Нехай решта почекають день або близько того, поки Аргос полагодять".
  
  
  "Це так важливо для вас, мiстер Маккi?"
  
  
  "Це важливо". Її, усмiхнувся. "Скоро ти зрозумi"ш, чому".
  
  
  Ксефрат виглядав стурбованим, його очi були похмурими, а потiм його темне обличчя з бородою спалахнуло раптової посмiшкою. "Ах! Можливо, її розумiю". Вiн постукав огризком олiвця по зубах. "Можливо, iншi джентльмени теж зрозумiють".
  
  
  "Коли вони сказали, що почнуть?"
  
  
  "Тiльки сьогоднi. На самому делле, оскiльки вчора вони прийшли так пiзно, у мене не було рiшенням вивести ih в човен. Зазвичай її повинен бути впевнений, що хто-то зна", як поводитися з однi"ї навколо моїх улюблених човнiв, перш нiж її, дозволю їм забрати її. За винятком випадкiв, коли у них " такi... як це сказати? Повноваження? Так, такi як у вас, мiстер Маккi.
  
  
  Серед iнших документiв, якi менi надали, була ксерокопiя посвiдчення, в якому говорилося, що я двiчi перетинав Атлантику в гонках на невеликих човнах, один раз в якостi штурмана, а iнший в якостi капiтана. Її було так само радий, що Ксефрат не попросив мене провести "Сциллу", шлюп з широкими балками, в кабiнi якого достатньо мiсця для зграйки козир, яку можна було нести в якостi вантажу, навколо переповненiй бухти.
  
  
  "Так її можу взяти "Сциллу" замiсть цього?" - сказав я, потягнувшись за гаманцем.
  
  
  Дво" станi похитав головою. "Я не мiг цього зробити, мiстер Маккi. Дав слово двом iншим джентльменам".
  
  
  "Але ти обiцяв менi".
  
  
  "Скоро настане день, коли тобi захочеться взяти "Аргос"".
  
  
  "Чи Можете ви подзвонити цим iншим хлопцям? Принаймнi, запитайте ну, чи не заперечують вони вiдкласти поїздку на день або близько того?" Її, вiдчував себе смiшним, майже благати так, але в Пiргосi не було iншого мiсця, де його мiг би вiдразу ж зафрахтувати човен. Єдиною альтернативою було повернутися в Пiрей, де грецький Королiвський яхт-клуб мiг органiзувати чартери майже в будь-якому порту, де вони були доступнi. Але це означало б не тiльки затримку хоча б на день, але, що бiльш важливо, зняло б з мене занепоко"ння з приводу початку мого "неспiшного" круїз.
  
  
  Ксефрат насупився, став гортати якiсь папери у сво"му щурячому гнiздi на столi, знайшов те, що хотiв, i, нарештi, покiрно зiтхнув. "Менi дуже шкода. Зда"ться, її не записав ih готель".
  
  
  Вiн сидiв, як кремезний, сумний, але невблаганний павук, i її вже почав думати, що ця населений пункт росiї була повним провалом, коли прибула Христина.
  
  
  Ксефрат трохи не схопився, коли увiйшла дiвчина, його темне обличчя розкололося в iдiотською посмiшкою вдячностi. У вицвiлих синiх шортах, смугастому светрi з круглим вирiзом i випромiнюють завзяття до вiдпустки ee було достатньо, щоб змусити встати будь-якого чоловiка.
  
  
  "Ми готовi?" - запитала вона, клюнувши мене в щоку i, впустивши два полотняних мiшка на курний пiдлогу.
  
  
  Її коротко розповiв про ускладненнях. Реакцiя Христини була iдеальною; вона повернулася до Зефрату, досить надуясь.
  
  
  "Але це несправедливо! Моя вiдпустка закiнчиться через кiлька днiв, i менi обiцяли невеликий круїз".
  
  
  Ксефрат, мабуть, був схвильований. Вiн говорив з дiвчиною за грецьким, i вона вiдповiдала; Її не мiг зрозумiти нам одного навколо них. Але що б вона нам говорила Христина володiла силою переконання, яку вiн не мiг усвiдомити; через кiлька хвилина Ксефрат кивнув, трохи сумно, але знизав плечима, i ми несли в сво"му куртка на причал.
  
  
  Один з його помiчникiв привiв Сциллу зi тут, i потiм того, як вiн перевiрив мене на такелаж i спорядження, шлюп був забезпечений провiзi"ю, i ми поклали сво" екiпiровцi нижче. Ксефрат провiв ефективну операцiю, i тiльки до полудня ми вислизнули з порту бар. Працюючи пiд мiццю грохочущего бортового двигуна, її пробирався крiзь скупчення човнiв, пришвартованих в бухтi, вiдчуваючи млявiсть керма. Тiльки коли ми опинилися далеко вiд буя, що познача" вхiд в бухту, її вiддав колесо Христиною i пiшов вперед.
  
  
  Стаксель пiднявся першим; вiн був самоналаштуванням, що значно спростило плавання поодинцi. Христина розповiдала менi, що вона трохи ходила пiд вiтрилом, але тiльки на невеликих човнах, так що, за винятком надзвичайних ситуацiй, її розраховував, що все серйозне буду робити сам. Коли клiвер почав наповнюватися їй, повернувся i сказав дiвчинi пiдняти шлюп проти вiтру. Вона кивнула, повернула штурвал, i тримала його, сильно скривившись, поки нiс не розвернувся i не почав плескати клiвер. Коли їй був радий, що вона змусила нас бiльш чи менш упевнено рухатися в правильному напрямку, її повернувся i пiдняв важкий гротом. Самостiйно це було нелегко, навiть з лебiдкою, але її, нарештi, притиснув важкий брезент до вершини щогли i очистив фол.
  
  
  "Сцилла" розгойдувалася на помiрно сильних хвилях, i менi довелося трохи потанцювати, поки її маневрував по вузькiй дорiжцi mimmo даху каюти. Коли її повернувся в простору кабiну, Христиною було складно керувати човном; Її sel поруч з нею i вимкнув двигун. Тиша була прекрасною.
  
  
  "Це велика човен", - тихо зауважила вона, дивлячись на велику щоглу, коли вiтер почав наповнювати його.
  
  
  "Досить велика", - погодився я, взявши у нах кермо.
  
  
  День був ясним i свiжим, рух суден помiрне i досить добре розосереджене. Навiть так близько до берега було вiдчуття безмежної глибини пiд нашим корпусом, вода темно-синього кольору перетворювалася в м'яку пiну, коли ми пробиралися крiзь хвилi. Христина пiдняла руки, щоб вiдкинути назад свої густi блискучi волосся, в сонячному свiтлi її мiг бачити в nen мiднi вiдблиски. Вона глибоко зiтхнула, смакуючи вiтер i солоне повiтря, з закритими очима; коли вона вiдкрила ih знову, вона дивилася щиро на мене.
  
  
  "Добре", - сказала вона.
  
  
  "Так".
  
  
  Вона подивилася назад; вхiд в бухту вже був просто ще однi"ю неотличимой частиною лiнiї узбережжя. "Нарештi ми однi". Вона посмiхнулася. "Я маю на увазi дiйсно самотнi".
  
  
  "Ага." Її, глянув на вiдкритий trap, ведучий в головну каюту, i обережно подивився на нах. "Чи зможете ви трохи попрацювати зi штурвалом? Її хочу перевiрити деякi речi нижче".
  
  
  Христина кивнула i знову взяла штурвал. Єдиною видимою сушею, крiм президентом рф володимиром путiним позаду нас, був Закiнф, а острiв знаходився на багато миль по правому борту.
  
  
  У справжнi професiонали, звичайно начебто все добре, хiба що якась несподiванка не могла би втягнути нас в якi-небудь проблеми з човном. Її спустився вниз, щоб знайти будь-яку iншу проблему.
  
  
  Може бути, її перестарався, але я її оглянув всю внутрiшню частину човна зажадав можливих неполадок. Здавалося малоймовiрним, що хтось мiг встановити якi-небудь пiдслуховуючi пристрої на "Сцилле", але не було сенсу ризикувати. Внизу було на диво просторий, з головною каютою, в якiй її мiг стояти майже вертикально. Камбуз був компактним i явно новiше, нiж човен з дахом з пластики i крихiтної раковиною з нержавiючої сталi. Там був електричний холодильник, який їй сказав Ксефрату, що не збираюся використовувати; це означало запуск двигунiв для пiдтримки заряду акумуляторiв, а його оболонка не для цього. Як би воно нам було, старий оригiнальний холодильник все ще залишався, i в nen був блок льоду вагою в п'ятдесят фунтiв, щоб еля залишалося холодним.
  
  
  Також в головнiй каютi були верхнi i нижнi лiжка по лiвому борту, а з iншого боку - крiсло з вбудованими м'якими сидiннями з бокiв; столову частину можна було опустити, щоб перетворити все це в двоспальне лiжко.
  
  
  Попереду, через короткий вузький прохiд, оточений узголiв'ям i пiдвiсним шафою для одягу, перебувала iнша каюта, в якiй на злегка зiгнутих лiжках спали дво". Щоб потрапити всередину, менi довелося майже повзти, оскiльки висота пiд носовою палубою рiзко зменшилася. Люк з кришкою з оргскла був "диним джерелом свiтла, i її злегка пiдняв його, щоб подихати повiтрям у сирому примiщеннi. Її зробив уявну замiтку, щоб закрити його, якщо погода стане поганий; навiть при тому, що у нас був автоматичний трюмний насос, не було сенсу брати воду без необхiдностi.
  
  
  Менi знадобилася майже година, щоб переконатися, що Сцилла чистою. Нерозумно, сказав її собi, бути чертовски обережним, але одна навколо перших речей, яку її навчився у шпигунському пошти бизнесявляется, - це нiколи не приймати як належне. Крiм того, були вони дво" хлопцiв, якi напередоднi намагалися зафрахтувати Сциллу, не кажу вже про "нещасних випадкiв", яка пошкодила iнший човен. Нi, година коштувала. Її вiдкрив пару пляшок пива i принiс ih назад в кабiну.
  
  
  "Я боялася, що ти заснув", - сказала Христина.
  
  
  "Просто переконався, що все в порядку. Тепер ми можемо поговорити". Її sel подалi вiд нах, на вiдстанi досяжностi; пора було перейти до справи.
  
  
  "Чистий... несправностей?" - легко запитала вона.
  
  
  "Нi", - рiшуче сказав я.
  
  
  "Ви хочете сiсти за кермо?"
  
  
  Її, подивився на правий борт. Ми наближалися до точки, на самiй пiвденнiй частинi Закiнф, а це означало, що незабаром нам доведеться змiнити курс i вiдправитися на пiвнiчний захiд. Її перевiрив вiтер; ми були на великiй вiдстанi, вiтер дув з пiвночi; змiнити курс, не повинно означати нiчого, крiм змiни постановки закрутки. Човен невпинно плив вперед, явно щасливiшими пiд вiтрилом, нiж з мотором.
  
  
  "Залиш управлiння собою", - сказав я. "У тебе добре виходить."
  
  
  "А тепер ми можемо поговорити?"
  
  
  "Якщо хочете."
  
  
  Вона вiдвернулася, не зводячи очей з компаса, встановленого вiдвертими перед колесом.
  
  
  Її запитав. - "Добре?"
  
  
  "Що говорити?"
  
  
  Її почав вiдкрито. - "Чому ти вчора вночi боялася цi"ї машини?"
  
  
  "Машини?" Вона тягнула час.
  
  
  "Бiля мого готелю. Є причина, по якiй за тобою слiд стежити?"
  
  
  Її очi розширилися, коли вона подивилася на мене. "Ну звичайно! Хiба ви не зна"те?"
  
  
  Її, зiтхнув, трохи торкнувся її оголеної руки. "Послухай, Христина, нам краще будь-що розiбратися. Ти в цiй поїздцi, тому що твiй брат стверджував на цьому. Але поки я не знаю, скiльки у тебе з ним контактiв, як це було. . Її буду сумлiнну; менi це не подоба"ться. Алекс - старий ще, i менi шкода, що вiн втягнув тебе в це, але, очевидно, його не можна вiдмовити вiд цього. Що менi потрiбно знати в першу чергу наскiльки ви залученi в цей бiзнес ".
  
  
  Вона облизнула губи, знову глянула на компас, а потiм пiднялася, щоб перевiрити настройку закрутки. Нарештi вона знизала плечима. "Добре. Перше, що я знаю про Алекса ... поверта"ться ... це те, що одiна за зустрiнуть ваших людей приходить до мене, коли її виходжу з бутiку. Вiн повiдомля" менi, що Алекс зв'яжеться з вами". Вона повернулася до мене. "Ти повинен знати, Маккi, що я майже не знаю свого брата. Менi було всього сiм рокiв, коли вiн... перейшов на iншу сторону. А до цього вiн завжди був у вiд'їздi, тому її бачив, его дуже мало, коли-небудь. мати померла, а наш батько помер багато рокiв тому, коли їй був немовлям. Так що, її, гадаю, вiн... вiн вiдчував, що, оскiльки її була "диним, що залишилися членом сiм'ї... вiн мiг менi довiряти? "Вона закiнчила на питальнiй нотi, яка займа"ться мене не дуже заспокоювала.
  
  
  Її не ханс цьому значення. "Якi контакти ви пiдтримували з ним з тих тхора?"
  
  
  "Два, три рази отримувала повiдомлення; я не знаю, як вiн ih менi витягли. Її просто виявляла ih
  
  
  коли її поверталася додому з занять або з роботи ".
  
  
  "Що в них було?"
  
  
  "У мене ih нема" з собою. Вiн порадив менi спалити ih".
  
  
  Слава Богу хоч за це, сказав її собi. "Але ти ж пам'ята"ш ih".
  
  
  "Звичайно. Вiн сказав, що повернеться, що його зустрiнуть американськi агенти i що вiн хоче, щоб його була там".
  
  
  "Я досi тхiр не розумiю, чому ти не зустрiлася з ним".
  
  
  "I її теж."
  
  
  "Вiн хоче взяти тебе з собою?"
  
  
  "Я не можу сказати. Наскiльки її знаю, її планую поїхати з тобою на Корфу, зустрiтися там з Алексом i потiм повернутися в Афiни. Вiдпустка закiнчиться". Вона мимоволi посмiхнулася. "Наскiльки її смутний пригадую, мiй старший брат завжди був упертою людиною, завжди вимагав свого власного шляху. Можливо, вiн просто хоче побачити останнього залишився члена сiм'ї".
  
  
  Було абсолютно ясно, що ми нiкуди не просунемося, тому її змiнив напрямок. "Давай повернемося до коричневої машинi минулої ночi. Ти боялася. Чому?"
  
  
  "Я не знаю. Її нiколи ранiше не брала участь у подiбних речах, тому, можливо, його надто добре обiзнаний про... цих речах".
  
  
  "Це дурний штопора, але її повинен його задати. Ви нiкому про це не говорили? Я маю на увазi, щось на кшталт того, що чули вiд вашого брата потiм усiх цих рокiв?"
  
  
  Вона рiшуче похитала головою, потiм гей, довелося прибрати пасмо волосся зi сво"ї rta. "Нi. У мене... у мене нема" близьких друзiв, Маккi. Нiкого, с хема її стала б розмовляти".
  
  
  Її, подивився на нах. "Це трохи дивно", - щиро сказав я. "Нема" близьких друзiв?"
  
  
  Вона почервонiла пiд своїм загаром. "Ах, так, я її розумiю. Ну, її, була ... до недавнього часу пов'язана з одним молодим чоловiком. У мене бiльше його нема". I у мене нема" близьких подруг. Моя робота i мiй новий унiверситету; її сильно змiнили сво" життя, так що нема" нiкого, кому б її сказала таке ".
  
  
  "Але ти все ще боялася".
  
  
  Вона знову знизала плечима. "Ти шпигун, Маккi, i я впевнена, що це не тво" справжн" iм'я, але це неважливо; хiба ти не пiдозрю"ш щось на зразок машини вiн минулої ночi?"
  
  
  "Угу. Але не обов'язково. Це абсолютно секретна операцiя, Христина; нiхто не повинен нiчого про неї знати, крiм тих, хто в нiй бере участь".
  
  
  "Так, її, гадаю ..."
  
  
  "Добре, давай забудемо про це. Може бути, хто-то просочився в якiсь подробицi цi"ї операцiї. Наше завдання - все одно довести справу до обидва кiнцi. У нас " пара днiв у море, щоб поговорити, тому почни з того, що розкажи менi, як Алекс повинен з тобою зв'язатися. на Корфу ".
  
  
  Вона вагалася, борючись зi штурвалом, коли "Сцилла" розгойдувала кильватерный пiсля великої моторного човна. Потiм вона зiтхнула й упала на помаранчевий рятувальний круг, який використовувала в якостi спинки. "Ми домовилися про дату i час зустрiчi. Це таверна на Корфу".
  
  
  "О, круто!" Її сплеснув руками. "Саме там, де будь-хто, хто шука" його, мiг би очiкувати его знайти в Албанiї".
  
  
  "Так, але нiхто не буде його шукати, Маккi".
  
  
  "Що ти ма"ш на увазi?"
  
  
  "У сво"му останньому повiдомленнi вiн сказав менi, що час було найважливiшим. Протягом як мiнiмум двох або трьох днiв, потiм его догляду вони не дiзнаються, що вiн пропав".
  
  
  "I як їй це вдасться?"
  
  
  "Вiн не сказав. Його повiдомлення були короткими".
  
  
  "Так, думаю, так. Корфу". Її встав, спустився вниз i повернувся з пачкою згорнутих карт. Коли її знайшов ту, на якiй був Корфу, менi досить було трохи глянути, щоб зрозумiти, що все було неправильно. "Ми туди не пiдемо, - сказав я.
  
  
  Вона подивилася туди, куди вказував її. "Чому?"
  
  
  "Тому що, коли ми з твоїм братом поїдемо, нас чека" довга пробiжка, п'ятнадцять чи двадцять миль у будь-якому напрямку, доки ми не досягнемо вiдкритого плаття. Що б вiн нам говорив, хтось може шукати Алекса, перш нiж ми зможемо перейти до Таранто ".
  
  
  Вона подивилася на карту. Корфу, головне мiсто острова Корфу розташовувався на пiвдорозi вздовж схiдного узбережжя острова. Всього в кiлькох милях вiд води були узбережжя Грецiї та Албанiї, i її не збирався намагатися втекти з перебiжчиком з обох цих країн на човнi, яка займа"ться могла б розвивати всього чотири або п'ять вузлiв. У всякому разi, не звiдти; Менi знадобилося б чимало часу, щоб просто вибратися з Корфу на вiдкриту воду. Може бути, якщо б мене не вiдвiдували дво" важкоатлетiв, один, навколо яких зараз мертвий, пару ночей тому, її б ризикнув. Але тепер про це не може бути й мови.
  
  
  "Але що ще ми можемо зробити?" - запитала Христина.
  
  
  Її довго дивився на графiк. На морському узбережжi Корфу знаходився крихiтний мiстечко пiд назвою Айос Маттаиос. "Ви зна"те, це мiсце?"
  
  
  Христина похитала головою. "Я нiколи не була на Корфу".
  
  
  "Що ж, ми попливемо туди, i залишити цю човен. Думаю, ми зможемо знайти яку-небудь машину, щоб вiдвезти нас на Корфу".
  
  
  "Але ... Маккi?"
  
  
  "Щоб не буду?"
  
  
  "Навiщо нам йти в таке мiсце, як Айос Маттаиос?
  
  
  Ти повинен бути туристом, а я... ну. Нам один турист не попливе в таке глухе мiсце i не поїде на Корфу. Якщо тiльки ми не дуже поспiшали. "
  
  
  Вона була права. Якби ми збиралися розiграти це в обидва кiнця, особливо на вирiшальному етапi, ми не могли б дозволити собi нiчого нестандартного. Її розгорнув ще кiлька графiкiв, що-що перевiрив. "Добре, Христина, ти прав. Сьогоднi ввечерi ми зупинимося де-небудь на Селфалонии. Це наступний великий острiв, потiм Закiнф. Завтра ввечерi Превеза, а наступним нiяк не коли Айос Маттаиос. Але коли ми доберемося туди, у нас буде щось на зразок проблеми з човном; це буде нашим виправданням, i я зроблю так, щоб все виглядало законним. Ночiвля у Корфу, а потiм назад в ... "
  
  
  Вона так сильно похитала головою, що менi довелося замовкнути. "Що сталося?"
  
  
  "Нi!" вона ахнула. "Нi, не там!"
  
  
  "Але чому б i нi? Це найкраще прокляте мiсце, яке можу її побачити, навiть якщо його важко вимовити".
  
  
  "Я не маю на увазi там". Вона вказала на карту. "Тiльки не Айос Маттайос". Ee палець знову рушив вгору по береговiй лiнiї. "Там".
  
  
  "Превеза? Що в цьому поганого?"
  
  
  Без всякий причини її почав розумiти, що вона уткнулась обличчям менi в плече, вчепившись в мою руку. "Нi, Маккi, чи як там тебе звуть. Будь ласка! Де б ми нас зупинилися, нехай це нiколи не буде Превеза!"
  
  
  
  
  
  
  Десята глава.
  
  
  
  
  
  Отже, ми пропустили Превезу. Заперечення Христини було настiльки iстеричним, що я вирiшив не дослiдити, принаймнi, тодi. Потiм цього ей, здавалося, було соромно за свiй вибух, як нiби вона готель би забрати його назад. Але що б вона нам омелою на увазi, їй був вдячний; це показало, що вона в залi пiд тиском, i вже не прекрасна богиня водних лиж, яка займа"ться, може випадково пiдiбрати американського мандрiвника i вiдправитися в невеликий круїз. Це повернуло правильний погляд на речi, i це було добре для мене.
  
  
  Залишок першого дня ми провели, насолоджуючись вiдкритим морем, тримаючись подалi вiд Закiнф i, коли сонце почало заходити над вiдкритим Середземним морем, попрямували в Аргостилион, головне мiсто Кефалонiї. У порту ми взяли ще припаси, консервiв, льоду, багато алкоголю для камбуза, потiм знайшли ресторан, де похмуро повечеряли . Христина мовчала, зосередившись на сво"му блюдi з не вiдрiзняються овочiв i спецiй, коли сонце зникло за вiкном.
  
  
  "Я вважаю, - сказала вона, - ми будемо спати на борту?"
  
  
  "Олександр був план".
  
  
  "Так". Вона сказала це, зiтхнувши покiрностi.
  
  
  "Це проблема?"
  
  
  "Нi." Вона сказала це дуже швидко. "Ми можемо вийти в гавань i кинути якiр?"
  
  
  "Може бути. Її уточню у капiтана порту; ми, ймовiрно, зможемо пiдiбрати вiльний причал".
  
  
  "Не могли б ми просто... продовжити?"
  
  
  "Ви сказали, що у нас " три днi. Куди поспiшати?"
  
  
  "Ви коли-небудь пливли вночi? У вiдкритому морi з вiтрилами, наповненими легким вiтром?"
  
  
  Слова звучали дивно, вiд Христини. "Так", - вiдповiв я.
  
  
  "Тодi ми не можемо ми, Маккi?" Її рука ковзнула по столу i торкнулася мо"ї руки пальцями. Вони були спокiйнi, злегка тремтiли.
  
  
  "Ви ма"те на увазi, що хочете плисти всю нiч?"
  
  
  "Було б при"мно".
  
  
  "А чому б i нi?"
  
  
  У цей момент офiцiант принiс нам каву по-турецьки, i поки її фiльтрував осад з дна чарки крiзь зуби, Христина встала, щоб зайнятися собою. Коли вона повернулася,в хвилюваннi , вона так рiзко впала на стiлець, що я подумав, що вона злама" його.
  
  
  "Маккi!" - прошипiла вона. "Там був хтось!"
  
  
  "Угу. Що хто-то?"
  
  
  "Чоловiк! Притулившись до стогнати вiдвертими перед дамськiй кiмнатою!"
  
  
  "Так?"
  
  
  "Але я її бачила його ранiше! Минулої ночi в Пiргосi!"
  
  
  Це привернуло мою увагу. "Де в Пiргосi?"
  
  
  "Це було..." Вона завагалася, застосову"ться великий палець до рота i гризла нiготь. "У мо"му готелi потiм того, як я поїхав вiд вас. Коли приїхав, вiн розмовляв з порть"".
  
  
  Його встав. "Вiн все ще там?"
  
  
  "Нi! Коли її пiшла, вiн пiшов. Маккi! Як вони можуть так за нами йти?"
  
  
  "Не будь надто впевненим, що вiн переслiду" нас".
  
  
  "Але вiн повинен бути там!"
  
  
  "Добре, добре. Розслабся". Встав. "Дозвольте менi зробити невеликий вiзит самостiйно".
  
  
  Але коли її повернувся в невеликий прохiд з головної їдальнi, там взагалi нiкого не було, i вiн виявив, що чоловiча вбиральня порожня. Коли повернувся, Христина з тривогою дивилася в мiй бiк, i я похитав головою, коли сель. "Нiхто. Ви впевненi, що це був той самий чоловiк, якого ви побачили в сво"му готелi?"
  
  
  "Так".
  
  
  "Опишiть его".
  
  
  Вона завагалася, закусивши губу. "Вiн був ... нижче тебе, але дуже широкий. Темний костюм, темне волосся. Лисiючий, я думаю, але вiн
  
  
  носив капелюха, тому її i не могла бути впевнена ".
  
  
  "Що вiн зробив?"
  
  
  "Вiн просто... стояв там. Розмовляв з порть"..."
  
  
  "На якiй мовi?"
  
  
  "Ах, по-грецьки".
  
  
  "Вiн говорив з вами? Зробив що-небудь?"
  
  
  "Нi, нiчого подiбного. Вiн просто дивився; його вiдчувала його погляд на себе, на всьому шляху вгору по сходах".
  
  
  Її смiявся. "Я не можу його звинувачувати".
  
  
  "Але вiн тут!"
  
  
  "Угу. Це ж не смiшно, правда? Добре, Христина, це плавання на всю нiч. Але тобi доведеться розважати мене за штурвалом, якщо я не зможу тримати очi вiдкритими".
  
  
  Вона посмiхнулася. "Я обiцяю, Маккi, що зроблю все, що можу, щоб ти не заснув".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  До того часу, як ми попрямували назад до човна, швидкоплинне захоплення безтурботностi Христини зникло; на кожному кроцi вона озиралася через плече, поки менi не доводилося говорити ей, щоб вона прибрала його. Коли ми були на борту i очищали гавань, вона уважно оглядала кожне судно, mimmo якого ми проїжджали, а потiм стежила за всiм, що рухалося. Було майже темно, але кiлька iнших човнiв все ще мчали взад i вперед. Одним навколо них була моторний човен гарного розмiру, яка займа"ться ковзала найближчому до нас, набита визжащими гуляками, яким, очевидно, було наплювати, де буде проводитись вечори. Деякi навколо них зони нам рукою; Її, помахав у ревматизму, але Христина, здавалося, намагалася сховатися на увазi.
  
  
  "Забудьте це!" - огризнувся я. "Ви просто залуча"те до нас увагу. Вони не того типу".
  
  
  Вона сердито подивилася на мене, потiм випросталась i слабо помахала удаляющемуся крейсеру. Поки ми спостерiгали, швидкохiдна човен попрямував до величезної моторнiй яхтi, майже такий же великий, як круїзний лайнер, яка займа"ться пливла в море на холостому ходу. Кожен iлюмiнатор горiв вогнями, i навiть з такої вiдстанi її мiг чути рок-музику, слабо доносящуюся з & nb.
  
  
  "Схоже на вечiрку", - зауважив я.
  
  
  Христина кивнула. Ми дивилися, як моторний човен повiльно йде поруч з моторною яхтою. Були спущенi i прикрiпленi троси, а ще заповнена човни меншого розмiру була пiднята на рiвень головної палуби. Пролунав крик, смiх, i в бiнокль її побачив, як одна жiнка встала, трохи не впавши за борт.
  
  
  "Проклятi дурнi", - пробурмотiв я.
  
  
  "Так, - погодилася дiвчина поруч зi мною. "Туристи".
  
  
  Її, усмiхнувся ей. "Як її".
  
  
  "Нi, Маккi. Ти шпигун".
  
  
  Її, поморщився. "Добре, тодi мiс помiчником шпигуна. Сiдайте за кермо, поки її спускаюся вниз i витягаю для нас теплi светри. Ста" холодно".
  
  
  Її усмiшка була сповнена сенсу. "Але менi зовсiм не холодно".
  
  
  На нiй була легка сорочка, недбало застебнута поверх купальника, i такi ж вицвiлi синi шорти. Її намагався показати, як високо оцiнюю її зовнiшнiй вигляд. "Давайте так i залишимо", - сказав я i спустився вниз.
  
  
  Коли повернувся, вона згорнулася, згорнувшись калачиком на широкому вбудованому сидiння, яке малюки, по всiй кабiнi, пiдiбгавши пiд себе ноги i, пiдперши голову на лiктi.
  
  
  "Це вигляда" зручно, але я не хочу, щоб ти так керувала мо"ї човном вночi. Занадто легко заснути в такому положеннi".
  
  
  "Так, капiтан", - вiдповiла вона, злегка вiтаючи мене.
  
  
  Її кинув гей, светр i кинув ковдру на сидiннi поруч з нею, потiм пiшов вперед, щоб перевiрити клiвер. Вiн був при"мним збуджений вiтром, i коли перевiрив її его, її виявив, що самоналагоджувальна оснастка не зiпсувалася. Якiр був поставлений město, готовий перейти на борт, якщо нам доведеться зупинитися, хоча в цих глибоких водах було не так багато мiсць, де наш канат доходив би до дна. Вiн не забув закрити переднiй люк, подумки прийнявши поплескування Натанiеля Франклiна по спинi, i поповз назад до кабiни.
  
  
  "Все в порядку, шкiпером?" - запитала Христина.
  
  
  "Ага." Її з цiкавiстю подивився на нах. "Схоже, ви дивилися занадто багато фiльмiв про флот".
  
  
  "Мене вчили плавати американський прапорщик".
  
  
  "Ха! Ти ма"ш на увазi, що цi слабаки дiйсно вмiють плавати?"
  
  
  "Ну, це була крихiтна човен. В нiй ледве вистачило мiсця для нас обох".
  
  
  "Повинно бути, це було шикарно". Її впав на сидiння поруч iз ee пiдвернутими ногами.
  
  
  Раптово вона сiла щиро, не зводячи очей з проблискового маячка по правому борту. "Що це?"
  
  
  Менi не довелося перевiряти свiй графiк. "Це святi на мисi, який ми бачили, коли заходили в порт. Як тiльки ми залишимо його позаду, ми знову пряму"мо на пiвнiч".
  
  
  "Ясно. Ти прав, Маккi, зараз не час i не звертати уваги. Ти хочеш спати? У тебе був довгий день".
  
  
  Ee голос абсурдно майже манiрною, як вона казала, втупившись вiдвертими перед собою, обидвi руки на колеса зi спицями.
  
  
  "Нi. Не зараз. Її просто сиджу.
  
  
  i... насолоджуюся виглядом ".
  
  
  Христина не помiтила незграбного зауваження.
  
  
  Довгий час нiхто навколо нас не розмовляв; потiм вона почала звиватися, вiдчуваючи мiй пильний погляд.
  
  
  "Чому ти так на мене дивишся?" - роздратовано запитала вона.
  
  
  "Я не думав, що ти заперечу"ш. Минулої ночi на вулицi ти була... зовсiм iншою дiвчиною".
  
  
  "Це дiяло".
  
  
  "Як чоловiка у коричневому мерседесi?"
  
  
  "Звичайно."
  
  
  "А тепер ih нема"?"
  
  
  Вона повернула голову до мене, i в сгущающейся темрявi її очi були спокiйними i тверезими. "Маккi, її, можливо, готель би лягти з тобою в лiжко. На деякий час. Якби потрiбно було зайнятися з тобою любов'ю, щоб переконати кого-небудь в тому, що ми такi, якими ми вда"мо, її б не вагалася. На якийсь час їй була закохана у свого однокурсника, i я можу чесно сказати, що вiн був далеко не таким привабливим, як ти. I все ж... - Вона знизала плечима i знову глянула вгору, потiм знову на мене. "Я не повiя, щоб повалиться в лiжко з першим американським туристом, чи шпигуном, називайте себе як хочете. Ви розумi"те?"
  
  
  "Звичайно." Її трохи вiдсунувся вiд нах, але не на вiдстань досяжностi. "Це також поясню", чому ви раптом вирiшили плисти всю нiч безперервно".
  
  
  Було надто темно, щоб побачити, почервонiла вона, але по тому, як вона нахилила голову, її зрозумiв, що вона знiяковiла.
  
  
  "Це правда, Маккi. Частково. Якщо її хочу бути твердим у своїй рiшучостi, нема" сенсу ризикувати зайвим спокусою".
  
  
  "Але тiльки частково?"
  
  
  "Так. Її трохи подумав з ними тхора, як ми говорили ранiше сьогоднi".
  
  
  "Про що?"
  
  
  "Про те, як ви змiнив нашi плани".
  
  
  "Що ти ма"ш на увазi?"
  
  
  "Алекс... вiн дуже обережний. Пiдозрiлi. Її, знаю це тiльки по коротких повiдомлень, якi її отримав вiд нього".
  
  
  "Її начебто справив таке враження".
  
  
  "Так що я думаю ... було б нерозумно вносити такi поправки".
  
  
  "Ви ма"те на увазi, що ми повиннi вiдправитися на Корфу, як i планувалося?"
  
  
  "Я думаю, це було б краще, щоб".
  
  
  Цiкаво було те, що я сам думав в тому ж дусi i вирiшив, що веду себе дуже обережно. Якщо б сталося порушення безпеки або якесь переслiдування, не було б такої великої рiзницi, чи ми мiж Корфу i материком або у вiдкритому морi; у будь-якому випадку вони схоплять нас.
  
  
  "Я теж, - сказав я.
  
  
  Її очi розширилися вiд прапора дозволу на виконання, як нiби вона чекала сварки. "Ти зробиш?"
  
  
  Її пояснив свої мiркування. Вона кивнула.
  
  
  "Проблема в тому, - продовжив я, - що нам доведеться вбити день або близько того, а потiм того, як ми доберемося до Корфу це з швидкiстю, з якою ми збира"мося плисти.
  
  
  Її, вiдчував, як вона напружу"ться при цьому iменi, i знову задавався питанням, чому вона не готелю пiдходити до цього мiсця.
  
  
  "Але, - продовжив я, - раз, нiбито це вийшло, наступна зупинка, не рахуючи Корфу, повинна бути на Паксосе. Можливо, ми могли б залишитися там ще на день, але поки ви дума"те, що за нами стежать, я не люблю бути занадто довго в одному порту ".
  
  
  "Так, її розумiю. Так, можливо, його що-то уявляю, Маккi, але оскiльки її бачила цього чоловiка в тавернi в Аргостилионе, її так не думаю, не дуже".
  
  
  Може бути, настав час розповiсти про мою зустрiч, але його так не думав. Ще нема". Чим бiльше її бачив, цю дiвчину, тим складнiше вона ставала, i це вiдносилося i до мiсiї.
  
  
  "Добре, - сказав я, - ми потурбу"мося про це завтра. А тепер розкажи менi, як Алекс плану" зв'язатися з тобою в наступний раз".
  
  
  "Я... я не повинна нiкому нiчого розповiдати. Навiть тобi".
  
  
  "Це нерозумно. Ти щось сказав про тавернi на Корфу, але не бiльше того. Припустимо, ти впала за борт, або щось в цьому родi".
  
  
  Вона посмiхнулася. "Я плаваю, мов риба".
  
  
  "Це не принесе особливої користi, якщо ви впадете вночi, поки його сплю внизу. Ви не можете спiймати човен пiд вiтрилом, повiрте менi".
  
  
  "Цього не станеться, Маккi".
  
  
  "Не будь надто впевненим. У будь-якому разi, її збираюся спати тут".
  
  
  "Вам буде холодно".
  
  
  "Принаймнi, у мене буде компанiя. Внизу самотньо".
  
  
  Вона смiялася.
  
  
  "Отже, повернiмося до справ. Ваш контакт з Алексом".
  
  
  "Право, Маккi. Я не можу сказати".
  
  
  "Тобi краще подумати ще раз, дорога. Якщо за нами пiдуть люди, ми можемо розлучитися або того гiрше".
  
  
  Вона завагалася, прикусивши губу. Нарештi вона повiльно похитала головою. "Можливо, завтра. Дай подумати, Маккi".
  
  
  "Скажи щиро, Христина." Менi наказано зустрiтися з Алексом, забрати його i доставити в Iталiю. Вiдкрито зараз ти "диний контакт, який у мене " з ним, так що нам краще довiритися один одному або розвернутися виплат прямо тут i сказати, кравець вiзьми "
  
  
  Вона здригнулася, її очi розширилися вiд страху.
  
  
  "Ти б не шталь!"
  
  
  "Кравець вiзьми, їй би це зробив". Її блефував, але, судячи з її реакцiї, вона була частково переконана.
  
  
  "Будь Ласка, Маккi. Все це так ново для мене; я не знаю, що робити, кому пiдпорядковуватися. Ми повиннi бути в конфлiктi?"
  
  
  "Вибiр за вами", - рiшуче сказав я.
  
  
  "Тодi їй скажу тобi".
  
  
  Її почекав, поки тиша не стане досить щiльною, щоб рiзати ножем.
  
  
  "Завтра", - тихо сказала Христина.
  
  
  Її сердито подивилася на нах, потiм зiтхнув, розтягнулася на м'якому сидiннi i взяла рятувальний круг замiсть подушки. "Розбуди мене, коли втомишся", - прогарчав я.
  
  
  "Так", - м'яко сказала вона.
  
  
  "I уважно стежити за компасом".
  
  
  "Так, сер".
  
  
  
  
  
  
  Одинадцята глава.
  
  
  
  
  
  Ранок видався вiтряним, темнi хмари неслися низменному над головою. Нiяк не коли там працювали важкi рубки, i важка човен з широкими балками розгойдувалася i опускалася, як втеча кiнь. Христина спала внизу, але незабаром знову вийшла на палубу, блiда й схвильована.
  
  
  "З нами все в порядку?" - запитала вона, з тривогою дивлячись на хмари.
  
  
  "Не про що турбуватися." Менi довелося закричати, перекриваючи наростаючий завивання вiтру, грiм i скрип оснастки. Рiзка змiна вiтру змусило великий гротом плескати, як прив'язаний, знавiснiлий орел; Його боровся з кермом, поки ми не опинилися в курсi вiтру, який знову заповнив парус.
  
  
  Христина сперлася на дах каюти i трохи озирнулась божевiльним поглядом. "Де ми? Я не бачу землi".
  
  
  "Ой, це десь там". Її невизначено махнув у бiк правого кульку.
  
  
  "Але хiба ти не зна"ш?" В її голосi була тонка вiдтiнком панiки.
  
  
  "Не хвилюйся". Її, подивився на годинник; було близько шостої ранку. Одного разу вночi її прикинув нашу швидкiсть i вирiшив, що ми, наприклад, навпаки Превеза, але це було дуже приблизно. Вiн не сказав дiвчинi. "Якщо схоже, що у нас проблеми, все, що менi потрiбно зробити, це вiдправитися на схiд, i ми побачимо землю". В даний момент це була не дуже приваблива перспектива, оскiльки вiтер тепер дув з того напрямку, i для подолання его знадобилася б серiя довгих виснажливих галсiв. Спасибi Натаниэлю його знав достатньо, щоб зрозумiти, що малопотужний допомiжний двигун не допоможе в такому морi; без стабiлiзуючого ефекту вiтру в вiтрилах "Сцилла" бiльше рухалася вгору i вниз, нiж вперед.
  
  
  "Але... ми не можемо ми точно дiзнатися, де ми знаходимося? З цим... як ви це назива"те? Тризуб?"
  
  
  Її, усмiхнувся. "Секстант". Її, глянув наверх. "I до тих тхора, поки не з'явиться сонце, на якому можна зупинитися, ревматизму - нi".
  
  
  Вона насупилася, явно стурбована, забрала свою руку вiд даху каюти i тут же вiдсахнулася, ледь не провалившись у вiдкритий прохiд позаду нах.
  
  
  Її, закричав. - "Дивись!" "Давайте не злама"мо ноги в цьому невеликому круїзi. Iди сюди i сядь".
  
  
  Вона зробила, як гей, сказали, погойдуючись через вiдкриту кабiну i ледь не врiзавшись в нактоуз компаса. Її схопив її за руку, притягнув до себе.
  
  
  "Залишайся на мiсцi. Костя бога, не ламай компас, тому що тодi навiть її б почав хвилюватися".
  
  
  Вона мимохiть усмiхнулася i прибрала волосся з обличчя. Ee шкiра була вологою, i це було не вiд бризок, якi час вiд часу розбивалися о-плiч. Її знав цей погляд.
  
  
  "Вiдчува"те себе трохи укачанной?"
  
  
  "Мене не нудить? Я не знаю такого слова".
  
  
  "Болiсно".
  
  
  "А... трохи. Там так душно, i човен так багато стриба"".
  
  
  "Угу. Ну, залишайся тут, поки ми не виберемось звiдси. Сiдай за кермо".
  
  
  "Її?" Вона прибрала руки, немов боялася доторкнутися до неї.
  
  
  "Чому б i нi? Найкраще у свiтi лiки вiд морської хвороби, щоб не вiдставати вiд дель на палубi".
  
  
  "Я не страждаю морською хворобою!"
  
  
  "Як би ви це нас називали. У будь-якому разi, її гарантую, що через кiлька хвилин ви вiдчу"те себе добре. Prima догляду за це. У мене " робота".
  
  
  Вона зробила, як гей, сказали, ковзнувши до того мiсця, яке його звiльнив, коли його встав. На мить вона з сумнiвом подивилася на мене, потiм глибоко зiтхнула i взяла кермо обома руками. Її спустився в каюту.
  
  
  Коли повернувся через кiлька хвилин, вона слабо посмiхалася, пiднiмаючи голову, щоб зловити вiтерець i солонi бризки. Лiкування спрацював швидше, нiж її думав.
  
  
  "Хочете поговорити?"
  
  
  "Говорити?"
  
  
  "Угу. Ви зна"те".
  
  
  "Так." Вона пiднялася iз сидiння, щоб краще розглянути циферблат компаса. "Трохи пiзнiше, а Маккi? Її зараз трохи зайнята".
  
  
  Їй дозволив цього пройти.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  До полудня було
  
  
  знову тихо i сонячно; Її впорався з допомогою секстант i помолився, щоб мiй елементарна була навiгацiя хоча б достатньо точною. Її, був здивований, виявивши, що ми зайшли далi, нiж її очiкував; Превеза повинна лежати майже на схiд вiд нас. Це був невеликий острiв, не бiльше чотирьох-п'яти миль в довжину, i його було неважко пропустити. Вiтер все ще вiяв зi сходу, i, хоча море було спокiйнiше, все ще залишалася непри"мна невелика аварiйна . Зiтхнувши її, взявся за першу нашу прив'язку. Це не був день для задоволення або навiть для роботи.
  
  
  Її, спустився вниз, встановив карту нашого району на широкому столi в головнiй каютi i зазначив наше нинiшн" становище. З цього моменту менi довелося б точно зазначати цi вiдхилення, коли ми рухалися вперед i назад, проти вiтру, вiдстежувати точний час, витрачений на кожен галс, i сподiватися, що мої оцiнки пройденого вiдстанi були досить точними. Це було б нелегко навiть з досвiдченою рукою на кермо, але те, що Христина написала для мене там, зробило все набагато бiльш складним i невизначеним; зрештою, вона нiколи ранiше не вiдривалася на увазi берега. З iншого боку, я i сам не був дуже досвiдчений у далекому плаваннi.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Лиже до вечора ми потрапили в маленький острiвець на носi. День шталь золотим, коли ми попрямували в прекрасну маленьку гавань Порто-Гайо. На перший погляд це здавалося примiтивним, неосво"ним мiсцем; все, що ми могли б бачити, - це срiблясто-зеленi оливковi гаї, що тягнуться на всi боки, наскiльки ми могли бачити. Потiм, коли ми наближалися, ми могли б розрiзнити низькi будiвлi, бiлi, коричневi i рожевi, з голими щоглами пришвартованих човнiв, погойдуються в гаванi.
  
  
  Мiстечко було маленьким, але багатолюдним; Бiльшiсть будинкiв тяглися вздовж набережної. Кам'яна набережна межувала з гаванню; на березi був ряд маленьких магазинчикiв, таверн i пара крихiтних готелiв. Не обговорюючи цього, Христина погодилася переночувати на борту "Сцилли"; капiтан порту призначив нам причал далеко вiд берега, що мене цiлком влаштувало. Наша човен несла крихiтну шлюпку, прив'язану до шлюпбалкам, на кормi, i потрапити в маленький човен розмiром з ванну було великим подвигом з точки зору балансу i часу. Коли ми вдвох забилися в нах, ми були так низменному в & nb, що я очiкував, що нас затопить перш, нiж ми зможемо пройти пару сотень ярдiв до порту бар.
  
  
  "На щастя, тут нема" водних лижникiв", - прокоментував її.
  
  
  "Ой?" Тепер Христина здавалася веселою, повнiстю забувши про ранкових турботи i страху напередоднi ночi.
  
  
  Її трохи змiстив свiй оленка; шлюпка похитнулася i перевалила через борт трохи води. Дiвчина виглядала стривоженою, потiм розсмiялася.
  
  
  "Так, її, розумiю, що ви ма"те на увазi. Може, нам варто повернутися в човен до настання темряви, а?"
  
  
  "Не буде нiякої рiзницi; ми можемо тонути нiяк не коли або вночi".
  
  
  "I ми завжди можемо плавати".
  
  
  "Звичайно." Нашi колiна, нiби переплетенi, з цим нiчого не поробиш, i менi здавалося, що вона нада" невеликий додатковий тиск. Може бути.
  
  
  Ми зробили довгу прогулянку по маленькому мiстечку, i трохи погуляли за межами его, зображуючи туристiв з подво"ною силою. Сiльська мiсцевiсть була зеленою i кам'янистiй, рiзко пiднiмаючись над морем, як вершина гори затонулої, якiй на самому делле були бiльшiсть грецьких островiв. З курної дороги ми могли б поглянути вгору i побачити схил пагорба, всiяний крейдяними валунами, деякi розмiром з котеджi, стояли серед них, причому будинки в деяких випадках вiдрiзнялися головним чином темними квадратами, що позначали ih вiкна. Хрипящая прагнення машина, схожа на дово"нний сiтроен, проїжджала mimmo нас, забита дорослими i дiтьми. Її не здогадався, що мiсцевi багатi люди; iншi, яких ми бачили на дорозi, були або гуляють, або керуючими кiнними возами. В основному вони не звертали на нас уваги; чоловiки невисокi i кремезнi, багато з великими вусами, жiнки в стандартнiй селянському одязi чорного кольору до щиколотки, зазвичай з такими ж шалями, якi майже закривали ih особи. Це було те, що мене спантеличило в Грецiї з того моменту, як її вперше почав читати o неї: чому така сонячна всiй територiї готелю, а з її пiдбадьорливим повiтрям i блискучою водою повинна бути населена жiнками та безлiччю чоловiкiв у вiчному жалобi. Якщо б їй був фiлософськи налаштований, її мiг би запитати про це Христину, але в мене були iншi думки. Вiтрильний спорт виклика" апетит, який може перетворити самого вибагливого споживача в ненажеру, а її голодував.
  
  
  Ми знайшли таверну з видом на набережну, i вечеря був настiльки дивно гарний, що ми затрималися в nen до пiзньої ночi. Мiсце явно призначенi для подорожуючих яхтсменiв; Меню було частково англiйською мовою, прикрашене грубо намальованими якорями i черепашками. Спочатку ми були "диними у цьому мiсцi, але незабаром ввалилася група чоловiкiв i жiнок з засмаглими обличчями i сильними руками в морському одязi.
  
  
  Судячи з уривкiв розмов, її чув, що це була змiшана група американцiв i британцiв, включаючи iталiйку i двох очевидних французiв. "Нiчого особливого, - сказав її собi i глянув на Христину.
  
  
  Вона дивилася вiдвертими перед собою, наче на щось за моїм лiвим плечем, але я мiг сказати по її пiдборiддю i поверхневому диханню, що вона була напружена.
  
  
  "Що це?" - запитала я, нахиляючись вперед, щоб нас не було чутно.
  
  
  "Це... це нiчого". Вона коротко посмiхнулася. "Зда"ться, її пiдозрюю всiх. Її i буду рада, коли все це закiнчиться".
  
  
  "Ви будете?"
  
  
  "Так".
  
  
  Її потягнувся до її руцi через стiлець. "Я не впевнений, що буду радий".
  
  
  Вона довго дивилася на мене. "Нi", - нарештi сказала вона. "Можливо, її теж не буду".
  
  
  Нiхто не розмовляв з нами, поки ми не пили кави, але потiм один навколо французiв через кiмнату встав i свiдомо попрямував до нашого столика. Це був худорлявий чоловiк з копицею пiсочних волосся i соромливою усмiшкою, повної впевненостi.
  
  
  "Прости мене", - сказав вiн, дивлячись в основному на Христину. "Ви американцi?"
  
  
  "Її", - сказав я. "Вона чиста."
  
  
  "Ми з друзями цiкавилися, чи не хочете ви при"днатися до нас, щоб випити". Вiн усе ще дивився на Христину;
  
  
  Вона рiшуче похитала головою. "Менi дуже шкода, - сказала вона з холодною ввiчливiстю. "Але ми повиннi лягати спати ранiше, це був довгий день". Вона встала з плавною грацi"ю принцеси, яке вiдкида" негiдної шанувальника. "Ти заплатиш за чеком, Денiел? Ми повиннi йти. Її повернуся через хвилину".
  
  
  Француз вiдступив, явно намагаючись зберегти безтурботне холоднокровнiсть. Їй посмiхався про себе, розкладаючи драхми; дiвчина все ще мене дивувала. Спостерiгаючи, як вона руха"ться в бiк туалету, насолоджувався її видом, навiть ззаду, красиво наповненi бiлi штани з широкою блакитною сорочкою поверх них. Простий костюм давав зрозумiти, чого в нiй не було, i раптом, згадавши минулу нiч, я не чекав цього.
  
  
  Прийшов офiцiант, взяв мої грошi i вiддав ih пухкою вусатою жiнцi за касою. Вiн довго про це думав, а її починав втрачати терпiння. Коли вiн нарештi повернувся, її вже був на ногах, але коли вiн йшов, її знову сель. Христина все ще не повернулася.
  
  
  "Напевно, це мо" нетерпiння", - сказав її собi i свiдомо не глянув на годинник. Її перевiрив стiлець в iншому кiнцi кiмнати; вони дивилися в мою сторону, i молодий француз посмiхався.
  
  
  Її змусив себе сидiти спокiйно, потягуючи залишки кави, в той час як мої кишки стискалися в мiру того, як йшли хвилини. Її згадав її тривогу, коли вона побачила чоловiка у ресторанi в Аргостилионе i почала нервувати, як i ранiше.
  
  
  Жiнка за касою запитально дивилася на мене. Її, озирнувся, нарештi встав i пiдiйшов до неї.
  
  
  "Сподiваюся, ти говориш по-англiйськи".
  
  
  "Але звичайно", - вiдповiла вона.
  
  
  "Юна ледi". Її, вказав у бiк туалету, - або, принаймнi, коридору, що веде до йому. "У нас був довгий день подорожi, i, можливо, вона нездорова..."
  
  
  "Але, звичайно", - пiдтвердив вона i пiдняла свою одягнену в чорне тушу з високою табуретки, щоб шкандибати в дамську кiмнату. Через мить вона повернулася, знизуючи плечима. "Там нiкого нема"", - сказала вона.
  
  
  "Де, кравець вiзьми...?"
  
  
  "Можливо, заднi дверi". Вона глянула на стiлець, за яким француз виглядав пiдозрiло самовдоволеним, як людина, у якої все залагоджено i не поспiша" складати. шматочки разом.
  
  
  За винятком того, що я не довiрив цього нас на хвилину. Нiхто не вставав з того стiльця, i здавалося бiса малоймовiрним, що Христина покинула б мене на нiч з-за випадкового пiжона. У всякому разi, не зараз. Її проiгнорував його.
  
  
  "Спасибi", - сказав її жiнцi i поспiшив з таверни. Коли її, пiдiйшов до того мiсця, де ми залишили човен, вiн не здивувався, виявивши її там, вона б точно не повернулася в човен одна. Але коли її подивився на затемнену гавань, її змiг розрiзнити темну постать, що дрейфу" недалеко вiд Сцилли. Це була невелика човен з пiдвiсним мотором, носом якої впиралося в корпус шлюпа, i по тому, як вона погойдувалась i опускалася, у мене склалося враження, що її залишили там всього кiлька хвилин тому. Поки його дивився, в iлюмiнаторах головною каюти блиснув святим, i нiяких сумнiвiв не залишалося.
  
  
  Її sel в човен вiдчалив, i як можна швидше поплив через переповнену гавань. Стук веселий в ключинах здавався менi громом у вухах, але як тiльки її зупинився, щоб придумати спосiб приглушити звук, mimmo пронеслася моторний човен. Его пiсля майже затопив мене, але я її зберiг контроль i використовував шум, щоб пройти решту
  
  
  вiдстанi до "Сцилли".
  
  
  Її причепився до носа, потiм вилiз на носову палубу. Поверхня була вологою вiд роси, i, лежу на нiй, її i вiдчував, як волога просочу"ться крiзь мою сорочку. Мене це не турбувало; Мене бiльше турбувало те, що сергiй не проходив через кришку люка по оргскла вiдвертими перед моїм носом. Це означало, що дверний прорiз мiж каютами був закритий.
  
  
  Її вiдкрив люк, вдячний, що ранiше не намагався виламати його зсередини. Вiн безшумно хитнувся вгору, i вiн опустився мiж двома вузькими лiжками внизу. Люк знову закрився, i вiн уповiльнив крок, поки не закрився. Її, рушив до дверного прорiзу, перевiряючи Хьюго у пiхвах на передплiччi, i приклав вухо до тонкої дерев'яної панелi.
  
  
  Якщо б мiй грецький був краще, її мiг би сказати, що вони говорять, але слова цi"ї людини вирвалися занадто швидко, щоб її мiг вловити бiльше, нiж кiлька фрагментiв розмови. Але його голос дав зрозумiти, що вiн комусь загрожу", i коли її почув ревматизму Христини, не було нiяких сумнiвiв, хто. Її почув звук рiзкого ляпанця i приглушений крик. Її почав брати ножа в руку, коли зверху на мене впала тонний цеглин.
  
  
  Вiн пройшов через люк, який тiльки що її закрив. У темрявi її не бачив нiчого, крiм давить на мене громiздкою тiнi; в тiснотi мiж лiжками її навiть не мiг перевернутися, щоб дiстатися до особи. Порив часникового дихання ледь не задушив мене, i це додало менi сили вiдчаю. Її, скочив, як мустанг з заусенцем пiд сiдлом, намагаючись струсити смердючого чоловiка зi сво"ї спини. Його мета вдарилася об низьку стелю, вiн важко хмикнув, поки його руки все ще стискали мо" горло. Її знову вдарив його его, почав жбурляти в одну навколо лiжок, коли дверi вiдчинилися.
  
  
  Сергiй у головнiй каютi був тьмяним, але пiсля повної темряви її на мить ослiп. Все, що я бачив, був силует i блиск металу в його руцi. Її вдарив його ногами, але не змiг до нього дiстатися. Пролунав льодовий клацання вiдведеного курка; Її розвернувся, намагаючись втягнути людину на спинi мiж собою i пiстолетом, але я знав, що було занадто пiзно.
  
  
  Пострiл був подiбний удару грому в тiснотi. На мить її завмер, очiкуючи, коли вiдчую, куди мене вдарили. Але боляче не було, навiть раннього онiмiння, що переду" агонiї вiд серйозного удару. Коли її знову подивився на силует в дверному отворi, її побачив, що вiн похитнувся. Чоловiк, який напав на мене, послабив хватку, i я вирвався на свободу, нацiлившись на вбивцю.
  
  
  Її вибив пiстолет з його рук i штовхнув його назад. У тьмяному свiтлi за вiкном її побачив Христину, ee рука була заплуталася в його волоссi, вона тягнула ih iso усiх сил. Але в боротьбi її вiльна рука вилетiла за спину i вдарила по гасовiй лампi, вибивши її з пiдвiсiв.
  
  
  Палаюча рiдина розлилася по столу, потiм на палубу, лизнувши дошку у напрямку до нас у раптовiй темрявi. Її вiдштовхнув цi"ї людини, тепер не звертаючи уваги навiть на Христину. Пожежа на борту човна - це, мабуть, найжахливiше, що " на свiтi, особливо коли ви в пастцi внизу, а вогонь направля"ться вiдвертими в бензобаки.
  
  
  Її хапав ковдри з гранат i кидав ih на найбiльшi гарячi дiлянки; поки вони тлiли, її включив воду в раковинi на камбузi, потiм пiрнув у великiй пiдвiсна шафка i витягнув куртка для негоди, щоб перекинути iншi гарячi мiсця. Весь бiзнес не мiг зайняти бiльше пiвтора хвилина - в противному разi ми загубили б човен i, можливо, нашi життя, - але коли її нарештi загасив вогонь, наших вiдвiдувачiв не було. Її почув запуск пiдвiсного двигуна, спробував пiднятися в кабiну, але врiзався в Христину.
  
  
  "Маккi!" - заверещала вона, обiймаючи мене за шию. "Ах, Боже Мiй! Маккi!"
  
  
  "Ага-ага." Її неуважно поплескав ee, прислухаючись до згасальним звуку мотора. "Що тут сталося?"
  
  
  "Її ... вони забрали мене навколо таверни. У людини був пiстолет i ..."
  
  
  "Гаразд." Її вiдштовхнув ee, зовсiм трохи, щоб її мiг нахилитися i перевiрити палубу пiд ногами. "Дай менi лiхтарик, а?"
  
  
  Незважаючи на весь вогонь i замiшання, особливих пошкоджень не було. На щастя, стiлець, на який потрапила перша активного вiдпочинку палаючого гасу, був покритий слюдою; кiлька рухiв ганчiркою приберуть плями. Обшивка палуби, проходила через середину каюти, завжди була вологою з-за плескання трюмнi води трохи нижче, i тiльки фарба була випаленої. Переконавшись, що на борту нiчого не жеврi", її включив святий Крiстiн.
  
  
  "Вибачитися", - коротко сказала я. "Оскiльки хулiгани пiшли, її подумав, що було б краще переконатися, що ми не вибухнемо, перш нiж приступити до питань".
  
  
  Дiвчина важко кивнула, опустивши голову мiж
  
  
  
  плечей, коли вона сидiла на лiжку по лiвому борту. "Я розумiю."
  
  
  "Хочеш допомогти менi зараз?"
  
  
  "Тобi допомогти?"
  
  
  "Ми не збира"мося зупинятися тут сьогоднi ввечерi, дорога. Пiдемо, виберемо який-небудь iнший причал - якщо тiльки ти не хочеш знову плисти всю нiч".
  
  
  "О, Боже, нi, Маккiл". Вона закрила обличчя руками. "Так багато..."
  
  
  "Ну, не прогинайся зараз. Пiшли. Витягни човен з носа, i прив'яжи її до корми, поки її заведу двигун".
  
  
  У певному сенсi, було б краще поплисти вiн вночi, але я почав вiдчувати ще бiльш божевiльнi почуття з приводу цi"ї операцiї. Якщо б вони готелi вбити, або схопити нас, вони могли б це зробити. Особливо у вiдкритому морi. Так що, можливо, iнше мiсце для решти ночi буде настiльки ж безпечним. У всякому разi, її теж втомився.
  
  
  Ми знайшли причал на зовнiшнiй околицi гаванi, прив'язали до нього i закiнчили очистку. Ми вставили ще один лiхтар в кронштейн, i, поки Крiстiна мила стiльницю, її ретельно перевiрив iншу частину кабiни, прибравши залишки розбитого скла та iншого смiття. Її знайшов пiстолет, який вибив навколо руки людини, старий револьвер 32-го калiбру з ще одним патроном в цилiндрi. Даремний, але на всяк випадок поклав на полицю в камбузi.
  
  
  "Ви не ставите нiяких питань", - тихо сказала Христина.
  
  
  "Я чекав тебе."
  
  
  "Що ти хочеш, щоб їй сказала?"
  
  
  "Може, що, кравець вiзьми, сталося".
  
  
  "Це зда"ться таким... дурним".
  
  
  "Дурним?"
  
  
  "Так. Бачиш, людина з пiстолетом схопив мене в тавернi. Груба людина, не краще хулiгана, ти зна"ш? Вiн i його товариш змусили мене повернутися до човнi..."
  
  
  "Чому? I чому тут?"
  
  
  "Вотум що так нерозумно. Вони думали, що ти багатий американець, крутишся навколо попросив човнiв для покупки. Вони думали, що на борту в тебе заховано багато грошей, i вони намагалися змусити мене сказати, коли ... ну ... ти з'явився . "
  
  
  Її, подивився на нах скептично. Вона виглядала так само чудово, як завжди, i, опустивши волосся перед особою, вона викликала спiвчуття i обнадiйливi ласки. Коли їй нiчого не сказав, вона подивилася на мене. "Що сталося, Маккi?"
  
  
  "Нiчого", - сказав я, майже переконавши себе. Зрештою, це могло бути правдою. I чому сестра Alexa Зенополиса повинна грати зi мною в таку складну гру? Менi вдалося спiвчутливо посмiхнутися. "Ну, тепер все скiнчено. Думаю, одна навколо них речей. Як ти себе почува"ш?"
  
  
  Повiльно ee гол пiднялася, i вона вiдкинула волосся з обличчя. Бiльшостi жiнок потрiбно було б кiлька годин в салонi краси, щоб домогтися таких же змiн у зовнiшностi.
  
  
  "Як нiчний ковпак?", - сказала вона i посмiхнулася.
  
  
  На борту був брендi i пляшка бурбона, яку її знайшов в Афiнах. Здавалося, що настав хороший час, щоб розiбратися з цим.
  
  
  "Що це буде?" - запитав я, пiднявши обидвi пляшки.
  
  
  "Ах! У вас " бурбон!" Її очi скакали в тьмяному свiтлi.
  
  
  "Не кажiть менi, що ви навчилися iншому у цього американського прапорщика".
  
  
  "Ми багато чому вчимося у американцiв". Вона опустилася на вузьку лiжко навпроти стiльця i подивилася на мене. У мене пересохло в горлi, i менi потрiбно було випити.
  
  
  Потiм того, як її зробив пару здорових ковткiв, вона поплескала по лiжку поруч з собою. "Сядь, Маккi".
  
  
  Її зробив. Ee рука недбало лiжка на мо" стегно, i її прохолодне тепло, здавалося, випромiнювалося через тонку темну блузку, яку вона носила. Її вiдкашлявся.
  
  
  "Голос... Паксос".
  
  
  "Так", - пробурмотiла вона i зробила довгий повiльний ковток.
  
  
  "Тепер, - сказав я.
  
  
  Вона повернулася до мене з удаваним подивом. "Вiдразу?"
  
  
  "Так. Ви обiцяли. Про вашому контактi з Алексом".
  
  
  Мить вона дивилася, потiм повiльно похитала головою. "Чи повиннi ми? Зараз?"
  
  
  "А яке найкращий час?"
  
  
  "Про ... пiзнiше?" Вона присунулася лиже, i якимось чином кiлька гудзикiв на верхнiй частинi її блузки вдалося расстегнуться. В отворi утворилася чудова плоть, i моя лiва рука пiднялася сама по собi, щоб нiжно обхопити груди, прижимавшуюся до моїх грудей. "Так", - видихнула вона. "Так..."
  
  
  "Що з тобою?" - запитав її. "Вчора ввечерi ти грала дiвчину, сьогоднi ти знову повiя".
  
  
  Вона не вiдреагувала так, як я очiкував; її очi залишилися приспущеними, коли вона взяла мою руку i доклада" її собi на груди. "Не намагайся зрозумiти мене вiдразу, Маккi. Повiр менi. Довiрся моїм iнстинктам".
  
  
  "Своїм iнстинктам?"
  
  
  "Пiзнiше, Маккi. Але тепер..." вiдкрилася ще одна кнопка, потiм ще одна; у той же час вона нахилилася вперед i нiжно притулилася губами до моїх. На даний момент мої питання були забутi.
  
  
  Її мова метнувся до мене, дослiджуючи, дотягуючись. Моя рука прослизнула всередину
  
  
  в блузку, вiдчув, як сосок зроста" i твердне пiд моїми пальцями. Вона ахнула, потiм ковзнула рукою по мо"му стегна. Мiй iнтерес був очевидним, i вона хихикнула глибоко горлом.
  
  
  Вiдкинувши блузку, її поцiлував ee плече, глибоку затiнену розколину, одну грудь, потiм iншу. Потiм її, вiдсторонився, щоб щорiчно i помилуватися; соски стояли нерухомо i вiдкрито, злегка пiдвiвшись, як нiби тягнулися до мене в ротi. Стегна Христини повiльно рухалися, а її рука прослизнула за пояс моїх штанiв. Її втягнув життя, щоб дати гей трохи бiльше мiсця, i вона повною мiрою скористалася цим ...
  
  
  Не питайте, як менi вдалося вимкнути лампи в каютi - люди на човнi так чертовски недбалi, що просто заскочили i перетворили стiлець i лавки в лiжко, але через кiлька хвилин ми вже лежали голi разом, її тiло тулилося до неї. вiд пальцiв нога, до плечей. Ми дослiджували ще один iнший з наростаючим голодом, i її мову був зайнятий i спритний; а потiм, коли здавалося, що ми обидва вибухнемо вiд цього наполегливого бажання, вона вiдкрилася менi.
  
  
  Вона ахнула, коли її штовхнув повiльно; вона сказала щось, чого я не зрозумiв, i спробувала втягнути мене глибше. Її пручався рiвненської настiльки, щоб показати, хто тут головний, а потiм почав довгi, повiльнi рухи, що пронизують все глибше з кожним ударом. Вона пiдняла ноги, обхопила ними мою спину, смикнувши стегнами вгору, щоб зустрiти мої посилюються поштовхи. Вона почала стогнати, притягу" мене до себе, щоб поцiлувати мене з наростаючою жорстокiстю, по мiрi того, як її рухи ставали бiльш швидкими i несамовитими.
  
  
  Коли це сталося, вона вiдкинула голову, широко вiдкривши очi i рот, чiпляючись руками за мої плечi, її стегна колотились, як поршнi. Здавалося, це тривало вiчно, нашi вза"мнi зiтхання змiшалися, коли його вибухнув всерединi нах, i коли, нарештi, ми обидва були виснаженi, її безпорадно лежав поперек нах, усвiдомлюючи цю чудову слабкiсть i слизькiсть просочених потiм дроту. Минуло багато часу, перш нiж вона заговорила.
  
  
  "Маккi?" - сказала вона хрипким голосом.
  
  
  "Так?"
  
  
  "Спасибi."
  
  
  Її, усмiхнувся. "Спасибi"
  
  
  "Нi. Ви не можете зрозумiти". В її голосi була дивна нота покiрностi.
  
  
  "Спробуй мене."
  
  
  Вона похитала головою. "Нi, я не можу сказати".
  
  
  "Чого-чого?"
  
  
  "Що я хочу".
  
  
  Вона знову ходила колами, але я пручався сво"му роздратуванню. Її частково скотився з нах, але вона чiплялася з дивовижною силою.
  
  
  "Нi! Не залишай мене!"
  
  
  "Я нiкуди не пiду. До ночi чека" довгий шлях, Христина". Її перехилився через край лiжка, знайшов на пiдлозi склянку, пiдняв його i зробив великий ковток бурбона. Коли рiдина потекла по горлу до живота, її вже вiдчував, як моя сила поверта"ться ...
  
  
  "Так", - видихнула дiвчина, потягнувшись за склянкою i, пiднявши голову, щоб вiдпити. "Це наша нiч, i я боюся, що вона буде "диною, Маккi".
  
  
  Вона була права, як його чертовски швидко з'ясував, але навiть Христина не знала, наскiльки вона права.
  
  
  
  
  
  
  Дванадцята глава.
  
  
  
  
  
  Вони чекали на нас у Корфу, вiдкрито до коричневого "мерседеса", припаркованого на видному мiсцi в основних причалiв. Дво" чоловiкiв, не вiдрiзняються вiд темних костюмiв i капелюхiв, приховують велику частину осiб, сидiли i байдуже дивилися, поки ми з Христиною гуляли по набережнiй, пара морських туристiв, прекрасного змучених вночi любовi i довгим, повiльним нiяк не коли плавань в якесь море. деякi називають найкрасивiшим з усiх грецьких островiв.
  
  
  Ми вибрали мiсце для тут в самiй пiвнiчнiй частинi гаванi, подалi вiд метушнi в центрi. На & nb, куди б нас подивилися, були човни всiх розмiрiв i тип, вiд крихiтних вiтрильних судiв до мiсцевих риболовних суден i величезних океанських яхт. Вечiрн" сонце вiдкидало довгi тiнi, поки ми йшли mimmo рядiв кiоскiв, що пропонують тубiльну одяг, прикраси, предмети мистецтва, всiляку освiта, запахи якої змiшувалися з солоним повiтрям i невизначеними запахами гiрськiй сiльськiй мiсцевостi, яка займа"ться маячила за мiстом. Гули моторолери, крики продавцiв i музика лунали по всьому вiдкритих дверей всiх iнших закладiв громадського запитiв. Ми вже майже почали занурюватися в атмосферу свята, коли її помiтив "мерседес".
  
  
  Її попереджувально схопив Христину руку, закликаючи продовжувати рухатися, не збавляючи кроку. Спочатку вона не зрозумiла, але, побачивши машину, напружилася; Її потягнув її вперед.
  
  
  "Не дивися на них. Продовжуй рухатися".
  
  
  "Але... як вони сюди потрапили? На машинi вiн?"
  
  
  "Є пороми, чи не так?"
  
  
  "Ах. Так. Але чому вони... сидять тут?"
  
  
  "Що ще важливiше, як вони дiзналися, що ми будемо тут?" Ми були майже навпроти машини. Чоловiки всерединi повiльно повернули голови, поки ми
  
  
  пройшли mimmo, але вираз ih осiб не змiнилося.
  
  
  Христина покiрно знизала плечима. "Всi приїжджають на Корфу. Або... ти сказав тому з математики, де орендував човен?"
  
  
  Її, на мить замислився. "Можливо. Принаймнi, їй сказав, що, мабуть, пiду на пiвнiч".
  
  
  "Ви повиннi були сказати ему?"
  
  
  "Цього не можна було уникнути. Вiн-готель знати, куди його збирався вiдправитися, i якщо б їй сказав, що хочу зробити круїз по Кикладам, вiн подумав би, що це дивно".
  
  
  "Чому це?"
  
  
  "Подивiться на карту. Пiргос в залi далеко вiд Егейського плаття; було б розумнiше орендувати човен в Пiреї, якщо б її планував вiдправитися туди".
  
  
  "Звичайно. I цi люди... чи могли вони бути тим, хто намагався орендувати цього?"
  
  
  "Угу. I, ймовiрно, використовували той, який спочатку збирався взяти. Тiльки це теж не ма" великого сенсу". Це не так. Якщо вони готелiв Alexa, а до теперiшнього часу її був переконаний, що незалежно вiд того, що сказав менi Яструб, де повинна була бути витiк, чому вони намагалися затримати нас в Пiргосi? Єдиний ревматизму, який мiг придумати, полягав у тому, що якщо б ми продовжували подорожувати на машинi, було б легше слiдувати за нами. Це був не дуже задовiльний ревматизму.
  
  
  Коли ми пройшли далi за "мерседесом", її повiв дiвчину до невеликого кiоску, в якому сидiла приголомшлива демонстрацiя рiзнокольорових шарфiв. "Купити в один", - сказав я. "Купив два, але не поспiшай".
  
  
  Поки вона збирала навантаження, її, до радостi зморшкуватою жiнки-господинi, радiсно оглядав набережну. Люди в "мерседесi" не рушили з мiсця, але вони мене не особливо турбували; вони зробили себе настiльки помiтними, що я був упевнений, що повиннi бути й iншi. Але там була така зайнята, постiйно руха"ться натовп, що було практично неможливо видiлити кого-небудь, хто хоч трохи виглядало б пiдозрiло; Європейцiв у темних костюмах було стiльки ж, скiльки i яскраво одягнених туристiв, i мої шанси знайти людину, яка вбила свою напарника в моїй кiмнатi, були бiса малi.
  
  
  I весь день Христина ухилялася вiд моїх запитань про сво" контактi з Алексом.
  
  
  Коли вона вибрала кiлька шарфiв, ми пiшли далi. Коли її злегка тримав її за руку, дiвчина тремтiла.
  
  
  "Що це?"
  
  
  "Менi зда"ться, ста" холодно".
  
  
  "I...?"
  
  
  "Я думаю, пора". Вона взяла мене за руку, перевернула зап'ястi i подивилася на мої годинник. "Так. Ми повиннi йти".
  
  
  "Я думав, це не ранiше завтра".
  
  
  "Сьогоднi її повинна... встановити контакт".
  
  
  "Але нас навiть не повинно було бути тут сьогоднi".
  
  
  "Але ми". Її посмiшка була щирою i дуже самовдоволеної, щоб пiдходити менi.
  
  
  "Ну ти хитра маленька сучка". Її смiявся. "Ми пiдемо?"
  
  
  "Нi. Ми вiзьмемо таксi". Вона вказала вперед, на жвавий кут, де вiд набережної в мiсто вела широка вулиця. "Там ма" бути одне навколо них".
  
  
  Ще раз вона мене вона вiльно; Його очiкував бiльшого ухилення, але тепер вона, мабуть, все-таки взяла мене з собою. Її нiчого не сказав, але притиснув вiльну лiву руку до себе; Хьюго заспокiйливо затишно влаштувався в пiхвах.
  
  
  В кутку стояло з пiвдесятка таксi, припаркованих перед великим, що розкинувся старим готелем, схожим на вiдреставрованi руїни грецького храму з потьмянiлим вiд часу мармуровим фасадом. "Який-небудь конкретно?" - запитав я, коли ми пiдiйшли до кутi.
  
  
  "Про..." Христина зупинилася, закрила очi i помахала вказiвним пальцем у невеликому колi, потiм вказала. "Цей", - сказала вона, знову вiдкриваючи очi.
  
  
  Це був запорошений старий "Форд", за кермом якого сидiв нудьгуючий водiй, який дiловито колупав в зубах i не звертав уваги на перехожих. Кiлька iнших водiїв стояли на узбiччi бiля своїх збори, кланяючись i жестикулюючи, але Христина пропливла mimmo них, щоб вiдкрити заднi дверi за своїм вибором. Огрядний чоловiк за кермом неохоче пiдняв очi; Здавалося, що вiн зовсiм не хотiв брати пасажирiв. "Повинно бути, це був таксист навколо Нью-Йорка", - подумав я, слiдуючи за Христиною затхлий автомобiль.
  
  
  Водiй не озирнувся, а зiтхнув i важко засовався на сидiннi. Христина нахилилася вперед i щось швидко сказала по-грецьки. Вiн неохоче кивнув, привiв двигун i включив передачу.
  
  
  Потiм розвороту ми пробилися крiзь щiльний потiк машин на широкiй вулицi; Незабаром вiн звузився, i ряди елегантних магазинiв змiнилися кварталом блочних будинкiв, побудованих плiч-о-плiч з натяками на прохолоднi дворики для масивними глухими фасадами. До нас наблизилася одягнена в чорне жiнка верхи на старому лоша, не звертаючи уваги на рух позаду нах. Коли ми проїжджали її, водiй сплюнув у вiкно i щось пробурмотiв; Менi не треба було знати мову, щоб розумiти, що вiн сказав.
  
  
  Вулиця стала круто пiднiматися; будинки стали далi вiд дороги
  
  
  i ми бачили дiтей, якi грають у запорошених дворах, курчат, клюючих землю, непоказних собак, занадто байдужих, щоб робити бiльше, нiж пiднiмати голову i дивитися на проїжджаючу машину. Незабаром мiсто опинився позаду нас, i асфальтована вулиця змiнилася гладкою грунтовою дорогою, яка займа"ться почала петляти взад i вперед по крутому, покритий деревами пагорб.
  
  
  Ми їхали мовчки, поки не досягли гребеня. Водiй пригальмував, коли ми наблизилися до невеликої гаю, що оточувала щось на зразок храму або, можливо, гробницi. У будь-якому разi, вiн був навколо бiлого мармуру з колонами спереду, з бокiв яких стояли скульптури з тазом спереду, схожим на пташину ванну. Таксист проїхав mimmo, потiм рiзко повернув лiворуч i зупинився на невеличкому перехрестi.
  
  
  "Ах, який чудовий вигляд!" - вигукнула Христина.
  
  
  З того мiсця, де ми були припаркованi, ми могли бачити все мiсто i гавань пiд нами, як листiвку з картинками в золотому свiтлi, але мене не цiкавили чудовi види в цей момент. Її нахилився, щоб прошепотiти Христиною. "Вiн говорить по-англiйськи?"
  
  
  Вона знизала плечима. "Я не знаю".
  
  
  Її ризикнув. "Це... мiсце?" Їй був роздратований; це було пекельне мiсце для будь-якого контакту. Дорога була не дуже завантажена, але рух туди i назад було досить стiйким.
  
  
  Говорити з дiвчиною, їй помiтив, що таксист повiльно поверта"ться, щоб щорiчно на нас. Зубочистка все ще була у нього в ротi, i вiн повiльно посмiхнувся.
  
  
  "Отже, - сказав вiн. "Це вони надiслали тебе. Ти не вигляда"ш нас на йоту по-iншому за всi цi роки, Нiк Картер".
  
  
  
  
  
  
  Тринадцята глава.
  
  
  
  
  
  Перш нiж її встиг щось сказати, вiн повернув машину заднiм ходом виїхав на дорогу i продовжив свiй шлях. Христина виглядала здивованою, як i її. Вона мiцного стиснула мою руку, дивлячись з вiдкритим ротом на потилицю водiя.
  
  
  "Аль..." - почала вона, але я поглядом змусив її замовкнути.
  
  
  "Так, це я." Водiй зняв плоску картатий кашкет, яку носив; мета у нього була лиса, але тепер вiн сидiв за кермом рiвнiше, i навiть ззаду, i через п'ятнадцять рокiв її мiг бачити бичачу силу в шиї i плечах. "Наксос". Вiн назвав рiк i мiсяць. "Ти i я, Нiк. Гранати в печерi. Її зупиняю лiтак, ти стрiля"ш у людини, який збирався вбити мене. У будь-якому разi, що вони роблять з цим хлопчиком-сержантом, коли ти повернеш його в Нiмеччину?"
  
  
  Я не вiдповiв. У всякому разi, не на его штопора. "Я б готель трохи краще глянути на тво" обличчя", - обережно сказав я.
  
  
  "Звичайно. Досить скоро ми будемо там, де збира"мося, а потiм її обертаюся. П'ятнадцять рокiв, її змiнився, так?"
  
  
  Важко сказати. Все, що я побачив, коли ми в таку гру у збори, було важке обличчя зi звичайними густими чорними вусами. Її напевно не очiкував знайти Alexa Зенополиса на розi вулицi в центрi Корфу, i роблячи вигляд, точно не сьогоднi.
  
  
  "Я дам вам знати. Куди ми пiдемо?"
  
  
  "Ви з мо"ю сестрою будете випивати в туристичному закладi недалеко звiдси. Дуже сенсацiйний вигляд, американський бар з мартiнi i дайкiрi. Тобi все ще подоба"ться бурбон, Нiк?"
  
  
  Її згадував iсторiю, яку розповiдав менi льотчик часiв початку другої свiтової вiйни, про те, як його збили над Нiмеччиною, i коли його взяли на допит потiм того, як вiн був схоплений, людина напроти нього за столом розповiв йому що-що про себе, навiть якщо вiн забули.
  
  
  "Мене звуть Денiел Маккi", - спокiйно сказав я. "Її яхтовий брокер з Флориди, i дайкiрi звучить дуже добре".
  
  
  Водiй вiд душi розсмiявся, потиснув масивними плечима i прискорився, обiгнувши покажчикiв, i дорога знову почала пiднiматися. Вiн мовчав, поки ми не виїхали на затiнену кущами пiд'їзну дорiжку, яка займа"ться вела до невисокого просторому ресторану, який був майже прихований вiд дороги. Ми зупинилися перед темним, темним ганком, i коли служитель почав спускатися до нас по широких сходах, водiй повернувся до мене. Вiн посмiхнувся, показуючи широку щiлину мiж його переднiми зубами.
  
  
  "Я ось чекаю пiвгодини. Не бiльше. У тебе попереду велика нiч".
  
  
  Черговий вiдкрив дверi; Ми з Христиною вийшли i увiйшли всередину. Алекс, до того часу, вирiшив, що з таким же успiхом можу називати його так, був не правий стосовно типу з закритої тераси, навислої над схилом у дальнiй сторонi ресторану. Свiчки мерехтiли в вiтрозахисних тримачах на кожному столi, i в сгущающейся темрявi води далеко внизу перетворилася в мерехтливе сприйнятливим областi, що переходить в олов'яних, а потiм поступово ста" чорним. З того мiсця, де ми сидiли, вогнi мiста були невидимi, але в гаванi були сотнi крихiтних вогникiв, схожих на скопище свiтлячкiв. Нiхто навколо нас не розмовляв, i я не думаю, що Христина взагалi звертала увагу на зовнiшнiй вигляд.
  
  
  Алекс чекав нас бiля входу. Ми повернулися в шлях до того, як вiн заговорив.
  
  
  "Ти все ще сумнiва"шся
  
  
  що це я, Нiк Картер? "
  
  
  "Зовсiм небагато", - зiзнався я.
  
  
  "Добре. Кажу тобi, твої люди навiть не натякали, що ти збира"шся зустрiтися зi мною. Хороша страховка; якщо її не схожий на Алекса Зенополиса, хто повинен знати, крiм тебе, а?"
  
  
  "Ага."
  
  
  Вiн засовався на сидiннi перед нами. "Христина, моя сестра. Простий, її мало говорю з тобою. Її пам'ятаю тебе тiльки маленькою дiвчинкою".
  
  
  Вона щось вiдповiла ему вiд ih мовою. Вiн посмiявся.
  
  
  "Нi, ми говоримо по-англiйськи. Краще для Нiка, а?"
  
  
  Деякий час менi доводилося ризикувати. "Добре, Алекс. Що нам робити далi? Чому ти тут?"
  
  
  "У нашому пошти бизнесявляется ми не дотриму"мося точного розкладу. Пам'ятайте, ми чекали цих контрабандистiв три днi?"
  
  
  "Так".
  
  
  "Значить, менi потрiбно було поїхати з Албанiї на день ранiше. Нiчого страшного; ми повиннi були голосувати так зустрiтися завтра. У тому ж мiсцi, в той же час. Маленька Христина, вона нiчого не зна", а, сестра?
  
  
  "Це насправдi."
  
  
  "Ми їдемо сьогоднi ввечерi?" Її запитав.
  
  
  "Нi. Ви з мо"ю сестрою, ви завершите свiй маленький роман великий вночi в мiстi. Ви танцю"те, ви їсте, тримайтеся за руки, а завтра ви говорите сумне прощання, коли вiдплива"те, i маленька студентка поверта"ться в Афiни. зi злегка розбитим серцем. Хiба це не так? "
  
  
  Це було те, що я мав на увазi. У випадку, якщо ми помилилися в тому, що за нами стежать, iдея полягала в тому, щоб зробити наш короткий роман як можна бiльш правдоподiбним.
  
  
  "А що ти тим часом робиш, Алекс?"
  
  
  "Сьогоднi ввечерi її перекладаю вас двох з мiсця на мiсце. Потiм її повертаю вас до вашої човнi. Ви покажiть менi, де вона пришвартована. До свiтанку її пiднiмуся на борт, i нiхто мене не побачить. Її безквитковий пасажир, так? "
  
  
  "Як ти збира"шся це зробити?"
  
  
  Вiн знизав плечима. "Я плаваю. Її вмiю бути, як риба-режим & nb у темрявi".
  
  
  Деякий час мовчав. Ми проминули малий храм; кiлька машин були припаркованi на оглядовому майданчику навпроти, а одна пара сидiла рука об руку перед колонами. Її їм заздрив; Рука Христини була холодною, в моїй.
  
  
  "Як ти взяв це таксi?" Її запитав.
  
  
  "У мене тут " контакти, мiй iнший. На цьому островi " й iншi, кому ми її можу довiряти. Хочете дiзнатися бiльше?"
  
  
  "Їй сказав. - Нi.
  
  
  "Добре. Нема" проблеми?"
  
  
  "Сподiваюся нема"." Її був далеко не задоволений, але залишив свої сумнiви при собi.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Це була похмура нiч святкування, яку їй коли-небудь проводив. Ми вечеряли в "Павилеоне" на вiдкритому повiтрi пiд гратчастими виноградними лозами з видом на самий ексклюзивний пляж острова. Ми їли лангусти, взятий живцем, навколо води у ih клiтинах всього в декiлькох футах вiд нашого стiльця. Сергiй був приглушений, яскрава юрба, i всi це знали. Їй вiдомо принаймнi двох кiнозiрок, включаючи актрису, в яку був закоханий в пiдлiтковому вiцi. Всi цi роки вона виглядала крупним планом навiть краще, нiж тодi.
  
  
  Пiзнiше ми пiшли на дискотеку в Palace Hotel, де її проти сво"ї волi крутився з Христиною на танцполi. Вiн був настiльки увiткнути, що не мало нiякого значення, що ми робимо, але навiть в цьому натовпi дiвчина привернула бiльше, нiж її частка чоловiчої уваги. Менi це не сподобалося, але не за звичайною причини; В її рухах i виразi обличчя було вiдчуття контрольованого вiдчаю, як якщо б вона прислухалася до звуку катастрофи. Будь-хто, хто придивився до неї, мiг подумати, що вона була пiд якимось видом наркотикiв, але її належить їм, що в цiй юрбi це не буде дуже незвичайним.
  
  
  Було ще одне мiсце, i ще кiлька потiм його, завжди з невблаганним Алексом, який возив нас по шумного мiсту. Двiчi її помiчав коричневий "мерседес", але мене це не сильно турбувало; Її хотiв iнших спостерiгачiв. Декiлька разiв був на гранi попередження Alexa, але цей чоловiк був настiльки впевнений в собi i, як я виразно пам'ятав, настiльки бiса здатним, що я вирiшив промовчати. Їй був прав, i не правi.
  
  
  В двi години ночi, Алекс оголосив, що настав час вирушити до човна. Ми стояли на добре освiтленiй набережнiй, поки її засунув пачку паперових грошей нашому "водi"вi" i попросив його повернутися вранцi. Молодий чоловiк, який чекав в катерi, безкорисливо спостерiгав за нами, сильно позiхаючи.
  
  
  "Нi", - виплюнув Алекс. "Завтра пiду її через острiв, в гостi до мами".
  
  
  "Добре. Є i iншi водiї".
  
  
  "Так". Вiн влаштував навмисне образливе шоу, пiдраховуючи грошi, хмикнув i пiдвiвся так швидко, що менi довелося вiдскочити вбiк. Ми з Христиною дивилися, як вiн їде, потiм сумно посмiхнулися один одному, коли ми увiйшли в катер з порту бар.
  
  
  За коротку поїздку ми зробили
  
  
  покупки в торговому центрi, в основному для шпика, що йде позаду нас.
  
  
  "Вiн був такий поганий", - сказала Христина.
  
  
  "Ну гаразд. У будь-якому випадку це була гарна нiч, чи не так?"
  
  
  У ревматизму вона поцiлувала мене м'яко в щоку, а потiм з бiльшою пристрастю, трохи нижче мого пiдборiддя. "Але, - сумно сказала вона через деякий час, - вiн нам не знадобиться завтра. Коли мiй поїздку вилiта"? У два?"
  
  
  "Я думаю так." Якось увечерi вона пiдiйшла до телефону i забронювала квиток на зворотний поїздки в Афiни. "Готель би ти залишитися ще на день або близько того".
  
  
  "Але це неможливо. I ви теж повиннi плисти в Iталiї".
  
  
  "Я не поспiшаю." Її потер її плечi, обняв i пригорнув до себе. Рульовий човни забарився двигун, всi його увага була зосереджена на наближеннi до "Сцилле", що рухалась на її причалу.
  
  
  "Але... її. На жаль". Христина зiтхнула i вiдiрвалася вiд мене, коли катер зупинився поруч з темним шлюпом; горiли тiльки ходовi вогнi, малопотужнi електричнi лампочки, якi дуже мало розряджали батареї.
  
  
  Її оплатив рульовому катери, i ми спустилися вниз. Коли ми увiйшли в темну кабiну, Христина рiзко зупинилася передi мною на трапi.
  
  
  Її прошипiв - "Що це?", моя лiва рука автоматично вiдверталася вiд мене, Хьюго був готовий потрапити в мою руку навколо пiхов.
  
  
  "Це... це нiчого". Вона увiйшла в каюту.
  
  
  Її швидко озирнувся; Святий, що виходив з порту бар, був невеликий, але i сховатися було нiде. Я пiшов вперед, перевiрив голову i пiдвiсна шафка, потiм iншу каюту. Нам одiна. Нiкому. Коли повернувся, Христина запалювала одiна за гасових лiхтарiв.
  
  
  "Ми не захочемо ih сьогоднi ввечерi", - сказав я.
  
  
  "Але..."
  
  
  "Якщо Алекс збира"ться виплисти тут i прокрастися на борт, давайте не будемо звертати на нього увагу. Добре?"
  
  
  "Ах, як нерозумно з мого боку". Вона погасила святий i повернулася до мене, в тiснотi мiж койками i столом. На мить вона була у мене на руках, її мета пригорнулася до моїх грудей, i крiзь тонку тканину мо"ї сорочки її вiдчув раптовi гарячi сльози.
  
  
  "Що це?" - заспокоювала її, нiжно погладжуючи її волосся.
  
  
  "Ох... так багато всього, Маккi. Або Нiк Картер, або хто б ви нас були". Вона затулила очi i принюхалася. "Вчора ввечерi їй сказала, що це був наш "диний раз разом. I вона була права, але не думала, що це станеться з-за цього. Сьогоднi весь день її сподiвалася, що мiй... мiй iнстинкт помилявся. Але це було правильно, чи не так? "
  
  
  Деякий час тому її був змучений до кiсток потiм довгого дня подорожi, та святкового вечора, але, коли ми стояли разом у цьому вузькому просторi, її, вiдчув, як вся втома мина". "Его не буде тут кiлька годин", - м'яко сказав я.
  
  
  На мить вона мiцного пригорнула мене до себе, а потiм рiзко вiдсторонилася: "Можна нам трохи бурбона, Маккi? I давай посидимо тут поодинцi в темрявi, поки не прийде Алекс. Що б її нам вiдчувала до тебе, я не хочу займатися любов'ю, коли в будь-який момент мiй брат може при"днатися до нас ".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Було майже п'ять, коли Алекс безшумно перелiз через корму човна i, огинаючи шлюпку i проповзаючи через кабiну до трапу. Її Хьюго тримав у руцi, коли його мета з'явилася в отворi.
  
  
  "Постривай!" - прошипiв я, дозволяючи слабкого свiтла спалахнути; на лезi.
  
  
  "Це тiльки я, Нiк". Алекс пхнув перед собою чорну водонепроникну сумку i спустився головою вниз за невисокою сходах в каюту. Її на мить зробив на ньому лiхтарик; вiн був у гiдрокостюмi, закривав все, крiм особи. Її вимкнув брильов.
  
  
  "Тебе не бачили?"
  
  
  "Це неможливо. Ви помiстили цю човен в гарне мiсце, мого друга, "динi, що менi довелося пройти, були невеликi судна. Вночi на ih борту не було нiкого".
  
  
  Це не було випадковiстю, але менi не треба було їй про це говорити. "Хочеш трохи сухого одягу?"
  
  
  Вiн вказав на сумку на палубi перед собою. "У мене ". Може бути, рушник. Два рушники". Вiн встав, його тiло майже заповнило простiр в каютi. "Я був великим чоловiком, коли ти вперше вiдчула мене, Нiк. Тепер її шталь трохи бiльше". Вiн почав знiмати гiдрокостюм, не звертаючи уваги на сестру. Зайшла в голову для рушниками.
  
  
  Коли вiн висох i одягнувся в сухий одяг, ми в таку гру в головнiй каютi з напоями в руках. Небо за вiкном вже починало сiрiти, але втому, що залишила мене кiлька годин тому, здавалося, пiшла назавжди.
  
  
  "У нас " час", - сказав я. "Час поговорити".
  
  
  Алекс зробив жахливий ковток, який спустошив його склянку бурбона, i налив ще. "Нiяких розмов. Ти i я, у нас багато часу, Нiк. А поки ми трохи поспим. Потiм, коли ти пiдеш за квитками для мо"ї молодшої сестри, Христини i мене, у нас буде трохи часу
  
  
  разом. Гаразд?"
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Її, вийшов на берег на катерi трохи пiзнiше дев'яти. Офiс авiакомпанiї був в декiлькох хвилинах ходьби, так що я не шталь шукати таксi. День був похмурий, але безвiтряний; вода, плещущаяся про кам'яну набережну, здавалася сiрою i млявою. Це вiдповiдало мо"му настрою.
  
  
  Взявши квиток Христини, її безцiльно блукав по набережнiй. Цим ранком у полi зору було кiлька колясок. Занадто рано. Але коричневий "мерседес" був припаркований на видному мiсцi, звiдки водiй i його товариш могли бачити мою лодку. Мене це не турбувало; якщо б вони не використовували бiнокль, вони не могли б сказати, що там вiдбува"ться, i якщо б вони могли, це не мало б жодного значення. Алекс захiд у ланцюговий шафка перед носової каютою, влаштував собi гнiздо в тiснотi середовищах, вологих металевих ланок i оголосив, що не вийде, поки ми не вийдемо в море по дорозi в Таранто. "Коли ти хова"шся, мiй iнший, ти хова"шся. Спокiйної ночi".
  
  
  Її мляво рився в сувенiрних крамницях в я просив чого-небудь, що подарувати Христиною. Все здавалося правильним. Її повернув назад i попрямував до особливих старого готелю, недалеко вiд того мiсця, де була пришвартована "Сцилла". Її погодився триматися подалi, поки брат i сестра зустрiнуться, i менi стало цiкаво, про що вони можуть поговорити i потiм всiх цих рокiв.
  
  
  Бар був вiдкритий, i вiн увiйшов, "диний вiдвiдувач у величезнiй кiмнатi з високими стелями. Бармен запропонував "Криваву Мерi", вiн знав похмiльного туриста, коли бачив його, але я вирiшив зупинитися на бурбоне. Зазвичай я не п'ю вранцi, але, що стосу"ться мого тiла, це було ще минулої ночi; Його взагалi не спав.
  
  
  У мене було кiлька повiльних, поки її дивився на хвилинну стрiлку електричних годинникiв, якi ранiше висiли на стiнах класних кiмнат у школах i, можливо, все ще ", клацали по циферблату. Ще не було й одинадцятої години, коли в зал увiйшов коридорний, озирнувся i зупинився на менi.
  
  
  "Мiстер Картер?"
  
  
  Вiн майже сказав, щоб, перш нiж зрозумiв, що вiн сказав. Потiм її, похитав головою.
  
  
  "Ви ... не мiстер Картер?" Вiн був зморщеним малюком, бездоганною англiйською.
  
  
  "Боюся, що нi. Iм'я Маккi".
  
  
  "Але джентльменовi в барре телефонують. Дама сказала, що його звуть Картер". Вiн знову озирнувся, пiдкреслюючи, що я був "диною людиною тут.
  
  
  Ледi. "Проклята дурненька", - обурювався я. Повинно бути, вона була на палубi i бачила, як я йду в готель. I де ще мiг бути, крiм бару? Її придушив свiй гнiв, розумiючи, що, мабуть, сталося щось, що змусило її подзвонити менi, i в тому тривожному станi, в якому вона перебувала, вона зробила дурну помилку.
  
  
  "Що ж, - люб'язно сказав я, пiдводячись, - я вiдповiм на дзвiнок, якщо дама наполяга". Показати менi дорогу". Її кинув грошi на стiл i пiшов за посильним.
  
  
  Вiн показав менi ряд домашнiх телефонiв по вузькому коридору, що вiв до кiмнат вiдпочинку i заднiй частинi готелю. "Вiзьмiть будь-який телефон, i оператор зв'яже вас", - сказав вiн. Її почекав, поки вiн вiдiйшов, потiм пiдняв трубку. Оператор вiдразу ж вийшов. Її сказав агов, хто її, кривлячись, коли назвав сво" правильне iм'я, i вона попросила мене трохи почекати. Її, притулився до стогнати, втомлений i вiдчува" огиду вiд всi"ї цi"ї недбалої операцiй.
  
  
  Тихий звук вiдкрива"ться позаду мене день спочатку не було чути. Потiм її почув скрип черевика, характерний шелест одягу, коли пiдняли руку. Її почав повертатися, телефонна трубка ткнулась менi в руку, але було вже занадто пiзно; щось розбилося менi про череп, i вiн впав на колiна. Єдиною болем, яку вiдчував її, був контакт з мармуровою пiдлогою, i вiн турбувався про тих травми колiна навколо шкiльних футбольних днiв, коли прийшов початку другої удар, i було турбуватися не про що.
  
  
  
  
  
  
  Чотирнадцята глава.
  
  
  
  
  
  Її не шталь втрачати час, намагаючись зрозумiти, де я. Першим дiлом перевiрив її ножем i, на свiй подив, виявив, що Хьюго все ще в пiхвах пiд рукавом мо"ї камзоли. Я не був пов'язаний, i, здавалося, лежав на якийсь лiжка. Її з болем вiдкрив очi; святий був приглушеним, як денний святим у похмурий день ...
  
  
  Потiм полудня! Її, подивився на годинник i застогнав. Було вже двi години, а її повинен був повернутися на "Сциллу" до полудня. Її спробував сiсти, але рука штовхнула мене назад на лiжко. Мої очi не фокусувалися, але все, що я мiг бачити, це розпливчасте мета назавжди мною на якiйсь неймовiрнiй висотi, що пульсу" в такт ударам в потилицi. Якийсь час лежав нерухомо, блiдий, заспокоїтися i щороку, що, кравець вiзьми, вiдбува"ться. Потiм її спробував вiдштовхнути руку, але вона була твердою i твердiй на моїх грудях. Маленька рука...
  
  
  Її широко вiдкрив очi; особа назавжди мною почала плавати у фокусi, особа, оточене ореолом м'яких свiтлих локонiв.
  
  
  Потiм її побачив губи, вигнутi в усмiшцi, над ними мис, злегка вигнутий, i блискучi темнi очi, якi були не бiльш дружелюбними, нiж ця посмiшка.
  
  
  "Сью-Елен", - прохрипiв я. "Якого бiса...?"
  
  
  "Просто залишайся лежати, як хороший хлопчик, милий. Її б не хотiв, щоб ти пiдстрибував люди не грубою i потворно ".
  
  
  "Прибери свою руку вiд мо"ї клятої грудей. Її хочу сiсти. Якщо зможу".
  
  
  "Добре, дорогий, ти спробуй. Але дуже повiльно, як ти чу"ш?"
  
  
  Ee сильна коричнева рука послабила тиск, коли її, сiв. Зрештою, її лежав не на лiжку, а на величезної бiлої кушетцi, на якiй можна було б спати до шостої людина без тiсноти. Її обережно озирнувся; якби не круглi вiкна, ми могли б опинитися в будь пересiчної вiтальнi на Парк-авеню. А потiм її, зрозумiв, що нiжне погойдування пiдi мною було не тiльки мо"ю головою.
  
  
  "Ваша човен?" Її запитав.
  
  
  "Як завжди догадливий, Нiк? Угу, це моя човен. Або мого чоловiка, хто б вiн нам був".
  
  
  Її було занадто злий, щоб посмiхатися. "Що, кравець вiзьми, тут вiдбува"ться, Сью-Еллен? Хто мене вдарив?"
  
  
  "Про, один навколо моїх сторожових засобiв вимiрювань. Як твоя мета, любий?"
  
  
  "Як ви очiку"те?" Її спробував встати, але вказiвним пальцем вона штовхнула мене назад на диван. Її, згадав, що Сью-Еллен була чемпiоном Техасу по родео середовищах дiвчаток у всiх коледжах, коли навчалася в БМУ, i вона не пом'якшилася нас десять рокiв, нас за трьох чоловiкiв, про яких її знав.
  
  
  "Шкода. Хочете трохи бурбона?"
  
  
  "Не зараз."
  
  
  "Досить тобi цього ранку?"
  
  
  "Не зовсiм."
  
  
  "Ну, голоси, як це виглядало, коли ти втратив свiдомiсть у телефону в готелi. Лаппинг в барi i все таке. На щастя, один навколо моїх сторожових лiтературу прийшов i витягнув тебе до того, як прийшла полiцiя i заарештувала для тебе ...... "
  
  
  "Значить, один з зустрiнуть ваших сторожових або вдарив мене". Її крадькома глянув на годинник знову; ранiше не було.
  
  
  "О, не хвилюйся, любий. Ваша маленька грецька дiвчинка просто чека" тебе вiн назад у витонченiй старiй ваннi, в якiй ти подорожу"ш. Готова бути прив'язаною, вона весь час виходить на палубу i дивиться в сторону панелi, як нiби одна навколо них рiд капiтан китобоїв на прогулянцi вдови ".
  
  
  "Давай!" - огризнувся я. "Чого ти хочеш вiд мене?"
  
  
  Її усмiшка була чистим чортеня, з домiшкою чистого повiї. На нiй були плавки вiд бiкiнi i сорочка, яку вона навiть не потрудилася застебнути. Її, згадав, що ee грудях були малими, але твердими, як половинки динi. У тридцять або близько того у нах був м'язистий життя професiйного акробата, i, хоча її ноги були гарно складенi, вони володiли силою довiчного наїзника, яким вона i була. Сью-Еллен чи була вище п'яти футiв, але її неодноразово виявляв, що, щоб пiдпорядкувати її, менi потрiбно було забути, що вона дiвчина. Їй це сподобалося.
  
  
  Вона впала на диван поруч зi мною, дозволивши сорочцi розчинитись, оголивши груди. "Вчора ввечерi ти потрапив менi в купу непри"мностей, Нiк. Зна"ш?"
  
  
  "Її? Як?"
  
  
  "Ну... що це було? Пару днiв тому моя подруга побачила тебе... де це було? Пiрей?"
  
  
  Їй кивнув. Боляче. "Я пам'ятаю."
  
  
  "Ну, Ронда, вона сказала, що ти прикинувся, що не пам'ята"ш її. Або мене. Але по тому, як вона рiдини i кровi тебе, його, знала, що це повинен бути Нiк Картер. Насправдi? Хiба нiхто не схожий на тебе, дорогий".
  
  
  "Я..." Було важко зрозумiти, що сказати. Сью-Еллен знала, що я щось роблю для уряду, тому що якийсь час її батько був сенатором в одному з усього комiтетiв, якi займалися ЦРУ i iншими агентствами безпеки алфавiту. "Зна"ш, бувають випадки, коли її не можу навiть привiтатися зi старими друзями".
  
  
  "Угу. Не для старих друзiв, таких, як Ронда, якi не розбираються в бобах. Але коли ти показу"ш це гарне обличчя у всiй Грецiї, як нiби ти це робив, її знаю, що ти не якоїсь секретної мiсiї, або що б ви нам робили для дядька Сема. Гарненький чоловiк начебто вас повинен я використовувати маскування, тому що цi поганi паровi в Кремлi або десь ще, вони на вас напали ". Вона показала на мене пальцем i клацнула молотком. "Так що я повинна була трохи поговорити в ту нiч, сказала їм, якою ти вiдмiнний... ну... iнший. Бурбонское хвастощi, розумi"ш?"
  
  
  Її знав. Надто добре. Пару раз її мало не закохався в Сью-Еллен, але кожен раз її звичка "розпещена маленька-багата дiвчинка", пiдживлю"ться випивкою, рятувала мене.
  
  
  "Отже, минулої ночi, коли ми всi бачили, як ти стриба"ш по танцполу з цi"ї потворної грекинею, i ти навiть не привiтався, ну, це мене обпекло".
  
  
  "Але я тебе не бачив!"
  
  
  "Нема"? Навiть коли її впиралася сво"ю дупою в твою пару м рiвненської? Вiн дискотецi, її забула про який?"
  
  
  "Я думаю... вони всi були досить переповненi".
  
  
  "Не те, щоб людне, друже! Якщо ти не зна"ш мою дупу, хто зна"?" Вона пiдiйшла до мене лиже,
  
  
  "Що ... що щодо вашого чоловiка?"
  
  
  "Ах, вiн. Ахiллiон, вiн збира"ться купити кораблi в Японiї або десь ще. Вiн не був поруч зi мною бiльше пiвдюжини разiв з ними тхора, як ми одружилися".
  
  
  "Значить, вiн залиша" тебе тут? Зi сторожовими i механiки?" Моя мета тепер швидко прояснялася; Як не дивно, трiщина в черепi нейтралiзу" наслiдки вiдсутностi склепiння i занадто великої кiлькостi бурбона.
  
  
  "Угу. Вiн дав менi цю велику стару яхту i команду, якiй їй плачу, щоб грали у глухонiмих, але " цi дво" важкоатлетiв, якi стежать за мною найбiльше, куди б його нам пiшла". Вона хихикнула i притулилася до мене. "Але не тут."
  
  
  "Що ви ма"те на увазi?"
  
  
  "Ах, вiн дума", що обманю" мене, але скрiзь, де її тут заходжу в порт, її бачу ih. Ну i цю ih велику стару коричневу машину".
  
  
  "Великий Мерседес...?"
  
  
  "Угу. Ви теж це помiтили? Всi помiтили".
  
  
  "Ви були в... Пiргосi пару ночей тому?"
  
  
  "Планувала, але я її не змогла. Чому? Були?"
  
  
  "На деякий час."
  
  
  "Там, де ти взяв свою шлюшку?"
  
  
  "Вона не повiя. I вона не маленька".
  
  
  "Нi, вона немаленька. Але її мiг би вбити її з однi"ю рукою, пов'язаної за спиною". Вона поралася з пряжкою мого ременя.
  
  
  "Я повинен забиратися звiдси".
  
  
  "Нам за що. У нас буде вечора, Нiк Картер. Вiдпочивати вечора, вiдкрито зараз. А пiзнiше всi мої друзi повернуться на борт, i я покажу їм, що нiхто не нехту" Сью-Еллен Барлоу . всiм її друзям ".
  
  
  Її, вiдсторонився вiд нах. "Ви ма"те на увазi, що саме тому ви мене оглушили i привели сюди?"
  
  
  "Ну... це було, може бути, трохи круто, дорогий. Але я не спав всю нiч з цими людьми, i її мiг бачити, як вони хихикають, тому що я хвалилася тобою, а потiм ти виставив мене дурнем на очах у всiх. Тому, коли мої сторожовi пси сказали, що бачили, як ти входив в бар готелю, його просто дiяв iмпульсивно. Цi сторожовi пси, вони гарнi для чого-то, не так? "
  
  
  "Так. Думаю, вони. Де вони зараз?"
  
  
  "Ой, у мене там один стоїть за дверима". Вона невизначено махнула рукою. "У разi, якщо тобi не терпиться повернутися до свого грецького пирога".
  
  
  "Вона повинна була встигнути на лiтак".
  
  
  "Ну, вона може почекати ще один день, чи не так?"
  
  
  Її бачив, що спроби урезонити Сью-Еллен безнадiйнi. Її встав, прибравши її пазуристi руки, i швидко пiшов до дня. Вiдкривши його, побачив її грубе обличчя одного навколо чоловiкiв навколо коричневого "Мерседеса", що дивиться на мене. В руцi вiн тримав пiстолет 45-го калiбру, нацiлений вiдвертi менi в груди. Схоже, вiн готель " его використовувати. Її знову закрив дверi.
  
  
  "Дорогий, ти дума"ш, їй дозволю тобi втекти вiд мене потiм того, як я влаштувала всi цi непри"мностi? Йдемо ж". Вона пролежала на пiдлозi на бiлiй кушетцi, сорочка на килимi поряд з нею, рука заправлена за пояс мiнiмального нижньої бiкiнi.
  
  
  Був час, коли Сью-Еллен була веселою i веселою, непристойною, але здоровою. Тепер було очевидно, що вона, м'яко кажу, змiнилася; Її мiг би повеселитися з нею, але її гри вiдключили мене.
  
  
  Її, пiдiйшов до неї, зняв з нах бiкiнi. Вона вигнула свої сильнi вузькi стегна, щоб допомогти. Її перевернув її життя.
  
  
  "Ммм. Хочеш почати так, як старий бик i телиця?"
  
  
  "Чому нi?" Їй дуже шумно розстiбав блискавку на брюках, i коли її побачив, що її очi закритi, її, швидко пiдняв її сорочку. "Дайте менi руки", - наказала я, торкаючись внутрiшньої частини стегна, щоб вона не могла забути, що, на її думку, її роблю. Вона зробила, як гей, сказали, в очiкуваннi похитуючи задом.
  
  
  Раптовим рухом її схопив її за зап'ястя i обернув тканиною. Перш нiж вона усвiдомила, що вiдбува"ться, її, ff убезпечив, ee руки були болiсно високо пiднятi на спину.
  
  
  "Нiк!" вона завила. "Сучий син!"
  
  
  Вона боролася, як я i очiкував, але його ривком пiдняв її на ноги; вона була досить маленькою, щоб її мiг без усякої напруги поставити її на навшпиньки, i в цьому станi вона не могла використовувати силу проти мене.
  
  
  "А тепер поїхали до бiса звiдси, Сью-Елен", - прошипiв її ось на вухо. "У мене " справи, ми можемо зiграти в iнший раз".
  
  
  "Сволота!" - заверещала вона, вiдбиваючись вiд мене пiдборами. Її пiдтягнув її трохи вище, i вона задихнулася, нiж боляче. "Дiно!" - крикнула вона. "Дiно, йди сюди!"
  
  
  Це було те, про що я не здогадувався. Дверi вiдчинилися, i в кiмнату влетiв сторожовий пес. Незважаючи на те, що Сью-Еллен була передi мною, вона не була достатньо великою, щоб створити який-небудь щит, не на такiй вiдстанi.
  
  
  "Стрiляти в сучого сина!" закричала дiвчина. "Ему Знеси чортову голову!"
  
  
  Дiно посмiхнувся, повiльно пiднiмаючи пiстолет .45. У нього було достатньо часу, щоб прицiлитися i натиснути на спусковий гачок.
  
  
  Але не так сильно, як вiн думав. Її, знизав плечима i вiдпустив Хьюго в лiву руку. Все ще тримаючи Сью-Еллен iншою рукою, кинув її двосiчний нiж, вiдкрито їй у горло; Його не шталь чекати, щоб побачити, чи потрапив у цiль, але потягнув дiвчину вниз i в бiк, поки гримiв пострiл в замкнутому просторi.
  
  
  Коли її пiдняв очi, сторожовий пес все ще був у вертикальному положеннi з виразом повного прапора дозволу на виконання особи. Вiн подивився на паруючий 45-й калiбр у своїй руцi, потiм повiльно пiдняв iнший, щоб торкнутися рукоятi, виступа" з його шиї. На мить менi здалося, що вiн знову вистрiлить, але раптовий потiк кровi навколо дiрки, виконаної моїм ножем, залагодив усi. Вiн повiльно впав на пiдлогу i беззвучно приземлився на товстий килим.
  
  
  Її все ще тримав Сью-Еллен в руках, коли пiдiйшов щорiчно на новий труп. Спочатку її вирвав пiстолет з його пальцiв, почав вiдкидати його в бiк i передумав. Це може стати в нагодi, i менi не потрiбно буде проходити митницю в майбутню поїздку. Потiм її витягнув ножа навколо горла Дiно, вiн видав булькаючий звук, i пролилося ценымногие бiльше кровi.
  
  
  "Кравець тебе забирай, Нiк Картер", - прогарчала Сью-Еллен. "Подивися, що ти зробив з моїм килимком вiд стiни до стiни!"
  
  
  Але навiть багата i крута техаська дiвчина була приголомшена тим, що трапилося, i вiн скористався цим. Спочатку її штовхнув її за хвоста, не надто обережно, i змусив її повернутися в те, що вважалося її одягом. Вона похмуро корилася, на деякий час втративши дар мови. Її перевiрив кишенi мерця, як зазвичай, але не знайшов нiчого, що вказувало б на те, що вiн був хема-то, крiм того, що сказала Сью-Еллен.
  
  
  "Що ти збира"шся з цим робити?" - запитав його далi, вказуючи на труп.
  
  
  "Її? Що ти ма"ш на увазi мене?"
  
  
  "Вiн твiй хлопчик. На тво"му човнi"
  
  
  "Ну, ти вбив його!"
  
  
  "В цiлях самооборони. Потiм того, як ви мене викрали".
  
  
  "Ха! Ахiллiон, вiн подба" про це безладдi".
  
  
  "Тiльки вiн в Японiї. Зна"ш, твiй сторожовий пес почне пахнути до того, як повернеться твiй чоловiк".
  
  
  Вона дивилася на громiздке тiло на килимi i гризла нiготь. "Щоб нiбито..."
  
  
  "Де твоя команда?"
  
  
  "Я поїхали ih в основному у звiльнення на берег. За винятком пари хлопцiв у машинному вiддiленнi i одного в камбузi".
  
  
  "Вони не чують?"
  
  
  "Я ж сказала тобi. Вони глухонiмi. О, не буквально, Нiк; ih просто вчитися не звертати уваги на все, що вiдбува"ться в цiй великiй старiй ваннi. Зна"ш?" Вона втрачала бiльшу частину свого техаського акцент, i, як не дивно, вона менi за це бiльше подобалася.
  
  
  "Ви послуха"те? До порадою старого друга?"
  
  
  "Може бути."
  
  
  "Вiзьми свою глухонiму команду i забирайся до бiса навколо цього порту. Викинь тiло або що-небудь, що ти вважа"ш кращим, але якщо ти повiдомиш про це в полiцiю, у тебе будуть проблеми. Були у цього хлопця родичi? ? "
  
  
  "Звiдки менi знати?"
  
  
  Це прикинув. "Добре. Роби, як я тобi сказав. Тепер справа за тобою, Сью-Елен".
  
  
  "Так..." Вона все ще дивилася на труп, i виглядала вона, як маленька дiвчинка, яка займа"ться почала жартувати над сво"ю головою. Яка займа"ться була жахливо розмiром з нах.
  
  
  "Є човен, яку можу її взяти? Повернутися до шлюпу?"
  
  
  "Угу. Прив'язана там поруч". Вона невизначено махнула рукою.
  
  
  "Тодi її пiду". Її пiдняв важкий пiстолет.
  
  
  Раптом вона кинулася до мене i обняла мене за талiю. "Ах, Нiк! Її так страшенно перепрошую, прости!"
  
  
  "Я теж."
  
  
  "Хiба ти не залишишся i не допоможеш?"
  
  
  "Нам що, люба.".
  
  
  "Чесно?"
  
  
  "Чесне слово. I якщо ти коли-небудь знову побачиш мене, де-небудь у свiтi, тобi краще придумати те ж саме, перш нiж знову проробляти такий трюк". Її постукав гей, на носi дулом 45-го калiбру.
  
  
  Вона поцiлувала теплий метал i подивилася на мене. В її очах стояли справжнi сльози. "Як щодо Баррi наступного тижня?"
  
  
  "Що?"
  
  
  "Я маю на увазi, її повинна зустрiти там деяких людей. I якщо ти все ще в цiй частинi свiту, i... i не працю"ш".
  
  
  "Ах, костя Христа!" Але потiм менi довелося розсмiятися. Її поцiлував її в макiвку, вона була рудою в останнiй раз, коли її не бачив, поплескав по її твердою, як мармур, попцi i пiшов до дня. "Може бути", - сказав я.
  
  
  Її поїхав на катерi до "Сцилле"; Була середина дня, небо над головою все ще було похмурим, i човен виглядала зловiсно тихою. Коли її, пiднявся на борт, її кинув човен за течi"ю; хто-небудь забере його в жвавiй гаванi, i вона сумнiвалася, що для Сью-Еллен або її вiдсутнього чоловiка це мало велике значення, повернеться чи воно їм коли-небудь чи нi. Ну було ще багато.
  
  
  "Привiт? Христина?"
  
  
  На жаль, там, у сiрiй пiтьмi не було нiяких ознак життя. Коли її, пiдiйшов до дня, її витягнув навколо кишенi пiджака пiстолет 45-го калiбру, але запiзнився. Заглянувши всередину, її виявив, що почала другий раз за день дивлюся в чорний тунель смертi.
  
  
  
  
  
  
  П'ятнадцята голова.
  
  
  
  
  
  "Закласти це дуже повiльно, Нiк. Її вб'ю тебе, якщо ти цього не зробиш". Алекс дивився на мене головною каюти з револьвером в руцi. Її не засумнiвався в nen нас на секунду i зробив, як менi сказали.
  
  
  "Тобi це не потрiбно", - сказав я.
  
  
  "Тепер її знаю. Ви знищили всi. Все!"
  
  
  "Сподiваюся нема"." Її обережно спустився з невисокою сходах, поки вiн позадкував, щоб зберегти дистанцiю мiж нами. Це був перший раз, коли її бачив, его, що стоять в пристойному свiтлi, i хоча в серединi живота вiн був товщий, нiж п'ятнадцять рокiв тому, у мене не було спокуси спробувати схопити його. Навiть якщо б у нього не було пiстолета. "Де Христина?"
  
  
  "Вперед".
  
  
  "Послухай, Алекс, виникла проблема..."
  
  
  "Маккi? Нiк?" Голос Христини пролунав по переднiй каюти, i за мить вона з'явилася. "Що з тобою сталося?"
  
  
  Як пояснити зневiреному чоловiковi i дiвчинi, яку ви наполовину любите, що вас викрала розпещена багата сука, тому що ... ну, її, зробив все, що мiг. В кiнцi посмiхався Алекс, а Христина виглядала сумнiвно.
  
  
  "Ви ма"те на увазi, що цi люди в машинi спостерiгали за нею?"
  
  
  "I я думаю, небагато. Все в Пiргосi".
  
  
  Вона кивнула, i її посмiшка була непри"мною. "Так ти розбива"ш серця, куди б ти до нас пiшов, а, Нiк Картер?"
  
  
  Ee брат рiзко повернув голову i велiв гей замовкнути. Потiм вiн сховав пiстолет.
  
  
  "Давай повернемося до справи, Алекс", - сказав я. "Надто пiзно доставити Христину назад в Афiни сьогоднi, щоб це не виглядало смiшно..."
  
  
  "Вона вже була на березi, щоб скасувати сво" бронювання. Тепер завтра до полудня. А до них тхора, ми всi залишимося на борту. Ви кажете, що вас доставили на яхту цi"ї жiнки, як якщо б ви втратили свiдомiсть у п'яному виглядi. Чудово. Христина в панiцi. Ви хворi. Я думаю, добранiч для всiх нас ". Вiн повернувся до свого притулку в ланцюговому шафцi.
  
  
  "Може бути, ми могли б використовувати час краще, нiж це", - сказав я. "Що ти мав на увазi, я кажу, що я все зiпсував?"
  
  
  "Можливо, не всi. У будь-якому випадку, ми з тобою не можемо розмовляти, поки не вийдемо в море. Навiть моя сестра не повинна знати, що я повинен сказати твоїм, народу; для нах занадто велика небезпека".
  
  
  "Тодi костя бога, навiщо ти взагалi втягнув її в це?" Прийшла моя черга злитися.
  
  
  Вiн випростався, заповнивши свою нитку каюти, як джин, що виходить з чарiвної пляшки. "Тому що вона моя сiм'я. Можливо, її нiколи її бiльше не побачу; хто може сказати в цьому свiтi? Ти розумi"ш, Нiк Картер, як це може бути?"
  
  
  Майже. У мене нiколи не було сiм'ї, про яку можна було б говорити, але її нiби зрозумiв.
  
  
  Темрява настала з милосердної швидкiстю в той похмурий день. Її поспав кiлька годин, навiть коли Христина носилася по каютi з роздратуванням, а коли її нарештi встала, була нiч, чорна, як всерединi дула пiстолета.
  
  
  "Христина?"
  
  
  "Так?" Вона була на палубi, сидiла за кермом з чорною шаллю, оберненої навколо її плечей, як прагнення селянка. Її, пiдiйшов до неї.
  
  
  "Тобi не треба злитися на мене. Її б не хотiв, щоб ми розлучилися з тобою".
  
  
  "О, справа не в цьому, Н... Маккi. Але сьогоднi їй був готовий пiти, залишити тебе, залишити мого брата, якого її знав усього на кiлька коротких годин... а тепер це. Це очiкування. Що за слово? Anticlimax? "
  
  
  "Це гарне грецьке слово".
  
  
  Це викликало примарну посмiшку на її стислих губах. "Я повинен знати, чи не повинен я"
  
  
  "У будь-якому випадку, тобi бiльше не потрiбно турбуватися про цих людей в коричневому" мерседесi ". Вони не переслiдували тебе; ти можеш повернутися в Афiни i... все буде добре".
  
  
  "Так. Можливо". Вона повернулася до мене з напруженим обличчям. "Але Маккi... був iнший... в тавернi i в мо"му готелi".
  
  
  "Ви впевненi, що це був не один i той ж людина?"
  
  
  "Чому це ма" бути? Чому охоронцiв вiн жiнки йшли за мною?"
  
  
  "Про, може бути, вiд нiчого робити", - сказав її легко, не вiрячи своїм словам нас на хвилину.
  
  
  "Ти не вiриш менi."
  
  
  "Звичайно, їй вiрю."
  
  
  "О нi. Ви шпигун; ви очiку"те таких речей, i коли вони намагаються вбити вас навколо гармати, ви використову"те тiло жiнки, щоб захистити себе, поки ви ih вбива"те".
  
  
  Коли її розповiдав Алексу iсторiю сво"ї проблеми зi Сью-Елен, її зовсiм забув про присутнiсть Христини; тепер менi було шкода, що я вдавався у всi деталi.
  
  
  "Давай," великою країною, її его
  
  
  "Це небезпечна справа, Христина. Радуйся, що завтра опiвднi ти вийдеш з нього".
  
  
  "Її? Її коли-небудь буду щось знати?"
  
  
  "Я не розумiю, чому б нi..."
  
  
  Судячи з того, як вона вiдреагувала, ми, мабуть, чули це одночасно: тихе наближення човна до нашого носi, м'який поштовх i швидке вилiзання черевик з шкiряною пiдошвою на носовiй палубi. Її зiсковзнув з сидiння i присiв, одночасно потягнувшись за 45-го калiбру. Свiтла було досить, щоб побачити пару нечiтких фiгур попереду товстої щогли, повiльно руха"ться в нашому напрямку.
  
  
  "Нiк...!" Христина прошипiла.
  
  
  Найменше менi хотiлося стрiляти; звук в тихiй гаванi був схожий на гарматний пострiл. Її Хьюго сунув в лiву руку i шталь чекати.
  
  
  "Мiстер Маккi". Голос пролунав з iншого боку щогли, м'який, але чистий;
  
  
  Я не вiдповiв.
  
  
  "Дiвчина на моїх очах. Ви вiдповiсте, або вона мертва".
  
  
  Її, озирнувся через плече. Христина ранiше завмерла за кермом, притиснувши руку до горла:
  
  
  "Добре", - вiдповiв я.
  
  
  "Ми тiльки хочемо поговорити з нею. Якщо ви не рушите, ми не рушимо. Згоднi?"
  
  
  Її впiзнав голос; вiн був у моїй кiмнатi в Пiргосi кiлька ночей тому, вибачаючись, поки його дво" тягнув труп до пожежнiй драбинi.
  
  
  "Що ти хочеш вiд нах?"
  
  
  "Усього кiлька слiв. Якщо у вас " пiстолет, будь ласка, киньте його, мiстер Маккi. Ми ж не бажа"мо занепоко"ння, чи не так?"
  
  
  "Тодi поговоримо".
  
  
  "Наодинцi. Мiс Зенополис, не могли б ви вийти вперед?"
  
  
  Крiстiна почала вставати, але її жестом попросив її залишатися на мiсцi.
  
  
  "Вона розповiсть, сидячи на мiсцi. Ти сказав менi, що був полiцейським?"
  
  
  "Так ви мене пам'ята"те, мiстер Маккi?"
  
  
  "Так, нiбито."
  
  
  "Дуже добре. Тодi у вас не буде заперечень. Мiс Зенополис?"
  
  
  Її, побачив, що iнша тiнь руха"ться обхiдною дорогою, i почав послаблювати .45 в його напрямку. Нам шум, нам шуму, я не дозволю їм забрати нас.
  
  
  "Нi, мiстер Маккi", - сказав чоловiк за щоглою. "Я вас дуже добре бачу. Киньте це зараз".
  
  
  Її зробив. Можливо, його мiг би вбити одного, але не обох. Але коли її поклав пiстолет на палубу, вiдчув її обведення лiхтарика пiд рукою. Її не шталь думати, чи бачить хто-небудь навколо чоловiкiв, що я роблю, але пiдняв його i включив чотирикамерний "промiнь".
  
  
  Людина на щоглi закрив рукою очi, i вiн швидко перемкнув святий на iншого. На мить вiн ослiп, потiм вiдсахнувся i впав за борт. Перш нiж її почув сплеск, його зробили святим назад на iншу людину, в той же час потягнувшись тому, щоб затягнути Христину в кабiну позаду мене.
  
  
  "Кинь пiстолет!" - скомандував я, стишивши голос, i досталь 45-й калiбр. Вiн зробив, як йому сказали, його зброя з глухим стукотом впала на дах кабiни. Вiн усе ще тримав руку перед особою. Її, пiдвiвся, рушив до нього з Хьюго в руцi.
  
  
  Якщо б їй був готовий застрелити його, вiн був би мертвий, але раптовим рухом вiн повернувся i стрибнув убiк. Був великий сплеск, потiм тиша. Я пiшов в сторону, щоб щорiчно, звiдки вiн; мiй святий спiймав якийсь рух пiд водою, а потiм втратив його. Її, рушив вперед, але Христина схопила мене за руку.
  
  
  "Нiк! Нiк!" Для мене її голос рознiсся принаймнi на кiлька миль в & nb, яку слухала тисяча вух. "Це чоловiк! Той, хто мене переслiдував!"
  
  
  "Який?"
  
  
  "Той... перший. Той, хто впав першим".
  
  
  Її вимкнув свiй святий i проiгнорував звук човни, отталкивающейся вiд носа Сцилли, тому що я дуже чiтко бачив обличчя людини, у якого сергiй потрапив першим. У нього були чудовi звислi вуса, i всього кiлька ночей тому вiн помер у мене на руках, вiд пострiлу в груди своїм партнером.
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  "Так де, кравець вiзьми, ти був?" - зажадав її потiм того, як захiд у носову каюту i вiдкрив дверi ланцюгового шафки.
  
  
  "Її? Мене тут нема". Пам'ята"ш?"
  
  
  "Звичайно. Значить, вони вбивають твою дорогоцiнну сестру, а ти залиша"шся в цiй норi, як щур?"
  
  
  "Якщо вони вб'ють вас обох, то, може бути, її пiдiйду до переднього люка i вб'ю ну, так. Тодi iншого шляху нема". Але я її дуже поважаю вас, Нiк Картер; його чую цi дурнi черевики, i знаю, що ви можете впоратися з ними, не розкриваючись ".
  
  
  "Ви могли б убити ih ножем. Ззаду. Її не готель стрiляти, тому вони пiшли".
  
  
  Вперше Алекс виглядав невпевнено. "Так. Може ти i прав. Але..." Вiн подивився поверх мене на свою сестру, яка займа"ться чiплялася за мо" плече.
  
  
  "Нiк?" вона сказала. Мене дратувало, що вона використовувала мо" справжн" iм'я, але все, що у нас було разом, тепер, коли менi було погано.
  
  
  i тепер менi здавалося, що ми зовсiм не зна"мо одне одного.
  
  
  "Що це?"
  
  
  "Не залишай мене тут, Нiк. Я не можу повернутися в Афiни зараз, нiколи".
  
  
  "Послухайте, це неможливо..."
  
  
  "Але чому б i нi, Нiк?" Алекс втрутився. "Моя рiдна сестра, вона в небезпецi, а? Ми повиннi взяти її з собою".
  
  
  "Алекс, звiдси, якщо нам пощастить, пройдуть добрi два днi, перш нiж ми зможемо дiстатися до Таранто. Вся iдея цi"ї операцiї поляга" в тому, що ми не робимо нiчого, що вiдволiкало б нас вiд дороги. Якщо Христина пiде з нами, зi мною , це може пiдiрвати все це ".
  
  
  "I якщо вона залишиться, швидше за все, вона помре. Нi, мiй iнший, вiн не мiг цього допустити. Моя вина в тому, що я привiв її в цю справу, але тепер ми вдвох повиннi зробити все можливе, щоб вона це зробила. не страждати з-за цього ".
  
  
  Її рука тремтiла в моїй спинi, i це вирiшило мене бiльше, нiж логiки Alexa. "Добре. Пiдемо. Вiдкрито зараз".
  
  
  
  
  
  
  Шiстнадцять
  
  
  
  
  
  Її залишив гавань пiд ходовими вогнями, скориставшись бортовим допомiжним обладнанням. Коли iнших човнiв не було видно, Алекс влiз у кабiну i селл на моїх нога.
  
  
  "Ви не зна"те цих вод, - оголосив вiн. "Свiтловi буї говорити вам, куди не назавжди йти. Їй скажу вам, куди йти".
  
  
  Пiд керiвництвом его ми йшли по та"мному фарватеру, який лежав мiж островом i материком; Одна група яскравих вогнiв, сказав вiн менi, зазнача" кордон мiж Албанi"ю i Грецi"ю. "У них " такi фортецi! Нам один вугор не мiг пройти mimmo у них в саму темну нiч свiту".
  
  
  "Як вам це вдалося?"
  
  
  "Нi, мого друга. Але там, де вони помiстили стiльки людей i обладнання для захисту своїх кордонiв, тодi повиннi бути iншi мiсця, де ну не може бути так багато. Може бути, навiть недостатньо, а?"
  
  
  "Я думав, що узбережжя Албанiї скрiзь добре охороня"ться".
  
  
  "Так... непогано. Але, може бути, недостатньо добре".
  
  
  "Як пiвнiчна межа?"
  
  
  "А?"
  
  
  "Уздовж Югославiї? А в цей частинi Грецiї?"
  
  
  Алекс випростався. "Ви зна"те, про це, Нiк Картер?"
  
  
  "Досить", - збрехав я. "Ви сказали, що у вас " що сказати нам житт"во важливе, коли ви вийшли. Ви пiшли. Що це?"
  
  
  Вiн посмiхнувся i вказав вперед. "Коли ми пройдемо цей протоку там, де ми потрапимо пiд кулемети албанцiв так близько, що ви вiдчу"те запах пороху в ih патронах, тодi їй скажу вам одну або двi речi. Пора вам це дiзнатися".
  
  
  Вiн був правий у тому, що знаходився недалеко вiд албанського узбережжя; коли вiн вказав на навiгацiйнi вогнi, у мене було вiдчуття, що я майже можу дотягнутися до берега з обох сторiн. Танкер, що йде в протоку з iншого боку, на якийсь час мене страшенно налякав; Здавалося, що в nen не залишилося мiсця навiть для нашого маленького човна. Алекс порадив менi не звертати на це уваги.
  
  
  Коли ми залишили протоку позаду i вийшли у вiдкрите море, його знову майже зiтхнув з полегшенням, але не шталь рано радiти. Вiтер змiцнiв, i, як тiльки ми покинули барикади Корфу, дув вiдкрито нам в зуби. Коли ми почали вiдчувати важкi удари, Алекс пiшов вперед, щоб пiдняти клiвер, потiм - пiдйом. Вiн вчинив так, як нiби кида"ш пару гамбургерiв на гриль i стоїш осторонь, щоб щорiчно, як вони обвуглюються.
  
  
  "Ми пливемо, Нiк Картер. Ти хороший моряк?"
  
  
  "Я справляюся."
  
  
  "Добре. Це все ще твiй розважальний круїз, i коли настане свiтанок, її повинен знову спуститися вниз. Якщо хто-небудь наблизиться ... ну, моя прекрасна сестра не винесе розставання з тобою, а? Ти помаха"ш гей, i будеш щасливим, а якщо вони подивляться вороже, ви пристрелiть i уб'"те ".
  
  
  "Алекс?"
  
  
  "Так?"
  
  
  "Що, кравець вiзьми, все це? Ми покинули протоку".
  
  
  "Так. I її повинен я сказати тобi, тому що, якщо я не виживу, ти повинен знати. Ти зна"ш, хема її був усi цi роки?"
  
  
  "Перебiжчиком".
  
  
  "Так, це, але не будь таким пiдозрiлим, моїм другом. У моїй країнi ... ну, подивися на це сьогоднi. Є комунiст бiльшою загрозою, нiж один навколо тих, хто лояльний до нинiшнього уряду? Або той, який тiльки що був комунiстом в минулому? Нема" . Я не виправдовуюся, Нiк, розумiю це. Її виявив нестерпний корупцiю у моїй власнiй країнi, i тому її поїхав в Албанiю, де вони були дуже щасливi скористатися моїми послугами. Це сильнi люди, цi албанцi, яких iнодi називають монголами. Європи. Вiдрiзня"ться вiд всiх iнших, чи зна"те ви? "
  
  
  Її розумiв це, смутний. Вони були сильними, скритними, ворожими до чужинцiв i лютими бiйцями, столiттями чинили опiр потенцiйним завойовникам. Бiльше половини цих людей були мусульманами, i вони билися в своїх горах так само фанатично, як ih брати в пустельних країнах Близького Сходу.
  
  
  "Що сталося?" Її запитав. "Що змусило вас повернутися".
  
  
  "Ну що ж, мiй iншого, на те, щоб розповiсти вам все про це, потрiбнi недiлях. Розумi"те, комунiзм - великий зрiвнювач; навiть в Албанiї вiн перетворю" гордих воїнiв у дрiбних бюрократiв. Але це не ревматизму ваш штопора, а? "
  
  
  "Нi."
  
  
  "Отже, її, скажу вам, i ви повиннi уважно слухати. Велике рух свiтового комунiзму практично зупинилося; ваш президент зустрiча"ться з лiдерами в Китаї i Москвi, i вiйна у В'"тнамi закiнчена. На даний момент". Вiн усмiхнувся. "Так. Але " члени цього великого Руху, яким не подоба"ться такий розвиток подiй, моїм другом. Вони все ще слухають Маркса, Ленiна, Сталiна i вважають, що комунiзм повинен завжди розширюватися, поки система не стане контролювати весь свiт. . Коли-то, повiрте, її був майже одним навколо них. Але не зараз, Нiк, не зараз. У всякому разi, вони все ще активнi, цi фанатики, i вони готують жахливу акцiю, яка займа"ться може краще сприяти ih справi. нiж двадцять вьетнамов ".
  
  
  "Це що?"
  
  
  "Ви зна"те, два озера на кордонi мiж Албанi"ю i Югославi"ю? Поряд з Грецi"ю?"
  
  
  "Я роблю." Її добре пам'ятав лекцiю Хока про карту.
  
  
  "Вiдкрито зараз там " армiя. Вони не належать нам, на якiй країнi; вони греки, албанцi, югослави, але всi вони вiдданi комунiсти старої жорсткої школи. Через... так... два днi вони почнуть дiяти. серiї партизанських атак з цi"ї нейтральної зони мiж трьома країнами, яка займа"ться повнiстю заплута" свiтовi держави. Ih буде очолювати, як ви, американцi, так добре придумали це вираз, контингент В'"тконгу ... "
  
  
  Її вiдпустив кермо i рiзко обернувся, щоб щорiчно на широке спокiйне обличчя Алекса. "Що?!"
  
  
  "Насправдi, моїм другом. Хто краще пристосований для ведення таких вiйськових дiй, нiж В'"тконг? Зi своїм примiтивним збро"ю i своїми маленькими, недогодованими вiйськами вони билися з французами та американцями до упору, скiльки ми пам'ята"мо. . Хiба немислимо, щоб вони передали свої знання i свiй iдеалiзм такiй групi, яка займа"ться зiбралася в цiй вiддаленiй мiсцевостi, мiж озерами Охрiд i "Преспа"? Подумайте про можливостi! З одного боку, вiрний союзник Сполучених Штатiв, хоча i вiйськова диктатура в нашi днi; в iншому - самий репресивний комунiстичний режим у захiдному свiтi, а в третьому - в Югославiї, бiльш сумiсний з Заходом, нiж з росiянами. Хто буде дiяти проти них, коли почнуться ih набiги? З якої країни вони будуть гул I навiть якщо ih можна буде знайти, що зробить яка-небудь навколо великих держав? Розбомблять чи ih Сполученi Штати? Чи будуть росiйськi вiдправляти танки через Югославiю? Нi, мого друга. I все ж, що-що назавжди зробити, а? Тому що разом з цi"ю кампанi"ю терору i смертi буде кампанiя пропаганди, яка займа"ться не дозволить вiдкритий басейн iгнорувати те, що вiдбува"ться в нашому маленькому куточку свiту. Рано чи пiзно повиннi бути вжитi заходи, i це неминуче повинно призвести до конфлiкту мiж Заходом i комунiстичними державами ".
  
  
  "Звучить досить похмуро, - зiзнався я. "Але звiдки ви все це зна"те?"
  
  
  "Її?" Алекс засмiявся. "Тому що я, мiй iнший, допомагав все це налаштувати, поки не зрозумiв, що роблю".
  
  
  "Ви ма"те на увазi, що не знали?"
  
  
  "Не будь таким скептиком, Нiк. Її експерт у своїй галузi, i, як i багатьом подiбним експертам, менi не сказали бiльше, нiж менi потрiбно було знати про спiльної мети будь-якого плану".
  
  
  "Але ви дiзналися?"
  
  
  "Так. Її усвiдомив. I її, виявив, що не можу жити з тим знанням, яке у мене було. Отже..." Вiн озирнувся в темне, гнiтюче небо над нами. "Отже, молодець=)".
  
  
  Ще до свiтанку вiн сель за кермо, але її навiть не намагався заснути. Було дуже багато запитань, щоб поставити ih.
  
  
  "Ви сказали нашим агентам в Грецiї, що нiхто не буде нудьгувати вам в Албанiї протягом декiлькох днiв. Як вам це вдалося?"
  
  
  "Ну що ж, це було не так wouldnt складно. Це країна, де суцiльно гори, зна"те, дороги дуже поганi. У мене була велика свобода подорожувати по своїх обов'язкiв. Взад i вперед по горах; його нiколи не був в Пiвденну Америку, але, судячи з того, що я читав, " такi країни, як Чилi та Перу, з приблизно однаковими умовами. Весь час машини i автобуси з'їжджають з дорiг, щоб спуститися з якогось вiддаленого гiрського схилу. Чистий транспорту протягом декiлькох днiв i досить частини. "
  
  
  "Але вони будуть шукати тебе, чи не так? Навiть на схилi гори?"
  
  
  "Ах так. Мiй водiй i я, ми пiдiбрали старого в нашу останню поїздку. Великий старий, майже такий же великий, як її. Обiцяв ему пiдвезти його до узбережжя; у мене багато друзiв колах людей Албанiї пiд час моїх подорожей, розумi"те? Її накинув йому на плечi свою формену куртку, щоб вiн зiгрiвся в холодних горах. Не шталь брати документи
  
  
  навколо кишенi, це не такий wouldnt довгий шлях. А потiм мiй водiй робить неправильний покажчикiв, i менi якимось чином вда"ться вискочити, перш нiж машина перевалить гору. Внизу багато вогню. Старий бiльше нiколи не замерзне, а? "
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  Її знову був бiля штурвала, борючись з сильними хвилями, коли Христина пiднялася на палубу. Її обличчя опухло, i це було не з-cola. Вона не заговорила зi мною, але взяла кухоль з кавою i притулилася до даху кабiни, дивлячись вперед.
  
  
  "Здрастуйте", - м'яко покликав її.
  
  
  Гей знадобилося багато часу, щоб вiдповiсти, але в тишi вона нарештi повернулася до мене обличчям.
  
  
  "Добре виспалась?"
  
  
  "Я так вважаю", - арiйцiв сказала вона. "Як скоро ми доберемося до Таранто?"
  
  
  "Напевно, завтра вранцi. Нам не дуже пощастило з погодою в цьому круїзi".
  
  
  "Нi, ми цього поки не зробили". Вона спустилася вниз, не сказавши бiльше нам слова, i я був один протягом довгих годин, поки знову не вийшло сонце.
  
  
  Алекс здивував мене, вийшовши на палубу серед бiлого дня, але його пояснення мало сенс. "Послухай, iнший мiй, ми на пiвдорозi до Iталiї, а? Якщо вони думають, що я на борту цього човна... Тьху!" Вiн зробив рукою рух пiкiруючого бомбардувальника. "Менi не подоба"ться бути там, коли свiтить сонце. Нi, якщо менi це не обов'язково".
  
  
  Незабаром до нас при"дналася Христина, принесла димлячi чашки кави i акуратно розкладену тарiлку нарiзаного спаму i сиру фета. Алекс зааплодував, коли побачив це.
  
  
  "Тепер це моя хороша грецька сестра!" - проревiв вiн, схопивши жменю i засовуючи в рот м'ясо i сир. Христина слабо посмiхнулася. Її, змусив її сiсти за кермо, а сам спустився вниз, щоб поголитися i переодягнутися.
  
  
  Її якраз соскребал залишки пiни з-пiд носа, коли почув вiддалений рев потужних двигунiв. По палубi кабiни зашуршали ноги, i її, виглянув у дверi, як раз вчасно, щоб побачити, як Алекс пiрна" в головну каюту.
  
  
  "Що це?"
  
  
  "Великий моторний катер. Йде вiдкрито на нас". Вiн узяв револьвер з полицi над раковиною на камбузi, перевiрив заряд i повернувся до трапу.
  
  
  Її впустив бритву, стер залишки крему для голiння з верхньої губи i дiстала .45. Паршиве зброю з вiдстанi бiльше двадцяти футiв, але це все, що у мене було. Її пропхався mimmo Alexa i пiднявся в кабiну, де Христина дозволила штурвалу пiднятися проти вiтру, дивлячись на човен, обганяючу нас.
  
  
  "Тримай ee в русi", - наказав її i засунув пiстолет пiд сорочку.
  
  
  Це був великий крейсер з чорним корпусом, розсiка" хвилi, наче ну не iснувало. Пiд нашим кутом все, що я мiг бачити, це носова частина i невелика частина кабiни з великим прожектором, встановленим на нiй. Вiн навалився на нас, як пiвзахисник, переслiду" пiдкат, якому пощастило, i вiн не мiг вiдiрватися вiд трави. Її знову прокляв Хоука i весь план его вiтрильника.
  
  
  Її витягнув пiстолет, тримав його на ногу, приховуючи по виду. Човен прискорилася, пiдiйшла занадто близько до нашої кормi, перш нiж трохи сповiльнилася i вiдхилилася вбiк. Її, був готовий пiдняти пiстолет i вистрiлити, коли побачив людину за кермом.
  
  
  "Алло, красуня!" - крикнув вiн крiзь бризки, пiднятi его корпусом. "Наступного разу, коли ти на Паксосе, залиш цього тупого американця, добре?"
  
  
  Француз з копицею волосся i соромливою самовпевненою посмiшкою махнув рукою, послав повiтряний поцiлунок Христиною i виплеснув в нашу сторону багато води, заводячи двигуни i йдучи пiд прямим кутом до нашого курсу.
  
  
  "Сучий син", - видихнув я, заправляючи пiстолет назад за пояс. "Тримаю грошi, вiн направля"ться в Барi".
  
  
  "Що?" - запитала Христина. Вона була блiда i тремтiла, i її не винив її.
  
  
  "Неважливо. Її сяду за кермо".
  
  
  
  
  
  
  * * *
  
  
  
  До настання темряви ми все ще не вийшли на берег, але я знав, що ми знаходимося на п'ятi iталiйського чобота. Поки не було нiяких ознак переслiдування, її, вирiшивши, що можу розслабитися; Її пройшов у носову каюту, щоб щорiчно, зможу їй виспатися чотири чи п'ять годин. Деякий час її чув, як Крiстiна в головнiй каютi варила каву i гуркотiла пластикова посуд, займалася прибиранням, яку, зда"ться, всi жiнки народилися, вмiю це робити. Потiм її почув, як вона пiдiйшла до кабiни, i запанувала повна тиша, за винятком плескоту хвиль об корпус в дюймi або близько того вiд мо"ї голови ...
  
  
  Це був кошмар, i моя перша думка полягала в тому, що це ма" статися. На мо" обличчя було холодне дихання, холод стали у мене в горлi. Її намагався вирватися iso склепiння, але в кромiшнiй пiтьмi кошмар не проходив. Її, вiдчував, як лезо леза розтина" тiло, i вiн знав, що не сплю.
  
  
  Повинно бути, її, закричав, вiдскакуючи вiд ножа. За для мого жорстокого
  
  
  зусилля, мене вдарило по голiв ребрами жорсткостi корпусу човна поряд з вузькою лiжком. Її був приголомшений, вiдчув, як мо" волосся сiпнулися, а мета вiдкинулася назад. Нiж почав глибоко встромитися в мiй кадик, а потiм зник з вибуховим гарчанням звiдки позаду мене.
  
  
  Її, зрозумiв, що це тьмяний святий, мiй лiхтарик, i в примарному свiтлi її побачив два викривлених осiб, схилившись мною назавжди. Вони були не схожi на нас, на що, що я коли-небудь бачив ранiше: широко розкритi очi, напруженi роти, нiяких чутно не було, а тiльки важкi хрипи, схожi на стару машину, готову видати останнiй подих.
  
  
  Її рiзко випростався, схопив пiстолет 45-го калiбру i виявив, що вiн все ще надiйне заправлений у мене на поясi.
  
  
  "Не хвилюйся, Нiк", - прогарчав Алекс. "Вона цього не зрозумiла".
  
  
  Вiн тримав сестру за шию передплiччям навколо дубового обрубка, i поки його дивився, вiн холодно крутив гей, пальцi, поки вона не впустила навколо руки нiж, Хьюго.
  
  
  Її сказав. - "Якого бiса?"
  
  
  "Прокинься, Нiк". Вiн штовхнув дiвчину через вузьку хатину на iншу лiжко: "Ти хочеш убити її, або це зроблю її?"
  
  
  Її, подивився на нах в слабкому свiтлi, її обличчя було закрите густою завiсою волосся. "Вбити її?"
  
  
  "Звичайно."
  
  
  "Твоя сестра?" Її все ще був у пiвснi.
  
  
  "Сестра?" Вiн пирхнув i схопив її за пiдборiддя, примушуючи її поглянути на брильов. "Вона менi не сестра, Нiк Картер. I тепер вона вотум-вотум помре".
  
  
  
  
  
  
  Сiмнадцята голова
  
  
  
  
  
  "Так", - сказала вона. "Убий мене." Ee мета впала на ведмежу лапу Алекса, як нiби вона не могла утримувати її або не готелю.
  
  
  Її вiдштовхнув руку її брата i витягнув ножа по похилiй палуби мiж нами. "Це не твоя сестра, Алекс?"
  
  
  "Звичайно, нi".
  
  
  "Звiдки ви зна"те?"
  
  
  "Я знав, це в першу хвилину, коли побачив, як вона йде до мого таксi. Моя сестра була ще немовлям, коли її бачив її востанн", але вона була схожа на мене. Симпатична, так, але з товстими ногами i тiлом, як у мене. Не така велика, може бути. , але вона не могла стати такою досконалою ". Вiн провiв слабким промiнням олiвця по всiй довжинi збився в купу тiла дiвчини, щоб видiлити його, i її, змушений був погодитися, що особливої схожостi не було.
  
  
  Її, простягнув руку i змусив її глянути на себе. "Ви намагалися мене вбити?"
  
  
  "Так". Вона сказала це без коливань.
  
  
  "Навiщо?"
  
  
  "Тому що я повинна була".
  
  
  "I Алекса теж?"
  
  
  "Звичайно." Ей, годi було стримувати.
  
  
  "Як?"
  
  
  "Коли ти помреш, його застрелила би его". Вона вказала на мiй пояс, де застряг пiстолет 45-го калiбру.
  
  
  "I що потiм?"
  
  
  "О, убий мене! Будь ласка!"
  
  
  "Йдемо, Христина. Тодi що?"
  
  
  Вона глибоко зiтхнула. "А потiм... я повинна була викинути тiло мого брата... Alexa борт i доставити тво" на узбережжi Iталiї. Таранто, якщо можливо, але, куди завгодно".
  
  
  "Яка була мета?" Менi не хотiлося так як в нах копати, але зараз настав час дiзнатися правду.
  
  
  "Я... я мушу сказати, що Алекс був не правi в iнформацiї. Що ви дво" побилися, вбили ще, ще, i... ну ладно. Хiба це не очевидно?"
  
  
  "Ви працю"те на iншу сторону?"
  
  
  "Не за власним бажанням!" Вона пiдняла голову, дико глянула на мене, то на Алекса, потiм в глибини вiдкритого ланцюгового шафки. Вона схлипнула.- "Що ще їй може зробити?"
  
  
  Це Алекс проявив спiвчуття. "Що у них на тебе?" - запитав вiн.
  
  
  "Мiй син", - пробурмотiла вона.
  
  
  "Син?"
  
  
  "Так. Їй була... Її по Болгарiї. Мої батьки були греками, але вони емiгрували пiд час громадянської вiйни. Її народилася в цiй бруднiй країнi, але зросла грекинею".
  
  
  "А ваш син?"
  
  
  "У мене один син. Ему зараз чотири роки. Їм володi" держава. I її....".
  
  
  Її засунув Хьюго назад у пiхви, перевiрив .45 i поставити його на лiжко поруч зi мною. "Христина? Це ваше iм'я?"
  
  
  "Ах, так. Це була проблема!"
  
  
  "Це було?"
  
  
  Вона пiдняла голову, подивилася вiдкрито на мене, потiм на Алекса. "Я Христина Каликсос. Менi двадцять чотири роки. Коли менi було дев'ятнадцять, у мене була дитина, але у мене не було чоловiка. Держава забрала його в мене. Її навiть не могла бачити його. Коли мої мати i батько померли, у мене нiчого не було. поїхав, тому його перебрався через кордон в Грецiю, де її, сподiвався, що буду бiльш вiльною i якимось чином отримаю свого сина. Майже рiк її жилки в жаху, тому що у мене не було документiв; потiм її був у Превезе ". Вона подивилася на мене. "У Превезе її була на пляжi, коли молода дiвчина потонула. Там була велика юрба, а поблизу були її речi. Її подивилася i побачив, що її iм'я Христина. Її взяла ih i стала Христиною Зенополис. кинула школу медсестер, навiть залишила коханого i переїхала в iншу частину Афiн, щоб нiхто не сумнiвався в моїй особистостi
  
  
  це, I це працювало, поки вони мене не знайшли ".
  
  
  "Вони?" - запитав її.
  
  
  "Так". Вона глянула на Алекса. "Це було... що? Два мiсяцi тому? Шiсть тижнiв? Вони знайшли мене, i вони розповiли менi, хто її така, i все про мого сина в державному будинок. I що б сталося, якщо б її не стала спiвпрацювати з ними. Її дуже мало знала про Христиною Зенополис, але тепер її знаю її краще, нiж саму себе. Вони знали, що ти виходиш, Алекс. Не думаю, що вони точно знали, як мене використовувати, але, як виявилося, їм дуже пощастило, чи не так? "
  
  
  Алекс потягнув кiнчик своїх вусiв. "Так. Їм дуже пощастило. А якщо б її не стверджував на те, щоб зв'язатися з вами?"
  
  
  "Я вважаю, вони знали кожне ваше рух. Я не можу сказати. Але я її знаю...", Вона повернулася до мене. "Нiк? Той чоловiк, який впав з човна, коли вони напали на нас? Ви думали, що його вбили кiлькома ночами ранiше".
  
  
  "Не її. Его партнер".
  
  
  "Ах, так. Але вони сказали менi, як це повинно бути зроблено за допомогою воскової кулi, наповненiй кров'ю, типу того, що використовують деякi сценiчнi фокусники? Вони знали, що вас не обдурити з порожнiми руками".
  
  
  "Для мене це звучить до бiса складно", - сказав я. "Чому вони просто не зарiзали Alexa i не покiнчили з цим?"
  
  
  "Цього я не можу сказати. Менi потрiбно було виконати лише невелике завдання..."
  
  
  "Пара вбивств".
  
  
  "Так! Двi смертi людей, яких я не знала, за життя мого сина! Ви б вибрали iнше?"
  
  
  "Гаразд, гаразд." Важко було вiдповiсти на її пристрасть, але, коли її сидiв навпроти них, її, побачив, як Алекс задумливо погладжував плече сво"ї колишньої сестри. Якимось чином менi стало легше продовжувати. "Дозволь менi вiдкрито сказати. За тобою нiхто не стежив, коли ми були разом...?"
  
  
  "Нi, нема". Вони придумали, щоб ви думали, що я в небезпецi. А вони, люди, якi пiднялися на борт вчора ввечерi... ну, ви зна"те".
  
  
  "Значить, тобi доведеться пiти з нами в подорож".
  
  
  "Так".
  
  
  "I вбити нас".
  
  
  Довгий час "диним звуком в тiснотi було рiзке дихання Христини. Потiм Алекс прочистив горло, як алiгатор, буркiтливий на свiй щомiсячний вечерю.
  
  
  "Ви задоволенi, Нiк Картер?"
  
  
  "Бiльш менш."
  
  
  "Тодi чому б тобi не пiти наверх i не щорiчно, kuda, кравець вiзьми, йде ця човен?"
  
  
  Вiдразу потiм свiтанку ми перетнули п'яту iталiйського черевика i були на пiвдорозi до Таранто, коли над нами пролетiв перший вертольотом. Вночi її розклав три помаранчевих рятувальних кола на носовiй палубi, як ми i домовилися, i коли вертольотом помiтив нас, вилетiла рука, щоб повiдомити нам, що вiн прив'язаний до "Сцилле". Менш нiж через годину iншого вертольотом, а може бути, той самий, sel в широкiй бухтi поруч з ним, щоб взяти на борт Alexa та Христину. Зi мною залишилися Хоук i, спущена з вертольота шлюпка. погода знову зiпсувалася, i перш нiж мiй бос пробув у кабiнi бiльше п'яти хвилина, його обличчя починало збiгатися з вируючої зеленню води навколо нас.
  
  
  "Скiльки часу пройде, перш нiж ви зможете доставити цю штуку в порт?" - запитав вiн.
  
  
  "Може, пару годин".
  
  
  Вiн зробив паузу, перш нiж вiдповiсти. "Ах, її бачу."
  
  
  "Ви готелiв щось зi мною поговорити?"
  
  
  "Ну, можливо. Їй так розумiю, що дiвчина виявилася однi"ю навколо них?"
  
  
  "Вона такою була. Її б не шталь на це зараз ставити".
  
  
  "Ой?"
  
  
  "Нова любов". Її, бачила, як Христина i Алекс дивилися одне на одного до того, як пересiли в вертольотом.
  
  
  "Але ... вони брат i сестра!"
  
  
  Її заповнив деталi. Хоук мудро кивнув. "Можливо, вона теж зможе допомогти нам".
  
  
  "Якщо ти зможеш щось зробити з її дитиною".
  
  
  "Це можливо. Її повинен над цим попрацювати".
  
  
  Деякий час ми пливли в тишi, перш нiж вiн знову заговорив. "А як справи, N3? Без ран? Без синцiв?"
  
  
  "Не про що говорити. Багато".
  
  
  "Добре. Коли ми повернемося в Вашингтон сьогоднi ввечерi, її повинен поговорити з вами про..."
  
  
  "Почекайте хвилину."
  
  
  "Так?"
  
  
  Його поплескав по керму. "Менi потрiбно повернутися в човнi".
  
  
  "Про це можна подбати".
  
  
  "Я краще зроблю це сам. Можливо, менi доведеться коли-небудь повернутися сюди".
  
  
  "Добре..."
  
  
  "Так?"
  
  
  "Про, її, гадаю, ти прав. Скiльки часу це займе?"
  
  
  "Кiлька днiв. В залежностi вiд погоди".
  
  
  "Добре. Але не займай бiльше часу, нiж потрiбно, Нiк. Ти потрiбен".
  
  
  "Не буду", - пообiцяв я i подумки почав прокладати курс на Барi. Якийсь час її майже пiдсiв на Христину, але навiть в Сью-Еллен нiколи не приставляла нiж до мого горла. Настав час трохи повеселитися. Це мiй метод.
  
  
  
  
  
  
  Код
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Код
  
  
  Присвячу"ться людям секретної служби Сполучених Штатiв Америки
  
  
  
  Пролог
  
  
  Її не дiстався до похорону Кiрбi. У той час їй був у Сiнгапурi, носив бороду i точках i зображував навколо себе перебiжчика в областi ракетної зброї, прагне продати американськi секрети китайським комунiстам. Її зiграв свою роль досить добре, щоб усунути одного навколо ключових агентiв Мао i зламати iнформацiйний трубопровiд, який вiн встановив, щоб отримати пару куль у свiй бiк i отримати шифровану телеграму з привiтаннями вiд Хоука, провiдного генiй пiдроздiлу, в якому працюю. Ми назива"мо його AX. Ми добрi хлопцi.
  
  
  Коли до мене прийшло запiзнiле повiдомлення про смерть Кiрбi, її лiкувався в британськiй лiкарнi на пiвнiчному узбережжi Малайського пiвострова. У Хоука було достатньо зв'язку з британцями, щоб знайти менi хороших лiкарiв, м'якеньке лiжко i гарну медсестру. Новини про Кiрбi все зiпсували.
  
  
  Кiрбi був одним навколо кращих агентiв AXE, розумним i надiйним. Ми разом працювали над деякими складними завданнями у Латинськiй Америцi, якi пiддавали вас серйозним випробуванням. Я не забув, як Кiрбi, крутий чоловiк у зчепленнi i досвiдчений пiлот вертольота, схопив мене з човна в кубинських водах вiдвертими перед тим, як корабель розлетiвся на бiльш дрiбнi частини, нiж пазл.
  
  
  Тепер вiн був убитий, i AX не знав, хто його вбивцi. Знайти ih було моїм наступним завданням.
  
  
  Перша глава.
  
  
  Лiтак витягли мене на приватну злiтно-посадкову смугу у Флоридi-Снд. В очiкуваннi сидiла машини, високий чоловiк з невиразним обличчям притулився до капоту. Її знання его. Вiн був одним навколо двох агентiв AX, якi працювали охоронцями Хока. Його звали Смiт.
  
  
  Це виявився один навколо найбiльш балакучих днiв Смiта. Вiн вимовив всього вiсiмнадцять слiв, поки причал мене на зустрiч з Хоуком.
  
  
  "Старий скрипить зубами", - сказав вiн. Ми мчали по пустельнiй дорозi, стрiлка спiдометра лiмузин пiдштовхувала до 70. "Не можу пригадати, коли його бачив, - его в такому огидному настрої".
  
  
  Причину нещастя Хоука з'ясувати неважко. Нiхто не залишиться ранодушным потiм втрати такого агента, як Девiд Кiрбi.
  
  
  Лiмузин проїхав по повороту, i її побачив самотнiй котедж, розташований в кiнцi дороги з твердим покриттям. За котеджем в тиху бухту дослiджував порожнiй причал. Мексиканську затоку мерехтiв далеко, як кольоровi скла, забитi сонцем.
  
  
  На островi дув вiтер, трепя бiлi волосся Хоука. Вiн чекав бiля котеджу, коли ми пiд'їхали. Копiї Смiта, другого оперативника з невиразним виразом обличчя, якого зазвичай можна було знайти бiля Хоука, сидiла у день.
  
  
  "Це мiсце, де сталися вбивства", - сказав Хок, швидко i розсмiявся махнувши рукою в бiк будинку. "Я вiдведу тебе всередину через хвилину".
  
  
  "Дякую, що прислали за мною".
  
  
  "Я не провокую тебе на вендету, Нiк. Його послав за тобою, тому що ти менi потрiбен".
  
  
  Вiн пильно подивився на мене i продовжив. "Нам вдалося вiдновити деякi деталi. Вбивцi їхали на невеликiй вантажiвцi. Вони зупинилися там, - вказав вiн, - i перерiзали телефоннi дроти, що ведуть до будинку. Потiм вони пiдiйшли до будинку i переконали когось визнати що вони зв'язкiвцi, ймовiрно, пiд приводом перевiрки телефона. Ми дума"мо, що вони були одягненi, як монтери. Вони застали Кiрбi i людину, яку Кiрбi привiв сюди, щоб зустрiтися, зненацька, i вбили ну i ще двох, якi були в котеджi в той час . "В його голосi прозвучала гiркота, коли вiн додав: "Ми досi тхiр не зна"мо, хема вони були, i ми можемо тiльки здогадуватися про ih мотиви".
  
  
  "Скiльки людей ми шука"мо?"
  
  
  "Як обґрунтоване припущення, його б сказав, чотирьох. Принаймнi по дво" у них були озбро"нi автоматами. В одного був дробовик. Ми виявили слiди, за якими одiна навколо них кружляв будинку, щоб пiдiйти до нього ззаду. Вiн зламав заднi дверi, i вони расстеряли чоловiкiв всерединi перехресним вогнем. Це була жахлива робота ".
  
  
  Коли ми йшли до будинку, нас дув вiтер, Смiт мовчки йшов за ним.
  
  
  "Яке було завдання Кiрбi?" Її запитав.
  
  
  "Вiн прийшов сюди, щоб поговорити з людиною, знiмають котедж. Цi"ю людиною був Френк Абруз".
  
  
  Це iм'я змусило мене зупинитися на пiвдорозi. "Френк Абруз по мафiї?"
  
  
  "Та й нiхто iнший. Легендарний Френк Абруз. Одiна навколо небагатьох людей, якi мафiя коли-небудь погодилася вiдпустити у вiдставку з почестями. Вiн перенiс серцевий напад i вiн вирiшив, що хоче провести свої останнi днi на Сицилiї. Рада директорiв мафiї проголосував за его пенсiю i вирiшив виплатити ему невелику пенсiю за вiрну службу ". Хоук дозволив собi тонку посмiшку. Пенсiя була дещо краще золотих годинникiв. Власне я кажу, - двiстi тисяч в рiк. Ми дiзналися, що Абруз покине країну протягом декiлькох тижнiв, i Кiрбi встановив з ним контакт ".
  
  
  "Менi було б цiкаво дiзнатися, про що вони говорили, агент AX i колишнiй капо мафiї".
  
  
  "Подорож Абруза, Нiк. Вiн був людиною, якiй довiряли ворогуючi угруповання всерединi Коти, i коли у них було делiкатне доручення, яке потрiбно було вирiшувати за кордоном, voni вiдправляли его". Хоук торкнувся мо"ї руки. "Тепер пiдемо в котедж".
  
  
  
  
  
  Iнший охоронець на iм'я Корбетт вiдкрив нам дверi. Її мало не здригнувся, коли ми увiйшли всередину. Мiсце було закрито кiлька мiсяцiв, але, здавалося, все ще пахло смертю.
  
  
  "Френк Абруз був цiкавою людиною, iндивiдуалiстом. Не скажу, що її его поважав. Його послужний список був занадто кривавим, - продовжив Яструб, - але вiн був одним навколо лiдерiв, якi виступали проти причетностi до мафiї мiжнародної торгiвлi наркотиками. Вiн люто боролася з цим протягом останнiх двох рокiв, коли американському вiддiленню мафiї запропонували операцiю азiатська група, яка займа"ться контролювала добiрнi опiумнi поля в Iндокитаї ".
  
  
  "Це було до серцевого нападу, який привiв його до пенсiї?"
  
  
  "Насправдi. Потiм, коли Абрузу вдалося помiняти позицiю комунiстiв-partizan в угодi, всi злетiла до небес. Вiн виставляв свої висновки вищiй радi мафiї i запропонував їм переглянути пропозицiю. На цей раз голосування пройшло в його користь. були незгоднi, але правлiння вирiшило скасувати угоду ".
  
  
  "Я розумiю. У Абруза була iнформацiя про полях опiуму, якi ми могли б використовувати. Кiрбi намагався переконати его передати це нам".
  
  
  "Чеснот Абруза було небагато, але по однiй у них була вiра в те, що комунiзм не був хвилею майбутнього. Були пiдстави сподiватися, що вiн буде спiвпрацювати з нами. Крiм того, Кiрбi пiдозрював, що Абруз омела деяку iнформацiю про комунiстiв. Можливо, ih мафiознi контакти були пов'язанi з ними не тiльки в сферi наркотикiв ".
  
  
  "Який вид бiзнесу?"
  
  
  "Кiрбi не знав. Абруз тiльки натякнув, що зна" що-що, що AX може знайти дуже цiкавим".
  
  
  Хоук провiв мене в кiмнату, стiни якої були зрешеченi кульовими отворами. Вiн сердито махнув рукою. "Вбивцi не ризикували, як бачите. Вони разбрызгали тут досить свинцю, щоб убити дюжину чоловiк".
  
  
  "У Абруза була жорстка репутацiю. Серцевий напад або вiдсутнiсть серцевого нападу, але вiн не був тi"ю людиною, з яким можна було б грати.
  
  
  Хоук кивнув. "Вони були швидкими та ефективними, її визнаю це. I абсолютно холоднокровними".
  
  
  "Ви сказали, що дво" iнших людей були хлопцями Абруза?"
  
  
  "Его " особистими охоронцями".
  
  
  Її вiдкрив вiкно i впустив вiтерець. Її подумав про старого капо мафiї i мого друга Кiрбi, що лежать на пiдлозi, з розiрваними кулями тiлами. Її зробив глибокий ковток прохолодного вiдбору проб повiтря, струмливого по мо"му обличчю.
  
  
  "Як мафiя вiдноситься до смертi Абруза?"
  
  
  "Мої зазвичай надiйнi джерела кажуть, що вони переляканi тим, що практично по всьому ih довiрених старших дiячiв був коротким з пантелику. Але пам'ятайте, що погляди Абруза були спростованi деякими i що вiн нажив собi ворогiв у свiй час. Для мене важливо те, що один навколо наших головних агенти був убитий при iнших обставинах, якi я не можу пояснити. Я не збираюся вiдмовлятися вiд цього бiльше, нiж ви. Її хочу, щоб вбивцi були знайденi ".
  
  
  "Є три рiшенням", - сказав я. "Комунiстичнi агенти, старi вороги Абруза або хтось, кому не подобалося, що вiн обмежував азiатську операцiю з продажу наркотикiв".
  
  
  Хоук розсипав сигарний попiл на штани i змахнув ih. "Чотири рiшенням. Ви Пам'ята"те, її згадував про пенсiї Абруза в розмiрi 200 000 доларiв в рiк? У нього в будинок була виплата за перший рiк. Вона зникла разом з убивцями".
  
  
  "Вбивати одного навколо найстрашнiших капо мафiї? Щоб придумати таку iдею, потрiбен божевiльний".
  
  
  Хоук рiзко встав. "Подивiться на цi кульовi отвори. Як ви дума"те, людина, вiдповiдальна за це, був при здоровому глуздi?"
  
  
  Вiн був прав.
  
  
  Її послiдував за Хоуком на вулицю. "Я бачив, будинки, i чув цю iсторiю, але ви не квапили мене сюди тiльки з-за цього. Що ще?"
  
  
  "В котеджi був ще один чоловiк, який уникнув рiзанини. Нарештi-то ми її знайшли".
  
  
  * * *
  
  
  Дiвчина виглядала як мiльйон доларiв до iнфляцiї. Вона була блондинка, молода й струнка. Хоча на нiй було пальто з пiднятим комiром, її мигцем побачив її обличчя, коли вона виходила навколо ресторану на вулицю. У нах були високi виступаючi вилицi i широкi темнi очi - крихкий набору кравець, не зазначених цинiзмом i жорстокiстю, яких його чекав.
  
  
  "Замри виплат прямо тут", - сказав Хоук з математики, керуючому проектором. Ми сидiли в темнiй проекцiйної кiмнатi однi"ї навколо основних баз AXE, вивчаючи нерухоме зображення на екранi. "Її звуть Шейла Брант, але вона бiльше так себе не назива"", - сказав Хоук. "Ми страшенно довго її не знаходили".
  
  
  Менi було важко повiрити в те, що Хоук розповiв менi про Шейлi Брант. Це не йшло з тонким обличчям i м'якими очима.
  
  
  "Ви впевненi, що вона була коханкою Френка Абруза?"
  
  
  "Без сумнiву. Але ми дуже мало зна"мо про те, хема вона була до того, як Абруз пiдiбрав її у Вегасi".
  
  
  Її розчаровано зiтхнув. Думаю, нема" закону, який свiдчить, що красива дiвчина двадцяти двох рокiв не може знайти щастя в смiття старiючого мафiозного капо. "У старого мафiозi був смак".
  
  
  - Насправдi, дуже схожий на ваш, - сказав Хоук сардонiчною голосом. Потiм вiн продовжив: "Коли ми дiзналися, що Шейла жилки в котеджi у Флоридi з Абрузом i не була середовищах загиблих, ми почали шукати її.
  
  
  
  
  
  
  Вона добре ховала свої слiди ".
  
  
  "Вiд кого вона тiка"? АХ, закон, мафiя?"
  
  
  "Можливо, з усiх трьох. I, можливо, ще хто-небудь. Ви будете радi дiзнатися, що я збираюся органiзувати для вас, щоб ви встановили цей штопора Шейлi".
  
  
  Її з нетерпiнням чекав. Її, поглянув на свiтляний циферблат свого годинника. Хоча її, знав, що навчальнi потрiбен, його починав вiдчувати гострий кiнець нетерпiння. Менi не терпiлося вирушити в дорогу i вiдправитися по слiду вбивць Девiда Кiрбi. Ця стежок була вже надто холодною, щоб мене влаштовувати.
  
  
  "Цей фiльм був знятий в невеликому мiстечку в штатi Айдахо пiд назвою Бонем. Шейла Брант жилки там останнi два мiсяцi. У вас буде прикриття, щоб пояснити ваше раптова поява. Ми не хочемо налякати дiвчину у втечу. знову ", - сказав менi Хоук. "Але пiсля того, як ви приїдете, вам доведеться його пiдiрвати".
  
  
  "Давай подивимося iншу частину фiльму", - запропонував я.
  
  
  Проектор знову включився. Ми спостерiгали, як Шейла Брант, засунувши одну руку в його ширинi пальто, йшла до припаркованiй машинi. У її рухах була плавна грацiя. Коли вона вiдкрила дверi машини, її мета рiзко сiпнулася, як нiби вона почула звук, який змусив її нервувати. Коли вона зрозумiла, що звук був невинним, її обличчя торкнулося полегшення.
  
  
  Вона сiла в машину i поїхала, камера слiдувала за нею, поки вона не згорнула за кут.
  
  
  "Наш чоловiк зняв фiльм з вiкна готелю через дорогу вiд ресторану. Дiвчина працю" там офiцiанткою", - сказав Хоук. Це було вiсiм днiв тому. Наш чоловiк не намагався налагодити контакт. Це твоя робота. Налагодити контакт з Шейлою i, при необхiдностi, вiдносин. Нам потрiбно знати те, що вона зна". Все це".
  
  
  Проектор вимкнувся, i загорiвся сергiй, наповнивши кiмнату яскравiстю.
  
  
  "Ну, фiльм тобi що-небудь сказав?" - запитав мене Хоук.
  
  
  "Ви були правi. Вона налякана. У правiй кишенi пальто вона тримала зброю. До того ж у нах гарнi ноги".
  
  
  "Я думав, ти все це помiтиш", - сухо сказав Хоук. "Переконайтеся, що ви стежити за її правою рукою, а також для її ногами".
  
  
  Вiн простягнув менi теку, яку тримав на колiнах. Вiн мiстив файл AX на Шейлу i короткий виклад мо"ї обкладинки. У мене був залишок дня, щоб запам'ятати ih, пiдготувати пiдроблене посвiдчення особистостi i ознайомитися зi спецiальним обладнанням, яке її вiзьму з собою в Айдахо.
  
  
  Її залишив справу Шейли Брант у житловому примiщеннi, куди мене взяли, потiм взяв сво" фальшиве посвiдчення особи. Нед Харпер, зображений на водiйських правах, виглядав точнiсiнько як Нiк Картер. У нього було суворе обличчя, але менi воно швидше подобалося. Поряд з посвiдченням особи її отримав чемодан, набитий особистими речами, вiдповiдними вiн ролi, яку їй буду грати в Айдахо. Шведiв не виглядала нам новою, нам зшитою, але iдеально пiдходила менi.
  
  
  Її провiв годину в збройової. Її перевiрив ящик, в якому, крiм iнших смертоносних предметiв, перебувала потужна гвинтiвка з далеким прицiлом. Разом з мо"ю особистою збро"ю це дало менi таку саму вогневу мiць, як у деяких вiддiлення полiцiї.
  
  
  Ще однi"ю мо"ю зупинкою був вiддiл електронiки бази. За наказом Хока нашi фахiвцi зiбрали для мене комплект. Вiн виглядав, як бритвений набiр, але в nen були чутливi пристрої для прослуховування, камерою i крихiтний магнiтофон. Її сумнiвався, що менi знадобиться це обладнання, але Хоук нiчого не випускав з виду.
  
  
  Менi потрiбно було зробити ще один вiзит в сарай, де механiки працювали над машиною, на якiй її їхав, коли її шталь людиною на iм'я Нед Харпер. Одним з механiкiв був невисокий кремезний чоловiк рокiв сорока, який сказав, що багато чув про Nike Картерi i готель зустрiтися зi мною. Їй вирiшив не говорити йому було, що по половинi того, що вiн чув, швидше за все, неправда.
  
  
  "Ми наказали надати вам машину, яка займа"ться виглядала так, як нiби вона була куплена за дешевою вживаної партiй, але яка займа"ться дiйсно нiкуди не годиться", - сказав вiн з усмiшкою. "Вотум що ми зробили. Ця дiвчинка негарна, але я думаю, ти закоха"шся в нах. Вона вiдповiда", як французька повiя".
  
  
  Ми пройшли на iншу сторону сералю. Механiк вказав на невелику дiлянку дороги, всiяною перешкодами. "Голосування, де ми випробу"мо. Водiй-випробувач збира"ться випробувати її на собi".
  
  
  Трирiчний Форд з плямами квiтiв i вм'ятинами на одному навколо крил муркотiв в кiнцi смуги перешкод. Водiй в захисному шоломi махнув нам рукою i рiзко натиснув на педаль газу. Машина злетiла, як ошпарена кiшка.
  
  
  "Я обiцяю, що ти зможеш отримати вiд нах 120 на годину, в крайньому випадку", - гордо сказав маленький механiк. "Ми створили її, як концертну скрипку".
  
  
  Автомобiль нiсся з перешкодами. Думав, потрапить першим, але в останню хвилину водiй зрiзав колесо. Вiн зигзагами вiв машину за курсом, скриплячи шинами. В кiнцi дистанцiї вiн рiзко натиснув на знущання i привiв машину у умисне обертання, розгорнувши ee з голлiвудським талантом каскадера, перш нiж випрямитися i поїхати назад до нас.
  
  
  "Цей чоловiк повинен їхати в Iндiанаполiс, - сказав я.
  
  
  Посмiшка механiка стала ширше.
  
  
  
  
  
  "Тобi подобаються сюрпризи, Картер?"
  
  
  Її, зрозумiв, що вiн мав на увазi, коли водiй вийшов, навколо машини, зняв захисний шолом i струснув гриву яскраво-рудого волосся. Навiть з її тiлом, прихованим безформним комбiнезоном, не було сумнiвiв, що водiй-випробувач була жiнкою. .
  
  
  Ee палички спалахнуло, вона пiдiйшла до нас, хитаючи шоломом у руцi.
  
  
  "Що ти дума"ш, N3?" - сказала вона, використовуючи мiй ранг вбивцi замiсть мого iменi. Серед дiвчат, якi виглядали так само разюче, як вона, її намагався заохочувати трохи бiльше знайомства, нiж це.
  
  
  "Щодо машини або водiя?" Її запитав.
  
  
  В її зелених очах спалахнув вогонь. "Машини, звичайно. Менi плювати, що ти дума"ш про водiя".
  
  
  Її, глянув на механiка, який знизав плечима i дипломатично вiдступив. Вiн не хотiв бути свiдком, коли ця чудова руда розрубала знаменитого Нiка Картера на дрiбнi шматочки своїм презирством.
  
  
  "Що я тобi зробив?" - запитав його далi, трохи збитий з пантелику.
  
  
  "Взагалi нiчого. Подивимося, що так i залишиться, N3".
  
  
  Та знову - назва замiсть iменi. Її сприйняв це, i блиск вогню в її очах, як виклик. "Я думав, що ти трохи випендрю"шся, коли сидиш за кермом машини", - сказав я. "Було це для мене?"
  
  
  "Звичайно, ви так дума"те. Ви, ймовiрно, були здивованi, побачивши, що жiнка може управляти машиною краще, нiж ви". Її горда губа скривилася, але вiд цього повний рот шталь ще привабливiше. "Давайте приберемо очевидне щиро нинi, N3. Деякi дiвчата тут можуть поклонятися тобi, як спальнму спортсмену, але твоя репутацiя мене не вража"".
  
  
  "Що вас вража" - спектакль? Може, гратися огляд".
  
  
  Вона засмiялася, нiби це пропозицiя її розвеселила. Вона потягнула за блискавку на ee мiшкуватому комбiнезонi. "Ви зна"те, що менi сказали, N3? Менi сказали, що якщо ви були в лiтаку, який терпить крах, ви все одно знайдете час, щоб зробити пропозицiю стюардеси".
  
  
  Це правда, - сказав її ей. - На самому делле, це їй сказав.
  
  
  Вона скинула комбiнезони з плечей i вивернулася з нього, зумiвши зробити процедуру такою ж захоплюючою, як стриптиз. Пiд робочим одягом на нiй були облягаючi штани i светр, облегавший її вигини, як шкiра.
  
  
  "Я поважаю вас як професiонала. Звання N3, будь-що значить", - сказала вона. "Але давайте далi розмова на професiйному рiвнi, не так?"
  
  
  Я не мiг придумати нiчого, що мене цiкавило б менше, крiм, можливо, читання лекцiї про утримання в будинок старих покоївок.
  
  
  "Автомобiль добре управлявся для вас, але я б готель випробувати його на собi", - сказав її ей.
  
  
  Її захiд пiд кермо, це "дина передача, мотор i дав заднiй хiд. Потiм її вистрiлив. Її пройшов курс так само швидко, як i дiвчина, i закiнчив тим, що загальмував машину, зробивши рiзкий подвiйний покажчикiв. Коли вийшов її, кинув гей ключi i сказав: "Згодиться", - подумав я, вона плюне менi в обличчя.
  
  
  "Тепер, хто показу" понти?" - сказала вона, але в її голосi був натяк на подив, змiшаний з сарказмом.
  
  
  "Машина не так wouldnt i хороша, але у нах дуже багато пiд капотом. Ти вигляда"ш, як велика жiнка, але, може бути, не так буду й багато. Менi досить цiкаво, щоб задатися цим питанням". Її кинув дублiкат ключа вiд сво"ї кiмнати ей в руку. "Якщо ви хочете використовувати це, це ма" бути сьогоднi ввечерi. Її їду з бази вранцi".
  
  
  "Що змушу" вас думати, що я б подумала про її використання?"
  
  
  "Може бути, тобi так само цiкаво, як i менi", - сказав я.
  
  
  Повернувшись у свою каюту, її зняв куртку, оголивши урiзаний "люгер" в быстрозатяжной оснащеннi пiд лiвою рукою. Озбро"ння, яке її перевiряв в AX, варiювалося вiд завдання до завдання, але її нiколи не залишався без особистої зброї: Люгер, якого їй назвав Вiльгельмiна; стилет, Хьюго, у рукавi, i прикле"на до внутрiшньої сторони стегна крихiтна газова бомба П'"р. Бомба може вбити всiх в закритiй кiмнатi за секунди; все, що було потрiбно, - це крутий покажчикiв, який зламав би его оболонку.
  
  
  Вiдкривши ящик стiльця, її досталь папку, яку дав менi Хок. Її вiдкинув обкладинку i роздратовано насупився. Її, подумав, згадав, що залишив копiю мо"ї обкладинки поверх файлу. Тепер першою сторiнкою був лист з описом зовнiшностi Шейли i нерухомої фотографi"ю навколо фiльму, який її бачив ранiше в той день.
  
  
  Її, сказав собi, що повинен я помилятися. Її перегорнув вмiст папки, але не було нiяких ознак односторiнкового розповiдi. "Що ж, тепер не про що турбуватися", - подумав я. Стороннiй було б складно проникнути на базу AX, як контрабанду пароплава на футбольний стадiон.
  
  
  Все ще трохи занепокоївшись, її взявся перечитувати дось" на дiвчину Брант. Як i сказав Хоук, подробиць про її минуле нема". Вона могла народитися в їх вихiднi, коли Френк Абруз забрав ee в Лас-Вегасi. Однак потiм того, як AX виявив її в Айдахо, данi були копiтко повними - години, якi вона працювала офiцiанткою, коли зазвичай лягала спати, i навiть олiвцевий начерк плану будинку, який вона знiмала.
  
  
  
  
  
  Багато разiв менi хотiлося мати фотографiчну пам'ять. Так як в мене його не було, її розробив свої власнi методи закрiплення ключових фактiв у своїй голiв. Її зробив замiтки в кишеньковому блокнотi, який ношу з собою, i перечитав ih, переглянув план будинку Шейли, потiм розтягнувся на лiжку, викинувши все навколо своїх думок, крiм матерiалу, який їй читав.
  
  
  Її, мабуть, задрiмала. Її прокинувся в темрявi, мене насторожив звук, настiльки слабкий, що я не мiг его кому.
  
  
  Вiн пролунав знову, просто слабкий дряпа" звук, метал стосувався металу. Її схопився з лiжка i сiв навпочiпки з "люгером" в руцi.
  
  
  Дверi вiдчинилися, i по пiдлозi пробiгла жовта смуга свiтла. Руда сказала: "У тебе швидкi рефлекси, N3".
  
  
  Її розслабився, усвiдомивши, що звук, який її чув, був її ключем, повернений у день. Її не знiяковiв, що мене зловили з пiстолетом у руцi. Iнстинкт, який змусив мене встати з смiття, не раз рятував менi життя.
  
  
  "Включити брильов. Кнопка на стогiн позаду тебе", - сказав його дiвчинi.
  
  
  Вона клацнула вимикачем, потiм кинула менi ключ. "Якщо ти їдеш завтра, менi це бiльше не знадобиться, правда?"
  
  
  Її затиснув ключ, посмiхаючись. "Отже, вам стало цiкаво".
  
  
  Вона знизала плечима. "Думаю, менi просто потрiбно було дiзнатися, чи все правда про вас, що менi сказали".
  
  
  "Чому б тобi не закрити дверi i не бути?" Її сказав.
  
  
  Вона закрила її, не зводячи з мене очей. Виклик усе ще яснiв у ih зеленiй глибинi.
  
  
  "Патрiсiя Стилю", - сказала вона.
  
  
  Знявши ремiнь на плече, повiсив її его на спинку стiльця i засунув Люгер " у кобуру. "Як довго ви працю"те в AX?"
  
  
  "Наприклад, рiк. А тепер запитай, як така мила дiвчина, як я потрапила в цей бiзнес".
  
  
  "Дозвольте менi зробити припущення. Ви готелiв довести, що ви можете зробити все, що може зробити чоловiк".
  
  
  "Ах, ти хитрий ублюдок", - сказала вона без помiтної злостi.
  
  
  "У мене " пляшка вiскi, - сказав я. "Подарунок вiд нашого боса. Можу його вiдкрити?"
  
  
  "Я прийшла сюди не пити", - сказала вона. Вона стягнула светр через голову i кинула його на стiлець.
  
  
  На нiй був чорний мереживний бюстгальтер. Ну, половина бюстгальтера. Ee чарки були переповненi. "Добре забезпечений" - одне голосування по всьому неадекватних описiв, яке прийшло менi в голову, коли її подивився на нах.
  
  
  Обтрусивши яскраво-руду гриву волосся, вона посмiхнулася менi. Посмiшка була частково глузливою, почасти обiця".
  
  
  Її згадав її реплiку навколо того дня. Його повторити це. "Хто тепер хвалиться?"
  
  
  "Її", - визнала вона. "Але тобi це подоба"ться".
  
  
  Все ще посмiхаючись, вона стягнула ширiнку своїх штанiв на блискавцi i вилiзла з сучий, яку вони поклали на ee нога. Тепер на нiй був тiльки чорний бюстгальтер i вiдповiдна смужка чорного мережива внизу.
  
  
  Вона спокiйно пiдiйшла до лiжка i сiла на край. Вона розстебнула бюстгальтер i стягнула його з великою грудей. Легким рухом руки вона накинула одяг на узголiв'я лiжка, а потiм лiжка на мою подушку.
  
  
  "Я залишу тебе трусики", - сказала вона. "Я думав, ти захочеш зiрвати ih вiд мене".
  
  
  Тепер в її очах свiтилося щось iнше, нiж виклик. Хвилювання, бажання.
  
  
  Коли його скинув одяг, i вона побачила шпильку i газову бомбу, вона вигукнула: "Боже мiй, ти ходячий арсенал".
  
  
  Її непристойно усмiхнувся. "Ти сам упакову"ш пару ядер".
  
  
  Її смiх був хрипким i розкутим. Вона могла б довести, що вона дорiвню" будь-якому чоловiковi, але вона безумовно не заперечувала проти того, щоб її розглядали як сексуальний об'"кт. "Iди, N3", - закликала вона.
  
  
  "Нiк", - сказав її ей. "Лiжко - не мiсце для формальностей".
  
  
  "Нiк. Нiк, - сказала вона, - я готовий".
  
  
  Її зiрвав з нах мереживнi труси. Вона була права. Менi сподобалося це робити.
  
  
  Пет була сильною дiвчиною. Коли ми обнялися, його вiдчув, як м'язи її спини затремтiли. Її рот був м'яким i теплим, а мова швидким i швидким. Її, уткнувся обличчям в її груди, а її пальцi вчепилися менi в волосся. Коли її, грав з її твердими сосками, вона корчилася i гарчала, як голодний кiт.
  
  
  Мої руки ковзнули вниз до її сiдниць, i вiн пiдняв її, щоб зустрiти свiй перший поштовх. Її глибоко поринув у нах i почув її стогiн. Її тiло тулилося до мене. Коли її пiдняв свої рухи, вона здригнулася i струснула лiжко. У нах була гнучка сила тварини.
  
  
  "Нiк", - видихнула вона. "Давай закiнчимо разом".
  
  
  Наскiльки її розумiю, її час було iдеальним. Власне говорити, все було iдеально.
  
  
  Її рука ковзнула по мо"му стегна, дослiджуючи. "М'язи. Ви справжнiй шматок м'яса, мiстер Картер".
  
  
  "Так ти."
  
  
  "Я не був готовий до цього. Ти навiть краще, нiж менi сказали".
  
  
  "Я так розумiю. Її почесний бiльше, нiж ваше професiйне повагу".
  
  
  Вона смiялася. "Можу її спати тут сьогоднi ввечерi?"
  
  
  "Ти можеш залишитися на нiч, - сказав я, - я не знаю, скiльки ти виспишся".
  
  
  Два
  
  
  Вранцi її встав рано i почав збиратися, поки рудий не прокинулася i не перекинулася в смiття.
  
  
  "Нiк, - сказала вона, - це було здорово. Особливо в останнiй раз".
  
  
  Її приклеїв газову бомбу до внутрiшнiй сторонi стегна. Минула нiч була минулої ночi. Сьогоднi все було як звичайно. Її пристiбаюся
  
  
  
  
  Її прив'язав стилет передплiччя i перевiрив пружинний механiзм. Її зiгнув руку, i тонкий нiж ковзнув менi в руку, готовий до роботи. "Вираз вашого обличчя трохи ляка"", - сказала Пет.
  
  
  Її обдарував її усмiшкою, яка займа"ться не торкнулася моїх очей. "Я не зовсiм хлопчик по сусiдству".
  
  
  Потiм її надiв одяг, яка займа"ться вiдповiдала ролi Неда Харпера, надiв "Люгер", накинув на неї куртку на блискавцi i подивився на себе в дзеркало. Наскiльки мiг судити, її виглядав, як п'яний водiй вантажiвки. Коли її перебрався в мiсто, де переховувалася Шейла Брант, розповiдав їй, що хотiв би, роботу.
  
  
  "Я не повинен питати про це, - сказав Пет, - але що сталося з N1 i N2?"
  
  
  "Ну удача закiнчилася", - сказав її ей. "Як у Девiда Кiрбi", - подумав я.
  
  
  Її зачинив валiзу, який менi надали AX. Їй був готовий пiти. Все, що менi потрiбно було зробити, це попрощатися.
  
  
  Рудий визволив мене вiд клопоту. "Я знаю. Кораблi, якi проходять в ночi, i все таке. Залишайся щасливим, Нiк".
  
  
  Її поїхав в Бонем, штат Айдахо, в двi години дня. У мiстi було 4700 жителiв, i це виглядало так, як нiби 4695 навколо них вирiшили залишитися вдома.
  
  
  Звернувши на заправку, де рекламувалося митт"ве обслуговування, її пiд'їхав до цистерн. Митт"ва послуга не була реалiзована. Її вийшов через машини i увiйшов всередину, де знайшов чоловiка, що дрiмав за столом, заваленим пилом, дорожнiми картами, банками з крекерами i упакованими автозапчастинами. Її, постукав кiсточками пальцiв по чистому краю стiльця.
  
  
  Його очi потрiскалися. "Так сер?", вiн позiхнув.
  
  
  Її вказав на свою машину. "Я хочу трохи бензину".
  
  
  "Ах, - сказав вiн, нiби така можливiсть йому i в голову не приходила.
  
  
  Доки вiн висмикував шланг i вставляв насадку в майже порожнiй бак форда, її стояв поруч i дивився на сонну вулицю, освiтлену блiдим сонячним свiтлом пiзньої весни.
  
  
  Її не бачив, нам свiтлофорiв, нам неонових вивiсок. Бонем виглядав, як картина Нормана Роквелла iз зображенням невеликого мiстечка. Її, почував себе не на сво"му мiсцi, коли все мо" смертоносну зброю було прив'язане до мого тiла i замкнено в багажнику мо"ї машини. Бонем зовсiм не схожий на те мiсце, яке волiла б приховати колишня коханка вождя мафiї. Ймовiрно, саме тому Шейла Брант вибрала його. "Гей, Дай належне за мiзки, - подумав я.
  
  
  Її розправив втомленi плечi. Її їхав швидко i багато годин кожен день з ними тхора, як покинув базу СОКИРУ на узбережжi Каролiни. Пiзнiше в той же день її зв'яжуся з агентом AX, який стежив за Шейлою, щоб переконатися, що вона не пропустила нас.
  
  
  Черговий на станцiї техобслуговування почав протирати лобове скло машини. "У вас тут досить мертвих комах, щоб наповнити вiдра", - поскаржився вiн. "Ви, мабуть, їхали всю нiч".
  
  
  "Ага", - сказав я. Вiн був спостережливим, якщо не митт"вим.
  
  
  "Турист?"
  
  
  "Нема" їй сказала.
  
  
  Його мета повернулася, i його очi бiльше не були сонними.
  
  
  "Я водiй вантажiвки, - сказав я. "Я сподiваюся знайти тут роботу".
  
  
  "Чи " особлива причина, по якiй ви вибрали Бонема?"
  
  
  "Менi подобаються маленькi мiста".
  
  
  "Є багато iнших маленьких мiстечок".
  
  
  "Отакої, - подумав я. Ему виразно було цiкаво. Її сказав: "Менi подоба"ться, як вигляда" цей".
  
  
  Поки вiн перевiряв рiвень масла, його увiйшов в чоловiчий туалет i зрушив засув на внутрiшнiй сторонi день. Її, хлюпнув в обличчя холодною водою. Її втомився вiд того, що так довго був прикле"ний до сидiння машини, сказав їй самим, iнакше б допит обслуговуючого персоналу мене не дратував.
  
  
  Вiн постукав у дверi. "Гей, мiстере, менi потрiбно тебе побачити".
  
  
  Її, розстебнув блискавку на куртцi, щоб швидко дiстатися до "Люгера", потiм вiдкрив дверi. "Що так?"
  
  
  "Про Шейлi Брант", - сказав вiн, потiм усмiхнувся. "Її агент, якого ви повиннi зустрiти, N3".
  
  
  Її нiколи не бачив свого контакту i не ризикував. "Про що ти говориш?"
  
  
  Зачинивши дверi, вiн засунув руку в хвилину i витягнув запальничку, iдентичну мо"ї. Вiн передав його менi. "Я розмовляв з парою людей, якi працювали з вами в минулому, Картер. Менi здалося, що я впiзнав вас ih описами. мистецтво. Деякi з прийомiв Хоука, сказав її собi. Мiж iншим, мене звуть Мередiт.
  
  
  Її перевернув запальничку. Те, що виглядало як серiйний номер виробника внизу, на самому делле було кодом, який iдентифiкував власника, як спiвробiтника AX. "Добре, Мередiт. Але на тво"му мiсцi її був би обережнiший. Не забувай, що причиною всього цього бiзнесу " його загiн бiса хорошого агента". Її не шталь наполягати на цьому. Не менi було его, пережовувати: "Що нового про нашу дiвчинi Шейлi?"
  
  
  "Вона все ще тут i веде себе холоднокровно. Її намагався не пiдходити надто близько, щоб не викликати у нах пiдозр. Її взявся за цю роботу, тому що боявся, що городяни почнуть дивуватися, чому її затримуюся. зупинимося в готелi. Побачимося сьогоднi ввечерi i поговоримо ще трохи ". Вiн вагався. "Я розумiю, що буду опорою в цьому завданнi, i його з нетерпiнням ось чекаю рiшенням попрацювати з вами. Не судiть мене за того, що тiльки що сталося. Її зазвичай не такий випадковий".
  
  
  "Сподiваюся, що нi", - сказав я.
  
  
  Її повiльно їхав по головнiй вулицi мiста
  
  
  
  
  
  , зазначивши розташування двокiмнатного полiцейської дiльницi, поштового вiддiлення та мерiї економ-класу. Її, подумав, що ти мiг би запакувати весь мiсто в коробку з-пiд взуття. Мiж двома великими будинками знаходився бар-закуток з написом "Холодне пива" у вiкнi. У чотирьох вiтринах нижче її виявив все, пережиток днiв, коли Бонем був залiзничною станцi"ю, було бiльше i процвiтав. Тепер двоповерхова будiвля потребувала фарбуваннi, i вiн побачив, що в деяких верхнiх вiкнах нема" екранiв.
  
  
  Вийшовши навколо машини, її уважно оглянув ресторан через дорогу вiд готелю. Шейла Брант чергувала лише в 16:00. i якщо б справи не пiшли в гору, вона i тодi не знадобилася. У закладi не було вiдвiдувачiв.
  
  
  Її, увiйшов у напiвтемний вестибюль готелю, де меблiв було чверть дюйма пилу i слiдiв похилого вiку. Лiфта не було, тiльки сходовий весна, а рослини в горщиках, mimmo яких її проходив, потребували & nb так само, як Бонэму потрiбно було вдихнути нове життя.
  
  
  Клера привiтав мене, як якщо б вiн був полiтиком, вiта" вирiшальне голосування. Вiн сказав, що вони давно закрили свою їдальню, але я можу добре поїсти в ресторанi через вулицю. "Спробуйте, вам сподоба"ться", - сказав вiн.
  
  
  У своїй кiмнатi її зняла одяг i спорядження, i прийняла душ. Хоча в моїх рисах цього не було видно, всi мої нутрощi згорнулися, як пружина. В моїй голiв крутилася думка, що я був поряд з дiвчиною, яка займа"ться, може дати менi кiлька вiдповiдей про смерть Девiда Кiрбi.
  
  
  Через вiкна другого поверху менi вiдкривався гарний вид на ресторан. Застiбаючи сорочку i одягаючи штани, її думав про Шейлi Брант. Її задавався питанням, чи вдалося гей втекти навколо цього котеджу в Ключi однi"ї або ж вбивцi з якоїсь причини вирiшили гей пiти живий.
  
  
  Мередiт дала менi номер сво"ї кiмнати, яка займа"ться перебувала в декiлькох дверях вiд мо"ї. Я пiшов йому по коридору. Мередiт виявився справжньої статтею, але я був пiдозрiлим типом, i вiн збирався перевiрити його.
  
  
  Спасибi навчання AX i особливих практичного досвiду її шталь експертом по злому замкiв. Дверi в готельний номер не представляла собою нiякої працi. Дванадцятирiчний хлопчик мiг вiдкрити замок складаним ножем.
  
  
  Її повернув ручку i тихо увiйшов у кiмнату. У крiслi бiля вiкна сидiв чоловiк. Вiн широко посмiхнувся менi. "Було б так само легко стукати".
  
  
  Я не мiг придумати розумного засадах. Все, що менi вдалося, було: "Хто ти?"
  
  
  "Мередiт, звичайно. А ти, мабуть, Нiк Картер".
  
  
  Якщо вiн не був Мередiт, вiн був чертовски гарним брехуном. Вiн здавався абсолютно невимушеним. "Я чекав тебе. Думаю, ти тiльки що увiйшов", - сказав вiн. "Ви ще не бачили дiвчину?"
  
  
  "Ще нема"."
  
  
  Якби вiн знав, що вiн початку другої Мередiт, якого його зустрiла за останнi пiвтора години, вiн би не був так розслаблений, подумав я. Її досталь сигарету. "Є святi?"
  
  
  "Звичайно." Вiн обмацав хвилину свого м'ятої коричневого пальто. Це був пухкий чоловiк, почав лисiти i товстiти, але зовнiшнiсть нам про що не говорила. Агенти AX бувають всiх розмiрiв, форм i вiкiв. "Вотум ти де, Картер".
  
  
  Вiн вручив менi книгу сiрникiв.
  
  
  "Хiба у вас нема" запальнички?" - недбало запитала я, закурюючи цигарку.
  
  
  "Нiколи не бери з собою. У чортових речей завжди закiнчу"ться паливо".
  
  
  Її, посмiхнувся i кинув йому сiрники. "Думаю, якщо б її мiг зламати замок, ти теж".
  
  
  Вiн схрестив ноги i вiдкинувся на спинку стiльця, поклавши руки на кожному племенi. Його очi не покидали мене з ними тхора, як вiн увiйшов у кiмнату. "Ви ма"те на увазi, що не вiрите, що я Мередiт?"
  
  
  Розстебнувши куртку, її сказав: "Я дуже добре знаю, що це не так".
  
  
  Его розслаблена посмiшка все ще була на мiсцi. У нього було достатньо самовладання. "Що я зробив не так?"
  
  
  "Важливо те, що ти це зробив. Хто ти насправдi делле?"
  
  
  "Я та людина, у якого " свiй смертний вирок", - сказав вiн. Спритним рухом вiн однi"ю рукою задер штанину. Iншим вiн витягнув револьвер з прикрiплених до гомiлки пiхов.
  
  
  Його впала на одне кожному людовi, поки вiн малювався. Его револьвер був оснащений глушником, i вiн почув тихий кашель, коли пiстолет вистрiлив. Goggle потрапила у стiну.
  
  
  Її зiгнула руку, i стилет увiйшов менi в руку. Її кинув його, коли вiн рушив, щоб знову привернути мене в полi зору. Нiж встромився йому в горло i затремтiв, як дротик. Його очi застигли, i вiн нахилився, нiби збирався заглянути пiд стiлець.
  
  
  Її зловив його, коли вiн осла пiдлоги. Вiн був важким. Її розтягнув его i обшукав. В його гаманцi було п'ять тисяч доларiв i деякi документи, в яких говорилося, що його звуть Куган i вiн приїхав з Денвера. Це не обов'язково щось означало. Его папери, ймовiрно, були такими ж фальшивими, як i мої. Поклавши собi на хвилину его водiйськi права. Його встав. Справи починалися погано. Хтось знав, чому її був у Бонэме, безпека AX була зламана.
  
  
  Довелося щось робити з тiлом. Я не мiг залишити його в цiй кiмнатi Мередiт. Переконавшись, що коридор
  
  
  
  
  
  був безлюдний, її навмання вибрав дверi i вiдкрив замок. Очевидно, в кiмнатi нiкого не було. Її пiдняв Куган, вiднiс його через хол i поклав на лiжко.
  
  
  "Нам одна торгова палата не буде зацiкавлений в тому, щоб найняти мене", - подумав я. Її було в мiстi менше двох годин, а вже помер чоловiк.
  
  
  Її, спустився вниз i зав'язав дружня розмова з порть", який вiтав можливiсть залишити свiй кросворд. Її сказав ему, що зустрiв у коридорi людини, круглолицого веселого хлопця.
  
  
  "Це мiстер Хоббс. Продавець. Заселився сьогоднi. Кiмната 206."
  
  
  "Що прода" мiстер Хоббс?"
  
  
  "Я не вiрю тому, що вiн сказав".
  
  
  Через п'ять хвилина її, вийшов з бесiди, знову пiднявся по сходах i зламав iнший замок. Кiмната 206 була пустельною, за винятком скриньки для зразково-показовий. Мiстер Хоббс ледь приземлився, як почав чекати мене. Її ляснув валiзу на лiжко i вiдкрив його. Єдиний зразок, який вiн мiстив, був урiзаною гвинтiвкою з глушником i прицiлом. Мiстер Хоббс, також вiдомий як мiстер Куган i Мередiт, продавав смерть. Добре змащена гвинтiвка була чимось на зразок спорядження професiйного вбивцi.
  
  
  Її мiг здогадатися про його план на гру. Вiн повинен був перехопити мене i вбити, як тiльки її приїду, забрати дiвчину навколо вiкна готелю, коли вона прийде на роботу, а потiм в поспiху покинути Бонем. Брехня про те, що вiн Мередiт, була швидкою прийомом, щоб застати мене зненацька i, можливо, дiзнатися, чи розмовляв я з дiвчиною. Мiстер Хоббс, або мiстер Куган, був розумним професiоналом, холоднокровним i добре розбирався в сво"му делле. Але навiть у кращих бувають поганi днi.
  
  
  Її тихенько вийшов з 206 кiмнати i спустився по сходах. Оскiльки телефоннi дзвiнки по всiй номерiв проходили через комутатор готелю, його скористався телефоном-автоматом в холi, щоб зателефонувати Мередiт на заправку. "Не ходити по темних провулках. Опозицiя завдала удару по мiсту", - сказав їй ему, коли вiн пiдiйшов до лiнiї.
  
  
  "Кравець. У тебе " виправлення в них? Я маю на увазi, хто вони?"
  
  
  "Просто вони не люблять".
  
  
  "Що ж, нема" причин для прапора дозволу на виконання", - сказав вiн. "Якщо б ми могли знайти дiвчину, вони могли б теж".
  
  
  "Боюся, ми привели ih до неї", - сказав я.
  
  
  Її мiг уявити собi реакцiю Хоука, коли її сказав ему, що хтось, мабуть, проник в мої апартаменти на базi AX, переглянув дось" Шейли Брант, i використав нашу iнформацiю, щоб встановити зв'язок з дiвчиною. Вiн вибухне, як пiдiрвана ракети.
  
  
  Подiї дня докорiнно змiнив ситуацiю. Вiн не мiг грати карти повiльно i терпляче, як рекомендував Хоук. Життя Шейли опинилася пiд загрозою. Менi довелося швидко встановити контакт i завоювати її довiру.
  
  
  Її стояв бiля готелю, коли вона прийшла в ресторан. Її, дивився, як вона вiдкрива" дверi червоного "Вольво", i мигцем побачив гладке стегно, коли вона вислизнула навколо машини. Ноги були такими хорошими, як я її запам'ятав, сексуальна хода ще краще.
  
  
  Вона звернула на мене увагу, коли рухалася навколо машини довгими грацiозними кроками. Очевидно, що вигляд незнайомця її напряг. Вона зупинилася, поглянула на мене, i я вiдповiв на її погляд найчарiвнiшою посмiшкою.
  
  
  Потiм того, як вона зникла в ресторанi, її викурив сигарету. Її готель дати гей час скинути пальто i почати чекати бiля столикiв. Коли її зупинився, в мiсто з ревом увiрвалися три мотоцикла. Рокери були такими ж недоречними в Бонэме, як i її. Вони проїхали mimmo готелю, дивлячись на мене через точках, прикритi бородатими особами. На них були камзоли з розгнiваних намальованими дияволами на спинi. Ih метою був бар. Голосно розмовляючи, вони спiшилися i увiйшли всередину. Її, знав, що вони не живуть в Бонэме. В мiстi не було достатньо для ажiотажу ih видiв.
  
  
  "Злочинцi i бомжi", - з огидою сказав клера. Вiн притулився до мене в дверному отворi. "Вони - частина банди, яка займа"ться з'явля"ться тут пару раз в рiк. Називають себе виводком Сатани. Вони розбили табiр на старих ярмаркових площах. Жителi мiста готелi би вигнати ih з територiї, але полiцiя цього не робить. хочу розпалити бунт ".
  
  
  Її викинув сигарету. Якщо байкери були постiйними вiдвiдувачами, це означало, що вони мене не стосувалися. Її перейшов вулицю i попрямував до ресторану, де справи тiльки починалися. Всього її нарахував чотирьох клi"нтiв. Всi були чоловiками, i тро" навколо них не могли вiдвести очей вiд Шейли. Четвертий, подумав я, мабуть, був напiвслiпим.
  
  
  Її взяв кутовий столик подалi вiд iнших вiдвiдувачiв. Ще до того, як Шейла рушила до мене, її, зловив її погляд, ковзний в мою сторону, оцiню" мене.
  
  
  "Ласкаво просимо в Бонем. Плану"те залишитися надовго?" - сказала вона, коли пiдiйшла до мого столика.
  
  
  "Це залежить вiд тебе, Шейла".
  
  
  Вираз її тендiтного обличчя застигло. "Мене звуть Сьюзен".
  
  
  "Це Шейла Брант, i до них тхора, поки Френк Абруз не був убитий, ти була його коханкою". Моя рука майнула по столу, i вiн притиснув її зап'ястi. "Не вставай, вiдкрито. Зобразити посмiшку на цьому прекрасному обличчю i зроби вигляд, що ми говоримо про те, що в меню",
  
  
  "Посмiхатися буде нелегко. Ти збира"шся зламати менi кiстки зап'ястя".
  
  
  Її послабив хватку, але не вiдпустив її. "Люди, вiд яких ви бiжите, знають, де ви знаходитесь. Я не можу уявити, чому вони готелiв вас усунути, але, схоже, вони мають на увазi саме це. Вам потрiбна допомога".
  
  
  
  
  
  
  "I ти збира"шся дати її менi?" Її красивий рот скривився. Це iсторiя мого життя. Чоловiки завжди менi допоможуть. I чим бiльше її отримую допомоги, тим бiльше у мене проблеми ".
  
  
  "Я той чоловiк, який все змiнить".
  
  
  "Менi було цiкаво, хто ти. Тепер її знаю. Ти, мабуть, Чарiвник Мандрагора".
  
  
  "Iм'я - Тиж".
  
  
  "Що ж, Нед Маг, менi знадобиться пара чудес, щоб прояснити труднощi в мо"му життi". Незважаючи на те, що вона сказала, в темних очах пробудився iнтерес. "Ви, звичайно, хочете щось взамiн".
  
  
  "Ми обговоримо умови пiзнiше".
  
  
  "Ой, їй, впевнена, що будемо", - сказала вона сардонiчною голосом.
  
  
  Бiзнес чи не бiзнес, її був голодний. Її сказав агов принести менi товстий хочеться i чорну каву.
  
  
  "Ви вiрите, що я не втечу за це?"
  
  
  "Попелюшка не втекла вiд сво"ї хресної феї, чи не так?"
  
  
  Вона смiялася. "Я не Попелюшка".
  
  
  Її, подумав, що вона може зiграти свою роль. Вона була схожа на дiвчину, якiй принц принесе тапочки i понесе, навiть якщо тапочки не пiдходять. Тiльки її Прекрасний Принц виявився Френком Абрузом, капо мафiї.
  
  
  Коли вона повернулася з каву, вона зачепила мене, поставивши чашку поруч з мо"ю рукою. Її iнтерпретував це як знак того, що ми збира"мося порозумiтися.
  
  
  "Схоже, ти не пух. I ти не один, навколо друзiв Абруза. Так хто ти?" - запитала вона.
  
  
  "Я теж поясню це пiзнiше".
  
  
  Дверi грюкнули, i увiйшли тро" байкерiв, приносячи з собою сморiд. Нам один навколо них тижнями не торкався шматка мила. Людина за касою, iмовiрно дво" ресторану, невдоволено подивився на трiйцю. Вiн мiг би прожити без ih бiзнесу принаймнi такi дев'яносто рокiв.
  
  
  Вони вирiшили сiсти за столик поруч з моїм. Вони голосно розмовляли, регочучи над жартами iншого iншого. Щоб розважитися, її спробував кому, хто навколо них найпотворнiший. Змагання закiнчилося нiчи"ю мiж тим, у кого шрамм зверта"ться з ножем вився по щоцi, i тим, хто сидiв лиже всього до мене, кремезним чоловiком в бусинки, жирної пов'язцi на голи i шкiряними браслетами. Той, що посерединi, з довгим волоссям i бородою кольору мiдi, виглядав найбiльш презентабельно.
  
  
  Поки Шейла виконувала ih накази, Обличчя зi шрамом провiв рукою по її нозi. Вона образилася, з дивним холоднокровнiстю. Мiдна Борода вiдшмагав свого товариша по руцi. "Веди себе пристойно", - сказав вiн рiвним голосом.
  
  
  Той, хто сидiв поруч зi мною, зловив мiй погляд i показав свої зуби, деякi навколо яких були вiдсутнi. "На що ти дивишся, бастер?"
  
  
  "На тебе", - сказав я. "Я захоплювався тво"ю стоматологiчної роботою". "Одного разу полiцейський наступив менi на обличчя. Хочете того ж?"
  
  
  "Не особливо", - сказала я, чинячи опiр спокусi засунути свою чашку кави ему в глотку.
  
  
  Мiдна Борода схопила одного за плече. Вiн стиснув так сильно, що чоловiк з вiдсутнiми зубами поморщився. "Не жартуй з джентльменом, Джорджi. Вiн може подумати, що ти серйозно. Менше за все нам потрiбно, непорозумiння. Насправдi?"
  
  
  "Правильно", - повторити Джорджi. Вiн не здавався щирим. Вiн виглядав переляканим людиною, що трима" руку на плечi.
  
  
  Її спокiйно допив хочеться i сказав Шейлi, що буду чекати, коли вона вийде з роботи опiвночi. Повернувшись в свiй номер в готелi, її влаштувався в крiслi бiля вiкна, щоб стежити за рестораном. Наскiльки його знав, у мертвого вбивцi були спiльники, якi спробували б допомогти дiвчинi.
  
  
  У м'яких сутiнках вийшли байкери i блукали по вулицi, продовжуючи хвалитися i смiятися. Тiльки той, з бородою кольору мiдi, мовчав, крокуючи мiж iншими, на голову вище ih, плавно рухаючись, як ватажок. Вони поверталися до бару. Її спостерiгав за ними, поки вони не зникли з виду.
  
  
  Задовго до появи Шейли її почав турбуватися про Мередите, який не прийшов i не подзвонив. Не вiдриваючи очей вiд дня ресторану, її поклав телефон собi на колiна i попросив нiчного клерка дати менi зовнiшню лiнiю. Її набира" номер заправки i не отримав вiдповiдi. Її сидiв у темрявi, прислухаючись до гудiння, i у мене було вiдчуття, що подiї знову рiзко змiнилися.
  
  
  Шейла вийшла через ресторану швидким кроком, озираючись по сторонах, прямуючи до вольво бiля узбiччя. Пiшов легкий дощ. Її, бачив, як на вiконному склi утворюються краплi. На Шейлi було довге пальто, яке вона носила у фiльмi Мередiта. Її мiг здогадатися, що у нах в кишенi був пiстолет.
  
  
  "Дитинко, ти хитра", - м'яко сказала я.
  
  
  Була не опiвночi; було тiльки 22:00. Вона йшла рано - мене вистачало.
  
  
  Її вiдкинув стiлець i в три швидких кроки дiстався день. Її швидко спустився по сходах, минув переляканого службовця та вилетiв на вулицю, коли Шейла їхала.
  
  
  Звук запускаються моторiв мотоциклiв злився з пульсом двигуна Volvo. Байкери проїхали mimmo, не помiтивши мене. Вони слiдували за машиною. Її, бачив, як у далекому кутку проносилося червоне свiтiння заднiх лiхтарiв, коли її мчав до свого пошарпанi "форду".
  
  
  
  
  
  Її наздогнав ih, коли вони мчали навколо мiста в гонитвi за Volvo, який рухався дуже близько до граничної швидкостi. Коли мiсто залишилося позаду, її вилаявся. Шейла налаштовувалася на те, що байкери мали на увазi.
  
  
  Вiддав її "Форду" ще бензин i наблизився до них, i побачив, що ватажок став поруч з "Вольво" i махнув дiвчинi, щоб вона зупинилася. Вона проiгнорувала його i спробувала прискоритися навколо сво"ї машини.
  
  
  Коли промiнь моїх фар впав на них, вони дiзналися, що хтось загорiвся на вечiрцi. Одiна з байкерiв повернув назад, врiзавшись менi в дорогу так раптово, що я натиснув на залякування, щоб уникнути зiткнення. Її побачив потворне обличчя людини по iменi Джорджi, коли котився по мокрому вiд дощу тротуару. Її зцiпив зуби i виїхав на штопор, знову заводячи "Форд". Її вiдновив погоню.
  
  
  Спочатку мої фари зловили Джорджi. Вiн мотався мiж мною i рештою, пiдтримуючи бiльш повiльний темп, щоб щорiчно, залишусь я з ними. Озирнувшись, вiн оголив вiдсутнi зуби в грубiй пародiйної усмiшцi. Вiн здавався майже задоволеним, що я не розбився "форд". Тепер у нього був ще один шанс на мене.
  
  
  Вiн розвернув мотоцикл i звiдкись iз-за сидiння витягнув коротку ланцюг. З ланцюгом, болтающейся в руцi, вiн вчепився в мотоцикл i кинувся на мене.
  
  
  Її не натиснув на знущання i не зменшив швидкiсть. Її неухильно нiсся вперед, промiнь моїх лiхтарiв лизав нiч. Джорджi пiдiйшов лиже. Коли вiн побачив, що я збираюся дотримуватися свого курсу, хоча вiн був на мо"му шляху, вiн згорнув мотоцикл на iншу смугу шосе.
  
  
  Її мiг би повернути машину i вдарити його, але боявся зробити це на слизькому асфальтi. Її не хотiв знову потрапляти в занос. Давши Форду бiльше бензину, його натомiсть додав швидкостi. Джорджi промайнула mimmo мого вiкна, i я побачив, як шевельнулась його рука. Вiн клацнув ланцюгом, як батогом.
  
  
  Несподiваний стрибок швидкостi, який змусив її вийти навколо машини, змусив Джорджi збитися з шляху. Ланцюг iз зусиллям врiзалася у вiкно позаду мене, а не те, що було у мого обличчя. Її мимоволi здригнувся, коли почув трiск скла. Потiм її збiльшував вiдстань мiж нами, тому що ему доводилося знижувати швидкiсть, щоб мотоцикл знову розвернувся. Її, бачив, як його лiхтар висiв позаду мене, коли її мчав по повороту i пiднiмався на пагорб.
  
  
  Зiйшовши на пагорб, її помiтив Шейлу i її переслiдувачiв. Людина на провiдному байку бiг поряд з "Вольво". Вiн наздогнав машину i почав згортати на шляху водiя, змушуючи її звернути на узбiччя дороги, щоб уникнути зiткнення.
  
  
  Вона була так захоплена по"динком з велосипедистом, що не змогла зробити наступний покажчикiв. З'їжджаючи з дороги, Volvo пiдстрибувала i ухилялася, як паперовий кораблик в стрiмкому водосточном течiї. Її, боявся, що вiн перевернеться, коли вiн вдариться про канаву, але поштовх тiльки сповiльнив його. У Шейли вистачило розуму уникнути раптового натискання на знущання. Судячи по вiбрацiї машини, її здогадався, що вона перемкнула її на бiльш повiльну передачу. Потiм пиляла знущання. Вольво здригнувся i послизнувся, але не перекинувся.
  
  
  Коли вона нарештi зупинила машину у вiдкритому полi, байкери розгорнулися. Один через них перестрибнув канаву, красиве вироби для верхової їзди, i помчав через поле до машини, яку переслiдував. Его колеса збивали бруд.
  
  
  У другого байкера не вистачило смiливостi стрибнути в канаву. Вiн зупинився на узбiччi дороги i побачив, як я виходжу з ночi. Вiн вирiшення науково-дослiдних завдань мотором i зiйшов з мотоцикла.
  
  
  Пригальмувавши, її глянув у дзеркало заднього виду, щоб перевiрити Джорджiю. Вiн все ще був у мене на хвостi i набирав обертiв. Незабаром вiн мене наздожене.
  
  
  Її перекинувся на узбiччя бiля поля i вирiшення науково-дослiдних завдань машину. Коли вийшов, залишив їй горiти фари. Чекав байкер був тим, у кого шрамм зверта"ться котився по щоцi. Вiн заходу всередину камзоли i витягнув ножа. Коли вiн пiдiйшов до мене, на лезi блиснув сергiй.
  
  
  "Мiстер, вам краще повернутися в машину i забиратися звiдси до бiса".
  
  
  "Якщо їй цього не зроблю?"
  
  
  "Я нарiжу тебе, як бекон, готовий до сковороди".
  
  
  Зiгнувши одну кожному племенi, її полуобернулся. Моя лiва засадах вилетiла. Її вiдчув рiзкий контакт з его колiнної чашечкою. Японський майстер карате навчив мене цього руху, i це було гарне вправа. Обличчя зi шрамом впало, наче землю вирвали у нього з-пiд нога.
  
  
  Пiднявшись на навпочiпки, вiн зробив пас ножем. Її перемiстився, i лезо хлестнуло передi мною, в дюймi вiд мого життя. Її схопив його обома руками за руку, опустив її на кожному людовi, i зламав. Обличчя зi шрамом завив.
  
  
  Її пiдiбрав його ножа i кинув у темряву на iншiй сторонi шосе.
  
  
  Потiм прибула Джорджi. Вiн поїхав виплат прямо на мене, розмахуючи ланцюгом. Її, знав, що якщо вiн вдарить мене по обличчю, його ослеплю або израню на все життя. Її почув ланцюгової виття, коли пригнувся. Потiм Джорджi обiгнала мене. Перш, нiж вiн встиг обернутися, його розстебнув блискавку
  
  
  
  
  
  i витягнув Саночника.
  
  
  Її вистрiлив у нього через сiдла, i байк продовжив рух, вилетiвши на середину шосе, перш нiж впав на бiк i зiсковзнув.
  
  
  Не кинувши на Джорджi нам "диного погляду, її повернувся до машини, ввiмкнув її заднiм ходом i освiтив поле фарами.
  
  
  Мiдна Борода спiшився i стукав кулаком по склу машини Шейли. Вiн зупинився, коли жовтi променi моїх фар освiтили його.
  
  
  Її поставив "Форд" на низьку швидкiсть i поїхав через канаву. Вiдскiк вiдiрвав мене вiд дупи. Мiдна Борода побiг назад до свого байку. Її прийшов першим. Її вивернув колесо в останню хвилину, так що тiльки мiй бампер вдарився про велосипед, але вiд удару машина закрутилася. Мiдна Борода тепер мчав до своїм друзям, ймовiрно, сподiваючись дiстатися до одного навколо ih мотоциклiв. Її повернув "форд" так, щоб чiтко его бачити у свiтлi фар. Її вилiз навколо машини, прицiлився з люгера i вистрiлив тiка" в ногу.
  
  
  Шейла Брант штовхнула дверi сво"ї машини. В руцi вона тримала револьвер 38-го калiбру. Мiдна Борода цього не знав, але її мiг би врятувати йому життя.
  
  
  "Мiстер, - з благоговiнням сказала Шейла, - ви щось iнше".
  
  
  Її дiстав "Люгер" в лiве задн" колесо Volvo i пробив у nen дiру. Її пройшов mimmo дивиться на нах Шейли i вистрiлив в лiве передн" колесо. Потiм його пiдняв капот i висмикнув проводку.
  
  
  "Ви з глузду з'їхали?" вона зажадала.
  
  
  "Одного разу ти втiк вiд мене. Її переконуюся, що ти бiльше не будеш цього робити".
  
  
  "Я не знала, чи можу тобi довiряти. Її навiть не знаю, хто ти".
  
  
  "Я ж сказав тобi. Iм'я - Тиж".
  
  
  "Я звикла бiгати. Її думала, що це те, що потрiбно зробити".
  
  
  "Ймовiрно, ти зможеш використовувати цей пiстолет, - сказав я, - але ти мiг би впоратися з усiма трьома бойскаутами? Використовуйте свою голову, Шейла. Тобi потрiбен захист".
  
  
  Витягнувши ключi з власної машини i поклавши ih в хвилину, її повернувся до Мiдної Бородi, який лежав на землi, хапаючись за ногу.
  
  
  "Ти будеш жити", - сказав їй ему. "Якщо її вирiшу дозволити тобi".
  
  
  Вiн облизнул губу. "Що це значить?"
  
  
  Її, нахилився i застромив лезо люгера мiж его густими бровами. "Скажи менi причину нiчний активностi".
  
  
  "Ми готелi блондинку. Що ще?"
  
  
  Її ткнув його стволом пiстолета. "Я подумав, ти можеш сказати менi ще що-що. Що-небудь бiльш цiкаве".
  
  
  "Чувак, їй скажу тобi все, що ти хочеш почути. Але правда в тому, що ми готелi бабу. Вона нас зачарувала в обiдньому залi, тому ми вирiшили потусуватися i повеселитися з нею, коли вона закiнчила роботу . "
  
  
  "Нiхто не найняв тебе, щоб подбати про неї?"
  
  
  "Як хто?" Вiн видавив тремтячу усмiшку. "Чувак, у що ми все-таки увiйшли?"
  
  
  Я не був упевнений, що довiрив ему. Її сказав: "Мене не потурбу" зiбрати вас, виродкiв, i вiдвести у в'язницю. Але тримайтеся подалi вiд моїх поглядiв. Якщо її знову потраплю в них, її вб'ю вас".
  
  
  "Чувак, їй буду уникати тебе, як протяг".
  
  
  Шейла сидiла у вiдкритiй день мо"ї машини. "Про що ви дво" говорили?" - запитала вона, коли її повернувся.
  
  
  "Її назвав ему iм'я свого лiкаря", - сказав я. "Сiдай в машину. Ми поверта"мося в Бонем".
  
  
  Вона завагалася, потiм послухала мене. Вона прослизнула пiд кермо i пiдiйшла до пасажирського сидiння, її спiдниця пiднялася по ногах. Їй посмiхнувся гей, сховав "люгер" у кобуру i сель всередину. Потiм вона вдарила своїм кулаком 38-го калiбру менi по ребрах.
  
  
  "Я знаю, що це поганий спосiб висловити свою подяку, - сказала вона, - але дiвчина повинна пiклуватися про себе".
  
  
  Три
  
  
  Її порушив одне навколо найдавнiших робив мо"ї власної книги. Розумний агент нiколи не поклав пiстолет у кобуру, поки хтось iнший тримав сво". Тепер його виявився, в кращому випадку, незручному становищi. У гiршому випадку це може закiнчитися летальним результатом.
  
  
  "Я заслуговую цього за свою необережнiсть, - зiзнався їй, дiвчинi, яка займа"ться штовхала револьвер менi пiд ребра, - але її б готель, щоб менi це пояснили".
  
  
  "Ключi, Нед. Менi потрiбнi ключi вiд тво"ї машини. Тодi її, хочу, щоб ти пiшов. Я не повернуся в Бонем. Хтось може чекати мене там".
  
  
  "Ви збира"теся кинути мене i знову полетiти в поодинцi?"
  
  
  "Я ризикну. Її вижила досi тхiр".
  
  
  "Ви б чертовски здорово вижили сьогоднi ввечерi, якщо б я не з'явився".
  
  
  Поки її, сперечатися з нею, її оцiнював свою ситуацiю. Моя права рука, найближча до неї, злегка спочивала на кермi. Її знав, як швидко її зможу розгорнути цю руку в ударi карате, який вразить прекрасне бiле горло Шейли Брант, як сокира ката. Але я не мiг ризикувати серйозно поранити дiвчину, до того ж удар мiг змусити її спустити курок револьвера i встромити в мене кулю з близької вiдстанi. Менi не сподобалася нам одна навколо цих можливостей.
  
  
  Голос Шейли пiдвищився. "Я б вважав за краще не стрiляти в тебе. Але я зроблю це, якщо доведеться".
  
  
  "Стрiляй, дитинко", - сказав я. "Я не даю тобi ключiв".
  
  
  Ми сидiли там, нiхто з нас не рухався, поки вона вирiшувала, чи вона натискати на курок. Її, вiдчув, як крихiтна крапля банк виступила у мене вздовж лiнiї волосся.
  
  
  Його недостатньо добре знав Шейлу Брант, щоб вiддати сво" життя в його руки. Вона може бути причетна до смертi агента AX Девiда Кiрбi; вона може бути досить панiчної, щоб убити мене страх;
  
  
  
  
  
  
  кравець вiзьми, наскiльки її знаю, вона ненавидiла всiх чоловiкiв i з задоволенням послала би кулю в одного. Але я не мiг дозволити гей, знову пiти. У сл голiв було будь-що, що я повинен був мати, слизу настiльки важливий, що хтось вирiшив переконатися, що Шейла нiколи не дiлиться ним з AX.
  
  
  "У тебе багато нервiв", - нарештi сказала вона.
  
  
  Нерiвно зiтхнувши, вона витягла пiстолет навколо мого боку i вiдкинулася на сидiннi. "Думаю, менi доведеться пов'язати тебе мотузкою. Зда"ться, у мене нема" того, що потрiбно, щоб вбити тебе".
  
  
  "Я радий це чути." Її, вийняв ключi i розвернув машину.
  
  
  "Куди ти збира"шся мене вiдвезти?"
  
  
  "Щиро нинi, назад у Бонем. Як тiльки її зможу все органiзувати, туди, де тво" життя не буде в небезпецi".
  
  
  Перестрибуючи через поле, її проїхав mimmo Мiдної Бороди, який почав повзти до своїм друзям, тягнучи поранену ногу. Обличчя зi шрамом сидiв на узбiччi дороги, притискаючи до себе зламану руку, а людина по iменi Джорджi лежав, згорнувшись нерухомим клубком. "Чудова група всеамериканських хлопцiв", - подумав я. Коли машина покотилася через канаву на шосе, Шейла сказала: "Хiба ти не збира"шся щорiчно в людини, якого застрелили, щоб дiзнатися, мертвий вiн?"
  
  
  "Нi", - сказав її ей. "Я знаю, що вiн мертвий"
  
  
  Її штовхнув акселератор, i моя пошарпана машина злетiла, як смуга. Її, подумав, що маленький механiк AX пишався б тим, як його дитина вiв себе сьогоднi ввечерi. Насправдi, машина була "диною рiччю, яка займа"ться працювала у вiдповiдностi з добре продуманими планами Хока.
  
  
  Її готель вiдвезти Шейлу в якесь безпечне мiсце пiд юрисдикцi"ю AX, але спочатку менi довелося подзвонити Хоука i налаштувати його. Менi також потрiбно було з'ясувати, що сталося з Мередiт, чому вiн не з'явився в готелi.
  
  
  "Я нiколи не користувалася цим пiстолетом", - сказала Шейла. "Я нiколи нiкому не вистрiлив. Може, тому я не мiг стрiляти в тебе".
  
  
  "Я сподiвався, що в тебе " iнша причина. Може, ти мене полюбила".
  
  
  "Ще нема"", - сказала вона. "Але я думаю, це може статися".
  
  
  Моя рука торкнулася її теплого стегна. Схоже, вона не заперечувала. "Дайте менi пiстолет", - сказав я.
  
  
  Потiм хвилинного коливання вона кинула зброю менi в долоню. В знак довiри її, думав, що досяг певного прогресу.
  
  
  "Навiщо тобi це потрiбно?", - запитала вона мене.
  
  
  "Просто оновлено обережностi. У випадку, якщо ти запаникуешь достатньо, щоб знову нацiлити на мене".
  
  
  Її сунув 38-й калiбр в лiвий хвилину. Стрiлка спiдометра тремтiла на позначцi 70, коли ми мчали назад у мiсто.
  
  
  "Цi тро" чоловiкiв. Ih послали мене вбити, Нед?"
  
  
  "Ну лiдер сказав нi". Я не мiг розiбрати вираз її обличчя в темнiй машинi. "Вiн сказав, що все, що вони мали на увазi, це невелике дружн" зґвалтування".
  
  
  "А що ти задумав для мене?"
  
  
  "Кiлька речей." Її пройшов довгий покажчикiв, не зменшуючи швидкостi. "Зґвалтування не входить у ih числi".
  
  
  "При визначених за iнших обставин в цьому не було необхiдностi".
  
  
  Її, усмiхнувся в темрявi. "Як вам трапилося зустрiтися з Френком Абрузом?"
  
  
  "Я провалилася в Лас-Вегасi, потiм того, як не змiг стати танцiвницею. Вiн прийшов разом з ним. Вiн був достатньо дорослою, щоб бути моїм батьком, але у нього були грошi".
  
  
  "Ви знали, чим вiн займався?"
  
  
  "Я не вчора народилася". Вона довго мовчала. "В Лас-Вегасi дуже багато красивих дiвчат, якi прагнуть до прориву. Їй був усього лише одним навколо багатьох. Коли його побачила, що мо" обличчя - мiй стан, її почав використовувати сво" власне тiло".
  
  
  Її приглушив святим, коли mimmo нас проїхав автобус "Грейхаунд".
  
  
  "Я б готель поїхати", - сказала Шейла. "Добре, Нед, її розповiв тобi частину сво"ї iсторiї. Ти не дума"ш, що тобi слiд розповiсти менi свою?"
  
  
  "Яку частину ви хочете в першу чергу?"
  
  
  "Хто ви такi, чому ви з'явилися з нiзвiдки в мо" життя, i звiдки ви дiзналися про мої стосунки з Френком Абрузом".
  
  
  "Скажiмо так, її працюю в органiзацiї, яка займа"ться зацiкавлена у пошуку вбивць Френка Абруза".
  
  
  "Але ти не в мафiї". Це була половина питання.
  
  
  "Нi. Може ти пам'ята"ш людини по iменi Девiд Кiрбi. Вiн був моїм другом".
  
  
  "Я пам'ятаю iм'я. Вiн прийшов побачити Абруза. Це все, що я знаю про мiстера Кiрбi. Її не зада" Абрузу питань про его пошти бизнесявляется".
  
  
  "Чотири людини загинули, у тому котеджi , але ти пiшла живыой, Шейла. Як тобi це вдалося?"
  
  
  Вона менi не вiдповiла. Замiсть цього вона сказала: "Ви хочете, щоб її вказала на вбивць. Натомiсть вашої органiзацiї пообiця" захистити мене. Це справа?"
  
  
  "Це справа". Її помiтив попереду вогнi Бонема i пригальмував. "Що ти кажеш?"
  
  
  "Я подумаю".
  
  
  "Як я її бачу, дитино, в тебе нема" вибору".
  
  
  Мiстечко рано жим лежачи спати. Тiльки ресторан, бар i готель залишалися вiдкритими. Її зупинився на затемненiй заправцi. "В який час цi люди зазвичай закриваються?"
  
  
  "Близько восьми годин. Чому ви пита"те?"
  
  
  Це означало, що Мередiт запiзнився щонайменше на пiвтори години, перш нiж її покинув готель, щоб поганятися за байкерами. З лiхтариком в однiй руцi i "Люгером" в iнший вийшов її навколо машини, i побродив по станцiї. Нарештi її знайшов Мередiта лежачим в заростях бур'янiв, приблизно у п'ятнадцяти кроках вiд купи занедбаних бочок з маслом.
  
  
  Вiн сказав, що буде обережний,
  
  
  
  
  
  але вiн не був досить обережний. Його горло було перерiзане.
  
  
  Шейла пiдiйшла до мене ззаду. Вона ахнула, коли побачила скрючене тiло, притиснуте до променю мого свiту. "Я знаю цi"ї людини. Вiн працював на станцiї".
  
  
  Її вимкнув брильов. "Так, нiбито."
  
  
  "Але вiн пропрацював тут недовго. Хто вiн був на самому делле, Нед?"
  
  
  "Iнший мiй iнший. Вiн спостерiгав за тобою".
  
  
  "А тепер вiн мертвий". Її голос був високим, nen була панiка. "Як ти збира"шся захистити мене, коли твої люди в небезпецi?"
  
  
  Її, подумав, що це справедливий штопора.
  
  
  Шейла вiдвернулася вiд мене i побiгла через пустир, з усякого племенi бур'янiв. Швидше за все, вона не знала, куди йде. Вона знала тiльки, що хоче пiти.
  
  
  Її кинувся за нею. Коли її бiгла, мокрi бур'яни плескали по моїм штанинам. Її, чув, як голосно стука" дiвчина, перш нiж наздогнав її. Зробивши випад, її схопив її за руку i притягнув до себе.
  
  
  "Вiдпусти мене", - важко дихала вона. "Менi не потрiбна твоя захист. Менi краще без нах".
  
  
  Її нiгтi вп'ялися менi в обличчя, але його зловив її iнше зап'ястi. Її грудей притискалися до моїх грудей, i її дихання було гарячим на мо"му горлi, коли вона намагалася вирватися. Її обiйняв її i змусив стояти нерухомо.
  
  
  "Мередiт зробив помилку. Її не зроблю ee". Її, говорив тихо, сподiваючись її заспокоїти. "Я витягну тебе навколо цього мiста сьогоднi ввечерi. Ми поїдемо до тебе, її все влаштую, а потiм ми залишимо Бонема позаду".
  
  
  "Тижнiв". Вона визначився мо" iм'я таким же низьким i м'яким голосом, як i мiй. "Я знаю, що подоба"ться чоловiковi". Бiльше не пручаючись, вона сидiла грудьми до мене, стегнами до моїх. "Я буду до тебе добрiшими. О, так добре. Але, будь ласка, вiдпусти мене".
  
  
  Її пропозицiя мене не образило. Вона була в розпачi i вдалася до сво"ї кращої подачi, i я не мiг звинувачувати її за це.
  
  
  "Iз-за тебе це звучить привабливо. Але моя робота - дiзнатися, що ти зна"ш. Її все одно не можу дозволити тобi втекти одному. Це кине тебе в вiллi. Хтось дуже серйозно налаштований прибрати тебе з дороги. Досить серйозний, щоб збити Мередiт i спробувати зробити те ж саме зi мною. Досить серйозний, щоб послати вбивцю за тобою, Шейла. Її зiткнувся з ним сьогоднi в готелi. Вiн упаковував гвинтiвку i мав намiр збити тебе з вiкна готелю, коли ви приїхали на роботу ".
  
  
  Вона застигла у мене на руках. "Ви дума"те, що все це зробили вбивцi Абруза?"
  
  
  "Це факт. Ви веб -хто мiг би ih iдентифiкувати".
  
  
  За nah вирвався гiркий смiх. "Я не маю нашої найменшого уявлення про те, хто послав убивць, але я можу сказати вам одну рiч напевно. Це не вони, люди стрiляли у Френка Абруза i Кiрбi. Нi, справдi. Вони хочуть, щоб її була живою".
  
  
  "Дитинко, ти сповнений маленького сюрпризу". Щiльно обвивши пальцями її зап'ястя, її потягнув її до машини i заштовхав в нах.
  
  
  Менi дуже не хотiлося залишати тiло Мередiта там, де воно було, але його вбивця все ще мiг бути поблизу, розшукуючи нас. Менi потрiбно було якомога швидше доставити дiвчину в безпечне мiсце.
  
  
  "Розкажи менi про це, Шейла", - сказав я, заводячи машину.
  
  
  "Ви не будете задоволенi".
  
  
  "Її, напевно, не буду. Все одно скажи менi".
  
  
  "Френк Абруз не забрав мене в Лас-Вегасi випадково. Їй була представлений ему. Цей чоловiк, якого її знав, прийшов вiдвiдати мене i сказав, що Абруз був у мiстi i ему сподобався мiй приведення. Вiн сказав, що може органiзувати для нас зустрiч Що вiн i зробив. Тiльки пiзнiше, потiм того, як Френк вирiшив, що вiн готель би мене залишити, цей чоловiк знову зв'язався зi мною. Вiн сказав, що я ему повинна, i вiн був готовий забрати грошi ".
  
  
  "Ви дума"те, вiн пiдкинув вас до Абрузу, щоб ви могли шпигувати для нього?"
  
  
  "Що-то в цьому родi. Вiн знав, що мафiя збиралася доставити Абрузу в котедж 200 000 доларiв. Вiн зажадав, щоб його повiдомив ему, коли прийдуть грошi. Вiн сказав, що це буде пограбування, їй повiрила ему. Її боявся, що вiн мене вб'", якщо я не зроблю так, як вiн сказав. Тому їй подзвонила йому було, коли прийшли грошi ".
  
  
  Її переварював її iсторiю, коли їхав до неї додому.
  
  
  "Ви зна"те, про що їй кажу, чи не так?" - запитала вона диким голосом. "Ви зна"те, що це означало, коли їй зателефонувала".
  
  
  Її вiдiмкнув дверi її будинку i запалив святим у вiтальнi. Її озирнулась навколо з "Люгером" в руцi, i пiдiйшов до телефону.
  
  
  "Його пiдставила Абруза", - сказала Шейла. "Вони прийшли i вбили мого его, его охоронцiв i людину по iменi Кiрбi. Вони застрелили ih всiх. Це була бiйня".
  
  
  "Ви не знали, що вони збиралися робити", - сказав її ей.
  
  
  Дав оператора далекого зв'язку номер телефону служби екстреної допомоги. Незалежно вiд того, куди вирушив Хоук, а це охоплювало бiльшу територiю, дiвчина, яка вiдповiла на дзвiнок за номером екстреної служби, знала, як швидко з ним зв'язатися.
  
  
  Шейла вiдчинила шафу i витягла пляшку бурбона. "Я сказав собi це. Але це чертовски не допомага". Френк Абруз був мафiозi, але вiн ставився до мене пристойно. Її вбив його". Вона пiдняла пляшку. "Ви хочете зняти це?"
  
  
  Її, похитав головою. У мене на лiнiї була дiвчина Хока. Її виголосив кодовi слова, якi переконали її, що я не ошуканець: "Абердинський синiй". Її сказав дiвчинi, що хочу поговорити з цим чоловiком.
  
  
  "Я передам повiдомлення, N3", - сказала вона
  
  
  
  
  
  
  чiтким, ефективним голосом. "Дай менi свiй номер, i поклав трубку. Вiн передзвонить протягом п'ятнадцяти хвилина".
  
  
  "Поквапся. Час пече менi фалди".
  
  
  Її повiсив трубку. Шейла вiднесла пляшку на кухню. Її, пiшов за нею i виявив, що вона стоїть бiля раковини i плаче.
  
  
  Вона потерла очi. Вона взяла склянку i налила на два пальцi бурбона i випила його, як ковток чаю. "Цей Кiрбi. Наскiльки добре ти його знав?"
  
  
  "Ми були друзями."
  
  
  "Вiн вибрав невдалий день, щоб вiдвiдати Френка Абруза". Вона впустила склянку, i вiн розбився об пiдлогу. Вона уткнулась особою в мою сорочку. "Хто мiг послати вбивцю, Нед? Мафiя?"
  
  
  "Може бути. Може, вони дiзналися, що ви пiдставили ih шановного старшого дiяча".
  
  
  "Я боялася, що вони це зроблять. Її тiкала вiд них i вiд вбивць Абруза". Її пальцi вп'ялися менi в рукава. "Ви звинувачу"те мене в цих чотирьох смертi, чи не так?"
  
  
  "Не так сильно, як ти звинувачу"ш себе".
  
  
  Вона потягнула мене, притулилася губами до мого. Її губи були теплими. "Нед, уведи меня в спальню".
  
  
  "Я ось чекаю телефонного дзвiнка".
  
  
  "Ти думала зайнятися зi мною любов'ю. Зроби це зараз. Менi це потрiбно зараз".
  
  
  Це правда, що ця думка приходила менi в голову кiлька разiв. Скажiмо, з десяток. У перший раз її побачив ee у фiльмi, знятому Мередiт. Але мiж нами залишилися без вiдповiдi питання.
  
  
  Її погладив м'якi свiтлi волосся Шейли. "Пiзнiше."
  
  
  "Вiд цього менi стане легше. Будь ласка".
  
  
  "Пiзнiше", - знову пообiцяв я. Щоб довести, що я мав на увазi це, її, нахилився до її губ. Її, вiдчув, як прочинилися її вологi губи, вiдчув її стрiмке мову. Моя рука пiдiбралася до її круглої грудей. На нiй не було бюстгальтера.
  
  
  Коли її почув шум, його вiдвернувся вiд нах. Її, натиснув на вимикач стогонами i сергiй запалив на заднiй день. У дворi було тихо. Її, вийшов на вулицю з "люгером" напоготовi i прислухався, перевiряючи повiтря, як гончак на полюваннi. Щось пiшло не так. Її вiдчув це. Шейла зняла будинок в глухому кутi. Найближчi сусiди були занадто далеко, щоб почути що-небудь, крiм вибуху. Ih освiтленi вiкна утворювали маленькi помаранчевi квадратики у густих тiнях далеко внизу. Шейла готелю приватному, але усамiтнення може бути пасткою. Її, подумав, як легко було б кому-небудь загнати нас в кут.
  
  
  Всерединi задзвонив телефон. Її позадкував до дня замкнув її на засув, потiм швидко пройшов через кухню у вiтальню. Її зняв трубку зi стiльцiв пiдставка.
  
  
  Чiткий та ефективний жiночий голос сказав: "Тримайте лiнiю, N3. Мiстер Хок йде".
  
  
  "Що сталося, Нiк?" - запитав вiн.
  
  
  "У мене " моя посилка, яку ви вiдправили менi забрати. Її готовi її доставити".
  
  
  "Ви швидко домоглися результатiв".
  
  
  "Менi допомогли. Денвер добре?"
  
  
  "Вiдвези її туди. Її подзвоню заздалегiдь i все зроблю для тебе. Який характер твого опору, Нiк?"
  
  
  "Я поки не можу дати вам чiткого виставках з цього приводу. Але влад дуже сильна. Її, вважаю, що ми можемо мати справу з двома рiзними групами", - сказав я. "Мередiт кинув навчання".
  
  
  "Тодi нам не слiд витрачати час на розмови. Забирайтеся звiдти". Вiн кинув трубку.
  
  
  "Якщо хочеш взяти з собою якiсь речi, спакуй ih", - сказав її Шейлi. "Ми йдемо. Все буде в порядку".
  
  
  "Ти справдi в це вiриш, Нед?"
  
  
  "Звичайно, знаю. I його чертовски хороший пророк". Її намагався заспокоїти нерви. На самому делле, її б не шталь платити! в безпецi, поки нас не оточили люди, яким їй довiряв.
  
  
  "Ви повиннi були поставити менi ще один штопора. Коли ви збира"теся його поставити?"
  
  
  "Я думав, що дозволю тобi сказати менi свiй власний шлях", - сказав я.
  
  
  "Добре. Може бути, вам цiкаво, чому вбивцi Абруза хочуть мене живим? Ревматизму - вони думають, що у мене " 200 000 доларiв".
  
  
  Поки вона упаковывала речi, її стояв бiля вiкна i дивився на темну вулицю через щiлину в жалюзi. Її не бачив наших машин, наших вогнiв, наших рухiв. Звук, який чув її ранiше, мiг бути звуком бродячої собаки або кiшки, моторним кашлем далеко, дюжиною речей. Але мо" занепоко"ння зберiгалося.
  
  
  Шейла занадто довго залишалася в спальнi. Її закрив штори i пiдiйшов до дня спальнi. Її повернув ручку i вiдчинив дверi в темрявi.
  
  
  Цiкаво, чому вона вимкнула святим, її ногою штовхнув дверi ширше. "Шейла?"
  
  
  "Я ось чекаю тебе, Тижнiв".
  
  
  Брильов всi"ї кiмнати позаду мене падав на лiжко, де вона пролежала на пiдлозi. Її оголене тiло було бiлим плямою на синьому покривалi лiжка.
  
  
  "Є ще одна рiч, про яку треба подбати", - сказала вона. "Iди сюди i займися зi мною любов'ю, люба".
  
  
  Вона була прекрасним витвором мистецтва.
  
  
  "Це не займе багато часу, дорогий", - сказала вона низьким i хрипким голосом. "Менi так жаркого, що я горю на короткому запобiжнику".
  
  
  Вона була блондинкою, справжня рiч. Одна гладка засадах подогнулась, вона повернулася на бiк i простягнула руки. Сергiй, проникаючи через вiдкриту дверi, пестив її повнi груди.
  
  
  "Сич бога, Тижнiв, опусти рушницю i йди сюди".
  
  
  Його зробив два кроки до неї, крокуючи по смузi свiтi, як вуличний кiт, що йде через паркан. Її мiг розрiзнити лише невиразнi обриси меблiв в затемнених кутах кiмнати. Дверi у ванну злiва вiд мене була закрита, вiкна запнутi. Деяким жiнкам подобалося робити це
  
  
  
  
  
  
  у темрявi, але я не думав, що Шейла буде однi"ю навколо них. Коли її, пiдiйшов до лiжка, в глибинi душi постiйно цокало попередження.
  
  
  "Я сказав вам, що це може почекати", - сказав я.
  
  
  "Пiзнiше може бути занадто пiзно".
  
  
  Її голос мiг трохи змiнитися, але, може, їй помилявся. Може бути, її тiльки подумав, що в її словах було послання.
  
  
  Її, схилявся над нею. Її, чув її дихання. Суворий, збуджений. Її провiв рукою по її грудях, i на них був банк. Її торкнувся ee худого життя кiнчиками пальцiв i вiдчув, як вона тремтить. Її зрозумiв, мiцного, як вона трималася.
  
  
  "Так", - сказав я, все ще торкаючись її. "Думаю, ми повиннi зробити це зараз".
  
  
  Її, вiдчув, як м'язи її життя пiдстрибнули вiд напруги, коли вона зробила глибокий переляканий вдих. Це теж було попередженням, наскiльки вона могла менi сказати.
  
  
  Її, подумав, що швидше, нiж потрiбно було розвернутися i зробити крок назад день. Шейла грала роль, i вона грала її добре, тому що вiд цього залежало її життя. У темнiй спальнi був зловмисник.
  
  
  Цiкаво, де вiн її озирнулась. У той же час, для мо"ї прихованої аудиторiй, їй сказав: "Ти дуже переконливо, дитинко. Скажи менi ще раз, як сильно ти хочеш, щоб її лiжка з тобою в лiжко".
  
  
  "Ти зна"ш скiльки Тижнiв". Вона спробувала зробити свiй голос грайливим.
  
  
  Поруч зi мною на прiкроватной тумбочцi перебувала лампа, але якщо її смикну за шнурок, раптовий спалах свiтла може заслiпити мене на досить довгий час, щоб убити. Її вiдкинув це.
  
  
  "Скинь одежу, дорогий", - промуркотала Шейла. "Тодi їй розповiм тобi все, що тобi сподоба"ться".
  
  
  "Готовий посперечатися, - сказав я.
  
  
  Гей, сказали роздягнути мене, i це було непогано з боку мого прихованого супротивника. Чоловiк рiдкiсних лiкувальних трима"ться на вогнепальну зброю, знiмаючи з себе ящики.
  
  
  Простягнувши руку до Шейлi, її, просунув руку пiд її поперек i пiдняв її з лiжка, зануривши свiй рот в ямку ee горла. Мої губи торкнулися її вуха, i вона прошепотiла: "Де вiн?"
  
  
  Вiн був так близько, що чув навiть шепiт. Вiн встав з iншого боку лiжка.
  
  
  Її вiдкинув оголену дiвчину i витягнув "люгер" з кобури, але вистрiлити не встиг. Початку другої чоловiк накинувся на мене ззаду, притиснувши руки до бокiв.
  
  
  Я не розраховував битися з командою.
  
  
  "Держи его", - гмикнув здоровань з iншого боку лiжка сво"му друговi.
  
  
  Вiдвiвши п'яту тому, її зловив людини позаду себе за гомiлку, i вiн вилаявся, але менi не вдалося вирвати хватку его. Вiн знав що робить.
  
  
  Здоровань перелiз через лiжко i вдарив мене по обличчю навколо пiстолета "Магнум" 357-го калiбру. Вiн був сильним. Удар розiрвав менi губу, розхитав зуби, порiзав щоку.
  
  
  Її пiдняв ногу, хлестнул здорованя в пах, але вiн передбачав цей крок i помчав. Вiн був на ногах так само швидкий, як боксер.
  
  
  На мiй подив, вiн засмiявся. "Схоже, у нас " горстка, Джейк".
  
  
  Джейк кректав, намагаючись утримати мене. Її, розвернувся i жбурнув його на тумбочку. Лампа впала на пiдлогу, але Джейк тримався.
  
  
  Здоровань пiдiйшов i вдарив мене. Менi здавалося, що я зiткнувся зi стiною.
  
  
  "Не убий його", - почув її плач Шейли. "Будь ласка, не вбивати его".
  
  
  Дверi у ванну кiмнату вiдчинилися, i в спальню увiйшов ще один чоловiк. Мої колiна провисли пiдi мною, коли здоровань вдарив мене першою почала другий раз. У голiв дзвенiло. Її вдихнула повiтря i кинулася назад, вбивши Джейка в спинку лiжка. Вiн крякнув, чим боляче, i клацнув її его хваткою i пiдняв свiй "люгер".
  
  
  Третiй чоловiк накинувся на мене збоку i вдарив його дулом пiстолета в голи. Її хитнувся боком, впустив "люгер" i впав би, якби мої руки не натрапили на пальто здорованя. Її вiдчув розрив тканини, коли зловив її.
  
  
  "Кравець вiзьми, це межа", - сказав вiн. Вiн так сильно вдарив мене кулаком, що я вiдiрвався вiд нога, приземлився на пiдлогу на плечi i заскользил по стогони.
  
  
  Її спробував встати, але не змiг. Її втрачав свiдомiсть.
  
  
  Вибираючись навколо чорної ями, її примружив очi. Я не мiг здогадатися, як довго її був без склепiння, але її все ще був у спальнi, лежав животом на пiдлозi.
  
  
  Зловмисники стягнули мою куртку з моїх плечей i спустили по руках, щоб зв'язати ih, а потiм зв'язали мої зап'ястя позаду мене смугами простирадла. Мої ноги були зв'язанi таким же чином. Її зрушив руки достатньо, щоб зрозумiти, що вони пройшли ретельну роботу. Її б не вислизнув через своїх пут.
  
  
  "У тебе тут круте печиво, лялечка", - сказав здоровань. Її его стало вiдомо грубий голос. Вiн пiдiйшов до мене i ткнув ногою менi в бiк, щоб перевiрити, чи всi її без свiдомостi. Їй дозволив ему думати, що я був без свiдомостi.
  
  
  "Залиш його в спокої", - сказала Шейла. "Це не його вина, що вiн опинився тут, коли ви прийшли".
  
  
  Здоровань розсмiявся. У нього було дивне почуття гумору. Знову клацнувши очима, її, дивився, як вiн вiдвернувся вiд мене. Не рухаючи головою i не видаючи себе, її мiг бачити тiльки його ступнi i ноги. Ноги в темних брюках бавовняних були розмiром з шпали. На ногах були кросiвки.
  
  
  "Нам було важко знайти тебе, лялька, але тепер, коли ми повернулися
  
  
  
  
  
  знову разом, це буде весело. Ти все ще любиш мене? "По шереху нога, й звуку Шейли, плю"ться, як кiшка, її здогадався, що цей чоловiк доторкнувся до неї. Смiючись, вiн сказав:" Ти станеш дружелюбнiше. Ще до того, як нiч закiнчиться, ви станете ценымногие дружелюбнiше. "
  
  
  Це було схоже на погрозу.
  
  
  "Я допомiг тобi здивувати його. Хiба це нiчого не значить?" - запитала Шейла.
  
  
  "Не обманюй мене, лялечка. Ти вiдiграла цю маленьку сексуальну сцену до досконалостi, тому що знала, що будь-який промах залишить твоїм хлопцевi велику дiрку в животi". Его голос шталь серйознiше. "Ти повiсила трубку? Ти обманю"ш громадянина, лялька?"
  
  
  "Нi. Її просто не хочу, щоб його вбили марно".
  
  
  Вона все ще грав роль, грав костя мо"му життi.
  
  
  Її обережно перемiстив звужений погляд, намагаючись знайти товаришiв здорованя. Її помiтив одного навколо них справа, що сидить на пiдлозi навпочiпки. Як i великий чоловiк, вiн носив темний одяг i кросiвки. На його голову натягнули панчiх, спотворюючи риси обличчя. Її, згадав, що Хоук сказав, що вбивцi, яких їй би хотiлося, були холодними i ефективними професiоналами. Цей чоловiк i гiгант з гравiйним голосом, безумовно, заслуговують опису.
  
  
  Вони пiдiйшли до будинку, приготувавшись увiйти до неї, не лякаючи жителiв. За винятком одного слабкого звуку, який її почув звук, який я не змiг вловити, їм це вдалося. Її здогадався, що вони увiйшли через вiкно ванної, ймовiрно, через перегородку витягли. Вони схопили Шейлу, коли вона увiйшла в спальню, а потiм змусили зняти одяг i наказали заманити мене в лiжко i застати зненацька.
  
  
  Сидiв поруч чоловiк обшукав мої кишенi i вивалив ih вмiст на пiдлогу. Вiн прочесав ih рукою, вiдсуваючи те, що його не цiкавило. Вiн подивився на мою запальничку AX i сунув її в хвилину штанiв. Вiдкривши мiй гаманець, вiн перевiрив мої документи. Вiн чисельнiсть грошi i закинув гаманець на плече. "Гей, Лось, злови".
  
  
  "Нед Харпер", - сказав здоровань, читаючи мої водiйськi права. Вiн усмiхнувся. "Згiдно з цим, вiн водiй вантажiвки. Скiльки водiїв вантажiвок упаковують люгеры в наплiчнi кобури?"
  
  
  Її проаналiзував розмова. Цi люди не знали, що її агент AX, тому вони не були пов'язанi з убивцею в готелi. З цi"ї ж причини вони, ймовiрно, не несуть вiдповiдальностi за вбивства Мередiт. Це пiдтвердило мою теорiю про те, що я мав справу з двома рiзними групами ворогiв.
  
  
  Шейла сказала: "Я не можу сказати вам, чому в нього була зброя. Її зустрiла його тiльки сьогоднi. Вiн розмовляв зi мною в ресторанi. Менi сподобався його стиль, тому її дозволило йому було привести мене додому".
  
  
  "Тобi потрiбно було трохи сексу, чи не так?"
  
  
  "Її не їли в останнiй час, - зухвало сказала вона Мусу. "Я був дуже зайнята втечею вiд тебе, щоб жити нормальним життям".
  
  
  Її крадькома поворухнув рукою, намагаючись вивiльнити шпильку в рукавi. Без шансiв. Вони не стягнули мою куртку досить далеко, щоб показати схованку нiж, але їм випадково вдалося заблокувати его сузiр'ї сьогоднi.
  
  
  "Ця птиця не водiй вантажiвки", - сказав чоловiк, який сидiв навпочiпки поруч зi мною. "Все це говорить про те, що вiн ", але я впевнений, що це не так. Ви бачили, як вiн себе вiв".
  
  
  "Може бути, його надiслала мафiї. Це буде смiх". Великий чоловiк пiдiйшов до мене i нахилився. Вiн перевернув мене i вдарив мене по обличчю.
  
  
  Задихаючись, нiби її тiльки що приходив до тями, її широко розкрив очi. Її побачив особа, замасковане панчохою, широкi плечi, бичачу шию. Рука, схватившая мою сорочку на перед, була як двi моїх, а моя не була маленькою.
  
  
  Спочатку бiт з панчохою спантеличив мене. Чому вони приховували свої риси обличчя, коли Шейла, мабуть, ну добре знала? Тодi зрозумiв, що вони не знали, с хема ще зустрiнуться, коли увiрвуться в будинок. Маски були ще однi"ю мiрою обережностi, яка займа"ться зробила ih експертами у своїй делле.
  
  
  "Як ти себе почува"ш, жеребець?" - запитав здоровань.
  
  
  Мої волосся були вологими вiд кровi, сочащейся за порiзу бiля вуха, i мiй гол пульсувала, нiж боляче. Коли її заговорив, мiй голос абсурдно так, як нiби її носив боксерський мундштук. "Я прекрасно себе почуваю".
  
  
  Здоровань заходу всередину свого пальто, витягнув пiстолет з-за пояса i вдарив ним мiй кадик, змусивши мене задихнутися. "У мене щiльний графiк, i я можу заощадити вам лише хвилину. Ви найманий вбивця? Мафiя вiдправлена вас сюди з контрактом на блондинку?"
  
  
  Iso усiх сил намагаючись перевести подих, її, глянув на Шейлу, яка займа"ться сидiла в крiслi, все ще гола, але з притиснутою до неї залишками розiрваної простирадла, частково прихову" її тiло. Її тендiтне обличчя було блiдим, темнi очi наповнилися переляком. Вона турбувалася, ради її не тiльки про себе, але i облад менi.
  
  
  "Говори, чи ти вже чув", - сказав менi Муз.
  
  
  "Так", - хрипко сказав я.
  
  
  Лось кивнув i вiдпустив мою сорочку, даючи менi впасти. "Чу"ш, Шейла? У тебе проблеми з мафi"ю".
  
  
  "Це ти вбив Абруза".
  
  
  "Але вони цього не знають. Вони знають тiльки, що ти була там, i тебе не вбили, так що ти, мабуть, выдада его". Лось голосно розсмiявся.
  
  
  Третiй чоловiк
  
  
  
  
  
  з'явився в дверях спальнi. Вiн був одягнений, як i всi iншi. "Я запнув всi жалюзi i швидко оглянув будинок. Грошей, схоже, тут нема"".
  
  
  "Якщо це так, вона це добре заховала. Шейла розумна дiвчинка. А ти, лялька?"
  
  
  "Занадто яскраво, щоб кинути тобi виклик. Її не крала грошi. Її тобi це сказала".
  
  
  "Я залишив це вам. Ви були вiдповiдальнi за це".
  
  
  "Лось, будь вони в мене, його б служити ih тебе. Хiба ти не бачиш, що я налякана до смертi?"
  
  
  "Ти боїшся, добре, але люди за 200 000 доларiв пройдуть через багато. Хто зна" це краще за мене?" Вiн вказав на чоловiка в дверному отворi. "Iдiть по дорозi, вiзьмiть нашу машину i приженете її до будинку. Ми можемо провести тут бiльшу частину ночi, але Шейла дасть нам те, що ми хочемо".
  
  
  "Що, якщо вона не розмовля"?"
  
  
  "Сiд, її ненавиджу, коли чоловiк дивиться на темну сторону речей. Ми витратили мiсяцi, вистежуючи дiвчину, i тепер ми її знайшли. Що потрiбно зробити, щоб ти зрозумiв, що справи пiшли по-iншому? краще?"
  
  
  "Двiстi тисяч баксiв допоможуть, - сказав Сiд.
  
  
  "Якщо вона нам не скаже, клянуся богом, ми перевiримо i далi через п'ять штатiв. Ми вбили чотирьох людей на цi двiстi тисяч, i це наше".
  
  
  Лось схопив простирадло на звуженiй дiвчини. Потiм вiн схопив її за волосся i висмикнув навколо крiсла.
  
  
  В останнiй раз її бачив, ee, вони витягали її навколо кiмнати.
  
  
  Її почув крик Шейли, а потiм її голос обiрвався. Вона була у них на кухнi. Я не знав, що вони з нею роблять, але мiг уявити.
  
  
  Менi потрiбно було знайти що-небудь, щоб розiрвати свої пута. Її згадав розбиту лампу, яка займа"ться впала на пiдлогу, коли її боровся одного навколо вбивць з тумбочкою. Перевернувшись, його змiг зазирнути пiд лiжко на iншу сторону. Розбита лампа все ще лежали. Її, перекотився на лiжко i пiд nah. Коли її викотився з iншого боку, її виявився в межах досяжностi лампи.
  
  
  Один шматок пiдстави лампи виглядав досить гострим, щоб розрiзати листи, що зв'язують мої руки. Її, став на спину, засовався i намацав зазубрений шматок скла. Оскiльки я не мiг бачити, що роблю, я, напевно, теж порiзав би руки, але тут нiчого не поробиш.
  
  
  Його, сидiв там, i пиляв, коли повернувся один навколо чоловiкiв.
  
  
  "Подивися на себе", - сказав вiн. Це був Сiд, якого Лось послав за машиною. "Ти тупий придурок. Тобi знадобиться час, щоб звiльнитися таким чином".
  
  
  Її знову почув крик Шейли, в її голосi звучали бiль i жах. Її зцiпив зуби i потрудився над ланцюгом, стискаючи шматок скла в моїх кровоточивих пальцях. Поки чоловiк у дверному прорiзi не зупиняв мене, її, продовжував намагатися звiльнитися.
  
  
  "Дiвчина говорить тобi правду. Нема" сенсу мучити ee", - сказав я.
  
  
  "Ти не розумi"ш Лося. Ему подобаються такi речi. Навiть якщо б вiн гей довiрив, вiн, ймовiрно, зробив би те ж саме".
  
  
  "Вiн, мабуть, отримав безлiч ударiв у Флоридi, коли ви обстрiляли котедж Абруза".
  
  
  "Так, всi четверо лежали там мертвi, i Лось вихопив у мене дробовик, i дав їм ще один пострiл. Весь час смiявся. Вiн же божевiльний ублюдок, цей Лось". Сiд сказав це тоном голосу, який використовував би бiльшiсть людей, якщо б вони сказали, що iнший - це життя компанiї.
  
  
  Її порiзав кiсточку пальцiв i поморщився. "Чому ви взагалi грошi дiвчинi?"
  
  
  "Ми повиннi були заховати ih. Ми не могли б з'явитися багатими вiдразу, чи не так? Протягом шостого мiсяцiв, потiм їх убивств про будь-якому дивному доларi, упав у злочинному свiтi, збиралися доповiсти людям, якi керують мафi"ю. . "
  
  
  Вiн майже забув ту брехню, яку сказав Мусу, про те, що я професiйний кiлер, якого послали пiклуватися про Шейлi Брант. Її сказав: "Я просто виконував контракт. Я не в мафiї".
  
  
  "Ми порушили два закону мафiї. Ми вкрали частину ih грошей i вбили заслуженого капо. Вони шукають нас сильнiше, нiж копи. I дiвчину теж. Ми думали, що у нас " дiвчина i грошi захованi у надiйному мiсцi, але вона зникла ".
  
  
  Розмова давав менi дорогоцiнний час, i її намагався його продовжити. "Її готель би знати, як тобi вдалося знайти дiвчину. Її, думав, що у мене там " внутрiшнiй пiсля".
  
  
  Сiд пiдiйшов до мене. На самому делле вiн вдарив мене ногою по ребрах. "Досить старатися. Тобi не втекти, приятель". Вiн досталь револьвер i встановив на нього глушник. "Лось завжди да" менi роботу, яка займа"ться ему це не цiкаво. Вiн отриму" дiвчину, а вона - тебе".
  
  
  Її, зрозумiв, що вiн прийшов в кiмнату, щоб убити мене. Вважаючи, що я працював на мафiю, вони не збиралися залишати мене в живих, щоб розповiсти моїм босам те, що я усвiдомив. Її звивалася по пiдлозi до математики та з пiстолетом, вирiшивши вийти, пручаючись. Вiн тiльки позадкував, зневажаючи мої марнi спроби дiстатися до нього. Її, бачив, як мало револьвера пiднялося i нацiлився на мене, як холодний i смертельний очей. Падаючи на бiк, її перекотився до стрiлковi, намагаючись вивести його за противаг. Вiн знову пiдвiвся, револьвер не здригнувся. Потiм вiн застрелив мене.
  
  
  Її почув хлопок зброї з глушником, i вiдчув, як goggle вп'ялася менi в груди, як розпечена заклепка. Вiн знову вистрiлив у мене. Її впав
  
  
  
  
  
  Укол боляче, коли друга goggle потрапила менi в шию, але тепер менi здалося, що я був учасником склепiння. Пострiл був схожий на укус бджоли, не бiльше.
  
  
  Лежу на проведенi обчислення, моя сорочка була хитатися кров'ю, її дивилася, як Сiд i руха"ться в мою сторону, майже беззвучно ступаючи в своїх пiдкрада"ться ногах. Мо" бачення було нечiтким. До того часу, коли вiн пiдiйшов до мене, вiн виглядав не бiльше нiж нечiткої формою.
  
  
  Вiн уперся ногою в мене i штовхнув мене в спину. Її безпорадно дивився на нього. Вiн знову зробив револьвер. Її, думав, що вiн зробить останнiй переворот, goggle мiж очей, але вiн опустив зброю. Вiн вирiшив дати менi стекти кров'ю до смертi.
  
  
  Мої очi дивилися в стелю. Мене паралiзувала слабкiсть. Сiд нахилився i розстебнув мою куртку, щоб щорiчно на рану на грудях. Вiн здавався задоволеним. Вiн пiшов.
  
  
  Тепер її майже не бачив стелi. Темрява повзла в куточках мого розуму. Її подумав про Хоуке i про те, як вiн вiдреагу", коли дiзна"ться, що втратив Killmasterа. Їй здалося, що вiн заклав посмертне похвальний лист в мою справу, перш нiж закрив його назавжди - епiтафiя для агента, убитого при виконаннi службових обов'язкiв.
  
  
  Її подумав про Пэте Стилi, рудому, побажав менi удачi. Вона може довго дiзнаватися, що я пiшов за N1 i N2 i Девiдом Кiрбi в ряди тих, кому не пощастило. Її подумав про Кiрбi i Шейлi Брант, i сказав собi, що пiдведу ih, убивши себе ....
  
  
  Але потiм, як плавець, що пiднiма"ться за повiтрям, її вирвався з огорнула мене чорноти. Я не мiг цього пояснити, але я був ще живий. Мої очi зупинилися на стелi i сфокусувалися на nen. Її не мав уявлення про час, не мав уявлення, як довго її був без свiдомостi.
  
  
  В будинок панувала похмура тиша. Слабкий сергiй увiйшов у кiмнату, наче за вiкном настав свiтанок. Вбивцi пiшли, її думав, що я один.
  
  
  Її чув машину. По звуку мотора його зрозумiв, що вiн зупинився бiля будинку. Дверi машини зачинилися. Її лежав i прислухався, сподiваючись. Вiдчинилися вхiднi дверi. Її почув shaggy у вiтальнi. Вони рушили до кухнi.
  
  
  Їй попрацював ротом, але не видав нам звук. Її був надто слабкий. Коли її спробував поворухнутися, стеля, здавалося, провалився, i її ледь не втратив свiдомiсть.
  
  
  Знову shaggy, твердi i важкi. У дверях з'явився чоловiк i заглянув до мене. На nen були смугастий костюм i капелюх. Її видав звук, напружене бурчання.
  
  
  Вiн мене чув. Вiн увiйшов у кiмнату i подивився на мене зверху вниз. Її побачив холоднi сiрi очi на невыразительном, рябому лицi. Нарештi вiн встав поруч зi мною на колiна. Вiн вийняв ножа, розрiзав менi сорочку спереду i оглянув рану. Я не мiг сказати, чи був вiн зацiкавлений у допомозi менi або просто цiкавився тим, скiльки менi залишилося жити.
  
  
  "Хто ти?" - сказав вiн нарештi. У нього був слабкий сицилiйський акцент.
  
  
  Мiй рот сформував слово. "Харпер".
  
  
  Вiн встав, пiшов у ванну i повернувся з домашньою аптечкою. Вiн що-що знав про вогнепальних пораненнях. Вiн швидко зупинив мiй кровотеча, потiм розрiзав простирадло i почав намотувати смужки кордон навколо мо"ї грудях, як пов'язку. Вiн не звернув уваги на мою рану на шиї, тому її, вирiшив, що це всього лише подряпина, i не настiльки серйозна, щоб викликати занепоко"ння.
  
  
  "Хто вистрiлив у тебе, Харпер?"
  
  
  Її, похитав головою, показуючи, що не знаю. Її був не в змозi говорити про те, що сталося.
  
  
  Вiн вивчав мене хвилину, нiби вирiшуючи, що зi мною робити, потiм розрiзав смужки кордон тканини, що зв'язують мої зап'ястя i щиколотки. Це його рябе лице було смутне знайоме, але я не мiг кому-его.
  
  
  Пiднявшись, вiн ще раз оглянув кiмнату, потiм вийшов з дому, бiльше не розмовляючи зi мною. Її, чув, як його машина завелася i поїхала.
  
  
  Це iм'я раптово прийшло менi в голову. Валанте. Марко Валанте. Її бачив його фотографiю в газетах пiд час розслiдування органiзованої злочинностi Мiнiстерством юстицiї. За наявними даними, вiн був одним навколо людей нагорi.
  
  
  Коли її, згадав, що вiн провiв кiлька хвилина на кухнi, перш нiж знайшов мене, її, пiднявся на колiна. Повзання потребувало великих зусиль. Її повiльно шелл до дня, коли моя рука торкнулася адресної книги. Мої пальцi зiмкнулися навколо нього.
  
  
  Менi все одно довелося вiдпочивати. Його жим лежачи на бiк, борючись iз запамороченням, i шталь вивчати книгу. Повинно бути, вiн випав навколо однi"ї кишенi навколо зловмисникiв, коли ми боролися. Згадавши, як її порвав пальто Лося, його вирiшив, що книга належить ему. Сунувши його в хвилину, її знову поповз. Менi довелося зробити паузу i вiдпочити три рази, перш нiж його нарештi дiстався до кухнi.
  
  
  Розтягнувшись в дверному отворi, пiдняв її голову i подивився на Шейлу, яка займа"ться нерухомо лежали бiля стiльця, до якої вона була прив'язана. Смужки кордон тканини, якi пов'язували її, все ще телiпалися на ручках стiльця i на нижнiх поперечинах.
  
  
  Її знайшов свiй голос. "Шейла?"
  
  
  Те, що вона не рухалася i не вiдповiла, мене не здивувало. Але її знову прохрипiв її iм'я голосом, повним боляче i лютi. Потiм її пiдповз до неї. Тендiтне обличчя було в синцях та кровi. Бандити жорстоко перебили сл.
  
  
  Її торкнувся простягнутого зап'ястя дiвчини. Було холодно. Її, закрив очi на хвилину, приносячи
  
  
  
  
  
  
  тримаючи емоцiї пiд контролем. Потiм її пiдтягнувся до тiла.
  
  
  Її бачив, що вона була вбита таким сильним ударом, що зламала гей шию. Єдиним, хто мiг нанести такий удар, був Лось. "Сучий син", - подумав я.
  
  
  Її, вiдчував себе винним, тому що повернув її, i не змiг захистити. Її був ще живий, а вона померла. Але найбiльш сильною емоцi"ю, яка займа"ться охопила мене, наповнила мене рiшучiстю, була лють. Її вийду навколо цього i отримаю Муса его i друзiв, її думав, що зроблю це не тiльки для Дейва Кiрбi, але i для Шейли.
  
  
  Десь я виявив бiльше сили, нiж її думав. Її, простягнув руку, схопився за край кухонного стiльця i пiднявся на ноги. Похитуючись, її озирнулась i попленталася до вiкна. Її зiрвав штори i накрив ними оголене тiло дiвчини. Її звалився на стiлець, поки не набрався достатньо сил, щоб пробратися у вiтальню i зробити неймовiрно повiльний подорож до телефону. Її зняв трубку з гачка i набира" номер оператора.
  
  
  В моїх каркающих словах не було особливого сенсу, але менi вдалося передати, що менi потрiбна допомога. Коли одiна навколо двох полiцейських Бонема прибув у дiм її був без свiдомостi на пiдлозi, трубка була затиснута в руцi так i мiцного, що йому було важко її визволити.
  
  
  * * *
  
  
  Їй був новинкою для персоналу лiкарнi в окрузi, недалеко вiд Бонема. Вони лiкували кiлька вогнепальних поранень, за винятком сезону полювання, коли переутомленным спортсменам зазвичай вдавалося пiдстрелити одного або двох iнших мисливцiв, i мене додатково приваблювало те, що я був найщасливiшою людиною, яку вони коли-небудь зустрiчали.
  
  
  "Одна goggle розiрвала тiльки еожу на твоїй шиї. Тобi може стати гiрше, граю в сенсорний футбол", - сказав доктор. "Але тобi дуже пощастило з тим, що потрапило тобi в груди". Вiн пiдняв ремiнь через кобуру, яку її носили. "Це сповiльнило рух кулi i збилися ee вiд зустрiнуть ваших житт"во важливих органiв. Goggle пройшла через шкiряну оснастку i вiдхилилася вiд тра"кторiї. Ви минули кров'ю достатньо, щоб змусити стрiлки повiрити в те, що вiн убив вас.Вам пощастило, мiстер Гарпер ".
  
  
  "Ага", - сказав я. Менi пощастило, але Шейла померла.
  
  
  "Твiй добрий самаритянин теж допомiг. Вiн чудово перев'язав тебе. Цiкаво, чи мав вiн якесь медичне освiта".
  
  
  Її, посмiхнувся, коли почув, що мафiозi Марко Валанте називають Добрим самаритянином.
  
  
  Пiвтора днi, якi провели в лiкарнi, повернули мене в норму. Її все ще був слабкий, але вiдчував себе близько до номiналу. Доктор сказав, що я можу пересуватися по своїй кiмнатi, i, якщо все пiде добре, її можу виписатися навколо лiкарнi протягом недiлях. Вiн цього не знав, але планував її неофiцiйно перевiрити це через тридцять хвилина.
  
  
  Її, пiдiйшов до вiкна i подивився на лiкарняне стоянку. Там i чекав пошарпаний "Форд" з форсованим двигуном. Вранцi її его привiз з Бонема. Лось i його товаришi були вiд мене майже на два днi. Я не збирався дозволяти ih слiду ста" холоднiше.
  
  
  "Минуло багато часу з тих тхора, як його бачив чоловiка у вашому фiзичному станi", - сказав доктор. Побиття, яке ти отримав, змусило б мене залишити вас на кiлька днiв. Але не тиснiть на себе занадто рано. Ви можете виявити, що ви не так сильнi, як дума"те ".
  
  
  "Я буду обережний, Док". Їй навiть не думав про те, що кажу. Її, думав про Лося.
  
  
  Потiм того, як доктор вийшов через палати, її зняв лiкарняний халат i одягла вуличну одяг. Її пристебнув зранене вiд кулi наплечное гаджет, свiй талiсман на удачу, i перевiрив "Люгер".
  
  
  Мої плани не були узгодженi з Хоуком. Поки у нас не було рiшенням докладно обговорити подiї в Бонэме. Одного разу ми розмовляли по телефону з ними тхора, як полiцiя доставила мене в лiкарню, що було необхiдно, тому що мiй присутностi в будинок з убитої дiвчиною вимага" деяких пояснень.
  
  
  На самому делле полiцiї Бонема загрожувала заарештувати мене. Вони дуже засмутилися через те, що в день мого приїзду в ih мiстi сталася активного вiдпочинку смертельних випадкiв. Але Хоук смикнув за деякi ниточки, i раптово бiльше не було до нас питань, нам тиску. В газетах теж не було статей.
  
  
  Її вийшов через лiкарнi по чорних сходах. Її швидко шелл на стоянцi, коли довга машина звернула з шосе i зупинилася поруч зi мною. Дверi вiдчинилися, i Хоук сказав: "Нiк, її радий, що ти встав".
  
  
  Сподiваючись, що я не схожий на школяра, спiйманого на гачку, її послухався його сигналу i сель в лiмузин.
  
  
  "Я думаю, ви планували зателефонувати менi. Звичайно, ви б не покинули лiкарню i знову не зайнялися б гонитвою, не повiдомивши менi про це".
  
  
  "Звичайно, нема"", - сказав я.
  
  
  "Ви не боялися, що я накладу вето на цю iдею, i скажу, що ви не в змозi переслiдувати зграю вбивць?"
  
  
  "Нi, сер", - вiдповiв їй з повагою в голосi. "Ви зна"те, її б звiльнився з роботи, якщо б не вiдчував, що зможу з цим впоратися".
  
  
  "Коли ти станеш занадто старий для цi"ї роботи, Нiк, її порекомендую тебе на дипломатичну службу", - зiтхнув Хоук. "Я був в Денверi
  
  
  
  
  
  
  Так як я пiдозрював, що ти потягнеш щось на зразок цього, їй пiдiйшов. Готелi б ви, щоб хто-небудь був призначений вам як пiдкрiплення? "
  
  
  "Нi, сер. Її краще займуся цим поодинцi".
  
  
  Хоук засунув звуконепроникну скляну панель мiж нами i двома чоловiками на передньому сидiннi.
  
  
  "Це вже не просто штопора працював Кiрбi, не так, Нiк?"
  
  
  Її, похитав головою. "Є i дiвчина. Але тут " щось бiльше, нiж особиста помста. Людина, яка веде вбивць, - садист, який продовжить вбивати людей, якщо його не зупинити".
  
  
  Хок перевернув панель перед собою i витягнув магнiтофон. Вiн натиснув кнопку. Офiцiйним голосом вiн сказав: "Дайте менi доповiдь, N3".
  
  
  Їй розповiв про подiї, якi вiдбулися з моменту мого прибуття в Бонем, i тодi Хоук зросли на диктофон. "Це подба" про офiцiйної частини. Iнше, що сказано, строго мiж нами двома. Їй дозволю тобi продовжити це на твоїх умовах. Прибери цих виродкiв, Нiк".
  
  
  "Ви розумi"те, що наша безпека була зламана на базi на узбережжi Каролiни, чи не так?"
  
  
  "Я подбаю про це", - жорстко сказав Хоук.
  
  
  "Я думаю, що на базу проник агент мафiї. Вони хотiли iнформацiю, яку ми зiбрали про дiвчинi, i вони хотiли вбивць Френка Абруза. Вони не можуть допустити, щоб кiмната iнакомислячих вбила людину, якiй вони обiцяли безпеку та пенсiю. Це прямий виклик i образа ".
  
  
  "Згоден", - сказав Хоук. "Я прийшов до таких же висновкiв".
  
  
  "У грi " деякi бракуючi частини. Наприклад, чому вбивця, очевидно, що працю" на мафiю, спробував убити мене, але Марко Валанте допомiг менi. Розпитайте своїх експертiв в мафiї про це. Може бути, вони можуть придумати теорiю".
  
  
  "Вважайте, що це зроблено".
  
  
  "Люди, якi вбили Абруза i Кiрбi, зараз шукають свої кривавi грошi. Її переконаний, що Шейла сказала їм правду, i що вона не знала, що сталося з грошима. Вони вбили її без поважної причини, за винятком того, що вбивство скоїв Лось. Ну, до речi, тро", а не четверо ".
  
  
  "Яке слiдство повинне йти звiдси?" - запитав Хоук.
  
  
  "Ця адресна книга, яку Лось впустив, коли ми боролися минулої ночi. У нiй сiм iмен. Її збираюся нанести вiзит кожному навколо цих людей. Може бути, одiна навколо них приведе мене до Лося".
  
  
  "Якщо Лось i його спiльники або мафiя не зловлять вас першими". Хоук перегорнув адресну книгу. "Це жiночi iмена, всi вони".
  
  
  "I кожен в сво"му мiстi. У Лося " подруги по всiй картi".
  
  
  "Її перевiрити файли ФБР. Може, вони розкажуть нам що-небудь про Лося i його друзiв. Судячи з вашого опису, вiн розмiром з Веселого Зеленого Гiганта. Це початок".
  
  
  Її, потягнувся за адресною книгою, але Хоук не поспiшав повертати її: "Нiк, це бiльше, нiж список iмен. Якщо це каталог сексуального характеру. Ви читали коментарi, якi Мус написав про сiм дiвчат?"
  
  
  "Так", - сказав я. "Досить пiкантна штука".
  
  
  "Вiн опису", що кожен навколо них робить найкраще в сексуальнiй сферi." Працю" в Лос-Анджелесi "звучить сенсацiйно".
  
  
  "Особисто менi сподобалися рекомендацiї, якi вiн дав Корi у Вегасi. Голос що я вам скажу, дати вам знати, наскiльки точнi записи Лося".
  
  
  "Ти - мiцний фiзичний зразок, мiй хлопчик, але я не розумiю, як ти мiг би особисто дослiджувати предмет, в глибинi, не вимотуючи себе до кiсток i кiсток", - сказав Хоук веселим голосом. "Наприклад, beauty Барбари такi, що навiть Муз не мiг ih описати. Вiн просто наголосив на її iм'я, i встановив за ним знак оклику".
  
  
  "Може, вiн зробив це, тому що вона веб-незаймана в цiй компанiї".
  
  
  "Я швидше сумнiваюся, що Лось зна" незайманих", - сказав Хоук. "Думаю, менi не потрiбно вказувати на те, що всi цi дiвчата, ймовiрно, залученi в злочинний свiт, i, швидше за все, будуть пов'язанi з бандитами, якi без коливань вб'ють вас, якщо вони запiдозрять?"
  
  
  "Це буде веселе подорож, добре".
  
  
  Хоук закрив книгу i передав менi. "Що ще, Нiк? Тебе що-небудь стриму"?"
  
  
  "Нi", - збрехав я. "Голосування i все. Її буду на зв'язку".
  
  
  Вiн знову вимовив мо" iм'я, коли її виходив, навколо машини. "Шейла випустив на тебе сильне враження, чи не так? Якою вона була?"
  
  
  "Я не мiг сказати. Я не знав її так добре".
  
  
  Її не згадав, що одне з iмен в книзi Муса може належати дiвчинi, яку ми знали, як Шейлу Брант. Екс не змiг приписати гей минуле, але воно повинно бути у нах було до того, як вона зустрiла Френка Абруза.
  
  
  Її переслiдував привид Шейли, а також її вбивць.
  
  
  5
  
  
  Якщо в моїй роботi i був один великий недолiк, крiм кiлькостi годин i високої смертностi, так це те, що менi доводилося проводити бiльше часу в чужих країнах, нiж у своїй власнiй.
  
  
  Її не бачив, El Pueblo Nuestra Senora la Reinda de Los Angeles de Porciuncula, вiдому бiльшостi навколо нас, як тiльки Лос-Анджелес, протягом двох рокiв. Мiсто змiнився не зовсiм на краще. Клiмат, настiльки схожий на клiмат середземноморських країн, був ранiше прекрасним, i дiвчатка теж. Але руху i смогу посилилися.
  
  
  Коли її пробирався в телефонну будку аптеки, менi було цiкаво, як Працю"
  
  
  
  
  
  яка займа"ться оцiнювали першу сторiнку сексуального who's Who Лося, буде порiвнюватися з деякими навколо п'яних, що сидять бiля фонтану содової, чекаючи, щоб ih виявили. Велика американська мрiя про славу нiколи не вмира".
  
  
  Коли її запитав Працi, в трубку вiдповiв жiночий голос, що прозвучав розчаровано. "Я подзвоню ей". Поки її чекав її, подивився на ноги дiвчат бiля фонтану з газованою водою i вiдчинив дверi кiоски, щоб їй мiг користуватися кондицiонером. Днi ставали все спекотнiше, i її носив дуже пов'язки на груди.
  
  
  Голос Трудиться, видався спекотним, але, можливо, на мiй погляд, вплинуло короткий опис Лося ee талантiв у спальнi. Коли їй сказав агов, що запропонував менi зв'язатися з нею, вона запросила мене зайти. Це було так само просто, як падiння з барного стiльця. "Я у захватi вiд нових знайомств", - сказала вона.
  
  
  Незабаром її виявив причину. Знайомство з новими людьми було справою Працювала. Вона працювала в борделi. Вона повела мене вгору по сходах, чiпляючись за руку i кажу синьою смугою.
  
  
  "Тебе дуже рекомендують. Її отримав твiй номер з Лося", - сказав я.
  
  
  "Лось? О, звичайно". Вона затягла мене в кiмнату, i спустила блискавку на моїх штанах, поки її все ще дивився по сторонам. "Я повинен тебе оглянути, дорога, i гарненько прийняти ванну. Ледi, на яку її працюю, каже, що чистота - це поруч з процвiтанням".
  
  
  Її ухилився вiд її спритною виверти. "Вона, мабуть, справжнiй фiлософ. Її б готель зустрiтися з нею коли-небудь".
  
  
  "Нi, ти б не шталь. Вона холодна, як складати долар кредитного лихваря. Бiльшiсть мадам холоднi. Вони, фiльми, де у них " золотi серця, - це велика голлiвудська нiсенiтниця. Що з тобою, дорога? торкнувся? "
  
  
  "Принаймнi, її знайшов спiврозмовника", - подумав я. Якщо б його запитав, як дiстатися до стадiону, вона, ймовiрно, додала б склад бейсбольного клубу i минулорiчний рекорд.
  
  
  Працювала притиснулася до мене. Вона була великою дiвчинкою, блондинкою через салон краси, i її назавжди було багато штукатурити. Ee соски кулями кололи мою груди.
  
  
  "Що сталося з твоїм обличчям, мила?" Вона торкнулася розрiзу на краю мо"ї губи, швiв, якi доктор ввiв менi в голову. "Ви вигляда"те так, нiби впали в бетономiшалку".
  
  
  "Я потрапив в аварiю*
  
  
  "Менi шкода." Ee рука знову схопила мене. "Ой, ти справжнiй чоловiк, чи не так?"
  
  
  Ймовiрно, вона сказала це всiм своїм клi"нтам, але великого сенсу не мають так, як нiби вона омелою це на увазi. Її поспiшно вiдступив i почав розстiбати блискавку, знайте, що якщо б Хоук побачив мене зараз, вiн би розсмiявся.
  
  
  "Я хочу запитати вас про Лося. Коли ви бачили його востанн"?"
  
  
  "Я дiйсно не пам'ятаю. Ви для цього прийшли сюди, щоб дiзнатися, де в залi Лось?"
  
  
  "Ти розумна дiвчина. Ти вiдразу мене розкусила, чи не так?" Їй лестив iso усiх сил. "Я шукаю великого клоун. Ми втратили зв'язок, розумi"те, про що її?"
  
  
  Вона присунулася до мене лиже, i обняла мене лiвою рукою за талiю. Ee права рука знову знайшла мою блискавку. Вона була швидше кишенькового злодiя. "Раз ви тут, ви можете отримати задоволення вiд вiдвiдин. Що вас збуджу"?"
  
  
  Її схопив її за руку i повернув долонею вгору. Її посадили три двадцятих в її скрученi пальцi. "Розкажи менi про Лося".
  
  
  Її дружелюбнiсть рiзко згасло. Вона акуратно закiнчилася банкноти i запхала ih менi в пояс: "Я продаю секс, а не iнформацiю".
  
  
  "Ми з Мусом старi друзi. Але ми втратили зв'язок, як я вже сказав. Слухай, вiн дав менi твiй номер, чи не так?"
  
  
  "Ти мiг збрехати про це. У будь-якому випадку, я не пам'ятаю, коли бачила Лося в останнiй раз, i я не знаю, де вiн. Навiть якщо вiн твiй давно загублений брат, я не хочу говорити про nen".
  
  
  Її досталь, ще двi двадцятки, склавши всi п'ять i засунув у її блузку з глибоким вирiзом. "Ви впевненi?"
  
  
  "Я абсолютно впевнений. Лось любить збивати з пантелику людей, i в нього це добре виходить. Нiхто не говорить про nen з незнайомцями".
  
  
  "Дайте менi стару адресу, навiть номер телефону. Я не скажу, де її его взяв".
  
  
  Трудиться, порилася мiж великими грудьми i витягла купюри. Вона разгладила ih зморшки. "Я не бачив його кiлька мiсяцiв, може бути, навiть рiк. Чесно. I її нiколи не знав адреси. Вiн час вiд часу приходив сюди, голосування, i все".
  
  
  "У нього було iм'я, чи не так?"
  
  
  "Я думав, ти його приятель. Друзi знають iмена ще iнший". Вона жбурнула в мене купюри, i вони впали на пiдлогу. "Ти навiть не схожий на його друга. Ти вигляда"ш дуже чесним. Вiзьми хабар i вiдбий ee".
  
  
  Проваливши переговори, її спробував бiльш прямий пiдхiд. Її вiдкинув куртку, щоб вона могла бачити "Люгер" в шкiряних пiхвах. "Менi потрiбно iм'я, Працювала".
  
  
  Вона облизнула нижню губу. "Ви копп?"
  
  
  "Нi, просто чоловiк шука" Лося".
  
  
  "Джонс - його iм'я". Вона нервово засмiялася. "Ви, напевно, не вiрите менi, але це чиста правда. Його звуть Едвард Джонс. I це все, що я можу вам сказати".
  
  
  "Спасибi", - сказав я, пiдхiд до дня. "Ви можете залишити хабар".
  
  
  Її чекав бiля будинку три години, звалилася на автокрiсло i намагався виглядати непомiтно. Її був бiля будинку
  
  
  
  
  
  Їй був готовий завалити себе аналiзом персонажiв, коли нарештi з'явилася Трудиться, i зупинила таксi.
  
  
  Картер, подумав я, добре, що ти не довiрлива душа.
  
  
  Її поїхав на таксi, яке привело мене через мiсто до дешевого житлового будинку. Її послiдував за Працю всередину якраз вчасно, щоб помiтити, як вона пiдiйма"ться вгору по сходах. В кiнцi довгого коридору грудаста блондинка постукала в дверi. Не отримавши вiдповiдi, вона постукала сильнiше. Потiм вона повернулася i побачила мене, i її очi розширилися вiд прапора дозволу на виконання.
  
  
  "У твоїй iсторiї не було правди, - сказав їй привiт, - але я отримав цiннiсть своїх грошей. Ти привiв мене сюди".
  
  
  "Розумний, як кравець, чи не так?" вона плюнула.
  
  
  Її спробував дверi. "Очевидно, Лося нема" вдома. Що ви пропону"те нам з цим робити?"
  
  
  Вона побiгла до наступного сходового прольоту. Його переслiдував її до даху i загнав у кут. Вона боролася i дряпала мене обличчя, намагалася вдарити мене колiном в пах i називала кiлька лайок, яких я не чув роками. Враховуючи мої найрiзноманiтнiшi подорожi, це багато говорила про її словниковому запасi.
  
  
  Її потягнув її за зап'ястя i притиснув до краю даху. "А тепер давайте послуха"мо правду про Лося".
  
  
  "Ти не вiдiпхнеш мене. Вiн би, але ти не будеш".
  
  
  "Не розраховуй на це, Трудилася. Лось вбив мого друга i вставив дiвчину до смертi. Її знайду його, i менi все одно, що менi робити по дорозi".
  
  
  Вона важко дихала. "Це правда щодо дiвчини? Ти на рiвнi?"
  
  
  "Дiвчину звали Шейла. Ви коли-небудь чули, щоб Лось згадував її?"
  
  
  "Нiколи. I її не бачив, - его останнiм часом. Вiн жив у квартирi, коли її его знала. Її думав, вiн готель би знати, що ви його шука"те. Це веб-причина, по якiй її прийшла. Клянуся, це так".
  
  
  "Вiн назива" себе Едвард Джонс, чи ви це вигадали?"
  
  
  "Вiн використав це iм'я, коли його его знав. Вiн, певно, використовував ще десяток. Якщо ви менi не вiрите, повернiться в будинок i розпитайте iнших дiвчат. Вони скажуть вам те ж саме. Вiн грабiжник. Вiн хвалився, що накоїв кiлька великих del ".
  
  
  Її вiдпустив ee. "Вiдмiнно."
  
  
  "Я можу йти?"
  
  
  "вiдлiтай", - сказав я.
  
  
  Працювала озирнулася, коли пiдiйшла до драбини.
  
  
  "Вiн вставив її до смертi?"
  
  
  "Ага", - сказав я. Мiй голос був хрипким.
  
  
  Її виявив, що дешевий замок на день квартири легко розкрива"ться. Кiмнати були порожнi, меблi лежати пил. Останнiй мешканець пiшов досить давно. Її озирнулась з огидою. Її, сподiвався на бiльше.
  
  
  Компанiя чекала мене бiля пiднiжжя сходiв. Її намагався не показувати свого прапора дозволу на виконання, коли побачив ee.
  
  
  "Те, що ви сказали, змусило мене замислитися, - сказала Працю.
  
  
  "Зробив це?"
  
  
  "Я маю на увазi про дiвчину. Вона була тво"ю дiвчиною?"
  
  
  "Нема" їй сказала. "Але вона не заслуговувала такої смертi".
  
  
  "Я не можу розповiсти вам про Лося бiльше, нiж їй вже розповiв. Але я можу назвати вам iнше iм'я. Ви зна"те, як дiють хижi? домовленостей, вони йдуть до когось по мафiї або до хлопця, який фiнансу" пограбування на частину видобутку. У Лос-Анджелесi " людина по iменi Haskell. грошi для пограбування ".
  
  
  "Спасибi, Працювала".
  
  
  "Забудь про це. I я маю на увазi саме це. Забудь, що я тобi сказала".
  
  
  Табличка на день Хаскелла говорила, що вiн займа"ться нерухомiстю. Товстий килим у передпокої вказував, що вiн заробляв на цьому грошi або подрабатывании. Его красива секретарка обдарувала мене посмiшкою, повної зубiв, i без щиростi, i сказала, що мiстер Хаскелл нiкого не прийма" без попереднього запису.
  
  
  "Як потрапити на прийом?"
  
  
  Вона знову показала зуби. Вона повинна була рекламувати зубну пасту. "Якщо людина не зна" мiстера Хаскелла, на рiдкiсних лiкувальних зна"".
  
  
  "Я знаю Едварда Джонса", - сказав я. "Буде це досить?"
  
  
  Вона зiбрала кiлька паперiв та увiйшла, щоб повiдомити iм'я сво"му босовi наодинцi. Коли вона повернулася, вона сказала, що мiстер Хаскелл сьогоднi дуже зайнятий i, як виявилося, нiколи не чув про Едварда Джонсi.
  
  
  "Iншими словами, її повинен пiти".
  
  
  Посмiшка знову розцвiла, на цей раз двадцять чотири карати. "Ти зрозумiв, бастер".
  
  
  Чорний кадилак сидiв бiля узбiччя, коли вийшов її навколо будiвлi на сонячний святий Калiфорнiї. За кермом сидiв шофер в унiформi з обличчям, схожим на людину з другого поверху.
  
  
  Її, нахилився, щоб поговорити з ним, коли проходив mimmo "Кеддi". "Не слiд носити зшиту форму. З-за цього опуклiсть пiд рукою видiля"ться, як нерiвнiсть на шинi".
  
  
  Вiн усмiхнувся i поплескав по опуклостi. "Голос де її ношу свої рекомендацiї".
  
  
  Її припаркувався в полквартале i шталь чекати. Шофер, очевидно, приїхав на Хаскеллом. Через десять хвилина з'явився огрядний чоловiк, який виглядав так, нiби вiн несс кавун пiд пальто, i сель в машину.
  
  
  Коли Кеддi проїхав її, вiдстав вiд нього. Нашою метою виявився шикарний замiський клуб в передмiстi. Товстун був гравцем в гольф. Її провiв бiльшу частину дня, спостерiгаючи за ним у бiнокль. У нього був драйв, як у старої. До того часу, як вiн, нарештi, поплентався назад в клуб, її шталь жертвою серйозної нудьги.
  
  
  Настав час зробити хiд. Її пiдняв бiнокль i пiшов на стоянку
  
  
  
  
  
  . Рухаючись позаду ряду автомобiлiв, її, пiдiйшов ззаду до водiя, який, схрестивши руки, притулився до капоту "Кеддi".
  
  
  "Здрастуйте", - м'яко сказав я.
  
  
  Вiн рiзко розвернувся, i його рiзко врiзав вiдвертими в его сонячне сплетiння. Її запнув його мiж двома машинами, щоб ми не привертали уваги, i знову вдарив його его. Його очi закотилися, як мармур, i його незграбна рука безвольно зiсковзнула з гудзикiв пiджака.
  
  
  "Давайте подивимося на вашi рекомендацiї", - сказав його i сильно потягнув за куртку. Кнопки посипалися дощем об борт "кадилака". Її витягнув з кобури у нього пiд пахвою пiстолет 38-го калiбру.
  
  
  "Тепер ми будемо чекати твого боса", - сказав їй ему.
  
  
  Коли Хаскелл вийшов через клуб, шофер напружено сидiв за кермом. Его стiйки була через пiстолета, який її увiткнув йому в шию ззаду.
  
  
  "Макс, що з тобою?" - запитав Хаскелл, пiдхiд лиже.
  
  
  "У нього болить життя", - сказав я. Її штовхнув ногою праву дверцята машини. "Сiдайте, мiстер Хаскелл".
  
  
  Товстун подивився на мене з заднього сидiння. У нього був гладкий засмага для гольфу, але зараз вiн виглядав трохи блiдим. "Це не говорить на користь вашого судження", - буркнув вiн. "Я людина з деяким впливом".
  
  
  Її чекав довго, i мене гризла нетерплячка. "Сiдайте в машину, мiстер Хаскелл, або її проллю трохи кровi вашого шофера на цi дорогi жириновський шкiрянi сидiння".
  
  
  Вiн сель в машину i, бурмочучи, вiдкинувся на спинку крiсла. Склавши пухкi пальцi разом, вiн сказав: "Тобi краще мати дуже гарний привiд для цього дiї".
  
  
  "Успiх породжу" самовпевненiсть, мiстер Хаскелл, - сказав я. "Її не дешевий бандит, i менi наплювати, наскiльки ти важливий для тебе".
  
  
  Його маленькi очi тривожно перемiстилися, але вiн зберiг самовладання. "Я припускаю, що ви той чоловiк, який стверджу", що " одним Едварда Джонса".
  
  
  "Я не сказав, що його его iншого. Їй сказав, що знаю його. Її хочу з вами трохи iнформацiї про те, де знайти мiстера Джонса".
  
  
  "Ми нiколи не обмiнювалися адресами".
  
  
  Я не бачив причин звертатися з Хаскеллом в бiлих рукавичках. Незважаючи на "Кадилак" з шофером, его вистелену килимами офiс i членство в замiському клубi, вiн був не бiльш нiж витонченим бандитом. Її притиснув, мало револьвера до его колiнної чашечки. Рiзкий удар викликав напад боляче.
  
  
  "Хто ти, кравець вiзьми?" онлайн готель знати.
  
  
  "Я той чоловiк, який задав вам штопора про Едварда Джонса".
  
  
  "Вiн не був у Лос-Анджелесi кiлька мiсяцiв. Її не мав з ним справи довше цього".
  
  
  "Хто працю" з Джонсом? У нього " пара друзiв, яких вiн використову" в роботi. Її хочу знати ih iмена".
  
  
  Вiн поморщився i потер кожному племенi. "Якщо б ви були знайомi з цi"ю людиною так само добре, як її, вам не було б цiкаво його шукати. . Вiн любить вбивати людей".
  
  
  "Голос чому її шукаю его".
  
  
  "Я не можу розповiсти вам про його друзiв, тому що я мав справу з ним один. Вiн дуже обережно ставився до таких деталей. Вiн перестав приходити до мене за фiнансуванням, тому що знайшов iншого покровителя. Думаю, комусь в Органiзацiї".
  
  
  Її вийшов, навколо машини. Ще один нуль. Витрачений даремно день, якщо не вважати задоволення ближче познайомитися з мiстером Хаскеллом, без якого її мiг би обiйтися.
  
  
  "Хiба ти не збира"шся сказати менi, хто ти?" - запитав Haskell.
  
  
  "Чому я повинен? Ти менi нiчого не сказав".
  
  
  Її кинув його шоферський пiстолет в смiтт"вий бак на вулицi.
  
  
  Вiн вночi їй зателефонував Хоука з кiмнати в мотелi. "Давай порiвня"мо запису, - сказав я, коли вiн пiдiйшов до лiнiї.
  
  
  "У мене " що-яка iнформацiя про людину, який намагався вбити вас у готелi Бонэме. По-перше, його звали на самому делле Куган. У нього було полiцейське дось". Вiн був найманцем, одним навколо кращих. Здавалося, ФБР трохи здивований, що ви змогли здолати его ". В голосi Хоука було помiтне задоволення.
  
  
  "Хто вiддав сво" ему накази?"
  
  
  "Вiн був незалежним пiдрядником. Наймався кожному, хто мiг заплатити ему гонорар, який був високий. ФБР стверджу", що вiн не входив в регулярну зарплату мафiї".
  
  
  "А що щодо Валанте?"
  
  
  "Вiн був найближчим другом Френка Абруза".
  
  
  "Боюся, у мене мало. Лося нема", в Лос-Анджелесi".
  
  
  Хоук прочистив горло мiс "А як щодо Трудиться? Вона дожила до виставлення а?"
  
  
  В цьому не було нiяких сумнiвiв. В мо"му боссе була риса брудного старого.
  
  
  Шiсть
  
  
  Її рано жим лежачи спати i проспав до свiтанку. Мене це "дина передача шиплячий звук. Очi зiщулилися, її лежав i прислухався, вчепившись пальцями в рукоятку "люгера". Потiм її вiдчув раптовий приплив тепла до мого обличчя.
  
  
  Вiдкинувши простирадло, її, повернулася i впала на пiдлогу, присiдаючи, з Вiльгельмiною в руцi. Оранжевi язики полум'я лизнули стiну мого номера в мотелi. Шипiння, яке її чув, було пов'язано з тим, що фiранки на скляних дверей у внутрiшнiй дворик загорiлися. Вони вже згорталися в чорний труть, i вогонь розгорався стогонами.
  
  
  Її схопив вогнегасник стогонами в холi i, увiйшовши в кiмнату, здригнувся вiд спеки. Вогнегасник швидко загасив полум'я. Її виграв, але якщо б її проспав на п'ять хв довше, все було б iнакше.
  
  
  Її впустив вогнегасник, знову пiдняв Люгер i зiрвав
  
  
  
  
  
  обвугленi штори. Хтось виконав акуратну дiрку в склянiй день i простягнув руку, щоб пiдпалити штори. Це була прекрасна професiйна робота. Поки її стояв, милуючись дiрою, goggle пробила дверi бiля мо"ї голови. Її, чув, як goggle пройшла mimmo i вдарилася в дальню стiну. За мить її лежав на пiдлозi.
  
  
  Бандит сховався за невисокою цегляною стiною з iншого боку закритого патiо i у басейну. У тьмяному свiтлi її мiг бачити, мало его рушницi, коли вiн просовував его через стiну. Оскiльки її не чув пострiлу, гвинтiвка повинна бути оснащена глушником. Цей чоловiк був професiоналом у всьому, за винятком того, що вiн промазав по моїй голiв на шiсть дюймiв. Може, її трохи зрушив, коли вiн натиснув на спусковий гачок.
  
  
  Я не вiдповiв ему на вогонь, бо не мiг ясно его бачити. Вiн теж не мiг мене дiстати. Ми грали в вичiкувальну гру, кожен навколо нас сподiвався на вiдкриття. Його терпiння перевершило мо". Її вирiшив переїхати. Обнявшись на пiдлогу, її, почав вiдступати.
  
  
  Коли їй був далi вiд дверей, його встав. Її натягнув штани. Тихо крокуючи босонiж, її побiг застеленному килимом коридору i пiднявся сходами на початку другої поверсi мотелю. "Якщо пощастить, її зможу вистрiлити в нього зверху", - подумав я. Але коли її пiдiйшов до поручнiв балкона другого поверху, вiн зник навколо свого укриття.
  
  
  Брили чагарнику на територiї мотелю забезпечували хороше укриття, але стрiлку доводилося битися мiж ними. Рано чи пiзно його его побачу. Її чекав, злегка тремтячи на прохолодному повiтрi. Крiм штанiв, на менi була тiльки пов'язка на грудях.
  
  
  Нарештi її помiтив скарлючену фiгуру, втiка" вiд мене. Перш нiж її встиг вистрiлити в нього, вiн стрибнув у дальнiй кут будiвлi.
  
  
  Її швидко спустився по сходах, пробiг mimmo ряду автоматiв з продажу напоїв з оплатою монетами i вилетiв на парковку. Мiй чоловiк вiдступав. Вiн перелiз через дротяну огорожу та стрибнув у машину, припарковану на узбiччi дороги за територi"ю мотелю. Вiн взяв мотоцикл-i помчав.
  
  
  Її мiг би вистрiлити, але це, ймовiрно, не зупинило його, i її, не хотiв привертати натовп. Її пройшов назад у свою кiмнату, задайте собi очевидний штопора. Звiдки потенцiйний вбивця зна", де мене знайти?
  
  
  Потiм снiданку її, виїхав за мотелю i поїхав через мiсто до хати, де зустрiв Works.
  
  
  Бiля дверей мене зустрiв кремезний кита"ць. Її не бачив, - его у свiй перший вiзит, i не пошкодував про це. Вiн був побудований як трактор i не виглядав доброзичливим.
  
  
  "Що ви хочете в цей час дня?" - сердито запитав вiн.
  
  
  "Занадто рано для бiзнесу?"
  
  
  "Якщо у вас нема" зустрiчi. А у вас нема"".
  
  
  Її притулилася плечем до дня, коли вiн намагався закрити перед моїм обличчям. Її посмiхнувся ему. "Скажи Працi, що до неї прийшов iнший".
  
  
  "Завод сьогоднi нiкого не бачить".
  
  
  "Ти помиля"шся в цьому", - сказав їй ему. "Вона мене бачить".
  
  
  "Мiстер, не намагайтеся вступити зi мною жорстко. Її можу кинути вас у наступний блок".
  
  
  "Може бути, ти мiг би. Але коли її повернуся, менi доведеться показати пекло".
  
  
  Вiн закинув голову й зареготав, схожий на рев пiдвiсного мотора. "Ранiше її був професiйним борцем. Могутнiй Шань, Терор Сходу, хоча її народився вiдкрито тут, в Лос-Анджелесi. Ви коли-небудь дивилися рестлiнг по телевiзору?"
  
  
  "Я намагаюся не робити цього".
  
  
  "Послухай, крутий хлопець, їй працюю тiльки тут. Але я її дам тво" повiдомлення, якщо ти хочеш почекати".
  
  
  "Спасибi."
  
  
  "Все в порядку. Ви мене розважа"те".
  
  
  Вiн впустив мене всередину i вiдiйшов, все ще посмiхаючись. Вiн увiйшов в задню кiмнату на першому планi поверсi, закривши за собою дверi. Її чув голоси, один жiночий. Поки її чекав, її задавався питанням, чому дiвчину, яка займа"ться вчора була така доступна, сьогоднi так важко побачити.
  
  
  На сходах, по якiй мене напередоднi вела Працi, з'явилася блондинка. Вона була дуже схожа на Працю, за винятком того, що була молодша i важче в стегнах. На нiй було неглiже, що навряд чи мало значення.
  
  
  Позiхаючи й потягуючись, вона покликала мене: "Що тобi потрiбно, солодкий?" Її тон голосу вказував на те, що це було, вона зна", де її можу це дiстати.
  
  
  Жах Сходу повернувся i перервався. "Заблудись", - прогарчав вiн дiвчинi. Очевидно, що його бiльше не тiшило. Вiн тицьнув у мене великим пальцем. "Давай, крутий хлопець".
  
  
  Його увiйшов у кiмнату, в якiй жалюзi були щiльно запнутi вiд сонця. Дешевi пахучих речовин забруднювали повiтря, а меблi являла собою сумiш тiкка i голлiвудського гротеск. Великий кита"ць закрив за мною дверi, i я почув клацання замка.
  
  
  Чекала мене жiнка була зовсiм не схожа на Працю. Їй було за тридцять, i, мабуть, десь у її предкiв був схiдний чоловiк. Її очi були злегка розкосими, а шкiра омелою жовтуватий вiдтiнок. Її чорне волосся було пiдстрижене близько до мети. Блискуча мандаринова прихованi облягала її струнке тiло, а довгi нiгтi були пофарбованi в сприйнятливим областi. У темнiй кiмнатi її очi сяяли, як очi сiамської кiшки, згорнулася у нах на колiнах.
  
  
  "Це вiн, Алiда?" - запитав Шан.
  
  
  "Звичайно, це вiн".
  
  
  "Ти не
  
  
  
  
  
  
  iнший Трудиться, мiстер. "Вiн схопив мене за рукав, збираючи жменю его товстими пальцями." Її можу зламати вам шию ".
  
  
  Кiт на колiнах у жiнки пiдняв голову, нiби почув загрозу. Его крихiтний язичок ковзав по его отбивным.
  
  
  "Почекай минутку", - сказав я. "У чому причина неприязнi?"
  
  
  Жiнка погладила кота i розсмiявся подивилася на мене. "Я керую цим будинком. Ви прийшли сюди вчора пiд хибним приводом. Ви доставили нам непри"мностей".
  
  
  "Що за лихо?"
  
  
  "Найгiрший вид. Працювала зробила помилку, коли не розповiла менi про тебе з самого початку. Я не дозволю тобi побачити її знову. Це справа, в якому ти береш участь, не її справа".
  
  
  кита"ць важко опустив менi руку на плече. "Вiн тепер мiй?"
  
  
  "Ще нема"", - сказала ему Алiда. Вона вказала на мене довгим нiгтем. "Ви дiсталися до дiвчини, сказавши, що Лось упав жiнку до смертi. Може, ви збрехали. Може, у вас " iншi причини шукати его".
  
  
  "Що б вони були?"
  
  
  "Наприклад, двiстi тисяч доларiв".
  
  
  Це був лише штопора часу, коли вона випустить Шан проти мене, i я не збирався йти, не поговоривши з Турбував. Отже, вiдчайдушним рухом тому її вдарив його лiктем по твердому живота Шана. Вiн хмикнув, нiж боляче i прапора дозволу на виконання.
  
  
  Повернувшись, вдарив її его колiном. Його обличчя було яким завгодно, тiльки не загадковим. Лiнiй боляче пробiгли до його очей, i вiн зiгнувся, як клишоногий людина, що намага"ться затиснути волоський горiх мiж колiнами.
  
  
  Коли вiн потягнувся до мене, її зробив помилковий випад, а потiм ударив його его ребром правої руки. Удар, разрубивший дошку, потрапив ему збоку в товсту шию. Його очi выпучены, а дихання свистить крiзь зуби. Пiймавши його в пальто, висмикнув її его за противаг i кинув собi на стегна. Вiн впав на пiдлогу, як пiанiно, впало з двох поверхiв.
  
  
  Її витягнув Люгер. "А де Працю"?"
  
  
  Алiда встала i кинула кота менi в обличчя. Її ухилився, i сиамец пролетiв mimmo, вивергаючи лють. Вiн приземлився на спину Шана i почав пробиратися вгору. Китайцi спробували його вiдштовхнути, i кiт встромив кiгтi в голову чоловiковi.
  
  
  Бiдний Шан кричав голосно, щоб розбити скло.
  
  
  Її легенько стукнув кота по спинi Люгером. Вiн нявкнув i стрибнув до найближчого столу.
  
  
  "Ти в порядку?" Її запитав Шана, але вiн не слухав. Її, повернувся до Алиде, i вона вiдкрила ящик, стiлець. У мене була iдея, що дама не шука" для мене гостьову книгу. Її схопив її за спину обтягуючого сукнi, i воно порвалося, коли вона корчилася. Коли вона повернулася, в руцi у нах була "Беретта" 38-го калiбру.
  
  
  Вона назвала мене iм'ям, яке не стало вiдомо вiд своїх китайських предкiв. Це був 100-вiдсотковий американський мат. Перш нiж вона встигла спустити курок, її вдарив її по зап'ястю важким "Люгером", i "Беретта" вискочила з її пальцiв i вдарилася об стiну.
  
  
  Її вставив наконечник люгера вiдвертi мiж її повними ненавистi очима. "Штопора був у тому, де Працю"?"
  
  
  Алiда привела мене нагору. Дiвчина сидiла на лiжку i розкладала пасьянс. Вона похмуро глянула на мене. "Подивися, хто тут. Мiй талiсман".
  
  
  "Я намагалася тримати його подалi вiд тебе. Послухайся мо"ї поради, i нiчого йому не говорити", - сказала Алiда.
  
  
  На Завод був одноденний фiнгал. Її, пiдiйшов до неї i пiдняв її пiдборiддя. "Хто на вас працював?"
  
  
  "Хлопець по iменi Оскар. Оскар Снодграсс".
  
  
  "Я не думаю, що це було його iм'я".
  
  
  "Ходять чутки, що капо мафiї був убитий, i частина грошей мафiї була викрадена. Лось досить дикий, щоб влаштувати таку витiвку. I ви прийшли шукати Лося. Алiсiя каже, що це дивний збiг".
  
  
  "Мене не цiкавлять грошi. Її сказав вам, чому менi потрiбен Лось".
  
  
  Дiвчина подивилася на Алиду. "Що я буду робити? Її ему вiрю".
  
  
  "Я йшов до Хаскеллу. Вiн не сказав менi нiчого, що менi потрiбно було знати. Але хтось намагався вбити мене, i тепер її знаходжу тут вас i цю добродушну мадам в напрузi. Що за iсторiя, Працю"?"
  
  
  Вона закiнчилася картки в стопку на лiжку. "Алiда, її скажу ему".
  
  
  Тодi поквапся. Її, хочу, щоб вiн пiшов звiдси. Я не хочу бiльше проблем з мафi"ю ".
  
  
  "Вчора ввечерi сюди приходили дво" чоловiкiв, - сказала Працю. "Я не можу назвати вам ih iмена, але можу сказати, на кого вони працюють".
  
  
  "Мафiя".
  
  
  "Вотум хто. Вони знали, що ти був, щоб побачити мене. Voni готелi знати, що тобi було потрiбно. Короткий виродок вдарив мене, i я злякалася. Її сказав йому, що ти шука"ш Лося".
  
  
  Її, подумав, що вони переслiдували мене. Її привiв ih сюди, як привiв в Айдахо. Вони були терплячi i наполегливi, i тепер вони знали те, чого не знали ранiше, що Лось був ih грабiжником.
  
  
  "Вони спалять тебе", - сказала Алiда. "Я сподiваюся, вони тебе добре обожгут".
  
  
  Її, спустився по сходах. Могутнiй Шань тримався за пiдлокiтники стiльця i кривився, коли блондин в неглiже завдавав йод ему на волосся. Сiамський кiт сидiв, облизуючи лапу, i розсмiявся дивився на мене, коли її проходив mimmo. "Мила кiшечка", - сказав я. Вiн був справжнiм жахом Сходу.
  
  
  Сiм
  
  
  Її, виїхав з Лос-Анджелеса в десять годин ранку на пiвднi. Другим iм'ям в маленькiй чорнiй книжцi Лося було Тереза, i Тереза була в Сан-Дi"го. Її сподiвався поговорити з нею в обидва кiнця дня.
  
  
  
  
  
  Гонка почалася. Мафiя знала майже стiльки ж, скiльки знав її. Вони пошлють солдатiв, щоб вистежити Лося. Мо"ю "диною перевагою була маленька чорна книжка з сiмома iменами.
  
  
  Її дивився в дзеркало заднього виду, намагаючись комусь машину, яка займа"ться буде переслiдувати мене. Її, вирiшив, що це коричневий седан, Б'юiк. Водiй спробував збити мене з пантелику: вiн дозволив iншiй машинi ненадовго стати мiж нами, а коли її уповiльнив хiд, вiн на кiлька миль промчав вперед.
  
  
  Поки вiн був там, її звернув з головної дороги на першу доступну бiчну дорогу. Її пiд'їхав до станцiї техобслуговування i сказав черговому, щоб вiн заправив "форд" i перевiрив пiд капотом. Її, увiйшов всередину i вiдкрив безалкогольний напiй.
  
  
  Коричневий "б'юiк" з'явився ще до того, як черговий закiнчив перевiрку олiї. На передньому сидiннi сидiли дво" чоловiкiв. Один обернувся, щоб щороку на "Форди", але вони продовжували йти. Вони все ще сподiвалися, що ну не помiтили.
  
  
  Все ще тримаючи в руцi пляшку з напо"м, її вийшов через бiчнi дверi вокзалу i пiднявся на пагорб за нею. Черговий гукнув мене, але я продовжував йти. Його зупинився на групi дерев i присiв навпочiпки. Її добре бачив станцiю, але мене там нiхто не бачив.
  
  
  Водiй коричневою машини байдикував, чекаючи, коли її знову з'явлюся. Коли її цього не робив, вiн повертався i повертався.
  
  
  Її допив i дивився, як обслуговуючий стягу" капот "форда". Моя поведiнка його спантеличило, але моя машина була в нього. Вiн не турбувався про те, що мої рахунки закiнчаться.
  
  
  "Б'юiк" повернувся. Дво" головорiзiв проконсультувалися з чоловiком ВIДСОТКIВ. Вiн вказав в тому напрямку, в якому я пiшов. Мафiозi це обговорювали. Потiм вони побiгли в гору. Вони боялися, що я покинув "форд" i намагався пiти вiд них ходьби.
  
  
  "Ходiмо, хлопцi, - подумав я.
  
  
  Коли вони пiдiйшли лиже, важко дихаючи i проклинаючи її, прослизнув за дерево. Бiльш високий чоловiк був у найкращiй формi. Вiн випереджав свого товариша на три кроки. Вiн пробiг mimmo мого укриття, бiгаючи по узлiссi заростей. Низькорослий чоловiк крикнув йому вслiд: "Привiт, Джо. Пригальмуй. Дума"ш, це Олiмпiйськi iгри?"
  
  
  Тримаючи пляшку з пляшкою на маленький нитка, її вийшла з-за дерева. "Привiт, коротун, - сказав я.
  
  
  Вiн зупинився, нiби натрапив на мотузку для бiлизни. "Джо!" вiн закричав.
  
  
  Її вдарив його его по голiв порожньою пляшкою з-пiд пива, i вiн завалився купою.
  
  
  Джо помовчав. Вiн озирнувся i побачив, що я йду до нього. Його рука промайнула пiд пальто, i знову з'явилася з пiстолетом 45-го калiбру. Потiм вiн завагався. Вiн не вистрiлив.
  
  
  Її не питав, чому вiн тримав вогонь. Її, схопився за нього.
  
  
  Бандит обгорнув мене ногами i вдарив мене по голiв навколо .45. Ми каталися по дикiй травi i кущах, поки боролися. Її схопив його за зап'ясток i смикнув. Її зламав його. Звук був схожий на трiск сухої палицi. Бандит застогнав. Її вдарив його двiчi i вiдповз.
  
  
  Вiн встав i вибив "Люгер" у мене навколо руки. Її збив його. Вiн знову встав, звiсивши зламане зап'ястi, i вдарив мене здоровою рукою. Вiн був крутим. Вiн продовжував приходити. Врештi-решт її кинув його правим кросом.
  
  
  Його наполегливiсть була вражаючою. Вiн знову насилу пiднявся на ноги.
  
  
  Її втомився. Це було найбiльше, що я доклав до себе, з ними тхора, як мене пiдстрелили, i я вiдчував, що моя енергiя виснажу"ться. Порiвняно з Джо Могутнiй Шань був легкою здобиччю.
  
  
  "Вечори закiнчена", - сказав їй ему. Хьюго зiсковзнув менi в долоню. "Я берiг тебе для розмов, але я можу передумати".
  
  
  Сонячний святий блиснув на лезi стилета, коли її, рушив до нього. Джо пiдняв здорову руку. "Я не збираюся забирати в тебе цю штуку. Давай поговоримо".
  
  
  "Хто навколо вас працював над Працi?"
  
  
  "Хлопець, якого ти прибив. Але я б зробив це. Бiзнес " бiзнес".
  
  
  Її пiдiйшов лиже, i приставив лезо ножа до його кадику. "Хто твiй бос?"
  
  
  "Валанте. Марко Валанте".
  
  
  "Та що ви повиннi були сказати йому було в останнiй раз?"
  
  
  "Що ви шука"те грабiжника на iм'я Лось. Ми отримали це вiд дiвчини. Валанте сказав нам залишатися з вами".
  
  
  Її зiбрав зброю, засунув його 45-й калiбр собi за пояс, вклав у пiхви стилет i повiв його назад до Шорти з "люгером" на спинi.
  
  
  Джо подивився на свого партнера. "Завтра в нього буде пекельна головний бiль. Валанте попереджав нас, що ти не дрiбниця".
  
  
  "Як довго ви мене переслiду"те?"
  
  
  "Ми знайшли тебе в Лос-Анджелесi, але з ними тхора, як ти виписався навколо лiкарнi, на тебе хтось був. Валанте продовжував мiняти армiю".
  
  
  Валанте був розумною людиною. Якби вiн дотримувався однi"ї групи солдатiв, її б ih помiтив.
  
  
  Її перевернув Куцак i витягнув пiстолет з його наплiчної кобури. Її, випростався i подивився на Джо, припускаю, що, скiльки вiн зна". Це був молодий симпатичний iталi"ць, одягнений охайно й дорого. Я не мiг повiрити, що вiн був звичайним бандитом. Вiн був дуже складний, занадто крутим, стояв зi зламаним зап'ястям, звисаючи, але стримував будь-якi ознаки боляче, крiм зморшок навколо його темних очей.
  
  
  "Я задоволений, що Валанте поклав менi на хвiст твiй талант. Ти, мабуть, його номер один.
  
  
  
  
  
  
  "Я був, поки це не сталося. Може, мене бiльше не буде".
  
  
  "Хто вбив Мередiта?" Його поставив штопора раптово, сподiваючись отримати реакцiю, яка займа"ться скаже менi, якщо вiн збрехав.
  
  
  Її здивовано насупився. Вiн притиснув зламане зап'ястя до живота, злегка здригаючись. "Хто такий Мередiт?"
  
  
  "Вiн працював на станцiї техобслуговування в Айдахо. Хтось перерiзав йому горло".
  
  
  "Не її. Їй нiкого не знаю. Валанте був в Айдахо, але вiн не бачив нiяких дiй. Коли вiн дiстався до мiсця, все було скiнчено. вiд кровотечi до смертi ".
  
  
  "Вiн був менi корисний. Вiн-готель знати, що їй вiдомо".
  
  
  Це теж спрацювало. Ему довелося почекати, поки її вийду навколо лiкарнi, i дати менi розв'язати поводи, але его хлопчики залишалися зi мною досить довго, щоб отримати iм'я Лося. При нинiшньому становищi-дель-моя поїздка в Лос-Анджелес виявилася бiльш вигiдною для мафiї, нiж для мене. Хоука, це не дуже сподоба"ться.
  
  
  "У Валанте може бути свiй привiд допомогти тобi,щоб ти був живий", - сказав Джо. "Я б не шталь його вбивати".
  
  
  "Хотiли б ви користуватися такою же привiле"м?"
  
  
  "Живий, ти ма"ш на увазi?" Вiн нервово засмiявся. "Я вiдповiв на всi твої питання, чувак. Чого ти ще хочеш?"
  
  
  "Поки що ви не розповiли менi великих секретiв. Нiщо Валанте не заперечував би, щоб його знав, враховуючи обставини. Виникають складнi питання". Її дiстав "Люгер" ему в складати долар. "А тепер подумай гарненько. Як Валанте взагалi вiдомо облад менi?"
  
  
  "Вiн пiшов на збори правлiння, вище керiвництво Органiзацiї. Вони говорили про вбивство Френка Абруза. Ваше iм'я було викладено на стiлець. Правлiння проголосувало за те, щоб передати справу Валанте. У нього був особливий iнтерес. Вiн i Абруз були близькi ".
  
  
  "Був ще один чоловiк у Бонэме, штат Айдахо. Вiн пiшов туди, щоб вдарити дiвчину. Вiн намагався вбити мене". Її тримав "люгер" нерухомо, все ще цiлячись ему в складати долар. "Що ти зна"ш про Кугане?"
  
  
  "Мафiя его не посилала. Вони надiслали Валанте".
  
  
  "Що тепер буде робити Валанте?"
  
  
  "Я не можу читати його думки, чувак". Джо почав говорити бiльш жорстким голосом. "Я можу здогадатися, частково. Вiн попросить про зборах правлiння. Вiн назве iм'я Лося. Це слово дiстанеться кожнiй сiм'ї в країнi, i вони почнуть прочiсувати мiсця, де божевiльнi ублюдок мiг ховатися ".
  
  
  "Я так розумiю, ви чули про Лося до того, як Трудиться назвала вам його iм'я".
  
  
  "Просто плiтки. Поговоримо про професiї. Вiн психопат. В нашi днi Органiзацiя намага"ться триматися подалi вiд його типу. Голос чому вiн дi" самостiйно. Але чутки про такого хлопця ходять колом".
  
  
  "Це добре, Джо. Ти менi дуже допомiг". Мої губи вiдiрвалися вiд зубiв у холоднiй посмiшцi. "Залишилося торкнутися ще один момент. Хто навколо вас намагався вбити мене сьогоднi вранцi?"
  
  
  "Її, або Коротун, ти ма"ш на увазi? Валанте сказав нам залишатися з тобою, але у нас не було наказу вбивати. Ми цього не робили".
  
  
  "Не обманюй мене, Джо. Ця людина була професiоналом, як i ти".
  
  
  Джо спiтнiв. "Де-то в цiй колодi " джокер. Мередiт, Куган - це не тi люди, про яких їй нiчого не знаю. Рада директорiв не хотiв, щоб подружка Абруза померла, перш нiж вона заспiвала їм пiсню. Її сказав вам свої накази вiд Валанте. Вiн сказав, залишайтеся з цим хлопцем, Картером, вiн розумний, вiн може допомогти нам знайти Лося. Вiн сказав, що його не буду пiдключати вас, якщо це не стане абсолютно необхiдним. Хiба у мене не було шансiв зовсiм недавно? "
  
  
  "Ага", - сказав я. "Звичайно, ви це зробили. I ви ма"те рацiю. В колодi " джокер".
  
  
  Вiн був там ще з часiв Бонема. Чоловiк, який знав те, що знала мафiї, i дуже багато знав про AX. Людина, який найняв Куган, перерiзав горло Мередiт i влаштував менi пастку в мотелi. Її опустив "люгер" i залишив Джо i його супутника без свiдомостi на схилi пагорба. Її оплатив обслуговуючому персоналу з широко вiдкритими очима на бензин, який вiн залив у "форд". Потiм його пiдняв капот "Бьюїк" i вирвав проводку.
  
  
  "Вони будуть поруч", - сказав я. Але вони не встигли пiти зi станцiї вчасно, щоб мене наздогнати.
  
  
  Її проїхав залишилися 110 миль до Сан-Дi"го, коли стрiлка спiдометра була на межi. До полудня його був в межах видимостi бухти. Кружляють чайки стильно i витончено пливуть за вiтром.
  
  
  Поки її поспiшав пообiдати, її будував свої плани. Довелося зателефонувати Хоука. Було будь-що, що його готель, щоб вiн перевiрив джерела AX.
  
  
  Але спочатку була Тереза, яка займа"ться надихнула початку другої свiтиться уривок з чорної книги Муса. До теперiшнього часу її знав напам'ять всi телефоннi номери з усього книг, яку набирав. Терези i розмовляв з жiнкою голосом вiскi.
  
  
  "Ти хочеш побачення з Терезою?"
  
  
  "Так, нiбито." Штопора мене не здивував. Була велика ймовiрнiсть, що кожна дiвчина в книзi була повi"ю або дiвчиною за викликом.
  
  
  "У тебе " особливi особистi смаки, люба?"
  
  
  "Я б вважав за краще не обговорювати ih по телефону".
  
  
  Вона засмiялася i дала менi адресу. Вiн знаходився в занедбаному районi, недалеко вiд набережної, посеред вулицi, яка займа"ться виглядала привабливою, як тюремний корпус.
  
  
  Її замкнув дверi "форда", коли вилiз навколо машини, гадати, забезпечить навiть ця оновлено заходи машина, коли її повернуся. Цей квартал
  
  
  
  
  
  не був частиною мiста, де чоловiки ходять до церкви.
  
  
  Будiвля, до якого її, пiдiйшов, було бiльмом на оцi, яке повинно було знесено багато рокiв тому, але зумер, встановлений в зношеної двернiй коробцi, працював. Жiнка з жовтим волоссям виглянула назовнi, потiм оглянула вулицю, нiби хочу переконатися, що я не взяв з собою автозак.
  
  
  "Я дзвонив", - сказав я. "Я прийшов до Терезi".
  
  
  Вона була пiдозрiлою. Може, вiн не був схожий на її звичайного покупця. "Ти не один, навколо постiйних друзiв Терези".
  
  
  "Я б готель бути одним навколо них. Її багато чув про неї".
  
  
  Жiнка вирiшила посмiхнутися. Зуби були не найкращi. Її жовтi волосся були пофарбованi давно, i не дуже добре, а нафарбованi брови нагадували крила летючої мишi. Вона вiдчинила дверi ширше, щоб її мiг протиснутися mimmo, потiм вiдсунула засув.
  
  
  "Ви очiку"те рейду?"
  
  
  "У нашi днi нiколи не зна"ш. Нелегко бiльше заробляти на життя чесно".
  
  
  Їй був впевнений, що вона взагалi нiчого не знала про те, щоб чесно заробляти на життя, або навiть про тих, хто це знав. На нiй були бiлi черевики, штани й блузу-светр з зебровыми смужками, туго натягнутими на її пишнi груди. Блузку прикрашали великi соски, як каменi.
  
  
  "Ти гарний хлопчик", - сказала вона, пробiгаючи по менi поглядом. "Тримаю грошi, ти дiйсно милий".
  
  
  Мене називали як завгодно, але нiколи не солодкi. Її видавив посмiшку, зiграти роль, продиктовану обставинами. Ця жiнка безумовно не була навколо них, хто був би зацiкавлений в тому, щоб роздавати iнформацiю незнайомцевi.
  
  
  "А голос i Рондо", - сказала вона, кладучи руку менi на плече. Її пальцi були розмiром з сосиску.
  
  
  Чоловiк вийшов через день бiля пiднiжжя сходiв, що ведуть на початку другої поверсi будинку. Рукави його сорочки були обрiзанi i оголювали широкi плечi. На його широкому поясi блищали металевi заклепки. Його штани сидiли так само щiльно, як i у жiнки, оголюючи опуклостi на його могутнiх ногах. У нього було обличчя мiсяця, в куточках маленьких очей виступив жир.
  
  
  "Скажи нам, що ти хочеш, щоб Тереза зробила для тебе, люба", - запропонував вiн, оголюючи зуби, якi були в ще гiршiй формi, нiж у жiнки.
  
  
  Її вiдчув поколювання в потилицi. Її був не в звичайному борделi. Здавалося, що в дiм нiкого нема", крiм нас трьох i дiвчини, яку її не бачив.
  
  
  "Її готель би спочатку побачити її".
  
  
  "Вона прекрасна ципочка. Ви не будете розчарованi".
  
  
  "Нехай пiднiметься, Рондо", - сказала жiнка. "Це розумна прохання".
  
  
  Рондо похитав головою. "У мене таке вiдчуття, що вiн дзвонар. Вiн не давав вам нiяких рекомендацiй, чи не так?"
  
  
  "Лось", - сказав я. "Лось дав менi номер Терези".
  
  
  "Добре iм'я". Вiн простягнув руку. "Закласти п'ятдесят вiдвертi сюди. Це, як плата за прикриття. Робота за п'ятдесят доларiв - самий дешевий трюк, який може використовувати ця цiпонька".
  
  
  Її схрестила його долоня, i вiн пiднявся по скрипучих сходах, щоб поговорити з Терезою, а потiм помахав менi рукою з майданчика. "Вона говорить, пiднiмайся".
  
  
  Перше, що я побачив, вiдкривши дверi спальнi, було безлiч батогiв i ременiв, розкладених на дерев'яному столi. Друга рiч була дiвчиною. Вона дiйсно була прекрасною.
  
  
  "Як тебе звуть, дорогий?" сказала вона хрипким голосом.
  
  
  Тонка комбiнацiя була її "диним предметом одягу. Вона спиралася на купi подушок на неприбраною лiжка. Меблi в напiвтемнiй кiмнатi була старою i старою. В комодi були тiльки гребiнець i трiснутий умивальник, а вицвiлi фiранки пахли порохом. Єдиним цiнним предметом тут була Тереза. У нах були чорнi волосся, оливковий колiр обличчя i високi вилицi, якi пiдтягували шкiру її худорлявої особи. Її тiло було молодим i гнучким, i вона виглядала так, як нiби вона була всiм тим, що сказав Муз у своїй маленькiй чорнiй книжцi.
  
  
  Але вiн не згадав батоги.
  
  
  "Тижнiв", - сказав її ей. "Мене звуть Тижнiв".
  
  
  "А в чому твоя гра?"
  
  
  Її знову подивився на стiлець. Тепер її знав, у якому будинок перебуваю, i iгри, в якi тут грали, були дiйсно дуже жорсткими. Її подумав. Враховуючи схильнiсть Муса, було вирiшено, що вiн буде носити номер такого мiсця. Тiльки дiвчина не зрозумiла. Вона була занадто гарна, щоб бути тут.
  
  
  "Ви будете здивованi, коли їй розповiм вам про свою гра"", - сказав я.
  
  
  "Я люблю сюрпризи". В її усмiшцi була збоченiсть. Вона була навколо них жiнок, для яких Фауст омела душу.
  
  
  "Я хочу знати, де в залi Лось".
  
  
  "Я здивований, добре. I трохи розчарована".
  
  
  "Я повинна знайти його, Тереза".
  
  
  "Ти не сказав про це Рондо. Якщо б ти сказав, вiн би не дозволив тобi побачити мене".
  
  
  "Голос чому вiн не згадав про це".
  
  
  Тереза сунула в рот скручену цигарку i чиркнула сiрником про дерев'яна пiдлога. Комбiнезони зiсковзнув з її плеча, оголивши невелику круглу груди. Вона знову дразняще посмiхнулася менi. "Лось поїхав навколо мiста".
  
  
  Запах, що розповсюдився по кiмнатi, сказав менi, що її сигарета була не з них, якi вона могла б запропонувати начальниковi полiцiї. Її, пiдiйшов до лiжка. "Якби ви готелiв знайти Лося, куди б ви пiшли?"
  
  
  "В пекло. Голосування, де вiн повинен бути". Вона засмiялася, показавши зуби. Вони були чистими, рiвними i бiлими. Все в нiй було все iдеально, крiм того, хема вона була.
  
  
  "Чи були в нього друзi в Сан-Дi"го, в яких його мiг знайти?"
  
  
  "Я дивлюся на людей i вiдразу ж, в цей перший раз, її знаю, чи сподобаються вони менi чи нi. Ти менi подоба"шся". Вона притулилася головою до мо"ї ноги. Її голос був м'яким. "Якщо це важливо, я допоможу тобi. Чому ти намага"шся знайти Лося?" "Вiн вбив кiлька людей".
  
  
  
  
  
  
  Вона пiдняла голову. "Ви не полiцейський. Її можу дiзнатися полiцейських ih по походке". Вона погладила мою ногу. "Ти теж не вiдчува"ш себе полiцейським".
  
  
  "Вiн вбив мого друга".
  
  
  Дверi в спальню вiдчинилися. Увiйшли Рондо i желтоволосая жiнка.
  
  
  Тереза випросталась, її прекрасний рот скривився. "Тобi слiд було почекати, Рондо!" вона закричала: "Я могла б змусити його розповiсти менi бiльше".
  
  
  "Ми чули досить". Вiн узяв зi стiльця найбiльший хлист. "Мiстер, якщо Лось коли-небудь дiзна"ться, що хтось навколо нас була вам на хвiст, ми всi будемо шкодувати".
  
  
  "Не хвилюйся. Її ему не скажу".
  
  
  "Нiчого буде розповiдати". Вiн клацнув батогом, i рушив до мене. "Я бачив твiй товстий гаманець, коли ти виклав п'ятдесят. У тебе непоганий шматок грошей".
  
  
  "Вiзьми його, Рондо!" - сказала желтоволосая жiнка.
  
  
  Її, зрозумiв, що вони були абсолютно готовi вбити мене за готiвку, якi її несс, або навiть просто в якостi ласку Лосевi.
  
  
  Рондо вiдсмикнув хлист, i вiн пiдняв стiлець з прямою спинкою бiля лiжка. Хлист пронизав повiтря i обвився навколо нiжки стiльця, коли її пiдняв його, щоб захистити сво" обличчя. Рондо вилаявся i спробував витягти хлист.
  
  
  Його зробив два кроки до нього i розбив стiлець про його голову. Вiн розколовся, i вiн впав на колiна. Її вдарив його кулаком по обличчю, i кров юшила.
  
  
  З вереском Тереза стрибнула на лiжко, сунула руку пiд подушку i витягла автоматичний "Бауер" 25 калiбру. Вони були готовi до всього, ця банда.
  
  
  Тереза не велiла менi зупинятися на мiсцi або пiднiмати руки. Вона зробила пiстолет i натиснула на курок. Goggle потрапила у стiну. Вона була надто схвильована, щоб стрiляти вiдвертими.
  
  
  Її швидко переглянув свою думку про дiвчину. Вона була прекрасною, але менi б не хотiлося наткнутися на нах в темному провулку.
  
  
  "Пристрель його, Тереза", - закликала Жовтi Волосся. Вона була вiдмiнним чирлидером. Дав гей удар i пiрнув за дiвчиною.
  
  
  Її вдарився об лiжко животом, i вона впала пiд мо"ю вагою. Тереза звалилася з одного боку, тупаючи ногами. Пiд комбiнезоном на нiй нiчого не було. Сила мого стрибка перенесла мене через лiжко, як хокейну шайбу, ковзаючу по льоду, i вiн приземлився на нах. Падiння мене пом'якшило, але дiвчинка видав звук, як хвора птиця.
  
  
  Пiстолет у кишенi жилета вилетiв через її руки i полетiв по пiдлозi. Рондо витер закривавлений нiс, пiднявся на ноги i захитався.
  
  
  Її, потягнувся за Люгером, але Жовтi Волосся стрибнуло менi на спину. Вона, мабуть, важила 160. Її, розвернувся i перекинув її через плече, i вона впала на лiжко.
  
  
  Рондо намагався пiдiбрати маленький автомат. Схоже, йому було важко це бачити. Її схопив його за шию однi"ю рукою та штовхнув вперед, так що його мета вдарилася об стiну. Вiн пролився на обличчя i лежав нерухомо.
  
  
  Жовтi Волосся встало дибки на зламанiй лiжка i закричала. "Рондо. Вiн заподiяв тобi бiль, Рондо?"
  
  
  "Нi, люба, - сказав я. "Ему подоба"ться битися головою об стiну".
  
  
  "Ублюдок. Якщо ти заподiяв бiль Рондо ..."
  
  
  Її витягнув "люгер", i її голос зiрвався на серединi живота пропозицiї. "Що ти сказала, люба?" - запитав її саркастичним голосом.
  
  
  Вона сiла на лiжку i мовчки подивилася на мене.
  
  
  Її схопив приголомшеного Рондо за пояс, потягнув його в центр кiмнати i перевернув горiлиць.
  
  
  "Не стрiляйте в Рондо!" жiнка закричала.
  
  
  Її дiстав "Люгер" вiдкрито на потворне обличчя Рондо. Її сказав: "Чому б менi не застрелити його, лялька?"
  
  
  "Я розповiм тобi про Лося. Це те, що ти хочеш, чи не так? Вiн поїхав, навколо мiста кiлька мiсяцiв тому. Вони сховали видобуток з пограбування з якоюсь дiвкою, i вона втекла з нею. Вони полювали на нах".
  
  
  "Ти ж сказав, що вони, чи не так, люба?"
  
  
  "Лось, Джек Хойл i третiй чоловiк. Хойл - невисокий хлопець, зростом до плеча Рондо. У нього вiдкрито тут тату". Вона торкнулася свого лiвого передплiччя. "Ми нiколи не бачили третьої людини".
  
  
  Її порився в кишенi Рондо i отримав свої п'ятдесят доларiв перед вiд'їздом.
  
  
  8
  
  
  Її тiльки що прибув в Сан-Франциско, i Хок розмовляв по телефону.
  
  
  "Ви були в Сан-Дi"го? Яке навколо жарких чисел в маленькiй чорнiй книжцi "?" - запитав вiн самим сардонiчною голосом.
  
  
  "Тереза. Мила дiвчина", - сказав я. "I солодка, як коралова дракон".
  
  
  "Я повинен коли-небудь почути про неї. Але поки що у справi. Ви досягли якихось успiхiв?"
  
  
  "У мене " iм'я i опис члена банди Лося. Його звуть Джейк Хойл".
  
  
  "Ми можемо перевiрити його в файлах правоохоронних органiв, але цей маршрут не дали нам багато чого про Лося. Дослiдники перевiрили ФБР i провели комп'ютерний пошук по iменi Едвард Джонс. Нiчого. Короткий виклад на основi уривчасте опис, що ви нам дали, дали, вони ж результати ".
  
  
  "Я не здивований. Цей чоловiк, мабуть, дуже гарний у сво"му делле. Настiльки хороший, що вiн, ймовiрно, нiколи не був затриманий законом.
  
  
  
  
  
  не можу сказати, скiльки невирiшених пограбувань по всiй країнi було його роботою ".
  
  
  "Ну, N3, що далi?"
  
  
  Її розповiв йому про напад на мене в мотелi, та iнформацiя, яку його видавив навколо лейтенанта Марко Валанте. "Є будь-що, що може зробити для мене дослiдний вiддiл. Дiзнайся iмен найлютiших ворогiв Френка Абруза, особливо його колишнiх ворогiв, якi тепер можуть сидiти в радi директорiв мафiї".
  
  
  "Я можу сказати вам це щиро навколо голови. Це була частина файлу Абруза, накопиченого до того, як ви увiйшли в кадр. Є людина по iменi Лоджiї, який був суперником Абруза, коли вони були молодими головорiзами на шляху вгору. I Россi . Вони обидва входять у правляча рада мафiї "
  
  
  Одне iм'я було знайоме. "Лью Россi?"
  
  
  "Доктор Ллю. Азартнi iгри, проституцiя i наркотики. У нього i Абруза були рiзнi погляди на азiатську угоду, i вони ранiше конфлiктували з проблеми наркотикiв", - сказав Хоук. "Нiк, скажи менi, про що ти дума"ш".
  
  
  "Цей туз в колодi, чоловiк, який убив Мередiта, послав вбивцю до Бонэму, щоб вiн убив дiвчину, i вистрiлив у мене в мотелi. Я думаю, що вiн у вищому ешелонi Органiзацiй. Вiн, мабуть, був на зустрiчi, де Валанте чув облад менi. Це найкраще пояснення его знань про мафiю i нашої органiзацiї ".
  
  
  "Якщо ти прав, в чому його мета?"
  
  
  "Я думаю, вiн налаштував Лося у вбивствi Френка Абруза. 200 000 доларiв були розплатою. Вiн сказав Лося:" Я знаю, де ви можете отримати двiстi тисяч, якщо ви зробите для мене роботу ". Тепер вiн у безвихiдному становищi. Вiн не може дозволити Братству знайти его. Вiн не хотiв, щоб Шейла Брант нам з хема розмовляла, i не хоче, щоб ми пiймали Лося ".
  
  
  "Це пояснило б деякi подiї, якi вiдбулися", - погодився Хок. "Але поки що найкращим варiантом для нас залиша"ться маленька чорна книга".
  
  
  "Я працюю над цим", - сказав я.
  
  
  * * *
  
  
  Телефон бiля лiжка рiзко задзвонив. Її sel. У готельному номерi було темно. Її пiднiс слухавку до вуха. Це був оператор, який нагадав менi, що я залишив дзвiнок в 20:00.
  
  
  "Спасибi", - сказав я. Сидячи на краю лiжка, її включив лампу i заглянув пiд пов'язку на грудях. Шкiра добре гоїлася, на поверхнi, але в мене були непомiтнi рани.
  
  
  Менi снилася Шейла Брант. Її знову пережив момент, коли знайшов її тiло в кухнi будинку в Бонэме. Потiм ee смертi її, думав про неї частiше, нiж їй готель, щоб хто-небудь знав. Хоча її, знав її зовсiм недовго, щось промайнуло мiж нами, електрика, яке було в основному сексуальним, але обiцяв щось бiльше.
  
  
  Навколо вiкна готельного номера, її побачив вогнi мосту Золотi Ворота. Тепер прийшов її шукати дiвчину на iм'я Пеннi, сподiваючись, що вона дасть менi ключ до мiсцезнаходженням тих, хто вбив Шейлу i Девiда Кiрбi.
  
  
  Iм'я Пеннi було третiм, яке Лось написав у маленькiй чорнiй книжцi, яка займа"ться при"дну"ться мене до Працi i Терез. "Пеннi. Чудовi сиськи", - написав Лось у верхнiй частинi сторiнки, яку вiн присвятив дiвчинi. Я не мiг собi уявити, що вона краще, нiж Працю". Пiд цим коментарем Лось перерахував статевi акти, якi Пеннi зробила з особливою майстернiстю. Якщо Лось був квалiфiкованим суддею, а, очевидно, такою, Пеннi був майже такою ж рiдкiстю, як Страдiварi.
  
  
  Її пiдняв книгу i одягнувся. Її проспав п'ять годин i вiдчував себе бадьорим, бадьорим. Це буде незабутня нiч. Сьогоднi ввечерi її збирався в кафетерiй Лiз Бердик.
  
  
  Особняк, побудований потiм землетрусу i пожежi, розорив Сан-Франциско в 1906 роцi, знаходився на вершинi пагорба. Це був найвiдомiший бордель мiста, i жiнка, яка займа"ться ним керувала, була легендою свого часу. Одного разу драматург захотiв зробити iсторiю її життя основою для бродвейського мюзиклу. Повiдомля"ться, що Лiз Бердик подякувала його, але вона не потребувала розголосу. Дверi вiдчинила покоївка i проводила мене в старомодну вiтальню, де висiли пишнi червонi драпiрування. Меблi була антикварними, килим товщиною в дюйм. Її сумнiвався, що особняк губернатора в Сакраменто теж був умебльований.
  
  
  Лiз Бердик увiйшла в кiмнату, покоївка закрила за собою подвiйнi день i залишила нас самих. Її намагався не бути заслiпленим. Її очiкував побачити жiнку старшого вiку. Лiз Бердик було всього за тридцять.
  
  
  Її довга сукня сковзав по килиму, коли вона рушила до мене, простягла менi тонку прохолодну руку i подивилася менi вiдкрито в очi. "Ви трохи ранiше, але я її покличу деяких дiвчат. Її впевненою, що у мене " вони, якi вам сподобаються", - сказала вона.
  
  
  "Було домовлено, що я побачу Пеннi".
  
  
  "Так, ми говорили про неї, коли ви дзвонили, але сьогоднi її не буде. Її сподiвалася, що ви спробу"те кому-небудь ще", - посмiхнулася вона.
  
  
  Її очi були холодного нефритового кольору i оцiнними, незважаючи на посмiшку, яку вона носила. Її подумав, чи варто менi запропонувати гей Лiжко. Їй сказав, що я бiзнесмен, який приїхав на конгрес, i ще порадив менi провiдати її будинку.
  
  
  "Пеннi - одна навколо наших найпопулярнiших дiвчат, але у нас " й iншi, настiльки ж привабливi. Його мiг би зробити вибiр для вас, якщо ви довiря"те мою думку", - запропонувала вона.
  
  
  "Я впевнений, що у вас вiдмiнний смак, мiс Бердик ".
  
  
  
  
  
  
  "Мiсiс Бердик", - поправила вона мене. "Я вдова." Її довге свiтле волосся попелясте переливалися на свiтлi, i вона рухалася з чутт"вої грацi"ю, коли вона пiдiйшла до стiльця i сiла.
  
  
  "Але мене цiкавить тiльки Пеннi". Її обдарував її, як менi здавалося, простодушної посмiшкою. "Мiй ще, виконав з нею велику роботу".
  
  
  "У такому випадку вам просто потрiбно почекати, поки ви наступного разу не приїдете в Сан-Франциско".
  
  
  "Що сталося з завтрашньої ночi?"
  
  
  "Боюся, Пеннi тут не буде".
  
  
  "Мiсiс Бердик, зробiть ласку приїжджому пожежному. Скажiть, як я можу зв'язатися з Пеннi. Якщо вона не живе тут, дайте менi її адресу. Її мiг би зателефонувати гей, i, може бути, що-небудь влаштувати".
  
  
  "Ви Зна"те, у нас тут " правила. Ми не розголошу"мо таку iнформацiю про наших дiвчат. У них " право на власне життя, коли вони не працюють".
  
  
  По мiрi того, як вiн ставав наполегливiше, вона ставала все крутiше.
  
  
  Вражений раптовою пiдозрою, їй сказав: "Ви намага"теся завадити менi побачити її?"
  
  
  Вона посмiхнулася i не вiдповiла, але її поведiнка була досить вiдповiдними.
  
  
  Покоївка увiйшла в кiмнату, обережно постукавши. Вона принесла тацю з парою напоїв. Її сидiв зi склянкою в руцi, i задавався питанням, чому мадам надавала менi VIP-обслуговування, коли вона явно не збиралася дозволяти менi бачитися з Пеннi.
  
  
  "Коли їй подзвонив, попросив її поговорити з Пеннi, але її зловив вас. Чому це було, мiсiс Бердик?"
  
  
  "Тому що, очевидно, її тут не було. В цей час її думав, що вона повернеться пiзнiше в той же день. Її помилявся".
  
  
  Її трусонув льодом в склянцi, але не шталь пити. "Де вона?"
  
  
  "Я не думаю, що це твоя справа". Вона не пiдвищила голос, але тепер її очi стали сталевими.
  
  
  (Насупившись, пiднiс свою склянку. Їй не довiряв ей. "Нашi дiвчатка беруть вiдпустку, чи зна"те. Вони вiдвiдують родичiв. Вони хворiють. Вони такi ж, як всi, незважаючи на те, що ви можете почути".
  
  
  Її ненавидiв витягувати рушницю в елегантнiй обстановцi самої класної кафешки Сан-Франциско, але, оновлено здавалася необхiдною.
  
  
  Лiз Бердик пiдняла брови, коли "Люгер" ковзнув менi в руку. Однак вона виглядала менш нiж здивованої.
  
  
  "Тепер ми переходимо до даної справи, чи не так, мiстере Гарпер?"
  
  
  "Пiстолет повинен дати вам зрозумiти, що я налаштований серйозно. Дуже серйозно".
  
  
  "Пеннi залишив нас на деякий час. Я не можу сказати точно".
  
  
  Спiлкуватися з нею було все одно, що мати справу з жiнкою, прикритої крижаною стiною.
  
  
  Вона простягнула склянку. Кожне її рух було схоже на вiршi. "Ви хочете розповiсти менi, чому ви носите пiстолет, мiстер Гарпер?"
  
  
  "Люди продовжують намагатися всадити в мене кулi".
  
  
  "Менi шкода це чути. Але ми живемо в жорстокi часи. Тепер, коли ви зробили з мене зброю, що менi робити?"
  
  
  "Я сподiвався, що це трохи розбудить тебе. Її недооцiнив тебе". Її встав i прибрав Люгер " у кобуру. "Я шукаю людину, у якого в адреснiй книзi було iм'я Пеннi. Великої людини по iменi Лось, а iнодi i Едвард Джонс. Вiн крутий персонаж".
  
  
  "Такої людини нiколи не було в цьому будинку".
  
  
  "Я хочу запитати про nen Пеннi".
  
  
  "Вибачте. Це не може бути органiзовано. Вам краще пiти, мiстер Гарпер".
  
  
  Її не рушив. Її стояла, дивлячись на нах, i сказав: "Назвiть цiну".
  
  
  "Я не продаю iнформацiю".
  
  
  Її, усмiхнувся ей. "Я не кажу про iнформацiю".
  
  
  На цей раз вона була здивована. "Ви ма"те на увазi, для однi"ї навколо моїх дiвчаток?"
  
  
  "Нi, мiсiс Бердик. Нам одна з зустрiнуть ваших дiвчаток".
  
  
  Вона зрозумiла. I, кравець вiзьми, вона посмiхнулася i зустрiлася зi мною очима. "Це було б дуже дорого. Краще завжди дорого".
  
  
  "Я хочу самого кращого", - сказав я.
  
  
  Її розтягнувся на лiжку i дивився, як Лiз роздяга"ться. Ee кiнцiвки блищали золотисто-коричневим свiтлом у свiтлi старовинної лампи. Її талiя була тонкою, а плечi маленькими, але груди була великою i повною. Вони похитувалися, коли вона рухалася до мене. Як i її обличчя, її тiло було у вiдмiнному станi.
  
  
  "Як ти дума"ш, що це тобi дасть? Я маю на увазi, крiм очевидного".
  
  
  "Ви мене цiкавите. Її хочу дiзнатися, що вами руха"", - сказав я.
  
  
  Вона хрипко засмiялася. "Ви не дiзна"теся про повi"ю, якщо укладiть її в лiжко. Повiя - це актриса, а лiжко - це сцена". Вона нахилилася до мене i притулилася губами до мого. Її мова ковзнув мiж моїми губами, а її рука ковзнула по мо"му стегна. "Але я не повiя. Ви це розумi"те?"
  
  
  "Не зовсiм", - сказав я.
  
  
  "Я не обслуговую своїх клi"нтiв. Це роблять мої дiвчата. Я не продаюся".
  
  
  "Тодi чому ви прийняли мою пропозицiю?"
  
  
  "Це не було пропозицi"ю", - сказала вона. "Це був виклик".
  
  
  Її повалив її на лiжко. Мої руки ковзнули по її тiлу. Її, вiдчував, як її пальцi натискають на гудзики мо"ї сорочки. Її допомiг гей, знявши его. Коли вона побачила мою перев'язану рану, вона не поставила питань. Коли її, займався з нею коханням, її стриманi риси почервонiли. Її язик висунувся для мого руки, гладящие мою спину, раптово напружилися, а потiм вона з диким криком кинулася пiдi мною ...
  
  
  "Ну як це було?" запитала вона.
  
  
  "Як ти i сказав, ти найкращий".
  
  
  - Так ти, Нед Харпер. Крiм того, хто ти? Бандит, полiцейський, що?
  
  
  "Лиже до копу".
  
  
  Вона торкнулася пов'язки. "Це ж кульове поранення, чи не так?"
  
  
  "Комплiменти одної людини, якого ви, як ви стверджу"те, нiколи не бачили". "Як ти дума"ш, її збираюся допомогти тобi тiльки тому, що ти жим лежачи зi мною в лiжко?" "Я знайду його, з тво"ю допомогою або без нах. Вiн убив щонайменше п'ять осiб. Один виявився моїм близьким другом. Одна була красивою жiнкою. Вiн зламав гей шию".
  
  
  
  
  
  "Припинити", - сказала вона рiзким голосом. "Лось приїжджав сюди двiчi. Вiн не був моїм типовим клi"нтом. Вiн був грубим i жорстоким, i вiн мiг сказати, що вiн був злочинцем. Але вiн знав Пеннi до того, як вона почала тут. Вона сказала, що вiн iнший. Її сказала гей, що в неi нiчого хорошого. Їй був радий, коли вiн не з'явився знову, потiм другого вiзиту ".
  
  
  Її поцiлував її в шию. "Де вона, Лiз?"
  
  
  "Її не захищала Лося. Їй допомагала Пеннi. Вона сказала, що не хоче тебе бачити, що це поставить пiд загрозу її життя".
  
  
  "Звiдки це стало вiдомо?"
  
  
  "Вона не стала вдаватися в подробицi. Вона пiшла в поспiху, як тiльки їй пообiцяла, що не передачi командування я ee". Лiз скривилася в моїх руках. "Може, Лось контактував з нею. Ти про це дума"ш?"
  
  
  "Можливо".
  
  
  "Я знаю, де вона зупинилася. Не знаю, чи хочу її тобi сказати. Iнформацiя може вбити тебе, якщо з нею буде Лось".
  
  
  "Скажи менi, - сказав я.
  
  
  Вона зiтхнула: "Це старий лiтнiй котедж за мiстом. Її опишу для вас дорогу". Вона встала i пiдiйшла до старовинного письмового столу. Вона прекрасно рухалася. У нах була маленька, жорстка задня частина, як у молодих дiвчат.
  
  
  Її, дивився, як вона сидiла на стiльцi i писала на витонченому клаптику синього паперу. Ee повнi груди колихалися, коли вона рухалася. Сергiй грав на її гладеньких плечах. Це була справжня блондинка, золотиста мiж стегон.
  
  
  Беззвучно її, встав з лiжка. Її, обiйняв її i погладив її грудей. Її взяв ih в долонi i возився ee соски, вiдчуваючи, як вони знову стають твердими.
  
  
  Нахиливши голову, вона сидiла нерухомо, насолоджуючись моїми ласками. Її вiдчував запах її волосся, запах духовий ee тiлi.
  
  
  "Я радий, що приїхав до Сан-Франциско", - сказав я.
  
  
  Повiльно вона притулилася до мене, потiм повернулася i впустила голову менi на плече. "Як багато часу у тебе ", Нед?"
  
  
  "Досить багато", - сказав я.
  
  
  Ee рука нiжно торкнулася мого обличчя. Її пiдняв її i вiднiс назад в лiжко ...
  
  
  Будинок, в якому зупинилася Пеннi, знаходився високо на кручi, недалеко вiд Сан-Франциско. Вказiвки Лiз було легко слiдувати. Її припаркувався в п'ятдесяти ярдах вiд будинку на узбiччi безлюдної дороги, вийшов навколо машини i тихо зачинив дверi. Нiчне повiтря було прохолодним i вологим, всi"ї територiї готелю, а була вологою вiд лiтнього дощу. По обидвi сторони вiд мене лiс, шталь густим, зарослий чагарником по краях дороги.
  
  
  Її бачив машину бiля вхiдних день вдома. Обережно пiдiйшовши, її обiгнав машину i сiв пiд одним навколо освiтлених вiкон будинку. Всерединi розмовляли двi людини. Її чув ih голосу, хоча не мiг розiбрати ih слiв. Одiна з усього голосiв належав чоловiковi.
  
  
  Мiй "Люгер" в руцi, її завернув за рiг будинку. Її раптово вiдчув хвилювання. Мої пошуки пiдходять до кiнця.
  
  
  Її оболонки, на ципочках, швидко рухаючись в тiнi. Коли її, пiдiйшов до вхiдних день, її почув, як голоси стають все голоснiше. Люди виходили. Обернувшись, її шталь шукати укриття. Shaggy чоловiки, гучнi i рiзкi, розiйшлися на день. Її, кинувся до припаркованiй машинi i пiрнув nah.
  
  
  Сергiй залив нiч, намалювавши жовту смугу по землi. Малюнок чоловiки прорвалася в дверний прорiз. Це був не Лось. Вiн не був розмiром з гiгант з громовим голосом. Її вiдчув рiзке розчарування.
  
  
  "Замкни дверi", - сказав чоловiк своїй супутницi, дiвчинi, яку її бачив тiльки мигцем. Вiн спустився по сходах. Його кремезна форма здавалася знайомою. Те ж саме i з его нерiвними кроками, коли вiн наближався до машини.
  
  
  Вiн навiть не глянув у бiк мого форда, припаркованого на дорозi. Вiн вiдкрив дверi сво"ї машини i сель в нах. Вхiднi дверi будинку закрилася, i дiвчина зникла.
  
  
  Чоловiк повернув ключ запалювання. Її почув, як мотор заворушився, i вiдчув, як машину початок млявий рух, коли чоловiк перемкнув передачу на заднiй хiд. Її, схопився за ручку день на своїй сторонi, i стрибнув у машину, коли чоловiк позадкував вiд будинку.
  
  
  Вiн натиснув на знущання. "Якого бiса?"
  
  
  "У мене " пiстолет, так що розслабся. Включити верхнiй брильов. Її хочу щорiчно, як ти вигляда"ш".
  
  
  У нього було темне волосся i суворе обличчя. На nen була сорочка з короткими рукавами, i її бачив татуювання якоря на його передплiччя.
  
  
  "Iм'я Джейк Хойл, чи не так?"
  
  
  "Ти повинен бути мертвий", - сказав вiн. "Сiд всадив в тебе кулю".
  
  
  "Я пам'ятаю випадок". Її вдарив його по обличчю Люгером. Досить сильно, щоб переконатися, що я повнiстю його уваги. "Де Лось?"
  
  
  "Ти не хочеш його бачити. Ти не в своїй лiзi. Лось " таких, як ти, на десерт".
  
  
  "Я думав, що вiн волi" бити жiнок".
  
  
  "Послухайте, самим мудрим кроком, який ви могли б зробити, було б вiдкрито зараз вийти навколо цi"ї машини i поїхати куди-небудь за тисячу миль звiдси".
  
  
  Дискiв нiч в Айдахо горiла в моїй голiв, знову яскрава, наповнюючи мене люттю. Її згадував, як Сiд спокiйно всадив у мене кулю, поки її лежав зв'язаний i безпорадний.
  
  
  
  
  
  
  Її згадуючи Шейлу Брант i Девiда Кiрбi.
  
  
  Її так сильно притиснув "люгер" до його горла, що вiн ахнув. "Я задав вам штопора. Якщо ви не вiдповiсте на нього, i її пiдiрву вам мiзки по всьому сидiння цi"ї машини".
  
  
  Вiн хрипко сказав: "Зараз її зустрiчаюся з Лосем".
  
  
  "Добре. Її пiду з тобою".
  
  
  "Це твої похорони". Принаймнi вiн на це сподiвався.
  
  
  Вiн час вiд часу поглядав у мiй бiк, коли вiв машину. "Лось зна" про вас. Вiн зна", що ви якийсь федеральний агент".
  
  
  "Як вiн це дiзнався?"
  
  
  "У нього " зв'язки. У нього вони " аж до верхiвки Органiзацiї. Ви отрима"те сво", мiстер. Ви живете в позичене час".
  
  
  Її, засунув сигарету в рот. "У тебе " моя запальничка. Ти зняв її у мене в Бонэме".
  
  
  "Ви ж нiчого не забува"те? Її подарував дiвчинi запальничку".
  
  
  Його врiзав в приладову панель. "Їдь швидше. Її дуже хочу знову побачити Лося".
  
  
  Вилаявшись, Хейл сильнiше натиснув на педаль газу. "Рондо був прав. Ти божевiльний".
  
  
  "Рондо сказав менi, що не зна", де ти був".
  
  
  "Вiн цього не зробив, але у нас " спiльний одного. Вiн подзвонив. Її, подумав, що ви приїдете в Сан-Франциско, щоб побачити Пеннi. Ви знайшли цю адресну книгу, втрачену Музом. "
  
  
  "Тiльки менi не потрiбно бiльше дивитися, чи не так?"
  
  
  "Нi. Це нитка твого шляху, мiстер".
  
  
  Не мiняючи тону голосу, Хейл повернув кермо. Коли машина звернула, мене кинуло на приладову панель.
  
  
  Я не бачив, як вiн засунув руку в пальто, але бачив спалах пострiлу i чув звук, коли вiн натискав на курок. Вiн був швидкий. Вiн був дуже швидкий. Але goggle не потрапила в цiль. Її вже впав на пiдлогу машини. У мене не було часу все обмiркувати. Її вистрiлив у ревматизму. Люгер гучно вибухнув всерединi закритої машини. Хейл видав булькаючий звук навколо горла i звалився на кермо.
  
  
  Автомобiль їхав з вiдкритого тротуару без вигинiв. Хойл ретельно вибрав мiсце. Якби все склалося так, як вiн планував, вiн убив би мене одним швидким пострiлом i змiг би утримати машину вiд з'їзду з дороги. Але його план не спрацював.
  
  
  Безпiлотний автомобiль повернув лiворуч i пронiсся через дорогу. Вiн врiзався в канаву, коли її намагався дотягнутися до керма, i мене вiдкинуло на тiло Хойла. Вискочивши через канави, машина пробилася крiзь пiдлiсок i, нарештi, зупинилася. Її, був вражений, що вiн не перекинувся.
  
  
  Її випростався, притиснув Хойла до сидiння i помацав його пульс. Его не було. Вiн був мертвий. У мене не було вибору, окрiм як застрелити його. Тим не менш, її був знищений розвитком. Її не готель его смертi. Її готель дiстатися до Лося.
  
  
  Її довелося "люгер" i витягнув тiло Хойла навколо машини. Її знову привезли мотор, Машина вилетiла через канави i знову потрапила на тротуар. Її поїхав назад у будинок.
  
  
  Менi потрiбно було змусити Пеннi повiдомити менi мiсцезнаходження Муса, в iншому випадку її повернувся з того мiсця, звiдки почав.
  
  
  В будинок все ще горiв святим. Її обiйшла його i знайшла вiдкрите вiкно спальнi. Її не бачив, Пеннi, але чув ee. Вона приймала душ. Її, чув, як тече вода.
  
  
  Її селл на задню сходинку i зняв взуття, потiм зламав замок на день. Її тихенько пройшов через кухню i вiтальню в спальню.
  
  
  Пеннi спiвала душа. Вiн не впiзнав мелодiю. Пеннi не була Барброй Стрейзанд. Мiй запальничка була на грудях. Її кинув його в хвилину i сель чекати, поки вона закiнчить.
  
  
  Коли вона вийшла, навколо ванни, на нiй були шапочка для душу, пара капцiв i нiчого бiльше. Ми подивилися один на одного. Сюрприз був обопiльним. Вона не очiкувала побачити в своїй спальнi незнайомця, а її не очiкував побачити її в костюмi для дня народження.
  
  
  Записка, яку Лось зробив o ee грудей, була точною. Вони були винятковими. Все в її тiлi було винятковим. Вона зробила Ракель Уелч схожою на хлопчика-пiдлiтка.
  
  
  "Гей, як ти потрапив?" вона сказала.
  
  
  "У заднiй день. Її зламав замок".
  
  
  "Ви не грабiжник, чи не так?"
  
  
  "Я Нед Харпер. Чоловiк, якого ти не хотiв бачити".
  
  
  "Той, хто розмовляв з Лiз по телефону?" Вона зняла шапочку для душу i струснула волосся. "Ви, мабуть, якийсь оператор, якщо змусили її розповiсти, як мене знайти".
  
  
  "Ми знайшли спiльну мову".
  
  
  "Ти зна"ш причину, по якiй її не хотiв тебе бачити. Хойл сказав менi, що ти ви вмiшу"тесь в речi, якi не тво" дiло. Вiн сказав, що якщо ти з'явиться, її повинна уникати тебе i повiдомити їй про це".
  
  
  "I ти справиллась з цим досить акуратно".
  
  
  "Не досить акуратно. Це очевидно". Вона вiдкрила шафу й дiстала халат. "Добре, якщо її одягну це? Ненавиджу говорити про справи, поки її гола. Пiзнiше, якщо хочеш, її знову его знiму".
  
  
  "Я сумнiваюся, що ми так дружелюбною".
  
  
  "Нiколи не зна"ш. Ти випадково не натрапив на Хойла?"
  
  
  "Ага", - сказав я.
  
  
  "Я боявся цього. Що з ним сталося? Нiчого хорошого, тримаю грошi".
  
  
  "Вiн не повернеться".
  
  
  Вона прийняла новинки не здригнувшись
  
  
  
  
  
  
  . "Вiн сказав, що може подбати про тебе сам. Її ему не повiрила. Одного разу вони намагалися вбити тебе, i ти пережив це. Ти впорався з Рондо. Її б сказав, що ти досить крутий".
  
  
  Її подумав, чи їй бути задоволений. Їй сказав: "Ти досить багато облад мене зна"ш".
  
  
  "Все, що знав Хойл. Вiн був великим базiкою". Вона застебнула халат i сидiла перед моїм крiслом. "Ти i сама досить балакучою".
  
  
  "Я завжди багато говорю, коли менi страшно, - зiзналася вона. - Боюся, ти мене вб'"ш".
  
  
  Її сказав: "Її рiдкiсних лiкувальних вбиваю жiнок".
  
  
  "Ви хочете випити? У мене " трохи спиртного в iншiй кiмнатi".
  
  
  "Нi, дякую."
  
  
  Вона пiдiйшла до мого стiльця i розстебнула халат. Коли її не рушив з мiсця, вона вхопила мене за руку i доклада" сво" тiло. Очевидно, вона вважала, що найкращий захист - це хороший напад.
  
  
  "Давай торгуватися", - м'яко сказала вона.
  
  
  "Про що ми торгу"мо?"
  
  
  "Мо" життя i все, що я можу отримати".
  
  
  "Я хочу знати, де в залi Лось".
  
  
  Злегка надувшись, вона знову стягнула халат. "Хейл приїхав до Сан-Франциско одiна. Лось десь в дорозi".
  
  
  "Це не те, що сказав Хойл. Вiн сказав, що Лось був тут".
  
  
  "Вiн збрехав тобi. Лось не прийшов. Вiн дозволив Хойлу прийти одному. Це було помилкою. Вони недооцiнили тебе".
  
  
  Хейл, мабуть, придумав iсторiю про те, коли причал мене на зустрiч з Музом. Вiн тягнув час, очiкуючи вирiшення схопити пiстолет.
  
  
  "Хто пов'язаний з Лосем в мафiї?" - запитав її Пеннi.
  
  
  "Вiн нiколи нiкому про це не говорив. Є людина, звичайно, з великою вагою, з якими вiн мав справу. Органiзацiя в цiлому не схвалю" Лося, тому що вони думають, що вiн божевiльний i неконтрольований. Але був один чоловiк нагорi, який фiнансував деякi пограбування для Лося, як вiдпочивати угоди мiж ними двома. Лося сказав, що вони опинилися один одному деякi послуги ".
  
  
  "Ти щось зна"ш, Пеннi? Ти багато говориш, але дуже мало говориш менi".
  
  
  Вона прикусила губу. "Я роблю все можливе, щоб допомогти тобi. Її хочу врятувати свою шкуру". Вона наїжачила волосся. "Дай менi подумати. Вони вiдступили, намагаючись пiти по слiду Шейли Брант. Вони намагаються знайти грошi, якi вона вкрала. Але присягаюся тобi, Хейл не сказав менi, де зараз Лось i Креддок".
  
  
  "Креддок", - повторити його. "Розкажи менi про Крэддоке".
  
  
  "Сiд Креддок - третiй чоловiк, який брав участь у деяких пограбуваннях Лося. Вiн брав участь у вбивствi Абруза. Це стрункий чоловiк з кучерявим волоссям i дитячим обличчям. Це все, що я можу згадати про nen".
  
  
  Вона представила одну корисну iнформацiю. Її пiдбадьорив її. "Хойл, повинно бути, дуже тобi довiряв".
  
  
  "Вiн хвалився - намагався справити на мене враження. Вiн був прив'язаний до мене, навiть коли її, була улюбленим заняттям Лося", - сказала вона. "Вiн показав хороший смак, Харпер. Її популярним в цiй зграї".
  
  
  "Я вiрю в це."
  
  
  "Можу її зробити вам пропозицiю?"
  
  
  Її, усмiхнувся ей. "Я думав, ти вже це зробила".
  
  
  "Де-то " велика пачку грошей. Двiстi тисяч доларiв. Голосування скiльки вони отримали, коли вбили Абруза". Вона стулила губи. "Це виклика" у мене бажання думати про це. Її б готель, щоб все це перетворилося на грошi i валятися в них голою. Двiстi тисяч доларових купюр. Не могли б ви покласти на мене двухсоттысячную купюру? -доларовий матрац, коханець? "
  
  
  "У мене нема" твого уяви".
  
  
  "Вони залишили це Шейлi. Вони розлучилися, потiм роботи у Флоридi i довiрити її ей. Хойл сказав менi це".
  
  
  "Лось i його друзi помилялися щодо Шейли. Вона не втекла з грошима".
  
  
  "Тодi що з цим сталося?"
  
  
  "У нах нiколи не було рiшенням сказати менi. Її припускаю, що це було вiдiбрано у нах. Вона боялася зiткнутися з Лосем, тому вона втекла".
  
  
  Очевидно, їй стало вiдомо вiд Пеннi все, що збирався. Її встав зi стiльця. Вона пiшла за мною до чорних сходах, де її одягнув черевики.
  
  
  Бiльше вона не зада" менi питання про Хойл. Її, подумав, що вона точно не журиться по йому.
  
  
  "Гей, послухай, Харпер. Припустiмо, що тобi вдасться знайти грошi, поки ти намага"шся загнати Лося. Що ти з ними робиш?"
  
  
  "Я не думав про це".
  
  
  "Двiстi тисяч. Це вража" уяву".
  
  
  Її зашнуровал балетнi тапочки. "Ви збира"теся запропонувати, щоб її здала його вам?"
  
  
  "Ну, ми все одно могли б подiлитися цим. Це грошi мафiї. Слухай, її знаю про книжку вiн Лося, що в тебе ". Ти хотiв дiвчат, чиї iмена були в нiй. Її могла б тобi допомогти. Її знаю свiй шлях. навколо публiчних будинкiв дуже добре ".
  
  
  "Ти сказала, що боїшся мене".
  
  
  "За двiстi тисяч. Її пройду по палаючої вугiльної клумбi, буду танцювати голою на галявинi Бiлого дому i обслужу першу кавалерiйську дивiзiю. Вiзьми мене з собою. Харпер, i давай пошука"мо грошi. Ми могли б багато чого з цим зробити. її мiг би дати тобi секс, якого ти нiколи ранiше не робив ".
  
  
  "Нi, дякую", - сказав її ей. "Ти надто легко забула Хойла".
  
  
  Дев'ять
  
  
  Її повернувся до маленької чорної книжцi, i до списку iмен, який тепер звузилося до чотирьох. Це були Дженiс, Єва, Барбара i Кори. Її вирiшив поїхати в Портленд i спочатку знайти Дженiс. Якщо б її намалював там пробiл, її б повернувся в Рiно в Денвер i Лас-Вегас, де повиннi були бути iншi дiвчата.
  
  
  Лось знав, що у мене " його адресна книга. Вiн знав, що я шелл
  
  
  
  
  
  за списком дiвчат, сподiваючись дiзнатися, що його мiсце. Коли вiн дiзна"ться, що я вбив його друг Хойла, вiн не буде сидiти на мiсцi, подумав я. Десь по дорозi, в одному навколо цих чотирьох мiст, її знайду Лося, або вiн знайде мене.
  
  
  Бордель в Портлендi представляв собою старий будинок, розташований у вицвiлому житловому кварталi недалеко вiд району м'ясопереробки. Її, постукав у дверi рано вранцi i запитав Дженiс. Зевающая дiвчина з скуйовдженим волоссям помахала менi рукою.
  
  
  Кава-рано вранцi не так ароматно, як розарiй. Пахне минулої ночi, тiлами i сексом, а iнодi i випивкою, а якщо покоївки вже прибираються, запах аналогiчний армiйському вiдхожого мiсця.
  
  
  Дiвчина з взлохмаченными волоссям вплеталась у покоївок, її коротка нiчна сорочка розгойдувалася в русi стегон. Покоївки оглянули мене, очевидно, дивуючись, чому її не можу вiдкласти свою хiть до ночi.
  
  
  Постукавши в дверi, дiвчина сказала: "Дженiс. Це той чоловiк, який дзвонив".
  
  
  Дженiс сонно вiдповiла. "Вiдмiнно." Дiвчина, яка займа"ться при"дну"ться до мене день, посмiхнулася, поплескала мене по щоцi i рушила далi по коридору.
  
  
  Довгонога брюнетка в жовтiй пiжамi вiдкрила дверi i потерла скручений кулак в око. Вона не потрудилася застебнути верх пiжами. "Ви говорите, що шука"те Лося?"
  
  
  "Це правильно."
  
  
  Вона вiдчинила дверi ширше. "Увiйдiть."
  
  
  Мо" вiдображення рухалося в дзеркалах у повний зрiст, коли його увiйшов у кiмнату. Ще одне дзеркало було встановлено в стелi над круглою двоспальним лiжком. В смiття лежали оголена блондинка, яка займа"ться повернулася на бiк, щоб щорiчно на мене, шовкова простирадло ковзала по її бiлому тiлу.
  
  
  "Моя подруга Делiя".
  
  
  Її, кивнув, i блондинка кивнула в ревматизму.
  
  
  "Лось найняв нас, щоб ми влаштували пару шоу для нього i його друзiв. Вiн був не зовсiм в моеи смаку", - сказала Дженiс.
  
  
  "Як давно ти отримав звiстку вiд нього?"
  
  
  "Сiчень", - сказала бiлявка. "Це було ще в сiчнi".
  
  
  "Вiн привiв iз собою людину, на якого готель справити враження". Дженiс посмiхнулася. "Я думаю, ми вразили його, чи не так, Делiя?"
  
  
  "Ви робите ставку".
  
  
  "Хто був цей чоловiк?" Її запитав.
  
  
  "Мiстер Смiт, - сказала Дженiс. "Знаменитий мiстер Смiт. Ми влаштували шоу для багатьох його родичiв".
  
  
  Делiя хихикнула. "Вiн не хотiв, щоб використовувати його справжн" iм'я".
  
  
  "Як вiн виглядав?"
  
  
  "Високий i худий. Вiн носив точках. Якщо б вiн не був з Лосем, її б подумав, що вiн бухгалтер".
  
  
  "Оскiльки вiн був з Лосем, що ви дума"те?"
  
  
  Блондинка пiдперла пiдборiддя рукою. "Iди зараз же. Якщо ти шука"ш Лося, ти зна"ш, якi у нього дiловi партнери".
  
  
  "Мiстер Смiт був людиною органiзацiї. Важливим, - сказала Дженiс. Вона сiла на лiжко поруч з блондинкою. Навколо них вийшли б чудовi стiльцiв пiдставка для книг.
  
  
  На вiдмiну вiд деяких людей, яких розпитував її про Лося, вони були готовi менi допомогти, але я виявив, що у них не було нiякої додаткової iнформацiї. Її подякував ih, i вони запросили мене як-небудь повернутися.
  
  
  "Запитай мене або Делию", - сказала Дженiс. "Нам подоба"ться працювати в командi".
  
  
  Через тридцять хв, потiм того, як вiн виїхав з Портленда, "Лiнкольн" з ревом пронiсся за мною по вiдкритiй дорозi. Водiй виїхав на смугу для обгону та прискорився поруч з моїм фордом.
  
  
  Її побачив обличчя, а потiм, мало рушницi. Її крутонув кермо, врiзався "фордом" в бiльш важку машину i одночасно пригнувся.
  
  
  Пострiл з дробовика пробив вiкно, але промахнувся.
  
  
  Лiнкольн був занадто громiздким, щоб моя легкова машина кинула його в занос. Водiй притиснув його до дороги i смикнув власнi колеса. Крило соприкоснулось з крилом, а потiм "Форд" виїхав з тротуару, його занесло на узбiччя, i вiн в'їхав в зону для пiкнiка недалеко вiд шосе.
  
  
  Її натиснув, знущань, скiльки наважився, i рiзко включив передачу, коли задня частина машини рiзко розвернулася i вдарилася об бочку зi смiттям. Її зцiпив зуби, намагаючись контролювати занос. Автомобiль знову розвернувся i вдарився об дерев'яний стiлець для пiкнiка, а потiм перекинувся на бiк.
  
  
  Її, мабуть, жив правильно. Її штовхнув дверi i вийшов неушкодженим.
  
  
  Лiнкольн продовжував їхати. Її, бачив, як вiн зник з виду за пагорбом. На передньому сидiннi сидiли двi людини, водiй та озбро"ний чоловiк. Особа, яка побачив її перед тим, як вистрiлив дробовик, її нiколи не бачив виразно, до сьогоднiшнього дня, але я знав, що воно належить Лосевi. Вiн посмiхався, коли натискав на курок.
  
  
  "Форд" отримали поранення. Довелося залишити в гаражi. Її орендував iншу машину i поїхав в Рiно, зупиняючись по дорозi тiльки щоб поїсти i зателефонувати Хоку.
  
  
  "Я пiдходжу до Лося. Вiн вiдчува", як я дихаю на його шиї, i йому це не подоба"ться. Вiн намагався вбити мене сьогоднi".
  
  
  "Нiк, будь обережний".
  
  
  "З цього моменту я не буду зв'язуватися з вами tac частини. У мене таке вiдчуття, що я буду дуже зайнятий".
  
  
  "Вам необхiдну iнформацiю, яку ми зiбрали про Джейка Хойл?"
  
  
  "Нi, сказав я. "Вiн помер."
  
  
  Його без зусиль знайшов Єву в Рiно. Темний трейлерних табiр знаходився на околицi мiста. Було три дiвчини i мадам, у кожної був свiй трейлер. Єва розважала клi"нта, i менi довелося чекати з мадам, ведучи свiтськi розмови про вза"мну незацiкавленiсть. В офiсi було жаркого i душно, а мадам була я намагаюся жiнка.
  
  
  
  
  
  намагалася зробити вигляд, що в iншому випадку. Її свiтлу перуку не пiдходив, а червонi нiгтi були рваними.
  
  
  Коли їй перейшов до розмови про Лося, її зауваження стали бiльш жвавими. Вона згадала великого головорiза; вона не може рекомендувати його, як клi"нта або як порядну людину. Вiн убив одну за ee дiвчаток, тому що йому подобалося трохи насильства, змiшане з его пiдлогою. У мадам були широкi погляди, але вона не може миритися з такою поведiнкою.
  
  
  Її розв'язав краватку. Мадам продовжувала говорити, повторюючи одне i те ж знову i знову. Нарештi клi"нт Єви вийшов з трейлера i попрямував до сво"ї машини. Залишив їй мадам все ще базiкати про дивну сексi.
  
  
  Єва була рудоволосої дiвчиною, яка займа"ться розтовстiла i загрузла в розчаруваннi. Вона сказала, що в Рiно i в будь-якому iншому мiсцi, про яке її готель би згадати, занадто багато конкуренцiї. Занадто багато розлучених роздають его. Занадто багато прихильникiв по всiй країнi, занадто багато цi"ї нової сексуальної свободи. "Хiпi будуть робити це з будь-якої причини або взагалi без причини. Її ненавиджу хiпi", - сказала вона.
  
  
  Обговорення та атмосфера мене пригнiчували. Її вже заплатив мадам, але досталь, ще двадцять i поклав на лiжко. Єва зiбрала ну, як пилосос. Вона сказала, що звичайно пам'ятала Лося. Вони познайомилися, коли вона була в Денверi, в кращi часи.
  
  
  "Її частини думаю про те, щоб повернутися", - сказала вона. "Тодi все було краще, включаючи мене". Вона винувато посмiхнулася. Вона зрозумiла, що не дба" про себе. Гей подобалося занадто добре поїсти, i "дина вправа, яку вона робила, було на спинi.
  
  
  Розмова скидався на рiчку, що тече не в тому напрямку. Її спростував повiдомлення в змi гей, що мене цiкавить Лось. "Менi дуже шкода", - знову вибачилася вона. Вона встала, вiдкрила двi банки пива i передала менi одну. "Лося останнiм часом не було".
  
  
  Був час, коли вона була одержима нею, i коли вiн думали її чимось особливим. Але стосунки тривали недовго, i вiн пiдтримував зв'язок в основному сич старих мелодiй. В останнiй раз вiн заглядав ранiше в цьому роцi.
  
  
  "Я виїхала з Денвера вiдразу пiсля того, як вiн познайомився вiн з iншою дiвчиною i перестав приходити. Вона була офiцiанткою. Навколо невеликого мiстечка недалеко вiд Денвера. Вона була типу нравящегося Лосевi. Її, пам'ятаю, що вона з готелем мати великi грошi." Єва цинiчно розсмiялася. "Я вважаю, вiн не сказав гей, як вiн збирався це зробити. Пiзнiше її чув, що вiн поселив її в будинок".
  
  
  I далi монолог перестав мене втомлювати. Її, сказав: "Ця дiвчина була блондинкою? Ти пам'ята"ш її iм'я?"
  
  
  "Iм'я, нема". Вона була, що я називаю, аристократичної зовнiшностi. Високi вилицi, великi темнi очi. Можна було подумати, що вона модель".
  
  
  Вона говорила про Шейлi Брант.
  
  
  "Що сталося?" - запитала Єва, помiтивши на мо"му обличчю якийсь вираз, про який я не знала.
  
  
  Її встав i притулився до дня трейлера спиною до неї. "Не думаю, що ти зна"ш, що з нею сталося".
  
  
  "Я нiколи не чула. Може, Лось залишив її i пiшов, так само, як вiн зробив зi мною".
  
  
  "Пiзнiше Лось виявив велику зв'язок", - сказав я. "Вiн повинен бути поруч з людиною, надiленою владою. В Органiзацiї".
  
  
  "Це новина для мене, - сказала Єва. "Тут не так багато виноградної лози".
  
  
  Ковбой shell середовищ трейлерiв, його капелюх була спущена, щоб сховати очi. Вiн несс зелену сумку для покупок. Її, дивився, як вiн наближа"ться до мене.
  
  
  "Ви не сказали, навiщо шука"те Лося, - сказала Єва. Вона сидiла бiля мене, вiдкриваючи ще одну банку пива.
  
  
  Ковбой зупинився. Його капелюх була новою i незграбно гофрованої. Вiн полiз у сумку для покупок i витягнув обрiз.
  
  
  Її зробив випад у бiк, коли вiн пiдняв зброю i зробив його на мене. Її вдарив Єву плечем, i вигнав її з лiнiї вогню, коли вистрiлив дробовик. Свинець струменi" через дверний прорiз трейлера i вдарився об стiну, як мiсто.
  
  
  Пiдiйшовши до вiкна, її вiдсмикнув фiранки. Ковбой перезаряджав. Її вибив скло стовбуром Люгера i вистрiлив у нього. Вiн втратив капелюх, коли втiк в укриття.
  
  
  "Боже мiй! Що вiдбува"ться?" - сказала Єва.
  
  
  Її побiг до дня, поки ковбой ховався за трейлером мадам. Його спустився до землi, як плавець, пiрнаючий на мiлководдi. В останню хвилину її, обернувся, вдарив себе по плечу i перекинувся. Її зробив пострiл, коли сель, i goggle вилетiла з трейлера в дюймi вiд особи ковбоя, коли вiн визирнув з-за рогу. Вiн зник з виду.
  
  
  Її, скочила на ноги i зигзагами попрямувала до його укриття. Її, вистрiлив на бiгу, намагаючись вiдрадити його вiд того, щоб вiн випустив заряд з обрiза. Згорнувши її, притулився спиною до стогнати трейлера.
  
  
  З хвилину вiн не видавав нам звук. Потiм її почув гавкiт мадам. За трейлерiв виглядали дiвчата. Один закричав на весь голос. Мадам вийшла з-за рогу трейлера, ee перуку зiсковзнув на голову.
  
  
  Ковбой shell про неї, використовуючи її як щит.
  
  
  Вiн обiйняв її з дробовиком в однiй руцi, готовий вистрiлити в мене. Її дiстав "люгер" вниз i вистрiлив мiж нога, мадам, вiдiрвавши частину ковбойського чобота. Деякi пальцi залишилися з ним. Його крик затьмарив жiночий
  
  
  
  
  Мадам вискочила з його рук, коли вiн впав. Вона поспiшила в причiп, що вiдiрвався вiд землi.
  
  
  Розтягнувшись на спинi, ковбой повернувся, намагаючись навести на мене дробовик. Моя наступна goggle потрапила йому в голову.
  
  
  Дiвчата вискочили з трейлерiв, оточивши мене, коли її опустився на колiна поруч з мертвим бойовиком. Її нiчого не мiг сказати з того, що залишилося вiд його особи. Її порився в його кишенях i знайшов гаманець з водiйськими правами, виданими Сiдней Л. Крэндаллу в Калiфорнiї. Її, подумав, що його струнка статура було правильним. Вiн мiг бути iншим партнером Муса, тим, хто пустив у мене кулю в Айдахо.
  
  
  Її повернув гаманець ему в хвилину. Його штани, сорочку i черевики теж були новими. Вiн купив одяг для цi"ї роботи, щоб вiдвернути пiдозрiння.
  
  
  "Я бачила цього хлопця ранiше. Вiн стирчав тут останнiй день або близько того", - сказала дiвчина в чорному комбiнезонi. "Вiн вiв там пiкап".
  
  
  Її, подумав, що вони з Мусом розлучилися. Лось поїхав у Портленд, а Сiд приїхав сюди. Вони прийшли, щоб швидко мене прикiнчити.
  
  
  Її поспiшив до пiкапу i швидко обшукав його, сподiваючись знайти якусь пiдказку, яка займа"ться приведе мене до Лося. Невдало. Документи в бардачку показали, що вантажiвка був орендований двома днями ранiше в Рiно.
  
  
  Мадам пiдiйшла до мене, коли її сель в машину. Її почув вдалинi полiцейську сирену. Мадам сказала: "Вам краще залишитися i пояснити це полiцiї".
  
  
  "Ви подба"те про це для мене", - сказав її ей.
  
  
  * * *
  
  
  Її прибув в Денвер в 20:30. i з'їв товстий бiфштекс, запиваючи двома чашками чорної кави. З ними тхора, як вiн виписався навколо лiкарнi в штатi Айдахо, її виспався всього одну нiч, i лiкар, який порадив менi розслабитися, був би вражений, дiзнавшись, чим займався її.
  
  
  Наскiльки її знав, Лось теж був у мiстi. Її скоротив ряди его банди на два, але вiн пiдiбрав ще одного спiльника потiм Бонема, людини, який вiв "Лiнкольн", коли Мус намагався застрелити мене за межами Портленда.
  
  
  У вiльний час думав про цю людину. Слiдчi AX, а потiм перевiря" мiсця вбивств в Кi-Уест, висунули припущення, що чотири вбивцi напали на будинок, де Девiд Кiрбi зустрiчався з Френком Абрузом. Тiльки дво" чоловiкiв прийшли з Лосем в Бонем, але, можливо, там весь час був ще один член банди.
  
  
  У мене були й iншi фактори, якi потрiбно враховувати, поки її намагався оцiнити можливi шанси проти мене. В колодi був та"мничий туз, людина, якого її ще не впiзнав. Її переконав себе, що вiн був спецiалiстом мафiї, вказали на Френка Абруза, i що це був чоловiк, якого менi описали чарiвна пара Дженiс i Делiя, важлива фiгура Органiзацiї, на яку готель справити враження Лось. Дiвчатка сказали, що вiн високий, носить точках i схожий на бухгалтера.
  
  
  Нарештi, був Марко Валанте, старий друга Френка Абруза. Одного разу Валанте простягнув менi руку допомоги, але її вбив двох его хлопчикiв i збив ih зi свого слiду. Валанте, можливо, не буде так ласкавi до мене, якщо ми знову зустрiнемося.
  
  
  "Ну, нiхто не сказав менi, що це буде легка робота", - подумав я.
  
  
  Її оплатив свою вечерю i зупинився бiля телефонної кiосках у вестибюлi ресторану, щоб зателефонувати Барбарi, дiвчинi, для якої її приїхав в Денвер.
  
  
  Барбара була "диною з семи дiвчаток, перерахованих в маленькiй чорнiй книжцi, яку Лось не описав досить докладно. Ee iм'я було пiдкреслено, а Мус поставив потiм його рядок знакiв символiв, як нiби вона не пiдда"ться словесному опису. Її подумав, що якщо вона була настiльки особливою в спальнi, що Мус не мiг оцiнити її виступ, то вона повинна бути високо оцiнена середовищ природних чудес Пiвнiчної Америк.
  
  
  Її повинен був визнати, що цiкавiсть гризло мене, коли набирав її номер за книги. Потiм одного дзвiнка пiд час розмови запис перервався, щоб повiдомити менi, що набраний мною номер бiльше не використову"ться. Це було великим розчаруванням, хоча вiн майже очiкував, що у мене виникнуть труднощi з контактом з деякими дiвчатами з усього книг. Всi вони були дiвчатами за викликом або повiями, ih професiя була мобiльною.
  
  
  Її, стояв бiля телефонної кiоски i запитував себе, що менi робити далi. У мене не було рiшенням дiзнатися, коли Лось записав номер Барбари. Може, дiвчина поїхала навколо мiста. Навiть якщо б вона тiльки помiняти адресу її був, очевидно, в глухому кутi. Я не знав її прiзвища, нам того, як вона виглядала. У мене була можливiсть поїхати в Лас-Вегас i спробувати зв'язатися з Корою, останньою дiвчиною в списку, але менi не хотiлося здаватися так швидко.
  
  
  Вирiшив порадитися з фахiвцем. Її спiймав таксi. "Я шукаю людину, яка зна" мiсцевi борделi", - сказав її долговязому водi"вi.
  
  
  "Подивимося. Бордель - це шикарний публiчний будинок, насправдi?"
  
  
  "Технiчно це не повинно бути фантастичним", - сказав я.
  
  
  "У вас " своя людина. Еммет Рiплi, як написано в лiцензiї. Ви можете називати мене Ред".
  
  
  "Добре, Ред. Ти зна"ш повiю?
  
  
  
  
  
  
  Барбару Амед? "
  
  
  Вiн подумав про це. "Не навскидку. Але я знаю пару, яка займа"ться готелю б, щоб ти називав ih Барбарою, якщо тобi так подоба"ться".
  
  
  "Я шукаю конкретну дiвчину". Її sel в кабiну. "Вiдведiть мене до того, хто зна" предмет краще, нiж ви".
  
  
  Вiн думав про це. "Ну, " одна можливiсть". Вiн вiдвiз мене в бар Милли's. "Зайдiть туди i поговорити з барменом, який вигляда", як слон наступив йому в обличчя. Її буду чекати вас".
  
  
  Не було жодної помилки, що мав на увазi бармен Ред. Вiн був схожий на колишнього боксера. Її сказав йому, що його порекомендувала Рiплi.
  
  
  Вiн дав менi бурбон i воду. "Кого ви вiдда"те перевагу: блондинок, брюнеток або рудих?"
  
  
  "Я вiддаю перевагу Барбару".
  
  
  "Якщо ви ма"те на увазi Барбару, Дiвчину-Базум, вона поїхала навколо мiста. Зна"те, вона була стриптизеркою. Хастлинг просто працював з нею на пiвставки".
  
  
  Її зiзнався, що не знаю, як виглядала Барбара.
  
  
  "Ну, крiм Базом, її можу згадати ще одну Барбару, яка займа"ться могла б бути тво"ю дiвчиною". Вiн пiдiйшов до телефону i говорив, повернувся i написав адресу в сiрниковiй коробцi. "Вона говорить прийти".
  
  
  "Яка вона?" - запитав я, встаючи з барного стiльця.
  
  
  "Венера Мiлоська в теплi", - сказав вiн.
  
  
  Рудий Рiплi вiдвiз мене за адресою, який виявився старим будинком в районi з безлiччю кафе, size i кави. Її, вийшов i заплатив за проїзд. "Злiтай, Ред. Її можу залишитися ненадовго".
  
  
  Її панцир по коридору, мав потребу у фарбуваннi, i постукав у дверi в кiнцi. Барбарi було трохи бiльше двадцяти. На нiй була куртка з оленячої шкури, штани кольору хакi i сандалi. Стiни маленької квартирки прикрашали плакати рок-груп.
  
  
  "Яке полегшення", - сказала вона. "Останнiй хлопець, якого послав сюди Чарлi, був старший Генрi Кiссiнджера".
  
  
  "Скiльки ви отриму"те за фокус?" Її запитав сл.
  
  
  "Сотня баксiв. Деякi думають, що це дуже багато, але я працюю в унiверситетi". Вона посмiхнулася. "Зроби два, i ти зможеш залишитися на всю нiч".
  
  
  "Яка ваша спецiальнiсть?"
  
  
  "Мiжнароднi вiдносини", - сказала вона з незворушним виглядом.
  
  
  "Я дам вам сотню для iнформацiї, гра не потрiбно. Її шукаю Лося".
  
  
  "I її, подумав, що це буде веселе побачення. Ну що ж. Сотня це сотня. Дайте менi грошi, i я дам тобi адресу Лося".
  
  
  Це було занадто просто. Її сказав: "Вiн у мiстi?"
  
  
  "Вiн зайшов вчора. Давайте подивимося на готiвку", - наполягала вона.
  
  
  Її витягнув грошi, радiючи, що менi не довелося подавати офiцiйний бiбл. В канцелярському вiддiлi AX були люди, якi просто не розумiли.
  
  
  Барбара обережно закiнчилася купюру i сунула її в його ширинi штанiв. Потiм вона кинула менi телефонну книгу. "Муз подзвонив i попросив мене приїхати. Його ще не була, але я її написала адресу на обкладинцi".
  
  
  Її вирвав адресу книги. "Я здивований, що ти не запитав, навiщо його его шукаю".
  
  
  "Менi все одно. Я не уявляю, що ти член его загону Дитинчат Скаутiв, але це не моя справа. Тiльки не говорити йому, що я тебе послав".
  
  
  Її, подумав, що вона може бути схожа на Венеру Мiлоську, але у нах складати долар, як у Chase Manhattan Bank.
  
  
  Коли її, повернувся, щоб пiти, вона взяла з торця важку скляну попiльницю i вдарила мене нею голiв. Удар був хороший. Їй опинився на колiнах i хитав головою, намагаючись прояснити.
  
  
  Ще вона знала карате. Вона стрибнула менi на спину i вдарила мене по потилицi кра"м руки. Її вiдключився.
  
  
  Її прокинувся лежу на спинi на пiдлозi. Мо" пальто було знято, i Вiльгельмiна вийнята з кобури у мене пiд пахвою. Коли її закiнчив говорити собi, наскiльки її був дурний, дозволивши гей застати мене зненацька, її, перекотився на бiк.
  
  
  Барбара розмовляла з хема по телефону. "Вiн тут", - говорила вона. "Все пiд контролем".
  
  
  Її, зрозумiв, що рукави в мене закатанi. Ще вона вийняла стилет навколо пiхов. Може, вiн не був дурнем, просто вона була розумною. Багато професiйнi шпигуни обшукували мене i не помiтили цей маленький нiж. Барбара цього не зробила.
  
  
  Вона глянула на мене, коли її sel. Вона пiдняла "Люгер", який тримала в руцi, i зробила його менi в голову. Ee очi попередили мене, що я не проiгнорував. Її сидiв нерухомо.
  
  
  "Добре", - сказала вона з математики i на iншому кiнцi лiнiї, i повiсила трубку.
  
  
  "Лось?" Її запитав сл.
  
  
  "Ви зна"те про мiсцезнаходження Лося не менше за мене, - сказала вона. "Я написав адресу в телефоннiй книзi шiсть мiсяцiв тому".
  
  
  У мене закрутилася гол. Її сказав: "Отже, її ваш в'язень. Не могли б ви менi сказати, чому?"
  
  
  "Я колекцiоную шпигунiв".
  
  
  Мої очi почали затуманюватися. Її провiв по них рукою. Раптом з пiдозрою її перевiрив обидвi руки. Мiтка голки була справа. Її озирнувся i помiтив голку для пiдшкiрних iн'"кцiй на пiдлокiтнику стiльця.
  
  
  "У цьому нема" нiчого фатального", - сказала Барбара. "Я знав, що роблю. На самому делле її не вивчаю мiжнароднi вiдносини. Її студенткою медсестри".
  
  
  "Що ти?"
  
  
  "Ви будете здивованi", - сказала вона з посмiшкою. "Я чекав на вас кiлька днiв, мiстер Картер. Її почав думати, що ви не збира"теся з'являтися". Кiмната вона нахилялася, вiн повiльно повертаючись то в одну сторону, то в iншу. Її зiсковзнув на бiк. "Ти погибаешь", - сказала Барбара. "Просто розслабся i дозволь наркотику працювати. Ти бiга"ш по країнi, стрiляючи в людей i б'ючи ну, тобi все одно треба трохи вiдпочити". "Як ..." Менi було важко говорити. Мої слова були невиразними. "Як ти ... зна"ш?" "Її дочка Марко Валанте", - сказала вона
  
  
  10
  
  
  Це зайняло у мене багато часу, але я нарештi вибрався навколо глибокого колодязя темряви i вiдкрив очi. Ранковий сонячний святий струменiв у вiкна квартири дiвчини. Її, примружився й одвернувся вiд нього. У мене була слабка головний бiль, яка займа"ться, може бути похмiллям з-за лiки, яке Барбара Валанте ввела мене в руку, або з-за удару, завданого менi важкої попiльничкою.
  
  
  Її, подумав, що все ма" свою компенсацiю. Принаймнi, тепер її знав, чому Муз поставив знак оклику, потiм її iменi в своїй книзi. Не кожен день такий дешевий бандит, як Лось, забива" з дочкою вождя мафiї.
  
  
  Її, чув, як в iншiй кiмнатi по радiо гра" рок. Гучнiсть була високою. Це зовсiм не допомогло моїй головний боляче. Мої руки були прив'язанi до спинки дерев'яного стiльця, на якому сидiв. Мої щиколотки були мiцно прив'язанi до поперечин внизу. Її намагався рухатися, але безуспiшно. Експерт була мене в крiсло, щоб їй залишився.
  
  
  Її, закрив очi i спробував привести думки в порядок. Препарат мене вирубав всю нiч. Дзвiнок Барбари повинен був бути мiжмiським. Цим поясню"ться, що вона поклала мене спати найбiльш восьми годин.
  
  
  Вiдкриття того, що Барбара була дочкою Валанте, шокувало. Менi було цiкаво, як дiвчинка опинилася в Денверi, коли її батько, як повiдомля"ться, оперував на Схiдному узбережжi. Мої спогади про те, що я читав про пiдроздiлах мафiї, були нечiткими, але я знав, що Лью (Доктор) Россi вiдповiдав за територiю Денвера мафiї.
  
  
  Її, розплющив очi й покликав дiвчину. "Барбара!"
  
  
  Трохи зменшилася гучнiсть радiо. Барбара увiйшла в дверi з чашкою кави в руцi. Цим ранком вона була набагато менш схожа на продукт контркультури Америк. Вона була елегантно одягнена у зелену сукню, а її чорнi коси були зiбранi в акуратний пучок на потилицi.
  
  
  "Сьогоднi ти зовсiм iнша. Тобi слiд було стати актрисою", - сказав я.
  
  
  "Якщо б її стала актрисою, люди почали б западати на мене, даючи менi соковитi ролi, як тiльки стало вiдомо, хто її". Вона зробила ковток кави i подивилася на мене ясними блакитними очима. "Я пройшов через перiод, коли насолоджувався такою увагою, а потiм її зросла. Її приїхав сюди, щоб пiти вiд впливу мого батька i людей, якi чули про nen. Їй помiняти прiзвище i почала вчитися на медсестру. "
  
  
  "Значить, вчора ввечерi ти дала менi частину правди".
  
  
  Вона подарувала менi тверду вiдкриту посмiшку. Коли вона це зробила, вона виглядала майже як сусiдська дiвчинка. Веб-рiзниця полягала в тому, що бiльшiсть дiвчат по сусiдству не пiдходили для розвороту журналу Playboy.
  
  
  "Менi шкода, що менi довелося вдарити тебе попiльничкою, але я боявся, що не зможу впоратися з тобою, якщо ти не приголомшений. Менi сказали, що тебе важко придушити, i пiти. Мiй iнструктор з карате каже, що я одна з його кращих учнiв, але його не особливо сильна, i вiдчувала, що менi потрiбно, це невелика перевага ".
  
  
  "Ти поводився зi мною, як зi старою вчителькою в школi, - сказав я.
  
  
  Вона пiдiйшла облизу" i злегка доторкнулася пальцями до гулi на моїй потилицi. "Цей вузол розвалиться. I схоже, у тебе нема" струсу мозку".
  
  
  "Просте струс мозку - найменша навколо моїх турбот".
  
  
  "Ви дума"те, що хтось плану" вбити вас, мiстер Картер?"
  
  
  "Багато людей намагалися".
  
  
  "Не турбуйся про це. Ви в надiйних руках з Валанте". Вона пiднесла чашку кави до моїх губ. "Голос. Зроби ковток. На даний момент це найкраще, що я можу для тебе зробити. Менi потрiбно на заняття".
  
  
  Її проковтнула гарячий кави: "Ти i Лось. Це по"днання не зда"ться природним".
  
  
  "Я тодi не знав, хто такий Лось. Я маю на увазi, який вiн був усерединi. Той факт, що вiн був грабiжником, не мала для мене нiякого значення. Яке це може мати значення для дочки Марко Валанте? "
  
  
  Вона знову пiднесла чашку до моїх губ.
  
  
  По радiо втрутився в музику i оголосив годину. Було 8:30 ранку.Вiн почав повiдомляти новини, в тому числi стрiлянину в трейлерi в Рiно. Вiн не говорив, це був кемпiнг.
  
  
  "Лось здавався менi одним з тих рiдкiсних людей, якi живуть своїм життям, не покладаючись на нас, на кого", - сказала Барбара Валанте. "Вiн був сильним i самовпевненим, вiн не боявся нiкого i нiчого на зеленiй землi Бога. Пiзнiше, коли їй стало вiдомо его досить добре, її зрозумiв, що його сили може стати жорстокiстю. результат фантастичного его. Вiн такий смiливий, ну, ну, божевiльний ".
  
  
  "Зда"ться, всi згоднi з цим".
  
  
  Барбара Валанте була розумною i красномовною дiвчиною. Теж сексуально. Але я не забув, що вона влаштувала менi пастку. Якщо б його мiг звiльнити руки, я не був би таким доброзичливим. Вона повернула чашку кави на кухню.
  
  
  
  
  
  . Радiо вимкнулося. Її почув, як вiдчинилися ще однi дверi, яка займа"ться, мабуть, вела на чорну сходи багатоквартирного будинку. Шепочуть голоси. Барбара налила трохи води в кухонну раковину, очевидно, сполоснувши свою чашку, потiм повернулася.
  
  
  "Я повинен пiти, мiстер Картер. Мiй батько скоро буде тут, щоб поговорити з вами. А поки на кухнi " хтось, хто складе вам компанiю".
  
  
  Вона зателефонувала ему. Вiн увiйшов у кiмнату i посмiхнувся менi. Вiн зняв пальто, i я побачив, що у нього на плечi револьвер "Смiт i Вессон" 38 калiбру. У нього також була гiпсова пов'язка на зап'ястi. Її, згадав, що його звуть Джо. Вiн працював у Валанте.
  
  
  "Я знаю, що ти вiдчува"ш, Картер. Збентежений. Ви, агенти, AX, повиннi бути кращими по всьому кращих, але одна маленька дiвчинка взяла вас одна".
  
  
  "Вона не маленька", - сказав я. Є мiсця, де вона зовсiм не маленька ".
  
  
  Барбара Валанте засмiялася. Потiм вона взяла сумочку i вийшла за дверi квартири, залишивши мене наодинцi з лейтенантом свого батька.
  
  
  "Я й сам був трохи збентежений тим, як ти привiв мене в Калiфорнiї. Таким чином можна було зруйнувати майбутн" амбiтного молодого людини", - сказав Джо.
  
  
  "Вибачення. У той час це здавалося правильним".
  
  
  Джо sel i подивився на годинник. Очевидно, Валанте повинен був прибути в будь-який час.
  
  
  "Як ти сюди потрапив?" Її запитав його. "Я думав, що втратив тебе".
  
  
  "Валанте зрозумiв це. Вiн сказав, що у тебе, мабуть, " список подружок Лося, старих i нових. Можливо, в списку була Барбара. Так що потiм того, як ти потряс мене в Калiфорнiї, вiн послав мене сюди, щоб спробувати перехопити тебе. "Вiн порився в кишенi i витяг маленьку чорну книжку Лося. "Тепер її знаю, звiдки у вас iмена. Її обшукував вас вчора ввечерi".
  
  
  "Ви були тут, у квартирi, коли її, розмовляв з дiвчиною.
  
  
  "По сусiдству. Барбара зателефонувала менi потiм того, як поклала тебе спати". Вiн знову усмiхнувся. "Досконала дiвчина. Менi потрiбна така, як вона".
  
  
  "Ми обидва повиннi".
  
  
  "Коли у нах щось було з могутнiм голосом, i Валанте стало вiдомо про це, стався вибух, який можна було почути на всьому шляху до Покипси. Валанте дiйсно пiдiрвав свiй стейк. Її думав, кого-небудь вб'". було б краще, якщо б вiн омела. "
  
  
  "Я знаю, що Ви ма"те на увазi." Її знову крадькома перевiряв свої пута. Це було марно. Якщо її вийду на свободу, хтось повинен буде мене звiльнити.
  
  
  "Коли Валанте встановив для нах шляхiв, вона змусила його з'їсти його слова", - продовжив Джо. - "Вона сказала йому, що вiн бiльше не керу" її життям. Але це спрацювало. Барбара кинула Лося. сама, i Валанте простив її. Тепер вiн навiть пиша"ться тим, що вона залишилася з ним ".
  
  
  Молодий лейтенант Валанте, очевидно, багато думав про сво" боссе. I набагато бiльше вiн думав про дочку боса.
  
  
  Вiн знову подивився на годинник, пiдвiвся й подивився у вiкно на вулицю внизу. "Там voni."
  
  
  В коридорi почулися shaggy. Джо кинувся вiдчиняти дверi. Вiн так прагнув догодити сво"му босовi, що це впадало в очi. Валанте увiйшов у кiмнату i зупинився, сердито дивлячись на мене. Дво" чоловiкiв з ним розлучилися. Один притулився до день i схрестив руки на своїй товстої грудей. Iнший пiдiйшов i сель бiля кухонної день.
  
  
  "Картер, ти був для мене випробуванням. В ту нiч в штатi Айдахо, ти стiкав кров'ю, як застрягла свиня, i її заткнув дiрку вiд кулi. Їй дозволив тобi жити. Ти вiдплатив менi, побивши моїх людей i заважаючи менi" - сказав Валанте.
  
  
  "У вас були свої причини грати в" Доброго самарянина ". Ви думали, що я можу привести вас до вбивцям Абруза. У той час ви не знали, що Лось був замiшаний".
  
  
  Сидiв чоловiк запалив сигару срiбною запальничкою. "Розумний хлопчик, не так, Марко?"
  
  
  "Дуже розумний. Думаю, настав час дiзнатися, чого ще вiн навчився".
  
  
  "Ваша донька пообiцяла, що я не постраждаю", - сказав її Валанте.
  
  
  "Отже, її, казав що-небудь про насильство? Ми всього лише хочемо задати кiлька питань". Валанте пiдiйшов i заклацнув жалюзi на вiкнах. Це було поганим знаком.
  
  
  "У мене нема" часу на iгри, Марко. Йдемо прикiнчимо его зараз", - пробурчав чоловiк у крiслi.
  
  
  Її крадькома спостерiгав за людиною в крiслi з того моменту, як вiн увiйшов у квартиру. Її дуже готель, дiзнатися, хто вiн такий. Хлопець, що притулився до дня, був звичайним бандитом по мафiї, з флегматичним особою i тупими очима. Але людина в крiслi був одягнений дорого, з срiбними запонками i туфлями навколо шкiри алiгатора. Вiн здавався босом рiвного рангу Валанте. Вiн мене особливо цiкавив, тому що вiн був високий, худий i носив точках. За винятком охайною одягу, вiн виглядав як бухгалтер, а не як бандит. Вiн був схожий на людину, якого двi дiвчини з Портленда назвали iншому Муса.
  
  
  "Я взяв тебе з собою, бо це ваша територiя, Ллю. Але я веду це шоу. I її хочу знати, що Картер дiзнався пiд час своїх подорожей", - вiдрiзав Валанте.
  
  
  Її зловили iм'я. Її зловили iм'я. Людиною в крiслi був Ллю Россi.
  
  
  
  
  
  Лью Лiкаря. Старий ворог Френка Абруза.
  
  
  Витягнувши чорну книгу, Джо передав ee Валанте. "Я знайшла це у Картера. Це належало Мусу. Саме тут Картер отримав iмена дiвчаток".
  
  
  "Як ти це отримав, Картер?"
  
  
  "Лось втратив його пiд час брухту".
  
  
  Валанте перегорнув сторiнки. Россi нахилився вперед. Його очi за окулярами блищали, як яскравий чорний метал. Якщо его iм'я або один з його псевдонiмiв буде знайдено в книзi, гра буде закiнчена. Валанте запiдозрив би вiн, що я тiльки що зрозумiв - Россi найняв Лося, щоб той убив Абруза.
  
  
  "Просто дiвочi iмена", - сказав Валанте, i Россi, здавалося, розслабився. Валанте пiдiйшов до сторiнки, на якiй було iм'я Барбари. Вiн у гнiвi вирвав її i зiм'яв. "Ублюдок". Потiм вiн знову подивився на мене. залишилося перевiрити, Картер? "
  
  
  Її тримав рот на замку.
  
  
  "Останнiм часом ви були дуже зайнятi - зносили публiчнi будинки, збивали з пантелику людей i вбивали декiлькох ... Але у вас ще нема" Лося або грошей, я думаю".
  
  
  "Грошей нема". У Лося ih net. Дво" навколо убитих мною чоловiкiв були причетнi до вбивства Абруза. Вони були в Бонэме з Мусом, коли вiн убив дiвчину Бранта", - сказав її Валанте.
  
  
  "Я зрозумiв це. Але я не можу дозволити тобi отримати Лося. Її знайдений отримати задоволення вiд стягнення боргу кровi, який менi належить. Френк Абруз був моїм самим старим другом. Ми повернулися назад. тут провести деякий час з Ллю, поки її поїду в Вегас, потiм Муса ".
  
  
  Россi встав, затиснувши цигарку в куточку rta. "I її збираюся подбати про тебе", - посмiхнувся вiн.
  
  
  Валанте, можливо, не готель мо"ї смертi, але Россi був упевнений. Їй був упевнений, що вiн збирався пустити менi кулю в очi, як тiльки Валанте пiде. Нiяких образ. Просто рiч, про яку треба подбати.
  
  
  "Ви зрозумiли, що-що, але не все", - сказав її Валанте. "Ви пропустили найважливiше".
  
  
  "Що це таке?"
  
  
  "Вiн гальму", Марко. Тобi краще пiти, якщо хочеш пiймати Лося", - сказав Россi.
  
  
  "Що сталося, Россi, боїшся почути те, що я кажу? У мене " твiй номер".
  
  
  "Про що ти говориш?" - зажадав Валанте.
  
  
  "Про те, що Френка Абруза замовили. Це було не просто пограбування, яке Лось влаштував у Флоридi. Це було ударом по твоїм одному. Россi нацькував Лося на Абруза, i з ними тхора, вiн працю" проти вас, а люди, намагаючись перешкодити вам дiзнатися. "
  
  
  Лью Россi вiдступив на крок i став поруч з Валанте позаду Джо. Вiн несподiвано вдарив Джо кулаком у спину. Молодий хлопець вiдкрив рот i ахнув. Вiн зробив крок до мого стiльця i простягнув руку з гiпсовою пов'язкою. Потiм вiн впав обличчям вниз, i її побачив нiж мiж его лопатками.
  
  
  Марко Валанте рiзко обернувся. Її кричав на нього. "Нi, Валанте. Iнший хлопець!"
  
  
  Вiн зрозумiв, що зробив помилку, але було вже пiзно. Чоловiк на день, хлопчик Россi, вистрiлив у нього, i его, тiло сiпнулося вiд попадання кулi. Valante вперто вiдмовлявся падати. Вiн зробив повний покажчикiв, витягнувши пiстолет, i зiткнувся з людиною, який встромив йому кулю в спину.
  
  
  Чоловiк на день знову натиснув на курок. Его рушницю, оснащений глушником, прийняло звук слини. Goggle потрапила в Валанте, як кулак в плоть. Валанте, нарештi, почав падати, але вистрiлив сам. Потiм вiн впав на пiдлогу бiля мого стiльця.
  
  
  Бандит Россi притулився до дня, ноги розставленi, як нiби вiн сподiвався взяти себе в руки i не впасти. Вiн зробив свою роботу. Вiн врятував свого боса. Але вiн помирав. Пострiл Валанте потрапив ему в життi. Вiн повiльно вислизнув за дверi, як п'яний, вирiшив сiсти на пiдлогу. Его колiна звисали. Його ноги раптом зiсковзнули вперед, i вiн звалився згорнулася купою.
  
  
  Лью Россi плавно витягнув ножа навколо спини Джо i витер його про пальто молодого мафiозi. Вiн закотив повiки Джо, щоб переконатися, що той мертвий. Потiм вiн переступив через Джо i штовхнув Марко Валанте ногою. Вiн знову пiдштовхнув його, потiм глянув на мене. "Розчарований, Картер?"
  
  
  "Ага", - сказав я.
  
  
  Нарештi Россi перевiрив свою людину. Вiн не виглядав з розбитим серцем, коли пiдтвердив, що стрiляв мертвий. Навколо було безлiч замiн. "Як ти взнав?" - запитав вiн мене.
  
  
  "Безлiч осколкiв склалося разом. Хтось по мафiї послав Куган вбити мене i дiвчину в Бонэме. Це був не Валанте - на-готель змусити дiвчину поговорити, а її - привести його до вбивцям Абруза. Коли її виявив, що у Лося був ще в мафiї. Її, склавши два i два разом. Абруз зiпсував операцiю з продажу наркотикiв з китайськими комунiстами. Її, вважаю, це була ваша угода. Але ви готелiв смертi Абруза за бiльш важливої причини, нiж просто злiсть. "Тепер її здогадувалася. "Вiн зна" про зустрiнуть ваших та"мних стосунках з комунiстами i збирався поговорити. Ви боялися, що ми знати, про що йдеться, i тому ви позбулися Абруза i Кiрбi. А потiм у них Мередiта, i менi довелося розiбратися, перш нiж ми щось знайдемо. Ви, мабуть, вбили Мередiта самi - его вбивця використовував нiж ".
  
  
  
  
  
  .
  
  
  "Вони не називають мене Доктором, тому що я вивчав медицину. У колишнi часи її робив багато митт"вих операцiй". Вiн клацнув ножем i сунув його в хвилину: "Я мало не застав тебе в мотелi. Ти щасливий ублюдок, Картер".
  
  
  "Це тому, що я чистий серцем".
  
  
  "Тебе теж дуже цiкаво. Оскiльки ти не збира"шся залишати цю квартиру живим, його мiг би розповiсти тобi обладнання всьому iншому". Вiн знову сель у крiсло i знову запалив сигару. "У мене хорошi стосунки з цими Китайцями. Угода з наркотиками була лише прикриттям - приводом для мене зустрiтися з ними. Її використав своїх людей, щоб проникнути в AX i передати iнформацiю комунiстам. Одiна навколо моїх людей на вашiй базi в Каролiнi стало вiдомо про мiсцезнаходження Шейли Брант за зустрiнуть ваших файлiв. Комунiсти заплатити за мою допомогу високоякiсними лiками. У мене найкращий запас в країнi. Для estestvenno, мафiя не зрадi" вiдомо про моїх особистих справах. Абруз шталь пiдозрiлим, тому йому довелося пiти ".
  
  
  "Як ви плану"те пояснити цю сцену Органiзацiй? Робота, яку ви виконали з Джо, практичнi носить свої iнiцiали".
  
  
  "Ти зробив це, Картер. Ти хороший у поводженнi з ножем. Ти також убив Валанте i мого хлопчика он там. Це моя iсторiя, i Барбара Валанте збира"ться її пiдтримати".
  
  
  Вiн подзвонив Барбарi в лiкарню i сказав агов, ee батько поранений, та гей, краще якнайшвидше повернутися в квартиру. Вiн повiсив трубку i, сель, дивлячись на мене з кремнi"вої усмiшкою на тонких губах.
  
  
  "Ти дав менi пекельне час, людина AX. Але тепер ти у мене".
  
  
  Її спiтнiв i вiдчайдушно смикав мотузки. Якимось чином менi довелося повiдомити Хоку те, що я тiльки що дiзнався. Але менi не хотiлося перебувати в межах номерами миль вiд старого, коли вiн усвiдомив, що в AX проникли мафiозi, якi працювали на червоних китайцiв.
  
  
  Россi встав. Вiн витягнув навколо кишенi хустку i засунув менi в рот. "Барбара повинна бути тут хвилина через десять. Я не хочу, щоб ти кричав або брав участь у розмовi".
  
  
  Рiвненської через дванадцять хвилина вона побiгла по коридору i пiрнула в квартиру. Вона зблiдла, коли побачила жахливу картину: три тiла, одне навколо яких належало її перед батьком. Багато жiнок впали в непритомнiсть. Вона тiльки видавала здавлений звук агонiї.
  
  
  Россi зачинив дверi i затиснув гей рот рукою. Вони боролися, поки вiн не приставив нiж до її горла.
  
  
  "Я знаю, що тобi важко, Барбара, - сказав вiн своїм м'яким голосом, - але ти повинна зберiгати спокiй i вести себе. Вiд цього залежить ваше життя та життя Вiдстiйник".
  
  
  Вона кивнула, i Россi вiдпустив ee. Вона випустила ридання навколо горла, її очi просили мене пояснити, що я не мiг гей дати.
  
  
  "Я хочу, щоб ти пiдiйшла до телефону", - сказав агов Россi.
  
  
  "Кому їй повинен подзвонити?" - хрипко спитала вона.
  
  
  "Хто завгодно, якщо тiльки вiн " членом ради директорiв. Її пропоную Села Терлицци або Дона Корвоне. Давайте зробимо це Терлицци. Вiн завжди багато думав про вас. Вiн повiрить усьому, що ви говорите".
  
  
  Барбара пирхнула i рiзко зiтхнула. Її очi метнулися до мене, i вiн спробував заговорити, незважаючи на кляп, але виявив, що задихаюся.
  
  
  "Що я збираюся сказати, Росiї?" - запитала вона голосом, який раптом шталь жорсткiше.
  
  
  "Той Нiк Картер вбив твого батька, i Джо, i що я намагаюся вбити його. Все буде в порядку, якщо у тебе виникнуть проблеми з розмовою. Це зробить його переконливим. Тодi ти кладеш трубку, не надаючи жодних подробиць. "
  
  
  Россi зiбрав всю зброю в кiмнатi i розклав його на столi. Вiн взяв Браунiнг Валанте, який несс. "А тепер, Барбара, якщо ти не переда"ш повiдомлення в точностi так, як я її передаю його, тебе, його, вистрiлю Картеру в обличчя".
  
  
  Его план знаходив форму. Бос мафiї, якого повинна була зателефонувати Барбарi, проковтне її iсторiю. Потiм того, як вона повiсить трубку, Россi уб'" нас обох. Потiм вiн скаже мафiї, що я вбив дiвчину, перш нiж вiн уб'" мене. Вiн, мабуть, продумав ще кiлька деталей, щоб остання частина була переконливою, але суть була очевидна.
  
  
  Її пiймав погляд Барбари i похитав головою. Її, сподiвався, що вона зрозумiла. Коли вона завершить дзвiнок, ми обидва були мертвi.
  
  
  Вона пiдiйшла до телефону. Россi shell про неї. Її перекинувся через стiлець i впав на пiдлогу, вiдчайдушно намагаючись зламати його, щоб звiльнити руки. Менi це не вдалося, але iз-за ударiв об пiдлогу Россi сiпнувся головою. Коли його погляд вiдiрвався вiд Барбари, вона схопила голку для пiдшкiрних iн'"кцiй, яку використовувала напередоднi ввечерi, i встромила її ему в плече з усi"ю силою.
  
  
  Раптовий бiль змусила Россi крикнути. Навiть її здригнувся, побачивши пристрiй, що стоїть у нього в руцi, як голки дикобраза. Россi вилаявся i висмикнув його. Поки вiн це робив, дiвчина вдарила його телефоном. Вiн впав на стiну, i вона побiгла на кухню i зачинила дверi. Незважаючи на свiй вище, дiвчинка думала швидко. Втечу було для нах краще, нiж намагатися залишитися i битися з Росiї.
  
  
  Россi непевно похитав головою. Вiн був такий злий, що я подумала, що вiн збира"ться вистрiлити в мене, просто щоб випустити повiтря навколо селезiнки
  
  
  
  
  
  Потiм ми обидва почули, як грюкнули дверi на чорну сходи. Вiн зрозумiв, що йому треба зупинити Барбару, iнакше весь план его розвалиться. Вiн кинувся до дня, яку вона закрила, вiдчинив її плечем i побiг через кухню. Її, чув, як вiн спускався сходами.
  
  
  На кухнi вiдкрився ящик. Барбара увiрвалася в кiмнату з м'ясним ножем. Вона важко дихала. "Я зачинила заднi дверi i пiрнула в комiрчину з мiтлами. Вiн пробiг mimmo мене", - сказала вона, звiльняючи мене.
  
  
  Її вихопив у нах нiж i перерiзав мотузки, що зв'язують мої щиколотки. Її пiдняв початку другої пiстолет з глушником i помчав через кухню до сходiв.
  
  
  Россi вийшов на вулицю i пiрнув назад всередину, коли не побачив дiвчину. Вiн пiдняв очi, коли її з'явився на майданчику другого поверху.
  
  
  Его goggle збила осколки з боку вiдкритої день позаду мене. Мiй порвав рукав пальто.
  
  
  Вiн вiдкрив дверi, яка займа"ться вела на вулицю, i стрибнула в нах. До того часу, як я спустився на рiвень вулицi, вiн зник за рогом будинку.
  
  
  11
  
  
  Коли її, повернувся в квартиру, Барбара сидiла на колiнах поруч з батьком. Бiль вiдбилася на її блiдому обличчi.
  
  
  "Я знаю, що це зажада" вiд вас багато чого, але менi потрiбна ваша допомога. Її повинен швидко знайти Россi", - сказав я.
  
  
  "Що ти дума"ш, кравець вiзьми?"
  
  
  "Вiн не збира"ться вiдмовлятися вiд сво"ї посади i бiгти. Вiн придума" ще одну iсторiю, щоб розповiсти Органiзацiй. Наприклад, що ви зрадили свого батька i об'"дналися зi мною".
  
  
  Вона встала. "Тодi ми повиннi зупинити його, перш нiж вiн зможе зв'язатися з ними".
  
  
  "Точно."
  
  
  Вона їхала на маленькому фiатi. Коли ми виїжджали з житлового будинку, вона сказала: "У Росiї " ма"ток у передмiстi. Думаю, вiн туди поїде".
  
  
  Її зробив її на вулицю, де вчора ввечерi залишив орендовану машину. Машина все ще була там, з квитком за незаконну парковку на лобовому склi.
  
  
  "Ви ведете машину", - наказав я. Її sel поруч з нею, збираючи гвинтiвку, яку перевiрив на базi AX в Пiвденнiй Каролiнi.
  
  
  Будинок Россi стояв на пагорбi. Залiзнi ворота охороняли вхiд, а територiю оточував високий паркан.
  
  
  "Якщо зламати ворота, спрацю" сигналiзацiя", - сказала Барбара. "Ви повиннi зателефонувати в будинок i попросити, щоб вас прийняли".
  
  
  Її прослизнув пiд кермо, i зайняв її мiсце. Потiм її проїхав через ворота, вiдкрив замок i вибив ih. Автомобiль проїхав по мощеної дороги, одна частина ворiт все ще висiла на капотi. Погнуте крило дряпало шину, великого сенсу не мають, як рiзьблена файл.
  
  
  Коли ми проїжджали mimmo, на нас кричав чоловiк у одязi садiвника. Початку другої чоловiк пробiг через кущi з пiстолетом у руцi. Її пiдняв гвинтiвку однi"ю рукою, схрестив руки на грудях i висунув мозку у вiкно. Його натиснув на спусковий гачок, i бiжить чоловiк звернув у бiк ставу.
  
  
  "Це машина Россi", - крикнула Барбара, вказуючи на "кадилак" на пiд'їзнiй дорiжцi. "Вiн тут, добре".
  
  
  Її вискочив навколо машини i вистрiлив в бензобак "кадилака". Її накачав ще двi кулi, потiм витягнув запальничку AX i кинув її в газ, який почав сочитися через баком.
  
  
  "Що робиш?" - здивовано запитала дiвчина.
  
  
  "Переконатися, що вiн не зможе пiти", - сказав я.
  
  
  Полум'я вибухнуло кузов кадилака, а потiм вибухнув бак. Чоловiк у формi шофера з'явився на сходах, спуска"ться з квартири над гаражем.
  
  
  "Нiк!" - вигукнула дiвчина, вказуючи на нього.
  
  
  Її, притулився до капоту сво"ї машини, поставив гвинтiвку на мiсце i всадив кулю в груди шофера, поки вiн все ще намагався дiстати револьвер з-пiд камзоли.
  
  
  Поруч зi мною в крилi заскиглила goggle. Хто-то в будинок вистрiлив у мене. Її, присiв i побiг до iншої сторони машини, де Барбара вже сидiла навпочiпки. Ще один пiстолет завiвся. У будинок було як мiнiмум дво" чоловiкiв.
  
  
  Тримаючи гвинтiвку на колiнах, її, подивився на дiвчину. Вона важко дихала, i рум'янець повернувся до її обличчя.
  
  
  "Барбара, - сказав я, - з тобою все в порядку".
  
  
  "Так ти, Нiк".
  
  
  "Я хочу, щоб ти вiдкотилася з машини i сховалася колах кущiв троянд", - сказав її ей. "Ви можете стрiляти з гармати?"
  
  
  "Звичайно її можу."
  
  
  Її посадили ей в руку свiй "люгер". "Стрiляти по будинку. Тобi не обов'язково мати мету. Просто фотографуйте. Її хочу прикриття".
  
  
  Потiм її пролiз через вiдчиненi дверi машини i повернув ключ. Взяв велосипед, лежу на проведенi обчислення на сидiння, натискаючи рукою на педаль акселератора. Її, простягнув руку i натиснув на передачу, i машина покотилася по дорiжцi до передньої частини будинку.
  
  
  Її викотився на галявину i, пробираючись крiзь кущi, опинився бiля стiни. Її проповз пiд вiкнами в кут будинку. Ззаду був внутрiшнiй дворик i засклена веранда. Лью Россi жиль стильно.
  
  
  Взявши невелику кам'яну лавку, її жбурнув її в скло. Вибiг чоловiк, шукаючи мене. Її чекав, я стою спиною до стогнати. Нарештi вiн ризикнув вийти у двiр. Коли вiн проходив mimmo мене,
  
  
  
  
  
  Її, вийшов i вдарив його прикладом гвинтiвки.
  
  
  Її, увiйшов у будинок через розбитi склянi день i виявив жiнку в червоному платтi, сидить у кутку. Їй було за тридцять, i вона була так налякана, що тремтiла всiм тiлом.
  
  
  "Хто ти, кравець вiзьми?" - сказала вона тремтячим голосом.
  
  
  "Її Нiк Картер. Ви жiнка Россi або его, господиня?"
  
  
  "Нам одiна. Її приїжджаю навколо Вегаса. I якщо її коли-небудь виберуся звiдси, я не повернуся".
  
  
  Його увiйшов у кiмнату побiльше, по коридору, вискочив чоловiк i вистрiлив у мене. Її вистрiлив з рушницi з стегна, i мiй goggle потрапила у вазу на довгому столi праворуч вiд людини. Вiн вiдскочив. Перевернувши довгий стiлець, штовхнув її его, щоб заблокувати вхiд в коридор. Потiм її використовував його, як щит.
  
  
  Чоловiк пустив двi кулi менi в плече. Її лежав на проведенi обчислення i застогнав. Її дорахував до десяти, перш нiж вiн клюнув. Потiм її почув, як вiн наближа"ться до мене. Її почекав, поки вiн пiдiйшов до столу i нахилився над ним, щоб знайти мо" тiло. Потiм її, змахнув гвинтiвкою i вибив револьвер у нього навколо руки.
  
  
  Вiн схопив мене за волосся, що було як не можна краще. Мiй виття був не таким фальшивим, як стогiн. Її думала, вiн збира"ться вирвати менi волосся з коренем. Пiднявшись, вдарив її его прикладом по пiдборiддю. Потiм її переступив через нього i пiшов по коридору, уставленному дверима.
  
  
  "Россi", - крикнув я. "Ти занадто боязкий, щоб вийти?"
  
  
  Нема" вiдповiдi.
  
  
  Її вiдчинив дверi порожнiй спальнi i рушив далi.
  
  
  "Россi", - крикнув я. "Ви повиннi вбити людину ззаду, як Джо?"
  
  
  Тиша.
  
  
  Її спробував iншу дверi. Ванна. Жiнка в унiформi покоївки зiщулилася у ваннiй.
  
  
  "У тебе тут прекрасне мiсце, Россi", - крикнув я. "Скажу тобi, що я збираюся з нею зробити. Її пiдпалю її, якщо ти не вийдеш".
  
  
  Вiн вийшов. Вiн вискочив з бiлизняного туалету, вдарив мене дверима, i збив мене з нога, а потiм накинувся на мене.
  
  
  Нiж блищав, коли вiн встромив його менi в горло. Її сiпнувся, схопив його за зап'ястя двома руками i почав згинати його руку назад. Вiн впав i вирвався, встромивши менi кулак в ребра. Потiм вiн знову вдарив ножем, порiзавши довгу дiру в нозi моїх штанiв, коли її вiдкотився.
  
  
  Ми зустрiлися в коридорi, важко дихаючи. Вiн стояв на колiнах, а її - на сво"му, i рушницю, яку впустив її, лежало на пiдлозi мiж нами.
  
  
  "Пiднiми це, Картер", - сказав вiн. "Спробуй пiдняти, i її вiдрiжу тобi руку".
  
  
  Її забрав Хьюго перед тим, як покинути квартиру Барбари. Її вклав нiж в долоню, i коли Россi побачив це, вiн пiдняв руку, щоб кинути свiй нiж.
  
  
  Барбара застрелила його. Вона увiйшла в будинок i сидiла в кiнцi коридору. Вона пiдняла "люгер", мiцного взяла його обома руками i прострелила йому потилицю. Вона повiльно пiдiйшла до нас i зупинився, дивлячись на мерця. Нарештi вона повернулася до мене з розсiяним виразом обличчя i сказала: "Код ... вiн порушив код Коти ... ублюдок".
  
  
  На наступний ранок ми попрощалися в чорному. Її довге волосся було зiбране в цнотливий пучок на шиї, а на її блiдому особа не було макiяжу.
  
  
  "Я думаю, ви зараз збира"тесь в Лас-Вегас, щоб спробувати знайти пiсля Лося", - сказала вона.
  
  
  "У мене таке вiдчуття, що вiн буде чекати мене".
  
  
  "Ви читали газети? Полiцiя не може зрозумiти, що сталося. Вони думають, що йде якась вiйна мiж бандами".
  
  
  "Ми вийшли якраз вчасно", - сказав я.
  
  
  "Нiк, її повинен я, що сказати".
  
  
  "Ти ма"ш на увазi щось подiбне, може, ми зустрiнемося знову, коли обставини покращаться?
  
  
  "Думаю, менi взагалi не потрiбно це говорити".
  
  
  Номер, який Лось записав для Кори в Лас-Вегасi, був номером ранчо, законного борделi, яким керу" жiнка по iменi Арлiн Бредлi. Коли вона стало вiдомо, що я не хочу пробувати таланти ee дiвчаток, жiнка Бредлi проводила мене в малообставленный кабiнет i сiв на обертове крiсло.
  
  
  "Кора пiшла звiдси деякий час назад. Вона не призначена для цього, i вона знайшла собi iнше життя".
  
  
  "Ви пам'ята"те людини по iменi Лось?"
  
  
  "Вiн i ще тро" прийшли сюди, щоб побачити Кору. Для estestvenno, її не стала ih розпитувати. Але я подумав, що це були люди, з якими гей, не варто зв'язуватися. Як я вже сказав, вона менi подобалася. ee елемента в такому мiсцi ".
  
  
  Вона вийняла знiмок навколо ящика стiлець i передала менi. "Я взяв це. Це дiвчина, про яку ви говорите?"
  
  
  Це була Шейла Брант.
  
  
  "Що вам треба, мiстере Гарпер? Що " предметом цих питань?" - запитала жiнка.
  
  
  "Мертва Кора. Як ви сказали, вона зв'язалася не з тими людьми. Тiльки її знала її, як Шейлу Брант".
  
  
  Вона моргнула. Новини, здавалося, сильно вдарили по нiй. Коли вона знову заговорила, її голос був хрипким. "Тобi слiд було сказати менi ранiше. Їй сказав, що вона менi подоба"ться, i її серйозно. Був чоловiк, вiдомий як Лось, вiдповiдальний за її смерть?"
  
  
  "Так".
  
  
  "Вiн в Лас-Вегасi. Вчора ввечерi його бачила його в казино".
  
  
  "Якщо Мус з'явиться тут, ти подзвониш менi в мою готель?"
  
  
  "Звичайно."
  
  
  Її полював на Лося вiн вночi в казино, клубах i готелях
  
  
  
  
  
  але її его не знайшов.
  
  
  Арлiн Бредлi зателефонувала менi, коли її снiдав. "Вiн зв'язався зi мною. Ви можете вийти?"
  
  
  Її їхав пiд палючим сонцем на ранчо. Пульс у мене частiшав, адреналiн зашкалював. Мої пошуки пiдiйшли до кiнця.
  
  
  "Вони питали про вас, як i ви про них. Їй сказала, що ви були тут i збира"теся повертатися. Вони хочуть, щоб її влаштувала вам пастку", - сказала Арлiн Бредлi.
  
  
  "Ви прийняли пропозицiю?"
  
  
  Вона вперше усмiхнулася. Посмiшка була тонкою, жорсткою i стриманою. "Думаю, вони думають, що хтось навколо мого бiзнесу не може заперечувати проти ih. Вони запропонували менi 10 000 доларiв, щоб її залишили тебе одного, щоб вони могли тебе вбити".
  
  
  "Вони, мабуть, знайшли грошi".
  
  
  "Грошi?" - сказала вона, спохмурнiвши.
  
  
  "Неважливо. Скажiть їм, що ви це зробите. Скажiть їм, що ви поклали ih пастку".
  
  
  "I замiсть цього ви ih зловили".
  
  
  "Я спробую", - сказав я.
  
  
  По дорозi на ранчо її проїхав mimmo старого мiста-привид. Ми поїхали до нього, i вiн пробирався крiзь пил, поки не знайшов будiвля, яке виглядало пiдходящим для того, що її готель. Її вийняв навколо машини гвинтiвку i сховав її на кроквах бiля день.
  
  
  "Чи можу я запитати, чому ви це робите?" - сказала Арлiн.
  
  
  "У мене " пiстолет, якого достатньо для захисту з близької вiдстанi. Але вони можуть спробувати вбити мене з вiдстанi".
  
  
  Вона дивилася на безлюдну вулицю. Хоча повiтря мерехтiв вiд савченко, вона тремтiла. "Iдеальне мiсце для перестрiлки. Як у кiно. Тiльки це не вигадка".
  
  
  "У тебе на ранчо кiлька коней. Скажи Лося, що збира"шся взяти мене на прогулянку сьогоднi нiяк не коли. Ти приведеш мене сюди, потiм втечеш з кiньми i залишиш мене ходьби".
  
  
  "Звучить iдеально. Для них".
  
  
  "Я хочу, щоб вони довiряють цьому. Коли вони знову зв'яжуться з вами?"
  
  
  "Лось сказав, що приїде в полудень. Розклад ему пiдiйде. Те ж саме з тим, що я кинув тебе тут без коня".
  
  
  Повернувшись на ранчо, вона налила менi випити i пiднесла свою чарку до мого. "До успiху."
  
  
  "До злочину", - сказав я.
  
  
  Вона посмiхнулася початку вдруге з нашої зустрiчi. "Я зберiгаю видимiсть твердостi, тому що це краще для бiзнесу. Але я можу сильно спiвчувати людям. Як Кори. Як ти".
  
  
  Її налив нам ще одну. "Тодi до дружби".
  
  
  Ми їхали в мiсто-привид пiд таким спекотним сонцем, що моя сорочка прилипла до спини. Її спiшився.
  
  
  "Ти бачиш ih, Нед?"
  
  
  "Я побачив вiдблиск сонячного свiтла. Вони, ймовiрно, дивляться через бiнокль. Давай, злiтай. Вони будуть поруч. Вони не захочуть пропустити зустрiч".
  
  
  Вона рвонулася, залишивши мою коня. Це не входило в план. Але це не мало значення. Лось все одно прийде. Її, знав, що можу на це розраховувати.
  
  
  Її селл осiлу на веранду одного навколо давно покинутих магазинiв i викурив сигарету. Потiм її побачив машину - знайомий Лiнкольн. Вiн зупинився в кiнцi вулицi, i з нього вийшов чоловiк. Великий чоловiк. Вiн стояв i дивився на мене, i я вiдчув, як мiй складати долар стислося.
  
  
  Моя кiнь видав шум. Її, глянув на тварину i побачив iншого бандита, що наближа"ться з протилежного боку. Вiн шелл, ведучи коня. Його ноги здiймали куряву крихiтними спiралями.
  
  
  Вони планували зловити мене пiд перехресний вогонь.
  
  
  Її кинув недопалок сигарети. Її встав i перемiстився мiж двома будiвлями. Стояти бiля однi"ї стiни навколо хатин, її, чекав, поки мої сталкери зроблять крок. Це не зайняло багато часу. Лось вийшов з-за рогу.
  
  
  "Як тобi сподобалися мої дiвчатка, Харпер?"
  
  
  "З парою все було добре / *
  
  
  "Але не так красиво, як Шейла? Вона була красуня. Менi дуже шкода, що я зламав гей шию. Ми кiлька разiв були разом. Але великi грошi замутять голову жiнки, спотворять її мислення".
  
  
  "Вона не грабувала тебе".
  
  
  Лось пiдiйшов лиже. "Тодi хто це зробив? Її отримав гей роботу в будинок Арлiн, але я її бiльше нiкому не розповiдав про грошi. Так як же вони могли зникнути, як вона сказала?"
  
  
  Моя рука звисала збоку, i вiн повернувся так, що Лось не мiг бачити мою руку. Її рушив, розгорнув "Люгер", i Лось вiд прапора дозволу на виконання вiдвисла.
  
  
  "Думаю, вона зробила помилку, сказавши Арлiн", - сказав я.
  
  
  "Кинь, Харпер!"
  
  
  Iнший чоловiк обiйшов будинок i пiдiйшов до мене ззаду. Вiн стояв навпочiпки, його пiстолет був спрямований на мене. "Я сказав, кинь, сосунок".
  
  
  "Не стрiляйте в нього", - крикнув Лось. "Я хочу почути, що вiн скаже про грошi".
  
  
  Її кинув "Люгер" i позадкував до хатини. "Арлiн пiдкорила Шейлу i заслужила її довiру. Вона сказала менi, що ви запропонували гей 10 000 доларiв за цю установку. Це правильно, Лось, або вона сказала вам, що це була послуга для старого друга?"
  
  
  "Вона сказала, що це ласку".
  
  
  Її, повернувся i пiрнув у вiдкрите вiкно хатини. Її вдарився плечем об гнилi дошки, i вони подалися, випльовуючи пил. Її, чув, як Лось, i iнший чоловiк кричали одне на одного. Її, пiдвiвся, пiдбiг до крокв i потягнувся за спiйманої там гвинтiвкою. Її повинен був знати, що його бiльше не буде. Арлiн повернулася i перемiстила его. Вона пiдставила мене по-справжньому.
  
  
  Проблема полягала в тому, що я не усвiдомлював, що вона замiшана, поки Лось знову не принiс грошi. Лось сказав, що отримав Шейлi роботу в будинок,
  
  
  
  
  
  Одного разу вони зробили Арлiн брехухою, принаймнi, з-за упущення. Лось сказав, що вiн все ще не знайшов грошей, а це означало, що вiн не мiг запропонувати Арлiн 10 тисяч доларiв. Це двiчi зробило її брехухою. I вона дала менi цю реплiку про те, як сильно вона ставилася до Шейлi i до мене. Вона менi сказала, що буде чекати, якщо її вийду з цi"ї пастки живим. Напевно, з пiстолетом.
  
  
  Лось побiг по ганку будинку. Вiн скидався на буйвола. Вiн кинувся через дверi, не зупиняючись, i провалився через пiдлогу. Его оленка був бiльше, нiж могли витримати гнилi дошки. Его прикололи до кiмнат. Вiн вилаявся i корчився, шукаючи мене.
  
  
  Їй ступив до нього i його его по обличчю пiдiбраними дошкою. Удар був таким сильним, що дошка розкололася.
  
  
  Iнший чоловiк на заходi у вiкно. Її кинув в нього стилет, але пiшов поспiшно i промахнувся. Її ухилився в дверi. Якщо б iнший Муса не пiдняв його, мiй "Люгер" все ще лежав би зовнi.
  
  
  Її риссю завернув за рiг. Пiстолет все ще був на мiсцi, але її не нахилився костя нього. Арлiн сидiла мiж будiвлями, тримаючи в однiй руцi вiжки нервової конi, а в iншiй - маузер середньої ваги.
  
  
  "Прийди i забери його. Її повернулася, щоб допомогти тобi", - сказала вона.
  
  
  "Нi, ти повернулася, щоб перевiрити з хлопчиками, i щорiчно, чи все йде за планом. Це не так. Її все ще живий, i вони знають правду. Ти вкрала грошi у Шейли. Вона втекла, коли виявила, що вони пропали. нiколи не здогадувалася, що це у тебе ". Вона тобi довiряла. "
  
  
  Вона вистрiлила з автоматом.
  
  
  Її кинув фiат в пил. Її, пiдняв голову якраз вчасно, щоб побачити, як супутник Муса висунувся через вiкна i вистрiлив у Арлiн. Goggle була 45-го калiбру i розiрвала гей, особа.
  
  
  Її скрикнув i кинулася на чоловiка, витягуючи його через вiкна. Її вдарив його по обличчю i схопив його за руку з пiстолетом, поки ми котилися по курнiй вулицi. З-за рогу вилiз Лось. Вiн пiдняв валун, пiдняв його над головою i ступив до мене.
  
  
  Людина пiдi мною намагався направити пiстолет в потрiбному напрямку, але я її тримав його за зап'ястя. Її вдарив його его знову. Її, знав, що прийде Лось. В останнiй момент її вiдкотився. Лось випустив валун. Iнший чоловiк сидiв, i валун вдарив його его, з жахливим звуком, як якщо б нiж був в м'ясо. Я не сумнiвався, що цей чоловiк мертвий. Без сумнiву.
  
  
  Лось виглядав спантеличеним таким поворотом подiй. Вiн недовiрливо похитав сво"ю величезною головою. Потiм вiн пiдiйшов до свого друга. Вiн вирвав 45-й калiбр навколо пальцiв чоловiка.
  
  
  Її доповз до "Люгера". Обернувшись, її Лося вистрiлив у груди. Двiчi. Її, вистрiлив у нього в третiй раз, коли вiн встав з дикими очима i шевелящiхся ротом, немов готель щось сказати.
  
  
  Нарештi вiн впав i завмер в пилу. Її повiльно пiднявся на ноги. Мiсто-привид здавався майже беззвучним, як кладовище. Їй був "диною людиною в nen, хто залишився в живих. Довга iнтерес закiнчилася, i моя робота була зроблена, за винятком того, що я розповiв Хоука, про що проникли на бази AX. Але завтра буде iншим.
  
  
  Епiлог
  
  
  Її знайшов у Хоука бiля басейну его клубу в зеленiй сiльськiй мiсцевостi Вiрджинiї, недалеко вiд Вашингтона. Вiн брав такi необхiднi сонячнi ванни. Його кiстлявi лiктi i колiна були схожi на двернi ручки в колiр слонової кiстки.
  
  
  "Як пройшла прибирання?" Її запитав.
  
  
  "Обладнання все подбали. Нам довелося закрити бази в Каролiнi i Денверi, але ми отримали контроль над усiма шпигунами мафiї. На щастя, операцiя була на раннiй стадiї, i вони не передали нiякої важливої iнформацiї. "
  
  
  "В цiлому мафiї нiчого не знала про угоду Росiї з комунiстами або про те, що вiн був запричастным до шпигунства для AX. Абруз, ймовiрно, теж мало що знав. Вiн був просто пiдозрiлим. Але пiдозри можуть бути смертельними, коли ви сплуталося з такими людьми, як Ллю Россi ".
  
  
  Хоук розплющив одне око.
  
  
  "Це було дороге i криваву справу, Нiк, але це наша робота, твiй i мiй. Брудна справа, за яку не дають медалей".
  
  
  "Я знаю", - сказав я.
  
  
  "Ви готовi завтра поїхати в Лондон?"
  
  
  "Так сер."
  
  
  "Нiк", - покликав вiн, коли його вiдiйшов. Вiн sel в шезлонгу. "Хто дискiв бабуся, що чека" тебе в машинi?"
  
  
  "Надiйний iнформатор".
  
  
  "Ви ма"те на увазi дочка Валанта?" сказав вiн .
  
  
  * * *
  
  
  Барбара з нетерпiнням чекала. "Пiдемо куди-небудь i ляга"мо спати, Нiк. Завтра настане дуже швидко". Вона присунулася до мене лиже, коли її їхав з клубу. "Ваш бос був здивований?" "О, звичайно, - сказав я. "Вiн майже втратив дар мови".
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Агент - Контрагент
  
  
  
  Нiк Картер.
  
  
  Агент - Контрагент
  
  
  Присвячу"ться службовцям секретних служб Сполучених Штатiв Америки
  
  
  
  Перша глава.
  
  
  Переслiдуючи небезпечну дичина, то мисливець iнодi виявля", що вiн мимоволi помiняв роль зi сво"ю здобиччю, i шталь жертвою. Багато дикi тварини мають хитрiстю, необхiдної для засiдок, наприклад, ягуар-вбивця по Мату-Гросу, який ховався за власним слiдом, щоб заплутати i вбити мисливських собак одним ударом кiгтiв, завжди вбиваючи останню собаку в зграї першої. I слон-розбiйник-дабi, який розробив огидну звичку вiдривати кiнцiвки у переслiдувачiв-людей.
  
  
  Людина, звичайно, самий хитрий навколо всiх органiзаторiв засiдок, i її уважно обмiркував цей факт, коли шелл по темнiй лiсовiй стежцi. Це було iдеальне мiсце для засiдки; i її, знав, що це було заплановано саме так.
  
  
  Його шелл обережно, повiльно, спостерiгаючи за кожним деревом i кущем на предмет руху, прислухаючись до найменшого звуку. Мiй "Люгер", Вiльгельмiна, лежав напоготовi в кобурi, але без спорядження. Стилет "Хьюго" лежав у замшевих пiхвах, прив'язаних до мого правого передплiччя, пiд курткою, яку її носили. Її тiльки що пройшов mimmo нависа" гiлки, коли почув звук позаду себе. Ще до того, як вiн повернувся, її зрозумiв, що це означа" - чоловiк впав з дерева на землю позаду мене.
  
  
  Її, повернувся якраз вчасно, щоб побачити опуска"ться руку з ножем в нiй. Тонке гостре лезо було направлено виплат прямо в мою груди.
  
  
  Пiднявши лiве передплiччя, щоб заблокувати його, її, схопив чоловiка за зап'ястя. В той же час її тицьнув вказiвним i середнiм пальцями правої руки в очi чоловiковi. Але вiн притиснув вiльну руку до перенiсся, як раз вчасно, щоб врятувати очi.
  
  
  Її схопив его iнше зап'ястi обома руками, повертаючись i вiдвертаючися вiд нього, i сильно потягнув, нахиляючись вперед. Чоловiк пролетiв через мо" плече i вдарився об землю спиною. Нiж вилетiв з його руки. Її напружив м'язи на правому передплiччi, i стилет зiсковзнув менi в долоню. Перш нiж чоловiк встиг рушити з мiсця, засунув її тонкий потiк стилета ему пiд пiдборiддя i тримала його там.
  
  
  "Удачi наступного разу", - сказав тихо.
  
  
  Її не встромив ножа чоловiковi в пiдборiддя, як зазвичай. Її тримав його там, поки його очi звузилися на мене.
  
  
  Раптом вiн усмiхнувся. "Дуже добре, N3", - сказав вiн.
  
  
  "Якi-небудь пропозицiї?" - запитала я, прибираючи стилет з його горла.
  
  
  Вiн sel i обтрусився. "Що ж, її мiг би згадати, що вам слiд використовувати бiльше стегна в кидку. I що вашому стилет не " проблемою, i вважа"ться гiрше, нiж German Траппер's Companion, який ви тiльки що забрали у мене. Але я думаю, ви всi це зна"те, у будь-якому випадку. I ви, зда"ться, справля"теся зi сво"ю роботою, нам, незважаючи на що ".
  
  
  Її Хьюго поклав назад у пiхви. "Спасибi", - сказав я.
  
  
  Її пройшов перший тест на курсах пiдвищення квалiфiкацiї. Моїм супротивником був помiчником iнструктора з айкiдо в академiї AX, i її повинен був визнати, що вiн зробив бiса хорошу роботу, переконавшись, що я пам'ятаю основи самозахисту. Ми були на територiї суперсекретної школи для агентiв AX.
  
  
  "Тепер продовжуйте йти по цьому шляху, поки не приїхали до перетину з дорогою, яка веде назад в тренувальний центр", - сказав вiн менi. "Чекайте чого завгодно".
  
  
  "Я завжди люблю", - вiдповiв їй посмiшкою.
  
  
  Залишив їй его там i пiшов по звивистiй дорiжцi. Мiсяць вислизнула з-за хмар, освiтивши пiсля моторошним срiблястим свiтлом. Її рухався обережно, готовий до всього. Доїхавши до перехрестя, її зупинився на хвилину. Її, знав про вiдсутнiсть звукової комах, а це означало, що " велика ймовiрнiсть, що поблизу в залi хтось ще. Її тiльки почав свiй шлях, ведучий до тренувального центру, коли чоловiк вискочив через темряви на стежку вiдкрито передi мною. Її витягнув свiй "люгер" i добив людини до його зброї. Її нацiлив "люгер" ему в груди i натиснув на курок. Пролунав клацання в порожнiй цифровi камери.
  
  
  "Ти мертвий", - сказав я. "Goggle 9 мм складати долар".
  
  
  Фiгура в темному костюмi засмiялася, i я побачив, що на його обличчя був надiтий панчоху. Смiх i цей панчоху змусили мене крутитися в голи. Поки його все ще намагався зрозумiти це, її почув позаду себе легкий шум. Ця людина була лише приманкою. Але в цьому не було сенсу. Iнструктори нiколи не працювали в командах проти вас, наших нiчних вправах.
  
  
  Перш нiж його змiг повернутися обличчям до другого чоловiка, її вiдчув раптовий рiзкий бiль, взорвавшуюся бiля основи черепа. Яскравi вогнi спалахнули на мене в темрявi. Мої колiна пiдiгнулися, всi"ї територiї готелю, а вдарилася менi потилицю. Її десь почув низький стогiн, хрипящий звук, i вiн виходив навколо мого власного горла.
  
  
  Її почув голос. - Це вiн?"
  
  
  "Так, це вiн", - вiдповiв iнший чоловiк з якимось акцентом.
  
  
  Її з болем вiдкрив очi i побачив двi темнi постатi, що пливли в темрявi. Вони обидва
  
  
  носити панчiшнi маски. Її встиг запитати. - "Що це?"
  
  
  "Реальне життя, мiстер Картер", - сказав той з акцентом. "Не шкiльнi iгри, як ви думали".
  
  
  Її примружився крiзь затьмаренi болем очi, щоб побачити обриси осiб для панчохами, але було надто темно, щоб щось розгледiти. У всякому разi, не потрiбно нiяких блискучих висновкiв, щоб з'ясувати, що це не iнструктори навчальної академiї. Її просто намагався вгадати, як вони потрапили на територiю, коли один навколо них сильно вдарив мене ногою в бiк.
  
  
  Її, хмикнув i вилаявся собi пiд нiс. Бiль був нестерпний. Людина з акцентом нацiлив менi в обличчя "кольт " кобра" 38 Special.
  
  
  "Це було просто, щоб переконати вас, що це не гра, мiстер Картер", - сказав менi той, у кого був Кольт. Iнший чоловiк дихав неглибоко i виглядав так, наче готель би повторити урок.
  
  
  Вiн сунув маленький пiстолет назад в хвилину i витягнув через пiджака чорний конверт. Видавши горловий звук, вiн кинув конверт поруч зi мною на землю.
  
  
  Той, у кого був акцент, знову заговорив. "Це повiдомлення для вашого начальства, мiстер Картер. Це стосу"ться майбутньої конференцiї в Каракасi. Її пропоную вашим людям прочитати його уважно i серйозно".
  
  
  Мiй розум кружляв у повнiй боляче темрявi. Конференцiя була зустрiч мiж американським вiце-президентом та президентом Венесуели, яка займа"ться повинна була пройти в Паласiо-де-Мiрафлорес, Бiлому палацi, протягом наступних двох тижнiв. Це була важлива полiтична подiя, яке повинно було змiцнити економiчнi i полiтичнi зв'язки мiж США i Венесуелою.
  
  
  Її готель задати питання, щоб вони заговорили ще трохи. Але вони закiнчили розмову. Той, хто штовхнув мене ранiше, збирався дати менi останнiй удар, перш нiж вони пiшли. Его бiда була в тому, що вiн занадто любив свою роботу. На цей раз вiн зробив свiй важкий черевик менi в голову. Її схопив його на ногу i розсмiявся повернув. Її почув трiск кiсток, i вiн закричав, втративши рiвновагу i важко впавши на свого товариша. Iнший чоловiк вiдсахнувся, i вони обидва впали.
  
  
  "Дурень!" - закричав чоловiк з кольтом, намагаючись встати на ноги, намагаючись поцiлити.
  
  
  До того часу її був на ногах, i яким чином вiн опинився мiж мною i пiстолетом, що мене влаштовувало. Вiн вдарив мене великим кулаком в обличчя, але я пригнувся, i вiн вiдлетiв вiд мо"ї щелепи. Чоловiк з пiстолетом схопився i втiк в тiнь. Її вдарив iншого чоловiка, розбивши кулаком його у висоту. Вiн упав на спину, i я кинувся на нього зверху, але вiн уперся ногою менi в життi, i штовхнув. Її полетiв, i до того часу, коли її знову встав на ноги, вiн втiк у кущi.
  
  
  Але вiн не збирався забути, як йому подобалося штовхати мене, i це дало менi енергiю, про яку їй навiть не пiдозрював. Їй дозволив стилету впасти менi в руку, i жбурнув його їй услiд. Вiн потрапив йому в спину, коли вiн входив у густий чагарник. Вiн закричав, схопився за спину i кинувся вперед, зникнувши через поля зору в кущах.
  
  
  Коли її, пiдiйшов до звiра чоловiковi, iнструктор вийшов з тiнi позаду мене. "Гей, - гукнув вiн, - що тут вiдбува"ться?"
  
  
  Вiн пiдiйшов до того мiсця, де її зберiгав, i побачив стилет, стирчить по всiй спини бандита. Вiн сказав. - "Iсус!" "Що, кравець вiзьми, сталося?"
  
  
  Її зняв маску панчiх з чоловiка i побачив, що вiн мертвий. Обличчя було незнайомим. "У нас були гостi", - сказав я. "Один пiшов".
  
  
  "Ти вбив цього?" Вiн виглядав трохи хворим.
  
  
  Iнструктори AX - фахiвцi по самооборонi, але бiльшiсть навколо них не проводять багато часу в польових умовах. Вони привчають нас байдикувати, але нiколи не роблять брудну роботу.
  
  
  "Схоже, що я це зробив", - сказав я, проходячи mimmo спецiалiста з карате з вiдвислою щелепою, щоб пiдняти конверт, який мої нападники залишили зi мною. Її вiдкрив його i ледве мiг прочитати повiдомлення у тьмяному мiсячному свiтлi.
  
  
  На майбутнiй конференцiї в Каракасi уряд США i особливо розвiдувальна мережа AX будуть пiдданi жорстокому приниження i утруднення. Це вiдкритий виклик для AX: кому, яку форму прийме приниження i як воно буде реалiзовано, а також запобiгти його, якщо зможете. Коли ви програ"те, свiт побачить неефективнiсть AX i неефективнiсть уряду Сполучених Штатiв у свiтових справах.
  
  
  Пiдписано просто "Спойлери". Всi повiдомлення, включаючи пiдпис, було скле"но з вирiзок журналiв.
  
  
  Бледнолицый iнструктор з карате пiдiйшов до мене дивлячись на мерця. Коли вiн заговорив, його голос був холодним. "Це залишили цi люди?"
  
  
  "Насправдi, - сказав я.
  
  
  "Можу її побачити це, будь ласка?" - запитав вiн голосом iнструктора.
  
  
  "Боюся, що нi", - вiдповiв я.
  
  
  Його обличчя освiтилося гнiвом. "А тепер послухай, Картер. Цей прикрий iнцидент стався на територiї школи, що ти хочеш робити. "
  
  
  Її встромив папiр в хвилину пiджака. "Девiд Хок отрима" повний доповiдь".
  
  
  Все в AX пiдпорядковувалися Хоука, навiть бос цi"ї людини в навчальному центрi. Її пiдозрював, що iнструктора обурював той факт, що я звiтувала безпосередньо перед Хоуком. Коли його пройшов mimmo ним, щоб забрати свiй стилет, менi здалося, що вiн збирався мене зупинити.
  
  
  "Як ти дума"ш, зможеш ти взяти у мене цей папiр?" - запитав її з саркастичною усмiшкою.
  
  
  Вiн вагався хвилину. Її, знав, що вiн дуже готель прийняти виклик, але вiн знав про мо" званнi. Цей "диний факт налякав його, незважаючи на його чорний пояс з карате.
  
  
  Вiн вiдiйшов убiк, i її досталь, стилет. Її очистив лезо на спинi мерця i повернув його в пiхви. "Ви можете вiднести тiло в тренувальний центр, - сказав я, - але залиште його там, поки не почу"те розпоряджень вiд Хоука. I нiчого не виймайте з його кишень".
  
  
  Iнструктор просто пильно дивився на мене, його обличчя було написано обурення.
  
  
  "А поки вправи закiнченi", - сказав я. "Сьогоднi бiльше не назавжди ховатися в тiнi".
  
  
  Її, вiдвернувся й рушив назад до будiвель. Менi потрiбно було вiдразу зателефонувати Хоука.
  
  
  * * *
  
  
  Через кiлька днiв Хоук i її сидiли за довгим столом для переговорiв навколо червоного дерева в штаб-квартирi AX з главою ЦРУ, начальником Агентства нацiональної безпеки, начальником секретної служби i директором полiцiї безпеки Венесуели. Хоук попросив цих людей зустрiтися з нами, бо ih агентства збиралися забезпечити безпеку Каракасской конференцiй.
  
  
  Хоук був на чолi свого крiсла i говорив крiзь величезну смердючу сигару. "У всiх вас " копiї повiдомлення, джентльмени", - сказав вiн. "Якщо хто-то навколо вас захоче ще раз вивчити оригiнал, вiн у мене тут". Його худорляве тiло здавалося наелектризованих вiд енергiї, а його твердi крижанi очi дивилися недоречно у веселому особа фермера з Коннектикуту. Її помiтив, як i багато разiв ранiше, що, коли Яструб говорив, люди уважно слухали, i навiть цi вiдомi люди.
  
  
  "Нема" нiяких вiдомостей про те, хто це написав?" - запитав бос ЦРУ. Це був високий рудоволосий чоловiк з пронизливими блакитними очима i манерами п'ятизiркового генерала.
  
  
  "Я дозволю N3 вiдповiсти на цей штопора", - сказав Хок, засовуючи сигару в ротi.
  
  
  Її, поклав руки перед собою на столi. Її терпiти не можу цi бюрократичнi зборiв, особливо коли менi доводиться вiдповiдати на безлiч питань розвiдки.
  
  
  "Неможливо вiдстежити матерiали, якi вони використовували для самого повiдомлення, - сказав я. "Ми перевiрили, папiр, конверт, вирiзки i клей, i це все звичайнi речi, якi вони могли б купити в будь-якому навколо тисячi магазинiв у цьому районi".
  
  
  "А як щодо самих чоловiкiв?" - нетерпляче запитав глава секретної служби. Вiн був кремезним i свiтловолосим, з сiрими смугами на скронях. Вiн виглядав дуже нервовим.
  
  
  "Людина, якого її вбив, виявився продавцем взуття в великому унiвермазi тут, у Вашингтонi. Жодних зачiпок. У нього нема" записiв нам в одному навколо наших вiддiлiв або в полiцiї. I все, що я можу розповiсти вам про його одного в тому, що вiн високий хлопець з "вропейським акцентом ".
  
  
  "Росiйська?" - запитав агент АНБ. Це був лiтнiй чоловiк з бiлим волоссям та довгим виступаючим пiдборiддям. Вiн малював в блокнотi перед собою, але пильно дивився на мо" обличчя.
  
  
  "Я не можу сказати напевно", - сказав я. "Можливо, це був балканський акцент. I, звичайно, це може бути фальшивим".
  
  
  Венесуелець постукав пальцями по столу. Це був великий чоловiк з оливковою обличчям i темними густими бровами. Вiн був тi"ю людиною, який успiшно фробель уряд Венесуели пiд час серiї спроб перевороту деякий час тому, i тепер вiн, мабуть, хвилювався. "Тодi ми поняття не ма"мо, хто стоїть за цим повiдомленням", - повiльно промовив вiн з сильним акцентом.
  
  
  "Боюся, що таке нинiшня ситуацiя", - зiзнався Хоук. "Я Навiть пiдпис для нас нiчого не означа"".
  
  
  "Якщо б це залежить вiд мене, його б не шталь турбуватися про це", - сказав глава АНБ. "Все це, ймовiрно, свого роду розiграш".
  
  
  "Або просто деякi люди, затаившие злiсть на AX", - прокоментував глава секретної служби. "Любителi, з якими легко впоратися, якщо вони з'являться у Каракасi".
  
  
  "Я не думаю, щоб росiяни або червонi китайцi виконували завдання таким чином", - повiльно промовив чоловiк з ЦРУ. "Але тодi майже неможливо вгадати, як КДБ i L5 поведуть себе в це чи iншiй ситуацiї".
  
  
  "Твердий i холодний факт залиша"ться фактом", - сказав Яструб, - "що iсну" загроза конференцiй. У записцi йдеться про приниження i сумнi, а не тiльки про зриви. I вона конкретно адресована AX. господа? "
  
  
  Настало коротке мовчання. Нарештi, глава ЦРУ знову заговорив. "Вашi люди частини потрапляють туди, де очiку"ться замах, - сказав вiн, - щоб заблокувати ih катiв вашими". Вiн глянув на мене
  
  
  "Насправдi", - сказав Хок, вiдкинувшись на спинку стiльця i оглядаючи стiлець. "Так що, якщо AX повинен бути на цiй конференцiї, цiлком можливо, що хтось плану" вбити нашого вiце-президента або президента Венесуели, або обох.
  
  
  За столом вирувало говорити. Глава секретної служби похмуро подивився на Хоука. "Я не розумiю, як ми можемо зробити такий висновок за документами, Девiд", - сказав вiн. "Я думаю, ви перебiльшу"те її важливiсть".
  
  
  Спiвробiтник АНБ встав зi стiльця i шталь ходити взад i вперед бiля довгого стiльця, зчепивши руки за спиною. Вiн був схожий на британського полковника у вiдставцi, крокуючого по кiмнатi. "Я думаю, ми всi ставимося до цього дуже серйозно", - стверджував вiн. "Проклята записка може бути розiграшем".
  
  
  Досi тхiр її навмисно мовчав. Хок готель почути думку кожного, перш нiж ми висловимо сво". Але тепер її, подумав, що пора менi висловитися.
  
  
  "Це дуже добре сплановано для жарту", - сказав тихо. "Ви Пам'ята"те, цим людям вдалося отримати доступ на територiю тренувального центру AX. I вони знали мо" iм'я i зумiли знайти мене там. Той з акцентом, який дав менi записку, сказав саме це: Я пропоную вашим людям прочитати уважно i серйозно. "Я озирнувся навколо стiльця. "Вiн не виглядав так, як нiби жартував".
  
  
  "Якщо б її не убив людину в такiй ситуацiї, її б теж готель iнтерпретувати все це досить серйозно", - їдко сказав спiвробiтник Секретної служби.
  
  
  Я не мiг дозволити собi виходити за себе. "Одiна навколо чоловiкiв тримав спрямований на мене пiстолет, а iнший бився зi мною", - холодно сказав я. "Якщо б ти був там, ти б напевно поставився до цього серйозно. Її використав свiй нiж, тому що менi потрiбно було зупинити людину, а не тому, що я люблю вбивати".
  
  
  Начальник секретної служби тiльки пiдняв брови i поблажливо посмiхнувся менi. "Нiяка критика вашого судження не призначалася вам, мiстер Картер. Її просто намагаюся вказати, що спецслужби регулярно отримують такi записи. Ми просто не можемо дозволити собi сприймати ih все серйозно".
  
  
  Венесуелець прочистив горло. "Це правда. Але цей менi зда"ться iншим. I там, де " яка-небудь можливiсть замаху на життя мого президента, я не можу ризикувати. Її знайшли подвоїти охорону в Палацi Мiрафлорес пiд час конференцiй. А оскiльки вашiй вiце-президенту може загрожувати небезпека, його настiйно рекомендую вам вжити додаткових заходiв безпеки ".
  
  
  "Я тiльки що розмовляв з вiце-президентом", - сказав глава ЦРУ. "Его " - це абсолютно не турбу". Її сказав йому, що всi чотири агентства все одно будуть мати там людей, i вiн вважа", що цього достатньо".
  
  
  Хок знову подивився на спiвробiтника секретної служби, який притиснув зчепленi руки до рота. Незважаючи на свої цинiчнi зауваження, вiн, очевидно, усвiдомлював, що несе головну вiдповiдальнiсть за життя i особисте благополуччя вiце-президента.
  
  
  "Що ви дума"те?" - запитав його Хоук.
  
  
  Вiн серйозно подивився на Хоука. "Що ж, її я повинен визнати, що ми говоримо тут про життя керiвникiв конференц-зал, принаймнi, потенцiйно. Її знайду додаткових людей у поїздку у Каракас, щоб вiдповiдати безпеки у Венесуелi".
  
  
  "Добре", - сказав Хок, жуючи сигару. Вiн провiв рукою по сивому волоссю, потiм вийняв сигару iso rta. "Що стосу"ться AX, у нас зазвичай не було б агента в цiй країнi на зустрiчi. Але оскiльки AX був спецiально згадано в записцi, її вiдправляю свого головного людини - Нiка Картера, на конференцiю". Вiн махнув менi рукою. "Вiце-президент вважа", що було б непогано, якби її супроводжував його, тому її теж поїду".
  
  
  Глава ЦРУ перевiв погляд з мене на Хоука. "Ми подба"мо про допуск обом".
  
  
  Людина з АНБ повiльно похитав головою. "Я все ще думаю, що ви вiдправля"теся в погоню за дикими гусьми", - уїдливо сказав вiн.
  
  
  "Може бути i так", - зiзнався Хоук. "I, звичайно, " i третя можливiсть". Вiн зробив паузу, насолоджуючись очiкуванням. "Пастка", - продовжив вiн, сунувши холодну сигару назад в рот. "У записцi говориться, що принижувати буде саме AX. I все це - вiдкритий виклик AX. Може бути, хто-то хоче, щоб N3 або її був там з якихось прихованих мотивiв".
  
  
  "Тодi навiщо йти?" - заперечив агент АНБ. "Я думаю, це те, що ти будеш щасливий пересидiти в iншому мiсцi".
  
  
  Хоук жував сигару. "За винятком того, що я роблю не так, - сказав вiн. "Менi не подоба"ться iдея ховати голову в пiсок i сподiватися, що загроза зникне або що хтось подба" обладнання для всiх нас".
  
  
  "Ми вiта"мо вашiй присутностi, сеньйор Яструб", - сказав венесуельський чиновник.
  
  
  Людина з ЦРУ звернув на мене свiй розумний i серйозний погляд. "Я сподiваюся, що ваша поїздка пройде без пригод", - сказав вiн.
  
  
  Її, усмiхнувся ему. "Хочете вiрте, хочете нi, її теж на це сподiваюся".
  
  
  Друга глава.
  
  
  У Каракасi була Страсна недiля, i все мiсто зiбралося на фестиваль. Були фарби бикiв, паради з барвистими поплавцями i все в яскравих регiональних костюмах, концерти i виставки
  
  
  i танцi на площах. Каракас розважався з розпущеним волоссям. I все ж це було не те яскраве, шалене карнавальний настрiй, що залишався зi мною, коли її оселився в своїй кiмнатi в готелi El Conde усього за шiсть днiв до конференцiї. Це було холодне, лякаюче вiдчуття сильного вiтру, свистячого вузькими брукованими вуличками старої частини мiста. Я не мiг позбутися вiд жахливого вiдчуття, що мiсто намага"ться сказати менi щось, що торжество прихову" вiд випадкового спостерiгача. Щось зле.
  
  
  Яструб вилетiв ранiше i вже був у мiстi. Вiн думали, що нам краще поїхати окремо i зупинитися в рiзних готелях.
  
  
  Її повинен був зв'язатися з Хоуком в невеликому ресторанчику бiля офiсу American Express в дев'ять вечора. Це дало менi кiлька годин наодинцi з собою, тому я пiшов у кiоск на розi i купив газету i листок кориди. Її взяв папери з собою в найближче кафе на тротуарi, але з-за вiтру її вирiшив сiсти всерединi. Її замовив Кампарi i випив його, поки читав всi розповiдi про конференцiях, гадати, чи цей форум робити справжнi заголовки, перш нiж все це закiнчиться.
  
  
  Закiнчивши з газетою, її дослiджував новинки кориди. Менi завжди подобалася хороша корида. Коли ви займа"теся вбивством i намага"теся не бути убитим, а ви гра"те зi смертю - насильницькою смертю - бiй бикiв виклика" у вас особливу чарiвнiсть. Ви йдiть, платiть грошi i сiдайте в барреру - в переднiй ряд. I ви зна"те, що на аренее буде смерть, може, навiть смерть людини. Але незалежно вiд того, уразить смерть бика або людини, ви зна"те, що - принаймнi, на цей раз - ви вийдете живим. Незалежно вiд того, хто вмира", там не вб'ють вас або супротивника. Отже, ви сидите на сво"му оплачуванiй мiсцi i сприйма"те все з почуттям вiдстороненостi, вiд якого, як ви зна"те, доведеться вiдмовитися, як тiльки ви повернетеся в свiт за межами арени. Але пiд час вистави ви дiйсно можете насолоджуватися смертю, самовдоволено i вiдчужено вiд смертi, переслiду" вас на вулицях.
  
  
  Поки її читав газету про коридi, її, глянув i помiтив чоловiка, який спостерiга" за мною.
  
  
  Її швидко подивився на газету. Її не готель, щоб чоловiк знав, що його его бачив. Її затримав погляд на сторiнцi i вiдпив "Кампарi", спостерiгаючи за чоловiком кра"м ока. Вiн сидiв за столиком зовнi, дивлячись на мене через вiкно. Її нiколи ранiше не бачив, его осiб, але менi прийшло в голову, що його загальна статура було схоже на людину з пiстолетом, який напав на мене в тренувальному центрi. Це може бути той же самий чоловiк.
  
  
  Але в Каракасi, ймовiрно, " тисяча людей, подiбних до цього. Її зловили рух i знову пiдняв очi. Чоловiк кидав кiлька монетт на стiлець, збираючись пiти. Вставши, вiн знову дуже швидко подивився на мене.
  
  
  Потiм того, як чоловiк пiшов, її кинув кiлька монетт на стiлець, встромив папiр пiд пахву i пiшов за ним. До того часу, як я добрався до вулицi, iнтенсивний рух закрило ему полi зору. Коли рух припинився, його нiде не було видно.
  
  
  Пiзнiше, в ресторанi бiля офiсу American Express, її розповiв Хоука про iнцидент. Як правило, вiн жував довгу сигару. Яструб - справжнiй патрiот, але коли у нього " законний шанс роздобути хорошу кубинську сигару, вiн дiйсно не може вiдмовитися вiд нах.
  
  
  "Дуже цiкаво", - сказав вiн задумливо, випустивши в мою сторону кiльце диму. "Звичайно, це може нiчого не означати, але я думаю, що нам краще дiяти з особливою обережнiстю".
  
  
  "Ви були в Бiлому палацi, сер?" Її запитав.
  
  
  "Я заходив сьогоднi ранiше. Там багато людей, Нiк, але там дуже мало органiзацiй. Люди навколо служби безпеки, зда"ться, бiльше схвильованi фестивалем, нiж конференцi"ю. У мене погане передчуття".
  
  
  "У мене таке вiдчуття, що я навiть не пiшов туди", - зiзнався я.
  
  
  "Я хочу, щоб ти завтра пiшов у палац i довго, ненав'язливо озирнувся. У тебе гострий нюх на непри"мностi. Використовуй його, i доповiси менi сюди завтра нiяк не коли".
  
  
  Її запитав. - "Коли приїде наш вiце-президент зi сво"ю свитою?"
  
  
  "Завтра пiзно ввечерi. Нашi паровi з секретної служби будуть з ним. Бос збирався приїхати сам, але вiн повинен був поїхати на Гаваї з президентом".
  
  
  "Що запланував вiце-президент?"
  
  
  "Буде кiлька днiв огляду визначних пам'яток Каракаса i його околиць з президентом та iншими офiцiйними особами. Також будуть органiзованi банкети, прийоми i приватнi переговори з президентом Венесуели. Потiм на конференцiї пройдуть вiдкритi переговори з адмiнiстрацi"ю президента Венесуели. Преса, звичайно, буде. Конференцiя буде мати ранкову i денну сесiю. Її б готель, щоб вона була коротшою ".
  
  
  Хоук провiв рукою по своїм сивим волоссям i втупився на чашку густого кави, яку замовив ранiше. Ми сидiли в маленькiй будцi бiля вiкна. В маленькому ресторанчику було багато людей, i навколо нас панували розмови на iспанському.
  
  
  "Коли вiце-президентом вперше з'явиться тут на публiцi? "-
  
  
  запитав її.
  
  
  Хоук струсив попiл з сигари i подивився на темну вузьку вулицю. "Завтра ввечерi у нього запланований гала-вечеря в його честь й Паласiо-де-Мiрафлорес. Потiм вечерi будуть танцi".
  
  
  "Я б готель бути присутнiм на прикметi, сер, - сказав я.
  
  
  "У мене вже " запрошення для нас", - сказав Хок, жуючи сигару. "Насправдi, у нас " дозвiл на вiдвiдування всiх заходiв, якi запланованi для вiце-президента. Я не думаю, що нам потрiбно вiдвiдувати всi навколо них, оскiльки загроза була для самої конференцiї, i оскiльки хлопцi з Секретної служби будуть на них цiлодобово, прив'язанi до особливо багатий вiце-президента. Але ми повиннi бути там на першому планi заходi, якщо тiльки потрiбно буде особисто зустрiтися з спiвробiтниками Секретної служби ".
  
  
  "Ми пiдемо окремо?"
  
  
  "Так. Всi, крiм спiвробiтникiв служби безпеки, подумають, що ми - члени посольства тут, в Каракасi. Вiце-президент зна" наше прикриття i буде пiдiгравати ему".
  
  
  Її бачив тривожнi зморшки навколо пронизливих очей Хоука. "Ви зна"те, - сказав я, - цiлком можливо, що автори цього попередження не планують нiчого бiльш жорстокого, нiж демонстрацiю перед Бiлим палацом".
  
  
  "Або, може бути, це просто велика жарт, коли хтось сидить i смi"ться над нами в рукав".
  
  
  Її, знизав плечима. - Може бути." Але я не довiрив би цього нас на мить.
  
  
  "Ти намага"шся мене втiшити, Нiк. Її, мабуть, старiю".
  
  
  Її, усмiхнувся. "Я просто хочу, щоб ви розслабилися, сер".
  
  
  Хоук знову вийняв сигару iso rta i викинув її в маленьку попiльничку. "Я просто готель би позбутися вiд жахливого передчуття, що станеться щось смертельне i застало нас зненацька".
  
  
  Вiн знову дивився на стiлець. Її готель щось сказати, щоб пiдняти настрiй, але нiчого не мiг придумати. Це почуття торкнулося i мене.
  
  
  На наступний день рано вранцi її взяв таксi до Паласiо-де-Мiрафлорес. Це була величезна будiвля, наприклад, в тисячу кiмнат. Конференцiя повинна була проходити у Великiй приймальнi. Прийом, вечеря та вечори проходитимуть в банкетному залi i великому бальному залi.
  
  
  Її показав свої вiрчi грамоти у головного входу, i без зусиль змiг увiйти. На самому делле, це було занадто просто. Чергова венесуельська полiцiя, здавалося, надто намагалася догодити. Палац був закритий для глядачiв по-конференцiї, але всерединi вiн був переповнений людьми, у яких були спецiальнi пропуска" або яким-небудь чином були пов'язанi з конференцi"ю.
  
  
  Всерединi був справжнiй порядок. Їй був вражений. Вони навiть залишили чергових гiдiв, щоб допомогти офiцiйним вiдвiдувачам зорi"нтуватися. Коли її, стояв i дивився на великий масляний хольст's невiдомого латиноамериканського художника, до мене пiдiйшов гiд.
  
  
  "Perdóneme, сеньйор. Siento molstarle.
  
  
  "Все в порядку", - вiдповiв їй по-iспанськи. "Ви менi не заважа"те".
  
  
  "Я просто хочу вказати, що далi по коридору в залi Пiкассо", - посмiхнувся чоловiк. На nen була сiра форма i кепка, що нагадало менi латинську версiю Тетерев'ятник.
  
  
  "Gracias", - сказав я. "Я обов'язково побачу його перед вiд'їздом. Хiба полiцiя влаштувала штабу в палацi?"
  
  
  "Так", - сказав вiн. "У державних квартирах. Iдiть виплат прямо по цьому коридору, i ти увiйдеш у нього".
  
  
  Її подякував его i пройшов у велику кiмнату, яка займа"ться використовувалася як штабу безпеки. Атмосфера була неспокiйною, але, якщо можливо, невимушеною. Дзвонили телефони, офiцiйнi особи вели серйознi розмови, а iншi чоловiки жартували, смiялися i говорили про фестивалi або коридi в недiлю. Здавалося, виникла велика плутанина. Незабаром чекали вiце-президента, i охоронцi намагалися зiбрати групу, щоб поїхати в аеропорт.
  
  
  Її, поговорив з парою знайомих спiвробiтникiв ЦРУ, але, схоже, вони не виявили особливого iнтересу до конференцiї. Одiна навколо них п'ять хвилина розповiдав менi про танцюриста, якого вiн зустрiв напередоднi ввечерi. Нiхто не вiрив в загрозу. Її вийшов через кiмнати i пройшов по палацу, дивлячись на обличчя. Я не знаю, чого її очiкував, так що подивiться - може бути, чоловiк, який спостерiгав за мною в ресторанi, я не знаю. Але я також намагався оцiнити ситуацiю, щоб отримати уявлення про палац та його безпеки, як це робив Хоук. На жаль, мої враження не були краще його. Менi здавалося, що я сиджу на жорсткостi уповiльненої дiї, яка займа"ться повинна вибухнути, коли все менше всього цього очiкували. Це було непри"мне вiдчуття.
  
  
  Коли її йшов, один через агентiв ЦРУ схопив мене.
  
  
  "Полiцiя безпеки Венесуели заарештувала групу радикалiв, i вони будуть тримати ih в камерах, поки це не закiнчиться", - сказав вiн менi. "Нема" нiчого навколо Вашингтона, нiяких зачiпок за зустрiнуть ваших нападникiв. На всiх фронтах все вигляда" тихо. Проблема в тому, що вiце-президент не сприйма" записку серйозно.
  
  
  Її, подивився на нього. "Ну, що я можу продумати, на це одна причина."
  
  
  "Щоб не буду?"
  
  
  "Ми професiонали", - багатозначно сказав я. Її, повернувся i пiшов геть вiд нього, перш нiж вiн встиг сказати ще одне слово. Розумнi хлопчики з нечiткими особами, яких зараз наймало ЦРУ, мене не дуже вражали.
  
  
  Вiце-президент прибув пiзнiше без пригод. Вулицi на шляху до готелю, де зупинився вiн i його формування, кишiли зустрiчаючими, розмахують американськими i венесуельськими прапорами. Її було в готелi, щоб спостерiгати за прибуттям, i це було гамiрно. Глава секретної служби стримав свою обiцянку щодо додаткових людей. Його агенти були всюди. Принаймнi, здавалося, що вони серйозно ставилися до сво"ї роботи.
  
  
  Ввечерi її одягнув смокiнг i поїхав на таксi назад до Паласiо-де-Мiрафлорес. Це було схоже на нiч вручення премiї Оскар в Голлiвудi. Вулицi були забитi людьми, рух було неможливим. Її пройшов останнiй довгий квартал до палацу. На цей раз парадний вхiд заблокували працiвники служби безпеки. Всерединi, в залi для прийомiв з високими стелями, вiце-президент стояв в оточеннi кiлькох обраних представникiв преси.
  
  
  Вiце-президент, - високий чоловiк, i вiн височiв над бiльшiстю оточуючих його людей. Це був сивочолий благородний чоловiк, тихий i стриманий. Його голос чули тiльки самi близькi люди, коли вiн вiдповiдав на питання журналiстiв. Поруч з ним сидiла його гарненька чорнява жiнка в струму" довгому синьому платтi. Її знову виявив, що вивчаю людей, але нiчого пiдозрiлого не побачив. Її почав задаватися питанням, чи не був прав керiвник АНБ. Може бути, ми з Хоуком занадто серйозно ставилися до всього цього. Може бути, людина в ресторанi був просто венесуэльцем, який просто любив витрiщатися на iноземцiв. А може бути, вони люди в тренувальному центрi просто намагалися налякати мене цим пiстолетом. Може бути.
  
  
  Бенкет пройшов чудово, але без подiй. Президент Венесуели з'явився в повному вiйськовому костюмi зi скринею, набитим медалями. Вiце-президент сидiв праворуч, на чолi довгого банкетного стiльця. Eda була чудовим по"днанням континентальних i венесуельських страв, а вина було ще краще.
  
  
  За вечерею майже навпроти мене сидiла красива молода дiвчина. Вона була найкрасивiшою жiнкою за столом: пишна, струнка, з довгим темним волоссям i разюче темно-синiми очима. На нiй було чорне креповое сукня з глибоким вирiзом, вiдкрива" початок захоплюючої дух фiгури. Вона кiлька разiв ловила мiй погляд пiд час їжi, i одного разу менi посмiхнулася. Пiзнiше в бальному залi вона пiдiйшла до мене i випала.
  
  
  "Її Iльза Хоффманн", - сказала вона по-англiйськи з легким акцентом.
  
  
  Вона широко посмiхнулася менi, i я мимоволi подумав, що чим бiльше ви її бачили, тим краще вона виглядала. Обляга" чорне плаття пiдкреслювало опуклiсть її повної грудей i ефектний вигин стегон. Вона не могла носити що-небудь пiд сукнею, i її стоячi соски чiтко проглядалися крiзь прилеглу тканину. Вона була вище, нiж її представляв, а ноги у нах були довгими i тонкими.
  
  
  "Я радий познайомитися з тобою, Iльза, - сказав я. "Її Скотт Метьюз".
  
  
  "Її готель не витрiщатися на вас пiд час обiду, але ваше обличчя зда"ться таким знайомим. Її працюю тут, у посольствi, Германiй. Могла ви її, вас там побачити?"
  
  
  "Це можливо", - сказав я. "Я працюю в американському посольствi, нещодавно переведений навколо Парижа".
  
  
  "Ах, її люблю Париж!" Вона знову посмiхнулася. Її очi були широко розкритi i невиннi, а посмiшка притягувала будь-якого чоловiка з живою кров'ю у венах. Вона була неймовiрно гарною дiвчиною. "Ценымногие бiльше, нiж у мо"му рiдному мiстi Гамбурзi".
  
  
  "Я теж добре провiв час в Гамбурзi", - сказав я, дивуючись з приводу її акцент. Це був в основному нiмецький, але, схоже, було щось ще. Однак грала музика, i її не шталь витрачати час на роздуми про це. Її запитав сл. - "Хочете потанцювати?"
  
  
  "Дуже," сказала вона.
  
  
  Ми вийшли на переповнений танцпол. В одному кiнцi великої зали грала невелика група. Люди стояли i розмовляли невеликими групами i тинялися по танцполу. Її тримав Ильзу дуже близько, i вона, схоже, не заперечувала. Вона притиснулася своїм теплим тiлом до мене, i посмiхалася менi в очi. Ефект був сенсацiйним.
  
  
  В серединi живота пiсень вiце-президент i президент Венесуели покинули бальний зал для приватної бесiди. З ними пiшла група чоловiкiв у цивiльному. Її спостерiгав за ними хвилину, i Iльза помiтила.
  
  
  "Я зустрiчалася з вашим вiце-президентом, - сказала вона, - i вiн менi дуже подоба"ться. Вiн справжнiй дипломат, настiльки несхожий на образ " карикатурного американця "".
  
  
  "Тримаю грошi, ти йому теж сподобалася", - посмiхнувся я.
  
  
  "Вiн зда"ться дуже джентльменом, чутливою людиною", - серйозно вiдповiла вона.
  
  
  Музика зупинилася. Ми стояли обличчям один до одного. Її починав бажати, щоб у мене було бiльше часу для себе в Каракасi. Iльзе могла б бути дуже при"мним розвагою. "Ну, - сказав я, - менi це сподобалося".
  
  
  "Ти дуже добре танцю"ш, Скотт, - сказала вона. "У тебе багато почуттiв тореро.
  
  
  Тобi подобаються кориди? "
  
  
  "Я дивлюся ну, коли можу", - сказав я.
  
  
  Вона посмiхнулася. - "Ах, ще один вiдданий корид!" "Я збираюся на кориду завтра нiяк не коли. Карлос Нунь"с - мiй улюблений тореро".
  
  
  "Менi подоба"ться Ель Кордобес", - сказав я. Її, знав, що її зауваження було запрошенням, але у мене були справи важливiшi, нiж дивитися бiй бикiв. Крiм того, у мене було вроджене пiдозрою до жiнок, якi так швидко виявляли iнiцiативу при перших зустрiчах.
  
  
  "Ель Кордобес - початку другої мiй фаворит", - з ентузiазмом сказала вона. Ee блакитнi очi вiдкрили те, про що її пiдозрював все це час - її гей подобався не менше, нiж її. "Тобi треба йти. Це буде прекрасна корида".
  
  
  Мої очi зустрiлися з її. "Де ти будеш сидiти?"
  
  
  "На першому планi ряду на тiнистiй сторонi", - сказала вона. "Я буду одна".
  
  
  "Я пiду, якщо у мене буде можливiсть", - сказав я. "Я б готель побачити тебе там".
  
  
  "Я теж готелi би тебе бачити, Скотт".
  
  
  Її збирався запросити її на ще один танець, коли побачив, як чоловiк виходить за бального залу. У мене була лише чверть опитування его осiб, але я був майже впевнений, що це був чоловiк, який спостерiгав за мною в кафе.
  
  
  "Пробачити мене, Iльза", - рiзко сказав я i рушив слiдом за чоловiком.
  
  
  Вiн вже пройшов через широкий дверний отвiр. Деякi люди встали у мене на шляху i зупинили мене. До того часу, як я увiйшов в коридор, його мiг бачити тiльки потилицю людини, який швидко шелл до головного входу в палац.
  
  
  Коли дiстався туди, вiн вже був зовнi. Його швидко пройшов mimmo групи гостей бiля входу, спустився mimmo охоронцiв на сходах. Її нiде не бачив цi"ї людини. Вiн зник. Її, спустився сходами на рiвень землi i подивився mimmo двох гуляють пар в кiнцi будiвлi. Темна постать як раз звертала за кут в бiк палацу i садiв.
  
  
  Її поспiшив вниз по дорiжцi, а потiм кинувся бiгти, коли зник з виду. Її ненадовго зупинився на тому мiсцi, де чоловiк завернув за рiг. Ще одна дорiжка проходила по стогони будiвель, але на нiй нiкого не було.
  
  
  Лаючись собi пiд нiс, її побiгла по дорiжцi, не зводячи очей з саду. Її, пройшов близько двадцяти ярдiв, коли дво" чоловiкiв вийшли з тiнi передi мною. В одного в руцi був пiстолет.
  
  
  "Чистий vaya tan-де-приса!" сказав той, у кого був пiстолет. "Espere un minuto, popshot". Вiн говорив менi тримати його тут вiдкрито.
  
  
  Очевидно, це була пара спiвробiтникiв венесуельської полiцiї безпеки. Вони не знали мене в обличчя. Той, у кого був пiстолет, був надто зарозумiлий.
  
  
  "Я працюю в американськiй розвiдцi", - сказав їй по-iспанськи. "Ви бачили, як сюди йде чоловiк?"
  
  
  "Американська розвiдка?" - повторити той, у кого був пiстолет. "Можливо. Пiднiмiть руки над головою, будь ласка".
  
  
  "Дивись, кравець вiзьми!" Її сказав. "Я намагаюся зловити людини, який шелл по цiй дорiжцi. Вiн вислиза", поки ви мене трима"те".
  
  
  "Тим не менше, - сказав той, у кого був пiстолет, - я повинен тебе перевiрити".
  
  
  "Добре, послухайте, її покажу вам свої папери", - сердито сказав я.
  
  
  Iнший мовчки пiдiйшов до мене з похмурим виразом обличчя. Її, потягнувся за своїм посвiдченням особи. як тiльки вiн прибув. Вiн тут же вдарив мене кулаком в обличчя, збивши мене з нога. Її недовiрливо подивився на них двох. Її, чув, що венесуельська та"мна полiцiя досить жорстка, але це було смiшно.
  
  
  "Тобi сказали тримати руки вгору!" сказав чоловiк, який мене вдарив. "Ми будемо шукати для вас iдентифiкацiї".
  
  
  Той, у кого був пiстолет, тримав револьвер бiля мого обличчя. "Тепер ти будеш сидiти голосувати так, спираючись руками на тротуар, поки ми будемо тебе обшукувати".
  
  
  З мене було досить. Її втомився працювати з армi"ю грубих спiвробiтникiв служби безпеки, i особливо менi набридла дурiсть цих двох полiцейських в штатському.
  
  
  Її вдарив стрiлка ногою по щиколотцi, i кiстка голосно трiснула. В той же час її схопив його за руку з пiстолетом i сильно потягнув. Мене не хвилювало, вистрiлить проклятий пiстолет, i у всiх станеться серцевий напад. Але не спрацювало. Полiцейський пролетiв назавжди мною i сильно вдарився обличчям. Її схопив пiстолет, коли вiн пролiтав mimmo, i вирвав його в нього з рук. Iнший чоловiк кинувся на мене. Її вiдкотився вiд нього, i вiн вдарився об тротуар. Її доклав рукоять свого пiстолета до його потилицi, i вiн звалився поряд зi мною. Її встав на колiна в той момент, коли перший чоловiк намагався встати на ноги. Її увiткнув йому в обличчя револьвер, i вiн завмер.
  
  
  Iншою рукою її витягнув свою I. D., навколо кишенi i приклав до його лиця, щоб вiн мiг прочитати. Початку другої полiцейський намагався сiсти, намагаючись зосередитися на менi.
  
  
  Її запитав першого. - "Ви чита"те по-англiйськи?"
  
  
  Вiн дивився на мене хвилину, важко дихаючи, потiм глянув на свого зiм'ятого товариша. Коли вiн знову подивився на мене, на його обличчя з'явилося нове смирення. "Так", - сказав вiн. Вiн швидко дослiджував мою картку. "Ви з AX?"
  
  
  "Це те, що я намагався тобi сказати, - нетерпляче сказав його вiдразу.
  
  
  Вiн пiдняв темнi брови. "Схоже, була зроблена помилка".
  
  
  Її встав, i вiн насилу пiднявся на ноги. "А тепер давайте подивимося на вашу картку", - тихо сказав я. Вiн досталь, его i простягнув менi. Поки його перевiряв, вiн допомiг сво"му товаришевi пiднятися. Чоловiк не мiг поставити на праву ногу нiякої ваги. Коли вiн зрозумiв, що у нього зламана кiсточка, на його особа повернулася деяка ворожiсть.
  
  
  I. D. перевiрено. Так, це була та"мна полiцiя. Її повернув картку разом з пiстолетом другої людини. Вiн мовчки взяв це.
  
  
  "Добре", - сказав я. "Тепер ми обидва задоволенi". Її почав йти.
  
  
  "Ви повiдомите про це?" - запитав чоловiк з пiстолетом.
  
  
  Її зiтхнув. "Нi, якщо ти перестанеш цiлити навколо цi"ї штуки в мене", - сказав я, вказуючи на револьвер. Її, обернувся i попрямував назад до передньої частини палацу. Та"мничий чоловiк знову зник. I участь у цiй системi безпеки справдi починало дiяти менi на нерви.
  
  
  Третя глава.
  
  
  На наступний ранок її попросив Коллiнза, агента, вiдповiдального секретаря за операцiю ЦРУ, зв'язатися з посольством нiмеччини, щоб дiзнатися, чи працю" там дiвчина по iменi Iльзе Хоффманн. Була недiля, i офiс був закритий, але Коллiнз особисто знав нiмецького посла i мiг подзвонити додому ему.
  
  
  Посол сказав, що там працю" дiвчина по iменi Iльзе Хоффманн, i дав опис, яке поспiль.це переконало мене, що це моя дiвчина, яку її зустрiв напередоднi ввечерi. Посол послав свого заступника на прийом i сказав ему, що може взяти з собою ще одного спiвробiтника. Можливо, Iльза висловила бажання поїхати, i вiн взяв її.
  
  
  Її намагався згадати, хто сидiв поруч з Ильзой за вечерею. Менi здалося, що я згадав, що її оточували чоловiки середнiх рокiв. Будь навколо них мiг бути посольства. Той факт, що пiзнiше вона пiдiйшла до мене, одна, сама по собi не примiтний. Було для estestvenno, що гей захочеться знайти бiльш цiкаву компанiю.
  
  
  Коллiнз спробував зв'язатися з цим спiвробiтником у нього вдома, але вiдповiдi не було. Цей хлопець, ймовiрно, розважався у свiй вихiдний.
  
  
  Дiвчина, схоже, була справжньою, але це не зробило мене менш пiдозрiлим. У мене було погане передчуття з приводу цього завдання. Хок дав кiлька рекомендацiй ЦРУ i венесуельської полiцiї безпеки. Тепер охорона здавалася мiцнiше, але почуття не зникло. Воно теж було у Хоука. Передчуття - це не дуже науково, але в мо"му делле ви вчитеся звертати увагу на iнтуїцiю. Вони можуть розвинутися по серiї невеликих фактiв, яких недостатньо, щоб потрясти вас на свiдомому рiвнi, але " предчуствия, якi запалять червоний святий десь глибоко всерединi вас. Я не знаю, що це. Її просто знаю, що багато разiв рятувала собi життя, слiдуючи своїм здогадам.
  
  
  Може, це не мало нiчого спiльного з дiвчиною, або навiть з чоловiком, якого її бачив в кафе, а можливо, i в палацi. Це може бути щось не пов'язане з ними, хова"ться глибоко в тiнi мо"ї пiдсвiдомостi. Але дiвчина i та"мничий чоловiк були достатньою причиною для мо"ї настороженостi, передчуття або вiдсутностi передчуттiв.
  
  
  Її пообiдав у кафе поруч з площею Iбарра, недалеко вiд Авенiда Баральт. Поки її ель, пройшов парад, i його его добре бачив. Там були танцюристи в костюмах, поплавцi, головах з пап'"-маше на жердинах i в пов'язках. Люди веселилися, i я почав трохи розслаблятися.
  
  
  Нiяк не коли її зустрiв Хока в ресторанi, як i було сказано. Вiн сидiв на вулицi на сонечку, одягнений в яскраво-синю спортивну сорочку з розстебнутим комiром i синiй шарф з вiльним вузлом. На голiв у нього був темно-синiй берет, веселий похилений набiк. Вiн виглядав як старiючий персонаж Хеммингуэя. Її сховав посмiшку i сель навпроти нього за маленький столик.
  
  
  "Влаштовуйся зручнiше, Нiк, i не роби жодних зауважень з приводу вiдстань. Її намагаюся розчинитися у святковiй юрбi".
  
  
  Пiд беретом все той же старий Яструб. Вiн витягнув одну навколо своїх довгих кубинських сигар, вiдкусив шматок з одного обидва кiнця, i виплюнув. Потiм вiн засунув сигару в рот i повiльно повернув, змочуючи. Сигара здавалася несумiсною з беретом i сорочкою. Нарештi вiн запалив його i почав втягуватися в сяючу життя. Для нього це був свого роду ритуал, i вiн нiколи не переставав дивувати мене.
  
  
  "Ви прекраснi, сер", - сказав її, незважаючи на вмовляння его.
  
  
  Вiн пильно подивився на мене. "Не так гарний, як диски чорнява красуня, з якою ти танцювала вчора ввечерi. Як ти дума"ш, що це - оплачувана вiдпустка?"
  
  
  "Вона наполягла", - сказав я. "Вона здавалася менi дуже зацiкавленою".
  
  
  "Так, його знаю", - сказав вiн. "В тебе або ", або нi". Вiн криво усмiхнувся.
  
  
  "На самому делле, вона мене насторожила", - сказав я, згадавши. "Я перевiрив її сьогоднi вранцi, але, схоже, вона в порядку".
  
  
  "Ще що-небудь цiкаве на стiйцi ре"страцiї?" - сказав вiн, старанно ковтаючи сигару. "Я маю на увазi, крiм дiвчини?"
  
  
  Її розповiв йому про цю людину i про свою зустрiч з полiцi"ю безпеки Венесуели. "Звичайно, я не впевнений, що це був той самий чоловiк, - сказав я.
  
  
  - Або, якщо це було так, вiн ма" якесь вiдношення до загрози. Нема" нiчого поганого в тому, що чоловiк ходить в той же кафе, i на споживання, що i її в той же день. Може, її просто нервую ".
  
  
  Прийшов офiцiант, i ми обидва замовили Pernod. Ми не вiдновили нашу розмову, поки вiн не принiс напої i не пiшов.
  
  
  "Дiвчина практичнi попросила мене зустрiтися з нею сьогоднi нiяк не коли на коридi", - сказав я, коли вiн пiшов.
  
  
  Брови Хоука пiдвелись. "У самому делле?"
  
  
  "Вона сказала, що вона фанатка".
  
  
  Хоук почав жувати сигару, його худорляве обличчя було сумне, кiстляве тiло схилився над столом. "Що ти сказав гей?"
  
  
  "Я сказав агов, що доберуся туди, якщо зможу. Але у мене " iншi думки. Її хочу повернутися в палац сьогоднi нiяк не коли, щоб щорiчно, що я можу дiзнатися про мо" загадкове людинi".
  
  
  "Це освiжаючий вiдносини", - сказав вiн, намагаючись не посмiхатися. "У мене iнодi склада"ться враження, що тобi важко втиснути роботу в свою бурхливу статеве життя".
  
  
  "Це просто брехливi iсторiї, якi поширювали пiдлi спiвробiтники КДБ з метою дискредитувати мене", - посмiхнувся я.
  
  
  Вiн хмикнув. "На самому делле, коли ви беретеся за справу, ви дуже наполегливi. Але я хочу, щоб ви були особливо обережнi в цьому делле. Це може бути дуже небезпечно для вас".
  
  
  "Якi-небудь теорiї?"
  
  
  Вiн сидiв у задумi хвилину, перш нiж заговорити. Тепле полуденне сонце блищало на його сиве волосся i окрашивало особа в сонячний колiр. "Нiчого особливого. Але якщо той чоловiк, який напав на вас у навчальному центрi, був КДБ, i якщо вiн виявився тi"ю людиною, якого ви бачили тут двiчi, це може означати, що вони налаштовують вас на щось".
  
  
  "Якби пощастило, вони могли б убити мене в школi".
  
  
  "Можливо, це не пiдiйшло б для ih цiлей", - повiльно сказав вiн. Вiн подивився на мене. "У скiльки почина"ться корида?"
  
  
  "В чотири. Це ма" бути "диний захiд у Венесуелi, яке почина"ться вчасно".
  
  
  Вiн глянув на свiй наручний годинник. "У вас дуже багато часу, щоб зробити це".
  
  
  "Ви хочете, щоб її познайомився з дiвчиною на коридi?"
  
  
  "Так, знаю. Я думаю, нам краще з'ясувати, в чому поляга" її iнтерес до тебе. Якщо це чисто любовний - ну, насолоджуйся, але будь обережний. Якщо це не так, ми хочемо знати про це".
  
  
  "Добре, - сказав я. "Це корида".
  
  
  "Повернися до мене завтра вранцi. Її буду дивитися Пiкассо в Museo de Bellas Artes в десять ранку завтра.
  
  
  "Я буду там", - сказав я.
  
  
  Якщо ви нiколи не були в Nuevo Circo в 15:30. у недiлю пiд час фестивалю ви нiколи не дiзна"теся, як вигляда" повний хаос. Навколо тиня"ться так багато шанувальникiв, що практично неможливо пройти з однi"ї точки в iншу, не пробиваючись крiзь них. Всюди " спекулянти продають квитки в два-три рази дорожче звичайної. Рiзнi торговцi забивають вiдкритий майданчик перед ареною, а сотнi кишенькових злодiїв старанно працюють. Менi було нелегко знайти спекулянта з квитком в темну секцiю баррера, де, за словами Iльзи, вона буде сидiти. Квитки в першi ряди не так просто дiстати пiд час фестивалю. Але врештi-решт її отримала квиток i увiйшов.
  
  
  Всерединi атмосфера була зовсiм iншою. Було ранiше шумно, але в натовпi панувала атмосфера безмовного очiкування, зовсiм не схожа на передiгрове час на матчах з американського футболу. Її знайшов сво" мiсце, яке було вiдкрито у арени, де все було видно з близької вiдстанi. У цей момент пролунав горн, i людина на конi перетнув арену i зняв капелюха в бiк президентської ложi. Вiн був вiдповiдальною посадовою особою i отримував дозвiл вiд президента арени на продовження кориди.
  
  
  Її озирнувся в попросив Iльзи i через кiлька хвилина помiтив її, що сидить всього через двi секцiї. Вона мене не бачила. Чоловiк, який орендував подушки, шелл по проходу поруч зi мною, i я взяв одну. Без подушки цi кам'янi трибуни можуть бути досить незручними. Кiлька хвилина два сидiння поруч зi мною були порожнiми, але потiм пiдiйшла пара англiйцiв i зайняла ih. Парад тореро закiнчився, i оркестр припинила грати. На аренi запанувала тиша. Її знову глянув на Ильзу, i вона, здавалося, хотiла мене.
  
  
  Потiм ворота вiдчинилися, i звiдти з трiском вилетiв великий чорний бик. Тореадори стояли за перешкодою i похмуро дивилися, як бик атакував щит бурладеро вiдвертими перед ними, врiзався в дерево i голосно його розколов. Тварина Iльзи, Нунь"с, був одним навколо чоловiкiв, що спостерiгають за подiями. Вiн був першим тореро на рахунку.
  
  
  У англiйки поруч зi мною, здавалося, все було в порядку, дивлячись на початковi веронiки i родильясо з великою червоною накидкою, тому що все було так барвисто i красиво. I ось дiйсно подобалися витонченi бандериль"ро. Але вона почала блiднути, коли бик збив коня пикадора i мало не заколов пикадора. Нунь"с бився з биком, i його накидка була при"мною.
  
  
  але трохи кричущою. Нарештi вiн пiшов на вбивство, i кров потекла. З першої спроби меч потрапив в кiстку, i йому довелося витягнути сл. Але друга спроба виявилася бiльш вдалою - лезо увiйшло чисто. Куадрилья Нунь"с гналася за биком по колу, поки вiн не впав на колiна, i матадор прикiнчив його кинджалом бiля основи черепа. Потiм вийшла упряжка мулiв i протягла заляпанную малиновими бризками тушу mimmo нас, йдучи з рингу. До того часу англiйської ледi вже набридло. Вона була дiйсно зеленої, коли її забрав чоловiк.
  
  
  Нунь"с поклонявся по рингу. Вiн був удосто"ний нагороди швидше за поваги до сво"ї репутацiї, нiж його роботу. Вiн не заслугову" цього за цей бiй. Его накидка була досить хороша, але вона погано вбив бика. Замiсть того, щоб зайти через роги, що необхiдно для гарного вбивства, але вимага" певної мужностi з боку тореадора, Нунь"с завдав удар тваринi, як учень м'ясника.
  
  
  Коли крики трохи стихли, її покликав Iльзе. Вона обернулася на звук мого голосу, i їй помахав ей.
  
  
  "Тут " вiльнi мiсця, якщо ви хочете при"днатися до мене", - крикнув я.
  
  
  Вона не стала чекати другого запрошення, а вiдразу попрямувала до мене. На Iльзе була коротка замшева спiдниця i такий же гiллетт поверх прозорої бiлої блузки. Коли вона рухалась, спiдниця вiдкривала її довгi засмаглi стегна.
  
  
  "Боюся, у мого улюбленого тореро був поганий день", - сказала вона, сiдаючи поруч зi мною. Дав гей свою подушку.
  
  
  Її криво посмiхнувся. - "Хiба ми не помиля"мося час вiд часу?"
  
  
  Вона посмiхнулася у ревматизму i ослiпила мене. Може бути, вiн досягне бiльшого успiху у сво"му другому бику ".
  
  
  "Я упевнений в цьому", - сказав я. "Менi шкода, що я пiшов так швидко вчора ввечерi. Але її побачив чоловiка, якого її знав, i вiн йшов".
  
  
  Її, дивився на її обличчя, очiкуючи реакцiї, але її не було. Їй був певен, що вона теж бачила цього чоловiка, i менi було цiкаво, чи зна" вона його. Але якщо вона це зробила, вона цього не показувала.
  
  
  "Я знаю, що бiзнес важливiше спiлкування", - сказала вона. "Якщо тiльки спiлкування не " бiзнесом".
  
  
  Її посмiхнувся. "Добре сказано."
  
  
  Ви можете кому, коли жiнка хоче лягти з вами в лiжко, навiть якщо вона намага"ться приховати це вiд вас. В основному це те, як вона дивиться на вас, i жести, якi вона робить руками i тiлом. Iнодi вона виходить через себе, коли її розмова зовсiм не спокусливий. Вона може порадити вам заблукати або пояснити останню теорiю термодинамiки. Але ee тiло, ee хiмiя завжди вида" сл. Iльза продовжувала говорити про тонкощi кориди, але я мiг сказати, що вона готелю мене так само сильно, як i її. Навiть якщо у нах були прихованi мотиви для бажання побачити мене, її, виявив, що з нетерпiнням ось чекаю цього вечора.
  
  
  Початку другої тореадора, як раз виходив, щоб помацати свого бика, великого красивого бика з одного навколо кращих ранчо. Тореро був нiкому не вiдомим, але вiн ризикував, щоб сподобатися натовпi.
  
  
  "Оле! Оле!" - кричали вони.
  
  
  "Вiн хороший, - сказала Iльзе.
  
  
  "Так". Її, бачив, як вiн виконував марiпосу, змушуючи плащ розвiватися, як метелик. "Ви зна"те кого-небудь з тореро?"
  
  
  "Не особисто", - сказала вона. "Хоча менi подоба"ться дивитися, як вони виступають, вони не в мо"му смаку, чи зна"те. У будь-якому випадку, латиноамериканськi чоловiки зазвичай менi не подобаються".
  
  
  "Як довго ви в посольствi?" - запитав я, змiнюючи тему.
  
  
  "З моменту мого приїзду в Каракасi, майже рiк тому. Її думала, що хочу побачити свiт".
  
  
  "А тепер?"
  
  
  Вона подивилася на мене своїми блакитними очима, а потiм знову подивилася на кiльце. "Це може бути ... самотньо для дiвчини в чужому мiстi такого розмiру".
  
  
  Якщо б це не був зелений святим, її б нiколи його не бачив. "Ви ходили на прийом вчора ввечерi з холостяком", - сказав я.
  
  
  "Ах, Людвiг". Вона смiялася. "Вiн хороша людина, але любить колекцiонувати метеликiв i читати довгi книги з давньої iсторiї. Її навiть не впевнена, що йому подобаються дiвчата".
  
  
  Ми обмiнялися посмiшками. Її запитав. - "Ви працю"те на нього?" Її, знав, що Iлзе Хоффманн не працю" на ньому.
  
  
  Вона не дивилася на мене, але продовжувала дивитися на тореро. "Нi, не на Людвiга. На людину по iменi Штайнер".
  
  
  Ревматизму був правильним, але я все ще не був задоволений. "Я добре знаю Гамбург. Де ви там жили?"
  
  
  "На пiвночi мiста. На Фрiдрiхштрассе. Поруч з парком".
  
  
  "Ах, так. Її знаю мiсцевiсть. Ви жили там зi своїми батьками?"
  
  
  "Мої батьки загинули в автокатастрофi, коли їй була дуже маленькою, - сказала вона.
  
  
  Це теж було правдою. Посол згадав Коллiнзу, що Iльзе Хоффманн залишилася сиротою.
  
  
  Менi шкода.
  
  
  Дивилися кориду. Її купив у продавця два напою, i Iльзе, схоже, дуже сподобалося. Нунь"с знову з'явився i виступив краще, нiж з першої спроби. Залишалося тiльки дво" бикiв, i, за чутками, це були незрiлi телята з другорозрядною ранчо.
  
  
  "Чому б нам не пiти зараз i не випити де-небудь разом?" - запропонувала вона.
  
  
  Її, подивився в її блакитнi очi й знову побачив там запрошення. "Звучить здорово, - сказав я.
  
  
  Ми випили в сусiдньому кафе, а потiм її запросив Iльзе повечеряти в Ель-Хардiн, на Авенiда Альмеда. Потiм того, як ми закiнчили вечерю, вона запросила мене повернутися в свою квартиру, щоб випити. Оскiльки її все ще не зрозумiв її, i оскiльки "спокусливе обiцянку в її очах дiйсно зворушило мене, я пiшов.
  
  
  У нах була велика житло недалеко вiд площi Мiранда. Вiн був обставлений в старовинному iспанському стилi i прикрашений чудовими предметами антикварiату. Був невеликий балкончик з видом на вузьку вуличку.
  
  
  Коли ми увiйшли всередину, В'ячеславiвна повернулася до мене i, я стою дуже близько, сказала: "Ну, голоси, i ми, Скотт".
  
  
  Її губи були м'якими i повними, i ну було легко дiстати. Її скоротив невелику вiдстань, i поцiлував її. Вона вiдповiла тепло, нiби чекала весь день. Вона неохоче вiдсторонилася.
  
  
  "Зроби нам випити, поки її перевдягаюся", - сказала вона.
  
  
  Вона зникла в спальнi. Її налив нам пару коньякiв кришталевого графина, i до того часу, як я її закiнчив, повернулася Iльза. На нiй був довгий облягаючий халат, який нiчого не залишав для уяви. Вона прикрила штори, потiм пiдiйшла до мене i випила коньяку.
  
  
  Її зняв куртку, коли вона була в спальнi, i не спромiгся заховати люгер i стилет. Її спостерiгав за виразом її обличчя, коли вона ih бачила. Її, сподiвався, що це буде сюрприз, i так воно i було. Але я не мiг бути впевнений, що це було справдi.
  
  
  "Що це таке, Скотт?" вона сказала.
  
  
  "О, лише зброю", - недбало сказав я. "Ми повиннi вжити додатковi заходи обережностi у посольствi, коли вiдбува"ться щось на зразок цi"ї конференцiї".
  
  
  "Так. Звичайно", - сказала вона.
  
  
  Її розглядав кожну деталь її тiла крiзь щiльну тканину її халата. Пiднiс свою склянку. Її навiть не пробувала, але в даний момент це чомусь не здавалося важливим. Iльза зробила ковток i теж штовхнув. Її, обiйняв її за тонку талiю i притягнув до себе. Якимось чином халат посилював ефект. Вiд мого дотику не було приховано нам одного вигину або вигину плотi. Його поцiлував її знову, i вона наполегливо притиснулася до мене, поки мої руки рухалися по її тiлу.
  
  
  "Ох, Скотт, - сказала вона.
  
  
  Її, нахилився i повiльно розстебнув халат, дозволяючи йому впасти на пiдлогу. Вона сидiла нерухомо, дивлячись менi в очi. Її тiло було навiть бiльш ефектним, нiж мiг собi уявити. Її дихання стало поверхневим, її повнi круглi грудей поворухнулися. Її зняв кобуру i пiхви на шпильцi i кинув ih на столик бiля широкої дивани позаду нас. Вона допомогла менi роздягтися, потiм пiдiйшла до дивана i лiжка на нього.
  
  
  "Iди сюди, Скотт", - прошепотiла вона.
  
  
  Я пiшов до неї. Ми лежали разом iрина i хвилюючий аромат ee духовий наповнив мої нiздрi. Її тепла плоть була в моїх руках, а її солодкий смак вiдчувався на моїх губах. Вона наполегливо рухалася до мене, коли мої руки i губи вкривали опуклостi її грудей, плоский збудженi соски. Ee рука була на менi, i вона вела мене до неї, а потiм мене охопила гаряча солодкiсть. Її стегна хитнулися до мене, а ноги зiмкнулися навколо мо"ї спини. Вона випустила низькi чутт"вi звуки в горлi, поки наша пристрасть наростала. Потiм вона видав рiзкий крик, i її м'яке тiло сильно затремтiла, коли її вибухнув всерединi нах.
  
  
  Трохи пiзнiше В'ячеславiвна встала на коньяками. Її лежав розслабленим i ситим на кушетцi, простягшись на весь зрiст. Якщо це було те, що Iльзе пропонував ревматизму на мої сумнiви, це було безглуздо продовжувати турбуватися про неї.
  
  
  Тим не менш, її уважно стежив за нею, i в той же час не зводив очей зi сво"ї зброї на найближчому столi. Їй дозволив Iльзе випити ee коньяку перед тим, як випити свiй.
  
  
  "Вам сподобалося?" - запитала вона мене потiм того, як її зробив ковток.
  
  
  "Випивка чи вiдпочинок?" Її запитав. Саме тодi її вiдчув легке запаморочення.
  
  
  "Розваги", - посмiхнулася вона у ревматизму.
  
  
  "Це був перший клас". Коли її селл на край дивана поруч з нею, її, вiдчув, що мої руки стали важкими.
  
  
  "Менi це теж сподобалося".
  
  
  Її дiйсно почав напружуватися. Її вiдчував запаморочення i слабкiсть, i для цього не було жодних причин. Якщо тiльки Iльза не накачала мене наркотиками.
  
  
  "Якого бiса..." - сказав я. Слова просто не пiдходили.
  
  
  Iльза нiчого не сказала. Вона трохи вiдiйшла вiд мене.
  
  
  Її, подивився на нах. Їй раптом дуже розсердився - на нах i на себе. Її послабив пильнiсть, незважаючи на попередження Хоука i мої власнi сумнiви.
  
  
  "Сука!" - сказав їй голосно, i його слова дивним луною прокотилось у мене у вухах. Її сильно вдарив її по обличчю, i вона з приглушеним зiтханням впала на диван.
  
  
  Її встав i п'яно похитнувся. Її схопив свiй одяг i шталь її натягувати. "Яке тво" справжн" iм'я?" - запитав я, намагаючись застебнути блискавку на штанях.
  
  
  Вона подивилася на мо" зброю, але в мене не вистачило смiливостi спробувати заволодiти одним навколо них. Вона витерла цiвку кровi iso rta. "Мене звуть Таня Савич", - сказала вона.
  
  
  Тепер на менi були черевики. Її зробив крок до столу Люгер i стилет лежало там, i мало не впали менi на обличчя.
  
  
  Її, схопився за стiлець, але перекинув його, i вiн звалився на пiдлогу. Її сперся на пiдлокiтник дивана, стояти над дiвчиною на iм'я Таня Савич.
  
  
  "А ви працю"те на КДБ", - сказав я.
  
  
  "Так. Менi щиро шкода, мiстер Картер", - тихо сказала вона. "Ти менi подоба"шся."
  
  
  Її, подивився на нах i побачив двох Тань. "Це був коньяк, чи не так? Але ти сама его-файл. I її спостерiгав за тобою, коли ти ходив за склянками. Що ти зробила, накололась протиотрутою ранiше?"
  
  
  "Це був не коньяк", - сказала вона майже нещасно. "Це була помада. I у мене гiпнотичний iмунiтет до ee токсичних ефектiв".
  
  
  "Гiпнотичний...?" Її не змiг закiнчити штопора. Її, вiдчув, як насува"ться пiтьма накрила мене, а потiм її впав на пiдлогу.
  
  
  Мене бiльше не хвилювало зброю. Її просто готель побороти чорноту i вибратися всi"ї квартири. Якщо б її змiг дiйти до коридору, хто-небудь мiг би менi допомогти. Якимось чином її знайшов у собi достатньо сил, щоб встати на ноги i, спотикаючись, рушити на день.
  
  
  Як тiльки її пiдiйшов до нього, вiн вiдкрився, i там стояли дво" чоловiкiв. У одного невисокого, лисого бандита була дурна посмiшка. Iншим був чоловiк, якого її бачив в кафе i в палацi, ймовiрно, той, хто тримав при менi пiстолет до тренувальної школi у Вашингтонi. Ih особи розпливлися, коли наркотик почав дiяти. Бiльш високий за двох, той, хто мучив мене з часiв Вашингтона, ступив до мене.
  
  
  "Схоже, ви трохи не в собi, мiстер Картер".
  
  
  Її незграбно замахнувся на нього. Вiн легко ухилився, i її впав на його кремезного товариша, який схопив мене, i на мить пiдтримав, а потiм сильно вдарив мене по голiв.
  
  
  Її впав назад у квартиру i знову приземлився на пiдлогу. Коли невисокий кремезний чоловiк встав назавжди мною, схопив її его за ноги i витягнув ih з-пiд нього. Вiн впав на пiдлогу поруч зi мною. Її майже не чув росiйських лайок. Високий чоловiк пiдiйшов i вдарив мене ногою в бiк.
  
  
  "Не роби йому було боляче", - почула його слова дiвчини. "Нема" необхiдностi заподiювати їй бiль". Голос, здавалося, виходив з iншого обидва кiнцi довгого тунелю або, може бути, через iншого обидва кiнця свiту.
  
  
  Високий чоловiк голосно вилаявся на дiвчину. Кремезний чоловiк схопився на ноги. Запаморочення ставало все гiрше i гiрше. Її спробував встати на колiна, але важко впав на бiк. Її постiйно думав про те, що вони прийшли вбити мене. Це була змова з метою вбивства головного агента СОКИРУ, i вiн увiнчався успiхом. Але нi в одного навколо чоловiкiв не було зброї.
  
  
  "Ви дума"те, що те, що ми збира"мося зробити, не зашкодить йому?" Кремезний росiйська негарно розсмiявся. Вiн сильно вдарив мене ногою по ребрах. Її застогнав i впав на спину. Її, чув, як дiвчина по iменi Iльза Хоффманн або Таня Савич виражений вдало пiдiбранi слова кремезному чоловiковi. Потiм голоси затихли i стали глухо гудiти у вухах.
  
  
  Через хвилину тьма повернулася, i на цей раз вже не вдалося вiдштовхнути її. Її раптом падав, провалювався через бездонне чорне простiр, мо" тiло повiльно оберталося, коли його падав.
  
  
  Четверта глава.
  
  
  Коли отямився, її лежав на пiдлозi в яскраво освiтленiй антисептичної кiмнатi площею близько десяти квадратних футiв. В кiмнатi було порожньо, якщо не вважати бiлiй лiжка. Коли її дивився на них, стельовi свiтильники сильно свiтили в мою голову. Її iso усiх сил намагався сiсти, i вiдразу вiдчув бiль у проведенi обчислення, в тому мiсцi, де мене були ногами. Її оглянув свої ребра. Були жахливi синцi, але нiчого не зламалося.
  
  
  Її поняття не мав, як вони мене сюди помiстили. Спочатку її навiть не мiг пригадати подiї, що призвели до вiдключення свiдомостi, але потiм поступово повернулася в сценi з дiвчиною. Дуже оригiнальна iдея з ih боку пiдмiшати гей, на помаду препарату. Але що вона сказала про свiй iмунiтет? I чому її зараз згадав, як її заспокiйливий голос говорив зi мною у непереборної чорностi, її чутт"вий, чарiвний голос велiв менi спати спокiйно? Справа в тому, що я повнiстю вiдключився, настiльки повнiстю, що вiдчував би себе вiдпочив, якщо б не пульсуючий бiль у проведенi обчислення.
  
  
  З деякими труднощами її встав, пiдiйшов до лiжка i селл на ee край, потер обличчя руками, намагаючись прочистити голову. Яке б лiки вони нас використовували проти мене, його дiю було тимчасовим, i, очевидно, нешкiдливим. З якоїсь причини я не мiг зрозумiти, voni готелi дiстати мене живим i неушкодженим. Може бути, ще до того, як все закiнчилося, її б пошкодував, що вони не пустили менi кулю в частцi у квартирi дiвчини.
  
  
  Її згадав теплу плоть Танi пiдi мною iрина. У КДБ завжди були популярнi секс як зброю. Але цього було б недостатньо, щоб отримати мене без нового косметичного препарату. Ходили чутки, що росiяни працюють над сотнями лiкiв, що вони на багато рокiв випередили Захiд в цiй областi. Можливо, їй був першим ворожим агентом, проти якого вони застосували цей препарат. Її не хотiв вiдчувати цi"ї першостi.
  
  
  Озираючись назад, я не зрозумiв, нетипової поведiнки Танi для звичайного агента КДБ.
  
  
  Була ця спроба вберегти мене вiд побиття чоловiками i згадка про... якомусь гiпнозi. Гiпнотичний iмунiтет, голосування, i все. Її нiколи ранiше не чув цей термiн. Мiй сенс пролiтав через всiлякi рiшенням та ймовiрностi, i нам до чого не прийшов, i мiй гол-сильно пульсувала. Менi вдалося повнiстю заплутатися, коли її почув звук на день.
  
  
  Її автоматично напружився. Дверi вiдчинилися, i увiйшли дво" чоловiкiв, якi з'явилися в квартирi Танi. У толстого, лисого хлопця була така ж потворна посмiшка. Високий безпристрасно подивився на мене.
  
  
  "Що ж, - сказав високий, - сподiваюся, ти добре вiдпочив". Це безумовно був голос людини, який напав на мене в Вашингтонi.
  
  
  Її сказав. "Це був ти в панчосi людей у Вашингтонi".
  
  
  "Так, це був я", - поблажливо сказав вiн. "Людина, якого ви вбили, був просто американцем, який працював на нас. Вiн був витратним матерiалом".
  
  
  "I ви стежили за мною в Каракасi".
  
  
  "Звичайно. Ми готелi не втрачати контакт, перш нiж у доктора Савич з'явиться шанс заманити тебе в пастку".
  
  
  "Доктор Савич?"
  
  
  "Ви скоро побачите її", - сказав вiн. "Тепер вставайте, мiстер Картер. У вас призначена зустрiч в нашiй лабораторiї".
  
  
  "Лабораторiя?" Її встав i оцiнив вiдстань i положення кожної людини, гадати, чи зможу я її пройти mimmo у них на день. "Де вiн?"
  
  
  Високий чоловiк посмiхнувся. "Ви все ще в Каракасi. Ми тiльки що привезли вас у нове установою КДБ, Картер, створене спецiально для вас".
  
  
  Кремезний чоловiк загарчав. - "Ви говорите занадто багато!"
  
  
  Високий чоловiк навiть не глянув на нього. "Це не ма" значення, - холодно сказав вiн.
  
  
  Цiкаво, що це значить. Якщо вони мали намiр убити мене, чому вони цього ще не зробили? Поки що для мене все це не мало сенсу.
  
  
  Її запитав. - "Що ти збира"шся зi мною робити?"
  
  
  "Ви скоро дiзна"теся. Пiшли. I не доставля" нам нiяких проблем".
  
  
  Її пройшов mimmo у них на день, i вони пiшли за мною. Її оглядiвся по бiлому коридору, сподiваючись знайти дверi, схожу на вихiд. Це був короткий коридор з дверима в кожному кiнцi i парою iнших посерединi. Її, вирiшив, що кiнцевi день повиннi бути виходами. Вони були закритi, але щось менi пiдказувало, що ну не вiдкриють. По-перше, у росiян не було при собi ключiв.
  
  
  Можливо, це мiй "диний шанс втекти. Не було нiякої гарантiї, що я буду в будь-якiй формi, щоб спробувати це через п'ять хвилина. Ми повернулись i пiшли до день у дальньому кiнцi коридору. Саме тодi її зробив спробу.
  
  
  Раптом її, зупинився i знову напав на кремезного чоловiка, який насолоджувався фiзичної частиною мого свою владу. Її важко наступив на його лiву ногу, i почув хрускiт i гучний крик боляче. Її вдарив його лiктем по широкому обличчю i вiдчув, як його нiс розплющити. Вiн вдарився об стiну поряд з собою.
  
  
  Високий чоловiк вилаявся i схопив пiстолет в куртцi. Вiн досталь пiстолет, i вiн був схожий на той, який вiн прицелил менi в голову у Вашингтонi. Знайомство не дало менi вiдчуття комфорту. Її, схопився за руку з пiстолетом, iнший рукою вдарив її его по очах. Вiн заблокував удар i швидко вдарив колiном менi в пах. Коли вiн вдарив її, вiдчув страшний бiль i сильний приступ нудоти. Її, хмикнув i втратив руку з пiстолетом. Мої реакцiї були повiльнiше за побiчної дiї препарату, i це дало йому було сутт"ва перевага.
  
  
  Її замахнувся рукою його горло, i вiн частково зняв його. Але її досталь его ковзаючим ударом по адамового яблука. Вiн зойкнув i впав на стiну. Її, повернувся i попрямував до день у кiнцi коридору. Менi довелося перестрибнути через сутулу постать кремезного чоловiка, який просто намагався встати на ноги. Її, сподiвався, що цього високому чоловiковi знадобиться хвилина, щоб прийти в себе, але мої очiкування були недовговiчними. Їй був лише на пiвдорозi до дня, коли револьвер вистрiлив.
  
  
  "Стiй, Картер. Або наступна goggle прониже твiй мозок".
  
  
  Це була переконлива загроза. Її, зупинився i притулився до стогнати, не дивлячись на нього. Мiй шанс на втечу впав. Через хвилину високий чоловiк пiдiйшов до мене i встромив револьвер менi ребра.
  
  
  "Ти дуже противний хлопець, Картер", - сказав вiн, затамувавши подих, притискаючи руку до горла.
  
  
  Iнший агент КДБ пiдiйшов до нас. "Якщо б не вони, - швидко сказав вiн по-росiйському, вказуючи великим пальцем в iншу частину будинку, - її б убив його виплат прямо тут i зараз. Повiльно i болiсно".
  
  
  Кремезний чоловiк витягнув свiй револьвер i пiдняв його, щоб вдарити мене по голiв i особi.
  
  
  "Нi!" - сказав високий чоловiк. "Подумайте про мiсiї".
  
  
  Кремезний завагався з диким поглядом в очах. Кров текла по його носа по губах до пiдборiддя. Нiс вже опух, на его людини. Її, подивився на нього i пошкодував, що змiг вбити його. Це займе всього хвилину бiльше, та це постачало б менi величезне задоволення.
  
  
  Але мужик опустив пiстолет.
  
  
  "Iди, - сказав високий. "Вони все ще чекають нас в лабораторiї".
  
  
  * * *
  
  
  Вони прив'язали мене до особливих дерев'яного стiльця. Її було в лабораторiї. Це була велика кiмната, яка займа"ться нагадала менi операцiйну у великому американському шпиталi, за винятком того, що в поле зору не було операцiйного крiсла. Можливо, стiлець, до якого її було приязан, служив вiн же цiлей. В кiмнатi було кiлька одиниць електронного обладнання, на пультах управлiння блимали кольоровi вогнi. На машинах працювали два технiка, а в iншому її був один. Агенти вийшли через кiмнати, прив'язавши мене до стiльця.
  
  
  Цей стiлець сам по собi був машиною. Це було схоже на електричний стiлець, але з проводкою було ценымногие складнiше. Був навiть головний убiр з стирчать з нього електродами. Спочатку її, подумав, що це якась система знарядь тортур, але це не мало нiякого сенсу. Навiть росiяни не пiшли на таке, щоб просто замучити людину, навiть щоб одержати вищi секрети. Iснували й бiльш примiтивнi способи, якi могли б виконувати цю роботу не гiрше будь-якої машини. У будь-якому випадку агенти не мають глибоку державну та"мницю нас, в Росiї, нам на Заходi. Я не був винятком. Насправдi, в агентiв AX було менше причин, нiж у бiльшостi, для їжi секретної iнформацiї, оскiльки завдання AX були бiльше пов'язанi з конкретними фiзичними дiями проти iншого боку, нiж з розслiдуванням i збором даних.
  
  
  Поки його все ще намагався у всьому розiбратися, її почув, як за мо"ю спиною вiдчинилися дверi, i в кiмнату увiйшли три людини. Таня була одна навколо них. На нiй був бiлий халат i точках в роговiй оправi. Її волосся було зiбране в пучок, i вона виглядала дуже похмурою i рiшучою. Вона зустрiлася з моїми очима i довго дивилася в них, перш нiж заговорити. Думаю, вона намагалася сказати менi, що шкоду" обладнання всьому цьому, але борг на першому планi мiсцi.
  
  
  "Як ви себе почува"те, мiстер Картер?" - непоказний запитала вона.
  
  
  "Непогано, враховуючи обставини", - вiдповiв я.
  
  
  Дво" чоловiкiв оточили її. Один був менi знайомий, тому що я тiльки що прочитав його справу перед вiд'їздом з Вашингтона. Це був Олег Димитров, резидент КДБ у Каракасi, i людина, вiдповiдальна за все, що тут вiдбувалося. Вiн був середнього зросту, з сивим волоссям i великою родимкою на правiй щоцi. Його очi були жорсткими i холодними.
  
  
  "Отже, ви - сумно вiдомий Нiк Картер", - сказав Дiмiтров.
  
  
  "Вважаю, заперечувати це марно, - вiдповiв я.
  
  
  "Так, марно. Її Олег Димитров, як ви, напевно, вже зна"те. Ця мила дiвчина, яка займа"ться допомогла нам зловити вас, - доктор Таня Савич, самий блискучий бiхевiористи Росiї. А цей джентльмен - ee колега, доктор Антон Калiнiн".
  
  
  Сивочолий чоловiк у бiлому халатi по iншу сторону вiд Танi подивився на мене поверх окулярiв i кивнув. Його погляд змусив мене вiдчути себе амебою пiд мiкроскопом. Її перевiв погляд з нього на Таню.
  
  
  Її запитав. - "Бiхевiористи?"
  
  
  "Насправдi, Нiк. Сподiваюся, ти не проти, якщо його назву тебе Нiком".
  
  
  Її прислухався до її голосу, i тепер зрозумiв, чому вiн абсурдно не зовсiм по-нiмецьки. Це був росiйський голос, який намага"ться iмiтувати англiйську з нiмецьким акцентом. Це було не iдеально, але було достатньо, щоб змусити мене гадати.
  
  
  "Можеш звати мене як хочеш, - сказав я. "Я не думаю, що це ма" велике значення. Хоча було б непогано дiзнатися, що ви збира"теся робити. Моя цiкавiсть узяла верх мною назавжди. Ви створили тро" шабаш вiдьом КДБ або щось в цьому родi?"
  
  
  Таня посмiхнулася, але обличчя чоловiкiв залишилися кам'яними. Димитров заговорив першим напруженим високим голосом. "Класичний американський герой, а, мiстер Картер? Зухвала жарт перед лицем небезпеки".
  
  
  Її, подивився на Димитрова. "Це краще, нiж плакати", - сердито вiдповiв я.
  
  
  "Ми зараз займемося цим, Олег, - сказав ему лiкаря Калiнiна.
  
  
  Димитров хмикнув i пiшов. Її почув, як дверi лабораторiї вiдчинилися й знову зачинилися, коли вiн йшов. Два технiка бiля верстатiв не звертали на нас нiякої уваги. Калiнiна пiдiйшов i встромив менi в очi лiхтарик. Працюючи, вiн говорив зi мною тихим голосом.
  
  
  "Доктор Савич спецiалiзу"ться на контролi над поведiнкою", - повiльно сказав вiн, дивлячись менi в очi. "Вона " одним навколо провiдних росiйських фахiвцiв у таких галузях, наркотичного контролю над свiдомiстю, гiпнотерапiї i загальних методiв контролю поведiнки".
  
  
  Вiн вимкнув свят господь, i я подивився на Таню.
  
  
  "Це правда, Нiк, - сказала вона. "Ми роками експериментували з контролем людської поведiнки. Її провiв багато дослiджень у цiй областi. Лiкар Калiнiна тiсно спiвпрацював з нашою групою, записуючи i аналiзуючи фiзичний вплив методiв лiкування наших пацi"нтiв, вiн видатний лiкар нашої країни ".
  
  
  Її запитав. - "Ви плану"те провести назавжди мною поведiнковi експерименти?"
  
  
  "Ти будеш першим чоловiком, якого будуть контролювати нашi вдосконаленi методи", - вiдповiла вона, i її голос показав її невпевненiсть. Тепер їй був упевнений, що Таня не знала, що гей доведеться застосувати свої знання i навички в таких страхiтливих справах. Ee блакитнi очi сховалися за окулярами в роговiй оправi.
  
  
  "Ти збира"шся... використовувати мене як-небудь?"
  
  
  Таня швидко подивилася менi в очi i знову вiдвернулася.
  
  
  Калiнiна прийшов на допомогу. "Ми збира"мося знищити Нiка Картера", - сказав вiн. "Принаймнi, на час. Ви бiльше не будете iснувати, як Нiк Картер".
  
  
  Її просто дивився на нього. Може бути, їй був прав - остання goggle в квартирi Танi може бути краще для мене в довгостроковiй перспективi.
  
  
  "Бiльше не iсну"?"
  
  
  "Ми збира"мося провести трансплантацiю особистостi", - продовжив Вiн. "Ви станете зовсiм iншою людиною. I ця людина буде запрограмований нами, мiстер Картер. Вас, як комп'ютер буде програмувати технiк. Ви почина"те розумiти?"
  
  
  Її перевiв погляд з нього на Таню. "Боже мiй, Таня", - прошепотiв я.
  
  
  Блакитнi очi зустрiлися з моїми. Вона притулилася до мене своїм красивим обличчям i взяла з найближчого столика пухирець.
  
  
  "Це намбулин, - сказала вона по-дiловому, - препарат, зовсiм нещодавно розроблене нашими лабораторiями. Це те, що ви б назвали наркотиком, що змiню" свiдомiсть. Вiн ма" властивостi, аналогiчнi ЛСД, але дiї нашого лiкiв вже бiльш обмежене ".
  
  
  "Менi не терпиться почути", - саркастично сказав я.
  
  
  Вона проiгнорувала зауваження i продовжила. "Коли вводять намбулин, розумовi процеси перериваються на базовому рiвнi, i особистiсть змiню"ться. Прийма" наркотик ста" дуже покiрним i вiдчува" пiдвищену сугестивнiсть".
  
  
  "Пропозицiя", - подумав я. "Отже, це все."
  
  
  "Частковий", - сказала Таня. "Перебуваючи пiд впливом препарату, ви будете надзвичайно сприйнятливi до навiювання квалiфiкованого гiпнотерапевта. I до методiв контролю поведiнки, розробленим за роки наших дослiджень".
  
  
  Її запитав. - "З якою метою?"
  
  
  Таня вiдвернулася.
  
  
  "Нема" сенсу вдаватися в подробицi", - сказав Калiнiна, взявши у Танi флакон i наповнивши впорску" рiдиною. "У будь-якому випадку, ви не згада"те нiчого навколо того, що ми говорили у цiй розмовi".
  
  
  Щось у його самодовольном особи мене дуже розлютило. "Кравець тебе забирай!" - крикнув їй ему.
  
  
  Його очi спалахнули, щоб зустрiтися з моїм поглядом, i менi здалося, що я помiтив в них слабку спалах страху, коли вiн подивився на мене. "Будь ласка, без драматизму, мiстер Картер. Ви тiльки ускладните собi завдання".
  
  
  Таня встала зi стiльця i пiдiйшла поговорити з одним навколо технiкiв. Калiнiна тримав приска" перед особою, штовхаючи поршень, щоб очистити апарат вiд бульбашок вiдбору проб повiтря.
  
  
  Шалений вiдчай охопив мою груди. Це було близьке до панiки, що я коли-небудь вiдчував. Її нiколи не боявся фiзичної боляче або смертi, але все було по-iншому. Насправдi вони збиралися мене вбити, знищити мою особистiсть, а потiм використовувати мо" тiло в своїх нечестивих цiлях. Вiд однi"ї думки про це у мене по спинi пробiгали мурашки. I тепер її, знав, що загроза принизити AX не була порожньою. На пiдготовку цього плану - яким би вiн нам був - у них пiшли мiсяцi або навiть роки. I з провiдним агентом AX, виконували це, вони були майже як вдома.
  
  
  На допомогу Калiнiну пiдiйшов технiк. Таня повернулася i подивилася на нас через кiмнату. Технiк прив'язав гумову трубку до мого плеча i закатав рукав мо"ї сорочки. Її побачив виступаючi вени передплiччя. Намбулин входив вiдвертими у вену.
  
  
  Мiй складати долар шалено калатало. Коли Калiнiна пiдiйшов до мене з голкою, її шталь вiдчайдушно боротися з шкiряними ременями, всiма силами намагаючись ih порвати. Якщо б її мiг встати з цього стiльця, її легко мiг би подбати про цих чоловiках. Але узи були надто мiцними.
  
  
  Нема" потреби боротися, мiстер Картер, - м'яко сказав Калiнiна, схопивши мене за передплiччя. - Бiгти в цей момент абсолютно неможливо ".
  
  
  Голка опустилася, i технiк тримав мене за плечi, щоб вiн не мiг рухатися. Особа Калiнiна був легкий натяк задоволення, коли вiн встромив голку в розширену вену, а потiм натиснув на поршень шприца.
  
  
  П'ятий роздiл.
  
  
  Мене охопило вiдчуття ейфорiї. Потiм мо" тiло почало нiмiти. Мо" дихання помiтно сповiльнився, i вiн вiдчув, як з чола i верхньої губи капа" пiт. Мене навiть не хвилювало, що мене накачали наркотиками, i жахливе вiдчуття панiки зникло. Її все ще мiг згадати все, що вони сказали менi, i я знав, що вони збираються використовувати мене в якомусь жахливому експериментi за терору, але мене це бiльше не турбувало. Її, знав, що я повинен бути, але мене це не хвилювало. Кiлька хвилина її, боровся з цим почуттям, намагаючись розпалити гнiв, який вiдчував її всерединi себе, але нiчого не залишилося. Що б вони нам робили, що б вони нам казали, мене це влаштовувало. Було нерозумно боротися з цим, турбуватися про це. Її був у ih влади, ih сила була величезною. Її пiдкорюся цьому i, можливо, якимось чином виживу. Зрештою, це було те, що дiйсно важливо в довгостроковiй перспективi.
  
  
  Ih особи повикривлялися передi мною - Танi i Калiнiна, - i вони дивилися
  
  
  на мене, як морську свинку в клiтцi, але я не заперечував. У них була його робота, i вiн дозволив їм це зробити.
  
  
  Калiнiн потягнувся до мого обличчя i пiдняв мої повiки. Вiн кивнув Танi i пiшов. Таня пiдiйшла до мене обличчям. Вона сiла дуже близько. Її, подивився в її блискучi блакитнi очi i виявив вимiрювання, за яким ранiше нудьгував.
  
  
  "Тепер ти вiдчува"ш себе дуже розслабленим, дуже невимушеним", - сказала вона менi м'яким чутт"вим голосом. Голос, iнтонацiї посилили мо" вiдчуття благополуччя.
  
  
  "Так", - сказав я, дивлячись у темно-синi басейни ee очей.
  
  
  "Коли ти дивишся менi в очi, твої очi втомлюються. Твої повiки стають важкими, i ти хочеш ih закрити".
  
  
  Мої повiки затремтiли.
  
  
  "Зараз важко тримати очi вiдкритими. Коли її дорахую до п'яти, ви закри"те очi, тому що захочете. Ви вiдчу"те величезне полегшення, коли закри"те очi. Потiм того, як ви ih закри"те, ви повiльно пориньте в глибокий транс. Одiна. Ви дуже сонний. Два. У вас дуже важкi повiки. Три. Ви глибоко розслабленi i покiрнi. Чотири. Коли вашi очi закриються, ви дозволите мо"му голосу направляти вас зустрiнуть ваших вiдповiдях i дiях. П'ять ".
  
  
  Здавалося, мої очi закрилися у власнiй залп. Її, знав, що не зможу утримати ih вiд закриття, але навiть не хотiв намагатися.
  
  
  "Ви зараз перебува"те в гiпнотичному трансi i вiдгукнетеся на мiй голос".
  
  
  Вона говорила м'яким, тихим монотонним голосом, який був чомусь надзвичайно переконливо. Її виявив, що вiдчуваю величезну прихильнiсть до прекрасного звучання її голосу - цього чутт"вого, звабливого голосу, - i менi хотiлося робити все, що вiн просив мене.
  
  
  "Ви розумi"те?" - запитала вона.
  
  
  "Так, її розумiю."
  
  
  "Добре. Тепер ми збира"мося надiти це кiльцеве пристрiй на вашу голову i прикрiпити електроди". Її, вiдчув, як хтось перемiщу" обладнання менi на голову. Вiн скидався на пов'язку на голову, i вiн згадав лабiринт проводiв, якi виходили з нього.
  
  
  "Поки її говорю з тобою, Нiк, ти будеш отримувати аудiовiзуальнi данi з машини. Те, що ти бачиш i чу"ш, буде при"мним i допоможе тобi досягти стану глибокої трансу". Десь я почув клацання кнопки, i потiм вир красивих квiтiв атакував чорноту, створену Танею. Разом з квiтами прийшла м'яка музика, прекрасна музика, яку їй нiколи ранiше не чув. I голос Танi супроводжував прекраснi видовищ i звуки.
  
  
  "Всi м'язи вашого тiла м'яко розслабляються, легко розслабляються, i вас охоплю" величезне почуття ейфорiї. Ви знаходитесь на ескалаторi, який руха"ться вниз. З кожною ногою ви повiльно опуска"теся вниз, i ви ста"те ще бiльш розслабленими. "
  
  
  Машина створила для мене ескалатор, i в плавному ковзаннi мене понесло вниз через лабiринт фарб в м'яку темряву.
  
  
  "Ви наближа"теся до нижньої частини ескалатора i входите в дуже, дуже глибокий транс. Ви повнiстю сприйма"те мiй голос". Її досяг дна i опинився в прекрасною, вiльно ширя" темрявi, з якої нiколи не хотiв йти.
  
  
  "Я попрошу вас порахувати до п'яти, але ви пропустите цифру три. Ви не зможете вимовити цифру три. Тепер порахуйте до п'яти".
  
  
  Мої губи ворушилися. "Один, два, чотири, п'ять". Мiй рот i мозок не мають нiчого спiльного з номером три.
  
  
  "Дуже добре", - сказала Таня. "А тепер скажи менi сво" iм'я та хто ти".
  
  
  Щось глибоко всерединi мене чинила опiр, але цей могутнiй голос питав мене, тому їй вiдповiв: "Її Нiк Картер. Її працюю в AX, де у мене кодове iм'я N..." Я не мiг згадати номер, i рейтинг Киллмастера ". Далi дав бiльш докладну iнформацiю про iдентифiкацiю.
  
  
  "Добре. Тепер послухайте мене уважно. Ви забудете все, що тiльки що сказали менi, i все iнше, що пов'язане з вашим минулим. В цей самий момент у вас розвива"ться повна i тотальна амнезiя".
  
  
  Сталася дивна рiч. Мене охопила екзотична тремтiння, i коли вона пройшла, її, вiдчув запаморочення. Коли фiзичнi ефекти пройшли її, вiдчув себе iнакше. Це була тонка рiзниця, але здавалося, нiби весь свiт навколо мене зник. У всесвiтi нiчого не залишилося, крiм мого ширяючого тiла i голосу Танi.
  
  
  "Хто ти?"
  
  
  Її подумав хвилину. Нiчого не вийшло. Її намагався iso усiх сил, але все ще не мiг вiдповiсти. У мене не було особистостi. Їй був iстотою, плаваючим в безкрайнiй темрявi, дожидаючи, щоб мене назвали, класифiкували i класифiкували.
  
  
  "Не знаю", - сказав я.
  
  
  "Де ти живеш?"
  
  
  "У цiй чорностi", - вiдповiв я.
  
  
  "Звiдки ви прийшли?"
  
  
  "Я не знаю".
  
  
  "Добре. Її освежу твою пам'ять. Тепер ти побачиш перед собою образ людини". Машина зажужжала, i я побачив людину. Вiн був високим, з темним волоссям i сiрими очима. "Цей чоловiк - це ти", - продовжила вона. "Ви - Рафаель Чавес".
  
  
  "Рафаель Чавес", - сказав я.
  
  
  "Ви венесуелець, який провiв кiлька рокiв у Сполучених Штатах. Ви народилися
  
  
  в Маргаритi i отримав освiту в Каракасi. Ви працювали за кiлькома напрямками, але тепер ви активний революцiонер ".
  
  
  "Так", - сказав я.
  
  
  "Ви живете в квартирi на Авенiда Болiвар, 36, тут, у Каракасi".
  
  
  "Авенiда Болiвар, 36".
  
  
  Вона продовжила розповiдати менi, що у мене нема" родини або друзiв, i що люди, з якими спiлкувалася, були небагатьма в цiй будiвлi, якi були товаришами по революцiї.
  
  
  "Пiзнiше ти дiзна"шся про себе бiльше", - нарештi сказала вона. "А поки що ви повиннi вiдпочити. Її буду вiдраховувати вiд п'яти назад. - Пiд час рахунку ви повiльно вийдете з трансу i знову повернетеся в свiдомiсть. П'ять. Ви пiднiма"теся вгору по ескалатору. Чотири. Ви повнiстю в станi спокою. вiдпочили, але ви ста"те бiльш усвiдомленими. Три. Коли вашi очi вiдкриваються на рахунок до одного, ви нiчого не згада"те до того, як закри"те очi, зовсiм нiчого. Два. Коли вашi очi вiдкриються, ви згадайте тiльки те, що я сказав про те, що ви - Рафаель Чавес. Ви нiчого не згада"те до настання повної амнезiї. Одiна ".
  
  
  Її вiдкрив очi. Там сидiла дiвчина, i вiн знав, що бачив це особа ранiше, але поняття не мав, за яких при iнших обставинах. Повинно бути, це було незадовго до того, як вiн закрив очi. Її вiдразу помiтив, що вона не навколо Венесуели, i це зменшило мiй iнтерес до хорошенькому личку. Її, говорив з нею на побiжному iспанською.
  
  
  Її запитав. - "Qué pasó?"
  
  
  "Ви були пiд легким заспокiйливим, сеньйор Чавес. Ви потрапили в аварiю i отримав удар по цiлi, i ми подба"мо про вас протягом декiлькох днiв. Ви дiйсно дiзналися своїх революцiйних соратникiв, дон? "
  
  
  Її оглянув кiмнату. Технiк розстебнув пута, якi тримали мене на стiльцi, i зняв щось з мо"ї голови. "Чому... так, - сказав я. Справа в тому, що я майже нiчого не згадав.
  
  
  "Це доктор Калiнiна, а її Таня Савич, вашi росiйськi друзi в революцiйному русi. Цi iншi товаришi Менендес i Сальгадо. Вони були з вами в русi протягом певного часу. Ми привезли вас сюди, в цю приватну клiнiку, лiкувати вас. Зрештою, конференцiя не за горами ".
  
  
  Її запитав. - "Конференцiя?"
  
  
  Таня посмiхнулася. "Не намагайся згадати все вiдразу. Тобi потрiбно пiти в свою кiмнату i вiдпочити".
  
  
  "Так", - тупо сказав я. "Вiдпочивати. Її дуже втомився".
  
  
  * * *
  
  
  У кiмнатi, в яку мене вiдвели, було при"мно тихо. Була тiльки лiжко, на якiй можна було лягти, але в даних за iнших обставин її не мiг очiкувати лiкарняного лiжка. Зрештою, їй був людиною, розшукуваним законом, чи не так? Чесно кажу, її мало що мiг згадати. Менi шкода, що я не запитав дiвчину, як сталося нещастя, тому що я не пам'ятав про це. Одне було ясно - менi потрiбнi були товаришi, якi вилiкували мене. Менi вони дуже потрiбнi. Вони поняття не мали, наскiльки серйозна мо"ї амнезiї. Ну, це проясниться через кiлька годин. Хороший сон мене поправить. Але мене непокоїло те, що я не мiг згадати важливу конференцiю, про яку говорила дiвчина. Мiй мозок закружляв вiд спроб пригадати, але в кiнцi кiнцiв, заснув.
  
  
  Її раптом прокинувся посеред ночi. У мене були галюцинацiї, чи це був просто дивний сон? Повинно бути, це був сон. Його був в якiйсь чужiй країнi, в пустиннiй країнi. Його бiг по темнiй мощеної вулицi i гнався за чоловiком. Його тримав у руцi довгий чорний пiстолет нiмецького виробництва, ймовiрно, Люгер. Її вистрiлив у цi"ї людини й намагався вбити його. Вiн обернувся i вистрiлив у мене, i я вiдчув пекучий бiль у проведенi обчислення. Пiстолет в руцi раптом перетворився в сокира з короткою рукояткою. Потiм її прокинувся.
  
  
  Це був дивний сон. Її не пам'ятав, щоб був у якiй-небудь країнi, крiм Венесуели i Одноманiтно. I її нам разу в життi не вистрiлив у чоловiка. Або її? Для мене все це не мало сенсу.
  
  
  Коли настав ранок, вони принесли менi тацю з їжею, i її з жадiбнiстю взяв на себе. Закiнчивши, її розглянув сво" обличчя в дзеркалi. Принаймнi, це було знайоме. Але, схоже, ця особа не належало Рафаелю Чавесу. Її, глянув на одяг, яку вони принесли менi, але не вiдомо сл. Кишенi були порожнi, впiзнання не було. Приблизно через годину прийшов Менендес i вiдвiв мене назад у кiмнату зi стiльцем з дротом та iншим обладнанням.
  
  
  "Доброго ранку, сеньйоре Чавес", - привiтала мене дiвчина, що назвалася Танею. "Ви готовi до нового лiкуванню?"
  
  
  "Так, її так вважаю", - сказав я, дивлячись на машини. "Але все це необхiдно? Її готель би знати, яке лiкування її отримую".
  
  
  "Будь ласка, - сказала Таня, показуючи менi великий стiлець. "Ви повиннi нам довiряти, сеньйор Чавес. Ми вашi друзi".
  
  
  Її sel в крiслi, але менi стало не по собi. Її готель вибратися навколо цього будинку, побродити по вулицях Каракаса, повернутися у свою квартиру на Авенiда Болiвар. Їй був упевнений, що цi знайомi види повернуть менi пам'ять i зроблять мене здоровим. Її пообiцяв собi, що, якщо це заняття не принесе результатiв, їй вiдразу пiду додому.
  
  
  "А тепер розслабся", - сказав менi чоловiк по iменi Калiнiна.
  
  
  "Я дам вам легкий заспокiйливий ". Вiн встромив менi в передплiччя впорску" i зробив пiдшкiрну iн'"кцiю.
  
  
  В моїй голiв промайнуло назву. Намбулин. Де її чув це ранiше? Перш нiж його змiг бiльше думати про це, її почав вiдчувати, що мене охоплю" глибока ейфорiя, i я втратив iнтерес до слiв i всьому iншому.
  
  
  Хтось поправив менi головний убiр. Я не заперечував. Через хвилину почув її голос Танi.
  
  
  "Ви хочете закрити очi. Ви закри"те ну на рахунок до п'яти". Вона порахувала, i мої очi закрилися. В темрявi раптом спалахнув колiр, i її почув якусь дивну музику, яка займа"ться чомусь здалася менi знайомою. Голос замовк, але колiр та музика продовжували тягнути мене вниз i вниз. Менi здавалося, що я на ескалаторi. Потiм з мо"ї голови пролунав iнший голос. Голос розповiдав менi облад менi все. Кожна дрiбниця, дати мого народження до мо"ї недавньої дiяльностi в лiвому русi за звiльнення Венесуели вiд тиранiчного iмперiалiзму Сполучених Штатiв. Були зображення конкретних сцен. Коли все закiнчилося, її отримав детальну картину свого минулого. Моїй амнезiї вилiкувалася.
  
  
  Їй був членом полiтичної групи пiд назвою "Самосуд", метою якої було повалення уряду Венесуели i встановлення лiвого режиму з допомогою росiян. Мене завербували кiлька мiсяцiв тому, i кiлька днiв тому її, був поранений пiд час демонстрацiї бiля американського посольства.
  
  
  Таня знову заговорила. "Ваш лiдер попросив нас повiдомити вам, що лави дружинникiв стоншуються з-за боягузливого дезертирства перед лицем жорстокої полiцейської тактики. Тому дiяти треба зараз. Ви були обранi, щоб провести цю дiю.
  
  
  "Венесуела стала занадто залежною вiд Сполучених Штатiв", - продовжила вона. "Сполученi Штати купують близько 40 процентний експорту нафти Венесуели, що да" американцям смертельну економiчну хватку для Венесуели. Президент Венесуели та його капiталiстичне уряд повиннi бути знищенi, перш нiж вони передадуть всю країну американцям. Був розроблений план. розроблений з урахуванням майбутньої Каракасской конференцiй.
  
  
  "Конференцiя буде зустрiччю мiж президентом Венесуели i вiце-президентом Сполучених Штатiв. Вона надасть унiкальну можливiсть нанести удар обом цим ворогам народу. Пiзнiше вам повiдомлять про характер план i деталi того, як це повинно бути виконано. Ви розумi"те? "
  
  
  "Так, її розумiю."
  
  
  "Добре. Коли ви прокинетеся, ви згадайте в деталях все, що я вам сказав, i все, що ви чули i бачили, перебуваючи в глибокому трансi. Якщо у вашому розумi виникнуть запитання про деталi, ваша пiдсвiдомiсть дасть вiдповiдi i заповнить будь-якi прогалини це може вас турбувати. Ви не будете пiддавати сумнiву свою iдентичнiсть, як Рафаеля Чавеса i не будете сумнiватися в обґрунтованостi його полiтичної фiлософiї ".
  
  
  Через кiлька хвилина мої очi природним чином вiдкрилися, i вiн згадав, як Таня вважала в зворотному порядку вiд п'яти до одного. Її також згадав все про сво" минуле життя. Що б вони нам зробили зi мною, це спрацювало. Її повнiстю оговтався вiд амнезiї.
  
  
  Таня посмiхнулася. - Як ви себе почува"те, товаришу?"
  
  
  "Дуже добре", - вiдповiв я. "Наркотик змусив мене згадати. Її ма" взяти участь у мiсiї проти Каракасской конференцiй, тепер її згадав про це. Готовий?"
  
  
  "Ви будете готовi", - сказала вона.
  
  
  Калiнiна вiдвернувся i пiдiйшов до технiку в дальньому кiнцi кiмнати, залишивши нас з Танею наодинцi. "Ми з тобою... ми зна"мо одне одного краще, нiж її пам'ятаю?" Її запитав. У мене був скороминущий образ Танi, що лежить голою iрина.
  
  
  Що було в її очах, потiм її обличчя розпливлося в легкiй усмiшцi. "Я сподiвався, що ти згада"ш. У нас був вечiр разом. Хiба ти не пам'ята"ш?"
  
  
  "Не зовсiм", - сказав я. "Але мигцем, якесь спогад її отримав, менi хотiлося б пригадати бiльше".
  
  
  Вона тихенько розсмiялася. "Можливо, ми знову провести кiлька хвилина разом, перш нiж ти покинеш клiнiку".
  
  
  "Це те, чого варто чекати", - сказав я.
  
  
  Хоча її почував себе цiлком добре, вони наполягали, щоб її залишився в своїй кiмнатi i вiдпочив. Її трохи подумав про Таню. Дивно. Мiй населений пункт росiї була найважливiшим у мо"му життi, але я не мiг перестати думати про цю незвичайну дiвчину.
  
  
  Коли я не думав про Таню, її намагався вiдновити минуле, яке майже забув з-за аварiй. I, як я спробував згадати, менi згадався невеличкий випадок. Її босонiж забiг у глиняний будинок на околицi Маргарити. Потiм її, згадав, що цей будинок був моїм домом, а гарненька чорнява жiнка на iм'я Марiя, була мо"ю мамою. Вона i мiй батько помер, коли менi було дев'ять рокiв. Незабаром потiм цього її приїхав у Каракас, де жив у родичiв i вчився на державного службовця.
  
  
  У всьому цьому все ще було що-то дивне. Її мiг згадати, що-що через свого минулого, але цi речi здавалися нереальними, уявнi образи бляклi i туманнi. I коли її перестав думати про них свiдомо, вони просто зникали в забуттi i не здавався справжньою частиною мене.
  
  
  Дивно, але найяскравiшими моїми спогадами залишилися вони кiлька рокiв, якi провiв в Америцi, працюючи на вантажнiй платформi.
  
  
  Її провiв весь день у своїй кiмнатi. В ту нiч до мене прийшла Таня. Вона тихо увiйшла i закрила за собою дверi. Її постало з кiнця лiжка, де читав газету ах Каракасской конференцiй. У нах був стетоскоп, а в руцi вона тримала планшет.
  
  
  "Можу його помацати твiй пульс?" запитала вона.
  
  
  "Звичайно."
  
  
  Вона тримала мо" зап'ястя сво"ю маленькою м'якою рукою. Нашi погляди зустрiлися, i вона швидко вiдвернулася. Вона зробила вiдмiтку на своїй дiаграмi, потiм приставила стетоскоп менi до грудей i з хвилину прислухались.
  
  
  "Ви вiдчува"те нудоту?"
  
  
  "Нi."
  
  
  "Є потовидiлення у снi?"
  
  
  "Не те, щоб її пам'ятав".
  
  
  Мiй погляд перемiстився з її повних губ на чутт"вi вигини її тiла. I знову в моїй голiв промайнув дражливий образ - Таня оголеною iрина. Ee наступний штопора здавався екстрасенсорними.
  
  
  "Ти сказав, що згадав ... близькiсть мiж нами, Рафаель".
  
  
  "Так, її згадав це."
  
  
  "Не могли б ви розповiсти менi, що ви згадали?"
  
  
  Її посмiхнувся. "Нi. Це була ти. Iрина".
  
  
  Її прекраснi блакитнi очi уникали мого погляду. Її взяв у нах планшет i стетоскоп i кинув ih пiдлоги. Потiм її м'яко притягнув її до себе. Її, поцiлував її, i вона вiдповiла.
  
  
  "Ти справдi спав зi мною, чи не так?" - тихо запитав я.
  
  
  Вона спробувала вiдсунутися, але я її втримав її. "Рафаель, ти не коханець", - заперечила вона. "Ти революцiонер. У тебе не було часу на жiнок".
  
  
  "Її, мабуть, знайшов час хоча б раз, - спростував повiдомлення в змi її ей.
  
  
  Її очi знайшли мої. "Так, один раз". Здавалося, вона згаду". "Незадовго до демонстрацiї бiля американського посольства. Її принесла записку у вашу квартиру, i ви просили мене залишитися".
  
  
  "I ми поцiлувалися, та я притиснув тебе так близько", - сказав я, повiльно проводячи руками по всiй довжинi її тiла.
  
  
  "Рафаель, будь ласка..." - слабко запротестувала вона.
  
  
  Її розстебнув її форму до талiї i просунув руку всередину, притискаючи її до себе. Її пестив її груди i вiдчував, як вiд мого дотику її соски твердiють.
  
  
  "Рафаель ..."
  
  
  Ми знову цiлувалися. Вона перестала чинити опiр i з раптовою величезною пристрастю вiдповiла на мою ласку, її тiло вiдчайдушно напружився, коли її дослiджував її рот. Коли поцiлунок закiнчився, ми обидва затамували подих i прагнули бiльшого.
  
  
  "Ах, Боже мiй, Рафаель", - видихнула вона.
  
  
  Вона скинула форму i впустила її на пiдлогу. Її спостерiгав, як вона стягала трусики зi своїх довгих гладких стегон. Вона пiдiйшла до лiжка i потягнулася, її тiло тремтiло вiд збудження. Її швидко роздягнувся i жим лежачи поруч з нею. Мої пальцi i губи перебирали кожен дюйм її гарячою тремтячою плотi.
  
  
  Раптово вона спробувала вiдсунутися, але їй мiцного притиснув ee. "Що я роблю з тобою?" - вигукнула вона. Її придушив її слова, глибоко занурившись в її рот мовою. Вона знову почала вiдповiдати.
  
  
  Я не знав, що вона омелою на увазi, i менi було все одно. Її мiг думати тiльки про її стиглому, теплому тiлi. Вона застогнала вiд бажання, коли її перекинувся на нах. Її стегна вiдкрилися для мене, i я вiдчував, як її нiгтi впиваються в мою спину. Її рiзко увiйшов в нах, i вона скрикнула вiд задоволення. Тодi все було темрявою, безотлагательностью i наростаючої неприборканої пристрастю.
  
  
  Шоста глава.
  
  
  Мене знову прив'язали до стiльця, i в кiмнатi було зовсiм темно. Вони зробили менi ще одну iн'"кцiю, але на цей раз не було нiяких благаючих голосiв. В менi дiяв тiльки наркотик. Танi i Калiнiна навiть в кiмнатi не було.
  
  
  Вони щось згадали про "останнiй фазi". Її, чув, як вони говорили це по-росiйському, та чомусь все зрозумiв, хоча вiн не пам'ятав, щоб коли-небудь вивчав росiйську.
  
  
  Коли її sel в крiслi, в темрявi передi мною виник образ. Це був президент, i вiн вимовляв полiтичну мову. Вiн був всього в двадцяти футах вiд мене i жестикулював пiд час розмови. Вiн говорив речi, якi мене дуже засмучують. Її вкрився холодним потом. Ейфорiя змiнилася сильним гнiвом, оскiльки слова президента ставали все бiльш i бiльш образливими, все голоснiше i голоснiше. Його обличчя повiльно спотворилося i стало жахливо спотвореним. Через хвилину обличчя було все, що залишилося вiд зображення. Вiн почав розширюватися, стаючи все бiльше i уродливее, по мiрi того, як образи шмагав по его скоцюрблений губ. Обличчя було так близько, що я подумав, що можу простягнути руку i атакувати його.
  
  
  Її почув крик в кiмнатi i зрозумiв, що вiн виходив навколо мого власного горла. Її люто дотягнувся до цього жахливого обличчя, намагаючись розiрвати плоть голими руками, дряпаючи її пальцями.
  
  
  Але я не мiг цього досягти. Крик був криком повного розчарування i жалюгiдного вiдчаю через неможливiсть дотягнутися до жахливого осiб i знищити його. Через хвилину голос затих, i запанувала тиша, спотворене обличчя продовжувало рухатися передi мною.
  
  
  Раптом
  
  
  Голос Танi пролунав навколо темряви. "Це ваш ворог. Це людина, яка стоїть мiж вашим народом i свободою. Вiн мерзенне, потворна тварина, i вiн живиться трупами свого народу. Ви завжди його не любили i боялися, але тепер ви поглиненi вiдчайдушним, жорстоким огидою. Ви ненавидите його бiльше, нiж коли-небудь ненавидiли кого-небудь або що-небудь в сво"му життi ".
  
  
  Її думав, що моя груди вотум-вотум вибухне вiд огиди i ненавистi, якi її вiдчував до спотвореного обличчя. Її весь час згадував мерзеннi слова президента i стискав кулаки до тих тхора, поки нiгтi не розiрвали долонi.
  
  
  Нарештi зображення зникло в темрявi, i змiнилося iншим. Спочатку це було менi не знайоме, потiм її згадав про це через газети. Це був американський вiце-президент. Вiн говорив по-англiйськи, але його его прекрасно розумiв. Вiн пояснив, що буде тiсно спiвпрацювати з урядом Венесуели, що Сполученi Штати будуть пропонувати бiльше економiчної i вiйськової допомоги, щоб президент Венесуели залишався при владi. Поки вiн говорив, його обличчя змiнилося. Його очi ставали все бiльш злими, а по усть вивергалися огиднi, огиднi слова.
  
  
  Коли нарештi спалахнуло святим, його був весь в поту. Технiк зняв мене зi стiльця i вiдвiв назад в мою кiмнату. Препарат i непереборнi емоцiї повнiстю виснажили мою енергiю. Мої ноги були настiльки слабкими, що я ледве могла ходити.
  
  
  Повернувшись в мою кiмнату, технiк допомiг менi сiсти на лiжко i подивився на мене зверху вниз.
  
  
  Вiн запитав. - "З тобою все гаразд?"
  
  
  "Я думаю так."
  
  
  Вiн сказав люб'язно. - "Це все необхiдно для вашої мiсiї".
  
  
  Її глибоко зiтхнув. - "Де Таня Савич?"
  
  
  "Вона зайнята проектом".
  
  
  "Я повинен її побачити".
  
  
  "Боюся, це неможливо".
  
  
  Її, подивився на нього. Це був молодий венесуелець по iменi Сальгадо. Його обличчя виглядало чесним. Може бути, з-за вiдвертостi, яку її туди, побачив її, випалив те, про що навiть не здогадувався, що думав.
  
  
  "Невже теж її той, хема мене називають? Невже теж все це необхiдно для народнiй медицинi революцiї?"
  
  
  Його очi звузилися на мене. "Ти сумнiва"шся в цьому?" - з тривогою запитав вiн.
  
  
  "Я... я не знаю. Думаю, що нi. Iнодi менi зда"ться, що я сходжу з розуму".
  
  
  "Ви не зiйшли з розуму. На самому делле, ви зараз цiлком здоровi". Його голос був заспокiйливим.
  
  
  Її запитав. - "Як довго її був тут, у клiнiцi?"
  
  
  Вiн завагався, немов запитуючи, чи вiдповiдати менi. "Позавчора ввечерi вас привiв товариш".
  
  
  "А коли її буду готовий поїхати?"
  
  
  "Сьогоднi".
  
  
  Її слабо пiдвiвся на лiктi. - "В самому делле?"
  
  
  "Останнiй етап завершиться сьогоднi пiзнiше. У вас буде ще кiлька ознайомчих занять. Наступний буде не дуже при"мним для вас, але вiн закiнчиться ранiше, нiж ви дiзна"теся про це. Це абсолютно необхiдна частина вашої пiдготовки до роботи в конференцiї ".
  
  
  "Що це за робота?"
  
  
  "Вони скажуть вам пiзнiше".
  
  
  Раптом дверi вiдчинились, i ввiйшов лiкар Калiнiна. Вiн сердито подивився на технiка. "Що це? Чому ви все ще з сеньйором Чавесом?"
  
  
  Технiк виглядав переляканим. - "Вiн готель трохи поговорити".
  
  
  "Повертайся до роботи", - коротко сказав Калiнiн.
  
  
  "Так, звичайно." Сальгадо повернувся i вийшов через кiмнати.
  
  
  Її, дивився, як Калiнiна пiдходить до мене. Менi не подобалася думка про те, що тут роблять росiяни, i що моїм спiввiтчизникам не дозволя"ться говорити зi мною. Венесуелець повинен контролювати свою революцiю, але Калiнiна ставився до Сальгадо, як до нижчого.
  
  
  Калiнiна натягнуто посмiхнувся менi. "Менi дуже шкода, що так рiзко вiдняв у вас Сальгадо, сеньйор Чавес, але у нього " обов'язки в iншому мiсцi. Ви добре себе почува"те?"
  
  
  "Чудово", - вiдповiв я.
  
  
  Вiн пощупав мiй пульс i якийсь час нiчого не говорив.
  
  
  "Дуже добре. Тобi варто вiдпочити, а ми прийдемо за тобою потiм обiду. У тебе попереду серйозне заняття".
  
  
  "Невже теж її дiйсно можу залишити це мiсце сьогоднi пiзно ввечерi?"
  
  
  Мiй штопора застав його зненацька. Але пiсля короткої паузи вiн вiдповiв: "Так. Сьогоднi ввечерi ви будете готовi".
  
  
  "Добре", - сказав я. "Ненавиджу висновок".
  
  
  "Ми всi дiти", - свiдомо сказав вiн. "Але ми повиннi приносити жертви на благо революцiї. Хiба це не так?"
  
  
  Їй кивнув. Калiнiна натягнуто посмiхнувся i пiшов.
  
  
  Її ненадовго заснув. Раптом його почув власний крик. Її селл на лiжко вiдвертi, весь в поту i трясучись. Її провiв тремтячою рукою по ротi, дивлячись на протилежну стiну. На мене було не схоже боятися - стiльки її, знав про себе. Повинно бути, вони давали менi лiки. Менi приснився ще один кошмар.
  
  
  Її бачив потворнi особи з темної кiмнати i чув рiзкi злi голоси. Все це було змiшане з моїми образами. Її панцир по темному провулку з "люгером" в руцi. Її повернув за рiг, i раптом передi мною з'явилася величезна викривлене обличчя. Вiн виглядав як президент, але це було деформований особа висить в темрявi.
  
  
  Її стрiлок за люгера знову i знову, але це огидне обличчя тiльки смiялося мною назавжди. Рот вiдкрився, погрожуючи поглинути мене. На мене наближалися довгi гострi зуби. Тодi її, закричав.
  
  
  Потiм легкого обiду мене вiдвели назад у кiмнату з машинами - вони називали це кiмнатою орi"нтацiй. Технiк попереджав мене, що цей сеанс буде iншим, i вiн не перебiльшував. Таня зустрiла мене в кiмнатi, коли методи мене прив'язували до крiсла.
  
  
  "Це буде непри"мно", - сказала вона. "Але все закiнчиться ранiше, нiж ви це дiзна"теся".
  
  
  "Я думав про тебе ранiше", - сказав я. "Я просив тебе, але вони сказали, що ти занадто зайнята, щоб мене бачити".
  
  
  Чоловiки закiнчили пов'язувати мене ременями i пiдiйшли до однi"ї навколо машин. Ранiше вони не використали його. У нього була невелика панель управлiння, але на його прилавку були десятки миготливих кольорових вогнiв.
  
  
  "Те, що вони тобi сказали, було правдою", - вiдповiла Таня.
  
  
  "Чи побачу я його в тебе знову, потiм того, як пiду звiдси?"
  
  
  Вона вiдвернулася. "Можливо. Все залежить вiд результату мiсiї".
  
  
  "Я нiчого не знаю про мiсiї", - спростував повiдомлення в змi її ей.
  
  
  "Скоро ти будеш знати".
  
  
  На цей раз вони використовували iншi пристрої - дротяну металеву стрiчку на грудях i новий головний убiр. Таня простежила, щоб все було як слiд, i вийшла через кiмнати.
  
  
  Вони вимкнули святим, i його побачив ще кiлька фотографiй в темрявi. Зображення були навiть бiльш реальними, нiж вони, що я бачив тим ранком. На цей раз менi не зробили укол, але я знав, що дiя ранкової дози ще не повнiстю зникло.
  
  
  Президент з'явився в кiмнатi. Вiн снаряда крiзь натовп, розсмiявся махаючи руками i посмiхаючись. Як тiльки з'явилося зображення, пов'язка почала щось робити зi мною. У голiв виникло жахливе тиск, бiль стала майже нестерпним. Поки її, дивився, як рухаються зображення, агонiя посилювалася. Її iso усiх сил намагався звiльнитися, вiдкриваючи i закриваючи рот i примружившись, нiж боляче. Стало тiльки гiрше, поки я не подумав, що мiй гол вотум-вотум вибухне. Крик вирвався у мене навколо горла. Чоловiк вiдокремився вiд юрби i побiг до президента, розмахуючи величезним мачете. Лезо з'"дналося, обезголовивши президента, його мета i полетiла в натовп, проливаючи кров всюди. Люди смiялися й глузували.
  
  
  Бiль зникла, i вiн вiдчув тiльки солодку порожнечу фiзичного комфорту. Президент був мертвий, i свiт був врятований вiд його тиранiї.
  
  
  Її, сподiвався, що сеанс закiнчився, але цього не сталося. Ще одна сцена заповнила кiмнату, коли президент виголошував публiчну промову. Бiль прийшла знову, i її уперся в нах, згорнувшись всерединi, щоб чинити опiр ей. Але мене це вразило. На цей раз жахливе тиск в голи супроводжувалося гострим болем у грудях, як нiби у мене стався серцевий напад. Її чув свiй крик, але бiль не проходила. Чоловiк наставив пiстолет на президента i вiдiрвав пострiлом ему потилицю. Бiль вiдразу вщух.
  
  
  Але знову кiмната наповнилася зображеннями, на цей раз американського вiце-президента. Вiн їхав в чорному "Кадилаку" на офiцiйному парадi, i вiн знав, що президент Венесуели їхав попереду нього в машинi. Вiце-президент був у дорогому костюмi в тонку смужку, iмперiалiстичної жестикулюючи натовпi. Тиск знову прийшло, але на цей раз не було стиснення в грудях, тiльки жахлива бiль у голiв. В результатi раптового вибуху диму i уламкiв машини вiце-президента була знищена невидимою бомбою, i всi, хто знаходилися в машинi, загинули. В кiмнатi початку другої прогримiв сильний вибух, i машина президента Венесуели зруйнувалася. Бiль пройшла назавжди.
  
  
  Її звалився в крiсло, коли мене вiдчепили i вiдключили пристрiй. Поруч зi мною був доктор Калiнiна, але я її не бачив, i на Краще.
  
  
  "Найгiрше вже позаду, - сказав вiн менi.
  
  
  Коли вiн закiнчив слухати мене своїм стетоскопом, вiн допомiг менi встати зi стiльця i провiв по коридору в звичайну проекцiйну кiмнату. На дальнiй стогiн був вбудований екран, а в заднiй частинi кiмнати була кiоску для проектора.
  
  
  Калiнiна вклав менi в руку заряджений "Люгер". Її тупо дивився на нього, все ще занiмiвши вiд жорстокого сеансiв. Це був пiстолет, навколо якого вистрiлив їй у сво"му кошмарi.
  
  
  "Препарат вже закiнчився, - говорив менi Калiнiна, - i ваша реакцiя на рiзнi подразники пiд час цi"ї частини пiдготовки буде цiлком природною. Ви будете тримати пiстолет i робити все, що захочете. . "
  
  
  Її просто дивився на великий пiстолет. Її, знав, що це нiмецький пiстолет, але чомусь асоцiював його зi Сполученими Штатами. Поки її намагався це збагнути, в кiмнатi потемнiшало, i фiльм почався. Це були справжнi фотографiї, iмовiрно, зробленi в останнi пару днiв на предконференционных зустрiчах. У фiльмi було показано президент, що йде по дорiжцi перед
  
  
  Паласiо-де-Мiрафлорес, поруч з ним американський вiце-президент. Навколо були оператори, i президент недбало розмовляв зi своїм американським гостем.
  
  
  Коли фiгури на екранi, здавалося, наближалися до мене, в моїх грудях пiднялося непереборне почуття ненавистi, i вiн вiдчув тривожне почуття мети, почуття сильного дискомфорту. Бiль посилилась з почуттям повного вiдрази. Її бiльше не бачив екрана. Йдуть до мене чоловiки стали дуже реальними. Її пiдняв пiстолет у правiй руцi i зробив його на двi фiгури. Її спочатку нацiлився на президента. Її тремтiв вiд ненавистi i болю, i пiт тiк по мо"му лобi. Його натиснув на курок. Фiгури неквапливо йшли до мене. Її, був у лютi. Її стрiлець з пiстолета знову i знову, i на грудях президента щiльним вiзерунком утворювалися чорнi дiри. Через хвилину її спустив курок в порожнiй патрон. Тим не менше двi фiгури продовжували наближатися до мене. Її жбурнув у них пiстолет, а потiм в нападi лютi кинувся до них. Її сильно вдарився i важко впав на пiдлогу.
  
  
  Загорiвся сергiй, Калiнiна допомiг менi пiднятися. Її задихався i був виснажений. Тепер, коли фiльм закiнчився, бiль i гнiв пiшли, навколо мене.
  
  
  "Дуже добре", - солоденько говорив Калiнiн. "Вiдмiнно, взагалi-то".
  
  
  "Я хочу... забратися звiдси", - сказав їй ему.
  
  
  "Добре, - сказав вiн. "Ми не будемо мати потребу в вас, до сьогоднiшнього дня, коли у вас буде остання сесiя. Ви можете повернутися в свою кiмнату".
  
  
  Мене вiдвели назад в бiлу кiмнату з лiжком, i її важко жим лежачи. Здавалося, що минуло кiлька болiсних безсонних днiв з ними тхора, як я прокинулася тим ранком. Її ненадовго заснув. Але на цей раз кошмар не було. Замiсть цього менi приснився дуже докладний сон про Таню. Вона була голою в моїх руках. Тепла м'якiсть її тiла поглинула мене поглинула мене бажанням. Всi почуття були розбудженi - я чув її чудовий голос i вiдчував п'янкий аромат ee брас. I протягом усього склепiння, в запалi пристрастi, вона весь час говорила менi: "Пробач, Нiк. Пробач, Нiк".
  
  
  Я не мiг зрозумiти, чому вона використову" це iноземне iм'я, але не шталь поправляти її. Мене не хвилювало, як вона мене називала. Нiщо не мало значення, окрiм гарячої, вимогливою плотi, звива"ться пiдi мною.
  
  
  Її раптом сель. Її подумав про Таню i її використання iноземної iменi. Нiк. Що це означа"? Її мрiяв про Люгере, який Калiнiна встромив менi в кулак. Поки її лежав там, очiкуючи, що вони приведуть мене на заключну сесiю, її подумав, чи не було за останнi пару днiв чогось бiльшого, нiж її знав, бiльшого, нiж говорили менi цi люди. Але вони повиннi були бути законними. Вони знали все устаткування менi, все про мо"ї фiлософiї i моїй роботi з рухом. Ми всi працювали в'ячеслав однi"ї справи, i вiн повинен був їм довiряти.
  
  
  Коли вони прийшли за мною, вони сказали, що зараз раннiй вечiр, i мене вiдпустять через кiлька годин потiм хорошої їжi. Мене вiдвели в орi"нтацiйну, але не пристiбали k особливих стiльця. Замiсть цього вони попросили мене сiсти на звичайний стiлець поруч з Сальгадо. Через деякий час вiн пiшов, i увiйшли Таня i Калiнiна з третьою людиною, росiйською по iменi Олег Димитров.
  
  
  "Сеньйор Димитров тiсно спiвпрацю" з лiдером руху", - пояснив менi Калiнiна.
  
  
  Її перевiв погляд з чоловiкiв на Таню. Пiд пахвою вона несла пачку паперiв. Вона невпевнено менi посмiхнулася.
  
  
  "Ми почнемо?" - непоказний запитала вона.
  
  
  "Добре, - сказав я. "Давайте почнемо."
  
  
  Вони присунули три стiльця i в таку гру обличчям " до мене, чоловiка по обидвi сторони вiд Танi. Вона доклада" папери собi на колiна. Димитров пильно дивився на мене, як би намагаючись оцiнити мої найпота"мнiшi думки i почуття.
  
  
  "Ми просимо вас ще раз пройти курс терапiї", - сказала Таня. "Тодi ти будеш готовий".
  
  
  Калiнiна готував впрыски. Вiн нахилився вперед зi стiльця i зробив менi укол. "На цей раз ви отрима"те тiльки невелика кiлькiсть заспокiйливого засобу, - сказав вiн, - тому що ми випустимо вас вiдразу ж потiм закiнчення сеансу". Рiдина потрапила в мою вену, вiн витягнув голку i притиснув ватний диск до крихiтної ранi.
  
  
  "Тепер, - сказала Таня своїм рiвним, тихим голосом, - ви вiдчува"те себе дуже розслабленим i спокiйним". Її голос гудiв, задобрити мiй мозок, i незабаром її виявився в його владi. Їй був повнiстю покiрним.
  
  
  "На цей раз попрошу вас вiдкрити очi, але ви не повиннi виходити навколо глибокого трансу. На рахунок п'ять ви вiдкри"те очi, але залишитеся в гiпнотичному станi".
  
  
  Вона повiльно вважала. Коли вона сказала п'ять, мої очi вiдкрилися. Її переводив погляд з одного обличчя на iнше. Її прекрасно усвiдомлював усе, що мене оточувало, але все ще перебував в станi вищої ейфорiї. Їй був повнiстю розслаблений i знав, що перебуваю в повнiй владi цього голосу.
  
  
  "Ви були обранi для виконання найбiльш важливої мiсiї"
  
  
  Ця населений пункт росiї, яку все ж зробила революцiї, - серйозно сказала Таня. - Пiслязавтра вiдбудеться Каракасская конференцiї. Буде ранкова i денна сесiя. Будуть присутнi президент Венесуели, вiце-президент Сполучених Штатiв та iншi високопоставленi особи. Конференцiя вiдбудеться у Паласiо-де-Мiрафлорес.
  
  
  "Ви пiдете на денний засiдання безпосередньо перед тим, як конференцiя збира"ться знову. Вам дадуть графин з водою, який ви можете перенести в кiмнату. Коли конференцiй вiдновиться, пристрiй, захований в графинi, вб'" всiх в цiй кiмнатi".
  
  
  Мене охопила тремтiння задоволення.
  
  
  "Ви не будете використовувати зброю, щоб убити наших ворогiв, як ви намагалися зробити ранiше. Але ви вб'"те ih. Ви розумi"те?"
  
  
  "Так, її розумiю."
  
  
  "Ваше обличчя буде виглядати по-iншому, коли ви прокинетеся вiд цього трансу. Ми зробимо вас схожим на американського шпигуна на iм'я Нiк Картер".
  
  
  "Нiк Картер", - повторити його. Нiк! Так називала мене увi снi Таня. Це було передчуття, як у сновидiннi про "Люгере".
  
  
  "Ви ввiйдете в будiвлю пiд iм'ям Нiка Картера. Член нашої групи дасть вам графин з прихованим пристро"м. Ви принесiть графин в конференц-зал i поставити його на стiлець. Ви зможете це зробити, тому що це Нiк Картер, вiд якого ми позбулися, ма" вищий рiвень допускати на конференцiю ".
  
  
  "Я розумiю", - сказав я.
  
  
  "Протягом наступних двох днiв ви будете зображувати навколо себе Нiка Картера. Зараз її почну читати з файлу про це агента, i ви повиннi пам'ятати кожну деталь, щоб ви могли успiшно видавати себе за Картером. Крiм того, у вас " певнi знання про цей чоловiк глибоко всерединi вас. Ви можете використовувати тiльки достатньо цього знання, щоб виконати сво" втiлення, i не бiльше того ".
  
  
  Вона читала папери на колiнах. Iнформацiю запам'ятати було нескладно. Як-то менi це здалося дуже знайомим.
  
  
  "Це її видала себе за Ильзу Хоффман", - висновку Таня. "А потiм того, як ми вiдпустимо вас, ви негайно повiдомте про це босовi Картерса, Девiду Хоука. Вiн поцiкавиться, чому ви були поза зв'язку, протягом двох днiв, i вiн запита" облад менi, яку вiн зна", як Iлзе Хоффманн. Ви скажете, що ви з'їздили зi мною на замiську вiллу на кiлька днiв, тому що ви готелiв перевiрити мене, але тепер ви переконанi, що я поза пiдозрою ".
  
  
  "Так", - сказав я. "Вище пiдозр". Iнформацiя незгладимо записувалася в мо"му мозку.
  
  
  "Ви будете видавати себе за Нiка Картера так само влучно, як i вмi"те, роблячи все, що вiд вас очiкують до полудня в день конференцiї. Потiм ви проiгнору"те будь-якi накази, якi вони можуть дати вам, i пiдете в палац. Ви повиннi бути в коридорi вiдкрито на вхiд в конференц-зал рiвненської годину дня. В цей час до вас пiдiйде наш чоловiк. На nen буде темно-синiй червоний костюм i краватка з бiлою гвоздикою на лацканi. Вiн протягне вам цей графин, який навколо них, що буде використовуватися на столi для переговорiв ". Вона взяла у Димитрова великий пишний графин. "Усерединi нього пiд хибним дном, буде це пристрiй".
  
  
  Вона обережно видалила електронний гаджет. Це було схоже на химерне транзисторне радiо.
  
  
  "Пристрiй управля"ться за допомогою пульта дистанцiйного керування. Воно випромiню" звук в широкому дiапазонi частот, ширше, нiж все, що було розроблене ранiше. На певних частотах i рiвнях гучностi звук руйну" центральну нервову тканину. Дуже короткий вплив призводить до болiсної смертi".
  
  
  Вона замiнила гаджет в графинi. "Пристрiй налаштований на потрiбну частоту за допомогою пульта дистанцiйного керування потiм в умовах денного сеансу. Протягом декiлькох хвилина воно вб'" всiх в межах чутностi, але не торкнеться нiкого за межами кiмнати. Потiм того, як вона викона" свою роботу, воно видавати набагато бiльш низький звук, який як i ранiше буде звучати дуже високим для зустрiнуть ваших вух. Ви зможете почути цей звук за межами конференц-зал, де ви будете перебувати ".
  
  
  "Я почую звук за межами конференц-зал", - повторити його.
  
  
  "А потiм того, як наша людина дасть вам графин для води, ви пiдiйдете до охоронцям на день кiмнати i скажете їм, що персонал палацу попросив вас доставити графин, щоб була свiжа вода для членiв конференцiї. Оскiльки у Нiка Картера " дозвiл на вхiд у конференц-зали, вони дозволять вам вiднести графин всередину i поставити його на стiлець. Залиште його в стiни, а iнший графин вiднесiть в найближчу службову кiмнату в коридорi. будете триматися подалi вiд безпосередньої близькостi, поки не побачите, що всi увiйшли в конференц-зал для денної сесiї.
  
  
  "Коли ви почу"те пронизливий звук навколо кiмнати, ви дiзна"теся, що пристрiй виконав свою роботу. Тепер слухайте уважно". Димитров встав i повернув циферблат на маленькiй машинцi на сусiдньому столi. Її почув пронизливий крик, який спростував повiдомлення в змi менi шум деяких лiтакiв.
  
  
  "Це звук, який ви почу"те".
  
  
  Голос його зупинився на мить. "Коли ви це почу"те, - повiльно сказала вона, - ви згада"те все, що було поховано у вашому пiдсвiдомостi. Ви згада"те все, що я говорив вам ранiше не пам'ятати. Ви згада"те все, що сталося до вашого звернення в цю клiнiку. Але ви не запам'ята" нiчого, що тут сталося. Це вiдкри" вам правду, але призведе до серйозного замiшання. Ви зiзна"теся першому з математики, який заговорить з вами, що ви пiдклали пристрої смертi в конференц-зал. Все це ясно? "
  
  
  "Все ясно, - сказав я.
  
  
  "Крiм того, коли наша людина вруча" вам графин, вiн скаже:" Viva la revolución! Цi слова змiцнити вашу рiшучiсть вбити президента Венесуели i американця, i ви вiдчу"те непереборне бажання вiднести графин в кiмнату, як її. проiнструктував вас ".
  
  
  "Viva la revolutión", - сказав я.
  
  
  Калiнiн встав, пiдiйшов до столика i досталь, подарований менi "люгер", i стилет у пiхвах. Вiн вручив менi зброю.
  
  
  "Постав пiстолет", - сказала Таня. "Пiхви на стидете повиннi бути прикрiпленi до вашого правого передплiччя".
  
  
  Її послiдував її iнструкцiй. Зброю менi здавалося незручним i громiздким. Калiнiна принiс менi темний пiджак i краватку, i Таня велiла одягнути ih поверх зброї.
  
  
  "Зброя належала Нiку Картеру, - сказала Таня. "Ви будете знати, як ними користуватися. Шведiв теж була его".
  
  
  Димитров нахилився i щось прошепотiв Танi на вухо. Вона кивнула.
  
  
  "Ви не будете намагатися повернутися у свою квартиру на Авенiда Болiвар. Ви також не будете зв'язуватися з Линчевыми або хема-небудь, хто пов'язаний з цi"ю мiсi"ю, навiть з персоналом цi"ї клiнiки".
  
  
  "Дуже добре", - сказав я.
  
  
  "Тепер, Рафаель Чавес, ви вийдете за гiпнозу, коли її отсчитаю вiд п'яти до одного. Ви будете швидко говорити по-англiйськи, i це мова, яку ви будете використовувати, поки не викона"те свою мiсiю. Ви будете готовi до завершiть мiсiю, i ви будете слiдувати всiм моїм iнструкцiй у точностi.
  
  
  "Я почну бiбл зараз. П'ять. Ви - Рафаель Чавес, i ви змiнити хiд сучасної iсторiї Венесуели. Чотири. Ваш президент i вiце-президент Сполучених Штатiв - вашi смертельнi вороги. Три. Ви не замислювалися. без мети, але вбити цих двох чоловiкiв так, як ми запланували. Два. Коли ви прокинетеся, ви не дiзна"теся, що перебували пiд гiпнозом. Ви не згадайте iмена тих, хто тут з вами, а ви дiзналися, що ми друзi революцiй, якi пiдготували вас до вашої мiсiї ".
  
  
  Коли вона досягла номер один, втрьох передi мною на хвилину, здавалося, що розпливлася, а потiм знову стала сфокусованої. Її переводив погляд з одного обличчя на iнше.
  
  
  "Ти добре себе почува"ш, Рафаель?" - запитала мила молода жiнка.
  
  
  "Я вiдчуваю себе чудово", - вiдповiв їй, гей, по-англiйськи. Дивно, але я сказав це без працi.
  
  
  "Хема ти будеш у наступнi два днi?"
  
  
  "Нiк Картер, американський шпигун".
  
  
  "Що ви будете робити потiм того, як поїдете звiдси?"
  
  
  "Доповiсте з математики по iменi Девiд Хок. Їй скажу ему, що був з вами - з Iлзе Хоффманн - пiд час вiдсутностi Вiдстiйник".
  
  
  "Добре. Пiди подивися на себе".
  
  
  Її, пiдiйшов до дзеркала. Коли її побачив сво" обличчя, воно виглядало iнакше. Voni змiнив мою зовнiшнiсть, так що я виглядав точнiсiнько як Нiк Картер. Її захiд у пiджак i витягнув "люгер". Iм'я Вiльгельмiна промайнуло в моїй голiв. Її поняття не мав, чому. У всякому разi, це не здавалося важливим. Її витягнув затвор i вставив патрон на патрон пiстолета. Їй був здивований сво"ю здатнiстю поводитися зi збро"ю.
  
  
  Її знову повернувся до трьом навколо них. "Я не знаю зустрiнуть ваших iмен", - сказав я.
  
  
  Чоловiки, очевидно, задоволено посмiхалися. Однак заговорила дiвчина. "Ви зна"те, що ми вашi друзi. I друзi революцiй".
  
  
  Її вагався. "Так", - сказав я. Її нацiлив пiстолет на освiтленiй через кiмнату i примружився вздовж стовбура. Це був прекрасний iнструмент. Її засунув його назад у кобуру.
  
  
  "Зда"ться, ти готова", - сказала дiвчина.
  
  
  Її затримав її погляд на мить. Її, знав, що мiж нами щось було, але не мiг згадати її iменi. "Її готовий". Її вiдчув раптове бажання пiти звiдти, зайнятися найважливiшою справою в мо"му життi - мiсi"ю, до якої мене пiдготували цi люди.
  
  
  Чоловiк у дiловому костюмi заговорив. Його голос здавався досить авторитарним. "Тодi йди, Рафаель. Вирушай на конференцiю в Каракасi i убий своїх ворогiв".
  
  
  "Вважайте, що це зроблено", - сказав я.
  
  
  Сьома глава.
  
  
  "Де, кравець вiзьми, ти був?"
  
  
  Девiд Хоук в чорнiй лютi тупав за номером готелю. Його сиве волосся було скуйовджене, а навколо холодних блакитних очей утворювалися глибокi зморшки. Я не знав, що американцi здатнi на такi напади гнiву.
  
  
  "Я був з дiвчиною", - сказав я.
  
  
  "Дiвчина! На два днi? Пiд час вашого безвременного вiдпустки вiдбулися важливi подiї. Було б не погано, якби ви прийшли сюди на iнструктаж".
  
  
  "Вона здавалася дуже зацiкавленою надто швидко, - сказав я. - Менi потрiбно було з'ясувати, чи використовувалася вона як-то проти нас. Вона запросила мене на пару днiв в замiську вiллу, i я не мiг зв'язатися з вами до того, як ми поїхали. Потiм того, як ми дiсталися до вiлли, у мене не було нiякої рiшенням зв'язатися з вами ".
  
  
  Хок примружився, дивлячись на мене, i я боявся, що вiн бачить мене крiзь мою маскування. Їй був упевнений, що вiн знав, що я не Нiк Картер, i вiн просто грав зi мною в iгри.
  
  
  "Це вся iсторiя?" - в'їдливо запитав вiн.
  
  
  Вiн не вiрив у це. Менi доводилося iмпровiзувати. "Ну, якщо ти повинен знати, її захворiв. Спочатку її, подумав, що дiвчина мене отруїла, але це був просто важкий випадок хвороби туриста. Її б не принiс тобi нiчого хорошого, навiть якщо б мiг встановити контакт ".
  
  
  Коли її говорив, його очi були прикутi до мого обличчя. Нарештi вони трохи пом'якшилися. "Господи. Ми знаходимося на порозi кульмiнацiї нашою найбiльшою мiсiї за багато рокiв, i ви вирiшу"те захворiти. Що ж, може, це моя вина. Може, її дуже сильно вас пiдштовхував".
  
  
  "Менi дуже шкода, сер, - сказав я. "Але менi потрiбно було перевiрити дiвчину. Тепер їй переконаний, що вона поза пiдозрою".
  
  
  "Ну, я думаю, це щось, навiть якщо це щось негативне".
  
  
  "Може, це була охоче на диких гусей", - сказав я. "У будь-якому разi, її повернувся до роботи. Що нового?"
  
  
  Хок витягнув довгу кубинську сигару. Вiн вiдкусив нитку i загорнув його в рот, але не запалив. У мене було сильне вiдчуття дежа вю - Яструб в iншому мiсцi, робить те ж саме. Всi здогади i спалаху неможливих пiдлозi-спогадiв змушували мене нервувати.
  
  
  "Вiце-президент зiйшов з розуму. Вiн говорить, що ми перестаралися з питаннями безпеки. Вiн схопив декiлькох спiвробiтникiв ЦРУ i вимага" додаткових хлопцiв з Секретної служби додому. Сказав, що для преси незручно мати армiю охоронцiв навколо, нiби ми не довiря"мо венесуельської полiцiї ".
  
  
  "Це дуже погано", - сказав я. На самому делле все було нормально. Чим менше навколо буде американцiв, для яких її буду дiяти, тим легше буде моя робота, коли її приїду на конференцiю.
  
  
  "Ну, в палацi все ще багато людей з пiстолетами в кишенях. Її викликав N7, коли подумав, що ти мiг би бути десь на днi шестифутовой дiри".
  
  
  Вперше її зрозумiв, що одна навколо причин, по якiй Хоук був так зол, полягала в тому, що вiн дiйсно турбувався облад менi. Вiрнiше, про Nike Картерi. Якимось чином це усвiдомлення зворушило мене, i я зловив себе на думцi, що доля Картера спiткала вiд рук лiнчувателiв.
  
  
  Її запитав. - "N7 - це Клей Вiнсент?"
  
  
  "Так. Вiн оселився в третьому готелi, Лас-Амерiкас. Її велiв ему перевiряти ваше зникнення". - саркастично сказав вiн. "Тепер вiн може перейти до бiльш важливих питань. Сьогоднi ввечерi вiце-президент присутнiй на позапланової вечiрцi, яка займа"ться проводиться в садах американського посольства. Президент Венесуели обов'язково з'явиться. Оскiльки конференцiя вiдбудеться завтра, її хочу почати прийняти особливi особистi заходи безпеки, особливо щодо будь-яких подiй, не включених у початковий графiк ". Вiн жував сигару.
  
  
  Згадка про цих ворогiв народу змусило мене спалахнути. Мене охопила гаряча активного вiдпочинку ненавистi, i менi довелося iso усiх сил стримувати це. Один невiрний рух з Хоуком може зруйнувати мiсiю.
  
  
  "Добре, її буду там", - сказав я.
  
  
  "Ти дiйсно в порядку, Нiк?" - раптово запитав Хок.
  
  
  "Звичайно, а чому б i нi?"
  
  
  "Я не знаю. Просто на мить ти виглядав iнакше. Тво" обличчя змiнилося. Ти впевнений, що все ще не хворий?"
  
  
  Його швидко прийняв привiд. "Це може бути", - сказав я. "Я сьогоднi не зовсiм поодинцi". Її, думав, що в будь-який момент вiн розкри" мою маскування, i менi доведеться вбити його люгера в кишенi. Її не готель его вбивати. Вiн здавався гарним людиною, навiть якщо був одним навколо ворогiв. Але будь-якого, хто встане на шляху мо"ї мiсiї, потрiбно буде усунути - альтернативи не було.
  
  
  "Ну, ти дiйсно не поодинцi", - повiльно сказав Хоук. "Я збирався вiдправити вас в посольство, щоб перевiрити, чи " пара помiчникiв, якi будуть у палацi завтра, але я не думаю, що ви готовi до цього. Вам краще вiдпочити до цього вечора. "
  
  
  "У цьому нема" потреби, сер, - сказав я. "Я буду щасливий пiти в посольство i..."
  
  
  "Кравець забирай, N3! Ти краще зна"ш, що сперечатися зi мною. Просто повертайся в свою кiмнату i залишайся там, поки ти не знадобишся. Її подзвоню тобi, коли прийде час їхати в посольство".
  
  
  "Так, сер", - тихо сказав я, вдячний за можливiсть уникнути бiльшої кiлькостi контактiв з американцями, нiж це було абсолютно необхiдно.
  
  
  "I не зв'язуйся з цi"ї проклятої дiвчиною", - крикнув менi Хоук.
  
  
  * * *
  
  
  Сади посольства прекраснi в будь-який час, але в той вечiр вони були особливо прекраснi. Всюди були лiхтарi. Для гостей були встановленi палаючi мангали, i столи з їжею. В одному кiнцi саду був майданчик, де весь вечiр грав оркестр.
  
  
  Яструб i Вiнсент були зi мною, але ми не розмовляли ще з одним.
  
  
  Її ранiше зустрiв Вiнсента в туалетi. Ми обмiнялися привiтаннями, i менi було досить незручно. Її, знав, що повинен був знати його, але я не був готовий до зустрiчi з iншими агентами AX. Менi довелося блефувати в ходi нашої розмови, i я боявся, що мене не переконали. Вiнсент коротко розповiв про штабу-квартирi AX i про попередньому завданнi, над яким ми працювали разом. Її дозволяв йому було говорити i просто погоджувався з усiм, що вiн казав.
  
  
  Вiце-президент з'явився досить рано ввечерi. Її намагався повнiстю його уникати. Його обличчя i голос викликали у мене такi сильнi емоцiї, що я був впевнений, що розкрию свою прикриття, якщо зустрiнуся з ним лицем до лиця. Її, пiдiйшов до гурту, i просто слухали, як вони грають. Музика була прекрасною, i вiн з нетерпiнням чекав того дня, коли моя батькiвщина звiльниться вiд тиранiї. Вперше за кiлька годин її почав розслаблятися.
  
  
  Але удача не втрималася. Її почув позаду себе голос, i це був жахливий голос американського вiце-президента.
  
  
  "Мiстер Картер".
  
  
  Її, обернувся, подивився йому в обличчя i вiдчув жахливий тиск в голи, але боровся з огидою. Мiж вiце-президентом стояли дво" спiвробiтникiв секретної служби, якi кивнули менi.
  
  
  "Мiстер вiце-президент", - сказав її жорстко.
  
  
  "Я думаю, ви не зустрiчалися з президентом", - говорив монстр. Вiн вказав на фiгуру, що наближа"ться, i її побачив чоловiка, якого ненавидiла найбiльше на свiтi. Це був прямолiнiйний i солiдний чоловiк, на вигляд нешкiдливий старий з широкою посмiшкою i грудьми, набитою стрiчками i медалями. Але я знав, що вiн уособлю", i це змусило мiй шлунок стиснутися. Вiн пiдiйшов i став поруч з нами. Дво" полiцейських в штатському i медперсонал були позаду.
  
  
  "Пан президент, це одiна по всьому кращих молодих людей в наших спецслужбах", - сказав вiце-президент. "Мiстер Картер".
  
  
  "Менi при"мно познайомитися з вами, мiстер Картер".
  
  
  Близькiсть цi"ї особи робила мiй гнiв майже неконтрольованим. Її боровся з непереборним потягом кинутися на нього й розiрвати на шматки голими руками. Пiт виступив у мене на лобi, i я вiдчув сильне стиснення у грудях, яка займа"ться продовжувала дреди i дреди. У мене так сильно болiла моменти, що я думав, що вона вотум-вотум вибухне.
  
  
  "Його... його..." - видихнув я i вiдвернувся вiд цих двох чоловiкiв. Менi потрiбно було взяти себе в руки, але я не знав, як це зробити. Її, озирнувся з похмурим обличчям. "Iз задоволенням, пане президенте, - сказав я.
  
  
  Всi дивилися на мене, нiби її зiйшов з розуму. Спiвробiтники служби безпеки уважно вивчали мене.
  
  
  "З вами все в порядку, молода людина?" - запитав президент.
  
  
  Мої очi iso усiх сил намагалися зустрiтися з його поглядом. "О, так, - швидко сказав я. "Я буду в порядку. У мене тiльки що була сутичка з туристами".
  
  
  Вiце-президент уважно стежив за моїм обличчям. "Вам краще вiдпочити, мiстер Картер", - тихо сказав вiн. Через хвилину вони перейшли до розмови з американським послом.
  
  
  У раптовому розпачi її, повернувся, щоб пiти за ними. Моя рука увiйшла в куртку. Її збирався витягнути "люгеры" i прострiлити їм голови. Але коли її вiдчув холодний метал пiстолета навпроти сво"ї руки, її прийшов в себе. Це не було планом, i вiн повинен був пiдкорятися наказам. Її витягнув руку i витер пiт про куртку. Її, весь тремтiв. Її i озирнувся, щоб побачити, чи помiтив хто-небудь мої дiї, i коли її, повернувся до будiвлi, її побачив, що мiй колега по AX Клей-Вiнсент дивиться на мене. Вiн весь час дивився.
  
  
  Борючись з панiкою, його поспiшив до задньої частини будiвлi посольства, в чоловiчий туалет. Менi стало погано, i я боявся, що мене вирве. Її все ще тремтiв, i здавалося, що гол-вотум-вотум розколеться.
  
  
  В туалетi її полив голову холодною водою i важко притулився до умивальника. Її викинув навколо голови осiб, i бiль i нудота почали вщухати. Коли її, повернувся, щоб знайти рушник, Вiнсент був там.
  
  
  "Що з тобою, Нiк?" - запитав вiн.
  
  
  Його вiдвернувся вiд нього i витерся. "Повинно бути, її щось не те з'їв", - вiдповiв я. "Я думаю, її все ще трохи не в собi".
  
  
  "Ти вигляда"ш жахливо", - наполягав вiн.
  
  
  "Зараз її вiдчуваю себе добре".
  
  
  "Вам не зда"ться, що вам слiд звернутися до лiкаря посольства".
  
  
  "Кравець, чиста. Її дiйсно в порядку".
  
  
  Настало довге мовчання, поки її грубо розчiсувала волосся.
  
  
  "Я випив у тому кафе в Бейрутi, коли ми працювали разом, - сказав вiн. "Пам'ята"ш? Ти допомiг менi вибратися навколо цього. Її просто намагався вiддячити за послугу".
  
  
  Щось глибоко всерединi мого мозку вiдреагувало, коли вiн згадав iнцидент в Бейрутi. У мене було дуже короткий бачення, як Клей-Вiнсент пада" на стару цегляну стiну, i я збираюся допомогти йому встати на ноги. Через частку секунди сцена зникла, i вiн подумав, представляв ви її взагалi.
  
  
  Це мене вразило. Її нiколи в життi не зустрiчав Клею Вiнсента. Як я її мiг пригадати, що було з ним в Бейрутi? Її нiколи не був за межами Венесуели, крiм того часу, коли їй був в США. Їй нiчого не знав про Лiванi. Чи її все-таки був там?
  
  
  У мене знову з'явилося вiдчуття, що в мо"му минулому щось приховували вiд мене в клiнiцi. Щось дуже важливе. Але, можливо, її помилявся. Можливо, наркотики стимулювали мою уяву, щоб її мiг придумувати сцени, якi допомогли б менi зiграти роль Нiка Картера.
  
  
  "Вибачитися", - сказав я. "Я цiную ваш iнтерес, Клей".
  
  
  Вiн коротко посмiхнувся, але потiм до нього повернулася заклопотанiсть. "Нiк, якого бiса ти робив там потiм того, як з тобою заговорили?"
  
  
  "Що ви ма"те на увазi?" - захищаючись, спитав її.
  
  
  "Ну, на хвилину це виглядало так, як нiби ти збирався за своїм Люгером. Що вiдбувалося?"
  
  
  Її подумки пробiг через кiлька можливих вiдповiдей. "Ах, це. Думаю, її досить нервую. Її, бачив, як хлопець засунув руку в свою куртку, i на хвилину менi здалося, що вiн тягнеться за пiстолетом. Її, вiдчув себе iдiотом, коли вiн витяг хустку".
  
  
  Нашi очi зустрiлися i зустрiлися, коли Вiнсент оцiнив мiй ревматизму. Якби вiн кинув менi виклик, менi довелося б вбити його вiдкрито тут, а це означало б великi проблеми.
  
  
  "Добре, приятель, - сказав вiн. Его голос шталь м'якше. "Тобi краще вiдпочити, так що завтра тобi стане краще".
  
  
  Її, подивився на нього. Це був кремезний чоловiк з рудим волоссям, напевно, рокiв тридцяти двох. У нього було вiдкрите, чесне обличчя, але я знав, що вiн може бути крутим.
  
  
  "Спасибi, Клей", - сказав я.
  
  
  "Забудь це."
  
  
  Залишок вечора її намагався триматися подалi вiд основної дiяльностi. Яструб з'явився в якийсь момент, коли всi дивилися на групу танцюристiв, i став поруч зi мною.
  
  
  "Все зда"ться нормальним?" - запитав вiн, не дивлячись на мене.
  
  
  "Так, сер", - вiдповiв я. Цiкаво, чи говорив ему Вiнсент облад менi.
  
  
  "Зда"ться, тобi не потрiбно залишатися тут надовго, Нiк, - сказав вiн. "Я вiдправляю теж Вiнсента назад в его все. Але я побачу вас завтра рано вранцi в палацi. Незважаючи на те, що все зда"ться прекрасним, у мене таке вiдчуття з приводу попередження. Ви помiтили чоловiка, який був переслiдував тебе? "
  
  
  Ще одна незнайома сцена промайнула у мене в голiв - чоловiк, який стоїть у бiлiй кiмнатi, трима" мене з пiстолетом. Нi, це був коридор, а не кiмната. Її торкнувся свого чола рукою, а Хоук втупився на мене.
  
  
  "Нi. Нi, її его не бачив". Як їй взагалi не вiдомо, про яку людину вiн говорить? У файлi, який менi читали мої товаришi, нiчого не було згадано. Якщо тiльки її не забув.
  
  
  "Нiк, ти впевнений, що з тобою все в порядку?" - запитав Хоук. "Коли тут Вiнсент, я, напевно, змiг би обiйтися без тебе конференцiй".
  
  
  "Я в порядку!" - сказав їй кiлька рiзко. Її, глянув на Хоука, i вiн похмуро подивився на мене, жуючи незасвiчену сигару. "Вибачення. Але я вiдчуваю, що потрiбен на конференцiї, i я хочу бути там".
  
  
  Її намагався не чути в голосi грубу панiку. Якщо Хоук витягне мене по всьому служби безпеки, я не зможу виконати свою мiсiю.
  
  
  "Добре", - нарештi сказав вiн. "Побачимося завтра, синку".
  
  
  Я не мiг дивитися на нього. - "Правильно."
  
  
  Хоук пройшов по саду, а її пiшов. Менi не хотiлося повертатися в готель. Менi потрiбно було випити. Її взяв таксi до Ель-Хардiн, тому що вiдчував себе самотнiм, i чому асоцiював це мiсце з дiвчиною в клiнiцi. Коли її, увiйшов всередину, її, був здивований, побачивши її сидить за столиком. Вона була одна, потягуючи кухоль вина. Вона вiдразу мене побачила.
  
  
  Ви також не будете зв'язуватися з Линчевыми або хема-небудь, хто пов'язаний з цi"ю мiсi"ю, навiть з персоналом цi"ї клiнiки.
  
  
  Її вiдвернувся вiд нах i пiдiйшов до столу в iншому кiнцi кiмнати. Її вiдчув жахливе бажання пiти до неї, розповiсти ей, про свої проблеми, взяти її зi мною в лiжко. Але вона сама заборонила менi вступати в контакт. Прийшов офiцiант, її замовив коньяк. Коли вiн пiшов, її пiдняв очi i побачив, що вона сидiла бiля мого стiльця.
  
  
  "Добрий вечiр, Рафаель". Вона сiла поруч зi мною. Вона була навiть гарнiше, нiж її пам'ятав.
  
  
  Її iм'я раптово прийшло менi в голову по всiй глибини мо"ї пiдсвiдомостi. "Тебе звуть Таня". Її подивився гей, в очi. "Я не повинен цього знати, чи не так?"
  
  
  "Нi, але я думаю, що знаю, чому ти це робиш. Все в порядку".
  
  
  "Я не повинен бути з тобою, чи не так?"
  
  
  "Мене попросили зв'язатися з вами. Щоб дiзнатися, як ви себе почува"те, i переконатися, що вас прийняли, як Нiка Картера".
  
  
  "Мене прийняли за нього", - сказав я. "Але той, кого звуть Яструб, дуже заклопотаний моїм благополуччям. Сьогоднi ввечерi мене представили президенту, i це було досить грубо на хвилину. Але я думаю, що змусив Хоука, що зi мною все в порядку. "
  
  
  Красиве обличчя Танi спохмурнiло. "Яструб - "диний чоловiк, який може перервати всю цю мiсiю. Ви повиннi переконати його всiма можливими способами, що ви - Нiк Картер i що ви можете виконати сво" завдання на конференцiях". Її голос був напруженим i наполегливим. "Вкрай важливо, щоб у вас був доступ до конференц-залу пiд час обiдньої перерви".
  
  
  "Я розумiю, Таня, - сказав я. Її готель
  
  
  обiйняти її i поцiлувати. "Пiдiйди в мою кiмнату", - сказав я. "На якийсь час. Це... важливо для мене".
  
  
  "Яструб, можливо, спостерiга" за тобою", - м'яко сказала вона.
  
  
  "Нi, це не так. Будь ласка, пiдiйди, ненадовго".
  
  
  Вона коливалася хвилину, потiм простягла руку й нiжно торкнулася мого обличчя. Її знав, що вона мене готелю. "Я буду там через пiвгодини".
  
  
  "Я буду чекати."
  
  
  Через сорок п'ять хв ми стояли в напiвтемрявi мого готельного номера, її грубо обiйняв Таню. Її поцiлував її, i її мова ковзнув менi в рот. Вона притулилася до мене стегнами.
  
  
  "О, Рафаель", - видихнула вона.
  
  
  "Знiмай одяг", - сказав я.
  
  
  "Так".
  
  
  Роздягалися в темрявi. Через кiлька секунд ми обидва стояли оголенi i жадiбно дивилися одне на одного. Таня була однi"ю навколо самих красивих жiнок, яких їй коли-небудь бачив. Мої очi поглинали повну круглу груди, тонку талiю, вигнутi стегна i довгi гладкi стегна. I мене зачарував її м'який чутт"вий голос. Голос, який так м'яко i переконливо говорив зi мною в клiнiцi. Мiж нами був додатковий магнетизм з-за цих особливих вiдносин. Її жадав тiла, яке належало цьому убаюкивающему, вабить голосу, голосу, який мав таку владу назавжди мною.
  
  
  Ми разом пiдiйшли до лiжка, i вiн поцiлував її там, притягнув до себе i вiдчув, як ee навченi грудей притиснулися до мене, рухаючи руками за набряклим вигин її стегон.
  
  
  Ми обидва важко дихали. Його вiдпустив її, i вона лiжка на лiжко, i далi повнi кремовi форми виглядали як кремовi на тлi бiлизни простирадлом. Її згадав пристраснi моменти у своїй палатi в клiнiцi. Раптово у мене виникло iнше спогад, з склепiння, який наснився менi в клiнiцi. Її, бачив, як Таня розтягнулася iрина замiсть лiжка, всiм її тiлом запрошувала мене при"днатися до неї. Це був просто сон? Чи це справдi сталося? Їй було жахливо стислiй з пантелику.
  
  
  Його жим лежачи в лiжко i жим лежачи поруч з нею, лицем до неї. Її, доторкнувся до її палаючим губ своїми, потiм провiв губами по її шиї i плеча.
  
  
  "У вас " штаб-квартира у Каракасi?" - запитав його мiж поцiлунками.
  
  
  "Чому ти так дума"ш", - вiдповiла вона вражено.
  
  
  "У вас в квартирi " диван широкий?"
  
  
  Вона подивилася на мене, i менi здалося, що я побачив страх в її очах. "Чому ти пита"ш?"
  
  
  Її сказав. - "Там ми вперше зайнялися любов'ю, чи не так?" "До клiнiки. Як ви менi сказали, цього не було в моїй квартирi. У моїй квартирi нема" такого диванi". Вони показали менi пару фотографiй мо"ї квартири на Авенидо Болiвар.
  
  
  Таня виглядала засмученою. "Це важливо?" запитала вона.
  
  
  "Не зовсiм", - сказав я, цiлуючи її. "Це тiльки що прийшло менi в голову, коли її побачив тебе тут".
  
  
  Її обличчя знову розслабилася. "Ти прав, Рафаель. Це була моя квартира. Її просто перевiряла тебе в клiнiку, щоб дiзнатися, чи пам'ята"ш ти".
  
  
  "Через мiсiї?"
  
  
  "З-за мого жiночого марнославства". Вона посмiхнулася i наполегливо притиснулася до мене.
  
  
  Її перестав про це турбуватися i забув облад всiм, крiм термiновостi свого бажання i оксамитової м'якостi-ee плотi.
  
  
  Глава восьма
  
  
  На наступний ранок Хоук, Вiнсент i його вiдправилися в Бiлий палац. Велика частина регулярних сил безпеки була там всю нiч. До шостої години ранку це вже був дурдом. Хоук сказав Вiнсенту i менi перевiрити конференц-зал i прилеглi кiмнати до тридцяти дев'яти, коли конференцiя повинна була початися. Їй був дуже нервовим. У мене виникло дивне вiдчуття, коли її проводив всi цi перевiрки безпеки, так як, легко перемiщаючись середовищi людей, якi були там з "диною метою - зупинити мене. Якби її не так нервував, його б насолоджувався iронi"ю всього цього. Спiвробiтники служби безпеки кивнули i посмiхнулися менi, навiть не пiдозрюючи, що це її подбав про те, щоб нiхто не покинув конференц-зал живим.
  
  
  Протягом усього ранку осiб за орi"нтацiйної кiмнати поверталися до мене знову i знову, i кожного разу, коли це вiдбувалося, її покривалася холодним потом. Сила мо"ї ненавистi роздирала мене на частини. Її готель продовжити, виконати свою роботу i позбавити свiт вiд цих двох злих людей.
  
  
  "Ну, тут годину до початку конференцiї, - сказав менi Хоук, - i нам бiльше нiчого робити, нiж у нас було, коли ми покинули Вашингтон. За винятком того, що ми не можемо знайти високої людини, якого нiхто, крiм тебе, не бачив. . "
  
  
  "Це не моя вина", - рiзко сказав я.
  
  
  Хок уважно дослiджував мо" обличчя, i я зрозумiв, що зробив це знову. Її уникав його проникливих очей.
  
  
  "Хто, кравець вiзьми, це сказав?" - вiдрiзав вiн ревматизму.
  
  
  "Я... вибачте, сер. Думаю, його трохи нервую-конференцiї".
  
  
  "Це зовсiм не схоже на тебе, Нiк", - серйозно сказав вiн. "Ти завжди зберiга"ш холоднокровнiсть. Голос чому її вважаю тебе кращим. Що з тобою взагалi? Ти зна"ш, що можеш зрiвнятися зi мною".
  
  
  Її, подивився на нього. Вiн справив на мене дивне вплив, i його не мiг зрозумiти чому. Менi подобався цей чоловiк, i його чомусь вiдчував себе дуже близько до нього, хоча нiколи не бачив, его до вчорашнього ранку. Це було дивно.
  
  
  Зi мною все гаразд, сер, - сказав я. - Ви можете на мене розраховувати.
  
  
  "Ви впевненi?"
  
  
  "Так, її впевнено."
  
  
  "Добре. Якщо ти що-небудь знайдеш, ти зможеш знайти мене в штабi безпеки".
  
  
  Коли вiн пiшов, менi захотiлося вдарити кулаком по стогони. Її мiг би виглядати, як Нiк Картер, але її не вiв себе, як вiн. I Хоук помiтив. Якщо б я не був бiльш обережний, її проґавив всю мiсiю.
  
  
  До часу конференцiї палац був неймовiрно неспокiйним. Зали були забитi людьми. Були сотнi репортерiв з усього свiту. Фотоспалахи спрацьовували кожну хвилину, i було багато крикiв i вид туризму. Коли керiвники прибутку в конференц-зал, натовп навколо них була такою густою, що ih ледве можна було побачити.
  
  
  Побачивши ih знову з близької вiдстанi, її вiдчув до них таку ворожiсть, таку вiдкриту ненависть, що менi довелося вiдвернутися. Її навiть не мiг дивитися, як вони входять в кiмнату. Через кiлька хвилина всi були всерединi, а за ними закрилися великi подвiйнi день. Конференцiя почалася.
  
  
  Коли її дiстався до палацу i перевiрив конференц-зал, звернув її увагу на графин з водою, на довгому столi, навколо червоного дерева. Вiн був iдентичний тому, що менi, якщо пiзнiше, на перервi. Вiн лежав на пiдносi разом з дюжиною виблискуючих кришталевих келихiв. До полудня вода, що залишилася в графинi, стане сухим, i спiвробiтники палацу буде для estestvenno принести свiжу воду для денної сесiї.
  
  
  Ранок тривало рiк. Її неспокiйно ходив взад i вперед по довгому коридору. Iншi охоронцi подивилися на мене. Зали були повнi ними. Два венесуельських охоронця, один спiвробiтник ЦРУ i один агент секретної служби стояли на вартi бiля входу в конференц-зал. Кожен навколо них знав Нiка Картера, i нiхто навiть не глянув на мене, коли її ранiше оглядав кiмнату.
  
  
  Близько одинадцятої тридцяти, за пiвгодини до перерви, коридор за межами конференц-зал знову почав заповнюватися. Її вiдчував жахливий напруга в грудях, i в мене починала болiти гол. Але на цей раз бiль була майже при"мною. Її, знав, що вiн зникне вiдразу пiсля того, як я виконаю свою мiсiю.
  
  
  Незадовго до перерви до мене пiдiйшов агент ЦРУ. Вiн, очевидно, знав мене, i її повинна була знати его. Її сконцентрувався, i його обличчя стало менi знайоме, хоча, звичайно, це не так. Це все було обумовлено, i у мене не було часу турбуватися про те, як це працю". Тим не менше, цi зiткнення змушували мене нервувати. Один промах мiг зруйнувати всю мiсiю.
  
  
  "Де ти був, Картер?" - запитав чоловiк. "Ми не бачили вас тут пару днiв".
  
  
  "Ах. Її перевiряв кiлька пiдозрiлих осiб", - сказав її напружено, iso усiх сил намагаючись звучати для estestvenno.
  
  
  "Кого?"
  
  
  "Напередоднi ввечерi його бачив, на стiйцi ре"страцiй чоловiка пiдозрiлого вигляду, але це виявилося глухим кутом".
  
  
  "Ах так, її чув про це. Її також чув, що ви якийсь час спав з якоюсь нiмецькою дiвчиною. Чи " в цьому правда?" - усмiхнувся вiн.
  
  
  Усмiшка раптом нагадала менi ту, що була на обличчя американського вiце-президента, коли вiн представив мене президенту. "Чому б тобi не заблукати, некомпетентний ублюдок!" - прогарчав я.
  
  
  Раптом її помiтив Хоука i Вiнсента, стоять всього в декiлькох футах вiд мене, i дивляться на мене. Я не бачив, щоб вони пiдiйшли.
  
  
  "Тобi слiд тримати на повiдку", - сердито сказав чоловiк з ЦРУ, коли вiн швидко пройшов mimmo Хока i Вiнсента i пiшов далi по коридору.
  
  
  Яструб стояв там, вивчаючи мене з хвилину. Коли вiн заговорив, його голос був спокiйним i тихим. "Ходiмо з нами, Нiк, - сказав вiн.
  
  
  "Її готель би бути тут, коли вони вийдуть", - сказав я. "Можуть бути проблеми".
  
  
  "Кравець вiзьми, їй сказав пiти з нами!"
  
  
  Її потерл рот рукою. У мене були проблеми, залишалося трохи бiльше години до зустрiчi з людиною, який подасть менi графин. Але її нiяк не мiг вiдмовитися вiд Хоука. Вiн не давав менi вибору.
  
  
  "Добре, - тихо сказав я.
  
  
  Хоук провiв нас в порожню особисту кiмнату бiля штабу служби безпеки. Коли ми опинилися всерединi, Хоук зачинив i замкнув дверi, потiм повернувся до мене. Вiнсент стояв осторонь, виглядаючи дуже збентеженим.
  
  
  "А тепер", - сказав Хоук рiзким низьким голосом. "Що, кравець вiзьми, тут дi"ться? Її взяв у тебе все, що мiг, Нiк. Ти ведеш себе, як манiяк".
  
  
  Її сердито подивився на Вiнсента. "Ви розповiли йому про iнцидент на вечiрцi".
  
  
  "Нi, не сказав", - захищаючись, сказав Вiнсент. "Але я повинен був це зробити".
  
  
  "Який нещасний випадок?" - запитав Хоук.
  
  
  "Просто невеликий емоцiйний сплеск", - сказав Вiнсент.
  
  
  Її облизнул пересохлi губи. Їй був радий, що вiн не згадав про мою спробу витягнути Люгер. Яструб був рiзким. Їй був упевнений, що вiн вже сумнiвався в моїй особистостi. Може, вiн помiтив якусь ваду в моїй маскування. Може, вони залишили родимку, шрамм зверта"ться або щось ще, що видало мене. Нi, це ма" бути моя вина. Її просто не вiв себе, як Нiк Картер.
  
  
  "Добре, що це?
  
  
  - нетерпляче запитав Хоук. - Чому ти весь час бiса нерву"ш? Ти не був тим же людиною з ними тхора, як повернувся вiн з вiлли ".
  
  
  Ревматизму був простий. Їй був iншою людиною. Рафаель Чавес. Але я не мiг йому цього сказати. Вiн був одним навколо ворогiв. Обидва цi агенти АХ були моїми ворогами.
  
  
  "Я просто не знаю, сер. Може бути, це тому, що все це страшенно засмучу", з натовпами людей, що товпляться навколо, шумом i плутаниною. I найгiрше - знати, що щось може трапитися в будь-яку хвилину, а ми не бути в змозi що-небудь з цим зробити. Ця робота по забезпеченню безпеки не в мо"му стилi ".
  
  
  Обидва чоловiки мовчали хвилину. Хок вiдвернувся i пiдiйшов до вiкна. "Боюся, цього недостатньо, Нiк". Вiн повернувся до мене. Його худорляве тiло, здавалося, ще бiльше стислося в твiдовому жакетi, а його холоднi очi, здавалося, вiдкрито дивилися на мене. "Що ж сталося вони два днi, коли тебе не було?"
  
  
  "Саме те, що я тобi сказав", - сказав я.
  
  
  "Менi не подоба"ться це говорити, Нiк, але я думаю, що ти щось прихову"ш вiд мене. Це теж не схоже на тебе. Ми завжди були дуже вiдвертi одним з одним, чи не так?"
  
  
  Тиск в голи i грудях росло. До того, як менi довелося опинитися в цьому коридорi, залишалося менше години. А Девiд Хок готель поговорити i поговорити.
  
  
  "Так, ми завжди були вiдвертими".
  
  
  "Тодi давайте будемо вiдвертi", - сказав Хоук. "Я думаю, що щось трапилося, коли ти зник, i я не розумiю, чому ти менi про це розповiда"ш. Її знаю, що у тебе повиннi бути причини стримуватися, але для нас обох було б ценымногие краще, якщо б Ви виклада"те це. Це стосу"ться дiвчини Гофмана? "
  
  
  Її кинув на нього погляд. "Нi, це не ма" нiчого спiльного з дiвчиною. Якого бiса це ма" бути? Їй же вам сказав, що вона була чiткою. Ви дiйсно вiрите, що я вам брешу? Її, зрозумiв, що кричу, але було вже пiзно.
  
  
  "Заспокойся, Нiк, - тихо сказав Вiнсент.
  
  
  Мить Хоук нiчого не говорив. Вiн знову дивився на мене, пронизуючи мене своїми суворими, холодними очима. Тиск в моїй голiв i грудей небезпечно зростало, i вiн почував себе, як бомба, яка готу"ться вибухнути.
  
  
  "Нiк, - повiльно сказав Хок, - я тебе знiмаю з цi"ї справи". Його обличчя раптом стало старим i втомленим.
  
  
  Мене пробив холодок. Її, повернувся, щоб зустрiтися з ним поглядом. "Ти не можеш цього зробити", - глухо сказав я. "Я тобi потрiбен тут".
  
  
  "Будь ласка, повiрте менi, коли їй кажу, що не хочу. Ви номер один у мо"му списку, i ви це зна"те. Ваш послужний список говорить сам за себе. Але тут щось не так. Почуття, яке її випробував, коли прибув у Каракас - жахливе вiдчуття, що щось пiшло не так, - все ще зi мною. На самому делле, за останнi пару днiв воно стало ценымногие сильнiше ". Вiн подивився на Вiнсента. "Ти теж вiдчува"ш, чи не так, Клей?"
  
  
  "Так, сер", - сказав Вiнсент. "Я вiдчуваю це."
  
  
  "Ти завжди дуже цiнував iнтуїцiю, Нiк. Ти сам багато разiв говорив менi про це. Що ж, її теж. I щиро зараз у мене дуже сильне почуття, що тобi не слiд брати участь у цьому. призначення бiльше. Для вашого ж блага, а також для блага конференцiй ".
  
  
  "Сер, дозвольте менi показати вам, що я в порядку", - сказав я. "Просто дозволь менi залишитися на перерву".
  
  
  Его брову спохмурнiла: "Чому опiвднi?"
  
  
  Я не мiг дивитися йому в очi. "Це просто зда"ться особливо небезпечним часом. Коли вони благополучно повернуться в конференц-зал, малоймовiрно, що щось пiде не так. Її пiду, якщо ви хочете, щоб її пiшов".
  
  
  "Я хочу, щоб ти пiшов зараз же", - холодно сказав Хоук. "Вiнсент, пiди поклич одного з венесуельських охоронцiв. Його вiдправляю одного назад в готель з Нiком, просто щоб переконатися, що вiн добереться туди в порядку".
  
  
  "Це не обов'язково!" - сердито сказав я.
  
  
  "Прости мене, Нiк, але я думаю, що це так", - сказав Хоук. Його голос був рiзким, як i очi.
  
  
  Вiнсент попрямував до дня, i її раптом запанiкував. Я не мiг дозволити цим людям перешкодити менi виконати мо" завдання. Щось клацнуло всерединi, i моя мета прояснилася. Її, знав, що менi потрiбно робити. Довелося ih вбити. Мене охопила жорстка, холодна рiшучiсть.
  
  
  Її швидко заходу в пiджак i витягнув "люгер". Її нацiлив його на Хоука, але i поговорив з Вiнсентом. "Тримайтеся вiдкрито тут", - рiзко сказав я.
  
  
  Вони обидва дивилися на мене в повному шоцi.
  
  
  "Ти збожеволiв?" - недовiрливо запитав Хоук.
  
  
  Вiнсент вiдвернувся вiд дня. "Пiдiйди сюди, щоб її мiг тебе бачити", - сказав я. Як тiльки вiн це зробить, його вб'ю ih обох. Але її повинен дiяти швидко.
  
  
  "Що це, Нiк?" - спитав Вiнсент низьким напруженим голосом.
  
  
  Її сказав. - "Мене звуть Рафаель Чавес". "Я месник. Тепер це не ма" значення, чи зна"те ви. Нiк Картер мертвий, i я видаю себе за нього. Протягом години її закiнчу свою мiсiю, i всi учасники конференцiї будуть мертвi. Нiщо мене не зупинить, так що рухайся передi мною, як я сказав ".
  
  
  Яструб Вiнсент i обмiнялися поглядами.
  
  
  "Я бачив секретну татуювання на твоїй правiй руцi, коли ти мив посуд цим вранцi", - повiльно сказав Хоук. "Нi, ти не ошуканець. Костя бога, Нiк, вiдкласти цю штуку i поговорив з нами".
  
  
  Його слова викликали в мене лють. Її нацiлив пiстолет ему в груди. Але потiм її побачив, як Вiнсент кинувся до мене.
  
  
  Її, повернувся, щоб зустрiти його, але запiзнився на частку секунди. Наступне, що я пам'ятаю, вiн був зверху мене, i ми впали на пiдлогу.
  
  
  Коли ми потрапили, м'ясистий кулак Вiнсента врiзався менi в обличчя. Це був важкий удар, i вiн приголомшив мене. Потiм її, вiдчув, як "Люгер" викручу"ться навколо мо"ї руки. Її тримався iso усiх сил, але Вiнсент омела перевагу. Пiстолет упав на пiдлогу. Але я її вiдновлював сили. Її зампхнулся на Вiнсента ногою i сильно ударив його ногою в пах.
  
  
  Вiн закричав i впав зi мною на спину. Її помiтив "Люгер", потiм взявся за нього.
  
  
  "Не роби цього, Нiк. Менi доведеться стрiляти". Яструб стояв над нами, тримаючи на менi свою беретту. Її, подивився крiзь глушник довгий ему в очi i зрозумiв, що вiн був дуже серйозний. Її повiльно встав.
  
  
  "Ти дума"ш, ти зможеш зупинити мене цим?" - запитав її загрозливим голосом, який не визнав своїм.
  
  
  "Я абсолютно впевнений, що зможу", - спокiйно сказав вiн. "Але не змушуй мене робити це".
  
  
  "Я заберу в тебе цю iграшку i вб'ю нею", - прогарчав я. Її зробив крок до нього.
  
  
  "Її пристрелю, Нiк, - сказав Хоук. Але її мiг бачити натяк на страх у його очах - вiн боявся, що не зможе мене вбити.
  
  
  Я як раз збирався назвати его-блеф, коли побачив, що Вiнсент, похитуючись, знову пiднявся на ноги. Коли Хоук обережно нацiлив пiстолет менi в груди, - Вiнсент пiдiйшов до мене. Її схопив його i потягнув перед собою, щоб захистити себе вiд "Беретти Тетерев'ятник". Потiм її сильно штовхнув Вiнсента, i вiн важко впав на Хоука. Обидва чоловiки вiдсахнулися, i пiстолет вистрiлив, видавши тихий стук. Goggle врiзалася в стелю.
  
  
  Її рушив швидко, вдаривши праву руку, шию Вiнсента, i вiн вiдлетiв вiд Тетерев'ятник, розчищаючи шлях. Коли Хоук знову опускав пiстолет, щоб знову прицiлитися, її схопив його руку з пiстолетом i потягнув, сильно повертаючись, коли потягнув його до себе. Вiн перелетiв через мо" стегно i упав на пiдлогу, "Беретта" вдарилася об стiну позаду нього. Вiн був приголомшений.
  
  
  Її, потягнувся за Люгером, але тут Вiнсент знову схопив мене. Її, впав, але тут же отямився i завдав лiвий хук в широке обличчя Вiнсента. Його вилицi трiснула, i вiн похитнувся вiд удару. Йому було боляче, але вiн не закiнчив. Її, бачив, як його рука зайшла пiд куртку. Одним рухом сунув її стилет собi в долоню i вiдправив його в польотi в той момент, коли Вiнсент прицiлився. Нiж увiйшов йому пiд ребра, вiн зойкнув, його очi розширилися, i вiн впав на бiк.
  
  
  "Господи, Нiк!" - крикнув Хоук, недовiрливо дивлячись на тiло Вiнсента. Хок прийшов до тями, але все ще був занадто слабкий, щоб рухатися. Її схопив "люгер" i обережно нацiлив ему в голову. Вiн повинен померти. Iншого шляху не було. Її стиснув палець на спусковому гачку, але щось мене зупинило. Хоук дивився на мене з викликом i сердито й ображено.
  
  
  Ненависть i лють переповнили мою груди. Цей чоловiк стояв у мене на шляху. Її повинен був усунути його. Мiй палець знову стиснув твердий метал спускового гачка. Її, подивився на це зморшкувате обличчя, i застиг, приголомшений несподiваним сплеском емоцiй. Не знаю чому, але я її дуже любив i поважав цю людину, щоб стрiляти. I все ж менi довелося натиснути на курок. Її покрився холодним потом, коли суперечливi емоцiї охопили мiй запалений мозок. Її, облизнул пересохлi губи i знову прицiлився. Мiй обов'язок був ясний. Девiд Хок повинен був померти.
  
  
  Але я не мiг цього зробити. Її просто не мiг натиснути на курок. Може, менi все-таки не довелося його вбивати. Її мiг би зв'язати його i тримати в сторонi, поки не закiнчу свою мiсiю.
  
  
  Хоук дивився на мо" обличчя. Вiн не виглядав дуже здивованим, коли її опустив пiстолет.
  
  
  "Я знав, що ти мене не вб'"ш", - тихо сказав вiн.
  
  
  Її, закричав. - "Заткнися!" Її був дуже засмучений i коротким з пантелику, щоб ясно мислити.
  
  
  Її зв'язав Хоука руки i ноги его краваткою i ременем. У мене забiгали думки, її бився, як агент AX, а не революцiонер-любитель. I її зв'язав Хока, як професiонал, хоча знав, що нiколи ранiше не робив нiчого подiбного. I було це дивне почуття, яке її вiдчував до старого. В цьому не було бiльше сенсу, нiж спалахи невiдомих спогадiв i божевiльнi сни, якi менi снилися останнi кiлька днiв.
  
  
  У мене знову з'явилося вiдчуття, що з усiм цим щось не так, - з людьми в клiнiцi, мiсi"ю, в якiй її було, i зi мною. Але не було часу розбиратися.
  
  
  Її затягнув Хоука в хижу. Її не заткнув йому рота, бо знав, що кiмнати повнiстю звуконепроникностi. Вiн просто дивився на мене.
  
  
  "Ти пiд наркотиками або щось в цьому родi", - сказав вiн.
  
  
  "Мовчи, i я не вб'ю тебе", - рiзко сказав я.
  
  
  "Ти не хочеш мене вбивати. Ти правда вiриш, що ви людина по iменi Чавес? "
  
  
  "Її Чавес".
  
  
  "Це неправда", - рiшуче сказав вiн. "Ти Нiк Картер. Кравець забирай, ти Нiк Картер!"
  
  
  Вiд нього у мене крутилася гол. Головний бiль поверталася - головний бiль, яка займа"ться пройде тiльки потiм того, як я її вб'ю своїх ворогiв. Її глянув на годинник i побачив, що в мене залишилося близько пiвгодини. Її запхав Хоука в шафу, зачинив i замкнув дверi. Її, глянув на Вiнсента, коли пiдiйшов до дня. Вiн виглядав мертвим, i з якоїсь божевiльної причини менi було дуже шкода.
  
  
  Її, вийшов у коридор i з подивом виявив, що вiн майже пустельний. Венесуельський полiцейський входив у кiмнату охорони в iншому кiнцi залу. Вiн мене не бачив. Очевидно, нас нiхто не чув. Але її не готель нам з хема стикатися. Спiвробiтники служби безпеки можуть задатися питанням, звiдки її, або хтось, хто бачив, як я йду по коридору з Хоуком i Вiнсентом, може почати складати два i два. Її вирiшив вийти навколо палацу через бiчний вхiд. Її мiг пройти через сад i повернутися через головний вхiд. Хотiлося б сподiватися, що натовп розiйшлася б пiд час полуденного перерви. I кожен, хто бачив, як вiн увiйшов, просто здогадався, що я пiшов на раннiй обiд. Її швидко озирнувся, тихо пройшов по коридору i вийшов через бiчнi дверi.
  
  
  Дев'ята глава.
  
  
  Її викинув навколо голови Хоука i Вiнсента. Мої годинник показував дванадцять тридцять п'ять - всього двадцять п'ять хвилина до зустрiчi зi своїм контактом за межами конференц-зал.
  
  
  Його швидко пройшов через сад до передньої частини палацу. Навiть у вiдносно спокiйний час скрiзь були люди. Автомобiлi заповнили вулицi, пiдходять до територiї палацу. Пiд'їзнi шляхи були перекритi, але охоронцi пропускали машини пiдвищеної безпеки.
  
  
  Обходячи будинок, її побачив сотнi людей, тиняються по територiї в очiкуваннi появи сановникiв.
  
  
  Її тiльки почав спускатися до натовпу, коли з боку дороги до мене пiдiйшов чоловiк, заступаючи менi дорогу. Її, подивився на нього i зрозумiв, що це була людина з ЦРУ, з яким зiткнувся ранiше. Я не мiг iгнорувати його. Це ще бiльше викликало б його пiдозри.
  
  
  "Скажи, Картер, її можу поговорити з тобою?"
  
  
  Її недбало повернувся до нього, намагаючись не звертати уваги на наростаючий тиск у грудях. Мiй гол пульсувала, нiж боляче. "Так?"
  
  
  "Я просто готель сказати, що прошу вибачення за зроблене мною зауваження. Я не звинувачую тебе в тому, що ти розсердився".
  
  
  "Так, все в порядку", - сказав я. "Я надто гостро вiдреагував. Її просто трохи нервую. Моя вина". Її почав йти вiд нього.
  
  
  "Тодi нiяких образ?" - запитав вiн.
  
  
  Її, повернувся назад. "Нi, без образ. Не турбуйся про це".
  
  
  "Добре." Вiн простягнув руку. Її взяв його i тримав за хвилину.
  
  
  Вiн з полегшенням широко посмiхався. "Зна"ш, її розумiю, як цей вид обов'язкiв може дiйсно тебе дiстати. Думаю, це очiкування i спостереження. Я не знаю, як спiвробiтники Секретної служби роблять це день, щоб нiяк не коли, мiсяць за мiсяцем".
  
  
  Її глянув на годинник. Було двадцять до одного. Її намагався не показувати свої емоцiї. "Так, у них важка робота. Її точно не хочу цього. Що ж, менi потрiбно зустрiтися з колегою. Побачимося пiзнiше".
  
  
  "Звичайно, добре, - сказав вiн. "Заспокойся, Картер".
  
  
  Її, повернувся i пiшов далi по довгiй стежцi. Вiдчуття мiсiї було настiльки сильним всерединi мене, що я не мiг думати про iнше. Її не вiдчував нiчого навколо себе, крiм свого шляху крiзь сгущающуюся натовп. Коли її, пiдiйшов до входу, група помiчникiв заблокувала тротуар. Її пробився крiзь них, i вони подивилися на мене, як на божевiльного. Але зараз не було часу на зручностi. Її обiгнув купку репортерiв бiля головних ступенiв та пройшов mimmo них. Натовп ставав все густiшим.
  
  
  Коли її, дiстався до драбини й почав пiднiматися по нiй, мене заблокувала натовп. Її протискалися крiзь них лiктями. Її штовхнув одного чоловiка проти iншого, i вiн крикнув менi щось непристойне. Її врiзався в жiнку, мало не збивши її з нога. Але її навiть не шталь озиратися.
  
  
  Менi потрiбно було вчасно дiстатися до коридору.
  
  
  "Гей, подивися, хлопець!" хтось крикнув менi вслiд.
  
  
  Її повiльно пiднiмався по сходах. "Дайте менi пройти", - зажадав я. "Дай менi пройти, кравець вiзьми". В такому випадку її нiколи не встигну туди вчасно.
  
  
  Їй був руха"мося термiновiстю мо"ї мiсiї, не звертаючи уваги на нас, на що, окрiм примусу дiстатися туди, куди її оболонки. Нагорi сходiв натовп була ще щiльнiше, i охоронцi затримували всiх.
  
  
  Його спiткнувся, i толкнулся в них. Спiвробiтник служби безпеки Венесуели пильно подивився на мене, коли її пройшов mimmo нього. Але менi потрiбно було потрапити у палац. Мiй зв'язковий буде чекати мене там рiвненської годину дня. I вiн не мiг чекати. Час повинно було бути iдеальним.
  
  
  "Прости мене", - сказав я, пiдхiд до них. "Будь ласка, дайте менi пройти!" Але нiхто не рушив. Всi були занадто зайнятi розмовами про конференцiях i свiтових справах, щоб навiть помiтити моїй присутностi. Я в них пройшов пробираючись через масу тел.
  
  
  "Гей, розслабся!" - гукнув один чоловiк.
  
  
  Її пройшов mimmo нього, не вiдповiдаючи. Вiн майже пройшов через людну зону вiдвертими перед дверима. Її, подивився на годинник i побачив, що у мене залишилося всього сiмнадцять хвилина. Її пробився до дня, де охороняли кiлька полiцейських.
  
  
  "Так?" - сказав венесуелець у вiйськовiй формi. Наш вiн, наш сидiв з ним чоловiк у цивiльному, не впiзнали мене.
  
  
  "Її AX, - сказав я. "Картер".
  
  
  "Ваше посвiдчення особи, будь ласка".
  
  
  Її готель збити людину з нога, i пробiгти mimmo нього. Пульсацiя в голiв була майже нестерпним. Її, понишпорив у кишенi i знайшов гаманець Нiка Картера. Її вiдкрив його i знайшов посвiдчення особи. i спецiальний пропуск в палац. Показав її черговому.
  
  
  "Хм", - сказав вiн. Вiн подивився на фотографiю на картках, а потiм уважно дослiджував мо" обличчя. Якби Хоук i Вiнсент не могли б сказати, що я не Нiк Картер, цей чоловiк не змiг би побачити крiзь мою маскування.
  
  
  "Не могли б ви поквапитися, будь ласка?" - нетерпляче сказав я.
  
  
  У всякому разi, прохання, схоже, його забарилася. Вiн дослiджував карту, як нiби в нiй був якийсь недолiк, який тiльки й чекав, щоб вiн її виявив. Очевидно, її образив його своїм нетерпiнням, i вiн збирався дати менi урок.
  
  
  "Де розмiщенi ви, мiстер Картер?"
  
  
  У мене виник майже неконтрольований iмпульс вдарити кулаком по его самовдоволеному особi. Але я знав, що це швидко покладе нитка мiсiї.
  
  
  "Це ма" значення?" - сказав я, стискаючи кулаки, намагаючись стримати себе.
  
  
  - Не особливо, - кисло сказав вiн.
  
  
  "Готель Ель Конде", - сказав я.
  
  
  "Gracias, muchas gracias", - саркастично сказав вiн.
  
  
  Його в готель, поговорити з ним на моїй рiднiй мовi, сказати йому, що вiн iдiот, мимовiльний iнструмент злобного тирана. Але я промовчав.
  
  
  "Вашi карти, мiстер Картер". Вiн повернув ih менi. "Ви можете увiйти пiд палац".
  
  
  "Велике спасибi", - сказав її, розсмiявся. Її взяв гаманець i поспiшив mimmo охоронцiв всередину.
  
  
  Всерединi було ценымногие тихiше. У вестибюлi було кiлька людей, але вони були розкиданi, i у мене не було проблем пройти. Її, попрямував до Великої приймальнi, яка займа"ться використовувалася для конференцiй.
  
  
  Коли її увiйшов в цю частину палацу, була ще одна перевiрка безпеки, але одiна навколо охоронцiв знав мене, так що це було швидко. Її, пройшов по коридору в конференц-зал. Їй був майже бiля мети.
  
  
  У цей момент начальник полiцiї безпеки Венесуели вийшов з дверного отвору всього в декiлькох ярдiв вiд конференц-зал. Її, вiдчув, як у животi виру" огиду, а тиск в голи i грудях росло. Як глава жорстокої та"мної полiцiї вiн був майже так само паршивий, як i сам президент.
  
  
  "Ах, мiстер Картер!" - сказав вiн, коли побачив мене.
  
  
  "Сеньйор Сантьяго", - вiдповiв я, намагаючись зберегти холоднокровнiсть.
  
  
  "Все йде добре, чи не так? Схоже, що в наших заходи обережностi в кiнцi кiнцiв не було необхiдностi".
  
  
  "Так зда"ться, сер", - твердо сказав я. В моїй голiв цокав годинник. Повинно бути, без восьми хвилина годину. Менi довелося пiти вiд нього.
  
  
  "Я впевнений, що все буде добре", - сказав вiн. "У мене хороше передчуття. Ви бачили сеньйору Хоука?"
  
  
  "Не з раннього ранку", - збрехав їй, лише здогадуватися, видало мене мо" обличчя.
  
  
  "Ну, її, впевнений, що знайду його. Побачимося пiзнiше, щоб привiтати вас з таким вдалим нiяк не коли". Вiн усмiхнувся i поплескав мене по плечу.
  
  
  "Дуже добре, сер, - сказав я.
  
  
  Вiн повернувся в кабiнет, який, здавалося, був чимось на зразок прибудови до штабу служби безпеки. Її, зiтхнув з полегшенням i пiшов по коридору в конференц-зал. Її, подивився на годинник, i вони сказали п'ять до одного.
  
  
  Її став навпроти вiдкритих дверей, як мене велiли. На iншому кiнцi коридору чергували чотири охоронця, вони ж самi, що були там вранцi. Вони знали мене, так що менi не склало труднощiв пройти mimmo них. Залишилося ще двi хвилини. Коридором пройшов майстер i показав свої вiрчi грамоти. Охоронцi не впустили його в кiмнату. Всюди були люди навколо служби безпеки, якi ходили по коридору i стояв всерединi конференц-зал.
  
  
  Її, подивився вгору i вниз по коридору. Менi було дуже боляче. Напруга i тиск в моїй голiв швидко наростали з плином хвилина. Її, знав, що бiль не пройде, поки її не знищу своїх ворогiв. Але у мене було жахливе вiдчуття, що все якось не так. Це було внутрiшн" вiдчуття, невиразне, гнiтюче вiдчуття, яке, здавалося, виходив навколо прихованого куточка мого мозку. Це не мало сенсу - як i все iнше, що вiдбулося за останнi кiлька днiв. Але яким би нас було вiдчуття, воно почало мучити мою совiсть, навiть коли мене пригнiчувала термiновiсть мо"ї мiсiї. Її, вiдчував, що в моїй голiв вiдбува"ться жахлива боротьба, i вона могла б допомогою мiкрофонiв та гучномовцiв мене з розуму, якби не припинилася найближчим часом.
  
  
  Її почав задаватися питанням, що мiй контакт був затриманий.
  
  
  Але потiм її побачив его - темноволосого венесуельця в консервативному темно-синьому костюмi i червонiй краватцi, що йде до мене по коридору. Вiн був схожий на звичайного учасника палацового персоналу, але з бiлою гвоздикою на лацканi i графином в руцi.
  
  
  Мiй складати долар шалено калатало про ребра. Через хвилину вiн був поруч зi мною, простягаючи менi графин. "Сеньйор Картер, директор конференцiї, попросив мене принести свiжу питну воду в конференц-зал пiд час полуденного перерви". Вiн говорив дуже голосно, щоб усi навколо нас чули. "Оскiльки у вас " особливий допуск, не могли б ви прийняти його для мене?"
  
  
  "О, добре. Її вiзьму це", - поблажливо сказав я.
  
  
  "Gracias", - сказав вiн. Потiм рiзким пошепки: "Viva la revolución!"
  
  
  Чоловiк швидко пiшов назад по коридору. Її варто з графином в руках, охоплений жахливими сумнiвами i розгубленiстю. Довелося вiднести пристрiй в кiмнату. Було надто пiзно думати про iнших вiдчував. Найважливiшою справою в мо"му життi було вiднести цей графин в конференц-зал i поставити його на стiлець.
  
  
  Її, пiдiйшов до дня.
  
  
  "Привiт, Картер", - сказав там спiвробiтник ЦРУ. "Що ж у вас там?"
  
  
  "Схоже, директор конференцiях хоче свiжої води на столi для переговорiв", - сказав їй недбало. "А її хлопчик на побiгеньках".
  
  
  Агент ЦРУ подивився на графин. Спiвробiтник секретної служби посмiхнувся менi, потiм теж глянув на графин. Вони здавалися задоволеними. Венесуельськi полiцейськi кивнули менi, щоб її вiднiс графин в кiмнату.
  
  
  Її вiднiс графин всередину. Iнший спiвробiтник секретної служби подивився на мене, коли її взяв зi стiльця майже порожнiй графин i замiнив його тим, який принiс з собою.
  
  
  Вiн запитав. - "Що все це значить?"
  
  
  Її, усмiхнувся ему. "Ви б не готелi, щоб учасники конференцiї, пив несвiжу воду, чи не так?"
  
  
  Вiн подивився на графин i на мене, потiм посмiхнувся до ревматизму. "Радий бачити, що вони конструктивно використовують вас, людей AX".
  
  
  "Дуже смiшно", - сказав я.
  
  
  Її взяв старий графин i засунув його пiд пахву, а потiм озирнувся на той, який тiльки що поставив в центрi стiльцями для нарад. I її, почув, як у голи луною вiддавалися слова:
  
  
  Потiм в умовах денного сеансу пристрiй буде налаштований на потрiбну частоту за допомогою дистанцiйного управлiння. Через кiлька хвилина вiн уб'" всiх в межах чутностi.
  
  
  Її, повернувся i вийшов через кiмнати.
  
  
  Зовнi її зупинився бiля охоронцiв. "Цiкаво, що менi з цим робити?" - сказав їй, їм, зображуючи нетерпiння.
  
  
  "Внизу по коридору " комора", - сказав один з венесуельцiв.
  
  
  "Може бути, ти мiг би пiдмести пiдлогу, Картер, - розсмiявся чоловiк з ЦРУ, який стояв на день. "Напевно, в коморi " вiник", - широко посмiхнувся вiн.
  
  
  "Що це. Година комедiї ЦРУ?" - кисло запитала її, як нiби ih жарти мене набридли. Менi було б начхати на те, що вони говорили чи робили, поки вони не пiдозрювали, що найбiльша за останнi роки пролом в системi безпеки була здiйснена виплат прямо у них пiд носом.
  
  
  Її вiднiс старий глечик по коридору в хижу. Помiчники i офiцiйнi особи почали повертатися в конференц-зал. Її, подивився на годинник i виявив, що вже була чверть другого. Зiрки шоу президент Венесуели i вiце-президент США, прибудуть через кiлька хвилина. I незабаром почнеться денний засiдання. I нiхто у конференц-залi не запiдозрить, що залишок його життя можна вимiряти хвилинами.
  
  
  Все йшло за планом.
  
  
  Десята глава.
  
  
  Викинувши графин, її попрямував назад в конференц-зал. Я якраз встиг побачити, як президент Венесуели i вiце-президент США разом йдуть по коридору, поклавши руку американцiв на плече венесуельця. Ih оточували агенти секретної служби. Коли її побачив, як вони зникають в конференц-залi, мене охопили ненависть i огиду.
  
  
  Всерединi фотографи робили кiлька фотографiй в останню хвилину перед вiдновленням конференцiй. Ходили чутки, що в ходi ранкової сесiї були досягнутi важливi економiчнi домовленостi. Безсумнiвно, вони були пов'язанi з фiнансовою допомогою венесуельському режиму натомiсть дозволу на розмiщення американських вiйськових баз. Без мого втручання ця жахлива тиранiї тривала б вiчно.
  
  
  Я як раз зайняв сво" мiсце навпроти все ще вiдкритих дверей, як раптом поруч зi мною з'явився начальник полiцiї безпеки Венесуели. На цей раз його обличчя було сумне.
  
  
  "Мiстер Картер, одiна за зустрiнуть ваших агентiв АНБ тiльки що повiдомив менi, що ви провели кiлька хв в конференц-залi".
  
  
  Її вiдчув поколювання в заднiй частинi шиї. Тиск в голи знову зросла, у скронях жахливо запульсировало.
  
  
  "Так, сер", - сказав я. Мiй розум кинувся вперед. Може, вони перевiрили, i знайшли це директор конференцiї не замовляв свiжу воду.
  
  
  Або ж обережний агент мiг знайти пристрiй, просто оглянувши графин. Можливо, вони вже видалили пристрiй навколо кiмнати.
  
  
  Вiн запитав. - Вам усе здавалося нормальним?"
  
  
  Стиснення в грудях трохи послабшав. "Так. Здавалося, все в порядку".
  
  
  "Добре. Не могли б ви пiти зi мною на хвилинку? Її б готель, щоб ви поглянули на цей оновлений список людей з допуском до секретної iнформацiї. Це не займе багато часу".
  
  
  Її, вiдчував, що на такiй швидкостi можна вiдхилитися вiд моїх постанови. День конференц-зал ще навiть не були закритi. У всякому разi, її не розумiв, як можу вiдмовитися. Коли начальник полiцiї безпеки Венесуели попросив вас щось зробити, ви це зробили. Її послiдував за ним у прибудову служби безпеки, недалеко вiд конференц-зали. Коли ми увiйшли, там був венесуельський полiцейський, але вiн одразу ж вийшов, залишивши мене наодинцi з людиною, якого її ненавидiв майже так само сильно, як тих, хто збирався її знищити.
  
  
  "Це список". Досить побiжного прочитання, щоб ... "
  
  
  Телефон на столi задзвонив. Вiн пiдiйшов до нього, щоб вiдповiсти, поки її вивчав список, iso усiх сил намагаючись контролювати свої емоцiї.
  
  
  Його обличчя просвiтлiло. "Ах, сеньйоре Хоук!"
  
  
  Її, вiдчув, як сталевi лещата зiмкнулися на моїх грудях.
  
  
  Особа венесуельця змiнилося. "Яка!"
  
  
  У цьому не було сумнiвiв. Яструб якимось чином вибрався на свободу i тепер дзвонив по iншiй частинi палацу, не вiрячи собi, що встигну сюди вчасно. Вiн здогадався, що я збираюся щось витягнути пiд час перерви, який тiльки що закiнчувався.
  
  
  "Я не можу в це повiрити!" - говорив венесуельський. Її потягнувся до "Люгеру" i пiдiйшов до нього ззаду. "Але, сеньйор Картер тут з..."
  
  
  Вiн повернувся до мене в той момент, коли її вдарив його рукояттю люгера про його голову збоку. Вiн важко впав на пiдлогу i лежав без свiдомостi. Поруч зi столом бовталася телефонна трубка. Її чув голос Хоука з iншого обидва кiнцi.
  
  
  "Привiт? Що сталося? Ти тут?"
  
  
  Її переступив через iнертне тiло i поклав трубку на мiсце. Її, пiдiйшов до дня, i подивився вгору i вниз по коридору. Навколо нiкого не було. Її вийшла в коридор, швидко закривши за собою дверi. Будемо сподiватися, що якийсь час нiхто не буде заходити в прибудову безпеки.
  
  
  Її повернувся в конференц-зал, коли вони закривали день. Через кiлька хвилина конференцiй вiдновиться, i смертоносний пристрiй буде активовано. Її стояла в коридорi, напружений i гостро вiдчуваючи жахливий тиск. Вiн скоро зникне, нарештi, того, як пристрiй зробить свою роботу. Агент секретної служби вийшов через конференц-зал i кивнув охоронцям. Вiн пiдiйшов до мене.
  
  
  "Привiт, Картер", - сказав вiн доброзичливим голосом.
  
  
  Їй кивнув.
  
  
  "Ну, вони там, у дорозi. Її i буду радий, коли все це закiнчиться".
  
  
  "Я теж", - сказав я.
  
  
  Її готель, щоб вiн пiшов, дозволив менi просто стояти i чекати на самотi. Скоро буде сигнал, i я буду знати, що все скiнчено. Хто-небудь може вибратися навколо кiмнати за допомогою, може бути, охоронець варто вiдкрито на день. Але наш президент Венесуели, наш вiце-президент США не вижили - нiхто за столом не вижив.
  
  
  "Все зда"ться тихим", - сказав чоловiк. "Занадто спокiйно, на мiй смак. У мене таке дивне вiдчуття. В тебе вона "?"
  
  
  "Не сьогоднi", - сказав я. "Але я дiйсно хвилювався, коли вперше сюди потрапив".
  
  
  "Ну, що воно в мене. Вiдвертi на потилицi. Але все в порядку".
  
  
  "Так, її, впевнений, що у нас буде день без пригод", - сказав я.
  
  
  "Ну, думаю, менi краще пiти перевiрити в полiцiї безпеки. Побачимося пiзнiше, Картер".
  
  
  "Насправдi, - сказав я.
  
  
  Вiн пiшов по коридору до прибудовi служби безпеки. На моїй верхнiй губi виступили крихiтнi крапельки банк. Якби вiн виявив, що начальник служби безпеки Венесуели там лежить без свiдомостi, вiн, iмовiрно, спробу" зупинити конференцiю, i це все зiпсу". Її подумав, чи варто менi пiти за ним. Але у мене було сильне вiдчуття, що я повинен залишатися там, де їй був. Замовлення були замовленнями. Спiвробiтник АНБ вийшов по коридору з протилежного боку i зупинився, щоб поговорити з агентом Секретної служби. Її отримав коротку вiдстрочку. Її переривчасто зiтхнув i подивився на день конференц-зал. Всерединi починалося денний засiдання. У будь-яку хвилину пристрiй буде активовано.
  
  
  Раптом над будiвлею пролунав гучний пронизливий звук. Це був пронизливий крик лiтакiв, що пролiтали над палацом в знак привiт Каракасской конференцiй. Звук пронизав мої барабаннi перетинки, i щось дивне почало вiдбуватися в менi.
  
  
  Моя свiдомiсть врiзалося в безлад сцен, слiв i уявних зображень. Її бачив себе з пiстолетом Люгер. Її бачив, чужi мiста i квартиру, яка займа"ться повинна була бути в Америцi. Всi навалювалося на мене, крутилося в мо"му мозку, викликаючи нудоту i запаморочення.
  
  
  Щось глибоко всерединi
  
  
  мене задуматися, що я змусив мене пiдiйти до вiкна, щоб її знову мiг чути звук. Але мене стримувало сильне почуття обов'язку. Вони наказали менi залишатися за межами конференц-зал. Незважаючи на цi накази, менi довелося пiдiйти до вiкна i повiльно, нiяково, я пiшов по коридору до алькову, де знав, що знайду його. Її коливався один раз i майже повернувся до свого посту бiля конференц-зал, але потiм пiдiйшов до вiкна. Її штовхнув його, як раз в той момент, коли лiтаки летiли назад, щоб початку другої разiв облетiти палац.
  
  
  Спочатку, коли вони пiдходили до палацу, її нiчого не чув. Але потiм, коли вони були майже вiдкрито над головою, її почув гучний пронизливий звук ih двигунiв. Вiн перетворився в рев, коли вони пролетiли над будiвлею, блиснувши на сонцi.
  
  
  На цей раз звук лiтакiв мене сильно вразив. Це було схоже на величезну ударну хвилю, яка пройшла через все мо" тiло. Раптом його почув гарний голос Танi:
  
  
  Потiм того, як вона викона" свою роботу, пристрiй буде видавати набагато бiльш низький звук, який як i ранiше буде звучати дуже високим для зустрiнуть ваших вух.
  
  
  Звук лiтакiв все ще вiбрував у моїй голiв. I його почув голiв, ще один пронизливий звук, майже такий же, як тiльки що випустили реактивнi лiтаки.
  
  
  Це звук, який ви почу"те. Коли ви це почу"те, ви згада"те все, що сховане у вашому пiдсвiдомостi.
  
  
  Раптом правда обрушилася на мене з усiх бокiв. Її озирнувся, приголомшений i жахливо збитий з пантелику. Що, кравець вiзьми, вiдбувалося? Чому її видавав себе за революцiонера по iменi Чавес? Її, знав, що його Нiк Картер, що я працював в AX, i вiн був тут, щоб... Раптом її згадав свою битву з Вiнсентом i Хоуком, i... Господи!
  
  
  Лiтаки зникли. Її слабо притулилася до пiдвiконня. Що, кравець вiзьми, все це було? Чому її прийняв особистiсть венесуельця, про якому ранiше навiть не чув? Що змусило мене битися з Хоуком i Вiнсентом, коли вони просто намагалися ... вiдсторонити мене вiд завдання. Графин! Її принiс графин в конференц-зал всього кiлька хвилина назад i знав, що в nen " пристрiй, який вб'" всiх в кiмнатi.
  
  
  Все швидко поверталося. Її не просто позував - я справдi вiрив, що його чоловiк на iм'я Чавес. Все, що я робив протягом останнiх двох днiв було направлено на вбивство президента Венесуели i вiце-президента Сполучених Штатiв - двох осiб, яких мене послали в Каракас, щоб захищати! Ранiше її нiчого не мiг згадати, але вчора ввечерi його знову зустрiв Iлзе Хоффманн i назвав її Танею - росiйське iм'я. I вона знала про мою смертельної мiсiї.
  
  
  Так, голосувати i все! Я не мiг згадати нiчого, що сталося зi мною, мiж тим, як я пiшов в її квартиру кiлька днiв тому, i тим часом, коли її повернувся, вважаючи, що її Рафаель Чавес. Але щось згадалося про те вечорi в її квартирi. Згадав вiдчуття запаморочення i нудоти. Її намагався втекти, але мене зупинили дво" чоловiкiв. Її, мабуть, був пiд наркотиками. I вони щось зробили зi мною, щоб змусити мене вести себе так, як їй з ними тхора. Це було приниження, про який вони говорили у посланнi. Якимось чином вони використовували для мене вбивства високопоставлених осiб конференцiй. I "вони" були КДБ. Таня визнала це. Її, згадав, як пояснював сво" зникнення Хоука, але саме цю iсторiю вони сказали менi розповiсти ему. Її абсолютно не пам'ятав тих двох днiв, коли мене не було, i, безсумнiвно, вони цього готелю. Повинно бути, це було тодi, коли мене змусили взяти на себе роль Рафаеля Чавеса.
  
  
  Її побiг навколо алькова, за кут, в головний коридор. Менi потрiбно було потрапити в конференц-зал. Пристрiй, що її там знайшов, може вже працювати i вбити всiх в межах чутностi.
  
  
  Коли її, пiдiйшов до великих дверей, ih охороняли тро" чоловiкiв, дво" венесуельських полiцейських i агентiв секретної служби. Агент ЦРУ, який був там ранiше, поїхав, напевно, в короткий перерву. Агента секретної служби i спiвробiтника АНБ, якi розмовляли ще з одним за зачиненими дверима прибудови безпеки, зараз не було, а дверi все ще була закрита. Людина секретної служби, очевидно, був викрадений до того, як знайшов начальника полiцiї безпеки.
  
  
  Її налякав охоронцiв на день конференц-зал.
  
  
  "Я повинен потрапити всередину", - сказав я. "Там " зброя, i якщо її не витягну його швидко, воно вб'" всiх в кiмнатi".
  
  
  Її почав протискатися mimmo у них, але практично по венесуельцiв перегородив менi шлях. "Прошу вибачення, сеньйор Картер, але у нас " суворий наказ не переривати конференцiю".
  
  
  Її, закричав. - "Iди з дороги, iдiот!"
  
  
  Її вiдштовхнув охоронця, але його товариш витягнув пiстолет i зупинив мене. "Будь ласка, сеньйор Картер", - тихо сказав вiн.
  
  
  "Що сталося, Картер?" - стурбовано запитав агент Секретної служби.
  
  
  Її нетерпляче повернувся до нього. "Пам'ята"ш графин для води, який його взяв ранiше?"
  
  
  Вiн на мить замислився. "Так." Його очi звузилися. "Що за кравець вiзьми, це бомба? "
  
  
  "Нi, але щось таке ж погане, може, навiть гiрше", - сказав я. "Я повинен отримати цю чортову штуку зараз".
  
  
  Її розпочав в третiй раз, i венесуэльец сильно притиснув револьвер до мо"ї спини. "Навiщо ви взагалi вони принесли графин в кiмнату, мiстер Картер?"
  
  
  Було очевидно, що вони збираються змусити мене все пояснити, перш нiж мене впустять. А на це не було часу. До теперiшнього часу проклятий механiзм мiг вже бути активований.
  
  
  Її розвернувся, вiдкинувши назад лiву руку. Моя рука потрапила в руку венесуельця зi збро"ю, i пiстолет випав з його руки i з гуркотом упав на пiдлогу. Її уперся лiктем в його м'ясисте обличчя i мiцно з'"днався. Пролунав глухий трiск кiсток, вiн голосно хмикнув, потiм впав на стiну i зiсковзнув на пiдлогу, де вiн сидiв приголомшений i стогнав.
  
  
  "Нiк, сич Бога!" Її чув крик спiвробiтника секретної служби.
  
  
  Вiн кинувся на мене, i її, повернувся ему назустрiч, сильно вдаривши ему в обличчя лiвою, i вiн впав.
  
  
  Iнший венесуэльец витяг свiй пiстолет i, очевидно, збирався використовувати його проти мене. Вiн цiлився менi в груди, а її вiдчайдушно хапався за руку з пiстолетом. Її штовхнув пiстолет вгору i вправо, коли вiн натиснув на курок. Доповiдь пролунала в коридорi, i goggle врiзалася в стелю. Її чув крики навколо далекого обидва кiнцi коридору. Через хвилину всi охоронцi будуть назавжди мною.
  
  
  Її сильно повернув руку венесуельця з пiстолетом i, нарештi, зумiв вiдiбрати у нього револьвер. Їй дозволив ему впасти i встромив ему кожному племенi в пах. Чоловiк зiгнувся, кричачи вiд боляче. Поки вiн усе ще стискав свою промежину, її вразило його рукою по голiв i по"днала, вiдправивши його в полiт до дверей конференц-зал.
  
  
  Перший венесуэльец почав вставати, але я її вдарив його ногою в бiк, i вiн важко впав на спину. Її почав вiдкривати день, але вони були замкненi. Її вiдступив, щоб штовхнути ih.
  
  
  "Почекай, Картер".
  
  
  Це був спiвробiтник Секретної служби. Її, повернувся до йому всього на хвилину. Вiн нацiлив свiй "Смiт i Вессон" 38-го калiбру менi в груди. Її, подивився на пiстолет, потiм знову на нього.
  
  
  "Я пiду в ту кiмнату", - спокiйно сказав я. "Якщо їй цього не зроблю, все там помруть. Тобi доведеться вистрiлити з цi"ї проклятої штуки, щоб зупинити мене".
  
  
  Її вiдвернувся вiд неї, пiдняв ногу i сильно вдарив ногою у дверi. Вони з гучним гуркотом вiдчинилися, i в неї увiрвався в конференц-зал.
  
  
  Дверi вдарила спiвробiтника секретної служби i повалила його на пiдлогу. Всi iншi охоронцi рушили до мене, i учасники конференцiї з тривогою дивилися на мене.
  
  
  "Що за чортiвня?" - крикнув чоловiк на пiдлозi. Вiн бачив охоронця на пiдлозi в коридорi.
  
  
  Президент Венесуели благородного виду подивився на мене зi стриманим iнтересом. Американський вiце-президент дивився на мене у вiдкритому шоцi i страху.
  
  
  "Що все це значить?" Це був американський помiчник, який встав з-за стiльця. Потiм першого шоку всi конференцiй обурилися.
  
  
  "Будь ласка, зберiгайте спокiй", - сказав твердим голосом. "Цей глечик на столi мiстить смертоносну зброю. Його функцiя - вбити всiх в цiй кiмнатi".
  
  
  Одинадцята глава.
  
  
  Все було шумно i безладно. Кiлька чоловiкiв поспiхом пiднялися i схопилися зi своїх мiсць. Її пройшов mimmo у них i перехилився через стiлець.
  
  
  "Приберiть его", - крикнув венесуелець по коридору.
  
  
  Її вже майже добрався до графина, як венесуельський чоловiк у цивiльному схопив мене ззаду. Я не мiг дiстатися до графина. Її, повернувся i вiдчайдушно боровся, щоб звiльнитися.
  
  
  Саме тодi пристрiй було активовано. Все в кiмнатi вiдчували це - її мiг сказати у ih особам. Звуку не було чутно. Пристрiй давав звуки з частотою, на якiй ви не могли зрозумiти, чу"те ви чи просто вiдчува"те. Але одне було ясно - вiн впливав на кожне нервове волокно в нашому тiлi. Звук проник в саму серцевину мого мозку, розриваючи i дряпаючи мої нерви, нещадно стрясаючи ih, викликаючи нестерпний бiль i нудоту. Бiль почалася голiв i грудей, точно так само, як i вони жахливi вiдчуття, якi у мене були протягом останнiх двох днiв, але в лiченi секунди це стало бiса гiрше. Пара чоловiкiв за столом невпевнено кладуть руки на голови, i один уже впав на стiлець.
  
  
  "Вiдпусти мене, кравець вiзьми!" Її кричав на венесуельця.
  
  
  Вiн випустив мене за сво"ї хитрощi, рiвненської настiльки, щоб вдарити мене кулаком в обличчя. Це сильно вдарило мене, i я впав на стiлець. Але до цього моменту охоронець вiдчув вплив машини смертi. Вiн схопився за голову. Її сильно вдарив його по обличчю, i вiн впав.
  
  
  Її намагався iгнорувати наростаючу болiсну бiль у голiв i грудей, борючись з нудотою, яка займа"ться мене обiймав. Її невпевнено захiд на стiлець, схопив глечик з водою,
  
  
  та спiткнувся з ним з iншого боку стiльця.
  
  
  Її впав, коли впав на пiдлогу i впустив графин. З величезною працею її пiдповз до нього i знову пiдняв його, потiм, похитуючись, знову пiднявся на ноги.
  
  
  На такiй близькiй дистанцiї дiю пристрою було ще бiльш сильним. Її хитався. Її, глянув на президента Венесуели i побачив, що вiн вiдкинувся на спинку стiльця з осклiлими очима. Американський вiце-президент вiдчайдушно намагався встати зi стiльця. Всi iншi в кiмнатi дуже швидко пiдхоплювали.
  
  
  Її спiткнувся об вiкно i розбився свинцеве скло графином. Я як раз збирався кинути його через розбите скло, коли в кiмнату увiрвався Хоук.
  
  
  "Припинити, що ти робиш, або його продю тобi дiрку вiдвертими у твоїй голiв. Її серйозно".
  
  
  Її подивився, а вiн нацiлив на мене свою "Беретту". Її, бачив, як змiнився вираз його обличчя, коли вiн вiдчув вiбрацiю вiд машини.
  
  
  "Це ультразвукове зброю", - слабо сказав я. "Я позбавляюся вiд цього".
  
  
  Не чекаючи, коли вiн натисне на курок, її, повернувся до нього спиною i кинув графин через розбите скло. Вiн впав ще бiльше скла, потiм впав на тротуар внизу, розбившись на друзки.
  
  
  Змучений, її, повернувся до Хоука. Її був такий слабкий, що довелося притулитися до пiдвiконня. Раптом її, вiдчув, що бiль вщух, i мо" життя почав заспокоюватися. Її оглянув кiмнату i побачив, що iншi теж вiдчули полегшення. Вони почали подавати ознаки життя. Президент Венесуели посунувся в крiслi, а вiце-президент США приклав руку до чола. Їй був упевнений, що з ними все буде в порядку. Вони не пiддавалися впливу досить довго для вийшов дiйсно серйозної травми. Але я пiдозрював, що у всiх нас буде похмiлля в обидва кiнця дня.
  
  
  В кiмнатi поступово поверталося деяка подоба нормального життя. Учасники конференцiї досить швидко одужували, озираючись iншого на iнший, з болючим, розгубленим виразом осiб.
  
  
  До мене шелл Хоук, направивши свою "беретту" менi в груди. Пара охоронцiв пiдiйшли до нього з флангiв. Вiн стояв вiдкрито передi мною, все ще тримаючи на мене пiстолет. Люди з ним виглядали так, нiби стрiляли б при найменшiй провокацiї.
  
  
  "Спочатку ти кида"ш ножем у одного з своїх колег, до того ж старого друга, i погрожу"ш мо"му життi", - сердито крикнув Хоук. "Тодi ви оглушаете главу венесуельської полiцiї безпеки. А тепер це!"
  
  
  Чоловiк, якого її збив по дорозi, пiдiйшов до гурту, його обличчя все ще спотворилося вiд боляче, яку вiн перенiс. "Вiн стверджував, що в графинi для води було зброю", - сказав чоловiк. "Потiм тут почалося щось жахливе. Коли вiн позбавився вiд графина, все це було зупинене".
  
  
  "Насправдi", - сказав сидить за столом американець. "Це припинилося в ту хвилину, коли вiн вигнав графин у вiкно".
  
  
  "Так що було в графинi, Нiк?" - запитав Хоук. "Чи ви все ще вважа"те себе революцiонером на iм'я Рафаель Чавес?"
  
  
  "Як Вiнсент, сер?" - запитав я, iгноруючи його штопора. "Це...?"
  
  
  "Вбив його?" Хоук закiнчив за мене. "Нi. З ним все буде в порядку. Тобi не вистачило до его, запеченi приблизно на пiвдюйма".
  
  
  "Слава богу", - тупо сказав я. Тепер, коли конференцiя була врятована разом з життям її керiвникiв, її, вiдчув, що мене охоплю" повне знемога. Менi треба було поспати близько недiлях. I її, виявив, що менi все одно, що вони думають про моїх поясненнях. "Нi, сер, тепер її розумiю, що я не Чавес. Я думаю, що моя пам'ять повернулася передчасно, коли пролетiли лiтаки. Voni готелiв, щоб її запам'ятав, але не ранiше, нiж почую її низькочастотний сигнал вiд пристрою. Потiм Її повинен був знати, хто це, i розумiти, що я зробив *.
  
  
  "Вони?" - сказав Хоук, вивчаючи мо" обличчя.
  
  
  "Люди, якi затримали мене на два днi", - сказав я.
  
  
  Хоук вивчав мої очi i, мабуть, вирiшив, що я знову веду себе, як Нiк Картер. Вiн сховав пiстолет у кобуру i вiдмахнувся вiд iнших агентiв. До нас пiдiйшов вiце-президент.
  
  
  "Що, кравець вiзьми, тут сталося?" - запитав вiн нас.
  
  
  Президент Венесуели встав зi стiльця. Вiн вiдповiв вiце-президенту крiзь шум в кiмнатi. "Схоже, цей молодий чоловiк тiльки що врятував нам життя. Голосувати що сталося, сеньйор вiце-президент".
  
  
  Вiце-президент перевiв погляд з президентом Венесуели на мене. "Так", - повiльно сказав вiн. "Я вважаю, що це дуже добре пiдсумову". Але що це була за диявольська штука, яку ти викинув у вiкно, Нiк?"
  
  
  "Я не впевнений, сер, - сказав я. "Але якщо ми зможемо усамiтнитися на хвилинку, її буду щасливий подiлитися з вами своїми теорiями".
  
  
  "Хороша iдея", - сказав президент Венесуели. "Джентльмени, ця конференцiя буде перерву на одну годину, а потiм ми знову зберемося тут, щоб завершити нашi справи".
  
  
  У нас була дуже особиста зустрiч. Президент Венесуели, вiце-президент США Хоук i її пiдiйшли до прибудовi служби безпеки, а всiх iнших попросили пiти. Начальника полiцiї безпеки Венесуели вже заздалегiдь доставили на лiкування.
  
  
  Через кiлька хвилина її залишився наодинцi з двома сановниками i Яструбом.
  
  
  "Ви дiяли дуже швидко, молода людина", - сказав президент Венесуели, зчепивши руки за спиною.
  
  
  "Спасибi, сер, - сказав я.
  
  
  "Тим не менш, Картер, - сказав вiце-президент, - тобi доведеться багато що пояснити. Хтось сказав менi, що це ти принiс графин в кiмнату".
  
  
  "Боюся, що це правильно, сер, - вiдповiв я.
  
  
  Хоук скривився. "Схоже, що Колодязний викрали i переконали повiрити в те, що вiн був венесуельським революцiонером, що мали намiр убити вас", - кисло сказав вiн. Вiн запалив довгу сигару i почав ходити по кiмнатi, згорбившись у сво"му твiдовому пiджаку.
  
  
  "Дуже цiкаво", - сказав президент Венесуели. "А тепер вашi нормальнi здiбностi повернулися, сеньйор Картер?"
  
  
  "Так сер."
  
  
  Американський вiце-президент сель на край стiльця. "Все це дуже при"мно для нас тут, у цьому залi. Але коли преса дiзна"ться про це, вони будуть кричати, що американський агент саботував конференцiю i намагався вбити президента i мене".
  
  
  "Я згоден, - сказав Хоук. "Це нетiльки пояснити".
  
  
  "Це теж прийшло менi в голову, сер, - сказав вiце-президенту. "Але у нас " пара потенцiйних клi"нтiв, якi дiйсно вiдповiдальнi за це".
  
  
  "I хто вони?" - запитав президент.
  
  
  Її, згадав, що сказала Таня, вiн уночi в своїй квартирi, як раз перед тим, як препарат вирубав мене. Її, подивився на Хоука, шукаючи дозволу сказати їм, i вiн кивнув. "КДБ", - сказав я.
  
  
  "Qué demonio!" пробурмотiв президент.
  
  
  "Затримайте пресу на двадцять чотири години, - сказав я, - я постараюся ih знайти. Потiм ми побачимо, що вся свiтова преса дiзна"ться iсторiю. Справжню iсторiю".
  
  
  Хоук з хвилину вивчав мо" обличчя, потiм подивився на вiце-президента. "Ми можемо мати стiльки часу?"
  
  
  Вiце-президент пiдняв брови. "З допомогою уряду Венесуели", - сказав вiн, звертаючись до президента.
  
  
  Президент подивився на мене тверезо. "Я довiряю цiй молодiй з математики. Її буду спiвпрацювати з вами. Будь ласка, тримайте мене в курсi. А тепер, сеньйор вiце-президент, її повинен побачитися зi своїми спiвробiтниками до вiдновлення конференцiї. Побачимося в конференц-залi. Мiстер Картер, якщо ви зможете виправдати себе, ви отрима"те вищi нагороди мо"ї країни ".
  
  
  Перш нiж її встиг заперечити, вiн пiшов. Вiце-президент встав з-за стiльця i пiдiйшов до мене. "Тепер, коли це все в сiм'ї, Нiк, її вiдчуваю, що я повинен висловити одну останню думку".
  
  
  "Думаю, його знаю, що це", - сказав я. "У мене " двадцять чотири години на довiрi. Тому що я дiйсно мiг бути перебiжчиком. Або, може бути, просто божевiльним. Коли мiй час минув, їй сам по собi".
  
  
  "Що-то в цьому родi, Нiк. Тепер ти менi зда"ться нормальним. Але безпека - це безпека. В моїй голiв повинно бути деякий сумнiв. Сподiваюся, ти не проти, що я кажу так вiдверто".
  
  
  "Я розумiю. Її буду вiдчувати те ж саме, сер, - сказав я.
  
  
  "Я поставлю свою роботу в Вiдстiйник", - раптом сказав Хок, не дивлячись на мене. "Я беззастережно ему довiряю".
  
  
  "Звичайно", - сказав вiце-президент. "Але йти вперед, Девiд. Преса не буде чекати вiчно".
  
  
  Вiце-президент вийшов через кiмнати. Її i Хоук були однi. Потiм довгого мовчання її нарештi заговорив.
  
  
  "Послухайте, менi дуже шкода, - сказав я. "Якщо б її був з дiвчиною обережнiшими..."
  
  
  "Припинити, Нiк. Ти зна"ш, що ми не можемо захиститися вiд всiх непередбачених обставин. У будь-якому разi, її просив тебе перевiрити ee. Вона розраховувала на це. Нiхто не мiг уникнути пастки, в яку ти потрапив. Це було дуже добре сплановано, i це було задумано експертами. Тепер давайте реконструю"мо те, що сталося ".
  
  
  "Що ж, її, можу припустити, що мене накачали наркотиками, а потiм... може бути, гiпноз, я не знаю. Її дiйсно нiчого не можу згадати з того вечора у квартирi дiвчини. Наркотик був у її помадi...".
  
  
  Хоука вдалося посмiхнутися. "Голос чому ти звинувачу"ш себе. Не будь дурним, мiй хлопчик. Але якщо припустити, що ця дiвчина була агентом КДБ, i вони вiдвезли тебе в якесь затишне мiсце, щоб загiпнотизувати тебе - чому вони протримали тебе два днi. Гiпноз зажадав би лише кiлька годин, найбiльше. I як вони можуть змусити вас зробити щось, що суперечить вашому моральному кодексу? Гiпноз так не працю" ".
  
  
  "Ну, її просто здогадуюсь, але якщо б їм вдалося змiнити всю мою особистiсть, усю мою особистiсть, це мiй моральний кодекс змiнився б разом з цим. Якщо би її дiйсно прийняв той факт, що я був революцiонером, який вiрив у насильницького повалення його уряду ця iдея спрацю". I ми зна"мо, що росiяни використовують методи контролю поведiнки, якi можуть повнiстю зламати мораль i цiлiснiсть людини i зробити рабом його умовної реакцiї. По"днання гiпнозу i контролю поведiнки мiг переконати мене, що я був Чавесом ".
  
  
  "Так", - задумливо сказав Хоук. "I це була бiса розумна iдея. Вiзьмiть кращого американського агента, перетворiть його на вбивцю i вiдпустiть його, щоб вiн зробив якусь брудну роботу для вас.
  
  
  А потiм дозволити йому i його країнi взяти на себе провину. Тепер починаю розумiти загрозу в цьому попередженнi ".
  
  
  "Яке було написано, щоб доставити нас сюди", - сказав я.
  
  
  "Абсолютно фантастичним. I їй попався на це гачок, лiщина i грузило. Якщо хтось винен, Нiк, то це її".
  
  
  "Я теж прочитав записку", - сказав я. "Може бути, нам краще перестати звинувачувати i почати думати про завершення цього завдання. Ми знищили ih грандiозний план, але тепер ми повиннi ih зловити". Її, подивився на пiдлогу. "У мене " iдея, що вони поплескують себе по спинi смiючись над цим i, можливо, отримують вiд цього задоволення. Що ж, веселощi за мiй рахунок закiнчилося. Коли її знайду ih, вони не будуть смiятися".
  
  
  "Я пiдозрюю, що ви ih вже протверезили", - сказав Яструб, - "а потiм того, як ви перервали ih ножем. Звiдки ви зна"те, що ця дiвчина з КДБ?"
  
  
  "Тому що вона сказала менi", - сказав я. "Або, принаймнi, вона зiзналася, коли її запитав сл. Це було якраз перед тим прийомом препарату., коли препарат мене вирубав. У будь-якому разi, її справжн" iм'я - Таня Савич, i в її нiмецькому акцентi " натяк на росiйську мову. "
  
  
  "Це все, що ви можете згадати про неї?"
  
  
  "На даний момент. У мене " житло, яку потрiбно перевiрити, i посольство Германiй, i ресторан, де її не бачив. Крiм того, її пам'ятаю клiнiку, чоловiкiв у бiлих халатах i Таню, яка займа"ться давала менi iнструкцiї обладнання всьому цьому". Я не пам'ятаю ih iмена або те, що вони зробили зi мною там. Коли її покидав клiнiку, менi зав'язали очi, тому її поняття не маю, де це ".
  
  
  Хоук скривився. "Ну, принаймнi, ти уникнув трагедiї, яку вони запланували, Нiк. Ти кажеш, що вийшов з трансу передчасно?"
  
  
  "Пролiтаючи лiтаки видав звук, схожий на той, який його мав почути з машини. Цей звук разом з попереджуючими повiдомленнями, що моя пiдсвiдомiсть вiдправляло останнi два днi, змусили мене пiдiйти до вiкна, щоб почути звук. КДБ, повинно бути, готель, щоб її повернувся до сво"ї справжньої особистостi потiм того, як вбивство було закiнчено. Якщо б його заперечував, що його Нiк Картер, це могло б збити з пантелику репортерiв. Вони б не дiзналися, хто на самому делле винен. Або вони могли б тiльки що зрозумiв, що зiйшов з розуму. КДБ цього не готель. Voni готелi, нас принизити, i їм це майже вдалося ".
  
  
  "З тобою все в порядку, Нiк?" - запитав Хок, уважно спостерiгаючи за мною.
  
  
  "Я в порядку", - запевнив його его. "Але тодi її повинен дiяти".
  
  
  Вiн хмикнув. "Добре. Дiвчина наш веб-головна героїня?"
  
  
  "Веб -. Але її що-що пам'ятаю про цю загадкову людину. Щось нове. Думаю, вiн був у клiнiцi".
  
  
  Хоук затягнувся сво"ю смердючою сигарою i випустив кiльце диму. "Це цифри. Що ж, вам, швидше за все, спочатку слiд провести кiлька тестiв, але у нас зараз нема" на це часу. Продовжуйте, якщо ви вiдчува"те, що готовi".
  
  
  "Я готовий до цього", - сказав я. "Але тримайте полiцiю i iнших агентiв подалi, поки не закiнчаться мої добу. Це все, про що його прошу. Я не хочу спотикатися про помiчникiв".
  
  
  "Добре, Нiк, - сказав Хоук.
  
  
  "Тодi побачимося у вашому готелi".
  
  
  * * *
  
  
  За великим столом навколо червоного дерева посадив мене пан Людвiг Шмiдт, заступник посла нiмеччини, який повинен був вiдвезти Таню на прийом в ту нiч, коли її зустрiв ee. Шмiдт напiвлежав у сво"му крiслi з високою спинкою, тримаючи в правiй руцi довгу сигарету.
  
  
  "Ах, так. Її вiдвiв фрейлейн Хоффманн прийом. Вона готелiв присутнiй на дипломатичному заходi. Вона розумна дiвчина, чи зна"те. Вона зателефонувала хворий вiдразу потiм прийма". Очевидно, вона з'їла щось на коридi, що засмутило її шлунок. жахливо. Вона досi тхiр не повернулася до роботи ".
  
  
  "Як довго вона була з тобою тут?" Її запитав.
  
  
  "Недовго. Гамбурзька дiвчина, якщо я не помиляюся. Ee батько був росiйським бiженцем".
  
  
  "Це те, що вона тобi сказала?"
  
  
  "Так. Вона говорить по-нiмецьки з легким акцентом через її сiмейного стану. В її родинi говорили вдома росiйською".
  
  
  "Так, - сказав я, - розумiю".
  
  
  Герр Шмiдт був дуже худим, безстатевим чоловiком рокiв сорока, явно дуже задоволеним сво"ю роллю в життi. Вiн запитав. - "Мила дiвчина, ти не згоден?"
  
  
  Її згадав вони часи, коли ми сидiли з нею iрина, лiжка та лiжка. "Дуже мила дiвчина. Можу її, зв'язатися з нею за адресою, вказаною в зустрiнуть ваших файлах?" Це було те саме мiсце, куди вона при"дну"ться мене в ту нiч, коли накачала мене наркотиками.
  
  
  "Я впевнений, що зможеш. Зрештою, вона хвора".
  
  
  "Так. Якщо я не знайду її будинку, чи зна"те ви, де ще її мiг би пошукати? Ресторани, кафе або спецiальнi мiсця для вiдпочинку?"
  
  
  "Але я ж сказав тобi, що дiвчинка хвора".
  
  
  "Будь ласка", - нетерпляче сказав я.
  
  
  Вiн здавався роздратованим мо"ї наполегливiстю. "Ну, її, сам iнодi вiв її пообiдати в маленьке кафе неподалiк звiдси. Я не пам'ятаю назви, але агов подоба"ться венесуельська халлака, i її там подають. Це страва з кукурудзяного борошна".
  
  
  "Я знаю", - сказав я. Її, згадав, що Таня замовляла це в Ель-Хардiн потiм кориди.
  
  
  Шмiдт самовдоволено втупився на Сейлин..
  
  
  "На самому делле, я думаю, що я залучаю дiвчину, - конфiденцiйно сказав вiн. - Бути холостяком у цьому мiстi - чудове заняття".
  
  
  "Я вважаю," сказав я. "Що ж, постараюся знайти ee будинку, герр Шмiдт. Добрий день".
  
  
  Вiн не встав. "Iз задоволенням", - сказав вiн. Вiн знову втупився в стелю, ймовiрно, мрi"те про свiй сексуальний потенцiал, як неодруженого чоловiка навколо Каракаса.
  
  
  Її справдi не очiкував знайти Таню в її квартирi. Повинно бути, вона домовилася залишити його в ту хвилину, коли почалася остання фаза операцiї - мiй захват. Але я сподiвався знайти там якийсь ключ до розгадки. На першому планi поверсi будiвлi мене зустрiла товста венесуелка, який не говорив англiйською.
  
  
  "Buenos tardes, сеньйор", - голосно сказала вона, широко посмiхаючись.
  
  
  "Buenos tardes", - вiдповiв я. "Я шукаю молоду жiнку по iменi Iлзе Хоффманн".
  
  
  "Ах, так. Але вона тут бiльше не живе. Вона переїхала дуже раптово, кiлька днiв тому. Незвичайна iноземки, якщо ви мене вибачте за те, що кажу".
  
  
  Її посмiхнувся. "Вона взяла з собою?"
  
  
  "Я не перевiрив уважно квартиру. Тут так багато квартир, а її зайнята жiнка".
  
  
  "Ви не заперечу"те, якщо її подивлюся нагорi?"
  
  
  Вона пильно подивилася на мене. "Це проти робив. Хто ви, скажiть будь ласка?"
  
  
  "Просто ще мiс Хоффманн", - сказав я. Її полiз в хвилину i запропонував жiнцi жменю болiварiв.
  
  
  Вона подивилася на них, потiм знову на мене. Вона простягнула руку i взяла грошi, дивлячись через плече в хол. "Це номер вiсiм", - сказала вона. "Дверi не замкненi".
  
  
  "Спасибi", - сказав я.
  
  
  Її, пiднявся по сходах в її квартиру. Якщо пощастить, зможу її зупинити Таню i її товаришiв до того, як вони сядуть на лiтак до Москви. Але я хвилювався - вони вже напевно знали, що ih змова провалився.
  
  
  Нагорi її, увiйшов у квартиру. Спогади знову нахлинули на мене, одна за одною. Широкий диван стояв посеред кiмнати, як i в ту нiч, коли Таня не змiнилося сво" тiло на затримання американського агента. Її закрив за собою дверi й озирнувся. Тепер все було по-iншому. У nen не вистачало життя, жвавостi, яку дала ему Таня. Її порилася в ящиках невеликого письмового стiльця i не знайшов нiчого, крiм пари квиткiв в театр. У наступнi двадцять чотири години вони не принесуть менi багато користi. Її, пройшов через iншу частину квартири. Я пiшов у спальню i знайшов там, в смiтт"вому кошику зiм'яту програму кориди. Її впiзнав почерк Танi, тому що вона робила записи в програмi, коли її, був з нею на коридi. Просто нагадування про те, що потрiбно забрати продукти. Для мене це було марно. Її просто кинув його назад у кошик для смiття, коли почув звук у вiтальнi. Дверi в коридор вiдкривалася i закривалася дуже тихо.
  
  
  Її потягнувся до Вiльгельмiна i притулився до стогнав поряд з дверима. В iншiй кiмнатi була тиша. Хтось переслiдував мене. Хтось, хто спостерiгав за багатоквартирним будинком i боявся, що я пiдiйду занадто близько, щоб заспокоїтися. Може, це сама Таня. Її почув майже нечути скрип дошки пiд килимом. Її знав точне мiсцезнаходження цi"ї дошки, так як сам наступив на нах ранiше. Здавалося, не було нiяких причин вiдкладати конфронтацiю. Її, вийшов в дверний прорiз.
  
  
  У центрi кiмнати стояв чоловiк з пiстолетом. Вiн був моїм загадковою людиною, i пiстолет був той же, навколо якого вiн зробив менi в голову в Вашингтонi, i тота, який, як я її пам'ятаю, бачив, у бiлому коридорi в лабораторiях КДБ. Вiн обернувся, коли почув мене.
  
  
  "Кинь це", - сказав я.
  
  
  Але в нього були iншi iдеї. Вiн вистрiлив. Її, зрозумiв, що вiн збира"ться вистрiлити за частку секунди до пострiлу, i пiрнув на пiдлогу. Пiстолет голосно пролунало в кiмнатi, i goggle врiзалася в стiну позаду мене, коли її вдарився об пiдлогу. Пiстолет знову заревiв i розколов дерево поруч зi мною, коли її перекинувся i почав стрiляти. Її вистрiлив тричi. Перша goggle розбили лiхтар позаду стрiльця. Початку другої увiйшов в його груди i вiдкинула його назад до стогнати. Третя goggle потрапила йому в обличчя, вiдкрито, пiд скулою, i пролетiв у бiк голови, забризкавши стiну малиновим мiсивом. Вiн сильно вдарився об пiдлогу, але навiть не вiдчув цього. Людина, який переслiдував мене протягом всi"ї цi"ї мiсiї, помер ранiше, нiж його, тiло ста" вiдомо про це.
  
  
  "Кравець!" Пробурмотiв я. У мене був живий свiдок, людина, який мiг би менi все розповiсти. Але менi довелося вбити його.
  
  
  Її швидко пiднявся на ноги. Люди в будiвлi чули пострiли. Її, пiдiйшов до розпростертої фiгурi i заглянув у його кишенi. Нiчого. Чистий посвiдчень особи, фальшивих або iнших. Але на клаптику паперу було маленьке надряпане повiдомлення.
  
  
  "Т. Ла Масiя. 1930 р."
  
  
  Її встромив папiр в хвилину i пiдiйшов до вiкна. Її чув кошлатий i голоси в коридорi.
  
  
  Її вiдчинив вiкно i вийшов на пожежну драбину. Через кiлька хвилина його опинився на землi, залишивши будiвлю далеко позаду себе.
  
  
  Коли її, вийшла на вулицю, темнiло. Повiдомлення в записцi крутилося в моїй голiв знову i знову. На Авенiда Казанова був ресторан La Masia. Її раптом зупинився, пригадуючи. Її чув про це мiсце, тому що вiн був вiдомий сво"ю халлакой, улюбленим венесуельським стравою Танi, якщо б вона сказала менi i сво"му друговi Людвiгу правду. Може бути, подумав я, що лiтера "Т" познача" Таню, i що та"мничий чоловiк, по всiй видимостi, росiйський агент, мав намiр зустрiтися з Танею там в 19:30 чи 19:30? Це була веб-зачiпка, яка займа"ться у мене була, так що я мiг пiти за нею.
  
  
  Прийшов у ресторан рано. Танi нiде не було видно. Її сель за столик в заднiй частинi будинку, де її мiг бачити все непомiтно, i шталь чекати. В 7:32 увiйшла Таня.
  
  
  Вона була такою ж красивою, як я її запам'ятав. Це не було iлюзi"ю. Офiцiант пiдвiв її до столика перед входом. Потiм вона встала i пiшла по маленькому коридору в бiк дамської кiмнати. Її встав i пiшов за нею.
  
  
  Вона вже зникла в кiмнатi з позначкою "Дами", коли її, пiдiйшов до маленької нiшi. Її чекав її там, радiючи, що ми будемо однi й далеко вiд людей в їдальнi, коли вона вийде. Через хвилину дверi вiдчинилися, i ми зустрiлися лицем до лиця.
  
  
  Перш нiж вона встигла зреагувати, її схопив її i сильно притиснув до стогнати. Вона голосно ахнула.
  
  
  Вона сказала. "Ви!" "Що ти робиш? Вiдпусти мене, чи їй закричу".
  
  
  Її ляснув її по обличчю тильною стороною долонi.
  
  
  Її загарчав на нах. - "Як ви дума"те, це якась гра в експериментальнiй психологiї?" "Нам з тобою потрiбно з допомогою мiкрофонiв та гучномовцiв рахунки".
  
  
  "Якщо ти так кажеш, Нiк, - сказала вона. Вона тримала обличчя рукою. Ee голос шталь м'якше.
  
  
  "Я так кажу, люба, - сказав я. Їй дозволив стилету впасти на долоню мо"ї правої руки.
  
  
  "Ти збира"шся... вбити мене?"
  
  
  "Нi, якщо ви не зробите це абсолютно необхiдним", - сказав я. "Ми з тобою виходимо навколо цього мiсця разом. I ти будеш вести себе так, як нiби чудово проводиш час. Або ти отрима"ш це пiд ребра. Повiр менi, коли їй скажу, що вб'ю тебе, якщо ти спробу"ш що-небудь."
  
  
  "Чи Можете ви забути час, коли ми були разом?" - запитала вона тим чутт"вим голосом.
  
  
  "Не обманюй мене, дитинко. Все, що ти зробила, було тiльки бiзнесом. А тепер рухайся. I веди себе щасливою".
  
  
  Вона зiтхнула. "Добре, Нiк".
  
  
  Ми без проблем вийшли по всьому ресторану. Вона приїхала на машинi, тому її змусив її вiдвезти мене туди. Ми в таку гру в ньому, i вiн сель за кермо. Машина перебувала зовсiм одна в темному провулку.
  
  
  "Тепер. С хема ви зустрiчалися в ресторанi?"
  
  
  "Я не можу вам цього сказати".
  
  
  Її приставив до неї нiж. "Кравець вiзьми, ти не можеш".
  
  
  Вона виглядала наляканою. - "Вiн агент".
  
  
  "КДБ?"
  
  
  "Так".
  
  
  "I ти теж?"
  
  
  "Так. Але тiльки спасибi моїм спецiальним знанням - тому що я вчений. Їй вiдповiдала ih цiлям".
  
  
  Взяв машину i виїхав на Авенiда-Казанова. Її запитав. - "Куди їхати в клiнiку?" "I не грайте зi мною в iгри".
  
  
  "Якщо її вiдведу тебе туди, вони вб'ють нас обох!" - сказала вона майже зi сльозами на очах.
  
  
  "Який шлях?" - повторити її.
  
  
  Вона була дуже засмучена. "Прямо Повернiть i слiдуйте по бульвару, поки я не скажу вам, куди повернути знову".
  
  
  Її зробив покажчикiв.
  
  
  "Де Сашко?" запитала вона. "Той, хто повинен був мене зустрiти".
  
  
  "Вiн мертвий", - сказав я, не дивлячись на нах.
  
  
  Вона повернулася i з хвилину дивилася на мене. Коли вона знову подивилася вперед, її очi склянi. "Я сказала їм, що ви надто небезпечнi", - майже нечутно сказала вона. "Тепер ви зiпсували ih грандiозний план".
  
  
  "Ну, може, це було не так wouldnt i здорово", - уїдливо сказав я. "Це Димитров керував цi"ю головною схемою?"
  
  
  Вона була вражена, дiзнавшись, що я знаю iм'я Димитрова. Вона була справжнiм новачком у сво"му пошти бизнесявляется, незважаючи на свої фантастичнi здiбностi. "Ти занадто багато зна"ш", - сказала вона.
  
  
  "Я знайду його в цiй так званiй клiнiцi?"
  
  
  "Я не знаю", - сказала вона. "Можливо, вiн вже пiшов. На наступнiй вулицi повернiть лiворуч".
  
  
  Вона дала менi подальшi рекомендацiї, i я пiшов за ними. Коли її рiзко повернув прямо, вона повернулася до мене. "Я хочу знати. Що пiшло не так? Коли ви вийшли з гiпнозу i як?"
  
  
  Її, глянув на нах i усмiхнувся. "Я сходжу з розуму, намагаючись вгадати правду останнi пару днiв. Тепер їй дозволю тобi на час поворожити".
  
  
  На наступному перехрестi ми зробили останнiй покажчикiв налiво, i Таня сказала менi зупинитися перед старим будинком. Перший поверсi виглядав як невикористаний магазин, а верхнi поверхи видавалися безлюдними.
  
  
  "Голос його, - тихо сказала вона.
  
  
  Його вирiшення науково-дослiдних завдань двигун. Подивившись у дзеркало заднього виду, її, побачив, що позаду нас пiд'їхала ще одна машина. На хвилину їй, подумав, що це можуть бути друзi Танi, але потiм усвiдомив квадратне обличчя за кермом. Хоук запозичив людини ЦРУ, щоб вiн стежив за мною.
  
  
  Мiй раптовий гнiв ущух. Її не мiг його звинувачувати, враховуючи те, як вiн вiв себе останнiм часом. Її вирiшив проiгнорувати свого сторожового живицю.
  
  
  "Виходь", - сказав їй, Танi, махнувши гей пiстолетом.
  
  
  Ми вилiзли. Таня була напружена i дуже налякана.
  
  
  "Нiк, не змушуй мене йти з тобою. Її показала тобi штабу. Будь ласка, врятуй мене. Згадай вони, моменти, якi ми провели разом. Ти не можеш забути це зараз".
  
  
  "Так, можу", - холодно сказав я. Її пiдштовхнув ee "Люгером", i вона пройшла навколо будiвлi до бiчної день.
  
  
  Нiчого навколо цього не було знайоме. Коли мене привели, мене сильно накачали, i коли її вийшов, менi зав'язали очi. Але я згадав приблизну вiдстань вiд вулицi до бiчної день, i воно було таким же. Всерединi, коли ми спускалися з крутих сходах на цокольний поверсi, її нарахував стiльки крокiв, скiльки перерахував, коли вийшов навколо клiнiки. У цьому не було сумнiвiв - Таня вела мене до лев'ячої лiгво.
  
  
  Дванадцята глава.
  
  
  Коли ми увiйшли в бiлий коридор, її шталь згадувати все бiльше i бiльше окремих iнцидентiв. Її ранiше стояв в цьому коридорi, i чоловiк, якого тiльки що її вбив у квартирi Танi, тримав мене тут.
  
  
  "Ви згаду"те", - сказала Таня.
  
  
  "Так. Була кiмната, кiмната орi"нтацiй. Її був прив'язаний до стiльця".
  
  
  "Це тiльки попереду".
  
  
  Її, рушив далi по коридору. "Був ще один чоловiк", - сказав я. "Ви з ним працювали разом. Її пам'ятаю iм'я Калiнiна".
  
  
  "Так", - важко сказала Таня.
  
  
  Їй вiдчинив дверi, на яку вказала Таня, тримаючи мiй "Люгер" напоготовi. Її, увiйшов всередину з Танею вiдкрито передi мною. На мене нахлинули спогади. Пiдшкiрна iн'"кцiя. Гiпноз. Аудiовiзуальнi сеанси. Так, вони чертовски добре попрацювали мною назавжди.
  
  
  Стiлець з ременями i проводами все ще стояв у центрi кiмнати. Стогонами висiла технiки, але одна частина вже була частково розiбрана. Поруч стояв технiк. Її знання его. Менi спало iм'я Менендес. Вiн повернувся i з хвилину дивився на мене здивовано.
  
  
  "Добрий райос!" - сказав вiн, похмуро вилаявшись, коли зрозумiв, що в його пiдземну фортецю проникли.
  
  
  "Стiй тут вiдкрито", - сказав я, роблячи пару крокiв до йому.
  
  
  Але вiн запанiкував. Вiн почав нишпорити в ящику комода поруч з собою i досталь пiстолет. Вiн виглядав як звичайний автомат Beretta. Коли вiн повернувся до мене, його вистрiлив по люгера i потрапив ему в складати долар. Вiн впав назад на частково розiбрану машину, розтягнувшись собака рук i нога, його очi дивилися в стелю. Один раз сiпнулася засадах, i вiн був мертвий.
  
  
  Через хвилину почув позаду себе голос Танi. "А тепер твоя черга, Нiк".
  
  
  Її, обернувся i побачив, що вона схопила пiстолет i цiлиться в мене. Її не спостерiгав за нею уважно, бо просто не уявляв її, як стрiла. Це був почала другий раз, коли її помилявся щодо нах. На її обличчi було сумне, але тверде вираз. Коли її пiдняв "люгер", i далi невеликий пiстолет вистрiлив в кiмнатi, i goggle потрапила до мене. Її крутнувся, врiзався на великiй стiлець i впав на пiдлогу. На щастя, її пострiл був поганий, i вона потрапила менi в лiве плече, а не в груди. У мене все ще був Люгер.
  
  
  Таня знову прицелилась, i вiн знав, що на цей раз її об'"ктом буде краще. Я не мiг грати з нею в цi iгри. Вона вирiшила влаштувати розбирання. Її вистрiлив по люгера i випередив її до другого пострiлу. Таня схопилася за життя i, отшатнувшись, впала на пiдлогу.
  
  
  Її, встав i пiдiйшов до неї. Вона лежачи на спинi тримаючись руками за закривавлене мiсце на животi. Її вилаявся собi пiд нiс. В її очах вже свiтився блиск глибокого шоку. Вона безуспiшно намагалася дихати рiвненської.
  
  
  "Якого чорта тобi довелося це робити?" - сумно запитав я.
  
  
  "Я... була дуже налякана, Нiк. Її не могли повернутися в Москву..., повний провал. Менi дiйсно... менi дуже шкода. Ти менi так подобався". Ee мета повернулася набiк, i вона вже була мертва.
  
  
  Її, схилився над нею на хвилину, пригадуючи. Навiть потiм смертi її обличчя було красивим. Яка чортова втрата! Її сунув "люгер" в кобуру, встав i пiдiйшов до шафи, звiдки технiк досталь пiстолет. Її вiдкрив кiлька ящикiв i знайшов запису про мiй фiзичний стан. Вони, разом з цими машинами, повиннi розповiсти iсторiю. Її б просив, щоб сюди прислали фоторепортерiв. Саме обладнання було б заголовком. Тепер її був практично виправданий. I був би принижений Кремль, а не Вашингтон.
  
  
  Але де був Димитров? Якщо б вiн втiк зараз, все це залишило б непри"мний осад у ротi. Моя робота була ценымногие бiльше, нiж просто ставити Кремль в незручне становище. Її повинен був показати КДБ, що вони зайшли занадто далеко. Це був штопора професiйного принципу.
  
  
  Її почув shaggy в коридорi.
  
  
  Її закрив ящик комода i знову схопив пiстолет. Її чув звук в коридорi.
  
  
  Її, пiдiйшов до дня, коли в холi пробiг чоловiк. Це був Калiнiна, колега Танi, незграбно бiг з важким чемоданом у руцi. Вiн був майже в кiнцi коридору.
  
  
  Її крикнув. - "Стiй!"
  
  
  Але вiн продовжував бiгти. Пацюки швидко залишали потопаючий корабель. Її вистрiлив по люгера i потрапив йому в праву ногу. Вiн розтягнувся на пiдлозi, не доходячи до виходу, що вiв до сходiв.
  
  
  Її почув позаду себе звук. Обернувшись, її побачив iншого чоловiка, невисокого, кремезного, з хрущевским особою - iншої людини навколо вiддiлу КДБ Мокрi Справи. Вiн цiлився в мене з револьвера.
  
  
  Її притиснувся до стогнати, коли вiн вистрiлив, i пострiл влучив у стiну всього в декiлькох дюймах вiд мо"ї голови. Потiм її побачив iншого чоловiка в коридорi за стрiльцем, бiльш високого чоловiка з сивим волоссям i портфелем пiд пахвою. Це був Олег Димитров, оператор-резидент, який вiдповiдав за ножем. Вiн був тим, хто її справдi готель, з яким менi довелося домовитися, перш нiж КДБ дiйсно зрозумi", що вони не можуть грати в iгри з AX. Вiн дуже швидко бiг по коридору до дальнього кiнця, ймовiрно, до другого виходу.
  
  
  Чоловiк з КДБ знову вистрiлив, i вiн пригнувся, коли goggle просвистiла над мо"ю головою. Її вистрiлив у ревматизму, але промахнувся. Вiн прицiлився в третiй раз, але її, вистрiлив першим i потрапив йому в пах. Вiн закричав вiд боляче i впав. Але до того часу Димитров зник в iншому кiнцi коридору.
  
  
  Її побiг до звiра агенту. Вiн корчився на пiдлозi, в його обличчю струменiв пiт, навколо горла лунали хрипкi звуки. Вiн зовсiм забув про пiстолет у правiй руцi. Її вибив його з его руки i побiг по коридору. Вiн, iмовiрно, доживе до суду. Але я не думав, що вiн зрадi" цьому.
  
  
  Її послiдував за Димитровим в кiмнати в кiнцi коридору, але всерединi побачив вiдкрите вiкно, що виходить у провулок. Димитрова не було.
  
  
  Її насилу пролiз через вiкно в темний провулок як раз вчасно, щоб побачити, як навколо далекого обидва кiнцi вилiта" чорний седан. Її, вибiг на вулицю i зустрiв там людину з ЦРУ.
  
  
  Вiн сказав. - "Що, кравець вiзьми, вiдбува"ться, Картер?"
  
  
  Її, поглянув в тому напрямi, в якому чорний седан їхав по бульвару. Їй був упевнений, що вiн прямував в аеропорт. Через годину був, поїздка в Рим. Ймовiрно, Димитров збирався їм полетiти.
  
  
  "Там " кiлька вбитих та поранених росiян", - сказав я. "Пiди i простежити, щоб живi залишилися на мiсцi. Її збираюся в аеропорт, щоб ih босом".
  
  
  Вiн подивився на кров, що тече в мою руку навколо рукава камзоли. "Боже мiй, чому ти не взяв мене туди з собою?"
  
  
  "Твоя робота полягала в тому, щоб просто спостерiгати за мною, а не штурмувати фортецю. У будь-якому випадку, пояснення зайняли б надто багато часу. Побачимося на допитi".
  
  
  Її сель в машину Танi i поїхав. Якщо б її помилявся i Димитрова не було б в аеропорту, її б нiчого не втратив. Її мiг би оголосити ему загальну тривогу i залучити до справи венесуельську полiцiю. Але я був майже впевнений, що мiй думаю -- вiрна.
  
  
  Через двадцять хвилина її був в аеропорту. Коли її, увiйшов в будiвлю аеровокзалу, її згадав, наскiльки воно велике. Воно було побудовано на кiлькох рiвнях. Навiть якби Знак був там, менi дуже легко, що його було втратити. Якщо тiльки вiн не здогадався про рейс до Риму. Це був рейсу TWA, який повинен був вилетiти через пiвгодини. Її, пiдiйшов до квитковiй касi. Димитрова нiде не було видно, тому її запитав про nen агента, докладно описавши його.
  
  
  "Так, Так. Людина, що вiдповiда" такому опису, був тут, за винятком людини, якого її бачила з вусами. Вiн був тут всього кiлька хвилина назад".
  
  
  "У нього був багаж?"
  
  
  "Вiн не перевiряв, сер".
  
  
  Це прикинув. Та й вуса Димитрову далися б легко.
  
  
  "Я думаю, вiн назвав iм'я... Джорджiо Карлотти", - сказав клера. "У нього був iталiйський паспорт".
  
  
  "I вiн тiльки що пiшов?"
  
  
  "Так сер."
  
  
  Її подякував его. Дiмiтров був тут, тепер її був у цьому впевнений. Її мiг просто пiдiйти до ворiт i почекати, поки вiн не здасться, але це ще трохи пощастило. Крiм того, бiля ворiт буде натовп мандрiвникiв. Якби Димитров зважився на бiйку, там могло б вийти дуже заплутатися.
  
  
  Її оглянув найближчий магазинчик з журналами, але Димитрова там не було. Потiм її, пiдiйшов до вiкна обмiн валюти. Її навiть спустився в камеру порцiями, багаж i запитав. Димитров начебто зник.
  
  
  Її тiльки що завернув за кут, коли помiтив його.
  
  
  Вiн прямував в чоловiчий туалет з портфелем пiд пахвою. Вiн мене не бачив. Сиве вусики змiнив його загальний вигляд. Це була невелика камуфляж, але у нього не було часу на кращу.
  
  
  Димитров увiйшов в туалет, i дверi за ним зачинилися. Залиша"ться сподiватися, що туалет не був переповнений.
  
  
  Її витягнув "люгер", коли вiдкрив дверi.
  
  
  Всерединi Було як раз збирався вимити руки в раковинi навпаки маленької кiмнати. Її озирнувся i був радий побачити, що в кiмнатi бiльше нiкого нема".
  
  
  . Димитров глянув у дзеркало i побачив у nen мо" вiдображення. Його обличчя посiрiло вiд страху.
  
  
  Вiн повернувся до мене обличчям, засунув руку в пiджак i повернувся. Вiн вiдчайдушно намагався дiстати пiстолет. Його натиснув на курок люгера i почув глухий клацання.
  
  
  Її, глянув на пiстолет. Її, знав, що камера завантажена. Вiн тiльки що дав осiчку - несправний картридж, таке траплялося тiльки один раз навколо мiльйона. Її, схопився за ежектор закривавленою лiвою рукою.
  
  
  Але не було часу. Димитров витягнув великий маузер парабелум i ретельно прицiлився менi в груди. Вiн низменному присiв.
  
  
  Її пiрнув на кахельну пiдлогу. Goggle вдарилася об плитку бiля мо"ї голови i зрикошетила в кiмнатi, коли її дозволив Хьюго сковзнути менi в руку. Її рiзко повернувся до Димитрову i запустив стилет. Вiн врiзався в його верхню частину стегна.
  
  
  Її сподiвався на тулубi, але, напевно, менi пощастило, що я що-небудь зачепив при даних при iнших обставинах. Димитров закричав, коли стилет вдарив його его, i його маузер впав на пiдлогу. Вiн витягнув довгий нiж i полiз за втраченим пiстолетом.
  
  
  Тим часом її викинув поганий картридж з "Люгера", i вiн з гуркотом упав на пiдлогу. Її нацiлився на Димитрова так само, як вiн на маузер. Коли вiн потягнувся до нього, вiн пiдняв очi i побачив, що у нього нема" шансiв.
  
  
  Вiн пiдняв руки i позадкував з пiстолета. Побачивши вираз мого обличчя, вiн раптом заговорив. "Добре, мiстер Картер. Ви виграли. Її здаюся вам".
  
  
  Її пiднявся на ноги, i вiн теж встав. Ми стояли через кiмнату одного вiд одного, нашi очi дивилися в упор. Моя лiва рука почала страшенно болiти.
  
  
  "Ви зробили велику помилку, Димитров, - сказав я. "Ви вибрали AX, щоб нас принизити".
  
  
  "Я вимагаю передати мене полiцiї", - сказав вiн. "Я здався..." Вiн повiльно опустив руки, потiм раптом полiз в хвилину, i в його руцi з'явився крихiтний Дерринджер.
  
  
  Його натиснув на спусковий гачок Люгера, i на цей раз пiстолет вистрiлив. Goggle зачепила Димитрова трохи вище серця, i вiдкинула його назад. Його очi на мить дивилися на мене широко розплющеними очима, а потiм вiн судорожно схопився за рейку для рушникiв поруч з ним. Коли вiн впав, тканинне рушник вилетiло з роздаткового пристрою довжиною простирадлом, наполовину яке прикривало его нерухоме тiло.
  
  
  "Вашi кремлiвськi боси можуть подумати про це наступного разу, коли вони придумають грандiозний план", - сказав його трупу.
  
  
  Її засунув люгер назад у кобуру. Її як раз закидав Хьюго назад у пiхви, коли дво" полiцейських увiрвалися в дверi з оголеними пiстолетами. Вони подивилися на Дiмiтрова, а потiм на мене з похмурим виглядом.
  
  
  "Qué pasa aqui?" крикнув один.
  
  
  Її ему показав сво" посвiдчення особи. "Зателефонуйте начальнику полiцiї безпеки", - сказав я. "Скажiть йому, що всi росiйськi змовники затриманi".
  
  
  "Ти, сеньйор Картер", - сказав чоловiк.
  
  
  Її вийшов через кiмнати i пробився через натовп цiкавих мандрiвникiв до найближчої стiйцi, де її мiг подзвонити. Її подумки запам'ятав мiсцезнаходження пiдземного штабу КДБ, химерної лабораторiй, де був проведений фантастичний експеримент на людськiй морськiй свинцi - на менi. Яструб захоче перебратися туди, щоб змiнити людину з ЦРУ i розповiсти полiцiї про те, що сталося. Вiн був би впевнений, що преса передала iсторiю правильно.
  
  
  Її отримав телефон вiд квиткового касира агента, але на хвилину помовчав, перш нiж набрати номер. Не подобалися мiсiї, якi закiнчувалися виступами на сценi. Буде бiльше зустрiчей з безпеки, i менi доведеться розповiсти свою iсторiю безлiчi людей. Менi це зараз не потрiбно. Менi потрiбен був вечiр з такою дiвчиною, як Таня Савич. Мене переслiдував виглядi її неживого тiла, все ще прекрасного в смертi. КДБ чи нi, але вона була особливою.
  
  
  Її зробив глибокий вдих i повiльно видихнув. Що ж, може, якщо менi пощастить, з'явиться ще одна брюнетка з глибокими блакитними очима i чутт"вим мурлыкающим голосом. I, можливо, вона не була б ворожим агентом, i менi не довелося б її вбивати. Це було чимось, що пiдтримував мене протягом наступних кiлькох тижнiв бюрократичних клопоту.
  
  
  Її зняв трубку i набира" номер Хоука.
  
  
  Анотацiя
  
  
  "МИ ВАС ПОХОВАЄМО!"
  
  
  Комунiстична загроза нiколи не здавалася такою реальною! Навряд AX доручив Киллмастеру свою нову мiсiю, як прийшло повiдомлення вiд них - вони погрожували нанести смертельний удар мiжнародному впливу країн пiвнiчної та пiвденної америки.
  
  
  Очевидно, це була робота для Нiка Картера - найбiльш смертоносна в його кар'"рi. Киллмастеру судилося зiграти головну роль в диявольському сюжетi, керiвнику AX. Що вони з ним зробили? Невже теж вони дiйсно створили самого цiнного агента AX проти тих самих сил, якi вiн присягнувся захищати? Тiльки коли Нiк потрапив пiд чари чутт"вого росiйської оперативника, вiн почав розумiти, як його використовують. Але було вже занадто пiзно? Його сенс вже належав КДБ?
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  Час вовка
  
  
  переклав Лев Шкловський в пам'ять про загиблого сина Антона
  
  
  Оригiнальна назва: Hour Of The Wolf
  
  
  Перша глава
  
  
  Реактивний винищувач з грюкотом пролетiв mimmo мене, розносячи дорогу передi мною.
  
  
  Її прокляв пiлота i всiх його предкiв, коли її iso усiх сил перевертав кермо свого Сiтроена. Її мiг би заощадити цi зусилля. Дорога представляла собою не що iнше, як глибоку стежку для возiв бiля стiни гори, i вiковi канави трималися так само, як гвинт, на тонких шинах мого 11cv. Її мiг їхати лише в один бiк, i в цьому напрямку йшли колiї. Враховуючи валуни праворуч i глибоку прiрву злiва, це теж було добре. Темний, тонкий лiс огортав мене на рiдкiсних прямих кiнцях, i хоча його мiг би сховатися вiд винищувача пiд чорнильно-чорної листям, це була пiррова перемога. За мною гнався полк югославських солдатiв, i Бог зна", скiльки навколо них пройшли через гори, щоб оточити мене.
  
  
  Citroen зiткнувся з великим каменем на дорозi i вiдкинув мене на день. Коли машина знову впала, iнша частина вихлопної труби вiдiрвалася. Зал був наповнений вихлопними газами. Гвинти i гайки открутились швидко, i "диний шанс, який у мене був, - це водiння. Її подивився вгору через розбите лобове скло. Реактивний винищувач пролiтав навскiс. Его корпус сяяв у мiсячному свiтлi i перетворився в сяючий силует, коли вiн спускався вниз, щоб направити на мене ще один заряд.
  
  
  Думаю, вiн не мiг рухатися бiльше декiлькох секунд. Мiж iншим, її давно повинен був померти. Її вже майже годину вiдбивався вiд переслiдувачiв, i "дине, що менi вдалося зробити, - це заплутати мою орi"нтацiю. Її пройшов по всiм можливим бiчних дорогах, i те, як вони звужувалися, змушувало мене боятися, що вони зникнуть в нiкуди. Її поняття не мав, де перебуваю, крiм крутого обриву десь в Динарських Альпах. Повинно бути, в долинах було укриття, але все, що я бачив, це армiя, кулi i цей клятий лiтак. При нинiшньому станi речей це був би потiк мого завдання, i AX мiг би позбутися агента N3, її, крiм того, не забув, що це вже сталося з NI i N2, багато рокiв тому в рiзних мiсцях.
  
  
  Винищувач прилетiв привiтати мене пострiлом милосердя. Її їхав так швидко, як мiг, в напрямку его вогню. Старий 11cv страшенно тремтiв. Citroen 11cv проводився з 1938 по 1954 рiк, i по тому, як вiн вiдреагував, їй був упевнений, що у мене його прототип. Фари на виступаючiй приладовiй панелi нiколи не працювали, тому я не мiг сказати, наскiльки швидко її їхав. Принаймнi, можна було назать на газ. Я не думав, що цього буде достатньо, але це був "диний шанс, який у мене був з тим наближа"ться лiтаком, який пiрнув, щоб випустити свої залпи.
  
  
  Citroen трусився в знак протесту, i рев вихлопу справив такий галас, що я навiть не мiг чути свої думки. Вiтер дув через вiдкрите лобове скло, мої вуха змерзли, а волосся закручувалося навколо особи. Лiтак був тепер так близько, що у мене склалося враження, що його поглине повiтрозабiрник.
  
  
  Її натиснув знущання iso усiх сил. Кулемет калiбру .50 стрiльби чергами з крил винищувача. Дорога передi мною розiрвалася, i машина покрилася дощем навколо камiння i грудок твердої землi. Автомобiль пiдстрибнув i вислизнув вiд куль, i по раптового викиду пари його зрозумiв, що вони потрапили в радiатор. Кипляча вода з шипiнням била вгору i стiкала по обличчю хмарами палючого пара. Її, натиснув на газ i знову набира" швидкiсть. Порив вiтру, коли мисливець пролетiв мною назавжди, настала мертва тиша, яка займа"ться завжди слiд за атакою. Її слухав сво" дихання, повiльно виходить навколо легень. Тимчасова вiдстрочка.
  
  
  Але F-86 вже знову повертався для чергової атаки, i вiн знав що пiлот потрапить в мене рано чи пiзно. Так, F-86, Sabre. У югославiв вони були в доповнення до 150 F-84. Її, вважаю, що найбiльше мене зачепило усвiдомлення того, що дари дядька Сема вотум-вотум доб'ють мене. Югослави використовують Sabre для боротьби з партизанами в вузьких ущелинах, тому що надзвуковi F-X4 i МИТЬ 2I рухаються занадто швидко для такої висоти. "Сэйбер" завжди був кращим винищувачем, але перевагу в повiтрi тут не мало значення, не проти старого "Сiтроена".
  
  
  Веб-причина, по якiй їй залишився живий, полягала в тому, що я щось знав за пристроїв его кулеметiв, наприклад, обмеження на кiлькiсть патронiв в магазинах, якi спорожнiли б потiм тридцяти секунд безперервної стрiльби. Льотчикiв вчили стрiляти чергами в одну-двi секунди. Але з-за врiвноваженостi Sabre чотири кулемети калiбру .50 потопають у носо через вiддачi. Так що " тенденцiя стрiляти перед метою. Так що слов'янський пiлот вистрiлив туди, де їй був би, якщо б її не натиснув на знущання i не рухався з вiн же швидкiстю. Спасибi моїм знанням комбiнацiї коротких черг i пiрнання в нiс її витримав чотири послiдовних атак, але я сумнiвався, що вiн буде працювати до тих тхора, поки не закiнчиться паливо, i пiлот не буде змушений повернутися.
  
  
  Її повернув, щоб покажчикiв, i на мене обрушилася нiчна тiнь дерев. Назавжди мною ззаду висiв "Сейбр", чекаючи, поки її вийду на прямiй вiдрiзок дороги, щоб вдарити. Її, нахилився над кермом i вiдчув, як пiт заливав мо" обличчя, м'язи спини напружилися, як нiби вони вiдчували удари куль. Якщо б пiлот вирiшив спробувати атаку ззаду, мiй розрахунковий запас ходу зменшився б приблизно вдвiчi. У Citroen просто не було швидкостi, щоб компенсувати цю рiзницю.
  
  
  Дорога вилася через кiлька крутих поворотiв. Двигун закашляв, розпечений через брак води, i працював повiльнiше, коли її знову шталь пiднiматися на пагорб. Її мiг би вийти i бiгти швидше, принаймнi, так її, думав у вiдчаї. Її був на пiвдорозi до цього, намагаючись зробити останн" зусилля.
  
  
  Десь недалеко вiд кущiв почалася стрiлянина. Кулi просвердлили борт Сiтроена, i мене обрызгало осколками скла бiчних вiкон, що розiрвало покриття на шматки. Солдати стояли вздовж дороги зi смертоносними автоматичними гвинтiвками. Вийти навколо машини означало б покiнчити життя самогубством. Її, нахилився глибше, пiд обiдком вузького лобового скла, коли наступний залп струсонув машину. Вiдтепер колiї вiд возiв повиннi виконувати всi управлiння.
  
  
  Дорога була хитатися прохолодним мiсячним свiтлом. Зi сво"ї позицiї я не мiг сказати, як довго дорога буде вiльною, але у мене було сумне вiдчуття, що цього вистачить, щоб Сэйбр знову атакував. В лiсi залунали новi пострiли, поки що розрiзненi, що свiдчило про те, що основнi сили солдатiв ще не прибули. Не те щоб це мало велике значення: я був у пастцi, як би ви на це нас дивилися.
  
  
  Сергiй просочувався крiзь дерева i досяг капота i даху. Її почув далекий звук реактивного винищувача, коли вiн наблизився. В уламках дзеркала заднього виду її мигцем побачив що наближа"ться лiтак. Зображення заповнило дзеркало, а над мо"ю головою вирував перехресний вогонь. Її знову спробував оцiнити вiдстань, на цей раз покладаючись в основному на свою iнтуїцiю, i змiнив свою попередню тактику, навмисно вiдкладаючи до останнього моменту, щоб потiм знову дати газу. Сiтроен був упертим французом. Вiн вiдмовився здатися. Вiн рвонув вперед з силою, яку, як менi здавалося, вiн використовував давним-давно.
  
  
  Але цього було мало. На цей раз пiлот максимально точно компенсували перекид нiс, i кулi зi сталевим сорочкою розiрвали "Сiтроен" вiд корми до решiтки радiатора. Її повернув кермо вправо, перпендикулярно колiях, так що велика частина атак була поглинена майже вертикальним кузовом машини. Але панель приладiв була безнадiйно зруйновано, а також щось потрапило пiд капот. Полум'я повзла по мостинам. Вогонь був спекотним, i мене оповила густа масляниста хмара диму. Сiтроен помирав. Шини були розiрванi на шматки, паливний бак протiкав. Передня вiсь злiва вiдскочила, а все, що внизу, було розiрвано на шматки.
  
  
  Обода без шин ковзали по колiї. Я не мiг бiльше управляти. По щоцi текло багато кровi, але я не мiг сказати, наскiльки серйозно її був поранений. Машина тепер котилася пiд косою, понiвечений метал плакав у божевiльної i слiпої лютi, i повiльно почав падати з кiнця пагорба в яр.
  
  
  Їй вiдчайдушно чiплявся за столом, кусаючи губи вiд ослепляющей боляче вiд опiкiв. "Сiтроен" сильно затрясло i рiзко вiдкинуло мене в iншу сторону. Її вдарив у дверi важким черевиком, i вона вiдчинилися. На щастя, у 11cv пiвнiв ззаду, так що дверi вiдчиняються вiтром. Це було "дине, що врятувало менi життя. Наступне, що я пам'ятаю, їй випав назовнi i котився по нерiвнiй дорозi, хапаючись за дорогу, щоб не впасти з кiнця, який знаходився в десяти сантиметрах вiд мене.
  
  
  Машина заскользiла по краю, врiзавшись в каменi, кущi i дерева, покотилася взад i вперед i прокладала собi шлях на дно глибокого яру. Коли вона досягла дна скелястого ущелини, вона взорвалсась морем червоного полум'я.
  
  
  Похитуючись, її побiг у кущi, витираючи кров з розiрваної шкiри, i мо" життя выворачивался вiд шоку i мерзенної нудоти. Небо забарвилося в червоний колiр крiзь гарячий корпус "Сiтроена" внизу. Менi доводилося поспiшати. I якщо б я не поквапився, у мене навколо були б сотнi солдатiв, залучених вибухом машини. Але на одну хвилину менi довелося зупинитися, щоб вiддихатися... Потiм її поповз далi через кущi.
  
  
  Моя маленька газова бомба все ще була прикле"на до мо"ї ноги липкою стрiчкою, хоча навряд чи можна було очiкувати, що ця клята штука сильно допоможе в такому вiдкритому просторi. Мiй гострий, як бритва, стилет був вийнятий з его пiхов i тепер лежав у моїй руцi. Її спустошив свiй "Люгер", коли проривався через блокпост на пiвнiчний схiд вiд Метковича, i тепер пiстолет був там, середовищ гарячих залишкiв 11cv. Але особливої рiзницi це не мало. Весь арсенал зброї AX'а був би марний, якщо б солдати помiтили мене зараз. Ih було занадто багато, щоб боротися з ними.
  
  
  Меткович був початком мого кошмару. До цього все йшло гладко. Її приїхав в Югославiю на iталiйському траулерi, а потiм доплив до берега. Меткович знаходився дещо в глибинi сушi, новий сiльськогосподарський мiстечко десь у передгiр'ях Динарських Альп, розбивати, що вiддiляла узбережжi Далмацiї з Боснiї i Герцеговини. У Метковиче контактна особа представили менi документи, одяг i машину. Контактною особою був тихий хорват з невиразним обличчям, хоча, тримаю грошi, це вираз змiниться, як тiльки вiн дiзна"ться, що сталося з його знаменитим "Сiтроеном". Документи виглядали непогано, але робочi черевики сидiли, як тапочки циркового клоун, а штани, светр i товста шкiряна куртка сидiли на менi туго, як корсет з китових ребер.
  
  
  Документи постiйного а також розробляються, хоча виглядали вони цiлком законно, ви навiть не пройшли пост охорони на блокпосту. Довелося пробиватися через кукурудзяне поле до iншої дорозi, i з того моменту її був у бiгах. I все ж солдати не здавалися. Її i сподiвався, що вони подумають, що я мертвий, коли побачать, як вибухнула машина, але удача була не зi мною. Його вже мiг бачити наближаються лiхтарi, i час вiд часу чув крики сержантiв, лунали, як наказ про пошук. Можна сказати, її все ще був у бiгах.
  
  
  В лiсi було тихо, якщо не вважати постiйного шелеста солдатiв i рiдкiсного лайя собак.
  
  
  Її, знав, що скоро вийду на мкстность з мiзерною рослиннiстю, бо лiси тут зазвичай було не бiльше кiлькох квадратних кiлометрiв, так як всiй територiї готелю була дуже сухою. Але в темрявi лiс все ж справляв враження величезного склепiння. Здавалося, вiн нескiнченно зроста" з маленьким схилах i долинах, зарослим кострубатими старими дубами. Дерева брали гротескнi форми, коли в менi росла потреба знайти шлях вниз, дорога, як i ранiше не перебувала.
  
  
  Довелося спуститися вниз. Дорога була заповнена солдатами, i все новi i новi групи ih устремилясь через пагорби з iншого боку. Не було вибору, окрiм як спуститися. Але схил гори залишався, як би знущаючись мною назавжди, занадто крутим, занадто слизьким i занадто голим, щоб намагатися це зробити.
  
  
  Її, почував себе виснаженим, i бiль вiд травм стала нестерпною. Важко було дихати. Її зупинився на гребенi. Раптом його почув глухе дзюрчання води. Її, знав, що воно виходить звiдкись передi мною, хоча "дине, що я мiг бачити, це вузька западина, яка займа"ться пiднiмалася по скелях, i заросла на пагорбi. Якщо там була вода, то це мала бути рiчка: звук був занадто сильним для струмка. А рiчка означала ще бiльш глибоку долину, яка займа"ться, ймовiрно, прорiзала гiрський луг лiворуч вiд мене. Це означало для мене, що схил буде мати скелю, принаймнi з двох з чотирьох бокiв, так що я не мiг нiкуди йти, крiм як в обiйми солдатiв з ih собаками.
  
  
  Тепер її також мiг чути гавкiт собак. Привезли собак, ймовiрно, взятих у прикордонникiв. Її зiсковзнув по схилу, перетнув невелику западину i чiпляючись руками, як пазурами, вилiз на останню вершину. Звук собак позаду мене шталь голоснiше. Як, в iм'я Iсуса, вони пройшли по мо"му слiду? Вони повиннi були мати хороше чуття..
  
  
  Останнiй спуск був дуже крутим i покритий величезними валунами. Її мiцного стиснув обпаленi руки i пiднявся над килями. Потiм рiзко повернув прямо i, спотикаючись, побiг по вигину уступу. На одну хвилину звук води припинився, тонка купа висунулася вгору i знову зникла. Її вийшов через узлiсся i, як я i очiкував, досяг скелi, отрезавшей менi останнiй шлях до втечi. Вона була майже вертикальною i слизькiй i йшла в яр, який був настiльки темною, що тiльки шум води пiдi мною вказував на те, що мене чекало, коли її коли-небудь досягну его дна.
  
  
  Вiбруючи вiд пульсуючого боляче в грудях i голiв, її стояв у вiдчаї, дивлячись в обидвi сторони на яр. Мiсяць вийшла з-за хмар i знову засяяла в повну силу. У будь-якому метрах праворуч вiд мене i на стiльки ж метрiв нижче її побачив руїни римського акведука. Практично все, що вiд нього залишилося, - це ряд кам'яних арок, схожих на палi, якi височiли над низкою гранiтних зубiв i волокнистих рослин. Це було б схоже на перетин Нiагарського водоспаду по изношенному канату, яке зробило б мене iдеальною мiшенню для солдатiв. Якщо, звичайно, її зможу спуститися туди живим, щоб спробувати.
  
  
  Зiгнувшись, його побiг по краю, притискаючи лiву руку до тiла, щоб протидiяти гострої боляче. Її думав, зламав її ребра або просто порвав м'яз, коли викотився навколо машини. Вiн майже досяг точки вiдвертi над акведуком, коли почув shaggy бiля мене. Її нахилився вперед на животi i притиснувся до землi, роблячи легкi вдихи через вiдкритий рот.
  
  
  Дво" пiдiйшли до мене в напруженому хвилюваннi, не пiдозрюючи, що я був досить близько, щоб почути ih тихий шепiт. Вони носили чеськi пiстолети-кулемети M61. Чоловiки зробили ще кiлька крокiв i зупинилися, нервуючи i, безсумнiвно, хочу, щоб вони були в iншому мiсцi в ту нiч. Вони занадто довго спецоперацiї в гонитвi. Її повинен був спостерiгати за ними, не видаючи себе шумом.
  
  
  Мовчки її забрався в бiльш глибоку тiнь i пiдiйшов, щоб притулитися до дерева. Вони пiдiйшли до мене, менший чоловiк злегка нахилився вперед, немов готель пронизати темряву очима. Її залишався нерухомим, i вiн не бачив мене, поки трохи не наступив менi на ноги. Потiм її простягнув лiву руку, схопив його за пiдборiддя i смикнув головою назад. Правою рукою притиснув її стилет до його горла.
  
  
  Солдат видав булькаючий звук i впав, при цьому кров залила його тунiку. Її повернув тiло в сторону другого людини, перш нiж вiн змiг прицiлитися навколо свого M61, i опинився на nen, в той час її кинув у нього нiж. Вiн iнтуїтивно вiдвернувся, змусивши свого мертвого товариша впасти мiж нами i зачепивши його стовбуром сво"ї гвинтiвки. Пролунав звук рветься тканини, пригнiчений прокляття, а потiм мiй нiж потрапив в цiль пiд грудиною, в его складати долар. Вiн тихенько схлипував i впав на землю поряд зi своїм товаришем.
  
  
  Її думав забрати ih зброю з собою, але потiм вирiшив залишити його на мiсцi. Було б непогано мати автомати, але якщо б її пiдняв ih, її б ще бiльше втомився, а нести ih, ймовiрно, могло б мiй спуск до акведук. Її, пiдбiг до краю яру i подивився вниз. Коли-то канал продовжувався через пагорб, на якому зараз стою, але з роками вiн забився, можливо, iз-за величезного зсуву. Її ще не розрiзнив складку сушi, де це сталося, i рiзкий кут мiж рiзними шарами, що лежать у верхнiй частинi акведука. Яким би крутим нас був цей схил, вiн був кращим, нiж перпендикулярнi стiни з обох сторiн.
  
  
  Як можна швидше її, спустився по небезпечного схилу, чiпляючись за скелi i хапаючись за рослини i молодi дерева, щоб не впасти. Незважаючи на мої зусилля, пiшов обвал за пухких каменiв i бруду, i вiдчув її смак кiнцi акведука. На мить менi здалося, що я зламав щиколотку, але вона тримала мiй оленка, коли її встав i обережно ковзнув навколо вапнякового виступу. Акведук перетинав ущелинi стародавнiми руїнами, якi могли розсипатися пiдi мною у будь-який момент.
  
  
  Її почав повзти рачки. Довелося ретельно вибирати свiй шлях. Її був приблизно на десять метрiв попереду гiгантської опорної колони, коли з пагорба назавжди мною пролунав пронизливий крик. Були виявленi мертвi солдати. Її, чув, як вони бiгають по кущах та опалим листям; потiм пролунало ще бiльше крикiв. Її обернувся i побачив солдатiв, що стоять на краю яру. Всi ih M61 почали стрiляти одночасно... Шматочки гранiту, осколки сланцю i рослин обрушилися на мене проливним дощем. Її, притулився до каменiв, маленькому укриттю, яке змiг знайти, тепер поповз назад, не знаю, куди йду. Мої балетнi тапочки посковзнулися, вiд чого вiдiрвалися шматки обрушився акведука. Мiсто куль i срикошетивших осколкiв пронiсся mimmo мене, як рiй злих бджiл. Кiлька людей зiсковзнули зi схилу. Дво" бiйцiв зупинилися бiля початку уступу i почали стрiляти через своїх автоматiв. Їй вiдчайдушно чiплявся за камiння, мiй складати долар калатало по ребрах.
  
  
  Стрiлянина припинилася так само швидко, як i почалася. Її лежав нерухомо. Одiна навколо двох чоловiкiв почав смiятися, порушивши тишу, а потiм захотiв накинувся на мене. Вiн вставив новий магазин в свiй пiстолет-кулемет. Мiй нiж був слизьким вiд кровi. Її мовчки витер її об штани i мiцнiше стиснув у руцi, чекаючи його наближень. Її, чув, як чоловiк пiдiйшов лиже, щоб прикiнчити мене. Її залишався нерухомим. Мiй "диний шанс полягав у тому, що вiн виявиться занадто самовпевненим потiм цi"ю сво"ї черги за автоматом. У темрявi було важко сказати, чи живий її чи нi, i вiн розраховував на елемент несподiванки.
  
  
  Тепер вiн був на пiвдорозi до того мiсця, де лежав. Магазин его M61 був висунутий вперед, i вiн злегка погойдувався при ходьбi. Його очi нервово i злякано блукали, її почекав, поки вiн наполовину вiдвернувся, потiм схопився i кинув стилет.
  
  
  Кидок зверху був важким i гарним, i лезо зникло в лiвiй частинi грудей солдата. Його тiло напружився, i я боявся, що вiн впаде з акведука, перш нiж його зможу дiстатися до нього. Її схопив його i зумiв витягнути нiж, як раз перед тим, як вiн почав падати. Нiж вийшов чистим. Вiн повернувся i подивився на мене вiдкрито. В його очах з'явився вираз подиву i боляче, потiм тьмяна порожнечi, коли знову вiдкрили вогонь кулемети.
  
  
  Її використав його тiло як щит. Кулi потрапили йому в спину, i затрясли його, як ганчiр'яну ляльку. Її намагався пливти з ним за акведук, але було неможливо утримати його i одночасно утримувати рiвновагу. Goggle потрапила в мою куртку, i я вiдчув пекучий бiль, коли вона опалила менi бiк. Мої пальцi втратили хватку. Солдат згорнувся в сторону, а потiм впав з акведука.
  
  
  Потiм її втратив рiвновагу на нерiвнiй поверхнi. Її похитнувся, спробував ухопитися, але це було безнадiйно. Коли її зiсковзнув через край, схопив її его з усi"ю силою, яка займа"ться у мене ще залишалася. По ущелинi завивав холодний вiтер. Мої пальцi занiмiли, i вiн бiльше не мiг триматися. Крапля води з'явилася через трiщини над мо"ю головою, нiби вона була виштовхнута навколо каменю мо"ї хваткою. Вона повiльно зiсковзнула вниз i увлажнила мою губу. Це була сама солодка вода, яку їй коли-небудь пробував.
  
  
  Потiм камiнь розсипався пiд тиском моїх рук, i я впав...
  
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  Її прийшов до тями в море боляче, що переходить в iнстинктивну слiпу панiку, i моя рука вiдчула гладке тверде дерево. Тодi її зрозумiв, що не падаю, i що югославськi солдати бiльше не йдуть менi по п'ятах.
  
  
  Її спробував похитати головою, але вона була важкою. Мої очi, здавалося, були закле"нi, i її не мiг ih вiдкрити. Поступово мої думки стали зв'язковими, по мiрi того як я проникав крiзь товстi шари пригнiченою пам'ятi. Її, згадав, як кидав старий Сiтроен пiд кулi. Її згадав невеликий шанс, який дав менi акведук, i безглузду боротьбу, яку вiв, щоб врятуватися вiд переслiдувачiв, коли ризикнув перейти через нього. I безжальний потiк, коли мої пальцi зiсковзнули з каменю. Вiдчуття падiння, з останньої ясною думкою, як би його готель i вбити тих, якi змусили мене впасти в це падiння. Це повинна бути пастка; iншої вiдповiдi не було. Потiм цього був туман, коли крижана плещущаяся вода досягла мене i затопила мене. Час холоду i вогкостi, его нищiвна твердiсть i нiчого бiльше.
  
  
  Нiчого, досi тхiр. Банк прилипав до моїх грудей. Тепер її це вiдчув. У мене не було нiяких причин залишатися в живих, але я її був. Потiм було вiдчуття при"много вiдчуття м'яких пальцiв, погладжують мою шкiру, i вiдчуття вологої тканини на мо"му обличчi.
  
  
  "Ссст", - прошепотiв che голос. Потiм м'який голос на сербо-хорватською продовжив: "Тихо. Тепер ти в безпецi.
  
  
  На деякiй вiдстанi його почув iнший жiночий голос, який сказав коротко: "Замовчи, Арвия!"
  
  
  Повiльно її вiдкрив очi i побачив, що дивлюся на молоде обличчя. Дiвчина сидiла на колiнах поруч зi мною, майже обнявши мене, нахилившись. Вона була молода, рокiв двадцяти, на нiй була темно-синя спiдниця й свiтло-блакитна вишиту блузку. Її довгi прямi волосся було кольору полiрованої мiдi. "Може, її мертвий, i це рай", - подумав я.
  
  
  Дiвчина повернула голову i сказала через плече: "Мама, мама, вiн нарештi прокинувся".
  
  
  "Тодi йди негайно знайди свого батька".
  
  
  Дiвчина знову подивилася на мене. Перш нiж встати, вона притиснула тканину до лоба. Вона витерла руки об довгу спiдницю. Її волосся доходили до плечей i вилися навколо її повної грудей.
  
  
  Вона запитала. - "Хто ти?"
  
  
  Перш нiж її встиг вiдповiсти, її мати закричала: "Арвия, iди негайно поклич свого батька".
  
  
  Дiвчина потягнулася i поспiшила день. Мiй погляд простежив за красивими лiнiями ee молодого тiла, лiнiями ee грудей i нога. Вона залишила дверi вiдчиненими, i я побачив, що зараз день. Але сонце майже не проникало всередину цi"ї маленької квадратної кiмнати. Це мала бути кiмната на фермi, враховуючи дерев'яна пiдлога, дерев'янi стiни i солом'яний дах. Вона була погано обставлена грубої саморобної меблями, темною i старої. Навпроти мене був камiн, де маленька кремезна жiнка помiшувала щось в чайнику. Ee волосся були попелясто-сiрими, були туго зав'язанi у вузол на зморшкуватим круглим обличчям. Селянки ведуть виснажливий спосiб життя, роки беруть сво". Вона повнiстю проiгнорувала мiй присутностi i не сказала менi нашi слова.
  
  
  Її лежав, розтягнувшись бiля стiни, закутаний у пару ковдр з кiнського волосу. За вiдчуттям поколювання на шкiрi її, зрозумiв, що я голий. Її побачила мою мокрий одяг на мотузцi над головою жiнки.
  
  
  Довгий час не було нам звуку, крiм рухами старої. Потiм дверi вiдчинилися, i ввiйшла Арвия, за нею пiшов кремезний чоловiк з серро-чорними волоссям, довгими вусами й великими червоними вухами. Вогонь вогнища ханс его особi рiзкий рель"ф, пiдкреслюючи рiзкi лiнiї i кути, глибоко посадженi очi i вузький рот. Вiн заговорив лише тодi, коли вiдкрито встав передi мною, а потiм усе ще вагався, спочатку глибоко зiтхнувши.
  
  
  Значить, ти прокинувся, - сказав вiн нарештi. "Ми були дуже стурбованi. ти . .. так довго спав.
  
  
  Як ти себе зараз почува"ш?' - запитала Арвия, знiмаючи припарку.
  
  
  Менi стало краще, - сказав я, зумiвши зобразити посмiшку на обличчя. - Скажи менi, де її зараз?
  
  
  Це село Джзан на рiчцi Неретва.
  
  
  Мене цiлком влаштувала ця iнформацiя. Меткович теж був на Неретвi, як раз перед тим, як рiчка перетворювалася на велику дельту. А оскiльки довжина рiчки всього кiлька сотень миль, це означало, що я все ще знаходився в районi сво"ї мiсiї. Її, притулився до стогнати, i запитав: "Джзан - це маленьке село?"
  
  
  Рот старого скривився в кислому посмiшцi.
  
  
  Одiна з найменших. I ста" все менше.
  
  
  "Це над Мостаром?" Мостар - це невелике гiрське селище приблизно в тридцяти кiлометрах вiд Метковича.
  
  
  "Ми тут, на пiвдорозi мiж Мостаром i Коничем, де дорога вiдходить вiд рiчки".
  
  
  Її облизав губи. - Значить, ми поруч з Аптосом?
  
  
  Очi дiвчини розширилися вiд страху, i вона немов зблiдла пiд засмаглою шкiрою. Насупившись, батько стиснув губи й задумливо похитав головою. - Так, - сказав вiн м'яко, потiм пiдняв м'ясисту мозолистую руку. - Я думаю, ми досить поговорили.
  
  
  "Занадто багато, Йосип", - додала его жiнки. Вона пiдiйшла до мене з важкої кухлем, в якiй був гарячий суп. Вона простягла менi кухоль, i вiн сперся на лiкоть, щоб взяти ee. Її очi були гордi i її щелепи були напруженi. - Забагато, - луною вiдгукнулася вона, знову повернувшись. - I це не принесе багато користi.
  
  
  - Мовчи, жiнка, - наказав чоловiк. потiм менi: "Їж, а потiм вiдпочивай". .. Сьогоднi вночi ти повинен покинути Джзан, хто б ти нам був.
  
  
  - Нi, - видихнула Арвия. - Вiн ще надто слабкий.
  
  
  "Ти нiчого не можеш зробити."
  
  
  - Я розумiю, - сказав я. Її вiдчув смак киплячого мiсива. Це був чудовий суп з квасолi з цiлими шматками баранини i помiдорами, i вiн обпалював мiй холодний порожнiй шлунок. - Ти дуже ризикував, сховавши мене, - продовжив її. - Досить того, що ти врятував менi життя.
  
  
  - Можливо, ми врятували тобi життя. Занадто рано говорити про це. Менше мiсяця тому його б iз задоволенням ризикнув, скiльки б часу це зайняло, але зараз. . Вiн урвав себе, раптом збившись з пантелику.
  
  
  Арвия закiнчила думка за нього. Голос ee абсурдно квапливо i дрожаще. "Завтра або пiслязавтра Джзана бiльше не буде".
  
  
  Якийсь час мовчав. Її вивчав чоловiка i його дочка, продовжуючи їсти. Випивши останню краплю, пiднiс кухоль поруч з покривалом i спокiйно запитав: "Що тут вiдбува"ться?"
  
  
  Чоловiк зцiпив зуби i прошипiв крiзь них: "Це не твоя битва".
  
  
  - Послухайте, - сказав я. - Ти врятував менi життя, її досi тхiр не знаю, як. Ти ховав мене i дбав облад менi, i я знаю, що буде з тобою i тво"ю родиною, якщо тебе впiймають. Так що не кажiть менi, що це не моя битва. Це не битва, - сердито сказала жiнка бiля вогнища.
  
  
  Йосип, ти дурень. Це вже не битва. Битва закiнчена.
  
  
  - Розкажiть менi про це, - наполягав я.
  
  
  - Краще залишатися один одному чужими, - вперто вiдповiв вiн.
  
  
  Ну, її можу бути таким же впертим, як i всi.
  
  
  Її запитав. - "Чому ваша село знищена?" - Менi потрiбно знати, iнакше я не пiду. В iншому випадку я не можу пiти.
  
  
  Чоловiк у розпачi здiйняв руки до неба, з жалем зiтхнув. "Не секрет, що країна гостро потребу" & nb. Тут, у Джзане, у нас " велика площина, поруч з рiчкою, де ми вирощу"мо кукурудзу i вино. Щоб показати наше щастя, ми вважа"мо за краще будувати навколо дерева, а не навколо каменя, i ми пиша"мося цi"ю мiсцевою традицi"ю".
  
  
  - Продовжуй, - сказав я.
  
  
  "Тепер Сербiя хоче перетворити Джзан в солдатський табiр, тому що там " вода, та легко дiстатися до головного табору в Сара"во".
  
  
  Коли вiн так зневажливо вiдгукнувся про "Сербiї", менi довелося з працею стримати смiх. Серби становлять 42% населення Югославiї, тому вони контролюють полiтику i уряд. Iншi етнiчнi групи, хорвати, словенцi, боснiйцi, чорногорцi i македонцi, ненавидять сербiв. Країна явля" собою клаптева ковдра навколо незалежних груп i регiональних устремлiнь. Не дивно, що Йосип зневажливо називав югославських солдатiв сербами, вказуючи на те, що вважа" ih бiльше непроханими гостями, нiж мене. Але зараз було не до смiху. Ситуацiя була дуже плачевною для цього. "Вони захопили владу, щоб боротися з опором?"
  
  
  'Так.' Ми обидва знали, що база Опору в залi Аптосе.
  
  
  - Що з тобою буде?
  
  
  Обличчя старого Йосипа виглядало так, наче воно було висiчено по всьому гранiту; його голос був напружений i сповнений ненавистi. - Вони розмiщенi в таборах за багато миль звiдси. Вони вб'ють нас, як звiрiв. Це наша смерть. Йосип продовжив уже спокiйнiшим тоном: - Один навколо жителiв знайшов вас без свiдомостi, викинутим на берег рiчки. Селяни вони принесли вас сюди, так як у мене було мiсце, щоб розмiстити вас. Вас хотiли солдати. Ми б допомогли будь сховатися вiд них.
  
  
  Сiм'я була невтiшною, як нiби розмови про вимушене переселення втратили ih мужностi. Йосип зупинився i обернувся. Вiн постояв мить, обрамлений дверним косяком. Сонце позаду нього велично вiдкидав тiнь на зношений пiдлога викладена його предками. "Замкни дверi цi"ю балкою поруч з нею", - сказав вiн. "Я постукаю три рази повiльно. Нiкого бiльше не впускай. Потiм все voni пiшло.
  
  
  Коли ih shaggy стихли, її встав i замкнув дверi, як вiн сказав. Товста кругла балка входила в дерев'янi затискачi по обидва боки день i виглядала досить мiцною, щоб витримати досить жорстку атаку. Її обмацав свою одяг i виявив, що вона все ще мокра. Менi хотiлося вийти, але я був поранений, сильно ушиблен, i вiдчував сильний бiль. Кожен мускул у менi напружився i нив.
  
  
  Посеред кiмнати її дещо нерiшуче пройшов 108 ступенiв тайцзи-цюань, езотеричної форми Коен Vii. На виконання всього ритуалу у мене пiшло двадцять хвилина, але потiм її, вiдчув себе освеженным i натхненним, а потiм короткого вiдпочинку повторити його знову. Потiм третього разу її повернувся до своїх одеялам i занурився в дзен-транс. Звiльнившись вiд свого тiла i зовнiшнiх вiдчуттiв, її, розмiрковував про долю Джзана i про свою нездiйсненну мiсiю.
  
  
  Тiльки праця з самого початку виглядало пiдозрiло. ..
  
  
  У тебе репутацiя вовка, N3, - сказав менi Хоук з байдужим обличчям. "Тобi сподоба"ться це нове завдання".
  
  
  Коли мiй бос вда"ться до гумору, вiн незмiнно сарказмом. Її ляснув по м'ячу перед собою, я знаю, що вiдповiдати безглуздо. М'яч потрапив у траву навколо дванадцятою лунки. Великий вибитий дерен злетiв i сiв менi на черевик.
  
  
  Скриплячи зубами, її копався в бур'янах, щоб знайти свiй м'яч. Ми були в Delaware Golf & Country Club, на протилежнiй сторонi Потомака далi вiд офiсiв AX у Вашингтонi. I ми прикинулись купкою звичайних обивателiв сич цi"ї гри. Для мене це було просто: менi не треба було прикидатися.
  
  
  "Ви коли-небудь чули про Полгаре Мiланi?" - запитав Хоук, йдучи за мною.
  
  
  Її штовхав нарциси сво"ї ключкою для гольфу. Її колись знав Мiлана в Германiй, - вiдповiв я. "Зараз ему, повинно бути, пiд шiстдесят. Останн", що я чув про nen, це те, що в горах сво"ї рiдної Югославiї вiн очолював якийсь хорватське рух за незалежнiсть.
  
  
  - Полгар Мiлан теж був агентом AX. Ми допомагали покривати його витрати, якщо ти розумi"ш, про що я. Ми нiколи не знали его групу. Я не знаю, чи " його люди справжнiми патрiотами, чи це просто банда головорiзiв, вбива" i грабящая пiд всеосяжними гаслами свободи i революцiї. Досить того, що Мiлан був там зi збро"ю, яку вiн час вiд часу доставляв навколо свого табору в Аптосе.
  
  
  - Що, сер ? Ви ма"те на увазi, що Мiлан мертвий, а його група все ще дi"?
  
  
  'Саме так. Вiн був застрелений в перестрiлцi з югославськими вiйськами десять днiв тому. Це була сутичка, яка займа"ться не омелою до нас нiякого вiдношення. Ти вже знайшов свiй м'яч? - недбало запитав вiн.
  
  
  'Нi.'
  
  
  "Ви завжди можете взяти цi два штрафних очка".
  
  
  "Я знайду цей м'яч".
  
  
  Вiн пiдняв плечi. - Що б це нам люди Мiлана досi тхора використовують базу в Аптосе.
  
  
  Аптос - це орлине гнiздо в горах. Це колишнiй римський табiр рабiв, названому так на честь первiсної кар'"ри, яка перебувала там ще ранiше, за часiв влади грекiв". Добре, якщо вам подоба"ться давня iсторiя. Яке вiдношення все це ма" до вовка?
  
  
  - Не будь таким нетерплячим, Нiк. Ти бiльше нiколи не знайдеш цей м'яч". Хоук притулився до дерева i демонстративно вийняв сигару з целофану, поклав її до рота i закурив. Вiн продовжував у смердючому хмарi диму. "У Мiлана в якостi вихованця був напiвдикий бiлий вовк. Дивний вибiр, але бiльш-менш пiдходить, якщо ви знали цю людину. Цей вовк всюди ходив з ним, i не тiльки за вiдданостi. Не знаю, як Мiлану це вдалося, але вiн зробив невеликий надрiз в сервiси складках шкiри на шиї вовка. Це було як маленька плоска сумка. Її не можна було побачити з-за хутра, i вовк її як би охороняв. Мiлан використовував цю сумку для перевезення секретної iнформацiї.
  
  
  Це дуже незвично, чи не так?
  
  
  Її теж завжди так думав, але Мiлан у своїй непристойнiй манерi думали, що це чудова iдея".
  
  
  - А тепер вiн мертвий?
  
  
  "Вовк тепер в залi у його вдови".
  
  
  А де ця жiнка покiйного Мiлана?
  
  
  "У Аптосе. Де ж ще".
  
  
  Її зупинився, сперся на рукоять ключки для гольфу i вiдчув, її раптом дуже втомився. Її дуже давно працював у Хоука в АХ, щоб не знати, до чого це призведе. - Нi, не говорив менi. Дай вгадаю. Коли Мiлан загинув, у вовчiй шкурi була iнформацiя, i вона потрiбна нам зараз вiдкрито. Тепер його повинен я вiдправитися в Аптос про неї .
  
  
  - Голос-голос.
  
  
  Але ця жiнка зна", що я повинен прийти?
  
  
  'Так. Вона чека" на вас вже два днi.
  
  
  "Чому я завжди останнiм чую таку iнформацiю?"
  
  
  'Ну давай же. Її знайшов твiй м'яч, - сказав Хок, пiднiмаючи ногу з того мiсця, де вiн був утиснений в землю. - Коли ми повернемося, її намалюю вам карту Аптоса i скажу, як зв'язатися з нашим людиною в Метковиче. .. '
  
  
  Так i було: вiд Метковича до акведука Джзан. Це великого сенсу не мають шалено, але мiй населений пункт росiї, нехай i майже провалена i, очевидно, поставлена пiд загрозу, все ще тривала. Вчора це був не просто блокпост бiля Метковича. Це був блокпост для однi"ї людини, пiдтримуваний вiйськами, собаками i винищувачами. Хтось попереджав югославiв, що я приїду, а це означало, що мо" прикриття зiрвано, а мої документи тепер дуже небезпечнi для використання. Аптос мiг стати пасткою, а у мене не було рiшенням дiзнатися про це. Доводилося бути дуже обережним, але вже сьогоднi вночi назавжди було пробиратися в Аптос.
  
  
  У дверi тричi постукали. - 'Привiт. Ти чу"ш мене?'
  
  
  Її впiзнав голос Арвии, але не вiдповiв.
  
  
  - Я сама, - сказала вона. "Будь ласка, впусти мене".
  
  
  Його загорнувся в одне з ковдр i пiдкрався до дня. Там я приклав вухо до холодного дереву i уважно прислухався, але нiчого пiдозрiлого не почув. Нам скрипу важких чобiт, нам тихого дихання чоловiкiв, що стоять поруч з нею.
  
  
  Що ти хочеш?'
  
  
  'Її . ...Її принесла новi бинти... для твого боку, - сказала вона, сiпаючись, як би розгубившись.
  
  
  Її вже зав'язав навколо талiї смужку тканини, але вона ослабла з моїх вправ, i була хитатися кров'ю. Її згадав пульсуючий бiль у проведенi обчислення минулої ночi, i страх, що зламав ребра. Але це було не так. На щастя, goggle, залишив лише подряпину. Шкiра, як i ранiше, була нiжно-жовто-фiолетового, де, принаймнi , не було суперечною рожевої смуги, i пов'язки потрiбно було змiнити, перш нiж його змiг вирушити далi. - Добре, - сказав я. - Але не заходь, поки я не скажу.
  
  
  - Як хочеш, - вiдповiла вона.
  
  
  Її прибрав заслiнку i повернувся до ковдрi. Потiм її позiхнув, i дверi вiдчинилися досить широко, щоб пропустити її . Вона тут же знову закрила його i поставив балку на мiсце.
  
  
  Ах, - зiтхнула вона, пiдхiд до мене. Кiнчик її язика вислизнув i увлажнил губи. В її очах був яскравий блиск. - Ми зовсiм однi, ти це зна"ш?
  
  
  - Почекай хвилинку, Арвия. Твiй батько зна", що ти тут?
  
  
  "Вiн був дуже зайнятий. Її не хотiв турбувати його.
  
  
  "Угу. I твоя мати?'
  
  
  - Вона теж була зайнята.
  
  
  Вона опустилася на колiна поруч зi мною i простягнула руки. 'Розумi"те? Її принесла тобi бинти. В руках у нах був великий згорток, бiлий бинта. - Я перев'яжу тебе груди. Тодi ти вiдчу"ш себе ценымногие краще.
  
  
  - Спасибi, - сказав я, усмiхаючись,-ей. Вона була так близько, що я вiдчув теплу груди на сво"му обличчю, щоб вдихнути аромат її свiжої шкiри. Вона натягнула простирадло на мою талiю i обережно почала розв'язувати пов'язку, її пальцi ковзали по моїй оголенiй шкiрi.
  
  
  Я завжди була тут одна, - сказала Арвия, смикаючи пофарбованi тканина. "А паровi такi нуднi. Там, звiдки ти родом, нудно?
  
  
  'Нiколи. Але досi тхора менi не було так нудно в Джзане
  
  
  "Це правда, якщо ти жiнка", - надулась вона. "Всi мої подруги замiжнi i мають одного або двох дiтей, i я хочу те ж саме для себе. Його любила ранiше i теж " шанси вийти замiж, але я не хочу виходити замiж за хлопця з Джзана. Вони, як вiвцi, а ти... .. '
  
  
  Її руки тепер обпалювали мою голу шкiру. Вони опускалися самi по собi, пiрнаючи пiд ковдру i, кружляючи навколо мого життя i попереку. Вона торкнулася мене один раз, дуже легко. Її затамував подих. Потiм її вiдкинув ковдру вбiк, i її очi затуманились, i наповнилися бажанням, коли вона подивилася на мене зверху вниз.
  
  
  Вона хрипко засмiялася, коли її рожевий язик знову ковзнув mimmo ee губ. Повiльно, учасникiв, вона розстебнула блакитну блузку i показала свою пружну, круглу груди. Легкий вiдтiнок самовпевненостi пробiг по її обличчю, коли вона повiльно пiдняла сво" тiло, щоб вилiзти з-пiд спiдницi. Мої очi блукали по її наготi, i вона присiла навпочiпки, щоб спустити трусики зi своїх тремтячих стегон. Вона впустила його на пiдлогу поруч з блузкою i спiдницею.
  
  
  Її очi були прикутi до мого тiла, i вона прошепотiла низьким, м'яким голосом. 'Її-хочу тебе. Її готелю тебе, коли вперше побачив тебе, коли батько привiв тебе сюди минулої ночi.
  
  
  Арвия лiжку поруч зi мною на ковдру. Її провiв рукою по гладкостi ee сiдниць. Вони були гарної форми, i її груди були теплими i м'якими, притискаючись до моїх грудей. Вона пiдняла обличчя i мiцного притиснула свiй вiдкритий рот до мене , коли її рука ковзнула вниз мiж нами. Її не мiг не зойкнути, коли прохолоднi пальцi зiмкнулися навколо мене; потiм вона притулилася всi"ю довжиною тiла до мене... - Так, зараз, - простогнала вона. "Зараз, будь ласка."
  
  
  Її пiдтягнув її пiд себе, i вона розсунула ноги, щоб прийняти мене. Її, вiдчував, як тремтить її тiло, коли вона повiльно рухала стегнами вперед i назад. Її стегна притиснулися до моїх нiг, а щиколотки зiгнулися i зiмкнулися навколо моїх нiг. Її глибоко занурився в її м'яку плоть, i вона напружилася пiдi мною, стогнала пiд моїми поштовхами, вiдкриваючи i закриваючи свої стегна i мотаючи головою вперед i назад, в чистiй i повної капiтуляцiї. Її, вiдчував, як росту i расширяюсь в нiй з витонченим задоволенням, яке росло в менi, i я виявив, що вона наближа"ться до сво"ї кульмiнацiї, коли вона мiцнiше стискала мене i рухалася пiдi мною з бiльшою силою.
  
  
  Бiльше! Так. Ще, - благала вона, ще бiльше збуджуючись, штовхаючи мене по ногах п'ятами. Потiм вона скрикнула, криком, який рiзко прорiзав тишу хатини. Вона конвульсивно сiпнулася, постогнуючи вiд задоволення, коли її скiнчив в нах. Потiм її тiло безвiльно откинулось тому, i вона замовкла, якщо не вважати неконтрольованої тремтiння ee стегон, якi мiцного притиснулися до моїх стегон. Ми обидва лежали нерухомо, втомленi i повнiстю задоволенi.
  
  
  Пiзнiше ми в таку гру ковдри i взяли суп, який її мати залишила у солярка. Особа Арвии почервонiло вiд задоволення, коли вона дивилася на мене з безсоромним iнтересом, поки її, говорив з нею.
  
  
  Слухай уважно, - сказав я. - Ти ж зна"ш, що я edu в Аптос, чи не так? - Я так i думала, - вiдповiла вона поверх кiнця гуртки. Вона простягнула суп, i очi її знову стали сумними. - Але ти нiколи не досягнеш успiху. Всюди солдати.
  
  
  Її спробую, Арвия. I якщо його зможу , її постараюся допомогти вам та вашим людям.
  
  
  Але як?
  
  
  Її, похитав головою, загубившись у власних думках. 'Я не знаю, як. Але якщо Джзан буде знищений iз-за того, що солдати хочуть битися з повстанцями, Аптос повинен я чимось допомогти.
  
  
  - Ти хороша людина, - прошепотiла вона.
  
  
  "Найголовнiше, що ви повиннi опиратися як можна довше. Як тiльки ви сядете в поїзд, ми бiльше нiчого не зможемо зробити.
  
  
  Арвия на мить призвела погляд, а потiм мовчки простягнула нашi гуртки на стiлець. Вона повернулася i стала передi мною, все ще мовчазна, i її обличчя був затьмарений страхом та занепоко"нням. Нарештi вона рiзко сказала: "Я б готель... .. що може бути її можу зупинити вас вiд вашого божевiльного плану. Це безнадiйно для нас i вас. .. дуже небезпечно.
  
  
  Її розсмiявся, спираючись на лiктi, щоб вивчити її скульптурну красу. - Гарячi слова. обпiкають. Але її так довго був крутий, i мене нашi разу не спiймали.
  
  
  'Нiколи?'
  
  
  - Ну, майже нiколи.
  
  
  - Ти заслугову"ш нагороди, - сказала вона, важко дихаючи. "Ти заслугову"ш багатьох нагород. I менi теж ста" жаркого. Гаряче, як вогонь. Вона сидiла назавжди мною, i я вiдчув, як у нижнiй частинi мого тiла знову розгора"ться вогонь. "I у нас залиша"ться багато годин", - додала вона. "Багато годин."
  
  
  
  Роздiл 3
  
  
  
  
  З настанням темряви Йосип, вiрний сво"му слову, вивiв мене за межi Джзана. Вiн провiв мене практично пустельним вулицями, через широку долину за селом, а потiм на скелястий мис. Через кiлька годин ми зупинилися, i пiд укриттям навколо валунiв вiн розлучився багаття та й зварив каву. Використовуючи гостру палицю, вiн вычертил землi карту i пояснив менi мережа шляхiв, по яким менi потрiбно було пройти, щоб дiстатися до Афону.
  
  
  "Це вiдрiзня"ться вiд того, що було заплановано ранiше", - сказав я, згадавши маршрут, зазначений менi Хоуком.
  
  
  - Так, - вiдповiв вiн. - Але ти виходиш через iншого мiсця. Її покажу тобi найкоротший шлях звiдси, i навiть таким шляхом тобi потрiбно багато годин, щоб дiстатися до задньої частини Аптоса.
  
  
  - Ззаду?
  
  
  "На жаль, моїм другом, - пояснив вiн менi. "Я не чарiвник. У Аптос ведуть лише двi дороги, i вони не пов'язанi мiж собою. Ви повиннi пам'ятати, що " вагома причина, по якiй Apthos важкодоступний. Колись це була в'язниця для рабiв i гладiаторiв, а тепер. .. -- Вiн зiтхнув, тремтячи. "Ви були б повиннi повернутися до Метковичу, якщо хочете наблизитися до Афтосу спереду", - лагiдно додав вiн.
  
  
  - Покажи менi дорогу, Йосип, - сказав я, внутрiшньо простонав. Це була вже сота помилка. - Хок сказав менi, що дружина Мiлана чека" на мене, але певним чином i у визначений час. Її вже запiзнювався, що саме по собi було пiдозрiло, i коли її нарештi доберуся туди, це буде не вiн сторони . Партизани могли б бути дуже чутливi до цих точках, особливо з пальцем, який вони тримали на спусковому гачку.
  
  
  Коли Йосип закiнчив сво" пояснення, i її повторити ему маршрут по пам'ятi, вiн стер карту i знову зiбрав речi. Потiм, мiцного обнявши мене, вiн ковзнув в нiч i зник.
  
  
  Їй був один. Дружина Йосипа при"дну"ться мою одяг в порядок, а Арвия приготувала для мене пакет з їжею, щоб її мiг продовжувати шлях. Мiй газова бомба була "диною збро"ю, яке в мене залишилося. Її втратив свiй стилет, коли зiсковзнув вниз з акведука: "Бомба тепер була у мене в кишенi. Сiм'я Йосипа зняла її з мо"ї ноги, коли їй був без свiдомостi, i ретельно висушила разом з усiма моїми речами. Вона стала майже непридатною, i в Джзане не було нiчого, що я мiг би використовувати замiсть втраченого зброї.
  
  
  Її почав йти повiльним, впевненим кроком, щоб зберегти свою енергiю, i нiколи не вiдхилявся вiд напрямкiв, якi дав менi Йосип. Це була довга прогулянка. Поки її панцир з темним долинах, вiтер завивав середовищ, сухих дерев, щипаючи мо" обличчя. Її панцир по високих хребтах, а на моїх нога, лежав величезний мертвий свiт, i крики нiчних звiрiв вселяли в мене надiю, що у вовка Мiлана не надто багато родичiв в цьому районi. Всiй територiї готелю, а швидко почала пiднiматися, перетворюючись в масивнi скелi, i, нарештi, коли горизонт зафарбувався в рожевий колiр зорi, її досяг Афону.
  
  
  Хоук не перебiльшував. Аптос був орлиним гнiздом, десь високо в горах. Природа створила воiстину неприступну фортецю, оточену непрохiдними горами неприступними скелями. Це було схоже на острiв в небо, а чорний вхiд являв собою не що iнше, як вузький прохiд близько семи метрiв завдовжки, з'"днаний з дорiжкою запаморочливої сходами, яка вирiзана вручну.
  
  
  Її шталь пiднiматися до табору, вiдчуваючи себе голим i незахищеним, легкою здобиччю для всього i вся... Я пiднявся по гвинтових сходах i дiйшов до перевалу. Вiдвертi попереду її побачив старе змiцнення. Воно було залито сiрим свiтлом без тiней. Єдиним звуком був шепiт вiтру над плато.
  
  
  Було дуже тихо, надто пiдозрiло тихо. Стандартна процедура полягала в тому, що виставили вартових , а мене б уже покликали. Коли її панцир по вузькому проходу, що її вiдчував на собi погляди навколо прихованих щiлин, але нiчого не бачив. Її шталь обережнiше розлюченого пуми, i мої нерви напружилися, коли її вiдчув щось ще: я вiдчув, що йду вiдкрито в пастку.
  
  
  Її пройшов приблизно половину проходу, коли передi мною навколо скелi з'явилися двi величезнi фiгури. У тьмяному свiтлi я не мiг розгледiти ih осiб, i вони пригнулися до мене. Її, розвернувся навколо сво"ї осi, думаючи, що зможу повернутися до виходу. Але ззаду до мене також наближалися двi темнi тiнi. Ми зiйшлися в дикому сплетiннi рук i нога.
  
  
  Кулак врiзався менi в життi. Її автоматично парирував його з допомогою прийому Tie Sjow Shemg Sjie, схопивши лiвою рукою лiве зап'ястя нападника i заблокувавши його лiву руку своїм правим передплiччям. Її стиснув обидвi руки i витягнув силу его атак. Перш нiж вiн устиг що-небудь придумати, ревматизму, її опустив лiву руку i прибрав праву, натискаючи передплiччям, змушуючи його втратити рiвновагу. Тодi її вдарив його ногою в колiнну чашечку.
  
  
  Якщо все зроблено правильно, це може вимкнути його час. Але я стримувався, бо не хотiв гасити ih назавжди. Боже мiй, цi паровi повиннi були бути на мо"му боцi. Проблема була в тому, що я був "диним, хто це знав... Чоловiк втратив свiдомiсть, врiзавшись у людини позаду нього.
  
  
  - Гей, - вигукнув я. "Гей, зачекай хвилинку. її . .. '
  
  
  Це було все, на що у мене був час. Початку другої чоловiк стрибнув менi на шию ззаду. Его руки потягнулися до всiх частин тiла, до яких вiн мiг дотягнутися. Її застосував прийом Шань Сь"н Ден Шо", потiм пригнувся i сильно штовхнув його в життя пiдошвою лiвого черевика, прикинувшись, що ударяю его лiвою рукою по обличчю, щоб переконатися, що вiн не буде парирувати мiй удар.
  
  
  Вiн видав хрипкий крик i впав.
  
  
  Її продовжив. Чоловiк, що впав пiд вагою мого першого нападника, скочив на ноги i вмить моїми пальцями вчепився в горло.
  
  
  Четвертий чоловiк сильно вдарив мене по ногах, i вiн впав. Митт"во вiн стрибнув на мене зверху, i кiлька секунд я не був упевнений в тому, що то бачу. Повинно бути, вiн був одним навколо самих великих людей, з якими її коли-небудь стикався. Це був гiгант, не менш шостий футiв, рiвних пропорцiй. Його плечi були настiльки величезними, що здавалося, що вiн носив наплiчники для регбi. Може бути, це тому, що вiн зiщулився, але його гол з квадратною щелепою на плечах не виглядала так, нiби нах " шия. Його ноги були створенi для того, щоб тримати бiльярдний стiлець, а руки були трохи тонше. Його лiва рука повинна була бути шириною не менше метра. У нього не було правої руки. Замiсть цього у нього був трехконечный гак. Все, що йому потрiбно було зробити, це направити цей гак в певному напрямку, i я був би розрiзаний, як риба.
  
  
  Вiн спробував низменному, рiзко пiрнути. У мене не було часу спробувати кидок животом; Це був уже занадто зайнятий, перевертаючись i блокирая его смертоносний гак. Лiвою рукою схопив її его зап'ястi, схоже на колоду, а правою рукою схопив його за лiве плече, притиснувши свої черевики до його кiсточок. Його ноги вiдлетiли в бiк, i вiн пролетiв назавжди мною по дузi. Коли вiн ударився об землю, вiн здригнувся.
  
  
  Її тут же схопився i закружляв навколо сво"ї осi, щоб нас на мить не втрачати його з виду. Вiн приземлився на ноги шкереберть, i знову атакував. Її випустив ногу i знову схопив цю руку, використовуючи всю її дивовижну силу, щоб повернути її наполовину. Потiм, зiгнувши його руку, рубонув її его долонею. Повинен був вiдбутися рiзкий перелом кiстки, потiм якого его гак шталь б марним. Але замiсть цього моя рука онiмiла, нiж боляче. Його рука була металевою до самого лiктя.
  
  
  Ха, вiн пирхнув. - Зараз їй тебе вб'ю. Його очi були розмiром з блюдця, сяючi ненавистю i злобою.
  
  
  Вiн замахнувся на мене своїм гаком i заричав вiд гнiву. Його парирував удар лiвою, i його удар позначилася вниз. Потiм її, вiдступив убiк, щоб ударити його в дiафрагмi суглобами правого кулака. Але вiн був таким же швидким, як i високим. Вiн схопив мiй кулак долонею лiвої руки i почав його стискати. Її, вiдчував, як напружилися сухожилля i кiстки, як нiби вони вотум-вотум вибухнуть i зламаються, як розпалювання.
  
  
  Мої сили вичерпалися. Вiн стиснув сильнiше, його рука стискала мою, як лещата. Мої ноги тремтiли, вже ослабленi багатогодинним переходом. Ще мить, i тро" iнших чоловiкiв стрибнуть на мене, i все буде скiнчено. Моїм "диним шансом був удар Djöe Фен-Sjie pi, але це залишило б мене незахищеним вiд цього жахливого гака.
  
  
  Моя лiва рука метнулася вперед, вiдбиваючи його зап'ястя. Моя права рука була вiльна, але в цей самий момент його права рука махнула, i гострi кiнцi его гака встромилися в мою куртку. Її iso усiх сил штовхнув його в плечi. Вiн спiткнувся, i пролунав трiск, коли шкiряний рукав вiдокремився вiд плеча.
  
  
  Пекучий бiль пронизала мiй мозок, i темна кров ринула крiзь мiй синiй светр. Тим не менш, її дозволив собi напасти на нього, перш нiж вiн встиг вивiльнити свiй гак, а решта тро" накинулися на мене ззаду. Її вдарив його его, з правої гомiлки лiвою ногою i зробив простий кидок колiном.
  
  
  Его руки хитнулися, як лопатi вiтряка, i вiн знову впав. Її уперся стегнами ему в груди i притиснув його руки колiнами. Її схрестив руки так, що мої зап'ястя були притиснутi до його горла, якщо це можна назвати горлом, i вiн вiддав все, що у мене було. Його не намагався вбити його, її просто готель вiдключити його, зупинивши приплив кровi до його мозку. Це було неможливо. Моя поранена рука вiдчувала гострий, пульсуючий, нестерпний бiль, але я навалився на нього всi"ю сво"ю вагою, знаю, що менi потрiбно розiбратися з ним i швидко. Її, чула, як позаду мене йдуть тро" чоловiкiв, i руки велетня ковзають менi пiд ноги. Її натиснув сильнiше. Його очi почали заходити. Щось холодне i металеве притулилася до мого правого скронi. Жiночий голос сказав: "Якщо вiн помре, її знесу тобi голову".
  
  
  Її повiльно повернувся, ще, не хочу послабити тиск, i виявив, що дивлюся в ствола гвинтiвки "Часи Каркано".
  
  
  Її подивився трохи вище. Жiнка твердо простягнула свої довгi прямi ноги, притиснувши приклад гвинтiвки до плеча, i з звичною впевненiстю дивилася на мене. Гей, було близько тридцяти. Її штани i сорочка вiльно бовталися там, де її талiя звужувалася i туго натягалася там, де ee повнi груди i соковитi сiдницi притискалися до м'якої зношеної тканини. Її синювато-чорне волосся було коротко пiдстрижене й прилягали до чола, палаючим очам i гордому червоному ротi.
  
  
  Її знову подивився на чоловiка. Вiн вже шталь синього кольору, i її трохи сильнiше притиснув його горло з збоченим почуттям. - Стрiляй, - сказав її ей. "Принаймнi, тодi бiль припиниться ".
  
  
  "Я обов'язково це зроблю. Його обов'язково вб'ю тебе, якщо ти не викона"ш мiй наказ.
  
  
  "Якщо її вiдпущу його, вiн уб'" мене".
  
  
  - Iдiот, - прошипiла вона. "З ними тхора, як ви потрапили сюди, вам було направлено зброя. Якщо б ми гуртожитках тво"ї смертi, ти б давно був трупом. Але ти розлютив Хеш своїм викликом, i вiн вийшов через себе. Не зло мене зараз, чи ти втратиш сво" життя.
  
  
  Її вiдчув прилив горького захоплення красою i силою цi"ї жiнки, i подумав, як добре було б вивiльнити в нiй частина цього зарозумiлостi. Тодi її зрозумiв, що повинен був залишитися в живих, щоб спробувати, i що вона тримала рушницю, яким обов'язково скориста"ться. Її, зiтхнув i послабив хватку. - Добре, - сказав я. 'Але її . .. '
  
  
  'Нiчого такого. Нам слова.' Ios ткнула мене сво"ю рушницею, щоб пiдкреслити свої слова. - Давай, вiдпусти його та зберiгай спокiй. Хеш Падра подба" про те, щоб ти сказав нам те, що ми хочемо знати, а не те, що ти хочеш сказати.
  
  
  Зi спокiйною байдужою позицi"ю її повiльно сковзнув з чоловiка i поклав руки на землю. Зараз не час показувати страх. Чоловiки зiбралися навколо нас, один кульгав, а iнший потирав життя там, де її его торкнувся. Iншi при"дналися до них спустясь зi скель, поки всi шiсть не partizan втупилися на мене крiзь продуваемую вiтром темряву, все сподiваючись, що я рухну на землю i буду благати про пощаду.
  
  
  "Хеш? Хеш, ти в порядку? - з тривогою запитала жiнка. Людина на землi втягнув повiтря, i його масивна груди надулася, як повiтряна куля. Через мить вiн сель, вiдкашлявся, сплюнув i посмiхнувся з набитим золотими зубами ротом. - Так, - прогарчав вiн. "Це була хороша спроба, але недостатньо, щоб зупинити Падру".
  
  
  - Вам знадобилася жiнка, щоб врятувати вас? - недбало вiдповiв я.
  
  
  Вiн нахилився вперед i тицьнув твердим кiнчиком свого гака в мо" горло, якраз над артерi"ю лiворуч. З холодною люттю вiн сказав: "Пильнувати за своїми словами, iнакше вони можуть стати твоїми останнiми. Навiть самий гучний дзвiн замовка", коли з нього знята дзвiниця".
  
  
  Її насилу проковтнув, раптово вiдчувши свою мову. - Ти був дурний, коли намагався шпигувати за нами.
  
  
  "Я прийшов сюди не шпигувати, - сказав їй Хеш-Падре. "Мене звуть Картер, Нiк Картер, i її... .. '
  
  
  - Ти брешеш, - гарчав, перервав вiн.
  
  
  " Вставай, Нiк Картер повинен був пройти через Дверi кiлька днiв тому.
  
  
  "Дверi... ти ма"ш на увазi головний вхiд?"
  
  
  - Нiби ти цього не знав, - усмiхнувся Падра. - Ми послали людину, щоб зустрiти Картера i провести його сюди. Але нашого людину впiймали до того, як вiн знайшов Колодязний, цього Картера. Так що ему все одно доведеться пройти через Дверi, тому що вiн не зна" нiчого кращого. Але ти прийшов через iнший вхiд. Тiльки Карак мiг послати тебе. Вiн бачить в нас маленьких дiтей?
  
  
  - Я не знаю Карака, - огризнувся я. - Але якщо ти прибереш вiд мене цей рибальський гачок, її розповiм тобi, як я сюди потрапив.
  
  
  Замiсть цього гак пiшов ще глибше. Її здригнувся, вiдчувши, як кров сочиться по всiй легкого порiзу на моїй плотi. Її швидко сказав: "Полгар "Мiлан", вiн був тут головним, чи не так?"
  
  
  'I шо?'
  
  
  "Я вдова. .. Якщо її змiг поговорити з його вдовою, її змiг би довести, хто я".
  
  
  Хеш Падра подумав, що це дуже весело. Вiн вiдкинув голову назад i голосно засмiявся, захлинаючись, i кожен раз, коли вiн знову смiявся, гак занурювався трохи глибше. Її подумав, чи встигну її вдарити його по обличчю до того, як цей гак розiрве менi все горло.
  
  
  - Якщо б ви поговорили з його вдовою, що б ви ось що сказали? - запитав вiн, коли перестав смiятися. - Що б ти сказав?
  
  
  'Забудь це. Це по-нiмецьки.
  
  
  - Спробуй, - великою країною вiн. Його очi сяяли, як у кiшки. Вiн переключився з сербохорватської на англiйську з сильним акцентом i повторити: "Спробуй".
  
  
  Її втомлено подивився на нього. Менi це подобалося все менше i менше. Чоловiки втратили терпiння, i жiнка погрозливо змахнув гвинтiвкою. Залишив їй ih на деякий час у напрузi, а потiм процитував: "Wir niemals wünschen vorangehen unsere Hass". Що означа": Ми нiколи не забудемо нашу ненависть.
  
  
  Жiнка тут же вiдповiла наступним рядком вiрша. "Wir haben jeder абер eine einzige Hass". Або: У всiх нас " тiльки одна ненависть.
  
  
  Її дивився на нах в подивi на мить. 'Ти...'
  
  
  Жiнка Полгара. Софiя.'
  
  
  - Але я її пам'ятаю Полгара старим. I ти . .. "Дякую. Але з математики i стiльки рокiв, наскiльки вiн себе почува", а Полгар завжди вiдчував себе. .. молодим. Вона злегка посмiхнулася менi, а потiм процитувала: "Ми коханого, як один, ми ненавидимо, як один, у нас " лише один ворог". Якщо ви Нiк Картер, не могли б ви сказати менi останнi два рядки ?
  
  
  - Це тiльки одне, i всього одне слово, - сказав я. "Нiмеччина нiколи не перестане ненавидiти Францiю".
  
  
  "Останн" слово - "Англiя!".
  
  
  "Але пiд час початку другої свiтової вiйни . .. '
  
  
  - Це вiрш часiв Першої свiтової вiйни, - поправив її сл. Пiсня ненавистi Ернста Лиссауэра. Але ваш свiт змiнився. Її кинув багатозначний погляд навколо себе. "Ваш ворог тепер вороги вашого чоловiка, а не Францiї чи Англiї".
  
  
  Вона опустила "часи"... "Вибачте, але ми з Полгар одружилися у Берлiнi багато рокiв потому потiм того, як вiн зустрiв вас. Ми нiколи не зустрiчалися. Її повинна була бути обережна.
  
  
  "Не в чому себе звинувачувати".
  
  
  Софiя, Мiлана повернулася до Хеш-Падре i iншим. Це Нiк Картер, - сказала вона по-сербохорватски. "Випадково вiн прийшов сюди через цей вхiд, а не через Дверi, i уникнув i армiї, i Карака. Вiтайте його.
  
  
  Вони вiтали мене з вiн же непереборною пристрастю, з якою билися зi мною кiлькома хвилинами ранiше. Вони стовпилися навколо мене з усiх бокiв, поки Падре не довелося вiддати наказ, виблискуючи крюком в ранковому свiтлi.
  
  
  Коли ми дiсталися до табору, Софiя залiкувала рани мої, а потiм приготувала для нас освiта. Мiж шматочком гвивеча, типового балканського рагу по змiшаних овочiв, i ковтком бiлого вина, зi смаком восьмого вiджиму винограду, її розповiв про напад югославiв, про Джзане i про свою подорож на Афон.
  
  
  Велика частина була правдою. Її не згадав Арвию. Це не ну справу. Її також уникав причини, по якiй її був тут. Мене явно чекали, але нiсенiтниця з цим вiршем вказувала на те, що група не знала мого цiлей. Хоук не заявляв про цю секретностi. Вiн тiльки сказав менi, що дружина Мiлана про це наполягала. Але балканська полiтика швидко змiню"ться, i обережнiсть була зрозумiлою. Потiм було випадкове згадка про людину, якого послали зустрiти мене, i iншої людини, Карача. Менi це теж не сподобалося. Але я розповiв їм докладно те, що я сказав їм. Для цих людей скромнiсть всього в двох кроках вiд боягузтва, i невелике перебiльшення не зашкодить iсторiй, особливо якщо ви хочете, щоб вона була на ih сторонi. Крiм того, її, сам отримав задоволення.
  
  
  Коли її закiнчив, вони передали менi пляшку, i її селл у каменю. Здавалося, найскладнiше позаду. Її приїхав, погодився, а решта буде легко . Я не забув сво"ї обiцянки, що постараюся отримати допомогу для Джзана, але менi довелося чекати сво"ї черги. Хок у своїй фамильярной, рiзкiй манерi пiдкреслив, що iнформацiю, яку несе вовк Мiлана, потрiбно отримати будь-яку цiну. Це був мiй наказ, i мiй наказ був важливiше всього. Її, подивився на Софiю i знову переключився на нiмецьку.
  
  
  - Фрау Мiлан, - почав я.
  
  
  "Будь ласка, кличте мене Софi"ю", - сказала вона.
  
  
  Падра, зрозумiвши сенс, якщо не кожне слово, коротко усмiхнувся i закотив очi. Її проiгнорував його, гей посмiхнувся i спробував щойно вiдкриту пляшку. "Софiя, як би нам подобався Афтос i вашу гостиннiсть, менi скоро доведеться виїхати".
  
  
  'Так. Тобi потрiбен вовк мого чоловiка.
  
  
  - Менi не потрiбен весь цей вовк, - поспiшно сказав я. "Того, що у нього з собою, досить".
  
  
  'Це неможливо.'
  
  
  'Неможливо?' Її швидко зробив ковток вина. Його вже мiг уявити свiй зворотний шлях, намагаючись втримати пiд контролем люта тварина, не втративши при цьому нам шматочки кiсток. "Не можна роздiлити цi двi речi".
  
  
  - Я маю на увазi, - тихо сказала вона, - у мене нема" цього вовка.
  
  
  'Вiн пропав? Втiк? Чи сказився?
  
  
  "Вiн у Карака".
  
  
  Її почув, як мiй голос шталь голоснiше. - Хто такий цей Карак?
  
  
  Настало довге мовчання. Софiя повернулася обличчям до ранкового сонця. Першi променi iскрилися в її волоссi, висвiтлюючи високi вилицi i шию з слонової кiстки. Її очi, здавалося, зловили його теплоту, але коли вона подивилася на мене, вони стали холоднiшими i непримиримее, нiж коли-небудь. Як i її голос, коли вона, нарештi, продовжила на сербсько-хорватською. - Спочатку розповiм тобi, як помер Полгар, Нiк. Вiн i ще дев'ять чоловiк потрапили в армiйську засiдку, таку ж, як мо", за якою ви уникли, коли увiйшли в Церну-Гору. У них не було шансiв.
  
  
  Церна Гора в перекладi з iспанської означа" Чорногорiя. Її запитав: "Его здалися, Софiя?"
  
  
  Вона кивнула. "Зрадник був одним навколо нас, втомленим вiд битв i переконаним великою нагородою.
  
  
  Вiн помер заслуженою смертю зрадника. Ми зiгнули два дерева разом i прив'язали його мiж ними. Потiм ми перерiзали мотузки, утримують дерева".
  
  
  "Але вбивства на цьому не закiнчуються", - прогарчав Падра.
  
  
  "Зараз ми перебува"мо в епiцентрi громадянської вiйни. Ми повиннi вирiшити, хто очолить нас потiм смертi Полгара.
  
  
  - М ми розкололися надво".
  
  
  "Iнша половина, - сказав я, - це Карак?"
  
  
  'Так. Еван Карак, лейтенант мого чоловiка. Вiн команду" здебiльшого, Нiк. Вiн контролю" бiльшу частину табору, а ми - iзгої.
  
  
  'Ти? Але ти жiнка Мiлана.
  
  
  "Тут жiнка розгляда"ться як спiвмешканка чоловiка, а не як його лiдером", - сказала вона з жалем. "I у Карака " вовк".
  
  
  "Вона ма" на увазi його меч", - пояснив Падра. "Вовк помер разом з Полгаром, i Карак здер з нього шкуру. Вiн використову" його, як тотем, як доказ того, що вiн законний спадко"мець Полгара. I що ще гiрше, чоловiки слухають i слiдують за ним, як бекаючi переляканi вiвцi.
  
  
  "Життя тут жорстка, а боротьба за незалежнiсть Хорватiї довга, може бути, занадто довга. Начальники втратили душу разом з молодiстю, - зiтхнула Софiя. - Але це для estestvenno. Коли ви ста"те старше, ви хочете мiцнiше триматися за те, що залишилося".
  
  
  - Ба, - сердито вигукнув Падра. "Ми повиннi атакувати. Ми повиннi помститися за Полгара i наших полеглих братiв. Але нi! Ми в Аптосе знову боремося з минулим i гра"мо в iгри, щоб забути про майбутн". За словами Карака, ми реалiсти, i я думаю, що ми тут загниваем".
  
  
  - Але ти ж розумi"ш, Нiк, чому це неможливо для нас, - сказала Софiя. "На сторонi Карака багато людей, i вiн залишиться у влади, поки в нього " цей вовче хутро. Вiн не вiдмовиться. Менi шкода, що ви все одно прийшли сюди, i тепер повиннi повернутися з порожнiми руками.
  
  
  Її, замислився на мить, коли гiрке почуття пробiгло по мо"му тiлу. Тодi її запитав по-нiмецьки: Зна" Карак про це делле, Софiя?
  
  
  "Звичайно, нi", - вiдповiла вона по-нiмецьки. "Ми з Полгаром тримали це в секретi".
  
  
  - Отже, що б там нам було, воно все ще там?
  
  
  'Так.'
  
  
  Її, встав, потягнувся i вiддаючись неминучого, її сказав сербохорватски: "Тодi залиша"ться тiльки одне".
  
  
  - Та це?
  
  
  Потрiбно забрати цей меч з Карака ".
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Софiя ахнула, коли її очi розширилися. - Нi, це неможливо!
  
  
  'Її повинен це зробити.'
  
  
  Падра вiдкрив було рот, щоб щось сказати, але її зупинив його. "Послухайте, її розумiю вашу проблему i спiвчуваю ей", - сказав я. Її проїхав пiвсвiту i пiднявся на цю богом забуту гору не для того, щоб повернутися з порожнiми руками. Її повинен робити свою роботу, i це дуже важливо. I Карак повинен це зрозумiти.
  
  
  "Вiн уб'" тебе".
  
  
  - Так, Падра. Може бути.'
  
  
  - Розкажи йому було про... .. '
  
  
  - Нi, Софiя. Це залиша"ться нашим секретом.
  
  
  - Але що ти збира"шся робити? .. ?
  
  
  Її поки не знаю. Її пiду куди-небудь. Їй нiяково пiдвiвся, розмiрковуючи, чи можу розповiсти їм що-небудь вартiсне. Але не було. - Скажiть менi, де його знайти, i побажайте менi удачi, - сказав я.
  
  
  - Нiк, ми не можемо дозволити тобi зробити це.
  
  
  - Вам доведеться мене застрелити, якщо ви хочете мене зупинити. Особа Падры закам'янiло i потемнiло, поки не стало схоже на червоне дерево. Раптом вiн заревiв: "Тодi пiшли
  
  
  всi .'
  
  
  - Тобi це не потрiбно, - сказав я. "Ця вовча шкура... .. '
  
  
  - Це так само важливо для нас, як i для тебе, Картер. Вiн повернувся i закричав на iнших. "Якi ж ми труси, що дозволя"мо цьому незнайомцю робити нашу роботу. Ми повиннi битися з Караком i вирiшити це штопора раз i назавжди.
  
  
  "Але Хеш. Нас так мало, а у Карак так багато людей .. - Вiн придушив її протест нищiвним ударом правої руки по землi i вiдчайдушним прокляттям. Знову настала важка тиша, i в мене виникло гнiтюче вiдчуття, що вовк Мiлана ста" символом, за який сторони зiткнуться. I її буду в центрi цього, коли кров почне текти. Один за iншим чоловiки кивали i висловлювали свою згоду з Падрой, поки, нарештi, не пролунав загальний гучний крик, який заклика" нас йти. Софiя пiдiйшла i стала поруч зi мною, її очi були темними i грiзними.
  
  
  - Пiшли, - вигукнула вона, пiднявши гвинтiвку в повiтря. "Ми всi пiдемо".
  
  
  - I швидко, - крикнула Падра, - поки ми знову не впали духом.
  
  
  Громовий смiх був вiдповiддю, але смiх був останнiм, про що думав її. Менi не подобалася думка, що я поведу ih на бiйню. Софiя йшла поруч зi мною по вузькому проходу, її плечi були розправленi, а феноменальна груди гордо випнута. Вона йшла, як чоловiк, без марнославства i залицяння, хоча час вiд часу її стегно стосувалося мого .
  
  
  Ми, мабуть, виглядали як старий плакат, коли увiйшли в мiсто. Ви зна"те, такi плакати: героїчна селянська пара, стоїчно дивиться в майбутн", вiн з рукою на важелi сво"ї гiгантської машини, а вона зi снопом пшеницi в руках. Тiльки у мене не було такої милої iграшки, а Софiя тримала в руках старе рушницю. За нами йшла рiзношерста команда, одягнена в лахмiття, i трима" зброю. Всемогутнiй Бог . ..
  
  
  Ми йшли по зарослих вуличках мiж остовами цегляних i бетонних будiвель. Коли-то нижнi поверхи були в основному табернами, невеликими магазинами з дерев'яними навiсами на петлях, якi можна було опустити, щоб вони служили прилавками. Верхнi поверхи були будинками з балконами та сходами, а дахи були покритi черепицею. Але тепер старий Афтос був мертвий, поранений погодою i зневагою, поки вiд нього не залишилось нiчого, крiм купи зарослого щебеню.
  
  
  Час вiд часу mimmo проходили самотнi жiнки, в основному одягненi з нога до голови в чорне. Вони квапилися далi, зупиняючись лише на мить, щоб повернутися i щороку нам услiд. На вузьких вуличках проти нас юрмилися люди, однi старi i гордi, а частiше молодi, з червонi" особами i цинiчними або боязкими очима i нерiшучої ходою.
  
  
  - Хiба ви з Падрой не говорили, що люди тут старi? - з цiкавiстю запитала її, Софiю.
  
  
  "Це вони, хто зiбрався навколо Карака, i кого ми зна"мо багато рокiв. Але Карак також завербував нових. Її губи зiгнулися в чханнi. "Вони кажуть, що вони тут, щоб боротися за праве дiло, але iнодi її задаюся питанням, наскiльки глибокi ih намiри. Особливо мене цiкавить Карак.
  
  
  "Принаймнi, це звучить як божевiльний".
  
  
  "Ми не просто злодiї, - сказала вона. Потiм вона замислилась, не доказавши фрази.
  
  
  Як i бiльшiсть римських мiст, Афон омела форму оз i розташовувався симетрично навколо проспекту, над яким височiв храм. Вiд цього храму майже нiчого не залишилося, але коли ми пiдiйшли до сходiв, що ведуть до нього, Софiя показала пальцем i сказала: "Ти вже не можеш його побачити, Нiк. А з iншого боку будинку Вигилуса. Це був самий великий i кращий будинок, i вiн досi тхiр мiститься в кращому станi, нiж iншi будинки, так що саме тут зупинився Карак. Її колись, маршрут там, - з гiркотою додала вона.
  
  
  "Вигилус, мер, чи не так?"
  
  
  - Швидше командир гарнiзону. Губернатор провiнцiй жив у Сплiтi. На самому делле це мiсто заснував iмператора-язичника дiоклетiана. Аптос був невеликим прикордонним постом, i вигилус вiдповiдав за невеликий гарнiзон, i рабiв, якi працювали в каменоломнях i навчалися бути гладiаторами.
  
  
  Ви все ще можете бачити загони i темницi ", - зауважив Падра, пiдiйшла до нас. Вiн махнув гаком на затонулий амфiтеатр. "Вони померли там. .. або дожили до смертi в Рiме".
  
  
  Її вивчав довгу овальну чашу. "Схоже, вiн все ще використову"ться", - сказав я, побачивши, в якому хорошому станi вiн був.
  
  
  - Так i ", - продовжив Падра. "Ми завжди використовували його для стрiльби по мiшенях i занять спортом. Не так давно, коли Полгар був ще живий, Карак запропонував використовувати його для iнших iгор - старих iгор.
  
  
  "Гладiаторськi фарби? Ти жарту"ш.'
  
  
  "Не до смертi, а саме так, як вони давньоримськi змагання". Софiя сумно похитала головою. "Полгар не схвалював цього, але вiн довiряв Караку, як сво"му лейтенанту, i тодi це здавалося невинною забавою".
  
  
  - Римлян теж, - сказав я.
  
  
  "I, як i у випадку з римлянами, його популярнiсть зросла". Глибоко зiтхнувши, Падра пiднялася сходами. "Це чисте безумство - битися одного з одним. Коли це закiнчиться?
  
  
  - Клянуся Караком, - похмуро сказала Софiя i повела нас нагору.
  
  
  Для храмом була велика площа, а вiдразу за нею перебувала напiвзруйнована вiлла, оточена залишками стiни. Не довго думаючи, ми попрямували до вiллi.
  
  
  - Голосувати саме, - сказала Софiя, i її вперше почув, як тремтить її голос. Чоловiки при"дналися до нас ззаду, крадькома переглядаючись i приглушаючи голосу. Атмосфера була спокiйна: заряджене спокою, що переду" сильної грози, i кожен навколо нас, це чудово усвiдомлював. Сумовитий ранковий святий не проник за нами на вiллу. Ми йшли по гулкому коридору з мерехтливими смолоскипами. Потiм ми ввiйшли в простору прямокутну кiмнату, освiтлену трехногими жаровнями. В повiтрi важко висiв запах палаючого масла. Столiття тому вiлла була прикрашена прикрасами становища i багатства: важкими килимами, викладеними вручну мозаїчними пiдлогами i багатими фресками. Тепер килимiв не стало, пiдлогу потрiскався i покрився гряззю, вiн скрипiв пiд ногами, а фарба потьмянiла чи потрiскалася. Тепер не було нiякий iнший меблiв, крiм довгого стiльця з необробленого дерева i пари лавок, на яких чоловiк двадцять дивилися на нас дико.
  
  
  Мiй погляд метнувся вздовж крiслi до невеликого пiднесення в iншому кiнцi кiмнати. Пiднесення було будь кiлькома кам'яними блоками, i було вкрите тканинами i шкурами, дуже потертими. На nen стояла кругла крiсло без спинки, за логiкою iменоване римським крiслом, i знову триногий жаровня.
  
  
  У цьому крiслi сидiв чоловiк. Її вивчав його в непевному свiтлi жаровнi. Вiн був повним, з густою кучерявою бородою, що закривала його обличчя, з обличчям, покритим жорстокими зморшками i шрамами. Вiн був одягнений у пом'ятий форму кольору хакi, яку носили партизани Кастро, а його довгi чорнi волосся прикрашала полiцейська кашкет.
  
  
  У нього на колiнах лежав МАБ автоматичний пiстолет, який вiн лагiдно гладив, як улюблену iграшку.
  
  
  Вiн подивився на мене з особливим iнтересом i запитав: "Хто ти?"
  
  
  "Нiк Картер".
  
  
  Вiн sel вiдвертими. Его голос шталь рiзкiше. - Я чув про тебе, Картер.
  
  
  - А її чув про вас. Її не шталь додавати те, що чув про nen. - Ви Еван Карак, лейтенант Полгара Мiлана.
  
  
  "Мiлан " мертвий".
  
  
  'Її знаю це.'
  
  
  "Голос чому її бiльше не можу бути его лейтенантом". Карак на мить погладив свою бороду, його очi звузилися. - Ти в поганiй компанiї, Картер.
  
  
  'Вони мої друзi. У тому сенсi, що ми всi друзi Мiлана, - спокiйно вiдповiв я. - Але її тут для себе.
  
  
  'Чому?'
  
  
  "Щоб отримати шкуру вовка Мiлана".
  
  
  Настала тиша. Карак вiдкрито подивився на мене темними злими очима. - Его шкуру? - рiзко запитав вiн. 'Для чого? Щоб вiддати его поїздок, фотографiями, музикою i сл зборища незадоволених?
  
  
  Поруч зi мною Падра рухався у великiй лютi, i вiн поклав руку йому на плече, щоб заспокоїти. - Нi, - сказав його Караку. "Але з-за цього". Її глибоко зiтхнув i згорiв, iмпровiзуючи, поки говорив. "Я зустрiв Мiлана багато рокiв тому в Берлiнi. Одного разу вiн сказав менi: "Нiк, її зараз повертаюся на батькiвщину, але нiколи не забувай мене. Повертайся до свого американського народу, не забувай мене". I вiн не помер, ми в мо"му складати долар, нам складати долар багатьох волелюбних американцiв".
  
  
  У цей момент люди Карака почали бурмотiти i неспокiйно рухатися, а один навколо них раптом закричав: "Це пастка". Iнший закричав: "Не цього ему це!"
  
  
  Її, обернувся i побачив, що говорять були молодими людьми, мабуть, двома новобранцями Карака. Це мало сенс. Її, повернувся до платформи, i очi Карака подивилися на мене, повнi глузування.
  
  
  - Ти тут чужий, Картер, - сказав вiн. "Ви не розумi"те, як йдуть справи у нас".
  
  
  Її втомився вiд того, що мене називають незнайомцем. Раптом менi набридла вся ця проклята мiжусобиця. - Я прийшов для себе, але не тiльки для себе, - огризнувся я на нього. - Цей меч не належить нам, тобi, нам, менi, нам, поїздок, фотографiями, музикою. Але вiн належить всьому вiдкритий басейн. Це символ того, за що помер Мiлан. Це символ свободи i незалежностi для народiв усiх країн".
  
  
  Знову почувся гул голосiв та руху середовищ чоловiкiв. На мить менi здалося, що я зайшов занадто далеко. Потiм один навколо старших чоловiкiв за столом здивовано сказав: "Ви можете зробити це для нас?"
  
  
  'Так. I її це зроблю Слово було поширене, i воно буде означати пiдтримку i грошi для вас. Дайте менi це.
  
  
  Її дiйсно захопився. Все, що менi зараз потрiбно, це фе"рверк i прапор, щоб мене обрали президентом. Хвилювання в кiмнатi було великим, i здавалося, що я можу витягнути Софiю та її банду звiдси живими.
  
  
  У гаморi наступної дискусiї виразно було чути голос старого. "Я кажу, що ми повиннi дати ему цю шкуру", - сказав вiн. "Свiт повинен почути про нашу боротьбу, i якщо Картер зможе... .. '
  
  
  - Дурниця, - пирхнув Карак. "Це все брехня. Все ще . .. " Гiркi його очi дивно заблищали, i вiн поволi почав посмiхатися. Це була негарна посмiшка. Вiн нахилився, пiдiбрав сiру хутряну шкуру i боляче стиснув її в руцi. - Хочеш цей меч? Гаразд, iди за ним. Я не хочу, щоб ви були поруч з Софi"ю або Падрой, у разi, якщо це ваша хитрiсть, щоб дискредитувати мене. Це, ймовiрно, був трюк его. Вiн виглядав досить хитрим, щоб зробити що завгодно. Але я пiдiйшов до нього i був майже на вiдстанi витягнутої руки, коли вiн сказав менi зупинитися. Потiм вiн кинув шкуру до моїх нiг. Її схопив ee i швидко провiв пальцями по nah, шукаючи маленький хвилину ззаду на шиї. Її оглянув його, два, три рази, впiвоберта, щоб приховати свої пошуки вiд Караца.
  
  
  Потiм впустив її шкуру на пiдлогу. - Карак, - холодно сказав я. "Це не вовк Мiлана".
  
  
  Карак пирхнув, його рука судорожно стиснув пiстолет. Его голос шталь гучним i загрозливим. 'Не будь дурним. Її сам бачив, як помирала цей вовк, i зняв шкуру. Ти назива"ш мене брехуном?
  
  
  "Це не вовк Мiлана".
  
  
  Карак напружився, задихаючись вiд гнiву, а потiм раптом розсмiявся. Цей чоловiк був явно божевiльним, i це робило його в сто разiв бiльш небезпечним, а всi його дiї непередбачуваними. Вiн повернувся до своїх людей, його м'ясисте обличчя пiд бородою стало свинцевим. "У нього " мужнiсть, у цього Картером", - люто видихнув вiн. "Вiн приходить, як нiби ми його пiдлеглi, стверджу", що це не моя шкура i звинувачу" мене у брехнi. Ну i жарт!'
  
  
  Молодi люди, очевидно, погодилися з ним. Вони зiгнулися вiд смiху, хоча не зводили очей з мене, нам з поїздок, фотографiями, музикою, нам з невеликої групи, трима" в руках ножi i вогнепальну зброю.
  
  
  Її запитав. - Де справжнiй вовк? - Ти прихову"ш це?
  
  
  Обличчя його раптом стало серйозним, руки, схожi на окiст, схопили МАБ i вiн нацiлив його менi в груди. "Забери шкуру," сказав вiн; його голос був холодним i ясним, прорiзаючи гул, як ланцет. - Вiзьми її, Картер. I забери своїх шакалiв, поки її не зварив навколо вас, всiх мила.
  
  
  Падра загарчав ззаду: "Схоже, ти не зна"ш, що з цим робити, Карак".
  
  
  Карак в гнiвi сплюнув, його великий палець побiлiв на спусковому гачку. Наростав виття темної лютi его людей, якi чекають, що одне слово звiльнить ih. Це була б катастрофа, пол був би залитий нашою кров'ю. Карак встав. Його очi божевiльно блищали.
  
  
  Її, стрибнув уперед. Один чоловiк пiднявся, щоб захистити Карака. Недовго думаючи, її вирвав у нього гвинтiвку i вдарив його прикладом по обличчю. Закричавши, вiн упав навзнак. Позаду мене люди Карака кричали вiд дикого збудження, що розповсюджувався, як стрiмке лiсова пожежа. Карак, здивований мо"ю швидкою атакою, спiткнувся об сидiння i впав з дивним писком. Тодi її схопив його за волосся, смикнув догори i вихопив пiстолет з його слабких пальцiв.
  
  
  Її всадив у нього стовбура, як раз в той момент, коли його люди збиралися штурмувати платформу. Її, закричав. - 'Останавитесь!' Або вiн помре першим!
  
  
  Чоловiки завмерли, i на частку секунди здалося, що вони завмерли. Деякi торкнулися сво"ї зброї, нiби не були впевненi, що я це мав на увазi, але нiхто не ризикнув.
  
  
  - Падра, - вигукнув я, - Софiя. Та iнше. Iдiть сюди.'
  
  
  Падра вiд душi розсмiявся, коли вiн дiстався до мене.
  
  
  - Я у вас не сумнiвався, - прогарчав я. - Так що я теж тебе знову витягну. Чи " вихiд?
  
  
  - Он там, - сказав Падра, вказуючи на ворота, майже прихованi в тiнi. Мiж нами i воротами стояло не менше дюжини похмурих чоловiкiв.
  
  
  - Накажи їм, Карак, - сказав я. Вiн подивився на мене скоса, очi закотилися в рожевих очницях, а на лобi виступили крапельки банк. Його знову грубо штовхнув його в печiнку. Вiн вигукнув наказ, i люди, бурмочучи, корилися йому.
  
  
  K день утворилася стежок. Її почав тягти його з платформи. Вiн спiткнувся, але у нього не було вибору. Її мiцнiше стиснув його руку i глибоко втиснув пiстолет ему в ребра, щоб пiдiгнати його. Її вiдчував запах его жахливого банку.
  
  
  - Ти не виживеш, собака, - простогнав вiн.
  
  
  "Тодi i ти не повинен вижити", - похмуро пообiцяв їй ему. "Ти будеш жити так само довго, як i ми".
  
  
  Карак, очевидно, думав, що ми вб'"мо його, як тiльки пройдемо цей прохiд. Тому що вiн сам зробив би це при них же за iнших обставин. В божевiльному вiдчаї вiн боровся, дряпаючись i кусаючись. Я не вiрю, що вiн усвiдомлював, що робив у цей час. Чистий тваринна панiка була надто сильна в nen для цього. Але моя рука виявилася занадто близько до его ротi, коли його, боровся з ним, i вiн вкусив її. Моя реакцiя була мимовiльної i автоматичної: її впустив пiстолет. Її все ще тримав його за руку, але потiм Падра випадково спiткнувся об мене, ще сильнiше позбавивши мене противаг, i Карак вирвався на свободу. Вiн прорвався через оточення з криком. 'Убийте ih. Убийте ih.'
  
  
  Не було часу навiть проклясти себе. Старий турецький меч хлестнул мене жорстоким ударом. Її зiщулився, i рiч зачепила мiй скальп. Потiм її побачив iншу можливiсть i, нахилившись, розiрвав найбiльшу тканина, на сценi, i вона розвалилася, як скатертину на накритому столi. Вона приземлилася на пiдлогу разом iз ще кiлькома чоловiками, якi намагалися пiдкрастися до нас ззаду. Потiм тринога захиталася i з гуркотом упала. Палаюче масло расплескалось по повiтрю широкою дугою. Вогненна злива сичав i бризкав на холодну пiдлогу, потоки лави спалахували полум'ям, викликаючи в кiмнатi повне сум'яття i жах. Дев'ятеро нас пiрнули в напрямку виходу, завдаючи ударiв злiва i справа навколо себе. Карак разом диявола i прокляв свого старого психа. Падра кидав навколо себе тiла майже так само швидко, як i изрыгал свої прокльони. Софiя використовувала старий Mannlicher як бейсбольну бiду. Його "диний пострiл мало що коштував проти цi"ї орди, навiть якщо б гей, чи " можливiсть прицiлитися.
  
  
  З боку до мене пiдiйшов ще онин чоловiк. Її вдарив його его i так сильно, що вiн вiдскочив назад в перекинутої жаровнi. Вiн вiдреагував так, як нiби потрапив в осине гнiздо i пiдстрибнув у дикому танцi, ляскаючи руками за димлячої задньої частини штанiв. Падра розвернувся i збив з нога людини, що намагався напасти на Софiю. Третiй був з коротким нога, перш нiж вiн змiг використати свiй 45-й калiбр. Дво" iнших обережно наблизилися i стали, готовi вдарити менi в голову. Падра зачепив одного, а її взяв, то чого ми обидва вдарили ih одного про одного головами. Вони впали, як два яйця, щоб ih розтоптали iншi. Найбiльше це нагадувало старомодну бiйку в барi.
  
  
  Нарештi ми пiдiйшли до масивної старої день, зробленої з товстих колод, скрiплених перекладинами. Ми вiдкрили її i зачинили перебивши че-то великий палець. Перекриваючи звук крику, Падра зачинив затвор день.
  
  
  "На якийсь час гей доведеться ih затримати", - сказав вiн.
  
  
  - Може, на хвилину, - похмуро сказав я. У дверi вже несамовито стукали. Її, чув, як Карак вигукував накази. "Нiяких сокир, iдiоти. Роздерiть цю чортову дверi на шматки. Висадiть її. Убийте ih. Не дайте їм втекти.
  
  
  Її швидко озирнувся, щоб порахувати людей, майже слiпий, в темрявi. Нас залишилося тiльки шестеро, один чоловiк стогнав вiд боляче, одна його рука була безсила, як зламане крило, притиснуте до проведенi обчислення, а iнший з залитим кров'ю обличчям.
  
  
  'Що це за дверi?' - запитав її Падру.
  
  
  "Ти думав, що вони будуть використовувати таку дверi для паршивого сералю?"
  
  
  "Ну, i куди ж ми пряму"мо?"
  
  
  Pass - виходь на вулицю, - просто сказав вiн.
  
  
  "Тодi нам краще пiти, - сказав їй ему, - поки вони не одумалися i не обiйшли вiллу".
  
  
  Падра попрямував у темряву, у вузький коридор, повнiстю прихований темрявою. Софiя схопила мене за руку i пiшла поруч, майже безперервно лаючись i ричачи, спотикаючись об невидимi уламки.
  
  
  Так само раптово, як ми увiйшли в чорнильну темряву, ми знову вийшли по всьому нах, в промiнь яскравого сонячного свiтла, який на мить заслiпив нас. Навколо нiзвiдки з'явилася тiнь, тьмяна, в незнайомому свiтi. Iнстинктивно її вирубав його, вiдчуваючи повне задоволення вiд порваних сухожиль i нервiв. Падра закричав, i ми всi пiшли за його величезною фiгурою, що мчиться по задньому подвiр'ї вiлли. Звук чобiт був всього в декiлькох футах позаду нас.
  
  
  Ми пiдiйшли до стогнати вiлли, яка займа"ться дивом вцiлiла. Падра i тро" iнших чоловiкiв перелiзли через нах, i її зупинився рiвненської настiльки, щоб пiдштовхнути Софiю слiдом за ними. Вона простягла менi руку зверху, упираючись ногою в iншу сторону стiни, i ми разом опинилися на вулицi, по iншу сторону. Обпалюючий дощ свинцю зашипiв над нами i хлестнул по верхнiй частинi стiни, де ми щойно сидiли.
  
  
  Падра вказав крюком в тому напрямку, в якому нам слiд рухатися. Ми чули, як люди Карака бiгали туди-сюди по iншу сторону стiни, вишукуючи рассыпающееся мiсце, через яке можна було б пройти. Потiм ми завернули за кут, спустилися вузьким провулком, перетнули подвiр'я i помчали по вибоїстих руїн зруйнованих будинкiв.
  
  
  "Тут, вони тут!" пролунав крик позаду нас. Ми не наважилися зупинитися, щоб озирнутися. "Вони пройшли тут. Тут! Вiдрiжте ih.
  
  
  Падра зник у Термах, будинку, в якому колись розташовувалася купальня. У свiй час це було багато прикрашений будинок, особливо для такої дальной застави, як
  
  
  Аптос. Але, мабуть, мiж двома гладиаторскими турнiрами їм бiльше нiчого було робити. Ми увiйшли в калидариум, величезний центральний зал з джакузi, занадто вiдкритий, щоб вiдчувати себе комфортно. Ми побiгли до менших кiмнатах позаду, як тiльки з'явилися люди Карака i почали стрiляти в нас.
  
  
  Ми пiдiйшли до фригидарию, де колись була холодна лазня, й одiна навколо наших крутився, з грудей його била кров. Ми залишили його там, мертвого, i поспiшили через менший аподитерий, римський аналог роздягальнi, i спустилися по кiльком сходових прольотах на нижнiй рiвень.
  
  
  - Що задумав цей Падра? - запитала її, Софiю, важко дихаючи. "У нас нема" шансiв випередити ih".
  
  
  'Ми . ... ми намага"мося дiстатися до каналiзацiї, - задихаючись, прошипiла вона.
  
  
  Падра зупинився перед великим ящиком з пiсковика. Там внизу була очевидною тiльки тьма. - Вниз, - коротко наказав вiн, i без коливань пiрнув. Ми слiпо слiдували за ним i спустилися в воду i бруд. Софiя приземлилася менi на груди i штовхнула мене в бруд.
  
  
  - Швидше, швидше, - наполегливо сказав Падра, i ми, спотикаючись, допленталися за ним, покладаючись здебiльшого на звук его булька" крокiв. Дво" чоловiкiв прикривали вiдступ.
  
  
  - Будь обережний, куди ставиш ноги, - попередила, заявляють мене Софiя. "Я не ношу взуття".
  
  
  - Що сталося з тво"ю взуттям?
  
  
  - Пропали, - лаконiчно сказала вона i продовжила. Її бiг поряд з нею, мої штани прилипали до нiг, i натирали шкiру на внутрiшнiй сторонi стегон. Ми пробиралися через лабiринт смердючих, темних тунелiв, не затримуючись довго на одному i тому ж, але завжди згортаючи в один навколо коридорiв вiн чи iншої сторони. Крики i shaggy наших переслiдувачiв луною вiддавалися навколо нас, i було неможливо кому ih вiдстань або напрямок. Важко дихаючи, ми побiгли далi.
  
  
  Її встиг запитати. - "Ми збира"мося сховатися тут?"
  
  
  'Нема" . .. Нема" . Карак буде охороняти входи, щоб не дати нам... якщо. .. з щурами в пастцi. Ми повиннi . .. дiстатися до кар'"ру, де ми розташу"мося табором. Ми тут . ... в безпецi, - видихнула Софiя.
  
  
  Раптом ми почули звук крокiв, що бiжать по каменю вiдвертими перед нами, вiдразу за наступним рогом. Падра в лютi зупинилася, коли з-за рогу з'явилася постать, i йшла майже вiдкрито в мої обiйми. Її развернулс i з усi"ї сили увiгнав кулак ему в життi. Повiтря вирвався через его легенiв, i вiн впав головою в брудну воду.
  
  
  Початку другої чоловiк вiдiйшов в сторону, коли вiн вийшов з-за рогу i зробив свiй маузер на мене. Її автоматично i завмер, чекаючи пострiлу. Але в цей момент в моїх вухах пролунав громоподiбний звук, i його мета зникла в червонiй плямi. Чоловiк впав на камiння, i її побачив Падру, що стоїть над ним, тримаючи в лiвiй руцi.
  
  
  Її не втрачав часу дарма. Iншi люди Карака стрiляли по для кута в слiпiй спробi вбити нас. Свинець зметнувся вгору i заскиглив в увертюрi рикошетящих куль i гострих осколкiв каменю у наших вух.
  
  
  Її, нахилився, щоб пiдняти маузер, але тут Падра запитав: "Ви б не обрали зброю Карака?"
  
  
  "Звичайно, але я кинув це".
  
  
  Вiн простягнув менi пiстолет, який все ще парувала. "Як заступник командира, її зажадав його для себе, але на самому делле вiн повинен бути у тебе".
  
  
  - Спасибi, Падра, - сказав я i взяв Маузер.
  
  
  - Вони дiсталися до амфiтеатру швидше, нiж її очiкував, - прогарчав вiн крiзь дикий стукiт куль. "Тепер ми у пастцi".
  
  
  - А iншого виходу нема"?
  
  
  Але це було недавно. Якщо ми повернемося, вони вискочать з-за рогу i розстрiляють нас на шматки.
  
  
  - Якщо ми цього не зробимо, - з тривогою сказала Софiя, - вони, хто позаду нас, наздоженуть нас уб'ють. Це безнадiйно.
  
  
  "Ну, - сказав я, - може бути, її зможу надолужити згаяне". Її полiз в хвилину i витягнув газову бомбу.
  
  
  Це була нова, полiпшена версiя: менше, легше i бiльш концентрована. Вона була розмiром i формою, як батат i омелою спецiальне запалювання, тому вона не може випадково спрацювати, якщо впаде в невiдповiдний момент. Її витягнув чеку i у мене було двi секунди.
  
  
  Її кинув його в кут перед нами, де вона промайнула мiж групою чоловiкiв, що стояли з iншого боку. Її почув зляканий крик, коли одного навколо них вдарило гей, на голи, i бомба вибухнула з трiском. Шум - це половина психологiчного ефекту, як методи АХ сказали менi. Прохiд наповнився димом i гаром.
  
  
  Враз ми почули, як люди Карака почали задихатися, потiм пролунали стогони i блювотнi позиви. Тепер вони хиталися, ну нудило, легкi разывались, нiж боляче.
  
  
  Одiна навколо них вивалився з-за рогу, зiгнувшись навпiл вiд боляче i нудоти, його обличчя було спотворене стражданням. Падра видав дикий рев i опустив свiй гак в шию людини. Вiн впав, як пронизаний бик.
  
  
  - Не вдихайте, - застережливо крикнув я. 'Бiжимо!' Ми побiгли. Ми розвернулися i помчали в тому напрямку, в якому прийшли, поки Падра не знайшов iнший тунель. Ми увiйшли в нього, i вiн знову повiв нас через мережу пiдземних труб, вгору по ухилах до бiчних колекторам, а потiм знову вниз, щоб спуститися в основнi колектори, а iнодi просто по колу, звиваючись i повертаючи. Її втратив всяке почуття напряму. Наша втеча прийняв характер дивного склепiння.
  
  
  В якийсь момент ми зупинилися пiд обсипалась дiрою з напiвзруйнованою сходами, що ведуть до блiдому неба над нами. Ми пiднялися наверх, як можна швидше i трохи перевели подих, коли виявили, що цей вихiд не охороня"ться.
  
  
  Отвiр вiдкривало доступ до поля, повного каменiв i кущiв. На iншiй сторонi поля була скеля, яка займа"ться спускалася вниз, i коли ми досягли її кiнця, Падра вказав вниз i сказав: "Ну! Ми пiдемо по нiй, а потiм в кар'"р.
  
  
  Каменоломня являла собою велику долину, яка займа"ться виглядала так, наче її рука вирила гiгантський. Его сторони представляли собою кошлатi правильнi тераси коричневих скель з прожилками i парапети, облямованi колючими чагарниками i потворними кремезними деревами. Вiн майже уявив собi рабiв, б'ються пiд римськими батогами, поки спускався вниз.
  
  
  - Коли-то я жилки в Берлiнi, - сумно сказала Софiя. "Потiм в Аптосе. А тепер голосування тут.
  
  
  Це повинно бути нитка свiтi.
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Табiр знаходився на плато з видом на захiднi кар'"ри. Вiн складався навколо двох зруйнованих хатин, якi, як я вважаю, були казармами легiонера i командним пунктом. Звичайно, вiн був задуманий як захист вiд можливого повстання рабiв, з одним входом, а решта схили крутi i повнiстю недоступнi. Це було досить безпечно, настiльки безпечно, наскiльки притулок могло їх бути при даних при iнших обставинах.
  
  
  Гiрське повiтря було холодне, навiть тепер, потiм полудня, i в нiшi стогiн самої великої хати горiв невеликий вогонь. Одiна навколо чоловiкiв притиснувся спиною вiн до того ж стогони, наспiвуючи собi пiд нiс. Iнший чоловiк присiв вiдвертими бiля ворiт, поклавши гвинтiвку на колiна, i вдивлявся в "дину стежку.
  
  
  Її знаходився в самiй маленькiй хатинi, яка займа"ться служила поїздок, фотографiями, музикою спальнею, кухнею, коморою i збройової. Зi мною були Софiя i Падра. Всi тро" сидiли навпочiпки на матрацi поїздок, фотографiями, музикою, самому зручному мiсцi в кiмнатi. У нас була пляшка вина, яка займа"ться швидко закiнчилася, поки ми розмовляли ще з одним.
  
  
  - Карак бiльше не буде нас турбувати, - низьким голосом сказала Падра. - Нi, поки ми тут у безпецi.
  
  
  "Не так багато нас залишилося, щоб битися з ним, якщо вiн нападе, - зауважив я. "Нас четверо, крiм вас i мене".
  
  
  - Так, але Карак вже одного разу намагався штурмувати табiр, коли ми були вигнанi навколо Афону i вирушили сюди, щоб продовжити бiй. Ми, звичайно, не стрiляв на поразку, але випадково поранили кiлькох. Для нього це було великою моральною поразкою".
  
  
  "Тодi у нас було бiльше людей", - сказала Софiя. "I все ж два або три хороших стрiлка можуть вiдбити напад".
  
  
  - Що мене бiльше турбу", - продовжував Падра, - так це те, що Карак буде тримати нас в облозi i чекати поки ми не помремо вiд голоду i спраги. Его молодi рекрути вже оточили плато.
  
  
  Її запитав. - "Як довго ми зможемо тут протриматися?"
  
  
  Падра взяв жменю землi i дозволив гей повiльно просочитися крiзь пальцi. Вiн не вiдповiв.
  
  
  - Нехай спробу", - видихнула Софiя. "Ми нiколи не здамося".
  
  
  Падра розсмiявся над її опором. "Ти добре б'"шся, як жiнка".
  
  
  - Досить добре, щоб врятувати твою шкуру? - з гордiстю вiдповiла вона. - Чи ти забув, що я тебе врятувала, коли Нiк ледь не убив тебе?
  
  
  Гiгант кашлянув, знову повернувся до мене i поспiшно змiнив тему. "До речi про шкурах, це була справдi не моя шкура?"
  
  
  Її, глянув на Софiю. Вона кивнула, i вiн сказав ему. "На шиї не було кишенi. Я не знаю, що це була за вовча шкура, але це був не вовк Мiлана.
  
  
  - Тьху, - пирхнув Падра. "Ми всi були обдуренi казками Карака . Але де ж тодi справжня шкура?
  
  
  - Тiльки Карак це зна", - пробурмотiла Софiя.
  
  
  I менi доведеться це з'ясувати.
  
  
  Вони подивилися на нах з подивом. - Ти ма"ш на увазi, що збира"шся повернутися? - запитав Падра.
  
  
  "Нi, - сказала Софiя з дивовижною запалом. "Це було досить непогано для першого разу, i Карак навiть не очiкував нас. Тепер вiн готовий i не зна" пощади".
  
  
  Її, встав i почав ходити по кiмнатi, як звiр у клiтцi. "Я не думаю, що вiн очiку", що ми зробимо щось вiдкрито зараз. Якщо ми будемо дiяти зараз, поки вiн все ще дума", що ми обороня"мося. .. '
  
  
  "Ах, але ця група чоловiкiв внизу", спростував повiдомлення в змi менi Падра, хитаючи головою. 'Все ще . .. '
  
  
  - Бачиш, - сказала Софiя. - Не намагайся, Нiк. Будь ласка...'
  
  
  "Рано чи пiзно нам доведеться пройти через це, i я думаю, що чим ранiше, тим краще".
  
  
  "Нiк прав, Софiя". З серйозним зiтханням Падра пiднявся на ноги. "Наш табiр перетворився на пастку. Ми повиннi йти.
  
  
  'Добре. Але нам не потрiбно повертатися в Аптос.
  
  
  'Як? Ти ма"ш на увазi, що ми утечемо, як побитi пси, i вiдразу вiддамо перемогу Караку? Хiба ти тiльки що не сказала, що ми нiколи не здамося?
  
  
  У салонi повисла нiякова тиша. Наше дихання здавалося дуже гучним у вузьких межах кам'яних стiн. Падра пiдiйшов до мене i багатозначно пiдняв свiй гак.
  
  
  "Я знаю своїх спiввiтчизникiв. Без срiбного мови Карака, який мiг би збити ih з пантелику, вони прислухаються до здорового глузду. Без цi"ї шкури вони побачать його голим. Через кiлька годин цi люди втомляться чекати, ih гнiв буде остигати день вiд дня. Може бути, ми зможемо прослизнути пiзнiше.
  
  
  Її запитав. - "Через каналiзацiю?"
  
  
  'Так . .. та нi. Мало хто зна", але у римських мiстах було центральне опалення. Великi багаття в пiдвалах i канали в стiнах, щоб пропускати гаряче повiтря.
  
  
  - Але це неможливо, Падра! - вигукнула Софiя. "Це чисте самогубство".
  
  
  "Але це повинно бути зроблено," безпристрасно сказав Падра. Потiм вiн позiхнув i додав: "Розбудiть мене нiяк не коли пiзно. А поки її буду спати. Ви можете продовжити обговорення з Картером, якщо хочете. Падра з розумiючою посмiшкою вийшов з хатини.
  
  
  "Опустiть завiсу", - сказала Софiя, маючи на увазi ковдру, служило дверима. Її послабив мотузку, утриму" його на мiсцi, i вона впала в отвiр.
  
  
  "Пiдiйди i сядь поруч зi мною".
  
  
  Коли його знову опинився на матрацi, вона притулилася до мене i тихо запитала: "Нiк, тобi дiйсно треба повернутися до цi"ї шкурою?"
  
  
  - Та й ти сама зна"ш, що я повинен це зробити.
  
  
  "Ви вже зробили бiльше, нiж хто-небудь може зробити. Ценымногие бiльше. На тво"му мiсцi її б покинула Афон до того, як мене замучили або зазнали поразки в битвi, яка займа"ться не була мо"ю .
  
  
  - Те ж саме їй можу сказати i про тебе, Софiя. Полгар мертвий.
  
  
  "Це моя боротьба, Нiк. Її зробила її сво"ю . Її бiльше нiчого не сказав, тiльки погладив її шовковисте чорне волосся.
  
  
  "У свiй двадцять п'ятий день народження її, прокинулася з сумним почуттям, що прожила чверть столiття, нiчого не добившись. Незабаром потiм цього її зустрiла Полгара Мiлана". Вона говорила спокiйно, очi її були замисленi. "Тепер, коли вiн пiшов, Аптос - це все, у що менi вiрити".
  
  
  'Ви ще молодi. Ви можете знайти iншої людини.
  
  
  - Так, - сказала вона, погладжуючи мо" обличчя кiнчиками пальцiв. - Але потiм кращого ти не хочеш погоджуватися на менше. Будь ласка, давайте допьем вино.
  
  
  Ми розорив пляшку. Ee палички вкрилися плямами вiд випивки, а дихання стало трохи важче. - Не йди, - прошепотiла вона. "Скажи своїм людям, що шкура знищена".
  
  
  - Але я знаю, що це не так, Софiя, i цього достатньо, щоб все йшло сво"ю чергою. Є ще одна рiч: обiцянку, яку дав жителям Джзана.
  
  
  "Так, її, пам'ятаю, ти сказав, що мiсто захоплюють, i ти готель їм допомогти".
  
  
  - Допомогти, - саркастично сказав я. "Прекрасна допомога - це Аптос".
  
  
  "Ти отрима"ш допомогу", - пообiцяла вона. - Ти як-небудь отрима"ш її, якщо один навколо нас виживе. Сльози навернулися на очi. - Будь ласка, не йди, - знову сказала вона. "Я не хочу, щоб ти помирав".
  
  
  "Якщо хто i помре, так це цей зухвалий ублюдок з бородою".
  
  
  'Ти божевiльний. Такий же божевiльний, як i Полгар, - закричала вона. Потiм вона кинулася до мене i з варварською силою притиснула свої вологi губи до моїх .
  
  
  Вона вирвалася на свободу так само раптово, як i вчепилася, залишивши нас обох задихатися i жадати бiльшого. Промiнь сонця пробився крiзь щiлину в стогони i освiтив її обличчя, i побачив її посмiшку, яка займа"ться була одночасно i сумною, i теплою, i нiжною. Її притягнув її до себе i жадiбно поцiлував у вологий вiдкритий рот. Нашi поцiлунки розпалили неконтрольований вогонь. "Так, так", - простогнала вона, коли її розстебнув i зняв з нах блузку. 'Так . .. '
  
  
  Одним рухом вниз її, розстебнув блискавку на її штанях i натягнув ih ee соковитi стегна. Її вiдчував тепло її тiла, коли вона рухалася до мене, спускаючи штани по ногах. Тепер на нiй були тiльки трусики, i якимось чином цiй незвичайнiй жiнцi вдалося знайти шовковистi на дотик i дуже маленькi, проблиск її жiночностi в свiтi, що склада"ться навколо жорстоких i безжальних чоловiкiв. Її стягнув трусики, i ee сiдницi i стегна звiльнилися для моїх дослiджують рук. Повiльно провiв її рукою по ee живота i стегон, а потiм глибоко проник гей, мiж нога. Вона стогнала i тремтiла вiд бажання.
  
  
  Софiя допомогла менi скинути одяг, нервово потягнувши штани i светр, пiдставивши мо" тiло холодне повiтря хатини. Ми откинулись на лiжку i мовчки обнялися, насолоджуючись дотиками друга в темрявi.
  
  
  Пристрасно, нашi губи злилися во"дино, i вся нiжнiсть була викинута за борт. Її руки обвилися навколо мене i притягли до себе, коли вона покусивала мої губи, глибоко втягувала мiй язик в рот i проводила нiгтями глибоко в моїй спинi. Її, вiдчував її грубу хiть, ee соски твердiють на моїх грудях, її тiло рухалося, коли вона постiйно стогнала.
  
  
  Слабкi крики тварини захвату виривалися навколо її горла, коли вона обiймала мене. Її обличчя було спотворене хiттю, рот жадiбно ворушився, стегна ритмiчно вiдкривалися i закривалися навколо мене. Ми бiльше не вiдчували нiчого, крiм неймовiрної хвилювання зараз. Її пiдняв свої поштовхи, i чудова бiль задоволення змусила Софiю вертiтись пiдi мною. "Ах, ах, оооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооочичичичихауууу!" закричала вона. Її вiдчував тiльки зростаюче всерединi мене величезне напруження i тертя наших тiл ще один про iншого.
  
  
  Потiм вона закричала, закричала вiд майже нестерпним iнтенсивностi задоволення, i все в наших тiлах, здавалося, злилося во"дино в останньому вибуху.
  
  
  Коли все закiнчилося, ми задрiмали щасливим сном без сновидiнь, нашi тiла нiжно переплелися.
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Ми вийшли з хатини незадовго до заходу сонця. Її, вiдчував себе вiдпочив потiм склепiння, але замерзлим. Софiя наполягла, щоб її залишили свою подерту шкiряну куртку i замiсть нах зайвий одягнув светр. Її заправив обидва светри в штани i заткнув МАБ на свiй пояс. Софiя переодяглася в чистi штани i сорочку i розшукала пару туфель. Вона запевнила мене, що в них шнурки, якi не порвуться. У променях призахiдного сонця її обличчя було золотим i надзвичайно красивим. Її губи були повними i червоними.
  
  
  Падра вийшов за iншою хатини, трясучи плечима i чухаючи груди гаком. У нього був той же розумiючий погляд в очах, i коли Софiя побачила, що вiн наближа"ться, вона густо почервонiла i поспiшила назад у хатину, щоб знайти собi заняття .
  
  
  - Все зроблено? - коротко запитала я, iгноруючи його погляд.
  
  
  "Настiльки готова, наскiльки це можливо. Вiн обернувся, щоб щорiчно в кар'"р. "Вона дика кiшка, - м'яко сказав вiн, - але навiть у диких кiшок " складати долар".
  
  
  Її, кивнув на знак згоди.
  
  
  У свiтлi призахiдного сонця тiнi були довгими, а стежок уздовж схiдного схилу здавалася стрiчкою пилу. Далеко внизу виднiлися величезнi валуни, якi, ймовiрно, приховували людей Карака, а до цих валунах тяглися пiдступнi осколки сланцю. Сланець був схожий на сухий сипучий пiсок, i шталь пасткою для будь-якого, хто намагався пiднятися або спуститися по йому. Але шлях був би занадто добре охороня"ться, щоб намагатися зробити щось подiбне.
  
  
  - Ми могли б пiти iншим шляхом, - похмуро запропонував Падра.
  
  
  'Недобре. Там сходить сонце, i люди Карака можуть перерахувати нас по пальцях, хто спробу" це з боку, якщо ми не скориста"мося стежкою. Я думаю, ми повиннi пiти по стежцi. Ми будемо в тiнi, i вони не подумають, що ми спробу"мо пройдти.
  
  
  - Хороша iдея, Картер, - зауважив Падра.
  
  
  Безшумно ми поплили з вершини плато вниз до уступу над смугою сланцю. Ми обережно рушили, тримаючи пiстолети напоготовi, i почали сповзати по сланцевому схилу.
  
  
  Тепер ми були на вiдкритому повiтрi, i кожен дюйм нашого опуска"ться був болiсною боротьбою з рихлим сланцем. Це вимагало вiд нас повної концентрацiї, i якщо люди Карака помiтять нас зараз, у нас не буде наших "диного шанс. З кожним кроком її очiкував, що мене застрелили. Мої м'язи напружилися в жорстокiй судомi, коли її, схопився за пориту колiями землю i зiсковзнув вниз по коротких дiлянках, занадто крутим, щоб йти iнакше. Час нiби зупинився, але поступово перед нами вимальовувалися величезнi валуни.
  
  
  Нарештi ми досягли межi сланцевого схилу. Її перекотився мiж першими каменями, на якi наштовхнувся, i Падра пiшов за мною. - Ми зробили це, - посмiхнувся вiн менi. - Тепер давайте прикiнчимо цих ублюдкiв. Тут тiльки новобранцi Карака i нiкого навколо моїх колишнiх братiв. На цей раз її не буду стрiляти тiльки для того, щоб ранити".
  
  
  Її, кивнув на знак згоди, а потiм вiдправився через пустельний, жорстокий пейзаж, через пiдлiсок i навколо валунiв. Майже париж ми з Падрой кралися, постiйно стежити за стежкою. Годиннi Карака не могли бути далеко, i стежок зведе нас докупи у зручний час.
  
  
  Раптом ми пiдiйшли до глибокого рову, де колись, багато столiть тому, вiдiрвався величезний валун з гуркотом промчав по дну долини, залишивши там глибокий пiсля. Її обережно пiдповз до краю би з Падрой, повзучим ззаду i потiм, шепочучи через плече, сказав: "Дво" чоловiкiв".
  
  
  Падра трохи наблизився, щоб вiн мiг зазирнути за край. Попереду лежав пологий схил близько двадцяти метрiв. На кульку, захищеного вiд шаленого вiтру, стояли два бандита, притуливши рушницi до скель. Один чоловiк скручував цигарку, а iнший випив навколо пляшки. - Хiба її тобi не казав? - презирливо сказав Падра. "Це не борцi за свободу. Вони злочинцi. У них нема" нiякого полiтичного розумiння. Їм нiчого робити тут, у Аптосе.
  
  
  Її згадав слова поїздок, фотографiями, музикою: "Ми не просто злодiї". В наступний момент Падра нацiлив рушницю на пляшку.
  
  
  - Нi, - прошепотiв я, вiдштовхуючи його руку. "Якщо ви выстрелите, шум приверне всiх iнших".
  
  
  - Ти правий, - зiтхнув вiн. - Пробач, Картер.
  
  
  Її сказав ему прикрити мене, а потiм стрибнув в окоп, направивши на них МАБ. - "Наш звук".
  
  
  Вони не змогли вчасно дiстатися до сво"ї зброї, i, на щастя, навiть не спробували. Вони повiльно випростались, тримаючи руки над головою, на обличчях було написано подив.
  
  
  - Падра, - крикнув їй через плече. "Iди сюди i вiзьми ih зброю".
  
  
  Вiн ковзнув через край траншеї i попрямував до вартових, поза лiнi"ю вогню мого автомата в разi опору.
  
  
  Раптом з-за слiпої зони з'явилася група озбро"них людей. Якийсь час вони стояли там, ih особи були сповненi збентеження i здивування, потiм вони вiдкрили вогонь. Свинець зi свистом рикошетил навколо Падры i мене.
  
  
  Їй кинувся вбiк i пiдняв пiстолет-автомат, щоб вiдповiсти на смертоносну атаку. Падра пiрнув за скелястий виступ, холоднокровно цiлячись в них кожної кулею . Група нападникiв розбiгся, залишивши двох убитими i трьох раненими. Її пристрелив iншого, коли вiн досяг кiнця западини. Ще одна людина, незграбний вусатий бандит, трохи не налетiв на мене, коли впав з кулею Падры в груди. Її, вiдiйшов убiк i вистрiлив з щурячим обличчям, який цiлився в Падру. Вiн сiпнувся назад, а потiм впав вперед, ковзаючи з того, що залишилося вiд його особи.
  
  
  Стрiлянина стихла, коли люди Карака перегрупувалися, i вiн не змiг при"днатися до Падре до того, як стрiлянина знову розгорiлася.
  
  
  Її запитав. - "Як справи?"
  
  
  "Ну влучнiсть гiрше, нiж ih дихання", - сказав вiн, перезаряджаючи маузер. Бо"припасiв для МАБ в хатинi поїздок, фотографiями, музикою не було i її використав останнiй патрон. Одiна навколо хлопцiв Карака метався вiд укриття до укриття, але грунт розхиталася, i вiн послизнувся. Його зробив свiй останнiй пострiл. Goggle потрапила ему в пряжку i зникла в кутку життя. Там я стояв зi своїм порожнiм пiстолетом, тепер не чим iншим, як дорогою i складною металевою палицею.
  
  
  "Падра, вони оточать нас".
  
  
  " Так, i я боюся, що ми наробили достатньо шуму, щоб залучити всю ih компанiю".
  
  
  - Тодi давай забиратися звiдси до бiса .
  
  
  Вихiд з усi"ї кар'"ри перетворився на жахливу низку складних сходжень i раптових коротких сутичок. Її взяв Schmeisser MP 40 в одного навколо убитих. "У вас тут бiса дивна колекцiя зброї", - зауважив її Падре. "Мiй ще, якщо ти будеш боротися проти гнобителiв, як партизану, замiсть того, щоб дозволити їм постачати тебе, ти будеш задоволений усiм, до чого дотягнешся".
  
  
  "Так що " вiрогiднiсть, що у Карака нема" нiякого радiообладнання, начебто рацiй".
  
  
  "Нi, ну вiн не ма"."
  
  
  "Ну, її, вважаю, це те, чому ми повиннi бути вдячнi".
  
  
  Ми дерлися по трiщинах i ярах, по кришаться пiд мо"ю вагою древнiх скелях, за колючим, викривленим кущах, изводившим нашу шкiру. Рани на проведенi обчислення i руцi пульсували тупий пекучим болем, i вiн тремтiв на холодному вiтрi. Ще один гребiнь, ще одна трiщина; бiжи, бийся i знову бiжи. Падра задавав темп. Ми обидва були виснаженi i задихалися, коли нарештi дiсталися до поля i знизили швидкiсть до повiльної рисi. Ми втратили людей Карака за видом i в останнiй раз озирнувшись, зiстрибнули в каналiзацiю.
  
  
  Через пiвгодини ми були на вiллi. Ми проповзли вздовж задньої стiни на iнший нитка будiвель i визирнули з-за контрфорси. По зруйнованому двору неспокiйно ходив вартовий з рушницею на плечi. Падра кивнув головою в бiк зруйнованих ворiт в декiлькох ярдiв позаду охоронця. - Ми пiдемо в пiдвал, - прошепотiв вiн. - Там ми можемо залiзти в димарi. Вiн поклав маузер в хвилину i запропонував менi залишити шмайссер. "Для цього нема" мiсця", - сказав вiн менi.
  
  
  "У нас буде твiй пiстолет, тiльки якщо нас спiймають". Вiн фаталiстично зiтхнув.
  
  
  Її, обернувся i глянув на вартового, задаючись питанням, хто був бiльш обдурити, Карак, Падра або її. Вартовий, здавалося, йшов цiлу вiчнiсть. Час вiд часу вiн сiдав, щоб потерти свiй черевик i що бурмотiти про себе. Нарештi вiн зник за рогом. Її глибоко зiтхнув i побiг за Падрой.
  
  
  Годинникового ще не було видно, коли ми досягли арки i пiрнули в заплiснiлий, пропахлий цвiллю пiдвал. У центрi знаходився форнакс, склепiння античного вогнища, над яким мiж стiнами розгалужувалися вузькi труби, площею близько пiвметра.
  
  
  - Це буде шлях для нас, - сказав я. - Ти впевнений, що це приведе нас до Караку?
  
  
  'Так. Вони ведуть в кожну кiмнату вiлли.
  
  
  - Тодi давай спробу"мо проникнути в спальню. Ми можемо застати його, коли вiн прийде один. До речi, що станеться, якщо ми застрягнемо?
  
  
  - Це було б дуже прикро, - сухо вiдповiв Падра. "Ми не зможемо розвернутися i прогнати щурiв".
  
  
  Її дивився на отвори з ще великою огидою. Падра вказав на трубу, в яку готель влiзти, i її притулився, щоб вiдштовхнутися ногами вiд краю i зiсковзнути всередину. Там я перекинувся на життя. Падре було ще важче, але вiн забрався ззаду мене, поки рухалася дюйм за дюймом, спираючись на передплiччя i пальцi нога.
  
  
  Цi старi повiтроводи, повинно бути, функцiонували в минулому приблизно так само, як i сьогоднi. Крiм решiток на пiдлозi, у римлян були виходи у нижнiй частинi стiни. Лиже, до стелi були бiльш вузькi отвори. Це була напрочуд ефективна система.
  
  
  У темрявi ми повзли, час вiд часу зупиняючись, щоб передихнути. Це було брудне, виснажлива справа. Її весь час думав, що ми легко можемо застрягти у вузькому мiсцi, i пацюки будуть гризти менi ступнi.
  
  
  "Зараз ми в головному залi", - зауважив Падра в одному з промiжкiв. "Ще одна кiмната або двi, ще три, я думаю."
  
  
  - Сподiваюся, ти прав, Падра.
  
  
  Вiн нiчого не сказав, тiльки пирхнув. Ми продовжували повзти по трубi, поки не досягли обрушилася секцiї. Повiльно її розчищав прохiд, передаючи Падре шматки каменю i бруду. Потiм ми поповзли далi.
  
  
  Звуки почали просочуватися звiдкись зверху. Я не був упевнений, що вони говорять, але я був абсолютно впевнений, що впiзнав голос Карака. Її зачекав, жестом наказав Падре вести себе тихiше i продовжив шлях, ковзаючи дуже тихо, щоб нас нiхто не почув.
  
  
  Її затримав дихання, коли дiстався до виходу, де шум був самим гучним. Та ж сама сила, яка займа"ться зруйнувала трубу позаду нас, розширила її тут. Поступово менi вдалося знайти достатньо мiсця, щоб пересуватися на корточках. Падра був поруч зi мною, згорбившись i спираючись на стегна. Вiн був схожий на сажотруса. Її, нахилився вперед, мiлiметр за мiлiметром, i оглянув кiмнату, мої очi звикли до тьмяному свiтлi смолоскипiв.
  
  
  Близько десятка чоловiкiв сидiли за хитким столом. Четверо навколо них виглядали, як ветерани старої гвардiї, що залишилися з часiв керiвництва "Мiлана". Решта були зухвалими молодими бандитами Карака. Карак походжав взад i вперед в розчаруваннi або нетерпiннi, а може, i в тому, i в iншому, коли вiн ударив правим кулаком по лiвiй руцi. Падра тихо загарчав, немов тварина, почуявшее ворога, i перемiстив свiй оленка в зростаючому подразненнi.
  
  
  З цими словами вiн кинув шматок каменю. Звук здавався оглушливим. Їй був впевнений, що вони почули б це в кiмнатi. Але нi, розмова тривав без перерви.
  
  
  Її, чув, як Карак сказав: "До бiса вдову Мiлана i цього iдiота з гаком. Ми повиннi дивитися фактам в обличчя. Ми слабша"мо, а армiя ста" сильнiшою. Днi нашої слави позаду. Ми для них не бiльш нiж заноза в проведенi обчислення.
  
  
  "Колючки все ще може бути сильним", - спростував повiдомлення в змi ему одiна навколо чоловiкiв старшого вiку .
  
  
  "Ба. На скiльки довго? Наша зброя застарiло i застарiва". Захiд втратив iнтерес i вiдвернувся вiд нас. Нiкого це не хвилю".
  
  
  - Але цей чоловiк, Картер, сказав... .. '
  
  
  - Вiн сказав, вiн сказав, - закричав Карак. "Це всього лише одна людина".
  
  
  - Ти чекав бiльшого, Еван? - спокiйно запитав старий. "Лише у однi"ї людини був шанс дiстатися до Аптоса, i Картеру це вдалося".
  
  
  - Я нiчого не очiкував, - гаряче заперечив Карак. "Тiльки холод, голод i ганебна смерть, якщо ми будемо продовжувати в тому ж дусi".
  
  
  "Iншого шляху нема"".
  
  
  "Є."
  
  
  Бородатий ватажок з вкритим плямами особою люди не грубою подивився на старого: "Слухайте, всi ви. Наш контакт в Метковиче зробив декiлька запитiв владi. Вiн говорить, що якщо ми зараз будемо вести себе тихiше, то ми можемо отримати певнi поступки.
  
  
  - Вiн бреше, - прошипiв Падра.
  
  
  Її притиснув палець до губ, щоб змусити його замовкнути, але в мо"му мозку крутилися суперечливi думки. Чи був контакт Карака в Метковиче тим же, що i у мене? Якщо так, то чи був вiн тим, хто вiн югославську армiю, i вони мало не вбили мене? I крiм того, якщо уряд було таким примирливим, то чому вони захопили Джзан?
  
  
  "Голос чому, - продовжував Карац, стукаючи кiсточками пальцiв по столу, - запросив її людей навколо Белграда вiдвiдати нас тут".
  
  
  'Тут?' прогарчав Падра, пригнiчений. Вiн виглядав так, нiби збирався вибухнути вiд лютi. - Вiн привiв сюди ворогiв? Мiлан перевернувся б у трунi, якби почув це".
  
  
  - Ш-ш-ш, - прошипiв їй ему.
  
  
  - Але що, якщо ми не погодимося? - тихо запитав старий.
  
  
  "Тодi при"днуйся до тих манiякам каменоломнi", - гаркнув Карак. "У нас " шанс на безпека, i спокiй, i якщо ви не побачите цього для себе, подумайте про майбутн" своїх рiд i дiтей. Ми уклада"мо вигiдну угоду i покiнчимо з усiма цими роками кровопролиття.
  
  
  Її почув гарчання поруч зi мною i човгання нога. Перш нiж її встиг що-небудь зробити, розлючений Падра стрибнув через отвiр в кiмнату, ревучи вiд лютi i гнiву. Всi обличчя повернулися в бiк його, приголомшенi появою цього почорнiлого вiд сажi дикуна.
  
  
  Її вилаявся англiйською та сербсько-хорватською, але поспiшив при"днатися до белокурому дикуновi, задаючись питанням, помру її зараз. Її краще помру я стою, нiж в цьому брудному повiтропроводi. - Кравець вiзьми, Хеш, - гримнув я на нього. "Подивися, що ти наробив."
  
  
  "Людина може терпiти тiльки певну кiлькiсть, i не бiльше", - гаркнув вiн. Вiн ступив уперед i огризнувся на людей похилого вiку. - Ти, Ветово, мiй рiдний чоловiк! Ви вже забули, як ми плечем до плеча з Полгаром билися за честь Хорватiї? I ти, i я опинився, будеш плазувати перед сербами, цiлувати їм чоботи? Вiн закричав, його очi блиснули гнiвом. - Хороша продаж, Еван? Ви продали нас, ви зробили це.
  
  
  Голос Караца абсурдно, як кремiнь. - "Ти божевiльний, Хеш. Нашим мрiям прийшов потiк, i ми повиннi прийняти реальнiсть. Навiщо тобi бiльше кровi на твоїх руках? Революцiя нiколи не бува" успiшною."
  
  
  Падра махнув гаком. "Якщо тут i " кров, так це кров сербiв в чесному бою. А як же кров на твоїх руках? Кров хорватiв?
  
  
  Люди Карака пiдiйшли лиже, щось бурмочучи.
  
  
  - Чи вiн вам не сказав? кричав Падра. - Хiба вiн не казав тобi, що оточив i наказав убити нас?
  
  
  - Брехня, брехня, - прокричав голос. "Ти зрадник".
  
  
  Падра випустив кулак, як гарматне ядро. Пролунав трiск, i чоловiк влетiв у людини позаду нього. Люди Карака на мить вiдсахнулися, а потiм знову пiдiйшли до нас.
  
  
  Падра парирував ножем своїм гаком i вдарив нападника колiном в пах. Її ударив його долонею по обличчю i почув хрускiт кiсток. Коли її збирався напасти на iншу людину, його вiдчув, як goggle вп'ялася менi в ногу. Приклади врiзалися менi в груди, i раптова, ослiплюючий бiль, здавалося, розiрвала менi голову. Її, похитнувся, взяв себе в руки i спробував схопитися за одне з рушниць передi мною. Насунулась юрба i притиснула нас спиною до стогнати. Її спробував пригнутися, але запiзнився на частку секунди.
  
  
  
  Роздiл 7
  
  
  
  
  Навколо темряви пролунав голос. "Вiн приходить в себе".
  
  
  - Вiдмiнно, - отзвался iнший голос. - Ти готовий, Гарт? У мене дуже мало часу для цього.
  
  
  Перший голос лаконiчно вiдповiв: "Так само готовий, як i вiн". Повiльно темнi туччi розсiялися, але спочатку в цьому не було нiякого сенсу. Її плавав у морi боляче. Повiльно її зрозумiв, що я зовсiм голий, сиджу на залiзному стiльцi. Коли її спробував поворухнутися, то виявив, що мої зап'ястя i щиколотки скутi гострими металевими кайданами.
  
  
  В кiлькох футах вiд мене стояв невисокий м'ясистий чоловiк. Його величезний життя нависав над поясом, i був видний крiзь дiрки в сорочцi. Вiн був абсолютно лисим, i в его безформному особи була дискiв монументальна безтурботнiсть професiйного ката, просто викону" свою роботу. Почувся шерех рухiв. Еван встав зi стiльця i селл навпочiпки поруч з мо"ю рукою.
  
  
  - Добрий вечiр, Картер, - бадьоро сказав вiн. "Ти i Падра сильно мене вразили, коли увiйшли крiзь цi стiни".
  
  
  Її нiчого не говорив. У мене вже були проблеми з тим, щоб змусити мо" горло працювати. Воно здавався висохлим i здавленим, наче хтось наступив на нього пiд час роботи фарби.
  
  
  "Але я думаю, що можу що-що повернути", - сардонически посмiхнувся Карак. "Ласкаво просимо в мою кiмнату вiдпочинку".
  
  
  Її озирнувся i почав розумiти, де я. Її перебував у маленької квадратної цифровi камери з грубо обтесали стiнами. Повiтря було наповнене смородом кровi i екскрементiв. У мерехтливому свiтлi "диною жаровнi її, побачив, що на цифровi камери з iншого боку день два з замками i вузькими щiлинами на рiвнi очей. Стiни були обвiшанi старими пристроями для тортур: затискачi для нога, i ступень, кругловязаное полотно (трикотаж, мiтки, спинний валик, пiдвiснi розбивати i браслети з гойдалок, безлiч заплямованих, iржавих щипцiв i шпильок. Її, вiдчув, як жовч пiдступила до горла, а по голому тiлу побiгли мурашки.
  
  
  Карак повернувся до мене i потягнув мою голову за волосся, жорстоко повернувши її, безсумнiвно, я пам'ятаю той момент, коли її смикнув його за волосся. - Я хочу все знати про вовка Мiлана, - наполегливо прошепотiв вiн. "Я хочу знати, що у цьому такого важливого.
  
  
  Її видав ему кiлька лайок, вiд яких його обличчя зблiдло, i вiн вiдпустив мої волосся, нiби його вжалили. "Я б готель, щоб Падра був тут вiдкрито зараз, щоб побачити, хто навколо вас першим буде молити про пощаду. Але тепер вам просто доведеться благати в два рази бiльше, щоб зробити це правильно. Гарт!
  
  
  Вiн рвучко махнув iншому чоловiковi, i Гарт пiдiйшов до стiльця. Її не мiг бачити, що вiн робив, але у мене виникла тривожна думка, що я не просто сиджу в старому крiслi. Її, чув, як вiн метушився на четвереньках. Через хвилину її вiдчув їдкий запах розпеченого металу i диму.
  
  
  - Ти збира"шся розповiсти менi, Картер. Рано чи пiзно ти менi скажеш.
  
  
  Сморiд ставала все сильнiшою, i тепер її помiтив, що крiсло стало непри"мно гарячим. По мiрi того, як старий метал стiльця ставав все бiльш гарячим, стискав її кайдани . Моя шкiра горiла. Її зцiпив зуби й мовчав.
  
  
  - Ти дума"ш, я не зможу зламати тебе, Картер?'
  
  
  Язики вогню поповзли вгору за сидiння стiльця, поки Гарт возився з маленьким хутром з овечої шкури. Вогонь розростався, лизав мої руки i обпiкав шкiру. Шипованное залiзо стало вишнево-червоним, i увiйшло нове сморiд, ще одне сморiд, сморiд горiлої плотi. Мене засмажували живцем.
  
  
  - Картер, у чому секрет проклятого вовка? Її знаю, що вiн ", i у мене нема" часу на те, щоб просити тебе по-доброму, поки армiя сербiв вже в дорозi. Розповiдай.'
  
  
  Її почув, як сем випалив це. 'Козел . ... коза.
  
  
  'Яка? Яка коза?
  
  
  "Ваша сiмейна goat, Карак".
  
  
  "Що з цим?"
  
  
  Її боровся в палаючому крiслi, мої легенi стискалися вiд диму i боляче. Тим не менш, менi вдалося вдихнути досить вiдбору проб повiтря. "Ваша сiмейна козу... Шкода, що ваша мати нiколи не чула про протизаплiднi засоби". Карак вдарив мене своїм великим кулаком по обличчю i розбив губу. "Дюйм за дюймом її пошлю тебе в пекло", - гаркнув вiн на мене. - Гарт, досить. Прив'яжи його до гойдалок.
  
  
  Гарт полив водою вогонь пiд гратами, розв'язав мене i грубо потягнув по холоднiй кам'янiй пiдлозi. Мої нерви вибухнули, i бiль була майже нестерпним, коли грубий камiнь терся об мою обожженую шкiру. В наступний момент Гарт застебнув важкi залiзнi кайдани гойдалок на моїх зап'ястях. Гойдалки - це майже доiсторичний попередник диби, тортури, яка займа"ться пiднiма" жертву в повiтря, а потiм раптово скида" її на землю. Це жорстокий метод витягування рук, скручування м'язiв, розриву суглобiв i перелому кiсток.
  
  
  Гарт пiдняв мене за зап'ястя, поки вiн не повис так, що мої пальцi нога, ледь торкалися землi. Потiм вiн пiдiйшов до стогони про гойдалками i взяв у руку згорнутий батiг. Вiн струснув його позаду себе i повернувся до Караку, чекаючи наказу.
  
  
  Очi Карака були гарячковими i нетерплячими, коли вiн повернувся до мене. "Це римське пристрiй, Картер. Це робить його дуже пiдходящим для тортур, чи не так?
  
  
  Потiм вiн вiдступив назад i кивнув. Хлист вилетiв i хлестнул по мо"му тiлу. Бiль була майже нестерпним, коли сира шкiра обернулася навколо голих стегон i життя. Її стиснувся в дугу, в сво"му висячому положеннi.
  
  
  "Голос, як римляни вiдзначали свято Луперкалiй", - розсмiявся Карак. "Кожен рiк п'ятнадцятого лютого чоловiки танцювали на вулицях, б'ючи своїх рiд батогами, зробленими з вербових гiлок. А тепер розкажи менi про те вовка Мiлана, Картер. Скажи менi, поки можеш.
  
  
  Знову хлист вдарив мене, залишивши червону смугу на голому тiлi. Її iso усiх сил боровся з ланцюгами, утримують мене, намагаючись уникнути шлепающего батога. Але Гарт був майстром сво"ї справи i нiчого не втрачав.
  
  
  "Вовк Мiлана, Картер. Що з цим вовком?
  
  
  Голос Карака шталь для мене незрозумiлим, коли Гарт знову i знову бив мене. Крик луною рознiсся в цифровi камери, i коли вiн завмер, її зрозумiв, що це виходив вiд мене самого.
  
  
  " Вовк. ..'
  
  
  Її повинен був вiдпочити. Її повинен був змусити Гарту зупинитися, iнакше її нiколи не знайду виходу з цi"ї тортури. Зi стогоном опустив її голову вперед i прикинувся, що втратив свiдомiсть. Мо" тiло обм'якнуло i нерухомо зависло в залiзних кайданах. Гарт вдарив мене ще кiлька разiв, але менi вдалося придушити рвуться навколо горла крики. Через хвилину почув, як батiг впав на пiдлогу.
  
  
  Карак був страшенно злий. - Ти зайшов занадто далеко, iдiот, - крикнув вiн Гарту. "Пiднiми его".
  
  
  - Вам доведеться почекати.
  
  
  'Не можу дочекатися.'
  
  
  "Тобi доведеться."
  
  
  - Кравець вiзьми, Гарт, у мене " важливiшi справи, нiж дивитися, як вiн висить тут. Поклич мене, коли вiн знову зможе говорити.
  
  
  Її, чув, як Карак вийшов через пiдземелля. Дверi зачинилися за ним з глухим стуком.
  
  
  Хвилини тяглися, як столiття. Пiт стiкав по мо"му тiлу, впиваючись у опухлi рани, але вiн не рухався. Гарт нетерпляче ходив взад-вперед. Її, чув, як вiн чиркнув сiрником, щоб запалити цигарку. Запах сiрки i поганого тютюну лоскотав нiздрi. Але час плинув, i раптом Гарт пробурмотiв: "Чурбан!"
  
  
  Дверi вiдчинилися й знову зачинилися. I Гарт пiшов. Її дивився в порожню кiмнату, i думав, скiльки часу у мене буде, перш нiж вiн повернеться. Через кiлька хвилина її почув тихий скрегiт i вирiшив, що мiй вiдпочинок вже закiнчився. Але потiм її, зрозумiв, що звуки долинали з-за мо"ї спини, з-за камери. Це було схоже на те, як мишi бiгають по стiнах.
  
  
  - Картер, - почув її шепiт. "Картер".
  
  
  Її повiльно повернувся у своїх ланцюгах обличчям до дня на iншому кiнцi. Два примарних осiб з виснаженими очима, ледь помiтними в мерехтливому свiтлi. Її одразу впiзнав ih. Це були люди поїздок, фотографiями, музикою, дво" з трьох, полеглих у першiй зустрiчi з Караком.
  
  
  'Ви нас чу"те?'
  
  
  'Так.' Її запитав. - Падра з вами?
  
  
  - Нi, - вiдповiв один навколо чоловiкiв.
  
  
  - Хiба вiн не був з тобою? - запитав iнший чоловiк. Може бути, вiн втiк.
  
  
  - Або помер, - з гiркотою додав перший.
  
  
  - Я думав, ви всi мертвi, - сказав я.
  
  
  "Вони бережуть нас для iншої смертi: на iграх ".
  
  
  - Iгри ?
  
  
  "На аренi. Проти обраних Караком вбивць. Ментону вже нема", а ми такi.
  
  
  "Карак зiйшов з розуму". - Я ледве мiг повiрити власним вухам.
  
  
  'Так, але . .. ' Чоловiк вагався, потiм сказав з тривогою: 'Її чую Гарту. Прощай, Картер.
  
  
  Особи зникли, i я знову залишився один.
  
  
  Частина мо"ї сили повернулася, пiдживлю"ться жахом вiд того, що вони тiльки що сказали менi. Впершись ногами в стiну, пiдтягнувся, щоб схопитися за розбивати над кайданами на руках . Мої пальцi були слизькими, але я тримався. Зробивши глибокий вдих, її почав дертися вгору рука за рукою так швидко, як тiльки мiг . М'язи моїх рук i плечей напружилися до краю, але я продовжував пiднiматися.
  
  
  Як тiльки її дiстався до важкої поперечини, її почув звук наближаються крокiв. У вiдчаї її, перекинув ногу через балку i видерся на нах. Її люто смикнув кайдани, я знаю, що повинен вирватися, перш нiж Гарт добереться до мене i почне шмагати назад своїм хлистом. У кайданiв були простi замки-клiпси, якi використовувалися для навiсних замкiв в їх програму часи, ймовiрно, в найпершi днi Афону. Дверi зi скрипом вiдчинилися, i тiнь Гарту здалася на кам'янiй пiдлозi. В той же час її знайшов точку тиску i звiльнив кайдани. Потiм Гарт побачив мене. Яким би товстим вiн нам був, вiн зреагував зi швидкiстю пантери.
  
  
  Вiн схопив батiг i занiс його за собою, його обличчя спотворилося вiд раптової лютi.
  
  
  Її схопив залiзний ланцюг так швидко, як тiльки мiг, i кинувся на нього. Вiдкритий наручник вдарив його его збоку на голи, роздрiбнивши високого до кривавої кашки. Падаючи, вiн вдарився об стiлець з гратами i звалився на землю. Не роздумуючи, її стрибнув на нього зверху i приземлився усi"ю сво"ю вагою ему на груди. З булькаючим стогоном вiн, здавалося, здувся; кров i слиз ринули по его вiдкритого rta. Повинно бути, її зламав принаймнi половину його ребер, i тепер роздроблена кiстка проникла в його легенi.
  
  
  Її, знав, що зовнiшня дверi не замкненi, але її також мав справу з другим замком на день початку другої готель i звiльнити iнших ув'язнених. Її швидко обшукав тiло Гарту в попросив ключiв, але нi в нього, нам де-небудь на цифровi камери її ih не знайшов. .. В розпачi її покликав двох чоловiкiв, щоб вони сказали менi, де вони були.
  
  
  "Ключi " тiльки у Карака", - вiдповiв один навколо чоловiкiв.
  
  
  - Не турбуйтеся про нас. Тiкай, поки можеш, - сказав iнший.
  
  
  - Та якщо зможеш, пiшли допомогу.
  
  
  Її ненавидiв залишати чоловiкiв у темницi, але вони були правi. Це був "диний ревматизму. - Я зроблю це, - пообiцяв я.
  
  
  Її, вибiг через камери тортур Карака в довгий темний коридор. Коли її зупинився, щоб подумати, в якому напрямку менi йти, її почув крик одного навколо чоловiкiв. "Поверни прямо, це "диний вихiд!"
  
  
  Без подальших питань її рвонув вправо. Її, знав, що мене вб'ють, голого i беззбройного, як тiльки один навколо охоронцiв Карака побачить мене. Коридори були нескiнченними, частини закiнчувалися тупиками або обвалювалися, змушуючи мене повертатися назад i починати спочатку. Її потрапив у пастку тьмяно освiтленiй мовчазною мережi. Але здавалося, що вiн веде вгору.
  
  
  Її, рушив вперед, у темряву, i виявив, що потiм початкового припливу адреналiну мої сили слабшають. Гострi кам'янi стiни терлися про мою розiрвану шкiру, а пiдошви босих нога, залишали кривавi слiди. Єдине, що змушувало мене рухатися, - це моя сильна ненависть до Караку i мо" бажання змусити його заплатити.
  
  
  Через те, що здавалося вiчнiстю, тунель вже не був таким темним, як ранiше. Далеко попереду її, розрiзнив сiрий святим у кiнцi тунелю i, тремтячи вiд знемоги, побiг туди. Щось непокоїло мене: полубессознательное попередження намагався мене зупинити. Але її струсив його, i дiйшов до ворiт.
  
  
  Потiм її знову увiрвався в свiт. Її опустився на колiна, мої ноги були занадто слабкi, щоб стояти вiдкрито, i я вiдчув землю пiд собою. Це була просочена кров'ю суглинистий грунт: суглинистий грунт римського амфiтеатру.
  
  
  
  Роздiл 8
  
  
  
  
  Зацiпенiвши вiд холоду, закипiлої крови й бруду, її i пiднявся на ноги. Це була арена амфiтеатру, на яку Падра вказав менi напередоднi, i вiн застряг в овальному кiльцi. Назавжди мною, в рядах лавок, сидiли десятки людей Карака з факелами, висвiтлюючи обсипаються руїни. А на вершинi амфiтеатру розташовувалося вiддiлення асасинiв з автоматами i гвинтiвками. Приблизно посерединi довгою вигнутою стiни була корпуси каменнных лавок в коробках i на однiй навколо них був Карак. Поруч з ним була пара приятелiв з факелами, а поверх однострою було накинуто стару ковдру, щоб захистити себе вiд холодного вiтру. Його очi були прикутi до мене, а рот скривився в диявольськiй посмiшцi. З того мiсця, де її зберiгав, вiн виглядав, як нiкчемний "нерон" у поношенiй тозi.
  
  
  Вiдкрито передi мною на землi лежало обезголовлене тiло чоловiка. Її, знав, що це був Ментону, третiй ув'язнений групи поїздок, фотографiями, музикою. У нього були зав'язанi очi, як у страченого. Спочатку я не зрозумiв чому, потiм згадав, що якась група гладiаторiв, андабатов, билася наослiп з пов'язками на очах.
  
  
  Її не мiг не задатися питанням, скiльки чоловiкiв i жiнок стояло там, де його зараз був; скiльки навколо них було диявольськи нудно сич задоволення кровожерливих тиранiв начебто Карака.
  
  
  Її почув голос Карака. - "Картер!" Вiн смiявся, як божевiльний. - Тебе не чекали в якостi наступного атракцiону. Але добре, що це може тривати".
  
  
  "Гарт мертвий".
  
  
  - Я цього i чекав, в iншому випадку ви не змогли б втекти. Подивимося, як довго ти протрима"шся, перш нiж при"дна"шся до йому.
  
  
  - Вони, хто вотум-вотум помруть, вiтають вас, - саркастично сказав я, пiднявши руку.
  
  
  З iншого боку арени, навколо ворiт вийшов великий темний воїн. Вiн був одягнений у вузькi штани та чоботи, його оголена груди блищала у свiтлi смолоскипiв. Вiн несс утяжеленную рибальську мережу i тризуб, зброя древнiх ретиариев.
  
  
  Коли вiн пiдiйшов до мене, її, присiв, мої пальцi ноги торкнулися землi. Гладiатор кружляв навколо мене, стримуючи мене помилковими атаками тризуба.
  
  
  - Йдемо, - вiдрiзав я. 'Що тебе зупиня"? Боїшся голого людини?
  
  
  Вiн усмiхнувся i просто почав крутити мережа, як ласо, що постiйно розширюються, плоскими колами над сво"ю головою, готовий вiдпустити i кинути на мене. Її, знав, що краще не дивитися на мережу i спостерiгати за виразом його очей i его особам.
  
  
  Голосувати воно! Частка секунди перед кидком. Її пригнувся i вiдкотився вiд нього. Одна з свинцевих гир врiзалася менi в ногу, але сiтка промахнулася i впала на пiдлогу арени.
  
  
  Її, схопився i кинувся на нього, перш нiж вiн знову змiг схопити свою мережу. Вiн вiдсахнувся, i на мить менi здалося, що я дiстану його. Але вiн парирував мене его тризубом, i менi довелося пригнутися, щоб вiн не нанизав мене на свiй тризуб. Вiн загнав мене в кут.
  
  
  Її, стояв, задихаючись, не впевнений, що зможу дiяти досить швидко в наступний раз. I навiть якби менi це вдалося, менi довелося б ухилятися вiд наступної атаки, i вiд наступної. Її придушив бажання сiсти вiдпочити i дозволити йому було прикiнчити мене.
  
  
  У моїй роботi на АХ її бився з пiдводними човнами i водневими бомбами, рентгенiвськими променями i змiнюють свiдомiсть наркотиками, всiма винаходами, якi тiльки можна уявити, але це було iншим, страшно iншим. Це була вiйна, зведена до примiтивного її зовнiшностi, позбавлена її сучасної складностi. Це змушувало диких звiрiв битися ще з одним, i це якимось чином робило це ще бiльш жахливим.
  
  
  Але я вiдчував, як звiр росте всерединi мене, i вишкiрився на цього гладiатора двадцятого столiття, як тiльки вiн зiбрався для чергової спроби. Її напружив слух, щоб почути смертоносний звук кружащейся мережi. Її чекав, згорбившись, мої м'язи напружилися.
  
  
  Вiн просто кинув його знову.
  
  
  Її, пiрнув, як i ранiше, але на цей раз її, обернувся i вхопив закручену мережа, перш нiж вiн встиг її вiдпустити. Гладiатор кинувся на мене, пiднявши тризуб. Її вiдкинув круглу мережа, сподiваючись, що це зiб'" його з противаг.
  
  
  Вiн спiткнувся i заплутався в мережi, яка займа"ться накрила його.
  
  
  Її тут же опинився зверху, вирiшивши виявити йому стiльки ж милосердя, скiльки вiн мав до мене, коли пiшов в атаку. Її повалив його на землю i вирвав тризуб, навколо его руки. Вiн закричав вiд жаху, коли її, повернувся, щоб встромити тризуб ему в груди. Все було скiнчено за секунду. Один раз вiн здригнувся, зблiд вiд смертi, а потiм мляво впав на землю.
  
  
  Її, стояв, схилившись над тiлом, спираючись на древко тризуба. Її почув гарчання людей Карака. Її, повернувся до лав i побачив Карака на тронi. Його обличчя було блiдим вiд гнiву. Через мить її вивал тризуб i пiдiйшов до Караку.
  
  
  Вiн вiдразу зрозумiв, що я задумав. - Не намагайся, Картер, - крикнув вiн. "Ти не можеш кинути цей тризуб так далеко, i, крiм того, мої люди вб'ють тебе".
  
  
  "Кого хвилю", як я помру, Карак? Її мiг би взяти тебе з собою.
  
  
  "Я завжди думав, що ви, американцi, любителi спорту".
  
  
  "Спорт?" Її провiв рукою по кривавiй сценi. "Ви вважа"те це спортивним? Який у цьому сенс, Карак?
  
  
  Вiн зловтiшно засмiявся. "Мене це тiшить".
  
  
  - Ти справдi хворий, - сказав я з огидою. "Ти божевiльний ".
  
  
  - Не говорити менi, хто я. Тобi нiколи не доводилося жити тут, в цiй проклятiй пекельної дiрi.
  
  
  "Я починаю розумiти. Ти ненавидиш Аптос.
  
  
  "Я зневажаю Аптос". Карак владним жестом щiльнiше загорнув ковдру; його очi були, як гранiт. "Кожна хвилина, проведена тут, була для мене мукою. Але це скоро закiнчиться.
  
  
  - Значить, Падра все-таки був прав. Ви продали себе сербам.
  
  
  'Продано . . Вiн пiдняв плечi. - Але не зрадив. Угода з Белградом дало менi грошi i влада, якi менi належали. Але це також означа", що люди нiколи бiльше не будуть мерзнути, страждати вiд голоду або страху".
  
  
  З яких це тхiр уряд трима" сво" слово? Тебе обдурюють, Карак.
  
  
  'Нема". Я не буду тебе слухати. Мої люди будуть щасливi.
  
  
  - Вони прийшли сюди не для того, щоб бути щасливими, Карак. Вони прийшли сюди, щоб стати вiльними.
  
  
  'Вiльними?'- Карак дiйсно плакав вiд смiху. "Аптос все мо" життя був леденить душу в'язницею. Тiльки смерть приносить сюди свободу. Вiн ляснув у долонi, сигналiзуючи про iншому гладiаторi. "Голос чому її так люблю гри. Її останнiй визволитель свого народу. Тепер бийся i будеш вiльним, Картер.
  
  
  Хоча навколо rta не було пiни, у Карака, мабуть, щось не в порядку з головою. Очевидно, вiн пiддався суворостi свого iснування i страждав вiд параної i нав'язливих iдей величi, подумки strays мiж мрiями про колишню славу Аптоса i баченнями свого особистого майбутнього величi. Я не мiг звинувачувати його про бажання миру, але розсудлива людина зрозумiла б, що цей шлях безглуздий i саморазрушителен. Карак був явно не до мiркувань; Це даремно витрачав сили, намагаючись поговорити з ним.
  
  
  Її, повернувся до нього спиною i пiшов назад до центру арени. Там я повернувся до ворiт, звiдки мав з'явитися мiй наступний супротивник.
  
  
  Новий гладiатор був вище i важче попереднього.
  
  
  Його груди була вкрита шрамами, його руки були обмотанi цести, обручами навколо шкiри i металу, схожими на мiднi кастети, i вiн тримав короткий меч i круглий фракiйський щит. Вiн не втрачав часу дарма i пiшов вiдкрито на мене, розсiкаючи повiтря своїм смертоносним мечем. Її повернув назад, i вiн, лаючись i важко дихаючи, пiшов за мною. Її зупинився, розвернувся i кольнув у нього тризубом. Вiн махнув своїм гострим, як бритва мечем i встромив його вiдкрито в ратище, знову залишивши мене беззбройним.
  
  
  Вiн кинувся вперед, щоб зарубати мене, i я гепнувся на землю. Її швидко вiдкотився вбiк. Його меч опустився, ледь не зачепивши мене, i занурившись в землю.
  
  
  Коли гладiатор витягнув меч для чергової спроби, її вдарив його ногою. Вiн вiдвернувся, i моя п'ята попала в декiлькох дюймах вiд його промежини i вдарила по внутрiшнiй сторонi його стегна. Зарычав вiд боляче, вiн позадкував. Її не мiг завдати великої шкоди, але на мить йому завадив. Його обличчя було червоним вiд гнiву через публiчного приниження з боку беззбройного людини. Її поспiшив подалi вiд нього, у голiв у мене гуло, i було зовсiм порожньо, її вiдчайдушно хотiв яку-небудь iдею. Марно. Раптом гладiатор знову пiшов до мене, розмахуючи мечем i рубаючи навколо себе мечем.
  
  
  У цей момент її, нахилився, зачерпнув двома руками гравiю i землi i люто жбурнув ih ему в обличчя. Як я i очiкував, вiн пiдняв щит, щоб захистити очi, i бруд не викликало ему нiякої шкоди. Але його увагу було абстрагуватися на мить. Високо пiдстрибнувши, вдарив її его по передплiччю босою лiвою ногою, а потiм правою ногою в лiкоть. Меч вилетiв з его занiмiлих пальцiв i полетiв по аренi, поза досяжностi его.
  
  
  У лютi вiн вдарив мене цестом ; удар вибив все повiтря навколо мого тiла, i жбурнув мене на землю з витягнутими руками i ногами.
  
  
  Вiн повернувся i пiшов за своїм мечем. Як би її нам був зацiпенiв, його знав, що не можу дозволити ему повернути цей меч. Як тiльки вiн знову добереться до цього, вiн порiже мене на шматки. Її б виглядав так, нiби мене штовхнули через склянi дверi.
  
  
  Її, скочив на ноги i пiшов за ним.
  
  
  "Хаджии" Я закричав так голосно, як тiльки мiг, наче її був розлюченим апачем. Приголомшений, гладiатор обернувся. "Хаджии!" Її знову закричав i добралася до нього, перш нiж вiн зрозумiв, що з ним вiдбува"ться. Вiн спробував пiдняти свiй щит , але було занадто пiзно. Мої ноги злетiли у смертоносному ударi i потрапили йому в горло. Його мета вiдкинулася назад, i вiн почув, як хрустнули хребцi.
  
  
  Вiн впав, не видавши нам звук, його очi були широко вiдкритi, шия зiгнулася пiд дивним кутом.
  
  
  Її побiг за мечем i переможно пiдняв його над головою, трiумфально махнувши похмурому Караку.
  
  
  'Що тепер?' - всього запитав її. - Може бути, леви? Або в рамках на колiсницях?
  
  
  - Не будь iдiотом, - люто пирхнув вiн. "Де нам узяти львiв або колiсницi?"
  
  
  - Не переймайся, Еван. Її даю вам краще уявлення, яке ви бачили за останнi роки.
  
  
  "Iди до бiса, Картер". Вiн скочив на ноги, однi"ю рукою вчепившись в рване ковдру навколо нього, iнший дико жестикулюючи. "Мiлан встав у мене на шляху. Тепер ви прийшли сюди, щоб пiдняти це лайно. Ти повинен був померти кiлька днiв тому, як Мiлан. Але якимось чином тобi вдалося дiстатися до Аптоса. На цей раз тобi не втекти.
  
  
  У гнiвi Карак не розумiв, що говорив.
  
  
  - Ти зрадив Мiлана? - запитав я, приголомшений цим визнанням. "Вiн був дурень, вiн жив у вчорашнiй i позавчорашнiй".
  
  
  - А мiй зв'язковий в Метковиче? Це теж був один з зустрiнуть ваших людей?
  
  
  - Я добре заплатив, щоб його зусиль, запевняю вас. Як i всi тут, вiн бореться за краще життя, а не на безглуздi iдеали. Карак зупинився, усмiхнувшись, немов насолоджуючись сво"ї особистої жартом. Потiм повiльно знову сель, розправляючи складки свого старого ковдри. Вiн щось прошепотiв одному навколо своїх катiв, i той вiдразу побiг геть.
  
  
  "Її що-що приготував, i впевнений, що ти знайдеш це цiкавим, Картер", - звернувся з листом вiн до мене. "Просто почекай i насолоджуйся своїми останнiми хвилинами на цiй землi". Змучений, її зупинився, притуливши меч до землi. Я з тривогою подумав, що у нього може бути в рукавi. До цього моменту чисте опiр може накачати в мою кров досить адреналiну, щоб продовжувати рух. Думка про те, щоб здатися цьому бородатому ублюдку зараз, була нестерпною. Вiн роздягнув мене догола, пороли i катував, i, нарештi, планував убити мене, але ему доведеться почекати, поки пекло не замерзне, перш нiж її здамся i опущуся на колiна в пилу перед ним.
  
  
  Її, думав, що на цей раз вiн мене спiймав. Її тремтiв вiд холоду i хитався вiд виснаження. Якимось чином менi вдалося вижити у двох гладiаторських боях, але i "диним способом роздобути рiвного противника було те, що моїм третiм супротивником був би карлик-калiка. Зi мною все було скiнчено, i ми обо" знали це.
  
  
  Раптом з-за ворiт пролунав глибокий зловiсний звук. Волосся на потилицi стало дибки, i мене охопив холодний, липкий страх. Її почув брязкiт залiзних грат i злобне гарчання, донесшееся до мене.
  
  
  Вовки!
  
  
  Шiсть величезних голодних вовкiв вирвалися навколо загонiв пiд ареною. Деякий час вони неспокiйно ходили взад i вперед бiля входу, немов збитi з пантелику стiнами i спостерiга" натовпом.
  
  
  Глибокий гомiн покаже пiднявся в натовпi мною назавжди. " Менi дуже шкода, що ми змушенi обходитися без львiв, Картер, - весело крикнув Карак. - Але я сподiваюся, ти не будеш заперечувати проти альтернативи.
  
  
  Їй вiдповiв ему серi"ю лайок на сербсько-хорватською мовою.
  
  
  Караку все це дуже сподобалося. - Якщо вам цiкаво, - сказав вiн зi злiсним смiхом, - ну ватажок - улюбленець Мiлана. Її его була на дi"ту, щоб трохи зламати його, гнiв, але, схоже, вiн не зломлений. На самому делле, цей голод тiльки зробив його трохи злiше. Але, може бути, потiм хорошої їжi вiн стане трохи бiльш слухняними.
  
  
  Карак засмiявся ще голоснiше й трохи не зiгнувся в сво"му кам'яному сидiння, поки її дивився на волкова з завороженным жахом. Отже, за одним у них був вовк Мiлана. Так що вся ця нiсенiтниця про те, що вiн мертвий, i з нього зiдрана шкiра, було брехнею. Але це означало, що його та"мницею досi тхiр не розкрита. Знання того, що тварина було важливим, без розумiння того, яким чином повинно бути, було мукою для Карака. Вiн не мiг ризикувати вбити вовка ранiше , нiж вiн це усвiдомив, i вiн не мiг пiдiйти досить близько, щоб дiзнатися. Якимось чином це змусило мене вiдчувати себе краще; хоча i не сильно, враховуючи ситуацiю. Мо" завдання полягало в тому, щоб знайти вовка, i голосувати вiн тут. Тiльки нам один навколо цих звiрiв, схоже, не хотiв прислухатися до розуму. Ричачи i гризучи, вони дряпали землю, обнюхуючи свою здобич: мене.
  
  
  Раптом вони кинулися в атаку, опустивши волохатi боки до землi.
  
  
  Мої вологi пальцi стиснули меч.
  
  
  Вони напружилися i стрибнули. Її, вiдскочив убiк, люто кидаючись на них. Але вони були занадто швидкi для мене, i я вiдчув, як гострi зуби розiрвали менi стегно. На мить її затнувся, але потiм вiдновив рiвновагу i пронизав мечем найближчого до мене вовка. Вiн впав боком на iншого вовка, який як раз збирався стрибнути менi на горло. Третiй вовк вiдповз назад. Його вдарив мечем i мало не розрубав його навпiл. Всюди була кров, яку втоптали в пил настирливi, безжальнi тварини. Вони кружляли навколо мене, готуючись до чергової атаки, але раптом всi вiдступили на самого великого вовка.
  
  
  Задихаючись, її, подивився у ih бiк так само розсмiявся, як вони дивилися на мене. Вождем, ймовiрно, був вовк Мiлана, i вiн здавався небезпечним по всiй номери.
  
  
  Раптово загiн знову розпався, i вони знову напали на мене. Вимахуючи мечем i рубаючи її, кинувся на них. Її вступив у бiй з одним по волкову, i вiн упав, його морда позалазило в пил, а мета закрутилася тому в останнiй конвульсiї. Iнший вовк стрибнув вперед, i вiн провiв лезом по його обличчю, i вiн, виття, чим боляче, вiдсахнувся.
  
  
  Залишилися дво" просто продовжували атакувати, все швидше i швидше. Особливо найбiльший. Як Мiлану вдалося приручити цього величезного монстра? Це здавалося майже неможливим. Тим не менш, Мiлан i Софiя змогли утримати його, способом, якого Карак не зрозумiв. У вiдчаї спробував її провiтрити собi голову. Шепiт думки пронiсся в моїй голiв, зародок iдеї. Це здавалося безглуздям, але що менi було втрачати?
  
  
  Її iso усiх сил крикнув вовка, щоб вiн зупинився. Замiсть сербсько-хорватського його використав нiмецький. "Стiй. Слухай мою команду.'
  
  
  Але вони продовжували нападати. Їй кинувся на них iз мечем, дивуючись, чому її, думав, що Мiлан навчав свого вовка нiмецької мови. Але це вiдповiдало тому, що я знав про поїздок, фотографiями, музикою, i сузiр'ї iноземної мови не дозволяло вовковi слухати кого-небудь ще. Tac частини дресирують полiцейських собак в США.
  
  
  Поранений вовк повернувся в бiй. Кров капала у нього iso rta. Її знову спробував сказати ему зупинитися i лягти. "Хальт. Унтергехен".
  
  
  Вовк Мiлана завагався на частку секунди, схиливши голову набiк. Здавалося, вiн слуха", тому її продовжував кричати, сподiваючись вчасно вловити знайомий знак.
  
  
  "Унтергехен, ширешейхер Шойзаль".
  
  
  Вовк рiшуче вiдреагував тепер, коли її назвав його огидним смердючим чудовиськом. Вiн позадкував i зупинився в замiшаннi. Iншi теж зупинилися i стали чекати.
  
  
  Час, здавалося, зупинився. Її помiтив групу чоловiкiв, якi, здавалося, затамували подих, а Карак нахилився i смикнув себе за бороду. Всi мовчали i чекали.
  
  
  Потiм її почув голоси. "Картер, Картер, ми тут".
  
  
  Її злегка повернувся, все ще побоюючись вовкiв, i кра"м ока побачив шiсть бiжать по полю фiгур. Падра, Софiя, дво" чоловiкiв навколо кар'"ри i дво" з пiдземель. Якимось чином цей незламний Падра втiк, коли вони схопили мене, i йому вдалося повернутися, щоб врятувати нас.
  
  
  Але вiн повiв Софiю та iнших виплат прямо на арену зi збро"ю i згра"ю вовкiв. Вовки почали знову неспокiйно гарчати, i я знав, що мої команди вашого вихованця Мiлана триватимуть недовго.
  
  
  - Нi, - крикнув її Падре. 'Залишайся там. Залишайся там!'
  
  
  - Але, Картер. .. '
  
  
  'Я в порядку. Залишайся там.'
  
  
  Невпевненi, вони зупинилися, i один навколо бандитiв Карака вiдкрив по них вогонь. Пил летiла поруч з ними, i пострiли луною вiддавалися в овальнiй чашi. Послiдував ще один шквал пострiлiв, i Софiя, i її група вiдступили в тiнь ворiт.
  
  
  Наступнi кiлька хвилин пройшли в стрiмкому дiї. У мо"му розпорядженнi були тiльки вовки i меч, а щодо волков його був не дуже впевненим. I все ж наважився. "Mit mir", - гаркнув я на них, пiдбiгаючи до трибун. - Mit mir, euch dickfelligen Nilpferde!
  
  
  Тварина Карака зробило те, що йому було сказано, йдучи поруч зi мною, ричачи i скиглячи, немов вiтаючи давно втраченого господаря. Iншi вовки охоче пiшли за ним. Хитрiсть тепер полягала в тому, щоб дiяти якомога швидше, перш нiж заклинання буде зруйновано. Як тiльки до цього вовка прийшло, що я не такий фамiльярний, яким здавався, вiн перестане мене слухатися i накинеться на мене.
  
  
  Але вiдкрито зараз вовки їли навколо мо"ї руки. Образно кажу, звичайно. Коли ми пiдiйшли до стогнати пiд сидiнням Карака, їй наказав: " Ангрейфен". Ангрейфен.
  
  
  - Картер, - проревiв Карак зверху мною назавжди. 'Що хочеш для . .. '
  
  
  Її продовжував пiдганяти волкова. "Ангрейфен! Вейтер. Вейтер. Tasche und der toten Mann.
  
  
  У мене було вiдчуття, що ну не треба було вмовляти, щоб пiти на Караком: вони були дуже голоднi зараз. Всi вони з дивовижною грацi"ю i швидкiстю стрибнули на вершину стiни i пiдiгнули там заднi лапи для наступного стрибка.
  
  
  - Зупини ih, Картер.
  
  
  'Нема"!'
  
  
  На трибунах пiднявся шум, чоловiки запанiкували. Деякi спотикалися про спинки лавок, намагаючись втекти. Деякi кидали факели i хиталися у митт"вої темрявi, нiчого не бачу. Деякi навколо них пiдняли зброю, але коливалися, боячись зачепити своїх. Вовки наблизилися до Караку, довгi рiзцi блищали вiд слини. Повискуючи вiд гнiву i страху, бородатий вождь втiк зi свого мiсця. Его ковдру майорiв для його спиною, як поїдена мiллю накидка, коли вiн, спотикаючись, метався мiж рядами лавок, не знаю, в який бiк бiгти; его страх заважав кожної його думки. Вiн розвернувся i вистрiлив у свого росiйського Нагана в наближення хижакiв. У панiцi вiн промахнувся на кiлька метрiв. Вiн знову побiг i впав на розсипаються лави.
  
  
  Величезнi звiрi вишкiрив зуби i кинулися на свою съежившуюся видобуток. З губ Карака зiрвався здавлений крик жаху. Вiн брикався iso усiх сил, але з вовками ему було неможливо впоратися. Домкрат Карака вiрш, коли вихованець Мiлана схопив його в сонну артерiю. Її побачив брызнувшую кров, а потiм почув iнший звук, що пiднiма"ться на аренi: звук гострих щелеп, вгрызающихся в м'яку плоть.
  
  
  
  Роздiл 9
  
  
  
  
  Бiльшiсть людей Карака прийшли в себе, потiм першого шоку. Вони вiдкрили вогонь по вовкам з гвинтiвок i автоматiв.
  
  
  Вовки були надiйне захищенi кутами ослонiв i спинками ящикiв, але я був iдеальною мiшенню. Її побiг k стогнати, яка займа"ться частково захищала мене вiд куль, потiм нахилився вiн до частини, яка займа"ться впав пiд тягарем часу. Її перестрибнув через рихлий камiнь i пiшов назад по дорiжках, до пирующим вовкам.
  
  
  Деякi з тварин подивилися на мене при мо"му наближеннi, i загрозливо зарычали. Її не зупинився. Її нiчого не змiг би зробити для Карака, навiть якщо б захотiв. Але я не мiг дозволити собi втратити з виду вовка Мiлана. Цей вовк був причиною того, чому її прийшов сюди, i, кравець забирай, я не повернуся з порожнiми руками.
  
  
  Вовки почали вiдтягати тiло Караца в бiк, як собаки. В той момент, коли вони покинуть укриття мiж лавок, вони стануть легкими мiшенями для зброї. Кулi вiдразу розiрвалися навколо них, i вони повтiкали на всi боки, ще бiльше налякавши чоловiкiв нагорi.
  
  
  "Бляйбен", Її покликав вихованця Мiлана.
  
  
  Величезний вовк рiзко зупинився, наче був на кiнцi довгої мотузки. - Iди сюди, - наказав я, вражений тим, як добре Мiлан пiдготовлено цього вовка. Вiн слухняно пiдбiг до мене. Вiн потер мене носом, поплямив во"нною мою шкiру кров'ю Карака, просочив його морду.
  
  
  Тодi її зрозумiв, що я повинен вiдчувати приборкувач левiв, коли засову" голову в пащу леву. Їй дозволив вовковi сiсти i провiв руками по комiру его шиї у попросив потайної кишенi.
  
  
  Раптом його почув ще одну чергу. Повернувшись, її побачив Софiю, Падру i чотирьох iнших, мчать через арену до пролому в стогiн, стрiляючи на ходу.
  
  
  - Повертайтеся, - крикнув я. 'Повернiться.'
  
  
  Але трiск ih гвинтiвок i вiдповiдь стукiт автоматiв зробили занадто багато шуму, щоб мiй голос був почутий. Свинець забризкав Софiю i її людей, коли бойовики Карака спробували нацiлитися на ih розгойдуються, бiжать тiла.
  
  
  Одiна навколо чоловiкiв, поранений з перев'язаною рукою, раптом схопився за обличчя, коли його потилицю зник в результатi вибуху мозку i кiсток. Решта п'ятеро перестрибнули через пролом в стогони i поповзли вниз по рядах туди, де її ховався за ящиками .
  
  
  - Нiк, ти в порядку? - Софiя плакала, обiймаючи мене. Її мiцного обняв її, вiдчув тремтiння її губ i присмак солi, i далi йти вниз. - Слава богу, ти в порядку.
  
  
  Менi не завадила б шведiв ", - сказав я, усмiхаючись,-ей.
  
  
  Якщо вона i помiтила мою наготу, то, принаймнi, не показав цього. - А ти, Княже, ще живий, - пирхнула вона i однi"ю рукою притягнула тварину до себе, як беззубу вiвчарку.
  
  
  "Ви знайшли те, що хотiли?" - запитав Падра.
  
  
  - Ще нi, - сказав я. "Мiлан " добре сховав сумку".
  
  
  - Я знайду тебе, - сказала Софiя. - Я знаю, де воно.
  
  
  "Ми повиннi пiти негайно потiм цього", сказав Падра. 'Вiдразу.'
  
  
  - У мене теж з'явилася така iдея, Падра.
  
  
  - Це гiрше, нiж ти дума"ш, iнший.
  
  
  "Що ти ма"ш на увазi?" - запитав її, гадати, наскiльки гiрше може бути.
  
  
  У ревматизму над нашими головами почувся свистячий вереск, звук, який їй дуже добре знав: мiномети!
  
  
  'Пiрна"мо.'
  
  
  Потужний вибух пiдняв всю стiну амфiтеатру. Кам'янi стiни i ряди лавок розсипалися в слiпучого спалаху свiтла. - Це сербська армiя, - крикнув менi Падра крiзь проливний дощ, навколо цементу i каменiв. Навколо нас загримiло ще бiльше снарядiв. Вони трясли арену i пробивали великi дiрки у вже зруйнованих будiвлях. Спалахнуло полум'я, i ми почули стаккато наближаються великокалiберних кулеметiв. Люди Карака розгубилися, вони стрiляли i кричали, щоб уникнути грому атак.
  
  
  - Армiя при"дну"ться артилерiю, - гукнула Софiя, перекриваючи шум. "Вони оточують нас. Ми вже бачили ih в кар'"рi. Люди Карака зловили нас у пастку, але коли вони зрозумiли, що наближа"ться армiя, вони побiгли, як сука трусiв.
  
  
  Вона простягла менi зiм'ятий аркуш паперу. - Це те, навiщо ти прийшов сюди, Нiк?
  
  
  - Сподiваюся, - сказав я, розгортаючи папiр. Для мене це було не що iнше, як повiдомлення, зашифроване i повне символiв. Її просто покласти його назад, а потiм зрозумiв, що менi нема де його зберiгати.
  
  
  Падра посмiявся над мо"ю ситуацi"ю. "Який у тебе розмiр?"
  
  
  '50.' Її сказав ему "вропейський еквiвалент сорок четвертого розмiру США. Її, подумав, що Падра просто жарту", але вiн спокiйно пiдняв гвинтiвку i прицiлився в людини високо над нами на трибунi. - Я постараюся не пошкодити костюм, - прогарчав вiн. Потiм вiн вистрiлив.
  
  
  Тiка" чоловiк схопився, коли у нього з'явився третiй очей, а потiм скотився по лавках, в декiлькох метрах вiд нас.
  
  
  - Тепер можеш одягатися, - з задоволенням сказав Падра.
  
  
  - Спасибi, - сказав я i пiдповз до трупа. Роздягнути його було виснажливою роботою, але менi потрiбна була ця шведiв. Знiмаючи з нього вовняну сорочку i штани, його запитав: "Як ти вибрався навколо вiлли, Хеш?"
  
  
  Вiн недбало знизав плечима. - Я не був без свiдомостi, як ти. Коли мене тягли в пiдземелля, було всього четверо охоронцiв. З моїм хуком i хорошою лiвою рукою шанси були приблизно рiвними. Її зiткнувся з Софi"ю, коли пiшов за допомогою. Ми вирiшили спробувати врятувати вас навколо пiдземелля. У той час ми не знали, що ви виступа"те тут на аренi.
  
  
  "Це було для мене iграми". Її, вiдчув, як по мо"му хребту пробiгла дрож. "Принц урятував мене. Її нiколи не бачив собаку, настiльки добре дрессированную, як цей вовк. Це неймовiрно.'
  
  
  "Мiлан сам був вовком", - з усмiшкою сказав Падра. "Вони розумiли одне одного. Вони обидва любили одну i ту ж жiнку.
  
  
  - Хеш, - запротестувала Софiя, почервонiвши.
  
  
  "I що за жарт; У Карака вона була весь цей час.
  
  
  - З ним не до жартiв, - похмуро сказав я, пiдповзаючи до мертвого вождя.
  
  
  "Так, ми бачили це", - сказала Софiя. "Вiн помер страшною смертю".
  
  
  - Але не гiрше, нiж вiн заслуговував, Софiя, - вiдповiв я, пiднiмаючи Наган там, де його впустив Карак. Її пiдповз до неї, притулившись до задньої стiнки ящика, коли на аренi мiнометний снаряд розiрвався, обсипавши нас гравi"м i гострими металевими осколками.
  
  
  "Карак зрадив свого чоловiка", - сказав його поїздок, фотографiями, музикою. "Пiзнiше его контакт повiдомив армiї, що я прийду. Насправдi, що його вбив вовк, коли вiн намагався налаштувати його проти мене.
  
  
  Її, повернувся до Падре i запитав: "Чому зараз армiя атаку"? Адже Карак хвалився, що зустрiнеться з представниками уряду, щоб досягти миру. В цьому не було необхiдностi.
  
  
  "У сербiв занадто багато ненавистi до нас". Бiлявий гiгант сумно похитав головою. "Белград побачив можливiсть змусити Евана знехтувати своїм захистом в iм'я свiту, i тепер вони вбивають нас. Розмовляти з ними - не бiльш нiж використовувати зброю на вiйнi. Її намагався попередити Карака, але... .. '
  
  
  Вiн зiтхнув, потiм струсив з себе меланхолiйний настрiй. - Але у нас бiльше нема" часу на розмови. Ми повиннi вибратися звiдси, поки ще можемо.
  
  
  Її погодився, i ми помчали до найближчого виходу пiд безперервний грiм вибухiв i пил вiд падiння кам'яних брил, клубящийся навколо нас, як туман. Коли ми вибiгли навколо амфiтеатру i помчали вулицями, на захiдних пагорбах сяяло яскраве адв = β. Нас нiхто не намагався зупинити. Всiй територiї готелю, а тряслася пiд моїми ногами, а у вухах гуркотiли вибухи. Стiни i стовпи розлетiлися на друзки цегли i цементу. Вогонь i пил пiднiмалися до неба, як гриби. Чоловiка з криками бiгали навколо i були розчавленi чи розiрванi на шматки . Це було мертве у Аптосе, мертво в жахливих масштабах, i було не бiльше нiж забавним вправою для югославської армiї.
  
  
  Ми бiгли по вулицi, якраз в той момент, коли мiсто рвався на шматки. Потiм ми помчали по невеликiй площi mimmo трясущихся будiвель. Попереду її побачив велике спорудження i почув, як Падра кричить на мене, коли її втiк: "Дверi. Московськi Ворота".'
  
  
  Ми досягли головних ворiт Аптоса в запалi битви. Люди Карака билися за сво" життя, не знайте пощади, знайте, що пощади їм теж не буде. Багряне сонце висвiтлювало ih зброю. У кращому випадку це була хитка лiнiя оборони, i вiн сумнiвався, що вони протримаються довго.
  
  
  Четверо хорватiв, Софiя, вовк її, пiрнули в натовп, постiйно перемiщаючись, поки снаряд за снарядом падали на мiсто. Перетинаючи порожню площу, ми увiйшли в руїни розбитого снарядом будинку, протиснулись mimmo вузького балкона, i, спотикаючись, спустилися по темнiй, крихкою сходах, вирубаної в скелi багато рокiв тому. Задихаючись i кашляючи вiд диму i пилу, ми протиснулись через щiлину в мiськiй стогнати. Ми скупчилися зовнi укрiплень на краю вузького уступу.
  
  
  - Пробач , - натягнуто сказав Падра. - Це наш "диний шанс. Вiдступ, там, як ти прийшов, Картер, вiдкрито зараз схоже на мiсце бойових.
  
  
  Я не був упевнений, що це ценымногие краще.
  
  
  Бiй кипiв зовсiм поруч. Тепер її побачив, що Ворота являли собою масивну арку, бiльшу частину якої знищили. Невеликий мiст перетинав невеликий яр, який лежав перед ним. Югославськi вiйська зайняли мiст i використовували його для масованого наступу на мiсто. За вiйськами побачити ряд СУ-100, рухомих гармат. А по дорозi для знаряддями йшла колона, французькi АМХ-13, легких танкiв. Опинившись на позицiї, вони сокрушат все на сво"му шляху.
  
  
  "З таким же успiхом можна намагатися вбивати мух гарматними ядрами", - сказав я.
  
  
  - Завжди одне i те ж, - презирливо прогарчав Падра. "Ми наносимо удар в найбiльш пiдходяще для нас час, а потiм рассеиваемся в горах. Вiйськовi нiколи не зможуть нас знайти, навiть з цим потужним спорядженням.
  
  
  - Але не на цей раз, - спростував повiдомлення в змi її ему.
  
  
  "Тiльки за божевiльного зради одного навколо наших людей".
  
  
  "Я не впевнена, Хеш, що це було так". - Софiя розгублено подивилася на мене. - Що ти ма"ш на увазi, Нiк?
  
  
  "Ах, Карак дiйсно був дурень. Але те, що вiн зробив, коштувало грошей, великих грошей. Вони люди, яких вiн зiбрав навколо себе, були бандитами, а не патрiотами. Це означа", що у нього повинна була бути прихована пiдтримка, i менi було цiкаво, хто б це мiг бути.
  
  
  "Принаймнi, не комунiсти".
  
  
  'Нема". Принаймнi, не Росiя чи Тiто, - вiдповiв я. - I Захiд его теж не забезпечував її впевнено. Є тiльки один варiант: Китаю".
  
  
  'Китай?'
  
  
  "Через Албанiю. Або, може бути, Албанiя оплатила рахунок. Ми, напевно, нiколи не дiзнатися напевне. Але я її ставлю на це. В кiнцевому пiдсумку Албанiї в залi поруч з цi"ю країною, у якої було багато злетiв i падiнь у вiдносинах з Росi"ю, i з невеликою кiлькiстю грошей Албанiя може трохи розворушити ситуацiю. Втрачати їм нiчого, i якщо Хорватiя коли-небудь стане незалежною, с хема-то бiля керма, який захоче пiдтримати Албанiю, Албанiя зможе заробити достатньо: вiдiтнув неабиякий шматок Югославiї".
  
  
  "Карак нiколи б не погодився".
  
  
  'Можливо, нема". Але що ему було втрачати?
  
  
  - Те, що ми все втратили, - сумно сказала Софiя. "Аптос".
  
  
  - Так, Аптос, - гiрко усмiхнувся Падра. "Але при Караке Аптос розрiсся в пухлину, i її довелося в'ячеслав. Аптос помре, але наша боротьба буде жити.
  
  
  "Ми всi помремо, якщо зганьбимо его", - сказав я. "Тодi ми помремо, як чоловiки", - розмiрковував Падра, спускаючись по стогони траншей. - А не як звiрi, що ховаються в печерах.
  
  
  "Я не бачу, куди ми можемо пiти", - сказала Софiя.
  
  
  Ми пройшли крiзь тiнi на нерiвнiй сторонi траншеї. Мої нерви були напруженi, а нiздрi трясло вiд запаху кордита i бруду. На нас посипалися новi снаряди, коли наступаючi солдати пробили пролом в убогою лiнiї оборони з такою силою, що всiй територiї готелю, а затряслася вiд вибухiв. Її чув крики людей Караца, запанiкували перед нападом атакою i досить нерозумно знахабнiлих, коли югославська армiя штовхнула ih на бiйню.
  
  
  Наш шлях пiд Брамою був вiльний. Солдати кидалися на своїх жертв, i нiтрохи не цiкавилися тим, що вiдбувалося пiд мостом. Але знову ж, знову пiд вiдкритим небом, ми знову опинилися в пеклi. У п'ятдесяти метрах вiд нас були дерева, скелi i каменi. Якщо б ми змогли дiстатися до них, ми були б у безпецi. Але мiж нами i тим укриттям були сотнi солдатiв, СУ-100, танки, мiномети, гранатомети, кулемети i прожектори. Прожектори включалися в сутiнках i методично блукали в туманi фарби, вишукуючи можливу мету.
  
  
  Одiна навколо колишнiх ув'язнених у в'язницi перехрестився. Потiм ми всi побiгли, як чорт. Промiнь свiтла розвернувся i освiтив нас. Її почув бурхливi знаряддя. - Лягайте, - крикнув я, i ми розляглися на землi.
  
  
  Сплески вогню i звуки грому; два 35-мм снаряди розiрвалися всього в трьох метрах вiд нас.
  
  
  Ми скочили на ноги i побiгли негайно, кашляючи i чхаючи, але тимчасово ховаючись у хмарах пилу. Навколо нас падали шматки каменю, i грудки землi, але я був вдячний цьому стрiлку. Вiн пострiлами пiдняв пил, яка займа"ться затьмарила нас.
  
  
  Одiна навколо прожекторiв свiтил над хмарою, чекаючи, коли вона спаде i вiдкри" нас. Кулеметний вогонь заливав землю, щоб переконатися, що ми не станемо на ноги. Коли пил нарештi осла, у нас кружляли голови, i ми задохались, але ми досягли скель. Падра виглядав трохи зеленим. Вiн схопив мене за плече сво"ю волохатою лiвою рукою i нервово сказав: "Ми не можемо зупинитися. Ми повиннi негайно рухатися далi.
  
  
  "Далi гаразд, але з танком".
  
  
  " Танк? Але чому?'
  
  
  "Пагорби вкритi вiйськами. Ми нiколи не пройдемо пiшки. Значить, нам потрiбно щось, з чим можна рухатися. Тепер танки прибувають сюди останнiми, а це означа", що якщо ми захопимо останнiй танк в колонi, ми зможемо розгорнути його i прорватися, не натикаючись на опiр. Добре? Крiм того, - додав її в якостi переконливого аргументу, - "дине, що може зупинити один танк, - це iнший танк. Звучить розумно, чи не правда?
  
  
  - Ти божевiльний, Картер. Падра переводив погляд з мене на танки, i навпаки. "Як ми це робимо?" - запитав вiн. - Залиш це менi. Дай менi три хвилини. I менi потрiбен вовк.
  
  
  "Нi, ми не можемо..."
  
  
  Падра був перерваний вибухом ще однi"ї гранати. Її, впав на землю i сховав голову поїздок, фотографiями, музикою в згинi руки. Снаряди розривалися в деревах над нами, i на нас падали твердi шматки стовбурiв i гiлок. Коли Софiя знову пiдняла голову, побачила, як по її щоцi стiка" кров.
  
  
  - Вiзьми з собою Принца, - сказала вона, витираючи кров. Її обережно вилiз з-за захисту скель, Принц поруч зi мною. Її обережно рушив через пiдлiсок вздовж дороги, знаю, що ми iдеальна мета для будь-кулеметника, який випадково помiтить нас, коли ми пряму"мо до останнього танку.
  
  
  Її, думав, що добрався до нього, але тут почув важкий стукiт iншої машини, приближавшейся до повороту попереду; спiзнився намага"ться надолужити згаяне. Поманив вовка тому, її, сiв, чекаючи, поки вiн пройде mimmo нас.
  
  
  Позаду пагорби перегукувались гавкотом знарядь, розривами мiнометних снарядiв i рiвним гучним трiском кулеметiв. Аптос помер страшною смертю. Величезнi шматки скелi вiдiрвалися i врiзалися в бiло-блакитний святий розривiв снарядiв i жовто-помаранчеве свiчення руйнiвного вогню. Повiтря був повний крикiв i диму.
  
  
  Останнiй танк був вже лиже, вивергаючи вихлопнi гази i перемелюючи землю пiд собою. АМХ-13 - старий, але все ще ефективний танк, який використову"ться в такiй же кiлькостi моделей, як Fiat. Вiн омела 35-мм скорострiльну гармату i 7,62-мм кулемет. Один член екiпажу танка спостерiгав за подiями через вiдкритий переднiй люк, а iнший сидiв у баштовому люку, тримаючи в руках кулемет. Вiн ще не вистрiлив, - i не мiг, не знiсши голови своїм людям перед ним, - але йому не терпiлося зайняти позицiю, i пострiляти.
  
  
  AMX-13 повiльно пронiсся mimmo, i ми з Принцом поповзли за ним. Її застрибнув на борт, використовуючи ручку над вихлопною трубою, i вовк стрибнув за мною. У нас не було часу вiддихатися. Як би тихо ми нашi вели себе, стрiлок, мабуть, вiдчув, що щось не так. Вiн обернувся, побачив нас i потягнувся за гвинтiвкою. Її вистрiлив у нього з Нагана. Звук пострiлу загубився в шумi фарби. Навiдник кашлянув i ляснув автоматом, коли їй наказав вовковi атакувати.
  
  
  Принц був справжнiм хорватським патрiотом i точно знав, що вiд нього вимага"ться. Вiн пiдiйшов до вежi i пiрнув у люк, не звертаючи уваги на мертвого стрiлка. Всерединi танка зав'язався неймовiрний бiй. Її почув гарчання, крик i одиночну рикошетившую кулю. Танк, затремтiвши, зупинився, i водiй танка, що стояв попереду впав пiдстрелений. Її прострiлив ему голову до того, як вiн впав на землю.
  
  
  Вiн перекинувся i завмер поруч з танком.
  
  
  Скинувши стрiлка з танка, його стрибнув, щоб прибрати двох iнших. Її знайшов ну там з перекушенными ковтками. Принц добре впорався зi своїм завданням. Як тiльки її збирався позбутися вiд цих тiл, Падра, Софiя i її люди вийшли, навколо кущiв i забралися на танк.
  
  
  "Принц дуже допомiг зробити це", - сказав їм. 'Швидко. Визначити менi з тiлами.
  
  
  Спочатку її скинув одного, потiм iнших Падра. Вiн начепив ih на гачок i витягнув, немов це були великi шматки яловичини. Потiм вiн i Софiя зiстрибнули в танк, а дво" iнших залишилися нагорi. Софiя помiтно зблiдла, дивлячись на кров, але швидко оговталася. Єдиний пострiл не вдалася iнтер'"р, i це було нашою головною турботою в даний момент.
  
  
  Її селл на водiйське сидiння i подивився на панель керування, намагаючись згадати, як запустити цей танк. Тiльки двигун заглох, а все iнше, здавалося, було включено i функцiонувало. Будучи французькими, двигуни AMX повиннi були бути Хотчкисс або Renault, а на приладовiй панелi злiва вiд мене були датчики i кнопки, якi здалися менi знайомими. Її знайшов важелi, подвiйнi залякування, важелi протектора i, нарештi, зрозумiв, яку ручку потрiбно повернути, щоб запустити двигун. Шум всерединi був оглушливим, особливо коли його кiлька разiв натиснув на педаль газу.
  
  
  Її висунув голову навколо переднього люка, щоб щорiчно, kuda edu, i включив передачу. Танк з огидною швидкiстю рвонувся вперед.
  
  
  - Куди ми пiдемо, Нiк?
  
  
  - Поки не в ту сторону, Софiя. Її повинен повернути цю штуку.
  
  
  Її не просто кружляв навколо. Її боровся з розворотом i почав рухатися вперед i назад, вперед i назад. Це було все одно, що вирватися з тiсного паркування посеред мiста. До того часу, коли її маневрував, її був мокрим вiд банку, але її цiлком опанував монстром. Вiн не сильно вiдрiзнявся вiд бульдозера. Його дуже використовував передачi i тримав високi обороти. Ми почали вiдповзати вiд Аптоса.
  
  
  Її запитав. - "Куди веде ця дорога?"
  
  
  "Зрештою, в Читлук", - вiдповiв Падра. "Там ми будемо в безпецi".
  
  
  - Якщо ми доб'"мося успiху, - сказав я. - Якщо за нами зараз не помiтять, це ненадовго. Ми - iдеальна мета для ih винищувачiв, i вони зрозумiють, що ми на шляху до Читлуку". Її зробив паузу, щоб подумати, а потiм сказав: "ми Можемо як-небудь придумати, як дiстатися до Джзана?"
  
  
  'Можливо. Але це великий гак.
  
  
  Софiя пiдiйшла до мене. - Ти все ще хочеш їм допомогти?
  
  
  - Я дав їм слово. Мiж iншим, нам потрiбно кудись їхати, i судячи з того, як йшли справи в Аптосе, схоже, вiйськовi зробили все можливе. У Джзане ми не зустрiнемо великого опору. I якщо ми коли-небудь захочемо допомогти цим людям, ми повиннi зробити це зараз".
  
  
  - I у нас " танк, - бадьоро сказав Падра.
  
  
  - Я просто сподiваюся, що ми не запiзнимося, - стурбовано сказала Софiя.
  
  
  Її поїхав на танку i звернув з головної дороги, де Падра сказав менi повернути в бiк Джзана. Тепер ми їхали вузьким, розбитим стежками. Танк мчав по пагорбах, я тону, пiдлiсок i перемелюючи його гусеницями. Ми натикалися на каменi, якi розсипалися пiд тягарем, змушуючи нас шалено ковзати.
  
  
  Повiльно, ривками ми спускалися з пагорбiв, жахлива їзда по серпантинах i крутих спусках.
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Через кiлька годин ми досягли пiвнiчного передмiстя Джзана. Вулицi були безлюднi, будинки темнi. Її почув, як Падра стримано сказав: "Тут рано лягають спати".
  
  
  - Думаю, вони вже пiшли, - похмуро вiдповiв я. 'Ми запiзнилися. У Джзане всi такi. .. '
  
  
  'Тримайтеся. Її бачу брильов. Падра нахилився вперед, витягуючи шию. "Так, на вокзалi, на iншому кiнцi мiста".
  
  
  Її послiдував его iнструкцiй i незабаром побачив святий потужних ламп. Минувши останнiй кут, її, вийшов на площу перед вокзальним двором.
  
  
  Площа була обнесена наспiх зведеним парканом з колючого дроту, немов це був тимчасовий загiн для худоби. На станцiї, всього лише самотньої платформi уздовж кiоски, стояв паровоз з тендером. Локомотив був старанним 2-4-2 з закопченими клапанами i вузькою трубою. Змiйка пар повiльно пiднiмався вгору з другого горба котла. До тендеру був причеплений старий дерев'яний вантажний вагон, а за ним невеликий пасажирський ваггон.
  
  
  Над територi"ю горiли робочi лiхтарi, патрулировала жменька солдатiв. У них з собою була 64А, сербська версiя росiйського автомата АК мiсцевого виробництва в Крагуеваце. Кiлька солдатiв завантажували фургон.
  
  
  При яскравому свiтлi його побачив, що вантаж склада"ться з людей. Втраченi, приголомшенi обличчя чоловiкiв, жiнок i дiтей безпорадно дивилися навколо повного товарного вагона. Нечисленнi жалюгiднi пожитки були захованi мiж ними, згорнутi в дорожнi сумки або забитi в старi картоннi валiзи. Одному Богу вiдомо, в який табiр будуть вiдправленi жителi Джзана.
  
  
  "Ми вчасно", - сказав його поїздок, фотографiями, музикою поруч зi мною. 'В точне вчасно. Вони пiшли через годину . Тодi їй крикнув Падре: "Я йду щиро до них. Її йду вiдкрито до поїзда.
  
  
  'А потiм?'
  
  
  - Ми поїдемо поїздом. Занадто багато людей, щоб втиснутися в танк. Її постараюся пролiзти мiж товарним вагоном i охоронцем, щоб у вас було вiльне поле для вогню.
  
  
  "Ми набряклiсть поїздi. .. ' Її, чув, як вiн бурчав про себе. Вiн клацнув пальцями. - Хапсаки, ми набряклiсть поїздi. .. Вiн дiйсно хворий ".
  
  
  Ми прогримiли через пiд'їзд, грушi дерев'янi стовпи огорожi, i через колючий дрiт. Частокiл прогнувся, сплющився, i позаду нас размоталась колючий дрiт. Падра вiдкрив вогонь по автоматом, а дво" iнших partizan використовували гвинтiвки, взятi у вбитих солдатiв.
  
  
  Її поїхав щиро, вiдкрито до товарного вагону. Ми застали ih зненацька. Вони не очiкували, що який-небудь навколо ih власних танкiв врiжеться у ворота, не кажу вже про те, щоб вiдкри" по них вогонь. Дво" солдатiв, про яких їй турбувався найбiльше, були найближчими до людей. Але люди поїздок, фотографiями, музикою розстрiляли ih першими. Падра був зайнятий стрiляниною з iншим, абсолютно не звертаючи уваги на мiсто куль.
  
  
  Дав бiльше газу на правої гусеницi i вiдпустив лiву. Танк повернувся i зупинився поруч з машиною. Її вимкнув двигун i вистрибнув через переднiй люк. Нахилившись, її побiг до вiдкритих дверей. -- Йосип , -- вигукнув я . -- Йосип , ти тут ?
  
  
  В машинi було тепло вiд людських тел. Тим не менш, вони зберiгали гробове мовчання потiм нашого несподiваного нападу. Селяни стояли, клiпаючи очима, осiб ih застигли i помрачнели вiд страху.
  
  
  " Йосип, її повернувся, щоб допомогти тобi".
  
  
  Її почув ревматизму звiдки-то навколо задньої частини машини. Потiм вусатий хорват, який врятував менi життя, прорвався крiзь натовп, усмiшка освiтила його зазвичай нiчого не виража" обличчя. "Ви не забули".
  
  
  Арвия пiдiйшла до нього ззаду. Вона рвучко кинулася навколо машини в мої обiйми. Її похитнувся пiд її вагою, схопившись за нах, щоб вона не впала. "Ти не забув мене".
  
  
  Софiя гордо зiйшла з танками. "Хто ця дитина?" - рiзко запитала вона.
  
  
  Арвия вiдiрвалася вiд моїх грудей. -- Хто, -- сердито вiдповiла вона, - ця стара?
  
  
  Раптово у мене з'явилося тривожне вiдчуття, що я був в бiльшiй безпецi на аренi. "Будь ласка, Софiя,- це Арвия. .. '
  
  
  Падра врятував мене вiд дилеми. "Вижили солдати бiжать", - вигукнув вiн. - Але вони повернуться з пiдкрiпленням. Ми повиннi йти.'
  
  
  Її пiдштовхнув двох ревнивих жiнок до товарного вагону. - Швидко, йдiть усередину. Ми завжди можемо поговорити пiзнiше.
  
  
  Ми повиннi вибратися звiдси першими.
  
  
  - А куди ми можемо поїхати? - жалiбно запитав Йосип.
  
  
  'Я не знаю. її . .. ' Її вагався i придумав на мить. "На захiд, в Iталiю".
  
  
  'Iталiя?' Арвия заплескала в долонi. - О, ти дума"ш, це можливо?
  
  
  - Звичайно, - швидко сказав я. - Але не в тому випадку, якщо ми залишимося тут. Швидше, сiдай у вагон.
  
  
  Її допомiг гей пiднятися на борт, де її батько продовжував поширювати iнформацiю. "Ми набряклiсть в Iталiю. Iталiя. Свободи.'
  
  
  - Ти теж iди. Софiя.'
  
  
  - Нi, Нiк. Її не зайду сюди...'
  
  
  - Зараз не час сердитися, - сказав я. - Там можна зробити набагато бiльше корисних речей, а в локомотивi для тебе нема" мiсця. Ти потрiбна менi там, у Софiї, щоб полегшити подорож. Будь ласка, робiть, як я кажу.
  
  
  На мить її злякався, що вона вiдмовить. Але пiсля недовгого мовчання вона влiзла у вагон разом з iншими, губи її були стиснутi, а обличчя було грiзне. Перш нiж одна навколо двох жiнок встигла створити ще якiсь проблеми, її, закрив дверi.
  
  
  Менi не подобалася iдея залишати бiднякiв у товарному вагонi, але це було все, що було можливо. На мить її обмiрковував iдею посадити деяких навколо них у вагон охорони, але вiн був занадто малий, щоб вмiстити всiх, i знадобилося б надто багато часу, щоб вирiшити, хто де ма" сидiти. Цей пасажирський вагон був дуже вiдкритою мiшенню. Її побiг до локомотиву. Кабiна була порожня.
  
  
  - Де, - крикнув я, - водiй цi"ї штуки?
  
  
  'Тут.' Падра побiг навколо цистерни до мене. - Я твiй iнженер, Картер.
  
  
  'Ти? Ви дiйсно вмi"те керувати поїздом?
  
  
  Вiн схвильовано i гордо помахав гвинтiвкою. "Мiй батько сорок рокiв возив экспресс по Шибеника в Трогiр".
  
  
  Вiн пiдтягнувся, i за ним прибiг вовк скочив у кабiну.
  
  
  Обидва дивилися на мене навколо кабiни. - Ти, - сказав Падра, - будеш моїм помiчником.
  
  
  "I що це значить?"
  
  
  -- Це означа", що вам доведеться кидати в топку вугiлля. .. '
  
  
  Не знаю кращого рiшення, її, забрався в кабiну, але вiдчув невелике недовiру до того, що вiн претенду" бути машинiстом. Справедливо. Пiзнiше її виявив, що мiж Шибеник i Трогиром нiколи не було експреса. Крiм того, якщо подумати, їй нiчого не знав про батька Падры.
  
  
  Падра вивчав датчики, чухаючи пiдборiддя гаком. "Пар трохи зависокий. Це добре.'
  
  
  Goggle просвистiла mimmo його вуха.
  
  
  "Що це було?' - гаркнув вiн, коли пострiл просвистiв мiж нами. Вiн схопив свiй сербський M48 i пiдiйшов до сторонi, зверненiй у бiк двору. "Ах. Нi, дев'ять сербiв, там, на полi. Вiн вистрiлив лiвою рукою. - Тепер тiльки вiсiм. Не зупиняйся i не жуй нiс, Картер. Вiдпустiть цi знущання - голосiв - i видiлiть дросельну заслiнку. Щоб голосувати так. I голки цей реверсивний стрижень.
  
  
  Її зробив, як вiн сказав менi. Її, зiтхнув з полегшенням, коли поїзд почав повiльно рухатися вперед; колеса повернулися з раптовою силою пара. Падра вистрiлив так швидко, як тiльки мiг, проклинаючи сербськi свинцевi кулi, рикошетившие вiд обшивки локомотив. Її повис на дроселi, поїзд мимоволi задрижав i потягнув все далi i далi вiд станцiї.
  
  
  Поступово ми вдалося зiбрати швидкiсть i все швидше i швидше поїхали по залiзничних колiях. Пострiли стихли, i солдати зникли, поки ми їхали по лiвому березi рiчки Неретва.
  
  
  "Куди йде ця лiнiя?"
  
  
  - На пiвдень, до узбережжя, - вiдповiв Падра, пiдхiд, щоб змiнити мене iнструментiв. "Якщо ти знайдеш де-небудь лопату... ... нам потрiбен пар. Лопата наполовину занурилася у вугiлля. Її почав кидати вугiлля, намагаючись отримати чiтке уявлення про географiю мiсцевостi, щоб зорi"нтуватися. Мене пронизала думка. - До Метковича? - запитав її .
  
  
  'Так.'
  
  
  Отже, коло замкнулося, її подумав про себе. Її повертаюся до точки виходу. А у якогось хорвата в Метковиче трапилися б конвульсiї, якщо б вiн знав це, смертельнi конвульсiї.
  
  
  Пагорби вiдкидали в мiсячному сяйвi темно-синi тiнi, а рейки здавалися блискучими срiбними нитками. Пролетiли миль, i гориста мiсцевiсть стала нерiвною, коли ми залишили долину Джзан позаду. Гострi скелi зiмкнулися навколо нас, i дорога звузилася i стала бiльш вiтряної. Падра вдивлявся в темряву попереду нас, борсатися з iнструментами. I її згрiбав угольки в ненаситний вогнище.
  
  
  "Сподiваюся, вiн не вибухне", - сказав Падра. Вiн постукав по манометру, i чорна стрiлка пiднялася ще на кiлька пунктiв. "Це старий труп, на nen бiльше регуляторiв, нiж у мене в штанях".
  
  
  "Ну, принаймнi , у нас поки що досить вугiлля".
  
  
  "Тодi ми будемо їхати, поки вiн продовжу" це робити". Вiн смикнув за мотузку, i рiзкий, зловiсний звук пролунав по довгiй труби на вершинi другого котла. - Менi подоба"ться цей звук, - сказав вiн, знову смикаючи за струну. Час минав, в тривожнiй i тривожної тишi. Нiчнi тiнi згустилися, i тепер її мiг бачити святi, що просочу"ться крiзь збиралися товарного вагона. Без сумнiву, хтось запалив лiхтар, який тепер гойдався на кроквi. Загупали шатуни, i гребнi колеса скрипiли на крутих поворотах. Поїзд гуркотiв, викидаючи дим i пар.
  
  
  Рейки вилися через пустельнi гори. Ще один крутий покажчикiв, i з обох сторiн стали схили крутiше.
  
  
  Дивно, але мiсцевiсть перетворилася на невеличке плато. Вузька смуга вздовж глибокого скелястого ущелини. Вiдвертi попереду виднiвся естакадний мiст; стара конструкцiя навколо дерев'яних балок, що з'"днувала двi сторони ущелини. Вiн був бiльш sta ярдiв в довжину i мав вигнуту форму для бiльшої мiцностi, а на протилежнiй сторонi був ще один вигин, рiзко поворачивавший в гору.
  
  
  Її, глянув навколо кабiни i побачив головна мосту вiдкрито перед нами. - Продовжуй, - крикнув їй через плече.
  
  
  Локомотив i вагони затряслися ще сильнiше, коли ми пiдiйшли до хиткого будiвлi. Глухий звук колiс був оглушливим, i її не дивився на неймовiрну глибину пiдi мною. Паровоз безтурботно гуркотiв, викидаючи дим з перегрiтого котла зi страшним звуком виходить пара.
  
  
  Раптом його почув безпомилковий звук пострiлiв. Падра голосно вилаявся, швидше роздратовано, нiж здивовано, i знову потягнувся за гвинтiвкою. Iншi кулi потрапили в паровоз i тендер, пробили дерево або зрикошетили про залiзо.
  
  
  Її пiдповз до Падре i виглянув назовнi. Недалеко вiд нас їхав ще один поїзд, який на величезнiй швидкостi прямував на нас. Iнший паровоз був з сучасним дизельним двигуном, який штовхав перед собою платформу. Ee солдати укомплектували безоткатной гарматою i чимось на зразок пари 65А, ручних кулеметiв з конiчним полум'ягасником i двома опорами. Вони стрiляли в нас, навколо все, що у них було.
  
  
  "Один удар по безоткатного зброї, i ми зiйшли б з рейок". Падра сприйняв це по-фiлософськи. "Але ih поїзд швидше?"
  
  
  - Вони наздоганяють нас, чи не так?
  
  
  - Тодi я думаю, що все скiнчено. Той схил он там нас сповiльнить.
  
  
  Солдати продовжували стрiляти, коли ми досягли обидва кiнця мосту i згорнули на довгий схил. Мене охопив жах, що леденить, коли наш старий поїзд завернув для покажчикiв i сповiльнюючись, насилу пiдiймався по крутому схилу. На щастя, переслiду" платформи занадто сильно розгойдувалася для точної стрiльби. Це "дине, що нас поки що рятувало. Але дизель i платформи зараз були на мосту, i найближчим часом будуть щиро за нами, стрiляючи з близької вiдстанi.
  
  
  Не було нiякого установ уникнути катастрофи. Або це? Мiй мозок працював в шаленому темпi, смикаючи за тонку нитку надiї. Було б самогубством намагатися, але, може бути, якщо пощастить. ...
  
  
  Її крикнув Падре. - "Сиди один на якийсь час. Справляйся, як можеш".
  
  
  Вiн недовiрливо втупився на мене. - Добре, але для чого?
  
  
  "Єдиний спосiб утримати ih вiд того, щоб врятувати нас, - це збити ih дизель до того, як вони доберуться до нас. Наш пасажирський вагон даремно. Може бути, її зможу використовувати його, щоб протаранити мiст разом з ними.
  
  
  - Боже, допоможи нам! - вигукнув Падра . - Ти ж не збира"шся лiзти назад i вiдчепити его?
  
  
  - У тебе " iдея трохи краще?
  
  
  Падра недовiрливо моргнув, потiм пiрнув за лопатою. Вiн стояв i пирхав: "Якщо нам потрiбен пар. Картер, її впораюся.
  
  
  Її не мiг не посмiхнутися ему, поки повз назад до тендеру. Пострiли по югославських польових гармат i вогонь автоматiв 65А переслiдували мене, поки її повз по вугiллю i спускався на маленьку платформу. Мiсця було мало, i потяг сильно дергало, i гойдало.
  
  
  Її, стрибнув у товарний вагон. Моя боса засадах торкнулася пiднiжки, а руки вчепилися в залiзну поперечину сходiв, що ведуть на дах. Її мiцного схопився за нього, а потiм почав пiднiматися.
  
  
  Її не акробат. Її перетнув дах товарного вагона на руках i колiнах, не збираючись намагатися встати i утримати рiвновагу у всiй цiй стрiльби i розгойдуваннi. Її досяг iншого боку вагона i подивився вниз, де mimmo мене з'являлися залiзничнi шпали. Два вагони гойдалися i безладно терлися ще один про iншого.
  
  
  Кулi важко врiзалися в дерев'янi стiнки вагона. Її чув крики й стогони селян всерединi, i менi стало цiкаво, скiльки навколо них вже було нудно. Гнiв переповнював мою груди, коли її спускався вниз. Її опустився на колiна на невелику платформу i тут же почав смикати крiплення зчеплення. Це був простий гак з шпилькових крiпленням, але з роками вiн проржавiв. Мої пальцi вiдчайдушно смикали крiплення, намагаючись звiльнити його. Ще бiльше свинцю оцарапало металеве шасi навколо мене, i goggle люто просвистiла mimmo мо"ї голови, промахнувшись на волосок. Її чув крики поранених селян. Попереду, в кабiнi, Падра люто вилаявся, а Принц почав вити. Її продовжував працювати над штифтом, але не змiг його вирвати.
  
  
  Нарештi, пiсля, здавалось, вiчнiсть, менi вдалося висмикнути крiплення. Її скинув i повернувся, щоб схопитися за драбину, щоб було за що триматися. Goggle зiрвала рукав мо"ї вовняної сорочки i подряпала шкiру на передплiччi, але я її майже не помiтив. Її був надто зайнятий, спостерiгаючи, як порожнiй вагон зупиня"ться, а потiм повiльно почина" ковзати назад. Спочатку здавалося, що вiн тiльки повзе, не маючи достатньої швидкостi, щоб зупинити наближення солдатiв, але несподiвано вiн набира" швидкiсть i покотився вниз по схилу до мосту.
  
  
  Потяг наших переслiдувачiв вже був на пiвдорозi вгору по ущелинi. Наш вагон рвонувся до нього, котячись, коли вони завернули за покажчикiв i помчали вгору по мосту. Вiд ведучих колiс дизеля полетiли iскри, коли поспiшно спрацювали пневматичнi залякування, i платформи, сильно захиталася, коли поїзд зупинився.
  
  
  Вагон мчав до них. Її затамував подих. Тепер югославськi солдати зосередили вогонь на вагонi, вiдчайдушно намагаючись пiдiрвати її i збити з рейок гранатами, але машина безжально мчала на них, як ракета.
  
  
  Вони врiзалися ще iнший з оглушливим гуркотом. Дерево, метал i людська плоть летiли в повiтрi, раптом супроводжуванi ослепляющей спалахом грибоподiбного помаранчевого свiтла i густого гострого чорного диму. Частини мосту i локомотив попливли крiзь темну хмару в середину каньйону.
  
  
  Полум'я жадiбно лизало зламанi балки, естакади. Її спостерiгав, як залишки локомотив i платформи все ще ненадiйно чiплялися за пасажирський вагон, перекидаючись вогненним шлейфом на дно ущелини. Там ящики з бо"припасами вибухнули з гуркотом, сотрясшим землю i осветившим небо.
  
  
  Перш нiж вiрш останнiй грiм вибуху, її почув, як Падра весело гуде в паровозний гудок. Її розсмiявся з великим почуттям полегшення i, посмiхаючись, пiдтягнувся по сходах назад в кабiну локомотива.
  
  
  
  Роздiл 11
  
  
  
  
  Через деякий час вже сидiв у кабiнi паровоза, висунувши голову у вiкно. На даний момент нам не потрiбен вугiлля, тому його заспокоївся. Її втягнув голову назад i подивився на вовка. Вовк подивився на мене. Вiн сидiв у кутку, ненавидячи кожну мить цi"ї поїздки. - Послухай, - сказав її Падре. "Ми повиннi почати думати про еде".
  
  
  - Боюся, в цьому поїздi нема" рестарации.
  
  
  'Ага. Що ж, Принц вигляда" ценымногие краще, i вiн почина" проявляти особливий iнтерес до конкретної стегнової кiстки.
  
  
  - Ми скоро будемо в Метковиче. Її впiзнаю цей район.
  
  
  "Я сподiваюся, що станцiя добре вiдреставрована".
  
  
  Падра подивився на мене з болем. 'Ти жарту"ш.'
  
  
  - Справдi, - зiтхнув я. "Я впевнений, що вони будуть чекати нас в Метковиче. Вiйськовi, повинно бути, передали туди повiдомлення.
  
  
  "Я здивований, що ми ще не пiдiйшли до iншого поїзду", - вiдповiв Падра. "Може бути, вони будуть чекати нас на сортувальнiй станцiї Метковича, звiдки у нас буде шанс втекти. Але маневрова станцiї в залi на пiвденнiй сторонi мiста, недалеко вiд порту. Якщо ми зможемо туди пройти i знайти човен. .. '
  
  
  - Голос ти жарту"ш, - сказав я. - Навiть якщо б ми змогли дiстатися до гаванi i вкрасти човен , досить велику, щоб доставити туди всiх, ми б потопились через п'ять хвилина. Ми нiколи не доберемося до Адрiатики, не кажучи вже про Iталiї.
  
  
  'Iталiя! Ти i твої обiцянки, Картер.
  
  
  "На жаль, це перервало кiлька обставин", - сказав я у свiй захист. Бiльш того, в Югославiї для них бiльше нема" безпечного мiсця. Що менi робити? Вiдвезти ih в Албанiю?
  
  
  Падра кинув на мене гострий погляд, нiби збирався сказати, що саме з ними робити. Але вiн не хотiв цього, i через секунду знову усмiхнувся. "Можливо, на додаток до iнших вашим мистецтвам, ви також можете роздiлити воду. Тодi ми всi зможемо пройти пiшки.
  
  
  Її проiгнорував його коментар. - Як щодо аеропорту?
  
  
  - Це до пiвнiчно-заходу вiд Грiх, наприклад, в будь-якому п'ятдесяти кiлометрах звiдси.
  
  
  - Я не маю на увазi нацiональний аеропорт у Кастель-Стафилич, Хеш. Чи нема" де-небудь поблизу вузу аеродрому? Падра задумливо погладив себе по волоссю. 'Ти прав. Є такий. На пiвнiч вiд Метковича. Це недалеко вiд залiзницi. Але можна i вiдразу забути. У нас всього кiлька рушниць, i багато навколо наших людей - старi фермери i баби".
  
  
  - Голос i вся причина, по якiй ми повиннi спробувати, - похмуро сказав я. - Тому що багато навколо нас не озбро"нi або не вмiють битися. Нам потрiбно зробити щось швидко i, щось несподiване. В iншому випадку нiхто навколо них нiколи не побачить Iталiю. Ви зна"те iнший спосiб?
  
  
  Вiн сумно похитав головою. - А коли ми туди доберемося, що тодi?
  
  
  - Не знаю, - тихо вiдповiв я, знову висунувши голову у вiкно.
  
  
  Ми петляли по долинах, mimmo пiднiмаються скелi, через затiненi чагарником ущелини. Поступово ми спускалися, i маршрут ставав менш небезпечним. Нiчний вiтер завивав у мене в вухах, i блiда мiсяць освiтлював блiдi сталевi стрiчки попереду, поки ми просувалися по краю плоскої зарослої склянки.
  
  
  Ми увiйшли в долину Неретви, близько чотирьох тисяч гектарiв непрохiдних болiт в Хутово Заплави, недалеко вiд Каплины i Метковича. Її перетнув iншу частину долини, коли їхав по Метковича багато столiть тому на Ситро"нi. Це було одне навколо найбiльших мiсць зимiвлi i полювання на перелiтних птахiв у Європi. Там були десятки тисяч диких качок i гусей.
  
  
  Нiч була ясною, i над верхiвками дерев сяяли розсiянi вогнi Метковича. Сергiй наблизився, i дерева i болота порiдшали. Падра уповiльнив рух локомотива, коли ми проїжджали mimmo перших будинкiв та прапора. Вiн включив зворотний, закрив дросель i повернувся до мене.
  
  
  - Он там я бачу запасний шлях. Нам краще зупинитися i пройтися пiшки до аеропорту. Ми не можемо їхати далi. Ти зна"ш, як користуватися вимикачем?
  
  
  'Я думаю, так. Але чому ми поверта"мо тут?
  
  
  - Ви не зна"те, коли сюди прибуде наступний пасажирський поїзд?
  
  
  'Нi.'
  
  
  - Ну, її теж. I я не хочу, щоб невиннi люди вмирали".
  
  
  Пар шипiв через двигун, а навколо гальм летiли iскри, коли ми зупинилися бiля перемикача. Її, зiстрибнув i пiшов до вимикача. Менi довелося вiдгвинтити старомодний замок, i її мало не зламав спину, повертаючи вимикач старим важелем.
  
  
  Замок видудлив густу хмару пари менi в обличчя, коли Падра знову принiс его. Повiльно вiн поповз вгору по бiчного схилу. Вiн сичав i гуркотiв, а навколо труби все ще шелл дим, коли Падра i вовк вибралися навколо кабiни. До того часу, коли її повернув перемикач у вихiдне положення, Падра вже вiдкрив дверi товарного вагона i допомiг людям вийти.
  
  
  Ih було близько двадцяти, деякi з саморобними пов'язками, деяких пiдтримували дво" iнших. В машинi залишилося четверо: вони загинули, коли на нас обстрiляли солдати.
  
  
  Софiя i Арвия не постраждав. Вони прибiгли до мене. - Нiк, - гукнула Софiя. 'Що сталося? Що це був за шум?'
  
  
  Її швидко розповiв їм, що сталося на мосту, де ми зараз знаходимося i якi нашi плани.
  
  
  - Але у нас мало часу, - сказав їй їх. "Ми повиннi дiстатися до аеропорту, до того, як поїзд виявлять i нас вистежать. До речi, тут " що поїсти?
  
  
  - У жителiв нашого мiста " eda з собою. Впевнена, вони з радiстю подiляться, - швидко сказала Арвиа.
  
  
  "Ми з Арвией прийшли до угоди щодо тебе", - з гордiстю сказала Софiя.
  
  
  'Фантастики. Але ви повиннi сказати менi пiзнiше, коли у нас буде трохи бiльше часу. Тепер нам пора йти, а її голодний. Щиро, як Принц, а ти зна"ш, який вiн, коли голодний.
  
  
  Незабаром потiм цього Падра i її очолили групу, пiдкрiплюючись їжею з селян. Поки ми йшли, ми їли хлiб, овочi, яйця, сир i копчену баранину. Ми годували Принц потроху, щоб тримати його поруч з собою, подалi вiд iнших. Її, боявся, що вiн наляка" ih, але вони, здавалося, взяли його в додачу разом з усiм iншим у цiй дивнiй одiссеї, Принц був трохи непокiрним, тому що йому не вистачало м'яса, але, на щастя, вiн любив сир.
  
  
  Ми йшли як можна тихiше пустельними вулицями сплячого мiста, але два десятка переляканих селян наробили багато шуму. Кiлька людей питали мене, чому ми зупинилися в Метковиче, i було чертовски складно вiдповiсти. Її навiть сем не був так упевнений.
  
  
  Опузен i Плоче знаходяться ценымногие лиже, до Адрiатицi, i там було б ценымногие простiше знайти човни для вiльного подорожi в Iталiю. Але якщо припустити, що ми пробилися живими, i вiн знав, що Падра був правий, коли сказав, що у нас, ймовiрно, виникнуть проблеми в самих цих мiстах. Обидва " курортними i рибальськими мiстами з населенням у кiлька сотень душ i невеликими укриттями всерединi або зовнi. Туди ведуть вiдмiннi дороги, що в даному випадку було б для нас недолiком. Ih рибальськi човни були сiмейними човнами, занадто малими для всiх нас. Ми повиннi вкрасти пором, що курсу" мiж Плоче i Трпанье, i ризикнути переправитися на nen. Її сумнiвався, що нам коли-небудь вдасться пройти mimmo патрульних кораблiв МЗС типу "Оса".
  
  
  Не те, щоб Меткович був такою великою проблемою. Це вiдносно велике мiсто, дорога, залiзничне вiддiлення i важливе комерцiйна будiвля. Побудований у мiсцi, де Неретва розгалужу"ться на пiщану дельту з дванадцятьма протоками, Меткович ма" багато прiсної води. Тим не менш, вiн в залi недалеко вiд соснових лiсiв, бiлих пляжiв та синього плаття далматинського узбережжя. Це старомодний мiсто, i все закрива"ться в 7:30 вечора. Радiо Белград пропада" через ефiру опiвночi, коли в мiстi бiльше нема" у свiтi.
  
  
  Вiдсутнiсть нiчного життя робило нас небезпечно помiтними. Проїжджаюча машина, допитливий полiцейський, самотнiй заблукав межах пiшої досягае i ми виявлено. Ми залишалися в тiнi, i пiшли по вузьких вуличках. В якийсь момент ми заблукали i опинилися на мiськiй площi. Gradska vilecnica , ратуша, " однi"ю навколо небагатьох туристичних визначних пам'яток Метковича. Вона проходить через усю гаму архiтектурних стилiв. Вона частково романська, з пiдлогами в стилi готики i пiзнього ренесансу i верхiвкою, яку найкраще описати як австро-угорська виступ. Єдине, чого тут не вистача", так це турецьких кравець, але в декiлькох кварталах ми проїхали mimmo мечетi, побудованої в 1566 роцi, за часiв султана Сулеймана Пишного.
  
  
  Я не зупинявся нас на хвилину, щоб помилуватися всi"ю цi"ю красою. Її навiть не покинув групу, щоб нанести вiзит сво"му старому дорогому друговi, зв'язного, який повiдомив облад менi вiйськовим прохання Евана Карака. Не те щоб у мене не було спокуси нанести цей вiзит, але я був на чолi безлiчi людей, якi слiпо довiряли менi, щоб витягнути ih з халепи живими. На жаль, її не омела нам найменшого уявлення, що робити, коли ми дiсталися до аеропорту.
  
  
  Ми перелiзли через стiну на iншому кiнцi мiста. У всiх югославських мiст, зда"ться, " якась стiна, що залишилася з тих часiв, коли вiйни були локальним справою. Ми перетнули дiлянка болота i вузьку смугу середземноморського чагарнику, або маккии, оливок, iнжиру i розмарину. Нарештi ми пiдiйшли до кладовища, а з iншого боку, запевнив мене Падра, ми змогли побачити лiтаки.
  
  
  Церква була схожа на кадр навколо старого фiльму про Дракулу. Було темно; занедбана територiя була сповнена зруйнованих скульптур i мертвих дерев. Вона називалася Капела Блаженного Iвана Урсiнi, Каплиця блаженного Iвана Урсiнi. Досить було перетнути старе кладовище, щоб у самого старого Iвана поповзли мурашки . Надгробки датованi давно. Було навiть кiлька стекков, надгробкiв богумилов, релiгiйної секти, що склалася в горах Боснiї та Герцеговини в середнi столiття. Очевидно, ви ризикували заразитися якоюсь релiгiйною проказою, тому що половину часу я не знав, що плаче голоснiше, вiтер або жiнки Джзана.
  
  
  Ми пiдiйшли до довгої тiснiй групi маккиа , за якою виднiлися далекi туманнi вогнi. Ми протиснулись через пiдлiсок, i там був аеропорт, як i обiцяв Падра.
  
  
  Ми досягли гравiйної дороги, що веде виплат прямо до ворiт. Ворота на самому делле-представляли собою не що iнше, як дiрку в парканi навколо поля, з будкою, з одного боку, i будкою трохи бiльшого розмiру з iншого. У меншiй стояв охоронець, а бiльшою хтось дрiмав; таким чином, поле було бiльш нiж захищено. Для мене це був аеропорт. Вiн складався навколо двох 2000-метрових злiтно-посадкових смуг, що перетинаються у виглядi вузької букви X. В кiнцi з однi"ї злiтно-посадкових смуг, з боку ворiт, знаходилася двоповерхова диспетчерська вежа, увiнчана антеною i радiолокацiйним обладнанням. Поруч з вежею знаходилися два ангара.
  
  
  З того мiсця, де ми стояли, було неможливо сказати, що вiдбува"ться на полi. Її знання Iл-14 i кiлька РТ-33 бiля ангарiв, але залишилися лiтаки представляли собою не що iнше, як невизначенi чорнi фiгури, припаркованi вздовж паркану по периметру. Iл-14с i РТ-33, до нас були нам до чого. Мої надiї покладалися на пристроях, якi його ще не мiг iдентифiкувати, а це означало, що треба пiдiйти ближче, щоб побачити, що вони навколо себе представляють .
  
  
  Нiк. .. '
  
  
  Її, обернувся. Арвия пiдiйшла до мене i нiжно торкнулася мо"ї палички. - Нiк, якщо ми не доберемося до Iталiї живими... .. '
  
  
  - Ми доберемося, Арвия, - сказав я, мовчки схрестивши пальцi. "Неважливо, чи зумi"мо ми чи нi", - надулась вона з жiночою логiкою. - Я хочу тобi щось сказати. Ми з панi Мiлан довго i напружено обмiрковували ситуацiю i вирiшили, що найкраще, що ми можемо зробити, це... . .. '
  
  
  'Лежати!' - раптом зашипiло Падра. Ми всi впали на землю як раз перед тим, як джип "Шкода" прогримiв mimmo, менш нiж в метрi вiд нас. Джип зупинився поруч з вартовим, який трохи поговорив з трьома чоловiками в джипi. Потiм джип знову рушив з мiсця i пiд'їхав до вишки. Охоронець у великому будинок навiть не ворухнувся.
  
  
  Хвилювання, здавалося, перервав хiд думок Арвии. Вона сiла, клiпаючи i ретельно видаляючи травинки з волосся. Перш нiж вона змогла повернутися до того , що готель менi сказати, Падра запитав мене: "Що тепер, Картер?"
  
  
  "Ми напада"мо на охорону i заходимо всередину".
  
  
  "Я з нетерпiнням ось чекаю цього. Але як?
  
  
  Її серйозно задумався на хвилину. Нарештi їй вiдповiв: "Атака командос з вiдволiкаючими маневрами. У кого-небудь " шматок сиру?
  
  
  Ми з Падрой повiльно йшли по посипаної гравi"м дорiжцi mimmo кiоски вартового, Принц був поруч з нами. Потiм ми зробили круговий рух в кабiнку. Охоронець у великому будинок повинен був помiтити нас, але з того мiсця, де ми зараз, ми бачили, як його губи шевельнулись в доволi хропiння.
  
  
  В декiлькох ярдiв вiд кiоски її, поклавши руку на плече Падры. Вiн тут же зупинився, щоб її мiг прошепотiти ему: "Я йду першим. Коли її витягну звiдти людини, ти пiдеш в iншу вартiвню.
  
  
  "Вiн нiколи не прокинеться вiд своїх снiв", - передбачив Падра. "А потiм ми сядемо на який-небудь лiтак?"
  
  
  - Боюся, не будь-який лiтак. Нам потрiбно знайти таку, яка займа"ться зможе вмiстити всiх нас, але не настiльки великий, щоб нам знадобилася цiла команда пiлотiв.
  
  
  - Ти хороший пiлот?
  
  
  "Такий же гарний, як ви водiй".
  
  
  Я не думаю, що вiн був дуже задоволений цi"ю вiдповiддю. - Скажiть, - тихо спитав вiн, - що нам робити, якщо такого лiтака там нема"?
  
  
  "Хеш, - сказав я, - ми можемо тiльки сподiватися".
  
  
  Ми повзли до вартового, поки не виявилися вiдвертими за ним. В полi зору не було наших машин, наших рухiв на полi. Її, кивнув Падре, i вiн кивнув у ревматизму, щоб дати менi знати, що вiн зробив справу. Вiн залишив свою гвинтiвку в одного навколо чоловiкiв. Це була робота для безшумного ножа або безшумного гака.
  
  
  Її потер шматок сиру пiд носом у Принца, потримав його там досить довго, щоб вiн зрозумiв, що я роблю, а потiм кинув його через вартове примiщення на злiтно-посадкову смугу по iншу сторону огорожi.
  
  
  Вовк пiрнув за сиром, mimmo вартового.
  
  
  Чоловiк вийшов щорiчно, що вiдбува"ться, i я пiдiйшов до нього ззаду. Бувають моменти, коли доводиться ходити босонiж, i це був один навколо таких моментiв. Її отримав невелику користь вiд несподiванки. Напад стався так скоро потiм божевiльної вилазки Принца, що охоронець навiть не пiдняв свiй 64А, не кажучи вже про те, щоб спрямувати його у потрiбному напрямку. Вiн не чув мене, поки не стало надто пiзно. Вартовий повернувся, i я побачив, як роздратований цiкавiсть його обличчя змiнилося здивованим розумiнням. Потiм її розрубав ему гортань долонею, i його очi закотилися пiд повiки. Її затягнув його назад у вартове примiщення перш, нiж вiн встиг впасти на землю. Її тут его его 64А i его М57, югославської версi"ю росiйської гвинтiвки Токар"ва М1933. Її також взяв його товстi вовнянi шкарпетки i чоботи. У нього були ноги бiльше, нiж у мене, але я був цьому радий. У мене сильно опухли ноги i жахливо болiли. По iншу сторону ворiт Падра вже подбав про сплячому стражнике. Вiн стояв до мене спиною, i я помiтив, що вiн робить блискавичний рух правою рукою. Потiм вiн вiдступив назад, i вiн побачив, що охоронець, як i ранiше на сво"му мiсцi, тiльки мета его тепер трохи опустилася на груди, а груди наскрiзь просякнута кров'ю. До мене при"днався Падра, теж зi збро"ю. "Я залишив його щасливим", - сказав вiн. "Тепер у нього два ухмыляющихся rta. Ти вже знайшов лiтак?
  
  
  'Ще нема".'
  
  
  Тепер її мiг бачити все поле. Її, подивився на його кiнцi, молячись, щоб нам пощастило. У ряд вишикувалися три "Тетерев'ятник", ще одна група РТ-33, уламки фюзеляжу З-47, ще один Iл-14 i пара вертольотiв "Алуэтт III". Нiчого такого.
  
  
  Її, вiдчував, як зроста" розчарування в моїх грудях. Гнiв вiд того, що я був так близько i водночас так далеко, страждання вiд усвiдомлення того, що я пiдбурював безневинних людей до повстання тiльки для того, щоб виявити, що дорога зайшла в глухий кут.
  
  
  Але потiм її побачив самий дальнiй кут аеропорту, де сергiй був найслабшим. Це була знайома формi лiтака. Це здавалося неможливим, але це було так: Iль-2, двомоторний транспортний лiтак.
  
  
  "Хеш, збери всiх сюди, i швидко ".
  
  
  Падра зробив крок вперед; вiн перевiрив, вiльна дорога, потiм змахнув гачком. Кущi на iншiй сторонi дороги заворушилися, навколо них виходили люди, якi бiгли з усiх нога, щоб при"днатися до нас.
  
  
  - Ти знайшов пристрiй? - запитав Падра.
  
  
  - Можливо, - посмiхнувся я. "Росiйська копiй DC-3". Її перетнув поле, i всi пiшли за мною.
  
  
  Було безлiч здивованих поглядiв. В полi, йшло всього кiлька людей, i ми не могли виглядати так, як нiби ми там були на законних пiдставах. Але, мабуть, югославська армiя така ж, як i всi iншi армiї: ви нiколи не йдiть туди добровольцями, i нiкому не заважа"те. До того ж дискiв строката бригада, що марширувала по аеродрому, була пропущена охороною.
  
  
  Ми минули Яструбки, З-47 i пройшли пiд великим Iл-14. Її бiг попереду, i група слiдувала за мною в безладної лiнiї. Її все думав, чому його бiжу, бо майже неминуче Iл-2 може бути розiбрали, закiнчилося паливо або в таку гру акумулятори. Вони не випускали Iл-2 майже двадцять рокiв, i вiн не мiг бути придатним до польотiв, просто не мiг бути. Але я продовжував бiгти. Це був наш "диний шанс. Дiставшись до Iл-2, його, рвонув дверi i заштовхнув всiх всередину.
  
  
  - Ти не йдеш? - запитала Софiя, пiднiмаючись на борт.
  
  
  "Так щиро".
  
  
  "Це жахливо", - поскаржилася вона. "Вiн похилий, i в nen нема" стiльцiв".
  
  
  "Це вантажний лiтак. Стiльцi прибранi.
  
  
  Її ходив навколо нього, скидаючи колодки перед колесами, намагаючись пригадати, що я знав про Iл-2. Ну, в основному це була модифiкована Дакота; розмах крила 95 футiв, довжина 64 футiв i оленка 12,5 тонни, комплект двигунiв потужнiстю 1800 кiнських сил, з стелею 16000 футiв i швидкiстю 140 вузлiв, коли наступали йому на хвiст. Але цей лiтак нiколи не долетить, не в такому втомленому станi, не з окисленням крил i плямами протiка" гiдравлiчної магiстралi.
  
  
  Але, в шинах було повiтря, i це був добрий знак, подумав я, поки не згадав, що одного разу голландцi врятували винищувач часiв початку другої свiтової вiйни, коли осушили польдер, шини якого також були пiд тиском.
  
  
  Її побiг назад до дня, i пiднявся на борт. Її похмуро подумав, що, якщо пощастить, ми могли б просто завести цi двигуни. Якщо б вони провернули, вони могли б заробити. I якщо б вони заробили, її мiг би якимось чином пiдняти цю кляту машину в повiтря, якщо б нiхто не натискав на цi дроселi занадто багато разiв, або не лiтав занадто багато разiв iз занадто великим наддувом або занадто низькими оборотами.
  
  
  Її, пройшов в кабiну. У Iл-2 трехопорного шасi, тому вiн нахилений на хвiст. Її сказав усiм кiлька благонамiрених слiв пiдбадьорення, хоча сам майже не сподiвався, i закрив за собою фiранку. Коли її, обернувся, Падра сидiв у крiслi пiлота.
  
  
  - Стривай, Хеш. Її вказав великим пальцем вправо. - Добре, - сказав вiн, пiдхiд до правого крiсла.
  
  
  - Це означа", що на цей раз ти разгребаешь вугiлля.
  
  
  Кабiна являла собою вузький тiсний шафа з крихiтними вiконцями. Її ковзнув у крiсло пiлота i клацнув кiлькома перемикачами. Як i в бiльшостi лiтакiв росiйського виробництва, прилади розташованi задом наперед, тому менi довелося дослiджувати панель справа налiво. Але вогнi свiтилися належним чином, i стрiлки вискочили, вказуючи на те, що у мене була достатня напруга, тиск палива та вiдбору проб повiтря. Її, пройшов через пусковi операцiї, смикаючи дроселi, паливний клапан i всi кнопки i важелi там, де вони повиннi бути в DC-3, вiдчайдушно молячись, щоб цього вистачило для цi"ї коробки.
  
  
  Раптом прожектор освiтив наш корпус, ослiпивши мене, коли пробив лобове скло. Це була свiтлова гвинтiвка, iнтенсивний прожектор з вузьким променем, який диспетчерська вишка використовувала для дорожнiх маневрiв. Вiн зосередився на нас, i залишився там.
  
  
  - Голосувати i все, - сказав її Падре. "Нас виявили".
  
  
  " Блаженний Арнир! Що тепер?'
  
  
  "Помолися", - сказав їй ему, натискаючи кнопку запуску. Лiвий двигун почав трястися, i коли шум пiднявся до високого, рiвного виття, їй переключився на "Сiтку". Пропелер включився, взяв її до себе его, i керував дроселем . Навколо вихлопних труб вирвалося полум'я , i Падра здригнувся.
  
  
  - Не хвилюйся, - крикнув їй крiзь шум. 'Це нормально. Не турбуйтеся про те, що цей джип їде до нас.
  
  
  Через поле з боку вежi пронеслася "Шкода", набита солдатами i збро"ю. Падра вже встав зi свого мiсця i втупився в мо" вiкно, з-за чого менi було трохи складнiше включити правий двигун. Її вiдштовхнув його i сказав: "Вiзьми зброю i вiзьми людей, щоб тримати ih подалi вiд нас". Менi потрiбно кiлька хвилина, щоб розiгрiти двигуни.
  
  
  Вiн вибiг через фiранку, не сказавши бiльше нам слова. Двигуни чхали i торохтiли, що було звичайною справою для машин того часу. Наскiльки її знав, це були нормальнi звуки для двигунiв Швецова. Лампочка Замигала, яка вказу", що задня дверi вiдкритi, i загорiлися ще двi лампочки, якi вказують на те, що люки над крилами вiдкритi. Я не чув шуму, але бачив, як джип сильно занесло, i з нього випало кiлька солдатiв.
  
  
  Менi нiчого не залишалося робити, крiм як залишатися на мiсцi i чекати, поки прогрiються двигунiв. Температура пiднiмалася так повiльно, що я почав сумнiватися, чи зможемо ми коли-небудь вiдiрватися вiд землi.
  
  
  Югослави кинулися до нас, цiлячись у мене, двигуни i шини. Падра i його люди вiдбивалися своїми рушницями i автоматами 64А, якi ми взяли у вартових. Кiлька солдатiв спробували наблизитися, зупинилися на мiсцi, встали i озирнулися, нiби щось забули. Потiм вони склалися навпiл на асфальт. Джип кружляв, безперервно стрiляючи. За "ангара" пiд'їхав ще один джип з пiдкрiпленням. Назавжди було злiтати зараз або нiколи.
  
  
  Її встановив закрилки на двадцять градусiв, штовхнув важелi керування вперед i вiдпустив залякування. Ми почали рух. Ми згорнули на злiтно-посадкову смугу. Погляд на ветроуказатель сказав менi, що ми едемi не в ту сторону: у мене був попутний вiтер, i ми повиннi були розвернутися, але я її не збирався цього робити. У мене було достатньо проблем з пiдтриманням цi"ї коробки у вертикальному положеннi, так як вона, здавалося, омела непри"мну звичку тягнути вправо. Потiм її, згадав, що це росiяни двигунiв, а не Пратт i Уiтнi, i що вони обертаються в протилежних напрямках.
  
  
  Швидкiсть у землi збiльшилася до мiну, потiм до номерiв п'ятнадцяти. Iнструменти ожили; датчики нiби в нормi. Знову лiтак потягнуло вправо, i знову її кермував хвостовим кермом напрямку. Нитка злiтно-посадкової смуги маячив неймовiрно близько. Дав вiдповiдь тиск. Лiтак був готовий, але все ще не мiг пiднятися. Боже, схоже, нам потрiбно їхати в Iталiю, а не летiти.
  
  
  Початку другої джип їхав щиро на нас. Его водi"м, мабуть, був якийсь манiяк, який готель лобового зiткнення. Дво" чоловiкiв шалено випростались ззаду, стрiляючи навколо сво"ї зброї в двигуни. Нiс Мул-2 уже пiднявся, так що я мiг спостерiгати за подiями, але в той же час бути кращою мiшенню. Заревiли мотори, навколо вихлопних труб бiле вирвалося полум'я.
  
  
  Джип почав кренитися, коли водiй намагався уникнути нами в останнiй спробi. Вiн вистрiлив в лiтак, i вiн вiдчув, як лiтак завiбрував, але було занадто пiзно вибиратися i перевiряти, що сталося. Її смикнув важiль назад, i обрiй зник. Ми були вiльнi.
  
  
  Її продовжував натискати на лiвий кермо напрямку, щоб рухатися вправо, i ми пролетiли над кiнцем поля, не бiльш нiж в сотнi метрiв над землею. Пiдйом мiй був крутим, вкрай пiд косим кутом майже в кiлометр. Потiм вирiвняв її его, i повернув лiворуч. Коли її летiв пiд кутом, її мiг бачити дiї на злiтно-посадковiй смузi. Десь там, де її, вирвався на свободу, вирувала пожежа. Джип, повинно бути, перекинувся i загорiвся.
  
  
  Її пiднявся на висоту 35 000 футiв, взяв курс на захiд-пiвденний захiд, контролював охолодження i вирiвняв лiтак. Здавалося, у нах комфортна крейсерська швидкiсть близько номерами вузлiв, i як би її нам вийти готель по всьому повiтряного простору Югославiї, менi все одно хотiлося позбутися вiд переслiдуючих лiтакiв. Її мiг би забратися трохи вище, але все одно не настiльки, щоб ухилитися вiд берегових зенiтних знарядь i батарей з-2. Крiм того, люди ззаду вже досить замерзли з усiма цими вiдкритими вiконницями. Якщо її заберуся вище, то зроблю їх тiльки гiрше.
  
  
  Її, виглянув у бокове вiкно, намагаючись зорi"нтуватися, але нiчого не побачив. Однак у загальних рисах мо" напрямок було правильним, а в iншому це не мало великого значення. Рано чи пiзно ми досягли б Адрiатичного узбережжя, а потiм i Iталiї.
  
  
  
  Глава 12
  
  
  
  
  Завiса затрiпотiв так сильно, що я не помiтив, як Падра знову увiйшов в кабiну. Я не бачив його, поки вiн не опустився на мiсце другого пiлота. Там вiн мовчки дивився, як вириваються вихлопнi гази навколо правого двигуна. Через хвилину вiн повернувся до мене. i сказав здавленим голосом: "Я нiколи ранiше не лiтав".
  
  
  - Не хвилюйся, Хеш. Iнодi ми щось робимо в перший раз.
  
  
  - Куди ми будемо в Iталiї?
  
  
  - Не знаю, ми полетiти до найближчої злiтно-посадкової смуги. Можливо, в Пескара або далi по узбережжю, недалеко вiд Барi. Головне зараз, щоб ми зникли навколо повiтряного простору Югославiї. Як тiльки ми мина"мо острова Палагружа, ми вiд них пiдемо.
  
  
  "Гра буде виграна". Вiн дозволив цим виразом прослизнути через його рот. 'Звучить непогано. Скiльки часу нам знадобиться, щоб це зробити?
  
  
  "Сорок, сорок п'ять хвилина. У два рази бiльше ще до iталiйського узбережжя. Тобто, якщо у нас не виникне нових проблем.
  
  
  - Цього не буде, - впевнено сказав вiн. "Ми залишили наших ворогiв позаду".
  
  
  - Принаймнi, у Метковича. I її, сумнiваюся, що вони спробують перехопити нас над сушею, де може бути занадто багато свiдкiв нападу. Але як тiльки ми опиня"мося над морем, ми ста"мо легкою здобиччю для всього, що вони надсилають Кастель Стафилич.
  
  
  "Якi шанси, якщо вони це зроблять?"
  
  
  Її сказав йому правду. "Приблизно такi ж, як у Аптоса".
  
  
  - Ааа, - сказав вiн м'яко. Потiм вiн помовчав i запитав: "Тодi чому б нам не летiти нижче, щоб уникнути ih радарiв?"
  
  
  "Сучасний радар може виявити лiтак майже з нуля метровий, - пояснив їй ему. - Хоч трохи здорового глузду пiдкаже їм, який наш маршрут польоту: найкоротший шлях всi"ї країни. Я не хочу опускатися нижче, якщо вони атакують i менi доведеться маневрувати, або якщо щось пiде не так, i менi доведеться спробувати планувати. А навколо для людей її не хочу йти вище".
  
  
  Вiн розумiюче кивнув. "У спинi холодно, i деякi люди бояться померти вiд нестачi кисню".
  
  
  - Тут не зовсiм середина лiта, - прогарчав я. - Повернись i скажи їм, що вони не помруть. I скажiть їм дихати через руки, якщо перед ними дуже сильний вiтер.
  
  
  Її знову перевiрив датчики, але все було в порядку. Обороти залишилися колишнiми, тиск масла i температура i ранiше знаходилися праворуч вiд червоної лiнiї. Двигуни, як i ранiше, звучали так, нiби вони працювали на звичайному рейсi.
  
  
  Її, подивився вниз, коли берегова лiнiя перетворилася в ланцюжок вогнiв, тьмяних вогнiв деяких приморських мiстечок i рибальських сiл. Величезнi сiрi простори Динарських Альп тепер залишилися позаду мене, а передi мною лежали величезнi, плавнi дюни тьмяною води, пустеля Адрiатики. Там внизу було чертовски мокрою, але звiдси це виглядало, як пiщана пустеля. Старий лiтак продовжував ревiти, i вiн майже почав вiрити, що нам це вдалося.
  
  
  Потiм її почув чи"сь хихикання. Її, обернувся i побачив, що Софiя i Арвия протиснулись у кабiну. Вовк був iз Софiйкою, i вiн виглядав настiльки нещасним, наскiльки може бути нещасно тварина".
  
  
  - Ми вже над водою, - сказав їм. "Через десять або п'ятнадцять хвилина ми всi зможемо дихати ценымногие легше".
  
  
  Жiнки смiялися i штовхалися бiля вiкон, щоб виглянути назовнi. Її, подивився на Софiю i згадав гордовиту, презирливу жiнку, яку зустрiв у перший раз, i все, що я мiг зробити, це повернутися i похитати головою. Вона швидше помре, нiж зiзна"ться, що в нiй " щось м'яке i жiночне. I все ж вiн, очевидно, був присутнiй в нiй у прихованiй формi.
  
  
  Кабiну раптом почало сильно трясти, нiби велетенська рука схопила лiтак за хвiст i так само трясла его. Срiбна спалах пронеслася mimmo вiкна, на яке вказала Софiї, i полетiла далi, обпалюючи нас поривом лютим вiдбору проб повiтря.
  
  
  Її боровся з кермом i педалями, щоб виправити можливий занос, а потiм знову подивився у вiкно. Власне, в цьому й не було потреби: я знав, що це таке; а також її знав, що за другий срiбний спалах була високо над нами.
  
  
  "Софiя, Арвия, повертайтеся до решти. Швидко. Скажiть їм, щоб вони повзли тому, як можна далi, пригнувшись i опустивши голови.
  
  
  Вони зробили те, що я сказав. Її, подивився в Падру. Вiн тримав у руках знайденi ним в лiтаку сигнальнi ракети, коли тривожнi зморшки ковзали по його лобi. - Проблеми, так? - сказав вiн, простягаючи менi кiлька ракет.
  
  
  - Повно, - похмуро сказав я. "Купа мiгiв".
  
  
  Мiг-21-Ф, якщо бути точним. "Фишбед" зi швидкiстю 2,2 Маха з ракетами класу "повiтря-повiтря" "Атол" пiд крилами. Найкраще, що може запропонувати Югославiї. Вони вдвох проти двадцятирiчного, беззбройного гвинтового лiтака.
  
  
  'Що ми повиннi робити? Хiба ми не повиннi спуститися нижче?
  
  
  "Високо або низменному, це не ма" значення. Але коли вони наблизяться, Хеш, запали стiльки ракет, скiльки зможеш, i викинь ih у вiкно.
  
  
  'Я не розумiю.'
  
  
  - У мене нема" часу пояснювати. Голосувати вони йдуть.'
  
  
  Лiтаки пролетiли по широкiй, пiкiруючої дузi, яка займа"ться повинна була виявитися трохи вище нашого хвоста. З виттям вони летiли, майже торкаючись кiнчиками крил у фантастичному строю.
  
  
  "Зараз, Хеш," крикнув я. "Викинь цi ракети".
  
  
  Її теж запалив ракети так швидко, як тiльки мiг, i викинув ih навколо вiкна. Її б волiв мати пiстолет Наталiя, який вiдсував б маяки подалi вiд лiтака. Але її б не встиг перезарядити i передати його Падре, а Мiги були вже дуже близько.
  
  
  Позаду нас, навколо крил Мiгiв вирвалися чотири невеликих вибуху. Як я i припускав, вони обстрiляли нас навколо своїх Атолiв. Ракети швидше, бiльше i акуратнiше, нiж зброя. Атоли пiдiйшли до нас, коли Мiги злетiли, щоб щорiчно на дивовижний фе"рверк поза досяжностi. Пiд нами спалахували ракети розпеченим до бiлого полум'ям, обпiкаючи нашi крила i животи. Ракети промайнули облизу", а потiм одна за одною пiрнули вниз, геть вiд лiтака, слiдуючи за падаючими маяками-ракетами.
  
  
  'Яка . .. що вiдбува"ться? - видихнув Падра з вiдкритим ротом.
  
  
  "Атоли притягаються до спеки, а палаючi ракети видiляють бiльше тепла, нiж вихлопи наших старих двигунiв". Її пояснив ему. "Iнодi трохи застарiлим - це перевага".
  
  
  Ракети вистрiлили далеко пiд нами, за так званим цiлям в бiк Адрiатичного сукню. Вони зникли пiд поверхнею, i через мить море вибухнуло кулями помаранчевого полум'я i шиплячої бiлою пiною.
  
  
  - Ха, - вигукнула Падра. 'Ми зробили це. Ми вирвали їх зуби".
  
  
  - Ти так дума"ш, - рiшуче сказав я. "У мiгiв бiльше кликов, i вони вже повертаються з наступним укусом".
  
  
  Два югослава були всього лише двома срiбними точками позаду нас, i вони швидко наближалися. Її витер рукавом мочку, щоб витерти пiт, намагаючись думати. Її прибрав газ, i ми почали знижуватися в широкому крутому ковзаннi. Мої руки були мокрими вiд банку iнструментах. Три тисячi футiв i ще нижче.
  
  
  - Значить, ми ih втрача"мо, - вигукнув Падра.
  
  
  Його наївнiсть зняла напругу i змусила мене розсмiятися. "У прив'язаною кози ще бiльше шансiв проти Принца, Хеш. Але якщо нам доведеться пiрнати, я не хочу падати занадто далеко. I, може бути, просто, може бути, зможу її затримати ih досить довго, поки ми не перетнемо кордон.
  
  
  - А якщо ми прийдемо iталiйського повiтряного простору?
  
  
  "Може бути, просто Мiги тодi не пiдуть за нами".
  
  
  Висотомiр показував 2500 футiв, потiм 2000, а її продовжував знижуватися. Її, сподiвався, що якщо Мiги i нападуть, то зроблять це зараз. Якби вони це зробили, мiг би взяти одну через них з нами.
  
  
  Але винищувачi залишилися позаду, немов оцiнюючи нас. - Що вони роблять? - нервово запитав Падра. - Чому вони не йдуть?
  
  
  - Вони зроблять це досить скоро. Може бути, вони проведуть жеребкування, щоб дiзнатися, хто прийде першим.
  
  
  Лiвий Мить вийшов за будувати на пробiжку, знову ж таки в класичному стилi. Повiльно, але насправдi вiн снаряда над нами, спускаючись пiд кутом до нашого хвоста. У крутому бiчному її поворотi, розвернувся на 180 градусiв, сповiльнившись настiльки, що мiй спiдометр завис трохи вище критичних обертiв. Це змусило пiлота Блима" пiкiрувати трохи крутiше. Але Мiг-21 - маневрений лiтак, i ми нам на хвилину не пропадали по всьому поля зору. Вiн пiдiйшов лиже для певного прямого попадання.
  
  
  "Кулемети. .. - почав Падра.
  
  
  - Зброя, Хеш, - поправив його его. "З цим старим скринею достатньо кiлькох ближнiх атак, щоб повнiстю розiрвати нас на шматки".
  
  
  Пiшла бомбардування свинцем. Фюзеляж був пронизаний ситом , а крила заповненi отворами розмiром з кулак. Кабiну знання висвiтлював слiпучий спалах свiтла. Крижаний вiтер вив через розбите лобове скло, i по приладовiй панелi почав вириватися густий чорний дим. IЛ-2 рiзко сiпнувся.
  
  
  - Зроби що-небудь, - крикнула менi Падра. - Тодi ти нiчого не можеш зробити?
  
  
  Її, схопився за важелi, молячись, щоб вони працювали i продовжували працювати ще одну секунду. Всього одна секунда...
  
  
  - Так, - крикнув їй в ревматизму. 'Зараз!'
  
  
  Її натиснув на важiль елеронiв i смикнув румпель собi на колiна, випустивши весь газ. Корабель здригнувся до кiсток, намагаючись знову пiднятися, раптом пiдвiвшись хвостом, в неможливе становище.
  
  
  Мить планував пролетiти над нами, а потiм повернутися по колу, але його вивiв лiтак на його тра"кторiю. Пролунав оглушливий ґвалт, коли пiлот спробував здiйснити крутий набiр висоти, щоб не зiткнутися з нами, перекинувся вiд прапора дозволу на виконання i вистрiлив нам в лице полум'ям. Мiсячний сергiй сяяв на срiблястих крилах, коли екiпаж iso усiх сил намагався керувати лiтаком. Але через его, швидкостi i нашої висоти - ми були тепер на висотi 1500 футiв - у них бiльше не було висоти i мiсця для цього.
  
  
  Битва була короткою. Сучасний винищувач був розгорнутий проти старої видобутку, i сучасне озбро"ння доказом свою неефективнiсть. Вiн завмер, не в силах набрати висоту, коли море пiднялося, щоб забрати його. Купол вiдлетiв назад, i фiгури в шоломах вiдчайдушно вирвалися назовнi. Потiм лiтак звалився в Адрiатичне море.
  
  
  Кiнчик крила вдарився об хвилю, i вiн закружляв у повiтрi, поки iнша активного вiдпочинку не пiдхопила його, i вiн перекинувся догори ногами в улоговину хвилi. Там вiн лежав, черевом вгору, як мертва чайка з розпростертими крилами. Повiльно вiн почав тонути.
  
  
  У нас були власнi проблеми, з якими потрiбно було боротися, але цього не можна було зробити по захоплених крикiв Падры. "Ми збили ih! Гей, Картер. Ну i жарт.'
  
  
  - Звичайно, жарт, - гiрко пирхнув я, продовжуючи качати вогнегасник. "I, звичайно, ви зна"те, хто смi"ться останнiм?"
  
  
  Кабiна перетворилася в мокру кешью, поки її намагався вирiвняти лiтак i загасити пожежу. Весь лiтак був як решето, правий двигун шкода смикався, вивергаючи маслянистий дим. Полум'я лизнуло повiтрозабiрники i обвуглене крило, або те, що вiд нього залишилося. Її похмуро подумав, скiльки навколо наших пасажирiв загинуло або було поранене.
  
  
  "Падра, повернись i подивись, як поживають нашi люди", - крикнув їй крiзь громовий вмираючого двигуна. Її гарячково працював на вогнегасниках двигуна, тушив вогонь в правому двигунi пiною. Падра встав зi стiльця i схопився за фiранку. 'Але,. .. ми можемо зробити це зараз?
  
  
  "Ми можемо летiти далi на одному двигунi", - поспiшно сказав їй ему. "Якщо зможу її загасити вогонь . Але " ще той iнший Момент.
  
  
  'Ми Не можемо . .. ?
  
  
  "Нi, цей жарт спрацьову" лише один раз. Бiльше того, у нас вже нема" на це сил. Поспiшай!'
  
  
  Її не готель, щоб вiн був у кабiнi поруч зi мною, коли прийде нитка. Голос чому вони використовують пов'язки на очах у стратах. Початку другої Мить уже був на позицiї, i ему не заважали в его гра", як iншому. З безжальної точнiстю вiн добереться до нас. I нiхто навколо нас не сказав би це знову.
  
  
  Її вирiвнював вiдмовив двигун, злегка плануючи, щоб пiдтримувати швидкiсть, одночасно пiдрiвнюючи залишки кермо напрямку, щоб збалансувати нерiвномiрне тягове зусилля лiвого двигуна. Мить повернув для атак.
  
  
  - Дивись, - вигукнув Падра. Тiльки тодi її i помiтив, що вiн не виконав мого наказу. Вiн все ще стояв поруч зi мною. "Дивiться, це ще не все".
  
  
  Вiн вказав крiзь розбите вiтрове скло. Вiн був правий: до нас прилетiли ще шiсть винищувачiв. На частку секунди страх стиснув мо" горло, а потiм зрозумiв, що це не Мiги. Це була половина ескадрильї винищувачiв G-91Y "Фiат" з зелено-бiло-червоною кокардою iталiйських ВВС.
  
  
  - Боже мiй, - зрадiв я. "Ми за кордоном".
  
  
  - Iнший лiтак все ще будуть атакувати? У нього ще " час.
  
  
  'Я не знаю.'
  
  
  Її затамував подих, гадати, як Падра, завершить Мить свою атаку i ризикне мiжнародним iнцидентом. Мить мiг лiтати по колу навколо старих i легких G-91Y. Її зрозумiв, чому сюди прилетiли Р-91, а не Ф-104. Вони могли стартувати з трав'яних злiтно-посадкових смуг поблизу.
  
  
  Iталiйський лiтак наблизився, розпливаючись по горизонту. Мить завагався в нерiшучостi. Потiм раптом злетiв i зник вдалинi.
  
  
  - Вiн поверта"ться, Картер, - здавлено схлипнув Падра. "Вiн поверта"ться. Чи означа" це...
  
  
  Так, - усмiхнувся я. Її включив навiгацiйнi вогнi, поворотну платформу, потiм включив радiо.
  
  
  - Так, - сказав її ему. "Це виграна гра".
  
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  Пескара - красивий морський курорт в гирлi Фольї. Тут мало промисловостi, але, що бiльш важливо, багато пiщаних пляжiв, тепла вода i спекотне сонце. На жаль, вiн майже нiчого не бачив, крiм як через свого готельного номера.
  
  
  Її зупинився в готелi Pensione Cristallo поруч з пляжем, де легкий бриз i нiжний плескiт хвиль допомогли менi оговтатися вiд травм. Хок представив менi двотижневу вiдпустку по хворобi за рахунок АХ.
  
  
  Висадка супроводу була доволi нецiкавою потiм нашого переходу; а потiм звичайної натовської су"ти врегулювання пройшло гладко. Наш людина в Рiме приїхав, щоб отримати складений аркуш паперу, що його взяв у Принца, i пiзнiше вiн сказав менi, що змiст цього повiдомлення полягав у тому, що Албанiя готу" переворот в Югославiї з допомогою кiлькох югославських бiйцiв опору. Ih лiдер, якийсь "Мiлан", був до того часу мертвий. Фантастика.
  
  
  Її, ризикував життям i здоров'ям, щоб отримати саме це повiдомлення Аптоса. Це був один навколо найбiльш iронiчних результатiв мо"ї мiсiї. Але потiм її, згадав, що вирвав з-пiд носа у югославiв танк i лiтак, i провiв частину жителiв села через ih армiю i авiацiю.
  
  
  Iталiйський уряд пiклувалася про жителiв Джзана; вона гарантувала притулок i обiцяла роботу. Софiя, Падра, i дво" останнiх чоловiкiв по всьому ih групи збиралися повернутися в Югославiю, щоб продовжити боротьбу за незалежнiсть, але поки вона вiдпочивала зi мною в готелi. Швейцар зчинив чимало галасу навколо Принца, але Падра налякав його ще бiльше, нiж Принц, i в кiнцi кiнцiв швейцар погодився.
  
  
  Вовк тепер був з Падрой, тому що в цей момент йому не потрiбно було нiчого, крiм домашнього вихованця.
  
  
  Падра i Принц стояли зовнi, в коридорi, охороняючи мої дверi на випадок, якщо цiкавi спробують мене потурбувати. Її лежав голий на широкому лiжку. Арвия лежали поруч зi мною i пестила мене сво"ю пружною грудьми.
  
  
  З iншого боку Софiя чутт"во рухалася, покусуючи мочку вуха.
  
  
  Це тривало вже чотири днi, чутт"во, дико i невимушено, перериваючись тiльки снiданком, який ми їли в номерi. Дiвчата, схоже, зрозумiли, що мене для них досить, щоб подiлитися.
  
  
  Вони домовилися про це разом пiд час поїздки на поїздi. I його змiг представити гiршу форму вiдпустку по хворобi.
  
  
  Нитка
  
  
  
  
  Змiст
  Глава 2
  
  
  Роздiл 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Роздiл 7
  
  
  Роздiл 8
  
  
  Роздiл 9
  
  
  Глава 10
  
  
  Роздiл 11
  
  
  Глава 12
  
  
  Глава 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Нiк Картер
  
  
  
  Наш агент в Рiме пропав.
  
  
  переклав Лев Шкловський в пам'ять про загиблого сина Антона
  
  
  Оригiнальна назва: Agent vermist in Rome
  
  
  
  
  
  Перша глава
  
  
  У АЙ " кiлька люксiв в готелi на Манхеттенi, який я не буду називати. Її заре"струвався там, а потiм двох тижнiв R&H (вiдпочинку i вiдновлення) ранчо AX в мисливських угiддях Вiрджинiї, недалеко вiд Вашингтона, округ Колумбiя.
  
  
  У цi"ї органiзацiї " кiлька своїх агентiв на умовах його спiвробiтникiв, i це да" менi домашн" вiдчуття . Це також задовольня" чутливостi Хоука до безпеки; - Хок, сiрий, анонiмний i iронiчний керiвник AX. З однаковою легкiстю вiн вiдправля" мене в який-небудь портове шинок, що кишить головорiзами, але в той момент, коли її повертаюся в США, потiм небезпечного завдання, вiн спостерiга" за мною, як якщо б їй був непокiрним дитиною.
  
  
  У мене ще залишалося два мiсяцi неоплачуваної вiдпустки, i це було вiдмiнне закiнчення вiйськового мiсце для початку. В мо"му люксi була величезна спальня з супер-ванни i вiтальня з повнiстю укомплектованим баром. У nen була кухня з обслуговуванням номерiв, а шеф-кухар змушував вас думати, що ви перебува"те в Парижi часiв Наполеона Третього, а не в похмурому Нью-Йорку. I обслуговування було стриманим i ефективним. У мене також була купа накопичень по зарплатi, що скупчилася на мо"му банкiвському i рахувати.
  
  
  Її зняв трубку поруч з лiжком i назвала номер комутатора Тигги.
  
  
  Тигги - це Табiта Инчболд. Пятифутовая iдеально складена англiйська дворянинка (батько - граф), який мiняв привiлеї мiсцевої знатi, на роботу секретарем в фiрмi по зв'язках з громадськiстю на Медiсон-авеню.
  
  
  "Це Нiк Картер, Тигги".
  
  
  "Тьху ти." Її голос був сумiшшю кокни i австралiйського. 'Ти тут? В мiстi?' Тигги може упакувати багато сенсу в кiлька коротких слiв.
  
  
  Знадобилося всього декiлька хвилина жвавiй балаканини - обговорення Тигги була сповнена завуальованих натякiв на наш останнiй незабутнiй вечiр разом - щоб домовитися про зустрiч для випивкою i спiльною вечерею.
  
  
  У цей час було половина четвертого. Її прийняв довгу ванну i закiнчив крижаним душем, щоб освiжитися i повернутися до життя. У ваннiй було дзеркало до стелi, i вiн був задоволений тим, що побачив. Її знову був у порядку. До мене повернувся скинутий оленка, мої м'язи функцiонували, як назавжди, i не залишилося шрамiв вiд спроб iншого-конкурента вирiзати кишки навколо мого життя i використовувати ih, як зашморг, щоб повiсити мене. Тiльки слабка срiблясто-бiлiй лiнiї показувала, де его гострий як бритва нiж кукрi почав свою роботу.
  
  
  Її намылил обличчя i поголився гладко i чисто, перш нiж нанести їдкий лосьйон потiм голiння. Повернувшись до спальнi, її лiниво одягнувся.
  
  
  Її ковзнув у свою куртку. Щоб компенсувати мiсце в одязi для люгера Вiльгельмiни, її наповнив лiвий внутрiшнiй хвилину шкiряним гаманцем. Її мигцем глянув у дзеркало спальнi i не знайшов все це незадовiльним. Її поправив краватку i був готовий вирушити в бар, який ми з Тигги вибрали в якостi вiдправної точки.
  
  
  В той момент, коли її, поклавши руку на дверну ручку, телефон пронизливо задзвонив.
  
  
  - Кравець, - сказав вголос, але все одно повернувся i взяв трубку.
  
  
  Її пiднiс слухавку до вуха i почув щось схоже на магнiтофонну запис карнавал, тiльки навпаки. Її натиснув червону кнопку на телефонному перетворювачi, звичайному обладнаннi у номерах готелю нашої органiзацiї, та на пiвсловi почув знайомий голос. "...i її, знаю, що ти у вiдпустцi, але паршивий бюджет, з якими менi доводиться працювати, означа", що у мене нема" ще таких людей, як ти. Яким би слабким ти був, ти наш "диний доступний агент.
  
  
  Це був Хоук. Вiн був на iншому кiнцi дроту червоного телефону i розмовляв зi мною через свого офiсу у Вашингтонi.
  
  
  - Я пропустив початок, бос, - сказав я, закликаючи все сво" терпiння. - Не могли б ви розповiсти менi ще раз, що сталося... - Рим, - випалив вiн, ще бiльше затикаючи мене. "Щось смердюче знайдено в Тiбрi. Це щось- Клем Андерсон, i бiса мертвий. Клем Андерссон був неважливим iнформатором в Iталiї. На самому делле вiн нiколи не був частиною нашої органiзацiї, але час вiд часу допомагав нам, постачаючи нас iнформацi"ю, яку великi хлопцi навколо ЦРУ i Iнтерполу могли не помiтити.
  
  
  Хоук, голова надсекретного, самого маленького i найсмертоноснiшого пiдроздiлу глобальної розвiдувальної служби Америк, продовжив: "Вiн надiслав нам купу розпливчастих припущень про якомусь дерьмовом фiльмi, який вони збираються зняти. Такий фiльм, в якому шпигунство i контррозвiдка представленi як гламурне справу. Але ви всi про це зна"те.
  
  
  Одного разу в необережний момент їй сказав Хоука, що менi дуже сподобався фiльм, який її бачив. З того дня вiн залишив в менi пiсля того, своїм дитячим i впертим змiстом. Їй був фанатом кiно. Одне навколо них стiйких, непереборних помилок про мо"ї особистої (ха-ха) життя.
  
  
  "Спочатку її, подумав, що це чергова роман в кiно на суму вiд десяти до двадцяти мiльйонiв", - продовжив Хоук. "Але Клем продовжував стверджувати, що все набагато глибше. Їй дозволив ему дослiдити це, тому що вiн був хорошою людиною, дуже корисним в нашiй мережi. Її вже не звертав на це уваги, але тепер Клем мертвий. Так що, можливо, Клем дiзнався щось важливе. Тобi заброньований квиток на поїздку Alitalia в 20:15 за аеропорту кеннедi, ny. У тебе " час, щоб встигнути вертольотом, який доставить вас навколо Манхеттена в аеропорт.
  
  
  "Але, сер ..." - сказав я, спостерiгаючи, як пухкенька i соковита Тигги зника" в туманi.
  
  
  - Тобi не потрiбно бiльше години, щоб прочитати лист даних, - заспокiйливо сказав вiн. - Щиро зараз вiн надходить по телексу готелю. Ви знайдете код в своїй поштовiй скриньцi на стiйцi ре"страцiї. Все, що вам потрiбно, в залi, в цьому конвертi. Грошi на витрати, посвiдчень особи, два паспорти. Її бiльше не буду тебе затримувати. Її вже бачу, як твої очi загоряються при думцi про веселiй iталiйської солодкого життя. Але пам'ятайте: це робота, а не прогулянка". Її згадав щось про додаткове днi в Нью-Йорку, який менi потрiбен, але Хоук вже повiсив трубку. Це була гра, в яку їй грав, i Хоук встановлював правила.
  
  
  Їй зателефонував у чергову частину i попросив принести телекс, який її чекав, разом з усiм, що було в моїй поштовiй скриньцi. Потiм їй зателефонував у бар i залишив ледi Инчболд повiдомлення про те, що, на жаль, мене викликали за бiльш термiнових справах. Коли хлопчик на побiгеньках прийшов з телексом i товстим бiлим конвертом, її простягнув ему двi двадцятидоларових купюри. П'ять доларiв були також мiж лiвобережною україною, а iншi - на квiти, якi потрiбно було доставити Тигги. У мене склалося враження, що вони будуть для нах такою ж великою утiхою, яким було для мене завдання, яке менi раптом чи.
  
  
  Телексне повiдомлення завдовжки шiсть футiв, розгорнулося, як величезний шматок туалетного паперу, на перший погляд виглядало не бiльше нiж нудним звiтом про майбутн" чиказької торгiвлi со"ю. Однак, коли її прочитав його через поляризований прозорий пластиковий лист з кодовим номером чотири з конверта, вiн розкрив его важливий змiст. Повний звiт про дiї та пiдозри Клему Андерсона, мiй прикриття для цього завдання з передiсторi"ю i друге прикриття у разi необхiдностi. Адреси двох контактних будинкiв у Рiме i деякi наспiх зiбранi данi про iмена, згаданих у звiтах Андерсона.
  
  
  Її прочитав його швидко i акуратно, розмотуючи папiр рядок за рядком i запихаючи в стандартну шредерную машину в наших апартаментах. Чим бiльше її читав, тим бiльше переконувався, що Хоук вiдправля" мене на якусь полювання за привидами. Вiн був прав в самому початку. Це були чутки i плiтки, якi здавалися бiльш доречними у рекламi фiльму, нiж у розслiдуваннi AX. Кiлька твердих фактiв, а решта не бiльше нiж бульбашки. Лоренцо Контi, iталiйський продюсер широкоекранних вистав, наповнених сексом i кров'ю, наприклад брав участь у всiх класичних постановках-вiд "Одiссеї" до "Агнця Марiї", готував нову епопею пiд назвою " Потiк свiтла" . Фiльм з мiжнародної окупацi"ю про те, що може статися пiд час Третьої свiтової вiйни.
  
  
  Кравець, всi, хто коли-небудь читав газети, знали про це. За винятком, може бути, Хоука, який насилу переглядав iноземнi новинки, потiм якийсь час насолоджувався комiксами, а потiм викидав газету.
  
  
  Контi був ненадiйним i спритним хлопцем. Навiть у найуспiшнiших его фiльмах iнвесторам залишалася лише частина прибутку, в той час як Лоренцо, з iншого боку, брав прибуток на утримання свого палаццо в Рiме, сво"ї вiлли на Капрi, свого замку на пiвднi Францiї, i велика кiлькiсть коханок, опудал тварин, прислуги i всяких дармоїдiв. Але навряд чи це була конфiденцiйна новину. Iншi шановнi продюсери навколо Лондона або Голлiвуду слiдували вiн же жадiбним схемою.
  
  
  Клем Андерссон зробив виноску про надзвичайний вбивствi молодої австрiйської зiрочки. Вбивство, яке Контi, здавалося, мав на своїй совiстi, тим бiльше, що незабаром потiм її смертi у нього стався нервовий зрив, i вiн звiльнився два мiсяцi вiдпочинку вдома i в клiнiцi. Але це теж було нормально. Зiрки так само незамiннi, як секретнi агенти. I зриви для зiрок великого кiно так само часто, як i романи з початкiвцями актрисами. Партнерами Контi по новому фiльму стали сер Х'ю Марсленд, колишнiй британський мiнiстр з сумнiвною репутацi"ю фiнансової, але не чужий вiдкритий басейн, шоу-бiзнесу i зрозумiлих контактiв з англiйськими дистриб'юторськими компанiями. Ден П'"ро Сiмка, непостiйний iталiйський карлик; полiтик i банкiр- "плейбой", а також дуже нормальний партнер в такому пiдпри"мствi, як Верелдейнде. I, нарештi, Стадс Меллорi, незалежний американський продюсер, режисер, вiдомий двома оскароносним фiльмами близько десяти рокiв тому.
  
  
  Склад був таким, як i слiд було очiкувати вiд епопеї Контi. Близько десяти топових iмен по Англiї, Францiї, Iталiї i країн пiвнiчної та пiвденної америки. Бiльшiсть навколо них були запрошеними зiрками тiльки вiд п'яти до десяти хвилина, але ih iмена чудово виглядали б в оголошеннi. Двi головнi ролi зiграли Камiлла Кавур, остання iталiйська секс-бомба, i Майкл, Спорт, англiйська злодiй в законi, у якого були кращi роки, якщо не вважати рекламної цiнностi.
  
  
  Телексне повiдомлення було повнiстю знищено, як i прозорий лист. Її опустився на пiдлогу у позi йоги, щоб зосередитися i знову переглянути матерiал, який вже був у мене в голiв. Їй дозволив сво"му розуму стати абсолютно порожнiм, а потiм все розгорнулося повiдомлення знову, як нiби її читав його на бiльш високому рiвнi концентрацiї.
  
  
  Нiяких чудес не сталося. За загальним визнанням, головнi герої фiльму були аферистами, Клем зробив багато нотаток про кiлькiсть вiйськової технiки, зiбраної для версiї Контi про Третьої свiтової вiйни: танки, лiтаки, фальшивi ракети з пiдземними бетонними бункерами для годування, але це теж, було звичайною справою. I вiн також повинен був помiтити, що з матерiалами прибуло багато iталiйських, англiйських, американських i натовських офiцерiв зв'язку.
  
  
  Кожен великий фiльм про вiйну, навiть якщо вiн легальний тiльки наполовину, може розраховувати на офiцiйне спiвробiтництво уряду. В цьому теж не було нiчого незвичайного. Залишалося тiльки те, що Клем був убитий. Але навiть це не обов'язково мало вiдношення до його дослiджень фiльму Нитка Свiтi . Судячи з кiлькох замiток, Клем був порядною людиною, але досить сумнiвним з-за сво"ї пристрастi до азартних iгор, i з-за сво"ї постiйної заборгованостi перед незаконними лихварями. I причин, по яких вiн опинився в Тiбрi, може бути набагато бiльше, нiж його цiкавiсть з приводу кiноепопеї.
  
  
  У мене було десять хвилина, щоб знову зiбратися. Її взяв Вильгельмину, мiй Люгер, Хьюго, мiй стилет i П'"ра, газову бомбу, навколо ih секретного вiдрiзати на днi валiзи i знову спакував одяг, яку їй тiльки що акуратно повiсив у гардеробi спальнi. Її зняв куртку, щоб одягнути ремiнь через кобуру. Її закатав рукав i застебнув вузьку оболонку стилета. На цьому етапi менi не потрiбна була газова бомба, куди її ee зазвичай кладу, тому її заклав П'"ра в хвилину. Її вже замовив рахунок, i посильний постукав у дверi, коли її знову надiв куртку.
  
  
  Її викинув все навколо голови i зосередився на своїй новiй особистостi. В аеропорту кеннедi, ny їй було вже Роджером (Джеррi) Карром, багатим техаським нафтовиком, у якого на розумi тiльки одне - насолоджуватися життям i розумiти, що у нього " дохiд, який нiколи не вичерпа"ться. Це була дискiв роль, яку її любив грати, але Хоук, кравець вiзьми, не да" менi її досить частини.
  
  
  Як Карру, менi потрiбно було вкладати кошти в цей фiльм не для того, щоб отримати прибуток, а для того, щоб насолоджуватися перспективою суспiльства стиглих зiрок на снiданок, обiд i вечерю, а може бути, навiть дуже, дуже пiзно перекусом. Менi подобаються такi речi в моїй ролi Нiка Картера, якби не той факт, що це заважало моїй роботi. Якщо б менi довелося вийти з ролi Джеррi Карра, у мене було б друге прикриття з паспортом; це Бен Карпентер, журналiст-фрiлансер. Кiлька п'яниця, розпущена малюнок з бiльшою соцiальною свободою пересування, нiж техаський playboy.
  
  
  В аеропорту кеннедi, ny усмiхнена дiвчина, яка займа"ться виглядала так, нiби зiйшла з iнтернетi епохи Вiдродження або одного навколо останнiх iталiйських фiльмiв, дала Джеррi Карру квиток на лiтак першого класу. Дав правильнi сигнали в пасажирському тунелi, i мене пропустили без обшуку моїх особистих коштовностей: люгера, ножа i бомби.
  
  
  У кiоску в залi вильоту її купив досить журналiв i книг у м'якiй обкладинцi, щоб заповнити рейс через Нью-Йорка в Рим в разi, якщо її не зможу заснути. В iдеалi її повинен був виспатися на початку завдання, але це повинно бути зроблено природним чином. Навiть найкращi лiкарi в AX не придумали таблетки, яка займа"ться дала б менi сон, навколо якого її, виходжу з такою фiзичною пiдготовкою i присутнiстю духа, як менi хотiлося б.
  
  
  Лiтак Jumbojet був заповнений лише наполовину, i вiн був майже один на першому планi класi. Сергiй включили з нагадуванням не палити, i її пристебнув ремiнь безпеки. У мене було п'ять хвилина, щоб поспостерiгати за моїми попутниками - обережнiсть, яку я завжди приймаю, подорожуючи її в лiтаку, в автобусi або на возi, запряженому ослом. Її, думав про те, наскiльки її можу розслабитися i наскiльки це безпечно.
  
  
  Пасажирiв було всього десять чоловiк. Четверо бiзнесменiв, близьких один до одного, майже однаковi у своїх темних костюмах i з цими дипломатичними портфелями. Три пари середнiх рокiв з золотими табличками з iменами, якi iдентифiкували ну як членiв розкiшної туристичної групи у свiтовому турне. Все нормальне, невинне i далеке, залишаючи менi цiлий ряд сидiнь для себе, з кiлькома порожнiми рядами попереду i позаду мене.
  
  
  Як тiльки загорiвся зелений святий, i ми опинилися в повiтрi, її повернувся в туалет. Там я зняв кобуру з Люгера i пiхви з стилета. Повернувшись на сво" мiсце, поклав її ih у власний дипломатичний портфель i повернув замок безпеки. Якщо менi пощастить закрити очi пiд час польоту, я не хочу ризикувати тим, що моя куртка вiдкри"ться, а у моїх попутникiв виникнуть дивнi думки про угони лiтакiв тощо . Я як раз занурився в легке читання, коли домофон просигналив про свою присутнiсть. Спокусливий, м'який жiночий голос сказав iталiйською, французькою та англiйською мовами, що буде подана eda.
  
  
  Стюардес було два. Я не мiг сказати про одноq бiльше, нiж те, що вона була там. Але iнша привернула мою увагу з того моменту, як її вперше помiтив її. Це була велика жiнка. На кiлька дюймiв вище мо"ї кинутої Тигги. I пишнiше. Вона заповнила свою химерну унiформу до останнього дюйма, нахиляючись, щоб поставити мою еду. В цей момент все було так багато, що воно заповнило майже всю кiмнату. Її, згадав, що колись жив французький король, келихи для вина якого видувалися точно за формою грудей его тодiшньої улюбленої коханки. Її мiг собi уявити, що повинен був вiдчувати людина.
  
  
  Її сказав. - 'Дякую'
  
  
  Вона посмiхнулася. I вона була з тих жiнок, якi посмiхалися на всьому шляху вiд своїх довгих, блискучi, червонувато-коричневих волосся до самих довгих нога, обгорнутих нейлоном, до кiнчикiв пальцiв своїх блискучих мiнi-чобiткiв.
  
  
  "За вечерею червоне вино", - сказала вона. "Але у нас також " Colognola. Червоне вино, яке, принаймнi, не поступа"ться Soave середовищ бiлих вин, i воно походить з регiону, де народилася її. Це теж можна подати.
  
  
  Її англiйська був майже без фiшка; тiльки трохи скуто у виборi слiв, але дуже захоплююче.
  
  
  Її запитав. - "Твоя батькiвщина?"
  
  
  "Венето", сказала вона. "У Венецiї. Але її з Падуї. Бiльше всередину країни.
  
  
  "Спробую Colognola", - сказав я. "Але при однiй умовi. .. '
  
  
  - Так i ", сер ... - Вона глянула на список пасажирiв, який тримала в руцi. - Мiстер Карр? Мене обслуговували останнiм пасажиром в цiй секцiї, а iнша стюардеса вже виїхала зi своїм вiзком. - Що ти спробу"ш це вино зi мною, - сказав я.
  
  
  - Це повнiстю кон робив, - твердо сказала вона. Але це бiльше скидалося на початок чогось, нiж на повну вiдмову.
  
  
  - Правила створенi для того, щоб ih не порушувати або, принаймнi, порушувати, синьйорина, - сказав я. - Синьйорина?
  
  
  - Синьйорина Morandi, - сказала вона. I знову вона обдарувала мене навколо них обволiкаючих, всеохоплюючих посмiшок.
  
  
  "Розанна Morandi, мiстер Карр".
  
  
  - Джерi, Розанна, - сказав я. "Ми можемо домовитися обiйти деякi навколо цих робив? Не схоже, щоб твiй вiддiл був переповнений. Її згадав свою тимчасову роль багатого нафтою плейбоя i знайшов у гаманцi двадцятку. "Якщо ти вiддаси це своїй подрузi, вона, напевно, зможе подбати про iнших пасажирiв?"
  
  
  Посмiшка тепер була посмiшкою змовника.
  
  
  "Це бiльше суперечить правилам, Джеррi", - сказала вона, взявши бiбл. - Але Анджелi це сподоба"ться. Це пара панчох для нах. Її скоро повернуся з Colognola. Воно таке ж легке i м'яке, як Соаве, але мiцнiше.
  
  
  'Як ти?' Їй сказав це, перш нiж вона пiшла.
  
  
  - Можливо, - сказала Розанна. 'Подивимося.'
  
  
  Незабаром вона повернулася з двома пляшками Colognola i маленьким пiдносом з їжею для себе. Вона опустилася на сидiння поруч зi мною i поставив тацю на полицю перед собою.
  
  
  "Залишилося всього два недiлях", - сказала вона. "А потiм знову почина"ться хаос . Потiм почина"ться туристичний сезон. Всi мiсця будуть зайнятi. Всi вони хочуть чогось iншого. I цi старi товстi бiзнесмени, якi починають мене щипати, тому що вони читали щось про цих iталiйських щипки i тепер хочуть застосувати це на практицi. Менi ценымногие бiльше подоба"ться, коли не так crowded, як зараз. Навiть якщо суспiльство так не дума"".
  
  
  Вона зламала пломби на пляшках i вiдкоркувала ih натренованим рухом штопора. Вона налила трохи в мiй стакан, щоб її спробував. Воно було таким же гарним, як вона i сказала, легким i ароматним, з гарним смаком.
  
  
  Їй кивнув, i вона наповнила обидва келиха. Ми випили разом в невысказанном тостi. У мене було стiйке вiдчуття, що ми п'"мо, за одне i те ж.
  
  
  Потiм кiлькох склянок Розанна вiдсунула роздiляв нас незграбний стiлець i притулилася до мене всiм своїм вагою.
  
  
  "Так вже краще, Джеррi", - сказала вона, зупиняючи свої невиннi карi очi на моїх, а одна рука блукала по моїй руцi, яка займа"ться рухалася до її грудей. Вона не вiдштовхнула цю руку, а стиснула її ще мiцнiше.
  
  
  Iнша стюардеса зiбрала нашi пiдноси i двi порожнi пляшки з-пiд вина. Сергiй на лiтаку був вимкнений, i, наскiльки мiг бачити, iншi пасажири, бiзнесмени i гастролюють багатi пари середнiх рокiв спали. Я не зовсiм новачок у кохання з першого погляду, але зазвичай це трапля"ться в моменти загрози, напруги, о. Нiколи, як зараз: просто, спонтанно i воодушевляюще: вiд початкового обмiну поглядами за їжею до стрiмкого розряду, якого вже не можна уникнути. Протягом декiлькох секунд ми опустили спинку iншого сидiння, i у нас було все простiр, усамiтнення та зручностi, про якi тiльки можуть мрiяти двi людини.
  
  
  Розанна допомогла менi зняти куртку, не вiдриваючи губ вiд мого rta. Її мова була у мене в ротi, як загублена, перелякана риба. Вона струсила верхню частину сво"ї унiформи i швидко позбулася панчiх i туфель. Висока енергiйна жiнка з несподiваною нiжнiстю легкої сексуальної метелики.
  
  
  Далi обмацують руки були всюди. Пiд мо"ю розстебнутою сорочкою, тепер безсовiсно нижче i бiльш наполегливо, а потiм куса" рот i шука" мову. Дав гей стiльки, скiльки отримав. Потiм її вторгся в нах, там, де сходилися цi класичнi довгi ноги, i пiшли повiльно тягнуться хвилини вза"много екстазу. Це не вимагало слiв; нашi свiтильники вже сказали нам.
  
  
  Коли ми разом досягли кульмiнацiї, Розанна тiльки глибоко зiтхнула з задоволенням.
  
  
  Її все ще вiдпочивав, коли Розанна, сiл вiдкрито i посмiхалася поруч зi мною. Якщо не рахувати легкого рум'янцю i того, що посмiшка її тепер нагадувала угодовану котячу посмiшку, вона була цiлком зразком респектабельної i поважною стюардеси, придiлила кiлька хвилина балачки, i нiчого бiльше, з респектабельним пасажиру.
  
  
  "Якщо ти коли-небудь знову захочеш лiтати з нами, Джеррi, - сказала вона, - переконайся, що робиш це в мiжсезоння, як зараз".
  
  
  Її запитав. - "Ти займа"шся коханням тiльки в повiтрi? - Зрештою, її планую залишитися в Рiме на кiлька тижнiв. Може бути, його мiг би використати вiльний час, щоб щорiчно всi основнi визначнi пам'ятки. А це значить, що ти - найвища точка всiх родзинок.
  
  
  - Що ж, дякую, Джеррi, - сказала вона. "Я багато лiтаю туди i назад. Але якщо його безкоштовно, ви можете зв'язатися зi мною за цим номером. Вона дала менi номер телефону, який акуратно записанi в блокнот. "Я думаю, було б непогано дiзнатися, що ще ми можемо зробити на землi без всiх цих людей навколо нас". Вона помахала рукою iншим сплячим пасажирам i захихотiла. 'Де ти зупинишся? Якщо це не занадто зухвало, може бути, його мiг би подзвонити тобi туди.
  
  
  - Albergo Le Superbe, - сказав я. "А якщо мене там не буде, залиште повiдомлення".
  
  
  - Що ти збира"шся робити в Рiме, Джеррi?
  
  
  Це був невинний i дуже очевидний штопора, але я вiдчув, як спрацювала моя система попередження. Легке поколювання в шиї, яка, як я зрозумiв, " iнстинктивним ознакою небезпеки.
  
  
  Це був штопора, який мiг би поставити менi будь-що, але момент був невдалим. Майже будь зробив би це набагато ранiше. Пiдготовка до близькостi завжди робиться з допомогою розмови, i нiхто не чека" вiд сексу, щоб трохи пом'якшити мета. I "мета" - це те, що я вiдчув з першого моменту. Менi знадобилося всього кiлька десятих секунди, щоб обробити цю думку в моїй голiв.
  
  
  - Я хочу провiдати кiношникiв, - сказав я, не перериваючи розмови. "Цей Лоренцо Контi. Може бути, її дам трохи грошей в его нову постановку".
  
  
  "Ах, Нитка Свiтi", - сказала Розанна, i вiн майже побачив, як реле клацнуло в примару для усмiхненим, чутт"вим обличчям Мадонни в темно-бордовою рамцi. "Якщо ти будеш зустрiчатися з такими людьми, у тебе не буде багато часу для зустрiчi з якоюсь стюардесою Розаной".
  
  
  Її запевнив її, що потiм нашого спiльного оргазму вона нiколи не зможе бути для мене незначною.
  
  
  Ми трохи поговорили про себе, про кращих ресторанах в Риму, про те, який чудовий готель Le Superbe, i так далi. Це знову були невиннi разговлры, але її видало те, що потiм того, як вона зв'язала мою поїздку в Рим з "Кiнцем Свiту" , вона стратила всяке цiкавiсть.
  
  
  Так що ми базiкали i дрiмали протягом декiлькох годин, все ще прекрасний. Потiм Розанна вибачилася.
  
  
  "Eda ще не подана", - сказала вона. "Снiданок перед приземленням. Ти не втратиш мiй номер телефону, Джеррi?
  
  
  Її сказав гей, що не буду цього робити.
  
  
  Я не сказав агов, вiдправлю його зв'язного AX в Рим для поглибленого розслiдування синьйорини Morandi, ee бiографiї i всiх минулих i справжнiх зв'язкiв з "Кiнцем Свiту" i покiйним Клемом Андерсом.
  
  
  
  
  Глава 2
  
  
  
  
  В аеропорту iменi Леонардо да Вiнея Фумичино пiд Римом панував повний безлад. Її вказав правильне iм'я i швидко пройшов митницю i перевiрку безпеки. Їй кинувся в бiй таксi. Йшла звичайна страйк в аеропорту, i конкуренцiя за таксi була жорсткою. В кiнцi кiнцiв знайшов дружелюбного ублюдка, який погодився вiдвезти мене з моїми сумками в мiсто разом з двома iншими пасажирами всього за частку на людину понад загальної суми.
  
  
  Вони отримали мою бронь в готелi Le Superbe, i Хоук зробив свої звичайнi умiлi приготувань. До мене ставилися так, як нiби її дiйсно контролював техаськi мiльйони. Коли її заре"струвався, запитав її, чи заре"строванi також Стадс Меллорi або сер Х'ю Марсленд.
  
  
  - Обидва, мiстер Карр. Порть" з радiстю пiдтвердив данi AX про те, що Le Superbe " неофiцiйною штабу-квартирою творцiв Wereldeinde.
  
  
  - Тодi її просто напишу їм повiдомлення, - сказав я. В моїй руцi шматок готельної папери, перш нiж її, вийняв ручку навколо кишенi. Її написав обом одне i те ж, покривши тим самим ризик того, що одне з послань пропаде. Її готель зв'язатися як можна швидше. "Дорогий сер Х'ю, - написав її (i "Дорогою Меллорi" у другому повiдомленнi), - Ллю, Кевiн велiв менi побачитися з вами в Рiме. Її хочу, щоб фiльм шталь шедевром. I думаю, що "Концец Свiтi" все ще може бути шанс зробити це " .
  
  
  Пiднiс велику нерозбiрливу пiдпис, i клера кинувся за скрiпками для вiзитних карток, якi дав менi Хоук, iдентифiкувавши мене як члена представницького х'юстонського джентльменського клубу .
  
  
  Посильний вiдвiв мене на шостому поверсi, в номерi, який виглядав бiльш елегантно, нiж той, що я залишив у Нью-Йорку. Le Superbe розпочав свою готельну життя в яскравi часи на рубежi столiть, i з його численними змiнами стилю i реконструкцiями, нiколи не слiдував сучасної тенденцiї збiльшення заповнюваностi шляхом подiлу своїх люксiв на бiльш дрiбнi примiщення. Її вийняв двi новi купюри в 1000 лiр для посильного, а потiм вручив ему одну по 5000 i велiв йому було повертатися на максимальнiй швидкостi з самої останньої i самої повною картою Риму. Її досить добре знав мiсто, а планував швидко освоїтися, очiкуючи вiдповiдi вiд мого кращого набору: двох повiдомлень.
  
  
  Вiн повернувся ранiше, нiж її закiнчив распаковываться. В якостi нагороди її, вiдмовився вiд здачi, яку вiн повернути готель.
  
  
  Її витратив п'ять хвилина зосередженої уваги на картi, яка займа"ться в розкладеному станi покривала половину мого лiжка в стилi бароко. Її пiдтвердив сво" знання минулого, заповнив кiлька туманних плям в пам'ятi i визначив мiсцезнаходження наших контактних адрес: один у благороднiй Парiолi, iнший в шумному Трастевере по ту сторону Тибру.
  
  
  Для подальшої необхiдної i звичної рутини її, вийняв "Люгер" з дипломатичного кейса, розiбрав його i капнув маслом на ударний механiзм. Потiм її, роздягся в п'ять хвилина йоги. Потiм її жим лежачи, щоб трохи вiдпочити, чого Розанна так щасливо позбавила мене в лiтаку, я хочу забути про це обидва до кiнця дня, якщо буде потрiбно.
  
  
  Якби її не отримав вiдповiдi на свої повiдомлення, що було б не так, тому що чим бiльше її, думав про Розане - факт, що її стимулююча прелюдiя була одночасно ефективною i еротичної, - тим бiльше переконувався, що вона якось пов'язана з "Кiнцем свiту".
  
  
  Її поринув у глибокий сон, i менi приснився при"мний сон, який був розслабленим вiдтворенням мо"ї зустрiчi з Розаной. Тiльки в мо"му снi в лiтаку бiльше нiкого не було i справи оброблялися трохи ретельнiше. Поки не пролунав тривожний дзвiнок.
  
  
  Її прокинулася швидко, i був незадоволений. Телефон задзвонив. Її зняв трубку з гачка.
  
  
  - Мiстер Карр? Жiночий голос з легким iноземним акцентом.
  
  
  - Ви при"дна"теся до розмови?
  
  
  - Сер Х'ю Марсленд для вас. Хвилинку, будь ласка.
  
  
  Її почекав, i занадто тепле, занадто вiбруючий голос зайняв мiсце дiвочого.
  
  
  - Ви говорите з Х'ю Марслендом, мiстер Карр, - сказав вiн. (Завжди остерiгайтеся, якщо англi"ць забува" свiй титул занадто рано.) "Я отримав ваше повiдомлення. Лью дуже завбачливо порадив вам зв'язатися з нами. Як пожива" цей старий дурень?
  
  
  Їй вiдповiв iнформацi"ю, яку Хоук передав менi по телексу. Ллю, цей старий божевiльний, подорожував на своїй яхтi " Шалена Джейн" бiля берегiв Даймонд-Рiд разом з Мiмi, п'ятої мiсiс Кевiн. Довелося привiтатися, нiж у них обох.
  
  
  - Боюся, з фiнансовою стороною " обидва кiнця Свiту" все гаразд, любий, - сказав сер Х'ю, трохи згадавши Ллю. - Але нема" нiяких причин, чому б нам не зустрiтися, щоб трохи розслабитися в la bella Roma. Ренцо Контi i що-хто навколо нас, хочемо зустрiтися, щоб випити i провести вечiр. Їй був би радий, якби ви при"дналися. Скажiмо, близько половини сьомого в залi "Монца"?
  
  
  Їй сказав, що менi це сподоба"ться.
  
  
  Короткої розмови було майже достатньо, щоб скласти уявлення про сера Хью у плотi i кровi. Грамотний i добре вихований англi"ць з фальшивою зовнiшнiстю суспiльства крутих хлопцiв, яким доводилося маскувати свiй снобiзм, щоб вiн мiг заробити фунт, марка, франк або лiру, якi вiн не успадкував, як iншi хлопчики. I було майже напевно, що в "Кiнцi Свiту" знайдеться мiсце для ще бiльшої кiлькостi грошей. Це було тiльки сказано, щоб зробити внесок бiльш привабливим для тупого, багатого техасця, змусивши його здаватися непотрiбним, так що, якщо вони зловлять мене, voni послугою мене i прикидатися, що дiти добре проводять час.
  
  
  Було всього п'ять годин пополуднi, i мiй тривалий вiдпочинок усунув дискомфорт вiд рiзницi в часi. Її смогу з користю використовувати, вони двi години, якi у мене залишилися до того, як гра почалася. Її одягнувся (i подумки зробив собi замiтку купити ще кiлька яскравих сорочок та аксесуарiв, щоб зробити свiй образ ще бiльш переконливим), i спустився на лiфтi, позолоченою металевої клiтки, у вестибюль.
  
  
  Швейцар викликав таксi, i я поїхав на Пьяцца Навона, дивно красиве i туристичне мiсце. Замiсть того, щоб зайняти столик на терасi Tre Scalini, її перетнув площу, звернув на кiлька поворотiв, i повернувся на свiй маршрут, Corso Vittorio Emanuel. Її приїхав якраз вчасно, щоб сiсти на автобус до Трастевере. Був теплий весняний день, i автобус був битком кремезний, i здавалося, що ти застряг на складi, повному запаху несвiжого бiлизни, але я знав, що позбавився вiд переслiдувачiв.
  
  
  Контактною адресою була старенька, бiдно обставлена кутова квартирi над тютюнової лавкою, де продавалися сигарети, сiль i лотерейнi квитки. Її пiднявся по хисткiй драбинi i постукав три рази. Дверi вiдкрив худорлявий хлопець рокiв двадцяти з лляними волоссям, схожий на безробiтного тракториста. Iдеальне маскування кiл iнтернацiонального, бродячого студентського населення областi. Вiн зберiгав свою мляву позу наркоман, поки не закрив i не замкнув за мною дверi.
  
  
  Потiм вiн вийшов з сво"ї пози, i шталь виглядати трохи бiльш людяним.
  
  
  - Хайман, ЦРУ , - сказав вiн. - Менi сказали, що ти приїдеш. Ви Джеррi Карр, чи не так?
  
  
  'Саме так.' Її потиснув йому руку.
  
  
  " Менi дуже шкода Андерсона, - сказав Хайман. "Ми поняття не мали, що вiн робить. Її обшукав всi його речi, i у нас досi тхора нема" зачiпок. У нього була якась дика теорiя про "Кiнець Свiту". Але "диний змова, який її бачу в цьому, - це звичайна спроба подоїти iнвесторiв i, може бути, навiть публiку". Вiн впустив мене в задню кiмнату, в якiй була така ж смертельна атмосфера, як i в першiй кiмнатi. Все-таки якась органiзованiсть у цьому повинна була бути, тому що вiн пiдiйшов впритул до старого дивану, вiдсунув безлад на пiдлозi, i витягнув з-пiд неї картонну коробку.
  
  
  "Може бути, ви знайдете щось, що ми упустили з виду", - сказав вiн без особливої переконаностi. "Це его речi, за винятком одягу, в якiй вiн був знайдений, його "диного хорошого костюма, в якому вiн був похований, i ще який-якого одягу, яку его служниця продала на блошиному ринку".
  
  
  - Його служниця? Мої вуха хто навострився вiд можливої пiдказки. "Шкiрки. Американська студентка. Iмовiрно, - сказав Хайман. Остання по довгiй серiй. Чистий мiсцях в цьому напрямку. Ми перевiрили. Але ви можете отримати її адресу, якщо хочете. - Можливо, - сказав я. - Але спочатку дозволь менi розiбратися з цим.
  
  
  Я не вiдмахуюсь вiд ЦРУ. Але були часи, коли AX дiзнавалися про речi, якi вони упускали з вигляду. I рiдкiсних лiкувальних бувало навпаки.
  
  
  - Я буду в iншiй кiмнатi, якщо знадоблюся, - сказав Хайман. "Б'юся об заклад, її тут "диний, хто повинен палити гашиш в кадилi, щоб приховати той факт, що я курю Camel".
  
  
  Її селл на розхитаний диван i шталь оглядати вмiст коробки. Менi не на чому було зупинитися. Всi повтори того, що я вже знав по телексу. Купа незграбно написаних записок Андерсона самому собi облад все на свiтi; вiд побачень з Корою i iншими дiвчатами до нотаток про Контi, Марсленде i Меллорi. Клем Блессид Андерссон був хронiчним писакою. Це така ж погана звичка для спiвробiтника секретної служби, як i базiкати в п'яному виглядi. З iншого боку, її знав хороших агентiв (нiколи не першокласних, але все ж хороших), якi в п'яному виглядi так багато базiкали i повiдомляли стiльки протирiч, що зводили з розуму контррозвiдникiв, намагалися витягти навколо ih балаканини крихту правди. Те ж саме можна сказати про карлючках i замiтках Андерсона. За винятком того, що зiйшов з розуму, не ворог, а її, Нiк Картер, шукаю можливiсть, яка займа"ться могла б виключити вiдплата, i шукаю ключ до розгадки того, що могло стати причиною смертi его.
  
  
  Було тiльки три замiтки, якi не були дублiкатами того, що я ранiше годував у своїй голiв. Неясний начерк з iменами Контi, Марсленда i Меллорi, що утворюють трикутник навколо лiтери L. До них знак питання i нерозбiрливе примiтка, яке може означати CH, позначення номерного знака Швейцарiї. А за цим слiд щось, що чита"ться, як Юнгфрау, альпiйський шпиль у Швейцарiї, або, по-нiмецьки - дiва (вкрай малоймовiрно), або Юнкер - по-нiмецьки дворянин, або дикi сливи - наркоман. Або, може бути, якесь кодове слово. Початку другої була бiльш чiтка нота, яка склада"ться не бiльше нiж з "R". "R", i кур'"р? Але хто це? В мить хвороби мої думки повернулися до Розане.
  
  
  По-трет", в серединi живота порожнiй картки лiтери "АА". На Клему були проблеми з алкоголем, i вiн, можливо, збирався зв'язатися з Римським вiддiленням Анонiмних Алкоголiкiв, але це здавалося таким же надуманим, як i моя попередня "незаймана".
  
  
  Її подякував Хаймана, записав адресу Кори i пiшов. Вона жилки в гостьовому будинок неподалiк. На всякий випадок її, пройшов кiлька провулкiв до площi Санта-Марiя, такою ж звичайною туристичною зупинцi в Трастевере, i зловив таксi.
  
  
  У мене ще було трохи часу, щоб купити пару яскравих сорочок i пару високих чобiт з крокодилової шкiри, щоб пiдтримати свiй iмiдж техасця. I у мене ще було трохи часу, щоб поголитися у сво"му номерi i переодягнутися для зустрiчi.
  
  
  Натхненний мiстикою гонок серiйних автомобiлiв, зал Le Superbe в Монцi був прикрашений репродукцiями старовинних автомобiлiв так само, як деякi англiйськi паби прикрашенi репродукцiями коней i мисливських собак. Тепер, о пiв на сьому вечора, його наповнювали знiмальнi групи Контi, деякi з наступних, i найкрасивiшi i охайно одягненi жiнки, яких вона коли-небудь бачив, присутнiми пiд одним дахом.
  
  
  Його увiйшов у кiмнату Монцi з кiлька шизоидной манерою поведiнки, яка займа"ться, здавалося, найкраще пiдходила Джеррi Карру. Наполовину невпевненiсть незнайомця i наполовину зарозумiлiсть людини, яка зна", що може виписати будь чек на восьмизначну суму. Її проiгнорував офiцiанта, який намагався провести мене до столика, залишився на мiсцi, наполовину загороджуючи вхiд, i вдивляючись у звабливу темряву.
  
  
  Її все ще щурился, коли до мене пiдiйшов високий, щiльний чоловiк з червоним обличчям, лисiючiй головою i тугими рудими вусами над верхньою губою.
  
  
  Джеррi Карр? Х'ю Марсленд. Її впiзнав голос навколо телефонного дзвiнка. - Я радий, що ви змогли прийти. Ми всi в тому кутку. Вiн махнув м'ясистою рукою у невизначеному напрямку. "Доходи i пiдтримайте щасливу компанiю з его гаремної компанi"ю". Вiн видав храпящее iржання, i я пiшов за ним.
  
  
  У його групi i групi Контi було зрушено разом кiлька крихiтних столикiв. Мене познайомили з Лоренцо Контi, Ренцо з друзями, Стадсом Меллорi, старiючої зiркою Майклом Спортом, квiтучою, сильною Камiллою Кавур i iншими. Її замовив подвiйний "Чiвас Рiґал" з льодом, sel в позолочене крiсло мiж сером Х'ю i Контi i спробував заглянути в темряву, щоб розгледiти своїх нових товаришiв .
  
  
  Сера Х'ю її вже описав. Потрiбно тiльки додати, що мiж его лисiючим людям черепом i рудими вусами у нього було веселе i невинне обличчя вихованця англiйської iнтернату, хоча йому було далеко за сорок. Вiн виглядав як веселий i житт"радiсний дитина, поки не побачив його очi. Крутi, розважливi кульки з нержавiючої сталi. Вiн був високим i кiлька кремезним з-за того, що давно пiшов зi спорту.
  
  
  Ренцо Контi був iншою крайнiстю. Невисокий, близько п'яти футiв, стрункий i елегантний, всього 56 рокiв, за моїми даними, з синяво-чорним волоссям. Або це було для estestvenno, або це була найкраща фарбування, яку їй коли-небудь бачив. Вiн був чисто виголений, мав аристократичний нiс i темно-карi очi на засмаглому обличчi. Его серро-зелений костюм з мохеру був зшитий за iндивiдуальним замовленням з iталiйським досконалiстю. На nen була блiдо-зелена шовкова водолазка. На лiвому зап'ястi у нього був золотий "Rolex". На його правому безiменному пальцi було старовинне кiльце з печаткою навколо свiтлого золота. Вiн посмiхнувся i показав повний набiр блискучих бiлих зубiв; краще, нiж у бiльшостi его зiрок.
  
  
  Стадс Меллорi був великим, як Марсленд. Але вiн, мабуть, був ценымногие товщi, незважаючи на дорогий пошиття его пухнастого твiдового костюма. Все в nen було таким новим, що вiдобража" його придбане процвiтання, що вам не потрiбна була додаткова iнформацiя, щоб помiтити це. Не знаю чому, але хтось начебто Ренцо може вперше ходити в костюмi, i все одно створю"ться враження, що його сiм'я носила його через поколiння в поколiння. В той час, як хтось начебто Стадса видавав ядро фальшивiсть, незважаючи на всi фунти, якi вiн вкладав у свої дорогi жириновський костюми. У Зграї було довге i потворне обличчя, таке калiцтво, яке деякi дами, на яких легко справити враження, називають привабливим. Особливо зi шрамом на лiвiй щоцi. У будь благополучний перiод сво"ї кар'"ри вiн мiг би це в'ячеслав. Так що вiн, мабуть, готель зберегти його, як пам'ять про сво" минуле Його очi були блiдо-блакитними.
  
  
  Майкл Sports. Ви, безперечно, зна"те, его за фотографiями. Вiн надзвичайно красивий англi"ць, трохи менше пошарпаний, нiж можна було б припустити по його зовнiшностi на широкому екранi. Вигляда" на сорок, i розкрива" свiй справжнiй вiк в п'ятдесят з гаком рокiв, тiльки в кiнцi напруженої ночi зi стервами i випивки.
  
  
  Камiлла Кавур знову була чимось абсолютно iншим. А що-чим, на чому варто зосередитися на мить. Вона виглядала краще, нiж передбачалося в її кинообразе, i цей кiнообраз зробив її секс-символом усього за два коротких року. Навряд чи вона може бути вище номерами шiстдесяти футiв босонiж або важити бiльше номерами фунтiв, але результат був досконалим. Її м'якi каштанове волосся були пiдхопленi жовтої оксамитовою стрiчкою i спадали на спину. Її фантастичне тiло було зачинене в обтягуючому помаранчевому платтi, обтягуючому двi виступаючi грудей сливообразной форми. Коли вона повернулася, щоб ee представив сер Х'ю, два темно-карi очi, майже такi ж чорнi, як стиглi оливки, мали слiпучий ефект двох 250-ватних ламп.
  
  
  Решту становили меншi боси, спiвробiтники, актори i актриси, про що сер Х'ю вже сказав менi по телефону. У мене виникло стiйке вiдчуття, що вся вечора була влаштована для довiрливого Джеррi Карра, плейбоя i можливого iнвестора.
  
  
  Офiцiант, одягнений так, наче втiк з поля фарба XVII столiття, принiс менi вiскi, а Ренцо, вже мiй великий iншому, вiн запропонував менi сигарету з плоскою платинової трубки, прикрашену гербом. Можливо, герб сiм'ї. Її ввiчливо вiдмовився вiд сигарети i витягнув свою власну марку, сигарети з фiльтром, якi її волiю. Вони зробленi на замовлення, i прикрашенi монограмою C, яка займа"ться може зiйти за Carr або Carter. Камiлла в захватi заворковала i запитала, чи можна ей дiти. Її просто готель доставити гей задоволення. Вона довiрливо нахилилася i перетворила прикурювання в особливий, iнтимний акт.
  
  
  - Ой, - розчаровано сказала вона потiм довгого затягування. - Це звичайний тютюн, мiстер Карр.
  
  
  - Пробач, - сказав я. "Я зрозумiв, що iталiйська полiцiя досить складно, вiдноситься до марихуани".
  
  
  - Пух, - сказала вона. "Для бомжiв i хiпi - так, але не для таких, як ми. Дотторе Сiмка, який скоро прибуде, ма" високе полiтичне становище, i всi знають, що його витривалiсть частково пов'язана з кокаїном. Те ж саме стосу"ться Ренцо.
  
  
  - Нi, - сказав я, вiдповiдно вражений. - Клич мене просто Джеррi, - додав я.
  
  
  "Якщо ти будеш звати мене Камiллою", - сказала вона. Вона подивилася на мене на мить. "Думаю, її сяду поруч з тобою , Джеррi", - сказала вона. "Навiть якщо твоя сигарета - звичайний тютюн". Я не знаю, що вона зробила з G, але це великого сенсу не мають, як щось середн" мiж Ch i Dsj, i вiд цього у мене по спинi побiгли дивнi мурашки.
  
  
  Тепер у нас була невелика площа для нас чотирьох: Камiлли, сера Х'ю, Ренцо i мене. Камiлла притулилася до мене так близько, що мiж нами не було мiсця навiть для цигаркового паперу.
  
  
  "У Джеррi " плани брати участь в " Кiнцi свiту", - сказав сер Х'ю зi стримуваним смiхом. - Але я сказав йому, що боюся, у нас повно грошей. Насправдi, Ренцо? - Боюся, її теж так думаю, - сказав Контi. "Це бюджет на вiсiм мiльйонiв, дуже великий в цi днi, i у нас вже " два додатковi мiльйони на можливi затримки та iнфляцiю. Велика частина бюджету йде на незвичайний реквiзит, i "спецефекти". Знищу"мо цiлi машини. Близько десяти зйомок вотум-вотум почнуться. Будуть потопленi величезнi флоти, не кажучи вже про кишенькових грошах в пiвмiльйона доларiв на гонорари зiрок на зразок Камiлли i популярного Мiстера Спорту. Ми також використову"мо найбiльших зiрок з кожної країни, включаючи Росiю i, вперше, Китаю, для гостьових ролей".
  
  
  - Яка невдача, Ренцо, - зiтхнув я. "Я б вiддав останнiй долар , щоб одного разу щороку такий фiльм". Оскiльки цей останнiй долар мав бути похований пiд бiльш нiж дванадцятьма мiльйонами братiв i сестер, зiтхання Контi був зустрiнутий багатозначним похмурим поглядом.
  
  
  Їй була б рада, якщо б Джеррi отримав частку в нашому фiльмi, - люб'язно сказала Камiла. - Я тiльки що зустрiла його тут, Ренцо. Ти знайомиш его зi мною, а потiм знову проганя"ш. Це робить мене нещасним, i ви зна"те, як це може бути погано для фiльму: затримки, повторнi carinf.com не несе вiдповiдальностi, лiкарi, уколи, якщо її стану нещасним". Її останнiй фiльм " Мадонна де Сад " коштував на кiлька сотень тисяч балiв дорожче подякувати її темпераментом i темпераментом. - Спасибi, Камiлла, - сказав я.
  
  
  - Але, Камiлла, лялечка, - заперечив сер Х'ю. "Ви повиннi знати, що " межа участi. Ми можемо дозволити собi деякi зустрiнуть ваших капризiв з додатковими двома мiльйонами.
  
  
  "Кiлька примх, Х'ю?" - запитала Камiлла, коли одна навколо її рук з криваво-червоними нiгтями лiжка на мiй кожному людовi, i злегка стиснула його.
  
  
  - Будь ласка, Камiлла, люба, - сказав Ренцо. - Я не мав на увазi, що допомогти Джеррi буде неможливо, просто складно. I якщо ти хочеш зробити навколо цього проблему, може ми що-небудь придума"мо. Але ми повиннi дочекатися П'"ро, мiстера Сiмку, нашого фiнансового експерта. У нього " власний швейцарський банк, i вiн " нашим полiтичним зв'язковим. Не засмучуйся поки, дорога Камiлла, i ти теж, Джеррi.
  
  
  Її запитав, коли цей мiстер Сiмка при"дна"ться до нас. Цей швейцарський банк мiг бути, як раз вiн зв'язком, яку їй хотiлося в дивному нарисi Клему Андерсона.
  
  
  - Хто зна", - сказав Ренцо. - Якщо П'"ро прийде, вiн прийде. I якщо ему зараз подоба"ться похулiганити в Сенатi, то вiн буде трохи пiзнiше.
  
  
  "Вiн встановлю" свої власнi закони", - сказав Стадс Меллорi. - Як нiби вiн вида" закони для Iталiї.
  
  
  "Або порушу" закони", - чирикала Камiлла.
  
  
  - Ну-ну, - сказав сер Х'ю, по-батькiвськи насупившись. "Ми не повиннi дозволяти, щоб Джеррi приходили в голову дивнi iдеї".
  
  
  Ренцо розсмiявся, немов сер Х'ю тiльки що розповiв найбiльшу жарт у свiтi. I, можливо, це було так.
  
  
  Потiм було кiлька годин випивки i безцiльного бенкету в залi "Монца", перш нiж Ренцо подивився на свiй "Rolex" i сказав, що пора перемiстити весь звiринець в ресторан на вечерю; в цей вечiр вiн найняв абсолютно особливу закусочну.
  
  
  "Ми можемо поїсти там, а потiм Стадс покаже Джеррi частина нашої запозиченої авiацiї", - сказав вiн. "Я заробив свої мiльйони, по"днуючи бiзнес i задоволення". Вiн також змахнув це хвастощi додаванням: "I голос, як ih знову втратив.'
  
  
  Згiдно мою телексу, вiн до останнього дня був у боргах перед банками i менш терпимими приватними кредиторами. Але я повинен був сказати, що вiн продовжував вести себе як людина без жодної турботи в цьому свiтi.
  
  
  Шiсть лiмузинiв чекали на звивистiй дорiжцi готелю. Її удостоївся частих бути першим. Ренцо, Камiлла i її на задньому сидiннi. Меллорi i сер Х'ю на вiдкидних сидiннях навпроти нас, а Майкл поруч з ливрейным водi"м.
  
  
  Вiд готелю до ресторану у мене пiшло добрих двадцять п'ять хв, що її провiв повнiстю поглинений собою. З одного боку, Ренцо з обережними, але детальними питаннями про мо" фiнансовому становищi у тому випадку, якщо Верелдейнде запросить мене в якостi iнвестора. З iншого боку, Камiлла, яка займа"ться втягнула мене в деякi навколо своїх заходiв . Ледве ми вийшли, навколо готелю, як я її вiдчув на сво"му стегнi маленьку шовковисту руку, перевiря" мою реакцiю на її дотику.
  
  
  "Є досить багато проблем з отриманням пристойної суми за Сполучених Штатiв, Джеррi, - сказав Ренцо. "Незважаючи на всi цi розмови про вiльному пiдпри"мництвi".
  
  
  "У мене завжди " кiлька мiльйонiв в резервi в Нассау", - зiзнався її Ренцо.
  
  
  "Гарне розташування фiнансовий в Нассау". Сер Х'ю повернувся, щоб при"днатися до розмови. "Нiяких проблем, якщо ви хочете швидко привести свої справи в порядок".
  
  
  Камiлла хихикнула i стиснула мо" стегно. "Менi набагато бiльше подоба"ться, якщо ти сповiльню"ш свiй бiзнес", - прошепотiла вона менi на вухо. Вона визначився слова, за якими послiдувало рух мови, усилившее вiльнi рухи її руки.
  
  
  "Одного разу її отримав переказ за Нассау, i це зайняло всього два днi", - додав Стадс Меллорi. "Якщо б її спробував отримати його через Америку, це зайняло б два-три недiлi".
  
  
  - I вам потрiбно було б заповнити п'ятдесят форм на жалюгiднi 400 000 фунтiв стерлiнгiв, - пирхнув сер Х'ю.
  
  
  Її теж пирхнув, але це було розчарувань i задоволення, яке прийшло разом з цим. Я не знав, скiльки ще зможу протриматися пiд нiжними ласками Камiлли, не вибухнувши. Йога дала менi деякий контроль, але для досягнення максимальних результатiв вимага"ться повна концентрацiя. I з мовою Камiлли в мо"му вусi, ee iграми бiля мого паху, її повинен був тримати iнше вухо вiдкритим для Контi, Меллорi i сера Х'ю, i вони вiдповiдали, не пов'язуючи себе безпосередньо.
  
  
  Її зцiпив зуби i зi знанням справи розповiв про можливостi низки багатонацiональних компанiй з офiсами в Рiме чи Мiланi. Її прошепотiв безмовну молитву подяки, коли лiмузин нарештi звернув на обсаджену кипарисами алею до нашого ресторану. Камiлла випустила майже нечутний сердитий звук, як маленький розпещений дитина, що втратив свою iграшку, коли вiдсмикувала вона руку. Машина зупинилася. Коли водiй вiдчинив нам дверi, Ренцо повiв нас через величезну дерев'яну дверi старого поштукатуреної фермерського будинку. Весь перший поверсi перетворили в їдальню. У кормовiй частинi пiд двома величезними рожнами стояли два повних палаючого вогню камiна, топившихся дровами. На одному рожнi висiв дуже великий дикий вепр, жир якого витягував маленькi вогненнi язики навколо багаття внизу. На iншому було три гуски i п'ять дзьоб.
  
  
  "Ми отриму"мо тосканську освiта в кращому виглядi", - сказав Ренцо. Вiн вказав нам на головний стiлець i зупинився, щоб дати власниковi кiлька кулiнарних порад.
  
  
  Iнша група увiрвалася всередину. Незабаром розпочався традицiйний iталiйський вечеря навколо кiлькох страв. Для антипастой пiшов густий фермерський овочевий суп i/або пасти. Потiм смажену кабан з печеною картоплею i артишоками. Потiм курка або качка з мiкс-салатом i кабачками. Потiм величезнi лотки з солодкими каштанами та кремовими пирогами. Потiм сирна дошка розмiром майже з одiна навколо столiв i, нарештi, на довершення всього всяка рiзна дрiбниця, запиваемая коньяком, шампанським i граппою.
  
  
  Камiлла сiла поруч зi мною. Вона елла всi страви з таким же апетитом, як i ненажерливi жеребцi навпроти нас. Якщо вона завжди приходьте так, то ee маленьку пятифутовую фiгуру потрiбно було пiдтримувати постiйними i наполегливими вправами. Наша поїздка сюди дала менi деяке уявлення про те, що це для тренування. - Господи, - сказав Меллорi, накладаючи на вилки висотних спагеттi i запиваючи ih к'янтi, - клянусь тобi. Щось " в цьому iталiйському повiтрi, вiд чого у мене стиска"ться життя. Будинок в два навколо цих страв були б повноцiнним обiдом, а тут її продовжую "".
  
  
  Десь мiж макаронами i вепрами на входi виникло якесь хвилювання, i у всiй їдальнi пройшов шепiт.
  
  
  - П'"ро йде, - сказав Ренцо. "Маленький мудрець".
  
  
  У полi зору з'явився товстий шинкар, вiдступаючи назад i низменному кланяючись. А пiсля нього її побачив самого маленького людини, якого коли-небудь бачив. П'"ро Сiмка був охайним, ефектно одягненим карликом з добре пiдстриженими волоссям i акуратною борiдкою у формi серця. Вiн носив коротку трость iз набалдашником по слонової кiстки не бiльше чотирьох футiв. В чоботях на платформi на високих пiдборах вiн був близько п'яти футiв зростанням.
  
  
  Його пiдвели до нашого столика, де офiцiант вже поклав на стiлець двi подушки. Всi встали, щоб привiтати його, включаючи Камiлу i, незграбно слiдуючи за ними, як того вимагала моя роль, ваш покiрний слуга.
  
  
  "П'"ро".
  
  
  'Професор".
  
  
  - Нарештi, - вигукнув Ренцо. "Професор Сiмка. Мiстер Карр, про якого я вам говорив.
  
  
  "Годi про це, професор ", - сказав маленький чоловiчок, мiцного стискаючи мою руку, як пазурами. "Ми тут як друзi. Її П'"ро, Джеррi, i я радий познайомитися з вами. Сiдайте, щоб її мiг надолужити згаяне в цьому розпусному ненажерливiсть.
  
  
  Вiн бездоганно говорив по-англiйськи з легким американським акцентом, на вiдмiну вiд британської манiрностi, яка займа"ться зазвичай спостерiга"ться у грамотних iталiйцiв.
  
  
  Його усмiшка була вiдкритою i невинною. Але в його маленькому статурi вiдчувався сильний гнiв. Це був не той завжди насторожений погляд його зеленкуватих очей, а щось на зразок м'якого шелесту в його худорлявому тiлi. Єдине, з чим її мiг порiвняти це була нiч давним-давно в Палембанг, Суматра. Потiм її перевертався сiм безсонних годин у своїй смiття. Поки я не заглянув всередину i не виявив крихiтного яскравого i блискучого крайта; одна навколо самих фатальних дракон у всiй природi.
  
  
  Його розмiр не заважав уявленням П'"ро про здорове харчування. Вiрний сво"му слову, вiн iз запаморочливою швидкiстю поїдав антипасту i спагеттi, i обiгнав нас, коли подали кабана. Потiм у нього був час поговорити.
  
  
  Сер Х'ю розповiв про мо" бажання iнвестувати в "World End" , про своїх власних сумнiвах в тому, що це можна влаштувати, i про зауваження Камiлли, що вона буде дуже незадоволена, якщо я не зможу стати одним з її спонсорiв.
  
  
  "I ти б не хотiв, щоб вона була нещасна, П'"ро", - додала Камiлла.
  
  
  - Нiколи, мо" дороге дитя, - сказав П'"ро, вiдрiзаючи великий шматок кабанячої шинки i прикалывая його до свого лезу, як мiнiатюрний яструб, який кида"ться на здобич. - Щоб побачити тебе щасливою, чоловiк звернув би гори. А так як я не виглядаю розмiром з бульдозер, тим бiльше у мене причин пересунути ih для вас. Дай менi подумати.'
  
  
  Вiн закрив очi, поклав м'ясо в рот i задумливо прожував. Сiра борiдка рухалася вгору i вниз по його широкому краватцi, поки вiн жував i думав.
  
  
  Вiн вiдкрив очi, задоволено пiдморгуючи. "Вiдмова аргентинцям", - сказав вiн.
  
  
  Менi не треба було грати, щоб виглядати приголомшеним. Її запитав. - Що це, П'"ро?
  
  
  - Я думаю вголос, Джеррi, - сказав вiн. "Iнодi не дуже акуратно. Я маю на увазi, що в Буенос-Айресi " група багатих iдiотiв, якi хочуть брати участь у нашому фiльмi; невелике участь близько пiвмiльйона. Нiчого не було пiдписано, навiть не було рукостискання.
  
  
  I весь свiт зна", що П'"ро трима" сво" слово. Але якби не це рукостискання, чому б нашому друговi Джеррi Карру не зайняти мiсце цих аргентинцiв?
  
  
  "Чому я не подумав про це?" - вигукнув сер Х'ю з перебiльшеним захопленням, як нiби вiн дiйсно не думав про те, щоб допомогти дорогiй Джеррi Карру позбутися вiд частини его нафтодоларiв в той момент, коли вiн закiнчив читати мо" повiдомлення в "Суперб".
  
  
  - Ти справдi дума"ш, що зможеш це зробити? - запитав її у вiдповiдному подивi.
  
  
  'Зможу зробити?' - сказав маленький П'"ро. - Я вже зробив це, Джеррi Карр.
  
  
  Голос мiй рукостискання, свiдками якої можуть стати всi нашi друзi". Знову ця мiцна, схожа на кiгтi мертвою хваткою. - За п'ятсот тисяч доларiв за участь в "World End" плюс звичайнi додатковi витрати. Але це справа юристiв i завтра-пiслязавтра. Бiльше нiяких розмов про грошi сьогоднi ввечерi. Сьогоднi ми просто компанiя веселих друзiв, якi добре проводять час. Погоджу"шся?'
  
  
  - Добре, - сказав я.
  
  
  - Вiдмiнно, - сказав сер Х'ю.
  
  
  - При"мно, що ти поруч, - пробурмотiв Стадс Меллорi.
  
  
  - Браво, - вигукнув Ренцо.
  
  
  Вiдповiддю Камiлли було довге, пестить стиснення мого стегна.
  
  
  В обидва кiнця вечерi справи не обговорювалися. Пiзнiше ми знову забилися в лiмузини i поїхали в аеропорт, де полiтичне гiднiсть П'"ро привело нас mimmo часових в тил аеропорту, де була зiбрана перша частина ВВС Верельдейнде. Звiти Клему Андерсона пiдготували мене до чогось вражаючого, але її все одно був здивований. Мало того, що Контi переконалася, що рiзнi уряду надати кращi лiтаки своїх вiйськово-повiтряних сил - реактивнi "Фантоми", реактивнi "Сейбры" i що-те, що навiть у тьмяному свiтлi виявилося справжнiм B-52, - але також була жменька виставлених лiтаючих iграшок, про якi її знав тiльки по звiтiв AX : лiтаки, якi навiть не згадувалися в останньому випуску All the world's Aircraft, цього незамiнного щорiчного ре"стру того, хто що робить i кого вбива". Два навколо цих секретних лiтакiв були американськими. Три iнших виглядали як росiйськi моделi, про яких її знав тiльки з чуток i тим кiльком контрабандним фотографiями. Ih було три, що може лише свiдчити про те, що цi незбагненнi схiднi сусiди просувалися вперед набагато швидше, нiж могла встигати наша найкраща служба розвiдки.
  
  
  Вперше його помiтив справжнiй ентузiазм у Ренцо, сера Х'ю i Стадса. Крихiтний П'"ро шелл попереду, переходячи вiд одного скарби до iншої, як школяр захоплений.
  
  
  "Уявiть, якщо б один навколо цих об'"ктiв з'явився над Вашингтоном, округ Колумбiя, з символiкою Радянського Союзу, - сказав вiн, - у той момент, коли американський лiтак, що з'явиться над Ленiнградом, а один навколо них, скажiмо, зi свастикою, з'явиться над Пекiном. Тiльки уявiть собi реакцiю у всiх трьох випадках, i те, як швидко цивiлiзацiя, якою ми її зна"мо, прийде до кiнця".
  
  
  "Це головна тема "обидва кiнця свiту", - прошепотiв менi Ренцо. "Ми зробимо "Ватерлоо" Лаурентiса схожим на стару комедiю Ширлi Темпл".
  
  
  Її запитав. - "Якийсь фiльм з посланням?"
  
  
  Стадс Меллорi розреготався в пустельному аеропорту. За вечерею вiн постiйно упивався граппою, напо"м, який можна використовувати як паливо для реактивних двигунiв, не надто змiнюючи процес дистиляцiї.
  
  
  - Це повiдомлення, - сказав вiн. "Послання мертвому вiдкритий басейн". Зi свого злегка сутулою фiгурою в мiсячному свiтлi, з басом, що походить з його довгого сморщенного особи, i з цим чорним плащем, накинутим на плечi, вiн був схожий на вампiра навколо одного фiльму за його менших братiв в кiно. - Стадс ма" на увазi, - серйозно сказав сер Х'ю, - що ви ма"те рацiю. Це фiльм з посланням, Джеррi. I це послання поляга" в тому, що цей дурний старий земну кулю просто не переживе Третю свiтову вiйну з усiм збро"ю, доступними зараз навiть малим країнам".
  
  
  - Доступним навiть для кiнокомпанiй, - сухо додав я. Сер Х'ю розсмiявся. 'Насправдi. Звичайно, ця важка робота необхiдна тiльки для деталей: злiт, посадка i тому подiбне. Нашi за бойовi сцени, деякi навколо яких будуть самими приголомшливими з коли-небудь знятих, будуть знятi в зменшеному масштабi. До високого розряду лiтаки над iграшковими мiстечками, ставки, якi будуть схожi на океани, але все неймовiрно реалiстично". "Це новий процес, - сказав Ренцо. "З комп'ютерами ми можемо заздалегiдь запрограмувати цiлi послiдовностi. Двi армiї б'ються одним з одним, руйнування Нью-Йорка бомбардуваннями, iмiтацiї ядерних вибухiв. Одне натискання кнопки i просто такий покажчикiв".
  
  
  "Тобi навряд чи потрiбен режисер, правда, Хью", - поддразнил Стадс. - Я краще пiду збирати валiзи. - Ви, Стадс? Чоловiк, який керував повстанням зулусiв в кiнофiльмi? - гаряче запротестував Ренцо . "Наша маленька-велика вiйни буде так само хороша, як данi, якi ми вводимо в комп'ютери. I, Стадс, нема" режисера, який мiг би розробити цю програму краще, нiж ви. - Дивiться, втрутився сер Х'ю .
  
  
  "Вже пiзно, i менi ста" холодно", - тихий голос Камiлли луною вiдгукнувся гра" у великих хлопчикiв. - Ми поверта"мося, чи не так?
  
  
  - Ти права, дитино моя, - сказав П'"ро, iso усiх сил намагаючись звiльнитися вiд свого захоплення. "Мої старi кiстки теж починають остигати. Їй заздрю вам, молодi люди, якi так швидко розiгрiваються. Вiн вiдкрито подивився на Камiллу i мене.
  
  
  Назад ми їхали в тому ж лiмузинi. Камiлла знову притиснулася до мене. Менш активно, але не менш спокусливо.
  
  
  "Сьогоднi її, залишаюся з тобою, Джеррi", - сказала вона, коли ми вийшли, навколо машини.
  
  
  "Але готель..." - подумав вголос.
  
  
  "Пух. Ви дума"те, що Le Superbe - один з се дешевих готелiв, де випадкова повiя повинна звертатися до керiвництва за дозволом? Це розкiшний i цивiлiзований готель, особливо для джентльмена, який зняв кращий номер, i особливо для нашого з Ренцо iншого. Вона притиснула мою руку до сво"ї пружною маленьких грудей. Ee сосок сильно пробив тонкий шар тканини. Мої нотатки про Камiллi ясно, чи буде менi зрозумiти, що три роки тому вона теж була однi"ю навколо них випадкових повiй, якi влаштовували свої шоу в дешевих рожевих готелях. Але грошi, популярнiсть i кiлька бiльш виборчий вибiр культури стерли той перiод, за її пам'ятi.
  
  
  Незадовго до того, як ми досягли останнього повороту перед Le Superbe, ми трохи не зiткнулися. Старий пошарпаний синiй "Фiат-500" вилетiв через провулка на Пьяцца делла Репаблика виплат прямо на нашу машину. Водiй Ренцо героїчно смикнув кермо, i водiй "фiата", велика горила в картатiй спортивнiй куртцi, зробив те ж саме. Двi машини з вереском зупинилися плiч-о-плiч, носи кожної вказували в рiзнi сторони. Її побачив краплi банк на обличчя iншого водiя. Наш водiй вигукнув ему кiлька iталiйських лайок, той тут же вiдповiв i поїхав далi.
  
  
  Єдиною перевагою було те, що Камiлла сiла менi на колiна, вчепившись у мене в чудовому жаху.
  
  
  "Боже мiй, - сказала вона, - я думала, ми помремо ще до того, як ляжемо спати".
  
  
  Ренцо, менш вражений, розсмiявся. "Наше славне римське рух", - сказав вiн. "Нiчого страшного, хоча посеред ночi це трапля"ться трохи зрiзати".
  
  
  У вестибюлi готелю Стадс, сер Х'ю i Майкл Спорту, захопили майстер з виробництва в машинi позаду нас, залишили нас самих. Ренцо пiднявся зi мною i Камiллою у позолоченiй кабiнi лiфта на третiй поверсi, де у нього був постiйний номер з не менш постiйним потоком вiдвiдувачiв, в основному поганих хлопцiв. Ми продовжили шлях на шостому поверсi пiд майже материнською усмiшкою посильного.
  
  
  "Ах, її знаю цей номер", - сказала Камiлла, проходячи mimmo мене з вiтальнi в спальню. "Я думаю, що вiн гарний. Дивись.' Вона смикнула за шнурок, i фiранки, яку вона вiдсмикувала, вiдкрила стогонами дзеркало, що простягалася вiд пiдлоги до стелi. "О, ти полюбиш мене на широкому екранi", - пообiцяла вона, смiливо пiрнаючи у ванну.
  
  
  Менi не потрiбно було виховання, щоб роздягнутися. Але Камiллi було нiчого знiмати, i вона була голою, як новонароджена дитина, коли його тiльки зняв куртку i штани. Вона допомогла менi з рештою, i вiн був радий, що поклав пiстолет i стилет у валiзу. Маленьку газову бомбу, схожу на золоту дрiбничку, можна було залишити на прiкроватной тумбочцi. Менi не потрiбно було вiдповiдати на заплутанi питання, якi могли б перешкодити моїм нинiшнiм намiрам ...
  
  
  Мої залучаючи своїми блискучими педагогiчними здiбностями намiри, мої почуття, мою запальнiсть, - все вiдбивалося в цьому дзеркалi на повний зрiст. Камiлла була права, що я би полюбив її на широкому екранi. I їй був правий щодо того, як вона обробляла свої гiгантськi блюдо, навколо м'яса, макаронiв i антипасти. I нам обом подобалося бути правими.
  
  
  Перший раз був швидким, бездиханним i iнстинктивним. Полежавши поруч деякий час, щоб вiддихатися i нiжно дослiдити iнший iнший, ми перейшли до другого, бiльш повiльного колi з довгими паузами i млявими змiнами положення. Ми обидва вiдчували поколювання вiд цього i лежали в теплi i переплiталися одного з одним. У дзеркалi ми нiби зависли в невагомостi в просторi, ковзаючи по якомусь четвертого сексуальному вимiрюванню.
  
  
  Але частина мого мозку стала працювати сильнiше. Менi пощастило завжди знаходити в сексi бiльш сильний стимулятор, нiж, наприклад, амфетамiн. Можливо, секс викликав таке ж звикання, але менш шкiдливий для центральної нервової системи. Якщо Камiллi i було вiдомо щось бiльше про "Кiнець Свiту" , чим далi шестизначна зарплата, лiжко була пiдходящим мiсцем для мене, щоб дiзнатися. I її мiг дiзнатися, тiльки якщо вона була повнiстю розслаблена. Враховуючи дiї досi тхора, вона здавалася в декiлькох раундах вiд бiльш слабкого захисту.
  
  
  Її мiнiатюрне тiло дюйм за дюймом було таким же чудовим, як i бiльш соковите тiло Троянди. У Камiлли також була невелика перевага в досвiдi i освiту. У цей момент її i вiдчув легке тремтiння, в нiй, тремтiння, яка займа"ться не омелою нiчого спiльного з холодом. Її, був готовий знову проникнути в нах.
  
  
  'Його, Джеррi. Ти, так, зараз, - сказала вона.
  
  
  Її побачив у дзеркалi її маленьке тiльце, изгибающееся, готове для мене, i я вже збирався закрити очi для першого руху. Потiм її знову широко вiдкрив ih, але занадто пiзно. У дзеркалi її побачив, як двi м'ясистi фiгури увiйшли в кiмнату через день у вiтальню.
  
  
  Її спробував обернутися, але перший, жирна горила в картатiй куртцi, вже вдарив мене кулаком по потилицi розмiром з окiст; удар, вiд якого мiг би впасти бик. Її, впав з лiжка i приземлився на товстий килим, де вiн уперся менi в ребра важкої взутою ногою. З-за туману боляче i затуманеної свiдомостi менi здавалося, що я чую голос Хоука, як у попереднi днi моїх тренувань. Вiн сказав: "Перше, що ви завжди повиннi пам'ятати, це те, що вам не буде виправдань, якщо вас застигнуть, коли ви не будете напоготовi". Можливо, коли-небудь платники податкiв вдячної нацiй помiстять цi слова, на мiй надгробний камiнь.
  
  
  Її наполовину усвiдомлював, як почала другий вiдвiдувач витягу" Камiллу навколо нашого саду задоволень, однi"ю рукою закриваючи гей рот, а iнший пригнiчуючи ee боротьбу. Потiм вiн заткнув гей рот кляпом, заклеїв його стрiчкою i пов'язав її рваними смужками тонкої лляної простирадла Le Superbe.
  
  
  Її, вiдчув, що втрачаю свiдомiсть, але, коли горила в картатiй куртцi допомiг свiй розсуд приятель мiцного зв'язати Камiллу, її схопив П'"ра, газову бомбу. Її сховав його пiд пахвою. Її, подумав, що нiхто не буде обшукувати людину, якого вiн витягнув голим навколо смiття. Менi прийшла в голову ще одна думка. Куртка картата була у водiя Fiat 500, який ледь не протаранив нас. Потiм її перестав думати.
  
  
  
  
  Роздiл 3
  
  
  
  
  Минув деякий час, перш нiж її знову почав думати. Але через десять або п'ятнадцять хвилина її, прийшов в себе, пов'язаний, як рулет, на задньому сидiннi "фiата-500", що мчить по незнайомих вулицях. Вони не спромоглися зав'язати менi очi, що було поганим ознакою. Очевидно, у них не було фiлантропiчного намiри залишити мене цiлим i неушкодженим.
  
  
  Пульсуючий бiль у голiв була сильною, але, наскiльки мiг судити, нiчого не зламалося, i серйозних травм у мене не було. Мiй розум повiльно прояснився, принаймнi, достатньо, щоб зiзнатися собi, що зараз їй був вражений навiть бiльше, нiж коли моя населений пункт росiї почалася.
  
  
  У цей час мо" завдання здавалося не бiльше нiж стомлюючої завданням. Вирушайте в Рим i дiзнайтеся, як можна швидше, " пiдстави в сумнiвах Клему Андерсона, " щось бiльше, нiж просто дороге i кричуще кiновиробництво. Якби Клем був не правi, її мiг би зiбратися i полетiти додому, щоб вiдновити свiй неоплачувану вiдпустку i налагодити розiрванi вiдносини з Тигги. Тепер її знав, що Клем не помилявся, але в чому вiн був правий?
  
  
  На перший погляд все виявилося так, як розраховував Хоук. " Нитка свiту " був просто ще одним надзвичайно трудомiстким i дорогим фiльмом за сьогоднiшнiми бюджетним мiрками. Але жахливi, ймовiрно, представляли собою не бiльш нiж аферу Контi i його товаришiв по нещастю. Швидкiсть, з якою вони клюнули на мою приманку, була ще одним пiдтвердженням цього, як i ih при"мний невеликий подарунок у виглядi Камiлли, щоб порушити мiй iнтерес.
  
  
  Ih велика тривожна колекцiя i хитромудре зброя були набагато бiльше, нiж на самому делле потрiбно фiльму, але це не дивно, враховуючи ту роздуту манiю величi, яку так частинi можна зустрiти в домашнiх великих кiнодiячiв. B-52 та iншi новiтнi винищувачi були дорогими iграшками, але, в принципi, без вогневої потужностi, не бiльш небезпечними, нiж дирижабль Гудьира, який лiта" над заповненим рекламою Римом.
  
  
  Її повинен був визнати, що пiд цi"ю поверхнею iснували iншi рiвнi. Але вони все ще були настiльки розпливчастi i так мало дослiджено, що нiщо, з поспiхом набросанных Клемом нотаток до мого нинiшнього викрадення, здавалося, не мало нiякого зв'язку з мiжнародною змовою. Все, що я помiтив в Ренцо, сера Х'ю, Стадсе i навiть про це небезпечне карлику П'"ро, це те, що вони, здавалося, хотiли бачити мене в живих, i (з допомогою Камiлли) надзвичайно щасливим. Принаймнi, на час, необхiдний для пiдписаний чек на пiвмiльйона i перекладу грошей з Багамських островiв у ih швейцарський банк. Ми, можливо, їли курку в той вечiр, але нiхто навколо людей, яких зустрiчав її, не був навколо них, хто вбива" курку, яка несе золотi яйця. I Джеррi Карр був такий куркою в ih очах.
  
  
  Мої нескладнi думки рiзко обiрвалися, коли машина рiзко зупинилася. Горила в картатiй куртцi вiдчинив дверi i витягнув мене на тверду пiдлогу. На мiй подив, її виявив, що дивлюся на вхiд в ресторан, де ми веселилися менше семи годин тому. Тепер вiн був мертвотно-тихий i закинутий в похмурому свiтлi мiсяця. Її, згадав, як Ренцо, або ще хтось розповiдав менi, що дво" жив на фермi в декiлькох милях звiдси. Персонал давно поїхав додому, в Римi або десь поблизу.
  
  
  Горила поставив мене на ноги i поволiк за собою. Его громiздкий компаньйон вiдкрив дерев'янi дверi новим блискучим ключем. Чи був цей повернення на мiсце нашої yahoo тiсно пов'язаний з "Кiнцем Свiту" ... чи нi?
  
  
  Якби Горила i той, на кого вiн працював, влаштували справжню погоню - а їй, можу заприсягтися, що вона не почалася до того, як наш парад лiмузинiв виїхав навколо готелю, - вона вказувала б на ресторан. Закинутий у неробочий час, це було мiсце для iгор, у якi вони готелiв пограти зi мною. Навiть сама мiнiмальна зв'язок iз злочинним свiтом дасть ключ в найкоротшi термiни. I новизна ih задуму вказувала не на Ренцо i його поплiчникiв, а в iншому напрямку. Якщо б вони его визначили, у них був би власний ключ. Стадс Меллорi сказав за вечерею, що це мiсце i вся всiй територiї готелю, а навколо нього колись належали родинi Ренцо, до того, як азартнi iгри, дорогi жириновський хлопчики i сумнiвнi грошi забрали це в нього полуаристократическое спадщиною. Її все ще ловив рибу в такий же каламутнiй & nb, як i ранiше.
  
  
  Дверi були вiдчиненi. Горила i його супутник понесли мене мiж собою в їдальню. Наполовину волочачи, наполовину несучи, вони велiння мене в потiк кiмнати, до гiгантських домiвок, тепер пустельним i безмовним з-за слабкого диму полупогасшего вогню внизу. Картате пальто жбурнув мене на стiлець, як мiшок з вугiллям.
  
  
  "Тут тримають дрова", - в гнiвi сказав вiн сво"му товаришевi по-iталiйськи. - Вiзьми достатньо, щоб ми могли розпалити вогонь, Пепе. Як-небудь гратися смачне техаське барбекю.
  
  
  Її не протримався б так довго, пiддавшись наростаючого страху перед перспективою тортур. Це одина пiдпри"мство по професiї. Але, признаюся, думка про те, щоб пiдсмажитися на маленькому вогнi, не змусила мiй складати долар битися вiд радостi. У мене досi тхора було це спогад про гiгантської свинi, з якою капало величезна кiлькiсть жиру на розпеченi до червоного дрова внизу. Пепе повернувся з оберемком дров. Вiн струсив з вугiлля попiл i кинув на неї половину сво"ї порцiї. Стрiля" полум'я лизало дрова неправильної форми, i через кiлька хвилина центр знову перетворився в розбурхане полум'я.
  
  
  Горила зiрвав лейкопластир з мого rta. - Добре, мiстер Карр, - сказав вiн. "Тепер настав час поговорити".
  
  
  Вiн говорив по-англiйськи з сильним iталiйським акцентом, який я не буду намагатися передати.
  
  
  Її тримав губи стиснутi так само щiльно, як лейкопластиром на них, i намагався надати собi зухвалий вигляд. Це не так просто, коли ти з голим членом i зв'язаний по руках i ногах, але вiн, зда"ться, зрозумiв. Вiн заговорив з Пепе на iталiйському дiалектi, i Пепе пiдтягнув важкий металевий вертел, почорнiлий i все ще з залишками кабана, який її все ще переварював.
  
  
  Горила зневажливо штовхнув мене своїм важким чоботом, i Пепе плюнув менi в спину. Вони витягли мiцний нейлоновий ремiнець i стали прив'язувати мене нерухомо до вертелу.
  
  
  Разом вони везли звiдси пурпурову мене до топцi i опустили крутив у тримачi. Потiм закрiпили смушковими гайками. Вертел пiдтримувався двома вертикальними шматками кованого праски, в яких на рiвнiй вiдстанi були зробленi виїмки для контролю вiдстанi до вогневої плити. Повнi гуманностi, вони почали з самого високого рiвня.
  
  
  - Ви, без одягу, - сказав горила, - це буде при"мно зiгрiтися потiм холодного нiчного вiдбору проб повiтря зовнi, мiстер Карр. Перш нiж ми вийдемо через себе i дозволити вам занадто сильно перегрiтися, у мене " кiлька питань.
  
  
  Її висловив ему свiй ревматизму разом зi сво"ю думкою про nen, його господарiв i його можливих питаннях в потоцi коротких речень.
  
  
  - Дуже добре, мiстер Карр! Пепе!
  
  
  Вони спустили мене на сходинку нижче, i тепло вже не можна було назвати комфортним. Я не мiг перестати потiти, i кожна крапля банк видавала шиплячий звук.
  
  
  "Якi вашi справжнi стосунки з "World End"?" - запитав горила в картатiй куртцi. - Кравець вiзьми , - процiдив його крiзь зцiпленi зуби. "Його iнвестор. Її вкладаю в це грошi, тому що думаю, що це принесе бiльше грошей".
  
  
  Вiн могильно розсмiявся. "Я впевнений, що ви можете добитися бiльшого успiху, мiстер Карр, якщо вас так звати", - сказав вiн. - Тобi все одно доведеться розповiсти. Якi вашi справжнi стосунки з "World End"?
  
  
  - Саме те, що я сказав, - прогарчав я.
  
  
  'Бiльше нiчого? Милий, невинний iнвестор?... Вiн вказав Пепе.
  
  
  Ще на сходинку нижче. Те, що ранiше було непри"мним жаром, тепер перетворилося в печiння.
  
  
  - Тiльки це, - випалив я. "Тiльки що, навiть якщо я не отримую вiд цього прибутку, її все одно отримую вiд цього свої грошi через Камiллу Кавур. Її можу дозволити собi грошi тiльки на це. - Значить, не зовсiм невинний iнвестор, мiстер Карр, - булькнул горила з посмiшкою гi"ни. - Але все ж недостатньо переконливо. Ви хочете, щоб її довiрив, що ви вклада"те пiвмiльйона доларiв на маленьку дiвчинку, коли ви можете отримати дюжину таких за п'ятсот, а не так давно могли купити синьорину Кавур за п'ятдесят? Пепе!
  
  
  Ще один щабель нижче. Тепер її знав, що не витримаю. Її б теж не шталь говорити, але це не допомогло вирiшити проблему АХ. Звичайно, Хоук мiг послати ще одного агента, але в залежностi вiд того, скiльки часу їм потрiбно, щоб знайти мо" тiло, або вiд того, чи було мо" зникнення ненавмисним, це затрима" кiлька днiв або навiть недiлях. I якщо Андерсон дiйсно щось вiдчула, якщо дiйсно iснувала мiжнародна загроза свiтового порядку, це було б занадто мало.
  
  
  Пепе пiдкинув у багаття три нових полiна, i полум'я стало ще вище.
  
  
  Горила сказав. - "Я думаю, що з цього боку вiн вже закiнчив, Пепе", - сказав вiн зi своїм огидним гумором.
  
  
  Тепер її висiв спиною вниз. Спочатку це зберiгаються деяке полегшення, так як вiдстань до вогню збiльшувалася, але нове паливо, яке Пепе пiдкидав у нього, також посилювало вогонь, i вiн вже вiдчував, як з'являються пухирi на моїх плечах i сiдницях... I вiн вiдчував щось ще. ...
  
  
  Коли мої зап'ястя перебували вiдвертi над вогнем плити, її вiдчув невелике зниження напруги, коли нейлоновий ремiнець почав плавитися вiд савченко. Її стиснув зап'ястя, щоб протриматися ще трохи. Її напружив м'язи лiвої руки, щоб утримати П'"ра, який благополучно ховався у мене пiд пахвою.
  
  
  "Якi вашi справжнi стосунки з "Кiнцем свiту", Мiстер Карр? Допит сам по собi був однотонним... Влад тепер була навколо мене майже нестерпна. - Придумай що-небудь бiльш переконливий, нiж твоя тарабарщина про грошi i цi"ї сучку по кiно. Бо iнакше нитка свiтi для вас настане занадто рано, i ви не зможете скласти компанiю для нашої невеликої бесiди.
  
  
  Пепе вискнув вiд смiху i став поруч зi своїм босом, щоб ближче розглянути спекотне.
  
  
  Тепер час настав, тепер, коли вони обидва стояли так близько до мене. Слава богу, вони дивилися бiльше на мо" обличчя, нiж на мої пов'язанi зап'ястя, коли його видавила ще одну молитву. - Чесне слово, - волав її, грати краще, нiж хто-небудь на кiностудiї Контi. - Це дiйсно "дине. Її просто нафтовик, у якого грошей бiльше, нiж мiзкiв. Її чув, таким чином можна трохи наблизитися до гламуру кiно. Не палiть мене бiльше, синьйор ...
  
  
  "Смажений, як свиня, визжащий, як свиня", - поддразнил мене горила. - Нам потрiбен ревматизму краще, мiстер Карр. Може бути, ще раз повернути тебе обличчям до вогню?
  
  
  Вiн знову почав повертати мене. Це був той момент.
  
  
  Коли вiн почав рухати мене, її, простягнув вiльну праву руку i одним швидким рухом вихопив П'"ра. Її звiв її великим пальцем i кинув мiж Пепе i горилою.
  
  
  "Ну, кравець..." - голос майже все, що вiн ще мiг сказати ущипливо. Пепе звалився на пiдлогу поруч зi мною. Рiзким рухом її вiдскочив вiд вогняної плити i полум'я i швидко перекинувся. Її швидко звiльнився з полурасплавленных мотузок на щиколотках i пригнувся, готовий зустрiти своїх мучителiв. Менi бiльше не потрiбно було турбуватися.
  
  
  Принаднiсть цi"ї газової бомби поляга" в її швидкому i концентрованому впливi на невелику площу. Її затамував подих, але навряд чи в цьому була необхiднiсть.
  
  
  Горила в картатiй куртцi i Пепе вже були кандидатами на цвинтарi Кампо-Verano, коли її знову видихнув. Повiтря, що пiднiма"ться над плитою вогню, забирав iз собою останнi залишки газу.
  
  
  Коли її знову встав на ноги, його вiдчував себе не так як, начебто, погано, не ценымногие гiрше, нiж той, хто пiдгорiв, заснувши на пляжi в Маямi. Ймовiрно, у мене залишилися пухирi i кiлька днiв дискомфорт, але її знову буду в дiї .
  
  
  Раптово вiд полегшення i усвiдомлення свого становища її, розреготався. Тут її стояв один в їдальнi з двома трупами. Тут вже стояв Нiк Картер, цiлi якого знову кипiла думка повернутися до завдання AX, червоний, як лобстер, потiм смаження, i все ще такий же голий, як Адам до грiхопадiння, в добрих шостий милях вiд Рими.
  
  
  Перш нiж її знову окунусь у вражаюче або осмислене дiю агента АХ, менi потрiбно було закiнчити кiлька менш драматичних речей. Її пробрався на кухню ресторану i знайшов у шафi якусь одяг. Її позичив брудну бiлу сорочку на три розмiри менше, нiж менi було потрiбно, штани з вiльним швом, брудну кухарську куртку, дуже маленьку, пару розвалюються робочих черевик. Його взагалi не був презентабелен нам для якого середовища, крiм темної виворiтного боку, але, принаймнi, тепер менi не загрожувала небезпека арешту за непристойну поведiнку.
  
  
  Мертвий чи нi, але у мене було вiдчуття, що горила в картатiй куртцi все ще менi щось винен. Акуратно натягнувши колекцiю одягу в свою полупрожаренную тушку, її знову повернувся до його тiла. Її зняв його куртку, яка займа"ться дала б менi бiльше тепла, нiж коротка бiлої куртка помiчника кухаря, i переконався, що ключi вiд "фiата" знаходяться в одному з його кишень. Її вийшов через сiльського ресторану i зачинив за собою величезну вхiднi дверi. Потiм її sel у "фiат-500" i вирулив з пiд'їзної дорiжки. Її був на Вiа Тiбуртiна i поїхав на захiд, у бiк центру.
  
  
  Було близько п'яти годин ранку, i першi променi висхiдного сонця суперничали з темрявою. Руху майже не було й ознак життя майже не було, поки я не звернув на пiв-обороту Пьяцца делла Репаблика i не побачив скупчення полiцейських машин перед Le Superbe. Вiд вантажiвок до патрульних машин i мунiципальних машин швидкої допомоги.
  
  
  Її припаркував "фiат" в провулку i пiшов назад у "Ле Суперб". Коли її спробував увiйти в пiд'їзд, мене з обох бокiв схопили два гiгантських карабiнера, основної групи римської полiцiї.
  
  
  - Документи? - запитав той, що праворуч вiд мене, болiсно викручуючи менi руку.
  
  
  "Вашi документи", сказав той, що лiворуч вiд мене, стискаючи мою другу руку. 'Закордонний паспорт? Идентификационая карта?'
  
  
  - Вони в моїй кiмнатi, - сказав я. "В Le Superbe.
  
  
  Її повторити свiй додаток по-iталiйськи, i обидва офiцери пильно подивилися на мене. Одiна навколо них подивився в мою, розхристану, яскраво розфарбовану куртку. Та одного погляду на мої обвислi штани, мої обiрванi ноги було досить, щоб переконати його, що я нiколи, нiколи не зможу бути постояльцем в Le Superbe. Вони обговорювали, чи залишити мене лежати в канавi або взяти пiд варту на довгий список нерозкритих злочинiв, починаючи вiд згвалтування, вимагання вкрадених творiв мистецтва i закiнчуючи шахрайством. Полiцейський, який готель мене заарештувати, здавалося, вигравав за очками, поки мене нарештi не курорти жiночий крик радiсного впiзнавання, що долинув через вiкна шостого поверху готелю. Джеррi, caro mio! Джерi. Це вiн. Дивись, П'"ро!
  
  
  Її пiдняв очi i побачив Камiллу в моїй яскраво-синьої пiжамної куртки у вiкнi мого готельного номера. Поруч з нею був маленький П'"ро Сiмка, авторитетно вказу" на при"днався до них комiсара полiцiї у формi. У мегафон вiн вiддавав вибуховi команди, якi ще бiльше порушували i без того порушену тишу цього раннього ранку.
  
  
  - Сержант Бланди. Капралов Инверно. Негайно вiдпустiть цi"ї людини i вiдведiть його в його кiмнату. Вiн порадився з П'"ро, який досяг его талiї. "Кiмната 79. Митт"во!"
  
  
  Дво" моїх нападникiв митт"во перетворилися у люб'язних, турботливих друзiв. Вони поводилися зi мною так, нiби мене готелi побалувати - то мо"ї буквальної примхи, звернення, яке її дуже цiнував, - i провiв мене через вiддаленi ряди цiкавих перехожих i полiцейських у вестибюль, вгору по лiфту в мiй номер, де Полковник вiдiслав ih з короткою вдячнiстю.
  
  
  - Боже мiй, - вигукнув Ренцо, зустрiчаючи нас у день. Камiлла, П'"ро, сер Х'ю i Стадс стояли позаду нього, одягненi в рiзнi пiжами. "Ми думали, що втратили тебе назавжди". Вiн був продюсером, а не актором, i було важко сумнiватися в його щиростi, оскiльки вiн чiтко поважав знаки долара.
  
  
  - Я теж, - вигукнула Камiлла. "Цi жахливi люди. Її думала, ти помер.'
  
  
  - Але де ти взяв цей одяг? - гаркнув П'"ро. Навiть у цiй метушнi вiн залишався модним зразком для всiх у своїй атласною пiжамi вiд Валентино, яскраво-червоному халатi i домашнiх капцях вiд Гуччi.
  
  
  Я не буду витрачати час на повторення того, що сталося, як вiн це пояснив. Її вказав на водiя "фiата", який ледь не протаранив нас ранiше, як мого викрадача, i Ренцо, i П'"ро обмiнялися розумiючими поглядами.
  
  
  "У свiтi кiно " вороги, якi не можуть перестати намагатися саботувати виробництво "обидва кiнця свiту" i розорити Лоренцо Контi", - сказав Ренцо .
  
  
  "Чи це помста цих запальних аргентинцiв", - подумав вголос П'"ро. - Хоча як вони могли так швидко дiзнатися, що ми не змiнювали ih iнтереси на iнтереси Джеррi?
  
  
  Цi реакцiї здалися менi бiльш нiж параноїдальними. Занепоко"ння про мою безпеку великого сенсу не мають щиро. Але ih мiркування про передiсторiю мого викрадення були близькi до божевiлля. Хоча вони, можливо, були параноїками, це жодним чином не вказувало на причетнiсть моїх партнерiв по фiльму до цього розiграшу. Вони перевернули небо i землю, щоб знайти мене. Вони вмовляли римську полiцiю i пiдроздiли служби безпеки iталiйської армiй знайти мене з ними тхора, як помiтили мо" зникнення. Дозвольте менi коротко розповiсти про те, що сталося потiм мого зникнення. Камiллi знадобилося менше п'ятнадцяти хвилина, щоб звiльнитися з розiрваних простирадлом i схопити телефон, щоб попередити П'"ро i Ренцо. Вони, у свою чергу, попередили всi органи. Ee опис двох зловмисникiв було дуже неточним. Вона рiдини i кровi ih зростанням близько восьми футiв i мускулистими, як українськi важкоатлети. Але неспростовнi факти самого мого зникнення, розiрванi простирадла, явнi подряпини на день з зламаного замка були бiльш нiж достатнiм доказом викрадення.
  
  
  Полiцiя i сили безпеки, якi проводили розслiдування, спрацювали швидко i ефективно. Через десять мiн, потiм того, як Горила, i Пепе заштовхнули мене в тратторию , по всьому мiсту були встановленi блокпости. Тро" чоловiкiв працювали з трьома рiзними телефонану, посилаючи команди детективiв для допиту деяких навколо колишнiх коханцiв Камiлли.
  
  
  - Не те щоб її залишили комусь таким нещасним, - iз задоволенням сказала вона. "Але ревнощi непередбачувана, i їм просто треба було вiдстежувати кожен те, щоб знайти тебе, Джеррi". В цей ранок, мабуть, було багато червоних осiб i непереконливих заяв дружинам у Рiме. - Тому що я ще не закiнчила з тобою, - пообiцяла вона з пустотливою усмiшкою. Вона повернулася до лiжка, на якiй сидiла, i вказала на кiмнату, повну кiношникiв, полiцейських i детективiв. "Голос хтось, хто ще не спав, i пережив жахливий час. А тепер ще й турбу"те его своїми питаннями i нiсенiтницею . Он. Всi ви. Камiлла подба" про nen. Навiть Ренцо i П'"ро кивнули у ревматизму ee пристраснi накази, i в кiмнатi знову стало порожньо. Камiлла поїхали посильного в свою адресу, i звелiла йому принести з туалетного столика її косметичку.
  
  
  "Ти тепер поки марний для мене, для нас, ким би воно нам було, бiдний Джеррi, - сказала вона. - Але в мене " прекрасна мазь. Вона красива за кольором. Як чоловiча сперма. Вона хихикнула. - I через кiлька годин твої опiки загояться. Там повно особливих речей, ферментiв тощо. Одного разу її так обпеклася на зйомках в Сардинiї, що лiкар сказав менi припинити carinf.com не несе вiдповiдальностi, як мiнiмум на тиждень. Але вранцi її завдала цей чарiвний крем i в той же день була бездоганною, як завжди перед камерою. Цей фiльм зiбрав два мiльйони тiльки в Iталiї, i її досi тхора отримую касовi збори, якщо мої адвокати трохи пiдштовхнуть Ренцо , так що, як бачите...
  
  
  Її взагалi нiчого не бачив, але дозволив гей трохи зi мною повозитися. Вона вмiло вкладцi мене. Вона взяла маленьку прямокутну косметичку у посильного, коли вiн повернувся. Вiн нам разу не глянув на пухирi на мо"му багровом теляти, коли його лежав голий на лiжку, i на Камiллу, все ще одягнену у верхню половину мо"ї пiжами, коли вона була зiгнута мною назавжди. Можна багато чого сказати про цих висококласних готелях з ih найвищими цiнами.
  
  
  Камiлла знайшла графин розмiром з маленьку молочну пляшку з перлинно-сiрим сумiшшю i швидко завдала трохи його вмiсту в мо" тiло. Вiдразу вiдчув деяке полегшення. Її б порекомендував сл медичнi послуги, АХ... Дозволю дати їм раду, який би вiн нам був.
  
  
  Коли вона помастила мене, мiй розум переключився на бiльш високу швидкiсть. Як завжди на завданнi вiд АЙ у мене була неможлива мiшанина речей, якi потрiбно було зробити вiдразу, без чiткого установ ih виконання. На самому делле набагато простiше втекти вiд двох трохи не поджаривших тебе головорiзiв, нiж вислизнути навколо готелю, що охороня"ться половиною кращих сил римської та iталiйської сил безпеки.
  
  
  Камiлла викликала покоївку в кiмнату i знову заправила постiль. Вона пухкенька, незворушна дiвчина обережно перекочували мене на бiк, а потiм, навпаки, укладали чистi, м'якi простирадла, а потiм переховували мене легкою ковдрою. Надворi вже розвиднiлося, i Камiлла опустила штори на двох балконних вiкнах.
  
  
  "Тепер ти повинен поспати, Джеррi," сказала вона. - Якщо тобi це здасться важким, її залишу тебе двi маленькi пiгулки, якi можуть вiдправити навiть слона в країну мрiй. Але я думаю, ти досить втомився, щоб поспати на самотi.
  
  
  Вона нахилилася, щоб непереконливо, по-догляд поцiлувати мене в частцi.
  
  
  "Я сама повинна пiти спати", - сказала вона. "Боже мiй, я, мабуть, схожа на стару вiдьму".
  
  
  Вона бiльше була схожа на 14-рiчну гиперсексуальную дiвчину-скаута, що гра" в доктора, i її теж ось про це сказав. Ей, це страшенно сподобалося. I їй був радий, що вона не збиралася продовжувати свiй милосердний борг, сидячи на краю мого лiжка.
  
  
  Її ще раз подякував, i вона сказала, що увi снi її буду в повнiй безпецi, бо полковник Динджес розставив вартових у коридорi, у лiфтi i у вестибюлi.
  
  
  Менi назавжди було зустрiтися з людиною, ще двi години назад по одному навколо контактних адрес АХ.
  
  
  Дав собi п'ять хв, потiм того, як Камiлла пiшла, на випадок, якщо вона повернеться, щоб забрати якусь забуту рiч, перш нiж її, спробував сiсти i зробити замовлення. Лосьйон Камiлли був дивом. Вiн майже знову вiдчув себе людиною. Я не кажу, що менi б хотiлося наткнутися на щось тверде, нiж шовк або Камiлла, але печiння зникло, i вiн виявив, що можу одягнутися, не вiдчуваючи нiчого, крiм кiлькох незначних уколов боляче. Її взяв пляшку з двома жовтими капсулами , якi Камiлла залишилася в якостi снодiйного, i сунув її в один навколо бокових кишень камзоли. На цей раз її прикрiпив стилет до лiвого надплiччя i одягнув ремiнь через кобуру з Вiльгельмiною. Її знайшов одного, навколо братiв-близнюкiв П'"ра в секретному вiддiленнi свого портфеля i сунув його в хвилину. Я не знав, куди йду, а тим бiльше до кого, але я не збирався знову бути спiйманим беззбройним.
  
  
  Її виявив, що можу навiть прийняти ту позу йоги, яка займа"ться найбiльше допомагала менi з глибокою концентрацi"ю. Отже, повнiстю одягнений i майже повнiстю прийшов в себе, її сидiв, схрестивши ноги, на тебризском килимi у своїй розкiшнiй квартирi.
  
  
  ЦРУ, а також власна мережа АХ вже повiдомила Хоука про шум мого викрадення i мого повернення. Але Бог зна", наскiльки спотвореними, неточними, безумовно неповними i заплутаними можуть бути цi версiї. Її повинен був дати свiй власний, правильний доповiдь комп'ютерiв АХ i ще бiльш тонкому розумовi Хоука. Фiнансового вундеркiнда АХ Голдi Саймона теж треба було попередити, щоб вiн трохи пiдтасував данi, перш нiж менi доведеться впихнути моїм новим партнерам чек на 500 000 доларiв через банк у Нассау, яким так хвалився. Назва i адреса банку вже були в моїх предысториях, тому її не здогадався, що частина дороги вже прокладено. Але Голдi готель би знати, коли i скiльки. Одним з переваг мого викрадення i ймовiрних травм було те, що Ренцо довелося важливу дiлову зустрiч на день або два. Цей час було отримано на годинник, якi її втратив, i якi ще треба було надолужити.
  
  
  Нарештi прийшла одна думка. Її порився у валiзi i витягнув невинне перевидання книги Зейна Грея. Однак ви не могли перегорнути сторiнки, так як у нах не було сторiнок. У нах було тiльки маленьке компактне складати долар по гелигнита, яке вибухнуло через сорок секунд, потiм активацiї, видавши двадцять клацань, а потiм розкидало свiй вмiст на схожих на конфеттi стрiчках у величезному безладдi на площi понад п'ятдесят квадратних метрiв.
  
  
  Її, пiдiйшов до вiкна i вiдсмикнув фiранки рiвненської настiльки, щоб щорiчно на пробуждающуюся вулицю внизу. Двi патрульнi машини i п'ятеро явних полiцейських на вулицi, плюс кiлька полiцейських в штатському середовищ перехожих. На вулицi пiд бiчним вiкном було всього три офiцери у формi з автоматичними карабiнами пiд пахвою. Будь-яке хвилювання на вулицi змусило б ih бiгти туди, щоб допомогти своїм товаришам . Перед ре"страцi"ю її оглянув будiвлю зовнi i подумав про те, де її бачив, службовий вхiд. Вiн все ще був там. Дату"ться 1897 роком, будiвлю було побудовано архiтектором, який прагнув наслiдувати велич великих палаццо шiстнадцятого столiття. Всi верхнi анфiлади мали балкони, кути яких були складенi навколо масивних, важких нарiжних каменiв. Прямокутнi шматки каменю з десятисантиметровим мiж кожним виступом. Потрiбно зовсiм небагато зусиль, щоб з комфортом спуститися на десять-п'ятнадцять хвилина. Але спуститися непомiченим на три-п'ять знакiв хвилина, на якi сподiвався, було трохи складнiше.
  
  
  Її, вiдiйшов, зняв куртку i закотив холошi. Потiм її одягнув халат. Все ще неголений i червоний вiд смаження, вiн не потребував в косметицi, щоб надати обличчю зовнiшнi ознаки напруги. Її, увiйшов у вiтальню i вiдкрив дверi.
  
  
  Передi мною витягнувся гiгант у формi з гвинтiвкою, готової вистрiлити. До мене будуть ставитися з усi"ю повагою, що менi потрiбно для моїх планування.
  
  
  Її хочу добре виспатися, - сказав їй ему по-iталiйськи. "Мої нерви вотум-вотум вибухнуть ". Її зiщулився, чим боляче, щоб все виглядало бiльш переконливо, i карабiн розумiюче кивнув менi. "Будь ласка, простежити, щоб мене не турбували протягом наступних трьох годин", - сказав я. "Менi все одно, хто. Коли її трохи посплю, її зможу поговорити з вашими офiцерами, а поки її хочу трохи поспати.
  
  
  - Але це як раз i були мої iнструкцiї, - сказав вiн, знову витягнувшись по-вiйськовому.
  
  
  - Чудово, - сказав я. Похитуючись, її повернувся у свiй номер i закрив дверi. Її мовчки позбавився вiд халата, закотив холошi i знайшов у валiзi аерозоль зi спре"м вiд комах. Не знаю, чи нашкодить його вмiст якої-небудь мусi, але якщо його нанести на руки з вiдстанi шостий дюймiв, вiн утворю" тонкий шар, який щiльно обляга" шкiру. Вона ста" такою ж твердою, як шкiра носорога, i, коли вона висохне, її можна буде зняти, як рукавичку. Це похiдне неопрену, розроблене одним навколо наших диво-лiкарiв-хiмiкiв. Вiдкрито зараз менi це було б потрiбно.
  
  
  Її, змахнув руками в повiтрi i зiгнув ноги в максимальний час висихання двi хвилини. Потiм його пiдняв книгу Зейна Грея з лiжка i пiднiс до вiкна. Її зробив складку у верхньому правому кутi, яка займа"ться активувала цю штуку, повiльно порахував до двадцяти п'яти i вiдкрив вiкно. Потiм її дозволив ему поплисти i знову швидко зачинив вiкно. П'ятнадцять секунд потому спалахнуло це безумство .
  
  
  Гелигнит вибухнув, наче два танкер зiткнулися ще з одним, i конфеттi прострелили всю вулицю в будь-якому напрямку, майже бiля входу в готель.
  
  
  У цей момент її вже був в iншого вiкна, а потiм зовнi. Її спустився з балкона на цегляну кладку кута, спостерiгаючи одним оком, як люди кинулися зi своїх постiв в провулку до мiсця вибуху.
  
  
  Мої руки вчепилися в просторi нiшi, i її опустився, ледь сховавшись за виглядом з вулицi. Всього за кiлька секунд бiльше, нiж це було б в красивому, але старовинному лiфтi, її, спустився вниз. Опинившись там, її, пройшов все ще досить пустельним тротуару на iнший кут i подав сигнал таксi.
  
  
  Її назвав ему пункт призначення, мiсце, недалеко вiд мого другого контактної адреси, але досить далеко, щоб позбутися вiд переслiдувачiв.
  
  
  Коли вийшов її, повернув її за два кути i увiйшов у вестибюль готелю, де сонний службовець за стiйкою кивнув менi, як нiби її був звичайним туристом, якого тут саме мiсце. Потiм її вийшов через службовий вхiд. Її натрапив на провулок. Через два будинки вiд мо"ї мети її увiйшов у портик i почекав ще три хвилини, щоб переконатися, що за мною нiхто не стежить. Проїжджа частина й тротуар залишилися порожнiми. Я пiшов далi, а потiм дав два коротких i один раз довгий сигнал дзвiн зi знаком Печi. Пролунав звук "Чик" з автоматичного вiдкривання день, i їй було так i всерединi, на шляху вгору.
  
  
  На другому поверсi у дверях мене чекав лисiючий чоловiк середнiх рокiв. Вiн працював у родинному агентствi уряду. На nen був линялый червоний фланелевий халат без пояса поверх випираючого життя, що ледве приховували м'ятi труси жахливого малюнок.
  
  
  "Питання, питання, питання. Цi милi хлопчики АХ думають, що її комбiнацiя Lieve Lita i ANP. Назавжди поговорити з ними для рiзноманiтностi.
  
  
  - Голосування для чого її тут, - сказав я. - Давай, Мак.
  
  
  - Гилкрист, - сказав вiн похмуро. "Не Мак".
  
  
  Вiн пройшов через охайну, доглянуту вiтальню, спальню, яка займа"ться виглядала такою ж чистою, як i неохайною. Ящик великого стiльця навколо горiхового дерева в дальньому кiнцi бiля стiни був вiдкритий, вiдкриваючи трансивер, який займав половину ящика. Iнша половина була зайнята нагромадженням електронних пристроїв, у тому числi телефоном з многокнопочным пристро"м переформатувати мови.
  
  
  - Викрадення, вбивства, бомби, - пробурчав вiн. "Думав, що я на дипломатичнiй службi, а не в респектабельному шпигунському суспiльствi. Дозволь менi зателефонувати, тодi ти зможеш поговорити зi своїм начальством через перетворювач мови. Може, тодi її вiдпочину.
  
  
  Вiн трохи повернув свої циферблати, потiм постукав по клавiшi Морзе поруч iз пристро"м.
  
  
  Вiн продовжував бурчати. "Деяким навколо нас доводиться заробляти на життя у звичайнi години. З дев'яти до п'яти. Не бiгати вiд одного лiжка до iншого i вiд одного барбекю до iншого. Тримай, Картер. Що ж, вам знадобляться рiзнi шпигуни для вашої шпигунської мережi.
  
  
  Сухий голос Хоука вже абсурдно у мене в вухах, коли його, вiдповiв на дзвiнок. "Ти свого роду генiй, Нiк," сказав вiн. "Я посилаю вас вирiшити невелику проблему, i перша новина, яку її отримую, поляга" в тому, що ви самi " головною проблемою. Тут написано..." Я чув, як вiн нетерпляче перегортав свої звiти. - Тут сказано, що тебе викрали два хлопця, що тебе прив'язали до вертелу i збиралися засмажити тебе живцем, коли ти вирвався i пiшов вiд них. Смерть "невiдомої причини". Що ж, її можу здогадатися без подальших пiдказок, але я завжди думав, що потрiбно четверо чоловiкiв, щоб схопити одного, навколо моїх хлопцiв. I шiсть, щоб битися з тобою.
  
  
  Її ризикнув, що его перервуть, щоб пояснити йому, як мене викрали. Не те щоб це зробило Хоука бiльш терпимим.
  
  
  "Я знаю, що твоя метушня з цi"ї гарячої цыпочкой була необхiдна, - сказав вiн, - але не в тому сенсi, що ти знизив при цьому свiй захист. Мене не хвилю", що ти ляжеш с хема то в постiль..." Я майже вiдчував, як його думки переходять до сенсацiйного, хоча i неймовiрного вiдкриття ... вашої iнформацiї да". Але не в тому випадку, якщо ви вiдкри"те для себе лiквiдацiї.
  
  
  - Мене ще не лiквiдували, - сказав я.
  
  
  - Чиї це дiти? - запитав вiн , як нiби у мене був з собою повний каталог фото мiжнародних злочинцiв.
  
  
  "Вони не показали менi свої водiйськi права", - сказав я, вiдповiдаючи на його сарказм. "На тiлах також не було нiяких документiв. Але я не думаю, що вони дуже любили американцiв, що може вказувати на комунiстiв. Хоча i це нас до чого не призводить. Сьогоднi дядько Сем всiм iншим, а на наступний день вiн може стати ворогом".
  
  
  " Дотримуйтеся чортових фактiв", - сказав Хоук. "Прибережи свою полiтичну фiлософiю для своїх подруг. У мене " ih фотографiї в телексi, i Рим може тiльки пiдтвердити, що вони позаштатнi члени гiльдiї. Вони здаються в оренду для всiх бажаючих. Але я хочу знати: чи знайшли ви що-небудь, що пiдтвердило б пiдозри Андерсона?
  
  
  - Її знайшов достатньо, щоб мати деякi пiдозри, - сказав я. "Але цього недостатньо, щоб зрозумiти, наскiльки це серйозно i до чого все йде". Її переключився на короткий план: моя iдея про те, що "Нитка Свiту" був не бiльше тим, чим здавався на поверхнi, але також i те, що колекцiя вузу реквiзиту може бути дуже привабливою для того, хто пристрасно бажа" влаштувати мiжнародний бардак. Завжди " цi паровi, в будь-якiй точцi свiту.
  
  
  "Поки цi дво" не увiрвалися в мою спальню, - сказав я, - я сумнiвався, що Андерсон прав. Але хтось намагався мене допитати. I вони, питання, якi вони намагалися видавити навколо мене, всi вказували вiдкрито на "Потiк свiтла".
  
  
  Вiн зробив паузу на кiлька секунд, щоб обмiркувати факти, якi її ему повiдомив. Її знову почув шурхiт паперу.
  
  
  - Що ще,- сказав вiн. "Бомбова атака. Хтось iнший намагався тебе вбити або знову той же захвату?
  
  
  - Це був я, - сказав я. Перш нiж вiн встиг обуритися, її повiдомив йому про сво" термiновому доглядi за Le Superbe, щоб повiдомити ему облад менi.
  
  
  - Добре, - сказав вiн, зiтхнувши. - Як ти тепер збира"шся повертатися? Ви зараз не вибухне весь Колiзей?
  
  
  Її сказав ему, що не думаю, що це буде необхiдно, i почав розповiдати йому про свiй план повернутися .
  
  
  - Нi, нi, Нiк, - сказав вiн. "Чим менше її знаю обурливих подробиць зустрiнуть ваших способiв роботи, тим простiше мо" життя. Але чого нiхто тут не може зрозумiти, так це того, що комусь вдалося дiзнатися, що ви були в лiтаку. Ти впевнений, що цю дiвчину Розану не просто так привернуло твою фатальна чарiвнiсть?
  
  
  - Можливо, це допомогло, - скромно зiзнався я. - Але тримаю грошi, що вона чиясь маленька. Надання гей адресу мого готелю, можливо, трохи прискорило дiю. Але для них це так само цiнне, як i для нас".
  
  
  - Хема б вони нам були, - пробурчав Хоук. "Я проведу потрiйну перевiрку дiвчата: ми, Напевно, i Алiталiя. Її також передам фiнансовi деталi Голдi. П'ятсот тисяч доларiв. Її знав це, але, можливо, це буде нова запис. У мене в дорозi аркушi даних про зустрiнуть ваших нових товаришiв. Запроси Гилкриста до передачi каракулей Андерсона, щоб його мiг тут же прикинути кiлька припущень. Ти отрима"ш вiдповiдi вiд Хаймана. Гилкрист зазвичай просто дума". АА, швейцарський номерний знак, нiмецькi дiви. Її згадав слово, схоже на Юнгфрау. "Може бути, той Андерссон був божевiльним . А може бути, i ти. Може бути, ми всi. Ну, ти поверта"шся в готель i намага"шся поспати годинку, перш нiж знову пiти вiдтворювати сцени навколо Риму часiв Нерона.
  
  
  Скремблер клацнув, коли Хоук повiсив трубку.
  
  
  Бурчав Гилкрист сунув клаптики паперу, якi її взяв речей по Андерсона, у прорiз свого передавального обладнання i був щасливий попрощатися.
  
  
  Її взяв таксi i висадився за готелем, де помiтив службовий вхiд. Менi було все одно, побачить мене хто-небудь, але я не хотiв зганьбитися зi своїм воротарем, перехитривши його.
  
  
  Її, пiднявся на лiфтi на сво"му поверсi й зупинився бiля стiни холу. Кут був в декiлькох футах вiд мо"ї день. Дiйшовши до кута, її побачив вартового, капрала за вiдзнаки, стоїть насторожено i напоготовi бiля дверей моїх апартаментiв. Добре.
  
  
  Її витрусив жовтi капсули навколо пляшки, яку залишив менi Камiлла. Її швидко кинув пляшку в iнший ниткою зал. Її не шталь чекати повернення вартового. Вiн був витривалим, добре вихованим хлопчиком, i вiн мiг на нього покластися. В ту ж секунду, як до мене долинув звук удару пляшки об стiну, її, пiрнув у дверi. Вартовий зробив належнi п'ять-шiсть крокiв по коридору, вже тримаючи карабiн напоготовi. Менi знадобилася хвилина, щоб закатати штанини, надiти халат i висунути голову через день, щоб побачити, як годинниковий поверта"ться на свою посаду з нерозумiючим виразом обличчя.
  
  
  "Зараз їй подзвоню в обслуговування номерiв, щоб поснiдати", - пояснив я. "Я просто готель, щоб ви дiзналися, що це сталося. Хiба тiльки що її не почув звуку? - Нiчого, сер , - сказав вiн. "Невеликий вибух. Студенти, комунiсти, монархiсти. У вас завжди " цi порушники спокою. До речi, на кухнi також " один навколо наших людей, який стежить за порядком.
  
  
  Її вирiшив послухатися порада Хоука i спробувати трохи виспатися перед наступною операцi"ю. Лосьйон Камiлли спрацював так добре, за винятком кiлькох вразливих мiсць, що це виглядало так, нiби мене нiколи не пiдсмажували.
  
  
  Її зняв халат, повiсив штани i куртку, кинув сорочку i краватку на стiлець i приготувався знову лягти в лiжко. Дув холодний березневий ранковий вiтерець, тому я пiшов закрити вiкно у своїй кiмнатi.
  
  
  Але не тiльки це вiкно, але вiкно спереду було вiдкрито. Її дуже добре знав, що закрив його, як тiльки викинув бомбу. Хтось був у мо"му номерi пiд час мо"ї вiдсутностi. Хтось, хто все ще мiг бути там.
  
  
  
  
  Глава 4
  
  
  
  
  Зi сном доведеться ще трохи почекати.
  
  
  Її витягнув "Люгер" з кобури, що висiла поверх камзоли, i попрямував назад до дня. Це було легко обшукати номер: непроханий гiсть не мiг скористатися коридорами, щоб повернутися у вже обшуканий районi. Всього двi великi кiмнати, вiтальня i спальня, а також велика ванна кiмната. Дюйм за дюймом її, пройшов через вiтальню. Її не забув заглянути за диван, за важкi порть"ри. Бар з лiкером був замалий навiть для людини такого розмiру, як П'"ро, але його все одно заглянув у нього. Все було пусто. Те ж саме в спальнi: за шторами, в шафi, пiд лiжком.
  
  
  Пролунав дверний дзвiнок. Цi кiлька секунд її витратив на те, щоб замкнути ванну зовнi i затиснути стiлець пiд дверною ручкою. Якщо б вiдвiдувач сховався там, вiн не змiг би вийти, поки її отримую тацю з обiдом.
  
  
  Офiцiант в бiлiй куртцi простягнув менi тацю з їжею. З одного боку його оточував мiй сторож, з iншого - початку другий охоронець у формi, який запевнив мене, що був на кухнi стежив за приготуванням снiданку. Її подякував ih, дав чайовi офiцiантовi i пiшов назад щоб закiнчити свої пошуки.
  
  
  Ванна теж була порожня.
  
  
  Але вiдкрите вiкно залишалося загадкою. У мо"ї вiдсутностi хтось увiйшов, ймовiрно, з даху, де був нерiвний профiль водостiчних жолобiв, декоративна скульптура i покриття димоходiв всiх приховували вiд очей патрулiв на вулицi. Ну i для цього потрiбен був розумний, безстрашний чоловiк. Я не мiг дозволити собi недооцiнювати своїх противника.
  
  
  Початку другої огляд спальнi пiдтвердив мiй дiагноз.
  
  
  Мiй чемодан i дипломатичний портфель ретельно обшукали. Все було ретельно повернуто на свої мiсця, за винятком майже невидимих волосяних ущiльнювачiв, якi її у сво" обидва предмета перед вiд'їздом. Секретне вiддiлення в маленькому портфелi не було виявлено. Її взяв з собою Люгер i нiж, так що з мого боку, як Джеррi Карра не було нiчого пiдозрiлого. Її досталь навколо валiзи невинний вигляд транзисторний приймач i повернувся до роботи. Її знову обшукав три кiмнати, на цей раз на предмет пiдслуховуючих пристроїв. Радiо виглядало як будь-яке iнше радiо такого ж розмiру, але кiлькома рухами його можна було перетворити на ефективний детектор прихованих електронних пiдслуховуючих пристроїв.
  
  
  Менi було все одно, прослуховували ви мене. Її зберiг все, що пов'язано з мо"ю справжньою особистiстю Нiка Картера, для бiльш безпечних мiсць, нiж апартаменти Le Superbe. Але я як-то побiжно окинув поглядом новiтню, складну вiдеоапаратуру: ширококутнi об'"ктиви, не бiльше головки канцелярської кнопки, здатнi передавати зображення на екран, вiддалений бiльш нiж на кiлометр. Її мiг контролювати мова Нiка Картера, але рухомi записiв того, як я її розбираю i змащую "Люгер", риюся в секретному вiддiленнi зажадав замiни газової бомби TT або iнших iграшок (АХ Вiддiлу технiчних трюкiв) не зовсiм вiдповiдав би мою гiперсексуальному простому способу Джеррi Карра, техаського плейбоя.
  
  
  Його отримав один звуковий сигнал у вiтальнi, маленький цвях-передавач на постаментi в кутку кiмнати. Його, ймовiрно, було достатньо, щоб вловити навiть самий приглушену розмову в цьому районi. Залишив їй його туди, де вiн був.
  
  
  У спальнi ih було два: один за дзеркалом над туалетним столиком, iнший наполовину схований за однi"ю з тканинних гудзикiв на стьобаному узголiв'я лiжка. Я не знав, вiдчувати себе вдоволений або ображеним цим непропорцiйним iнтересом до мого використання матраца. Але залишив їй його в спокої. Будь мiкрофон може працювати в обидвi сторони, i, можливо, менi вдалося б використовувати ih, як невинних свiдкiв для АХ.
  
  
  У ваннiй не було нiяких ознак чого-небудь. Частково це було пов'язано з тим, що проточна вода може доставляти незручностi навiть найкращому подслушивателю. Тому, якби менi коли-небудь довелося серйозно поговорити з хема небудь, її б зробив це при повному сприяннi душа, працюючих кранiв i багаторазового змиву.
  
  
  Трохи менш схвильований, її з'їв свiй холодний снiданок, а потiм плюхнувся на лiжко. Минуло, мабуть, години пiвтори, коли мене це "дина передача дзвiнок телефону. Це була Камiлла. Промениста, яскрава i турботлива . Вона запитала мене, чи допомiг менi ee лосьйон.
  
  
  Чим довше її мiг розтягувати сво" одужання, тим краще це було для моїх планування. Так що я подякував i сказав, гей (правди), що лiки чудесним чином допомогло менi, але (неправда), що я все ще вiдчуваю легке тремтiння, хоча ee таблетки, якщо менi можливiсть трохи поспати.
  
  
  "Чесно кажу, - серйозно сказала вона, - вашi опiки трохи серйознiше, нiж звичайний сонячний опiк. Вам потрiбно трохи вiдпочити. Ренцо подзвонить вам. I якщо ви можете, ми всi можемо пообiдати пiзно ввечерi, а потiм пiти на нараду за сценарi"м. Але це займе кiлька годин. У Рiме завжди пiзнiй обiд. Так що вiдпочинь. Менi справдi було потрiбно кiлька годин, щоб мiй косметичний догляд оговтався вiд руйнiвного дiї минулої ночi!
  
  
  Її ще раз подякував її i кинувся назад на лiжко, але не для того, щоб заснути, i для того, щоб дати мо"му тiлу заспокоїтися, поки мiй розум перевiряв факти i будував плани.
  
  
  Це повiдомлення про пiзньому обiдi великого сенсу не мають добре. Голосування огляд сценарiю навiть краще. Її все ще був надто не iнформований про дуже багатьох речах, i чим бiльше її дiзнавався про "Кiнець Свiту" , тим краще це було. Може бути, тодi зможу її пролити трохи свiтла на цю темряву.
  
  
  Ренцо подзвонив через кiлька хвилина. Її видав кiлька переконливих стогонiв, коли вiдповiв на дзвiнок. Обiд був призначений в два тридцять, в охайному забiгайлiвцi недалеко вiд готелю. Обговорення сценарiю повинно було вiдбутися вiдразу ж потiм цього, в закритiй кiмнатi для переговорiв клубу.
  
  
  "Там ви побачите кiлька слайдiв з iншими деталями навколо нашого обладнання", - сказав Ренцо. "I тодi ви вiдразу почу"те основнi лiнiї сюжету".
  
  
  "Ну i справи, менi б цього хотiлося, Ренцо", - сказав я. "Але я все ще вiдчуваю, що з мене здерли шкiру живцем".
  
  
  "Я не хочу квапити тебе, Джеррi, - сказав вiн незадоволено, - але це може бути важливо i цiкаво для тебе як для iнвестора... Якщо тiльки ти не передумав".
  
  
  "Звичайно, її все ще в делле", - сказав я. "Я просто сподiваюся, що зможу пройти через все це обговорення сценарiю".
  
  
  - Чудово, - сказав вiн. I вiн сказав менi, що трохи перенесе початку обiду, щоб її ще трохи вiдпочив. - I її подбаю про те, щоб ми закiнчили трапезу коньяком Романья навколо землi мо"ї сiм'ї. Це додасть вам сил для випробувань нашого опитування сценарiй. Поки що.
  
  
  У мене було п'ять годин вiльного часу. На штопора, як я можу використовувати цей час, майже вiдразу ж вiдповiв мiй поважний вартовий, який ввiчливо постукав у мої дверi i вручив менi конверт, залишений для мене на столi внизу.
  
  
  "Наш експерт переконався, що це не поштова бомба", - сказав вiн. Але вiн залишався зi мною у вiтальнi, поки її не вiдкрив її без фе"рверкiв i радiацiї. Це було акуратно надруковане запрошення на вiдкриття виставки примiтивiв в галереї на Вiа делла Фонтанелла в наступний вiвторок.
  
  
  Показав її це ему з коментарем, що мене тим часом занесли в список культурних лохiв. Вiн розсмiявся i залишив мене в спокої.
  
  
  Коли вiн зник, їй вставив нiготь великого пальця в один навколо кутiв i легко зняв пластик, який, як я знав, був там. Це була доповiдь Хаймана про те, що Хоука вдалося розкопати про моїх питаннях кiлька годин тому. Зовнiшнiй механiзм держорганiв може мати швидкiсть слимака-переростка, але дрiбнi урядовi установи, такi як АГ, можуть працювати зi швидкiстю свiтла, якщо це необхiдно.
  
  
  На прямокутної картi без пластикової оболонки було шiсть маленьких сiрих квадратiв. Її вiднiс його в спальню i досталь 200-кратну ювелiрну лупу навколо схованки в мо"му дипломатичному портфелi. Тодi менi також знадобилася допомога мо"ї нiчної лампи, щоб розшифрувати щiльно упакованi данi i перенести ih в пам'ять.
  
  
  Перший квадрат мiстив в основному дратiвливi деталi мого чек на пiвмiльйона доларiв, як це було оброблено, якщо коли-небудь виникне необхiднiсть вiдмовитися вiд пiдписки. Почала другий i третiй були пов'язанi з аналiзом АХ каракулей Андерсона, i вiн помiтив, що розумники внутрiшньої служби зробили навколо цього не ценымногие бiльше, нiж її. Начерк з iменами, зосередженими навколо букви L, з буквою Ч на нiй, i нерозбiрливим Юнгом... i ще з чимось, отримав дюжину рiзних iнтерпретацiй. Єдиним, що мало сенс, була iнтерпретацiї, яку їй вже дав цьому сам, той факт, що буква L може означати Лугано, де дотторе-професор Сiмка омела свої зв'язки зi швейцарським банком. Але в кращому випадку це мало на увазi якусь метушню з франками i лiрами. Одiна навколо скептикiв прочитав надряпане слово як формат вам нас, грубо кажу: юнацький зростання, що, в свою чергу, може вiдноситися до П'"ро Симке, враховуючи зростання его. Iнший стверджував, що це повинен бути jungflucht , ще один jung-freudig, ще один jung-flucht, вiдповiдно розслаблення, радiсть, прокляття. Ще Одна абсурднiша iншої. Це що стосу"ться каракулей.
  
  
  Для позначення АА менi, якщо список настiльки ж безглуздих можливостей - вiд рекламного агентства i автомобiльної асоцiацiї до дрiбного дворянства. Теж не дуже логiчно. Її б i сам це виявив на десять хвилина в бiблiотецi навпроти посольства.
  
  
  Першi два квадрата початку другої рядки мiстять бiльш докладну iнформацiю про сера Х'ю Марсланде, Лоренцо Контi, Стадсе Меллорi i П'"ро Сiмки. Все це було дуже цiкаво, але я не мiг нiчого пiдiгнати пiд якусь схему. Крiм хiба що безжального честолюбства укупi, принаймнi, у сера Х'ю i Стада великої емоцiйної i психiчної нестабiльностi, що не так wouldnt рiдкiсних лiкувальних зустрiча"ться в домашнiх великих дiячiв кiно. Проблеми Стада, здавалося, були зосередженi в основному навколо пляшки. Вiн був постiйним п'яницею i зазвичай добре переносив велику кiлькiсть алкоголю. Але час вiд часу, з iнтервалом вiд пiвроку до пiвтора рокiв, десь у його теля спрацьовував запобiжник, i его з сиреною вiдвозили в дуже безпечний будинок престарiлих. Хоча в вiдзвiтувала вiдзнача"ться змiщення Ренцо до кокаїну, про який Камiлла згадувала ранiше, але его непритомнiсть не були пов'язанi з наркотиками або алкоголем. Це вiдбувалося лише тодi, коли, як це було досить частини, вiн був перевтомлений або виснажена всiма витiвками, якими вiн фiнансував свою iмперiю i свiй iмперський спосiб життя. Її бачив, що родина його матерi, нечисленна, хоча й стародавня знати, дiйсно володiла землями навколо Риму. Всiй територiї готелю i власнiсть були експропрiйованi спочатку фашистами Муссолiнi, а потiм, потiм вiйни, урядом християн-демократiв.
  
  
  Її також бачив, що чотири роки тому, потiм одного з своїх нервових зривiв, Ренцо був вилiкуваний i заспокоївся на тому ж замiському будинку вiдпочинку, де у Стадса була одна навколо его перiодичних битв з бiлою гарячкою. Але це був дорогий, популярний i впливовий будинок, i якщо б менi довелося дослiджувати список пацi"нтiв, щоб встановити новi зв'язки, її б знайшов половину людей, якi з'являлися на перших сторiнках територiї баренцева моря в Європi, а також деяких американцiв i азiатiв.
  
  
  Сер Х'ю Марсленд був людиною без явного вади на гербi. На шляху з багатообiцяючого студента з Бiрмiнгема через Оксфордi у нього було багато недоведених недолiкiв. Вiн все ще дерся. У нього була та"мнича здатнiсть йти навколо промислових комплексiв безпосередньо перед тим, як ih поглинув шум або банкрутство, вже монетизуючи свої акцiї в фунтах стерлiнгiв, швейцарських франках або нiмецьких марках. Вiн кiлька разiв ставав мiльйонером у фунтах, а в доларах приблизно вдвiчi бiльше. Вдячна королева нагородила його дворянством для його благодiйну дiяльнiсть (Орден Британської iмперiї, 1963.; кавалер ордена Британської iмперiї, 1971 р.), хоча в моїх записах вказувалося, що його дiяльнiсть в основному зводилася до розмiщення свого iменi на бланках та доїння стовпiв суспiльства. Вiн займав кiлька полуоплачиваемых посад, одна, навколо яких була в Сполучених Штатах у вiддiлi ООН ЮНIСЕФ. Вiн не був одружений, але любив дiвчат i час вiд часу здавався трохи грубим з ними, хоча намагався триматися подалi вiд публiчних скандалiв.
  
  
  П'"ро Сiмка був, що не дивно, самим цiкавим з усi"ї четвiрки. Як i у Ренцо, у нього були родиннi зв'язки зi старою знаттю. Але на вiдмiну вiд Ренцо, вiн зберiг сiмейну власнiсть пiд час всiх змiн уряду i омела початковий капiтал, помножений на iнтерес до всього, вiд нафтохiмiчної промисловостi до скарбiв мистецтва. Над ним безжально знущалися i переслiдували за його зростання, вiн вiдмовився дозволити собi перетворитися в блазня, i до цього моменту його зростання вже шталь перевагою. З Трi"ста до Сицилiї його називали Маленьким Велетнем. Його родовi ма"тки знаходилися на пiвночi, недалеко вiд озера Гарда. Вiн прийшов у полiтику, як християнський демократ, але пiзнiше вiдколовся, щоб сформувати свою власну ще бiльше праву вiдкололася партiю. Вiн навряд чи мав якесь значення на нацiональних виборах, але його власний виборчий округ завжди повертав його в Сенат, де вiн використовував сво" становище для переговорiв i iнтриг з усiма iншими партiями. Вiн був талановитим радником для всiх сторiн, у тому числi на мiжнародному рiвнi. А ООН використовувала его послуги для ведення переговорiв з арабськими терористичними угрупованнями, з пiвденноамериканськими тупамаросами i ватажками повстанцiв навколо Центральної Африки. Одна мiланська газета назвала його "маленьким Генрi Кiссiнджером", i, можливо, це було не таке нiбито погане визначення.
  
  
  Останнiй квадрат був жiночої територi"ю. Спочатку Камiлла, потiм Розанна. Потiм був короткий список коханцiв Камiлли, який читався як " Хто, що, де - iталiйська промисловiсть, полiтику, фiнанси i глобальна елiта". Бiльшiсть у списку були визнаними мисливцями за жiнками, якi користуються громадським авторитетом, але я був трохи здивований, виявивши серед них П'"ро Сiмку з примiткою, що його iм'я в її спальнi було Дон Лупо (Лорд-Вовк). В iншому повiдомили, вiн не згадувався як особливо активний в угодах, але те, що я знав про Камiллi навколо перших рук, полягало в тому, що вона може завести будь-якого чоловiка, незалежно вiд того, наскiльки вiн великий чи малий. Нiчого особливого про полiтику в делле Камiлли нема", тiльки те, що вона була заре"стрована, як комунiстка, що в Iталiї нiчого не значить. Це свого роду шик в багатих "вропейських кiнематографiчних та театральних колах. Її запам'ятав, заняття П'"ро i випадково згадав про них Камiллi навколо певного цiкавостi i бiльше здорового iнтересу. Моя омрiяна Розанна здавалася бiльш цiкавою у свiтлi моїх власних пригод. Вона народилася в Падуї всього двадцять рокiв тому. Там вона ходила в школу i два роки вчилася в коледжi, перш нiж 19 рокiв стала стюардесою.
  
  
  Потiм вона швидко перейшла вiд нацiональних рейсiв до мiжконтинентальним. Причина, по якiй гей, довелося покинути унiверситет, полягала в її зв'язку з якимсь студентом-маоистом i ee дiями. Але вона була заре"стрована, як член Монархiчної партiї звiльнення, що вiдкололася партi"ю П'"ро Сiмки. Цiлком iмовiрно, що вона зробила свою кар'"ру спасибi рекомендацiй П'"ро, так як її батько був керуючим деяких пiвнiчних земель Маленького Гiгантський.
  
  
  Все це передбачалося кiлька невпевнене пояснення, але викликало бiльше запитань, нiж вiдповiдей. Якщо вона якимось чином була залучена в "Нитка Свiту" через П'"ро, навiщо гей, брати участь у спробi вбити техаську золоту курку, перш нiж вона встигла знести сво" золоте яйце? Чи вона вже розiрвала старi зв'язки з цi"ю людиною i просто використала П'"ро, як старого сiмейного знайомого? Це буде не перший раз, коли хтось переходить на iншу сторону, щоб отримати роботу, яку вiн так вiдчайдушно хоче, просто щоб догодити вищим. Але якщо щось i пахло "Кiнцем Свiту", мiй минулий досвiд пов'язував це з органiзацi"ю з грошима, а не з випадковою галасливої групою молодi.
  
  
  Мої думки почали обертатися. Одiна по всьому способiв покiнчити з марною тратою часу на самозадоволення - подзвонити по телефону, який дала менi Розанна. Бiльшiсть авiакомпанiй давали членам екiпажу вихiдний день або близько того, коли вони поверталися з довгого перельоту, i кожна зустрiч з Розаной, неважливо, вона розвiяла та"мницю чи нi, омелою свою чарiвнiсть. Так i Камiлла в будь-якому випадку буде надто зайнята зi своїм косметологом найближчi кiлька годин.
  
  
  Її знайшов номер у своїй записнiй книжцi i передав оператору готелi. Моя лiнiя майже напевно прослуховувалися, але з моїм нинiшнiм iмiджем не було нiчого незвичайного в бажаннi зателефонувати красивiй дiвчинi. Тим бiльше, що кiльком членам руху проти Нiка Картера або руху проти Джеррi Карра потрiбно було знати, що вони вже одного разу напартачили.
  
  
  На дзвiнок вiдповiла дiвчина з центральноамериканским акцентом i закладеним носом. Потiм його почув її крик: "Троянди, якийсь жартiвник, Карр".
  
  
  Потiм солодкий, хрипкий голос Троянди. "Здрастуй, Джеррi. Який сюрприз! Я не думала, що знову почую про тебе, тепер, коли ти середовищах всiх цих прекрасних людей навколо кiно. Крiм того, її чула по радiо, що тебе викрали, а потiм ти втiк. Її думала, ти в лiкарнi i не можеш... е-е, щось робити.
  
  
  Це вивалилося так чарiвно i невинно, що, здавалося, не було шансiв дев'ять до одного, що вона i була тим пальцем, який вказав менi на Горилу у картатiй куртцi i Пепе.
  
  
  - Нi, - сказав його тим же веселим тоном. "Вiн не в лiкарнi, i я також можу... е... користуватися деякими речами. Але, дорога Розанна, " ще кiлька речей, яких я не впевнений, i, може бути, ти допоможеш менi розiбратися, якщо у тебе буде час.
  
  
  Її смiх був таким же непристойним, як i чудовим. "У мене завжди " час для благодiйної дiяльностi та турботи про тебе", - сказала вона. "Коли?"
  
  
  Її запитав. - "Як щодо нинi? Менi мали сумнiвну честь поставити охоронця перед моїм номером. Але якщо її скажу ему, вiн пропустить моїх вiдвiдувачiв.
  
  
  - Ах, - сказала вона. "Це ще бiльше хвилювання. Її буду у вас через п'ятнадцять хвилина, в залежностi вiд нашого жахливого руху.
  
  
  Вона стримала сво" слово. Її попереджали годинного на день, i вiн шанобливо постукав, щоб з ревнощами оголосити, що прибула юна ледi, яка назвалася медсестрою. - Не медсестра, а фiзiотерапевт, - бадьоро сказала Розанна. Вона влетiла у вiтальню, в сiрiй кудлатою шубцi i смiшний сiрiй шапцi, нiби кепки. Вона пронесла капелюх через всю кiмнату, опустивши її на переповнений стiлець. Потiм вона вилiзла через пальто.
  
  
  " Боже мiй", - сказала вона одним прописом. "Це ценымногие бiльше приватному, нiж в лiтаку, i ти вигляда"ш так добре, як нiби вся твоя iсторiя була придумана тiльки з намiром заманити мене сюди".
  
  
  Без пальто висока аристократична фiгура Троянди була прикрита рiвненської настiльки, щоб вiдповiдати вимогам суспiльної пристойностi. На нiй було коротке плаття по всiй легкого облягаючого бузкового матерiалу. Її красивi ноги були прикритi перлинно-сiрими панчохами. В сiрих замшевих туфлях на платформi вона доходила менi майже до брiв.
  
  
  - Краще, нiж у формi, так? - сказала вона, смiливо похитуючи спiдницею i кинувши погляд на свої оголенi стегна.
  
  
  - Дозвольте менi спочатку показати вам мiй скромний номер, - сказав я. Її галантно взяв її за руку. Вона повернулася i притулилася до мене своїм тiлом. Замiсть того, щоб акуратно дати менi руку, вона обняла мене, в якому брало участь все її тiло.
  
  
  - Я не думаю, що ти взагалi був поранений. Вона зiтхнула, вiдсуваючи на кiлька дюймiв. "I все одно її буду панькатися з тобою, як божевiльна".
  
  
  Вона ахнула вiд захвату, коли побачила велике лiжко з дзеркалом, на якому її запнув штори, коли ми увiйшли в спальню.
  
  
  "Це зовсiм не те, Джеррi, що цi чортовi крiсла в лiтаку", - сказала вона, сiдаючи на край лiжка i скидаючи балетнi тапочки. Вона спритно пiднесла руку до талiї i почала стягувати шорти. "Це олiмпiйський басейн для тих, хто трену"ться у ваннi". Вона сильно заклiпала. "Якщо її читаю мiж рядкiв, ви, мабуть, грали тут з синьориной Кавур в той момент, коли вони схопили вас, насправдi?"
  
  
  - Що ж, - сказав я. "Вона випадково зайшла. Ти зна"ш, як це бува", Розанна. Цей свiт кiно...
  
  
  Знову Розанна розсмiялася вона при"мною усмiшкою, яка займа"ться охопила всi її тiло. I тепер її тiло було оголено для ще бiльшого ефекту.
  
  
  "В газетах було щось ще, - сказала вона. "Вони сказали, що тебе викрали абсолютно голим, i перша тривога була пiднята красунею Камiллою. Вона позувала новинним фотографам з притиснутою до неї простирадлом, роблячи вигляд, що розмовля" по телефону. Пух, Джеррi, не думай, що я заздрю. Ревнощi для дiвчат, якi не знають, скiльки рiзних, чудових переживань ма" бути у кожного".
  
  
  Її вже зняв куртку i тепер возився зi своїм ременем.
  
  
  - Стiй, - наказала Розанна. 'Її зроблю це сама. Ти хворий. Її повинен зробити все для тебе.
  
  
  Вона м'яко штовхнув мене назад на лiжко i почала роздягати з туркотунами звуками, повними спiвчуття i непристойних комплiментiв.
  
  
  Вона була такою ж красивою, бажаною дiвчиною, якою була тодi в лiтаку, але було щось iнше, щось нервове i захисне в її нескiнченному потоцi слiв, як би сексуально це нам великого сенсу не мають. Вона не була пiд кайфом вiд наркотикiв; Її уважно оглянув її. На атласнiй шкiрi рук не було слiдiв вiд уколiв. Але вона говорила, лестила менi, як нiби робила гаряче зусилля, щоб її не втручався нам прописом нас своїм питанням, крiм як на пiдтримку занять любов'ю. Питання, якi її готель задати гей, як свого роду шоковий ефект, менi довелося б зробити при пiдслуховуючих пристроях. Але її мiг нагодувати цi пiдслуховуючi пристрої пристойним шматком (для мене) корисної дезiнформацiї.
  
  
  З-за того, як ми ладнали, навiть ця невеличка частина невiрної iнформацiї повинна була вiдкластися на потiм. Розанна завершила свiй повний графiк медсестри. Її повнi, м'якi губи i допитливий мову були такими ж цiлющими, як чарiвний лосьйон Камiлли, i її намагався робити гей стiльки ж фiзичних комплiментiв, скiльки вона робила менi. Потiм ми опинилися на лiжку. Широко розкритi сяючi очi Троянди фiксували в дзеркалi кожен наш рух, нiби вона не тiльки приносила задоволення собi i менi, але i влаштовувала останнiм прослуховування до гарему якогось дивного нафтового шейха.
  
  
  "О, Джеррi", сказала вона, все ще тремтячи вiд нашої кульмiнацiї. "Це було дуже добре". Здавалося, на нах впливають не тiльки секс, яким би цiкавим i корисним вiн нам був. Настав час пiдняти цей штопора, i нiхто з слухачiв не вважа" пiдозрiлим, що я проявляю деякий цiкавiсть, потiм вчорашньої су"ти.
  
  
  - Послухай, - сказав я, гладячи її по волоссю, i ми розтягнулися на лiжку поруч iншому з одним. - Ти нiкому не говорила, що я зупинився в "Ле Суперб", люба?
  
  
  Ee тiло мимоволi вiдсунулася вiд мо"ї руки, але її блискучi очi не моргнули. Гра очей була загальновiдомим доказом чесностi, але настiльки ж частини її, бачив в них ознака очевидної брехнi.
  
  
  - Нi, Джеррi, - сказала вона. О, Господи.' Вона вiдкотилася вiд мене i пiдтяглася, щоб сiсти на лiжку. "Ви не можете думати, що я маю якесь вiдношення до звiрiв, якi вас катували". Вона почала плакати. I втiшати все це содрогающееся пишнiсть було насолодою, яке знову вело вiд одного до iншого, тепер вже бiльш м'яке, оскiльки її брав на себе роль доглядача i ласкателя. Коли наше дихання знову вирiвнявся, її закiнчив свою анкету, бiльш извиняющуюся, доброзичливу, але все ж пытливую i вiдповiдну мо"ї ролi.
  
  
  "Кравець вiзьми, Розанна, люба, - сказав я. - Я зовсiм так не думав. Але це було так раптово i так абсолютно безглуздо. Крiм того, нiхто не знав, що я тут.
  
  
  "Ах". Розанна прийняла мої вибачення i нагородила мене безладної лiнi"ю поцiлункiв вiд мого пiдборiддя до пупка. - У Рiме все завжди все дiзнаються дуже швидко, Джеррi. Повна заповнюванiсть готелю, таксист, вашi кiношники. Думаю, хтось прийняв вас за когось iншого, чи не так? - Повинно бути, - сказав я. "Але, бачите, їй нiчого про вас не знаю, крiм того, що ви прекраснi i абсолютно унiкальнi в смiття, i що ви родом з великої виноробної країни Колоньолы".
  
  
  - Падуї, - необдумано поправила вона мене, розважаючись поглядами в дзеркало. - Ти справдi вважа"ш мене красивою, Джеррi? Не занадто великий?
  
  
  "Я не мiг би витримати нам дюйма бiльше," сказав її наполовину правдиво. "I на дюйм менше буде недостатньо". - Це дуже мило, - пробурчала вона. "У ревматизму скажу вам, яка її проста дiвчина".
  
  
  Вона розповiла менi свою бiографiю, яка займа"ться пiдтвердила те, що я вже прочитав в микроотпечатке. Вона навiть згадала про маоiстської групi в унiверситетi i вiдмахнулася вiд цього, як з дитячої примхи. I що спасибi пiдтримки П'"ро вона отримала роботу.
  
  
  Це була можливiсть, за яку її i сподiвався, i тепер настала моя черга вхопитися за нах з сумiшшю обурення, огиди i ревнощiв.
  
  
  - Маленький Казанова, - вибухнув я. - Послухайте, її що-що чув про його репутацiї серед жiнок. I думка про тебе з ним... Її переконливо зцiпив зуби, щоб вiдштовхнути образ Троянди з П'"ро, комiчний образ скорiше, нiж образливий.
  
  
  - Я сказала, що розповiм тобi правду, Джеррi. Вона зухвало вздернула пiдборiддя. "Отже, її зайнялася коханням з доном Лупо , i це було не так погано i жахливо, як ви дума"те. Мiж iншим, твоя гаряча Камiлла ледь бiльше лiлiпута, i ти не чу"ш, як я насмiхаюся над нею, чи не так? 'Добре.' Її скривився вiд гарчить обурення. "Ви повиннi знати, - сказала вона, - що милим дiвчатам рiдкiсних лiкувальних даром надають послуги".
  
  
  Її запитав. - "Ти все ще бачишся з ним?"
  
  
  'Бачуся?' - сказала Розанна. 'Так. Мiй батько працю" на нього. I вiн важливий i постiйний пасажир першого класу. Але це не бiльше, того, Джеррi.
  
  
  Це великого сенсу не мають правдоподiбно, i я не мiг копати далi, не розкриваючи себе. Наступного разу, коли ми побачимося, її подбаю, щоб це було мiсце, де її мiг би безпечно продовжити сво" розслiдування. Зараз час просто цокало.
  
  
  Немов угадавши мої думки, вона потягнулась, щоб в останнiй раз хтивi поглянути в дзеркало.
  
  
  "В кожнiй спальнi повинна бути така стiна", - сказала вона. "Якщо її буду багатою... Але тепер його повинна йти. У мене зустрiч через годину.
  
  
  Його не турбувався про це. У мене була призначена обiдня зустрiч через годину.
  
  
  - Я подзвоню тобi завтра, - пообiцяв я. - Чи ти подзвони сюди. Я не знаю, який графiк у твого друга, але П'"ро та його друзi склали его для мого вступу в кiнобiзнес, але я не дозволю цього зруйнувати наше возз'"днання.
  
  
  Вона вже знову була одягнена, якщо так можна назвати прикриття повiтряного сукнi, i вiн пiшов за нею у вiтальню. Раптово вона стала такою ж спокiйною i серйозною, як хвилину тому була безтурботною i захопленої сво"ю тендiтною балаканиною.
  
  
  "Ти зробив мене такою щасливою за такий короткий час, Джеррi", - сказала вона. "У лiтаку, а потiм знову тут. Настiльки, що це мене ляка" i змушу" задуматися".
  
  
  Її виглядав таким же серйозним, як i вона, щоб пристосуватися до її нового настрою. Вона смiялася.
  
  
  - Не хвилюйся, Джеррi, - заспокiйливо сказала вона. "Подумавши, я не маю на увазi знайти спосiб вийти за тебе замiж, як це зробила бiльшiсть дiвчат. Я думаю про iнших речах. Але завтра ми далi говорити i грати".
  
  
  Потiм поцiлунку вона пiшла.
  
  
  Її, повернувся у вiтальню з почуттям, що мої питання могли б спровокувати якiсь дiї в її цiлей, не маючи нашi найменшого уявлення, в якому напрямi цi дiї будуть розвиватися.
  
  
  Її запнув штори на дзеркалi перед тим, як поголитися i одягнутися до обiду. Мiй транзистор не давав менi нiякого сигналу, але TT - вiддiленнi АХ, якось показав менi дзеркало наших власних дослiдникiв, якi вiдмiнно передавали вiдеозображення. Електроннi компоненти були розкиданi по всiй поверхнi i окремо, можливо, були занадто малi, щоб ih можна було виявити при пошуку. Менi було все одно, що хтось може отримати задоволення, спостерiгаючи, як ми з Розаной так зайнятi на великому лiжку, але я не мiг допустити, щоб стороннi очi побачили мiй дипломатичний портфель, его секретне вiддiлення i його вмiст.
  
  
  Її змiнив свiй костюм на iнший, який її спецiально пошив, щоб непомiтно заховати "Люгер". Якщо першою почала другiй половинi дня з Камiллою було щось iнтимне, її повинен був швидко зняти одяг, не показуючи свого арсеналу. Але в той же час менi не хотiлося йти беззбройним на невiдому менi територiю, такого ж беззбройного кота в мiшку, як минулої ночi. З Хьюго, стилетом, було простiше. Її просто прикрив пiхви на лiвiй руцi подвiйним шаром бинтiв, що було дозволено для людини, який недавно мало не обгорiв. Лосьйон Камiлли не повинен я був повнiстю зцiлювати кожен дюйм мого тiла. Тим бiльше, що вони сантиметри, якi найбiльше цiкавили Камiллу, залишилися цiлими. Її вже пройшов цей тест з Розаной.
  
  
  В дзеркалi над раковиною у ваннiй її виглядав майже здоровим. В АХ ми не робимо складних перевдягань та макiяжу, ми залиша"мо це меншим братам з iнших служб. Її просто розмазав трохи сивини, пiд очима i поглибив цi кiлька зморшок на обличчi. Це, i вони декiлька зiтхань, якi їй час вiд часу випускав, повиннi були переконати моїх нових колег i всiх роззяв, що я ще не повнiстю оговтався вiд бурхливої ночi.
  
  
  Повний поваги, мiй воротар вiдвiв мене до лiфта в кiнцi коридору, де iнший часовий впустив мене i проводив вниз по сходах. Там ще один карабiн пройшов зi мною до стiйки. Все це було дуже при"мно, але сильно обмежувало мою подальшу дiяльнiсть. Подумки її зробив помiтку попросити П'"ро трохи послабити пильнiсть, якщо це можливо.
  
  
  Вiн, Ренцо i Стадс вже виїхали, але сер Х'ю чекав, щоб вiдвезти мене на зустрiч в клуб на сво"му "Роллсе" з шофером. Перед нами їхали дво" полiцейських на мотоциклах, а позаду їхав третiй офiцер з автоматом. Хто б нас намагався напасти на мене по дорозi, це був би не хто-то навколо друзiв П'"ро.
  
  
  Вестибюль клубу омела саме той томний, темний, ультрабуржуазный декору, який iнший використовувати iталiйцi, коли мова йде про шику i елегантностi. Там була вся вчорашня вечора, крiм парочки се чисто естрадних зiрок, плюс парочка с"дих, кремезних господа рiзних нацiональностей, яким мене представили. В основному iнвестори i кiлька технiчних фахiвцiв. Був також сценаристом Кендалл Лейн; худий, нервовий, заклопотаний американець в синьому фланелевом блейзерi, бежевих штанях i капцях вiд Гуччi. Всякий раз, коли менi потрiбно було потиснути комусь руку, їй був незграбний, а всякий раз, коли її випадково натикався на кого-то, її так боязко вiддалявся, що всi повиннi були думати, що мають справу з божевiльним нафтовиком. Якби хтось спробував пов'язати мою особистiсть з цим особливим, незламним Нiком Картером, мiй вигляд тут трохи збентежив би цi"ї людини.
  
  
  Обiд був рясним в еде i напоях i неформальним способом його проведено. Iталiйцi дуже серйозно ставляться до еде i не дозволяють зiпсувати її розмовами про справи. Їй був мiж Ренцо i Камiллою. П'"ро i сценарист в таку гру навпроти нас. Косметичнi процедури Камiлли зробили її гарнiше, нiж коли-небудь. Але в її випадку цi вiзити до косметолога були обов'язковими, скорiше для деякого соцiального престижу i плетений з iншими клi"нтами, нiж для того, щоб додати до того, що так прекрасно було на початку. Вона нашiптувала менi цнотливi iнтимнi речi, виставляла мене напоказ, як нiби її був новим пуделем, i повнiстю ставила собi в заслугу мо" швидке одужання.
  
  
  Єдиним, хто все ще згадував "Нитка Свiту", був письменник-Лейн. Колись вiн починав як письменник, а тепер шталь успiшним сценаристом, що спецiалiзуються на шпигунських фiльмах. Вiн не вiдчував себе пов'язаним ввiчливими римськими табу щодо розмов про еде. Вiн думав, що у нього бiса гарна iсторiя, i нiщо не може перешкодити ему розповiсти її по частинах перед офiцiйною зустрiччю.
  
  
  Незважаючи на посмикування, можливо, наслiдки декседрин, який все ще знаходився в його органiзмi, Лейн був при"мним, поступливою людиною. Щирий, але безглуздий лiвий лiберал, який застряг десь в 1930-х роках. Его великий нав'язливою iде"ю була третя свiтова вiйна. Цiлком виправдане занепоко"ння. У зв'язку з цим, крiм того, по однiй причин iснування АХ i мого власного призначення. Його iсторiя, як i бiльшiсть хороших iсторiй, завжди починалася словами: "А що, якби..."
  
  
  -- Що, якщо би, -- сказав вiн, тицьнувши пальцем через стiлець в мою сторону, за третьою стравою по всьому фазана з полентою , -- все почалося не з однi"ї з наддержав, країн пiвнiчної i пiвденної америки, Росiї, Китаю, а з групи аморальних людей, що володi" достатньою силою i здатнiстю створити ряд iнцидентiв в цих трьох країнах? "Велика трiйка" митт"во вiдреагувала iнший на iнший. I оскiльки у всiх у них досить ядерної зброї, щоб знищити весь свiт, це був би потiк Матерi-Землi. Нитка свiтi, розумi"те?
  
  
  Її сказав ему, що зрозумiв. Але чи не було це дещо надуманим?
  
  
  - Я так не думаю, - люто заперечив Лейн. "Весь земну кулю - порохова бочка. Достатньо взяти дванадцять мiсяцiв насильства: бiйня в Лотце, вбивства пiд час Олiмпiйських iгор, вибухи в Лондонi, щотижня вибухи в Белфастi, страта дипломатiв в Суданi, вигнання британського уряду з Бермудських островiв... ох, Боже мiй. I це тiльки верхiвка айсберга".
  
  
  "Нiякої Третьої свiтової вiйни навколо цього не вийшло, - сказав їй ему.
  
  
  - А, - сказав Лейн, як нiби дав ему наводку. "Просто тому, що все це розтягнулося на певний промiжок часу. Спробуйте уявити, що було б, якби всi цi iнциденти сталися протягом двох-трьох днiв. Додайте до цього декiлька вибухiв... Що далi?
  
  
  "Тодi все може вибухнути", - зiзнався я. "Але це все ще зда"ться менi трохи неймовiрним". "Це заперечення висловлювалося багато разiв". П'"ро повернувся на сво"му високому крiслi поруч з ним, щоб вiдповiсти.
  
  
  "Ренцо може пояснити".
  
  
  "Якимось дивом Кендалл надали нам дворiвневий сценарiй", - сказав Ренцо. "I Стадс точно зна", як зняти щось подiбне досконало. Для iнтелiгентного i зацiкавленого глядача це ста" iстотним застереженням. Для iнших, i, на жаль, для бiльшостi це не що iнше, як жорстокий чорний гумор. I навiть для третього рiвня, для зовсiм безглуздих, це буде настiльки фантастичне видовище, що весь свiт обов'язково захоче придбати квитки".
  
  
  "Але ця iсторiя повинна залишатися жорсткою", - наполягав Лейн. "Чорний гумор, красиво. Але жодної комедiї. Думка про те, щоб назвати цю та"мну органiзацiю ЛАЛ, трохи її послаблю".
  
  
  " ЛАЛ ", - запитав я з повним ротом поленти.
  
  
  "Лiквiдацiя всiх форм життя", - пояснив Ренцо. 'Моя iдея. Але я не буду засовувати це тобi в пельку, Кендалл.
  
  
  "Фронт звiльнення Ефiопiї назвав себе ЕЛЬФ, ' - сказав П'"ро. - I в цьому не було нiчого смiшного.
  
  
  - Ну, дайте подумати, - сказав Лейн, зробивши особа генiя, якого мучать всi цi йолопи, але який намага"ться з ними жити.
  
  
  "З такими зiрками, як Камiлла i Майкл, - Ренцо махнув рукою в бiк крiсла, за яким середовищах натовпи шанувальникiв сидiв Майкл Спорту, - ми все одно могли б зробити це i заробити мiльйони".
  
  
  "Я зробила тiльки один фiльм, який втратив грошi", серйозно сказала Камiла. "Але з урахуванням цi"ї можливої продажу телебаченню це може бути просто не в рахунок витрат. Ти в безпецi, iнвестуючи в мене, Джеррi.
  
  
  - Жарт, - прошепотiв її ось на вухо, - з тобою нiкого не хвилю", вiн безпеки чи нi? В її ревматизму отримав ту звабну, бешкетну посмiшку.
  
  
  За чашкою кави з коньяком у мене була можливiсть поговорити з П'"ро про те, що мене сильно обтяжувало: про моїх озбро"них до зубiв переслiдувачiв. Я не мiг продовжувати кидати гелигнитовые бомби, якщо готель знову залишити свою кiмнату. Така маневр в умовах iнтенсивного руху наповнила б морг занадто великою кiлькiстю безневинних перехожих. У будь-якому випадку, занадто багато, щоб прикриватися Хоуком. Звичайно, я не могла сказати П'"ро, чому менi потрiбна ця свобода, щоб пiдтримувати зв'язок з АХ. Але зайва охорона номерами - дуже переконливий i правдоподiбний спосiб наблизитися до римлянину.
  
  
  "Це як нiби я... ну, не сам по собi", - пояснив я, покосившись на Камiллу, яка займа"ться тiльки що розмовляла з банкiром на iншому кiнцi дроту.
  
  
  Крихiтнi оченята П'"ро за рожевими лiнзами засвiтилися так, що я майже довiрив його прiзвисько Дон Лупо. - Я розумiю, наскiльки незручною може бути захист, - сказав вiн, скривившись i пiдморгуючи. "Майже кожного чоловiка, якого її знаю, дружби з Камiллою повинно бути досить, бiльш нiж достатньо, але я бачу, що цi розповiдi про вас, техасцах, не перебiльшення, Джеррi". Знову це пiдморгування. - Я подбаю про те, щоб в майбутньому такого обмежувального керiвництвом було трохи менше. Кiлька слiв вiдповiдним мiнiстерствам.
  
  
  - Думаю, однi"ї людини в лiфтi досить, - сказав я. "Якщо вiн пропустить мене, коли її, хочу, щоб мене залишили в спокої". "Один бiля лiфта на вашому поверсi i один у вестибюлi", - вирiшив для мене П'"ро. - Це хороша вправа для наших молодих офiцерiв. Але вас пропустять, якщо лiвою рукою потягнете за праву мочку вуха. Вигляда" так. Вiн показав це менi.
  
  
  Це був хороший, простий код. Моя повага до П'"ро, i без того висока, злетiло ще вище. Важливе роздратування зникло, але головний штопора лишився без вiдповiдi. Рендi постукав фруктовим ножем по краю келиха з брендi.
  
  
  - Зараз ми вирушимо у конференц-зал на другому поверсi, - оголосив вiн. "Тiльки члени групи
  
  
  " Нитка свiту", так що, боюся, нам поки що доведеться попрощатися з нашими тимчасовими гостями ".
  
  
  Коли обiдня група розпалася, подруги чоловiкiв-iнвесторiв i бойфренди жiнок-акцiонерiв надулися. Вони навколо нас, хто пiднiмався по сходах або пiднiмався лiфтом, були обмеженi активами в розмiрi не менше 300 000 доларiв кожен, плюс Лейн, письменник i кiлька технiкiв. Нас було тридцять, ми були склепаны мiцним кле"м грошей i жадiбнiстю, яка займа"ться повинна була пiти за цим.
  
  
  Її ненавиджу конференцiях, але й сесiя "World End" була трохи цiкавiше, нiж бiльшiсть iнших. Головним чином тому, що я напружував слух, щоб вловити щось, на що можна було б навiсити пiдозри Андерсона i мої.
  
  
  Лейн почав з короткого опису сюжету, який, наприклад, вже знав, ЛАЛ, група манiякiв, якi мають намiр пiдiрвати свiт в цiлому. Це буде зроблено шляхом запуску деяких вiдволiкаючих бомбардувань i провокування деяких iнцидентiв у призначених столицях i потенцiйних пожеж, запускаючи механiзм вiдплати Великої трiйки до того, як хто-небудь в будь-якiй точцi свiту проживе достатньо довго, щоб зрозумiти, що все це було помилкою.
  
  
  Там були вiдомi, неймовiрно секретнi аеропорти i приватнi армiї (навiть бiльш неймовiрнi для мене професiйно, нiж для iншої аудиторiї, яка займа"ться жадiбно все це проковтнула). Її я повинен сказати, що Лейн зробив це правдоподiбно i вклав хорошi емоцiї в двох головних героїв. Британський секретний агент, який проходить через весь цей змова, i його iталiйська господиня, яка займа"ться була введена в оману терористами, але i заводить з ним роман. Камiлла i Майкл пiдтримали бурхливi оплески, а Лейн передав короткий особисте виставка важливостi фiльму для его величезної аудиторiї: "Третя свiтова вiйна не тiльки можлива, але й, безсумнiвно, знищить цивiлiзацiю, як i нас". .'
  
  
  "Це все те, що говорили i про початку другої свiтової вiйни", - цинiчно пирхнув банкiр в ряду передi мною.
  
  
  - Голосування, що може трапитися, - сказала шикарна графиня поруч з ним. "Чи ви не дивiться навколо останнiм часом."
  
  
  Тепер настала черга Ренцо говорити; i вiн згадав iмена великих зiрок, якi будуть пiдiгравати.
  
  
  Потiм прийшов сер Х'ю зi стосами паперiв, щоб пояснити i захистити колосальний бюджет. До цього вся увага глядачiв була прикута, в тому числi i до мене. Це була майстерня презентацiя, i тепер її побачив, як сера Х'ю вдалося видоїти мiльйони своїх спiввiтчизникiв та iнших людей, i покласти ih на свiй особистий банкiвський рахунок. Нам одна частина не була осво"на, але якщо ви розкри"те її на кiлька часток, ви отрима"те акуратну диню, яку четверо партнерiв можуть акуратно роздiлити мiж собою, якщо вони не перерiжуть один одному горлянки першими.
  
  
  Його поведiнка, його манери, товариськi, але аристократичнi, mandriva linux, але нiколи не поблажливi, вiдповiдали його фiгурi. У нього були добродушнi i добре поiнформованi вiдповiдi на кiлька коментарiв его аудиторiй.
  
  
  "Нас один актор не кошту" 100 000 доларiв за два днi роботи".
  
  
  Сер Х'ю: "Це робить рекламу. Якщо вiн тверезий, i ми привнести его зараз у лiкарнi в Суссексi. Так?' Останнiй - захiднонiмецького промисловцю.
  
  
  "Грошi по страховцi здаються менi дуже надмiрними. Її плачу менше на рiк для всi мої заводи".
  
  
  Сер Х'ю: Менi вони теж здаються надмiрними, герр Шмiдт. Але саме тому страховi компанiї, так процвiтають. Але без божевiлля. Нам вдалося отримати частину найдорожчою у свiтi вiйськової технiки в якостi реквiзиту майже в безоплатну позичку. Ми повиннi бути максимально захищенi у разi, якщо один навколо наших B-52, який кошту" бiльше, нiж наш спiльний бюджет, може розбитися".
  
  
  На iншi питання також були данi вiдповiдi з таким же чарiвнiстю i достовiрнiстю.
  
  
  Останнiй акт був для Стадса Меллорi. Вiн говорив напрочуд складно потiм всього випитого брендi. Вiн пояснив, що " Потiк Свiтла " стане першим фiльмом, в якому повнiстю використову"ться комп'ютерне управлiння. Вiн розповiв, що вiдтворенi моделi мiст, флотiв i полiв битв.
  
  
  "Все це старомодним", - сказав вiн. - Але рiзниця в тому, що всi цi дрiбнi компоненти вбудованi в схему нашого основного комп'ютера. Її програмують, включаю машину, натискаю кнопку, i шiстдесят вiдсотковий " обидва кiнця свiту " запису"ться за один дубль ".
  
  
  Це викликало мiзернi оплески з боку досвiдчених в кiно iнвесторiв, якi на гiркому досвiдi освоїли, що нескiнченнi повторнi carinf.com не несе вiдповiдальностi морських битв в басейнi можуть виявитися майже такими ж дорогими, як i сам фiльм.
  
  
  "Для iнших сцен у нас " студiї Ренцо, яка займа"ться в даний час " найбiльшою в свiтi", - продовжив вiн. "Трафальгарська площа, Таймс-сквер, площа Згоди - всi вони там вiдтворенi. А третя знiмальна група зробить додатковi кадри на мiсцi по всьому вiдкритий басейн, як тiльки Баннi Сой"р i його оператори прибудуть сюди до кiнця наступної недiлi".
  
  
  П'"ро виступив, щоб подякувати всiх нас за довiру (i грошi) i сказати нам, що завтра буде екскурсiя в студiю Ренцо.
  
  
  Лейн запитав у Стадса, коли збори закiнчилися.
  
  
  "Нам потрiбна ще одна сцена", - сказав вiн. " Пiдiрваний такий гiгантський танкер. Вибуху газу в одному з його бакiв достатньо, щоб пiдняти весь корабель метрiв на триста навколо води. А коли всi баки повнi, у вас будуть милi i милi палаючої нафти. Iдеально вiдповiда" нашим намiрам, чи не так?
  
  
  Особа Стада розпливлося в схвальної усмiшцi.
  
  
  "Звучить здорово, Кен", - сказав вiн. - Але як вiн вибухне? "Все просто: Торпедою. Можливо, дистанцiйне керування з катера, - сказав Лейн. "Все, до чого можна доторкнутися. Це не можна пропустити. Жодним чином.
  
  
  "Вiдмiнно, Кен. Ви зробите для мене кiлька барвистих зображень, i я отримаю для вас модель цього танкер за менший час, нiж вам потрiбно, щоб написати цю сцену". Вiн зупинився i почухав потилицю. "Як ми знати, що одiна навколо цих супертанкерiв проходить через вузьку протоку, скажiмо, в наступний понедiлок? Канал, наприклад. А ще краще пiд Ленiнградом.
  
  
  "Я попрошу Мерi зателефонувати в одну навколо цих великих нафтових компанiй". Кен зробив позначку на зворотному боцi конверта.
  
  
  Стадс помiтив Камiллу i мене позаду нього.
  
  
  "Вiдмiннi iдеї, у цього хлопця, - хвалилися онлайн Лейна. - Я пошлю Сой"ра зняти справжнiй корабель, а потiм ми перейдемо до його вибуху в басейнi!'
  
  
  М'яко, але рiшуче Камiлла смикнула мене за лiкоть. "Я подумувала повернутися в готель, щоб щорiчно, як добре ти видужав, Джеррi", - сказала вона. - Потiм затишний пiзню вечерю в мо"му номерi, а потiм якого ми побачимо, як добре ти виправився. I треба вам ще якесь лiкування.
  
  
  Думка розмiром з комара гризла в глибинi мого розуму, але простота Камiлли задушила цю думку. Ми повернулися в Le Superbe, i нас нiхто не турбував в обидва кiнця дня i в обидва кiнця ночi.
  
  
  
  
  Глава 5
  
  
  
  
  Її прокинувся в сво"му номерi. Камiлла затишно притиснулася до мене, але як би радiсно все це нам було, її прокинувся з вiдчуттям неспокою за все втрачений час. Камiлла пригорнулася до мене, як чарiвна п'явка, а вартовi всi ще були в повному складi.
  
  
  Потiм мого першої денний зустрiчi з Камiллою у її номерi їй зателефонував П'"ро. Вiн тiльки радiсно розсмiявся i пояснив менi, що йому потрiбно якийсь час, щоб зв'язатися з будь-яким мiнiстром або генералом, так що я просто повинен був подбати про те, щоб тим часом трохи повеселитися.
  
  
  Отже, ми з Камiллою грали в Тарзана i Джейн, Ромео i Джуль"тту, Джуту i Джул, i так далi до обiду зi всiма стравами в її покоях. Потiм ми одяглися для короткої бесiди з сером Х'ю i Стадсом в кiмнатi Камiлли, перш нiж повернутися в мої апартаменти, де все ще стояв на сторожi дужий пiдлiток, з карабiном.
  
  
  В її натурi людина дiї, i те, що я робив зараз, було бiльше схоже на роботу для тих хлопцiв, яких Хоук назива" "агентами Дiка Ханнеса", особин, бiльш терплячих до безглуздої балаканини, нiж її, i що одна рiдка унцiя iнформацiя виходить за приблизно сорока лiтровий брудної роботи.
  
  
  Її балакав i намагався, наскiльки мiг, вирвати що-небудь корисне; але нi, нiчого. Сер Х'ю i Стадс обговорили невеликi переваги Ла-Маншу перед Фiнським затокою при вибуху цього супертанкера. Хоча вони говорили про iграшках, у ih ентузiазмi була якась непри"мна родзинка.
  
  
  - Але ви не розумi"те, Стадс, - сказав сер Х'ю. "В Гранд у вас " шанс, що палаюча нафта досягне i Дувра i Кале". Вiн виголосив назва французького мiста англiйською мовою .
  
  
  "Але якщо це станеться не в Перськiй затоцi, а перед Ленiнградом, - сказав Стадс, - ми можемо змусити цих росiйських вiдповiсти всiм, що у них " по артилерiї i ракет".
  
  
  "Сюжет досить, щоб росiяни могли вiдреагувати", - сказав сер Х'ю. "Iдея Кендалла також поляга" в тому, щоб ми на початку повнiстю знищили два мiста".
  
  
  "Добре", - зiзнався Стадс, вiдмовляючись вiд Ленiнграда на користь Дувра i Кале, як гравець у покер, викида" на стiлець свою погану руку. "Я накажу своїм хлопчикам-моделiстам зробити модель англiйської та французької берегової лiнiї". Вiн перекинув свою всоте подвiйну граппу.
  
  
  "Менi зда"ться, - наважився її прокоментувати, - що ви вклада"те чортову купу всього у тримiсячний графiк".
  
  
  "В цьому i принаднiсть комп'ютера, Джеррi, - сказав сер Х'ю. "Як тiльки Стадс завершить свою програму, ми за кiлька днiв зробимо те, на що в будь-якому подiбному фiльмi пiшли б недiлях". - Мiсяцi, - сказав Стадс. Вiн i сер Х'ю посмiхнулися одночасно.
  
  
  Її запитав. - " Коли ти почина"ш? Її б готель бути тут, але я подумував зробити перерву i з'їздити в Юнгфрау". Їй дозволив останньому складу назви швейцарської гори вiльно слiдувати за ним, уважно стежачи, щоб ih реакцi"ю.
  
  
  "Кравець вiзьми, ми почина"мо в серединi живота наступної недiлi", - сказав Стадс. "Як тiльки Баннi приїде сюди зi своїми операторами. Залишайся тут. Ви завжди можете побачити цю Юнгфрау. Крiм того, мила маленька Камiлла стоїть в моїй книзi набагато вище.
  
  
  Це все, що я дiзнався вiд сера Х'ю i Стадса. Великий жирний нуль. Ренцо i П'"ро пiшли по своїх справах.
  
  
  Його намагався добути з Камiлли ще кiлька фактiв про П'"ро, але вона, як i Розанна, побачила в цьому ревнощi i була цьому рада. Це мало що додати до того, що я вже знав. Як i у випадку з Розаной, її коментар був до дивацтва недбалим: "Ти повинен знати, що дiвчина повинна зробити кiлька речей, щоб просунутися в цьому кiносвiтi, Джеррi", - i знову з повагою: "Ти здиву"шся, якщо ти дiзна"шся, що вiн за людина. Я маю на увазi, для жiнок. Спочатку її сприйняв це як жарт, але вiн чудова людина, Джеррi, i не тiльки в полiтичному сенсi. У всiх своїх дiях вiн пiдходить до краю прiрви, i тодi у вас " мiсяцi, коли вiн вiддаля"ться вiд суспiльної сцени, щоб вiдпочити i подбати про себе".
  
  
  Останн" було чимось новим, i Хоук повинен розiбратися... якщо її коли-небудь знайду особисту свободу.
  
  
  Це були мої думки i розчарувань, коли її прокинувся. I в той момент, коли її прокинувся, перш нiж Камiлла поворухнулася, щось встало на мiсце з гучним стуком.
  
  
  У барре Стадс сказав, що справа не почнеться в обидва кiнця наступної недiлi. У клубi, потiм обiду, вiн попросив Лейна дiзнатися, який танкер проходить через Ла-Манш, або пiд Ленiнградом в понедiлок. А зараз був ранок четверга.
  
  
  Щось було не так або не так. Але якщо б це було так, це цiлком може вказувати на щось бiльш серйозне, нiж просто якась вiйськова гра в мiнiатюрi.
  
  
  Як агент AX в ранзi Киллмастера, їй вже бiльш нiж достатньо використав свої таланти в iнших завданнях, щоб пiдтримати милих юних ледi або позбавитися вiд менших членiв клубу, як я зробив кiлька ночей тому. Тепер у мене була якась зачiпка, i бiса мало часу, щоб перевiрити її. Мiй день був роздiлений на ранковий вiзит в студiю. Її повинен був стримати цю обiцянку, якщо б не готель зiпсувати i свою роль, i можливiсть дослiджувати тiльки мiсце. Потiм був обiд, за яким послiдувала ще одна обов'язкова зустрiч з Ренцо i його адвокатами, на якiй його мав виписати свiй чек. Згiдно мою Ролексу, зараз було 6:45 ранку.
  
  
  Її вислизнув навколо смiття, не потривоживши Камiллу, пройшов у вiтальню i вiдкрив дверi.
  
  
  Годинникового бiльше не було.
  
  
  Її повернувся, i швидко i тихо одягнувся. Написав їй записку, повну нiжностi, в якiй сказав Камiллi, що бiжу по справах i побачуся з нею цим ранком.
  
  
  Потiм її був зовнi.
  
  
  У лiфта стояв вартовий, але його подав ему сигнал мочкою вуха, як i домовився з П'"ро. Охоронець усмiхнувся i дозволив менi увiйти в кабiну лiфта. Те ж саме з охоронцем в холi. Вiн теж посмiхнувся. Я не знаю, що за iсторiю розповiв їм П'"ро, але менi було все одно.
  
  
  Вулицi були практично порожнi, i будь-яке таксi, подъезжающее до готелю, може належати iншiй сторонi. Її пройшов п'ять кварталiв до Центрального вокзалу i взяв таксi без черги. Вiддав її водi"вi напрямок на кут бiля будинку AX-iн-Трастевере. У мене не було нiякої симпатiї до цього надокучливого Гилкристу, i вiн був майже впевнений, що тепер його можу отримати допомогу Хаймана i його поплiчникiв з ЦРУ для роботи.
  
  
  Її прийняв звичайнi запобiжнi заходи, розплатившись з водi"м, i, переконавшись, що за мною не стежать, незабаром опинився бiля дверей будинку.
  
  
  Хайман вiдкрив дверi. Та ж млява постава i поведiнка, що й ранiше; соннi очi, одягнений в яскраво-зеленi пiжамнi штани i стару армiйську сорочку навколо бавовни. Вiн вiдразу ж був у режимi очiкування, як тiльки її, увiйшов всередину.
  
  
  "Ти отримав ту посилку, яку залишив їй в готелi?" Жодного похмурого небажанi з Гилкриста. Розумний молодий агент, все ще захоплений грою.
  
  
  "Отримано, прочитано i збережено". - Я постукав у голи. "Потiм знищив. У мене " дуже мiзернi пiдказки i кiлька питань до DC. У вас " черга?
  
  
  "Просто перетворювач мови", - сказав Хайман. - Але цього достатньо. Крiм того, її бiльше не можу. Старий Gil - наш генiй спiлкування. Голос чому вiн трима" всi важкi фiгури в Парiолi. Не дайте себе обдурити цього сварливому старому, Картер. Вiн зна" про радiо, обробцi даних i комп'ютерному програмуваннi бiльше, нiж будь навколо цих так званих експертiв. Вiн завжди готовий в разi небезпеки, але ему подоба"ться прикидатися простим бухгалтером, якi працюють з дев'яти до п'яти".
  
  
  - При"мно знати, - сказав я. - Але що менi зараз потрiбно, так це розмова. Спочатку з рiдної базою, потiм з вами. Де телефон?
  
  
  Ми пройшли в задню кiмнату, де Хайман, мабуть, спав на сгорбленном бахар"в. Вiн влучно штовхнув його одним кiнцем, i в розiрваному плюше виявилася висувна дошка зi знайомим червоним телефоном.
  
  
  - Менi залишитися або пiти? - запитав Хайман.
  
  
  - Продовжуйте слухати, - сказав я. "Можливо, з цього моменту ви вже засекреченi на випадок, якщо менi знову доведеться мати справу з навмисним чи мимовiльним зникненням".
  
  
  - Так, - сказав вiн. - Я чув про тво"ю маленькою прогулянцi вiн вночi. У тихому Рiме у нас зазвичай не бува" таких дiй. Вiн упав у крiсло, коли її натиснув кнопку на телефонi для прямого зв'язку зi штаб-квартирою АХ.
  
  
  Пролунав дзвiнок.
  
  
  "Чотири години ранку, якщо ти ще не зна"ш", - сказав голос Хоука.
  
  
  Її представив його в порожньому кабiнетi, з великим термосом з кавою, величезною кухлем i стосом паперiв на столi перед ним, його довгi пальцi нетерпляче постукували, вивчаючи данi.
  
  
  Без подальших уявлень її розповiв йому про своїх останнiх 24 годинах i вимушеної бездiяльностi.
  
  
  - Гаразд, гаразд, - пробурмотiв вiн. "Якщо " щось, що я ненавиджу, так це людини за AX, який вибача"ться перед самим собою. Її знаю, що Рим не джунглi, тому, якщо ви дозволити себе викрасти, ви не можете звинувачувати ih за те, що вони слiдкують за вами. Скажи що-небудь позитивне для рiзноманiтностi. Її обiзнаний з повним вiдображенням всього пройденого, а також ретельному просiвання власних отриманих даних. Але навiть при такому виборi менi знадобилося добрих п'ятнадцять хвилина, щоб деталiзувати всi розмови, як в спальнi, так i тi, якi носити бiльш соцiальний характер. Крiм того, її, подiлився з ним своїми спостереженнями, якi могли б мати якесь вiдношення до мо"ї мiсiї. Якщо ви в чомусь сумнiва"теся, не залишайте це без уваги; це було вбито у нас пiд час нашого навчання. Так що менi довелося включити кiлька розмов, якi здавалися менi тарабарщиною, але могли б мати сенс для хлопцiв на задньому планi у Вашингтонi, якби вони згодували ih комп'ютерiв.
  
  
  Хоук все це вислухав, а заодно зробив запис розмови на магнiтофон для бiльш ретельного вивчення згодом.
  
  
  "Подивимося", - сказав вiн, коли її закiнчив. "Не так wouldnt i погано помiтити цю помилку з датою на танкерi".
  
  
  "Не так нiбито погано" Хоука було приблизно еквiвалентно урядової медалi.
  
  
  "Тепер задавайте питання про те, що ви хочете, щоб ми тут зробили", - сказав Хоук.
  
  
  "У мене " два з мiцною основою i двома припущеннями", - сказав я. "Першим прiоритетом " цей танкер. Ви можете зробити так, щоб в понедiлок в Ла-Маншi не було супертанкера? I у вiвторок теж?
  
  
  - Нема" проблем, - сказав Хоук. "Енергетичний криза закiнчилася, i нашi контакти з великими судновласниками налагодженi. Тому вони прискорюються або вповiльнюються настiльки, щоб зберегти цю дiлянку чистим".
  
  
  - А Ленiнград?
  
  
  "Цей твiй дивний приятель, Стадс, зда"ться, не зна", що там нема" нiяких причальних споруд, щоб причалити який небудь супертанкер", - сказав Хоук. 'Наступний штопора.'
  
  
  "Менi потрiбен повний доповiдь з цього швейцарському банку в Лугано i ще небагато даних по П'"ро Сiмки", - сказав я. "Обидва можуть пiти на цю лiтеру L, в нарисi Андерсона: Лугано i Дон Лупо. "Це не такий wouldnt i складно, - сказав Хоук. "Але з цим Маленьким Гiгантом буде трохи складнiше. У вас вже " все, що ми могли б розкопати, але я подивлюся, що ще можу для вас зробити.
  
  
  - В тому ж контекстi, - сказав я, - слiд перевiрити всi будинки вiдпочинку в Суссексi. Туди вирушили лiкуватися Стадс i Ренцо. I у мене таке вiдчуття, що П'"ро колись був там клi"нтом. Ймовiрно, пiд iншим iм'ям. Але його зрiст повинен бути пiзнаваний.
  
  
  Згодиться, - сказав Хоук. "I це все?'
  
  
  "Ще одна-- думаю, - сказав я, - i одне прохання".
  
  
  - Йдемо!
  
  
  - Це припущення дуже розпливчасто, - сказав я. - Але, може бути, вашi фiнансисти добре попрацюють над "Магнамутом", страховою компанi"ю, яка займа"ться дикту" полiтику "обидва кiнця Свiту" . Якщо вона пiдозрiла, це може означати, що це спосiб перемiстити багато грошей".
  
  
  - Кравець вiзьми, - сказав Хоук. "Ми не агентство для необережних громадян".
  
  
  -- Кравець, начальник, -- заперечив я, АХ теж не фiнансова компанiя, а у вас " пiвмiльйона, якi ви можете незабаром втратити тiльки для того, щоб пiдтримувати мо" прикриття. Якщо дiзнаюся, що грошi зникають, її я повинен дiзнатися, куди вони йдуть i чому. I, може бути, Андерссон саме це i готель дiзнатися. - Добре, - прогарчав Хоук. - А прохання?
  
  
  "Її готель би мати повний контроль над Хайманом, тутешнiм агентом ЦРУ, - сказав я. "Я також готель би мати право використовувати Гилкриста, на всяк випадок".
  
  
  - Згоден на Хаймана, - сказав Хоук. - Я вже подбав про це. Гилкрист - старий дурень, але якщо ви дума"те, що ви його використовувати її подивлюся, що зможу зробити. Але чому вiн? Її можу привести вам пiдбiрку iнших агентiв в цьому районi, що на десять рокiв молодше его, i в двадцять разiв краще.
  
  
  - Я не хочу його залишити, - сказав я. "Електронний вiн генiй. Що-що у мене в голов, Голова, занадто глибоко, щоб навiть розповiсти вам, але якщо її зможу зiбрати все во"дино, менi дуже скоро може знадобитися цей Гилкрист.
  
  
  - Якщо ти так стриба"ш, - сказав Яструб, - я тебе его забезпечу. Якщо тiльки ви не придумали римський вiрус, яким заразився Клем Андерссон.
  
  
  "Якщо так, - сказав я, - то Гилкрист може бути лiками вiд того, щоб не скiнчити так, як Клем Андерсон". Хоук закiнчив з сумним, але схвальним гарчанням.
  
  
  ************
  
  
  Хайман пiднявся. - Отже, я твiй чоловiк, - сказав вiн з усмiшкою. - Що менi робити, бос? - Бог зна", коли прийде час, - сказав я. "Тiльки двi речi на даний момент". Її, подивився на годинник i побачив, що стрiлки показують рiвненської вiсiм годин. Мене не чекали у будинок Лоренцо Контi ранiше десяти годин. З римським трафiком можна було додати пiвгодини до кожної зустрiчi. "По-перше, давайте подивимося, що я знаю на даний момент i що навколо цього можна отримати. По-друге, зв'яжи мене з дiвчиною Клему, Корою, протягом години. Може, вона нам хрону не зна", а може, щось зна", не усвiдомлюючи важливiсть его.
  
  
  Хайман запхав червоний телефон назад у його лiгво в старому бахар"в i вже набирав номер на звичайному телефонi, що стояв на хиткому столi.
  
  
  - Кора? - сказав вiн, скажiмо потiм двадцяти гудков.
  
  
  "Звичайно, його знаю. Але ти бодрствуешь . Гей, її буду в тебе через пiвгодини з людиною, яка займа"ться хоче поговорити з тобою. Iнший Клему з дому... Америка, звiдки ще... ? Її знаю, але вiн хоче поговорити з тобою. Так що залишайтеся на мiсцi, поки ми не доберемося туди. Може бути, її i куплю тобi чашку кави з корнетто. А якщо цього недостатньо... - Вiн трохи знизив голос, - ...подумайте ще раз, хто допомiг вам розiбратися з труднощами, пов'язаними з вашим тимчасовим видом на проживання. Поки що .
  
  
  "Вона тут." Вiн повернувся до мене i селл. "Тепер дайте менi знати, що менi потрiбно знати".
  
  
  Як агент, її волiю дiяти поодинцi, але бувають випадки, коли добре мати когось поруч, щоб перевiрити свої теорiї. Це був один навколо таких моментiв, i Хайман був хорошим, жорстким i розумним хлопцем для цi"ї роботи.
  
  
  "Ми дiзналися це...", - сказав їй ему. Я не буду повторювати сво" резюме, але з Хайманом гра" i з дозволами Хоука її не шталь стримуватися, за винятком, мабуть, декiлькох подробиць про таланти Камiлли i Троянди.
  
  
  "Поки мене не викрали Горила в картатiй куртцi i Пепе, - продовжив я , - я думав, що Андерсон зiйшов з розуму, i побачив дуже багато загроз у звичайнiй киноафере. Це захоплення ih питання нагадали менi тодi про щось бiльше. Але, з iншого боку, менi зда"ться, що Рэндзо i його спiльники чистi, тому що їм довелося б чекати, поки мiй чек опиниться в ih розпорядженнi, перш нiж вони могли б лiквiдувати мене.
  
  
  "Я не бачу в цьому великого потенцiалу", - сказав Хайман. - Та не дуже.
  
  
  "Тепер йде розумна частина," сказав я. "Я почав думати в iншому напрямку. Що станеться, якщо цей фiльм " Нитка свiту " - не бiльш нiж свого роду прикриття, змушу" речi розчинятися в повiтрi? Звичайнi кiношники теж лохи. Вони думають, що можуть посмiятися над своїми iнвесторами. Але в процесi вони накопичили достатньо багато небезпечної зброї, щоб невiдома третя сторона перетворила в сценарiй "обидва кiнця Свiту" в реальнiсть".
  
  
  Хайману знадобилося кiлька хвилин, щоб все обдумати. "Неправдоподiбним", - сказав вiн. - Але можливо.
  
  
  "Тодi ця груба помилка Меллорi минулої ночi знову змiнили ситуацiю", - сказав я. "Якщо " змову з метою знищити свiт, i вiн плану" пiдiрвати супертанкер, вiн повинен бути в цьому замiшаний. Так що, можливо, хтось навколо компанiї "World End" замiшаний в цьому. Може бути, частина групи - змовники, а решта тупi iдiоти.
  
  
  Хайман кивнув.
  
  
  "Якби це була iнша група людей, - пояснив я, - чи якесь iнше мiсце з меншою натовпом i меншою кiлькiстю полiцiї, нiж у Рiме, її мiг би просто пiти туди i розколоти кiлька значення навички нападу. Поки її не почув правду.
  
  
  - Але якщо ви зараз расколете кiлька значення навички нападу i змусити П'"ро задавати якiсь питання в сенатi, буде дуже непри"мних ситуацiй для его превосходительства, нашого посла, i для вас самих, перш нiж ця пиятика скiнчиться. Ситуацiї, коли ЦРУ, а також АХ бiльше не зможуть тебе терпiти, - закiнчив за мене Хайман. - Так що ж його робити, крiм як познайомлю тебе з Корою? "Назвiть своїх людей по iменах в цьому списку", - сказав я, простягаючи йому було надрукований список iмен колег-iнвесторiв, який менi на зустрiчi за обiдом. "Особлива увага до зв'язкiв Меллорi. Вiн вiдомий режисер, але вiн проклав собi шлях через країни незвiданого. Починав у студiї в якостi пiдручного, пройшов шлях через свою технiчну майстернiсть в кiно, i на цьому шляху було кiлька сумнiвних моментiв. Це займе вас на сьогоднi. Якщо щось трапиться, їй постукаю в твої дверi. В iншому випадку побачимося завтра вранцi в цей же час. Хайман вискочив з нiчної сорочки, надiв джинси i линялую водолазку, сандалi i медальйон, зроблений навколо старого хреста СС.
  
  
  - Вибачте за безлад, - без потреби сказав вiн. - Але це всього лише мiй робочий костюм.
  
  
  Вiн вивiв мене на вулицю. Ми перетнули дорогу i вийшли на вузьку вуличку бiля площi Санта-Марiя. Ще одне старе будiвлю i на поверсi на другому поверсi.
  
  
  Кора вiдкрила нам дверi. Маленька смаглява дiвчинка з блiдим обличчям; не гламурний, але похмуре обличчя на гарному тiлi, прихованому в яскравих, модних штанях i широкому вовняному светрi. Через ee плече її, глянув на прокурену кiмнату, в якiй пахло затхлим ладаном i гашишем. Простiр, яке колись було змолоду, як затишне i веселе мiсце з барвистими плакатами i розкиданими подушками, але з-за вiдсутностi самовiдданостi i грошей, навпаки, рiзко опустилося i тепер перетворилося в маленьку мишачу нору. Iнша маленька мишка, кiлька пухкенька чорна дiвчинка, лежати, не звертаючи уваги на безлад, i спав на розкладачцi, пiд полуукрытым iндiйським покривалом.
  
  
  - Можу його отримати вiд вас чашку кави? - запитала Кора у Хаймана, навiть не глянувши на мене.
  
  
  'Звичайно. Ходiмо. Це Джеррi Карр. Кора, Джеррi.
  
  
  - Привiт, - сказала вона без ентузiазму. Ми спустилися по сходах. Зовнi ми пiдiйшли до еспресо-бару на розi, i в таку гру на столик. Потiм вона запитала: "Ти... ти був другом Клему?"
  
  
  "Клiвленд". Її порився в пам'ятi попросив бiографiї Клему. "Ми росли разом. Вiн нiяк не мiг вирiшити, стати чи ему актором або письменником. У мене була можливiсть побувати в Рiме, так що я вирiшив пошукати його. Але потiм її почув..."
  
  
  - Тут вiн теж не змiг цього вирiшити, - сказала Кора. Офiцiант принiс гей паруючий подвiйний еспресо, а потiм першого ковтка на блiде обличчя повернулася якась життя. "Бiдний Клем. У нього була робота по запису англiйських текстовий, i вiн подумав, що мiг би працювати в американськiй газетi. Але ця робота завжди була завтра або на наступному тижнi. Вiн жив недалеко звiдси, i її переїхала до нього. Два мiсяцi потому... Бвам! Хтось вбива" його i кида" у воду. Її зовсiм не в собi. Блiн!'
  
  
  - Христос, - сказав я. "Клем нiколи не здавався..."
  
  
  - Ти що, якась релiгiйна какашка?.
  
  
  Не будучи релiгiйним байстрюком або переконаним богохульником, її зцiпив зуби i шталь чекати. Її б не шталь налаштовувати проти Кору себе, але не ранiше, нiж у мене буде хоч якась iнформацiя.
  
  
  - Вибачте, - сказав я, - але я маю на увазi, що Клем був не з тих хлопцiв, якi перетворю" когось у ворогiв. На самому делле у нього взагалi не було ворогiв".
  
  
  - Це не так, - впевнено сказала Кора. Вона спохмурнiла. "Я маю на увазi, що вiн був якимось нечупарою. Її визнаю це, але вiн був милим нечупарою. Ми також непогано ладнали, i у мене не було нам одного надмiрно ревнивого коханця-латиноамериканця".
  
  
  Її надутi дитячi губи були стиснутi в натягнутою лiнiї самоконтролю. "Нам подобалися однi i вони ж речi. I не тiльки поверхово. Клем був сповнений мiстики, i менi це подобалося. Таро, Iцзин, трансцендентальна медитацiя. Юнг.
  
  
  Мої вуха хто навострився. "Що ви сказали?'
  
  
  - Юнг, - пiдтвердила вона. "Для Клему Фрейд був не чим iншим, як старим вiкторiанським неврологом для перевтомлених вiденських тiточок. Але, за його словами, Юнг був на правильному шляху з цим колективним пiдсвiдомiстю i его унiверсальними мiфами, чи зна"те ви".
  
  
  - Я цього не знав, - сказав я. "Мабуть, почалося потiм Клiвленда". 'Не знати цього.' Кора знову стала сварливою, але я продовжував наполягати на тому, що може бути справжньою зачiпкою.
  
  
  "Ви пам'ята"те що-небудь, що вiн говорив про Юнге?" - "Просто цi психiатри не розумiли його в цi днi", - сказала вона. - Вам нас, а не Гнiздо. У нього також було iм'я для тих спостерiгачiв за душами. Вiн називала ih Юнгами.
  
  
  "Що вiн мав на увазi пiд цим?" Її попросив.
  
  
  "Ну, за його словами, бiльшiсть психiатрiв лише забезпечували людям alibaba, i не з'ясовували, чому саме вони так сказилися", - сказала вона. "Так що пацi"нти просто продовжують сходити з розуму, тiльки трохи гiрше. Де сам Юнг прорiзав всю цю нiсенiтницю i показав, як людям змiнити себе. Тiльки справжнiй Юнга - це важка дорога, i "юнги" роблять вигляд, що можуть пiти по найкоротшому шляху набагато простiше. Але яке, кравець вiзьми, все це ма" вiдношення до тебе, хлопче?
  
  
  - Не кожен день вбивають мого друга, - урочисто сказав я. (У деяких командах AX це вiдбува"ться через день, але це iнший штопора.) "Її готель дiзнатися про це якомога бiльше".
  
  
  "Тодi ти або хворобливий стерв'ятник, або маленький детектив", - сказала вона, вiдсуваючи стiлець вiд стiльця. "Я не дуже люблю стерв'ятникiв, i з мене досить аматорського розшуку Клему. Так що дякую за каву i до побачення .
  
  
  Було вже пiв на дев'яту. У мене була найкраща крупиця золота, на яку її тiльки мiг сподiватися, тому її допустив гей пiти без коментарiв.
  
  
  Її попрощався з Хайманом i взяв таксi до готелю. У вестибюлi у мене з'явилося щось знайоме, невимовне вiдчуття, що за мною спостерiгають. Але це також може бути через часового в лiфтi. Крiм того, її все одно нiкуди не збирався, крiм сво"ї кiмнати, так що залишив його в спокої.
  
  
  Люкс був безлюдний. Просто повiдомлення, написанi широкими мазками губної помади на дзеркалi в спальнi, щоб нагадати менi про Камiллою.
  
  
  "Ти скотина i пiдлий дикун", - написала вона великими великими лiтерами. "I, сподiваюся, що як можна частiше за мене будуть мстити. Побачимося пiзнiше в студiї. Нема" пiдписiв. Настiльки ж велика приписка PS. "Ти залишив менi жахливi синцi . Це буде ще одна при"мна стаття в бюджетi на косметику. День.'
  
  
  Її поголився, швидко переодягнувся i знайшов лiмузин, який терпляче чекав, щоб вiдвезти мене в центр iмперiї Лоренцо Контi.
  
  
  Рэндзо i його безпосереднi пiдлеглi провели нас mimmo макетiв мiст, якi мали бути зруйнованi перед Кiнцем Свiту, i вiдвезли нас на розчищену будiвельний майданчик, щоб показати ще бiльше вiйськової технiки. Вiд арабських танкiв до вогнеметiв, плюс ще ряд речей, якi досi тхора були в забороненому списку. Ми переправилися на двох вертольотах в Анцiо, який виглядав так, як нiби вiн був в агонiї останнього вторгнення, з частинами, запозиченими у Шостого флоту та iнших вiйськово-морських сил НАТО, а також з кiлькома майстерно збройними швидкiсними катерами, наданими iзраїльтянами.
  
  
  Здавалося, що Ренцо i П'"ро з допомогою сера Х'ю i Стадса могли отримати формулу водневої бомби вiд Гаррi Трумена без втручання Розенбергiв i Фуксов. В кiнцi майданчика було два величезних складу, якi ми не вiдвiдували. Коли її запитав, що там, менi вiдповiли, що це сховище реквiзиту по всьому минулих фiльмiв. "Коли-небудь перетворю її его в музей", - сказав Ренцо.
  
  
  Це може бути правдою, але я не думав, що не буду чекати, поки у мене не буде рiшення купити квиток. Цi склади просто попросили провести бiльш ранн" розслiдування.
  
  
  Ми повернулися в адмiнiстративну будiвлю, де Стадс влаштував невелике шоу на сво"му комп'ютерi. У нього була невелика макетна село, навколо якої зосереджувалися танки i артилерiя на пагорбах навколо нах. Крiм того, ряд маленьких, рухомих солдатiв в масштабi.
  
  
  Стадс махнув сво"ю перфокартой в повiтрi, потiм встромив її в слот маленького комп'ютера, i все почалося.
  
  
  Танки i броньовики рушили вперед; артилерiя обстрiляла сiльську площу запальними бомбами; спалахнув вогонь, маленькi фiгурки заворушилися i впали. На все пiшло три хвилини.
  
  
  "I тепер ми отриму"мо деяке уявлення про те, як це буде виглядати на екранi", - сказав Стадс з гордiстю маленької дитини. Вiн записав всю сцену на вiдео, i потiм того, як ми клаца" вимикачем, який занурив усю кiмнату в темряву, ми отримали дiй, що в кiнцевому пiдсумку буде виглядати так як на настiнному екранi. Це було неймовiрно. Це було дуже що таке п/. Навiть маленькi солдатики реально пересувалися, билися, падали i вмирали на великих вiдстанях. "Звичайно, це буде перемежовуватися зйомками крупним планом на знiмальному майданчику", - пояснив Стадс. "Але, Боже мiй , глядач отриму" бiса багато воїн за вашi грошi".
  
  
  Її повинен був визнати, що все це було дуже вражаюче, але демонстрацiя технiчного майстерностi Стадса не розвiяла моїх пiдозр.
  
  
  Ренцо влаштував нам чудовий обiд в їдальнi для спiвробiтникiв студiї. У Камiлли, схоже, не було нiяких образ, крiм того, що вона час вiд часу дратувала мене. А П'"ро, частково зацiкавлений мо"ї ранньої прогулянкою, весь посмiхався i зле дивився.
  
  
  Посеред цього хаосу мене покликали до телефону, точнiше, в розкошi Ренцо, менi пiднесли телефон. Що ускладнювало завдання робило її ще бiльш заплутаною, оскiльки голос на iншому кiнцi лiнiї належав Розане, а Камiлла сидiла поруч зi мною.
  
  
  - Привiт, Джеррi, - сказала вона своїм хрипким медовим голосом. - Ти говориш з Розаной.
  
  
  - О, привiт, - обережно сказав я.
  
  
  "Це звучить не дуже сердечно," сказала вона. - Ти кажеш... нiби розмовля"ш з чоловiком, Джеррi.
  
  
  - Сподiваюся на це всiм серцем, - сказав я.
  
  
  - Ой, Ой, - хихикнула вона. "Ви знаходитесь колах самих рiзних людей. Може бути, такi люди, як синьйорина Кавур?
  
  
  - Ну, щось в цьому родi, - зiзнався я.
  
  
  "У такому разi, коли її побачу тебе знову, ти будеш поцелован у нiс, у вуха, на пiдборiддя..." Розанна почала давати точне i бешкетне опис того, куди вона буде надсилати всi цi поцiлунки, мабуть, приймаючи задоволення вiд мого безпорадного приниження, як якщо б вона була тут особисто.
  
  
  -- Так, синьйорина Мартi... Нi... я розумiю ...
  
  
  Її балакав на сво"му кiнцi лiнiї, як нiби це був спа розмова.
  
  
  Скориставшись повною мiрою моїм невдалим положенням, Розанна стала серйозною.
  
  
  "Пам'ята"ш, коли ми останнiй раз бачилися , її говорив про мислення?" - рiшуче запитала вона. "Я подумала," сказала вона. Набагато бiльше, нiж це було можливо, коли ми були разом у смiття. Я думаю... Я подумала, Джеррi, i я була дурепою. У мене " багато важливих речей, щоб сказати вам.
  
  
  - Чудово, - сказав я, приховуючи сво" хвилювання. - Де ви зараз, синьйорина Мартi?
  
  
  - У моїй квартирi, - сказала вона. - Ми можемо поговорити сьогоднi нiяк не коли? Її, сподiваюся, що як можна швидше.
  
  
  "У мене потiм обiду призначена зустрiч з кiношниками", - сказав я. Її анiтрохи не мiг пройти mimmo цього, не розкривши сво" прикриття. - Але, може бути, близько половини п'ятого? - Добре, - сказала вона.
  
  
  У мене закрутилася гол. Можливо, Розанна була "диною людиною, який мiг розплутати заплутаний клубок ниток, яким стало мо" завдання. Якщо так, то вона представляла небезпеку для тих же людей, якi намагалися пiдсмажити мене вiн вночi за межами Риму. Вона може бути чудовою дiвчиною, але у нах не було газової бомби. Менi залишалося зробити тiльки одне. Її не мiг витягнути Хаймана по его гнiзда. Її також не мiг дати гей одiна навколо двох контактних адрес по телефону. Але у нас все ще були вони в два грiзних часових в Le Superbe.
  
  
  - Якщо ви можете пройти вiдвертi до мене в готель, синьйорина, - сказав я, дозволивши сво"му голосу бути настiльки тихим, що мене ледь чутно. 'Протягом години. Почекайте мене там, у моїй кiмнатi. Їй накажу вас прийняти, i тодi, впевнений, ми владна"мо це штопора до нашого обопiльною задоволенню.
  
  
  Її повiсив трубку. "Нафтовики", - сказав я. Камiлла i Ренцо якийсь час дивилися на мене. "Не залишають мене в спокої". Нам один навколо них, здавалося, не хотiв питати чи дiзнаватись про що-небудь.
  
  
  П'ятнадцять хвилина потому, вибачившись за те, що йду в туалет, її вставив рядок скидання в таксофон. Їй подзвонив в "Ле Суперб" i наказав черговому проiнструктувати часових впустити мiс Morandi в мiй номер, i простежити, щоб її нiхто не турбував.
  
  
  Її повернувся до П'"ро, Ренцо, Камiллi iншим з почуттям полегшення.
  
  
  Нарештi компанiя розпалася. Менi довелося швидко пiти з Ренцо за деякими документами i пiдписати чек в офiсi адвоката. У П'"ро було будь-яку справу, потрiбно було подбати. Камилла сказала, що у нах призначена зустрiч зi своїм учителем мови в 4 години, але, можливо, ми могли б повечеряти i потiм цього. Їй сказав, що менi це подоба"ться, i що, якщо щось пiде не так, ми могли б зустрiтися пiзнiше. Менi потрiбна була свобода дiй у всiх напрямках, тому що я не знав, що Розанна готелю менi сказати.
  
  
  Її намагався не здаватися вiдверто нетерплячим пiд час нашої поїздки назад в мiсто i нескiнченного обговорення договору. Яструб стверджував на те, щоб менi надали iтало-американського адвоката, щоб все виглядало дуже правдоподiбно. I адвокат стверджував про те, щоб прочитати всi другоряднi пункти двiчi, один раз на iталiйському i один раз на англiйськiй. Потiм були проблеми з перевiркою пiдпису в банку, i коли все владнали i опечатали, було вже п'ять годин. Le Superbe знаходився всього в декiлькох кварталах вiд готелю. Ввiчливо, але наполегливо її вiдхилив прохання Ренцо пiти в клуб i випити, щоб вiдсвяткувати цю подiю.
  
  
  "Тепер ти один навколо нас, Джеррi, - сказав вiн.
  
  
  Її сказав йому, що нам краще вiдсвяткувати разом пiзнiше того ж вечора, i було б несправедливо пiднiмати тост разом без П'"ро, Стада, сера Х'ю, Камiлли i навiть Майкла Спортса.
  
  
  - Ти прав, Джеррi. Але сьогоднi ми гратися велике свято. У залi Монца або де-небудь на дискотецi. Її ї всiм подбаю.
  
  
  'Добре.' Її потиснув йому руку i помчав швидкою риссю по жвавому тротуару.
  
  
  Часовий у вестибюлi схвально кивнув, коли її, повернувся i сказав, що мої апартаменти дiйсно впустили молоду дiвчину. Почала другий вартовий на мо"му поверсi пiдтвердив це.
  
  
  Її вiдчинив дверi i крикнув: "Розанна", i виявив її соковите, гарне тiло, розпростерте на мо"му лiжку, з розрiзаною вiд вуха до вуха ши"ю.
  
  
  Рясним кiлькiстю кровi хтось написав щось по-iталiйськи у дзеркалi, в тому самому дзеркалi, яке зовсiм недавно було списано губною помадою Камiлли.
  
  
  "Смерть зрадникам".
  
  
  Її тiло було ще теплим.
  
  
  
  
  Глава 6
  
  
  
  
  Її послав Розану на смерть. З мо"ї зухвалої упевненiстю в запобiжнi заходи Le Superbe його вiдчував, як нiби це моя рука орудувала гострим як бритва лезом, щоб порiзати її прекрасну шию.
  
  
  Її думав про це, але не впадав у нерiшучiсть, вiд вiдчаю чи провини. Агент AX - людина, але вiн не може дозволити зовнiшнiм наслiдкiв емоцiй захлеснути его, незалежно вiд того, наскiльки глибоко вони вiдчуваються. Хоча подумки проклинаючи себе за свою дурiсть, її вже пакував мiнiмальна кiлькiсть багажу, необхiдне для безпечного вiдступу. Ясно було одне: веселий, схиблений на сексi техаський нафтовий playboy Джеррi Карр припинила сво" iснування i був так само мертвий для мо"ї мiсiї, як бiдолаха Розанна.
  
  
  Ренцо i П'"ро змогли виправдати мене у вбивствi двох бандитiв. I у П'"ро було достатньо полiтичної влади, щоб уберегти мене вiд звинувачення у вбивствi Троянди, якщо її выбегу в коридор i пiднiму на сполох. Але навiть всi зусилля П'"ро не змогли б зупинити довгий, тривалий процес iталiйського правосуддя, з якими менi довелося зiткнутися. Днi допитiв, можливо, iзоляцiя в якостi ключового свiдка. I, без сумнiву, за мною знову буде цiлодобове стеження. I все це в той час, коли менi потрiбно було, як можна бiльше свободи пересування.
  
  
  Її змiг кинути все, крiм того, що було на менi, i легко переноситься дипломатичного портфеля з запасними газовими бомбами, бо"припасами для "Люгера", глушником та ще кiлькома нешкiдливими предметами спорядження. Її переодягнувся. Її змiнив чорнi лакованi балетнi тапочки на пару грубих сандалiй, якi у перше були зручними, а два квадратних каблука були мiсцями для прийому їжi речей. Лiвий для важкого кастета, правий для вбудованого радiоактивного трекера.
  
  
  На мить її постояв бiля задньої спинки залитiй кров'ю лiжка i мовчки пообiцяв Розане, що де-небудь по дорозi в рамках сво"ї мiсiї, якщо це можливо, її помщуся за нах.
  
  
  Часовий наприкiнцi зал моргнув, коли її так швидко повернувся в зал. Тому йому було дозволено побачити Розану у всьому її живiй красi, i вiн не розумiв, що чоловiк не може затримуватися ще трохи. Але з американцями, здавалося, малося на увазi вираз його, ви нiколи не знали. Її подав сигнал часовому у вестибюлi i отримав вiд нього такої ж недовiрливий погляд. Але ще бiльше вони здивуються, коли знайдуть тiло Троянди. Якщо б мiй особистий радар працював правильно, той, хто вбив Розану, запустив би для мене наступний етап пастки протягом декiлькох хвилина.
  
  
  Її взяв перше-лiпше таксi, вийшов у жвавому районi бiля Ватикану i пiрнув у кав'ярню.
  
  
  Мо" дороге на вигляд легке саржеве пальто не виглядало двостороннiм, але коштувало менi розстебнути стеганую пiдкладку, як воно перетворилося на жахливий зношений плащ, який, можливо, знавав кращi днi, але в далекому i сiрому минулому. Невеликий аерозоль знищив всi складки на моїх чудових брюках i змусив ih виглядати брудними i неохайними пiд полями мого пальто. Невеликого шматочка наждачного паперу було достатньо, щоб полiрованi балетнi тапочки виглядали старими i неживим. Вдаривши складаним ножем по кутку дипломатичного портфеля, його змiг здерти телячу шкiру, залишивши сильно пошкоджений пакет для листiв .
  
  
  Джеррi Карр увiйшов у маленьку кав'ярню, i залишив їй его там разом з пiдкладкою камзоли, мо"ї темно-сiрої капелюхом i залишками телячої шкiри.
  
  
  Вийшов Бен Карпентер; лiтнiй, бiдний, збентежений громадянин навколо того ж околичного свiту пансiонiв i написання сценарiїв для статистiв, який також був блаженної територi"ю Клему Андерсона. Останнiй штрих мiг почекати ще трохи.
  
  
  Будинок в Трастевере знаходився в декiлькох хвилинах ходьби, а Бен Карпентер був не навколо тих, хто витрача" свої лiри на таксi, якщо тiльки вiн не занадто п'яний, щоб про щось турбуватися. Її пройшов двi милi, в основному вздовж Тiбру, виглядаючи потенцiйних переслiдувачiв. На Понте-Гарiбальдi, великому мосту, її застосував свою звичайну тактику струшування переслiдування в провулках. Через дорогу вiд нашого контактного будинку була кав'ярня, i я зупинився, щоб випити чашечку горького еспресо, спостерiгаючи за вулицею i тротуарами через фiранку за повновагi, перш нiж перейти вулицю i постукати.
  
  
  Хайман вiдкрив дверi, з подивом в очах.
  
  
  Вiн запитав. - Чому не завтра вранцi? Але вiн швидко впустив мене i зачинив за мною дверi. "Ти схожий на бомжа". Її скинув пальто, i вiн тихенько свиснув при виглядi мого зшитого на замовлення костюма, який починався з середини стегон i спускався до шиї.
  
  
  - Менi потрiбен костюм, - сказав я, знiмаючи пiджак. - I кiлька сорочок. Старих. Це все.'
  
  
  - Досить великий розмiр, - пробурмотiв вiн. "Але я можу мати ih."
  
  
  Вiн рився в глибинi шафи, поки її розповiдав ему свою iсторiю з ванної, де її зафарбував волосся сивиною.
  
  
  "Ти гра"ш проти досвiдчених людей", - сказав вiн, коли її закiнчив.
  
  
  Вiн знайшов костюм, схожий на щось. Вiн був пом'ятий i личило менi рiвненської настiльки, щоб створювалося враження, нiби вiн довгий час належав Бену Карпентеру. У нього була тiльки одна сорочка, яка займа"ться менi пiдходила, але вiн думав, що зможе купити ще кiлька в одному, навколо вуличних ринкiв. На даний момент все було в порядку.
  
  
  Її переклав вмiст кишень в свiй новий костюм, одягнув ремiнь через кобуру, перш нiж надiти куртку, i був цiлком задоволений виглядом людини, який дивився на мене через дзеркала. Хайман розкритикував мене.
  
  
  "Тобi треба ще що-що", - сказав вiн.
  
  
  Її так пишаюся цим, набагато бiльш молодим агентом ЦРУ. але боляче чути вiд позиченого хлопчика на побiгеньках, що менi чогось не вистача". Але менi подобався Хайман, i досi тхора, вiн був дуже корисним. Так що я був терплячий.
  
  
  Її запитав. - Накладної бороди?
  
  
  - Запаху алкоголю, - сказав вiн. "Будь-хто, хто схожий на тебе i не пахне дешевої граппою, виклика" пiдозру".
  
  
  Її визнала, що вiн був правий. У цього хлопчика було майбутн", якщо вiн проживе достатньо довго. Робота зi мною не спостерiгався его шансiв на виживання. Але я зробив собi уявну позначку, що якщо ми обидва виживемо, її зверну на нього увагу Хоука. Хок постiйно говорить про нову кровi, яка займа"ться потрiбна AX, але веб-свiжа кров, яку ми отриму"мо, це кров, пролита старими професiоналами зразок мене .
  
  
  "У мене все ще " дистильована Tarquinia, з якої досi тхора вернуть носи вуличнi алкашi", - сказав вiн. - Давайте сядемо у головної вiтальнi i налл"мо вам випити. Якщо ти вип'"ш, її теж вип'ю один стаканчик.
  
  
  Ми повернулися у вiтальню i в таку гру на стiлець з хитаються нiжками, а Хайман витягнув пробку з невiдомої пляшки з блiдо-пшеничного рiдиною. Вiн налив менi два пальцi в широкий, не надто чистий стакан з водою, вiдповiдно до старої атмосферою свого будинку. Ще до того, як я її пiдняв склянку, мене оточив сивушный запах. Навряд чи це може бути гiрше купоросу, подумав я, роблячи великий ковток. Але було ще гiрше. Її проковтнув його i придушив блювотнi позиви. Її знову пiдняв склянку i випив його.
  
  
  - Хм, - сказав Хайман. Налив собi, теж невелика, мiнiмальна кiлькiсть.
  
  
  Вiн випив i понюхав. В очах з'явилася сльоза. Вiн притиснув руки до талiї i знову понюхав.
  
  
  "Наступного разу її спробую що-небудь другон", - простогнав вiн.
  
  
  - У мене " для вас що-яка iнформацiя, - сказав вiн, передихнувши. - Гилкрист передав її з посильним. Це вiдповiда" тому, що ти сказав сьогоднi вранцi. Але її, як i ранiше не бачу нiяких зачiпок".
  
  
  Вiн простягнув менi кiлька машинописних листовий.
  
  
  "Я як раз збирався ih зменшити", - сказав вiн. "У мене " фотолабораторiя за шафою, але так простiше. Знищте ih, коли закiнчите. Ця прагнення банку - розчинник папери. Вiн пiдсунув до мого мiсця велику пляшку К'янтi, i почав її читати.
  
  
  Банк Лугано виявився сумнiвним навiть за швейцарськими мiрками пiдпри"мством, понад 80% якого належало П'"ро Симке...
  
  
  Вiн починав як прикордонний обмiнний пункт для iталiйцiв, якi переводили свої лiри через кордон i обмiнювали ih на набагато бiльш безпечнi швейцарськi франки. Вiн розширився до нерухомостi i довiрчого управлiння. В останнi роки, згiдно з даними Хоука, вiн шталь надзвичайно активним у скупку золотих злиткiв. У суперзахищених пiдвалах зберiгалося его, приблизно в 40 000 000 доларiв. Тепер, коли вибухнув грошовий криза, спекуляцiя золотом стала популярною, але це виходило за всi звичайнi рамки.
  
  
  Хайман вже прочитав матерiал, i коли закiнчив її з листом, згорнув її его i заклав у цей розчинник.
  
  
  Страхова компанiя опинилася в глухому кутi. Це було одне з найстарiших, найбагатших i найбiльш респектабельних товариств у Європi, пов'язане з респектабельними партнерами, як там, так i в США.
  
  
  Будинки вiдпочинку в Сассексi був ще бiльш тривожним. Нашi слова про П'"ро. Але кiлька колишнiх спiвробiтникiв, яких швидко розшукали в Лондонi i в Танбрiдж-Уеллсi, згадали, що та"мничий гiсть перебував у замкненiй кiмнатi, в той самий час, коли Ренцо i Стадс перебували там в якостi пацi"нтiв. Його нiхто не бачив, але его був психiатром - видатний юнгианец, герр доктор Унтенвейзер! Один з iнформаторiв клявся привселюдно, що гiсть був дитиною або пiдлiтком. При такому зростаннi П'"ро при кожному побiжному поглядi здавався пiдлiтком.
  
  
  Як нiби одного джекпота було недостатньо, розслiдування в Англiї також показав, що Easeful Acres була частиною довгої прибутковою мережi приватних клiнiк, що належать коецерну в Лондонi. А головою правлiння був не хто iнший, як наш iнший сер Х'ю Марсленд. Бiльше того, всi iншi в Радi були мовчазними пiдставними особами, задоволеними щорiчними платежами, залишивши сера Х'ю повний контроль.
  
  
  Цi чотири ключовi фiгури знаходилися в одному i тому ж мiсцi в один i той же час. Це правда, що кiлька рокiв тому, але знадобилося кiлька рокiв пiдготовки, щоб завершити "Потiк Свiтла".
  
  
  "Голос вiкiв i розслiдування", - був останнiй коментар, але за ним пiшли п'ять зiрочок ***** , що означало, що бюлетень також мiстив самi останнi новинки.
  
  
  "Trans-Ins Mutualité, - в повiдомленнi було вказано назву страхової компанiї, яка займа"ться не викликала пiдозр, - мабуть, частково перейшла пiд управлiння швейцарського банку. Все ще дуже секретна операцiя, але в основному в нiй бере участь кiлька корпоративних страхових пiдроздiлiв. Як можна швидше, бiльш докладнi факти в дорозi. Їм бiльше не потрiбно було вимовляти для мене назва цього швейцарського банку. Передбачалося, що це буде маленьке пiдпри"мство П'"ро у Лугано, а департамент буде займатися страхуванням фiльмiв.
  
  
  Так що П'"ро i тро" iнших могли перекладати грошi через однi"ї кишенi в iншу. Все дуже законно i без слiдiв ih в книгах, щоб не стривожити iнвесторiв. Iнвесторам також не потрiбно було знати, що ih грошi використовуються не для вигiдних вкладень, а для цього зростаючого скупчення золотих злиткiв в пiдвалi.
  
  
  "Все сходиться", готель їй сказати, але Хайман змусив мене замовкнути.
  
  
  Поки її читав звiти, вiн поклав на стiлець у сво"му радiо i ввiмкнув iталiйську поп-музику, змiшану з запахами граппи. Тепер музика була перервана для зведення територiї баренцева моря.
  
  
  '... годину тому було знайдено тiло Троянди Morandi, двадцятиоднорiчної спiвробiтницi Alitalia, з перерiзаним горлом. Полiцiя розшуку" Роджера "Джеррi" Карра, багатого американця, який зупинився в цьому номерi, i швидко пiшов у той час, коли, за словами лiкарiв, мiс Morandi була вбита. Офiцер, який чергував потiм попереднього iнциденту за участю Карра, з упевненiстю заявив, що нiхто бiльше не входив в номер з ними тхора, як вiн впустив мiс Morandi у вiдповiдностi з необхiдними iнструкцiями мiстера Карра. Потiм послiдувала редакцiйна стаття про жадiбних до сексу багатих американцiв, що загрожують традицiйному цнотливостi iталiйських жiнок, за якою послiдувало гладеньке опис розшукуваних.
  
  
  "Джеррi Карр - високий красивий чоловiк з аристократичної манерою поведiнки", - сказав. "Вiн стильно одягнений, i в останнiй раз його бачили в темно-сiрiй фетровому капелюсi "Гомбург", свiтло-сiрому пальто в англiйському стилi i сiрому фланелевом костюмi. Йому було вiд двадцяти восьми до тридцяти п'яти рокiв, i вiн трохи говорить по-iталiйськи.
  
  
  Хайман подивився на мене i побачив сивого, пом'ятого чоловiка, вiд якого пахло граппою. Вiн усмiхнувся. "Потрiбно досить розумний хлопець, щоб прив'язати вас до цього опису", - сказав вiн.
  
  
  - Але цi дуже розумнi хлопцi шукають, - похмуро сказав я. "Схема, яку ми тiльки що прочитали, розроблена не для слабонервних".
  
  
  - Але побачите, що я мав на увазi, коли сказав, що зачiпок нема"? - сказав Хайман.
  
  
  - Абсолютно насправдi, приятель , - сказав я. "Тепер ми точно зна"мо, i Яструб поступово, як i Клем Андерссон був на шляху до чогось дуже важливого. Ми зна"мо, що Ренцо, Стадс, П'"ро i сер Х'ю Марсланд вперше зустрiлися в Easefil Acres в Суссексi, на чолi з хема, кого Клем Андерссон назвав би "Юнгом" Ця лiтера L в нотатках Гнiздо: може означати П'"ро, або его банку в Лугано, але це не ма" значення. Ми зна"мо, що "Нитка Свiту" накопичив достатньо вiйськової технiки, щоб почати маленьку вiйну i, можливо, активувати велику. Але поки ми не зможемо довести, що зброя - це щось бiльше, нiж просто реквiзит, нам не на що спертися, приятель. - Це занадто насправдi, - сказав Хайман. - Куди це нас приведе, Картер?
  
  
  Вважалося, що Бен Карпентер провiв кiлька рокiв в Австралiї, i її почав грати його роль.
  
  
  - Дав ему коротку iнформацiю про себе. 'Тесля. Як i Карр, в nen " перший склад мого iменi. Якщо у мене буде достатньо часу, щоб прийняти нову особистiсть, я не дбаю про те, щоб перетворитися в Хосе Гонсалеса або Гельмуда Шмiдта. Але якщо потрiбне швидке перемикання, як ми дiзналися методом проб i помилок, зручнiше залишити щось навколо вихiдного iменi. Так що, якщо хтось спробу" закликати мене до вiдповiдi на ih "Привiт, Картер", це буде точно так само, як якщо б їй сказав: "Мене звуть Карр або Карпентер"...
  
  
  Вiн кивнув.
  
  
  - Повернемося до реальних фактах, - сказав я. "Найкраще, що ми можемо зараз довести, це те, що вiдбува"ться майже законна справою. Її повинен увiйти в замкненi будiвлi на територiї Контi. I швидко.
  
  
  Хайман подивився на годинник; Її залишив свiй "Rolex" в туалетi кав'ярнi. Як би її нам, був до них прив'язаний, для Бена Карпентера це було занадто дорого.
  
  
  - Вам краще почекати до темряви, - сказав вiн. "Я дослiджував це мiсце самостiйно. По-перше, у них " охорона i сторожовi пси. Як тiльки ви подолати це, ви можете зiткнутися з ще бiльш складним внутрiшнiм захисним кiльцем. Ми не ма"мо справу з маленькими хлопчиками. Але в АХ повиннi були це знати, iнакше вони б не послали Нiка Картера.
  
  
  - Бена Карпентера, приятель, - поправив його его. "Де б ми нас були. Можливо, ви можете почати тренуватися вiдвертими зараз".
  
  
  - Добре, Бен, - сказав вiн. "Що в тебе ", щоб зламати Contiland?"
  
  
  Її розстебнув куртку, щоб показати ему кобуру, яку вiн вже бачив. - I нiж, - сказав я. Її не згадав П'"ра. Ви повиннi тримати кiлька речей в резервi на всякий випадок. Показав її ему каблук, навантажений радiоактивною речовиною, залишали пiсля. Менi довелося показати ему це, тому що його готель, щоб вiн знав, що трекер в залi в тому ж транзисторном радiоприймачевi, що i пiдслуховування.
  
  
  "Ви натиска"те цю кнопку, - пояснив я. - А в дiапазонi хвиль - це iндикатор довготи i широти з точнiстю до п'яти процентний на кiлометр. Потiм натиснiть кнопку нижче, i ви почу"те звуковий сигнал, сила якої збiльшу"ться по мiрi наближення до обнаруживаемому елементу. Нiколи не використовуйте його, поки я не спiзнюся на зустрiч або доповiдь бiльш нiж на годину".
  
  
  Вiн правильно симмитировал дiї, потiм сунув пристрiй в хвилину джинсiв.
  
  
  "Всi дуже розумнi". вiн сказав. - Але як пройти mimmo собак i часових?
  
  
  "Що стосу"ться цих собак, - сказав я, - купити менi найдешевший гамбургер". Її пропитаю его екстракт валерiани. Це стане чарiвним навiть для самої кращої собаки, i тодi її додаю заспокiйливе, яке дi" митт"во. Її залишуся з одного боку, а ти з iншого, в декiлькох сотнях ярдiв вiд мене, будеш вiдвертати увагу охоронцiв.
  
  
  - Добре, - сказав Хайман. 'Але як?
  
  
  - Ми це з'ясу"мо, коли пiдемо туди. Спочатку ми повиннi знайти мiсце для мене. Я не можу бiльше пiддавати цей будинок небезпеки, залишаючись тут. 'Закордонний паспорт?'.
  
  
  Її кинув ему документ Бена Карпентера. Нiчого страшного, з фальшивою вiзою шеститижневої давностi, щоб не було сумнiву з-за якогось виду на проживання. Старе обличчя на фото було схожим. Її сам був моделлю для нього, а також для приблизно двадцяти iнших фотографiй за свою довгу кар'"ру.
  
  
  "У цьому районi нема" справжнiх пансiонiв, - подумав Хайман вголос. - I її готель би, щоб ти був поруч, хоча i не занадто близько. Диски стара за бульваром прийма" платних клi"нтiв. Вона недалекоглядна i не надто розбiрлива.
  
  
  - Спасибi, - сказав я.
  
  
  "Дозвольте менi спочатку подзвонити". Вiн сверился з кишеньковим щоденником, набира" номер i заговорив на спотвореному iталiйському с хема-то на iншому кiнцi лiнiї. Вiн переконливо пiдвищив голос, i шталь торгуватися через оплати.
  
  
  "У тебе " кiмната", - сказав вiн, поклавши трубку. - Тридцять тисяч лiр в мiсяць, оплата вперед. Ви можете приводити людей. Дiвчаток, я маю на увазi. Ця стара зна", що вона грабу" тебе. Вона просто захоче побачити ваш паспорт, але не бiльше того. Вона не веде записiв для копо , тому що це чорний заробiток. Пiдемо.'
  
  
  Iталiйськi газети друкують сенсацiї швидко, i як тiльки ми вийшли на вулицю, мо" колишн" обличчя, акуратного Джеррi Карра, збiльшене з фотографiї, зробленої пiд час обiду, втупилося на нас з усiх газет.
  
  
  УЧСИДО! РАПИМЕНТО! ВИОЛЕНЦА! МИСТЕРО!
  
  
  "Вбивство! Згвалтування! Насильство! Секрет!'
  
  
  Пiднiс їх сiм плюсiв за правильнiсть i здивувався, коли його знову виглядав таким чистим, крутим i охайним.
  
  
  Її позичив у Хаймана пошарпаний валiзу для додаткової одягу, яку йому вдалося вiдкопати в шафi. Ми зупинилися бiля ринкового прилавка, i її, додав до нього двi використанi сорочки, вибiленi джинси, додаткову пару взуття i пошарпаний халат з написом "Госпiталь ВМС США, вiддiлення реабiлiтацiї алкоголiкiв, Неаполь".
  
  
  - Господи, Бен, - сказав Хайман. "У цьому вбраннi ви станете улюбленим орендарем Моми Пiнеллi".
  
  
  Ще одна вулиця, кут, i вiн пiднявся передi мною на два сходових прольоту i представив мене Mome Пiнеллi, гладкої панi рокiв п'ятдесяти-шiстдесяти, одягненої в плямисту траурну чорну мантiю, нагадування про те, що Папа Пiнеллi, який провiв багато рокiв тому в Ефiопiї, дозволив Божої благодатi зiйти на нього. Волосся у нах були бiлi, а на родимцi на пiдборiддi росло кiлька чорних пучкiв. Вона була в гарному настрої i з ентузiазмом зустрiла мене i мої 30 000 лiр. На мiй паспорт вона кинула лише побiжний погляд.
  
  
  "Кiмната позаду, синьйор Иеман, - сказала вона Хайману. - Якщо хочеш показати. Її занадто стара, щоб бiгати туди-сюди. Твiй iнший хоче американськi сигарети? У мене вони всього в 300 лiр за пачку.
  
  
  - Пiзнiше, мамо. Ти переживеш нас усiх. Хайман поцiлував її в обидвi палички i повiв мене в задню кiмнату.
  
  
  "Якщо вiн хоче приводити дiвчат наверх, скажiть йому, що вони не можуть голосно верещати або кричати", - крикнула вона нам навздогiн. "У мене " iм'я, яке потрiбно пiдтримувати в цьому районi. Якщо вiн захоче гашишу, її теж можу отримати його. I дуже дешево.
  
  
  Це було далеко вiд люкса Le Superbe, i не тiльки в географiчному планi. В кiмнатi було лiжко з двома брудними ковдрами, грубої муслиновой простирадлом i однi"ї бiлої жорсткої простирадлом.
  
  
  Її також побачив великий дерев'яний стiлець i маленький стiлець з висувним ящиком. В нiй була раковина з овальним дзеркалом, а внизу - неминуче бiде. Одне вiкно з прекрасним видом на глуху стiну в двох метрах за ним. Хайман возився з iржавими кранами, i вода потекла ривками. - Кран все ще працю", - сказав вiн з деяким подивом. - Ти все зрозумiв , Бен. Далi по коридору туалет з душем. Поставте свiй чемодан в кут, i ми зможемо пiти повечеряти i представити вас, як нового окупант-iн-Трастевере. Нема" сенсу йти на територiю Контi ранiше десяти годин.
  
  
  Вiн провiв мене через кiлька прапора до тратторiї , яка займа"ться складалася з однi"ї кiмнати i виходила назовнi з чотирма столиками на тротуарi.
  
  
  "Краща паста в мiстi", - сказав Хайман. - Мiж iншим, з часiв Вест-Готiв тут не було нам одного туриста. Марко!
  
  
  По заднiй кухнi з'явився хлопчик рокiв сiмнадцяти, в засмальцьованому бiлому фартусi. "Марко, це мiй старий ще, Бен", - представив мене Хайман по-iталiйськи. I її, пробурмотiв кiлька слiв, якi Карпентер мiг вивчити. - Радий познайомитися з одним синьйора Хаймана, - сказав Марко.
  
  
  - Ти нас обслужишь, Марко, - сказав Хайман. "Для нього це був Дотторе Хайман. Бен збира"ться пожити з нами деякий час. Так що, як справжнiй римським, принесiть нам трохи червоного вина, поки ми не вирiшимо, що поїсти.
  
  
  - Si dottore, Professore. - сказав Марк. В мить хвороби вiн повернувся з двома пляшками червоного вина, чимось на зразок К'янтi, але мiцнiше i яскравiше за кольором. "I кiлька серветок, сич бога", - поскаржився Хайман. "Це мiсце втрача" свiй стиль". Марко повернувся зi стопкою паперових серветок, а ми з Хайманом взялися за ручки, щоб порiвняти начерки планування поверхiв студiї Conti та прилеглих територiй.
  
  
  Вiдразу потiм перше напоїв ми замовили спагеттi з мiдiями, смаженим ягням i артишоками. I поки ми пили каву з граппой, ми все ще порiвнювали цi начерки".
  
  
  "Добре", - сказав її над нашою останньою версi"ю. "Я думаю, що склади занадто близько один до одного, але решта, зда"ться, у масштабi". "Вони охороняють його, як вiйськову базу", - сказав Хайман. "Але вони зосередили свою увагу на фронтi тут".
  
  
  Его ручка постукала по хвiртки пiд'їзду, куди Джеррi Карр в'їхав цим вранцi на розкiшнiй машинi як довгоочiкуваного гостя.
  
  
  "За ним нема" справжнiх дорiг", - сказав вiн. "У них " паркан навколо колючого дроту, собаки i патрулi по всьому тилу час вiд часу. Вотум... - Его перо проводилася тремтячу лiнiю. - Проблеми, - сказав я. "Як ми доберемося до задньої частини, не пройшовши спершу через передню частину?"
  
  
  - Ти експерт, - сказав вiн.
  
  
  Її знову подивився на карту.
  
  
  - Нi дорiг, - сказав я. - Але я чертовски впевнений, що помiтив тут якусь стежину.
  
  
  Ставлю хрест.
  
  
  "Я намагаюся мисливська стежок, - сказав Хайман. "Якщо все пiде цим шляхом, вона може потрапити в Ченточелли. I ми можемо проїхати туди, не пiдхiд до ворiт.
  
  
  'В декiлькох хвилинах ходьби?'
  
  
  "У цьому нема" необхiдностi, - сказав вiн. "У мене в багажнику два складних велосипеда. А тепер мiсце, де її ма" вiдволiкти охорону.
  
  
  - Я бачив у вашому будинок стартовий пiстолет, - сказав я.
  
  
  'Так.'
  
  
  "Чи " у нього сигнальна ракета, i чи " вона у вас?" - Голосувати i все, - сказав вiн. "Але це освiтить всю область, щоб вони могли бачити вас i мене".
  
  
  - Нi, якщо ми знайдемо дерево, - сказав я. - А якщо ти будеш стрiляти не в ту сторону, де її. Тодi не все освiтлю"ться, або, принаймнi, не рiзко. Почекай, поки ми доберемося туди.
  
  
  Ми розлучилися бiля дверей таверни. Хайман повернувся за своїм збро"ю i машиною. Її повернувся до себе, щоб забрати бо"припаси для Люгера. Через п'ятнадцять хвилина її знову зустрiнуся з ним бiля мосту через рiчку.
  
  
  Вiн був як раз вчасно, в старому Пежо. Зовнi вiн виглядав пошарпаним, але як тiльки її sel в нiй, i ми їхали на рiвнiй швидкостi за все ще завантажений девятичасовому руху, її мiг на слух сказати, що автомобiль налаштований iдеально.
  
  
  "Пiвгодини туди на машинi", - сказав Хайман.
  
  
  - Тодi принаймнi ще пiвгодини, щоб дiстатися до мiсця. Тодi ма" бути вже темно.
  
  
  Ми бiльше нiчого не сказали, порушивши мовчання тiльки для того, щоб узгодити нашi плани зустрiчi, коли справу буде зроблено.
  
  
  - Не жди мене, - сказав їй ему. "Якщо її зможу увiйти, її також знайду вихiд. Її прийду до тебе додому о сьомiй тридцять ранку. Якщо мене не буде до дев'яти, займися цим радiо-i дiзнайся, не прилипло що-небудь живе до мо"ї п'ятi.
  
  
  Ми припаркували "пежо" в Ченточелли, далеко не зеленому передмiстi, i нiхто не звернув на нас уваги, поки ми розпаковували i збирали два складних велосипеда. Хайман їхав попереду мене по вулицi поки вдома не порiдшали.
  
  
  - Це десь тут, - м'яко покликав вiн мене. - Мiж нами i студi"ю близько кiлометрiв лiсiв i полiв. Але який шлях веде куди?
  
  
  Нам пощастило. Дорiжки заростi, але не настiльки, щоб по них можна було їздити на велосипедi. Три-чотири невiрних повороту легко коригувалися з допомогою компаса. Було рiвненської сiм хвилина одинадцятого, коли ми побачили довгу огорожу навколо колючого дроту Римської iмперiї Ренцо.
  
  
  Це виглядало саме так, як я її пам'ятав тодi побiжного огляду tem вранцi. Всiй територiї готелю, а перед парканом була розчищена, за винятком групи дерев тут i там. Її сказав Хайману вiдмiряти двiстi крокiв на пiвнiч, а потiм, коли вiн знайде хороше укриття, запалити лiхтар по дiагоналi через паркан. Поки вiн вибирав свою позицiю, її готувався i читав коротку молитву.
  
  
  Ми шкодували один одному руки, i вiн зник. Її почав мiсити чотири однакових кульки з гамбургерiв, який вiн дав, i змiшав ih з рiвними частинами валерiани коштiв для собак i заспокiйливого для швидкого нокаутiв. Її навiть пiдмiшав подрiбнене снодiйне Камiлли, яка весь час носив з собою, незважаючи на всi переодягання.
  
  
  Її був так близько, що почув дряпання колiна i побачив блiдi тiнi; це були гiгантськi нiмецькi вiвчарки. Дво" бiгали взад i вперед по iншу сторону огорожi. Її перекинув чотири гамбургера один за iншим через паркан. Вони спустилися, не видавши нам звук. Її побачив собак, бiгли риссю до двох рiзних мiсцях, якi її вибрав. У мене не було б шансiв, якби її вступив у бiйку з цими собаками, тому дав кожнiй собацi гамбургери з начинкою, що виклика" сонливiсть.
  
  
  Менi якраз вистачило часу, щоб зняти колеса з велосипеда, перш нiж Хайман, де б вiн нас сидiв, змусив розквiтнути на небi нову зiрку. Її, побiг до паркану, тримаючи перед собою розiбраний велосипед. Там я встромив раму у землю i перестрибнув четырехфутовый паркан витонченим стрибком з жердиною.
  
  
  Коли приземлився, його перекинувся i пролежав рiвненської п'ять секунд, поки не переконався, що вартовi не чули i не бачили. У будь-якому п'ятдесяти ярдах вони кричали один на одного, привабленi свiтлом ракети. Її повiльно просувався вперед, до найближчого складу. Її минув собак i часових, i в будь-який момент мiг зiткнутися з новою тривогою.
  
  
  Але нiчого не сталося. Принаймнi, їй нiчого не помiтив. Її, сподiвався, що Ренцо i його дружки вже настiльки задоволенi прожекторами бiля головних ворiт, нiмецькими вiвчарками i патрулюють вартовими, що не зробили нiяких додаткових заходiв обережностi. У них дiйсно були хорошi, мiцнi замки з подвiйним замком на день першого складу, але гарнi, надiйнi замки з подвiйним замком - дитяча анiмацiя для агента AX.
  
  
  Перш нiж увiйти, її ретельно змастив пiвнiв i замки.
  
  
  Її очiкував арсеналi, так що не здивувався, виявивши його. Їй був здивований i шокований рiзноманiтнiстю i смертоноснiстю зброї. Тут знайшлося що-то для всiх: вiд росiйських ракет для винищувачiв Мiг-24 останньої моделi до ядерних бо"головок для нашого Т-2В, наданого вiйськово-морського ФЛОТУ США, i малих ракет для нашого Sabre 100-F (нова серiя, незаре"строванi, секретнi).
  
  
  Можна було бути впевненим, що нам одне по всiй урядiв, якi позичили його обладнання, не пiдозрювало, що воно може бути так швидко перетворено в чинне зброю. Вiзит на склад ким-небудь з Росiї, Китаю або однi"ї з країн НАТО напевно припинить змова в зародку, перш нiж вiн зможе розвинутися, навiть якщо вiн почався, спасибi застереженнi Стадса, в понедiлок.
  
  
  Її зробив невидимi закладки на декiлькох ящиках з бо"припасами, використовуючи контурний олiвець, що мiстить радiоактивний елемент. Менi не потрiбно було оглядати iншу комору, але її пролежав без руху похмурi десять хвилина, поки нiчний сторож обходив обидвi будiвлi. Поступово це перетворилося в ляка" одноманiтнiсть. Тепер все, що менi потрiбно було зробити, це переконатися, що я вибрався звiдси живим, щоб попередити якомога бiльше людей. Навiть полiтичнi зв'язки П'"ро не змогли врятувати його, з такими переконливими доказами.
  
  
  Небо було хмарним, коли її повiльно пiдповз до паркану. Її знову повинен був вiдволiкти увагу, але на цей раз його повинен був вiдволiкти ih поодинцi. Її згадав грацiозний старомодний флюгер на фермi, яка займа"ться була частиною декорацiї Верельдейнде. Це було видно з того мiсця, де її зараз знаходився, i група штучних дерев прихова" мене вiд вартових, яких це прихилить. Її досталь свiй Люгер, поплескав по рукоятцi i прикрутив глушник. Це робило його трохи незграбним, а прицiлюватися було трохи складнiше, але у мене був тiльки один шанс, i його все одно повинен був їм скористатися.
  
  
  Її пiдвiвся на лiктi i почекав, поки хмари трохи розсiються. Так було хвилина через десять. Принаймнi, у мене було достатньо опитування, щоб зробити пострiл. Глушник видав стриманий кашель, i флюгер розвернувся, i звук удару луною рознiсся по всiй майданчику. Її почув бiжать shaggy, що наближаються до ферми. Її взяв свiй нiж i почав копати пiд парканом триметрову яму.
  
  
  Навколо ферми все ще лунали крики, коли її знову пiдняв раму свого велосипеда, прикрутив колеса i поїхав у напрямку Ченточелли. Її проклинав себе за те, що був настiльки дурний, що не змусив Хаймана чекати в машинi. Тепер кожна хвилина може бути на рахунку. Спочатку назавжди доповiсти Хоука, а потiм позбудься всього, що пов'язане з "Кiнцем Свiту". .
  
  
  Її думав про це, коли з велосипедом i всiм iншим пiрнув стрiмголов в замасковану яму. Її знову встав з люгером в руцi, але знову впустив його. Навколо ями стояли четверо чоловiкiв, стискаючи в руках незграбнi автоматичнi карабiни.
  
  
  "Ми чекали тебе, Нiк Картер", - сказав один навколо чоловiкiв, його голос був спотворений капюшоном, який вiн натягнув на голову.
  
  
  
  
  Роздiл 7
  
  
  
  
  Дво" чоловiкiв допомогли менi вибратися через ями i мене ретельно обшукали, а дво" iнших тримали мене пiд прицiлом навколо сво"ї зброї. Потiм першого привiт нiхто не промовив до нас слова.
  
  
  Вони знайшли стилет i забрали його. Вони знайшли газову бомбу в кишенi моїх штанiв i забрали її разом з усiм iншим навколо кишень, включаючи якусь скрiпку; Це було добре, тому що ця випадкова скрiпка являла собою з'"днання магнiю, яка може вибухнути в слiпучому свiтлi, достатнiй, щоб тимчасово заблокувати їх огляд.
  
  
  Мiж iншим, всi четверо були м'язистими, можливо, бiльш мiцними, нiж Горила i Пепе, i нiбито саме ценымногие розумнiшi. Вони вiдвели мене в потiк дорiжки, де мене чекав великий "Фiат". Коли на карту було поставлено так багато, вiн не мiг ризикувати. Кричати про допомогу не в моїх правилах, але зараз був не час для особистої гордостi. I за ту частку секунди, що менi знадобилося, щоб вдихнути i закричати про допомогу, як виюча собака, одiна навколо моїх дресирувальникiв вiдкрив менi рот i засунув в нього грушоподiбний кляп.
  
  
  "Це зроблено для того, щоб позбавити вас вiд непотрiбних зусиль, Картер", - сказав ih представник.
  
  
  Так що дорога назад в Римi була такою ж спокiйною, як i моя поїздка туди, хоча i не такою при"мною. Її, зрозумiв, що ми в'їжджа"мо в Рим, коли мигцем побачив ворота Порт-Маджоре. Потiм два бандита з бокiв вiд мене в заднiй частинi машини опустили штори, а також шторку перед скляною секцi"ю, що вiдокремлю" нас вiд водiя. Згадана скляна перегородка виглядала куленепробивної, а обидвi заднi день не мали важелiв. Навiть якщо б менi вдалося здолати обох своїх охоронцiв, i вiдiбрати в них зброю, його все одно був би доставлений туди, куди вони мали намiр взяти мене, у наглухо закритiй клiтцi навколо скла i металу.
  
  
  Ми їхали ще п'ять хв, а потiм її, вiдчув, як машина спустилася по схилу i зупинилася. Мої охоронцi вiдпустили штори i стали чекати, поки водiй i його супутник вiдкриють день зовнi.
  
  
  Ми були на пiдземнiй стоянцi якогось великого будинку. Рiзнi номери на рiзних автомобiлях; кiлька iталiйських, австрiйський, швейцарський, один англiйський i один з темами, спецiальними номерами, якими користувалися мальтiйськi дипломати. Вони були в трьох по шостий iталiйських номерних символiв. CD для дипломатичного корпусу. Її мiг очiкувати П'"ро; принаймнi друзiв П'"ро.
  
  
  Як тiльки день вiдкрилися, менi допомогли вийти. Її все ще був з кляпом у ротi, вони все ще мiцного тримали мене i мiг лише мовчки протестувати. Мене потягли до автоматичного лiфта.
  
  
  Четверо важкоатлетiв притиснулися до мене, хоча невелика металева табличка збоку чiтко вказувала на англiйськiй, французькiй i iталiйськiй мовах, що максимальне навантаження склада" чотири людини або, щонайбiльше 300 кг. Кожен навколо нас важив не менше дев'яноста кiлограмiв, так що я кивнув на металеву пластину.
  
  
  "Так, так соромно порушувати заповiдi", - сказав один з усi"ї четвiрки. - Але iнодi у тебе нема" вибору, чи не так, Картер?
  
  
  Лiфт пiднявся на чотири поверхи i вийшов один за се довгих коридорiв з рядами офiсних дверей, настiльки типових для урядових будiвель часiв Муссолiнi. В кiнцi залу було вiкно, i перед цим вiкном сидiла постать з автоматом пiд пахвою. Там, де прохiд на iншу сторону утворювала прямий кут, сидiла настiльки ж озбро"на фiгура.
  
  
  Будь-яка слабка надiя, яка займа"ться у мене, може бути, щоб вирватися i ризикнути втекти, зникла. Я не думав, що Нiк Картер, Джеррi Карр або Бен Карпентер пережили б тодi це подлунное iснування.
  
  
  Якби її не говорив i не збирався говорити, вони б тиснули на мене тортурами, сироваткою правди, або i тим, i iншим. У всiх цих випадках, може бути, ця частка секунди наступала, коли менi потрiбно було вирватися, або, якщо це не вдалося, привести кого-то зi мною для компанiї в морзi.
  
  
  Вони провели мене або, вiрнiше, протягли mimmo трьох дверей i зупинилися бiля четвертої. Лiдер увiйшов i вийшов через кiлька митт"востей, жестикулюючи пальцем. Тро" його товаришiв заштовхнули мене в кiмнату.
  
  
  Це був великий просторий кабiнет з загратованими вiкнами, выходившими на Тiбр. У однiй навколо стiн стояв великий стiлець з тикового дерева сучасного дизайну. Навколо нього були розставленi зручнi крiсла. Одне було порожнiм, в iнших сидiли п'ятеро чоловiкiв у вiцi вiд тридцяти п'яти до п'ятдесяти п'яти . Все настiльки ж респектабельнi, як i мої колеги-iнвестори в "World End", але не П'"ро i не Ренцо.
  
  
  В крiслi за письмовим столом сидiв високий худорлявий чоловiк рокiв сорока, з довгими жовтуватими волоссям i в окулярах в роговiй оправi. Її нiколи не бачив його ранiше. Її нiколи ранiше не бачив нiкого навколо чоловiкiв. I всi вони бiльше були схожi на членiв комiтету, який готував менi усний iспит на ступiнь магiстра iсторiї, нiж на роботодавцiв тих хлопцiв, якi намагалися мене пiдсмажити, перерiзали Розане шию, а тепер посадити мене на вiльне мiсце.
  
  
  "Спасибi, мiстер Картер", - ввiчливо сказав свiтловолосий чоловiк, наче не помiтив, що мене заштовхнули в крiсло, i дво" з тих хлопцiв пiдiйшли по обидвi сторони вiд мене, щоб утримати мене там. .
  
  
  - Як бачиш, - сказав вiн, - нам вiдомо тво" справжн" iм'я, а що-що вiдомо про твої здiбностi. Одiна навколо наших тут, мiстер Олег Перестов, каже, що у його колег були цiкавi зустрiчi з вами.
  
  
  Невисокий лисий чоловiк з глибокими ввалившимися очима на слов'янському людина похмуро кивнув на знак згоди. Раптом iм'я згадалося. Вiн був головною людиною МДБ Росiї для Захiдної Європи. Тому моя мимовiльна думка про участь комунiстiв пiд час зустрiчей не була помилковою . Але тодi навiщо росiйське зброю у вiддiлi реквiзиту "обидва кiнця Свiту"? Хитра вiдволiкаючий маневр? Або її пропустив щось важливе?
  
  
  - Я знаю це, - сказав вiн з усмiшкою, - я не дозволю вам нас найменшої свободи пересування, поки не дам зрозумiти, що ми дi"мо на однiй сторонi. Можу попросити вас вiдкинути всi упередження, мiстер Картер?
  
  
  Я не бачив в цьому великого сенсу АХ всерединi цi"ї операцiї, в якiй також був присутнiй Перестов. Тепер їй також вiдомо китайське обличчя, яке належало Яке Фалу, члену Розвiдувальної служби Червоного Китаю. Можливо, менi вдалося виграти трохи часу, тож їй кивнув.
  
  
  'Добре.' - Зрадiв Блондин. "Дозвольте представитися. Її полковник Пiтт Норден, Норвегiя, Iнтерпол. Вiн поклав сво" посвiдчення особи полiрований стiлець i кивнув моїм охоронцям, дозволяючи менi простягнути руку i взяти його. Там були його iм'я i фотографiї, його зв'язок з Iнтерполом та в цифрах, его, особистiсть, яку їй вiдомо, як одного навколо кращих свiтових агентiв.
  
  
  "Якщо б її знав, хто ви такий, Картер, - сказав вiн, - ми були б позбавленi вiн нещасливої ночi четверга. У той час все, що ми думали, було те, що ви були просто ще одним членом цi"ї сумнозвiсної основної групи "World End" . I Олег надiслав першi сили, якi змiг отримати, щоб отримати вiд тебе iнформацiю. Її пiдозрюю, що вони занадто вiльно iнтерпретували свої iнструкцiї, але тодi вони зможуть виправдати це перед вищим судом".
  
  
  Перестофф несхвально знизав плечима, а Коу Фол посмiхнувся його збентеження.
  
  
  "Як тiльки стали вiдомi факти вашого втечi i загадковою, досi тхiр не розкритою смертi Луїджi i Пепе, будь малодосвiдченому стало ясно, що в цьому повинен бути замiшаний мiжнародний агент начебто Нiка Картера. Але якою мiрою i з якого боку? Ваше минуле завжди було бездоганним.
  
  
  Перестофф i До Фол нудно совалися на своїх мiсцях. "Бездоганний з точки зору НАТО,' Полковник Норден уточнив, i обидва чоловiки знову завмерли. - Але ви могли б пiти iншим шляхом, якого ми не знали. Не так давно сер Х'ю Марсленд був вiдносно чесним полiтиком, а Лоренцо Контi був не бiльш нiж кiнопродюсером з невситимою жадобою багатства i хвастощiв. Стадс Меллорi був непередбачуваним генi"м, але не бiльше того. П'"ро? Досить було ткнути в нього пальцем, щоб вся Iталiя, права i лiва заступилися за нього'
  
  
  Мо" здивоване вираження прорвалося крiзь мої заткнутые губи, i полковник Норден на мить замовк.
  
  
  "У мене зараз нема" часу на лекцiю", - сказав вiн. Ми група реформ мiжнародних держав, Iнтерполу подоба"ться приклад, АХ i ЦРУ . Все дуже бруднi, дуже вибухонебезпечнi i дуже нескромнi замовлення надходять до нас", - уточнив вiн.
  
  
  - Як я вже сказав, ми не могли бути впевненi у вашому вiдношеннi i не могли пiдiйти до вас, поки не були впевненi. Клем Андерссон пiдписав собi смертний вирок, коли намагався поговорити зi Стадсом Меллорi, тому що вiн думав, що Меллорi була простий американський громадянин, якого обдурили хитрi "вропейцi. Хайман сказав, що з тобою все в порядку, але, звичайно, ти ще мiг грати з ним. Наш "диний шанс полягав у тому, щоб мiс Morandi, знову зв'язалася з вами.
  
  
  Так що, поки її думав, що непомiтно перевiряю зв'язку Троянди у номерi-Ле-Суперб, вона точно так само перевiряла i встановлювала довiру до мене.
  
  
  - Вона сказала нам, що, за її словами, ви бiльш нiж на 100 вiдсотковий чистi i переслiдували вони ж мети, що i ми: проникнути в "Нитки свiту" i спробувати знайти незаперечнi докази проти них. Але зв'язатися з вами було практично неможливо iз-за товстого екрану, яким вас оточили П'"ро та його друзi, - сказав полковник. "Ми вирiшили знову послати Розану, з фатальним результатом, який вам дуже добре вiдомо". Вiн зробив паузу, наче готель, щоб по-дiйшов до мене.
  
  
  - Ти правильно зробив, що зник. Хайман, в цей момент, поставивши свою вiрнiсть в першу чергу на службу вам i АХ, вiдмовився виступати в якостi посередника, але це не мало великого значення. Ви зробили те, на що ми сподiвалися: проникли в замкненi складськi примiщення. Отже, ми поставили мiкрофон на машину юного Хаймана i два його велосипеда, i пiшли за вами на чималiй вiдстанi. На цей раз ми використовували агентiв, якi були бiльш досвiдченими. Вiн чарiвно посмiхався i щиро.
  
  
  "Отже, Картер, якщо ви збира"теся до нас повiрити i знати, що нам потрiбно ваша спiвпраця, дайте нам знати кивком голови. Якщо ви знайшли якiсь докази, на цьому складi, тодi у нас " можливiсть проникнути всередину, демонтувати його i покласти нитка всьому цьому брудному справi.
  
  
  Її, кивнув, прийнявши швидке рiшення. Якби полковник Норден i його товаришi були теми, хема здаються, всi мої проблеми були б позаду. Навiть якщо вони були не на його боцi, як тiльки звiльнюся, її зможу знайти спосiб використовувати ih в наших iнтересах. Охоронцi з обох сторiн зняли кляп i вiдступили. На цiй нарадi спритних, впливових сил її виглядав взлохмаченным, неохайним, але їй був потрiбен, i, за мо"ю iнформацi"ю, був, мабуть, найважливiшою людиною тут.
  
  
  - Чудово, - сказав полковник Нордена. "Спочатку короткий вступ". Вiн рухав пальцем вiд однi"ї людини до iншої. Мiстер Картер, товариш Перестофф, мiстер Kau Фол, герр Берген, генерал Мазераттi, полковник Ле Гранд. Ну, що ти там знайшов? Дванадцять очей i дванадцять вух були прикутi до уваги, коли її описував вмiст двох складiв. Нiхто не робив нотатки. Це були досвiдченi агенти, навченi слухати i запам'ятовувати. Полковник Норден зробив помiтку на листку паперу i вiддав його одному з поплiчникiв у капюшонах, який швидко вийшов через кiмнати.
  
  
  Вiн побачив мої пiднятi брови i розвiяв мої пiдозри. "Це тiльки для того, щоб пiдготувати наш транспорт, щоб ми могли поїхати, - сказав вiн, - як тiльки ми отрима"мо необхiдне схвалення i пiдтримку уряду. Якщо те, що ви говорите, правда хоча б 20-вiдсотковий, полiтична сила П'"ро бiльше не може зупинити його склади вiд демонтажу. Зараз половина третього. Якщо бомба дiйсно вотум-вотум вибухне, менi безглуздо дзвонити вiдповiдному мiнiстру в найближчi п'ять годин".
  
  
  - Але важливо, - заперечив я. "До теперiшнього часу вони, можливо, знайшли се сплячих собак i, можливо, дiрку, яку зробив у парканi, щоб знову вибратися".
  
  
  "Їм знадобилося бiльше року, щоб зiбрати цю зброю на цих складах", - сказав полковник Ле Гранд, французький агент. - Сумнiваюся, що ih ble перевезти на п'ять годин. "Якщо вони спробують, то потраплять в нашу пастку", - сказав генерал Мазераттi. "У нас " власнi спостерiгачi на всiх виходах, i у мене " власна невелика, але добре навчена пiдроздiл командос, вiльний вiд згубного впливу синьйора П'"ро Сiмки в деяких iнших областях вузу мiнiстерств".
  
  
  "Я думаю, що зараз ми можемо дозволити собi трохи розслабитися, поки не настане час удару", - сказав полковник Нордена. Вiн натиснув кнопку дзвiнка на сво"му столi, i її побачив красиву блондинку в формi - Iнтерпол? Оточення ? Служба їдальнi, яка займа"ться в залi в режимi очiкування двадцять чотири години на добу? - Зробили чималий фуршет.
  
  
  Крiм напоїв, закусок i бутербродiв, у нас була можливiсть доповнити обривки мого вiдкриття розрiзненої, але докладною iнформацi"ю з iнших джерел.
  
  
  До чого все це призвело, так це:
  
  
  "Нитка свiту" не був в авангардi якоїсь групи змовникiв. Це була його власна диявольська схема руйнувань, вищий акт безцiльного насильства для суперпсихопата. Его очевидний сюжет був вiдвертим глузуванням над його справжнiми намiрами. Бiдний Кен Лейн. Вiн взагалi не брав участь в цьому делле i думали свiй сценарiй попередженням про Третю свiтову вiйну. На самому делле це був схематичний сходинкою на шляху до самого початку вона самої вiйни, до самої останньої бойнi.
  
  
  "Сьогоднiшнiй свiт - це бочка з порохом, - сказав гер Берген. - Та почекайте, поки хто-небудь його пiдiрве. Кiлька маленьких, перевантажених груп, таких як А ви, сер Картер, наша власна i випадковi самотнi вiдданi люди тут i там, подiляють тягар протидiї цьому займання ".
  
  
  "Досi тхiр, - сказав генерал Мазераттi, - труднощi були розпорошенi, i нам вдавалося тримати ih пiд контролем. Але уявiть, р-н Картер, свiт, у якому одночасно вiдбуваються такi iнциденти, як сбитие лiванського лiтак над Iзраїлем, старий iнцидент з U-2, вбивство президента, одночаснi вбивства дипломатiв i бомбардування лiтакiв. з ворожої маркуванням над ключовими населеними пунктами. Змiшайте все це разом з повстаннями, вибухами в Белфастi, партизанськими вiйнами в Центральнiй Африцi, революцiями в Центральнiй та Латинськiй Америцi, напруженiстю на Близькому Сходi i в пороховiй бочцi Пiвденно-Схiдної Азiї. Хто може зупинити це, перш нiж воно переросте у вiйну в усьому свiтi?
  
  
  "Я застерiг Кремль вiд занадто швидких дiй", - похмуро сказав Олег Перестов. "Але мої попередження не витримують панiки i громадського тиску. Якщо лiтак з американськими або китайськими номерами скине хоч одну бомбу над Ленiнградом, Москвою або Камчаткою, мої командири натиснуть на кнопку, i вiдступлять свої бомбосховища. Мої попередження мали тiльки один ефект: запис у мо"му делле про те, що мене можуть пiдозрювати в тому, що я подвiйний агент.
  
  
  - Як i у випадку з моїм начальством в Пекiнi, - втрутився До Фол.
  
  
  Великi змовники, були представленi П'"ро, сером Х'ю, Ренцо i Стадсом, наприклад, у такому порядку. Можливо, додам мою жадiбну до сексу i бажану дiвчину Камiллу i деяких технiкiв Стадса.
  
  
  "Ми змогли реконструювати бiльшу частину цього змову з допомогою Троянди", - сказав полковник Нордена. "Вона грала роль подвiйного агента з великим ризиком для себе, але з усi"ю самовiддачею. Спасибi сл розслiдувань i знахiдкам ми дiзналися, як i де все почалося".
  
  
  Сiм найменш сентиментальних джентльменiв, якi ви знайдете на всiй земнiй кулi, вшанували пам'ять загиблої дiвчини хвилиною мовчання.
  
  
  Її порушив мовчання. - "Змова почався в тому божевiльному будинок в Суссексi?"
  
  
  - Саме, - сказав Нордена. "Ви суммируете це за малу частку часу, яке зайняло у нас. Бiльше семи рокiв тому сер Х'ю почав проявляти ознаки емоцiйної i психiчної нестабiльностi. Вiн не шталь чекати, поки iншi, партнери та друзi помiтять його i примусити до лiкування, а зробив це з власної залп, i звернувся з листом за допомогою до великого по математицi i в Європi: Р лiкаря. Унтенвейзеру, невинної, але необхiдної пешке гра", яка займа"ться потiм буде розвиватися".
  
  
  Її запитав. - Андерсон Джангел?
  
  
  'Правильний. доктор Унтенвейзер виявився здатним з допомогою транквiлiзаторiв та iнших лiкiв допомогти сера Х'ю контролювати свої психотичнi напади. Те, що сер Х'ю убив дiвчину за викликом в 1968 роцi, було нещасним випадком, але його вплив гарантувало, що справу було приховано. доктор Унтенвейзер дав назву вiн конкретної хвороби, вiд якої страждав сер Х'ю i яку вiн подiля" з Ренцо, Стадсом i П'"ро. Це назива"ться agriothymia ambitiosa, неконтрольована i пристрасна потреба знищити нацiй i стиреть з лиця землi всi органiзованi структури суспiльства.
  
  
  - Позначення АА Андерсона, - пробурмотiв я.
  
  
  'Саме так.' - сказав Нордена. Та ж хвороба, яка займа"ться рухала Сирханом Сирханом, вбивцями Олiмпiади i багатьма iншими. Але на цей раз ця хвороба оселилася в людинi, обладавшем як полiтичною владою, так i престижем. Також терпеливою людиною. Вiн був готовий чекати багато часу i рiшенням зiбрати союзникiв, в яких вiн потребував, i кiлька рокiв потому вiн це зробив.
  
  
  Тим часом сер Х'ю, то в якостi нагороди для лiкування, чи то сич особистої безпеки, влаштував доктора Унтенвейзера у своїй особистiй лiкарнi Easeful Acres. Це саме шикарне мiсце для нервових розладiв, в основному вiд наркотикiв i алкоголю, яке тiльки можна собi уявити. На початку 1970-х Камiлла Кавур перебувала там в якостi пацi"нтки потiм нервового зриву, коли вона перетворилася з вуличної повiї в кiнозiрку. Може це сталося випадково.
  
  
  Ключове значення мало одночасне прибуття Ренцо потiм серйозного нервового зриву, Стадса Меллорi, потiм однi"ю з его шестимiсячних п'янок i П'"ро Сiмки, iнкогнiто, потiм спроби самогубств, яка займа"ться, як хотiлося б, увiнчалася успiхом.
  
  
  Всi тро" страждали вiд однi"ї i вiн же прогресуючої агриотимии амбициозы, посилю" тим, що вони вважати себе законною образою на суспiльство. Ренцо з-за втрати свого дворянського статусу i втрати своїх обширних ма"ткiв, чого нiколи не могли повнiстю виправити мiльйони вiд його фiльмiв. Стадс думали, що великi студiї i уряд США вiдiбрали у нього деякi патентнi права на деякi з його електронних винаходiв. П'"ро, найпомiтнiший навколо трьох, по накопиченню принижень з дитинства з-за свого маленького росту.
  
  
  Шанс представив сера Х'ю iншим пiд час одного навколо своїх вiзитiв туди в якостi директора. Ему було досить дiагностичних замiток на картках трьох чоловiкiв. Крiм цього, ми можемо лише доповнити це деякими припущеннями. Але нам зда"ться правдоподiбним, що вони кiлька тижнiв, якi вони провели разом, вони разом органiзували "Потiк Свiтла" .
  
  
  П'"ро, здавалося, прийняв на себе керiвну роль, нiж сера Хью, але з його боку не було заперечень. Разом вони мали всi необхiднi мiжнароднi зв'язки, але П'"ро все був лиже до вершини. I це було важливо, коли вони дiсталися до того реквiзиту, який готелiв запозичити. Що стосу"ться самого озбро"ння, то вони використовували подвiйних i потрiйних агентiв з рiзних країн, вiд контрабандистiв до жадiбних до грошей зрадникiв. За дванадцять мiльйонiв доларiв можна купити дуже измеников. Студiї Ренцо i його стан в свiтi кiно зробили весь проект реальним. Але Стадс, зовнi виглядав, як жартiвник, в якомусь сенсi був нарiжним каменем "обидва кiнця Свiту". Тiльки спасибi его технiчним ноу-хау можна було запрограмувати i привести в дiю комп'ютер".
  
  
  - Тому що, дорогий Нiк, - сказав полковник Ле Гранд, - вони оснастили цей реквiзит, лiтаки, танки, канонерськi човни, британську пiдводний човен Porpoise тим же самим пультом, який Стадс так блискуче продемонстрував вам на сво"му мiнiатюрному поле, фарби".
  
  
  "Ця iнформацiя була передана нам, вашим мiстером Гилкристом, - сказав генерал Мазераттi, - який не так повiльний i не настiльки енергiйний, як зда"ться".
  
  
  "I вiн сам генiй, який наближа"ться до таланту Стадса Меллорi, коли справа доходить до комп'ютерної електронiки", - сказав Перестов. "Одного разу ми намагалися дiстати його, але, на жаль, зазнали невдачi"...
  
  
  Стрiлки настiнного годинника показували, що зараз тiльки сьомий годину.
  
  
  "Через пiвтори години, - сказав полковник Норден, - ми зможемо отримати необхiднi дозволи по телефону. Генерал Мазераттi займеться цим далi, так як на такому рiвнi, звичайно, це справа iталiйського уряду".
  
  
  "За доповiддю синьйора Картера, - сказав генерал, - її beru на себе повну вiдповiдальнiсть i потребують негайних дiй. Достатньо усної згоди, i це займе всього кiлька хвилина. Пропоную перейти до остаточного планування.
  
  
  Полковник Норден сказав кiлька тихих слiв в iнтерком.
  
  
  - Насправдi, - сказав вiн. - Але спочатку доповiдь про спостереження за складом. Мiстер Хайман внизу, i вiн наказав ему при"днатися до нас. Вiн повернувся до мене. "Вiн був дуже незадоволений, коли дiзнався, що ми вам "позичили", тому її трохи пом'якшив его вiдчува", довiривши ему наш спостережний пункт".
  
  
  Хайман увiйшов у кiмнату i став поруч зi мною. "Вибачте, Бен... Нiк", - сказав вiн. "Цi люди не повiдомляли менi, поки все не закiнчилося. Але я знав, хто вони i хто ти, тому менi довелося працювати з ними".
  
  
  - Неважливо, - сказав їй ему.
  
  
  Вiн повернувся до столу в напiввiйськовiй позi. "Нiяких перемiщень, якi можна було б iнтерпретувати як перемiщення припасiв зi складiв, сер ", - доповiв вiн полковнику Нордену. - Мiнiмальна Звичайна ранкова робота. Вантажiвки з їжею для студiйних приладдя тощо. Цi люди припинили спостереження, коли вони покинули майданчик; досить далеко, щоб ih не було видно, але вони не знайшли в них нiчого бiльше смертоносної, нiж молочна пляшка".
  
  
  - Добре, - сказав полковник. - А як щодо собак i дiрки, яку Картер зробив, щоб втекти?
  
  
  "Я спостерiгав за цим мiсцем через прилади нiчного бачення, сер ", - сказав Хайман. "Вони не знаходили собак до трьох годин ночi. Коли це сталося, було багато гучних коментарiв, i один з вартових зробив якийсь доповiдь. Вони не стали перевiряти паркан, як це зробив би вiдразу будь-яка розсудлива охоронець. Але вiдразу потiм сходу сонця це мiсце випадково виявив вартовий. Знову багато крикiв, i одiна навколо чоловiкiв повiдомив про це по польового телефону. Там був чоловiк, який полагодив паркан на п'ятнадцять хвилина.
  
  
  - Якi-небудь подальшi подiї? - запитав полковник. - Нам одного важливого людини з фотографiї?
  
  
  - Тiльки Стадс Меллорi, сер , - сказав Хайман. "Але ми зна"мо, що вiн завжди приходить в шiсть тридцять, щоб пограти зi своїми комп'ютерами i машинами, незалежно вiд того, наскiльки п'яним вiн не був напередоднi ввечерi".
  
  
  - Ми сподiва"мося незабаром звiльнити його вiд напруженого графiка, - сухо сказав полковник Ле Гранд.
  
  
  Потiм ми розiбралися з основним питанням: як, коли, чим i кого атакувати.
  
  
  Добiрне пiдроздiл командос генерала Мазераттi вже цiлу годину стояло напоготовi.
  
  
  З боку це проблеми нема". Проблеми виникали лише тодi, коли всi готелi при"днатися до акцiї, i все в якостi командирiв.
  
  
  Полковнику Нордену довелося пiднятися, щоб пiдтримувати порядок.
  
  
  - Нема" необхiдностi, джентльмени, нагадувати вам, що я командувач, - гаркнув вiн по-солдатському. "Ми не влаштову"мо тут рекламне шоу, для когось особисто або для конкретної країни".
  
  
  Всюди чулося бурмотiння погоджень.
  
  
  "Генерал Мазераттi, звичайно ж, захоче очолити свiй пiдроздiл, - сказав полковник. - Я йду з ним. Повнiстю вiдповiда" моїй посадi офiцера Iнтерполу. Р-н Хайман, займа" тимчасову посаду офiцера зв'язку, при"дну"ться до р-ну Картеру як зв'язкового. Це все.'
  
  
  Вiн постукав по столу, щоб заглушити протестувальники звуки, в тому числi i мої.
  
  
  "Якщо нас побачать разом у такiй операцiї, - сказав вiн, - ми будемо нашою органiзацi"ю". Мiстер Картер, ви забува"те, що вас все ще розшукують для допиту у справi про вбивство синьйорини Morandi. Коли наша населений пункт росiї завершиться, це буде легко прояснити, але не ранiше.
  
  
  Нам довелося погодитися на це.
  
  
  "Крiм того, - додав вiн, щоб зробити ситуацiю бiльш терпимою, - було б нерозумно втратити нашу основну групу в цiй першої великої операцiї. Не розумiю, що може пiти не так, але недооцiнювати наших суперникiв небезпечно. Якщо щось пiде не так, нас залишиться як мiнiмум п'ятеро. Шестеро, якщо ми про при"днання мiстера Картера.
  
  
  - I вважайте мене, - сказав її дуже швидко.
  
  
  "Якщо мене не буде, - сказав полковник Норден, - керiвництво перейде до товариша Перестову". Так що я тiльки що опинився пiд командуванням росiйського з МДБ .
  
  
  "Генерал Мазераттi, - сказав полковник Норден, - я думаю, тепер ви можете дзвонити".
  
  
  Iталiйський офiцер, набира" номер i поговорив з високопоставленим чиновником навколо Мiнiстерства оборони. Вiн набира" ще один номер, на цей раз для важливого осiб у мiнiстерствi закордонних внутрiшнiх справ дель.
  
  
  - Ми виходимо, - сказав вiн. - Полковник Норден, мiстер Хайман, ви йдiть? Iншi : до побачення.
  
  
  - Я пропоную вам всiм розiйтися, - сказав полковник Норден, - i якомога бiльше займатися сво"ю звичайною роботою. Новинки скоро стануть вiдомi.
  
  
  Потiм вiн зник.
  
  
  - Побачимося в мiй дiм, - сказав Хайман. - В той момент, коли ти будеш впевнений, що я повернуся. Звичайно, сьогоднi о восьмiй годинi. Не хвилюйтеся. Її буду тримати вухо гостро.
  
  
  На зворотному шляху в таксi її купив дешевий транзисторний радiоприймач. Залишив їй сво" складне пристрiй Хайману. Дiвчина Пiнеллi сидiла в крiслi-гойдалцi у вiтальнi i обдарувала мене пустотливою усмiшкою, яку, швидше за все, приберегла для пiзнього похмiлля.
  
  
  Її, пройшов у свою кiмнату i жим лежачи на провiсшимi лiжко в розслабленiй позi йоги. Радiо працювало на римськiй мережi.
  
  
  Була звичайна ранкова програма легкої музики з пятнадцатиминутными радами по дому, перш нiж почалася iнша музична програма. Її прикинув, що Норден, Мазераттi, Хайман i загiн командос зможуть дiстатися до студiї тiльки через двадцять хвилин, а потiм вiд пiвгодини до двох годин, перш нiж про це розкажуть в новинах.
  
  
  Рiвненської через годину i тридцять сiм хвилина з'явилася новина.
  
  
  "Професор П'"ро Сiмка, сенатор вiд Колле-дi-Валь - д Аморе, назвав це прямим вторгненням в особисте свободу з часiв фашизму", - сказав. Вiн засуджу" обшук студiї Лоренцо Контi сьогоднi вранцi, проведений вiйськовим пiдроздiлом генерала Джулiо Мазераттi у супроводi полковника Iнтерполу Просить Нордена. Тут i зараз говорить сенатор П'"ро Сiмка..."
  
  
  Потiм голос П'"ро, як завжди дивно низький для його маленького росту, пролунав презирливо i трiумфально.
  
  
  "...ранковий рiд самим жорстоким i тоталiтарним чином", - сказав вiн. - Пошуки, якi не " рiвненської нiчого, але виявили щось дуже важливе. Вони показали довiрливiсть наших во"начальникiв ih нездатнiсть навiть через тридцять рокiв вирватися навколо довгих тiней диктатури. У nen показано викриття того, що нiбито аполiтична органiзацiя Iнтерполу, яка займа"ться на делле виявля"ться нiчим iншим, як корумпованої полiцi"ю. Було б цiкаво дiзнатися, чи не був особистий банкiвський рахунок полковника Нордена, без сумнiву, в iншiй країнi, поповнено якоюсь сумою доларiв за Калiфорнiї, оскiльки це дiя виплат прямо суперечить iнтересам iталiйського кiно".
  
  
  Потiм програма знову взявся за справу, повiдомивши про вимогу П'"ро до норвезькому уряду негайно вiдкликати полковника Нордена. Крiм того, вiн зажадав оголосити генералу Мазераттi догану i понизити в званнi. Нам один клерк навколо мiнiстерства оборони або внутрiшнiх справ-дель-не визнав, що санкцiонував цю акцiю, але це було полiтичним звичайною справою.
  
  
  Її вимкнув радiо, поповнив свої бо"припаси та iншi речi, якi мiг сховати в кишенях, i попрямував до будинку Хаймана. Тепер, коли новина була в повiтрi, Хайман, ймовiрно, був удома.
  
  
  Вiн дiстався туди всього за п'ять хвилин до мене, i вираз його обличчя, коли вiн вiдкрив менi дверi, мало мало спiльного з його звичайної веселою посмiшкою.
  
  
  - Там нiчого не було, Картер, - сказав вiн.
  
  
  - Але я її бачив, цi вiдкритi ящики i навiть бачив одну навколо цих ядерних бо"головок, - сказав я. - Кравець вiзьми, Хайман, ти ж не дума"ш, що я вигадав всю цю iсторiю?
  
  
  "Все, що я знаю, - сказав вiн, - це те, що я пiшов туди з Мазераттi, mimmo охоронцiв Контi, i на тих складах взагалi нiчого не було".
  
  
  "Може потiм прибрали", - сказав я.
  
  
  "У нас навколо паркану було п'ятнадцять чоловiк з бiноклями", - сказав Хайман. "З того моменту, як ти увiйшов, до того, як увiйшов той загiн командос".
  
  
  "Значить, вас обдурили, всi замаскувавши", - подумав вголос. "Може бути, вони заховали його в якийсь невинний реквiзит. Господи, що це були за пошуки? Дошкiльнята, якi грають у якiсь пошуки?
  
  
  - Коли її сказав "нiчого", її мав на увазi "нiчого", Нiк, - сказав вiн вже бiльш розслаблено. "Блiн, просто порожня кiмната i голий, трохи курний пiдлогу. Але нiяких ознак перемiщення чого-небудь бiльшого, нiж канiстра. Голосувати так, Нiк.
  
  
  "Вони обдурили нас, - сказав я. Її sel, щоб зануритися в свої думки. - Я повинен був пiти з тобою... але вже занадто пiзно. Її я повинен повернутися.
  
  
  - Нiяких шансiв, Нiк, - сказав Хайман. "Контi вдвiчi спостереження за сво"ю студi"ю, i карабiнери смиренно попросили його прийняти двi сотнi обраних спiвробiтникiв служби безпеки, якi вже розшукують Джеррi Карра. Без шансiв.'
  
  
  "Тодi її зроблю одiна".
  
  
  "Нiк, ти не найпопулярнiша людина в Рiме, - спростував повiдомлення в змi менi Хайман. "Вас назвали фанго, тобто "лайном", вiд iменi генерала Мазераттi. Полковник Норден все ще дума", що ви дiйсно щось знайшли. Iншi зараз на нарадi, щоб вирiшити, кинути тебе на поталу вовкам або змусити мовчати про нашу органiзацiю.
  
  
  Її виплеснув свої емоцiї, коли подумав про цю органiзацiю, в яку входили росiйська та червоний кита"ць, яким належало вирiшити, чи можна довiряти Нiку Картеру. Малоймовiрно, що ih рiшення буде продиктовано чимось настiльки заплутаним i теплим, як емоцiї. З iншого боку, вони повиннi були не вiдставати вiд мене. У них було багато доказiв щоб показати, що проект "Нитка свiту" представля" собою величезну загрозу, бомбу уповiльненої дiї, яку потрiбно знешкодити. I їй був "диною людиною, який бачив проект зсередини.
  
  
  Її, згадав, що не тiльки бачив i тримав ключi, але й незримо i несмываемо позначав ih своїм спецiальним жирним олiвцем.
  
  
  - Менi потрiбен вуглецево-iтрi"ве сканер, - сказав я. - Як у випадку з тим радiо, яке її тобi дав, але з певним атомним вагою. Така рiч повинна бути у нас в унiверситетi або ще в державному науковому вiддiлi.
  
  
  "Я приготую каву, поки комiсiя вирiшить, чи хочуть вони все ще довiрити вам йо-йо, я не кажу вже про такому гарному сканерi", - м'яко сказав Хайман.
  
  
  "Де вони проводять цю зустрiч?" - Нам не можна втрачати час, Хайман. Її можу запитати ih сам i пояснити їм свої причини. Перестов зрозумi".
  
  
  "Вони телефонують нам, а не навпаки", - сказав Хайман. "Вибачте, але це так. Я не знаю, де вони зустрiчаються, нiколи не пiднiмався так високо в цьому клубi. Її знаю, що це не в офiсi вiйськово-морського вiдомств, де вони були сьогоднi вранцi.
  
  
  Її думав, поки Хайман варив простий розчинну каву. Її вiдпив рiдина, яку вiн поставив передi мною в трiснутому чашцi. Її, знав, що бачив ключi, але продовжувати заявляти про це, поки не побачу зелений колiр, не мало нiякого сенсу проти впливу П'"ро.
  
  
  Телефон задзвонив. Хайман пiдняв його.
  
  
  - Так, - сказав вiн. 'Так?' Я намагаюся усмiшка повернулася на хлоп'яче обличчя. "Де?.. Ну, голосування i ми".
  
  
  "Ти все ще в цьому делле, Нiк", - обернувся вiн до мене. - У них збори, на вiллi, на Аппi"вiй дорозi. Мазераттi i Нордена там нема", але замiна Мазераттi була, i вони проголосували за тебе. Новий спiвробiтник Iнтерполу, який залиша"ться пiд безпосереднiм керiвництвом Перестова, проголосував проти. На вашiй сторонi були Перестов, ЛеГранд i До Фаль. Берген, мiнiстр фiнансiв, проголосував проти. Висновок: вам ще один шанс.
  
  
  Ми вийшли з будинку i таку гру в его "пежо", поки вiн продовжував говорити. У той час швидкiсть була важливiша, нiж безпека. Вiн мчав як божевiльний по римським пробок, в яких i без того повно божевiльних водiїв. Менш нiж через п'ятнадцять хвилина ми з вереском зупинилися на пiд'їзнiй дорiжцi до старої вiллi. Старi ворота вiдкрилися i закрилися за нами.
  
  
  Це була коротка, серйозна зустрiч, в якiй не було того оптимiстичного духу товариства, що було на попереднiй сесiї. Менi повiдомили, що мене використовують лише тому, що я представляю останню надiю, а не тому, що хтось особливо вiрить в мене, чи любить мої блакитнi очi.
  
  
  Мене представили майору Миллиардоне, iталiйському полiцейському, хто змiнив генерала Мазераттi, i сеньйору Соузе, пiдозрiлою португальському вiйськово-морського аташе в Iнтерполi. На засiданнi головував т. Перестов.
  
  
  Її пояснив їм, що у мене нема" пояснення, а тiльки одна надiя. Її показав їм свiй фiрмовий олiвець, i Перестов кивнув. Його власнi агенти використовували аналогiчний трюк. Її розповiв їм про потрiбному менi сканерi, i Миллиардоне вiдправив посланця на фiзичний факультет Римського унiверситету "Альфа-Ромео" з виючої сиреною.
  
  
  "Якщо це гарне пристрiй, - сказав я, - я можу знайти свої мiтки в радiусi трьох миль. Зараз ми менш нiж у половинi вiдстанi вiд територiї Контi, так що ми можемо почати, як тiльки ця штука добереться сюди. Нам потрiбна топографiчна карта для координат на мiсцевостi.
  
  
  Було мало загальної балаканини, поки ми не почули виття сирени, сигналiзу", що "Альфа Ромео" поверта"ться. У Миллиардона була докладна мапа пiвнiчно-захiдної частини на пiвнiч вiд мiста. Вона лежачи на столi в розгорнутому виглядi, кiнцi звисали по обидвi сторони. Вiн стояв над нею з олiвцем у руцi; кремезний чоловiк у мундирi, з стирчать вусами, як у старого, настороженого кота, готового до стрибка.
  
  
  Полiцейський дав менi позичений приладiв з фiзичного факультету. Вiн був майже iдентичний тому приладу, який її знав з моїх вправ штабу-АХ квартирi. Її пiдстроював его пiд ексцентричне по"днання елементiв, пояснюючи свої дiї.
  
  
  "Повинно бути, це незвичайна комбiнацiя, в iншому випадку вона вкаже на всiх, у кого " люмiнесцентнi наручний годинник ". Он там! Голосувати воно!
  
  
  Повiльно її включив вимiрювач i отримав ревматизму вiд вiбруючої стрiлки на шкалi довжини. Дав гей заспокоїтися, перш нiж передати пристрiй Миллиардону. Перестов подивився через мо" плече, важко дихаючи.
  
  
  Iталi"ць провiв пряму лiнiю по картi. Її встановив шкалу на широту i прочитав iнше число.
  
  
  Миллиардоне провiв другу лiнiю, яка займа"ться перетинала першу в точцi, якраз мiж двома прямокутниками на картi, якi позначали склади Контi, якi її вiдвiдав, склад, у який генерал Мазераттi вторгся i знайшов порожнiм.
  
  
  - Дурний жарт, - з огидою сказав гер Берген. - Картер ih сторонi, i вiн стриму" нас. Будь божевiльний може крутити цей сканер, щоб отримати мiсця, якi вiн вже зна". Це абсолютно марно.
  
  
  "Я не вiрю, що пристрiй несправний", - сказав полковник Ле Гранд. "Я прочитав, вони ж цифри на диску, про яких згадував мiстер Картер". Майор Миллиардоне бiльше скидався на толстого мудрого кота, нiж коли-небудь.
  
  
  - Мiстер Хайман, - сказав вiн. - Ви i лейтенант Жисмонди обидва були там. Ви говорите, що не бачили i не чули нiчого незвичайного пiд час сво"ї вахти, нiчого, крiм звичайного хвилювання, коли собак знайшли сплячими, а потiм, коли виявилася пролом у воль"рi. Будь ласка, розкажiть нам ще раз . Крок за кроком, нiчого не упускаючи".
  
  
  Хайман розповiв в точностi те, що сказав менi, але коли вiн готелi зупинитися, майор змусив його продовжувати, поки не прибув Стадс Меллорi.
  
  
  "Ну, тодi вiн в'їхав на "Мерседесi" з шофером, - сказав Хайман. "Вийшов навколо машини i увiйшов в iнженерний вiддiл, будiвля, яку в залi мiж адмiнiстративним корпусом i складами. Потiм її почув дзижчання, зна"те, як при включеннi системи пiдiгрiтого. I бiльшiсть американцiв роблять це березневими ранками. Це все.' - Лейтенант Жисмонди, - сказав майор.
  
  
  Лейтенант почав було з самого початку, але Миллиардоне перервав його.
  
  
  "Цей гул був потiм приїзду Меллорi", - сказав вiн. - Ти теж це чув? Добре подумай.'
  
  
  - Що ж, сер , - сказав лейтенант Жисмонди. "Его було чутно виразно чути, але..."
  
  
  Ранiше iнших зрозумiв, про що дума" Миллиардоне. - Лiфт, - сказав я. "Весь цей клятий пiдлогу опустився. Одiна з технiчних успiхiв великого генiя Стада Меллорi". Майор Миллиардоне всмiхнувся на знак згоди.
  
  
  "Це як в театрi, її, вважаю," сказав вiн. "Поверсi, який пiднiма"ться, поверсi, який спуска"ться. Все це частина ih iлюзорного свiту. I "диний доказ - слабкий гул, який може бути чим завгодно. Потiм його широка котяча посмiшка зникла.
  
  
  - Але що це нам допоможе? "Потiм першого фiаско, я не можу дозволити нової бойової частини увiйти в примiщення, Ренцо для чергової перевiрки. Мої власнi карабiнери навiть не дозволили б менi пройти через вони московськi ворота". А П'"ро органiзову" марш протесту.
  
  
  Всi обличчя були похмурi, поки товстий майор жестом дитини, разгадывающего загадку, не ляснув себе долонею по лобi.
  
  
  "Ми не можемо увiйти по сушi", - сказав вiн. "Ми з працею можемо спуститися з вiдбору проб повiтря. Але пiд землею досить коридорiв, щоб побудувати шосе. Нiхто не зна" всiх катакомб Риму, пiдземних ходової прирiст дев'ятнадцяти столiть. Але її, Гуль"льмо Миллиардоне, знаю ih краще, нiж будь-яка iнша жива iстота, тому що я весь час приходжу туди, щоб слiдувати за злодiями в ih лiгво. Гляньте сюди.'
  
  
  Вiн схилився над картою i швидко накреслив олiвцем лiнiї, сiтку поворотiв, якi зливалися, перетиналися, сходилися i знову розходилися. Два через них пройшли трохи нижче двох пересiчних лiнiй нашого сканування.
  
  
  "Я дурень, що вiдразу про це не подумав", - обурився вiн себе, знiмаючи зi стiльця кобуру для револьвера. - Дуже ймовiрно, що саме цим шляхом вони доставляли свої надсекретнi матерiали. А Меллорi побудував склад поверхом пiдйомника, який може спускатися в катакомби i знову пiднiматися при бажаннi.
  
  
  - Що ви збира"теся робити, коли доберетеся туди, майор? 'Насвистувати мелодiю? Ми все ще стика"мося з незручностями, пов'язаними з неможливiстю перекинути туди бойову частину". - Кравець вiзьми, - зiзнався вiн. 'Я не знаю. Але я щось зроблю. Може бути, її пiдiрву все, включаючи себе".
  
  
  - Чудове самопожертву, майор, - сказав Перестов. - I повнiстю в старiй римськiй традицiї. Але не практично. Всi цi ядернi бо"головки разом можуть призвести майже до того ж пожежi i аварiї, якої ми намага"мося уникнути".
  
  
  - Я йду з тобою, - сказав я. - Не в дусi давньоримських цiнностей, товариш Перестов, а тому, що я знаю свою зброю. Її можу вiдокремити ядерну зброю з неядерного, а потiм зробити мiну навколо декiлькох звичайних повна назва. Це дасть пожежнiй командi право увiйти у ворота студiї, майор. I тодi вашi пiдлеглi можуть бути готовi вiддати те, що нам знадобиться, як тiльки вони ввiйдуть туди, i знайдуть захованi бо"припаси "обидва кiнця Свiту" .
  
  
  - Голос i ревматизму, - сказав майор, задоволено поплескавши мене по плечу. - Ви йдiть, синьйор Картер. Жисмонди, органiзуйте пожежну команду по тривозi i зберiть бойовий пiдроздiл Гилио, щоб слiдувати за ним. Це буде означати для нього реабiлiтацiю до того, як П'"ро зможе вiддати його пiд трибунал.
  
  
  -- Якщо Нiк пiде, -- сказав Перестов тоном, що не терпить заперечень, -- її теж пiду. Її проголосував за нього тiльки тому, що вiн наша остання надiя. Її все ще не довiряю йому було на складi, повному такої зброї".
  
  
  -- Боюся, менi доведеться при"днати вам i сво" жалюгiдне тiло, якщо прийде Перестов, -- сказав До Фаль. "Я не думаю, що мо" начальство схвалить, якщо його вiдправлю американця i росiйського разом. Навiть пiд вашим наглядом, майор.
  
  
  Майор Миллиардоне iso усiх сил намагався зберiгати самовладання, i йому це вдалося.
  
  
  - Ви впевненi, що не хочете, щоб вас супроводжували карабiнери, кiнна полiцiя i полiцейський оркестр? 'Тодi все в порядку. Ми вiдсвятку"мо разом з нами. Але це все. Ми можемо увiйти в незвiданi катакомби вiдразу за мiсцями, призначеними для туристiв в Санкт. Галиксте. Пiдемо.'
  
  
  Це було всього в декiлькох хвилинах їзди вiд роздрiбнюють, де нас залишилися полiцейська машина. Майор Миллиардоне провiв нас mimmo гори старих велосипедних уламкiв до вузького входу.
  
  
  "Карти зовнi, - сказав вiн, - i у мене в голiв". Вiн пiрнув, i ми пiшли за ним. Прохiд поширшав, i лiхтар йшов попереду майора показав ряди викрадених машин, здебiльшого розiбраних на запчастини проданi на злодiйських ринках, але деякi з усього, у них ще були в хорошому станi.
  
  
  Майор шелл попереду. Її оболонка щиро за ним, добре знаю, що щиро за мною идетт Перестов з чеським пiстолетом у правiй руцi. За ним shell До Фол, який несс американський автоматичний пiстолет, невеликий внесок В'"тнаму в китайський арсенал.
  
  
  - Ще пiвгодини, - озвався майор Миллиардоне. "Спочатку нам " чого побоюватися вiд суспiльства простих злодiїв, тому друзi, будьте обережнi".
  
  
  Ми йшли мовчки. Через десять хвилина Миллиардоне включив диммер на своїй лампi i пiшов бiльш повiльнiше. - Тепер, - сказав вiн, обертаючись, - ми менш нiж за двiстi ярдiв вiд земель Контi. Її пропоную проявляти крайню обережнiсть. Вiн говорив по-iталiйськи, який шталь загальноприйнятою мовою в нашiй мiсiї. В iталiйськiй мовi слово розсудливiсть склада"ться з трьох складiв: prudenza. Майор Миллиардоне ще не скiнчив, як з-за двох заґратованих ворiт, зруйнованих перед нами i позаду нас, пролунав гучний i розкотистий стукiт. У той же час наше маленьке замкнутий простiр було залите слiпучим бiлим свiтлом. - Я думаю, - пролунав баритон П'"ро, - що правильне вираз для цього: як щури в капканi.
  
  
  
  
  Роздiл 8
  
  
  
  
  Наша замкнена кiмната в тунелi катакомб виглядала як декорацiї до якоїсь пiдземної сценi тортур. Кожна деталь була чiткою, як бритва, але простiр на нiй було чорним i непроникним, як яма.
  
  
  Серро-коричневий камiнь i землянi стiни зi слiдами помаранчевого i червоного. Купа вкрадених шин сахався, як вiвтар, пiд нiшею навколо давнiх кiсток. В кутку поруч з гратами радiатора блищала новенька хромована машина.
  
  
  Майор Миллиардоне двiчi оглушливо вистрiлив у свого автоматичного пiстолета. Перестов, Co, Фаль i її ухилялися вiд рикошетящих куль, якi виявлялися в залiзнi прути.
  
  
  - Припинити, - наказав Перестов. "Не могли б ви пригадати, що я все ще командую вами".
  
  
  Пролунав голос сера Х'ю, з глузливим смiхом англiйської сквайра.
  
  
  " З вiртуознiстю Стадса навряд чи можна подумати, що цi тiла - це джерело наших голосiв", - "хидно сказав вiн. "На самому делле ми дуже зручно сидимо в офiсi Ренцо, спостерiгаючи за вами по замкнутому телебаченню". Збентежений майор Миллиардоне прибрав свою зброю.
  
  
  - Через кiлька секунд, - продовжував сер Х'ю, - вас оброблять газом митт"вої дiї без запаху короткого, але ефективної дiї. Коли ви заснете, цi люди переведуть вас в цi бiльш при"мнi примiщення для допиту, який цiлком може стати набагато менш при"мним.
  
  
  - Затримайте дихання, - наказав Перестов, але запiзнився i вже сповз на курний пiдлогу. Це було останн", що я згадав, перш нiж отямився "вген в номерi Ренцо.
  
  
  Спочатку її побачив стiну, суцiльно вкриту шовковими гравюрами.
  
  
  Ендi Уорхол i зображень Мерилiн Монро. Її, подумав, що це галюцинацiя, поки не побачив знайомi обличчя, Ренцо, Стадса, сера Х'ю i П'"ро, що сидiли в iншому кiнцi кiмнати, i поруч зi мною, зв'язаних по руках i ногах так само ретельно, як його, майор Миллиардоне, Олег Перестов i До Фаль.
  
  
  - Ви чотири невдахи, - звернувся з листом до нас, П'"ро, коли ми всi прийшли в себе. "Такi ж безглуздi й нiкчемнi, як i сам свiт, який, як ви мабуть здогадалися, ми збира"мося зруйнувати. Хвора i прогнила цивiлiзацiя, а ви служили охоронцями ee каналiзацiї - очевидний симптом її слабкостi.
  
  
  "Це останн" невелику нараду, - сказав сер Х'ю, - призначене тiльки для нашого розваги. Веб-трагедiя Верельдейнде, величне видовище в iсторiї людства, як ми без перебiльшення оголосили, - це вiдсутнiсть глядачiв".
  
  
  "Тiльки собою зрозумiло, - пояснив Ренцо, - що справжнiй потiк свiтi не в однойменному фiльмi. Це абсолютно безглуздо, навiть з моїм поблажливим мiрками. Але всi четверо навколо нас - люди шоу-бiзнесу, i ми трохи засмученi тим, що ми не отриму"мо ставлення з аудиторi"ю".
  
  
  "Тому, коли четверо навколо вас, кращих полiцейських з свiтовим iм'ям, попалися в нашу пастку, - сказав Стадс Меллорi з широкою посмiшкою, наливаючи собi на чотири пальцi вiскi з кришталевого графина, - ми подумали, ви, наша аудиторiя, пленныая аудиторiї. . Голосування tack.'
  
  
  Патологiчна потреба психопатiв в аудиторiї частинi була слабкiстю, яка займа"ться призводила до ih падiння. Але вiдкрито зараз її не бачив хорошого виходу навколо цi"ї зустрiчi. Мої супутники її були туго зв'язанi, а по обидва боки дивана, сидiли два мiцних охоронця близько шостої футiв на зрiст, з пiстолетами напоготовi.
  
  
  П'"ро, мабуть, помiтив, що я размышляаю в цьому напрямку, тому що вiдреагував. - Ваша охорона, мiстер Картер, - сказав вiн, - iндонезiйцi. Пов'язанi лояльнiстю, яку можна отримати тiльки за рахунок високої заробiтної плати. I цi останнi викриття ну, не шокують, так як вони зовсiм не розумiють по-англiйськи. Китайцiв теж нема", мiстер Ко, Фол. "Стрiляйте в нас, тодi ми помремо", - сказав майор Миллиардоне. "Ми зна"мо, що ваш план, i " iншi, хто його зна". Можливо, вони досягнуть успiху там, де ми зазнали невдачi.
  
  
  - Я так не думаю, - сказав П'"ро. "Генерал Мазераттi в залi пiд домашнiм арештом i чека" розслiдування. Швидше за все, це буде вiйськовий трибунал. Якщо вашi тiла будуть знайденi потiм того, як охоронцi студiї вас застрелили в цiлях самооборони, ми можемо забити останнiй цвях в кришку труни... Крiм того, зараз мова йде про нашому розвагу, а не про зустрiнуть ваших прiоритетах. Попрошу сера Х'ю почати розповiдь, так як план дiйсно належить ему".
  
  
  Сер Х'ю нахилився вперед, елегантно одягнений, iдеал для будь-якого директора з кастингу, люб'язного привiтного, але ефективного нового англiйського бiзнесмена.
  
  
  -- П'ять рокiв тому, -- сказав вiн невимушеним, розмовним тоном, -- все це досягло свого апогею, коли її усвiдомив сво" нервовий стан. Непритомнiсть, сплутана мова, тимчасова його загiн пам'ятi тощо. Але, що ще гiрше, це схильнiсть пускати речi з-пiд контролю i влаштовувати безлад, коли їй був захоплений своїми емоцiями.
  
  
  Я завжди вiдчував, що менi доводиться зв'язуватися з найманою повi"ю наприклад, раз або два в тиждень; "диний розумний шлях: жодних холодних натовпiв, тiльки вiдвертi вгору i вниз. Але її готель час вiд часу звертатися з ними трохи грубо, тому менi доводилося платити трохи бiльше. Але все стало ще грубiше, i одного разу спокiйної ночi її майже буквально вiдiрвав цицьки цi"ї тупої суки. Менi коштувало купу грошей для юристiв, друзiв, у деяких мiнiстерствах i так далi, щоб вибратися навколо цього. Коли це закiнчилося, її зрозумiв, що менi потрiбна медична допомога.
  
  
  До найбiльшої удачi у свiтi, коли її вiдкрив для себе доктора Унтенвейзера. Вiн знайшов вiдповiднi лiки, щоб управляти своїми нервами i садистськими спалахами. Пiд час декiлькох сеансiв на кушетцi, вiн змусив мене зрозумiти, що на самому делле зi мною вiдбува"ться не так, нiбито, i багато ненормального. У будь-якому випадку, не те, з чим при правильному лiкуваннi не зможу вести комфортне життя. I вiн був абсолютно правий. В наступнi роки нiяких явних непри"мностей бiльше не було, за винятком вiн маленької помилки, коли нещасна дiвчина залишилася мертвою. Але її пiднiсся в свiтi так, що все було акуратно заметено пiд стiлець.
  
  
  Але що я, мiй дорогий доктор Унтенвейзер не мiг пояснити, - сказав сер Х'ю так недбало, як якщо б мова йшла про шкiрної висипки, - що менi не вистача" моїх колишнiх руйнiвних задоволень, i що менi потрiбно щось величезне, щось глобальне, щоб замiнити це. Саме тодi на сценi з'явилися Ренцо, Стадс i П'"ро , саме в такому порядку. Ренцо?
  
  
  "У сера Х'ю був доктор Унтенвейзер в його особистої клiнiцi, - сказав Ренцо. Його слава швидко поширилася в поiнформованих колах по всьому вiдкритий басейн. Її сам страждав невдалим типом нервових розладiв, а також стражда" вiд тих же спалахiв насильства, якi сер Х'ю думали настiльки небезпечними для свого iмiджу. У мо"му випадку це були хлопчики. I в той момент, коли кволий пiдлiток з особою херувима Боттiчеллi висловив свою невдячнiсть i помер вiд перитонiту, яким вiн заразився з-за розриву прямої кишки, її побачив його клiнiку Easeful Acres, як мiсце для вiдпочинку, поки кiлька дiлових друзiв зам'яли цю справу. '
  
  
  Вiн теж говорив з явною байдужiстю божевiльного.
  
  
  "Мої друзi запевняли мене, що доктор Унтенвейзер не шталь б втручатися в вони кiлька доз кокаїну, якi час вiд часу потрiбнi менi, як i великому Шерлоку Холмсу, для реалiзацiї моїх творчих здiбностей. I це було додатковим стимулом для мене пiти в цю клiнiку. На мiй превеликий подив, її знайшов у цiй клiнiцi видатного колегу по свiту кiно i вашого спiввiтчизника мiстер Картер, Стадса Меллорi.
  
  
  - Я пiшов туди, щоб трохи вiдпочити вiд випивки, - бадьоро сказав Стадс Меллорi. "Не те щоб її алкоголiк, нема". Але час вiд часу, раз або два в рiк, ця нiсенiтниця просто вислиза" навколо мого rta. Потiм її проробляю якiсь божевiльнi витiвки, i менi знову доводиться лiкування, щоб знову вибратися навколо вузла. На цей раз її вiдсвяткував свiй останнiй "Оскар"; Вони назвали це поверненням Меллорi, нiби мене колись не було. Її поїхав до Мексики, в модний будинок розпусти. Її почав sp вiскi, що для мене все одно, що не пити. Але до того часу, як я перейшов на текiлу, її пробував, будь-якi трюки з чотирма такими повiями одночасно. Її також програмiст в областi сексу. Цi дурнi мексиканськi повiї не пiдкорялися моїм наказам, i я використав одну навколо цих старих бритв, щоб вивести ih навколо себе. Одну навколо цих сук вiднесли в могилу, а iнша вже нiколи не буде ходити. Iншi теж трохи постраждав. Але в Мексицi можна купити що завгодно, так що я купив собi алiбi. Тим не менш, у мене було вiдчуття, що настав час знову полежати вiдпочити в бiльш прохолодному середовищi. Її селл на лiтак в Сассекс, де все склалося во"дино".
  
  
  - Одного разу її був, десь в Африцi, - у свою чергу продовжував П'"ро, - пiд псевдонiмом "Чарльз Стрэттон". Її обрав це iм'я, тому що так звали знаменитого генерала "Маленький великий палець". Їй був фiзично виснажений мiсi"ю в Центральнiй Африцi. Це був великий успiх, хоча i не зовсiм безпечний. Як i у моїх друзiв, у мене " певна схильнiсть до екстравагантностi. Перш нiж ситуацiя була врегульована, вiдбулося чимало разючих вбивств сiмей бiлих фермерiв. Новинки на перших шпальтах про тортури, зґвалтування дiтей, витягу кишок, в деяких випадках дiтей поїдали вiдкрито на очах у ih батькiв. Її б все одно пiшов вiдвертi туди, якби Органiзацiя Об'"днаних Нацiй попросила мене про це, але бiльше для того, щоб при"днатися до цим маленьким групам, нiж для того, щоб залагодити проблеми".
  
  
  - Цей П'"ро, - проревiв Стадс, - завжди робить, що хоче.
  
  
  П'"ро посмiхнувся i продовжив: "Час вiд часу сер Х'ю вiдвiдував свою клiнiку Easeful Acres, щоб перевiрити бухгалтерськi книги, щороку, як вiн лiку"ться у лiкаря Унтенвейзера i пошукати iнформацiю, яка займа"ться могла б допомогти ему в его пошти бизнесявляется. Не шантаж, а знання, скажiмо, содомiї видного дворянина могло б допомогти ему з новим iм'ям, чи не так?
  
  
  Сер Х'ю швидко зламав мiй псевдонiм, вiдомо по всьому ih дось" ще двох спорiднених душ у Ренцо i Стадсе i звiв нас разом. Дуже та"мно в мо"му особистому крилi для серiї зустрiчей, якi призвели до проекту " Потiк свiтла" .
  
  
  "Але саме П'"ро дiйсно зiбрав во"дино всi", - сказав Стадс. "Кравець вiзьми, П'"ро, ми всi були непорочне пошарпанi до твого доходу, а iнакше б i не було". - Скажiмо так, нашi навички доповнювали одне одного, - скромно сказав П'"ро. "Ми всi, свiдомо чи несвiдомо, жадали нападу на iстеблiшмент, який заподiяв нам бiль. Мене покарали тим, що смiялися назавжди мною з-за мого зросту. Ренцо втратив сво" спадкове майно. Сера Х'ю, незважаючи на його славу, i багатство, все ж доводилося терпiти ряд тонких насмiшок через його низьке походження. I вони позбулися Стадса фруктовий его винахiдливостi без видимого вiдгуки або винагороди".
  
  
  "Тiльки нiхто навколо нас не мiг помститися, як вiн готель", - задумливо сказав Ренцо. "Нашi маленькi витiвки, хоча технiчно i були злочинами, були дитячою забавкою. Святий
  
  
  Георгiй був готовий для вбивства драконiв, але займався тiльки вбивством мух . Тепер разом ми можемо домогтися чого завгодно... ".
  
  
  "Студiя Ренцо i її репутацiю як кинодеятеля наштовхнули мене на цю iдею, - сказав П'"ро. "Нам допомогли мої власнi дипломатичнi зв'язки, а також мiжнароднi дiловi партнери сера Х'ю, а також технiчнi навички i престиж Стадса. Ми зiбрали бо"припаси i ядернi бо"головки, необхiднi для оснащення ih носiїв, якi всi уряди охоче надали нам на основi сценарiю фiльмiв Ренцо про полях битв. Це зайняло час, але це сталося. Єдине пiдозра виходила вiд пари надчутливих гугнявий вашої органiзацiї i надчутт"вим iнший мiстера Картера, Клему Андерсона, якого довелося лiквiдувати.
  
  
  У нас вечiр п'ятницi. Ми вчотирьох вирiшили добре повечеряти в мiстi, можливо, у компанiї чарiвної подруги мiстера Картера, синьйорини Кавур, i декiлькох iнших щедрих дам. Завтра Рэндзо, сер Х'ю i вiдправля"мо його приватний лiтак Рэндзо у пiдготовлену нами притулку. Згiдно кращим фахiвцям, воно захищене навiть вiд найбiльш небезпечних опадiв пiд час приготовленої нами бойових. Для додаткової безпеки у нас " притулкiв глибоко пiд землею з фiльтрованим повiтрям i з усiма можливими зручностями. У нас досить багатств у виглядi їх прекрасних золотих злиткiв якi їй вiдправляв по Лугано в курсi останнiх шостого мiсяцiв . У нас " власна армiя, що склада"ться з тисячi людей, таких, як два охоронця тут. Її, сподiваюся, що ви всi радi дiзнатися цю iсторiю зараз.
  
  
  У ревматизму Перестов плюнув на розкiшний килим. Решта не вiдповiли.
  
  
  - Не зовсiм дискiв захоплена аудиторiя, на яку її розраховував, - зiтхнув сер Х'ю. "Але я навчився жити зi своїми маленькими розчаруваннями".
  
  
  "Чому ця американська сволота не летить щиро з тобою?" До Фол не могла стримати сво"ї цiкавостi. " Мiстер Меллорi залишиться ще на кiлька годин, щоб запрограмувати останнi касети i натиснути кнопку комп'ютера", - сказав П'"ро. "Ще один лiтак готовий перевезти його, щоб вiн мiг при"днатися до нас у безпечне час . I дивитися i слухати наше маленьке виступ протягом тих двох днiв, коли ще можуть працювати радiо i телебачення". Стадс Меллорi випив свою третю мiцну чарку. Вiн пiдсунув стiлець вперед, його блакитнi очi злегка выпучились вiд того, що повинно було статися. - Ти обiцяв менi першу жертву, П'"ро, - сказав вiн. "Пробачити за вираз". Вiн полiз у хвилину i витягнув великий нiж для очищення овочiв. Вiн вiдкрив його, i звiдти вийшло довге криве лезо.
  
  
  Її, чув, як поруч зi мною почастiшало дихання майора Миллиардоне, але вiн навiть не моргнув.
  
  
  - Бачите, - хмикнув П'"ро. "Оскiльки ви були для нас такої незадовiльної аудиторi"ю, нам доведеться отримати вiд вас задоволення якимось iншим способом".
  
  
  Стадс пiдхопився зi стiльця i встромив ножа в Миллиардоне трохи нижче пупка. Майор загарчав, але i тiльки. Вiдсутнiсть реакцiї зводило Стадса з розуму вiд лютi. Знову i знову вiн встромлював нiж в iталiйського офiцера. Але доля змилостивилася над людиною, бо третiй або четвертий удар припав чоловiковi у складати долар, i закривавлене тiло зiсковзнула на мене. - Зовсiм необережно, Стадс, старожитностi, - сказав сер Х'ю. - Я вважаю, тепер моя черга цього китайського джентльмена?
  
  
  Вiн встав i пiдiйшов до до Фалу, витягуючи з жилета зiгнуту голку майстри вiтрильного справи. Що це означало, та її нiколи не дiзнаюся, тому що в цей момент До Фол вкусила капсулу з цiанiдом, яку весь цей час ховав у зубах, i помер перш, нiж сер Х'ю встиг доторкнутися до нього.
  
  
  "Жовтий обманщик". Сер Х'ю надувся, як товстий школяр, який не може пограти.
  
  
  - Ну-ну, - усмiхнувся П'"ро. "Ми можемо тiльки сподiватися, що зможемо пiднятися над цим страшним радикалiзмом i нацiоналiзмом наших друзiв по Iнтерполу i.... Ренцо, удачi тобi з росiйською.
  
  
  Її що-що знав про пiдготовку МДБ. Як i наше навчання в AX, воно було направлене на збереження секретiв перед особою тортур. Але те, що мали на увазi нашi противники, зрештою, було не бiльше нiж звичайної тортурами, як самоцiллю.
  
  
  Стрункий, злий i елегантний у зшитому на замовлення костюмi Ренцо пiднявся зi стiльця. Его людини тонка, холодна посмiшка, немов портрет елегантних предкiв епохи Вiдродження, яких вiн стверджував.
  
  
  - Спасибi, П'"ро, - сказав вiн. "Я отримую велике задоволення вiд перетворення цих бекаючих гетеросексуальних типової в хнычущее желе. Отже, почну її з его пролетарських статевих залоз. З нагрудної кишенi вiн досталь, вузькi замшевi пiхви, навколо яких вилiз тонкий хiрургiчний скальпель.
  
  
  Вiн вже був в межах досяжностi диванi, коли Перестов закричав: "Я розiб'ю тобi яйця!" Вiн рвонувся вперед скутими ланцюгами ногами i сильно i цiлеспрямовано вдарив Рэндзо в промежину.
  
  
  Рэндзо зiгнувся вiд боляче i вiдсахнувся. Коли вiн пiднявся на ноги i его, дихання нормалiзувався, вiн зашипiв на двох охоронцiв.
  
  
  - Ти заплатиш за це, Росiйська. Iи заплатиш за це.
  
  
  У мене мiцний шлунок, але я вiдвернувся, коли Ренцо почав його рiзати. Перестов довго помирав, але вистояв. В самому кiнцi пролунало кiлька стогонiв, але вже навряд чи вони були людськими. Це були мимовiльнi рефлекси розчленованого i змученого шматка плотi, що втратив всякий зв'язок з свiдомiстю. Її ненавидiв усе, за що виступав Олег Перестов, але в той момент її, сподiвався, що здiйсню не менш гiдний результат.
  
  
  - А тепер ти, Картер, - сказав П'"ро. Але вiн вiдкинувся на спинку стiльця i бiльше не рухався. "Я думаю, що все, що ви бачили, що вiдбува"ться з вашими друзями, буде занадто легко для вас, Картер. Я гадаю... - Вiн пiдняв маленьку руку до сво"ї бiльш дитячий розчесаної цапиною борiдцi, з виразом глибокої зосередженостi.
  
  
  "Звичайне вбивство зда"ться занадто вульгарним для нашого великого шоу", - сказав вiн.
  
  
  - Те, що на Розане дiти? - запитав її, роблячи припущення. Її готель зв'язати во"дино деякi розрiзненi нитки перед смертю.
  
  
  "Ти вгадав?" - ввiчливе запитав карлик. - Так, точно так само, як її обшукував твою кiмнату, коли ти так спритно зник у той перший ранок. Його чоловiк, який любить легку атлетику, i у мого зростання " певнi переваги . Менi не склало особливих труднощiв прослизнути через дах готелю, спуститися на балкон i обидва рази непомiтно пробратися з вулицi. Бiдна Розанна, вона все ще робила вигляд, що працю" в наших iнтересах. Але у нас було багато доказiв її зв'язку з полковником Норденом, так що менi довелося її прибрати. На жаль. Вона була б красивою служницею в нашому новому будинку.
  
  
  - Вона довiряла тобi, - сказав я.
  
  
  "Кожен полiтик повинен розчарувати кiлькох виборцiв на користь бiльш високої полiтики", - сказав П'"ро з терпiнням божевiльного, намага"ться нав'язати свою логiку серйозного невiруючому .
  
  
  "Зараз всi згоднi з тим, що найбiльша проблема в свiтi - це перенаселення. "World End" сприятиме вирiшенню цi"ї проблеми. I яка б раса нас виникла навколо цього, наша робота - домiнувати над нею".
  
  
  Вiн посмiхнувся. - Але я запiзнюсь на наш вечеря. Ти, Картер, будеш "диним членом нашої глобальної аудиторiї, хто дiзна"ться мета нашого шоу". Вiн засмiявся. - Так що я навiть не доторкнусь до тебе. Ми вiдвеземо вас назад в катакомби, назад в той же замкнене мiсце. Там ми залиша"мо вас з ручкою i папером, щоб записати свої останнi спогади, коли свiт вибуха" над головою, i ви вмира"те вiд голоду i спраги. Моя iронiя в тому, що я сподiваюся, що сторiнки будуть збереженi; розповiдь про архiтекторiв цi"ї подiї: сера Х'ю, Ренцо, Стадсе i менi. Через кiлька сотень рокiв цi записи будуть знайденi разом з вашими кiстками i кiстками ранньохристиянських мученикiв. Вiн плескав у долонi i сказав щось азiатському мовою, який я не мiг вiдразу розiбрати. Одiна навколо охоронцiв сильно вдарив мене по голiв, i вiн втратив свiдомiсть перш, нiж змiг чинити опiр.
  
  
  Коли її прийшов в себе, вiн знову опинився у своїй заґратованiй катакомбної цифровi камери. П'"ро залишив прожектор включеним, надавши менi маленький столик, декiлька кулькових ручок i близько дюжини блокнотiв. Голосування i все: новi меблi, купа вкрадених шин, машини, старi, дуже старi кiстки i її. Її мiг би зганьбитися, якби записав захопленi слова П'"ро, але, можливо, мiг би зробити що-то ще з папером.
  
  
  Але що? Зловити щура, прив'язати до неї папiрець, а потiм вiдпустити? Але хто, кравець вiзьми, вчасно помiтить це повiдомлення? Її засмутився у своїй безпорадностi. Не той випадок, який можна було б назвати типовим для Нiка Картера. В якостi додаткового образи вони залишили менi мiй Люгер, мiй стилет, мою газову бомбу i вмiст всiх моїх кишень.
  
  
  У мого ножа був напилок, але вiн нiчого не давав. Це було б все одно що зламувати сейфи банку "Чейз Манхеттен" з допомогою ножа для розкриття листiв, просто вправа в безпорадностi.
  
  
  Її продовжував мислити колами, поки мої годинник вiдраховував години, як хвилини, i я не мiг знайти рiшення. Ранок суботи, потiм ночi дрiмоти i митт"востей глухого кута. П'"ро, Ренцо, i сер Х'ю вже повиннi бути в повiтрi, прямуючи до свого затишного i далекого укриття . Де-то назавжди мною Стадс Меллорi вносив останнi штрихи в сво" комп'ютерне програмування. Далi у Вашингтонi Хоук залякував деяких невинних спiвробiтникiв, запевняючи старших офiцерiв, що все буде гаразд, бо Нiк Картер працював над цi"ю справою i вiрив, що це так.
  
  
  Десь в захiдному кiнцi тунелю почувся шум. Щури? Дрiбнi злодюжки, якi прийшли заховати тут ще бiльше сво"ї здобичi? Навiть полiцiя обрадывала б мене, навiть якщо б у них був наказ на Джеррi Карра.
  
  
  "Смiйся, ти на картинцi". Це був глузливий голос Хаймана, робив враження величезного полегшення.
  
  
  - Trovato , ми знайшли його, - пролунав голос, який, як я її пам'ятав, належав лейтенанту Жисмонди, помiчнику майора Миллиардоне. - А де решта? "Тобi потрiбен рiзак". Її вже вiддавав накази, не гаючи бiльше часу.
  
  
  - Сержант Фацiо, - почув її вiдповiдь Жисмонди. "Аварiйну пальник".
  
  
  Освячення Ренцо залишить зовнi мо"ї камери повну темряву, але її побачив Хаймана i молодого старшини-iнженера, коли вони пiдходили до грат. Потiм її побачив слабку спалах пальники, прострiльну метал, як масло. Я, спотикаючись, вилiз через отвори i опинився в обiймах Хаймана.
  
  
  - У нас менше сорока восьми годин, - сказав я. - Я розповiм тобi все по дорозi. Гей, привiт..."
  
  
  Це дородному Гилкристу, з'явився поруч з лейтенантом Жисмонди.
  
  
  - Вихiднi по суботах, - пробурчав вiн. "Я не погоджувався, коли взявся за цю роботу. Але молодий Хайман захопив мене, i я повинен визнати, що деякi технiчнi аспекти мене цiкавлять. Те, що вiн сказав про те, що комп'ютер контролю" весь арсенал... "
  
  
  - Мовчи i слухай, - гаркнув я. "Те, що я хочу сказати, може зацiкавити вас бiльше. I ти, Гилкрист, можеш бути нашим "диним виходом звiдси.
  
  
  Пiдганяючи нас, як можна швидше, її розповiв їм свою iсторiю, а вони розповiли менi свою. Мiй план був вiдомий, але ih був наступним: схопити цю компанiю, ЦРУ , Генерал Мазераттi i весь його загiн командос перебували разом з Джеррi Карром, Беном Карпентером i Нiком Картером. Його мiг це передбачити. Але чого я не мiг i припустити, на що не мiг сподiватися, так це того, що Хайман подумав про мiй транзисторном трекерi, а потiм переконався Жисмонди. Таким чином, вони дiяли не тiльки неофiцiйно, але i знову незаконно, коли пiдключили загiн командос, щоб при"днатися до Гилкристу i вислiдити мене. Машина зазначила, вони ж самi точки, якi нам в картцi складу. Жисмонди вiдкоригував карти, подряпанi майором Миллиардоне. Їм не вдалося навiть близько пiдiбратися до головного входу на територiю, який тепер був добре закритiй хлопцями з "обидва кiнця Свiту" , але вони вибрали iнший, обхiдний маршрут.
  
  
  - Але ми все в тому ж положеннi, - закiнчив її в свою розповiдь. - Ви говорите, що вони не допустять командос до розслiдування. Нiхто навколо нас не зможе прорватися через урядовий апарат, який П'"ро залишив нам в якостi блокади. Навiть якщо б ми увiйшли, то не знайшли б нiчого, крiм чистого офiсi i таких же порожнiх складiв. Та у них там досить приватної армiї, щоб повнiстю розчавити нас, перш нiж у нас з'явиться шанс зламати пiдлогу i винести весь арсенал поверхню. Вони завжди можуть сказати, що стрiляли в нас, бо ми знищували ih приватну власнiсть".
  
  
  'Наша органiзацiя все ще iсну", - сказав лейтенант Жисмонди. "Я на зв'язку, як з генералом Мазераттi, так i з полковником Норденом, який все ще очiку" висилки. Вони готовi почати повiтряну атаку, якщо буде потрiбно, i по вашiй розповiдi її, зрозумiв, що це потрiбно зараз".
  
  
  - Нiяких шансiв, - сказав я. - Занадто великий ризик, коли всi цi ядернi бо"головки так близько одне до одного. Її сам можу забезпечити чистий вибух, щоб зiпсувати розклад "World End", але лише в крайньому випадку. У мене все ще " карти в рукавi.
  
  
  - Краще б це був туз, мiстер Картер, - з гiркотою сказав Жисмонди.
  
  
  - Але, це жiнка, - сказав я.
  
  
  
  
  Роздiл 9
  
  
  
  
  Вiдразу потiм полудня вiн же суботи поголений i менш пошарпаний Бен Карпентер сидiв поруч з Камiллою Кавур на задньому сидiннi її "роллс-ройса". Красива машина мчала до майстернi Лоренцо Контi. Це коштувало б менi великих зусиль, але ми були там...
  
  
  "Наскiльки вам вiдомо, вона частина банди, - заперечив Хайман. "Ми зна"мо, що вона була пацi"нткою вiн клiнiк, колиски всього цього жаху".
  
  
  - Але й сотнi iнших теж, - сказав я. "Вона не була там в цей же час. I нiхто не згадав про неї, коли вони хвалилися в кабiнетi Ренцо. У них не було причин тримати її спiвпрацю в секретi, так як вони вважали, що ми все одно будемо мертвi. У мене " iдея, Хайман, i, ей-богу, ми повиннi nah вхопитися. Тому що це майже все, що у нас залишилося.
  
  
  - Добре, - невдоволено погодився вiн.
  
  
  - Насамперед, - сказав я, закiнчуючи свiй список прiоритетiв, - переконайтеся, що Меллорi там. Це важливо. Єдиний спосiб зупинити це - змiнити його програму, i "диний, хто може це зробити, - це Гилкрист.
  
  
  'Можливо?' - Присадкуватий чоловiчок обурено пирхнув. - Покажи менi комп'ютер, Картер, i я зроблю з ним все, що завгодно. Вiд гри на рiчцi Суонсi до приготувань соуза меньер i бомбардування Гуаму. Те, що може зробити цей троль за Техасу Меллорi, Гилкрист може зробити двiчi.
  
  
  - Добре, - сказав я. "Хайман, подзвони Камiллi Кавур в Le Superbe. Занадто велика ймовiрнiсть того, що люди за стiйкою дiзнаються мiй голос, голос Джеррi Карра. Скажiть гей, що для реклами i просування "World End" ee запрошують бути присутнiм на вiдкриттi нової заправної станцiї. Її гонорар складе 100 000 лiр. Гилкрист i її будемо чекати її там. Тодi його, вiзьмуся за справу. Якщо ти не почу"ш мене на двадцять чотири години, можеш кидати свої бомби.
  
  
  Вiн кивнув, все ще незадоволений.
  
  
  - У нах " доступ в студiю, - сказав я. "Нiхто, крiм Стадса Меллорi, не зна" мою роль, як Бена Карпентера, а вона вiдома тим, що пiдбира" бездомних нероб i скручу" ih в невеликий рулон або щось в цьому родi. Як тiльки ми опинимося в студiї, ми зробимо це, i, сподiваюся, за сприяння Камiлли " .
  
  
  -- Ви дума"те, -- сказав лейтенант Жисмонди з цинiчною усмiшкою, - що синьйорина Кавур так любить брати на себе роль рятiвника тiльки тому, що час вiд часу з'явля"ться на благодiйних балах?
  
  
  "Нi, але я думаю, що у Камiлли " кiлька бiльш особистi мотиви справi збереження того, що ми назива"мо цивiлiзацi"ю. Якщо її помиляюся, її мрець.
  
  
  - Вiдкрито, як я, - поскаржився Гилкрист. - Але її готель би побачити куртка Меллорi. Якщо це скупе уряд дасть менi тiльки п'яту частину його бюджету... але, може бути, це змiнить ih думки".
  
  
  Камiлла клюнула на приманку, яку протягнув гей, Хайман. Але було п'ятнадцять ризикованих хвилина на заправцi, перш нiж вона погодилася на решту мого плану.
  
  
  Спочатку критичне i невтiшне розгляд мо"ї зовнiшностi в образi Бена Карпентера, перш нiж вона навiть визнала, що зна" мене. Потiм ми витратили ще трохи часу на її оцiнку мого нинiшнього появи в залi.
  
  
  "Бродяга", - сказала вона. - Але в тебе все ще " диски сильна мужнiсть, яка займа"ться менi подоба"ться, Джеррi, Бен! Може бути, її подумаю про iнше iменi..."
  
  
  - Нiк Картер, - сказав я. - Це мо" справжн" iм'я. I тобi краще знати " .
  
  
  "Але я чула про вас," сказала вона. Її очi пiдозрiло звузилися. "Про вас ходить досить багато iсторiй. I, судячи з того, що я чула вiд друзiв, вони не дуже хорошi".
  
  
  Так що це була гра "все або нiчого". Її, грав з нею у вiдкриту i дав гей короткий доповiдь про ситуацiю. Хема б нам була Камiлла, вона безумовно не була дурною. Потiм моїх пояснень вона час вiд часу ставить запитання.
  
  
  - Я тобi не вiрю, - сказала вона, коли її закiнчив.
  
  
  "Нiхто не настiльки божевiльний, щоб вiдмовитися вiд великого фiльму зi мною в головнiй ролi з-за такого шаленого i дикого плану".
  
  
  Саме диски рiзкiсть у її вiдповiдi, в яку її i сподiвався на яку поставив сво" майбутн", якщо можливо, майбутн" всього людства. Тому її наполягав далi.
  
  
  - Я теж не очiкував, що ти менi повiриш, Камiлла, - сказав я. Її пiдтримав це поглядом, який, як вiн сподiвався, поверне при"мнi спогади про минулi часи разом. - Я просто прошу вас дати менi шанс довести, що те, що я вам кажу, - правда. Якщо ви все ще менi не вiрите, ви можете передати мене iталiйськiй владi, i ви отрима"те широку рекламу в iталiйських газетах. Бiльше i краще, нiж було б у разi вiдкриття нової заправної станцiї". "Ренцо, серед iншого, зробив мене зiркою, - сказала вона. "Отже, тепер ви просите мене зрадити його за щось, що зда"ться менi чистою фантазi"ю". До того часу, коли вона почала сперечатися, справу було залагоджено бiльш нiж наполовину.
  
  
  Її запитав. - "Це було фантазi"ю? - Вбивство Троянди? Все, чого хочу, щоб ви були присутнi в момент протистояння мiж Стадсом Меллорi i мною. Для цього вам доведеться привести мене i Гилкриста на територiю".
  
  
  - Чому саме вiн? Вона поступилася по всьому цiкавостi. Але, можливо, це було i щось ще.
  
  
  - На iнженерний генiй, як Стадс, - сказав я. "Можливо, вiн "дина людина, здатна вiдшкодувати збиток, нанесений вашими товаришами ".
  
  
  Гилкрист виступив вперед з вiдтiнком задоволення людина вiд мого втiшного опису. У сво"му старому коричневому костюмi вiн виглядав, як вовк, намага"ться посмiхнутися.
  
  
  "Над яким фiльмом вiн працював?" - запитала Камiлла. Але вона вже випередила нас на сво"му "Роллсе", i владним жестом руки подав знак водi"вi вiдчинити нам день.
  
  
  - Не всi методи працюють з плiвкою, - сказав я.
  
  
  - Кращi навколо них, - сказала Камiла. "Альберто, в студiю..."
  
  
  Ми приїхали туди. Нiяких складнощiв бiля ворiт. "Роллс" мчав по гладкiй тихiй дорозi до адмiнiстративної будiвлi, де швейцари спотикалися ще один про iншого, щоб вiдкрити нам день i впустити нас. З Камiллою у нашiй компанiї всi цi шляхи були вiдкритi. - Так, синьйорина Кавур. звичайно, синьйорина Кавур. Це дуже легко.
  
  
  Вона запитала Меллорi на стiйцi ре"страцiї, та гей, сказали, що вiн в сво"му особистому кабiнетi в комп'ютерному центрi поруч з сумно вiдомим складом. Як я вже сказав агов ранiше, вона попросила не оголошувати i далi.
  
  
  "Ми хочемо здивувати Стадса", - сказала вона, розкривши свою знамениту на весь свiт посмiшку. "Мої друзi i я.'
  
  
  Частина мого припущення полягало в тому, що спiвробiтники студiйного комплексу будуть звичайними спiвробiтниками, що не мають нiякого вiдношення до проекту "Потiк свiтла" . Мiцнi хлопцi довкола служби безпеки концентрувалися у головних ворiт i бiля паркану.
  
  
  Судячи по усмiшцi, яку вона отримала в ревматизму, їй був прав. Всi були переконанi, що Стадсу Меллорi дуже пощастило з таким чарiвним створiнням, як Камiлла Кавур.
  
  
  Її, поговорив з Камiллою швидко i тихо, поки ми йшли по критому проходу, що з'"дну" будiвель. Гилкрист був на крок позаду нас. Її повторювали iнструкцiї, якi давав гей знову i знову в "роллс-ройсi".
  
  
  - Дозвольте менi увiйти першим, - сказав я. Ревматизму Стадса дасть вам першу пiдказку. Якщо вiн не впiзна" мене, навiть якщо побачить в менi тiльки Джеррi Карра, ви можете зателефонувати в полiцiю. Але якщо вiн буде вражений, побачивши мене там живим, тодi вам доведеться визнати, що я казав правду.
  
  
  - Так, так, - нетерпляче сказала вона. - Ти вже достатньо розказав менi. Її бiльше не дитина. Але з вiдтiнком дитячої витiвки вона додала: "Я можу дiзнатися, хто ти на самому делле, пiзнiше... по-сво"му розсуду".
  
  
  Сонний чоловiк у сiрiй унiформi пiдняв очi вiд свого стiльця бiля входу в техцентр. Вiн зна" Камiллу i примудрився посмiхнутися, не встаючи зi свого згорбленого положення.
  
  
  - Ми пiдемо до мiстера Меллорi, - сказала Камiла.
  
  
  - Ви знайдете його в номерi 19, синьйорина, - сказав вiн.
  
  
  Її змусив Камiллу постукати в дверi i вiдповiсти на гарчання Стадса: " Хто там?"
  
  
  - Камiлла, дорогий, - сказала Камiлла з огидною сором'язливiстю. "По горло в роботi, але нiколи не занадто зайнята для тебе". Стадс говорив голосом, як би розстiбаючи блискавку. "Заходь, дитинко".
  
  
  А нах її, увiйшов всередину, залишивши за собою дверi навстiж вiдчиненими.
  
  
  "Нiк Картер", - сказав вiн з таким подивом, який не мiг собi уявити нас один режисер. "Якого бiса ти тут робиш."
  
  
  Його права рука потяглася до кнопки на столi, а лiва потягнувся до скриньки.
  
  
  Її, пройшов через кiмнату, перш нiж обидвi руки потрапили в цiль, особливо його лiва, яка займа"ться була на дюйм з пiстолета.
  
  
  Хоча Стадс був великим i м'язистим, вiн також був швидкий на ногах. В той час, який менi знадобилося, щоб витягнути дрiт сигналiзацiї i закрити ящик, дало йому було достатньо часу, щоб повнiстю оговтатися. Камiлла i Гилкрист теж увiйшли. Гилкрист зачинив за собою дверi i замкнув її, щоб не пустити нових вiдвiдувачiв.
  
  
  Правою рукою Стадс схопив венецiанське прес-пап'", райдужний кулю розмiром з бейсбольний м'яч. Її швидко стрибнув вперед, пiймавши його удар плечем. Її уперся кулаком ему в життя i вiдчув, як вiн поринув у всi цi зайвi жири, iз-за яких его, коли сильне тiло обвисло. Її зробив iншу руку ему в пах. Ситуацiя вимагала швидких, тихих i нещадних дiй. Мiй Люгер знешкодив б цiлу армiю, але з Стадсом менi це не знадобилося. Його сила пiшла десять рокiв тому, i з нах залишився тiльки тонкий шар лаку.
  
  
  Вiн дряпав менi очi, але її вже обома руками тримав його за горло, великим i вказiвним пальцями в точцi тиску. Його руки опустилися, навiть не розпочавши свою роботу. У мене були тiльки двi тонкi подряпини, щоб показати, що я бився. У мене iнодi було бiльше травм в перукарнi.
  
  
  Її натиснув рiвненської настiльки, щоб вiдключити його на кiлька хвилина. Її стягнув з его талiї тонкий ремiнь з крокодилової шкiри i мiцного пов'язав зап'ястя. Камiлла хихикнула, коли його штани спали, показуючи, що вiн людина, яка ненавидить нижня бiлизна. Її розв'язав власну краватку, щоб пов'язати його щиколотки.
  
  
  Гилкрист неквапливо прогулювався по кiмнатi тепер, коли бiй закiнчився, читаючи всi комп'ютернi монiтори на стiнах з радiстю дитини в зоопарку.
  
  
  Коли Стадс прийшов в себе, вiн подивився на мене з виглядом знешкоджену кобри.
  
  
  - Вам потрiбно вiдповiсти на кiлька запитань, Стадс, - сказав я, - перш нiж ми вирiшимо, що з вами робити. А тепер їй ставлю питання. "Ви такий сильний, Джеррi, Нiк, Бен". Камiлла пiдiйшла до мене впритул, щоб висловити сво" захоплення.
  
  
  Це була моя власна проклята помилка. Вся моя увага була зосереджена на Стадсе в той момент, коли вона дiстала "Люгер" з мо"ї кобури i зробив його до протилежної стогони. Вона отщелкнула запобiжник з майстернiстю, яка придбала в парi спагеттi-вестернiв, i, не тремтячи, зробила мозку вiд мене до Гилкристу i назад .
  
  
  - Обидва встаньте бiля стiни вiн, - сказала вона. "Закласти руки за голову. Тепер питання зада" Камiлла Кавур".
  
  
  - Добре сказано, - пiдбадьорив її Стадс. - Я знав, що ти не в змовi з ними. У нас залишилося не так багато часу. Її вже всi запрограмував, i перша кнопка подачi натиснута".
  
  
  "У мене теж " кiлька запитань до вас, дорогий Стадс ", - сказала Камiлла, не роблячи нам кроку, щоб вiдпустити його, її гарне обличчя було затьмарене похмурим поглядом.
  
  
  Її обмiрковував iдею зробити стрибок в її бiк. Її мiг залишатися нижче лiнiї вогню, але звук пострiлу все ще мiг означати катастрофу, подвiйну катастрофу тепер, коли Стадс вже привiв свою машину на ходу.
  
  
  - " Тодi розкажи гей свiй план, Стадс - ваше грандiозне пiдпри"мство по знищенню всього свiту, вдаючи, що ви знiма"те кiно".
  
  
  Стадс усмiхнувся, все ще впевнений у своїй нав'язливi iдеї.
  
  
  " Нитка свiт реальний, Камми , люба", - сказав вiн. - Але фiнал - лише для голосування таких iдiотiв. Вiн зробив незграбний рух всiм тiлом в бiк Гилкриста i мене. "Лiтак готовий доставити вас i мене на Вару Леноевики, острiвець на пiвнiч вiд Фiджi, де нас чека" наш власний свiт. П'"ро, Ренцо, i сер Х'ю вже на пiвдорозi. Вiд Рими до Калькутти. З Калькутти в Нандi, а звiдти останнiй стрибок туди.
  
  
  "Це не кiно?" - запитала Камiлла. Всi, крiм такого божевiльного, як Стадс, могли чути гнiв у її голосi.
  
  
  "Кравець вiзьми нi, дитинко. Moda Loe Lenoeviki ти будеш дiйсно королева, - сказав Стадс. "Бiльше, нiж кiнозiркою. Королева всього свiту, що залиша"ться нам. Ми будемо треба правити цим свiтом. П'"ро, Ренцо, сер Х'ю, ви i я.
  
  
  "Спасибi, Стадс", - сказала Камiла. "Я грала повiю ранiше у сво"му життi. Знадобилося багато зусиль, щоб стати кiнозiркою, i я вiддаю перевагу залишатися такою".
  
  
  З бездоганною точнiстю вона вистрiлила йому було вiдкрито в середину его широкого чола. Зморшки прапора дозволу на виконання пiдвелися, вiтаючи кулю, i там, де вона увiйшла, розквiтла троянда. Потiм вона втратила свiдомiсть.
  
  
  Гилкрист вже рушив на звук пострiлу, i я пiшов за ним.
  
  
  "Натисни цi двi кнопки на центральнiй панелi, Картер", - сказав вiн, вказуючи на двi червонi кнопки, як старий iнструктор з гасiння пожеж. Я кажу це, вiн вже клацав перемикачами i важелями. - Одне благословення, залишив нам цей Меллорi, - сказав вiн. "Восьмисантиметровый сталевий екран мiж цим комп'ютерним центром i iншою частиною будiвлi".
  
  
  Нiхто навколо нас не звертав уваги на Камiллу, поки Гилкрист не переконався в нашiй безпецi.
  
  
  "Подивiться на це," сказав вiн, клацаючи останнiм вимикачем шкiльним жестом. "Це да" нам вихiд на..." вiн короткозорий глянув на маленьку панель "... принаймнi , на сорок вiсiм годин."
  
  
  Тодi цього було досить легко. Просто трохи комп'ютерних технологiй, але це була робота Гилкриста.
  
  
  Її зняв трубку зi стiльця Стадса i подзвонив Хайману i Жисмонди по телефону 911.
  
  
  - Тепер можна дiяти, - сказав я. "Вiзьмiть з собою загiн командос. Ми завоювали комп'ютерним центром, i я думаю, що тутешня вiдпочивати армiї з'ясувала, що вiдбува"ться, i тепер дi". Стадс Меллорi майже мертвий.
  
  
  Камiлла прийшла до тями i сидiла поруч зi мною, тепла i тремтяча.
  
  
  "Пояснiть їм, що я застрелила його, щоб захистити свою честь та репутацiю", - сказала вона, нiби омелою на увазi це.
  
  
  "Нам один суд в цiй країнi не дасть менi нiчого крiм медалi".
  
  
  Вона трохи надулася, тому що у нас з Гилкристом ледь вистачило на нах часу в наших спробах перервати програму Стадса. Але бiльше благо, той факт, що у свiту все ще буде можливiсть помилуватися зблизька Камiлли Кавур, перемогло.
  
  
  Її б просто прошив головний комп'ютер пострiлами з пiстолета, але для Гилкриста це було все одно, що розрiзати Мону Лiзу, щоб полагодити стiну за нею.
  
  
  - Цi речi безцiннi, - пробурмотiв вiн. "Оскiльки ви можете вбити когось ножем i виделкою, ми не поверта"мося до того часу, коли ми їли руками, чи не так? О боже, нема". Це не повинно бути зруйновано.
  
  
  У мо"му багажi було достатньо технiчних знань, щоб подбати про бiльш грубих дiях, таких, як зупинка i реверсування шин, налаштованих i розрахованих на ключовi дiї.
  
  
  Гилкрист займався бiльш тонкими проблемами, такими як пошук лiтакiв i бойової технiки, вже прямували на полi бранi. Вiн зросли ih кiлька перш, нiж мiг статися ядерний вибух. Вiн запрограмував ih лiтати по колу, поки НАТО та iншi сили змогли б виявити ih i вивести по збiрцi.
  
  
  Настiльний телефон дзвонив десять разiв, перш нiж їй вiдповiв. Це був Хайман. Вiн знаходився в адмiнiстративнiй будiвлi разом з Жисмонди i тiльки що реабiлiтованими полковником Норденом i генералом Мазераттi.
  
  
  "Все спрацювало саме так, як ти i сказав, Картер, - у захватi вигукнув Хайман. "Коли збройнi сили Ренцо зрозумiли, що технiчне будiвля замкнено, вони вiдповзли, як номер щурiв. Ми обшукали склад i знайшли захованi бо"припаси. Деякi навколо них вже виходили на стрiчковi конве"ри для завантаження в дистанцiйно керованi транспортнi засоби".
  
  
  "Ви можете отримати будь-яку нагороду, яку може запропонувати мого боку", - втрутився генерал Мазераттi.
  
  
  АХ так не дума", генерал, - сказав я. "Зараз менi потрiбно в термiновому найшвидше американське транспортний засiб, який може доставити мене звiдси до Калькутти. Звiдти у Нандi, а звiдти лiтак поменше, який може доставити мене на невеликий острiв пiд назвою Вiра Леноевики. У мене там ще " незакiнченi справи.
  
  
  "Хiба її не незакiнчена справа, Нiк?" - запитала Камiлла.
  
  
  "Ти, люба, незакiнчена задоволення," сказав я. "На жаль, з цим доведеться трохи почекати".
  
  
  Вона виглядала похмурою, поки я не по"днав її з Хайманом, який повiдомив гей, скiльки фотографiв чека" бiля головних ворiт. Ми з Гилкристом збиралися вийти через чорний хiд.
  
  
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  Її спав бiльшу частину шляху, в лiтаку не було стюардес наче Троянди.
  
  
  Коли я не спав, сидiв її за шифрувальним телексом в заднiй частинi великого лiтака на телефон, сперечатися i обмiнювався iнформацi"ю з Хоуком.
  
  
  Менi просто пощастило, що експериментальний, поки ще надсекретний лiтак чекав мене на злiтно-посадковiй смузi натовського аеропорту пiд Неаполем. Генерал Мазераттi витягли мене туди на швидкому двомiсному лiтаку iталiйських ВВС.
  
  
  Хок стежив за кожним моїм кроком навколо свого офiсу в Вашингтонi, округ Колумбiя, i мiй бос, як i їй, готель повнiстю виконати свою роботу, не залишивши випадкових бактерiй, якi могли б повторно заразити свiт. Вiн смикав за ниточки, лаявся, погрожував i шантажував там, де потрiбно, i лiтак стояв з пiлотом, другим пiлотом, двома штурманами та взводом десантникiв, заправлений i готовий до польоту, чекаючи, коли її вийду навколо лiтака генерала Мазераттi. .
  
  
  Старший штурман допомiг менi пiднятися на борт i повiдомив про нашi шанси в розкладi польотiв. Бiзнес-джет Ренцо був швидким у сво"му класi, але в порiвняннi з цим лiтаком вiн був схожий на несмачний спортивний автомобiль проти Формули-1. I лiтак Ренцо слiдував звичайним маршрутом через Калькутти i Нандi, аеропорт на островах Фiджi, на райський острiв Верелдейнде. З пересадками i всiм вiльним часом, який вони могли собi дозволити, у розумних дуп не було причин коливатися, щоб прибути в ih приватний аеропорт пiзнiше, нiж в недiлю нiяк не коли. Ми проїдемо без зупинок за прямим маршрутом через Пiвнiчний полюс i доберемося до острова рано вранцi того ж дня.
  
  
  Наказ Хоука прийшов по телексу, перекладений на офiцiйну державну мову секретарем i телексистом, i позбавлений свого звичайного сарказму, але чiткий, стислий та повний:
  
  
  ПОТОЧНА НАСЕЛЕНИЙ ПУНКТ РОСIЇ ДАЄ ВАМ ПОВНI ПОВНОВАЖЕННЯ КИЛМАСТЕРА УВIЙТИ ДО ШТАБУ ВЕРХОВНИХ ОСIБ ТА ОСТАТОЧНА ЛIКВIДАЦIЯ СТОП ПОВТОРИТИ ОСТАТОЧНА ЛIКВIДАЦIЯ СТОП ДЕСАНТНИКИ IНШИЙ НАКАЗ, ХОЧА ВИ МОЖЕТЕ ВIДДАВАТИ ВСЕ, ЩО МОЖНА ЗАПРОПОНУВАТИ ...
  
  
  Далi було кiлька ярдiв подробиць, в основному стосуються мiсця розташування вiлли, її внутрiшньої та зовнiшньої безпеки, iнцидентiв, якi спланував Хок " при пiдтримцi низки представникiв преси, якi спiвпрацювали з АГ, щоб iмiтувати те, що Гилкрист читав з комп'ютерних стрiчок. Будуть заголовки про вибухи в Парижi i Лондонi. В реальностi теж були б якiсь вибухи, але ретельно контрольованi i нешкiдливi. СРСР повiдомив про втрати атомного пiдводного човна. Повiдомля"ться, що Китай протесту" проти iнциденту на кордонi з Монголi"ю. Наш ФБР вдалося вчасно вiдбити напад на вiдомого полiтика. Iнша частина телекса мiстила деталi для десантникiв. Це було жорстке пiдроздiл, яким командував американський полковник.
  
  
  В самому кiнцi: "ХОРОША РОБОТА". Це велика заслуга для такої людини, як Яструб, але потiм вiдразу ж пiшло "ЦЕ ЧАС... НИТКА".
  
  
  За пiвгодини до того, як нам належало зустрiтися з островом Леноевики, полковник, мене це "дина передача.
  
  
  - Ми наближа"мося до острова з пiвдня, - сказав вiн. "Через три хвилини потiм того, як ми зависнем над ним, ви з хлопчиками виберетеся назовнi, i ми будемо сподiватися, що ви приземлитеся на його пiвнiчного краю".
  
  
  - Насправдi, - сказав я. "Наприклад, в двох милях вiд вiлли". Вiн кивнув. "Лiтак продовжу" полiт i приземля"ться на островах Еллiс", - сказав вiн. - Її зв'язку з британо-американським командним пунктом коротких хвиль. При"мно познайомитися, Картер. Ми обмiнялися рукостисканням, i вiн вiддав короткий наказ своїм людям приготуватися i вишикуватися бiля люка. Це були проффiт. Нiякої нiсенiтницi, коли вони по дво" випали по площинi, упакованi все, що належить, i ще кiлькома предметами.
  
  
  Його вiдкрив свiй "Rolex" i дивився на секундну стрiлку, поки вона не пройшла повне коло три рази. Потiм її вийшов через люк.
  
  
  Ми летiли дуже високо, щоб нас могли побачити хiба що в телескоп вище Палобар, або щоб нас помiтили радари, що знаходяться за межами Вашингтона i Москви. Її натягнув свою кисневу маску i шталь вiдраховувати секунди, поки не зможу потягнути за мотузку i атмосфера не стане досить щiльною, щоб можна було дихати. Потiм її викинув сл. Час роботи та розташування були iдеальними. Коли її, пiрнув крiзь хмарний покриву, її побачив пiд собою красивий дiлянку острова, повний пальм i садiв, якi м'яко свiтилися на пiщаному пляжi. Використовуючи мотузки, її проклав свiй шлях через безвiтряний повiтря i легко приземлився на розчищений дiлянка землi, захищений кокосовими пальмами.
  
  
  Її вiдстебнув прив'язь i згорнув парашут у невелику кульку, який заховав бiля пiднiжжя одного, навколо дерев i присипав травою i кокосовим волокном.
  
  
  У мене не було часу насолодитися райської обстановкою. Пiд час опускав її вже побачив вiллу i тепер прямував в цьому напрямку, користуючись укриттям пальм i тропiчних чагарникiв. Iталiйський палац сiмнадцятого столiття, можливо, виглядав би недоречним тут, у Тихому океанi, але ця витончена архiтектурна краса безумовно не виглядала б так.
  
  
  Менi знадобилося небагато зусиль, щоб отримати доступ. Як говорилося в вiдзвiтувала Хоука, безпека ґрунтувалася на рутинi. Були патрулi озбро"ної охорони, але вони здiйснювали об'їзд через рiвнi промiжки часу. Її проповз по кам'янiй стогнати, сховався за присевшим грифоном i не поспiшав. Її засiк ih двiчi, перш нiж скористатися десятьма хвилинами вiдпочинку, якi у мене були, i перетнути сад, зламати вiкно на першому планi поверсi i опинитися на вiллi. Тепер все, що менi потрiбно було зробити, це подбати про те, щоб не потрапити в поле зору обслуговуючого персоналу. За мо"ю iнформацi"ю, не було жодних часових межах, але її не шталь ризикувати.
  
  
  За схемою, яку її запам'ятав, менi вдалося знайти велику вiтальню i розташуватися за великим крiслом з високою спинкою з золотистої шкiри.
  
  
  Воно було величезним i нагадувало трон. I якщо це був трон, то для П'"ро Сiмки. Сидiння було пiднесено на шiсть дюймiв, i було досить широким, щоб його можна було накрити звичайної рукою з розчепiреними пальцями. Вона стояла в темному кутку кiмнати i зберiгаються менi хороший огляд день в коридор. Її влаштувався там чекати стiльки, скiльки буде потрiбно; пiвгодини, двi години, п'ять годин i бiльше.
  
  
  Тепер у мене був час переосмислити в розумi операцiю, запам'ятати вмiст кiмнати i виконати кiлька вправ в мовчаннi. Полковник i його парашутисти вже повиннi були зiбратися на безлюднiй пiвденнiй сторонi острова. Звiдти вони вiдправляться в невеликий приватний аеропорт. Потiм вони почекають, поки не отрима" сигнал про те, що мо"ї акцiю "Киллмастер" закiнчена. Якщо вони не отримають цей сигнал, протягом двох годин, потiм приземлення приватного лiтака, вони почнуть дiяти i почнуть свою власну операцiю. Але Хоук волi", щоб iдентифiкуються американськi вiйська не в спецоперацiї нам, крiм як у виняткових випадках в разi очевидної надзвичайної ситуацiї.
  
  
  Сама кiмната являла собою невеликий музей, повний дорогоцiнних предметiв. У тому числi безлiч картин i скульптур, про якi їй стало вiдомо з усього випадкового погляду на список викрадених i зниклих предметiв мистецтва: iталiйських, французьких, англiйських. Меблi змагалася iншому з одним по красi i рiдкостi. З високого обшитого панелями стелi звисала величезна люстра з тисячами чудових кришталевих бурульки, що звисають з золоченої рами. Вона була схожа на скелет кринолiну гiгантської мiльйонерки.
  
  
  Пройшов час, i я зробив кiлька вправ йоги, щоб тримати нерви в тонусi i м'язи гнучкими. Було всього два напружених даний час. Незабаром потiм того, як я розмiстився там, у вiтальнi з'явилася бронзова фiгура iндонезiйської служницi. У нах було царське гiднiсть, незважаючи на малу довжину її спiдницi. Вона була одягнена у все чорне з бiлим мереживним фартухом зi складками. Вона потягнула за важiль, i передня частина старовинного комода вiдчинилися, вiдкривши три великих телевiзiйних екрану. Потiм вона знову пiшла. Через сорок хвилина увiйшов якийсь дворецький, щоб побiжно оглянути кiмнату. Але вiн пiдiйшов до мене не лиже, нiж на чотири метри. Вiн здавався задоволеним i пiшов знову. Явна ознака того, що господарiв чекали.
  
  
  Її, чув, як лiтак йде на посадку. Та менш нiж через десять хвилина її почув у коридорi лункий голос сера Х'ю.
  
  
  - Все йде гладко, П'"ро, - сказав вiн.
  
  
  ""Правда" готу" власну оголошення вiйни з-за зниклою пiдводного човна. Стадс, повинно бути, вже збира"ться полетiти, щоб при"днатися до нас.
  
  
  Дворецький впустив ih в кiмнату i запитав джентльменiв, якi напої їм подати.
  
  
  - Я подбаю про випивку, Чарльз, - сказав сер Х'ю. " Ми не хочемо, щоб нас турбували протягом наступних декiлькох годин, тому що ми конференцiй". Через панель вiн включив три екрана, на кожному екранi демонструвалися рiзнi сцени заворушень: захеканий репортер повiдомляв про вибух бомби в центрi Лондона; не що iнше, як дим i шум, виробленi вiддiлом карного розшуку за намовою Хоука. Шокований оглядач ООН в Нью-Йорку розповiв про прямому нападi китайського почесним гостем заходу став посол депутата СРСР. На третьому екранi були новинки з Далласа. "Дуже близько до iншого полiтичного вбивства".
  
  
  П'"ро зайняв сво" мiсце на тронi, за яким її все ще ховався. Сер Х'ю наповнив три високих склянки вiскi i содової. Ренцо зручно розтягнувся iрина.
  
  
  Її почекав, поки сер Х'ю виявиться на пiвдорозi мiж двома iншими, перш нiж пiрнути в кiмнату з люгером в руцi.
  
  
  - Руки за голову, - гаркнув я. 'Ви всi. Швидко! Подив i повне невiра в те, що Нiк Картер ще живий i тепер тут, у цiй кiмнатi, змусили ih пiдкоритися так швидко, як того б хотiлося.
  
  
  - На цей раз я вам усе розповiм, - сказав я. "Але вже не так сильно, як ви. Достатньо, щоб ви знали, що це потiк вашої подорожi, хлопцi.
  
  
  Ренцо рухався зi швидкiстю гепарда. Его гладкий акуратний перуку вдарив мене вiдкрито, в обличчя, i перш нiж її встиг зробити хоч один пострiл, вiн влучним ударом карате вибив пiстолет навколо мо"ї руки. Решта, все ще приголомшенi цi"ю сценою, знову опустили руки.
  
  
  Одним рухом вiдкинув "Люгер" подалi вiд iнших, i стилет Хьюго вже рiзонув повiтря, прямуючи в горло Ренцо. Коли його вмираюче тiло впало на землю, її знову тримав пiстолет у руцi, збив сера Хью на шляху до день i повнiстю контролював ситуацiю.
  
  
  - Вставай, ублюдок. Її недостатньої штовхнув благородного англiйця. Тепер її тримав безпечну дистанцiю. Вiльною рукою обмацав її его волосся i волосся П'"ро, щоб переконатися, що бiльше не буде жартiв з перуками.
  
  
  "Тепер ми збира"мося зробити щось iнше", - сказав я. "Марсленд, зв'яжи Сiмку". Її кинув йому шматок електричного шнура, який висмикнув навколо торшера. - А її проконтролюю .
  
  
  З ненавистю на кожному дюймi свого червоного особи, сер Х'ю зробив те, що йому сказали. Її, стежив за тим, щоб вузли були правильно зав'язанi i щiльно врiзалися в шкiру.
  
  
  - Добре, - задоволено сказав я, коли вiн закiнчив. Її штовхнув пов'язаного П'"ро, який тепер був трохи бiльше дитячого карнавального кульки, на бiк.
  
  
  "Я думаю, ви зна"те, що це нитка для вас," сказав я. "Якщо ви хочете сказати останню молитву, останн" слово, зробiть це швидко".
  
  
  - Це обурливо, Картер. Сер Х'ю спробував надати сво"му голосу парламентська гiднiсть, але з трiском провалився. "Не можна так холоднокровно вбивати людей".
  
  
  "Мiжнародне журi визна" вас винним, нiж будь-нациста, повiшеного в Нюрнберзi", - сказав я. - Але на це пiдуть мiсяцi. I розголос, яка займа"ться потiм буде додана вашим примхам, може привести iнших до такої ж згубною iдеї. Мiй бос вважа", що деякi форми божевiлля так само заразнi, як сифiлiс, якщо привернути увагу широкої громадськостi. Ваша смерть преподнесется як нещаснi випадки.
  
  
  - Але це не зупинить Потiк Свiтi , - хвалькувато сказав сер Х'ю. - Його все ще можна зупинити, якщо ви дасте нам можливiсть вiдправити Стадсу телекс.
  
  
  - Ви не можете телексировать мертвому з математики, - сказав я. I в кiлькох коротких пропозицiях її розповiв їм про смерть Стадса i фальшивих телевiзiйних картинках, якими вони так насолоджувалися. Останн" змусило щось клацнути у великому англiйця.
  
  
  Ви можете бути готовi до всього, крiм раптового нападу божевiлля. Те, що спочатку здавалося повiльним, iнертним тiлом, вдарило мене, як реактивний бульдозер. Своїми руками вiн вибив "люгер" з моїх рук, i його оленка мало не повалив мене на пiдлогу. Кра"м ока бачив, як П'"ро з надi"ю заворушився пiд телеекранами, але зараз у мене не було часу звертати на нього увагу. Сер Х'ю бився люто й брудно, як найнебезпечнiший супротивник, з яким їй коли-небудь стикався, i його сила подвоїлася вiд його несамовитої лютi. Одна величезна рука схопила мене за пах i диким ривком розiрвав штани, ширiнку i iнше. Вiн схопив маленький замшевий мiшечок, в якому її тримав П'"ра, i жбурнув газову бомбу в дальнiй нитка з кiмнати.
  
  
  Вiн знав Нiка Картера, це точно. Але його маневр коштував ему частин плюсiв. Її вдарив його головою в життя, чому вiн сель на пiдлогу. Її, нахилився над ним i нанiс йому смертельний удар карате по шиї.
  
  
  Повiльно її повернувся, щоб взяти Люгер i прикiнчити П'"ро, не гаючи бiльше часу. Тодi її, вiдсахнувся. Люстра з тисячами хрусталей з гуркотом впала навколо мене. Порожнистий купол iскристого свiтi тепер шталь мо"ї клiткою. У металевiй рамi були отвори для мо"ї руки, але мiй Люгер був на вiдстанi витягнутої руки.
  
  
  Майже дружня посмiшка виходила вiд корчащегося П'"ро, все ще був у наручниках.
  
  
  - Так що тепер ми тiльки вдвох, Картер, - сказав вiн. - Може бути, ми все-таки зможемо перейти до справи. Її знаю, що ти дорожиш сво"ю репутацi"ю, i я не хочу пiддавати її небезпецi. Ви можете повiдомити, що втопили мене, i я обiцяю зникнути .
  
  
  Вiн зробив ще кiлька корчащихся рухiв i через кiлька митт"востей, незважаючи на туго затягнутi вузли, був вiльним. "Крiм того, що я любитель спорту, її ще й акробат", - сказав вiн. "Ви повиннi розвинути багато навичок, якщо хочете вижити". У його голосi була гiркота, але вiн замiнив її посмiшкою. "У мене все ще бiльш нiж достатньо мiльйонiв. Її можу винагородити вас ценымногие краще, нiж ваше скупе уряд.
  
  
  Її, похитав головою. - Це не спрацю", П'"ро, - сказав я. "Є компанiя, готова допомогти вам, якщо я не зможу це зробити". -- Якби я вам довiрив, -- сказав вiн, все ще в доброму настрої, потягнувся, легкими кроками пiдiйшов до "люгеру" i пiдняв його, - а її ще не впевнений, що вiрю, тодi ви б, так що, якщо ви говорите правду, вони можуть вигадати ту ж iсторiю про мо" утопленнi.
  
  
  Ви можете вiрити, що я зникну назавжди, як П'"ро Сiмка. Тепер, коли вашому другу, Хоук, зда"ться, так добре обiзнаний про нашої маленької схемою планування зменшення населення, його знаю, що у мене нема" майбутнього в полiтицi або де-небудь ще, як П'"ро Сiмки. Але з новою особистiстю, з iншим iм'ям, її можу розраховувати на при"мну життя в моїй улюбленiй Африцi. I тодi ти зможеш пiти у вiдставку, як найбагатший агент AX за всю iсторiю".
  
  
  - Нi за що, - сказав я. - Є ще що-що, що потрiбно залагодити, крiм обидва кiнця Свiту , П'"ро. Ти забува"ш Розану.
  
  
  Вiн вибухнув. - "Ця дурна повiя". "Хотiли б ви порiвняти її з П'"ро Сiмкою?"
  
  
  - Як i ранiше, П'"ро, - сказав я. "Життя за життя".
  
  
  Гнiв накопичувався в маленькому демона. Мiй веб-надiя полягала в тому, щоб зачепити його таким чином.
  
  
  - Крiм того, - сказав я, - це було б не зовсiм чесно по вiдношенню до Розане. На вагах вона не тiльки перевершу" тебе по вазi, але i сто по приличию.
  
  
  'Поряднiсть!' Его голос втратив свою глибину i абсурдно, майже пронизливо. "Тодi дозвольте менi розповiсти вам про всi способи, якими її трахкав цю селянську суку". Вiн вдавався в подробицi, з яких тiльки поважний доктор Унтенвейзер був би в захватi.
  
  
  Її вiдкрито позiхнув. "Повинно бути, ти виглядав, як мавпа на тiлi Венери Мiлоської", - уїдливо сказав я.
  
  
  'Мавпа?' - прогарчав вiн. "Мавпа в клiтцi. Мавпа ти Картер. Я вiльний.' Вiн змахнув люгером i з гордiстю зробив его на мене через одну навколо решiток. Квохкаючи вiд задоволення, вiн прибрав свою руку перш, нiж її встиг схопити її. 'Ми збира"мося зiграти в гру. Гра про поганого хлопчика, дражнить мавпу. Потiм її пристрелю тебе, Картер, прийдуть твої друзi чи нi. Я думаю, що я, П'"ро Сiмка, все-таки втечу.
  
  
  Вiн танцював навколо мо"ї клiтки, засунув зброю всередину, а потiм знову швидко вихопив его, коли його ризикнув кинутися на нього. Знову i знову вiн стрибав поза досяжностi, коли її пiрнав до йому не ловив нiчого, крiм вiдбору проб повiтря. Її почервонiв вiд розчарувань, судомно видихнув i уповiльнював руху з кожної невдалою спробою. До останнього моменту, коли моя рука сомкнулась навколо його голови i стиснула так сильно, що вiн випустив зброю.
  
  
  Тепер вiн почав просити. Вiн не шталь домовлятися, коли її втягнув його голiвку з пересохлими губами в отвiр. У нього була неймовiрна сила для его невеликого розмiру, але его нитка був уже вiдомий, як тiльки її схопив його маленьку голiвку, розмiром з кокосовий горiх. - Все, - сказав вiн хрипко. "Всi мої грошi, Картер, жiнки, все, що хочеш... аааа..."
  
  
  Її подумав про тiло Троянди, коли вона пролежала на пiдлозi, купаючись у своїй кровi, на мо"му лiжку в "Суперб", i нахиляв його голову вниз, поки не почув, як зламалася шия.
  
  
  Разом зi мною в клiтцi застряг торшер, i, коли менi не було чого боятися П'"ро i зброї, її використовував його, щоб пiдняти люстру на кiлька дюймiв над землею. Потiм цього менi знадобилося трохи бiльше, нiж тягнути i штовхати, щоб звiльнитися вiд цi"ї штуки.
  
  
  Її взяв "Люгер" i зробив три пострiли з iнтервалом в три секунди. Погоджений сигнал з полковником. Хоук мiг би позбавити мене вiд его репортажу в газетi, що зараз буде.
  
  
  БРИТАНСЬКИЙ ФIНАНСИСТ I IТАЛIЙСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ДIЯЧ ВБИТI ПОТIМ ПАДIННЯ З БАЛКОНА.
  
  
  ЗАГАДКОВЕ САМОГУБСТВО ВIДОМОГО ПРОДЮСЕРА.
  
  
  Яку б iсторiю Хоука нам виставленi, для мене все зводилося до одного i того ж: "Наказ виконаний".
  
  
  Нитку.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Змiст
  Глава 2
  
  
  Роздiл 3
  
  
  Глава 4
  
  
  Глава 5
  
  
  Глава 6
  
  
  Роздiл 7
  
  
  Роздiл 8
  
  
  Роздiл 9
  
  
  Глава 10
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"