Carter Nick : другие произведения.

81-90 cullizzioni di storie di detective nantu à Nick Carter

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  
  
  Carter Nick
  
  81-90 cullizzioni di storie di detective nantu à Nick Carter
  
  
  
  
  
  81. Casu Kremlin http://flibusta.is/b/663741/read
  U File di u Kremlin
  82. Cunnessione spagnola http://flibusta.is/b/607273/read
  Cunnessione spagnola
  83. Conspirazione di a testa di a morte http://flibusta.is/b/607245/read
  Cuspirazione di a testa di a morte
  84. Pechino dossier http://flibusta.is/b/690087/read
  U Dossier di Pechino
  85. L'orrore di u terrore di ghiaccio http://flibusta.is/b/691313/read
  Ice-trap Terror
  86. Killer: Codename Vulture http://flibusta.is/b/612804/read
  Assassin: Code Name Vulture
  87. ===================================
  88. Vatican Vendetta http://flibusta.is/b/635621/read
  Vatican Vendetta
  89. Signu di u Cobra http://flibusta.is/b/671056/read
  Signu di u Cobra
  90. L'omu chì vende a morte http://flibusta.is/b/678851/read
  L'omu chì hà vendutu a morte
  
  
  
  
  L'affare di u Kremlin
  
  
  traduzzione di Lev Shklovsky
  
  
  in memoria di u so figliolu Anton
  
  
  
  
  
  Capitulu 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  Avà hè impussibile di dirotta un aviò americanu. A sapete, a cunnoscu, è ogni idiota chì leghje un ghjurnale a sà.
  
  
  Ma perchè era l'assistente di volu in u volu 709 à l'isula Grande Laclair cusì intima cù un passageru di pelle scura è capelli neri chì si sentia in unu di i sedili di fronte? Flirtava cun ellu ?
  
  
  Una cosa à canna corta ch'ella teneva sottu à u so uniforme tuttu u tempu, scaldendu trà i so petti, chì aghju vistu cun piacè da u principiu di u volu. Tutti paria di dorme, è prima mi paria chì st'omu a toccu un pocu è lascià fà ciò ch'ellu vulia. À e boni compagnie aeree, u cliente hè sempre rè. È quand'ella hà apertu un pocu u zipper di a so tunica stretta, aghju digià aspittendu u ghjocu di voyeurismu. Jusqu'à ce qu'elle ait tiré un morceau de métal brillant qui brilla brièvement dans la lumière.
  
  
  L'hà postu in a so palma, si vultò è marchjò per a porta di a cabina di fronte. L'omu s'arrizzò è guardò di novu in u corridoiu, l'arma chjaramente visibile in a manu diritta. Aviu avutu u Luger in una spalla holster sottu à a mo giacca, ma sapia chì avissi subitu subitu a so attenzione si aghju fattu un passu versu ellu. U stiletto era incassatu in pelle suede à l'avantbracciu drittu. Puderaghju usà u mecanismu di primavera silenziu per liberà in a mo manu inosservatu, ma scaccià era una materia diversa. L'omu viderà. Hà avutu l'uppurtunità di sparà prima ch'e aghju colpi.
  
  
  Mentre stava sempre cunsiderà quale azzione avia a più grande chance di successu in e circustanze, a decisione ùn hè stata presa da mè. Ognunu si svegliò à u sonu di un fucile in a cabina. Aghju intesu sonu sorpresu intornu à mè da i passageri chì saltavanu in i so posti. Allora una voce forte annegò tuttu. "Tutti stanu calmi. A direzzione di u volu hè stata cambiata. In L'Avana pudete stà sanu è sicuru. Ùn ci hè nunda di panicu ".
  
  
  Avia un accentu : spagnolu. Accantu à mè, Tara Sawyer pigliò un respiru prufondu, è daretu à ella, u respiru di Randolph Fleming pigliò.
  
  
  'Calmati..- sussurraghju e parolle senza muvimenti labbra. -Pruvate à fà silenziu una donna.
  
  
  'Cuba? Ma chì ne hè di un trattatu anti-hijacking ?
  
  
  Ùn ci era tempu per spiegà. L'unicu persone chì pudianu scappà cù questu in Cuba eranu agenti di Castro o u so grande amicu oltremare. Ma s'ella pensava è zitta, puderia capisce da sola. Ùn era micca cusì stupidu.
  
  
  L'omu passa u so sguardu scuru nantu à i passageri. I so ochji si fermanu nantu à noi per un mumentu, poi li alzò per calibre a reazione daretu à noi.
  
  
  Mi vultò pianu pianu à u latu cum'è s'ellu vulia parlà à a zitella accantu à mè. Coperta da a mo spalla storta, a mo manu slittò sottu à u reversu versu u Luger. L'omu ùn m'hà micca curatu.
  
  
  I passageri ùn anu micca cridutu per esse armati. Aghju messu l'arma in a mo manu manca. Eru à pusà in u corridoiu à u latu drittu di l'aviò è puderia facilmente mette senza alzà. Aghju tiratu u grillu.
  
  
  U fucile volò da a so manu è aghju sparatu di novu. U fronte di a so cammisa bianca di neve hè diventatu rossu. Cascò à l'arretra nantu à a porta è s'hè appiccatu quì, cum'è s'ellu ci era inchiodata. A so bocca s’aprì cun un urlo chì ùn hè mai ghjuntu. I so ghjinochje tremavanu è cascò. Qualchissia hà imbuttatu a porta da l'altra parte, ma u so corpu hà bluccatu u passaghju. dopu à i mo dui primi colpi, aghju saltatu avanti.
  
  
  Daretu à mè aghju intesu una donna chì gridava istericu. U morale hà cuminciatu à spirale fora di cuntrollu. Aghju alluntanatu u cadaveru da una gamba, è a porta si spalancò. U revolver di l'assistente di volu tirò à a porta. A balla sbulicò à traversu a mo ascella, perforò u mo mantellu, è cuntinueghja nantu à a so trajectoria finu à chì un urlo da u spinu di l'aviò m'hà dettu chì qualchissia era statu culpitu. I tuffatu, aghju pigliatu a zitella per u polsu è aghju fattu un muvimentu di spinning finu à ch'ella abbandunò u revolver. Hà fattu u so megliu per difende si, pruvendu e so unghie longhe e affilate nantu à a mo faccia, è aghju avutu a calà u mo Luger per caccià ella cù un chop di karate à u collu. Hè cascatu limply in i mo braccia, è l'aghju chjappu nantu à u corpu mortu di u so amicu. Aghju pigliatu trè revolver, aghju messu dui in a mo sacchetta è aghju tenutu u Luger prontu.
  
  
  Ùn sapia micca ciò chì era in a cabina. L'aviò tremò, cambiò subitu a direzzione è cuminciò à cascà bruscamente in l'oceanu. Aghju persu u mo equilibriu, hè cascatu per a porta di a cabina, è aghju avutu à piglià u quadru di a porta.
  
  
  U pilotu stendu in u sediu, appiccicatu da u bastone di cuntrollu. U sangue scorriva da una ferita di bala in u so spinu. U navigatore stava sopra à ellu. U copilotu hà fattu sforzi frenetici per ripiglià l'aviò nantu à a strada dritta. U navigatore alluntanò u pilotu da u timone è pruvò à piantà u sanguinamentu cù un fazzolettu. Puderia ancu pruvà à piantà Niagara Falls. U copilotu hà pigliatu u cuntrollu di l'aeronave è hà cambiatu à l'autopilotu. Si vultò, prubabilmente per aiutà u navigatore, mi vide è si congelava. Di sicuru, m'hà pigliatu per u numeru corsari trè.
  
  
  Aghju infundatu u Luger è li feci l'ochju. "Pudemu volà à Grande Laclerc. Persu a guerra ".
  
  
  U copilotu hà guardatu davanti à mè u caosu in u corridoiu. U navigatore si vultò di colpu, tenendu u pilotu cù una manu, è mi fighjulava. Era pallidu di morte. - Quale diavolo site ?
  
  
  "Jantje Paraat". Aghju fattu un cennu à u pilotu. - "Hè morta?"
  
  
  Si strinse a testa. U copilotu mi hà guardatu.
  
  
  "Hà sparatu Howie... assistente di volu!" Allora u so cervellu hà cambiatu in a seconda marcia. 'Tu. .. Bonghjornu . ..Chì faci cù u fucile ?
  
  
  Aghju sorrisu à ellu. "Ùn site micca cuntentu ch'ellu era cun mè? Hè megliu cuntattà JFK è raporta. Allora pudete dumandà immediatamente s'ellu Nick Carter hà un permessu di portà un'arma à bordu. Dite à cunsultà Timothy Whiteside. In casu chì avete scurdatu, hè u presidente di sta compagnia aerea.
  
  
  Si fighjanu. U copilotu cascò in u so postu, mantenendu l'ochji nantu à mè, è hà stabilitu u cuntattu radio. A risposta hè ghjunta dopu à qualchì tempu. Probabilmente avianu da trascinà Whiteside fora di u lettu. A so voce pareva eccitata è furiosa. Sapia ciò chì pensava di i disturbi. Era digià capace d'assassiniu si unu di i so aviò arrivava un minutu tardi.
  
  
  Intantu, dui altri assistenti di volu in cabina sò venuti à fighjà. Si sentia rapidamente chì a situazione era torna sottu cuntrullata è ghjucanu missaghji rassicuranti attraversu u sistema di sonu.
  
  
  Sentu u pulsu di u pilotu. Era irregulare. Aghju infurmatu u navigatore nantu à questu è prupostu di mettelu in i posti vacanti in u spinu.
  
  
  Ùn mi piacia micca assai, ma sapia chì avia bisognu di u mo aiutu. Avemu sganciatu u pilotu è u purtonu torna sopra i cadaveri in u passaghju. A bionda uniformata hà avutu a furtuna di plegà i braccioli trà trè posti vioti per pudè mettelu. Ùn era micca esattamente in una pusizioni còmoda, ma aghju avutu a sensazione chì ùn l'averia micca disturbatu per assai più.
  
  
  Unu di l'assistenti di volu cuminciò à amministrari i primi aiuti, è Tara Sawyer stava accantu à ella. Ella guardò un mumentu è poi disse: "Lasciami in pace. Puderaghju trattà questu. Avete ancu assai da fà ".
  
  
  U navigatore è aghju lasciatu u pilotu à e ragazze. Avemu spustatu l'assistente di volu sempre inconsciente à un postu viotu daretu à u pilotu.
  
  
  L'aghju cercatu bè, ma ùn aghju trovu più armi. Aghju ligatu i so caviglie è i polsi strettu in casu ch'ella vulia pruvà qualcosa cù e so unghie velenose quand'ella si svegliò. Avemu messu u piratatore mortu in un armariu per chì i passageri ùn pudianu vedelu è si n'andò à a cabina. U copilotu era sempre pallidu è preoccupatu. Hà dumandatu nantu à a cundizione di u pilotu, è ùn era micca piacè di a mo risposta. Ha maleditu. - Kelere... Cumu si pudianu cullà à bordu cù sti fucili ? È tù?'
  
  
  "Aghju permessu per questu, cum'è vi aghju dettu. Dui revolver eranu ammucciati sottu à u so bra. Elegante, ùn vi pare micca ? In quantu à sapè, l'equipaggiu ùn hè micca verificatu per l'armi.
  
  
  I dui omi anu fattu un sonu di sbuffare, ricunnoscendu a violazione di a sicurità. Mi dumandu cumu era per u copilotu. Aviamu sempre un bellu caminu da fà.
  
  
  "Pensate chì pudete sempre piglià l'aviò à Portu di Spagna, o vulete chì mi ripiglià?"
  
  
  Le sue sopracciglia si aggrottarono. Ellu pensava chì mi facia ridere di ellu. "Dici chì pudete volà stu aviò?"
  
  
  Aghju tiratu u mo portafoglio è hà dimustratu a mo licenza. Si strinse a testa. "Grazie per l'offerta, ma l'aghju da fà mè stessu".
  
  
  "Se cambiate idea, sò prontu à rimpiazzà vi", aghju rispostu. "Seraghju vicinu".
  
  
  Ridaggiò è spergu chì si rilassava. Aghju lasciatu a cabina. L'assistente di u volu hà servitu bevande è hà pruvatu à calmà i passageri. Un altru dava l'ossigenu à un vechju. Probabilmente hà avutu un infartu. Tara Sawyer era sempre occupata à esse pilotu. Silenziu è efficace. Mi piacia sempre di più. Micca assai donne hà pigliatu sta situazione tranquillamente. Ella alzò l'ochji mentre stava vicinu à ella. "Ùn pò trattà, Nick."
  
  
  "No, vecu."
  
  
  Seduta daretu à u pilotu, l'assistente di volu ligatu hà cuminciatu à ritruvà i so sensi. I so ochji aperti unu à unu, è vulia alzà a manu per accarezzà u so collu dulore. Quandu hà nutatu chì e so mani eranu ligate, hà pruvatu à fighjà intornu. A pugnata di dulore causata da stu muvimentu l’hà svegliata. 'Oh. .. ", si lamentava. "U mo collu".
  
  
  Ella mi guardò.
  
  
  "Micca rottu", aghju annunziatu laconically. "È avete bisognu di piglià lezioni di tirò".
  
  
  Ella chjude l'ochji è fece un puzzicheghju. Ùn vulia micca ch'ella sguassà di novu, cusì aghju chjamatu unu di l'altri assistenti di volu. L'aghju dumandatu di purtà un biccheri di whisky è acqua è li dumandò di assicurà chì u so cumpagnu beie. Ella seguita cù cura i mo ordini, appughjatu nantu à a zitella in a sedia, alzendu a testa da u mento è versendu a bevanda in a so gola. A zitella inghiottì, copre a bocca è gasped, è l'assistente di volu versò whisky in l'aria atmosferica. Qualchidunu di stu whisky hà cullatu nantu à a so uniforme.
  
  
  Aghju dumandatu: "L'avete mai vistu prima, prima di stu volu?"
  
  
  Un assistente di volu altu cù l'occhi grisgi fumosi s'arrizzò a spalle è mi fighjulava. Avà ch'ella avia finitu d'aiutà i passageri, ci era una rabbia suppressa in a so voce. "No, Edith, a zitella chì generalmente vola cun noi hà chjamatu pocu prima di u volu per dì chì era malata è hà mandatu un amicu. Stu amicu!
  
  
  "Questu succede spessu?"
  
  
  "In quantu à sapè, era a prima volta. Di solitu l'aeroportu hà assistenti di volu di salvezza, ma oghje nimu di queste ragazze ùn si prisenta.
  
  
  Aghju dubitatu. "Nimu hà pensatu chì era più cà una coincidenza?"
  
  
  Ella mi guardò in burla. "Signore, in l'affari di e compagnie aeree pudete sempre aspittà qualcosa à l'ultimu minutu. Avemu dumandatu à a zitella uni pochi di dumande è quandu si scopre chì hà capitu a professione, l'avemu pigliatu cun noi. È in ogni modu, chì tipu di pulizzeru site ?
  
  
  "Quellu chì hè furtunatu oghje. Pudete per piacè mette una manta sopra u pilotu? Tutte queste persone pensanu chì vedenu un cadavere ".
  
  
  Fighjulava amaramente à l'assistente di volu à i capelli rossi, chì si ricuperava in u so postu, è si n'andò in daretu.
  
  
  M’hà guardatu cum’è un uccello feritu chì salta longu à una strada di furesta versu un gattu affamato. Mi pusò accantu à ella. E donne trovanu più faciule per parlà cun mè s'ellu ùn li spaventa. Aghju pruvatu à vede u più simpaticu pussibule.
  
  
  "Quandu esce di prigiò, ùn serete micca cusì diliziosu cum'è avà, surella. L'accusazione di l'assassiniu di u capitanu, più tuttu ciò chì sò disposti à dà per u pirate di un aviò. Ma d'altra parte, s'è vo travagliate cun mè un pocu, dammi una risposta decente, forse possu fà qualcosa per voi. Cumu hè u to nome?'
  
  
  Ella rispose, è aghju pensatu chì aghju detectatu qualcosa di speranza è di anticipazione in a so voce sottile è tesa. - "Mary Austin".
  
  
  "E u to fidanzatu?"
  
  
  "Juan... Cardoza... Induve hè?"
  
  
  L'aghju dettu senza più. "Hè troppu tardi per pensà à ellu".
  
  
  Aviu bisognu di sapè a so reazione. Puderia dì mi s'ellu avia veramente qualcosa à fà cù questu. A so faccia paria cum'è s'ellu avia strappatu u so core da u so corpu. E lacrime cuminciaru à scorri da ella.
  
  
  Aghju cuntinuatu in un tonu amichevule. "Dimmi di più nantu à Juan, Mary. Quale era ellu ?
  
  
  A so voce pareva affucata mentre parlava trà singhiozzi. "Un rifugiatu cubanu. Era arruvinatu è duvia vultà. Ellu disse chì era parente di Castro è chì ùn li feranu micca male per questu ".
  
  
  Pensu ch'ellu s'assumigliava più à un ufficiale di polizia secreta. Questa era a difficultà di accettà i rifuggiati; ùn sapete mai quale hè veramente scappatu è quale travaglia per u nemicu ".
  
  
  - Da quantu tempu l'avete cunnisciutu ?
  
  
  'Sei mesi.' Paria un zitellu chì pienghje nantu à un ghjoculu rottu. "L'aghju scontru quandu travagliava per Eastern Airlines in un volu per Miami. Dui settimane fà m'hà dumandatu di abbandunà u mo travagliu. Hà bisognu di u mo aiutu. Eriditerà assai soldi in Cuba, è s'ellu l'ottene, pudemu marità. Avà. ..l'ai tombu.
  
  
  "No, Mary, l'avete uccisu quandu li avete datu u revolver è sparatu u pilotu".
  
  
  Ella singhiozzava forte. I passageri fighjavanu attornu in sorpresa, certi eranu sempre spaventati.
  
  
  "Aghju tiratu... era un accidente... u navigatore m'hà attaccatu... m'hà colpitu... eiu... ùn vulia micca tirà u grillu... eiu... li vulia solu. per cambià bè ...'
  
  
  Mi sò alzatu, ripiegu i braccioli è l'aghju stendu nantu à i trè posti. Aghju dumandatu à Hawk di fà qualcosa per ella. Almenu ùn cunnosci micca a prima regula di l'usu di l'arme: ùn pigliate mai un revolver, salvu chì pensate di usà. Siconda regula: i zitelli ùn deve micca ghjucà cù revolver.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 2
  
  
  
  
  
  
  
  
  Quandu u mo capu, David Hawk, mi chjama N3, chì hè u mo codice ufficiale cum'è u primu Killmaster, sacciu ch'ellu hà da dà una missione impussibile.
  
  
  Di solitu, quandu nimu hè intornu, mi chjama Nick. Ma quandu tosse è dice N3, u primu chì pensu hè chì aghju bisognu di duppià a mo assicurazione di vita. Sfurtunatamente, nisuna cumpagnia era abbastanza pazza per assicurà mi, cusì ùn importa micca.
  
  
  Sò vinutu à rapportà. AX hà a sede più povera di qualsiasi serviziu di intelligenza. I picciotti di a CIA è di l'FBI giranu u nasu in questu, è i picciotti di u serviziu sicretu sò ancu più difficili per piacè. Pensanu chì sò a megliu scelta perchè anu da prutege u presidente.
  
  
  Eru stancu. Aghju cumpiitu u travagliu tedioso è aspittava uni pochi di settimane di pesca in u nordu di Michigan. Hawk spinse u ghjurnale nantu à a tavula versu mè, tosse è disse: "N3, ùn capisce micca ciò chì significa questu?"
  
  
  Aviu pussutu dà a risposta prima di leghje u titulu lampante : "Dificultà".
  
  
  
  
  GENERALI HAMMOND
  
  
  MORTU IN FLAIR
  
  
  
  
  Ùn pensu micca chì parechji americani cunnoscenu Hammond. Per fà questu, anu bisognu di sapè nantu à l'isula di Grande Lacleir. U generale era un dittatore quì. L'isula hà avutu una storia cumplicata. Dopu ch'ellu hè statu cunquistatu da i Spagnoli, hè cascatu in manu di i Francesi è dopu fù captu da l'Inglesi. A pupulazione era 90 per centu negra, discendenti di schiavi purtati da l'Africa per travaglià nantu à e piantazioni di zuccaru è in i boschi densi. Dieci anni fà, l'isulani anu decisu in un referendum di rompe cù i britannichi è di pruclamà una repubblica indipendente. Randolph Fleming hà cuminciatu à guvernà quì
  
  
  Fleming era l'omu più dotatu è più pupulare di l'isula. Hà fattu cambiamenti impurtanti è divintò un veru babbu à u so populu. Allora l'anu falatu. Ùn hà micca datu assai à l'armata, è anu risentitu. Fleming fuggì in i Stati Uniti, induve hè stata cuncessa l'asiliu puliticu. Hammond hà cullatu à u putere è schiavi u populu, cum'è cunvene à un dittatore militare. Hammond era avà mortu. Incidente ? Forse micca. Ùn importava micca. Hà lasciatu un vacu di putere. Qualchidunu chì mostrava segni di dirigenza sottu u dittatore era statu incarceratu o altrimenti incapacitatu durante u regnu di Hammond, è aghju paura di sapè chì i diplomatici cercanu per aiutà à ristabilisce l'ordine in l'isula.
  
  
  Hawk murmurò: "Avemu intelligenza chì indicanu chì i Russi stanu stallà basi di missile nantu à l'isula. Di sicuru, assai tranquillu, cum'è sempre. Dunque, avemu da travaglià ancu in silenziu è sottumessu. Per distrarci, Cuba face rumore annantu à Grand LaClair. Vulenu aiutà i so vicini in bisognu. Ma sapemu chì tuttu hè in manu di i Russi è chì u scopu di l'"aiutu" hè di installà missili nantu à l'isula. Dunque, sta operazione finisce in u dossier di u Kremlin.
  
  
  David Hawk picchiò i so dite nantu à u bordu di a tavula è mi fighjulava seriamente. "Questa hè una operazione di un omu, N3. U nostru guvernu ùn vole micca una seconda Crisi di Missile Cubana. Hè u vostru duvere di purtà Randolph Fleming à Grande Laclair u più prestu pussibule.
  
  
  Aghju dubitatu chì l'armata si stà fermu o dicenu qualcosa nantu à questu.
  
  
  "U vostru travagliu hè di assicurà chì ùn causanu micca dannu. Duvete piglià Fleming à u palazzu presidenziale. È duverete agisce in modu chì nimu sà chì u nostru paese hà qualcosa à fà cù questu ".
  
  
  Aghju fattu u mo sarcasmu chjaru. "Sò abituatu à esse sparatu, avvelenatu, minacciatu in tutti i modi pussibuli, ùn ci hè nunda di spiciale, ma ùn aghju micca ancu trovu un modu per rende mi invisibule. Cumu vulete ch'e sia diventatu invisibile ? '
  
  
  Sò bè in parechje cose, ma fà ride à Hawk ùn hè micca unu di elli. Hè cumplettamente insensibile. Ùn hà mancu surrisu.
  
  
  "Questu hè digià statu curatu. Lucky Fleming è Tom Sawyer sò boni amici ".
  
  
  "Mi piace più Huck Finn, ma cumu pò aiutà un libru di Mark Twain?"
  
  
  A Hawk ùn li piace micca stu tipu d'ingegnu, cusì m'hà datu un sguardu amaru. Thomas Sawyer. Pudete avè intesu parlà di ellu. Hè u presidente di u Sawyer Hotel Group, u più grande in u mondu. Trè anni fà, u generale Hammond li dete un terrenu nantu à a spiaggia per custruisce un hotel è un casinò induve i turisti ricchi puderanu divertevi è uttene qualcosa per spende i so soldi. Tutti dui si meritanu. Tu, sicuru, capisci chì Sawyer ùn prufittà micca di una acquisizione chì avaria subitu naziunalizà a so cumpagnia prufittuosa. Spergu chì avà capisce chì Sawyer hà prumessu tuttu u nostru aiutu in cambiu di a prumessa di Fleming chì a so attività ùn saria micca in risicu in u futuru. È Fleming hà datu a so parolla ".
  
  
  Aghju annuitu. A pulitica face strani cumpagni di lettu. Patriot Fleming è l'affari inveteratu Sawyer. È aghju da mette sti dui inseme. Aghju lasciatu l'uffiziu troppu duru di Hawke cù u pensamentu banale chì u mondu era un mess.
  
  
  L'Hotel Sawyer in New York s'assumigliava à tutti l'altri hoteli in a listessa gamma di prezzu: un picculu lobby circundatu di negozi caru. Ma una cosa era diversa. Ci era un ascensore privatu chì portava direttamente à l'ultimu pianu. Rising up, I steped on the soft carpet of the spacious hall, induve una bionda elegantemente vestita m'aspittava. Pittura caru hè appiccicatu nantu à tutti i muri, ma nimu ùn pudia paragunà in qualità cù e duie gammi chì mi chjappà da sottu à una falda stretta. Una piccula manu svelta mi fece un gestu. "Sgiò Carter?" Aghju annuitu.
  
  
  "Sò Tara Sawyer", disse. "U babbu, cum'è sempre, parla à u telefunu è m'hà dumandatu di vedevi".
  
  
  M'hà datu a so manu è mi guidò longu u corridore à a porta di l'altra parte. A stanza chì avemu intrutu era unu di i più grandi chì aghju mai vistu. E porte di vetru furniscenu accessu à una terrazza piena di piante è arburi. Ùn ci era nè scrivania, nè armadi, nè schedari, solu isule di sedie è divani cunfortu. È un bar. U sgiò Sawyer hà sappiutu divertà l'invitati. A zitella mi lasciò andà è si n'andò versu u bar.
  
  
  - Chì vi possu offre, sgiò Carter ?
  
  
  "Brandy, per piacè."
  
  
  M'hà versatu un biccheri d'acquavite è s'aiutò à una soda di whisky. Avemu andatu finu à e porte di u patiu di vetru è fighjemu a neve in u parcu sottu.
  
  
  "Chì vergogna", disse. "Ci sò tante cose belle, è nimu ùn s'aspittava à andà là di notte.
  
  
  Pensu à mè stessu chì puderia pensà à parechji lochi chì ùn saranu micca sicuri per certi persone, ancu durante u ghjornu. Per esempiu, sta stanza ùn saria micca cusì sicura per Tara Sawyer s'ellu ùn era micca cunnisciutu di a presenza di u so babbu à u listessu pianu. Era assai curvy, assai feminità sottu à u tessulu magre chì pendeva da u so pettu è abbracciava strettamente i fianchi. Aghju fattu un brindisi in silenziu per ella per assicurà chì a mo ammirazione ùn li scappassi micca. Allora a porta s'aprì daretu à noi è tuttu era finitu.
  
  
  Thomas Sawyer ùn era micca quellu chì mi aspettava di vede. Aghju imaginatu un omu altu è energicu chì radiava successu è forza. Invece, aghju vistu un omu micca altu sei piedi, ma a mità di testa più corta, in realtà, cù movimenti veloci. U so solu puntu forte era a so voce inesperu prufonda. Si firmò à pochi metri da mè è mi guardò in sopra è in giù, cum'è qualcunu chì fighja una vittura chì pensa à cumprà. "Sgiò Carter?" Ùn era micca sicuru.
  
  
  Aghju annuitu modestamente.
  
  
  "Ùn site micca ciò chì aghju imaginatu".
  
  
  Ùn s'hè micca lagnatu è l'aghju sappiutu. A maiò parte di a ghjente pensa à a superspia cum'è un cruciamentu trà Bogart è Sir Ogilvy Rennie, u disgraziatu chjamatu "C" da u MI6 britannicu, l'omu chì a so copertina hè stata sbulicata da un articulu in a rivista tedesca Der Stern. È ùn mi pare micca cusì.
  
  
  "Vogliu parlà cun voi in più dettagliu", continuò u magnate di l'hotel. Ma chì pò aspittà. Tu è Tara avete un aviò per piglià è u tempu hè pocu. Lasciate l'aeroportu Kennedy à cinque minuti è dui.
  
  
  Allora a bionda avanzò. E cose diventavanu più interessanti. Aghju toccu u so coddu. "Se avete digià imballatu e vostre cose, megliu andemu. E mo valigie sò digià sottu, ma prima di pudè lascià, aghju bisognu di parlà cun qualchissia ".
  
  
  Ella intrì in un'altra stanza mentre Sawyer m'hà purtatu à a porta di a sala. Riturnò un minutu dopu cù un cappellu di visone è un mantellu di visone currispondente sopra un vestitu turchinu. Avia una valigia cun ella, chì m'hà lanciata puntualmente da una distanza di cinque piedi. Cusì hà sappiutu limità si. Qualcosa chì possu apprezzà. Pigliò a valigia è l’aghju vistu salutà u babbu.
  
  
  In una limosina chì era abbastanza grande da fà chì a vittura di qualchì mafioso paressi à una povera Toyota, hà chjusu u trattu chì ci separava da u cunduttore è si mette di colpu à l’affari. "Avà vi possu illuminazione nantu à uni pochi di cose. U duttore Fleming ùn deve avè assolutamente micca idea di quale site veramente o quale hè u vostru veru travagliu. Deve pensà chì u mo babbu t'hà assuciatu cum'è guardianu di sicurità di un hotel. Hà stu orgogliu stranu, chjamate innocenza se vulete, è s'ellu sapia chì l'altri in più di u so propiu pòpulu l'aiutassi à ascende à u tronu, puderia rinunzià à a presidenza.
  
  
  'A propositu?' - Aghju vistu a so reazione. "Ùn sà micca chì u vostru babbu hà appena compru un esercitu?"
  
  
  Si strinse i cantoni di a so bocca per un mumentu, è i so labbre paria formanu una parolla brutta, ma hà decisu di ùn evità u tema. "Ùn hà micca idea, è ùn hà mai sapè megliu. Pensa chì l'armata pensa ch'ellu hè l'unicu chì pò trattà a situazione attuale. Ma u mo babbu ùn hè micca sicuru chì u cumandamentu di l'esercitu mantene a so parolla è avete da esse preparatu per sorprese spiacevoli da questu latu.
  
  
  Solu tandu aghju capitu. Daddy hà mandatu a so dolce figliola per assicurà chì aghju fattu u mo travagliu. Ùn era micca solu l'armata di Grande Laclerc chì ùn hà micca fiducia. Ùn si fidava micca di Akes o di mè, è era dispostu à scaccià a so figliola luscious cum'è esca per assicurà chì e cose andavanu u so modu. Ebbè, questu era l'esca chì aghju pigliatu felice.
  
  
  "Allora ùn deve micca esse cum'è appartenemu l'un à l'altru. Di sicuru, a figliola di Thomas Sawyer ùn andava micca cù un servitore minore. Hè u listessu cù Fleming. Ma duverete riparà ".
  
  
  Aghju suggeritu chì tutti piglianu un taxi separatu per ghjunghje à l'aeroportu JFK separatamente. Inoltre, ùn avia micca bisognu di sapè chì avia bisognu di fà qualcosa altru. Sò statu lasciatu à l'uffiziu di a compagnia aerea in Manhattan, hà dimustratu i mo documenti à u presidente di a compagnia aerea, è aspittatu mentre verificava i registri per telefunu à a sede di AX in Washington. Vuliu imbarcà armatu è ùn pudia micca permette di attirà l'attenzione à mè quandu cuntrollà i passageri.
  
  
  A risposta di Hawke era abbastanza impressiunanti chì u presidente chjamò immediatamente u CEO à l'aeroportu è quandu aghju ghjuntu quì, sò statu personalmente scortatu à l'aviò.
  
  
  Tara Sawyer era digià in l'aviò, parlava cù un omu bellu, educatu, di pelle scura, pusatu vicinu à a finestra in una fila di trè posti. Sospettava chì questu era Randolph Fleming, u novu preziosu presidente di Thomas Sawyer in l'isula di Grande Laclair. Aghju fighjatu à ellu mentre m'assittava accantu à a zitella è aghju nutatu chì emanava dirigenza è integrità. Mi guardò una stonda è dopu ùn mi fece più attenzione.
  
  
  Probabilmente m'hà cunsideratu una necessità di viaghju necessaria. Puderaghju leghje i so pinsamenti. Una volta ghjuntu à l'isula, si senti sicuru; ma finu à ch'ellu ùn era micca in l'appartamenti presidenziale, era un mira faciule.
  
  
  Mi dumandu per un mumentu perchè Sawyer ùn hà micca utilizatu unu di i so jet privati per trasportà noi, è po subitu pensò à l'orgogliu chì Tara parlava: Fleming senza dubbitu ricusà una cosa cusì, perchè puderia parè u ritornu di un codardo. A voce di Fleming era dolce, e so parolle misurate, è hà parlatu à Tara in un tonu d'affari. À i passageri li paria ch’elli si parlavanu di bagaglii. Una volta eramu in l'aria, l'assistente di u volu hà purtatu cuscini è coperte. Prestu, a maiò parte di i passageri spegnenu e luci è e conversazioni si sguassate. U sonnu era fora di quistione per mè. Prima di tuttu, di sicuru, aghju avutu à tene un ochju nantu à Fleming, ma in più, a prisenza seducente di Tara accantu à mè ùn hà micca facilitatu a mo vita. È mi sentu chì a tensione era mutuale. Tuttu ciò chì pudemu fà era pruvà à pensà à qualcosa d'altru. Almenu m'hà tenutu svegliu.
  
  
  Sò statu intruduttu à Fleming solu dopu avè pigliatu u cuntrollu di l'incidentu di u pirate. Dopu hà ammissu cun riluttante chì era una felice coincidenza chì u novu ufficiale di sicurità in u Sawyer Hotel in Grande Laclair era in u stessu volu. Sperava chì mi piacerebbe a so isula è a so ghjente.
  
  
  Allora, per esempiu à i passageri sempre inquieti, calò u spinu di u so sediu è si lasciò falà in un sonnu tranquillu.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 3
  
  
  
  
  
  
  
  
  L'aeroportu di Grand La Claire ùn era micca grande quant'è l'aeroportu O'Hare di Chicago, ma pareva chì l'ultimu aviò avia scaricatu tutti i passageri in Grand La Claire. L'aeroportu era cusì mudernu chì mi dumandassi s'ellu Sawyer avia pagatu per ellu da u prucedimentu di u so hotel è casinò. Vestiti di culori brillanti, l'isulani sò stati trattenuti da un pacchettu di suldati in calzoni è cammisa à maniche curtite. In più di e so armi, s'assumigliavanu à i grandi scouts. Certi anu furmatu un cordone intornu à l'aviò è e limosine nere chì l'aspittavanu.
  
  
  L'assistente di volu hà annunziatu chì duvemu stà tutti seduti finu à chì u duttore Fleming abbandunò l'aeroportu. I scalini si avvicinavanu è a porta s'aprì. Aviu dighjà vistu una folla tamanta, avà aghju intesu un’acclamazione assordante chì u novu presidente di l’isula si mette in terra.
  
  
  Accantu à mè, Tara Sawyer bisbigliava: "Fighjate l'attitudine versu ellu. Mi piacerebbe ch'è no fussemu quì sottu è pudemu vedelu scendere ".
  
  
  - A sicurità ti avissi alluntanatu. Siate felice chì site quì ", aghju rispostu.
  
  
  Da a finestra avemu vistu chì Fleming, chì era avà à u pede di l'aviò, alzò a manu per salutà l'isulani. L'omu grassu salutò ligeramente, poi si avvicinò à Fleming è li strinse a manu. Fleming surrisu.
  
  
  "Colonel Carib Jerome", hà dettu Tara. "Capu di Staff di l'Armata. L'omu chì hà orchestratu u ritornu di Fleming.
  
  
  Questu era u mo cuntattu. L'aghju guardatu cù cura. A so faccia nera ùn era nera. Avia l'ochji orientali, i pomi alti è a pelle d'oliva, chì indicanu chì era un discendente di l'indi brasiliani chì anu cunquistatu l'isula in i tempi preistorichi. Puderia passà per un grande vietnamita. Jerome hà purtatu i so labbre à l'arechja di Fleming per pudè esse intesu in l'isteria di massa.
  
  
  Da l'espressione di a so faccia, aghju capitu ch'ellu avia avvistatu à Fleming di i pussibuli periculi. Pigliò Fleming per a manu è u purtò drittu à e limusina in attesa.
  
  
  Fleming surrisu, strinse a manu di Jerome, è marchjò versu a folla oltre u cordone di a pulizza per stringhje a manu di a ghjente - un'azzione chì, cum'è qualsiasi ufficiale di polizia o guardia di sicurezza sana, detestu. L'applausi ùn si piantò quand'ellu s'era ind'è una grande vittura cù bandiere ufficiali nantu à l'ale ; Certi spettatori anu riisciutu à sfondà u cordone di a polizia è pruvate à ghjunghje à a vittura in muvimentu. Avemu avutu à aspittà in l'aviò finu à chì a pulizza militare hè ghjunta à bordu per arrestà l'assistente di u volu chì provava di pirate l'aviò. Ella mi fighjulava cum'ella era stata purtata, ansiosa è interrogativa. Aghju sorrisu è annunziu. Forse puderia avè assicuratu una sentenza più ligera per ella; Dopu tuttu, era cascata vittima di un vechju truccu. Quandu hà falatu i scalini circundatu di suldati, u publicu a cunsidereghja una VIP è l'acclamava forte. U publicu ùn hè micca statu probabilmente infurmatu annantu à u tentativu di dirottamentu. Finalmente avemu ricevutu permessu di lascià. A folla era sempre acclasciata. Avemu avutu una riunione cù u famosu Dr. Fleming volò. Tara ridia è salutava, attinendu l'attenzione di a folla. Nimu m'hà prestatu attenzione. Eru cuntentu di questu. Una di e cose peggiori chì ponu accade à un agente secretu hè esse esposta. Ci sò stati purtati in un uffiziu doganale relativamente tranquillu induve aspittavamu chì i nostri bagaglii arrivanu nantu à u cinturione trasportatore. Aghju indicatu i bagaglii di Tara è i mei. E valigie sò state sguassate da u carrettu da i dugani è messe davanti à noi ; cusì pudemu apre.
  
  
  L'esaminazione era inusualmente approfondita. In i Caraibi, tali costumi sò generalmente estremamente cumuni. Di solitu trattanu cù i turisti ricchi chì ùn volenu micca offensà o spaventà. È ciò chì m'hà surprisatu ancu di più era a manera ch'elli m'anu cercatu. Anu trovu a mo fondina di spalla, sbottonò a mo giacca, è aggrottatu a fronte à u Luger.
  
  
  "Spiegazioni per piacè." Stu omu ùn paria micca chì mi vulia trattà cum'è un turista riccu chì ùn deve esse offesu.
  
  
  Li aghju dettu chì eru u novu ufficiale di sicurità in l'Hotel Sawyer. L'omu ùn era micca impressiunatu. Scaccò i so dite, dopu à quale dui pulizzeri, chì si stavanu senza intruduzzione in un locu visibile, si avvicinavanu in l'angulu di a sala. Hà urdinatu di esse purtatu à a stazione di pulizza per l'interrogatori. Unu di l'ufficiali hà pigliatu u mo Luger. Tara paria chì vulia cummattiri in u locu. L'aghju pisatu nantu à i pedi per ùn fà nunda di stupidu. Ùn ci era nunda di discutiri cù l'autorità quì. Aghju dettu chì a veda più tardi à l'hotel è caminava cù l'ufficiali à a furgoneta di a polizia daretu à l'aeroportu. Mi era permessu di piglià a mo valigia cun mè. Se David Hawk avia intesu questu, saria mortu d'indignazione. Hà avutu disprezzu per i pulizzeri ordinarii. Era una strada di dece chilometri à a capitale, è a strada era longa. A folla era sempre in a strada, è davanti à noi a prucessiò di Fleming si moveva à trè chilometri à l'ora. Avemu seguitu l'ultimu cunvogliu di motociclisti. E persone chì m'hà purtatu à a stazione eranu, cum'è tutti l'altri pulizie in u mondu, pedanti è noiosi. Jerome hà dichjaratu un ghjornu di riposu è hà urganizatu una festa per cumincià à a sera. Per questi ragazzi, di sicuru, significava solu più travagliu. Quandu avemu passatu l'Hotel Sawyer, a ghjente era sempre in a terza è a quarta fila. U grande prato davanti à l'hotel era pienu di turisti chì piglianu ritratti. L'architettura di l'alberghi era sterile per suscitarà stupore è impedisce à i turisti di scurdà perchè eranu quì: per perdiri i so soldi à i tavulini di ghjocu cù l'illusione chì sò stati divertiti piacevule. L'immensu edifiziu si stendeva longu u boulevard longu u portu è era situatu à a periferia di u distrittu cummerciale. In u portu, aghju vistu trè grandi yachts di piacè è pensu chì u casinò hà da travaglià bè cù e persone chì puderanu permette di tali ghjoculi.
  
  
  A stazione di polizia hè stata posta in un locu inconspicuous induve ùn saria micca visibile à l'ochji attenti di i turisti. È era quasi novu cum'è l'aeroportu. Sawyer hà pagatu bè per a so terra è i so diritti. Ci era un segnu in a sala d'attesa chì lodava a so generosità. M'anu purtatu da a porta di daretu. L'assistente di volu chì hà sparatu u pilotu era pusatu nantu à un bancu di legnu. Era ammanettata è pienghje tranquillamente cù l'ochji chjusi. Probabilmente hà imaginatu e cose terribili chì puderanu accade à ella. Mi pusò accantu à ella è cuminciaru à massaggiassi u collu. L'aghju datu qualchi cunsiglii, li dissi à dì solu a verità è ùn pruvà micca di mentirà è prumessu di novu chì pruvaraghju di fà qualcosa per ella. Dopu tuttu, era troppu attrattiva per passà a so vita in una cellula. Pruvò di surrisu à mè, mette u so capu nantu à a mo spalla è singhiò. Un guardianu intrì in a stanza è l'hà purtatu. Ùn vulianu micca ch'ella si senti cunfortu.
  
  
  Sò statu lasciatu solu per una ora. Un truccu chì vi farà ansietà. Eru preoccupatu. Ùn pudia micca revelà a mo vera identità, è ùn vulia micca veramente l'aiutu di Sawyer à questu puntu. Aghju decisu di ghjucà à l'idiota è vede ciò chì succede.
  
  
  Infine i dui pulizzeri sò ghjunti à a fine di a so attesa. Passò per a porta marcata "amministrazione". Unu era u cunduttore di a vittura in quale m’anu purtatu, l’altru era in vestiti civili.
  
  
  "Mi dispiace d'avè tenutu aspittendu", disse l'ultimu. Parlava troppu entusiasmatu. "Perchè avete ammucciatu a pistola in a spalla?"
  
  
  Ùn avia bisognu di dì nunda. Aghju dettu: "Pensu chì questu hè u locu più còmode per portà".
  
  
  Ùn li piacia micca. "Solu l'autorità lucali anu u dirittu di portà l'arme, sgiò Carter, avete violatu a lege è. ..'
  
  
  "Cum'è capu di sicurità in l'Hotel Sawyer, ùn aghju micca u dirittu di purtari un'arma?
  
  
  'Solu à u vostru locu di travagliu. Comu stava per dì, avete violatu e nostre lege, chì hè una ragione per esse mandatu à l'esteru cum'è un alienu indesideratu.
  
  
  Aghju risattu à u pensamentu di a reazzione di Hawk se l'aghju chjamatu è li dissi ch'e sò statu cacciatu fora di l'isula. Aghju decisu di applicà l'acupuncture à u sistema nervu di l'autorità incarnata. Aghju dettu penseru: "Allora hè megliu à chjamà Tom Sawyer. Ùn li piacerà micca.
  
  
  Hà travagliatu. Si graffiò sottu à a cammisa cù un dito, cum'è s'ellu era statu di colpu muzzicatu da i vermi. 'Um-mm... questu succede qualchì volta cun noi... Um-mm. ... relazione persunale cù u sgiò Sawyer ?
  
  
  "Semu fratellastri. Hè u più vechju.
  
  
  "Um... aghju da sbulicà questu cù i mo... superiori. Si vultò versu l'altru agente. "Howard, portalu in a so cellula. Intantu, vi vede ciò chì ... "Ùn hà micca finitu a frase è sparì in fretta daretu à a porta marcata "amministrazione".
  
  
  Nisunu di elli ùn serà mai assuciatu da a mo forza di pulizza. U Luger l'avia digià cunfusu tantu ch'elli ùn s'impegnanu mancu à circà più. U stiletto ch'e aghju purtatu nantu à l'avantbracciu ùn hè micca statu trovu. Ma ùn vulia micca fà più commuzione finu à chì era assolutamente necessariu. A nutizia di u mo rolu in a storia di u pirate ùn era ancu ghjunta à questi ufficiali, ma à un livellu più altu saria statu cunnisciutu. Aghju seguitu à Howard in una grande cellula in u sotano di l'edificiu.
  
  
  A cellula era di forma ovale cù banche chì si affacciavanu nantu à dui muri. Un omu grassu, probabilmente un omu d'affari americanu, si pusò nantu à unu di i banchi. Era stancu è avia un ochju neru chì diventava più blu. Pruvò di mantene a più distanza pussibule trà ellu è l'altru prigiuneru, l'omu neru shifty. Quandu Howard partì, l'omu neru s'arrizzò, ridacchiò è cuminciò à pruvà à circà à mè. Mi vultò versu ellu.
  
  
  "State fermu", disse.
  
  
  Pruvò di passà per mè, ma aghju cuntinuatu à assicurà ch'ellu era davanti à mè. Senza avvistà, u so pugnu mi chjappà à a cintura.
  
  
  Aghju pigliatu u so polso è l'aghju vultatu nantu à mè, chjappàlu in terra. Paria cuntentu, cum'è s'ellu era ciò chì vulia. Saltò in piedi è stava per attaccà di novu, ma quand’ellu vitti u stilettu ch’aghju tinutu à ellu, abbandunò i so piani, strinse e spalle è si pusò. Aghju avutu l'impressione chì ùn era micca un brawler ordinariu, ma hè statu pagatu per spaventà i detenuti in cunfessu ciò chì a polizia vulia durante l'interrogatori. Avia da fà una siesta in a cellula, ma avà decisu chì era megliu stà svegliu è guardà l'omu neru. Tuttavia, ùn hà fattu nunda di più per a meza ora dopu.
  
  
  Allora Howard riapparve, aprì a porta è mi fece segnu di esce. L'americanu ubriacu hà pruvatu à scappà, ma u grossu neru l'hà pigliatu è l'hà abbattutu. Mi sò stancu di ellu è mi sbattu a manu nantu à u collu. S'hè cascatu in terra è aghju suspettatu ch'ellu dorme un pocu.
  
  
  "Mettite in un altru locu", aghju dettu à Howie. - O parlu cù u nostru cunsullu. In ogni casu, avia da avvistà à Fleming chì sta porcina deve esse pulita. Howard hà pensatu chì era ragiunate ch'ellu hà rializatu u mo ordine senza esitazioni, trascinendu l'omu inconsciente in u corridore è lassendu quì.
  
  
  Tara Sawyer stava à u bancone. Ella teneva u mo Luger, è per un mumentu aghju pensatu ch'ella era abbastanza pazza per aiutà à liberà. Era abbastanza intraprendente. Ma tandu aghju vistu u sguardu nervoso nantu à e facci di i trè pulizzeri daretu à ella. U tippu chì mi dumandava hà cuminciatu à sudà.
  
  
  "U vostru arrestu hè statu un sbagliu, sgiò Carter. Mi scusa per l'incomprensione ". M'hà datu a mo valigia.
  
  
  Tara m'hà datu u mo Luger. L'aghju messu in una spalla, è andemu fora inseme per a porta, chì hè stata aperta da dui ufficiali. Avà aghju nutatu chì a camera avia un vantaghju: ùn era micca caldu cum'è fora. Ancu in u frivaru, u calore s'arrizzò da e petre di pavimentazione è hè stata riflessa da i mura di e case. Aghju guardatu in modu interrogativu à Tara. Paria sempre indignata.
  
  
  "Chì una vista ridicula. Sò andatu drittu à Fleming; u so primu attu ufficiale era di urdinà a vostra liberazione è d'autorizà à purtà i vostri braccia in ogni locu è in ogni mumentu. È sta sera s'indirizza à u parlamentu in una riunione straordinaria. Ci hà datu i biglietti per a galleria publica, vole chì u sente parlà. À 2h30. Dunque, avemu sempre tempu per u pranzu è e bevande.
  
  
  "E hè tuttu?" - aghju dumandatu in burla.
  
  
  Ella pigliò a mo manu. "Prima di u spettaculu, sì. Ùn vogliu micca affruntà in tè, Nick. Inoltre, aghju troppu fame.
  
  
  Ùn pudemu micca truvà un taxi. I carrughji eranu pieni di ghjente chì ballava, cantava è acclascia. Ùn vulianu aspittà à a sera per festighjà. Pruvate di fà u nostru modu à traversu a folla, avemu passatu da "banchetti di u mercatu di casa" chì accumpagnavanu i turisti cun souvenir purtati da Singapore.
  
  
  Trà u mercatu è l'hotel era una fila di edifici di cummerciale, è ancu una strada larga chì portava à l'entrata principale di l'hotel. U lobby era inusualmente grande, circundatu da grandi vetrate, è à a diritta era l'entrata di u casinò. Mi sò andatu versu a reception, ma Tara hà piscatu a chjave da u so saccu. Ella hà digià riservatu una stanza per mè. Avemu fattu u nostru modu à traversu a folla di turisti finu à l'elevatore è ghjunti à l'ultimu pianu.
  
  
  Tara m'hà mustratu a mo stanza, un immensu appartamentu affacciatu nantu à a baia. Aghju guardatu u prato di palme, a spiaggia bianca, è i yacht à vela chì coprenu l'acqua blu-verde. soldi. Ci era assai soldi in ogni locu. Dopu un volu di notte è stà in una cellula, mi sentu ancu troppu bruttu per pusà nantu à mobili caru. Aghju andatu à traversu a camera à u bagnu. A doccia era abbastanza grande per dui. Aghju chjamatu Tara. "Portate un pocu di vestiti puliti per pudè lavà l'un l'altru".
  
  
  "Oh no", rispose ella cù una risata. "Micca nantu à u stomacu viotu. A mo stanza hè vicinu è aghju da lavà quì ".
  
  
  Ebbè, almenu l'aghju pruvatu. Aghju intesu a porta di cunnessione aperta è chjude, urdinatu duie bevande per u telefunu, scuzzulà a mo robba è chjappà a doccia. Aghju lasciatu chì l'acqua calda calmante scorri nantu à mè finu à chì tuttu u mo corpu hè stata lavata, dopu cambiatu à acqua fredda. Cusì, ancu senza dorme, mi sentu sempre cum'è una persona nova.
  
  
  À u mumentu chì Tara hè apparsu, chì portava un vestitu scollatu chì currisponde à i so belli ochji turchini, era tornatu in i mo vestiti. U mumentu chì l'aghju salutata, i bibii sò ghjunti.
  
  
  U punch di Martinica hè ghjuntu in un vetru altu è friddu, ma quandu hà finitu ùn avia micca cambiatu d'idea, cusì avemu pigliatu l'ascensore. Di i quattru ristoranti di l'hotel, Tara hà sceltu unu à u sicondu pianu. Ci pusemu à una tavula sottu un paraplu ligeru, è m'hà dettu chì l'aragosta, sirvutu cù u burro è u zucchero di limonu, era famosa quì.
  
  
  Mi dumandu ciò chì stava avanti quandu i Russi anu fattu a so prossima mossa. Aghju frustratu u so tentativu di tumbà Fleming, lascendulu à putreri in una prigiò cubana, cusì avà duveranu sviluppà un prugramma sanu novu.
  
  
  Ma ùn ci era nunda di fame mentre aspittava a so risposta. Avemu savuratu u nostru pastu è poi andemu manu in manu versu l'edificiu di u guvernu per u discorsu di Fleming.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 4
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Ùn duvemu micca vene assai dopu. Tutti i posti eranu digià occupati fora di i nostri riservati, è a galleria generale respirava cù u calore di una sala affollata. Randolph Fleming si pusò nantu à a piattaforma, trà u capu di l'Assemblea Legislativa da un latu è a sedia viota di Carib Jerome da l'altru. U culunellu si stese daretu à u microfonu è hà fattu un discorsu di apertura.
  
  
  Quandu hà finitu è Fleming s'arrizzò, i mura guasgi collassavanu da applausi tronanti. Aghju applauditu ancu, è Tara hà salutatu, i so ochji lagrimi d'eccitazione.
  
  
  Fleming aspittò quindici minuti finu à chì l'applausi s'era calatu abbastanza per morse cumplettamente, alzendu e duie mani. Quandu era abbastanza tranquillu, a so voce calda passava per i parlanti. Era cuntentu è cuntentu d'esse in casa è ringraziatu chì a ghjente hà tornatu u chjamà per guidà u paese. Hà prisentatu un prugramma chì pareva sustantivu è prumessu elizzioni pubblichi in un annu per ch'ellu guvernerà per decretu militare per solu un annu. Parlava una ora è era unu di i migliori discorsi pulitichi ch'e aghju mai intesu.
  
  
  Un altru minutu di applausi seguitava, è un cordone di suldati impedisce à Fleming di esse abbracciatu da a folla. I trè omi, accumpagnati da securità, abbandunonu u bastimentu per una porta laterale. Finu a ora, l'armata hà rispettatu i so accordi cù Sawyer. È mi paria ch'elli ùn pudianu fà altrimenti, datu a pupularità di u novu presidente. Tara è aghju aspittatu finu à chì u panicu nantu à a via d'uscita calava un pocu. Sparklers scintillavanu in l'ochji di Tara. "Chì ne pensate di questu, Nick? Sapete ciò chì Fleming hà fattu ? A famiglia di u generale Hammond campa sempre in u palazzu, è Fleming li disse di piglià u so tempu è di circà in altrò. Sta in l'hotel per un bellu pezzu è hà un pianu interu sottu à u nostru.
  
  
  Qualchissia vulia fà u mo travagliu più faciule. Saria statu quasi impussibule di guardà Fleming in u palazzu presidenziale, induve, dopu à tuttu, ùn aghju avutu nunda à fà. È questu avvenimentu l'hà purtatu direttamente in a mo sfera d'attività ufficiale. Tandu m'hà rializatu. "Ùn l'avete micca fattu per accidenti, nò?"
  
  
  U so surrisu hà cunfirmatu i mo suspetti. - Chì piccatu cuspiratore !
  
  
  "Va bè", l'aghju ringraziatu. "Grazie à u vostru aiutu, possu avà tene un ochju vicinu à ellu."
  
  
  A maiò parte di a ghjente partì per l'uscita, è avemu partutu ancu. Tara era appesa à u mo bracciu. "E avà u duvere hè cumpiitu..."
  
  
  "Avete mancatu e vostre chance, ghjovana. U debitu hè luntanu da esse cumpletu. U mo ghjornu hè cumplettamente occupatu. Vi purteraghju à u vostru hotel, hè tuttu. U megliu modu per risponde à un bully hè di cummattiri in modu chì avà Tara pò andà à a luna per una volta. È aghju avutu da fà assai: parlà cù u direttore di l'hotel, visitate Fleming è dorme un pocu. Ùn aghju micca pussutu dorme per l'ultime trentasei ore, è puderia avè una notte stancante davanti à mè.
  
  
  Ella mi guardò suspettuosamente è sbucciava ligeramente mentre mi dissi addiu à l'ascensore. "Va bè", aghju pensatu. Aghju cercatu u manager è aghju nutatu chì era digià statu postu in l'ala. Era infelice di a mo prisenza nantu à u so bastone. Forse pensava chì era per via di i sbagli ch'ellu avia fattu. M'hà presentatu à u so capu di sicurità, Lewis, è poi ci hà purtatu fora di u so uffiziu u più prestu pussibule.
  
  
  Lewis era un omu neru altu chì ghjoca à rugby prufessiunale in i Stati Uniti. Hè statu rude à mè finu à ch'e aghju chjamatu "l'espresso" (u soprannome chì a stampa hà incununatu per ellu à l'epica) è li ricurdò alcuni di i so migliori partiti. Questu hà fattu l'allegria è agisce più amichevule. M'hà dettu di e misure spiciali chì avia pigliatu per prutege u presidente è m'hà purtatu in l'uffiziu di Fleming per presentàmi à a so squadra.
  
  
  Eranu quattru, tutti neri americani forti, ammucciati in l'angulu di a sala. Lewis ghjurò sottu à u so fiatu è murmurò à l'arroganza di l'ufficiali di l'armata. Eppuru, ringhiava, sempre pensendu ch’elli puderanu mette tutti da parte. Era fastidiu chì u tenente è dui suldati stavanu guardia à a porta di Fleming dopu avè mandatu i so omi. Inoltre, anu mandatu ancu dui altri omi chì si sussurravanu l'un à l'altru da l'altra parte di a stanza: grassi, corti, grassi italiani americani. Cusì, a mafia pruteghja ancu Fleming, è cun ellu i so interessi in u casinò.
  
  
  Eru presentatu à e persone di l'hotel, dopu trè suldati chì stavanu davanti à l'appartamentu di Fleming. Aghju dumandatu à u tenente se u presidente era tornatu. Mi guardò cum'è s'ellu li facia una pruposta indecente. Lewis abbaiò chì aghju servitu cum'è guardia persunale di Sawyer è chì puderanu fà un travagliu megliu cun mè. U tenente ùn m’hà sempre rimarcatu ; si vultò solu è pichjò u codice nantu à a porta. Hè stata aperta da una guardia di u corpu à l'altra parte. Fleming m'hà vistu sopra à i capi di l'altri in a stanza è m'hà chjamatu versu ellu.
  
  
  A stanza era piena di ogni tipu di ufficiali di u guvernu chì vulianu esse u più vicinu à u grande omu pussibule. U coronellu Jerome hà fattu megliu cà nimu. Sò statu solu per ringrazià Fleming è felicità per u so discorsu. Era innamuratu di l'urganizazione di u so guvernu, ma era interessatu à u mo benessiri. Sperava chì ùn aghju micca avutu più prublemi nantu à l'isula. L'aghju ringraziatu è partì.
  
  
  In u salone, Lewis m'hà dumandatu s'ellu puderia rispettà e misure di sicurezza in un altru pianu. Avemu falatu à u pianu sottu, è in ogni locu aghju vistu suldati, guardiani privati è a mafia. U presidente Randolph Fleming era ben prutettu.
  
  
  Aghju ringraziatu Lewis, scusatu è andatu in a mo stanza. I picculi trappuli chì aghju lasciatu ùn sò micca stati affettati. Nimu s'hè preoccupatu di circà a mo stanza. Mi dumandu se a cunniscenza di AX di l'inaffidabilità di l'armata di Grand Laclerc nasceva da a sfiducia di qualchì diplomaticu overworked. Aghju chjamatu u quartier generale è aspittatu chì a voce di Hawk passa per u dispusitivu.
  
  
  Ellu dumandò in un tonu altu perchè ùn aghju micca verificatu prima, ghjustu dopu à l'atterrissimu. Quandu l'aghju dettu di l'incidentu di Luger, hà sbulicatu a so bile nantu à u serviziu di u cliente eccessivamente zelosu, è quandu avia sbulicatu abbastanza di a so còllera, aghju datu un brevi contu di l'avvenimenti.
  
  
  "Sò sicuru chì u dirottamentu hè statu orchestratu da i Russi", aghju dettu. "Ma hè statu fattu in u bughju. L'assistente di volu ùn sapia micca chì era stata utilizata. Ùn mi paria micca assai intelligente, almenu hà in panicu. Fate qualcosa per ella ". Ci hè stata una pausa mentre hà fattu una nota è poi dumandò: "Fleming, ùn hà micca suspettatu questu quandu era à bordu? Ùn hè micca stupidu.
  
  
  "Ùn pensu micca chì capisce perchè sò quì. In ogni casu, tuttu hè bè in l'isula. A ghjente agisce cum'è u novu presidente hè Diu ".
  
  
  'Perfettu. Mi dumandu cumu i nostri amichi reagiscenu à questu. In ogni casu, tene l'ochji aperti ".
  
  
  Aghju basgiatu u telefuninu addiu, l'aghju chjappu è andatu versu u biccheri di whisky chì hè statu purtatu in a mo stanza. Aghju tostatu u mo capu, chjamatu u front desk è dettu ch'e vulia esse svegliatu à cinque, è s'hè lampatu nantu à u lettu.
  
  
  Quandu u telefuninu m'hà svegliatu à cinque ore, un surrisu apparsu nantu à a mo faccia. I sbadigliatu largamente è chjamatu Tara. Avemu scontru à u bar à 5:30 è finu à quì aghju rinfriscatu in a doccia. Di sicuru, si sentia cum'è una vacanze. Quandu sò ghjuntu à u bar, era digià quì, dui martini in bicchieri friddi davanti à ella. Tutti l'omi in u bar s'impegnavanu à spogliallu cù l'ochji. Fantasticu! Era d'umore per un tour seducente è eru di bonu umore. Ella cunniscia un bonu ristorante à traversu Bay Street cù una terrazza affacciata nantu à u portu. Avemu cuminciatu cù a zuppa di pinna di squalu, ma era troppu occupatu cù Tara per ricurdà ciò chì aghju avutu.
  
  
  E luci chì s'alluntanu cum'è a bughjura s'era furmata un collana d'argentu scintillante intornu à a spiaggia. I soni di celebrazione si sentianu da e strade. "Uniscemu", aghju suggeritu.
  
  
  À u mercatu, a celebrazione hè stata rinfurzata da l'orchestra. L'isulani s'eranu ibriachi, i turisti si godevanu i guai lucali è eranu ancu stanchi. Avemu ballatu constantemente nantu à a strada di ritornu à l'hotel. I guardiani di l'ultimu pianu eranu stati cambiati, ma u mo ID speciale m'hà permessu di passà rapidamente. Senza dì una parolla, Tara si firmò à a porta di a mo stanza. L'aghju apertu, l'aghju tenutu cum'è di solitu cercava ogni segnu d'entrata furzata, ma ùn truvaru nunda. Tara si calzò i scarpi è ghjucava cù i dita di i pedi in una pila prufonda di muru à muru mentre ci versava un whisky caldu. Tastò, ghjittau u capu in daretu è pianu pianu si versò u biccheri in gola.
  
  
  "Avà", disse in una voce rauca, "accettaraghju a vostra offerta di fà una doccia inseme".
  
  
  Ùn avete micca parechje offerte cum'è questu nantu à Grand LaClare, cusì hè sempre intelligente per prufittà di elli. Andemu in a camara per spoglià è Tara hà vintu a cuncurrenza perchè s'hè risultatu chì ùn avia nunda sottu à u so vestitu. Idda avia un corpu longu, slanciatu, pienu, liscia.
  
  
  Ella marchò davanti à mè à a doccia, hà vultatu u rubinettu pienu, un pocu più caldu, è passò sottu à a doccia. A stanza era circa dui per dui metri. Pudemu valse quì. Ùn importava micca chì i so capelli s'eranu bagnati, si stese davanti à mè, poi si n'andò in daretu per pudè ancu u mo corpu. Aghju cuminciatu à sapone. A so faccia, a gola, u torsu è i pedi.
  
  
  Quand'ella hè diventata tutta slippery, l'aghju pigliatu è l'aghju pressu à mè. Avemu vultatu per lavà u sapone è aghju pressu i mo labbre à e so. Emu basgiatu longu è passione, è a sentu tremula di brama.
  
  
  L'aghju pigliatu, aghju pigliatu una spugna di bagnu nantu à a strada di a camara, l'aghju inturniata intornu à Tara è a pusò nantu à u lettu. L'aghju asciuttu, poi strappau a spugna. Quandu aghju seccu prestu, tuttu era prontu. Aghju intrutu in ella in un muvimentu veloce mentre ella arcava a spalle per ricevemi. Era fantastica, hà capitu esattamente ciò chì vulia è si movia fluidamente cun mè. Ùn mi ricordu quantu tempu ci pigliò, ma mi sò addurmintatu quasi subitu quandu avemu finitu. Ella m'hà esauritu cumplettamente.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  Avemu avutu u colazione in u lettu. Tara hà pigliatu frutti tropicali, aghju pigliatu duie duzina di ostriche. Prima ch'e aghju avutu, Tara salta da u lettu per duscia è si veste in u so propiu appartamentu. Aghju avutu tuttu u ghjornu per riposu. Mentre stava in a duscia, aghju intesu u telefuninu sonà sopra l'acqua corrente. Aghju pruvatu à ùn attentu à questu, ma a persona à l'altru finale di a linea era insistente. Mi hà ricurdatu di Hoka. Lascià l'acqua scorri è corse per u telefunu, lascendu una traccia di gocce daretu à mè.
  
  
  U sussurru à l'altra estremità di a linea sonava cunspiratore. "Bon ghjornu, sgiò Carter. Questu hè Carib Jerome. Possu parlà cun voi per uni pochi di minuti ?
  
  
  Eru avvistatu di Jerome. I funzionari di AX pensanu chì puderia esse un agentu russu in l'isula. Ma forse era solu una chjama di cortesia. In ogni casu, saria u più neutrale pussibule. "Datemi dece minuti per vestisce," aghju rispostu.
  
  
  Aghju chjamatu u serviziu di stanza, aghju urdinatu un caffè caldu è una tazza extra, mi seccu, mi misi i scarpi, cambiatu in vestiti puliti è una giacca per ammuccià a mo spalla quandu u caffè è u culonellu ghjunsenu. Intantu, aghju passatu ciò chì Hawk m'hà dettu di Jerome.
  
  
  Jerome era un membru di trentasei anni di una famiglia prominente, ancu s'ellu ùn era micca di l'isula. Hè statu educatu in Oxford è hà pigliatu un cursu speciale à l'accademia militare di Sandhurst. Dopu questu, hà fattu un nome per ellu stessu cum'è avucatu. Quandu Randolph Fleming hè statu prima elettu presidente è e truppe britanniche abbandunonu l'isula, u Parlamentu hà pensatu chì l'isula avia bisognu di u so propiu esercitu. Fleming hà numinatu u capu di pulizie cum'è generale in u novu esercitu. Jerome hà righjuntu u postu di capu di staffu. Hawk hà dettu: "U coronellu ci hà sorpresu. Sicondu a CIA, era puliticamenti ambiziosu è vulia piglià u putere dopu a morte di Hammond. Invece, torna immediatamente à Fleming ".
  
  
  A machina di pensamentu di Hawke hè diventata largamente preoccupata cù i so pussibuli mutivi. Perchè un omu ambiziosu cù a pussibilità di piglià u putere si rivolgissi à un avversariu puliticu chì avia prima aiutatu à scaccià ? I nostri esperti anu cridutu chì Jerome era abbastanza intelligente per capisce chì era impopulare. Sapia chì u parlamentu ùn l'avìa mai sustegnu. Ma s'ellu designa Fleming cum'è presidente, puderia diventà una figura forte daretu à u tronu.
  
  
  Aghju dumandatu à Hawk se Jerome hà avutu idea di a mo vera identità. Ma quantu ellu sapia, ùn era nunda di più chè un rappresentante di Thomas Sawyer.
  
  
  U Culunellu lasciò a stanza davanti à u servitore è si stese drittu, mancu surridendu, finu à ch’è no simu stati solu. Solu i so ochji scuri si movevanu. Eranu à circà. Hanu esaminatu u lettu grande, e cuperte in u pianu, u whisky è i vetri nantu à a tavula. M'hà studiatu per un bellu pezzu mentre li versaraghju u caffè. Neru, senza zuccheru. Sempre senza surrisu. Aghju decisu di ghjucà sicuru. A porta si chjuse daretu à u servitore. Jerome si affondò in una sedia prufonda è pigliò un sorsu di caffè.
  
  
  "Avete stallatu bè", a voce rauca sonava senza alcuna emozione. Ci era una quistione daretu à a quistione. Aghju avutu pensatu à questu assai prima. Questa era una suite VIP. Chì duvia fà quì u guardianu ? Aghju guardatu i mobuli caru cù ammirazione estrema è ghjilosa è mi riria brevemente.
  
  
  "Qui pudete vede quantu hè difficiule d'esse in e migliori pusizioni. Sentu questu perchè l'hotel hè pienu. Seraghju prestu trasfirutu à u sotano. L'hotel deve esse pienu durante sta stagione, è u culonellu a sà. In paesi cum'è Grand LaClare, l'alberghi anu da trasmette i so libri d'ospiti à a polizia.
  
  
  'Moltu male per voi.' Continuava à fighjulà à mè interrogativamente. Allora alzò e sopracciglia è abbandunò u sughjettu. "Vuliu piglià sta occasione per ringraziallu per u vostru travagliu nantu à l'aviò. Hè statu assai furtunatu per u presidente Fleming - è per mè - di avè tù à bordu di l'aviò. È armata". Fece una sopracciglia. "Erai veramente cunnisciutu di portà un'arma dissimulata?"
  
  
  Ùn aghju micca lampatu. I surrisu à ellu, cum'è s'ellu era una persona chì palesa un altru sicretu. "U mo patronu sapi chì mi piace à travaglià cù e mo pistole. Comu sapete, hà una certa influenza ".
  
  
  OK allora. Avà per a prima volta hà sorrisu à u pensamentu di u mo privilegiu speciale. "E torna assai felice. Se ùn avete micca rispostu cusì bè, u presidente Fleming seria digià mortu o in mani sbagliate. Ci vole un ufficiale di sicurezza assai espertu per reagisce cusì rapidamente ". Una altra dumanda nantu à u ghjornu doppiu. Cumu era più cà solu un guardianu di sicurità di un hotel? Sò rimasta prudente.
  
  
  "Aghju accumpagnatu Miss Sawyer. Puderia esse ferita o uccisa, è i mo riflessi sbattenu quandu qualchissia mi punta una pistola.
  
  
  'A propositu? Allora era veramente una sorpresa? Ùn sapete micca chì u presidente era u mira ? Ma allora, di sicuru, s'e eiu tù, ùn puderebbe sapè ch'elli vulianu rapillu è purtallu in Cuba.
  
  
  Aghju dumandatu increduli. - "Hè veru?" "Stu assistente di volu hà cunfessu?"
  
  
  I so ochji, a so voce rauca ùn sprimanu nunda. "Avemu ricevutu infurmazioni da una altra fonte. A zitella scappò prima ch'e possu dumandà.
  
  
  Scappatu da a prigiò in quale era ? Pensu di novu à u so aspettu spavintatu. Puderia esse veramente un agente abbastanza bonu per ingannà mi ? Jerome hà indovinatu i mo pinsamenti. "A so supposta innocenza hà ingannatu a guardia femina. Hà utilizatu un muvimentu di karate, arrubbatu i so vestiti è hè partitu ".
  
  
  "Ma induve puderia andà?"
  
  
  Un alzata di spalle preoccupata. "Queste navi di crociera di lussu venenu è vanu quì. Pensu ch'ella hè abbastanza intelligente per andà à bordu di una di quelle barche.
  
  
  Aghju trovu difficiule di crede. Ma ùn aghju mai cridutu ancu chì un assistente di volu puderia purtà dui revolver à bordu di un aviò. U culonellu svintò a discussione di u sughjettu è si appoggiò in a so sedia. - 'Ùn hà micca impurtanza. Grazie à voi, u presidente hè ghjuntu sanu. L'armata hè cunvinta ch'elli seranu megliu se li danu u so sustegnu tutale, cusì i nostri prublemi sò stati risolti à a satisfaczione di tutti ". Finì u so caffè è si alzò. "Se possu mai aiutà vi in ogni modu, mi truverete in u palazzu".
  
  
  I strinse a manu ch'ellu stese è u lascià. Sapia più di mè ch'ellu ammette. Era chjaru da a so dichjarazione chì l'armata fermarà in silenziu. Semplicemente esse grati per l'incidentu di u secugliu ùn avissi micca fattu Jerome fà dichjarazioni pulitiche à un mera guardia di sicurezza di l'hotel. Sospettava ch'ellu vulia fà sapè chì ùn aghju più bisognu di ghjucà u mo doppiu rolu cun ellu.
  
  
  Aghju aspittatu un mumentu finu à ch'e aghju realizatu ch'ellu avia lasciatu l'hotel, è dopu lasciò a stanza. Ùn c'era più suldati à l'ultimu pianu. L'omi di Lewis sò ancu spariti. Solu ci era sempre assai mafia.
  
  
  Je suis descendu à l'appartement de Fleming. Solu e persone di u sindicatu eranu prisenti. On m'a dit que Fleming dormait encore. À u pianu sottu aghju trovu u listessu pittura. Stranu ! Aghju decisu chì duverebbe piglià un ochju à u Casinò. Aghju cercatu risposte è forse li possu truvà quì.
  
  
  I tavulini di roulette, di ghjoculi è di poker formanu un rettangulu intornu à u divano, cunfinatu da catene avvolte in velluto. Nimu era permessu quì, eccettu i croupiers è i cassieri. I tavulini sbulicanu di turisti. Ùn ci era micca finestri per fighjà fora, nè orologi per dì l'ora. Solu u tintinniu di muniti, u crunch di patatine fritte, urla eccitati è maledizioni. Questu hè micca u mo ghjocu. Facciu una scumessa cun mè ogni matina : chì a notte vulteraghju in lettu sanu è sanu. Cum'è aghju pruvatu à spinghje à traversu a folla, era mezzu spinta da a folla eccitata, dirigendu cum'è una banda di elefanti versu u vincitore di u jackpot. In più di a vittura chì sona, aghju intesu di colpu un sonu in a mo stanza di sopra. U mutivu era à deci metri da mè, labbra arricciate in dispiacere, sopracciglia alzate à a vista di tutta l'eccitazione.
  
  
  Ella lampò cum'è un faro. Capelli rossi longi è un pantsuit cù bulges in tutti i posti ghjusti.
  
  
  Mentre aspittava chì a banda di elefanti passassi, l'aghju vistu turnà è sparisce da una porta scorrevule di metallo nascosta in qualchì locu vicinu à i cash registers. Sò andatu in u stessu locu. Ella hà fattu a mo visita ancu più urgente.
  
  
  U furtunatu hè ghjuntu à a cassa prima di mè. Aghju aspittatu chì l'impiegatu pigliò i patatine fritte è pagà l'omu. Quandu u furtunatu vincitore era sparitu, u servitore hà guardatu e mo mani viote è disse in un tonu annoiatu: "Cumu possu aiutà, amicu?"
  
  
  Odiu quandu qualchissia mi chjama un amicu è ùn aghju mai vistu sta persona prima in a mo vita. Aghju bisognu di Chip Cappola. Vogliu parlà cun ellu ".
  
  
  A faccia dispiacevule hè diventata ancu più dispiacevule. "Ùn aghju mai intesu parlà".
  
  
  Pozzu u mo novu ID nantu à u bancu. Dicia chì eru u novu capu di sicurità in l'Hotel Sawyer. L'omu m'hà guardatu in burla. "Perchè ùn m'avete micca dettu questu prima?"
  
  
  "Ùn avete micca dumandatu questu. U sgiò Sawyer aspetta chì i so invitati sò cortesi à u so persunale. Cumu hè u to nome?'
  
  
  Ùn l'aspittava micca, è ùn li piacia micca. Era u tipu chì s'incurva istantaneamente quandu ùn pò più abbaia. "Tony Riccu". Ùn era nunda più chè murmure.
  
  
  "Avete ricevutu un avvisu. Ùn contate micca per una seconda ! Ùn lasciate micca sente chì vi lagnate. Avà induve hè Cappola ?
  
  
  « À traversu sta porta. Indicò in a direzzione induve a rossa era sparita. Pulsò un buttone sottu à u bancu è a spessa porta di metallo si spalancò. I caminava per un passaghju cecu. L'edifiziu quì s'assumigliava à una cassaforte è hà ancu servitu cum'è una sicura. Un omu neru altu s'assittò à una tavula à mità piena di una specie di pannellu di cuntrollu. Portava un uniforme kaki senza insignia è puderia passà per un ufficiale di pulizie di l'hotel. Era amichevule cum'è u cassiere. Quandu mi avvicinò, i so ochji friddi mi fighjulavanu senza gentilezza.
  
  
  "Aghju bisognu di Cappola", aghju dettu, mostrendu a mo ID.
  
  
  Si appoggiò à u microfonu integratu è disse in un grugnu prufondu: "Carter quì. Novu guardianu di sicurità.
  
  
  A risposta hè ghjunta attraversu l'intercom. "Mandalu".
  
  
  Hà appughjatu un buttone è u pannellu di metallo pesante si apre in silenziu novu. Daretu à ellu c'era una stanza grande cù pareti gialli nudi, un tavulinu viotu, parechje sedie viote è un divano prufondu nantu à quale si pusava a rossa. A sigaretta trà e so labbre sbulicò un sottile flussu di fumu turchinu trà i so ochji mezzu chjusi. M'hà guardatu cum'è s'ellu fussi un vechju amicu.
  
  
  Chip Cappola era l'epitome d'un omu chì vole parè trenta anni più ghjovanu chè ellu stessu. A giacca di u so vestitu di seta bianca era appesa à un appenditore nantu à u muru. A so cammisa viola ligera cù un monogramma rossu scuru nantu à a manica era l'unicu locu luminoso in a stanza grisa. A so voce era cum'è incolore. "Quest'annu l'oche anu vulatu à u sudu".
  
  
  "Ùn si sò micca firmati in Miami", aghju rispostu.
  
  
  Ùn sò micca chì hè stata cun queste parole di codice idiote. Sembra ch'elli duveranu parenu inconspicuous, ma à u stessu tempu ùn deve esse qualcosa chì pò esse dettu per casu. Cappola m'hà guardatu disprezzu.
  
  
  Nick Carter, eh? Killmaster? Ùn site micca cum'è l'assassini chì cunnoscu. Ma ùn lasciate micca insultarvi davanti à e donne". Indicò u rossu. Mitzi Gardner. Forse avete intesu parlà d'ella.
  
  
  Aghju intesu. Ma ùn m'hà micca parsu cum'è Mitzi tipicu. Ùn abbastanza stupidu. Sicondu a mo infurmazione, era a padrona di un gran numaru di capi di mafia, quattru di i quali eranu digià morti. Probabilmente si prenderà cura di contrabbandare soldi per elli. Bambole di mafia sottu serratura è chjave per i banche svizzere. Avà appartene à Chip Cappola, un gangster d'altu rangu cercatu in i Stati Uniti. È un tali omu avà hà travagliatu per AX.
  
  
  Cappola ùn avia micca interessu in a sicurità naziunale. A so lealtà era solu à a nazione di u mondu sottu. Ma sapia una cosa di sicuru: ùn vulia micca chì i cumunisti ripiglià u casinò, cusì era à u so vantaghju di sustene Randolph Fleming. Cù Fleming in sella, l'affari di Cappola à Grande-Laclare cuntinueghjanu senza impedimentu, cum'è avianu in i tempi di u generale Hammond.
  
  
  Cappola indicò una sedia è aghju accettatu l'offerta. "Sò dannatamente cuntentu chì site in quellu aviò Fleming ghjuntu. Se perdemu, tutti risicate a nostra vita. Allora ci scurderemu di u nostru casinò, è Sawyer perderà l'hotel ".
  
  
  "Ùn l'avemu ancu persu", aghju ricurdatu à a mafia. "Hè u presidente, è u coronellu Jerome dice chì tuttu va bè".
  
  
  Si pusò subitu. "Avete parlatu cù Jerome? L'hai dettu quale sì? Sputò ste parolle furiosamente.
  
  
  "Perchè site cusì arrabbiatu?"
  
  
  "L'avete dettu?"
  
  
  'Naturalmenti micca. Chì avete ancu contru à ellu ?
  
  
  Pusò e mani nantu à a tavula è s'inclinò in avanti. "Carib Jerome hà urdinatu u rapimentu di Fleming".
  
  
  Sò stati neutrali. - Induve ti hè venuta sta idea, Capolla ?
  
  
  "Idea? Sapemu. Pensate chì solu AX sà ciò chì passa ? Avemu un omu in Cuba. Hè cusì cun Castro ". Presu dui dita inseme. Jerome vole caccià Fleming per sempre.
  
  
  Ùn era micca impressiunatu. Quelles que soient les informations que Cosa Nostra avait, elles ne pourraient jamais l'emporter sur les nôtres. Inoltre, questu ùn era micca coherente cù u cumpurtamentu di u culunellu. Fleming era in i Stati Uniti. Jerome u chjamò torna.
  
  
  Cappola fece un sorriso. 'Ascolta. Mentre Fleming era in u cuntinente, Jerome ùn pudia micca fà u so colpu ancu cù l'aiutu di i Russi. L'Americani mandaranu à Fleming à u mumentu propiu per cunfundà tuttu. È questu seria a fine di Jerome. Ma cù Fleming in prigiò in Cuba, Jerome hè capaci di ingannà u publicu chì ellu liberarà Fleming quand'ellu vene à u putere. Riusciterà è questu serà l'ultimu chì avemu da sente da Fleming ".
  
  
  Ascoltu sempre tuttu ciò chì ùn pare micca subitu cum'è sciocchezza. Ma ùn vuleria micca esse scunfittu da l'urda di a mafia. Ancu s'è tuttu questu era veru, e mani di Jerome sò state ligate avà. Ci era un ronzio, trè bip brevi. Cappola s'arrizzò, lighjia u dubbitu nantu à a mo faccia è disse à u rossu : "Vai, rilassati. Era in fretta di lascià l'uffiziu.
  
  
  Mitzi Gardner s'arrizzò è passa u so saccu nantu à a so spalla. Ella ùn avia micca fretta è mi guardò appraisingly è un pocu scherzu. "Qualchissia hà avutu un attaccu di cori in u casinò", hà dettu chjara. "Ogni tantu ci hè un grande vincitore o un grande perdente". A so voce era un pocu rauca. - Andemu à fà una corsa, cari.
  
  
  "U capu di a sicurità hè scappatu cù una donna? Se pensate chì Jerome vole rapisce Fleming, aghju megliu assicuratevi ch'ellu ùn vole micca.
  
  
  Ella alzò le spalle. "Ci sò sempre persone in i casinò. Fleming hè assolutamente sicuru oghje. Hè dorme è ùn hà micca bisognu di lascià l'hotel oghje. Inoltre, aghju qualcosa da dì è vi mustrarà qualcosa. Ella disse cun familiarità à u lacagiu neru: "Scendemu, Duca".
  
  
  Li sorrisi largamente. L'amò mille volte più chè mè. U buttone ch'ellu pressava avà hà apertu l'elevatore di fronte à l'entrata di u casinò, chì ci hà purtatu à un garage di u sotano chì puderia mette quattru vitture. Ci era una furgoneta Volkswagen è una Cadillac purpurina. Conveniente per i visitori chì ùn volenu micca esse vistu. Aghju dettu qualcosa di questu.
  
  
  Ella surrisu ironica. "L'ascensore và ancu à l'appartamentu di u tettu di Chip. Hè quì chì Fleming hè avà.
  
  
  Hè stata à u volante di una Cadillac. Mi pusò accantu à ella. "Ammucciate nantu à u pianu finu à chì abbandunemu l'hotel", m'hà dettu. Jerome ti dumandassi di seguità se ti presentassi davanti à l'hotel.
  
  
  Aghju ghjucatu, lasciandu chì mi spaventa, è stendu nantu à u fondu mentre Mitzy pressava u buttone. U trattu d'acciaio s'arrizzò. Ella hà avviatu u mutore è avemu alluntanatu. Un ecu sordu fora m'hà dettu ch'è no passava per un grande garage. I pneumatici sguillavanu mentre avemu vultatu u cantonu in a muntagna. Si vultò nant'à u boulevard è dopu à un chilometru m'hà liberatu da u mo piattu. L'ingaghjamentu di a festa d'ieri sera era stata spazzata è a strada era torna tranquilla. Ùn ci era più folla.
  
  
  "Jerome", aghju dettu. "Se Cappola avia ragione, perchè ùn hà micca uccisu Fleming? Perchè u vulia mandà in Cuba ? »
  
  
  Ella ùn m'hà micca guardatu. "Nimu hà bisognu di un cadavere. È un flamingu vivu puderia ancu esse usatu cum'è ughjettu di negoziazioni cù a Russia.
  
  
  'Forse. Mi dumandu ancu perchè Jerome vulia chì mi seguitassi ".
  
  
  Ella mi guardò sorpresa. "Ti hà digià inciampatu una volta. Tuttu stu fuss about a pistola ùn era, sicuru, micca accidenti. Ellu voli chì tù partissi quì. Quante volte avete veramente bisognu di toccu a testa per accende a vostra mente? '
  
  
  Aghju messu tuttu nantu à u back burner. Fleming era salvu in u penthouse di Cappola, è avà aghju avutu u tempu di pensà. Facciu questu megliu quandu sò rilassatu. Allora decisu di rilassate.
  
  
  Passemu da u mercatu è u palazzu. Più in là, in cima di a cullina, aghju vistu una furtezza dilapidata, chì deve esse servita di prigiò in i vechji tempi. U sotano hè pienu di prigiuneri pulitichi. Locu bruttu. A cità vechja hè stata custruita à u pede di a muntagna. A strada s'hè ristretta. Mitzi hà avutu difficultà à manuvra a vittura davanti à i carretti, i zitelli chì ghjocanu, è e donne chì portavanu l'alimentazione. Quì truverete u veru sapori è charm di l'isula. Ùn avemu vistu micca turisti.
  
  
  Avemu passatu un vechju hotel chì era in disrepair. Sembra un gingerbread. I prati sò sopra à l'erba è i finestri è e porte sò chjappi cù plywood. Centu anni fà questu era un hotel di lussu.
  
  
  "Vecchia Poinciana", disse Mitzeee. "Quandu hè statu custruitu, era u megliu hotel in i Caraibi. Avà un paradisu per i termiti. A volte hè sempre aduprata da l'abitanti di a muntagna chì campanu quì quandu anu bisognu à esse vicinu à a cità ".
  
  
  Certi cose nantu à a zitella eranu sbagliati. Ùn sonava micca cum'è una slut. Ci era educazione è intelligenza in a so voce. È per un semplice corriere di soldi, a so opinione hà purtatu un gran pesu in a mafia. Li dicianu ancu a mo vera identità. Questu m'hà fattu curiosu. L'aghju dumandatu nantu à questu. Ella rispose cun un surrisu di Mona Lisa.
  
  
  Quandu Chip era preoccupatu ch'ellu puderia perde u casinò, aghju chjamatu Davey è li dumandò di mandà quì per salvà u ghjornu ".
  
  
  Davey? Davey Hawk? Hawk hà pigliatu ordini da questu pulcino? Mi sentu cum'è ch'e fussinu pugnatu sottu à a cintura. Mitzi Gardner era un agente AX? Hawk era tornatu à ghjucà à u so ghjocu è m'hà permessu di ritruvà e cose per mè stessu? "Cele," aghju dettu, "mi piace assai scherzi, ma quale diavule site?"
  
  
  Ella hà rispostu a mo dumanda cù una dumanda in risposta. "Quale cappellu duveria portà per voi?"
  
  
  I maledicà sottu u mo respiru. "Preferite chì li sguassate tutti".
  
  
  Ella ùn hà micca persu a fiducia. 'Avete furtunatu. U tempu hè quasi quì ".
  
  
  Avemu guidatu avà attraversu una zona aperta cù una densa vegetazione di jungla. Dopu venenu i piani di canna di zuccheru è e picculi piantazioni di banane. Ella m'hà dettu di l'ecunumia cambiante di a zona. A banana era più prufittuosa di a canna di zuccheru. L'anu chjamatu oru verde. A carne, i chiodi di garofano, a cannella è a tonka aromatica sò diventate ancu più attraenti per cultivà. Ella disse ch'ella avia a so piccula piantagione di l'altra parte di l'isula.
  
  
  A strada ùn era micca dritta. Ella marchò longu a costa per qualchì tempu, poi si avvicinava à e muntagne chì stendevanu cum'è una cresta à traversu u centru di l'isula. Quandu avemu abbandunatu e piantazioni, in u latu di u mare, a zona hè diventata pantanosa, è da l'altra parte aghju vistu canyons prufondi sopra à arburi è piante. Eramu circa deci chilometri fora di a cità quandu Mitzi tirò u veiculu pisanti fora di l'autostrada nantu à una strada di terra, u seguitò per mezu chilometru, è dopu si firmò à a laguna.
  
  
  Spegne u mutore, si caccià i sandali è apre a porta. Aghju assittatu per un mumentu per piglià a vista. À traversu l'acqua blu scuru, à circa un chilometru di distanza, a terra era visibile. U tarrenu culà s'arrizzò assai, è e tracce di l'antica fortezza eranu sempre visibili.
  
  
  È a vista ghjustu davanti à mè era ancu megliu. Mitzi si togliò tutti i so panni è corse à l'acqua. Si vultò è mi fece un gestu di a manu invitante. Ùn aghju micca bisognu di u sicondu suggerimentu. Aghju spogliatu prestu è seguitu.
  
  
  Ci era solu una onda di luce, è l'acqua era quasi calda. A zitella natò in un muvimentu veloce è lisu, è l'aghju pigliatu solu luntanu da a riva. Ùn pudia micca suppurtà, ma eramu in l'acqua. A so pelle si sentia dolce. Vuliu tirallu versu mè per i fianchi, ma ella si precipitò è si tuffò intornu à mè. Nisunu di noi era abbastanza prontu quandu ella hè ghjunta, suspirò, è si sfondò in mè. Ùn ci hè nunda di mantene in acqua prufonda, ma ùn avemu micca bisognu. Ella era grande.
  
  
  Quandu tuttu era finitu, flottava à a superficia. Aghju nutatu à ella è avemu riposatu. Mi sò addurmintatu in l'acqua calda calmu. Ùn aghju micca nutatu finu à chì a mo testa hè cascata è immersa in l'acqua salata calda.
  
  
  A zitella sparì. Aghju guardatu in daretu è aghju vistu ch'ella era digià nantu à a spiaggia. Nantu à u so ventre, marrone contr'à a sabbia bianca. Aghju nutatu chì ùn si vede nisuna separazione in u so swimsuit. Aghju nutatu à a spiaggia, mi sò cascatu accantu à ella è si n'hè tornatu à dorme. Finu à chì a so voce rauca mi svegliò. "Bon ghjornu, Carter. Avete da scuntrà un alliatu.
  
  
  Aghju apertu l'ochji è aghju vistu chì u sole era digià tramuntatu à punente. Ùn ci era nimu visibile nantu à a spiaggia. Solu uni pochi di granchi è assai sabbia. Dopu indicò u promontori à traversu l'acqua. Qualcosa s'avvicinò sopra l'acqua, ma ùn era micca una barca.
  
  
  Paria una figura umana. Aghju lampatu, scuzzulate u mo capu, è guardò di novu. Era sempre quì. Trè centu metri è in u locu duv’aghju nutatu chì era assolutamente pruibitu di stà quì, un omu caminava. Altu, magre, vistutu di un vestitu longu biancu chì svolazza cum'è un fan. Si avvicinò à noi cun un approcciu dignitu ma decisu. Chì era incredibile.
  
  
  A zitella accantu à mè s'arrizzò è hà salutatu. Si vestì tranquillamente. Sapia chì era una allucinazione. Certamente, l'acqua era salata è si sentia cum'è sciroppu, ma guasi affucatu quandu mi dorme in questu.
  
  
  L'omu s'avvicinava sempre più. À una decina di metri da a riva, alzò a so robba, affondò in l'acqua finu à i fianchi, è s'arrizzò, avvicinendu à a riva. Mi paria di circa sei metri d'altezza. Era vechju, cù una longa barba è capelli bianchi. Era magre, ma filatu.
  
  
  Mi pusò nudu nantu à a sabbia cù l'ochji scuri è una bocca larga chì surrisava à Mitzi Gardner. Si stese accantu à mè è li pigliò a manu cù e dite chì puderanu ghjunghje à una palla di basket, dolcemente, cum'è s'ellu fussi un ovu. Idda li disse uni pochi di parolle in una lingua ch'ùn cunnosci micca è si ridianu. Ella mi hà guardatu è disse: "Questu hè Noè, Nick. Hè statu quì più longu ch'ellu si pò ricurdà. Hè ancu un avversariu di i missili cumunisti in l'isula ".
  
  
  mi svegliu. Chì altru puderia fà ?
  
  
  Noè mi guardò attentamente, poi mi strinse a manu. U mio hè sparitu cumplettamente in a so palma, ma mi strinse a manu abbastanza per inspirà l'onestà è a fiducia. Aghju toccu a carne, calda, cù u sangue in l'internu, viva.
  
  
  "Vi admiru assai, sgiò Carter. Il avait un accent britannique distinct et une voix qu'il pouvait grogner s'il voulait. "Mitzi m'hà dettu di i vostri atti, chì hà rinfurzatu a mo fede in tè".
  
  
  aghju inghiottitu. - "A vostra fede in mè?" "Almenu aghju sempre fà ciò chì hè pussibule. Aghju paura chì esagerate incredibilmente.
  
  
  Guardò à Mitzeee. Ci deve esse una stretta cunnessione trà elli. Ovviamente per rispettu, amicizia è capiscitura. Allora turnò a so attenzione à mè.
  
  
  "Devu scusa, sgiò Carter. Aghju dumandatu à Mitzi di purtassi quì prima ch'è tù sia troppu pigliatu in u vostru travagliu. Sfurtunatamente, ci hè un prublema quì ". Indicò a muntagna. "Devi scaccià una malatia seria. Ùn possu micca stà avà, ma aghju pensatu chì duverebbe almenu scuntràvi è prumettevi u mo aiutu se ne avete bisognu. Spergu chì mi visiterete di novu ".
  
  
  S’inclinò, basgiò a zitella nantu à a fronte, fece un cennu versu mè, vultò à l’acqua, ripigliò a so robba è sparì u listessu modu ch’ellu ghjunse.
  
  
  L'aghju guardatu. Mitzy ridacchiò. "Chì resta di a vostra cumpusizioni? Sembra chì avete vistu un fantasma.
  
  
  Aghju indicatu u fantasma. 'Cumu...?'
  
  
  Hè diventata seria, mi guardò per un mumentu è disse: "Ùn dumandate micca troppu, Nick. Aghju vistu cose veramente incredibili da quandu aghju scontru stu omu. Vi sperienze ancu questu. Avà hè megliu à vultà in Fleming prima ch'ellu si svegliate è ùn vole micca fà una spassighjata ".
  
  
  Mentre era vistutu, aghju guardatu in daretu à una figura alta scura chì era sparita trà e scoglii à u pede di a muntagna nantu à u capo. "Dimmi di più nantu à u to amicu", aghju dumandatu.
  
  
  Ella strinse a so spalla marrone.
  
  
  "Pensate à ciò chì vi aghju dettu. Siate preparatu per sorprese. Noè vi pò furnisce assai di elli, è sò sicuru chì ùn l'aghju micca intesu o vistu tutti ".
  
  
  Ella corse davanti à mè versu a vittura. Quandu sò intrutu in a vittura, u mutore rughjia. Prima ch'e aghju chjusu a porta, hà appughjatu u pedale di l'acceleratore è avemu guidatu à tutta velocità longu u rut torna à a strada.
  
  
  Ùn aghju micca cridutu per un minutu chì questu Noè avia una magia speciale. Mi paria solu assai intelligente è astutu. "Hè un eremita?" - Aghju dumandatu à Mitzi. Qualcosa ma questu. Hè u capu di una tribù di più di centu persone. Abitanu in quella vechja fortezza. Dice chì u so populu si stalla quì parechji centu anni fà dopu à una rivolta di i schiavi. Inseme sò una mansa spaventosa. Puderanu esse in tutta a jungla è ùn puderete micca vedà, salvu ch'elli volenu voi.
  
  
  - Cumu l'avete ricunnisciutu ?
  
  
  Ella strinse e so labbra è mi guardò.
  
  
  "Era ancu assai strana. Natava in a laguna quandu, di colpu, falò per dà un missaghju. L'assistente di Chip à u casinò hè statu uccisu, è Chip vulia ch'e mi porti à Miami. Stu tippu hè statu uccisu à trè è dece minuti. Noè m'hà dettu à trè è quartu.
  
  
  Era più faciule cusì. Almenu avà aghju avutu un terrenu solidu sottu à i pedi. "Jungle drum", aghju risatu. "U telefunu in a jungla"
  
  
  'Forse. Ma dopu l'aghju vistu una volta guarì una donna assai malata cù u vudu. Ellu disse chì era a so culomba. Ella si alzò è si sentia megliu ".
  
  
  A mo testa mi pizzicava. A zitella accantu à mè era abbastanza forte per sopravvive in u mondu duru di a mafia. Per fà questu, avete bisognu à avè una attitudine pratica versu tuttu. È avà parlava di vudu è di magia nera, cum'è ella stessu crede in elli. Ùn li aghju micca dumandatu più dumande.
  
  
  Avemu guidatu in silenziu per cinque minuti. Di colpu ci era un omu neru à mezu à a strada. Ci hà fattu segnu di piantà. Mitzi rallentò è apre a finestra. Paria eccitatu; ella li dumandò qualcosa in u dialettu lucale è strinse a testa. Senza dì una parolla, Mitzi mette a vittura in retromarcia, si vultò, è chjappà u gasu.
  
  
  "Noè hà dumandatu di noi", disse. "Ci hè stata una corsa. Qualcosa avia da succede, ma ùn hà micca dettu chì.
  
  
  Aghju guardatu à Mitzeee è dopu torna à u messenger. A strada era deserta. Quandu avemu pigliatu u prossimu turnu, a strada hè stata assai male. Avemu bisognu di una jeep per superà facilmente tutti l'ostaculi. A mità di u viaghju finisci davanti à una grande putenza in a strada.
  
  
  "Avemu da passà", disse Mitzi.
  
  
  Ùn puderebbe chjamà caminari. Scagliamu l'arburi cum'è capre di muntagna finu à ch'è no ghjunghje infine à un altu muru custruitu di ardesia. A furtezza occupava tuttu u capu è pareva impregnable. Quandu avemu passatu per a porta, i mura di u cortile eranu ancu di slate. Nantu à u so sfondate sò stati custruiti edifizii di petra, certi dilapidati, altri in ottimi cundizioni. I so tetti servenu cum'è una piattaforma per u muru. U populu si riunì intornu à a figura imponente di Noè. Avianu facce scure di Native American. L'omi purtavanu solu un pappagallo, e donne purtavanu faldes curtite culurite. Tuttu era silenziu, l'umore era depressu.
  
  
  Cum'è no entremu, Noè s'avvicinò. A so faccia era cupa, ma u so cumpurtamentu era fieru è dignitu.
  
  
  Ci hà dettu sta nutizia senza sbattà un ochju. U duttore Fleming hè statu rapitu. Chip Cappola hè mortu per impediscenu questu. Jerome hà pigliatu l'albergu. Tutti l'Americani è l'Europei sò stati evacuati nantu à i navi di cruciera ".
  
  
  Aghju dumandatu: "Induve hè Tara Sawyer?"
  
  
  Solu dopu m'hà fattu l'alba da induve aghju avutu a mo infurmazione. Ma durante a nostra cavalcata in silenziu in u Cadillac, ùn aghju micca intesu nunda di tamburinu in a jungla.
  
  
  U missaghju ùn hà dettu nunda di ella ", Noah m'hà dettu. In ogni casu, ci era un missaghju. Per quessa, ùn si basa solu in visioni. - "Cumu hà sappiutu tuttu questu?"
  
  
  Fighjulava à e persone intornu à ellu è aghju vistu a so bocca strisciata impaziente. "Per piacè ùn dubitate micca di mè, sgiò Carter. Ùn hè abbastanza tempu. U duttore Fleming hè tenutu in i dungeons sottu a vechja fortezza è deve esse salvata. A vostra Miss Sawyer hè stata probabilmente mandata in casa nantu à una di e navi.
  
  
  "Mi pare improbabile. Ùn pensu micca chì Jerome l'avia lasciata andà s'ellu l'avessi pussutu tene per un riscattu ".
  
  
  "Questu hè un argumentu. Ma questu hè micca tuttu. Descrizzione di tutti dui sò stati circulati, è dece mila dollari sò stati offerti per a vostra cattura.
  
  
  I maledicatu forte. "Quandu aghju da fà una piccula deviazione, u celu cade".
  
  
  "Fun contentu chì avete pigliatu quella deviazione", Cumentò Noah. "Altrò, saresti digià mortu". Almenu avà pudete cumbatte ".
  
  
  "Preferite fà qualcosa", aghju accunsentutu. Aghju guardatu a zitella. 'State quì. Sò sicuru quì. Pigliu a vostra vittura ".
  
  
  'Mai. Ùn cunnosci micca a zona. A so, è, in più, aghju ancu travagliu da fà. Ci era una punta metallica in a so voce chì insinuava i tratti chì l'avianu guadagnatu un postu in a fraternità mafiosa.
  
  
  "Hè ragione", Noah hà nutatu. "Ùn pudete micca vultà in Portu di Spagna per a strada di a costa. Senza dubbitu Jerome hà urdinatu chì u bloccu. Avete da passà per e muntagne, è allora puderete aduprà ogni aiutu ". Indicò un dito longu à un omu grassu è scuru, dopu à un altru. "Pantaloni, cammisa. Spiccia ti. Veni cun mè ".
  
  
  Ùn mi piacia micca. Cumu puderia esse sicuru chì a storia di Noè era vera ? E quale puderia bisognu di sta scorta in un viaghju chì Diu sà cumu finisce? Ma ùn avia micca scelta. Noè è i so omi eranu in a maiuranza, è ancu Mitzi partiu cù Noè. Allora aghju accunsentutu, almenu per avà. Quandu simu ghjunti à u Cadillac, a coppia era ancu quì, sghignata. I nostri guide avà portavanu pantaloni di cuttuni di ghjinochju è camicie bianche cù e maniche arricciate. Avianu machati piattati in i so cinturi.
  
  
  Si pusonu in daretu.
  
  
  Ùn ci era nudda parte per vultà è Mitzy hà avutu à spinghja a vittura avanti è avanti per cinque minuti finu à ch'è no pudemu finalmente falà a muntagna. A strada principale era digià male, ma questu hè terribili. Stavamu cunducendu in bassa marcia attraversu ciò chì pareva furmagliu svizzeru cù buchi in questu, è per aggravà e cose avemu finitu nantu à una roccia à l'altra parte di a cresta. Avemu vultatu è guidò per un chjassu strettu chì portava à falà. Da un latu a vittura toccu a muntagna, è da l'altru fighjulà in un abissu di prufundità incomprensibile. Ùn aghju micca dettu nunda per ùn distractà Mitzi. Puderia cuncentrazione megliu à guidà.
  
  
  Dopu à un chilometru di sti difficultà, avemu guidatu à traversu l'arbureti di novu, è aghju pussutu respira liberamente di novu. "Allora sapete a strada", aghju dettu à Mitzi. "Cumu ghjunghjemu à i dungeons di Jerome?"
  
  
  Ella strinse a testa. "Avemu da scopre qualcosa di questu prima. Prima ci vole à andà in quellu vechju hotel chì vi aghju dimustratu in a strada di a vostra prima riunione cù Noè. Quì pudemu travaglià i nostri piani ".
  
  
  Si faceva bughju quandu avemu finalmente ghjuntu à una strada abbastanza larga per una Cadillac. Pudemu vede luci sottu à traversu a vegetazione. Allora eramu vicinu à a cità. Mitzi accende i so fanali per andà in strada.
  
  
  Un fasciu di luce illuminava l'omu in uniforme. Ci hà puntatu una pistola. A zitella rallintò subitu, mette a vittura in retromarcia è accelerà di novu. Istintivamente aghju guardatu in daretu. Les feux de recul attrapèrent un autre soldat qui venait de pointer son fusil vers le haut. Prima chì a so pistola s'era alzata abbastanza alta per chjappà qualcunu di noi, u mo Luger hà sparatu. À u listessu tempu, u parabrisu si ruttu. Mitzi avia assai shrapnel nantu à ella, ma hà cuntinuatu à guidà. Tiru à traversu u spaziu induve era u parabrisa, è u suldatu davanti à a vittura cascò.
  
  
  Mitzi firmò a vittura è aghju avutu u tempu di fighjà i nostri guide. Nisunu di elli sò stati feriti. S'eranu arricciati in i sedili di daretu è avà s'arrizzò di novu cun cura. Sò surtitu per fighjà più attente à i rigali chì u culunellu Jerome ci avia fattu. Dui suldati sò morti. Aghju pigliatu i so uniformi è l'armi è i ghjittatu in u sediu di daretu. L'omi di Noè anu pigliatu e so pistole. Aghju dettu. - "Pudete trattà questu?"
  
  
  Puderanu. Serviru cum'è guardiani di u palazzu quandu Fleming era presidente. Forse un ghjornu puderemu aduprà sta cunniscenza. Per u mumentu aghju tenutu l'arma cun mè è urdinò à i dui di trascinà i cadaveri ind'è i machja, induve si stendevanu tranquillamenti finu à chì apparsu qualcunu animali fami.
  
  
  In ogni casu, u bloccu stradale pruvò chì l'infurmazioni di Noè era curretta. Stu vechju avia più in a manica ch’e vogliu ammette. Allora Jerome era in capu, disse Noè. Hè ora di pensà à cumu liberà Fleming. L'autorità di Noè m'hà datu ancu più fiducia in i so amichi. Eventualmente si sò presentati, è avà chì anu dimustratu ch'elli ponu manighjà l'arme, ponu sempre esse utili.
  
  
  Avemu ghjuntu à l'albergu senza nisuna difficultà è Mitzi hà parcheggiatu a vittura in un capannone abbandunatu daretu à u bastimentu. Da quì andemu à u lobby dilapidatu. L'odore di u muffa è u legnu putritu si batteva per a duminazione. I nostri guide ci guidò su e scale scricchiolanti in cucina. Era una grande cucina cù scaffali longu un muru è una tavola di travagliu à mezu. Ùn eramu micca solu quì. Ci era una candela chì brusgiava nantu à a tavula è trè omi chì mangianu iguana, una delicatezza lucale, chì mi fece gronghià u stomacu.
  
  
  Dopu avè salutatu l'omi è i nostri dui guide chì circheanu incantati cù i trè nativi, avemu infine pussutu manghjà. Cù a mo fame brutale soddisfatta, mi sentu un pocu menu cum'è un yo-yo nantu à una corda di sorprese è difficultà. U mo piattu era ancu mezu pienu quandu i trè nativi sò partuti. Eru cuntentu di vedeli andà. Avemu bisognu di sviluppà a nostra propria tattica, è ùn mi sentu micca una cumpagnia micca invitata.
  
  
  Noè m'hà dettu i nomi di i nostri guide, ma siccomu ùn cunnosci micca a lingua, l'aghju scurdatu. Tuttu ciò chì mi ricordu era ch'elli eranu longu, cù assai cunsunanti. In ogni casu, ùn vulia micca offensà elli chjamendu solu Tom o Harry, cusì aghju spiegatu u mo prublema è dumandò a so opinione.
  
  
  U più altu di i dui ridia è disse: "Pudete chjamà Lambie". L'hà pronunciatu cù un "B" solidu.
  
  
  Mitzi mi disse à l'arechja: "Lamby. hè una grande vongola. Manghjenu a so carne per aumentà a so putenza ".
  
  
  "Hè stile", aghju risattu. "Moltu megliu cà, per esempiu, u mo nome - N3. È tù?' Aghju guardatu u numeru dui.
  
  
  Ella surrisa largamente. 'Kako'.
  
  
  "Abbastanti cortu", aghju accunsentutu. 'Cosa significa?'
  
  
  Ridia di novu. "Occello predatore. Moltu periculosu.
  
  
  'Perfettu.' I amassi. Puderanu scherzà nantu à a pruspettiva di cummattiri tuttu l'esercitu di Grande Lacleur. Forse avemu sempre avutu una piccula chance.
  
  
  "Avete capitu chì avemu bisognu di u duttore Fleming. Avemu bisognu di caccià Fleming fora di prigiò. Ma prima ci vole à ghjunghje. Qualcuno di voi sapete qualcosa di e rotte di fuga, cum'è i tunnel chì i prigiuneri anu pussutu scavà in u passatu ?
  
  
  A risposta era negativa. Era solu. Troppu strettu per vultà è troppu ripida per rinvià in a cellula. Induv'ellu hè surtitu u pirtusu c'era avà un cancellu di ferru. Di fronte à elli stava sempre u craniu sbiadito di u disgraziatu chì avia fattu u so ultimu tentativu di scappà. Era assai tempu fà. Dunque, duvemu travaglià nantu à u nostru stintu di l'intestinu, è spessu diventa sanguinosa. Aghju dettu ciò chì aghju pensatu. "Induve pensate chì vulete principià?"
  
  
  Scrollavanu e spalle indifferenti. Kako l'hà dettu per i dui. "Se Fleming mori, moremu ancu noi. Jerome vole custruì una stazione di missile nantu à a nostra muntagna. Cumbatteremu, ma ùn avemu micca abbastanza persone è armi per fermallu ".
  
  
  Aghju cuminciatu à piace a coppia sempre più. A so età era difficiuli di guessà, ma a so pelle era liscia è a so coordinazione era bella. Si movenu cù a grazia di i tigri. Aghju indicatu l'uniforme. 'Metti questu. Puderete ghjucà u rolu di suldati. Avete catturatu Mitzi è mè è andate à purtà à a furtezza. Direte chì Jerome hà urdinatu di esse chjusi in a cellula di Fleming.
  
  
  L'ochji di a zitella si strinsenu per un mumentu. Ùn mi piacia micca à risicà a so vita, ma u nostru « truccu » saria statu più cunvincente s’ella ci era stata dinò.
  
  
  Kako è Lambie si tolvanu a cammisa è i pantaloni, esitavanu una stonda cù i so perline, poi si vultonu timidamente è li tolvanu ancu. Tutti dui portavanu ouang, amuleti di guerra, nantu à una cintura intornu à u collu. Di sicuru, i fucili eranu in manu, ma forsi anu pensatu chì ùn saria micca male per avè un pocu di prutezzione extra. Puderanu giacche di l'armata nantu à i nostri amuleti, mettenu i pantaloni è anu fattu chjaru chì eramu pronti per andà.
  
  
  Mitzi guidava. Mi pusò accantu à ella, è i nostri dui assistenti si pusonu daretu à noi, pistole puntate à u collu. In u caminu versu a furtizza, a zitella hà fattu a maiò parte di a scurciatoia. I carrughji eranu sorprendentemente vioti. Ognunu stava à l'internu è teneva i cortini chjusi. I buttreghi eranu scuri è imbarcati per prevene i saccheggiatori. Portu di Spagna si trasformò di colpu in una cità lugubre, assai sfarente da u divertimentu di a notte precedente.
  
  
  A furtezza si stende nantu à una cullina bassa. U prato verde davanti à ellu hà fattu u megliu per vede amichevule, ma quellu effettu hè statu arruvinatu da a fence di ferru intornu à ellu è u cannone muntatu in u centru di u prato. Parcheghju davanti à a porta ùn hà micca fattu stu locu più còmode.
  
  
  Un caporale è dui suldati anu vistu i nostri lumi è bluccatu a strada cù e so armi tirate. Mitzeee rallentò è si fermò à pochi metri davanti à elli. Daretu à mè, Lambie esclamò: "Caporale, andemu à vede ciò chì avemu. cattura grassa ! Mi spinse in avanti cù u musu di a so pistola è ridia generosamente.
  
  
  U caporale s'avvicinò cun prudenza. Vuliu piglià un ochju à questu prima. I picciotti anu dettu a storia di successu di cumu ci anu ottinutu è e sfide insurmountable chì avianu da superà. U caporale era impressiunatu. Quandu anu finitu a so storia, alzò pianu pianu u so fucile è mi puntò.
  
  
  U mio stomacu strinse. Ùn tirà micca Mitzeee. Eru sicuru d'ellu. Puderanu piglià garanzie o riscattu per questu. Ma ciò chì Jerome avia pianificatu per mè era completamente diversu. U caporale m'hà lasciatu in u bughju per un mumentu, fighjendumi à traversu a so visiera. Allora abbaia un cumandamentu. I suldati anu sbulicatu a strada. U caporale hà cullatu in a vittura è urdinò à Mitzi di guidà à a furtezza. Era un edifiziu grisgiu. Nisuna finestra è una sola porta à mezu, cum'è una bocca aperta. Ci era ancu una lingua di lignu chì spuntava da ellu. Mitzi si firmò è parcheghja a vittura in u parcheghju piastrellatu, è avà aghju vistu chì a lingua di lignu era un ponte levatu nantu à un fossatu prufondu. Avà ci era erbaccia chì cresce in questu, ma assai tempu ci era una linea di schiavi quì. inundallu cù l'acqua di u mare. Ogni aggressore avia da appughjà nantu à una muta. Ci era un suldatu chì stava à mezu à u ponte, è tutta l'area era illuminata da luci brillanti. U caporale partì. "Portateli mentre tengu quellu tippu à punta di pistola".
  
  
  Sò statu cacciatu fora di a vittura. Mitzi esce da l'altra parte. Kako è Lambie avianu e so pistole pressate à u nostru spinu. U caporale s'hè rallegratu di più è si n'andò à l'internu. Qualchi minuti dopu ghjunse di novu, accumpagnatu da un tenente. U suldatu nantu à u ponte hà salutatu severamente, è u cumpurtamentu di u novu m'hà dettu ch'ellu era in cumandamentu quì.
  
  
  U caporale parlava cù gesti occupati finu à chì l'ufficiale li fece silenziu. Da l'astri in i so ochji, puderia indovinà quale averia ricevutu a ricumpensa s'ellu era statu una vera cattura.
  
  
  Lambie hà dettu: "Ordini da u Colonel. I dui devenu esse chjusi in a listessa cellula cum'è Fleming. Vede, tutti l'acelli catturati sò inseme.
  
  
  "Vecu", rispose brevemente u tenente. "Pigliateli à a sala di guardia".
  
  
  Si vultò è simu stati custretti à seguità lu in un corridore di petra chì avia un ecu stranu. Un veru incubo per quelli chì soffrenu di claustrofobia. In u guardianu, u tenente hà sventatu a manu per esse cercati.
  
  
  Kako hà dettu rapidamente: "Avemu digià cercatu, tenente. Sò puri centu per centu ".
  
  
  U tenente sgridò : « Moltu bè. "Nick Carter, nò? "Moltu periculosu", disse u culunellu. Ma pensu chì i vostri denti seranu strappati sta sera ".
  
  
  Aghju alzatu e spalle è pruvatu à parè un cane battutu. Avà turnò a so attenzione à Mitzeee. Ancu cù lacrime in l'ochji è sbulicatu cum'è un ghjattu spavintatu, era sempre degna di vede. Forse li piacia quandu era un pocu sottumessa. I so fianchi sbattevanu avanti è avanti per un mumentu è li alzò u mento cun un dito.
  
  
  U Colonel dice chì valete assai per u sindicatu. Ciò chì volenu pagà per rinvià. Sapemu chì ". Mitzi paria ancu di più spaventata, si coprì a bocca cù a manu è si misi à pianghje. "Per piacè, signore, ùn mi mandate micca à elli. Mi ammazzaranu ".
  
  
  Alzò le sopracciglia. "Se li valore tantu, perchè farianu questu?"
  
  
  Si morse a labbra per una stonda, poi, cum'è s'ellu si rendeva contu chì u tenente a pudaria furzà à parlà, bisbigliava : « Aviu bisognu di purtà un pocu di soldi in qualchì locu. Ma ùn l'aghju micca mandatu. Avà c'eranu segni di dollari in i so ochji scuri. Diu, avia imaginazione ! Sonava impaziente. "Induve sò quelli dollari avà?" Ella di colpu pareva speranza. "Ti possu mustrà induve... S'ellu ci lasciate andà, aghju..."
  
  
  A so risata era dispiacevule.
  
  
  "Vulete assai, caru. In quantu à Carter, s'ellu l'avissi persu, u culonellu m'avaria invece ammanettatu. Alzò e spalle. "Per una certa ragione pensa veramente à stu signore quì."
  
  
  A zitella si strofinava e mani, li stendeva à ellu è si avvicinava più vicinu à ellu, cù sottumissione è eccitazione à ogni passu.
  
  
  - Allora solu mè ? Solu tu è mè ?
  
  
  Lust era visibile nantu à a so faccia. Senza caccià l'ochji di ella, hà parlatu à i nostri dui omi. "Unu di voi stà quì, l'altru purterà Carter à a cellula".
  
  
  Aviu avutu un mumentu spaventoso quandu pensu chì u tenente vulia esse solu cù a zitella. Allora aghju realizatu chì mi vulia mandà cun unu di i picciotti. I flexed my muscles un pocu, cum'è s'ellu mi piaceva l'idea è prughjettava di attaccà l'omu in a strada. Mitzeee puderia trattà u tenente, ma puderia esse una lotta, è ùn aghju micca bisognu di un incidente chì mubilisera più suldati. U tenente hà vistu i mo muvimenti, hà sorrisu è decisu di andà cun mè in ogni modu. Si n'andò fora di a porta davanti à Lambie è mè. Mitzeee hà chjamatu dopu à ellu in un tonu dolce, "Lieutenant... à dopu, sì..."
  
  
  Andò in u corridore, è aghju nutatu chì a so andatura era più eccitata chè militare. I pinsamenti di u tenente ùn eranu micca nantu à u so duvere. À a fine di u corridore, hà apertu una porta di petra grossa, hà fattu un gestu per noi, è l'hà sbattutu daretu à ellu. Aghju suspettatu chì cù stu bloccu di granitu daretu à noi, nisun sonu puderia penetrà da i dungeons à u primu pianu. Entramu in u corridore più bassu per una scala in spirale di petra. L'acqua gocciava è c'era una puzza di muffa. Ùn ci era micca lume, fora di a lanterna di u tenente, marchjava di novu davanti à noi, passendu vinti porte sbarrate da i dui lati di u fetidu curridoru. À a fine di u curridoru, pigliò una chjave d'ottone longu circa quattru centimetri, sblocca a porta è si firmò à a cellula.
  
  
  U duttore Fleming s'assittò contr'à u muru cù un ghjinochju arricciatu. Stendu l'altra gamba davanti à ellu. Paria bruttu è gonfiatu. Si pusò nantu à u muschiu verde chì cupria u pavimentu di petra, è unu di i so bracci pendu sopra à a so testa da una catena di ferru attaccata à u muru.
  
  
  Hà guardatu, lampò à a luce, mi vide, è si pusò. Tandu hà vistu a mo guardia è infine u tenente. Abbassò di novu e spalle è u so capu cascò in avanti in u disprezzu. L'ufficiale stava nantu à ellu, surridendu. Sfilò u so holster, tirò u so revolver, è s'avvicinò per avè una vista chjara di Fleming è di mè, puntendu lentamente l'arma à a mo cintura.
  
  
  "Sgiò presidente". - A voce paria scivolosa. "Speravate di truvà un bonu alleatu in l'isula ? Un omu chì vi hà digià salvatu una volta è forse pò fà di novu ? Vi la prisintu. Pò stà cun voi ".
  
  
  Daretu à mè, Lambie era chjaramente a so respira. Aghju avutu parechje scelte. Puderaghju da parte è lascià u mo omu sparà u tenente. Ma forsi l'ufficiale era più veloce, è aghju cuminciatu à capisce Lambie sempre più. O puderia esse distrattu è caccià u mo Luger.
  
  
  Mentre pensava à questu, un ratu di a taglia di un gattu si precipitò à traversu a cellula attraversu e stivali di u tenente. A luce di a so lanterna hà prubabilmente scantatu l'animali. U tenente saltò à u latu è li sparò. Questu m'hà datu abbastanza tempu per piglià u mo Luger. Aghju sparatu u tenente ghjustu in capu. A lanterna volava in l'aria. Puderaghju catturà cù a mo manu libera, brusgiate i mo dite nantu à a lampa calda, ma hà sappiutu chjappà rapidamente senza rompellu. U tenente cascò a faccia in terra. U muscu verde nantu à u pianu pianu pianu diventa rossu. Lambie sbuffò di soddisfazione. Eru cuntentu chì u mo passu ùn l'hà pigliatu per sorpresa. Infine, per riflessu, hà sappiutu tirà u grillu è mi spara. L'aghju ringraziatu dandolu una pacca nantu à a spalla.
  
  
  Fleming sbatté le palpebre. Ùn hè sempre abituatu à a luce. Era vergogna.
  
  
  "Ùn capiscu più nunda", murmurò. "U coronellu Jerome mi dumanda di vultà è di guvernà u paese. Allora perchè sò arristatu avà ? Perchè site statu purtatu quì ? Perchè sì cusì gentile cù stu suldatu?
  
  
  "In seguitu," l'aghju silenziu. "Ùn ci hè tempu avà." Nè David Hawk nè Tara Sawyer vulianu chì Fleming cunnosce l'interferenza di AX. Dopu à u tradimentu di Jerome, a tentazione era grande di dilla tuttu. Ma s'è Hawk è Tara avianu ragiò, s'è Fleming cuminciò à agisce testaru è ùn vulianu più ghjucà, quale prutege l'isula ? Allora aghju da menti. Aghju indicatu a so gamba. "Quantu seriu feritu?"
  
  
  Paria sempre perplessu, ma aghju pruvatu à disturgà a so attenzione da e cose pulitiche.
  
  
  Ellu suspirò. "A mo gamba hè rotta".
  
  
  Aghju cuminciatu à circà e sacchetti di u tenente per a chjave di e manette. Ùn era micca cun ellu. Puderaghju sparà à a catena, ma aghju avutu pocu munizioni. Puderaghju avè bisognu di alcune balle quì sopra. Aghju messu un pede nantu à u muru è tirò. U mortaru trà e petre era seculi è era debilitatu da l'umidità. Sentu chì a catena si curvava un pocu, ma ùn hè micca staccata. Aghju strappatu uni pochi di volte, ma ùn era micca utile. Avemu da scavà sta cosa. Aghju fattu un muvimentu rapidu cù a mo manu, è u stiletto cascò da a so guaina suede in i mo dite curve. U metallu affilatu a rasa hà traforatu u mortaru, abbattendu mattone dopu mattone. Lambie hà cuminciatu à aiutà. Questu hà pigliatu più di ciò chì pensava. Malgradu u fretu, stava sudatu. Sì u tenente ùn ghjunghje prestu, qualcunu puderia pensà à andà à vede ciò chì hè accadutu.
  
  
  Aghju fattu un groove deep in un latu di u bracket. Allora aghju tiratu a catena cum'è pudendu cù Lambie. Quandu s'hè liberatu, avemu cascatu nantu à u muschiu liscia. Fleming hè statu tiratu in avanti. Lambie è aghju pigliatu. Puderia stà nantu à a so gamba bona, ancu s'ellu era assai debbule è vertigine da u rumore chì duvemu fà. Aghju lasciatu à Lambie per sustenelu mentre mi toglieva a giacca di u tenente. Aghju pigliatu ancu a so cintura è u revolver è li detti tutti à Lambie.
  
  
  "Toglite sta giacca è mette questu. Avete una promozione ".
  
  
  Lambie accontò. Cù Fleming trà noi turnemu à a guardia.
  
  
  U graziosu pettu di Mitzi Gardner s'incurvava contru u rilievu. Pigliò una sedia per Fleming, è mentre ch'ellu s'assittò in ella, li dumandò: "Induve site tantu tempu? Vulemu solu andà à vede. Diu, chì anu fattu per ellu ?
  
  
  "Chiavi. Fighjate in i cassetti.
  
  
  Kako aprì u cassetto superiore è mi lanciò una manata. Aghju pruvatu parechji prima di truvà finalmente u dirittu. Inoltre, a serratura era cusì arrugginita chì aghju avutu à chjappà cù un pressapaper prima ch'ella si apre. Hè solu quandu e manette sò state sguassate chì aghju vistu l'unghie in l'internu è u sangue da e ferite nantu à u polso di Fleming. U rustu da a vechja catena era in i feriti, ma era impussibile di lavà. Ùn ci era micca medicazione in a sala d'attesa. Duvete aspittà.
  
  
  Aghju dettu cumu lascià a furtezza. Lambie stava cù u spalle à a porta in u so novu uniforme. Kako avia da dì à u suldatu nantu à u ponte chì u tenente vulia vedelu. S'ellu ghjunse, l'avemu ligatu è mettimu un gag in bocca. Allora Mitzi corse à a vittura è l'hà purtatu à u ponte levatu. Avemu purtatu Fleming à u ponte è l'aghju trascinatu à a vittura. Lambie, in a so giacca di tenente, si pusò davanti, trà Mitzi è Kako.
  
  
  À u postu di guardia, Lambie puntò u revolver di u tenente versu Mitzi, vultendu versu ella per chì u guardia ùn pudia vede u so visu. Kako dirà à u caporale chì Jerome hà urdinatu chì a zitella sia purtata da ellu. S'ellu hà travagliatu, avemu passatu. S'ellu ùn funziona micca, aghju sempre u Luger. Lambie è Kako eranu ancu armati. È trè à trè hè un rapportu assai favurevule.
  
  
  Avemu ghjuntu in una Cadillac senza prublemi. Mitzi allumò i so fanali è scendeva a collina. I guardiani anu vistu ch'è no stavamu cunducendu è marchjò longu a strada senza bluccà à tuttu. Ùn s'aspittavanu micca un tentativu di fuga.
  
  
  U caporale alzò a manu per fà u solitu verificatu, è Mitzeee rottò a finestra. Kako s'inclinò in avanti per copre a faccia di Lambie è pruvò à vede impaziente. "U Colonel hà cambiatu idea. Vole chì una zitella sia purtata à ellu. Avà.
  
  
  U caporale pareva preoccupatu. - Tenente, s'è tù l'avete purtatu voi stessu, quale hè u cumandante quì ?
  
  
  "Tu," sbottò Lambie. "Ùn lasciate micca passà à nimu finu à ch'e tornu..."
  
  
  U caporale saltò in daretu. A voce di Lambie ùn pareva micca quella di u tenente. "Ehi... aspittà... ùn avete micca... ehi... chì significa questu?"
  
  
  Aghju intesu u colpu è mi ghjinochje. Kako hà sparatu u caporale. I suldati ùn eranu micca in guardia, ma cum'è Mitzi guidà prestu a vittura, unu d'elli hà sappiutu mette a manu nantu à a maniglia di a porta. I smashed my arm with the butt of my Luger and then shot the suldatu. L'altru puntò u so fucile, ma ùn hà micca u tempu di tirà u grillu. I pumped lead in u so stomacu in tempu.
  
  
  Era grande. Avà eramu in corsa per a strada à piena velocità. Eramu in fondu di a muntagna quandu aghju intesu una vittura. Sapia chì u sonu troppu bè. Semu fora di gas. Mitzi firmò a vittura, mi fighjulava è si strinse in e spalle. Cù e lege d'urgenza in vigore in tutta l'isula, ùn ci era micca pussibilità di rifornimentu. Tutte e stazioni di benzina eranu chjuse. È Fleming ùn era micca capaci di marchjà vinti chilometri à traversu a muntagna.
  
  
  Puderemu esse purtatu à l'hotel di Noè, ma chì dopu? Se Jerome sapia chì u duttore Fleming s'hè scappatu, ùn saria micca salvu in ogni locu vicinu à Port of Spain. Aviu avutu à circà una altra vittura. Da induve eramu avà, pudia vede a strada di a costa sottu. Un jeep era parcheggiatu vicinu à a cità vechja. Figure scure stavanu intornu à ellu, è lanterni brusgiavanu nantu à a strada. Era un bloccu stradale. Aghju decisu.
  
  
  "Questu hè u nostru novu modu di trasportu. Ùn sò quanti suldati duveranu esse cacciati fora di l'azzione, ma ùn pudemu micca risicà i fucili.
  
  
  Forse ci sò altre persone chì ponu intervene. Voi dui andate versu elli è distraisce questi ragazzi. Aghju da piglià cura di elli. Pruvate à mette inseme. Mitzy, avete un revolver ? Hè stata offesa da mè "Semu nudu?"
  
  
  "State quì cun Fleming. Sì qualchissia vene, sparate s'ellu ùn ci hè altra scelta, ma prima pruvate à vede s'ellu hè un truccu ".
  
  
  Lambie è Kako sò spariti. I caminava intornu à e case chì stavanu nantu à a muntagna. Quandu passava da e case, studia a situazione. Avà aghju vistu chjaramente e luci di u checkpoint. I mo passi eranu muffled by ferns è altre piante. Aghju andatu finu à a jeep è aghju guardatu attornu cù cura finu à vede una pattuglia. Ùn l'aghju micca capitu, ma ciò chì Lambie è Caco dicenu, deve esse assai divertente. I quattru suldati chì stavanu in un gruppu intornu à i mo dui picciotti si radduppianu di risa. M'hanu voltatu a spalle. Aghju agitu prestu, paura ch'elli si vulteranu. "Eru ghjustu daretu à elli cù u Luger prontu", aghju dettu bruscamente. "Siete tutti a punta di pistola. Ùn un solu muvimentu ! '
  
  
  A risa si ferma di colpu. Si fermanu congelati. Lambie hà fattu un pocu di passi in daretu è hà miratu. A treccia d'oru di l'epaulettes nantu à a so giacca brillava in a bughjura. Kako corse à a jeep, cullò in u compartment posteriore è vultò cù una corda. U restu hè statu fattu prestu. Quandu Kako avia l'ultimu di i quattru ligati è gagged, aghju verificatu u supply di gasu in u jeep. À u mo sollievu, u tank era pienu. "Mettili in i cespuglii è caccià quelli luci da a strada", aghju dettu. "Varaghju à piglià Fleming".
  
  
  Aghju guidatu a jeep induve avemu lasciatu u Cadillac. Avà aghju nutatu chì i fari di u jeep ùn funzionavanu micca. Una maledizione !
  
  
  Mitzi m'hà aiutatu à trasfurmà Fleming in a vittura più chjuca. Ella si pusò accantu à mè mentre aghju pigliatu à u volante è guidava. "Lumby è Kako anu da ghjunghje à l'hotel elli stessi. Da quì ponu vultà in casa in sicurezza ".
  
  
  A Jeep deve esse stata bella, ma ùn era micca una suluzione ideale. Senza fanali è senza guida, ùn aghju avutu à pensà à guidà à traversu a muntagna. U pensamentu di guidà cusì nantu à strade tortuose attraversu ogni tipu di precipici mi hà datu a pelle d'oca. Devu avventurassi in a strada di a costa.
  
  
  Lambie è Kako ùn anu micca piace à esse lasciatu, ma anu vistu chì questu era l'unica suluzione.
  
  
  Quand'elli sò partuti, aghju cuminciatu di novu a jeep. Avà, infine, aghju pussutu dumandà à Fleming a quistione chì m'era dapoi qualchì tempu. Aghju gridatu nantu à a mo spalla: "Sapete ciò chì hè accadutu à Tara Sawyer? L'anu lasciata andà ?
  
  
  'Innò. I suldati chì m'hà catturatu anu dettu chì avarianu dumandatu un riscattu di un milione di dollari per ella. Induve mi porta in ogni modu ?
  
  
  "À Noè".
  
  
  U dulore è a paura risonava in a so voce. "Iè, hè a prima cosa. Tandu vi tocca à andà in cità. A ghjente mi ascolterà ".
  
  
  L'aghju lasciatu ingannà. Eiu stessu avutu abbastanza prublemi per ùn discutiri cun ellu. Eru preoccupatu per Tara Sawyer. Ùn pudia micca lascià chì nunda li succede. Aghju pisatu u gasu. Quantu più prestu consegna Fleming è Mitzeee, più prestu possu ritruvà in cità. Aghju vultatu u cantonu è aghju vistu luci nantu à a strada davanti. Un altru ostaculu.
  
  
  "Immergiti giù", aghju sibilatu à Mitzi. "È preparate".
  
  
  Aghju rallentatu. Vuliu ch'elli pensanu ch'e aghju da piantà, solu per rompe a barriera à l'ultimu minutu. Aghju vistu solu à deci metri di distanza : un camionu tamantu cù un picculu obusu veloce in u troncu. Hà bluccatu tutta a strada. Ùn ci era micca passaghju.
  
  
  Da un latu di noi, l'acqua oleosa da u palude riflette a luce da e lanterne. Allora ùn andaraghju micca luntanu. Da l'altra parte c'eranu palme. Ùn criscenu micca in l'acqua, cusì ci saria statu un terrenu solidu, ma l'arbureti eranu più vicinu à quellu chì mi vulia. Mi dumandu se puderia guidà una jeep. Ma era l'opzione menu cattiva. Aghju vultatu a rota è tirò fora di a strada cù l'acceleratore nantu à u bordu. L'aghju intesu gridà: "Stop", po un colpu. A pallottola fischiò alta trà e foglie di palma.
  
  
  Un colpu d'avvertimentu.
  
  
  Gente bella ! Mitzeee si vultò in a so sedia è tornò u focu, ma micca cusì cun cura, micca in l'aria. Ùn aghju micca guardatu in daretu. Mi paria chì per a prima volta in a mo vita stava à cavallu un stallone salvaticu. Aghju sbattutu in un arbulu, saltatu in l'altra strada nantu à duie rote è guasi mi voltò. Ci anu sparatu, ma ùn ci anu micca colpi. Aghju pruvatu à vultà in a strada, ma quandu aghju fattu, aghju trovu una altra sorpresa.
  
  
  C'era una jeep nantu à a strada, è quattru suldati corse versu ella. Fleming lanciò un urlo di dolore daretu à mè. Ùn era micca divertente per ellu. Mitzeee hà sparatu nantu à a testa di Fleming à a jeep perseguita mentre aghju strittu quant'è più veloce da a piccula vittura cum'è puderia. Ùn era micca abbastanza veloce. Unu di i nostri pneumatici era viotu.
  
  
  "Nick, ci ghjunghjenu". - gridò Mitzi.
  
  
  Ùn avia micca bisognu di mi dici. A so balla chjappà u metallu di a jeep quasi in u stessu mumentu quandu aghju intesu i colpi. Li detti lu Luger.
  
  
  "Pruvate à entre in u gruppu. Mira è continuate à sparà ". Ella hà utilizatu e duie mani, ma hè assai difficiule di mira à un mira in muvimentu quandu vi sò scuzzulate da un latu à l'altru. Era unu di quelli tempi induve mi dumandava se u mo nome seria aghjuntu à a lista chì Hawk guarda in a so sicura, ogni nome cù un asteriscu chì indicava chì a persona in quistione hè morta.
  
  
  Mitzi urlò. Pensu chì era stata colpita, ma era pusata dritta. Aghju vistu l'accidentu in u retrovisore. U jeep daretu à noi spuntò fora di cuntrollu è si immerse à piena velocità in u palude, induve lentamente è majestuosamente affundò à u fondu. Aghju vistu i fanali lampendu per un mumentu prima di esce.
  
  
  Mitzi misi lu Luger trà e mio gammi è si vultò. Stavamu cunducendu cù un pneumaticu flat. Questu ùn era micca l'unicu rumore in a notte. U sonu di i bastoni di bambù chì battevanu tamburi di legnu cavu si sentia in a jungla. Era un sonu ominoso affucatu. Mi dumandassi se Kako è Lambee puderanu trasmette un missaghju wireless à a tribù. Forse era un missaghju nantu à a nostra fuga mandatu da figure invisibili in a foresta pluviale.
  
  
  U ritmu s'accelerò. Paria un disastru. Daretu à mè aghju intesu a voce debole di u duttore H. Fleming. "Semu seguitu, è ci sò rapidamente chjappà cun noi".
  
  
  Aghju spintu a jeep à a so ultima velocità.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 6
  
  
  
  
  
  
  -
  
  
  Direttamente davanti à noi nantu à a strada, qualchissia cù una torcia hà fattu un gestu per noi di vultà in una strada di campagna. Ùn aghju micca dumandatu nisuna quistione è si vultò. Aghju guidatu u carru à traversu a sabbia à un'altra torcia vicinu à l'acqua, accende l'ignizione è esce.
  
  
  Noè era quì, avà senza a so robba bianca è purtata un pappagallo. Nant'à a strada ch'eramu appena andati, aghju intesu u sonu di una vittura chì si avvicinava. Ùn avemu micca abbastanza tempu. Stavamu di spalle à u mare. È u mo Luger era viotu.
  
  
  Mitzi hè ancu esce. Noah tirò Fleming fora di a vittura cù braccia forti.
  
  
  "Veni cun mè, Carter. Pigliate a manu di Mitzi è ùn lasciate micca. Resta daretu à mè".
  
  
  Aghju messu u Luger in u mo cinturione, pigliò a manu di a zitella, è seguitu à Noè. Chì altru puderia fà. Moriremu prestu in ogni modu. È forse pudemu ancu natà cusì luntanu chì i nostri perseguitori ùn ci truveranu micca, s'ellu mantenemu a testa abbastanza bassa in l'onda scura.
  
  
  Noè calmu è cunfidendu si intrì in u mare. Hà purtatu Fleming facilmente. U mare s’arrizzò intornu à i so pedi, sin’à mezu à i cosci, po di colpu si cuminciò à risaltà, passu à passu.
  
  
  À u passu prossimu, aghju culpitu u mo toe nantu à qualcosa dura. Aghju guasi inciampatu, poi alzatu u pede. Aghju graffiatu a petra cù u mo pede è sentu un terrenu solidu un pocu più altu. Aghju messu u mo pesu. Stendu u ghjinochju è mi sentu un passu più altu ch'è u primu. Avemu cullatu quattru gradini è andemu drittu attraversu una superficia di roccia ruvida à circa sei centimetri sottu à l'acqua.
  
  
  Aghju risattu tranquillamente. Eru bè versatu in sta magia. Prima aghju vistu à Noè camminendu per sta strada di petra. Aghju capitu chì era una vechja struttura di petra, prubabilmente una barriera d'inundazioni chì era longu fà affundata sottu à u livellu di u mari per via di un terramotu. Ùn aghju micca pensatu chì Noè l'avia mai vistu sopra l'acqua. Hè prubabilmente scupertu per accidenti mentre navigava, è ancu s'ellu ùn era micca un showman, l'hà utilizatu per spaventà i so seguitori superstitiosi.
  
  
  Daretu à mè, aghju intesu Mitzi ridià. "Hè un onore, Nick. Avà sapete qualcosa chì hè un misteru per quasi tutti. Attenti à i zoni slippery è stà à mezu. A larghezza di u muru hè solu una mità di metru ".
  
  
  Aghju strittu a so manu. Forte abbastanza. "Avete cunnisciutu è pruvatu à cuntà storii di Babbu Natale, puttana brutta. Cumu sapete ?
  
  
  "Durante u bagnu. Aghju colpu a mo testa è persu a cuscenza. Noè m'hà salvatu. Ùn m'hà micca dettu ciò ch'e aghju fattu finu à chì l'aghju minacciatu chì l'aghju da trattà mè stessu. Hà ghjuratu di mantene u sicretu ".
  
  
  Eramu quasi da l'altra parte quandu un paru di spots brillavanu sopra l'acqua. Ci sò stati gridi di sorpresa è di rabbia. Anu trovu una jeep, ma ùn ci era micca persone. Eramu digià fora di u raggiu di a luce, cusì ùn ci pudianu vede. Ci avvicinemu à una scogliera ripida, in quale era scolpita una scala stretta. Hè stata una scalata longa è difficiule, ma Noè, chì portava Fleming, ùn hà micca mostratu segni di fatigue quand'ellu ghjunse à u gradinu più altu è salta cinque piedi in a piattaforma chì duppiò cum'è un muru è un tettu per e case sottu. Pensu chì faria bè cum'è un entrenatore di fitness in u prugramma AX. Hà datu à Fleming in e so mani stese, è u presidente fù prestu prestu in a stanza.
  
  
  Quandu simu ghjunti, aghju nutatu chì a stanza era digià stallata per u so trattamentu. Da i muri di petra pendevanu fiaccole ardenti. In u centru di u pianu era un lettinu coperto cù foglie fragranti. Avemu passatu una spezia di guardia d'onore di tribù, chì ognunu toccu à Fleming ligeramente, cum'è s'ellu vulia dà un pocu di a so forza.
  
  
  Quandu Fleming hè stata pusata nantu à a culletta, aghju dettu: "Hè una gamba rotta è ci hè ruggine à u polsu. Deve avè un avvelenamentu di sangue, è ùn aghju micca u tempu di andà in a farmacia per antibiotici. Hà bisognu subitu. Ci hè un modu per uttene questu quì? '
  
  
  L'omu neru altu m'hà guardatu impassibile. A voce di Fleming paria debbule, ma surrisu. "Grazie per a vostra preoccupazione, sgiò Carter, ma sò in boni mani. Aghju valutatu a cunniscenza medica di Noè più altu ch'è quella di u specialista più caru di Park Avenue ".
  
  
  U Patriarca disse tranquillamente: "Avemu statu infurmatu di a natura di e vostre ferite, è pudemu inizià u trattamentu immediatamente".
  
  
  E duie donne anu spogliatu à Fleming. Noè si ghjinochjeghja accantu à ellu è immerse a spugna in u liquidu chì era in una ciotola accantu à u lettu. Cù ste parolle, pulì a ferita in u polsu di Fleming. Allora stende una grossa gelatina verde.
  
  
  "Hè una cumminazione calda di foglie di coca è sapone verde", disse Noah. "Avemu messu una benda nantu à ellu. Stu materiale caccià a terra da a ferita, è poi a manu guariscerà rapidamente ".
  
  
  U trattamentu di a gamba era un pocu più difficiule. Noè alzò a gamba. Allora immerse u so dettu in a tazza di sustanza spessa rossa scura. Cù ste parolle hà tracciatu un circhiu intornu à a ferita, è in u circhiu hà tracciatu una "X".
  
  
  Mi surrisu. "U sangue di gallu", spiegò. "Per caccià u diavulu fora di l'ossu". Avà parechji strati di foglie spiced sò stati ligati à a gamba, nantu à quale era una pasta di farina calda. Bandage grossu nantu à tutta a gamba.
  
  
  Mi dumandava quantu di sta manifestazione era a medicina primitiva chì avia pruvatu efficace annantu à i seculi è una influenza psicologica.
  
  
  Ùn sapia micca. Ma Fleming hà cridutu in questu, è forse sta fede puderia guarì. Cum'è parechji pulitici principali, pò esse segretamente un omu profondamente religiosu.
  
  
  È s'ellu ùn l'ammettia publicamente, forse in u fondu hà accettatu u misticu pruibitu di u vudu. Ma ùn aghju micca avutu u tempu d'aspittà è vede cumu questu serà per ellu.
  
  
  Aghju tiratu Noah da parte è dumandò: "I tamburi vi anu dettu ancu chì Fleming vole vultà in cità è esce davanti à a ghjente?"
  
  
  'Iè.' - U vechju surrisu ironicu. Fleming hè un idealista è assai stubborn in e so credenze. Ma quandu si ricuperà da u scossa, li dicu a verità. Forse vulete vultà è liberà Miss Sawyer ?
  
  
  Ùn li aghju micca dettu una parolla di a figliola di u magnate di l'hotel. Sapia assai per un omu chì campava tantu luntanu nantu à a cima di a muntagna. Forsi era i tamburini chì u mantenenu infurmatu, cumminati, sicuru, cù a capacità di spiegà currettamente questi rari signali di a jungla.
  
  
  A mo faccia hè diventata un pocu dura cum'è aghju dettu: "Se ùn aghju micca ritruvà in un pezzu, ùn pensu micca chì sopravvive per mè stessu".
  
  
  Mitzi stava origliando. "Sei pazza se pruvate questu. Ma s'è vo fate, andaraghju cun voi ".
  
  
  "Assunta sbagliata", aghju dettu. "Ùn possu micca aduprà. Noah, assicurati ch'ella stà quì.
  
  
  À a mo sorpresa, annunziò. "Ti daraghju una guida..."
  
  
  "No," l'aghju interrugatu. "Varaghju solu da a manera chì avemu ghjuntu".
  
  
  Alzò le sopracciglia. Sapia chì à a fine ùn pudia micca fà mi cambià idea. Si strinse in e spalle, pigliò a manu di Mitzeee è marchjò à Fleming.
  
  
  Mi avvicinai à una scala scolpita in a roccia. Daretu à mè aghju intesu u cantu suscitatu di i membri di a tribu, probabilmente destinatu à aiutà Fleming à ricuperà. Aghju passatu u muru in l'acqua torna à l'altra parte. Aghju vistu vagamente a jeep. Paria abbandunatu. Ùn ci era traccia di i suldati.
  
  
  A mezza strada, u mo pede hà culpitu un mazzulu slippery d'alga chì cresce trà i scogli, è aghju scivolatu. Mi sò alzatu, sputandu fangu. s'arrizzò è marchjò più cun cura.
  
  
  Quandu sò ghjuntu à a spiaggia era bagnatu.
  
  
  Aghju toltu i mo vestiti è pruvatu à strizzalli cum'è pudendu. Aghju asciuttu u Luger cum'è pudendu è aghju lanciatu a pistola nantu à u sediu di fronte di a jeep. Aghju lanciatu a mo robba nantu à u cappucciu per pudè seccu in u calore da u mutore.
  
  
  Ùn aghju micca toltu i mo stivali. Sò bagnati, ma ne aghju bisognu per cavalcà.
  
  
  M'aspittava una bona corsa cù quellu pneumaticu flat è ùn sò micca stata delusa. Quandu mi avvicinava à u locu induve l'altru jeep era intrutu in u palude, aghju firmatu per carricà u Luger. Aghju vistu attività in scena, trè o quattru omi à u latu di a strada. Forse e persone chì eranu in vittura ùn anu micca affucatu, ma ùn aghju micca vistu ciò chì anu fattu.
  
  
  Unu d'elli hè ghjuntu di colpu à mezu à a strada è mi fece segnu di avvicinà. L'aghju guasi chjapputu, ma aghju vistu u lombo à tempu. Aviu sempre u mo Luger prontu è mi avvicinau. Aghju intesu una risa, qualcosa cum'è un sonu di vittoria, è di colpu u nasu di a jeep volò fora di u palude. L'anu tiratu fora. Era viotu. Nisun cadaveri.
  
  
  L'assistenti di a jungla di Noè anu tiratu u pneumaticu di scorta è mi l'hanu rotolatu. Sò surtitu è aghju vistu dui di elli alzà a parte anteriore di a mo jeep, cambià u pneumaticu è rimette a vittura cun un grande surrisu chì significava chì tuttu stava bè avà. Allora sparivanu rapidamente trà e palme. Cusì prestu, ùn l'averia micca vistu s'ellu avia appena lampatu.
  
  
  Aghju guidatu veloce, dumandendu ciò chì truverete davanti induve un grande camion era bluccatu a strada. L'omi di Noè eranu ancu occupati quì, ma a vittura era troppu pisanti è ùn pudianu muvimenti. Sò surtitu, mi sò ghjuntu à u volante di u camionu è li feci cennu per esce da a strada. Aghju messu a vittura in reverse è saltatu fora. Era una bella vista per vede u camionu chjappà in u palude. Solu a canna di u cannone era sempre pocu sopra à l'acqua.
  
  
  In u mo viaghju in avanti versu l'albergu remotu ùn aghju scontru nimu. Un paru d'omi ghjocanu in cucina. U ghjocu era novu per mè. Ogni omu avia un chip lucidatu chì pareva stranamente cum'è un dettu umanu. Si sò turnati à turnà à a tavula. Quellu chì s'avvicinava u più vicinu à a split in u mezu di a tavula hà vintu, à ghjudicà da l'eccitazione chì hà causatu. Coco hè stata l'ultima à rottà. Urlò forte mentre u so dettu cascò in a crepa. I perdenti li pagavanu u doppiu. Quandu ellu è Lambie mi anu vistu, anu cessatu di ghjucà. Quandu l'aghju dettu chì vulianu ch'elli mi portanu à l'Hotel Sawyer, ùn parevanu micca assai entusiasmati.
  
  
  Lambie tossì significativamente. "Era abbastanza risicatu per ingannà u tenente in a fortezza", disse. "Ma per ingannà u culunellu ? - Ùn a sò micca.'
  
  
  Aviu bisognu di un paru di aiutanti. Era impurtante chì anu cridutu in u successu di l'operazione. E persone nervose è dubbite ùn mi servivanu à nunda. "Noè sà induve andemu", aghju annunziatu. "È ci aiuterà".
  
  
  Eranu parolle magiche. Se Noè pensava chì puderia travaglià, avaria. Avemu imbarcatu in u jeep di bonu umore.
  
  
  I carrughji di a cità eranu sempre vioti. In totale ùn avemu vistu più di sei persone. Sentendu a jeep, anu paura cum'è i topi. Ùn ci era micca trafficu, tutti i palazzi publichi eranu chjusi, i finestri eranu scuri, fora di u primu pianu di l'Hotel Sawyer.
  
  
  Kako hà puntatu u so fucile à a mo spalle mentre andavamu versu l'entrata principale. Una sentinella à l’ombra di a porta ci fighjulava.
  
  
  Kako salta fora è mi fece segnu di seguità. Aghju andatu finu à a porta, accumpagnatu da Kako è "Lieutenant" Lambie. U guardianu di sicurità ci hà firmatu. 'Scusa. U culunellu hà dettu chì nimu ùn vene sta sera.
  
  
  Lambie si stese è fissò u suldatu. "Andemu à l'internu. Se vulete piantà di noi, pudete finisce per esse feritu. Stu prigiuneru hè Nick Carter, l'omu per quale Jerome offre mille dollari. Sposta.
  
  
  "A propositu". U guardianu hà puntatu u so fucile versu mè è si liccò e so labbra. "In questu casu, u purteraghju quì."
  
  
  Lambie ringhiò. - "Oh nò, ùn l'hà micca guidatu. L'aghju da fà mè stessu. Pensate chì pudete piglià stu premiu da mè. Vattene, bastardo ! '
  
  
  U sentinellu paria culpèvule è ùn si move micca abbastanza veloce. Kako passò davanti à mè è u colpì in l'arechja cù a culata di u so fucile. Facendu cusì, hà toccu accidentalmente u grillu. A pallottola fischiava trà e mio gammi, più altu ch’e mi vulia. Cuminciava à esse troppu reale. Lambie mustrò i so denti di novu. "Colonellu. Induve hè ?
  
  
  U guardia ormai un po' impressiunatu murmurò quasi inintelligibile: "À u casinò, tenente. Devu vi mustrarà intornu ?
  
  
  "Pensu chì pudemu truvà noi stessi". Ci era un avvertimentu in a voce di Lambie. - "State à u vostru postu".
  
  
  Kako m'hà spintu in u lobby. Thomas Sawyer saria statu scuncutu di vede i danni. Grandi banchi sò stati disposti. Racks di ghjurnali è riviste sò stati ribaltati, è nimu di i vitrini ùn sò micca stati toccu. I scaffali di i magazzini eranu vioti. Chì disordine !
  
  
  U coronellu Carib Jerome pò esse statu un grande conspiratore, ma era un cumandante disgraziatu. S'ellu ùn avia micca permessu à i so omi di saccheghjanu, averia guadagnatu di più, s'è i so piani avianu successu, sicuru.
  
  
  U casinò era ancu peghju chè u lobby. I tavulini di ghjocu chì valenu millaie sò stati distrutti senza riparazione. I dipinti nudi sopra à a barra allungata sò stati graffiati è i figuri sò stati tagliati. Kako è Lambie fischiavanu. "Bella festa mancata".
  
  
  I vetri sò stati rotti nantu à u pianu intornu à u bar. Ùn ci era micca buttigli. Kako è Lambie fighjulavanu goffamente intornu à e stanze viote. "Induve sò tutti andati? Induve hè u culunellu ?
  
  
  "Durme in un sbagghiu. Cume ci sò trè centu stanze cù letti comodi. In quantu à Jerome, pensu chì hè in l'uffiziu di Chip Cappola à cuntà i soldi di u casinò. Andemu da ellu.
  
  
  Passemu davanti à i registratori di cassa. Restanu senza toccu. Solu ùn ci era micca pile di muniti daretu à a partizione di vetru, nè billette in i cassetti aperti. I suldati sò stati tenuti luntanu da quì. Aghju appughjatu u buttone chì attivava a porta di metallo scorrevule.
  
  
  I caminava trà i picciotti. U guardianu neru antipaticu à u desk di cuntrollu hè statu pigliatu per sorpresa. Pigliò u so revolver, ma dopu hà vistu a canna di a pistola di Lambie à u mo spinu, mi ricunnosce è si ridia.
  
  
  "No, ma, sgiò Carter. Induve l'avete trovu, tenente ?
  
  
  Hè pussibule ch'ellu hà cambiatu i lati, ma mi paria più prubabile ch'ellu era u spia di Jerome in tuttu.
  
  
  'Detenutu à un puntu di cuntrollu. Dì à u Colonel chì simu quì.
  
  
  Tuttavia, l'omu neru ùn ci avia ancu lasciatu entre. "Mitzi hè partitu quì cun Carter. Induve hè ella ?
  
  
  Lambie alzò le spalle indifferentemente. "Ùn era micca cun ellu. Forse hè andata ".
  
  
  "Bè, ùn hè micca impurtante." Pulsò l'intercom. "Colonel, avete invitati".
  
  
  Sonava eccitatu. - "Ti dicu chì eiu..."
  
  
  "Du suldati sò ghjunti à purtà à u sgiò Carter".
  
  
  Avà a voce hè diventata di colpu più felice. - "Hè perfettamente. Lasciali entre.
  
  
  A porta si spalancò. Carib Jerome s'assit à la table de Cappola. Davanti à ellu stavanu pile di banconote è muniti. Ingressi recenti da i casinò è da l'alberghi è i lobby shops: soldi enormi da u sindicatu è Sawyer.
  
  
  Aghju sorrisu amichevule. "Avete trovu un modu per arricchisce, Jerome?"
  
  
  Riturnò. Solu u so surrisu era un pocu più fretu chè u meiu. "Avete da ammette chì questu hè un bonu modu". Guardò à Lambie. "Tenente, induve hè a zitella chì era cù questu omu?"
  
  
  Aghju sbulicatu. 'Mortu.' Affucatu.
  
  
  L'ochji neri si strinsenu. "Nata cum'è un delfino, sgiò Carter. Ùn pruvate micca di ingannà mi. Ella vale assai in Miami ".
  
  
  Aghju guardatu sopra a spalla à a porta, chì era sempre aperta. L'omu neru hà seguitu a nostra conversazione. Cù ellu daretu à i mo omi, ùn pudia micca aduprà u mo Luger. Questu significaria a morte di Kako è Lambie. Vuliu chì a porta chjude è hà sceltu u modu più veloce per avvisà u coronellu di l'attenzione di i so guardiani.
  
  
  Aghju dettu di sfida à Jerome: "Pudete uttene un bonu riscattu per Mitzeee, ma scumessa chì u tenente ùn vederà mai i so mille dollari". Era abbastanza. A porta sbattò. Jerome s'inclinò versu a pila di soldi nantu à a tavula. Quand'ellu guardò di novu, stava guardendu drittu in u canna di u mo Luger.
  
  
  "Pigliate ciò chì avete bisognu", aghju dettu à Lambie è Kako mentre e so pistole si alluntananu da mè, à a sorpresa di Jerome. U so visu si tense. "Tradimentu, sgiò Carter? Corrompe i suldati! Seranu a corte marziale cum'è mè. ..'
  
  
  Era prestu. Aghju suspettatu questu. Ma ancu micca abbastanza veloce. Era à a tavula è a so manu si trasfirìu prestu à a so funda. Eru un pocu più veloce, trasfirìu u Luger da a mo manu diritta à a mo manca, ghjittau u stiletto in a mo manu è scacciò. U stilettu hà appiccicatu a so manu à a funda è u so tentativu falliu.
  
  
  Ammettu ch'ellu ùn era micca un coddu. Era un grande risicu per ellu. Ma s'ellu puderia furzà mi à sparà, o s'ellu puderia sparà ellu stessu, alarmaria u negru fora, è e mo chance seranu persu. Si pusò tranquillamente. Sò cun Luger è li urdinò di stà contru à u muru. I picculi ochji neri spewd l'odiu, ma hà fattu ciò ch'ellu avia dettu.
  
  
  Lambie pusò l'arma nantu à a pila di fatture è cercò u culunellu accuratamente. Tirò fora u mo stiletto, u mo revolver, è truvò un altru spare in una di e mo sacche.
  
  
  "Avà pusate nantu à u divano per pudè parlà. Induve hè Tara Sawyer? Aghju dettu.
  
  
  Jerome ùn hà mancu lampatu. Si pusò cunfortu nantu à u sofà è incrociava i so gammi. Si arricciò a so labbra superiore sarcasticamente è fece una dumanda in ritornu. - "Induve hè Mitzi Gardner?"
  
  
  Ùn aghju micca u tempu o l'inclinazione per ghjucà à e dumande è risposte. Di sicuru, hà tenutu Tara à l'hotel. Ma ùn pudia cuntà chì tuttu l'esercitu di Jerome dorme, è ùn vulia micca risicà d'avè da circà in tuttu l'hotel. Mi arristau davanti à u culunellu è u chjappà in faccia cù u musu di u Luger. Risultò esse un scratch bruttu. Ùn vulia micca tumballu ; era l'unica persona chì puderia cuntrullà l'armata in quellu tempu, è aghju sempre bisognu di ellu. Ma prima, eru preoccupatu per a sicurità di Tara. Aghju dettu à Jerome di questu è aghjustatu: "Ùn mi dispiaceraghju micca di sfigurare a vostra faccia se ne necessariu".
  
  
  Era un omu bellu. A sapia, è era vanu. "Va bè", disse. - Ùn la libererete sempre. Miss Sawyer hè in a so stanza à l'ultimu pianu. Ci sò sei centu di i mo suldati trà i piani inferiori è superiori ".
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mentre Lambie teneva u culonellu a punta di una pistola, Caco è eiu togliemu a giacca è a cammisa di Jerome è strappamu a cammisa in strisce per ligàlu. L'avemu lasciatu à pusà nantu à u divano.
  
  
  "State quì per tene un ochju nantu à ellu", aghju urdinatu à Kako. L'aghju dimustratu cumu funzionavanu i cuntrolli di a porta. "Aspetta finu à chì Lambie è eiu ghjunghjemu à a porta. L'apri abbastanza per lascià passà, è poi chjude di novu.
  
  
  Lambie m'hà rimessu u fucile à u mo spinu è andemu. U Negru era ingaghjatu in un rumanzu di detective è ùn hà micca alzatu l'ochji finu à ch'e aghju misu u musu di u mo Luger sottu u so nasu. Quandu aghju vistu ciò chì stava leghjendu, aghju avutu à grinnisce. "Ùn leghje, ma fate; Aghju aghjustatu un mumentu prima chì Lambie l'hà colpitu duramente nantu à u craniu cù a culata di u so fucile. Si sbulicò da a so sedia nantu à u pianu. S'ellu era mortu o micca dipende largamente da u grossu di u so craniu. L'avemu trascinatu in una di e caisse di i casinò è l'avemu attaccatu à una sedia. Andemu prestu à l'ascensori. A mità di u lobby, a porta di l'ascensore s'aprì di colpu. U suldatu hè surtitu, ci hà vistu è pruvò à immersi in daretu. Aghju falatu u stilettu è u truvò per un mumentu sottu u so pomu d'Adam. Lambie u tirò daretu à a reception. I chjavi di a stanza di Tara ùn eranu micca quì, cusì ci vole à ghjunghje u più tranquillu pussibule.
  
  
  Riturnemu à l'ascensore è aghju pigliatu dui machete chì anu scisciutu da u cinturione di u suldatu dopu avè chjapputu. Avà avemu avutu solu 599 avversari.
  
  
  Al piano di sopra, corsemu versu a porta di l'appartamentu di Tara. Aghju pigliatu a serratura cù un stiletto è eramu ind'è prima chì qualcunu apparsu in a sala.
  
  
  Una atmosfera suffocante regnava in a stanza. L'aria condizionata hè stata spenta. Tara Sawyer stendu nantu à u lettu cù e so braccia è e so gambe sparse. Portava mutandine è bra. I so polsi è i so cavichji eranu liati à u lettu da una cortina, cusì ùn pudia à pena move. Ùn avia micca un gag in bocca, ma chì probabilmente ùn saria micca necessariu. L'insonorizazione à u Sawyer Grand LaClare era eccellente. À u più, si pudia sente in a stanza vicinu.
  
  
  Ella mi hà vistu è Lambie. A so faccia era cuntorta da a disperazione, è aghju pensatu ch'ella era per gridà. Aghju coperto a bocca cù a mo manu. "A ghjente di Jerome hè quì. Siate calmu.
  
  
  I so ochji sferiscenu à Lambie. Ella pensava chì aghju statu pigliatu ancu. L'aghju spiegatu ch'ellu era da a nostra parte. I so belli ochji turchini eranu avà grandi è scuri. U timore in i so ochji era avà rimpiazzatu da a rabbia. Aghju cacciatu a mo manu da a so bocca è l'aghju basgiatu. Allora l'aghju lasciatu andà à scioglie u cordone. - « L’anu tombu ?
  
  
  Sapemu chì vulia dì à Fleming. Aghju dettu. - "Innò. Avemu pussutu copre ellu. Hè feritu, ma sicuru in muntagna cù Noè ".
  
  
  'Quale hè stu?'
  
  
  Di sicuru, ùn avia mai intesu parlà di stu vechju mago neru è di a so tribù. - « Mi chjameresti bugiarda s’è tù ti dissi di più di Noè, ma s’è no escemu vivi da a cità, ti faceraghju cun ellu. È ancu allora ùn ci crederete micca ".
  
  
  Aghju sbulicatu rapidamente u cordone per allevà u dulore. E so mani è i pedi eranu bianchi è gonfi per via di a mala circulazione. Idda era in u dulore è aghju pussutu vede chì avissi da qualchì tempu prima ch'ella puderia marchjà di novu. Tuttavia, ùn pudia risicà di purtarila. Sì qualchissia avia pruvatu à piantà di noi in u caminu, avaristi disperatamente bisognu di e mo mani, è probabilmente Lambie ancu.
  
  
  Aghju sguassatu i polsi è i caviglie di Tara cù acqua fridda da u bagnu. Allora hà pigliatu un vestitu di cuttuni magre da l'armadiu. Paria megliu cumu era, ma i mutandine è un reggisenu puro ùn eranu micca ideali per i viaghji di guerra.
  
  
  Tara hà pigliatu minuti preziosi per stà nantu à i so pedi. Avemu fattu una prova stanza per stanza di questu. Aghju mandatu à Lambie in a sala per vede s'ellu l'uscita era libera.
  
  
  Una stonda dopu, hà infilatu a testa per u bordu di a porta è ci fece un cennu. Corrimu versu l'ascensore quant'è a cundizione di Tara permette. Appena aghju appughjatu u buttone, aghju vistu una porta aperta in u corridor.
  
  
  Avemu ghjuntu à u primu pianu è a porta di l'ascensore s'aprì pianu pianu. Per mezu di a crepa aghju vistu un suldatu. Per aggravà e cose, u coronellu Carib Jerome era quì cun una pistola puntata versu noi.
  
  
  Aghju arrubbatu daretu à a porta metallica è appughjà u buttone di u sotano à u stessu tempu. A pallottola rimbalzò nantu à i mura metalliche di l'ascensore. Era un miraculu chì nimu di noi hè statu feritu. A porta si chjude è andemu à l'internu. Paria chì l'ore eranu passate. Se ùn ci era micca vittura in u garage o l'uscita era bluccata, David Hawk puderia scrive unu di i so agenti. Tom Sawyer perderà a so figliola, è Noah perderà un assistente dannatu.
  
  
  Mi dumandava induve era l'altru assistente di Noè. Probabilmente mortu. Si Jérôme l'avait convaincu de le laisser partir pour une grosse somme, il aurait pu s'attendre à une balle. U culunellu ùn avissi micca ragiò di mantene a so parolla. Era evidenti chì era un sbagliu di lascià u poviru simplice Kako solu cù un tali tippu.
  
  
  L'ascensore hà culpitu un buffer d'aria à u pianu di terra. Eramu in u garage. Ci era parechje vitture chì appartenenu à l'invitati è u persunale più pagatu, ma ùn m'aspittava micca di truvà chjavi ind'è elli è à pena avè u tempu di cuntrollà tutti. Ci era un camion militare à a surtita. Hè prubabilmente preparatu per l'emergenza è era prestu prestu. Salvu chì pareva à un chilometru di distanza.
  
  
  Aghju signalatu questu. "Corri versu quella vittura", aghju dettu. "Fate ellu mentre copre a ritirata".
  
  
  Corrunu. Almenu Lambie corse u più veloce ch'ellu pudia, trascinendu Tara per a manu. E porte di l'elevatori si sò aperte. Quand'elli eranu aperti à dui centimetri, aghju sparatu in u spaziu, seguitu a guida di Jerome. Aghju intesu un urla è speru chì era u culunellu. Aghju cuntinuatu à sparà mentre a porta si apre più è si sentenu più grida. Finalmente, qualchissia hà avutu l'idea brillanti di rinvià l'ascensore. Aghju cuntinuatu à sparà finu à chì a porta hè stata completamente chjusa. Avà avemu avutu un pocu vantaghju. Aghju precipitu versu u camionu è saltatu accantu à Tara, chì hà avviatu u mutore è poi si stalla in u sediu vicinu à u cunduttore. Felice. S'ellu era statu Mitzi Gardner, avariamu avutu discututu nantu à quale guidaria, è ùn ci era micca tempu per quessa avà.
  
  
  Aghju guidatu in a seconda marcia è aghju pigliatu a surtita. Ùn era micca barricata. Mentre passava da l'entrata principale di l'albergu è fighjulava a porta, aghju vistu Jerome corre fora cù parechji di i so omi. Si firmonu nant'à i scalini per sparà à noi, ma eranu in furia. I colpi sò andati bassu.
  
  
  Aghju zigzaggatu per minimizzà e so più probabilità di esse colpi è intesu u focu di Lambie da daretu. L'aghju gridatu di s'arrizzò. Ùn m'hà micca intesu. O forse era troppu eccitatu per reagisce.
  
  
  Tandu era digià troppu tardi. Aghju intesu un brevi urlà è in u retrovisore aghju vistu à Lambie cascà da a vittura. stendu turchinu è immobile à mezu à a strada. U fronte di a so cammisa era impregnata di sangue. U so corpu tremava da e palle chì l'anu colpi. Jerome si vendicò avà chì eramu troppu luntanu per esse pigliatu.
  
  
  Mi cuncintrau à guidà, pruvatu à ignurà a mo fatigue. E palle ùn fischiavanu più daretu à noi. Jerome è i so suldati corse versu e vitture parcheggiate à l'entrata di l'hotel. Eramu luntanu da casa è sicuru.
  
  
  In u boulevard aghju vultatu è appughjà u pedale di gas. U camion era più adattatu per trasportà carichi pesanti cà per cresce a velocità. Avemu avutu un pocu di tempu, ma ùn era micca abbastanza per evità a persecuzione di u culunellu.
  
  
  Eramu fora di a cità è andemu à l'hotel di Noè. Qualcosa avia da esse risolta rapidamente. Ùn pudia evità à Jerome nantu à a strada di a costa. Aghju avutu duie opzioni. U primu hè di ammuccià u camionu in u stagnu daretu à u vechju hotel. L'altru era una mala strada chì serpente à traversu e muntagne.
  
  
  Mi vinni in mente chì u coronellu prubabilmente sapia di l'esistenza di l'hotel è chì Noè l'utilizava. Ùn avissi mancu a lotta. Tuttu u bastimentu era fattu di legnu. Ci pudia brusgià.
  
  
  Hè per quessa ch'e aghju sceltu a strada di a muntagna. U nostru camion pesante puderia gestisce i buchi è i bumps probabilmente megliu cà i veiculi più ligeri daretu à noi, è ùn pudianu andà più veloce di noi nantu à sta strada.
  
  
  Quandu avemu ghjuntu à a curva, ùn ci avianu micca vistu. Aghju spentu a luce è vultò u volante. Eramu avà invisibili in a jungla à dui jeeps chì ci passavanu nantu à a strada principale. Perfettu. Mi firmò, pigliò u spotlight da u so supportu è andò versu u dock di carica per vede ciò chì avemu avutu cun noi. O forse Lambie abbandunò a pistola. I mo rifornimenti di munizioni stavanu scarsi.
  
  
  Ùn pudia truvà u fucile trà e bobine di corda, a pala è e trè scatuli. Eru per curriri quandu u focu hè cascatu nantu à u testu nantu à una di e scatuli: "Dynamite". Tiru a scatula in avanti. Uni pochi di verghe eranu cascati, ma a maiò parte eranu sempre ben imbulighjate in serratura.
  
  
  Se u culunellu Jerome scopre chì avemu lasciatu a strada principale, senza dubbitu si vulterà. Ma eramu pronti à accettà. Avemu guidatu circa centu metri in a jungla. Aghju saltatu da a baia di carica è curria à l'intersezzione, preparandu per a strada. Aghju fattu quandu i jeeps di Jerome sò ghjunti in vista. Avìanu guidatu veloce, sò ghjunti à l'angulu, è aghju schivatu e so luci. Anu avvistu un camion in u luntanu è, gridendu in triunfu, s'avvicinò versu ellu. Quandu u primu jeep s'avvicinò, aghju accesu u fusible. Aghju lanciatu un bastone di dinamita in u sediu di u spinu è culombu quant'è pussibule in u follatu.
  
  
  L'esplosione hè accaduta subitu è m'hà lampatu torna nantu à a strada. Ma a mo cundizione fisica era assai megliu cà quella di i passageri in u jeep. Eiu sempre trattenutu u fiatu quandu aghju intesu a voce di Tara chì mi chjamava. Mi sò alzatu prima ch'e aghju vulsutu è li feci un gestu di stà luntanu, fighjendu u cratere prufondu chì s'era furmatu in a strada. Daretu à mè, una seconda jeep s'arrivò à a curva. A zitella è eiu curriamu versu u camion. Eramu digià guidatu à piena velocità quandu a jeep si firmò à u crateru di u cratere cù un stridulu di frenu. In u specchiu retrovisore, aghju vistu a figura alta di Jerome appoghjata nantu à una grossa fossa in a strada. I pallottole fischiavanu daretu à noi, ma eramu digià troppu luntanu è era improbabile chì ci facianu male.
  
  
  Tara ùn hà micca capitu ciò chì era successu. Aghju spiegatu à ella ciò chì aghju trovu in u spinu di u camionu, appoghjatu per dà un basgiu rapidu, poi turnò a mo attenzione à a strada.
  
  
  "Semu sicuru per avà", li dissi. "Ùn ponu micca guidà à traversu stu pirtusu o duveranu taglià l'arburi. È questu piglia tempu. Preparatevi per una corsa in mare mosso".
  
  
  In u bughju, aghju guasi chjappu in un arbulu quandu aghju vultatu un angulu, è chì m'hà ricurdatu chì avia bisognu di luce. U risicu di esse scupertu avà importava menu di u risicu di curriri in un arbre. Un sguardu à u clock m'hà dettu chì a notte era digià finita. À u mumentu chì ghjunghjemu à i lochi più difficiuli, sarà quasi lumera. Questu hà fattu assai più faciule.
  
  
  Ma era sempre bughju, è i fanali brillavanu à traversu u fogliu spessu. Tara hà avutu à tene à u quadru di a porta per evità di chjappà a testa nantu à u tettu. Si stende per parechji chilometri, poi ridia amaramente.
  
  
  "Nick", disse. "Ùn pensu micca chì sò qualificatu per questu. Eru pazza di vene quì è scuntrà Fleming. Era cusì romanticu ". A so risa pareva delusa. "Avà capiscu ciò chì hè veramente."
  
  
  Aghju risattu. - "U mondu di a fiaba hè deludente?"
  
  
  Allora era spaventata, parlava per cuntrullà si. Avemu cullatu più altu è più altu, è serà ancu più duru. Pensu chì questu era un bonu mutivu per lascià e redini. Infine, l'ansietà hè un stimulante è u sessu hè un gran tranquillizante. Aghju firmatu è vultò a chjave di ignizione. Era assai tranquillu. Sortu, marchjò intornu à a vittura, aprii a porta à u latu di Tara è a tira fora. L'aghju trascinata à a vittura per pudè cuntrollà a zona cù i fanali per vede s'ellu ci era serpente o porcupine chì puderia sguassate u divertimentu. A so bocca era affamata cum'è a mo. Era cusì difficiule per ella cum'è per mè. Ci pigliò assai tempu prima ch'è no finimu in u camionu, cumplettamente stanchi è felici. Aghju surrisu. "Ti senti megliu?" Ella annunziò, si appoggiò à a so sedia è chjude l'ochji.
  
  
  Quandu avemu ghjuntu à a scogliera, era digià lumera. Aghju dettu à Tara di tene l'ochji chjusi per un pezzu è, sicuru, li aprì subitu per fighjà fora cù interessu. Quandu guardò fora di a finestra è vide solu l'abissu, s'era pallida. Si pusò dritta, alzendu u mento.
  
  
  Quandu avemu passatu a parte periculosa di l'abissu, aghju pensatu à Fleming. À u puntu induve a strada hè ghjunta à una strada morta, scendimu è cuntinuemu à pedi. Avà aghju scupertu qualcosa chì ùn avia micca nutatu prima. U caminu si n'andò in una gola ripida ; al di là di u bordu, invece, ci eranu caverne induve a pupulazione di a tribù era in surplus prima. À u mumentu, nimu paria campà quì. I grossi porti di legnu di a furtezza eranu chjusi. L'aghju toccu cù u colpu di a pistola. Uni pochi minuti dopu, aghju intesu u sbattimentu di e catene è u muvimentu di bulloni di legnu. Allora u cancellu s'avvicinò in l'internu è un omu in una robba bianca ci fece segnu à l'internu. Tara paria chì avia vistu un fantasma.
  
  
  Noah hà salutatu a zitella gentilmente, disse chì Fleming si sentia megliu, dopu hà cambiatu à u dipartimentu di e mala nutizia.
  
  
  "A nostra linea hè stata tagliata sta notte. Ùn avemu micca intesu nunda da l'internu da quandu avete partutu. Pudete dì chì a situazione hè in Port of Spain ?
  
  
  Aghju suspettatu chì u vechju hotel in a periferia di a cità era più cà solu un locu per stà per i so cumpagni di tribù chì vulianu visità a cità. Era da esse un centru di nutizie per i missaghji chì venenu da a cità è sò stati trasmessi cù u tamburinu di a jungla. S'ellu ùn ci era più messagi, significava chì Jerome l'avia arruinata.
  
  
  Eru assai stancu. Ore di stress longu cuminciaru à accumulà. Sta vechja fortezza era impregnabile. I rè, i pirati è i ribelli anu sempre pruvatu in vanu à sfidà l'alti mura in i tempi antichi. Ma sta volta a mo sola difesa era u mo Luger è una manciata di balle, u nifty little stall di Mitzi Gardner, è uni pochi di scatuli di dinamita. Un pocu contru à un esercitu mudernu equipatu. Aghju appughjatu à u muru di petra grossu è infurmatu à Noè. Aghju dettu ciò ch'e aghju da fà cù a dinamita.
  
  
  "Averia avutu sbulicatu quella scogliera subitu", aghju ammissu.
  
  
  "Ma ùn aghju micca pensatu allora, è avà hè troppu luntanu. Ma aghju trasfurmatu sta strada in un campu minatu. M'aspettu chì Jerome vene quì dopu meziornu cù jeeps. Una sorpresa l'aspetta. Aghju bisognu di portieri.
  
  
  Noè hà riunitu a squadra è aghju presentatu e ragazze.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  A ghjente tirava a dinamita fora di u camion. Anu purtatu a scatula aperta à u forte, lascendu a scatula piena per a stallazione di mine in a strada. Prima di abbandunà u camion, aghju sguassatu u rotore da u distributore per chì nimu ùn pudia principià u camion. Aghju trasfurmatu a strada in un campu minatu assicurendu chì i detonatori sò stati posizionati in modu chì una persona puderia detonà ogni carica indipindente di l'altri. Mentre ch'e aghju travagliatu aghju intesu tamburi in a furtezza; quessi ùn eranu micca missaghji, ma soni cerimoniali. Pensu chì Noè provava à rinfurzà un pocu a morale.
  
  
  À u mumentu chì aghju finitu, mi sentu cumplettamente stancu è fami. Era cun difficultà ch’aghju ghjuntu à a furtezza. Infatti, ci era un rituali. L'acelli sacri sò stati ammazzati è bolliti in acqua fogera. Tribù nudi cù lance ballavanu intornu à u calderone. Anu avutu armi eccellenti per cummattiri bazookas è mitragliatrici.
  
  
  Noè hà pigliatu cura prima ch'e aghju avutu a pussibilità di manghjà qualcosa. Ùn eru mancu a mità di dorme. Quandu Noè m'hà svegliatu, stava chjinatu in una stanza fresca è scura; Puderaghju vede da a linea di l'ombra vicinu à a porta chì u sole avia digià righjuntu a so pusizioni di meziornu. Aghju messu un omu in guardia longu u caminu. Da questu locu duvete esse capace di sente i veiculi chì si avvicinanu da luntanu. Avà stava davanti à Noè, è era eccitatu.
  
  
  
  
  "L'armata si avvicinava à u camion", disse Noah.
  
  
  Mi svegliu subitu. - « Quantu ci sò ?
  
  
  "Ùn pò cuntà." - Noè hà parlatu à l'osservatore.
  
  
  "Dice: "assai, assai".
  
  
  Mi alzai è corse à a porta. Avianu da esse in traccia è aghju vulsutu assicurà chì ùn anu micca truvatu a dinamita. U ballu di a guerra era finitu, è a ghjente chì s'era ritirata in e so caverne fughje torna à a furtezza.
  
  
  Passai a porta di a stanza di Fleming è si congelau per un mumentu. Si stete à a porta trà duie ragazze. Ùn ci era micca strisce rosse brutte nantu à a so manu fasciata, nè grisgiu nantu à a so faccia marrone cioccolatu. Ùn aghju micca avutu u tempu di aspittà, ma a rapida ricuperazione di Fleming m'hà sorpresu. L'aghju cacciatu da a mo mente è cuntinuau à marchjà. Corri à traversu u cancellu è curria longu u caminu. S'elli eranu veloci, puderia scontru cun elli, ma aghju avutu esse sicuru.
  
  
  Quandu aghju ghjuntu à u passaghju, ùn aghju micca vistu nunda. Eru avà in una chjarra è attraversu e cime di l'arbureti puderaghju vede u camionu à u fondu di u ravinu à una meza milla sottu. U gruppu di una trentina di persone chì stavanu vicinu ùn avia micca intenzione di cullà. Mi dumandu perchè? Allora aghju intesu un rumore daretu à mè. Era Mitzi. Ella avia una risposta.
  
  
  "Ci hè un altru attaccu da l'altra parte, Nick. Barche in a baia. Un saccu di barche.
  
  
  Questu spiegò perchè u gruppu era sempre aspittendu quì sottu. Era una azzione cumuna, un muvimentu di pinza chì principia simultaneamente nantu à dui fronti. Aghju abbracciatu a so spalla. "Pudete detonà e mine?"
  
  
  "Questu hè sempre statu u mo scopu in a vita. Chì devu fà?'
  
  
  L'aghju dimustratu l'ignizione, li dessi l'accenditore è li dissi ciò chì avia da fà. "U percorsu trà sti dui punti hè stata minata". Aghju indicatu duie cose à ella. "L'ignizione à a diritta accende a carica più bassa trè minuti dopu chì i fusiblei sò accesi. Quandu u primu gruppu ghjunghje à u turnu, deve esse illuminatu. Spergu chì questu serà abbastanza, ancu s'è certi suldati ponu esse stupidi à volte. Piglia u to tempu. Ma fermali".
  
  
  'Cu piacè.' Mi basgiò è aghju avutu l'impressione ch'ella mi basgiava addiu. "Bona furtuna cù a flotta".
  
  
  Aghju risattu. 'Questu hà da travaglià. Fiducia à Noè ".
  
  
  Aghju assicuratu megliu cà mi sentu. Ùn avemu micca l'equipaggiu per sustene un assediu da i dui lati per longu. Aviu avutu à fà ciò chì puderaghju in i limiti di e risorse dispunibili, ma qualcosa m'hà dettu chì avissi da piglià un miraculu per sopravvive à questu ghjornu.
  
  
  Duranti a mo assenza, cambiamenti serii anu fattu in a furtezza. A tribù era occupata. I scalini stavanu contr'à un tettu solidu chì serviva ancu di muru protettivu, è e petre di dimensioni di craniu eranu purtate in buckets chì passavanu da a manu à a manu cum'è un cinturione trasportatore.
  
  
  Curiosamente, era una vista inspirante. L'oscillazione ritmica di tutte quelle mani nere, chì trasmettenu materiale cum'è una serpente viva, hà infunditu a fiducia in queste persone chì ùn avianu micca prubabilmente mai battutu una vera guerra in a so vita.
  
  
  Noè hà mantinutu u so aspettu, ma paria menu cunfidenti cà i so omi. Parlava à Fleming in un angulu tranquillu vicinu à a porta. Fleming si appoggiò à un sgabello è pareva chì provava à cunvince Noah di qualcosa. Mi avvicinai per seguità a conversazione.
  
  
  "Va bè, Noè, vogliu crede chì Jerome ghjoca un ghjocu doppiu. Ma ùn possu micca permette à voi è à i vostri omi di risicà a so vita per a mo causa. Sè Jerome hè cusì forte, allora devu sottumette, cum'è l'aghju sottumessu à u generale Hammond. Mi renderaghju è esse esiliatu in i Stati Uniti. Jerome hè un omu capace, è sta isula hà, dopu tuttu, sopravvive à a dittatura militare prima. Forse li possu ancu dà un cunsigliu. Vogliu chì li dete u mo missaghju.
  
  
  Mandà à Jerome un missaghju di pace era cum'è firmà u so propiu mandatu di morte. Ancu s'è u culunellu avia lasciatu à Noè è a so tribù solu, ùn aghju micca per un mumentu appartene à a terra di i vivi. Pensu chì era abbastanza male per affruntà a scunfitta. Aghju odiatu. Ma era ancu peggiu di imaginà ciò chì mi saria accadutu se Jerome era statu offesu cum'è pensu. Aspittava a risposta di u Patriarca. Questu hà sbulicatu in una tirade fastidiosa.
  
  
  Fleming, rispettu u vostru idealismu, ma vi acceca. Quandu u generale Hammond s'hè sbarazzatu di voi, a ghjente crede sempre ch'ellu lascià l'isula à l'isulani. Puderia permette di scacciatevi. Carib Jerome ùn pò esse cusì generoso. Hè impopulare quant'è ambiziosu. Finu chì site vivu, site una minaccia per ellu. È ùn hè micca solu a vostra vita chì hè in ghjocu. Sè Jerome riesce in i so piani, turnerà sta muntagna in una basa di missile. Ci scacciarà è purterà i nostri nemici quì. Ùn pò micca stà in u putere senza supportu russu. Sta muntagna hè stata a nostra casa sacra dapoi seculi. U nostru populu preferirebbe more chè abbandunà sta muntagna ".
  
  
  U vechju parlava bè. Hà cunvintu Fleming, chì hà dimustratu chì ùn era micca insensibile à l'argumenti ragiunate. "Ammettatu, avete ragione, Noè. Aghju campatu in un mondu di sognu per troppu tempu. A speranza assume qualchì volta una forma seducente. Sè avete bisognu di mè, possu lancià petre cù una manu.
  
  
  Toccò u bracciu di Noè in rispettu, poi limpò a so gamba bona versu u parapettu.
  
  
  Noè mi fece cenno. Aghju cullatu nantu à u tettu è fighjulà nantu à i battelli à l'entrata di a laguna. A flotta chì si avvicinava m'hà ricurdatu cumu i britannichi evacuavanu Dunkerque durante a Siconda Guerra Munniali. Ogni barca di pesca, ogni imbarcazione di piacè, in corta, tuttu ciò chì si pudia truvà in Portu di Spagna, si avvicinava à a muntagna.
  
  
  Aghju sunniatu di i torpedo boats americani è a copertura aerea da i cumbattenti veloci. Ma hè statu un sognu maravigliu chì hè diventatu realtà.
  
  
  I primi barche si vanu unu dopu l'altru à a velocità massima per l'acqua in a nostra direzzione. E barche chì u seguitanu sopravviveranu. I primi affruntà una sorpresa. S'avvicinavanu prestu, apparentemente ignorante di a diga sottumarina chì impedisce u so prugressu. A reputazione di Noè averia spaventatu a ghjente da stu picculu portu, cusì ùn sapianu nunda di a diga inundata.
  
  
  Aghju vistu cum'è i primi dui yachts correvanu fiancu à fiancu. Ancu senza binoculi, aghju pussutu vede i bazookas è i mitragliatori chì a ghjente tena nantu à u ponte. Anu chjappà a diga in u stessu tempu chì u sonu di u cracking di metalli. L'arcu s'arrizzò, u scafo tremò, è u scossa scacciò a ghjente da u ponte in u mare. È per celebrà u naufragiu, à u stessu tempu ci era un pop di a prima carica, chì Mitzeee hà detonatu.
  
  
  Daretu à i primi dui disgraziati yachts c’eranu dui rimorchiatori chì ùn pudianu più rallentà. Si sbattevanu in un muru di petra è sò appiccicati in un angulu. Di l'omi chì sò cascati in mare, alcuni anu affucatu sottu à u pesu di i so stivali è di l'altri equipaghji, mentri àutri anu sappiutu à appiccicà à a presa. I seguenti battelli anu sappiutu di piantà à mezu à a laguna. Ma trè barche, carche di suldati armati sin’à i denti, chjappà a diga senza ricivi danni notevuli. Anu trovu un ostaculu inespettatu cù bastoni. Stendu à l'altura di a barrera di inundazione nantu à e scale chì portanu à a furtezza.
  
  
  A ghjente da u primu battellu hà cuminciatu à attraversà a diga à e scale. U terzu battellu si ritirò ligeramente è sparò una salve chì copre versu u parapettu.
  
  
  Ùn aghju micca avvistu chì Noè hà sappiutu per e scale, ma aghju avutu chì ellu stava accantu à mè. Hà avutu un periscopiu di bambù cù un specchiu supplementu chì li permettenu di fighjà direttamente sopra u parapettu. Alzò a manu, pronta à signalà. Figure marroni stavanu longu u parapettu, ognunu tenenu una petra.
  
  
  Per via di u tiru di e barche, u sonu di i stivali di suldati si sentia sempre più chjaramente. Allora aghju intesu un grugnu da l'altra parte di u muru è aghju realizatu chì i suldati eranu avà ghjustu sottu à noi. Noè calò a manu. Di colpu, ci hè statu muvimentu vicinu à u muru.
  
  
  L'omi si scurdanu di e palle chì sbulicanu sopra à a testa, s'appoghjanu sopra à u muru di ottu metri di grossu, ghjittavanu e petre, è si ripigliò di novu. Trè d'elli sò colapsati da e so ferite. L'altri li purtonu è piglianu i so posti.
  
  
  U focu chì copre si firmò di colpu. Aghju guardatu longu i battelli à u pede di e scale. Aghju vistu i suldati falà : una reazione in catena di corpi chì si vultevanu versu u mare.
  
  
  L'omi di Noè purtonu e petre di novu è si preparanu per una ripetizione di u so successu.
  
  
  U focu di copre ripigliò, è u piombu mortale fischiò di novu nantu à i merlaghji, perforando buchi in u muru battutu da u clima.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  Una seconda splusione scuzzulò a jungla. Allora Mitzi duvia accende una seconda carica. Noè ùn hà micca bisognu di mè avà. Ùn pudia micca ancu chjappà i battelli cù u Luger, è i so balli d'artiglieria ùn anu micca fattu troppu danni à u muru. U vechju giant avia un bonu cuntrollu di a scala. Corri versu a strada. Mitzeee si pusò in terra cù u terzu fucile in manu è pareva preoccupatu. "Sò diventati più intelligenti", m'hà dettu. "A prima volta aghju avutu sette, è a seconda volta quattru, tutti inseme. Ma avà venenu unu dopu à l'altru. Cù una distanza di ottu metri. Hè una vergogna, una mina sana per una persona.
  
  
  "No, ùn valenu micca a pena", aghju accunsentutu. 'Ùn hà micca impurtanza. Li distruggeraghju individualmente ".
  
  
  I suldati andonu avanti. Ùn eranu micca impazienti di cummattiri, ma cuntinueghjanu, incitati da a maledizzione di l'ufficiali daretu à elli. Fighjenu micca avanti, ma à u latu è à a terra, cercandu trappule.
  
  
  I corse à traversu u sottu à un locu adattatu per mè. Un pezzu di petra sporgente chì blucca u caminu sottu. Se puderia ghjunghje prima di i suldati, puderia travaglià constructivamente cù u mo Luger. Aviu ghjustu ghjuntu quandu a prima persona hè ghjunta à a distanza. Era cortu, toccu è assai scuru. A so faccia era inzuppata di sudore. Si firmò per ripiglià u so fiatu, poi marchjò pianu pianu, tenendu l'ochji nantu à a strada. Aghju pigliatu u mira cù u Luger, dopu cambiatu d'idea è l'aghju tornatu in a funda. Ci era un modu megliu. Dopu tuttu, ùn sapia micca chì eru quì.
  
  
  I mo pruvisti di munizioni lasciavanu assai à desiderate in ogni casu, è ùn pudia ancu cuntà cun elli. Aghju pigliatu u stiletto da a so guaina nantu à u mo antebracciu drittu. Quandu u suldatu passava sottu à mè, aghju saltatu nantu à ellu da daretu. L'aghju abbattutu. Si sentia cum'è u pocu aria ch'ellu avia lasciatu in i so pulmoni era sbulicatu da ellu. Ùn hè micca a mo abitudine di tumbà avversari inconsciente. Ma sta volta ùn aghju avutu scelta. Avà ùn aghju micca avutu u lussu di piglià prigiuneri. Finendu à riluttante u travagliu, l'aghju trascinatu sottu à una machja, pigliò u so fucile è a bandoleera, è curria à u mo refuggiu. Se continuu in questu modu, puderia distrughje assai assai in questu modu, è ancu accumulà un stock d'armi. Conveniente è ragionevule!
  
  
  U prossimu hà sbulicatu u nasu intornu à u cantonu. Si firmò cun sorpresa in i so ochji quand'ellu vitti macchie di sangue in terra davanti à ellu. Alzò ancu di più a testa, si vultò è mi vide. Portava una mitragliatrice nantu à un cinturione davanti à u so stomacu, è sta mitragliatrice si sbandò prometimenti in a mo direzzione, aghju sguassatu a pistola da a so funda è tirò una bala in capu prima ch'ellu possi tira u grillu. Aghju ringraziatu in silenziu à Hawk per a furmazione in a rapidità è l'agilità, chì tutti l'agenti di l'AX superiore anu da fà nantu à una basa regulare è chì generalmente disprezzu perchè anu l'abitudine di taglià sempre e mo vacanze. Ma qualchì volta una frazione di seconda più veloce significa a diffarenza trà a vita è a morte. "State umile, Nick", aghju pensatu.
  
  
  Ma sempre fattu bè.
  
  
  Sfurtunatamente, l'omu s'era rotolatu abbastanza luntanu da u chjassu ch'ellu ùn era più in u puntu cecu. Ma ùn pudia ricusà sta macchina.
  
  
  Cù u Luger in a mo manu diritta, aghju saltatu falà, aghju precipitu versu u cadaveru è cuminciò à travaglià prestu, senza caccià l'ochji da a pista. Era carricu di munizioni cum'è una mula di pacchettu. Mina d'oru !
  
  
  L'aghju rotolatu longu à a riva di u percorsu in i machja, cullò a mo arma è curria à u mo locu. Nimu hè ancu ghjuntu à u cantonu. Stranu. Sò statu occupatu per un tempu. Deve avè intesu Luger.
  
  
  Aghju aspittatu altri deci minuti, ma nimu ùn si prisenta è aghju cuminciatu à sentu chì perdi u mo tempu. Aghju vultatu à Mitzi cù u mo saccu. Da quì aghju pussutu vede camioni è jeeps sottu. I suldati si sò riuniti intornu à l'omu cù u walkie-talkie. Probabilmente aspittàvanu novi ordini da qualchissia più altu in pusizioni. Mitzi guardò valutativamente a nostra nova arma. Aghju risattu.
  
  
  "Ùn fermaranu micca tuttu ciò chì Jerome pò lancià à noi, ma almenu avemu una piccula moneta. Questa piccula armata sottu saperà chì simu armati
  
  
  Aghju indicatu u gruppu sottu. "Cambianu i so piani. U caminu hè troppu periculosu è ùn pensu micca chì lanciaranu un altru attaccu frontale. Ma tenete un ochju nantu à elli è avvistatemi se mi sbagliu ".
  
  
  Si liccò i so labbra. - Lasciate quì u fucile, va bè ? Forse possu fà qualcosa d'utile cun ellu ".
  
  
  Aghju lasciatu u mo fucile è un pocu di munizioni. Appena partutu, aghju intesu un novu sonu - u rughjone di una mina nantu à a strada di a costa. Apparentemente, hè ora di scaccià a dinamita di novu.
  
  
  Aghju finitu di carica quandu i vitture novi si fermanu à a fine di a strada. I suldati sò sorti è aghju vistu un omu cù un walkie-talkie. Ùn aghju micca idea chì issi suldati seranu venuti in gruppi. Ùn aghju micca aspittatu per disperse, ma detonatu a prima carica.
  
  
  Splode sottu à una jeep è hà ancu distruttu dui camioni. Quandu u rumore di l'esplosioni s'hè calatu, aghju sparatu una splutazioni da a mo mitragliatrice à e vitture daretu. E vitture chì eranu sempre intacte si sò spustate in retromarcia è cun cura si sò spustate in daretu. Paria chì ci saria tranquillu per un tempu, cusì decisu di vultà in a furtezza. Era rumore nantu à u tettu. Tutti eranu in copertura mentre bazookas è fucili à longa distanza cuntinueghjanu à sparà à u parapettu. Noè m'hà fattu segnu di guardà à traversu u so periscopiu. Aghju vistu grandi gruppi di suldati chì caminavanu attraversu a barriera di inundazioni versu e scale. Certi avianu digià ghjuntu à i scalini è cuminciaru à cullà. Noè paria lugubre.
  
  
  Tuttu u muvimentu andava più veloce di ciò chì mi vulia. S'è a cuperta avia duratu più longu, avarianu culpitu i so omi, ma ùn pudemu micca ghjunghje sin'à u focu cessatu. Aghju toccu a macchina è dissi à Noè di avvistà mi quandu eranu sopra.
  
  
  Tuttavia, questu ùn era micca necessariu. Qualchi seconde dopu, u focu di cupertura si firmò di colpu. Questu era un signu per mè. Aghju intesu chì e sole si avvicinavanu mentre mi passava trà e duie punte. Aghju guasgi chjappà u suldatu in faccia cù una mitragliatrice, ma s'alluntanò quandu u suldatu hà fattu l'ultimu passu. Un collu di mitraglia u ghjittò versu l'omu daretu à ellu. Tramindui cascò da u bordu. Aghju cuntinuatu à sparà finu à chì i scalini è a maiò parte di a presa sò stati sbulicati. L'ultimi omi si precipitonu in i so barche è si mettenu à u coperchiu immersi in l'acqua.
  
  
  Ùn ci era più sparatu. A flotta si trasfirìu finu à l'estremità di a diga è ancrò induve Mitzi è eiu ci abbracciavamu in l'acqua salata. Paria un seculu fà.
  
  
  Aghju vultatu à Noè. Mi aghju fattu cunfortu è accende una di e sigarette lunghe, sottili è assai gustose fatte apposta per mè in Istanbul. "Hè u primu attu", aghju dettu. "Pudemu prubabilmente riposu".
  
  
  "Questu pò esse veru per voi, Nick. Sò assai grati à voi per tuttu ciò chì avete fattu. Ma l'assediu ùn hè micca statu ancu rottu, solu ritardatu è micca per longu. L'armata di Jerome tornerà. Sò chì i mo persone pensanu chì anu vintu, cusì aspettanu una festa. S'ellu ùn li degnu festa, pensaranu chì mi scurdate di ringrazià i dii per a vittoria, è temenu chì i dii ùn anu più favuritu. Allora perderanu a voglia di cummattiri ".
  
  
  Noè m'hà lasciatu per urganizà a celebrazione cù u focu sacru, tamburini è balli cerimoniali. Aghju spartutu u mo tempu trà fighjulà a celebrazione è fighjulà a flotta nemica. Certi navi sò attraccati nantu à a riva. Eru veramente sorpresu chì i suldati sò stati vicinu à e barche è ùn anu micca pruvatu à ghjunghje à a fortezza attraversu a spiaggia. I radii saranu rossi cù ordini è rapporti di cuntrariu.
  
  
  I stava è fighjulà l'acqua, quandu di colpu mi sentu una manu in a meia. Era una manu calda, appiccicata à i mo dite. Aghju guardatu intornu. Una zitella s’inclinò sopra à mè. Era nuda da a cintura in giù, è a so pelle brillava da u ballu cerimoniale. I so petti si gonfianu. a mo faccia. A mo respirazione hà cuminciatu à accelerà. È ùn hè micca tuttu.
  
  
  Aviu avutu à tene un ochju avà chì tutti eranu occupati à festa. Ma sti maledetti tamburi ùn anu avutu micca effettu ancu nantu à mè. Inoltre, ùn ci era micca attività notevuli nantu à e barche. L'aghju seguitu per e scale. Ci truvemu in un lettu molle di foglie in un angulu tranquillu vicinu à a porta.
  
  
  Allora era tuttu finitu. U sonu di i tamburi s'hè sbulicatu. Mi sentu un pocu cum'è a preghiera, è mi sentu stranamente calmu. Aghju aiutatu a zitella à alzà, è andemu in daretu, tenendu e mani. L'aghju lasciata per vultà à u parapettu è fighjulà i muri.
  
  
  A flotta hè andata in mare aperto ! Una barca era sempre in a laguna, appruntendu à esse l'ultimu à abbandunà u portu naturali. Chì diavolo hè accadutu ? Aghju falatu per informà à Noè, chì avia appena parlatu cù Fleming è Tara. Li aghju dettu a nutizia.
  
  
  "Avà pudemu caccià Fleming è e ragazze fora di quì", aghju dettu. "Forse pudemu spustà in un'altra isula è mandà un missaghju à i Stati Uniti. Allora ci ponu piglià in aviò. In questu modu, almenu Fleming seria vivu per pruvà di novu. È possu vultà dopu per eliminà u culunellu.
  
  
  Ma Fleming ùn ne vulia micca sente. Nisun aviò. Nisuna eliminazione di Jerome. Aghju cedutu è l'aghju dettu aceramente chì era u so propiu affare. Avia solu à risolve cù Noè mentre esaminò e barche naufragate.
  
  
  Noè hà sceltu parechje persone per aiutà. "I migliori nuotatori", disse. Ùn aghju micca bisognu di i bagnanti, solu di i porti. Aghju pigliatu l'oppurtunità di vede cumu si faceva Mitzy.
  
  
  Era sempre induve l'aghju lasciata, ma ùn ci era micca jeep sottu à ella. Solu u camion era sempre quì. M'hà dettu ch'elli sò tutti partiti à una volta; prubabilmente à u listessu tempu chì i navi vanu. L'aghju dettu di questu, è m'hà guardatu scetticu.
  
  
  "Ùn pensate micca chì Jerome rinuncerà, nò? Chì farà ?
  
  
  Ùn aghju micca dettu à Noah è Fleming ciò chì pensava veramente. Ma puderia parlà à Mitzi. "Aghju nutatu chì hà dumandatu à Castro aiutu. Prevede chì pudemu aspittà bombardieri, cannoniere, è tuttu ciò chì a Russia puderia mandà à i nostri capi via Cuba. Spergu chì ùn saremu più quì ". L'aghju dettu di e barche chì s'eranu naufragiatu nantu à a diga, è ch'e aghju intesu à cunsiglià à Noè di mandà a so tribù in a jungla per un pocu di tempu, quandu avemu partutu. A terra sottu i vostri pedi pò esse assai calda.
  
  
  Ella m'hà guardatu cù pietà. "Una missione senza speranza. Bona furtuna cun questu ".
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  U ventu in contra era abbastanza forte per ripple a superficia di l'acqua, ma hà fattu pocu per rallentà a nostra vitezza. U rimorchiatore ùn era micca pensatu per a velocità, ma per rimorchià e barche chì portavanu prudutti da l'internu à u Portu di Spagna, è ancu s'è andavamu a vela à a velocità massima, aghju avutu a sensazione chì stavamu arrampiannu.
  
  
  Cù l'aiutu di l'omi di Noè, aghju liberatu sta barca, chì s'era sbarcata durante un attaccu nemicu, è dopu qualchì riparazione ci hè stata utile.
  
  
  Noè mandò i so omi in l'area di l'altra parte di e muntagne, induve si sparghjenu per evità di cascà in e mani di i suldati di Jerome. Puderaghju à Noè capisce chì a furtizza ùn era più sicura, è hà avutu difficultà à cunvincelu di vene cun noi. Avìa preferitu stà cù a so tribù, ma l’aghju indicatu ch’ellu servia megliu a so tribù vinendu cun noi è aiutendu. D’altronde, avà ch’ellu si sà chì avia pigliatu Fleming sottu à a so ala, duverà senza dubbitu à pagà quellu prezzu. Fleming hà ancu insistitu fermamente ch'ellu ci accumpagna, è à a fine cede à reluctantly.
  
  
  Avà lasciamu a laguna nantu à una barca catturata. À a velocità chì avemu avutu, ancu à l'isula più vicina u viaghju si trasformò un pocu in un viaghju di notte. In ogni casu, in a luce di u sole, eramu avà una preda faciule si l'aviò nemicu apparsu prima di abbandunà a laguna. Allora vulia pruvà à navigà sottu à a tappa di a costa è ammuccià senza nutà, è poi attraversà u mare apertu in un locu induve ùn eramu micca aspittatu.
  
  
  Induve avemu navigatu, i sandbars eranu pocu profondi, ma almenu ùn aghju micca vistu nisuna prutezzione di inundazioni sottu u livellu di u mari. E s'è no fussemu scuperti ? . Allora averemu pocu speranza.
  
  
  Aghju caminatu longu a curva di a laguna. A riva era invasa di jungla finu à l'acqua. U scisto andò sottu à l'acqua in un canyon sottumarinu. Sò statu u più vicinu à a costa. Spergu chì u tiratore contr'à u folla scuru ùn saria micca visibile in a distanza. Ma questu hè diventatu una speranza vana.
  
  
  Eramu guasi quandu avemu intesu l'aviò avvicinassi. Volava lentu è bassu, ùn pareva micca avvistà di noi finu à chì era direttamente sopra à noi, è volava per vultà rapidamente. L'aviò ùn avia micca purtatu una carica di bombe, ma d'una certa manera saria statu armatu, altrimenti ùn s'era micca sbulicatu di vultà.
  
  
  U picculu cavallu di travagliu chì avemu arrubbatu avia una bona maneuverability è aghju vultatu prestu. Noah spinse Fleming in a cabina daretu à mè è spinse Tara in ella, stendu nantu à u ponte.
  
  
  Un rapidu chjappu di palle hà lasciatu una pista versu noi attraversu l'acqua. Aghju cambiatu u cursu è i balli mancavanu u mira. Quandu l'aviò hè ghjuntu per a seconda volta, aghju intesu u rughjone di a nostra mitragliatrice. Un sguardu prestu à a poppa m’hà dimustratu chì Mitzi era sempre una bona zitella. L'arma era in e so mani, è hà ancu colpitu u mira. U cisterna di gasu in una di l'ale hà splutatu è l'aviò s'hè lampatu in u mare. Mitzi calò a mitragliatrice è m'hà datu u segnu di a vittoria.
  
  
  Ùn aghju ancu osatu di rallegra. L'aviò senza dubbitu avia cuntattu radio cù a basa. Avà chì hè andatu, l'altri piloti parenu avè fattu un bilanciu. Ma puderia piglià un pocu di tempu, è ùn l'avemu da aspittà.
  
  
  À a bocca di a laguna, a prufundità era cusì bassa chì i banchi di sabbia eranu chjaramente visibili à l'occhiu nudu. Ma u rimorchiatore avia un tiratu pocu, è avemu passatu senza difficultà. Aghju spentu u capu in u mare apertu. È l'aghju vistu subitu: duie prua affilata di battelli di patrulla d'alta velocità chì taglianu l'acqua. I levrieri slanciati si precipitonu versu noi à tutta velocità appena ci anu vistu. È subitu ci anu vistu. U nostru Dodge di quattru cilindri ùn pudia resiste à i mutori putenti in e so sala di motori.
  
  
  Tuttu ciò chì pudemu fà era cumprà tempu. Forse vultemu à a difesa dubbiosa di a furtezza ? Mi dumandu s'ellu pudemu trattà. Aghju manuvratu u rimorchiatore è dumandò. "Qualchissia quì sà cumu guidà una barca?"
  
  
  E ragazze puderanu fà questu. Di sicuru, solu navigavanu nantu à i yacht, ma u travagliu di un rimorchiatore ùn era micca assai diversu.
  
  
  "Sustituitu mi. Riturnemu à a furtezza. Avete da aspittà finu à u bughju prima di pruvà di novu.
  
  
  Tara passò davanti à Fleming è pigliò u timone. Ella disse in un tonu tensu. "Sò troppu veloci, Nick. Ùn li lasciaremu micca.
  
  
  'A mo emboscata funzionerà. Fiducia à ziu Nick.
  
  
  Ùn aghju micca u tempu di spiegà. Aghju curritu à u quarterdeck, aghju pigliatu a mitragliatrice è a munizione è saltatu in mare. I waded à a riva è immersi in a jungla. U rimorchiatore marchò goffamente in linea dritta versu u forte. I battelli di pattuglia si vultònu è puntò e so mitragliatrici. Immediatamente daretu à u rimorchiatore, funtani surtenu da l'acqua.
  
  
  Ma avianu troppu fretta. Cuntinueghjanu à natà fiancu à fiancu. Cusì ùn puderanu mai passà per u passaghju strettu.
  
  
  Questu ùn funziona ancu. U primu s'hè lampatu nantu à un bancu di sabbia. U battellu veloce s'arrizzò, lampendu quasi tuttu l'equipaggiu in mare. Da a cuperta in a jungla aghju sparatu à l'omi chì sò sempre nantu à a nave.
  
  
  A listessa sorte hà patitu ancu a seconda barca di patrulla. Ma era fora di a portata di a mo mitragliatrice. Sfurtunatamente ùn hà micca travagliatu è aghju cambiatu a mo pusizione. Ùn mi pudianu vede è ùn sapianu micca esattamente induve eru, ma duie mitragliatrici sparavanu in lunghe raffiche versu l'arburi chì eranu trà elli. Aghju aspittatu daretu à un legnu grossu finu à ch'elli si sò stanchi o mancanu di munizioni. In ogni casu, ùn hà micca pigliatu assai per ghjunghje. Avianu un prublema più grande ch'è una mitragliatrice nantu à a riva chì ùn li pudia ancu chjappà. U rughjoni di u so mutore si sviluppò in un stridulu agudu mentre pruvavanu di alluntanassi da a sabbia. A poppa tremò largamente. Tutti, eccettu u timoniere, saltavanu in mare per evità di curriri in l'arcu affilatu. U battellu si moveva centimetru à centimetru, ma si moveva. È dopu à mezu minuti di travagliu hè ghjuntu. L'equipaggiu saltò à bordu è vultò versu Port of Spain. Aghju andatu finu à l'acqua è fighjulava à traversu l'acqua da a laguna à a roccia. U nostru rimorchiatore hè ghjuntu sanu è tutti stavanu ghjustu à cullà e scale. Pensu chì avia preparatu una sorpresa piacevule per elli. Sì una pattuglia hà pigliatu una barca da un sandbar cusì facilmente, pudemu piglià ancu un'altra. Pudemu rapidamente navigà luntanu da Grande LaClair nantu à questu. Qualchidunu di noi puderia purtà l'uniforme di l'equipaggiu. S'ellu ci avia vistu qualcunu nant'à a costa, ci sariamu sbagliati per l'omi di Ghjerumi. È rinfriscà a barca ùn deve micca causatu prublemi. Aviu pensatu à vultà in a fortezza, piglià a mo ghjente è mandà un rimorchiatore quì. S'ellu avia abbastanza forza per rimorcà a barca, puderia facilmente tirà a barca di patrulla.
  
  
  Di colpu mi sentu assai bè. Finu à sente e voci. È u scricchiolu di stivali chì cullà in a muntagna daretu à mè. Ci era almenu quattru persone. Si parlavanu ogni tantu. Da induve diavolo sò venuti subitu ? Forse a fucilazione li ha attirati quì. Era ora per mè di truvà un locu più sicuru.
  
  
  Pensu una stonda à a barca ch'e aghju vistu nantu à u ponte di poppa di a barca di patrulla. Ma questu ùn pareva micca a megliu suluzione per esce in acqua aperta. S'elli m'avianu vistu, saria mortu. Puderaghju pruvà à natà à a furtizza sottu a cuperta di u fogliu sopra.
  
  
  Ma cù tuttu stu sangue in l'acqua, puderia esse sicuru di cumpagnia. Barracuda o squali. U megliu ch'e pudia fà era di pruvà à andà daretu à i suldati in a zona ch'elli avianu digià cercatu.
  
  
  Aghju andatu à a terra è aghju appiccicatu cù cura a mo testa sopra i arbusti. A terza barca di patrulla era ancorata in mare, u so battellu stendu nantu à una striscia di sabbia à u pede di a muntagna. Sta barca puderia purtari una manata di persone. Ùn ci n’eranu assai, altrimenti avissi avutu à sente più voce.
  
  
  Avà chì? Ùn vulia micca aspittà chì i suldati appariscenu in u mo campu di visione. Sò un cacciatore per natura. Ùn mi piace micca aspittà chì e difficultà venenu à mè. Li cercu. A persona in attaccu hà sempre un vantaghju. Inoltre, aghju avutu un argumentu supplementu. Qualchissia chì scuntrà quì pò esse solu un nemicu. È ogni sonu chì anu intesu puderia esse u sonu di unu di elli. Avianu da aspittà per u focu finu à ch'elli eranu sicuri ch'elli ùn tumberanu nimu di i so omi, è puderia attaccà appena aghju vistu o intesu qualcosa.
  
  
  Tenendu a mitragliatrice per ùn catturà micca nantu à grande foglie è vignaghjoli, aghju cuminciatu à avanzà lentamente in a terra. Trenta metri dopu aghju vistu qualcosa marrone chì si moveva. L'omu s'inchinava per arrampicà sottu à a vigna, a so attenzione fucalizza nantu à qualcosa davanti, a so spalle à mè. In un muvimentu rapidu, di colpu sparì in u fogliame è l'aghju persu di vista.
  
  
  Aghju seguitatu. Se pudessi tumballu, lasciaria un buccu in a so linea. È quellu burato serà abbastanza grande per lascià passà Nick Carter.
  
  
  S'ellu avia sparatu, averia attiratu l'altri versu mè, ma puderia vultà in ogni mumentu, mi vede è mi dà un colpu pienu. Ùn era micca in a gamma di stiletto.
  
  
  Pigliò a mitragliatrice in a manu manca, scuzzulà u mo stiletto in a manu diritta è cuminciò à arrampicà nantu à ellu. Eru trè metri daretu à ellu. Allora si vultò. Mi guardò sorpresa è alzò a so mitragliatrice. Aghju lanciatu u cuteddu. U chjappà in a gola prima ch'ellu pudia appughjà u grillu. Il s'écroula sans trop de bruit. Aghju avvicinatu à ellu per un stiletto.
  
  
  Allora u mo capu sploda.
  
  
  Quandu sò ghjuntu, c'eranu vinti bandi di beat chì sunavanu in a mo testa, ognuna sughjendu una canzone diversa. Aghju guardatu à e cime di l'arburi è aghju vistu trè brutti facci felici sopra l'uniforme di l'armata. E mo mani sò state ligate sottu à mè. Unu di i trè era un sergente, l'altri dui eranu privati. U sargentu infilò u mo stilettu in u so cinturione, i suldati portavanu a mo mitragliatrice è u mo Luger. U sargentu m’hà vistu apre l’ochji, s’avvicinò è mi chjappà trà e coste cù u so stivale.
  
  
  "Per Belmont," mormorò è mi scacciò di novu. Allora aghju operatu a gola di Belmont. A mo gola serà dopu. Cù e mo mani daretu à a mo spalle, ùn pudia fà nunda contru à sta forza maiò. Si strofinava e mani, cuntentu di i so spoils. "Alzate, sgiò Thousand Dollars", disse. "È uttene ancu una prumuzione".
  
  
  Ùn aghju micca mossu. Allora eru più preziosu per elli vivu chè mortu. S'elli eranu tantu ansiosi di turnà mi in sanu è sicuru, mi paria raghjone ch'elli anu da fà ancu tuttu u travagliu. U sargentu chjappò dita. I suldati mi tiravanu in piedi. Unu di elli pressò u Luger à a mo omoplata è hà cuminciatu à spinghje. Ci era dui pussibulità. O aghju continuatu, altrimenti mi avissi ruttu l'omoplata. Aghju passatu.
  
  
  M'anu spintu da induve a barca era nantu à a riva. U sargentu abbaia à u restu di i so omi per piantà di circà. M'anu pigliatu.
  
  
  Dui voci rispundenu, è dopu à un pocu tempu i suldati accumpagnati apparsu da a jungla. Eranu tutti assai cuntenti di elli stessi.
  
  
  U Sergente hà urdinatu à i novi arrivati di purtà u cullegu mortu, è eramu in strada. Purtendu u cadaveru davanti à mè, altri dui accantu à mè è un sergente in daretu. Ùn m'importa micca assai di u mo avvene. Probabilmente aghju avutu un scontru cù un sotano umitu è un interrogatore sadisticu, è dopu un scontru cù un caprettu.
  
  
  Ancu s'è Hawk scopre u mo destinu, ùn puderà micca fà nunda. In u so postu, hà trovu difficiuli di ammette chì un agentu americanu era implicatu in l'affari interni di Grand LaClair.
  
  
  Quandu eramu à mità di strada di a spiaggia, un colpu sonò da a jungla. Un urlo daretu à noi hà fattu vultà à tutti. U sergente si firmò. Era per cascà. U fronte di a so giacca di l'uniforme hè diventatu rossu. I suldati si precipitonu versu ellu cum'è s'elli vulianu chjappà. Avèndulu scappatu, puntò i so fucili versu u boscu densu chì ci circonda. Un altru colpu di fucile. U suldatu à a mo manca, espunendu u spinu di a mo testa, hà ricivutu un colpu in u so capu, è cascò in terra. Quellu à a mo diritta s’innamorò, s’inclinò è corse.
  
  
  Aghju calciatu l'omu chì era chjinatu. Si stese immobile. L'altri dui suldati alzanu a manu alta. Mitzeee iscì da u sottobosco, puntendu a so pistola versu elli. Ne hà sparatu unu prima chì mi avvicinassi abbastanza per afferrà u so polso. U suldatu restante alzò e mani ancu più altu.
  
  
  Ella mi guardò in furia. "Ùn diventerete micca sentimentali, nò, Carter? Ùn avemu micca tempu per i prigiuneri ". Elle lâcha le poignet et tourna la petite arme vers le soldat, qui était devenu pâle.
  
  
  "Arrestate", aghju dettu. "Vogliu piglià li vivi. Tenelu a punta di una pistola è vede s'ellu pudete scioglie i mo polsi cù una sola manu.
  
  
  Mi vultò è ella cuminciò à scioglie a corda intornu à i polsi. Massaggiendu i spasmi da i mo dite, aghju avvicinatu à i suldati cù a corda è aghju fattu un gestu chì ùn aghju micca da strangulallu cun ella. Anu capitu ciò chì vulia dì.
  
  
  U suldatu ch'e aghju abbattutu hà saltatu à i so pedi cum'è s'ellu si portava una tonna di piombo nantu à e so spalle, è dui di i suldati mi seguitanu à a riva, Mitzeee daretu à u coperchiu. A nave magre hè sempre appiccicata nantu à u bancu di sabbia. Entramu in l'acqua è aghju purtatu dui suldati à l'arcu. Li dicu cumu spinghje a barca, pigliò Mitzi à a poppa è l'aiutò à cullà nantu à u ponte.
  
  
  Andò versu a cabina è hà avviatu u mutore. Aghju intesu u mutore chì parteva è marchjò versu l'arcu. Si sentì un mormorio rauco. Allora si firmò. Un altru sibilu, è dopu nunda di tuttu. U mo diagnosticu era: un malfunzionamentu. È puderia ringrazià mè stessu per quessa.
  
  
  "Smettila", aghju gridatu à Mitzi.
  
  
  Aghju saltatu à bordu per assicurà chì era ghjustu è seguitu i buchi lasciati da i mo colpi. Aviu ragiò. Aghju colpu à a linea di carburante mentre tirava nantu à u cumandimu. È per aggravà e cose, u tank era viotu à u fondu. Nisuna goccia di benzina.
  
  
  Mi sentu impotente. Nisun carburante, senza energia. Nisuna putenza, nè barca di patrulla, nè manera di lascià l'isula. Assolutamente micca.
  
  
  Mitzi gridò da u cockpit. "Nick, suldati. Si scappanu ! '
  
  
  Tiru in l'aria è si firmavanu. Cù spalle arruffate. Probabilmente avà aspettavanu una bala in u spinu. Aghju saltatu à bordu è andatu versu elli. Ùn ci era nunda di mantene più, ma vulia avè munizioni cun mè. Li feci segni di sbarcà è chjamava Mitzeee.
  
  
  Quandu ci hà pigliatu cun noi, l'aghju lasciatu tene unu à punta di pistola è liberatu l'altru da i so scarpi è pantaloni. Aghju ligatu i mo gammi di i pantaloni inseme, mi pieni i pantaloni cù cartucce, aghju strettu a cintura cù una cintura, è aghju ghjittatu i mo gammi nantu à u collu.
  
  
  "Avà lascialli andà", aghju urdinatu à a zitella. "Ùn avemu più bisognu di elli, è ùn ci ponu più dannu. Dui più o menu ùn facenu micca assai differenza ".
  
  
  Li feci segnu di lascià. Ùn avianu micca bisognu di sustegnu. Quandu si n'andò, Mitzy è eiu andemu versu a fortezza u più prestu pussibule. Noè frittava u pesciu è u celu m’hà fattu capisce quantu tempu ùn avia micca manghjatu. È i mo ossi m'hà dettu ch'e avia bisognu di dorme. Ancu s'è aghju avutu u travagliu per fà prima di u bughju, avissi da esse qualchì tempu prima chì a bughjura sguassate è pensu chì era ora di piglià una pausa cù un pocu di rum, pisci caldi è frutti.
  
  
  Aghju trovu una stanza viota, cascò nantu à u pianu di petra è rilassatu. Mitzy farà un rapportu. Ùn aghju micca idea di quantu era alta nantu à a lista di Hawke, ma s'ellu ci era mai ghjuntu in vita da una svolta folle di u destinu, andaraghju dopu à ella. Ella meritava una medaglia speciale.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  Hè ora di distrughje e scale. Avà chì a scappata per mare ùn era più pussibule, ùn ci pudia più serve.
  
  
  Distrughjendu un tali tesoru archeologicu era un passu chì ùn vulia micca fà, ma era troppu periculosu per accede à a fortezza. Pudemu sente e vitture chì s'avvicinavanu longu à a strada di a costa è u chjassu, ma Jerome puderia avè l'idea di mandà barche à remi di notte è di mandà i so omi su per e scale senza chì avemu nutatu. È eramu troppu pochi per monitorà tutti i fronti. L'ochji di Noè si scurivanu mentre li dicu ciò chì deve fà.
  
  
  Aghju apertu l'ultima scatula di dinamita, aghju pigliatu dui bastoni è fighjulà u vechju patriarca. "Mi fa male ancu, Noè. Se andemu da quì vivi, prumessu chì AX custruirà una nova scala ".
  
  
  Aghju alzatu a mitragliatrice à u terzu passu da u fondu, hà sparatu uni pochi di buchi in u shale duru, pusatu bastoni di dinamite in a parte più dolce, micca oxidata, è accende u fusible. Aghju scappatu di novu è era digià in i mura quandu l'esplosione hè accaduta. Una avalanche di roccia naturali s'hè lampatu nantu à l'acqua, è quandu u sonu s'hè mortu, u scogliu turnò in una pendenza ripida è inaccessibile.
  
  
  Allora avà ùn ci era più chè duie strade d'accessu, chì avianu da esse guardatu di notte. U duttore Fleming paria bè, è ùn aghju micca dubbitu chì puderemu traspurtallu in un'altra isula cù Noè. U restu di u gruppu hà sappiutu unisce à l'omi di Noè in a jungla. Andaraghju in cità, truvaraghju Jerome è finiraghju cù ellu. Se l'armata era stata decapitata, e cose si sò prubabilmente calmate è Fleming puderia esse ritruvatu cum'è presidente.
  
  
  Aghju prisintatu u pianu à Noè è ùn hà micca ughjettu. Avemu accunsentutu ch'ellu guardà a strada custiera quella notte è aghju fighjulà a pista. L'aghju furmatu, l'aghju dimustratu cumu splode e mine è li dissi tuttu nantu à u timing. Allora sò sparitu in un altru direzzione. Mentre avemu avutu a dinamita, nimu ùn ci pudia attaccà di notte.
  
  
  Tara vulia aiutà. "U mo babbu m'hà mandatu per aiutà vi. Avete scurdatu di questu? È avete bisognu di riposu. Pensate chì ùn possu micca scaccià e cose cum'è Mitzeee quandu aghju bisognu?
  
  
  Ci sò partiti di illuminazione, sì. Ma cumu averà affruntà a so ansietà ? Ma almenu a so cumpagnia renderebbe e mo ore più piacevuli. Inoltre, ùn m'aspittava micca un attaccu di notte. E truppe di u Culonellu avianu patitu perdite significativu, è aghju suspettatu chì dopu à a perdita di a so barca di patrulla, Jerome averia bisognu di un pocu di tempu per lecà e so ferite.
  
  
  Aghju dettu à a zitella chì avissi da esse di turnu per e prime ore, ma ùn vulia micca à sente. Ella pensava chì avia bisognu di rilassà. Senza dì nunda di speciale. Allora mi allungai è lasciai chì u sonnu mi vince.
  
  
  Era dighjà u ghjornu di ghjornu quandu u sole in i mo ochji m'hà svegliatu. Mi sentu di novu umanu, fora di u colpu in capu induve u suldatu m'hà colpitu. Tara s'assittò di spalle à u troncu d'arburu, sveglia ma dorme. Ella avia i cerchi scuri sottu à l'ochji. Aghju vultatu à ella.
  
  
  A so voce sonava sorda. "Nick, sò malatu, mi fa male u stomacu. Hè peghju in l'ultime ore ".
  
  
  Eramu sottu un arcu altu d'arbureti è strisce di u sole giallu filtratu da e foglie. A pelle di Tara era gialla verdastra è brillava cù minuscule perle di sudore. C'era una nebbia grisa davanti à i so ochji. L'aghju pigliatu in braccia è corse à a muntagna finu à a porta. Sò andatu è chjamatu Noè. Aviu paura ch'ellu sia sempre in guardia. Dopu tuttu, era l'unicu omu di medicina, ùn importa ciò chì hà pigliatu.
  
  
  Hè intrutu in a furtezza uni pochi sicondi dopu à mè. Aghju pusatu Tara cù cura nantu à u pianu è Noah hà subitu à u travagliu. Sintia i glànduli in u so collu, pigliò u so polsu, apre a bocca è esaminò i so palme. Prima ch'ellu li cadessi, aghju vistu vesciche nantu à i so ditte.
  
  
  Mai prima u vechju avia statu in tanta fretta. Volava in una di e stanze. Corsu dopu à ellu, ma prima di ghjunghje à a porta, esce di novu cù una stufa di vimini è zucche. Abbandunò u tappettu, u calciò è mi fece segnu di mette a zitella nantu à ellu. Aghju realizatu chì avia bisognu di luce è ùn avia micca tempu per accende torche in una di e stanze scure.
  
  
  Aghju pusatu Tara nantu à u tappettu è sguassate u so vestitu. Di colpu Mitzi era in u cortile, interessata prima, ma poi preoccupata quand’ella vide e labbra senza sangue di a zitella.
  
  
  Noè teneva a mità di zucca in una di e so grandi mani. Scuzzulò u cuntenutu, chì s'assumigliava à una mistura d'acqua è di sapone verde.
  
  
  " Torna ". E so parolle eranu duri. Quandu avemu ubbiditu, hà alzatu a testa di Tara, hà apertu a so bocca è hà versatu u liquidu in a so gola. "Manchin", disse misuratu. "Un arbre assai velenoso. Un muzzicu da u so fruttu pò causà morte brusca è dolorosa. Ancu toccu u troncu pò esse assai periculosu. Basta à fighjà u poviru zitellu ". Di colpu Tara s'allungava. Noè l'hà pigliatu di novu è hà versatu un pocu di u liquidu in a so gola. Mentre ch'ella giaceva senza fiatu, mi ricurdò di ciò chì sapia digià di a manchinella. Era abbastanza seriu, cum'è Noè appena citatu.
  
  
  U vechju avia bisognu d'aiutu. Ellu disse: "Versa un pocu di liquidu nantu à e so dite. Ùn strofinate !
  
  
  Aghju fattu. L'hà vultata in u circondu per pudè vedela in daretu. Era ancu coperto cù foglie. Aghju versatu u liquidu nantu à a so spalle mentre u so corpu spasmava dolorosamente.
  
  
  Aghju intesu u vechju suspirà cun sollievu. "Pensu chì l'avemu fattu ghjustu à tempu", disse. "Hà bè."
  
  
  Dopu qualchì tempu, i cunvulsioni si firmonu, è a zitella stava immobile. Avà Noè pusò a zucca cù a mistura di sapone è pigliò l'altri zucca. Cuminciò à fà una densa emulsione di polvere bianca è ciò chì pareva meli. Vultò a zitella è l'hà versatu per ella. Allora l'hà posata nantu à u so latu.
  
  
  'Avà voi.' Si alzò, mi sbottonò a cammisa è l'hà vultata. A tela era ancu velenosa. Mi asciugò e mani cun disinfettante, fece u stessu cù u so propiu, è surrisu. "Aviu avutu avvistatu. A jungla hè di solitu un amicu, qualchì volta un nemicu. Pigliate l'altra parte di a matta; a purteremu avà in l'ombra ".
  
  
  Tara hà apertu l'ochji mentre l'avemu purtata in una di e stanze scure è a pusò nantu à u lettu. Era cuscente, ma era sempre assai malata.
  
  
  Questu significava chì ùn ci saria micca esodu da a furtezza. Duvemu purtari Fleming è Tara, ma ùn era micca pussibule. Micca nantu à e muntagne ripide. Micca cù tutti i periculi chì ci minacciavanu. Avemu da aspittà. Mi pusò accantu à a bionda è di colpu capitu chì era più preoccupatu per ella chè ch’e vulia ammette. Mi piacia, è avà hè diventatu più chjaru per mè chè mai. Se Noè ùn avia micca ricunnisciutu immediatamente u velenu, seria digià morta. U vechju l'hà salvatu à l'ultimu mumentu, è per questu hà risuscitatu in a mo stima. Aghju puzzatu u colazione. Ùn aghju micca attentu finu à chì Noè hà chjamatu. Tandu mi avvicinò à l'altri chì eranu digià pranzu.
  
  
  Eru per una sorpresa. Avemu avutu invitati. Un ghjovanu à a pelle scura in un pappagallo. Hà purtatu nutizie, è à ghjudicà da l'aspettu di a faccia di Noè, ùn era micca una bona nutizia. Noah m'hà dettu in una voce chì hà risonatu cù stanchezza mentre Mitzeee è Fleming stavanu abbattuti vicinu. A tribù ùn era micca oziosa quella notte. Mandanu i so scouts.
  
  
  I suldati di Carib Jerome ùn anu micca pusatu ancu. Puderanu un cordone da a riva longu à a laguna à a spiaggia, induve a terza barca di patrulla era amarrata. Eramu circundati. Cù dui pazienti, ùn aghju mancu bisognu di pensà à passà u cordone. Aghju dumandatu à u tippu s'ellu puderia caccià mi fora è a risposta hè stata corta: nò. Hè ghjuntu quì prima chì l'encirculamentu era cumpletu. Avà ùn pudia ancu vultà.
  
  
  Questu significa chì Tara ùn hà micca nutatu u muvimentu di e truppe. Se fossi statu svegliu, puderia avè intesu qualcosa. O forse eranu troppu luntanu dopu tuttu. Fighjularaghju i figuri silenziu in giru à mè, aghju capitu quantu eramu debuli, è di colpu ùn aghju più fame.
  
  
  Aghju manghjatu. Almenu m'hà tenutu occupatu. Dopu à pranzu, ci pusemu in silenziu. Avemu aspittatu.
  
  
  Aghju intesu u sonu prima, una frazione di siconda prima chì Noè si vultò in faccia. Era u drone scuru è pigro di i piani. U vechju s'arrizzò pianu pianu è disse, cum'è s'ellu ci invitava à u tè : « Suggerimu di rifuggiassi in e catacombe. Signor Carter, purteresti Miss Sawyer cun voi ?
  
  
  Cum'è Mitzi m'hà dettu una volta, u vechju era pienu di sorprese. Allora avia un sotano sottu à a furtizza. Mi dumandu quantu prufonda, è s'ellu puderia sustene e bombe, è s'ellu ùn eramu micca intarrati vivi. Mitzi hè diventata pallida, è sapia ch'ella pensava a listessa cosa avà. Ma di novu ùn avemu avutu scelta.
  
  
  Sò andatu dopu à Tara. Eru alleviatu di nutà chì ella puderia digià mette i so braccia intornu à u mo collu. Mentre l'aghju purtatu fora, Noè hà apertu una spessa porta di ardesia chì ùn avia mai vistu prima.
  
  
  Mitzi è u tippu eranu digià fora di vista. Fleming camminava solu per u pirtusu cù crutches. Aghju seguitatu. Noè hà chjusu a porta spessa daretu à ellu, lascenduci in a bughjura.
  
  
  Una siconda dopu accende una scintilla cù un pezzu di selce è accende a candela. Avemu avutu luce. Noè hà datu a cannila à u tippu, pigliò Fleming in i so braccia è marchjò versu l'intrata scura di u tunelu, falendu uni pochi di scalini, una piccula fiamma sopra a testa di u tippu chì ci fece segnu.
  
  
  U tunnel era abbastanza largu per lascià passà, ma l'altezza lasciava assai à desiderate. Un omu altu avissi da china. Aviu avutu a piegà i ghjinochje è Mitzy abbassò a testa per evità di chjappà.
  
  
  Era una longa caminata. In ogni casu, ci era abbastanza rocci sopra à noi per sustene un colpu forte. Quandu avemu ghjuntu à u fondu, ci truvemu, dopu à una virata brusca, in una stanza piuttostu grande.
  
  
  Ci pusemu nantu à u pianu è Noè spensò a candela. "Per salvà l'aria", disse. Passavanu parechji minuti. L'aviò puderianu esse sopra à noi per un bellu pezzu, ma ùn ci era micca splusione chì averia rumpitu u silenziu. Ùn un sonu. Ùn mi piacia micca. Chì aspittavanu ?
  
  
  Allora aghju pensatu à qualcosa d'altru. In a nostra fretta di scappà di e bombe, avemu scurdatu cumplettamente chì pudemu avè bisognu di una surtita supplementaria. Dopu tuttu, era interamente pussibule chì un raid aereu bluccà a porta di e catacombe. C'era solu una cosa chì ci garantiva sempre una via d'uscita : a dinamita. È l'avemu lasciatu in cima.
  
  
  Mitzi hà purtatu a mitragliatrice, è mi sentu in u bughju. Aghju andatu in e scale, vultatu in cima, è spingu a pesante porta di ardesia à circa trè centimetri. A luce luminosa di u ghjornu mi ceccò, ma aghju pigliatu qualchì muvimentu. Aghju stà induve eru finu à chì i mo ochji s'adattanu à a luce. Quattru omi in uniforme russu apparsu. Di sicuru. U Colonel vulia chì Fleming sia pigliatu vivu, micca uccisu da una bomba. Allora puderia esse sicuru ch'ellu ùn saria micca espulsu per sempre.
  
  
  Avianu mitragliatrici. Escendu da i parachute, si separanu. Dui andavanu inseme in una direzzione, dui andavanu in l'altru. Camminavanu per e camere è eranu ovviamente sorpresi di truvà nimu. À pocu à pocu, cuminciaru à travaglià più veloce. Nisunu di elli hà guardatu in a mo direzzione. Aghju spintu a porta un pocu più largu è mi pressu à u muru, chì era in l'ombra. Aghju fattu un sbagliu stupidu. S'ellu avia aspittatu in cima, puderia avè sparatu facilmente. Avà duvia aspittà quì è pruvà à fà u megliu.
  
  
  Ci pigliò à unu di elli un bellu pezzu per chjappà u so capu à traversu a porta ch’e mi stava daretu. Tutte isse stanze viote l'anu fattu casuale, a so pistola puntata in fondu. Aghju fattu uni pochi di passi in daretu. Quand'ellu era dentru, aghju culpitu u so tempiu cù u culmu di a mitragliatrice. Hè cascatu è ùn si movia. Aghju vultatu à a porta.
  
  
  U numeru dui abbandunò a stanza cù u so spalle à mè. Era abbastanza vicinu per un stiletto. Ùn mi manca quasi mai, ma si vultò. L'acciaio affilatu u rasolu passava da ellu, sbattulendu in u muru è sbattulendu in terra davanti à i so pedi. Si guardò attornu stunatu è si vultò versu mè. Eru digià sparitu daretu à a porta. Gridava qualcosa à l'altri in russu bruscu. A risposta ghjunse subitu. Anu pensatu à entre cù u focu. Questu hè adattatu per mè. Aghju falatu i scalini in e catacombe. Cum'è l'aspittava, ùn anu micca sparatu bassu, ma drittu in avanti, currindu unu dopu à l'altru. L'aghju tagliatu in a mità cù una splutazioni di focu prima chì a so propria volata sia sguassata, perchè u sonu di a mo propria arma allarme u quartu Marine.
  
  
  Ùn aghju micca intesu à Mitzy chì cullà e scale daretu à mè per via di u rumore. Avà a so voce ghjunse da daretu à mè. "Chì succede?"
  
  
  "Avemu visitatori. Quattru. Aghju digià trè stendu quì, unu hè in qualchì locu fora.
  
  
  Aghju cullatu à a porta, ma ùn aghju micca vistu a quarta persona. Aghju gridatu forte, ma ellu ferma in u refuggiu. Ci era un silenziu mortu in u cortile. Troppu tranquillu. Ùn aghju micca idea d'induve era, è prubabilmente mi spararebbe s'ellu mi sguassava a testa troppu luntanu da a porta, aghju risicatu di perdelu prestu. Ùn aghju micca cridutu ch'ellu si permetterà di esse attiratu quì di novu. Forse era u più intelligente trà elli.
  
  
  Aghju lanciatu una mitragliatrice russa à Mitzi. "Guardate i munizioni".
  
  
  'Basta.'
  
  
  "Mantene u passaghju sottu cuntrollu. Riturneraghju è dumandaraghju s'ellu ci hè un'altra via d'uscita, questa hè l'unica via d'uscita ".
  
  
  Dopu avè descrittu a situazione, Noè hà accennatu una candela. In a luce fioca di e fiamme aghju vistu Fleming appughjatu à u muru. Tara s’assit à côté de lui à quelques mètres. Paria megliu avà, ancu s'ellu paria sempre sbadata. Questa fossa scura in a prufundità di a muntagna, chì puzzava di terra è di muffa, ùn era ancu micca una casa ideale per i cunvalescenti. Ma ùn pudia cambià a so situazione finu à ch'e aghju cacciatu u quartu tippu. Noè hà dettu qualcosa à u zitellu chì hà sfondatu a linea di l'armata di Jerome. U zitellu annunziò, pigliò a candela è mi fece segnu di seguità. Una luce fioca cascò nantu à una tela dipinta appesa daretu à una spezia d'altare primitivu. Alzò u latu di a tela. Un corridor apparsu daretu à ellu.
  
  
  Spergu chì u zitellu hà sappiutu a strada, perchè stu stump di una cannila ùn brusgiò per longu. Scendimu i scalini è intrì in un tunnel cù nicchie in i mura. In certi lochi, i candele sò stati attaccati à u muru in i titulari, sò generalmente cinders di parechji centimetri. C'era un odore disgustoso, putrido. Prestu aghju vistu u mutivu. A maiò parte di e nicchie cuntenenu scheletri umani, cù cranii cavu chì si trovanu nantu à scaffali di petra daretu à elli. Duvia esse una tomba tribale.
  
  
  U mo sensu di direzzione m'hà dettu chì andavamu à l'altra parte di a furtezza. Dopu qualchì tempu aghju vistu un cercolu di luce nantu à u pianu di petra. Sopr'à ellu c'era un pirtusu tondu in u muru, appena più largu chè e mio spalle. Ùn pudia ghjunghje à ella. U zitellu hà vistu ancu. Mi pigliò a mitragliatrice, a pusò in terra accantu à a candela è m'hà aiutatu à cullà. Aghju messu e mani nantu à a cima è scavalcau per ellu.
  
  
  Aghju guardatu intornu. I stava à u muru esterno. Ùn ci era micca muvimentu in ogni locu. Aghju misu a mo manu in u burato è pigliò a mitragliatrice.
  
  
  Aghju cullatu à a riva di u tettu è aghju vistu u mo quartu maritu. Era chjinatu nantu à u so stomacu daretu à i paracadute, a so arma puntata versu a porta daretu à a quale Mitzeee stava. Quandu travaglianu indipindente, sò generalmente micca assai impressiunanti. Era ghjovanu è sveltu, ma mortale per via di l'arma mortale in e so mani di u zitellu. L'aghju chjamatu in russo: "Avete ancu guardatu quì?"
  
  
  Si vultò. Aghju tiratu u grillu. Adieu, suldatu scunnisciutu. Mitzi apparsu à a porta, vide u corpu è si avvicinò. Aghju saltatu da u tettu. In un battitu d'ochju, u quintu paracadutista volò fora da daretu à a porta pocu aperta. Pigliò u pisanti revolver in u collu di Mitzi. Se vulia tumballu, avissi da sparà Mitzeee. Una maledizione !
  
  
  Mi guardò è gridò in un bonu inglese: "Jetta l'arma".
  
  
  Hà dettu qualcosa à a zitella. Aghju cascatu a mitragliatrice.
  
  
  "Venite quì, micca troppu vicinu. Stand up contru à stu muru ".
  
  
  U so uniforme era fattu di materiale megliu cà i so culleghi. Portava un cinturione d'ufficiale, è un walkie-talkie era pendu da a so cintura. Ancu da luntanu, sentu u respiru pesante di Mitzi. L'hà abbracciata più forte è ella si tace.
  
  
  Ridia. - "Ti dò una chance. Dimmi induve hè u duttore Fleming. Se ùn fate micca, ti spararaghju prima. Allora morirete ancu voi".
  
  
  U mo stilettu era fora di portata in u patiu. A voce di Mitzi ghjunse trà i so denti. - "Lasciatelu andà à l'infernu".
  
  
  Mi vultò pianu pianu per ùn tirà micca u grillu. Cuminciò à minaccia. - "Ti dicu di ùn muviri".
  
  
  Aghju fintu d'avè paura. - 'Ùn sparate. vi dicu. Si piatta. Andaraghju dopu à ellu.
  
  
  Mitzi mi maledicò. Puderia ancu agisce. Chì zitella assassina. S'ellu mi lascia passà a porta, possu caccià un'arma da unu di i Russi. Ma u truccu ùn hà micca travagliatu. U Russu sapia ancu induve eranu i so cumpagni. Aghju vistu cumu pensa.
  
  
  Puderia aduprà Mitzi è mè cum'è scudi è falà in e catacombe cun noi. Cù noi cum'è ostaggi, pò urdinà à Fleming di rende. Ma chì si Fleming ùn importa micca a nostra vita ? E s'ellu ci spara per chjappà u nemicu ? C'était une occasion qu'il ne pouvait pas risquer. Allora hà pigliatu una strada diversa. Probabilmente hà sappiutu quantu Mitzi era impurtante per mè da a vitezza cù quale aghju cascatu u fucile appena l'hà pigliatu.
  
  
  
  'Iè. Fa la. Seguitelu. Ma sè pruvate qualcosa, quellu pezzu di puttana morirà ".
  
  
  Aviu avutu à agisce. Era un capu più altu ch'è a zitella, è sapia chì puderia manighjà u Luger abbastanza bè da sparà in u capu mentre mi fighjulava per a porta ch'e era intrutu.
  
  
  "Cammina lentamente", hà urdinatu. "Mantene e mani in l'aria. Ùn piegate micca. ti vegu.
  
  
  Andemu à e catacombe. Appena prima ch'e aghju arrivatu à e scale, m'hà firmatu. Probabilmente cusì chì i vostri ochji si abituanu à a luce. Allora ùn era micca cusì stupidu.
  
  
  Mi era permessu di cuntinuà. Ùn mi seguitava più. Quandu sò falatu, mi sentu a manu di qualcunu nantu à u mo bracciu. "Aghju vistu è intesu. Venite cun mè. - Mi bisbigliò Noè à l'arechja.
  
  
  Ellu cuntinuò à tene mi è mi spinse avanti. I sussurrai à ellu ciò ch'e aghju fattu è e so dite mi strinsenu u polsu.
  
  
  "Questu ùn funzionerà mai. Ùn pudete micca vede daretu à voi. U risicu di vede una ombra è tirà u grillu hè troppu grande. Pruvaremu in modu diversu. A parolla "ombra" hà datu à Noè una idea. Almenu hè ciò chì m'hà dettu dopu. Il s'allumait une bougie, qui illumina peu à peu une boîte remplie de petites poupées de bois. Noè ne pigliò unu, ci infilò una longa agulla, ch’ellu pigliò dinò da a scatula, poi alzò a pupa davanti à ellu.
  
  
  E so labbra cuminciaru à muvimenti in preghiera silenziosa. Oh, u mo Diu, Mitzeee stava fora cù una pistola puntata à u collu è Noè ùn sapia chì fà altru ch'è chjamà un diu di u tronu.
  
  
  Fleming è Tara fighjulavanu ancu u vechju cù l'ochji sgranati. Noah s'avviò versu e scale, murmurò sempre in sè stessu. Aghju seguitatu.
  
  
  Aviu avutu à vede questu. Inoltre, avissi avutu liberatu Mitzeee se l'astuzia avia fallutu.
  
  
  Mitzeee è u suldatu stavanu in a bughjura fora di a porta, tutti dui in l'ombra. Noè è eiu ci fermamu nantu à e scale abbastanza luntanu da ammuccià da elli. U Russu hà guardatu nervosamente da a scala à a porta aperta. Mitzi était tendu et prêt à se précipiter vers l'un d'eux si nécessaire. I ringhia in silenziu à mè stessu. Impussibule ! Ùn sarete mai capaci di ottene questu cun qualchì truccu pazzo.
  
  
  U vechju ghjittò a pupa. Cù un clicu forte, cascò nantu à u pianu di petra direttamente in u fasciu di u sole. U capu di u Russu si move di colpu versu a terra. M'aspittava u colpu chì finisce a vita di Mitzeee. Nunda. Aghju maleditu Noè. "Nisun truccu", disse u Russu. Questa bambola, cù una agulla appiccicata in u so spinu, era u più grande super truccu chì aghju mai vistu.
  
  
  Ci era un muvimentu salvaticu subitu in l'ombra. L'omu si strinse cù e duie mani. I so dite si sparghjenu cum'è s'ellu era statu scuncutu da una scossa elettrica. A pistola cascò in terra cun un crash. Sbalzò, stringhjendu u so pettu cù e duie mani, spinghjendu nantu à u so propiu assi, è dopu cascò in terra cum'è una massa senza vita.
  
  
  Mitzy avia a so pistola in e so mani prima ch'e aghju ancu ghjuntu à elli. Ella lasciò l'arma appesa limply mentre ella guardò sbadata da u suldatu à a pupa. Aghju vultatu l'omu in modu ch'ellu era chjinatu nantu à u so spinu. Hè mortu. A so faccia era distorta da una grimace di dulore. I so ochji sbulicati. L'imaghjini classica di un attaccu di cori massivu.
  
  
  Questu era un omu uccisu da a paura. A sapia. Perchè era l'unica opzione. Un suldatu chì hà vistu quattru di i so amichi uccisi in una vechja fortezza pirata chì era leggendaria. Un omu circundatu da i nemici. Tensa à u massimu. Da nulla, un simbulu di a morte casca à i so pedi. U so core si firmò. Impussibule ?
  
  
  Aghju guardatu à Noè. U vechju fighjulava cù i cadaveri. Trascinò cinque suldati morti cù paracadute. Si pusò i dui contr'à u bancu, gambe incruciate. Cum'è in una pusizioni rilassata. Pigliò u terzu contru à u muru, i ghjinochje piegate è e braccia incruciate. Piantò u quartu in u listessu modu. Hà pusatu l'ufficiale in a sedia di vimini induve Fleming era pusatu. Criatu l'apparizione di un gruppu d'omi chì avianu finitu u compitu è stavanu avà aspittendu.
  
  
  Perchè? Di sicuru! Cumu puderia esse cusì stupidu. Se Fleming era statu catturatu, saria statu purtatu. L'omi anu da esse purtatu cù u prigiuneru. Un elicotteru apparirà prestu. U pilotu serà solu perchè tuttu u spaziu dispunibule deve esse occupatu da i passageri. Puderaghju spegne ! Tuttu ciò chì avia bisognu era a radio di l'uffiziale.
  
  
  Sò andatu à piglià a cosa. Noè compie a natura morta è studia u celu. . Ellu surrisu. - "Avemu un elicotteru. Questu pò esse utile un ghjornu.
  
  
  M'hà guardatu cum'è s'ellu vulia sfidami à attaccà u so arte vudu. Dopu si n'andò in e catacombe. Mitzy è eiu eramu aspittendu l'helicopteru.
  
  
  Una meza ora dopu avemu intesu u sonu di pale di l'elice. Volò bassu, girò in ghjiru à a furtezza, è una voce ghjunse à a radiu. Vulia sapè s'ellu aviamu Fleming. Era faciule, ùn aghju mancu bisognu di menti. Aghju rispostu chì avemu avutu Fleming è ch'ellu era vivu. U pilotu ridia, rumpiu u cuntattu è cuminciò à sbarcà.
  
  
  Allora hè accadutu qualcosa chì ùn avemu micca previstu. I paracadute sò stati alluntanati da un colpu di ventu subitu. I cadaveri di i suldati russi sò stati cascati cum'è figure di cera.
  
  
  U sonu di u mutore si trasformò subitu in un screech piercing, è l'helicopteru s'hè precipitu in sopra. Quandu aghju surtitu da a porta cù a pistola, l'aviò era direttamente sopra à mè. Ùn aghju micca vistu u pilotu. Era impussibile di purtallu à a terra. Aghju sparatu, l'elicotteru hà cullatu. Hè sparitu daretu à u parapettu è brusgiatu in l'acqui di a laguna. U nostru trasportu manca. Puderaghju chjappà in capu.
  
  
  Daretu à mè, aghju intesu à Mitzi chjappà parechje maledizioni chì eranu novi ancu per mè.
  
  
  Avemu falatu. A cannila brusgiava, chì era riflessa in l'ochji curiosi. Aghju scuzzulatu u mo capu. 'Mala furtuna. Avemu avutu à assicurà a trappula. Noè era zittu. Paria seriu è alzava e sopracciglia per chì e rughe apparsu nantu à a so fronte alta. Pigliò un respiru prufondu.
  
  
  "Ùn ci sò quasi mai tempeste quì in l'invernu. Di solitu solu in ghjugnu, lugliu, soprattuttu agostu. Ma ùn hè micca male à pruvà. Mi lascià solu ? Mi prepararaghju per a cerimonia ". Perchè nò? Un bonu spettaculu ucciderà u tempu finu à u prossimu attaccu di Jerome.
  
  
  Aghju aiutatu à Fleming à cullà e scale daretu à e ragazze è u ghjovanu nativu. Noè ci hà chjamatu. - "Portate quelli cadaveri. Questu hè un insultu à i dii ". A rabbia brusca in a so voce m'hà surprisatu.
  
  
  Tirò u corpu di l'ufficiale fora di a sedia è lascià à Fleming à pusà nantu à ellu. Allora aghju purtatu i corpi à l'apertura in u parapettu. Aghju fattu u mo megliu per trascinà è infine riesciutu à spinghje tutti in u mare. Allora mi misi accantu à Fleming. Di colpu Noè apparsu. Paria una persona completamente diversa. Era turbantu, appiccicatu cù amuleti è catene, è e zucche appiccicate da u so cinturinu facia una musica sorda mentre caminava. I so ochji eranu spalancati, ma ùn paria di vede nunda. Paria chì ci ignorava cumplettamente è hà andatu in e scale à u tettu.
  
  
  Quì si misi à ballà è à cantà. L'uggetti nantu à quale ellu appiccicavanu facianu soni in cunfurmità cù u ritmu di i so movimenti. Allargò e so gammi longu, ghjittau u capu in daretu è alzò e mani à u celu. U ventu, più forte ch’è nanzu, li scagliava i capelli è a barba in modu salvaticu. A voce chì aghju avutu prima pensava chì puderia boom avà in realtà boom.
  
  
  Avà stava è stava à sente in silenziu. Qualcosa li hà rispostu. À u principiu, pensu chì era una timpesta chì si avvicinava da luntanu. Un frissonu mi attraversò. Allora aghju realizatu chì era un sonu diversu. Avà aghju cuminciatu à tremà ancu di più. Ùn era micca a timpesta chì hà rispostu, a risposta hè ghjunta da l'aviò. bombardieri. Apparentemente Jerome è i so aiutanti stranieri avianu rinunciatu à pruvà à catturà Fleming vivu. Avà Fleming era solu un ostaculu chì impediscenu di entre in l'isula.
  
  
  Aghju vistu l'aviò sopra u parapettu, forse à dui chilometri di distanza. Corri versu a porta chì dà accessu. in e catacombe è fece segnu à l'altri. E zitelle è u zitellu purtonu Fleming, sedia è tuttu, in u tunnel. Noè li seguitava. Aghju pigliatu una candela da l'altare in qualchì locu, l'aghju accesa è sò falatu.
  
  
  Quandu avemu intrutu in a camera sotterranea, ci hè stata una splusione sorda. Un altru seguita subitu. È unu di più. A polvera è i fumi acri sò entrati in a stanza attraversu e crepe. Ci sò stati cinque successi in una fila.
  
  
  Tara si sentia claustrofobica. Ella corse su e scale. Aghju andatu dopu à ella, l'aghju pigliatu è l'aghju strettu strettu. Allora era tranquillu. Ùn ci era più splusioni. A prima onda di aerei hè sparita. Avà pudemu aspittà l'arrivu di elicotteri è paracadutisti è ricunniscenza di i risultati di u bumbardamentu. Vuliu pagà à tempu.
  
  
  Aghju cuminciatu à cullà è scupriu chì ùn era micca u solu. Tutti sò stanchi di stu cimiteru sottu. Tara, Mitzy è u zitellu seguitanu. Fleming è Noah, chì si sustenevanu, u seguitanu.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  L'altare era cupertu di rutti è un pirtusu era fattu sopra. Forse Noè hà fallutu unu di i so dii in u so ballu di u clima. A stanza di sopra era intacta. L'uscita era chjara, solu a porta di granitu grossa era stata completamente demolita.
  
  
  U cantieru era chjapputu di crateri è i chjappi stavanu da u muru à u muru. A torre nantu à u parapettu hà ricevutu un colpu direttu. Simplemente ùn ci era più. Parechji stanze sò stati demoliti è un muru daretu à una d'elli hè statu demolitu.
  
  
  U vechju patriarca pusò a so manu nantu à a spalla di Fleming, inspeccionendu i danni. A rabbia era evidenti nantu à a so faccia. Si vultò è guardò à e cime di a muntagna, paria di pensà per un mumentu, poi disse qualcosa in u so dialettu nativu à Fleming. U presidente di Grand LaClare scacciò una risata strana è malinciante.
  
  
  U celu neru-blu flottava versu noi sopra à l'arburi. I tronchi di l'arburu s'avanzavanu in avanti è in avanti, è un ventu forte fischiava trà e foglie. Attraversu un pirtusu in u muru esternu pudia vede l'onda enormi in a laguna.
  
  
  Una figura grisgia alta apparsu à l'entrata di a laguna : una corvette. Mi dumandu ciò chì vulianu da sta nave ligera. I picculi cannoni à bordu di sta nave ùn pudianu più di l'effettu di u bumbardamentu.
  
  
  Accantu à mè, Mitzi Gardner ridacchiò. "Chì pensate chì a Marina Jerome hà da pruvà di novu?"
  
  
  "Questa nave ùn appartene micca à Jerome. Naviganu sottu a bandiera cubana, ma u nome di u capitanu pò esse più cum'è Ivan chì Juan. Sò cacciatori sottumarini, cusì portanu carichi di prufundità è mine. Forse pensanu ch'elli ponu scaccià noi scacciendu una roccia sottu à l'acqua ".
  
  
  Sì cusì, duveranu avvicinassi o aduprà subacquei è possu trattà cun elli. L'altri si sò uniti à noi, fighjendu attentamente l'avvicinamentu di a nave. Ùn avia guasi micca vitezza è si movia cù a maiò prudenza trà i bassi, drittu versu a prutezzione di l'inundazioni. Ùn aghju micca pensatu ch'elli andaranu finu à l'attaccu, ma spergu finu à l'ultimu mumentu.
  
  
  Ma questu ùn hè micca successu. Appena fora di a portata di e nostre armi, anu cacciatu l'ancora è scacciò quattru nuotatori in l'acqua. Sò scappati cù carichi di prufundità. Li detti u tempu d'avvicinassi à a mo mitragliatrice, è poi tirò una splutazioni in l'acqua, seguitendu a strada ch'elli prubabilmente anu pigliatu. A prima tappa ùn hè micca successu. Ma u prossimu li scuncò tutti.
  
  
  A funtana di l'acqua splode mentre quattru carichi splodavanu simultaneamente. Tunnellate d'acqua è pezzi di gomma nera volanu in l'aria. Questu hà causatu una onda chì hà colpitu duramente a corvette. U bastimentu hà cuminciatu à esce da a laguna, ma aghju avutu u sensu chì avia patitu danni significativi. È fighjendu u mare mossu fora di a laguna, aghju pensatu ch'ellu ùn puderia micca andà in Port of Spain. Nuvole scure si avvicinavanu rapidamente. U ventu rughjava, sparghjendu grandi capi di scuma nantu à l'acqua.
  
  
  À u principiu ùn aghju intesu nisun altru sonu. Ma di colpu aghju vistu un squadrone di elicotteri chì si avvicinava. Era impussibile per l'elicotteri di vola in un tali tempu, ma in certi paesi a vita umana ùn conta micca.
  
  
  "Pigliate", aghju gridatu u più forte pussibule sopra u ventu. "Provaranu à attaccà à noi quì è poi atterri quì cun un elicotteru. - Spiccia ti! '
  
  
  Noè è u zitellu anu purtatu Fleming in u tunnel. Tara hà seguitu, è Mitzy è eiu hà purtatu à a reta. Quandu Tara s'avvicinava à e scale, si vultò di colpu. "Damn, aghju avutu abbastanza. Mostrami cumu manighjà una tale mitragliatrice. Vogliu aiutà vi! '
  
  
  Hà avutu curagiu è per una certa ragione eru fieru di ella. Aghju datu i so brevi struzzioni, enfatizendu chì ùn deve micca focu finu à ch'ella era sicura chì l'inimicu era vicinu.
  
  
  "Resta quì, Tara", li dissi. "Mitzy, chiudi un altru burato. Andaraghju da l'altra parte. Dopu à l'atterrissimu, ùn sparate micca à l'equipaggiu finu à chì esce. Forse pudemu esce da quì dopu tuttu. Aghju aspittatu finu à chì Mitzeee sparì in unu di l'edificazioni. Allora aghju scappatu à l'altra parte di u giardinu. Aviu avutu appena piattatu sottu à u tettu quandu l'elicotteri volavanu bassu, mandendu una grandina di 50mm balli in i mura. Quandu i sbattimenti finiscinu, aghju surtitu in u patiu è tirò à u più vicinu. Volava cum'è un ucellu tipsy versu a jungla. Aghju intesu u crack di a mitragliatrice di Mitzi. Hè colpitu unu di l'helicopteri, ma ùn era micca un successu efficace. Tara hà sparatu parechji raffiche longu, ma ùn hà micca colpitu nunda.
  
  
  A causa di u rumore di i so fucili, probabilmente ùn anu mancu intesu esse sparati. Sò tornati per volà sopra à noi è copre l'atterrissimu di unu di l'helicopteri chì apparentemente avia prublemi. Cuminciò à piovi assai.
  
  
  L'elicotteru cascò in terra cum'è un acellu stancu. A porta s'aprì da l'altra parte, è una mitragliatrice sparò à i mura daretu à i quali stavanu e zitelle. Le pilote est ensuite sorti de l'hélicoptère et l'a fait le tour. E mitragliatrici di e zitelle cuminciaru à sbulicà. Hè cascatu, sanguinendu. A seconda persona in l'elicotteru tirava sempre in a nostra direzzione. Ùn pudia micca vedà da induve stava, cusì aghju scappatu da a stanza è corse versu l'elicotteru. Aghju avutu a silenziu. Tiru à traversu u vetru è vidia a testa di u tiratore trasfurmà in polpa rossa.
  
  
  Avà a pioggia hè ghjunta in raffi forti. U celu hà diventatu un culore verde bruttu. Ci era un fulmine è un colpu di tronu assordante. L'elicotteri restanti ùn pudianu più resiste à a tempesta. Pruvanu à sbarcà nantu à a spiaggia.
  
  
  Eiu stava per piglià una corda per attaccà l'elicotteru d'atterrissimu quandu u gridu di Mitzi mi fece piantà. Ella indicò a stanza induve Tara seria.
  
  
  L'aghju cunnisciuta prima di ghjunghje : Tara Sawyer era chjinata in terra. U so bellu corpu si trasformò in una massa sanguinosa, strappata da palle pisanti da un elicottero. Dopu un sguardu rapidu, aghju sparitu prestu da a stanza. Ùn mi pudia permette di stà nantu à nunda. Il me fallait attacher cet hélicoptère. Ma ùn era micca faciule per mè, era assai preoccupatu. Pauvre Tara ! Ùn duveria micca cummattiri.
  
  
  Mitzi m'hà aiutatu. Quandu avemu finitu, avemu avutu à arrampicà bassu à a terra per evità di esse sbattutu da u ventu, chì hà righjuntu a velocità di circa 150 mph. Ùn avemu micca andatu in u tunnel. Ùn vulia micca vede Tara di novu subitu.
  
  
  Vuliu pensà cun calma. È ùn vulia ancu vede à Noè. Hà dumandatu un uraganu è u ricivutu. In ferraghju ! Aghju pensatu à uni pochi di cose.
  
  
  Ci pusemu fiancu à fiancu, senza dì una parolla, tramindui pieni di i nostri pinsamenti scuri. A tempesta cuntinuò a furia per un'altra ora prima di calà. Di colpu ci fu un silenziu oppressivu. In u sudu, l'uragani giranu in u sensu orariu, in u nordu giranu in u sensu antiurariu. A vitezza aumenta da u centru à l'anellu esternu. Se Noè ùn pò micca solu pruvucà un uraganu, ma ancu cambià u so cursu, prestu prestu un colpu pienu da una altra direzzione.
  
  
  Aghju guardatu à traversu u pirtusu chì e bombe avianu fattu in u muru esternu. Aghju vistu una corvette. A nave s'hè incagliata è si cullò in su è giù. L'onde di parechji metri di altezza l'hanu colpitu cù una forza terribile. A maiò parte di l'elicotteri sò stati chjappi in l'arburi è s'hè lampatu, è u battellu di patrulla stranded hè sparitu. I yacht dannati chì flottavanu in a laguna sò stati lavati in terra è completamente distrutti.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 13
  
  
  
  
  
  
  
  
  Noah fit le tour de l'hélicoptère avec curiosité et hocha la tête. Ma quand'ellu s'avvicinò à noi, u so visu era bughju è i so ochji sbulicati.
  
  
  Aghju dettu in u tonu u più gentile pussibule: "T'aghju sottovalutatu è ammettatu chì ùn l'aghju micca capitu, ma ci hà ancu assuciatu un taxi per caccià di quì".
  
  
  Cuntinuò à vede lugubre. "Miss Sawyer hè una grande perdita per tutti noi. L'arte ch'ùn mastru micca hè l'arti di a risurrezzione. Ma pudemu almenu dà un postu trà i nostri eroi ".
  
  
  Funerale vudu per Tara? Ùn aghju micca pensatu cusì. Ùn pudia mancu imaginà chì u so babbu li apprezzà. Avia da piglià u so corpu cun mè, ma decisu di ùn parlà micca ancu.
  
  
  Noè ùn avia ancu finitu di parlà. - "U ventu tornerà prestu". Hà indicatu intornu. "U forte hè statu assai debilitatu da i bombardamenti. Quandu torna a tempesta, i mura sfondanu. Ci hè megliu à calà.
  
  
  Ùn aspittò micca a nostra risposta, ma marchjava longu u tunnel. Mitzy è l'aghju seguitu. Pensu di colpu à Tara. U pensamentu di a so morte mi fece malatu. Mi piacerebbe aduprà tutte e tecniche di a nostra urganizazione AH cunnisciuta à mè contr'à u Colonel Carib Jerome.
  
  
  Dui candele brusgiavanu davanti à l'altare. Probabilmente unu per ringrazià i dii è unu per dumandà li per u bonu per u futuru. È pudemu usà ogni aiutu. Noè era una volta di più ingaghjatu in murmurazioni, forse intesu à alliscià a strada di Tara versu l'oltretomba.
  
  
  Mi sentu indesideratu. Mi sentu inquietu è intrappulatu. Ùn aghju mancu capitu ch'e caminava finu à chì Noè m'hà dettu in una voce tranquilla: "Ùn avete micca bisognu di stà quì, sgiò Carter. Hè un labirintu; Ci sò altre stanze chì pudete vulete vedà ancu ". Toccò una petra chì paria esse parti di u muru. In u risultatu, una parte di u muru s'inclinò in l'internu. Daretu à ellu era un corridore.
  
  
  Aghju intesu una ligera nota di rimproveru in a so voce. Probabilmente hà pensatu chì aghju interferitu cù a ceremonia è era felice di pudè lascià. Aghju avutu parechje candele in a mo sacchetta è aghju accesa una. Allora aghju passatu per a porta aperta cun Mitzi prima chì Noè a chjude torna daretu à noi.
  
  
  Avemu trovu in una stanza cù un pozzu à mezu. Dunque, questu era un locu induve l'acqua era almacenata durante un longu assediu. E stanze restanti servenu cum'è cantine alimentari. Eranu abbastanza fresche per mantene l'alimentariu in elli per un bellu pezzu. È tandu avemu scontratu una macelleria sana ; una stanza piena di carcassi finu à u bordu. Mi dumandu cumu u vechju alimentava a so tribù s'ellu ùn pudia micca caccia in modu sicuru fora di i mura.
  
  
  Andemu intornu à e camere sotterranee per una ora, ma ci era assai aria fresca in ogni locu. Vuliu truvà a fonte di questu. Avemu marchjatu per un corridore tortuoso chì portava à a superficia. À u puntu duv'aghju suspettatu chì eramu à u livellu di u cortile, avemu scontru una porta di lattice chì bluccava u passaghju. Aghju pigliatu a serratura cù u mo stiletto finu à ch'ella si apre. Andemu più in là è truvamu una scala chì porta à a torre d'angulu. L'aria passava per l'embrasures.
  
  
  Avemu trovu una porta chjosa. Aghju tiratu in daretu à u bullone è avemu andatu in a scala di mogano chì portava à a stanza in cima di a torre.
  
  
  Mitzi hà dettu questu prima. Nimu ùn cunniscia tutti i trucchi di stu vechju truffatore ! Era a sala di radiu ! Pienu di l'equipaggiu di trasmissione è ricezione: u megliu.
  
  
  Mi pusò davanti à a cunsola è ridia. Mitzy hà reagitu assai diversamente. Era furiosa.
  
  
  "Avà parlemu cù stu vechju ipocrita-truffatore!" - gridò. "Hà fattu chì tutti parevanu un idiota. Mandate tutti via per ch'ellu pò suppostamente chjamà à i dii in pace, ma in realtà si va à a so stanza di radiu per sente i rapporti climatichi. Ùn meraviglia ch'ellu sapia chì un uraganu veniva ".
  
  
  "Infernu sì", aghju aghjustatu. "M'hà fattu intesu sonu chì ùn era micca quì. Jungle Drums! Pensu chì ci hè una altra installazione ammucciata in qualchì locu in i machja vicinu à Port of Spain per chì l'ultime nutizie ponu esse signalate quì. Videmu ciò chì succede in u mondu ".
  
  
  Aghju aghjustatu uni pochi di interruttori è e luci si sò accese. U dispusitivu hà cuminciatu à canticà. Ma l'unicu sonu chì avemu avutu era u sonu crepitante di l'electricità statica. A tempesta era troppu forte per piglià qualcosa. Aghju spentu a radiu. I loopholes in a sala di radiu eranu chjusi. Ùn avemu avutu un locu per fighjà fora, ma almenu da i soni chì avemu intesu, pudemu dì chì a tempesta era tornata in piena forza.
  
  
  Lasciamu a sala di a radiu, circandu di sguassà tutte e tracce di a nostra prisenza. Ùn aghju micca da dì à Noè chì aghju scupertu u so ghjocu. È un'ora dopu, mentre passava davanti à u vechju per vede cumu l'elicotteru s'impegnava à a tempesta, aghju pruvatu à mette una faccia innocente. Ma ùn era micca faciule.
  
  
  A tempesta hè finita. Mais l'hélicoptère aussi. Il ne restait plus qu'un amas de ferraille contre un des murs. Les pales de l'hélice s'éloignaient, courbées comme des tentacules.
  
  
  A radiu hè diventata u nostru ultimu cuntattu cù u mondu esternu. È ùn puderemu micca aduprà per e prossime ore. Ancu s'ellu avia pussutu cuntattà Hawk, ùn avissi mai pussutu mandà un elicotteru in a tempesta chì cuntinuava à furia. Il ne restait plus qu'à attendre le lendemain matin.
  
  
  Aviu avutu una idea di ciò chì a vista seria nantu à l'isula in quellu mumentu. In ogni casu, era evidenti chì tutte e strade eranu bluccate da l'arburi caduti. Ancu i tanki più pesanti ùn pudianu attraversà a strada. Dunque ùn ci aspettavamu micca un attaccu di notte. Je suis descendu pour rapporter les nouvelles de l'hélicoptère.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  Mangiavamu l'alimentu da l'infinita fornitura di Noè quandu u vechju gigantu alzò di colpu a testa. L'aghju intesu ancu : u sonu di e voci eccitati fora di e porte. Noè era su e scale in dui salti. Aghju corsi dopu à ellu à a porta.
  
  
  A tribù hè tornata. Noè hà apertu u cancellu è l'omi si precipitu à l'internu. Noè hà traduttu e so parolle per mè. Quandu l'uraganu chjappà, s'ammucciavanu in grotte sparse in tutta l'isula. Allora si sentenu tamburi da Portu di Spagna : a capitale hè stata distrutta, l'armata hè stata dissolta. È Jerome era mortu !
  
  
  Sò stati scunfittiti da u statu di u forte, ma avà chì sò stati sicuri di novu, speravanu di riparà i danni. Quandu si cuminciaru à preparà a notte di vacanze, Mitzy è aghju fattu u listessu, ancu s'ellu in una scala ligeramente più chjuca.
  
  
  Aghju da aspittà finu à a matina dopu per assicurà chì u mo compitu hè cumpletu. Aviu avutu à vede u cadaveru di u culunellu cù i mo ochji è fà impronte digitali per AX. Sicondu a tribù di Noè, u so corpu era sempre à l'Hotel Sawyer, cusì aghju bisognu à ghjunghje u più prestu pussibule. Se u camionu ùn era micca statu distruttu, puderia avè usatu per ghjunghje rapidamente à a capitale. Puderaghju cun mè l'omi cù machete per sbulicà a strada induve necessariu. Speremu chì u camionu ùn hà micca patitu a listessa sorte chì l'helicopteri è i battelli in a laguna.
  
  
  Infine, versu mezzanotti, ci simu addurmintati. A matina dopu, aghju decisu di ùn chjamà Hawk per aiutu per avà. Ùn mi piace micca, è in più, Hawk hà dettu chì era impurtante ch'e aghju fattu tuttu u stessu, senza aiutu straneru. Aghju avutu sempre a pussibilità di aiutà Fleming à piglià a presidenza da ellu stessu.
  
  
  Fleming hà favuritu di entre in Port of Spain u più prestu pussibule. Ma Noè paria menu cunfidendu. I tamburi di a jungla eranu divertenti, ma di sicuru ùn avia intesu nunda à a radiu. Ciò chì, di sicuru, ùn vulia dì à voce alta. Mandò parechji ghjovani cun mè cù machete per sguassà a strada, è aghju andatu cun elli à u camion. Fortunatamente, ùn ci hè cascatu un arburu. Aghju inseritu u rotore, seccu u carburatore è chjusu u cappucciu. Mitzi Gardner s'assittò in u sediu di fronte, pondu foglie nantu à a tappezzeria bagnata. A so mitragliatrice stava nantu à u dashboard.
  
  
  Ùn aghju micca prutestatu. Ella avia u dirittu di esse presente à a parte finale. Avà eramu solu solu, è solu a ghjente di Noè hà sbulicatu a strada per noi. Puderia esse peghju. L'arbureti longu à a strada eranu soprattuttu chjuchi è faciuli di spustà. Induve a strada passava vicinu à u mare, qualchì volta setti interi sò stati spazzati. In casu di necessariu, a ghjente hà postu logs in lochi prufondi in modu chì pudemu guidà nantu à elli senza troppu prublemi.
  
  
  U ghjornu era chjaru. U celu era un turchinu innocente è u mare era calmu. Ma e spiagge eranu cum'è cimiteri di barche, è e case longu di a costa eranu per suprattuttu distrutte cumplettamente. U primu grande edifiziu chì avemu passatu, u vechju Hotel Poinciana, hè statu lasciatu in ruine. Quì, i picciotti di Noè saltavanu fora di a vittura per vede u disastru è cercà resti preziosi in i rutti. U vechju paese davanti era una vista triste. A ghjente marchjava senza scopu trà e macerie, qualchì volta pigliava qualcosa, poi lasciava caccià è andava avanti.
  
  
  A vechja furtizza di a muntagna, chì avia sustinutu tante timpeste, hà sustinutu stu colpu.
  
  
  A piazza di u guvernu pareva sempre bè, salvu chì micca una sola finestra era intacta è a strada era piena di detriti. I suldati in a zona eranu disarmati è marchjavanu cum'è robot sbalorditi. In u distrittu di l'affari, parechji suldati stavanu sguassate e macerie sottu a direzzione di ufficiali junior. Ci fighjulavanu mentre passavamu, ma ùn facianu micca tentativu di piantà. Avà chì u Colonel era mortu, parevanu esse in un vacu di putere. À l'Hotel Sawyer Grand LaClare, i graziosi alti arburi chì adornanu i prati sò stati chjappi cum'è rami. Eranu spargugliati quì è culà. Ci era parechje barche chì flottavanu in u portu pienu d'acqua. L'acqua era brutta. A spiaggia bianca hè diventata in ruine di lettini è ombrelli distrutti. Ùn ci era micca suldati vicinu à l'hotel.
  
  
  Aghju guidatu finu à l'entrata principale. Entramu cù l'arme pronte. Aghju pigliatu in contu chì Jerome puderia esse guardatu da parechji suldati cum'è guardia d'onore. Aghju da piglià questu in contu. Ma ùn era micca u casu. A sala era viota, cum'è u casinò.
  
  
  "Forse in a tana di Chip?" - Mitzi pinsava à voce alta. Ci andemu. Di sicuru, ùn ci era micca un guardianu di sicurità neru daretu à a cassa. À a mo sorpresa, a serratura elettrica hà sempre travagliatu. Avemu avanzatu. Ancora nimu in vista. Avemu apertu a porta à l'uffiziu di Capolla cù un buttone nantu à u pannellu di cuntrollu. Jerome ùn era micca quì, ma i soldi c'eranu. Accantu à mè, aghju intesu un suspiru prufondu di sollievu. Mitzi si passava a lingua nantu à e so labbre mentre vede i pile di billette.
  
  
  "I picciotti di Miami seranu felici di sente questu", disse. "Pensu chì l'Hotel Sawyer aprirà prestu".
  
  
  - Ma induve hè u corpu di Jerome ? - Aghju dumandatu cù impazienza. Aviu bisognu di impronte digitali. Mitzi m'hà suggeritu di piglià un ochju à l'appartamentu di u tettu.
  
  
  "Vai, Nick. Lasceraghju i soldi quì. Qualcosa pò ancu succede, è ùn vogliu micca chì i soldi spariscanu à l'ultimu mumentu ".
  
  
  "Ùn vogliu micca lascià quì solu", li dissi. "In situazioni cum'è questu, sta cità deve esse chjappà di saccheggiatori".
  
  
  Ella strinse e so labbra. "A porta pò esse chjusa da l'internu, ma pò esse aperta solu da a sala. Hè quasi sicuru quì cum'è una volta. Sapete cumu funziona un pannellu di cuntrollu di ascensore?
  
  
  A sapia. Aghju fighjatu da vicinu cumu hà fattu a prima volta chì l'avemu utilizatu inseme. Appena sentu chì l'elevatore si fermava, ma quandu e porte s'aprenu, aghju ghjuntu nantu à a moquette spessa di l'ultimu pianu.
  
  
  U muvimentu era troppu veloce. Una manu cù un revolver mi culpì in capu. Mi piegai riflessivamente, ma mi culpirono. U mo bracciu era momentaneamente paralizatu. U mo fucile hè cascatu in terra è ùn pudia piegà u coddu per piglià u Luger.
  
  
  Aghju saltatu in daretu è aghju pigliatu u polsu di l’omu chì teneva u revolver cù a manu manca : era Ghjerumi.
  
  
  Allora ùn hè micca mortu. Avia una ferita nantu à a fronte. Era prubabilmente andatu per un pezzu, ma i so musculi eranu avà cumplettamente intactu. È puderia cummattiri quasi cum'è mè. Sapia tutti sti trucchi.
  
  
  Mentri a mo manu diritta era sempre inutilità è aghju chjappà u so polso cù a mo manca, mi pisò un pugno in u mento, è po subitu mi ghjinochje in l'inguine. I criring in pain. Ma avia bisognu di mantene quellu revolver luntanu da mè. Prima aghju tensatu i mo musculi è poi di colpu cascatu à u pianu. In risposta, alluntanò a so presa. Aghju ghjinochju. Si alluntanò u so polso è pruvò à piglià a mira cù u so revolver. Aghju intarratu i mo denti in a so gamba è cuntinuò à muzzicà. Urlò di dulore è si duppiò nantu à a mo spalle. U revolver cascò in terra. Aghju muzzicatu di novu. Gridava è aghju sentitu u sangue caldu scorri in i so pantaloni. Allora e mo dite truvaru u revolver. Aghju saltatu à i mo pedi, l'aghju lampatu, falatu à un ghjinochju è tirò à Jerome.
  
  
  Aghju massaggiatu u mo bracciu drittu finu à chì sentu a forza torna. Allora aghju trascinatu u cadavere in l'ascensore. Ùn aghju micca u tempu di piglià impronte digitali. Taglià i diti era più veloce cù Hugo, u mo stiletto. L'aghju ligatu cù un fazzolettu è li aghju messu in sacchetta.
  
  
  Quandu sò intrutu in u primu pianu, sò stata sorpresa di truvà chì Mitzi era sempre quì. Quandu l'aghju chjamatu attraversu l'intercom, hà apertu a porta da l'internu. "L'avete trovu?"
  
  
  'Iè, aghju trovu.'
  
  
  "Nick, aghju pensatu. Pigliamu un camionu è consegnamu i soldi à Noè, ci sarà sicuru ".
  
  
  'Bene. Aspetta quì mentre pigliu u camion à u garage ".
  
  
  Aghju pigliatu u camionu, mettemu i soldi sottu à u tarp è vultò versu e muntagne.
  
  
  Eramu guasi à a furtezza vicinu à a capitale quandu un jeep hà guidatu da a direzzione opposta è bluccatu a strada ghjustu davanti à noi. Un culunellu in uniforme russu hè ghjuntu da a vittura è tirò fora un revolver. Ci hà gridatu qualcosa. "Hè statu urdinatu chì nisun veiculu serà permessu in a strada. Ùn sapete micca... » Allora vide i capelli rossi di Mitzeee è si misi à suspettà qualcosa. 'Quale si? Chì faci in stu camionu ?
  
  
  Aghju pigliatu una mitragliatrice è li tirò. Dopu avè sbarazzatu di l'ufficiale è u cunduttore di u jeep, aghju guidatu nantu à u gasu longu a strada. Hè per quessa ch'è no avemu vistu alcun ufficiale maiò in ogni locu di l'isula. Avà stavanu à pusà in u forte è à sente novi ordini. Portu di Spagna era sottu à e lege di guerra di una putenza straniera!
  
  
  Quandu eramu una certa distanza da a cità, avemu scontru Noè è i so omi. Cù Noè in fronte è Fleming in un palanquinu di lignu, si movenu versu noi.
  
  
  Aghju ringhiatu è appughjà u pedale di frenu. Cumu Fleming puderia cunvince u vechju di fà una cosa cusì ? Diu sà quante truppe straniere sò in l'isula. Aghju saltatu da a vittura è andatu versu Noè. Aghju trovu chì ùn pudia più cuntrullà a mo voce cù rabbia. Aghju ancu cuminciatu à gridallu, ma ùn hà micca pensatu à vultà. Aghju descrittu a situazione in a cità, a presa di u putere. Nisuna reazione !
  
  
  "Avà chì Jerome hè mortu, u populu risuscitarà", disse. "Supporteranu u presidente Fleming".
  
  
  Cumu? Cù un machete ? Machette vs mitragliatrici? Noè marchò attornu à mè è avanzò majestuosamente. A tribù l'hà seguitu, nata da u camion. Cantavanu è sunavanu musica nantu à i so tamburi di legnu. Aghju saltatu in vittura è cuminciò à vultà u camion. Ma Mitzi hà pigliatu u volante.
  
  
  "Ùn torneremu micca cù sta carica, caru. Questu deve esse purtatu in salita, ancu s'ellu l'aghju da fà solu ".
  
  
  donna. Ebbè, Hawke l'hà assuciatu solu in u casu Fleming. S'ella insiste à esse uccisa è decide ch'ella visitarà i so amichi di a folla per almenu ottene i soldi, ùn puderaghju micca culpisce. Almenu a so vita serà risparmiata. Aghju saltatu da u camionu è corse à Fleming in capu di a prucessiò.
  
  
  Mentre cuntinuvamu à marchjà, aghju nutatu chì u stridulu daretu à noi diventava più forte. Fighjendu in daretu, aghju capitu perchè. Sempre più persone, chì parevanu apparsu da u nulla, si uniscenu à noi da a jungla.
  
  
  A ghjente di u vechju paese surtia da e fureste cum'è i denti di un dragone. I fiumi umani scorrivanu da e muntagne. Ci sò stati accolti da i residenti di a capitale.
  
  
  Allora hè accadutu qualcosa di pazzi. L'armata lucale abbandunò u forte micca per attaccà à noi, ma per unisce à noi. Cuminciò à sparà versu a furtezza.
  
  
  Allora aghju capitu. I suldati di Jerome stanu daretu à ellu finu à ch'elli anu scupertu ciò ch'ellu facia veramente finu à chì i Russi li dissenu. Avà anu fattu una rivoluzione. I suldati è a ghjente sò ghjunti per Fleming. È i suldati sò stati uniti da ufficiali chì eranu per Fleming in core. A ghjente chì era stata per i cubani è una manata di cunsiglieri russi eranu avà chjusi in a fortezza è circundatu da una massa di persone è suldati. È parechje persone avà ùn cunnosci micca a paura.
  
  
  Gridando e agitando i culteddi, i nativi seguirono i suldati armati attaccanti. Parechji sò stati feriti. Ma assai più cuminciaru à assaltà i mura di a furtezza. Si battevanu finu à chì a fucilazione da a furtezza si ferma. Questu ùn hà pigliatu più di una meza ora. E persone chì eranu entrate per i finestri è per i mura si versanu da a porta. Ùn ci era nè cubani nè "cunsiglieri" russi trà elli.
  
  
  L'armata furmò una furmazione è si trasfirìu à induve Fleming osservava a battaglia. Salutanu è prisintò u fucile cum'è un signu di lealtà. Sapia chì avia pigliatu Fleming induve u mo guvernu u vulia.
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 15
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nisun aviò à l'aeroportu ùn hè statu capace di cullà. C'era solu una nave in u portu, pronta à navigà. Tutti i piloti, ufficiali è "consiglieri" stranieri sò stati purtati à bordu è abbandunonu u paese cum'è stranieri indesiderati.
  
  
  Fleming hà iniziatu una pulizia efficace. A tribù di Noè si ritirò di novu in a fortezza. A famiglia Hammond invitò Fleming à vene à campà in u palazzu. Parteranu appena l'aeroportu si apre à u trafficu normale.
  
  
  Mitzeee hà mandatu un corriere cù una nota. Se vulia dumandà à Davey di dì à i picciotti in Miami induve ella era è ch'ella ferma quì finu à ch'ella riceve più ordini.
  
  
  "Tara Sawyer hè stata messa à riposu in un bellu funerale cerimoniale"; ella hà scrittu. "Ella riposa in marmura in qualchì locu in e catacombe."
  
  
  Sò statu un'altra settimana per aiutà Fleming se ne necessariu. Ma ùn ci era più prublemi, è ùn hà micca bisognu di u mo aiutu. Era una spezia di vacanze.
  
  
  Quandu aghju vultatu in Washington, Sawyer stava disprezzu à Hawk per a morte di a so figliola. Hà dumandatu ch'ella sia enterrata in casa. Ùn aghju micca ancu infurmatu nantu à u destinu di Tara. Hawk m'hà permessu di capisce u prublema.
  
  
  Aghju pruvatu à calmà Sawyer è li disse di e splutazioni di Tara. Aghju signalatu à ellu a grande gratitùdine di i nativi è vistu chì una parte di a rabbia è a tristezza di Sawyer s'eranu trasfurmatu in orgogliu.
  
  
  Ùn li aghju micca dettu di Mitzeee. Ùn ci hè nunda di fà una guerra trà ellu è a mafia. Se una zitella vulia caccià a capa superiore di crema, pensu chì si meritava. Thomas Sawyer puderia facilmente pagà a rinnuvazione cù i prufitti di a so cumpagnia, è forsi Mitzeee puderia avà ritirate da l'affari è vive una vita tranquilla.
  
  
  Li aghju dettu à tutti dui di Noè. Hawk m'hà guardatu cum'è s'ellu ùn avia mai intesu quellu nome prima, ma Sawyer pareva assai impressiunatu cù e storie chì aghju dettu di ellu.
  
  
  Quandu Hawk è eiu eramu solu, aghju postu u vasu di i diti di Jerome nantu à a tavula. Hawk a guardò cum'è un vasu di burro d'arachide. Dopu, cù un gestu spazzatu, aghju postu a nota di Mitzi Gardner accantu à ella. L'hà guardatu è dopu mi hà guardatu. Ùn aghju micca vistu un solu musculu muvimentu sottu a pelle di pergamena. Ùn hà mancu lampatu.
  
  
  "Mi piace u vostru travagliu." Era u so tonu di l'affari. "Aspettu u vostru rapportu".
  
  
  Aghju cuminciatu cù picculi cose. stewardess; "Eru sicuru chì Jerome l'hà tombu, ma pudemu ancu cuntrollà." A prigiò chì Fleming duvia inspeccionà. Dungeons chì vulia turnà in laboratori per l'università. Allora, cù una faccia indifferente, aghju datu una visione cronologica di l'attività di Noè.
  
  
  "Sapia tuttu di l'uraganu duie ore prima", aghju dettu à Hawk. "Basta tempu per dimustrà chì ùn hà micca paura è dà una stampa completa. Mi dumandu perchè u restu di l'isula hè statu pigliatu fora di guardia, perchè ùn puderanu micca mette in salvezza i so navi è l'aviò à tempu. Possu fà una telefonata? '
  
  
  Era pussibule. Aghju chjamatu l'agenzia meteorologica è m'anu messu in cuntattu cù unu di i mo amichi chì travaglia quì. "Jim, quandu avete ricevutu l'avvisu di l'uraganu a settimana passata?"
  
  
  Ci era qualcosa cum'è una malidizzione à l'altra estremità. "Maledizione, Nick, hè troppu tardi per salvà qualcosa. U satellitu ùn l'hà micca vistu finu à ch'ellu avia sopra à Grande Laclair. Quandu avemu avutu l'avvisu, era tuttu finitu. Ùn avemu mai vistu un uraganu avvicinassi cusì rapidamente. È questu hè in ferraghju ! Ancu Noè ùn ci hà micca avvistatu in anticipu ".
  
  
  Pensu ch'e andava in pazzi. "Chì sapete di Noè?"
  
  
  "Hè u nostru osservatore in a zona. NOAH (Noè) hè e so lettere di codice. Hè dannatamente bonu. Di solitu predice u clima u più prestu pussibule. Cumu cusì ? Sona un pocu stranu.
  
  
  'Noè... nunda. Grazie.'
  
  
  Aghju appesu. Hawk ne abbandona un'altra. A so voce pareva cupa. "S'ellu avia signalatu questu in u tempu, puderia avè impeditu assai danni. Parechje vite sò state salvate ".
  
  
  "È l'isula cascò in manu di u nostru fratellu maiò di l'altra parte di l'oceanu", aghju aghjustatu.
  
  
  Aghju lasciatu in silenziu l'uffiziu è chjusu in silenziu a porta daretu à mè. U satellitu meteorologicu fotografia constantemente grandi spazii di l'oceanu. È stu uraganu pazzu ùn hè statu fotografiatu finu à ch'ellu chjappà a costa di l'isula. U satellitu ùn hà micca vistu a tempesta prima ?
  
  
  Aghju accesu una sigaretta è pruvatu à ùn pensà più. Aghju ghjittatu a sigaretta. Stu travagliu cuminciò à fà mi senile ?
  
  
  
  
  ***
  
  
  
  
  
  
  À propositu di u libru:
  
  
  
  
  
  Ci hè parechje manere di tumbà una persona... L'assassini chinesi preferanu un cuteddu, altri uccidenu à mani nude.
  
  
  I mafiosi americani amanu i revolver di grande calibre, l'assassini russi utilizanu dinamita.
  
  
  Tuttavia, ci hè solu una persona chì pò praticà tutti i metudi di tumbà. U so nome hè Killmaster !!!
  
  
  Sta volta, Nick Carter duverà aduprà tutte e so cumpetenze per trattà cù i macellari chì scontra in a strada di u File Kremlin.
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  cunnessione spagnola
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  cunnessione spagnola
  
  
  Dedicatu à u serviziu secretu di i Stati Uniti
  
  
  
  
  Primu capitulu
  
  
  Era Hawk, è era risorsu. Ùn avia micca assai pratica è ùn saria micca bè ancu s'ellu era in grande forma.
  
  
  "Ski, N3?" m'hà dumandatu à u telefunu.
  
  
  "Certu chì sciu. È assai bè, se possu dì cusì ".
  
  
  "Fate i vostri sci. Andate in Spagna ".
  
  
  "Hè difficiule di scià in Spagna", aghju dettu. "Senza neve"
  
  
  "Emendamentu. Sierra Nevada. Traduzzione. montagne innevate".
  
  
  "Bè, forse nevica di tantu in tantu..."
  
  
  "Avete un cumpagnu".
  
  
  "Ancu un sciatore?"
  
  
  "Esattu. Ancu un espertu in u trafficu di droga. In prestitu da l'Amministrazione per l'Enforcement Drug di u Dipartimentu di u Tesoru ".
  
  
  "Snowbird?"
  
  
  "Moltu divertente. Tutti dui vi scuntràrete a festa in una stazione di ski in a Sierra Nevada ".
  
  
  - Chjamatu... ?
  
  
  "Solu è Nieve".
  
  
  "Traduzzione: "sole è neve / No, signore". Vogliu dì, quale hè a festa? »
  
  
  "Vi faraghju sapè dopu. Intantu, vola da San Diego à Ensenada.
  
  
  "Ensenada?"
  
  
  "Una piccula cità di pesca in Baja California".
  
  
  "Sò ciò chì hè è sò induve hè. Cunnoscu ancu u so odore speciale. Chì ci vole à fà una cità in u desertu cù u sci di fondo ?
  
  
  "Avete scuntrà un agente di u Tesoru quì".
  
  
  "Oh."
  
  
  "Siate educatu cun ella. Avemu bisognu di a so sperienza ".
  
  
  "Ella?" I campani suonu in i mo centri nervi.
  
  
  "Ella".
  
  
  "Chì ghjè stu? Deve esse una babysitter per i tossicodipendenti ?
  
  
  "Avete da vede chì a riunione si farà".
  
  
  "A riunione?"
  
  
  "Trà ellu è unu di i ligami in a catena Türkiye-Corsica-California. Ci vole à cantà. Vogliu sente a musica prima chì a so gola hè tagliata ".
  
  
  "Signore, certe volte voi..."
  
  
  "Ùn dite micca cusì! Indirizzu - La Casa Verde. Dumandate à Juana Rivera ".
  
  
  "È dopu?"
  
  
  "Portala cun voi à Washington".
  
  
  "Quandu?"
  
  
  "In u prossimu aviò da Ensenada".
  
  
  "Diritta." Ùn hà vistu u mo pugnu chjusu.
  
  
  "Nikolai!" Hawk suspirò. Ellu sospetta di esse frivulu.
  
  
  Aghju appesu. Dopu avè chjusu un casu in Filippine chì puzzava cum'è coconuts maturi, aghju volatu à San Diego da Hawaii solu dui ghjorni fà. Emu appena cuminciatu à sbarazzà di i musculi è a tensione in a mo psiche. A morte ùn hè mai divertente, aghju superatu a mo quota in P.I.
  
  
  U megliu modu per caccià tuttu da a vostra mente, da a vostra mente, hè cù l'aiutu di un gruppu di belli starlets in San Diego per filmà una serie TV. Ma avà...
  
  
  Aghju chjamatu l'impiegatu, l'informà di u mo più disgraziatu cambiamentu di piani, è li dumandò di preparà a mo fattura. Allora aghju chjamatu l'aeroportu è aghju scupertu chì u prossimu aviò à Ensenada partìa in una ora è mezza.
  
  
  Se mi pigliu una pausa da a mo doccia spiky, puderaghju solu pudè fà.
  
  
  ***
  
  
  Baja California hè a coda chì pende da a California propiu. Nimu paria di sapè chì fà. Questu hè statu un puntu di disputa trà i Stati Uniti è u Messicu per anni. Dopu à mesi di negoziatu nantu à a pruprietà di a striscia di u desertu, i Messicani infine cedevanu è accunsenu à piglià.
  
  
  Mi stendu è durmiu finu à u picculu aeroportu nantu à una striscia di terra vicinu à un picculu paesi di pescatori chjamatu Ensenada. A parolla significa veramente "baia" o "picculu flussu" se site in trivia.
  
  
  Quandu aghju falatu da l'aviò in u sole di u sole, a luminosità era cusì intensa chì aghju messu l'occhiali di sole.
  
  
  Un novu taxi Mustang era parcheggiatu à e porte di a torre di l'operazioni, è aghju chjamatu u cunduttore per piglià in cità. Dopu à passà per e strade rutted, savannahs, sagebrush è foresta densa, avemu finalmente ghjuntu à a strada principale di a cità.
  
  
  La Casa Verde - chì duvia esse verde se u mo spagnolu era sempre adattatu, ma era in realtà una spezia di calce pastellu sbiadita - era à a fine di un bloccu affacciatu induve si stendeva sole cum'è una lucertola nantu à una roccia.
  
  
  Sortu da u taxi, pigliò u mo saccu è intrì in u lobby. Dopu à a luce di u sole, u motel era bughju, ma aghju vistu cumu u ghjovanu mustachioed fece esse interessatu à a mo ghjunta. L'aghju salutatu è aghju pigliatu u telefunu di casa.
  
  
  "Diga". Era una zitella à qualchì centralina in miniatura.
  
  
  "Pudete mettemi in cuntattu cù a Señorita Juana Rivera?"
  
  
  "Oh sì." Ci era un clicu è un anellu longu.
  
  
  "Diga". Era una altra zitella.
  
  
  "Juana Rivera?"
  
  
  "Si".
  
  
  "Parli inglese?"
  
  
  Ci sò stati esitazioni. "Jess?"
  
  
  Aghju chjusu l'ochji. Questu duverebbe esse una di queste missioni. Aghju scuzzulatu a mo testa è disse una frasa di codice, pruvendu à ùn sente l'assurdità:
  
  
  "Uttobre hè l'ottu mesi di l'annu".
  
  
  "Mi dispiace? Oh si ! Allora i pomi sò maturi ".
  
  
  "Bra ragazza! Questu hè George Peabody ". Questu era u mo nome di copertina attuale, è Hawk ùn m'hà micca dumandatu di cambià. Allora era sempre George Peabody.
  
  
  "Oh, Signore Peabody". Eru felice di sente chì l'accentu era andatu. "Induve si?"
  
  
  "Sò in u lobby", aghju dettu. "Averaghju da vene?"
  
  
  "Nè nò!" - disse prestu. "Seraghju sottu".
  
  
  "À u bar", aghju suspiratu, fighjendu versu l'estremità assai scura di u lobby induve l'omu daretu à u bancone sguassava i so vetri.
  
  
  Mi vultò è mi sò andatu versu u bar scuru. U barman mi guardò. "Senor?"
  
  
  "Pisco sour", aghju dettu.
  
  
  Ellu annunziò
  
  
  
  è vultò à fà cusì.
  
  
  Sentu l'aria pesante chì si moveva dolcemente daretu à mè, purtendu l'odore di limoni freschi à mè. Mi vultò è aghju vistu una zitella slanciata, d'occhi scuri, di capelli scuri di circa vinticinque anni, cù a pelle bianca pallida quasi luminescente caratteristica di ninfee.
  
  
  "George", disse in spagnolu. Era cum'è "Hor-hey".
  
  
  "Juana?" Aghju dettu, pronunzendula currettamente à mità di strada trà a "h" è a "w".
  
  
  Ella stese a manu. l'aghju da piglià. Allora aghju indicatu un tavulinu contr'à u muru.
  
  
  Avemu ghjuntu. Era graziosa, pura è assai femminile. U so corpu era flexible è bella forma. E so gambe ancu. "Bon vechju Hawk!" Aghju pensatu. Quantu ùn hè micca caratteristicu di ellu !
  
  
  Avemu pusatu.
  
  
  Hà urdinatu tè ghiacciatu, si stalla nantu à a so sedia, è s'inclinò in avanti, l'ochji scintillanti. "Avà. Chì significa tuttu questu?"
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Ùn aghju micca idea. U mo capu in Washington ci istruirà ".
  
  
  "Quandu?"
  
  
  "Sta notte".
  
  
  A so faccia era bianca. "Ma questu significa chì ùn seremu micca quì oghje".
  
  
  "Es verità".
  
  
  A so bocca hè cascata aperta. "Allora ùn ci sarà tempu per..." Ella chjuse a bocca bruscamente.
  
  
  "Chì, Juana?"
  
  
  A so faccia era rosa. "Hè olvidatu à mè".
  
  
  "Avete una memoria corta", aghju dettu è finitu u mo pisco sour. "Aguardiente meravigliosa", aghju pensatu. Qualchì ghjornu aghju da visità Pisco, u Perù.
  
  
  mi svegliu. "Fate i vostri sacchetti, Juana. Pigliemu u prossimu volu da quì ".
  
  
  "Ma duvete sapè qualcosa di a missione ..."
  
  
  "Droga", aghju dettu.
  
  
  "Di sicuru, parlu di droghe"
  
  
  "È u Mari Mediterraniu. Andemu in Spagna ".
  
  
  A so bocca formava a lettera "o".
  
  
  "Ski."
  
  
  Ella beve tè ghiacciatu. "Pudete ripetiri?"
  
  
  Hè esattamente ciò chì aghju fattu.
  
  
  Allora m'hà ingannatu. I so ochji s'illuminanu. "Oh! Di sicuru, Sierra Nevada ! Ci hè una stazione di sci di prima classe quì, micca luntanu da Granada ".
  
  
  Aghju guardatu.
  
  
  "Pudete scià?" ella m'hà dumandatu.
  
  
  Questu era u ghjornu per sta quistione. "Iè sì?"
  
  
  "Moltu bè", rispose ella serenamente.
  
  
  "È modestamente", aghju pensatu. Aghju dettu tranquillamente: "Ci scemu".
  
  
  U barman mi fighjulava. Aghju fattu l'ochju à Juana è ella mi fece l'ochju. Era bella, sofisticata, raggiungibile.
  
  
  ***
  
  
  Mentre andemu fora, un lampu di luce riflessu da a canna di u fucile hà attiratu u mo sguardu à u pirtusu neru à a so fine. L'omu stendu nantu à u tettu di catrame caldu à traversu a strada, è sapia ch'ellu m'avia centratu in a croce di u so scopu.
  
  
  Per un mumentu mi sò congelatu. Allora aghju lanciatu Juana da parte è culombu in a direzzione opposta, versu a tappa di a porta. U colpo hà rimbursatu in a strada.
  
  
  "Aspetta!" l'aghju gridatu.
  
  
  "Ma Nick..."
  
  
  "Silenziu!" - sibilò.
  
  
  Aghju prestu prestu è corse à a finestra di u lobby. Coprendu, aghju fighjulatu da a finestra. Aghju pigliatu di novu u splendore di a canna di u fucile. L'omu era sempre nantu à u tettu di u magazinu di merchenzie secca.
  
  
  Quandu mi avvicinava à a mo pistola, alzò u fucile è sparò di novu. A pallottola intrì in a struttura di lignu direttamente sopra a testa di Juana. Avà si strisciava torna in a porta. "Ragazza intelligente!" Aghju pensatu.
  
  
  Quandu aghju guardatu di novu, l'omu era sparitu.
  
  
  Aghju intesu i pedi di corsa. Fighjularaghju à traversu a finestra polverosa è aghju vistu un omu in un vestitu neru chì esce da una tenda in a strada è fighjulava in u locu induve u sniper ci aspettava.
  
  
  Corsu fora di l'albergu, svenendu à Juana per stà ind'è l'internu, è marchjò i scalini di a merceria duie à volta à l'ultimu pianu.
  
  
  Sò tardi. Si n'andò.
  
  
  Ùn ci era nunda più nantu à u tettu, salvu assai cigarette messicane è un sombrero compru dui ghjorni prima da a tenda sottu.
  
  
  "Stresnieru", disse u pruprietariu di a buttrega, un omu cù una pancia grassa è una faccia surridente. Gonzalez.
  
  
  "Turistu?"
  
  
  "Iè".
  
  
  "Pudete descriverà?"
  
  
  Gonzalez alzò le spalle. "In quantu à a vostra altezza. Capelli marroni. ochji marroni. Omu magre. Nervosu".
  
  
  Questu hè tuttu.
  
  
  Aghju tiratu Juana da parte in u lobby di l'hotel mentre aspittavamu chì u taxi ci pigliava è ci portava à l'aeroportu.
  
  
  "Era quì dui ghjorni fà", li dissi.
  
  
  "Allora?"
  
  
  "Quantu tempu site quì?"
  
  
  tour."
  
  
  "Pensate chì hà capitu quale site?"
  
  
  I so ochji strinsenu. Ella hà pigliatu questu cum'è un insultu. Era Latina, bella è piena di focu. "Ùn pensu micca cusì!" - disse indignata.
  
  
  Ùn aghju micca cunsideratu un insultu.
  
  
  "Chì stavate travagliatu prima di esse cuntattatu annantu à questa missione?"
  
  
  "Una goccia di droga".
  
  
  "Smash it?"
  
  
  Ella annunziò, calendu l'ochji.
  
  
  "Tuttu questu?"
  
  
  "Iè." U so mento si alzò in modu di sfida.
  
  
  "Una manca?"
  
  
  "Forse sì", disse evasivamente.
  
  
  Mi vultò è fighjulai fora di a porta in cima di u magazinu di merchenzie secche.
  
  
  "Iè", aghju accunsentutu. "Pensu chì forse sì."
  
  
  A so faccia si torceva di rabbia.
  
  
  Aghju pigliatu u so coddu. U taxi hè ghjuntu. Lucky Nick. Salvatu da Ensenada Taxicab.
  
  
  "Vai, Juana. A prossima tappa, Washington, DC ".
  
  
  Moltu autoritariu. Moltu capu.
  
  
  Si cugliò mansamente in u taxi, lampendu un bellu pezzu di coscia. Ma ùn l'aghju micca nutatu.
  
  
  Due
  
  
  Hawk s'assittò à a cunsola di u pannellu di cuntrollu di u teatru AX, pressendu i buttoni è aghjustendu i dialetti. Un buttone per u sonu. Un buttone per i nastri. Un buttone per film 16mm. Un buttone per a trasmissione in diretta. Un buttone per un vechju filmu biancu è biancu.
  
  
  
  
  
  
  Un buttone per i slides. O, sè vo vulete riposà i vostri ochji, un buttone per una voce femminile dolce chì narra punteggi di intelligenza.
  
  
  A cunversazione finu à questu puntu era stata solu chiacchierata. Aghju sguassatu tuttu da a mo mente. Mi ricordu solu chì puderia è percive visualmente Juana Rivera. Tuttavia, qualcosa in i so pinsamenti pareva precondizionata, pretestata è sterile.
  
  
  Ma era bella, è mi piace e belle donne. Pensu: "Se solu puderia sguassà a so voce, cum'è Hawk pò sguassà una registrazione chì ùn vulia micca sente".
  
  
  I lumi s'eranu completamente, è davanti à noi ci era una stampa nantu à u screnu chì magicamente apparsu nantu à u muru.
  
  
  "Enrico Corelli", disse una voce femminile dolce sopra l'immagine chì lampò nantu à u screnu. Era una fotografia presa circa quindici anni fà, saltata da una parte minuscula di una fotografia più grande. U sfondate era a Rotonda Vaticana.
  
  
  "Fotografiatu versu u 1954", continuò a voce. "Questa hè l'ultima fotografia sopravvissuta di Corelli. U restu di i so ritratti sò stati compru per assai soldi. L'inchiesta ùn pò micca pruvà chì i soldi venenu da e casse di a mafia. Ma hè ciò chì credenu ".
  
  
  Aghju guardatu longu è attente à a foto. A faccia era quasi indistinguibile da l'altru. E caratteristiche faciale eranu abbastanza ordinarie: capelli scuri, un chin fermu, nisuna differenza in a forma di a faccia. Aghju ricurdatu u megliu ch'e pudia, ma perchè era statu sbattutu tante volte da un pezzu cusì chjucu di film granulatu, ùn ci era quasi nunda per mè per fucalizza.
  
  
  Una mappa lampò nantu à u screnu. Era una carta di Corsica. A cità di Basriah hè stata delineata in un circhiu.
  
  
  « Hè statu stabilitu chì Enrico Corelli campa quì, in a periferia di Basria, in Corsica, in una villa custruita à l’epica napulione. Hà un bastone di dece servitori è dui guardiani di u corpu. Vive cun una donna chjamata Tina Bergson.
  
  
  "Corelli hà avà quarantacinque anni. Hà travagliatu pè u guvernu talianu in Roma, ma hè statu licenziatu dopu à qualchi mesi. Hè statu maritatu pocu tempu, ma a so moglia hè morta di pulmonite mentre Corelli ùn travagliava micca. Disgustatu, cuminciò à travaglià per i membri di un anellu di falsificatori è latri - esiliati da i Stati Uniti chì sò nati in Sicilia è eranu membri di a mafia in New York è Chicago. Hè divintatu un bonu ufficiale di sicurità è un omu d'affari assai bonu per elli. Quandu a catena di farmacie hè stata creata, era unu di i primi persone à apre un puntu di flussu vicinu à Napuli.
  
  
  « A reta di a droga s'hè sviluppata in l'anni 1960, è à a fine di questu tempu Corelli era diventatu una figura chjave in tutta a catena mafiosa.
  
  
  "Da tandu hà avutu diverse amanti. Unu pruvò à tumballu quand'ellu l'abbandunò per una altra donna. Hè stata dopu truvata affucata in a Baia di Napuli ".
  
  
  A mappa hè sparita è un yacht di lussu, di circa 180 metri di lunghezza, hà pienu u screnu cù una bella diapositiva di culore.
  
  
  "Questu hè u yacht di piacè di Corelli, Lysistrata. Ella vola sottu a bandiera di Francia. Corelli se considère comme un citoyen de Corse, bien qu'il soit né à Milan.
  
  
  Avà una stampa di una grande villa apparsu nantu à u screnu.
  
  
  "Maison de Corelli. Ancu s'ellu hà solu dui guardiani di u corpu per guardà ellu, u so duminiu hè constantemente patrullatu da una meza duzina di pistoleri.
  
  
  Una nova stampa lampò. Ci era un corpu chjinatu in l'erba. Hè statu sparatu parechje volte. U cadaveru ùn era micca ricunnoscevule, ma da l'apparizione di i resti decisu chì i bullets chì l'hanu culpitu eranu dummies - bullets ordinali tagliati in a punta di un X. Dummum bullets cut mushrooms in a cut, distrughjendu a forma quand'elli chjappà u mira.
  
  
  "Era un agente francese chjamatu Emile Ferenc. Pruvò di penetrà in Villa Corelli, cum'è u duminiu hè chjamatu. Apparentemente hè statu scupertu da pattuglie è uccisu ".
  
  
  Allora una stampa di una campagna deserta, cum'è desertu, apparsu nantu à u screnu. A lente hà ingrandatu una figura chì stava vicinu à un maestoso pioppo di Lombardia, l'unicu arbre di ogni dimensione in vista. Au fur et à mesure que la figure grandissait, on pouvait voir qu'il s'agissait d'un homme d'âge indéterminé, mais plutôt haut et fort construit. A faccia era in ombra.
  
  
  "Enrico Corelli. Questa hè l'imaghjini più vicinu chì qualchissia hà sappiutu di fotografà in l'ultimi deci anni. A stampa hè stata presa cù una lente telescopica da un puntu di vista sicuru nantu à a muntagna opposta. Ancu s'ellu a faccia hè indistinguibile, u corpu di l'omu pò. esse vistu chjaramente stimi di l'urdinatore indicanu chì u pesu era di circa 182, altezza - 6 piedi, era erettu, è a salute - eccellente ".
  
  
  U screnu s'hè scuru. Allora cuminciaru u filmu. Era una scena nantu à una spiaggia, possibbilmente in a Riviera francese. Una splendida bionda in un minuscule bikini s'imbulighjava à traversu a sabbia, sbattulendu i so fianchi è lassendu i so longhi capelli biondi scorri nantu à e spalle. Si firmò una stonda è si vultò, cum'è s'è qualcunu li parlassi. Fighjendu a camera è surrisu.
  
  
  "Tina Bergson. Hà vinti trè anni. Natu in Svezia, si trasferì in Roma, induve hà avutu una carriera cinematografica breve, ma senza successu.
  
  
  
  
  
  Dopu, dui anni fà, si trasfirìu in Svizzera, induve hè stata implicata in a manipulazione di soldi, apparentemente per u benefiziu di a mafia o di qualchì tipu d'urganizazione mafiosa. Hè stata catturata, ma mai purtata à prucessu. Si dice chì a maiò parte di i soldi anu cambiatu di mani per aiutà à scappà da l'autorità svizzere.
  
  
  Pocu dopu, si ritrova in casa di Enrico Corelli. Corelli ùn hà micca maritatu cù ella, ma hè u so cumpagnu constante. Parla svedese, francese, talianu è spagnolu, è ancu inglese. Si dice chì u so QI hè 145 basatu annantu à una prova reale fatta quandu hà cumpletu una dumanda di travagliu per una banca svizzera. Hè una grande skier ".
  
  
  In u filmu, hè avà vistu skiing down the lope. Aviu avutu à ricunnosce ch'ella era assai bona. Ùn hè maravigghiusu ch'ella vulia passà i mesi d'inguernu à a pista di sci ; ella paria amassi u sport.
  
  
  Una altra carta apparsu nantu à u screnu. Dimustrava u mondu nantu à una prughjezzione Mercator cù una linea chì andava da u Mediu Oriente à a Turchia, da a Turchia à a Sicilia, da a Sicilia à a Corsica, à a Riviera, torna in Corsica, è dopu à u Portugallu, da quì à Cuba. , dopu à u Messicu Centrale è dopu à San Diego in California.
  
  
  Catena di droga.
  
  
  "Dans l'ultimi anni, ci sò stati assai cambiamenti in a catena principale di fornitura di droghe. Di regula, e droghe dura cumincianu à l'Oriente è viaghjanu à punente attraversu u Mediterraniu, induve sò trattate. U cuntrollu di sta catena hè ancorata in Corsica, si ferma solu. prima di a trasfurmazioni più impurtanti in a Riviera A droga hè poi riturnata in Corsica è in Cuba attraversu una di trè tappe: Portugallu, Maroccu o Algeria.
  
  
  Mappa nova. Il a montré encore la Corse.
  
  
  "Da questa zona, e linee di distribuzione si stendenu à u Mediu Oriente è à a so destinazione finale in l'Occidenti. I soldi da l'Occidenti venenu quì, induve sò poi distribuiti trà i ligami di a catena ".
  
  
  A lente fucalizza nantu à a mappa, chì mostra u duminiu Corelli in a periferia di Basria, circundava.
  
  
  "Rico Corelli hè l'omu chì cuntrola a catena. Riceve i so ordini da a Sicilia, induve un diputatu di a mafia cuntrola a mità orientali di a catena. U don in u punente cuntrola u restu di a catena, più a distribuzione ".
  
  
  L'imaghjina s'hè sbiadita è a luce hè stata accesa.
  
  
  Avemu assittatu in silenziu per qualchì tempu.
  
  
  Hawk si sbulicò a gola "Bè?"
  
  
  "Interessante", aghju dettu.
  
  
  "Accademicu", disse Juana.
  
  
  "Sò d'accordu cun ella", aghju continuatu.
  
  
  Hawk aggrottò la fronte. "Hè solu un briefing".
  
  
  « Et Corelli ? - dumandò Juana.
  
  
  Hawk hà chjusu l'ochji è si cullò in a comoda sedia rotativa.
  
  
  "I mafiosi sò diventati insatisfatti cù i prufitti da u prugramma di droga", hà dettu infine Hawk. "Sei mesi fà cuminciaru à mandà persone da l'internu per verificà u sistema di rete. Corelli hà pigliatu una quantità significativa - troppu, secondu Don USA. Ma u sicondu sicilianu ùn pudia pensà à una manera di rettificà a situazione. À a riunione hè statu decisu chì Corelli avissi da lascià. Un omu hè statu mandatu per chjappà, ma hè sparitu da a vista. Avete vistu ciò chì hè accadutu à u chjamatu agentu di trinchera chì hà pruvatu à infiltrassi in u duminiu.
  
  
  "Allora i capos mafiosi anu decisu di attaccà Corelli attraversu Tina Bergson. Un detective chì diceva di esse di Svizzera hà pruvatu à arrestala un ghjornu in Basria per una vechja accusa svizzera. Ma unu di i guardiani di u corpu di Corelli hè intervenutu è hà salvatu Tina. Dopu pigliò u detective à una spiaggia vicinu, li ligà è li permette d'aspittà chì a marea alta s'annega. L'omu s'hè scappatu è abbandunò a Corsica, per ùn vultà più.
  
  
  Aghju alzatu a manu.
  
  
  "Nick?"
  
  
  "Cumu sapemu tuttu questu?"
  
  
  "Corelli ci hà dettu".
  
  
  "Direttu?"
  
  
  Hawk suspirò. "Avemu una persona vicinu à Corelli, ancu s'ellu ùn l'hà mai cunnisciutu. Corelli hà datu l'infurmazioni di a so propria iniziativa ".
  
  
  "Perchè?" - dumandò Juana.
  
  
  "Hà dettu chì vulia lascià per sempre".
  
  
  - Per salvà sè stessu è a zitella ? Aghju dumandatu.
  
  
  "Esattamente. È uttene asiliu in i Stati".
  
  
  "In turnu per...?"
  
  
  "Tutta a linea di cumandamentu, a catena di cummandu ghjusta è cumu funziona."
  
  
  "Cumu sapemu chì ùn hè micca un truccu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Ùn avemu micca". Falcu hà apertu pigramente l'ochji. "Questu hè induve entra". Si vultò versu Juana.
  
  
  Ella annunziò.
  
  
  "Cù a vostra sperienza, duvete sapè s'ellu Corelli ci dice a verità - o ci guida per u caminu di u giardinu".
  
  
  Aghju suspiratu. A volte, a dizione di Hawke hè senza speranza vittoriana.
  
  
  Juana ùn hà micca attentu à e parolle. "Scupriraghju".
  
  
  "Hè statu stallatu qualcosa?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Ci hè una riunione chì vene in Sol y Nieve. In una stazione di sci in Spagna. Vi aghju dettu di questu?
  
  
  "In breve"
  
  
  Hawk si appoggiò in daretu. «Tous les ans, Tina Bergson va dans cette station de ski, et Corelli va avec elle. Passanu circa un mese quì ".
  
  
  « Ci và cum’è Rico Corelli ?
  
  
  "Innò. Ùn sapemu micca quale nome usa. Ma sapemu chì sò sempre camminendu. Et Corelli veut se retrouver là-bas ».
  
  
  "Questu puderia esse una stallazione", murmurò.
  
  
  "Di sicuru", disse Hawk. "Hè per quessa chì site quì, Nick. Hè per quessa chì hè AX in a foto ".
  
  
  "Aspittendu à chjappà".
  
  
  Ellu annunziò. « Supposons que les mafieux connaissent les plans de Corelli. Ùn li piacerebbe micca avè u nostru enforcer numeru unu ?
  
  
  
  
  
  
  è u nostru primu espertu di droga? "
  
  
  Aghju frettu u mo mento. "Cumu facemu u cuntattu?"
  
  
  Hawk hà dettu: "Avemu un omu in Malaga. Hà un zitellu in Sol y Nieve. Les gardes du corps de Corelli s'approcheront de lui. Truverete u nostru omu in Malaga è hà da fà un appuntamentu cù u zitellu in u resort. Allora incontrerete Corelli faccia a faccia.
  
  
  Aghju annuitu. "È dopu?"
  
  
  "Allora Miss Rivera hà da piglià u so postu *
  
  
  "Avete preparatu i nostri passaporti?"
  
  
  "AX Identification hà i ducumenti. Serete sempre George Peabody, ma avà site un fotografu prufessiunale ".
  
  
  "Signore, ùn possu mancu guidà un Brownie, assai menu un Hasselblad!"
  
  
  "Queste camere sò affidabili oghje! Anu ancu insignà bè i fundamenti. È voi, Miss Rivera, site l'epitome di un fotografu. Tutti i vostri documenti sò fatti. Bruciali dopu avè ricurdatu u vostru passatu.
  
  
  "Sò posanu nudu?" - dumandò Juana.
  
  
  Hawk era scunfittu. I so ochji turchini s'allargavanu. Era l'ultimu di i vechji Puritani, un omu cumpletamente ripressu in una sucità induve a libertà sessuale era a regula. - A me cara zitella !
  
  
  "Puseresti nudu?" - Aghju dumandatu prestu.
  
  
  "Di sicuru", hà rispostu. "In un sensu prufessiunale. Quandu aghju ghjucatu un rolu, l'aghju ghjucatu finu à l'altru ".
  
  
  A faccia di Hawk hà cambiatu culore. Era assai rossu. Fighjendu e so mani in una agonia di vargogna. "Se avete digià finitu," hà intervenutu.
  
  
  Aghju risattu. "Cuntinuà."
  
  
  "Sò chì ùn ti dispiace micca chì avemu stabilitu a vostra copertura cum'è una squadra di maritu è moglia", disse rapidamente, l'ochji brillanti.
  
  
  - Signore ! - aghju esclamatu.
  
  
  "Sgiò è Sra George Peabody di Millers Falls, Minnesota".
  
  
  "Mi piace!" - disse dolcemente Juana.
  
  
  "Odiu questu!" - aghju ringhiatu. "Questu hè troppu inveru! È questu causa cumplicazioni! "
  
  
  "Ma permette à a Sra Rivera di agisce più facilmente - s'ellu ci vole". A faccia di Hawk hà tornatu rossu.
  
  
  "Ùn seguitu micca a logica!" - aghju spuntatu.
  
  
  "Una sola donna, una zitella cum'è Miss Rivera..."
  
  
  "Sò indignatu da questu!" - interruppe Juana.
  
  
  «... Saria assai più difficiule d’esse, oh, perseguitatu, diciamu, chè d’esse una donna maritata. vedi ?
  
  
  Mi stendu a faccia in a sabbia. Aghju veramente vistu a logica torciata.
  
  
  Hawk si vultò versu Juana. "Approvate?"
  
  
  "Cumpletamente". Ella surrisa incantevule.
  
  
  Hawk annuì cun satisfaczione. Allora mi guardò. "Ci sò svantaghji?"
  
  
  Dannà ellu ! "Sembra solidu", aghju ammissu. "Avemu da stabilisce una sorta di alarme", aghju continuatu. "Vogliu dì, in casu chì tuttu cade in pezzi. Vogliu esse capace di salvà Juana è a mo pelle ùn importa ciò chì ".
  
  
  "Avemu qualchissia in Granada, solu una meza ora da u resort. Malaga vi informarà ".
  
  
  "Diritta. Questu duverebbe copre. "
  
  
  "Pudete mandà ogni missaghju codificata chì vulete attraversu Granada".
  
  
  "Va bè", aghju dettu. Mi vultò versu Juana. "Avete qualcosa da discutiri?"
  
  
  Ella mi hà guardatu è dopu à Hawk.
  
  
  "Pensu micca. Sò in e vostre mani finu à scuntrà u sgiò Corelli. Allora mi ne curaraghju ".
  
  
  ***
  
  
  Aviu appena aduttatu quandu ci hè statu un colpu forte à a porta chjosa chì separava a mo stanza da quella di Juana.
  
  
  mi svegliu. "Iè?"
  
  
  "Niccu!" bisbigliò.
  
  
  "Quale?"
  
  
  "Finestra".
  
  
  Mi vultò. "E chistu?"
  
  
  "Fighjate fora".
  
  
  Aghju ghjuntu à u holster di spalla appesa à u lettu. Aghju andatu versu a finestra, stendu in l'ombra è pressu à u muru. Aghjunghjite i cortini cù a canna di u mo Luger, aghju fighjulatu in a strada scura sottu.
  
  
  À traversu a strada era una Cadillac, l'unica vittura in u bloccu.
  
  
  Ci era un omu à pusà in questu da u latu di u cunduttore, chì era versu mè. Allora, mentre aghju fighjulatu, un altru omu si precipitò à traversu a strada versu u Cadillac, hà parlatu brevemente cù u cunduttore, è hà cullatu in u sediu di daretu.
  
  
  U Caddy hà cuminciatu à cullà è marchjò prestu in a strada, vultendu à diritta à l'angulu.
  
  
  Aghju vultatu à a porta chì separava e nostre stanze.
  
  
  "L'avete ricunnisciutu?" L'aghju dumandatu.
  
  
  "Iè. L'aghju vistu esce da a vittura un mumentu fà. Hà guardatu a mo stanza - o a toia. Aghju vistu a so faccia. E poi si precipitò in u lobby di l'hotel.
  
  
  "Quale era ellu?"
  
  
  "L'aghju vistu à l'aeroportu di Dulles stu dopu meziornu. Quandu avemu ghjuntu. Hà avutu una piccula valigetta di pelle. U tipu chì pudete mette un'arma cù una vista ottica.
  
  
  "Bra ragazza", aghju dettu assente.
  
  
  Ci hè statu una pausa. "Chì duvemu fà avà?"
  
  
  "Vai à dorme", aghju dettu. "Almenu sapemu chì sanu".
  
  
  - Ùn l'ai da circà ?
  
  
  "In Washington? Hè una grande cità ".
  
  
  "Niccu!"
  
  
  "Vai à dorme, Juana." Aghju alluntanatu da a porta. "Belli sonni."
  
  
  L'aghju intesu murmurà per sè stessu è poi si alluntanò da a porta. Un mumentu o dui dopu, aghju intesu u lettu scricchiolu mentre ella cullà è si pusò.
  
  
  Tandu ci era u silenziu.
  
  
  Mi pusò vicinu à a finestra, fighjulava, aspittava. Ma nimu hè vinutu.
  
  
  Tre
  
  
  Passemu per i pedeli bassi è sbarcò nantu à una pista d'aviazione vicinu à Malaga. U tassista ci hà purtatu in cità attraversu un turbiniu di vitture europee in miniatura di tutte e marche è forme.
  
  
  Avemu allughjatu in unu di i principali alberghi di a cità, affacciatu à u portu di Malaga. C'eranu parechje navi mercantili è imbarcazioni di piacè attraccate o ancorate vicinu à i porti ben curati.
  
  
  Juana hè stancu. Si chjappò in u so latu di a stanza, pigliò una siesta è pigliò una duscia. Sò andatu subitu à a casa sicura di l'AX.
  
  
  Era un picculu uffiziu in una casa à un bloccu di distanza
  
  
  
  
  
  
  strade è intornu à l'angulu.
  
  
  "CUSTRUZIONE", leghje u segnu nantu à a porta. "SRS RAMIREZ E KELLY"
  
  
  Aghju piscatu.
  
  
  "Quién es?"
  
  
  "Signore Peabody".
  
  
  "Si".
  
  
  Porta aperta. Era Mitch Kelly.
  
  
  "Ciao, Kelly", aghju dettu.
  
  
  "Salutu, signore". Hà sorrisu è mi lasciò entrare. Allora, fighjulendu in alto è in u corridoiu scuru è anticu, chjusu cù cura a porta.
  
  
  Aghju guardatu l'uffiziu. Era chjuca, cù una scrivania sbattuta, una mansa di vechji archivi è una porta chì portava à u bagnu. Daretu à a tavula, a finestra affacciava nantu à u portu è a cità di Malaga.
  
  
  Kelly m'hà paccatu nantu à a spalle. "Ùn t'aghju micca vistu da quandu aghju intesu parlà di u casu di l'aranciu di sangue, Nick."
  
  
  Questu hè accadutu in Grecia. « Cinque anni fà, nò ?
  
  
  "Diritta. U falcu hà dettu chì vi venerà.
  
  
  Aprì u tisone è tirò fora un paru di beddi binoculi Bausch & Lomb 30x, ch'ellu hà pisatu penseru in a so manu.
  
  
  "Puderaghju avè nutizie per voi".
  
  
  "Oh?"
  
  
  Si misi i so occhiali nantu à l'ochji è si vultò à fighjà intornu à u portu. Aghju realizatu ch'ellu fighjulava e barche quandu aghju pisatu.
  
  
  Kelly hà guidatu AX in Malaga per almenu trè anni. U so mistieru era di sapè chì è quale andava è venia da Malaga.
  
  
  Aghju guardatu sopra a so spalla. Hà studiatu u molu di piacè in u centru di u portu. Paria particularmente interessatu à u grande yacht ancoratu in qualchì locu à mezu.
  
  
  "Hè questu", disse. "Questu hè Lysistrata". Le yacht de Corelli.
  
  
  Aghju ricurdatu di una foto chì aghju vistu à AX HQ.
  
  
  M'hà datu u binoculu. L'aghju focu. Era eccellente; Aghju vistu u yacht assai chjaramente. Diversi membri di l'equipaggiu stavanu sbulicati nantu à u ponte. Tuttu à bordu era tranquillu è calmu. Puderaghju vede una fila di cabine nantu à u ponte principale cù duie fila di finestri, vale à dì chì e cabine eranu dui ponti sottu.
  
  
  Era un grande, bellu yacht di piacè. A bandierina di Francia volava à poppa.
  
  
  Mitch Kelly s'assittò à a so scrivania è frustò un pocu di carta. Sapia ch'ellu vulia chì mi fossi attentu à ciò chì dicia. Mentre stava per dà i mo vetri, aghju vistu qualchissia in un maglione è i pantaloni esce da a cabina principale nantu à u ponte. Era una donna cù i capelli longi biondi. Era assai tettona è magre, è i pantaloni stretti chì abbracciavanu i so fianchi è i cosci ùn lasciavanu nunda à l'imaginazione. Avia belle gambe sottu à quelli pantaloni turchini. A so pelle era bella è liscia, è i so ochji eranu turchini. Escendu à a luce di u sole, si mette i so lunette di sole è li rimette distratamente in u locu.
  
  
  "Tina Bergson", aghju dettu à voce alta.
  
  
  Kelly allungò u collu è fighjulava fora di a finestra, stracciava a luce di u sole nantu à l'acqua. "Iè."
  
  
  "Una ragazza perfetta", aghju rimarcatu.
  
  
  "Un'altra cosa di Nick Carter," Kelly sbuffava. "Cumu stai affrontendu?"
  
  
  "Facciu solu ciò chì l'omu in Washington dice", aghju murmuratu.
  
  
  "Questu hè ghjuntu ieri", hà dettu Kelly, scuzzulate di novu a carta.
  
  
  Aghju cacciatu l'ochji da e spalle slanciate è u pettu di Tina Bergson, cupertu d'un maglione, è aghju calatu à riluttante u binoculu. Kelly u pigliò, vultò a so sedia, è li fucalizza nantu à Tina Bergson mentre leghje l'infurmazioni stampate.
  
  
  KELLY. RAMIREZ È KELLY. 3 PASSEU ZAFIO. ARRIVATA MARTI A BORDA DI LYSISTRATA. U VISITORE hè PRONTU. TINA BERGSON U PORTARÀ À U YACHT. LATER SKI RENDEZVOUS WITH DRUG EXPERT.
  
  
  « Nasu rumanu ! - aghju ripetutu cun un sorrisu.
  
  
  "Questu hè u soprannomu di Corelli", disse Kelly. "Piuttostu cory, ùn hè micca?"
  
  
  "Piuttostu banale, sì." Nasu Rumanu era u capu di l'Indiani.
  
  
  « Corelli se considère comme un paria. Sapete - da a mafia ".
  
  
  Aghju guardatu u missaghju di novu. "A ghjudicà da a parolla, pensu chì mi scontra, eh?"
  
  
  "Diritta. Ella cunnosce u vostru hotel. Aghju digià mandatu una nota ".
  
  
  "Quandu serà quì?"
  
  
  "Hè duverebbe piglià voi in u lobby à meziornu." Kelly guardò u so orologio. "Questu vi dà una meza ora".
  
  
  "E Juana?"
  
  
  "Ella pò aspittà. Questa hè una investigazione preliminare ".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Perchè tutte sta sciocchezza?"
  
  
  "Roman Nose avia paura. Pensu chì vole sapè s'ellu hè statu seguitu ".
  
  
  "O sì," aghju pensatu.
  
  
  ***
  
  
  Aghju aspittatu in u lobby à meziornu.
  
  
  Quand'ella entrò, tutti l'ochji in u lobby eranu rivolti à ella, e donne anu vistu cù indignazione, l'omi anu vistu cun interessu. I lucali à a tavula si sò diventati di colpu in Lotharios amichevuli.
  
  
  Mi alzai è mi avvicinai à ella. "Miss Bergson", aghju dettu in inglese.
  
  
  "Iè", hà rispostu cù solu un ligeru accentu. "Sò tardi. Mi dispiace veramente ".
  
  
  "Vale a pena aspittà", aghju dettu.
  
  
  Ella mi guardò friddu. Pensu à i icebergs in i fiordi. - Andemu allora ?
  
  
  "Iè", aghju dettu.
  
  
  Ella si vultò è m'hà purtatu fora di u lobby in u luminosu sole spagnolu.
  
  
  "Hè ghjustu di fronte à a piazza", disse. "Pudemu marchjà"
  
  
  I annunziu è pigliò galante a manu. Dopu tuttu, eru in Europa. M'hà datu senza cumentu. Ogni ochju spagnolu si vultò à salutà noi dui - u so cù ammirazione, mè cù invidia.
  
  
  "Hè una bella ghjurnata", disse, pigliendu un respiru profundo.
  
  
  "Ti piace Malaga?" Aghju tenutu l'ochji appiccicati à a so faccia.
  
  
  "Oh sì", disse. "Hè pigro è faciule quì. Mi piace u sole. Mi piace u calore ".
  
  
  Ella l'hà dettu
  
  
  
  
  
  , ma ùn l'aghju micca dettu. "Comu era u vostru viaghju in barca?"
  
  
  Ella suspirò. "Semu stati presi in una burrasca fora di a Costa Brava. Altrimenti…"
  
  
  "E u vostru - u vostru cumpagnu?"
  
  
  Ella mi guardò pensativamente. "Sgiò Rumanu?"
  
  
  "Sgiò Rumanu" A farsa cuntinuava.
  
  
  "U vi vede prestu".
  
  
  "U pigliu chì sciate", aghju dettu mentre ci avvicinavamu à a marina.
  
  
  "Mi piace." Ella surrisu. "È tù?"
  
  
  "Moderatu", aghju dettu. "Soprattuttu in i Stati Uniti. Aspen. Stowe. *
  
  
  "Vogliu andà in America un ghjornu", disse Tina Bergson, i so ochji turchini caldi è mi fighjulavanu intensamente.
  
  
  "Forse Mister... uh, Roman - avarà qualcosa da dì nantu à questu."
  
  
  Ella rideva. I denti eranu perfetti. "Forse, veramente." Ella mi guardò intensamente. "Pensu chì tu è ellu vi và bè."
  
  
  Allora eramu nantu à u tarrenu, è u ghjovanu à a fine stava attentu, dirigendu a so attitudine versu Tina Bergson. Era abbastanza magre, ma pareva filatu è forte. Avia i capelli neri ricci è i baffi sottili di matita.
  
  
  "Señorita", disse. E stese a manu per aiutà à falà in a piccula barca à motore ligata à u dock.
  
  
  "Grazie, Bertillo", disse teneramente. "Questu hè u sgiò Peabody", li disse, indicà à mè.
  
  
  "Signore", disse Bertillo. I so ochji eranu scuri è intelligenti.
  
  
  Aghju saltatu dopu à Tina Bergson è dopu Bertillo s'era alluntanatu, hà avviatu u mutore, è avemu arcu versu u yacht à trè centu metri di distanza.
  
  
  A baia scintillava in u sole, i gabbiani cullighjanu i rifiuti da u mare, è mentre avemu tagliatu l'acqua, volanu in furia in u celu, spruzzate cù l'acqua di mare.
  
  
  In pochi minuti eramu liati à u yacht. Avà pudia vede u nome, Lysistrata. Sopr'à noi, dui marinari fighjulavanu è lampanu a scala. Avemu cullatu à bordu.
  
  
  In una cabina nantu à u ponte principale, chì hè diventatu un salone, aghju vistu un omu musculoso à pusà in una sedia cunfortu. Fumava un sigaru chì mandava alone di fumu turchinu sopra u so capu.
  
  
  Avemu intrutu. S'arrizzò, a so grande testa s'alzava in una nuvola di fumu. Tina! "L'hà salutatu è ella hà sorrisu in daretu.
  
  
  "Questu hè u sgiò Peabody da l'America", disse. "Sgiò Peabody, questu hè u sgiò... uh... Roman".
  
  
  Aghju guardatu intornu. L'intornu era splendidu.
  
  
  Ridia è si strinse a manu. A so presa era ferma. "Sgiò Peabody, supponu chì sciate?"
  
  
  Aghju annuitu. "Facciu slalom".
  
  
  "Tina ancu. Ancu mè, ma micca per longu. Passemu qualchì tempu in Sol y Nieve. Pensu chì site quì?"
  
  
  "I."
  
  
  "Cù u to cumpagnu?"
  
  
  "Iè."
  
  
  "Stu cumpagnu. Capisce l'essenza di a riunione ?
  
  
  "Hè ella".
  
  
  "Scusa?"
  
  
  "U mo cumpagnu hè una donna. Ella capisce ".
  
  
  Aghju studiatu "U Nasu Rumanu". Da a stampa ch'e aghju vistu, aghju realizatu chì puderia esse facilmente Rico Corelli. In fatti, era sicuru chì era Rico Corelli. Era l'età ghjusta, ancu s'ellu ùn hà micca mostratu a so età cum'è a maiò parte di l'omi in l'affari.
  
  
  "Aghju sempre avutu boni relazioni cù l'Americani", disse Corelli.
  
  
  Tina surrisu. "Sempre".
  
  
  "Asperemu a vostra prisenza in u nostru paese", aghju dettu. "Almenu capiscu chì tù..."
  
  
  Corelli leva la main. "Spergu di fà u viaghju. Se pudemu fà un trattu ".
  
  
  "Hè da piglià solu una riunione", aghju dettu. "À a stazione di sci."
  
  
  Ellu annunziò.
  
  
  "Chì hè u mutivu di sta riunione preliminare?" - aghju dumandatu bruscamente.
  
  
  "Sicurezza", abbaiò, sbuffava un sigaru. Un fumu densu cuminciò à sparà in tutta a cabina.
  
  
  "Sembra abbastanza sicura." M'inclinai in avanti è parlai uniformemente è significativu. "Vi assicuru, finu à ch'e sò intornu, ùn ci sarà micca prublemi di sicurezza".
  
  
  Un debole surrisu lampò nantu à e so labbra. "Probabilmente no".
  
  
  U steward hà purtatu bevande. Mi appoghju in daretu. A riunione hè stata discussa è accunsentita. Saria faciule cuntattàlu in u resort è piglià Juana cun ellu.
  
  
  Avemu bevutu.
  
  
  Avemu parlatu di qualcosa d'altru. Passavanu quindici minuti. Finalmente Tina si alzò.
  
  
  "Credu chì u Signore Peabody hè ansioso di vultà in u so hotel".
  
  
  Aghju annuitu. "Grazie per u vostru tempu, sgiò Romanu. Aghju aspettatu una discussione più completa in u paese di neve.
  
  
  Ci guardemu è mi vultò per lascià. Tina si avvicinò à mè è mi pigliò a manu.
  
  
  "Mi dispiace assai chì ùn possu micca vultà à a riva cun voi. Ma Bertillo vi ripiglià.
  
  
  Pianu pianu aghju strintu a manu. "Grazie à tutti dui per a vostra ospitalità affascinante."
  
  
  Eramu nantu à u ponte è aghju falatu à a barca. Ella m'hà salutatu da u ponte mentre a barca hà cuminciatu à spinghje è si n'andò versu u dock.
  
  
  Eramu andati solu cinquanta metri quandu un gridu subitu si sentì da u yacht. Un sonu stupente si sparse rapidamente è continuamente nantu à a superficia di l'acqua.
  
  
  Mi vultò rapidamente. - Ferma, Bertillo !
  
  
  Aghju vistu à Tina lascià u salone induve era ghjustu andata. Ella inciampava.
  
  
  Una seria di lampi d'aranciu lampò in a cabina, poi u rughjonu di mitragliatrici ritruvò à traversu l'acqua.
  
  
  Aghju intesu un urla.
  
  
  Un altru colpu sonò è aghju vistu Tina Bergson cascà nantu à u ponte, a so voce tagliata à mezu à u gridu.
  
  
  Una figura in una muta scura si moveva rapidamente longu u ponte cum'è
  
  
  
  
  
  pantera, è saltò sopra a ringhiera in u latu luntanu in l'acqua. Tirò fora una pistola, ma ùn pudia sparà cù precisione.
  
  
  "Vai intornu à u yacht!" - aghju abbaghjatu à Bertillo.
  
  
  Sorpresu, spavintatu, ma capace, hà sparatu à u mutore, è avemu precipitatu à tribordu à prua di u yacht.
  
  
  Solu e bolle dimustravanu induve era andatu l'omu in u wetsuit. Hà lasciatu u so scuba gear quì, era evidenti. Hè andatu per sempre.
  
  
  Circundemu per un minutu sanu, ma ùn hè mai apparsu.
  
  
  Aghju cullucatu i scalini versu u ponte, induve quattru membri di l'equipaggiu circundavanu Tina, chì respirava ma si lamentava tranquillamente. A spalla di u so sweater era cuperta di sangue rapidamente siccatu.
  
  
  Corsu in u salone.
  
  
  U grande omu era chjinatu in terra. U so capu hè statu quasi cumplettamente distruttu da i fucili. Hè mortu prima di chjappà u ponte.
  
  
  Fora aghju fighjatu à a riva, ma ùn ci era micca omu in una muta.
  
  
  Aghju pigliatu a nave chì andava versu a riva è chjamava Mitch Kelly. Era scunfittu, ma era un prufessore. Chjamò subitu a Guardia di Malaga.
  
  
  Tina hà apertu l'ochji.
  
  
  "Fa male!" ella si lamentava.
  
  
  Allora hà vistu sangue è svenutu.
  
  
  Quattru
  
  
  Mitch Kelly hà apertu u casgiu di fondu di l'archiviu. Hà vistu ciò chì passava. Aghju fighjatu cum'ellu sfasciava a cassa di pelle chì cuntene u trasmettitore di u radiotelefonu.
  
  
  Era un bellu kit: fattu in Giapponese, cù transistors à stati solidi. Pudete guasi andà à a luna è vultà cun ella.
  
  
  Hummed per un paru di mumenti dopu ch'ellu l'hà accenditu finu à chì si riscaldava. Ùn m'hà micca guardatu in tuttu, ma hà fattu u travagliu, hà cuntattatu AX dopu uni pochi di chjamati iniziali, è hà parlatu brevemente cù l'operatore in AX Monitor utilizendu u solitu R / T gibberish Finalmente si vultò à mè.
  
  
  "Aghju Hawk".
  
  
  Aghju pigliatu u telefunu "Sir?" Puderaghju à pena cuntene a mo rabbia.
  
  
  "Nick, questu ùn hè micca una chjama autorizata! Vogliu chì sapete ... "
  
  
  "Semu in u chjaru?"
  
  
  "Iè."
  
  
  "Sparata".
  
  
  "Diritta." A voce di Hawk diventò prudente. "Chì hè accadutu, Nick? Mi dà sempre farfalle quandu seguite e precauzioni di sicurezza ".
  
  
  "Quale hà urganizatu sta missione? Dipartimentu di u Tesoru?"
  
  
  "Sapete chì ùn sò micca autorizatu à parlà".
  
  
  "Hè un odore divertente".
  
  
  "Dì di novu?"
  
  
  "Puzza! Corelli hè mortu.
  
  
  "Mortu?" Pausa. "Oh, caru mè."
  
  
  "Quale hà arrangiatu questu?" - Aghju dumandatu di novu.
  
  
  "Ùn possu micca…"
  
  
  "Era una stallazione. Et celui qui l'a arrangé m'a utilisé pour tuer Corelli.
  
  
  "Innò! Oh, vecu ciò chì vulete dì ".
  
  
  "Verificate questu, signore, per piacè! Se a mafia hè pulita, allora qualcosa andò male da a nostra parte. Si Corelli jouait à un certain jeu, alors le Trésor était une fraude.
  
  
  "Sì sicuru ch'ellu hè mortu?" - Falcu dumandò bruscamente. U so tonu di voce significava chì s'era ricuperatu da u so shock iniziale.
  
  
  "A mità di a testa hè stata spazzata? Oh sì. Hè mortu, signore".
  
  
  - È u so cumpagnu ?
  
  
  "Hè viva, ma ferita".
  
  
  "Pensu chì era a cosa bona da fà", disse Hawk. "U cuntrollu rumanu hà verificatu Corelli".
  
  
  "U cuntrollu rumanu pò esse pagatu da a mafia!"
  
  
  "Nicholas..." mi rimproverò.
  
  
  "Considerate sta missione finita, signore."
  
  
  "Calmu, Nick. Ti contatteraghju appena aghju fattu uni pochi di chjama. "
  
  
  "Sra Rivera è ùn saremu micca dispunibili per più struzzioni".
  
  
  "State quì ! Vogliu fà questu chjaru ".
  
  
  "Hè digià statu chjarificatu, Hawk. O forse un termu più precisu hè mappatu. Avvedeci".
  
  
  "Niccu!"
  
  
  Aghju firmatu.
  
  
  Kelly hè stata sorpresa da a conversazione trà Hawk è mè. Ùn hà micca impegnatu in disubbidienza volontaria. Hè per quessa ch'ellu parlava di cose senza impurtanza. Il s'avança vers son bureau et s'assit. M'hà studiatu cù cura è aspittàva chì u tettu s'hè lampatu nantu à mè.
  
  
  "Pensate chì AX hè stata utilizata?" - dumandò infine.
  
  
  "Pensu di sì, ma ùn sò micca sapè".
  
  
  "Una fuga?"
  
  
  Aghju guardatu e mo mani. "Puderà esse".
  
  
  "E a zitella?"
  
  
  "Juana? Ùn sò veramente micca sapè di ella. S'ellu era implicatu in questu, serà longu andatu ".
  
  
  "Induve vai?"
  
  
  Mi vultò versu a porta. "Torneremu à l'hotel. Mi dumandu s'ellu ci sarà ".
  
  
  Ella era. Puderaghju intesu a so rummaging around in a so stanza appena intrutu in u mo latu di a stanza. Almenu li pareva. Solu per assicurà chì aghju u mo Luger fora è si trasfirìu versu a porta adiacente.
  
  
  "Juana?" - aghju dettu in silenziu.
  
  
  "Oh. Nick?"
  
  
  "Sgiò Peabody".
  
  
  "Comu era?"
  
  
  Era Juana, va bè. Puderaghju dì da a voce. Aghju sustinutu Luger, decisu chì, s'ellu avia statu cù u sicariu, avissi digià lasciatu Malaga, postu chì a so participazione à a farsa hè stata cumpleta.
  
  
  Aghju apertu a porta è intrutu. Era vestita in un vestitu assai formale ma cool chì insinuava u gustu è i soldi senza esse caru. Elle souriait, ce qui signifiait qu'elle ne savait rien de Corelli.
  
  
  "Parete stancu, Nick."
  
  
  "Sò. Frescu fora di energia".
  
  
  "Perchè?"
  
  
  Mi pusò nantu à a riva di u lettu è l'aghju fighjulatu. Vuliu prufittà pienamente di a luce quandu aghju lettu a so faccia. Si vultò versu mè, a forte luce di u sole di Malaga s'incurvava, illuminava ogni dettagliu di u so visu.
  
  
  "Rico Corelli hè mortu".
  
  
  U so visu hè diventatu pallidu. S'ellu hà agitu, hà avutu un cuntrollu eccellente di u so sistema arteriale. Ogni fisiologu
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Vi diciarà chì u sistema arteriale hè involuntariu.
  
  
  "Uccisu? In un yacht?"
  
  
  Aghju annuitu. "Persunaghju in una muta".
  
  
  "E a donna chì era cun ellu?"
  
  
  "Tina Bergson hè stata ferita, ma hè sempre viva. Paria una stallazione, Juana ".
  
  
  "Chì duvemu fà avà?"
  
  
  "Aspittemu", aghju dettu. "In parolle di Hawk. Vi aghju digià infurmatu ".
  
  
  Ella mi hà guardatu. "Avete vistu l'omu chì hà tombu Corelli?"
  
  
  "Solu a so siluette".
  
  
  "Semblava à quellu chì ci hà sparatu in Ensenada?"
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Ùn l'aghju mai vistu ancu".
  
  
  "Puderia esse l'omu in a vittura in Washington".
  
  
  "Questa volta portava una muta in neoprene. Puderia esse quellu. Inoltre, puderia esse u senatore Barry Goldwater ".
  
  
  Juana ignorò questu. "Ci hà pigliatu in Ensenada è ci hà seguitu à Malaga via Washington." Avà era pusitiva è mi guardava dritta.
  
  
  "Forse".
  
  
  "Deve esse!"
  
  
  "S'è tù dici cusì."
  
  
  Si movi versu mè finu à ch'ella si firmò à sei centimetri di distanza da mè. "Dicenu chì site unu di i migliori. Cumu avete lasciatu chì succede?"
  
  
  L'aghju fighjulatu cù cura, senza permette à alcuna spressione di vede nantu à a mo faccia. Ma c'era tanta rabbia in mè chì l'onde d'emozioni duveranu ghjunghjite à tuccà a so, perchè ella si ritirò cum'è s'aspittava ch'e mi picchissi.
  
  
  "Mi scurdaraghju chì avete mai dettu questu".
  
  
  Ella si riunì è scuzzulò a testa strintamente. "Ùn vogliu micca"
  
  
  U telefonu sonò.
  
  
  "Kelly hè quì", disse a voce. "Aghju in cuntattu cù Tina Bergson".
  
  
  "Oh?"
  
  
  "A Guardia Civile l'hà purtata in una clinica privata micca luntanu da noi, vicinu à Alcazaba. U so duttore riceve u nostru salariu ".
  
  
  "Quantu convenientu."
  
  
  "Hè cuscente. Ella ti voli à vede."
  
  
  Pensu prestu. "Va bè. Dammi l'indirizzu".
  
  
  "Ti devu di purtari culà".
  
  
  "Va bè. Ti contatteraghju in quindici minuti. Kelly, cumu hà sappiutu a Guardia Civile induve a porta ?
  
  
  Kelly ghignava. "Avemu ancu un paru di elli."
  
  
  Surrisendu, aghju appesu u telefuninu.
  
  
  "Chì era tuttu questu?" - Juana m'hà dumandatu. Era sempre visibilmente scuzzulata da a nutizia di a morte di Corelli. À quellu mumentu aghju decisu chì era innocente.
  
  
  "Tina Bergson. Ella si riprende. Andaraghju à parlà cun ella ".
  
  
  "E eiu?"
  
  
  Vuliu chì Juana sia visibile in ogni mumentu. "Vai".
  
  
  Si rilassò. "Oh bè." Surrisu. "Mi dumandu ciò chì avaristi da fà cun mè".
  
  
  "Cum'è sempre, ti pigliu cun mè. Sì una ragazza assai bella, è mi piace e belle ragazze. Aghju risattu.
  
  
  Ella veramente arrossì. "Maledetta voi." Pensu chì era preoccupatu di novu per a so sanità.
  
  
  ***
  
  
  Mitch Kelly hà passatu a maiò parte di a caminata versu l'uffiziu è a clinica chì mostrava à Juana Rivera. Hà jugatu u rolu di un agente speciale assai duru è sofisticatu. In fatti, puderia incantu e donne ancu quandu ùn era micca ghjucatu un rolu. Juana paria decisu à accettà a so mossa, apparentemente aduprendu u so interessu in Kelly per sputà mi.
  
  
  Ma ùn aghju micca assai attente, era troppu occupatu à pensà.
  
  
  Prima di tuttu, eru furioso cun mè stessu per ùn avè micca vistu a produzzione chì vene. Cù stu sniper chì opera in Ensenada è una strana squadra chì ci guarda in Washington, aghju avutu esse preparatu per i prublemi in Malaga. Tuttavia, aghju avutu l'abitudine di pensà chì i assassini eranu dopu à mè è à Juana, micca à Corelli. Cusì stupidu !
  
  
  Questu era ciò chì aghju realizatu in i mo pinsamenti. U clacson di i clacson di l'auto da fora m'hà purtatu infine fora di u mo sbuffamentu è aghju cuminciatu à fighjulà e strade strette di Malaga chì mi passanu.
  
  
  A vittura s'hè ghjunta à u latu di a strada è avemu esce. A clinica era situata in una strada stretta, ombreggiata da a luce diretta di u sole da l'edificazioni intornu. L'edifizii eranu puliti è ben mantenuti. Definitivamente ùn era micca parte di i slums di Malaga.
  
  
  Kelly entra per l'entrata principale. Avemu andatu in a scala di marmura curva, seguitendu una donna in un uniforme biancu cù una parte posteriore piuttostu formidabile, chì hà parlatu brevemente cù Mitch Kelly mentre entravamu. Mentre caminavamu per u corridoiu di u sicondu pianu, un omu magre in un vestitu d'affari è una cravatta nera salutò Kelly cun un largu surrisu.
  
  
  Sicondu Kelly, era u duttore Hernandez, u duttore assistente di Tina Bergson. Puderaghju dì da u sorrisu radiante di Hernandez chì i soldi di AX paganu e so fatture è li mette in furia mentre saluta i schiavi di i so patroni.
  
  
  "Comu hè ella?" - dumandò Kelly.
  
  
  Hernandez piegò e mani davanti à ellu, pigliò un respiru prufondu è preoccupatu per un bellu pezzu.
  
  
  "Hè una ferita di bala, capite. Una tale ferita a volte provoca sepsis in u sangue. A sepsis hè velenu ", m'hà dettu, cum'è s'ellu era u principale idiota in u gruppu. "Pensu veramente chì ella esce da questu bè. Cù l'aiutu di Diu, ella esce!"
  
  
  "Quantu prestu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Uni pochi di ghjorni", disse Hernandez dopu avè pensatu per un minutu.
  
  
  "Ah", aghju dettu. "Allora ùn hè micca cusì seriu".
  
  
  I so ochji neri lamponu per un mumentu. Allora surrisu un surrisu preoccupatu è preoccupatu. "Abbastanti seriu, Signore Peabody", intonò. Questu significava chì ùn l'avia micca lasciatu andà subitu. Aviu avutu à accettà u fattu chì a so resistenza pò esse medicalmente raghjone. Una ferita di bala pò esse una piccula cosa brutta. "Ma hè bè chì ella
  
  
  
  
  
  "Sò ghjuntu subitu quì", continuò Hernandez. - Era quasi in scossa. Quandu si tratta di ferite da u focu, avete da preoccupassi di u scossa ".
  
  
  Aghju annuitu. "Pudemu entre à vedela?"
  
  
  "Certu di sicuru!" Hernandez splendeva, vultendu versu Kelly è salutava versu a porta in u corridoiu. "Per piacè entra".
  
  
  Kelly hà apertu a porta è andò in una stanza grande spaziosa cù un lettu d'uspidale à mezu. I persiane sò stati tirati è una lampada era accesa nantu à a nightstand accantu à u lettu.
  
  
  Tina Bergson era bella, ancu s'ellu era impannillata in un linu biancu assai elaboratu è coperta finu à u pettu in mantelli di l'uspidale. I so capelli eranu fluffed out over the pillow, un halo d'oru filatu.
  
  
  Avia l'ochji chjusi quandu avemu entratu, ma l'hà apertu mentre l'avemu fighjulatu.
  
  
  U so sguardu mi cercò. "Sgiò Peabody", disse.
  
  
  Aghju annuitu. "Sò cuntentu di vede chì vi pare cusì bellu".
  
  
  Hà pruvatu à surrisu. "Era... era..." È e lacrime mi vanu à l'ochji.
  
  
  Aghju avvicinatu à ella. "Tina, era terribili. Mi vulia dì qualcosa ?
  
  
  A so voce era un sussurru. "Mi sentu tantu vergogna. Eiu..." Ella ci guardò supplicante.
  
  
  Mi vultò. "Va bè. Pulisce a stanza. Ella vole parlà cun mè sola ".
  
  
  Juana si raddrizzò. "È eiu".
  
  
  I nostri ochji si scontranu. "Resta, Juana. U restu hè fora!"
  
  
  Hernandez è Kelly ubbidienti abbandunonu a stanza cù a donna in l'uniforme biancu.
  
  
  Aghju pigliatu a manu di Tina. "Chì hè, Tina? Perchè vi vergogna ?
  
  
  Ella si alluntanò da mè. "Hè un truccu", disse. "U ghjocu chì avemu ghjucatu".
  
  
  "Un ghjocu?" Aghju intesu a voce acuta è uniforme di Juana.
  
  
  "Iè", Tina rispose nervosamente.
  
  
  "Parlaci di u ghjocu", aghju urdinatu.
  
  
  "Hè stata l'idea di Rico. Vogliu dì, era scantatu è sapia chì qualchissia circava di tumballu ".
  
  
  "Cumu hà sappiutu?"
  
  
  "Questu hè digià pruvatu."
  
  
  "Va bè. Il soupçonnait que quelqu'un essayait de le tuer. Per via di u so accordu cù noi ?
  
  
  "Sì", bisbigliò.
  
  
  "S'ellu sapia chì qualcunu l'avia da chjappà, perchè hè andatu ghjustu in una trappula?"
  
  
  "Ùn l'hà micca fattu", disse Tina. "Ùn hè micca cascatu in a trappula. In fatti di a materia ".
  
  
  Mi vultò è fighjulà Juana. Un pensamentu stranu hè ghjuntu in u mo capu. Aghju strittu forte a manu di Tina.
  
  
  "Continua", l'aghju incitatu.
  
  
  "Ùn era micca Rico nantu à u yacht", Tina hà dettu infine, rottendu l'ochji supplicante.
  
  
  Allora! Ùn hè stupente chì tuttu hè accadutu cusì prestu!
  
  
  "Innò?"
  
  
  A persona chì avete parlatu ùn era micca Rico Corelli. Questu era un omu chì Rico avia cunnisciutu dapoi parechji anni. Si chjamava Basiliu di Vanessi. Sicilianu.
  
  
  "E Riccu? Era in un yacht ?
  
  
  "No. Riccu hè in a Sierra Nevada. Appena a riunione nantu à u yacht hè stata finita, avemu avutu da avvistà ellu - è tandu tù è ellu scontri in a stazione di ski. Stu appuntamentu preliminariu era una prova. In a prova, Rico hà usatu Guernini.
  
  
  "Guernini?"
  
  
  "Iè. Cumu hè ? - gemelli !
  
  
  "Doppiu", disse Juana.
  
  
  "Iè! Sapete, per sapè s'ellu hà pruvatu à tumbà à Rico. vedi ?
  
  
  "O uccidimi", aghju pensatu.
  
  
  "Hè ghjustu."
  
  
  - Allora Vanessi hè morta, micca Corelli ?
  
  
  Ella disse: "Iè. Questu hè veru ".
  
  
  Juana m'hà alluntanatu è stava vicinu à u lettu. "Tu mente," ella sbucciò. "Puderaghju dì".
  
  
  Tina s'assittò a mità di u lettu, l'ochji salvatichi. "Perchè mi parli cusì?"
  
  
  "Ùn dite micca a verità! Corelli est mort ! E tu stai provando a inquadrarci con un falso!
  
  
  "Ùn hè micca vera ! ghjuru !" A faccia di Tina era coperta di sudore.
  
  
  "Ùn credu micca!" Juana pressò duramente.
  
  
  "Rico hè avà in a Sierra Nevada. L'avemu liberatu da u yacht in Valencia. Possu pruvà "
  
  
  "Cumu?"
  
  
  "I... I..." Tina ùn pudia suppurtà. Ella cuminciò à pianghje.
  
  
  "Cumu?" - esclamò Juana, chinandusi è scuzzulà viulente.
  
  
  Tina tremò e gemeva di dolore. E so lacrime scorrivanu. "Questu hè veru!" ella piantò. « Corelli est vivant ! Avà pienghje apertamente. "In Valencia ci hè un record di ellu chì abbandunò u yacht!"
  
  
  Juana s'arrizzò, l'ochji stritti ma cuntenta. "Pudemu verificà."
  
  
  Aghju spintu delicatamente Juana da parte, dendu un sguardu sapientu è sapientu. Juana era audace è mi piaceva. Avà sapemu chì Corelli era vivu.
  
  
  "Induve hè?" Aghju dumandatu à Tina.
  
  
  "A vi dicu. In a Sierra Nevada". I so ochji si vultonu in orrore.
  
  
  "Ma..."
  
  
  "Mi dirà induve vi scuntrà".
  
  
  "Hè incognito à u resort?"
  
  
  Tina annuì disperata. "Iè Iè! Oh, sgiò Peabody, mi dispiace tantu chì ùn sia micca andatu bè ".
  
  
  "Tu devi esse!" - aghju spuntatu.
  
  
  "Vai ci à scuntrà lu?"
  
  
  "Mai!"
  
  
  "Innò?" A so faccia cascò.
  
  
  "Innò!" Eru categuricu.
  
  
  "Perchè, perchè micca?" Ella scoppiò di novu in lacrime. "Hè... ellu... mi ammazzarà!"
  
  
  "Iè", aghju dettu tranquillamente. "Credu chì ellu".
  
  
  Capitulu Cinque
  
  
  Ùn hè micca faciule prughjettà l'onda di pensamentu da u vostru cervellu à quellu di l'altru. Aghju pruvatu questu per anni senza successu. Ma à quellu mumentu sapia chì avia da cumunicà cù Juana Rivera solu per mezu di l'onda cerebrale - vera percepzione extrasensoriale.
  
  
  Fighjulai a so faccia è diventò assai pensativu. Pensu: "Venite in u so aiutu, Juana". Sì un bonu tippu;
  
  
  Juana m'hà guardatu, arrossata, cum'è s'ellu era vergogna chì un omu a fighjulassi cusì da vicinu.
  
  
  Sapemu chì u mo pensamentu originale ùn hè micca affundatu. Probabilmente sì u mo persu
  
  
  
  
  
  omu, però.
  
  
  "À l'infernu cù tuttu questu", aghju pensatu infine. Aghju a sensazione ch'ella l'hà pigliatu.
  
  
  Mi vultò versu Tina è scacciò: "Nessun modu!" Aghju dettu di novu. "Tuttu hè finitu. Ci avete mentitu per l'ultima volta. Nisuna riunione ".
  
  
  L'ochji di Juana si strinsenu è possu guasi seguità i so prucessi di pensamentu mentre attraversava i cunvoluzioni di u ghjocu è u ghjocu di contru.
  
  
  "Aspetta un minutu", disse prestu. "Ùn pudemu micca solu lascià a Spagna senza vede u sgiò Corelli!"
  
  
  Tina hà cessatu di pienghje è mi guardò sperendu.
  
  
  Aghju fighjatu à Juana cum'è aghju fighjulatu un vermu di giardinu nantu à una insalata fresca. "Oh si pudemu!" - aghju dettu in furia. "Ci anu mentitu è questu hè a fine".
  
  
  "Ma chì ci hè di l'infurmazioni chì Corelli hà da dà ci?"
  
  
  "Ùn avemu micca bisognu di questu".
  
  
  "Ùn avete micca bisognu di questu," Juana supplica, "ma aghju bisognu!" Sò quellu chì hè statu mandatu quì per piglià ellu. Siete solu un guardianu di u corpu! »
  
  
  Aghju guardatu à Tina per vede cumu pigliava a nostra piccula improvvisazione drammatica. Hè diventata un spettatore in una partita di tennis veloce.
  
  
  "Contattaraghju AX", aghju ringhiatu, facendu qualcosa cum'è un "Bogart" di l'annata tardiva. "Missione sbulicata!"
  
  
  "Lasciami parlà cun elli!" - disse Juana, digià eccitata. "Aghju assai in ghjocu!"
  
  
  "Ùn duvemu micca parlà davanti à ella", aghju dettu cun riluttanza, sventendu à Tina.
  
  
  "Ùn m'importa micca quellu chì sente! Questu hè u mo compitu!
  
  
  Pensu, fingendu di pisà e cunsequenze. Infine aghju dettu: "Vulete veramente andà à scuntrà Corelli?"
  
  
  Juana annuì. "Certamente! Solu perchè avete arruvinatu a prima riunione ... "
  
  
  "È tù?" - I interruppiu, vultendu versu Tina. "Chì guarantisci ci pò dà chì scuntrà u veru Corelli in a Sierra Nevada?"
  
  
  "T'aghju digià dettu! Sapete quandu uttene l'infurmazioni ghjusta ".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle.
  
  
  - Juana intervene. "Avemu bisognu di scuntrà Corelli", disse. "Questu hè terribilmente impurtante per mè!"
  
  
  "Bra ragazza", aghju pensatu. Mantenendu una faccia impassibile, aghju appughjatu nantu à Tina. "Ci daremu un altru tentativu".
  
  
  Ella chjude l'ochji cun sollievu è surrisu.
  
  
  "Avete da travaglià strettamente cun noi, Tina", li dissi. "Ùn ci hè nisuna ragione per suppone chì l'assassinu andarà in casa avà. Vulerà tumbà ancu tè ".
  
  
  Juana aggrottò la fronte. "Perchè? S'ellu hè statu pagatu per tumbà Rico Corelli, hà purtatu u so cuntrattu.
  
  
  "Ma certamente ampararà nantu à u so sbagliu. A mafia sapi chì Corelli hè vivu - o morirà prestu. Ensuite, l'assassin poursuivra Tina - pour le conduire à Corelli !
  
  
  Tina sbuffò.
  
  
  "Puderemu una guardia in questa stanza", aghju annunziatu. "Dicu à Mitch Kelly".
  
  
  "Ma un assassinu furmatu pò penetrà in ogni locu. Cumu un guardianu sapi quale guardà?" - dumandò Juana.
  
  
  Aghju aggrottatu. "Ùn avemu micca idea di quale hè l'assassinu. Il suffit qu'il ne laisse personne s'approcher de lui.
  
  
  "Ma sapemu," Tina hà dettu di colpu, pusendu è sbulicatu di dolore à u muvimentu bruscu.
  
  
  Juana è aghju vultatu versu ella cù a bocca aperta. "Sai?"
  
  
  "Quale hè l'assassinu? Questu hè un omu chjamatu Mosquito. Deve esse. Hè un assassinu prufessiunale. U so veru nome hè Alfreddo Moscato ".
  
  
  "Cumu sapete?"
  
  
  "Perchè un sicariu hà pruvatu à scaccià in a villa di Rico in Corsica sei mesi fà. Il y avait de nombreux pièges et dispositifs le long des murs, donc il ne pouvait pas entrer. Ma quand'ellu hà pruvatu, hà culpitu à i fili chì pigliavanu l'imaghjini infrared. i ritratti si sviluppau è ellu hà ricunnisciutu com'è Moscato ".
  
  
  "Rico Corelli cunnosci Moscato?"
  
  
  "Innò. Ùn anu mai scontru. L'un des hommes de Rico a reconnu Moscato.
  
  
  "Allora dici chì Moscato ùn cunnosce micca Corelli di vista è pensa ch'ellu l'hà tombu.
  
  
  Tina annuì. "Ùn aghju micca pensatu à questu, ma sì, diceraghju chì".
  
  
  "Chì altru sapete di Moscato? Qualcosa chì ci pò aiutà à identificà ellu ?
  
  
  A faccia di Tina diventò rosa. "Li piace veramente e ragazze", ammette.
  
  
  "Qualcosa di più cà questu?"
  
  
  "Li piace à e coppie", scacciò Tina, imbarazzata.
  
  
  "In coppie?" - aghju dumandatu allegru.
  
  
  "Ùn hè micca divertente!" - disse Juana bruscamente.
  
  
  Mi vultò à Tina. "Hè l'abitudine di u sessu di trè piani?"
  
  
  "Iè", disse Tina. "Hè qualcosa à fà cun ellu. Face questu ogni volta prima di parte per u travagliu. U rilassa".
  
  
  "Forse pudemu aduprà sta cunniscenza per truvà ellu prima ch'ellu ci trovi".
  
  
  "Ci trova?" - ripetì Juana stupidu.
  
  
  « Il essaiera, bien entendu, encore une fois de trouver sa route vers Corelli. Perchè ùn u cunnosci micca à prima vista ". Fighjulu à a finestra chjusa. "È a manera più faciule di catturà Corelli hè di fighjà ci".
  
  
  L'ochji di Juana s'illuminanu. "Allora ci vedemu in Malaga è ci seguita".
  
  
  "Innò. U truveremu prima ". Ma avia bisognu di riparà qualcosa. "Tina, cumu possu cuntattà u veru Corelli?"
  
  
  Si vultò. "Avete da aspittà finu à ch'ellu mi chjama".
  
  
  "Ma cumu hà da sapè induve site - vogliu dì, ammucciatu in questa clinica speciale?"
  
  
  Ella alzò le spalle. "Hà. Puderaghju guarantiscia."
  
  
  "Ùn vogliu micca cullà à a stazione di sci è aspittà quì per ellu", aghju dettu.
  
  
  "U duttore dice chì staraghju bè in pochi ghjorni".
  
  
  Aghju annuitu. "Allora aspitteremu. Intantu, avemu da pruvà à sbattà Mosquito. Mi piacerebbe ch'ellu sparisci mentre travagliammu in questa manifestazione ".
  
  
  ***
  
  
  Aghju infurmatu rapidamente à Mitch Kelly
  
  
  
  
  
  
  , è in un minutu era in u telefunu, ingannendu u cumandante di Malaga per assignà un membru di a Guardia Civile per guardà Tina Bergson. In a strada di l'hotel, aghju dettu à Kelly nantu à a direzzione di l'operazione.
  
  
  Ellu disse chì ùn avia micca intesu chì U Mosquito era in Malaga, ma di sicuru ùn hà rilevatu nisun sentimentu in a zona. Paria di pensà chì l'aghju criticatu. L'aghju assicuratu micca.
  
  
  "Infernu", disse. "Perchè ùn fate micca un ochju?"
  
  
  "Chì infernu?"
  
  
  "Stufatu di Malaga", disse. "Hè cumu si sentenu parlà di Mosquito. Dannazione, tu è Juana sembrate totalmente legittimi. Puderete esse un coppiu di espatriati cornei chì provanu à ingaghjà un guardianu di u corpu. Aghju un cuntrattu chì cunnosci stufatu à l'internu. U so nome hè Diego Perez. Ascolta, ti mandu sta sera. Ellu vi circundarà ".
  
  
  Aghju guardatu à Juana, tutta prima è tesa per via di u mo sciovinismu maschile.
  
  
  "Va bè. Pruvemu ".
  
  
  Finìmu u viaghju in silenziu.
  
  
  Appena vultatu à l'hotel, aghju intesu u telefonu sonà.
  
  
  Era Kelly.
  
  
  "Unu. Aghju fattu un trattu cù Diego ".
  
  
  "Va bè."
  
  
  "Hè cinque piedi sette centimetri di altezza, aspettu elegante, cù un baffi minuscule è assai intelligente. Ùn lasciate micca ingannà i ligami ".
  
  
  "Diritta"
  
  
  "Due. Aghju appena decifratu u signale di l'Interpol ".
  
  
  "Interpol?"
  
  
  "Li aghju mandatu una descrizzione di u mortu cù stampe. Questu ùn hè micca Corelli. Questu hè Vanessi, va bè "
  
  
  Aghju annuitu. "Allora Tina dice a verità."
  
  
  "Iè. Bona furtuna sta sera, Nick.
  
  
  ***
  
  
  Diego Perez s'hè rivelatu esattamente ciò chì Mitch Kelly hà descrittu - un tippu d'escorta d'aspettu elegante chì portava vestiti appariscenti ma curretti è manteneva un flussu constante di conversazione inconsequenziale per intrattene e donne, in questu casu Juana Rivera.
  
  
  "Sò Diego Perez", m'hà dettu quandu l'aghju lasciatu in.
  
  
  "Cumu si?" Aghju dettu. "Questa hè a mo moglia Juana".
  
  
  "Bella dama", disse cun un arcu. Aghju arrubbatu un sguardu à Juana. Ella pruvò à mantene a so faccia ferma, ma aghju vistu a rabbia chì s'hè lampatu à l'internu. Ella sospettava chì mi ridiava d'ella.
  
  
  "U sgiò Kelly m'hà dettu u scopu di a nostra serata", disse Diego brevemente, fighjendu mi sensu.
  
  
  "Induve principià?" Aghju dumandatu.
  
  
  Ci hà chjamatu u locu è avemu chjamatu un taxi è ci hè ghjuntu. Diego s'assittò cun Juana, radiante è chattendu in spagnolu è dopu in inglese. Aghju guardatu fora di a finestra.
  
  
  In Malaga ùn sapete micca veramente induve sò cuminciati i stufati è induve sò finiti i club. Avemu principiatu in un ristorante chì domina u Mari Mediterraniu, accantu à u portu, in una zona di a cità chjamata La Malagueta. U sole tramontò nantu à a superficia di u Mari Mediterraniu è avemu manghjatu frutti di mare è beie vinu è cognac. I camerieri accendevanu candele in bichjeri culurati è a notte cadeva.
  
  
  "Aghju una idea, Diego", aghju dettu.
  
  
  "Idea?" Diego hà cuminciatu à surrisu. Li piacia l'intriga.
  
  
  "Sò un riccu turista americanu. Puderete vede in u modu ch'e aghju tiratu soldi intornu. camminu cù a mo moglia. Ma sò stancu di a mo moglia. Vogliu mette in lettu più cà una semplice paisana. Vogliu dui!"
  
  
  Diego era felice. - Ma cumu spiegà a prisenza di a to moglia, signore ?
  
  
  - Hè cun voi, Diego.
  
  
  U so visu s'hè lampatu in un surrisu radiante. "Oh!"
  
  
  "E quandu truvamu duie ragazze chì travaglianu in coppie, scopremu s'ellu hè statu dumandatu à fà in l'ultimi ghjorni, soprattuttu a notte scorsa".
  
  
  "Vedu!" A faccia di Diego hà manifestatu admirazione: "Allora andemu".
  
  
  "Diritta. Videmu ciò chì succede dopu ".
  
  
  Avemu cuminciatu à andà in discoteche in Malaga. Una discoteca europea hè essenzialmente un locu scuru cù un tettu bassu è pocu finestri. I picculi tavule sò disposti intornu à una piattaforma in u mezu. Ci hè ogni tipu di decorazioni chì pendenu da u tettu - muschi secchi, cinture, corde, giarrettiere, tanga, bras, fruste, quasi tuttu ciò chì pudete imaginà.
  
  
  Ci hè sempre musica chì riproduce forte in qualchì locu da una cassette stereo. L'altoparlanti emettenu rumore in tutte e direzzione da i recessi nascosti. Strobe lampanu luci multicolori in tutte e direzzione. Diapositive culurite di corpi nudi è coppie in diverse pusizioni sessuale sò prughjettate nantu à i muri. U rumore hè fantasticu.
  
  
  Allora tutte e luci strobe si spegnenu è un gruppu di chitarristi entra in scena. Apparisce un ballerino di flamenco - maschile o femina.
  
  
  Prima di mezanotte eramu andati in una meza duzina di lochi cù risultati negativi.
  
  
  "Va bè?" Dopu qualchì tempu aghju dumandatu à Diego.
  
  
  "Niente, signore", disse. "Ci sò parechje donne dispunibili - singuli, doppiu, ancu tripli - ma nimu hà fattu triple ultimamente".
  
  
  "Allora avemu da pruvà di novu."
  
  
  "Semu fora di u spaziu". L'ochji di Diego si strinsenu. "Pensu chì duvemu pruvà Torremolinos".
  
  
  "Induve hè?"
  
  
  "Un pocu più à u sudu. Nantu à a Costa del Sol".
  
  
  "Più discoteche?"
  
  
  "U megliu. Vivu. Animal. Depravatu".
  
  
  Aghju annuitu. "Sò bè. Andate".
  
  
  Versu l'una e trenta, avemu intrutu in un locu à mezu à a strada principale di Torremolinos. Era un locu scuru. L'animali in gabbia caminavanu avanti è avanti in gabbie appiccicate da u tettu vicinu à a barra d'entrata.
  
  
  Sedie è tavulini dipinti luminescenti brillavanu in a bughjura. Ballerina di flamenco evapora in un passu normale
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  s nantu à una piccula scena in u centru di a stanza. Una diapositiva di duie lesbiche in estasi hè stata prughjettata nantu à u muru. A musica di chitarra amplificata cumpetiva cù u chianci freneticu di u cantante in un apparente tentativu di sordi tutti i patroni.
  
  
  Ci pusemu, urdinemu sangria è cuminciamu à fighjà.
  
  
  Diego hè sparitu.
  
  
  Juana è eiu ci fighjavamu.
  
  
  A mo manu hà pigliatu a mo spalla. Mi vultò bruscamente, stunatu da u cuntattu umanu inaspettatu.
  
  
  "L'aghju", disse Diego à l'arechja.
  
  
  Aghju toccu a manu di Juana, l'aghju avvistu di stà quì, è seguitu à Diego in a bughjura. Ci era una piccula porta à u latu di a discoteca. Diego m'hà purtatu attraversu è andemu per un corridore scuru à una stanza à a fine. Una donna d'età scunnisciuta in un vestitu di flamencu bruttu è strappatu era pusata à a tavula. C'era una luce elettrica debole in u muru sopra a so testa. Avia capelli neri, ochji neri è sacchetti neri sottu à elli.
  
  
  "Bianca", disse Diego. "Questu hè un omu".
  
  
  Bianca surrisa stancu. "Mi piaci," disse.
  
  
  Aghju surrisu. "U to cumpagnu?"
  
  
  "Ùn hè micca bè cum'è mè, ma serà quì."
  
  
  "U so nome?"
  
  
  "Carla". Ella alzò le spalle.
  
  
  "Bianca", aghju dettu. "Avete da esse bonu. Ùn vogliu micca perdi soldi ".
  
  
  "Ùn perdi micca i vostri soldi cù Bianca è Carla ! a donna sbuffò. "Semu bè. Assai bonu".
  
  
  "Ùn vogliu micca amatori!" Aghju dettu. "Vogliu sapè s'è vo dui avete travagliatu inseme prima".
  
  
  "Di sicuru chì travagliammu inseme", disse Bianca, agitandu a manu in modu rassicurante. "Ùn vi preoccupate micca. Divideremu i soldi ".
  
  
  "Quantu?"
  
  
  "Setmila pesetas l'una".
  
  
  "Hè assai! Aghju bisognu di sapè s'è tù sì bonu!"
  
  
  "Senti, dumandu à qualcunu..."
  
  
  Diego hà dettu: "Quale, Bianca? Avete qualchì cunsigliu?
  
  
  "Di sicuru chì aghju cunsiglii! Stu francese campa in Marbella ".
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Ùn aghju micca fiducia in alcunu Francesu!"
  
  
  Ella rideva. "Hè bè. Eiu ancu!"
  
  
  Diego è aghju scrollatu e spalle.
  
  
  "Ehi", disse. "Ci n'era unu chì avemu fattu appena ieri! Carla è mè. Un veru bastardo, era ! Ci vulia tuttu ! È subitu ! Oh, ti dicu..."
  
  
  "Quale era ellu?"
  
  
  Ella aggrottò la fronte. "Ùn a sò micca. Ùn ci dice micca u so nome. Hè un omu scuru. Sai. Sembra italiana o qualcosa. Ùn parlava micca spagnolu ".
  
  
  Aghju guardatu à Diego è hà calatu una palpebra.
  
  
  "Induve campa?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Semu andati in una villa quì in Torremolinos."
  
  
  I rummage in my wallet è tirò fora decimila pesetas. "Datemi l'indirizzu", aghju dettu, "è tene i decimila".
  
  
  I so ochji s'allargavanu è aghju vistu sudore forma nantu à a so fronte. E so labbra eranu bagnate di saliva. Era straziata trà l'avidità è a prudenza. Avà sospettava chì puderia esse più cà solu un cliente cù strani desideri sessuale. Ma era più interessata à i soldi chè dubbitu.
  
  
  Ella ghjunse à i soldi.
  
  
  "L'indirizzu?"
  
  
  "Ùn cunnoscu micca l'indirizzu. Eiu... ti purteraghju quì.
  
  
  Riturnò i soldi è ritirò cinque mila. - U restu quand'è no ghjunghjemu, Bianca.
  
  
  Diego pareva perplessu. "Signore. E l'altra signora ? U vostru...?"
  
  
  "Torna quì, Diego, è portala in casa in mezz'ora."
  
  
  Pensu chì s'è qualchissia fighjulava à Diego, seguitanu ellu è Juana à l'hotel.
  
  
  Aghju pigliatu a manu di Bianca è andemu fora da a porta di a discoteca.
  
  
  Era assai bughju fora. I luci di neon illuminavanu a fronte di l'edificiu, ma a parte posteriore era quasi nera.
  
  
  Bianca hà dettu: "Aspetta quì".
  
  
  Si n'andò, è mezzu minutu dopu un taxi si arrivò à a casa, è m'hà salutatu.
  
  
  Mi pusò accantu à ella, annusendu l'odore di muffa di u so maquillaje, u so sudore è i so vestiti.
  
  
  Parlava à u tassista, un Viejo cù l'occhi tristi è in u berrettu, è ellu si n'andò, serpente per e strade strette chì portanu à i pede à a periferia di a cità. Lasciamu a parte cummerciale di Torremolinos è intrì in a parte residenziale suburbana.
  
  
  Dece minuti dopu, Bianca s’inclinò in avanti è picchiò u tassista nant’à a spalla.
  
  
  "Aqui! Quì".
  
  
  Firmò un taxi.
  
  
  - Quellu ? - Aghju dumandatu à Bianca, ricunnoscendu a villa ch’ella indicava.
  
  
  Ella annunziò.
  
  
  "L'omu - ci campa solu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Hè ghjustu. Ùn ci hè nimu".
  
  
  Li detti cinquemila pesete, scesi da u taxi, pagai u cunduttore è li feci un gestu à tutti dui mentre si alluntananu.
  
  
  U taxi hè sparitu.
  
  
  Aghju verificatu u holster di spalla. U Luger aspettava.
  
  
  A villa chì Bianca hà identificatu era una piccula casa di stuccu circundata da un giardinu ben curatu. Ci era una porta aperta davanti à a casa.
  
  
  Sò intrutu.
  
  
  A casa era scura.
  
  
  L'aghju evitata. Era evidenti chì l'occupante di a casa era fora o dorme in u lettu.
  
  
  Aghju guardatu da a finestra è aghju vistu a cucina è a sala di pranzu.
  
  
  A seconda finestra hà vistu in a camera, è qualchissia dorme in u stessu lettu.
  
  
  Aghju guardatu intornu per esse sicuru chì nimu mi fighjulava. Allora, fendu u minimu rumore pussibule, aghju andatu à a finestra di a cucina è pruvatu à apre.
  
  
  À a mo sorpresa, hè statu liberatu è volò fora.
  
  
  Aghju passatu.
  
  
  U pianu di a villa era piastrellatu, è aghju affundatu nantu à ellu senza un sonu. Mi vultò
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Tirò fora u so Luger è si diriggì versu a porta in u corridoiu à u fondu di a cucina.
  
  
  A porta di a camera era socchiusa. L'aghju attraversatu rapidamente in a stanza è aghju nutatu un interruttore di luce vicinu à a porta. Aghju messu u mo pezzu nantu à u lettu è accende a luce.
  
  
  "Congelate", aghju dettu, pensendu chì puderia avè un'arma in manu.
  
  
  Nisun muvimentu. Nunda. Aghju guardatu. A luce chì inundava a stanza m'hà dimustratu ciò chì era accadutu, è mi sentu malatu. L'omu chì era chjinatu in u lettu ùn ci era più. U cuscinu è u lettu sò stati spinti per s'assumiglia à qualchissia chì dorme.
  
  
  Sentendu un mumentu di panicu assolutu, aghju ghjuntu à a luce per spegnellu.
  
  
  U sonu daretu à mè hè ghjuntu troppu prestu. Ancu s'è aghju giratu u più prestu pussibule, vultendu u Luger per catturà quellu chì era, ùn aghju mai compiu u muvimentu. Eru immersa in a bughjura à u mumentu chì un ughjettu di metallu duru hà colpitu u mo craniu.
  
  
  A prima cosa ch'e aghju realizatu quandu aghju ricuperatu a cuscenza hè chì ùn pudia micca respira. È dopu aghju scupertu chì aghju avutu ancu un mal di testa. A terza cosa chì mi sentu era a pusizione in quale u mo corpu era torciatu. Eru in un spaziu assai strettu cù pocu spaziu per i mo osse indolori.
  
  
  Eru suffucatu, circandu di respira aria pulita à traversu a nebbia di fumi tossichi chì mi circundava.
  
  
  Aghju apertu l'ochji è prima ùn aghju vistu nunda. I mo ochji piccavanu, annebbiati è rifocalizzati. Di colpu, aghju capitu chì ùn pudia micca move e braccia è e gammi.
  
  
  Cum'è aghju pruvatu à pusà drittu, aghju vistu in a luce fioca ch'e era chjappu in u sediu di fronte di una Volkswagen assai chjuca. U mutore girava, ma a vittura ùn si moveva.
  
  
  Aghju tosse è pruvatu à sbulicà a gola, ma ùn pudia micca.
  
  
  Fumi di trafficu ! Stu pensamentu mi passava in capu, è aghju pusatu drittu, fighjulendu intornu, nutendu per a prima volta cumu a mangue piercing a finestra quasi chjusa.
  
  
  L'escapamentu scorri per una manguera in i Volks. Sapia abbastanza di sti vitture per sapè chì eranu praticamenti stagnati à l'aria è à l'acqua. È cù l'arrivu di monossidu di carbonu, aghju avutu pocu tempu.
  
  
  I polsi è e caviglie sò stati ligati cù corde strette inseme in modu chì s'assumiglia à un toru chì persegue un cane toru. Aghju ghjuntu, pruvatu à piglià a chjave in l'ignizione per vultà, ma ùn pudia micca manuvra i mo caviglie abbastanza altu in a vittura per arrivà à a chjave.
  
  
  Mi stendu quì è respiru pisanti in disperazione. Sapia chì ùn aghju micca avutu l'uppurtunità di respira aria fresca in i mo pulmoni.
  
  
  Sapia chì Mosquito era aspittendu fora, è cinque o deci minuti dopu hè ghjuntu in u garage, hà apertu a porta di a vittura, spegne u mutore è m'hà purtatu in un locu per a consegna. Il m'a complètement dépassé !
  
  
  Puderaghju ghjunghje à i mo caviglie cù a mo manu diritta, ma ùn pudia micca alzà l'altitudine abbastanza per tuccà a lama d'acciaio attaccata à u spinu di a mo caviglia. I sciddicatu da u sediu è chjappà a leva di cambio, quasi perde a so forma.
  
  
  È dopu aghju toccu a lama d'acciaio.
  
  
  Aghju persu a cuscenza per un mumentu, tuttu u mo corpu era turmentatu da una tosse dulorosa. Ùn aghju micca avutu tempu.
  
  
  A lama hè surtita è aghju pruvatu à taglià e corde chì mi tenenu i caviglie. Un minutu dopu, a corda si rumpa. Ùn pudia più rispirà è mi tengu u fiatu. A bughjura cuminciò à vene à mè da tutti i lati. Avà ùn puderaghju appena a mo dita.
  
  
  U monossidu di carbonu hà cuntinuatu à flussu in a vittura.
  
  
  Allora i mo gammi sò diventati miraculosamente liberi. I alluntanassi da i mo polsi è appughjà un pede nantu à u pedale di gas. A Volkswagen hà saltatu, ma u frenu hà tenutu.
  
  
  Aghju vultatu a leva di marcia fora è giù in reverse è appughjà u mo pede nantu à u pedale di gas.
  
  
  A Volkswagen hà sparatu à traversu a porta di u garage chjusu è s'hè lampatu in questu.
  
  
  Ma a porta ùn hà micca apertu, ancu s'è aghju intesu u cracking di legnu.
  
  
  Aghju guidatu u Volkswagen in avanti.
  
  
  A mo visione svanì di novu è ùn pudia vede quasi nunda. I mo pulmoni tremavanu da l'aria tossica.
  
  
  Una volta - torna, rompe.
  
  
  E porte si apre.
  
  
  Aghju vistu a notte fora. Avanti.
  
  
  Aghju messu a Volkswagen in reverse è volò à traversu e porte aperte in l'autostrada. Aghju tiratu in una zona aperta è si firmò. L'aria fresca s'intrava da a finestra.
  
  
  À a mo diritta aghju vistu una brusgiata di fiamma aranciu, chì precedeva u sonu di un fucile.
  
  
  Aghju tagliatu e corde nantu à i polsi è liberatu i mo polsi. Aghju strappatu a porta è aghju falatu da a finestra, tossu in l'aria fresca. Un minutu dopu u volante era in manu. Aghju vultatu u Volkswagen, accende a luce è l'aghju diretta à u puntu induve u colpo hè vinutu.
  
  
  Qualchissia gridava. Un altru colpu sonò. Aghju attraversatu l'autostrada in u prato è mi sò andatu versu i arbusti chì crescenu vicinu à u garage. Aghju vistu una siluetta umana saltà fora di i cespuglii è corre à traversu u prato. Aghju tenutu a Volkswagen puntata versu ellu.
  
  
  Si vultò una volta, u so visu spavintatu illuminatu da i fanali brillanti di a vittura. Era un omu cortu, scuru, faccia tonda cù sopracciglia grossa, patinelle longu è una barba blu è mandibula - Mosquito.
  
  
  Hà sparatu di novu, ma hà missu, è aghju pressu u gasu forte. A Volkswagen salta in avanti.
  
  
  Moscato zigza
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  gged avà, circandu di truvà rifughju in u picculu cortile. Aghju pisatu u pedale di gas è hà fattu chì i Volks andavanu cum'è pudendu. L'aghju vistu saltà nantu à un muru di mattoni è saltà sopra.
  
  
  Aghju pigliatu u mo pede da u pedale di gas è sbattu nantu à i freni. A Volkswagen si vultò di latu, scavò l'erba è sbattò in un muru di mattoni, e luci si spenghjenu subitu.
  
  
  A rota hè in u mio stomacu, ma ùn andava abbastanza veloce per esse feritu seriamente.
  
  
  Sortu da u carru è saltatu nantu à u muru, fighjendu in l'intricatu di vegetazione è arbusti in u giardinu vicinu.
  
  
  Ùn ci era nimu in vista.
  
  
  Riturnò in casa è intrinu. In a camara aghju pussutu vede induve stava è induve Mosquito si piattava prima ch'ellu mi chjappà. Aghju trovu u mo Luger in u pianu induve l'aghju cascatu.
  
  
  L'aghju pigliatu è cuminciatu à lascià a stanza, prughjendu di fà una trappula per Moscato. Prima o dopu, hà da vultà.
  
  
  Di colpu aghju capitu chì ùn era micca solu in casa.
  
  
  Un omu stava in u corridore, surrisendu à mè.
  
  
  U primu chì aghju vistu era u Webley Mark VI, un'arma assai mortale. Quasi subitu mi fucalizza nantu à l'omu chì tene u fucile.
  
  
  Era un omu grande è imponente in un mantellu cù una cintura. Afferrò u Webley quasi casualmente, cum'è s'ellu ùn era nunda di più chè una carta da visita, puntendula dritta à u mo stomacu.
  
  
  Sei
  
  
  Avia una faccia longa, guasi magra, cù l'ochji scuri è i capelli ondulati chì li cascanu liberamente nantu à a fronte. È à u listessu tempu, ancu s'è i so faciuli sò stati immotti in una maschera senza spressione di imparzialità, i so labbre eranu inclinati in un surrisu pianu.
  
  
  "Elu volava", disse tristemente in inglese assai britannicu. "Avà era a cosa più stupida di voi di lasciallu scappà."
  
  
  Aghju sventu a mo manu versu ellu, circannu di ùn indicà a meia versu ellu. "Pudete caccià quella faccia da u mio stomacu?"
  
  
  "Chì? Oh!" Ellu surrisu. Webley s'infilò in a sacca laterale di u so mantellu cù cintura è sparì. "Sì americanu, nò?" Paria tristu da l'idea.
  
  
  "Iè. È ùn ci hè nunda di ricusà mi per esse scappatu. S'ellu ùn era micca sbuchjatu in stu corridore cum'è QE II, l'avaria uccisu !
  
  
  Si alzò le spalle. "Bè, hè cusì chì va qualchì volta, ùn hè micca?" Hà sorrisu largamente. "Chi pensi? U seguitemu ? Ci hè una chance?"
  
  
  "Hè digià luntanu da quì", aghju dettu. "Aghju paura chì pudemu scurdà di ellu".
  
  
  M'hà studiatu cù cura. "Ùn ti ricunnoscu micca, amicu. CIA? Intelligenza militare?
  
  
  Aghju dettu tranquillamente: "Sò un turista americanu. Di chì parli?"
  
  
  Ridia. U so pumu d'Adam hà rimbalzatu è falà mentre a so testa cascava in daretu. Era un omu grande è bellu cù un aspettu tipicamente britannicu di tweed. "Ùn avete micca idea, hè?"
  
  
  Ellu suspirò. "Diavule. Sò Parson. Barry Parson. Sughjettu britannicu. In vacanze in Spagna. È tù?"
  
  
  "George Peabody. Esattamente u listessu, sò sicuru ".
  
  
  Sorrisi irritabilmente. "Casata".
  
  
  "In verità, sì," aghju rispostu, risandu ancu. "Hè bughju quì. Vulete chjappà ellu?”
  
  
  "Mi scusi per piacè?"
  
  
  "Messa fora. Sai. Aspettatelu quì".
  
  
  "A propositu. Mantene a vigilazione? Affirmativu. Sò cumplettamente d'accordu cun voi, vechju".
  
  
  - Chjamatemi Ghjorghju.
  
  
  Sbuffava. "Allora Ghjorghju".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Asperemu". Aghju andatu versu u lettu è si pusò nantu à u so bordu.
  
  
  Passò davanti à mè è s'hè colapsatu nantu à u cuscinu, appoghjendu u so spinu contr'à a testata. L'aghju intesu frustà in a so sacchetta. Tirò fora un pacchettu di sigarette spagnole, ne mette una in bocca è l'accese rapidamente cù una longa partita di cera. "Oh. Scusate. Fume?"
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Caduta".
  
  
  "Comu l'avete ancu cullatu?" - dumandò di colpu.
  
  
  "WHO?" Aghju sbulicatu perchè sapia quantu stupidu tuttu sonava. Ma ci era sempre a sicurità.
  
  
  "Mosquito", disse Parson, cum'è s'ellu era completamente incompetente.
  
  
  "Bè." Aghju pruvatu à vede u mo modu à a tappa dritta. "Questa donna vive in Malaga", aghju dettu. "Hè maritata cù un omu chì cunnoscu, in ogni modu, quandu u so maritu hà cuminciatu à ghjucà in Svizzera cù a so amante, a donna hà decisu di avè una relazione cù l'omu chì chjamate Mosquito u so maritu, aghju agitu in nome di i signori per furzà Mosquito à piantà è abbandunà u so schema di ricattamentu.
  
  
  U fumu di sigaretta si alzò in l'aria. Era bughju, ma aghju vistu Parson surrisu disorientatu. Righiò di novu, assai tranquillamente, assai disprezzu.
  
  
  "Sapete cumu utilizà i clichés", disse in cunversazione. "George? George, hè questu necessariu?"
  
  
  "Avete dumandatu a storia vera. Questa hè una storia vera ". Mi vultò versu ellu. "È tù?"
  
  
  "Ah. Iè." Pigliò un respiru prufondu. "Bè, Mosquito hè cunnisciutu da mè in parechje manere, ma micca cum'è un grande amante".
  
  
  "Bè", aghju cuminciatu timidamente.
  
  
  "Hè più cunnisciutu per mè cum'è a pistola prezzolata. Hè una parolla latina rotta per l'omu Tut / U so veru nome hè Alfreddo Moscato, da quì Mosquito. Hè statu mandatu da Roma per travaglià quì in Spagna, ma ùn sò micca ciò chì travagliu. Mosquito d'origine napulitana"
  
  
  "Ma perchè u cacciate?"
  
  
  "Questu
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Prima era un affare non militare, ma avà hè diventatu un affare paramilitari. Un mosquito s'hè lampatu annantu à unu di i nostri omi in Roma sei mesi fà è l'hà uccisu ".
  
  
  "Unu di i vostri omi?"
  
  
  "Intelligenza militare", disse Parson asciuttu. "Semu preoccupati di u trafficu di droga in u Mediterraniu. E forze armate sò piene di questu. Avemu pruvatu à piantà da a fine di a seconda guerra mundiale. È eramu nantu à u veru pipeline quandu Justin hè statu uccisu da Moscato. " Parson fece una pausa pensativa.
  
  
  Aghju annuitu. "Hè chjaru. Scusa."
  
  
  "Eru in Spagna a settimana passata quandu avemu ricevutu a parolla chì Mosquito era quì. Aghju pruvatu à truvàlu, ma hà fiascatu. Allora, ghjustu sta sera, aghju scappatu senza guidà è vi truvu chì parlava cù una prostituta chì duveria solu interrugala dopu. ella tornò à a discoteca è ghjunse quì nantu à una doppia.
  
  
  "Intelligenza militare?" Sò abituatu. "MI6?"
  
  
  "Cinque, veramente." Ellu surrisu. "Avete assai perspicace quandu pensate à MI6. U sestu hè, sicuru, spionaggio. È u top five hè a contraintelligenza. Diritta? Avà ùn vi disturberaghju micca nantu à a vostra tag d'identità particulari perchè sò chì i Yankees sò terribilmente sensibili à a sicurità è tuttu ciò. Tuttavia, questu ùn deve micca cumplicà a nostra relazione. Suggerenu di travaglià in tandem è di pruvà à ottene u nostru omu Moscato ".
  
  
  "Chì sò i vostri ordini riguardanti Moscato?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Mi dispiace? A. In fattu, Mosquito hè un ghjucadore assai fastidiosu. M'anu dettu di cuntà.
  
  
  "Tuttu?"
  
  
  "Iè. Eliminatelu".
  
  
  "Quale pensate chì hè daretu à ellu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Mafia, senza dubbitu. Hà fattu travagliu per i babbi parechje volte prima ".
  
  
  "Mi dispiace per Justin".
  
  
  "Justinu?" M'hà prisentatu cù una faccia bianca.
  
  
  "L'omu chì hè statu uccisu. U vostru..."
  
  
  "Oh, Justin Delaney. Iè. Poveru Justin". Parson sospirò. "Ebbè, sapia ciò chì s'era messu quandu s'hè unitu, nò ?
  
  
  L'aghju guardatu in u bughju. Pensu chì era cum'è i britannichi. Labbra superiore rigida è tuttu ciò.
  
  
  "Chì avete da u vostru patronu?" - mi dumandò sardone.
  
  
  "Patrunu?"
  
  
  "A moglia persa?" Fece una pausa. "Avete pigliatu u locu di Mosquito in ella... amore?"
  
  
  Oh. A mo storia di copertina. "Questa hè una quistione puramente cavalleresca", aghju dettu cun un surrisu.
  
  
  "Voi Yankees avete un eccessu di galanteria antica. Bè fatta!"
  
  
  Simu zitti.
  
  
  Dopu un'ora avemu decisu chì Moscato ùn era micca vultatu.
  
  
  Dui ore dopu avemu beie in a mo stanza d'albergo. Allora era "Barry" è "George". Eru sempre suspettu, ma decisu chì puderia guidà à l'infurmazioni.
  
  
  ***
  
  
  Juana stava nantu à a porta in a so robba, i so capelli chì cascanu nantu à e spalle, l'ochji pieni di sonnu, è una sopracciglia nantu à a so bella faccia.
  
  
  "Chì tipu di visione di Pulchritude hè questu?" - gridò Parson, agitando un biccheri di cognac.
  
  
  "Questa hè Juana", aghju dettu. "Ciao Juana."
  
  
  "Hè questa a signora chì m'hà dettu?" - Dumandò Parson cù gesti cumplessi. Era quasi ubriacu cum'è mè.
  
  
  "Di sicuru micca", aghju dettu. "Questa hè a mo moglia!" Parson si girò per fighjà mi. Allora si vultò è fissò à Juana.
  
  
  "A dicu avà! Avete un bellu gustu, vechju ! Un bellu gustu!”
  
  
  Mi sò alzatu è aghju inchinatu. "Grazie, Barry. Oh Juana. Entra, per piacè. Mi dispiace ch'e sò tardi. Aghju scontru u mo vechju amicu ".
  
  
  Parson sorrise. "Iè, veramente, caru. U nome hè Barry Parson ".
  
  
  "Questa hè Juana Peabody", aghju dettu.
  
  
  Juana ùn dormiva più. Hè intrutu in a stanza, fighjendu mi in furia. "Chì hè accadutu?"
  
  
  "A vi dicu dopu, moglia", aghju dettu, ricurdendu u so statutu cù Parson. "Basta à dì chì aghju incuntratu u mo vechju cumpagnu Barry Parson di Six."
  
  
  "Cinque", disse Parson.
  
  
  "Cinque è unu hè sei, cum'è aghju dettu". Aghju surrisu. "Vai unisce à noi, Juana?"
  
  
  "Hè tardu è sò stancu".
  
  
  "Ùn pare micca stancu", disse Parson, andendu versu ella è fighjendula attentamente. "Avete assai allegru." S’inclinò, li levava u mentonu è u basgiò prestu nantu à e labbre. "Vedi?"
  
  
  Aghju chjusu l'ochji, aspittendu l'esplosione. Ùn hè mai accadutu. Quandu aghju apertu di novu l'ochji, l'aghju vistu chì surridava à Parson è fumava una sigaretta, chì magicamente cascò in bocca. U fumu spagnolu s'arrizzò da a so cima incandescente.
  
  
  Mi pusò daretu à u divano, stunatu. Chì hè accadutu à Juana Freed?
  
  
  Juana stava avà à circà Parsons in l'ochji, u so corpu scioltu è arcu versu ellu. "Tu sì britannicu, nò?"
  
  
  "Shaggy Old Lion in Parson!" - disse cù una risa. L'abbracciò. "Voi Yankees creanu super-razze di femmine".
  
  
  Ùn l'hà micca scuzzulata. "5?" - ripetì Juana. "Chì voli dì cinque?"
  
  
  "Intelligenza militare", aghju dettu. "Controintelligenza, eh, Barry?"
  
  
  Parson annuì. "Esattu, vechju. Aghju dettu, ùn vuleriate micca voi dui vene à i mo scavi per un beie?
  
  
  Juana hà sorrisu brillanti. "Siate innamuratu".
  
  
  Aghju guardatu debule. "Va bè."
  
  
  - Pudete vene ancu tù, Ghjorghju.
  
  
  "Parlu", aghju dettu u più sinceramente ch'e possu. Aghju cuminciatu à sona cum'è David Niven.
  
  
  ***
  
  
  Aghju avutu da dà à Juana. L'hà ghjucatu cum'è abilmente cum'è ellu.
  
  
  E luci eranu accese in u salottu di a villa di Barry Parson. Era un appartamentu bellu furnitu.
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ce, decoratu in u stilu di solitu per a costa spagnola - tappeti, tappezzeri, sedie di legnu grossu, divani, tavule.
  
  
  Eru sempre ghjucatu ubriacu quandu avemu intrutu in a stanza. Siccomu era u più vicinu, aghju andatu versu u divano è mi misi à l'orlu, ghjittandu u mo capu in daretu è sbadigliatu terribilmente.
  
  
  Juana mi hà guardatu è poi si vultò è surrisu à Parson. Ellu guardò u mo modu, grinnì, è pigliò Juana in i so bracce. Si basgianu longu è prufondamente. I fighjulà à traversu i slits di i mio ochji è pinsava di novu circa l 'artista cunsumu Juan Rivera hè.
  
  
  "Que bruto! En nuestra casa! Mil rayos te patten!"
  
  
  Aghju alzatu u capu. Una donna stava in a porta, braccia incruciate, fighjendu Parson è Juana. Era una bella ghjovana donna cù capelli marroni, ochji marroni scuri è pelle cremosa.
  
  
  Parson alluntanò Juana da ellu è si vultò versu a donna in a porta. "Elena", disse. "Questu hè George è questu hè Juana."
  
  
  "Hm!" Elena sbuffò.
  
  
  Juana hà guardatu à Parson è poi torna à a donna. "Quale si?" - dumandò tranquillamente.
  
  
  "Questu hè u mo..." Parson si vultò versu mè è pareva strincà l'ochju, "... moglia."
  
  
  Aghju annuitu. - Comu stai, Elena ?
  
  
  "Elena Morales", disse è surrisu. Si vultò versu Parson, alzò u so mentonu, u guardò è s'avvicinò à u lettu à fiancu à mè per sbulicà.
  
  
  U visu di Juana annebbiatu per un mumentu, ma poi magicamente sbulicatu cum'è Parson a strinse è l'hà purtatu fora di a stanza attraversu a porta per quale Elena era entrata. Un mumentu dopu l'aghju intesu chjappà bicchieri è buttigli. Più bevande!
  
  
  U vestitu di Elena cascò da e spalle. Portava una camicia di notte sottile sottu a so robba, è aghju pussutu vede chjaramente u contornu di i so petti. Avia una figura piena è una forma squisita da a so testa à i so caviglie.
  
  
  "Sì veramente maritatu cù Parson?" Aghju dumandatu.
  
  
  Ella ghignava maliziosa. "Perchè vulete sapè?"
  
  
  "Perchè sò curiosu".
  
  
  "Ti tenaghju informatu".
  
  
  "Ùn dicerete micca?"
  
  
  "Ùn pensu micca chì hè un grande affare". Ella si stende è mi pizzicò u nasu. "Suspettate chì sapete chì".
  
  
  Aghju allungatu è aghju pigliatu e so spalle.
  
  
  "Ehi, a vostra moglia", disse. "Hè bella. Pensu chì a Barry li piace ".
  
  
  "Vai, signora", aghju dettu mentre ella si appoggiava à mè è a robba si sfilava cunfortu.
  
  
  "Ùn capiscu micca ciò chì dici", rise.
  
  
  "Ci hè sempre troppu parlà in ogni modu", disse ghjudiziosamente. - Ùn pensate micca, Ghjorghju ? Ella pronunzia "Hor-hey".
  
  
  "Iè."
  
  
  Avemu riunitu cum'è in una terra di tronu, è mi ricordu d'avè intesu u tintinniu di buttigli è bicchieri in a stanza vicinu. Ma questu era tuttu. Qualunque cosa Parson hà mischju, ùn hè micca ghjuntu in i lunette di Elena o I. Ùn aghju micca vistu Parson o Juana dopu.
  
  
  Elena ùn hà micca cummentatu ancu nantu à a mancanza di alcolu. Era troppu occupata à dimustrà quantu mi mancava tutta a mo vita senza ella.
  
  
  Pigliò assai piacè in u mo holster di spalla è u mo .38 Luger. Ella pruvò à sfascià è tuttu si mischjò. Era l'ultima cosa ch'e aghju purtatu, è ancu più ch'ella portava. In una certa manera, hà toltu a mo fondina è l'hà lanciata nantu à u pavimentu di piastrelle.
  
  
  Mi sentu - indifesa - senza ellu quasi dicu "nudu".
  
  
  Elle atteignit l'interrupteur de la lampe et s'éteignit.
  
  
  Aghju nutatu chì u ruttimentu di buttigli s'era firmatu in a stanza vicinu.
  
  
  Sette
  
  
  Per ghjunghje à a stazione di sci di Sol i Nieve, avete bisognu di viaghjà da Malaga per una strada sinuosa nantu à i pendii miridiunali di a Sierra Nevada. L'Hotel Sierra Nevada induve ci eramu stati cuntrollati era situatu à u fondu di u Prado Llano, è u vestitu di Juana è io dava a pista di sci.
  
  
  A pista bianca di Borreguilas divide a pista di ski à circa a mità di strada trà Picacho de Veleta è Prado Llano. A funivia inferiore da Prado Llano finisce è a funivia superiore parte da Borregilas. A sala di motori hè vicinu.
  
  
  Dui barrancas paralleli cuntenenu e piste di sci più basse da Borregilas à Prado Llano. Sò siparati da una cresta sharp di granitu è mica, nantu à quale solu picculi pezzi di neve sò visibili ancu dopu a nevicata forte.
  
  
  A funivia da Prado Llano à Borreguilas hè sospesa sopra à a barranca principale induve si trovanu e piste facili. E piste più difficili sò situate à u livante in u ravinu vicinu.
  
  
  Aghju assittatu nantu à u balcone chì curria intornu à l'hotel è fighjulà i sciatori, ma prestu decisu chì preferissi scià chè guardà. Ma solu per assicurà a mo copertina, aghju pigliatu una meza duzina di ritratti cù un Rolleiflex 1, furnitu gratuitamente da u dipartimentu di puntelli di AX, per assicurà chì i patroni sottu mi anu vistu.
  
  
  Era un viaghju stancu, è prestu intrutu, mi cacciò i scarpi è si mette nantu à u lettu cun un suspiru stancu. Ma ùn pudia dorme. Pensu à l'avvenimenti di l'ultimi dui ghjorni.
  
  
  Dui ghjorni sò passati da chì a moschetta hà tombu i gemelli di Rico Corelli, u so diputatu. Assolutamente nunda hè accadutu in i dui ghjorni dopu a mo riunione cù Barry Parson è Elena Morales. Ma aghju tenutu in cuntattu cù Mitch Kelly, è ci sò stati uni pochi di missaghji da Hawk:
  
  
  COSA
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  : Ùn tentate, in ogni casu, di cumunicà direttamente cù Rico Corelli. L'accordu di AX cun ellu resta invariatu. Nisun signu di duplicità da a so parte. Aspetta finu à sente da ellu attraversu Tina Bergson.
  
  
  ITEM: A nostra infurmazione mostra chì Moscato ùn hè micca attualmente in Malaga o Torremolinos. Ùn ripetite micca, ùn pruvate micca di seguità ellu. Fighjatelu attentamente.
  
  
  ITEM: U scontru Sol y Nieve hè sempre un travagliu in corso.
  
  
  ITEM: L'infurmazione dumandata riguardanti Barry Parson ùn hè micca dispunibule. MI5 ùn divulga micca se una tale persona esiste. Ovviamente u nome hè un pseudonimu; MI6 prubabilmente ùn revelà a so identità finu à chì a so missione attuale hè cumpleta. Scusate, ma ùn ci hè micca cunferma o negazione di ellu o di u so rolu in questu schema.
  
  
  PUNTU: Moscato hè un sicariu chì hà travagliatu per a mafia per parechji anni. Hè ancu colpi in l'agenza libera.
  
  
  ARTICLE: Elena Morales - ùn si sà assai di ella. Ùn hà micca registru di implicazione precedente in spionaggio, contraintelligenza o travagliu segretu in Spagna per u guvernu. Tuttavia, ùn pudia esse spagnola à tutti, ma francese o talianu. Nisun indiziu.
  
  
  ITEM: Cunfirmazione di a prisenza di Moscato in Messico à u mumentu chì u sniper vi attaccò in Ensenada. In più, ci hè un record chì hà fattu un viaghju in Europa à u listessu tempu chì voi, ancu s'ellu ùn hè micca attraversu Iberia.
  
  
  Era da Hawk.
  
  
  A seconda matina dopu à l'assassiniu di u stunt double di Rico Corelli, aghju ricevutu una chjama mentre faceva colazione cù Juana.
  
  
  "Kelly", disse a voce. "Tina hà intesu da u Nasu Rumanu. Avete bisognu à andà in Sol y Nieve oghje.
  
  
  "Diritta."
  
  
  "Ùn cercate micca. Aspetta finu à a prima notte. À mezanotte, andate à a sala di motori di telecabina è scuntrà u so cuntattu quì. U nomu di cuntattu hè Arturo. Stallà una riunione trà voi è Roman Nose à quale ora duvete fà un appuntamentu cù Juana. Ma per i primi dui incontri duvete andà solu ".
  
  
  "A capitu".
  
  
  "Hè questu", hà dettu Kelly. "Bona Furtuna."
  
  
  "Aspetta. Com'è Tina?"
  
  
  "Unisce".
  
  
  "Quandu hà da andà in u resort?"
  
  
  "Nunda hè dettu. Hernandez ùn l'ha ancora liberata o hà dettu quandu a liberarà ".
  
  
  "Qualcosa di Parson?"
  
  
  "Negativu".
  
  
  "Elena Morales?"
  
  
  "Simile".
  
  
  "Avete veramente travagliatu duru, nò?"
  
  
  "Oh, Nick!"
  
  
  ***
  
  
  Versu quattru ore di dopu meziornu mi sò sbulicatu da u lettu è mi misi i pantaloni di sci, una cammisa è un maglione.
  
  
  I sciatori eranu sempre nantu à e piste. Puderaghju vede omi in giacche rosse, ragazze in giacche verdi, figure di i dui sessi in giacche, camminendu per i vicoli di u pianu più bassu. Passendu da a sala di i motori finu à a pendenza più bassa di a funivia, aghju vistu una seconda pendenza chì si alzava oltre Borregilas in una grande volta finu à a cima di a più alta discesa, Veleta.
  
  
  I funiculi currianu sempre, cullavanu è falavanu à tempu, si passavanu l’un l’altru, cullavanu pienu, falavanu vioti. Aghju guardatu penseru à a sala di i motori.
  
  
  Rico Corelli. Se solu sapia ciò chì pare veramente. L'albergu era chjucu - puderia piglià u mo postu in u lobby è scuntràlu senza tuttu quellu capo ridiculu è pugnali chì Hawk è i so servitori amavanu tantu.
  
  
  Ancora. Una persona hè digià stata uccisa. Rico Corelli era un grande omu in una missione periculosa. A sicurità era impurtante.
  
  
  Pichjò à a porta di a stanza di Juana.
  
  
  "Iè?"
  
  
  - Andemu sottu, Juana.
  
  
  Andemu inseme cum'è maritu è moglia - un vechju coppiu maritatu in quale i fochi di u sessu è l'amore s'eranu longu. Maritu Bachelor è moglie vergine.
  
  
  ***
  
  
  L'aria era fridda ma rinfriscante. A neve era perfetta per l'esqui, solu una ligera capa di polvera in i posti ghjusti. Nisuna tempesta hè stata prevista. Ma mi sentu chì puderia esse neve quella notte.
  
  
  Ci pusemu à unu di l'ultimi tavulini in u Prado è bevemu cioccolata calda è cognac. Un gruppu di quattru marchjò per e piste, parcheghjanu i so ski è i pali contr'à u muru di a cena è cuminciaru à circà una tavola è sedie.
  
  
  Parlavanu tudiscu. Cunnoscu un pocu di tedesca, cusì li offre a mità di a nostra tavola. Fighjenu à Juana è accunsenu prestu. U partitu era custituitu di quattru persone. Unu avia più di quaranta è apparentemente u capu di u gruppu; l'altri trè eranu prubabilmente in a so fine di trenta. U capimachja parlava tedescu, ma era veramente svizzeru. L'altri trè eranu mischiati - un danese è dui tedeschi.
  
  
  Ùn pudianu caccià i so ochji di Juana, ancu dopu chì u muchacho li purtò quattru tazzi fumanti di cioccolata.
  
  
  "Herr Bruno Hauptli", disse u grande omu, altendu a so manu per stringhje a mo manu.
  
  
  "George Peabody. Da i Stati".
  
  
  "Oh sì! Di sicuru. Aghju ricunnisciutu qualcosa da l'accentu americanu in u vostru tedesco ".
  
  
  "Scusate," aghju risattu. "Questa hè Juana, a mo moglia."
  
  
  "Cusi furtuna!" - esclamò Bruno Hauptli, vultendu versu i so cumpagni è spieghendu in alimanu ch’ella era maritata cun mè.
  
  
  "Iè, sì", dissenu i dui tedeschi, fighjendu Juana. U danese immerse in cioccolata.
  
  
  "Voi sciate dumane?" - dumandò Herr Hauptli.
  
  
  Juana annuì. "Intendemu".
  
  
  "Ah! Dumani ùn saraghju micca nantu à e piste, ma forse u ghjornu dopu - o prestu
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  t! "Herr Hauptli slapped a coscia eccitata. "Perchè ùn facemu micca un duetto fora di questu - vogliu dì un trio", disse, ricurdendu di mè.
  
  
  Juana scintillava. "Mi piacerebbe cusì!"
  
  
  "Herr Peabody?"
  
  
  "Oh, amassi, amassi!"
  
  
  Tutti ridianu perchè era evidenti chì ùn mi piaceria micca.
  
  
  A cunversazione cuntinuava. Hauptli pigliò di colpu à Juana per a manu, alluntanendula da u tavulinu è appoghjatu nantu à i so sci è bastone cun ella. Si sò messi in qualchi discussioni tecniche nantu à a serratura ch'ellu avia nantu à i so ski. Juana ribolliva e sibilò.
  
  
  "Herr Hauptli", aghju dettu in alimanu à unu di i ghjovani. "Hè un omu d'affari, sì?"
  
  
  L'alemanu vicinu à mè era classicamente blu-occhi è bionda. "Iè! Herr Hauptli hè unu di l'affari di più successu in u Mercatu Cumunu ", disse. "Hà assai rispunsabilità".
  
  
  "Hè in vacanze?" Aghju dumandatu.
  
  
  "In una settimana ci sarà una grande riunione in Parigi. Avà Herr Hauptli si rilassa, gode di u sole, a neve è ... "
  
  
  Pausa.
  
  
  I tedeschi ridianu, è u danese micca sanu malincunicu sbattò a manu nantu à a tavula.
  
  
  "Fille!
  
  
  Risata.
  
  
  M'hà ricurdatu di una di quelle antiche opere comiche chì aghju vistu in una performance tardiva - filmi antichi di l'anni 1930. Qualcosa di questu ùn mi pareva micca bè. Ma ùn pudia capisce.
  
  
  ***
  
  
  U ristorante hè statu stallatu cum'è una sala di pranzu tipica di a stazione di ski, cù una longa tavola in u centru di a stanza, stile di cavallu, è tavule più chjuche longu i mura di a stanza.
  
  
  U nostru gruppu - Juana è aghju unitu à Herr Hauptli è i so amichi - era ghjustu in u centru di tutta a riunione. U sgiò Hauptli cuntinuò à chjappà incessantemente cù a chiacchiera teutonica, chì à una volta sbagghiava è sbagghiava tutti. Ancu quelli chì ùn capiscenu micca l'alemanu o l'inglese parevanu completamente fascinati da u so carisma.
  
  
  Aghju pigliatu u mo tempu durante u longu pastu è aghju guardatu attentamente à u restu di i pranzi di l'hotel.
  
  
  Circava u Nasu Rumanu, circandu di vede u veru Rico Corelli in u mare di facci intornu à mè. Paria chì ùn ci era micca pussibulità.
  
  
  Eranu undici è trenta prima ch'e aghju saputu ancu l'ora. L'acquavite hè ghjuntu è mi pusò à beie. Quandu Herr Hauptli si fermò per ripiglià u so fiatu, aghju vultatu versu Juana è dissi: "Esciu per un pocu d'aria fresca prima di lettu. Veni, cari?
  
  
  Ella mi surrisu tranquillamente. "No, caru. Scusa. Troppu friddu. Ùn fate micca tardi ".
  
  
  Aghju surrisu è finitu u mo brandy.
  
  
  "Herr Hauptli, hè statu un veru piacè. Ci si vede dumani o qualchì volta - nò?"
  
  
  "Iè", disse Herr Hauptli, a faccia arrossata da u vinu, u brandy è l'eccitazione di manghjà. "Auf weidersehen".
  
  
  Aghju rinviatu a mo sedia, aghju inchinatu à i dui tedeschi è à u danese, è andatu attraversu u ristorante affollatu.
  
  
  Era assai fretu fora. L'aria era fresca. Aghju alluntanatu a mo testa è poi sò tornatu sopra à a nostra stanza è mi compru qualchì cuffie è una calza. Aghju ancu infilatu u mo windbreaker, cuntrollà i pesi in a mo spalla è assicurendu chì u cuteddu era strappatu à a mo caviglia.
  
  
  Aghju fattu à a cima di a pista sinuosa senza incidente. Luntanu da a prutezzione di l'edifizii, mi sentu più fretu ch'e m'era sentu da quandu sò ghjuntu in a Sierra Nevada. U ventu hà tagliatu i mo vestiti finu à chì mi sentu mezzu nudu.
  
  
  Ùn ci era micca luce in a sala di u mutore. Ùn ci era micca sonu ancu in a muntagna. Aghju guardatu sopra a mo spalla. I raghji gialli di luce da e camere di l'hotel è da e finestri chì si affaccianu nantu à u Prado creanu mudelli d'oru nantu à a neve bianca.
  
  
  L'edificiu induve si trovava a macchina di a seggiovia era circundatu di neve. Puderaghju vede l'entrata principale chì si apre in a valle. A porta di a sala di i motori era chjosa ma micca chjosa. Aghju vultatu u manicu è l'aghju spintu. Era assai bughju à l'internu di l'edificiu, ancu s'è u riflessu di e stelle nantu à a neve hà purtatu un pocu di luce. Era maravigghiusu quantu luminosu u celu era ancu tardi in a notte.
  
  
  Puderaghju vede daretu à a rota à u turnaround, induve i telefunini giravanu in un semicircle in a direzzione opposta. À mezu à u semicirculu ci era un telefuninu, chì durò finu à chì l'equipaggiu principia in a matina.
  
  
  Eru per marchjà in avanti quandu aghju vistu qualchissia chì passava da a funivia. Quellu chì era quandu aghju intrutu era o in l'edificiu o entrava per una altra entrata. Pensu ch'ellu avia da esse aspittatu per mè. Allora, sicuru, serà a mo persona di cuntattu.
  
  
  Arturo.
  
  
  Aghju pigliatu u mo pezzu, l'aghju tiratu fora, è mi tensi mentre avanzava, aprendu a bocca per bisbigliare "Arturo".
  
  
  Ùn aghju mai dettu nunda di questu.
  
  
  Qualchissia l'hà fattu !
  
  
  "Arturo!"
  
  
  U sonu paria vene da daretu à a funivia. Aghju pigliatu u pezzu è hà puntatu à a siluette quì. S'ellu hà chjamatu Arturo, ùn era micca Arturo. E postu ch'e aghju avutu à chjamà à Arturo, sapia chì sta persona seria qualcunu altru chì prova à truvà Arturo davanti à mè, qualcunu micca di u mo latu.
  
  
  "Iè?" - dumandò una voce in l'altra mità di a grande sala di mutori.
  
  
  Immediatamente ci hè statu un forte
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  , l'ecu di un fucile - un rapportu chì sbatteva avanti è avanti in quella stanza chjuca cum'è u ritmu di centu tamburi. Un lampu di fiamma aranciu apparsu è sparì istantaneamente. Aghju intesu un urlo à a mo manca.
  
  
  Aghju subitu accucciatu è sparatu à a figura daretu à a funivia.
  
  
  Qualchissia ghjurava in spagnolu. À a mo manca, aghju intesu u sonu di un corpu chì cascava è un lamentu. Aghju sparatu di novu, circandu di vede l'omu daretu à a funivia. Ùn aghju pussutu capisce nisuna parte.
  
  
  A porta si aprì di novu è ricunnoscu a figura ; scappatu. Aghju sparatu di novu in a direzzione di u sonu di a porta, è poi curria à traversu a bughjura versu u locu.
  
  
  Ùn ci era nimu.
  
  
  Ci era una porta - a seconda entrata à a sala di i motori. L'aghju apertu è aghju guardatu fora. Ùn ci era nimu in vista. Sò andatu rapidamente fora è fighjulà in sopra è in u pendiu neve. Nimu. Nimu.
  
  
  Riturnendu à l'edifiziu, aghju intesu à qualcunu sguassate è sibilendu, aghju trovu u zitellu è mi sò inginocchiatu nantu à u pianu di cimentu. Ùn l’aghju pussutu vede in tuttu.
  
  
  "Arturo?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Iè". Si tremò.
  
  
  "Induve possu scuntrà l'omu ch'e aghju vinutu à vede?"
  
  
  "A cima di Veleta hè Picacho de Veleta. Dodici ore. Dumane sera".
  
  
  "Va bè", bisbigliaraghju. Mi appoghju. Aghju intesu a so respirazione travagliata è intermittente. Allora, prima di pudè dì qualcosa d'altru, aghju intesu un sonagliu famusu chì sona assai cum'è un sonagliu, ma ùn hè micca veramente un sonagliu.
  
  
  Qualcosa altru.
  
  
  A vita abbanduneghja u corpu.
  
  
  Arturo era mortu.
  
  
  Aghju subitu subitu è abbandunò a sala di i motori, cunducendu intornu à l'affermazioni cù a mo figura longa è pronta, finu à ch'e aghju ghjuntu à u Prado Llano è corse à l'hotel.
  
  
  Aghju vultatu solu una volta in daretu è aghju vistu chì a luce s'era allughjata in a sala di i motori, è e figure scure andavanu in l'internu.
  
  
  I colpi eranu abbastanza forti per avvisà tutta a polizia di Sol-y-Nieve. A Guardia Civile era quì.
  
  
  Scusatu, aghju andatu in i scalini è attraversu u lobby, vultendu à manca versu u bar, circannu di ripiglià u mo fiatu cù un forte sorsu di cognac.
  
  
  Chì hà aiutatu.
  
  
  Certi.
  
  
  Ma un pocu.
  
  
  8
  
  
  L'eccitazione silenziu chì avia culminatu immediatamente dopu a fucilazione di Arturo è l'inchiesta di l'assassiniu sussegwente s'era calata completamente in una meza ora. A Guardia Civile stazionata in a stazione di ski hà pigliatu cura di u corpu è hà iniziatu u longu prucessu tedioso di interrogà i visitori è u persunale in u resort.
  
  
  Ùn aghju micca invidiatu u travagliu di a polizia. Era un travagliu ingrate, ingrate è soprattuttu inconfortu à tali altitudini in questa ora di l'annu. Eranu bè persone.
  
  
  Sò furtunatu. Nunda li hà purtatu à mè.
  
  
  U cognac mi calmò un pocu. Aghju tenutu l'ochji nantu à u lobby di l'hotel, fighjulendu tutti chì venenu è andà. Circava qualchissia chì pareva à l'omu ch'e aghju trovu in u lettu in a villa di Torremolinos, l'omu ch'e aghju vintu à crede era Mosquito.
  
  
  Infine mi sò alzatu, andatu in u salone è fighjulà u Prado Llano. Paria chì avà ùn ci era nimu fora.
  
  
  Aghju attraversatu u lobby è sopra e scale à u sicondu pianu induve a nostra stanza era situata. Quandu aghju inseritu a chjave in a porta, aghju intesu a risa in a stanza vicinu. a risa di Juana.
  
  
  Surrisendu, aghju spintu a porta è aghju accesu a luce. Allora pigliò Herr Hauptli in a so stanza. Almenu paria divertenti, ancu in u so modu russu teutonicu. Ci era una cunsulazione - una persona cusì estrovertita avia parechje arrughe nascoste.
  
  
  Aghju andatu à a porta è aghju messu l'arechja.
  
  
  Risa. U divertimentu volava fora di ella cum'è bolle da un bicchiere di champagne. U sgiò Hauptli duveria esse megliu in u lettu chè in u salottu, aghju pensatu indolente. Ùn aghju micca fiducia in questu omu.
  
  
  "Per piacè", disse Juana. "E mette un pocu di ghiaccio quì, per piacè, Barry?"
  
  
  Barry!
  
  
  Mi alluntanò da a porta, aggrottando la fronte.
  
  
  Barry Parson?
  
  
  Puderaghju allora a so voce, affucata ma inconfondibile - un accentu britannicu inconfundibile, un divertimentu sordu è un eccitazione silenziu.
  
  
  "Hè cusì, caru. Un bichjere di whisky, vene !"
  
  
  L'ultima volta chì avemu vistu Parson era in Malaga. Le lendemain de l'assassinat du sosie de Rico Corelli, Elena et Juana se sont joints à moi et à Juana pour faire du shopping et déjeuner. Andemu à cena cun elli a notte prima di partì per Sol-y-Nieve. Ma ùn avemu micca dettu à nimu induve andavamu perchè ùn sapemu micca finu à a matina. Cumu Parson sapia induve eramu? È perchè ci hà seguitu ? Hà scupertu chì Mosquito ci seguitava ancu ? Piuttostu pussibule. U mosquito era quì - suspettava ch'ellu hà tombu Arturo. Almenu era a pussibilità più ovvia.
  
  
  Ma perchè Parson ùn era micca quì per piantà Mosquito s'ellu u seguitava ? E perchè…?
  
  
  U pensamentu di Mosquito m'hà firmatu. Aghju rapidamente ripensatu mentalmente è mischjatu e carte in una manu completamente nova. Allora aghju realizatu chì era interamente pussibule chì Barry Parson puderia micca esse l'ufficiale britannicu MI5 innocente chì avia dichjaratu.
  
  
  Cusì:
  
  
  Una prostituta m'hà purtatu à a villa induve Mosquito si piattava in Torremolinos.
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  chì l'avia aiutatu à serve a notte prima.
  
  
  Aghju trovu l'omu in a camara, pruvatu à catturà, ma hè statu interrotta. L'omu scappò. Un altru omu, chì si chjamava Barry Parson, intrì in a camara, dicendu chì era un agentu sicretu britannicu dopu à u mosquito.
  
  
  Assumimu chì Parson ùn era micca un agentu. Diciamu chì l'omu in u lettu era solu John Doe. Dicemu chì Mosquito hà postu John Doe quì è dopu m'hà interrottu per lascià u falsu Mosquito sparisce. E poi supponi ch'ellu hà sappiutu cunvince mi chì u Mosquito era sparitu.
  
  
  Allora era Mosquito ! Barry Parson! Et il m'a suivi jusqu'à Sol-y-Nieve, m'a suivi dans la salle des machines, a tué Arturo, probablement en supposant qu'Arturo était moi, et s'est enfui. Avà era in lettu cù Juana, sperendu esse purtatu à u veru Rico Corelli !
  
  
  Aghju scuppiatu in un sudore friddu.
  
  
  Aghju andatu in fretta à u telefunu. Unu in ogni stanza di suite. Aghju pigliatu u telefunu è a scrivania hà rispostu subitu - micca parechje chjamate di notte.
  
  
  "Sra Peabody, per piacè."
  
  
  Un mumentu dopu aghju intesu u telefuninu sonà in a stanza vicinu.
  
  
  "Bonghjornu?" Era Juana.
  
  
  "Ùn dì micca una parolla. Questu hè Nick. Sentu Parson quì. Imagine chì hè u numeru sbagliatu ".
  
  
  "Mi dispiace veramente. Credu chì avete ... "
  
  
  "Mantene quì. Mi scuntreraghju à Corelli dumani sera, à mezanotte. Veleta. U cuntattu hè mortu. Mantene Parson quì tutta a notte se pudete. Pò esse l'omu chì hà uccisu u doppiu di Corelli ".
  
  
  "Mi disturbate, per piacè, è ùn l'aghju micca toccu".
  
  
  "Ùn li dite nunda. Mantene in cuntattu. Sè avete capitu tuttu questu è pudete cunfurmà, dite: "Ùn vogliu micca parè rude, ma ùn possu micca aiutà. Allora chjappà".
  
  
  "Ùn vogliu micca esse rude, ma ùn vi possu aiutà".
  
  
  Aghju appesu. Aghju intesu a voce di Parson da l'altra parte di a stanza.
  
  
  - Quale era, Juana ?
  
  
  "Numeru sbagliatu. Qualchì inglese ubriacu".
  
  
  Parson rise. "Sì sicuru ch'ellu ùn hè micca americanu?"
  
  
  "Avia u listessu accentu cum'è tè", rispose Juana.
  
  
  Bona zitella ! Era fresca cum'è a polvera.
  
  
  Aghju verificatu i mo stilettos, u mo Luger, è cambiatu in un maglione turtleneck è giacca. Andava di novu à u bar. Ci vulia à pensà. È ùn vulia micca stà in quella stanza per u restu di a notte. Forse puderia pagà u barman per lascià mi andà in u salone accantu à u bar.
  
  
  Aghju spentu a luce è si n'andò tranquillamente.
  
  
  U bar era esattamente u listessu chì l'avia lasciatu. Aghju guardatu intornu. Hè improbabile chì tutti eranu digià dorme.
  
  
  Aghju pruvatu a tavola. "Induve sò tutti?"
  
  
  "Disco", l'impiegatu era surprisatu. "In u sotano".
  
  
  "Ùn sentu micca rumore".
  
  
  "Hè insonorizatu, Sektor."
  
  
  I shrugged è falà i scalini, chì pensu chì hà purtatu à u livellu più bassu di l'hotel induve e stanze di furnizzioni eranu situate.
  
  
  Trè porte portanu da u sbarcu sottu, è una dicia : DISCOTHÈQUE.
  
  
  Aghju andatu finu à u bar à a diritta è aghju urdinatu un beie. U barmanu, vistutu cum'è una ballerina di flamencu, cù longu sideburns vicinu à u craniu, hà prestu prestu un beie.
  
  
  Avà aghju lasciatu i mo ochji vaghjime cù cura nantu à i patroni di a discoteca. Ùn aghju micca rimarcatu stu locu: puderia esse induve Mosquito si piattava dopu l'assassiniu, salvu chì Mosquito ùn era micca Barry Parson.
  
  
  Ma ùn aghju micca vistu l'omu chì aghju vistu prima in a stanza di a villa in Torremolinos.
  
  
  Eru per pusà à pusà quandu aghju vistu qualchissia chì cunnoscu.
  
  
  Si pusò in u cantonu luntanu, tutta sola, sottu à una parte sopra à a struttura chì imitava una grande petra piatta. In unu di sti mumenti brillanti, a luce l'hà culpitu ghjustu in u visu, hà lampatu è si vultò.
  
  
  Apparentemente era Elena Morales.
  
  
  Chì era u so rolu in questa farsa ? Sapia perchè Barry Parson hè ghjuntu à Sol y Nieve? Era parte di questu? O era solu un spettatore innocente, parte di una mostra chì Parson avia stallatu per prutege a so propria parte?
  
  
  O aghju sbagliatu annantu à Parson?
  
  
  Aghju caminatu versu ella, apparsu di colpu da a bughjura sopra à ella è surrisendu largamente.
  
  
  "Ciao, Elena."
  
  
  "George! Chì piacevule sorpresa!"
  
  
  "Quandu hè ghjuntu?"
  
  
  "Oh, Barry è eiu simu quì versu undici. Emu dui dusciamu, cambiamu è andemu drittu à a sala di pranzu, ma di sicuru era ora di manghjà. È avemu vistu a to moglia. Ella disse chì andavi. "I so ochji brillanu. "In affari."
  
  
  "Ma quì site - solu!"
  
  
  "Bè, avemu ghjuntu quì, noi trè. Ci era un altru omu affascinante quì. Tedescu. Barry hà avutu à andà sopra à ritruvà i bagaglii. Riturnò circa una meza ora dopu. lascià. Allora avemu ballatu è ... "
  
  
  "Quantu tempu hè statu tudiscu?"
  
  
  Elena surrisu. "Hè questu ciò chì chjamate interrogazione, George?"
  
  
  Aghju risatu. "Di sicuru micca. Chì hè accadutu dopu chì Barry hè tornatu da i bagaglii?"
  
  
  "L'alemanu si n'andò, cum'è aghju dettu, è dopu à 12 e 30 Barry hà dettu ch'ellu avissi purtatu Juana in a so stanza. Juana hè stancu. M'hà dettu di aspittà quì ". Ella aggrottò le sopracciglia arrabbiata. "Sò sempre quì".
  
  
  Aghju urdinatu bevande.
  
  
  "Chì succede se Barry ùn ti chjama micca?" Aghju dumandatu à Mr.
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ricurdendu ciò chì aghju struitu à Juan.
  
  
  Ella ghignava. "Vaghju in lettu solu".
  
  
  "Forse micca".
  
  
  I so ochji fucalizzanu nantu à a mo faccia. - Mi dici qualcosa ?
  
  
  "Forse".
  
  
  "Va bè", disse, vultendu versu mè è pusendu a so manu nantu à a mo coscia. "Vi dicu ciò chì. Perchè ùn pigliate micca a buttiglia è venite in a mo stanza ? Aspitteremu finu à chì Barry torna quì ".
  
  
  Aghju pigliatu una buttiglia di cognac è andemu inseme per e scale. Elena tisse un pocu, ma tene bè u so liquore.
  
  
  A so stanza era à u terzu pianu. Elena hà pigliatu a chjave da u so saccu è mi l'hà datu. Aghju apertu a porta è lasciò entre. Ella accende a luce è aghju chjusu a porta daretu à noi.
  
  
  Pigliò parechji tazzi di carta, aghju apertu a buttiglia, versò un pocu di cognac è cuminciò à beie, pusendu nantu à a riva di u lettu.
  
  
  "A vostra moglia hè assai bella", disse Elena.
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "Avete prublemi di famiglia?"
  
  
  "Nè più di nimu."
  
  
  "Ma a to moglia pare piace à l'altri omi."
  
  
  "Comu va Barry?"
  
  
  "Iè."
  
  
  "Barry hè u vostru maritu?" Aghju dumandatu.
  
  
  Ella strinse a testa. "Fingemu". Ella surrisu.
  
  
  - Da quantu tempu l'avete cunnisciutu ?
  
  
  "Oh. Forse un mese."
  
  
  "Induve l'avete scontru?"
  
  
  Ella alzò un sopracciglia. "In Malaga".
  
  
  "Chì face Barry per campà?"
  
  
  Ella rideva. "Fa l'amore".
  
  
  "No. Vogliu dì, chì hè u so affari?"
  
  
  "Ùn m'immischiu micca in l'affari di l'omi".
  
  
  Aghju annuitu. Di sicuru. Ella ùn avia micca. Era spagnola. A donna spagnola ùn si intruduce micca in a "altra" vita di u so maritu - mai.
  
  
  "E tu", disse cun un surrisu. "Chi stai facendu?"
  
  
  "Sò un fotografu", aghju dettu, circandu di ricurdà ciò chì era nantu à a mo copertina dopu un mumentu di amnesia tutale. "Vendu dipinti".
  
  
  "Oh." Elena mi guardò attentamente. "Sapete, ùn vi aghju mai vistu cù una camera".
  
  
  "Semu in vacanze", aghju dettu senza cunvince.
  
  
  "Bè, hè vera ancu per i britannichi", murmurò tranquillamente.
  
  
  "Barry ùn funziona mai ancu?"
  
  
  Ella strinse a testa. "Dice chì hè u rapprisentante di u Regnu Unitu per a cumpagnia. rappresentante di vendita".
  
  
  Questu era novu. Apparentemente questa era a legenda di Parson. Aghju decisu di sapè più nantu à ellu.
  
  
  "Chì hè chì vende?"
  
  
  "Ùn sò veramente micca. Ùn mi dumandu micca ".
  
  
  "Hà mai currisponde cù u Regnu Unitu?"
  
  
  "Ùn pensu micca cusì. Ùn l'aghju mai vistu scrive lettere. Ma face parechje telefonate ".
  
  
  "Oh."
  
  
  "Pensu chì hà un secretariu. Parla sempre cun ella ".
  
  
  "Vedu." Aghju aggrottatu. "Induve hè ella?"
  
  
  "Ùn sò micca. Chjama à u telefuninu, è ùn sò micca induve ellu chjama perchè ùn sò micca in a stanza quand'ellu principia. O quandu ella u chjama, aghju da dà u telefunu è aspetta. per mè di lascià a stanza ".
  
  
  Aghju annuitu. "Voi ragazze spagnole sò maravigliose", aghju dettu. "L'Americanu stava à sente à a porta. O l'hà ingannatu". "Ma ci vole una disciplina speciale per ùn spiegà".
  
  
  Ella annunziò. Allora hà surrisu. "Troppu per mè".
  
  
  - Ascolti ?
  
  
  "Eiu sì."
  
  
  Aghju risattu. "Bra ragazza".
  
  
  "Tuttavia, ùn parla mai di l'affari. Parla sempre di e persone. E persone chì ùn capiscu micca. Li chjama "ellu, o ellu stessu, o omu, o donna".
  
  
  Sembrava una bona conversazione cù l'agente.
  
  
  "Avete mai parlatu cù u so secretariu?"
  
  
  "Iè. Aghju fattu un pocu accentu per ella perchè ella pensassi chì eru stupidu ". Ella m'hà sorrisu cun un lampu improvvisu di umore cum'è pixie.
  
  
  Aghju strittu a so coscia. "Ùn site micca stupidu, Elena."
  
  
  "Ma ella pensa chì sò stupidu".
  
  
  "WHO?"
  
  
  "Chris. A donna chì Barry parla ".
  
  
  "Sapete u so altru nome?"
  
  
  Elena strinse a testa.
  
  
  "Li hà parlatu finu à chì l'avete cunnisciutu?" - Aghju dumandatu, ancu s'ellu ùn capisce micca induve andavamu, cuntinuendu solu a strada abituale di cullà l'infurmazioni.
  
  
  "Oh sì. Era sempre in cuntattu cun ella. Hà fattu chjama à longa distanza per piglià a cura di alcuni di i so affari di cummerciale ".
  
  
  "In Inghilterra?"
  
  
  "Oh no, micca sempre. Calchì volta in Francia".
  
  
  "Sì sicuru chì era Francia?"
  
  
  Ella aggrottò la fronte. "Pensu di sì. Ùn aghju micca sempre à sente cusì attentamente, George. Ùn aghju micca sempre a chance ghjusta. Perchè site cusì interessatu ?
  
  
  "Mi piace Barry". Aghju surrisu. "Mi dumandu solu in quale paese di l'affari hè".
  
  
  "Mi piace ancu Barry".
  
  
  "Sapete a notte chì Barry è eiu sò ghjunti in casa à a villa cù Juana?"
  
  
  "Iè."
  
  
  "Induve era quellu ghjornu?"
  
  
  "Era in casa tuttu u ghjornu. Pensu".
  
  
  Questu significa chì ùn hà micca sparatu Corelli - era Mosquito o una cumpagnia scunnisciuta. Barry ùn era micca Mosquito - senza chance.
  
  
  "E hà parlatu à Chris quellu ghjornu?"
  
  
  "Chris?"
  
  
  "Giovana donna. sicritariu".
  
  
  "A propositu. Innò. Ùn pensu micca cusì. Si stete in villa. Avemu andatu à a spiaggia ".
  
  
  "Spiaggia? In l'invernu?"
  
  
  "Avemu pusatu nantu à a sabbia in u sole". Ella risa. "Hè statu divertente."
  
  
  "E u ghjornu dopu? Chjamate in Inghilterra?
  
  
  "No. Nunda quellu ghjornu".
  
  
  "In seguitu?"
  
  
  "Bè, pensu chì chjama sta mattina. Sapete, hè prestu oghje ".
  
  
  "A zitella Chris?"
  
  
  "St. Hè una zitella dolce. Moltu efficace. Aghju una foto di ella in a mo testa. Sai? Si mette à u desk in questu uffiziu. Moltu formale ".
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "A vecu à u telefunu. A vecu chì parla à Barry. Ella pensa à mè è ùn mi piace micca ". Elena mostrò i so denti.
  
  
  "Sapi di tè è Barry?"
  
  
  "O, sicuru. Christina è eiu ... "
  
  
  Aghju ghjuntu
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  è pigliò a so manu. J'ai presque versé sa boisson. "Chì hè accadutu?" Hà cambiatu à un accentu.
  
  
  "Christina? Avete dettu Chris ".
  
  
  "Hè u listessu nome. Ci hè qualcosa di male?"
  
  
  Ci hè qualcosa di sbagliatu. Qualcosa si sentia assai ghjustu. Avà tuttu hè cascatu in u locu. Chris era Christina. Christina era Christina. Christina, tagliata à mezu à u fronte mancante, era Tina.
  
  
  Elena suspirò. "Partete?"
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Chì ti hà datu sta idea in u primu locu?"
  
  
  "A vostra mente hè digià andata in altrò".
  
  
  Aghju allungatu è l'aghju pigliatu in braccia. "Nunda più. Fighjate. Ùn ci hè più cognac. Qualche idea?"
  
  
  "Pensu à questu", disse Elena, liberendu si da i mo braccia. "Aghju messu qualcosa di più còmode".
  
  
  Si alzò è andò in bagnu.
  
  
  Quandu ella esce, ùn si sentia quasi nunda di più còmode.
  
  
  È mi sentu cumplettamente còmode.
  
  
  Nove
  
  
  A matina avia quasi finitu u colazione quandu Juana intrì in a sala di pranzu di l'hotel è si avvicinò à mè. Avia appena pigliatu una doccia è surridava.
  
  
  "Bon ghjornu, signora Peabody", aghju dettu, pusendu è fintendu un arcu à a cintura.
  
  
  "Bon ghjornu, sgiò Peabody", disse asciuttu.
  
  
  Ella si pusò.
  
  
  "Parete irritata", aghju rimarcatu mentre imburrava un croissant. "Rocce in u to lettu?"
  
  
  Ella guardò intornu per assicurà chì nimu ùn era à sente. Ci era solu sei altri clienti in a sala di pranzu à u mumentu.
  
  
  « L'aghju tenutu quì tutta a notte, solu per tè ! ella m'hà attaccatu sottu u so fiatu.
  
  
  "Grazie," aghju dettu. "Sò sicuru chì vi piacia".
  
  
  Ella arrossì furiosamente. "Avà chì hè tuttu questu?"
  
  
  "A vi dicu. Ùn sò ancu sicuru chì Barry Parson hè tuttu ciò chì dice chì hè ancu ".
  
  
  Ella guardò intornu. U cameriere s'affacciava sopra à noi. Ella urdinò cù un surrisu è u servitore si n'andò in fretta. Ella si vultò versu mè. "Ancu à mè", ammette.
  
  
  Aghju guardatu. "Oh?"
  
  
  "Avete dettu ch'ellu puderia esse l'omu chì hà uccisu u doppiu di Corelli".
  
  
  "U ripigliu. Ùn pudia fà. Hà un alibi ".
  
  
  "Ma pare di sapè assai di a mafia".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Dichjara chì hè un agente. È chì l'intelligenza militare britannica travaglia per pruvà à smantellà a reta di droga mafiosa ".
  
  
  "Sò tuttu questu. Ma ùn pare micca credibile ".
  
  
  "Interessante", aghju pensatu. Aghju sempre avutu u listessu pensamentu.
  
  
  "Induve avete statu tutta a notte?" - dumandò di colpu.
  
  
  U servitore li purtò un vasu di colazione cuntinentale è una pignatta di caffè fumante.
  
  
  "Stava cun un amicu".
  
  
  Una sopracciglia si alzò mentre apre u rotulu è l'imburra. "Oh?"
  
  
  "Sra Parson".
  
  
  "S'ellu ci hè una signora Parson," ella grinnì. "Pensu chì puderebbe incuntrà in ella in discoteca".
  
  
  "Allora aghju fattu".
  
  
  "Chì hè accadutu veramente à l'omu chì hè statu uccisu?"
  
  
  Aghju guardatu intornu. "U mosquito m'hà seguitu in a sala di i motori è l'hà tombu. Tuttavia, aghju ricunnisciutu u locu di riunione. Aghju scuntratu Corelli sta sera à mezzanotte.
  
  
  "Hè veramente megliu per voi parlà cusì liberamente quì?"
  
  
  "Un bug in a caffettiera?" Aghju risattu. "I dubbitu. Ma ùn dite nunda in a vostra stanza chì vulete mantene sicretu. Sò sicuru chì a maledetta cosa hè bugnata. Je pense que c'est ainsi que j'ai été attaqué par l'assassin de Corelli. Juana, Parson hà dettu qualcosa di Corelli ? "
  
  
  "Corelli?" Ella strinse a testa. "No, perchè?"
  
  
  "Pensu chì cunnosce à Tina Bergson".
  
  
  Juana si congelava. "Pudete esse sicuru di questu?"
  
  
  "Micca essatamente." Mi appoghju in daretu. "Perchè?"
  
  
  "Lu, sapete, parla talianu. Assai bonu".
  
  
  "Chì ci hà da fà Tina Bergson?"
  
  
  "Nunda in tuttu. Pensava à Corelli.
  
  
  "Pensi chì Parson hè talianu è cunnosce Corelli?"
  
  
  Juana strinse a testa. "Ùn pensu micca à nunda. Aghju dettu solu chì m'hà sorpresu quandu hè surtitu cù a frasa italiana.
  
  
  "Chì frasa?"
  
  
  Ella arrossì. "Ùn mi ricordu".
  
  
  "Ma sapete chì era talianu?"
  
  
  "Hà ammissu. Era ancu assai cool ".
  
  
  "E era un accidentu?"
  
  
  "Ancu di più." Juana hà guardatu u so piattu. Hè diventata di colpu prima è precisa. Ùn aghju micca sorrisu, ancu s'è aghju risatu internu. Qualcosa senza intenzioni à mezu à l'amore, a sapia. È hè surtitu cù una bella frase italiana ricca. Interessante. Moltu interessante.
  
  
  "Hà scià?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Ùn sò micca. Vogliu dì, deve sapè?"
  
  
  "Pensu solu. On sillonne les pistes aujourd'hui, Juana. Deve esse nantu à a copertina. È megliu piglià qualchi ritratti. " "Va bè. Sò stancu di tuttu stu travagliu di boudoir ".
  
  
  "Sembra chì l'avete pigliatu assai bè", aghju dettu casualmente, fighjendula. "In verità, ùn aghju mai vistu cum'è questu... oh, piacè, s'è tù capisci ciò chì vogliu dì".
  
  
  Era arrabbiata. "Vogliu piglià u vostru..."
  
  
  "Avà, avà," aghju avvistatu, ingultendu u restu di u mo café cun leche.
  
  
  "Quandu vai à scià?"
  
  
  "Aghju da andà in a mo stanza è pulisce prima".
  
  
  Ella annunziò. « Seraghju prontu à nove è mezu ».
  
  
  "Allora sò nove è e mezza. Andemu in cima. Veleta. Ghjucate?"
  
  
  "Certamente!" U so mentonu si alzò. Ella m'hà sfidatu. Mi sentu megliu. Era sempre in lotta per a so sanità è a so ugualità. Bona zitella.
  
  
  ***
  
  
  Avemu purtatu u nostru equipamentu à Prado Llano è imbarcate in unu di i teleferichi per u primu viaghju à Borreguilas.
  
  
  Era un ghjornu brisk, u sole era altu in u celu è u ventu portava un pocu di umidità.
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ri. "Nevarà quella notte", aghju pensatu. M'arricordu di l'odore di neve in l'aria a notte prima. Avà succede, ne era sicuru.
  
  
  U funiculu hà rimbalzatu è sbattutu mentre ci si pusava à arrampicà è à i cimi di a Sierra Nevada. Tuttu era visibile da quì. Hè diventatu più freti è più freti - rapidamente. Mi vultò è fighjulai, è era cum'è fighjulà a fine di u mondu. À una grande distanza davanti à mè stendu tutta a piaghja di Granada, ancu s'ellu ci era un pocu di nebbia sottu, abbastanza per oscurare a vista panoramica completa di tuttu.
  
  
  Saltamu da a funivia mentre l'assistente l'era tenuta, è andemu à l'appartamenti in a strada. Era assai altu quì, l'aria era magre, u fretu ci avviluppava da tutti i lati è penetrava a nostra pelle à traversu i nostri panni.
  
  
  Ci avvicinemu in silenziu à u principiu di a pista di sci. Era un paese desertu - cumpletamente cupertu di mica schist è neve - ùn c'era nè arburi nè machja. Solu neve, roccia è celu. In silenziu mi aghju cinghje in i mo austriachi è fighjulà cum'è Juana cumbatte i so Canadiani.
  
  
  Ci stemu quì per uni pochi di minuti, fighjendu u pendiu, è dopu aghju pigliatu i mo vetri da u mo caprettu, tirò u caprettu nantu à l'arechje, è l'aghju salutatu.
  
  
  "Tu prima!"
  
  
  Ella annunziò è si spostò in avanti, pieghjendu i ghjinochji, è cuminciò à andà in a sezione ripida di a prima goccia.
  
  
  L'aghju seguita, rilassendu è godendu a neve croccante nantu à i bordi di i mo sci. Eramu in e migliori cundizioni climatichi.
  
  
  Un ghjornu ci eramu rilassati è hà purtatu un paru di panini chì hà purtatu per u so maravigghiusu valore. L'avemu manghjatu è ùn ci dicemu una parolla. Eramu ghjustu à u sole è in a so solitudine è a bellezza di a muntagna.
  
  
  Avemu finitu i nostri panini è andemu avanti.
  
  
  Era una grande corsa.
  
  
  Meravigliosa.
  
  
  Dopu avè fattu a breve discesa da Borregilas, avemu assittatu in u lobby di l'hotel tuttu u ghjornu, scambiendu storie cù Barry Parson è Elena Morales mentre u focu crepitava è i turisti vinianu è andavanu. Pudemu vede a pista più bassa - da Borregilas à Prado Llano - fora di a finestra è hà passatu u tempu à cumentà e forme di i diversi skiers.
  
  
  Finalmente sò andatu à riposà è piglià una doccia. A cena era modesta, cù u solitu gran numaru di platti, è à l'onze è trenta aghju cuminciatu à avè un pocu nervu. À quellu mumentu eramu sempre à pusà è beie.
  
  
  Aghju scusatu, andò sopra à a mo stanza è verificatu u mo Luger è stiletto. Tandu tirò fora una mappa di a zona è cuntrollau a strada versu u munumentu di Veleta, chì avia vistu quella matina da a cima di a pista di sci. Comu dissi tandu, a strada di u guvernu da Granada à Motril nantu à a Costa del Sol passava ghjustu accantu à a struttura di cimentu.
  
  
  A strada da Prado Llano hà unitu à l'autostrada regulare à circa trè chilometri da Prado. Aghju marcatu a mo strada à u nordu à a junzione è dopu à u sud-est à Veleta nantu à l'autostrada. Aghju messu a carta in a mo sacchetta, pigliò e chjavi di u Renault affittu è falò in u lobby.
  
  
  In a sala di pranzu aghju vistu Juana sempre à pusà cù Elena. Mi dumandu induve Parson hè andatu. Stendu quì, aghju fighjulatu da a finestra à a fronte di l'albergu induve a Renault era parcheggiata. Parechje figure si movevanu da u Prado, prubabilmente da u bar Eski. Unu di elli era Herr Hauptli.
  
  
  Aghju passatu per e porte di l'albergu in a bughjura fora è mi hà vistu sventà.
  
  
  "Ùn vi scurdate, faremu sta corsa un ghjornu!
  
  
  "Preferite in a luce di u ghjornu", aghju dettu in alimanu.
  
  
  Ridia forte è intrì in u lobby.
  
  
  Sò ghjuntu in u renu. Un ventu friddu soffiava da i pendii. Era fretu in vittura, ma accogliente. U calore da u mutore si riscalda rapidamente.
  
  
  Cuminciò a neve ligeramente. Era troppu tempiu per attaccà, ma hè cascatu nantu à i lochi di neve ghiacciati chì eranu digià nantu à a strada. Snowdrifts cuminciaru à accumulà longu à a riva di u trottu.
  
  
  A Renault canticchiava cum'è un uccello felice. Aghju guidatu lentamente è aghju tenutu un ochju vicinu à a linea bianca luminosa in u centru di a strada. A strada doppia era una strada stretta per duie vitture chì passavanu. Aghju fighjatu un autobus è una vittura chì luttàvanu l'un à l'altru in un viaghju da Granada, ricurdendumi di un elefante chì si accoppiava cù un antilopi pocu cooperativu.
  
  
  Aghju scontru duie vitture chì andavanu versu Prado Llano è dopu intrutu in a strada principale induve aghju vultatu per seguità i switchbacks è turnà versu Veleta. A neve si faceva più pesante. Hà attraversatu i raghji di luce è furmò una cortina davanti à mè. Puderaghju à pena vede l'autostrada, è ancu s'ellu era più largu di l'autostrada, ùn era micca pensatu per sorpassà o stunt drive in ogni terrenu.
  
  
  A Renault hà guidatu facilmente per a strada tortuosa, ma aghju vistu chì a neve cuminciò à appiccicà un pocu à u pavimentu. Calchì volta ùn pudia micca vede u bordu di l'autostrada.
  
  
  Un azzaru d'acciau cullà nantu à a pendenza
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Avà aghju avutu à dà Renault tuttu u mo gasu. Aghju cambiatu in una marcia bassa è si move lentamente è cun cura attraversu a superficia crescente di neve.
  
  
  Infine aghju vistu un segnu : VELETA. È al di là di u segnu, una strada di terra si alluntava da a strada principale versu un munumentu di cimentu familiar in cima à una scogliera.
  
  
  Aghju spintu a Renault nantu à una strada di terra è girava annantu à e rocce è u ghjacciu finu à ch'e aghju ghjuntu à un parcheghju pianu apparentemente sbulicatu da rocce dure. A vittura ùn era micca visibile.
  
  
  U mo orologio mostrava cinque minuti dopu à dodici. Je me demande ce qui est arrivé à Rico Corelli. Allora un altru pensamentu mi vinni in mente : Corelli avia decisu di ùn tene u appuntamentu quandu hà sappiutu chì Arturo era mortu ? Corelli s’était-il piégé quelque part derrière un rocher en ce moment, en attendant que je sorte à l’air libre pour qu’il puisse me tirer ?
  
  
  Aghju spentu l'ignizione è u Renault hè mortu. C'eranu tracce di pneumatici in ogni locu in u slush ghiacciatu, ma ùn significavanu nunda. Aghju sbulicatu. Era sulitariu quì, in u locu più isolatu di a muntagna. C'était juste Corelli et moi - et il l'a arrangé de cette façon. Uccidimi per a morte di Arturo ? Per a morte di Basiglio di Vanessi ?
  
  
  Aghju spentu cù cura i fanali. Aghju assittatu un pocu tempu, pisendu e pussibulità. Allora aghju ghjuntu in u mo windbreaker è tirò fora u Luger. C'era una linterna in u compartmentu nantu à u dashboard chì aghju purtatu di solitu, cusì l'aghju cacciatu è l'aghju accesa.
  
  
  Allora aghju apertu a porta Renault. U ventu sbattò in mè cun effettu spaventoso. Aghju avvicinatu u mo giacca à ventu è mi stete accantu à a Renault, chjudendu a porta cun un colpu. Aghju puntatu a mo linterna in a notte è tuttu ciò ch'e aghju vistu era neve chì girava versu mè, frusta in tutte e direzzione à a cima di u piccu, induve u ventu soffiava da tutti i punti di a bussola.
  
  
  U munumentu si pusò quì, bughju è silenziu, è aghju marchjatu in giru finu à truvà u Simka turchinu tiratu fora di vista da daretu. Ùn aghju micca idea di cumu u so cunduttore l'hà incitatu à sfondà u ghjacciu è u slush ghiacciatu, ma quì si ferma. Aghju toccu u cappucciu. Era sempre caldu.
  
  
  À u spinu di u munumentu era un munzeddu di materiale di custruzzione lasciatu da i primi artighjani chì compie u munimentu. Aghju statu quì vicinu à u Simka, pruvatu à ammuccià da u ventu, è era quì chì aghju intesu un rumore subitu pocu luntanu da mè.
  
  
  Aghju tenutu u Luger strettu in a mo manu è si vultò per affruntà a direzzione chì u sonu venia. Cum'è u ventu s'incurvava, strappandu u sonu è sparghjendu in tutte e direzzione, ùn era micca sicuru d'avè affruntatu u muvimentu o micca.
  
  
  Allora aghju intesu passi.
  
  
  Aghju tenutu u Luger in manu, destinatu è prontu à stringhje.
  
  
  "Ah, Peabody", disse a voce, cum'è attraversu una sciarpa.
  
  
  Ùn aghju micca ricunnisciutu questu.
  
  
  Ma quand'ellu si n'andò in u locu di a lumera, l'aghju ricunnisciutu subitu.
  
  
  Era Barry Parson.
  
  
  Ma avà ùn avia micca un accentu britannicu in tuttu. Parlava in una manera vaga di parlà, chì m'hà purtatu à crede chì, finu à questu puntu, ùn avia, dopu tuttu, ghjucatu solu u rolu di un agente secretu britannicu.
  
  
  Quale era ?
  
  
  S'avvicinò da daretu à un munzeddu di materiali di custruzzione è stese a manu per scuzzulà a meia.
  
  
  Sò congelatu.
  
  
  "Rilassatevi", disse Barry Parson. "Tuttu va bè. Sò Corelli. Rico Corelli."
  
  
  10
  
  
  A neve s'hè vultata intornu à noi per un bellu pezzu, è nimu di noi si mosse. Era sempre più fretu.
  
  
  "Va bè?" - disse, avvicinendusi più vicinu, circandu di vede a mo faccia.
  
  
  Aghju messu u Luger sottu à u mo windbreaker per casu. "Cumu possu esse sicuru?" L'aghju dumandatu. "Prima mi dici chì sì Barry Parson, è avà mi dici chì sì Rico Corelli".
  
  
  Ridia. "Andemu. Questu deve esse evidenti! Sò quì, è quale puderia esse quì chè Rico Corelli ?
  
  
  "Qualchissia puderia esse quì per risponde à a vostra dumanda. Qualchissia chì sapia di a riunione ".
  
  
  « Qui d'autre que Rico Corelli et l'enfant assassiné ? dumandò.
  
  
  "Zanzara. Puderà sapè ".
  
  
  "Pensate chì sò Mosquito?" - Dumandò Parson cù una risa.
  
  
  « Il aurait été le seul à savoir que Corelli m'a rencontré ici ».
  
  
  "Siate intelligente! Ùn sò micca Mosquito!"
  
  
  "Tu dici cusì, ma ùn sò micca".
  
  
  "Se fossi Mosquito, chì faria quì?"
  
  
  « Essayez de trouver Corelli et de le tuer.
  
  
  "Ma sò Corelli".
  
  
  Hè diventatu una cumedia regulare. Aghju scuzzulatu u mo capu rassignatu. « Dicemu chì sì Corelli. Sò maledettamente friddu. Andemu in a mo vittura è parlemu ".
  
  
  Ellu surrisu. "Va bè." L'aghju purtatu davanti à a Renault.
  
  
  "Un bellu travagliu", disse.
  
  
  "Grande", aghju dettu. "Quandu affittu, pudete ottene u megliu".
  
  
  Aghju sbloccatu a porta cù a mo chjave è intrutu, poi aghju ghjuntu è aghju apertu a porta di u passageru per ellu. Si arrampicò dentru è sbattò a porta. A vittura s'hè cullata. Dentru era sempre caldu.
  
  
  "Lasciami parlà di Basiglio di Vanessi", disse dopu un minutu di silenziu. "Rimpianu. Hanu cercatu di catturà mi dapoi mesi ".
  
  
  "Iddi?"
  
  
  "Qualchissia in altu in a folla", disse Parson. Ùn pudia aiutà; Aghju sempre pensatu à ellu cum'è Barry Parson
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  micca cum'è Rico Corelli.
  
  
  "Ma cumu sapete questu?"
  
  
  "Aghju ancu amici quì. In cima. Capo Capo mi vulia fora di a catena. Mi vulia finu à tuttu. "
  
  
  "Chì hè u so nome?"
  
  
  Ellu surrisu. "Dimentica lu. Basta fiducia in mè ".
  
  
  "Va bè. Allora Capu Capu vulia chì partessi.
  
  
  "Mi vulia tumbà. Pruvatu à dì mi duie volte digià. Una volta in Corsica. Una volta in Napuli. Eru quì per una consegna ".
  
  
  "Napuli? Hè da quì hè ghjuntu Mosquito ".
  
  
  Mi guardò intensamente. "Vai da passà".
  
  
  "Mi sò dettu".
  
  
  "Da quale?"
  
  
  "Niente".
  
  
  "Quandu a seconda greva hà fiascatu..."
  
  
  « Quellu di a to villa in Corsica ?
  
  
  Si accigliò. "Iè." Hà aspittatu. Allora: "Quandu hà fiascatu, aghju decisu di lascià l'affari. Hè quandu sò ghjuntu à voi ghjente ".
  
  
  Aghju annuitu. "Sò tuttu di questu". Ùn. Ma era inutile à sente a so storia. Ùn aghju micca manera di sapè s'ellu era veru o falsu.
  
  
  "Va bè. Quandu avemu lasciatu a Corsica nantu à un yacht, aghju pigliatu Vanessi cun mè.
  
  
  - Per piglià u to postu ?
  
  
  "Iè. Quandu simu ghjunti à Valencia, stavamu in u portu per un ghjornu è aghju statu in terra quand'elli sò partuti ".
  
  
  - Lisistrata hà navigatu senza voi ?
  
  
  "Esattu. Vanessi a joué Rico Corelli.
  
  
  "E quandu sò sbarcati in Malaga, Vanessi era sempre ghjucatu à Corelli?"
  
  
  "Iè." Fece una pausa. "Cù l'aiutu di Tina Bergson".
  
  
  « Vanessi era in Malaga ?
  
  
  "Innò. Si stete nantu à u yacht. Avemu pensatu chì saria megliu cusì. Allora ùn ci sarà micca errore. Vogliu dì, in casu chì qualchissia u ricunnosce ".
  
  
  "Qualchissia in Malaga ti pò identificà?"
  
  
  "Nè una chance," Parson rise.
  
  
  "Dopu?"
  
  
  "Allora avete cuntattatu Tina è hè venuta à scuntrà voi."
  
  
  "Diritta."
  
  
  "Credu chì qualcunu hà sceltu a vostra pista, hà seguitu à u yacht, hà infilatu l'attrezzatura di scuba è vi hà culpitu."
  
  
  "WHO?"
  
  
  "Moscatu, sicuru. Quale altru ? Sapi tuttu di mè. È deve avè tenutu l'ochji nantu à u yacht quand'ella hè entrata. L'hà appena cronometratu mentre erate vicinu à a nave per esse implicatu.
  
  
  « Parchì Moscatu ùn t’hà micca ricunnisciutu ?
  
  
  "Sapi di u yacht, di Tina, di scuntrà voi persone..."
  
  
  " Chjara. Ma ùn t'hà micca veramente ricunnisciutu ".
  
  
  "Diritta."
  
  
  "E hà colpitu è feritu Tina."
  
  
  "Grazie à Diu ùn l'anu micca tombu !
  
  
  L'aghju guardatu. Si misi in sacchetta è tirò un pacchettu di sigarette americane. Ne accende una è agitò u fiammigliu. L'ultima volta hà pigliatu una sigaretta spagnola. Ma dopu, sicuru, hà ghjucatu l'agente secretu britannicu Barry Parson. Era un attore consumatu è sapia quantu efficaci eranu i puntelli ghjusti.
  
  
  "Comu sta avà?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Vogliu dì ciò chì dicenu da a clinica?"
  
  
  "Iè." Sapia.
  
  
  "Ella va".
  
  
  "Quandu si pò unisce à voi?"
  
  
  Hà esitatu. « Prestu.
  
  
  "Dopu scontru u mo cumpagnu?"
  
  
  "Diritta." Ellu surrisu. "Senti, Tina face parte di l'affare. Sapete chì, ùn hè micca?"
  
  
  "Iè", aghju dettu. "Ma prima vulemu scuntrà, è dopu discuteremu i dettagli".
  
  
  Ellu annunziò. "Hè tuttu ciò chì importa avà".
  
  
  "Una cosa mi perplessa."
  
  
  "Quale?" U fumu s'arrizzò davanti à a so faccia. Puderaghju vede u so visu riflessu in u parabrisa di a Renault mentre pigliava un trascinatu da a so sigaretta.
  
  
  "Cumu hè ancu ghjuntu nantu à a pista di u Mosquito in Torremolinos?"
  
  
  Ridia. "Neat, eh?"
  
  
  "Moltu pulitu." Aghju fattu una pausa. "Troppu pulito".
  
  
  I so ochji fighjavanu sopra i mei. "Chì dici?"
  
  
  "Dicu chì ùn possu micca esse d'accordu cumplettamente cù a vostra storia, Corelli. Intra in l'affare quandu aghju friddu cù Mosquito, è dopu ghjucate Barry Parson, un agente secretu. Chì dà?"
  
  
  "Torneremu", disse Parson seriamente. "Ascolta. Sapia chì site dopu à u Mosquito. d'accordu?"
  
  
  Aghju annuitu. "Avete pussutu invintà questu, sicuru. Ma perchè erate in Malaga in tuttu? Je veux dire, Rico Corelli. Eri nascostu in Valencia. Perchè andà in Malaga per espunisce in vain ?
  
  
  "Assicuranza", disse lentamente.
  
  
  "Assicuranza?"
  
  
  "Eru sicuru da u mumentu chì aghju lasciatu u yacht in Valencia. Avete capitu?"
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "Va bè. Era caldu nantu à u yacht finu à u minutu chì u Mosquito hà colpitu. Giustu di novu?"
  
  
  Eiu cuntava. "Va bè. Supponiamo che tu sia in Sol y Nieve in questu mumentu.
  
  
  - Hè ciò chì aghju dettu à Tina.
  
  
  "Aghju presumitu cusì. Vogliu dì, perchè vene à Malaga aiuta? Questa era a mo dumanda ".
  
  
  "Vuliu sapè di più nantu à voi". Si alzò le spalle. "Vogliu dì, a mo vita hè impannillata in un bellu pacchettu. Vogliu à i Stati. È voi è quella zitella chì avete quì sò i mo guardiani. Allora?"
  
  
  "Diritta."
  
  
  "Allora vulia vede cumu avete megliu.
  
  
  Un longu silenziu seguita. L'aghju guardatu friddu. Mi guardò altrettanto freddamente.
  
  
  "Induve m'avete purtatu?" Aghju dumandatu.
  
  
  Ellu suspirò. "Va bè. Fighjate. Eri in caccia. Sapia chì tù avissi da pruvà à truvà Moscato. Diritta?"
  
  
  "Pensu chì sì."
  
  
  "Aspittava solu finu à ch'e aghju trovu".
  
  
  "M'avete ricunnisciutu prima?"
  
  
  "O, sicuru. Aghju fighjatu induve Tina andava.
  
  
  "E tandu m'avete seguitu à mè è à Juana quella notte?"
  
  
  "Di sicuru, sicuru."
  
  
  "À a villa".
  
  
  "Diritta. À u mumentu chì avete colpitu quella puttana - quellu chì avia un trio cù Moscato è l'altru chì era largu - sapia chì eramu in affari. Aghju avutu solu un ochju nantu à tè ".
  
  
  "Ma perchè
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  stai sfondendu quellu modu quandu aghju avutu Moscato mortu ? "
  
  
  I so ochji scontranu i mei. "Tutti facemu sbagli, nò?"
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Va bè. Ma perchè allora a storia di copertina?
  
  
  "U jazz di Barry Parson? Aghju appena spolveratu da u scaffale ", disse, cascandu in l'accentu britannicu di Barry Parson. "È paria chì era a cosa bona da fà in u mumentu. Ch’aghju da fà, decisu è dì : « Eppo, eccu, vechju Riccu Corelli ! Avà questu ùn hà micca assai sensu, nò? »
  
  
  Aghju risatu. "Ancora ùn mi piace micca tuttu questu duppiu è triplicatu. Pudete cunnetta cù Juana subitu. Avete durmitu cun ella quì è dinò quì. Perchè ùn l'avete micca datu solu l'infurmazioni è li dumandate di verificà? "
  
  
  Si morse a sigaretta è guardò fora da u parabrisa. A neve falava, ma menu avà. Aghju guardatu è aghju vistu u riflessu di e nostre duie facce in a notte buia.
  
  
  I so ochji mi fighjulavanu.
  
  
  "Ùn aghju mai fiducia in a camera da letto", disse, aggrottando la fronte. "Vogliu dì, mancu u mo propiu. Questu hè u locu ch'e aghju affittu in Torremolinos. Cumu sapè chì Moscato ùn m'hà micca registratu prima di seguità à ellu ? Dopu tuttu, hà pensatu chì m'hà uccisu nantu à u yacht. Ma forse era un truccu. Diritta? Forse ùn hè micca Moscatu quì, forse Moscatu pensava à mè tuttu u tempu è m’aspettava. Cumu puderia sapè ? "
  
  
  Eru à pusà quì.
  
  
  "È questu hotel. Ùn aghju micca fiducia in nunda. Nunda cusì. Pensu chì ci sò bug in ogni stanza. Aviu avutu à passà cù a futura riunione perchè era parte di u pianu originale. Ùn mi piace micca deviate da i piani originali perchè lascia troppu à u casu. Siccomu avemu digià cunnisciutu l'altru, aghju ghjustu ghjucatu cool è continuu da quì. Mi dispiace assai se questu hà offesu u vostru sensu di l'ordine ".
  
  
  Hà fattu sensu.
  
  
  "Avà chì?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Avemu stabilitu una riunione trà mè è a zitella", disse Parson, di novu in modu di fattu. "Consegna microfilm".
  
  
  "Induve?"
  
  
  "Bè, sapete ciò chì pensu di l'hotel. Questu dà u dirittu à qualsiasi numeru. È ùn mi piace micca stendu cù a ghjente in u Prado Llano. Ascolta, è a pista di sci ?
  
  
  Eiu cuntava. "Hè assai desertu, va bè - à volte. Ùn ci hè nè insetti nantu à a neve ". Aghju risu, dumandendu quantu era veru questu.
  
  
  "Maledetta a neve. Pudete sparà una persona à un chilometru di distanza cù una lente telescopica ". Si tremò. "Ùn mi piace micca à tuttu".
  
  
  "Ma si nimu sà chì tù sì Corelli..."
  
  
  "Quale hà dettu? Inoltre, ci hè un altru puntu male. Sè Moscato esiste sempre - è sò sicuru ch'ellu hè dopu chì Arturo l'hà compru - vi guarderà à voi è u vostru largu, nò ?
  
  
  « À propositu di Ghjuvanni ?
  
  
  "Certamente! Allora aghju da vede in un locu chì attrae l'ochju è à u stessu tempu prutettu ".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Questa hè una fattura dura da cumpiendu".
  
  
  "Innò? Chì ci hè di unu di sti teleferichi ? Quandu site in unu di questi, site isolatu, solu è sicuru!
  
  
  Aghju pensatu. "Gondola? Capiscu ciò chì vulete dì. Fate cun ella è cullà inseme. Mentre site quì, chjusu in u telefuninu, pudete esse trasportatu in un ambiente cuntrullatu è nimu serà più sàviu. Hè tuttu in filmu? "
  
  
  "Diritta."
  
  
  Aghju pusatu è pensu. "Ma qualcunu puderia ancu sparà vi da a pendenza".
  
  
  "Hè induve entri, vechju," Parson hà dettu mentre tornava à l'università britannica. "Avete in i vostri sci, state à a stazione di Borregilas è ci copri quandu ci avvicinemu".
  
  
  Aghju pensatu. Mi piace. Più ci pensava, più mi piaceva.
  
  
  "A compru," aghju dettu.
  
  
  "Quantu tempu?"
  
  
  Aghju dettu: "Dumani à dece di mane?"
  
  
  "Hè ghjustu", disse Parson. "Staraghju luntanu da Juana. Ùn vogliu micca cumplicazioni quandu simu cusì vicinu à un affare ".
  
  
  "Bona furtuna", aghju dettu.
  
  
  Si stete in a neve, aghjustendu u so windbreaker. Puderaghju u fretu sbattà à traversu a porta aperta, ancu s'è a neve s'era quasi cumplettamente sciolta.
  
  
  "Avete cuminciatu", disse Parson. "Ti seguiteraghju".
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  Mi sbattì a porta in faccia è si precipitò intornu à u munumentu, induve sparì da a vista.
  
  
  ***
  
  
  Renault hà cuminciatu senza prublemi. L'aghju lasciatu scaldà un pocu, poi aghju aspittatu finu à ch'e aghju vistu Simka apparsu à l'angulu di u munimentu, i so fanali inclinati nantu à a strada improvvisata. Allora aghju partitu, arrampicanu longu a strada d'accessu corta à l'autostrada. Aghju salutatu Parson in u retrovisore.
  
  
  Aghju vistu un Simka chì mi seguitava, i so fanali lampendu in a neve chì cascava.
  
  
  E curve è e curve eranu abbastanza curve, chì necessitanu un frenu constantu è un downshifting. Aghju cuminciatu à gode di a strada quandu mi sentu u primu sistema di frenu bagnatu.
  
  
  Eru discendu una valle di mica nera chì s'arrizzò induve a strada era stata sbattuta in un groove in forma di V. À a fine aghju vistu u trottoir fà una volta brusca rapida à diritta.
  
  
  À mezu à a rùbbrica, aghju cuminciatu à frenà è mi sentu slipping. Pensu ch'e aghju avutu accidintali in un locu congelatu nantu à a strada è pruvatu di novu. Ma questu ùn era micca un locu congelatu.
  
  
  Aghju pisatu u frenu di novu per piglià un pocu di trazione quandu si riduce, ma
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  U frenu ùn pare micca trasfiriri alcuna putenza à e roti.
  
  
  Aghju pressatu disperatamente u cambiu di marcia, ma avà andava troppu veloce per impegnà è ùn pudia micca calà.
  
  
  Aghju rallentatu à u pianu mentre aghju cullatu l'inclinazione, ma a vitezza era troppu veloce. Per furtuna, a curva hè stata assai bè. Aghju fattu una volta. Ma dopu aghju scontru una virata rapida à manca in a direzzione opposta è pichjò di novu i freni, sperendu chì a strada mi dassi trazione quì. Ma ùn sentu nunda, ma inefficacità bagnata.
  
  
  Nunda.
  
  
  Aghju vultatu a rota dura è vultò. A strada s'arrizzò, ma scendeva in salita quandu l'autostrada diventò una longa traversa à livellu chì attraversava una alta penta rocciosa. À a fine di a traversa aghju vistu una volta brusca cù un grande segnu d'avvertimentu nantu à l'autostrada avanti.
  
  
  Aghju sbattutu di novu i freni ma ùn aghju micca risposta. Aghju pressatu a leva di l'ingranaggio, ma ùn pudia micca riduce à u minimu. Aghju cuminciatu à spinning a rota in avanti è in avanti, circannu d'avè una friczione di tippu snowplow per rallentà u Renault, per pudè mette a maledetta cosa in bassa marcia.
  
  
  Senza successu.
  
  
  Aghju vistu i luci di Parson daretu à mè è mi dumandava s'ellu mi fighjulava in u S è s'imbarazzava nantu à a mo guida inspiegabilmente male.
  
  
  Aghju lampatu a luce duie volte cum'è una spezia di signale per aiutu.
  
  
  A curva era sempre più vicinu è ùn aghju avutu assolutamente micca cuntrollu di a velocità di a Renault. Pensu à cullà nantu à a fossa di drenaggiu internu, ma decisu chì a probabilità di smashing l'assi è strappà i roti era troppu grande per risicà. D'altronde, puderia esse chjapputu pianu nantu à u bancu di scisto chì si alzò da a fossa mentre u volante cresce da a mo spalle.
  
  
  I pneumatici sguillavanu è aghju vultatu a rota à manca per fà a volta troppu veloce. Mi sbattu in u bancu crescente à a mo diritta. A Renault s'hè alluntanatu da u latu di a strada è si n'andò drittu à u latu esterno di a strada, induve c'era circa un pede di petra ammucciatu sottu à un recintu di legnu dipintu di biancu chì si stendeva per una vintina di metri.
  
  
  Aghju sbattutu di latu in u guardrail, strappatu qualcosa da u latu di a Renault, è poi galoppatu torna versu l'argine. Ma aghju tiratu duramente è aghjustu torna a vittura.
  
  
  Davanti à mè, a strada cuntinuava à falà rapidamente. A centu metri di distanza, aghju vistu una strada chì girava bruscamente à a diritta, cù un altru guardrail di legnu chì prutege u turnu è un segnu assai grande ghjustu prima di u turnu.
  
  
  Ùn puderaghju mai fà quellu turnu.
  
  
  Aghju intesu u rughjone di un mutore vicinu à l'arechja è aghju vultatu prestu.
  
  
  Era Parson.
  
  
  Hà sparatu a so carta SIM davanti à mè è tirò à a strada davanti.
  
  
  Mi dumandu ciò ch'ellu provava à fà. Ci vulia à gridà à ellu, ma ùn aghju micca.
  
  
  Hà tagliatu ghjustu davanti à mè è aghju quasi urlatu per ch'ellu si alluntassi da a strada o mi chjappà.
  
  
  Aghju appughjatu di novu a leva di marcia, pruvatu disperatamente di cambià una marcia, ma ùn era micca utile.
  
  
  Parson era ghjustu davanti à mè. Aghju quasi chjusu l'ochji, aspittendu u crash.
  
  
  Ùn hè mai accadutu.
  
  
  À l'improvvisu, u mo paraurti di fronte hà culpitu u paraurti posteriore di Parson. Aghju vistu e luci di frenu Simca rosse di Parson lampendu, spegne è spegne, è poi spente.
  
  
  Mi rallentava.
  
  
  Era un vechju truccu per piantà una vittura scappata rallentendu a vittura davanti à ella per rallentà a vittura daretu.
  
  
  Aghju tenutu strettu u volante perchè sapia chì una petra in u locu sbagliatu nantu à a strada hà da scaccià a Renault da u paraurti di u Simca è mi saria ghjittata à manca o à diritta, dopu à quale mi sfilava da a vittura chì rallenta è andava o nantu à una scogliera o sopra l'orlu di una scogliera in l'aria.
  
  
  I freni di Parson continuavanu à lampà è lampendu, è quandu avemu ghjuntu à u turnu m'hà firmatu. Aghju messu a vittura in retromarcia è mi sò in vittura, tremando.
  
  
  A porta si apre è Parson esce da a so carta SIM. Hè vultatu à u mo latu di a vittura cù a neve chì cascava intornu à ellu.
  
  
  I mo luci eranu alluminati fora, illuminavanu u spinu di Simca è mostranu Parson chì stava quì in a notte.
  
  
  "Ùn dumandaraghju micca ciò chì hè accadutu", disse Parson lentamente. "Qualchissia hà colpitu u vostru Renault".
  
  
  Aghju annuitu. "Grazie per l'aiutu. Era un bonu truccu ".
  
  
  Avemu firmatu à u bar Esqui nantu à u Prado prima di piglià a vittura in u garage. Aviu avutu trè lumumbas è una tazza di caffè è ùn mi sentu micca assai bè.
  
  
  ondeci
  
  
  Riturnò in a mo stanza dopu un pocu sughjornu à u bar Esquí cù Parson. U rum è u cioccolatu in a lumumba m'hà aiutatu à calmà un pocu, ma era sempre tremulu quandu aghju inseritu a chjave in a porta è marchjò à l'internu.
  
  
  Quandu aghju accesu a luce, aghju intesu un rumore di frusgiu à l'altra estremità di a stanza, dopu a porta di cunnessione si spalancò è Juana stava quì, l'ochji spalancati. Paria ch'ella sia appena svegliata da un sonnu prufondu.
  
  
  "L'avete scontru?"
  
  
  "Iè", aghju dettu. Aghju andatu rapidamente à l'uffiziu è aghju pigliatu un bloccu di note. Aghju scrollatu rapidamente un "bug" nantu à ellu è li mostrò.
  
  
  Ella annunziò chì hà capitu.
  
  
  "Cumu hè accadutu
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  vai? "- ella m'hà dumandatu.
  
  
  "Nunda da rapportà. Aghju da vedelu di novu ". Eru occupatu à scrive in u mo bloccu note. « L’incontrerete dumane à dece ore in gondola. I dettagli dopu ".
  
  
  Ella annunziò.
  
  
  "Avà andaraghju à lettu è mi riposu un pocu".
  
  
  "Va bè", disse.
  
  
  Aghju indicatu a porta di u salone, indicà chì l'aghju da scuntrà prestu fora.
  
  
  "Bona notte, George", disse è tornò in a so stanza.
  
  
  Aghju toltu i mo vestiti, cambiatu in quelli puliti è esce in u corridor. Juana stava à fumà una sigaretta.
  
  
  "Sì sicuru chì e stanze sò infestate?" ella dumandò.
  
  
  "Pusitivu".
  
  
  "Avete scuntratu Corelli?"
  
  
  "Iè. U cunnoscimu cum'è Barry Parson ".
  
  
  Ella m'hà studiatu. "Aghju guasi capitu."
  
  
  "Aghju fattu u listessu".
  
  
  "Pudete esse sicuru?"
  
  
  "Cumu possu esse cumplettamente sicuru? Ma ellu vi scontra à a funivia, induve l'infernu uttene i materiali ".
  
  
  "Chì hè?"
  
  
  "Puderaghju trattà questu", disse cun fiducia.
  
  
  "Va bè. Ti copreraghju da e piste di sci. Corelli vole cusì ".
  
  
  "Ma cumu puderia Mosquito sapè di a riunione trà ellu è voi?"
  
  
  "Ci fighjulava tuttu u tempu".
  
  
  - Pruvaraghju di tene un ochju nantu à ellu.
  
  
  "Ùn vi preoccupate. Mi ne curaraghju. Basta à scuntrà Corelli è scopre s'ellu ci scherza o micca.
  
  
  Ella mi hà guardatu. "Perchè ùn m'hà datu l'infurmazioni prima?"
  
  
  "Hà dettu chì vulia esse sicuru".
  
  
  Ella alzò le spalle. "Pensu chì hè sensu."
  
  
  "Pigliate a funivia cun ellu è sciate da Borregilas. Ci scuntreraghju à u bar sottu quandu tuttu sarà finitu. Allora ci precipitaremu è verificà l'autenticità di e cose ".
  
  
  "Malaga?"
  
  
  "Granada. AX hà un trasmettitore quì ".
  
  
  "Va bè."
  
  
  Riturnò in a stanza è andò in lettu.
  
  
  ***
  
  
  Avà pudia vede tuttu nantu à a cresta rocciosa. U sole era biancu puro. A luce di neve era ceca, ma aghju utilizatu un filtru nantu à i mo occhiali Zeiss 60x.
  
  
  A funivia si moveva in su, è aghju vistu chjaramente u maglione giallu di Juana. Era solu ella è Parson dentru. A gondola di solitu portava quattru persone, è sapia chì Parson avia da mancia à l'assistente per u viaghju privatu, ma ùn era micca preoccupatu. Hà avutu i soldi per questu.
  
  
  Aghju vultatu in u campu di novu cù i mo occhiali è dopu l'aghju vistu.
  
  
  ***
  
  
  Era stendu nantu à u so stomacu nantu à una cornice di granitu à a mità di strada trà Borregilas è u Prado Llano. Era vistutu di robba grisgiu, cusì ch'ellu si mischjò cù a mica è a ardesia di granitu. Ma aghju vistu ch'ellu era un omu dopu à tuttu, è aghju vistu chì teneva un fucile longu in e so mani longu u scogliu. Un scope hè statu attaccatu à u fucile.
  
  
  Ùn pudia micca dì u tipu di fucile da i vetri.
  
  
  Si stese assai tranquillu è aspittò. È hà guardatu a gondola cù Juana è Parson. Cumu sapia ch'elli l'anu pigliatu ? Cumu puderia sapè ?
  
  
  Parson ? Parson era un sustitutu? Qualchissia hà stallatu Juana? Cumu l'infurmazioni fughjenu di novu? Nimu hà dettu una parolla in e nostre stanze. Nimu, tranne mè è Parson, sapia u tempu è u locu.
  
  
  Eppuru l'assassinu stava aspittendu.
  
  
  Moscato ? Piuttostu pussibule.
  
  
  Aghju scupertu u mo windbreaker è aghju pigliatu u Luger. L'aghju verificatu è l'aghju messu in a mo sacchetta di u ventu. Avia da attraversà a pendenza è m’ancora à a roccia per ghjunghje. Allora deveru arrampicà nantu à e rocce è tumballu prima ch'ellu possa chjappà.
  
  
  Ùn ci era micca altru modu. S'ellu lasci Moscato vivu, pruvarà à ripiglià Rico Corelli - cuntinuà à pruvà finu à ch'ellu riesce !
  
  
  A ghjudicà da a vitezza di u telefuninu è u locu di l'omu nantu à i scogli, aghju avutu circa un minutu è mezu per fà a mo mossa.
  
  
  Aghju verificatu un pocu a discesa per evità u magnate periculosu è andò ghjustu sottu. Quandu aghju culpitu à u fondu di u slide, qualcosa hè accadutu à u restu di a neve sopra, è di colpu aghju trovu intarratu finu à i mo ghjinochji in u slide. Aghju spintu è calciatu è a neve mi volava. Sò furtunatu. A grande bola di neve rotulata cuntinuava à alluntanassi da mè è chjappà i scogli vicinu.
  
  
  Aghju persu seconde preziosi.
  
  
  I scoglii eranu davanti à mè, ma ùn aghju micca vistu a persona chjinata sottu à mè. Aviu avutu à caccià i mo vetri è pianu pianu pianu longu à a cresta.
  
  
  Allora l'aghju vistu.
  
  
  Eru sbattutu à un centu metri di corsu ! Eru troppu altu.
  
  
  Aghju ricuminciatu prestu à falà à a muntagna, riturnendu da l'altra strada, battezendu da quellu corsu è vultendu à un puntu à portata di l'omu nantu à i scogli.
  
  
  Aghju liberatu i clamps è pusò i ski in i scoglii per impediscenu di slipping. Allora aghju pigliatu i mo bichjeri è fighjulà nantu à a riva di e rocce.
  
  
  Aghju vistu u funiculu chì si alzeghja lentamente trà u sicondu è u terzu supportu d'acciaio. È aghju vistu un omu cù un fucile, tenendulu strettu è guidà cun cura a gondola mentre avanzava per i cavi d'acciaio spidery.
  
  
  Aghju puntatu u Luger à a testa di l'omu è tirò.
  
  
  A pallottola hà sbattutu una petra è si n'hè andatu in qualchì locu. Aghju intesu u riccu cantà.
  
  
  L'omu si vultò prestu. Aghju vistu una sfocatura nantu à a so faccia bianca. Rapidu arcuò u so spinu, si vultò è puntò u fucile versu mè, scope è tuttu.
  
  
  A pallottola hà colpitu a neve daretu à mè - troppu vicinu per
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  cunfortu.
  
  
  Aghju sparatu di novu. Ma hè sparitu da a vista subitu dopu à u colpu. Ùn l’aghju pussutu vede.
  
  
  Accovacciatu quì, aghju pruvatu in vanu à truvà lu.
  
  
  Un altru colpu rumpiu a petra cù a mo manu.
  
  
  Mi abbassai.
  
  
  A gondola si moveva lentamente longu u cable è aghju vistu u maglione giallu di Juana è era tuttu ciò chì aghju attentu.
  
  
  U tiratore s'arrizzò è si alluntanò da mè, visendu a gondola. Aghju sparatu di novu.
  
  
  Cascò, chinandu nantu à una roccia, è mancava a marca. Aghju vistu cumu si riposava contr'à u scogliu è mirava à a gondola.
  
  
  Aghju cuminciatu nantu à i scogli, ma sapia chì ùn pudia micca ghjunghje à u tempu.
  
  
  Cliccà nantu à i morsetti di cable, aghju pusatu nantu à i mo sci è principia a discesa, tenendu dui pali in una manu è un Luger in l'altru. Ùn era micca a pusizione di sci più còmoda ch'e pudessi imaginà.
  
  
  Au fur et à mesure que j'avançais, je me suis rendu compte qu'il ne pouvait pas tirer sur des skis et qu'il perdait ainsi plus de mon précieux temps.
  
  
  Aghju falatu à u livellu duv’ellu s’era accovacciatu, si sbarcò da i fastenings è, accucciatu, attraversò e petre.
  
  
  Eccu ellu !
  
  
  Aghju sparatu.
  
  
  Hà miratu à a gondola è tirò esattamente cum'è aghju sparatu - o forse una frazione di seconda dopu à mè. Qualunque sia accadutu, u mo propiu tiru apparentemente hà causatu un misfire, è a so carica hè intrutu innocu in a basa di a gondola, invece di a finestra in u core di Parson.
  
  
  Aghju culpitu u tiratore.
  
  
  Cascò a faccia prima in i petri è dopu, in un muvimentu riflistivu, si vultò è hà sbulicatu u so fucile finu à ch'ellu era puntatu direttamente versu mè.
  
  
  Aghju saltatu in daretu è nantu à a neve, sliding down the mountain. Bullets spargugliati intornu à mè, ma micca un solu colpu. Aghju cullatu nantu à a roccia, appiccicatu à ellu per cumprà.
  
  
  A petra era slippery, ma l'aghju arrampicata sopra, è quandu un'altra bala splodava vicinu à l'arechja, aghju alzatu a mo testa, l'aghju vistu chjaramente è li sparò in u collu.
  
  
  Hè cascatu subitu. U sangue hà splutatu intornu à ellu in una nuvola rossa.
  
  
  Allora si stese in una pozza di rossu ghiacciatu mentre mi avvicinava.
  
  
  Era Alfreddo Moscato.
  
  
  Mosquito.
  
  
  Matchmaker !
  
  
  ***
  
  
  Le fusil qui m'a abattu et qui devait tuer Rico Corelli dans la gondole était un fusil Winchester Model 70 Super Grade chambré pour des munitions Springfield 30-06 et équipé d'une lunette à puissance variable Bausch & Lomb Balvar Lee. Era un bellu riggiu.
  
  
  A cartuccia di punta di bronzu 30-06 Springfield Hi-Speed ​​pò pruduce una velocità di bocca di 2,960 fps è una velocità di 2,260 fps à 300 iarde, cù una forza letale di 2,920 ft-lb di energia di bocca è 1,700 ft-lb. liri à 300 yards. U Bausch & Lomb Variable Power Scope s'ajusta da 2 1/2 à 4x, cù l'elevazione è u windage regulable cù solu duie parti in muvimentu.
  
  
  Se qualcosa puderia aiutà à tumbà un omu da una scena di tirotea remota, sta cumminazione puderia.
  
  
  M’inclinai nantu à u mortu. Avia una billetera è documenti, ma eranu chjaramente falsificati. U nomu hè statu datu cum'è Natalio Di Cesura è i ghjurnali dicenu chì vene da Bari, in Italia.
  
  
  Avia a pelle scura, i capelli scuri, è un mentonu è e guance blu rasate. I so sideburns eranu più bassi di u solitu, ma ùn parevanu troppu longu.
  
  
  Portava una bella giacca à ventu è pantaloni da sci stretti.
  
  
  Mi vultò à u sonu di passi bruschi nantu à e petre. Unu di a Guardia Civile hè falatu nant'à u locu, si tolse i so sci è marchjò versu mè cù un quaderno in manu. Aghju nutatu chì u so cinturione di sicurezza era disfatta.
  
  
  Fighjendumi, ùn hà dettu nunda, è poi si n'andò à a petra induve u mortu giaceva. S’inclinò è guardò u corpu, poi u studiò cù cura è fece uni pochi di note.
  
  
  Toccò u collu di u cadaveru è ne sentia u so pulsu. Puderaghju dì ch'ellu ùn ci sarà micca. Pigliò i documenti, studiò, è dopu esaminò u Winchester 70 è u scopu.
  
  
  S'arrizzò è si vultò versu mè.
  
  
  "Scusate per l'intrusione, signore", disse in inglese.
  
  
  Aghju surrisu. "Cumu sapete chì eru inglese?"
  
  
  "Sò chì site americanu", mi curregò cù un surrisu. "Cù i mo sci".
  
  
  Eranu austriaci, ma l'aghju compru in Sun Valley. È era impressu nantu à elli.
  
  
  "Avete vistu questu - prublemi?" - dumandò delicatamente, ma chjaramente.
  
  
  Aghju scrollatu e spalle.
  
  
  "Forse sì più cà un testimone. Forse avete statu implicatu in a morte di sta persona?
  
  
  Ùn aghju dettu nunda. Quandu mi avia da dì i mo dritti ? Ma, sicuru, in Spagna ùn avete micca lettu à tutti i vostri diritti.
  
  
  Aghju cuminciatu à sbottonà u mo giacca à ventu per caccià u mo portafoglio.
  
  
  L'arma Guardia, un .45 Colt American, era istantaneamente in a so manu è copre u mio stomacu.
  
  
  "Ti pregu scusa, signore, ma per piacè ùn piglià nunda da e vostre sacche".
  
  
  "Vogliu solu trasmette a mo identità", aghju sorrisu. "Sò ghjuntu nantu à a raccomandazione di u Signore Mitch Kelly da Malaga".
  
  
  A ricunniscenza lampò nantu à a so faccia. "A. Chjara. Avete a so carta quì. Ancu unu di i vostri". L'hà guardatu è, pianu pianu, u rimettò in u cartulare di plastica. Riturnò u portafogli è l'hà chjusu cù un slap intelligente.
  
  
  L'aghju pigliatu è l'aghju alluntanatu.
  
  
  "Ti pregu scusa, signore. Ùn aghju micca
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  V'aspettu per ogni dumanda. Sè vo vulete lascià ? "
  
  
  Ah, quellu meraviglioso emblema AX in u cantonu di a carta di Mitch Kelly chì tutti parianu cunnosce è amassi.
  
  
  Mi vultò è indicò u mortu. "Hè cunnisciutu da voi?"
  
  
  Guardia strinse a testa. "Ùn pensu micca cusì. Ma l'aghju da sapè prestu ".
  
  
  "Consigli educati", aghju dettu. "Questu omu pò esse ricercatu in Malaga per un crimine. assassiniu".
  
  
  "Oh."
  
  
  "È per l'assassiniu di un picciottu a notte scorsa quì nantu à u Prado Llano".
  
  
  L'ochji di Guardia si strinsenu. - Sapete assai cose, signore.
  
  
  "Hè u mo affari. Sapete assai cose. E piglialli foto, "aghju aghjustatu cù un surrisu.
  
  
  Hà salutatu. "Per piacè accettate e mo scuse per avè detenutu. Pensu chì saria bè chì ùn site micca quì quandu u mo cullegu ghjunghje. Hè un pocu ghjovanu è impulsivu ".
  
  
  Aghju guardatu u penditu. Un altru Guardia era nantu à i sci è chì correva.
  
  
  "Grazie."
  
  
  Si inchinò da a cintura è salutò. "Dicu à u Signore Kelly chì avemu cunnisciutu".
  
  
  I slipped in the clamps, hà risuscitatu i mo pali è prestu prestu à u Prado Llano.
  
  
  ***
  
  
  Una meza ora dopu sò tornatu à l'hotel. Juana m'aspittava in u salottu vicinu à u grande focu.
  
  
  Eramu solu.
  
  
  A so faccia brillava di eccitazione. "Aghju questu", mi bisbigliò.
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "Chì era tutta quella eccitazione?" - hà pensatu.
  
  
  "Aghju paura di Moscatu è l'aghju tombu".
  
  
  U so visu hè diventatu pallidu. "Cumu hà sappiutu chì ci eramu riuniti à a funivia?" ella dumandò. "Nimu ùn sapia, ma tè è mè - è Parson".
  
  
  "Pensi chì Parson hè veramente Corelli?" Aghju dumandatu.
  
  
  Ella alzò le spalle. "Di sicuru sapi assai di a reta di droga. È hè prontu à dà à noi nantu à un platu d'argentu. Sò assai entusiasta ".
  
  
  "Avete mai statu disappuntu?" - aghju dumandatu allegru.
  
  
  "Moltu solidu. Dès qu'on a commencé à jouer avec ce premier remplaçant Corelli.
  
  
  "Consegnaremu tuttu in Granada sta dopu meziornu".
  
  
  "Ùn possu micca esse sicura chì l'infurmazioni sò currette, Nick", disse, cum'è s'ellu avia pensatu à questu per qualchì tempu è avia infine pigliatu una decisione. "Sembra sfurtunatu chì sò andatu cusì luntanu è ùn pò micca dì se Corelli hè genuinu o micca".
  
  
  "Ùn ti ne fà. U bancu di memoria di AX saprà ".
  
  
  "Ma mi dumandu perchè sò statu veramente mandatu quì". Avà hà sbulicatu.
  
  
  "Scurdate di questu. Hè una parte di u travagliu ".
  
  
  U meccanicu di u garage Prado Llano si scusò. "U riceveraghju à duie ore di dopu meziornu. Hè abbastanza prestu per voi, signore ?
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Deve esse. Chì hè accadutu?"
  
  
  "U liquidu di i freni hè statu spurtatu, signore."
  
  
  "Per chì mutivu?"
  
  
  "Rottura di pipeline". Ùn vulia micca dì assai.
  
  
  "A pausa?"
  
  
  "Moltu stranu, signore", ammette. "Ùn hè micca spessu chì una linea fluida si usa cusì. In fatti, hè impussibile ".
  
  
  "Allora chì hè accadutu?"
  
  
  "A linea hè rotta".
  
  
  "Un tagliu?"
  
  
  "Sembra, signore." Avà si sentia disgraziatu. Tali cose eranu incomprensibile per ellu.
  
  
  "Qualcunu hà tagliatu questu apposta?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Ùn a sò micca. Ùn mi piacerebbe micca parlà. Questa hè una seria accusa ".
  
  
  "Ma ùn ci hè nimu per carica, allora perchè ùn dì micca cusì?"
  
  
  Mi vidia surridendu. "Va bè. Dicu chì qualchissia hà tagliatu sta linea, signore. Snip! Hè sensu?"
  
  
  "Oh sì", aghju dettu. "Hè sensu".
  
  
  U zitellu paria seriu. - Allora avete un nemicu, signore. Forse u maritu di una donna?
  
  
  I Spagnoli sò tali romantichi incurabili !
  
  
  "Iè", aghju dettu. "Mi sentu chì puderia esse. Ma vale a pena, sapete ?
  
  
  Iddu radiu. "Va bè allora. Bonu!"
  
  
  "Seraghju quì à dui".
  
  
  "Oh, ci hè una cosa più piccula", disse.
  
  
  "Quale?"
  
  
  Esitò di novu, guardendu intornu per vede s'ellu ci stava à sente.
  
  
  "Sapete ciò chì hè questu?" pigliò qualcosa da a so sacchetta è l’hà tenutu in manu.
  
  
  L'aghju pigliatu da a so palma. Era un bellu sbagliu. Trasmettitore magneticu cumminatu cù cercatore di direzzione. Gran mudellu! Completamente prufessiunale. Probabilmente giapponese o tedescu.
  
  
  Aghju guardatu. "Ùn aghju micca idea di ciò chì hè."
  
  
  "Ancu à mè, signore".
  
  
  "Induve avete trovu questu - stu gadget?"
  
  
  "Era attaccatu à a parte sottu di a Renault, senor".
  
  
  "Quantu interessante. Pensu chì era qualcosa chì hè partitu da l'autostrada mentre guidava ".
  
  
  "Questu hè magnetismu, sapete, signore? Pensu chì puderebbe esse interessatu à vede questu ".
  
  
  "Sò... assai interessatu".
  
  
  Aghju messu u cercatore di direzzione in a mo sacchetta è tirò fora uni pochi di centu pesetas. I detti à u zitellu. "Questu hè per voi", aghju dettu. "Per u vostru interessu è per u vostru silenziu".
  
  
  - Capiscu, signore.
  
  
  Eru sicuru chì questu era cusì.
  
  
  Avà sapia cumu Moscato hà sappiutu di a riunione di a funivia.
  
  
  Aghju dettu à mè stessu 1
  
  
  Dodeci
  
  
  Mentre Juana è eiu eramu à pusà in u giardinu di l'Alhambra, un zingari curtu, scuru, ochji scuri è ricci, chjamatu Gervasio Albanez, s'avvicinò à noi. Hà guidatu u nostru viaghju avanti. Per designu, Juana è eiu eramu lasciati daretu.
  
  
  "Hè caldu per l'Andalusia", disse in un accentu inglese assai bonu.
  
  
  "Ma micca per u Maroccu", aghju dettu in risposta, di novu imbarazzatu per Hawk è u Sistema di Ricunniscenza cumplettamente infantile creatu da AX.
  
  
  Ellu annunziò
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Aghju guardatu intornu. Ci era un bancu di cimentu sottu à l'arbulu di pepite, è ci hà purtatu quì. Ci pusemu inseme, fighjendu a piscina riflettente è u grande arcu moresco oppostu.
  
  
  "Aghju nutizie per voi", disse in un sussurru. "Avemu da ritruvà subitu dopu à a fine di a tour."
  
  
  "News?" Aghju dumandatu.
  
  
  Si mette u dito à e so labbra. "Dopu. À a collina opposta". Indicò l'Alhambra à a muntagna à u nordeste. Ci hè statu dettu prima chì ci sò parechje grotte in a muntagna, grotte in quale campava sempre un gran numaru di zingari. In fatti, Gervasio stessu ci hà dettu questu.
  
  
  Aghju annuitu. "Dopu l'escursione. À l'entrata di l'Alhambra ".
  
  
  A folla à l'entrata di l'Alhambra hà cuminciatu à sminticà quandu avemu surtitu è Gervasio ci hà purtatu à u parking.
  
  
  "Avete una vittura?"
  
  
  "Ahimè, nò," Gervasio surrisu. Hà fattu incantesimi in a direzzione di Juana. "Aghju solu una piccula Lambretta...
  
  
  "Ùn sparghje micca sangue in tuttu u percorsu", aghju dettu. "Vai cun noi. Vi purteremu quì dopu è pudete piglià Lambretta.
  
  
  "Tu sì una tale terra."
  
  
  "Negativu. Semu solu pratichi. Ùn pudemu micca perde u tempu di guidà avanti è avanti aspittendu per voi per passà grandi colline. Induve andemu?"
  
  
  "Vivu in una caverna, signore", disse tragicamente, dendu à Juana più sucu cù i so ochji.
  
  
  Ella guardò à ellu. Si avvicinava à ella.
  
  
  "Scurdate, Gervasio. Aghju scumessa chì avete una brocca di quattordici litri piena di muniti d'oru duru à u fondu di a vostra caverna.
  
  
  I so ochji scintillavanu. "Sì una persona umoristica, signore."
  
  
  Gervasio è Juana cullò in u sediu di daretu. A fighjulava cun prudenza, ma aghju vistu i so ochji à volte mi fighjenu in u specchiu.
  
  
  « Scendi quì, signore, è dopu à a diritta », mi disse è cuntinuò à curriri finu à chì, dopu à pocu tempu, avemu firmatu davanti à un burato in a muntagna. Ci era altre vitture parcheggiate intornu, è ancu una pila di muturi. A maiò parte c'eranu sedi è Peugeot. Era un grande parcheghju in terra.
  
  
  "Semu à pusà quì".
  
  
  Aghju annuitu. L'aghju guardatu in u retrovisore. "E avà a nutizia, Gervasio."
  
  
  "Signor Mitch Kelly vole chì u chjamate immediatamente in Malaga".
  
  
  "Hà spiegà perchè?"
  
  
  "Di sicuru micca, signore. Ma era persistente ".
  
  
  "Induve u possu chjamà?"
  
  
  "Aghju una linea in casa".
  
  
  Indicò l'entrata di a caverna.
  
  
  Aghju guardatu à Juana. "Bè, andemu."
  
  
  Partemu è seguitamu Gervasio in a grotta. L'internu era furnitu cum'è qualsiasi casa, cù mobili spagnoli pesanti è tappeti nantu à u pianu di terra dura. C'eranu lampadine è lampade cunnesse à e prese elettriche. Ci era un odore di cucina assai forte in a stanza principale.
  
  
  Gervasio si n'andò à a libreria à a fine di a stanza è tirò fora un casu di pelle chì mi ricurdò di a R / T di Mitch Kelly in una casa sicura in Malaga.
  
  
  L'hà cunnessu è lasciò scaldà. Mi misi à pusà è u fighjulà. Juana s'arrizzò è marchjò, fighjendu stunatu i tappezzeri nantu à i muri, i tappezzeri sapienti intrecciati, i lacci chì coprenu i tavulini, i quadri.
  
  
  Gervasio hà furnitu e lettere di codice è hà rispostu à a dumanda d'identificazione di Kelly.
  
  
  "Kelly?" - Aghju dettu dopu un mumentu. "Perchè una hotline?"
  
  
  "Hè una zitella. Ella va à Sol y Nieve ".
  
  
  "Va bè. Allora?"
  
  
  "Avete avutu prublemi?"
  
  
  Mi firmò, fighjendu Gervasio. "U prublemu?"
  
  
  "Bè, ùn avete micca ancora alzatu u nasu rumanu. Diritta?"
  
  
  "In verità, avemu".
  
  
  Ci era u silenziu. "Ascolta", disse Kelly. "Ieri, a zitella hà ricevutu una chjamata da u Nasu Rumanu è li disse di a morte di un ghjovanu, è sta mane - di a morte di un altru omu!"
  
  
  "Questu hè veru."
  
  
  "Roman Nose hà rifiutatu di scuntrà cun voi o NX, nò?" NX Espertu di Drug. Assai bonu. Juana Rivera.
  
  
  Aspittava. "Negativu. Chì ghjè u so mutivu?"
  
  
  "Roman Nos dice chì vole annullà tuttu questu. Hè sicuru chì hè un set-up. Hè cunvintu chì a so urganizazione prova di tumballu. Mi leghjite ?
  
  
  "Altu è chjaru".
  
  
  "A zitella hè avà guidata in un Jaguar rossu". Nantu à un Jaguar rossu. Hè chjaru?"
  
  
  "Vecu. Quistione. Perchè ella vene?"
  
  
  "Dice ch'ella vole chì Roman Nose vi scuntrà."
  
  
  "Aspetta un minutu. Tramindui avemu datatu Roman Nose. Ripecu. Tramindui avemu datatu Roman Nose. Mi leghjite ?
  
  
  Pausa. "Ti leghju".
  
  
  "Ùn capiscu micca perchè ella pensa chì ùn avemu micca scontru Roman Nose?"
  
  
  "Forse ùn avete micca."
  
  
  "Ci hè una pussibilità. U Nasu Rumanu ùn hè micca statu identificatu positivamente. Ma ci hà datu materiale ".
  
  
  "A zitella insiste chì ùn avete micca scuntratu Roman Nose. Nasu Rumanu vole vultà in Corsica senza risicu di esse identificatu da i so nemichi. Allora ùn ti date micca."
  
  
  "Allora pensate chì u nostru nasu rumanu ùn hè micca un nasu rumanu".
  
  
  "Ripetizione di u spettaculu in a Baia di Malaga. Iè. Hè abbastanza pussibule ".
  
  
  "Hè abbastanza chjaru per mè", aghju ammissu. "Duie pussibulità: un nasu rumanu hè un nasu rumanu, o un nasu rumanu ùn hè micca. Kelly. Salite in a vostra vittura è unisciti à noi à Sol y Nieve.
  
  
  Pausa. "Perchè?"
  
  
  "Aghju bisognu di u vostru aiutu. Avemu da assicurà chì Roman Nos hè ciò chì dice ch'ellu hè ".
  
  
  "Cumu possu aiutà?"
  
  
  "Questa hè una storia cumplicata. Ma sò ciò chì fà avà ".
  
  
  "Vogliu pudè dì a listessa cosa!"
  
  
  "S
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ol y Nieve. Hotel Sierra Nevada. Sta notte. Diritta?"
  
  
  "Diritta."
  
  
  "Fine di cunnessione".
  
  
  Mi pusò è fighjulà u set per un bellu pezzu. Allora mi vultò è aghju vistu Juana chì mi fighjulava.
  
  
  "Va bè?"
  
  
  Aghju guardatu intornu. Gervasio ci fighjulava ancu cù l'ochji spalancati. Aghju parlatu cù Juana. "Avete stu microfilmu?"
  
  
  "Iè", disse ella, stringendu a so borsa.
  
  
  "Va bè. Dà a Gervasio".
  
  
  Ella hà fattu cusì. Fighjendu u picculu pacchettu di film in manu. Allora mi guardò interrogativamente.
  
  
  "Blow up this throw and send it symbol by symbol to AX".
  
  
  A zingara annunziò.
  
  
  "Juana, torna à a Renault in Sol-et-Nieve".
  
  
  "Senza tè?" I so ochji strinsenu.
  
  
  "Iè. Vogliu interceptà Tina Bergson ".
  
  
  "Ma perchè?"
  
  
  "À u mumentu chì si prisenta in u resort è parla cù u veru Corelli, hè subitu ricunnisciuta".
  
  
  "Ma...?"
  
  
  "Vogliu dì, qualcunu prova di tumballu".
  
  
  "WHO?"
  
  
  "L'omu chì si chjama Barry Parson".
  
  
  L'ochji di Juana s'allargavanu. "Ma perchè deve esse Parson?"
  
  
  "Deve esse".
  
  
  « Alors il y avait deux personnes à tuer Corelli ? - dumandò Juana aggrottando la fronte.
  
  
  "Hè prubabilmente chì i mafiosi l'anu firmatu à dui cuntratti in casu chì unu ùn hà micca travagliatu".
  
  
  "Hè difficiule."
  
  
  "Avete scumessa chì questu hè a vostra vita. Ascolta. Analizemu questu. Disons que Parson veut tuer Corelli. Diritta? È Parson, cum'è noi, ùn cunnosce micca Corelli di vista. Ma ellu sapi ch'e aghju pruvatu à fà una riunione cù Corelli. Micca solu mè - ma ancu tù è mè. Dunque si avvicina più à noi. U più vicinu pussibule ".
  
  
  Vuliu dì in u lettu. U suggerimentu ùn hà micca scappatu di Juana. Ella arrossì.
  
  
  "Avà. Assumimu chì Parson era presente cù Moscato quandu Arturo hè statu uccisu. Parson, sicuru, mi stava fighjulatu. Allora deve avè intesu l'istruzzioni ch'e aghju ricevutu da Arturo mentre era mortu. Finu à oghje?"
  
  
  "Perfettu."
  
  
  « Parson se rend alors à la réunion pour se cacher et attendre que Corelli se présente. Ma quale si vede ? Moi micca Corelli. Parson hè quì è mi marchjò è tutta a so faccia hè cuperta d'ovu.
  
  
  "Ma perchè Corelli ùn hè micca andatu à a riunione?"
  
  
  "Avete intesu ciò chì Kelly hà dettu. Ellu disse chì Corelli era paura quandu Arturo hè statu sparatu. Aghju da presume ch'ellu hà solu trattatu è lascià chì succede senza ellu ".
  
  
  "Perchè Mosquito ùn hè micca andatu quì per tumbà Corelli?" - Dumandò Juana innocente.
  
  
  "Aghju pensatu", aghju ammissu. "Suppone chì era cusì pressatu di scappà dopu avè uccisu Arturo chì ùn hà micca intesu ciò chì Arturo m'hà dettu".
  
  
  Ella aggrottò la fronte.
  
  
  "Va bè", aghju dettu, cuntinuendu rapidamente, "Parson hè quì, è sò quì. Chì dice Parson? L'unicu ciò chì pò dì hè vera. Ellu sà chì ùn sò micca Corelli. È sà chì a riunione hà da esse. Dice : « Sò Corelli ! È ghjoca tuttu, organizendu una riunione cun voi.
  
  
  "E u microfilmu? M'hà datu u filmu ".
  
  
  "Avemu verificatu. Ma hè assai faciule di rimpiazzà stu tipu d'infurmazioni: nomi, lochi è date.
  
  
  "Bè..."
  
  
  "Hà falsificatu un filmu, organizza una riunione cun voi. Il organise une réunion jouant Corelli. Vi dà un filmu falsu, è intantu Moscato prova à tumballu, è io uccidu Moscato.
  
  
  "Ma cumu hà sappiutu Moscato di a riunione?"
  
  
  "Ci hè un sbagliu in Renault", li dissi.
  
  
  "Chì aspetta Parson avà?" - hà pensatu.
  
  
  "Aspittava chì Tina si prisenta. Ellu sapi di ella, ancu s'ellu ùn a cunnosci micca personalmente. Pensu chì deve esse falsificatu quelle "telefonate" à Tina per cunfonde Elena. Ma sà chì Tina eventualmente appariscerà in Sol y Nieve. L'aspetterà è lasciarà ch'ella l'hà purtatu à Corelli, è à u bingo ! vedi ? "
  
  
  "E chì hè bonu intercepte Tina?"
  
  
  "Vogliu avvistàla chì a so apparizione in Sol y Nieve affetterà Corelli".
  
  
  Ella annunziò. "È dopu?"
  
  
  "Lasciami capisce," aghju suggeritu dolcemente. "Ùn aghju micca ancu un puntu culminante".
  
  
  ***
  
  
  Juana Rivera hà purtatu Gervasio è mè à una vittura di noleggio in Granada, induve aghju sceltu un Seat mini cù trasmissione manuale. Juana poi guidò Gervasio à l'Alhambra, induve a so minibike era parcheggiata.
  
  
  Aghju pigliatu in u Seat nantu à l'autostrada Malaga-Granada è mi sò andatu à Malaga. Era dighjà tardu, ma u sole ùn brillava ancu. Aghju tenutu l'ochji nantu à u Jaguar rossu - a vittura hè faciule da distingue.
  
  
  Ùn deve esse micca più di vinti minuti quandu l'aghju vistu mentre frenava in a veloce discesa attraversu a valle da mè. Aghju vultatu prestu in daretu, guidò in un campu di granu scorched è aghju fattu un rapidu turnu à trè corni. Eru davanti à u Jaguar chì tornava à Malaga quandu l'aghju vistu avvicinassi in u retrovisore.
  
  
  Aghju allargatu a mo manu è l'aghju salutatu parechje volte, signalendu per ella di piantà.
  
  
  Hà vistu a manu, poi hà vistu a vittura è infine mi hà vistu. Hè stata sorpresa, ma micca depressu. Aghju indicatu à u latu di l'autostrada è avemu tiratu inseme.
  
  
  Sortu da a sella è marchjò versu u Jaguar. Si pusò quì, sguardu cool è chic in quellu stilu assai scandinavu chì avia, cù un maglione verde brillanti è una falda grisa.
  
  
  "Parlava cù Kelly", aghju dettu quandu aghju pussutu avè a mo voce.
  
  
  "Iè. Sapete perchè sò quì?"
  
  
  "Certamente. Ma i piani sò cambiati ".
  
  
  A so faccia
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  cascò. "Ricu hè digià andatu in casa?"
  
  
  "Forse sì. Probabilmente no. Ma ci hè un prublema. Un altru omu face finta di esse Riccu ".
  
  
  "Cumu si…?" Ella lampò. "Hè chjaru. Iè. Qualchissia face finta di esse Riccu ".
  
  
  "A menu chì Rico hà cambiatu idea dopu avè parlatu cun voi".
  
  
  "No. Era sicuru". I so ochji si movevanu ligeramente. "Ascolta. Ùn mi credi micca? Onestamente…?"
  
  
  "Ti credu", aghju dettu. "U prublema hè chì avemu un altru Gemini, un altru sustitutu, un altru Rico Corelli".
  
  
  "Allora devu avvistà u veru Riccu..."
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Qualchissia prova di tumballu. Una volta chì vi avvicinate è scuntràlu, l'assassinu saperà quale hè Rico. vedi ?
  
  
  A so faccia cambiò. "Iè, iè, aghju capitu!" Ella mi guardava seriamente. "Chì vulete ch'e aghju fattu?"
  
  
  "Vogliu stà in Granada".
  
  
  Si morse a labbra. "Hè tantu sulitariu".
  
  
  "Ma eri solu in a clinica."
  
  
  - Mi faceva pazzi !
  
  
  "Cumu hè a to spalla?"
  
  
  "Moltu bè", hà surrisu. "Vedi?" Apparentemente, ci era solu una benda. Ùn hè mancu apparsu nantu à e curve dramatiche di u so sweater.
  
  
  "Va bè, a farai, Tina?"
  
  
  "Chì fà?"
  
  
  "Stà in Granada?"
  
  
  Ella suspirò. "Bè..."
  
  
  "Ti purteraghju à pranzu", aghju dettu cunspiratoriamente.
  
  
  I so ochji s'illuminanu. "Voi, George?"
  
  
  Aghju risatu. "Cù piacè."
  
  
  "Allora l'aghju da fà".
  
  
  "Seguitemi à u Jaguar". Andemu à l'hotel è vi cuntrollemu ".
  
  
  Ella annunziò, i so ochji scintillavanu di eccitazione.
  
  
  "Pensate chì Rico sarà arrabbiatu quandu sente?"
  
  
  "Chì - chì aghju cenatu cun voi?"
  
  
  "Iè." Ella alzò le spalle. "In ogni casu, chì importa?"
  
  
  Sin'à avà avia campatu periculosa è cun grande successu. Supponu ch'ella hà cridutu ch'ella puderia campà periculu per sempre cù u listessu gradu di sicurità.
  
  
  ***
  
  
  Avemu cenatu in un meraviglioso ristorante vicinu à a zona cummerciale di Granada. I bandieri sunavanu a musica spagnola in un angulu è i camerieri stavanu sopra à noi è facianu u so megliu per viziàci.
  
  
  Eranu circa deci quandu abbandunemu u risturante è andemu versu l'hotel. Granada hè una bella cità di notte. I lumi sò accesi in i buttreghi è a ghjente cammina per e strade intornu à l'ora. Ten era abbastanza tardi, ma certi pirsuni ùn eranu ancu partuti. A Guardia Civile paria chì prutegge e strade da u crimine.
  
  
  Entramu in l'hotel è Tina s'avvicinò per piglià a chjave. Tutti l'ochji in u lobby si vultònu è seguitanu a so caminata. Aghju intesu parechji suspiri. Era una ripetizione di a so prestazione in Malaga.
  
  
  Ella tene a so chjave è si vultò versu mè cun un sguardu arrabbiatu.
  
  
  "Sò cusì goffa cù e chjavi".
  
  
  Aghju annuitu. "Va bè. Li capiscu cusì bè ".
  
  
  "Iè. Allora venite à mette a chjave in a serratura, per piacè. I so ochji brillavanu cù cibo, vinu è anticipazione.
  
  
  "Sò solu umanu", aghju dettu è l'aghju seguitu in l'ascensore. Quandu e porte si chjudevanu nantu à noi, aghju vistu ogni omu in u lobby chì mi fighjulava cù ochji invidiosi.
  
  
  Avemu cullatu in l'ascensore è i ricci di seta di i so capelli mi toccu mentre si moveva tranquillamente vicinu à mè. Mi vultò è fighjulà in i so ochji. Ella surrisu.
  
  
  E porte di l'elevatore si sò aperte è andemu fora in u corridor. C'era un longu tappettu di velluto rossu nantu à u pianu. Ci era un grande divano anticu contr'à u muru. Fiori in vasi appesi da i muri.
  
  
  Aghju trovu u numeru di a stanza è pruvatu à inserisce a chjave in a serratura.
  
  
  Tina ridacchiò.
  
  
  Ùn aghju micca capitu chì era cusì ubriacu. Aghju pruvatu di novu.
  
  
  A porta si apre magicamente.
  
  
  Idda intrì in a stanza davanti à mè, vultendu ligeramente mentre ch'ella facia, è marchjò davanti à mè cù tuttu u so corpu. Puderia sentu u cuntattu da a testa à i pedi in forma di AC è DC tremuli.
  
  
  Aghju intrutu è a porta chjusa daretu à mè. Sò sicuru chì nimu l'hà toccu. Alcune porte di l'hotel sò incantate.
  
  
  I stava culà è a fighjulà cù un sorrisu stupidu nantu à a mo faccia. Sapemu chì era un sorrisu stupidu perchè mi hè accadutu di vede a mo faccia in un picculu specchiu doratu chì appesa à unu di i muri. È m'hà fighjulatu cù una spressione nantu à a so faccia chì puderia esse qualificata solu cum'è carica di lussu primitiva.
  
  
  Era in i mo braccia. L'aghju tenuta strettamente à mè. Ella suspirò. M'hà dettu ch'ella era stata in a clinica per tantu tempu è era in un dolore cusì terribili.
  
  
  Tristu, tristu.
  
  
  Iè, iè, m'hà dettu.
  
  
  Quandu hà vistu chì mi simpatizzava cù u so dulore, m'hà mostratu a ferita nantu à a so spalla. Ùn ci era altra manera di mustrami questu, salvu di toglià u so maglione, è quand'ella fece, aghju vistu chì sottu à u maglione ùn avia nunda, vale à dì, solu sta bella pelle d'oru. Era a manera chì a natura l'hà creatu.
  
  
  In fatti, aghju fighjulatu ancu a piccula bandage nantu à a so spalla è ammirava u travagliu di u duttore Hernandez.
  
  
  - Ùn era micca terribili ? ella m'hà dumandatu.
  
  
  Aghju simpatizzatu.
  
  
  "Una volta aghju avutu una cicatrice nantu à a mo coscia", m'hà dettu. Era veramente perchè ùn mi piaceva micca a marca di vaccinazione nantu à u mo bracciu, hà cuntinuatu, cusì a marca di vaccinazione hè stata messu nantu à a mo gamba. Era terribilmente gonfiatu.
  
  
  Aghju simpatizzatu.
  
  
  Ella m'hà cridutu. Un mumentu dopu si tolse a so falda è i mutandine è m'hà mostratu a cicatrice nantu à a coscia. Paria assai bè nantu à ella. L'aghju dettu questu.
  
  
  "Di sicuru", disse, "probabilmente avete ancu ferite".
  
  
  - Sò un veteranu di parechje arti marziali.
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ars, l'aghju assicurata, è cuminciò à mustrà li l'evidenza.
  
  
  In qualchì modu, avemu finitu in a stanza in quellu mumentu, è Tina hà tiratu cù cura i lenzuli è pate un pocu i lenzuli, movendu i cuscini in pusizioni strane.
  
  
  Quandu l'aghju dumandatu perchè si separava i cuscini cusì, m'hà dettu chì e donne suede anu idee assai avanzate nantu à l'amore. Per pruvà chì e donne svedese trattanu bè i so mariti è l'amatori, hà citatu i grafici di l'expectativa di vita attuale compilati da e Nazioni Unite, chì dimustranu chì l'omi svedesi anu una speranza di vita di 71,85 anni cumparatu cù l'expectativa di vita di l'omi americani di 66,6 anni.
  
  
  "Vi mustraraghju perchè", m'hà dettu. Avemu certi metudi di mantene u flussu di succhi vitali.
  
  
  Tredeci
  
  
  Colazione a Granada.
  
  
  "Avete da prumittimi di stà in un hotel quì", aghju dettu à Tina, fighjendu intornu à u splendidu internu di a sala di pranzu.
  
  
  Tina paria triste. "Ma mi mancherà u sci!"
  
  
  "Se vai à Sol y Nieve, sarete rispunsevuli di a morte di Rico".
  
  
  "A capiscu." Ella sbucò.
  
  
  "È pudete mette in u vostru locu".
  
  
  "Va bè. Induve vai?"
  
  
  "Varaghju à u resort. Aghju un travagliu ".
  
  
  ***
  
  
  Era un piacevule 40 minuti di guida in a muntagna à Sol-y-Nieve. Quandu sò ghjuntu, i sciatori eranu digià nantu à a pista. Era un ghjornu chjaru cù un bellu pulveru luminoso dopu à una breve caduta a notte prima.
  
  
  Aghju andatu in u lobby è aghju vistu Mitch Kelly à pusà à u bar fora di u lobby.
  
  
  Aghju messu una sedia accantu à ellu. "Sembra chì avete apertu un bar sta mattina."
  
  
  "Diritta. Appena hè ghjuntu".
  
  
  "Ai prestu, nò?"
  
  
  "Pensu chì avissi da vene quì appena puderaghju. Chì ghjè a trama ?
  
  
  "Sapete ciò chì hè. U nostru omu hè quì, ma hà paura di mustrà a so manu. È avemu un doppiu chì vole ch'e mi porti à u Nasu Rumanu.
  
  
  "Allora?"
  
  
  "Hè ciò chì facemu".
  
  
  Avemu inchinatu i nostri capi inseme è li aghju datu u diagramma - noci, bulloni, martellu, sega è legnu.
  
  
  ***
  
  
  Sò andatu in a mo stanza è aghju cambiatu vestiti. Aghju messu u mo sci è aspittatu chì Juana mi chjama.
  
  
  L'hà fattu subitu.
  
  
  "Vecu chì site di ritornu", disse in a so voce alta è seria - u puritanu feritu.
  
  
  "Iè", aghju dettu musicalmente. "Hè statu un longu viaghju".
  
  
  Ella sbuffò. "Chì hè nantu à u prugramma oghje?"
  
  
  "Semu à scià".
  
  
  "Va bè!"
  
  
  "Allora faremu azzione sta sera".
  
  
  "Azzione?" U so umore hà migliuratu.
  
  
  "Tu prendi cura di Elena."
  
  
  "Cumu?"
  
  
  "State cun ella tuttu u tempu. Aghju travagliatu qualcosa cù Parson. Kelly è eiu ".
  
  
  Ella annunziò. Paria disappuntu. "Ma Elena pare cumplettamente innocente".
  
  
  "L'innocenza o a culpabilità ùn hè micca una quistione. Avemu da isolà Parson. L'arrangeraghju. Ma ùn vogliu micca chì Elena mi distrassi. "
  
  
  "Va bè. Avà. Chì avà ?
  
  
  "Sembra un bellu ghjornu nantu à e piste."
  
  
  Ella radiu. "Dirittu à!"
  
  
  ***
  
  
  Avemu passatu u restu di u ghjornu in a neve. Era strettamente rilassazione è riposu. Per uni pochi d'ore, aghju scurdatu cumplettamente di Corelli, Tina, Elena, Hauptli - scurdatu di tutte queste persone problematiche è di a missione, di sta Cunnessione spagnola, chì hè stata cusì difficiule di stabilisce. Aghju avutu tutti i piani. Era solu una questione di aspittà chì Parson sia in u locu ghjustu à u mumentu bellu. A tarda dopu meziornu avemu incuntratu Parson è Elena vicinu à Borregilas. Elena paria ritirata è depressa, ma Parson era u so vechju ebulliente.
  
  
  "Avemu avutu una corsa stupenda sta mane, nò, Elena?" Era veramente cusì britannicu chì quasi cagliava u so sangue.
  
  
  "Oh?"
  
  
  "Pensu chì era grande! Eccellenti cundizioni! Corsa veramente fantastica!" Sorrisò à Juana. - Cume stai, cara signora ? Ci era lettere maiuscule in a so voce.
  
  
  "Meravigliu", disse Juana.
  
  
  "Pensu chì ci duvemu esse mancatu sta notte. Induve si statu?"
  
  
  "Intornu", disse Juana.
  
  
  "Eru in Granada", aghju dettu.
  
  
  Parson alzò le spalle. L'aghju pigliatu da parte.
  
  
  "Ci hè qualcunu chì duvete scuntrà", li dissi in una voce tranquilla.
  
  
  "Oh?"
  
  
  "À propositu di u viaghju".
  
  
  "Conduce? - Chì viaghju, vechju ?
  
  
  "À i Stati".
  
  
  " Digià ? Vulete dì chì avete guardatu u materiale chì vi detti...?
  
  
  "Ancu micca. Ma pare raghjone per creà un itinerariu. Sò sicuru chì ci saranu prublemi logistichi ".
  
  
  Parson si schiarì a gola. "Va bè. Induve facemu questu?"
  
  
  "Micca i nostri stanze", aghju dettu. "Sò cunvintu ch'elli sò bugged".
  
  
  I so ochji s'allargavanu. "Ùn pensate micca cusì?"
  
  
  Maledetto ipocrita ! Era quellu chì hà piantatu i bug !
  
  
  "Pensu veramente cusì", aghju dettu.
  
  
  "Allora induve? In a neve?" Ellu ghignava.
  
  
  "Disco".
  
  
  "In u sotano di l'hotel?"
  
  
  "Diritta."
  
  
  Ellu annunziò. "Tu sì".
  
  
  "A dece ore?"
  
  
  "Bon spettaculu".
  
  
  "Aghju dettu à Juana di scuntrà Elena. Solu ùn vulemu micca interferenza. Hè impurtante ".
  
  
  - Di sicuru, vechju.
  
  
  "I quattru cenaremu inseme, è dopu Juana si metterà cun Elena in u salottu".
  
  
  "Ammetta chì Elena hè un bellu prublema", Parson aggrottò la fronte. "Scusate per quessa"
  
  
  "Nunda chì ùn pò micca esse trattatu".
  
  
  Avemu cenatu inseme è tuttu hè andatu secondu u pianu. Juana è Elena andonu à u salottu, è Parson è eiu andemu in discoteca per "parlà d'affari".
  
  
  Gio
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  U spettaculu di pavimentu ùn hè ancu principiatu. U sistema stereo furnia musica forte è i ballarini vanu in u pianu fendu scimmie, stracci è tuttu ciò chì era "in" a so scena particulare.
  
  
  Parson è aghju un tavulinu in u cantonu. Eru pusatu in V, dui muri si alluntananu da mè. Parson si pusò à a mo manca. L'aghju messu quì apposta. À a mo diritta era una sedia viota.
  
  
  Avemu urdinatu un pocu di vinu dolce per cumincià. Daveru ùn hà pigliatu assai tempu per a musica per esse più forte è l'azzione nantu à a pista di ballu per piglià a velocità. Diversi ubriachi eranu digià purtati nantu à e spalle di i so cumpagni.
  
  
  Allora Mitch Kelly hè apparsu, ci hà vistu in u cantonu, è si vultò trà e tavule strette per avvicinà à noi.
  
  
  Mi hà sorrisu. "George", disse.
  
  
  "Kelly", aghju dettu. Mi vultò versu Parson. "Barry Parson, questu hè Mitch Kelly. Hè l'omu chì vi aghju dettu ".
  
  
  Kelly surrisa è si pusò. Hà urdinatu da u servitore è u zitellu sparì in a folla. Era bughju è ci era luci stroboscopiche in u centru di a pista di ballu.
  
  
  "Ùn pare micca veramente talianu", disse Kelly cù u so grande sorrisu disarmante.
  
  
  A faccia di Parson si congelava. "Bè, ancu voi."
  
  
  "Ùn dicu micca questu", hà rispostu Kelly.
  
  
  L'ochji di Parsons si strinse. Mi guardò è dopu, senza vede l'espressione in a mo faccia, si vultò à Kelly. "Chì ci vole à dì?"
  
  
  "Deve significà: Cumu pudete pruvà chì site quellu chì dite chì site?"
  
  
  Parson si rilassò. "Bè, avà. Pensu chì l'aghju dimustratu à u vostru cullegu. Ùn hè micca abbastanza?
  
  
  "Sò a persona chì deve organizà u vostru trasportu à i Stati". A faccia di Kelly si tense. "Ùn vogliu micca pruvà à cuntrabandà a persona sbagliata!"
  
  
  "Sò a persona giusta", disse Parson, u so accentu diminuì notevolmente. Hè diventatu più cum'è u rolu di "Corelli" chì hà ghjucatu cun mè in Veleta. Mi pusò, godendu u cumprumissu.
  
  
  "Mi sentu chì parlemu di duie cose diverse, sgiò Parson," Kelly hà dettu educatamente. "Aghju permessu di organizà u trasportu à i Stati Uniti d'una persona chì hè una figura chjave in a catena di droga mediterranea".
  
  
  "Sò un omu", disse Parson.
  
  
  « Cet homme s'appelle Rico Corelli. Tu es Rico Corelli ? Kelly avia un sorrisu vagu chì ùn hà micca ghjuntu à i so ochji.
  
  
  "Iè. Je suis Rico Corelli. » I labbre di Parson eranu bianchi, è li pressò assai forte. Tensione, tensione.
  
  
  "Aghju paura ch'è vo avete da pruvà à a mo satisfaczione, signore Corelli".
  
  
  Parson si mette a manu à a bocca. "Micca cusì forte! Stu nome hè cunnisciutu in ogni locu !
  
  
  "Cù tuttu u rumore, nimu pò sente", Kelly surrisi. "Ripecu, duverete pruvà à mè a vostra identità".
  
  
  "Ma aghju digià datu à George Peabody u materiale chì pò pruvà".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle.
  
  
  Kelly si misi in a sacchetta di a cammisa è tirò fora una busta. Era a misura di una lettera. L'hà apertu è tirò fora un minuscule rotulu di film. Pusò u pacchettu à mezu à a tavula.
  
  
  U servitore hà purtatu à Kelly un drink.
  
  
  Parson fissò u pacchettu.
  
  
  "U mo microfilmu?" - dumandò à voce affucata.
  
  
  "No, Rico Corelli", disse Kelly.
  
  
  "Ma aghju datu u filmu à u sgiò Peabody ! Un vrai film de Rico Corelli ! »
  
  
  "Negativu, Parson. Questu hè impussibile ".
  
  
  "Chì, impussibile?" Parson era bravu à bluffà, ma aghju pussutu vede a tensione intornu à i so ochji - minuscule pedi di corvi chì crescevanu in u so corpu.
  
  
  « Je suis Rico Corelli, Parson. È ti sfida à sfida stu fattu ".
  
  
  A faccia di Parson era cum'è granitu. Aghju ricurdatu di a slate longu a pista di sci. Fissò u rotulu di microfilm. U pigliò per fighjulà di novu, ancu s'impegna à sbulicà.
  
  
  "Ùn avete micca bisognu di pruvà à leghje", disse Kelly. "Hè troppu chjucu per vede. È in ogni casu, hè un duplicatu ".
  
  
  Una sottile goccia di sudore si formava nantu à a fronte di Parson. "Duplicate?"
  
  
  "Oh, sì, veramente", hà dettu Kelly cun un surrisu chì faria un cobra ghjilosu.
  
  
  "E l'uriginale?"
  
  
  "Sgiò Peabody l'hà mandatu à Washington per esse verificatu da l'Uffiziu di Narcotici di u so grande paese".
  
  
  Parson hà guardatu à Kelly per un bellu pezzu. Infine pigliò un respiru prufondu.
  
  
  "Va bè", disse. "Cusì cusì cusì."
  
  
  "In verità, sì, Barry", aghju dettu cun un surrisu. "Va bè?"
  
  
  Si vultò versu mè, e so labbre arricciate. "Chì ti hà fattu fà una tale farsa? Ùn capiscu micca".
  
  
  Andava à difende. Mitch Kelly è aghju ottinutu u nostru scopu principale. Avemu determinatu chì Parson ùn era micca Corelli. S'ellu fussi statu Corelli, mi avissi ghignatu è felicitatu pè u mo picculu ghjocu. Ma ùn hà micca cedutu. U prublema da u puntu di vista di Parson era ch'ellu ùn sapia mancu quale era Corelli ; hà suspettatu chì Mitch Kelly puderia esse veramente ellu. È u microfilmu l'hà fattu nervoso. U so era falsu. Questu puderia esse veru. Solu ùn sapia chì fà dopu.
  
  
  "In fattu", aghju dettu cù un surrisu, "sta riunione hè stata urganizata à l'instigazione di u sgiò Corelli". Aghju fattu un cennu versu Kelly.
  
  
  Kelly hà surrisu. "Iè. Vuliu vede ciò chì pareva l'omu chì hè statu ingaghjatu per tumbà mi.
  
  
  A faccia di Parson era una maschera di vechji marocchini di pelle.
  
  
  "Avete assai umoristicu, sgiò K."
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Ellie"
  
  
  "Pudete chjamami Corelli. Avete intesu a sumiglia, sgiò Parson ?
  
  
  Chì maledetta coincidenza ! Aghju pensatu. Ùn ci era micca un iota di verità in ciò chì Kelly implicava - chì hà pigliatu u nome Kelly per sona cum'è Corelli. Ma hà ghjucatu bellu.
  
  
  "Va bè. Corelli. Hè un ghjocu di u gattu è u tocu ". A fronte di Parson brillava ora di sudore. "Ùn mi piacenu micca i ghjoculi di gattu è mouse".
  
  
  "Nimu ùn sà", disse Kelly. "In particulare u mouse. Un minutu fà eri un gattu. Avà i vostri ochji sò rossi ".
  
  
  Parson sospirò. "Vai. Chì vulete?"
  
  
  "Vogliu sapè perchè avete pruvatu à fà mi pare un perdente!" - aghju spuntatu.
  
  
  Parson surrisu magremente. "Ti aghju dipintu cum'è un sucker da u primu mumentu ch'e aghju scontru, George - qualunque sia u vostru nome, sgiò Agente Secretu d'America - è ùn capiscu micca esattamente à quale puntu vi riferite."
  
  
  "Hè stata brutta", aghju dettu dolcemente. "Moltu bruttu da parte di voi, Barry-baby." M'inclinai versu ellu. "Vogliu dì quandu avete pigliatu u rolu di Corelli in Veleta".
  
  
  Si strinse, u so visu ghiacciatu in un surrisu ghiacciatu. "Moltu simplice. Aghju ingannatu a vostra vittura. È eru quì quandu Arturo hè statu uccisu. Sò andatu à Veleta per truvà Corelli è u tumbà.
  
  
  Aghju guardatu à Mitch Kelly è hà inchinatu a testa è beie u so liquore.
  
  
  - Allora, a prima notte eri in a sala di mutori di a funivia ?
  
  
  "Certamente. Aghju seguitu à Sol-y-Nieve per truvà Corelli. Vuliu solu esse sicuru d'avè scuntratu tutti quelli chì avete incontratu ".
  
  
  "Dunque sapiate ch'e stava da Corelli..." Mi vultò à fighjà Mitch Kelly, "... mezzanotte in Veleta".
  
  
  "Diritta."
  
  
  "E tu m'aspittavi quandu sò ghjuntu?"
  
  
  "Esattu". Parson surrisu debolmente. "Ùn puderia micca spiegà sta cuincidenza, puderia? Averia da dì ch'e eru Corelli quandu m'avete trovu. Et, en plus, j'ai su qu'il finirait par trouver Rico Corelli grâce à vous. Si vultò versu Kelly. "Cumu I".
  
  
  "Hè stata una sorta di ispirazione brusca, ùn hè micca?" Aghju prupostu.
  
  
  "Questu hè ghjustu." Parson hà guadagnatu fiducia.
  
  
  "E avete pensatu chì Corelli ghjunghjia à a superficia per sapè perchè l'avete impersonatu?"
  
  
  "Qualcosa cusì"
  
  
  "E speravate chì allora u microfilm falsu ùn sia micca verificatu?"
  
  
  "Aviu avutu à piglià una chance".
  
  
  Mi appoghju in daretu, fighjendulu. "Micca veramente, Barry. Bellu pruvà. Ma micca abbastanza bè ".
  
  
  Parson aggrottò la fronte. "Ùn capiscu micca".
  
  
  "U fattu hè chì avete tagliatu a linea di frenu in a Renault prima di partì per Veleta. Mi vulia completamente fora di u ritrattu. Vuliti chì Corelli sia solu solu à u munumentu per pudè tumballu è cavalcà versu a libertà. Diritta?"
  
  
  Parson respirò profondamente. "U negu. Perchè aghju avutu da andà à tuttu stu prublema per salvà dopu quandu a vostra vittura hè stata fora di cuntrollu?
  
  
  Kelly mi guardò. Era un argumentu cunvincente.
  
  
  Ma sapia a risposta à sta quistione: "Avete bisognu di mè dopu chì Corelli ùn hè micca apparsu à a riunione. Eru l'unicu chì puderia guidà à ellu. Fora di Juana. Ma Juana ùn era micca permessa di scuntrà à Corelli finu à mè. Tu avia da piglià à mè, Barry. Vivu Pourquoi ne pas prétendre que tu es Corelli jusqu'à ce que Corelli se révèle enfin à moi. Diritta?
  
  
  Il s'assit immobile.
  
  
  I lumi di a discoteca s'hè spentu di colpu è dopu i lumi si sò tornati. U stereo hè stata spenta è i ballarini abbandunonu u pianu cun francobolli. Ballarini prufessiunali spagnoli vestiti in costumi di flamenco si sò riuniti nantu à u picculu palcuscenicu. I sei chitarristi si pusonu nantu à sedie à u fondu di u palcuscenicu.
  
  
  In i mumenti chì seguitanu, u cantanti - un omu - s'avvicinò, strummò a so chitarra, è cuminciò à cuntà a storia di u ballu.
  
  
  "Chì vulete cun mè?" Dumandò Parson, fighjendu Kelly.
  
  
  "Qualchissia t'hà assuciatu per tumbà mi", disse Kelly, e so labbra aperte.
  
  
  "U negu", disse Parson.
  
  
  "Ùn aghju micca bisognu di quella merda", disse Kelly in una voce bassa è minacciosa. "Qualchissia t'hà assuciatu. Sò un assassinu prufessiunale. Barry Parson hè una copertina. Dapoi a seconda guerra mundiale avete travagliatu in decine di paesi. Aiò. L'Interpol sapi tuttu di voi".
  
  
  Avemu tiratu questu da un cappellu.
  
  
  A faccia di Parson si vultò in ghiaccio. "Sò un impiegatu, hè veru. U travagliu per quellu chì mi paga ".
  
  
  Aghju guardatu à Kelly. Cuntinuò a prissioni. Parson hè cascatu. L'hà ammissu. Era furioso. Avà hà da travaglià per Kelly se Kelly mette u ghjacciu abbastanza altu.
  
  
  Ma ùn vuliamu micca cusì.
  
  
  "Quale hà assuciatu per tumbà mi?" - Kelly hà dumandatu di novu.
  
  
  "Se vi dicu, seraghju un mira sta sera", disse Parson cun una risata profonda.
  
  
  "Se ùn fate micca questu, site un mira avà pusatu in questa discoteca", disse Kelly, mettendu assai forza in e so parolle.
  
  
  "Sò mortu in ogni modu", ragiunò Parson.
  
  
  "Vi cacciemu da quì. Dìci chi t'hà assuciatu è andemu drittu à a porta. Ti cacciemu fora di u resort. Aghju assistenti ".
  
  
  Kelly si vultò è guardò à u bar. Unu di i servitori chì stavanu quì fighjulavanu Kelly è annunziu. Kelly poi guardò à a tavula in l'angulu più luntanu di a stanza. Ci era un omu in neru à pusà quì. Inclinò u so beret cù u so dettu mentre Kelly u fighjulava.
  
  
  Un pocu di decoru per fà tuttu vede bè.
  
  
  Parson era pallidu, nò
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  w.
  
  
  A musica flamenca cuminciò à ghjucà è u solista hè surtitu à ballà. Era veloce è fermu. I so tacchi andavanu cum'è u focu di mitragliatrice. U ballu hà aumentatu in u tempu è u voluminu.
  
  
  "Dì mi chi t'hà assuciatu!" - gracciutò Kelly.
  
  
  "Ùn hè micca," parson sbucciò. "Qualcosa altru, ma micca questu."
  
  
  "Mafia?" Aghju dumandatu.
  
  
  Mi guardò cun disprezzu. « Eranu i patroni di Moscatu ! Ùn mè". I so ochji s'allargavanu. Hà capitu chì m'hà praticamente dettu quale l'hà assuciatu.
  
  
  Solu una persona hè rimasta!
  
  
  - Era ella ! - bisbigliò, inclinendu versu Parson. "Tina!"
  
  
  Paria congelatu in u tempu è u spaziu.
  
  
  Apri a bocca è chjude torna. U so capu annunziò un pocu. Questu hè tuttu.
  
  
  Allora si trasfirìu.
  
  
  Si movia cù a velocità di u lampu. Aghju vistu a so manu in a so volta chì ghjunghje à u so cinturione, induve avia piattatu u so grande Webley. Aghju vistu un bughju nantu à a so cammisa. Sperava di chjappà à Kelly cù u primu colpu, ma aghju tagliatu a manu di a pistola appena l'hà tiratu. Questu hè u mutivu chì l'aghju postu à a mo manca - per pudè cuntrullà a so manu di pistola. U colpu sonava forte è chjaru, ma per furtuna chjappà in u pianu.
  
  
  Un secondu colpu hè statu intesu subitu.
  
  
  Parson si strinse in u spinu di u sediu, poi s'affaccia, cum'è un pupu chì si slaccia da e so corde, è lasciò a so testa cascà in avanti nantu à a tavola.
  
  
  Aghju messu u mo pede nantu à u revolver di Webley è Kelly si alzò rapidamente è marchjò versu u corpu di Parson. Ci era tantu rumore da a musica, u ballu è l'intrattenimentu chì, à a nostra sorpresa, nimu hà rimarcatu a musica di fondu chì ghjoca in a bughjura di a discoteca.
  
  
  Kelly pigliò Parson per l'spalla è l'arrizzò in u so postu. Aghju ghjuntu è aghju pigliatu u Webley, mettendulu trà u mo cinturione è u mo stomacu. Allora aghju vultatu, aghju pigliatu Parson per a spalla diritta è aiutau à Kelly à elevà à i so pedi. Supportendulu trà noi, avemu fattu u nostru modu à traversu i tavulini affollati finu à a surtita di a discoteca.
  
  
  "Muy borracho". Kelly annuì à unu di i servitori.
  
  
  U servitore surrisu cun simpatia.
  
  
  U sicondu ballu flamencu cuntinuò, i colpi di mitragliatrice da i tacchi di i ballerini chì facenu impussibile di distingue i soni di una vera mitragliatrice da i tacchi di ballu di Jose Greco lucale.
  
  
  "Certe volte odiu stu travagliu", Kelly m'hà dettu mentre andavamu sopra e scale in u lobby.
  
  
  Trascinamu u corpu senza vita di Barry Parson à traversu u lobby - per fortuna desertu in u mumentu - à e scale è poi cuminciamu a lenta cuesta.
  
  
  Era assai mortu quandu l'avemu finalmente pusatu nantu à u so lettu in a so stanza.
  
  
  14
  
  
  Mitch Kelly hà travagliatu cum'è detective per u Dipartimentu di Pulizia di San Francisco per parechji anni prima di dimissioni per unisce à a stalla AX. Appena aghju chjusu a porta di a stanza di Barry Parson, hà cuminciatu prestu à rumming in i sacchetti di i vestiti di Parsons.
  
  
  Pusò u cuntenutu nantu à u dresser è andò à u bagnu per piglià una spugna. Ci era assai sangue nantu à u corpu è e mani di Kelly. Kelly hà sparatu in u core, è a forza di u colpu hà tombu Parson istantaneamente. Kelly hà utilizatu u so propiu Colt.38 Detective Special, carricu di sti cartucce speciali d'alta velocità è di penetrazione alta.
  
  
  Quandu Kelly esce da u bagnu, si asciugò bè è guardò à u so orologio.
  
  
  "Portafoglio", aghju dettu. Fighjulava à traversu i ghjurnali. "Barry Parson, ci dice."
  
  
  "Coprite strettamente", murmurò Kelly, camminendu versu mè è standu vicinu à mè, fighjendu. "Qualchissia hà fattu un bonu travagliu".
  
  
  "Documentazione? Pensate chì era MI5 ?
  
  
  Kelly strinse a testa. "Vi hà dettu chì avemu cuntattatu i britannichi. Ùn anu micca cunfirmatu a so identità ".
  
  
  "Iè, ma..."
  
  
  "Quandu i britannichi ùn cunfirmanu micca, i britannichi niganu. Vede?"
  
  
  Aghju cuntinuatu attraversu carte di creditu è passaportu. Aghju guardatu u passaportu, ma Kelly hà scuzzulatu a testa. "Dimentica lu. Questu hè ancu una copertina ".
  
  
  "Sembra a cosa vera"
  
  
  "Pudete ottene una bona serie di documenti fatti in Portugallu se avete i soldi per pagà per elli. Cumpresi i migliori passaporti falsi in u cuntinente. Ci sò centinaie di falsi documenti d'identità in giro per l'Europa - tutti fatti in Lisbona ".
  
  
  Aghju guardatu à traversu i ghjurnali pensativamente. "Senti u guvernu?"
  
  
  Si strinse a testa. "Dicu chì era un freelance. Mercenari in affittu. Qualcosa cusì. Vi aghju dettu chì l'Interpol hà emessu un ordine senza vendita per ellu. Ma aghju sempre à verificà e so impronte digitali ".
  
  
  Aghju cuntinuatu à leghje i ghjurnali è poi mi sò cura di i so bagaglii. Ùn ci era nunda per suggerisce qualcosa altru ch'è un riccu Britannicu chì passava a maiò parte di u so tempu viaghjà in u cuntinente.
  
  
  Kelly hà tiratu fora un picculu set è hà cuminciatu à sparghje e stampe di Parson. Quand'ellu avia finitu tutti i deci, hà sguassatu cù cura l'inchiostru è pusò e stampe in glassine. Allora pigliò una piccula mini camera fatta in Giapponese cù u so nome stampatu nantu à questu è hà pigliatu parechje ritratti di a faccia di Parson. À u riposu, Barry Parson pareva cumplettamente innocu, privo di a vitalità chì l'hà fattu ciò chì era in a vita.
  
  
  Ùn ci era assolutamente nunda in e so cose chì puderia ligà Parson à qualsiasi sindicatu di a terra. Pensemu chì Parson ùn avia micca una ape
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  U travagliu cù qualsiasi gruppu, Tina hà fattu cum'è frontman, ma soprattuttu cun ella.
  
  
  È chì hà fattu Tina u puntu di quistione numeru unu. Per quale travagliava - s'ellu hà travagliatu veramente per qualchissia?
  
  
  Kelly cuntinuò à fighjà u so sguardu.
  
  
  "Preoccupatu per u tempu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Mi dumandu ciò chì avemu da fà cù stu corpu".
  
  
  Aghju pigliatu un respiru prufondu. "Ùn ci hè micca assai chì pudemu fà. Andemu solu è lasciamu quì ".
  
  
  "Ma Elena Morales?"
  
  
  "Ella entra è u trova. È ella soffia u fischiu. Nunda chì cunnetta Parson à noi, nunda di concreto.
  
  
  "Simu visti cun ellu in a discoteca".
  
  
  "Pudete riparà?"
  
  
  Kelly ci hà pensatu. "Hè abbastanza tardi. Hè per quessa chì aghju verificatu u tempu. Onze e trenta. Ùn pensu micca chì u mo cuntattu hè in turnu avà ".
  
  
  "Un omu altu cù i baffi Fu Manchu?"
  
  
  Kelly ghignava. "Iè. U cunnosci?"
  
  
  Mi pusò à pusà è fighjulà u tappettu. "Avemu un altru prublema per preoccupassi. Tina ùn sapi micca chì u so sicariu hè mortu. Ella pensa ch'ellu aspetterà quandu ella ghjunghje in Sol-et-Nieve per tuccà Corelli. È questu significa chì ella vene. Quì. Avemu da piantà ella ".
  
  
  Kelly aggrottò la fronte. "Cumu?"
  
  
  Aghju pensatu. "Fighjate. Cume di questu? Chjamemu Tina à l'hotel in Granada. Lasciamu un missaghju da a Persona. Dice ch'ellu abbanduneghja Sol y Nieve è vole sapè induve a scuntrà. Allora aspettemu quì finu à ch'ella chjama l'hotel. Scupremu à quale ella vole parlà. Et cet homme est Rico Corelli ».
  
  
  Aghju guardatu fora di a finestra, aspittendu a risposta di Kelly. "Sò bè. Chì avemu da perde ?
  
  
  "Suppone ch'ella chjama subitu Parson per dì à quale tirà?"
  
  
  Kelly alzò le spalle. « Elle découvre que Parson est mort et contacte Corelli. In ogni casu, simu avanti ".
  
  
  "Varaghju in a sala d'attesa per intercepte Elena Morales", aghju dettu. "Ùn vogliu micca ch'ella vaga in quì è truvà u corpu. Puderia avvistà tuttu l'hotel ".
  
  
  "Mi unisceraghju à voi appena aghju pigliatu cura di a donna Bergson".
  
  
  Lasciamu a porta aperta è andemu in u corridor. Nimu ci hà vistu.
  
  
  ***
  
  
  Tramindui Juana Rivera è Elena Morales mi fighjulavanu mentre entrava in u lobby uni pochi minuti dopu. Aghju intesu risate forti è gride di gioia in tuttu u lobby. Juana è Elena eranu in mezu à una festa rauca cù Herr Hauptli, i so dui tedeschi, u so danese, è un gruppu di una vintina altre coppie di sci.
  
  
  Mi avvicinai è feci un cennu à Juana è Elena. Trà elli anu fattu un locu per mè. Herr Hauptli m'hà vistu, mi hà salutatu è m'hà presentatu à u gruppu.
  
  
  Aghju sorrisu, aghju fattu a manu, è mi sò appoghjatu nantu à u divano trà e ragazze, fighjendu u focu ardente. Era sicuru è sicuru quì, luntanu da u sonu di i fucili è a vista di sangue.
  
  
  U sgiò Hauptli hà regalatu u gruppu cù i so più eccitanti sfruttamenti sportivi - era un cacciatore appassiunatu, un piscadoru espertu, un yachtsman di grande successu è un grande alpinista - è aghju scribbled uni pochi di fili nantu à u cuntrollu di a cena è l'aghju vultatu. Juana cun un avvertimentu per mantene fora di vista.
  
  
  Ùn l'hà mancu ammissu, ma sapia ch'ella stava leghjendu fora di a vista di tutti. Un colpu agudu à a costella m'hà dettu ch'ella hà capitu.
  
  
  PARSON hè mortu. L'OMO DI TINA. CODA ELENA.
  
  
  Aghju messu l'ultima parte perchè ùn sapia micca chì fà cù Elena Morales. S'ella era seriamente implicata cù Barry Parson, puderia sapè - o indovinà - ciò ch'ellu facia. Altrimenti, ùn ci era micca bisognu di piglià per l'investigazione. Per ella, ùn vulia micca ch'ella sappia di a morte di Parson. Mi sentu chì si Juana ùn pudia trattà cun ella, puderia.
  
  
  Mitch Kelly apparsu in a porta di u salottu, surrisendu largamente è salutendu e coppie chì cunnosci. Allora m'hà nutatu, s'avvicinò rapidamente, s'inclinò è disse à voce bassa: "Lobby. Rapidu". Nimu altru hà intesu. Mi strinse l'spalla, basgiò generosamente à Juana nantu à a guancia è abbandunò u salottu cù un cennu di scusa à Herr Hauptli.
  
  
  Aghju toccu a coscia di Juana è mi sò alzatu per andà. Kelly stava à a finestra di vetru da u pavimentu à u tettu à a parte posteriore di u lobby chì dominava a basa di a pista di sci. Fighjendu u mo riflessu in u vetru. U lobby era completamente viotu.
  
  
  Il m'a parlé à l'oreille sans bouger les lèvres - un vieux truc de police emprunté à ses camarades de cellule.
  
  
  "Hè lasciatu l'hotel in Granada. Pare ch'ella si dirige à Sol-et-Nieve ".
  
  
  "Quandu hè partutu?"
  
  
  "Sta sera. Ùn hè micca cunnisciutu quandu ".
  
  
  "Hè una mala nutizia".
  
  
  Kelly annuì.
  
  
  In u riflessu di a finestra di vetru, aghju vistu unu di l'impiigatu chjappà u telefuninu è marchjà per u lobby à a sala. Un minutu dopu hè tornatu fora. Derrière lui, Elena Morales marchait rapidement et avec grâce.
  
  
  Aghju spintu Kelly. Elena marchò decisamente versu e scale. Questu significava chì andava in a so stanza - a stanza chì hà spartutu cù Barry Parson!
  
  
  Kelly è aghju scambiatu sguardi sorpresa. Aghju vistu à Juana abbandunà u salottu cù un sguardu preoccupatu in i so ochji. Aghju colpitu Kelly.
  
  
  "Mantene Juana in u salottu. Unisci à ella. Andaraghju à piglià Elena".
  
  
  "Diritta."
  
  
  Aghju aspittatu finu à chì Elena era a mità di a scala prima di cumincià
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  d dopu. Qualcosa hè accadutu. Qualchissia l'hà avvistatu. Ùn pudia capisce quale o perchè. Eppuru era evidenti ch'ella andava in a so stanza.
  
  
  Terzu pianu. À longu u corridore, intornu à a curva. Si misi in u so saccu pè e so chjave. Ma quand'ella li tirava fora è toccò u manicu, a porta si apre. Si vultò per fighjà u corridore. M'aspittava un tali muvimentu è s'inclinò in daretu à l'angulu, fora di vista.
  
  
  Ùn m'hà micca vistu.
  
  
  Aghju intesu a porta chjude daretu à ella.
  
  
  Aghju trasfirutu rapidamente in u corridore è mi firmò à a so porta. À u principiu ùn pudia sente nunda per via di u grossu di i pannelli. A catifa impedisce à i soni di ghjunghje à traversu u spaziu trà a porta è u quadru.
  
  
  Ma tandu mi paria ch’e aghju intesu voci bisbigliate drentu. Aghju intesu una voce ligera è alta - una donna. Di sicuru, a voce di Elena Morales. Ma à quale parlava ?
  
  
  Nimu. Nimu. Di sicuru, hà utilizatu u telefunu !
  
  
  Allora u murmuriu si firmò è ùn aghju intesu più nunda. Aghju aspittatu chì u sonu di u receptore hè rimpiazzatu à a basa, ma mi mancava. Allora a porta si apre è si chjude. Armadiu ? S'era vestita per esce ?
  
  
  Aghju andatu rapidamente à l'estremità di u corridore è emerse nantu à un balcone chì circundava l'edificiu da trè lati. Sò sparitu da a vista è aghju accucciatu contr'à u muru esternu, aspittendu chì Elena esce in u corridor.
  
  
  Ma ella ùn hè micca apparsu.
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu.
  
  
  Quince minuti.
  
  
  Riturnò in u corridoiu è mi firmò davanti à a so porta, stringhjendu u collu è pressendu l'arechja à u pannelli.
  
  
  Nunda.
  
  
  Aghju tiratu fora u Luger è l'aghju strettu à u mo pettu mentre aghju fattu un passu avanti è girava u manicu. A serratura era sempre aperta, cum'è Kelly è mè.
  
  
  I prestu andatu ind'è, appoghju u mo spinu contr'à a porta è tene lu Luger davanti à mè.
  
  
  Ùn ci era nimu - vivu.
  
  
  U corpu di Parsons era esattamente induve l'avemu lasciatu.
  
  
  Ma ùn ci era nimu in a stanza.
  
  
  Induve era Elena Morales?
  
  
  Aghju guardatu e porte di l'armadiu, ma l'armadiu era troppu chjucu per qualcunu per ammuccià quì. È sempre...
  
  
  Era un sonu debbuli, è à u principiu ùn era ancu sicuru d'avè intesu. Ma mentre stava culà, osando à pena di respira, l’aghju intesu di novu. Era u sonu inconfundibile di un omu chì prova di stà fermu ma si move un pocu. Aghju guardatu novu à l'armadiu, ma u sonu venia da a direzzione sbagliata.
  
  
  Innò. Hè vinutu da u bagnu.
  
  
  Aghju pigliatu u Luger strettu è marchjò versu a porta di u bagnu. Era chjusu.
  
  
  "Elena", aghju dettu tranquillamente.
  
  
  Ùn ci era micca risposta.
  
  
  Qualchissia era quì, è ùn era micca Elena. Induve hè andata ? O era quì cun qualcunu altru ?
  
  
  "Elena", aghju dettu, sta volta più forte.
  
  
  Nunda.
  
  
  "Varaghju apre sta porta. Aghju una pistola. Esce, e mani sopra à a testa ", aghju abbaiatu, stendu da un latu di a porta.
  
  
  Nunda.
  
  
  Aghju pigliatu u manicu di a porta, sempre appughjatu contru à u trim di a porta, è u vultò. A porta s’aprì è s’incarnò. Mi tensi. Ùn un sonu.
  
  
  Attraversu u spaziu apertu puderaghju vede u bagnu. A luce era accesa. È quì, pallida è tesa, stava Tina Bergson, spaventata à u core.
  
  
  Mi trasfirìu, coprendu cù u Luger. Allora aghju vistu l'accessori disposti per l'usu nantu à u bacinu. Subcutaneous, buttiglia cù liquidu, tamponi di cuttuni.
  
  
  Ella m'hà guardatu cù l'ochji spalancati.
  
  
  "Induve hè Elena?" L'aghju dumandatu, ancu s'ellu puderia avè fattu centu altre dumande invece.
  
  
  Ella strinse a testa. "Ùn aghju micca vistu Elena. Aghju vistu solu Barry. È ellu... era mortu ". A so voce calò à un sussurru. Era à u puntu di svenimenti.
  
  
  Aghju andatu in u bagnu è l'aghju pigliatu grossu per u coddu. Si strinse contr'à mè, respiru pesantemente.
  
  
  - L'hà tombu ? a so voce mi bisbigliava in l'arechja.
  
  
  Ùn aghju dettu nunda. Cumu puderia dì chì era Kelly è mè?
  
  
  "Perchè avete vultatu in Sol-y-Nieve?" - L'aghju dumandatu in silenziu.
  
  
  I so ochji si vultò à mè. L'aghju spinta è a pusò nantu à u bordu di a bagnera. Mi pusò accantu à ella. Aghju tenutu u Luger nantu à u so pettu. Era una donna astuta è ùn aghju micca fiducia in ella.
  
  
  "Per vede... per vede..."
  
  
  "Barry Parson", aghju aghjustatu. « Pour lui montrer Corelli pour qu’il puisse le tuer ».
  
  
  Ùn un sonu.
  
  
  E so labbre tremavanu è i so ochji fighjavanu luntanu da mè. "Sì", bisbigliò.
  
  
  "Avete assuciatu Barry Parson per tumbà Corelli", aghju dettu in tonta. "Ùn pudete micca negà. Ci hà dettu prima ... "
  
  
  "Ùn u negu micca", disse fermamente. A so faccia ripigliò u culore. U mo sguardu fighjulava l'agulla ipodermica.
  
  
  "Motivu?" Aghju dumandatu. "Sì un drogatu? Hè tuttu?"
  
  
  Ella alzò le spalle. "Sò tuttu cunfusu. Ùn sò micca per quessa ch'e vogliu tumbàlu, salvu chì l'odiu più di qualcunu in u mondu ".
  
  
  "Ma ricusa di fà cusì, scuntendu tutti quelli chì participanu à a reta di droga", aghju dettu.
  
  
  Ella pende a testa.
  
  
  "Perchè avete vultatu?" - Aghju dumandatu di novu.
  
  
  "Per truvà Barry", disse Tina dolcemente. "Aghju andatu in u balcone, aghju guardatu dentru è l'aghju vistu. Mortu. sò intrutu..."
  
  
  Aghju guardatu sopra a so spalla. Di sicuru! Balcone ! Questu hè va
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  cumu Elena abbandunò a stanza senza vedela. Quandu Elena truvò Barry mortu, era spaventata à morte è scappò. Ella simpricimenti hà apertu e porte francese, si n'andò in u balcone è si precipitò. Dopu, subitu dopu, Tina marchò in a strada di daretu per scuntrà à Barry in a so stanza - forse tramindui pensavanu di scuntrà - è truvò Barry mortu. U so bisognu di droghe hà pigliatu è andò in u bagnu per esse megliu, cum'è mè.
  
  
  "Sò intrutu è aghju trovu chì era statu sparatu. À u principiu, pensu chì Elena puderia avè uccisu. Mais peut-être que Corelli a découvert que Barry le traquait. Forse Corelli sapia chì eiu... "I so ochji si pieni di lacrime. "Aghju paura, Nick!"
  
  
  L'aghju scuzzulata. « Tu m'amènes à Corelli, Tina. Questa hè a sola risposta. Troppu pirsuni pruvò à impedisce di ottene sta lista di nomi. Troppu. Avà tocca à voi, Tina ".
  
  
  Hè diventata pallida. "Hà scopre, Nick! Pensarà ch'e aghju assuciatu qualcunu per tumballu ! Ùn pudete micca forzà à fà questu. Duvete lascià mi andà ! »
  
  
  "Nè modu, Tina!" - aghju spuntatu. "Tu sì l'unica risposta. Mi portate à ellu avà. Basta à mostrami è ... "
  
  
  "Ùn l'ammetterà micca!" ella esclamò. "Negherà a so identità".
  
  
  "Tina..."
  
  
  Ella ghjunse à una agulla ipodermica. Aghju indovinatu ciò ch'ella avia da fà appena si vultò versu a mo spalla. Aghju pressu u musu di u Luger contr'à a parte dolce di u so collu. « Innò, Tina ! Ùn una agulla. Di sicuru, tuttu sarà bè per uni pochi di minuti, ma duvete sempre vultà à a realità ".
  
  
  "Niccu!" - pigliò ella, tenendu sempre l'agulla.
  
  
  Aghju messu u Luger in a mo sacchetta è aghju ghjuntu à l'agulla. A so faccia cambiò quasi istantaneamente. Da sta maschera serena è bella, si trasformò in a faccia di un gattu infernale - l'ochji scintillavanu, i denti sbarcati, e labbre sparte in un grugnu bestiale.
  
  
  L'agulla hà intrutu in u mo avantbracciu prima ch'e possu prutegge mi da u slash pazza.
  
  
  Ella rise, un piantu tranquillu, senza umore.
  
  
  Sentu chì tuttu mi lasciava. Mi sentu cum'è un pezzu di putty.
  
  
  M'hà purtatu in a stanza vicinu è poi m'hà imbuttatu in una sedia.
  
  
  "Una piccula mistura di a nostra propria, Nick", disse cù u so surrisu satanicu. "State quì cum'è un bonu zitellu. Vogliu lascià quì ".
  
  
  Innò, Tina! Aghju pruvatu à dì, ma nunda hè surtitu.
  
  
  Paria chì si moveva à un ritmu acceleratu - centu frames per seconda, currendu per e porte francese è in u balcone. Tandu ci era u silenziu.
  
  
  Parechji seculi dopu aghju intesu qualcunu pissà à a porta. Era Kelly.
  
  
  "Niccu! Si quì? Nick?"
  
  
  Aghju apertu a bocca. Almenu si trasfirìu. Ma ùn aghju micca voce. A paralisi hè andata ?
  
  
  A porta si spalancò è Kelly sbucò in a stanza, a pistola tirata. Iddu stava quì è mi guardò stupitu.
  
  
  "Ehi Nick!"
  
  
  Aghju movutu di novu i mo labbre. A paralisi passò. I murmurò.
  
  
  Kelly hà guardatu intornu, hà verificatu u bagnu è hà puzzatu una agulla ipodermica. Immediatamente, hà tornatu à mè, mi hà sbattutu in faccia, m'hà alzatu da a sedia è mi trascinò in u bagnu. Mi misi a testa sottu à a duscia è l'acqua fridda mi culpì u collu.
  
  
  Kelly m'hà parlatu mentre travagliava.
  
  
  "Questu hè qualcosa di novu. Avemu stock di questu. Ti chjappà cusì ùn pudete micca move, ma pudete vede tuttu ciò chì succede. Paralisi temporale. Derivatu da kurari, cunnisciutu ancu urari, urari, urali, vurali. , è woorara. Ma hè stata tagliata cù qualcosa altru. Ùn mi dumandate micca ciò chì. E formule spariscenu sempre appena l'avemu ricevuta ".
  
  
  Prestu sò vinutu à a vita.
  
  
  "Fast!" Aghju dettu. "Questu hè Tina. Hè venuta da Granada per scuntrà Barry Parson è hà trovu u so corpu quì. Avà hè in via d'esce. Elle pense que Corelli l'a tué. S'ella scappa avà, puderia tumballu dopu.
  
  
  "Aspetta un minutu!" - sbucciò Kelly. "Sò venutu quì per truvà ti. Tina era giù in u lobby chì creava a scena!
  
  
  "WHO?" - Aghju dumandatu cù impazienza.
  
  
  "Tina Bergson".
  
  
  "Tina!"
  
  
  "Esattu. Ma avà hè andata ".
  
  
  "Andatu? Ma…?"
  
  
  "Era in u lobby, ma si n'andò", Kelly m'hà dettu mentre esce da a stanza è in u corridoiu. Avemu cuminciatu à falà e scale è aghju vistu una folla di persone in u lobby. Tuttu u mondu hà guardatu u parking.
  
  
  Aghju vistu à Juana vultà è aspittà per noi.
  
  
  "Chì significa tuttu questu?" - aghju spuntatu.
  
  
  "Hè in un Jaguar rossu", disse Juana, indicà i vitture parcheggiate. Aghju vistu i fari accendi in unu di elli. A luce hà tagliatu à traversu l'oscurità è illuminava a muntagna innevata induve a strada si alluntava da u Prado Llano è hà purtatu à l'autostrada principale.
  
  
  "Hà fattu una grande scena", disse rapidamente Juana. "Hè statu assai drammaticu".
  
  
  "Troppu drammaticu!" - disse Kelly secca.
  
  
  "Vai à dì ciò ch'ella hà fattu?" - Aghju dumandatu cù impazienza.
  
  
  "Ella hè ghjunta quì micca fà dece minuti fà, hà suscitatu l'infernu è hà dumandatu à Mario Speranza!"
  
  
  « Quale hè Mario Speranza ? Aghju dumandatu.
  
  
  Kelly strinse a testa. "Quandu li hà dettu chì u signore Speranza ùn era micca quì, ùn hà micca pussutu stà è hè quasi diventata hysterical in u lobby".
  
  
  Puderaghju vede
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  U jaguar hà cuminciatu à muvimenti. I capelli biondi di Tina scorrivanu daretu à ella.
  
  
  "Ci hà mandatu tutti lascià a sala in fuga", spiegò Juana.
  
  
  "E poi hè cascata subitu è a receptionist hà avutu a rinvivisciala", hà cunclusu Kelly. "Aghju seguitatu".
  
  
  Aghju aggrottatu, pensendu rapidamente. "Questu hè un spettaculu - a scena hè quì sottu. Per chì questu hè, ùn sò micca. Ma l'aghju da piantà ".
  
  
  "Hè ghjustu", hà dettu Kelly. "Chì facemu?"
  
  
  "Fighjate quellu Mario Speranza", aghju dettu à Kelly. "Probabilmente ùn esiste micca. Andaraghju à piglià Tina !
  
  
  I camminò à traversu a folla versu e porte giranti è nutatu u Signore Hauptli quì cù a so squadra di sicofanti. Agitò a manu è si voltò.
  
  
  Era friddu à Renault. Accuminciatu bè. Aghju guidatu nantu à a strada è slittò duie volte prima ch'e aghju pigliatu sottu u cuntrollu. Ci era chjappi di ghjacciu nantu à a strada, u listessu chè duie notti fà.
  
  
  A strada falò è si vultò à diritta. Ùn aghju micca vistu u giaguaru rossu, ma mi ricurdava chì a strada si vultò à diritta è dopu cuminciò à turnà à manca in una curva larga è larga à ferru chì abbracciava u bordu di a barranca.
  
  
  Aghju accennatu u mutore perchè ùn vulia micca perde di vista u Jag.
  
  
  I mo fanali dimustravanu u bordu di a strada, è aghju pressu involuntariamente i freni per pruvà a resistenza. Eru alleviatu per sente a tensione in i bandages.
  
  
  Aghju vultatu a Renault intornu à a curva è aghju vistu u Jaguar rossu di Tina Bergson à mezu à a larga curva di ferru. Conduceva lentamente, ma poi accelerò quandu l'aghju nutatu.
  
  
  A vittura paria saltà in avanti in a bughjura, i luci chì si riflettenu in sopra à a strada, cum'è s'ellu si cullà in u celu. È dopu - ùn pudia micca crede à i mo ochji - u Jaguar s'hè lampatu in u bancu, quasi sbattutu in un muru di roccia.
  
  
  Girate, Tina ! - aghju urlatu involontariamente. « Turnate !
  
  
  Ch'ella hà fattu o micca, ùn sò micca sapè, ma a prossima cosa ch'e aghju vistu era u Jaguar chì ùn si dirigeva micca versu u sandbar, ma versu u bordu esterno di a strada. "Tina!"
  
  
  Era un piantu persu.
  
  
  U Jaguar hà pigliatu a velocità è andò sopra u bordu, cum'è s'ellu era statu addestratu per fà un cignu assai pocu prufondu in una pozza.
  
  
  I fanali chjappà l'ardesia di mica frastagliata sottu, macchie di neve appiccicate contr'à l'ardesia è illuminavanu un intricatu di luci è riflessi in a neve, dopu a vittura s'intarrava in e petre, rimbalzava, vultò sempre è torna, i fanali giravanu ind'u notte è sbattu in un pezzu di petre taglienti cù un scontru u pede di a barranca.
  
  
  Ci hè statu silenziu per un mumentu.
  
  
  Allora un forte lampu di fiamma si sparò in u celu è una forte splutazioni sbulicò in l'aria. U fumu sbulicò oltre e fiamme aranciate, un fumu neru tagliente è soffocante.
  
  
  U focu s'hè alluntanatu è poi cascò di novu nantu à i naufragi di u Jaguar mangled è hà cuminciatu à manghjà pianu pianu u metallu. Allora u fumu s'alzava pianu pianu, u focu ballava longu à i bordi di l'azzaru rossu, di vetru chjaru è di plastica culurita.
  
  
  Scusatu, aghju guidatu cù cura per l'autostrada è ghjuntu à u puntu induve u Jaguar rossu era andatu sopra u bordu. Aghju guardatu in basso. Tuttu ciò chì pudia vede era una crepa in i scogli tagliati in a spalla à u bordu di a strada.
  
  
  Parcheghju a Renault, cacciò a chjave è esce da a vittura. Era fretu nantu à a pista. Aghju andatu finu à a riva di a strada induve u Jaguar passava à traversu i scogli. I stava quì, fighjendu e petre dislocate, è seguitu a linea nera carbonizzata in l'ardesia sottu à induve un focu rossu brillanti crepitava sopra i resti di Tina Bergson è u Jaguar rossu.
  
  
  In una quistioni di sicondi, u primu di l'ospiti di l'albergu hè ghjuntu in una vittura Fiat, parcheggiatu è mi ghjunse à u bordu di a strada. Ogling.
  
  
  È po venenu altri.
  
  
  È più.
  
  
  I cercatori di emozioni.
  
  
  Eru malatu.
  
  
  Aghju fattu u mo modu falà u pendiu rocciosu cù u mo lampu di sacchetta, passate a parte carbonizzata di a roccia induve u Cog rossu hà prima battutu, è infine ghjuntu à l'area vicinu à a macchina stessa.
  
  
  Ma i fiammi cunsumanu i detriti, è era impussibile di avvicinà senza esse brusgiatu.
  
  
  Cù a mo manu nantu à a cima di a mo testa, stava è aspittatu.
  
  
  Un camionu di u focu urlò in a strada, è prestu un grande pompiere chì portava una giacca di sci è chì portava un estintore portatile hè cascatu in u pendiu è hà cuminciatu à spruzzà detriti ardenti.
  
  
  Aghju sbulicatu.
  
  
  Un pompiere stava quì, fighjendu i rottami carbonizzati. A Guardia Civile s'hè unitu à ellu è hà puntatu una lanterna versu a vittura brusgiata. U fasciu di luce era più putente cà u meiu.
  
  
  Aghju avvicinatu.
  
  
  Allora aghju vistu.
  
  
  Ci era un corpu carbonizatu in u sediu di fronte. Ciò chì era rimasta di ellu era neru è smoldering.
  
  
  Tina.
  
  
  Tuttu ciò chì resta di a zitella d'oru cù a pelle d'oru.
  
  
  Mi vultò, malatu.
  
  
  Deve esse cascatu nantu à una roccia accantu à e macerie è intrutu in una terra di funk soulful. Qualchissia hà scuzzulatu u mio bracciu è spalla. Aghju realizatu chì una voce mi parlava dapoi qualchì tempu.
  
  
  mi trasfirìu.
  
  
  "Nick".
  
  
  Era Kelly.
  
  
  "Hè morta", disse Kelly. "Maledetta cosa".
  
  
  "Pensu ch'ella sentia solu chì era finita è ch'ella era megliu à scappà." Aghju suspiratu. « Elle savait que Rico Corelli le ferait
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ella per u restu di a so vita ".
  
  
  « Ma Corelli ùn sapia mancu !
  
  
  "Sapirà. Hè per quessa ch'ellu hè partutu ", aghju dettu. Hè cusì chì l'aghju capitu.
  
  
  "Aghju verificatu u nome, Nick."
  
  
  Aghju guardatu è aggrottatu. Ùn aghju micca capitu ciò chì vulia dì.
  
  
  "Mario Speranza ùn hè micca registratu à l'hotel."
  
  
  Aghju pusatu è ci pensava. "Ma ella hà datu stu nome à l'impiegatu".
  
  
  Ellu annunziò. "U impiegatu dice chì li hà dettu questu. L'impiegatu dice chì hè quandu hè surtita da u craniu ".
  
  
  Fighjulava à e macerie sottu à noi. "Dici chì Rico Corelli ùn hè mai statu in Sol y Nieve?"
  
  
  "Dicu chì definitivamente ùn hè micca statu quì - o in alcun altru hotel in Sol y Nieve - per l'ultimu mese o più. Se u so nome nantu à a copertina hè Mario Speranza ".
  
  
  "Ma dopu..."
  
  
  "Ùn u vedi micca? Forse sapia di Tina. Forse sapia ch'ella hà assuciatu un sicariu per tumballu.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu per chjappà. "E tutte queste chiacchiere annantu à a riunione era solu una morte finta di Tina Bergson?"
  
  
  "Affattu. Je dis que Rico Corelli a dû connaître Tina Bergson et Barry Parson. È simpricimenti ùn hè micca ghjuntu à u resort. Tuttu u mondu pensava ch’ellu era quì – un sicariu ingaghjatu da a mafia U sicariu hè statu ingaghjatu da Tina – è noi, perchè ci vulia à scuntrà à Corelli. Tout le monde était ici sauf Corelli ! "
  
  
  - Allora induve hè u figliolu di cagna ?
  
  
  Kelly alzò le spalle. "Pensu chì megliu dà à Hawk u signale è ricuminciamu".
  
  
  Simu alzati per cullà in a muntagna, ma ùn l’aghju pussutu lascià solu.
  
  
  Mi vultò è fighjulai di novu à i naufragi.
  
  
  "Perchè hè andata quì?"
  
  
  Kelly strinse a testa. "Era una bella donna, Nick. E belle donne facenu cose stupide. Elle doit avoir aimé Corelli. È ancu l'odiava ".
  
  
  "O amatu questi soldi", aghju dettu.
  
  
  "Ùn pensate micca cusì à a ghjente, Nick?" Kelly suspirò.
  
  
  "Devu? Deve, veramente?" Mi sò calmatu. "Pensu chì hà decisu chì era un modu megliu cà correre in u mondu per pruvà à alluntanassi da i fucili pagati di Rico Corelli".
  
  
  "Ùn saprà mai quandu ellu hà da chjappà," Kelly hà dettu senza passione.
  
  
  "Mi dumandu induve hè issa bastarda?" Pensu à mezu à voce alta.
  
  
  Quindici
  
  
  A matina dopu eramu prima per u colazione. Malgradu l'aspettu radiante di Juana, era spiritualmente depressu. Aghju spiegatu questu dicendu chì avemu fallutu u compitu.
  
  
  Avemu manghjatu un colazione cuntinentale è pusatu in u sole luminoso. Aghju suggeritu chì andemu à scià a matina prima di lascià a Spagna, ma ella s'oppone.
  
  
  "Vogliu solu imballà e mo cose".
  
  
  Aghju annuitu. "Varaghju à Veleta è fà un paru di corse."
  
  
  Ella annunziò, i so pinsamenti luntanu.
  
  
  "Un centesimu?"
  
  
  Ella ùn hà micca rispostu.
  
  
  - Dui centesimi ?
  
  
  "Quale?"
  
  
  "Per i vostri pinsamenti. Chì hè accadutu?"
  
  
  "Pensu chì pensava à i rifiuti di a vita umana. Tina Bergson. Barry Parson. Mosquito. La première prise de Rico Corelli. È ancu Elena Morales - induve ella hè ".
  
  
  Aghju allungatu è aghju pigliatu a so manu. "Hè cusì chì u mondu travaglia".
  
  
  "Ùn hè micca un mondu assai bellu".
  
  
  "Qualchissia t'hà prumessu ciò chì era?"
  
  
  Ella strinse a testa tristemente.
  
  
  Aghju pagatu a fattura è andò.
  
  
  Era bellu, ma Veleta hè sempre assai calmu. U sole brillava assai. A superficia di a pista era ben pulveru. Aghju pigliatu i mio binoculi è esaminò a pendenza. Cumu l'aghju spiegatu prima, ci sò stati dui discendenti da a cima di Veleta.
  
  
  Sta volta aghju decisu di fà una corsa più longa, quella chì si ramificava à manca mentre falate. Eiu ghjustu à rimette i mo occhiali in u so casu di pelle quandu qualchissia hà arrampiatu nantu à e rocce da a rotazione di a funivia è si avvicinava à mè.
  
  
  Era Herr Hauptli, è sta volta era solu.
  
  
  Aghju sventu. - Bonghjornu, Herr Hauptli.
  
  
  Ellu surrisu. - Bonghjornu, Herr Peabody.
  
  
  "Mi mancava ieri, o quandu andavamu à scià inseme."
  
  
  "Ci hè certamente pressione cummerciale", disse piacevule.
  
  
  "Iè", aghju dettu, fighjendu rapidamente. Ma si vultò per fighjà a pendenza.
  
  
  "Induve hè a to moglia amata?"
  
  
  "Pacchettu".
  
  
  "Allora parte?"
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "Hè una pena. U tempu era cusì bellu ".
  
  
  "In verità, ci hè."
  
  
  Surrisu è si pusò nantu à una cornice di roccia in cima di a pista. Aghju aghjustatu à ellu mentre stringia i so stivali strettu è cuminciò à cera i so sci blu.
  
  
  "Induve sò i vostri amichi?" - L’aghju dumandatu, pusendu accantu à ellu. Chì diavule, ùn aghju avutu nunda d'altru à fà in u mumentu.
  
  
  "Sò in l'hotel", hà surrisu. "Ùn parianu micca troppu desiderosi di unisce à mè oghje. Tarda notte à l'Esqui bar, lumumba li esce da l'arechje.
  
  
  "Di solitu sì inseparabile".
  
  
  "Hè u listessu cù i soldi. Attraranu cum'è un magnetu ". Surrisu di novu, i pedi di gallina à l'anguli di l'ochji prufondi è scuri.
  
  
  "Sì un cinicu, Herr Hauptli."
  
  
  "Sò un realistu, Herr Peabody".
  
  
  Pigliò u primu ski è hà cuminciatu à applicà cù cura a cera à u fondu. Era un travagliadore meticuloso è metudicu, cum'è l'aspittàva da un bonu tedescu.
  
  
  "Fraulein Peabody mi ricorda à qualchissia vicinu à mè", disse dopu un mumentu.
  
  
  "Certamente?"
  
  
  "Sapete, aghju avutu una figliola". Hà guardatu. "Di sicuru chì ùn sapete micca. Scusa." Cuntinuò a so cera
  
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ing. "Era a zitella più bella".
  
  
  « C’era, Herr Hauptli ?
  
  
  Hà ignoratu a mo intervenzione. "Avia diciannove anni è à l'università", continuò. "A mo moglia - a so mamma - hè morta quandu era una zitella di cinque anni. Aghju paura chì ùn aghju mai statu capace di dà a so guida curretta mentre cresce. Avete capitu?" I so ochji s'arrizzò è scontranu i mei.
  
  
  "Ùn sò mai statu babbu, cusì ùn possu micca sapè questu, Herr Hauptli."
  
  
  "Risposta onesta". Ellu suspirò. "Qualunque sia - trascuranza di i genitori o sprecu irragionevule di pussessi materiali versu ella - quandu ella partì per l'università, avemu persu u toccu".
  
  
  "Succede in questi ghjorni".
  
  
  "In u so casu, u peghju hè accadutu. I so cumpagni eranu assai in droga ". Mi guardò di novu. "È hè stata implicata in stu gruppu à un gradu chì ùn pudia micca trattà". Hà cuntinuvatu à cera. "Hè dipendente di l'eroina".
  
  
  Fighjulu à Hauptli.
  
  
  "Un annu dopu à diventà addicta, hè morta di una sobredose". Fighjendu in a distanza versu a Vega di Granada. "Autogovernment"
  
  
  "Mi dispiace veramente", aghju dettu.
  
  
  "Ùn ci hè nunda di perdi u vostru dulore in questa data tardiva", disse Hauptli, a so voce dura cumparata à a so voce di solitu piacevule.
  
  
  "Mi dispiace di sta perdita di vita umana", aghju dettu, pensendu à ciò chì Juana avia dettu à u colazione.
  
  
  Si alzò le spalle. "In un certu modu mi culpisce. Aghju scappatu a rispunsabilità di u mo babbu. Aghju diventatu intima cù altre donne - micca solu una, ma assai - è trascuratu a mo figliola ". Hà pensatu per un mumentu. "È hà suppurtatu a mo negligenza, reagisce cum'è ch'ella pudia. Ricusendu me stessu cum'è l'aghju rifiutatu ".
  
  
  "U psicologu vi pò dì in modu diversu", aghju dettu l'avvertimentu. "L'autoanalisi hè un ghjocu periculosu".
  
  
  "Aghju scontru micca solu donne. Eru in questu affari ".
  
  
  "Ogni omu duveria avè una professione", aghju dettu.
  
  
  "Ma micca quellu chì aghju avutu".
  
  
  L'aghju fighjulatu, sapendu ciò ch'ellu avia da dì.
  
  
  "Affare di droga", disse cun un surrisu amaru. "Iè. Hè assai prubabilmente furnitu cù l'eroina chì u mo unicu figliolu usava per tumbà. Cumu hè questu in relazione cù a vostra morale, Herr Peabody?"
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu.
  
  
  "Ùn si mette micca bè cù a meia. Aghju cuminciatu à analizà l'affari chì era sempre statu. Aghju cuminciatu à pensà à u so impattu annantu à l'umanità. Ùn mi piace micca ciò chì aghju vistu ".
  
  
  Scelse un altru ski è cuminciò à l'incera.
  
  
  "Aghju decisu chì era ora di esce da l'affari è di cumincià à fà ammenda per i mo misfatti annantu à l'anni".
  
  
  Ùn pudia dì nunda. Aspittava.
  
  
  "M'anu dettu ciò chì succederebbe se lasciassi l'urganizazione. Mi cercheranu finu à l'estremità di u mondu. È tumbà". Ellu surrisu senza gioia. "Avete capitu questu?"
  
  
  "Iè, signore Corelli".
  
  
  "Enrico Corelli", disse cun un mezzu surrisu. "Rico Corelli, è tù sì Carter. Mi dicenu chì Nick Carter hè u megliu ".
  
  
  Aghju annuitu. "Di solitu. Micca sempre. Ma di solitu ".
  
  
  "Vi dicu, questu era un prublema amministrativu da u principiu. Reunione simplice, nò? Reunione in a neve - trattà cù a neve! Ridia, mostrando i denti forti. "Sta scherzu, sgiò Carter! scherzu".
  
  
  "Iè", aghju ammissu.
  
  
  "Paria abbastanza simplice. Lasceraghju a Corsica à Lysistrata è vi scuntrà in a Sierra Nevada.
  
  
  "Certamente."
  
  
  "Ci sò stati prublemi da u principiu. U capo hà sappiutu di u mo pianu. Qualchissia vicinu à mè l'hà indovinatu. O intesu. I mafiosi anu firmatu un cuntrattu cun mè.
  
  
  "Mosquito".
  
  
  "Iè. Per prevene un colpu cusì, aghju cunvintu u mo vechju cullega Basiliu Di Vanessi di mette in u mo yacht. È a zitella assai simpatica cù quale aghju durmitu hè andata cun ellu per fà a carattarizazione reale ".
  
  
  "Avete inquadratu u vostru propiu omu?" - aghju dettu dolcemente.
  
  
  "Ùn sapia micca chì avia da esse un successu", disse Corelli. "In fondu, aghju fattu ciò chì dite. Ma veramente ùn pensava micca chì Mosquito guariscissi. Sperava chì l'incontru trà Basiliu è voi si ne andassi senza accantu è ch'ellu si pudassi organizà un veru scontru trà tè è mè. "
  
  
  Aghju suspiratu.
  
  
  "Ma ùn hè micca tuttu. Appena prima di abbandunà u yacht in Valencia, aghju scupertu chì u mo bellu usignolo svedese complottava per sbarazzarsi di mè !
  
  
  "Tina Bergson?"
  
  
  "Iè. Ella vulia chì mi mori. Ella stessa hà firmatu un cuntrattu cun mè ". Corelli surrise sardoniquement.
  
  
  "Ci era una ragione?"
  
  
  "Eru curiosu cum'è voi, sgiò Carter. Avete bisognu di capisce Tina un pocu più chjaramente ".
  
  
  L'aghju capitu perfettamente, ma ùn dissi nunda.
  
  
  "Hè una ninfomana, sgiò Carter. Ùn pensu micca chì questu hè surprisante per voi. Ma forsi u mutivu per quessa ch'ella hè diventata un simbulu cusì freudianu hè interessante quant'è u fattu di a so obsessione ".
  
  
  L'aghju guardatu curiosu.
  
  
  "À quindici anni, hè stata violata da un agricultore svedese. Hè diventata incinta. L'abortu hà successu, ma a sepsis hà sviluppatu. À quindici anni, hà avutu una isterectomia. Questa criatura sterile, bella è intelligente hè diventata obsessionata cù a distruzzione di a so feminità, cù a so incapacità di esse mamma Perchè ùn era nè una donna nè un omu, hè diventata ciò ch'ella duvia diventà - un superomu Cù sta bellezza è st'intelligenza - vi assicuru, a so intelligenza hè limitata !
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Ess, sgiò Carter ! - hà decisu ch'ella pigliarà u picculu imperu di quale era u maestru ".
  
  
  "Rete di droga", aghju dettu.
  
  
  "Esattu. Avà parlu di e so ambizioni dopu avè decisu di rompe sta catena è di revelà i so sicreti più profondi à u Dipartimentu di l'Infurzazione di Drug di i Stati Uniti ".
  
  
  Aghju annuitu. "E hè per quessa ch'ella hà assuciatu Parson per tumbàvi!"
  
  
  "Hè veru. Per furtuna, aghju interpretatu a so reazione chocata iniziale à a mo decisione di smantellà a catena cum'è suspettuosa è hà tenutu l'ochji aperti. Ancu s'ellu m'hà prumessu ch'ella restava fideli à mè è m'accumpagnava in l'America, aghju presumitu ch'ella mentia. . L'aghju accesa u so telefonu - a nostra villa in Corsica hè grande, è ognunu di noi hà assai libertà - è infine l'aghju intesu fà un pattu cù Barry Parson in Malaga.
  
  
  "U più interessante."
  
  
  "U mo prossimu passu era di mandà a mo spia à Parson. Pensu, per via, chì truverete Parson in i schedari Interpol cum'è Daniel Tussaud, u mortu di l'underground francese. Era un zitellu di deci anni durante a Guerra Munniali. Dui, è hè cresciutu in l'espionamentu è l'assassiniu ".
  
  
  "Avà hè mortu".
  
  
  "Hè ciò chì suspettava". Corelli haussa les épaules. "Aghju intesu parlà di voi chì lasciate a discoteca cù a vostra cunniscenza di Malaga."
  
  
  Aghju surrisu. "Ùn ti scapperà micca assai."
  
  
  « Assez, » soupira Corelli. - Ebbè, Elena Morales hà tenutu un ochju attentu nantu à Parson, chì li permettenu di piglià a so in un bar in Torremolinos. È hè stata ella chì m'hà avvistatu ch'ellu era ghjuntu à Sol-y-Nieve per truvà mi è tumbà mi. Per quessa ùn vi aghju micca scuntratu in Veleta ".
  
  
  "L'aghju ragiunatu".
  
  
  Corelli acquiesça. Hè finitu cù i so sci. "Sperendu chì forse Tina puderia esse uccisa nantu à u yacht di Lysistrata s'ellu ci hè accadutu qualcosa, ma, cum'è sapete, hà scappatu di ferite seriu. Ancu s'è u Capo hà pianificatu bè l'esekzione. Questu significava chì aghju avutu à tene un ochju nantu à u clima, cusì chì nunda ùn succede micca solu per l'assassinu Capo, ma ancu per l'assassinu di Tina, è u pastore, dunque, sò diventatu Herr Hauptli, ingaghjendu parechji attori disoccupati in Valencia per ghjucà u rolu di i mo suppone.
  
  
  Aghju risatu. "Voi sì un omu assai risorsu, sgiò Corelli".
  
  
  "Aghju campatu una longa vita per via di a mo risorsa in una professione assai periculosa". Si accigliò. "Ùn hè micca una professione. Questu profana u significatu stessu di a professione. In una rachetta assai periculosa. Bona parolla. Severu. Flat. Pocu romanticu. Missile".
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "Ti aghju fighjulatu cù ammirazione per un bellu pezzu". Corelli sourit. "Aghju capitu subitu chì avete uccisu Mosquito. È aghju previstu chì tu uccidissi ancu Parson. A morte di Tina hè stata una sorpresa per mè. Ùn pensu micca chì si sia suicidata, cum'è dicenu in u Prado Llano. Ma pensu ch'ella hà persu u cuntrollu di quella macchina dopu avè forse scupertu chì Parson era mortu è decisu chì sapia tuttu di ella è chì a uccidessi ".
  
  
  Aghju dettu: "In questu casu, hà decisu di scappà prima di sapè ch'ella era quì".
  
  
  "Esattu".
  
  
  "Hè morta. Hè tuttu ciò chì ci hè. "
  
  
  Corelli acquiesça. Strintò i clamps nantu à i skis, cumminciò i stivali à elli è mette nantu à i clips. S'arrizzò è piegò i ghjinochji.
  
  
  Aghju cuminciatu à vestutu.
  
  
  - Vulete cavalcà cun mè ?
  
  
  "Bellu."
  
  
  Hà sorrisu. "Prima di quessa, Nick, mi piacerebbe chì ti pigliassi pussessu di questu."
  
  
  Aghju guardatu in basso. Tense u busta. Ci era un bulge nantu à questu. Aghju apertu u bustu è vitti un rotulu d'aspettu familiar - microfilm.
  
  
  "Hè solu ciò chì pensate. Nomi. Lochi. Dati. Tuttu. Da a Turchia attraversu a Sicilia è a Riviera finu à u Messicu. Ùn pudete micca mancà una cosa o una persona se seguite i fatti. Vogliu chì sta catena sia distrutta per ch'ella ùn pò più esse riunita. Per l'amor di Beatrice".
  
  
  Beatrice. A so figliola. È ùn hè micca questu l'imaghjini di a feminità di Dante ?
  
  
  "Ok, Corelli", aghju dettu.
  
  
  Mi hà sbattutu nantu à u spinu. "Vai!"
  
  
  ***
  
  
  Cuminciò una traversa lenta contr'à a linea di caduta, poi attraversò a pendenza è corse in giru versu u turnu. Dopu si vultò in u christie bellu decoratu è marchjò intornu à a pila di petri.
  
  
  Aghju messu u microfilmu in a sacca interna di a mo giacca di sci è corse per piglià. A neve era imballata ghjustu ghjustu. Sentu chì i mo sci muzzicanu in a polvera cun un bellu rimbalzu primavera.
  
  
  Corelli era sottu à mè mentre mi moveva longu à a curva di i scogli. Hà fattu parechje volte, intrì in u Wedeln, è dopu hà vultatu nantu à una traversa assai larga longu un angulu gentile di a pista.
  
  
  L'aghju seguitu falà, fendu qualchì volta è scuzzulate e curve di u mo corpu. À a fine di a corsa, ghjustu nantu à a traversa, aghju vistu un terzu skier nantu à una strada alternativa.
  
  
  I pendii eranu tali chì seccioni alternati s'interseccavanu à certi intervalli, qualcosa chì ricorda di dui fili chì sò stati torciati in certi lochi.
  
  
  Era un ghjovanu in una giacca marrone. Paria un adulescente ; almenu avia quella struzzione svelta è svelta. Indipendentemente da età, era un eccellente skier. I so ski scavavanu in a neve è era un maestru di vultà è drifting.
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  pussede u chilometru.
  
  
  In una parte di a pista induve duie piste cunvergenu, u ghjovanu skier s'hè lampatu di latu è pianu pianu pianu in una seria di traverse piatte. À l'approche de Corelli, il était hors de vue derrière l'arête rocheuse qui séparait les deux pistes.
  
  
  "Una banda maravigliosa", aghju dettu.
  
  
  Ellu annunziò.
  
  
  "Quandu vi vene in i Stati Uniti, vi purteraghju in Alta è Aspen. Li amerai!
  
  
  Ridia. "Puderaghju piglià nantu à questu!"
  
  
  "Bon affare", aghju dettu. "Cuntinuà. Vi seguitaraghju finu à a prossima tappa ".
  
  
  Si fece un sorrisu è si n'andò.
  
  
  Sò ghjuntu uni pochi di mumenti dopu à ellu. U mo ski drittu era un pocu daretu è aghju pruvatu à aghjustà a mo postura per piglià un muzzicu megliu.
  
  
  Aghju guidatu in una discesa più ripida, rallentendu cù una spazzaneve perchè a goccia trà dui scoglii rocciosi era troppu strettu per una manuvra grazia, è dopu emerse in una larga chjappa di neve è di ghiaccio chì pareva l'area di picnic di qualsiasi skier. J'ai vu Corelli à l'autre bout.
  
  
  Aghju falatu, seguitu à Corelli à manca, è hè in quellu mumentu chì aghju vistu novu u zitellu.
  
  
  Era falatu più veloce di noi dui in a corsa alternativa è avà s'avvicinava à l'intersezzione di duie piste à u fondu di un campu largu è in pendenza.
  
  
  Aghju firmatu per un mumentu, chjappà a neve à a fermata di l'hockey, è solu stava quì. A polvera era bona. A neve sottu paria dura. Ma ùn mi piace micca l'angolo di vista. Vogliu dì, era ripida è quasi piatta, ma ci era una pendenza cuncava in cima chì ùn mi piaceva micca bè.
  
  
  Et pourtant, Corelli l'a marquée à mi-chemin sans aucun problème. Ellu guidà da a manca à a diritta di mè, è mentre mi fighjulava, andò in una pendenza è tornò da diritta à manca. Daretu à ellu aghju vistu un ghjovanu in una altra corsa chì s’avvicinava à a cresta di roccia chì separava a nostra corsa da a so.
  
  
  Eru ghjustu per lascià quandu aghju pigliatu un lampu d'avvertimentu da u cantonu di l'ochju. Aghju alzatu di novu a testa, stracciandu contru à u sole brillanti. Sò i mo ochji chì mi ghjucanu un truccu ? Innò!
  
  
  U tippu teneva qualcosa in a manu diritta è stringia i dui bastoni di sci cù a so manca. Tenia un tipu d'arma - Iè ! Era una pistola di manu !
  
  
  Avà u zitellu si firmò è si pusò in a neve. Avà era daretu à i petri è ùn aghju micca vistu ciò ch’ellu facia, ma istintivamente sapia ch’ellu avia di mira à Corelli, chì s’alluntanava da ellu, senza sapè ch’ellu era miratu à a vista.
  
  
  "Hauptli!" Aghju gridatu, aduprendu a so copertina in casu ch'e aghju statu ingannatu da una spezia d'illusione ottica.
  
  
  Girò subitu a testa, fighjendu à a muntagna à mè. Aghju fattu a manu versu u ghjovanu. Corelli si vultò è ùn vide nunda da u so angulu. Aghju salutatu disperatamente in avvertimentu. Corelli s'est rendu compte que quelque chose n'allait pas et a réagi. Pruvò di cambià a so linea di corsa, ma perde u so equilibriu è cascò per via di una caduta frontale senza successu. Ma s'hè ritruvatu inseme è chjappà a so coscia, è dopu cuminciò à sciddicà.
  
  
  Aghju saltatu nantu à i mo sci è chjappà i pali, falendu versu e scoglii daretu à i quali u ghjovanu era pusatu. Aghju messu i dui bastoni di sci sottu à a manu manca è aghju pigliatu u Luger.
  
  
  U magnatu hè ghjuntu da nulla. Aghju guardatu i petri per a testa di u tippu, ma ùn aghju vistu nunda. U magnate m'hà pigliatu à mità di strada trà u so ghjinochju è a pinza di sci è mi hà sbattutu a faccia prima in a neve, strappandu un sci completamente off mentre i manichi di sicurezza si allontanavanu è l'inviendu volendu à traversu u campu scioltu. Aghju scivolatu è infine ghjuntu à un arrestu bruscu. L'altru ski era chjinatu accantu à mè. Ùn mi ricordu mancu cumu si n’hè andatu.
  
  
  Corelli esce da a neve è avà si vultò à guardà e petre.
  
  
  U primu colpu sonò. Li mancava. Avà pudia vede u ghjovanu esce da i scogli è avanzava. Aghju puntatu u Luger à a so testa è tirò u grillu. Troppu luntanu à diritta.
  
  
  Si vultò prestu è mi vide. U so caprettu hè cascatu. I capelli d'oru li scorrivanu intornu à a gola.
  
  
  Era Tina Bergson !
  
  
  Eru cusì stunatu chì ùn pudia micca pensà.
  
  
  Ma tandu u mo cervellu, senza prumuzione, ripete tutta a storia.
  
  
  Tina!
  
  
  Ùn era micca u so corpu in u Jaguar rossu.
  
  
  Deve esse Elena Morales. Aghju vistu avà. Aghju vistu Elena andà in a stanza di Parson è truvà u corpu di Parson induve l'avemu lasciatu. È l'aghju vistu in a stanza - Tina Bergson era digià quì! Tina ghjunse à Sol-y-Nieve per truvà Parson è u mandi à Corelli per tumballu. È truvò Parson mortu - prima chì Elena entra in a stanza. Allora hà chjamatu u salottu per purtà Elena. È Elena ghjunse, mandatu da un missaghju.
  
  
  Tina fece andà à Elena nantu à u balcone è falà à u Jaguar rossu, perchè avà sapia chì Elena era l'ochji è l'arechje di Corelli. L'hà messa in un Jaguar è l'hà tombu. À u turnu di u ferru di cavallu, fora di vista, hà messu à Elena daretu à a rota, hà cuminciatu u Jaguar cù scarpi da sci o qualcosa di pisanti, tenendu u pedale di gas, è salta ella stessa.
  
  
  È scappò in a bughjura, ancu s'ellu caminava ghjustu daretu à ella.
  
  
  È avà…
  
  
  Avà hè ghjunta à tumbà Corelli è ripiglià ella stessu a reta di a droga, cum'è sempre.
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  ghjacciu vulia fà !
  
  
  Aghju vistu à Corelli arrizzà è fighjà Tina. Tina mi spara di novu. Aghju rispostu cù u focu. Eru troppu luntanu per fà qualcosa di bonu.
  
  
  Elle m'a regardé, puis à Corelli, et a traversé la neige jusqu'à Corelli. Pruvò dispratamente à esce da a neve è falà a pendenza. Cum'è parechji omi in prufessiunali estremamente periculosi, chjaramente ùn hà micca piace à purtà un'arma nantu à a so persona.
  
  
  Elle s'est précipitée vers lui avec ses chaussures de ski, tenant l'arme haute.
  
  
  A neve intornu à u magnate hè ghiacciata dura. Puderaghju vede crackling with tension à a cima di a pendenza, chì formava un contornu arrotondatu chì slope versu u fondu di u campu.
  
  
  Aghju vultatu, hà puntatu u Luger in a neve è tirò una volta, duie volte, trè volte. I colpi riechevanu in l'aria. A neve si sparghje in tutte e direzzione. Ci era un crack splitting è tutta a lastra di neve è ghjacciu cuminciò à scioglie - siparendu da a mità superiore di u magnate chì m'avia sbarcatu in terra.
  
  
  Da u principiu si trasfirìu prestu. Slide!
  
  
  Ella hà vistu vene, ma ùn pudia evità. Elle a tiré sur Corelli deux fois, puis a couru vers lui, esquivant un toboggan de neige, mais celui-ci l'a attrapée et l'a porté. Aghju vistu i so capelli gialli sparisce in stu materiale.
  
  
  Allora a neve s'acumulò è cuminciò à sfracicà contru à e petre spine, fermendu cù un crash è un crash.
  
  
  Aghju cullatu i mo sci è discendu pianu pianu versu Corelli.
  
  
  Stendu à u so latu, sanguinendu in a neve.
  
  
  Aghju avvicinatu à ellu. A so faccia era bianca cù u dulore è i so ochji eranu sfocati. Era scunvutu.
  
  
  "Rompe a catena!" - mi bisbigliò.
  
  
  Aghju alzatu u so capu da a neve. - Faraghju, Riccu.
  
  
  Era a prima volta chì l'aghju chjamatu per nome.
  
  
  Si appoggiò in daretu cù un ligeru surrisu nantu à e so labbra.
  
  
  Sedici
  
  
  Aghju chjusu e palpebre.
  
  
  Aghju aiutatu à a Guardia Civil à piglià cura di u corpu di Corelli è poi si n'andò nantu à i ski mentre parechje persone cù pala cuminciaru à scavà per Tina Bergson. Aghju tiratu da parte l'omu cù u mustache Fu-Manchu è li disse di a triste fine di Barry Parson.
  
  
  A duscia era bella per allevà u stress è a tensione di questa cosa di a Cunnessione Spagnola. Aghju sguassatu in a mo stanza prima di veste è bussà per Juana Rivera. Hè ora di cuntalli l'ultimu capitulu di a storia è di principià a strada di Malaga cun ella.
  
  
  Aghju verificatu u mo Luger in a spalla holster appesa sopra a testata è aghju ghjuntu à a mo robba. Siccomu i mo pedi eranu asciutti, aghju incollatu u stiletto è l'aghju drappatu nantu à e spalle in una tela fresca di spugna. U specchiu di u bagnu era scuru, ma aghju riesciutu à pettine i mo capelli. Aghju verificatu di novu è truvaru chì i filamenti grisgi ùn anu più apparsu dopu chì l'aghju pigliatu a settimana prima.
  
  
  Sapemu chì ne vederia più in u futuru, micca menu.
  
  
  I mo sacchetti sò stati imballati - aghju fattu questu prima di cullà in a duscia - è aghju pensatu à mette un pocu di vestiti prima di chjamà Juana, è dopu aghju pensatu, chì diavolo, è andatu finu à a porta è chjappà cù i mo nudi nudi.
  
  
  "Entra," aghju intesu a so voce soffocata.
  
  
  "Sì prontu?"
  
  
  Ùn ci era micca risposta.
  
  
  Aghju apertu a porta è intrutu.
  
  
  A porta si chjude daretu à mè, è mi vultò in sorpresa per truvà Juana in a sedia di fronte à mè. Era cumplitamenti nuda, a so bocca era ligata cù una sciarpa, è e so mani eranu ligate daretu à a so spalle è liate à una sedia. I so gammi eranu liati à i gammi di a sedia. Ella m'hà guardatu cù ochji sughjenti silenziosi.
  
  
  Aghju ghjuntu à a maniglia di a porta.
  
  
  "No, nò, Nick!" - disse a voce bassa.
  
  
  I cortini vicinu à a finestra scintillavanu, è Tina Bergson esce da daretu à elli, tenendu una pistola in manu. Paria enormi - à ella. Era un Parsons Webley Mark IV. Portava vestiti di sci - i stessi chì portava nantu à e piste. Era bagnata è fredda, ma altrimenti abbastanza bè. I so ochji brusgiavanu cù a passione di a pazzia.
  
  
  "Ciao, Nick", disse cù una risa allegra.
  
  
  "Tina", aghju dettu.
  
  
  "Iè. Ùn sò micca mortu in a valanga chì avete causatu ".
  
  
  "Clear".
  
  
  Mi vultò è fighjulai di novu u corpu nudu di Juana. Hè quì chì aghju vistu a sigaretta brusgiata nantu à u so pettu nudu. Aghju sbulicatu. Tina Bergson hà avutu tendenzi sadomasochistichi, possibbilmente tendenzi lesbichi, chì anu purtatu à a ninfomania.
  
  
  "Sì malatu, Tina", aghju dettu dolcemente. "Chì serve per fà male à e persone cum'è Juana?"
  
  
  Tina splodì. "Rico era un stupidu chì prova à rompe a catena di droga! Hà avutu u megliu schema per guadagnà soldi in u mondu - è vulia sbarazzà!
  
  
  "Ma hà tombu a so figliola".
  
  
  Tina fece un sorrisu. "Sta figliola hè diventata una puttana cum'è tutte e donne - ogni omu hè andatu à quellu stupidu college ch'ella andava".
  
  
  "Solu in a vostra imaginazione, Tina", aghju dettu. "Avete bisognu di un psichiatru".
  
  
  Ella scacciò a testa in daretu è si ridia. "Sì un puritanu, Nick! A sapete ? puritanu!"
  
  
  Pensu à a spalla holster appesa nantu à a testata in a mo stanza è mi maledicava per esse un stupidu stupidu. Ùn andaraghju da nudda parte senza ellu. Tuttu per via di un sentimentale stupidu
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  5000 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  Aghju messu à morte u mo interessu in Juana Rivera.
  
  
  "Dammi u microfilm, Nick", disse Tina, alluntanendu da e cortine induve m'aspittava. "T'aghju vistu cun Rico. Avete da piglià. Dà mi o ti ammazzaraghju ".
  
  
  "Nisun prublema, Tina", aghju dettu. "Se ti dugnu a cassetta, ci ammazzerai i dui è andate."
  
  
  "No", disse Tina, i so ochji brillanu. "Ùn m'importa micca ciò chì fate cù quella cagna. Pudete lascià è vultà in i Stati per tuttu ciò chì mi importa. Aghju solu bisognu di u microfilmu è vi lasceraghju andà ".
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Nè modu, criatura."
  
  
  I so ochji eranu brillanti è blu di ghiaccio. Pensu à i fiordi scandinavi è à a crosta di ghiaccio. È aghju pensatu à quellu bellu corpu sottu à a robba di sci.
  
  
  Tina indicò Juana cun un Webley britannicu pesante. L'aghju fighjulatu cù una fascinazione guasgi malata. L'ochji di Juana si vultonu in paura. L'aghju vistu tremula. E lacrime scorrivanu per e so guance.
  
  
  "Sì un mostru", aghju dettu tranquillamente. "Mi senti, Tina? Avresti pussutu piglià a carica di mè invece di torturà Juana. Chì tippu di criatura inumana sì?
  
  
  Tina alzò le spalle. "A ammazzaraghju à u contu di trè se ùn mi porta micca quelli filmi, Nick."
  
  
  "Ùn aghju micca un filmu", aghju dettu prestu. Di colpu aghju avutu un pianu. Vuliu ch'ella pensassi ch'e aghju protestatu troppu.
  
  
  I so ochji strinsenu. "T'aghju vistu cun Rico. Duvete avè avutu u filmu da ellu. Aveva bisognu di una riunione cù voi solu. Eccu tuttu. È l'hà pigliatu. Deve avè datu à voi. Solu, Nick.
  
  
  Sò sudatu. "Tina, stammi à sente! Hà mandatu u microfilm. L'hà mandatu à Washington ".
  
  
  "Ricu ùn avissi micca fiducia in u mail!" sbuffò Tina. "U cunnoscu megliu cà questu. Venite cù una idea megliu, Nick. Due".
  
  
  "Tina, hè vera!" I impulsively movi versu ella. "Avà metti a pistola è caccià Juana da a sedia!"
  
  
  Tina si vultò versu mè. U musu di una pistola pesante era puntatu à u mo pettu. "Questu hè Webley.455 Nick", disse bruscamente, grimacing. "Hè putente cum'è un Colt Frontier. Ùn mi fate micca strappavi in pezzi. À una distanza cusì corta ùn ci sarà nunda da u to pettu è u core. Avissi da passà per e vostre cose per truvà u filmu. È mi piace u vostru grande corpu duru troppu per distrughjelu. Dà mi, Nick. Filmu ! "
  
  
  Juana pienghje.
  
  
  Aghju mossu un pocu.
  
  
  "Innò!" Tina gridò, poi puntò a pistola versu a testa di Juana, u musu à pochi centimetri da i so capelli. "Dammi quellu filmu, Nick. O ella morerà !
  
  
  L'aghju fighjulatu in disperazione.
  
  
  "Aghju dettu unu è dui, Nick! Avà - questu hè l'ultimu mumentu ... " Ella suspirò.
  
  
  "Aspetta un minutu!" Aghju pientu. "Hè in l'altra stanza!"
  
  
  "Ùn ci credu micca", disse Tina cun un ligeru sorrisu. "Innò. A porta cun sè stessu. Una cosa cusì preziosa ".
  
  
  A mo faccia hè cascata. "Cumu pò esse cusì sicuru?"
  
  
  Ella surrisu. "Sò! Hè tuttu. A so!" Si movi versu mè. « Dà mi !
  
  
  Aghju ghjuntu in a sacchetta di a mo spugna. "Tina..."
  
  
  "Lentu!"
  
  
  Ella alzò u so musu pesante è u puntò versu u mo collu.
  
  
  Aghju fattu retrocede. "Hè in a mo sacchetta".
  
  
  M'hà guardatu, l'ochji chjusi, a so mente corsa.
  
  
  "Allora togliti u to vestitu è dà mi. Pianu pianu".
  
  
  Aghju slegatu a cintura, pensendu in furia. Di sicuru, ùn ci era micca film in a mo sacchetta. Più…
  
  
  « Off ! - sbucciò ella.
  
  
  Era troppu luntanu per mè per piglià a so robba cum'è aviu speratu inizialmente. L'aghju cacciatu da a spalla è da u corpu. Mi stava quì nudu è senza prutezzione. S'ella era stata più vicinu, avissi scuzzulatu u vestitu, strappatu Webley da a so manu è...
  
  
  "Jettala nantu à u lettu!"
  
  
  Aghju suspiratu.
  
  
  Si movi versu ellu, mette a pistola à u mo pettu è u core. Cù a manu manca si frugò in una sacca. Viotu. E poi un altru. Viotu.
  
  
  "Bugiardinu!" ella gridò. "Induve hè? Induve hè?"
  
  
  Aghju vistu i so ochji brillanu in turchinu mentre mi fighjulava, i so ochji currendu in u mo corpu è i mo gammi. Aghju movutu a mo gamba ligeramente, strintendu è pruvatu à ùn lascià micca vede a cinta induve si passava longu u spinu di a mo caviglia.
  
  
  Aghju vultatu involontariamente u mo sguardu versu a mo gamba diritta. Ella rimarcò cumu u mo sguardu sparì, è i so ochji si strinsenu in pensamentu. Fighjulava più attentamente à u mo pede, dopu à a mo gamba, è hà vistu un picculu pezzu di cinta chì correva in u spinu di a mo caviglia.
  
  
  "Eccu quì!" - sbucciò ella. "Attaccala à a to caviglia! Porta, Nick. Portatelu è ... "
  
  
  - Tina, ti ghjuru !
  
  
  "Vulite chì ti ammazzassi è caccià sta cinta da mè stessu?"
  
  
  Sapia ch'ella faria.
  
  
  Sentendu nudu è vulnerabile, aghju appughjatu è aghju ghjuntu à a mo caviglia diritta. Quandu l'aghju pusatu, a cinta hè stata liberata per via di l'umidità in a duscia, cusì aghju sguassatu immediatamente u pin.
  
  
  "Fast!" Chjamò à mè, appughjatu nantu à mè è stende a manu manca per piglià da mè.
  
  
  Tiru u mo stiletto è marchjò versu ella, tenendu a manu manca cum'è s'ellu tene u microfilm. I so ochji sbattevanu à u mo pugnu chjusu è si stende riflessivamente.
  
  
  L'aghju spinta cù u pugnu. Ella lasciò i so diti tuccallu. Aghju pigliatu u so polso. B cun
  
  
  
  
  
  
  Tipi di traduzzione
  
  
  Traduzzione di testi
  
  
  Testu originale
  
  
  1507 / 5000
  
  
  I risultati di a traduzzione
  
  
  À un certu puntu, aghju spustatu a mo manu diritta versu u so corpu è aghju chjappu u stiletto in u collu ghjustu sottu à l'arechja.
  
  
  Ella sparò u Webley cun un urlo gurgling.
  
  
  A balla penetrò in u muru di l'albergu, facendu u so modu à l'altra parte.
  
  
  U mo pettu brusgiava da u focu di a polvere di sparghjera.
  
  
  Mi ritirai.
  
  
  Hè cascata è u sangue di l'arteria scorri da u so corpu nantu à a so pelle d'oru.
  
  
  Chì perdi.
  
  
  Chì infernu di un perdu.
  
  
  Stunatu, mi arrizzà, alzò u so corpu è a purtò à u lettu.
  
  
  Un ghjornu hà apertu l'ochji.
  
  
  "Nick", bisbigliò è surrisu divertente. "Ùn camparaghju mai à vede settantasette, hè?"
  
  
  "Avete sceltu a professione sbagliata", aghju dettu.
  
  
  Si n'andò liscia.
  
  
  Mi vultò versu Juana, circandu di cunsulallu, svintendula da a sedia è poi trascinendula in l'armadiu induve si cambiava di robba. Allora andai in a mo stanza è cullò in a mo.
  
  
  Aghju vultatu. Tenia u mo Rolleiflex avà, fighjendu esattamente cumu duveria vede in a mo copertina. Caru Old Hawk.
  
  
  In fatti, eru cuntentu di vestisce. Hè sempre più faciule di parlà di e cose di ogni ghjornu quandu site vistutu.
  
  
  "Induve hè stu microfilmu?" - Juana m'hà dumandatu.
  
  
  Aghju pigliatu u Rolleiflex. "Eccu", aghju dettu. "Un bon cameraman porta sempre u so filmu in a so camera."
  
  
  M'hà strappatu a lingua.
  
  
  L'aghju pigliatu in filmu. Dopu tuttu, eru unu di i migliori fotografi in u Midwest, ùn era micca? È Juana ùn avia micca bisognu di sapè chì aghju avutu u microfilmu in a sacchetta di i pantaloni, cum'è un pacchettu di sigarette o un portachiavi, nò ?
  
  
  
  
  
  
  Cuspirazione di a testa di a morte
  
  
  
  
  Cuspirazione di a testa di a morte
  
  
  Prulogu
  
  
  L'isula di Mumura era cum'è una minuscula gemma verde in u vellutu blu scuru di u Pacificu Sud. Cullucatu in un angulu di l'arcipelagu Tuamotu, Mumura era una di e pochi isuli polinesiani chì ùn era micca influenzatu da i missiunarii o a civilizazione. U populu Mumuran era sempre liberu in u sensu pienu di a parolla. Nimu ùn mette i scarpi stretti nantu à i so pedi, nè copre i belli petti marroni di e so donne. Eranu circa cinque centu in tuttu, ùn avianu micca idea di u paradisu chì era a so isula, perchè ùn sapianu nunda d'altru.
  
  
  Quasi tutta a pupulazione aspittava avà nantu à a spiaggia d'oru cum'è una barca à motore tagliata à traversu i brevi gentili versu a so riva. À a prua di sta nave straniera stava Atu, altu è erettu, senza paura di a vitezza di a nave o di u rumore di u mutore, cum'è cunvene à un capu.
  
  
  Quandu u battellu si firmò à pochi metri da a riva, l'omi currenu versu u so capitanu, mentre chì e donne stavanu nantu à a riva, ridendu eccitanti trà elli è avvistendu i zitelli di ùn interferiscenu micca.
  
  
  Esce da a barca, Atu pigliò una grande valigetta da un membru di l'equipaggiu è intrì in l'acqua, tenendula alta per mantene a secca. U battellu ruggiò à a vita è si precipitò in daretu à u yacht biancu, chì correva ligeramente à mezu chilometru.
  
  
  Atu marchjava longu à a spiaggia, purtendu fieru a so valigia davanti à ellu. L'hà postu nantu à una petra chì i so antenati anu utilizatu com'è altare sacrificale, ma avà hè diventatu una piattaforma.
  
  
  I Mumurani s'affollavanu intornu. U ritmu musicale di a so lingua cresce cù eccitazione.
  
  
  Atu alzò a manu per u silenziu, è subitu l'unicu sonu chì si sentia era u suspiru di a brisa di a sera in i so palmi. U capu di i capelli bianchi surrisu teneramente à i so omi è s’inchinava per schjaccià i chjusi di a valigia, cum’è l’avianu dimustratu l’omi bianchi nantu à a grande barca.
  
  
  Passò a manu nantu à u materiale marrone lucido di a valigia. Ùn avia mai toccu nunda cusì, è Atu l’accarezzava stunatu. Allora, videndu l'impazienza di i so omi, pigliò i dui lati di u coperchiu è l'alzò.
  
  
  Hà purtatu i tesori unu à un tempu, chì permette à a ghjente di gode di ognunu. Un pezzu di tela, incredibbilmente flexible è puntellatu di spirali culurite, sfarente di qualsiasi fiore in Polinesia. I collani infilati cù petre stupente riflettenu a luce di u sole è u trasformanu in un arcubalenu. Picculi sacchetti oblongi cù strisce avvolte in carta chì anu gustu dolce. Atu hà messu unu in bocca è hà cuminciatu à masticari per dimustrà ciò chì i bianchi li avianu mostratu. Hà distribuitu e strisce restanti, videndu chì quant'è più zitelli pussibuli l'avianu ottinutu. I miraculi cuntinuavanu à vene da a valigia. Ci era cose chì rimbalzavanu, cose chì brillavanu, cose chì facianu sonu. Ogni novu tesoru hà causatu un murmuriu di gioia in a folla.
  
  
  Stu ghjornu serà certamente ricurdatu in Mumur.
  
  
  À bordu di u yacht, chì partendu avà da Mumura, dui omi stavanu à a ringhiera, fighjendu l'isula chì si alluntanà cù un binoculu. Unu era pesante, cum'è un orsu, cù una palla di capelli neri chì avia bisognu di lavà. L'altru era più altu è magre, cù capelli d'argentu pettinati in daretu da una fronte alta è liscia. Ancu l'omi eranu in vestiti civili, ci era qualcosa di militare in u so cumpurtamentu. Daretu à l'omu più altu stavanu un pastore tedescu enormu è un Doberman neru musculoso, fighjendu u mondu cun odiu.
  
  
  Fedor Gorodin, u più pesante hà dettu. "Perchè ùn avemu micca finitu questu, Anton? Avemu da esse abbastanza luntanu da l'isula ormai. A so voce era un grugnu duru chì aumentava a so somiglianza cù un orsu.
  
  
  I capelli grigi Anton Zhizov calò i so occhiali è annunziu pianu pianu. I so ochji scuri minusculi eranu ammucciati da orbite prufonde sottu sopracciglia nere dritte. "Iè, pensu chì u tempu hè ghjuntu".
  
  
  Zhizov si vultò versu u terzu omu, chì andava in pace nantu à u ponte daretu à elli. "Chì dici, Varnov? Siete pronti?"
  
  
  Varnov était un homme maigre aux épaules tendues et étroites qui le faisaient paraître encore plus petit qu'il ne l'était vraiment. Il avait la peau pâle et insalubre d'un homme qui sort rarement.
  
  
  "Iè, iè, sò prontu", hà sbulicatu Varnov. "Eru pronta in l'ultimi vinti minuti".
  
  
  "A fretta eccessiva pò esse assai caru", disse Zhizov dolcemente. Duverebbe esse bellu bellu avà in u sole di tramontu. " Si vultò versu un ghjovanu in uniforme di marinaru. "Boris, dite à u capitanu di teneci, vogliu piglià una foto."
  
  
  U ghjovanu hè diventatu prudente. "Iè, signore." Cuminciò à marchjà versu u ponte, ma esitava. - Signore ?
  
  
  "Chì hè, Boris?" - Dumandò Zhizov impaziente.
  
  
  "A ghjente in l'isula. Anu avè u tempu d'evacuà ? »
  
  
  "A ghjente? Vulete dì sti salvatichi di pelle marrone?
  
  
  "Y-iè, signore. Parianu abbastanza innocu.
  
  
  Gorodin saltò di colpu da sottu à a ringhiera, i musculi di e so spalle enormi strinse. "Chì ti lagni, zitellu? Vi hè statu datu un ordine! »
  
  
  Zhizov alzò a manu manicurata. "Boris hè ghjovanu, Fedor. Mantene un toccu di umanisimu,
  
  
  
  
  chì ùn hè micca sempre una cosa male ".
  
  
  Si vultò versu u ghjovanu marinaru. "Se avemu da ghjunghje à i nostri scopi, Boris, alcune vite devenu esse sacrificate. Cum'è sapete, cù i cambiamenti chì faremu, e cundizioni per tutti i populi di u mondu seranu assai migliurati, per quessa chì sti simplici nativi detti a so vita per u benefiziu di l'umanità. Capisci, u mo zitellu ?
  
  
  "Iè, signore", hà rispostu Boris, ancu se u dubbitu era sempre oculatu in i so ochji. Avanzava versu u ponte.
  
  
  "Ùn sò micca per quessa chì pruvate di spiegà qualcosa à questu," Gorodin ringhiò. "L'ordine deve esse realizatu immediatamente. Hè cusì chì tù è eiu ci hè statu insegnatu "
  
  
  "Avemu da ricunnosce chì i tempi cambianu", disse Zhizov. "Quandu simu in u putere, avemu bisognu di ghjovani brillanti cum'è Boris. Saria imprudente di alluntanassi avà ".
  
  
  U pitch di i mutori cambiò è u yacht rallintò. Cù un ligeru cambiamentu di equilibriu, i dui cani ringhianu, cacciati da i so pedi da u so pede instabile. Zhizov afferrò l'estremità di a so doppia correa, ligata in un loop à traversu u rail, è frustò i dui cani in faccia. Si strinsenu contr'à a paratia di a cabina, labbra nere chì lascianu forti denti bianchi in un ringhiu silenziu.
  
  
  "Ùn sò micca sapè perchè questi cani ùn ti strappanu micca a manera di trattallu", disse Gorodin.
  
  
  Zhizov fece una risata corta e abbaiante. "A paura hè l'unicu ciò chì questi animali capiscenu. Anu tumbà per mè à u cumandimu perchè sapianu chì aghju avutu u putere di tumbà elli. Duvete amparà più nantu à a psiculugia, Fedor. Cù un ghjovanu cum'è Boris, avete bisognu di pacienza. Cù questi dolci diavoli, solu a crudeltà travaglia ". Tirò di novu u cordone di coghju nantu à a faccia di i cani. Ùn anu fattu un sonu.
  
  
  "Se finisci di ghjucà cù i vostri animali", disse Varnov cun forte sarcasmu, "cuntinuaraghju a manifestazione".
  
  
  "In ogni modu. Videmu se tuttu u tempu è i soldi chì avemu investitu in voi paganu dividendi ".
  
  
  Varnov si misi in a so sacchetta è tirò fora una borsa di pelle nera. Da ellu pigliò un cilindru di metallu magre di sei centimetri di longu, puntatu à una estremità. "Questu hè un stylus elettronicu", spiegò. "Cù questu cuntrolu u trigger, un intricatu set di paràmetri chì sò solu cunnoscu."
  
  
  "Avemu bisognu di tutte sta discussione?" - si lamentò Gorodin. "Videmu ciò chì passa".
  
  
  "Abbi pacienza, Fedor", disse Zhizov. "Questu hè un puntu impurtante per u sgiò Varnow. Avemu da lascià ellu gode à u massimu. Dopu tuttu, se u so prughjettu falla, ciò chì resta di a so vita serà u più dispiacevule. "Ùn fallarà micca", disse rapidamente Varnov. "Avete da ricurdà chì questu hè unu di i mo dispositi menu distruttivi. Tuttavia, questu serà più chè abbastanza per un'isula di a dimensione di Mumura ". Tenendu u stylus elettronicu in a so manu, hà cuminciatu à sbutonà a cammisa. "A bellezza hè chì ancu l'ispettori doganali competenti ùn anu mai trovu una bomba in quella valigia perchè ùn ci hè micca una bomba in questu".
  
  
  "Sapemu tutti," Gorodin intervene impaziente. Varnov cuntinuò cum'è s'ellu nimu ùn li distrava. "Ùn ci hè micca una bomba trà i bicchieri, perchè a valigia stessu hè una bomba. Soft, flexible, suscettibile à trasfurmà in ogni forma, l'ultime estensione di u principiu di splusivi plastichi hè a plastica nucleare fissile. U dispusitivu detonante hè in miniatura fatta in un latch metallicu. È quì hè u trigger ". Avà chì u so pettu era espostu, Varnov hà scavatu i so ditte in ciò chì pareva esse una cicatrice verticale guarita à u latu manca di u so pettu.
  
  
  Il grande Fyodor Gorodin tremò e si voltò. "Wow, ùn possu aspittà di vedelu fà," Varnov rise brevemente. "Fighjate senza rimpianti cum'è parechje centinaie di persone mori da una distanza. Et pourtant, on déteste voir un homme qui dévoile un lambeau de sa peau. » Afferrant le bord de la cicatrice avec la pointe des doigts, il s’éloigna doucement vers l’extérieur. Avec un son de succion, la chair s’éloigna de sa poitrine, dévoilant une poche qui contenait un oggettu di metallu tondu a misura di un dollaru d'argentu Un centu punti di cuntattu micca più grande di a testa di un pin l'hà coperto.
  
  
  Varnov hà toccu ligeramente a punta di u discu cù u so stylus. "A chjave d'accessu, l'aghju chjamatu. Per mè a chjave per a ricchezza è a vendetta, per voi a chjave per u putere".
  
  
  "È per quelli chì stanu in u nostru modu", aghjunse Zhizov, "a chjave per l'obliu". "Esattamente ghjustu", disse Varnov. Cuminciò à tuccà a punta di l'agulla à parechji punti nantu à u discu trigger. "Ùn avete bisognu di ricurdà l'ordine di cuntatti", disse à Zhizov. "Cambia automaticamente dopu ogni signale cumpletu. L'omu hà bisognu à copre ".
  
  
  Zhizov li sorrisu sottile. "Admiru a minuzia di a vostra autodifesa. Hè stata piacevule per cunnette a password à u pacemaker ".
  
  
  "Iè, aghju pensatu cusì", Varnov accunsentì. "Se per qualsiasi mutivu u mo core smette di batte, u passkey hè programatu per signalà a detonazione di tutte e bombe di plastica nucleari esistenti. Una volta chì avemu principiatu l'affari è tutti i termini di u nostru accordu sò stati rispettati, disattiveraghju, sicuru, a mo password di u battitu di u core.
  
  
  "Certamente"
  
  
  
  
  
  - disse Zhizov.
  
  
  Varnov hà cumpletu manipulazioni cù u stylus è allisatu u flap di a pelle. "Eccu. Hè fattu."
  
  
  I trè omi fighjàvanu l’isula à l’orizzonte. Gorodin girò lentamente a so testa massiccia.
  
  
  "Ùn hè accadutu nunda, Warnow", disse, "a vostra bomba ùn funziona micca".
  
  
  "Basta à fighjà", li disse Varnov. "Ci hè un ritardu automaticu di trenta seconde trà l'ingressu di u passkey è a liberazione di u detonatore nantu à a bomba. Questu mi darà u tempu, se aghju mai bisognu, per signalà una retirazzione.
  
  
  "Precauzione sàvia". Zhizov appruvatu. "Ma sta volta ùn ci sarà micca bisognu di un tali ritardu."
  
  
  Varnov fighjulava cum'è a seconda mano cumpiava un semicirculu nantu à u quadrante di u so orologio. Cuntò l'ultimu secondu à voce alta. "Cinque, quattru, trè, dui, unu".
  
  
  À u principiu era un secondu sole, chì si alzava cum'è un altru si tramontava. A so bola di focu gialla-aranciu hè cresciutu cum'è un immensu cancru istantaneu mentre u fumu neru è u vapore biancu oscuravanu l'isula di Mumura. L'onda di scossa hà spazzatu l'acqua versu u yacht, chì puderia esse vistutu cum'è un rompe di deci piedi, esse purtatu da a scena di u disastru. L'onda chjappà a poppa, sbulicò a nave è i so passageri. À u listessu tempu, un sonu li colpi. U rughjonu longu è ruminante, cum'è un tronu, si intensificava mille volte.
  
  
  Anton Zhizov si vultò versu i so cumpagni cù un surrisu triunfante à labbra magre. "Pensu chì avemu vistu abbastanza. Andemu à l'internu è asciucemu mentre ordinu à u capitanu di mette in strada.
  
  
  I dui ghjacari s'ammucciavanu, falendu a pancia prima nantu à u ponte, l'ochji spalancati d'orrore cum'è a palla di focu, avà rossu opaco, s'alzava in celu nantu à una culonna nera di fumu. Zhizov tirò a guinzaglia, stringhjendu stretti i collarini di u choke, è trascinò à mità l'animali daretu à ellu, andendu versu a cabina.
  
  
  Da luntanu, a colonna di fumu di u club di u yacht paria esse una bellezza viulente. Ùn ci era più bellezza nantu à l'isula di Mumura, avà annerita è secca. Solu una raffica di ventu s’infilava per riempie u vacu induve e fiamme bollenti avianu cunsumatu l’ossigenu. Altrimenti ci era u silenziu. È a morte.
  
  
  Unu
  
  
  L'esplosione nucleare hà cuminciatu à piglià a so vita in a mo vita duie settimane dopu a morte ardente di Mumura è u so populu. Hè accadutu in u mumentu più intimu.
  
  
  U so nome era Yolanda. Avia i capelli dritti, blu-negri è a pelle cremosa. L'aghju scontru prima à a sera in un picculu club di flamenco vicinu à Broadway. Ella ballava quì, cù un vestitu strettu di velluto rossu chì accentuava i so petti svelti è a cintura slim è svasa intornu à e gambe lunghe di a ballerina. Ella m'hà datu un sguardu longu è sfida mentre si firmò in u so ballu davanti à a mo tavola. Era un invitu è una sfida. Era un sguardu chì facia una quistione chì ùn pudia ignurà.
  
  
  Avà, mentre si stendeva nantu à u mo lettu, avia solu un surrisu fieru. Ella vulia chì mi ammirassi u so corpu nudu, è ùn l'aghju micca disappuntu.
  
  
  "Vai, Nick", disse, "sbarazzatevi di i vostri vestiti avà è venite cun mè".
  
  
  Aghju toltu a mo cammisa, grinned, è aghju pigliatu un altru sorsu di u mo Remy Martin.
  
  
  Yolanda passava i so ochji nantu à u mo pettu nudu è nantu à u mo corpu. "Vai", disse autorità, "Ti vogliu avà".
  
  
  Aghju allargatu un pocu u mo sorrisu. "Una cosa divertente di mè. Ùn risponde micca bè à l'ordini in a mo stanza. Avemu da esse d'accordu nantu à quale hè u capu quì ".
  
  
  Si pusò à pusà in u lettu, i so ochji spagnoli scintillanti, e so labbre carmine sparte per dì qualcosa. Aghju andatu rapidamente à u lettu è sbulicò a so protesta cù a mo bocca. À u principiu, si tense è pigliò e mo spalle nude, cum'è s'ella vulia alluntanassi. Aghju sbulicatu e mo mani nantu à i so fianchi vellutati, impastendu a carne morbida induve principia u gonfiore di i so petti.
  
  
  Ella sbulicò sottu à a mo bocca è a so lingua s'avanzava in avanti, tentativamente prima, poi cun grande anticipazione. E so mani si trasfirìu à u mo spinu è aghju sentitu u muzzicu di e so unghie mentre i so dite sfilavanu nantu à u mo corpu. E so mani inquisitive si sdrughjenu in a cintura di i mo pantaloni, cercandu, cercandu.
  
  
  Di colpu si alluntanò a so bocca da a meia. Respirava pesantemente è a so pelle brillava cù u flussu di u desideriu. Ella truvò a fibbia di a mo cintura è l'hà sbulicatu cù e mani ligeramente tremanti. Mi sò alzatu è aghju finitu u travagliu per ella, riturnendu à chjinatu nudu accantu à ella. Basgiò a so bocca aperta, spinghjendu a mo lingua attraversu i so denti affilati. L'hà captu cù e so labbra è succhiatu, movendu a bocca avanti è avanti nantu à a mo lingua in una prumessa sensuale di piacè futuri.
  
  
  Mi alluntanò cù cura, basgiendu u so mentonu tondu, è dopu mi trasfirìu à u cavu di a so gola. Yolanda tratteneva bruscamente u so fiatu mentre a mo lingua scivolava longu à a fessura trà i so petti.
  
  
  Aghju alzatu a mo faccia sopra à a so è ella cuppa i so petti cù i so longhi diti, offrenduli à mè. I capezzoli stavanu dritti, rosi bagnati nantu à u sfondate di halos marroni scuri. Quandu mi piegava per piglià l'offerta, un sonu stridulu urgente hè vinutu da a piccula stanza vicinu à u mo salottu, chì aghju utilizatu cum'è uffiziu.
  
  
  "Oh, Nick, per piacè ùn piantà," Yolanda ansicò mentre esitava.
  
  
  "Cari", aghju dettu, "ùn ci hè solu una cosa in u mondu chì pò fà mi lascià à una volta.
  
  
  
  
  
  Maledicà, è quellu sonu chì si sente hè.
  
  
  Aghju aghjustatu i mo gammi da u lettu è andatu fora di a stanza in u mo uffiziu. Nantu à a tavula, u telefunu rossu cuntinueghja a so chjama stridula. A parte di mè, solu una persona avia stu numeru di telefunu - David Hawk, Direttore è Capu di Operazioni di AX, Agenzia di Intelligenza Speciale di i Stati Uniti. Un signalu elettronicu di scrambling impedisce à qualcunu di cunnette à a linea. Aghju pigliatu u telefuninu è parlava in a bocca, rendendu a mo voce inaudible in a stanza.
  
  
  "Avete un talentu per sceglie u tempu più sconveniente per chjamà", aghju dettu.
  
  
  A voce di Hawke hà rispostu cù un sonu familiar è seccu di New England. "A signora duverà aspittà, Nick, quale sia. Questu hè urgente ".
  
  
  "Pensu cusì", aghju dettu, ignorendu a so ipotesi precisa di ciò chì aghju fattu.
  
  
  "Ci hè stata una splusione nucleare in l'Oceanu Pacificu. Una piccula isula chjamata Mumura in u gruppu Tuamotu ".
  
  
  "Vogliu dì chì qualchissia hà cuminciatu à pruvà di novu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Ùn era micca una prova. L'isula hè stata distrutta cù e centinaie di Polinesiani chì stavanu quì ".
  
  
  "Quantu tempu fà questu hè accadutu?"
  
  
  "Duie settimane".
  
  
  "Ùn aghju micca intesu nunda di questu"
  
  
  "A so. Ci hè un blackout di nutizie cumpletu. Tutti i grandi paesi sanu di questu, sicuru. Tutti avemu sistemi di rilevazione di radiazzioni chì ci permettenu di determinà u locu di una splusione nucleare in ogni locu in u mondu. Ma micca un solu paese cun U potenziale nucleare hè ricunnisciutu ch'ellu ùn ne sà nunda ".
  
  
  - Qualchissia menti ?
  
  
  "Hè difficiule di dì di sicuru, ma ùn pensu micca cusì. Sta matina, u nostru guvernu hà ricevutu una dumanda di riscattu da e persone chì dichjaranu avè fattu saltà Mumuru ".
  
  
  "Vogliu dì chì dumandanu soldi?"
  
  
  "Moltu più. Ciò chì dumandanu equivale à a rendizione incondizionata di tutta l'armata americana è u trasferimentu di u nostru guvernu in e so mani ".
  
  
  "Puderia u missaghju vene da un stranu?"
  
  
  "Eramu sicuri chì era genuine. Hanu fatti nantu à l'attentatu di Mumura chì solu i culpiti puderanu sapè ".
  
  
  "Certamente dumandanu un prezzu altu. E se li ricusemu ? »
  
  
  "Secunnu u rapportu, e nostre cità più grandi seranu sbulicate cum'è Mumura. New York serà u primu, è dopu una di e nostre cità serà distrutta ogni duie simane finu à chì cedemu à e so dumande o ùn ci hè più nunda ". "Induve aghju intruduttu?"
  
  
  "U presidente vole fà ogni sforzu per fà questu, ma ùn pudemu micca permette una operazione altamente visibile. Avemu u sustegnu tutale di u Cumitatu di l'Intelligenza Congiunta, ma u travagliu propiu casca à AX. È sì un omu, Nick.
  
  
  "Quandu vulete chì mi sia in Washington?"
  
  
  "Quantu prestu pudete fà questu?"
  
  
  Per a prima volta aghju vistu Yolanda chì stava in a porta è mi fighjulava. Era sempre nuda. Un bracciu era appughjatu nantu à a cornice di a porta è e so gambe lunghe eranu un pocu dipartite. I so ochji spagnoli s'illuminavanu di desideriu.
  
  
  Aghju dettu à u telefunu: "Puderaghju lascià subitu se avete bisognu di mè, ma forse dumani matina?"
  
  
  U sospiru di u falcu sonava chjaramente sopra u filu. "In ogni casu, pensu chì ùn ci hè nunda chì pudemu fà sta sera". Cuntinuà à divertisce a vostra dama, ma pruvate à salvà un pocu di energia. Vogliu chì site quì è alerta prima a matina. Ci hè un fattore di tempu quì è u briefing matinu serà cruciale.
  
  
  "Seraghju quì", aghju dettu è aghju appesu.
  
  
  L'ochji di Yolanda vanu nantu à u mo corpu, stendu quandu anu trovu u centru di u so interessu.
  
  
  "Grazie à Diu", disse. "Per un mumentu aghju pensatu chì aghju persu a vostra attenzione".
  
  
  "Nè una chance", aghju assicuratu. Aghju avanzatu prestu è l'aghju pigliatu in braccia. Era una zitella grossa, larga è alta, cù i fianchi larghi è fermi, è ùn era micca abituata à esse elevata in l'aria da un omu. L'aghju purtatu in a camara è l'aghju messu nantu à e lenzuola.
  
  
  "Oh, Nick," ella respirò, "per piacè ùn mi lasciate più cusì".
  
  
  "Micca sta sera", li aghju prumessu. Allora mi sò inclinatu in avanti è cuntinuò l'azzione induve avemu lasciatu.
  
  
  Capitulu dui
  
  
  Quandu aghju falatu da u 747 à l'Aeroportu Internaziunale di Dulles, hè statu accoltu da un ghjovanu silenziu chì m'hà purtatu in una limusina in attesa. Manevrò cun cura à traversu u trafficu di a matina è si firmò infine davanti à un edifiziu senza rimarchevule nantu à u Circle Du Pont.
  
  
  Aghju ricunnisciutu l'omu chì hè surtitu da a porta quandu sò intrutu. Era u cunsigliu di u presidente per a sicurezza naziunale. Ùn hà micca sorrisu. E persone in u lobby - u venditore di rivista chì scrutanu i clienti, u guardianu di sicurità in l'elevatore - parevanu abbastanza normale, salvu ùn avete micca fattu un cuntattu visuale. Allora avete vistu l'analisi dura è seria chì si manifesta in l'ochji di l'agenti di u guvernu di turnu. Ci era una sicurità cumpleta à a sede di AX.
  
  
  Aghju inviatu e mo credenziali trè volte, a mo faccia hè stata scannata da un telecomputer, è a mo impronta di palma hè stata verificata da un sensoru elettronicu. Infine, i watchdogs elettronichi è umani eranu cunvinti chì eru veramente Nick Carter, Agent AX N3, Killmaster rating, è mi era permessu di vede David Hawke. S’assittò in a so sedia di cuoio battutu è masticava unu di i cigari longu ch’ellu ùn hà quasi mai allumitu.
  
  
  I so ochji azzurri d'acciau ùn anu traditu nisuna emozione mentre ellu fece un cennu versu mè in a sedia opposta à ellu.
  
  
  
  
  
  "Ùn possu micca capisce", disse, "cumu continuu à vede cusì mostruosamente sano, datu a vita depravata chì portate trà e missioni".
  
  
  Aghju sorrisu à u vechju, chì s'era pusatu drittu, chì pareva più un omu di cinquant'anni chè di settanta. "U sicretu hè di pensà sempre chjaramente", aghju dettu.
  
  
  "Di sicuru", disse. Un latu di a so bocca s'incurvava ligeramente in ciò chì era u più vicinu à un surrisu chì era mai apparsu nantu à a so faccia di New England. Allora hè diventatu veramente seriu. "Nick, simu in grandi prublemi."
  
  
  "Bè, pare cusì. Avete dettu chì avemu ricevutu un missaghju eri".
  
  
  "Questu hè currettu. Questu omu dichjara chì ellu è u so populu sò rispunsevuli di l'esplosione in Mumur, è sò pronti à distrughje e nostre cità una per una ".
  
  
  "Quale hè l'omu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Anton Zhizov. Pensu chì cunnosci stu nome ".
  
  
  "Di sicuru. U numeru dui omu in u cumandamentu militare russu. Pensu chì avete dettu chì nimu di i grandi putenzi eranu implicati.
  
  
  "I sovietici neganu ogni rispunsabilità per Zhizov. Cum'è sapete, era u capu di i militanti duru in u Kremlin. Hè sempre più insatisfattu di a distensione crescente trà i nostri paesi. Pare ch'ellu sia sorti da ellu stessu. Pigliò cun ellu u coronellu di l'Armata Rossa Gorodin è alcune di e forze navali chì ùn anu micca cridutu in a coesistenza pacifica. Pare ancu esse scappatu cù arrubà una grande cache d'oru russu ".
  
  
  "E Zhizov pensa chì cù un picculu numeru di armi nucleari ponu scunfighja i Stati Uniti?"
  
  
  "Sicondu i nostri sperti, aspetta chì appena ci spingerà in negoziazioni o salta parechje di e nostre cità, u guvernu suvièticu cambierà a so pulitica è u sustegnu".
  
  
  "Pensate chì i Russi facianu cusì?"
  
  
  "Ùn vogliu mancu speculate", disse Hawk. "A nostra sola preoccupazione avà hè di piantà Zhizov. U presidente hà dettu chjaramente chì ùn ci saria micca renditu. Se Zhizov dice a verità - è duvemu assume chì ellu hè - e so bombe sò digià piantate in parechje cità americane ".
  
  
  "Avete dettu chì New York era u primu mira. Zhizov ci hà datu un termini? »
  
  
  "Dece ghjorni". L'ochji di u Falcu sbattevanu à a pagina aperta di u calendariu di scrivania. - Ci sò nove ghjorni.
  
  
  "Allora più prestu cuminciu, u megliu. Avemu qualchì guida? »
  
  
  "Solu unu. Un agentu in Los Angeles chì travaglia cù a Cummissione di l'Energia Atomica hà vistu i dati classificati nantu à l'esplosione di Mumura è u missaghju di Zhizov è ci hà cuntattatu uni pochi ore fà. L'agente dice chì hà infurmazione preziosa è dumanda à mandà un omu, cusì ella pò dà in persona ".
  
  
  "Scusami," l'aghju interrotta, "avete dettu ch'ella?"
  
  
  Hawk si morse duramente u sigaru è si aggrottò, ma aghju vistu una scintilla in i so ochji. "Ùn sò micca sapè cumu si mette in cose cusì, Nick, ma iè, l'agente hè una donna. Moltu attraente, secondu a stampa in u so schedariu ".
  
  
  Tende una fotografia in biancu è neru di ottu per deci nantu à a tavula.
  
  
  U visu chì m'hà guardatu in daretu era unu cù i pomi alti, l'occhi di luce grandi è larghi, è una bocca un pocu umoristica, incorniciata da capelli biondi spessi chì scorrivanu liberamente sopra e so spalle. Aghju giratu a foto per verificà e statistiche vitali. Rona Volstedt, 26, 5'7, 115 lbs.
  
  
  Aghju tornatu a foto à Hawk.
  
  
  Ellu disse: "Se eru furtunatu cum'è tè, aghju fattu una fortuna nantu à a pista è mi ritireraghju in duie settimane".
  
  
  Aghju risattu. "Comu l'aghju digià dettu, devu tuttu à i pinsamenti puri. Vulete ch'e principii subitu ? "
  
  
  "Avete una riservazione per 1 p.m. volu à a costa. Prima di andà, verificate l'effetti speciali. Stuart vole mustrà vi qualchi ghjoculi novi.
  
  
  Cum'è di solitu, Stuart era meticuloso è meticulosu à mustrà i so ultimi disinni, ma postu chì i so "ghjuocchi" m'avianu salvatu a vita più di una volta, l'aghju lasciatu presentà a so manera ".
  
  
  "Viterete un picculu focu ardente daretu à a partizione di vetru", hà dettu Stewart per salutà.
  
  
  "Avete fattu sta volta, Stuart", aghju dettu. - Avete inventatu u focu !
  
  
  Ignorò a mo rimarca è cuntinuò. "Queste tablette bianche rotonde chì tengu in a mo manu sò una migliione di i nostri soliti pellets di fumu. Dimustraraghju ". Pigliò una manu à traversu u sigillo di gomma in a partizione cum'è a bocca è scacciò unu di i pellets in u focu, cacciendu rapidamente a manu.
  
  
  Ci era un soffiu pop è una nebbia turchina empia a piccula stanza chjosa.
  
  
  "Hè questu?" - Aghju dumandatu un pocu disappuntu.
  
  
  "Comu pudete vede", disse Stuart, cum'è s'ellu ùn avessi micca dettu nunda, "u fumu pare esse assai magre, à pena colore l'aria, è apparentemente ùn interferisce micca cù a visione o l'azzione. Tuttavia, mi piacerebbe chì l'odore un pocu.
  
  
  Turnendu a so faccia, Stuart hà utilizatu i so pollici per alluntanà u bordu di gomma di u sigillo. U fumu chì esceva era troppu sottile per vede, ma aghju passatu è aghju pigliatu un soffiu minimu. Istantaneamente aghju cuminciatu à tosse è starnutu. E lacrime sbuchjavanu i mo ochji, è a mucosa di u mo nasu è a trachea paria esse in focu. Circa quindici seconde dopu chì Stuart hà chjusu a tapa, i sintomi sò spariti è I
  
  
  
  
  
  Puderaghju respira è vede di novu.
  
  
  "Roba forte", aghju dettu, nutendu chì Stuart mi pareva un pocu compiaciu di u mo disagio.
  
  
  "L'effettu, cum'è pudete imaginà, hè tempuranee", disse, "ma u fumu da un pellet pò immubilià qualcunu in una stanza di dimensione media in trè seconde. Avà vogliu chì pruvate ". M'hà datu ciò chì pareva un fazzolettu di linu ordinariu.
  
  
  "Vulite chì mi soffia u nasu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "U tessulu hà una maglia ultra-fine tessuta in ellu", disse. I cantoni si attaccanu daretu à a testa per furnisce una maschera contr'à l'esposizione à u fumu ".
  
  
  Aghju tiratu a sciarpa nantu à u mo nasu è a bocca è pressu dui cantoni à u spinu di a mo testa. Si appiccicavanu l'un à l'altru è manteneu a maschera in u locu. Aghju apertu a guarnizione di gomma nantu à a partizione di vetru, pigliò una piccula respirazione sperimentale è inalatu profondamente. L'odore acre era sempre presente, ma sta volta ùn aghju micca avutu effetti dispiacenti. Aghju chjusu u sigillu è aghju cacciatu a sciarpa-maschera.
  
  
  "Bon travagliu, Stuart", aghju dettu seriamente.
  
  
  Pruvò micca di vede troppu cuntentu. "Aghju un articulu più chjucu chì puderia esse utile per voi." Da un cassetto, tirò fora una cintura di pelle marroni è l’hà tenutu davanti à mè, cum’è un babbu fieru chì mostra u so figliolu nascitu.
  
  
  Pigliendu u cinturione da e so mani, aghju dettu: "Stuart, duvete esse scivolatu. Questa hè una di e fibbie false più evidenti chì aghju vistu in anni. Questu ùn ingannarà un agentu prufessiunale per deci seconde. Chì ci hè dentru, Captain Midnight decoder ?
  
  
  "Perchè ùn l'apri micca è scopre?"
  
  
  Qualcosa in u tonu di Stuart m'hà dettu ch'ellu era davanti à mè, ma aghju sempre esaminatu a fibbia speciale è aghju trovu rapidamente un minuscule chjusu di primavera chì apre un compartimentu oculatu. L'aghju apertu è ci era un missaghju forte cum'è a copertina di carta s'hè alluntanata da a fibbia.
  
  
  Stewart hà dettu: "In u mudellu veru, invece di un tappu, ci hè una piccula carica splussiva in l'internu. Ùn hè micca abbastanza putente per distrughje, ma abbastanza capaci di tumbà o di paralizà l'agente nemicu alerta chì l'hà pigliatu da voi.
  
  
  Aghju pigliatu una meza duzina di palle di fumu è una maschera di u nasu è scambiatu a mo cintura per u mudellu di stunt di Stewart. Da u saccu chjucu ch'e aghju purtatu cun mè, aghju pigliatu l'arnesi di u mo cummerciu - Wilhelmina, u mo nove millimetri. Luger è Hugo, u mo stiletto à doppiu tagliu, affilatu. Aghju messu u Luger in una funda di cintura in stile FBI è u stiletto in una guaina di pelle scamosciata persunalizata chì aghju strappatu à l'avambracciu drittu. Cù a flexione curretta di i musculi di u mo antebracciu, Hugo cascò, manighjà prima, in a mo manu. Aghju rimettutu a mo giacca, aghju pigliatu u mo saccu, è sò andatu fora per piglià un taxi à Dulles. Killmaster hè tornatu in l'affari.
  
  
  Capitulu trè
  
  
  Era unu di quelli rari ghjorni in Los Angeles quandu u ventu sguassava u smog da a piscina A cità si sparghje sottu à u flussu cum'è un urganismu vivu di cimentu è asfaltu, cù enormi autostrade aperte cum'è un tamantu cuteddu.
  
  
  Era una longa corsa in taxi da Los Angeles à l'indirizzu di Rona Vollstedt à u pede di unu di i canyon in i Monti di Santa Monica. Aghju accesu una sigaretta mentre u cunduttore m'hà dettu in dettagliu ciò chì faria s'ellu guidava i Dodgers.
  
  
  M'hà lasciatu davanti à una casetta accogliente, piatta da a strada trà i pini. U silenziu di u canyon hè statu rottu da u rumore di una decina di muturi chì passavanu longu a strada. Paria un locu di riunione stranu per un club di bicicletta, ma e preferenze di i motociclisti ùn ponu esse ignorate.
  
  
  Aghju cullucatu e brevi scalini di petra è aghju passatu a moquette di aghi di pinu finu à a porta di fronte. Ùn c'era micca campana, cusì picu.
  
  
  A zitella chì hà rispostu à a porta era almenu megliu cà a foto ch'e aghju vistu in l'uffiziu di Hawk. A so pelle era chjara è bianca, cù un ligeru blush nant'à i so pomi. Avà pudia vede chì i so ochji eranu u turchinu prufondu di i mari di u nordu, è i so capelli biondi morbidi parevanu illuminati da a luna.
  
  
  "Sò Nick Carter", aghju dettu, "da AX".
  
  
  I so ochji fighjulavanu a mo faccia per un minutu, poi mi pigliò e spalle è mi currianu nantu à tuttu u mo corpu. "Venite", disse. "Sò Rhona Volstedt".
  
  
  U so salottu paria una splusione in una tenda di dischi. Pezzi è pezzi di guitare eranu spargugliati senza un metudu apparente, buttigli di cola è shellac stavanu nantu à a catifa, è i pochi strumenti sopravviventi sò stati appoghjati à i muri.
  
  
  Rona hà vistu cumu aghju accettatu tuttu questu. Ella disse: "U mo hobby hè di custruisce è riparà chitarre. Mi pare assai rilassante ".
  
  
  "Avete da passà assai tempu solu à travaglià nantu à elli", aghju dettu.
  
  
  "Ùn aghju micca capitu quantu finu à avà."
  
  
  "Forse pudemu fà alcuni cambiamenti in a manera di passà u vostru tempu di piacè", aghju dettu. "Ma prima, ci andavanu à dà un pocu infurmazione nantu à l'esplosione di Mumura".
  
  
  "Ùn sò micca sicuru d'avè capitu ciò chì vulete dì", disse dubbitu.
  
  
  Questa era a risposta curretta. Deliberatamente ùn aghju micca datu a so identità. Sapiu chì Hawk l'averia struitu è aghju vulsutu assicurassi ch'e aghju parlatu à a donna ghjusta.
  
  
  "Pudete salvà a conformità?"
  
  
  
  
  
  Aghju dettu.
  
  
  "Scusate, ùn li tengu micca da quandu aghju smesso di fumà".
  
  
  "Aghju pruvatu à smette di fumà l'annu passatu, ma durò solu duie settimane". Aghju sempre sentitu un pocu stupidu chì passa per una di queste prucedure, ma picculi precauzioni cum'è queste ponu fà a diferenza trà una spia viva è una spia morta.
  
  
  Rhona Vollstedt si rilassò è si pusò nantu à u divano. Portava pantaloni turchini chì mantenevanu i so gammi nascosti, ma a so blusa larga si spalancava abbastanza per revelà petti fermi è vivaci chì ùn avianu micca bisognu di sustegnu da l'industria di lingerie. Era magra, ma micca per tuttu emaciata. Mi misi accantu à ella, inalando u ligeru odore fiurale, è hà parlatu.
  
  
  "Comu vi hè probabilmente statu dettu, sò di AEC. A maiò parte di u nostru travagliu è investigazioni sottumessi sò realizati da l'FBI, ma facemu una parte di u travagliu noi stessi. Hè in unu di quelli chì aghju scontru Knox Varnow.
  
  
  "Cinque anni fà hà occupatu un postu assai minore in unu di i nostri prughjetti energetichi. Cuminciò à parlà à i cocktail party è apparentemente esprimendu alcune strane opinioni politiche. Aghju statu urdinatu di avvicinassi u più vicinu à ellu per sentelu. Ùn era micca difficiule. Vulia veramente qualcunu à sente e so idee. Si riferiva à u prucessu di fà un dispositivu splusivu nucleare da plastica, chì puderia esse modellatu in quasi ogni forma. L'aghju dumandatu quale seria u scopu è i so ochji si illuminavanu veramente. U materiale pò esse usatu per fà articuli innocenti chì ponu esse facilmente cuntrabandi in ogni paese di u mondu è posti in e so cità, disse. Pudete dumandà chì u paese si rende o chì e cità sò distrutte una per una ".
  
  
  "Certu, s'assumiglia à Mumur."
  
  
  "Hè ciò chì aghju pensatu, avia bisognu di soldi per migliurà u so prucessu, assai soldi. Hà dettu à i funzionari di l'AEC di u so schema è l'anu praticamente cacciatu fora di l'uffiziu. Fighjemu principarmenti nantu à l'usi pacìfichi di l'energia nucleare, è nimu ùn vole mancu parlà d'arme.
  
  
  "Naturalmente, Varnov hè statu liberatu da u travagliu nantu à l'assignazione. Era assai offesu. Hà ghjuratu ch'ellu s'arricorda cù tuttu u paese putratu per ùn l'hà micca sustinutu. Hè sparitu da a vista pocu dopu è ùn avemu micca pruvatu troppu per truvàlu perchè, francamente, avemu pensatu ch'ellu era pazzu ".
  
  
  "Avete fattu un bonu travagliu nantu à Varnov", aghju dettu. Allora, per stuzzicà un pocu, aghju aghjustatu: "Quantu l'avete avvicinatu?"
  
  
  Abbassò e palpebre è mi guardò cù u so sguardu turchinu scuru. "In verità, ùn aghju mai avvicinatu cusì. Warnow era cusì implicatu in u so prucessu plasticu chì ùn pudia esse interessatu in ... altre cose. Mi sentu un pocu alleviatu. Il avait un stimulateur cardiaque électronique qui régulait le rythme de son cœur, et il aurait été assez gênant s'il s'était fermé dans un moment intime. Dimmi, Nick, ùn aduprate micca tali mezi artificiali, nò ?
  
  
  "No", aghju risattu. "Aghju sempre aduprà tutte e parti originali".
  
  
  "Sò felice di sente questu. Vulete un cocktail?"
  
  
  "Bella idea", aghju dettu. "Allora chjamaraghju Hawk in Washington è dimmi ciò chì m'hai dettu. S'è no simu furtunati, puderemu passà a sera da soli.
  
  
  Andemu inseme in a cucina luminosa è compatta in u spinu di a casetta. Aghju dettu: "Avete un locu abbastanza isolatu quì".
  
  
  "Iè, a so. Mi piace. A folla ùn m'hà mai veramente attrattu. Questa strada senza strada finisce à un paru di chilometri à a muntagna in un duminiu privatu, cusì ùn ci hè micca assai trafficu quì ".
  
  
  "S'ellu ùn era micca per e motociclette ruganti in a strada, puderebbe esse luntanu da a cità. Venanu quì spessu ? "No, hè a prima volta chì li aghju vistu. Sembranu aspittà chì qualcosa succede. Hè un pocu inquietante, ma ùn sò micca avvicinati à a casa ".
  
  
  I campanelli d'alarme sonavanu forte è chjaru in a mo testa.
  
  
  "Rona, quella chjama chì avete fattu à Hawk sta mane - avete usatu u telefunu quì?"
  
  
  "Iè, aghju fattu. Perchè-?" Ella ansimò mentre a realizazione s'avvicinava. "Pensate chì a mo linea hè stata tappata?"
  
  
  "A cosa più sicura da fà hè di suppone chì tutte e linee sò tappate finu à chì pruvucate u contrariu. Ùn mi piace micca sta banda di motociclisti. Avete una vittura ? "
  
  
  "Iè, hè parcheggiatu nantu à a strada chì porta à a muntagna".
  
  
  "Metti un paru di cose inseme è andemu da quì."
  
  
  "Ma induve andemu?"
  
  
  "AX hà una casa di spiaggia in Malibu per l'agenti da aduprà quandu hè necessariu. Serete assai più sicuru quì. Ùn aghju micca aghjustatu: "Se passemu una folla di motociclisti", ma hè ciò chì pensava.
  
  
  Capitulu Quattru
  
  
  Andemu fora da a porta di daretu è sbulicò à traversu i cespuglii nantu à a pendenza ripida induve a vittura di Rona era parcheggiata.
  
  
  "È megliu lasciami guidà", li dissi. Questu pò esse bisognu di alcune manuvre cumplesse ".
  
  
  M'hà datu e chjavi è marchjò rapidamente à u latu di u passageru. Mi sò ghjuntu daretu à a rota, nutendu chì u sediu di daretu era pienu di assai di u so equipamentu di guitare - pannelli di palissandro, bobine di corde d'acciaio è nylon, è dita di ebano.
  
  
  U gruppu di i motociclisti ùn ci avia micca rimarcatu ancu, ma si mulinavanu senza riposu à u pede di a strada. Aghju avviatu u mutore è aghju intesu urla daretu à noi. Aghju sbattutu a leva di marcia
  
  
  
  
  
  
  bassu, è a vittura hà saltatu in muntagna. Avemu urlatu in a curva S, fora di vista per un mumentu, ma aghju intesu e so vitture ruggite nantu à a muntagna daretu à noi.
  
  
  Avemu subitu subitu rapidu nantu à a curta scalata è aghju statu in silenziu grati chì Rona hà avutu una vittura cù qualchì musculu sottu u cappucciu. E motociclette apparsu in u retrovisore, è aghju intesu un pop chì ùn era micca parte di u so scarico. A pallottola hà rimbalzatu da u spinu di a vittura, seguita da un altru, miratu bassu.
  
  
  Aghju vultatu a vittura intornu à un altru angulu è tirò Wilhelmina fora di u so holster. Aghju sguassatu a sicura è aghju datu u Luger à Rona. Aghju dettu: "Ùn possu micca rallentà per dà un bonu colpu, ma continuate à sparà è li darà qualcosa à pensà"
  
  
  Rona s'inclinò fora di a finestra è sparò à manca à i ciclisti. Eru piacè di vede ch'ella sapia manighjà un'arma. Mantenendu a vittura nantu à a strada, eru troppu occupatu à guardà attornu per vede s’ellu avia chjappu qualcosa, ma u cambiamentu di pitch di u mutore daretu à noi m’hà dettu chì almenu li rallentava.
  
  
  Quandu aghju pigliatu u fiatu un pocu trà noi è i bikers, l'odore forte di benzina m'hà dettu ch'elli avianu fattu un pirtusu in u nostru tank. L'indicatore di carburante era digià in u puntu E, cusì sapia chì ùn andemu micca assai più luntanu. Aghju premutu u pedale di l'acceleratore à u pianu è avemu pigliatu altri dui turni periculosi.
  
  
  E biciclette ancora tronavanu per a strada daretu à noi, ma aghju avutu un paru di giri trà noi quandu u mutore tosse è sapia chì e cose eranu male. In l'ultimi trenta seconde, aghju ghjuntu cun un pianu dispiratu per caccià noi vivi. Luger di Ron era viotu è ùn ci era micca tempu per ricaricà. A machja di i dui lati di a strada era troppu grossa per noi per curriri luntanu. I perseguitori avianu solu uni pochi di seconde per agisce, cusì u mo primu tentativu seria u solu chì pudemu avè.
  
  
  Mi firmò bruscamente à mezu à a strada, pigliò una bobina di corda di chitarra d'acciaio da u sedile di daretu, è corse à un palu à u latu di a strada. Aghju aghjustatu u filu intornu à u polu, torcendu l'estremità duie volte per assicurà. Correndu versu a vittura, aghju lanciatu a bobina à traversu a finestra di daretu, saltatu in u sediu di fronte, è stringhjendu ogni ultima uncia di putenza fora di a vittura per spinghjeci in una ligera inclinazione è fora di vista daretu à un mazzulu di chapparral in u carru. strada. l'altru latu di a strada.
  
  
  U rumore di e motociclette era solu una volta da noi quandu mi appoghju nantu à u sediu è in u stessu tempu dissi à Rona: "Sceti è pusate daretu à a vittura".
  
  
  "Ma Nick, ci vederanu appena passanu à traversu i cespuglii quì."
  
  
  "Pensu chì anu da pensà à qualcosa", aghju dettu. "Avà fate ciò chì vi dicu."
  
  
  Dopu l'istruzzioni di Rona, aghju pigliatu a bobina di filu di chitarra è l'aghju tiratu. Aghju apertu a porta, avvucatu un pocu di filu intornu à u quadru di a finestra, è aghju ruttu a finestra per mantene in u locu. Allora aghju sbattutu a porta. E motociclette rughjonu in a strada mentre cascavu vicinu à Rona, lassendu una corda di chitarra d'acciaio stendu nantu à a strada à una altezza di circa quattru piedi.
  
  
  I dui capi di u pacchettu di motocicletta anu colpitu u filu quasi simultaneamente. Paria chì si facianu un annunziu à l'altru annantu à qualcosa, ma u mumentu dopu i so capi si ghjilavanu in l'aria è i stori spuntavanu da sottu à elli. I capi di cascu culpiscenu l'asfaltu è saltavanu pazzi nantu à a strada cum'è palle di football terribili. E motociclette, manubri sempre tenuti da i cavalieri senza testa, rughjonu in a muntagna per parechji metri prima chì l'una si sbandassi per chjappà l'altru, mandenduli tramindui in un intricatu di carne è di machini.
  
  
  U restu di i bikers pruvò à sbattà è sciddicà nantu à l'asfaltu slippery. U risultatu era un munzeddu, un intricatu di vitture piegate è corpi colapsati. Aghju pigliatu a manu di Rona è avemu scappatu. Ci stemu prontu daretu à i cespuglii quandu pudemu sente i sopravviventi di a banda di motociclisti chì cumincianu a so bicicletta è sparisce in a distanza.
  
  
  Un fremitu attraversò u corpu magre di Rona. "Quale pensate ch'elli eranu, Nick?"
  
  
  "Deve esse cunnessi cù e persone chì anu sbulicatu Mumura è minaccianu New York. U vostru telefunu hè prubabilmente toccu per un bellu pezzu. Stamane quandu avete chjamatu Hawk, sapianu chì site nantu à qualcosa. Aspittavanu à vede quale AX mandava è dopu prughjettanu di sbarazzarsi di noi.
  
  
  "Iè, ma queste sò solu truppe. Quale dà l'ordine ? »
  
  
  "U capu hè statu Anton Zhizov, un veru falcu di cummattimentu di l'Armata Rossa. Sembra chì unu di l'omi cun ellu era Fyodor Gorodin. Micca intelligente cum'è Zhizov, ma cum'è periculosu. E se a vostra supposizione hè curretta, ci hè Knox Vornov.
  
  
  "Allora tuttu ciò chì avete da fà hè di truvà li è impediscenu di sbulicà a maiò parte di i Stati Uniti".
  
  
  "Hè tuttu. Ma maledetta, aghju ottu ghjorni sani".
  
  
  Dopu una pausa sicura, vultamu à a strada è marchjemu versu un magazinu di clapboard gestitu da una donna à guancia di mela chì pareva a mamma di tutti. Aghju compru Rone
  
  
  
  
  
  
  birra è hà avutu una manciata di cambiamentu per u telefunu.
  
  
  Prima aghju chjamatu u cuntattu di u Joint Intelligence Committee in Los Angeles. L'aghju dettu di i corpi nantu à a strada è di a vittura di Rona in i machja. Aghju chjamatu un taxi è Rona è aghju stallatu per aspittà.
  
  
  Capitulu Cinque
  
  
  Malibu. Un campu di ghjocu per i star di cinema, una casa di fine settimana per i ricchi è u locu di u distrittu d'urgenza N ® 12 AX. Certi sò stati spotted in tuttu u paese per aduprà agenti AX in circustanze speciale. Mi sentu chì Rona è aghju intesu u fattu.
  
  
  A stessa chjave chì ogni agentu AX avia apertu a porta per qualsiasi di elli. Eranu situati in ogni tipu di quartieri è edifici. Quellu in Malibu hè statu inadegwatu descritta da u terminu "Quarti d'emergenza". L'edifiziu mudernu di vetru è caoba hè stata prutetta da a strada d'accessu di l'Autostrada di a Costa Pacifica da una vallata di sette piedi. À u pianu di sottu si trovava un immensu salottu cù un tettu altu è un mobili cunfortu disposti intornu à una chimenea appesa. Una barra d'ebano di deci piedi siparava u salottu da a piccula cucina funzionale. Una scala a spirale in ferru battutu portava à un sbarcu à trè lati induve si trovavanu e camere.
  
  
  Rhona hà nutatu un bagnu cù una vasca romana affundata. "Vogliu sicuramente piglià un bagnu", disse. "Pensate chì ci hè qualcosa quì chì puderia ammuccià dopu?"
  
  
  "Fighjate à traversu e camere", aghju dettu. "Questi lochi sò abbastanza ben forniti."
  
  
  Hè andata sopra è frugava in l'armorii è i cassetti mentre aghju verificatu u bar. Prestu hà inciampatu è s'hè tornatu cù u so mantellu di velluto appiccicatu nantu à u so bracciu è i so braccia pieni di buttigli è lattine.
  
  
  "AX sicuru hà i so nascondiglii per tutte l'occasioni, ùn hè micca?"
  
  
  "Ùn sò micca cusì fantastichi", li dissi. "Eru in una coppia induve duverebbe cummattiri i topi per un locu per dorme".
  
  
  Rona mi guardò longu da u pede di a scala. "Hè l'unicu prublema chì ùn avemu micca quì".
  
  
  "Almenu unu", aghju accunsentutu. "Chì ti piace à beie? Ehi, aghju un coppiu prontu quandu esce."
  
  
  "Ciò chì avete", disse mentre entra in u bagnu.
  
  
  A seccione di u muru vicinu à a bagnera era fatta di vetru di ciottoli è face a barra fora. Quandu a luce di u bagnu era accesa, u vetru era abbastanza traslucente è tuttu ciò chì passava in l'internu era chjaramente visibile, almenu in l'apparenza, à tutti quelli chì fighjenu da u bar. Ùn pudia esse sicuru chì Rona era cuscente di stu effettu voyeuristicu o micca, ma da a grazia studiata di i so muvimenti suspettava ch'ella era.
  
  
  Pusò i buttigli è i lattine nantu à u scaffale, poi si tolse a brusa. Ancu à traversu u vetru di ciottoli distortu, u culore rosatu di i so capezzoli era distintu da a carne più bianca di i so petti. Esce da i so pantaloni azzurri è tirò a striscia di i so mutandine di bikini neri nantu à e so gambe lunghe e slanciate. Testò l'acqua cù un pede, si fece un ultimu sguardu in u specchiu à longu andà, è intrì in a bagnera.
  
  
  Aghju andatu à u telefunu à l'estremità di u bar per chjamà Hawk. Aghju chjamatu immediatamente u mo numeru persunale. Di sicuru, ci era una pussibilità chì u telefuninu di Malibu hè stata tappata, ma datu a vitezza di u viaghju, ùn pudia micca piantà di preoccupassi.
  
  
  Prima di pudè riportà ciò chì aghju amparatu da Rona, Hawk hà apertu a cunversazione.
  
  
  "Eru solu à u telefunu cù un rappresentante JIC assai agitatu chì hà dettu chì l'avete lasciatu cun un travagliu di pulizia abbastanza disordinatu chì duverebbe sbarcà è spiegà à a polizia lucale".
  
  
  Ricunnoscu l'accuratezza di u rapportu
  
  
  "Nick, capiscu", hà cuntinuatu Hawk, "chì mentre travagliemu, certi corpi inevitabbilmente saranu lasciati daretu. Saria troppu s'è in u futuru avete fattu i scarti necessarii in una manera più attenta ... dì, sparendu à u core ? »
  
  
  "Provaraghju à esse più attentu", aghju prumessu, "se e circustanze permettenu".
  
  
  "Va bè. Avà dimmi, Miss Vollstedt hà qualcosa di valore per noi?"
  
  
  Aghju soppressatu un surrisu quandu aghju vistu Rhona alzà in a tina è stende a so manu nuda per un asciugamano. "Iè", aghju dettu, "Pensu di sì".
  
  
  Aghju dettu à Hawke di l'inchiesta di Rona Knox Varnow cinque anni fà è di u so schema di ricattare a nazione minacciandu di saltà e so cità una per una. Hawk era particularmente interessatu quandu l'aghju parlatu di l'idea di Varnov di fà splusivi nucleari plastichi.
  
  
  Ellu disse: "Si adatta assai bè cù i novi sviluppi in a zona. Ùn vogliu micca discutiri questu per u telefunu, ma mi piacerebbe chì vulate in Washington in a matina ".
  
  
  "Hè cusì. Seraghju quì dumane".
  
  
  Rona era digià fora di u bagnu, si asciugò cù una spugna. Cù sensualità casuale, movia a tovagliola fluffy su è falà a so coscia interna liscia. Quandu aghju rispostu à Hawk, a mo voce deve esse riflette una piccula delusione chì una cunniscenza cusì promettente era finita cusì prestu. Hawk s'hè sbulicatu a gola in u so modu di disappruvazioni. - Pudete piglià Miss Vollstedt cun voi. U mo prughjettu hà da travaglià per voi dui ".
  
  
  "Seremu quì", aghju dettu cun grande entusiasmu.
  
  
  Aghju appiccicatu è aghju fattu un paru di martini
  
  
  
  
  
  frigorifero per bevande alcoliche sottu u bar. Quandu aghju cascatu una fetta di limone in ogni vetru, Rona esce da u bagnu. Portava un vestitu di velluto cortu attaccatu cù una cintura. Questu era abbastanza per ghjunghje à a piega induve a coscia scontra cù u glute.
  
  
  "Temu chì sta robba ùn hè micca per una zitella alta", disse.
  
  
  "Ùn diceraghju micca cusì", li dissi. E gammi di Rona, cum'elli eranu avà, ùn parevanu mancu un pocu magre. Invece, parevanu tondi, lisci è flexiblei. Li aghju datu u martini.
  
  
  "Grazie", disse. "Avete chjamatu Washington?"
  
  
  "Iè. Hawk ci vole à vulà quì dumane. Dice chì hà travagliu per noi dui. Stai bè?"
  
  
  "Perchè micca? Ci vole à esse megliu chè chjappà quì cù i motociclisti è Diu sà quale altru mi spara".
  
  
  Rhona pigliò un sorsu di a so bevanda, po pusò u bicchieru nant’à u bancu è si misi à frissone viulente, cum’è s’ella era stata sbattuta da una raffica d’aria fridda.
  
  
  Aghju fattu un passu versu ella. "Rona, chì hè accadutu?"
  
  
  Pigliò un respiru prufondu. "Pensu chì questa hè una reazione tardiva à tutta l'eccitazione sta dopu meziornu". Pensu chì ùn sò micca cusì cool è culligatu cum'è pensava ".
  
  
  Aghju intrutu è l'aghju abbracciata. U so corpu, chì pareva cusì slanciatu è capace in vestiti, si sfondava annantu à mè cun una calidez morbida chì era stupente. I so petti, pressu à u mo pettu, si movevanu dolcemente cù a so respirazione.
  
  
  "Aghju tantu paura, Nick", disse, "per tè, per mè è per tutti in u mondu. Cumu finirà questu? »
  
  
  "Malu", aghju dettu. "Ma micca per noi. Avà rilassate è lasciami preoccupari ".
  
  
  Aghju massaggiatu i musculi lisci di a so spalle à traversu a robba di velour.
  
  
  Inclinò a testa per fighjà mi in l'ochji. "Spergu chì avete ragione, Nick", disse.
  
  
  Aghju appiccicatu è basgiò nantu à e labbre. Ella puzzava cum'è sapone di bagnu, cù un ligeru profumu fiurali in i so capelli. E so labbra eranu fresche è suppli è sapienti cum'è menta.
  
  
  E mo mani si sdrughjenu è truvaru u bordu apertu di a robba, poi falà à i monti caldi è torrenti di i so petti. Cù un ligeru gridu di desideriu, si alluntanò da mè. Basta u tempu per alluntanassi a cintura è trascinate a robba torna nantu à e spalle, lascendu cascà à u pianu.
  
  
  Lentamente, deliberatamente, mi passava e mani nantu à a so nudità, si strinse nant'à i so petti per una stonda, poi lasciò i so capezzoli risaltà di novu mentre passava e mani nantu à u so corpu è nantu à u so stomacu pianu cù a so pelle più morbida ch'è suede.
  
  
  I so ochji eranu captivati mentre inclinava a testa per guardà, guidò i mo dite longu u so cuscinu di seta à u so centru caldu è i so ochji affamati s'arrizzò per scuntrà i mei.
  
  
  Cum'è aghju fattu un passu in daretu è sguassatu in fretta a mo robba, ella m'hà studiatu cun un veru interessu è ammirazione, senza mai vultà, ancu quandu era completamente nudu. Allora hà apertu solu e braccia per salutà mi.
  
  
  Aghju fighjatu versu u sbarcu di a camara, ma ella hà scuzzulatu a testa - cum'è per dì chì u so bisognu era troppu urgente per ritardà - chì u locu era quì, l'ora era ghjunta. Ci stendemu nantu à u tappettu turchinu grossu è aghju accarezzatu u so corpu. À u principiu, i so lamenti eranu tranquilli, cum'è u suspiru di u ventu, ma prestu si sviluppò in chianci febbrili di dumanda mentre ella si vultò è mi tirava nantu à ella.
  
  
  Quandu l'aghju intrutu, hà arcuatu u so corpu sveltu è ghjustu per scuntrà à mè. Dopu ci era u ritmu di u so tormentante desideriu, custruendu inseme annantu à l'onda crescente di u climax, seguita da una longa, sweep di discesa à a riva viota di dolce stancu.
  
  
  Capitulu sei
  
  
  A matina dopu, Rona si n'andò à u travagliu è hà preparatu un grande colazione. L'eserciziu di a notte ci hà datu un grande appetite, è mettimu a nostra manciata cun entusiasmu. Quandu u caffè in i nostri tazzi si rinfriscà, tuttu u restu hà cuminciatu à calà. In ogni casu, era un ghjornu di a settimana, è da ciò ch'e aghju amparatu nantu à Ron a notte prima, u locu post-colazione puderia mantene a noi occupati finu à a tarda sera.
  
  
  Invece, aghju pigliatu in u bagnu è aghju pigliatu una duscia fridda.
  
  
  Avemu lasciatu Los Angeles. Internaziunale nantu à un volu di nove ore, è à Dulles ci sò stati accolti in una limusina AX da un altru di i chauffeurs silenziosi è efficienti di Hawk.
  
  
  Avemu passatu u rituali di sicurità è prestu prestu à pusà à una tavola di fronte à David Hawk. L'omu principalu di AX guardò à Rhone Volstedt è si vultò versu mè cun una dumanda tacita in u so sguardu. Aghju alzatu e spalle è surrisu à ellu cum'è innocente ch'e possu.
  
  
  Hawk s'hè sbulicatu bruscamente a gola è si misi à l'affari. "À l'ora chì m'hà chjamatu eri, Nick, stavamu tenendu un marinaru chjamatu Juan Escobar fora di a nave da crociera caraibica Gaviota. Hè statu arrestatu in Fort Lauderdale quandu hà agitu suspiciosamente mentre passava per a dogana. Nisun contrabandu hè statu trovu nant'à ellu o in a so valigia, ma postu chì tutti i nostri populi eranu in doppia alerta in questi ghjorni, l'autorità di Florida anu chjamatu u nostru uffiziu. Ci anu purtatu à Escobar per l'interrogatori, ma ùn avemu avutu nunda da ellu. Dopu, quandu avete trasmessu infurmazioni à Miss Volstedt nantu à Knox Varnow è i so splusivi nucleari-plastici, avemu vistu più attente à a valigia chì hà purtatu. Di sicuru, i nostri laboratori anu dimustratu chì questu hè materiale fissile.
  
  
  
  
  
  
  Nantu à u latch avemu trovu un detonatore microelectronic chì puderia esse attivatu da un signalu radiu distanti. È, curiosamente, c'era un craniu incisu nantu à u manicu - una piccula testa di morte.
  
  
  "Avete intesu qualcosa d'altru da u marinaru?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Un pocu. Lasciaraghju chì l'omu vi dicia per ellu stessu".
  
  
  Hawk pressò un buttone in u so intercomu è disse: "Mandate Escobar". Un minutu dopu, un paru di funziunarii di u guvernu lugubri entravanu, è trà elli stava un omu sgusciatu è chjapputu. L'ufficiali di u guvernu si n'andò è Hawk fece un gestu à Escobar di pusà in una sedia.
  
  
  Aghju andatu è mi stete davanti à l'omu. "Sentemu a vostra storia", aghju dettu.
  
  
  Escobar si trasformò scomodu. - L'aghju digià dettu vinti volte.
  
  
  "Dì di novu", aghju dettu. "Per mè."
  
  
  Fighjendu a mo faccia è hà cuminciatu à parlà senza esitazione. "Big guy, m'hà datu una valigia è cinquecento dollari. Disse di piglià una pausa per un paru di settimane. Eppo, quandu aghju chjappu cù a nave, mi dà un altru cinque. Tuttu ciò chì facciu hè di mette a mo valigia in un armadiu in Cleveland è lascià quì. Hè tuttu ciò chì sò. Ghjuru."
  
  
  "Quale hè u grande omu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Ùn cunnoscu micca u so nome. Calchì volta si imbarca in un portu, à volte in un altru. Tuttu ciò chì sacciu hè chì hà novi pruprietarii è quandu dà un ordine, tutti l'ascolta.
  
  
  "Nuvelli pruprietarii, avete dettu?"
  
  
  "Iè. Cinqui o sei mesi fà anu compru Gaviota. Licenu a maiò parte di l'antica squadra, ma mantenenu alcuni di noi. U travagliu per qualcunu. Vede, questu hè u travagliu. I novi picciotti chì anu assuciatu in a squadra ùn sò micca da Sudamerica cum'è u restu di noi. Parlanu divertenti è stanu luntanu da noi ".
  
  
  "Dimmi di più nantu à u grande omu".
  
  
  "Hè u capu, hè tuttu ciò chì sò. Sembra rude è parla à bassa voce. E spalle sò grandi, cum'è un toru ".
  
  
  Aghju guardatu à Hawk.
  
  
  "Questa descrizzione si adatta à Fedor Gorodin", disse.
  
  
  Aghju dettu à Escobar: "Ci hè qualcunu chì dà ordini?"
  
  
  "Vecu solu una persona duie volte. Capelli sottili, sinistri, grigi. Hè l'unicu chì aghju mai vistu dà ordini à u grande tippu.
  
  
  Mi vultò à Hawk. "Zhizov?"
  
  
  Ellu annunziò.
  
  
  Aghju messu e mani in i mo sacchetti è caminava pianu pianu versu u muru luntanu. Tandu sò tornatu è mi sò tornatu davanti à u marinaru. Aghju guardatu in i so ochji finu à ch'ellu si alluntanò.
  
  
  "Juan", li aghju dettu, "avete probabilmente intesu chì i Stati Uniti trattanu i criminali in modu ghjustu è chì ùn avete micca a paura di maltrattamenti. Ma questa hè una situazione completamente diversa, Juan. Nisun tempu per a pacienza. S'è vo minti à noi, vi daraghju personalmente chì, ancu s'è tù sì vivu, ùn serà micca utile à a senorita. Mi capisci, Ghjuvanni ?
  
  
  "Iè, signore!" - sbucò. I so ochji sbucciati m'hà dettu ch'ellu sapia chì ùn era micca scherzu. "In nome di a mo mamma, dicu a verità! C'eranu sei altre persone à i quali anu datu ancu e valigie. Ùn aghju micca intesu induve li portanu. U mo casu era per Cleveland. Hè tuttu ciò chì sò, signore, crede mi.
  
  
  Aghju. Aghju fattu un cennu à Hawk è hà pigliatu Escobar.
  
  
  "Pensu chì avete verificatu a nave è questi novi pruprietarii", aghju dettu quandu noi trè eramu solu solu.
  
  
  "Iè. Gaviota hè un registru venezuelanu. L'antichi patroni sò stati pagati una quantità enorme di soldi da un omu chì hà dettu chì rapprisintò Halcyon Cruises. Questu hè, sicuru, falsu.
  
  
  Rona hà parlatu. "Pudete piglià a nave è interrogà l'equipaggiu? Scuprite da induve venenu e bombe? »
  
  
  "Pudemu", hà ammissu Hawk. "Ma ùn pudemu micca esse sicuru chì Gorodin seria à bordu, è pare chì Zhizov apparisce pocu. Ancu s'è sapemu induve e bombe sò state fatte è induve u grillu era almacenatu, i rumuri di a cattura di a nave li ghjunghjeranu prima di noi. E poi ponu detonà e bombe digià piantate in Diu sà chì cità. Innò, questu esercitu deve esse pocu chjave, chì hè per quessa chì vulia voi è Nick quì.
  
  
  "Mi dumandava quandu avete da ghjunghje à questu", aghju dettu. - Senza offesa, Rona, ma sò abituatu à travaglià solu.
  
  
  "Ùn sta volta", disse Hawk. "U nostru primu passu hè di mette qualcunu à bordu di a nave da crociera. È un omu unicu attirà troppu attenzione ".
  
  
  "Perchè?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Succede chì Gaviota hè spicializatu in..." quì u vechju hà avutu bisognu di sbulicà di novu, "... crociere di luna di miele".
  
  
  Rona Volstedt hà cuminciatu à surrisu, ma hà prestu sobriatu quandu Hawk li hà datu unu di quelli sguardi severi di New England.
  
  
  Ellu disse: "Aghju accunsentutu cù a Cummissione di l'Energia Atomica chì Miss Volstedt serà numinata à AX per a durata di sta emergenza. Ùn pensu micca chì s'ellu vi dumandassi di ghjucà u rolu di una coppia di sposi, vi stendessi troppu u vostru talentu di attore.
  
  
  "Pensu chì pudemu trattà", aghju dettu cù una faccia dritta.
  
  
  "Mentre ch'ellu hè di turnu", aghjunse Rhona, fendu l'ochju à mè quandu Hawk ùn era micca guardatu.
  
  
  "Sapiu chì puderia cuntà nantu à a vostra cooperazione", disse Hawk seccu. "Vi uniscerete à a crociera dumane à Antigua. U Gaviota chjamà à parechji porti in i Caraibi, navigherà à traversu u Canale di Panamà è salverà a costa occidentale di u Messicu, si ferma in Los Angeles. Ma s'ellu ùn avete micca scupertu a basa di l'operazioni è l'avete chjusu quandu a nave ghjunghje in Panama, allora
  
  
  
  
  
  
  serà troppu tardu. Perchè in ottu ghjorni una bomba hè prevista per sparisce in New York ".
  
  
  "Corta luna di miele", aghju cummentatu.
  
  
  Hawk cuntinuò cum'è s'ellu ùn avia micca dettu nunda. A missione di l'escursione hè di scopre induve i bombe di valigia sò posti nantu à a nave è vultà à a fonte. Ci duvete truvà Anton Zhizov è, assai prubabilmente, Knox Varnov. Allora site nantu à u vostru propiu. Vi daraghju tuttu u sustegnu pussibule per questu scopu, ma ogni operazione à grande scala ùn hè micca pussibule ".
  
  
  Rona è aghju lasciatu l'uffiziu di u vechju è pigliamu u stessu volu finu à u Centru di Gestione di Documenti. Ci sò stati furniti cù tutti i ducumenti è e fotografie chì avemu bisognu di pusà cum'è u Signore è a Sra Nicholas Hunter.
  
  
  Mentre abbandunemu a sede di AX, Rona ghjucava, cum'è una futura sposa à u mondu.
  
  
  "Ùn pensate micca," disse timida, "chì u nostru "matrimoniu" ùn principia ufficialmente finu à dumane, duvemu stà in duie stanze diverse oghje ?
  
  
  "Bona idea", aghju dettu mentre chjamava un taxi. "Aghju da esce abbastanza tardi oghje è ùn vogliu micca svegliarvi quandu entri."
  
  
  "Oh veramente?" - dumandò cun sarcasmu pesante. "Chì hè u so nome?"
  
  
  "Vai, tesoro, non ti dispiacerebbe che mi godassi la scorsa notte da bachelor."
  
  
  Avemu cullatu in u taxi è Rona s'hè alluntanatu da mè quant'ellu permette u sediu. Cù e so mani piegate è i ghjinochji chjusi, si pusò aggrottata à a finestra.
  
  
  L'aghju lasciata sulk per una meza decina di blocchi, poi cede. "Se ti fa sentu megliu, seraghju à a sede di AX sta sera à fà i mo travaglii".
  
  
  Si vultò è mi guardò cù i so ochji turchini nordici. "Da veru?" - dumandò a voce di una zitella.
  
  
  "Già", aghju dettu. "Ùn mi importa micca di mischjà l'affari è l'intrattenimentu, sempre chì unu ùn interferiscenu micca cù l'altru. Ma oghje tuttu deve esse di l'affari. Vogliu dì tuttu ciò chì avemu da Anton Zhizov, Fedor Gorodin è Knox Varnov ".
  
  
  Rhona allungò a manu è pusò a so manu ligeramente nantu à u mo ghjinochju. "Mi dispiace tantu, Nick. Ùn vulia micca parè zitellu.
  
  
  Aghju sorrisu à ella. "Ùn ci saria micca altru modu".
  
  
  Tandu si scissò accantu à mè è mi appughjai per basgila teneramente.
  
  
  Capitulu sette
  
  
  A matina dopu, un paru d'ore prima di l'arrivu di a Gaviota, un aviò charter ci hà purtatu à Antigua. San Ghjuvanni, a capitale di a piccula isula, hè sempre assai britannica in i parti cintrali di a cità. Ma quandu avete ghjuntu à a vostra cità nativa, cuminciate à sente a lingua musicale dolce di calypso è vede i costumi culuriti chì a ghjente porta micca per impressiunà i turisti, ma perchè li piace i culori.
  
  
  L'agente di viaghju di l'Hotel Queen's ùn avia micca fretta di vendeci i biglietti per a crociera Gaviota.
  
  
  "Avete digià mancatu a prima parte di a cruciera," disse, "è aghju da sempre à pagà u prezzu sanu".
  
  
  "Chì ne pensate, caru?" - Aghju dumandatu cum'è un sposu.
  
  
  Rhona si passava a lingua sensualmente nantu à e so labbra. Sò sicuru chì pudemu fà cun ciò chì resta di a crociera.
  
  
  Aghju fattu un ochju à l'agente di viaghju. "Vidite cumu si passa".
  
  
  Cù una certa riluttanza, hà scrittu un paru di biglietti per u Signore è a Signora Hunter. Cù un pocu menu riluttanza, hà pigliatu i mo soldi.
  
  
  Rona è eiu andemu in giru per un pocu, spese di finestra è tenendu a manu, ghjucanu à i novi sposi in casu chì qualchissia ci guardava. In fatti, ùn era micca difficiule.
  
  
  Dopu à un pocu di tempu avemu falatu à i chjassi per vede chì entra a Gaviota. Era liscia è bianca, cù una siluetta rapida, forse menu di cinque centu metri di lunghezza. Mentre s'avvicinava versu u dock di u mare, i passageri felici di a luna di miele eranu notevolmente assenti.
  
  
  Un coppiu isolatu quì è quì hà guardatu sopra u rail cun un surrisu, ma a nave paria chì navigava cù assai menu di passageri cà a so capacità. Apparentemente, i novi prupietari ùn anu micca spintu u so pruduttu assai duru, chì era comprensibile datu l'altri imprese chì avianu.
  
  
  Aghju osservatu parechji passageri è l'equipaggiu chì abbandunonu a nave è una carica intermittente minima, ma ùn aghju vistu nunda di sospettu o di facci familiari. Sicondu Juan Escobar, a maiò parte di a squadra pareva più slava chè latina.
  
  
  Rona è eiu ci pusemu è truvamu u tesoriere. Completamente senza entusiasmu, ci hà dimustratu à a nostra cabina, una stanza esterna un ponte sottu à a Promenade. Era pocu furnitu : una sedia, un sofà, un tavulinu, una cassettiera è dui letti singuli. L'ultime pareva inusual per una crociera di luna di miele, ma Rona è eiu prestu scupertu chì puderanu facilmente roller skate inseme. A lampa fluorescente sopra u specchiu di a commode emanava una luce piuttostu fredda. Aghju apertu i cortini è lasciate in u sole caldu di u Caribe.
  
  
  Rona hè ghjunta è stava accantu à mè. Ella disse,
  
  
  "Bè, chì vulete fà avà, caru maritu?"
  
  
  "Ùn aghju micca bisognu di dì ciò chì vogliu fà. Prima, però, faremu una caminata intornu à a nave. Ricurdativi, fate cù piacè?
  
  
  "Oh, va bè", disse. "Ma s'è sta luna di miele ùn ripiglia prestu prestu, puderia ancu andà in casa da a mo mamma".
  
  
  Aghju culpitu u so bellu culo tondo è l'aghju spintu fora
  
  
  
  
  
  
  nantu à u ponte. Avemu marchjatu i ponti per un paru d'ore, cuntrollandu i bars, a palestra, a sala di pranzu, u teatru, a sala di carte è a buttrega di rigali. A mancanza di altri passageri era terribili. E coppie di luna di miele chì avemu scontru parianu troppu ingaghjate l'una in l'altru per avvistà s'ellu qualcunu d'altru navigava cun elli o micca. I pochi membri di l'equipaggiu chì avemu scontru eranu assai occupati cù i so compiti è parevanu cunsiderà invisibili.
  
  
  Avemu passatu u restu di a ghjurnata à pusà in u salone d'osservazione, sipping un coppiu di rum fruited drinks, sneakily fighjulendu quale hè ghjuntu à bordu è evaluendu i so bagaglii.
  
  
  Cum'è u crepuscolo, nimu s'assumiglia remotamente à Fyodor Gorodin o Anton Zhizov hè ghjuntu à bordu, è nisuna valigetta strana apparsu in manu di passageri di ritornu o membri di l'equipaggiu. Intantu, u dolce rum drink sloshed unpleasantly in u mio stomacu.
  
  
  Quandu a bughjura scendeva da l'Oceanu Atlanticu, u Gaviota hà sonatu un paru di fischi per chjamà i passageri erranti à bordu, è avemu preparatu per navigà. Un orchestre local de tambour d'acier nous a donné une sérénade alors que le navire s'éloignait du quai.
  
  
  Avemu manghjatu a cena in a sala di pranzu guasi deserta, dopu camminò intornu à u ponte è vultò in a nostra cabina. Fora di a porta, Rona si vultò à fighjulà à mè è l’aghju abbracciata è basgiò. Tuttu hà cuminciatu cù un basgiu amichevule simplice dopu a cena. Ma po sentu a punta di a so lingua ligeramente, quasi timida, toccu i mo labbre, è aghju avutu a sensazione chì a "luna di miele" ùn saria micca una farsa. Aviu avutu più di una premonizione quandu a so dolce manu si sfilò sottu à l'elasticu di i mo pantaloni è si stendeva scherzosamente, aspittendu una dolce carezza chì prumesse una longa notte di acrobazie erotica.
  
  
  Si fece un passu in daretu è, muvendu cù a sensualità chì hè cumuna à tutte e donne ma aduprata effittivamenti da uni pochi, si tolse a so robba. L'hà fattu pianu pianu, da u primu buttone di a brusa à l'ultima striscia di i fianchi chì fece chjappà e so mutandine à u pianu, palesendu a so pelle abbronzata è vellutata. Deux étroites stries blanches délimitaient le contour du bikini qu'elle portait en prenant le soleil. I cunfini bianchi inmarcavanu un triangulu fluffy-soft chì era solu una sfumatura più scura cà a so testa bionda.
  
  
  Durante u nostru amori freneticu in a casa Malibu, ùn aghju micca avutu una vera chance per apprezzà u corpu incredibile di Ronas. U greyhound magre chì paria di pussede in i so vestiti era ingannatu. Ancu s'ellu ùn ci era micca una onza di eccessu in ogni locu, ùn ci era micca ancu anguli forti.
  
  
  Ella posava davanti à mè, godendu a mo admirazione. "Ùn pensate micca chì sò troppu magro?" - disse, ùn ci era micca u minimu dubbitu nantu à a so faccia.
  
  
  Aghju accarezzatu u mo mento è pruvatu à guardà criticamente: "Bè, avà chì l'avete citatu..."
  
  
  Ella toccu ligeramente i mo labbre cù e so dite. "Aghju capitu u missaghju. Hè u tempu per mè di abbandunà a pesca per i complimenti ".
  
  
  Aghju messu u bracciu intornu à a so cintura è l'aghju tiratu versu mè, basgiendu a mozza mozza di u so ventre.
  
  
  Rona si strinse contr'à mè, facendu un sonu piagnuliu di piacè mentre esplorava u so stomacu cù a mo lingua in un cercolu lento, sempre discendente.
  
  
  L'aghju lasciatu andà è cascò nantu à mè, cerchendu salvaticu in bocca. L'aghju pigliatu è l'aghju purtatu à u lettu. Là l'aghju abbassata dolcemente nantu à a coperta di raso.
  
  
  Rona pigliò u so labbra inferjuri trà i so denti è fighjulà cù l'occhi avidi mentre mi sfilava da a mo robba.
  
  
  Hè vera ch’ùn eramu micca i sposi spensierati chì faciamu di esse. Ma dubitu chì ogni coppia di sposi legittimi hà mai avutu una notte di nozze più cumpleta chè noi. Prima ch'è no simu infine addormentati, i primi raghji grisgi di l'alba illuminavanu l'orizzonte di u livante.
  
  
  8
  
  
  À l'entrata di a Gaviota in Martinica, eramu alzati, vestiti è avemu fattu un bonu colazione. Rhona vulia visità e butteghe culurite longu u lungomare di Fort-de-France, ma li aghju dettu ch'e aghju da stà induve puderaghju fighjà quale è ciò chì vene à bordu. L'aghju mandata via sola, ma hè tornata menu di un'ora dopu, dicendu chì ùn si diverte micca.
  
  
  Cum'è s'hè vultatu, puderia andà cun ella, ancu s'ellu li piacia à fighjà u gangplank. Avemu passatu quattru ore in Martinica, durante i quali parechji sposi sò andati in terra è vultonu cù cappelli di paglia furry è altre junk da i buttreghi di souvenir. L'equipaggiu restava soprattuttu à bordu. Ùn ci era micca valigie sospette. Nisun russi pisanti è bearish. Nisun russi magre cù i capelli grisgi.
  
  
  Quella notte, Rona è eiu andemu di novu intornu à a passeggiata. L'attività à bordu di a Gaviota era, cum'è di solitu, minima. Ci ritiratemu prima in a nostra propria cabina, induve l'azzione accelerava considerablemente.
  
  
  A nostra prossima tappa era La Guaira, u portu di Caracas. Siccomu Gaviota era registratu in Venezuela, spergu chì qualcosa puderia succede in a capitale scintillante di quellu paese.
  
  
  Eru disappuntu di novu.
  
  
  Quella notte aghju cuminciatu à preoccupassi di a nostra missione, ancu s'ellu ùn aghju micca ammissu i mo dubbii à Ron. Dopu tuttu, ùn avemu micca una bona ragione per crede chì Zhizov è a so squadra ùn avianu micca piantatu prima tutte e bombe di valigia in l'ora fatale.
  
  
  
  
  
  
  O e cità di l'America pò esse digià minate è pronte à splutassi in un nuvulu nucleare appena un buttone hè premutu in un locu scunnisciutu. Se Juan Escobar dicia a verità, almenu sei bombe sò state mandate cù i membri di l'equipaggiu di Gaviota. Per tuttu ciò chì sapemu, puderia esse altre manere di sparghje.
  
  
  È in altri cinque ghjorni, a prima bomba duvia esplusione in New York. Data l'umore incertu di u publicu americanu in questi ghjorni, a distruzzione di a nostra cità più grande pò esse tuttu ciò chì hè necessariu per inizià negoziazioni rumorosi. Di sicuru, ùn ci sò micca negoziazioni cù persone cum'è Anton Zhizov.
  
  
  Avemu avutu solu duie scelte - rende o cumbatte. Probabilmente, dopu à un pocu dibattitu demucraticu, u guvernu hà decisu di luttà. Ma questu seria assurdu, perchè ùn ci era micca un nemicu visibile. E bombe nascoste, attivate da segnali radio da un locu scunnisciutu, ùn anu micca un mira visibile. Quandu a seconda è a terza cità splode, a vuluntà di u populu di luttà pò sparisce. Ancu s'ellu ùn era micca accadutu, a distruzzione di e cità maiò di u paese avaria privatu a ghjente di a forza di resiste.
  
  
  Allora Gaviota era u nostru solu ghjocu. L'ufficiale di dogana vigilante chì hà arrestatu Juan Escobar ci hà furnitu una minuscula fessura in l'armatura di l'inimicu. U mo travagliu era di passà da quella lacuna è dà u colpu assassinu prima ch'ellu puderia chjappà.
  
  
  Cinque ghjorni di più.
  
  
  U nostru amore in quella notte mancava a stessa spontaneità, almenu da a mo parte. Di sicuru, Rona sentia chì qualcosa era sbagliatu.
  
  
  "Chì hè accadutu, Nick? Sò preoccupatu per a missione? »
  
  
  "Avemu duverebbe pigliatu qualchì azione per avà", aghju dettu. "Dumani andemu in Curacao, è se nunda ùn si sviluppa quì, avemu prublemi".
  
  
  "Preferite chì mi traslassi versu u mo latu di u lettu è ti lasciassi dorme?" - dumandò seriamente.
  
  
  L'aghju pigliatu è pressu u so corpu nudu à mè. "Cellu, s'ellu avemu solu cinque ghjorni prima chì u mondu cumencia à splode, aghju intesu di passà u minimu di elli à dorme pussibule".
  
  
  Cù un ligeru ronronamentu di piacè, Rona hà avvoltu e so gammi intornu à e mio gammi. È per un tempu ùn aghju micca pensatu à e bombe nucleari in forma di valigie, ùn aghju micca pensatu à una testa di morte.
  
  
  Fedor Gorodin apparsu à bordu di u Gaviota in Curacao. Eru tantu cuntentu di vede u Russu lugubriu è spalla larga chì l'aghju pussutu basgià. Curaçao hè un portu internaziunale cun alcuni di i migliori shopping in i Caraibi. A maiò parte di i passageri abbandunonu u battellu in a matina in cerca di affari, è quand'elli tornavanu in casa dopu meziornu, trà elli era u corpulentu Gorodin, chì provava in vanu in un vestitu di Palm Beach per vede cum'è un tipicu passageru di cruciera, qualunque sia. . . L'aghju nutatu subitu è l'aghju tenutu in vista mentre ellu faceva finta di vaghjime nantu à u ponte prima di striscia in i quartieri di l'ufficiali.
  
  
  Eru un pocu dispiacutu ch'ellu ùn hà pigliatu una di e valise cù a bomba à bordu. Ma postu chì Curacao hè a sede storica di i contrabandisti, aghju avutu un suspettu chì u tempu era ghjuntu. Se una di e bombe apparsu, puderia pruvà à seguità, rende u mo travagliu assai più faciule. Ma s'ellu ùn hè micca, allora possu sempre pin down Gorodin.
  
  
  Dopu avè scupertu in quale cabina stava u grande tippu, aghju unitu à Rona à u bar in a sala d'osservazione.
  
  
  "Gorodin hè à bordu", li dissi.
  
  
  I so ochji turchini s'allargavanu di eccitazione. "Oh Nick, questu significa chì pudete seguità e bombe attraversu."
  
  
  "Questu o un colpu à u mo craniu. Perchè finu à avà hè statu un fallimentu ".
  
  
  Aghju vistu un breve sguardu offesu è aghju pigliatu a so manu. "Ùn mi sbagliate micca. In certi modi, questi eranu i trè ghjorni più boni di a mo vita. Ma u travagliu vene prima, è si pò dì senza esagerazione chì tuttu u mondu dannatu hè nantu à e mo spalle.
  
  
  "A so, caru", disse. "Ùn vulia micca esse egoista".
  
  
  "Quandu questu hè finitu, pudemu piglià un pocu di vacanze", aghju dettu. "Saria piacevule à arrampicà in u lettu se Zhizov, Gorodin è Knox Vamov ùn ci fussinu micca unitu".
  
  
  Rona la fighjulava stupita. "Aghju da sperà cusì!" Allora mi hà sorrisu è tuttu era torna bè.
  
  
  "Chì vai à fà?" ella dumandò.
  
  
  "Pregate chì una di e valigie chì cuntenenu e bombe sia purtata à bordu per pudè traslassi. Altrimenti, aghju da andà dopu à Gorodin. Rapidu è pulitu. Perchè in un locu Zhizov è Varnov stanu aspittendu cù un buttone chì puderia scopre a maiò parte di l'USA. S'ellu ùn sia trascuratu, qualcunu li puderia mandà un missaghju per ùn avè micca bisognu di aspittà per a scadenza ".
  
  
  "Chì possu fà, Nick?"
  
  
  "State fora di strada", aghju chjappu, dopu cedutu. "Rona, e cose puderanu diventà pazze è mortali da quì in avanti. Sò furmatu per fà questu, ma ùn site micca. Vogliu vultà à a nostra cabina è chjosa quì. Ùn apre a porta finu à ch'e vi dassi un signalu.
  
  
  "Va bè", hà sbulicatu.
  
  
  Aghju mandatu à Rona in a so strada. Era una bona cumpagnia. È utile. Ma micca in questa fase di l'operazione.
  
  
  Aghju vultatu à u ponte per avè una vista megliu di a passerella. Cum'è a bughjura cadeva, avemu preparatu à navigà, è ùn ci hè statu purtatu una sola valisa à bordu. Avemu lasciatu u portu di Willemstad
  
  
  
  
  
  
  Dopu avè passatu u ponte di pontone oscillante chjamatu Queen Emma, aghju decisu chì avissi da affruntà à u Signore Gorodin. Allora aghju intesu un lanciu.
  
  
  Era una barca veloce cù dui motori fora di bordu è senza luci. Cum'ellu si tirava, qualcunu hà cascatu una corda nantu à ellu. L'omu squat è calvo nantu à a barca paria chì dà ordini. I so omi alzavanu l'ughjettu rettangulare scuru nantu à u ponte. Era una valigia ; è aghju pensatu chì era esattamente u listessu di Juan Escobar.
  
  
  Quandu a linea hà cuminciatu à risaltà, aghju spusatu à poppa longu u rail per vede quale era alzatu. Era u mo amicu Fyodor Gorodin, chì portava sempre u so vestitu di gelato, è guidava un coppiu di membri non latini di u so gruppu. Aghjunghjendu sottu à a cuda di a mo cammisa, aghju tiratu Wilhelmina fora di a funda di u mo cinturione. Tenendu in manu u famusu Luger, aghju fattu un passu versu Gorodin è i so amichi.
  
  
  Un passu hè tuttu ciò chì aghju fattu. Qualchissia hà colpitu in u spinu di a mo testa, u ponte si strinse è m'hà culpitu cù un pugnu gigante. Ci hè statu un sonu immediatu in a mo testa chì pareva dissipà torna à traversu u mo craniu mentre tuttu andava in silenziu è neru.
  
  
  Capitulu Novu
  
  
  Curiosamente, à u principiu era solu cuscente chì u mo nasu pruria. Aghju pruvatu à ghjunghje è graffià, ma e mo mani ùn si movevanu. Aghju apertu l'ochji. Allora aghju realizatu a mo testa. Faceva male cum'è un grande dente quandu u nervu era culpitu da un soffiu d'aria fridda. Aghju chjusu l'ochji di novu è li aprii pianu pianu. U dulore ùn hè micca andatu, ma u mo circondu hè ghjuntu in u focu.
  
  
  Eru stendu nantu à a mo spalle nantu à una cuccetta stretta in una piccula cabina interna. Aghju vistu chì i mo gammi sò stati ligati cù parechje volte di cinta adhesiva. E mo mani eranu incruciate à i polsi daretu à a mo spalle; sò stati ancu incollati. Seduta nantu à a cuccetta di fronte à mè era Rhona Volstedt, chì portava una blusa à strisce brillanti è pantaloni larghi. E so braccia è i so gammi eranu ancu chjusi.
  
  
  "Felice di vedevi torna cun noi, sgiò Carter", ringhiò una voce pesante da un locu davanti à a capanna. Aghju vultatu a testa cun sforzu versu a voce. Fyodor Gorodin sdraiò in una sedia di vinile tirata di fronte à duie cuccette. "Pensu chì ùn ci hè nunda di chjamà u Signore Hunter", continuò. "Questa mascherata hè finita quasi appena cuminciò."
  
  
  Davanti à a porta di a cabina, un ghjovanu cù i capelli marroni ben pettinati s'assittò nantu à una sedia di metallo plegable accantu à un tavulinu di carte. Aghju ricunnisciutu u Luger chì teneva, destinatu à mè - Wilhelmina. Aghju trasladatu e mo mani una frazzioni di un inch è era infelice cù a mancanza di pressione induve duverebbe esse pressione. Ùn ci era micca stiletto. L'aghju vistu chjinatu in a cintura di Gorodin.
  
  
  "Iè, Carter," Gorodin ringhiò, "avemu a vostra arma". È a to... "moglia". Forse pudete parlà cun noi avà.
  
  
  "Ùn ti seguitu micca", aghju dettu, cum'è i vechji tempi di l'università. "Mi chjamu Nicholas Hunter".
  
  
  Gorodin si vultò versu u ghjovanu è abbaia: "Boris, dammi a mappa". Pigliò una carta di cinque per sette da a manu di Boris è hà cuminciatu à leghje à alta voce. "Nick Carter, Agente AX N3. Valutazione: Killmaster. Rapporti à David Hawk, Washington, DC, Direttore, AX. "Ùn pensate micca chì u nostru populu vi cunnosci per reputazione. Carter? Quandu a vostra amica Miss Volstedt hà chjamatu AX, sapemu chì avianu mandatu un agentu. Forse, se i nostri camaradi di Los Angeles ti cunniscenu, seranu più attenti à a so ricerca.
  
  
  "Micca solu a vostra reputazione, ma ancu a vostra faccia hè cunnisciuta da alcuni di noi chì sò stati dati copie di a vostra fotografia, Carter. U capitanu vi ricunnosce quandu site à bordu cù a donna in Antigua. M'hà trasmessu per via radio è avete statu vigilatu dapoi. Quandu sò ghjuntu à bordu, sapemu chì avariate prestu a vostra mossa è era pronti per voi ".
  
  
  "Va bè, Gorodin", aghju dettu, lascendu u ghjocu, "chì avete bisognu?"
  
  
  "Sapete ancu u mo nome, vecu. Ebbè, hè da aspittà. Vogliu assai simplice. Prima, vogliu chì mi dite tuttu ciò chì sapete è suspettate di e nostre operazioni. Credu chì avete u nome Gaviota da Juan Escobar. L'avemu vistu pigliatu in Fort Lauderdale.
  
  
  Aghju calculatu rapidamente chì nunda ùn sapemu chì ùn saria una sorpresa per Gorodin, cusì l'aghju dispostu à ellu, utilizendu una altra parte di a mo mente per circà una via d'uscita.
  
  
  "Sapemu chì Anton Zhizov dirige u vostru spettaculu", aghju dettu. "Questu era ovvi perchè hà firmatu u telegramma di riscattu. Sapemu chì bombe aduprate, cumu li consegnate à e nostre cità. Sospettemu chì un scientist chjamatu Knox Warnow li faci per voi. Questu hè. "
  
  
  "Moltu bè", disse Gorodin. "Questa hè a risposta à a parte faciule. Avà vogliu chì mi parli di AX. Di sicuru, una volta ripiglià l'urganizazione ùn avarà micca significatu, ma hà ancu fà e cose più faciule s'è no avemu familiarizatu cù e so operazioni. Pudete principià dicendumi l'agenti attivi ".
  
  
  Ùn aghju dettu nunda. Mi palpitava a testa. Aghju pruvatu à pensà.
  
  
  "Carter, ùn aghju micca pacienza per i ghjoculi", smintò Gorodin, è ogni apparenza di educazione sparì. "Puderaghju fà parlà - possu fà parlà à qualsiasi omu - ma forse saria più prestu
  
  
  
  
  
  
  elli da una donna ".
  
  
  "Ùn sà nunda di AX", aghju dettu prestu. "Questu hè un compitu una volta per ella."
  
  
  Gorodin salta da a so sedia è avanzò cù una rapidità sorprendente per un omu grande. M'hà sbattutu nantu à a bocca cù u spinu di a so manu pelosa. Aghju tastatu u sangue.
  
  
  "Silenziu", hà urdinatu, "Quandu aghju finitu cù a donna, avarete una altra chance di parlà".
  
  
  Mentre l'immensu Russu si alluntanò da mè è stava sopra u Rodano, u mo cervellu annebbiatu da u dolore si ricurdò di a cintura di stunt chì Stewart era tantu fieru in Effetti Speciali. Quellu chì hà splutatu in e mani di u cattivu quandu ellu hà pigliatu da voi per esaminà a fibbia ovviamente falsa. Perchè ùn avete micca trovu Gorodin ? Aghju guardatu in fondu è aghju vistu a risposta. A mo cammisa di sport l'hà coperta.
  
  
  Aghju pruvatu à vultà nantu à u lettu per espose u mo cinturione. U ghjovanu Boris, pusatu vicinu à a porta, mi fece segnu cù u musu di u so Luger per stà fermu. Ancu s'ellu avia statu capace di disegnà u mo cinturione è Gorodin era cascatu per ellu, Rona è eiu avaristi sempre stati liati in modu sicuru cù una pistola chì ci copre è una nave cù membri di l'equipaggiu chjaramente ostili. Stendu immobile, circandu di truvà una alternativa in i mo pinsamenti.
  
  
  Gorodin guardò drittu in faccia à Rhonas. Da induve mi pusò, aghju vistu chì i so ochji turchini eranu larghi è scantati, ma ùn hà micca persu u cuntrollu.
  
  
  "Avà hè u vostru turnu, Miss Volstedt," disse, "di cuntà mi di AX".
  
  
  "Ciò chì Nick hà dettu hè vera", disse Rhona tranquillamente. "Ùn sò nunda di AX".
  
  
  "Prima o dopu mi dicerete ciò chì vogliu sapè", disse Gorodin. "Più intelligente site, più veloce pudete parlà". Dopu avè dettu questu, u Russu si stende è pigliò a brusa di Rhona, spinghjendu i so diti grossi trà i buttoni. Tirò viciosamente è a brusa si staccava, lascendulu cù una manata di materiale fragile.
  
  
  I petti di Rhona apparsu davanti à i so ochji: a parti suprana era ligeramente bronzata, è a parte bassa arrotondata era bianca perchè ùn era micca oculata da u bikini.
  
  
  Gorodin si vultò versu Boris à a porta. "Chì ne pensate di questu, u mo zitellu? Micca grande cum'è certi, ma fermu è pienu.
  
  
  Boris annuì brevemente, ma a disappruvazioni di l'azzioni di Gorodin era visibile in i so ochji.
  
  
  "È piacevule à u toccu", disse Gorodin, passandu e so grandi mani nantu à u pettu di Rona. "Chì peccatu chì ùn avemu micca tempu per un pocu di divertimentu prima chì l'interrogazione principia. Forse ci sarà tempu per questu dopu, se a signora risponde bè.
  
  
  Puderaghju vede i musculi chì si movevanu in i braccia di u grande omu mentre cuminciò à stringhje i petti di a zitella.
  
  
  "Avemu principiatu di novu", disse. "Dimmi i nomi di tutti quelli chì cunnosci assuciati cù AX".
  
  
  Rona ansimò mentre Gorodin strinse i so petti cum'è frutti maturi cù e so mani massive. "Ùn cunnoscu micca altre persone di AX!" ella esclamò.
  
  
  Gorodin s'arrizzò, lassendu impronte rosse in u locu duv'ellu tenia Rona. Scuzzulò a testa tristemente è si vultò versu mè. "U vostru amicu sarà ancu testaru. Sembra ch'e aghju da fà male à unu di voi, è pensu chì ùn mi piacerebbe nunda di più ch'è di ferisce ella ". Passò e mani nantu à u stomacu nudu di Rhona è cuminciò à sguassate i buttoni di i so pantaloni.
  
  
  Hè quì chì l'eroi di a film dicia: "Aspetta, ùn tocca micca a donna! Vi dicu ciò chì vulete sapè. Questu hè sbagliatu. Di sicuru, aghju amatu à Rona, è ciò chì Gorodina hà da fà à ella m'avia lasciatu cicatrici ancu, ma era una prufessiunale, è ùn si mette micca in l'affari di spia, sia Killmaster per AX o dui più. .. un pocu spia in favore di a Cummissione di l'Energia Atomica, salvu chì ùn site dispostu à piglià u risicu. È da un puntu di vista praticu, i minuti chì ci vole à Gorodin per distrughje Rhona Vollstedt solu per scopre ch'ella ùn avia nunda à dì à ellu, mi dassi assai più tempu per truvà una via d'essa per pudè compie a missione. À a fine di u ghjornu, a più impurtante cunsiderazione deve esse a missione. Allora aghju strittu i denti è pruvatu à cuncentrazione in u mo pianu di scappata.
  
  
  Knuckles battevanu à a porta di a cabina.
  
  
  Gorodin ghjurò in russo mentre a porta s’aprì è u pallidu marinaru stava à fighjulà ellu, circandu di ùn fighjà micca a bionda mezzu nuda nantu à a cuccetta.
  
  
  "Missaghju radio per voi, signore", mormorò u marinaru.
  
  
  "No ora, idiota," grugnì Gorodin. - Esce da quì !
  
  
  "B-ma, signore, questu hè u generale Zhizov. In urgenza ".
  
  
  Grunting cun fastidiu, Gorodin si alluntanò da Rona.
  
  
  "Grande. Dì à u generale chì ci seraghju".
  
  
  U membru di l'equipaggiu hà fattu un salutu abile è hè sparitu.
  
  
  Gorodin si firmò à a tavula induve u so ghjovanu assistente era pusatu. "Boris, tene sempre un ochju nantu à queste persone. Attenti à Carter.
  
  
  "Iè, signore", rispose Boris, senza esitazione, indicà Vilnelmina versu mè.
  
  
  Gorodin partì è sbattò a porta daretu à ellu. Travagliendu daretu à u mo spinu, aghju pruvatu à tirà a mo cammisa per chì Boris puderia vede u cinturione magicu. Mentre mi muviava, aghju vistu u dito di Boris stringhjendu u grillu.
  
  
  "È megliu stendete", disse. "Assicurati chì ti spararaghju s'ellu ci vole".
  
  
  Ci vulia à dì. Aghju firmatu di muvimenti.
  
  
  Rona trattene i so singhiozzi. Aghju prestu un ochju à ella. Ùn paria micca un urlatore. Boris hà guardatu ancu. Quandu u so sguardu cascò nantu à i so petti nudi, paria terribili.
  
  
  
  
  
  
  Rona singhiozziò di novu, fece una serie di piagnucoli pietosi, è pigliò un respiru tremantu. "Boris", disse cù lacrime in l'ochji, "lascià ch'ellu mi faci questu?"
  
  
  Allora aghju capitu. Rona era più prufessiunale di ciò chì m'aspittava. Avia captu u vechju lampu di cumpassione in l'ochji di u ghjovanu, è avà s'era ghjucatu.
  
  
  "Ùn possu micca aiutà", disse Boris. "Devi dì à u Colonel ciò ch'ellu vole sapè."
  
  
  "Ùn possu micca", disse Rhona. "Ùn sò nunda. L'infernu mi face cose terribili. Ùn site micca cum'è ellu, Boris. Vecu l'umanità in tè. Per piacè aiutami ".
  
  
  Era bona, veramente cunvincente, è solu a mità di azzione.
  
  
  Boris si morse le labbra, ma strinse a testa. "Ùn possu micca aiutà."
  
  
  Sicondi preziosi passanu. Aviu avutu una certa quantità di libertà fisica, abbastanza per ghjucà disperatamente - se Rona puderia distrarmi. L'aghju attiratu l'attenzione, poi aghju guardatu in punta à u pacchettu di sigarette chjinatu nantu à u tavulinu di carte davanti à Boris.
  
  
  Idda li surrisa debbuli è suspirò assai. "A capiscu, Boris", disse. "Travagliate per ciò chì crede, cum'è noi. Qualunque cosa m'anu fattu, sò chì saria statu diversu s'è tù era u capu ".
  
  
  U zitellu a fighjulava cù qualcosa assai vicinu à a gratitudine.
  
  
  "Ùn vi dumandu micca di tradisce e vostre credenze", continuò Rhona. "Ma pudete fà un pocu favore?"
  
  
  "Se possu", rispose Boris à pocu pressu.
  
  
  "Prima chì sta bestia Gorodin cumencia à tortu mi, accendo una sigaretta." Ella hà sappiutu un altru surrisu debule.
  
  
  "Questu hè un picculu piacè, ma forsi l'ultimu. Mi ne darete unu ? "
  
  
  Boris esitò, poi annuì. "Certamente." Alzò u sacchettu davanti à ellu. "Questi sò Russi. Ti dispiaci? "
  
  
  Ella strinse a testa. "Una sigaretta hè una sigaretta quandu i vostri nervi necessitanu sollievu".
  
  
  "Serà imbarazzante", disse. "Ùn possu micca lascià e vostre mani".
  
  
  "Per piacè accende è mette in bocca", hà rispostu.
  
  
  Era un colpu assai longu. Averaghju solu un paru di seconde. Mi tensi è arricciatu.
  
  
  Boris accende una sigaretta, s'arrizzò è mette a pistola in a cintura. Traversò a cabina è mette una sigaretta trà e labbre di Rhona. Mentre ch'ellu si moveva, aghju calatu e mo gammi da a cuccetta nantu à u ponte è mi misi lentamente.
  
  
  Mi appruntava à affondà nantu à ellu quandu si vultò. J'espérais qu'il serait sur Rhona et qu'il lui tirait de temps en temps la sigarette des lèvres. Ma ovviamente ellu andava à vultà à u so locu.
  
  
  È avà m'hà vistu da u cantonu di l'ochju. Si vultò bruscamente per fà fronte à mè è hà pigliatu u Luger. Ma dopu aghju una pausa inaspettata. Quandu Boris si vultò versu mè è si vultò. Rona, alzò i ghjinochje quasi sottu à u mento, puntò i so pedi à u mira è li sbattò in avanti cù una spinta putente. Questu hè statu fattu cù una destrezza maravigghiusa è una velocità di lampu.
  
  
  Boris avia una pistola in manu, ma prima ch'ellu pudia alzà, hè statu catapultatu versu mè, perde u so equilibriu cù una forza tale ch'ellu cascò u capu à i mo pedi, è u Luger s'hè lampatu à u ponte. Pigliò solu una frazione di secunna per alzà i mo pedi taped, avà un club cù sole di coghju doppiu, è smachjà u so craniu cun elli. U primu colpu era stupente per dì u minimu, ma i trè successivi in successione rapida, realizatu da saltà in sopra è in falà cù a misura sana di u mo pesu, l'anu cunsignatu à l'obliu.
  
  
  "Pauveru Boris," disse Rhona dopu avè saltatu sopra è l'hà fighjulatu cù una spressione naziunale nantu à u so visu, "Sò guasi cuminciatu à piace.
  
  
  Capitulu deci.
  
  
  Ùn aghju avutu tempu per sprimà a mo gratitùdine è l'ammirazione per l'agilità è a rapidità incredibili di Rona in u mumentu di a verità. Eru troppu occupatu à guardà intornu à a cabina per chì l'orlu di qualcosa ci chjappà. Ma à u primu sguardu, ùn ci era nunda di più forte ch'è l'angolo ottusu di un bureau senza specchiu.
  
  
  Allora aghju nutatu una lumera fluorescente sopra u bureau. Di sicuru, era fora di a portata, ma u tubu puderia facilmente rumpia s'ellu puderia chjappà cù qualcosa. Puderia esse scurdatu di u mo Luger, chì avà era appughjatu nantu à u ponte vicinu. Ùn sò micca un bellu colpu cù e mani daretu à a mo spalle; in più, u colpo faria troppu rumore. Per a listessa ragione ùn pudia micca lancià u fucile à a luce.
  
  
  Aghju aghjustatu e mo caviglie ligate nantu à u bordu di a culletta è mi misi à pusà. Travagliendu i mo tacchi l'un à l'altru, aghju sappiutu per allughjà unu di i mo scarpi in modu chì era appiccicatu da i puntelli di u mo pede drittu. Aghju avutu solu tempu per una prova. Aghju sguassatu cù cura e mo gammi fora di i mo ghjinochji parechje volte, è poi mi sò alzatu è mi sò dritta cum'è megliu.
  
  
  A scarpa solta abbandunò u mo pede è spirale in su. Paria chì si move lentamente mentre l'aghju fighjulatu chì si move versu u so mira. U taccu di a scarpa chjappà u centru mortu di a lumera fluorescente, risultatu in unu di i più belli picculi colpi ch'e aghju mai intesu.
  
  
  A cabina s'era scura è aghju saltatu à u pianu finu à induve aghju intesu cascà frammenti di vetru. Squatting down and senting behind my back, aghju trovu sottili frammenti di vetru. Eranu abbastanza forti
  
  
  
  
  
  
  ma a maiò parte eranu troppu chjuchi. Pigliendu u mo modu à traversu i frammenti, aghju finalmente trovu unu abbastanza grande da tene trà u pollice è l'indice, è aghju vistu a cinta nantu à i mo polsi. Mentre travagliava cù u vetru curvatu, a mo manu hè diventata di colpu bagnata. Sapia ch'e m'avia tagliatu, ma e mo mani eranu troppu inturniate per sente u dolore.
  
  
  Quandu ci era almenu una tacca in ogni gruixu di cinta, aghju spargugliatu i mo polsi è sbuchjavanu. Cuntinuendu à travaglià in u bughju, aghju strappatu a cola da i mo caviglie.
  
  
  "Fattu", aghju dettu à Rhona. "Dì qualcosa chì ti possu truvà."
  
  
  "Sò quì", a voce di Rona ghjunse da a bughjura.
  
  
  Mi alzai è marchjò versu u sonu di a so voce quandu aghju intesu chì qualcunu grattava u ponte fora di a porta di a cabina. Allora u latch hè apertu.
  
  
  Saltendu à a paratia, mi pressu à a porta. A porta s’aprì, a luce s’infilava daretu à Gorodin, chì esitava per una frazione di siconda. Era una frazione di seconda più longa. L'aghju colpi drittu à a diritta in a mandibula, pruvucannu l'onda di scossa per ghjunghje à a mo spalla.
  
  
  L'aghju pigliatu per a cintura mentre s'affacciava è u tirava fora da a porta. Aghju strappatu u stiletto da u cinturione di Gorodin è rinfriscà à Hugo in a guaina nantu à u so avantbracciu. Ci era abbastanza luce nantu à u ponte per truvà Wilhelmina, è aghju pigliatu ancu u Luger.
  
  
  Avà andatu versu u lettinu induve Ron aspittava pacienza è strappau a cinta da i so polsi è caviglie.
  
  
  "Andemu," sibilò, scacciendu ciò chì era rimasta di a so blusa. "State daretu à mè, pruvaraghju di metteci sopra l'orlu. Questa hè a nostra unica chance.
  
  
  Entramu in u corridore. Aghju pruvatu à piglià i mo cuscinetti. À ogni estremità di u curridori pudia vede un volu di scalini metallichi stretti. Aviu avutu una cinquanta-cinquanta chance di indovinà quale direzzione seria sicura. Aghju fattu a mo scelta è corse versu e scale, Rhona mi seguita.
  
  
  Ma aghju fattu a scelta sbagliata.
  
  
  Quandu avemu ghjuntu à u fondu di a scala, aghju intesu u sonu di pedi pisanti chì si avvicinavanu. Tirò fora u mo Luger è tirò à l'omi mentre falavanu.
  
  
  Cù a mo manu libera, aghju spintu à Rona da parte mentre un corpu volava davanti à noi è chjappà u ponte. Era unu di i marinari slavi. Avemu intesu u battellu di pedi longu u corridore nantu à u ponte superiore.
  
  
  Mi vultò è, seguitendu à Rona, curria versu e scale à l'altra estremità di u corridore. Puderaghju vede chì eramu nantu à u ponte più bassu è sapia chì duvemu cullà dui livelli prima di pudè ghjunghje à a ringhiera.
  
  
  Scagliamu i scalini di metallu è ghjunghjimu à u ponte prossimu appena cum'è un gruppu di l'omi di Gorodin si precipitò intornu à l'angulu. Tiru in a so direzzione, chì li rallentò appena abbastanza per pudè cullà u prossimu volu di scale. Sottu, qualchissia hà sparatu dui colpi di tronu. I pallotti rimbalzavanu nantu à a paratia d'acciaio mentre saltamu à u ponte prossimu fora di a so portata.
  
  
  In questu corridore ci eranu porte chì portanu à l'area di i battelli di salvezza. Ùn aghju micca pensatu à liberà una di e barche, ma ci sò stati giacche di salvataggio cullucate longu i bulkheads quì, è se pudemu piglià un paru di elli, pudemu sopravvive in l'acqua.
  
  
  Quandu avemu sfondatu e porte in a strada, trè membri di l'equipaggiu stavanu trà noi è a ringhiera. Unu di elli avia una pistola. Alzò l'arma à u focu, ma Guglielmina era digià in manu. Aghju mandatu una pallottola in a so fronte è cascò nantu à u fucile. Unu di l'altri membri di l'equipa hà strappatu u fucile per liberà da u mortu, è u terzu hà tiratu una pistola di a manu da a so robba è hà sparatu un colpu in a nostra direzzione. Guglielmina rispose. U banditu s'afferrò à u pettu è s'incamminò in daretu versu a ringhiera, vultendu da u latu per splash in a piscina nera di i Caraibi sottu. U sopravviventi hà rinunciatu à pruvà à liberà u fucile è si precipitò à a poppa.
  
  
  Aghju strappatu u coperchiu di u cuntainer di legnu etichettatu "Giacche di salvezza" ma truvaru solu unu in l'internu. L'aghju lanciatu à Rona, è ella strinse e spalle, circandu di cullà i resti di a so brusa.
  
  
  Avà si sentenu urla forti, è e persone da i dui lati corse versu noi longu u ponte. Hè ora di salvà sè stessu. Aghju fattu a manu à Rona, aghju cullatu nantu à u passaghju, hè falatu à a stretta cornice esterna è immersi.
  
  
  In u focu furioso per scappà, mi scurdau di a ferita cruda nantu à u mo craniu sfrattu. Aghju ricurdatu questu bè quandu aghju colpu l'acqua salata dura.
  
  
  Allora e luci si sò spente. Ma subitu aghju tornatu à u mo sensu, tosse è sputò l'acqua cum'è un radiatore rottu.
  
  
  A Gaviota avia navigatu un paru di centu metri, ma avà s’avvicinava, i so riflettori ghjucanu sopra l’acqua.
  
  
  U ventu soffiava forte è u mare era mossu. Serà difficiuli per elli à detectà noi in stu desertu di l'oceanu in furia. L'acqua era calda, ma piena di criature antipatiche cù denti affilati - è era sulitariu.
  
  
  Solu ! Mi hè vinutu chì ùn aghju micca vistu à Rona da quandu avemu saltatu in mare. Hè veramente immersa cun mè? Ùn pudia esse sicuru. Natai in un largu cercolu, immersi in l'acqua, mentre i spots lampanu versu mè, ma ùn aghju micca vistu Rhona.
  
  
  
  
  
  
  A Gaviota s’avvicinava avà pianu pianu. Da u mo puntu di vista à u livellu di l'acqua, pareva enormi è minaccianti. A una cinquantina di metri da mè, a nave si fermò è e luci cuminciò à scaccià metodicamente avanti è avanti à traversu l'acqua.
  
  
  Qualcosa di biancu oscillava nantu à l'onda trà mè è a nave. Ùn pudia risicà di chjamà. A mo voce purtava facilmente sopra l'acqua, è i mutori di a nave eranu ora silenziu. Aghju arrampicatu versu l'ughjettu in l'acqua, ma si firmò bruscamente quandu a mo manu toccu u tela è a carne.
  
  
  Ùn era micca Rona. Cù un mischju di sollievu è di delusione, aghju scupertu chì era u corpu di un equipaggiu chì era cascatu in mare dopu chì l'aghju sparatu.
  
  
  U dito longu di un riflettore ci truvò in a fiamma accecante. I tuffatu istantaneamente, lascendu u marinaru mortu fluttu sopra à mè. Sutta l'acqua, aghju guardatu in a direzzione di a nave. Aghju intesu u ruggitu affucatu di i fucili è u sonu di e palle chì colpivanu l'acqua.
  
  
  Quandu aghju fattu a superficia, u scafo di a nave si stava davanti à mè cum'è un muru d'acciaio biancu. Eranu sempre à sparà nantu à u ponte è aghju intesu u sonu di una barca chì si calava. Aghju vultatu longu u cascu à a poppa, induve aghju piattatu sottu à u soprappulu cum'è pudendu. Quì eru fora di a portata di i riflettori è saria statu difficiuli di vede da a barca s'ellu ùn m'avia accadutu. Sfurtunatamente, ùn ci era micca un locu per piglià u rail, cusì avemu avutu a natà per l'acqua per stà vicinu à u cascu.
  
  
  U battellu hà spruzzatu à mezu à u battellu, è i rematori si precipitonu versu a pezza d'acqua d'argentu, nantu à quale u focu era cascatu. Anu ghjunti à u locu cù parechji colpi putenti è trascinò u corpu umitu in a barca. Qualchissia ghjurà, poi si alzò è chjamò à Gaviota à traversu un migliu.
  
  
  "Ùn hè micca Carter o a donna! Hè unu di i nostri ! »
  
  
  Dopu un minutu di silenziu fluttuante, a voce di Gorodin ribombò: "Torna à bordu. Cercheremu di novu quandu diventa luce ".
  
  
  U battellu riturnò ubbidiente à Gaviota è fù isciutu à bordu. A luce di u ghjornu era sempre una bona sette ore di distanza, è ùn m'aspittava micca d'esse intornu quandu ghjunse. Basatu nantu à una stima assai grossa, aghju decisu chì eramu in un locu in u Golfu di Honduras. Aghju stabilitu un cursu per l'astri è, appena i soni nantu à u ponte si sò sbulicati, aghju puffatu senza splash à u livante, chì, cum'è aghju calculatu, era a direzzione di a terra più vicina. L'acqua era sempre calda è u mare s'era calmu abbastanza per fà a natazione più faciule. Cù furtuna, puderaghju andà in qualchì terra o esse vistu da una barca amica.
  
  
  Natandu tranquillamente, movendu pianu pianu per cunservà a mo energia, mi dumandu di novu ciò chì puderia esse successu à Rona. Sentu una tristezza prufonda.
  
  
  Capitulu undici
  
  
  Ci era u ghjornu di u ghjornu, tuttu rosa è oru in qualchì locu davanti, mentre aghju accarezatu, nutatu, accarezzatu u Mari Caraibicu. U mo calore di u corpu s'era dissipatu ore fà, è l'acqua una volta calda avà si sentia ghiacciata. Quandu era abbastanza lumera, aghju firmatu per scansà l'orizzonte. À u principiu ùn aghju vistu micca terra in vista, è i mo musculi gridavanu in protesta chì aghju cuntinuatu à natà senza alcuna ricumpensa visibile. Allora aghju nutatu un puntu marrone induve u blu di u mare è u celu si scontranu in u livante. Terra. Aghju decisu chì era o Honduras o, se i currenti mi portanu à u nordu, Yucatan. Ùn importava assai. Ogni pezzu di terra secca è dura hè benvenuta.
  
  
  Mi detti un paru di minuti per fluttu, poi mi voltò è cuminciò a longa è faciule strisciata à a riva luntanu. Dopu qualchì tempu aghju avutu cumpagnia.
  
  
  À u principiu era solu un ripple nantu à una superficia liscia à a mo diritta. Mentre caminava nantu à l'acqua, aghju fighjulatu è vistu novi ondulazioni. Allora un altru. È un altru. Sapia ciò chì era ancu prima chì a prima finta dorsale in forma di falce apparsu nantu à a superficia.
  
  
  Squali.
  
  
  Quandu aghju cessatu di muvimenti, anu cambiatu a direzzione, attraversò davanti à mè, è poi si vultò in daretu, avà più vicinu. Puderaghju vede trè d'elli, ancu s'ellu ùn aghju micca dubbitu chì ci era amici vicinu. Cume mi affondava in l'acqua, i pudia vede chjaramente chì giravanu sopra à mè à una distanza di una cinquantina di piedi. Avianu u dorsu di ardesia è u ventre biancu di un squalu turchinu. Ancu s'ellu u squalu biancu hè un manghjatore di l'omu più tenace, u squalu turchinu ùn hè micca u mo cumpagnu di natazioni di longa distanza preferitu.
  
  
  I trè specimens chì mi circundanu eranu trà ottu è deci metri di lunghezza. Eru un intruso stranu in e so acque - goffo, lento, forse periculoso, ma un pastu potenziale. Di tantu in tantu unu di i trè si precipitava versu mè è poi si alluntanava, cum'è per pruvà a mo reazione. Sapia chì, prima o poi, unu d’elli ghjunghjia è mi chjappà cù i so denti affilati.
  
  
  Aghju cuntinuatu à natà versu a cresta di a terra. Cù u sforzu, aghju tenutu u mo colpu lentu è rilassatu, cum'è s'ellu ùn era micca in tuttu fastidiu da i trè predatori. Era più per u mo benefiziu chè per i soi ; ùn ti stuzziche micca u squalu.
  
  
  I mo scorte si avvicinavanu sempre più mentre cuntinuava u mo prugressu doloroso versu a riva. Fortunatamente, u sangue era longu lavatu da a ferita nantu à u so capu è u tagliu in u so pollice.
  
  
  
  
  
  
  
  induve aghju tagliatu cù u vetru di luce fluoriscente. S'e aghju versatu sangue frescu in l'acqua intornu à mè, i squali ùn esitavanu à strappami in pezzi.
  
  
  Mentre chì a mo attenzione era focu annantu à i squali, ùn aghju micca nutatu a vela marrone trà mè è a terra, un pocu à u nordu. Siccomu ùn cunnosci micca a dimensione di a barca, ùn pudia micca determinà a distanza da ellu. Ma venia versu mè, è aghju pruvatu mentalmente à ghjunghje è accelerà. Cù a vela era improbabile di esse da a Gaviota, è ancu s'ellu era, mi piacerebbe piglià a mo chance cù l'equipaggiu di Gorodin chè cù i torpidi mortali chì continuavanu à vene versu mè.
  
  
  Mentre pensava à sti pinsamenti, qualcosa si precipitò ghjustu sottu à mè. Ùn m'hà micca affettatu, ma a turbulenza m'hà giratu in l'acqua cum'è un cork. I mo cumpagni di ghjocu si preparavanu à attaccà.
  
  
  Aghju firmatu di natà è aghju agitatu disperatamente e braccia à a barca. Ùn pudia dì s'ellu era statu vistu, ma u battellu cuntinuò à navigà in a mo direzzione, chì era rassicurante. Quandu un altru squalu passava solu sei piedi da mè, aghju tiratu à Hugo da a so guaina è aghju pigliatu l'elsa pronta sottu à l'acqua. U stilettu ùn hà micca cambiatu assai e probabilità contr'à trè assassini chì pesavanu trà trè è quattru centu chilò, ma m'hà datu una chance.
  
  
  I tuffatu parechje volte per fighjulà i squali mentre mantene l'ochji nantu à a barca chì si avvicina. Avà un altru squalu si staccava da i so cumpagni è m'attaccò. Ci hè una tiuria populari chì, perchè a bocca di un squalu si trova nantu à a parte sottu di a so testa, deve vultà nantu à a so spalle per muzzicà. Ùn crede micca. Quandu a mandibula inferiore si stende, una mezzaluna minacciosa si apre in una caverna mortale è frastagliata. Un squalu pò masticari à traversu voi da quasi ogni pusizioni.
  
  
  Questu hà decisu di attaccà à mè. Sò andatu sottu à a superficia per scuntràlu in u listessu modu, prisintendu u più chjucu u scopu pussibule. Era nantu à mè cum'è un missile sottumarinu blu-nìuru prima di pudè mette Hugo in una pusizione difensiva. A manuvrabilità umana sottu à l'acqua hè limitata à u megliu. È ci era solu u tempu di scaccià mi è lascià a forma nera tamanta passà sottu à mè. Era cusì vicinu chì a pelle granulosa di u squalu mi grattava a spalla.
  
  
  Truvendu senza difesa, u squalu cambiò subitu direzzione è si unì à l'altri dui. I so movimenti eccitati suggerenu chì si preparavanu per un attaccu cuncertu. Fighjendu a barca, aghju capitu chì era una barca simplice di legnu cù una vela. E persone chjuche, di pelle scura, stavanu in prua, indicandumi. Paria ch'elli gridanu, ma ùn aghju micca intesu e parolle.
  
  
  A pinna dorsale tagliata attraversu l'acqua vicinu. Sta volta mi immersi più in fondu è ancu u squalu. Hà fattu una volta sottu à mè è si n'andò in cima, e so mascelle spalancate, i so ochji maligni chì mi parevanu sfida. Aghju saltatu è evità i denti mortali per centimetri, ma sta volta Hugo era prontu. Aghju ficcatu a lama in u ventre superiore di u squalu. U mo bracciu si strinse cum'è s'ellu era statu sbattutu da un trenu di merci in velocità, ma aghju tenutu mentre l'impulsu di u squalu ci portava tramindui in l'altu è a lama di stiletto hà tagliatu à traversu a dura pelle bianca di u so ventre.
  
  
  Prima di ghjunghje à a superficia, aghju alluntanatu da u squalu feritu, chì hà lasciatu una traccia di sangue rossu scuru cum'è fume, un angulu di l'intestinu chì spuntava da una crepa in u so ventre.
  
  
  Mi sò alzatu è m'alluntanu da l'assassinu uccisu, fighjendu in daretu solu una volta per vede unu di i so cumpagni recenti chì u calciu in u stomacu è strappò violentemente un grossu pezzu di carne è di l'intestini. U terzu squalu ùn era micca luntanu.
  
  
  Aghju cullatu à a superficia è respirava aria dolce è fresca in i mio pulmoni. Dopu à un minutu, l'arechje smettenu di sonà è aghju intesu voce. A dece metri daretu à mè, a barca sbatteva in una ligera marea, a vela risata. C'era quattru omi in barca. Eranu brevi è scuri, cù caratteristiche dilicate pusate simmetricamente nantu à i capi chjuchi è tondi. E parolle ch'elli parlavanu eranu incomprensibile per mè, ma aghju amparatu chì era una lingua Maya, una lingua antica di u Messicu più bassu, ora parlata in a parti sud-est di u Yucatan, Quintana-a-Ru.
  
  
  E braccia marroni nantu à i braccia musculi mi ghjunghjenu à mè è mi tiravanu fora di l'acqua è in a barca di lignu. Sentendu un sonu daretu à mè, mi vultò è fighjulà a spuma sanguinosa nantu à l’acqua induve dui squali avianu strappatu u feritu in pezzi. In uni pochi di minuti serebbe u prossimu.
  
  
  Aghju allargatu e mo mani in gratitudine à i mo salvatori, ma i so ochji chjusi è i visi impassibili ùn anu micca rispostu. Unu di elli mi fece segnu di pusà à prua. Aghju fattu cusì, è abbandunonu a vela. U ventu pigliò a tela, è a barca ligera paria s'alzata sopra à l'acqua è si precipite versu a riva.
  
  
  Capitulu dodici
  
  
  Mentre a barca si moveva liscia è silenziu versu a riva, i mo sforzi di l'ultime sedici ore cuminciaru à chjappà cun mè. A lotta è a scappata da Gaviota, a longa natazione è a battaglia cù i squali m'anu stancu. Aghju annunziu è chjusu l'ochji per dà un riposu, è dopu un secondu - cusì
  
  
  
  
  
  U fondu di u battellu paria di scaccià a ghiaia, è a ghjente curria da u gruppu di capanne per tirà u bastimentu à terra.
  
  
  Tutta l'attività si firmò mentre andavanu fora è stava nantu à a spiaggia. Nisunu di i Maya era più altu ch'è a mo ascella. È, cum'è i mo cumpagni di barca, ùn si mostravanu nè accolta nè ostilità nant'à a so faccia, ancu s'elli mi fighjulavanu cun una certa curiosità.
  
  
  Questi eranu i discendenti di i Maya duri è ribelli chì ùn si sò mai sottumessi à u regnu spagnolu durante i ghjorni di a culunizazione. Dopu à a rivolta di u 1847 in u Yucatan uccidintali hè stata sfracicata da i Spagnoli, quelli chì puderanu fughjenu in a jungla di Quintana Roo, induve a resistenza armata cuntinuò in u XXu seculu. Ancu avà, i paesi remoti cum'è quellu chì sò statu purtatu sò stati lasciati interamente à u so propiu dispositu da u guvernu federale per guvernà si secondu e vechji tradizioni tribali.
  
  
  Dui omi da una barca di pesca si avvicinavanu da i dui lati. Ognunu hà messu una piccula manu marrone nantu à u mo coddu è mi spinse avanti. Ùn sapia s’elli mi scortavanu o mi facevanu prigiuneri.
  
  
  M'anu purtatu à traversu un paese di una vintina di case trà file di genti Maya silenziosi è attenti. Ci fermamu davanti à una capanna più chjuca chè l'altri in u perimetru esterno di u paese. U tettu era di paglia, è ùn ci era micca finestri in i muri di fangu.
  
  
  Quandu unu di i mo scorta cuminciò à guidà mi attraversu a porta, hà imbuttatu u pezzu di metallu di Wilhelmina sempre pressatu contr'à a mo coscia. Alzò a mo cammisa umida è tirò fora un Luger.
  
  
  « Pistola ! - sbucò, a prima parolla in spagnolu chì aghju intesu da l'un o l'altra.
  
  
  "No se funziona", aghju dettu. Era vera. U fucile ùn hà micca travagliatu dopu esse sottumessu in acqua salata per a notte. "No tiene balas", aghju aghjustatu. Ancu veru. Aghju utilizatu tutte e mo munizioni sparendu à Gaviota.
  
  
  Nisuna risposta da Maya. Pari ch'elli sapianu solu uni pochi di parolle di spagnolu. Dopu avè cunfiscatu Guglielmina, l'indianu m'hà imbuttatu in a capanna è sbattò a porta di legnu daretu à mè. Hà parlatu à u so cumpagnu in a lingua Maya. Da u so tonu aghju capitu chì unu di elli duvia stà quì è guardà a porta, mentre chì l'altru si n'andò per qualchì affari. Mi pusò nantu à u pianu di terra compactatu è appoghju à u muru.
  
  
  Per a prima volta in parechje ore, aghju pensatu à a missione chì m'avia purtatu à i Caraibi. Era veramente solu ieri ch'e aghju avutu per scunfighja una trama cù una valigia è una bomba, quandu aghju passatu versu Fedor Gorodin cù un Luger in manu ? Eppuru, quantu sò luntanu da fà qualcosa per impedisce a distruzzione nucleare di New York in trè ghjorni più.
  
  
  Aghju pruvatu à rinvià i mo pinsamenti à a mo situazione attuale, ma una visione di Rhona Vollstedt, un levriero sveltu è una bionda nordica, m'hà lampatu in mente. Induve era avà ? Mortu ? Hè megliu affucà chè esse strappatu da u mare da Gorodin.
  
  
  A porta di a mo capanna si spalancò è dui di i mo guardiani entravanu. Cù gesti è grugniti anu dettu chjaramente ch’aghju da accumpagnà. Mi alzai è marchjaru cun elli in u paese.
  
  
  Ci avvicinemu à una capanna più grande chè l'altri. Una volta pittatu biancu, hà diventatu gradualmente grisgiu. Dui Maya m'hà purtatu à traversu a porta, poi si sò firmati davanti à un vechju chì si pusò nantu à una piattaforma. Aveva i capelli grigi sgusciati è una faccia dura è rugosa cum'è una casca di noce.
  
  
  Alzò una manu storta è i mo dui guardiani si ritiravanu, lascendumi solu cun ellu.
  
  
  "Sò Cholti", disse in una voce forte è prufonda chì pareva inappropriata per a so età è u pettu chjucu. "Eccu el Jefe, u capu".
  
  
  "Sò onoratu", aghju dettu, "è piacè di truvà qualchissia chì parla inglese".
  
  
  "In u paese sò u solu chì parla inglese", disse fieru. "Sò andatu à a scola in Merida. Insegneria à i mo figlioli, ma ùn volenu micca cunnosce a lingua Yankee ". Tandu s’hè zittutu, chjosu e mani in grembo, aspittendu ch’e mi parli.
  
  
  "Mi chjamu Nick Carter", aghju dettu. "Sò un agentu di i Stati Uniti. Se mi putissi piglià cù u telefuninu à a cità più vicina, aghju da esse grati. ti pagheraghju bè.
  
  
  "M'anu dettu chì avete una pistola", disse Ciolti.
  
  
  "Iè. In u mo travagliu mi tocca à volte à difende, à volte à tumbà."
  
  
  "I bianchi ùn sò micca assai benvenuti in Quintana Roo, Carter. Ùn mi piace micca i bianchi cù fucili. U mo populu hè statu trattatu assai male da l'omi bianchi cù fucili ".
  
  
  "Ùn vogliu micca fà male à tè o à u vostru populu, Jefe. E persone chì mi battu sò persone maligni chì volenu distrughje e grande cità di u mo paese è tumbà tanti di u mo populu ".
  
  
  "Chì hè chì questu significa per noi quì in Quintana Bur?
  
  
  "Se queste persone cattive sò permesse di vince, nisun locu in u mondu serà sicuru da elli, mancu u vostru paese. Avianu appena distruttu una isula in l'Oceanu Pacificu induve a ghjente era assai cum'è u vostru propiu.
  
  
  "Dimmi cumu hè finitu in mare, Nick Carter."
  
  
  L'aghju cuntatu una storia di u tempu chì Rona è eiu sò imbarcati in una crociera in Antigua. Cholti stava à sente cù l'ochji stretti, l'ochji guasgi chjusi, e mani immobile nantu à i ghjinochji. Quandu aghju finitu, si pusò quì per un minutu sanu.
  
  
  
  
  
  
  in silenziu. Allora i so ochji aperti è studia a mo faccia.
  
  
  "Ti credu, Nick Carter", disse. "A vostra voce ùn menti micca è i vostri ochji dicenu a verità. U telefunu chì cercate pò esse truvatu in u nordu in Wigfa Chico. Vi portaraghju quì, ma...
  
  
  "Ma chì?" Aghju suggeritu.
  
  
  "Tu sì un omu biancu. Avete purtatu una pistola in u nostru paese. Per sti mutivi, u mo populu ti vole mortu. Mi ascolteranu cum'è el jefe, è forse li possu fà crede, cum'è mè, chì ùn ci vole micca male. Ma ci hè quellu chì ùn pò esse scuzzulatu ".
  
  
  "Quale hè stu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "U so nome hè Tikhok. Hè u mo figliolu. Quandu moru, ellu serà incaricatu quì. Aghju paura chì questu succede assai prestu. Tikhok ùn accetterà mai di lascià andà finu à chì l'avete scuntratu.
  
  
  "Corri in ellu? Pensu chì avete dettu chì nimu quì parla inglese.
  
  
  "Ci sò altre lingue", disse u vechju. "U mo figliolu vi aspetta avà vicinu à a mo casa. Cumu cumportate cun ellu determinarà u vostru destinu. Duverebbe esse ".
  
  
  "A capiscu", aghju dettu à u vechju. Cholti fece un cennu versu a porta di a so capanna. Mi vultò è partì.
  
  
  Prima ch'e aghju fattu dui passi in a chjagua davanti à a capanna di i capi, qualcosa volò in l'aria cù un crash è chjappà in terra à i mo pedi. Era una lancia di sei piedi, a punta stretta è a doppia tagliu intarrata in terra.
  
  
  De l'autre côté de la clairière se trouvait un jeune Maya, nu jusqu'à la taille, sa peau brune tendue et scintillante sur les muscles tendus. Pigliò u gemello contru à a lancia à i mo pedi, tenendulu in un angulu in a pose tradiziunale di sfida. Intornu à noi c'eranu i paisani, a faccia impassibile, ma l'ochji attenti.
  
  
  Allora questu hè Tikhok, u figliolu di u capu. Questu era l'omu ch'e avissi da affruntà in battaglia s'ellu lasciassi vivu u paese. Ma s'o l'aghju tombu, u babbu puderà fà vede à Vigia Chicu ? Ancu s'è u vechju accunsente, u so populu mi lasciarà campà ? In ogni modu, aghju avutu a scunfitta à Tychok senza privàlu di u so onore.
  
  
  Prima di tuccà a lancia, aghju deliberatamente sguainatu à Hugo da u mo avantbracciu. Aghju alzatu u stilettu per vede i paisani, po l’aghju mandatu in spirale versu a porta di a capanna di i capi, duv’ellu s’hè appiccicatu, u manicu tremantu. Ancu s'ellu ùn ci era micca risposta audible da l'osservatori, mi sentu una appruvazioni sottostanti.
  
  
  Allora aghju tiratu a lancia fora di a terra è, tenendula in a listessa pusizioni di Tikhok, si trasfirìu versu u centru di a chjara. Quì avemu toccu i punte di e lance in un salutu chì ricorda stranamente quellu usatu in un quarterstaff. A sfarenza mortale era chì e nostre lance traforavanu dodici centimetri d'azzaru, una lama capace di impalerà un omu o di taglià un membru da u so corpu.
  
  
  Aghju fattu un passu in daretu in una postura pronta, è Tycho attaccò subitu, sbandendu u manicu di a so lancia in su. Aghju cascatu a mo lancia per bluccà u colpu, po l’aghju alzatu prestu per svià a lama chì mi avissi spaccatu u craniu.
  
  
  A mo risposta era a mo risposta, chì Maya avia anticipatu è bluccatu. Dopu si trasfirìu per contru à u colpu previstu, ma aghju simpricimenti feintatu cù a lama è di latu vultò u culmu versu u so pettu. Tikhok gemì di dolore, ma hà abilmente incruciatu a so lancia, pronta à bluccà u colpu fatale.
  
  
  Avemu ritruvatu, vultò à a nostra pusizione originale, è a battaglia cuminciò di novu.
  
  
  L'arti di u quarterstaff hè in parechje manere cum'è formalizatu cum'è l'esgrima o ancu u ballu. Ogni colpu hà un bloccu, ogni bloccu move un contatore. L'unicu sonu in a clearing di Yucatan era u tintinniu di l'arbureti è u tintinnamentu di e lame, puntuatu da a respirazione pesante di Tychok è di mè. Più di una volta aghju vistu una apertura per guidà a punta di una lancia, ma rallentò a mo spinta appena abbastanza per permette à u ghjovanu Maya di fà un bloccu. Aghju riesciutu à mantene a so propria lama luntanu da mè finu à avà, eccettu per una piega in u latu chì hà lasciatu una macchia crimson nantu à a mo cammisa.
  
  
  L'avanzata hè ghjunta quandu aghju cacciatu a lancia da una di e so mani cun un doppiu upslash quandu s'aspittava un attaccu normale upslash è slash. Cù a so lancia chì penzolava inutilmente in una manu, a gola di Tychok era esposta à a mo lama. Aghju spustatu a spinta una frazzioni di un inch à u latu, à pocu pressu a pelle. Aghju vistu in l'ochji di u Maya chì sapia ciò chì aghju fattu.
  
  
  Dopu avè ritruvatu u cuntrollu di a so lancia, Tychok hà accusatu di ferocia mortale. Aghju lasciatu u so attaccu è cuminciò à teme chì u duellu puderia finisce solu in a morte di Tychok o di a meia.
  
  
  A fine hè ghjunta cù una brusca stupenda. Si lanciò tranquillamente in alto, poi si accovacciava e ne fece oscillare la testa come una batta di baseball, mi catturò appena sopra le caviglie e mi cacciò le gambe da sotto. Aghju cascatu in terra è aghju vultatu nantu à u mo spinu ghjustu à tempu per vede a lama di a lancia di Tychok trapassà a mo faccia. À l'ultimu segundu si pugnalò in terra cusì vicinu à l'arechja chì aghju sentitu u so calore.
  
  
  Aghju saltatu à i mo pedi, lancia pronta di novu, è affruntò u nemicu. Ci era un novu missaghju in i so ochji - a camaraderia di cumbattimentu. Eramu ancu avà. Aghju risparmiatu a so vita, chì ùn pudia pardunà finu à
  
  
  
  
  
  risparmiatu u mio.
  
  
  Aghju ghjucatu. Fendu un passu in avanti, aghju inchinatu a mo lama versu Tychok in salutu. Hà purtatu a so propria lancia per scuntrà a meia, è a battaglia era finita. Avemu abbandunatu e nostre armi è hà pigliatu u polsu, in stile Maya. I paisani chiacchieravanu appruvazioni, è per a prima volta aghju vistu sorrisi nantu à i visi scuri di l'indi.
  
  
  U vechju capu hè ghjuntu à noi è hà parlatu à Tihok in a lingua Maya. Allora si vultò versu mè è disse: "Aghju dettu à u mo figliolu chì hà cumbattutu bravamente è cun onore. Ti dicu u listessu, Nick Carter. A cità di Vigia Chico si pò ghjunghje in una ora. Dui di i mo omi più forti vi purteranu quì in canoa.
  
  
  M'hà datu un pacchettu impannillatu in tela impermeable. "Avete da pulisce è oliu a vostra pistola prima chì l'acqua salata si secca, o serà inutile contr'à l'omi cattivi chì cercate".
  
  
  L'aghju ringraziatu è tirò Hugo fora di a porta di a capanna. Tandu aghju seguitu dui omi musculi chì m’aspittavanu dighjà per purtà mi in canoa.
  
  
  Tredeci
  
  
  U viaghju in canoa longu a costa era veloce è tranquillu. Dui Maya ci anu scontru ghjustu à u latu di u surf. Nisunu di elli parlavanu.
  
  
  Avemu sbarcatu à Vigla Chico, un insediamentu trè volte più grande di u paese chì avemu lasciatu. L'abitazione paria più permanente, è i binari di a ferrovia à l'est finiscinu à u latu esterno di a cità. I mo rematori m'hà purtatu in un locu induve mi paria chì questa era a casa di un capimachja lucale, hà parlatu brevemente cun ellu in a lingua Maya è di colpu m'abbandunò senza fighjà.
  
  
  Aghju dumandatu un numeru di telefunu è hè statu purtatu à un edifiziu generale chì apparentemente serviva cum'è una scola, una tenda generale, una sala di riunioni, un magazzinu è più. U telefunu era un mudellu iniziale cù una carcassa di legnu robusta è un manicu à u latu.
  
  
  E duie ore dopu sò stati passati per arrivà à Merida, a capitale di u Yucatan, è da quì à traversu un labirintu di ripetitori è operatori intermedii, finu à chì a voce familiare di David Hawk Analy hè ghjunta nantu à a linea.
  
  
  L'aghju dettu induve eru è li detti una versione condensata di cumu aghju ghjuntu quì, parlendu rapidamente per paura chì pudemu perde u cuntattu in ogni mumentu.
  
  
  "Aghju bisognu di una via rapida da quì", li dissi. "Ci hè una ferrovia, ma apparentemente u trenu deve andà solu una volta ogni eclissi di u sole tutale".
  
  
  "Ti purteraghju un elicotteru. Chì ghjè u statutu di a missione ? "
  
  
  "E valigie arrivanu à bordu di a Gaviota da Curaçao. Fyodor Gorodin pare esse u capu di l'operazione cù Zhizov, apparentemente essendu in u so quartier generale è apparsu solu in ocasioni in a strada. Ùn ci hè micca cunferma chì Knox Vornov hè a persona chjave, ma l'evidenza hè abbastanza forte per noi di cunsiderà certa ". Esitatu, poi aghjunse: "Avemu persu Rhona Vollstedt".
  
  
  "Mi dispiace di sente questu, Nick", disse David Hawk. Sapia chì ellu vulia dì. Cum'è direttore di AX, era familiarizatu cù a morte, ma a perdita di u so agentu l'hà feritu più prufondamente di ciò chì parechji pensanu. "Pudete travaglià quì solu?" aghjunse.
  
  
  "Puderaghju, ma saria bellu s'ellu ci era qualcunu familiarizatu cù stu territoriu. Si face scuru quì è ùn aghju micca bisognu di ricurdà chì simu nantu à una scadenza ".
  
  
  "Di sicuru micca", disse Hawk seccu. "Aspetta un minutu."
  
  
  Per parechji sicondi, u telefonu crackled in silenziu in l'arechja, è sapia chì Hawk entrava infurmazioni in u so computer desktop. Allora vultò cù a risposta:
  
  
  "A CIA hà un agente chjamatu Pilar in Veracruz. Ella vi cuntattà quì à l'Hotel Bahia Bonito ".
  
  
  "Ella?"
  
  
  "Iè, Nick, pare chì site in furtuna. Mi sò dettu chì hè un rossu, ben equipatu cù ... uh ... tuttu l'equipaggiu extra ". Hawk si sbulicò a gola, poi cuntinuò in un tonu diversu. « Pouvez-vous organiser un hélicoptère pour atterrir à Vigia Chiu ?
  
  
  "Subitu daretu à questu edifiziu ci hè una sbulicata. Quandu pudete mandà l'helicopteru? »
  
  
  "Aghju da travaglià attraversu u Dipartimentu di Statu. S'elli sò nantu à u puntu, avarete un acellu in trè o quattru ore ".
  
  
  "Va bè. Aghju da esse sicuru d'illuminà a zona di sbarcu cù flares o incendi. Quandu avemu discututu sti dettagli, mi hè accadutu chì in circustanze normali, tali informazioni ùn saranu mai trasmesse senza criptu nantu à e linee telefoniche pubbliche. E circustanze, però, eranu qualcosa di ordinariu, e cundizioni eranu primitive.
  
  
  "Avete bisognu di soldi", disse Hawk. "Aspittaraghju à u vostru hotel in diverse valute di l'America Centrale. Ancu qualcosa?"
  
  
  "Iè. U mo Luger hà pigliatu un bagnu di acqua salata, cusì vogliu avè un kit di pulizia di pistola in manu. Munizioni di 9 mm ancu".
  
  
  "T'aspetterà." Ci era una pausa nantu à a linea, cum'è se Hawk vulia aghjunghje qualcosa d'altru. Ma dopu hà dettu solu: "Avete più di bona furtuna, Nick".
  
  
  Aviu avutu un travagliu induve aghju cunvintu u capu di u paese lucale per mandà luci di signale per un elicotteru. Ùn mi vulia aiutà. I nativi di Vigia Chico eranu un pocu menu ostili à u mondu esternu cà i Maya in u paese di a costa, ma i so ligami cù e vechji tradizioni fermanu forti. I bianchi raramente ghjunghjenu à Yucatan in missioni di pace, è a ghjente ùn era micca ansiosa di scuntrà
  
  
  
  
  
  
  unu di i so vitture volanti.
  
  
  Finalmente aghju vintu a so cooperazione riluttante à l'antica manera. Prumettenduli soldi. In privatu, sperava chì u pilotu di a CIA di u Dipartimentu di Statu hà da purtà un pocu di soldi. Saria un pocu dispiacevule per esce da Vigia Chico s'è l'abitanti pensanu ch'elli sò stati ingannati.
  
  
  In l'ore dopu, tali preoccupazioni stavanu in u fondu di a mo mente mentre supervisava a piazza di luci di signale. Ci era assai legnu mortu seccu intornu, cusì aghju stabilitu sei focu in un cercolu per delineà a zona di sbarcu.
  
  
  Appena i fochi brusgiavanu è a chjara hè stata illuminata, aghju assittatu è aspittatu. È aspetta. È aspetta.
  
  
  Aviu avutu saputu chì e cose ùn andavanu cusì bè cù u Dipartimentu di Statu implicatu. Quandu aghju intesu u sonu di u rotore di l'helicopteru, era l'alba, è u mo squadra di u focu era definitivamente infelice cù u ritardu. U pilotu hà vistu u nostru picculu gruppu è hà purtatu a so nave, cacciendu una nuvola tamanta di polvera grossa rossu-marrone.
  
  
  U pilotu si chjamava Martin. Era un ghjovanu magre cù u nasu in punta. Avemu scambiatu i documenti d'identità mentre i paisani s'affollavanu, fighjendu l'helicopteru cun grande suspettu.
  
  
  "Spergu chì anu mandatu un pocu di soldi cun voi", aghju dettu.
  
  
  "Money? Perchè?"
  
  
  "Per aiutà cù i focu di signale, aghju avutu prumittì à queste persone qualchì pagamentu".
  
  
  Martin strizzò l'occhio verso il cielo splendente. "Ùn sò micca sapè perchè avete bisognu di luci di signale; quasi un ghjornu sanu.
  
  
  "Quandu aghju dumandatu un elicotteru", aghju dettu friddu, "era bughju. Spergu chì u Dipartimentu di Statu risponda abbastanza rapidamente per caccià mi fora di quì prima di l'alba. Aghju un prugramma abbastanza impegnatu, vechju amicu.
  
  
  "Nimu hà dettu nunda di purtà soldi," murmurò.
  
  
  E persone chì stavanu intornu à noi murmuravanu qualcosa, è aghju avutu a paura ch'elli avianu pigliatu l'essenza di a nostra conversazione.
  
  
  "Avete purtatu i vostri soldi?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Bè... alcuni", disse cun cura.
  
  
  Mi stava perdendu u mo furore. "Allora vai à l'infernu! Aghju prumessu à queste persone soldi è suspettu chì vi romperanu l'osse s'ellu ùn l'avete micca.
  
  
  Sembra offesu, Martin tirò un portafogliu stracciatu da a so sacchetta posteriore è cuminciò à sfogliare i so billets. Irritatu, aghju pigliatu a billetera da ellu è tirò fora a billetera. A quantità di i bills era pocu più di cinquanta dollari. L'aghju datu à l'anzianu, chì u cuntò sulennimenti è po annunziò senza surrisu. Parlava à i paisani, chì si sò alluntanati per sbulicà a strada per noi.
  
  
  Quandu avemu montatu in l'elicotteru, Martin hà dettu: "Avete avutu da dà tuttu? Quelli indiani seranu prubabilmente soddisfatti di a mità.
  
  
  "Forse", aghju dettu. "E forsi ùn sarianu micca felici - finu à ch'elli ti mettenu una lancia in a gola. Vi costarà vinticinque dollari ?
  
  
  Hà avviatu u mutore à a vita senza cumentu.
  
  
  "Ùn vi preoccupate", aghju dettu. "Faraghju una contabilità completa di a vostra cuntribuzione è vi sarà rimborsatu attraversu i canali normali di u Dipartimentu di Statu. Sè vo site furtunatu, vi ritruvà i vostri soldi da Natale. Forse micca questu Natale ... "
  
  
  Per a prima volta, Martin si rilassò un pocu è hà ancu riesciutu à grinnisce. "Va bè", disse. "Devi ammette, hè più prezzu di una lancia in gola. Induve?"
  
  
  "Veracruz", li dissi, è avemu saltatu.
  
  
  Capitulu quattordici.
  
  
  Hernando Cortés sbarcò in Veracruz in u 1519, diventendu u primu spagnolu à mette u pede in terra mexicana. Da tandu a cità hè stata catturata in diverse guerre da l'Americani è duie volte da i Francesi.
  
  
  Cum'è avemu sbulicatu à traversu a Baia di Campeche è aghju stracciatu à a cità illuminata da u sole, era chjaru chì Veracruz era avà almenu un premiu degnu di tuttu u sangue è u tronu.
  
  
  Avemu stallatu in l'area daretu à u Cunsulatu Americanu, induve aghju rifiutatu un invitu à stà per u pranzu. Mi sentu rigidu è umido da a tensione, sfinitu da l'insomnia, è ùn aghju micca avutu voglia di parlà di martini cù alcuni di i nostri ufficiali di u serviziu straneru. Aghju strintu a manu di Martin, l'aghju assicuratu di novu ch'ellu ritruverà i so soldi, è aghju utilizatu u telefunu esternu per chjamà un taxi.
  
  
  U viaghju in taxi à l'Hotel Bahia Bonito ci hà purtatu à traversu alcune di e strade storichi di ciottoli di a cità allineate cù case antiche pittoresche, è ancu larghe strade muderne accantu à i grattacieli d'acciaio è di vetru.
  
  
  U mo hotel era anticu ma cunfortu, cù un grande cortile apertu à u celu è trè file di stanze intornu. Aghju dettu à u cunduttore d'aspittà è andò à l'internu. Quandu aghju dettu u mo nome, l'omu à a scrivania m'hà datu una chjave di a stanza, un bustu grossu sigillatu è un pacchettu di a dimensione di un casu di clarinetto. Aghju tagliatu a busta è l'aghju trovu in diverse dimensioni è culori: dollari, pesos, quetzal, cordobas, colones, lempiras, balboas, bolivars, gourdes, pounds, francs and guilders. Tiru un pesu, pagau u cunduttore, è, cù u saccu sottu à u bracciu, cullò in a mo stanza à u terzu pianu. Ùn ci era micca missaghju di Pilar o di qualcunu altru.
  
  
  Aghju pigliatu un bagnu longu è steamy è dopu una doccia fresca, dopu unwrapped u pacchettu di u gum cleaner.
  
  
  
  
  
  
  è hà cuminciatu à travaglià nantu à u Luger. Puderia dumandà à Hawk di purtarimi una pistola nova, ma Wilhelmina era un vechju amicu di fiducia.
  
  
  Aghju pigliatu u Luger è inspecciona tutte e parti. Perchè era ben lubricatu è prutettu da un revestimentu impermeable, l'acqua salata ùn avia micca ancu dannatu u metallu. Aghju utilizatu solvente in ogni parte, ancu i viti minusculi, è hà travagliatu e macchie attraversu u burcu finu à ch'elli eranu bianchi puri. Aghju seccu a pistola disassemblata cun un cuttuni di cuttuni senza filu, toccu i parti critichi cù l'oliu lubricante di viscosità bassa, è riunisce u Luger. Aghju caricatu un clip di ottu tondi da a scatula di cunchiglia chì Hawk avia furnitu è intruduce Wilhelmina in a funda di u mo cinturione.
  
  
  U mo corpu avia bisognu di dorme, ma a mo mente ùn rinunciava micca. Ci era un pianu di fà questu, per chjude i loopholes. È ogni volta chì aghju datu u mo cervellu una pausa, una foto di Rona venia in vista. A bionda, chì u so corpu slender è flexible avia statu in i mo braccia per tante notti, ùn pudia esse cunsideratu solu un altru cumpagnu di travagliu persu.
  
  
  "Ùn permettenu nè tempu nè sfinimentu per a tristezza", aghju pensatu amaramente è volatu fora di a stanza. À a tavula aghju dumandatu s'ellu ci era un magazinu vicinu induve puderia cumprà vestiti.
  
  
  "Iè, signore. Aguilars, situatu à traversu a strada, hà una scelta eccellente ", hà dettu u impiegatu.
  
  
  "Grazie. Aspettu un visitatore. S'ella vene, dimmi induve mi trova ".
  
  
  Aghju attraversatu a strada è aghju passatu una manata di soldi di Hawk in vestiti. Dopu avè vistutu in un vestitu novu cù tutti l'accessori appropritati, aghju cunsultatu una volta cù u mo receptionist è cuddà tranquillamente in a strada versu u caffè di a strada. Mi misi à una tavula chì domina l'intrata è aghju urdinatu una buttiglia di brandy lucale, chì brusgiava cum'è u focu, ma ùn hà micca u gustu. Sorsendu l'acquavite, mi dumandu quantu duveria aspittà prima di decisu chì a mo cumpagna, Pilar, ùn si prisentassi micca.
  
  
  À quellu mumentu, una zitella scura in una brusa scollata chì à pena cuntene i so magnifichi petti si sbatte trà e tavule è si firmò à mè. I so capelli eranu neri è spessi, un pocu arruffati, freschi da u lettu. Avia l'ochji di u culore di caffè neru chì prumettia piacè esotiche.
  
  
  "Pudete salvà nantu à una partita?" - dumandò cù un ligeru accentu.
  
  
  "Scusate, ùn li tengu micca da quandu aghju smesso di fumà". L'aghju dettu.
  
  
  "L'annu passatu aghju pruvatu à smette di fumà per mè stessu, ma durò solu duie settimane", hà rispostu bè.
  
  
  "Tu devi esse Pilar".
  
  
  "Iè. È tù sì Nick Carter ... chì u nome hè Killmaster. A vostra reputazione ti precede "Ùn sò micca s'ellu duverebbe agisce coy o scusa."
  
  
  E so labbra piene si curvavanu in un surrisu. "Ùn duvete mai scusà. Puderaghju à pusà ? »
  
  
  "Di sicuru. I mo maniere sò un pocu stanchi oghje, cum'è tuttu u restu".
  
  
  Pilar si pusò nantu à a sedia di fronte à mè. "Sembra chì avete bisognu di dorme", disse.
  
  
  "L'affari vene prima", aghju dettu cun un surrisu insinuante. "Pudemu parlà quì?"
  
  
  I so belli ochji sciddicatu nantu à i mocassini in u caffè è i passanti nantu à u trottu. "Stu locu hè bonu cum'è qualsiasi", m'hà dettu cun un'alzata di spalle.
  
  
  Aghju fattu segnu à u servitore per un altru biccheri è versò à Pilar un pocu di brandy. Allora aghju dumandatu bruscamente: "Chì avete fattu cù i vostri capelli?"
  
  
  Instinctivamente, a so manu si n'andò à a testa in cunfusione di u mumentu, poi surrisu. "Deve avè dettu chì sò un rossu. Comu sapete, in a nostra attività ci hè spessu bisognu di cambià l'apparenza. Ti piace u neru ? "
  
  
  "Mi piace. Scumessu chì era ancu caru cum'è una rossa".
  
  
  "Perchè, ti ringraziu", disse è mi guardò maliciosamente da sottu à e so lunghe ciglia.
  
  
  Per un mumentu, e caratteristiche di Pilars parevanu sparisce in a faccia magre di Rona Vollstedt. Pigliò un soru di brandy forte è l'imaghjina sparì.
  
  
  "L'unicu chì avemu", aghju dettu, "hè a barca chì hà purtatu a valigia à bordu di a Gaviota". Ùn pudia micca distingue un nome o identificazione in a bughjura. Cavalcava troppu bassu in l'acqua è era alimentatu da dui motori fora di bordu ".
  
  
  Pilar si morse a labbra è scuzzulò a testa.
  
  
  "Nunda cum'è questu. Avete vistu qualcunu di e persone nantu à a barca?
  
  
  "L'omu principale era bassu, pesantemente custruitu è completamente calvo".
  
  
  Ella alzò a manu per impediscemi. "Un omu calvo è corpu ?"
  
  
  "Hè cusì. U cunnosci?"
  
  
  "Pensu. Ci hè un omu chì guida una banda di contrabandisti in Curaçao. U so nome hè Torio.
  
  
  "Pudete dì mi induve truvà lu?"
  
  
  "Puderaghju piglià quì. Cunnoscu Curacao è pudemu agisce rapidamente".
  
  
  Per un minutu andava à ughjettu. Ùn vulia micca ch'ella diventassi cum'è Rona. Ma Pilar avia ragiò, puderia perde un tempu preziosu in Curacao senza guida, è u tempu era di l'essenza.
  
  
  "Quantu prestu pudemu lascià?" Aghju dettu.
  
  
  "Pudemu piglià un volu prima dumani matina. Arranghjeraghju tuttu.
  
  
  "Pudemu principià prima?"
  
  
  "Innò. È hè impurtante chì riposate sta notte. Dumane vi tuccherà à esse forte è vigilante ".
  
  
  I mo musculi indolori accunsenu. Avemu bevutu un altru biccheri di brandy è mi hà purtatu à u mo hotel.
  
  
  "Varaghju à piglià a matina", disse Pilar, "è andemu à l'aeroportu".
  
  
  L'aghju lasciata in u giardinu è mi sò alzatu stancu
  
  
  
  
  
  
  à a mo stanza.
  
  
  Capitulu Quince
  
  
  Aghju pigliatu a mo seconda duscia di u ghjornu è hà tiratu i persiane contr'à u sole di a sera. Aghju toltu a mo robba nova è li mette nantu à a sedia. Allora aghju stesu nudu nantu à u lettu, tirò u lenzu nantu à mè stessu è fighjulà u tettu.
  
  
  Di solitu hè impussibile di furzà à dorme. Ogni nervu in u mo corpu avia bisognu di riposu è i mo ochji si sentia cum'è sacchetti di sabbia, ma ùn pudia dorme.
  
  
  In qualchì locu, un anticu scientist americanu è un anzianu generale russu si preparavanu à sguassate u mo paese, cità per cità. Dopu dumani New York serà u primu à lascià. Aghju da correre in un locu per piantà li, micca volà da u mo lettu d'hotel in Veracruz.
  
  
  Ma correre in battaglia senza preparazione seria stupidu è periculosu. È se Pilar pò truvà u contrabandista Torio, pò ancu avè abbastanza tempu per compie a missione. Aghju chjusu l'ochji. Una visione di Rona flottò davanti à mè, sparì, poi tornò.
  
  
  A luce di u sole chì passava à traversu i persiane aranciu gradualmente sguassate à traversu tutte e sfumature di grisgiu finu à chì era finalmente bughju. Eppuru, a mo mente ùn pudia calmà.
  
  
  Paria chì ogni sonu da a strada sottu mi veneva drittu à l'arechje. Sciacquare a toilette in a stanza di fiancu, sbuccà Niagara Falls.
  
  
  Allora qualcunu piscò ligeramente à a mo porta.
  
  
  "Iè?"
  
  
  "Questu hè Pilar", hè stata a risposta dolce.
  
  
  Mi alzò da u lettu, aghju pigliatu una spugna è aghju apertu a porta. Pilar portava un vestitu neru cù fiori minusculi chì parevanu criscinu felice in e muntagne è vaddi di u so terrenu riccu.
  
  
  "Entra," aghju dettu.
  
  
  "Ùn aghju micca veramente cridutu chì puderete dorme", disse è si n'andò.
  
  
  "A vostra bellezza hè superata solu da a vostra saviezza", aghju rispostu.
  
  
  "Aghju purtatu qualcosa per aiutà vi". Si affondò ligeramente nantu à a riva di u lettu.
  
  
  "Pillole?" Aghju dumandatu. "Ùn li pigliu mai".
  
  
  Ella mi surrisu pigramente. "No, micca pastiglie. mè".
  
  
  "Ebbè," aghju rispostu, ricuperendu da u mo stupitu, "di sicuru sì una pillola deliziosa, è micca difficiule di inghiottirà".
  
  
  U so bellu visu divintò seriu, quasi severu. "Ùn scherzate", disse. "Tu dui a nostra vita pò dipende di a vostra cundizione fisica dumane, è ..." Quì ella esitava, i so ochji sbulicanu nantu à a mo figura vestita di asciugamani. "E forse ancu io, mi riposaraghju inquietamente solu oghje".
  
  
  "Forse", aghju dettu.
  
  
  "Lascià tuttu à mè?"
  
  
  "Pilar, sò in e vostre mani".
  
  
  "Bien. Prima, vogliu chì vi stete quì nantu à u lettu.
  
  
  Ubbidientemente marchjò versu u lettu è stava per calà quandu i so forti diti marroni sciddicatu sottu à a tovagliola ch'e aghju purtatu è l'anu spazzolata.
  
  
  "Ùn avemu micca bisognu di una tovagliola per questu", disse decisamente. "Stendu nantu à u to stomacu, per piacè."
  
  
  Mi stendu nantu à u lettu, plegendu e braccia in u cuscinu. Qualcosa di frescu toccu u mo collu à a basa di u mo craniu è lentamente scorri in u mo spinu. Sentu un leggeru odore di cannella. Sopr'à a mo spalla, aghju vistu à Pilar piglià una piccula fiala da u saccu chì portava è versà u cuntenutu in a mo spina.
  
  
  "Oliu di cannella", hà spiegatu. "Avà vogliu chì mettite a testa di novu è lasciami aiutà vi rilassate."
  
  
  "Iè, signora", aghju risattu. Ci era un sussurru, un sonu di seta. Da u cantonu di l'ochju aghju pigliatu un lampu d'una coscia scura è aghju capitu chì Pilar s'era tolta tutti i so panni.
  
  
  Cum'è si sentia i mo pinsamenti, hà chjusu l'ochji cù u toccu ligeru di e so dite fresche è dolci. "Rilassatevi", mormorò. "Avà vi basta à rilassate."
  
  
  Allora e so mani si movevanu nantu à a mo spina in picculi circuli lisci, e so dite pressendu fermamente è dolcemente. Ella sparghje l'oliu nantu à e mo spalle è u pettu, fendu un sonu di appruvazioni per ella stessu. Ella truvò a piega nantu à u mo latu induve a lancia Maya m'avia pasciata, è e so dite accarezzavanu u dulore.
  
  
  M'hà appiicatu l'oliu à a mo cintura, e so mani sbulicanu deliziosamente nantu à a mo pelle cù u lubricante fragrante. Giù è giù, sopra i glutei è u spinu di e cosce. Toccate u cavu di i ghjinochje un pocu più, dopu i musculi di u vitellu, longu u tendinu d'Achille, cusì chì i mo tacchi riposanu nantu à e so palme.
  
  
  Pilar applicò delicatamente l'oliu à a pianta di i mo pedi, trascinendu un dettu trà ognuna di i mo pedi.
  
  
  A mo pelle era viva è ipersensibile à u so toccu. Paria cum'è si pudia sente a vicinanza di u so corpu nudu attraversu i mo pori.
  
  
  Aghju dettu: "Pilar, ùn sò micca sapè s'ellu sò eccitatu o dorme. Per piacè fate una decisione! »
  
  
  "Calmati," hà rimproveratu dolcemente. "Avemu solu principiatu".
  
  
  Allora pigliò i mo dita à una volta, carezzenduli, rotenduli trà e so dite. Aduprendu u so pollice è l'indice, hà fattu una guaina oliata chì scivolava su è giù per ogni dita.
  
  
  Allora Pilar pigliò ogni pede in e so mani è l’impastava finu à ch’e aghju sentitu l’osse crepate. Allora spostò e so mani nantu à e mo gammi di novu, i so diti abili chì scavavanu in i musculi tensi, stringhjendu, manipulendu, tiravanu fora u dulore.
  
  
  Una attenzione particulari hè stata pagata à u mo rump. Cù una manu nantu à ogni glute, s'inclinò è strinse cù una forza sorprendente per una donna, e so mani chì si roteanu ritmicamente da i tacchi à i pedi.
  
  
  U lettu s'affacciava un pocu quandu Pilar
  
  
  
  
  
  
  si truvò nantu à i mo pedi. Da questa pusizioni, s'inclinò in avanti è passava i so diti flessibili longu u mo spinu, rilassendu magicamente i musculi tesi.
  
  
  Mentre si avvicinava per massaggiare e spalle è u collu, aghju sentitu i capezzoli di i so petti oscillanti sbattulendu contru à mè. Avà e so mani scivolavanu in u mo spinu nudu da e spalle à i mo pedi.
  
  
  "Avà turnate", disse, "è aghju da l'altra parte".
  
  
  "Ùn sò micca s'ellu possu suppurtà".
  
  
  "Ùn vi preoccupate, sò sicuru chì persevererete".
  
  
  Aghju vultatu nantu à a mo spalle.
  
  
  Pilar suspirò. "Perchè, Nick, aghju pensatu chì eri rilassatu!"
  
  
  "Diavule!" Aghju sorrisu, apprufittannu di l'oppurtunità di fighjà a mo massaggiatrice nuda. A so pelle era cum'è rame lucida - liscia è impeccabile. I so petti eranu pieni è maturi. Si affondanu, poi s'arrizzò bruscamente. A so cintura stretta è i fianchi tondi è fermi brillavanu cù una ligera lucentezza di sudore.
  
  
  Ella s’inclinò graziosamente per piglià una buttiglia d’oliu da a tavula di notte è l’hà spruzzata nantu à mè, sparghjendu i so braccia.
  
  
  "Ùn vi preoccupate", disse ella, cum'è se lighjessi di novu i mo pinsamenti, "nunda sarà lasciatu infinitu!"
  
  
  Allora avà aghju rinunziatu à e so mani. L'ochji chjusi - nisuna imaghjini disturbanti s'eranu in a mo testa. Aviu avutu una sensazione d'ingesenza, cum'è s'è u mo corpu, guidatu da quelli dita sapiente, s'avanzassi in u spaziu. Mi pareva fattu di toffee... tesa, allungata, deliziosamente allungata à una frazzioni di u puntu di rottura.
  
  
  Di colpu aghju apertu l'ochji è aghju pigliatu a manu di Pilars. "Hè abbastanza", aghju dettu. "Avemu ghjustu ghjuntu à i limiti di u massaggio. Avete altri talenti ? »
  
  
  Pilar m'hà datu un surrisu pigro è scherzu. Eru superatu da un scossa di piacè squisitu mentre a so bocca si chjude nantu à mè.
  
  
  È per un pezzu mi pareva cum'è s'ellu era statu tiratu da un picculu buchju di velluto in un mondu di piacè inimaginabili. Allora un friddu di liberazione mi vinni sopra. È per a prima volta in parechje ore eru viotu di pinsamenti o di sentimenti, fluttu in u vacu, fluttu versu un pozzu prufondu di l'obliu.
  
  
  Aghju tiratu u corpu caldu è luminoso accantu à mè è ci hà cupertu tramindui cù u fogliu.
  
  
  In menu di un minutu, u sonnu ch'e avia cercatu m'hà avvoltu in un abbracciu caldu, profumatu di cannella.
  
  
  Capitulu sedici
  
  
  Mi svegliai à l'alba sentendu cum'è tutti i vechji pezzi sò stati rimpiazzati cù novi cumpunenti, rivestiti in Teflon, stampati in permanenza. Da u bagnu venenu i spruzzi d'acqua è una voce di donna chì cantava in spagnolu. Aghju saltatu da u lettu, andatu versu a porta è l'aghju spintu.
  
  
  Flussi di vapuri si precipitò in a stanza. Daretu à a cortina di doccia traslucida, aghju pussutu vede a siluette di u bellu corpu di Pilar mentre s'incrempava è cantava qualcosa di l'epica di Pancho Villa. Ogni tantu a cortina si appiccicava à a so pelle, palesendu una superficia brillanti cum'è una finestra di celofanu in una scatula di cioccolatini.
  
  
  Aghju statu quì per un minutu, godendu u spettaculu, poi aghju pigliatu u sipariu è l'hà tiratu da parte.
  
  
  Pilar ansimò di sorpresa è si coprì cù e so mani in un gestu istintivu femminile. Tandu abbassava e braccia è si firmò surridendu sottu à u spruzzo di a duscia, mentre chì l'acqua scorriva per e muntagne è i cavità di u so corpu, facendu ch'ella brillava cum'è una foca.
  
  
  "Bon ghjornu, querido", disse. "Spergu chì ùn vi aghju micca svegliatu". I so ochji vanu nantu à u mo corpu. "Ti svegliate sempre cusì?"
  
  
  "Tuttu dipende da quale si ducha in a stanza vicinu."
  
  
  "Spergu chì avete dormitu bè".
  
  
  "Cum'è un ghjurnale. Se u mondu sanu mai di sta vostra droga per dorme, vedemu l'ultimu di i barbiturati".
  
  
  "Adulatoriu. Siate, vi sapunaghju a spalle.
  
  
  Sò ghjuntu in a duscia è Pilar mi vultò. Ella lathered e so mani, ma l'area di a mo anatomia ch'ella lathered ùn era certamente micca a mo spalle. Mi vultò è stetti in faccia à ella, è l'acqua spruzzava nantu à noi dui. Per a prima volta aghju capitu chì era una zitella alta.
  
  
  "Mi vene à mè," aghju dettu, "chì aghju ricevutu assai ordini da voi. Hè u tempu per mè di ripiglià.
  
  
  "Chì vulia dì, querido?" - respirò ella, inclinendu in avanti, quelli petti magnifichi chì si sbattevanu versu mè.
  
  
  Pigliendula per i braccia, aghju alzatu à Pilar è l’aghju purtatu à mè. Allora l'aghju calatu, una frazzioni di un inch à un tempu.
  
  
  Ella fece un picculu sonu di piacè mentre i so braccia cuppanu u mo pettu è ci hà riunitu, pressendu u so pettu contru à u mio. Cuminciamu un ballu lentu, ondulatu, immobile quì sottu à a duscia, aumentendu à pocu à pocu u ritmu finu à chì Pilar girava è tremava cum'è una donna pusseduta. Di colpu, gridava, a so voce trafitta da u monotunu rughjonu di l’acqua.
  
  
  Dopu ci stemu inseme, lascendu l'acqua lavare nantu à i nostri corpi.
  
  
  Avemu vistutu prestu è andemu in un caffè vicinu per un deliziosu colazione di huevo rancheros. L'avemu lavatu cù a biera messicana, chì ancu durante u colazione hè megliu cà l'amaru caffè-fi mexicanu.
  
  
  U taxi ci hà purtatu à l'Aeroportu Naziunale induve avemu imbarcatu in un picculu aviò. Avemu partitu à sei è trenta. Cù una sfarenza di duie ore, sbarcheremu in Curaçao versu meziornu.
  
  
  Quandu eramu volati
  
  
  
  
  
  sopra u verde pacificu di u Yucatan è u turchinu prufondu di u Mari Caraibicu, ùn aghju micca pussutu impedisce di ricurdà chì pocu ore fà stava cummattendu per a mo vita quì.
  
  
  Cum'è per accordu mutuale, Pilar è ùn avemu micca parlatu durante u viaghju. Nanzu sta matina eramu solu un omu è una donna chì si godevanu a vita è l'altri, cum'è s'è u nostru prublema più grande era di decide ciò chì manghjà per u colazione. Ma avà eramu dui prufessiunali, andendu versu periculi scunnisciuti, sapendu chì ùn ci vulteremu mai. Ùn era micca u tempu per una piccula conversazione. Ci pusemu tranquillamente, persi in i nostri pinsamenti persunali.
  
  
  A voce di u pilotu rumpiu u silenziu. "Quelli di voi à tribordu ponu avà vede l'isula di Aruba davanti. Aruba hè a più chjuca di e trè isule chì custituiscenu l'Antilles Olandesi. Curacao si trova sempre cinquanta miglia a est. Cuminciamu a nostra discesa è atterriremu in circa quindici minuti ".
  
  
  Cum'è u pilotu cuntinuava à parlà di e cundizioni climatichi in Curaçao (perfettu cum'è sempre), aghju fighjulatu cum'è Aruba scivolava davanti à noi. I stretti trà Aruba è Curaçao eranu puntellati di velieri bianchi è parechji minusculi isuli marroni senza populazione permanente, ancu s'ellu eranu occasionalmente utilizati da i pescatori.
  
  
  U nostru aviò sbarcò à l'aeroportu di Plesman è avemu trovu un taxi per u viaghju di cinque chilometri à a capitale, Willemstad. A cabina era un vechju Hudson cù u tettu sguassatu per pudè esse usatu fora.
  
  
  U cunduttore era un tippu parlante chì paria decisu à riempie di tutti i pettegole lucali durante u nostru cortu viaghju. Ùn aghju micca prestatu assai attenzione à ciò chì l'omu dicia finu à chì una frase mi trapassa a mente cum'è una piccula di ghiaccio.
  
  
  "Aspetta un minutu", aghju abbattutu à u cunduttore. - Chì avete dettu di a bionda tirata fora di u mare ?
  
  
  Si vultò in u so postu cun un surrisu largu, cuntentu d’avè suscitatu u mo interessu. "Oh sì, signore. Dui ghjorni fà ci era assai eccitazione à i moli di pesca. Una di e barche hà tornatu cù una dama gialla. Portava una giacca di salvezza, chì a manteneva à flotu, ancu s'ellu ùn era micca cuscente quandu hè stata purtata. Moltu stranu, postu chì micca una sola barca hè stata implicata in un accidente.
  
  
  "Induve hè avà?" Aghju intervenutu
  
  
  "Quandu a parolla hè ghjunta da i porti di pesca, u maritu di a donna hè prestu ghjuntu è l'hà purtatu cun ellu".
  
  
  "U so maritu?" - aghju ripetutu.
  
  
  "Iè, hè un omu grossu, cum'è un orsu, chì qualchì volta nuta cù Goviota".
  
  
  Gorodin! Deve esse tornatu in Curaçao quandu ùn pudia truvà à mè nè à Rona in l'acqua. Sans doute qu'il s'attendait là, quand l'on s'avisa des quais que les pêcheurs l'avaient porté. Questu era dui ghjorni fà. Aghju calculatu e probabilità chì Rona era sempre viva. Era un colpu longu: "Sapete induve l'omu ... u so maritu ... hà pigliatu a donna?" Aghju dumandatu.
  
  
  - Innò, signore, ma forse vi dicerà u mo amicu, u piscadoru Saba. Era ellu chì tirava a dama fora di u mare.
  
  
  "Mi pò purtà à Saba?"
  
  
  - Avà, signore ?
  
  
  "Attualmente". Tirò fora una billetta di deci fiorini da u mo bulding wallet è l'aghju datu à u cunduttore. "E fate prestu".
  
  
  "Cinque minuti", disse, mettendu i soldi in sacchetta.
  
  
  In cinque minuti, guasi à u sicondu, andemu attraversu un labirintu di strade strette finu à i docks di pesca fora di Willemstad, sbulicà a strada cù l'aiutu di un cornu, chì u cunduttore s'appoghjava constantemente. Ci fermamu bruscamente nantu à l'argine davanti à una casa di struttura cù una grande finestra macchiata di fumu è un cartellu cù pittura invechjata chì diceva "Rifugiu di Vanvoort".
  
  
  Surtitu da a vittura, mi sentu un tirà nant’à a manica è capii ch’e mi era guasi scurdatu di Pilar.
  
  
  "Nick, bionda... hè a vostra Rhona?"
  
  
  "Deve esse".
  
  
  "E chì vai à fà?"
  
  
  "Truvala si possu".
  
  
  "Ma avemu una missione".
  
  
  S'ellu ùn era per Rona, ùn ci saria micca missione. Hè stata ella chì ci hà datu a pista, è avà pò guidà à Gorodin. Inoltre, ùn era micca furmatu in u travagliu periculosu cum'è noi. S'ellu hè avà in manu di Gorodin, hà da pagà un prezzu terribili. Aghju da pruvà à truvà ella. Li devu assai ".
  
  
  "Ùn li devi nunda", disse Pilar. "Ùn l'avete micca forzatu à fà u compitu. È l'ora ... sapete chì ghjornu hè ?
  
  
  "Iè, a so. Dumane hè u termini".
  
  
  "Scurdate di ella, Nick. Venite cun mè è vi purteraghju à Torio. U truveremu nantu à l'argine micca luntanu da quì ".
  
  
  Mi firmai davanti à a porta di l'ascolta di Vanvoort è fighjulà in faccia à Pilars. Quandu aghju parlatu, a mo voce era fridda. "A decisione hè a mo, è l'aghju accettata. Veni cun mè ? »
  
  
  Ella scontra u mo sguardu per un mumentu, poi si vultò. Ella allungò è mi toccò a manu. "Mi dispiace tantu, Nick. Duvete agisce secondu a vostra cuscenza. Vi aiuteraghju in ogni modu chì dumandate. "
  
  
  Aghju strittu a so manu è marchjò per a porta.
  
  
  Capitulu diciassette
  
  
  Vanvoort's Hideaway ùn era micca un bar turisticu. A luce era fiasca, l'aria era muffa. I mura eranu cuparti di posters chì publicitavanu a biera è i pulitici. U linoleum nantu à u pianu s'hè purtatu finu à u legnu nudu in una striscia longu u fronte di a tavola senza vernice.
  
  
  A clientela era piscadori è marinari.
  
  
  
  
  
  tanti populi. È tutti l'omi. U buzz di a cunversazione è u tintinimentu di i bicchieri s'hè cessatu di colpu quandu i visitori anu nutatu Pilar, chì pareva stupente in un vistitu cortu giallu limone.
  
  
  Daretu à u bancu, stava un Olandese à pede club cù biceps cum'è meloni chì spuntavanu da sottu à e maniche curtite di a so cammisa.
  
  
  "Cercu un piscadoru chjamatu Saba", aghju dettu.
  
  
  I picculi ochji di l'Olandese mi scannavanu cum'è insetti. "Quale hà dettu ch'ellu era quì?"
  
  
  "U so amicu hè un tassista. Quellu in Hudson.
  
  
  Scuzzulò a so testa massiccia da un latu à l'altru. "Ùn significa nunda per mè".
  
  
  Pusendu e duie mani nantu à u bastone, aghju pressu a mo faccia contru. "Signore, ùn aghju micca tempu per ghjucà, è ùn aghju micca tempu per spiegà. Ma vogliu chì sapete questu: s'ellu ùn mi indicherete micca à Sabu in cinque seconde o ùn mi dite induve u possu truvà, andaraghju à traversu stu bar è vi romperaghju l'osse finu à avè una risposta ".
  
  
  L'Olandese sapia chì era seriu. U so rossu impallidì. "Là," graccia. "Solu in una cabina contr'à u muru".
  
  
  Quandu mi alluntanassi da u bar, u babbulamentu ripresentò è tutti s’impegnavanu à fighjà Pilar.
  
  
  L'omu solu in a cabina era un Virgin Islander neru.
  
  
  "Saba?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Hè ghjustu, amicu. Posa. È ancu a signora. In u so discorsu, una parte di a musica era britannica è una parte era a roba melodica di calypso chì si sente in parte di l'India Occidentale. "Avete da mette u timore di Diu in Hans, fatelu retrocede cusì."
  
  
  "Vogliu dumandà di a donna chì avete purtatu dui ghjorni fà. Quellu chì avete trovu in u mare".
  
  
  - Ah, a signora cù i capelli gialli. Moltu bellu. Ùn si sveglia micca per dì una parolla. Moltu, assai stancu. U mare drena a to forza. Ma ùn pensu micca ch'ella sia stata ferita. Nunda hè rottu ".
  
  
  "È l'omu l'hà pigliatu ? Quellu chì hà dettu ch'ellu era u so maritu ?
  
  
  "Oh-ho, forse ùn hè micca u so maritu", eh? Ùn sò micca surprised. Ùn s'assumiglia micca a signora cù i capelli gialli chì hè sbagliatu per u so maritu. Troppu bruttu, troppu bruttu. Sì un omu, amicu ?
  
  
  "No, ma sò u so amicu, è l'omu chì l'hà purtatu di sicuru ùn era micca." Sapete induve l'hà purtatu ?
  
  
  "Iè, a so. Li dicu a strada per l'Hospital di a Regina. Dice chì ùn mai min', porta a signora induve ellu hà l'amichi. Ellu hà dettu chì a cura di ella. Allora fighjulà induve ellu và. Piglia. a zitella in un battellu cù altri dui omi Si vanu à Little Dog, una piccula isula à dodici chilometri di a costa.
  
  
  "Pudete dimustrà cumu ghjunghje à Little Dog?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Di sicuru. Scendete à i moli, pudete vede stu locu. Andate, vi mustraraghju."
  
  
  L'omu neru s'arrizzò è abbandunò a cabina. Pilar ci hà seguitu fora è falà un coppiu di blocchi ripidi finu à u mare, induve Saba indicò à traversu l'acqua scintillante à ciò chì pareva esse un affioramentu dentellatu di rocce marroni.
  
  
  "Picculu cane", disse. "Forse 500 metri di lunghezza, 200 di larghezza. L'unicu locu sicuru per sbarcà a barca hè da l'altra parte. Ùn pudete micca vede da quì.
  
  
  "Aghju bisognu di una barca veloce", aghju dettu. "Sapete qualcunu chì mi affitta unu?"
  
  
  "Di sicuru. Aghju un amicu cù a barca più veloce in u portu, fora di i contrabandisti è a pulizza. Ti incaricheghja assai soldi, ma avete i vostri soldi ".
  
  
  "Va bè." Mi vultò versu Pilar. "Avà vi dumandu di fà qualcosa chì serà assai difficiule per voi".
  
  
  "Chì hè accadutu, Nick?"
  
  
  "Aspetta per mè. Aspetta, s'ellu ùn sò micca tornatu da u bughju, chjamate David Hawk in Washington è dite tuttu ciò chì sapete".
  
  
  "Possu andà cun voi? Puderaghju guidà a barca. Puderaghju aiutà in parechje manere ".
  
  
  "No", aghju dettu fermamente. "Questu hè u mo travagliu è vogliu chì stà quì."
  
  
  "Iè, Nick", disse cù una rassegnazione inusual.
  
  
  Aghju strittu a so manu è seguitatu à Saba à i docks induve truvamu u so amicu nantu à a barca. Risultò esse una vechja barca veloce, cun cura guardata in boni cundizioni da u so fieru pruprietariu. L'omu ùn era micca troppu preoccupatu di lascià u stranieru volà in u so orgogliu è a gioia, ma abbastanza guilders avianu cambiatu mani per diminuisce a so resistenza. U mutore era un gigante Evinrude, chì subitu subitu à a vita, è prestu prestu prestu in u canali faciule versu u Little Dog. Prima ch'e aghju troppu vicinu, aghju fattu un circulu largu intornu à l'isula rocciosa. À l'entrata nantu à a riva luntanu, una barca cù cabine era ligata à un molo senza pittura. Ci era una capanna di legnu daretu à u molo. U fumu grisgiu pallidu sbulicò da a caminiera.
  
  
  Aghju strangulatu Evinrude, dopu scannò a capanna è e rocce circundanti per ogni segnu di vita. Ùn avia micca. Allora aghju accesu u mutore è aghju vultatu intornu à l'isula.
  
  
  I vaghjimu longu a costa rocciosa in u latu luntanu, cerchendu un locu pussibile di sbarcu. I picchi frastagliati s'arrizzanu di quindici o vinti metri, cum'è s'è qualchì gran disturbu in u centru di a terra l'avia cacciatu da u fondu di l'oceanu. Finalmente aghju scontru una cunea stretta d'acqua trà un paru di massi sporgenti è riesciu à strincà a barca. L'aghju assicurata, aghju cullatu à e scoglii è mi sò andatu versu a capanna di u latu oppostu di l'isula.
  
  
  
  
  
  
  
  U muvimentu era lentu à u megliu, è aghju movu cù cura in casu chì Gorodin stava guardatu. Dopu à vinti minuti, aghju ghjuntu à un puntu cunfortu induve puderia chjappà nantu à u mio stomacu è fighjulà a capanna. Quì paria più grande ch'è da u latu di l'oceanu, è paria cum'è s'ellu era divisu in duie stanze. L'unica finestra ch'e pudia vede era tavolata cù solu buchi di slatted. Ancora nimu segnu di vita umana, solu fumu chì si sparghje in l'aria. Avà chì eru sottu u ventu di u fumu, aghju nutatu un odore cattivu. Forse in u fondu sapia ciò chì era, ma aghju rifiutatu u pensamentu è mi arrampiu versu a baracca, circannu d'evità u crack in a finestra in casu chì qualcunu fighjulava.
  
  
  Aghju ghjuntu à a capanna senza alcunu prublema è mi pusò sottu à a finestra in tavola.
  
  
  A puzza quì era inconfundibile. Era l'odore di carne bruciata è capelli umani. Aghju strittu i denti è pruvatu à sguassà l'imaghjini mentale di ciò chì puderia accade à Rona Vollstedt. Da l'internu di a capanna si sentia una voce di rabbia acuta, appena trattenuta. Era u grugnu pesante di Fyodor Gorodin.
  
  
  "Avete datu assai prublemi, tè è Carter", disse. "Ma pudete ancu guadagnà u mo pirdunu. Avete infurmazione; Aghju bisognu di sta infurmazione. Scambiu simplice. È veramente, cumu si pò ricusà una persona cum'è mè, chì hè cusì talentu à a persuasione? »
  
  
  Aghju alzatu lentamente a mo testa per strincà u spaziu trà i tavulini, è a voce di Gorodin cuntinuò.
  
  
  "Sapemu chì Carter ùn hè micca affucatu. Ci hè evidenza chì hè statu purtatu à terra in un paese di pescatori Maya in u Yucatan. Inoltre, ùn pudemu micca seguità ellu. Ci saria un puntu di cuntattu induve puderete cuntattà ellu in casu d'emergenza. Vogliu chì mi dica induve hè ".
  
  
  Avà pudia vede a stanza à traversu i sills di a finestra. Rona Vollstedt s'assittò in una sedia di lignu accantu à Gorodin. Una sola corda era ligata intornu à a so cintura, ligà i so braccia à i so lati è a tenenu à u spinu di a sedia. Portava solu un pezzu di i pantaloni ch'ella purtava quandu si tuffò fora di a nave di cruciera. Era nuda da a cintura in sopra, palesendu petti chjuchi è ben formati. I so ochji eranu rossi è i so capelli eranu arruffati. Quandu parlava, era in una voce distante è stancu.
  
  
  "Ùn ci era micca puntu di cuntattu", disse.
  
  
  "Sì un bugiardi è un stupidu", disse Gorodin. "Avete da sapè ciò chì vi possu fà dì. Tranquillu ora o dopu in l'agonia urlanti. In un modu o in l'altru, truveraghju à Carter. Hà digià uccisu alcuni di i mo migliori omi, è ogni minutu ch'ellu hè vivu hè una minaccia per u nostru pianu. Avà - una volta - induve pudemu truvà Nick Carter ?
  
  
  "Ùn aghju micca idea induve hè", disse Rhona in un monotone stancu.
  
  
  "Ùn aghju più pacienza", ringhiò Gorodin. "Avà vi mustraraghju ciò chì succede à e persone chì persu a pacienza".
  
  
  U grande Russu si spostò è a fonte di u fumu da a chimney hè stata scuperta. Un munzeddu di carbone rossu brusgiava in un grande bracier di ferru. I manichi di gomma di qualchì strumentu longu spuntavanu da i carboni. Gorodin hà pigliatu cù cura u manicu è tirò fora l'arnesi. Il s'agissait de pinces longues et à bec pointu. Les pinces brillaient d'un orange mat quand il les montrait à Rhona.
  
  
  "Pudete avè intesu parlà di sta tecnica", disse.
  
  
  "A carne hè strappata da u corpu un pizzicu à tempu. Una attenzione particulari hè pagata à i petti teneri di a donna. Viverete per un bellu pezzu, ma in ogni mumentu di quellu tempu vi dumandarete di more ".
  
  
  U sguardu di Rona cascò ipnoticamente nantu à e punte brillanti di a pinza. "Ma ùn sò nunda", disse cù lacrime in l'ochji, "nulla di nunda".
  
  
  Gorodin l'ignora. "Ti daraghju una altra chance di risponde à e mo dumande", disse friddu. "Allora avemu da principià."
  
  
  Pensu à u mo pianu d'azzione. Puderaghju tumbà Gorodin sparendu à traversu i slats di a finestra, ma da e so ombre in a stanza scura aghju pussutu vede chì dui omi più stavanu contru à u muru più vicinu. Sò certamenti armati è prubabilmente uccideranu Rona prima ch'e possu ghjunghje à l'angulu di a capanna versu a porta esterna. Una altra porta, direttamente di fronte à a finestra, apparentemente portava à una seconda stanza. Ùn hà micca aiutu. S'ellu ci era stata una finestra in a stanza, saria stata tavolata.
  
  
  Mentre ch'e aghju pruvatu à cullà cù un pianu fattibile, Gorodin hà inseritu i pinze in i carboni è si vultò in a mo direzzione. Eru fora di vista quand'ellu disse à unu di i parsoni invisibili : « Portatelu quì. Mostra à Miss Wohlstedt ciò ch'ella pò aspittà s'ellu ùn coopera micca cun noi.
  
  
  Un tippu slavu cù i capelli corti si cruciò davanti à a mo finestra, è quandu aghju alzatu a mo testa di novu, hà apertu a porta à u latu oppostu. L'odore di carne brusgiata si sparse cum'è gas velenoso. U Slavu riturnò un minutu dopu, trascinendu daretu à ellu qualcosa in u pianu ch'ellu avia dipositu à pochi metri da Rhone.
  
  
  A criatura in u pianu era in forma di un omu cù un capu, un torsu, duie braccia è duie gambe. Ci era pocu altru chì l'omu suggeria annantu à questu. A carne è i musculi eranu strappati, brusgiati, strappati è strappati da ogni parte di a testa è di u corpu. Paria chì ùn ci sia micca un organu in ogni locu
  
  
  
  
  
  
  ùn era micca mutilatu. In parechji lochi, l'osse si mostravanu attraversu i buchi in a carne, mentre chì a criatura sanguinava sangue è altri fluidi di u corpu.
  
  
  I labbre sò stati completamente strappati, lascendu una grima di denti esposti chì s'assumigliava à un craniu. Induve era statu un ochju, avà era solu un pirtusu bagnatu è neru.
  
  
  U peghju hè chì stu restu di l'omu era vivu.
  
  
  Rhona s'imbavagliò e si voltò mentre stu fantasma raschiava pietosamente i pavimenti con una mano convulsiva.
  
  
  "Ùn pudete micca alluntanassi da un vechju amicu cusì", disse Gorodin. "O forse ùn ricunnoscerete micca u bellu ghjovanu Boris."
  
  
  Rhona lanciò un singhiozzo tremante.
  
  
  "L'avemu trovu inconsciente, ma sempre vivu", cuntinuò Gorodin. "Avemu rianimatu. Avemu guardatu da ellu è l'hà alimentatu prima di e teste. Tandu hà pagatu, micca assai bravamente, l'ammettiu, per quellu mumentu trascuratu quandu ellu s'hè sottrattu à u so duvere è hà permessu à voi è à Carter di scappà. Aumentendu bruscamente, a so voce diventò più dura. "E avà hè u vostru tempu. Aghju bisognu di Nick Carter, è mi pudete dì induve truvà lu.
  
  
  "Eu... ùn sò micca," Rhona singhiò.
  
  
  Gorodin ghjurò in russo è ghjunse à i manichi di gomma di e pinze.
  
  
  U tubu impermeable chì cuntene i sei boli di fumu chì Stuart m'avia datu era in manu. In qualchì modu, aghju avutu à scaccià unu di i pellets in u carbone ardente. Era una distanza faciule - u prublema era passà u pellet attraversu a finestra di lattice. Aviu bisognu di una cerbatana, è cum'è l'imaghjini spuntava in a mo testa, aghju tiratu rapidamente a penna à sfera da a sacchetta di a cammisa è aghju svitatu u cappucciu, scacciò via cù u cartucciu dentru. Questu m'hà lasciatu un tubu di diametru di trè è mezzo pollice, strettu à una estremità è abbastanza largu à l'altru per accettà unu di i pellets di fumu. Aghju lanciatu una pallottola in u canna di a penna, l'aghju chjappu trà i tavulini di a finestra è hà cuminciatu à aghjustà currettamente a trajectoria di u missile per esse precisa.
  
  
  Avà Gorodin s'avvicinò à Rona. Tenendu un paru di pinze in ogni manu, pressu a pinza calda contr'à u so capezzolu manca. Aghju puntatu u musu di a mo cerbatana fatta in casa à u carbone ardente. U mo primu tentativu deve esse perfettu perchè hè improbabile di riesce à u sicondu.
  
  
  Aghju pigliatu un respiru prufondu, pressu i mo labbre à a fine di u tubu, è espiratu cù un puff splusivi.
  
  
  U ballò volò in u carbone è si stalla nantu à i carboni caldi cun un diliziosu sibilu è u fumu di funghi, sparghjendu u so fumu pallidu è suffocante à tutti i cantoni di a stanza.
  
  
  Benedicendu l'ingenuità di Stuart, aghju tiratu fora una maschera di fazzoletto è cupartu u nasu è a bocca cun ella. Aghju vultatu u cantonu di a capanna è aghju apertu a porta cù a spalla. Si tremava è poi si spaccava quandu l'aghju pettu forte.
  
  
  Cum'è irrumpiu in a capanna, Luger in manu, aghju vistu à Gorodin inciampare per a porta in a stanza vicinu, mentre chì unu di i so omi cercava a cieca un mira per a so mitragliatrice.
  
  
  Aghju sparatu è hè cascatu. Era sempre pruvatu à piglià a mitragliatrice da u pianu, cusì l'aghju sparatu di novu è si firmò di muvimenti.
  
  
  A seconda persona in a stanza m'hà attaccatu cù pinze calde dopu à cullà da u pianu induve Gorodin l'avia cascatu. Aghju messu una pallottola in u so capu, po aghju precipitu versu Rona è a liberatu prestu. Trà a tosse, hà sappiutu à spirari u mo nome.
  
  
  "Nick?"
  
  
  "Hè ghjustu", aghju dettu. "Calmati, ti cacciu da quì in un minutu".
  
  
  A mascara di a sciarpa sfilò da a mo bocca mentre aghju purtatu Rona fora è a pusò in terra. Aghju aspittatu finu à chì i mo ochji sò sbulicati, dopu aghju vultatu per Gorodin.
  
  
  Passai sopra i resti tremanti di Boris in a seconda stanza di a baracca. Viotu. C'era una finestra cuperta di tavulini, ma era rottu. Aghju guardatu i scogli circundanti, ma ùn aghju micca vistu Gorodin.
  
  
  U gridu distante di Rona m'hà cacciatu da a finestra. Aghju currettu à traversu a cabina è fora da a porta di fronte. Gorodin corse per una corta strada trà i massi finu à u molo induve a barca era attraccata. Mentre passava per a porta, si vultò è mi sparò cù una pistola Erma à canna longa. A so balla mi chjappà à a manica, basta à arruvinà u mo scopu mentre aghju sparatu dui colpi in daretu. Unu d'elli hà colpitu u cisterna di carburante di u cruiser, è u battellu s'era alzatu cù una forte splusione quandu Gorodin si precipitò fora di u caminu daretu à e rocce.
  
  
  Mi inginocchiai accantu à Rona. "Pudete andà?"
  
  
  "Eiu... pensu cusì".
  
  
  - Allora stà ghjustu daretu à mè. Aghju una barca ormeggiata da l'altra parte di l'isula. Ùn serà micca faciule di caminari, è Gorodin hè in qualchì locu cù una pistola.
  
  
  "Tu guidate a strada, Nick", disse. "Faraghju"
  
  
  Aghju toltu a cammisa è l'aghju datu à Rona, micca per pudore, ma perchè era quasi u culore di una roccia. A mo propria pelle era abbastanza abbronzata per ùn esse un mira cusì evidenti. Cù Rona daretu à mè, aghju fattu u mo modu di ritornu nantu à e rocce frastagliate versu a mo barca, penosamente attentu à u minimu sonu o muvimentu.
  
  
  Quandu l'aghju vistu, ci era solu una stretta cresta di roccia trà noi è a barca - un splendore di metallu in u sole.
  
  
  
  
  
  
  Aghju lanciatu Rona pesante à a terra è sbuchjata accantu à ella ghjustu quandu u crack flat di a pistola Erma hà sguassatu u silenziu è a ghiaia spruzzava dui pedi davanti à noi.
  
  
  "Resta duv'è tù sì", sibilò à Rona è puntò u Luger à u locu induve aghju vistu u lampu di u musu di a pistola. Aghju sparatu una volta, duie volte.
  
  
  U bracciu è l'spalla di Gorodin s'hè avvoltu intornu à a roccia è hà sparatu un colpu salvaticu chì hà rimbalzatu nantu à e rocce sopra i nostri capi. Aghju sparatu in daretu è intesu u russu urla di dolore mentre a mo balla strappava u so avantbracciu.
  
  
  Avà incurante, Gorodin si trasfirìu per esaminà a so ferita è ghjittassi una ombra perfetta nantu à u massiu chì si stava davanti à ellu. Apparentemente ùn era micca feritu seriamente, perchè aghju vistu l'ombra chjappà è unclench a manu diritta, poi ripiglià u fucile di novu è arrampicà più altu nantu à e rocce per u focu.
  
  
  Quandu u capu di Gorodin apparsu, eru prontu cù u Luger destinatu. Aghju tiratu u grillu. U martellu chjappà a camera viota. Aghju utilizatu dui clips di munizioni è ùn aghju micca l'altru.
  
  
  U Russu hà sparatu, ma per via di a ferita di balla u so mira era poviru è si sviò fora di vista.
  
  
  Aghju scansatu e rocce frastagliate intornu à noi per un locu chì puderia furnisce una copertura megliu. A dece metri da a strada chì eramu ghjunti era una cavità in forma di bara.
  
  
  Mi avvicinai à l'arechja di Rona è bisbigliaraghju: "Quandu vi dicu, alzate è corre à quellu burato quì. Move prestu è tene.
  
  
  Apri a bocca per dì qualcosa, ma Gorodin s'arrizzò di novu è pigliò a mira. "Vai!" - aghju dettu dolcemente. Rona hà saltatu fora, s'inclinò, inciampava, è si cava in una alcova mentre a pallottola morse un pezzu di roccia à centimetri da u burato.
  
  
  Aghju saltatu à i mo pedi è a seguita. Cume mi sbatteva in una sacchetta pocu prufonda, a bala mi brusgiava a spalla è chjappà in terra. Aghju volatu in una zona prutetta è sentu l'umidità appiccicosa di sangue in quellu locu.
  
  
  "Avete statu culpitu!" - disse Rona.
  
  
  "Appena."
  
  
  Da l'oltre hè vinutu a voce di Gorodin, chì puderia avà indovinà perchè ùn aghju micca vultatu u so focu. "Carter, mi senti? Un altru cum'è questu vi finirà! Esci cù e mani alzate! »
  
  
  Dopu à parechje seconde di silenziu, sò stati sparati altri dui colpi. Una di e palle chjappà in u nostru strettu pirtusu è, ricochendu avanti è avanti, ci hà spruzzatu cù frammenti di petra.
  
  
  Mentre mi avvicinava a Rona, bisbigliai: "A prossima volta chì spara, urla".
  
  
  Ella annunziò per capiscenu è lascià un urlo agonisatu à u prossimu colpu. L'aghju datu u segnu "vale" è aspittatu.
  
  
  "Va bè, Carter", urlò Gorodin. "Và fora, o a donna morirà!"
  
  
  "Ùn possu micca!" - aghju gridatu in daretu, a mo voce si sonava tesa di dulore. "Sò feritu, è a donna hè ferita seriamente. Lasciala andà è aghju da fà un pattu cun voi.
  
  
  - Pensu chì ùn avete mancu balle, eh. Scacciate u fucile; allora parlemu ".
  
  
  Aghju spruzzatu u sangue da a mo ferita longu à a linea di i capelli di Rona è nantu à a so faccia, l'aghju appiccicata nantu à a so spalle è li disse ciò chì deve fà. Allora chjamò Gorodin è scacciò a pistola.
  
  
  Quandu aghju intesu chì Gorodin s'avvicinava, aghju vultatu nantu à u mo stomacu è mi sò stesu curpu è immobile. I passi pesanti di Gorodin svanì sopra di noi. Dopu una pausa, Gorodin disse: "Esci, Carter, esce!"
  
  
  Rhona poi disse debbuli: "Hè... hè inconsciente".
  
  
  "Forse micca", ringhiò Gorodin. "Lasciami vede s'ellu hè fintu."
  
  
  A so pistola hà splutatu ghjustu sopra à mè, mandendu a pallottola chì sparghje terra è macerie à pochi centimetri da a mo testa. E so parolle signalanu un truccu, è ùn aghju micca mossu.
  
  
  Un'ombra cascò nantu à i scogli. L'aghju vistu da l'angulu di l'ochju mentre s'inclinava nantu à mè. Sapiu ch'ellu avia una pistola in u pugnu, puntandu cun cura, è aghju aspittatu in anticipazione ansiosa. Rona, aghju pricatu, ùn mi lasciate micca avà !
  
  
  Allora aghju intesu u calciu di a so gamba, u soffiu di u so pede cum'è cunnessu cù u corpu di Gorodin, è hà inciampatu.
  
  
  Attaccatu u stiletto in a mo manu, aghju vultatu istantaneamente è immersi a lama in u so pettu massivu. Cù un longu suspiru è un gemimentu gurgling, rinunziò u fucile - è a so vita.
  
  
  Aghju purtatu à Rona in u dopu meziornu è dissi: "A barca hà appena sbulicatu a cresta. Aspettatemi quì - aghju una ultima cosa da fà ".
  
  
  Ella mi guardò interrogativamente, ma si vultò è marchò versu a barca. Aghju ghjuntu à a pistola d'Erma, chì Gorodin avia cascatu, è chjappà tutte e cunchiglia fora di una. Allora aghju vultatu nantu à i scogli à a capanna di u piscadori. A porta si spalancò è u fumu s'hè sbulicatu.
  
  
  Attraversu a stanza versu i resti strappati di Boris. Da a gola distrutta venenu piagni appena audibili, è a manu di travagliu graffiò u pianu.
  
  
  Mi sentu cum'è aghju avutu qualcosa di impurtante per dì, ma ùn pudia truvà e parolle. Aghju messu solu a pistola nantu à u pianu cù a mo manu chì si move è andò fora di a porta.
  
  
  Aghju caminatu solu un pocu di ritornu à u Rodanu è a barca quandu aghju intesu un colpu
  
  
  Capitulu diciottu
  
  
  Quandu aghju unitu à Rona in u battellu, ella s'assittò curba nantu à a prua, abbracciata cum'è un zitellu abbandunatu. E lacrime scorrivanu per e so guance è tremava pietà.
  
  
  "Hè tuttu bè avà", aghju dettu. "Nimu ci seguitarà".
  
  
  Ella ghjunse versu mè è incruciò i so braccia sopra u so pettu.
  
  
  
  
  
  
  versu mè, appiccicatu à mè cum'è s'è eru una zattera di salvezza. Dopu à mantene a so frescura attraversu un incubo di viulenza è una longa sughjornu in l'oceanu, era à u limitu di a so endurance - à l'orlu di u colapsu. È sapia chì avia bisognu di riposu è assistenza medica.
  
  
  Cù una manu chì teneva à Rona accantu à mè è l'altra chì guidava a barca, aghju attraversatu l'acqua è mi sò andatu versu i moli di Curacao. Quandu ci avvicinavamu à u passaghju induve a barca era attraccata, aghju vistu una figura chì stava quì, aspittendu. Era Pilar. Apparentemente, mentre fighjulava a barca, hà nutatu chì ci avvicinavamu.
  
  
  Aghju rallintatu, andatu versu u dock è aghju lanciatu a corda à Pilar. L'hà assicurata à u spike mentre aghju saltatu fora è assicuratu a poppa. Allora aghju pigliatu à Rona è l'aghju purtatu à u dock, induve, in una catatonia di scossa cum'è trance, si pusò cum'è un zombie.
  
  
  "Deve esse Rhona", disse Pilar.
  
  
  "Iè. Hè in mala forma. Pigliemu un taxi è purtemu à l'uspidale".
  
  
  "Possu fà megliu cà questu. Mentre erate via, aghju affittatu una jeep. Hè parcheggiatu quì. Pigliate à Rona torna; andaraghju. Cunnoscu a strada di l'uspidale. Allora aghjunse incongruamente: "A vostra Rona hè assai bella".
  
  
  "Pilar", aghju dettu, "Sò cuntentu di vedeti. Sò un cumpagnu convenientu. Andate".
  
  
  Mentre Pilar è eiu guidavamu in una jeep per e strade di Willemstad, hà dettu: "Chì hè accadutu in l'isula".
  
  
  "Gorodin era quì cù un coppiu di i so banditi", li dissi. "Avia da tortura à Rona per fà parlà. Ciò ch'ellu ùn sapia era ch'ella ùn pudia risponde. Era solu un amante di u ghjocu per i prufessiunali hardcore ".
  
  
  "Ma era veramente una vuluntaria", hà dettu Pilar.
  
  
  "Veru, ma nimu di noi hà pigliatu u tempu per dilla di i pussibuli risichi".
  
  
  L'ochji neri di Pilars scontranu i mei in u specchiu retrovisore. -Ti interessa à ella, Nick ?
  
  
  Aghju fattu una pausa prima di risponde. "Se vulete dì chì amu i so violini è candele, allora a risposta hè nò. Aghju fattu stu bruttu affari per tantu tempu chì ùn sò micca sapè s'ellu possu veramente amà qualcunu in u sensu classicu di a parolla. Ma s'è vo vulete dì, mi importa ciò chì succede à ella, sicuru. Altrimenti, ùn saria micca andatu à Little Dog Island per aiutà. Sò chì mi pare troppu umanu, ma ùn sò micca diventatu ancu in un bloccu di ghiaccio ".
  
  
  Pilar parlava tranquillamente, fighjendu drittu davanti. "Nick, dimmi qualcosa."
  
  
  "Certamente."
  
  
  "Ti importa ciò chì mi succede?"
  
  
  Aghju allungatu è pusò a mo manu nantu à a carne calda di a so spalla. "Moltu", aghju dettu.
  
  
  Pilar sospirò, poi disse in un tonu curiosu: "Speru chì ùn ne pentirete mai".
  
  
  À questu puntu avemu vultatu è tiratu in a strada di l'Hospital di a Regina, un novu edifiziu scintillante in blu pastellu. Aghju lasciatu una pila di fatture à u cassiere, è unu di i medichi m'hà assicuratu chì Rona furnisce a megliu assistenza medica. Aghju dettu à u duttore chì ogni costu supplementu serà pagatu da u cunsulatu americanu, è dopu aghju chjamatu u cunsulatu per fà l'arrangiamenti.
  
  
  Aghju vultatu à Pilar in jeep. Era bughju è u celu scintillava cù una infinità di stelle. Aghju dettu: "Andemu à arrubà i contrabandisti".
  
  
  Mi sò ghjuntu daretu à a rota di una jeep ; Pilar hà datu istruzzioni. Riturnemu à u tarrenu è dopu vultò à u sudu.
  
  
  "Ci deve esse altre nutizie chì ùn m'avete micca dettu", disse Pilar. "Cumu hà lasciatu Gorodin?"
  
  
  "Mortu".
  
  
  "E i dui chì eranu cun ellu?"
  
  
  "Ancu mortu. È un tippu chjamatu Boris chì hè mortu perchè era troppu gentile è troppu imprudente per ghjucà ".
  
  
  "Allora avete lasciatu quattru corpi?"
  
  
  "Hè cusì. Ma in qualchì locu, Anton Zhizov è Knox Varnov si preparanu à sparà New York dumane. S'ellu ùn ghjunghjemu micca prima, ùn importa micca s'ellu trovanu quattru corpi o quattru mila nantu à Little Dog Island ".
  
  
  Pilar pareva pensativa. È era zittu.
  
  
  Avemu guidatu à a parte più sghignata di u quai, induve i più poveri di i piscadori lucali anu attraccatu e so barche à l'aspettu pietà in l'acqua spessa d'oliu è di detriti. Un paru di chilometri dopu, Pilar indicò un edifiziu di cornice grisa ruvida, illuminata da u fronte da una sola lampadina pallida. In cunfrontu à questu, l'Ascondita di Varnov pareva a capanna di Trader Vic.
  
  
  "Hè quì avemu da principià", disse Pilar. "Se vulete Torio, andate à Little Lisa."
  
  
  L'onde sonore ci battevanu mentre eramu sempre à cinquanta metri da a porta. A rivolta piena ùn pudia esse più forte. Dentru avemu unitu à un centu di persone o più allegre chì, mentre ùn sò micca rivolti, eranu almenu isterichi. Tutti parianu esse in muvimentu cuntinuu. Era impussibile affucà u rumore, cusì tutti gridavanu. Da u tempu à u tempu, una risata di femina sharp cut through the cacophony. In qualchì locu un jukebox era ghjucatu, ma solu i riverberi di e note basse più profonde si sentianu.
  
  
  Pilar è aghju fattu a nostra strada trà i corpi pazzi à una tavola simplice installata à u spinu di l'edificiu. À u latu di questu, versendu bevande da buttigli senza etichetta, stava una donna di a dimensione di Godzilla. È quasi cum'è attrattiva.
  
  
  "Piccola Lisa?" - aghju gridatu à l’arechja di Pilars. Era appena una supposizione salvatica.
  
  
  "Piccola Lisa!" - cunfirmò ella cun un sorrisu.
  
  
  Lisa sportava una cascata di riccioli stretti in shorts.
  
  
  
  
  
  
  un culore rossu chì ùn pudia esse capelli umani. In un locu trà sei è sette metri di altezza, Lisa era cuperta di sacchetti, sacchetti è pezzi di carne di forma strana. Cum'è s'ellu un scultore dilettante hà sbattu in fretta l'argilla nantu à u quadru. Intenzione di finisce u travagliu più tardi, hà persu a fede in a so capacità creativa è rinunziò.
  
  
  Quandu aghju infine a so attenzione, Lisa si chjappà versu mè da l'altra parte di u bar, a carne di e so diverse parti ballendu à ritmi diffirenti.
  
  
  "Chì sarà?" - rumpiava in una voce cum'è una canna viota chì si roteghja nantu à i ciottoli.
  
  
  "Vogliu Torio", aghju gridatu.
  
  
  "Ùn aghju mai intesu parlà di ellu," Little Lisa boom in risposta.
  
  
  "Gorodin m'hà mandatu".
  
  
  "Ùn aghju mai intesu parlà di ellu ancu."
  
  
  Aghju tiratu u mo portafoglio. Eru scarsu nantu à i guilders, cusì aghju stendu qualchi bills americani nantu à u bordu davanti à a donna tamanta.
  
  
  "Aghju intesu parlà di Andrew Jackson", disse. "Torio dorme in a stanza di daretu." Ella indicò cù un dettu di a dimensione di un pickle.
  
  
  Cù Pilar in rimorchiu, mi sò andatu versu a porta stretta à a fine di u bar. In a piccula stanza daretu à ella c'era una sedia, una tavola è una culla. lanciari.
  
  
  Aghju chjusu a porta è u rumore daretu à ella si calò. Aghju verificatu una altra porta nantu à u muru oppostu. Questu hà purtatu à l'aria aperta daretu à u bastimentu. Aghju avvicinatu à u contrabandista senza sospetta, l'aghju cercatu è truvaru un .38 Colt automaticu. Dopu avè trasmessu questu à Pilar, aghju chjappu u musu di u mo Luger sottu u nasu è l'aghju culpitu in faccia.
  
  
  Aghju gridatu "Torio!" .
  
  
  Girò a testa, sghignazzava pietosamente è apre lentamente l'ochji. Quandu hà vistu u fucile sottu u nasu, i so ochji s'allargavanu.
  
  
  "Ehi, chì hè questu, un furtu?"
  
  
  "Alzati, Torio", aghju ringhiatu. "Andemu à fà una corsa".
  
  
  Questu l'hà maravigliatu. Si pusò. "Aspetta," supplica. - Ùn vi cunnoscu mancu.
  
  
  "Ùn hè micca tantu di un ghjocu", li dissi. "Giocate ghjustu cun mè è sarete in un viaghju di andata. Avà move! »
  
  
  L'aghju piccatu ligeramente cù a canna di u fucile per enfasi, è Torio hà saltatu da a so capanna cù una agilità sorprendente per un omu cù una mala sbornia. L'aghju spintu fora da a porta di daretu è ubbidientemente marchò versu induve avemu parcheggiatu a jeep.
  
  
  Pilar hà guidatu a vittura è aghju assittatu in daretu cù Torio cù u Luger puntatu.
  
  
  "Guardate per a strada per un centu di metri è poi sguassate quandu truvate un locu scuru", li dissi.
  
  
  "Avà, Torio", aghju dettu mentre guidavamu per a strada oscura è parcheggiamu, "Vogliu sapè di e valigie".
  
  
  « Valigie ? - ripetì.
  
  
  "Ùn aghju micca assai tempu, Torio", aghju dettu, "è nè u mo caratteru. In solu un minutu o dui, senterete l'osse cracking è vede assai sangue. Quessi ossi è stu sangue seranu toi, Torio, allora per piacè pigliate sta occasione per sparte l'infurmazioni.
  
  
  À u lume di a luna, aghju vistu perle di sudore chì si alzanu nantu à u so scalp è currendu per i lati lisci di a so testa.
  
  
  Annunzia rapidamente: "Va bè, va bè. Ùn aghju micca esse un eroe per una mansa di stranieri. Vulete dì e valigie chì aghju purtatu à Gaviota, nò ?
  
  
  - Cunclusione intelligente, Torio. Vogliu sapè quale li hà datu è induve l'avete purtatu ".
  
  
  "Era un omu raucu, chì sona straneru cù quale aghju fattu un trattu sei mesi fà. Grande scimmia pelosa. Ùn m'hà mai dettu u so nome, è ùn era micca un omu per fà dumande. Mi pagava sempre in anticipu, po m’hà dettu quandu era l’ora di piglià a valigia. Eru andatu à u sudu di quì, un pocu in e muntagne, è un elicotteru hè ghjuntu cù una valigia, è l'aghju purtatu à a nave. Fidati di mè, hè tuttu ciò chì so, amicu. Aghju ancu guardatu in una di e valigie è era viota. Hè un affare stranu, ma ùn sò micca pagatu per esse curiosu.
  
  
  "Quante valigie avete messu nantu à a nave?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Andemu, l'ultima volta chì l'avemu pigliatu era trè notti fà. Ci sarà ottu in totale.
  
  
  "Pudete ci portate induve l'elicotteru atterri?"
  
  
  "Di sicuru, ma ci sò sempre un coppiu di guardiani cù fucili. Elli è u pilotu, un tippu chjamatu Ingram, chì stende quì quandu u so pilotu di l'helicopteru hè dentru.
  
  
  "Tocca à voi", aghju dettu, "per assicurà chì avemu passatu i guardiani. È avà avemu struzzioni.
  
  
  Pilar hà guidatu in u sudu è hà vultatu nantu à una strada stretta di terra marcata Torio. E poi andemu fora à l'apertu. Per furtuna, Pilar avia allughjatu una jeep à quattru roti, a cavalcata hè stata difficiule : a strada s’hè vultata in chjassu, u tarrenu era rocciosu, è u tarrenu si vultò in colline.
  
  
  Le contrebandier s'assit désormais devant moi pour que, lorsque les projecteurs s'attardent sur nous, il puisse sauter et agiter les bras pour être reconnu avant que quelqu'un ne commence à tirer.
  
  
  "Sò mè, Torio", chjamò.
  
  
  L'omu cù a pistola avanzava lentamente è si firmò à sei metri di distanza. "Chì faci quì? Ùn ci sarà micca pickup oghje"
  
  
  "Ci sò prublemi nantu à Gaviota", disse Torio. U grande tippu hà dettu chì duverebbe vene à dì à Ingram.
  
  
  "Quale sò l'altri dui?"
  
  
  
  
  
  - dumandò u guardianu suspittosu.
  
  
  "Iddi... iddi..." cuminciò Torio stancu.
  
  
  "Gorodin è eiu", aghju intervenutu. "Avemu infurmazione chì deve ghjunghje immediatamente à Zhizov".
  
  
  I nomi eranu impurtanti per a prutezzione. A canna di u so fucile calò è si avvicinò à a jeep. "Mostrami a vostra identità, per piacè, signore", disse cun rispettu.
  
  
  "Di sicuru", aghju dettu è aghju ghjuntu in a mo sacchetta per un pezzu di carta. L'aghju tenutu cusì chì a guardia puderia ghjunghje. Quand'ellu hà fattu, aghju pigliatu u so polso è l'aghju spintu avanti. Pilar colpì subitu l'omu daretu à l'arechja, cungelendulu prima ch'ellu pudia gridà.
  
  
  I gagged u guardianu è ligatu cù un pezzu di corda di nylon chì aghju trovu in u battellu è utilizatu per stu periculu. Turnendu u so spot, aghju illuminatu un picculu edifiziu di legnu à cinquanta metri di distanza. Immediatamente daretu à ellu stava un picculu elicotteru robustu. Aghju spentu e luci è aghju fattu segnu à Pilar per spegne u mutore di a jeep. Spingendu Torio davanti à mè, Luger in manu, marchjò versu l'edificiu cù una bobina di corda è mi sò andatu in fretta, Pilar mi seguita. Quandu avemu ghjuntu à a porta, l'aghju aperta è aghju precipitu à l'internu, pressendu u buttone nantu à u focu. Dui omi chì dormenu nantu à i culletti contr'à u muru di l'altru s'assittò bruscamente. Unu era un tipu slavu pisanti chì puderia esse u fratellu di u guardianu disattivatu à l'entrata, l'altru era un omu pallidu è magre cù un grande nasu è un mentonu debule. Aghju decisu ch'ellu seria Ingram, u pilotu.
  
  
  U guardianu stendeva à u so fucile, chì era appughjatu à u muru vicinu à a testa di a so cuccetta.
  
  
  "Morterete à pruvà", li aghju dettu, è l'omu si congelava. Ingram si ghigliò, si strofinava l'ochji è lampò.
  
  
  Pilar hà trovu l'interruttore di u lume, è e so fiamme brillanti empianu l'unica stanza in u bastimentu. À a nostra manca c'era una sofisticata stazione di radio d'onda corta.
  
  
  "Torio! Ci hà vindutu ", accusò u guardianu.
  
  
  "Di sicuru", disse u contrabandista, "cun un fucile à a testa, venderaghju prestu - è ancu voi, amicu."
  
  
  "Ingram, vestiti," aghju urdinatu. "L'elicotteru hè pienu di gas?"
  
  
  "Iè, cumpletamente", rispose nervosamente.
  
  
  L'omu tremava di paura. "Ùn vulia micca ch'ellu sia tantu paura ch'ellu ùn pudia vulà", aghju dettu. "Basta à seguità l'ordine è ùn sarete micca feriti". Questu u calmò è hà cuminciatu à mette i so panni.
  
  
  "Torio, siate nantu à sta sedia", aghju dettu, è u contrabandista si affrettò à ubbidisce. Aghju lanciatu un rotulu di corda à u guardianu è disse: "Attallu. Ùn aghju micca bisognu di avvistà per fà un bonu travagliu.
  
  
  Aghju apuntatu u mo Luger versu u guardia è Torio, assicurendu chì Torio era assicuratu cù boni nodi stretti. Pilar avia in manu a pistola di calibre .38 di u contrabandista è stava attentu à Ingram, ma ùn ci avia micca da fà prublemi.
  
  
  Quandu Torio era strettamente ligatu, aghju dettu à u guardianu: "Avà siate nantu à a sedia à l'altra estremità di a stanza". Quand'ellu ubbidì sbrigatamente, aghju dettu à Pilar: "Piglia a corda è lega ancu ella".
  
  
  Pilar m'hà datu u Colt è andò versu a guardia. Questu hè statu un sbagliu seriu. Hè ghjunta trà mè è u nostru prigiuneru. In un muvimentu rapidu, l'omu tirò un cuteddu da qualchì locu sottu à i so vestiti è pigliò à Pilar, vultendula davanti à ellu, inclinandu a testa in daretu è pusendu a lama di u cuteddu contru à a so gola.
  
  
  "Lasciate u fucile o a donna mori", disse.
  
  
  Accovacciatu mentre stava daretu à u corpu di Pilar, l'omu ùn offriva nisuna mira, ùn pudia esse assolutamente sicuru chì mi mancassi è chjappà u puntu di l'uccisione. S'e aghju vultatu u fucile per ottene una mira megliu, li tagliava a gola. Allora aghju esitatu.
  
  
  "Dannazione, vi aghju dettu, lasciate caccià a pistola." - sbucò. "Pensate chì sò bluffatu?"
  
  
  Quandu ùn aghju micca mossa, u guardianu tirò u cuteddu, è un vermu rossu di sangue strisciava in u collu di Pilars. Aviu sempre u Luger prontu.
  
  
  "Ingram, pigliate l'arma di stu idiota", abbaiò u guardianu.
  
  
  "Eiu... Ùn possu micca fà questu", disse u pilotu, a so voce tremante.
  
  
  U guardianu ringhiò versu ellu: "Siate un omu per una volta, vigliaccheru, o io..."
  
  
  Ùn avemu mai scupertu ciò chì a guardia puderia avè fattu à Ingram, perchè in a so rabbia contr'à u pilotu, hà vultatu a testa appena abbastanza per mè per mette u Luger in pusizioni è sparallu attraversu u so tempiu manca senza prutezzione. Si alluntanò da Pilar, rimbalzò nantu à u muru è s'hè cascatu à u pianu. U cultellu hà rimbalzatu innocu.
  
  
  Pilar mi fighjulava cù una spressione offesa nantu à a so faccia. "M'averebbe lasciatu tagliate a gola prima di rinunzià a vostra pistola, nò?" Ella disse.
  
  
  "Di sicuru", aghju ammissu. "S'ellu avia a mo pistola, tu è eiu sariamu tutti dui morti".
  
  
  Ella annunziò lentamente. "Iè, pensu chì avete ragione. Ma sempre... » Ella strinse u capu. "Sì cool. Mi dai la pelle d'oca".
  
  
  "Vi scalderemu dopu", aghju dettu prestu è vultò versu u pilotu. "Avà, Ingram, mi purterete ind'è duv'è vo pigliate e valigie chì vi darete à Torio."
  
  
  - Vulete dì u refuggiu di Zhizov ?
  
  
  "Hè cusì. Induve hè?"
  
  
  "In a muntagna à a fruntiera di Venezuela è Guyana Britannica. Ma ùn pudia mai sbarcà quì in u bughju. Duranti u ghjornu hè abbastanza difficiule.
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu. "Se partemu avà, duverebbe esse luce
  
  
  
  
  
  quandu ci ghjunghjemu. È Ingram, s'ellu mi indicherete accidentalmente in a direzione sbagliata, sarete permanentemente in terra Six Feet Under. "
  
  
  "Ùn sò nè bravu nè stupidu", rispose. "Faraghju esattamente ciò chì mi dite."
  
  
  "Hè bè, Ingram. Puderete ancu vive per scrive à a vostra mamma tutti i dettagli sgradevoli.
  
  
  Pilar, chì prima era stata tranquilla à a banda, hà parlatu. "Nick, pare chì andassi da quì solu."
  
  
  "Sò", aghju dettu. "Hè a fine di a fila è ci sarà probabilmente un focu d'artificiu. Una donna pò esse un ostaculu ".
  
  
  "No", disse ella, allargandu e so gammi risolutamente. "Avemu ghjuntu cusì luntanu inseme è avà ùn saraghju micca lasciatu. Vi aghju aiutatu assai, nò ? "
  
  
  "Hè veru, ma..."
  
  
  "Portami cun voi, Nick", hà intervenutu. "Possu sparà cum'è tè, è duie pistole duppianu e nostre chance di successu. Questu significa assai per mè, querido "
  
  
  Per un mumentu ùn pudia decide.
  
  
  Ma ciò chì Pilar hà dettu era sensu. Era una prufessionista esperta, più dura chè a maiò parte di l'omi. È hà sappiutu ch'ella era spendibile, chì s'ellu ci vole, per a missione, a sacrificaraghju.
  
  
  "Allora andemu", aghju dettu. "Siccomu ùn avete micca aduprà a Jeep per vultà in cità, vai avanti è tira u cappucciu di u distributore per ùn esse inutile per quellu chì u trova utile". Ùn pudia micca aiutà à aghjunghje: "Sapete ciò chì hè un capu di distributore?"
  
  
  E so labbra piene si curvevanu in un sorrisu ligeramente beffardo. "Iè, querido, cunnoscu di i tappi di distributori è parechje altre cose chì ùn avete micca cridutu."
  
  
  Aghju sorrisu in daretu. "Va bè. È pudete dà à u nostru amicu un colpu di più per pudè dorme per un pezzu".
  
  
  "Varaghju in fretta", disse è, pigliendu u calibre .38 da mè, s'avvicinò.
  
  
  Aghju andatu versu a radiu, l'aghju fracassatu in u pianu finu à chì a carcassa s'hè apertu, è dopu distruttu i budella cù u fucile di u guardianu. Duranti stu duru scontru, aghju tenutu un ochju nantu à Ingram, ancu s'ellu era un zitellu assai bravu è ùn era micca più una minaccia ch'è un vechju cane senza denti nantu à una corda.
  
  
  Aghju dettu à Torio: "Travagliate un pocu è poi pudete vultà in Willemstad. Hè un viaghju longu, ma vi darà u tempu di pensà à u megliu per guadagnà a vita. Pigliate u supply d'acqua, aghju cunsigliatu.
  
  
  Hà sorrisu appena. Ùn avia micca assai sensu di l'umuri.
  
  
  Pilar riturnò cù u cappucciu di u distributore, ch'ella m'hà datu cun una rivvenzione finta. "Quellu chì hè quì ùn deve micca svegliate prima di meziornu", disse. "E tandu averà un mal di testa chì nisuna aspirina ùn guariscerà".
  
  
  "D'accordu, Ingram", aghju dettu, "mettemu u vostru elicotteru in l'aria". Allora i trè di noi marchjò longu u chjassu rutted è chjappu di rocce versu l'elicotteru in attesa.
  
  
  Capitulu diciannove
  
  
  Ingram pareva piglià a carica mentre pigliava u timone di l'helicopteru è avemu partitu in u celu di notte. Andemu à u livante è un pocu à u sudu, lascendu prestu i luci di Curacao daretu à noi. A piccula isula di Bonaire s'hè scappatu ancu, è per un tempu ci era solu u mari neru di i Caraibi sottu à noi è u celu stellatu sopra.
  
  
  Prestu avemu pigliatu i lumi di Caracas è camminemu longu a costa di Venezuela per qualchì tempu.
  
  
  "Dite chì stu rifugiu di muntagna Zhizov hè difficiule di situà", aghju dettu.
  
  
  "Quasi impussibule", rispose Ingram. "Nisuna compagnia aerea sopra stu locu. Ma s'elli avianu, ùn l'avarianu mai vistu. L'edifizii sò custruiti da a listessa roccia aranciu-marrone di e muntagne. Hè quasi invisibili da l'aria. Ùn ci hè micca strade per questu. Tutte e forniture devenu esse furnite per l'aria. Zhizov hà fattu un trattu cù unu di i guverni sudamericani, ùn sò micca sapè quale, per u trasportu di merchenzie. U mo travagliu era di trasportà i VIP è sti valige. È s'ellu ùn avessi cunnisciutu i punti di riferimentu chì m'hà guidatu, ùn averia mai trovu mè stessu stu locu.
  
  
  Passemu Trinidad à a nostra manca è vultò à u sudu per andà in terra à traversu u terrenu paludosu di u Delta di l'Orinoco. U celu orientali hà cuminciatu à sbulicà è e caratteristiche di a terra sò diventate visibili mentre tronavamu in a regione muntagnosa cunnisciuta cum'è l'Altipiani di Guyana.
  
  
  Dopu avemu avutu à guadagnà altitudine, è Ingram hà aghjustatu u pitch di i rotori per piglià un ingomentu più prufondu di aria più fine. U ghjornu hè diventatu più luminoso, ma l'alti nuvuli ùn mostranu micca segni di dissipazione.
  
  
  Un pensamentu chì avia statu cuscentemente evitatu si precipitò in a mo testa. Questu era u ghjornu chì New York muriria s'ellu ùn pudia piantà.
  
  
  Ingram m'hà spintu nantu à a spalla, interrompendu i mo pinsamenti. Indicò in avanti una formazione rocciosa quasi a forma di pugno alzato, facendo un saluto obsceno.
  
  
  "Vede quì avanti?" - gridò u pilotu sopra u sonu di u nostru mutore. "Questu hè u benchmark chì i piloti devenu passà. Chjamemu Finger Mountain. Immediatamente daretu à ellu ci hè una piccula valle rocciosa induve Zhizov hà fattu a so casa.
  
  
  "Chì sò e probabilità ch'elli cumincianu à sparà appena ci vedenu ghjunghje."
  
  
  - Pensu chì hè improbabile. Ingram paria avè u curaghju in l'aria chì li mancava in terra. "Sò abbastanza cunfidenti in a so sicurità quì è l'elicotteri venenu è vanu abbastanza spessu. A menu chì in qualchì manera scopre ciò chì hè accadutu
  
  
  
  
  
  in Curaçao, ùn duvemu micca avè prublemi à atterra.
  
  
  "Va bè", aghju dettu.
  
  
  "Ma questu hè solu u principiu. Appena vi vedenu voi o a signora, tuttu l'infernu si sparghjerà.
  
  
  "Pudete dami un'idea di u layout fisicu di stu locu?" Aghju dumandatu. "Induve hè a sede di Zhizov? Induve u scientist Varnov faci u so travagliu?
  
  
  "No," disse Ingram, è dopu mi guardò rapidamente, cum'è per assicurà a so sincerità. "Credite mi, vi diceraghju avà s'ellu sapia. Tuttu ciò chì facciu hè di stà à l'eliportu mentre qualcunu scende o atterri, o mentre carica ciò chì volenu chì mi porti.
  
  
  "E se vulete trasmette un missaghju?"
  
  
  "L'aghju datu à a guardia di l'heliportu. Ellu esce è ci scuntrà. È ellu serà u primu chì avete da trattà ".
  
  
  Circundemu un dito di roccia sporgente è cuminciamu à falà in un canyon strettu cù scogliere arruffate da tutti i lati. Ancu tandu, s'ellu ùn l'avessi cercatu, ùn averia micca vistu tutti l'edificazioni crudemente custruite di petre. Aghju cuntatu quattru edifizii abbastanza grossi, unu chjuchi vicinu à un pezzu di terra pianu à quale eramu discendu. Basse creste rocciose è rocce ingombranu tutta l'area, è ùn ci era solu tracce deboli di camini chì cunnettavanu l'edificazioni.
  
  
  Mentre fighjulava, un omu esce da un picculu edifiziu vicinu à l'helipad è ci hà guardatu. Portava un fucile nantu à a so spalla.
  
  
  "Hè un guardianu di sicurità", disse Ingram.
  
  
  "Hè u solu?"
  
  
  "Hè l'unicu chì aghju mai vistu. Ci pò esse altri ".
  
  
  Aghju dettu à Pilar: "Inchinatevi per ùn vede micca". Dopu ch'ella hà pigliatu a pusizione, aghju diventatu ancu invisibile.
  
  
  "Quandu sbarchemu", aghju dettu à Ingram, "lasciate chì a guardia si avvicina, ghjustu à a porta".
  
  
  "E s'ellu ùn possu micca purtallu quì?" - dumandò nervosamente u pilotu, u so curagiu in l'aria cumencia à evaporà.
  
  
  Pruvate assai forte ", aghju rispostu. "Era cum'è a vostra vita dipende da questu. Perchè, Ingram, vechju amicu, hè.
  
  
  Atterramu cun cura in una piccula chjarra è Ingram spegne u mutore. Quandu u grande rotore si firmò, l'omu cù u fucile gridò qualcosa da induve ellu stava, à vinti metri di distanza.
  
  
  Ingram apre a porta è gridò: "Aghju qualcosa per u generale".
  
  
  "Sì zoppi?" - chjamò a guardia. "Portalu."
  
  
  "Eiu... aghju bisognu d'aiutu", disse Ingram. "Hè troppu duru per mè".
  
  
  U silenziu hà rignatu. Ma dopu avemu intesu passi chì caminavanu versu noi longu a superficia di ghiaia. "Sapete, ùn deveria micca esse un purtellu", si lagnava u guardianu. "Tu deve-"
  
  
  Si firmò di colpu, cum'è s'ellu ci pudia vede. Sapia chì eramu in guai quandu aghju intesu u sonu inconfundibile di un guardianu chì sguassava u so fucile è spara u bolt. J'ai tenu le Luger prêt, mais risquer de tirer maintenant et d'inquiéter toute l'équipage aurait été fatal. Invece, aghju pressu u mo avantbracciu è Hugo cascò in u mo palmu. Aghju vultatu u stilettu; tenendu a lama trà u pollice è l'indice, si arrampicò rapidamente in a porta. U guardianu alzò u so fucile è aghju puntatu a lama in a so direzzione.
  
  
  U stilettu si vultò in l'aria prima chì a pala entre in u collu di l'omu. Fece un sonu cum’è un sussurru raucu, fece dui passi in daretu è cascò in terra, u sangue sguassava da a gola.
  
  
  Pilar salta da l'copteru. Ingram fighjulava u mortu da u postu di u pilotu.
  
  
  "Avà chì?" - dumandò Pilar.
  
  
  "Avà andaraghju à sgusciate è scopre stu paese di petra. Starete quì per fighjà Ingram. Quandu tornu, puderia esse in fuga è aghju bisognu di qualcunu per copre per mè.
  
  
  "Va bè, Nick", disse cun un accordu mansu chì m'hà surprisatu.
  
  
  L'aghju basgiatu ligeramente, poi mi pigghiò nantu à u guardianu mortu, straccò u stilettu da a so gola, è asciugò a lama. L'aghju tornatu à a mo guaina di l'avantbracciu, poi aghju cullatu nantu à e scoglii, evitendu a strada chì porta da u postu di guardia.
  
  
  Ricordendu cumu aghju vistu stu locu da una vista d'uccello, aghju precipitu versu u più grande edifiziu. Paria logicu di suppone chì questu seria u quartier generale di l'operazione. Sò stendu nantu à una piccula cresta chì domina una strada chì porta à un edifiziu longu è bassu - caserne. Mentre fighjulava, e persone in robba robba blu è cappelli di u travagliu cuminciaru à spustà fora di l'uscita. Risultavanu disarmati. Altri avianu pistole in pistole è purtavanu uniformi marroni di l'Armata Soviètica cù trim rossi. Daretu à a caserna aghju nutatu un grande edifiziu quadru, chì aghju fattu u mo primu mira.
  
  
  Aghju lasciatu u mo puntu di vista è caminava intornu à a caserna, avvicinandu cù cura à un puntu sopra. Cum'è l'altri, era solu circa sei metri d'altitudine, è aghju invintatu chì l'internu slope sottu à u livellu di a terra. Aghju intesu voci è mi sò inginocchiatu per sente u strettu spaziu di ventilazione.
  
  
  "Avete mandatu per mè, generale Zhizov?" Era una voce ghjovana - energica, militare.
  
  
  Zhizov hà rispostu cù una intonazione patronisata oliu-liscia. "Aghju mandatu per voi, Major Rashki, perchè ùn aghju micca ricevutu un missaghju da u coronellu Gorodin à l'ora stabilita. Cusì, duvemu assume chì ellu ùn serà micca dispunibile per noi durante l'ultima tappa di l'operazione. Aghju bisognu di un secondu cumandante
  
  
  
  
  
  è ti aghju sceltu".
  
  
  "Sò onoratu, generale."
  
  
  Dimmi, Major, cunnosci cumplettamente u pianu ?
  
  
  "Iè signore. Avemu piantatu splusivi nucleari in sette cità americane, è l'apparechju più recente hè statu postu nantu à u Canale di Panamà. I nomi di e cità è i lochi esatti di e bombe sò cunnisciuti solu da voi è da un scientist americanu ".
  
  
  "Moltu bè, Rashki. Sapete quandu a prima bomba hè prevista per esplusioni ? »
  
  
  "Oghje, signore". Si schiazza a gola in vergogna. "I rumuri si sparghjenu in tuttu u campu, signore."
  
  
  "Iè, hè pocu un sicretu; i preparazione sò evidenti. Vi dicu chì New York serà a prima cità americana à esse distrutta. Siccomu u so guvernu ùn hà micca accettatu i nostri termini, u duttore Varnov detonarà a prima bomba in esattamente quattru ore ".
  
  
  Cun gran sollievu, aghju guardatu u mo sguardu. Ci era una paura ghiacciata chì, mentre circundava u celu venezuelanu à l'alba, New York puderia ancu esse livellatu da u focu infernu di una splusione nucleare.
  
  
  Mentre cuntava e probabilità contr'à mè, un grugnu friddu risonò da u ventilatore.
  
  
  "Ah, vecu, i mo amichi canini si sò svegliati", ronronò Zhizov. « Ùn àbbia paura, Major, finu à ch'e aghju cuntrullà tuttu, ùn ti feranu micca male. Ma una parolla da mè è ti ammazzaranu in una quistioni di seconde. Zhizov hà ripresu una risata entusiasta à u Raschke micca cunvintu. "Queste bestie sò guvernate da dui di e forze più putenti in u mondu, Major", continuò Zhizov. "A paura è l'odiu. Ricurdativi di questu "
  
  
  "Iè, signore," u maiori rispose incertu sopra u ringhiu di l'animali.
  
  
  Mi alluntanò da u ventilatore è si pusò nantu à u mo stomacu, fighjendu i camini trà l'edificazioni. Prima di tuttu, avia bisognu di un indizio di u locu di Knox Vornov, chì era a chjave per tuttu l'affari assassinu.
  
  
  I travagliadori passavanu da soli è in coppie. I suldati armati, cù a so pusizioni audaci, parianu cuntenti à u puntu di l'indifferenza. Forse, cum'è Ingram insinuatu, eranu diventati imprudenti à crede chì a so salvezza in un locu cusì era invulnerabile.
  
  
  Era chjaru chì aghju avutu a libertà di muvimentu. Allora aghju aspittatu finu à chì u prossimu travagliadore passava sottu à ellu è cascò daretu à ellu. L'aghju culpitu cù u Luger è si n'andò limp in braccia. L'aghju trascinatu prestu à i scoglii è u silenziu per sempre.
  
  
  Mi toglii a tuta blu ch'ellu portava è l'aghju tiratu nantu à a mo robba. I pantaloni eranu un pocu cortu, ma altrimente si adattanu. Aghju messu u mo cappellu è pressu a visiera à a mo fronte. Da una distanza raghjunata puderia passà inosservatu. Dopu avè ammucciatu u corpu di u travagliadore trà dui masselli giganti, aghju vultatu à u chjassu è u seguitu. Si sentenu passi daretu à mè. Aghju affucatu in una porta bassa chì pareva un magazzinu. Mi inginocchiai di spalle à u caminu è fiddled cù a maniglia di a porta cum'è se verificassi una serratura difettosa.
  
  
  L'odore caldu di l'alimentu ghjunse à i mo narici mentre dui travagliadori si firmavanu per sbulicà nantu à a strada daretu à mè.
  
  
  "Ùn aghju micca à indovinà quale hà da piglià u colazione chì portate", disse unu di elli. "Americanu, nò? À u scientist".
  
  
  "Di sicuru", disse un altru. "Hè u nostru invitatu d'onore".
  
  
  "Chì hà sta mane mentre manghjemu a nostra basura di solitu?"
  
  
  "Ova fresca, prosciutto, toast è pumati maturi".
  
  
  primu travagliadore; geme espressivamente. "Pregu chì ùn ci sia micca ghiaccio finu à chì tutti pudemu abbandunà stu purgatoriu di muntagna è campà di novu cum'è umani. Cumu invidiu u bonu cibo è e donne chì l'Americani piacenu ".
  
  
  "U tempu hè vicinu, camarade. Oghje avemu da sbattà l'Americani ".
  
  
  "Se hè cusì, allora oghje celebremu. Ma avà devu andà ".
  
  
  Mentre aghju guardatu tranquillamenti, unu di i dui omi hà pigliatu u chjassu adiacente, ramificatu à manca, mentre chì l'altru, chì portava una tavola di manghjà, cuntinuava drittu. L'aghju lasciatu marchjà per u chjassu è dopu l'aghju seguitu, coprendu u mo visu cù u mo capu.
  
  
  L'omu ùn si vultò, è l'aghju seguitu à unu di i grandi edifizii, stendu separatamente da u gruppu di edifici. Falò uni pochi di scalini, aprì a porta è sparì daretu à ella, li detti uni pochi di seconde, po intrutu in a stessa porta.
  
  
  Aghju scupertu chì questi edifizii eranu scavati assai più profondi è finiti assai più cura di ciò chì avia imaginatu. U so disignu pensativu indica un longu periodu di preparazione.
  
  
  Ci era un longu corridore cù pareti di petra liscia chì si curvava lisamente in un arcu. Ancu s'ellu ùn pudia vede u travagliadore, aghju pussutu sente i so passi avanti. U corridor era illuminatu à intervalli regulari da lampadine elettriche, è, senza dubbitu, ci era una centrale elettrica.
  
  
  Allora aghju ricurdatu chì parechji anni fà ci sò rumuri chì una basa russa hè stata preparata in un locu in Sudamerica. C'était à l'époque de la crise des missiles cubains, et dans la détente qui suivit, ces rumeurs s'éteignèrent. Avà risulta chì a basa hè un fattu. Hè prubabilmente abbandunatu da u regime russu ufficiale, ma riattivatu da Zhizov è a so faczione cum'è un centru oculatu di e so operazioni.
  
  
  In tuttu u corridore I
  
  
  
  
  
  
  Aghju passatu solu per una porta. Apparentemente ùn ci era micca assai stanze, postu ch'elli anu da esse scolpitu da a roccia solida. Sentendu e voci davanti, mi firmò bruscamente.
  
  
  "Aghju purtatu u colazione reale per a Sua Altezza". Era a voce di l'omu di consegna di cibo, piena di sarcasmu.
  
  
  "Basta furnisce u cibo è fate rimarche idiote". A voce chì risponde era burla è cummirciali ".
  
  
  "Chì ci face l'Americanu quì?" - dumandò u travagliadore. "Hè prontu per u grande ghjornu?"
  
  
  Avà aghju mossa pianu pianu longu u muru curvatu per fighjà i parlanti è ghjuntu à un puntu induve puderia vede a fine di u corridore. Ci era un suldatu cù un mustache neru impressiunanti, guardendu a porta massiccia. Pigliò u vassou di l'alimentu da u travagliadore è strinse e so labbra prima di dì: "Ùn hè micca sfarente di u solitu, salvu ch'ellu s'hè alzatu à l'alba sta mane. Ma ùn possu micca sapè ciò chì succede in a so testa ".
  
  
  "No, pensu micca. Ebbè, u megliu per ellu, u peghju per mè. Aghju da fà un colazione di poltiglia noiosa.
  
  
  Mi precipitu di ritornu in u curridoru cumu era ghjuntu. Avà chì sapia induve truvà Barnv, avia bisognu di truvà un modu per ghjunghje à ellu. Mentre meditava stu prublema, aghju vultatu un angulu è, troppu tardu, aghju vistu una figura chì si avvicinava in a distanza. Da l'uniforme aghju capitu chì era unu di i suldati.
  
  
  Per casu, cum'è s'e mi fussi scurdatu di qualcosa, aghju vultatu in daretu. M'hà chjamatu, ma aghju ghjucatu sordu è mutu. Intornu à a curva, fora di a vista di i suldati, aghju curredu torna à u santuariu di Varnov. Ma "i passi si avvicinavanu da l'altra parte. Aghju fattu una pausa. U travagliadore di l'alimentu torna, seguitu da un altru suldatu à a porta di i Warns.
  
  
  Aghju pigliatu rapidamente una decisione è aghju precipitu versu l'unica porta chì porta da u corridore.
  
  
  A porta era chjosa, cusì aghju ghjuntu sottu à a tuta di u travagliu in a mo sacchetta è aghju trovu una fina striscia elastica d'acciaio. Più durable è flessibile chè un pezzu tradiziunale di plastica, stu dispusitivu opera rapidamente cù un serratura simplice.
  
  
  Cù u travagliadore chì s'avvicinava sempre da una parte è u suldatu da l'altru, aghju spintu a porta aperta è aghju precipitu in l'internu.
  
  
  Capitulu vinti.
  
  
  Dopu qualchì sicondi, l'internu di lussu di sta stanza si riunì. Ùn ci era micca superfici ruvide o culori sordi. Texture morbida - cuscini, divani, letti, chaise longues - tuttu in un carnaval di tonalità arcobaleno.
  
  
  "Pudete almenu bussà", ghjunse una voce chjaramente femminile da un locu à a mo sinistra.
  
  
  "U grande scientist deve alzà prestu oghje", disse una altra voce da l'altra parte.
  
  
  Quandu i mo ochji s'adattanu à a luce fioca, aghju scupertu chì e voci venenu da una zona di letti di satin è cuscini soffici in ovali incruciati da ogni latu di a stanza. Mentre aghju guardatu, capi biondi arruffati apparsu à manca è à destra, seguiti da corpi chì parevanu cheerleaders di l'università. A bionda numero unu portava una camicia di notte rosa abbastanza corta per ùn lascià dubbitu ch'ella era nata bionda. U numeru dui portava un pigiama harem, abbastanza per cunfirmà ch'ella era ancu una vera bionda.
  
  
  "Spergu chì ùn sò micca intruduce", aghju dettu.
  
  
  "Sò Terry", disse a bionda numero unu in un shortie rosa.
  
  
  "È sò Jerry", disse u numeru dui in pijama harem.
  
  
  "I dui sò scritti cù una "i". Terri spiegò
  
  
  "Informazioni impurtanti", aghju dettu.
  
  
  "Semu gemelli", suggerì Jerry.
  
  
  "Un'altra scuperta stupente", aghju dettu.
  
  
  E zitelle s'arrizzò da i so letti è si avvicinavanu per fighjà mi.
  
  
  "Ùn aghju mai vistu prima", disse Terri.
  
  
  "Ùn site micca quì, nò?" - Jerry aghjunse.
  
  
  "Avete ghjuntu cum'è una tempesta", disse Terri. "Pensu chì ti perseguenu è chì vulete chì ti nascondimu. Quantu maravigghiusu!"
  
  
  "Ùn site micca un pulizzeru, nò?" - disse Jerry. "Ùn ammucciamu micca agenti di polizia".
  
  
  "Ùn sò micca un polizia", li aghju assicuratu. "Quale sò è ciò chì facciu hè troppu per spiegà in menu di una ora, è ùn aghju micca trenta seconde. Ma pudete dì chì sò unu di i boni picciotti - è ùn scherzu à tuttu - aghju bisognu di u vostru aiutu ".
  
  
  In quellu mumentu avemu intesu voce è andemu à sente à a porta.
  
  
  "Perchè avete vultatu è vultatu quandu vi aghju chjamatu?" Era a voce di u suldatu chì mi gridava in curridori.
  
  
  "Ùn capiscu micca di ciò chì parli. Aghju purtatu u colazione di prufessore. "Ùn aghju micca vistu avà", hà rispostu u travagliadore.
  
  
  "Avete camminatu quì un minutu fà, dopu vultate è vultate in daretu."
  
  
  "Ùn mè".
  
  
  "Nimu hè venutu cun voi?"
  
  
  "Innò. Dumandate à Yuri à a porta di u prufessore. "Varaghju à rimpiazzà ellu, è s'è tù menti, ùn importa micca, camarade!
  
  
  I soni di i passi di un travagliadore chì caminavanu in u corridore. U sonu di e chjave fora di a porta.
  
  
  Mi pressu contru à u muru nantu à a cerniera di a porta, tenendu u Luger in manu. I gemelli fighjavanu à u fucile cù l'occhi larghi blu di fiordaliso, poi si fighjavanu, righinannu abbattuti. Ciò chì passava per i so minusculi cervelli in quellu mumentu puderia significà a vita o a morte per parechje persone.
  
  
  U guardianu sblocca a porta è l'apre un pocu.
  
  
  "Bè, bè, voi ragazze, alzate prestu", disse.
  
  
  "Chì di questu?" - disse Terry.
  
  
  "Pudemu alzarmi ogni volta chì vulemu", aghjunse Jerry.
  
  
  "Su è giù, su è avanti.
  
  
  
  
  
  
  Ebbè, questu hè tutta a vostra vita ", sbuffò u guardianu.
  
  
  "Quale di noi vole u prufessore sta mane?" - dumandò Terry.
  
  
  "O hè di novu noi dui?" - Inserì Jerry.
  
  
  "Nè l'unu nè l'altru. Avia solu colazione è u travagliu hè prima per ellu. Allora cibo - è donne per a dessert ".
  
  
  "Allora chì faci quì, Marcus?" - disse Terry. "Ùn duvete micca entre in a nostra stanza à menu chì u prufessore ùn vi manda per noi".
  
  
  "Cercu un omu", disse scusendu.
  
  
  Hè rispostu da u risattu di e zitelle.
  
  
  "Pensu chì aghju vistu un travagliadore in u corridor", continuò Marcus severu. "Qualchissia chì ùn appartene micca à a squadra. Pensu chì puderia vene quì ".
  
  
  "Ùn avemu micca vistu una sola persona", disse Terri innocente.
  
  
  "Questa hè una tale delusione", hà aghjustatu Jerry cun disgustu.
  
  
  "Ùn sò micca quellu chì vede i fantasmi", disse Marcus. L'aghju intesu fà un passu esitante in avanti. "Avarà un pocu di tempu prima chì u prufessore finisci u so colazione è manda chjamà unu di voi. Siccomu sò digià quì, forse ci pudemu divertirvi un pocu...
  
  
  "Assolutamente micca!" Terry intervenne. "U nostru cuntrattu dice chì simu quì solu per u duttore Varnov. Ci hè statu avvistatu di ùn ghjucà micca cù l'altri ".
  
  
  "Ma pensateci", disse Jerry maliziosu.
  
  
  "Teasers", disse u guardianu. Si fece retrocede è e zitelle chjusu a porta. U castellu chjusu.
  
  
  "Avà simu veramente in guai", risa Terri.
  
  
  "Ma quantu divertente", disse a so surella.
  
  
  "Grazie mille", aghju dettu è rimettiu u Luger in a so fondina. Aghju risattu. "Forse possu truvà tempu per rimbursà. Hè vera chì site solu per... uh... serve Warnow?
  
  
  "Avete intesu ciò chì avemu dettu à Marcus, simu solu ghjoculi di ventu per u scientist americanu", rispose Terri.
  
  
  "È cunsiderendu u tipu di persona ch'ellu hè, ùn ci vole micca assai tempu", disse Jerry è ghjunse à mè.
  
  
  "Cumu hè entratu in questu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Vogliu dì ciò chì e brave ragazze cum'è noi facenu in un locu cum'è questu?"
  
  
  "Qualcosa cusì".
  
  
  "Avemu rispostu un annunziu in un ghjurnale sotterraneo di San Francisco", disse Jerry. "Ragazze cum'è vo vulete viaghjà, eccitazione, avventura."
  
  
  "E ovviamente avete u travagliu".
  
  
  "Di sicuru. Ci deve esse stati cinquanta altre ragazze, ma avemu avutu u vantaghju di esse gemelli".
  
  
  "Ùn hè micca tuttu ciò chì avete", aghju dettu, nutendu e so forme generose.
  
  
  "Mi piaci," disse Terri.
  
  
  "Aghju scumessa chì site ancu assai più un omu chè un prufissore", aghjunse Jerry.
  
  
  "I so talenti sessuale, o a mancanza di questu, ùn m'interessanu micca", aghju dettu in seriu. "Ma hè diventatu a persona più periculosa in u mondu, una minaccia per i Stati Uniti è u mondu sanu. Ti risparmiaraghju i dettagli macabri, ma credimi, in questu mumentu ùn ci hè nunda di più impurtante per l'avvene di l'umanità chè per mè per entra in u laboratoriu di Varnov. È vogliu chì e ragazze mi aiutate "
  
  
  "Volete dì chì stu stupidu vechju laboratoriu hè più impurtante per voi chè questu?" - disse Terri, alzendu ancu più altu a so corta camicia di notte.
  
  
  "E questu?" Jerry intervenne, strappò a cintura di i so pantaloni di pijama è li fece scivolare finu à a mità di e so cosce arrotondate.
  
  
  "Aghju dettu più impurtante, ragazze, micca più divertente".
  
  
  "Perchè duvemu aiutà vi?" - dumandò Jerry. "Ùn sarete mancu bè cù noi".
  
  
  Era chjaru chì u patriotismu è l'umanisimu eranu parolle chì ùn si notavanu micca in i so capi belli è brillanti. Ma senza u so aiutu e mo chance eranu zero.
  
  
  "Cum'è u vechju dittu," li dissi cù una faccia di poker, "ti grattate u mio, grattaraghju u vostru".
  
  
  Un paru di sorrisi raggianti illuminavanu a stanza. "Vogliu dì chì averà?" - I gemelli rispundenu à l'unison.
  
  
  "Se mi aiutate à entre in u laboratoriu di Varnov".
  
  
  Annutendu felicemente, mi pigliò a manu è m'hà purtatu à una pila di cuscini culuriti, induve sguassate rapidamente i coperchi sottili. In un battitu d'ochju, eranu nudi, pigliate diverse pose seducente trà i cuscini. Aghju scupertu chì Terry avia una minuscula talpa ghjustu sottu à u so pettu manca, è era l'unicu modu per pudè distingue i gemelli.
  
  
  Era l'unica volta in a mo vita ch'e aghju in fretta per compie ciò chì hè forse u più eccitante di tutte l'operazioni umane. È cusì aghju stabilitu un novu record mundiale per sguassà a più robba in u minimu tempu.
  
  
  "Mmm, deliziosu", hà commentatu Terri.
  
  
  "Sapiu chì avia più di quellu vechju prufissore", appruvò Jerry.
  
  
  "Venite quì", hà urdinatu Terri, "subitu trà noi".
  
  
  Aghju prestu in ginochju è mi pusizionatu in a pusizione classica sopra u corpu ansiosu di Terry.
  
  
  "Ùn vulia dì trà mè, ma trà noi", disse cun un suspiru, un lamentu tranquillu chì ùn pareva micca una lagnanza.
  
  
  "Ti dispiaci?" - L'aghju dumandatu, entrendu à e porte di u celu.
  
  
  "Ohhhhhhh", si lamentò.
  
  
  "In u futuru, daraghju un nome à i drammi", li dissi è immersi in u tunnel di l'amore.
  
  
  Hè cusì chì tuttu cuminciò, ancu s'è in pocu tempu avemu assumatu un numeru infinitu di pusizioni gimnastiche, a maiò parte di quali ùn sò micca descritte in manuali di matrimoniu.
  
  
  Dopu un pocu tempu avemu diventatu cusì interessatu l'un l'altru chì Jerry hà dettu in una voce bassa è trista: "Ùn mi piace micca veramente ghjucà settanta".
  
  
  Eru messu in una pusizioni disgrazia per parlà, ma vultendu a mo testa cun grande sforzu, aghju dumandatu
  
  
  
  
  
  
  innocently: "Chì significa questu, Jerry? - ghjucà settanta.
  
  
  "Signore, tuttu u mondu a sà," ella rispose grumply. "Settanta sessanta nove cù una fighja."
  
  
  Mi avvicinò à ella è, cun un pocu coaxing, diventò u terzu cumpagnu in una di e prestazioni più cumplesse, esotiche è esausanti chì possu ricurdà. È mi ricordu assai.
  
  
  Dopu à quessa, cum'è aghju cuminciatu prestu à vestisce, i gemelli mi fighjulavanu cù facci felici intrecciati cù picculi sorrisi è stritti di gratitùdine. Era Jerry chì disse cun un longu suspiru felice: "Sapete, pensu chì noi trè faremu una coppia fantastica".
  
  
  Ma i mo pinsamenti eranu digià assorbiti in u prublema di Warnow è cumpagnia. "Va bè", aghju dettu, "u divertimentu è i ghjoculi sò finiti. Avà vede s'ellu ùn pudemu micca truvà un modu in u santuariu di Knox Varn.
  
  
  Annuiavanu quasi à l'unisonu. Ma ùn ci era micca un veru interessu nantu à e so facci.
  
  
  "Ti ricordi u nostru picculu affare?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Sì," Terri aggrottò la fronte. "Ma aiutà vi pò esse periculosu".
  
  
  "Inoltre," Jerry aghjunse. "Avemu qualcosa da perde. Ci paganu più soldi ch'è no avemu mai vistu in a nostra vita. Quandu andemu da quì, l'avemu da aduprà per apre una piccula tenda di vestiti ".
  
  
  À quellu mumentu aghju avutu l'impressione decisa chì i gemelli ùn eranu micca cusì stupidi cum'elli pretendenu di esse.
  
  
  "Allora andate à apre una tenda di vestiti quandu partete da quì", aghju dettu. "E chì ti face pensà chì lascirà mai quì? Siete prigiuneri, ùn sapete ? "
  
  
  Terry hà scuzzulatu a testa: "Ùn simu prigiuneri in tuttu. Venemu è andemu cum'è vulemu. Quandu ci stanchemu d'esse incuppati, camminemu intornu à a casa. locu. È nimu ùn ci ferma".
  
  
  "Di sicuru", aghju dettu. "Pudete andà induve vulete, perchè ùn ci hè micca uscita da sta fortezza di petra, salvu per l'aria. Ma dite à queste persone chì vulete smette di fumà è dumandate à elli di caccià da quì. Allora ampararete ciò chì duverebbe indovinà assai fà - chì puderebbe ancu esse schiavi in catene.
  
  
  Avà aghju avutu a so attenzione indivisa. E so facce dolci è splendenti diventonu serii è si scambiavanu sguardi impauriti.
  
  
  "Ùn aghju micca risicatu a mo vita per vene quì per una risata", aghju continuatu in fretta. Queste persone anu intenzione di piglià l'America è u mondu sanu cù u putere atomicu. E so bombe sò digià stazionate in e cità chjave di i Stati Uniti è sò pronti à esplusione una per una se u nostru paese ùn rispetta micca e so dumande ".
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu. "Se ùn possu micca ghjunghje à Varn, chì hè l'unicu chì pò attivà i dispusitivi, a prima bomba atomica distruggerà New York è tutti i so abitanti in solu duie ore".
  
  
  Aghju annuitu mentre stavanu a bocca aperta. "Iè, questi sò fatti. È cusì chì voi, ragazze, cessate di impone sta stupida bionda nantu à mè, è cuntinuate. Perchè, fora di Varnov, chì hà cundannatu u so paese, simu i soli trè americani in u centru di u campu nemicu.
  
  
  "È senza mè, ùn escerete mai da quì vivu".
  
  
  "Oh, u mo Diu", disse Terri. "Cumu pudemu aiutà?"
  
  
  "Vogliu chì sta prucedura sia aduprata per purtà voi dui da è da u laboratoriu di Warns, i quartieri di vita, è tuttu u restu. Vogliu chì mi dite tuttu ciò chì avete vistu quì chì puderia dà una idea di a so operazione. È fate prestu; ora di spustà hè ora! »
  
  
  Tutti dui cuminciaru à parlà subitu. "Aspetta", aghju dettu, "Terry, cumencia."
  
  
  "Ci hè un guardianu di sicurità", disse. "Ma Marcus hè di turnu a maiò parte di u tempu. Dormi in una stanza chjuca daretu à a porta di u prufessore, chì pare esse fatta d'acciaio solidu. È ellu solu ci accumpagna quì è torna. Appughjà u buttone di signale, è Varnov và à l'altra parte di a porta, apre a porta è parla à traversu una spezia di griglia di ferru. Ùn ci hè micca chjave per sta porta; si apre da dentru - è u prufessore ùn esce mai per nisuna ragione ".
  
  
  "Va bè. Qualcosa d'altru?" - aghju spuntatu. "Chì ci hè dentru?"
  
  
  "Quandu entri," disse Jerry, "vedrete un uffiziu cù una scrivania è un telefunu. U locu hè nudu, ùn ci hè altru mobili. Ma ci sò schedarii. È una grande mappa inquadrata di l'USA appesa à u muru vicinu à a tavula. Un'altra porta porta da l'uffiziu à ...
  
  
  "Aspetta un minutu!" - interruppe Terry. "Ci hè un muru sicuru daretu à sta carta. Ebbè, micca esattamente una sicura. Ma un angulu quadru.
  
  
  "Cumu sapete questu?" L'aghju dumandatu.
  
  
  "Perchè un ghjornu quandu andavanu, aghju vistu questu. A mappa hè stata tolta da u ganciu è si mette nantu à u pianu sottu à stu pirtusu in u muru à circa un pede quadratu. Warnow avait des papiers étendus sur son bureau, qu'il avait dû lire pendant qu'il m'attendait. Pensu chì hà scurdatu di mette i ghjurnali è copre a zona cù una mappa.
  
  
  Ella ghignava. "O pensa chì sò troppu stupidu per fà a diferenza trà un burato in u muru è sapete-cosa. In ogni casu, aghju fattu finta di ùn avè nutatu nunda, è à u mumentu ùn era micca particularmente curiosu. A prossima volta chì hà mandatu per mè, a carta era quì, senza documenti ".
  
  
  "Cumu vi pò distingue?" Aghju dumandatu, solu per cunfirmà a mo supposizione educata.
  
  
  "Aghju una talpa quì," disse Terri cù u minimu accennu di un surrisu, indicà a zona sottu u so pettu manca. "È cum'è pudete vede, purtamu diversi costumi per distinguemu".
  
  
  "Va bè, Jerry, vai avanti. Chì ci hè in a stanza vicinu à l'uffiziu ? "Bè, hè veramente una stanza grande divisa da una cortina.
  
  
  
  
  
  Da una parte ci hè un lettu, un paru di pezzi di mobili è un bagnu chì cunnetta à l'uffiziu. Per d 'altra banda, ùn mi dumandate micca. Ùn aghju mai vistu, pensu chì ci hè un tipu d'equipaggiu. Oh, sì, è ci hè un altru di quelli telefoni interni accantu à u lettu.
  
  
  "L'avete mai intesu parlà annantu à quelli telefoni?"
  
  
  "Solu una volta. Ma era una specie di doppia conversazione è ùn aghju micca capitu"
  
  
  "L'anu chjamatu duie volte mentre era quì", disse a so surella. "Ùn aghju micca capitu ancu di ciò chì parlava. Ma pensu chì sò avà ".
  
  
  - Parlami, Terry.
  
  
  "Bè, pareva assai arrabbiatu. È hà dettu qualcosa cum'è: ascoltate, ùn mi fate micca pressione, generale, è ùn minacciate micca. Ricurdativi, se partu, tuttu và cun mè. Cumpresu Mosca, Generale, aghju vinutu à a cunferenza cù dui valigie. Ma per una certa ragione unu s'hè persu ". È dopu si fece una pausa è disse: "Questu significa qualcosa per voi, Generale?"
  
  
  "Ùn sò micca ciò chì dice à u generale", aghju cummentatu. "Ma mi dice assai. Varnov hà un tali sistema chì s'ellu mori, tutte e cità, cumpresa Mosca, moriranu cun ellu. Ùn hè solu un bastardo male, hè intelligente cum'è l'infernu.
  
  
  A mo mente girava per un minutu mentre aghju sceltu i diversi aspetti di un pianu praticabile. Allora aghju dettu: "Da una banda, u tempu hè u fattore più impurtante. Ma ùn vecu micca spaziu per affruntà. Puderaghju à Marcus per piglià unu di voi à quella porta. Ma ùn possu micca forzà Warnow à apre, salvu ch'ellu piglia l'iniziativa. Questu hè, s'ellu ùn hà ancu mandatu à Marcus dopu à voi.
  
  
  "Inoltre, ùn possu micca passà dopu à voi senza tumbà à Marcus, chì starà ghjustu accantu à a porta induve Varnov pò vedelu. È prima ch'e possu piglià cura di Marcus, m'hà sbattutu a porta in faccia. Allora tuttu dipende di voi, ragazze. Quellu chì vene à ellu oghje deve appiccicà qualcosa in questa porta per ùn chjude micca cumplettamente, è fà per chì Varnov ùn l'avvisa. È per questu avete bisognu di un miraculu di u tempu ".
  
  
  "Aghju una idea megliu", disse Terri. "Cellu chì hà ricevutu l'appruvazioni di u prufessore entra in a stanza cun ellu, u pompa è u mette in lettu. Allora li prega di andà in u toilette. Ùn pò micca discutiri cun questu, cusì si chjude in u bagnu, sciacqua l'acqua, poi corre in l'uffiziu è apre a porta d'acciaio per voi. Dopu torna da a porta di cunnessione è si mette in lettu cù Varnov.
  
  
  "Geniu puru", aghju dettu.
  
  
  "Intantu, duverete sbarazzà di Marcus," si precipitò Terri, "è aspittà à a porta".
  
  
  "Datemi cinque minuti", aghju dettu. "E vogliu chì Marcus sia attiratu quì da a zitella restante per pudè piglià cura di ellu rapidamente è tranquillamente."
  
  
  "Di solitu ùn ci vole micca tramindui à a festa di a matina", disse Jerry. "Ma supponi ch'ellu sà?"
  
  
  "Ùn vi preoccupate, seraghju prontu per quasi tuttu", aghju dettu.
  
  
  Ci hè statu un altru silenziu pensativu, è dopu aghju dettu: "Avà tuttu ciò chì avemu da fà hè aspittà. Ma per quantu tempu?
  
  
  "Hè cum'è un clock", disse Terri. "Deve esse quì à ogni minutu."
  
  
  "Di sicuru", disse Jerry. "Ma s'ellu hè u so grande ghjornu per sguassà New York, serà prubabilmente nervoso è dannatamente sicuru chì ùn vole micca dorme".
  
  
  "Oh mio Diu," geme Terri.
  
  
  È ùn aghju dettu nunda, perchè l'enormità di a quistione è u disastru potenziale assuciatu cù a risposta hà sbulicatu a mo mente.
  
  
  Vinti unu
  
  
  Ci era qualcosa cum'è una toletta in un angulu scuru di a stanza, è mi misi à pusà daretu à questu, cumplettamente vallatu da a porta. I minuti passavanu interminablemente mentre i mo musculi spasmati dumandavanu sollievu. Finalmente mi sò alzatu. Era stupidu di stà in una pusizioni cusì scomoda quandu puderebbe sentu prubabilmente u sonu d'avvertimentu di a chjave in a porta.
  
  
  Passò una meza ora, quandu aghju ghjudicatu chì a risposta à a quistione enormosa era stata ricevuta, Varnov era per abbandunà l'intrattenimentu frivulu è cuncentrazione nantu à l'affari scuri di u ghjornu, a so manu era pronta à mandà un signalu chì saldaria a cità. di New York. in u celu. È salvu chì, à l'ultima ora, u presidente hà decisu di risicà u panicu naziunale è evacuà Manhattan, u destinu di tutte queste persone era in e mo mani.
  
  
  Mentre aspittava, aghju cumbattutu un sensu crescente di paura, calculendu a fattibilità di una meza duzina di piani alternativi. Eranu tutti pratichi è abbastanza intelligenti. Ma tutti sò ghjunti à una strada morta - à a porta d'acciaio impenetrable trà mè è Varnov.
  
  
  De temps à autre, on entendait des sons étouffés dans le corridor du tunnel. Voci indistinte, u rumore sordu di i pedi pisanti, u tintinniu di u metallu. E zitelle m'ascoltavanu cù l'arechje pressate à a porta, ma anu dettu ch'elli ùn anu intesu nunda di impurtante, solu chiacchiere inutile, chì parechji omi, apparentemente in furia, passavanu.
  
  
  Tandu, dopu à un bellu pezzu di silenziu, cum'è ch'e aghju avutu à risicà ogni strata dispirata, quantunque pazzia u risicu, ci hè statu un colpu impaziente à a porta, subbitu seguitatu da u scraping d'una chjave in a serratura.
  
  
  Eru digià ben nascostu quandu Marcus sbucò in a sala di i concubine di u prufessore è gridò: "Tu ci - Little Miss Mole", dumanda l'American.
  
  
  
  
  
  
  I vostri servizii per dui ! U prufessore hè statu ritardatu per via di una visita di u top brass, è dice chì si ùn vene micca subitu, vi darà da manghjà à i cani di u generale per cena.
  
  
  "O mio Diu, sti cani manghjaranu u poviru pocu me in trè morsi", disse Terri in a so voce dolce. "Affretemu prima chì u prufessore perde u so furore".
  
  
  "Pensu chì vulete dì a so freschezza, micca u so calore, caru Terry", hà currettu Jerry.
  
  
  "I chjamu cum'è i vecu, caru", rispose ella è corse à a porta.
  
  
  "Oh, Marcus!" - esclamò Jerry, - pudete vultà per un pocu minutu dopu avè consegnatu a mo surella ?
  
  
  "Ritornu?" - sbottò Marcus irritabilmente. "Perchè?"
  
  
  Sò sulitariu è... è aghju bisognu di un omu veru, micca di stu vechju saccu d'ossi stancu.
  
  
  "Da veru? Hè u casu avà?", disse Marcus, a so voce tremante d'eccitazione. "Chì puderebbe fà à un omu veru in un pocu minutu?"
  
  
  "Pudete risparmià dui minuti minusculi?"
  
  
  "Puderaghju salvà assai, ma puderia mette in prublemi".
  
  
  "Ùn diceraghju micca. È ùn pensate micca chì duveria piglià u risicu ?
  
  
  È po, dopu à una pausa terribile è incerta : « Iè, torneraghju. In menu di un minutu. Siate pronti!"
  
  
  Cum'è s'ellu si trattava d'un segnu d'esclamazione d'accordu, a porta si sbattì cun un colpu. È tandu ci era un tamantu vacu di silenziu.
  
  
  "Ùn perdi micca un altru secondu", aghju dettu à Jerry in voce bassa, "È tenetelo occupatu!"
  
  
  "Dannazione, ùn saprà mai ciò chì l'hà colpitu", murmurò, è aghju tornatu.
  
  
  Qualchi seconde dopu, Marcus riturnò.
  
  
  "Cumu pudete vede, sò prontu, amante", disse Jerry.
  
  
  "Sò più prontu chè tù mai," li disse cun una risata nervosa. "Ma aghju da guardà a porta di Warnow, è ùn aghju micca u tempu di toglià a mo robba".
  
  
  "Scurdate di quella porta stupida", rispose Jerry. "Un pacchettu salvaticu di elefanti di vinti metri di altezza ùn puderia micca rompellu se a stanza interna era cuperta da u pianu à u tettu cù cacahuete".
  
  
  Ovviamente, Marcus era troppu luntanu da vulè risponde. Ma un minutu dopu lasciò fora un paru di grunti puramente cummirciali quandu Jerry disse: "Oh, Diu, sì troppu!" è aghju sbuchjatu da daretu à a toletta.
  
  
  Aghju facilmente, ma rapidamente avanzatu cù u stiletto. Aghju sbulicatu sopra à elli per un mumentu mentre alzava a mo arma sopra u so largu spinu. L'ochji aperti di Jerry si allargavanu à a vista di mè.
  
  
  Di colpu, forse incitatu da un stintu d'animali o da u sguardu in l'ochji spaventati di Jerry, Marcus alzò a testa è si vultò à mità di strada versu mè.
  
  
  Allora aghju appiccicatu a lama in u so pettu invece.
  
  
  A so bocca era spalancata è i so ochji fighjavanu dritti in incredulità. Ma tandu, appena gridava tranquillamente è smorfia terribilmente, aghju cattutu rapidamente u cultellu, ubbidiente cascò nantu à Jerry è si congelava.
  
  
  Aghju sguassatu a lama nantu à a so giacca di uniforme è ricuperu l'arma, mentre chì Jerry, cù l'espressione più spaventata nantu à a so faccia, pruvava in vanu à alluntanassi u so corpu. Aghju pigliatu a so spalla è l'aghju tiratu, è si rottò à u pianu. Hà guardatu in l'infinitu di u spaziu.
  
  
  Jerry s'assittò è asciugò una macchia di sangue da u so corpu nudu cù l'angulu di u fogliu mentre mi fighjulava cù una spressione chì ùn pudia micca locu. Salvu chì forse era un mischju di admirazione, incredulità in a realità imminenti di a morte salvatica è un pizzicu di disgustu. Mi odiava, sangue o cadavere, ùn pudia dì.
  
  
  "Iè", aghju dettu, cum'è per risponde à una dumanda micca detta, "hè cusì chì succede. È s'ellu ùn aghju micca fretta, milioni d'altri, assai più innocenti, moreranu ".
  
  
  Allora l’aghju lasciata è, fighjendu un’occhiata in u corridoiu, mi precipitu versu quella porta tamanta d’acciaio daretu à quale Varnov è u telecomando m’aspittavanu in l’ale.
  
  
  Passavanu un paru di minuti ansiosi è sudati. È dopu aghju intesu u scroccu cliccà è a porta si apre un pocu. Cuminciò à basculà versu mè, ma l'aghju chjappu è aghju strittu à l'internu, ghjustu à tempu per vede u dorsu nudu di Teri mentre sparì da a vista daretu à a porta chì si chjude.
  
  
  Aghju chjusu tranquillamente a porta è aghju guardatu intornu à tutta a stanza in una sola bocca. Jerry l'hà descrittu cum'è chì cuntene una scrivania cù un telefunu, archivi, una grande mappa inquadrata di i Stati Uniti, è una parte di l'America Centrale chì ùn hà micca dettu. Aghju attraversatu i cassetti di a scrivania, ma eranu chjusi. Aghju fattu un altru passu à traversu l'archiviu, u stessu risultatu.
  
  
  Aghju studiatu a mappa. L'anelli, disegnati cù un marcatore rossu, circundanu sette cità americane è u Canale di Panamà. Obiettivi per a distruzzione. Una di e cità era Cleveland, ma pudemu ignurà, perchè a bomba destinata à distrughjela hè stata interceptata da a Dogana. E cità eranu numerate nantu à a mappa è, cù l'eccezzioni di Cleveland, eranu, per eccezzioni, New York, Chicago, Houston, Los Angeles, San Francisco è Washington, DC.
  
  
  Aghju nutatu chì a capitale hè stata ritenuta finu à l'ultima, senza dubbitu per dà à u nostru guvernu l'uppurtunità di negocià finu à l'ultima ora.
  
  
  A mappa hè stata suspesa da un filu da un robustu ganciu di rame. L'aghju cacciatu da u ganciu, cunvinta chì, cum'è Terry avia dettu, truverete u bucu gaping o l'ascolta induve i ducumenti sicreti eranu oculati. Ma ùn ci era micca un tali pirtusu
  
  
  
  
  
  u muru sottu a mappa era liscia.
  
  
  Mi hè vinutu à mè chì u burato simplice in u muru daretu à a mappa ùn era micca assai inventiva per u livellu di i Varns. E ora aghju cuminciatu à sperimentà cù u ganciu di ramu, torcendu in diverse direzzione, ma truvendu chì era fermamente fissatu è immobile. Ma micca completamente immobile. Perchè quandu aghju tiratu u ganciu versu mè, hà clicatu un pocu. E poi una sezione quadrata di u muru si spostò in silenziu, rivelendu un cuntainer chì cuntene un picculu taccuino cupertu di pelle è una serie di disegni numerati, ognuna di i quali presentava un craniu rossu, chì, almenu per mè, indicava ovviamente u locu. di e valigie piantate -bombi.
  
  
  Anu indicatu i lochi, vale à dì, s'ellu avete avutu una spiegazione adatta di quale edifiziu hè in quale cità. Senza testu o altre guida, e stampe ùn avianu micca significatu.
  
  
  Ancu s'ellu paria un'età in queste circustanze tese è nervose, un sguardu à u mo sguardu m'hà dettu chì solu dui minuti eranu passati. E postu ch'e aghju cridutu chì Wamou puderia campà un altru dece minuti o più quandu Terry hè statu avvistatu di u mo bisognu di tempu, aghju assittatu à a tavula è hà cuminciatu un studiu rapidu di u libru di tasca rilegatu in pelle.
  
  
  À u principiu, e lettere è i numeri chì cuntene eranu chjaru per a maiò parte di a ghjente cum'è un cruciverba cinese. Ma sò abituatu à ogni tipu di puzziche, è ci sò pochi agenti in u mondu chì sò cusì bè versatu in l'arti di risolve i codici. Prestu l'aghju ricunnisciutu cum'è un codice americanu utilizatu da i scientisti di l'era Warn. E mentri u codice era basicamente abbastanza simplice, se qualchissia riceve una formula matematica sorprendentemente intelligente per decifrallu, à a mo cunniscenza ùn hè mai statu crackatu da un nemicu in o fora di i Stati Uniti.
  
  
  I flicked through my memory è u principiu di u codice sbuccatu in a mo testa quasi subitu. Aghju trovu una penna in un supportu nantu à a tavula accantu à u bloccu di note è aghju fattu note brevi, trascrivendu è cundensendu solu i principii basi di testu è numeri, u schema di a cuspirazione di a morte di a testa. Includeva i sicreti di u dispusitivu di detonazione di bomba di Varnov, attivatu da un stylus autoalimentatu. A microelettronica hè stata ingegneria in un discu di dimensioni di un dollaru di a dimensione di un flap di a pelle per rende capace di trasmette un signalu putente d'alta freccia nantu à vaste distanze - un dispositivu chì ricorda un pocu di un pacemaker ma assai più cumplessu, chì detona tutte e bombe à l'unison. seconde dopu à l'ultimu battitu di u core di Warns.
  
  
  Stu intricatu, incredibbilmente picculu dispusitivu di cuntrollu remota era tichjata "Access Key" in a prima pagina. È nantu à a pagina finale, sottu à l'intestazione: DISARM, ci era una seria di cinque numeri chì, cum'è u testu spiega, eranu a chjave per disattivà e bombe ancu dopu avè ricivutu u signale per splode. Questa precauzione d'emergenza impedisce chì u pacemaker ùn sia ligatu à u core di Warnow.
  
  
  Ma ci era una cattura. Una volta chì u signale ritardatu hè statu mandatu per lancià e bombe, ci era solu trenta seconde per annullà l'esplosioni.
  
  
  Aghju rapidamente fotografatu mentalmente i numeri è prughjettatu a so maghjina nantu à u muru di fronte di a mo mente. Aghju una memoria quasi infallibile, è ricurdà una decina di numeri ùn seria micca un veru prublema. In ogni casu, aghju scrittu i numeri nantu à un pezzu di carta, chì aghju plegatu è mette in a mo sacchetta.
  
  
  Aghju studiatu i diagrammi di u stylus è u discu per un altru minutu, è dopu scrivite i lochi di bombe di valigia in diverse cità.
  
  
  Dopu fattu questu, aghju messu u libru è e note cù una trascrizione di a so essenza in un altru sacchettu. Aghju passatu circa cinque minuti à scrive i fatti decifrati, perchè avia bisognu di avè una cunniscenza di travagliu di primura di u dispusitivu s'ellu avia da piantà u pianu mortale di Warnow. È aghju trovu chì mi pudia ricurdà quasi tuttu s'ellu prima mette i dettagli in scrittura. In ogni modu, una volta chì avete u chjappu di u dispusitivu, u funziunamentu era simplice quant'è toccu i diversi punti di bussola cù un lapis.
  
  
  Avà aghju sbulicatu i piani, troppu voluminosi per portà, in u cuntinuu di u muru, chjappà u ganciu di ottone per chjude u pirtusu, è appiccà a mappa in u locu.
  
  
  Intrutu in silenziu in u bagnu è marchjò versu l'altra porta. Pressatu vicinu à ellu, aghju intesu ciò chì aghju realizatu chì era a voce di Varnov è a voce di risposta di Terry. Ùn aghju micca attentu à a cunversazione mentre tirò u Luger da a so holster è aghju pigliatu u pomo di a porta. Ma l'essenza era chì Varnov hà scusatu per a fretta per via di "esperimenti urgenti chì deve esse preparatu immediatamente", è Terry hà dumandatu per uni pochi di minuti cù u prufissore affascinante, chì era un omu cusì grande chì l'hà lasciatu senza fiatu. . più di u listessu.
  
  
  Mentre apriva lentamente a porta è fighjulava in a stanza, Knox Warnow, chì portava una giacca bianca di labburatoriu sopra i pantaloni, stava in prufilu versu mè, e so mani nantu à a spalla di Thorn mentre ella, vestita di vestiti di boudoir, fighjulava in i so ochji cù una espressione finta. . adorazione.
  
  
  I capelli di i Warns eranu neri, assai staghjunati di grisgiu. Avia un nasu chjucu
  
  
  
  
  
  caratteristiche svelte è un corpu sveltu chì paria quasi fragile. Finu à ch'e aghju guardatu in i so ochji verdi brillanti, chì ùn anu micca emozioni ancu s'ellu eranu duri è brillanti cum'è smeraldi, era una minaccia improbabile per a sopravvivenza di a nazione più putente di u mondu. È à pena un omu chì puderia fà una volta cù Terry o u so gemello.
  
  
  "Sta sera ti mandaraghju per tè è a to surella", stava dicendu avà. "Ci sarà qualcosa da celebrà cù champagne vintage è una cena speciale. E poi passeremu una longa notte esotica di piacè inseme.
  
  
  "Aghju assai dubbitu, Varnov", li dissi mentre entrau in a stanza daretu à u Luger. "Aspettu chì vultate in i Stati Uniti sta sera cum'è u mo prigiuneru".
  
  
  A so faccia hè cascata in sorpresa mentre si vultò versu mè. Mentre cercava e parolle, aghju dettu: "Terry, torna in a vostra stanza. Vogliu chì tù è a to surella siate vistuti è aspittendu ch'e vi vene per voi ".
  
  
  Apri a bocca per dì qualcosa, poi si precipitò
  
  
  "Sò quale sì", disse Varnov calmu, u so visu spressione compostu. "Questu vi sorprende?"
  
  
  Era, ma ùn aghju micca dettu nunda.
  
  
  Varnov si affondò in una sedia di pelle massiccia accantu à u lettu, incrociò i so gammi è incrociò i so braccia nantu à u pettu. "Pensi, Carter", continuò cun un sussurru di un surrisu, "chì ùn sò micca prontu per una opportunità cum'è questu? Di sicuru micca. Ùn lasciaraghju mai sta stanza cun voi viva. È s'è moru, guasi à u listessu mumentu a mità di u mondu diventerà cendra ".
  
  
  "So tuttu questu", aghju dettu. "Aghju decifratu i vostri ducumenti sicreti, è i vostri priparazioni sò in vanu. I numeri 5-21-80-54-7 significanu qualcosa per voi? »
  
  
  A so spressione maniacale lampò cum'è una candela in u ventu è si n'andò. Per un certu tempu aghju pussutu guasi vede l'ingranaggi di a so mente spostà, scontranu bruscamente, è poi andendu in bicicletta attraversu alternative.
  
  
  Alzò le spalle è fece un surrisu pallidu è rassignatu. "Bè", disse, "in fine, nunda ùn importa. Tutti l'omi, tutte e criature stupide di i mortali anu da vene à a fine ".
  
  
  "Filusufìa nobile", aghju rispostu.
  
  
  "Noi dui", continuò, "semu solu in questu dungeon di una stanza, cuntrullemu a densità di u mondu. Pensate à questu. Basta à pensà! U putere indicibile chì tenemu in e nostre mani ". Fece una pausa. "Pudemu unisce e forze è guvernà u mondu inseme. O pudemu distrughjemu l'altri in i prossimi minuti. Chì serà ? "
  
  
  "Nè," aghju dettu. "Ancu un cattivu perdente sapi quandu u ghjocu hè finitu. È accetta e so perdite. Avà, ti daraghju trenta seconde per decide. Venite cun mè è fate un prucessu, o morirete in questa sedia. In modu persunale, spergu chì sceglite a morte. Perchè ci hà da piglià più chè un pocu di risicà u mo collu per caccià voi da quì.
  
  
  I dita spasmodichi d'una manu, impastendu tensamente u grossu bracciu morbidu di a sedia, Varnov annuì lentamente. "Va bè, andaraghju cun voi", disse. Sclenchò i so gammi è paria di stà in piedi.
  
  
  Ma di colpu hà spintu u bracciu di a sedia. U bracciu imbottitu superiore si piega istantaneamente nantu à cerniere nascoste per revelà una piccula cunsola illuminata. Avia un grande buttone rossu, un interruttore basculante è un dial numeratu.
  
  
  Quand'ellu chjappà bruscamente u buttone cù a so palma, l'aghju sparatu in u pettu. Tuttavia, a so altra manu era digià ghjunghje à u dial. Allora l'aghju sparatu di novu. A manu tremò è tornò à l'interruttore di novu. Ùn sò micca sapè s'ellu era u spasmu riflessu di a morte o l'ultimu sforzu supraumanu di un omu chì era solu à una siconda di l'eternità ; ma, à a mo sorpresa, a manu cuntinuò à cascà è à u stessu tempu tirava u toggle switch.
  
  
  U clicu magre era seguitu da i soni distanti di campane è u lamentu di sirene. Si tali soni pudianu penetrà in i muri tamanti di petra è guasi una meza tonna di porte d’acciaio, sapia chì fora, in sta cumuna di suldati è travagliadori, era una chjama d’aiutu urlanti, chjappante, spazzata.
  
  
  Aviu intesu forzà Warnow à dì à mè induve hà tenutu u stylus assai impurtante, senza chì i signali di detonazione di u pacemaker ùn puderanu micca esse annullati. Ma avà era mortu, ùn aghju micca un stylus, è l'ultimi trenta seconde s'eranu spuntati. l'esplosioni multiple più distruttive in a storia umana.
  
  
  L'ochji di Vamov si vultonu in daretu, accecante a morte, quandu, fighjendu a manu di u mo sguardu, mi sò piegatu, strappau a so giacca è, quasi in u stessu muvimentu, stracciò a so cammisa. E poi ci era u stylus; suspesu da u so collu nantu à una longa catena d'argentu !
  
  
  U so pettu era nudu, ma coperto di sangue. Asciugà freneticamente u sangue da un quadru di pelle di quattru centimetri cunfinatu da trè lati da cucitura plastica. Aghju sbulicatu i mo dite sottu à u bordu è tiratu in daretu un flap di pelle per revelà a chjave d'accessu cù a so spirale di punti di cuntattu minusculi è numerati.
  
  
  Tenendu l'agulla cun cura cum'è un neurochirurgu faria un bisturi, aghju toccu a punta à i punti di cuntattu, attivando a cumminazione elettronica per u signale WARM-UP: Cinque... vintunu... ottanta... cinquanta-quattru. .. sette !
  
  
  Avà u mo sguardu hè cascatu nantu à u clock. Quattru - trè - dui - unu è - bang
  
  
  
  
  
  
  ! U tempu per l'esplosione è a distruzzione di e cità, chì ùn sò mai venuti, aghju avutu quattru seconde per sparghje. È hè accadutu !
  
  
  O era?
  
  
  Aghju guardatu u bracciu di a sedia. Sopra u buttone rossu era l'inscription: DESTRUCT. Sopra l'interruttore hè a scritta: ALARM. Avà aghju studiatu u dialu numeratu. Hè stata tichjata "RITARDO DI DISTRUZIONE" è delineata in gradazioni da zero à sessanta minuti. L'agulla di l'indicatore, chì Varnov apparentemente hà pruvatu à riduce à cero, ferma à sessanta.
  
  
  Sessanta minuti finu à chì? A luce verde sopra u buttone rossu DESTRUCT si accende. Ùn ci era micca altru buttone per annullà u chjusu pruvisoriu, cusì speru pressatu u listessu buttone di novu. Nunda. A luce verde resta accesa.
  
  
  Aghju intesu. In lontananza, campane d'alarme è sirene cuntinuavanu à sonà forte. Aghju lanciatu a catena è u stylus nantu à a testa di Warnow, aghju messu u dispusitivu in a mo sacchetta è mi sò precipitu à a porta, pistola in manu. Aprii a porta di scatto è fui sbalzatu da u sonu assordante di campane è sirene. Aghju assicuratu chì a porta d'acciaio era chjusa per chì nimu puderia entre è scopre u corpu di Warnow, è si precipitò à traversu a sala di sicurità è in u tunnel. À u principiu ùn aghju vistu à nimu è aghju precipitu versu a porta di a camera di i gemelli.
  
  
  Quandu sò ghjuntu quì, dui suldati cù fucili apparsu intornu à a curva è anu miratu. Mi pressu contru à a porta di a cellula mentre sparanu, ma mi mancanu. Aghju sparatu cù cura da una manu dritta à u capu. Cum'ellu cascava è cascò, l'altru si ritirò rapidamente intornu à a curva.
  
  
  Pichjò à a porta è gridò u mo nome. Terri guardò fora cù ochji tamanti, poi s'aprì per lascià entre, è sbattò a porta.
  
  
  E duie zitelle eranu vestite in vestiti grisgi discreti, quasi formali. C'era un paru di valise chjuche identiche vicinu à a porta.
  
  
  "Scurdate", aghju dettu. "Semu in un locu strettu è vi moverete troppu veloce per purtalli. Sò prontu ?
  
  
  Tutti dui annunziu seriamente.
  
  
  "Qualcuna di voi hà mai sparatu una pistola?"
  
  
  "U mo babbu m'hà insignatu cumu si spara in mira cù a so pistola", hà offrittu Terri.
  
  
  "Jerry?"
  
  
  Ella strinse a testa. "Aghju sempre odiatu i fucili. Ma s'ellu ci vole, possu mira è tirà u grillu ".
  
  
  Aghju andatu versu u corpu pronu di Marcus è aghju pigliatu a so pistola da a so fondina. L'aghju datu à Terry. "Spara per tumbà", li dissi. "Andemu!"
  
  
  I guidò cun cura in u tunnel. L'alarma si firmò, u silenziu era ruttu. Ci arrampiemu di latu versu a prima volta di u tunnel, pressu à u muru. Ci sò falatu è strisciatu in avanti finu à ch'e possu guardà intornu à a curva.
  
  
  À trè metri di distanza, un suldatu chì si ritirò stava contru à u muru più vicinu cù u so fucile prontu. M'hà vistu una frazione di siconda dopu è l'aghju sparatu in u pettu. U mo mira era altu in questa pusizioni sgradevoli è l'aghju pigliatu in bocca cù un colpu, a pallottola trapassa un paru di i so denti davanti prima di passà per u so cervu.
  
  
  Quandu avemu passatu u so corpu, e zitelle si firmavanu è fighjulavanu cù una spressione di disgustu. U suldatu avia una pistola cun ellu. Mi chinai per piglià l'arma è dessi l'arma à Jerry. Per un mumentu hà guardatu u fucile cum'è s'ellu fussi una serpente mortale. Ma dopu, cù un shrug, m'hà dumandatu cumu si usa, è l'aghju dimustratu.
  
  
  Avà avemu precipitatu à l'uscita di u tunnel, induve aghju verificatu per qualsiasi suldati nascosti. Ùn truvamu nunda, andemu fora à a luce di u ghjornu. Avemu precipitatu à longu u caminu à pochi metri è si scontra à un coppiu di suldati. L'omi in vestiti di travagliu caminanu versu noi cù passi rapidi. Eranu disarmati, cusì ùn aghju micca pruvatu à sparà. Ùn mi anu mancu fighjatu. ma guardò à e zitelle in passaghju cù curiosità.
  
  
  È tandu mi ricurdò chì era ancu in vestiti di travagliu, l'omi eranu cusì distractati da a vista di e zitelle chì ùn puderanu micca fighjulà cù cura. Forsi ci era tanti tipi di travagliu chì ùn sò micca tutti cunnisciuti l'un l'altru.
  
  
  Aghju alluntanatu u caminu è guidò e zitelle nantu à una muntagna sparta cù grossi rocci chì furnianu una copertura è una coperta. Cume mi firmava à un grande scogliu è guardò di novu per assicurà chì eramu seguitu, dui omi in uniforme, unu chì portava l'insignia di l'ufficiale, escenu da daretu à a roccia cù fucili puntati direttamente à noi da una distanza di sei piedi.
  
  
  Ùn aghju micca intesu un sonu è mi sò stata chjappata cù u Luger, ùn ci era tempu per piglià.
  
  
  "State quì è dimmi quale site?" - l'ufficiale m'hà dettu in russo.
  
  
  Fortunatamente, m'era statu insignatu di parlà sta lingua cun un discorsu perfettu, è aghju dettu rapidamente in russo: "Sò Boris Ivanov, è u Major Rashki m'hà urdinatu di scorta queste ragazze à una muntagna trà e rocce, induve seranu salvu finu à quandu. u periculu hè passatu ".
  
  
  L'ufficiale hà sorrisu, mi hà guardatu drittu in l'ochji è disse : "U maiori ùn mandava micca un travagliadore per fà u travagliu di suldatu. In ogni casu, l'appuntamentu di i travagliadori hè u mo compitu persunale, è un nome cum'è Boris Ivanov ùn era micca in a mo lista. Ùn mi ricordu mancu a to faccia, cù a so tinta straniera, senza dubbitu americana. Allora, tu saresti u Nick Carter chì avemu cacciatu. Cù assai difficultà, postu chì site vistutu cum'è unu di noi ". Quandu l'ufficiale hà lettu sta accusazione piuttostu longa, aghju arrubbatu un sguardu à e ragazze.
  
  
  
  
  
  Mentre l'ufficiale leghje a longa accusazione, aghju arrubbatu un sguardu à e ragazze. Avianu a ciglia perplessa di e persone chì ùn capiscenu micca a lingua chì parlanu, ma à u listessu tempu parevanu spavintati è stupidi mentre Terri fighjulava a postura implacable di i Russi cù u so fucile armatu cù qualcosa vicinu à u panicu.
  
  
  "Apri a manu diritta", disse un cumpagnu ufficiale, "è basta caccià a pistola in terra. È tandu vi vene cun noi ".
  
  
  Dopu à una stonda di esitazione, mentre i dui omi fighjavanu senza sguardu à a pistola ch’aghju tenuta limply accantu à mè, aghju rilassatu e dite è u Luger cascò in terra. U silenziu silenziu ch'ellu facia mentre sbarcava ùn hè mai statu intesu. U sonu hè stata interrotta da dui crash fatti vicinu, cum'è s'è mani giganti mi sbattevanu l'arechje.
  
  
  Mentre fighjulava cun un sensu di irrealità cumpleta, l'ufficiale, dopu avè traforatu u so capu in un ochju, si sbulicò lentamente in daretu, s'hè colapsatu nantu à a roccia, scacciò u so fucile è cascò di latu à a terra.
  
  
  U so cumpagnu, sparatu in u collu, s’incarnò di rossu cum’ellu cascò à i ghjinochji è cascò in avanti, stringendu sempre u fucile in manu.
  
  
  È daretu à mè, sempre di punta à u fucile pesante è fumante di Marcus, stava Terri, cù a so bella bocca chì formava una grande, tonda, silenziosa ooooh...
  
  
  Jerry teneva ancu una pistola, ancu s'ellu avia unu. L'hà alzatu à mezzu di cori è pigliò u mira in vain.
  
  
  Di colpu Terry calò a pistola, cascò in terra è urlò. "Tu - duverebbe avè - sparatu à u stessu tempu", hà singultu, accusendu Jerry, chì, fighjendu i suldati morti, hà ancu cuminciatu à pienghje.
  
  
  Accarezzando a testa bionda arruffata di Thorn, dissi dolcemente: "Ti devo, criatura. Diu mio, quantu ti duvu ! »
  
  
  Aghju pigliatu u mo Luger in terra è dopu li pigliò tramindui in braccia, l'aghju abbracciatu è disse : "Venite suldati, andemu!"
  
  
  Vinti dui
  
  
  Cum'è avemu subitu subitu à a cima di a muntagna, accovacciati bassi, currendu da roccia à roccia, avemu cuminciatu à circulà versu l'helipad. Direttamente davanti à noi, a zona sopra à l'edificazioni era piena di suldati chì ci cercavanu. Certi travagliadori anu datu pistole, è anu cacciatu ancu per noi. Era impussibile di passà, cusì avemu ammucciatu in una piccula sacchetta trà dui masselli enormi in forma di mostri preistorichi squatting.
  
  
  E zitelle si pusonu cù facci stupiti, armi nantu à i ghjinochji.
  
  
  "Ùn sò micca sapè cumu avete scappatu cù questu", aghju dettu. "Perchè i suldati ùn anu vistu e vostre armi?"
  
  
  "Perchè", disse Terri, "quandu simu ghjunti à u pianu di sottu è avemu vistu u travagliadore chì vene, aghju messu a pistola sottu à a cintura di a mo gonna è aghju lanciatu a mo giacca sopra. Aghju fattu un gestu à Jerry è hà fattu u listessu. Questi lumps ùn ci pudianu micca dannà, ma aghju pensatu chì, s'elli vedenu i fucili, suscitanu l'alarma. Allora, quandu l'ufficiale è u so servitore saltavanu fora cù i so fucili è cuminciaru à parlà in russo, bisbigliaraghju à Jerry è dissi: "Tirate a vostra pistola è spara quandu vi pozzu".
  
  
  Terri suspirò, "Ma ella ùn pudia suppurtà. S'hè sbulicata, nò, surella ? "
  
  
  "Probabilmente ùn pudia micca sparà à a serpente s'ellu era avvoltu per chjappà mi", hà rispostu Jerry.
  
  
  "In ogni casu", aghju dettu, "era un ghjocu bravu è un ghjocu maledettamente intelligente. Siete tramindui misgi assai intelligenti. Allora perchè fate finta di esse bionde stupide ? "
  
  
  Jerry rispose cun un sorrisu ironicu. "Bè", disse, "avemu amparatu assai tempu fà chì l'omi piace à sentenu superiori. È sè vo site una bionda sexy, pudete ottene assai di più da un omu se li dete una rutina carina ma stupida ".
  
  
  "Ùn hè micca a mità di questu", disse Terri. "Se ti nascondi daretu à una cortina di fumu cusì, pudete fighjà, sente, pensà è esce in cima ogni volta. Perchè quandu parevate a testa viota, sguassate in u fondu. Pari periculosu cum'è mobili. È cusì i grandi roti, chì pruvaranu à ingannà vi in modi diffirenti, vi permettenu di revelà tutti i so sicreti ".
  
  
  "Avete mai pensatu à diventà spia?" - Aghju dumandatu cù una risata.
  
  
  I so capi annunziu quasi à l'unison.
  
  
  "In u nostru modu", disse Jerry, "facemu un pocu spionamentu. Per i dirigenti corporativi. Cose di cummerciale. Ma questu hè un ghjocu difficiule, implacable, è vulemu finisce. Avemu pensatu chì sta farsa seria una vacanze normale ". Ella guardò à u ripidu affissamentu di roccia. "Qualche vacanze. Pudemu unisce à WACS, riposemu più è esse più sicuri ".
  
  
  Annutendu, aghju caricatu un novu clip in u Luger. "Se mai andemu fora di quì vivi, mi ricurdaraghju di voi ragazze", aghju dettu. "Avete assai talenti", aghju aghjustatu cun un sorrisu.
  
  
  "Pensate male à esce vivo?" - disse Terri, mordendu a so labbra.
  
  
  "Seraghju onestu cun voi. Avà ùn pare micca bè. Aghju studiatu u mo sguardu. "Aghju l'impressione chì s'ellu ùn guardemu micca sta fortezza di l'età di petra da questu elicotteru in esattamente venticinque minuti, guardemu da u celu. O su - fora di l'infernu ".
  
  
  "Cosa significa?" disse Jerry, aggrottando le sopracciglia. "Fighjate, sò luntanu da esse felice in stu mondu. Ma ùn sò micca prontu à more ".
  
  
  "Pensu chì hè megliu per voi micca sapè ciò chì significa," aghju rispostu. - In ogni casu, questu hè solu una supposizione educata. È s'e aghju ragiò, allora avvistendu in anticipu ùn farà micca bè. ".
  
  
  
  
  
  
  "Pudete volà un elicotteru?" - disse Terry.
  
  
  "Iè. Puderaghju guasi ogni cosa. È u mo ricordu di a topografia ci purteria à a cità più vicina. Ma s'ellu tuttu va bè, averemu un pilotu chì cunnosce ogni centimetru di stu paese ".
  
  
  Aghju guardatu di latu à traversu u spaziu trà e petre. À a mo manca, l'helicopteru era pusatu luntanu da u centru di u so situ. Hè statu spustatu una corta distanza, vicinu à u tank. Et j'espérais que cela signifiait qu'Ingram avait étranglé l'oiseau. Induve era ? Induve era Pilar ? U situ è u circondu era desertu. U corpu di u guardianu assassinatu hè statu cacciatu.
  
  
  Pilar deve esse ammucciatu. O hè stata catturata ? È infine, mi dumandu, cumu i suldati sapianu ch'elli eranu dopu à Nick Carter ? Cù Varnov mortu, quale puderia passà a parolla ?
  
  
  A scelta logica di spiegazioni pareva esse chì o Pilar era stata catturata è hè stata torturata per a verità, o Ingram avia scappatu è sparghje i fasgioli.
  
  
  "Varaghju à verificà u pad di l'helicopteru", aghju dettu. "È vogliu chì e ragazze stà quì. I trè ùn pudemu mai travaglià inseme. Per d 'altra banda, s'è tù sì catturatu solu, pudete ghjucà stupidu è dì chì era solu paura è ammucciatu finu à chì a sparatura era finita ".
  
  
  Aghju risattu. "Avete qualchì prublema per finta di esse stupidu?"
  
  
  Ridavanu debbuli è mi mandavanu un paru di surrisi a mezzu cori.
  
  
  "Avà," aghju cuntinuatu, "da stu picculu pirtusu spia trà e petre pudete vede chjaramente u pad. È vogliu chì unu di voi tene un ochju nantu à questu tuttu u tempu. Quandu scenderaghju quì, s'ellu hè tuttu chjaru, mi toglieraghju a salopette è aspitteraghju in u vestitu ch'e aghju purtatu. Questu serà u vostru signale per passà a presa. È vogliu dì piglià ".
  
  
  Tutti dui annunziu seriamente.
  
  
  "Se vedi chì sò in guai, stà duv'è tù sì finu à ch'e aghju datu u signale chì hè finita. Puderaghju ancu esse cumplettamente mortu. S'ellu hè evidente per voi, esce è principià u vostru attu innocente. È ùn vi pigliate micca cù un'arma. Sbarazzarsi di elli".
  
  
  Aghju cuminciatu à lascià è si firmò. Aghju fattu l'ochju è li detti un pocu salutu.
  
  
  "Addio, Nick", disse Jerry.
  
  
  "Addiu è bona furtuna à tè, Nick", disse Terri.
  
  
  Mi vultò è immersi
  
  
  Capitulu vinti trè
  
  
  C'eranu assai suldati è uni pochi di travagliadori chì rummavanu in i pendii sopra à u gruppu di edifici daretu à mè. Ma quandu mi sò sbuchjatu finu à u terrapienu ghjustu attraversu u pad di l'helicopteru, ùn aghju micca scuntratu nimu.
  
  
  U circondu pareva avà desertu è tranquillu. L'assenza di e truppe ùn mi paria micca particularmente minacciante. Hè pussibule chì, dopu avè pettinatu l'area intornu à l'helicopteru, i suldati cuncentranu i so sforzi nantu à e muntagne sopra u centru di u cumplessu, induve ci era assai più coperta.
  
  
  Da l'altra parte.
  
  
  Saltendu fora di a cuperta, aghju precipitu longu u tarrenu à l'helipad. Aghju guardatu l'helicopteru. Squattava viotu è esposta, prontu à vulà in u celu. U mo orologio elettricu m'hà dettu chì ci restava quattordici minuti - sempre assai tempu. Daretu à Wilhelmina, aghju andatu à un puntu vicinu à a porta di u postu di securità in béton. A porta era chjusa, è aghju andatu versu una di e finestri stretti cù bars di metallu per fighjà dentru.
  
  
  À quellu mumentu a porta s'aprì. Aghju cascatu nantu à a mo faccia è hà risuscitatu u Luger per u focu à puntu. Ma u mo mira avia longu capelli neri è un surrisu amichevule è denti.
  
  
  Era Pilar ! S'ellu ùn era micca per u fucile chì l'aghju lasciatu, chì era ligata intornu à a so cintura, pareva cumplettamente femminile è desiderate.
  
  
  Aghju rilassatu u mo dito nantu à u grillu è mi sò alzatu cun un sorrisu, poi aghju ghjuntu à l'internu di a mo tuta è aghju purtatu u Luger à a funda.
  
  
  Pilar s'avvicinò versu mè cù braccia aperte. Ella m'hà abbracciatu è basgiatu. "Niccu!" Ella disse. "Ùn era micca sicuru, aghju intesu colpi è pensu chì puderebbe ..."
  
  
  Aghju risatu. "Sò solu mezu mortu", li dissi. "Da a fatigue. Ingram induve hè?
  
  
  "L'anu pigliatu. Per puniscelu per avè purtatu quì ".
  
  
  "Pudete mori da a so" disciplina ", aghju dettu.
  
  
  Ella si n'andò in daretu è mi ammirava una volta di più. - Pari stancu, Nick. Ella suspirò. "Tu sì un grande omu è odià perditi". Tirò a pistola da u so holster è u puntò versu u mo pettu cù una manu cusì ferma chì puderia esse un pezzu d'acciaio incrustatu in un viziu. "Ma", continuò, "hè cusì chì u biscottu si sbriciola, cum'è dicenu, eh?"
  
  
  "Allora eri in l'altra squadra tuttu u tempu", aghju dettu, veramente balbettendu perchè sospettava ch'ella mi uccideria in ogni mumentu.
  
  
  "No", hà rispostu, "micca veramente. Sò un agentu doppiu, una munita cù duie facce. Servu segretamente a Russia è finta ancu di esse un agente di a vostra America. I dui mi paganu bè - bè, assai bè. È u mo amore per i soldi hè più grande di u mo amore per qualsiasi paese, sapete? Ella surrisa in burla.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "No, ùn capiscu micca. Ùn troppu chjaru.
  
  
  "A Russia", hà spiegatu, "Sò statu incaricatu da u guvernu veru è ufficiale di l'URSS per scopre sta basa d'operazioni per chì Varnov, u generale Zhizov è a so fazione indipendente ponu esse cuntenuti prima di detonà a bomba nucleare.
  
  
  
  
  
  Questa hè una guerra chjara cù l'America. Allora, per un tempu era u vostru alleatu. Ma dopu, quandu aghju vistu chì un bonu generale ùn puderia micca perde cù l'aiutu di Varnow per scunfighja i putenti US, eru cunvintu di unisce e forze. Questa hè a grande strategia per a Russia, è u guvernu in u putere si sottumetterà appena u colpu hè realizatu ".
  
  
  Si firmò, è avà u so dito strinse nantu à u grillu.
  
  
  "Inoltre", aghjunse, "u generale m'hà pagatu una quantità fantastica. U mo cinturione di soldi hè diventatu un cinturione di valuta grossa. È in verità, i soldi sò l'unicu putere chì adore ".
  
  
  L'avia da dì chì Varnov era mortu, ma sapia ch'ella ùn mi crede micca. È a porta di sta stanza deve esse sbulicata cù splusivi putenti prima chì stu fattu pò esse pruvucatu. D'altronde, un sguardu à u clock m'hà dettu ch'ellu ci restava solu dece minuti.
  
  
  Quoi qu'il en soit, ces pensées furieuses furent interrompues brutalement lorsque Pilar s'épanouit les dents en une grimace et lança un sifflet fort et aigu.
  
  
  À l'istante, trè suldati cù mitragliatrici si precipitò da intornu à l'angulu posteriore di u postu di guardia. Eranu attenti à u generale Zhizov, magnificu in u so uniforme tagliatu. Doberman Pinscher è Pastore Tedesco si battenu cù una catena; leashes ballavanu davanti à ellu.
  
  
  Quandu stu gruppu impuru m'hà circundatu, Zhizov hà urdinatu à Pilar per sbarazzami di e mo armi. È a manu chì m’avia accarezzatu cusì teneramente penetrò in i mo panni, truvò à tempu u Luger è u stilettu, è li pigliò.
  
  
  "Admiru un nemicu cusì formidable, Carter", disse u generale. "Ma a mo admirazione ùn include micca misericordia. Per quessa, crede chì a punizioni deve currisponde à u crimine. È ciò chì puderia esse cusì apprupriatu cum'è alimentà un animale à un altru di u so tipu. Ancu s'ellu, sicuru, questu hè una vista più alta ". Fighjulava cun significatu à i cani, chì, fighjendumi cù l’occhi maligni, ringhianu è mi mostravanu i so denti brillanti è strappati.
  
  
  Quandu hà dettu questu, aghju cuminciatu à ghjucà cù a fibbia di cintura assurdamente sproporzionatamente grande chì Stuart m'avia datu in Washington. Pensendu à emergenzi futuri, aghju appiccicatu u cinturione di supportu intornu à a tuta. Hà datu u mo vestitu un aspettu divertente, ma hà ancu purtatu una attenzione extra à a fibbia.
  
  
  Ricurdativi chì u cinturione era longu sottumessu à l'acqua salata, aghju elogiatu mentalmente à Stuart per avè fattu a fibbia completamente impermeable.
  
  
  Quandu aghju fattu un muvimentu ovviamente astutu per sbloccare a fibbia, u generale hà pigliatu u gestu.
  
  
  "Toglie a manu da a fibbia!" - urlò. Aghju ubbiditu cum'è s'ellu era statu pigliatu cù a mo manu in un vasu di biscotti mortali.
  
  
  "Piglià a cintura da ellu è portalu à mè!" - urdinò à Pilar.
  
  
  Cù un disprezzu "catturatu" - "tu - micca - noi"? Sorridente, Pilar slaccò a so cintura è la dese à Zhizov. Quandu unu di i suldati pigliò pussessu di i cani, cuminciò à esaminà elli, à volte à guardà per dà mi un sguardu di smugness à l'ochji stretti.
  
  
  "U metudu americanu di dissimulà l'armi in miniatura", disse, "ùn hè micca abbastanza intelligente per ingannà ogni zitellu russu di cinque anni. Chì avete quì dentru, eh? Pistola à un colpu? Interruttore di cuteddu? O pasticchi tradiziunali di cianuru? "
  
  
  Mentre travagliava per truvà a serratura di primavera pocu nascosta, disse: "Quantu idioticamente faciule. A cattura hè piatta in questu ricciolu è ...
  
  
  Stracciava a fibbia fittizia mentre a trappula esplodia cun un sonu stupente, u sonu chì rimbalzava nantu à e colline è un brevi eccu à traversu u canyon sottu.
  
  
  E mani chì tenenu a fibbia si sparivanu è u generale spostò pianu pianu u stump sanguinante versu a so faccia, chì era esposta cum'è s'ellu fussi una anguria in putrefa. Cascò in terra.
  
  
  Tandu mi sò precipitu è tagliatu u collu di u suldatu, chì teneva leashes in una manu è una mitragliatrice in l’altra. Nanzu ch'ellu cascà, aghju pigliatu a pistola è falciatu i so amichi cù una breve splutazioni chì li chjappà cum'è anatre di ghjoculu in una galeria di tirò. Pilar hà puntatu u fucile à u mo stomacu, cusì l'aghju basgiatu à l'addiu cun un basgiu di piombu senza rimpianti.
  
  
  U suldatu chì aghju avutu u karate-cut hà tornatu à a vita è hà cuminciatu à risurrezzione. L'aghju lanciatu in daretu è l'aghju appiccicatu à a terra cun un'antra sculacciata rapida.
  
  
  Aghju aspittatu chì i cani si precipitanu immediatamente à mè. Ma, à u cuntrariu, si vultonu contr'à u so maestru impotente, chì l'avia insultatu cusì crudele, è masticavanu crudelmente stu restu sanguinariu d'omu.
  
  
  Avà aghju toltu u mio tutale è, assicurendu chì u stylus è u picculu libru di codice di coghju cù note di decodificazione eranu sempre in a sacchetta di a giacca, si vultò versu i rossi in forma di mostru. Raising and spreading my arms generosamente, aghju mandatu un largu signale di vittoria è benvenutu à e ragazze.
  
  
  Per un mumentu li aghju vistu cullà da e scogliere è correre versu u tarrenu, i so capi biondi chì sbattevanu in u sole. Allora aghju pigliatu u Luger è u Stiletto da a terra vicinu à Pilar. I stava nantu à ella è pinsava : quantu hè bella u male. Chì perdita !
  
  
  Mi vultò per lascià, allora, cum'è un pensamentu dopu chì u scopu ùn era micca l'avidità, aghju apertu
  
  
  
  
  
  a so brusa è sguassate ciò chì hà descrittu cum'è una cintura di valuta grossa, à dì una cintura di soldi.
  
  
  Pigliendula cun mè, aghju corsi versu l'elicotteru. Aghju verificatu l'indicatore di carburante, guasi pienghjenu di gioia quandu aghju trovu chì u tank era pienu è u mutore si scaldava, a big blade spinning mentre e zitelle si cumbavanu è cullà à bordu.
  
  
  Aghju guadagnatu l'impulsu, aghjustò u mo stride, è vulemu da a terra cum'è un uccelli tamantu senza ali, spavintatu da u colpu di un fucile di caccia. Sottu à u cumplessu di l'edifizii in u quali a cuspirazione fatale di Knox Varnov è Anton Zhizov hà fattu paria di dissolve in a terra mentre avemu alzatu è scappava.
  
  
  Cunducendu à traversu una tacca trà e muntagne, passendu un gigante dito allungatu di roccia, avemu quasi persu di vista di a zona.
  
  
  Ma un minutu dopu ci hè diventatu incredibilmente definitu, cum'è hè statu sbulicatu, brusgiatu, sbuchjatu da l'esplosione atomica chì m'aspittava ogni seconda mentre fighjulava u mo orologio. Quandu u sonu ci hè ghjuntu, l'onda di scossa ci hè ghjunta. L'elicotteru hè statu alzatu, rimbalzatu è giratu cum'è s'ellu era statu stufatu da una manu gigante.
  
  
  A luce bianca accecante era cusì luminosa chì eramu furzati à guardà luntanu. Ma quandu l'elicotteru si firmò, avemu guardatu in daretu à u situ di l'esplosione è avemu vistu u fungo pallidu è affumicatu di una nuvola chì si stende è si espansione.
  
  
  Aghju fattu un cennu à i visi stanchi di i gemelli è disse: "Iè, hè ghjustu. Era grande, u babbu di l'esplosioni. È sapia ch’ella vene. Vi dumandate chì ùn aghju micca vistu u puntu di avvistà vi ? Saresti diventatu isterico in panicu ".
  
  
  "Perchè ùn avete micca paura?" - dumandò Terry raghjone.
  
  
  "Perchè a minaccia di morte hè quasi normale per mè", aghju rispostu. "In ogni compitu seguita u mo coddu".
  
  
  "Un appuntamentu?" - disse Jerry. "Quale compitu? Diteci ciò chì fate. Dìci di ciò chì hè questu terribile affare ".
  
  
  "Quale eranu sti ghjente?" - dumandò Terry. "Chì era in quelli edifici?"
  
  
  "Quali edifici?" Aghju dettu. "Chì tipu di ghjente ùn ci era micca edifizii.
  
  
  "A nutizia di l'esplosione farà tituli in i ghjurnali, è poi pudemu dì à tutti i nostri amichi ciò chì hè accadutu", disse Jerry.
  
  
  "Questu ùn ghjunghjerà mai à i ghjurnali", aghju dettu. "E se dumandate, nigheraghju a minima cunniscenza annantu à l'esplosione è l'avvenimenti intornu. Sugettu chjusu. Periodu ! »
  
  
  "Cumu pudete esse cusì misteriosu davanti à ..." cuminciò Terri.
  
  
  "U mo travagliu hè un misteru", aghju dettu. Allora cun un surrisu: "È sò un fantasma chì ùn esiste micca veramente - solu una maghjina di i vostri sogni".
  
  
  Aghju datu a Terry u cinturione di soldi è disse: "Ti devu, caru, è ci hè un picculu accontu. Sò debitu à voi dui. E suspettu chì ci hè abbastanza in questa cintura riccu sudicia per apre una tenda di vestiti.
  
  
  Capitulu vintiquattru
  
  
  Dui ghjorni dopu, eru stesu trà e lenzuola satinate di un lettu di tennis in a stanza più caru è lussuosa di u Royal Curasao Hotel in Pescadera Bay. In una manu c'era un biccheri di licore d'aranciu seccu, chjamatu dopu à l'isula, è in l'altra c'era un telefuninu turchinu. Aghju intesu a voce di David Hawk in l'arechja, chì ghjustu dopu m'hà signalatu cun allegria inusual da u so tronu in Washington, DC.
  
  
  "È ùn vi scurdate di mandà soldi!" L'aghju dettu.
  
  
  "Sunny?" gridò. "Bè, ùn hè micca sole quì. Piuvia tuttu u ghjornu ! » Allora sghignazzava pianu pianu.
  
  
  "Mandate soldi per telegrafu!" - L'aghju gridatu torna. "Sò un omu di pacienza illimitata. Allora ogni tempu in l'ora dopu farà. È s'ellu ci piove veramente, assicuratevi di portà un impermeable ! »
  
  
  I chjappà.
  
  
  Mi vultò è feci l'ochju à Rona Volstedt, chì era chjinata accantu à mè, appughjata nantu à i cuscini è beie un biccheri di u stessu mischju lucale.
  
  
  "Hawk vulia sapè s'ellu ci vulia un permessu extra da u guvernu", li dissi. "Hà suggeritu una crociera tranquilla à i Caraibi".
  
  
  Rona fece una faccia acida di limone. Allora ella hà sorrisu. "Ùn sapia micca chì questu vechju avia u sensu di l'umuri".
  
  
  "U piatta bè", aghju rispostu. "È stringe solu quandu ci hè una occasione speciale degna di un pocu surrisu. Per esempiu, quandu una nazione sana hè stata salvata da a distruzzione atomica di cità dopu cità ".
  
  
  Rhona pigliò un sorsu di a so bevanda. "Chì altru hà dettu?"
  
  
  "Solu chì, seguitu i mo struzzioni, i so picciotti anu scupertu tutte e valigie cù bombe. Hà infurmatu à u guvernu russu chì a trama di l'assassiniu hè stata sbattuta; u schedariu hè chjusu ".
  
  
  "Oh mio Diu," si lamentò. "Hè tuttu ciò chì ci hè à tuttu u capu? Una piccula crociera, uni pochi di colpi, una nutata in l'oceanu, una camera di tortura, più colpi è una piccula splusione ? »
  
  
  Ella ghignava. "Allora chì pudemu fà per divertisce?"
  
  
  Ùn aghju micca dettu una parolla.
  
  
  Ma aghju sempre passatu e duie settimane dopu à risponde à sta quistione.
  
  
  
  Fine.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  dossier di Pechino
  
  
  traduttu da Lev Shklovsky in memoria di u so figliolu mortu Anton
  
  
  Titre original : The Peking Dossier
  
  
  
  
  Primu capitulu
  
  
  Ùn aghju micca assai attente à u titulu. Disse qualcosa di un senatore chì hè statu sparatu.
  
  
  Aghju messu a munita nantu à u banchettu brillanti di u ghjurnale in u Waldorf. Deve avè pigliatu un'ora per fà vede cusì brillanti. "Mentre tù sì," aghju dettu à a zitella daretu à u bancone, "Vogliu un pacchettu di Lucky Strike".
  
  
  Ella s'inclinò è esaminò u scaffale sottu. Mi piacia assai ciò chì hè accadutu quandu ella s'inclinò. Aghju aghjustatu a mità di dollaru.
  
  
  "No, nò", disse. « Sigarette settantacinque.
  
  
  L'aghju guardatu. "I prezzi di New York sò abbastanza per fà abbandunà", aghju dettu.
  
  
  M'hà datu u so surrisu.
  
  
  "Va bè", aghju dettu, scacciendu un altru quartu nantu à u bancu. Nick Carter, l'ultimu di i grandi spender.
  
  
  Aghju vistu u mo riflessu in u specchiu di u lobby. Aghju sempre pensatu chì aghju vistu esattamente quale era. Agente secretu. Sò troppu altu è significativu per mette in un vestitu d'affari intelligente. Inoltre, mi pare ancu chì aghju statu fora in u ventu è u tempu per troppu tempu. E zitelle chjamanu una tale faccia "vecchia". E donne maiò chjamanu "avè passatu assai". Pensu chì sò solu rughe, è u restu ùn m'importa micca.
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu. 1:50. Sò ghjuntu prestu. Hawk m'hà vulsutu scuntrà cun qualcunu da AX per briefmi nantu à qualchì tipu d'emergenza. Mi mandaria una zitella. Rossella. Ella dumandassi se sapia cumu ghjunghje à u Restaurant Tower. Ùn ci hè micca un tali ristorante in New York.
  
  
  Aghju andatu versu una di e grandi sedie morbide in a sala d'attesa, c'era un ceniceru accantu. Aghju utilizatu l'ultimu pacchettu di a mo marca speciale è aghju scurdatu di urdinà più. Ma Lucky Strike era ancu bè. Aghju apertu u ghjurnale.
  
  
  "A fine d'ieri à l'esclusivu Casinò di Grenada in Nassau, u senatore John W. Saybrook, presidente di u Cumitatu di l'Affari Militari, hè statu sparatu è uccisu da un assaltante altu in una coda. Sicondu i tistimoni oculari, u senatore avia ghjustu vintu un paru di volte à ghjucà à Black Jack quandu un ghjucatore vicinu à ellu, gridandu "ingannà", tirò una pistola è li sparò duie volte. A polizia lucale hà postu u suspettatu in custodia. Un rapportu psichiatricu preliminariu indica chì l'omu, Chen-li Brown, hè mentalmente instabile. A scumessa massima à a tavula era di dui dollari.
  
  
  Aghju guardatu u ritrattu. Chen-li Brown ùn pareva micca mentalmente instabile. Paria più un ghjattu chì avia appena manghjatu un canarinu. Occhi stretti asiatichi nantu à una faccia larga è dura. A bocca s'incurvava in una risata maligna. Aghju guardatu a foto di novu. Qualchissia m'incurvava. Qualcosa cum'è quelli dui ritratti l'un à fiancu à l'altru: truvate l'errore.
  
  
  "Scusate, ma pudete dì mi cumu ghjunghje à u ristorante Tower?"
  
  
  Completamente rossu. Nuvole grossi di culore di rame intornu à una bella faccia. Una faccia chì paria esse tutti ochji. Occhi chì parevanu cumpletamente culurati. Verde, marrone, marrone rossu. Portava una specie di costume militare. Just Fort Knox: ci hè una minera d'oru nascosta quì.
  
  
  Aghju dettu. - "Torre?" "Ùn aghju mai intesu parlà di ellu". Aviu avutu à dì, è l'aghju dettu cum'è un attore perfettu.
  
  
  'Innò?' - disse ella, arrughendu e simpatiche rughe nantu à a so simpatica fronte. - Forse intendi l'Hotel Tower ? Questu era ancu parte di u mo testu.
  
  
  'Oh nò. Quantu stupidu, eh? Andava à scuntrà alcuni amichi è pensava chì dicenu Tower Restaurant. Idda stessa era una attrice maravigliosa.
  
  
  "Sapete chì", aghju dettu à voce alta per chì qualcunu chì puderia esse interessatu puderia sente. - I pari chì ci hè un annuariu telefuninu in u bar. Truveremu tutti i ristoranti chì i nomi cuntenenu a parolla "Torre".
  
  
  "Questu puderia piglià parechje ore", disse.
  
  
  "Sò", aghju dettu.
  
  
  Avemu trovu un angulu scuru. Aghju urdinatu bourbon, ella hà urdinatu sherry. A dama era una dama. 'Bè?' Aghju dettu questu quandu u servitore hà purtatu i nostri bibii. Ùn hè micca ch'e aghju tanta fretta per cumincià.
  
  
  Ella dumandò. — Avete digià lettu u ghjurnale d’oghje ? Allora ella vulia ghjunghje à u fondu.
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Solu a prima pagina".
  
  
  Ella annunziò. Hè ciò chì vulia parlà.
  
  
  "Intende di u senatore Saybrook?"
  
  
  'Micca essatamente. In realtà intendeva Chen-li Brown.
  
  
  - Questu hè in relazione cù ellu ?
  
  
  "Mmmmm. Parzialmente.
  
  
  Diu onnipotente. Un'altra ragazza chì piace à ghjucà. Ma ùn mi piace micca i ghjoculi à tutti, nè mi piace e ragazze chì li ghjucanu. Aghju pigliatu un sorsu di bourbon è aspittatu.
  
  
  Ùn aghju micca pruvatu à scherzà ... hè solu maledetta ... - hà cercatu a parolla ghjusta, - ... maledizione ... bè, "difficile" ùn hè micca ghjustu a parolla ". Ella ghjunse à a so borsa nantu à u divano accantu à ella.
  
  
  "Vi ricordate cumu hè mortu u senatore Morton?"
  
  
  Aghju verificatu a mo memoria. "Era trè o quattru mesi fà. Incidente aereo, ùn hè micca?
  
  
  Ella annunziò. "Aviò privatu. U pilotu ùn hà micca sopravvissutu.
  
  
  'Chì?'
  
  
  'Chì.' Apri a so borsa è cacciò un ritagliu da un vechju ghjurnale. "Era quellu pilotu", disse. Ancu in a luce scura aghju capitu ciò chì vulia dì. "Chen-li Brown", aghju dettu.
  
  
  Ella strinse a testa. 'Nè nò. Charles Bryce.
  
  
  Aghju studiatu a foto di novu. Era veramente a faccia di Chen-li. "Se questu hè u casu, allora tutti questi cinesi sò simili, è ùn possu micca capisce a storia".
  
  
  Ella guasi ridia. "Forse questu hè l'unica spiegazione. Ma ùn pò esse a listessa persona perchè ", fece una pausa, "perchè Charles Bryce hè mortu". Elle s'assit et a attendu que la bombe explose.
  
  
  'Gemelli?'
  
  
  -E i trilli ? Ella ghjunse di novu in a so borsa è tirò fora una fotografia. Era da un casu secretu AX. Aghju ricunnisciutu a scrittura di Henderson. Aveva "Lao Zeng" scrittu annantu. A fotografia era grande è chjara. Più chjara ch'è una foto da un vechju ritagliu di ghjurnale, è più chjara ch'è una foto da u ghjurnale d'oghje. Senza dubbitu era torna a stessa faccia. Da vicinu pareva più vechju, ma a faccia era a listessa. Avà aghju capitu di colpu ciò chì prima mi pareva stranu. Ci era una verruca à mezu à a so frunti. In ritratti menu chjaru, pareva una di quelle macchie dipinte di una marca di casta indiana. Salvu chì era una vera verruca. Più precisamente, trè verruche. Giustu à mezu à trè fronti diffirenti. Statisticamente impussibile, ancu s'ellu si trattava di triplette. Chen-li Brown, Charles Bryce è Lao Tseng devianu esse a stessa persona. Ma se stu Charles Bryce ùn era micca risuscitatu da i morti, ùn saria impussibile.
  
  
  "Quale hè Lao Zeng?"
  
  
  "Agente capu di KAN". Allora hè questu; KAN era daretu. Asian Kill Squad. Una federazione libera di Chinese, Cambodians, Laotians, Vietnamese è tutti l'altri chì pensanu chì i Stati Uniti sò a radica di tutti i so prublemi. Qualunque sia quella parola significava per elli, per noi significava "L'Americani sò per esse tagliati a gola". Perchè KAN era basicamente fà quessa.
  
  
  Aghju guardatu a zitella. Ella guardò in u so vetru cum'è s'ellu provava à guardà in u futuru. "Lao Zeng hà un diploma M1", disse.
  
  
  L'assassinu di prima classe. S'e avissi da scuntrà stu Lao Zeng, scuntrà u mo uguale. M'hà guardatu cù l'ochji pieni di paura. Lasciu u so sguardu andà drittu versu mè. Vuliu mantene quellu sguardu in i so ochji. Era u primu signu di gentilezza ch'e aghju vistu da quandu avemu scontru. A zitella affascinante è affrettata in u lobby si trasformò in una donna d'affari strettamente appena eramu solu in u bar scuru. Ùn vogliu micca veramente fà cum'è Don Juan, ma di solitu hè l'inversu. U sguardu si trasformò in un battitu, è avà era u mo turnu di mette in affari. Mi sentu cum'è ella ùn pigliava e cose troppu à a ligera.
  
  
  "Lao Zeng", aghju dettu brevemente, "induve hè avà?"
  
  
  L'emozione in i so ochji sparì cum'è a lenta sfumatura di una maghjina televisiva. "Ùn sapemu micca", disse lentamente. - Induve và di solitu ?
  
  
  Ella suspirò è si strinse. - Ùn sapemu mancu. Cina? Indocina? Circa cinque anni fà avemu persu a pista. Puderia esse in ogni locu.
  
  
  Aghju ghjuntu in a mo sacchetta per una sigaretta. Deve avè lasciatu in u lobby.
  
  
  Ella mi hà guardatu è surrisu. "Avete lasciatu in u lobby". Tirò u so pacchettu da a so borsa.
  
  
  Aghju pigliatu unu di i so, cù un filtru, è aghju accesu ancu a so sigaretta. Fortunatamente, ùn appartene micca à l'ultima generazione, unu di quelli chì sò offesi da tali cose. Chjamatemi anticu, ma sò cunvinta di una cosa: una donna pò esse aggressiva solu in u lettu.
  
  
  "Avà", aghju dettu, "chì hè u mo compitu?"
  
  
  "Iè", disse. "Questu hè u vostru compitu avà."
  
  
  "Hok imagina chì qualchissia pruverà à caccià Chen-li fora di prigiò. Qualunque sia puderia esse a chjave per tuttu questu ". Ella indicò vagamente in l'aria. "Bè", disse, "deve esse una cuspirazione pulitica".
  
  
  - Dimmi, vai. Questu deve esse un scherzu. Dui senaturi sò stati ammazzati da dui Cinesi chì parevanu uguali ma ùn sò micca a listessa persona, è ancu esse duppiu di un agentu CAN di altu rangu, è pensate chì hè una cuspirazione pulitica.
  
  
  Ella mi guardò interrogativamente. - Cume si chjama allora ?
  
  
  "Preferirei chjamà una storia di fantascienza".
  
  
  Ella mi fighjulava un pocu è poi ridia. "Ùn m'anu micca dettu chì era cusì divertente", disse.
  
  
  "Ùn aghju micca pruvatu à esse divertente. Sembra un travagliu per John Brunner o qualcunu altru. Sò quì solu per travaglià i musculi ".
  
  
  "Mmmm", disse, leccandu u sarcasmu da e so labbra. S'ellu avia da succede di novu, spergu ch'ella mi lasciassi fà. "U musculu", disse, "hè essenziale. Quelli chì volenu ghjunghje à Chen-li ùn li feranu micca cù l'arme ". Pigliò un sorsu di a so bevanda. Uni pochi bufoni di l'uffiziu a fighjulavanu senza speranza in i so ochji. Aghju pensatu chì puderia vende u mo locu quì per quaranta à cinquanta mila dollari.
  
  
  È in quantu à i cervelli, disse, ùn saria micca vivu s'ellu ùn li avia micca. Ùn pensu micca chì a "n" in N-3 significheghja zero.
  
  
  "Esattamente", aghju dettu. 'Sò geniu. Ma aghju sempre pensatu chì scrivite "zero" cù una "n" è micca cù un "0". A so lode m'hà fattu arrabbiare. Ùn sò micca esattamente perchè. Ùn ne sapia nunda di più è hà cambiatu u sughjettu. "Gar Kantor ci aspetta digià in Nassau. U cuntatteremu appena ghjunghjemu ".
  
  
  "Noi?" Hè risultatu più forte di ciò chì avia previstu. Per avà. Ùn mi piace micca travaglià cù e donne. Ghjucà, sì. Pocu travagliu. Quandu aghju avutu un tempu duru, tolleraghju solu una donna à fiancu: Wilhelmina. A mo dolce pistola Luger da 9 mm.
  
  
  "Oh no", aghju dettu. "Ùn succederà micca. Inoltre, se i musculi venenu prima, ùn site micca unu di elli. Ùn ne avete micca abbastanza. Elle s'assit brusquement. Ci era rabbia in i so ochji. "Ùn hè micca chì mi cunsiderà un svantaghju", aghju aghjustatu, "Ùn mi piace micca solu i zie musculi".
  
  
  - Allora, sò solu una zia magra chì si mette ghjustu in u caminu ?
  
  
  L'aghju guardatu. "Ùn ti chjameraghju micca magro".
  
  
  Ùn l'hà micca pigliatu cum'è una rimarca amica. Hà fattu una faccia di maestra di scola. "Bè, sgiò Carter, pare chì a sede mi vole participà. Frà altre cose, cunnoscu u dialettu Soe-toan di u Cinese, è pensu chì pò esse utile per noi.
  
  
  - À Nassau ? Aghju risatu.
  
  
  - In Nassau è forse in altrò. Ella ùn hà micca risatu.
  
  
  Aghju annuitu. 'Capiscu.' Ùn aghju micca capitu questu. Ma qualcosa hà cuminciatu à spuntà nantu à mè. Qualunque sia sta trama - una trama per tumbà tutti i senatori di i Stati Uniti o qualcosa altru - era u travagliu di maghju. È salvu quandu si trattava di l'assassiniu, KAN è eiu ùn parlavamu micca a stessa lingua. Allora ci era questu Lao Zeng. è prima o poi a pista puderia purtari à ellu. È puderia esse in ogni locu. In Cina, forse in Indocina. Allora era più prubabile chì puderia avè bisognu di a so cunniscenza.
  
  
  - Quandu andemu ?
  
  
  « À quattru è è mezu. Avà hà dui biglietti d'aviò di prima classe. "Aghju preparatu una stanza per noi in Paradise Island."
  
  
  In questu modu, sparteremu i travaglii di casa è u lettu. Aghju fattu signale à u servitore è aghju pagatu per e bevande.
  
  
  "A propositu, quale hè u vostru nome?"
  
  
  "Stewart", disse. "Linda Stewart". Si fece una pausa. "Sra Stewart".
  
  
  "Oh", aghju dettu. Allora chì allora ? Ùn vulia micca marità cù ella.
  
  
  - Allora quale hè stu furtunatu, sgiò Stewart ?
  
  
  'Tu.' Ella indicò i biglietti nantu à a tavula.
  
  
  U Signore è a Signora John Stewart Flight New York - Nassau
  
  
  - U restu di i vostri documenti sò in i nostri bagaglii. Licenza di guida, passaportu, etc. Tuttu in nome di u Signore John Stewart. Aghju lasciatu i mo bagaglii à a reception. Mentre ordinate un taxi, l'aghju da piglià. "Ti dicu u restu in l'aviò."
  
  
  Eramu sempre à pusà à tavula. Tavola d'angolo scura bella è fresca. Aghju pigliatu u so polso è l'aghju tiratu. Aghju tiratu forte perchè sapia chì ùn avia micca da urlà. Aghju mossu u mo avantbracciu è u stilettu mi sfilava in manu. Aghju assicuratu ch'ella l'hà vistu. - Va bè, Linda. Aghju tenutu a so manu. - Vogliu sapè u to nome. Aghju bisognu di u vostru ID è u vogliu avà.
  
  
  A so faccia hè diventata bianca è i so ochji scuri. Si morse u labbra inferiore è guardò in giù. Senza dì una parolla, pigliò u so saccu. "Oh no, caru, l'aghju da fà mè stessu".
  
  
  Senza caccià i mo ochji da a so faccia, aghju pigliatu u saccu da ella è cercatu u cuntenutu cù a mo manu libera. Chjavi, polvera compacta, lipstick, wallet. Ci era ancu una pistola chì aghju vistu. Neat .22. L'aghju messu in sacchetta. Dopu un pocu di fiddle attornu, aghju trovu ciò chì cercava : una penna stilografica.
  
  
  L'aghju messu nantu à a tavula è l'aghju pigliatu da u casu. Tenendu strettu, aghju decifratu u codice. Tara Bennett. Età di vintottu anni. Capelli rossi. Occhi verdi. Allora i so ochji eranu ufficialmente verdi. "IDAX-20. Classe R.' Hà travagliatu in u dipartimentu di scienza è era estremamente affidabile. Mentre stava leghjendu, ella studiava a mo faccia. Ella sapia ciò chì stava leggendu, ma pareva sempre scunfitta.
  
  
  - Va bè, mettite. Aghju indicatu u manicu. Ùn l'aghju micca lasciatu andà quand'ella l'hà alluntanatu.
  
  
  - Ti fidi di mè avà ? A so voce era ancu troppu tremula per u sarcasmu.
  
  
  "Ùn ti aghju mai dumandatu, Tara", aghju dettu.
  
  
  Ella mi guardò cun perplessità. - Allora chì era tuttu questu bonu per ?
  
  
  "Nunda bonu", aghju dettu. "Hè solu chì quandu u travagliu cù una donna, sò più còmode sapendu chì ùn sò micca travagliatu per ella. Ùn era micca sicuru se sapiate questu.
  
  
  Sò andatu à a surtita. Ella pigliò e so cose è mi seguita in silenziu. Mentre caminavamu per u lobby, aghju vultatu versu ella. "Dì à u portiere di chjamà un taxi. Vi scontru à a porta di fronte in pochi minuti.
  
  
  Abbassò i so ochji verdi formali è si alluntanò.
  
  
  "Dui pacchetti di Lucky Strikes", aghju dettu. Eiu avà campatu nantu à e spese di u Signore John Stewart.
  
  
  A zitella daretu à u banchettu mi fighjulava un mumentu è poi m'hà datu i dui pacchetti. Ella strinse a testa.
  
  
  È hà dumandatu. - 'Quale si?' - Qualchese masochista ?
  
  
  
  
  Capitulu 2
  
  
  
  
  
  Sè vo vulete sapè perchè facciu questu, lasciami dì chì ùn aghju micca fà per i soldi. Sè vo site disoccupatu per sei mesi in l'annu precedente, probabilmente avete guadagnatu più di mè; È questu ùn include micca i vostri prestazioni di disoccupazione. Sè vo vulete sapè perchè aghju fattu questu, allora vi deve dì chì u veru mutivu hè u patriotismu. Di sicuru, questu pò esse sempre veru. Ma s'ellu mi mettite in u dock è vulete a verità è nunda ma a verità, aghju aghjustatu chì era 40 gradi in Nassau è eru avà nantu à una spiaggia di sabbia rosa vicinu à unu di i migliori corpi in unu di i bikini più chjuchi. in u mondu. Sta zitella avia tuttu. Giustu finu à u so appendice. Tara Bennett hè stata bella custruita. Un metru settanta cinque ; corpu cremosu. A mità di i quali eranu gammi... Era forse a zitella più bella ch'e aghju mai pusatu l'ochji. È aghju avutu a sensazione chì, se aghju ghjucatu bè e mo carte, ùn saria micca solu i mo ochji chì seranu attirati da ella.
  
  
  Comu dicenu, era benefica. Ma ùn pensu micca chì mi hà fattu menu patriotticu. A notte prima aghju ricevutu un testu da Gar Cantor chì dicia: "Mantene a testa alta, tuttu hè calmu". M'hà dettu ch'ellu mi cuntattà quandu u tempu era ghjustu. Finu à tandu, avemu avutu solu agisce cum'è una coppia americana normale in vacanze. Questu significava, se l'aghju fattu, chì mentre manghjemu ùn ci era micca permessu di parlà di nunda, salvu - à voce alta - di s'ellu era bè di natà o micca.
  
  
  Aghju lasciatu Tara in a stanza, ricurdendu ch'ella era Linda è eiu u sgiò John Stewart, è esce per piglià una bona foto. Odiu e bevande isulane, è i baristi isulani m'hà rispettatu per questu. Questu hè un cunsigliu gratuitu: ordinate una sling caraibica è vi ignoraranu. Ordine un whisky pulito è vi daranu tutte l'infurmazioni chì avete bisognu.
  
  
  Vuliu avè l'opinioni lucali nantu à a fucilazione. Aghju avutu ciò chì vulia. Insiders hà dichjaratu chì era solu un affare bruttu. Chen-li ùn era micca di l'isula è ùn era micca un turista. Almenu ùn era micca mentalmente instabile. Quandu hà visitatu a cità per a prima volta, era abbastanza disappuntu in questu, ma dopu hè solu sparitu. Qualcosa di bruttu era accadutu.
  
  
  Quandu aghju vultatu in a nostra stanza, ùn aghju micca andatu à a stanza. Aghju toltu a mo robba è andò à lettu nantu à u divano. Questu hè un altru cunsigliu gratuitu: nunda ùn dà più una donna à un omu chì chjaramente ùn hà micca appetite per ella.
  
  
  Aghju accesu una sigaretta è aghju guardatu à Tara. Ella dorme nantu à a spiaggia. Mi dumandu s'ellu hà durmitu sta notte. Ma ùn vulia micca cuntinuà stu pensamentu. Hè tuttu ciò chì hà fattu, di sicuru, era ancu bellu.
  
  
  - Sgiò Stewart ? Era u campanile di l'hotel. Aghju tenutu a mo manu nantu à l'ochji contr'à u sole. "Ci hè un signore in u portu chì vulete parlà cun voi." Questu serà Gar. Di sicuru, vulia evità a ghjente in l'hotel. Aghju annuitu è u seguitu. Semu ghjunti à a fine di a spiaggia di sabbia rosa, à l'iniziu di una strada rocciosa tortuosa. "Avete da passà quì", disse. - Pudete vultà quì. Ùn vi sarà micca permessu di passà u lobby in un costume da bagno.
  
  
  "Grazie," aghju dettu.
  
  
  - À sta strada. Da l'altra parte ci hè una scalinata.
  
  
  Iè, aghju dettu. Aghju capitu perchè era esitante, ma li prupostu una sigaretta invece di una punta. "A più tardi", aghju dettu, parendu un vacanzieru, "Avete a vostra mancia dumani". Assumimu chì u sgiò Stewart era un omu assai generosu, nò ?
  
  
  Aghju caminatu per a strada chì porta à u portu. A vista era unica. In più, induve l'isula curve, i colline tropicali verdi s'arrizzò, circundatu da una stretta frontiera rosa. À a mo manca c'era un muru di petra rosa striata di primula rossa scura, cum'è u rimbalzamentu chì avete quandu si mette dece marmi tan. Da l'altra parte, à circa sette metri sottu à mè, stava acqua chì scintillava cum'è zaffiro in u sole. Qualunque sia, ùn era certamente micca una scorciata. U portu era sempre à trè centu metri, è ùn aghju mai avvicinatu.
  
  
  Se ùn aghju micca intesu u crash di quellu boulder una frazione di secunna prima ch'ellu ghjunghje à mè, avissi statu un grande pancake flat invece di Carter, circa sei piedi di diametru. Ùn hè micca cascatu solu, era spintu. I corsi è mi pressu contru à u muru di petra. U boulder hà culpitu u caminu è affundò più in l'acqua. Sò stati induve eru è ascoltatu. Quellu chì era avia un vantaghju. Puderia fighjà mi da sopra. Aviu avutu solu à fighjà u caminu strettu è l'acqua sette metri sottu. I petri affilati in u fondu brillavanu cum'è denti affilati in una bocca lussuriosa.
  
  
  'Bè?' Aghju intesu chì qualcunu bisbigliava. Ùn ci hè micca necessariu una educazione à Harvard per capisce chì ci era dui. Micca chì sta rivelazione m'hà aiutatu assai. Aghju literalmente u mo spalle à u muru è era nudu. Invece di l'armi, puderia solu ottene un pacchettu di sigarette è una scatula di fiammiferi. Ùn ci era mancu petre vicinu à mè. I curling up contru à u muru. S'ellu falava, avia da seguità a strada. Micca à traversu l'acqua s'aspittava à esse sparatu.
  
  
  L'altru tippu prubabilmente annunziò in risposta, perchè ùn si senti micca un sonu finu à l'attaccu. Oh mio Diu, era grande. Una tonna di brique. Un milla chilò. Era cum'è s'ellu era statu culpitu da un tank Leopard.
  
  
  Ci scontramu nantu à un strettu chjassu rocciosu è mi sbattì cù braccia di grandezza di jammi, sbattendu in u mo spinu. Ùn aghju avutu a forza di suppurtà stu colpu. U megliu ch'e pudia fà era pruvà à resistà. Pruvatu di ghjinochjelu, ma si vultò è hà pigliatu u colpu cù i so musculi pesanti di a coscia. Ùn hè micca esattamente un colpu sfrattu.
  
  
  Ùn pudia micca sbarazzà di stu bastardo. Il m'a littéralement collé comme un gros baril de colle. Mi pigliò a gola cù e so mani, è paria chì ùn ci era nunda à fà. A mo manu diritta hè stata presa in qualchì locu sottu à noi. Tuttu ciò chì pudia fà era chjappà in l'ochji cù i dite di a mo manu manca. Ùn mi piaceva micca fà, ma à sta distanza ùn pudia micca mancà. Sentu qualcosa chì si trasforma in marmellata sottu à e mo unghie è fece un sonu inumanu di paura. Si rottò fora di mè è cascò à i so ghjinochji. U sangue infilava trà e mo dite. Mi sò alzatu di novu.
  
  
  Prima volta, ma u megliu era ancu da vene.
  
  
  U mo prossimu avversariu era digià aspittatu. Si firmò in silenziu un pocu più in u percorsu cù un revolver silenziu .45 puntatu à u mo stomacu.
  
  
  Paria u so megliu à Pasqua in u so vestitu biancu. camicia bianca è cravatta bianca. Inoltre, era chjaru ch'ellu ùn avia micca intenzione di piglià sangue nantu à questu. Bella coppia, sti dui. Ddu dandy biondu è pallidu è quellu ex campionu di i pesi pesanti. E poi Nick Carter in i so calzoni di nuoto viola. I stava quì, respirando pesantemente, passandu a mo manu nantu à u tagliu prufondu in u mo latu. L'ex-campionu hè cascatu uni pochi metri davanti à mè nantu à a pista.
  
  
  A bionda m'hà complimentatu. - Allora, sgiò Carter, vecu chì sì una persona raghjone. Sapete, sicuru, chì saria assai stupidu di pruvà à attaccà mi ?
  
  
  Era prubabilmente britannicu. E parolle li sortenu da a gola cù un accentu famusu è zuccheru.
  
  
  "Iè, sicuru", aghju dettu. "A mo mamma m'hà amparatu à ùn mai discutiri cù una persona armata. S'ellu hè fora di a portata.
  
  
  "Hè un peghju chì ùn avete micca lasciatu chì sta roccia cascà nantu à tè". Saria assai più bellu. "Turisticu americanu uccisu da a caduta di roccia". Nisuna quibbles, nè dumande difficili. Nisun pianu cumplicatu per disposti di u corpu.
  
  
  "Ascolta", aghju dettu. "Ùn vogliu micca esse un fardelu per voi in ogni modu". Perchè ùn facemu micca solu una pausa ?
  
  
  Ridia. Più precisamente, ninni. A so pistola era sempre puntata dritta versu u mo stomacu. "Ah", disse, "mi avete digià lasciatu un corpu chì devu sbarazzà. Dui corpi sò veramente un pocu più sfida.
  
  
  Aghju dettu. - Dui corpi ? U vostru ex-campionu ùn hè micca mortu. Semplicemente ùn serà mai più capace di broderà più. "Ùn aghju micca più bisognu di Kane", indicò u corpu micca ancu mortu. Ma venutu à pensà," hà chjappà i so ditte cum'è un prufessore di cummedia universitaria, "ùn hà micca ferita di bala, è a so morte puderia esse stata causata da una caduta". Hà sorrisu cun satisfaczione. "Pensu chì Kane cascà. Nant'à quelle rocce sporche quì, sottu à l'acqua.
  
  
  U so surrisu s'allargava. Stu bastardo mi hà daveru à i nervi. In a mo professione, l'assassiniu hè parte di e mo responsabilità. Pensu chì saria intelligente di lasciallu parlà. Risparmia u tempu mentre aghju pruvatu à capisce ciò chì fà cun ellu. L'unicu prublema era chì ùn aghju micca avutu nunda. Puderaghju digià imagine un rapportu di ghjurnale nantu à mè stessu: "Killmaster distruttu da Brave Daan". Ùn mi piaceva micca à tuttu.
  
  
  Ùn era micca a peghju situazione ch'e aghju mai statu, ma questu ùn significava nunda. Era à cinque metri da mè, è avia un'arma in manu. Era fora di a mo portata, ma eru in a so vista.
  
  
  Daretu à mè u chjassu andava drittu cum'è una freccia. À a mo diritta sò alte scogliere. L'acqua à manca. Trà noi hè un giant cecu, mezzu disabilitatu. chì mi pudia tumbà senza vede mi s’ellu pudia. S'ella ùn m'avia colpi prima. Ma forse possu ancu aduprà stu Kane in qualchì modu. Aghju avutu pensatu à questu. Aviu bisognu di tempu.
  
  
  "E cumu si sbarazza di u mo cadaveru?" Pensu chì ci saranu buchi di balle in questu ".
  
  
  In risposta, hà ghjuntu in a sacchetta interna di a so giacca è tirò fora una grande fiasca di whisky elaborata. Alzò u coperchiu d'argentu cù u so pollice.
  
  
  Ùn aghju micca capitu.
  
  
  Rinicchiu di novu. - Nisun whisky, Carter. Petrol. Ci hè una caverna in a roccia intornu à a curva. Kane avissi allughjatu un focu quì...
  
  
  "Usendu mi cum'è legnu".
  
  
  "Eccu". Suspirò assai. "Pensu chì deveru fà per mè stessu avà." Spergu chì Chen-li li ringraziarà bè ".
  
  
  Eru fame per qualchi infurmazione. "Perchè ùn aspettate micca solu chì ellu facia ellu stessu?"
  
  
  Vogliu pudè. Ma ùn escerà di prigiò finu à dumani sera. È nimu ùn pudia truvà quì prima.
  
  
  Cum'è què. Anu pianificatu a so fuga. Hawke hà avutu ragione di novu. Ma chì hà da fà questu bastardo ? Kane si fermò e lasciò sfuggire un gemito tranquillo. Aghju fattu un passu versu ellu.
  
  
  - Fate da parte, Carter. A bionda fece un passu rapidu in avanti, tenendu a pistola davanti à ellu. Rimettiu a fiascu di benzina in a so sacchetta, ricurdendu di mette u tappu. Una macchia di benzina si sparse nantu à a so giacca. Ùn hà micca avvistatu.
  
  
  Kane gemì dolcemente di novu. L'aghju fighjulatu. Di colpu aghju vistu una via d'uscita. Aghju fattu un altru passu avanti. Bionda ancu. "In daretu", disse cun un muvimentu bruscu di a so manu.
  
  
  "Vulete chì Kane si svegliate? Serà difficiule di trattà quandu ellu vene à i so sensi. U possu finisce cù un colpu.
  
  
  "E perchè vulete esse cusì utile?"
  
  
  "Onore", aghju dettu. "Se aghju da more, vogliu piglià almenu unu di voi dui cun mè. Intenzionalmente, aghju caminatu versu u corpu di Kane. M'hà purtatu un pocu più vicinu. Forse micca abbastanza vicinu, ma deve esse abbastanza. Ancu micca...
  
  
  Aghju appughjatu versu ciò chì restava di a faccia di Kane è aghju pigliatu a mo arma cù una manu invisibule. Kane hà fattu un sonu chì sonava più cum'è "Gaaah".
  
  
  "Ghjesù Cristu", aghju dettu, stendu rapidamente di novu. "Pensu chì hà un pianu".
  
  
  "Quale?" Witmans avanzò un pocu per capiscenu megliu. "U pianu", aghju ripetutu. "Planier o Ribel".
  
  
  Si avvicinò un pocu di novu per capisce e mo parolle slurred. Hè tandu quandu aghju fattu l'affari. Cù un colpu di u pollice, aghju accesu una scatula di fiammiferi è l'aghju lampatu in a so giacca impregnata di benzina. Immediatamente hà pigliatu u focu. Abbandunau l'arma è pruvò à spegne e fiamme, ma ùn hà micca travagliatu. I fiammi si sparghjenu rapidamente. Saltava è torcia, gridava cum’è un pupu ardenti. - 'Aiuta mi. Oh Diu aiutami. Per piacè.'
  
  
  L'aghju fighjulatu è aghju alzatu e spalle. "Se ùn ti piace micca u focu, ci hè acqua vicinu".
  
  
  Aghju vultatu è andatu in daretu à u caminu versu a spiaggia rosa pallida.
  
  
  
  
  Capitulu 3
  
  
  
  
  
  Tara hè sparita. Probabilmente era digià andata sopra à a so stanza. Eru cupertu di contusioni è sangue è avia bisognu di un bagnu. È beie. È qualcosa altru. Aviu avutu à trattà di sta materia prima.
  
  
  L'aghju trovu in a cucina di u ristorante vicinu à a piscina. Mangiava un hamburger cù un platu, l’aghju pigliatu da u collu è l’aghju culpitu in a mandibula. U cucinu chì travagliava a parrilla hà capitu è si n'andò.
  
  
  "Allora, lolly, quantu t'anu pagatu per questu?"
  
  
  In risposta, hà ghjuntu à u so cuteddu di macellaia. Questu era sbagliatu. Il se retrouva appuyé contre le mur et les deux poignets coincés. I vultò un pocu più per esse sicuru.
  
  
  "Ehi omu, stai bè? Lasciami andà. Si chjamava Carlu. Hè statu scrittu annantu à a so uniforme.
  
  
  - Nun chè tù mi dici quale era, Carlu. Quale vi hà pagatu per lascià mi marchjà quella strada versu l'eternità ?
  
  
  "Lasciate andà", gridò. Aghju strettu a mo presa è li ghjinochjeghja ligeramente in u stomacu. Si gemì. 'Ghjuru. Ùn sò micca sapè quale hè.
  
  
  - Parla, Carlu. Era vistutu di biancu ?
  
  
  'Innò. L'omu in biancu... » si firmò bruscamente.
  
  
  - Quale era, Carlu ? L'aghju sbattutu in u muru.
  
  
  "Vai à l'infernu", disse.
  
  
  L'aghju trascinatu à a parrilla. A carne splattered cù grassu. Aghju spintu u so capu falà per ch'ellu puderia guardà à traversu i bars è imaginate ciò chì a so testa pare più tardi. "Bb-bangle", disse. "Christian Bangel".
  
  
  "Un cristianu maravigliu. È quale t'hà mandatu ?
  
  
  "Ùn sò micca", si lamentò. 'Ghjuru. Ùn a sò micca.'
  
  
  L'aghju lasciatu andà è aghju fattu un passu in daretu. Probabilmente ùn causarà più prublemi. "Allora dimmi ciò chì pareva."
  
  
  Si affondò in daretu à a so sedia. "Big guy", disse. 'Cinese. Ma assai grande. In un vestitu grisgiu pazzi.
  
  
  Mai vistu prima.
  
  
  "E stu Bangel, induve u possu truvà?"
  
  
  Mi guardò in paura. Mi vultò versu ellu cù una spressione seria nantu à a mo faccia. Qualunque sia a paura di dì mi, era ancu a paura di ùn me la dicia.
  
  
  - Questu hè u pruprietariu di l'Hotel Grenada.
  
  
  U senatore hè statu abattutu in un casinò di Grenada. Almenu dui pezzi di u puzzle eranu digià in u locu, è mi dumandu ciò chì pareva tuttu. - Chì sapete di più ?
  
  
  'Niente di più. Per piacè. Nunda.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. Ùn mi piace micca torturà un tippu paura. Chì altru avia bisognu di sapè, pruvaraghju à scopre in un altru modu. Mi vultò per lascià, ma vulia sapè qualcosa d'altru.
  
  
  "A propositu." Mi vultò. "Quantu t'hà pagatu per trasmette stu dolce missaghju?"
  
  
  Si strofinava i polsi. "Quindici".
  
  
  "Allora t'hà ingannatu." Pagu vinti.
  
  
  - Nick, sì tù ? Era in a doccia.
  
  
  Aghju dettu. - "Nè, "Stupratore sporco".
  
  
  "Ùn ti capiscu micca", gridò. 'Aspetta una seconda.'
  
  
  Mi pusò nantu à u lettu. A porta s'aprì è ella apparsu in una nuvola di vapore, i so capelli arricciati in a doccia. Portava una longa giacca bianca di spugna. Mi dumandava perchè aghju sempre pensatu chì u lazzu neru era cusì sexy. "Gar chjamatu..." Si firmò è mi fighjulava. "O mio Diu, Nick. Chì hè accadutu ? Si precipitò versu mè cum'è un anghjulu biancu ardente.
  
  
  "Aghju battu à a porta", aghju dettu.
  
  
  I so ochji scannavanu i tagli è i contusioni nantu à a mo spalle. "Avete terribile", disse.
  
  
  "Allora duvete vede sta porta."
  
  
  Ella suspirò. "Siate cusì". Ella sparì è tornò mumenti dopu cù un pappu caldu è una tazza d'acqua. "Cumu dicenu sempre in i filmi, pò fà male".
  
  
  "È cum'è dicenu in i filmi, muzzicu a bala. Chì era cù Gar?
  
  
  - Ci vole à cena cun noi sta sera. À ottu ore à u caffè Martinica. Ella trattava a mo spalle quasi teneramente. - Mi dici di sta porta ?
  
  
  "Era una trappula. L'amichi di Chen-li sanu chì sò in cità. Ma ùn capiscu micca cumu sanu questu. Mi vultò versu ella è aghju pigliatu l'ochju. Paria preoccupata è pruvò à ammuccià. T'aghju dettu, criatura. Questu ùn hè micca un ghjocu per e donne ". Aviu avutu saputu chì questu a faria arrabbiata, ma l'aghju tiratu dolcemente nantu à u lettu. "Fighjate", aghju dettu. "Sò sicuru chì cunnosci u vostru mistieru, qualunque sia, ma ciò chì hè, sò sicuru chì ùn hè micca cummattimentu à a manu. Hè tuttu ciò chì vulia dì.
  
  
  Ella guardò è suspirò. "Sò un agentu furmatu è possu piglià assai cura di mè stessu". Sonava cum'è a voce di un agentu furmatu, ma sonava cum'è un filmu pocu duppiatu: ùn currispondeva micca à a stampa. U sole li dava una fina bruma di taches de rousseur chì li facia vede ghjovana, innocente è assai fragile. È cusì era. L'aghju pigliatu in braccia. Paria chjuca è calda. Ella puzzava di limoni, è basgiò cù a bocca aperta vuluntaria. Aghju passatu i mo dita nantu à u ponte di u so nasu. "Avete i lentiggini", aghju dettu.
  
  
  "Ma almenu ùn sò micca brusgiatu da u sole", hà surrisu. "A maiò parte di i biondi sò brusgiati".
  
  
  Questu m'hà ricurdatu qualcosa. Aghju pigliatu u telefunu. Dammi a polizia. - Aghju dettu à l'operatore. Un ufficiale di polizia di Bahamas hà rispostu u telefunu. - Ci hè una strada rocciosa daretu à u portu di u Paradise Hotel. Sapete chì? A sapia. Circa una meza ora fà aghju vistu una fiamma quì. Paria chì certi picciotti ghjocanu cù u focu. Pensu chì megliu date un'occhiata quì. U sargentu hà capitu è aghju appesu.
  
  
  "E avà per noi..." Aghju vultatu à Tara. "Ùn duvemu micca scuntrà Gar finu à ottu ore ..."
  
  
  - Ascolta, Nick. Ella paria preoccupata. "Pensu chì avemu una missione è ..." ella fece una pausa ... L'aghju interrotta è cuntinuò a mo frase. "Questu ci dà u tempu di finisce l'assignatura prima". Vogliu verificà stu casinò Grenada.
  
  
  Pensu di vede a delusione in i so ochji.
  
  
  Sò andatu in u bagnu per piglià una duscia. Ella accende a radiu. Mi fighjulà in u specchiu di u bagnu è mi dumandu perchè ùn aghju micca sempre un capeddu grisgiu. "The One Note Samba" hè statu ghjucatu in a radiu finu à chì a musica hè stata disattivata per una "emissione di notizia impurtante".
  
  
  U senatore Paul Lindale era mortu.
  
  
  U corpu di u senatore hè statu trovu nant'à u sogliu di a so casa. Probabilmente hè cascatu da a finestra di u so uffiziu à u decimu pianu. Di sicuru, pensanu chì era un accidente.
  
  
  
  
  Capitulu 4
  
  
  
  
  
  Sò sempre trè ore di mane in un casinò bughju. Ogni ora, ogni ghjornu, in ogni tempu, sò sempre trè di a matina. Cù donne è omi stanchi cù a testa abbassata, chinati nantu à i tavulini è gridanu "Vai, meli", ghjucanu à carte è dadi. Hè quasi un arrangiamentu orchestral. In u cantonu era una sezione di tamburi chì batteva un ritmu cù i rulli di a slot machine è u platu di pagamentu occasionale: cinquanta palle in quarti. U spaziu diventa più tranquillu mentre i prezzi di l'intrattenimentu aumentanu. Per esempiu, à i tavulini di craps pudete sente u pin drop, soprattuttu quandu deci mila dollari sò in ghjocu.
  
  
  U casinò di Grenada ùn era micca diversu. Aghju incassatu u cuntrollu per cinquanta dollari - John Stewart certamente ùn avissi micca ghjucatu per più perchè l'unicu modu per passà u casinò era di spustà mentre ghjucava. Aghju fighjatu Tara fighjulà i principianti cum'è unu di quelli assassini à un armatu chì anu imbottitu cù quarti. Dopu avemu sniffed, ma ùn capimu nunda.
  
  
  Ci separamu per guardà un ochju nantu à i dui avvenimenti più probabili. Tara hà ghjucatu à a roulette cù u dealer Chinese, è aghju assittatu à a tavola di blackjack induve u senatore hà fattu e so vincite è perdite.
  
  
  Aghju vinti unu in a prima manu, è ancu in a seconda. Aghju scumessa i mo chips nantu à a terza volta, ma u dealer m'hà impeditu. A Grenada lettera G mancava da i chips. M'hà dettu di ripiglià à u cassiere. Quessi eranu novi chips, disse. Anu avutu sta difficultà prima di u ghjornu.
  
  
  Aghju digià avutu qualchì difficultà, è sta volta ùn aghju micca pigliatu risicu. Sta volta eru armatu. Sò andatu à u cash register. Si scusò profusamente è m'hà datu l'altri patatine fritte, ch'ellu hà gentilmente misu in a mo manu.
  
  
  Cinque seconde dopu sò stata completamente scunfitta.
  
  
  Ùn sò micca ciò ch'elli m'anu datu, ma deve esse una sciocchezza. Quandu aghju apertu l'ochji, dui Chen-li cù duie verruche à mezu à e so dui frunti si piegavanu annantu à mè. Ma s'elli eranu quì, sò spariti, perchè quandu aghju finalmente rivinutu à i mo sensi, eranu tutti dui. Cum'è a mo pistola : Wilhelmina partì cù un altru omu. Sta volta cù un cinese. Si pusò di fronte à mè in a stanza è mi surrisu. Era una stanza chjuca, fumosa, insonorizzata, apparentemente daretu à l'uffiziu di u cassiere, chì si occupava di i so affari è distribuì chips. In più di l'omu cù a mo pistola, c'eranu sei altre persone in a stanza, è nimu ùn ridia fora di l'omu cù a mo pistola.
  
  
  "Vi salutemu à a nostra umile riunione. Inchinava u capu in burla. Hef era un omu cortu è ben custruitu vistutu di un vestitu di seta elegante. Lasciami presentà à tè. Mi chjamu Lin, Lin Qing.
  
  
  "Sgiò Qing". Aghju ancu annunziatu.
  
  
  "Sgiò Lin", hà currettu. U cognome hè sempre citatu prima.
  
  
  Tuttu sta gentilezza era troppu amable. Mi dumandu s'ellu mi sfida à un duellu di forchetta. "Semu tristi", continuò, "chì avemu avutu à dumandà a vostra presenza à a nostra piccula riunione in una manera cusì, diciamu, brusca. Ma cunzidira sè stessu l'invitatu d'onore.
  
  
  Aghju guardatu intornu à u circhiu di facci di petra. "Gut ragazzi, ùn mi mancassi micca questu per u mondu".
  
  
  Ridendu, Lin si vultò versu l'altri. "U sgiò Carter scherza", li disse.
  
  
  Ancora ùn si ridianu.
  
  
  "Bè," si alzò in spalla, "cum'è pudete vede, i mo cumpagni ùn piacenu micca i scherzi di i signori trà elli. Preferiscenu subitu subitu à e cose più impurtanti. Pigliò a sigaretta è pigliò nantu à u spinu di u casu d'onice d'oru. Unu di i so complici s'hè rialzatu per dà una luce. Un debole aroma dolce si sparse in tutta a stanza. - Oh, quantu rude da parte mia. M'hà datu u telefuninu. - Una sigaretta, sgiò Carter ?
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. Mi dumandu perchè mi importava tantu di sta sciocchezza di Jon Stewart. U mo nome paria u sicretu megliu guardatu in sta cità. "Pensu chì ùn m'aiuteria micca assai se dicu chì avete l'omu sbagliatu è chì mi chjamu Jon Stewart?"
  
  
  Lin alzò una sopracciglia. "Scusate, sgiò Carter.
  
  
  Unu di i vostri vechji nemici hè u nostru vechju amicu. Hà vistu a vostra ghjunta à l'aeroportu è hà dettu à u Signore Bangel. Si appoggiò comodamente in daretu à a so sedia. "E mentre parlemu di u nostru anzianu patronu", si fece una pausa nantu à una sigaretta. "Pensu chì avete intesu parlà di a so morte prematura?"
  
  
  Iè, tragicu, aghju dettu. "Per esse purtatu cusì in a so ghjuventù".
  
  
  Diritta. U surrisu vultò. "Ma forse una tragedia indebita. Vede, certi di noi ùn anu micca d'accordu cù a manera chì u sgiò Bangel hà trattatu e cose, è avà ch'e aghju pigliatu, sti differenzi spariranu. S'hè indirizzatu à l'altri "mentre esse fora di stu mondu".
  
  
  Avà si ridianu. Parechje altre sigarette apparsu è accese. Aghju cuminciatu à imaginà a natura di i so affari. L'odore dolce di successu empia a stanza.
  
  
  - È avà, sgiò Carter, simu pronti à fà vi un'offerta. Micca chì duvemu. Ma a vostra morte immediata senza a nostra ricerca ùn ci darà alcun benefiziu.
  
  
  Eru surprised chì Bangel ùn hà micca nutatu stu vantaghju. Aghju trovu sta cuntradizione abbastanza strana.
  
  
  Aghju dumandatu. - Chì hè stu vantaghju ?
  
  
  Cinque per centu. Cinque per centu di u prufittu. Hè una bona offerta. Ma ùn aspettate micca milioni. U valore di vendita di l'eroina hè assai più altu ch'è u prezzu chì avemu per ella ".
  
  
  "E u restu?" Aghju guardatu u so casgiu di sigarette. 'L'erba. Hash?
  
  
  - Di sicuru, cinque per centu di a quantità tutale. Hà sorrisu di novu. È l'altra cosa, cum'è tù dici, hè un pocu... Ci dumandanu l'oppiu.
  
  
  "A portate quì à Nassau è u cuntrabandu in i Stati Uniti voi stessu". Aghju fattu cum'è una dichjarazione; micca cum'è una quistione.
  
  
  Ellu annunziò. Ma di sicuru, a sapete digià. Altrimenti, voi è u sgiò Bangel ", esitò, "ùn avariate micca discutitu".
  
  
  L'ultima dichjarazione m'hà colpitu. M'hà offertu un accordu cum'è s'ellu era un agentu di droga è cum'è chì Bangel trattava solu di droghe. Ebbè, forse era questu. Forse questu Chen-li era solu un membru di un sindicatu di droga. Forse era tantu stufatu chì hè accadutu per aiutà un senatore di i Stati Uniti. Forse era tutta una grande coincidenza folle. O forse hè ciò chì Lin vulia chì pensu.
  
  
  Vecu chì esitate, sgiò Carter. Pudete vulete cunsultà qualcunu prima di piglià a vostra decisione finale. wow! Fece un cennu à l'omu pusatu vicinu à a porta.
  
  
  Chu s'arrizzò è apre a porta.
  
  
  Tara.
  
  
  I so polsi eranu liati inseme, u so vestitu era strappatu, è i so capelli si sò alluntanati durante a lotta. Capelli chì aghju vistu cù cura di stilà è pin up prima di lascià. Profondamente infelice, mi hà guardatu, solu à mè.
  
  
  'Mi dispiace.'
  
  
  Dui omi l'anu tenuta. Unu à ogni latu. Tutti dui avianu mitragliatrici Sten; cannoni britannichi cortu, ligeri chì puderanu sparà cinque centu volte per minutu. Istintivamente mi avvicinai à ella. L'anu lasciata andà è hà alzatu e so armi mentre Chu è un altru omu ghjunsenu per piglià mi. Hanu solu fattu un sbagliu. Deve avè cessatu di circà à mè quandu anu trovu a pistola.
  
  
  Cù un cortu muvimentu, aghju trasfirutu u stiletto à a mo palma in modu chì solu a punta hè stata. Chu mi ghjunse prima, è aghju affundatu u mo pugnale in u so core. A so bocca s'aprì è morse di sorpresa. Hè accadutu cusì prestu - è cusì senza ragione apparente - chì l'altri abbassanu momentaneamente a guardia. Un mumentu chì aghju apprufittatu.
  
  
  Sò andatu à Lin Jing.
  
  
  Cù un swing di a mo manu manca, l'aghju purtatu davanti à mè è po l'aghju tenutu in una presa di ferru, pressu u stilettu à a so gola.
  
  
  I dui eroi mitragliatori si congelarono in locu. U restu, cunfusu, fermanu induve eranu. Puderaghju aduprà Lin cum'è un ostagiu per caccià Tara è mè da quì. Ma ùn vulia micca cusì.
  
  
  "Stagliala", aghju urdinatu.
  
  
  Per un mumentu nimu si moveva. Solu mè. Aghju spintu Lin avanti finu à chì avemu ghjuntu unu di i guardiani di Tara. Cù l'acutà di a lama, aghju furzatu à Lin à alzà u so mentonu, è a so gola era esposta. "Mamma, scioglila", strinse. U guardianu calò l'arma è fece ciò ch'ellu avia dettu.
  
  
  Aghju urdinatu à Tara. - Esce da quì.
  
  
  'Ma. Nick. †
  
  
  'Andemu!'
  
  
  Andò versu a porta. Aghju fattu stroke Lin è u spinta versu i guardiani, chì si alluntanò in orrore mentre aghju pigliatu a mitragliatrice da unu è cuminciaru à sparà. Prima aghju culpitu l'altru shooter, è dopu era un ghjocu di zitellu.
  
  
  Dece seconde dopu era tuttu finitu.
  
  
  Aghju lasciatu a mo mitragliatrice è aghju pigliatu Wilhelmina. Nantu à a tavula in u cantonu aghju nutatu una piccula scatula aperta di patatine fritte. Aghju pigliatu cun cura unu d'elli in a mo manu è l'aghju esaminatu. Una agulla assai chjuca, circa dui millimetri di longu, spuntata in qualchì parte di u latu. Aghju rottu u chip in a mità. Esce un liquidu giallu pallidu. Disattivazione di gocce. I chips chì anu utilizatu contru à mè. Aghju chjusu u coperchiu nantu à a scatula è l'aghju messu in a mo sacchetta. Chi sà. Se u ghjocu va contru à voi, forse puderanu esse utile. Aghju passatu a manu per i mo capelli, aghjustò a cravatta, è chjusu a porta per sempre daretu à a disintegrata Nassau Chinese Union.
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu. Eramu vinti minuti in ritardo. Quandu avemu ghjuntu à u Cafe Martinica, Gar era andatu.
  
  
  Ma avà l'aspittava veramente.
  
  
  
  
  Capitulu 5
  
  
  
  
  
  Aghju lasciatu Tara à l'hotel è andatu à circà à Gar. S'hè allughjatu in un picculu hotel vicinu à a costa. Quandu sò ghjuntu ci era pienu di pulizzeri ; L'ambulanza, chì hà attivatu u signale, m'hà dettu chì puderia esse tardi. Hè risultatu chì eru ghjustu in u tempu.
  
  
  U duttore mi guardò è si strinse di spalle senza speranza. - Il ne lui reste que quelques minutes. Ùn ci hè micca assai ch'e possu fà.
  
  
  Mi sò accovacciatu accantu à Gar. "Dumani sera", bisbigliò.
  
  
  Aghju annuitu. Eiu sò. Fuga di Chen-li. Aghju intesu u mo sguardu cuntà a so vita. O era u mo core ? 'Ancu qualcosa?'
  
  
  'Dissi. - "T'aghju lasciatu un missaghju à Tara..."
  
  
  Eccu. Gar è probabilmente avemu travagliatu in cinque o sei travaglii inseme. Era cum'è prufessiunale cum'è pudete dumandà. Pensu ch'ellu ci saria sempre. Hè ciò chì avete cù a morte. Resta immortale finu à l'ultimu secondu.
  
  
  Aghju vultatu à a mo vittura è spedinu, cum'è se a vitezza avia acceleratu u mo mondu cuncettuale. Ma ùn era micca u casu. In fatti, più aghju amparatu di stu casu, menu l'aghju capitu. Trè chinesi identichi. Trè senatori morti avà. Casinò. Salvezza da a morte. È Lao Zeng, chì era in qualchì locu in Indochina. Ùn coincide micca è ùn cunverge micca. U sfondate di tuttu questu era KAN, è KAN era a squadra di l'assassiniu. È s'è a stagione di caccia per i senaturi s'era aperta, trè sarianu dighjà ammazzati, è novantasette eranu sempre vivi. À u ritmu ch'elli andavanu avà, prestu distrughjenu tuttu u sistema di guvernu americanu. Aviu avutu à scopre ciò ch'elli eranu in ordine per avè davanti à elli è impediscenu. Hà lasciatu un missaghju per mè. O era pensatu per mè? Ellu disse: "Dì à Tara Tara Bennett. ID = AX-20. Tara Bennett, scientist.
  
  
  Di colpu mi sò arrabbiatu.
  
  
  Tara sapia qualcosa chì ùn aghju micca. Per esempiu, sapia perchè era cun mè. È micca per via di u dialettu Sutoan. Quand'ella m'hà dettu in quellu bar chì eru un geniu cusì dannatu, hà sappiutu ch'ella avia u cervellu per u travagliu, è in quantu à mè... "U musculu", disse, "hè un prerequisite per questu compitu. Di colpu, aghju realizatu u classicu grievance femminile, AX solu vulia attruverà per via di i mo putenzi.
  
  
  Ebbè, questu puderia cambià sta sera. Tara è aghju avutu una bona è assai longa conversazione. Ch'ella li piacia o micca. È ella mi dicia a verità.
  
  
  Era chjinata nantu à u lettu è a luce era spenta. 'Nun bisognu.' Ella disse mentre mi avvicinava per accende a luce. Aghju accesu a luce. Una piccula striscia viola di a dimensione di un quartu si gonfiò nantu à a so guancia. Ella alzò i dita per copre. O per dulore, o per vanità. Paria chjuca è impotente di novu.
  
  
  Aghju dettu: "Gar hè mortu". "... è pensu chì hè ora di dì perchè hè mortu".
  
  
  "Gar? Oh nò. Ella girò a testa è e lacrime li sboccavanu in i so ochji verdi. A mezza aspittava chì e lacrime sò verdi.
  
  
  "Chì facia?"
  
  
  Ella guardò di novu in a mo direzzione. - Ùn sò micca, Nick. Veramente... ùn sò micca veramente.
  
  
  - Dì, vai, cari. Ùn site micca a prima donna cattiva chì aghju interrugatu, è s'è vo pensate qualchì volta chì vi daraghju preferenza...
  
  
  - Oh, Nick. E lacrime scorrivanu avà in piena forza. Idda s'arrizzò è intarratu a so faccia in u mo pettu. Ùn aghju micca rispostu.
  
  
  Ella si riunì, si pusò à pusà è disse, singhiottendu: "Mi sò dettu di ùn parlà micca. "Ùn sò micca urdinatu di dì vi", si curregì.
  
  
  Micca senza tenerezza, aghju pusatu u mo dettu nantu à a cicatrice nantu à a so guancia. "Allora diciamu solu chì ti batteraghju".
  
  
  "Ùn avete mai fà quessa."
  
  
  L'aghju guardatu. "Avemu altre manere". Aghju dettu. U famosu serum di a verità di Carter, per esempiu.
  
  
  - È questu ? ella dumandò.
  
  
  "E questu ..." aghju dettu. L'aghju pigliatu in braccia è a basgiò longu è pianu pianu. "Più", disse. L'aghju datu più. "Va bè", disse cun un suspiru. 'Avete vintu. L'Americani sbarcaranu nant'à a costa nurmandia.
  
  
  Aghju strettu a mo presa. "Das weissen wier", aghju dettu. Sentu i so petti. - Chì altru, Fraulein ?
  
  
  Ella cuminciò à ride è si morse a labbra. "A bomba cascà nantu à Shirohima".
  
  
  Aghju messu a manu daretu à l'arechja. - À Shirohima ?
  
  
  "À Hiroshima". Avà ridiamu tramindui.
  
  
  "Moltu interessante", aghju dettu, sciogliendu a so robba sopra forse i migliori seni in tuttu l'Emisferu Occidentale. O forse u megliu di l'emisferi occidentali. "O zitella, zitella. Siete veramente bella. Aghju chjusu di novu a mo robba. - Allora, parlemu avà.
  
  
  "Pensu chì mi piace megliu a parte attiva".
  
  
  Aghju surrisu. "Sò", aghju dettu. "Ma hè cusì chì scopre a verità." Nisun sessu finu à chì mi dici. U mo metudu di tortura hè a frustrazione sessuale ". Aghju scuzzulatu a cravatta'
  
  
  - Vi avvistu, in una ora sarete furiosa.
  
  
  Ella mi guardò è ridava un pocu nervosa. "Bestia", disse. 'Oh nò. E parolle dolci ùn vi aiutanu micca. Mi appoggiò in daretu è incrociai i bracci. - Ti faraghju un'offerta onesta. Sè vo ùn mi dà ciò chì vogliu, ùn vi daraghju micca ciò chì vulete ".
  
  
  Ella aggrottò la fronte. "Nessun linguaghju bruttu", disse.
  
  
  "Oh! Questu hè una parte di u pianu. S'è vo ùn parlate prestu, vi insulteraghju finu à ch'ellu si abbanduneghja.
  
  
  "Seriu, Nick. Aghju ordini ...
  
  
  'Seriu. Tara. Ùn mi importa micca. L'aghju guardatu drittu in l'ochji. "Prima di tuttu, ùn mi piace micca risicà u mo collu, salvu chì cunnosci tutti i risichi. Siconda, ùn mi piace micca l'idea di ùn esse fiduciale. Ùn aghju mai vistu à Hawk tene qualcosa da mè.
  
  
  "U puntu, sicuru, ùn hè micca chì ùn hà micca fiducia in voi. S'ellu ci hè qualchissia chì ùn si fida micca, sò mè. O almenu a mo teoria, vogliu dì. Ellu disse chì pudete piantà se vi dicu. Puderete pensà chì tutta l'AX hè diventata pazza".
  
  
  "Cù Gar è trè senatori in u so cofanu, hè assai improbabile chì parteraghju. Allora vai avanti. Chì tipu di teoria avete ?
  
  
  Pigliò un respiru prufondu. "Avete mai intesu parlà di a cultura unicellulare?"
  
  
  'Mmm. Biologia... genetica. Qualcosa cusì ?'
  
  
  - Ebbè, vi avvicinate. Questu hè un novu modu di ripruduzzione ".
  
  
  - Chì ci hè u vechju ?
  
  
  "Ascolta", disse. "Aghju rompu i mo ordini di dì vi questu." Allora duvete esse seriu è sente ".
  
  
  "Stu à sente", aghju dettu.
  
  
  "Per mezu di un prucessu chì chjamanu un trasplante di cellula unica, hè pussibule, attraversu u nucleu di una cellula da un corpu maturu - da ogni cellula da ogni parte di quellu corpu - per creà un novu urganismu chì hè geneticamente identicu".
  
  
  L'aghju guardatu cun un surrisu. 'Ripetite.'
  
  
  "Puderanu piglià una cellula da a mo unghia tagliata, mettela in l'ambiente chimicu ghjusta, è u risultatu seria una ragazza chì mi pareva esattamente cum'è mè in ogni dettagliu".
  
  
  - Succede questu ? - Ùn aghju micca cridutu nunda di questu.
  
  
  'Iè. Ùn hè micca un sicretu. Per esse precisu, u Time hà avutu un articulu annantu à questu in u 1971. Finu à avà questu hè statu fattu solu cù ranocchi. Almenu... quantu sapemu. Ma a Cina hè assai avanti di noi in parechje cose ".
  
  
  'Aspetta un minutu. Dici chì Chen-li è Charles Bryce sò cloni, germogli di a stessa pianta ?
  
  
  Ella annuì timidamente. "Ti dicu chì ùn ti piacerebbe micca", disse.
  
  
  'Ùn capiscu micca. Vogliu dì ... perchè ? Vogliu dì, ancu s'ellu hè pussibule, ancu ùn hà micca sensu.
  
  
  'Ascolta. Ancu in questu paese ci sò stati gruppi di studiu. Avemu pruvatu à capisce quale persone valenu a propagazione unicellulare. È unu di i mutivi chì ùn avemu micca fattu esperimenti in questa direzzione hè per via di a risposta à sta quistione: i peghju persone. Hitler. E persone cun illusioni di grandezza. E persone cum'è Lao Zeng, per esempiu. L'assassinu di prima classe.
  
  
  "Va bè, dicemu chì Lao Zeng hè stata multiplicata ..." aghju scuzzulatu a mo testa. Ùn era micca faciule di crede in una super fantasia cusì. "Chì guadagnanu da questu? A parte l'egoismu. È ciò chì hà da fà cù a CAN è questi senatori? Chì ci hà da fà cù tutta sta situazione di Nassau?
  
  
  Ella strinse a testa. 'Ùn a sò micca. Ùn sò assolutamente nunda di questu. Tuttu ciò chì so hè chì queste copie di First Class Assassins cresceranu in First Class Assassins. Fighjeranu è pensanu - è tumberanu - cum'è l'uriginale. È a mo teoria hè chì KAN hà pigliatu u materiale di Lao Zeng per creà una squadra di assassini di sangue puro ".
  
  
  "Sapete di questu..."
  
  
  'Chì stupidu...?'
  
  
  - Scusate per avè dumandatu nantu à questu.
  
  
  Ella m'hà studiatu cù cura. - Credi ch'e sò pazza ?
  
  
  - Di sicuru, pensu chì site pazza. Ma ancu eiu. L'omi sani sò avà stendu in u lettu chì si dumandanu cumu si sbarazzanu di erbaccia in u so giardinu. E donne nurmale ora impacchettanu i so pranzi. Avete da esse pazzi per travaglià in AX ".
  
  
  "Questa hè a mo teoria", disse.
  
  
  "Hè pazzu, ma questu ùn significa micca chì ùn pò esse veru".
  
  
  Ella respirò di sollievu. "Grazie, Nick." Allora hà surrisu. 'Di mi...'
  
  
  Iè.'
  
  
  Si spazzolò i capelli da a fronte. -Avete mai scuntratu donne ordinarie ?
  
  
  'Innò.' Aghju dettu. "Ùn sò micca u mo tipu".
  
  
  - Chì tippu site ?
  
  
  Brunettes ", aghju dettu. Ella paria offesa. "Cortu, grassu è assai stupidu. Eppuru," aghju aghjustatu, "sò apertu à tuttu".
  
  
  "Cumu hè apertu?" - dumandò, sbottonendu a mo cammisa.
  
  
  "Moltu apertu", aghju dettu, togliendu u so vestitu. "Grande", disse. È questu era a fine di a nostra conversazione.
  
  
  Vogliu dì chì aghju cunnisciutu parechje donne. È aghju pensatu chì aghju digià cunnisciutu u megliu. Ma vogliu dì ch'e aghju sbagliatu. Tara era un altru. Assai differente. È era assai sfarente da questu. Mi pare chì ogni volta chì un nerd prova di dì qualcosa cusì in un libru, sona cum'è l'altitudine di l'avè. Ella sempre « s’arrizza », si « sbatte », ellu « la trafieghja » è ella « esplode » sempre. Qualcosa cum'è questu sempre sona cum'è a trascrizione di una partita di lotta.
  
  
  Tara era diversa è ùn aghju micca abbastanza parolle per quessa. M'hà fattu sentu cum'è avè inventatu u so corpu è era vivu per a prima volta è solu per mè. Era aperta è innocente, era calda cum'è burro è serena. Era una zitella è ancu una donna. Ella era a quistione è a risposta. Era Tara. È era a meia. Eru ancu diversu.
  
  
  L'aghju guardatu. Ci era lacrime in i so ochji. "O diu." Ella basgiò a mo spalla. 'Grazie. Grazie.'
  
  
  Lascià a mo manu ghjucà à traversu u nuvulu rossu. Mi cunsideriassi un gallu d'agricultore s'ellu dicu : nunda, u sintimu hè mutuale. Allora aghju ghjustu zittu è l'aghju basgiatu di novu.
  
  
  Eramu cusì vicini l'un à l'altru quandu avemu intesu un colpu à a porta. Sò surtitu da u lettu. S'ellu era una zitella per a notte, saria entrata s'è no avemu rispostu. Ma di novu, forse ùn era micca una zitella.
  
  
  Aghju inturniatu una tovagliola intornu à a mo vita, pigliò u fucile è marchjò versu a porta. L'aghju apertu un pocu.
  
  
  Era u serviziu di stanza. Ci era una festa larga, di guida nantu à u carrettu; cumpletu cù champagne in un cooler d'argentu.
  
  
  I stava culà à fighjulendulu è suspirendu assai, di colpu assai fami. "Vogliu pudè urdinà questu", aghju dettu à u servitore, "ma pensu chì avete u numeru sbagliatu".
  
  
  Dumandò. - Sgiò Stewart ?
  
  
  'Iè. Sò Stuart.
  
  
  - U sgiò Garson Cantor hà urdinatu questu per voi. Finu à mezanotte, disse. Surprise.'
  
  
  "Va bè", aghju dettu quandu u servitore partì di novu. U missaghju di Gar hè in qualchì locu à mezu à u trattatu.
  
  
  "Vogliu dì cum'è i fagioli in una torta di l'Epifania?"
  
  
  Ùn aghju micca idea di ciò chì vogliu dì, ma Gar m'hà dettu chì hà lasciatu un missaghju è questu alimentu hè tuttu ciò chì ci hà lasciatu, cusì ... "Aghju guardatu intornu à a tavula per qualcosa di nota. Qualchì tipu di carta. Hè vinutu cù champagne. Un envelope, in solu una carta di visita cù e parolle "Best wishes in lettere maiuscule Gar hà ancu scrittu qualcosa chì duveria esse un codice".
  
  
  M-1 x4 + ?
  
  
  "Quanto terribili", aghju dettu. "Hè una merda". Aghju studiatu u so missaghju di novu: "Forse questa hè a formula". Aghju datu a carta à Tara: "Eccu, sì u scientist in a famiglia".
  
  
  Tara me l'ha restituita è si alzò le spalle. - Ùn hè micca a formula chì cunnoscu. M minus 1, volte 4 più qualcosa ". Ella strinse a testa. - Hai ragione, questu hè un scioccu.
  
  
  Aghju guardatu a mappa di novu. Ehi aspetta. Capiscu.' Di colpu tuttu hà fattu sensu. 'Sapete ciò chì significa questu? Questu significa chì avete ragione.
  
  
  Ella mi fighjulava senza sguardu. - Chì?
  
  
  "Riguardu à quelli cloni. Fighjate. L'aghju mostratu a carta di novu. "Questu ùn hè micca M minus 1. Questu hè a banda M 1. Ml. Codename Lao Zeng. È Ml x 4 hè uguali à Ml volte 4. Ci sò quattru MI. Quattru omi chì s'assumiglia à Lao Zeng. Quattru cloni. Plus un puntu d'interrogazione. Plus Diu sà quanti altri.
  
  
  Confusa, si appoggiò in daretu à a so sedia. "Avete assistitu à un mumentu storicu".
  
  
  "Oh, vai," aghju dettu. "Avete avutu ghjustu prima".
  
  
  Iè, hà dettu. "Ma ùn aghju mai dispiaciutu di esse ghjustu prima."
  
  
  Questa deve esse a mo decima sigaretta. Allora era troppu. Aghju lanciatu u mozzicu di sigaretta nantu à a ringhiera di u balcone è l'aghju fighjatu tuffà cum'è un bravu bomber. "Vivimu cun onore è cascamu cum'è pere putride". U ventu s'arrizzò da u portu scuru; i battelli di piscadori à l'ancora sbattevanu nervosamente nantu à l'onde, cum'è i zitelli impazienti chì s'eranu svegliati davanti à i so parenti è avà aspettavanu un ghjornu novu. Ùn pudia dorme. Aghju aspittatu finu à chì Tara s'addormenta, poi mi versò un pocu di champagne è esce in u balcone. Migliaia di stelle è una luna bianca pendevanu sopra u mondu di l'acqua simplice è a spiaggia. Per un mumentu mi vulia scurdà di quellu altru mondu, cù e so linee dure è rossu sangue. Stu mondu di l'assassiniu è a morte, induve sparanu prima è facenu dumande dopu.
  
  
  Ma aghju avutu parechje dumande da fà. È avà e risposte ùn pudianu esse postponate finu à più tardi. Chen-li era unu di sti cloni. Hà tombu u senatore. Avà qualchissia pensava di caccià Chen-li da a prigiò sta sera. Ma quale era questu "qualchissia"? È quandu era "oghje"? Ddu "qualchissia" puderia esse dodeci omi cù granate di manu o un omu cun un bonu pianu. È oghje hè a parolla più longa. Dura da u tramontu finu à l'alba dopu. Ci era qualcosa d'altru. Lin Qing hà dettu chì un "vechju nemicu" m'hà indicatu. Chì vechju nemicu ? Aviu mille nemici. È s'ellu era sempre in l'isula, puderia ghjustu attraversà a mo strada. In qualchì manera aghju avutu à truvà e risposte. È prima di questu, "sta sera".
  
  
  Mi vultò è fighjulà in Tara chì dorme quì. A luna era riflessa in u vetru di a porta ; paria cum'è ch'ella era sospesa in l'aria nantu à un lettu turchinu cù a luna cum'è una luce di notte. Aghju guardatu di novu. Ci era ancu qualcosa simili. Aviu sempre Tara da preoccupari è prutegge. Era un agente è un investigatore senior, ma avia bisognu di a mo prutezzione. Un altru mutivu perchè ùn pudia dorme. Questu ùn saria micca pussibule s'ellu ùn avia micca un pianu, cum'è induve principià, per seguità tutti quelli perchè.
  
  
  Aghju cuminciatu a mo ricerca. In u casgiu di scrivania aghju trovu ciò chì vulia. Quelli volantini kitsch chì lascianu fora per i turisti. "Divertimentu in Nassau" "Induve si passa tuttu questu?"
  
  
  "Induve si passa tuttu questu?" ci era una mappa di l'isula. Aghju pigliatu per piglià un ochju più vicinu. Aghju trovu a prigiò. Va bè. S'ellu vulia un prigiuneru à scappà, induve l'aghju purtatu ? Mi piacerebbe esce da l'isula. Allora andaraghju à a costa. Un picculu aviò puderia utilizà a spiaggia cum'è una pista. O avissi aduprà una barca. Nave privata, yacht privatu è privilegiatu. Aghju tracciatu e rotte da a prigiò à u mare. Ci era assai mare, ci era assai strade. Aghju imaginatu tutta l'isula.
  
  
  Quandu aghju guardatu di novu, a vista era cambiata. U sole spuntò da daretu à a linea di a Terra è u celu cupria a Mamma Terra cun una manta familiare di rosa. I piscadori abbandunonu e so case in Bay Street è si n'andò à i so navi attraccati à u molo. E donne mettenu i so bancarelle di u mercatu cù cappelli di paglia allegri è sacchetti sgargianti pieni di conchiglie di mare. Se fossi Jon Stewart, puderiamu passeggiate per stu mercatu è jet ski nantu à u mare, dopu cena nantu à spigola appena pescata in cità. Se fossi John Stewart, ùn sapia micca avà di a fuga imminente di Chen-li, è se l'aghju fattu, avisaraghju a polizia per impediscenu. - Ma Nick Carter aiutarà Chen-li à scappà.
  
  
  L'assassinu era solu un cog in tutta a macchina, è aghju cercatu tutta a macchina; Cercava u locu induve pruducenu in massa cloni. È s'ellu sò furtunatu, Chen-li m'hà purtatu quì. Se solu pudessi fà scappà. Tutti fora di mè.
  
  
  Eranu sei ore di mane, è avà aghju avutu qualchì tipu di pianu. Avà puderia dorme.
  
  
  
  
  Capitulu 6
  
  
  
  
  
  Prima regula: cunnosce u vostru nemicu.
  
  
  J'ai écarté l'Interfield Road et je me suis dirigé vers l'aéroport. U mo vechju nemicu, almenu sicondu Lin Jing, m'hà vistu ghjunghje à l'aeroportu. Forse l'aeroportu puderia dà mi una guida. Ebbè, era una supposizione salvatica, ma valeva a pena pruvà.
  
  
  Aghju guardatu i visi daretu à u bancu. Dogana. infurmazione. Noleggio di vittura Hertz. Riservazione. Nisunu di elli m'hà ricurdatu nunda. Sò andatu à u ghjurnale è compru un ghjurnale. Per avè qualcosa da fà mentre pensava à ciò chì da fà. Ùn ci era nunda in questu nantu à un casinò di Grenada. Stranieri. Ma ùn hè micca cusì stranu. Probabilmente ùn vulianu micca spaventà i turisti. O forse i pulizzeri ùn ne sapianu micca. Forse qualcunu altru hè ghjuntu prima è hà pulitu stu mess. Qualchissia altru in stu cummerciu di droga.
  
  
  O unu di l'altri. Aghju verificatu a lista di i morti. Bangel hè mortu in u lettu. Trascuranza cù una sigaretta. A so mamma, chì stava in Kensington, li sopravvive. Nunda ma cose boni nantu à i morti. De mortuis nil nisi bonum. Aghju cercatu u mo ghjurnale. I vechji nemici ùn si piattanu micca in l'ombra.
  
  
  Ci era una cosa più chì puderia fà. A bella signora inglese da BOAC hà verificatu a lista di i passageri di u luni sera per mè. Lunedì sera simu ghjunti da New York à 7:30 am. U Pan Am partì per Miami à sette, è l'aviò britannicu da Londra ghjunse à ottu - nò, un quartu à ottu. Era un pocu prima. Londra. Aghju pensatu à questu per un tempu. Charles Okun era un nemicu di Londra. Ma nò, l'anu pigliatu quandu anu saccheghjatu u so laboratoriu. Ottu! Vinci Po! Puderia esse ellu. Carlu, u missaghju, hà dettu chì l'omu chì u pagava era un grande Cinese. Ving Po era altu cinque piedi, un agente KAN basatu in Londra. È hè improbabile ch'ellu hà scurdatu ch'ellu hà mai datatu cù mè. Lasciami ricurdà chì avà avia una manu à trè dita.
  
  
  'Caru.' Aghju sorrisu à a zitella daretu à u bancu. "Pudete dì s'ellu u sgiò Wing Po era in quellu volu luni da Londra?"
  
  
  "Oh, mi dispiace tantu." Ella pareva ancu assai triste. "Ma aghju paura chì ùn sò micca permessu di dà sta infurmazione".
  
  
  "Sò chì ùn pudete micca", aghju dettu.
  
  
  L'aghju guardatu drittu in l'ochji. Fighjate u numeru dui: una passione à pena cuntrullata, bollente.
  
  
  Ella m'hà datu infurmazioni. Vin Po era veramente nantu à sta lista di passageri. Ùn era micca solu in questu volu. U so cumpagnu di viaghju si chjamava Hung Lo.
  
  
  "Se site interessatu", hà aghjustatu utile, "anu riservatu un volu di ritornu à Londra per dece ore sta sera".
  
  
  Eru interessatu in questu.
  
  
  Pigliendu una chance, aghju chjamatu l'Hotel Grenada. U Signore Win Po hè statu registratu cun elli. U mo ghjocu hà cuminciatu à pagà. Ma, invece, ci hè un certu Hung Lo. Ùn pudete micca solu vince tuttu u tempu.
  
  
  Aghju vultatu à l'albergu è aghju trovu à Carlu, u nostru amicu cumuni. Ricunnosceria Vin. Li aghju dettu ciò chì vulia sapè è li dissi quantu aghju da pagà per questu. Avemu ghjuntu à un accordu.
  
  
  Aghju dettu à Tara ciò chì aspetta. Ella pensava chì seria divertente.
  
  
  L'aghju basgiatu à l'addiu è andò in daretu à a vittura.
  
  
  Regola dui: vai in prigiò. Andate drittu in prigiò.
  
  
  Ma nantu à a strada, aghju firmatu à Peace Pipe, un fabricatore di sigari inglese in Nassau. Avianu a mo marca brutta cù una bocca d'oru in stock. Aghju urdinatu un paru di pacchetti per esse mandati à l'hotel è hà pigliatu parechji pacchetti cun mè per un usu immediatu.
  
  
  Sò andatu in un bar in Baystreet è aghju avutu un sandwich è una birra. Allora un altru. È unu di più. E bourbon per scaldà. Quandu sò partutu, era ubriacu è inciampatu. Aghju discututu cù u barman nantu à a fattura. U puntu hè, hà avutu ghjustu dopu à tuttu. Sò surtitu in un umore tempestoso è rumoroso, sò tornatu in vittura è sò partitu. Aghju giratu a strada sbagliata in una strada à sensazione unidirezionale è chjappà à e vitture chì venenu. Mi piacia assai u sonu di stu cornu. Aghju cuminciatu à signalà: "Questu-hè-u-principiu-cuntinuemu-a-battaglia".
  
  
  Stu pulizzeru s'hè apparsu in a strada di u Parlamentu. Ùn aghju micca avutu documenti cun mè. Era assai bellu. Mi vulia ripiglià à u mo hotel. Perdona è scurdate. Mi vulia dorme un pocu.
  
  
  L'aghju culpitu à u mento. Ancu un bonu modu per andà in prigiò.
  
  
  A prigiò di Nassau ùn era micca male cum'è di solitu. Era una struttura di petra goffa, di dui piani, in u latu punente di l'isula. I lucali chjamanu "l'hotel" perchè hè ciò chì pare. Havi assai bellezza naturale da offre. Prati ben tagliati è giardini stretti. A clientella hè principalmente custituita da persone chì dormenu fora di a so ubriachezza per una notte, da i ladri occasionali è da u locu "maniacu criminale". Finu a ora, i rivolti razziali ùn anu micca risultatu in crimini viulenti. Cusì, e persone cum'è Chen-li ùn sò micca stati cunsiderati quandu anu stallatu u so sistema di sicurità. Ma li detti u megliu ch'elli avianu. Un guardianu stava davanti à a so cellula.
  
  
  Eru assai ubriacu. Dicenu chì aghju avutu u dirittu di una telefonata. Li dicu chì vulia chjamà San Petru. Dicenu chì eru assai ubriacu.
  
  
  M'anu purtatu sopra. In più di Chen-li, ci era solu dui altri prigiuneri. Sò statu messu in a stessa cellula cù quelli dui tipi.
  
  
  Unu di elli dorme, apparentemente ubriacu.
  
  
  L'altru paria cum'è qualchissia chì ùn vulete micca esse chjusu in a stessa cellula cù. Era grossu, custruitu putente, cù cicatrici da ferite punzonate chì facevanu a so faccia turchina-nera cum'è una coperta di patchwork.
  
  
  Pensava à qualcosa quandu sò intrutu.
  
  
  A cellula di Chen-li era à l'altra estremità. Là, à a fine di u corridore. S'ellu era statu à manca, ùn l'aghju vistu. U mo primu sguardu à u clone. Era calmu è calmu.
  
  
  Aghju accesu una sigaretta è aghju datu u pacchettu à u grande cumpagnu di cellula. Pigliò unu, l'esaminò, sintì a bocca d'oru è u tintò à a luce. "Tale merda." È hà surrisu.
  
  
  U so nome era Wilson T. Sheriff, è pussede un bar chjamatu Wooden Nickel, un stabilimentu lucale ghjustu fora di a cità. Di colpu, i pulizzeri si sò presentati è truvaru fasci di eroina sottu à u bar counter. "Hè statu piantatu, omu. Ùn sò micca cusì stupidu. Stendu i so braccia. Eranu puliti. "Per d 'altra banda," si graffiò u spinu di a so testa, "se sò cusì intelligente, allora perchè sò quì?"
  
  
  Hanu chjusu u so bar è dopu l'anu battutu. Nassau ùn hà micca avutu un grande prublema di droga, hà dettu, cusì i pulizzeri anu fattu finta ch'ellu era un kingpin. Hè cum'è ch'elli avianu veramente u grande capu. - Intantu, un omu intelligente si ride di testa.
  
  
  "Iè", aghju dettu. "Chì emozione."
  
  
  Wilson T. Sheriff è aghju diventatu amici. M'hà dettu di a so moglia è di i so figlioli è di a casa gialla chì hà custruitu per ellu stessu. L'aghju dumandatu s'ellu avia un nemicu seriu è si ridia. "Ghjesù, sì. Ma i mo nemici. Piuttostu ti taglianu in pezzi chè di decoru cusì. Hè ciò chì mi face tantu arrabbiatu, omu. Nisunu di elli ùn ne tirerà nunda ".
  
  
  "E u vostru bar?"
  
  
  Alzò e spalle. Se qualchissia vole, averà ancu da cumprà. O da mè o da u guvernu. In ogni casu, anu da sempre pagà ".
  
  
  "A menu ch'elli vulianu per un altru scopu". Aghju digià invintatu quale eranu "elli".
  
  
  Aghju amparatu qualcosa in questa prigione. A pulizza sottu era in turnu finu à deci. Guard Chen-li era l'unicu guardianu sopra. Hè stata cambiata ogni cinque ore. U prossimu guardianu serà à sei quartu è quartu. Warden Bruckman serà rimpiazzatu da Jailer Crump.
  
  
  Aghju fattu uni pochi di dumande nantu à Chen-li. U nostru cumpagnu di cellula chì dorme si mutò brevemente in u so sonnu. Allora si vultò è cuminciò à russà.
  
  
  Chen-li avia solu un visitatore. "Sailor", hà pensatu Wilson. Un tippu ossu in una tuta. Chen-li u chjamava Johnny. Johnny venia ogni ghjornu. L'ultima volta era sta mane. Hà avutu un tatuu di una grande farfalla rossa nantu à u so bracciu. Era impussibile di ùn avè micca avvistu ella da un chilometru di distanza.
  
  
  Una cosa chì aghju amparatu annantu à l'anni. E cose chì ùn ponu esse mancate in un raghju di un chilometru sò generalmente posti quì per una certa ragione.
  
  
  U sergente si avvicinò à mè. Eru digià assai sobriu. Aghju avutu assai rimorsu. Aghju dumandatu se puderia chjamà a mo moglia.
  
  
  À sei ore, Tara ghjunse cum'è previstu. Ella ùn pudia capisce cumu puderia esse cusì stupidu. Li disse chì eru un omu bonu, un bon citadinu, un bon maritu, è chì ùn avia mai fattu nunda di cusì salvaticu prima. È ùn la faria mai più. Dopu m'hà dettu ch'ella piangeva lacrime veri.
  
  
  Hanu abbandunatu l'accusazioni in cambiu di una fine.
  
  
  À dece minuti dopu à sei, u telefuninu murale in u mo blocu sonava. Guardsman Bruckman abbandunò u so postu è marchjò in u corridore per risponde. 'Iè.' Hà guardatu in a mo direzzione. 'Iè. U mandaraghju subitu.
  
  
  Si vultò u spalle à u muru. "Ehi", disse in u telefunu, "Vuliu dumandà ..." A so voce hè diventata bassa è cunfidenziale. Spergu chì a so dumanda ùn durà micca troppu longu perchè puderia disturbà u mo calendariu.
  
  
  Aghju guardatu à Wilson T. Sheriff. Mi piacia assai. È hè maturu per more sta sera. Per esse uccisu da KAN perchè era un tistimone. Ùn aghju micca fiducia in u nostru cumpagnu di cellula silenziosa. Era troppu tranquillu. È un pocu ubriacu. Puderete l'odore à un chilometru di distanza.
  
  
  Ma perchè diavolo mi importava. U minimu chì pudia fà era prutege Wilson. Era pusatu nantu à u so lettu. "Hè tù, omu", disse. "Pudete andà in casa avà."
  
  
  "Parterete ancu voi", aghju dettu. 'A prestu.'
  
  
  "Ùn avissi micca scumessa nantu à questu".
  
  
  - Iè. Per esse onestu.' - Sentu a cucitura di a mo giacca : "Oseiu mette tuttu sottu". Avà, avà.
  
  
  L'aghju messu in manu. Sapia chì e patatine fritte chì aghju purtatu da u casinò seranu utile.
  
  
  Quandu u carcerariu Brookman hè ghjuntu per mè, Wilson era digià dorme, Brookman m'hà purtatu à a porta di e scale. "Va bè, Stuart. Duvete andà solu. Ùn possu micca lascià stu pianu.
  
  
  "Grazie, Agente Bruckman", aghju dettu.
  
  
  "À u fondu di e scale, basta à vultà à manca. A vostra moglia aspetta quì.
  
  
  Aghju annuitu cù un surrisu. "In verità", aghju dettu. "Vogliu veramente ringraziallu. Avete statu cusì gentile per mè. Aghju stesu a manu. 'Altu cinque.'
  
  
  Stendi a manu.
  
  
  Cinque seconde dopu era digià in vela.
  
  
  Aghju triplicatu a dosa di anestesia in ogni token. I dui omi seranu fora per circa cinque, sei ore. Questu deve esse abbastanza longu.
  
  
  Chen-li mi guardò è annuì in silenziu. Pensava chì tuttu era parte di u pianu.
  
  
  Eranu sette e quartu. Nant'à e scale mi sò scontru in u Warden Crump, u sustitutu di Warden Bruckman. "Brookman hà un missaghju per voi", aghju dettu.
  
  
  'Oh?' Si firmò, cunfusu.
  
  
  Aghju ghjuntu in a mo sacchetta è tirò fora un pezzu di carta piegatu. L'aghju postu, cù u chip, fermamente in a so manu chì aspetta.
  
  
  Aghju trascinatu u so corpu dorme torna sopra à u bloccu di a cellula.
  
  
  À u pianu sottu, u sargentu m’hà pridicatu i periculi di l’ubriachezza.
  
  
  Aghju dettu à u sargentu chì saria un bonu picciottu altrimenti. Avemu strintu a manu.
  
  
  L'impiegatu in a sala di ricezione hà intesu u sargentu cascà è hè ghjuntu per vede ciò chì era l'affare. "Hè appena ribaltatu". Aghju dettu. 'Solu. Venite à vede. L'aghju pigliatu a manu cum'è s'ellu ci vulia à fretta.
  
  
  U scrittore di a pulizza cascò nantu à u sergente.
  
  
  Tara m'aspittava à u bancu.
  
  
  "Aghju strintu a manu cù tutti i pulizzeri chì eranu cusì gentili cun mè", aghju dettu.
  
  
  "Avemu da esse veramente in guardia", disse mentre andemu. "Vogliu dì, ognunu dorme cusì bè quì avà."
  
  
  Ella cuminciò à cantillà a Nanna di Brahma.
  
  
  
  
  Capitulu 7
  
  
  
  
  
  Tara è eiu circavamu un locu per parlà. Avemu trovu un pub pocu luntanu da a prigiò. Un veru pub anticu falsu - cù mattoni di plastica è vinile di legnu. Stu locu si chjamava Het Schelmenhor è mi dumandu s'ellu era un veru furfantu.
  
  
  Ùn aghju micca aspittatu difficultà da a prigiò. Tutti dormeranu per e prime ore. È cum'è qualchissia hà dettu una volta, dorme finu à mezzanotti hè impurtante. Dubitava chì u so sonnu seria interrotta. U primu veiculu di l'inimicu ùn ci saria micca finu à deci ore, è postu chì Wing Po avia riservatu u bigliettu per un volu à dece ore à Londra, a scappata duvia fà prima di dece ore.
  
  
  È a scappata hè stata. Aghju pigliatu cura. Per d 'altra banda, aghju ancu aiutatu a polizia. Almenu l'aghju aiutatu à stà in vita. Sè vo site furtunatu, nimu ùn sarà sparatu. L'amichi di Chen-li fighjenu un'occhiata à a polizia è, cum'è sperava, ùn svegliavanu micca i cani chì dormenu. Questa era a mo bona azione quellu ghjornu.
  
  
  Aghju purtatu Tara à una tavola in u cantonu è urdinatu un bourbon. Ella hà urdinatu sherry. Milady resta una dama. — Qualche notizia di Carlu ?
  
  
  Ella cuminciò à rumming in a so borsa. "Hà chjamatu", disse. - Aghju arregistratu. Ella apparsu cù una manciata di mozziconi di sigaretta, sbulicò è si tuffò di novu. Ricerche senza scopu ùn anu purtatu nulla. Dopu, hà cuminciatu à sviutata u saccu, un articulu à u tempu. Polvere compatta. Sigarette. Wallet. Ella mi guardò cunfusa. "Se fate un cummentariu annantu à questu, Carter, avete finitu."
  
  
  Ella cuntinuò u so raid.
  
  
  Aghju cuntinuatu a mo ricerca per un cumentu adattatu.
  
  
  Avete digià intesu a nutizia ? "No, di sicuru micca." U tavulinu era digià cuminciatu à s'assumiglia à Waterloo Square. "Senatore Cranston". Ella guardò. 'Accidente di vittura. Almenu questu hè a dichjarazione ufficiale.
  
  
  -Avete ricevutu l'infurmazione vera ?
  
  
  Ella annunziò. "Quandu aghju chjamatu Washington per rapportà e nostre scuperte, aghju capitu tuttu. U veru mutivu hè chì l'aviò hè statu dannatu.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. Un altru ghjornu, una altra morte. È finu à avà, CAN hà avutu tutte e carte d'atout. "Avii circatu un missaghju di Carlu", li aghju ricurdatu. "Pensu chì hè megliu affrettà cù a vostra ricerca". Si frugava in u so saccu... Scacciava e dita. "Sò sicuru chì era." Carlo hà pettinatu tutta a Grenada, cum'è tù li dicia, è quandu Ving Po partì, Carlu u seguita. Qualchì palazzu nantu à a costa ", disse. À a fine di a Cascade Road. Allora si vultò à manca o diritta. Ebbè, almenu si ricusate quì
  
  
  L'aghju datu l'aspettu più cattivu di l'ultimi ghjorni. "Tara!" A mo voce sonava dura. Hà trovu a carta. "Tira a manca", disse.
  
  
  Aghju pruvatu à ricurdà a brochure di l'hotel. A mappa aghju studiatu nantu à u balcone in a prima luce di a matina. Sicondu "Induve hè tuttu ciò chì succede?" Cascade Road curria parallella à l'Oceanu Atlanticu, à circa un chilometru da a spiaggia. Sicondu Fun in Nassau, Cascade Road era cunnisciuta cum'è a strada principale di milionarii. "... cù alcune di e ville più stravaganti in tutte e Bahamas". In ogni casu, era un bonu refuggiu per Chen-li. È un bonu postu per inizià a vostra fuga isulana. Ùn ci hè micca dubbitu chì Vin Po era aspittatu quì per Chen-li.
  
  
  "A propositu", disse. "Hè sempre quì."
  
  
  "Quale", aghju dettu, "induve altru?"
  
  
  "Vin Po hè sempre in Cascade Road. Almenu in ogni probabilità ch'ellu ci hè. Carlo hà dettu ch'ellu hè statu annullatu da Grenada. Aghju pigliatu i mo bagaglii. Paria ch'ellu avia intenzione di stallà quì.
  
  
  Duvia esse quì. Per furtuna, Carlo era attentu à Ving. Ma ci era pocu probabilità chì si pagassi. Carlo aurait pu être corrompu. U fattu chì sò furtunatu mi rende nervoso. Mi rammenta quantu di a nostra vita è di i nostri destini hè ammucciatu à i capricci di i dii ironici. "Bevi", aghju dettu. "Avemu da andà à u travagliu".
  
  
  - In Cascade Road ? Ella paria impaciente.
  
  
  "In parte", aghju dettu.
  
  
  - Chì intendi per "parzialmente" ?
  
  
  "Vogliu dì, sò a parte chì và à Cascade Road". Tu sì l'altra parte di vultà à l'hotel.
  
  
  Hà fattu una faccia. "Avete sempre tuttu u divertimentu". Chì divertente.
  
  
  Aghju un sintimu. "Vogliu chì imballate e vostre cose è lascià l'hotel."
  
  
  Aghju scrittu l'indirizzu è aghjustatu un missaghju chì li daria accessu. Li dessi a carta. "Ci ci ritroveremu".
  
  
  Ella evitava u mo sguardu. - E s’è... è s’è tù ùn vene ?
  
  
  Aghju ignoratu a so intenzione. "Se sò partutu prima di mezanotte, cuntattate Hawk è assicuratevi di pudè esce da quì u più prestu pussibule".
  
  
  Ella mi guardò di novu cun un sguardu divertente è pensativu. Ella hà pensatu à ciò chì succede se ùn avemu mai più incontratu.
  
  
  "Vengu", aghju dettu. 'Ùn ti ne fà. 'Partu.'
  
  
  A basgiò, ma i mo pinsamenti eranu in altrò.
  
  
  
  
  Capitulu 8
  
  
  
  
  
  Parechje persone dicenu chì i soldi ùn cumprà micca a felicità, ma sò cuminciatu à sospettà chì puderanu esse sbagliati. A casa in Cascade Road pareva terribilmente felice. Castellu mudernu fattu di petra rosa cù pareti di vetru chì si affaccianu à u mare. Si raggiunge tramite una lunga strada a forma di U. È à ghjudicà da ciò chì era in u garage, ci hè ghjuntu solu cù una Bentley o un Aston Martin o una Lamborghini. Ci era parechje cose belle da sceglie quandu erate quì. Ci era stalle, campi di tennis, un portu privatu cù un yacht di quindici metri. È s'è vo avete stancu di tuttu questu, pudete solu guardà intornu. U locu stessu era una festa di a natura. Accantu à l'autostrada, un anticu ficu hà creatu una seria di porte naturali. I so rami grossi si piegavanu versu a terra per arradicà cum'è arburi novi. Ci era altri arburi cù foglie scarlatine, è a terra era un intricatu di scents è fiori. Era cum'è avè una festa di giardinu è solu invità i fiori.
  
  
  Aghju ammucciatu a vittura vicinu à a strada principale è cuntinuò à pedi. I caminava intornu à a casa, ma ùn importava. Anu avutu a sicurità quì. Ma avà ùn ci hè più.
  
  
  D'un colpu aghju ruttu qualcosa in u collu. Aghju pigliatu a so pistola cun mè. Cum'è un souvenir. Ùn sapete mai quandu puderete bisognu di un'arma. Mi posizionai à una trentina di metri da a casa, in una zona ben paisaghjata. Aghju avutu una vista di a terrazza pavimentata. Ci era un bar cù cibo è bevande. A terrazza aspettava invitati. aspittava ancu.
  
  
  Anu lasciatu a casa. Vin Po cù un omu anzianu è a so moglia. Vin ùn hà micca cambiatu. Era unu di quelli omi alti, calvi, di grandezza di un armariu chì i so visi ùn riflettenu micca u tempu o l'emozioni. Puderia ancu esse statu scolpitu da u sapone giallu. Portava ciò chì Carlo chjamava "un stranu vestitu grisgiu - l'uniforme di tutti i maoisti". A ghjudicà da i so vestiti, u maritu è a moglia eranu inglesi. Capelli bianchi d'argentu, estremamente insapore quandu luxu. Forse unu di quelli portatori di titulu di fantasia. Duca è Duchessa di Atwaters-Kent. Conte è Cuntessa Massa-prima-successu.
  
  
  L'omu hà versatu qualchì beie è a donna passava u platu. Tuttu era ugualmente piacevule. Ùn hè micca u vostru preludiu tipicu à u sangue è l'eroisimu.
  
  
  MG hè ghjuntu. Bionda, circa diciannove anni, secca, bella. surtitu cù una carica di scatuli da i magazzini di vestiti. Basgiò l'omu è a donna, intrì in casa è vultò uni pochi di stonde dopu cù un vestitu di sera nantu à u so bracciu. L'hà tenutu vicinu à u so corpu è pirouetta cù un surrisu. Tutti, cumpresu Vin Po, anu sorrisu.
  
  
  Cuminciò à pare ch'e aghju fattu un sbagliu. Questa scena felice di a classe alta britannica pò esse esattamente ciò chì pare: una scena felice di a classe alta britannica. In quantu à a sentinella, parechji ricchi impieganu guardiani di sicurità per guardà a so prupietà. Pò esse assai bè chì Vin m'hà purtatu in una strada morta, sapendu ch'ellu m'hà guidatu finu à a strada, è secremente ridendu in u so pugnu. S'ellu era u casu, avaria veramente sbagliatu e cose.
  
  
  Ma questu ùn hè micca veru.
  
  
  Qualchi minuti dopu u majordomu esce. Aveva una grande scatula di sigarette cun ellu. U buttieru paria cum'è un Cinese. A zitella era per vultà in casa, è u buttieru si vultò versu ella, è dunque à mè. Aghju guardatu à traversu u fucile. U majordomu avia una piccula verruca à mezu à a so fronte. Clone numeru trè.
  
  
  Inoltre, avia una pistola in u so pacchettu di sigarette. À u mumentu ch'ellu l'hà purtatu, Vin Po hà ancu accesu una sigaretta è indicò l'ombra oltre u cortile.
  
  
  Trè banditi s'arrizzò da u sottu. Tutti eranu immigrati da l'Est. Cunniscia unu di elli. Un omu esigente in una cammisa bianca, jeans è bordelli stanchi.
  
  
  Da i partigiani. terrorista cambogianu.
  
  
  Prima hà luttatu contr'à u guvernu di u prìncipi Sihanuk, è dopu, quandu u guvernu reale hè cascatu, hà complottatu contru à u regime Lon Nol. Se accettate a pulitica cambogiana cum'è sò, pudete chjamà un fanaticu patriotticu. Ma a so prisenza quì l'hà fattu un sustenidoru cumunista. In u ghjocu di dadi di a pulitica asiatica, hè difficiule di dì quale hè ciò chì senza una bola di cristallu.
  
  
  L'altri dui eranu novi per mè. Ma assai prubabilmente avianu un record criminale impressiunanti. Anu purtatu cachi macchiati d'erba è giacche di corduroy. Se l'avete vistu cusì, probabilmente l'avete sbagliatu per i giardinari. Pigliavanu i so patroni cum'è fiori sguassati è li mpigliavanu in casa. A zitella gridava parechje volte, ma u buttieru avia prubabilmente digià silenziu l'altri servitori, postu chì nimu hè surtitu per vede ciò chì passava.
  
  
  I prigiuneri sò stati purtati à u quartu pianu. A zitella hè stata purtata in una stanza separata. Aghju vistu a scena à traversu i finestri di vetru grossu finu à chì unu di questi ladri, in un impetu di estrema prudenza, hà tiratu i cortini è piatta a scena da mè.
  
  
  Aghju caminatu rapidamente per l'area à u circhiu di l'arburi vicinu à u patio. A luce era digià diventata blu pallida. Aghju guardatu u mo sguardu. Era sei e mezza. I fuochi d'artificiu puderanu splode in ogni mumentu.
  
  
  Tornanu à a terrazza, avà maestri di a situazione è di a casa. Wing si versa un drink è leva u so bicchiere per un brindisi. "U pianu numeru unu, signori. Finì u so biccheri in una sola bocca. "Avemu megliu andà puntu per puntu".
  
  
  Tutti si pusonu intornu à a tavula. U sgiò signore principia cù una visione generale, qualcosa cum'è: Isi ino, lucky tao.
  
  
  Micca u minimu subtitulos nantu à u screnu. Bellu. Eru u frontman di u spettaculu è ci era assai di "Oo laki tao" in questu.
  
  
  Senza capiscia, Wing hè venutu in mio aiutu.
  
  
  - Solu in inglese, Kwan. Inglese. Parlemu quattru dialetti diffirenti trà noi. Allora parlemu l'inglese cum'è avemu inizialmente accunsentutu ". Si vultò versu Wang Tong. - Qualchese prublema cù u yacht ?
  
  
  Van scuzzulò a testa - nò. 'Cumu si. Johnny hà verificatu tuttu. Hè digià à bordu.
  
  
  Johnny. Marinaru. Cù quella farfalla tatuata nantu à u so bracciu. Quellu chì hà visitatu Chen-li in prigiò. Avà era à u cumandamentu di u yacht di u Duca.
  
  
  Wing surrisu è si vultò versu u gruppu. "Avete capitu chì Johnny serà un capitanu assai cattivu. Pocu luntanu da quì u yacht averà un accidente. Serete salvatu segretamente da u sottumarinu è i vostri sbagli. - ridia di novu - seranu intarrati nantu à u fondu di u mari.
  
  
  Aviu avutu a sensazione chì questi "bugs" eranu persone sopra à a casa. Ùn era micca cusì difficiule di capisce u so pianu. U salvamentu sottumarinu era un truccu bonu è intelligente. Ma mette in scena u crash era puru geniu. U vechju truccu hè di copre un crimine cumminendu un altru. Puderanu inquadrallu cum'è un dirottamentu fallutu cù i corpi di i britannichi à bordu cum'è testimoni silenziosi. Uni pochi tracce grasse di a prisenza di Chen-li à bordu bastavanu à indicà ch'ellu s'era affucatu in mare. Ùn pudete micca circà l'oceanu sanu per truvà un corpu. Mi dumandu s'ellu Johnny, u "capitanu", andava in u yacht per l'autenticità di tuttu. Chì saria una bona tirata. U so tatuu l'hà attiratu à Chen-li, in quantu si pudia vede à un milla di distanza. Mi dumandu s'ellu avia ancu colpitu à Johnny. Aghju decisu chì a mamma di Johnny deve preoccupassi di questu.
  
  
  Aghju avutu uni pochi di preoccupazioni mè stessu. Per esempiu: cumu neutralizà un sottumarinu? Cumu puderia salvà a vechja coppia è a zitella ?
  
  
  "In quantu à a zitella..." Era u terzu omu à apre a bocca. Paria u più cool di tutti è avia un set cumpletu di denti in acciaio inox. Quand'ellu surrisa, pareva un squalu meccanicu. È avà si ridia. "Vogliu dì," disse cun un sguardu lussuriosu è sublime, "perchè l'avemu da tumbà avà?" Pudemu tutti godessi - forse in mare. A so risata si trasformò in risatina febbrile. U so pianu hè statu largamente accettatu. Van è Kvam anu surrisu ancu.
  
  
  Wing Po rise condescendente. "Va bè", disse. Allora divertite. Si vultò versu u buttieru. - Tu, amicu, sà digià chì fà ?
  
  
  U buttieru paria piglià a quistione cum'è un insultu. Di sicuru, sapia ciò chì hà da fà. "Uccide uni pochi di persone è poi imbarcate". Paria guasi vergogna di sti picculi opere. Ma avia u so propiu mutivu per questu. A verru nantu à a so fronte indicava chì era un clone. Hà ereditatu e terribili capacità di Lao Zeng è l'arroganza chì l'accumpagnava. Hè nutatu chì ùn li piacia micca a pusizione subordinata. Vin Po studiò a faccia di u clone. - Ùn vi preoccupate, Hong Luo. U vostru tempu venerà.
  
  
  O diu. S'ellu fussi un libru di fumetti, a luce seria sopra à a mo testa avà.
  
  
  Segui stu script.
  
  
  U nome di u butler clone era Hong Luo. Hung Lo hè vinutu da Londra cù Wing. A lege hè stata riservata in Londra cù Ving. Oghje à dece. Ma Hung Lo s'aspittava à mette in sta barca. Allora Chen-li, u so doppiu, serà in l'aviò. Doppiu bellu.
  
  
  Di sicuru, l'aeroportu hè pienu di polizia. Ma avarà tutte l'identità pertinenti è un passaportu britannicu, tuttu in ordine, è ancu a prova chì hè ghjustu ghjuntu da Londra. Senza dubbitu ci saria a ghjente à l'aeroportu chì ghjurà ch'elli l'avianu vistu quì qualchì sera prima. Puderaghju scurdà di seguità stu sottumarinu. Mi preoccuperaghju di seguità l'aviò dopu.
  
  
  Hè ora di preoccupassi di qualcosa altru.
  
  
  A cumissioni cuntinuò u so cuntrollu quì nantu à a terrazza. Aghju scivolatu in silenziu per a casa. A porta era chjosa. E i finestri parevanu esse solu per piacè. L'archi durable, senza saldatura - cum'è una volta di a cattedrale - sò fatti di vetru grossu, infrangibile, sigillati in modu sicuru è inseme in petre. L'aria fresca era dunque un prublema per l'aria condizionata. Solu à u quartu pianu eranu i finestri veri. Grandi finestri chì ponu slide horizontally. Unu di elli era apertu. Era, cum'è dicenu, l'unicu cavallu chì puderebbe scumessa. E petre ch'elli anu usatu per custruisce stu palazzu ùn eranu micca chjuchi. Il s'agissait de grosses pierres plates et de forme irrégulière disposées à intervalles irréguliers. I punti di supportu eranu qualchì volta situati à un metru è mezu di distanza. In ogni casu, aghju ghjustu cuminciatu à cullà. Quandu eru una trentina di metri d'altezza, aghju capitu chì ùn era micca Tarzan. Trenta metri di altezza hè una mala pusizioni per esse per capisce chì ùn site micca Tarzan. Hè ancu peggiu di capisce chì site in un muru simplice di petra, senza altru puntu di sustegnu vicinu. E poi a gamba nantu à quale stava equilibriu cascò, è aghju lasciatu dangling from my left arm, chì era appiccicatu in un nichu sopra a mo testa. Hè tuttu ciò chì m'hà tenutu quì. A caduta ùn mi tomba subitu, ma ùn era micca u puntu. Custarà a vita di una zitella è una coppia anziana.
  
  
  Aghju strettu a mo presa pesante cù una manu è studiatu u gable sopra à mè. Nunda chì puderia aiutà. Ùn ci hè nè fulcru, nè grip per e mani. Solu una petra. Cù un cortu muvimentu, aghju pigliatu u stiletto in a mo manu diritta è pruvatu à scolpisce un altru puntu di supportu, sfondendu in u cimentu trà i frammenti di petra. Puderia avè fattu in sei mesi, ma u bracciu manca cuntinuva à fà male è ùn aghju micca pussutu tene per altri sei minuti. Aghju cuminciatu di novu à pensà à u periculu di una caduta pussibule. Tuttu ciò chì cunzidira, una gamba rotta era equivalente à una sentenza di morte.
  
  
  Aghju pruvatu di novu, direttamente sopra, per vede s'ellu ci era un pezzu di cimentu ligeramente intemperatu trà elli. L'aghju datu una spinta forte è si sfracicò in un grande pezzu. Avà aghju avutu spaziu per a mo manu diritta, apprussimatamente in linea cù a mo manca. Aghju messu u cultellu trà i denti, aghju pigliatu u manicu è pianu pianu, rispirendu pisanti, mi tirau in su.
  
  
  Aghju messu u ghjinochju induve era a mo manu. Tuttu hè andatu bè da quì. Sopra à mè era un recessu naturali, un quadru di finestra. Cù un ultimu sforzu, geme, aghju ghjuntu.
  
  
  A finestra si spalancò.
  
  
  Aghju cullatu à l'internu.
  
  
  Mi sò trovu in una stanza d'ospiti. E s'ellu hè una stanza d'ospiti, allora u megliu chì pudete desiderate (oltre a ricchezza) hè di visità i ricchi. U grande pianu di teca era cupartu cù tappeti orientali. Micca quelli chì cumprate in i buttreghi lucali, ma quelli chì avete da Persia. Piglia. U lettu era pusatu nantu à una spezia di piattaforma è coperto cù deci metri quadrati di fur. A pittura nantu à u muru hè stata firmata da u sgiò Van Gogh.
  
  
  Ùn mi pudia muvimenti per cinque minuti. E mo mani tremavanu da a tensione recente. Mi dispiace. Capiscu ancu chì l'eroi ùn devenu mai stanchi. Ma questu succede solu da l'imaginazione di i rumanzi divorziati da a realità. Ciò chì vogliu dì hè: ùn crede micca tuttu ciò chì leghje.
  
  
  Aghju pigliatu u mo respiru di novu è mi misi à travaglià.
  
  
  Aghju trovu a zitella prima. Era ligata à u lettu. Hè stata cusì attaccata chì ùn pudia micca impedisce di pensà chì si si divertenu un pocu cun ella prima di mette in vela. Da vicinu era sempre bella è teneramente bella. Era un tali spettaculu per un cummerciale di sapone. Estremamente senza interessu. U so corpu era un altru. Dicemu solu chì era interessante. U so vestitu biancu era parzialmente sbottonatu, revelendu carne ancu più bianca. Ella m'hà guardatu cù l'ochji spalancati. Ella vulia gridà, ma li sbuchjavanu a bocca. Allora, fora di "Mmmmph, mmmph", ùn pudia dì nunda.
  
  
  L'aghju dettu di zitti è ch'e eru u so amicu. Si calmò un pocu, è aghju tiratu u plug da u socket. Era chjinata nantu à u lettu, braccia è gammi sparse. Aghju cuminciatu à scioglie e corde intornu à e so gammi. Ella cuminciò à pianghje. Aghju dettu ch'ella ùn avia micca tempu per questu avà. L'aghju discrittu e nostre chance di sopravvive à quellu ghjornu è li dumandò s'ellu mi vulia aiutà à migliurà queste chance. Ella disse chì era pronta. L'aghju ligatu di novu è l'aghju bavagliata.
  
  
  Aghju intesu chì sò tornati. Paria ch'elli eranu à u sicondu pianu. E voci eranu forte. Ci hè stata una risa, qualcunu hà dettu : « Ebbè, vai... » è qualchissia hà dettu : « Iè... allora si sò intesu passi nantu à a scala. E probabilità eranu cinquanta-cinquanta. Una chance hè chì era Hong Po chì hè ghjuntu à tumbà u duca è a duchessa. L'altru, perchè hè ellu, vene à visità a bella zitella.
  
  
  Forse Vin Po vulia solu fà piscia.
  
  
  In ogni modu, aghju avutu à fà una scelta. Puderia esse solu in un locu à tempu.
  
  
  Aghju rinviatu in a stanza di a zitella è mi stete accantu à a porta.
  
  
  Porta aperta.
  
  
  A zitella inghiottì.
  
  
  Stu bastardu abbandonatu hè statu tantu purtatu ch'ellu hà sbulicatu a so mosca prima ancu ch'ellu chjude a porta daretu à ellu... I tuffà dopu à ellu è l'aghju pigliatu da a gola. Mi pigliò per i bracci, ma l’aghju vultatu è l’aghju pressu à u muru. È hà culpitu.
  
  
  Urlò. U sangue scorri. Ridianu sottu. Questi sadisti pensavanu chì era una zitella chì gridava.
  
  
  Vin vulia cascà, ma l'aghju tiratu in daretu. Pensu chì hè ciò chì l'hà fattu in furia. M'hà attaccatu cù una forza chì ùn aghju micca suspettatu in ellu. Ancu cù un cuteddu, chì ùn aghju micca aspittatu. Mi pigliò u mo core è mi culpì in spalla... Mi puntò torna, ma sta volta eru prontu. Aghju pigliatu u so cuteddu cù a mo manu è appiicà i principii di u judo. Volò per l'aria in una capriola stupente è sbarcò a faccia prima nantu à u pianu di a camera. Dopu ùn si mosse più. L'aghju pettu à u so corpu. U bastardo sbarcò ghjustu nantu à u so cuteddu. Sta volta drittu à u core, pensu. Aghju trascinatu u corpu sottu à u lettu. Allora aghju lasciatu a zitella.
  
  
  'Cumu hè u to nome?' Ella pareva solu in assenza...
  
  
  Aghju insistitu. - 'U vostru nome ? Cumu hè u to nome?'. A zitella hè stata scundata. L'aghju colpi. Allora si misi à pienghje è si lasciò falà sopra à mè. Si appiccicò à mè, singhiottendu. L'aghju basgiatu una volta, in cima di a so testa. "Ascolta, caru", aghju dettu. "Parleremu dopu. Avà vi tocca à esce da quì. Aghju bisognu à truvà un altru yacht. Ella annunziò è hà pruvatu à ritruvà si inseme di novu.
  
  
  - Ci hè una scala daretu ?
  
  
  U so capu s'arrizzò è falò.
  
  
  'Va bè. Allora vai avanti.
  
  
  Aghju apertu a porta. Ci era più voci sottu avà. Chen-li è i so cumpagni sò ghjunti. Chen-li hà descrittu a prigiò dorme. L'hà dettu cum'è un scherzu. Pensava sempre chì era parte di u pianu. A so storia hà colpitu tutti cum'è una bomba. Ci era un silenziu mortu.
  
  
  "Era Carter", disse Vin Po.
  
  
  A zitella è eiu andemu nantu à u sbarcu per a scala di daretu. "Più veloce", sussurru. Ella cuminciò à falà e scale.
  
  
  Mi vultò versu a sala.
  
  
  "Ùn pudemu micca lascià Carter arruvinà i nostri piani". Hè cusì ", disse Wang. "Micca una cosa dannata."
  
  
  Eru guasi in a stanza di i vechji coppiu.
  
  
  A zitella hè tornata. - 'Induve devu andà ?'
  
  
  "Cristu di Diu", aghju dettu. - Questu hè u vostru giardinu. Sapete induve ammuccià, nò ?
  
  
  Ella mi fighjulava senza sguardu è inghiottì. Era sempre in un statu di scossa.
  
  
  "Chen-li", urdinò Wing, "cambià i vostri vestiti avà." Avemu bisognu di vede bè à l'aeroportu.
  
  
  A zitella era ghjustu quì. Aghju pigliatu a so spalla. Induve ti nascondevi sempre quandu ghjucassi à nascondere ?
  
  
  "In a stalla", disse. "Sottu a paglia".
  
  
  Hung cuminciò à cullà e scale.
  
  
  "Allora vai," bisbigliaraghju. "Spiccia ti." Ella scappò.
  
  
  Aghju ghjuntu à a stanza ghjustu, battendulu solu per un secondu è mezu. L'eleganti coppiu si pusonu nantu à u pianu, imbavagliati è cù e spalle à l'altru. Aghju arrubbatu daretu à a cortina è tirò fora a mo pistola appena Hung Lo hà apertu a porta. Aghju sparatu duie volte prima ch'ellu hà realizatu ciò chì succede. Quandu hà sappiutu, era digià mortu.
  
  
  I dui si stendenu.
  
  
  Aghju messu u so cadaveru in un armariu di muru è urdinò à a coppia chì pareva morta. Ùn anu capitu una parolla. "Morti", aghju ripetutu, spingenduli. A mo spalla era macchiata di sangue veru è aghju passatu a mo manu nantu à ella per sanguinà.
  
  
  "Va bè, andemu," a voce di Wing si sentia da a scala. "E pensu chì duvete ghjunghje à a barca u più prestu pussibule".
  
  
  Si sentia u buzz di parechje voci. Ùn aghju micca idea di quanti eranu implicati. E quantu persone eranu cun Chen-li? Ma quale ch'elli eranu, basamente ghjucanu u sicondu violinu. Wang Tong hà pigliatu u cumandamentu.
  
  
  "Pigliate Hong Luo è trascinate stu diavulu sessuale luntanu da stu pollulu".
  
  
  Aghju risatu. Aghju trovu divertente u scherzu anticu. Admettu chì ùn era micca cusì divertente, ma ci eranu assai pedi chì venenu.
  
  
  Aghju vultatu à u mo vechju nasconditu daretu à a cortina. A coppia anziana pareva cunvincente morta. Stu fattu m'hà datu forse trè minuti.
  
  
  Soni di cunfusione è diverse esclamazioni si sò intesu da u corridore. Aperu a porta di a stanza di a zitella. Ùn ci hè micca un diavulu o pulcino sexy. "Lemur, lemure", disse Kwan. - Chì li hè accadutu ?
  
  
  Ci hè statu una breve discussione. Allora si calmavanu, è a porta di a stanza ch'e eru in quale era aperta ligeramente. Era Van è i so trè camaradi. Fighjulavanu tristi à a "coppia morta" è circhjavanu eccitati. Unu d'elli andò in cerca di Hong Luo. Restanu trè omi, ma ùn eranu micca armati.
  
  
  Unu di elli hà apertu a porta di l'armariu di u muru.
  
  
  "Ah", disse. L'altri si uniscenu à ellu per fighjà. Tutti s’inclinavanu per fighjà u cadaveru. Wang l'hà riassuntu succintamente. "Omicidiu", disse.
  
  
  Un mumentu cum'è questu pò esse mai più. In ogni modu, aghju avutu à agisce avà. A mo spalla era sempre sanguinante contr'à i cortini, è prestu tiranu cunclusioni da sta macchia. Aghju imaginatu cumu si passava: esce, spara, bang-bang-bang, è spararaghju à tutti i trè mentre eranu sempre stati vicinu à l'armadiu di u muru.
  
  
  Sò surtitu à sparà.
  
  
  A mo idea era sbagliata.
  
  
  Aghju sparatu unu di elli, ma Van è l'altri saltavanu à u latu. Tramindui si tuffonu versu mè da estremità opposte. Attaccò à u stessu tempu è sparte u travagliu. U primu colpu hè statu un colpu à u mio polsu, è Wilhelmina salta da a mo manu. Van s'inclinò bassu cum'è un toru in carica è m'hà sbattutu in testa in e coste. Aghju duppiatu in un dolore atroce, lascendu l'aria cum'è un pneumaticu flat. M'hà sbattutu un pocu, ma in u caminu à u pianu aghju cullatu nantu à i caviglie di Van. Cascò è sbarcò cun un colpu. Per un minutu freneticu, aghju pensatu chì l'aghju da fà. Aghju pigliatu u stiletto in manu, ma era tuttu inutile. L'altru era svegliu. Questa volta ùn hà micca miratu à u mo polsu, ma si cuncintrau nantu à a fonte di tutti i mo grandi piani. U mazzulu di dece libbra scricchiolava nantu à u mo craniu.
  
  
  Quandu sò ghjuntu, stava stendu nantu à u pianu di ciò chì pareva una biblioteca. Per un secondu aghju pensatu chì era in una sala di lettura publica. Hè cusì grande a stanza. A mo testa mi sentia cum'è un melone troppu maturu è apre l'ochji mi sentia cum'è alzà pesi. Tuttavia, i sforzi anu pagatu. Avà sapia una cosa ch'ùn cunniscia prima : avà sapia quanti n'eranu. Perchè tutti i deci eranu in questa stanza cun mè.
  
  
  A mo pistola era andata, cum'è u mo stilettu. A mo spalla ùn hè micca sparita, ma mi piacerebbe. Li paria chì qualcunu mi muzzicava constantemente a manu.
  
  
  Sè vo avete mai statu in una guerra, probabilmente avete statu in questa pusizione. O s'è vo avete mai statu un zitellu in un quartieru induve si trattava di "a nostra" gang versus "elli". È "u nostru propiu populu" hè statu strittu in un vicolettu senza strada. E carte sò contru à voi, è a cavalleria ùn si move micca. Sò voi contr'à u restu di u mondu, è ùn avete micca una chance. A menu chì ùn avete qualcosa "speciale". Hemingway hà utilizatu a parolla cajones, chì significa "balle" in spagnolu; cunnisciutu ancu macho. O, in Olandese, noble deien. Ùn sò micca sanu sanu perchè i testiculi sò diventati un simbulu di tutte e cose valenti è onestu, ma dinò, ùn sò micca unu di dumandà un tali cliché. Sò un fermu credente in dici cum'è "U travagliu finu à una scadenza ti rende prontu" è "Un omu vale solu i so boli". Hè per quessa ch'e aghju trè.
  
  
  U mo tesoru persunale.
  
  
  Di sicuru, duvete sapè chì ùn sò micca natu cù trè ova. U terzu era un rigalu di AX. In fatti, questu hè ancu una granata sferica. Bomba di gas mortale. U manuale di u pruprietariu stampatu per ellu leghje: ( 1. Pull the pin. 2. Throw a bomb. 3. Run like hell.) è "List of Possible Parking Spots", chì hè AX slang per induve pudete ammuccià un'arma ammucciata. Sentence +3 ("utilizate l'appendice Z-5 flexible è mette a granata nantu à e parti di u vostru corpu") hà avutu qualchì subtextu.
  
  
  Ciò chì ùn sapia micca allora è ciò chì sò avà hè chì Between Your Own Parts ci era u rifugiu più sicuru in u mondu. Nimu ùn pensava ancu di circà una granata quì. È stu fattu hà salvatu a mo vita più di una volta. Ma ci hè un prublema cù sta granata: cumu per esce da a piatta.
  
  
  Quì site davanti à u vostru corpu di fucilazione. Dodici fucili sò diretti à u vostru core. Offrenu di bendati, ma dici di nò. Ti pruponenu una sigaretta è dici di nò. Ci dumandanu s'ellu avete una ultima dumanda è rispondi: "Sì, signore". Mi piacerebbe esse finalmente cunfortu.
  
  
  Questu hè u prublema cù a granata.
  
  
  - Pensu chì s'hè svegliatu. - Kwan hà parlatu. Van hè ghjuntu à verificà s'ellu era veru... Ùn pudia finta di esse mortu per sempre.
  
  
  Ebbè, bè ", disse. "Nick Carter".
  
  
  Pianu pianu mi sò tiratu è sentu a mo testa. "Mi hè accadutu à esse in a zona è aghju pensatu chì mi fermassi è verificate".
  
  
  Ellu surrisu. - Chì peccatu ch’ùn sapemu ch’è tù vinissi.
  
  
  "Sò", aghju dettu. - Tu avissi a fari una torta.
  
  
  Si vultò versu l'altri cun un gestu. "Ehi, venite quì. Vogliu scuntrà u famosu maestru di l'assassini per l'ultima volta - Nick Carter, da a manera ch'ellu hà dettu, aghju aspittatu applausi è forsi uni pochi di applausi.
  
  
  Ma invece aghju ricevutu una seria senza pietà di sneers.
  
  
  "Avà..." disse Wang. - Ci hè un altru prublema. Quale averà l'onore di tumbà u nostru Killmaster ? Era una quistione retorica di sicuru, Vahn vulia chì a ghjente li dessi a corona.
  
  
  "Per mè.' - Kwan tirò di colpu una pistola: "Aghju seguitu ordini abbastanza longu. Aghju bisognu di questu onore per a prumuzione ". Wang hà ancu tiratu una pistola è l'hà puntatu à Kwan. Ellu disse. "Sò più degnu".
  
  
  Mi dumandava quale di elli era più degnu. Questu hà veramente cuminciatu à interessà à mè.
  
  
  I dui stavanu fighjendusi, duie pistole puntate à u core.
  
  
  U circhiu di l'omi fece un passu da elli, cum'è s'elli facianu una sorta di ballu quadratu senza musica. Stu muvimentu hà aumentatu a tensione, incitandu i dui eroi cù l'armi à cumbatte. Avà hè una materia di orgogliu. Sì unu di elli si ritira, perderà a faccia. O qualunque cosa.
  
  
  "Ti ordinu di caccià l'arma". Era un ghjocu senza significatu è Van u sapia.
  
  
  "E vi dicu chì ùn pigliu più ordini".
  
  
  Pensu chì Kwan hà sparatu prima. Dui lampi sò accaduti in una frazione di siconda, è eru digià à mità di a stanza. U duellu hà furnitu un pocu di distrazione chì avia bisognu. Stendu à u pianu, aghju pigliatu a granata in a mo manu è cuminciò à arrampicà, centimetru à centimetru, versu a porta. À u primu colpu, l'aghju cascatu, aghju pigliatu u fiatu è corse à a surtita. U gasu hà furmatu una cortina di fumu mortale. Anchiavanu è cascanu, circannu di ghjunghje à mè. Unu passava, ma l'aghju chjappu in u stomacu è s'inclinò. Aghju fattu un grande saltu è mi furzatu à saltà fora. Era una porta di quercia antica pesante cù una chjave ornata in una serratura ornata. A porta cliccò rassicurante è cunfidenza. Ùn resisterà à a pressione di ottu banditi per sempre. Ma dinò, ùn avianu micca assai tempu. U gasu li cacciava in sessanta seconde, è in trè minuti seranu tutti morti.
  
  
  Aghju cullatu à u quartu pianu, aghju apertu a finestra è aghju pigliatu un respiru prufondu. U gasu ferma induve era: in a biblioteca chjusa à u sicondu pianu, in a stanza induve i finestri eranu chjusi.
  
  
  A coppia anziana era sempre induve l'aghju lasciatu. Eranu cusì spaventati ch’elli fessi sempre finta d’esse morti. L'aghju cullatu, ligatu daretu à u spinu, è i purtatu da trè scalini.
  
  
  Avemu ghjuntu à l'erba di fronte à a casa è si mette nantu à l'erba per ripiglià u fiatu. Aghju guardatu a finestra di a biblioteca. Trè corpi stavanu torciati sopra. A finestra ùn pudia apre, ma murìu pruvendu à apre.
  
  
  
  
  
  Capitulu 9
  
  
  
  
  
  Ùn ci era più suite à u Colonial Britannicu, cusì aghju affittu trè stanze. Dui di elli eranu per Thestlewaites. Ci hè statu chì questu era u cognome di u duca è a duchessa. È eranu veramente u duca è a duchessa. Hè risultatu chì a zitella, Nonnie, era a so figliola. È cunsiderendu chì u duca avia ottanta trè anni, mi sentu rispettu di a nubiltà.
  
  
  Nonnie hà pigliatu a seconda stanza.
  
  
  Nonnie hà continuatu à vene in terzu.
  
  
  A terza stanza era a meia.
  
  
  Con gentilezza aghju pruvatu à spiegà à ella chì ùn era micca u so tipu. Ella hà prutestatu vehementemente è disse chì mi piaceva. Aghju spiegatu gentilmente chì ella ùn era micca u mo tipu. L'hà fattu pienghje. Aghju dettu chì aghju mentitu. Aghju dettu chì l'aghju trovu estremamente seducente è devastantemente sexy. L'aghju dettu ch'e eru feritu gravemente.
  
  
  Idda risultò assai capisci.
  
  
  "Aghju chjamatu è aghju avutu duie conversazioni. U primu era cù Londra, cù Roscoe Clyne. Roscoe era un agente AH. Cum'è un tiratore, i so talenti eranu assai sottu à a media, ma quandu si trattava di spionà qualcunu, in ogni locu, Roscoe Cline era seconda à nimu.
  
  
  Roscoe paria cum'è tutti l'altri è cum'è nimu. Riiscìu à vede cum'è trè persone diffirenti in u stessu bloccu. Hà avutu un modu speciale di cambià a so espressione è a postura. Un ghjornu avete vultatu in daretu è avete vistu un picciottu di mandatu. S'è vo vultate dinò in daretu, u picciottu di l'errazione era sparitu è avete vistu qualcunu altru - un avvucatu o un pilotu di corsa - in ogni casu: qualcunu completamente diversu. Allora era solu i vostri sentimenti, pensavate chì ùn era micca seguitu... A storia conta chì una volta Roscoe hè scappatu da Dachau, solu per esce da sta roccaforte nazista, solu perchè, cum'ellu diceva, "paria un Tedescu" .
  
  
  Cridite o micca. Credu pienamente in questu per u longu tempu.
  
  
  Roscoe hà prumessu di piglià l'aviò da Nassau. Continuarà à fighjulà Chen-li è Wing Po finu à ch'e ghjunghje. Eranu deci e deci minuti. Aghju chjamatu l'aeroportu. U volu per Londra partì à tempu. Allora aghju accesu a radiu. Ci era nutizia di una scappata, ma nunda di a pussibuli cattura di Chen-li. Roscoe hà bisognu di mostra i so trucchi.
  
  
  U duttore di l'hotel hà esaminatu a mo spalla, l'hà fasciatu è m'hà datu una iniezione.
  
  
  Ùn hà cridutu micca una parolla chì aghju chjappu in a porta.
  
  
  Vuliu duscia, beie è dorme quaranta ore. Ma aghju vulsutu ancu vede Tara, è ùn sò micca cusì contundente chì ùn aghju micca capitu ch'ella deve esse stata attraversu l'infernu l'ultimi ore. Era succosa quandu hà fattu una faccia è disse: "Voi ti diverte sempre ancu voi". Sapia ancu ciò chì vulia dì veramente. Eiu stessu preferirebbe principià à circà ella chè à pusà è aspittà. Spergu chì Tara avia annullatu a so riservazione di l'hotel è andatu à l'indirizzu ch'e avia datu. Aghju guidatu finu à una casa gialla da l'altra parte di a cità.
  
  
  A signora Wilson T. Sheriff m'hà rispostu. Innò, m'hà dettu, Tara ùn era micca quì. Quale era sta Tara ? È quale era eiu per ella ? U sangue hà cuminciatu à lambià in capu. Tara duveria esse quì ore fà. Era u locu più sicuru chì puderia pensà. Ma ùn l'averia micca lasciatu vultà à quellu hotel. L'avissi avutu mandatu direttamente quì. U missaghju ch'e aghju mandatu à a signora Sheriff significava ch'e mi sbararaghju di i so perseguitori. Aghju imaginatu queste duie donne à pusà inseme, beie u caffè è ghjucanu cù i so figlioli.
  
  
  U spettaculu chì avà apparsu davanti à i mo ochji era assai menu piacevule.
  
  
  Anu avutu Tara.
  
  
  Ma quì hè u prublema di novu. Quale sò? È induve l'anu purtatu ? Di novu ùn sapia da induve principià. È ancu avà Tara puderia...
  
  
  Aghju dettu à Mrs. Sheriff, quale eru.
  
  
  M'hà datu una buttiglia di rum.
  
  
  Sò appiccicatu cun ella. Saria stupidu di lascià finu à sapè induve andà. Grenada? Hè improbabile chì anu purtatu Tara quì. Ma era l'unicu locu chì puderia pensà. È hè per quessa ch'elli ùn l'anu purtatu quì. Aghju pigliatu un altru sorsu di rum.
  
  
  Aghju mandatu à mrs. U sceriffu hà pigliatu carta è penna è hà scrittu una nota nantu à carta per i pulizzeri nantu à Wilson. Li aghju dettu quale eranu i veri criminali è chì probabilmente li truveranu à cinque metri sottu à u prato. Li aghju dettu chì puderia esse uni pochi di corpi in più, ma ùn sapia micca induve.
  
  
  Allora u lume hè tornatu.
  
  
  "Wood Nickel" era esattamente cum'è Wilson l'hà descrittu. Una taverna un pocu sguassata à u latu di a strada. L'aghju passatu è parcheghju trà l'arburi.
  
  
  I finestri eranu scuri, ma cum'è aghju avvicinatu aghju vistu ch'elli eranu cuparti di cortini neri.
  
  
  Aghju intesu voce.
  
  
  Aghju ghjuntu à Wilhelmina. L'aghju pigliatu quandu l'aria in a stanza hè diventata di novu respirabile, è aghju avutu à caccià ella da u stranglehold di u tailandese suffocante. Aghju trovu un stiletto in un locu in u pianu in a biblioteca. Hè stata piacevule per avè tornatu a mo vechja pistola di fiducia. Una nova arma hè cum'è un novu amore - avete sempre paura chì vi lascià falà.
  
  
  Mi avvicinai più vicinu à a finestra scura.
  
  
  Eh bien, Totò ?
  
  
  Nous visites.
  
  
  Aspittavanu qualcosa è parlavanu in francese. U francese era una lingua cumuna in Indocina. Parechji di sti paesi devastati da a rivoluzione eranu una volta colonie francesi è dopu affrontavanu l'indipendenza, si dumandavanu inseme chì direzzione piglià. A manca o a diritta. Ùn sò mai statu cusì bravu in queste lingue orientali, ma almenu parlu francese.
  
  
  "Si le Yacht is parti. Vede u signale ?
  
  
  Aspittavanu un signalu chì a barca era partita.
  
  
  - In più hè impurtante, où sont les autres ?
  
  
  Aspittavanu ancu "altri". Sì sti "altri" eranu induve sperava ch'elli aspittàvanu assai longu.
  
  
  Mi sforzu di catturà ogni parolla chì dicenu. Si dumandavanu se "les autres" avianu cuntattatu Carter. Pensavanu chì era una pena ch'elli ùn anu micca permessu di aiutà.
  
  
  "C'est dommage", disse unu, "que la femme est mort".
  
  
  U mo core hà cessatu di batte.
  
  
  Tara era morta.
  
  
  Sapienza, prudenza, autodifesa, opportunità, scopu, AH, vita, tuttu si sbriciolò in polvera senza significatu. Sò andatu in pazzi. Aghju saltatu è spaccatu a porta. Aghju attaccatu u primu ughjettu in muvimentu in vista. Ùn aghju mancu tiratu a mo pistola. Vuliu sentu a carne in e mo mani è sentu un desideriu primitivu di strappà è vindetta. Vuliu esse a mo propria arma.
  
  
  D'un colpu si n'andò fora ch'e mi battava cù trè omi. Inseme eranu sei metri d'altezza è trè centu cinquanta chilò di pesu, ma quandu si tratta di pazzia, ùn aghju micca uguali. Rabbia ceca, furia ardente, hè ciò chì trasforma i stupidi in supermen.
  
  
  Eru una macchina furiosa cuntinua. Eru una fabbrica chì tirava pugni è calci. Ùn mi scappava nimu. Eramu stati messi inseme cum'è un puzzle cinese - una sola, chì girava, chì calciava una bola. Tutti avianu a paura di sparà, a paura di chjappà unu di elli.
  
  
  Vogliu dicu cumu aghju fattu. In fatti, mi piacerebbe sapè da mè stessu. Ma tuttu ciò chì mi ricordu hè a mo propria furia. Quandu era finitu, eranu tutti morti. È aghju fattu questu solu cù e mo mani nude.
  
  
  U corpu di Tara era stesu nantu à a tavula à u bar. Ùn ci era micca impulsu. Nisun signu di vita. L'aghju pigliatu è l'aghju purtatu fora. I so capelli rossi mi brusgiavanu cum'è una manata di fiamma. U so visu pareva pallidu à a luce di a luna, ma una ligera bruma di taches di rousseur cupria sempre u so nasu. Un nodulu di dulore s'hè allughjatu in a mo gola è urlò, solu per scoppia in un singultu devastante. Ma e cose ùn andavanu più ; hè statu solu quì.
  
  
  L'aghju basgiatu addiu.
  
  
  Ella si mosse brevemente in i mo braccia.
  
  
  L'aghju basgiata di novu.
  
  
  Ella ridacchiò è fece una smorfia. "Ciao, Nick", disse cù una risata. - T’aghju troppu paura ?
  
  
  L'aghju guasi cascatu, eru cusì scuncutu da sta prestazione inespettata. Ùn pudia dì una altra parolla. Ella sbucò à ride. 'Calma ti. Ùn site pazzo. La Bella Addormentata hè viva è sana ".
  
  
  Finalmente sò riesciutu à sbuccà "Whaaaaaaaaaaa". O qualcosa di simile.
  
  
  Ride di novu. "Lasciami andà è ti dicu tuttu".
  
  
  L'aghju messu. "Mmmm", disse. "Hè piacevule à muvimenti di novu." Stendu e braccia è si vultò in u lume di luna.
  
  
  Ella era grande. Era una ninfa mitica. Ninfa d'una vechja leggenda, rinascita, nascendu da e creste di u mare, una criatura magica di una fiaba, svegliata intaccata d'un incantu chì avia duratu centu anni.
  
  
  L'aghju guardatu, più o menu incantatu mè stessu. Firmò u so ballu, scuzzulò a testa è ghignava. "Odiu di dì a verità, caru." Hè veramente assai pocu romanticu ".
  
  
  Pruvate, aghju dettu.
  
  
  "Biofeedback", disse.
  
  
  Feedback organicu?
  
  
  Feedback organicu ".
  
  
  "Avete digià dettu", aghju dettu. "Ma chì hè questu?"
  
  
  Ebbè, senza dubbitu avete intesu parlà di sti tiurìi nantu à cumu piantà u mal di testa, cumu si tratta di l'asma, solu per cuntrullà i vostri onde cerebrali... "E allora chì?" Ci era un best seller chjamatu Biofeedback. Ùn aghju micca lettu bestsellers, ma aghju intesu parlà di sti teorii. Ùn avia nunda à fà cù "cumu possu imitare una persona morta?"
  
  
  Ebbè ", disse, "aghju fattu solu cusì". M'anu dumandatu induv'è tù era, unu d'elli m'hà colpitu è sò cascatu. Allora aghju principiatu cù stu bio-feedback. Aghju calatu u pulsu finu à ch'e ùn mi sentia più è mi tengu u fiatu. Aghju sempre fattu questu quandu si avvicinavanu troppu à mè ".
  
  
  Solu ? - Aghju chjappu i dite.
  
  
  Innò. Ùn hè micca faciule. AX hà furmatu un gruppu di agenti femine per fà questu. Stu esercitu durò parechji mesi. Ma funziona ".
  
  
  Ma dimmi, perchè ùn mi cuntattate micca ? Ella alzò le spalle. "In principiu ùn era micca sicuru chì era tù." Ma ancu," si fece una pausa è fighjulava a terra, "Vuliu sapè s'ellu vi disturbava.
  
  
  L'aghju datu un sguardu velenoso. "Eru cusì dannatamente preoccupatu quandu anu dettu chì eri mortu chì aghju intruduciutu in quellu club cum'è un pazzo".
  
  
  'Bonghjornu.' - Ùn gridà cusì. Pensate chì sò venutu quì per divertisce ?
  
  
  'Innò.' - Ma tù ùn ti divertissi. Avete durmitu à u travagliu.
  
  
  Aghju amparatu chì stu metudu hà parechji vantaghji. Pudete praticamente piantà a freccia di u core mentre e vostre orecchie cuntinueghjanu à funziunà. È a ghjente tende solu à ùn mince e parolle in presenza di una persona morta.
  
  
  Tara hà amparatu assai. Micca chì ci hà purtatu più luntanu, ma almenu i misteri di Nassau sò stati sbulicati.
  
  
  Ling Jing è Bangel avianu una farmacia orientali. Bangel avia ancu un hotel in Nassau. Quandu tuttu pareva troppu bellu per esse veru, u serviziu cinese KAN hà fattu un'offerta chì ùn puderanu micca ricusà. In cambiu di ùn taglià a fonte di droghe, KAN dumandava vinti per centu di i prucedure è servizii periodichi. Stu "favore occasionale" era assai simplice: tuttu ciò ch'elli avianu da fà era furnisce una copertura è una coperta per una serie di cloni chì KAN vulia infiltrà in qualchì locu.
  
  
  Nassau era una stazione ideale. Vicinu à l'America, ma sempre u territoriu britannicu. Questu hà salvatu da parechji prublemi è risichi. È per l'ultima tappa di u so viaghju, era una brisa per imbarcà in una barca di pesca è sbarcà nantu à un scogliu remoto di Florida. U sistema hà travagliatu bè.
  
  
  Charles Bryce, per esempiu, hè u clone chì hà uccisu u senatore Morton. À u principiu hà travagliatu cum'è assistente di cucina simplice in un casinò di Grenada; tandu KAN l'hà numinatu, tirà i fili dritti quì è quì, cum'è pilotu di l'"Assi Volanti"; - hà sbattutu l'aviò - cù u senatore in questu. In quantu à u CAN, u sistema hà travagliatu bè, ma Lin Ching s'oppone à stu schema. Principalmente cuncepitu contr'à a pussibilità di tagli bruschi. Il y avait d'autres membres qui murmuraient.
  
  
  Questu hè ghjuntu à un capu quandu Chen-li hà sparatu è uccisu Saybrook. Era impussibile. U senatore Saybrook puderia esse u mira di Chen-li, ma duveria esse statu uccisu in casa in Maine. Mentre Saybrook entrava drittu in u casinò, Chen-li hà pensatu: "Perchè duverebbe aspittà?"
  
  
  Era una cosa stupida da fà. In questu modu avete da apre u vostru propiu nidu.
  
  
  Chen-li hè statu arrestatu.
  
  
  Lin Jing vulia lascià. Abbastanza male per turnà Bangel per ellu se ne necessariu. U restu di a banda era ancu à l'orlu di l'ammutinamentu.
  
  
  L'intera attività di casinò di Grenada era subitu minacciata.
  
  
  Hanu mandatu Win Po. U so grande omu in Londra, più una squadra di salvezza di CAN per arrivà à Chen-li. Wing s'era stabilitu cum'è un trader d'opiu, è questu rolu li hà permessu di guadagnà a fiducia di Lin Jing, è ancu di mandà Lin Jing dopu à mè. Ma per via di stu caosu è ribellione in Grenada, KAN hà avutu à truvà un novu locu. Allora purtonu Wood Nickel in u casu, ocultendu a droga da Wilson T. Sheriff. Stu bar hè diventatu a so nova sede. Quì si sò riuniti per pianificà e so azzioni più. A maiò parte di elli anu ancu manghjatu è durmianu quì. U pianu era bonu.
  
  
  Wing era a mente di a fuga di Chen-li da a prigiò. Hà pianificatu ancu l'accidentu cù questu yacht è purtò u sottumarinu. Dopu hà urganizatu una "reunione d'affari" cù u Duca è hà ancu assicuratu chì u majordomu leale di u Duca sparisci. Ùn era micca una coincidenza è piacevule chì Vinh Po hà cunnisciutu un eccellente majordomu ? Appena ghjuntu da Londra cù raccomandazioni da Lady Cheryl.
  
  
  Hà lasciatu l'azzioni viulenti à Wang Tong. Queste classi ùn eranu micca male, bè, crudeli. Ciò chì era fastidiosu eranu i traduzzioni. In qualchì locu, da u francese à u cambogianu à u tailandese à u cinese à l'inglese speciale di Wang Tong, i sbagli sò infilati in l'azzioni è i piani ben disposti anu persu un pocu di u so significatu. Ciò chì seguita pareva qualcosa di u filmu cumedia Keystone Cops.
  
  
  Ogni volta chì unu di i tipi di KAN hà inciampatu annantu à un corpu, supponenu chì era fattu di KAN.
  
  
  Dopu tuttu, KAN avia tutte e ragioni per tumbà Bangel, è KAN hà ancu pensatu à tumbà Lin Ching. Per quessa, ognunu hà pensatu chì qualchissia altru da u gruppu l'avia fattu, è sguassate tranquillamente i cadaveri chì aghju lasciatu.
  
  
  U restu era menu divertente. Questa era a parte chì avia da fà cù Garou. Anu ghjuntu à ellu quandu mi hà cuntattatu. I picciotti di Van anu fattu questu, è a nutizia hè ghjunta chì "l'Americanu era mortu". Vin Po hà pigliatu per scontru chì eru questu americanu. Era dighjà a sera tardi quandu u gruppu di Wing si n'andò versu Cascade Road, è l'altri cuminciaru i so stori nantu à a cunversazione generale.
  
  
  Anu decisu ch'elli megliu mi piglianu - è rapidamente. Ma sò digià statu in Cascade Road. Hanu pigliatu Tara invece di mè.
  
  
  - Induve t'anu purtatu ?
  
  
  Hmm," si girò.
  
  
  Avete dettu ch'elli t'anu battutu. Vogliu sapè induve.
  
  
  Ella lasciò a sabbia scorri in u mo pettu. - "Pensu chì questu hè un prublema assai sensibile". Ella disegnò un core in a sabbia nantu à u mo pettu. "Chì succede?" - dumandò cù una risata. - Sì ghjilosu, Carter ?
  
  
  Di sicuru, ùn sò micca ghjilosu. È ùn mi chjamate micca Carter. Sembra a ghjurnalista femina di u filmu.
  
  
  "Mi hè accadutu di ghjucà à Lauren Bacall". S'arrizzò cun dignità è corse longu à a spiaggia à a luna. "Se avete bisognu di mè", hà chjamatu, "solu fischiate". L'unicu ciò chì puderia sminuisce a so dignità era chì ùn portava micca vestiti. Quandu avemu scontru prima, pareva una ghjovana bella decente. Ma ultimamente s'assumigliava più à una ghjovana rotta chì à una dama decente.
  
  
  Definitivamente a vulia. L'aghju vulsutu di novu. Ma u peghju di tuttu questu era chì ùn sò micca sapè à fischià.
  
  
  Mi sò alzatu è l'aghju seguitu longu à a riva.
  
  
  Avemu andatu à natà.
  
  
  In l'acqua, à mezu à l'onde, ci sdrughjemu l'un à l'altru.
  
  
  "Ùn funziona micca", disse. Aghju dettu. - "Fà una scumessa?"
  
  
  Ebbè, puderia esse se un'altra onda ùn ci avia strappatu. Allora avemu fattu l'amore à a riva stessa di l'oceanu, avà cupertu d'acqua, po torna nudu. Avemu cascatu in u listessu ritimu cum'è a marea, o a marea - u listessu cum'è a nostra, cusì chì ella è eiu sò diventati onde è riva, riunendu in u so cursu naturali è dicendu addiu; Diventamu l'un l'altru, salutendu teneramente è addiu, cù basgi bagnati è salati. In fatti, ùn hà mai firmatu. A mo bocca nantu à u so pettu l'hà subitu subitu à ricuminà tuttu mentre falavamu in l'acqua agitata inseme è si risuscitava inseme, senza fiatu cù eccitazione.
  
  
  Un pocu dopu m'hà dettu: "Sapete, prima aghju avutu paura".
  
  
  Aghju passatu l'internu di a mo manu nantu à u so stomacu. "Questu hè un ghjocu spaventoso, caru. È s'ellu ùn sapete micca ghjucà cù i culteddi o u kung fu... bè, ùn vi culpisce micca. Aghju guardatu prufonda in i so ochji. "Allora ti dicu questu: era assai arrabbiatu cun voi".
  
  
  Ella strinse a testa. - Ùn vogliu dì allora. Vogliu dì, finu à questu ghjornu, quandu tu è eiu eramu à pusà in quellu bar, quandu erate à pusà quì à l'altra parte di a tavola, à un milione di chilometri di distanza.
  
  
  "Fighjate". - aghju dettu dolcemente. "Eccu cusì sò. È nimu mi pò fà pagà per questu. Sapete chì avà chì sò cun voi, sò tuttu u vostru. È u restu di u tempu... bè, allora probabilmente sò tuttu per mè stessu.
  
  
  Ella surrisu. Ci era una nebbia di tristezza in ella. 'Ùn ti ne fà. Carter. Ùn provaraghju micca di cambià. Hè solu ..." Si fece una pausa, pensendu à ciò chì dice, poi decisu di cuntinuà "chì ùn ti cunnosci micca prima". Allora, se ùn sò micca Lauren Bacall, allora aghju sta tendenza orribilmente disgustosa à esse Little Annie. Ella surrisu di novu, ma sta volta u so visu era più gioia. Ùn ti ne fà. Avà sò assai grande è forte, è ti amu per quellu chì site ".
  
  
  Aghju un riflessu integratu à a frasa "I love you", à una seria di rifiuti. Ùn aghju mai prumessu nunda... tutti avemu da mantene micca impegnu... Aghju guardatu à Tara. "Pensu" aghju dettu chì forse ti amu ancu.
  
  
  "Oh mio Diu", disse ...
  
  
  
  
  Capitulu 10
  
  
  
  
  
  U Museu Britannicu era attrattiva cum'è sempre. Ci hè sempre statu qualcosa di sinistru in questu appellu per mè. Stai guardendu una armatura chì u rè Artù duverebbe avè purtatu una volta, o un vestitu di monacu "datu di 610". Vi vene di colpu chì a storia ùn hè micca a piccula storia chì hè cumpressa è secca in quelli libri di storia, cum'è una stringa di persone sterili è avvenimenti, andendu in manu à quelli date chì sò sempre ricurdati. (1066, vittorie vichinghe. " 1215, Magna Carta.) A storia hè un accumulu di fatti, burrascosu, scritti cù curagiu, cunfidenza è sangue. A storia hè persone cum'è tè è mè, per sempre cundannatu à serve a so esistenza simplice è mundana. È micca un scudo di metallu, o un pezzu di tela.
  
  
  Cum'è aghju dettu, spaventosa.
  
  
  Aghju dispostu à scuntrà Roscoe à 11 ore in a stanza induve l'impronte digitali di Constable sò guardate. Per entra avete bisognu di un pass speciale. Aviu avutu stu pass è direzzione per ghjunghje, è ancu un pamphlet brillanti nantu à John Constable (1776-1837). Aghju datu u pass à u doppiu di Margaret Rutherford, chì m'hà datu un cartulare gigante di stampe. "Realistu romanticu", disse a brochure. "Constable vulia turnà à a natura". Sì cusì, allora a natura (1776-1837) era un locu maravigliu. Una vista di verde brillanti.
  
  
  - Ma iè. Tandu ùn ci era micca toilette in casa.
  
  
  Mi vultò. Era Roscoe Cline.
  
  
  "Continuate à ammirazione di sta stampa", disse. Mi vultò è ammirai u ritrattu. "U nostru amicu cumuni di Nassau hè ghjuntu quì. Hà affittu una casa di campagna in i Cotswolds. Mi avvicinai à un altru pittura. Case cù tetti di paglia è un fiume blu-verde. "U vostru Chen-li hè sempre quì." Ci sò andati direttamente da l'aeroportu è ùn sò più partiti da tandu. Ùn ci era micca visitatori. Ùn ci era micca telefonate ", chì hè inusual. Sò solu una mansa di scudieri chì campanu una vita tranquilla, ordinata, fora. Di sicuru, eranu stati quì solu vintiquattru ore.
  
  
  Aghju vultatu un altru fogliu è sta volta studiatu u mulinu è u flussu. "Avete vistu altri agenti CAN?"
  
  
  - Nimu, Niki. Nimu.
  
  
  - Qualchissia t'hà disturbatu ?
  
  
  Quale mè ? Lamong Cranston? Cù a capacità di nuvole a mente? Nimu vede l'ombra, criatura.
  
  
  Tandu aghju una altra dumanda, Roscoe... Perchè mi dumandate di fighjà sti ritratti ?
  
  
  Mi vultò. Roscoe alzò le spalle. "Pensu solu chì duvete sapè qualcosa di l'arti".
  
  
  Ciò chì aghju dettu allora ùn hè micca adattatu per a publicazione.
  
  
  Avemu pranzu in un diner di u West End chjamatu The Hunter's Lodge. Un diner cù pannelli di legnu cù ciò chì pare esse un menu di anguilla in gelatina è dorsu di lièvre. Aghju chjamatu Tara è li dissi di vene à vedeci. Emu stati in un « appartamentu » chì appartene à un amicu di Roscoe, una zitella chì era avà fora di a cità. Eramu più soli è avemu avutu menu prublemi cù tutte quelle sciocchezze di John Stewart nantu à i portieri è i camerieri è e cameriere. Era ancu u modu più pacificu per interagisce cù a cità. Aghju vistu a manera chì Roscoe hà guardatu à Tara quandu ella hè ghjunta. Portava un vistitu di cachemire verde smeraldu chì era tagliuzzatu è strettu cum'è a pesta, chì a mostrava u megliu di e so capacità è aiutava i so petti tondi fermi. Deve esse andata à cumprà è l'hà compru quella matina. Almenu ùn l'aghju mai vistu prima. Puderaghju qualchì volta scurdate di un vestitu, ma ùn aghju mai scurdatu di un vestitu strettu.
  
  
  L'aghju presentata à Roscoe. Ella surrisu u so propiu surrisu. Comu dissi, Roscoe pò vede in ogni modu chì li piace, ma avà hè specializatu in circà senza spressione. Signore tuttu, omu mediu. Altezza media, custruzzione, faccia è vestiti. Stima ch'ellu hà una cinquantina d'anni o più, è aghju ottene sta figura aghjustendu tuttu ciò chì hà fattu. Ma ellu hà u so propiu capelli grossi, ùn hè micca grisgiu, è ùn hà micca quellu culore nìvuru aggressivu chì succede quandu si tinte.
  
  
  Allora Tara surrisu. Qualchi mumenti dopu, quandu aghju guardatu à Roscoe, era Gary Grant. Era altu è magre, è di colpu portava un vestitu su misura è aghju vistu ch'ellu avia i denti incredibilmente bianchi. Circa quella bianchezza chì acceca, è Tara paria ceca.
  
  
  Mi misi à pusà un pocu di più, sguassatu a gola è cun un gestu decisu è auturità chjamatu u servitore è urdinò bevande. "Dimmi," mi vultò versu Roscoe, "chì guarda u vostru cummerciu avà?"
  
  
  'Cumerciu?'
  
  
  'Fora. U vostru cummerciu esteru.
  
  
  - Oh, stu cummerciu. Charlie Mays. L'avete mai vistu ?
  
  
  Ùn l'aghju mai vistu.
  
  
  "Bè, hè bonu. I fucili sò ancu boni. Se qualcosa succede - è ùn pensu micca chì qualcosa succederà - mi farà sapè. Hà un picciottu cun ellu, Pearson. Allora ùn devi micca preoccupatu. qualcosa".
  
  
  "U zitellu?"
  
  
  Roscoe m'hà guardatu drittu in l'ochji. "Pensu chì eri abbastanza intelligente quandu avia vinti".
  
  
  Pensu à questu per un tempu. "Eppuru, mi sentu assai megliu se tu fossi sedutu quì avà."
  
  
  Roscoe strinse a testa. - Sò un sanguisu, Nicky. Ùn hè micca un cane di guardia. D’altronde, mi sò troppu invechjatu... « Troppu vechju », vulia dì, ma si ritruvò à u so sensu à u tempu, « ultimamente sò diventatu troppu pigro per stà in l’erba bagnata per una settimana sana aspittendu ».
  
  
  "Cumu pudete esse cusì sicuru chì stanu cusì longu?"
  
  
  - I prudutti, per esempiu. Anu urdinatu alimentari per circa una settimana. Hanu ancu assuciatu una cameriera. Questu significa chì pensanu à esse boni picciotti per un tempu. Tali nutizie si sparghje prestu in tuttu u paese. È crede mi, in tali cità diventa una nutizia se qualchissia starnuta duie volte.
  
  
  "Allora chì duvemu fà?"
  
  
  "Aspittà solu?"
  
  
  "Aspetta è stai attentu", tirò fora dui scatuli elettronichi. Picculi scatuli neri di tasca. 'Un per voi; unu per mè.
  
  
  "U travagliu da una distanza?"
  
  
  'Iè. Basta à andà à u telefunu più vicinu è dial nove-trè-sei-quattru-zero-zero-zero. Fora di a cità duvete prima turnà zero-unu. Poi appughjà u buttone codice nant'à sta cutie è voi Mulateri Di L'esse intesu un arregistramentu di u rapportu di Mace. Segnala ogni ora.
  
  
  "E hè tuttu?"
  
  
  "No", disse. - Ci hè un altru. Pudete ancu chjamà è lascià u vostru missaghju nantu à a cinta. Allora Mace è eiu pudemu sente. Dolores monitoreghja constantemente u monitor, cusì seremu avvirtati se qualcosa va male. Assicuratevi solu di dì à ella induve site. Dolores era un cambiatore AX.
  
  
  - E sta casa - hè pussibule plantà scarabeci in questu?
  
  
  Fece una faccia acida è strinse u capu. 'Appena. O anu bisognu di andà per un pezzu, ma ùn anu micca ancu mostratu segni di questu. Puderemu pruvà à mandà un travagliadore per qualchì ragione. Ma s'ellu Vin Po era cascatu in un tali truccu, saria statu mortu longu fà. Avemu una cunnessione à a reta di u telefuninu lucale, cusì pudemu intercepte tutti i missaghji in uscita.
  
  
  Ùn mi piacia micca. Avemu avutu à aspittà. Ma ùn pudia risicà di mette in risicu. Vin Po s'hè ricurdatu di mè. Basta à mustràlu a to faccia una volta è tutta l'operazione falla.
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu. Era dui minuti à unu. "Se u vostru sistema di paginazione funziona, pensu chì avete u tempu di fà".
  
  
  Roscoe m'hà datu u so surrisu abbagliante. - Perchè ùn fate micca avà ? amicu? Mantene un pocu in i vostri ditte. Pruvate sè stessu.
  
  
  "Aghju fiducia in tè implicitamente, Roscoe", aghju dettu. Sorridì à Tara. "Vogliu dì cù u telefunu. Sò chì mi darete un rapportu precisu.
  
  
  Puderia disputà questu, ma N-3 hè sempre più impurtante chè K-2. Roscoe andò à u telefunu.
  
  
  Tara surrisu.
  
  
  Era u surrisu dolce ma viotu d’una donna chì sà chì a flotta hè appena nata. "Aghju fame", disse, fighjendu u menu. "Inoltre, ùn hè micca u mo tipu", aghjunse senza guardà.
  
  
  Alzò un sopracciglia. "Ùn aghju mancu pensatu per un mumentu", aghju dettu.
  
  
  Mace ùn avia nutizie da dì. Chì basicamente ci hà datu u ghjornu liberu. Aghju compru qualchì bigliettu per u musical. Una cosa chjamata "Tell Your Mother", chì un venditore snooty di u New York Times hà chjamatu "abbastanza divertente, se ti piace stu tipu di cose".
  
  
  Tara si preparava à fà shopping è eru un pocu nervoso per ùn avè micca fattu nunda. A mo voce duverebbe sona un pocu terrificante perchè ella si n'andò di colpu in silenziu.
  
  
  "So ciò chì pensate", disse infine. "Pensate chì questu serà una di quelle trappule turistiche abbandonate da Diu, è chì fà cù sta ragazza? Più precisamente, chì face quì ? Tuttu ciò ch'ella pò fà hè esse rapita è andà à fà shopping ".
  
  
  Ùn aghju micca rispostu. A so supposizione era vicinu.
  
  
  "Bè, aghju una ragione per esse quì." È u mutivu hè chì una volta chì scopre induve hè u so laboratoriu, sapemu quale di elli sò cloni è chì fà cun elli. Ella m'hà guardatu cù e listesse labbra feroci è strette ch'ella avia avutu u primu ghjornu chì avemu scontru à u Waldorf. È i capelli nantu à u mo collu s'arrizzò cum'è allora. Sapia chì a so reazione era puramente difensiva. Ella si pusò quì è sentia chì eru fastidiu è ùn ci era pocu ch'ella puderia fà. È eru irragionevolmente toccu, è ùn ci era nunda chì puderia fà ancu.
  
  
  Eramu stati à l'angulu di Piccadilly Circus, fighjendu l'un l'altru in furia impotente.
  
  
  Ella disse. "Inoltre, ci hè qualcosa d'altru chì possu fà."
  
  
  "E questu hè veru", aghju dettu. "Vogliu dì chì ancu dite qualcosa". Iè.' Ella disse. "È ti possu ancu fà assai felice".
  
  
  Hè difficiuli di discutiri cù una verità cusì senza vernice. Avemu accunsentutu à scuntrà à l'appartamentu à cinque ore. Sin'à tandu, ognunu di noi hà da piglià cura di sè stessu. Sò andatu in un pub in Charing Cross Road. Hè stata un pocu nebbiosa. Micca nebbia, ma piuttostu una spezia di friddu densu. A ferita curativa nantu à a mo spalla mi fece male. Mi dumandu perchè a ghjente piace à ferisce cusì tantu quandu u dolore esiste veramente.
  
  
  
  
  Capitulu 11
  
  
  
  
  
  À trè trè quartu sò ghjuntu à u pub. Giustu à tempu per ramintà mi chì l'ora s'avvicinava à trè ore. I britannichi ùn beie micca durante u ghjornu. Hè per quessa, almenu sicondu Roscoe, l'inglesi ùn ponu micca fiducia. Aghju urdinatu una birra è aghju sfogliatu u ghjurnale.
  
  
  Ci era una piccula notizia da i Stati Uniti à a pagina deci di u London Times. Il s'avère que les sénateurs Bale et Croft étaient victimes d'un crash d'hélicoptère alors qu'ils vérifiaient les effets de l'uragan Carla. Almenu hè ciò chì pensanu. L'elicotteru è u pilotu eranu mancanti è l'investigazione hè stata ritardata per via di l'uraganu Dora.
  
  
  Dunque, ci sò sei di elli. Morton, Saybrook, Lyndale, Cranston, è avà Nail and Croft. Puderaghju imaginate l'acrobazie di Washington. Conversazione privata nantu à i tentativi d'assassiniu è a cuspirazione. Dichjarazioni incuraghjite da u guvernu. Intantu, i negoziati top-secreti avianu accadutu in l'uffiziu di Hawke. Cumu pudemu piglià misure di sicurezza senza pruvucà u panicu generalizatu?
  
  
  Mi dumandava cumu - se Hawke l'hà fattu - hà da trattà u casu di clone. Finu à avà ùn ci hè statu micca evidenza cunvincente per a teoria. È s'ellu era ancu remotamente inclinatu à accettà a nostra tiuria, ùn l'averia micca scuntratu per qualchì tempu. Senza dubbitu, i cloni eranu digià in u paese. Ma cumu si pò mette nantu à a lista vulsutu s'ellu ùn sapete quante copie di a listessa persona sò intornu?
  
  
  Ma sicuru chì era u prublema di Hawk. Mentre aghju avutu u mo prublema. U mo compitu era di truvà u terrenu di ripruduzzione di sti cloni, induve eranu. Uccide l'uriginale è distrugge e copie. Pruvate ancu di scopre quanti - s'ellu ci sò parechji di elli - sò camminendu in libertà cù ordini di tumbà. Se l'avessi fattu è campatu abbastanza per cuntà a storia, Washington puderia avè principiatu un chjusu cumpletu. Almenu s'è aghju campatu abbastanza.
  
  
  Tuttu si moveva in circuli è poi tornò à mè. Washington aspittava a mo prima mossa. È aspittava a prima mossa di Chen-li. È dopu vene un mumentu chì ùn deve micca pensà à tuttu: è se questu Chen-li ùn si move micca in tuttu? E s'ellu hè ghjustu à pusà in piattu mentre i senatori diventanu sempre più menu ?
  
  
  A campana cuminciò à sonà. A zitella daretu à u bar m'hà dettu chì era l'ora di chjude. Aghju pagatu è partutu.
  
  
  Calchì volta vi dumandate s'ellu facemu parte di qualchì ghjocu di scacchi gigante. A Big Hand vene è si vanta chì vi mette in un locu chì ùn avete mai vulutu esse. Sembra un muvimentu assai aleatoriu. ma à a fine si trova chì questu era u muvimentu finali di tuttu u ghjocu.
  
  
  Sò andatu per una corta caminata. Senza scopu, pensu. Longu à Bond Street. À un bonu tempu, mi truvò in Burlington Arcade, una galleria stretta è longa di buttreghi. Aghju allungatu u collu, cum'è tutti l'altri, per fighjà u tettu decoratu di bandiera di a galleria. Aghju guardatu i vetri di i magazzini cù camicie è càmera è i finestri cù figurine chinesi.
  
  
  Aghju pigliatu una volta quandu un omu di Virginia hà pigliatu una foto di a so moglia.
  
  
  Allora aghju scontru una coincidenza.
  
  
  A mo prima reazione hè stata di vultà per ch'ellu ùn mi veda ; fighjate a vostra faccia in u riflessu di una vetrina. Ma tandu aghju capitu ch'ellu ùn mi ricunnosce micca dopu à tuttu. Cunniscia a so faccia guasi cum'è a meia. L'avia scontru duie volte prima. L'aghju digià tombu una volta. Ma micca in stu corpu. Chen-li era in qualchì locu in a campagna. Hung Luo era in l'infernu, è ùn aghju micca pensatu chì Lao Zeng facia shopping avà. Sta faccia appartene à un altru. A stessa faccia larga è dura. A listessa espressione piatta, antipatica. A listessa verruta perfettamente pusata.
  
  
  Un altru clone.
  
  
  L'aghju seguitu cù una andatura casuale è calma. Tubu per Piccadilly, ritornu à Russell Square.
  
  
  Era risicatu di seguità ellu cusì vicinu. Ma ci sò certi risichi chì duvete piglià. Inoltre, caminava cum'è un omu chì ùn s'aspittava micca prublemi. Ùn guardò micca i so perseguitori è ùn si vultò micca. Conclusioni: scelta multipla. O ùn sapia ch'ellu era perseguitatu; o sapia è mi portava in una trappula.
  
  
  L'aghju seguitu per uni pochi di più blocchi finu à chì u clone hè sparitu in una casa di brique rossu. A porta era numerata 43, è una targhetta di bronzu aghjunghjenu l'infurmazioni irrilevanti: "A Società Featherstone" cù a nota irrilevante: "Fundatu 1917". Chì diavule era sta Società Featherstone? A prossima cosa ch'e aghju avutu à fà era capisce.
  
  
  Ci era un ristorante macrobioticu à traversu a strada. Di colpu aghju avutu un grande appetite per un alimentu sanu.
  
  
  Aghju pigliatu un tavulinu affacciatu nantu à a strada ; u servitore, chì ùn pareva micca sanu cum'è si pò pensà in un tali circondu, spazzolò uni pochi di briciole è mi dese un menu. Aviu avutu una scelta: sorbetto di girasole (iogurt battutu cù sementi) o una lista di concoctions sempre più mortali. Sucu di spinaci, soufflé di col. Aghju stallatu nantu à una caraffa di limonata biulogica, dumandendu chì l'urganu anu sappiutu di fà.
  
  
  Un coppiu di veduve di canna fece una uscita dolorosa da a Società Featherstone.
  
  
  Un adulescente luscious in una T-shirt è jeans hà pigliatu u tavulinu vicinu à mè è urdinò un girasole. Ella mi hà guardatu cum'è e zitelle.
  
  
  Una donna hè ghjunta cù assai pacchetti. Avia un cappellu troppu rossu nantu à a testa è rughe quasi ostentati. In prima aghju pensatu ch'ella parlava sola. Ma aghju sbagliatu. Ella parlava cù u so saccu. "Va bè", disse, "è per piacè stà tranquillu".
  
  
  Ella avia assolutamente ragione in questu. Una borsa di shopping cù una bocca chì hè troppu grande pò esse assai fastidiosa.
  
  
  Si pusò à a tavula accantu à mè è si tolse a so cappa marrone morbida. Avia quasi ottant'anni, ma era sempre vestita in cunfurmità cù i so anni d'adulescenza. Era una specie di adolescente. Collane di perle è prufume muschiatu.
  
  
  "Siate", disse à u saccu. Si vultò è mi fece un surrisu di scusa. "Ùn capiscu micca perchè ùn u lascianu micca in ristoranti. Dicenu chì hà da fà cù a pulizia o qualcosa altru. Ma ellu hè assai pulitu. Ella guardò in u so saccu. - Ùn hè micca, caru ?
  
  
  Sweetie era un Yorkshire Terrier di sei libbre. Hè cunnisciutu ancu Ruggeru. Coincidentamente, ùn mi piaccionu micca tutti quelli ghjacari chjappi, è alcuni di quelli duveranu esse scritti nantu à a mo faccia. - Spergu chì ùn avete micca paura di i cani.
  
  
  L'aghju dettu chì ùn aghju micca paura di i cani.
  
  
  Oh bè. Ella surrisu è mi picchiò a manu. "Perchè Ruggeru ùn ferite micca una mosca."
  
  
  Mi dumandu à alta voce, vista a so altezza, s'ellu li feria una mosca. Ella scacciò una risata alta è s'assittò più vicinu flirtatiously.
  
  
  Si chjamava Miss Mabel. Ha vissutu in questu quartieru per più di cinquant'anni in una casa ch'ella hà modestamente qualificata cum'è abbastanza lussuosa. - È, dimu... un rigalu di, diciamu... un amicu. Miss Mabel vulia fà sapè ch'ella hà fattu sessu. Aghju fattu sapè à Miss Maybelle chì ùn era micca surprised.
  
  
  Questu m'hà guadagnatu qualchi punti è a cunversazione hà pigliatu una direzzione definita. L'aghju dettu ch'e aghju assittatu è aspittendu un amicu chì visitava attualmente a Featherstone Society.
  
  
  "Mmm", disse. - È ùn ci vulia andà. Ùn credi micca in queste cose ? †
  
  
  L'aghju dettu chì ùn ne sapia micca assai.
  
  
  "Nimu ùn sà di i fantasmi, sgiò Stewart." Avemu solu à ricunnosce ch'elli sò quì ".
  
  
  Cum'è què. A Società Featherstone permette di parlà à i morti.
  
  
  Mi dumandu se stu clone interrogava i senatori.
  
  
  L'aghju dumandatu s'ella era mai stata quì è hà sbuffatu.
  
  
  "Ah. No, hè improbabile. John Featherstone m'hà maleditu in u 1920. Damn, imagine. Ellu disse chì eru un brawler, per dì. Oh, era un amante di a decenza, un veru fanàticu. Tapcò a so testa cù u dito indice, chì scintillava cù una cullizzioni di anelli di diamanti. Ricordi di un scandalu passatu.
  
  
  "Bè, se mi dumandate", disse tranquillamente à l'orechja, "ùn ci hè micca un cadaveru in questa casa chì vale a pena parlà". Mortu o vivu, duvete esse un anghjulu per entre in sta casa. È l'anghjuli, caru, sò assai noiosi. Ella hà fattu ciò chì pudete chjamà un stridulu maliziosu.
  
  
  U servitore li purtò una soda ricca di vitamini. Pigliò un sorsu è fece una faccia di disgustu. Questa bevanda hè assai bona per voi.
  
  
  Chì aghju dettu di novu ? Oh, iè, bè, quand'ellu hè mortu, a so figliola hà pigliatu. Ebbè, parlendu di stranezza... Alice Featherstone, cara signora, Miss Mabel strinse e labbra disappruvazioni. " Ghjucà a vergine per troppu tempu ùn hè mai una bona cosa ".
  
  
  Aghju ignoratu e teorie psicosessuali di Miss Mabel. "Chì intendi cù sta sciocchezza?"
  
  
  Ebbè, sciocchezza. "Oh, Touve" o "Wauve". Qualcosa cum'è questu. Ùn sò micca esattamente. Se mi dumandate, caru, hè per via di quellu alimentu cinese ch'ella hà manghjatu da zitellu. Manghjenu e cose più terribili, sapete. Pensu chì hà affettatu u so cervellu.
  
  
  Aghju amparatu assai da abbastanza persone annantu à l'anni per sapè chì avete da sente tuttu. Da a so teoria preferita di i piatti volanti à una replicazione passu à passu di u so megliu ghjocu di golf. Tutti volenu esse intesu. È s'è vo site dispostu à sente e cose chì nimu ùn vole à sente, ci hè una bona chance ch'elli vi dicianu cose chì nimu altru vi farà. Allora per l'amore di u mondu ùn l'averia micca interromputu s'ellu ùn fussi micca stata attente à a strada. Ciò chì aghju vistu quì m'hà dettu chì puderia vince u premiu principale.
  
  
  Aghju scusatu è andò à u telefunu. L'aghju trovu in a stanza di l'omi è hà chjamatu u numeru. Mace ùn avia nutizie.
  
  
  Aghju registratu nantu à una cassetta.
  
  
  U clone avia appena lasciatu a stanza 43. Si n'andò à u cantonu per mandà una lettera. Eccettu chì ùn era micca u listessu clone ch'e aghju perseguitu quì. A menu chì ùn avia cambiatu di vestiti è zoppicava per l'ultima mezz'ora. Di sicuru, era pussibule. Ma ùn aghju micca cridutu. U mo clone pareva troppu cunfidendu per fastidiu cun un disguise. È s'ellu fussi statu qualcunu altru, mi saria statu di fronte à qualcosa di più grande. Questa hè una stazione di clonazione.
  
  
  Eranu dece minuti à quattru. Aghju lasciatu un missaghju per Roscoe. L'aghju dettu di vene quì è di tene un ochju nantu à u prossimu clone. Sin'à tandu, staraghju quì à fighjulà. Videraghju s'ellu entra qualcunu altru.
  
  
  Miss Mabel parlava di novu cù Ruggeru. Mi dumandu s'ellu puderia avè a mo prossima risposta senza una lezione nantu à a chimica di l'alimentariu. Aghju pigliatu una chance. "Perchè Alice Featherstone hà crisciutu manghjendu cibo cinese?"
  
  
  Miss Maybelle paria di pensà chì era una quistione stupida. Ebbè, caru. Chì altru manghjanu i Cinesi ?
  
  
  Solu un secondu. "Volete dì chì i Featherstones sò cinesi?"
  
  
  "Bè," mi indicò cù a so manu. 'Micca essatamente. Ma dinò, micca cumplettamente vera.
  
  
  In corta, u Vechju Ghjuvanni era un esportatore di tè. Hà campatu in Cina per parechji anni. Ma cù a rivuluzione di u 1912, hè diventatu chjaru à l'Occidentali ch'elli ùn eranu più benvenuti. U so schedariu hè statu cunfiscatu. Anu tombu a so moglia. È Ghjuvanni vultò in Londra cù a so figliola.
  
  
  È cù una inclinazione per a mistica.
  
  
  Hà dichjaratu chì hà parlatu à a so moglia ogni ghjornu. Et il a réussi à convaincre de nombreux anciens aristocrates qu'il pourrait être leur « contact avec les morts ». L'anu aiutatu è fundanu a Società Featherstone. Era praticamente tuttu ciò chì Miss Mabel ne sapia. Salvu chì Ghjuvanni è a so figliola Alice campavanu cum'è eremiti. Solu per esce di tantu in tantu per mette una malidizzione nantu à i menu puri di core.
  
  
  Finì a so storia à tempu. Ùn era micca passatu mancu una seconda prima ch'ella guardò in u so saccu. "Roger!" l'hà muzzicatu. 'Gattivu cane.'
  
  
  Ella si scusò è partì.
  
  
  Era 4:30 quandu Roscoe si prisenta. Pigliò un tavulinu à l'altra parte di a stanza è, mentre passava, abbandunò una nota nantu à u mo grembo: "Ci hè una porta di daretu in u vicolo".
  
  
  Cuminciò à piovi appena partì da u risturante. Aghju firmatu sottu à a cuperta di l'intrata è fighjulà a finestra à traversu a strada. Una donna d'una sessantina d'anni in un vestitu di seta nera era inginocchiata nantu à a finestra è fighjulava fora.
  
  
  À mezu à a pioggia aghju intesu a so voce. - Oh, corda. Ellu disse. "Oh corda. Wow.'
  
  
  
  
  Capitulu 12
  
  
  
  
  
  Il s'agissait d'une petite allée de pierre qui longeait le bloc. In certi lochi era un pocu più largu induve ci era l'entrate per una spezia di stabile o chjuca catena. Finì in un tunnel di circa dodici metri di lunghezza. È po ci era una strada laterale.
  
  
  U numeru 43 era un palazzu di quattru piani. Ùn ci era micca una scala di u focu, ma ci era una porta di daretu.
  
  
  Porta aperta.
  
  
  È quì stava u mo primu clone. Mi vidia ancu è m'hà datu un breve sguardu interrogativu. U sguardu "Ùn aghju micca vistu prima".
  
  
  In casu di dubbitu, duvete improvisà. Aghju andatu versu ellu è surrisu. Scusate, ma cercu a casa di Marsden. Tiru a nota di Roscoe da a mo sacchetta è fece finta di studià. Dice quì chì ci duverebbe esse a casa numeru quarantaquattru, ma," aghju scrollatu e spalle, "ùn ci hè micca quarantaquattru in tuttu".
  
  
  Mi guardò di traversu. 'Ùn a sò micca. Ma almenu ùn u truverete micca in l'alley. " Era a prima volta ch'e aghju parlatu cù un clone. Aghju intesu l'altri parlà, ma micca à mè. Avà m'hà maravigliatu. Tutti parlavanu un inglese perfettu senza alcunu accentu. Americanu. L'accentu inglese sò stati furmati cù cura.
  
  
  "Ascolta", aghju dettu, "forse possu aduprà u vostru telefunu". Aghju u numeru di Marsden..." Aghju ghjucatu novu cù a nota di Roscoe.
  
  
  Si strinse a testa. "Hè difettu".
  
  
  "Oh", aghju dettu. "Bè, grazie."
  
  
  Ùn aghju avutu altra scelta ma di esce da u vicolo. A pioggia falava più forte avà. Hè culpitu à u pavimentu è ritruvò forte in u passaghju strettu. U locu era ominous. U vicolo hè scuru. A piova hè scura. Slippery per via di a pioggia brusca. Aghju vultatu u collu.
  
  
  Ùn era micca ciò chì aghju vistu o intesu. Era solu stintu.
  
  
  Aghju firmatu per accende una sigaretta. Si firmò esattamente à un passu da mè.
  
  
  Ùn aghju micca vultatu. Aghju lasciatu u stiletto slip in a mo palma è cuntinuò a mo strada. Aghju intesu di novu e parolle di Tara: "Un clone di un assassinu di prima classe", disse, "deve esse un assassinu di prima classe".
  
  
  Va bè. Allora eru seguitu. Trà l'ecu di i mo passi è u tamburinu di a pioggia, aghju pussutu discernisce un altru sonu.
  
  
  U tunnel era davanti à mè. Sò intrutu in u tunnel. Era più bughju quì. Mi pressu à l'ombra di u muru è mi vultò in daretu à u vicolo.
  
  
  Nunda.
  
  
  È puru... ùn l'aghju micca imaginatu. I capelli nantu à u mo collu si stende per una ragione.
  
  
  U solu sonu chì si sentia era u sonu di a pioggia. Una pallottola silenziosa volava da nulla. Ella chjappà u muru di petra. Mi sò incolpatu è scambiatu u mo cuteddu per quellu di Wilhelmina. Just in casu. Ùn m'aspittava micca d'avè da tumballu. Vuliu ottene alcune risposte da ellu. In questa tappa di u casu, un altru clone mortu porta à un altru puntu mortu.
  
  
  Mi arrampiu in l'ombra è mi toglii u mantellu. L'aghju appiccicatu nantu à una petra in u muru. A pallottola fischiò davanti à mè è chjappà u mo mantellu... Nantu à u stomacu, aghju cuminciatu à arrampicà fora di u tunelu, in a direzzione da quale venenu e balle.
  
  
  U fattu hè chì ùn hè micca abituatu à manca. Aspittava i soni di morte da a so vittima - "fuh" o "argh". U silenziu li fece i nervi, s'ellu ne avia. Hè surtitu da u piattu appena ghjuntu à l'entrata di u tunnel. Tiru più bassu è l'aghju culpitu in manu cù a pistola. Micca in a manu stessu, ma in u fucile, chì cascò in terra, si vultò per piglià. Aghju saltatu è attaccatu. U mumentu ch'ellu hà ghjuntu à a so arma, l'aghju cacciatu luntanu da ellu. Era difficiule di luttà contru à ellu. Era bonu. Sapia ogni truccu chì cunnosci. Hà avutu un cuteddu. Cum'è cusì, era quì è mirava direttamente à u mo core. Aghju pigliatu u so polso è pudia piantà u muvimentu. Ma micca per longu. Hà alzatu u ghjinochju è guasi mi culpì induve era assai fastidiosu. Mi vultò è mi pigliò ligeramente in avanti è mi culpì in u stomacu.
  
  
  U colpu m'hà sbattutu da i pedi è u cuteddu m'hà guasgi chjappu. mi svegliu. A cima di a mo testa l'hà colpitu nantu à u mento cun un forte scontru di denti. Questu hà frustratu i so intenzioni. Hà datu un karatè à a manu di u cuteddu è l'hà sbattutu, l'arma stava ghjustu trà i massi, a punta. Aghju cuntinuatu à tene u so polso è l'aghju rotulatu nantu à u so spinu. Hà pruvatu à sbarazzà di a presa cun un muvimentu di judo, ma era digià preparatu per u so muvimentu. Sciddicò è cascò nantu à e petre bagnate. Aghju intesu u cracking seccu di l'ossi. Si stese là, guardando stupito. I so gammi sò stati chjappi sottu, era sempre cuscente è ùn sentia micca dolore. U scossa simpricimenti spentu tutti sti sentimenti. Forse i so gammi eranu permanentemente disattivati. "Va bè", aghju dettu. 'So chi sì. Vogliu sente qualchi dettagli da voi. Quantu di voi site?
  
  
  Chjese l'ochji è surrisu arrogante.
  
  
  "Una mansa di." - "Troppi per fermarci".
  
  
  Induve hè a vostra basa?
  
  
  Ddu surrisu di novu. 'Luntana. In un locu induve ùn ci truverete mai.
  
  
  Aghju puntatu a pistola versu ellu. 'Va bè. Partemu da zero. È ùn aghju micca bisognu di risposte cum'è "assai" è "far". Vogliu risposte cum'è quantu è induve. Allora vai avanti.
  
  
  A so faccia era calma.
  
  
  "Strumenti mi spararete?"
  
  
  Si strinse a testa. "Ùn ci hè micca differenza trà a morte è a vita. Voi occidentali ùn capite micca. Ùn pudia micca. Allora sò digià mortu.
  
  
  Avete pocu minacce chì restanu quandu l'ultima minaccia riceve una risposta cusì. Era una strada morta. Aghju fiascatu ancu. Ma dopu, s'ellu ùn pudia ottene ciò chì vulia, puderia sempre pruvà à ottene cunferma di ciò chì pensu chì sapia.
  
  
  "Ma pensate chì l'altri riesceranu". Chì site capaci di tumbà tutti i centu senaturi ?
  
  
  Ùn avemu micca da tumbà tutti. Basta per spaventà tutti à morte. Per causà una divisione in u vostru guvernu. U vostru... Cungressu, cum'è vo chjamate. Allora contatteremu u vostru presidente, è tuttu succederà cumu vulemu.
  
  
  Avà era u mo turnu di dimustrà un pocu disprezzu. - Sembra chì avete scurdatu qualcosa. Stu presidente hà guardie di u corpu è un sistema di sicurità abbastanza strettu ".
  
  
  Si strinse a testa. - Sembra chì avete scurdatu qualcosa. Stu tipu di sistema di sicurità hè statu bypassatu prima. È in più, ùn l'avemu da tumbà. Avemu solu l'intenzione di cuntrullà u so cervellu.
  
  
  Dunque, questu hè u so pianu maestru. Paralizza u Cungressu è fate u presidente u vostru pupu. Cù u Cungressu in u caosu, u serviziu attuale avarà un putere illimitatu. È CAN averà un cuntrollu tutale di questu. Ùn era micca cusì impussibile cum'è paria. I guardiani di u corpu pruteghjanu solu da e balle. È micca contru una frittata piena di droghe chì alteranu a mente. O contru l'aspirina chì ùn hè micca aspirina. Hè tuttu ciò chì avianu bisognu. Dicenu chì Rasputin avia u Tsar in u so putere. Ma oghje ùn avete mancu bisognu à esse Rasputin per questu. Basta à esse un omu di droga. I rè di u Medievu avianu i so tasti. A ghjente tastà l'alimentariu è e bevande per assicurà chì ùn sò micca avvelenati. Era u travagliu. Ma questu ùn hè micca u casu avà. Dunque, i dirigenti attuali sò senza difesa. U pianu di CAN era pazzu. Ma ùn era micca cusì pazzu.
  
  
  U clone hà persu a cuscenza. O cusì paria. Mi restava pocu da fà. In ogni casu, ùn aghju micca ricevutu più infurmazione. Ma una cosa era chjara : avia da more. O tutta sta clique KAN vene dopu à noi.
  
  
  Aghju guardatu u corpu immobile. Pensu per un minutu. Pensu à u megliu modu per ellu di more. Sò partutu. Riturnò in u tunelu è aghju pigliatu u mo mantellu è u stilettu ch’e avia cascatu. Da quì aghju cuntinuatu in a strada.
  
  
  Tuttu ciò chì aghju intesu era un sonu debule. Di sicuru, ùn era micca inconsciente. Si vultò è alzò a pistola.
  
  
  È si sparà in l'ochju.
  
  
  Omicidiu di prima classe.
  
  
  
  
  Capitulu 13
  
  
  
  
  
  "Tell Your Mother" di u Teatru Lirico era, cum'è prumessu, "abbastanza divertente se ti piace stu tipu di cose". U male hè chì probabilmente ùn l'aghju micca fighjulatu. L'unica cosa interessante era a zitella chì s'era fora di i so vestiti. Janice Venus. Aghju ricurdatu d'ella da i ghjorni chì u so nome era Janice Wood.
  
  
  Janice Venus era una dea bionda cù, qualunque sia u so nome, una bella figura. Hè stata una cumpagna calda in un viaghju in a Riviera probabilmente cinque anni fà. Ci separamu cum'è amichi. A mo attività è u so avvene sò stati salvati da l'affable è riccu Conte Hoppup. M'hà datu qualchì infurmazione nantu à i contrabandisti di diamanti, è Janice m'hà datu una mansa di diamanti. L'ultima volta chì l'aghju vistu in Nizza, si maritavanu.
  
  
  A manera chì pareva avà, e cose puderianu esse un pocu sfarente. Durante una pausa, aghju chjamatu è ricevutu un missaghju arregistratu da Mace. Da ciò chì hà sappiutu di cullà cù u so telescopiu, u sicretu di a bona porridge si trova in a farina d'avena.
  
  
  Hè tuttu ciò chì avianu avà.
  
  
  Roscoe hà annunziatu ch'ellu avia cuntatu trè cloni. Unu manghjatu à l'hotel Addison; unu era sempre à Featherstone, è u terzu era à l'Old Vic à l'epica, fighjendu Sir Laurence Olivier ghjucà à Hamlet. Aghju lasciatu un missaghju "Dì à a to mamma", chì era abbastanza divertente sè vo site in stu tipu di cose.
  
  
  Aghju vultatu ghjustu à tempu per inizià u secondu attu. Les lumières s'étaient déjà éteintes, et Tara m'avait fait signe d'avancer à mon siège. L'orchestra hà fattu per a seconda volta.
  
  
  'News?' - dumandò in un sussurru.
  
  
  'Iè. Ci sò trè.
  
  
  "Ci sò trè di elli? O trè altri ?
  
  
  'Iè.'
  
  
  Si fece una pausa. - Allora, solu sette.
  
  
  'Iè.' Aghju annuitu. 'Ancora.'
  
  
  L'orchestra hà ghjucatu una canzone chì Janice hà cantatu. "Sta zitella", disse Tara, "a cunnosci, o era segni d'amore à prima vista?"
  
  
  Ùn sapia micca chì aghju avutu sti sintomi. "L'aghju digià cunnisciutu", aghju dettu. 'Qualchi anni fà. Cute girl. Nunda di più.
  
  
  Tara alzò un sopracciglio. "Bè, ùn pare più una zitella cusì".
  
  
  Probabilmente avia ragione in questu. E misurazioni di Janice eranu avà 90-60-90.
  
  
  "Eramu solu amici", aghju dettu. " Onestamente ".
  
  
  Tara mi guardò. - Dì a to mamma.
  
  
  Dopu à u spettaculu andemu in backstage. Janice era calda. Tara era fantastica. Janice ci hà presentatu u so novu amore, Mickey. Tara si scongelu. Noi quattru andemu in un locu per beie a birra.
  
  
  In u taxi in casa, Tara disse: "Avete ragione, hè una bella ragazza. È aghjunse piuttostu bruscamente: "Nunda di più".
  
  
  Ci hè parechje manere di sapè s'è qualchissia hà rispostu a vostra porta mentre erate luntanu.
  
  
  Sfurtunatamente, tutti cunnosci sti modi.
  
  
  In particulare quelli persone chì cercanu di apre a porta per voi in a vostra assenza.
  
  
  Grâce à Ian Fleming, ces pièges à plusieurs cheveux sont devenus largement connus. È ogni agente espertu sapi cumu fà questu. È altri scrittori spia anu espostu altri boni trucchi. U truccu di l'agente secretu hè chì e so tattiche restanu sicrete. Oghje, per u prezzu di un libru di carta, ogni zitellu hè l'imaghjini sputichi di Carter.
  
  
  Ebbè, Carter hè più astutu.
  
  
  È s'è vo pensate qualchì volta chì arruvinaraghju una cosa bona dandula per questi pochi guilders, pensate dinò. U puntu hè chì qualchissia hà pigliatu u mo esca. Quandu avemu vultatu à l'appartamentu, aghju capitu chì qualchissia era quì. O era sempre. Aghju fattu segnu à Tara per esce di novu è aspittà u mo signale. Aghju pigliatu a pistola è aghju apertu a mo serratura cù una chjave maestra. Un clicu dolce invece di a cacofonia di i soni di un set di chjavi chì chjappà. Dentru era bughju. È era tranquillu. Stu silenziu assai forte causatu da qualchissia chì prova di ùn esse quì. Aghju strettu Wilhelmina stretta in a mo manu è cuminciò à marchjà cù cura per l'appartamentu. Stanza per stanza. Attraversu u salottu sbulicatu, a sala di pranzu, è infine u salottu, vulendu chì l'amica di Roscoe avia pigliatu u so ghjattu prima di partì perchè u ghjattu era appiccicatu à i mo tacchi.
  
  
  Va bè. Allora u nostru invitatu stava aspittendu in a stanza o ammucciatu in a doccia. O ùn hè micca statu dapoi un bellu pezzu.
  
  
  Aghju firmatu in a camera. Qualchissia era quì. L'aghju intesu respira. U mo passu prossimu era un capolavoru di coordinazione. In una mossa, aghju apertu a porta, accende a luce è pigliò u mira.
  
  
  Saltò da u lettu cum'è u pane da una tostatrice. Ghjesù, Nick. Hè questu u vostru modu di dì boni ghjorni ?
  
  
  Aghju calatu u fucile è scuzzulà u mo capu. - Innò, Roscoe. Ma hè un bellu modu di salutà cù una bala, maledetta cagna. Sapete chì ti possu tumbà ?
  
  
  Si spazzolò i capelli in daretu è sbaddiò. Tandu si grattò u mento, fighjendu mi. "Voi americani sò tutti cusì", disse. Ascolta. Questu hè l'appartamentu di a mo amica, nò ? Hè per quessa chì ùn vogliu micca parlà cun voi. Allora aghju a chjave. Allora sò intrutu. Allora cumu duverebbe sapè chì tù veni ?
  
  
  Roscoe... - Mi pusò à l'orlu di u lettu, - ... in quantu à sti metudi di u vostru travagliu... †
  
  
  Alzò a manu. "Ùn predicate micca. Nick. Per piacè.' S'accese una sigaretta è aghju vistu chì a fiamma tremava un pocu. - Induve hè Tara ?
  
  
  Sò andatu à a finestra è li detti un segnu.
  
  
  Nisuna predica, Roscoe. Parola.'
  
  
  Ellu suspirò. 'Parola?'
  
  
  A.'
  
  
  "U focu".
  
  
  Questa hè a parolla.
  
  
  Aghju tappatu a mo sigaretta nantu à a mozza di a pistola. "Hè u mo travagliu, Roscoe, sò in focu." Tu sì un ombra. Ti spargu. Questu significa chì ci sò assai persone chì camminanu intornu chì pensanu à sparà mi. È tandu, s'ellu ùn stanu micca in guardia, anu da successu.
  
  
  Bang bang è sò mortu. Capisci ?
  
  
  Annunziava è surrisu. "Sbagliatu", aghju dettu. 'Ùn hè micca divertente. Questu hè dannatamente seriu. Pensu chì sì un geniu, Roscoe, ma pensu chì ti stai troppu cunfidu. In a traduzzione si chjama chì diventate indifferenti. È questu hè un modu assai bonu per more.
  
  
  Hè chjaru? Ellu annunziò. È ùn hà micca surrisu.
  
  
  Aghju avutu a piantà. Ma, cum'è tutti i predicatori, aghju statu troppu longu in u mo pulpitu è li detti solu un colpu murali da quale ùn si pudia ricuperà.
  
  
  Roscoe alzò le spalle. "Va bè", disse. Ebbè, aghju intesu tuttu prima. Ma sta sera... avete creatu una tempesta in una tazza di tè. †
  
  
  Tara stava nantu à a porta. "Allora vi beie tè.
  
  
  Ella surrisu. Una o duie cullette ?
  
  
  Roscoe hà rispostu. "Stu amicu hà mancatu a so vocazione."
  
  
  "Quale?"
  
  
  "Creazione di filmi di furmazione militare".
  
  
  Tara hà fattu u tè.
  
  
  U mutivu di a visita di Roscoe era a cumpagnia di Featherstone, è vulia sapè chì fà cun ella. Deve vede di novu dumane o chì? Iè, aghju dettu. "Continuate à fighjà. Avemu bisognu di sapè quandu sti cloni cumincianu à agisce. Troppu pocu passa; Ùn mi piace micca. Intantu, fighjemu un ochju più vicinu. Videmu s'ellu pudemu sapè ciò chì si passa in l'internu. 'Hm. Ùn sò micca solu, Nick. I dubbitu.
  
  
  "Allora?"
  
  
  - Allora chì farai allora ?
  
  
  "Visiteraghju a Società Featherstone per scuntrà a mo cara defunta zia Myrtle.
  
  
  "Vugli dì appena entra?" Solu.'
  
  
  "Bè... Puderaghju vulà in, ma pensu chì saria troppu splendente, nò?"
  
  
  Roscoe si alzò. "È tù sì quellu chì mi dici micca di scherzà." Avete ghjuntu finu à questu modu ?
  
  
  S'ellu hè un campu di KAN, vi sò cacciatu. Avete una faccia abbastanza familiare, amicu. Siete quasi anonimu cum'è Nixon à u caucus Democraticu.
  
  
  "Contava à u vostru dipartimentu di effetti speciali per dà mi una maschera è un disguise adattatu aiutava.
  
  
  Roscoe suspirò. "U nostru dipartimentu di effetti speciali", disse, "hè mortu".
  
  
  - Mortu ?
  
  
  "Bè, vede... hè veramente un pocu morboso... Era una vechja chì travagliava per Ealing. Sapete, stu studio di film. È... bè... hè morta. Eiu sò!' M'hà interrottu prima ch'e possu dì una parolla. Questu hè ridiculu, questu hè vile, questu hè u travagliu di i zitelli è hè impussibile. Ma questu, aghju paura, hè solu u dipartimentu di Londra di AX.
  
  
  L'aghju piacè di ùn dì nunda.
  
  
  Ellu disse. = "Possu andà quì?"
  
  
  "Scusate, Roscoe. Aghju bisognu di più fora. Se unu di sti cloni si dirige in i Stati Uniti, questu significa chì un altru senatore anderà à a morgue. Avemu bisognu di sapè ciò chì sti picciotti facenu.
  
  
  Gittava e mani in l'aria.
  
  
  'Allora va bè. Semu di ritornu à u nostru puntu di partenza. Andate quì. Allora puderia ancu dumandà vi avà. Sè vo mori, possu piglià sta cravatta ?
  
  
  Eiu sò. Siate seriu. Ma in seriu, chì suggerite?
  
  
  "Suggeriu", ci guardò Tara, "Vaghju quì".
  
  
  Innò, aghju dettu. 'Assolutamente micca.'
  
  
  - Ma, Nick. †
  
  
  Innò.' Aghju dettu.
  
  
  'Ma...'
  
  
  Allora nimu quì mi sente à sente. Innò. Questu hè a fine.
  
  
  
  
  Capitulu 14
  
  
  
  
  
  Allora Tara andò in ogni modu.
  
  
  Ebbè, micca esattamente Tara. Micca Tara, a "rossa curvy". I rossi curvy sò troppu faciuli di vede in una strada piena di persone, è troppu faciuli di seguità. A donna chì ghjunse à l'accolta u ghjornu dopu à u numeru 41 era una vechja cameriera in faccia di mouse. Cù i capelli grisgi-marroni, un nasu uncu è un saccu invece di un vestitu. Avemu avutu u vestitu, a parrucca è u maquillaje grazie à Janice è Tell Your Mom. Se Tara ùn torna micca à u teatru à sette ore à u più tardi, u spettaculu ùn pò micca continuà - a parrucca è u nasu appartene à a so mamma.
  
  
  U registratore di voce elettronicu è a camera di l'orologio da polsu eranu da AX.
  
  
  U tape recorder era l'ultimu mudellu - un picculu Sony cù batterie. a taglia di una cassetta di sigaretta è disguised in tale manera chì pareva ancu una cassetta di sigaretta. Era guidatu di u sonu, chì significava chì ùn hà micca registratu u silenziu. À a velocità 4.75 avemu pussutu registrà un sonu chjaru per circa duie ore. Girendu u buttone di u voluminu in tuttu, puderia registrà da a borsa di una donna, cum'è Tara. Grande borsa di shopping di tela aperta.
  
  
  Sè vo avete mai dumandatu quale tipu di pazzi parranu cù i morti, a risposta hè ricchi pazzi.
  
  
  Bibi Hodgson, per esempiu. Tara hà sbattutu in a so strada (cliccate). Va bè. Allora so ancu quale hè ella. Ma Tara dice chì, sicondu Vogue, sta signora hè una "squatter", un titulu chì pudete ottene solu quandu avete spesu una tonna di soldi in scarpi è cinture. U tipu di donna per quale gastru un pocu di soldi significa sempre un vestitu Dior. A Sra Hodgson riceve i so soldi da u Signore Hodgson. sr. William A. Hodgson di l'Agenti Immubiliarii di Hodgson. È so quale ellu hè. L'agenti immubiliarii di Hodgson pussede a mità di a Florida è una grande parte di l'isula chì chjamanu Manhattan.
  
  
  Ci era ancu a Sra Wentworth Frogg, chì avia circa quarantacinque milioni di dollari. Tara l'hà scontru in u pianu sottu in l'area di ricezione. Hà pigliatu ancu una foto di l'area di ricezione stessu. Stanza vittoriana cù divani rossi di peluche è assai palme in vasi. Tara avia da compie un furmulariu. Uni pochi dumande nantu à a so vita persunale è a vita di u mortu. Sicondu a forma cumpleta, u Signore Louise Rigg di St. Louis, Missouri, visita a so zia Myrtle Rigg. In a sezione "Ragioni per a visita", Tara hà scrittu: "Per dumandà cunsiglii per investisce una eredità". Ùn sapia micca perchè l'hà scrittu. Ella hà dettu ch'ella hè appena venuta à ella.
  
  
  - Hè assai soldi, caru ? - dumandò a receptionist. È Tara hà rispostu: "Tan grande chì mi fa paura".
  
  
  A receptionist surrisu
  
  
  Un picciottu orientali magre l'hà purtatu sopra à una sala d'attesa viola piena di palme. È li disse chì Song Ping organizeghja una riunione. Song Ping ghjunghjerà à ella in mezz'ora. Intantu, forse ella puderia leghje una rivista per un pezzu. Forse avè una tazza di tè? Sparì è tornò un mumentu dopu cù una tazza fumante. Tara u pigliò è u zitellu sparì di novu.
  
  
  Appena aspittò un minutu o dui è dopu apre a porta. Ùn ci era nimu visibile in u corridor. Di fronte, daretu à a porta chjosa, si sentia a risa di una donna ubriaca. Un debole ronzio ghjunse da a seconda porta. Un medium chì si lamentava mentre cascava in trance. A terza è ultima porta era marcata "Private". Ùn ci era micca sonu da quì. Tara hà pruvatu à apre. Era chjosu.
  
  
  Da u so saccu tamantu hà pigliatu un stuzzicadenti è una striscia di plastica. Ùn era micca abituatu à questu è hà travagliatu ineptly. Ma ùn ci era micca passi nantu à e scale, è nimu ùn entrava in l'altre duie stanze. Finalmente hà apertu a porta.
  
  
  L'hà chjusu daretu à ella è guardò intornu. Era una piccula stanza bianca. Ci era parechji lavandini, un picculu frigorifero, una doppia stufa cù un bollitore. Vetri di vetru allineanu i muri. Unu di elli avia ogni tipu di tè. tè verde. camomilla. Lapsang Souchong. Una cullizzioni di tazzi di tè cù fiori rosa è bianchi si pusò pulitamente nantu à a cima. Cum'è a tazza chì u zitellu li hà purtatu. In una altra vitrina, à l'altra punta di a stanza, ci era una cullizzioni di buttigli marroni. Ciascunu cuntene un tipu di polvere granulare. L'etichette dicenu solu "A", "B" o "H". Un altru set di buttigli cuntene liquidu, è nantu à u pianu di fondu eranu agulla ipodermica.
  
  
  A vitrina era chjusa.
  
  
  Ci era una agulla usata in u lavabo. Tara hà pigliatu. Il restait encore quelques gouttes de liquide. L'hà injectatu cù cura in una ampolla viota situata vicinu. Ella annusò l'ampolla. L'urdinatore scentificu in u spinu di a so mente hà attraversatu parechji millaie di carte perforate è hà tornatu a risposta in menu di una seconda. Mise l'ampolla in u so saccu è marchjò versu a porta.
  
  
  E voce si sentenu in u corridore.
  
  
  Ella si congelava.
  
  
  - Allora, Miss Alice. Ùn ti ne fà. Ùn succede nunda di male ", era una voce maschile. Cù un forte accentu nasale asiaticu. Parlava cum'è s'ellu si parlava à un zitellu. Ogni sillaba hè accentuata separatamente. "Inoltre, ùn ci hè micca male, ricordate?"
  
  
  Alice rispose vagamente. 'Iè. Eiu sò. U male esiste dapoi... ma qualchì volta mi dumandu...
  
  
  - Ùn vi maravigliate, Miss Alice. Cridemi. U vostru babbu hà ancu fiducia in mè. Ancora...
  
  
  Ti ricordi di ciò ch'ellu t'hà dettu ieri ?
  
  
  Alice suspirò. Iè, Ian. Aghju fiducia in tè.
  
  
  "Va bè", disse. - Allora vi ricurdate chì fà ?
  
  
  "Niente", rispose ella in una voce tranquilla.
  
  
  'Niente. Esattamente. Dopu ci hè statu una brevi pausa. "Bè, allora perchè ùn vai micca sopra à fà?"
  
  
  Forse ella annunziò in risposta. Un solu paru di scalini marchjava e scale. L'altra coppia hà fattu solu uni pochi di passi. Una manu piscò à a porta. Porta aperta. In fondu, a dama ubriaca cuntinuava à parlà. "Oh, caru, caru Robert." In una canzone triste.
  
  
  'Bè?' disse l'omu.
  
  
  Una donna cù una voce dura li rispose. 'Comu pudete vede. Dumane à u più tardi.
  
  
  "Pruvate à ottene oghje. Puderemu bisognu dumane.
  
  
  'Bene. Allora lasciami in pace.
  
  
  A porta si chjude è i passi d'un omu risonanu in i scalini.
  
  
  Tara aspittò finu à chì u corridoiu era di novu tranquillu. Riturnò in fretta in a sala d'attesa è in a so sedia. Fighjulava u tè ghiacciatu ch’ella avia lasciatu senza toccu. Ella annusò. Era tè.
  
  
  Pigliò a rivista. Porta aperta.
  
  
  A donna portava un kimono neru. Cupria un corpu considerableu cù protuberanza significativa. Avia un corta capelli maschili è una faccia severa. Parlava cù una voce misurata è rauca.
  
  
  Mi chjamu Song Ping. Un errore hè accadutu. Ùn possu micca ricevevi oghje. Pudete vultà dumane ? Era più cum'è un ordine. Dumane à duie ore. Ella inchinò a testa brevemente, ùn permettenu micca chì i so ochji participanu. Passavanu davanti à Tara cum'è spots neri.
  
  
  Tara si alzò. 'Ma...'
  
  
  À duie ore. Mentre Tara scendeva e scale, l'hà chjamatu. - Tandu ci sarà a to zia.
  
  
  Tara hà cessatu di arregistrà è si vultò versu mè. Louisa Rigg vedrà a so zia Myrtle ? Dumani nantu à a stessa lunghezza d'onda, è senterete tuttu ".
  
  
  Era assai cuntenta di sè stessu. Ella stava furiosa di eccitazione. Era Hansier Brinker chì hà trovu un pirtusu in a diga è avà hà ficcatu u so dettu in questu per salvà u paese da un disastru gigante. Era tantu cuntenta chì ùn li vulia micca dì ch'ella ùn hà micca amparatu nunda. Solu i ritratti ponu avè qualchì valore. Roscoe hà pigliatu u filmu per esse sviluppatu. A matina dopu riceveremu una risposta.
  
  
  "Vogliu avè avutu una foto di quale era u so nome di novu - quellu chì hà parlatu cù Alice."
  
  
  - Yana ?
  
  
  Iè. A so voce sona cum'è a voce di un famosu agente CAN.
  
  
  L'ochji di Tara s'allargavanu. "Dici chì l'altri ùn anu nunda à fà?" È quellu narcologu ? Dunque ùn hè micca esattamente ciò chì chjameraghju divertimentu infantile, innocente.
  
  
  Micca essatamente.' Aghju surrisu.
  
  
  Chì ci era in sta siringa ? Pentothal ?
  
  
  Ella calò a bocca. - Cumu sapete ? Aghju salvatu questu per l'ultimu.
  
  
  Aghju surrisu. "Ascolta, cari. Di i dodici trucchi ch'elli anu da scaccià e cagne ricche, ci anu undici. Pentothal di sodiu hè un serum di verità, ùn hè micca? Allora, danu à queste donne una bona chance dandu prima stu tè è e donne li dicenu tuttu ciò chì volenu sapè. Ogni tipu di dettagli nantu à l'amante partutu. Allora parolla per parolla i medii u ripetenu dopu. Risulta esse una prestazione assai cunvincente. Queste donne ùn si ricordanu micca ciò chì anu dettu prima. Queste donne sò stupite. È grata - è generosa.
  
  
  A bocca di Tara hà furmatu un "O" silenziu.
  
  
  "Ci hè una quantità di altri benefici assuciati cù questu. Sè sta verità hè incriminating, ci hè sempre a pussibilità di ricattamentu. È s'ellu ci hè abbastanza soldi, u ghost dice à u mira ciò chì deve fà cun ellu. Qualunque sia - carità, azioni, cuntu bancariu svizzeru - pudete esse sicuru chì sò raking in i soldi. Tara paria cunfusa. "Ma chì hà da fà questu cù CAN?"
  
  
  'Niente. Questu hè ghjustu. Pensu chì hè tuttu Nassau di novu. I Featherstones eranu impegnati in fraude, KAN l'hà scupertu è li ricattava. Probabilmente esattamente u listessu cum'è Bangel. Di colpu mi vinni in mente chì Bangel è i Featherstones avianu qualcosa d'altru in cumunu: eranu tramindui trafficanti di droga.
  
  
  L'aghju dettu :
  
  
  "Allora KAN puderia piglià a stessa strada per entre. Anu minacciatu di cessà di furnisce, salvu ùn anu ricevutu una parte di u prufittu più uni pochi di servizii. I servizii cum'è forse furnisce un refuggiu per i cloni.
  
  
  Ella strinse a testa. 'Affascinante.'
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. 'Affascinante.' In modu sicuru. Ma mantene a vostra intelligenza per sè stessu.
  
  
  In questu modu ùn ci avvicineremu micca più vicinu à a sede di questi cloni. Inoltre, ùn simu micca quì per svelà i misteri di a società. U nostru compitu: a so eliminazione.
  
  
  Ella tremò un pocu. - Hè una parolla più dolce chè assassiniu, nò ?
  
  
  L'aghju guardatu. Si pusò cù i so gammi sottu à ella nantu à una sedia di seta in a camara. Portava un vestitu rosa pallidu è pareva rosa è bianca è liscia cum'è a seta. Cum'è una di quelle ragazze chì faci l'ochju à un filmu di Sam Peckinpah. Cum'è una di quelle ragazze chì pienghjenu in Fove Story.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. - "À u risicu di sona curly... ma chì faci una ragazza cum'è voi in un travagliu cusì?"
  
  
  A quistione l'inquieta. Hà studiatu i so unghie. Per un bellu pezzu. Era cum'è ch'ella ùn li avia mai vistu prima. "Bè", disse infine, "hè ... una longa storia". Qualchì tempu fà... uh, aghju scontru... un omu.
  
  
  Un bellu tempu fà. Aghju passatu trà tutti i candidati cum'è u megliu, è dopu, per via di ... sta persona ... Sò ghjuntu in l'Accademia di l'Arte ... Noi - oh bè, ùn importa micca. Era durante u tempu di Johnson chì a Guerra di Vietnam era torna torna à u so climax. Ebbè, l'aghju... firmatu. Ella scacciò a testa in daretu è m'hà datu un sorrisu divertente. "Inoltre, aghju pensatu chì seria assai eccitante è romanticu di travaglià cù persone cum'è James Bond ogni ghjornu".
  
  
  "Ùn vi scurdate di mintuvà Nick Carter?"
  
  
  Oh ", disse. "Ùn aghju micca curatu di sognu".
  
  
  Aghju attraversatu a stanza è mi misi accantu à ella. Aghju pigliatu u so mento in e mo mani.
  
  
  Ascolta, aghju dettu. "Faremu uni pochi di più di i vostri desideri si avveranu".
  
  
  Hm. Ella mi guardò svelta. - Cumu sapete ciò chì sugnu ?
  
  
  Va bè, aghju dettu. - Lasciami indovinà. Aghju chjusu l'ochji. "Vulete esse liberu di fluttu in l'aria è fà l'amore quì."
  
  
  Mmmm..." Ci hà pensatu. 'Interessante. Ma forse hè troppu ventu.
  
  
  Allora tuttu hè bè. Che ne dici... che ne dici di un museo. Ci anu un lettu di u XVImu seculu - da una vechja osteria. Puderemu sfilà daretu à i cortini di velluto è graffià i nostri nomi nantu à a testata quandu avemu finitu.
  
  
  Mi piace ", disse. "Ma u museu ùn apre micca finu à dece di a matina". Ella mi hà guardatu. - Sò d'accordu cù a mo idea ?
  
  
  Aghju accunsentutu.
  
  
  In un bagnu di burbuila.
  
  
  In un bagnu di bolle?
  
  
  "In un bagnu di bolla".
  
  
  Ascolta, possu ricumandà. Cunsiderendu e bolle è tuttu ciò chì và cun ellu, questu hè un sessu pulitu è pulitu. In questu casu, ùn deve micca solu pruvà. Almenu s'è tù sì a mo altezza.
  
  
  Ella m'hà asciuttu. Cù una spugna grande, soffice è calda.
  
  
  "Vogliu dumandà qualcosa", aghju dettu.
  
  
  À chì?
  
  
  Ella hà fattu alcune cose interessanti cù questa spugna.
  
  
  "Ùn importa micca", aghju dettu.
  
  
  Cù a zitella ghjustu in u lettu, ùn hè micca tuttu male. Ùn ci hè ancu bisognu di vestiti per stabilisce a vostra alarme per u tempu ghjustu. Micca cù dui persone chì piacenu è amanu u sessu. U prublema hè chì ùn dura mai abbastanza. I difficultà tornanu.
  
  
  Mi misi da parte è aghju accesu una sigaretta. "Vuliu dumandà à voi..." Aghju spulatu un anellu di fumu. "Ci hè una parolla in cinese chì hè simile à 'oh, tuve, wow'?"
  
  
  Ella passò u so dettu à traversu i capelli di u mo pettu. Vulete cambià u sughjettu, caru ? O vulete pruvà à fà quella scena di bagnu in cinese ?
  
  
  Aghju spiegatu u cantu di Alice Featherstone. Tara aggrottò la fronte. "Oh, corda, wow?" Ella alzò e spalle è pinsò per un minutu. "Ah. Aspetta una seconda. Avete dettu chì era una canzone. Aghju annuitu.
  
  
  'Hm.' Si n'andò da u lettu. - Ùn andate micca. Pigliò u so vestitu è andò in u salottu. Aghju intesu u registratore chì travaglia torna.
  
  
  Riturnò surridendu. Ella avia ste parolle. "A capiscu", disse fieru. "Tao".
  
  
  "Dao? Cumu hè questu u Tao di quella antica religione cinese?
  
  
  Ella annunziò. E so preghiere di a sera sò un cantu constantu: "Oh, Tao! Oh Tao! Ci hè una bona chance chì sona cum'è "Oh, tauve, wow". Se solu sapia ciò chì stai à sente.
  
  
  Si calò nantu à u lettu è si arricciò, avvolgendu i so braccia intornu à i ghjinochji. Era abbastanza sicura di sè stessu. Di sicuru, a megliu spiegazione ch'e aghju vinutu finu à avà era a teoria piuttostu dubbiosa chì Alice era ossessionata da un desideriu cuntinuu di corda è di guidà.
  
  
  Tara radiò. "Oh, Nick. Perfettu. Tuttu hè ghjustu. Quelli Featherstones chì campanu cum'è eremiti sò taoisti - asceti. È in quantu à parlà cù i morti. I taoisti sò mistici. E quelli maledizioni chì anu prununziatu contr'à Miss Mabel, per esempiu, i taoisti sò fanatichi. . È ancu ella si fece una pausa, cum'è Boltini, annunziendu i Wallendas Volanti è Alice chì ripete sempre chì ùn ci hè micca male. Ella chjappà u lettu, "Oh, stu clone chì vi dice chì a morte è a vita sò listessi, sò tutti dui idee taoisti, u bonu è u male, a morte è a vita in a grande Unità di u Tao.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Significa circa u listessu cum'è u Great Electric Shredder in i celi".
  
  
  Ella suspirò è sbulicò. "Una idea filosofica tipica. Ma micca male.
  
  
  Aghju piegatu a gamba. "In più?"
  
  
  "Bè... perchè pensanu chì u male ùn esiste micca, ùn facenu nunda per piantà. Ùn fate nunda è tuttu serà cum'è deve. Questu hè u so grande mottu.
  
  
  'Um-hmm. Questu pò esse veru per Alice. ma micca per i cloni, KAN ùn hè micca completamente nunda avà.
  
  
  Mmmmm. Ùn a sò micca. A ghjente interpreta e duttrine religiose in modi strani. Basta à vede l'Inquisizione. O queste guerre infinite per u Santu Graal. Ùn escluderaghju micca una pussibule cunnessione.
  
  
  Pensu à a coerenza è rifiutò a pussibilità. A pulitica hè a sola religione in queste parti. È se qualchissia canta a preghiera di a sera, allora hè più cum'è "O Mao" chè "O Tao".
  
  
  U puntu hè," continuò, "chì possu fà parlà à Alice". S'ellu hè veramente un taoista, ùn batterà micca intornu à a machja. Forse mi pò dì assai di ciò chì succede in quella casa. In fatti, ella hà tutte e risposte.
  
  
  Mi passava stancamente e mani nantu à l'ochji. "Spergu chì ùn avemu micca da sminuisce e parolle nantu à questu, ma ùn tornerete micca in quella casa".
  
  
  Aghju avutu quellu sguardu d'ochji verdi da ella.
  
  
  Passemu assai parolle nantu à questu.
  
  
  È perchè micca ?
  
  
  Per u solu mutivu chì, appena ti notanu, ti pomparanu pienu di pentotali è li diciarete tuttu. Aduprate a vostra mente, Tara. Hè assai periculosu quì. Ùn sapemu mancu quantu hè periculosu finu à chì avemu identificatu sti ritratti. Allora stà luntanu da elli. Avete fattu a vostra parte. Roscoe è eiu continueremu à investigà i casi di Alice.
  
  
  È cumu a fari s'ellu ùn esce mai ?
  
  
  Ebbè... allora ci vole à entre.
  
  
  Scese da u lettu è cuminciò à marchjà in furia per a stanza. Ma hè cusì stupidu. È perdi tantu tempu per quessa. In più, hè ancu più periculosu per voi. Aghju digià un pass d'entrata. Dumane. À duie ore.
  
  
  Ella avia ragiò. Aghju fattu un sbagliu chì ùn aghju mai fattu prima. Aghju fattu una decisione emotiva. Più chè nunda, vulia prutege. È chì era sbagliatu. L'emozioni ùn sò micca permessi in u mo travagliu. Li lasciate à a porta appena principiatu.
  
  
  Aghju accunsentutu ch'ella andaria. Sottu dui cundizioni.
  
  
  Prima: cusì avemu da trattà cù e ritratti prima. Sì stu locu era una vera roccaforte di l'agenti di a CAN, ùn ci saria micca andata. Ella accunsentì.
  
  
  Siconda, Roscoe è eiu l'aspittavamu à u ristorante macrobioticu attraversu a strada è cumunicà cun ella per un microfonu. Se avemu intesu qualcosa cum'è una password, pudemu vene in salvezza.
  
  
  Ella accunsentì. Per via, cù una certa sorpresa. "Bè, Nick, ùn possu mancu sunnià chì seria altrimenti. Ùn hè micca ch'e aghju paura ", disse, "hè solu chì ..." hà pensatu per un pezzu: "Aghju paura".
  
  
  
  
  Capitulu 15
  
  
  
  
  
  Era un ghjornu di merda. Mi tagliu mentre mi rasava. Tara abbandunò u specchiu. U caffè era troppu debule. È hà cuminciatu à piovi. Chì era a parte bona.
  
  
  Nanzu à undici ore Tara abbandunò a casa. Ella vulia mette u so maquillaje è si veste à tempu per pudè ghjunghje à Featherstone prima. Ella sperava di sbuchjarà sopra da a sala d'attesa convenientemente situata à u sicondu pianu per scuntrà Alice Featherstone.
  
  
  A mo telefonata di 11 ore à Mace hè stata un altru colpu. "Scusate ragazzi", u gruppu hà dettu, "ancora nisuna azione".
  
  
  Aghju chjamatu a tenda di tè di Lightfoot è m'hà dettu chì u mo ordine ùn seria micca prontu finu à meziornu. Ùn avianu micca currieri.
  
  
  "Ùn possu micca avè?" Dicenu sì. Era un ordine difficiule.
  
  
  Questu significava chì e ritratti chì Tara hà pigliatu à u Featherstone ùn sò micca facilmente identificati. Avianu mandatu à Washington. Probabilmente. In ogni casu, riceveraghju una risposta à meziornu. Ci hè ancu assai tempu per cuntattà Tara à u teatru se u bisognu. Aghju lasciatu l'appartamentu è marchjatu per e strade. À una ora dopu meziornu aghju scontru à Roscoe à u ristorante macrobioticu. Aghju decisu di avè qualcosa da manghjà prima.
  
  
  Dieci minuti per dodici eru à a tenda di tè di Lightfoot. Una piccula buttrega disgraziata à u pianu di terra di un edifiziu fatisciutu in qualchì locu in Soho. I mura eranu allineati da u pianu à u tettu cù scaffali chì cuntenenu vasetti enormi di tè. I finestri di fronte à a strada eranu ancu pieni di pile di tè.
  
  
  Daretu à u bancone stava un omu scuffatu chì portava un grembiule marrone filatu. Guardò i mo documenti è annunziò. Pigliò a canna da u scaffale è u pusò nantu à u bancu. Cuminciò à impannillallu in carta marrone.
  
  
  "I, uh ... mi piacerebbe aduprà quì", aghju dettu.
  
  
  Si strinse a testa. - U magazinu hè pocu adattatu per questu, hè?
  
  
  - O forse sopra ?
  
  
  Mi guardò suspiciosamente. "Ùn sò micca", disse. - Aghju da verificà questu. Il s'avança vers la caisse et pressa N-3. Qualchi mumenti dopu u telefonu sonò duie volte è dopu si n'andò in silenziu. "Va bè", disse. Ella pressò un buttone sottu à u bancu è una piccula parte di u muru di daretu si spalancò.
  
  
  U pirtusu m'hà datu accessu à una scala stretta chì porta à a sede lucale AH. I scalini portavanu à una piccula sala di ricezione sguassata. Dui sedie di plastica aranciu, un tavulinu coperto cù copie di Tea News, è una scrivania grande è sguassata. Una bellezza scura era pusata à a tavula, masticandu gum. M'hà guardatu cun interessu, hà cessatu di masticari è hà incruciatu i so gammi in l'altra direzzione. À a so diritta c'era un'altra porta. Santu di i santi. Aghju guardatu u mo sguardu. Eranu dodici ore. Aghju pusatu e duie mani nantu à a tavula è mi s'inclinò ligeramente in avanti. "Vogliu parlà cù Dolores", aghju dettu.
  
  
  Ella fece una faccia completamente impassibile. Aghju lampatu u mo ID. I so ochji infine dimustravanu una certa comprensione è ella annunziò. "Ùn sapete nunda di sicuru in questa tenda di tè", disse. "Vulete Dolores o u vostru missaghju?"
  
  
  "Messaghju", aghju dettu, hà appughjatu uni pochi di buttone di u so telefunu mentre aghju cuminciatu à sbulicà u telefuninu novu: "Scusate" "Ragazzi, nisuna azione".
  
  
  Aghju apertu u vasu è si pusò à a tavula. Ogni foto hè stata currettamente attaccata à una carta di computer. Carissime dame Mrs. Hodgson è Frogg sò stati ricunnisciuti com'è tali. U secretariu di Featherstone hè statu un strumentu in u licenziamentu di Agnes Crown, l'anzianu secretariu di Scotland Yard, perchè certi documenti chì avia sò stati arrubati da quì. Nisuna prova di a so implicazione ùn hè mai stata scuperta. "Carelessness" era u mutivu di a so dimissioni. Tuttavia, era sottu suspettu. U zitellu chì hà purtatu u tè à Tara è l'hà purtatu in a sala d'attesa era Pam Cohn, un ghjovanu terrorista è specialista in a guerra psicologica. Particularmente bè in droghe psicotropi. Era l'investigatore capu di u CAS. In qualchì locu in l'Asia l'anu persu di vista. Grazie à a foto di Tara, AH hà aghjurnatu i so dati in l'archiviu. Infine, ma micca menu, ci era Song Ping. M-2. Killer di seconda classe. A seconda classe ùn significava micca chì era male. Ùn significava nunda, salvu ch'ella era un assassinu. E tutti quelli feministi chì sò avà arrabbiati cù l'omi, mandate e vostre lagnanze à Mao Tse Tung. Song Ping era una zia cattiva. Sicondu a mappa di l'urdinatore, era un espertu in l'intricacies di a tortura fisica.
  
  
  Aghju saltatu à u telefunu è chjamatu u teatru.
  
  
  Tara hè digià partutu.
  
  
  Aghju colpu u telefuninu cusì forte chì a tavula tremò è disse chì vulia Dolores. "Dolores in persona. È prestu ! U secretariu accelerà a so masticazione à quattru o quattru volte è pressò uni pochi di buttone. A porta à a so diritta si aprì un pocu. "Ùn vi mancherà micca Dolores", disse. Questa hè l'unica ragazza nantu à u pannellu.
  
  
  A zitella di a centralina era un omu altu è baggy, cù i capelli grisgi, chì portava una cammisa longa morta è una faccia sdegnata.
  
  
  Aghju dettu. - « Dolores ?
  
  
  Ellu suspirò.
  
  
  "Fighjate", disse è alzò l'arechja da un paru di cuffie.
  
  
  "Sò Carter", aghju dettu.
  
  
  'Oh.' Paria un pocu più drittu.
  
  
  Aghju dettu di dà à Roscoe un missaghju urgente. I piani sò cambiati. Avemu avutu à intercepte Tara prima ch'ella entre in a fossa di u leone. Torneraghju à l'appartamentu in casu ch'ella vene. Avà andava à u ristorante macrobioticu. S'ellu ùn pudia scuntrà ella, l'aghju da scuntrà culà à duie è mezu.
  
  
  Aghju pigliatu un taxi è vultatu à l'appartamentu in tempu record. Ùn ci era micca cuntainer quì. Tuttu ciò chì pudia fà era aspittà. S'ella ùn era micca stata in u teatru è micca quì, puderia esse in ogni locu. È Londra hè una grande cità. Ùn ci era micca veru mutivu di panicu. Prima di vede Roscoe, aghju avutu tutte l'uppurtunità di avvistà à tempu. Ancu s'ellu era in l'ultimu mumentu. Tuttavia, mi sentu un pocu inquietu. Aghju cuntinuatu à marchjà intornu à l'appartamentu viotu. A pioggia batteva nervosamente nantu à i finestri. Da u carrughju vicinu vina u debole ronzio di jazz. U gemimentu di e vitture si sentia da a strada stessa. Un aviò volava in un locu altu sopra à mè. U ghjattu soffia. U clock ticcìa.
  
  
  Vuliu sfondà tuttu. Di sicuru un orologio. Forse per piantà u tempu. O forse perchè ùn anu micca fattu u sonu chì vulia sente. U sonu di Tara chì passava da a porta. Un tempu sanu, terribili, s'ellu ùn succede nunda, allora tuttu minaccia di succede à una volta è in modu sbagliatu.
  
  
  À una ora dopu meziornu aghju fattu u numeru. Aghju ricevutu a risposta di Roscoe à u mo missaghju. Allora trè bip è u gruppu di Mace: Sony, ragazzi. Sempre senza azzione.
  
  
  Aghju appesu. Aghju frettu l'ochji è strofinatu u collu. Là si picchiò di novu. Aghju cessatu di freccia. Chì m'hà avvistatu u mo radar ? Aghju guardatu u muru. Dopu à u telefonu. Aghju pigliatu u telefunu è hà chjamatu u numeru di novu.
  
  
  Roscoe: zitti. Niki. A truveremu.
  
  
  Bip, bip, bip. Mace: Scusate ragazzi. Sempre senza azzione.
  
  
  Aghju tenutu u telefunu un pocu luntanu da l'arechja.
  
  
  Eranu i stessi paroli chì Mace hà utilizatu duie volte !
  
  
  Ogni ora hà datu un novu missaghju. Di sicuru, ch'ellu ùn pudia micca ghjunghje à nunda di più, ma a ripetizione ùn l'hà micca disturbatu. Ogni ora, per l'ultimi ghjorni, entrava cù qualchì rapportu stranu o nutizia di ciò chì manghjavanu in a pruvincia. È s'ellu ùn pudia micca cullà in tuttu, hà ancu vinutu cun un cumpagnu.
  
  
  Aghju righjuntu u telefuninu à l'arechja di novu... Ascolta cù cura. "Scusate, ragazzi. Sempre senza azzione. Iè! Hè questu! Ci era un debole ringhi in e so ultime parolle. Un aviò chì volava. Ddu sonu era quì prima. C'era qualcosa stortu.
  
  
  Aghju chjamatu Dolores. M'hà cunfirmatu chì u listessu missaghju era quì da trè ore. Innò, disse, ùn l'hà micca trovu suspettu. Pensava solu chì Mace provava di fà una scherza utilizendu u listessu missaghju una volta è una volta.
  
  
  L'aghju dettu di l'aviò. Era zittu per un mumentu. 'Diu Onnipotente.' Ellu disse. 'Ai ragione.'
  
  
  Ùn avia più Mace. Eru in un locu trà a rabbia è u panicu. Anger chì eru cusì focu annantu à a sicurità di Tara chì aghju persu di vista i so veri intenzioni è ùn aghju micca scupertu u messagiu di Mace prima. Tutte e nostre speranze di "sfruttà stu casu" sò state basate nantu à a traccia di Chen-Li Brown, una pista chì porta à u laboratoriu di clonazione è à Lao Zeng. S'ellu hà digià fattu a so mossa, ogni speranza hè persa. Ùn truveremu mai stu nidu di cloni. Ùn pudemu mai piantà elli. Diu mi punirà per sta cagna chì mi hè entrata sottu à a mo pelle.
  
  
  "Va bè", aghju dettu à Dolores. "L'intenzione hè questu. Aghju bisognu di un elicotteru chì mi pò purtà quì. Dà à Roscoe un pocu aiutu extra è...
  
  
  - Ti scherzi ? - mi interruppe. "L'uffiziu di Londra ùn hè micca cusì grande. Ùn avemu micca solu aiutu extra - almenu micca u tipu chì avete bisognu.
  
  
  - Helicopteru ?
  
  
  "Hè sempre in corso".
  
  
  'Va bè. Allora dite à Roscoe di andà solu. È per l'amori di Diu, dite à ellu d'esse attentu !
  
  
  'Ascolta. Se fossi tù, ùn mi preoccuparia micca per Roscoe. Pò esse un pocu pedante à volte, ma micca quandu a so vita hè in ligna. Ellu ama troppu a vita.
  
  
  Aghju suspiratu. "Speremu".
  
  
  L'elicotteru era duvutu à piglià à mè à una e mezza in Hyde Park. Qualchissia saria sorpresa, ma ùn hè nunda di i mo affari. In ogni modu, ne parleranu per ghjorni. Aghju pulitu Wilhelmina è l'aghju caricatu di novu. Aghju ritruvatu u stiletto in a so guaina è inseriu una altra bomba di gas. Lucky Pierre, cusì ghjustu à mezu.
  
  
  Aghju messu u mo impermeable è surtiu in a pioggia.
  
  
  
  
  Capitulu 16
  
  
  
  
  
  Roscoe guardò u so orologio. Eranu cinque minuti à dui. Tara hà dettu ch'ella andaria à Featherstone à dui è e mezzu.
  
  
  Ùn vulia micca parà troppu suspettu, scappendu da u risturante cum'è un pazzu. Allora hà pagatu, hà pigliatu u ghjurnale è hà cuminciatu à leghje in l'entrata. A piova hà cuminciatu à piovi più forte. Allora a persona chì leghje in l'entrata ùn si distinguerà. Probabilmente pensava à u so paraplu scurdatu.
  
  
  Deve avè vistu Tara quand'ella hè apparsu à traversu a strada, à l'angulu. Ùn l'hà micca vistu. Avia un parapluie è furnisce i paraocchi necessarii per limità a so visione.
  
  
  Roscoe s'avvicinò da u so latu di a strada. Passatu da l'alimentari. In più di u calzolaru. Passatu u vicolo. Probabilmente ùn hà micca pigliatu l'ochji di Tara, cusì ùn hà micca rimarcatu l'omu. Forse era dui omi. Si avvicinavanu à ellu. Probabilmente ùn era micca avvistatu da u fattu chì l'omu ùn era micca aduprà un paraplu di pioggia neru cusì bellu. È a tene sempre piegata in manu.
  
  
  Almenu, hè cusì chì e cose stavanu cum'è l'avemu imaginatu dopu.
  
  
  Versu a sera avemu trovu u corpu di Roscoe. Era in l'alletta. E so mani eranu sempre appiccicate à u grande ombrellone neru, chì a punta tagliente di u rasolu hà trafittu u so core.
  
  
  
  
  Capitulu 17
  
  
  
  
  
  L'elicotteru sbarcò nantu à un campu palustre à circa un chilometru da a casa. Un grossu Fiat 130 m’aspittava U cunduttore m’hà datu e chjavi, mi indicò in a direzzione bona è si pusò accantu à mè. Accantu à u sediu di u mo cunduttore. Allora andemu tutti in direzzione diffirenti.
  
  
  A pioggia si firmò è u paisaghju brillava di un culore giallu-verde irreale. Unu di quelli fiori di i quadri di Constable. Era unu di quelli fabulosi paisaghji cù casette è osterie da l'epica di Riccardu Cori di Leone. Sentu u mo sangue bolliri à sta sfida universale. Caccia. Cruciata. Aghju ghjuntu in u mo grande Fiat per tumbà i dragoni. A mo pistola è stiletto eranu u novu Excalibur. Aghju fattu parte di a storia è aghju fattu a storia. Sentu digià i corni chì accolgiscenu a mo ghjunta. Eiu, l'eroe chì vince tuttu.
  
  
  O diu. Ma: infine azzione:
  
  
  Parcheghju a vittura daretu à u boscu è cuntinuò attraversu i picculi arbusti à u spinu di a pruprietà. Era un refuggiu ch'elli affittanu per elli. Una casa di paglia chì emana una strana atmosfera. Era assai tranquillu.
  
  
  Troppu tranquillu.
  
  
  Aghju guardatu intornu. Accantu à a casa principale c’eranu duie casette, ugualmente strane. U più vicinu era à una vintina di metri da u bastimentu principale. Tutti dui sò stati imbarcati. Mi dumandu quale Mace hà utilizatu. Eru abbastanza sicuru ch'ellu ùn l'utilizava più.
  
  
  I caminava da un arbre à l'altru è ghjuntu à a seconda casa. Aghju ancu avutu una vista di l'autostrada. A mo furtuna era troppu bona per esse vera. Ci era una vittura parcheggiata quì.
  
  
  Era una vechja station wagon americana. Questi vechji lati di legnu fintu da una Chevrolet 1952. U tettu era pienu di bagaglii. È l'attrezzi di pesca.
  
  
  Induv'elli andavanu, ùn andavanu à piscà. Ma stavanu per andà in qualchì locu, è aghju ghjuntu ghjustu à tempu.
  
  
  Aghju ghjuntu in una altra casa. A porta era chjosa. Aghju guardatu l'internu attraversu una di e vetrate. Aghju ghjuntu à a finestra. Hè apertu. Forse troppu faciule. Aghju preparatu Wilhelmina è sò andatu à l'internu.
  
  
  Se qualcunu altru ch'è Mace era implicatu, saria in guai. Sti vechji tavulini m'hà datu à u minimu muvimentu. Scrivanu sottu à a mo entrata. Ma s'ellu ci era qualcunu, era zittu.
  
  
  Aghju cuntinuatu à marchjà. Ci era solu duie stanze à u pianu di terra, è parevanu viote, assai viote. U focu era appiccicatu cù vasi di ramu è una griglia pulita ma carbonizzata.
  
  
  Aghju cullatu i scalini.
  
  
  Bagnu.
  
  
  Questu era u so locu in a casa. U magnetofono di Mace era sempre nantu à u lettu. I binoculi putenti sò sempre spuntati da a finestra. U lettu era un intricatu di lenzuola. Mace è Pearson dormenu quì à turnu. Ci era una mostra di lattine in u cantonu. L'odore di pisci era sempre appiccicatu in l'aria.
  
  
  Ùn ci era micca segni di lotta.
  
  
  Chì bona nutizia puderia significà. Qualcosa li facia alluntanassi da u so postu. Ma questu ùn significava micca necessariamente ch'elli eranu morti.
  
  
  Aghju guardatu cù i binoculi. Aghju vistu Chen-li in casa. Parlava cù dui omi. Puderaghju vede e so gammi, ma i so facci ùn eranu micca visibili. Aghju utilizatu u registratore per trasmette un missaghju à Dolores. Questa cosa era in cuntattu wireless cù quella bellezza in a tenda di tè. Allora aghju falatu di novu è sò cullatu da a finestra.
  
  
  Tempu chjosu. Mi sentu imbarazzatu. Pensu chì era u tempu. Ma dinò, pensu chì questu puderia esse un avvisu.
  
  
  Mi sò andatu versu a seconda casa. Quellu chì era più vicinu à u bastimentu principale. I tavulini chì eranu inchiodati in a porta sò stati strappati. Aghju strittu à Wilhelmina è aghju apertu a porta.
  
  
  Ciò ch'e aghju vistu culà m'hà strettu u stomacu.
  
  
  Ci era sangue in ogni locu. U vechju pavimentu di legnu hè stata imbullata cun ellu è macchiatu u culore obscenu di a morte. Si congelava trà e cuciture di i tavulini. I mobili di cuttuni bianchi sò stati smembrati cun ellu. L'orologio da polsu di l'AX era schiacciatu. Una pistola di calibre AX .38 era cuperta di sangue nantu à una sedia impolverata di farina. È un'ascia dipinta di rossu si stalla accantu à u focu.
  
  
  U focu.
  
  
  Era sempre brusgiatu. Hà datu ancu calore. Ci era un munzeddu di cendri caldi nantu à a griglia. In u cantonu, accantu à u focu, stendu... una manu. Aghju intesu un sonu assai stranu è dopu capitu chì aghju aghjustatu u mo vomitu à u mess.
  
  
  Sò andatu in a cucina è aghju vultatu u rubinettu, poi mi spruzzau d'acqua fridda nantu à a faccia è misi u polsu sottu à u rubinettu. L'arechje mi piccavanu. Aghju chjusu u rubinettu. Pensu chì aghju intesu qualcosa. U scricchiolu di u pianu di legnu.
  
  
  
  
  Capitulu 18
  
  
  
  
  
  Tara m'hà dettu dopu, ma possu dì avà. In l'ordine ghjustu.
  
  
  Ùn hà micca vistu à Roscoe. Ma ella ùn hà micca vultatu in daretu. Ella sapia chì era quì. Inseme cun mè. À u ristorante. Hè intrutu in a Società Featherstone cum'è previstu à 2:30 p.m. Intornu à u so collu portava una stringa di perle chì puderia trasmette ogni conversazione in un raghju di cinque metri da ella à u ricevitore attraversu a strada. In u so saccu avia u stessu registratore di voce chì avia usatu u ghjornu prima.
  
  
  Tara si sentia bè.
  
  
  A receptionist hà rimarcatu, un pocu fastidiu, chì Tara era ghjunta troppu prestu. Pam Cohn l'hà purtatu à a stessa sala d'attesa di u sicondu pianu cum'è u ghjornu prima è li offre un'altra tazza di tè. L'abbandunò per studià e stesse riviste.
  
  
  Sta volta Tara hà pigliatu una tazza di tè. Ci era un odore piacevule di cannella chì vene da ellu. Ella immerse u so dettu in u liquidu è u liccò. A mo zitella hà avutu un A in chimica per una ragione. "U tè", bisbigliò à e perle è Sonya, "hè pienu di metaqualone". Cuntò circa cinquecento milligrammi. Questa medicina vi dà ciò chì chjamanu "ben preparatu". Da una parte, un sintimu di somnolenza, da l'altra, una sensazione di euforia. In quantu à u colpu stessu, vi pò tumbà in dui maneri. A droga stessu, o l'absenza di sta droga. I sintomi di ritirata sò simili à quelli di l'epilessia - parechji ghjorni di convulsioni chì ponu finisce in un colapsu cumpletu: a morte. Queste persone quì sapianu ciò chì facianu. Quelli cinquecentu milligrammi sò stati abbastanza per scaccià a testa. Almenu abbastanza per fà pensà chì a to zia Myrtle hè tornata da i morti.
  
  
  Tara hà versatu u cuntenutu di a tazza nantu à una di queste vignaghjoli. Sì sta vigna ùn era micca stata arradicata bè in a terra, certamenti s'era liberata.
  
  
  Si n'andò in punta di pedi in u corridore di novu, è di novu ùn ci era nimu chì a piantà. Ella hà andatu in e scale à l'ultimu pianu. Dui porte portanu à stanze in fronte di l'edificiu. Una di queste stanze appartene à Alice. Ella chjude l'ochji è pruvò à imaginà a finestra chì aghju indicatu. Stendu davanti à a casa, era à a so diritta. Allora deve esse a porta à a manca.
  
  
  Pichjava à a porta.
  
  
  A voce di Alyssa pareva debbule: "Entra".
  
  
  Alice Featherstone stendu nantu à u lettu in u so pigiama di seta turchinu, infilatu trà cinque cuscini di seta stampata. Alice Featherstone ùn era micca troppu sana. Minuscule perle di sudore apparsu nantu à a so frunti, è s'aventicava cù un fan orientali. I so capelli grigi è striati stavanu umidi in u spinu di a so testa, è e pupille di i so ochji s'eranu ristrettu à puntu di spillo. Ella ricurdò à Tara di a regina frumpy di Alice in Wonderland.
  
  
  Alice Featherstone era carica di droghe. È questu hà fattu u travagliu di Tara assai più faciule. Ùn avia micca bisognu di preoccupassi di una scusa chì sona logica. Alice era luntanu da logica à u mumentu. Era in un locu in quella zona di cunfini induve l'unica sentenza hè sciocchezza è a logica genera cunfusione.
  
  
  Ella cuminciò à parlà à bassa voce. Per una certa ragione, hà pensatu ch'ella avia sei anni è Tara era a so mamma. Infatti, ci sò droghe chì ponu fà pensà cusì. L'hashish hè digià capaci di assai, ma quelli cose chì inghjustà, sniff o inject solu fà u travagliu bè. Ma forse era solu u disfraz di "Dì à a to mamma" chì suonava u campanile. In ogni casu, Tara si manteneva è ghjucava à Mamma.
  
  
  Mamma vulia sapè tuttu di Yana. A so mamma ùn hà micca fiducia in Ian cum'è u so babbu. Alice hà dettu chì ùn hà micca fattu questu ella stessu.
  
  
  Yang era un taoista ardente. Ma Ian hà cambiatu. Alice ùn sapia micca perchè. Ella solu si sentia cusì. Alice hà amatu à sente. Hà avutu ancu un orsetto di peluche. Mo ùn vulia micca vede questu?
  
  
  Più tardi, disse stanca. E questu Ian?
  
  
  Ebbè, circa cinque anni fà, nantu à u cunsigliu postumu di babbu, Ian hà pigliatu u so postu. Tuttu andava bè finu à dui anni fà. Tandu hà licenziatu tutti issi vechji staffi è numinò un novu staffu. Sò ancu Taoisti, disse. Ma sempre... Alice ùn li piacia micca veramente. Di sicuru micca novu. Pam Cohn, Pin. E poi i quadrupletti.
  
  
  Quadrupleti?
  
  
  Questi quattru omi chì s'assumiglianu tutti. Sicondu elli, solu unu di elli andava à caccia. Innò, ùn pudia micca. Micca per caccià, a sbuchjava... Alice cuminciò à pienghje. Forse l'avia da stuzzicà.
  
  
  Tara hà dettu chì a mamma a prutege. Alice hà cessatu di pienghje. Ella cuminciò à cantà. Tara alzò l'ochji è guardò u so orologio. Eranu cinque minuti à dui. Avia bisognu di vultà prestu mentre l'aspittavanu in a sala d'attesa. Ma chì ne dicenu di quelli quadrupletti ? Alice hà dettu qualcosa d'altru ? Alice annuì. Ella risa. Hanu trè fratelli, è questi fratelli sò trilli. È parenu questi quadrupletti. Risulta ch'elli sò septuplets... o micca ? Alice hà continuatu à ridere. Trilli prima. Tandu i quadrupletti... Alice cuntinueghja solu à ridallà. Ci era ancu Chen-li è Hong Lo, chì eranu in qualchì locu in Irlanda. O in Islanda. O in un altru locu. E poi c'era Peng Li, u pilotu. Alice agitò le mani. Era in America. E poi c'eranu, dopu ci sò, "Alice cuntò nantu à e so dite, "Dopey, Sheezy and Doe". Ella risa. Ma si ne sò andati dopu uni pochi di settimane. Sò andati in America cù Pam Cohn. Per scuntrà u mago. Innò, per scuntrà stu presbiterianu. Per parlà à a stampa. Per andà à u dentistu. Eccu. Innò nò. Ebbè, ùn s'arricordava micca.
  
  
  Tara ci hà pensatu. Allora partenu dopu uni pochi di settimane. À... u presidente ! Duvia esse cusì. Andavanu à scuntrà li a mità di strada.
  
  
  Era dui minuti è dui. Tara strinse a manu di Alice. "Sò tutti i fratelli chì cunnosci?" ella dumandò.
  
  
  'Oh. nò ", disse Alice. 'Ci sò assai di più. Questa hè una famiglia assai grande. Ma u restu hè in un locu luntanu. Alice hà cessatu di mugghiri.
  
  
  - Sì sicuru ? - dumandò Tara severamente. "Ùn anderete micca in u celu s'è vo minti".
  
  
  Alice paria sobria. "Almenu hè ciò chì dice Ian. Dice chì l'altri si feranu un pocu in casa è ch'elli duvemu caccià da quì. Allora quandu Pam Cohn è altri partenu, entranu novi. Oh, onestamente, mamma. Hè ciò chì hà dettu. Alice onestamente hà pruvatu u so megliu.
  
  
  Tara si alzò. "Bè, caru", disse. "Avà aghju da andà, è sì una bona zitella è ..." hà pruvatu à pensà à qualcosa di dì in modu maternale, "avà manghja u to porridge ubbidiente, è prestu seraghju cun voi di novu". Tara chiuse a porta daretu à ella è pigliò un respiru prufondu. "Avete intesu, caru", disse à a so collana. "Ci hè solu unu in America avà. È questu hè un pilotu. On dirait un pilote d'hélicoptère. O forse hè statu uccisu inseme à quelli senatori ch'ellu hà tombu. Si fece una pausa, poi ùn pudìa evitari di aghjunghje: "È ùn vulia micca ch'e vene quì". haha.
  
  
  Ella surrisu è falò i scalini. À u fondu di e scale, in a strada, eranu Pam Kon è Song Ping. Parianu arrabbiati. Assai arrabbiatu.
  
  
  Pam Cohn avia una agulla ipodermica in manu.
  
  
  Tuttu ciò chì Tara pudia dì era: "Oh. Nick.
  
  
  
  
  Capitulu 19
  
  
  
  
  
  Sè vo passate a to vita sana à pruvà à armassi contru à u ghjornu di a stupidità, quellu ghjornu di a stupidità vene.
  
  
  Aghju postu a pistola accantu à u lavamanu, è u scricchiolu di u pianu m'hà fattu tuffà versu ellu. Sò tardi. U cuteddu hà spazzatu à traversu a stanza, pinnendu a mo manu à u lavabo cum'è una nova farfalla in a cullizzioni.
  
  
  "Va bè, Carter. Girate lentamente ".
  
  
  Eranu trè. Ùn era micca "elli" chì m'aspittava. Parianu trè villani lucali. Super dandy. E so robba è i so capelli eranu deci anni più ghjovani chè elli, è i so musculi bulging ùn currispondenu micca à i vestiti muderni. Mi si avvicinavanu cù l'arme pronte. U capu hè avanti.
  
  
  "Mani daretu à a testa", disse.
  
  
  L'aghju guardatu da cima à fondu. L'unica cosa bona di ellu era u so vestitu. "Vogliu alzà e mani", aghju dettu, "ma aghju avutu un prublema tecnicu". Aghju indicatu u cultellu sempre pressatu contru à a mo manu.
  
  
  Si vultò versu unu di i so cumpagni. "Giles", disse. Per piacè aiutate sir. Giles si avvicinò à mè è tirò un cuteddu. U mio sangue sbucciava. Giles m'hà cercatu. Truvò u stiletto, ma ùn si avvicinava micca à a bomba di gas. Probabilmente ùn sò micca u so tipu.
  
  
  Giles surrisu. Assai cunfidendu. - OK capu. Hè pulitu.
  
  
  "Allora voi è Robbie u purterete in casa."
  
  
  Giles è Robbie mi piglianu e mani è, cù un paru di pistole appughjate contru à a mo spina, m'anu purtatu versu a casa.
  
  
  Ùn ci hè micca dubbitu. Facenu i migliori assassini in questi ghjorni. Bangel, Lin Ching, è avà sti picciotti si sò veramente superati in educazione. Vin Po era un altru. Quandu l'aghju unitu in a stanza, m'hà datu un sguardu di morte è abbaiò à u bastardo: "Chiudetelu". M'anu spintu à una sedia. Ognunu m’hà pigliatu da a spalla è a pressava : mi misi à pusà. Wing annuì. U villanu principalu si pusò ancu. Eru in una altra biblioteca di pannelli di legnu. Solu ùn era micca grande cum'è in Nassau. È i finestri eranu aperti. Inoltre, Chen-li ùn era micca quì.
  
  
  Wing camminò à traversu a stanza; cum’è una muntagna chì si move, s’hè sbattutu cù una sigaretta cù a so manu à trè dita. Aghju ricurdatu di i tempi più felici. "Semu veramente stanchi di voi, Carter", disse infine. A so voce era alta è ghiacciata. "Inoltre, sì sempre statu stupidu".
  
  
  Ùn aghju micca da risponde à questu onestamente. Tuttu ciò chì aghju fattu era alzare una sopracciglia. D'altronde, nimu elefante ùn pudia impedisce ch'ellu mi dicessi chì eru stupidu.
  
  
  "Avete pensatu chì eramu stati guardati da i vostri amichi in quella casetta per pudè finalmente catturà noi." Ellu surrisu. In ogni modu, strinse e so labbra. "In fattu... era ghjustu u cuntrariu". Avemu avutu u nostru ochju nantu à i vostri amichi è sapemu chì questu ci portava à voi. Almenu eramu preparati per a vostra visita.
  
  
  Avia ragiò. Eru stupidu. Sò cascatu in a so trappula cù l'ochji aperti. Ma d'altra parte, l'Accademia di l'Arti sapia induve eru. È Vin Po averia saputu megliu ch’elli a sapianu... S’arrizzò à tavula. Hà apertu a scatula. "In casu avete pensatu chì i vostri amichi vi aiuteranu ..." stende una piccula cassetta audio. - Avemu dumandatu à u vostru agente Mace per fà un missaghju finali. Per esse ghjustu, hà fattu trè. Ùn vulemu micca un missaghju ripetitivu chì attirà l'altri quì cum'è t'hà attiratu. Mise a cassetta nantu à un picculu registratore di voce portable. "Quandu u terzu missaghju cumencia à ripetiri, ùn seremu più quì". Si vultò à mè di novu. "Pensu chì puderebbe esse interessatu à sente a copertura ufficiale di ciò chì hè accadutu quì oghje".
  
  
  Pulsò un buttone è Mace cuminciò u so rapportu post-mortem.
  
  
  - Scusate, sò andatu à piscà. Ùn manghjate micca l'alimentu. Porridge spoiled gustu ancu megliu. Aghju pruvatu rapidamente è hè statu rapidamente disappuntu. À propositu.'
  
  
  Per un mumentu aghju pensatu chì Mace avia fattu un sbagliu, ma aghju pricatu prestu ch'ellu mi pardunissi, duv'ellu era in a nebbia à u mumentu.
  
  
  Mace ùn hà micca persu u so modu. Ebbè.
  
  
  A chjusura di solitu hè "fine di missaghju".
  
  
  "In u prugramma" significa chì u missaghju hè in codice. Codice simplice per mandà rapidamente missaghji. Inseme à a prima parola, duvete sempre piglià a quarta parola dopu. Aghju cuntatu. U missaghju di Mace à noi era: "Scusate. L'alimentu hè spoiled. Rapidu !
  
  
  I rinforzi ghjunghjeranu à u mumentu chì l'orchestra principia à ghjucà. Kindergarten o micca. Puderaghju cuntà aiutu in una ora.
  
  
  L'ala si vultò versu u villanu principale. "Cornelius", disse. "Avà inserisci sta cinta."
  
  
  Cornelius pigliò a cinta è abbandunò a stanza.
  
  
  "Avà, Carter ... avà chì ci avete aiutatu tantu, ti faraghju un favore ... Chjamate Chen-li ", disse à Giles.
  
  
  Giles partì. 'Va bè. Chì vulia veramente sapè di noi ?
  
  
  Passò tuttu u so arsenale di grimace è risatina prima di truvà a risposta. - Vuliti sapè induve hè a sede, nò ? È avà," disse mentre Giles è Chen-li entravanu in a stanza, "hè induve ti purteremu".
  
  
  Aghju guardatu à Chen-li.
  
  
  Ciò chì aghju trovu menu attraente in ellu era l'agulla ipodermica in u so bracciu.
  
  
  Ùn ci era micca tempu per pruvà qualcosa, aghju fattu un altru tentativu senza successu per afferrallu per a gola, ma Robbie è Giles m'hà battutu. Eru ghjittatu daretu à a sedia. Un colpu à a mandibula chì paria caccià tutti i riempimenti da i mo denti. Vin hè ghjuntu è m'hà colpitu. Tuttu hè accadutu assai prestu. Giles è Robbie m'hà tenutu. Chen-li mi arrivò a manica. Ùn ci era nunda chì puderia fà, maledetta. In un muvimentu veloce, l'agulla sparì in a mo manu.
  
  
  M'anu tenutu cusì per parechji minuti. Passanu seconde, forse. O un orologio. Ùn sò nunda di più. Cornelius riturnò è disse chì avia strappatu a cassette in a cassette. Ellu disse chì era dispiaciutu. Vin Po maledicò è cercò cola per riparà. Si vultò versu Cornelius è disse: "Cucciolo. stronzo.' È tandu u so visu hè diventatu rossu. Rose Rossa. I petali s'aprenu è cascanu à u pianu unu à unu. Mi ama, ùn mi ama micca...
  
  
  "Capuleti", disse Giles. Ridia. Un scarabeu di l'acqua grassa strisciava da a so bocca. Aghju pruvatu à alluntanassi cù a mo manu. Stà u più raghjone pussibule.
  
  
  Era un ghjocu persu.
  
  
  A mo bocca era secca. Aghju pruvatu à alzà. Ma ùn paria più sapè fà. Aghju guardatu i mo scarpi. A causa di a fine sbagliata di i binoculi. Eranu luntanu. Ma i fibbie. Eranu belli. Eranu oru. Eranu brillanti.
  
  
  
  
  Capitulu 20
  
  
  
  
  
  U periodu dopu era un incubo constantu. Ùn mi ricordu micca quante ore o ghjorni durò questu. Ùn ci era più sfarenza trà u ghjornu è a notte, trà u sonnu è a veglia. In i vostri sogni sò qualchì volta perseguitati da mostri. Una folla intera si ride di tè. I marciapiedi crepanu è sputanu vomitu. Ma poi apre l'ochji, scuzzulate a testa è torna à vede u to lettu famusu, i cortini tirati, a cammisa ch'è tù ti lanciassi in terra sta notte. Misurate a vostra sanità à i vostri pedi da u cuntrastu calmante di a realità.
  
  
  Ma ùn ci era micca realità per mè.
  
  
  Quandu aghju apertu l'ochji, aghju vistu altri mostri. Face di specchiu ridendu. Viste caleidoscopiche. Un universu cambiante, largu, chì si move lentamente di forme fusioni è culori cambianti. Criaturi mitiche è avvenimenti impussibili. In i mo sogni, Tara cuntinuava à vultà. I so capelli sò verdi. I so ochji sò salvatichi. Un ghjornu mi strinse a manu cusì forte chì u sangue hà cuminciatu à scorri. Un ghjornu l'aghju tenuta in braccia è pienghje per l'età.
  
  
  Pianu pianu passavanu i sogni. Hè diventatu menu paura. A mo testa si trasformò in un screnu biancu biancu. Nisuna imagine. Nisun pensamentu. Un ghjornu aghju apertu l'ochji è pensu "aviò". Eru in l'aviò. Pruvate di catturà sta parolla in a mo percepzione m'hà mandatu torna in un sonnu prufondu è inquietu.
  
  
  Eru in vittura. Aghju guardatu da a finestra di a vittura. Aghju chjusu di novu l'ochji.
  
  
  Quandu aghju vistu novu, a vista era a stessa. U celu era sempre turchinu. L'erba era sempre verde. L'autobus fora ùn hà micca cambiatu forma o culore. Ci era parechje lettere à u spinu. Ma ùn pudia vede ciò chì era. Era una sciocchezza, eranu ieroglifi. Aghju sbulicatu. Ùn importa micca ciò chì m'anu fattu, ùn importa ciò chì droghe m'hà datu, ùn pudia micca leghje !
  
  
  Fighjularaghju in l'altra direzzione è cun cura, cù l'ochji mezzu aperti, fighjulai intornu à a vittura. Eru ammanettatu à qualchissia à a mo diritta. L'aghju sentitu. Ma ùn aghju micca à circà in a so direzzione ghjustu. Ùn vulia micca ch'elli sapianu chì eru digià svegliu.
  
  
  A vittura era una limusina. U sediu di fronte era oculatu da a vista da una cortina grisa pesante. Ùn ci era micca un sonu fora di u sonu di u mutore è i soni di a strada. Quellu chì si pusò accantu à mè ùn era micca parlante. Inclinu lentamente a mo testa à a diritta è fighjulà a mo cumpagnia cù l'ochji stretti. Ùn avia micca bisognu à esse cusì attentu à tuttu. Hà durmitu. Omu magre, magre. Pensu vietnamita. Medicu o assistente in un vestitu biancu di l'ospedale. Innò. Hè assai prubabile, questu hè solu un altru agente CAN vestitu per ghjucà à u duttore.
  
  
  Aghju pruvatu a porta. Chjusu. Naturalmente.
  
  
  Aghju guardatu torna à a finestra. L'autobus era sempre davanti à noi. Puderaghju ancu leghje, ma ciò chì era scrittu annantu à quellu autobus era illegibile. Era scrittu in lettere orientali.
  
  
  Avemu tronatu sopra u ponte. Altri veiculi nantu à a strada includenu carretti è biciclette. Ci era solu una altra vittura. Un'altra limusina. Ci guidava daretu à noi.
  
  
  Aghju guardatu fora di novu. Ùn sò micca sacciu quantu tempu aghju vistu. A prossima cosa chì aghju vistu era una strada di a cità. Trammi rumorosi, persone in bicicletta. Oxcarts è ghjente in uniformi verdi è cappelli di paglia in ogni locu. Aghju guardatu oltre u mo guardianu di dorme è da a finestra à a so diritta. Aghju vistu a porta. L'hotel hè daretu à sti porti. Cumu puderia sapè ? Qualcosa hè tornatu. Aghju guardatu da a mo finestra di novu. Di fronte à l'albergu, nant'à u tettu di un edifiziu, aghju vistu ciò ch'e aghju cercatu. Un grande ritrattu di culore di Ho Chi Minh cù una superficie di 40 metri quadrati.
  
  
  U bastimentu stessu appartene à una banca statale vietnamita. A cità era Hanoi. Vin Po m'hà purtatu à Hanoi.
  
  
  Aghju guardatu intornu cun interessu rinnuvatu. Ùn aghju micca vistu Hanoi per ottu anni. Uni pochi edifizii dimustravanu segni di guerra, ma u dannu ùn era micca cusì male.
  
  
  Hanoi hè una bella cità.
  
  
  Una cità di strade lunghe è ombreggiate puntellate qua e là di antiche palazzi coloniali francesi. Munumenti buddisti, tempii chinesi. U Fiume Rossu hè chjaru è pulitu, è i junks nantu à e so sponde si rotulanu pigramente longu l'acqua blu. Sorprendentemente, ùn ci sò micca slogans anti-americani nantu à i cartelloni. Nisun segnu d'odiu. Queste persone ùn odianu micca.
  
  
  Questa hè l'attitudine sbagliata versu a guerra. Odi e poi pensa subitu chì l'altri ti odianu. Una cosa à pensà. Ma prima di tuttu, ùn pudia pensà bè. Siconda, sò un agentu AX. Ùn hè micca chì ùn pensanu micca. Ma sò stati preparati per a guerra.
  
  
  Nant'à una strada laterale, un'altra limusina si avvicinava. Aghju fattu un sguardu rapidu à l'internu. Ci era cortini nantu à a finestra posteriore. Ma davanti, Chen-li era pusatu accantu à u cunduttore. Chen-li m'hà vistu è hà vistu chì eru svegliu. Pigliò u cunduttore, chì pressu u cornu.
  
  
  U mo duttore si svegliò. L'aghju datu un'occhiata sbalordita, spaventata à ciò chì devu esse statu questi ghjorni passati. "Rugby", aghju dettu. "Bon ballò..."
  
  
  Ridia. - Ùn hà micca sensu. Carter. Ùn avete micca pigliatu sta medicina per vinti quattru ore. L'effettu hè finitu. Avete digià dormitu per tuttu. È cù questu N-2 ùn ci hè assolutamente micca effetti secundari ".
  
  
  Mi guardò appraisingly. "Bella prova."
  
  
  Era, Diu sà perchè, un americanu. Almenu si sonava cum'è unu di l'Americani. Ma amicu? O un nemicu?
  
  
  "Cumu... quantu tempu sò in vela?"
  
  
  "Ah", disse. "Questa hè infurmazione classificata. Dicemu solu... Abbastanza longu per ghjunghje quì. È ùn mi dumandate micca induve hè "quì".
  
  
  "Hanoi", aghju dettu.
  
  
  A so spressione amica sparì. I so ochji strinsenu. Il appuya sur un bouton et la fenêtre derrière le siège avant s'abatta. "Mr Wing", disse. "U to prigiuneru s'hè svegliatu".
  
  
  I cortini si tiravanu. A faccia piatta di Vin Po apparsu, tagliata à u collu da u quadru di a finestra. Paria un pupu mostruoso. Mi guardò è ringhiò.
  
  
  "Sembra di pensà chì simu in Hanoi".
  
  
  "Oh", disse Wing. Allora annunziò. - Iè, Hanoi. A vedi quì ? Indicò un gruppu di edifici grisgi. "Li Nam De".
  
  
  Vecchia prigione francese. Hè cunnisciutu ancu Hanoi Hilton. U locu induve i nostri prigiuneri di guerra eranu tenuti.
  
  
  "Senza dubbitu chì avete intesu storie nantu à questu locu", disse. "Ma truverete chì a prigiò induve vi mandemu hè assai... assai diversa". Ancu s'ellu ùn vecu micca mutivu perchè duvete sapè induve hè. Hà pressatu un buttone è i cortini chjusi di novu, bluccà a mo vista.
  
  
  - Dottore Quoy ? Allora era un veru duttore. "Per un stupidu, u nostru signore Carter ùn hè micca cusì stupidu". Ancu senza una bona vista, hè sempre capaci di calculà a so direzzione è u tempu. Ùn hè micca ch'ellu torna, ma pensu chì sì... forse un altru colpu ".
  
  
  À queste parolle e mo mani cuminciaru à tremà. Ùn pudia piantà di tremu. Nè a sensazione di nausea in u mo intestinu. Ùn aghju micca ricurdatu di a droga stessa chì causava tali sentimenti. Ma forsi u mo corpu l'hà fattu per sè stessu. Quoi mi guardò è surrisu di novu. U so sensu di superiorità hè stata restaurata. - Ùn vi preoccupate, sgiò Carter. Questa iniezione vi mette solu à dorme. Ùn ci sarà più sogni gattivi. Nunda periculosa. Vulemu chì tù sia frescu cum'è una margherita una volta ghjunti.
  
  
  Aviu pocu scelta. dannatu Ghjesù.
  
  
  Un'altra iniezione.
  
  
  Viotu di novu.
  
  
  
  
  Capitulu 21
  
  
  
  
  
  Quandu mi svegliu, era bughju. Sò stendu nantu à qualcosa di dolce. L'aria era piena di l'odore di jasmine. Si sentì un ronzio debole e calmante. In modu riflessu, aghju guardatu u mo sguardu. Di sicuru, ùn aghju più un orologio. Mi li piglianu assai tempu fà. Quandu l'anesteticu hà fattu effettu.
  
  
  Aghju cuminciatu à piglià i mo cuscinetti. Eru stendu nantu à u pianu nantu à un colchju soffiu, coperto cù un linu di cuttuni. A stanza era illuminata da u crepusculu tardivu è i primi stelle chì brillavanu attraversu i venti. Ci era una brisa. Questu hà purtatu cun ellu u rumore.
  
  
  Ùn era micca rumore. Era una canzona. Una mistura bassa è chjara di centinaie di voci maschili fusiona in una sola frase: "Oh Tao; circa Tao.
  
  
  A stanza era grande. Furnitu pocu ma cunfortu. Set di lampade. Ùn ci era micca sedie, ma pile di cuscini eranu spargugliati in u pianu; u pianu hè cupartu di stuoie tessili. À l'altra punta di a stanza era un altru colchju cù un altru munzeddu di cuscini.
  
  
  Ma nò. Quessi ùn eranu micca cuscini. Tara era stesa là.
  
  
  Ella ùn si mosse. Ella dorme sempre. O era sempre sottu à l'influenza di i pilules per dorme.
  
  
  Mi sò alzatu è andatu à l'altru finale di a stanza. Mi tremava sempre. Aghju toccu a so spalla. Era vera. - Tara ?
  
  
  Ella geme, si vultò è si intarrà a so faccia in u colchju.
  
  
  "Tara", aghju ripetutu. Ella strinse a testa in modu salvaticu. "No, no, per piacè", disse.
  
  
  Aghju scuzzulatu a so spalla avanti è avanti. "Tara". Ella apre l'ochji. di colpu, di colpu. Ampia aperta. Ella solu mi hà guardatu. Nisun sollievu, nè reazione, nè ricunniscenza.
  
  
  U so sguardu era preoccupatu. Finalmente e so labbra si movevanu. - N-Nick ? disse dolcemente.
  
  
  Ùn importa micca ciò chì l'avianu fattu in i ghjorni passati, ùn l'avia micca cambiatu. Tuttu era esattamente ciò chì aghju vistu l'ultima volta. L'ochji verdi chì mi scannavanu eranu larghi è scintillanti. Ùn ci era micca linee nere nantu à ella da a malatia chì avia patitu. Ancu i freckles eranu sempre spargugliati nantu à a so faccia.
  
  
  Ella alzò a faccia è pigliò a mo manu; pian piano corse sopra a mo spalla, u collu è e guance. Era cum'è s'ella vulia cunvince cù e so dite. Cum'è s'ellu ùn hà micca abbastanza fiducia in i so ochji.
  
  
  "Oh mio Diu", aghju dettu. "Oh, Nick", disse. E avemu dissolutu in l'altru finu à chì i culori spariscanu. Ci basgiamu è centinaie di voci anu finitu u so cantu.
  
  
  Mi alluntanò è passai a mo manu interrogativamente nantu à a so faccia. "In verità, mi dispiacerebbe di vedevi quì è ùn esse micca felice. Cumu..." aghju scuzzulatu u mo capu, "cumu hè ghjuntu quì?" Quandu aghju finalmente pussutu pensà à novu, pensu chì eri sanu è salvu in Londra.
  
  
  Si appoggiò in daretu à u materasso è hà cupartu a faccia cù e so mani, ricurdendu cumu hè ghjunta quì. Di colpu mi hà guardatu.
  
  
  "Ma s'è tù ùn era micca ... ùn era micca quì ... Ùn era micca quì ".
  
  
  Aghju pruvatu à capisce. - Da Featherstone ? Innò, era Roscoe.
  
  
  "Roscoe? Innò, ùn l'aghju micca vistu. Ma aghju pinsatu... Vogliu dì, l'ultima cosa ch'e aghju fattu hè stata di chjamate è... è quandu ùn avete micca affaccatu, pensu, pensu chì t'avianu chjappu ancu. M'anu dettu ancu ciò chì hè accadutu. Nick, mi ricordu... o, oh. Pensu chì mi ricordu avà, era ancu un tali scossa, ma... m’anu dettu tandu... chì ùn mi pudia più aiutà. Chì tù era u so prigiuneru.
  
  
  Deve avè avutu una certa cunnessione trà sta mansione è a casa di Featherstone. Forse una radiu. "Bè, avianu ragione in questu". Aghju dettu. - Iè, era u so prigiuneru. Ma micca in Londra. Sò andatu à a so mansione.
  
  
  'À u duminiu ? À Chen-li?
  
  
  "Aspetta", aghju dettu. Aghju verificatu a stanza per i microfoni o altri apparecchi d'ascoltu nascosti. Ùn ci era nunda. L'aghju dettu ciò chì mi hè accadutu l'ultimu ghjornu in Londra. Nisunu di noi sapia ciò chì hè accadutu à Roscoe. Sapemu solu chì ùn puderia micca esse troppu bonu.
  
  
  'È tù?'
  
  
  Aghju dumandatu. -Chì ti anu fattu ? Aghju passatu a mo manu per i capelli rossi angelici.
  
  
  "Ricurdatevi", disse. Ella mi toccu di novu in faccia. - Ricurdatevi, m’avete avvistatu di ùn andà quì. Avete dettu: "Ti pomparanu pienu di pentathol è dopu li dite u mezzu nome di Hawk". Avevi ragione in una cosa. Ùn cunnosci micca u mezzu nome di Hawk. Oh Nick, sò tantu imbarazzatu. Ella cuminciò à pienghje. Ùn sò micca queste grandi lacrime sbucciate piene di autocommiserazione, ma questi tormenti di dolore mentale.
  
  
  "Ehi, calmati", aghju dettu dolcemente. "Ùn vi culpisce micca avà. Avà hè una questione di vuluntà o forza. Hè ciò chì e droghe anu da fà. Ti portanu a to vulintà. Ùn ci hè micca eroi in tuttu in a guerra di l'agulla ipodermica. Duvete sapè chì.
  
  
  Ella annunziò è più lacrime cuminciaru à scorri. "Sò chì", disse. "Ma questu ùn aiuta micca assai". In particulare quandu pensava à mette in periculu.
  
  
  Ebbè, pudete suppurtà quella culpabilità perchè l'unicu chì mi mette in periculu era mè stessu. Sò cascatu ghjustu in a trappula di Win Po è l'aghju fattu senza u vostru aiutu. E pensu chì s'è no ghjunghjemu veramente à u fondu di questu, pensu chì hè a mo culpa chì avete pigliatu. Aviu avutu à sente i mo pinsamenti è ùn lascià micca ghjunghje à un chilometru di quellu locu.
  
  
  Ella surrisu. Era u primu surrisu in un bellu pezzu, è i so labbre eranu sempre in lotta cun ellu. "Pensu", disse, "duvete chjamà u destinu". Aviu avutu à sente a vostra opinione, ma sò un ribellu dannatu. À quellu chì mi tratta cum'è una zitella, o almenu cum'è una zitella, vogliu dimustrà chì sò assai utile in pratica ".
  
  
  Aghju toccu a so guancia. "Troppu utile", aghju dettu.
  
  
  Abbassò un pocu u fogliu chì a copreva.
  
  
  "Vulete pruvà è vede s'ellu sò utile avà?"
  
  
  Vuliu veramente vede questu.
  
  
  Ci hè statu un colpu à a porta.
  
  
  L'aghju apertu è dui omi sò intruti. Per un mumentu aghju scurdatu chì eramu prigiuneri. L'omi eranu vistuti di robba simplici. I so capi eranu rasati. E so facci eranu—odiu di utilizà sta parolla quandu si tratta di orientali—ma e so facce eranu incomprensibili. Unu d'elli portava una grande brocca d'acqua. Si inchinavanu.
  
  
  Ùn anu dettu una parolla.
  
  
  L'omu cù a brocca marchò à traversu a stanza è versò l'acqua in a brocca, o almenu una cosa chì pareva qualcosa cusì. Un altru includeva una luce di tettu scuru, una pera ghiacciata in un globu di vetru ghiacciatu. Ùn era micca piercing, veramente, ma ci hà ancu fattu lampà.
  
  
  Hà apertu l'armadiu. C'eranu i nostri vestiti - bè, i mo vestiti è un pocu di spazzatura chì avia prestatu à Tara - ma hà tiratu fora dui altri vestiti. Un paru di pigiami di seta grigia. Micca quelli chì portate in vacanze, ma quelli chì portate à l'avvenimenti formali.
  
  
  Per Tara, hà avutu una bella seta ricamata ao dai, vestiti tradiziunali di e donne.
  
  
  Cuntinueghjanu questu in silenziu. Avemu avutu à lavà, vestiti è esse pronti in una meza ora, quandu ci hè statu datu u signale. Ùn sapemu micca se eramu pronti per ciò chì. È a so pantomima ùn ci hà micca dettu questu.
  
  
  Eranu monachi ", aghju dettu quandu partenu di novu. "O micca?"
  
  
  - Eiu... ùn sò micca. Si lavò à a brocca.
  
  
  Aghju annuitu. "Eranu monachi. Recentemente l'aghju intesu cantà. "O Tao: O Tao'I Aghju andatu à a finestra è aghju apertu i persiane. Ci era una griglia daretu à elli. Quantu aghju pussutu vede, l'edificu chì eramu era parti di una "enorme fortezza di petra antica". in luntanu era cum'è u Giardinu di l'Eden Era tranquillu è magnificu, fora di u cinguettu di i grilli, una piccula prucissioni d'omi rasati caminavanu, unu dopu à l'altru, cù a testa inchinata.
  
  
  'Iè.' Fighjulava un filmu mutu è di colpu era arrabbiatu per a situazione. "Sò monaci. monaci taoisti. È questu hè un monasteru. Avevi ragione. Tao è KAN sò in qualchì modu cunnessi. Ancu se Diu sà cumu. È cumu hè pussibule chì i monasteri ponu esse sempre in questu angulu di u mondu. Aghju chjusu di novu i persiane. "Un ghjocu di Grand Prix", aghju dettu. "Strike or double next round." Aghju alluntanatu da a finestra. "Cellu," disse, ghjunghjendu daretu à mè cù una spugna è sapone. "A cosa principale", hà cuminciatu à accarezzà mi in u spinu cù una spugna molle, "... duv'è no semu, ci tirarete da quì.
  
  
  U so suggerimentu era trasparente cum'è a mo irritabilità. Ma hà travagliatu. Se qualcosa, m'hà fattu ride. Aghju pigliatu a spugna è basgiò.
  
  
  "Se mi sapone in ogni modu, fate un pocu più altu è un pocu à diritta". Ella fece un picculu sonu in a so gola. "Hm?" è scacciò a testa in daretu. "O mio Diu", disse, "tutti sti ghjorni... o ore, o anni... sta medicina terribile chì m'anu datu. Oh, Nick. Hà fattu u mondu un locu cusì terribili. Tuttu era un tale incubo. Fora quandu aghju sunniatu chì mi tenevi. Allora aghju cuminciatu à pienghje è tuttu ciò chì era rimasu di mè hà dettu: "Aspetta, hè Nick". È pensu chì hè per quessa ch'e aghju sustinutu. È... avà simu à pusà quì, cumbattendu i nostri picculi cumbattimenti, cum'è s'ellu ùn era nunda di questu. succede.' Ella mi hà guardatu, "Ti amu veramente, a sapete?"
  
  
  Di colpu aghju avutu un ricordu. Tara, l'occhi verdi è piangendu in braccia. "Aghju avutu u stessu sognu", aghju dettu. "Probabilmente a stessa droga. Emu cuminciatu à dumandassi perchè ci anu purtatu quì. Chì volenu da noi ? Perchè sò cuminciatu à pensà ch'elli volenu chì stamu inseme. Ùn solu mè o voi. Ma simu inseme.
  
  
  Ella strinse a testa è aggrottò la fronte. 'Ùn capiscu micca.'
  
  
  Aghju surrisu. 'Diu benedica. Perchè ùn capiscu mancu. Per avà. Tuttavia, aghju l'impressione chì avemu da scopre prestu. Intantu, prima di cumincià à preoccupassi, preoccupemu di sti cloni. Sapemu digià qualcosa di sti cloni adulti, ma sti cloni sò in u prucessu di esse creatu, a cova chì avete parlatu, avemu da distrughje.
  
  
  Si avvolse in ao dai. Era verde pallidu cù fiori gialli è cascò a mità di i so fianchi succulenti sopra i so pantaloni di raso. "Oh", disse. "In quantu à questi cloni adulti, aghju intesu da Alice."
  
  
  M'hà dettu a storia di Alice mentre si pettinava i capelli. E probabilità eranu un pocu megliu di ciò chì avia speratu. À quellu tempu, ci era solu un clone in America, è, cù a furtuna, era digià andatu in u regnu di l'ombra. Mortu.
  
  
  C'eranu trè in Londra, ma ùn durà micca tantu s'ellu aghju avutu u mo modu. Cù un pocu di furtuna è uni pochi di settimane di vita, possu piantà. Ci era ancu una chance chì AX in Londra era rispunsevuli. Ancu un tali AX arrugginitu (AH) qualchì volta travaglia bè. Allora avà hè falatu à Tara è mè. Se pudemu distrughje stu nidu, tutti i salti intornu finiscinu.
  
  
  Luttava cù u tagliu di u mo pigiama di seta. Aviu avutu à ligà nantu à a mo spalla.
  
  
  "Chì s'assumiglia una tale razza di cloni?"
  
  
  Ella suspirò. - Cume sò - cum'è embrioni umani. Probabilmente si trovanu in un ambiente cuntrullatu - forse un incubatore - o un laboratoriu in qualchì locu ".
  
  
  - Cum'è i zitelli in provette ?
  
  
  Ella annunziò sbrigatamente. "Ùn pensu micca chì aghju avutu u travagliu più faciule in questa missione. Aghju sempre da furzà à ricurdà chì questi quasi zitelli sò futuri assassini ".
  
  
  Aghju lanciatu u mo pigiama sbottonatu in terra è aghju ghjuntu à i mo vestiti. Aghju guardatu a mo cammisa turchina. L'aghju purtatu per tantu tempu chì hè ghjuntu quasi senza aiutu. U mo Diu, ùn andava micca à un ballu di costumi. E in più, u ghjocu era digià troppu avanzatu per causari di colpu difficultà cù l'etiquette orientale.
  
  
  "Cumu si sbarazza?" .
  
  
  "Aghju avutu un picculu laser in u mo saccu. Bè, aspetta. Forse l'aghju sempre. Andò à l'armadiu è frugò in u so saccu. "No, micca più", disse. "Pensu chì avemu bisognu di improvisà qualcosa. Forse qualcosa di fà cù a chimica. Tuttu ciò chì pudemu truvà in stu laboratoriu.
  
  
  Infine si pettinava i capelli cù l'ultimu pettine. A mo geisha rossa. Aghju messu i calzini. "Bè, ciò chì fate hè u vostru affari. Pensu ch'e mi occuperà solu di i mo affari.
  
  
  Ella aggrottò la fronte. "Pensu solu... anu pigliatu i vostri fucili, nò?" Allora chì ne pensate...
  
  
  Si morse a labbra.
  
  
  Aghju tiratu i pantaloni. Circa i mo mutandine, chì ùn sò micca stati cacciati da mè. À propositu di u bonu vechju Pierre, sempre bè ammucciatu à mezu.
  
  
  "Bè", disse fermamente è completamente contru à a so natura, "cumu fate hè u vostru affari". Pensu ch'e mi occuperà solu di i mo affari.
  
  
  Alzai una sopracciglia ma ùn rispose micca.
  
  
  
  
  Capitulu 22
  
  
  
  
  
  Ebbè, sgiò Carter, avemu infine scontru. Era Lao Zeng, u missiavu di tutta a cumpagnia. Cù una verruta di l'bisnavu à mezu à a fronte. Era in una sedia à rotelle. Chì paria spiegà assai. Perchè ellu stessu sparì da u campu di battaglia ? U desideriu di elevà sè stessu à un clone più altu. Decine di volte à ghjornu per vede quale era una volta, torna in azzione, torna in cumpagnia. Versò un pocu di whisky è ci offre ancu.
  
  
  Tara hà dettu micca. Aghju pigliatu u stanane.
  
  
  Alzò u so vetru. "A Nick Carter", disse, "è tutti i picculi futuri Carter".
  
  
  Aghju ghjuntu in a mo sacchetta per una sigaretta. Sò spariti. Lao Zeng m'hà datu unu da una grande scatula laccata. E sigarette avianu una bocca d'oru. Apparentemente hà cunfiscatu u mio.
  
  
  Eramu in a so stanza. O in u so uffiziu. Era un grande spaziu. Puderia esse spaziosa, ma i finestri eranu chjusi è l'atmosfera era un pocu muffa. Ancu quì, a situazione era un pocu sparsa. Tavola longa in teak, divano tondu biancu. Una sola sedia. L'unica dicurazione era una tela estremamente culurita è una cullizzioni d'armi nantu à u muru daretu à ellu. Ci deve esse un centu d'arme. Ùn sò micca particularmente rari o particularmente vechji, ma sò stati appiccicati nantu à u muru, è quellu muru stessu era cupartu da una tamanta foglia di vetru infrangibile. In più di i pistoli, ci era altre armi: parechji culteddi è granate di manu, è ancu parechji cose innecessarii di innegabile letalità. Ogni parte individuale era illuminata da un picculu spotlight è sottu una piccula stampa.
  
  
  "Vecu chì ammirate a mo cullezzione", disse. "Venite à fighjate più vicinu". Mi sò alzatu da u divano è hà vultatu a so sedia à rotule per seguità mi. Sottu a pistola di l'Armata di l'US Army affissata era un segnu chì leghje "Bristol, Kenneth, Daejeon 1952". Un stiletto cù un manicu di madreperla appiccava vicinu. "Hample, Stewart, Parigi, 1954". Fighjularaghju stu dannatu stiletto è espirau cù un fischiu. Era cum'è vede una spada cù Bonaparte è Napulione sottu, o un carru cù Har è Ben sottu. Stu Hample era unu di quelli vagabondi chì i nomi sò digià criendu miti. Era u megliu AX, N1 mai avutu. Da Parigi 1954. Quandu qualchissia hà pigliatu stu stiletto cù un manicu di madreperla. Inseme cù a so vita.
  
  
  "Tu?" Aghju vultatu à Lao Zeng.
  
  
  "Sapiu chì sarete impressiunatu", disse. 'Iè. Aghju catturatu personalmente tutte queste armi nantu à u muru.
  
  
  Hà indicatu à a mo diritta. "Ma pensu chì ci hè qualcosa in questu chì puderia interessà più". Sò andatu in a direzzione indicata. Ùn aghju micca bisognu di leghje u segnu per vede ch'ellu avia aghjustatu Wilhelmina. È u mo stiletto. Senza a penna di madreperla, ma sempre u mo Hugo.
  
  
  "In casu chì pensate chì pudete ripiglià", disse. "Stu vetru hè infrangibile, hè elettrificatu è chjusu strettu".
  
  
  Hà sorrisu. "Ma pusati è finisci a to bevanda." L'alimentu serà servitu immediatamente è avemu ancu assai di parlà.
  
  
  Era cunfidendu in a so salvezza. Pò esse statu in una sedia di rotelle, ma era ancu daretu à a rota. È chì era bonu. Ci hè qualcosa di esse in cuntrollu chì face a ghjente perde u cuntrollu di e so parolle. Hè sbagliatu, ma hè veru. Pudete puntà a pistola di un omu à u so capu è dumandallu nantu à a so storia, ma tuttu ciò chì avete da ottene hè un paru di labbra chjusu. Ma un tippu chì punta una pistola à a vostra testa sputarà di sicuru u so visu. Se capite qualcosa di questu, fatemi sapè.
  
  
  Mi appoghju in daretu à u divano. "Impressionante..." aghju dettu. - In modu figurativu.
  
  
  Fighjendu u so sguardu nantu à Tara. "Sì un scientist", disse. - Avete specializatu in microbiologia. Senza dubbitu sapete digià tuttu di i nostri cloni.
  
  
  Tara mi guardò. Aghju fattu un gestu per ella di cuntinuà.
  
  
  "Iè", disse. "Sò stunatu da a vostra tecnulugia avanzata".
  
  
  Paria chì li piacia. "Hè abbastanza... fantasticu, ùn hè micca?"
  
  
  - Quantu tempu fà avete principiatu questu ?
  
  
  Ellu surrisu. "Vintidui anni fà. Ebbè, in realtà prima di quessa... Ma à quellu mumentu avemu principiatu cù a mo famiglia. U duttore Quoi..." si vultò versu mè "Credu chì avete digià scontru questu... bè, u mo babbu hà cuminciatu". Era assai interessatu in a genetica è hà sappiutu chì u guvernu li furnisce un picculu laboratoriu. A condizione, di sicuru, chì cù u tempu si radduppia nantu à alcune di e migliori menti in u mondu cumunista. Hà cuminciatu à travaglià nantu à Nguyen Segun ... "
  
  
  - Ddu fisicu ? Tara pareva sorpresa.
  
  
  Lao Zeng annuì. 'Iè. Ma u Shogun avia parechje anomalie genetiche. Tara paria di sapè digià questu. - Hè esattamente ciò chì vulia dì. U sindromu di Brakdon, ùn hè micca? I so sintomi appariscenu solu dopu à 30 anni ".
  
  
  Esattamente. Ma, cum'è avete capitu, l'embrioni ùn ponu micca sopravvive à i friddi durante l'incubazione in provette. Parechji gruppi di cloni Shogun morse prima di u terzu mesi. À u primu Quoi hà pensatu chì u so metudu era sbagliatu. U guvernu hà pensatu u listessu. Anu ritirati u so sustegnu. Dopu, uni pochi anni dopu, u Shogun stessu hà cuminciatu à esibisce anormalità ".
  
  
  "E allora KAN hà decisu di susteneci per un altru tentativu?"
  
  
  Si vultò versu mè. 'Iè. Ma solu sta volta KAN li hà furnitu un donatore fisicu è geneticu perfettu ".
  
  
  "Allora eri tu."
  
  
  Iè era mè. In più di u mo ... ", hà esitatu per una frazione di seconda, "a mo perfezione fisica, aghju avutu una quantità di, dicemu, "talenti" chì KAN vulia passione per perpetuà.
  
  
  "Un talentu per tumbà in sangue friddu", aghju dettu.
  
  
  Arrossì modestamente. 'Iè. Ma tù, sgiò Carter, sì ancu un assassinu di talentu. Fece una pausa. "Ancu se, se ti piace à sente, u vostru sangue hè sempre un pocu di gradi più caldu". Quale sò eiu per influenzà u vostru ego ". Avà mi surrisu cù u stessu surrisu di gattu chì avia vistu nantu à Chen-li in a fotografia presa u ghjornu dopu l'assassiniu di u senatore Saybrook. A risa di Hong Luo ancu quandu hè ghjuntu à tumbà u duca è a duchessa. Avà ùn era micca u tempu di spiegà à ellu a diffarenza trà un assassinu psicopaticu è un omu chì hà uccisu solu in autodifesa. Un bellu pezzu fà mi esaminò bè. Assai tempu fà, stava svegliu à dumandassi s'ellu era male cum'è e persone chì aghju distruttu. S'ellu ùn aghju micca da rinunzià tuttu è ritirate in una casa di campagna. Innò. Ci era una grande differenza trà mè è Lao Zen. Aghju purtatu u tema induve vulia.
  
  
  - E sti cloni toi anu arradicatu ?
  
  
  Iè. À a seconda prova. U gruppu tutale hà survivutu. U duttore Quoy hà travagliatu nantu à u terzu gruppu quandu u so core hà datu. Capite chì ùn ci era nimu per rimpiazzàlu. Tutta a so operazione era secreta. Solu u so figliolu l'hà aiutatu. Ddu figliolu dopu pruvatu à purtà fora u terzu gruppu, ma ùn hà micca abbastanza cunniscenza. Ùn vulemu micca chì u guvernu sapia ciò chì faciamu, cusì l'avemu cuntrabandatu in i Stati Uniti. Ci hà ricevutu una eccellente educazione genetica. U nostru Dr Quoi hè un omu di Harvard. Stu fattu paria di piacè.
  
  
  Tara disse: "E dopu hà sappiutu seguità i passi di u babbu".
  
  
  Lao Zeng paria cuntentu ch'ellu hà sappiutu risponde sì. Iddu stessu vulia veramente avè più figlioli, soprattuttu dopu l'accidentu. È avà u so sognu hè diventatu realità. In stu mumentu, u duttore Quoi era in gestazione di trentacinque cloni novi. Trentacinque novi Lao Zengs. Tutti sò in una salute eccellente. Grazie à a pruvidenza.
  
  
  Per un mumentu mi dumandu quanti ci era in u gruppu originale.
  
  
  U mo trenu di pinsamenti hè stata interrotta da una breve chjama.
  
  
  "Ah, hè ora di manghjà", disse. E porte doppie sò state aperte da un paru di monaci chì s'assumiglianu-cloni? Innò, ùn hà micca sensu - è avemu statu purtatu longu un corridore di petra à a sala di pranzu.
  
  
  Questa era a festa chì avemu scontru. Ebbè, una festa si ti piace u cervellu di scimmia, a coda di capra è i calamari crudi. Tara ùn hà micca capitu immediatamente ciò chì era contru è attaccatu cù l'appetite di una astinenza di trè ghjorni, cù assai "ahs" è "mmmms". I cervelli di scimmia sò veramente deliziosi. Questu hè ciò chì aghju dettu à mè stessu è ciò chì aghju bisognu di manghjà per mantene a mo forza. Ma aghju continuatu in silenziu sperandu chì ci era un sandwich shop à l'angulu, è mi dumandu s'ellu mi faria male per sbuccà per un burger. Pensu solu: ciò chì u paisanu ùn sapi micca, ùn manghja micca.
  
  
  L'alimentu era servitu da i monaci silenziu. Dopu à u platu principalu, Lao Zeng li hà datu un compitu in una lingua scunnisciuta. Super finale. L'ova di u seculu.
  
  
  A conversazione à a tavula era assai piacevule. Ciò chì vulia veramente dì era più tardi. À u listessu tempu, era allegru è apertu. Un ghjornu abbandunò u rolu di l'ospite calmu è affabile. Unu di i monachi lasciò a porta di a cucina aperta per un mumentu, è Lao Zeng splose, tirà a so giacca più vicinu per prutegge si da a tira mortale. U monacu corse prestu è chjusu a porta, è Lao Zeng hà ritruvatu a so cumpusizioni. Aghju apprufittatu di a so nova bona vuluntà è li dumandò nantu à a relazione trà KAN è Tao è cumu stu monasteru hà sopravvissutu à a purga cumunista.
  
  
  Batteva e mani è i camerieri silenziu cuminciaru à sbulicà i nostri piatti. "Nunda vi impedirà di dì lu", disse. "Ùn pudete micca fà nunda cù questa informazione. L'unica relazione chì esiste trà noi hè una di benefiziu mutuale ". Allora un monacu apparsu cù una pignatta di tè. Hà versatu una tazza per Tara è una per mè. S'avvicinò à Lao Zeng, ma Lao Zeng l'hà salutatu è cuntinuò à parlà. "U monasteru ci dà duie cose impurtanti. Prima di tuttu, un laboratoriu per i nostri esperimenti. Micca solu esperimenti genetichi, ma ancu esperimenti cù ciò chì chjamate droghe chì alteranu a mente ". Si appoggiò in daretu è strofinava i bracci di a so sedia à rotelle.
  
  
  "Pensu chì avete avutu l'onore di pruvà alcuni di elli?"
  
  
  "Lasciami assicurà, Carter, chì simu assai luntanu in questu. H-20 hè l'unicu allucinogenu senza effetti secundari ". Quoy hà dettu a listessa cosa, ma sente una bona nutizia una seconda volta ùn saria micca male.
  
  
  - E siconda ?
  
  
  Siconda, vede per sè stessu. Basta à andà à a finestra.
  
  
  Sò andatu à a finestra.
  
  
  È aghju vistu un campu di fiori. Si stendi à l'orizzonte in tutte e direzzione. Era un campu di papaveri. Papaveri à opium. Per un mumentu aghju pruvatu à determinà u so valore di u mercatu, ma solu ùn sò micca ciò chì vene dopu à un trilione. Aghju cuntinuatu à fighjà fora di a finestra.
  
  
  "Bella vista, ùn hè micca?"
  
  
  Ùn avia bisognu di vede a so faccia per sapè chì avia un sorrisu magre nantu à a so faccia.
  
  
  "Allora sì un fornitore", aghju dettu, "per questa clique in Nassau è per a Società Featherstone".
  
  
  Ridia dolcemente. - 'Frà altre cose. Frà parechji, assai altri. Cridemu chì l'oppiu hè u nostru megliu attivu per custruisce una urganizazione glubale. È l'oppiu era a nostra arma principale in a guerra precedente.
  
  
  "E sti monachi", aghju dumandatu, "accunsenu cù a vostra pulitica?"
  
  
  "Questi monaci", disse, "ùn sanu nunda di pulitica. Ùn sanu mancu ciò chì facemu cù queste droghe. Nè ciò chì succede in u laboratoriu. Tuttu ciò chì sanu hè chì quandu u statu hà distruttu altri tempii è monasteri, KAN li mantene intactu per elli. Sò assai grati. Ùn facenu micca dumande. S'elli sapianu a verità, sarianu ancu assai arrabbiati. Ma hè improbabile ch'elli scopreranu.
  
  
  Aghju guardatu i dui monachi à a porta. Hannu calatu l'ochji.
  
  
  "Ùn parlanu micca inglese", disse Lao Zeng. Allora s'è vo pensate di dì à elli ciò chì facemu veramente, aghju paura chì avete un tempu assai duru. Se solu," hennichjò, "tu maestri u dialettu Suzoi, abbastanza cumplessu è obscur".
  
  
  Aghju fattu u mo megliu per ùn fighjà micca Tara.
  
  
  "Ma", disse. 'Posa. U vostru tè hè diventatu friddu. È avemu sempre assai di parlà.
  
  
  Aghju vultatu à a tavula. Aghju guardatu à Tara. Paria più debule di ciò chì pensava. Quelli pochi d'ore l'avianu pigliatu avà. E so palpebre eranu pesanti. Aghju ghjuntu à a tazza. I so ochji lamponu di colpu à mè. Luci verdi. Ma questu significava : Stop ! L'aghju guardatu di novu. U tè hè stata cucita cù droghe, è hà scupertu troppu tardi. Aghju alzatu a mo tazza è fece finta di piglià un sorsu. - Di chì altru vulia parlà ? - Aghju dumandatu à Lao Zeng.
  
  
  "I vostri figlioli", disse. "A toia è Miss Bennet."
  
  
  "U nostru chì?"
  
  
  "I zitelli", hà ripetutu. "Ma forse saria megliu se u duttore Quoy spiegò tuttu". Si spinse da u tavulinu è si vultò versu u picculu intercom. Pulsò u buttone è aspittò. Mentre ch'ellu facia questu, cù u so spinu à mè, aghju versatu u tè in u caldu. "Avà", disse solu in u dispusitivu di parlà. Allora era torna à a tavula. Aghju guardatu à Tara. Era un pocu sbadata, ma era sempre dritta. Quoi hè ghjuntu è spiegò.
  
  
  Era veramente assai simplice.
  
  
  Hè ghjuntu à noi per vaccinà. Crideranu un picculu esercitu di agenti N3 per elli. Ma sta volta questi agenti N3 anu da travaglià per KAN. Tara li daria una quantità di genetisti brillanti. Tara cloni chì cuntinueghjanu à travaglià in a vaccinazione di e persone. A prima capacità scientifica era digià incrustata in i geni, è CAS hà avutu solu furnisce a furmazione pratica necessaria.
  
  
  Ma vulianu fà un passu più in là.
  
  
  "Chì succede", pensanu, "se Tara è eiu avemu un zitellu. O più zitelli. E probabilità statistiche eranu quattru à unu chì pruduciamu un agentu chì superava tutti l'altri agenti. Un assassinu brillanti da un puntu di vista scientificu. U megliu di i dui mondi. È dopu, utilizendu questu cum'è l'uriginale, utteneranu u numeru necessariu di duplicati per injertu. Chì sò l'opportunità per CAN. U duttore Quoy era piacè. Cù cinquanta o centu di sti supercloni, KAN puderia piglià u mondu.
  
  
  Tara cuminciò à falà in avanti. Paria un pocu letargicu. Ella appoggiò u mento nantu à a so manu è pareva avè difficultà à mantene in locu. Aghju avutu ancu beie tè, cusì aghju cuminciatu à imità i so sintomi.
  
  
  Lao Zeng si vultò versu Kuoi. "Pensu chì si addormentanu prestu avà", bisbigliò. - Quandu pensa à fà a vostra prima operazione ?
  
  
  "À l'alba", disse. - S'elli dormenu sempre. Intantu, aghju bisognu di tempu per preparà in u laboratoriu. L'operazione hè minore. Ogni cellula in u corpu porta tutti i geni necessarii per creà una copia esatta. Pigliu solu una striscia fina di pelle da i so antebracci. Quandu tornanu à i so celi, li esamineraghju.
  
  
  Tara era digià addurmintata cù a testa nantu à a tavula. Aghju murmuratu qualcosa è ancu calatu a testa.
  
  
  Lao Zeng batteva e mani.
  
  
  Parechje monaci apparsu. Eru troppu pisanti per un monacu per purtari, cusì dui m'hà purtatu. Ci anu purtatu à a nostra cella di prigiò profumata di jasmine.
  
  
  
  
  Capitulu 23
  
  
  
  
  
  I chjavi di a catena tintinnavanu è a porta si aprì. Ci sò stati posti nantu à duie stuoie diverse è i monachi anu permessu di lascià. Da u mo angulu aghju fighjulatu cù l'ochji chjusi mentre Quoy s'inclinava nantu à Tara. A piccula luce nantu à a catena di chjave à a so cintura tremula. Pigliò a so prissioni sanguigna, poi pigliò u so pettu cù un dettu impersonale. Allora pigliò un stetoscopiu da a so sacchetta. Deve esse statu assai sensibile. L'auriculare eranu più longu di u solitu è scavavanu più in l'arechje. Paria cuntentu. Allora hè ghjuntu à mè.
  
  
  Avà stava sopra à mè è malediva in silenziu. I monachi tenevanu a mo giacca è avia bisognu di a so manu nuda per piglià a mo pressione. Avemu passatu tutta a farsa. Aghju fintu d'esse un pesu mortu. Era difficiule per ellu di toglià a mo giacca. Mi hà messu una fascia nantu à u bracciu è hà cuminciatu à pompà. Mi dumandu s'è a mo pressione sanguigna li dicia s'ellu era veramente addormentatu, s'ellu era fintu.
  
  
  Aghju presumitu chì questu ùn era micca u casu.
  
  
  Mi picchiò u pettu, poi tirò fora di novu u so stetoscopiu. Aghju aspittatu chì u pezzu d'ascoltu di u metalu friddu per appughjà contru à u mo pettu. Allora aghju pigliatu u so capu è tirò duramente.
  
  
  U dulore deve esse intensu. Si scacciò a testa in daretu è e lacrime li sbulicò in l'ochji. Si gemì. Aghju pigliatu a so cravatta è l'aghju tiratu di novu, a mità di affucàlu. Ci vultemu finu à ch'e aghju in cima è li detti un pugnu à a mandibula è dopu un pugnu à u collu chì l'averebbe tenutu inconsciente per un bellu pezzu.
  
  
  Per un mumentu aghju pensatu à tumballu. Puderia solu strangulallu. Ma questu mi pareva una mossa stupida. Vinceraghju u turnu ma perderaghju u match. A so morte significaria a nostra sentenza di morte. Quandu a speranza di fà i cloni di noi evapora, Lao Zeng mandava immediatamente un fucilazione. O ci anu sparatu solu, o ci anu finitu cù a so siringa sedativa. Almenu allora ci finiranu. Intantu, a famiglia di i cloni cuntinueghja à esiste inseme à i trentacinque fratelli chì stavanu per nasce. Innò, hè megliu lascià u sognu di Lao Zeng per un tempu. Almenu per un tempu.
  
  
  Aviu bisognu di travaglià cù u corpu inconsciente di Quoi. Aghju pigliatu u portachiavi da a so cintura. Era tutta una cullizzioni di chjavi. Ci deve esse almenu vinti. Unu di elli deve esse a chjave per u so laboratoriu. È sperava di entre in stu laboratoriu.
  
  
  Allora aghju pigliatu cura di u so mantellu biancu. Da una distanza, questu duverebbe darmi un pocu di camouflage. Ancu daretu. In ogni casu, sti monachi tenevanu l'ochji chjusi.
  
  
  Avemu cambiatu u rolu. Sta volta era un pesu mortu è aghju avutu difficultà à spogliallu. Aghju appiccicatu u portachiavi intornu à a mo vita è aghju misu u so mantellu biancu. Eru circa ottu centimetri più altu ch'è u duttore Quoy, ma ùn m'importa micca assai. Mi chinai, vultò u so corpu immobile versu u muru è u cuperu cù una manta di cuttuni. S'elli avianu guardatu l'ordine, avarianu trovu quelli chì dormenu in ordine. Sempre ch'elli ùn cuntrollanu troppu vicinu.
  
  
  Aghju realizatu chì aghju affidatu assai à a mo furtuna è à a miope di l'altri.
  
  
  Aghju pigliatu un ultimu sguardu à a Tara chì dorme tranquillamente è esce in u corridore.
  
  
  Induve andà ?
  
  
  Hè improbabile chì u laboratoriu era situatu in questu edifiziu. Forse si trova in una di e dependances in un locu più o menu remotu. Allora prima aghju avutu à truvà una manera di esce.
  
  
  Era friddu è scuru in u spaziosu corridore di petra. Solu candele accese, pusate à intervalli regulari contr'à u muru. Ci era ancu e porte cù serratura. E cellule di i monachi chì oramai eranu viote ? O celle di prigiò occupate ?
  
  
  Sò andatu à manca è seguitu u corridore finu à a fine. Si n'andò versu a porta esterna. A porta ùn era chjusa. Ancu s'è cù a catena chjave di Quoi intornu à a mo cintura, mi sentu cum'è aghju avutu i chjavi di un regnu sanu.
  
  
  A notte era chjara è calma. L'astri eranu digià visibili, ancu s'è u celu ùn s'era ancu scuru cumplettamente. Era solu nove è mezu è deci ore, ma i fratelli taoisti entravanu digià in una fila silenziu in u grande edifiziu induve si trovavanu probabilmente i so dormitori.
  
  
  Questu significava chì ùn puderia micca esse un laboratoriu.
  
  
  Ci era cinque edifici in totale.
  
  
  Tutti l'edificazioni in u cumplessu sò custruiti di petra grisa pesante di un pede di grossu. Aghju scumessa ch'elli sò stati fatti a manu. Cum'è a Grande Muraglia Chine. Ma tandu i bisfiglioli di quelli custruttori. Sti custruzzioni avianu solu sei centu anni. Ma. In origine era una fortezza. O forse era sempre un monasteru.
  
  
  E camere di Lao Tseng, è ancu e nostre "cellule d'ospiti", eranu in u più chjucu di i cinque edifici. Daretu, stendu in tutte e direzzione, c’eranu campi di papaveru in luntanu. Un pocu à manca in un tamantu rettangulu di dui piani eranu i quartieri di dorme di i monaci. En face, il y avait une structure ressemblant à une grange qui s'avère être un temple. Dunque ci sò dui edifici rimasti.
  
  
  Aghju sceltu l'edificiu più luntanu cum'è un laboratoriu pussibule. Forsi i doppii bars nantu à i finestri è i piume di fumu da a chimney anu fattu questu prubabile per mè. Ciò chì vogliu dì hè chì ùn era ancu cusì stupidu di una scelta.
  
  
  Aghju ottenutu questu assai simplice. Aghju ancu passatu dui monaci cù libri chì guardianu a porta. U corridore largu era u listessu ch'e aghju lasciatu. Umitu è viotu. I stessi candele. Pigliendu una chance, aghju sceltu una stanza è stete quì per un mumentu per assicurà chì ùn ci era micca sonu à l'internu.
  
  
  Aghju pruvatu a serratura. Porta aperta.
  
  
  Era una cellula di u monasteru. U lettu ùn era più chè un angulu di a stanza cupertu cù una stuoia.
  
  
  Ci era un lavamanu, un cuscinu, qualchi libri è una piccula lumera di lettura. Aghju accesu u lampu è fighjulà i libri. Il s'agissait de deux volumes de la Bible marxiste : le Manifeste Communiste et le Capital, ainsi qu'une certaine quantité de pamphlets. L'aghju sfogliatu. Unu di elli si chjamava "Cumu piglià un paese sottusviluppatu?" un altru "Cumu possu minà un paese soprasviluppatu?" È chì includeva tuttu, eccettu l'Islanda.
  
  
  Un monacu di sicuru campava quì. Ma micca un monacu taoista. Monacu cumunista. Unu di quelli asceti feroci, dedicati, cumunisti. Mi dumandu quante di queste stanze eranu occupate in questu modu. Ma stava perdendu u mo tempu. Aghju lasciatu a cellula è andai più in là, oltre l'altri, esattamente e stesse porte di legnu. Ùn sapia micca cumu averia sapè ciò chì a porta ghjusta avaria. Ùn aghju micca pensatu chì ci saria una scatula di neon cù e lettere LAB lampendu sopra. Ma in qualchì modu mi aspettava chì a porta era diversa è forse un pocu più muderna.
  
  
  In qualchì locu daretu à mè una porta chjusa. Passi dolci si avvicinavanu à mè. Era un omu. Incingendu u capu, cuntinuò à marchjà, coprendu u mo mento cù una manu : Quoi, meditandu un prublema genetica spinosa.
  
  
  L'omu passava davanti à mè senza fighjà mi è sparì in una curva più in u corridor.
  
  
  Avà duvia piglià una decisione rapida. Puderaghju stà induve eru avà è cusì suspettu nantu à mè stessu. Puderia andà fora, chì puderia esse più sicuru, ma micca assai prufittu.
  
  
  Ci era ancu una doppia chance chì ùn aghju micca truvatu ciò chì cercava. Ma s'e aghju cedutu à sti pinsamenti, avissi statu un contabile in New Jersey, micca un agentu sicretu in Hanoi.
  
  
  Aghju cuntinuatu à guidà è mi ritrovu intornu à a curva. E cinquantamila contabili di New Jersey sghignazzarono mentre la pipa di piombo scendeva bruscamente, mi mancava di poco la testa e sbatté contro il muro dietro di me con un frastuono.
  
  
  Pressatu contr'à u muru, m'aspittava, a fine di a pipa pronta in manu. À u mumentu chì a pipa chjappà à u muru, aghju pigliatu u so polso è u torcia, ma sta pipa ùn era micca l'unica fatta di piombo. A so presa era inflexibile. Tenendu sempre u telefuninu, hà fattu un altru affondu, sta volta mirandu à u mo tempiu. Ma avà aghju pigliatu u so polso strettu è l'aghju culpitu cù u ghjinochju...
  
  
  Era un clone. Ùn l'aghju micca sottovalutatu. Un colpu successu ùn bastaria mancu per caccià u amidu da u so collu.
  
  
  Aviu assolutamente ghjustu annantu à questu. In u mo secondu colpu, s'hè pimbatu à i mo pedi è aghju cascatu in terra. Si pusò nantu à mè è hà cuminciatu à pisgiami. Mi vultò, ma mi pigliò per a gola. Aghju fattu u mo megliu per caccià e so mani da mè, ma mi sentu cum'è ùn era micca pruvatu abbastanza.
  
  
  Stu minutu prima di a morte hè assai luminoso. Parechje volte era solu un minutu di distanza da a morte, è solu cù quella luminosità di l'ultima minuta si ferma u clock.
  
  
  U ricevitore stendu nantu à u pianu, fora di a mo portata. Aghju cuncentratu intensamente nantu à un muvimentu focalizatu. I mo gammi eranu daretu à u so spinu. Aghju messu i pedi in terra è chjappà cum’è un cavallu prontu à scaccià u so cavaliere. Ùn l'hà micca cacciatu da a sella, ma hà persu un pocu l'equilibriu, è quandu avemu toccu di novu, era circa sei centimetri à a diritta. A mo manu toccu a pipa è l'aghju culpitu in capu.
  
  
  Ugh.
  
  
  S'hè vultatu da mè è si stese immobile nant'à u pavimentu di petra, u sangue sguassatu da una grande ferita aranciu nantu à u so capu. Ùn sanguinerà per troppu longu. Era mortu.
  
  
  Ùn pudia micca lascià quì è ùn pudia risicà di trascinà u so corpu per un pezzu di tempu. Eramu à pochi metri da una altra porta di legnu - una altra cellula. Aghju apertu a porta è l'aghju purtatu à l'internu.
  
  
  Eru piegatu nantu à u corpu quandu aghju intesu una voce da a porta.
  
  
  - Prublemi, duttore ?
  
  
  Ùn aghju micca vultatu. Mi aghju ingrossatu, cusì chì avà a mo altezza è a mo faccia ùn mi pudia micca dà. Aghju pruvatu à fà a mo voce cum'è Quoi.
  
  
  "Hà bè."
  
  
  "Possu fà qualcosa per voi?"
  
  
  "Assicuratevi chì ùn hè micca disturbatu mentre sò andatu".
  
  
  - Ma questu hè a mo stanza.
  
  
  "Allora pigliate a so stanza, maledizione." Stu omu hà bisognu di riposu. A mo voce alta calò un pocu, ma ùn pareva micca avvistà.
  
  
  "Iè, duttore", disse brevemente. È andò à manca. Quandu hà chjusu a porta daretu à ellu troppu duru per fà sapè chì ùn li piacia micca à piglià ordini è ùn m'importa micca chì l'aghju sappiutu.
  
  
  Aghju passatu un minutu in a bughjura cumpleta per apprezzà l'estensione di u mess chì avia fattu durante a mo esplorazione. Finu a ora ùn aghju trovu nunda. In più di e difficultà. Era assai prubabile chì eru in l'edifiziu sbagliatu, è s'ellu avia statu sfurtunatu, puderia esse finitu in una strada morta. Da u mumentu chì aghju lasciatu Nassau tuttu andò male. Ma d'altra banda, eranu sbagliati in a direzzione bona. Tara è eiu avemu finitu induve vuliamu esse. Inseme, vivi, à a sede clone. Il ne restait plus qu'à se mettre à l'affaire. Aghju apertu un pocu a porta è fighjulà in u corridore. Era assai bè ciò chì aghju fattu. Perchè ghjustu à quellu mumentu una porta si aprì à a fine di a sala, è si sentia un murmuriu di voce. Prima ci eranu trè. Trè cloni stavanu in a porta è si vulianu a bona notte. Tutti parlavanu inglese. Aghju presumitu chì era parte di a so furmazione. Allora a porta s'hè aperta più larga è era cum'è ch'e fossi stati à a fine di un trasportatore. Dui... quattru... deci... diciottu... vintunu copie identiche. Cloni seriali.
  
  
  A riunione, o ciò chì era, hè finita. Andavanu versu e so stanze. Aghju sceltu u dormitoriu clone invece di u laboratoriu.
  
  
  Sè aspittàvate quella scena spaventosa induve Carter uccide simultaneamente vinti assassini cù una pipa di piombo, allora vi sbagliate. In silenziu, aghju chjusu a porta di novu è mi sò andatu à a finestra.
  
  
  Tuttavia, s'è vo site aspittendu chì i mo guai finiscinu, vi tuccherà à aspittà un pocu di più. U locu paria cumplitamenti desertu. Sottu a cuperta di u bassu sottumessu ben curatu, aghju andatu à l'ultimu edifiziu. Questu deve esse u laboratoriu.
  
  
  Eru guasi à a porta, chì era guardata da una mansa di sti monaci omnipresenti. Trà quelli cloni chì eranu idèntici in nascita è i monachi chì parevanu idèntici cù i so mantelli idèntici è i capi rasati, mi sentu cum'è parte di un spettaculu di pupi à grandezza naturale. Solu qualchissia avia abbastanza imaginazione quandu avia da creà caratteri diffirenti.
  
  
  Eru ghjustu à passà l'edifiziu à circa cinque metri da a porta quand'ellu hè spuntatu da nulla.
  
  
  - Sempre à u travagliu... duttore ?
  
  
  L'enfasi di l'ultima parola significava chì ùn crede micca in questu "dottore" ancu in centu anni. Sentu una nostalgia stanca per i boni vechji effetti speciali, u dipartimentu di camuflage in Washington. Aghju strittu a pipa di piombu in a mo sacchetta cù a mo manu è mi vultò.
  
  
  U clone m'aspittava cù una pistola in manu. "Grande, N3", disse. E so labbre si arricciavanu in un surrisu disprezzu. "Ddiu. cumu avete crisciutu, duttore Quoy.
  
  
  Ùn hà micca fattu un solu passu in a mo direzzione è era sempre fora di a mo portata.
  
  
  - 'Va bè.' Aghju intesu chì site una specie di vacca sacra. Allora ùn ti possu tumbà. Ma sò sicuru chì ti volenu torna. Allora torna.
  
  
  Sapia ciò chì vulia. Ùn puderia micca tumbà mi, ma sicuramente mi pomparia piena di piombo s'ellu vulia. E caratteristiche acquistate, cum'è e ferite di bala, ùn sò micca trasmesse à i zitelli. Aviu avutu à neutralizà ellu. ma l'averia da piglià per sorpresa. Prima ch'ellu pò sparà. Ancu s'ellu mancava, u sonu di quellu .45 attraerebbe un plotone sanu.
  
  
  Eru fermu cum'è un pezzu di roccia. "Affrettate", disse.
  
  
  Aghju cuntinuatu solu à fighjulà cù una faccia dritta.
  
  
  'Perchè? Perchè duverebbe fà questu? Ùn pudete micca sparà mi s'ellu ùn vi fà nunda. Ùn pudete mancu fà male ", aghju mentitu. "A perdita di sangue ritardarà a piccula chirurgia chì anu pianificatu per mè. Allora s'è vo vulete ch'e tornu, avete da cunvince prima.
  
  
  Hà esitatu. Ùn era micca sicuru se a mo piccula cuntribuzione à a scienza era vera o micca. In ogni casu, avia dubbitu. S'ellu mi lascia scappà, sarà in guai. S'ellu mi pompa piena di balle, puderia esse in prublemi ancu più grande. Questu significava chì era sfidatu à una lotta di pugnu.
  
  
  Hà accettatu a sfida. Solu a so prima scelta di arma ùn era micca i so pugni, ma u karate. Aghju una cintura negra in karate. Ma aghju avutu ancu una pipa di piombo neru. Tuttu era assai ben pianificatu. Per a seconda volta in una meza ora, aghju avutu un corpu chì aghju avutu per sguassà.
  
  
  Ebbè, avete avutu stu capannone chjusu. Ma u duttore Quoi puderia avè a chjave per questu. Mi pigliò sei tentativi, ma infine a porta si apre. Aghju trascinatu u cadaveru di u clone à l'internu è chjusu a porta di u granaio.
  
  
  I monachi stavanu sempre cù l'ochji calati, guardendu l'entrata di u laboratoriu. Chì era incredibile. Probabilmente, i cloni eranu i so fratelli, ma anu vistu tuttu è ùn anu fattu nunda. Aghju cuminciatu à capisce un pocu di a spiegazione di Tara di a moralità taoista. Ùn ci hè micca a morte è ùn ci hè micca u male, dunque s'è vo scontru ancu. solu ùn fate nunda. Aghju passatu a porta di u laboratoriu.
  
  
  L'internu di stu edifiziu era diversu da l'altri edifici. Ci era una piccula sala di ricezione di u cunventu è grandi porte bianche bianche. A decima chjave m'hà datu accessu è e porte s'apre.
  
  
  Pensu chì questu hè u peghju postu ch'e aghju mai statu.
  
  
  À u muru stava una fila di grandi tubi di vetru cù frutti in crescita. Ti faraghju un favore è omette a descrizzione.
  
  
  Ci era ancu altre provette. I più chjuchi - cù grumi di sustanza chì fluttuanu in u liquidu. Aghju cuntatu cinquanta. Quale di elli eranu umani è quali ùn l'eranu micca, ùn pudia dì. Ci era una tavola in u centru di a stanza. C'eranu gabbie di rane è rati è parechji porcellini d'India chì apparsu u mumentu ch'e aghju accende a luce.
  
  
  Di fronte c'era un uffiziu. Una grande finestra di vetru u siparava da u laboratoriu, ma hà permessu di monitorà tuttu da quì. U muru in un angulu à a finestra era u sognu di ogni scienziatu pazzo. Circa sei metri di bancu di travagliu allineatu cù barili di bolle alimentati da bobine di riscaldamentu elettricu, condensatori d'acqua è picculi torce di gas. Tuttu u locu era cupertu cù una spezia di canopy di metallu, qualcosa cum'è una cappucciu sopra una stufa, è da quì hè vinutu un vetru infrangibile chì cupria tuttu.
  
  
  Ma questu hè micca tuttu.
  
  
  À u fondu di u labburatoriu ci era un altru paru di porte doppie, ghjustu accantu à a porta di l'uffiziu di Quoy. Fiddled with the keys and open them. Mi ritrovu di novu in un corridore strettu. Sei porte di legnu chjuse.
  
  
  Aghju trovu a chjave per u primu.
  
  
  Un ghjovanu tailandese di vint'anni si sbandava in terra in u cantonu. Quandu mi hà vistu. cuminciò à piagnulà è si arrampicò più in u so angulu.
  
  
  In un'altra stanza, una vechja cù un sguardu salvaticu è viotu mi saltava è si misi à chjappà in u pettu cù colpi salvatichi è senza scopu. Aghju pigliatu a so manu è l'aghju spinta in daretu dolcemente ma fermamente. Invece di mè, avà cuminciò à pissà nantu à u muru molle. Aghju chjusu a porta di novu è pensu per un mumentu.
  
  
  Quoy hà dettu chì hà ancu sperimentatu cù droghe in u laboratoriu. Ellu disse droghe avanzate chì alteranu a mente. Ebbè, sti dui opinioni sò chjaramente cambiatu. A scienza avanza. Aghju decisu chì à quellu puntu aghju vistu abbastanza.
  
  
  Aghju vultatu in u laboratoriu è aghju visitatu l'uffiziu di Quoy.
  
  
  I mura eranu pieni di libri è cartulare. Probabilmente u so archiviu persunale. Aghju cercatu u so scrivania. Ùn sapia micca ciò chì mi aspettava di truvà. Ma ciò chì aghju trovu era eccellente. Set di ottu chjave. L'aghju paragunatu cù e chjave di u mo cinturione chì m'hà datu accessu à u laboratoriu è e camere. Iè. Ognunu avia u so doppiu. Aghju misu u più chjucu di duplicati in a mo sacchetta. Allora un altru pensamentu m'hè vinutu, è l'aghju ammucciatu in l'orlu di i mo mutandine. E mo chance oculate di vincere cuminciaru à aumentà.
  
  
  Aghju chjusu a porta di u laboratoriu daretu à mè è esce, passatu i monaci cadenti, in a notte.
  
  
  Circa a mità di strada aghju vistu qualcosa interessante. Dui monachi chì si litigavanu assai accantu. Hè maravigghiusu chì sti monachi puderanu parlà in tuttu, ma ciò chì hè ancu più maravigghiusu hè ch'elli si disputavanu trà elli. Mi piattai daretu à certi arbusti quand’elli mi passavanu, avà eranu zitti.
  
  
  Aghju caminatu u restu di a strada attraversu u cumplessu senza più sorprese. Aghju veramente vulutu avè u tempu. Deve esse andatu da circa un'ora è mezu. Aghju presumitu chì avia datu stu Quoy un pugnu di duie ore, ma aghju pigliatu u risicu in ogni modu. Quandu aghju avvicinatu à a porta principale di a nostra casa, era guardatu da dui monaci. Ùn ci eranu micca quandu sò partutu. Ma, cum'è tutti l'altri, anu calatu l'ochji è ùn m'anu micca prestatu attenzione.
  
  
  Ùn aghju vistu nimu in u corridor. Prestu è silenziu aghju ghjuntu à a porta di a nostra cellula. Aghju apertu in silenziu a porta. Tara era sempre quì. Sempre dorme. Aghju guardatu à traversu a camera à l'altru tappettu. Quoy era sempre quì. Cunfidu in u mo travagliu, aghju intrutu in a stanza. Ma ùn duveria micca esse cusì sicuru.
  
  
  Un paru di mani m'hà pigliatu da daretu. Una manu chjusa intornu à u mo collu. Aghju pruvatu à sbattà, ma un'altra manu tena u mo polsu in u locu è mi arrivò a manica mentre quella manu si chjude più stretta à u collu. Aghju guardatu in daretu. Era dui monachi. Deve avè me seguitu in silenziu. U terzu m'aspittava fora di a porta. Cù una siringa. U duttore Quoi si alzò da u lettu. Sentu una pezza. Aghju liberatu da sei braccia forti è svintò a mo rabbia à u primu monacu chì hè ghjuntu à portata. Dopu à un paru di sicondi, u cunigliu hà apertu è aghju cuminciatu à cascà.
  
  
  Più profonda.
  
  
  Si face più profonda.
  
  
  Torna in u paese di e meraviglie.
  
  
  
  
  Capitulu 24
  
  
  
  
  
  Tara stava sopra à mè è disse qualcosa incomprensibile. Portava a so propria mutandine rosa pallida. Avia una fascia di gasa quadrata nantu à l'avantbracciu. Aghju calatu l'ochji à u mo avantbracciu. Ci era u listessu quadru di gasa.
  
  
  L'anu fattu. Ci anu vaccinatu.
  
  
  I nostri eredi stavanu digià fluttu in provette, in qualchì locu in quellu laboratoriu di incubi, in qualchì locu trà topi è rane inciampate.
  
  
  Aghju saltatu da u lettu.
  
  
  "Calmu," disse. 'Calma ti. Siete ancu troppu debule. E porte sò guardate. Ùn pudemu ancu fà nunda. Si vultò è cuminciò à murmurà qualcosa. Aghju scuzzulatu a mo testa, circandu di fà sensu à e so parolle.
  
  
  Allora l'aghju vistu. Ella parlava cù u monacu. Stu gibbberish deve esse u famosu dialettu Sutoi. Questa era a seconda volta chì una sperienza sedativa m'hà fattu dumandà a mo propria sanità.
  
  
  L'omu era pusatu in terra, tenendu sempre u piattu di manghjà chì l'avia purtatu à a nostra cellula. Paria esattamente u listessu cum'è l'altri. Skinhead. Ma quandu hà apertu l'ochji, aghju capitu chì era speciale. Ùn aghju mai vistu ochji cum'è questi prima. Cuntenevanu tutta a cunniscenza è tutta l'innocenza di milioni d'anni di l'umanità.
  
  
  Tara si vultò versu mè.
  
  
  "Ning Tang hè l'abate. Hè vinutu quì per aiutà ci. Almenu per assicurà chì u nostru alimentu ùn hè micca drogatu. Anu pensatu di metteci à dorme cù pastiglie per dorme ". A so voce sonava un pocu tremula.
  
  
  Aghju guardatu à Ning Tang, in quelli ochji infiniti. - Hè tuttu l'aiutu ch'ellu ci dà ?
  
  
  Ella alzò le spalle. 'Ùn a sò micca. Aiutà à noi in ogni modu hè contru à a so fede. Qualunque cosa succede, deve esse a vulintà di - bè, dicemu, Diu. Si sente cum'è ch'ellu hè in u caminu, è u disturba ".
  
  
  "Chì diaculu tipu di religione hè questu", aghju dettu. "Droga è tumbà a ghjente hè a vulintà di Diu?"
  
  
  Ella mi guardò tranquillamente. Ellu dice chì e so azzioni ùn ponu impedisce l'assassiniu. Pò influenzà solu quellu chì hè uccisu. S'ellu ùn face nunda, ci ammazzaranu. S'ellu ci aiuta, li ammazzaremu.
  
  
  - Hè tuttu omicidiu per ellu ?
  
  
  Ella annunziò seriamente. "Hè tuttu un omicidiu per ellu".
  
  
  Aghju aggrottatu. "Allora perchè ci aiuta?"
  
  
  "Dice chì ci aiuta ancu à e probabilità".
  
  
  Aghju guardatu intornu. Eramu dui è eramu chjusi in una cellula. Disarmati. Eranu assai fora. Tutti sò armati. - A chjama bè ?
  
  
  U monacu hà dettu qualcosa. Tara l'a traduttu. "Dice chì capisce i nostri sentimenti... ma ellu vulete chì pudete capisce. Ellu disse... "Essa esitava, cum'è paura di a mo reazione. "Hà dettu chì l'intelligenza vi purterà a pace".
  
  
  'Oh sì? Allora hè grande. Parla facilmente di u mondu. Quì, in u so picculu tempiu taoista. Ma chì hè quì ? E di tutti quelli vacchi chì facenu a so vita grazia à i papaveri ch’ellu cresce in u so ortu ? Dumandatelu ciò chì pensa. Tara guardò in terra è suspirò.
  
  
  "Bè, prestu," aghju dettu. - Dumandatelu.
  
  
  Si parlavanu quasi deci minuti. Deve esse statu assai interessante. Ning Tang pigliò una longa pausa pensativa è parlò in una voce triste. Infine hà dettu qualcosa chì hà fattu Tara vultà.
  
  
  "Ùn sapia nunda di questu oppiu", disse. "Ùn sapi micca assai di ciò chì succede quì. Hà passatu tutta a so vita quì. Ma ellu dice chì crede, à ghjudicà da u focu in a vostra voce, disse, chì site vicinu à a fonte di l'energia universale. Allora m'hà dettu di avvistà chì micca tutti i monachi quì sò monachi. Certi d'elli... circa a mità... circa un centu... partigiani KAN.
  
  
  Eiu stessu aghju digià pensatu à qualcosa simili. Questu spiegò i monaci chì aghju vistu discutendu è i monaci chì m'hà pigliatu per injectà mi. Ma l'ultimu coppiu chì aghju vistu pareva esattamente cum'è tutti l'altri. Giustu finu à l'ochji cadenti. Aghju alzatu e spalle, sentendu una rabbia sorda. "Grande", aghju dettu. 'Bene à sapè. Questu significa chì a mità di elli sò partigiani. Ma s'ellu sò tutti uguali, cumu pudemu ricunnosce ?
  
  
  Tara mi trasmise a quistione è si vultò versu mè. "Dice chì ùn pudemu micca veramente fà questu".
  
  
  Mi sò alzatu è hà cuminciatu à marchjà in a cellula. "Bè, s'ellu si pò calà a so cuscenza, ci hà dettu qualcosa, ma ùn hà dettu nunda. Li piace tali enigmi.
  
  
  Ning Tang si alzò. Deve andà, disse educatamente. Ma tornerà à u nostru prossimu pastu. Sin'à tandu, ci hà lasciatu uni pochi di platitudini taoisti:
  
  
  "L'azzione furnisce menu risposte di ciò chì a ghjente pensa".
  
  
  "L'idee sò più forti cà l'arme".
  
  
  À quale aghjunse in un discorsu solenni di chiusura:
  
  
  "À u ghjornu di i miraculi tuttu sarà realtà". In novu, sta cunniscenza era a chjave per a pace. Stu tipu di discorsu mi rende veramente pazzu. Ma mi guardò addiu cù i so vechji ochji, è per un mumentu ùn sentu nunda. Per un mumentu cunnosci tutte e risposte, è queste risposte eranu ghjustu.
  
  
  Si n'andò è aghju intesu a so chjave chjosa a nostra porta. U sonu m'hà purtatu à a crudele realtà. Vuliu chjappà à qualcunu. Ma l'unica persona vicinu era Tara. Aghju cuntinuatu à passà è falà in a stanza.
  
  
  "Hè bè chì site arrabbiatu cun mè avà", disse. - À chì pensava tandu ? Chì l'aghju da trasfurmà in un agentu AX cunvintu in deci minuti.
  
  
  "Pudete almenu pruvà, caru." Invece di ripetì sta sciocchezza à mè, sta capiscitura mi purterebbe a pace.
  
  
  'O diu. quantu sì stupidu.
  
  
  "Oh. Va bè. Sì intelligente, è sò un pezzu di merda.
  
  
  Ella suspirò. 'Ùn l'aghju micca dettu.'
  
  
  Oh nò ? Aghju pigliatu unu di i cuscini da u pianu è l'aghju agitatu. Hè tuttu quì, criatura, in u microfonu ammucciatu. Vulete ch'e aghju ghjucatu una burla ?
  
  
  Ella suspirò di novu. - Ebbè, ùn hè micca ciò chì vulia dì. Vogliu dì solu chì s'è tù capissi solu...
  
  
  "Iè Iè. Eiu sò. Allora truveraghju finalmente a pace ".
  
  
  "Iè", disse. Ella strinse a testa, pigliò un altru cuscinu è mi lanciau. Allora hè accadutu. Aghju ghjittatu u cuscinu ch’e aghju pigliatu. Si pigghiau à u latu, perde u so equilibriu è sbarcò torna nantu à u colchju. Da quì hà cuminciatu à lancià cuscini nantu à mè, chì l'aghju lanciatu. Si alzò cun un grande cuscinu aranciu è hà cuminciatu à colpimi cun ellu. L'aghju pigliatu è l'aghju spinta daretu à u colchju è avemu cuminciatu à basgià in furia. Questu ci hà calmatu un pocu. Avemu respiratu pisanti è abbracciati. Allora eru in questu. Tuttu era esattamente cum'è era sempre statu cun noi. Era solu à l'ultimu minutu chì un pensamentu mi passava in mente. Aghju tiratu in daretu. "Ùn vi preoccupate", disse. "Se volenu chì li facemu un super zitellu, anu da aspittà uni pochi di settimane". Ma ùn hà micca travagliatu. U pensamentu chì KAN ci vulia à fà questu era repulsive. L'aghju caduta è l'aghju baciata teneramente. "Mi dispiace caru. Aghju paura chì ùn vogliu micca piglià quellu risicu".
  
  
  Dopu qualchì tempu ella disse: "Avete ragione. T'aghju mentitu. Puderaghju avè u vostru zitellu avà ". Ella mi basgiò. Vogliu un zitellu da voi.
  
  
  'Attualmente?'
  
  
  "Vogliu questu quandu andemu da quì." È... micca cusì... bè, ùn vogliu micca ch'elli capiscenu. Preferite tumbà mè chè questu. Ma crede in tè, Nick ", disse cun un surrisu. "Pensu, cum'è l'omu hà dettu, site vicinu à a fonte di a cunniscenza. Credu chì avete un caratteru nobile è chì avete una stella furtunata, ùn importa ciò chì questu omu dice. Credu chì ci tirarete da quì.
  
  
  Aghju avutu pensatu à questu. Mi sò alzatu, aghju avvoltu una tovagliola intornu à mè è hà cuminciatu à marchjà di novu. Avà piacerebbe scambià u mo caratteru nobile per una sigaretta. Aghju guardatu fora di a finestra. Era meziornu. Aghju persu una meza ghjurnata.
  
  
  "Aghju trovu u laboratoriu", aghju dettu. 'Veni quì.'
  
  
  Hà fattu un sarong da un linu di cuttuni è andò à a finestra. Eramu subitu assai depressu. Aghju indicatu u laboratoriu è hà descrittu u layout per ella. Li mustrai e chjave chì aghju pigliatu da u desk di Quoy. L'aghju sempre. "Tuttu ciò chì avemu da fà avà hè di esce da quì".
  
  
  - Pensate chì pudete fà ? - dumandò tranquillamente.
  
  
  "Di sicuru", aghju dettu. "Anima d'oru è stella furtunata? Naturalmente. Cumu possu manca?
  
  
  Ella suspirò assai è mi morse l'orechja. "Meravigliu", disse.
  
  
  Un mazzulu di chjavi tintinnò à a porta. Emu tramindui prestu prestu versu i nostri letti induve facemu finta di dorme.
  
  
  A porta si chjude di novu. Aghju guardatu u vasu di manghjà. "Avemu megliu cena", aghju dettu. "L'alimentu ci vole à intossicà".
  
  
  "Mmmmm." Si torceva nantu à a so matta cum'è un mudellu di una classe d'arte. "Sò cuntentu chì ùn hè micca u casu. Pensu chì aghju a fame, hà purtatu a tavula à a tavula bassa è hà sguassatu a tapa da u platu sempre fumante.
  
  
  Tuttavia, ella l'hà sniffatu suspiciosamente. Ella sbaddiò. "Ùn vi preoccupate", aghju dettu. "Questu hè cibo cinese. Vi svegliate di novu in una ora.
  
  
  Avemu manghjatu. Era un manghjà simplice, risu cù verdura. Ma era gustoso è almenu pienu. Aghju guardatu à Tara è mi sentu torna a fame. Ma chì duvia aspittà. In un altru locu è in un altru tempu. Sintia u mo sguardu nantu à ella, alzò a testa, surrisu timidamente è turnò a so attenzione à u piattu.
  
  
  Aghju pruvatu à capisce. Questu hè una vergogna brusca. Aviu sempre assai da capisce nantu à ella. A mo reazione à e donne hè di solitu simplice. Quandu aghju dumande, sò u tipu chì pò esse facilmente rispostu cù un sì è un no. Solu sta volta ùn ci era nunda di simplice in tuttu. Micca dumande o risposte. Donna sbagliata è i mo sentimenti per ella. I nomi simplici ùn sò più applicabili.
  
  
  Ùn era micca una bella ragazza cù occhiali o una criatura di calendariu, ancu s'ellu ùn pudia micca imaginà un mese chì ùn pareva micca megliu per via di ella. Era a categuria A è a categuria B. Un geniu scientificu certificatu è un travagliu eccellente. Era intelligente è sexy. Teneru è eccitante. Ella m'hà stimulatu, m'hà irritatu, m'hà sfidatu, m'hà alzatu u mo spiritu. è s'ellu m'irritava, mi eccitava ancu.
  
  
  - E si mettemu à travaglià ?
  
  
  "Cumu", hà dumandatu, "imaginate questu?"
  
  
  Aghju alluntanatu a tavula da mè, suppressendu a voglia di fumà una sigaretta. U fattu chì anu pigliatu u laser di Tara hè una cosa, ma piglià e mo sigarette hè una tortura.
  
  
  "Aghju pensatu un pocu à questi monaci", aghju dettu. - È aghju una idea. Pudete parlà prestu ?
  
  
  - In u dialettu Sutoan ?
  
  
  "In u dialettu Sutoan".
  
  
  'Pensu cusì. Cuntinuà.'
  
  
  "Va bè, a mità di i monaci quì sò agenti CAN, nò? Ci sò un centu di elli, è si precipiteranu à a scena in ogni mumentu per sbattà i nostri piani. Dunque ci vole à distrughje. O almenu caccià elli fora di u ghjocu ".
  
  
  'Va bè. Ma cumu sapemu quale sò?
  
  
  - Ùn pudemu micca ricunnosce. Hè u puntu. Solu un veru monacu puderia fà questu ".
  
  
  Tara aggrottò la fronte. "Dubbitemu chì pudemu cunvincelu di dìci, s'ellu hè ciò chì pensate." Micca s'ellu sà chì avemu da sguassate questi agenti, o peggiu.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Ùn vogliu micca ch'ellu vi dica in tuttu". Vogliu chì questi veri monaci catturà questi agenti CAN o peggiu.
  
  
  Per un mumentu ella mi guardò solu.
  
  
  "Vulete ancu ch'e faci piove o forse fà l'oru di paglia ?
  
  
  Aghju surrisu. - Ùn pensu micca cusì difficiule.
  
  
  - Pudete dì facilmente. Chì argumentu mi suggerite di aduprà? Vogliu dì, cumu cunvince l'omi chì sò impegnati à fà nunda per fà qualcosa? E in segundu, s'è tù riesci à cunvince li, chì armi vi prupone à aduprà ?
  
  
  Mi alzai di novu è andai in la stanza. "In quantu à a prima parte di a vostra dumanda, mi fiu di u so stintu per l'autopreservazione".
  
  
  Ella strinse a testa. "Ùn hà da travaglià. Ùn anu micca paura di a morte.
  
  
  'A cunnoscu. Ma ùn vogliu micca dì a so sopravvivenza persunale. Vogliu dì chì salvà a so fede. Fighjate, ci hè solu un mutivu chì sò in squadra cù KAN: per salvà u so monasteru. Questa deve esse l'ultima roccaforte restante di Tao in tutta l'Indocina. Se micca in u mondu.
  
  
  "Allora?"
  
  
  "Allora, quandu questi monaci mori, a so fede mori cun elli. KAN ùn hà micca accettà novi monaci. Stu locu diventerà una fortezza KAN, micca un tempiu taoista. S'elli ùn volenu luttà per ellu. In questu casu, ùn fà nunda equivale à distrughje sè stessu ".
  
  
  "Ma ùn sarianu micca morti senza a so prutezzione?"
  
  
  "Cù u nostru aiutu, puderanu trasfurmà in un altru locu".
  
  
  Per un minutu hà chjusu l'ochji in pensamentu. - Da quant’ellu possu vede, sona bellu. Ma di novu, sò un americanu pragmaticu cum'è tè, è avemu trattatu cù una mentalità completamente diversa ".
  
  
  "Ùn ci credu micca", aghju dettu. "Pensu chì tutti l'idealisti sò listessi à a fine. Sò disposti à more per e so idee, ma ùn sò micca disposti à permette di more per e so idee ".
  
  
  C'era una altra castagna d'acqua rimasta nantu à a tavula. Pigliò cù i so dite è pigliò un muzzicu. Ella surrisu. Bona idea ", disse. "Vale a pena pruvà in ogni modu. Ci hè veramente solu un prublema.
  
  
  Aghju suspiratu. "Quale?"
  
  
  "Cumu si dice idealista in Sutoen?"
  
  
  Aghju ghjittatu un cuscinu nantu à ella.
  
  
  'Nè nò.' Ella disse. "U quiz ùn hè ancu finitu. E a seconda parte ?
  
  
  "Chì hè a seconda parte?"
  
  
  "Chì duveranu aduprà cum'è arma?"
  
  
  "Oh, questu", aghju dettu cun un surrisu. "Quellu di l'uffiziu di Lao Zeng". Aviu avutu aspittà un pocu finu à ch'ella era à u livellu cun mè. Ùn li pigliò troppu tempu.
  
  
  'Diu. Armi nantu à u muru.
  
  
  "Armi nantu à u so muru. Ci sò circa un centu di unità di questu appesu quì è ci sò circa un centu di monaci veri. È u mo prufessore di matematica dicia chì dà un'arma per persona.
  
  
  - Ehi, ma aspetta un minutu. Quantu mi ricordu, stu vetru contr'à u muru hè unbreakable, hè elettrificatu è chjusu.
  
  
  "È u mo sensu cumunu mi dice chì induve ci hè una serratura, ci deve esse una chjave". È chì induve ci hè l'electricità, ci hè un switch. È unu di i monaci in e camere di Lao Tseng deve sapè induve sò.
  
  
  Ella mi guardò seriamente per un mumentu, poi ridacchiò, saltò sopra è mi abbracciò. "Certe volte", disse, "sì solu fantasticu".
  
  
  "Ùn avete micca vistu nunda", aghju dettu.
  
  
  
  
  Capitulu 25
  
  
  
  
  
  Quella notte principia u ghjornu di i miraculi.
  
  
  U primu miraculu hè accadutu quandu Tara tirò un pacchettu di sigarette da a so borsa. Ùn pudete micca pensà chì stu miraculu hè equivalenti à l'estrazione di l'acqua da una petra, ma tandu ùn site micca addicted to smoking cum'è mè.
  
  
  U sicondu miraculu hà pigliatu un pocu di più. Circa una ora per esse precisu. Ma quandu Ning Tang partì di novu cù a nostra tavola di pranzu, hà accettatu di parlà à a so Corte Suprema. Se a Corte accunsente, si uniscerà à u mo pianu.
  
  
  U terzu pò micca esse cunsideratu un miraculu 100%, ma sò dispostu à cunsiderà cusì. Perchè, prima di tuttu, ùn era micca a mo idea. S'ellu ùn avia micca usatu l'ultimu partitu di Tara, ùn aghju mai ghjuntu in l'armariu per vede ciò chì era rimasu in i mo sacchetti, è ùn aghju mai trovu quelli trè belli chips chì aghju pigliatu da u casinò di Grenada, cù cuntenutu giallu da gocce. Per qualchì miraculu si fermanu in e cuciture di a giacca.
  
  
  U timing era ancu assai maravigliosu. Perchè menu di quattru seconde dopu, a chjave sonò in a porta è un monacu, apparentemente unu di l'agenti CAN, hè ghjuntu à cuntrollà à noi.
  
  
  Eranu solu uni pochi d'ore da u nostru ultimu pastu drogatu è duvemu esse rilassati. Perchè puderia avè un'arma in manu, ma ùn era micca in guardia. È quand'ellu s'inclinò per piglià un ochju più vicinu, ùn era micca difficiule per mè di chjappà cù u chip ammucciatu in a mo palma. Aghju pigliatu solu l'arma da ellu. Un revolver di strana fabricazione russa. Revolver calibre 7,65 a sette colpi.
  
  
  Una decina di minuti dopu, cum'è l'aspittava, u so cumpagnu hè ghjuntu à vede ciò chì passava.
  
  
  Avà hè ora di agisce. Ùn cunnosci micca u risultatu di a riunione di Ning Tang, ma avà a situazione era cusì. È ùn sò micca quellu chì perde una opportunità.
  
  
  Tara è aghju cambiatu in robba monastica è mettimu cappucciu per copre a nostra testa. Questu era un altru disguise debule. Ma almenu i monaci eranu di tutte e grandezza è altitudine, cusì a nostra custruzzione è l'altitudine ùn ci anu datu. Aghju chjusu a porta trà noi è i nostri guardiani inconsciente, è avemu sbulicatu facilmente fora di l'edificiu è attraversu a zona scura.
  
  
  Andemu direttamente à u laboratoriu.
  
  
  Tara si sentia cum'è in casa trà i barili bubuli è l'equipaggiu cumplessu. Ella identificò rapidamente cloni di trè mesi. Novi cloni di Lao Zeng. L'altri criaturi eranu scimmie, disse. Tandu fighjulava, cum’è sbattuta da un lampu, à a fila di provette. "A nostra", disse rauca. È si vultò.
  
  
  I stava di guardia mentre ella frugava in un armariu pienu di chimichi, circandu di capisce ciò chì fà cun elli. "Chì ne pensate", disse infine. "Puderaghju tumbà i cloni aghjunghjendu velenu à a so dieta. Ma tandu u labburatoriu saria sempre intactu, è Quoi pudaria ricumincià dumane à crià un novu gruppu... » Era persa in pinsamenti, picchiendu i so unghie contr'à i denti.
  
  
  'O?'
  
  
  "O ... possu fà un pocu di trinitratu di glicerilu è questu serà a fine."
  
  
  "Trinitratu di glicerina?"
  
  
  "Nitroglicerina hè per voi".
  
  
  'È u listessu per voi.'
  
  
  Aghju surrisu.
  
  
  'Bè?'
  
  
  'Iè. Vai avanti, vai avanti. Pigliate un pocu di nitroglicerina rapidamente. Ùn vogliu micca dà li una seconda chance ".
  
  
  Si misi à u travagliu, alzendu u vetru di vetru chì bluccava i sustanzi chimichi in ebollizione. Ella hà sceltu un grande fiasconu tondo pienu di un liquidu chjaru, chì hè stata versata goccia da un tubu vicinu chì cuntene un altru liquidu chjaru. Questa cosa era nantu à a bobina di riscaldamentu è facia grandi campane rumorosi. Una colonna di cundensazione hè stata posta nantu à u flask, è l'acqua fridda mantene a temperatura ancu mentre chì a sustanza hè stata agitata cù un agitatore automaticu. Ùn l'aghju micca dumandatu ciò chì era veramente l'incidentu. In ogni casu, hà gettatu tuttu u mess in a fossa.
  
  
  Allora pigliò dui liquidi più, tutti dui incolori; pusatu unu in u flask è l'altru in u tubu di alimentazione. S'e aghju avutu qualchì dubbiu, seranu andati avà. Ella avia veramente una ragione per esse quì. Hà travagliatu cù a facilità rapida è efficaci di qualchì omu rossu in una cappucciu marrone, una bona fata chì mischja l'ochju di salamandra cù lacrime di unicornu. Hà rimpiazzatu u tubu di u frigorifero è l'agitatore.
  
  
  "Va bè", disse. Eppuru u ghjornu di i Miraculi hà fattu a so prima nota falsa.
  
  
  È parechje altre note false.
  
  
  Queste false note eranu - da manca à diritta - Vin Po. U duttore Quoi è una decina di monaci falsi cù una decina di revolver grossi. Quelle stupide pistole Nagant a sette colpi.
  
  
  Ùn sò micca facilmente intimidatu. Sè eru solu, aghju pigliatu Quoi in ostaghju. Ma elli stessi sapianu sta teoria di l'ostaggi. Deux moines s'approchèrent de Tara, lui firent un revolver dans le dos, et Vin Po m'ordonna de laisser tomber l'arme.
  
  
  Aghju suspiratu. È abbandunò l'arma. Aghju cuminciatu à piglià u cattivu abitudine di esse pigliatu in questu.
  
  
  L'aghju dettu questu.
  
  
  Ellu disse chì era ora di rompe l'abitudine. Chì era l'ultima cattura. Chì ùn scapparaghju più. Quoi hà aghjustatu chì era ora per mè di sviluppà un novu abitudine. Stava spirimintatu qualcosa, ma ùn avia micca pruvatu ancu nantu à e persone... Eramu apprussimatamente purtati à una di e cellule in u spinu di u laboratoriu. Accantu à a cellula di una vechja chì sbatteva à i mura, è a cellula di un ghjovanu chì era rigressatu à a zitiddina. Ci anu lanciatu dentru, sbattutu a porta, è tandu ci era un sonu pesante di u bullone chì si sfilava davanti.
  
  
  I passi sò spariti.
  
  
  I finestri eranu sbarrati. A gabbia era chjuca. Dentru ùn c'era nunda, ma pareti trapuntati. Eramu in una cellula molle. È ci anu da rende abbastanza pazzi per chì sta camera soft sia utile. Almenu anu da pruvà.
  
  
  Tuttu ciò chì sapia era chì ùn anu micca successu. Kamikaze ùn hè micca u mo stile, ma a mo bomba di gas era sempre piatta trà e mo gammi. Se l'aghju lasciatu andà in u spaziu ristrettu di a cellula, ci hà da piglià cun ellu. Ma almenu averia cuntattatu Quoy. Aghjunghjeraghju u mo creatore mentre e mo capacità sò sempre intacte.
  
  
  Aghju guardatu à Tara. Era spavintata. Aghju ricunnisciutu i sintomi. Occhi spalancati, faccia senza spressione. L'ansietà hè diversa da a paura. A paura ti fa preoccupari à u massimu. L'orrore hè paralizante.
  
  
  L'aghju pigliatu in braccia è aghju pruvatu à rinfurzà ella. Aghju pruvatu à strincà l'attacchi di paura da ella. Ella tremava sempre. L'aghju scuzzulata. L'aghju colpi. "Svegliate caru, aghju bisognu di tè".
  
  
  Ella cavava e so unghie in u mo bracciu. "Mi dispiace", disse in una voce soffocata. "Eiu... aghju veramente paura". "Damn, avete ragione", aghju dettu. - Cumu credi chì mi sentu ?
  
  
  Ella mi guardò sorpresa. 'Ansiosa?'
  
  
  "Cristu", aghju dettu. "Se ùn aghju micca fattu questu, saria digià pronta per questa cellula imbottita".
  
  
  Ella hà messu a testa nantu à a mo spalla è hè ghjustu appiccicatu quì. "Perchè mi sentu megliu avà è micca peghju?"
  
  
  "Perchè site chjusu cù una persona, micca una macchina". Ella m'hà sorrisu sottile. Nervosamente, ma cun un surrisu. "Sè questu hè u casu", disse, "perchè dice "Made in Japan" nantu à u to culo?"
  
  
  "Perchè sò statu fattu quì", aghju dettu, seguitendu u so viaghju. Aghju passatu a manu per i mo capelli. Si imitava, ma almenu era in cuntrollu di novu.
  
  
  "Affrettate", aghju dettu, "simu ragiunate". Prima di tuttu, quandu sta maledetta cosa splode ?
  
  
  Ella strinse a testa. "Ùn vi preoccupate micca. S'e aghju spentu l'acqua fridda, avariamu digià mortu. Ma per splode, u chimicu deve calà finu à 240 gradi, è ùn hà micca ottene questu per sè stessu. Aghju ancu riesciutu à calà di novu quella cortina di vetru. Ùn sanu mancu chì aghju cambiatu i chimichi, perchè ponu tumbà i so cloni stessi. À u principiu c'era... bè, diciamu, cibo per i cloni.
  
  
  'Allora va bè. In quantu à Quoy è u so fucile divertente, aghju una idea. Aghju suggeritu chì se Quoi tornava quì, puderia micca vene cun un plotone interu. Uni pochi di monaci cù rivoltelle saria abbastanza. Ci penserà. Aghju dettu à Tara ciò chì vulia dì.
  
  
  Ùn avianu micca fretta di vultà. Forse ci hà pigliatu solu un pocu di tempu per preparà.
  
  
  Avemu pusatu da i dui lati di a porta. Tara era à a diritta. Quandu a porta si apre, ella serà daretu.
  
  
  Un silenziu pesante s'hè accumulatu è invadiu a nostra cellula. Sì a signora accantu à noi avia battutu à u muru, a guarnizione averia intarratu u sonu. Aghju dettu à Tara di dorme un pocu s'ellu pensava chì ne avia bisognu. Ella pensava chì ne avia bisognu. Eiu stà svegliu è fighjulà u silenziu. Aspittava ch'ella si rumpissi.
  
  
  Mi dumandu chì tipu di droga Quoy avia in tenda per noi. Aghju continuatu à pensà à quelli vechji filmi di fantascienza induve u prufessore di chimica universitariu trasforma i so studienti in bug giganti. O quellu induve l'astronauti overdose nantu à i raghji di luna è si trasformanu in cactus pazzi. Carter incontra Dr Vail Tweet. Veni prestu à stu teatru. Dui sacchetti di popcorn è assai Coca-Cola. Allora vai in casa è fate l'amore nantu à u divano.
  
  
  Tara s'agitò momentaneamente in u so sonnu. Pensu chì era circa sei ore di mane. L'acelli s'eranu alzati è volanu dapoi un'ora ; è a luce si riversava à traversu i finestri sbarrati. L'aghju scuzzulata.
  
  
  U primu minutu di ricuperazione hè u più difficiule. Aghju fighjatu cum'è ella aghjustava a percepzione di a mo robba marrone è i muri quilted. Si strofinava e mani nantu à l'ochji. - Chì ora hè avà ? Ella guardò intornu. 'Oh.' Cusì hà finalmente vultatu in a terra di i vivi. "Pensu chì ùn sapemu micca, nò?"
  
  
  "Hè u tempu di alzà", aghju dettu.
  
  
  "Aghju avutu un sonnu cusì bellu è sicuru. Aghju sunniatu chì noi...
  
  
  "Shh."
  
  
  Aghju intesu a porta di u corridore aperta. Porta di u laboratoriu. Tara si stende di novu ghjustu in u cantonu, cum'è no aviamu pruvatu. Quandu a porta si apre, u so corpu era oculatu, ma a so manu pudia ghjunghje. Era pronta per l'azzione. In u so parè, u timing era perfettu. Ùn avia micca durmitu abbastanza per esse svegliu, è micca abbastanza per avè paura. Eru chjinatu da l'altra parte di a porta, appughjatu u mo capu à u muru. dorme.
  
  
  Porta aperta. Dui monachi armati circundavanu u duttore Kuoi. Quoy avia una siringa in manu.
  
  
  Tuttu hè andatu prestu è bè.
  
  
  U primu monacu, un agentu di CAN, m'hà chjappu cù u so revolver. A manu di Tara apparsu da daretu à a porta. U sicondu monacu sintia un ligeru puntu in u so pede nudu. L'ultima di e caratteristiche di Grenada. Mi pigliò è aghju pigliatu u revolver. Tirò à u casu, nant'à u muru trapuntatu. Quoi si arrabbiò. U sicondu monacu cascò inconsciente. Avà aghju avutu un'arma in manu. U primu monacu hà ricevutu duie balle in u stomacu. Quoy hà cuminciatu à scappà. Je l'ai fait trembler et l'a tenu pendant que Tara a saisi la seringue et l'a injecté. I so ochji si vultonu in paura. Hè svenutu. Aghju pigliatu a seconda arma da terra è l'aghju datu à Tara. Allora aghju pigliatu a chjave è chjode à Quoy è i so amichi in a cellula.
  
  
  Eramu di novu liberi. Questu significa chì sò eccezziunale intelligente o eccezziunale stupidu. Sceglite. Ma ùn mi dite micca a risposta...
  
  
  Tara si appoggiò à u muru è chjude l'ochji. "Puderaghju passà avà?" Era veramente assai debule.
  
  
  "Pensate chì pudete stà per un'altra ora?"
  
  
  Ella suspirò è si rialzò di novu. "A prumessu".
  
  
  "Andemu", aghju dettu.
  
  
  'Aspetta una seconda.' M'hà datu u revolver ch'e aghju datu. - Aspetta, eh? Ella sciolse u cordone di a so robba monastica. U monacu era altu cum'è mè, è l'orlu di a so robba trascinava circa sei centimetri nantu à u pianu. L'hà tiratu finu à chì era sopra i so cavichje. "Ttene avà". Aghju tenutu u tessulu mentre ella hà ligatu u cordone strettu novu è plegava l'excedente di tela sopra.
  
  
  "Sò", disse. "Ùn hè micca particularmente bellu, ma serà megliu se aghju da corre". Pigliò a so arma. 'Va bè. Induve andemu capu?
  
  
  "À u laboratoriu".
  
  
  Avemu avvicinatu à a porta è l'aghju apertu un pocu. Aghju fattu segnu à Tara di stà luntanu. Dui assistenti di laboratoriu eranu occupati à l'internu. Eranu vistuti cum'è monaci, ma i so vestiti eranu cuparti di camice di labburatoriu biancu. Anu travagliatu nantu à a tavula cuperta, ma ùn anu micca toccu a creazione di Tara.
  
  
  Aghju sbulicatu per a porta è marchjò in silenziu attraversu a stanza. Quandu eru à una decina di metri daretu à elli, aghju dettu: "State quì è alzate e mani. Girate lentamente.
  
  
  Anu fattu cum'elli anu dettu. Aghju dettu à Tara.
  
  
  "Chì avemu in questu cabinet di medicina per fà silenziu per uni pochi d'ore?"
  
  
  Andò versu i scaffali di pozioni magiche è studiò a classificazione. "Mmmm, chì ne dite ... chì ne dite di un pocu amobarbital?" Questu hè abbastanza per un sonnu bonu è riposante ".
  
  
  "Tuttu va bè cun mè".
  
  
  Hà cuminciatu à preparà e siringhe. "Quale preferite? Dormi nurmale o chì?"
  
  
  "Ghjesù", aghju dettu. "A scelta hè à u cumpratore". Aghju tenutu l'ochji nantu à i dui monaci. Unu di elli passava cù cura a manu nantu à a tavula.
  
  
  Allora per u lettu ", disse, riempiendu a mità l'aghi ipodermici.
  
  
  Aghju tiratu à a tazza à a quale stende a manu. U vetru s'hè ruttu è u liquidu giallu fughje. Hè corrode a superficia di a tavula.
  
  
  Tutti l'avemu guardatu. Aghju scuzzulatu u mo capu. "Pensu chì hè megliu esce da quì." Ùn vogliu micca chì nunda ti succede ". Per qualchì tempu ùn si movenu. "Aghju cinque più colpi è tiru veramente bè. Cusì avete veramente solu una scelta. Dormi..." Aghju indicatu Tara è l'aghi, "o mori."
  
  
  Aghju agitatu u mo revolver. Si dirigenu versu u centru di a stanza.
  
  
  Ùn sò micca perchè li lascio sceglie. Era listessa chì sparava à sangue friddu persone disarmati. Aghju tenutu a pistola sottu à u nasu mentre Tara li injectava cù una siringa, strofinandoli cù l'alcoolu cum'è s'ellu importava. I boni abitudini sò cusì difficiuli di rompe cum'è i cattivi.
  
  
  Prestu svenuti è si adurmintavanu. Ella si vultò versu mè.
  
  
  "Avà chì?" - Pruvò di parlà tranquillamente, ma a so voce tremula.
  
  
  "Ancora ùn pò micca passà fora", aghju dumandatu
  
  
  "Puderaghju à pusà allora?"
  
  
  I surrisu à ella. Per via di a so strana cumminazzioni di capacità è tenerezza, forza è debule, donna è zitellu. Si pusò è mi basgiò a cima di a so testa.
  
  
  "Avete una altra cosa da fà, cari."
  
  
  "Nitroglicerina".
  
  
  Nitroglicerina. Puderete rende abbastanza forte per scaccià un edifiziu sanu? Vogliu dì, cumpresa a nostra stella brillanti. Dottore Quoy?
  
  
  Ella annunziò. "Inclusu u so uffiziu è tutti i so documenti".
  
  
  "Allora fate".
  
  
  Pensu di colpu à e vittime innocenti in e cellule. U zitellu, a vechja, è quellu chì hà avutu a furtuna maravigliosa di esse u porcu umanu di u duttore Quoy. Eru fiddle cù u mo set di ottu chjave. Chjavi di cellula. In qualchì modu, aghju avutu à pruvà à salvà queste persone. Ma cumu si spiegà à quelli chì ùn capiscenu micca ciò chì fate ? Cumu pudete dì à elli: "Seguitemi. Ùn ti ne fà.'...
  
  
  Aghju andatu à l'armadiu di a medicina è aghju pigliatu a medicina chì Tara usava contr'à i monaci. "Quantu hè abbastanza per l'anestesia regulare?"
  
  
  - Oh... cinquecentu milligrammi bastanu. Pudete cunfundà questu cun questu? Ella indicò una buttiglia di liquidu chjaru. "Sapete cumu fà una iniezione à qualchissia?"
  
  
  Aghju annuitu. È hà cuminciatu à mischjà un sedattivu.
  
  
  'Va bè. Aghju da pruvà à caccià questi ragazzi da quì. À u tempiu, se aghju tempu. Probabilmente seranu sicuri quì per un tempu...? Aghju guardatu a tazza in a so manu. "Quandu torneraghju quì, sapete cum'è scaccià sta merda?
  
  
  - Ùn lasciallu, caru. Deve solu spegne l'acqua è accende u riscaldamentu?
  
  
  'Va bè. Fararaghju u mo megliu per vultà quì per piglià voi. O mi incontrerai à u tempiu ? me ne partu.
  
  
  "Nick?"
  
  
  Mi vultò. 'Chì hè, caru?
  
  
  - Assicuratevi chì tuttu sarà bè ? Era cum'è una preghiera. Aghju messu a buttiglia è l'agulla è l'aghju pigliatu. Sentu tutta a so dolcezza sottu à u tela ruvida. Mi sentu addolcitu un pocu da u so calore pulsanti, quellu calore infettivu chì si sparghje in u mo corpu è in u mo core. Ci hè una parolla per questu. Hè una parolla divertente chì hè stampata nantu à e carte di San Valentinu è ghjucata nantu à i jukebox centu volte à l'ora. I basgiò. L'aghju basgiò salutu è addiu, ti vogliu è ti tengu caru, è ella m'hà tenutu cum'è s'ellu era diventatu una parte di sè stessu. "Tuttu sarà bè", bisbigliaraghju. 'Tuttu sarà bè.'
  
  
  Ella pende a testa. "Sò ciò chì ci hè", hà chjusu l'ochji. "Tutte queste persone cù tutti questi revolver?
  
  
  "Bè, ùn mi cercanu micca avà. Pensanu chì mi sò diventatu in qualcosa di incomprensibile quì.
  
  
  L'ochji ch'ella hà apertu à mè ùn anu micca capitu.
  
  
  "Una pianta", aghju clarificatu. "Produttu di Quoy's Magic Elixir Company". Allora s'ellu ghjucassi bè, possu stà fora di prublemi. Inoltre," aghju alzatu u mento, "in a mo vita aghju scontru assai omi cù assai fucili". È sò sempre vivu.
  
  
  Hà pruvatu à surrisu è hà fiascatu miserabilmente.
  
  
  "Animatu", aghju dettu. "Sò invulnerabile. Stella nobile è furtunata, vi ricordate ? Inoltre, l'eroi ùn hè mai vulnerabile. Avete lettu abbastanza storie per sapè questu.
  
  
  Ella strinse a testa. "Questa ùn hè micca una storia. Questu hè a realità. Si fece una pausa. "Peter Hansen era un tale eroe, è qualcosa li hè accadutu".
  
  
  Un ghjornu aghju scontru à Hansen. Un omu attraente è un sniper. Hawk l'hà chjamatu un veru talentu. Ma qualcosa hè accadutu à Hansen. Micca un grande addiu, ma qualcosa chì puderia esse peghju. Anu colpi à Hansen in a spina. A bala di calibre .45 hà tagliatu i nervi chì permettenu di fà cose cum'è caminari. È fate l'amore. Aghju alluntanatu quellu pensamentu u più prestu pussibule. "Hè una storia diversa", aghju dettu. 'Nun meiu. Micca a nostra.
  
  
  Mi basgiò di novu, e so palpebre lampendu cù una nova paura.
  
  
  Aghju alluntanatu è l'aghju pigliatu per e spalle. "Smettila", aghju dettu. "Vi dicu chì tuttu andava bè". Allora tuttu sarà bè. È tene strettu l'arma. Aghju indicatu u Nagan chjinatu nantu à a tavula. "Pigliate cun voi quandu vai fora è aduprà quandu hè necessariu".
  
  
  Ella suspirò è annuì, ripigliendu pianu pianu u cuntrollu di sè stessu.
  
  
  "Ci si vede à u tempiu". - Sò andatu in e cellule.
  
  
  'Nick.' ella dumandò. "Puderaghju passà avà?"
  
  
  
  
  Capitulu 26
  
  
  
  
  
  Ci era una altra vittima di a pratica di u duttore Kuoi. Un omu di a mo età, europeu, altu. Hà sorrisu assai. È sbavava. Mi dumandu cumu questu disgraziatu hè ghjuntu quì. È, grazie à u mo Diu persunale, sò surtitu da quì per mè stessu.
  
  
  Avaria a ragiò chì nisuna sicurezza speciale ùn mi cercava. A zona era tranquilla. U sole era dighjà altu, è l'aria tremava di calore. I soliti fila di monaci chì osservanu a terra si dirigìanu versu u tempiu. I cappucci sò purtati per prutege i so calvi. Immersi tranquillamente in a situazione. Ùn ci hè micca cloni in vista. Una risata ruvida da a finestra di u dormitoriu m'hà infurmatu chì i monaci guerilla eranu sempre dentru à quellu mumentu.
  
  
  I mo trè prutetti eranu pacificati. Seranu sicuri in u tempiu cù i monaci veri.
  
  
  Li aghju purtatu è i pusatu nantu à tappetti di preghiera intrecciati accantu à i monachi inginocchiati. Era frescu dentru. U risultatu di pareti esterni grossi o mancanza di passione in l'internu. I monaci muti parevanu statue. Ma micca cum'è statue di petra. A petra hè brutta è tarra, è ancu u marmura più liscia porta sempre sfumature di roccia, muntagna è terra.
  
  
  S'ellu era pussibule di piglià l'imaghjini di i nuvuli. tandu era tuttu. Una grande stampa di u celu.
  
  
  In a prima fila, aghju vistu Ning Tang. Aghju pruvatu à catturà u so sguardu, ma era vultatu in l'internu, fissatu à qualchì pensamentu astrattu. Aghju lasciatu u tempiu. S'è aghju frettu, possu sempre ghjunghje à u laboratoriu è Tara. Ùn vulia micca ch'ella attraversassi a pruprietà sola.
  
  
  Era più difficiuli di lascià chè di vene. Quandu aghju intrutu in u tempiu, era unu di parechji. Avà eru unu di i pochi. I falsi monachi sapianu chì i veri monaci stavanu prighendu fervently. È s'ellu ùn sò nè reale nè falsu, allora deve esse Carter. Ma forse aghju sempre avutu a furtuna.
  
  
  Aghju veramente pruvatu à marchjà, circannu di mantene u ritmu di una persona per quale u tempu è a distanza sò mera cose mortali è pocu impurtanti. Solu ùn andava micca bè.
  
  
  Allora ùn hè micca andatu bè.
  
  
  Questu ùn era micca u primu clone chì fighjulava u sole cù l'ochji stretti. È à u laboratoriu.
  
  
  Laboratoriu è Tara.
  
  
  Aghju acceleratu u mo passu.
  
  
  Pensu cusì.
  
  
  Tutti i sei stavanu à u pozzu. Una vintina di metri da mè. Sei cloni. Unu di elli alzò a testa durante a cunversazione. M'hà vistu è hà cuminciatu à gridà. Allora tutti sò ghjunti à mè. Mi chjappà daretu à un arbre è tirò. Aghju feritu unu in a spalla, ma hà cuntinuatu à avanzà. Mi restava quattru colpi. S'ellu battu quattru volte, ci saria ancu dui cloni in piena salute. Pensu solu à sta situazione quandu i rinforzi sò ghjunti. U restu sò cloni. Solu vinti. Ils se précipitèrent hors de leur chambre et se dirigent vers moi.
  
  
  Ci hè un tempu quandu avete bisognu di curriri veloce.
  
  
  Aghju pigliatu l'unica strada pussibule. Questu significava chì aghju avutu à andà à i campi di papaveru. Quandu vedi un omu fà qualcosa cusì stupidu in un filmu, sapete chì hè cundannatu. Ogni pazzo chì scala un scaffold o corre in un campu pianu senza pietà si cundanna.
  
  
  Ma qualchì volta ùn ci hè solu altra scelta.
  
  
  Se andassi à u labburatoriu, li guidassi à Tara. Se li portanu à u tempiu, metteraghju in periculu l'altri è fà pocu per aiutà. Ùn aghju micca un pianu in a mo testa. Nisuna manuvra di campu intelligente à longu andà. A quistione ùn era micca se sopravviveraghju. Ma per quantu tempu?
  
  
  U campu di papaveru m'hà fattu segnu cum'è una scena di Oz. Tappettu infinitu di fiori viola. Scena di sognu. Un Waterloo assai improbabile.
  
  
  Aviu avutu una punta di trenta metri è quattru palle. Questu hè tuttu. Questu hè induve finisce u cuntu di e mo benedizioni. E balle anu trafittu u tarrenu à i mo pedi, mandendu disgustose raffiche di ventu mentre passavanu davanti à a mo spalla. Aghju cuntinuatu à correre è aghju guadagnatu uni pochi di metri più. In qualchì locu à mezu à u campu ci era una piccula scatula di petra. Se puderia ghjunghje à questu, puderia aduprà cum'è una difesa temporale, cum'è una basa temporale.
  
  
  L'ultimu bastione di Carter.
  
  
  Avà si sparghjenu è anu pruvatu à circundà mè. I pallottole fischiavanu intornu à mè, cum'è s'ellu fossi statu succhiatu in una stanza stuffy, aghju ghjuntu à un edifiziu di petra. A porta era chjosa. Mi pressu contru à u muru è aghju guardatu intornu. I cloni si avvicinavanu à mè. Venti facce identiche chì mi avvicinanu da vinti direzzione diverse. Vinti revolver sò puntati versu mè.
  
  
  Tiru à u mira più vicinu. destinatu precisamente à un puntu in u centru di a fronte. Cascò allegramente nantu à a so tomba sparsa di fiori. Un'altra grandina di colpi mi pioveva da tutti i lati. Si sbattevanu in u muru daretu à mè, ferite i fiori à i mo pedi, ma per qualchì mutivu ùn m'anu micca toccu.
  
  
  Allora aghju capitu.
  
  
  Eranu sempre sottu à l'ordine di ùn tumbà mi. Ùn pudianu sapè chì Quoi era u mo prigiuneru è chì u so laboratoriu era à pocu minuti da l'eternità. À quant'elli sapianu, eru sempre l'oca chì pusò l'ovu d'oru. Ci vulianu solu chjappà è mi rimette in a gabbia. Di colpu sapia esattamente ciò chì fà. E probabilità opposte ùn mi dispiace più. I vincitori ùn sò mai realistichi.
  
  
  Aghju sparatu à dui cloni chì bluccavanu a mo strada in a direzzione chì avia bisognu, è esce. Ùn aghju mai fà questu. Solu allora, à u listessu tempu. u labburatoriu hà saltatu. Hè splutatu cum'è un picculu vulcanu, scuzzulate a terra, sputendu u focu, scacciendu petri è raghji à u sole, è cuntinuò à splode, bang, bang, bang. È à mezu à a cunfusione crippling chì seguita, aghju avanzatu uni pochi metri. Mi precipitu à traversu u campu, sbulicà tuttu ciò chì mi stava in a strada, cum'è un diu di a guerra.
  
  
  Anu cuminciatu à vene à i so sensi è anu da perseguità. Questu era esattamente ciò chì vulia. Anu persu assai tempu, è aghju pigliatu u capu.
  
  
  Aghju ghjuntu à a porta di e camere di Lao Zeng. Ùn ci era nimu per guardà a porta. Nisun monacu. Nisun partigiani. Quandu stu caos hà scoppiatu, nimu ùn s'hè avventuratu in l'apertu.
  
  
  Quandu sò ghjuntu à l'uffiziu di Lao, aghju capitu perchè. U muru di vetru si sparse è l'arma sparì. I Taoisti si sò uniti à u mo pianu. Anu tenutu i tipi di KAN à punta di pistola è luntanu da mè.
  
  
  Aghju trovu Lao Tseng è Wing Po in a sala di pranzu. Dui monachi li tinniu a punta di una pistola. Aghju cacciatu i monachi fora di l'edifiziu è scambiatu l'arme cù unu di elli. I so sette colpi contr'à quellu chì mi mancava.
  
  
  Ci era duie porte in a sala di pranzu. Unu in u corridoiu, l'altru in a cucina. Aghju apertu a porta di u corridore, ma a serratura hà travagliatu. Quandu a porta chjusa, era veramente chjosa. Fora. Eiu stessu stava à a porta di a cucina, puntandu u mo revolver versu i prigiuneri. Lao Zeng paria triste. Vin Po paria in furia. Ma ùn anu ancu rinunciatu.
  
  
  Dopu tuttu, i so squadre di salvezza eranu in strada. I cloni di Lao Zeng ghjunghjeranu ghjustu à tempu per salvà. Almenu hè ciò chì speranu.
  
  
  Lao Zeng pigliò i bracci di a so sedia à rotelle. "Provite u vostru brevi mumentu di gloria, Carter. Perchè vi avvistu : questu durà solu per un pocu tempu. Ci aghju centu agenti è vinti di i mo figlioli più boni. Ùn avete micca una chance.
  
  
  "Bè, andemu à vede", aghju dettu. - In ogni casu, i vostri intrighi sò sfurzati. Se ùn avete micca intesu, u vostru labburatoriu hè partitu solu in u celu - cloni, documenti, u duttore Quoi è tutta a so banda dannata.
  
  
  Vin Po hà pruvatu à refutà questu cun pensamentu pusitivu. "Pudemu ristabilisce", disse, più à Lao Zeng chè à mè. "Ci sarà un novu Doctor Quoi è una nova generazione di cloni putenti. Intantu, a nostra missione hà da riesce à paralizà u vostru paese. I cloni chì facenu questu ùn eranu più in u laboratoriu ".
  
  
  Tuttu ciò chì pudia dì era: "Continuà à sognu". Ci era u rumore in u corridor. Stivali facianu rumore. E porte si apre. I cloni sò ghjunti. Solu uni pochi di seconde è entreranu cù u mo vechju amicu Chen-li. Vin Po surrisi. "Ora vi sarete svegliatu rudemente". Pudete esse bonu, Carter, ma ùn site micca abbastanza bè per vinti à unu.
  
  
  "Videremu", aghju dettu di novu.
  
  
  A porta di u corridore s'aprì è i cloni si precipitonu à l'internu. Tutta a famiglia. "Chiudi sta porta!" disse Lao Zeng. U revolver in u so capu u spavintò menu ch'è u pensamentu d'un tiru. A porta chjusa è sigilla u so destinu.
  
  
  Ùn avianu micca fretta di avvicinà à mè. Avianu vinti à unu è eru prontu à andà. Aghju lampatu a mo arma. Una di e mo mani fucalizza nantu à a porta di a cucina, è l'altra sparì in i pieghe di a mo robba, induve aghju ammucciatu a bomba. Aghju capitu chì era u tempu. Allora l'aghju lasciata. Cum'è una bola dura. Giustu in a testa di Lao Zeng. Doppiu pugnu ! L'hà sbattutu inconsciente è à u listessu tempu a bomba si n'andò, empiendu a stanza di fume mortale. Aghju scappatu da a cucina prima ch'elli anu ancu realizatu ciò chì succede. Chjavu a porta daretu à mè è andò in u tempiu.
  
  
  Tara era quì. Inseme cù Ning Tang. Ellu disse chì l'altri monachi mantenevanu l'agenti CAN in l'edificiu di u dormitoriu. Eranu tutti ligatu cù cura è pusati nantu à u pianu. I monaci veri currenu torna u so monasteru.
  
  
  Aghju dumandatu à Tara di dumandà à ellu cumu si sentenu di l'usu di l'arme è di minacciare l'altri di morte. Tara hà intesu a risposta, poi si vultò versu mè cù l'ochji chjusi. Ella strinse a testa.
  
  
  "Ùn crederete micca".
  
  
  "Pruvate", aghju dettu. "Oghje crede in tuttu".
  
  
  "Tutti odiavanu veramente l'usu di queste armi. Hè per quessa," hà scuzzulatu a testa, "hè per quessa chì anu pigliatu e balle fora di i fucili in u primu locu".
  
  
  'Cumu?' Aghju guardatu l'arma in a mo manu chì avia scambiatu cù u monacu. Aghju apuntatu à a porta aperta di u tempiu è tirò. Nunda. Basta un clic sordu.
  
  
  Aghju risatu.
  
  
  Tutta sta rivolta hè accaduta senza balle. U fattu chì i KAN anu pensatu chì e balle eranu abbastanza per vince li hà purtatu in una trappula.
  
  
  Aghju guardatu in l'ochji di Ning Tang è ricurdatu chì ellu disse chì l'idee sò più forti cà l'arme. Allora aghju pensatu chì aghju capitu.
  
  
  Per qualchì tempu.
  
  
  
  
  Capitulu 27
  
  
  
  
  
  A valutazione hè una di quelle parole novi chì odiu. Unu di quelli cattivi abitudini di u stabilimentu induve u sforzu ùn hè mai "intensu" è induve e truppe ùn sò mai solu "mandate" ma "spiegate". Stima hè solu una grande parolla per ciò chì dicu à Hawk ciò chì so è ciò chì mi dice ciò chì sà, è decidemu di ùn dì à nimu.
  
  
  Tara è eiu eramu in strada per questu.
  
  
  Era unu di quelli belli ghjorni di primavera quandu Washington hè spumante è ogni munumentu pare avè un significatu monumentale.
  
  
  Tara era scomodamente tranquilla in u taxi. Stringhjendu a mo manu stretta, si morse u labbre, persu in i so pinsamenti intraducibili. Hè stata cusì da quandu l'aviò sbarcò. A radiu di u cunduttore hè stata sintonizzata in una di queste stazioni chì riproduce i vechji standard, è avà ghjucavanu a bona vechja canzone di Cole Porter "So Near, And Yet So Far". Hè cusì ch'ella era.
  
  
  Avemu guidatu finu à Dupont Circle è ci fermemu davanti à una certa porta pocu monumentale di u Serviziu di Stampa è Telegrafu Uniti. Almenu una facciata megliu per a sede di AX chè quella tea shop di Londra.
  
  
  Hawk ci hà salutatu cun entusiasmu. Alzò a vista da a so scrivania ingombrata è ringhiò.
  
  
  "Siate," disse. "Avete un minutu?"
  
  
  Leghjeva qualcosa in un cartulare secretu rossu è masticava un sigaru spento. A nostra piccula battaglia cù i cloni era finita, ma quì nantu à a scrivania di Hawke a guerra cuntinuava. Novu affare. Storie novi.
  
  
  Tara fighjulava da a finestra i cime di l'arburi illuminati da u sole. A so labbra superiore era tesa. Mi vultò è mi stringhje. Qualunque cosa l'incomoda, prima o poi a capirà. Era una di quelle donne chì ùn deve micca mette in poker. Almenu s'è tù avia tali sentimenti.
  
  
  Invece di fighjulà à ella, aghju guardatu à Hawk. Nantu à a so vechja faccia cù i ghjovani ochji turchini. Cù un cervellu chì pò chjamà ogni indirizzu di un hangout nazi in u 1940, ma ùn pò micca ricurdà chì cammisa portava ieri.
  
  
  Finalmente guardò. "Scusate", disse raucamente. "Una volta chì aghju sappiutu chì erate salvu, hè sparitu da a mo lista di priorità". Si vultò versu Tara. - Ebbè, Miss Bennet. Cumu ti piace a parte attiva di a lotta?
  
  
  Tara surrisu. Un sorrisu stranu, pocu cunvincente. "Moltu bellu", disse tranquillamente. 'Iè, assai bellu. Ma... ùn pensu micca chì vogliu fà di novu ".
  
  
  'Innò?' Alzò una sopracciglia è guardò in a mo direzzione. - Va bè, Carter. U to turnu. Si appoggiò in daretu à a so sedia girevole scricchiolante è accese un sigaru masticatu.
  
  
  "Sapete digià a maiò parte di questu, signore." Avemu trovu un nidu di sti cloni è l'avemu distruttu. Tara hà pigliatu cura di l'embrioni cloni, u laboratoriu, è u scienziatu pazzu daretu. KAN ùn li riproducerà più. Almenu mentre simu vivi, aghju neutralizatu Ving Po, Lao Tseng è tutti i cloni adulti. Almenu tutti quelli chì eranu in Indochina
  
  
  "E simu quelli chì eranu quì, è quelli pochi chì eranu in Londra", m'hà interrottu. "Avemu ancu cuntattatu u so espertu di droga. Ci hè. Chì-si-chjame-avà?
  
  
  "Pam Cohn". †
  
  
  'Iè. L'avemu è ammette cun cura tuttu. Di sicuru, avemu datu un pocu di u so propiu serum di verità prima. Falco fece una smorfia. Li piacia à prufittà di l'opportunità quant'è mè. "Ùn avemu più nunda da preoccupari." Stu spettaculu Featherstone hè statu ancu chjusu. Scotland Yard hè rispunsevule per questu. Sembra ch'elli anu pigliatu assai colpi quì. È questu soldi hà finanziatu parechje attività di CAN.
  
  
  Aghju dettu à Hawk nantu à i campi d'oppiu è cumu CAN hà utilizatu u cummerciu di droga cum'è un mezzu di infiltrazione. Scuzzulò a testa sgrossata è spensò u so sigaru, cum'è s'ellu ammazzò un parassitu cun ellu. "Sfurtunatamente, u trafficu di droga ùn hè micca in a nostra cumpetenza. Ma continuu à dì à elli chì ci hè assai di più daretu à queste droghe chè solu avidità ".
  
  
  Ellu suspirò. "Forse stanu à sente un pocu di più avà. In ogni casu, stu campu di papaveru speciale ùn hè più in usu - cù quella filiera in Nassau chì avete chjusu. Chì face dui.
  
  
  "È centinaie di più tali lochi per cumincià."
  
  
  Hawk m'hà datu un sguardu penetrante. "Migliaia si adattanu megliu". Si vultò à Tara. 'Bè.' - In verità, duvete esse felice. U vostru... chì aghju chjamatu di novu ? ... una teoria pazza, inimaginable... bè, hè stata vera.
  
  
  Tara si schiarì a gola. "L'avete chjamatu un sognu abbandonatu è pazzu, signore." - disse direttamente.
  
  
  Hawk pareva cunfusu. Forse per a prima volta in a mo vita. "Bè, va bè", mormorò. "Aghju lasciatu passà per tuttu questu, nò?"
  
  
  "Iè, signore", era l'unica risposta chì hà ricevutu.
  
  
  'Allora va bè.' Si preparava à lascià noi. - 'Ancu di più ?'
  
  
  Aghju annuitu. 'Duie cose. Aghju prumessu à sti monachi chì avemu da pruvà à truvà li un novu monasteru. In qualchì locu in u territoriu liberu. Vogliu mantene a mo parolla. Pensate chì pudemu piglià cura di questu?
  
  
  Hawk hà fattu una nota in u so librettu. "Credu chì ci hè una basa militare in Corea di u Sud. Lasciami verificà questu prima. Credu chì pudemu fà questu. È a seconda quistione.
  
  
  "Roscoe".
  
  
  Hawk hà cuminciatu à accende un sigaru novu cù difficultà. Allora hà guardatu è m'hà dettu di Roscoe. Riguardu à quellu dannatu ombrello è cumu l'anu trovu.
  
  
  "Era probabilmente megliu in certi modi", disse. Allora scacciò una risata scura. - Malè, hè stupidu à dì.
  
  
  Si vultò in a so sedia scricchiolante è guardò fora di a finestra. Fighjatu fora. "Vuliu dì chì avemu avutu assai mala stampa annantu à stu tippu Roscoe. Si faceva troppu vechju è troppu trascuratu. Abington in Londra hà dumandatu permessu di ritirata. Appena prima chì questu succede, l'avete chjamatu. In ogni casu, questu seria u so ultimu travagliu. È ùn sò micca sapè cumu Roscoe averia capitu questu. In i so più boni anni era un agente eccellente. Questa era a so vita.
  
  
  Hawk respirò profondamente. Mi dumandu s'ellu pensava à sè stessu. Circa u ghjornu chì ellu stessu diventa imprudente è qualchissia decide di mandallu in ritirata. Signore, avà aghju cuminciatu à pensà ancu à mè stessu.
  
  
  Hawk si girò da a finestra.
  
  
  "Chì farà? Passà una di e vostre meritate vacanze à l'esteru?" Era u so modu di dì ch'ellu mi dava uni pochi di settimane di pausa.
  
  
  Aghju guardatu à Tara è pensu à Riviera. O di Tahiti. Iè, una isula deserta seria perfetta per noi. "Forse", aghju dettu.
  
  
  Cuntinuò. - 'È tù. Miss Bennet? Merite ancu uni pochi di ghjorni di pausa. Avemu assicuratu chì Petru riceve una cura eccellente, ma pudete passà e vostre vacanze inseme. Voi dui.
  
  
  Aghju cambiatu in una marcia più alta.
  
  
  'Petru?' Mi vultò versu ella.
  
  
  Ella mi guardò drittu in l'ochji. "Peter Hansen", disse tranquillamente.
  
  
  Peter Hansen, eroe feritu. Quale nome hà citatu in u labburatoriu quand'ella m'hà avvistatu di esse attentu ? "U mo maritu", hà cunclusu.
  
  
  Per un omu cù pocu tempu per u tact, Hawk hà fattu un gestu generosu. Si sbulicò a gola, si alzò è si n'andò in a sala.
  
  
  Tara mi guardò tristemente. "L'aghju amatu", disse. - Ùn possu micca lascià lu. Ùn faria micca questu ancu s'ellu puderia. Ma Nick, mi piaceva tantu amà ti. Ella si allungò, mi pigliò è mi tirò vicinu. Aghju guardatu a so faccia. Ultima volta. Quelli ochji verdi captivanti, quelli capelli rossi auburn, è quelli stupidi lentiggini chì ci eranu sempre. È aghju pensatu à quale tipu di vita vulia per ella. Una vita sicura è bona, induve tuttu ferma cum'è hè è ùn si trasforma mai in un incubo. A vita chì ùn li pudia mai prumetti. Una vita chì ùn pudia mai campà. Una vita chì probabilmente ùn vogliu mai.
  
  
  "Forse hè megliu in certi modi", aghju dettu. "Diu mi amarà per dì cose stupide".
  
  
  
  
  
  À propositu di u libru:
  
  
  Una volta ci era una publicazione dedicata à l'esperimenti: piglià una cellula di u corpu da qualchissia, u sviluppu in e cundizioni ghjusti è ottene un duplicatu di sta persona. U doppiu serà identicu in l'apparenza, serà identicu in capacità.
  
  
  Nick Carter ùn pudia micca crede, ma hà avutu à quandu hà scontru tali "cloni" o doppi identici. In questu casu, questi sò doppiu di un assassinu brillanti, perseguendu un solu scopu: intimidà u Cungressu, u Senatu è u presidente di l'America è sottumette à a so vulintà. È cusì cuntrullà a pulitica mundiale da diversi punti di vista.
  
  
  Nick Carter pò distrughje quant'è cloni ch'ellu vole, ma hè inutile. È mentre i senatori americani sò assassinati, Carter face u so travagliu disperatu: piantà a produzzione di cloni è eliminà u veru assassinu.
  
  
  Ma ùn pò micca ogni clone esse un omu veru?
  
  
  
  
  
  
  Table of contents
   Capitulu 2
  
  
  
  Capitulu 3
  
  
  
  Capitulu 4
  
  
  
  Capitulu 5
  
  
  
  Capitulu 6
  
  
  
  Capitulu 7
  
  
  
  Capitulu 8
  
  
  
  Capitulu 9
  
  
  
  Capitulu 10
  
  
  
  Capitulu 11
  
  
  
  Capitulu 12
  
  
  
  Capitulu 13
  
  
  
  Capitulu 14
  
  
  
  Capitulu 15
  
  
  
  Capitulu 16
  
  
  
  Capitulu 17
  
  
  
  Capitulu 18
  
  
  
  Capitulu 19
  
  
  
  Capitulu 20
  
  
  
  Capitulu 21
  
  
  
  Capitulu 22
  
  
  
  Capitulu 23
  
  
  
  Capitulu 24
  
  
  
  Capitulu 25
  
  
  
  Capitulu 26
  
  
  
  Capitulu 27
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  L'orrore di u terrore di ghiaccio.
  
  
  traduttu da Lev Shklovsky in memoria di u so figliolu mortu Anton
  
  
  Titre original : Ice Trap Terror
  
  
  
  
  
  Primu capitulu
  
  
  Era digià scuru sopra l'altu tettu di l'arburi. Les ombres sillonnaient le feuillage entrelacé, épaississant le rideau vaporeux de chaleur oppressive qui se répandit partout. Questu hà fattu a sensazione lenta è stancu chì aghju avutu ancu peghju. Ci hè una forza irreconciliable lurking in a jungla - una sanguisuga gigante chì succhia tutta a vostra energia è ancu a vostra vuluntà di campà. Sta forza mi tocca dapoi un ghjornu è mezu. Ella m'hà incitatu à piantà è à stenderà, à rinunzià solu è lascià sti diaboliche horde d'insetti mi finiscinu per sempre. A fine di Nick Carter - super agent AH, Killmaster N3. È cusì mi ritrovu in questu angulu infernale di Nicaragua chjamatu Mosquito Coast. Irnicamenti, u nome di sta zona pantanosa bassa è calda ùn hè micca pigliatu da questi insetti diavuli, ma da l'indi Mosquito.
  
  
  Tuttavia, aghju perseveratu perchè sapia ch'e aghju da ghjunghje à u mo destinazione prima di u bughju. U sottobosco quasi impenetrable m'hà ritardatu abbastanza. Aviu avutu à sguassà ogni metru di jungla cù u mo machete. I maledicà è quasi inciampatu cum'è a massa di verde chì aghju appena tagliatu volò di novu.
  
  
  Scavava in u fangu densu di un flussu quasi seccu - unu di i millaie chì si torcianu quì cum'è capillari. Mentre caminava per ellu, criaturi striscianti, slimy accuminciaru a risurrezzione da u mush stagnante. U sudore scorreva nantu à a mo faccia, sughjendu a mo robba è u saccu. Era cum'è s'è i cinturini di u saccu mi tagliavanu à e spalle.
  
  
  Aieri matina una nave di pattuglia di a Marina m'hà lasciatu à Laguna de Perlas. Da quì aghju andatu à u suduvestu quasi parallelu à u fiume Tungla.
  
  
  Era dicembre, dunque a fine di a staghjoni di a pioggia. Eru grati per questu. A precipitazione varieghja assai in Nicaragua, ma Bluefields nantu à a costa caraibica riceve 750 centimetri di precipitazione annu. In lugliu o agostu u mo viaghju, digià una miseria cumpleta, saria statu cumplitamenti impussibile.
  
  
  Ùn ci hè micca strade in questu angulu. L'unica autostrada hè a Panamericana à l'altra punta di u paese. A reta ferroviaria naziunale hè di circa quattrucentu cinquanta chilometri è si trova principalmente nantu à a costa di u Pacificu. In ogni casu, ùn aghju mai osatu di usà, cum'è ùn aghju mai osatu di mustrà per l'unica strada di a zona. L'étranger blanc aurait été remarqué et méfié, et aurait été un désastre à cette étape critique.
  
  
  Aghju cuntinuatu u mo modu à traversu i culori brillanti di stu mondu crepusculare irreale in u pianu orientale di a cresta di cime basse. U piccu più altu quì hè menu di dui mila metri, è l'altezza media hè sette centu. Da l'altra parte, e muntagne scendenu à un altipiano fertili cù pianure è laghi. Da questu latu, però, era una pendenza cuperta di jungla, una fila infinita d'arburi infestati da vermin, piante grossi è carnuse è fungi. Enorme viti intrecciate intornu à l'arburi è i rami; muffa fetida è muschio scuru cupria a terra. L'odore pungente di a vegetazione in putrefa era in ogni locu.
  
  
  À pocu à pocu a salita hè diventata più ripida; i dorsi diventanu più affilati è l'abissi più prufondi. E gorge eranu recipienti per l'acqua di piovana, è i so paludi stagnanti eranu terreni di ripruduzzione per milioni di criaturi ostili chì mi cunsidereghjanu una delicatezza. L'aria era sempre piena d'insetti. I ranocchi è i mammiferi più chjuchi apparsu solu di notte. L'acelli anu pigliatu u so postu durante u ghjornu, ma di solitu s'assettavanu altu in a cima di l'arburi. Trubbuli, ranocchi è uccelli chì cinguettanu incessantemente si riuniscenu vicinu à a cascata. Ci n'era unu, a taglia di un corbu, ma assai culurita. Fischiò una scala quasi perfetta, senza ripete mai l'ultima nota. M'hà fattu pazza. In più di i morsi d'insetti è di a pazzia d'uccelli, aghju avutu ancu suppurtà serpenti è lucertuli. I vagabondi diurni, cum'è a lucertola puzzolente, scorrivanu ancu in terra. Il y avait aussi des boa constrictors dans les trous et sur les branches, des serpents d'arbres de taille moyenne et des serpents prédateurs slithery, comme le lancier feroce à dents. A so patria era una riserva mortale chì hè stata à pena esplorata o cartografiata è divorava qualcunu abbastanza stupidu per pruvà à ghjunghje.
  
  
  Aghju passatu u restu di a ghjurnata à vaddà à traversu a prufundità di affruntà, fermandu solu una volta per un snack. Eru sicuru ch’ùn ci riesci, ma cum’è a bughjura s’era calata, rallentata da a luce chì vene sempre da daretu à uni pochi banche di nuvole, aghju scontru un grande gruppu di palme hondurenesi. Era cum'è una furesta in una furesta, fatta interamente di sti palmi alti cù foglie piume è tronchi piuttostu lisci. Trà elli criscenu fichi più chjuchi, circundati da sciame di mosche sanguinarie.
  
  
  I palmi honduresi crescenu in a maiò parte di a jungla in l'America Centrale è Sudamerica, ma un cluster cum'è questu era raru. Questu prova chì a zona era una volta cultivata, postu chì i Maya anu utilizatu u fruttu di questu arbulu per pruduce l'oliu. Ancu s'ellu ùn era micca faciule taglià st'arburu cù l'assi di petra, anu ancu usatu u legnu per i so edifici. In questa zona l'arbulu fiurisce è infine hà pigliatu a terra chì una volta era cultivata in ogni locu.
  
  
  Da u mumentu ch'e aghju intrutu in a palmera, marchjava pianu pianu è cun cura. Direttamente davanti deve esse u quartier generale di u Colonel Zembla. Da ciò chì pocu AH avia scupertu annantu à u misteriosu culunellu è e so attività, sapia chì sta sezione di a furesta era assai guardata da l'omi, i fugliali, i minieri di frammentazione è i microfoni di signali sensitivi capaci di coglie ancu u sonu più debole.
  
  
  I arrampicati in avanti à quattru zampe, esplorendu ogni centimetru di l'area. Aghju strinciutu à traversu u sottobosco è slithered cum'è una serpente à traversu i massi. Aghju sceltu deliberatamente a strada più difficiule è impassibile. Sì un animale o una pianta facia u minimu rumore o frusgiu, l'aghju da aduprà per avanzà, affucà u sonu ch'e facia. U saccu era pesante è si sbandava da un latu à l'altru. U sudore si versava dolorosamente in i mo ochji, perchè ùn pudia micca vede bè. Questu m'irritava ancu di più quandu aghju asciuttu a mo faccia cù a manica.
  
  
  In u campu di furmazione, in i boschi è i campi chì sò supposti minati, era un ghjocu praticu chì hà datu à i nostri istruttori un piacè sadicu. Quì tuttu era mortale seriu, è aghju sforzatu per truvà ogni filu d'erba curvatu, pezzu di muschiu sfracicatu o vigna chì ùn avia nudda parte per apparisce. Aghju scupertu parechje mine è caminava intornu à elli senza toccu. Taglià i fili seria un suicidiu. Appena prima di chjappà a pista, aghju trovu un cable flare. Aghju strisciatu davanti à ellu è truvaru una cartuccia di signale, chì aghju disarmatu.
  
  
  A strada era una strada piena di erbaccia chì parteva da u fiumu Tungla è andava à u nordu. Ci era prubabilmente un dock di canoa sottu, è puderia esse ancu uni pochi di snipers in i machja. Le sentier lui-même était, bien entendu, jonché de mines et d'autres pièges près de l'asile dans la jungle du Colonel Zembla. Dunque, di sicuru, ùn duveria micca andà per quella strada dritta è stretta. Aghju sparitu torna in l'ombra è hà cuminciatu à fà u mo modu più cun cura à traversu u sottu. A trenta metri di distanza u chjassu si vultò di colpu è mi tagliò. Aghju esaminatu currettamente a piccula chjachjara coperta di muschi. Paria cusì tranquilla cù picculi farfalle alate è scintillanti chì ballavanu in a luce fioca.
  
  
  A minera hè stata intarrata in u muscu cù u hairpin di fronte. Quellu chì l'hà postu ùn l'hà micca fattu abbastanza prufessiunale perchè ci era una piccula pezza di muschiu chì spuntava ghjustu in cima. À a mo manca è à a diritta c'eranu spessi siepi di spine. Ùn pudia evità, altrimenti avissi da vultà è marchjà in stu locu da luntanu.
  
  
  Accovacciatu, aghju intesu un sonu. Ùn aghju intesu nunda è mi dumandu chì fà. U longu viaghju di ritornu pò esse più periculosu di disarmà a minera. Il s'agissait peut-être d'une piège qui explosait lorsqu'on l'avait touché, mais cela ne semblait pas convenir au caractère du colonel Zembla. Ùn era micca quellu chì perde una mina chì ùn si pudia più scavà per assicurà u passaghju.
  
  
  Fighjularaghju nantu à a mo spalla à a bughjura di a jungla daretu à mè. Ci vuleria troppu tempu per vultà, è in u bughju ùn aghju micca una chance. Mi arrampiu in avanti è alzai cun cura un pezzu di muscu. A minera avia una sola ignizione sottu pressione. Aghju tenutu u fiatu, asciugà e mani nantu à i pantaloni è vultò u pomo di accensione. I fili sò stati corroditi è u manicu ùn dà micca facilmente. Finalmente hà travagliatu. Aghju pigliatu u fusible, rinviò u manicu à a minera è rimpiazzà u pezzu di muscu. Allora aghju suspiratu di novu.
  
  
  Mi sò alzatu è marchjatu cù cura per u percorsu finu à ch'e possu torna ind'è l'arbureti accantu. Aghju ammucciatu u restu di u mo viaghju in i machja. Ogni dettagliu necessitava u massimu sforzu. Aghju trovu un'altra mina per aggirari è qualchi flares. I minieri eranu spargugliati cum'è insetti. Finalmente sò surtitu in un spaziu più apertu. A pochi metri di distanza si ergeva una collina alta è angulosa, densamente cuperta di arbusti è d'arburi intrecciati di vigna.
  
  
  À u primu sguardu, pareva una muntagna piramidale. Ma dopu aghju vistu chì a fundazione era fatta di strati di petre interlocking, è da una parte ci era una scala cù centinaie di passi. I mura eranu cuparti di belli orchidee è altri epifiti chì eranu più in casa in i cracks di a petra chì in i rami di l'arburi. Aghju guardatu e ruine di un anticu edifiziu Maya. Era quasi impussibile di ricunnosce cum'è u travagliu di e mani umane. Diventanu unu cù a jungla chì li ingugliava mille anni fà. A struttura, chjaramente cuncepita cum'è un tempiu, s'arrizzò spettacularmente da a prufundità di a jungla, scura è misteriosa in questu locu remoto.
  
  
  Più impurtante chè u so valore storicu era u scopu per quale era avà usatu. I rapporti di questu ci sò ghjunti frammenti è spessu venenu sempre da rumuri. In ogni casu, se a nostra infurmazione era curretta, ammucciata in queste ruine isolate è apparentemente abbandunate era l'installazione elettronica più avanzata imaginabile.
  
  
  Tuttu hà cuminciatu dui mesi fà cù un missaghju radiu ingannu da u nostru agente in Oaxaca, Messicu. Da quellu tempu, l'Accademia di l'Arte hà sviluppatu gradualmente l'imaghjini di un geniu unicu chì si chjamava Colonel Zembla. Hà inventatu qualcosa nantu à u cambiamentu climaticu è vulia utilizà quellu cuntrollu di u clima cum'è un'arma. Contra quale ellu l'utilizaria è perchè ùn era micca cunnisciutu. In ogni casu, tuttu indicava chì avia abbastanza equipamentu in stu tempiu Maya per trasfurmà a jungla bollente infinita in un glacier gigante.
  
  
  In pochi ghjorni, o forse ore, hà pensatu di fà cusì: senza avvisu, trasfurmà l'America Centrale in un vastu paisaghju articu.
  
  
  L'avissi avutu firmatu.
  
  
  
  
  Capitulu 2
  
  
  
  
  
  Aghju toltu u mo saccu è l'aghju postu cù cura in terra. Aghju veramente piaciutu durante u mo viaghju di dui ghjorni quì. Ellu m'hà furnitu cibo è refuggiu, è speru ch'ellu m'aiuti di novu. Ciò ch'e aghju avutu à fà dopu, deve esse fattu cun cura è in silenziu. Tuttu ciò chì puderia piglià cun mè era un picculu gruppu di arnesi chì i picciotti di u laboratoriu AX anu fattu apposta per questu casu. Puderaghju chjappà à u mo cinturione cusì e mo mani eranu libere. A mo bomba di gas hè stata appiccicata à a mo caviglia è u mo stiletto era strapped around my arm. Aghju lasciatu u mo Luger. Avà aghju avutu una pistola in stile Chi-Com 7.65mm usata in Vietnam. Avia un silenziatore integratu è necessitava cartucce speciali cù casi rimless. Era luntanu da un Luger : ùn avia micca tanta putenza, ma era altrettantu efficace à distanza vicinu. Inoltre, ùn pudete micca veramente mette un muffler in un Luger. Questa presa ùn si sentia micca assai bè in a mo manu perchè era abituatu à a pistola tedesca più pesante.
  
  
  Pensu à purtà un machete, ma ùn avaria micca bisognu di unu per passà per e ruine postu ch'elli ùn eranu micca ingrossi, è s'è aghju utilizatu un cuteddu, u sonu mi daria sicuramente. Un cultellu longu era una bona arma s'è vo avete u spaziu, ma saria difficiule à manighjà in un tempiu cum'è un Luger. Allora l'aghju lasciatu cù u mo saccu è andò à a chjara chì circundava u tempiu. Ci era probabilmente più microfoni nascosti quì chè in qualsiasi studio di trasmissione. Aghju pensatu chì l'omu à u monitoru mi sbagliava per un animali di a jungla perchè u sistema di alarme ùn era più avvistu. Aghju saltatu è mi tirau versu a prima cornice di u tempiu. Aviu avutu aduprà e razzi, viti è stumps per u sustegnu perchè ùn aghju micca fiducia in a scala chì scrolla.
  
  
  Sò cascatu quasi cecu in un altru trappulu. Per furtuna, aghju vistu una piccula apertura alta in l'arbulu. L'omu chì piantò a minera indicò induve hà piantatu a cunchiglia. Ùn aghju micca osatu mossa. Mi pigliò sempre per truvà l'ignizione. Era un cable sottile giallu cù picculi punte taglienti appiccicati in ellu. Si stende trà dui arburi è sparì cumplettamente in u follatu. S'ellu andassi più in là, mi tagliava a carne cum'è un rasolu. À u listessu tempu, u pin si liberava da u pesu daretu à l'arbulu, è l'arbulu è aghju risuscitatu in l'aria inseme. Un omu ospitale, stu Colonel Zembla !
  
  
  Aghju andatu in giru à u cable è aghju cun cura più avanzatu. Ogni pochi metri aghju ingannatu u pede nantu à i vignaghjoli per sente è riposu. Allora mi sò alzatu di novu. Aghju utilizatu slits è protrusioni per supportu. Au-dessus des cimes de l'arbre, j'ai vu la lune s'élever, projetant une lumière pâle.
  
  
  Una volta in cima, aghju accovacciatu trà dui blocchi di petra da a cornice frastagliata. Aghju esaminatu u tettu, chì era pianu è rectangulare. U fronte chì portava à e scale è u spinu eranu duie volte più longu ch'è u latu ch'e aghju cullatu. U tettu era pulitu è probabilmente di novu. In l'angulu di l'altra parte stava ciò chì pareva una capanna, chì pareva un munzeddu di macerie.
  
  
  Per arrivà à u tempiu, aghju avutu à passà per a porta di quella capanna perchè ùn ci era micca altru ingressu à u tettu. Trà mè è a capanna stavanu dui guardiani è un elicotteru. Unu di i guardii s'appoghja contr'à u chassis di l'helicopteru. L'altru marchjava pianu pianu longu u parapettu. Tramindui eranu mestizzi curti è stonati; cum'è u settanta per centu Nicaraguans sò a mità nativu americanu è a mità ispanica. Anu purtatu pantaloni è cammisi larghi è stivali di suede morbidi. Parianu bè è ùn facianu micca un sonu. Ùn eranu micca vistuti cum'è suldati veri, ma puderanu facilmente usà i so fucili automatici leggeri si avete troppu vicinu à elli. Quessi eranu fucili belgi 7,62 mm NATO FAL; assai bonu è assai populari trà i Sudamericani.
  
  
  L'elicotteru era un Bell Sioux 13 R, trè posti. Paria un pocu cum'è una grande libellula cù a coda alzata. Era un cavallu di travagliu affidabile chì era largamente utilizatu da a Corea. In stu locu abbandonatu, tali cose era l'unicu modu di trasportu. Dunque, u tettu di u tempiu hè statu adattatu per l'atterrissimu. Hawk hà pigliatu ritratti aerei chì dimustravanu chì l'helicopteru era di solitu parcheggiatu nantu à u tettu. Una investigazione finita una settimana fà hà revelatu chì l'elicotteru ùn appartene micca à a squadra archeologica ufficiale. Hè stata acquistata per una seria di transazzioni assai discrete in un depositu di l'armata in a Città di Messico. Questu hè accadutu pocu ghjorni dopu chì a cità hè stata culpita da a peghju tempesta di neve in memoria viva. Per ellu stessu, micca cusì forte, ma ancu abbastanza per suscitarà i peghju suspetti di AH. Per quessa, Hawk hà decisu di mandà quì.
  
  
  Eru u primu di u nostru populu à fighjà attente à questu elicotteru. Ci era un emblema curiosu nantu à e porte ; un sole d'oru cù trè linee crimson. Era cum'è s'è qualcunu avia tagliatu i ghjuvelli cù un cuteddu è chì u metale avà sanguinava. Mi dumandu ciò chì significava. Quandu u patrulleru s'avvicinava, aghju nutatu u listessu sticker nantu à a sacchetta di u pettu.
  
  
  S’avvicinava di più in più... A situazione hè diventata difficiule. I dui guardiani eranu avà tantu distanti chì ùn li pudia micca sparà à u listessu tempu da induve eru pusatu. S'ellu ti spara à unu, avvisarà l'altru prima ch'e possu turnà è seguità. S'e aghju mossu troppu prestu, aghju finitu trà elli; in ogni casu, s'ellu sò in ritardo, mi seraghju ancu intrappulatu cum'è un ratu. Dunque, in ogni modu, anu da esse neutralizatu sia à una volta, è dopu senza fà un sonu.
  
  
  U guardianu marchjò intornu à parechje petre cascate da u parapettu. Avia fattu tante volte in giru à u tettu, ch’ellu ci avia avà lanciatu u so picculu cappellinu è fighjulava senza scopu sopra à u parapettu cù u fucile pendulu da a so spalla. Calchì volta ùn s’affacciava mancu à fighjà ; qualcosa chì ancu un cane chì corre. U primu requisitu hè chì duvete sempre sapè ciò chì succede intornu à voi, perchè a vostra vita pò dipende. Li costarà a vita.
  
  
  Aghju messu u stiletto in manu. In a mo altra manu aghju avutu una pistola cù un silenziatore. L'ombra m'hà inghiottitu cumplettamente. Eru unu cù e petre. À u crepuscolo, l'uggetti sò qualchì volta più difficiuli di distinguishà chè in a bughjura, è possu cunfirmà per quessa. Si avvicinava sempre più. Aghju tenutu u fiatu... Di colpu ùn l’aghju più vistu. Probabilmente si camminava di novu intornu à qualchi rocce cascate. Per un mumentu aghju avutu a paura ch'ellu m'avia vistu, è aghju chjappu per a cupertura. Allora, da u cantonu di l'ochju, aghju vistu i so gammi. Allora ùn sapia ancu chì eru quì. Avà sentu u so rispiru è u frusgiu di i so pantaloni nantu à u tettu. Aghju cuntatu finu à trè è saltatu.
  
  
  In fatti, a mo preoccupazione principale era a guardia di l'helicopteru. Vuliu caccià elli da a strada prima è aduprà u restu cum'è un scudo. Data a distanza, e so riazzioni imprevisible, è u fattu chì ùn era micca permessu di fà alcunu rumore, era a più grande minaccia. Aghju sparatu duie volte rapidamente. U primu colpu u colpì in u pettu, u sicondu in u collu. Senza fà un sonu, cascò nantu à u rack tondu d'acciaio di l'helicopteru. E sole di i mo stivali facianu più rumore nantu à i scoglii cà i colpi di a mo pistola.
  
  
  Aghju pruvatu à chjappà un altru guardianu in i rini cù un stiletto. Mi aspettava ch'ellu si congelassi quandu hà vistu u so amicu mortu. Ma hà reagitu cum'è una pantera. Cù un muvimentu istintivu, si vultò, chinandu. Dopu tuttu, tuttu hè accadutu in un sfocatura.
  
  
  S'ellu era statu addestratu bè, duveria esse capace di usà a so arma oramai. Ma in quella frazione di seconda hà reagitu in una manera chì ùn m'aspittava micca. S’inclinò, abbandunò u so fucile, è ghjunse à u pugnale di cummandu chì pendeva da a so cintura. Hè abituatu à luttà cun ellu. Hà amparatu questu cum'è un zitellu. Per ellu, u fucile era solu un pezzu di ferru.
  
  
  M'aspittava di esquivà u so fucile, ma a canna longa di u fucile FAL sbattò in u mio polsu è u stilettu volò da a mo manu. Dopu tuttu hè andatu cum'è un lampu. U fucile hè cascatu in terra trà noi. A mo manu diritta cù a pistola fumante si alzò. U so bracciu manca stende per piglià u colpu. A so manu diritta, cù ottu centimetri di acciau friddu, hà miratu à u mo stomacu. A mo manu manca hà pigliatu u so polsu drittu è l'hà tiratu in daretu. Avà stava di spalle à mè è ùn pudia più spustà a manu in quale teneva u cuteddu. Apri a bocca per gridà. Aghju pressu a mo manu diritta à a so faccia è pressu u colpu di a pistola trà i so denti. Ansimò è pruvò à sguillà. A mo manu manca pressa cusì forte chì duvia piegà in daretu. Mi chjappà i stinchi è pruvò à ghjunghje à a mo faccia è l'ochji cù a so manu libera.
  
  
  Aghju messu a pistola in bocca è tirò u so bracciu. Qualcosa hè crepatu. A so manu si n'andò liscia è u cuteddu cascò da e so dite debbuli. A mo manu manca era daretu à u so collu. Hà pruvatu à liberà di novu. Senza successu. Ùn fece micca un sonu mentre u so collu si chjappò.
  
  
  Aghju alluntanatu u corpu senza vita da mè è aghju pigliatu u cuteddu. Quandu u guardianu s'hè cascatu in terra, a so testa in un angulu stranu, aghju digià corre versu a porta. Dentru c'era una vechja scalinata stretta. Nantu à i grandi stand di legnu di sapodilla, i sculture eranu sempre chjaramente visibili è largamente intatti da u tempu. I muri di petra eranu cuparti di bas-rilievi, i culori di quale si spiccavanu à a luce di i lampi elettrici nantu à u tettu. Un pocu di luce penetrò à traversu i cracki scuri di l'antichi finestri, avà sbulicati cù ragnatele verdi di piante.
  
  
  A mità di a scala aghju esitatu. Ùn si sentia nunda nè da sopra nè da quì sottu. Aghju inguainatu u mo stiletto, aghju pigliatu un ciottolu è l'aghju lampatu. Si rimbalzò nantu à i scogli. Solu un ecu si sentia. Aghju cuntinuatu a mo strada cù a mo pistola pronta.
  
  
  Sò surtitu nantu à una piattaforma cù un tettu volta è un corridore chì girava à manca. In seguitu, tuttu hè statu ricustruitu recentemente da cimentu, travi d'acciaio è aluminiu. I lumi sò sempre appiccicati da u tettu cum'è una stringa di luci di Natale, ma accantu à elli era un ductu di l'aria condizionata di metallu cù i buchi ogni pocu metri chì lasciavanu l'aria fresca. Da quellu mumentu, u tempiu Maya hè diventatu nunda più cà una cunchiglia, una cunchiglia di e strutture ultra-moderne di u Colonel Earth.
  
  
  À l'altra estremità di u corridoiu era una porta d'acciaio chì pareva forte cum'è una porta di volta di banca. Ùn ci era micca sonu. U quadru di a porta avia una serratura incassata cù un manicu rossu. Era pussibule chì a porta si apre quandu aghju appughjatu u buttone. In ogni casu, hè assai prubabile chì qualchissia da l'altra parte riceverà un signalu per apre a porta.
  
  
  Aghju messu l'arechja à l'acciaio friddu. Prima ùn aghju intesu nunda. Allora aghju intesu un ronziu bassu chì mi sentu piuttostu chè intesu, inseme cù l'altu è debole lamentu di i generatori. Aghju guardatu di novu u castellu. Da u mo saccu di l'arnesi aghju pigliatu una chjave maestra: un strumentu cù una molla chì face chì l'agulla salta trà e parte di a serratura è cusì sceglie. Era una cosa simplice è necessitava assai sperienza è pacienza per aduprà. Dopu trè tentativi, a porta si apre. Aghju strisciatu quì prestu è in silenziu, cum'è un gattu. U tempiu pareva tranquillu è abbandunatu. E vibrazioni s'intensificavanu, riempiendu a stanza cù u rumore supersonicu di una fonte d'energia putente. Aghju andatu direttamente à u sonu perchè intuitivamente sapia chì era a fonte di ciò chì cercava. I mo passi riechevanu nantu à u cimentu russu. Un altru curridori, un altru scala, un altru curridori è, infine, una seconda porta d’acciaio, daretu à a quale u rumore era ancu più forte chè prima. Aghju utilizatu di novu a chjave maestra è aghju intrutu cù cura.
  
  
  Era una stanza bassa cù fila di luci di neon. Da ogni latu c'eranu armadi d'acciaio cù contatori, sensori è file di bobine di computer daretu à u vetru. In u centru ci era una centralina di quasi un metru è mezu di longu cù un numeru inimaginable di buttoni, fili è potentiometers, sottu à quale ci eranu segni cù iscrizioni chì ùn significavanu nunda per mè: Labion. Indice, embrague à contracorrente è fattore cataridina. U putere per questu edifiziu elettronicu era furnitu da un cable grossu quant'è u mo bracciu è longu u pianu à un interruttore in u muru di l'altra parte. Ci era una porta vicinu, è da quì ghjunse u stridu piercing di a centrale elettrica. Ma questu ùn m'interessava micca. Eru induve duverebbe esse. Aghju andatu versu l'armarii di l'informatica è tirò i pannelli di l'interruttore rotativu in avanti.
  
  
  Bobine, transistor sottili di primavera, è circuiti integrati brillavanu in a luce. Da u mo saccu aghju pigliatu una latta di poliester chì pareva un aerosol regulare d'insecticida. Aghju spruzzatu l'equipaggiu cù un mantellu chjaru di l'acidu di solvente altamente corrosivu. Allora aghju sabbiatu tutti l'armarii è chjusu i pannelli di novu quandu aghju fattu.
  
  
  L'acidu era una invenzione di u laboratoriu AX. Una bomba pò disattivà una parte di l'ughjettu, ma forsi micca tuttu; è certamente micca tutte e parti impurtanti, salvu chì aghju utilizatu tanti splusivi chì tuttu u tempiu Maya hè statu distruttu. Tuttavia, a distruzzione brusca di u tempiu puderia avè cunsequenze internaziunali menu piacevuli.
  
  
  Dopu ci era u prublema logisticu di cumu fà contrabbandare qualcosa cusì pesante. È ci hè ancu u periculu chì a bomba serà trovu è defused nantu à mè. L'acidu ùn puderia micca esse rilevatu finu à ch'ellu era troppu tardi è ùn pudia micca esse sguassatu una volta spruzzatu. Ancu l'autobus avissi sparitu, lassendu micca u minimu indiziu di ciò chì hè accadutu dopu ch'e aghju partutu.
  
  
  Aghju spruzzatu cù cura a sustanza caustica in ogni locu. Uni pochi ore, è l'acidu averia manghjatu tuttu. I pezzi si sò fusi, i cunnessi di u cable si sò dissolti è anu causatu un cortu circuitu in a carcassa metallica. À u mumentu chì sò tornatu in a jungla sana è sana, i tecnichi di Zembla si strapparanu i capelli. À mezanotte, ogni equipamentu chì aghju trattatu era un munzeddu di scrap metal. Questu daria à i nostri diplomatici u tempu di furzà Nicaragua è l'Organizazione di i Stati Americani à investigà. U sabotage era u mo solu travagliu. Quandu aghju finitu, tutti ridiranu di questu. À l'exception du colonel Zembla.
  
  
  Aghju finitu cù l'urdinatori è sprayed l'internu di a centralina. Di colpu a porta si apre è entranu dui tecnichi è un guardianu di sicurità. A so sorpresa era grande quant'è u mo scossa. I tecnichi - aghju pensatu ch'elli eranu tecnichi, perchè eranu in mantellu biancu è cù carte in manu - ùn sò micca armati. U guardianu grisgiu avia un revolver brasilianu Rossi di calibre .38 in una funda nantu à a so anca. L'anu cuncepitu stessu cù un Smith & Wesson è avia un canna di quattru pollici. U pigliò è gridò: "Alto".
  
  
  Tuttavia, ùn aghju micca da stà fermu. Aghju solu riesciutu à strappò a striscia autodistruttiva da u cilindru è lanciallu in un angulu scuru. Aghju pigliatu u mira è sparatu duie volte. U guardianu gridava di dulore è li pigliò a gola. A pallottola di u so revolver mi passò sopra a testa senza chjappà nunda. U guardianu cascò nantu à l'armadiu daretu à ellu. Geme, scavò i so unghie in u metallu è sciddicò pianu pianu in terra.
  
  
  Aghju saltatu versu a porta è aghju scontratu dui tecnichi chì apparentemente seguitavanu l'ordine di a guardia è stavanu fermi. Questu m'hà sbulicatu. Sentu chì qualcunu pigliava a mo cammisa. Aghju vultatu 360 gradi per scappà di a so presa. À quellu mumentu, più guardiani irrumpianu. U sicondu tecnicu si precipitò versu mè, inchinò a testa, è m'hà spintu cù forza in a stanza.
  
  
  I guardiani si precipitonu versu mè. Un pugnu m'hà colpitu in u plexus solare, è l'altru m'hà culpitu in a mandibula. Aghju ricullatu. Pruvatu di ripiglià u mo fiatu è tirò l'ultime duie palle à l'attaccanti. Eru piacè di sente un chianciu. Una grandina di pugni è d'acciaio pioveva nantu à mè. A pistola hè stata cacciata da e mo mani. Questi eranu cumbattenti forti è energici. S'e aghju sguassatu di unu, dui altri anu pigliatu u so postu.
  
  
  In questa cunfusione, di colpu sò stati colpi forti in l'inguine. Mi duppiu in un dolore atroce è cascò nantu à u pavimentu di cimentu. U stivale m'hà culpitu in u tempiu. A mità intorpitu, aghju ghjuntu intornu à mè stessu, sentu a mo gamba è tirò. L'omu cascò urlando trà l'altri. Avà puderia piglià u mo cuteddu.
  
  
  Aghju tagliatu tuttu ciò chì mi circundava è sentu qualcosa di caldu spruzzatu nantu à a mo faccia è e mani. U mo stiletto hè diventatu troppu slippery per tene. Aghju intesu u rughju di i guardiani. Ci sò troppu di elli è eranu sempre venuti. M'anu chjapputu è battutu cù i mozzi di i so revolver. Qualchidunu avianu pistole è anu fattu u so megliu per chjappà mi cun elli. I so stivali chjappà u mo corpu feritu. A ghjente è i so chianci si fecenu più debuli è più indistinti : una nebbia d’umbri è di voce. U revolver sparò. Era cum'è una carica di dinamita chì splodava in a stanza bassa. Mi s'era cunfusa chì l'attaccu assassinu era cessatu. I guardiani stavanu attenti, respiravanu pisanti. Un omu stava in a porta, calava lentamente un Colt 357 Python. Ùn hè micca surprisante, u colpo hà risonatu in a stanza. Era vistutu in u listessu uniforme cum'è l'altri, ma u so cumpurtamentu trasmette fiducia è autorità. Avia una faccia magra è tagliente. Un moustache di gangster cascò nantu à i so labbre strisciate, è u so nasu aquilin li dava l'apparenza d'un rapace. Stava quì cum'è un spettatore casuale, senza interessu, ma i so ochji eranu duri cum'è a petra.
  
  
  "Chì si passa quì?" - dumandò cumplettamente calmu. Signore, disse unu di i guardiani, avemu trovu questu inglese quì. Hà uccisu è feritu à Juan...
  
  
  "Silenziu". L'omu hà puntatu un revolver versu mè. 'Venite cun mè.'
  
  
  Aghju falatu u mo stiletto è mi sò alzatu, sbulicatu, i mo musculi gridavanu di dolore.
  
  
  
  
  Capitulu 3
  
  
  
  
  
  Eru in una grotta scura. A sola lumera passava da una crepa sottu à a porta di legnu grossa. L'attic era assai chjucu, micca più grande di un grande armariu. Quale sà quale o chì era una volta dentru. Almenu avà stava à pusà quì, à mezu à a basura brutta. Deve esse in un locu sottu à u tempiu, perchè e radiche di l'arbureti è di e piante anu penetratu in e petre, ma apparentemente cusì lentamente chì stavanu avà i mura.
  
  
  Aghju appughjatu à u muru di petra, nudu è impotente in l'aria brutta, aspittendu impaziente ciò chì succede dopu. M'hanu spogliatu, mi anu cercatu è pigliate tuttu. È ancu a mo bomba di gasu è l'orloghju.
  
  
  L'inchiesta hè stata guidata da una persona chì ùn cunnoscu micca u nome è a pusizione. Ùn m'hà micca interrugatu. E so parolle eranu limitate à uni pochi di brevi ordini à mè o à i dui guardiani chì l'accumpagnavanu. M'hà trattatu cun un disprezzu calmu è arrogante chì m'hà arrabbiatu ancu di più chè s'ellu s'era statu cumportatu di manera sadica. M'hà lasciatu quì è, per ciò ch'e possu sapè, s'hè scurdatu.
  
  
  L'ora passava cusì pianu chì mi sò guasi impazzitu. Aghju passatu una parte di u tempu cuntemplando l'opzioni di fuga. È ùn eranu micca quì. U restu di u tempu aghju pensatu à l'acidu causticu; quantu pianu pianu, ma sicuru, cù l'attrezzatura di Zembla, manghjava a mo vita. Ogni siconda m'hà avvicinatu à u mumentu chì u prucessu di distruzzione seria nutatu è tandu certamenti ùn mi permettenu micca di putrissi quì più.
  
  
  U sonu di un chjappu in l'altra parte di a porta m'hà scantatu. A porta si spalancò. U mo investigatore hè tornatu cù dui guardiani nervosi. Mi scacciò i pantaloni è poi appoggiò à u cornice di a porta cù l'aria di un observatore casuale è disinteressatu.
  
  
  - Vestite, amicu, andemu à visità, è e donne sò cun noi.
  
  
  "Induve?"
  
  
  "Chiudi a bocca. Fate cum'è vi dicu.
  
  
  Aspittò finu à ch'e aghju buttunatu i pantaloni aperti è poi mi fece cennu di lascià a cellula improvvisata. Aghju lampatu à a luce di una luce di corridoio esposta è esitatu per un mumentu per piglià u mo cuscinettu. Questu hà fattu chì u guardianu mi picchiò cù a canna di a so pistola. Pigliamu un itinerariu diversu ch'è no eramu ghjunti è scuntrà parechji suldati è tecnichi chì mi fighjulavanu cun un mischju di disgustu è di curiosità. Dapoi qualchì tempu avemu marchjatu longu corridori cù pareti nudi, su è falà e scale. Eranu tutti cusì simili chì mi sò persu senza speranza in stu labirintu. Infine simu ghjunti à una sala larga, chì si apre in altri curridori, cusì chì paria chì avemu ghjuntu à l'assi di una rota à raghji. Questa sala diventò rapidamente una grande sala centrale. A maiò parte era pocu illuminata da una luce di i cortini damaschi chì pendevanu in un cerculu da u tettu. Ci era un puntu forte chì formava un cercolu luminoso in u centru di u pianu. I muri eranu pieni di librerie da quasi tutti i lati. I volumi grossi rilegati in pelle stavanu accantu à foglie foglie. U muru ch'e mi stava davanti era viotu, fora di quellu tamantu sticker misteriosu chì pendeva altu è ghjustu à mezu. U sole d'oru brillava nant'à u palcuscenicu, nantu à quale stava a cunsola di l'instrumentu, chì paria esse arruvinata da mè. Cinque persone stavanu à pusà intornu à ella.
  
  
  Ci eranu dui omi di mezza età. Unu avia una testa calva cum'è una palla di biliardo. L'altru avia un visu chì, à prima vista, s'era scontru cù una porta chì sbatteva. Una di e donne era corta è grassa, cù petti pesanti è ingombranti è ochji d'agata taglienti è penetranti. U sicondu era più ghjovanu è un pocu megliu custruitu. Paria ch'ella si annoia.
  
  
  U quintu omu era un omu assai sfarente da u restu. Si pusò à mezu à e donne à a cunsola in una sedia girevole di pelle nera. Portava un vestitu d'affari beige chjaru cù una sciarpa di cachemire blu. Si appoggiò à a cunsola, alzendu u coddu è tenendu u mo saccu d’arnesi in manu, cum’è s’ellu mi dumandassi di fighjà. Mi guardò drittu in faccia cù un sguardu sàviu è tristu in i so ochji.
  
  
  Era chjucu è agile. Micca un vechju, ma l'anni ùn sò micca stati boni cun ellu. E rughe prufonde di u so visu è i cerchi sottu à l'ochji parianu esse chjappu in elli, sguassendu ogni traccia di ghjuventù o d'arte. Era sfarente di tutti quelli chì aghju mai vistu. U nasu curvatu peculiar, a linea di a fronte è a labbra superiore strettamente compressa revelavanu un Maya purosangue. Il n'avait pas besoin de se présenter. Aghju scontru l'elusiva Colonel Zembla. "Venite à a luce, signore", disse. A so voce era alta è affilata, cum'è una spada.
  
  
  A pistola mi spinse in avanti.
  
  
  I stava à mezu à un fasciu di luce accecante, è per parechji minuti longu nimu hà dettu nunda. Zembla ùn si moveva, ma l'altri si muviavanu inquieti in i so posti, studiendu mi cù ochji intensi. Ùn eranu micca di razza pura cum'è u so capu, ma u sangue Maya hà lasciatu una marca nantu à e so facci abbronzati.
  
  
  "Avemu cercatu tuttu duie volte", Zembla hà dettu infine, "ma ùn avemu micca trovu splusivi nascosti in ogni locu".
  
  
  Ùn aghju dettu nunda.
  
  
  "Stu à sente", disse. A so voce era ingannosamente amichevule. U fucile chì mi pisava u spinu ùn era nunda cusì.
  
  
  "Ùn l'aghju micca lasciatu", aghju dettu.
  
  
  Forse ", rispose. Hà vultatu a mo cassetta di l'uttellu à l'inversu, cusì u so cuntenutu hà rotulatu nantu à a tavola di a cunsola è hà pigliatu a mo camera di microfilm. "Avete fattu una strada longa è dura solu per piglià ritratti, signore", disse. A fotografia era a seconda parte di a mo missione. Aviu avutu l'equipaggiu quantu pussibule nantu à a film, ma solu dopu avè avutu l'uppurtunità di utilizà u mo spray. In questu sensu, Hawk era fermu. A distruzzione hè stata prima. Ùn aghju pussutu sminticà un sorrisu, ancu s’è mi sentu imbarazzatu è nervoso, cum’è un tigru chì annusava una trappula.
  
  
  D'un colpu, cù un muvimentu bruscu di a so manu, Zembla scacciò e mo cose in terra.
  
  
  'Quale si? Cumu hè u to nome? Chì faci ancu quì ?
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Mi chjamu Nick Carter è sapete perchè sò quì. Avete avutu u mutivu in e vostre mani una seconda fà.
  
  
  "Carter..." disse u nome cun cura. - Mi pari di ricurdà qualcosa... Iè ! Eccu ! Cuba 1969 è Cile l'annu passatu. Ebbè, sta volta avete fiascatu, sgiò Carter.
  
  
  "Forse avete ragione", aghju rispostu, fighjendulu. I mo ochji si movevanu constantemente avanti è avanti, circannu di truvà un puntu debule in Zembla, in l'altri quattru, o in l'omu è i guardiani chì stavanu trà mè è u curridoru scuru. Ùn ci era micca una sola, assolutamente nisuna opzione per scappà. Zembla paria sente a mo ansietà crescente, fece una risata corta è acuta è disse: "Calmati. Ùn ti eseguiremu micca quì.
  
  
  "Aspettu a cerimonia induve u mo pettu sarà strappatu è u mo core sarà strappatu".
  
  
  "Avete da ammette chì vi meritate, Signore Carter." Eranu bè persone chì avete uccisu. Ma avemu ghjuntu cù una manera di usà voi per noi stessi, è mentre ùn puderete micca piglià ritratti di questu, ci hè una chance chì puderete cumunicà ciò chì site per vede. A propositu, solu per curiosità, u tradimentu ùn vi hà micca mostratu a strada quì?
  
  
  Aghju rinfriscatu di novu indifferente. "A terra hè piena di rumuri".
  
  
  - Aviu digià paura di questu. Solu cù l'aiutu di un traditore pudete passà per u cinturione di a mo prutezzione. L'unica equazione chì ùn possu micca risolve hè l'equazione di l'imprevedibilità umana. Ùn pensu micca chì mi darà fastidio dopu sta sera.
  
  
  Ùn sapia micca quantu avia ragione. Ma per una ragione diversa da ch'ellu pensava ! È quand'ellu hà scupertu a verità... Aghju guardatu di novu è aghju inghiottitu. Era una trappula, una tomba. Ancu a luce spietata sopra a testa pareva irradià u periculu.
  
  
  "Dopu sta sera," Zembla cuntinuò, "ci serà... Ma probabilmente sapete digià tuttu di a mo piccula installazione quì!"
  
  
  "Pensate solu chì avete u più grande frigorifero in u mondu".
  
  
  "Micca esattamente", ridacchiò. "Vogliu solu fà una muntagna imaginaria. Vale à dì, utilizendu onde radiu per finta chì a muntagna esiste, prughjettanu tutte e so proprietà nantu à i flussi d'aria di a troposfera. Hè da accade à circa 15 000 metri per a neve. Di sicuru, nimu vi vede sti onde radiu, è l'aviò puderia solu volà ghjustu attraversu. Solu u clima penserà chì ci hè una muntagna quì !
  
  
  - Chì avete pensatu in Mexico City ? - Aghju dumandatu agriamente.
  
  
  Allora, avete nutatu ! Era, per cusì dì, una trasmissione sperimentale. À quellu tempu, i mo punti focali eranu solu uni pochi chilometri l'una di l'altra in a periferia. Ma sta volta puderaghju copre a maiò parte di l'America Centrale è...
  
  
  - I punti focali ?
  
  
  L'aghju interrugatu. 'Chi voli dì?'
  
  
  Sarà chjaru per voi chì ùn possu micca pruduce un signalu radiu cù una lunghezza d'onda a larghezza di una muntagna. Aghju bisognu di prughjettà una seria di punti o dicemu e linee di campu chì formanu u contornu di una muntagna nantu à a zona ch'e aghju sceltu di destinazione. I calculi assai precisi sò necessarii per determinà induve mette i trasmettitori di salvezza in modu chì sò in a proporzione curretta à l'assi matematicu di u diagramma principale ".
  
  
  "I mo assistenti", aghjunse, annunziendu à i quattru daretu à ellu, "ognunu supervise una stazione di supportu in u so paese".
  
  
  A mo gola hè secca. "Ma questu assi, u centru intornu à quale tuttu gira, hè quì, ùn hè micca?"
  
  
  Iè, sicuru.
  
  
  A mità di mè fece un suspiru di sollievu, l'altra mità maledì a so astuzia.
  
  
  Chì succede dopu avè coperto tuttu cù neve?
  
  
  Ridia misteriosamente. "Allora venerà u terzu imperu Maya".
  
  
  Eru stunatu quandu i so illusioni di grandezza anu pigliatu a mo mente in pienu. Allora aghju spuntatu: "Ùn site micca troppu à sudu per quessa?"
  
  
  Questu hè veru in u sensu chì a culla di a nostra civilizazione era in Dukatan. Ma i primi dui imperi Maya si stendevanu ancu più à u sudu ". Hà aghjustatu cù una risata acuta: "Ùn mai chjamate un Yucatecan un Messicanu. A nostra vechja inimicizia cù l'Aztechi esiste sempre, ancu s'è avemu i stessi Teules, i stessi dii cum'è u Serpente Feathered Kukulcan.
  
  
  Si vultò è indicò l'imaghjina piena di luce nantu à u muru. "Ci ricorda di ellu".
  
  
  - E e linee rosse ?
  
  
  "Ci ricordanu quale sò i nostri veri nemici. In u 1519, Cortés hà uccisu i Maya in Tabasco è dopu tagliatu trè slitte in un troncu d'arburu. In nome di u rè Carlu I di Spagna, hà pigliatu pussessu di u nostru territoriu ". Zembla mi guardò di novu. "Tu sì u nostru nemicu, Carter." A vostra famiglia hà occupatu a nostra terra per cinque seculi è ci hà custrettu à campà in a miseria.
  
  
  "Allora chì ai da fà?" Cù stu dispusitivu vi causarà ancu più miseria. Tuttu si congelarà. Gomma, banane è boschi preziosi moriranu da a fretura. U caffè è u cacao seranu distrutti. L'industria serà distrutta. Tutta l'ecunumia di l'America Centrale serà distrutta da a notte ".
  
  
  Agitau a manu, cum'è s'ellu ci era un insettu chì u disturbava. "In cunsiderà e risorse naturali, u nostru paese hè quasi vergine. U picculu pezzu chì hè statu sviluppatu hè sbulicatu da a sfruttamentu capitalista. A nostra vita ùn cambierà micca perchè avemu sempre patitu di a fame è a miseria. Una volta chì questu hè finitu è voi gringos partenu, custruiremu a nostra ecunumia, ma solu per noi stessi. Puderete dì chì aghju rende l'America Centrale temporaneamente senza prufittu.
  
  
  - Vulete dì disabitata.
  
  
  "Inutile, disabitata, per l'imperialistu si tratta di a stessa cosa".
  
  
  'Questu hè un scioccu. È i lucali ùn anu micca d'accordu cun voi. Perchè ùn li avvisate, Colonel ? Almenu allora ponu preparà per u clima fretu.
  
  
  "Avete da esse realistu annantu à queste cose. Quale mi crede ? Ùn sò micca un partigianu. Sò un ingegnere elettricu. È in quantu à stu culunellu, hè un gradu onorariu cunferitu à mè da a Milizia Confederata di l'Arkansas per i servizii chì una volta li rendessi. S'elli m'anu cridutu, aghju avutu abbastanza forza per respinge l'attaccu, Signore Carter. Cumu avete pruvatu, sò vulnerabile. Senza dubbitu capisce chì devu mantene tuttu u sicretu finu à chì u mo putere ùn pò esse vintu. È per risponde à a vostra dumanda: hè per quessa ch'e aghju campatu à centinaie di chilometri da u Yucatan, in questa parte desertica di Nicaragua.
  
  
  Ma millaie di persone, u vostru populu, soffreranu è mureranu ".
  
  
  Avemu patitu per seculi. Semu induriti contr'à i ravages di a natura. Si pudia dì chì simu cum'è canne. Lussu è abbundanza anu fattu u vostru populu effeminatu è debule. Iè, a ghjente morerà, sfurtunatamenti. Ma ci saranu assai menu chè s'ellu fussi una rivoluzione sanguinosa. A ghjente deve sempre more per chì l'altri campanu. Ùn capite micca ? Hè imperativu chì prima creà a mo muntagna è solu dopu cumunicà e mo dumande à u mondu.
  
  
  Chì succede se e vostre richieste ùn sò micca accettate? I vostri trasmettitori funzionaranu sempre è purterete tuttu à l'Era di Ghiaccio?
  
  
  Questu hè statu u nostru sognu per troppu tempu per piantà. Per anni avemu sunniatu di u ghjornu chì pudemu cuglierà ciò chì suminemu ".
  
  
  Malgradu u focu di u so discorsu, i so ochji eranu cumplitamenti nurmali quandu mi fighjulava. "Stu ghjornu era urigginariamente suppostu dumane, sgiò Carter, ma hè chjaru chì a vostra intervenzione hà avanzatu u nostru calendariu".
  
  
  "Per oghje?"
  
  
  'Finu a data!' E so dita passavanu sopra una fila di interruttori à bascula. "A nostra racolta mortale principia avà!"
  
  
  Micca avà! Ùn sò micca passate uni pochi d'ore di più ! Aviu avutu à muzzicà u mo labbre di fondu per ùn urlà à ellu cum'è l'arnesi vanu à a vita sottu à e so mani. Pensu à trè canali chì seranu trasmessi in altri paesi d'America Centrale.
  
  
  U core di tuttu pò esse statu quì, ma quellu core batteva sempre. Signore, questu acidu ùn hà mai travagliatu? U mo panicu iniziale hè sparitu. Mi hè vinutu chì nunda ùn pudia piantà sta distruzzione inesurable. Zembla puderia permette di rinfriscà per un tempu, ma à a fine i so piani eranu cundannati à fallimentu.
  
  
  Zembla aggrottò le sopracciglia mentre il misuratore registrava un'anomalia, e a sua mano tremò leggermente mentre regolava la lettura. Ma a so voce pareva ferma è sicura. Parlava in u listessu tonu uniforme. "Sapete, Carter, era pronta per a vostra ghjunta."
  
  
  - Sapete ch’e aghju vinutu ?
  
  
  "Oh, micca subitu, ma a probabilità chì un guvernu hà mandatu un espertu di sterminiu era abbastanza alta". Fighjava ansiosamente à e frecce di ballu nantu à u pannellu di cuntrollu. Unu à unu hà vultatu i circuiti. "Hè per quessa chì aghju pigliatu precauzioni extra". I mo trasmettitori operanu indipindentamente l'un l'altru.
  
  
  "Quale?" - "Ùn avete micca u cuntrollu di questi altri punti?"
  
  
  'Iè, sicuru. "Li accenderaghju da quì cun un signalu di relé", disse. Picchiò à u pannellu. "E li accenderaghju di novu in u listessu modu". Solu allora ricevenu un altru impulsu radiu.
  
  
  Mi sentia appiccicosa trà e mo omoplate. "Vogliu dì chì quandu sò accesi, ponu esse disattivati solu da u cuntrollu remoto?"
  
  
  ' Esattamente. Questu hè a prutezzione contra u sabotage. Una spezia d'assicuranza per a mo salvezza è a sicurità di e mo stallazioni. Sì tuttu quì hè statu distruttu, è Diu benedica l'idiota chì hà pruvatu à fà, a muntagna serà ancu creatu. U risultatu saria catastròficu.
  
  
  Aghju dumandatu slurringly: "Chì voli dì, catastròficu?"
  
  
  Distrughjendu un trasmettitore seria equivalente à caccià un bastone da sottu à a tenda. A tenda averà una forma diversa, ma ferma sempre in piedi. I mo calculi sò assai precisi, è ùn preferite micca di pensà à i disturbi meteorologichi chì succederanu se u mo campu di forza hè ghjittatu fora di equilibriu in questu modu. À peghju, s'è sta stazione falla, l'altri ùn puderanu più trasmette u signale. Hè abbastanza pussibule chì l'America Centrale sarà allora cuperta di neve è di ghiaccio per sempre.
  
  
  A verità diabolica di e so parolle prufetiche m'hà colpitu cum'è un colpu.
  
  
  "U mo Diu", aghju gridatu, saltendu nantu à ellu, "ùn cuminciate micca!" Ferma ! eiu...'
  
  
  Una forte splusione tagliò u mo avvisu à mità di frase. Aghju chjappu in terra. Dui guardiani mi saltavanu nantu à a spalle. M'anu guasgi sfracicatu è stringhjenu l'aria da i mio pulmoni. I squirmed è luttatu cum'è un pazzo. Nisun risultatu. Sti dui eranu più forti chè mè. M'hanu appiccicatu à u pianu. E braccia musculose mi tenevanu strette. Una manu ruvida è callosa strinse a bocca cusì forte chì i mo denti passavanu quasi per e mio labbre. Aghju liberatu a mo testa.
  
  
  'Arrestate! Innò...'
  
  
  Dita ruvide chjusu ancu più strette intornu à a mo bocca.
  
  
  I mo urla sò ficcati in gola. Era una situazione senza speranza.
  
  
  Zembla ridia tranquillamente. - Calme, signore. Aghju digià attivatu altri canali è per quantu possu dì chì tuttu funziona bè. Avà solu sincronizzanu.
  
  
  Da u pianu, aghju fighjulatu impotente mentre Zembla cambiava e so quattru stazioni à a stessa lunghezza d'onda. Emu cuminciatu à tremà, una reazione musculare animalistica. Ùn si calmu micca, aghju aspittatu per vede ciò chì succede. Se l'installazione di Zembla avia veramente travagliatu, u mo sabotage seria contraproducente. Sabotendu a so installazione quì, senza vulè fà chì u disastru cuntinueghja per sempre. I cunsiquenzi seranu catastròfichi. Zembla lasciò u so dito passanu spettacularmente sopra u grande buttone. "E avà u currente di putenza." Surrisu cuntentu è appughjà u buttone cù tutte e so forze. A luce hè stata scura. In u fondu di u tempiu, u sonu crescente di i generatori puderia esse intesu. "Aghju bisognu di più energia", disse. Girò parechji grossi pomi.
  
  
  Hà ricivutu ciò chì hà dumandatu, ma in un modu diversu. I circuiti vulnerabili chjaramente ùn puderanu micca resistà à a sovraccarica brusca. U mo acidu causticu li hà manghjatu troppu. U rumore di i generatori hè diventatu forte è piercing, è a puzza di pezzi surriscaldati si sentia per mezu di e griglie di l'aria condizionata. Luntanu, luntanu, aghju intesu splashes è crackles cum'è a tensione corsa senza limiti attraversu l'equipaggiu chì travagliava cù u mo spray. Aghju intesu urla debuli è agude da a ghjente chjosa in sta stanza.
  
  
  Solu Zembla paria capisce ciò chì significavanu sti soni è stinch. Girò freneticamente i pomi, circandu di turnà e mani à zero. Ma avà ch'ellu avia attivatu u putere, ùn hà micca assai sensu.
  
  
  'Nè nò ! Questu ùn pò esse veru. I so ochji sbucciati in orrore, fighjulavanu cum'è l'instrumenti corse è l'agulla di u transformatore di putenza entrava in a zona rossa. U so propiu pannellu hà cuminciatu à scurzà per via di a sovraccarica. U fumu giallu penetrò in e cuciture di i pannelli metallichi. L'omi daretu à ellu lanciavanu maledizioni attutite. Una donna tosse è afferrò a sedia cù e so dita artigliate. I pannelli sbulicati cum'è s'elli eranu sottu pressione assai alta. Ci era un passaghju strettu. E fiamme bianche s'eranu spuntate è brusgiavanu a manu di Zembla. Mi sentu stranamente nausea. Era terribili di vede tuttu u so pianu sfondà in sè stessu. U mostru elettronicu chì hà creatu si cunsumava. Sciogliò e so parti fragili, perforava i so sensori è i fili, si punì cù l'elettricità statica è espirava a puzza di l'insulazione brusgiata. À mezu à u fumu aghju vistu a faccia di Zembla. Hè sparitu è cessatu di esse umanu.
  
  
  Ci era lacrime in i so ochji da u fumu, o da eccitazione, o da i dui. Un sonu disperatu li scappò da a gola.
  
  
  "Carter, Carter, avete fattu. Avete una idea chì ...
  
  
  Di colpu fui vintu da una terribili pressione d'aria. A voce offesa di Zembla fece silenziu. Un lampu di luce accecante trapassò a stanza. Zembla è i so amichi sò stati ammazzati in una splutazioni assordante. I guardiani chì mi tenevanu sò stati cacciati cum'è pupi. L'esplosione hà devastatu i mo pulmoni. U celu era pienu d'una pioggia di metallu, vetru è pezzi di cable incandescente rustling. Mi pressu forte à a terra. Eru cuntentu chì i guardiani m'hà abbattutu è mi pusonu in terra. Questu probabilmente hà salvatu a mo vita.
  
  
  Le bruit et la lumière brillante disparurent aussi vite qu'ils commençaient. Mi girava a testa è mi chjappà l'arechje. Aghju aspittatu. Allora aghju guardatu. L'evaporazione è u fumu sò sempre appiccicati in u salone. Vagamente aghju pussutu vede u mess chì era lasciatu. U pannellu di cuntrollu sbulicò cum'è un pumadoru maturu. Zembla pare chì hè andatu in fumu. Almenu ùn ci era traccia di ellu. U restu era spargugliatu nantu à u pianu duv'elli eranu cascati. L'omu calvu era chjinatu in faccia. Un altru omu è una donna grassa stavanu chjinatu nantu à a spalle. Un pezzu di pannellu di metallu appiccicatu à u collu di una donna annoiata. Hè morta inginocchiata da una sedia. U sangue scorri in a parte carbonizzata. Scorreva in corsi d'oliu longu à u muru è à traversu u palcuscenicu spargugliatu di macerie.
  
  
  Aghju saltatu à i mo pedi, pigliò un respiru prufondu è aghju guardatu intornu. Unu di i guardiani era spargugliatu à u pianu, u sangue chì scorri da a so bocca. L'omu chì m'hà pigliatu hè sparitu, probabilmente per fà l'alarma. L'altru guardianu si rottò nantu à u so latu è puntò u so fucile versu u mo stomacu.
  
  
  Aghju ghjuntu in un saltu. Ùn hà micca avutu u tempu di reagisce o sparà. L'aghju colpi in faccia. Cù una forza furiosa, u mo talone drittu l’hà culpitu nantu à u nasu. Aghju intesu un crack d'ossu. Pezzi di u so nasale penetrò in u so cervu. Hè cascatu mortu.
  
  
  Aghju pigliatu u so fucile. Aghju avutu à lascià. Le sirene urlavano. Aghju intesu u rughjoni furiosa di l'omi chì correvanu per i corridori. Seranu quì prestu è ùn farà micca dumande, ma spararanu prima. S'ellu avia qualchì chance di scappà, avissi da esse in u caosu di i prossimi sicondi.
  
  
  Ma aghju vultatu è corse à u palcuscenicu. Ùn pudia micca lascià ancu, ancu s'ellu significava a mo morte. Aviu avutu à circà i vestiti di sti quattru persone. Da induve sò vinuti è induve sò stati l'altri quattru trasmettitori ammucciati ? Aviu avutu scupertu prima. Aghju riesciutu à penetrà è distrughje sta stallazione. Questu hè statu prescrittu ancu à mè. Ma u mo compitu ùn era ancu finitu.
  
  
  In fatti, hè appena principiatu.
  
  
  
  
  Capitulu 4
  
  
  
  
  
  Un densu nuvulu di polvara è di fumu, pezzi sporgenti d'acciaio torciatu, chianci di paura è di dulore risonanti - l'infernu di Dante ùn era nunda dopu. Tossendu, inciampai in terra cù i mo pedi nudi. Aghju ghjuntu à u palcuscenicu splatted di sangue è mi sò inginocchiatu accantu à ognunu di i trè corpi. Rapidu è currettamente, aghju cercatu à traversu i pezzi di i so vestiti.
  
  
  Ùn era micca u tempu di esse esigenti. Ùn aghju micca u tempu di investigà bè. Aviu avutu à piglià ciò chì puderaghju è poi curriri u più prestu pussibule. Aghju aghjustatu u fucile FAL di u guardianu mortu sottu à u bracciu. Passaporti, carte d'identità, strani pezzi di carta - tuttu ciò chì puderia indicà dopu u locu di u restu di i trasmettitori chì aghju cullatu. Aghju messu tuttu in u saccu di a donna grassa. Era una grande borsa di pelle di donna cù una spalla. Puderaghju appiccà à u collu cum'è un saccu. Eru quasi finitu quandu aghju intesu u sonu di stivali fora. Mi vultò, fucile prontu.
  
  
  L'omi irrumpiu in a stanza. Urlavanu in cunfusione è paura. U cunfusu hè statu spressu in quantu casuale tenevanu e so armi. Aghju pressu u mo spinu contr'à u muru di u palcuscenicu. D’un colpu ottu suldati m’hà vistu è smettenu di gridà. M'hanu guardatu cun preoccupazione. Andonu pianu pianu à a porta. Agitau u mo fucile minacciatu. Aghju urdinatu di piantà è abbandunà e so armi.
  
  
  E forze di i partiti eranu quasi uguali. Eru in una pusizioni un pocu megliu, ma eru solu. Puderaghju tumbà uni pochi di elli; ma mi saria statu sparatu. Grazie à Diu, nimu ùn vulia esse unu di sta coppia. In modu riflessu, parevanu ricunnosce a so superiorità. Aghju persu u ghjocu. Allora, agonizingly slowly, i so fucili è i so pistole, unu à unu, chjappà à u pianu.
  
  
  U rumore si intensificava fora di a sala. Più suldati si avvicinavanu. Mi trasfirìu di latu longu u muru. Aghju tenutu a canna di u mo fucile puntatu tuttu u tempu. A coppia ch'e aghju tenutu a punta di una pistola leghje a disperazione in i mo ochji. Nimu ùn si mosse. Chacun d'eux m'aurait tiré sans hésitation, si ce n'était pour le risque personnel. I camminava in silenziu intornu à elli. U muru di petra di u corridor si sentia stranamente friddu è appiccicosu contr'à a mo schiena nuda. Aghju ghjuntu à una intersezzione cù un altru corridor chì finisci in una strada morta. Allora aghju avutu à passà per a sala principale. Mi dumandu quanti seconde mi restava. In ogni mumentu altri suldati puderanu attaccà mi.
  
  
  Aghju ghjuntu à a prossima intersezzione senza difficultà. Stu corridor era cortu è s'assumigliava à un portale à un edifiziu. I scalini portavanu sopra. Corsu falà i scalini, mi firmò è tirò un cortu volley versu a sala. Questu farà chì i picciotti stanu quì sottu per un pezzu. Aghju cuminciatu à cullà e scale cù longu passi. I scalini portavanu à a piattaforma induve a vera massacra hè accaduta. Un muru hè statu finalmente distruttu. Pipi è tubi spuntavanu in una massa aggrovigliata è torcia. U vapore sibilante hà creatu grandi nuvole di vapore. Paria un veru campu di battaglia. Sottu, ottu suldati anu riunitu u so curagiu. Gridavanu forte di sangue, vale à dì di u mo sangue. Sparavanu à cecu ; in u viotu u rughjonu di i so fucili parevanu splusioni. Trè colpi di colpu sonavanu da una piccula nicchia à a mo manca. Pezzi di brique volanu fora di u muru vicinu à a mo testa è u pettu. Mi sò arrubbatu per a copertura. Paria chì eru intrappulatu. S'ellu ci era statu una surtita à u tettu di u tempiu, saria stata bluccata da u grande cambiamentu chì avia fattu. L'omu in l'alcova hà sparatu di novu. Aghju sparatu. A figura scura sparì. Agitendu a mo pistola, aghju seguitu. Si stese sdraiatu nantu à u pavimentu bruttu. U so pettu è u stomacu eranu cuparti di macchie scure di sangue da balle. Aghju appiccicatu nantu à ellu è aghju pigliatu u so revolver. Tiru versu e scale. I suldati di u culonellu Zembla si sò sbattuti l'un l'altru, si precipitu à ritirassi prima. A sparatura si firmò per un mumentu. Aghju arrampicatu trà e macerie di ciò chì era statu un portale. In vain aghju tiratu à i blocchi di cimentu è e petre sfracciate, pruvatu à apre a surtita. Nisun risultatu. Aghju intesu i suldati chì si riuniscenu quì sottu. Si arrampicanu su e scale. U rumore forte di stivali è u rumore di i fucili mi riempia l'arechje.
  
  
  E mo mani sentu u muru colapsatu. Di colpu mi sentu un soffiu d'aria fridda nantu à e dite. Aghju tiratu disperatamente à i detriti. Aghju lanciatu i scogli sciolti è i pezzi di cimentu in i scalini daretu à mè. L'omu gridava cum'è un bloccu cascò nantu à u so craniu. Aghju scavatu un tunelu attraversu e macerie è spingu u mo fucile attraversu. Da l'altra parte c'era un largu corridore arcuatu. Ci era una vechja scala stretta chì portava à u tettu. Era a prima volta chì aghju cullatu in questu modu.
  
  
  Senza esitazione, aghju volatu nantu à i scalini rimanenti è volatu nantu à u tettu. Ùn m'importa micca di e persone chì puderanu aspittà quì. Sapia quanti picciotti eranu daretu à mè, è eranu quì per mè. S'ellu ci era più picciotti in cima, un accostu tatticu prudente ùn avissi micca salvatu ancu a mo pelle. Ùn hè statu sparatu un colpu.
  
  
  Circa una decina di persone stavanu vicinu à l'elicotteru Bell Sioux mentre era partitu. U rossu di i mutori è u ventu di l'elice di l'elice anu fattu a mo apparizione brusca inosservata. Ma aghju avutu solu una breve chance di fighjà a scena davanti à mè. Allora m'anu colpi in l'ochju. L'hélicoptère s'élevait à quelques mètres au-dessus de l'aire d'atterrissage et oscillait de manière instable. U pilotu era un omu cù mustache chì m'hà pigliatu a prima volta. U so passageru ùn era altru ch'è u culonellu Zembla ! D'alguna manera Zembla hà sappiutu scappà a morte. Almenu ùn era micca feritu seriamente quandu a cunsola s'hè fracassata in faccia. Per un capricciu di u destinu, hà scappatu da l'esplosione devastante. È avà scappava ancu da mè ! A so faccia era cuperta di sangue. A so fronte era fasciata cù una fascia fatta in casa. I so ochji scintillanti riflettevanu una furia salvatica.
  
  
  'Uccidelu ! Spara à Carter ! A so voce affucò u rumore di l'helicopteru. L'hélicoptère a décollé. A so voce ritruvava sempre in l'aria. Aghju alzatu u mo fucile è mirava à i tanki d'alta pressione. Anch'eo, sperava, inseme cù Zembla, per sguassà a mità di u tempiu da a faccia di a terra. Ma i suldati avianu digià apertu u focu annantu à mè. Aviu avutu una scelta trà u martiriu o a salvezza di mè stessu è u saccu chì mi pendeva à u collu. A mo rabbia m'hà dettu: "Abbattu quellu elicotteru è scurdate di ellu". A mo mente, però, m'hà dettu di piglià a borsa in salvezza.
  
  
  Aghju intesu l'ultimu piantu di Zembla: "Kukulkan si vinderà!" Allora l'elicotteru s'alzò majestuosamente in l'aria è si vultò in direzzione sud-ovest. Hè sparitu in a distanza. Aghju saltatu sopra u parapettu di u tempiu. U suldatu s'inclinò à u bordu. Hà puntatu u fucile. Cum'è cascatu, aghju sparatu à u casu. Ne valse la pena. Aghju vistu l'omu vacillari è cascà daretu à u muru di petra. D'altri s'affollavanu attornu à ellu, agitandu in furia e so armi è sparendu. Eranu in u settimu celu. Impotente, aghju cascatu. I rami di l'arburu cuscinevanu a mo caduta mentre aghju culpitu u latu inclinatu di u tempiu in forma di piramide. I radichi di l'arbureti chì ùn eranu micca troppu fermamente arradicati in i crevi di i scoglii saltavanu fora di elli. Inseme cù l'arbulu, aghju cascatu altri sei metri. U colpu chì m’hà culpitu infine mi fece caccià l’aria da i pulmoni. In ogni casu, i rami è e foglie adulanu u colpu. Aghju arrampicatu in u fogliame in cerca di refuggiu è rotulatu più in a pendenza. I suldati di u tempiu si uniscenu à i so cumpagni. Bullets trafittò a terra intornu à mè. U sottobosco hè statu sbuchjatu in shreds. Intrappulatu in a piovana mortale di piombo, eiu, stranamente, ùn pudia più sente u mo corpu. Aghju cuntatu i proiettili chì sbulicanu davanti à l'arechje. Sempre chì aghju avutu l'uppurtunità, aghju tornatu u focu. Un omu hè statu sparatu in faccia. Un altru hè statu feritu in u pettu è hè ancu sparitu da u campu di battaglia. Corri d'arbulu à arbulu è da arbulu à machja. En zigzag, j'ai espéré descendre sans être mortellement blessé. Aghju ghjuntu à a fundazione è si firmò per un mumentu. Allora aghju corsi più veloce ch'e pudia attraversu a striscia sterile di a terra di nimu chì circundava u tempiu. A pallottola hà rimbalzatu nantu à una roccia vicinu cun un stridu nasale. Un'altra balla strappava a gamba di u pantalone. Ùn importava micca perchè partìa da quì per sempre. Ùn pudia piglià u mo saccu è u mo machete. Eranu intornu à u cantonu è fora di vista. I tuffatu in a jungla. L'oscurità densa di u fogliame m'avviluppava. Aghju subitu vultatu à manca, drittu nantu à a strada chì porta da u tempiu à u fiume Tungla. Ùn pudia mai vultà in a manera ch'e aghju vintu.
  
  
  Traversà a jungla senza pruvisioni è cù i ribelli Maya assai più sperimentati daretu era troppu sfida. Aviu avutu à risicà di esse sbulicatu da una mina. Aghju pricatu chì a furtuna ùn mi mancassi finu à ch'e aghju ghjuntu à u fiume. Sperava ferventamente ch'e aghju trovu una barca per navigà in valle.
  
  
  D’un colpu, una voce ghjunse da u boscu densu. - Quale hè stu ? Saltendu in avanti, aghju strappatu un strettu spaziu in i machja spine è guasi inciampatu annantu à un suldatu accucciatu in terra. Pigliò una vechja pistola tamanta. I culombu à u latu.
  
  
  Eru cecu da u colpu. A polvara mi brusgiava a faccia. A balla m'hà colpitu altu in a spalla sinistra attraversu u musculu pectorale. I trippatu. Ùn aghju micca sentitu dolore da u colpu. Se sò furtunatu, succederà assai più tardi. Un'altra pallottola mi passò davanti à a guancia. Aghju vultatu. Aghju cascatu in terra è quasi persu a cuscenza. U suldatu sparò una terza volta, ma mancava. Mi sò alzatu, pensativu hà pigliatu a mira è tirò. Lascià un gridu penetrante, disperatu, pruvò à sparà di novu, ma cascò, mortu.
  
  
  Mi alzai è suspirò assai. Aghju scrollatu e spalle. Coprendu a ferita cù una manu, aghju caminatu longu u strettu caminu di terra. Aghju intesu a persecuzione di l'armata persunale di Zembla daretu à mè. Un ramu trafittu da una pallottola sbucò accantu à a mo testa. Qualchese animale di notte, cacciatu fora di u so pirtusone da u rumore, saltava cum’è un pazzo per u chjassu davanti à mè. A pallottola hà sbulicatu in terra ghjustu davanti à l'animali. Si firmò bruscamente è sparì in l'aria magre in un saltu mentre novi balli cuminciaru à chjappà a zona. Paria chì ùn ci sia micca fine à sta strada tortuosa. Avà aghju cuminciatu à sperimentà un battitu doloroso in a mo testa. Corri, stringhjendu i denti. Di tantu in tantu aghju guasi inciampatu. Un ghjornu aghju scoppiatu in una risa isterica. Aghju intesu un sonu forte è stridulu di una splusione daretu à mè, seguitu subitu da un urlo penetrante. I mo perseguitori stessi sò diventati vittime di una di e so trappule.
  
  
  L'ultimi metri parevanu infiniti. Finalmente sò ghjuntu à l'ultimu angulu. Aghju ghjuntu à una piccula radura chì curria versu u molo. Passendu, aghju sparatu à dui omi chì guardavanu u portu. Unu cascò in l'acqua, è l'altru si piegò à mezu cum'è una cerniera.
  
  
  U molo stessu ùn era più chè una tavola à mità marcia chjinata in u scuru Tungla. À questu puntu u fiumu era strettu è pocu fondu. A jungla fumante si arcuava sopra e duie sponde. Sta vegetazione saria una bona cuperta cum'è aghju falatu u fiume. A riva fangosa era praticamente impassibile. Questu impediscerà a ghjente di Zembla s'ellu prova à vene dopu à mè.
  
  
  Dui barche eranu attraccate à u molo. U battellu hà cullatu da un cantu à l'altru. U fronte è u spinu di elli eranu ristretti, cum'è una canoa. U scafo di a nave hè stata rivettata à numerosi truss in forma di T. Da l'altra parte c'era in realtà una vera sala di mutori, circa sette metri è mezu di longu è dui metri di larghezza. U bastimentu avia una piccula cabina nantu à u ponte di poppa. I bulkheads laterali sò stati installati da i dui lati di a cabina, è un forte tettu di zincu cumpletu tutta a struttura. U corpu era cupartu di ramu. U tiru ùn pudia esse più di un metru.
  
  
  Aghju precipitu à a vechja barca cum'è mi faria à un omu amatu longu persu. Intantu, aghju sparatu parechji colpi à a barca. Solu una bomba puderia affundà a barca, ma avà era inutile. Aghju lasciatu i fili d'attraccamentu è mi sò tuffatu in a cabina. À u listessu tempu, i suldati intrinu in a chjara. Accantu à u volante di legnu era u buttone di starter. Tiru u choke è pressatu u starter. I balle sò volati in a cabina aperta. Mi pigghiau. Soni minuscoli venenu da a stiva. Pulsendu è tosse in furia, u mutore hà pigliatu vita in modu di prutesta. Aghju stabilitu l'acceleratore à a pusizione estrema. Longu l'oblicu, aghju navigatu da u molo à mezu à u fiumu.
  
  
  I resti di l'orda di u Colonel Zembla si sò riuniti nantu à a riva. Ordini sò stati dati, risposti sò stati gridati. Anu sparati cum'è pazzi. E palle urlavanu mentre rimbalzavanu nantu à u tettu di zincu è u casco di ramu, sfracicà e sottili paratie di legnu intornu à mè. Quandu u bombardamentu hè mortu per un mumentu, aghju sparatu l'ultimi colpi da u fucile FAL. U battellu natò cun difficultà.
  
  
  U so corpu tremò da un trattamentu cusì crudele. Ma avemu ghjuntu à mezu è cuminciamu à falà u fiume. Sperava ch'è no ghjunghjemu eventualmente à a cità portu di Principiolca. U currente ci hà datu una veloce decentu è a sparatura diminuì. U fogliame di una vegetazione incredibilmente lussureggiante si stava sopra à noi. In uni pochi di mumenti, u picculu portu è a chjappa di a jungla sparì cum'è s'elli ùn avianu mai esistitu. U rumore di e persone è di i fucili hè ancu mortu. Sopra à mè aghju vistu a luce blu-verde di u celu di a sera. Un fiume marrone arrugginitu scorri intornu à mè. L'arburi verdi scuri stavanu sopra à noi da i dui lati. I rami sò stati decorati cù viti giganti. I pianti incredibbilmente grandi coprenu tuttu. Un vapore suffocante pendeva sopra u fiume. L'odore pungente di a vegetazione in putrefa era in ogni locu.
  
  
  U longboat hè statu difficiule di cuntrullà. Pigliò tutta a mo forza chì diminuiva rapidamente per stà à mezu à u fiumu. Ogni correzione di u cursu m'hà mandatu un colpu di dolore à traversu a mo spalla. U sangue scorri in u mo pettu. A pallottola hè stata sparata à pocu pressu. Per quessa, e ferite induve a balla hè intrutu in u mo corpu è induve esce era pulita è sorprendentemente chjuca. Ma sapia chì ùn durà micca longu senza aiutu medico.
  
  
  Pensu à u saccu grossu chì hè sempre appiccicatu à u collu. Solu avà chì u periculu era passatu, almenu per un pezzu, mi sentu quantu prestu mi debilitava. Aghju appughjatu contr'à u volante per mantene in a pusizioni curretta è scumpressò u mo saccu. Dentru c'era un fazzolettu di pizzo biancu. L'odore piacevule di u perfume pungente chì quasi tutte e donne in u sudu amanu. Aghju rotulatu a sciarpa in un bandage è l'aghju ligatu nantu à a mo spalla. Aghju strettu u nodu cù i denti. Questu impedisce u sanguinamentu. Mi dumandu nantu à u restu di u saccu. Ma avà ùn era micca u tempu o locu per investigà. Per quessa, aghju tornatu a mo attenzione à a barca, chì in u frattempu avia navigatu à a riva sinistra.
  
  
  Eru à u timone per una, forse duie ore. Aghju cuntinuatu à fighjà cù a barca in lotta. Ancora e volte minacciava di sbandare verso rocce o banchi di sabbia fangosi. Ùn pudia dì quantu tempu hà pigliatu. U dulore in a mo spalla attraversò tuttu u mo corpu. Paria un incubo. Puderaghju pensà chjaramente. In una certa manera, aghju restatu cuscente. Intuitivamente, sapia ch'e avissi da more s'ellu fussi in terra.
  
  
  À pocu à pocu, u fiumu s'allargava è s'approfondiva. U longboat flottava longu u currente acceleratu, è aghju appughjatu à u muru di a cabina. Troppu stancu è troppu debbule, aghju scivolatu pigramente è misu à u pianu. Aghju meditatu u cuntenutu di u mo saccu, ma era troppu debule per pensà drittu. Grandi perle di sudore apparsu nantu à a mo frunti. Tuttu u mo capu era in una frebba.
  
  
  Seduta cusì, aghju persu tutta a cunniscenza di u tempu. Da a cabina aghju fighjatu nantu à i raghji di a jungla ch'e aghju passatu. Aghju intesu segni di vita nantu à a riva, i lamenti lamenti di a vechja nave è u colpu di u mutore in a piccula stiva. Stendu, rispirendu pisanti, contru à u muru di a cabina. L'evidente cuscenza di a so cundizione hè stata rimpiazzata da un vagu sentimentu nauseante. Mi sentu cum'è u mo cervellu stava per esplusioni. U ponte si move un pocu. Paria chì ùn ci era mai statu un tempiu Maya o u Colonel Zembla.
  
  
  U tempu hà cuminciatu à cambià. À pocu à pocu u celu hè diventatu nuvoloso. L'aria calda evaporante hè diventata fresca, è à volte ancu fridda. Ci era qualcosa di minaccia in l'aria. U ventu urlava pietosamente. U battellu rumbò. Mi luttu à i mo pedi è strinse i supporti di u tettu di a cabina. L'arbureti massicci s'inchinavanu à u ventu in modu di protesta. U celu hè diventatu neru inchiostru. I tronchi massicci s'eranu minacciati sottu à u ventu crescente. Un sonu di chjappà si sentia in luntanu, mischiatu cù i soni di animali spavintati o feriti. U ventu si calò per un mumentu. Allora, cù una forza assordante, sbucò in piena forza da un altru direzzione.
  
  
  S'e avessi mai dubbitatu di u campu di forza di u culonellu Zembla, l'avaria credutu ormai ! L'acqua di u fiumu cuminciò à turbinà. A tempesta urlanti hà inclinatu u battellu minacciatu è marchjava avanti. I fulmini splendevanu largu cum'è a cuda di una cometa. U celu brillava purpure in questa luce extraterrestre, ma cù u tronu a bughjura hè tornata. Allora hà cuminciatu à piovi. In prima era una piovana ligera. Ma prestu si trasformò in un secondu fiume. Un flussu d'acqua sboccava da e nuvole. Una terribili tempesta, causata da Zembla, sferisce a barca. U mio respiru s'hè strappatu. U longboat sbatteva è scricchiolava à tutte e cuciture. Pigliò u volante finu à chì un colpu di ventu subitu l'hà fattu spine. Aviu avutu à lascià ellu. A mo forza hè scappata. U ventu è a pioggia anu avà una libertà completa d'azzione. A nave si move cù u currente.
  
  
  Mi aggrappai disperatamente. I minuti parianu una eternità. U fiumu divintò un delta. Aghju capitu ch'è no ci avvicinavamu à l'estuariu. À traversu a tempesta urlanti, pudia à pena distingue i lumi di Princepolka, lampendu oltre a bocca larga à a mo manca.
  
  
  À a diritta, massi agitati d'acqua di mare giravanu. A scuma ondulata marcava u locu induve u fiumu scorri in u mare.
  
  
  U longboat cascò in un vortice. À mezu à un turbulente di scuma, di ventu è di pioggia, a vitezza cuntinuava à cresce. Onde alte quant'è e case si affacciavano davanti a noi. À quellu mumentu, quand'elli inclinavanu a nave nantu à u so latu, aghju chjappu u timone. Duie volte mi sentu tremà a chiglia di a nave, è mi paria ch’è no affundassi. Aviu digià persu ogni speranza quandu l'oceanu in tempesta ci hà salvatu. A barca hè stata chjappata in un torbellinu, alzatu nantu à chjassi rocciosi affilati è purtatu direttamente in u ramu di u fiumu. À a fine, u mare infine ci hà vultatu. Ci truvemu in daretu in l'acque relativamente calme di u portu.
  
  
  Aghju purtatu u longboat stancu ghjustu sottu à a riva. Paragunatu à ciò chì ci era un minutu fà, ùn ci era tante onde. A nave s'hè incagliata in diagonale. Sò statu in cabina per un pezzu per ritruvà a mo cumpusizioni. Ùn pudia micca crede chì tuttu era finitu. È sopravvive ! Aghju cullatu nantu à a ringhiera è cullò in terra. L'acqua era fresca. A terra sottu à i mo pedi nudi era appiccicosa. Tremu da a forza di a tempesta artificiale di Zembla. Un dulore ardente mi trapassa u pettu. Aghju cascatu in ghjinochji nantu à a spiaggia rocciosa. Rispirendu pisantemente, aghju chjusu l'ochji è mi sò assittatu quì per un pezzu prima di cuntinuà.
  
  
  Quandu aghju ghjuntu à u boulevard, a timpesta era quasi passata. U ventu si trasformò in una brisa ghiacciata. E gocce di pioggia parevanu aghi di ghiaccio.
  
  
  Quandu aghju ghjuntu à a piazza in a cità, cuminciò à neve.
  
  
  
  
  Capitulu 5
  
  
  
  
  
  Tremulu scalzu à traversu a piazza. Si faceva più fretu ogni minutu. Decine di strade strette s’aprevanu nant’à a piazza da trè lati. U quartu latu daretu à mè era u terrapienu. Ci stava a flotta di pesca culurita di a cità di Prinzapolca. I battelli rumpianu i cavi. I masti sò stati persi in a neve bianca turbulente.
  
  
  In circustanze nurmale, a piazza saria piena di ghjente à questa ora di u ghjornu. Andendu in avanti è in daretu, facianu e so ultime acquisti è di tantu in tantu intervenenu in i chjosi lucali. I banchi di u mercatu, i cavalli vechji è ancu i carretti più vechji, saria quasi impussibule di cuntà elli. I cummercianti mostranu i so bè. I sumeri assonnati si fermavanu accantu à i so patroni, carchi di latti, botti di vinu, sacchi di farina è di cimentu, è ancu longhi bars di ferru è sedie, tavule è armadi. Ma micca avà. U tempu di Zembla hà messu un raggiu in i roti. Un ventu ghiacciatu urlava à traversu a piazza deserta è longu l'avenue principale. U parcu verde à a mo manca una volta pareva tristu. I persiane di l'edificazioni enormi eranu chjusi. Parianu disabitati. Tavolette d'argilla cù nomi stavanu altu à i cantoni di e strade.
  
  
  Cercu Calle Montenegro. Sicondu a lista chì era in a sede di l'AH è chì aghju amparatu da core, u nostru agente, u duttore Hector Mendoza, hà campatu in 10 Calle Montenegro. Ùn aghju mai scontru stu omu. In quantu à mè, puderia esse u pinnacle di l'integrità, ancu s'ellu ne dubitava assai. Era nantu à a lista per una ragione. Princepoliza ùn era micca cum'è altre cità in l'America Latina, induve ogni seconda persona hà sicreti per vende, è ogni quinta persona hè un agentu secretu. Un'altra quistione hè di quale paese o urganizazione sò agenti. A fideltà hè quant'è relativa è cambiante cum'è i soldi chì passanu da una manu à l'altru. Puderete solu fiducia in elli s'ellu tene un ochju nantu à elli, è ancu allora ponu ingannà à a vostra faccia è hè quasi impussibile di truvà un agentu affidabile di una putenza straniera.
  
  
  Aviu avutu à trattà. A scuntrà u duttore Mendoza era un risicu chì aghju avutu à piglià. L'urganizazione di u coronellu Zembla era abbastanza naziunalista. Hè per quessa ch'e aghju evitatu Prinzapolca quandu sò ghjuntu quì dui ghjorni fà. L'avaria fattu avà, ma e mo ferite avianu da esse trattate. Aghju ancu bisognu di vestiti. Ùn pudete micca andà luntanu in pantaloni bagnati solu. In ogni casu, ùn avaria pussutu ghjunghje à u situ di sbarcu induve a patrulla mi aspettava. Aviu bisognu di aiutu, ùn importa micca quantu suspettu o periculosu era. A mità di a piazza aghju trovu Calle Montenegro. Era una strada stretta, ascendente, da i dui lati di quale c'eranu case - appartamenti - cantine, stivali è altri picculi buttreghi cù persiane chjuse. Aghju frettu attraversu a bughjura in cerca di u numeru dece. Inclinatu, aghju avutu à cumbatte a tempesta di ghiaccio. È questu era solu u principiu ! Paragunatu à ciò chì puderia diventà, era meziornu in u Sahara.
  
  
  Ci hè menu buttreghi più altu. L'ultimi blocchi di case eranu edifizii custruiti da grandi petre. A neve mischjata cù l'erba scura hè cascata ghjustu in faccia
  
  
  Aghju passatu a stalla chjusa. Dentru c'eranu soni lamenti è u pistu di l'animali friddi è spavintati. U numeru deci ùn era micca luntanu da e stalle. L'entrata pareva una caverna scura. Sò intrutu in u bastimentu. Paria un congelatore. U ventu si calava, ma l'aria ferma ghiacciata.
  
  
  I scalini scricchiolavano e i muri non erano dipinti. Ci era un sbarcu à u primu pianu. In a luce fioca è scintillante di a lampadina swinging overhead, aghju pruvatu à decifrare tutti i nomi. U duttore Mendoza ùn era nè quì nè à u pianu dopu. Aghju trovu u so uffiziu à u terzu pianu, accantu à una stanza viota chì a porta sbattò in un trattu. A targhetta di Mendoza era situata direttamente sopra à una campana antica, pusata in u centru di a porta cum'è un ombelico d'ottone. Aghju tiratu è intesu un sonu forte. U sbattimentu di i pedi si sentia appena in casa. Mendoza apparentemente occupava parechje stanze. Un pensamentu subitu m'hà fattu caccià u saccu da u collu. L'aghju buttatu in una stanza viota è chjusu a porta. A porta di u duttore s'aprì è una testa spuntò.
  
  
  - U duttore Mendoza ?
  
  
  "Si".
  
  
  "U clima hè assai caldu", aghju dettu, "ancu per questu tempu di l'annu". Sonava divertente.
  
  
  I so ochji digià chjuchi si strinse ancu più. Portava un maglione turchinu bruttu sopra una cammisa bianca. L'estremità di u so collu eranu arricciate cum'è l'ale di una farfalla morta. Un ventre pesante pendeva sopra un paio di pantaloni blu sbiaditi. A so faccia pallida era in forma di melone. Respirava pesantemente è puzzava di una certa umidità lucale.
  
  
  L'aghju fighjulatu cù impazienza. 'Bè?'
  
  
  "Eiu... Spergu chì piove prestu per i agricultori". Pigliò un straccio luminoso da a so sacchetta è si asciugò a labbra suprana. 'Gesù! Questu hè cusì stupido, senor. Basta à fighjà fora.
  
  
  "Avete da dì à mè", aghju dettu raucamente, "lasciami entre".
  
  
  'Chi voli?'
  
  
  L'aghju alluntanatu è intrutu in u so uffiziu. - Perchè diavule aghju bisognu... Un duttore ?
  
  
  'Ahh...!' Era cum'è s'ellu hà vistu a mo spalla per a prima volta. Rottò l'ochji è tirò a tela nantu à a so faccia. "Federalisti?"
  
  
  'Innò.'
  
  
  - Quale allora ?
  
  
  'Ùn hà micca impurtanza. Basta à chjappà mi è ùn vi preoccupate più. Avete pagatu bè per questu.
  
  
  - Naturalmente. Ùn aghju micca pensatu à tuttu. Chjese a porta è mi fece segnu di pusà nantu à a sedia opposta. U so surrisu subitu paria assai furzatu. 'Per piacè."
  
  
  A stanza era fridda è lugubre. Una cortina pendu da u tettu à u pianu, dividendu a stanza in dui parti. Avà hè stata alluntanata. Ci era parechje sedie vacillanti è un divano davanti à ella. Da l'altra parte era una piccula scrivania di caoba, l'assortimentu abituale di kits di primi aiuti, scaffali di arnesi, una sedia nantu à quale aghju assittatu, una lampada regulabile, è un sterilizzatore apertu in quale parechji agulli eranu stati bollati. Una porta chjosa portava à u restu di l'appartamentu. Puzzava di polvera è puzzava di birra stantia.
  
  
  U duttore Mendoza hà messu u stracciu in a so sacchetta è hà slegatu a sciarpa da a mo spalla. Esaminò a ferita da davanti è da daretu. "Ùn ci era micca danni à l'osse, nè danni à i vini sanguini", disse. "Solu un bellu buccu in a carne. Dicu un picculu calibre ".
  
  
  "Ùn paria micca cusì in altre modu".
  
  
  "Bè, ùn hè mai u listessu, hè?" Hà apertu l'armadiu è hà pigliatu una buttiglia di disinfettante.
  
  
  - Hè tuttu ciò chì aghju. Sfurtunatamente, aghju scappatu di penicillina. Ma s'ellu ùn era micca bruttu stu fazzolettu, bastava. Ùn pudete micca esse infettatu da a bala stessa ".
  
  
  "Lo so", aghju ringhiatu. Aghju pigliatu a ringhiera cù e mani. Damn, ùn hà micca dilutu u disinfettante ! Ùn hà micca tombu i germi; nò, li hà brusgiatu cù carboni ardenti. Aghju strettu i denti per ùn urlà. Hà sprinkled dermatol nantu à a ferita è fasciatu tutta a mo spalla cù una gasa sterile.
  
  
  "Avà riposa, altrimenti a ferita si apre di novu". U sguardu in i so ochji m'hà dettu chì puderia rilassate in ogni locu in u mondu, ma micca in u so uffiziu.
  
  
  "Ùn possu micca", aghju dettu.
  
  
  "Assicuratevi chì ùn sanguina micca più".
  
  
  Si aggrottò le sopracciglia e pensò un attimo. Frugò in un altru armadiu è tirò fora una banda elastica. Quì m'hà avvoltu cusì strettu chì aghju cuminciatu à dubbità seriamente a circulazione in u mo bracciu. Hà assicuratu u casu cù un clip di metallo. Fece un passu in daretu è mi fighjulava in attesa.
  
  
  "Aghju bisognu di soldi è vestiti", aghju dettu. "Allora parteraghju."
  
  
  - Iè, ma ùn hè micca...
  
  
  - Chì tipu d'agente sì, Mendoza ? L'aghju interromputu bruscamente. Aghju avutu abbastanza di stu mercenariu smarmy, duttore o micca. "Ùn pensate micca chì parteraghju cusì, nò?"
  
  
  'Signore, sò cumplettamente à u vostru serviziu. Ma sò poviru. I mo vestiti ùn vi cunvene micca, pudete vede per voi stessu. È i soldi... - Pigliò un respiru prufondu è torna fora u so straccio luminoso. 'Ma aspetta. U mo fratellu Miguel vi pò aiutà. Hè à pocu pressu a listessa altezza chì tè, signore, è hà vindutu pocu tempu a so terra. Allora hà soldi. Perchè ùn aghju micca pensatu à ellu prima ?
  
  
  'Va bè. Chjamate à Miguel è fate chì vene quì.
  
  
  - Sfurtunatamente, ùn avemu micca un telefunu. Mendoza marchò versu u so scrivania. Pigliò una carta da u cassetto superiore è scribbled qualcosa sopra. M'hà datu. "Date questu à Miguel è tuttu sarà bè".
  
  
  Hà scrittu l'indirizzu à u spinu.
  
  
  - Induve hè a strada Noevo ?
  
  
  - A strada dopu hè à diritta, signore. Questa hè a terza casa à a diritta, u primu pianu. Ci hè qualcosa d'altru... ?
  
  
  Mi sò alzatu è allungò i mo pantaloni umidi. - Mi tocca à campà cun ella.
  
  
  — Forse un bicchiere di tequila?
  
  
  "In a mo cundizione? Ùn puderaghju micca passà per a porta di novu ".
  
  
  "Aghju un pocu di Kafion".
  
  
  Kafion hè un stimulante anticu; Avà ci sò medicine megliu. Allora Mendoza avia sempre alcune di queste cose. Era un duttore. Ùn importa micca ciò chì m'hà datu. Aghju annuitu. Aviu avutu solu piglià ciò chì puderia ghjunghje quì.
  
  
  Dissolu dui pasticchi in un vetru d'acqua. Aghju bevutu, andendu à a finestra. Aghju postu u vetru nantu à a finestra è tirau daretu à i cortini per fighjà fora. A strada stretta sottu era grisgia è scura. Nunda era visibile fora di a neve chì cascava. Mi dumandu s'ellu parlava. Mendoza era abbastanza astuzia per cunnetta u cambiamentu di u clima cù l'apparizione brusca di i feriti nordamericani. È aghju avutu un suspettu furtunatu ch'ellu era prudente cum'è un columnista di gossip. Era l'unica persona chì sapia chì era sempre vivu. Mi dumandu s'ellu saria più sicuru di tumballu.
  
  
  Lasciai cadere a cortina è mi vultò. Mendoza s'assittò à a tavula cù a manu diritta in u casgiu superiore. Puderaghju indovinà ciò chì teneva quì. Sans doute d'autres avant moi auraient eu la même idée. L'arma ch'ellu teneva prubabilmente in manu avà duvia fà li cambià d'idea. Questu hà cambiatu a mo mente, almenu per avà.
  
  
  - Grazie. me ne partu.
  
  
  - Vai à u mo fratellu, signore, Miguel vi aiuterà. Ci era cundescendenza in a so voce.
  
  
  Sò andatu à a porta. U caffè hà fattu batte u mo core più veloce. Aghju aspittatu un mumentu prima di apre a porta. Ùn si sentia nunda da fora. Aghju fattu un ultimu sguardu à u duttore. "Nè una parolla, Mendoza."
  
  
  "Signore, ghjuru per l'onore di a mo mamma !
  
  
  "Se parli, torneraghju", aghju dettu, "è scopre s'ellu avete sempre una mamma".
  
  
  Mendoza alzò le spalle rassegnato. Apparentemente avia intesu tali minacce decine di volte da i pazienti problematici. Ùn l'hà più disturbatu. Sò andatu fora è chjusu a porta daretu à mè. Aghju guardatu à manca è à diritta in u corridore viotu. Allora aghju esaminatu a carta cù l'indirizzu di u dubbitu fratellu Mendoza. Ùn mi piacia micca. U pensamentu di vestiti caldi è cibo era tentatore, ma ùn aghju micca fiducia in ellu. L'odore quì era ancu peghju di l'uffiziu di Mendoza. Aghju lanciatu un sguardu interrogativu intornu à mè. Una piccula scatula di metallu brillava ghjustu sopra u quadru di a porta. Socket telefuninu. U bastardo grassu m'hà mentitu.
  
  
  Aghju andatu à a stanza viota accantu à l'uffiziu è mi sò sbulicatu in l'internu. Aghju pigliatu u mo saccu da u pianu. A stanza era viota è puzzava acida di vernice. C'era un munzeddu di polvera è sabbia in i cantoni. In a bughjura, aghju cullatu à u muru chì separava sta stanza da l'uffiziu di u duttore. Mi pusò à pusà nantu à i scaffali friddi è aghju messu l'arechja à u muru magre. Ùn si senti nunda. Mi pusò cunfortu. Mentre aspittava, aghju pruvatu à scurdà di u dulore in a spalla. Chì faria ? U caffè m'allegrava. Malgradu l'effettu stimulanti, eru superatu da u sonnu.
  
  
  Mi svegliai cù i gridi arrabbiati di una donna. "Induve hè stu tippu, porcu grassu!"
  
  
  Mendoza hà rispostu in un tonu ingraziatu. - Eiu... ùn sò micca. Ghjuru! In a so cundizione ùn pò esse luntanu. Aghju datu una carta cù l'indirizzu di Miguel. Forse s'hè persu.
  
  
  Persu ? Ancu un omu cù a to povira mente ùn si perde s'ellu ùn avia da fà era turnà u cantonu. Miguel hà aspittatu da quandu avete chjamatu. Avemu tutti aspittatu - troppu longu. Induve hè andatu quellu agente AH?
  
  
  "A propositu! Iè, hà sappiutu e frasi di codice, ma ùn hà micca dettu ch'ellu era di u Signore AH.
  
  
  "Señorita!"
  
  
  "Señorita. Ancu cù quella ferita, puderia ancu finisce mi. era assai cool! Pensu chì saria più sàviu per attiràlu à voi. Pudete trattà. Ancu cù a mo pistola, avissi...
  
  
  "Sì un grande slacker, Mendoza", a donna interrompe. "Dimmi di sta ferita prestu". Cumu l'hà pigliatu ?
  
  
  Ùn hà mai dettu, senorita. Ma parlemu di Zembla...
  
  
  "Colonel Zembla!" Aghju intesu a donna in l'uffiziu di Mendoza ghjurà è batte i so pedi. 'Cumu l'agente AH l'hà lasciatu? Pensu chì avemu cunnisciutu solu i so piani !
  
  
  Pressendu a mo orechja à u muru, mi dumandu quale quì, in più di AH, puderia sapè qualcosa - è cumu. Quale diavolo era sta donna ? A quale terzu partitu appartene ? Questu hè diventatu a tempesta di neve più calda ch'e aghju mai sperimentatu. Aghju intesu attentamente ciò chì hà dettu dopu.
  
  
  - Tu sì un scemu, Mendoza ! S'ellu torna, usa a vostra pistola. Ùn mi guardate cusì. Ùn dicu micca chì duvete tumballu, almenu micca s'ellu ùn avete micca. Vogliu pigliallu vivu. Allora Miguel pò interrogallu.
  
  
  "Miguel hè bravu in questu", murmurò Mendoza. "U modu di trattà a ghjente. Puderia esse un grande chirurgu ".
  
  
  "Allora capiscu," ella grinnì. 'Devu andà. Sò sicuru chì vulete vede di novu i soldi?
  
  
  "Ah, signora
  
  
  Aghju intesu u rumore tranquillu di e billette.
  
  
  "Qua".
  
  
  "Molte grazie, signora. Avvedeci!'
  
  
  Aghju aghjustatu à a porta è l'apri un pocu. A donna hè surtita nantu à a piattaforma. Ella mormorò per sè stessu. Era ghjovana è slanciata è avia belle gambe. U collu rivultatu di u so mantellu pesante è u cappellu flottante m'hà impeditu di vede e so caratteristiche in a luce fioca. I so vestiti caldi facianu chjaru ch'ella sapia di i piani di Zembla. Almenu era ben preparata !
  
  
  I so tacchi battevanu impazienti nantu à u pianu. Avà era à livellu cù a porta. Un passu di più. A mo manu volava fora. L'aghju pigliatu cun una presa di judo. Suffocation simple. Aviu avutu à esse attentu. U collu di u mantellu ùn deve micca interferiscenu. Sentu a so pelle. I mo pollici pressu i nervi in u so collu. Hà persu u so fiatu. E so lunghe unghie rosse volonu in daretu, toccu a mo orechja manca è afferrandu a mo guancia. Aghju pressatu più forte. Dui seconde dopu hà persu a cuscenza. Ùn hà micca fattu un sonu. U so corpu limp hè cascatu nantu à mè mentre ch'ella collassava. L'aghju pigliatu à a manu è l'aghju tiratu à traversu u sogliu di a stanza viota, quandu a porta di l'appartamentu di Mendoza s'hè aperta è u duttore scappò fora.
  
  
  "Señorita. Avete scurdatu - Madre Dios!"
  
  
  Aghju saltatu in avanti. Stunatu da u mo attaccu subitu, stava immobile. Avemu incuntratu l'un l'altru è scoppiamu in u so uffiziu. Mendoza urlò cum'è un porcu. L'aghju colpi cù a manu manca. Per un mumentu mi sò scurdatu di a mo ferita. U colpu mancava forza è precisione. Un dolore terribile mi passa in spalla. Era statu stupidu per pruvà à aduprà, è avà aghju avutu a cugliera i benefizii. Mendoza si lanciò versu mè cù u so stomacu. Pigliò una di e so sedie obsolete è m'hà lampatu. Aghju saltatu à i mo pedi. Un pugnu impreparatu ma forte toccu u mo tempiu. Aghju pigliatu a manu swinging. Un lanciu di spalla l'hà mandatu volà attraversu a stanza è nantu à una tavola. Mendoza s'hè cascatu accantu à a so scrivania in una doccia di carta, libri è frammenti di legnu. U vechju revolver cascò da u casgiu di a scrivania è si stese ghjustu à i so pedi. A so manu si girò versu ellu. Mi sò alzatu cù difficultà. A canna longa era puntata dritta à u mo ombiccu.
  
  
  - A pistola ùn hè micca caricata ? - Aghju dumandatu inaspettatamente gentilmente. Mendoza hè cascatu per questu esca. Guardò a so pistola. In un saltu eru accantu à ellu. Aghju pigliatu u so bracciu drittu è l'aghju torciatu à u latu. A pochi centimetri da i mo pedi, a pallottola chjappà à u pianu. Duie volte u mo pugnu sparì, sta volta u dirittu, in u so stomacu. U colpu à a so mela d'Adam li chjappò in daretu. Cascò à i so ghjinochji è s'hè cascatu in terra.
  
  
  Aghju scappatu da l'uffiziu è sbattu a porta daretu à mè. A donna era sempre in u stessu locu induve l'aghju cascata. L'aghju trascinata in una stanza viota è chjusu a porta. In ghjinochje, aghju cuminciatu à circà. Ùn avia micca un saccu cun ella, ma a so giacca calda avia assai sacchetti interni. Paria un tagliu di buttrega. Aghju trovu assai pocu. Una carta d'identità nicaraguense chì dice ch'ella hà campatu in Managua, chì seria una falsità in e circustanze. Aghju cullatu ancu un pacchettu di sigarette crumpled, un pettine, mascara, una lima per unghie, lipstick, parechji mandarini arrugatu, circa vinticinque dollari in soldi lucali è un PM 9mm - Makarov. U Makarow hè assai simili à u Walther PP, chì hà servitu com'è mudellu per questu. Hè una grande pistola automatica, troppu pisanti per una donna. Da e so cose puderia capisce quale era, ma ùn pudia capisce quale era ancu.
  
  
  Ella si lamentava. Ella strinse a testa cun cura. Hè ghjunta à i so sensi. Mi pusò è aspittatu. E so cose sò state ammucchiate accantu à mè. Quandu si svegliò, ùn vulia micca esse troppu vicinu à ella. Puderia pruvà à fà qualcosa.
  
  
  Si rottò nantu à u pianu scuru è bruttu è misu i so gammi sottu à a so gonna plissata spessa. I pantaloni seranu più caldi. Ma e donne nicaraguense ùn li portanu micca, è di sicuru duvia stà à a moda lucale. Pianu pianu si pusò. Si strinse a manu à a fronte cum'è s'ellu avia una mala sbornia. U grande cappellu li sciddicò da a testa. I capelli marroni chjaru cascanu in ondate sopra e so spalle. A so figura incurvata si distingueva contr'à a luce fioca chì versa da a finestra polverosa. Ella girò a testa versu mè è calò a manu. Una luce debole illuminava u so visu.
  
  
  Era una vista chì mi ricordu. Era dannata femminile. Da i so petti pieni è formati sottu u so maglione di lana strettu à i so pedi in stivali. A so faccia era in forma di cori è prumettia a stessa tenerezza è passione cum'è u so corpu. È, sicuru, avia a durezza fridda è mortale chì ogni agentu pussede. Questu hè solu inevitabbile in a nostra professione. Ma aghju guardatu più in là. È ciò ch'e aghju vistu era un paru d'occhi turchini assai grande è spaventati.
  
  
  Aghju ricunnisciutu sta faccia. Aghju vistu a so foto in scatuli di carte à a sede di AH. Era in unu di i casi cù novi persone è l'operazioni di a squadra opposta chì aghju rivista. Mi pigliò un pocu di tempu per identificà u so locu. À u mumentu ch'ella avia ritruvatu a so cumpusizioni abituale, a sapia. Tamara Kirova, basatu in Messico, hè unu di i ghjovani membri più promettenti di u Cumitatu di Sicurezza di u Statu, più cunnisciutu cum'è u serviziu sicretu russu.
  
  
  O solu KGB.
  
  
  
  
  Capitulu 6
  
  
  
  
  
  Ella sbattu uni pochi di volte è po tene u so fiatu cum'è s'ellu avia paura. "Ciao, Tamara", aghju dettu.
  
  
  "Mi chjamu micca Tamara", disse fluentemente in spagnolu. "Sò Rosita, a dolce zitella chì..." Ùn finisce micca a so frase è suspirò.
  
  
  Ella mi guardò in furia. "Ùn sorridi micca cusì cuntentu", hà sbulicatu avà in inglese. "Ti ricunnoscu ancu, Nick Carter." S'è vo mi tumbà, fate prestu.
  
  
  "Se ti vulia more, saresti già mortu", aghju dettu u più calmu è affettuosu pussibule. "Vogliu sapè perchè u KGB hà trattatu cù u coronellu Zembla, Tamara." Avà chì avemu scontru, ùn pò micca esse cusì difficiule, nò ?
  
  
  "Niente", sibilò ella. "Ùn ampararete nunda da mè".
  
  
  Aghju verificatu e mo mani per assicurà chì era l'altru. Allora aghju dumandatu immediatamente ciò chì vulia sapè,
  
  
  "Ci sò modi, Tamara", aghju dettu tranquillamente. Ridia, ma era una risata magre è tremula. Ùn hà micca riesciutu à ammuccià a so paura. Ùn era micca u debule Dr. Mendoza chì era facilmente ingannatu. Ella trattava cun un agentu AH espertu, è questu era una bona ragione per avè paura. Ma hà pruvatu à mantene a calma.
  
  
  "Sapemu e vostre maniere, Carter," ella sghignava. - À u vostru quartier generale, mi pudia parlà. Cù metudi muderni è droghe, tutti cumincianu à parlà à qualchì puntu. Ma simu à pusà quì, in una stanza viota, solu. Puderete batte è tortu mi finu à u gridu di dolore. Sò più forte di ciò chì pensate. S'inclinò ligeramente in avanti, l'ochji stritti. "E s'è vo pruvate, s'è vo mi avvicinate, grideraghju."
  
  
  "Allora serà u gridu più cortu di a storia".
  
  
  'Forse. Questu pò esse a megliu suluzione. Se ti possu impedisce cù a mo morte, serà a mo vittoria.
  
  
  "Vittoria?"
  
  
  "Inoltre, ùn vincerete micca, Carter." Ùn pudete micca vince.
  
  
  Ùn aghju più capitu nunda. 'Vince? Chì vince ? Furiosa, indicò a neve chì cadeva. "Pudemu esse troppu tardi per sbattà u pianu di stu sbirri imperialista di u vostru; Ammettu...'
  
  
  - Un sbirro imperiale ?
  
  
  "...ma avemu da mette fine à questu. I prumessu. U socialismu amante di a libertà ... "
  
  
  - Ehi, aspetta un minutu ! L'aghju interrotta. "Pensate chì u Colonel Zembla hè unu di noi?" Chì ghjè sta cuspirazione americana ?
  
  
  "Hè ovvi", disse Tamara cun disprezzu. "Hè americanu o micca?"
  
  
  "In quantu à sapè, hà travagliatu in u nostru paese. Ma questu ùn significa micca chì avemu qualcosa à fà cù questu. Cumu pudemu prufittà di questu? Spiegami questu.
  
  
  - Credi chì sò pazza, Carter ? Quandu avemu intesu parlà di e so azzioni in Messico è avemu vistu ciò chì hà fattu à a Città di Messico, avemu immediatamente cunnisciutu ciò chì passava. Li dete armi, equipaghji è soldi. L'adulate ch'ellu si cunsidereghja un veru rivoluzionariu, è uni pochi di ghjorni dopu dichjarà Zembla nemicu è minaccia. Per mezu di i vostri pupi in l'Organizazione di i Stati Americani, dumandate l'azzione. Hè quì chì a vostra diplomazia di cannoniera entra in ghjocu. U vostru esercitu, di sicuru, intervene, cum'è in u 1965 in a Republica Dominicana. I vostri piani di espansione sò cusì stupidu trasparenti! Ma falliranu! »
  
  
  - Malè, sì pazza, Tamara ! - aghju spuntatu. Aghju cuminciatu à arrabbià. In circustanze nurmali, avissi a risu di questu. Avà era stancu, fame è frustratu. A mo missione hè andata sbagliata è aghju avutu un pirtusore di balle in spalla. In cima à tuttu, mi sò avà insignatu banchetti, slogans è racconti di vechji mogli. Era più di ciò chì puderia suppurtà. L'unica scusa era ch'ella hà cridutu ella stessu. Era chjaramente contru Zembla. Ma questu ùn hè micca necessariu applicà à tutta l'urganisazione KGB. Spessu ùn dicenu micca à a manu manca ciò chì face a manu diritta.
  
  
  "E duie e vostre dichjarazioni à u stessu tempu ùn funzionanu micca", aghju grugnu. "Ùn pudete micca chjamà l'OAS una urganizazione americana è in u stessu soffiu ci accusanu di pruvà à tumbà alcuni di i so membri. Perchè? Sò digià in a stessa barca ? Mi dumandu se mai ascolti ciò chì dici? Hè assai più prubabile chì u vostru paese hè daretu à Zembla, prontu à esce da daretu à i sceni è pulizziari s'ellu successu, chì, per via, ùn succede micca.
  
  
  'Noi,? Voi, lacchè bellicosu di l'imperialismu, perchè a nostra squadra d'elite di e forze speciali hà digià pensatu à scaccià u so tempiu Maya è distrughje a so installazione meteorologica? E so misure di sicurità eranu dilettanti. Avemu digià amparatu u so sicretu. Sì solu u nostru omu à u tempiu puderia cuntattàci prima, sta neve ùn saria mancu...
  
  
  Si coprì a bocca cù a manu, l'ochji spalancati. Dopu un mumentu di silenziu, calò a manu. Si strofinava u mento è disse in una voce tranquilla è ghiacciata: "Bon truccu, sgiò Carter, ma u pocu chì avete da mè ùn vi aiuterà micca".
  
  
  Aghju guardatu fora. "No", aghju ammissu, "Ùn pensu micca cusì, Tamara." È pensu ancu chì voi, persone, scoprerete chì a sede di Zembla hè digià in ruine, è ellu stessu hè andatu à Diu sà induve. Almenu s'elli ponu sempre truvà u so modu attraversu sta tempesta.
  
  
  - È tù dici cusì.
  
  
  - Malè, dicu! aghju chjappu. Mi sentu caldu di novu. Aghju indicatu a mo spalla. 'Cumu pensate chì aghju avutu questu? Se solu ti lascissi penetrà in u vostru cervellu stupidu.
  
  
  'Ùn aghju micca fiducia in tè. Tutta sta neve...
  
  
  "Questu, caru, hè perchè e so misure di sicurezza eranu megliu cà voi, eiu, o qualcunu altru suspettatu". Face intenzionalmente questu per dà à u so populu qualcosa di parlà è uttene aiutu. Hè un fan di ghjochi rivoluzionari, cusì pensu chì hà fattu un pocu più di ciò chì avia bisognu. Semu quì per una ragione. Ma ciò chì ùn hà micca annunziatu hè chì ci era ancu più canali per cuntrullà u clima. Trè, per esse precisamente, in trè altri paesi d'America Centrale !
  
  
  - C-chì ? - Tamara era senza fiatu.
  
  
  - Iè, è ciò chì hè ancu peghju hè chì travaglianu indipendentemente da u trasmettitore principale. Hè cum'è gambe di tavulinu. L'unica diferenza hè chì sta tavola ùn cascà micca finu à chì tutte e gammi sò distrutte. Ùn dicu nunda, Tamara. Eru quì. Aghju distruttu u trasmettitore principale prima di sapè chì era necessariu per cunnette trasmettitori di salvezza.
  
  
  - Ma... s'è ciò chì dici hè vera, allora...
  
  
  "Allora ogni canale deve esse disattivatu separatamente. Iè. Inoltre, quantu aghju capitu, micca solu u campu di forza ùn serà micca distruttu finu à chì tutti questi trasmettitori sò disattivati, ma diventerà più è più distruttu. Questu farà u clima ancu più inestable. Ùn pò più esse cuntrullatu ".
  
  
  'Innò! Innò, ùn ti possu micca crede. Pruvate di intrappulà di novu cù e vostre bugie è inganni, Carter.
  
  
  Ella strinse a testa decisamente. Ma aghju vistu in i so ochji ch'e aghju vintu. "Tamara, saria megliu se aghju mentitu", aghju dettu pianu pianu è calmu. - Ma ùn aghju micca ragione. Ùn mi faria micca bè. Questa hè a verità da A à Z ".
  
  
  "Questu hè cusì incredibile. Hè cum'è un incubu pazzu...'
  
  
  Si vultò è guardò di novu da a finestra. U so silenziu era solu in parte u risultatu di a so cunfusione è indecisione. Ùn avia micca paura di mè cum'è prima. Almenu ùn era micca stupidu, altrimenti ùn averia micca travagliatu per u KGB. Forse era solu un pocu ingenu è senza sperienza. Puderaghju quasi sente i so pinsamenti mentre pensava à l'alternative. Spergu ch'ella sia ancu cunsiderà cumu mi aduprà. In fatti, l'aghju cuntatu, perchè era ovvi chì l'aghju da aduprà.
  
  
  "Nick", disse infine. Ella mi guardò di novu. Ci era un calore senza precedente in a so voce è hà dettu solu u mo nome. - Nick, questi altri canali. Sapete induve sò ?
  
  
  "Forse, forse micca".
  
  
  "Sapemu tramindui qualcosa. Avà s'ellu ci mettemu questu. Pudemu travaglià inseme.
  
  
  "Dici chì crede chì AH ùn hè micca cullaburazione cù Zembla?"
  
  
  Ella annunziò. "E duvete crede mi, Nick."
  
  
  'Perchè avissi da crede? A Russia pò guadagnà assai se Zembla vince ".
  
  
  'Ùn ci hè nunda ! Sè Zembla riesce à unisce sta zona, serà più difficiuli per noi è a nostra rivoluzione duverà assai più per riesce. Ma ci hè di più, Nick. Ghjucate à scacchi ?
  
  
  "L'aghju ghjucatu prima".
  
  
  "Per noi russi, questu hè una passione, cum'è sapete. È perchè ? Perchè mette un numeru limitatu di avversari astuti, intelligenti è uguali l'un à l'altru cù un numeru infinitu di pussibulità di ghjocu. Cusì hè a nostra pulitica. Ci piace sapè quale sò e nostre opzioni è se pudemu trattà. U coronellu Zembla hè completamente diversu. Hè un omu salvaticu. Hè da esse eliminata. Altrimenti, puderia minaccia micca solu l'America Centrale, ma tuttu u equilibriu di u putere in u mondu ".
  
  
  "È simu peoni in u ghjocu, nò?"
  
  
  - Micca pedine, Nick, ma cavalieri. Ella surrisu un pocu, e so labbre tremanu un pocu. "I cavalli ponu saltà di latu è sopra à l'altri. Micca pedine. Sò custretti à fà passi brevi è senza significatu in una direzzione ".
  
  
  - Hè una offerta per saltà in a vostra direzzione, Tamara ? Aghju risu brevemente ma duramente. Un tali saltu seria suicidiu. U vostru KGB hà messu un prezzu altu nantu à a mo testa.
  
  
  'A cunnoscu. Ma sò ancu ciò chì hè accadutu prima. Puderia succede di novu," ella ansicò, "è succederà di novu sè ùn site micca troppu stupidu". Fighjate à tè ! Avete a mo pistola è u vechju revolver di u duttore Mendoza, ma altru ch'è questu ? Solu i pantaloni bagnati! Avete da scunfighja u coronellu Zembla cun questu? Ùn dicu micca chì seremu amici. Ma avemu un scopu cumunu. Hè per quessa chì pudemu travaglià inseme ! Avemu da travaglià inseme !
  
  
  L'ochji di Tamara brillavanu in u bughju di sta stanza viota. Pensu ch'ella si facia ridere di mè à a so manera. Ùn m'importava mancu. Aviu bisognu di l'aiutu di u KGB, l'aiutu di l'urganizazione cù l'equipaggiu è l'alimentariu. L'aghju fighjatu cum'è cuntemplà i so cumenti. Ella guardò in daretu cù un sguardu seriu è onestu. Hà fattu u so rolu bè, ancu assai bè, ma era troppu ingenu, cum'è spessu u casu cù e donne in a nostra professione. Ella difende a so pusizioni cù i so ochji di granitu neru. M'hà ricurdatu di a bella Venus flytrap, una pianta carnivore chì deve esse odore cusì dolce à l'insetti chì si nutre.
  
  
  "Bè..." aghju dettu esitante, "chì suggerite?"
  
  
  'Venite cun mè.'
  
  
  — À a casa di Miguel à l’angulu ?
  
  
  'Iè.'
  
  
  - Quantu altri fora di voi dui ?
  
  
  Si liccò e so labbre, si dumandava s'ellu deve menti. "Solu unu, unu Diego Ordaz".
  
  
  Questu pò esse veru. Era improbabile, ma ùn importava. - Avete un transceiver quì ?
  
  
  "Onde corte, tutte bande", rispose rapidamente, nutendu u mo accordu. "Vi truveremu un pocu di vestiti è un pocu di cibo".
  
  
  Aghju suspiratu, cum'è s'ellu cedeva à riluttante à l'inevitabbile. Mi sò alzatu è mi cacciu i pantaloni bagnati è appiccicati. 'Va bè.'
  
  
  "Questa hè una decisione sàvia, Nick", disse solennemente. - Possu ritruvà e mo cose avà ?
  
  
  "Iè", aghju rispostu, ghjunghjendu à u macaroon è a so lima per unghie. "Micca questu."
  
  
  Paria offesa mentre s'imbuttava e sacche. "Nick, aghju pensatu chì avemu fiducia l'altru avà."
  
  
  Aghju avutu à surrisu. - Naturalmente. Ma sta manera ti fidu di più. Aghju apertu a porta è andemu fora in u corridore. - Per via, u duttore Mendoza hà dettu chì avete scurdatu di qualcosa. Chì era ?
  
  
  Tirò a bocca fora cum'è una zitella cattiva. "Aghju scurdatu di pagà tuttu ciò chì vulia. L'aghju ingannatu, cum'è tù dici, in America.
  
  
  Aghju cuntinuatu à sgriddà ; era abbastanza insignificante per esse veru. In l'internu aghju avutu ancu ridere di qualcosa d'altru. Sin'à avà, Tamara avia studiatu evitata di dì qualcosa di u saccu, chì era sempre vicinu à mè. Ùn l'hà mancu guardatu. Apparentemente, ella sentia chì questu era in qualchì manera impurtante. Era a prima cosa ch'ella faria se li dessi una chance.
  
  
  Escendu nantu à a Calle Montenegro, andemu à a prussima intersezzione, à pochi passi da a casa. E case di i dui lati di a strada eranu tranquille è scure. Tamara hè diventata bianca quandu a neve cascata li cascava nantu à i capelli è spolverò u so mantellu.
  
  
  "Nick", hà dettu quandu avemu vultatu in Calle Noevo, "U culonellu Zembla deve esse arrestatu à ogni costu!" I mo ochji sò stati attirati à a terza casa à a diritta, l'edificiu induve Mendoza crede chì u so fratellu campava. I finestri cù persiane chjuse parevanu scuri è deserti. - Micca Zembla, Tamara. Hà persu u cuntrollu di u so travagliu ".
  
  
  "I canali appartenenu à ellu in ogni modu. Hè ciò chì vulia dì ". A so voce era acuta: "Saria terribile se fallemu".
  
  
  "Pianti, arburi, insetti, animali - tutta l'ecologia nantu à una zona di migliaia di chilometri quadrati serà distrutta".
  
  
  - È ghjente ! "Ella si tremò è si firmò in a porta di a casa per un mumentu, sguassendu a neve da e so stivali. "Hè bisognu di esse avvisati, Nick." Saria inghjustu di ùn li ne cuntassi.
  
  
  "Ùn ti crederanu", aghju rispostu. "Pensu chì ùn credenu più à i so ochji. Ùn capiranu micca ciò chì ci hè davanti ".
  
  
  "Questu hè ingiustu!" - ripetì impulsivamente. "Migliaia di persone moriranu di fame è di fretu!"
  
  
  Aghju pigliatu a so manu cum'è s'ellu vulia guidàla in u corridore. Aghju avutu a so propria pistola automatica puntata versu ella. "Ben dettu", aghju dettu. "Questu hè certamente parte di a dramaturgia chì vi insegnanu in u KGB. Pudete ancu pienghje à u cumandimu ?
  
  
  "Cumu significa dì tali cose!" - sospirò cun sincera indignazione. Era guasi cum'è chì e lacrime li vanu in l'ochji. "Semu da diverse parti, hè vera. Ma e persone chì soffrenu è mureranu per u Colonel Zembla ùn sò micca da u listessu latu. Pruvanu di campà u megliu ch'elli ponu ! Nick, sì cusì testaru chì avete persu tuttu u sensu di l'umanità ?
  
  
  - Una volta aghju liberatu un prigiuneru da u vostru campu di Vladimir "Ten" vicinu à Potma. Cunnoscu assai bè a vostra carità sovietica.
  
  
  Si strinse è strinse e so labbra. Eramu digià vicinu à a prima porta à diritta. Ùn importa quant’ella vulia risponde à u mo ridiculu, si firmò in silenziu, teme ch’ella fallessi l’emboscata. Malgradu u fretu, ci era un vagu odore di periculu è di morte in l'aria chì possu guasi sente.
  
  
  "Semu quì", disse. 'Venite à l'internu.'
  
  
  'Dopu à tè. Sò daretu à tè. A prima persona chì prova à attaccà mi riceverà una bala in u spinu.
  
  
  "Nick, ghjuru..."
  
  
  - Tu prima, Tamara. Aghju strittu a so manu più forte. U mo pollice pressu u nervu finu à ch'ella si lamenta impotente. "Videmu chì tippu di festa m'hai fattu".
  
  
  A so manu nantu à a maniglia di a porta tremò. "Nick, ùn hè micca manera di travaglià inseme. Per piacè, mette stu revolver...
  
  
  "Avanti".
  
  
  Avemu intrutu. Ciò chì avemu vistu, nimu di noi l'aspittava. Era un massacru. Un omu si prostratu in terra. L'altru s'assittò limply in una sedia, chjosa tranquillamente e so mani in grembo. Tutti dui avianu a gola tagliata da l'arechja à l'arechja. U sangue scuru cunghjelatu formava una grande pozza in terra. Hè versatu nantu à u pettu di l'omu assittu è goccia da a sedia. I muri eranu splatted with blood, originally spurting from the carotide arteries.
  
  
  "Cara mamma," Tamara abbassò a testa è vomitò.
  
  
  S'è u mio stomacu ùn era statu cusì viotu, avaria ancu vomitatu. Avà u mo stomacu era in gola, ma aghju sappiutu cuntrullà. Aghju studiatu u restu di a stanza. Tuttu era sbulicatu. I cassetti sò stati sbulicati, i coperchi di a sedia sò stati strappati, è u transceiver transistor mudernu ch'e avia cuntatu era inutile. Mi vultò versu Tamara. Ella scoppiò in singhiozzi secchi. L'aghju colpi nantu à a guancia cù a mo palma, micca dura, ma sensibile.
  
  
  "Smettila", aghju dettu. "Andemu...".
  
  
  - Oh... oh, u mo Diu. I so ochji sbulicanu di novu, ma ella stava nantu à i so pedi, trimulendu cum'è un gattino.
  
  
  "U vostru populu?"
  
  
  - Iè. Miguel è... è Diego in a sedia. Cumu ...?'
  
  
  "Probabilmente sò stati presi da sorpresa. Sò stati tenuti a punta di una pistola è uccisi cù un cuteddu per fà u minimu rumore pussibule.
  
  
  Aghju suspiratu. A mo voce era cupa: "Sembra chì u duttore Mendoza ùn hà micca mamma dopu tuttu".
  
  
  'Cumu?'
  
  
  "Deve esse statu assai occupatu dopu chì l'aghju lasciatu", aghju spiegatu. - T'hà chjamatu per mè. E pari chì era tandu ch'ellu vi hà signalatu à a ghjente di Zembla in Prinzapolitsa.
  
  
  "Naturalmente! Ci hà traditu tramindui ! A so faccia era distorta da a rabbia è l'odiu. "Avemu da vultà è trattà cun ellu".
  
  
  - Bona idea, ma lascemu per dopu. Avemu da esce da quì ".
  
  
  "Spergu chì l'assassini tornanu è ci trovanu quì".
  
  
  "Salva a vostra vendetta per una megliu opportunità, Tamara. Avemu da imbulighjà questi canali, è sò spargugliati in trè altri paesi. Ùn ci hè nunda più chì pudemu fà quì in Prinzapolets.
  
  
  - Iè, iè, capiscu. Ella mi hà guardatu cù un sguardu in biancu. - Scusate, Nick. Aghju pruvatu à attiràvi in una trappula, per piglià tuttu ciò chì sapete da voi.
  
  
  "Ùn vi preoccupate micca. Ùn m'avete mai ingannatu cù u vostru ghjocu. A vostra squadra di cummandu hè andata è i vostri cumpagni sò morti. Sembra chì avemu veramente bisognu di travaglià inseme avà, ma allora avemu bisognu di cunfidassi l'un l'altru. Vulete ?
  
  
  Ella annunziò. "Avà hè solu noi lasciati".
  
  
  'Cum'è què.' Aghju tornatu a pistola Makarov à ella. Mi dumandu ciò chì Hawke dicia di travaglià cù un agente russu. Ùn aghju micca assai scelta, ma puderia avè creatu prublemi inutili. Aviu avutu à cuntattà a sede di l'Accademia di l'Arti u più prestu pussibule è spiegà a materia. Ma u più impurtante prima. Sò andatu in a stanza chjuca induve i dui corpi si trovavanu è dumandò: "Ci sò vestiti chì mi stanu?"
  
  
  'Nick
  
  
  Mi vultò pianu pianu, riunendu e mo forze. Tamara hà agitu un grande revolver automaticu versu mè, cum'è s'ellu ùn sapia micca chì fà. Ella annunziò di novu è mette a pistola in a so sacchetta. "Valigia marrone. Appartene à Miguel, è hè quasi a listessa altezza di tè. Era cusì, vogliu dì.
  
  
  "Big girl", aghju sorrisu, lanciandu a rivista ch'e avia cacciatu da u fucile prima di dàla. Ella hà passatu a prova. Si arrossì sin’à u collu, ma ùn disse nunda.
  
  
  Miguel hè diventatu più cortu chè mè è più grassu. Tuttavia, aghju trovu uni pochi di cose sottu à e camicie, un maglione di lana grossa, pantaloni di lana pettinata, è un paru di calzini grossi chì si adattanu abbastanza bè. Aghju pututu tuttu per esse ben prutettu da u fretu, a neve è u ghjacciu. A megliu sorpresa era un paru di stivali di coghju chì eranu abbastanza grossi, perchè ùn anu micca punitu malgradu i calzini extra.
  
  
  - Avete qualchì altru transceiver in più di stu munzeddu di spazzatura ?
  
  
  Aghju dumandatu à Tamara nantu à questu mentre mi vestiva. "No", hè stata a risposta scoraggiante. "Era l'unica cosa chì avemu avutu".
  
  
  "Hè u prublema", aghju ringhiatu. "Speru chì pudemu chjamà aiutu. Una pattuglia mi aspetta in mare.
  
  
  — È avemu un piscadoru culà. Qualchidunu di voi quì ùn hà micca una radiu ?
  
  
  'A paura micca. Altrimenti l'aghju aduprà. I pochi persone chì avemu quì sò tutti dubbiosi, cum'è u duttore Mendoza. Pensu chì ùn hà nunda di megliu cà un trasmettitore di cristallo. Avemu da rubà una barca da u portu. Espérons qu'on s'en sortira avant que la tempête ne s'éloigne.
  
  
  "Pudemu piglià un aviò", disse casualmente.
  
  
  Aghju messu i scarpi è sò sbulicatu da a stanza. "Aviò? Chì aviò ?
  
  
  "U Cessna 150 chì aghju volatu da a Città di Messico cù Diego. U gruppu di supportu hè ghjuntu cù u trawler. Lanciava a rivista in l'aria, l'hà pigliatu di novu è si ridia maliziosamente. "Di sicuru, s'è vo ùn avete micca fiducia in i piloti femini..."
  
  
  "L'avete purtatu quì, nò?" Se l'avete in aria in questa tempesta, signora, ùn criticaraghju mai più e donne à u volante.
  
  
  Ridia, un sonu prufondu, gutturale ; generoso, cù un surrisu luminoso, trà un omu è una donna, micca trà agenti. Hè tornata seria. "L'aviò hè nantu à una dura striscia di spiaggia à nordu di u paese. L'aghju ligatu strettu in casu chì ùn avemu micca ghjuntu à Zembla à tempu è u tempu hà cambiatu. Hè per quessa chì avemu purtatu vestiti caldi. Sò cuntentu chì avemu pigliatu sta precauzione. Ma quandu i Caraibi...
  
  
  Ùn avia bisognu di finisce a frase. Puderaghju facilmente imaginà l'onde soffiate da u ventu sbattulendu in u picculu aviò, sfracicà u trenu d'atterrissimu è sfracicà cum'è una scatula di cartone. Avemu subitu lasciatu a casa. Aghju solu riesciutu à catturà u mantellu di pecurinu di Miguel da u ganciu in u spinu di a porta. Tamara era una donna cù una ànima larga è prestu prestu abituatu à tuttu. Puderia furzà si à fighjulà i dui omi morti senza passione. Ùn ne ne parlava più. Eranu morti è era megliu scurdà di elli. Qualcosa avia da esse fattu chì puderia purtari à nunda è ancu purtà à a so propria morte brutale. Più tardi, quandu tuttu era finitu, puderia piantà elli. U pensamentu mi passava in mente chì quandu u spinu hè vinutu à spinghja, era sempre u mo nemicu. Ùn la vuleria micca tumbà.
  
  
  Noevo Street era viotu cum'è sempre. I boni citadini di Prinzapol sò stati scunfitti da una tempesta di ghjacciu chì ùn anu capitu nunda. Simu stati vicinu à a cantina da un latu di a strada. Tamara s'avvicinò automaticamente à mè, cum'è s'ellu cercava prutezzione è cunsulazione.
  
  
  "Ci era cibo in l'appartamentu. Avete bisognu di qualcosa.
  
  
  "Stranu", aghju dettu. "Aghju persu l'appetite di colpu".
  
  
  "Forse ci hè qualcosa d'altru in l'aviò".
  
  
  Turnemu in a Calle Montenegro, torna versu a piazza di a cità dopu à a casa di u duttore Mendoza. Nunda era visibile. Nunda si moveva, ma ci era un silenziu stranu. M'hà scantatu. Aghju ascoltatu cù cura. Una volta di più, i mo anni di spirienza aghjunghjia u mo instinct chì m'hà dettu chì qualcosa era sbagliatu. Aghju calatu i mo gammi facilmente, cun cura. Tamara camminava tranquillamente vicinu à mè.
  
  
  Passemu davanti à a casa di Mendoza quandu ella parlava. "Diego era un bravu tippu", disse pensativamente. "Miguel era veramente u fratellu di u duttore, s'ellu hè una cunsulazione".
  
  
  Avemu marchjatu versu un carrettu di sumere grossamente tagliatu chì stava nantu à i timoni ghjustu davanti à a stalla. Aghju guardatu e stalle. Avà e porte eranu aperte. Era cumplitamenti scuru.
  
  
  Quasi in furia, sussurru: "Semu intrappulati". Prima chì Tamara puderia reagisce, mille fucili sparati da a bughjura di a stalla. In fatti, ci era solu una decina di elli, ma chì hè troppu quandu si tratta di voi. Mi sentu cum'è un piccione d'argilla chì hè sparatu da tutti i lati.
  
  
  Aghju gridatu è aghju colbutatu Tamara. Aghju sparatu cù u revolver anticu di Mendoza. Troppu frettu. Dubitava ch'e aghju culpitu à qualchissia. Ci anu sparatu di novu, un lampu rossu da a stalla. Aghju sparatu di novu. Più di piombu si precipitò davanti à noi. Ci avvicinemu à u carrettu è si precipitemu daretu à sta barricata dubbiosa.
  
  
  'Nick.' Tamara m'hà pigliatu a manu. « Ci anu circundatu !
  
  
  "Ùn ci hè nunda di panicu", sussurru in daretu. Mi chinai u più bassu per fighjà sottu à u carrettu. "Deci à unu, questi sò i stessi bastardi chì anu uccisu u vostru populu." Ùn anu da fà prigiuneri. Avemu da luttà.
  
  
  Volley dopu volley s'hè lampatu in i vechji lati di legnu di u carrettu. I pallottole sbattevanu tavuli spessi è ricchizzavanu in a neve chì ancora falava. Sembra ch'elli avianu assai munizioni. Ùn avemu micca più di ciò chì era in i nostri revolvers. Ùn aghju micca bisognu di indicà a nostra situazione à Tamara. Ella sparava solu in ocasioni, solu quandu puderia puntà à un lampu di focu. Unu di i so colpi colpi. Un urlo subitu è u tintinniu di una pistola chì casca. Ne esce un omu di pelle scura in panni di paisanu, ballendu cum’è s’ellu facia una piroetta, e mani incruciate nantu à a so faccia insanguinata. Tamara ùn hà micca persu una altra bala in questu. L'omu gridava. Allora unu di i so amichi in a stalla li sparà. Cascò a testa prima in a neve.
  
  
  "Semu quasi senza munizioni", spirò Tamara.
  
  
  I fucili di u squadronu cuntinueghjanu à sparà. Una maledizione ! S'ellu ci fussi una manera di lampà elli è tuttu ciò ! Questu m'hà datu una idea. "Apprite," aghju urdinatu, "aiutatemi à caccià stu pin di lignu da u hub è caccià a rota!" Aduprendu u colpu di a pistola di Mendoza, aghju cacciatu una cunea improvvisata da l'assi. Inseme avemu svitatu a rota di lignu. Hè ghjuntu cù un scricchiolu. U carrettu cascò nantu à un assi è l'altru latu s'arrizzò. Allora avemu avutu una cobertura megliu.
  
  
  "Date mi unu di i vostri mandarini".
  
  
  Tamara mi fissò. "Tangerini? Eiu... ùn capiscu micca ciò chì vulete dì.
  
  
  U piombu volava intornu à noi cum'è s'è no fussemu in un nidu di calabrone. Ùn ci era tempu per spiegazioni. "Diavule!" - Aghju dettu bruscamente. "Questi mandarini chì portate parenu veri, ma so bè cum'è voi chì sò granate dissimulate." I britannichi anu utilizatu ancu in a guerra contr'à Hitler. È mi pare chì e vostre sigarette sò in realtà bombe a tempo incendiarie. Damn it, in AH sapemu ancu tali trucchi. Oghje o dumane vi possu cuntà di i cani di lattice artificiale chì avemu messu à traversu i canali per scaccià i chjusi. Aiò!'
  
  
  M'infilò in una di e sacche di u so mantellu è m'hà datu un splusivi perfettamente camuffatu.
  
  
  "U troncu hè l'ignizione", disse. "Più breve si rompe, più veloce l'esplosione seguirà".
  
  
  Aghju ficcatu a mandarina falsa in u foru di l'assi in a rota. "Avà cacciemu questi topi fora di u nidu!" Aghju rotulatu a rota versu u carrettu.
  
  
  "Dà mi copre".
  
  
  "Mi restanu solu trè colpi".
  
  
  "Ùn resisteranu micca quandu succede", aghju prumessu. Tamara hà cuminciatu à sparà. Mi sò alzatu è spinu a rota. Si chjappò in carrughju à traversu a neve, saltò sopra un fossu à l’altra parte di a strada è, sbattulendu, si vultò drittu versu a stalla buia. Per un mumentu ci fu un silenziu mortu. I nove snipers rimanenti si dumandavanu chjaramente ciò chì succedeva. Sè avemu furtunatu, ora seranu intornu à a rota.
  
  
  Allora a granata splode. Un ruggitu assordante si sentia da l'internu di e stalle. A porta si staccava da e so cerniere è flottava à traversu a strada. U celu tremava cù culori brillanti, seguitu da un biancu ceca. Lingue di focu spuntavanu da a porta rotta. In pochi sicondi, a stalla si trasformò in un infernu ardente.
  
  
  Da daretu à u carrettu sussurru: "Ùn era micca solu una granata". À u listessu tempu era una bomba incendiaria !
  
  
  Ella alzò le spalle filosoficamente. "U più impurtante hè chì fate u vostru travagliu senza mori sè stessu, cum'è un eroe".
  
  
  Inseme curriamu per a strada attraversu e ruine di e stalle. Un ghjornu Tamara guasi sciddicò nantu à a neve ghiacciata. Si ricuperò è arrossì di vergogna. D'altronde, ella hà seguitu cun mè. Avemu ghjuntu à l'angulu di a Calle Montenegro è attraversemu a piaghja bianca di a piazza.
  
  
  Avà tocca à Tamara di guidà a strada. Ella sapia induve era u Cessna 150, ma ùn aghju micca. Aghju pricatu chì avemu da ghjunghje à l'aviò senza più difficultà.
  
  
  
  
  Capitulu 7
  
  
  
  
  
  Sorprendentemente, ùn ci era più difficultà. Almenu micca u tipu chì cammina nantu à duie gambe. U clima pareva guidà ancu i fanatici di Zemblan in casa in cerca di rifugiu è calore.
  
  
  A neve cuminciò à falà più pesante. Forti raffi di ventu ci anu guasgi cacciatu da i nostri pedi. L'aria ghiacciata mi strinse i pulmoni è mi fece male l'ochji. I mo dita mi sentu cum'è cubetti di ghiaccio. Ùn portava micca guanti. U Mari Caraibicu s'arrizzò è bollitu: scuma bianca nantu à l'acqua negra. A tempesta hè ghjunta da u punente, da u pianu. In u risultatu, a bassa costa ùn era micca sottu à l'acqua. Dopu à più di una ora di caminari difficili longu a spiaggia di Mosquito Coast, avemu ghjuntu à l'aviò numb da u friddu.
  
  
  Tamara si strinse à u sediu di manca.
  
  
  "Alza u riscaldamentu", aghju dettu, battendu i denti. Hà cuminciatu u mutore, hà fattu una verificazione rapida è hà aumentatu a velocità per pruvà u mutore. "Questa hè a prima volta chì aghju avutu à accende i deicers per u decollo", disse. Fighjava à a spiaggia coperta di neve. 'Aspetta. Pudemu sustiniri uni pochi di colpi di u ventu.
  
  
  Lasciò i freni è spinse lentamente u gasu in avanti. U Cessna tremava è sbattulava sottu à l'assaltu di u ventu, di a scuma è di a neve. Circundemu una larga striscia di rocce vulcaniche è ciottoli, à volte sbandendu nantu à u ghjacciu. Ùn ci era micca manera chì a testa di l'aviò puderia esse puntata in u ventu. Hè soffiatu da tutte e direzzione. Tamara hà pressatu u gasu tutta a strada. Uni pochi di colpi, aghju pensatu à mè, va bè ! Aghju avutu una licenza CLV - Category Air Transport. Questu m'hà datu i stessi diritti cum'è una licenza cummerciale regulare. Solu i requisiti eranu più altu. U pilotu hè dumandatu à avè cumpetenze di volu più altu è una forma fisica eccellente. A maiò parte di i piloti cummirciali è prufessiunali l'anu. Sò bè cuscente di l'evoluzione di i machini volanti dapoi chì Icaru si coprì prima di cera è di piume. Ma avà chì stavamu per curaghju sta tempesta ululante senza nunda di più chè una scatula di fiammiferi cù un'ala di circa 12 metri, mi dumandava cumu si puderemu decolla.
  
  
  Avemu sbulicatu longu à a riva finu à ghjunghje à a velocità di decollo. Per un Cessna 150, questu hè di circa 90 chilometri per ora. Avemu liberatu è saltamu in l'aria. Era una sensazione terribile. Aghju vistu chì Tamara ùn era micca felice cù u so decollo. Mordendu u so labbra inferiore, hà manighjatu u timone è i pedali cum'è un organista chì suonava "Enter the Gladiator" in un stile boogie-woogie. Tamara hà gradualmente ascendutu in aviò à una altitudine di 2000 piedi. À questa altitudine hà cuntinuatu à vola. Ella tirava tranquillamente l'acceleratore finu à chì u tachimetru leghje 2.300 rpm.
  
  
  "Tu sì un pilotu natu", li aghju dettu.
  
  
  "Da induve vene, u clima hè cusì ogni annu per sei mesi", hà rispostu. "Induve andemu?"
  
  
  "Sapete chì hè a prima volta chì aghju u tempu di preoccupari per questu?" Aghju apertu u mo saccu è cuminciatu à circà i passaporti è i ducumenti. Intantu, aghju spiegatu à ella cumu l'aghju acquistatu è à quale appartenenu. U pruprietariu di u saccu era Señora Ana Mojada, una vedova chì vive in l'Hotel Vacaciones in Puntarenas, Costa Rica. Traduttu liberamente, hà campatu in una pensione è hà travagliatu quì cum'è governante. Almenu se pudemu verificà i so documenti. Mi dumandu quantu eranu veri mentre verificava u prossimu settore di documenti.
  
  
  U nomu di sta testa calva era Tonichi Karpo. Hè statu cridutu chì era un travagliadore in Polencia, Honduras. Un altru omu, Ramon Batuk, campava in Isla de Sangre, Panama. Era cunnisciutu cum'è un mercante di lacci. Isla de Sangre - "Isula Sanguinaria". Tamara tremò quandu aghju lettu a lista. "Ùn pensu micca chì questu hè u locu ghjustu per un venditore di pizzi."
  
  
  "Bè, quandu avete centinaie di isule chjuche cum'è Panamà, qualchì volta avete nomi pazzi". Aghju verificatu tuttu di novu, rimettendu i documenti in u mo saccu. Ci era assai pocu tempu. "À Honduras", aghju decisu.
  
  
  Ella hà inclinatu l'aviò versu u punente-norduvestu. Avemu vultatu in l'internu sopra u Nicaragua. Un altru centu cinquanta chilòmitri è avaristi statu sopra Honduras. A visibilità era zero. Era un vortice cumpletu fora, un miss biancu intricatu. Tamara esaminò tutti i strumenti, a bussola magnetica è utilizò a so intuizione pratica. U travagliu era assai intensu per qualchì tempu. In un tempu relativamente calmu, Tamara si vultò versu mè in questione.
  
  
  - Polencia, Honduras? Da induve hè stu tippu di Carpu ?
  
  
  'Sò da quì. Iè. Sapete induve hè ?
  
  
  'Ùn aghju mai intesu parlà di questu. U solu locu chì mi pari familiar hè Puntarenas. Questa pare esse una località turistica emergente in u Golfu di Nicoya ".
  
  
  "Va bè cù un nome cum'è Hotel Vacaciones. Avianu avutu esse un pocu più originale. Puderanu amparà assai da Panamà cù i so belli nomi isulani ".
  
  
  "Ci sò carte in u saccu vicinu à voi, Nick." Vede s'ellu pudete truvà una mappa di Honduras. Allora possu piglià i mo cuscinetti.
  
  
  In u locu ch'ella hà indicatu ci sò carte. Pile intere di carte, in fatti. Più ch'e aghju mai vistu in un jet privatu ch'e aghju scontru. WLK's World Aviation Maps - per ogni parte di l'America Centrale è Sudamerica, carte dettagliate ottenute da l'agenzii privati, è u Manuale di Pilot FAA per i Stati Uniti.
  
  
  Aghju trovu a mappa chì cercava. - È quì vene Polencia. A ghjudicà da a so grandezza, hè un paese custituitu da duie persone è una gallina. Si trova trà a capitale Tegucigalpa è i trèmila metri di El Picacho. Hmm, quantu bravu à sbarcà nantu à i camini di capre ?
  
  
  - Sbarcheremu in Tegucigalpa, s'ellu ùn vi dispiace. Pensu chì questu hè u solu aeroportu in Honduras. In ogni casu, serà u più vicinu à Polencia.
  
  
  Li aghju datu e coordenate è rimette e carte. Ella accende a radiu, sperendu di piglià u faro. U parlante facia solu una sorta di crackling staticu. Nunda di significativu puderia esse fattu da questu. L'agulla di a bussola di a radio si girò pianu pianu. Ùn mi pareva micca plausibile chì tutte e stazioni sò state tolte da l'aria. Simplemente ùn eranu micca audibili, è ùn pudia esse solu una ragione. I signali sò stati interferiti da u cambiamentu climaticu di u Colonel Zembla. Cundizioni sfavorevoli solu ùn puderanu micca causatu un fallimentu di questa magnitude. Riflettendu à questu, aghju capitu ancu chì noi, in Prinzapolets, ùn avariamu mai pussutu chjamà aiutu per radiu. Eramu veramente tutti soli. Più di ciò ch'e aghju temutu inizialmente. Aghju dettu questu à Tamara. - Rispose ella cù un sguardu cugu. E so labbra eranu pallide.
  
  
  "L'ironia", aghju dettu, "hè chì Zembla vulia fà cunnosce e so richieste à u mondu sanu per a radio". Forse avia intesu di fà in un altru locu, fora di stu mess, ma dubitu. Ùn pensu micca ch'ellu hà sappiutu cumplettamente in ciò chì si metteva. Pensu chì u so enorme ego annebbiava un pocu i so calculi. Questu succede spessu à i dittaturi megalomani. Dopu tuttu, ùn era micca cusì intelligente.
  
  
  - Innò, era troppu intelligente, Nick. Tamara chjude di novu a bocca è si cuncintrau nantu à i so arnesi. Avia pocu à fà cù u volu. Fighjate e vostre mani è corrette se ne necessariu. Questu hè tuttu. U Cessna, anzianu è filava, si fece strada in l'aria turbulente. Tamara paria un turchinu à cavallu salvaticu. Ella volò cù l'aviò. E so braccia è i so gammi rispundenu cun fiducia è rapidamente à ogni muvimentu di u dispusitivu. Ella volava bè, dannatamente bè ancu. L'unicu svantaghju di volà cecu hè chì ùn pudete micca vede a muntagna chì pò esse in fronte di voi.
  
  
  "Perchè Polencia, Nick?" - dumandò dopu un pocu tempu.
  
  
  "Perchè andemu quì? Perchè hè à u nordu di Prinzapolca, è l'altri dui sò à u sudu. A tempesta era diventata più forte, è aghju decisu chì era megliu affruntà a sezione più longa prima, è dopu a più corta.
  
  
  'Pensu cusì. Ma ciò chì vulia dì era, cumu pudete esse sicuru chì ci hè un trasmettitore quì? Carpo, Batuk è Señora Mojada anu pussutu vene da ogni locu è in ogni locu. Puderanu aduprà documenti falsi.
  
  
  "Avete da sapè questu", aghju sorrisu, "Señorita Rosita da Managua".
  
  
  - Ùn ridete micca di mè, Nick. Avà andemu seriu !
  
  
  Aghju suspiratu. "Ci sò quattru motivi. Prima, ùn aghju micca solu i so passaporti, ma ancu e so carte d'identità naziunali. Sapete cum'è mè chì pudete facilmente entre in un altru paese cù un passaportu falsu. Ma pruvate à campà in u vostru paese cù una ID falsa. Questu hè particularmente difficiule. In particulare in America Latina. A polizia piace à verificà. Siconda, ognunu di sti picciotti cuntrullava u trasmettitore. Per quessa, deve esse campatu vicinu à a so stallazione. In terzu, ùn capiscu micca perchè Zembla aduprà documenti falsi. Ùn hè micca senza risicu. Innò, pensu chì sti lochi sò veri.
  
  
  - È a quarta ragione ?
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Ùn avemu nunda di megliu".
  
  
  Capiscu. Allora avemu da fà solu. Ella strinse e so labbra. Aghju nutatu chì questu era u so abitudine quandu era preoccupatu per qualcosa. Allora u so visu s'illuminò. "Ci hè una cesta daretu à a sedia, Nick." Diego era assai famu quandu si preparava per u viaghju, è forsi ci era qualcosa d'altru in ella.
  
  
  Aghju trovu una cesta, unu di quelli sacchetti di shopping messicani di vimini. In verità, Diego ùn hà micca lasciatu assai. Ci era sempre una buttiglia di vinu rossu boni in a buttiglia è uni pochi di tacos, è ancu jamon è tostadas - tapas. Eranu friddi ma sempre diliziosi. I tostadas eranu sempre croccanti è pieni di ogni tipu di bontà, cumpresi i pepite verdi chì eranu abbastanza caldi per brusgià u vostru internu.
  
  
  Aghju sviutatu a buttiglia in una sola bocca per spegne u focu. Aghju ritruvatu a cesta è rilassatu in a sedia. U vinu caldu, u riscaldamentu di l'aviò è u stomacu pienu mi fece dorme. Aghju pruvatu à mantene l'ochji aperti. Ma ùn durò tantu. U Cessna sbatteva è cullò. À l'arechje, u sonu di u mutore era un rumore pulsante, chì induceva u sonnu.
  
  
  Mi svegliu pianu pianu. L'oscurità senza sonniu in u quale m'era immersa si trasformò à pocu à pocu in una realità grisgiu scura. Sentu un dolore palpitante in a mo spalla ferita. I mo musculi eranu cramping perchè era statu pusatu in a stessa pusizione per troppu longu. Micca ancora svegliu, aghju apertu l'ochji. À u principiu, aghju pensatu chì era sempre in barca è andava luntanu da u tempiu. Aghju guardatu in un immensu infinitu grisgiu. Mi pigliò uni pochi di seconde per capiscia ch'e mi fussi sbattulatu avanti è avanti in l'aviò. Mi stendu cù a mo testa contru à a porta è fighjulà da a finestra in Honduras. Tuttu era coperto di neve. Aghju vultatu a testa versu Tamara è sbadigliatu.
  
  
  "Dormitu bè?"
  
  
  - Ragiunate, cunziddi e circustanze. Induve simu ?
  
  
  "Quasi in Tegucigalpa. Sbarchemu in quindici minuti. Qualchissia vi hà mai dettu chì russate ?
  
  
  "Solu s'ellu pudessi rinvià u cumplimentu", aghju risattu. - Ci hè qualcosa d'altru à a radiu ?
  
  
  Ella strinse a testa. "Aghju l'impressione chì tutti i canali quì sò solu disattivati". Mi pare chì Zembla porta tutta a rispunsabilità di stu silenziu.
  
  
  "In questu casu", aghju dettu, senza più ridendu, "probabilmente evacuaranu a cità". U guvernu dipende di e cumunicazioni, soprattuttu in i tempi difficiuli, finu à chì vene a fine vera ".
  
  
  « Ces pauvres gens », murmura-t-elle, « cet homme pauvre et infortuné et... »
  
  
  Dece minuti dopu avemu vistu una massa scura movendu sottu à noi. Avemu volatu sopra a capitale di Honduras. Sentu subitu paura. Tegucigalpa deve esse un locu luminoso in questu mess grisgiu. Duvemu vede i lumi sferiscendu o almenu riflessi in a neve. Tegucigalpa hè quasi quattru seculi. Hè una cità chì hè fiera di a so università è di a so catedrale di u XVIIImu seculu, chì si vede da luntanu cù a so cupola è duie turri.
  
  
  Tegucigalpa, cù i so dui centu mila abitanti, paria ch’ùn esista più.
  
  
  Tamara hà calatu l'aviò attraversu a tempesta furiosa. "L'aeroportu hè à u sudu di a cità, abbastanza altu, quasi 3000 metri. Stringhje a cintura. Sarà un atterraggio duru se perdo a visibilità ".
  
  
  "Assicuratevi chì pudete ripiglià prestu prestu", l'aghju avvistatu. "Forse ci sarà un cumitatu d'accoglienza chì ci aspetta".
  
  
  - Chì voli dì, Nick ?
  
  
  "Ùn sapemu micca ciò chì hè accadutu da quandu avemu lasciatu Princepolca. Tegucigalpa pò esse quasi desertu. Ma ponu ancu esse sottu à a lege marziale. È s'ellu hè cusì, i suldati ponu facirmenti sparate à l'aviò di qualcunu altru. Ci hè una altra pussibilità. S'è Zembla avia curatu bè di e so rilazioni pùbliche, i mezi di cumunicazione è di trasportu puderianu esse finitu in manu di i so complici. A tempesta puderia esse un signalu per attaccà avà chì u paese hè paralizatu. I dubbitu, ma ùn pudemu esse sicuru di nunda. Tamara mi guardò preoccupata. Ella volò intornu à a periferia di a cità. Mentre dorme, hà cuminciatu à vola sopra à l'altitudine originale di 2000 piedi. Abbandunava parechji cintunari di piedi è hà vultatu l'aviò in una virata larga. Tegucigalpa hè diventatu chjaramente visibile è sparì à a manca mentre volavamu nantu à a campagna.
  
  
  Honduras hè assai simili à Nicaragua. Cù l'eccezzioni di strisce costiere strette, hè un paese di muntagna. L'agricultura hè a principale fonte di sussistenza, ma a maiò parte di a terra ùn hè ancu cultivata. Cum'è u Nicaragua, avà pareva un paisaghju articu sterile. Nuvole scure, incinte di neve, pendevanu intornu à una cima di muntagna imaginaria à una altitudine di quattru à cinque mila metri.
  
  
  U mo pilotu paria cunnosce a strada di u volu. Hè prubabilmente ch'ella hà sbarcatu quì prima. Ella lasciò a vittura turnà di novu, rallentò à circa mille rpm, è accende e luci d'atterrissimu. Lentamente, fece calà l'aviò. Per una stonda ansiosa, aghju pensatu ch'ella ci vulia à sbarcà in mezu à u boscu. Dopu avemu finitu a discesa. A pista di cimentu di l'Aeroportu di Tegucigalpa apparisce in u splendore di e nostre luci d'atterrissimu. U ventu è a neve battevanu l'aviò. A visibilità ùn si estendeva assai oltre l'elice. Vagamente, aghju pussutu vede e forme massive di a torre di cuntrollu è i hangar direttamente davanti à mè. Mi dumandu chi ci aspittava in sti palazzi. S'ellu ci era qualcunu.
  
  
  Ci battemu in terra, saltamu, chjappà in terra di novu è skided. Tamara ripigliò u cuntrollu di l'aviò, è avemu vultatu versu a torre. Avemu passatu un coppiu di vechji Mustang P-51, reliquie di guerra, un DC-4, è un gruppu di F-5 ritirati. Ùn ci era micca aviò cummerciale in vista. L'hangars, a torre di cuntrollu è a sala d'arrivu eranu scuri; ùn ci era micca segni di vita. U mo suspettu chì a cità era stata evacuata hè diventata più forte chè mai. Di sicuru, hè ancu pussibule chì solu i periferi sò stati evacuati. A pupulazione puderia esse riunita in un campu in u centru di a cità per aspittà a fine di stu disastru incomprensibile. Per d 'altra banda, puderia esse una grande embuscata. Tamara era assai cuscente di u periculu potenziale. Quandu ci avvicinavamu à a sala di l'arrivata, hà spentu e luci d'atterrissimu, hà sbattutu i freni è hà vultatu u Cessna 180 gradi. In una emergenza, avemu avutu abbastanza spaziu per ripiglià rapidamente. Nimu hè surtitu à salutà noi. Paria chì nimu si piattava ancu in l'ombra di u bastimentu. Tamara hà avviatu u mutore è guardò fora cù cura.
  
  
  L'aghju dumandatu. - Vede qualcosa ?
  
  
  'Innò. Aspittemu !
  
  
  A porta si apre è un omu scappò. Sbalzò, slittò, vacillava e corse più velocemente che poteva. Ùn l'aghju micca ricunnisciutu. In ogni casu, ùn era micca un suldatu è ùn era micca armatu. Si pigghiau in l'hangar. Avemu intesu u sonu debbuli di una vittura chì parteva è si alluntanassi à piena velocità. Avemu aspittatu uni pochi di minuti, ma nunda di più hè accadutu.
  
  
  "Probabilmente un marauder", aghju dettu, "è ancu un ubriacu". Aghju luttatu cù a porta. U ventu friddu ghiacciatu era un orrore dopu à u caldu accogliente di l'aviò. "Aspetta", aghju gridatu à Tamara. - Vogliu à circà. Corri versu a porta da quale l'omu hè surtitu. A pistola di Mendoza cù una balla in manu, pronta à sparà. Era guasi troppu bughju per vede qualcosa. Mi sentu intornu à u muru è aghju trovu l'interruttore è l'aghju accesu. Nunda. Aghju pruvatu uni pochi di più volte. Di colpu aghju cessatu di sente. U ventu urlava fora. A carta soffiava in i grandi finestri.
  
  
  Da l'altra parte di a grande sala d'attesa di marmura c'era una fila di biglietterie. Mi avvicinu versu u bancone più vicinu è lanci un sguardu interrogativu daretu à ellu. Aghju guardatu intornu à l'uffizii è i toilette. L'aeroportu era desertu. Aghju vultatu à u bancu è pruvatu u telefunu chì era nantu à a tavula. Ùn era micca surprisatu chì a linea ùn era micca travagliatu. Da daretu si sentenu passi leggeri. Vultendu, aghju cascatu u telefuninu è aghju pigliatu u fucile.
  
  
  Era Tamara. Ùn avia bisognu di dì ch'ella era nervosa. I so ochji tondi eranu di grandezza di piatti. Era bianca mortale. "Ùn puderaghju più stà quì", disse.
  
  
  - Ùn hè micca assai megliu quì. Aghju indicatu u telefuninu appiccicatu accantu à u tavulinu. "Nimu hè quì. U telefunu è i luci ùn funzionanu più.
  
  
  - Chì duvemu fà avà ?
  
  
  "Polencia".
  
  
  M'hà pigliatu nervosamente a manica. - Andemu prima in Tegucigalpa, Nick. Dopu tuttu, a cità ùn pò esse completamente evacuata. Micca in tantu pocu tempu. Ci deve esse qualchissia chì ci pò aiutà. Pulizzia o armata.
  
  
  "Vogliu pudè, criatura, ma ùn possu micca." Prima ci vole à truvà qualcunu per spiegà sta materia. È s'è no truvamu qualcunu cusì, a sola quistione hè s'ellu ci crede. Semu stranieri senza passaportu o visa. Innò, preferiscenu pensà chì eramu a causa di questu ".
  
  
  "Ma ùn pudemu micca piantà Zembla. Solu noi dui.
  
  
  Aghju accarezzatu a manu chì mi teneva a manu. - Ci scumeremu ?...
  
  
  
  
  Capitulu 8
  
  
  
  
  
  Un'ora dopu avemu lasciatu Tugucigalpa in un Land Rover militare arrubatu à u paese di muntagna di Polencia.
  
  
  Avemu avutu a furtuna di truvà qualcosa chì viaghjava per un aeroportu desertu. U rover s'assittò in u picculu garage di a polizia di l'aeroportu vicinu à i vechji aerei à elica. A vittura hè stata chjappata è a rota di fronte dritta hè stata eliminata. Appena l'autorità hondureñas anu decisu di agisce, u panicu generale apparentemente suscitatu. U rover hè statu solu lasciatu daretu. Era arrugginitu, cù un parabrisu crepatu è una griglia dentata. Ma più impurtante, era cumplettamente chjusu. À questa altitudine, è ancu più altu in a muntagna induve duvemu andà, ci hè una cosa cum'è l'invernu. Di sicuru, nunda paragunatu à e circustanze attuali, ma era sensu chì l'Hondurani usavanu vitture chjuse. Eru grati per questu.
  
  
  Aghju trovu una rota adattata in u garage. Intantu, Tamara stava rummaging around for gas cans fora di a stazione di benzina. Emu cambiatu un pneumaticu quandu ella ghjunse à dì chì a pompa ùn era micca travagliatu - ùn ci era micca putere. Per furtuna, avemu trovu parechji barili di benzina. Avemu riesciutu à pompà abbastanza cù a pompa manuale per riempie sei taniche è u tank di u veiculu all-terrain. Dopu tuttu, l'octane altu di sicuru brusgià un pirtusu in i cilindri. L'unica quistione era quantu veloce. Ùn ci era micca armi in u Rover, chì ùn hè micca surprisante. Avemu trovu una bobina di corda è un kit di primi aiuti. Prima di abbandunà, Tamara hà cambiatu a bandage nantu à a mo spalla. Eru cuntentu chì u sanguinamentu si firmò è i buchi chjusi bè. Tuttavia, ùn ci era micca medicazione per alleviare u dolore gnawing. Aghju pruvatu à scurdà u dulore. U mo studiu di a filusufìa orientale è a mo pratica di yoga estensiva duveranu aiutà cun questu. U spiritu cunquista a materia - è funziona!
  
  
  Infine, in u caminu, avemu nutatu chì a stufa travagliava pocu, è u muffler era cracked. A cabina era piena di un ruggitu cuntinuu è l'odore di brusgiatu. Pensu quantu ironicu seria se l'avvelenamentu di monossidu di carbonu ci facia more prima chì avemu avutu l'uppurtunità di more in una manera più adatta. In modu persunale, aghju preferitu neve ghiacciata o piombo caldu.
  
  
  Sò statu. Tamara hà trovu u so modu utilizendu a mappa, chì hà sbulicatu nantu à a so volta. U percorsu chì avemu seguitu hè custituitu da un zigzag cuntinuu attraversu e muntagne è infine una ultima ascensione terribilmente ripida in Polencia. Cullà sti cimi ùn pò micca esse cunsideratu qualcosa di spettaculare. Ùn sò micca particularmente ripidi è ùn sò micca in a listessa categuria cum'è l'Alpi o i Rockies più ghjovani. Ma avà duvemu taglià i boschi coperti di neve. Arrampicà attraversu passi spazzati da u ventu nantu à i camini ghiacciati di cavalli è di muntagna era più periculosu di ciò chì pareva. Nuvole scure pendevanu sopra à noi. Frammenti di nebbia grigia è neve, mischiati in lochi cù grandine, sbattevanu u veiculu di tutti i terreni da tutti i lati.
  
  
  Un picculu esercitu di nativi si moveva da i dui lati di a strada stretta. Rifugiati chì anu lasciatu i so paesi è i so capanne. Anu strappatu sottu a prutezzione di Tegucigalpa. Certi cavalcavanu cavalli o muli, altri avianu carri, ma a maiò caminavanu. Anu purtatu ponchos fluenti, pantaloni di cuttuni solti è sandali. Poveru vestiti è miserabili, marchjavanu cù e so magre cose nantu à a spalle. S'elli eranu sustenidori di Zembla, ùn l'anu micca dimustratu.
  
  
  Un ghjornu aghju firmatu per lascià passà un carrettu. Tamara apre a finestra laterale. - Quantu hè à Polencia ? - dumandò à u mestizzu. Si fece una pausa è tirò u poncho più strettu intornu à u so corpu congelatu. "Forse un'ora. A strada hè male. Torna s'è pudete.
  
  
  - Innò, ci vole à passà. Grazie.'
  
  
  L'omu pusò a manu nantu à a finestra. - Ùn serve micca, senorita. Certi di noi sò di Polencia. E persone cù pistole ci anu cacciatu fora di e nostre case ".
  
  
  - Suldati ?
  
  
  'Innò. altru. Ùn sò micca perchè avianu bisognu di u nostru paese. Quandu site di fronte à un'arma, hè megliu ùn fà micca dumande è ubbidite.
  
  
  "Seremu attenti. Mille grazie, signore. Tamara hà chjusu a finestra. A so faccia era cupa mentre guidavamu. - Ùn ci hè micca dubbitu avà, Nick. Avevi ragione. U trasmettitore hè quì.
  
  
  'Iè. Una cosa più. Zembla era digià quì.
  
  
  Ella m'hà guardatu cun un sguardu sguardu. - Cumu pudete esse cusì sicuru ?
  
  
  "Ùn sò micca sicuru, ma hè in u calendariu. I canali ùn anu micca esse assai grande. Sò stati prefabbricati è sintonizzati à una lunghezza d'onda fissa. I cumandamenti sò stati realizati da u tempiu Maya. Zembla l'hà stallatu in sicretu, senza surviglianza. Questu modu, nisun statu diventerà suspettu è mandà suldati per investigà e so attività. Avà chì tuttu s'era andatu male, avia da fà una scelta. Puderia dismantelà i so canali è scurdate di u so prugramma, o puderia rializà i so piani à ogni costu. È ùn vecu micca ancu questu fanaticu rinunzià. Sicondu u ferru, questu hà qualcosa à fà cù u cumplessu martire. Avà chì Polencia hè occupata da i so banditi armati, hè chjaru chì Zebla hè decisu à luttà finu à l'amaru. Siccomu ùn ci hè micca cuntattu radio, diceraghju chì vola avanti è avanti trà i so posti per sustene è cumandà i so omi.
  
  
  "Volete dì chì u coronellu Zembla hè quì in Polencia?"
  
  
  "Probabilmente hè partutu di novu è hà lasciatu sentinelle".
  
  
  - Ùn simu sicuru, Nick.
  
  
  Aghju pigliatu u volante di u Rover cum'è s'ellu fussi u collu di Zembla.
  
  
  "No, ùn simu sicuru."
  
  
  Avemu luttatu per truvà u nostru modu. A volte trà gruppi d'arburi chì i rami sò piegati sottu una carica di neve inusual. Calchì volta longu catene muntagne avvolte di nebbia cù scoglii da un latu è vacu grisgiu da l'altru. U fretu s'intensificava. U ventu ghiacciatu hà tagliatu à traversu a cabina cum'è un rasolu attraversu a carta, è i nostri denti battevanu cum'è castagnette. Infine avemu ghjuntu à un picculu altipiano à l'estremità larga di una valle di forma triangulare. De l'autre côté de la vallée se trouvait Polencia.
  
  
  Una grande pianura scintillante si stese davanti à noi. A luce si riflittava accecante nantu à a neve vergine. U celu stessu paria scintillanti è scintillanti. E massi di nuvole chì cadevanu scintillavanu cum'è mercuriu. A valle brillava bianca è di una bella bella. Graziose cupole di ghiaccio coprivano a terra una volta verde. Un fiume scorri in mezu à a valle. Puderaghju vede induve sboccava in a valle. I sacchetti di colline sottu un grossu stratu di neve indicavanu rapidi. E parechje cascate, oghji circundate da u ghjacciu, indicavanu una pusizioni più altu. Polencia era situata à u pede di una grande cascata. Di solitu, e case di u paese eranu custituiti da petre beige-grigi è gesso, ma avà era un gruppu di capanne d'avorio slanciate intornu à una chjesa ugualmente bianca.
  
  
  Sapia chì ci saria un omu in guardia nantu à a torre di a chjesa. L'altri pattugliaranu e strade, è certi si metteranu nantu à i pendii ripidi intornu à a valle. I guardiani chì pudemu vede, sei d'elli, formavanu spots scuri nantu à un fondu chjaru. I dui stavanu in un bloccu improvisatu furmatu da una recinzione di tronchi nantu à a strada chì porta à Polencia. U restu si stalla in un semicirculu à u nostru latu di u paese.
  
  
  Ùn ci anu ancu vistu. Altrimenti avarianu fattu qualcosa ", disse Tamara. "Stanu solu quì... O forse sanu ch'è no ghjunghjemu è aspettanu, senza sparà, finu à ch'è no simu più vicinu".
  
  
  "Bè, ùn li facemu micca aspittà più."
  
  
  "Pudemu pruvà à distrughje l'ultima sentinella cun un muvimentu di fiancu". Pudemu aduprà a so pistola.
  
  
  Ùn aghju micca rispostu subitu. Aghju studiatu l'area è pensu. Aghju pruvatu à vene cun un pianu chì avia una chance decente di successu. Ùn mi piacia micca veramente.
  
  
  "No, ùn sapemu micca a so rutina", aghju rispostu dopu un pocu tempu. "È ùn avemu micca tempu per stà quì è capisce tuttu." Inoltre, u paese hè completamente apertu. Serà dannamente difficiule d'arrivà. È ancu s'ellu funziona, ùn pudemu micca sapè u so locu. Allora ci daremu. Innò, a nostra unica chance hè di sbattà prima ch'elli sapanu chì simu quì.
  
  
  - Va bè, dimmi cumu !
  
  
  Aghju guardatu tuttu. Allora aghju pigliatu un rotulu di corda da u spinu di a vittura. "Dammi a vostra pistola", aghju dettu.
  
  
  'Perchè? Ci sò solu trè cartucce rimaste in questu.
  
  
  'Perfettu. Sò dui più di ciò chì mi resta. Iè, è una granata di più, per piacè.
  
  
  Paria triste, ma hà fattu cum'è aghju dumandatu.
  
  
  "Induve andemu?" ella dumandò mentre mi preparava à cullà fora di u Rover.
  
  
  - Micca noi, ma mè. Resta quì.
  
  
  - Nick, nò !
  
  
  'Deve esse. Intantu, pudete turnà a jeep è omplete u tank da e lattine. Se mi riesce, una ritirata rapida pò esse necessariu. Se ùn vengu micca, allora...
  
  
  "Ùn dite micca cusì".
  
  
  "Se ùn aghju micca successu", aghju ripetutu, "allora avete una chance". Ci hè più di abbastanza benzina per vultà in Tegucigalpa.
  
  
  "Ti odiu", gridò dopu à mè. Aghju guardatu sopra a mo spalla à a figura slanciata seduta in u Land Rover. S'ellu ùn facia tantu friddu è a situazione ùn era tantu periculosa è urgente ! Allora mi piacerebbe vede s'ella sà ancu ciò chì l'amore hè. U mo stintu m'hà dettu chì u mo gentile agente russu era abbastanza appassiunatu da fà scurdà chì avemu sempre friddu.
  
  
  Aghju ghjuntu à a fine di l'altipiano è cuminciò à cullà nantu à e muntagne chì portanu à a scogliera sopra à a valle. Aviu avutu à imballà a neve cun un pede finu à ch'ella era abbastanza dura per sustene u mo pesu. Allora cù l'altru pede u pezzu dopu è cusì. Era stancu mortale. Passu à passu mi sò alzatu. Prestu ùn pudia più sentu i musculi di a gamba per via di u stomping. Nant'à sezioni assai ripidi avemu avutu à arrampicà nantu à i nostri ghjinochji. Mi sò appena alzatu cù e braccia. Finalmente aghju ghjuntu à a cima di u scogliu. Avà u mo viaghju à a roccia ghjustu sopra à Polencia principia.
  
  
  A prima parte ùn era micca troppu difficiule. Hè custituitu principarmenti di un labirintu di arbusti è arburi chjuchi, cù rami aleatorii chì crescenu in i lochi più strani. Ma tandu u boscu di sti vechji arburi spazzati da u ventu hà cessatu di cresce. Sò ghjuntu à un boscu densu. Grandi arburi coniferi, querce è olmi s'inchinavanu sottu à a prissioni di raffi di ventu. I rami si movenu rapidamente. Paria chì e braccia si stendevanu da un latu à l'altru per mantene u calore. Arcuni arburi sò colapsati sottu u pesu di a neve è si rumpianu cù tronchi congelati. Aviu avutu à marchjà nantu à elli o sottu, più arrampicà chè camminendu.
  
  
  Malgradu a neve, chì cupria tuttu è u nivellu à a terra, aghju vistu chì l'arburi stavanu nantu à a muntagna. Sta cullina si stendeva sopra à u lettu di u fiumu, ghjustu davanti à u locu induve u fiumu s'hè sbattutu in a valle cù un rughjone tronu. Ci era un grande gruppu di abeti ; forme scure e curve vicine. Sò andatu quì sottu u cupertu di l'arburi. Quì u ventu era menu forte è a neve menu densa. Sò surtitu à a riva di u fiumu è aghju guardatu attornu cù cura. U ventu si calò. Questu permette un megliu cuntrollu di a strada. A neve intornu à mè paria tranquilla è amichevule. A corda pressava assai nantu à a mo spalla ferita. Mi saria piaciutu di chjappà nantu à a mo altra spalla, ma aghju avutu a mantene a manu diritta libera per sparà.
  
  
  Aghju tiratu u latch di pistola automatica parechje volte per liberà da l'oliu addensatu da u fretu. Aghju firmatu mortu in u mo tracce è aspittatu. Aghju cercatu è intesu per vede s'ellu ci era qualcunu vicinu. Ùn ci era micca segni di vita in ogni locu.
  
  
  U fiumu - quale ch'ella fussi chjamatu - scorriva sottu u ghjacciu è a neve cum'è una pipa di fognaria. Aghju dubitatu chì si congelassi in un invernu normale. L'arbureti è l'arbureti, sradicati da a timpesta, s'intracciavanu trà e scoglii à mezu. L'arburi formanu una diga di neve ruvida, chì si stende da una banca à l'altra.
  
  
  Aghju traslatu à a diritta attraversu una depressione pocu prufonda versu a roccia. Vicinu à a cascata, pocu prima di u locu induve u fiumu sboccava in a valle, un grande spruce hè cascatu. Era a mità nantu à a riva, a mità in u fiume. I rami più bassi eranu prufonda sottu a neve, ma i radichi parevanu sempre freschi. Questu significava chì l'arbulu era statu sradicatu pocu pocu tempu.
  
  
  Aghju firmatu quì. Aghju ligatu una estremità di a corda à un arbre. Aghju ligatu l'altra estremità intornu à a mo cintura. Aghju attraversatu u fiumu ghiacciatu è mi sò andatu versu a cascata. Saria statu più faciule per marchjà nantu à u ghjacciu di u fiume, ma ùn vulia micca esse scupertu. U mo pianu era simplice. À u mumentu chì aghju utilizatu tutta a lunghezza di a corda, saria abbastanza vicinu à a cascata per sparghje a granata perfettamente camuffata di Tamara è distrughje a diga ingombrante. Aghju cuntatu nantu à u fattu chì u ghjacciu novu furmatu ùn si mette micca cumpletamente. Se u ghjacciu si sfondava, sta massa accumulata si precipitava cum'è l'acqua da un reservoir. Polencia era ghjustu in a valle. A pupulazione hè sparita. Solu a ghjente di Zembla è u trasmettitore restanu in a cità.
  
  
  Ùn era micca sicuru. A granata puderia scoppia prima ch'e aghju arrivatu à a salvezza di l'arburi. Un muru di neve è di ghiacciu sfilava sopra u bordu à una velocità vertiginosa. U risultatu seria mortale cum'è un sfondate. È ùn mi stava micca lasciatu intrappulà in quellu vortice. Ùn sapia nunda di i paràmetri di l'ignizione. A corda era a mo sola speranza.
  
  
  C’eranu sempre quindeci, dece metri di più à a diga. Aghju fattu u mo modu passatu rami è petre. Aghju tenutu a Bomba Tangerine in una manu è a pistola automatica in l'altra. Pensu di sente voce, ma nunda era visibile. Micca per longu. Mi avvicinai più vicinu, u mo capu è u mo corpu u più bassu ch'e pudia andà. Aviu guasgi ghjuntu à u scogliu quandu aghju intesu di novu i soni. Sta volta ùn ci era micca sbagliatu ! Certi omi marchjò à traversu l'abete. Camminavanu versu u fiume. E so voci riechevanu à traversu a neve. Aghju intesu chjaramente ciò chì dicenu. «... ci sò impronte quì, vi dicu, mi pari d’avè vistu qualcosa di strana. Ùn pò esse luntanu.
  
  
  A un metru di mè, ci era un pezzu di legnu chì spuntava da u ghjacciu. I tuffatu in stu refuggiu nantu à u ghjacciu è mi ritruvu in un pirtusu trà i rami fruscianti. I mo perseguitori duveranu avè intesu mè. Aghju tenutu u fiatu, a pistola russa era pronta à sparà in manu. Aghju intesu una altra voce chì gridava in spagnolu. 'Pace. Eccu a corda. Ella cammina à traversu u fiume.
  
  
  Aghju guardatu à traversu i rami morti. Puderaghju distingue quattru figure chì si fermavanu nantu à a riva di u fiume. L'omi purtavanu uniformi senza forma cù un emblema chì avia digià vistu in u tempiu. I so pugni guantati si appiccicavanu à i so fucili mentre fighjavanu u ghjacciu. Una brisa ligera soffiava, facendu chì i so uniformi si appiccicavanu à i so corpi. "Giacciatu cum'è a to surella", disse u terzu, ghignandu. 'Bonghjornu!' - rispose u sicondu omu cù un gestu obscenu. - Piglia a corda, Ghjaseppu. Videmu s'è tù sì un bon piscadore.
  
  
  Aghju ghjuntu à a corda intornu à a mo vita è l'aghju slegatu. Ùn vulia micca sparà quattru omi trè volte. Aghju cascatu a corda è l'aghju fighjatu sguillà in u ghjacciu. Aghju alzatu inconsciente a manu manca, quella cù a bomba di Tamara. Perle di sudore apparsu di colpu nantu à a mo fronte. Fighjulu a granata increduli. Aghju rottu accidentalmente u tubu di ignizione trè quarti di a strada. Hè suppostu chì questu hè accadutu quandu aghju cullucatu per a copertura. Trè quarti di chì? A cunchiglia hè stata armata è puderia esplusione in ogni mumentu - ma quandu? Aghju accucciatu daretu à un arbulu cadutu, dumandendu se una granata mi splodassi subitu in faccia. Di colpu aghju intesu: "O amichi!" Dopu à i passi di ombre. Ci hè qualchissia à pusà vicinu à u fiume !
  
  
  Quattru omi sò ghjunti drittu versu mè. Unu abbassò u capu per studià e tracce. Tutti avianu fucili in manu, pronti à sparà. Aghju puntatu cù cura a pistola di Tamara à u capu di i quattru. Era solu vinti metri quandu aghju sparatu una volta. Aghju vistu l'omu chjappà u so stomacu è cascà in ghjinochji. Aghju lasciatu una bomba di mandarina nantu à a furchetta di un ramu. Unu di i trè restanti slittò è cascò pianu nantu à u ghjacciu. L'altri dui anu subitu apertu u focu. E palle cacciavanu pile di neve è frammenti di ghiacciu chì mi culpivanu dulorosamente in faccia. Aghju guadagnatu uni pochi di seconde grazia à l'effettu sorpresa. Allora sti picciotti miranu megliu. È eru quasi in u so mira. Ùn pudianu mancà.
  
  
  I sicondi passanu cumpletamente cum'è a granata splutava. L'esplosione mi culpì in u spinu cum'è un pugnu di ferru. Sentu u ghjacciu tremulu sottu à i mo pedi mentre l'esplosione sfondava a diga cruda. Aghju volatu in l'aria, aghju sbarcatu di novu è sciddicatu. Una piovana di ghjacciu, neve è legnu hè cascatu nantu à mè. Aghju intesu l'urli di l'altri omi mentre u rughjone di l'esplosione si calava... è tandu u ghjacciu cuminciò à chjappà cù un rughjone ominous. L'acqua fridda sottu u ghjacciu ùn hè micca ancu congelatu. Avà hà cuminciatu à scorri rapidamente longu u bordu di u cratere. U ghjacciu ghjacciu è scuzzulate sottu a pressione pesante; hà cuminciatu à scumpressà. Grandi buchi diventanu visibili. A massa di ghiacciu ùn pudia più esse cuntenuta è, cù i resti di a furesta, cuminciò à sciddicà cum'è una massiccia liscia congelata à traversu a riva di a cità.
  
  
  Aghju pruvatu à alzà. U ghjacciu ballava è si sbatteva su è falà. Aghju cascatu di novu in ghjinochji. Ùn pudia mancu arrampicà uni pochi di metri à a riva. Aghju guardatu di latu à i mo perseguitori. L'omu chì aghju sparatu hè sparitu. Tuttu ciò ch'e aghju vistu eranu mani chì si aggrappavanu disperatamente à qualcosa. Cascò in una crepa in u ghjacciu. L'altri sdrughjenu è gridavanu. Ùn pudia fà nunda, ma appiccicà à i rami di l'arburu. U fiumu liberatu si precipitò furiosamente à traversu a distanza di deci piedi. E duie banche eranu cuparti da una forte corrente. Unu di l'omi di Zembla pruvò à esce da sta funtana ruminante. U ghjacciu cede. Un piantu, è u torrente furioso l'inghiottì. I dui omi restanti urlavanu cum'è l'omi chì affrontanu a morte. Ùn ci era nunda à fà. Piuttostu, ci sciademu versu a roccia. Blocchi di ghjacciu è resti d'arburi ci anu sbattutu da tutti i lati.
  
  
  A cima di a cascata s'assumigliava à un giant whirlpool. Tuttu girava è era tiratu in u centru di u vortice. Eru tiratu in questu cun un sonu terribili di gurgling. Allora sò cascatu.
  
  
  Aghju disperatu per qualcosa chì rallenta a mo discesa. Aghju pigliatu u logu, l'aghju persu di novu, ma l'aghju pigliatu di novu. Parechji rami sò stati strappati o rotti vicinu à u troncu. Ma c'era sempre abbastanza rami è agulla per ammorbidisce a mo caduta. U rumore hè diventatu più forte. Era cum'è s'è e valvole di salvezza di mille caldaie di vapuri s'eranu aperti di colpu per liberà l'eccessu di vapuri. A neve è u ghjacciu hà versatu in u centru di Polencia. Tutta a cità hè stata ingugliata in una massa di ghiacciu chì volava è cascò. Eru in u centru di stu vortice quandu a pallottola intrì in u troncu d'arburu ghjustu à i mo pedi.
  
  
  Fighjularaghju cù l'ochji sgranati u gruppu d'omi. Sò stati cacciati fora di a cità è spargugliati in a piaghja. Intantu, mi sparavanu. Tuttu ciò chì pudia fà era appiccà è pricà. Spergu chì mi muviava cusì veloce ch'elli ùn puderanu micca colpi. Ma micca troppu veloce, perchè tandu mi romperaghju u collu. Mi ritruvau in un vortice d'acqua, rocce è arburi. A pallottola culpì un ramu ghjustu sopra à l'arechja. Un'altra pallottola ricochò nantu à a roccia chì avemu passatu cun un scrape metallicu. Questu m'hà fattu tesa di paura. U fiumu poi chjappà u pianu di a valle cù a forza di una palla di cannone. Sò statu sbattutu da i mo pedi è ghjittatu in qualchì locu. L'oggetti invisibili si sbattevanu in mè. Eru ingugliatu da ondate d'acqua ghiacciata finu à ch'ella hè diventata nera davanti à i mo ochji.
  
  
  Una forte corrente m'hà purtatu à a superficia prima ch'e aghju realizatu ciò chì succede. A mità di u paese appiattitu è quasi completamente distruttu, aghju vinutu à a superficia. Aghju buttatu l'acqua è quale sà chì altra merda. Aghju pruvatu à natà. U colpu à u spinu m'hà fattu cascà. Ùn aghju fattu nunda di prugressu. Allora sò stati induve eru per mantene a mo testa sopra l'acqua. Spergu chì questu stimularà ancu a mo circulazione. Era cum'è eru in l'Oceanu Articu. In ogni casu, e mo chance di sopravvivenza ùn eranu assai megliu ! Un altru colpu hè statu mandatu dopu à mè. Allora mi ritruvau fora di distanza vicinu à ciò chì deve esse a chjesa di Polencia.
  
  
  U fiumu rotulava in furia. U sangue si congelava in i mo vene. I mo nervi si sò inturniati. Ùn sentu più nunda. I pesi di piombo parevanu esse incollati à i mo braccia è e gammi. Sò andatu sottu à l'acqua, aghju fattu u mo modu à a superficia è hà cuminciatu à affundà di novu.
  
  
  'Nick! Nick, aspetta...
  
  
  A voce venia da a nebbia, da un locu luntanu. Aghju agitatu a manu frenetica. Una manu forte mi strinse u polsu. Aghju tiratu è pruvatu à aiutà. Aghju cumbattutu u currente. Aghju cumbattutu l'urgenza di rinunzià. Aghju combattutu l'urgenza quasi irresistibile di dorme è affundà in u lettu d'acqua più grande di u mondu. Ma a manu ùn rinunziò è cuntinuò à tirà mi. Finalmente mi sentu terra solida. Eru sempre trascinatu. U fiumu ghjirava intornu à i mo fianchi, i ghjinochje, i caviglie... è po aghju vulatu fora ! Aghju fattu uni pochi di passi instabili è mi sò colapsatu.
  
  
  'Nick. Diu benedica.' - Aghju intesu un tremulu in a so voce. Grandi lacrime sboccavanu in l'ochji di Tamara. - À ringrazià à Diu chì avete natatu abbastanza vicinu à a riva per ch'ella ti possi afferrari. Siate bè ?
  
  
  'Niente.' - A mo voce si rutta. Aghju scuzzulatu u mo capu stancu è a fighjatu. "Hè bellu quandu una donna si cura di voi", aghju pensatu.
  
  
  
  
  Capitulu 9
  
  
  
  
  
  Era a sera quand’eramu vultati in u Cessna di Tamara. Ùn ci era micca una stella in u celu. Un colpu di neve subitu intarratu l'arburi è copre a terra, digià cuperta cù una tela bianca. Era friddu. Ogni soffiu feritu. A mo natazione involuntaria cupria e mo sopracciglia è a barba cù una strata di fretu.
  
  
  Eramu piacevule sorpresi di vede una striscia nebulosa di luce gialla opaca sopra u centru di Tegucigalpa, a capitale di Honduras. Questu significa chì a nostra supposizione era curretta. A cità hà furnitu calore è refuggiu à a pupulazione senza casa è arruinata. L'aeroportu è e strade chì portanu à ellu eranu sempre deserti. Avemu cunsideratu solu brevemente a pussibilità di andà in a cità. Ma i vechji argumenti tornanu dimustrati decisivi. Passemu troppu tempu à circà l'autorità ghjusti. In l'eventu improbabile chì anu fiducia in noi, u so aiutu serà dubbitu, è s'ellu ùn anu micca fiducia in noi, seremu un perdente. Hè aghjuntu à questu u periculu chì alcuni puderanu cullaburà cù Zembla è travaglià secretamente contru à u guvernu. Senza dati precisi, ùn sapemu mai cun quale avemu trattatu.
  
  
  "Quale spiegazione duvemu dà per ciò chì hè accadutu in Polencia?" Tamara strinse a testa. "Nick, era u stunt più salvaticu chì aghju mai vistu. Se ùn sapia micca megliu, avaria ghjuratu chì avete una buttiglia intera di vodka.
  
  
  "Mi piacerebbe unu avà," aghju rispostu, sbuffandu. "Per via, avete avutu una idea megliu per distrughje sta stallazione cù i nostri risorse limitati?"
  
  
  "Bè... nò, micca subitu, ma pensu sempre..."
  
  
  "Luni matina nausea da u direttore!"
  
  
  'Chì voli dì, Nick?
  
  
  'Dimentica lu. Ricurdate solu chì un solu trasmettitore hè statu distruttu. Dui più à andà. È duvemu "fà cù un totale di trè balle è, sicuru, i vostri sigarette".
  
  
  - Nick, questu hè inghjustu ! - disse, sbucciandosi. "I mo sigarette sò bè."
  
  
  "Ùn ci hè nunda chì Smokey puderia fà per guarì un orsu", aghju rispostu. - Vulete ch’e mi accende una sigaretta ?
  
  
  "Micca esattamente", rise. "Quale hè Smokey l'Orsu?"
  
  
  "Avarà troppu longu per spiegà. A propositu, mi piacerebbe una sigaretta avà cù un sorsu di a vostra vodka. Ma solu a mo propria marca cù una bocca d'oru.
  
  
  "Bocca d'oru! Vai avanti, vai avanti. Chì ghjè per ?
  
  
  "Questu hè per a mo zona T".
  
  
  "Zona T?"
  
  
  'Diu onnipotente! Tamara, ùn vi insegnanu nunda in tuttu in questa accademia nantu à Ulyanovsky Prospekt? Ùn durà micca quindici minuti in Manhattan.
  
  
  "Almenu ùn ci insegnanu micca di e zone T. Inoltre, sona obscenu.
  
  
  Era nantu à e mo labbra per dì chì questu ùn hè micca cusì. Ma poi mi ricurdò di un filmu vendutu chì aghju vistu uni pochi di settimane fà. Ella puderia esse ghjustu. Aghju sbulicatu a gola è ringhi: "Dammi u biscottu".
  
  
  M'hà datu un biscottu. Era unu di quelli biscotti di furmagliu d'arachide chì trovi in i distributori automatici. Era l'unica cosa comestible chì pudemu truvà in l'aeroportu desertu à u limitu di e nostre capacità, avemu intruduciutu in a macchina è pigliamu una decina di pacchetti cun noi. E barrette di cioccolatu da u vending machine à fiancu eranu cumplettamente inedible, ancu dopu chì l'avemu scongelata. Dopu à u nostru raid, aghju riempitu i tanki di u Cessna. Tamara hà purtatu l'aviò in un hangar viotu, luntanu da u ventu.
  
  
  Eramu sempre quì. Eramu in un Cessna. U mutore era in rallentu è u riscaldamentu era in piena per scongelàci. Avemu manciatu i nostri biscotti. Eiu portava u mantellu di Tamara mentre u meiu si seccava. I mo pantaloni è i calzini appiccicati à mè cum'è un pezzu di ghjacciu. Avemu cercatu l'edificazioni per cuperte o robba secca. Nisun risultatu. Quandu l'aeroportu hè statu evacuatu, tuttu ciò chì utile era apparentemente pigliatu cun ellu. Aghju guardatu à Tamara in a luce verde dolce di u dashboard. A so cumpusizioni, a resistenza è u curagiu sò stati ammirati. Hà cummattutu, ghjurà è m'hà aiutatu à rinvivisciami in u Land Rover. Eru vicinu à l'esaurimentu dopu avemu evadutu i pochi picciotti chì Zembla avia stazionatu in a Polencia ora devastata. Ella hà successu. Ella guidava tutta a strada di ritornu. Avemu discututu s'ellu duvessi toglie a mo robba bagnata è congelate nantu à u mo fondu nudu, o stà in elli è demurely turnate in un bloccu di ghiaccio. Finalmente simu ghjunti à un cumprumissu. Aghju toltu u mo mantellu è a cammisa è aghju messu u so mantellu. U restu hà avutu à seccu bè.
  
  
  Avà chì avemu statu infine capaci di riposà in pace, hè diventatu chjaru chì Tamara era ancu à a fine di a so forza. Era in furia per dui ghjorni sanu è nuttati. A so faccia è a postura mostrava segni di fatigue. Ùn era micca assai megliu. Tamara si spazzolò e briciole da u so grembo è si leccò e dite.
  
  
  'Va bè. È induve avà ? Puntarenas, Costa Rica ?
  
  
  'Innò.' - Aghju scuzzulatu u capu.
  
  
  "Ma Nick, Panama hè assai più à u sudu! Ùn pensate micca...
  
  
  "Oh, andemu prima à Puntarenas", aghju dettu, interrompendu a so protesta, "solu micca avà... Fighjate, Tamara". Siete mortu stancu. Puderaghju volà stu aviò per voi, ma ùn sò micca assai megliu. È in questu tempu, saria maledettamente difficiule solu per stà in l'aria. Avemu bisognu di riposu un pocu.
  
  
  "Ma ùn avemu micca tempu per quessa".
  
  
  "Allora avemu da truvà tempu per questu", aghju dettu fermamente. Ella mi guardò interrogativamente e poi suspirò. "Avete ragione, Nick, cum'è di solitu. Qualche ore di sonnu seria a risposta.
  
  
  U Cessna 150 ùn hè micca pensatu per dorme. Ma Tamara m'hà preparatu una altra sorpresa. Avia sedi reclinabili, chì sò cumuni in vitture in questi ghjorni. Piegati in daretu, facianu letti un pocu stanchi, ma eranu dorme. Ùn eranu micca nantu à a lista FAA di regulamenti di l'equipaggiu, ma Tamara ùn importava micca troppu di i normi di sicurezza di i Stati Uniti. A stu mumentu ùn m'importava mancu. Ci stendemu, ognunu in a so sedia, à circa ottu centimetri di distanza. Ci stemu in silenziu per un pezzu, fighjendu l'un l'altru. U silenziu hè diventatu oppressivu.
  
  
  "Ùn pudemu micca solu lascià u mutore in funzione tutta a notte", hà cuminciatu.
  
  
  'Innò.'
  
  
  "Deve esse assai fretu quì senza riscaldamentu".
  
  
  Un altru minutu di silenziu. L'atmosfera era carica di bramosi tacite è pinsamenti seducenti. "Pudemu sparte u to mantellu, allora ùn ci congelaremu", aghju dettu infine.
  
  
  Iè, ella accunsentì. Si alzò è spegne l'ignizione. U mutore tosse parechje volte è poi morse. Un silenziu subitu ci hè cascatu. Tamara esitava... Si stende pianu pianu accantu à mè nantu à u mo sediu strettu. Girannusi in faccia à mè, si stendi à tutta a so altezza. Aghju apertu u mo mantellu è l'aghju avvoltu intornu à noi. Aghju pressatu u so corpu à u mio. I so petti tondi è alti parevanu mele congelate nantu à u mo pettu nudu mentre ella si pressava automaticamente contru à mè. I nostri cosci tuccati. Un frissonu l'attraversò. È ùn era micca da u fretu.
  
  
  Ùn vulia micca fà paura o ferite. Aghju bisognu di ella per troppu altre cose. Di colpu, diventà u so amante era troppu risicatu. Ma ùn pudia più cuntrullà e mo mani. Lentamente è senza cuntrullà si sdrughjenu versu a so cintura magre è sottu à u so maglione di lana. I mo dita sciddicò delicatamente nantu à u so stomacu strettu è pianu. A sentu tremula sottu u mo toccu. Un calore ardenti, stringhjendu si sparse in tuttu u mo corpu. A mo manu accarezzava a so pelle vellutata ; ricerca, speranza. È po l'aghju sentitu - una pulsazione pizzicata, una risposta vaga ma significativa.
  
  
  Avemu basgiatu. Lazy è scherzu in prima. Allora più forte. Una passione smoldering paria chì s'era in Tamara. U so corpu tremò in e mo mani cù movimenti ondulati. A so bocca era cum'è un fruttu amaru. Tremulu è tensi sottu a forza di u so abbracciu. Finalmente si liberò. Ella riria. Un surrisu fieru, smug, cum'è s'ellu si burlassi di u mo desideriu. Ma s'ella si burlava di qualcosa, era u so propiu desideriu, micca u mio. Ùn ci era micca crudeltà o motivu ulteriore in u so surrisu.
  
  
  Ella ùn hà micca resistitu à e mo mani. Per d 'altra banda, ella m'hà incitatu in silenziu cù i so muvimenti finu à chì ci stemu nudi l'un à l'altru. A cabina era calda è umida, è micca solu da u riscaldamentu. Lentamente è tranquillamenti, aghju tiratu a mo giacca. L'aghju fighjulatu, l'aghju veramente fighjulatu, tutta a strada. A so pelle morbida lucida, i so petti perfetti cù i capezzoli crimson, u so ventre lussureggiante chì s’arrizava è falava in u tempu cù a so respirazione rapida, i so fianchi tondi è morbidi chì scorrivanu in lunghe belle gambe. I mo ochji l'anu divuratu. Paria stupente. Ella stese i so braccia per abbraccià mi. "Nick, Nick..." bisbigliò. "Sì cusì forte, un omu cusì veru. Hè cusì chì deve esse sta sera, questu hè cumu mi duvu à tè. Nisuna bugia, nè trucchi. Micca Russia è America. Solu un omu è una donna inseme... Basgiò dolcemente un pettu, po l'altru. Si strinse, mi pigliò per i capelli è mi tirò ancu più vicinu. A mo manu sciddicò trà e so gammi è poi su l'internu morbidu di e so cosce. I so fianchi rilassati. I so ghjinochje allargate, invitandu à piglià a so cumpletamente.
  
  
  Ella ci hà fattu vultà in una piccula sedia. Avà eramu nantu à l'altru. Ella hè sottu. Una di e so longa gamba tremula pendeva nantu à u bordu di a sedia, sustenendu i nostri corpi. Pianu pianu calò a so manu trà i nostri corpi. Ella m'hà premutu delicatamente contr'à a so carne bagnata, calda è tremula. In picculi circuli ghjoculi cuminciò à torce è squirm. E so dita mi strinsenu ind'ella avidamente.
  
  
  "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, respirò. Paria chì m'hà inghiottitu cumplettamente in u prufondu in ella. U so corpu si torcia. Gemendu di piacè, chjappò i so gammi. E so braccia è e so gammi avvoltu intornu à u mo corpu tensu è mobile. Un friddu mi corse à u spinu. Sentu i so musculi tensi, cum'è s'elli ùn eranu più parte di u so corpu. Aghju culpitu. Tutta a mo ànima è u corpu era in a felicità beata di stu mumentu. Ella avvolse e so gammi ancu più strette intornu à i mo fianchi stritti. E so dite appassiunate mi massaggiavanu cù movimenti ritmichi. U mo ecstasy pent-up si sparse prufonda in ella. Aghju sbulicatu. Ùn pudia più cuntrullà i mo movimenti.
  
  
  E dita di Tamara anu scavatu ancu più ind'è a mo carne. Ella mi strinse ancu più vicinu trà e so cosce senza speranza. Ella si lamentava è si lamentava sottu à mè cum'è a so propria passione spuntava cù a forza di una marea. I nostri corpi tremavano convulsivamente. Paria chì ùn finisce mai.
  
  
  Quandu tuttu era finitu, ci stemu quì un pocu più longu, stancu è pienu. A nostra bocca strinse. U sonu di a nostra respirazione era prufonda è pisanti.
  
  
  "Nick", bisbigliava mentre avemu cuminciatu à cascà in un sonnu prufondu.
  
  
  'Mmmmm...?'
  
  
  "Nick, quale hè Smokey l'Orsu?"
  
  
  
  
  Capitulu 10
  
  
  
  
  
  Costa Rica hè ancu custituitu principalmente di muntagne. Qualchidunu di elli sò vulcani dormienti, chì qualchì volta righjunghjenu una altezza di più di trè mila metri. Ma in teoria, ancu a parte più bassa di a terra bassa era avà à questa altezza. E muntagne s'eranu sopra à ellu à una altezza inimaginable. Cum'è u coronellu Zembla avia previstu, u clima era peghju per via di l'interruzzione di u campu di forza. Avà chì i dui trasmettitori sò stati distrutti, a fence di diga hè stata chjusa. E tempeste di neve chì Tamara è aghju avutu in Honduras sò diventate un uraganu.
  
  
  Un friddu amaru hà pigliatu l'aeroportu mentre volavamu versu u sudu tardi a notte. Tamara volò in un arcu largu sopra l'Oceanu Pacificu per evità a tempesta quant'è pussibule. Ma cum'è avemu vultatu in l'internu versu Puntarenas, avemu statu pigliatu in una tempesta di neve ululata è accecante. In ogni casu, Tamara hà sappiutu à sbarcà l'aviò in modu sicuru in un pratu vicinu à sta cità portu di Costa Rica. L'ali di u Cessna eranu cuparti da una grossa capa di ghjacciu. I disgelanti ùn anu micca sustinutu.
  
  
  U rancheru chì avemu sbarcatu accantu pussede una berlina Buick di quattru porte di u 1940. A vittura hè stata assicurata cù filu di ferru. U sediu di daretu hà lasciatu u postu à i gaddini. L'agricultore ùn li piacia micca veramente i soldi di Nicaragua, ma ùn avemu micca altri mezi di pagamentu. Ùn ci piacia micca ancu u fattu chì avemu avutu à pagà dece volte u prezzu di ogni ghjornu per questa rarità. Avemu cacciatu i gaddini fora di a furgoneta è andemu.
  
  
  U cuntrastu trà l'alture di Honduras è a regione custiera di Costa Rica era subitu notevuli. A neve chì ci cascava in a furesta ferma mossa. Quì u ventu soffiava senza ostaculi à traversu e vaste distese di u Golfu di Nicoya. A neve hà sbulicatu e piaghja è s'acumulò in vaddi o sottu a cuperta di l'edificazioni è di l'arburi. U ventu ci soffiava da tutte e direzzione. I raffi di ventu di tantu in tantu purtavanu a vittura periculosamente vicinu à i fossati di drenaggiu chì correvanu paralleli da i dui lati di a strada. Calchì volta ci fermavamu guasi mentre a grandina è a neve ghjunghjianu contru à noi. U ventu constantu hà trasfurmatu a neve è a grandine in una massa ghiacciata chì si ghiacciava in una crosta dura di cimentu. Sguillava quandu l'avemu passatu. U celu era abbagliante biancu, pienu di riflessi è luci scintillanti. Hè incredibile chì un friddu cusì intensu è una bellezza cusì abbagliante pò esse cumminati. A cumminazzioni di i dui mi ceccò mentre mi luttava cù u volante. A pena vedeva i rami di l'arburi è l'arbureti chì ci frustavanu. A vittura li chjappà unu dopu à l'altru. Tamara s'avvicinava à mè per scaldà un pocu.
  
  
  Infine, avemu scisciutu in Puntarenas. Hè u portu principale di Costa Rica nantu à l'Oceanu Pacificu. A cità si trova à circa 140 km a ovest di a capitale San José. Tipicamente una cità cù una populazione di più di 30 000 persone. Avà pareva più un cimiteru viotu. Ùn ci era nimu in vista. Ancu l'animali chì cusì spessu vanu in tali cità. Un vechju battellu di cruciera è parechji trawlers di tonni eranu ancorati in u portu. Sò stati congelati in u ghjacciu. A grandine, a neve è i venti ululanti anu sfracciatu e navi è rumpiu masti.
  
  
  Avemu cuntinuatu à guidà in a marcia più bassa. Avemu suspettatu chì l'Hotel Vacaciones facia parte di un locu turisticu à l'altra parte di u portu. Avemu ghjuntu à u caffè di u patrone. U fumu sguassava da a caminetta, è a fiamma rossa di una stufa chì brusgiava troppu forte brillava per i finestri. Aghju firmatu. Tamara hè andata à l'internu per dumandà indicazioni. Quand'ella hè vultata, era pallida notevolmente. "Hè terribile quì, Nick", disse in una voce tremula. "Sembra chì tuttu u quartiere hè quì. E donne è i zitelli tremanu davanti à a stufa. L'omi stanu intornu à ellu è fighjanu apaticu. Sò cunfusi. Sò scantati è ùn anu guasi nutizie. Unu di elli m'hà dettu chì in a cattedrale, induve ancu più persone sò pusate, ùn ci hè nunda di manghjà. Hanu da more, Nick. Avemu da mette fine à questu!
  
  
  Aghju accarezzatu i so gammi calmante. "Faremu tuttu ciò chì pudemu. Induve si trova l'hotel ?
  
  
  Ella annunziò tristemente. "Chì duvemu fà quandu ghjunghjemu quì, Nick? Ùn hè micca cum'è Miss Mojada ci hà mandatu. Ùn averà mai cumprà ! Inoltre, ùn sapemu micca s'ellu ci sò supporters Zembla in l'hotel. Puderanu esse quì, ma u trasmettitore puderia esse oculatu in ogni locu.
  
  
  "A so, ma avemu da principià in qualchì locu, Tamara, cum'è in Polencia."
  
  
  Infine simu ghjunti in un largu boulevard fiatu di alberghi, bars è negozi di souvenir. In u risultatu di l'aumentu di u turismu in l'ultimi cinque anni, anu cresciutu. L'Hotel Vacaciones era unu di i più grandi edifici. Hè stata separata da a strada da una strada semicircular. Da a strada pareva una grande bugna cromata cù balconi. I dui piani inferiori sò stati allargati per circundà a terrazza di u sole è a piscina ora congelata. Tutta l'area era circundata da un altu muru di petra.
  
  
  A quindici metri da l'entrata, l'intrata stretta hè stata bluccata da una vittura Fiat. Un flussu di fumu esce da u tubu di scarico. Allora u mutore era in funzione. I finestri eranu chjusi. Ma quandu aghju firmatu, a porta accantu à u cunduttore si apre subitu è un omu esce. Lasciò a porta aperta mentre si avvicinava à noi. Daretu à ellu aghju vistu un altru omu chì guidava. Tramindui tenevanu pistole mitragliatrici puntate versu u Buick. Aghju tiratu cù cura a mo pistola è a pusò nantu à u sediu vicinu à mè. Tenendu a pistola cù a manu diritta, aghju falatu da a finestra cù a mo manca. Restaria educatu u più longu pussibule.
  
  
  - Signore ? - dumandò l'omu cù un sguardu suspettu.
  
  
  "Pudete per piacè spustà a vostra vittura", aghju dettu. "Vulemu andà à l'hotel."
  
  
  "L'hotel hè pienu. I novi invitati ùn sò più permessi.
  
  
  "Ùn simu invitati", aghju rispostu rapidamente.
  
  
  'Oh nò? Chì allora ?
  
  
  "Semu invitati", disse Tamara.
  
  
  "Affari", aghju aghjustatu.
  
  
  L'omu sbattu e paria più prudente chè mai. Sò artisti chì duveranu fà per "peccatori senza peccatu"?
  
  
  Tamara è aghju fighjatu prestu. Ùn avemu micca capitu ciò ch'ellu vulia dì, ma avemu annuitu prestu.
  
  
  "Di sicuru", aghju dettu. "Semu artisti. Ci lasciate passà ?
  
  
  Quale sò, Ghjuvanni ? - gridò u cunduttore di Fiat.
  
  
  Artisti ", hà chjamatu Juan. I so ochji si strinsenu à fenditure. - Ma ùn sò micca in tuttu simili. Pensu ...'
  
  
  L'aghju interrugatu. "Cantemu, scherzemu è..."
  
  
  Pooh! - l'omu sgridò. "Pudemu inventà qualcosa di megliu".
  
  
  "Stu ballu", disse Tamara in una voce bassa è seducente, fighjendulu. Riiscì à appughjà in avanti mentre sbuffava u so pettu. Ùn hè piccula impresa cù tutti quelli vestiti ch'ella portava. U surrisu di disprezzu nantu à a faccia di a guardia hè sparitu cum'è a neve in u sole.
  
  
  - bè ! Hè megliu !
  
  
  "Iè, amicu", aghju interromputu, "prima di vede Senorita Fandango da Fandango and the Grind". Ballerina esotica cun reputazione in u mondu sanu. Se a vedi...
  
  
  'Sì' disse l'omu. Abbassò u fucile è marchò in daretu à u Fiat.
  
  
  "Ragazzo antipatico", murmurò mentre vultò in vittura.
  
  
  Hà lasciatu a porta aperta è ci hà guardatu cù cura. Pigliò a radiu da u dashboard è disse uni pochi di parolle. Ci hè statu un minutu di ritardu. Allora ghjunse a risposta. Duvia sona bè. Almenu l'omu hà fattu un cennu à u cunduttore, è a Fiat hà riturnatu.
  
  
  "U primu ostaculu hè statu superatu", aghju dettu quandu avemu passatu. "U trasmettitore hè quì in l'hotel."
  
  
  - Perchè ci hè a sicurità ?
  
  
  - Iè, è ancu perchè e luci sò accese in l'hotel. Questu significa chì anu u so propiu generatore. Dunque, sò stati preparati per l'avvenimenti chì venenu. Presumibilmente, Zembla avia digià stallatu i so omi quì in anticipazione di l'avvenimenti.
  
  
  "Spergu chì l'hotel hè riscaldatu", disse Tamara, tremando.
  
  
  Sentu a mo spalla. A ferita hè guarita bè. "Mi dumandu", aghju dettu penseru, "induve anu ammucciatu u trasmettitore".
  
  
  'Altri mi dumandu quale o chì sò questi "peccatori senza peccatu"?
  
  
  'Ùn a sò micca. Per via, pudete ballà ? Ella surrisu. "Puderaghju micca sapè nunda di u vostru Smokey Bear, Nick, ma aghju amparatu uni pochi di trucchi in Ulyanovsk."
  
  
  "Questu serà utile", aghju sorrisu, "perchè ùn cunnoscu micca i trucchi di carte".
  
  
  Ùn era micca surprisatu chì ùn ci era micca portieru. A sala era viota fora di l'amministratore. Paria un museu d'arte. I muri eranu cuparti di affreschi è pitture. In u centru di a catifa d'oru era una funtana decorata cù fiori di plastica. In l'angulu più luntanu, daretu à u bancu, stava un ghjovanu lentu cù l'ochji satinati è i narici espressivi. Daretu à ellu pendeva un quadru apertu per mail è chjavi, è à a so manca c'era una piccula centralina. Il y avait sans doute un autre walkie-talkie qui se trouvait sous le bois de palissandre brillant du comptoir. In ogni casu, ci hà guardatu in attesa mentre ci avvicinavamu. Cum'è u signore musculoso appughjatu à u bancu accantu à ellu. Cum'è tutti i gestori di l'alberghi, stu tippu portava pantaloni à strisce è avia un garofano in u so buttonhole. Ma hè quì chì finiscinu e similitudini. A so giacca pareva una vescica di porcu gonfia. U garofano s’era seccatu è u so pettu pesante s’era sbattutu da u so vestitu malatu. Ovviamente, hà toltu a ropa di u veru manager è l'hà ammucciatu in qualchì locu. Spergu chì ùn si congelassi micca in a so biancheria intima.
  
  
  Aghju intesu Tamara respira in fretta. Aghju andatu da a so intuizione. Zembla hà bluccatu l'hotel in l'internu è fora. Avemu riesciutu à passà a prima linea di difesa, ma ci era ancu assai da fà.
  
  
  U pseudo-manager s'arrizzò è ci guardò in sopra è in giù. A so voce paria vene da assai prufonda. "Fandango è Grind?"
  
  
  'Iè.'
  
  
  "Ùn site micca nantu à a mo lista, Signore Fandango."
  
  
  "Sò Grind; Hè Fandango. Ma vi possu dà una spiegazione.
  
  
  "U nostru agente", interruppe Tamara, "mischjò tuttu".
  
  
  "L'altri artisti ùn anu pussutu vene", aghju dettu.
  
  
  "Stu tempu hè terribile. †
  
  
  U manager alzò a manu. 'Arrestate! Ferma ! Ùn vogliu micca sente parlà di questu novu. Ballate tramindui ?
  
  
  Aghju tosse scusa. "Bè, sò soprattuttu fora di questu, è ..."
  
  
  "Hè u mo manager avà, è ..."
  
  
  - Ma s'è tù insisti, allora vogliu sempre...
  
  
  'Basta! Hè prubabilmente bonu cum'è s'ellu ùn ballava micca, Senor Grind. Si dumandanu una donna è piglianu una donna. Qualcosa per divertirli, nò? Induve hè u vostru vestitu, senorita ?
  
  
  "Ùn vi preoccupate micca," Tamara rispose bruscamente. "Ma aghju bisognu di musica".
  
  
  "Ùn l'anu micca dettu?" Hotel Vacaciones hà una squadra permanente di trè persone. Ghjoca in u cocktail bar per tutta a stagione. Sta cumminazzioni hè a vostra dispusizione. U manager suspirò quasi cun dispiacere. "Oh. Spergu chì site bè cum'è Carmen...
  
  
  "Carmen?"
  
  
  — Carmen LaBomba, senorita ! Hè assai famosa in stu campu. Ùn aghju mai intesu parlà di voi.
  
  
  "Questu cambierà dopu sta sera", hà prumessu Tamara in una voce sensuale. Li fece cennu di novu cù u so sguardu. Ùn mi sentu micca còmode. U mo collu hà cuminciatu à pizzicà u mo collu. Era cum'è avemu dumandatu un bonu travagliu in Union City, New Jersey.
  
  
  "Signore, avemu friddu è simu "stanchi è fami", aghju dettu bruscamente. "S'ellu hà ancu da fà ..."
  
  
  'Iè. Pepe, mostra li in a so stanza.
  
  
  U secretariu hà saltatu à l'attenzione. "Si! Quale stanza ?
  
  
  "Ùn ci hè micca una stanza permanente per l'artisti? Ci hè unu di questi, separati da l'invitati, in u spinu di l'hotel ?
  
  
  "Si, Si", Pepe accunsentì. Annuia vigorosamente è pigliò a chjave da u tavulinu daretu à ellu. S'hè arrubbatu sottu à u bancu. "Eccu, avà preferitu."
  
  
  "Vi chjameremu", disse u manager. - Passate un bellu tempu, senorita, è sarete cum'è Carmen.
  
  
  Tamara li ricumpensa cù un surrisu sensuale. Avemu seguitu l'amministratore. - Ùn hè micca assai amichevule, eh ? Tamara hà nutatu questu quandu avemu passatu l'ascensore.
  
  
  "Pensu chì li piace veramente stu Carmen", aghju rispostu. Ùn mi sentu micca assai còmode cù a manera chì andavanu e cose.
  
  
  Avemu marchjatu longu u corridore chì porta à a sala principale. Entramu tandu in una grande sala tonda piena di divani tondi bianchi, sedie, tavulini è culonne cunfortu. Da un latu c'era una grande finestra chì dava à a terrazza di u sole. L'altra parte hè stata trasformata in un cocktail bar. Altu trà duie grandi culonne pendu un banner cù grandi lettere d'oru:
  
  
  BENVENU, SANTI DI A VERA CHIESA EVANGELICA - pietà - castità - purità - BENEDETTA ABUSURA.
  
  
  "Avete da ballà quì dopu", disse Pepe. Indicò u cocktail bar, induve si sentia una risata forte.
  
  
  Aghju guardatu versu u salottu in a direzzione chì Pepe indicava. - Quale sò sta ghjente quì ? Aghju dumandatu, fighjendu novu à Pepe.
  
  
  Pepe alzò le spalle. - Santi di a Chjesa di u Veru Vangelu, signore. Quale altru puderia esse in questu hotel?
  
  
  - Naturalmente. Quale altru.
  
  
  Avemu avanzatu versu u corridore attraversu u salottu. Mi sò ricurdatu di u cummentariu di i guardiani nantu à "peccatori senza peccatu". Finalmente aghju pigliatu l'amministratore per a spalla. "Pepe, ci anu chjamatu assai inaspettatamente. Ùn avemu micca capitu questu. Quale sò questi, eh, Santi?
  
  
  'Norte Americani, Signore Gravel. Credu chì beie, fumà, ballà o dorme cù a moglia di un altru omu hè peccatu. Anu riservatu una stanza in questu hotel cum'è parte di e so cruciate in u mondu per cunvertisce tutti quelli chì piacenu i pochi piacè di a vita. Vi dicu questu cum'è un amicu, signore. Aspittemu à esse assai stanchi di sti Santi. Sfurtunatamente, sò stati ritardati da un cambiamentu bruscu di u clima. Moltu fastidiosu.'
  
  
  "Pudemu dì ch'elli sò cunvertiti," Tamara hà nutatu cù un surrisu sornu.
  
  
  Pepe rottò l'ochji. "Se eiu, cum'è elli, pensava chì a fine di u mondu era vicinu, mi serebbe in ghjinochji per dumandà u pirdunu, perchè sò un peccatore inveteratu. Almenu s'ellu ne aghju l'occasione ! Per d 'altra banda, s'ellu ùn ci era nunda di male in u mo modu di vita...
  
  
  "Capiscu. Avà chì anu una chance, ricuperanu u tempu persu ".
  
  
  "Sembra", disse Pepe. Rottò l'ochji di novu. Avemu trovu una sala di pranzu viota. Andemu intornu à a cucina attraversu un corridore strettu. Pepe hà apertu una di e porte è ci fece segnu d'entre. 'Eccu. Temu chì questa ùn hè micca a nostra megliu stanza, ma...
  
  
  "Avemu capitu chì ..." aghju dettu. - E di u spettaculu ? Perchè ci hè statu dumandatu à fà questu?
  
  
  "Tutti i Santi sò maritati, signore, veramente maritati. È e donne chì anu purtatu cun elli... U sicritariu sghignava timidamente è sbuchjava i pedi, cum'è ùn sapia micca bè chì fà cù a so figura. "Avemu pensatu chì era megliu per risponde à i so novi bisogni cum'è pudemu. Ùn vulemu micca ch'elli sianu in u modu o facenu rumore ".
  
  
  "Iè, chì avaristi veramente sfondate e cose cù sta tempesta, ùn hè micca?"
  
  
  Pepe si strinse. Fresco è riservatu, disse: "Ùn fate più dumande, signore. Sarete pagatu bè.
  
  
  Soprattuttu s'ellu pudete intrattene i nostri invitati in una manera piacevule. Oltre à quessa, ùn hè nunda di i vostri affari. Vi suggeriu di stà quì finu à chì avete da fà. Avvedeci.'
  
  
  Pepe avia ragione. Ùn ci era micca assai articuli in a stanza. I muri è u tettu eranu di culore crema. À u pianu ci era a stessa moquette d'oru cum'è in u salone. Ci era una sedia, una tavola è una bella scrivania in un stilu scuru pesante chì imitava u spagnolu. U lettu doppiu era cupartu cù un colpu di broccatu blu scuru. Ci era ancu un picculu bagnu cù un bidet chì pareva più grande di una cabina di doccia. A terrazza era coperta di neve. U vetru in e porte scorrevule si piegate sottu a forza di u ventu. Ma dopu à tuttu ciò chì avemu passatu, i radiatori irradianu un calore piacevule è còmode. Allora simu stati in a stanza finu à ch'ellu ci vole à alzà. Per via, Pepe hà cura di questu. Ci hà chjusu !
  
  
  "Stu bastardo", aghju ringhiatu, tirandu nantu à a maniglia di a porta.
  
  
  "Nick", disse Tamara, "vai à vede".
  
  
  Ella stava vicinu à e porte scorrevule. Aghju andatu è mi stava accantu à ella. Ella indicò l'estensione di a cucina situata perpendiculare à a nostra stanza. In cucina, à traversu i finestri illuminati, aghju vistu un capu grassu chì parlava cù certi militanti. A causa di l'angolo sfavorevule, ùn aghju micca pussutu capisce tuttu. Aghju vistu omi à pusà à una tavola. E so mitragliate appiccicavanu goffamente nantu à a so spalle. Anu manghjatu. A figura in pantaloni strisciati gesticulava salvaticu cù e so mani. Ùn aghju micca pensatu chì era pazzu. Paria chì dà ordini. I picciotti anu annunziatu regularmente è cuntinuavanu à manghjà. Dopu qualchì tempu, u manager sparì.
  
  
  - Chi pensi? - dumandò Tamara.
  
  
  "Ùn sò micca", aghju rispostu. "Sembra chì manghjanu. Mi piacerebbe sapè duv’elli vanu !
  
  
  "Aspetta, s'arrizzanu!"
  
  
  L'omi s'arrizzò. Apparsu una vechja grassa in un vestitu senza forma. Ella pulì u tavulu. Nunda hè accadutu per parechji minuti. Aviu a paura chì li aviamu persu di vista. Dopu un pocu più in là, a luce s'hè accesa è l'avemu vistu di novu. Si stendevanu, sbadigliavanu pesantemente è si grattavanu. Finalmente si pusonu à una piccula tavula quadrata è cuminciaru à ghjucà à carte. Unu di l'omi si appoggiò in daretu à a so sedia, i so pedi di stivali avvolti intornu à e gambe di a sedia. A mo attenzione hè stata attirata da l'ughjettu à u quale era appughjatu. Il s'agissait d'une porte de querce épaisse avec un réfrigérateur ou un congélateur en fer pesant.
  
  
  "Iè", aghju dettu lentamente, "iè, cuminciu à capisce".
  
  
  'Chì?'
  
  
  "Aghju scumessa tuttu ciò chì l'installazione di Zembla hè in u congelatore". U cooling hè naturalmente disattivatu. I tubi è i pipeline in ellu formanu una rete di trasmissione eccellente ".
  
  
  "Sì sicuru?"
  
  
  "No", aghju ammissu, "ma site sicuru chì ùn hè micca veru?"
  
  
  'Innò.'
  
  
  "Almenu ùn hè micca u tippu quì chì guarda i bistecche", aghju dettu. "Aghju da investigà. Puderemu ancu principià quì cum'è in ogni altru locu.
  
  
  Si strinse vicinu à mè. Ci era preoccupazione in i so ochji.
  
  
  "Ma cumu?"
  
  
  L'aghju abbracciata. U so corpu tremava. Pensu longu è dura. S'ellu avia avutu quella palla di corda ch'e aghju lasciatu in Polencia. O u mo stiletto, chì hè statu pigliatu da mè in u tempiu Maya. O u mo Luger, lasciatu in Washington... Ùn truvò micca una suluzione logica dopu à qualchì tempu, aghju cuminciatu à cunsiderà opzioni menu evidenti. Ma ancu parevanu menu adattati di u solitu. Dopu una longa pausa, aghju dettu penseru: "Bè, forse ci hè una manera d'esce se usemu e vostre sigarette". I so ochji s'allargavanu d'orrore mentre aghju presentatu u mo pianu. Ella ansimò. "Ùn pruvate micca questu! Questu hè impussibile!
  
  
  - Cum'è l'altri. Avemu da fà qualcosa. Resta quì è dammi un alibi in casu chì Pepe o qualcunu altru si prisenta.
  
  
  Ella afferrò u mo mantellu strettu cù e duie mani è scuzzulò a testa. - Innò, ùn fate micca avà. Pudemu avè una piccula chance, ma solu s'ellu pudemu esce da sta stanza per mezu normale. Micca s'è vo abbattite a porta è Diu sà chì alarme serà risuscitatu. Duvete fà a vostra mossa durante u debut di Señorita Fandango, Nick. Per piacè aspettate. Allora vi possu aiutà, almenu distractendu a ghjente di Zembla.
  
  
  - U debut di a Signorita Fandango, ùn hè micca ? Aghju sorrisu ironicu. "Pensi veramente chì site abbastanza bè per ipnotizà tuttu l'hotel?"
  
  
  Fighjate per voi, Signore Grind! "Pressò u so corpu tremulu à tutta a mo lunghezza. Cù dita abili è veloci, sbottò a mo giacca. Si fece un passu in daretu è, ridendu, scacciò u so mantellu da e spalle. - Nick, ùn pudia micca. vene cun nomi megliu?
  
  
  "Aviu avutu à improvisà", aghju dettu in difesa. Aghju lampatu u mo mantellu in terra accantu à Tamara. "Mmm... eiu ancu !" Tamara sbottonò u cardigan di lana chì portava cum'è una brusa, cusì chì i so petti bianchi è pienu sò solu parzialmente coperti. Fece uni pochi di passi più finu à ch'ella avia abbastanza spaziu.
  
  
  "Senorita Fandango principia a so prestazione!"
  
  
  Si sbottonò a so gonna è a calò. U so cardigan ghjunghjia pruvucatori à i so fianchi, cum'è un minuscule minidress. Cum'è una zitella timida, hà alzatu l'orlu di a so giacca è l'hà avvoltu intornu à a so cintura. Era nuda da i fianchi à i so pedi, fora di un picculu paru di mutandine bianche.
  
  
  Allora hà cuminciatu à ballà. U so corpu resta immobile. Solu a parte trà u so ombiccu è i so ghjinochje tremava è si torciava più di l'arburi fora durante a timpesta !
  
  
  - Chì ne pensa, Nick ? - dumandò cù un surrisu.
  
  
  Ciò chì pensu chì aghju dettu. - "Pensu chì site più Senorita Grind chè Fandango. È Senorita La Bomba cun ellu.
  
  
  Ella cuminciò à ride tranquillamente. Ella strappava i buttoni di u so gilet. Cotti di lana parevanu cascà da e so spalle. Si ghjunse daretu à ella per toglie u so bra. Ella hà aumentatu u ritmu. Hè ghjunta versu mè quasi nuda.
  
  
  "Avemu...?" - dumandò rauca, annunziendu a testa versu mè.
  
  
  Andemu chì? I mo pinsamenti eranu luntanu, è ùn aghju micca capitu subitu ciò ch'ella dicia. Parlate à un mumentu cusì ! Questu ùn deveria micca successu! Allora aghju trovu a mo lingua. - Infernu, iè, sicuru ! Avemu da avè un tempu duru !
  
  
  Tamara suspirò di novu. Ella ghjunghjia è pigliò u mo cinturione è l'hà datu una bona tirata. Sentu un tirà in tuttu u mo corpu tensu. Tamara girava sempre è filava. Aghju ghjuntu è pigliò u nylon biancu magre. Aghju tiratu. Perchè nò? Ella avia ragiò. Avemu megliu aspittà. Chì ghjè u megliu modu per tumbà u tempu? Ella smetta di ballà è pressò u so corpu nudu contru à mè. Mi basgiò, ferocemente. E so labbra eranu bagnate è calde. L'aghju pigliatu è a purtata à u lettu, i nostri labbre sempre appiccicati. Avemu sbarcatu drittu nantu à u lettu. Prestu, avemu cuntinuatu à basgià. A mo lingua s'hè affundata prufonda trà e so labbra bramose in u caldu cavu di a so bocca.
  
  
  Ella alzò e braccia per avvolgerà e so braccia intornu à u mo collu. Ma l'aghju tenutu largamente separati è l'aghju spinta torna in a dolcezza di i cuscini. Mi alzai è mi spogliò in fretta. Tamara si appoggiò à i cuscini è guardò. Braccia sparse largamente, gammi ligeramente aparti. Ella respirava pesantemente.
  
  
  Nick," bisbigliò mentre mi stendu accantu à ella.
  
  
  "Fate di novu cum'è a notte passata ..." A mo manu vagava annantu à i monti di i so petti, oltre i so capezzoli, falà u so ventre lisu à u calore dolce è ligeru. Ella si lamentava. U so corpu hà acquistatu "una vita indipendente sottu à e mo carezze. A so voce mi chjappò in l’arechja, implorendu di piglià a so cumpleta è spegne u focu ardente chì m’avia accennatu i diti in i so lombi. Basgiò i so labbre, u so mentonu, u cavu dolce di u so collu. A mo lingua circundava i capezzoli duri. Novi vibrazioni ci anu trafittu. E mo labbra bagnate accarezzavanu u so stomacu. Sentiu a so pelle satinata tensa. A mo bocca tamanta si mosse ancu più bassa finu à chì Tamara gridava di piacè. Ella si rottò da un latu à l'altru, gemendu di piacè mentre i mo labbre l'anu toccu, aumentendu a so intensa excitazione pulsata. Ella allargò i so braccia cù movimenti forti. E so dite mi piglianu i capelli.
  
  
  Mi aghju drittu, u so corpu tremulu è si torce sottu à mè. Sentu u so calore umitu. Ella stese in attesa salvatica, pronta à ricevemi. Ella m'hà pigliatu cù una forza chì m'hà guasgi impazzitu. Ella hà manifestatu a so gioia à voce alta. E so braccia freneticamente avvolte intornu à u mo collu, m'hà premutu contr'à e curve affusolate di u so pettu. U so corpu sottu à mè hà ripetutu i mo movimenti ritmichi cù sculacciate salvatichi è incontrollate. I so artigli scavavanu in fondu à a mo spina, sciddicò è scavavanu in a carne di i mo lombi. Ella m'hà spintu più ind'è ella, sparghjendu i so fianchi u più luntanu pussibule.
  
  
  Soddisfà i bisogni frenetici di Tamara era un compitu tedioso. Aghju lasciatu a mo lingua scorri avanti è avanti in a so bocca per calmà è ritruvà a so cumpusizioni. Era senza speranza. In piacè cumpleta, hà avvoltu e so gammi intornu à a mo spalle. U so corpu nudu era scivoloso cù u sudore di a passione ardente. Ella arcu a spalle. Su e giù. Prima pianu pianu, in movimenti ondulati, poi più veloce è più veloce, finu à chì infine tutti i sentimenti sò stati espulsi da i nostri corpi. Sfiniti, simu cascati nantu à u lettu, eru inebriatu, incapace di mova, vulia dì qualcosa ma ùn aghju trovu e parolle, aghju ghjuntu nantu à ella è tirò a manta nantu à i nostri corpi sudati. Tamara si cullò tranquillamente in braccia.
  
  
  
  
  Capitulu 11
  
  
  
  
  
  U cocktail bar era chjamatu El Coyuntura. Sì qualchissia di l'invitati - santi o peccatori - ùn era micca statu quì prima di quellu ghjornu, avarianu spintu u so caminu à l'internu ormai. In altre parolle, tutti sapianu di a nostra ghjunta.
  
  
  U lobby avia un largu bar in caoba intagliata cù i specchi è i buttigli necessarii daretu è un barman gregariu chì parlava trè lingue; tutti i trè sò cattivi. Invece di una barra di bronzu, a barra avia un tubu di plastica chjaru cù luci fluorescenti. In a sensuale luce di neon rossa, ogni donna pareva almenu deci anni più ghjovana. Di fronte à u bar, ci era uni pochi di posti molli, ma a maiò parte di u salone era occupata da u spaziu daretu, chì ricorda un anfiteatru cù pareti tondi cuparti di carta gialla. I tavule tondi sò stati disposti intornu à una pista di ballu di dimensioni di un francobollo è un picculu palcuscenicu. A mità di u palcuscenicu hè stata presa da a cumminazione prumessa di chitarra, tromba è pianoforte. I musicisti ghjucanu cun entusiasmu piuttostu cà talentu. Avà si feranu in pausa dopu avè fattu recentemente Mama Looka Boo Boo cun grande entusiasmu. Qualchidunu di i santi minori si sò indulgenti in u peccatu diavulu di ballu è si sò sbulicati à i tavulini o à u bar affollati per unisce à i so amichi. L'omi purtavanu vestiti neri è cravatte, ancu s'è a maiò parte di e cravatte eranu avà slegate.
  
  
  E donne eranu ancu più aspra, a mascella serrata, i capelli pettinati in daretu è liati in un chignon. I vestiti senza forma chì si stendevanu da u collu à i pedi piattavanu a so figura. Ridianu un pocu tipsily, ruttanu i so ochji vetru di perle è gridavanu e so parolle tralasciate per gridà sopra a tempesta.
  
  
  Fora, a tempesta chjappà l'albergu cù una forza spaventosa. Malgradu l'urli è l'effettu muffling di i cortini pisanti, aghju intesu ripetutamente frammenti d'arburi, petri è detriti da e case distrutte chjappà i muri. L'edificiu tremava, i bibii tremavanu in bicchieri. Hè cusì chì u Titanic deve esse andatu, pensu à mè stessu. Hè solu tandu chì u curagiu è a determinazione di fronte à a morte eranu sempre tradiziunali cumuni. Quì i santi pii bevianu febbrilmente, decisi à divertissi sin’à l’ultima ora. Cù una sbornia cusì, prubabilmente vulianu esse morti a matina dopu.
  
  
  Eru stendu backstage, a scena era ghjustu davanti à mè. Tamara stava accantu à mè, impannillata in un lenzulu biancu chì aviamu arrubatu da u lettu di a stanza. L'hà impastatu cum'è un sarong è l'hà ligatu intornu à a so cintura cù un cordone di cortina rossa. Li dava l'apparenza di una vergine, una sposa passiunata ma sempre impeccabile chì aspetta u so maritu. Malgradu l'anticipazione in a stanza, ùn era micca sicuru di ciò ch'ella avia da fà quì nantu à u palcuscenicu. Ella stessu ùn sapia micca. "Giocate à l'arechja", disse mentre ci mettemu u so vestitu. Dopu avè intesu u combo, ùn era micca sicuru ch'ellu hà da travaglià. A cosa principal era di piacè u publicu è distractà u persunale. Avemu accunsentutu nantu à questu.
  
  
  Mi vultò versu Pepe, chì era appughjatu à un pilastru à trè metri daretu à noi. Hè vinutu per noi quindici minuti fà è avà hà ghjucatu u rolu di u pruprietariu. O un guardianu di sicurità, datu u bulge in u latu manca di a so giacca.
  
  
  "Avà l'aghju da presentà", li dissi.
  
  
  bè. _ Gruppu ... ?'
  
  
  "Aghju parlatu cun elli un pocu minuti fà. Dopu tuttu, avemu trovu una melodia chì dicenu chì cunnoscenu. Ùn ci crederaghju micca finu à chì l'aghju intesu.
  
  
  - Sò boni picciotti, signore.
  
  
  "Oh, sò grandi!" Aghju signalatu u combo. U trombettista suffia una fanfara cum'è s'è u so strumentu cuntene una insalata di frutti. Aghju fattu un passu in avanti è gesticulatu cù e mo mani finu à chì tutti eranu silenziu, eccettu una donna assai grassa chì avia sughi.
  
  
  Aghju gridatu forte. - 'Yahora, signore è cavalieri, la senorita fandango! assai celebre è direttamente di San Jose !
  
  
  Probabilmente ùn anu micca capitu u spagnolu, ma ciò chì aghju dettu era abbastanza chjaru. Cuminciò à applaudire. Prima a donna sughizzante, è dopu tutta a stanza. Esitante, i musicisti cumincianu à fà Rumba Tamba. Tamara hà pigliatu a scena. Sò surtitu. Mentre passava davanti à ella, aghju vistu una strata di sudore chì brillava nantu à a so faccia. Era spaventata. Probabilmente più spaventatu chè s'ellu avia da fà ciò chì stava per fà. Ella inciampava. Unu di l'omi sbulicò. Hà ritruvatu u so equilibriu. Cù lunghi passi di stripper, marchò versu u centru di u palcuscenicu. Pigliò un ochju à u combo, hà pigliatu u ritmu pisanti è hà cuminciatu i movimenti sensuali chì m'avia mostratu prima. A so parte superiore di u corpu si move à pena. I plegamenti brillanti di u fogliu cuminciaru à turbinà cù i rapidi movimenti circulari di i so fianchi è i glutei. Si vultò è cuminciò à scioglie pianu pianu u cordone rossu. Sciogliendula, lasciò pendula. U so incantu hà cuminciatu à sviluppà da sè stessu. L'hà tenutu strettu à u so pettu è mi hà guardatu è Pepe. Surrisendu, m'hà lanciatu u cordone.
  
  
  Ella cuntinuò à tene u fogliu cù a manu manca. Purtò l'altra manu sottu à i so capelli lunghi biondi è l'alzò. Allora hà cuminciatu à ballà. U fogliu s'hè apertu lentamente finu à chì l'audienza pudia vede a cinturina di u so bra è mutandine. U chitarrista l'hà sustinutu bè cù corde vibranti è accordi forti cù ogni muvimentu. U publicu hà piaciutu. Solu uni pochi di e donne diventanu un pocu pallidu. Pepe fighjulava ogni scontru è girava cù un sguardu sveltu in i so ochji.
  
  
  Aghju messu un cordone à u collu di Pepe è l'aghju strangulatu. Si precipitò à u latu per scappà. Aghju strettu u cappio improvvisu. Cascò à i so ghjinochji. Era più faciule è più veloce cusì. Pruvava di gridà, ma u cordone sbulicò ogni sonu. Aghju tiratu più forte. Utilizendu a corda cum'è leverage, aghju pressu i mo pollici contr'à u spinu di a so testa. Un sculacciatu è a so testa s'hè vultata à latu.
  
  
  Nimu paria di nutà. A folla è a ghjente piazzata da u "manager" intornu à u salottu fighjulavanu ogni muvimentu di Tamara. U ritmu di a musica hè diventatu più veloce è più veloce. Tutti l'ochji eranu cuncentrati nantu à Tamara. Aghju trascinatu u receptionist mortu in l'ombra di l'ale è l'aghju lampatu daretu à un munzeddu di casse di birra viote. A giacca di Tamara era chjinata nantu à unu di i cassetti. Imbulighjava u restu di a so robba in ellu è hà pigliatu tuttu cun ella, malgradu l'obiezioni di Pepe. Aghju spusatu a mo giacca più vicinu à u palcuscenicu è l'aghju scupertu. In casu di prublemi, Tamara puderia avà piglià rapidamente a so robba. L'aghju vistu cum'è fà.
  
  
  Si tolse ancu u fogliu. Purtendu u so bra è mutandine, hà cullatu in su è in giù cù movimenti esagerati è tremuli. Ella ballava cum'è s'è a so vita ne dependa.
  
  
  È cusì era. Cum'è u mio, per via. Aghju sbulicatu da daretu à e scene per un corridoiu strettu chì porta à u foyer d'entrata principale. Aghju firmatu per un mumentu quandu aghju ghjuntu à a sala. M'arricordu di avè vistu dui omi chì stavanu quì nantu à a strada di u salottu. Parianu cum'è Pepe, cum'è ospiti di l'hotel. Puzzanu cum'è patroni di un bordellu pariginu à pocu pressu. Aghju annusatu l'aria. L'odore di l'acqua di rosa hè diventatu assai più debule.
  
  
  Aghju guardatu cun prudenza intornu à l'angulu. Tamara hà fattu megliu di ciò ch'e puderia sperà. I dui omi eranu à pochi metri da induve a sala era diventata u salottu principale. L'un s'insinuava constantemente à l'altru in e coste. Claramente intenditori di belle arti. Cù un Trejo .22 è a pistola autumàtica di Pepe in manu, aghju strittu in l'altra strada più tranquillamente ch'e possu finu à ghjunghje à a cafeteria viota.
  
  
  I tavulini sò stati disposti in tale manera chì era difficiule di marchjà direttamente à a cucina à l'altru finale di a stanza. I tavulini sò stati cumpletamente posti. Aviu avutu à esse attentu à ùn sbattà in nunda o rompe nunda. A luce s'intrava da i finestri tondi in duie porte battenti. Calchì volta aghju intesu sonu in a distanza. Aghju spintu cù cura a porta aperta è sciddicatu in l'internu. Mi pressu contru à u muru di a piccula alcova trà a cucina è a sala di pranzu.
  
  
  C'era un buffet cù scaffali sottu per cutelleria è decanters. Accantu à ella, cù a porta aperta, stava un grande armadiu di linu pienu di tovaglie è tovaglie. Ci era ancu scope è mops, parechji secchi, pulveru di pulizia è un vasu di quattru litri di lucidatura. Lasciai chiudere a porta tranquillamente è fighjularaghju in a vera cucina. Puderaghju solu una parte di questu: a frigorifera à duie porte, a lavastoviglie automatica, è a tavola chì aghju vistu prima da a finestra. I soni chì aghju intesu da a sala di pranzu venenu da una donna grassa chì sguassava a tavola. Sbuffando e canticchiando tra sé, si agitava. U corridore à u compartmentu di u frigoriferu duveria esse intornu à u cantonu, fora di u mo campu di visione. Ùn aghju vistu più. Ùn vulia micca risicà di esse vistu. Ùn importava in ogni modu.
  
  
  Aghju pigliatu una di e sigarette di Tamara è l'aghju accesa cù un match da a scatula di l'hotel chì aghju purtatu da a stanza. Emu fermu immobile per un minutu, à sente attentamente. Ùn aghju intesu nunda, salvu u rumore occasionale di cassetti è padelle è a respirazione asmatica di una donna.
  
  
  Dopu avè fumatu, aghju andatu versu l'armadiu di linu è aghju lanciatu uni pochi di tovaglioli in un bidone viotu. Aghju spruzzatu un pocu di cera è aghju lanciatu una sigaretta in cima. Videndu chì cuntinueghja à smolder, aghju passatu per e porte battenti torna in a sala di pranzu è aspittatu. Aghju lasciatu l'armadiu apertu. Tamara hà dettu chì duverà dui minuti è mezu, ma a situazione hà fattu difficiule di determinà l'ora esatta. I cigarettes d'illuminazione anu una bola à una estremità di a listessa cumpusizioni cum'è un match - in questu casu, a fine cù una marca di marca. A sigaretta hè stata in più stuffed with marrone cuttuni imbiccu in sallitre. L'estremità aperte di i cigarettes sò stati fatti da u tabacco veru. Seduta in a sala di pranzu aspittendu era nervosa, ma ùn ci era nunda di più chì puderia fà. Aghju fiducia in Tamara per mantene tutti occupati. I sicondi passanu agonizzante lentamente. Allora a sigaretta s'hè brusgiata.
  
  
  Hà creatu una fiamma per circa cinque seconde, chì era abbastanza per trasfurmà u bucket in una bomba di fumu. U linu hà pigliatu u focu, è tandu i tovaglioli cuminciaru à smolder. U fumu agru si versa da l'armadiu in a cucina. Ancu da l'altra parte di e porte, aghju pussutu sente un odore debole quandu a donna hà finalmente cuminciatu à gridà: "Fuego!" Fugu !
  
  
  Mi squattai immobile, à sente i gridi. Allora aghju intesu passi pisanti è l'esclamazioni di dui guardiani: "Ay!" Fugu ! Aghju intesu unu dì. Aghju intrutu in u nichu cù una pistola in manu. I guardiani anu pruvatu à sapè ciò chì brusgiava. A donna grassa gridava, agitandu e braccia. Tutti i trè tosgianu è tosgianu da u fumu.
  
  
  "Mani alzate", aghju urdinatu.
  
  
  A donna sbulicò più forte chè mai. L'omi in uniforme si vultonu è sbadigliavanu increduli. U focu hè avà ghjuntu à u so piccu. Un fumu densu è oliu sboccava da l'armadiu, ocultendu u fattu chì u focu era solu brusgiatu in u bucket. U fumu è a puzza deve avè cunfunditu i so riflessi cum'è un tippu hà ghjuntu à u so fucile è l'altru hà saltatu à mè. Aghju sparatu prima in u ghjinochju. U pop flat, sharp di un .22 hè persu in i grida di a donna è u rughjonu di l'altru tippu chì mi saltava. Aghju fattu un passu avanti per ch'ellu era cun mè un mumentu prima ch'ellu s'aspittava. Aghju cascatu à i mo ghjinochji è si stende trà e so gammi. Quand'ellu hè cascatu nantu à mè, aghju avvoltu i mo braccia attornu à e so gammi è mi sò alzatu à u stessu tempu. Era una variazione di u rugby flip. Mi vultò un pocu è, aduprendu a so propria forza, u lampò in l'armadiu. U so capu s'hè lampatu à traversu u scaffale d'argentu. S'hè colapsatu, più fretu chè u tempu fora.
  
  
  Malgradu u so ghjinochju rottu, u primu guardia ùn pudia piantà. Cù un gegnu è i denti stritti, pruvò à apre a valvula di a so bella funda per pudè mette una bala in capu. "Muy bravo", aghju dettu, dandu un calciu in u stomacu è dopu in u mento. Si stende induve era. A donna era cusì fora di mente chì ùn pudia più sente a ragiò. "Scusate, signora", aghju dettu. A mo manu manca si chjappà finu à u mento cun un pugnu chjusu. Ella gemì è svenutu, l'aghju abbassata cun cura à u pianu.
  
  
  Aghju saltatu sopra à elli in l'armadiu. In u fumu densu, aghju pigliatu u mop è l'aghju appiccicatu in u bucket ardente. Aghju spentu u focu ma aghju lasciatu i tovaglioli smoldering. Quandu aghju avutu u focu sottu u cuntrollu, aghju inseritu u manicu di mop in u manicu di u bucket è sguassate u bucket da u cabinet.
  
  
  L'aghju lasciatu, aghju pigliatu l'armi di i guardiani, poi i trè in l'armariu. Aghju chjusu l'armadiu, aghju messu a chjave in a mo sacchetta, è corse à traversu a cucina versu u frigorifero, swinging the steaming bucket in u manicu di un mop. In a mo altra manu aghju tenutu un vasu di cera.
  
  
  Aghju vulatu per un cortu corridore à l'altra parte di a cucina è finisci in una stanza induve i guardiani ghjucavanu à carte. E carte eranu sempre nantu à a tavula duv’elli l’avianu lanciati l’omi. Daretu à u sediu più luntanu era una grande porta. Aghju spintu a sedia da parte è appoghju a mo spalla contr'à a grande serratura di metallo. A porta cliccò è si spalancò. Mi sò precipitu in senza circà.
  
  
  U "manager" pigliò un grande revolver è u mira à u mo stomacu. A cellula era solu cinque per sette metri è era piena di vari ganci è pipi. Avia da avè un scopu dannamente cattivu per mi manca. Si stete nantu à a radiu in u spinu di a cellula. Probabilmente si dumandava perchè ùn pudia truvà nisuna stazione. Pocu sapia chì a tempesta ch'ellu hà aiutatu à creà era ancu impeditu di riceve tutte e stazioni di radiu. U revolver stendu accantu à ellu nantu à a tavula accantu à u ricevitore. A so manu l'hà pigliatu cum'è un lampu.
  
  
  Corri senza piantà. M'inclinai versu ellu, pusendu a mo testa trà e so spalle. Aghju sbandatu u mop cù tutte e forze ch'e aghju avutu. U bucket caldu l'hà culpitu ghjustu in faccia. U revolver sparò ghjustu accantu à a mo orechja. U rughjonu di un colpo in un picculu spaziu m'hà stunatu. L'aghju vistu cascà. Si silenziu è si move di novu. Allora cascò immobile. L'impronta di u bucket era evidenti nant'à u so visu malmente brusgiatu, una marca ch'ellu portaria per u restu di a so vita.
  
  
  U trasmettitore era una cunchiglia simplice cumparatu cù u centru di cuntrollu in u tempiu. Hè custituitu da parechji armadi metallichi, furmati è dimensionati cum'è coffin verticali, chì cuntenenu sensori, pomoli è interruttori. A cima di l'armarii era custituita da una griglia di campu di forza è una massa di bobine di filu di cobre nudu. Cavi grossi sparivanu attraversu un pirtusu in u ventu. L'apparecchi elettronici canticchiavanu tranquillamente. I generatori di l'hotel, chì furnianu l'electricità, eranu prubabilmente situati in u sotano vicinu à e caldaie.
  
  
  Aghju giratu l'interruttore principale. U ronziu si firmò. E braccia di parechji metri ballavanu in avanti è in daretu per un mumentu è poi si chjappà in daretu. Aghju pigliatu a pistola di l'inimitu è sfracciava cù cura tuttu ciò chì puderia rompe. Allora aghju tiratu u manager fora di a frigorifera è l'aghju rotulatu sottu à a tavula induve i guardiani stavanu à pusà. Aghju vultatu, hà apertu l'armarii è sprayed l'internu, i pavimenti è i muri cù cera. Aghju utilizatu l'ultima parte per rinfriscà u focu in u bucket. Aghju lanciatu tovaglioli ardenti in i pozzi di cera nantu à u rig. I fiammi s'eranu, sbulicati da una corrente da u foru di ventilazione. Aghju scappatu - ghjustu in un pugnu chjusu chì sparì in u mio stomacu.
  
  
  U manager hà ritruvatu in qualchì manera a cuscenza è saltò à i so pedi, pienu di brama di vendetta. A seconda volta m'hà attaccatu inesperu. U so pugnu s'hè lampatu in u culmu di unu di i revolver di i guardiani, chì aghju infilatu in u mo cinturione. M'hà salvatu. Espirai di novu prima ch'ellu pudia sbattà a porta, altrimenti avissi brusgiatu vivu. Aghju liberatu è l'aghju attaccatu. U focu era digià leccatu u mo mantellu.
  
  
  Paria un gorilla. Si precipitò versu mè, ghjurà in spagnolu. L'aghju pigliatu cù una presa regulare di judo, una manu dura. A mo manu manca stringhje u collu di u so mantellu, a mo manu diritta a cammisa. Si fece una pausa. Aghju inturniatu a mo gamba diritta intornu à u so vitellu drittu è u calciu. Si sbandò à u latu è cuminciò à cascà. L'aghju aiutatu un pocu.
  
  
  Furiosu di rabbia è d'odiu, m'hà graffiatu ancu mentre cascava. A so scarpa s'hè chjappata nantu à a soglia di a porta di u frigorifero. Agitendu e braccia, cascò in daretu in a cera ardente. Ogni muvimentu avivava ancu di più e fiamme. Si calò à quattru zampe. Abbassendu u capu, urlò d'agonia. Cum'è una torcia umana, hà brusgiatu davanti à i mo ochji. Ùn pudia aiutà è chjusu a porta. I so grida ùn si sentianu più, è u focu ùn saria statu scupertu subitu. Finalmente aghju pussutu piglià un respiru prufondu. Aghju disperatu bisognu di questu. À pocu à pocu, m'hà capitu chì eru feritu seriamente. A ferita in a mo spalla si aprì torna ; prubabilmente quandu aghju attaccatu i guardiani. Colpi di dulore mi sparanu à u bracciu. Aghju pruvatu à mosse i dita di a mo manu manca. Avà puderia perde a cuscenza o cuntinuà à agisce; Aghju cuntinuatu. Completamente in faccia bianca, aghju scappatu da a stanza, torna in a cucina è in l'alcova.
  
  
  Unu di l'omi pisò à a porta di l'armadiu di linu è chjamò à voce alta per aiutu. Mi firmò è pichjò à a porta. - Signore ?
  
  
  "Si! Si !
  
  
  "Se vulete chì ti ti spara una palla attraversu questa porta, allora continuate à calciàla rumorosamente".
  
  
  Ci hè statu silenziu per un mumentu. Allora disse: "Staraghju tranquillu, amicu".
  
  
  "Bè".
  
  
  Quandu aghju vultatu longu u corridore chì porta à u palcuscenicu, aghju vistu dui omi à pusà in u salottu, à l’entrata di El Countura. Pichjavanu i so pedi è fischiavanu incuragiscendu. Quandu aghju ghjuntu à l'ale, aghju capitu perchè. Tamara portava solu mutandine. Cume ella puderia durà tantu tempu duvia esse unu di i più grandi sicreti di u ballu.
  
  
  I combos sò stati esauriti. Anu ghjucatu u coru per a centesima volta, ma u ritimu era sempre forte, è Tamara ne hà apprufittatu.
  
  
  Cù passi di spogliarellista, si sbatteva in su è in giù, scuzzulate i fianchi è scuzzulate i so petti nudi. A folla applaude in appruvazioni, anche se alcune di e donne parevanu vicinu à u scossa. Tutti l'ochji eranu cuncentrati nantu à i so capezzoli tremanti. Ci era un sguardu preoccupatu in i so ochji... finu à ch'ella mi vidia. U so visu s'illuminò. Li feci segnu di svià. Ella annunziò imperceptiblemente è cuminciò u so finale.
  
  
  È chì finale !
  
  
  A banda era per cumincià à ghjucà di novu a melodia. Tamara pigliò i primi accordi è s’inchinava per piglià u fogliu è u so bracciu. Hà datu à tutti un sguardu maravigliu à a rotondità pruvucatoriamente lussureggiante di i so glutei. L'audienza hà avutu una vista chjara di a linea di nylon strettu di e so mutandine trà e so cosce fermi, chì si tensò momentaneamente mentre s'inclinava in avanti. I mutandine slidò pruvucanti in u so culo è si sò stati quì mentre ella si stende è m'hà purtatu u fogliu è u bra.
  
  
  "Grande Diu", sibilò ella. - Pensu chì ùn vene mai.
  
  
  "Fermete rapidamente", aghju rispostu.
  
  
  Aghju vistu mentre ballava torna nantu à u palcuscenicu. E so natiche ondeggianti eranu una vista deliziosa. I santi sò impazziti. Ùn sò micca ciò chì pensavanu e donne, ma alcune parevanu chì ùn l'averianu mai più. I vasi sanguigni di l'omi si rompanu. I bibii s'imbriavanu più veloce chè i servitori li pudianu purtà. Per a prima volta in a so vita, vistutu di vestiti neri, anu vistu a bellezza dolce di e curve femminili veri è s'hè divertitu. Dopu tuttu, anu affruntatu a fine di u mondu, Armageddon, è possibbilmente a Siconda Apparizione in una volta. È s'elli anu da more - chì manera di dì addiu !
  
  
  Ci era un gridu incuragisce. Tamara hà cuminciatu à caccià i so mutandine. U gruppu sintia chì u climax s'avvicinava è s'immerse in a melodia memorizata. Continuu à guardà nantu à i capi calvi è pricà chì a spessa porta di quercia di u compartmentu di a frigorifera cuntene u focu è chì u guardianu in l'armadiu di linu trimà sempre d'orrore. Tamara tirò a banda elastica stretta di i so mutandine. Diu, perchè ùn hà micca fretta ? Sottu. I capelli ricci sò diventati visibili. Più rumore è grida !
  
  
  Aghju sguassatu spessi perle di sudore da a mo fronte è strofinatu a mo spalla dolente. I mutandine si slidissanu lentamente per e so gammi. Li scacciò è si vultò. Si piegò per piglià. Radrizzendu i so gammi è alzendu i glutei, hà dimustratu à l'omi qualcosa chì ùn si scurdaranu mai.
  
  
  A folla geme.
  
  
  U combo ruggiò.
  
  
  Tamara si precipitò da u palcuscenicu drittu in i mo braccia.
  
  
  Ci hè statu assai applausi, ma ùn ci era abbastanza tempu per vultà. L'aghju impannillata in un mantellu è li dissi ch'ella averia assai tempu per vestisce dopu avè lasciatu l'hotel. Libera da i so vestiti, mi corse dopu à u corridoiu in u salottu principale.
  
  
  "Nick, Nick", respirò ella, "chì hè accadutu?"
  
  
  "Ùn importa micca", aghju dettu.
  
  
  'Ma...'
  
  
  "Trè canali sò stati distrutti, unu restava. Vi dicu i dettagli dopu.
  
  
  Avemu scappatu da l'hotel. Hè risultatu più faciule ch'è pensava. Aghju pausa à u bancu per un mumentu è, cum'è sospettava, ci era un walkie-talkie nantu à u scaffale sottu u bancu. L'aghju chjamatu è, in un tonu di pseudo-manager snarling, urdinò à a ghjente in u Fiat davanti à l'edifiziu per fà un latu è lascià u Buick. Un microfonu chjucu, pocu prezzu, piattava u cambiamentu di voce, è a risposta hè stata corta: "Si, signore!" In u corridoiu, attraversu a porta di fronte, avemu saltatu in una vechja vittura è l'hà purtatu à a vita.
  
  
  U Fiat cun securità stava à u latu di a strada d'accessu. Quandu Tamara hà vistu ch'ellu ci ghjunghjeriamu, hà fattu un salutu amichevule à i dui omi mentre passavamu. Si rilassò torna nantu à u divano putrettu è si misi à ride. Era una risata isterica di sollievu. Senza fiatu, ella esclamò: "Oh, avete vistu quelli dui omi?"
  
  
  'Quale? In questu Fiat?
  
  
  - Innò, Nick, quelli dui sò in u salottu ! Ella cuminciò à ride ancu più forte. Fighjenu cusì stupiti mentre avemu precipitatu davanti à elli. "Oh, quellu sguardu nantu à e so faccia!" Tamara ebbe attacchi di risa. "Eru veramente cusì bè?"
  
  
  "Iè, eri maravigliu."
  
  
  "Hè veru?"
  
  
  "Abbastanti bè da fà mi insanamente ghjilosu".
  
  
  Tamara si calmò un pocu è ridava mentre mi luttava cù u volante di u Buick è andava versu l'aviò. Cum'è ella cuminciò à veste; a risa si cessò, è à l'altra punta di Puntarenas disse à voce bassa è esitante : "Nick, u tempu". Cambiamenti.'
  
  
  Diritta. A neve falava avà in un turbulente. Le ciel autrefois brillant et réfléchissant s'obscurcissait, et au-dessus du bruit du moteur surchargé de travail, le vent ulula comme un fantasme blessé. L'arburi, i scogli è tuttu ciò chì puderia muvimenti volava intornu à noi cum'è un uraganu ululatu. La grandine rimbalzava da porte e finestre. Ci truvemu in un mondu impazzitu da l'azzioni di un pazzu.
  
  
  "U chjusu di u trasmettitore di l'hotel hà causatu a tempesta di neve", aghju dettu in tonu.
  
  
  "E sarà ancu peghju", bisbigliò Tamara.
  
  
  "Iè, finu à chì distrughjemu l'ultimu trasmettitore in Panama".
  
  
  Si vultò versu mè, bianca cum'è a neve fora. "Ma Nick," dumandò cun orrore senza dissimulazione. "Avemu da pudè fà questu, nò?
  
  
  
  
  Capitulu 12
  
  
  
  
  
  A ghjudicà da a mappa, Isla Sangre era à circa sei centu chilometri da Puntarenas. Ma mentre eravamu abbastanza pazzi per volà in quellu tempu, ùn eramu micca abbastanza pazzi per affruntà direttamente in questu. Una volta in l'aria, vulemu in un arcu largu sopra l'Oceanu Pacificu. Questu hà fattu u volu quasi dui centu milla più longu è forse un altru 150 milla per via di i zigzag custanti. Avemu survolatu u Golfu di Chiriqui cù a so isula più grande, Coiba, una culunia penali. Dopu avemu inturniatu a Peninsula Azuaro è ghjunti à u Golfu di Panamà, largu 150 chilometri. A strada era u Golfu di Panamà cù a cità di Panama è Balboa.
  
  
  In tuttu stu tempu l'aviò ùn hà fattu nunda, ma swing and tuff. Tamara è aghju rotulatu da un latu à l'altru, avanti è avanti. Ùn avemu mai pusatu fermu. Solu e cinture di sicurezza ci mantenevanu in u locu. Una spinta seguita un altru. U fuselagiu sguillava è scricchiolava, l'ale paria chì si pudianu rompe in ogni mumentu. Ogni volta chì l'aviò sbarcava in una sacchetta d'aria, a mo spalla colpiva qualcosa di duru è aghju avutu un dulore atroce. Prima di partì, Tamara hà vistutu a ferita è strinse a bandage, ma questu ùn era micca abbastanza. U sangue cuntinueghja à sbuccà da a mo spalla è immerge a mo cammisa.
  
  
  Ella gridava. — Chì sò e coordenate di l’isula, Nick ?
  
  
  "Ùn ci hè ancu", aghju gridatu sopra u rumore. - "Prima in Panama City".
  
  
  'Perchè? L'isula di Sangre si trova in l'Arcipelagu di las Perlas, chì si trova à l'est di quì in quantu à u nordu.
  
  
  Aghju annuitu d'accordu. L'Arcipelagu significa "mare di parechje isule", è in questu casu si riferisce à circa centu ottanta picculi "perle" da l'altra parte di a baia. Aghju indicatu a carta aperta. "Ùn truverete micca u vostru scopu in questa zuppa ancu, è ùn pudete micca più fidà di i strumenti. Avemu bisognu di un puntu di riferimentu prima di pudè truvà a piccula isula in questu gruppu. A cità si trova solu sessanta chilometri à norduvestu di l'arcipelagu. Da quì pudemu determinà a direzzione.
  
  
  Dopu à Tegucigalpa è Puntarenas, aghju pensatu chì era abbastanza endurcitu contr'à a distruzzione salvatica è senza pietà chì u colonel Zembla avia fattu. Ma ci hè statu un disastru inimaginable in Panama City. Questa hè una di e mo cità preferite cù assai ricordi boni. Aghju ricurdatu d'una serata cù una bella donna in u so appartamentu à u pede di u Monti Ancon è chì si svegliava à u sonu di e campane intemperie di a catedrale vicinu à l'Avenida Central. Cume avemu volatu sopra a cità, aghju nutatu i resti di a cattedrale, u vechju Palazzu di u Guvernu, u bellu Teatru Naziunale, u Malecon Boulevard è u Boulevard Bovedas cù l'antica prigiò sotterranea. Tuttu, veramente tuttu, era ruttu è distruttu, ruttu è strappatu da i crudeli flagelli di una tempesta inumana. A cità cù una pupulazione di 300 000 abbitanti cessò d'esiste è si trasformò in e listessi tamanti ruine di a vechja cità à nove chilometri di distanza, rasata in terra in u 1671 da u corsaru Henry Morgan.
  
  
  Balboa, u portu di a Zona di u Canale, hè ancu diventatu un desertu. Da a nostra altezza, pudemu à pena distingue i chjusi di Miraflores, à dece chilometri di mare. I dui canali chì portanu à questu sò stati completamente bluccati. Diversi navi di carica è cisterna sò appiccicati nantu à dui di i più grandi campi di ghiaccio di u mondu, ognunu quasi dui centu metri di larghezza è quindici metri di prufundità. Un ventu monstruosu spazzava per i canali. Ùn ci era nunda chì indicà chì e cose eranu megliu da l'altra parte di l'istmu.
  
  
  Eru di rabbia per ciò chì Zembla avia fattu à sta terra una volta fertili è ricca.
  
  
  "Voltate," aghju abbaiatu à Tamara. Mi sentu male. - 'A sud-est à Isla Sangre. _
  
  
  - Pensi chì Zembla ci hè ?
  
  
  "Spergu ferviamente cusì", aghju dettu, lanciando un'ultima sguardu amara à u paisaghju biancu turbulente. "Se l'aghju trovu, l'isula sarà cuperta di u so sangue, vi prumettu."
  
  
  L'isule principali di San Miguel, San Jose è Pedro Gonzalez eranu faciuli di truvà, ma l'ultimu refuggiu di Zembla era solu un blip nantu à a mappa è nunda più in realità. Era un gruppu di scoglii chì spuntavanu fora di l'acqua sottu una coperta spessa di neve, grandine è spuma di mare, circundatu da una spiaggia di sabbia. Mentre ci volava sopra, u Cessna si sbatteva è sbatteva in i currenti di l'aria cambiante. Tamara hà luttatu cù u tiller mentre cercu un locu per sbarcà.
  
  
  "Pensu chì duvemu sbarcà nantu à a spiaggia. Ancu un caprettu di petra ùn pò stà nantu à queste rocce.
  
  
  - Chì ci hè ? ella dumandò, indicà a manca.
  
  
  Ella hà inclinatu l'aviò in un angulu di ottanta gradi per pudè fighjà ancu. Attraversu a grandine cum'è proiettili di mitragliatrice, aghju pussutu vede un debole bagliore da alcuni di i vechji edifici. Eranu raggruppati à a manera di una vechja hacienda intornu à un cortile. Tuttu chistu era circundatu da un muru di petra grossu di trè pollici cù una porta pesante cù travi di ferru. Almenu cusì sò stati custruiti prima, è ùn ci era micca ragiò per crede chì sti muri ùn eranu micca cusì grossi è forti. Zembla pareva piace à cumplicà e cose, soprattuttu quandu si trattava di difesa o di scappà.
  
  
  "Hè quì", aghju dettu. A mo manu strinse a manu di Tamara. 'Guardate ! U so elicotteru hè amarratu in u patiu.
  
  
  'Capiscu. Ma lascià a mo manu avà ? Preferite micca cascà direttamente nantu à u so tettu. Lasciate a manu è truvate un locu per sbarcà, ok ?
  
  
  I surrisu felice à ella. Infine avemu tracciatu Zembla finu à a so tana. U mo sorrisu hè sparitu lentamente cum'è aghju realizatu chì ùn ci era micca una zona d'atterrissimu adattata in ogni locu intornu à u perimetru. U pruprietariu è vende di merletti Ramon Batuk hà custruitu a so hacienda in cima à una collina tonda. Da a porta principale, un chjassu hà purtatu da e rocce à una casetta in una baia naturale. A collina era relativamente scivolosa ma troppu ripida. U restu di l'isula era o troppu aspra, o invasu da arbusti spinosi è nodosi.
  
  
  "Questa deve esse a spiaggia", li dissi in tristezza.
  
  
  "Ci hè un pocu di spiaggia un pocu di ritornu chì pare sempre abbastanza decentu", hà rispostu, stringendu e labbra. Inclinò di novu u Cessna è volò versu un picculu pezzu di riva spazzata da u ventu. "Serà veramente duru, Nick, è ùn pudemu micca avvicinassi à casa".
  
  
  "Quale importa di una piccula caminata? Spergu chì pudemu sempre marchjà quandu sbarchemu.
  
  
  L'aviò hè cascatu. U ventu u pigliò è urlava à traversu u metallu. A sabbia bollava intornu à i roti. Parts di l'aviò si tremavanu cum'è s'era paralizatu di colpu. Tamara hà luttatu cù u tiller resistenti. "Avemu un detto in Russia", hà sbulicatu intermittenti. "Attentate strettu à u volante in questa situazione!"
  
  
  Eramu succhiati in a sacchetta d'aria, in giù. U Cessna si strinse, si cullò è sciddicò longu à a spiaggia in una piovana grisgia è sabbia di sabbia soffiata. Picchi di petra affilati spuntavanu da a sabbia davanti à noi. À a manca si stendeva un muru di petre è di massi novi, è à a diritta un muru minacciatu di surf bollente. L'aviò hè cascatu.
  
  
  Aghju ringhiatu. - 'Su! Su !' U mo gridu era un riflessu, postu chì sapia chì Tamara facia tuttu ciò chì era pussibule per alzà u nasu. A spiaggia s'avvicinava cù una velocità devastante. Nasu intarratu in a sabbia. Un longu sibilu, poi un sbattutu tronu. Ci sò stati girati in giru, i struts di l'ala sò stati strappati, è l'elica si piegava nantu à u bloccu di u mutore, mezzu cupertu di sabbia. U pianu s'arrizzò è ci ghjittava nantu à u tettu cum'è una pila di braccia è gammi umani. L'aviò hà guasi ribaltatu è poi s'hè lampatu a cuda prima in l'onda ghiacciata. L'acqua salata spruzzava annantu à noi mentre ci ritiravamu. Eramu storpi, ma stavamu fermi. L'aviò hà cullatu avanti è avanti in u surf. Avemu cullatu nantu à l'onda. Tamara strinse a testa, l'alzò è fighjulava i finestri rotti à a spiaggia. Frizzendu, aghju pigliatu un respiru prufondu è cuminciaru à studià a sabbia è u surf sottu à noi. "Hè ciò chì mi piace di questi voli cummirciali", aghju dettu cun un ligeru surrisu. "Tu sempre sbarcate pianu".
  
  
  "Ùn ridete micca di mè!" - disse cù lacrime in l'ochji. - Aghju arruvinatu tuttu, a so ! Ùn ci piglieremu mai più in l'aria !
  
  
  "Probabilmente ùn saria micca accadutu altrimenti", aghju rimarcatu. "A sabbia hè troppu soffice è u ventu puderia caccià i nostri pedi".
  
  
  - Ma chì avemu da fà avà ?
  
  
  "Chì fà?" Aghju pigliatu a cesta di vimini daretu à mè chì una volta contene cibo. Avà cuntene a pistola Makarov di Tamara, a pistola antica di u duttore Mendoza, u revolver automaticu di Pepe calibre 22, è ancu i rivolti di dui guardiani è u manager. Aghju datu a Tamara a so pistola è a pistola di Pepe, è aghju messu u restu di i rivoltelle in i mo sacchetti. "Chì fà?" - aghju ripetutu. - Ebbè, andemu à spassighjà. Facemu !'
  
  
  
  
  Capitulu 13
  
  
  
  
  
  À pedi, avemu fattu a nostra strada attraversu colline infide sottu un celu ululatu è ardente. A bufera era sempre in forza. L'oscurità si faceva più spessa. Diversi arburi spinosi scriccavanu in u ventu. Boulders cascanu constantemente. U ventu succhiava l'aria da i nostri pulmoni mentre curriamu contru à ellu. Eramu affucatu cum'è a ghjente annegata è qualchì volta ùn pudia micca avanzà. A tempesta pareva avà cum'è una massa cuntinuu, crudele, inesurable è assassina. A faccia di Tamara era cuperta di sangue da grandine cascate. Sapia chì ùn pareva micca assai megliu. U dulore in a mo spalla m'hà esauritu. Ùn era più solu una questione di carne, u dulore mi trapassava l'anima è l'osse. Aghju luttatu cù questu è i mo dita rigide. Ci luttavamu è sbattemu cocciuti, sustenendumu.
  
  
  Passava una meza ora, un quartu d'ora è una altra meza ora. Finalmente avemu ghjuntu à a muntagna. Fighjemu i muri grossi è forti di l'hacienda à centu metri di distanza. Si mettenu sottu à una grossa capa di neve. S'ellu ci era sentinelle quì - è eru guasi sicuru chì ci era - ùn sarianu micca nantu à u muru. S'accumpagnavanu à l'abri dubbitu di un muru. Serà una linea appena visibile di omi stracciati in uniformi appiccicati à corpi congelati.
  
  
  "Avemu cullà nantu à u muru", aghju dettu. "Dui o trè porte seranu troppu guardatu".
  
  
  Tamara strinse a testa cun un friddu. - Ùn pudemu micca, Nick !
  
  
  - Ùn pudemu ancu stà fermu.
  
  
  Avemu cuminciatu à marchjà nantu à a muntagna daretu à l'hacienda, ghjustu prima di l'entrata principale. In certi modi era avà più difficiuli di avanzà. Ci era menu ostaculi, ma a superficia nuda di a muntagna hè stata pulita da u ventu è si trasformò in una pista ghiacciata slippery. Tamara hè cascata prima, è aghju avutu à sustene. Allora aghju persu u mo equilibriu. Tamara hà vulsutu aiutà, è di colpu avemu tutti dui chjappà, stringendu ansiosamente e mani. A nostra endurance morse, ma risuscitatu da a so propria cendra. A vita pareva menu preziosa chè u calore è a pace chì a morte purtava, ma a vita triunfava.
  
  
  In cima, ci arrampiemu stanchi sottu à l'abri di u muru. Era vechja. A muratura hè stata purtata è ci era grandi spazii trà e petre naturali. In media era di trè metri è mezu di altezza. Aghju guardatu cù cura è aghju nutatu punti di supportu per i mo gammi è e braccia in parechji lochi. "Seguitemi quandu sò sopra", aghju dettu à Tamara.
  
  
  - Quandu site sopra ? Vulete dì se fate!
  
  
  "Quandu sò sopra, Tamara", aghju dettu fermamente. Ùn vulia micca pensà à a verità in e so parolle. - È aspetta un segnu. Ci ponu esse sentinelle da l'altra parte.
  
  
  Aghju cuminciatu a scalata periculosa per u vechju muru. Aviu avutu à caccià i mo guanti protettivi per dà à i mo dita una presa megliu nantu à e rocce lisce. Un friddu mi trapassa l'anima. Sentu i mo braccia tense. U sangue è i musculi si sò congelati. A petra s'hè sgrossata sottu à u pesu di u mo pede. Mi appughjai contr'à u muru è aghju intesu u silenziu urlo d'orrore di Tamara. Per un mumentu aghju pensatu chì ùn pudia andà più. Allora mi ricurdò di quantu era vicinu Zembla, è u pensamentu mi scaldava. Aghju avutu cun cura per un altru puntu di sustegnu. L'aghju trovu. Inchiu à centimetru aghju cullatu.
  
  
  Un sforzu finali m'hà purtatu nantu à a riva nantu à a cima larga piatta. I frammenti di vetru di razor-sharp eranu spargugliati in tutta a so durata, ma a neve è u ghjacciu anu annullatu u so effettu. In fatti, m'hà aiutatu à stà nantu à a superficia slippery.
  
  
  Eru per fà un gestu à Tamara per seguità mi quandu aghju vistu a sentinella. S’era impastughjatu è cù u capu chintu, e mani in fondu à e sacche, marchjava pianu pianu avanti è avanti trà u muru è u bastimentu più vicinu. Un fucile automaticu pendu da a so spalla diritta. Si n'andò versu induve eru chjinatu nantu à u muru. Aghju guardatu à Tamara per avvistà. Ella disubbidì u mo cumandamentu è era digià venutu dopu à mè ! A sentinella si avvicinò. Abbastanza vicinu per sentela se qualcosa succede. Aghju tenutu u mo respiru.
  
  
  Tamara hà persu l'equilibriu è cascò. Ella lasciò un urlo spavintatu. Micca, un pocu più forte di un suspiru involuntariu, ma abbastanza forte. A sentinella alzò subitu l'ochji cun curiosità è mi vide. Aghju saltatu.
  
  
  L'omu hà cunnisciutu u so duvere è hà pruvatu à difende. Tardi ! Era sempre alzatu u fucile quandu l’aghju cacciatu da parte, sbarcò nantu à ellu cù i ghjinochje in u stomacu. L'aghju strappatu u fucile da e so mani, l'aghju vultatu è chjappà. U cullu l'hà culpitu in u latu di u collu. Si suspirò è si ghigliò. A so testa era in un angulu innaturale à u so corpu.
  
  
  'Nick!' - bisbigliò da sopra. Aghju guardatu è aghju vistu Tamara pusata nantu à u muru.
  
  
  "Ùn pudia aspittà. eiu...'
  
  
  "Ùn importa micca," sibilò. 'Salta.'
  
  
  - Mi pigghiari ?
  
  
  "Sempre caru".
  
  
  Aghju messu u fucile nantu à a sentinella senza vita è allungò e braccia. Hè cascata. L'aghju pigliatu. Inoltre, ancu s'ellu ùn era micca un abbracciu dolce, si sentia bè. Si strinse vicinu à mè è mi basgiò u collu. "Avà chì?" - dumandò tranquillamente.
  
  
  "Edifiziu principale. Ci hè una bona chance chì truvamu Zembla è u so trasmettitore di campu di forza finale quì. Avemu da distrughjini tutti dui.
  
  
  - Oh, hè tuttu ? - disse cù un tonu sarcasticu. Cù a punta di u so stivale spinse a sentinella caduta. "Quantu ci sarà trà noi è Zembla?"
  
  
  'Ùn a sò micca. Pensu chì hè troppu.
  
  
  'Iè. È ci anu da truvà è dopu ci ammazzanu o ci tenenu fora finu à ch'è no ghiele à morte. Semu impilati avà chì simu daretu à u muru. E poche balle chì avemu micca fà assai differenza. Avete più idee boni cum'è questu? L'aghju à sente in silenziu. Hà pruvatu à ammuccià a so paura cù u so cinism. Questa hè una reazione completamente naturali. Qualchidunu chì ùn hà micca paura per una bona ragione hè un stupidu. Tamara era una donna dura, pratica, coraggiosa è per nunda una stupida.
  
  
  "Ùn aghju micca idea", aghju ammissu. "Pudemu solu fà u nostru megliu è sperà. Serà difficiule, ma avemu da pruvà ".
  
  
  Ella annunziò ubbidiente. "Dopu chì questu hè finitu, Nick, pruvaraghju di dì qualcosa di bellu."
  
  
  "Urlaraghju per aiutu", aghju dettu cun un surrisu. In l'ombra di l'edifizii, avemu sbulicatu à u spinu di l'hacienda. Aghju preferitu l'automaticu di a sentinella finu à ch'e aghju scupertu chì u so mecanismu s'era congelatu. L'aghju abbattutu è pigliò unu di i rivoltelle.
  
  
  Avemu ghjuntu à u cantonu è si firmò. Davanti à noi era un cortile cù un elicotteru. Aghju studiatu u bastimentu principale longu è strettu induve sperava di truvà Zembla. Era più grande ch'è l'annessi, cù un portico coperto chì curria tutta a so lunghezza. Ci era una porta in u centru attraversu quale e vitture puderanu entre à l'entrata principale.
  
  
  U veranda era bughju è appena visibile à traversu a cortina di neve turbulente. Aviu avutu un forte suspettu chì ci era sempre una sentinella posta in qualchì locu. Unu o più, tutti nervosi è friddi, cù e dite tingling. "Piglieremu a strada più longa", aghju dettu. Curriamu à u spinu di u prossimu edifiziu. Avaria preferitu cuntinuà à curriri, ma a prudenza è u silenziu eranu l'ordine di u ghjornu. Pianu pianu avemu avanzatu. Da stu latu di l'hacienda c'era un secondu edifiziu chì pareva un garage. Avemu ghjuntu à l'altra estremità senza incidente. A diritta c'era un spaziu apertu di una decina di metri. Daretu era u bastimentu principale.
  
  
  Ci stavamu è ascoltamu attentamente. Ùn avemu micca intesu nunda è curriamu à u spinu di l'edificiu principale. Davanti à noi stesi una longa fila di finestri cù sbarre di ferru battutu torciati. A monotunia hè stata interrotta da duie porte chì dividenu a fila in esattamente trè parti. Daretu à elli c'era un cancellu è un'altra fila di finestri, alcune di e quali eranu brillanti. Una corta strada di ciottoli portava da a porta di l'edificiu à a porta principale massiccia. Vicinu à a porta ci era una cabina chì s'assumigliava à un telefuninu. Cabina d'attesa. L'apertura stretta hè stata illuminata.
  
  
  'Una maledizione. Avemu bisognu di attraversà l'autostrada è hè guardatu.
  
  
  "Forse ùn spararanu micca a donna", disse Tamara.
  
  
  'Perchè?'
  
  
  "Puderanu vulete fà dumande prima."
  
  
  "Tamara, se pensate chì pudete ghjucà à l'esca..."
  
  
  Puderaghju ancu parlà à u muru. Inchinandosi, andò prestu sottu à i finestri. L'aghju seguita, sperendu ch'ella ùn sia micca troppu imprudente. Aviu avutu a sensazione chì spararanu prima è fate dumande dopu. Passemu à a prima di duie porte è u prossimu set di finestri. Tamara era à mezu metru da mè. Era cunfidenza in i so muvimenti è sapia chì ùn pudia piantà micca senza risicà una conversazione accesa è una scuperta pussibule. Aghju pruvatu à pensà à una alternativa, ma ùn pudia truvà una. Avemu ghjuntu à a seconda porta è a finestra dopu. Di colpu aghju intesu voce.
  
  
  'Aspetta!' - sussurraghju energicamente. À a mo sorpresa, si firmò è si arrampicò versu mè. U lampatu lampò. Avemu guardatu fora di a finestra.
  
  
  U coronellu Zembla marchjava avanti è avanti in furia. Ùn aghju micca intesu ciò chì hà dettu. Tuttavia, hà cuntinuatu à punch the table in mezzu di a stanza. A tavula era chjappata di parti elettroniche, transistori, circuiti, ferri di saldatura è pinze. Derrière Zembla se trouvaient les mêmes cabinets métalliques et panneaux trouvés dans le temple Maya. Solu questi eranu aperti. E griglie eranu state sguassate è u cablaggio si torciava cum'è una strana permanente. Ùn era micca difficiule d'imagine ciò chì facia in questa stanza. Hà custruitu un novu sistema di cuntrollu maiò per a so trama mortale per cunquistà l'America Centrale è creà u Terzu Imperu Maya.
  
  
  Mi dumandu à quale si parlava quandu un secondu omu cù un visu magre è mustacciu s'avvicinò è stava accantu à ellu. U complice di Zembla paria ancu più vili è di sangue friddu chè nimu. Hà sbulicatu una pila di carte cù diagrammi. I dui omi eranu cusì ingaghjati in discussione di i so piani chì aghju avutu l'attenzione di avvicinà un pocu più. Da u cantonu di l'ochju, aghju nutatu sei omi più, dui guardiani armati è quattru tecnichi in camice biancu, prubabilmente travagliendu à l'assemblea. Tamara mi guardò interrogativamente.
  
  
  In risposta, aghju indicatu a porta daretu à noi. Aghju spintu cù cura u latch è appoghjatu à u legnu grossu. A porta ùn era chjusa. Avemu fattu a nostra strada in l'internu è ascoltamu e voci in a stanza vicinu in a sala fredda.
  
  
  '... tumbà subitu !' - si sentia a voce furiosa è dogmatica di u culunellu Zembla. "Se ùn aghju micca a situazione sottu cuntrullata in e prossime ore, a tempesta diventerà troppu per trattà - ancu per mè! †
  
  
  "Pudemu piantà a stallazione", hà suggeritu u so subordinatu.
  
  
  "Tohel, questu hè u travagliu di un traditore."
  
  
  'Nè, signore. Fighjate a sezione R quì. I picciotti simpricimenti ùn anu micca i pezzi necessarii per assemblà sta sezione. Ùn pò micca esse custruitu in e prossime ore, cusì ...
  
  
  "Osete una lezione nantu à a Sezione R! Quale hà creatu u tema? Eiu stessu, ùn hè micca ? Truveremu un modu per ricablare. È ùn vogliu sente più discorsi disfattisti da voi. Ùn rinunceraghju mai à Tohel, ancu s'è u mo regnu hè per sempre intarratu sottu à u ghjacciu ! Ùn era micca a mo culpa chì questu hè accadutu. Tuttu hà travagliatu bè per mè. Sì questu Nick Carter...
  
  
  Ci era un murmuriu generale, chì hè stata bruscamente interrotta da u sbirro di Zembla chjamatu Tohel. "Sei sempre cunvinta chì ellu hè daretu à u nostru fallimentu?"
  
  
  "Un recul temporale, micca un fallimentu. Ma u deterioramentu constante di u clima mostra chì l'altri stazioni ùn sò più travagliendu. Iè, sò sicuru chì Nick Carter hà avutu qualcosa à fà cun questu. Ùn sò micca sapè cumu sapia di a so situazione, ma hà ancu scupertu u mo tempiu Maya. È ellu, maledetta, hà sappiutu à distrughjillu cumplettamente.
  
  
  "Ci sò rapporti di una donna..."
  
  
  Zembla surrisu disprezzu. "Lasciate à Carter per piglià u pulcino in rimorchiu è trattà questu affare cum'è un picnic in un club di sessu. Ma in sta timpesta ùn ghjunghjerà mai à l’isula. È s'ellu sopravvive per un miraculu, nunda u salverà. L'altri stazioni ùn eranu micca preparati per u so attaccu, eramu preparati !
  
  
  Aghju intesu i passi di stivali. Di colpu un omu in uniforme apparsu à a fine di a sala. A so bocca s'hè spalancata di sorpresa mentre ghjunghje à u so fucile. Tamara è eiu ci vultò istintivamente. Avemu sparatu senza esitazione. Una pallottola intrì in a so gola mentre cuminciò à urlà, è un altru li tirava l'ochju. Ùn sò micca chì hè finitu induve. Cascò in daretu, u so fucile chjappà à a terra. Sangue spruzzatu in tutte e direzzione. Ùn l’avemu vistu tuccari a terra ; Eramu digià mossi di novu. Senza dì una parolla, avemu travagliatu inseme cum'è una squadra ben furmata.
  
  
  Scumpiemu in a stanza. I nostri revolver sputavanu u focu ancu prima chì a porta hè stata aperta. Cù una spressione stunnata nantu à u so visu, unu di i guardiani stringhje u so stomacu è cascò. Tamara si vultò è hà fattu un bellu pirtusu in a seconda sentinella mentre alzava l'arma. Un tecnicu hà colapsatu, l'altru pianu pianu pianu à i so ghjinochji. Rapidu cum'è una pantera, Tohel hà ribaltatu una tavola di legnu grossa. Parts è arnesi spargugliati. Tirò u coronellu Zembla à u copertu daretu à ellu. U so Colt .357 hà cuminciatu à sputà u focu. L'ultimi dui tecnichi, stupiti è scuraggiati da u nostru attaccu, si sò sbulicati versu a porta aperta. Eranu tramindui tardi. Tamara pigliò a mira è li ferì mortalmente, cascò.
  
  
  Mi abbandonai per evità i colpi di Tohel. U mo revolver era viotu. L'aghju lanciatu à Tohel è aghju pigliatu u sicondu. Tohel s'abatta è a pistola s'hè lampata in l'armadiu daretu à ellu. Zembla m'hà attaccatu cum'è un pazzo. Saltò sopra à a tavula cum'è s'ellu superava un ostaculu. Cum'è un tigre, si precipitò in avanti è m'hà abbattutu. Avemu cascatu à u pianu inseme. I nostri diti ùn avianu micca u tempu di stringhje in pugni. U sicondu revolver hè statu cacciatu da i mo dite, è u terzu sbulicò da a mo giacca in u calore di a battaglia. U craniu duru di Zembla chjappà a mo mandibula è sferzà u mo nasu, chì sanguinava, i mo dite stringendu i so capelli sottu à a fascia. U mo pugnu si alzò è mi riturnò u favore. Aghju risattu cun satisfaczione quandu aghju intesu u so nasu rumpià. A so pelle è a carne eranu strappate. Urlò di dolore. Cù un sguardu rapidu turnò a testa, è questu u salvò. Altrimenti, frammenti d'osse mortali avarianu perforatu u so cervellu.
  
  
  A so risposta era di chjappà u mo stomacu cù u so ghjinochju ossu. Pruvò di afferrà à a mo gamba, chì u tennia. Ci rotemu l'un l'altru. Nè Tamara nè Tohel n'avianu osatu di sparà nantu à noi. In ogni casu, si sò sparati l'un l'altru à pocu pressu senza sculaccià un un colpu. Zembla cercava sempre di rompe i mo ligamenti o a mo gamba. U mo ghjinochju pressatu in a so inguina senza prutezzione. Pensu chì l'aghju finitu. L'aghju intesu geme è u sentu tremà. U secunnu dopu, Tohel hà sparatu in l'illuminazione. A stanza era avvolta in a bughjura, è in a bughjura Zembla si liberò è sparì.
  
  
  A sirena hà cuminciatu à lamentà. U sonu era guasi persu in u rughjone di a timpesta. Tamara è eiu circavamu una via d'uscita à casu. Zembla è Tohel ùn sò micca. Sapianu l'edifiziu dentru è fora. Aghju intesu i so passi in u corridor. Sò andati. I freneticamente rummaged around per un'arma. Aghju trovu un revolver. Ci era ancu a quistione di s'ellu hè statu accusatu. Sentu una manu nantu à a mo manica. Tamara. Andemu in u corridore.
  
  
  Fora, in u cortile è daretu à e case, a ghjente di Zembla s’hè animata. A sirena cuntinuò à ululà, a porta s’aprì, è duie splutazioni mortali di focu s’avvicinavanu versu noi. Aghju sparatu. Mi sentu un forte rinfriscamentu è l'odore forte di a polvara. Ùn sò micca s'ellu chjappà qualcosa, ma eru cuntentu di truvà ch'e aghju avutu un revolver pienu di palle. Avemu precipitu longu u corridore in u cortile. Di notte si sentia urla in tuttu u circondu.
  
  
  Avemu scappatu. Certi gridavanu in furia, altri entusiasmati, è tuttu questu era amplificatu da u clatter di stivali. Unu di l'omi di Zembla hà inciampatu è cascò in terra. Bullets volonu in a porta, riempiendu l'aria cù shrapnel è piombo. Avemu cuntinuatu à curriri versu a porta à a fine di a sala. Spavintata ma decisa, Tamara corse à u muru daretu à mè.
  
  
  Avemu scappatu da a porta in u cortile esterno. Ùn puderianu micca dumandà un scopu megliu. U sonu di i nostri pedi di corsa era accumpagnatu da u crepitellu di i fucili. Dintra, u focu si piantò di colpu quant’ellu era principiatu. Curriamu d'impulsu versu l'unicu refuggiu chì pudemu vede, una pila di scatuli di legnu rottu. Eranu custituiti da tavulini grossi cù cinturini metallichi è sò stati utilizati per trasportà l'equipaggiu elettronicu sensitivu. Sò stati accatastati per serve cum'è legnu. I colpi di fucile ruggìanu è e palle si sbattevanu in terra daretu à noi mentre ci immermu disperatamente trà e casse.
  
  
  Una grandinata di palle strappava u nostru rifugiu improvvisatu. Aghju tiratu à Tamara. I primi dui omi di l'armata chì si avvicinavanu eranu troppu impazienti per esse attenti. Dui colpi è cascò in a neve. Aghju cuminciatu à muvimenti scatuli cum'è pazzi per rinfurzà e nostre difese. I tavulini spessi assorbivanu proiettili. Solu un disgraziatu colpu direttu ci puderia chjappà avà, altrimenti avissiru da arrampicà per a casa daretu à noi. Aghju guardatu, ma ùn aghju vistu nimu à i finestri. L'omi intornu à noi ci versavanu piombo cum'è s'è i so fucili eranu manichi di giardinu. Ùn importa micca in quale direzzione aghju guardatu, ci era troppu persone per scappà. È ci restanu solu uni pochi di turni.
  
  
  Di colpu, trà tuttu u rumore, aghju intesu u sonu di un starter elettricu. U rotore di l'helicopteru hà cuminciatu à rotà assai pianu. In a cabina di vetru pudia vede e siluette di dui omi. U terzu, unu di i guardiani, hà cacciatu in fretta i tappi è e corde da tutti i lati di l'elicotteru. Ci hè solu una balla rimasta in u mo revolver. Aghju pigliatu una mira attenta è chjappà u mira. A sentinella gridava è cuminciò à strincà. Gridava cusì forte chì a fucilazione si firmò per una stonda mentre tutti u fighjulavanu.
  
  
  "Tamara, lasciami sparà qualcosa."
  
  
  - Basta à aduprà a mo pistola. Ci sò sei più balle ", disse, trascinendumi u Makarov.
  
  
  Hà tenutu u .22 di Pepe per ella. Ch'ella m'hà datu u so propiu revolver senza esitazione era un gestu chì ùn mi scurderaghju mai. Ella fissò l'helicopteru. U mutore girava a piena putenza per scaldà. "Seranu distrutti in questa tempesta".
  
  
  "Forse, ma ùn pudemu micca stà quì à fighjà. Vulenu scappà, è, s'ellu riesce, ricuminciaranu di novu. Peor, anu lasciatu u trasmettitore, è avete intesu ciò chì Zembla hà dettu.
  
  
  "Ma aghju pensatu chì in a stanza ..."
  
  
  "Era solu un novu sistema di cuntrollu di basa chì stavanu stallà. Avemu finitu à questu, ma u sicondu trasmettitore hè in un altru locu. L'aspettava da l'altra parte di a porta induve avemu vistu tutte queste luci.
  
  
  "Questu significa chì nimu ùn serà capace di piantà a tempesta in poche ore. Almenu si Zembla diceva a verità. Allora u tempu ùn serà mai più cuntrullatu!
  
  
  'Iè. È u prublema hè chì Zembla hè di solitu ghjustu.
  
  
  Le tir a repris alors que l'hélicoptère décolle lentement et de manière instable. Si cullò avanti è avanti. A sparatura hè stata fermata una seconda volta quandu a porta di a cabina s'hè aperta. In u sediu di u passageru, aghju nutatu a figura magra è musculosa di Tohel. U so pede tene a porta spalancata. In a so manu diritta avia un Colt, chì susteneva cù a so manu manca curbata è ci mirava. Hà gridatu qualcosa chì ùn aghju micca capitu. Apparentemente, u gridu era destinatu à Zembla, chì era u pilotu. L'hélicoptère s'inclina légèrement et s'avança vers nous.
  
  
  "Bastarda! Eru ribulendu di rabbia. "Hà vene da noi per finisci cum'è cunigli!" Ùn calà u capu, Tamara !
  
  
  "Va bè", disse in una voce ferma.
  
  
  In una frazione di siconda avemu avutu à sceglie. S'è no esce da a nostra barricata, a ghjente di Zembla ci spararà. S'è no stemu pusi, seremu sparati da sopra. A frustrazione è a rabbia m'hà riempitu mentre l'elicotteru volava più vicinu.
  
  
  "Maledetti bastardi!" - Mi sentu ringhià. A mo manu strinse a pistola. Aghju agitu cù viulenza disperata è imprudente. Aghju saltatu trà e scatuli. Un dulore agudu mi spara à traversu a mo spalla ferita è u pettu mentre mi sbatteva in un arbulu pesante. I tavulini rimbalzavanu è i scatuli cascanu. Aghju saltatu in u patiu sottu à l'helicopteru chì si avvicinava. Aghju vistu a faccia sorpresa di Tohel. Hà reagitu istintivamente, rapidamente, grazia à anni di furmazione. A canna di u so .357 Colt Magnum si spostò versu mè è tirò. Una bala pesante mi brusgiava u bracciu è mi fece un longu pirtusu in a manica. A pistola Makarov volava da e mio mani è cascò à pochi metri da mè.
  
  
  Aghju intesu ridere à Tohel. - "Pruvate à piglià Carter!"
  
  
  I culombu per l'arma, rotulatu, è l'ai tiratu goffamente da sottu à u mo corpu. A pistola sbattì, sbattì è sbattu di novu. U mo corpu si sentia chì appartene à duie persone diverse. U mo latu manca era brusgiatu di dulore è quasi paralizatu; u mo latu drittu era bè malgradu a nova ferita. L'hélicoptère s'ébranla légèrement. Zembla ùn pudia tena lu drittu in u ventu forte. Forse era ancu scuncutu da i mo colpi. Tohel hà sparatu è manca. Si cullò in avanti è in avanti, circandu di cuntrastà u muvimentu. E so palle massive è contuse sbattevanu in a neve vicinu à mè.
  
  
  Tamara era in ghjinochje, appoghjata a testa contr'à a scatula. À mezu à i volti, aghju intesu u so urla piercing. Per a prima è l'unica volta aghju vistu ch'ella era spaventata in istericità. Tiru a terza bala quasi istintivamenti. Aghju vistu cumu, un siconu dopu, Tohel si strinse di colpu, cum'è squattava nantu à a soglia. I so ochji spuntavanu fora di e so orbite. A so voce facia un sonu chì ùn era micca parolle, ma tossi senza significatu. Tussì, urlò, è tirò u grillu di u so Magnum viotu. Si strinse è tremò. Il s'inclina ensuite lentement en avant et tomba de l'hélicoptère.
  
  
  Tohel culpì a terra cun un colpu. Stupiti, i so omi fighjulavanu in silenziu tensu, cum’è s’elli ùn pudianu capisce chì u so capu era mortu. Aghju pusatu in silenziu in u patiu coperto di ghiaccio. Mi sentu debule è nauseous. L'unicu sonu era u singultu tranquillu di Tamara è l'accelerazione brusca di l'helicopteru mentre Zembla s'alzava è volava.
  
  
  A nausea si n'andò, ma a debule ùn hè micca. Mi inginocchiai, incurante di u risicu di esse sparatu da e persone intornu à mè. Aghju inclinatu in avanti in u ventu di u rotore di l'helicopteru. Makarov si strappava è si strappava cum'è s'ellu avia una vita propria. E mo ultime trè palle fischiavanu in i fragili tanki d'alta pressione. Per un mumentu aghju avutu a paura d'avè sparatu troppu tardi è chì l'elicotteru era digià vulendu troppu altu. Ma dopu l'elica principale hà cuminciatu à fà strani soni di macinazione. L'hélicoptère grondait et crépitait alors que Zembla essayait de le contrôler. Il s'élevait et volait de plus en plus au-dessus de l'hacienda. Allora un scossa brusca. Cuminciò à sciddicà. Qualcosa splode è un pezzu di metallu ci volava sopra. Avemu intesu una piccula splusione. Per un mumentu l'helicopteru stava immobile. Una piccula fiamma leccava u cappucciu. Tandu si tuffò in un grande arcu è sbattò in l'altra ala di l'edificiu principale di l'hacienda.
  
  
  Cù una terribile scossa, l'elicotteru s'hè lampatu in un edifiziu vicinu cù Zembla. Eru ghjittatu in terra. Pezzi di u muru volavanu à traversu u patiu cù travi, finestri è muratura. U tettu s'hè colapsatu induve l'helicopteru hà fattu un grande pirtusu. Fiamme affamate fiammanu in alta in u celu. Dizzy, aghju saltatu à i mo pedi. Ùn aghju micca rumpitu nunda, ma u mo nasu digià dannatu era avà sanguinamentu continuamente. Spinendu fiatu, aghju inciampatu in i scatuli per truvà Tamara. Avemu avutu à esce da quì. A mo manu palpitante hà toccu e so curve dolci. Si appiccicò à mè per un mumentu è passava dolcemente i mo dite trà i so capelli biondi. Prutettu da a barricata ora distrutta, hè stata sana.
  
  
  U focu ardente si sparse rapidamente. In a luce splendente aghju vistu a ghjente restante di Zembla chì correva. Ùn avianu nudda induve andà è ùn sapianu micca chì fà. Ùn ci era più urganizazione. U so capu era mortu è ùn avianu più scopu. In tali circustanze, pensavanu duie volte à a morte di a morte di un eroe. Ma fermanu nemichi, nemichi periculosi. S'è no avemu avutu l'uppurtunità di scappà da tuttu questu, saria avà.
  
  
  Scacciamu fora di e scatuli è curriamu à u spinu di l'edificiu più vicinu. Ogni volta saltavamu à u latu è s'abattavamu quandu qualchissia passava. Senza fiatu, curriamu daretu à l'edificiu principale ardente. U surrisu nantu à e labbre di Tamara m'hà dettu ch'ella pensava u listessu chè mè. In questu focu ardente, l'ultimu trasmettitore di Zembla hè statu distruttu è trasfurmatu in ferraglia.
  
  
  Un gruppu d'omi hà scupertu à l'entrata principale è hà apertu u focu. Bullets fischiavanu minacciosamente intornu à noi, rompendu i mattoni di u muru à ogni latu di noi. Passemu à traversu u cancellu, sbattemu daretu à noi, è curriamu longu u largu caminu di ciottoli. U fischiu ululatu di u ventu ghiacciatu mischiatu cù u crepitimentu di u focu è u scricchiolu di l'edificazioni sfondate daretu à noi. Era cum'è una sinfonia infernale.
  
  
  Eramu ghjunti à u fondu di a muntagna è avà duvemu fà a nostra strada attraversu alti munti di massi. Una tempesta feroce hà sbattutu Tamara da i so pedi parechje volte. L'aghju aiutata à mette in piedi è subitu cascatu nantu à a strada ghiacciata scivolosa. Avemu cuntinuatu a nostra strada.
  
  
  Ansimanti, avemu infine ghjuntu à a baia riparata di a barca. Tuttu ciò chì pudemu pensà era a barca è cumu si move. Ci duvia esse solu una barca quì s'ellu ci vulia à sopravvive à questu. Aghju spintu a porta. Ùn hà micca cedutu, è ùn aghju micca abbastanza forza per chjappà cù e mo spalle, ma dopu Tamara hà sparatu tranquillamente à traversu a serratura cù u revolver di Pepe.
  
  
  Cù u nostru ultimu sforzu avemu fattu à traversu u molo. Ci era una barca. U luccicante yacht da crociera di dieci piedi sbatteva salvaticu cum'è un stallone imbrigliatu. Andà in mare ùn pareva sicuru senza risicu. U yacht hè statu custruitu per cavalcà l'onde à alta velocità, ma in questa tempesta si vulterebbe facilmente in mare pesante ghjustu à a barca. Ma l'ultimu chì vulia era stà in l'isula.
  
  
  Tamara aprì a grande porta è svintò e funi. I rummaged around under the dashboard è pre-riscaldatu u mutore. I mo musculi dulori in tuttu u mo corpu. L'omi currenu à a barca. L'aghju intesu urla è sparà. Aghju appughjà u buttone di partenza. U mutore si misi, starnutò, cinguettava, è poi rughjò à a vita. Eru vagamente cuscente chì a mo manu era istintivamente ghjunghje à l'acceleratore. U grugnu sottu à i pedi si trasformò in una pulsazione forte. U yacht volò fora di a barchetta in u rughjonu cum'è e prime persone sbuchjavanu per a porta di daretu.
  
  
  Fora di a baia, avemu statu culpitu da l'onda di tempesta di u Golfu di Panamà. Aghju rallentatu finu à chì a nostra vitezza superava i trè nodi. U mare era una massa di schiuma bianca chì si alzava orizzontalmente sopra à noi. A barca ùn hà micca avutu u tempu di vultà. L'arcu hè statu intarratu è a superficia da l'altra parte di l'onda. L'acqua si precipitò freneticamente da u ponte di prua è da u tettu di a cabina. Eru troppu debule per tene a barca. U sangue scorriva da e mio mani è si versava da u mo nasu. Aviu avutu à rinunzià u cuntrollu. Mi sentu cum'è cascassi. "Piglià u cuntrollu", aghju dettu quasi inaudible. "Tamara, mette à u volante. Ùn possu micca... A bughjura spalancata di l'inconscenza si chjude nantu à mè. Aghju fattu un ultimu sguardu à u celu è surrisu. U tempu hà cambiatu.
  
  
  
  
  Capitulu 14
  
  
  
  
  
  Aghju sunniatu ch'e aghju stendu in una amaca. L'eccitazione m'hà cullatu dolcemente avanti è avanti. Stendu stendu senza scarpi è cù una giacca sottu à u mo capu invece di un cuscinu. A barca stava immobile cù vitture silenziose. Una brisa ligera soffiava ; u sole era caldu.
  
  
  A mo seconda impressione era ch'e aghju sempre sunniatu. Aviu avutu unu di quelli meravigliosi sogni erotici chì sempre parenu finiscinu quandu e cose cumincianu à guardà è lasciate disappuntu in a mattina. Tamara s'appoghjava à u railing di poppa solu in u so bra è mutandine. A manera chì e so gambe lunghe è flessibili sò allungate nantu à u ponte, u so spinu arcuatu, i so petti spinti fora, è a so faccia alzata per piglià u più sole pussibule hè una visione sensuale chì mi piace à vede in i mo sogni. Ma era vera, vera, cum'è u sole ! Aghju suspiratu è flexu e braccia. U dulore era ancu veru. Aghju pusatu drittu. U battellu hè statu abbattutu da un'onda turchina. U mare era calmu è u celu abbagliante chjara. "Ciao," Tamara surrisu. Ella alzò a manu sopra i so ochji, pruteggendusi da u sole luminoso.
  
  
  "Ciao", aghju sorrisu in risposta. "Semu in deriva".
  
  
  "Semu fora di carburante".
  
  
  'A propositu.'
  
  
  "Uni pochi di minuti dopu avè persu a cuscenza, u mutore hà cuminciatu à ronrone è si firmò. Ùn ci hè più nunda chì possu fà.
  
  
  "No, di sicuru micca."
  
  
  "U currente ci purterà a terra in poche ore".
  
  
  "Seremu occupati. Un pocu di riposu ùn ci ferà micca male.
  
  
  "Pensu ancu cusì", disse. Idda turnò a testa torna. « Ind’issi vestiti facia troppu caldu è mi vulia piglià un pocu di sole. Spergu chì ùn vi dispiace ?
  
  
  "Quale sò? Mai !
  
  
  U mo sguardu vagava à traversu l'acque turchese limpide à a riva nebbiosa in a distanza. Panamà brillava à a luce, u mare era calmu. Mi sentu silenziu. Ùn ci era un soffiu di ventu. Nisun animale rumpiava in l'ingaghjamentu di l'erba, è nè una sola voce ghjunse da a densa furesta smeralda. Era troppu tempiu per quessa. I fiumi è i canali eranu sempre chjusi cù massi di ghjacciu spessi. Ma u ghjacciu si sfracicà prestu è sfracicà. A neve funnuta da e muntagne puderia causà inundazioni tempuranee quì è quì, ma era in u futuru. L'omu è e bestie eranu sempre sbalorditi, circannu di esce da sottu à l'incredibili orrori creati da l'imperiosa tempesta di Zembla. In seguitu cumincianu à piantà i so parenti morti è cumincianu à ricustruisce e so case. Ma questu succederà dopu ...
  
  
  Aghju respiratu in l'aria calda è fragrante è piantò i mo pedi fermamente nantu à u ponte. Ci era un surrisu largu nantu à a mo faccia. "Vale a pena luttà per".
  
  
  Tamara s'arrizzò cù grazia languida. Ella si avvicinò à mè è delicatamente avvolse i so braccia intornu à u mo collu. E so dite piglianu i buttoni di a mo blusa. A so manu sciddicò nantu à u mo pettu.
  
  
  "L'eccitazione hè finita", aghju dettu. "Ùn avete micca più preoccupatu".
  
  
  "Ùn aghju mai avutu da fà questu, Nick, ma mi piace".
  
  
  "Quandu ghjunghjemu à Panama, i nostri chjassi diverranu. Ancu micca...'
  
  
  "No", bisbigliò tristemente à l'orechja.
  
  
  "Avete e vostre rispunsabilità è aghju e mo, è ùn cambieremu mai per l'altru. Tuttu era bè è andarà bè finu à chì ghjunghjemu in Panama ".
  
  
  "A barca hè in deriva".
  
  
  "È ùn pudemu micca fà nunda".
  
  
  "Solu per divertisce mentre pudemu ancu."
  
  
  L'aghju basgiata duramente è tirau u so corpu duru è flessibile versu mè.
  
  
  Aghju sbagliatu. L'eccitazione ùn hè ancu finita.
  
  
  À propositu di u libru:
  
  
  Tuttu hà cuminciatu cù un missaghju di radiu cunfusu ricevutu da un agente AX in Messico. Avà Nick Carter facia u so modu à traversu a densa jungla di Nicaragua, chì era chjamata Costa Mosquito. Era assediatu da mosche, serpenti velenosi è un calore insopportabile. U so viaghju era brutale, ma hà avutu à truvà un anticu tempiu Maya. U quartier generale di u culonellu Zembla si trovava quì. È questu puderia turnà l'America Centrale è Sudamerica in una regione polare. È cum'è u fretu ghiacciatu minaccia di colpi, Nick deve ancu cunvince l'agente russa di u KGB Tamara Kirova chì l'America ùn hà nunda à fà cù stu schema infernale.
  
  
  Ma u coronellu Zembla riesce à rinvià u so horrore glaciale. Allora Nick Carter serà dumandatu à fà l'impossibile ...
  
  
  
  Table of contents
   Capitulu 2
  
  
  
  Capitulu 3
  
  
  
  Capitulu 4
  
  
  
  Capitulu 5
  
  
  
  Capitulu 6
  
  
  
  Capitulu 7
  
  
  
  Capitulu 8
  
  
  
  Capitulu 9
  
  
  
  Capitulu 10
  
  
  
  Capitulu 11
  
  
  
  Capitulu 12
  
  
  
  Capitulu 13
  
  
  
  Capitulu 14
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Assassin: Codename Vulture
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  Assassin: Codename Vulture
  
  
  Dedicatu à u populu di i servizii sicreti di i Stati Uniti d'America
  
  
  
  Primu capitulu.
  
  
  Mi liccò e mo labbra secche cù a mo lingua grossa è stracciava u sole sopra a mo testa. Ci era un gustu di carta vechja in a mo bocca, è un ronziu sordu ma persistente in l'arechje.
  
  
  Era impussibile di sapè esattamente quantu tempu aghju stesu inconsciente nantu à a riva di una piccula magra machja di spine. Quandu sò ghjuntu per a prima volta, ùn aghju micca ricurdatu induve eru o cumu sò ghjuntu quì. Allora aghju vistu una massa torciata è brillanti di detriti, un picculu aviò Mooney, chì cascà cum'è un falcu feritu da u celu senza nuvole. Strisce di metallu mezze rotte - i resti di un forte colpu - s'eranu à pocu pressu à trenta metri sopra l'erba marrone di veld, è sottili ciuffi di fumu ghjunghjenu sempre in u celu. Avà mi ricurdava di esse cacciatu fora di l'aviò quand'ellu toccò a terra, è dopu s'alluntanò da e fiamme furiose. Da a pusizioni di u sole aghju realizatu chì parechje ore eranu passate da u crash di a matina.
  
  
  Cù difficultà è grande dulore, aghju pusatu in una pusizioni seduta, sintendu l'argilla bianca calda nantu à e mo cosce attraversu i mo pantaloni cachi strappati. A cammisa di machja ch'e aghju purtatu si appiccicava à u mo spinu, è u profumu di u mo propiu corpu m'impiava i narici. Alzendu a manu per scuntà i mo ochji da a luce di u sole, aghju fighjulatu l’erba alta di leone, chì paria stende senza fine in tutti i sensi, interrotta solu da u scarsu verde d’una acacia ombrella solitaria. Ùn ci era micca segni di civilizazione, solu un mare infinitu d'erba è d'arburi.
  
  
  Un vulturu si moveva in silenziu sopra a testa, girava è piruttava. Facendu una ombra nantu à a terra davanti à mè, l'acellu s'impiccava obsessivamente, fighjendu. U buzzing in l'arechje era avà più distintu, è mi vinni in mente chì ùn era micca in u mo capu. U sonu hè vinutu da a scena di l'accidentu. Era u sonu di e mosche.
  
  
  Mi cuncintrau nantu à i naufragi. Allora un vulturu è un sciame di mosche m'hà ricurdatu chì Alexis Salomos era cun mè in questu aviò - era u pilotu quandu u prublema hè stata. Aghju stracciatu, ma ùn l'aghju micca vistu vicinu à u locu di u crash.
  
  
  Alzendu debbuli, aghju scupertu chì e mo gammi eranu inturniati. Tuttu u corpu feritu, ma pareva ùn esse micca ossa rotte. U tagliu longu nantu à l'avantbracciu manca era digià guarì, u sangue s'era seccu. Aghju guardatu smarly à u naufragiu smoldering. Aviu bisognu di truvà Alexis per sapè s'ellu hè sopravvissutu.
  
  
  U buzzing di e mosche hè diventatu più forte quandu mi avvicinava à u corpu di l'aviò. Aghju aghjustatu è aghju guardatu in a cabina, ma ùn aghju micca avvistu u mo amicu. Mi sentu malatu à u mo stomacu. Allora, mentre caminava intornu à u fronte di u naufragiu, passatu l'elica carbonizzata è u pezzu di fuselage sgusciatu, aghju firmatu di colpu.
  
  
  U corpu di Alexis giaceva in un grottescu munzeddu di sangue à una decina di metri di distanza. Anch'ellu hè statu cacciatu fora, ma micca prima chì l'aviò l'hà sbattutu. U fronte di a so testa è a faccia sò stati sfracicati da l'impattu di u parabrisu di l'aviò, è u so collu pareva esse rottu. I so vestiti sò stati strappati in pezzi è era cupartu di sangue seccu. Grandi mosche marroni cuprianu u so corpu, arrampicanu in tutte e creve crimson. Aghju cuminciatu à vultà, sentendu un pocu malatu quandu aghju vistu muvimentu in l'erba longa daretu à u cadavere. A iena maculata si avvicinò pianu pianu, cuscente di a mo prisenza ma troppu fame per cura. Mentre u so aspettu era ancu registratu in u mo cervellu, a iena hà attraversatu a corta distanza trà ellu stessu è u corpu è hà pigliatu a carne esposta à u latu di Alexis Salomos, strappandu un pezzu.
  
  
  - Vattene, maledetta ! - aghju gridatu à a bestia. Aghju pigliatu un bastone di legnu carbonizatu è l'aghju lanciatu à a iena. L'animali strisciava nantu à l'erba, purtendu un pezzu di bocca sanguinosa. Un mumentu dopu ùn ci era più.
  
  
  Aghju guardatu di novu à u corpu mangled. Ùn aghju mancu una pala per intarrallu, cusì aghju avutu a lascià per esse distruttu da l'animali in 24 ore.
  
  
  Ebbè, ùn pudia aiutà. Alexis Salomos era cum'è mortu, cù o senza sepultura. À a fine l'anu chjapputu è l'hanu tombu, è guasi mi piglianu ancu. Almenu finu à questu puntu aghju avutu in qualchì modu sopravvissutu. Ma a più grande prova di a mo furtuna puderia ancu esse da vene, perchè aghju cridutu chì eru circa à a mità di strada trà Salisbury è Bulawayo, in a parte più prufonda di a machja di Rhodesian.
  
  
  Aghju caminatu intornu à u naufragiu finu à chì piatta u corpu di novu. Appena prima chì l'aviò malfunzionante cuminciò à starnutà è tosse à cinque mila piedi, Salomos hà dettu chì prestu andemu da un picculu paese. Da ciò ch'ellu disse, aghju stimatu chì u paese era sempre da cinquanta à settantacinque chilometri à u suduvestu. Senza acqua è armi, e mo chance d'arrivà ci eranu assai bassu. U luger è u cuteddu di guaina chì aghju purtatu sò stati lasciati in u mo hotel in Salisbury. Nisunu di elli ùn pudia esse ammucciatu sottu à a mo T-shirt è, in ogni casu, ùn aghju micca previstu di avè bisognu in questu particulare viaghju in aereo à Bulawayo. Eru in vacanze è rilassante.
  
  
  Ular travagliava cù AX - l'agenza di intelligenza più sicreta di l'America - è accumpagnava solu un vechju amicu d'Atene chì aghju cunnisciutu per casu in Salisbury. Avà questu amicu era mortu, è a storia salvatica chì m'hà dettu hè diventata credibile.
  
  
  Aghju caminatu versu un termite termite vicinu, un munzeddu di argilla bianca dura quant'è a mo testa cù parechje camini chì servenu cum'è entrate. Aghju appughjatu pesantemente contru à ellu, fighjatu à a fila distante di l'arburi febbrili, è pruvatu à ignurà e mosche ronzii à l'altra parte di u naufragiu. Solu trè ghjorni fà aghju scontru Alexis Salomos in un picculu ristorante vicinu à Pioneer Memorial Park in Salisbury. Eru à pusà nantu à a terrazza fighjendu nantu à a cità quandu Salomos apparsu di colpu vicinu à a mo tavola.
  
  
  "Niccu? Nick Carter? - disse, è un surrisu lentu apparsu nantu à a so bella faccia scura. Era un omu d'una quarantina di capelli ricci, di mandibula quadrata, di capelli ricci, chì l'occhi ti fighjavanu cù una intensità fulgurante, cum'è s'ellu pudia vede i sicreti in a to testa. Era l'editore di un ghjurnale in Atene.
  
  
  "Alexis", aghju dettu, alzendu per allungà a mo manu. U pigliò cù e duie mani è u strinse vigorosamente, u so surrisu ancu più largu chè u meiu. "Chì diavolo faci in Africa?"
  
  
  U surrisu hè sparitu, è per a prima volta aghju realizatu chì ellu pareva diversu da cumu mi ricurdava di ellu. M'hà aiutatu à seguità un omu di u KGB chì avia arrubatu documenti impurtanti per l'Occidenti in Atene parechji anni fà. Pare avè invechjatu considerablemente da tandu. A so faccia perde u so aspettu sanu, soprattuttu intornu à l'ochji.
  
  
  Dumandò. - "Ti dispiace s'ellu ti uniscu?"
  
  
  "Seraghju offesu se ùn fate micca", aghju rispostu. "Per piacè fate un postu. Cameriera!" Un ghjovanu in un grembiule biancu s'avvicinò à a tavula è avemu tramindui urdinatu ale britannica. Avemu parlatu finu à l'arrivu di e bevande è u servitore partì, è tandu Salomos hè diventatu pensativu.
  
  
  "Sta bè, Alexis?" - Aghju dumandatu infine.
  
  
  Mi surrisu, ma u surrisu era magre è furzatu. "Eru in guai, Nick."
  
  
  "Ci hè qualcosa chì possu fà?"
  
  
  Alzò le spalle quadrate. "Dubitu chì qualcosa pò esse fattu". Parlava bè l'inglese, ma cun un accentu notevuli. Pigliò un longu sorsu di ale.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Vogliu dì di questu?" "O hè troppu persunale?"
  
  
  Ridia amaramente "Oh, questu hè persunale, amicu. Pudete dì chì hè assai persunale ". I so ochji scontranu i mei. "Qualchissia prova à tumbà mi".
  
  
  Aghju guardatu a so faccia. "Sì sicuru?"
  
  
  Surrisu stortu. "Quantu cunfidendu deve esse? In Atene, un fucile spara una finestra è mi manca a testa per centimetri. Allora pigliu u suggerimentu. Mi pigliu un pocu di tempu per visità u mo cuginu quì in Salisbury. Hè un mercante importatore chì emigrò quì deci anni fà. Pensu chì saria sicuru quì per un pezzu. Tandu, dui ghjorni fà, una Mercedes nera guasgi mi culpì nant'à u boulevard principale. U cunduttore chì s'hè arricatu à u latu di a strada pareva esattamente cum'è l'omu chì avia vistu prima in Atene. "
  
  
  "Sapete quale hè st'omu?"
  
  
  "No", disse Salomos, scuzzulendu a testa lentamente. "L'aghju vistu esce da l'Apollo Building di pocu tempu quandu stava spiando un pocu quì." Si firmò è guardò a so ale. "Avete mai intesu parlà di e linee Apollo?"
  
  
  "A cumpagnia di petroliere, ùn hè micca?"
  
  
  "Hè ghjustu, amicu. A più grande linea di cisterna in u mondu, di u mo cumpatriota Nikkor Minurkos.
  
  
  "Oh sì. Cunnoscu Minurcos. Anzianu marinaru miliardariu. eremita; nimu a vede in questi ghjorni ".
  
  
  "Va di novu", disse Salomos. "Minurcos si ritirò da a vita publica guasi deci anni fà, mentri era un omu relativamente ghjovanu. Si crede chì passava quasi tuttu u so tempu in u so penthouse in l'edificiu Apollo vicinu à a Piazza di a Custituzione, induve dirige u so affari. I cuntatti persunali sò fattu principarmenti da l'associ stretti di Minurcos "Quasi nimu hà mai un publicu persunale cun ellu".
  
  
  "E persone assai ricche parenu valutà assai a so privacy", aghju dettu, sorpiendu a mo ale. "Ma chì hà da fà Minurk cù i tentativi di a vostra vita?"
  
  
  Salomos pigliò un respiru prufondu è lasciò fora pianu pianu. "Circa sei mesi fà, u cumpurtamentu di Monurko hà cuminciatu à cambià. Questu era particularmente interessante per mè è, sicuru, per altri editori di ghjurnali, perchè ogni infurmazione nantu à Minurkos hè eccitante è impurtante per i lettori di l'Olimpiadi di Atene. nota quandu Minurk, chì era sempre statu fora di a pulitica, hà cuminciatu à fà dichjarazioni pubbliche contr'à a giunta di u guvernu in Atene. Di colpu hà annunziatu chì i capi trà i culunelli eranu debuli è sucialisti. Dichjara ch'elli avianu traditu a "rivuluzione" di u 21 d'aprile di u 1967. è implicava chì a Grecia saria megliu cù a risturazione di Custantinu II o qualchì altra munarchia. Citò u periculu di i leftists cum'è Papandreou è suggerì chì ci deve esse un altru "shake-up" in u guvernu grecu.
  
  
  "Ebbè", aghju dettu, "stu omu hà u dirittu di s'interessa di colpu à a pulitica dopu tutti questi anni. Forse hè stancu di spende i so soldi ".
  
  
  "Sembra chì e cose vanu ancu più luntanu. Un omu cum'è Minurcos pò cumprà assai amichi. Generali è culunelli venenu.
  
  
  da è da u penthouse, ma ùn parlanu micca di visità a stampa. Si dice chì Minourk finanzia un esercitu privatu in un campu custruitu apposta in u nordu di a Grecia è unu in Mykonos, un'isula in u Mari Egeu.
  
  
  Infine, ci hè a sparizione recente di u culunellu Demetrius Racione. U ghjurnale dominatu da Minurcos cuncludi ch'ellu s'hè affucatu in barca in u Pireu, ma u so corpu ùn hè mai statu trovu. Nikkor Minurkos principia avà una grande campagna per rimpiazzà Ración cù un omu di a so propria scelta, un fascista chjamatu Despo Adelphia. A Junta ùn vole micca Adelphia, ma i so capi novi è nobili anu a paura di Minurka è di i so amichi in u quartier generale di i generali ".
  
  
  "Una situazione interessante", aghju ammissu, "ma pensate chì Minurcos principia una campagna di terrore cù idee di un colpu di sangue?"
  
  
  "Forse. Ma ci sò altre pussibulità. Ci sò facci novi chì nimu di i ghjurnalisti anu vistu prima di vene è di andà da u penthouse in cima di l'Apollu; Minurcos stessu hè sempre in piattu. Tuttavia, aghju nutatu chì una di e facce novi appartene à un grecu americanu chjamatu Adrian Stavros ".
  
  
  I mo ochji strinsenu un pocu à Salomos. "Stavros in Atena?" - murmurò pianu pianu. "Fate cumpagnia cù Minurcos?"
  
  
  "Sembra cusì. A menu chì..."
  
  
  "Se solu chì?"
  
  
  "Bè. Siccomu i rimarche recenti di Minurcos eranu cusì fora di caratteru, puderia micca esse a fonte di elli ".
  
  
  "A presa di Stavros di l'Imperu Minurcos?"
  
  
  "Forse contru à i desideri di Minurkos", suggerì Salomos. "Forsi ci hè digià statu un picculu colpu, ammucciatu. Siccomu Minurcos hè assai sicretu è sempre cunduce l'affari per mezu di subordinati, puderia esse uccisu o catturatu è agisce sottu à u so nome, è spende i so enormi quantità di soldi senza chì nimu s'avvisa. Nota. Immediatamente. dopu à questu "Quandu aghju presentatu una tale teoria in u mo editoriale, u primu tentativu hè statu fattu nantu à a mo vita in Atene".
  
  
  U sguardu preoccupatu tornò à i so ochji. Aghju ricurdatu di u schedariu AX nantu à Adrian Stavros è aghju realizatu chì era capace di una tale manuvra. Stavros hà fattu manifestazioni di poster à l'Università di Yale cum'è studiente. Dopu s'hè implicatu in un bombardamentu radicale di un uffiziu di a CIA è dopu hà fattu un attentatu à a vita di un senatore. Il a échappé aux griffes du FBI et de la CIA et s'est enterré quelque part au Brésil, où il a progressé vers des crimes graves comme la contrebande et le meurtre. Siccomu ci era pocu evidenza contr'à ellu in i Stati Uniti, i Stati Uniti ùn anu micca pruvatu à rinvià. Ma in Brasile u fighjulavanu.
  
  
  "E l'omu chì hà pruvatu à scacciàvi quì in Salisbury?" Aghju dumandatu. "L'avete vistu lascià u penthouse à l'Apollu Building?"
  
  
  "Iè, Nick", disse Salomos. Pigliò un sorsu di u restu di a so ale è guardò à traversu a balaustrata cuperta d'hibiscus in a muntagna versu a cità. "Sò disperatu. Un amicu di u mo cuginu chì vive in u paese fora di Bulawayo m'hà dumandatu di visitallu per un tempu finu à chì questu passava. Aghju accettatu u so invitu. Un aviò affittu m'aspetta à l'aeroportu. U volaraghju cum'è sò un pilotu licenziatu è mi piace u viaghju. Vale à dì, s’ellu mi possu scurdà di... » Ci hè statu un pocu silenziu, po mi fighjulava. "Nick, aghju veramente apprezzatu se mi accompagnassi à Bulawayo."
  
  
  Sapia chì Alexis Salomos ùn avissi micca dumandatu s'ellu era disperatu per paura. È aghju avutu ancu uni pochi di ghjorni di vacanze prima di riceve un altru incarichi da David Hawk, l'enigmaticu direttore di AX.
  
  
  "Aghju sempre vulutu vede Bulawayo", aghju dettu.
  
  
  Un sguardu di sollievu apparsu in a faccia di Alexis. "Grazie, Nick."
  
  
  Dui ghjorni dopu avemu partitu. Salomos était un pilote expérimenté, et il semblait que le vol au-dessus de la Rhodésie sauvage serait sans incident et agréable. Salomos hà volatu bassu per pudè avvistà a fauna rara è e caratteristiche topografiche interessanti di a machja. U volu paria di alzà u spiritu di Salomos, è era assai simili à u so vechju. Ma à a mità di a matina, circa a mità di strada di Bulawayo, a serenità di a matina hè diventata un incubo.
  
  
  U picculu dui posti di Mooney tosse. À u principiu, Salomos ùn importa micca, ma poi hè peghju. Apagò u picculu mutore, ma questu solu complicatu. Avemu persu l'altitudine è cuminciamu una larga rota circular.
  
  
  Salomos hà ghjuratu in grecu, po u so visu si pallidì. Studiò u pannellu è mi fighjulava. "L'indicatore di carburante mostra pienu", gridò sopra u mutore urlanti. "Ùn hè micca spustatu da a so pusizione originale sta matina". Tapcò u vetru chì copre u sensoru, ma nunda hè accadutu. L'agulla ferma nantu à a lettera F.
  
  
  "Semu fora di gas", aghju dettu increduli. Questa hè una mala nutizia per qualsiasi aereo, in particulare i chjuchi.
  
  
  "Micca veramente, ma andemu in fretta", hà dettu Salomos, mettendu u Mooney in una corsa temporale è luttendu cù i cuntrolli. "Stu aviò hè statu arruvinatu, Nick. U sensoru si congelava in u locu, ma i tanki eranu quasi vioti quandu avemu partitu.
  
  
  Duvia esse fattu apposta ".
  
  
  "Oh mio Diu," murmurò. "Pudete piantallu?"
  
  
  "Ùn ci hè micca un campu d'aviazione quì", disse, circannu di mantene l'aviò da andà in un tailspin. "Ma avemu da pruvà à sbarcà nantu à veld apertu - se possu mantene secondu u pianu di pianificazione".
  
  
  "Ci hè qualcosa chì possu fà?"
  
  
  "Iè. Pregu". Alexis mi guardò. "Mi dispiace tantu, Nick."
  
  
  "Ùn importa micca", aghju dettu. "Basta pianta sta cosa." Ùn aghju mancu dumandatu nantu à i prublemi. Ùn aghju avutu tempu. Avemu flottatu in una discesa ripida in u veldt grassy.
  
  
  U mutore tosse è sibilò di novu, è dopu morse per sempre quandu avemu vistu a terra chjappà versu noi. Aghju decisu chì era tuttu finitu. Paria chì ùn ci era micca aspettativa raghjone di sopravvive.
  
  
  Cinquecentu metri Simu falati cum'è un acellu cù l'ala rotta. Trè centu. L'arburi d'acacia strisciavanu sottu à elli. Centu. A faccia di Salomos era ghiacciata da a tensione, è e so mani eranu custrette da pruvà à cuntrullà. Allora ci era u muvimentu di l'erba è di e spine cù una vitezza vertiginosa, l'ala era strappata da un ramu di un arbre torciatu, è à l'ultimu mumentu l'aviò alzò un pocu u nasu è sciddicò di latu. L'impattu ci hà cacciatu à u fronte di l'aviò. Ci era una macinazione è un scricchiolu di metallu è un forte crack di vetru, è i nostri corpi si battevanu in a piccula cabina. Dopu ghjunse l'ultima tappa d'urgenza: a mo porta s'hè aperta è u mo corpu volava da a testa à i pedi à traversu l'erba prima di crunching in a terra dura.
  
  
  Ùn mi ricordu di nunda altru tranne... strisciandu dolorosamente à traversu l'erba, alluntanendu istintivamente da l'aviò, è dopu una splusione cù u sonu di fiamme crepitanti in qualchì parte daretu à mè.
  
  
  Secondu capitulu.
  
  
  Aghju pruvatu à spinghje u ricordu di u disastru da a mo testa, appoghjatu assai nantu à l'argilla dura di l'altu termite. Ma era più difficiuli di sguassà l'aspettu nantu à a faccia di Alexis Salomos, a manera chì pareva in Salisbury quandu aghju dettu chì vularia cun ellu à Bulawayo.
  
  
  Daretu à u corpu di metallu brillanti di l'aviò sbattutu, pudia ancu sente u persistente buzzing di mosche, ma aghju pruvatu à ùn sente. Aghju focu novu nantu à a linea distante di l'arburi febbrili nantu à l'orizzonte grassy. In qualchì locu aghju amparatu chì l'arbureti di frebba qualchì volta informanu a presenza di l'acqua. Ma questi arburi ùn eranu micca in a direzzione ch'e avia bisognu à andà per andà in paese.
  
  
  In un certu sensu, mi sentu rispunsevuli di a tragica morte di Salomos. Hà fiducia in mè cù a so prutezzione, è ùn pudia micca fà quandu ellu avia bisognu di mè. Aspittava cunsiglii da mè, ma ùn aghju micca previstu u periculu di un picculu aviò. Mi sentu ancu culpèvule perchè ùn aghju micca cridutu cumplettamente a so storia incredibile. In ogni casu, u so corpu di sangue era una prova chjara chì almenu una parte di a so tiuria era curretta. Qualchissia u vulia mortu. Se sta persona era qualcunu chì campava in l'attico sopra l'uffizii Apollo in Atene era sempre in quistione.
  
  
  Da u cantonu di l'ochju aghju pigliatu u muvimentu è vultò versu una di e surghjenti da u termite. Una piccula serpente verde brillanti strisciava da un spaziu vicinu à a mo manu manca è paria chì mi fighjulava. Aghju saltatu in daretu. Ùn sapia micca chì i serpenti si sò stallati in termite. Era una mamba verde, unu di i trè serpenti più periculosi in u mondu. S'ellu hè muzzicatu, a vittima hà da pudè marchjà circa trè passi trà ellu è u reptile prima chì u so velenu u tomba. A mamba, chì era attualmente fora di a portata, s'infilò in un burato vicinu.
  
  
  Aghju inciampatu nantu à e macerie mentre a mo freccia cardiaca rallentava. Aghju guardatu intornu per un mumentu è aghju trovu un pezzu di metallo affilatu circa un pede longu in terra. Una fine era assai affilata. Dopu avè strappatu un pezzu di u quadru di lignu, parzialmente carbonizatu, da una seccione di u fuselagiu, l'aghju spartu in dui pezzi di lunghizza uguale è sparte l'estremità larga di u frammentu, liendu i bastoni cù u mo fazzoletu per furmà un manicu per u mo casanu. cuteddu. . Aghju misu l'arma cruda in u mo cinturione è, senza guardà in daretu à l'irruzione, mi sò andatu versu l'arburi.
  
  
  Era difficiule solu di marchjà per a campagna. L'erba alta è l'arbureti spinosi tiravanu à a mo robba è mi strappavanu a carne, afferrandumi è trattenendumi. Un calao mi stridò da un acacia vicinu. Mi ritrovu à calculà e mo chance di sopravvivenza. Ci hè centu manere di muriri, è nimu d'elli sò piacevuli. In questa erba un omu pò sbattà nantu à un leone prima di vede. Ma sò generalmente i picculi criaturi chì causanu più prublemi: serpenti micca più grande di un dito umanu, scorpioni è zecche chì scavanu in fondu sottu à a pelle. Se truvate l'acqua è u beie, pudete esse infettatu cù u fiatu è altri parassiti chì vi manghjanu da l'internu. È se l'evitate, pudete ancu esse attaccatu da i moschiti chì portanu a frebba gialla è a malaria.
  
  
  Quandu aghju finalmente ghjuntu à l'arburi, aghju trovu solu i resti di un pozzu d'acqua. U locu hè seccu. Ci era un fangu neru grossu in u centru, è l'impronte di zoccoli è zampe di parechji animali intornu à u perimetru di a zona.
  
  
  Aghju appughjatu à u troncu verde di un arbulu vicinu è riposu à l'ombra. Aghju persu u mo tempu è energia venendu quì. A direzzione di u paese più vicinu, chì Salomos avia mintuatu in l'aviò, era di novanta gradi da u corsu chì m'avia purtatu quì. Camminà sott’à u sole ardente m’hà debilitatu ancu di più. A mo bocca mi sentia cum'è pelle abbronzata. Aghju ricurdatu di u termu d'acqua fridda chì Salomos avia purtatu in l'aviò. Aghju vistu u so cappellu à cilindru sfracicatu à mezu à i rutti ; u so cuntenutu si secca in u focu. Aghju pruvatu à ùn pensà à u sole tropicale sopra o à a sete in a mo gola è caminava.
  
  
  Deve esse statu un paru d'ore dopu chì aghju capitu chì ùn pudia andà più in là senza riposu. I mo gammi tremavanu di debulezza, è aghju aspiratu l'aria in i mo pulmoni in respirazioni longu è rasping. Aghju vistu un ceppu d'arburu mortu, parte di questu in l'ombra sparsa di un machja spinu vicinu, à pocu metri davanti. Aghju cascatu pesante in terra è appoghjatu à un ceppo. U prucessu stessu di pusà, u sollievu da l'eserciziu fisicu quandu caminava, hà purtatu satisfaczione.
  
  
  I mo palpebre chjusu è aghju ignoratu u dolore in u mo corpu. Pruvate di scurdà di i picculi musculi in i mo cosci è di i piccati d'insetti nantu à a mo faccia è e braccia. Aviu bisognu di riposu è l'aghju da piglià. Screw tuttu u restu.
  
  
  Un sonu ghjunse da a machja.
  
  
  E mo palpebre s'apre un pocu. Aghju fattu un sbagliu? Aghju guardatu in l'erba alta, ma ùn aghju vistu nunda. Deve esse a mo imaginazione. Aghju chjusu l'ochji di novu, ma u sonu si ripete.
  
  
  Sta volta i mo ochji s'aprenu più veloce. Ùn ci era micca dubbitu; era u sonu di una voce umana. Aghju struitu l'arechje è aghju intesu un ramoscello chì si rompe.
  
  
  "Era qualcosa!" - murmurò.
  
  
  Allora u sonu hè diventatu più custanti è distintu. I dui omi parlavanu in un dialettu chì ùn aghju mai intesu.
  
  
  "Bonghjornu!" Aghju gridatu cù tutte e mo forze. "Eccu!"
  
  
  In un altru mumentu aghju vistu a so testa chì si move versu mè sopra l'erba. Capi neri è camicie cachi. Quand'elli m'anu vistu, e so voci sò diventate più forte è unu d'elli hà puntatu.
  
  
  Aghju rilassatu un pocu. Eru più vicinu à a civilizazione di ciò chì pensava. Ci deve esse un paese o almenu una strada in un locu vicinu. L'omi sò surtiti da l'erba è mi fighjulavanu. Eranu alti, svelti è tristi.
  
  
  "Ciao", aghju dettu. "Avete acqua?"
  
  
  L'omi s'eranu guardatu, poi tornanu à mè. Sò ghjunti è sò stati nantu à mè. Ùn aghju micca pruvatu à alzà. "Acqua", aghju dettu.
  
  
  Eranu tramindui vestiti di vestiti occidentali assai sbulicati è purtavanu sandali fatti in casa. U più altu di i dui indicò à i mo pedi, è dopu à un mumentu hà ghjuntu è sbulicò u mo stivale. Prima ch'e possu dumandà ciò chì facia, l'hà cacciatu è l'hà dimustratu à u so amicu. Quellu chì hà tenutu u mo stivale per l'ispezione avia una cicatrice larga è larga chì curria in diagonale nantu à a so faccia. Un altru portava un picculu specchiu in u so lòbulu di l'orechja diritta dilatata. Tramindui avianu coltelli di machete - pangas - nantu à a cintura.
  
  
  U altu parlò à l'altru, è aghju capitu ch'ellu parlava Swahili. "Mzuri sana", disse, surridendu, riferenu à i mo scarpi. Cuntinuò in Swahili. "Questu hè u mo ghjornu furtunatu".
  
  
  "Ascoltami", aghju cuminciatu debbuli.
  
  
  M'anu ignoratu. L'omu altu s'inchinò è slagò u mo altru scarpa. Aghju pruvatu à alluntanà u mo pede, ma mi fighjulava in furia è tirò a seconda scarpa da sottu. Si scacciò i so sandali stracciati è tirò i mo scarpi nantu à i mo pedi, senza preoccupatu di ligà i lacci. "Sawasawa!" - disse à u so cumpagnu, ignorandumi cumplettamente.
  
  
  Aghju capitu di colpu chì queste persone ùn anu da esse i mo salvatori. È m'hè vinutu chì puderia esse peghju ch'è prima ch'elli ghjunghjinu s'ellu cuntassi di sopravvivenza.
  
  
  "I scarpi stanu bè". Questu era u più altu.
  
  
  L'altru ùn era micca piacè di a situazione. "Pensate chì questi sò i vostri scarpi? Ùn avemu micca ghjuntu à ellu inseme ?
  
  
  "Eru u primu à vedelu", disse u altu. "Pudete avè i so pantaloni. S'ellu hà un saccu, sparteremu u so cuntenutu ".
  
  
  "Ùn hè micca ghjustu chì pigliate i scarpi per sè stessu", murmurò quellu chì hè adornatu cù u specchiu.
  
  
  L'omu altu si vultò versu mè. "Togliti i pantaloni", urdinò, sempre in Swahili. I so ochji eranu gialli cù strisce rosse, è ci sò cicatrici fini nantu à ogni guancia chì ùn si notavanu micca prima per via di a cicatrice grande.
  
  
  A mo manu stendu nantu à u manicu di u cuteddu improvisatu, ammucciendu da a so vista. Paria chì avissi da esse usatu. Ellu, cù un lòbulu di l'orechja allungatu, pigliava una panga da a so cintura. Ùn ci era micca dubbitu nantu à e so intenzioni. Ùn pudianu spoglià l'omu biancu di tuttu ciò ch'ellu avia è poi lascià campà.
  
  
  "Va bè, mi toglieraghju i pantaloni", aghju dettu. Aghju guadagnatu forza, ma ùn vulia micca dimustrà. "Ma aghju da ritruvà nantu à i mo pedi". Aghju allargatu a manu manca à quellu altu.
  
  
  L'hà guardatu cù disprezzu per un pezzu, è poi l'hà pigliatu
  
  
  alzò bruscamente l'avambracciu è mi strinse in piedi. U mumentu ch'e aghju lasciatu a terra, aghju tiratu u mo cuteddu di metallu da u mo cinturione è l'aghju pugnalatu duramente in a mità di l'Africanu.
  
  
  Ci era una sorpresa in i so ochji mentre u metale affilatu cum'è un rasolu sfilava in carne è musculu. A so manu dritta hà pigliatu automaticamente u manicu di a panga, ma era a so ultima azzione vuluntaria. Grugnò un sonu bruttu è sciddicò in a polvera à i mo pedi.
  
  
  L'altru fighjulava cù l'ochji spalancati per un mumentu à u so cumpagnu cadutu. Tandu fece un sonu salvaticu in a so gola è sbulicò a panga ch’ellu avia appena strappatu.
  
  
  Aghju tornatu. A grande lama sibilò davanti à a mo faccia, tagliò l'aria è mi mancava per pocu a testa è a spalla. S'ellu ùn mi fussi mossa, saria statu decapitatu. Tuttavia, quandu aghju evitatu a panga, aghju cascatu. L'Africanu s'avvicinò à mè è fece torna u cuteddu, è a lama curva brillanti fischiò in l'aria versu u mo collu. Aghju rotulatu rapidamente à a diritta è a lama hà culpitu l'argilla dura. Mentre chì u mo attaccu ritruvava u so equilibriu, aghju vultatu è u calciu brutalmente. Aghju intesu u crunch di i so ossa. Hè cascatu in terra accantu à mè cù un forte chianciu.
  
  
  S'e eru statu forte cum'è di solitu, questu seria a fine di ellu. Ma ùn era micca pressatu per aduprà i vantaghji ch'e aghju creatu. Quandu mi ghjinochje, l'Africanu era digià in piedi, è a disperazione lampò nantu à a so faccia. Si sbucò di novu, è sta volta l'arcu era largu. A lama hà tagliatu à traversu a manica di a mo cammisa, tagliatu in giù. L'aghju culpitu cù a mo shrapnel è aghju fattu una ferita pocu prufonda nantu à u pettu. Ellu grunnò di novu è mi culpì in capu cù a so panga mentre falava nantu à u stump. A forza di l'altalena l'hà fattu perde u so equilibriu è cascà nantu à a mo manu diritta. Aghju pigliatu u so collu stracciatu cù a mo manu manca, tirò u so capu in daretu è fece u frammentu di metallu nantu à a so gola.
  
  
  U sangue hà inundatu u mo visu è u pettu quandu l'Africanu sbulicò forte è cunvulsivamente ghjunghje à a so gola tagliata. Cascò a faccia in terra, stringendu sempre a so gola, è po’ si vultò in terra dura, immobile.
  
  
  Respirando pesantemente, mi appoggiai indietro su un goduto. Eru arraggiatu chì aghju persu l'energia vitale in questa lotta chì avia bisognu di sopravvive, ma era grata di esse vivu. Cumu aghju nutatu mentalmente u periculu di a machja à u locu di u crash, aghju scurdatu di una cosa: l'omu. Paria chì l'omu era sempre primu in a lista. Se ignore stu fattore, pudete more prima chì l'arbureti ti tumbanu.
  
  
  Almenu in questa situazione aghju avutu un fattu. Queste persone venenu da a direzzione uccidintali, micca da a sud-ovest, chì aghju pigliatu. Forse passanu per un paese o lascianu a strada in qualchì locu. U stessu puderia esse dettu di a direzzione in quale si dirigenu. Aghju risuscitatu dèbilmente è hà sceltu a direzzione uccidintali.
  
  
  U caldu sole africanu s'inclinò versu u celu mentre aghju datu di novu. Aghju colapsatu in l'erba alta, dumandendu s'ellu ci era ancu una chance di sopravvivenza. Aghju veramente bisognu d'acqua. Ùn ci era più sensu in a lingua nè in bocca. Mi stendu quì è fighjulà u scorpione chì passava lentamente attraversu l'erba. Ùn sapia micca s'ellu puderia mova s'ellu attaccò, ma ùn pareva micca avè nutatu. Un mumentu dopu partì. Aghju fattu una smorfia è l'invidia perchè ùn avia micca prublema per sopravvive, almenu per u mumentu. Paria un pocu ironicu chì sta spezia era stata arrampicata longu a superficia di u pianeta per più di quattru centu milioni d'anni, assai prima di l'apparizione di i dinosauri, è chì prubabilmente appariscerà in a Terra assai prima di l'estinzione di l'omu. In una certa manera mi pareva ingiustu, ma dopu eru biased.
  
  
  Mentre ch'aghju stesu quì, un altru sonu m'hà intrutu in l'arechje. Era un ronzio distante, micca assai sfarente da u ronzio precedente di mosche. Ma u sonu hè diventatu prestu più forte è hè diventatu ricunnisciutu cum'è quellu di un mutore di vittura.
  
  
  Mi sò alzatu è aghju inchinatu a testa per sente. Iè, era un tipu di vittura. Mi alzò esitante è caminava versu u sonu. Ùn aghju vistu nunda chè erba è arburi occasionali. Ma u rumore si avvicinava ogni seconde.
  
  
  "Bonghjornu!" gridò à traversu l'erba. "Ehi, quì!"
  
  
  I trippatu è cascatu. Alzantu di novu à i mo pedi, mi feci di novu in avanti. Un mumentu dopu l'aghju vistu - una Land Rover, polverosa è graffiata, sbattendu in una strada laterale chì ùn era più chè una pista in l'erba. U rover, una vittura aperta, era occupata da dui omi chì ùn m’anu micca vistu, chì s’avvicinava à u puntu più vicinu di a strada è cuntinueghja a so strada.
  
  
  aghju gridatu. - "Bonghjornu!"
  
  
  Aghju fattu u mo modu goffamente à traversu l'erba è infine ghjuntu à a strada. Aghju gridatu di novu quandu sò ghjuntu. Corsu dopu à a vittura, sbattulendu cum’è un ubriacu, ma cascò a faccia.
  
  
  Mi stendu là è maledendu à voce forte, sentendu a disperazione chì cresce in u mo pettu. Questa vittura pò esse a mo ultima chance per a sopravvivenza.
  
  
  Allora aghju intesu u Rover rallentà è piantà. Aghju pruvatu à alzà per vede ciò chì hè accadutu, ma ùn aghju micca a forza. I
  
  
  Aghju intesu u mutore in rallentamentu, dopu u Rover hà cambiatu in prima marcia, hà vultatu nantu à a strada è si n'andò versu mè. O m'anu intesu o m'anu vistu.
  
  
  Qualchi sicondi dopu a vittura si firmò accantu à mè, u mutore morse, è aghju intesu dui omi chì parlavanu in accenti britannichi.
  
  
  "O mio Diu, hè europeu".
  
  
  "Chì face quì ind'a machja, solu?"
  
  
  "Forse duvemu dumandà ellu".
  
  
  Prestu l'acqua fridda si sboccava in bocca, si sparse nantu à u fronte di a mo cammisa brutta, è aghju pussutu sente a mo lingua di novu.
  
  
  "O Diu, omu, chì hè accadutu?"
  
  
  Mi cuncintrai nantu à e duie facce carnuse chì si stavanu sopra à mè. Eranu bianchi, Rhodesiani di mezza età, prubabilmente signori agricultori chì avianu passatu u ghjornu in u desertu.
  
  
  "Accident d'aviò", aghju rispostu. "Aghju passatu da questu".
  
  
  Quandu m'anu messu in u rover, sapia chì l'avia fattu. Ma ùn pudia scurdà chì u corpu di Alexis Salomos era divuratu da iena per via di qualchissia in Atene. Sperava chì David Hawk mi permetterà di sfondà in ciò chì passava à l'Apollo Building per sapè s'ellu Adrian Stavros era veramente in Brasile cum'è tutti pensanu. ùn aghju micca vistu per un bellu pezzu.
  
  
  Terzu capitulu.
  
  
  "Ùn pare micca bè, Nick."
  
  
  David Hawk, direttore di l'agenzia americana super-secreta AX, teneva un sigaru curtu in i diti di a manu diritta mentre s'inclinava in avanti nantu à a so larga scrivania di mogano. Eramu seduti in u so uffiziu in a sede di AX, chì era abilmente ammucciatu in u spaziu affittu di Amalgamated Press & Wire Services in DuPont Circle in Washington.
  
  
  L'aghju fighjulatu cù un surrisu ironicu. "Vulìanu chì mi stà in l'uspidale in Salisbury per un pocu di più. Ma sapete quantu prestu mi stancu. S'o sò pallidu, hè perchè aghju bisognu di sole è di una bona bistecca di lombata. Chì ne pensate di a storia di Salomos ? "
  
  
  Hawk hà pigliatu un trascinatu da u so sigaru è hà soffiatu un anellu di fumu in a mo direzzione. Seduta à a grande tavola, pareva chjucu è magre, cù i so capelli grigi arruffati è a faccia di un agricultore di u Connecticut. Ma sapia chì stu sguardu fragile era ingannatu. Era un veru dinamo.
  
  
  "Mi spaventa un pocu", disse. "Ciò chì mi spaventa ancu hè chì avete quasi mortu trà e missioni. Ùn aghju mai vistu una persona chì hà trovu prublemi cusì facilmente ".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "Salomos era un amicu. U mio è AX. Hà fattu u so megliu per aiutà à truvà Borisov, vi ricordate ?
  
  
  "Iè, mi ricordu", disse Hawk sobriamente. "Bè, a vostra scappata di Rhodesia hè finita, allora l'abbanduneremu. In quantu à a pussibilità chì Adrian Stavros puderia complotà contr'à u guvernu grecu, ùn aghju micca lasciatu passà ".
  
  
  "Hè sempre propiu a piantazione in Brasile?"
  
  
  "Sicondu e nostre fonti, questu hè sempre u so quartier generale. Ùn avemu micca un rapportu recente ". Hawk si appoggiò in daretu à a so grande sedia di pelle. "S'ellu era veramente Stavros chì u vostru amicu hà vistu abbandunà u penthouse di Minurcos, simu di sicuru di fronte à una situazione interessante. I sogni di guvernà un paese sanu si adattanu assai bè à ciò chì avemu amparatu nantu à ellu.
  
  
  Hawk hà studiatu i so articuli ossei. Adrian Stavros hè sempre statu neuroticu, forse psicopaticu. In più di gestisce una banda di contrabbanda di successu in Brasile chì u guvernu hà fiascatu à dismantellare, hà ancu fattu assassinii pulitichi, l'ultimu di quale si crede chì hè statu l'assassiniu di l'uffiziale israelianu Moshe Ben Canaan ".
  
  
  "Allora capiscu chì AX hè interessatu in a storia di Alexis Salomos", aghju dettu.
  
  
  "Aghju paura chì hè cusì chì deve esse. E crede chì, postu chì avete cunsideratu Salomos u vostru amicu, vi piacerebbe riceve sta missione ".
  
  
  "Iè signore, mi piacerebbe cusì".
  
  
  Hawk hà spentu u so sigaru in un ceniceru vicinu. "U mo primu impulsu hè di dì micca è trasmette a materia à un altru. Sapete cumu pruvà à evità l'implicazione persunale di l'agente in u compitu ".
  
  
  "Hè impurtante per mè chì l'assassinu di Alexis ùn sia micca liberu", aghju dettu tranquillamente.
  
  
  "Va bè. Pudete trattà questu. Ma stai più attentu, Nick. Pensu chì u megliu da fà hè di andà in Rio è di parlà cù u tippu di a CIA. Scuprite se Stavros hè fora di u paese è induve hà passatu u so tempu. Allora, se i vostri guidi vi portanu à Atene, andate quì. Mantenemi solu publicatu ".
  
  
  Aghju risattu. - "Ùn aghju micca sempre fà questu?"
  
  
  "Bè, qualchì volta vi scurdate chì ci sò persone quì à pusà nantu à i so scrivanii sbulicati è hè u so travagliu di guidà u spettaculu". A so voce hà pigliatu quellu tonu duru chì qualchì volta passava quandu parlava di protocolu è di catena di cummandu. "Se avete bisognu d'aiutu in ogni mumentu, dumandate. Hè per quessa chì simu quì ".
  
  
  "Certamente."
  
  
  Aprì u cassetto di u scrivania è tirò una busta. I so ochji evitari i mio. "Anticipendu a vostra dumanda è a mo pussibili cuncessione per voi, aghju prudentemente, se micca sàviu, compru u vostru bigliettu".
  
  
  Aghju surrisu. "Grazie à". Aghju ghjuntu à traversu u tavulinu è aghju pigliatu u busta.
  
  
  "Avete megliu aspittà per vede cumu si svolge tuttu questu prima di decide se vi aghju fattu un favore", hà rispostu Hawk.
  
  
  A sera dopu, aghju imbarcatu in un volu Pan Am à Rio de Janeiro. Eru riposu tuttu u tempu
  
  
  ghjornu è mi sentu di novu cum'è u mo vechju. U volu era senza incidenti, ma aghju continuatu à pensà à quellu altru in u picculu aviò Mooney quandu Salomos m'hà mostratu u veld, à i prublemi è à l'atterrissimu d'urgenza, è cumu u cadavere di Salomos pareva in u sole caldu.
  
  
  A matina dopu, aghju ghjuntu in Rio è verificatu in l'Hotel Floriano, pocu luntanu da u Palazzu Copacabana. Era solu un bloccu da a spiaggia è avia l'odore di u Brasil coloniali. A stanza avia un ventilatore di tettu è e porte à persiana, è u balcone strettu avia una piccula vista di u mare.
  
  
  Era caldu in Rio. Tutti i brasiliani chì anu pussutu ghjunghje ci eranu nantu à a spiaggia, è a maiò parte di elli deve esse in a zona di Copacabana vicinu à l'hotel. Anticipendu u calore, aghju pigliatu cun mè un vestitu pettinatu fattu di lana tropicale. À meziornu mi piuviai, misi un vestitu di luce nantu à Wilhelmina, u mo Luger è Hugo, un stiletto inguainatu nantu à u bracciu drittu, è andai à pranzu in unu di i mo ristoranti preferiti, Chale in Rua da Matriz 54. una casa culuniale è sempre furnita cù preziosi antichi è dipinti. I servitori negri aspittavanu i tavulini è curavanu u bar. Aghju urdinatu un mixto churrasco, chì consistia di tagliati di carne di vacca è di porcu cù verdura, è passava nantu à a chop regulare, eccellente cerveza locale à u spinu, per u so vinu assai bonu Grande Uniao Cabernet. Ma aghju avutu appena cuminciatu à manghjà quandu aghju vistu chì a zitella hè entrata è si pusò à a tavula vicinu. Era alta è slanciata, è a so criniera di capelli rossu ardente facia a so pelle bianca di latte ancu più pallida. U so minivestitu verde abbagliante cuntrastava forte cù i so capelli è mostrava a maiò parte di e so cosce lunghe è perfette è u scollatu mozzafiato da a cintura in sopra. Portava scarpi verdi per currisponde à u so vestitu è braccialetti verdi nantu à a manu manca.
  
  
  I capelli rossi m'hà cunfusu per un mumentu, ma dopu aghju capitu chì l'ultima volta chì l'aghju vistu, i so capelli eranu corti è marroni. Questu era in Israele più di un annu fà. A zitella si chjamava Erika Nystrom. Era un membru di a rete di intelligenza israeliana Shin Bet. U so nome in codice era Flame quandu ella è aghju travagliatu inseme per piantà un complot russu contr'à u guvernu israelianu, ma quellu nome cambiatu cù ogni missione.
  
  
  Mi sò alzatu è andatu versu a so scrivania. Mentre alzava e so lunghe ciglia per scuntrà u mo sguardu, un surrisu si sparse in faccia. "Oh!" ella esclamò. "Hè tù. Chì piacevule sorpresa ". Parlava inglese senza u minimu accentu.
  
  
  I genitori di Erica eranu ebrei scandinavi. A so famiglia hà campatu prima in Oslo è dopu Copenhague prima di emigrà in Israele quandu ella avia solu ottu anni.
  
  
  "Avia da dì a stessa cosa", aghju dettu. Erica è eiu avemu passatu una serata intima in Tel Aviv aspittendu l'arrivu di u curriere ; era una serata chì tutti dui avemu assai piacè. Avà i so ochji m'hà dettu ch'ella s'arricordava cun tenerezza. "Vai unisce à mè à a mo tavola?"
  
  
  "Bè, qualcunu mi uniscerà dopu, Nick. Ùn ti importa micca?"
  
  
  "Ùn hè micca cum'è ùn vi parlu micca", aghju dettu.
  
  
  Ella m'hà unitu à a mo tavula è hà urdinatu un pranzu ligeru per ella, è u terzu omu, chì hà spiegatu era un agentu, "Sembra veramente bè, Nick".
  
  
  "Avete avutu vistu una settimana fà", aghju dettu. "Mi piace i capelli rossi, Erica".
  
  
  Ella m'hà lampatu un surrisu. Un longu nasu aquilinu enfatizatu una bocca larga è sensuale. I so ochji eranu verdi scuri è u so vestitu scintillava. "Grazie", disse. "Sò i mei, fora di u culore. Ùn era micca longu chì avemu travagliatu inseme in Israele ".
  
  
  "Mi ricordu", aghju dettu. "Sì quì per affari?"
  
  
  "Iè", rispose ella. "È tù?"
  
  
  "Iè", aghju risattu. "Hè sempre affari, ùn hè micca?"
  
  
  "Quasi sempre".
  
  
  M'arricordu di leghje in i ghjurnali pocu tempu chì Israele era indignatu da l'assassiniu di Moshe Ben Canaan è chì u so presidente avia prumessu di ghjunghje à u fondu. Hè in questu assassiniu chì l'intelligenza americana hà cridutu chì Adrian Stavros era implicatu. Ùn puderaghju micca esse dumandate s'ellu Erica era in Rio sia per kidnappà Adrian Stavros è u porta in Israele, chì era in stile israelianu, o per tumballu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Vai à stà in Rio abbastanza longu per noi per beie è parlà?"
  
  
  "Forse", disse. E so mani spinghjenu u mo scollatu mentre li mette nantu à a tavula è a mo pressione sanguigna s'arrizzò di deci punti. I so ochji verdi fighjulavanu in i mei è m'hà dettu ch'ella sapia chì ùn parlava micca di vinu è di cunversazione.
  
  
  Aghju pigliatu u mo vetru. Hà urdinatu è hè stata servita u stessu Grande Uniao Cabernet. "Per questa opportunità", aghju dettu.
  
  
  Pigliò u so bicchiere è u tintinnò cù u meiu. "Versu questa opportunità".
  
  
  Aviamu appena finitu u nostru brindisi quandu si prisenta un ghjovanu. Ùn l’aghju mancu vistu finu à ch’ellu si ne stava accantu à noi. Era un tippu massivu, musculu, cù capelli biondi assai corti è una faccia dura è quadrata. Una parte di l'arechja manca mancava, ma stu difettu ùn hà micca dannu u so aspettu masculinu. Portava un vestitu d'estate beige chì ùn hà micca ammucciatu cumplettamente u bulge sottu u so bracciu manca.
  
  
  "Ùn t'aghju micca vistu prima, Erica", disse piuttostu aspra.
  
  
  fighjendu mi. "Ùn m'aspittava micca di esse cun qualcunu".
  
  
  Queste parolle eranu intesu cum'è un gentile rimproveru. Parlanu cun un accentu chjaru. Aghju ricurdatu di a fotografia di questu omu in u schedariu di intelligenza israeliana AX. Era Zaccaria Gharib, u boia di u Shin Bet. A mo teoria riguardu à a so presenza è Erica in Rio paria esse rinfurzata.
  
  
  "Questu hè un vechju amicu, Zach", disse Erica. "Hà travagliatu cun mè in Israele".
  
  
  Gareb hà pigliatu u terzu postu. "Sò," disse. "Carter, pensu."
  
  
  "Questu hè ghjustu."
  
  
  "A vostra reputazione vi precede".
  
  
  U so modu era bruscu, quasi ostili. Sentu a so ghjilosia chì aghju cunnisciutu Erica. Prima ch'e possu risponde à ellu, si vultò versu ella. "Avete urdinatu vichyssoise cum'è aghju suggeritu?"
  
  
  "Iè, Zach", disse Erica, un pocu cunfusa da a so mancanza d'amicizia. "Serà quì prestu".
  
  
  "Vichyssoise hè l'unica cosa chì vale a pena manghjà in questu ristorante", si lamentò Zach troppu forte.
  
  
  "Mi dispiace chì site sfurtunatu", aghju rispostu tranquillamente. "Pensu chì a maiò parte di i piatti quì sò ben preparati. Puderanu avè cambiatu chef da a vostra ultima visita.
  
  
  Zack si vultò è mi fece un sorrisu strettu. "Forse".
  
  
  Aghju decisu chì da avà a cunversazione seria menu piacevule. Aghju finitu u mo manghjà cusì aghju chjamatu u servitore per purtà u cuntrollu. Aghju prupostu di pagà per tuttu u partitu, ma Zach hà ricusatu rapidamente.
  
  
  "Induve stai?" - Aghju dumandatu à Erica.
  
  
  "In Corumba nantu à l'Avenida Rio Branco", disse.
  
  
  Zack la fissò.
  
  
  - Sottu chì nome ?
  
  
  Ella esitava. "Vargas"
  
  
  "Possu chjamà quì?"
  
  
  "Avarete pocu tempu per cumunicà"
  
  
  - Zack li disse prestu.
  
  
  Ella l'hà ignoratu è mi surrisu dolcemente.
  
  
  "Iè, pudete chjamami. Spergu chì ci scuntremu di novu, Nick ".
  
  
  mi svegliu. "U sintimu hè mutuale". Aghju toccu a so manu cù a mo manu è i nostri ochji si scontranu per un mumentu. Sapia chì Zack era ghjilosu è postu chì ùn mi piaceva micca, aghju ghjucatu à u so vantaghju. Si pusò è mi guardò. "Senterete una chjama da mè".
  
  
  "Va bè", disse Erica.
  
  
  Aghju vultatu da elli è lasciò u ristorante. Cum'è andavanu fora, pudia quasi sentu u calore di l'ostilità di Zack nantu à a mo spalle.
  
  
  Ddu stessu ghjornu aghju pigliatu una funivia per l'impressionante muntagna Corcovado, in cima di quale si trovava una statua enormosa di Cristu Redentore. Dopu avè ghjuntu à u locu, aghju andatu finu à u parapettu d'osservazione, si firmò à u locu appuntatu è cuminciò à aspittà. Circa quindici minuti dopu un omu m'hà unitu à a ringhiera. Era circa a mo altezza, ma più slim. Ancu s'ellu ùn era ancu di mezza età, a so faccia longa era cuperta di rughe profonde. Era Carl Thompson, è hà travagliatu per a CIA.
  
  
  "Bella vista, ùn hè micca?" Disse in modu d'intruduzioni, agitandu a manu versu a cità sottu, chì brillava biancu in u sole è era circundatu da colline verdi è un mare cobaltu.
  
  
  "Mozzare u fiatu", aghju dettu. "Chì hè, Thompson?"
  
  
  "Circa u listessu", disse. "Hè statu abbastanza tranquillu quì da l'ultimu cambiamentu di amministrazione in Brasilia. Cumu sò e cose in AX in questi ghjorni? Per un certu tempu, avete sparatu più munizioni chè l'armata in Asia.
  
  
  Aghju risattu. "A volte pare cusì. Sò statu occupatu, è sò sicuru chì ancu tù.
  
  
  "E avà t'anu messu nantu à Adrian Stavros".
  
  
  "Questu hè ghjustu." Fighjulava u battellu di cruciera, a so prua liscia chì navigava à traversu l'acqua turchina, entra lentamente in u portu. Culà, pareva una barca di ghjoculu. "Quandu hè stata l'ultima volta chì l'avete vistu?"
  
  
  Hà pensatu per un mumentu. "Avemu surviglianza puntuale di a piantagione. Cinque o sei sittimani fà hè statu vistu esce da stu locu. Pensemu chì hè ghjuntu in un aviò direttu à Madrid ".
  
  
  "Questu volu puderia cuntinuà à Atene".
  
  
  "Probabilmente cusì. L'avete vistu quì?"
  
  
  "Pensemu cusì. Chì succede nantu à a piantagione ?
  
  
  "A piantazione hè a so vera sede. Hà una divisione quì in Rio, Apex Imports, è pensemu chì a contrabbanda hè fatta attraversu sta cumpagnia. Ma ùn visita micca i so uffizii assai spessu, anche si u so nome hè apertamente assuciatu cù ella. U presidente di a cumpagnia viaghja regularmente in Parakata ".
  
  
  "Induve hè a piantazione?"
  
  
  Thompson annuì. "Hè accantu à un paese, à mezu à nulla. Hè guardatu da a piccula armata di Stavros di ex prigiuneri, fanatici pulitichi è antichi nazisti. Ma avà ci hè solu un pocu di forza quì ".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Avete nutatu qualcosa di stranu quì?"
  
  
  "Bè, sè vo vulete dì una folla di persone o armi, a risposta hè nò. Ma ci era un visitatore chì nimu di noi avia vistu prima. Dapoi ch'ellu hè apparsu cù Stavros novanta ghjorni fà, l'avemu fighjulatu quasi in permanenza. è nimu l'hà vistu abbandunà u locu. Ùn ci hè nunda inusual in questu, salvu chì unu di i mo dui omi insiste chì u novu, un omu di mezza età, hè un prigiuneru quì. Hè statu trasferitu da un edifiziu à l'altru cù guardiani armati ".
  
  
  "Chì pareva st'omu?"
  
  
  Thompson alzò le spalle. "Avemu una foto di ellu, ma hè da luntanu. Hà circa cinquant'anni, diceraghju, cù i capelli corti scuri chì diventanu un pocu grisgiu à i tempii. Hè un omu robustu chì porta sempre camicie di seta ".
  
  
  Sembra chì puderia esse Minourkos, u magnate grecu di i trasporti marittimi chì e so dichjarazioni pulitiche anu scuzzulate recentemente Atene è in u so penthouse Adrian Stavros hè statu vistu.
  
  
  "Puderaghju avè una copia di a foto?"
  
  
  "Pò esse arrangiatu", disse Thompson. "Fighjate, Carter, in l'ultima settimana o più avemu duvutu à riduce temporaneamente a sorveglianza di a piantagione per i cuntrolli spot, è puderia avè da caccià u nostru populu da quì cumplettamente in i prossimi dui ghjorni, perchè ci hè un altru prublema chì hè ghjuntu. per noi Vulete, cusì ch'e possu u permessu di rinvià a persona cun voi?
  
  
  "No, aghju dettu." Hawk m'hà prumessu aiutu s'ellu avia bisognu. Quandu possu piglià a foto ?
  
  
  "E sta sera?"
  
  
  "Bene".
  
  
  "Usemu un locu di trasmissione pocu diversu", disse Thompson. "Questu hè un autobus di cità. Andate à u vostru hotel. U mo omu serà digià quì. Andarè à a zona posteriore di l'autobus, induve nimu va, è pigliate l'ultimu postu à a diritta. A foto serà attaccata sottu à stu sediu. . L'autobus sarà marcatu Estrada de Ferro è vi purterà à u centru se vulete andà cusì luntanu.
  
  
  "Quandu passa l'autobus per l'hotel?"
  
  
  "A sette è quindici. L'autobus serà u numeru once ".
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "E grazie."
  
  
  "In ogni mumentu", disse Thompson. Un mumentu dopu partì.
  
  
  A tarda dopu meziornu, aghju firmatu brevemente da l'uffiziu Apex Import. Era situatu in unu di l'antichi edifici di guvernu restaurati chì eranu vioti quandu a capitale si trasfirìu à Brasilia. L'uffizii eranu trè voli è l'ascensore ùn hà micca travagliatu.
  
  
  Sò intrutu in l'area di ricezione piuttostu chjuca sopra. L'ascensione hà purtatu sudore à a superficia di a mo fronte perchè l'aria condizionata di l'edificiu pareva chì ùn funzionava micca megliu cà l'ascensore, è era una ghjurnata soffocante in Rio. Una zitella di i capelli scuri si pusò à un tavulinu di metallu è mi fighjulava suspittosa mentre entrava.
  
  
  "Possu aiutà vi?" - dumandò in purtughese.
  
  
  Aghju rispostu in inglese. "Vogliu vede u sgiò Stavros".
  
  
  I so ochji scuri si strinse ancu più. Quandu hà parlatu di novu, era in inglese rottu. "Credu chì site ghjuntu à u locu sbagliatu, signore."
  
  
  Aghju dettu. - "Oh?" "Ma u sgiò Stavros stessu m'hà dettu chì puderia cuntattàlu attraversu Apex Imports".
  
  
  "Senior, u sgiò Stavros ùn hà micca un uffiziu quì ..."
  
  
  A porta di l'uffiziu privatu s'aprì è apparsu un omu tamantu cù i capelli scuri. Dumandò. - "Ci sò difficultà?" U so tonu ùn pudia esse chjamatu amichevule.
  
  
  "Aghju cercatu solu u sgiò Stavros", aghju dettu.
  
  
  "Per quale scopu?"
  
  
  Aghju ignoratu a rudeness. "U sgiò Stavros m'hà cunsigliatu di cumprà camere giapponesi à l'ingrossu da ellu se mi cuntattate quì". Aghju agitu perplessu. "Sò in l'uffiziu sbagliatu?"
  
  
  "Sgiò Stavros hè u presidente di u cunsigliu di direzzione", disse l'omu scuru, "ma ùn hà micca ufficiu quì è ùn si tratta micca di l'affari di a cumpagnia. Sò u so presidente; pudete trattà cun mè ".
  
  
  "Questu hè u Senor Carlos Ubeda", a zitella intervene un pocu arrogante.
  
  
  "Piaciu di scuntràvi, signore", aghju dettu, estendendu a mo manu. Pigliò duramente. "Mi chjamu Johnson. Qualchì settimana fà aghju scontru u sgiò Stavros per casu à u Restaurant Chale. Ellu hà dettu ch'ellu seria di ritornu da un viaghju in Europa à u listessu tempu è chì puderia cuntattà lu quì ".
  
  
  "Hè sempre in Atene", disse a zitella.
  
  
  Ubeda li lanciò un sguardu penetrante. "Comu aghju dettu, u sgiò Stavros ùn pò micca esse cuntattatu quì. Ma seraghju felice di trasmette u vostru ordine ".
  
  
  "Hè chjaru. Ebbè, vulia veramente trattà cun ellu personalmente. Puderete dì mi quandu puderia vultà da Atene ?
  
  
  Un musculu si strinse nantu à a faccia di Ubeda davanti à a so bocca. "Ùn hè micca aspittatu da l'Europa per parechje settimane, Signore Johnson. Se vulete fà affari, avete da trattà cun mè ".
  
  
  Aghju surrisu. « Vi chjamu, sgiò Ubeda. Grazie per u vostru tempu ".
  
  
  L'aghju lasciatu à fighjulà dopu à mè. Torna fora, aghju pigliatu un taxi è vultatu à u mo hotel. A rimarca di a zitella m'hà datu a cunferma chì Adrian Stavros era veramente in Atene, cum'è Salomos m'avia dettu. E se sta fotografia hè stata una fotografia di Nikkor Minurkos, e cose sò interessanti.
  
  
  Mi sò dusciatu è riposu per un pocu tempu, poi sò imbarcatu in l'autobus numero undici, seguitu l'istruzzioni di Thompson. Cum'ellu s'aspittava, a fotografia hè stata attaccata à u sediu in una piccula busta marrone. Aghju pigliatu, andò in un picculu caffè in u centru di a cità è urdinò un bonu vinu portoghese. Solu dopu aghju pigliatu a fotografia da u bustu è studià.
  
  
  Cum'è Thompson hà dettu, l'imaghjini ùn era micca assai bona, ancu s'ellu era senza dubbitu utilizatu un teleobiettivo. Era una foto di trè omi chì avianu appena lasciatu u ranch house è andavanu versu a camera. L'omu à mezu era quellu chì Thompson m'avia descrittu, è malgradu a piccula dimensione di a faccia chì aghju avutu à identificà, aghju avutu pocu dubbitu, postu chì l'aghju paragunatu cù a faccia chì m'era mostrata in AX Da i ritratti. , questu omu era in realtà era Nikkor Minurkos. Ùn aghju mai vistu altri omi prima.
  
  
  Minurcos marchjò sulnly trà l'altri dui.
  
  
  Nisunu parlava, ma l'omu à a manca di Minurk, altu è Teutonu, fighjulava à Minurk cum'è s'ellu avia appena parlatu cù ellu è aspettava una risposta. A faccia di Minurcos era cupa è seria.
  
  
  Aghju ritruvatu a foto in a busta è a mette in a mo sacchetta. Se l'osservazione di l'agente di a CIA era curretta, a teoria di u mo amicu Salomos era stata pruvata. In ogni modu, Stavros hà pigliatu l'operazioni di Minurkos in Atene è hà tramatu un colpu in u so nome.
  
  
  Dopu un pastu ligeru à u caffè, aghju chjamatu a stanza di Erica Nystrom à l'Hotel Corumba. A so voce era amichevule è calda. Ella disse ch'ella passassi u restu di a sera sola, sola, è ch'ella saria cuntentu s'ellu a visitassi. Ellu è Zach anu avutu una piccula lotta è andò in una discoteca in furia.
  
  
  Dopu avè fattu una data per nove, aghju vultatu à l'hotel è chjamatu Hawk. Rispose in una voce stancu è attivò u scrambler à a so fine di a linea per pudè parlà senza avè da scrive tuttu in codice.
  
  
  "Che bruttu tempu, Nick", disse, un pocu irritabile. "Pensu chì questu hè l'unicu tempu chì ti sentu à questu tempu".
  
  
  Aghju risattu. Puderia immaginà ch’ellu si pusassi daretu à un telefuninu spiciale in u so appartamentu super-secrettu, i so capelli grigi arruffati, forse cù un smoking di seta nant’à u so corpu magre è l’inevitabbile sigaru strincatu trà i denti.
  
  
  "Almenu ùn sò micca in a stanza di una zitella", aghju dettu cun onestà dubbiosa.
  
  
  "Hmmm! A sera ùn hè ancu finita, nò ? Ùn mi ingannate, u mo zitellu. Aghju passatu tuttu questu per mè stessu ".
  
  
  Calchì volta pensu chì Hawk avia capacità psichiche chì revelavanu i mo pinsamenti più intimi à a so mente analitica.
  
  
  "No, signore", aghju ammissu. "A sera ùn hè ancu finita. Ma aghju fattu un bon usu di a prima parte, pensu chì Minourcos hè prigiuneru in a piantagione di Stavros vicinu à Paracatu. Inoltre, aghju amparatu chì Stavros hè in Atene ".
  
  
  "Bè," disse Hawk pensativamente, "hè interessante".
  
  
  "Questu hè coherente cù a teoria di Salomos".
  
  
  "Allora vai à Parakatu?" - Dumandò Hawk.
  
  
  "Diritta. Forse possu capisce questu. Thompson di a CIA dice chì a piantazione hè attualmente pocu guardata. Ma ci sò cumplicazioni ".
  
  
  "Iè?"
  
  
  "Ci hè un vechju amicu quì in Rio. A zitella cù quale aghju travagliatu in Israele nantu à l'Operazione Terra Promessa ".
  
  
  "Oh sì. Nystrom. Perchè e belle donne parenu chì vi seguitanu in u mondu?
  
  
  Aghju risattu. "Ùn siate ghjilosu, signore. Cume avete nutatu, avete ancu avutu ghjorni è notti ".
  
  
  Un suspiru si sentia da l'altra punta. "Vai, Nick."
  
  
  "Bè, signore, mi vene in mente chì Miss Nystrom puderia esse quì in Brasile per a listessa ragione chì sò. O, piuttostu, per via di a stessa persona. Sospettemu Stavros di l'assassiniu di Ben Canaan, nò ?
  
  
  Un pocu di silenziu. "Iè, sapemu. È diceraghju chì avete invintatu bè ".
  
  
  "U boia hè cun ella", aghju aghjustatu. "Pensu chì sò dopu à Stavros. Puderanu micca sapè ch'ellu hè in Atene in u mumentu. Ma ùn vogliu micca chì tutti si prisentanu à a piantazione à u stessu tempu è finiscinu di sparà l'altri per sbagliu, altrimenti arruvinà u travagliu. A mo idea hè di cunfirmà a missione di Nystrom cù l'intelligenza israeliana. Siete un vechju amicu di u so capu, Giroud, è pensu ch'ellu serà d'accordu cun voi in e circustanze.
  
  
  U falcu grugnu d'accordu.
  
  
  "Se questu hè u casu, pensu chì duvemu esse tutti franci è pusà per vede s'ellu ci pudemu aiutà. O almenu stà luntanu l'un da l'altru ".
  
  
  Sta volta u silenziu si trascinò. "Va bè, u mo zitellu. Chjamu à Giroux è vi tornu.
  
  
  "Grazie," aghju dettu. "Ùn mi movaraghju micca finu à chì aghju intesu da voi".
  
  
  Ùn avemu micca bisognu di aspittà assai. Un'ora dopu, pocu prima di partì per l'hotel di Erica, Hawk m'hà chjamatu. Deve avè trascinatu Giroud fora di u lettu prima di l'alba in Ghjerusalemme. A risposta di Giroux era sì, è aghju statu urdinatu di discutiri apertamente u prublema di Stavros cù Nystrom, chì era incaricatu di a missione, ancu s'è Zach Gareb era cun ella. M'hà datu una parolla di codice chì pruvava chì Giroux l'avia urdinatu di discutiri u so travagliu cun mè.
  
  
  Sò ghjuntu à a stanza di Erica uni pochi di minuti dopu à nove. M'hà salutatu à a porta cù una robba corta è rilassante chì esposta a maiò parte di e so cosce. Portava un profumo sensuale è un surrisu largu è sensuale.
  
  
  "Pensu chì ùn sarete mai quì", disse, chjudendu a porta daretu à mè è chjudendula.
  
  
  Sò intrutu in a stanza è aghju guardatu intornu. Era più grande di a meia, è mi dumandu se Zack l'hà sparte cun ella.
  
  
  "Vulite un pocu di brandy? Aghju una buttiglia micca aperta è hè u megliu chì pudete cumprà in Rio ".
  
  
  "Sona bè", aghju dettu.
  
  
  Elle a versé deux boissons. Pigliendu u biccheri, lasciu chì i mo ochji accarezzanu a so bella faccia. "Avete sempre statu una bella ragazza per dumandà megliu".
  
  
  "È di solitu l'aghju capitu", disse. "Tu?"
  
  
  "Avete visitatu in Tel Aviv", aghju dettu tranquillamente è cun un surrisu.
  
  
  E so lunghe ciglia sbattevanu mentre i so ochji evitavanu i mei per un mumentu. Quand'ella guardò di novu, era surrisa. Aghju allungatu è toccu a so guancia. Pigliò un sorsu di brandy. Aghju messu a manu
  
  
  nantu à a so cintura magre è l'hà tiratu versu mè. Ella puzzava dolce è era dolce.
  
  
  "Ricurdate quella notte, Nick?" - mi respirò in l'arechja. "Ti ricordi veramente cum'è mè?"
  
  
  "M'arricordu".
  
  
  "Hè statu assai bè, ùn hè micca?"
  
  
  "Molt".
  
  
  Pudemu i vetri nantu à a tavula più vicinu. L'aghju tiratu versu mè è toccu i so labbre cù e mio. A so lingua mi intrì in bocca.
  
  
  "Dio, Nick," mormorò.
  
  
  Aghju passatu e mo mani nantu à i so glutei, sintendu e curve chì falavanu finu à i so fianchi. Sottu u mo toccu, i so fianchi cuminciaru à oscillari pianu pianu.
  
  
  Ella m'hà alluntanatu gentilmente da ella è spegne a luce. Allora hà cuminciatu à spoglià lentamente è grazia. Sottu a so robba portava solu mutandine di bikini. I so petti si stendevanu impazienti versu mè mentre si toglieva a so robba da e spalle. I so petti eranu pieni, maturi è bianchi latti. À un altru mumentu, un picculu pezzu di biancheria intima li sciddicò da i fianchi è di e cosce è cascò in una mansa magre in u pianu.
  
  
  Erica mi fighjulava apertamente, permettendu à u so sguardu di sbulicà nantu à u mo corpu nudu in a bughjura di a stanza.
  
  
  "Bella," ronronò ella. "Tantu musculu duru".
  
  
  L'aghju tirata versu mè, sintendu a so nudità contr'à a meia. Ella passava a manu nantu à u mo pettu è e spalle, trascinendu u mo corpu. Mi accarezzava, mi accarezzava, mi fece l'amore cù e so mani mentre i mo dite l'esploravanu. E so cosce si sparghjenu à u mo toccu è si lamentava.
  
  
  Sottu à noi era una moquette mossa è spessa. Erica si inginocchiava, lassendu e so mani scorri nantu à u mo corpu mentre falava. Ella sapia tutte e manere di eccitare un omu è ùn hà micca dubbitu annantu à l'usu. Un mumentu dopu, aghju scisciutu vicinu à ella è l'aghju grossamente spinta in daretu nantu à a moquette spessa. Mi inginocchiai annantu à ella, passandu e mani nantu à i so petti. Ella ansimò. E mie lunghe cosce m’abbrazzavanu. Aghju passatu a mo manu nantu à a coscia interna di seta.
  
  
  "Oh sì," ronronò ella. A so bocca era pocu aperta, i so belli ochji verdi eranu chjusi.
  
  
  Quandu aghju intrutu in ella, a so bocca piena s'allarga per un mumentu, è un ligeru tremulu passò in u so corpu. Allora hà cuminciatu à muvimenti cun mè, e so dite mi chjappà à e spalle, e so cosce chjusu intornu à a mo vita. Ùn sò micca sappiutu quantu tempu simu stati chjusi inseme prima chì era finitu per noi dui.
  
  
  Dopu à quessa, aghju messu cun ella per un bellu pezzu, ùn vulia micca spustà. A rilassazione calda penetrò gradualmente in e fibre più esterne di a mo carne è in a prufundità più interna di a mo ànima.
  
  
  Dopu avemu vistutu, pusemu nantu à un picculu sofà è finimu u nostru brandy. Erica si pettinava i so capelli rossi longu è paria fresca cum'è quandu aghju intrutu in a stanza.
  
  
  "Sò felice chì Zach ùn hà micca battutu à a porta", hà nutatu.
  
  
  "Sembra assai ghjilosu, Erica. Eri vicinu ?
  
  
  Ella mi hà guardatu. "Un ghjornu. A so idea, micca a meia. È era assai ineptu. L'aghju dettu chì nunda di fisicu ùn succederebbe mai più trà noi. Hè offesu da questu. Ùn vulia micca ch'ellu sia implicatu in questu casu, ma hè statu rifiutatu. Hè assai bonu cù l'arme ".
  
  
  "Avarà da esse in questa missione, nò?"
  
  
  Ella mi guardò pensativamente. "Iè."
  
  
  "Erica, aghju capitu perchè site in Brasile. Semu perseguite a listessa persona. U mo capu hà cuntattatu u vostru è hà cunfirmatu i mo pinsamenti. Discuteremu di e nostre assignazioni individuali è cullaburemu cù l'altri se pare fattibile. ".
  
  
  L'ochji verdi si strinsenu un pocu. "Giroud ùn hè micca statu in cuntattu cù mè è Zach".
  
  
  "Riceverete un telegramma in e prossime ore. Intantu, mi hè stata datu una parolla di codice chì duveria permette di cunfidassi in mè. A parolla hè Golia".
  
  
  Ella guardò sorpresa. "Hè a parolla ghjusta!"
  
  
  "Giroud hà mandatu questu."
  
  
  Si versò un altru brandy. "Va bè, Nick. Ma aspitteraghju un telegramma chì mi dicerà quantu sò liberu cun voi. Ella surrisu è mi basgiò nantu à a guancia.
  
  
  M'aspittava ch'ella sia attentu. Era una bona agente. "Tuttu va bè. Vi dicu solu uni pochi di e mo idee. Ùn avete bisognu di parlà in tuttu. "
  
  
  "Hè ghjustu."
  
  
  "Cerchemu tramindui Adrian Stavros, ma per ragioni diverse". A so faccia era senza spressione. Ella ùn hà datu nunda. "U vulete per via di l'assassiniu di Ben Canaan. Ùn simu micca cumplettamente chjaru perchè hè necessariu, ma pò avè qualcosa à fà cù a pulitica greca è u rapimentu di Nikkor Minurkos ".
  
  
  "Magnate di spedizione grecu?"
  
  
  "Diritta. Pò esse in Parakatu è esse tenutu contru à a so vulintà. Stavros hè in Atena, cusì vi tuccherà à aspittà ch'ellu torna o andà in Europa per piglià. Ma pensu chì a strada per questu hè attraversu tuttu ciò chì pudemu amparà da Parakatu, aghju bisognu di parlà à Minurcos.
  
  
  "Se site interessatu, vi purteraghju dui cun mè in Parakata. Questu pò migliurà e vostre chance di ghjunghje. Discutete questu cun Zach è fatemi sapè dumane quandu avete ricevutu u telegramma.
  
  
  "Se perseguissimu veramente Stavros", disse Erica, "ùn saria megliu per noi andà drittu à Atene?"
  
  
  "Si crede chì Stavros facia a so sede temporale quì, in u penthouse di Minurcos, chì hè una vera fortezza. Ùn pudete micca solu assaltà u locu, tù è Zack. È in i rari occasioni chì abbanduneghja u locu, puderia esse cum'è questu hè difficiule,
  
  
  ma Minourcos ci pò dì cumu ghjunghje à Stavros.
  
  
  Di colpu si n'andò in silenziu, cunsiderendu a mo pruposta. Quandu mi fighjulava, un ligeru surrisu apparsu nantu à e so labbra piene. "Ti contatteraghju dumani matina, caru Nick."
  
  
  Mi appughjai è toccu i so labbre cù e mio. "Tu farai." Mi sò alzatu, aghju ghjuntu à a mo arma è l'aghju messu. Allora li ghjittassi a so giacca. "E mantene Zach nantu à una catena corta, d'accordu?"
  
  
  Li piacia. Ridia sempre quand'e aghju lasciatu a stanza.
  
  
  Capitulu quattru.
  
  
  Pensu à Adrian Stavros mentre abbandunò l'hotel di Erica. Era digià a sera tardi è ùn ci era micca un taxi in vista. Aghju caminatu cù cura per l'Avenue Rio Branco. Entra in a sede di Stavros in Parakatu, ancu cù a so sicurezza ridotta, puderia esse abbastanza difficiule. U picculu gruppu di Stavros avia una mala reputazione. Hà riunitu i scontri di a sucetà intornu à ellu in Parakatu. Essenzialmente, eranu cum'è ellu stessu, ma senza e so capacità di dirigenza. Ricordendu questu, aghju decisu chì Adolf Hitler deve avè principiatu in u listessu modu. In Germania, in l'anni 1930, duverebbe esse un pocu di persone chì pigliavanu l'ex-caporale in seriu. Stu esempiu era una lezziò per esse amparatu, ma u mondu ùn pareva mai amparà.
  
  
  Aghju caminatu parechji blocchi senza vede un taxi. Entrava in una zona di negozi è uffizii in a strada. Quandu aghju vultatu in u vicolo per andà versu u mo hotel, abbandunendu momentaneamente u trasportu, aghju avutu una sorpresa. À a terza vetrina, una figura scura hè surtita da l'ombra è agite u pugnu versu mè. Ci era un cuteddu in u pugnu.
  
  
  Quandu l'attaccu cuminciò, eru quasi passatu l'entrata. S'ellu avia aspittatu un'altra siconda, ùn l'aghju micca vistu à tuttu, l'attaccu saria successu, è u cuteddu m'avaria chjappu in u spinu. Ma in a so corsa per fà u travagliu, si trasfirìu troppu rapidamente, è aghju pigliatu u muvimentu in a mo visione perifèrica.
  
  
  Quandu u cuteddu m'hà culpitu in u spinu, aghju vultatu bruscamente è scacciò u bracciu manca per bluccà u colpu, chì aghju sappiutu di fà, ma a lama hà tagliatu à traversu u tessulu di a mo giacca è a cammisa è hà tagliatu pocu l'avantbracciu. Lascià u pesu di l'omu purtarilu versu mè. Allora aghju vultatu, tenendulu in e mo mani, è sbattu in u bastimentu accantu à noi.
  
  
  Per un mumentu aghju pensatu chì era Zack, a so ghjilosia chì l'aveva più forte perchè l'omu era corpu è forte. Ma quandu aghju pigliatu un sguardu più vicinu, aghju vistu chì era più grande di Zach è avia capelli scuri. Paria brasilianu è era un veru thug.
  
  
  Aghju ghjuntu à Wilhelmina cù a mo manu libera, ma u mo attaccante ùn avia micca intenzione di lascià mi guadagnà quellu vantaghju. Girò di novu u cuteddu bruscamente, sta volta mirandu à a mo faccia. Aghju schivatu è parzialmente deviatu a lama, ma hà tagliatu l'arechja. Alzò l'arma una terza volta è mi culpì cù u so pesu.
  
  
  U so momentu era troppu forte. M'hà abbattutu è simu cascati inseme nantu à u trottu. L'aghju culpitu brevemente nantu à a mandibula cù a mo manu diritta, ma ùn pareva mancu avvistà. Avemu vultatu una volta mentre aghju pruvatu à prutege mi da u cuteddu. Vuliu caccià à Hugo, u mo stilettu, ma ùn pudia micca liberà a manu è u bracciu per un mumentu per permette à u cuteddu di scorri in a mo palma.
  
  
  Per un pocu mumentu, u grande omu era sopra à mè. Hà ghjuratu in purtughese è m'hà culpitu viciously in u pettu. U cuteddu ùn era micca longu, a lama era abbastanza larga, ma a lama hè stata affilata à una sharpness razor. Brillava dimly in a notte mentre aghju pigliatu a so manu di u cuteddu à l'ultimu mumentu prima chì a lama ghjunghje à u mo pettu. E nostre mani tremavanu per un mumentu mentre pruvava di guidà a lama tutta a strada. Aghju liberatu a mo manu diritta è cecu afferrai a so faccia, sentu i so ochji è scavatu in elli cù i mo dita indici è media. I piercing my eyeball left with my dito mediu è piercing my eyeball right with my dite indice. U globu di l'ochju s'hè lampatu è u mo dettu hè diventatu bagnatu.
  
  
  "Ahhhh!" - gridò l'attaccante, stringendu l'ochji cù a so manu libera è sminticandusi di u cuteddu in l'altru. Hà gridatu di novu è hè cascatu parzialmente da mè.
  
  
  Duranti stu brevi riposu, Hugo infine slid in a mo manu diritta. L'aghju pigliatu solu quandu u grande tippu gridava in modu salvaticu è alzò di novu u cuteddu per chjappà cecu cun ellu. Aghju inseritu u stiletto sottu à u so bracciu alzatu è a lama hà intrutu in u so latu ghjustu sottu à a so ribcage è andò finu à a strada.
  
  
  Allora aghju vistu chì l'ochju restante di l'attaccante mi guardava sopra à a mo testa in a bughjura, è in quellu mumentu aghju vistu chjaramente l'umidità grisa nantu à a so guancia diritta sottu à l'ochju sfrattu. Tiru u stiletto da u mo latu è cascò pesante nantu à mè, u so propiu cuteddu chjappà nantu à u pavimentu.
  
  
  Aghju alluntanatu u corpu è mi sò alzatu. Fighjendu prestu in u circondu, aghju vistu chì ùn ci era micca pedoni vicinu per vede ciò chì era accadutu. J'ai rattrapé les saches de l'homme et j'ai trouvé des documents dans son portefeuille. Una di e carte indicò chì era un impiigatu di Apex Imports.
  
  
  Sembra chì l'omu chjamatu Ubeda era più impressiunatu cun mè di ciò chì pensava. O forse chjamò Stavros in Atena è Stavros negò ch'ellu avia mai intesu parlà di mè. Ubeda hà prubabilmente decisu chì eru un tipu di polizia chì interferia cù l'affari Apex Imports. O un tippu di a CIA chì hè diventatu un pocu troppu curiosu. Quale chì Ubeda hà pensatu chì eru, era ovviamente tenutu un ochju nantu à mè è sapia induve stava. Era in u mo interessu per andà in Parakata à a prima opportunità.
  
  
  Aghju lasciatu u brasilianu mortu è tornatu prestu à u mo hotel. Ùn ci era più incidenti quella notte, è a matina ghjunse senza incidente.
  
  
  Erica Nystrom, Zach è eiu scontru à nove ore di mane. in un picculu caffè nantu à l'Avenida Presidente Vargas affacciata nantu à e colline daretu à u centru di Rio è e capanne di favela culurite nantu à a collina sopra a cità. Zach avia capitu a mo vicinanza à Erica è era infelice à a prospettiva di travaglià cun mè ancu per un pocu tempu. Era ancu più ostili chè prima. Erica hà ricivutu un telegramma codificatu da Ghjerusalemme in u quale ella è Zack sò stati urdinati di cooperà cun mè in ogni modu necessariu per u successu di u nostru scopu cumunu di piantà Adrian Stavros.
  
  
  "Se vulete infurmazione da Minurkos, andate à Parakatu", mi disse Zack strettu, i so ochji turchini lampendu di rabbia. U so caffè resta intactu nantu à a tavula davanti à ellu. "A nostra missione hè di truvà Stavros è distrughjelu. Ovviamente ùn u truveremu micca in Parakat ".
  
  
  I so ochji severi fighjulavanu in i mei. Aghju vultatu da ellu à Erica. Era chjaramente disturbata da u so cumpurtamentu. Aghju dumandatu. - "Chì dici, Erica?"
  
  
  "Aghju digià dettu à Zach. Pensu chì u vostru approcciu cunvene micca solu per voi, ma ancu per noi.
  
  
  Zach sibilò à ella. - "U vostru cervellu hè annebbiatu da u sessu!" "Stu omu hè ovviamente u vostru amante. Tuttu ciò chì dice vi pare ragiunate ".
  
  
  "Per piacè, Zach!" - disse Erica bruscamente.
  
  
  "Oh dieu," murmurò, scuzzulendu u mo capu. "Fighjate, ùn aghju micca bisognu di affare d'amore elaboratu chì si mette in u modu. Forse mi sbagliava per noi di travaglià inseme. Puderaghju aiutu da Hawk solu dumandendu. O forse da a CIA. Ma ùn andaraghju micca in cirurgia per esse intricatu cù qualchì militante spensieratu chì ùn pò micca mantene i so sentimenti persunali sottu à cuntrollu ".
  
  
  U visu di Zack subitu diventò rossu è salta da a so sedia. "Senti, Carter..."
  
  
  "Posa!" - urdinò Erika in un tonu tranquillu ma autoritario.
  
  
  Zach lui lança un regard sévère, puis s'assit à son siège. Mormò qualcosa sottu u so fiatu, ma evitò i mo ochji.
  
  
  "Se ci hè un'altra cosa cum'è questu, avemu da parlà", disse Erica. - Capisci, Zach ?
  
  
  Hà esitatu. Quandu hà parlatu, hà dettu una parolla. "Iè."
  
  
  "Ùn ci hè nunda trà noi, Zach. Mi stai à sente?"
  
  
  L'hà guardatu intensamente. "Certamente."
  
  
  "Ùn ci hè nunda trà noi è ùn ci sarà mai. Allora tuttu ciò chì succede trà mè è Nick ùn hà nunda à fà cun voi. Se vulemu travaglià inseme, duvete capisce questu ".
  
  
  Paria chì si rilassava un pocu. Mi hà guardatu è dopu à Erica. I so pugni strinsenu nantu à a tavula. "S'è tù dici cusì."
  
  
  "Vogliu veramente dì. Avà andemu à Parakata. Se pensate chì un tali pianu ùn hè micca ragiunate, pruvaraghju à liberà di stu compitu ".
  
  
  A fighjulava è u so visu cambiò è s'ammolli. "Sapete chì ùn vi lasciaria micca andà senza mè". I so ochji scontranu di novu i mei. "Tu è Carter pari chì dirigenu u spettaculu. Se partite, parteraghju ".
  
  
  Aghju dumandatu. - "È pudemu abbandunà a cumpetizione di corteggiamenti finu à ch'ella sia finita ?
  
  
  "L'avete intesu", disse Zach in tonu. "Nisuna cumpetizione". Guardò a so tazza di caffè.
  
  
  "Scusate, Zach", disse Erica.
  
  
  Si curvò. "Quandu andemu à Parakata?"
  
  
  L'aghju studiatu per un mumentu. Forse si funziona dopu tuttu. "U prima, u megliu".
  
  
  "Sò induve pudete allughjà una vittura", disse Erica. "Pudemu piglià a strada di Brasilia, chì passa per a maiò parte di a furesta di Tijuca".
  
  
  "Hè ghjustu", aghju dettu. "Se pudemu piglià una vittura oghje, suggerenu di lascià sta sera. Saria megliu guidà di notte attraversu a jungla calda è appiccicosa ".
  
  
  "Sò bè cù questu", disse Zach.
  
  
  "Allora hè decisu", aghjunse Erica. "Zach, mi pò aiutà à sceglie una vittura affidabile?"
  
  
  Li guardò. Un ligeru sorrisu apparsu nantu à a so faccia. "Da ciò chì aghju lettu di Carter, hè un espertu di vittura. Perchè ùn andemu micca tutti?" Mi guardò interrogativamente.
  
  
  Aghju tenutu u so sguardu per un mumentu. Iè, pò fà. "Ci chjamaraghju un taxi", aghju dettu.
  
  
  ***
  
  
  Quella sera avemu partutu. Basatu nantu à a mo ricunniscenza, Zach hà sceltu una berlina negra BMW 3.0 CS per u viaghju. E so caratteristiche di maneggevolezza eranu eccellenti è avia una scatula di trasmissione chì era un piacè di operà. Zach hà guidatu finu à quasi mezzanotti, è dopu aghju pigliatu u postu di u cunduttore. A strada ùn pò esse cunsiderata bona, ancu s'ellu era una strada per Brasilia è l'internu. U mantenimentu era in generale poviru, è in certi lochi a jungla paria pronta à ripiglià a striscia stretta tagliata in u so core.
  
  
  Riposamu per una parte di u ghjornu in preparazione per u viaghju, ma a monotunia di u viaghju ùn hà micca permessu
  
  
  rilassate. Avemu guidatu tutta a notte è durmimu duie volte u ghjornu dopu durante u tempu più caldu: una volta in vittura, pusendu, chì era difficiule per via di i mosquitoes è u calore, è dinò in un hotel bruttu in un picculu paese. Quella notte avemu guidatu di novu per un bellu pezzu è a matina dopu avemu ghjuntu in Parakata.
  
  
  Era un grande paese di parechji millai di persone, cù una piazza di a cità è numerose cantine. Ùn ci ne stamu micca perchè ùn vuliamu micca attirà l'attenzione à noi stessi. Saria logicu chì l'omi di Stavros si divertissi visitando u paese, è unu d'elli puderia esse suspettu di stranieri bianchi.
  
  
  A strada di a piantazione, s'ellu puderia esse chjamata strada, si trovava à cinque chilometri da Paracatu. Era una strada di terra cun prufonde rutture chì tagliavanu quasi imperceptible in a jungla à un angulu di novanta gradi à l'autostrada. A vittura si moveva lentamente cù Zach à u volante. I rami da u sottobosco si graffiavanu, tiravanu à a vittura, è ci pugnavanu à traversu i finestri. Siccomu avemu avutu à guidà pianu pianu, i mosquitoes empianu u carru è ci muzianu in ogni locu apertu. Thompson da a CIA m'hà dettu chì a piantazione era quasi deci milla da a strada. Eramu circa a mità di strada è ci pigliò quasi una ora per arrivà cusì luntanu. Per furtuna ùn avemu micca vistu parte di vitture perchè in quellu mumentu ùn ci vulia micca cunfrontu apertu.
  
  
  Circa sei chilometri fora di l'autostrada, avemu trovu un locu induve pudemu tirà a BMW da una strada stretta in a machja, cusì era abbastanza bè ammucciatu. Appena avemu partutu, l'insetti ci anu attaccatu. Avemu spruzzatu repellent è chjappà a strada.
  
  
  Circa a mità di chilometru da a mansione in stile ranch di Adrian Stavros, ci era un altu eucalyptus. L'arburu si trovava longu à u perimetru di a terra sbarcata, accantu à una alta fence di filu, in una zona chì apparentemente era una volta parti di a pruprietà, ma chì era stata ripresa da a jungla. Per qualchì tempu l'arbulu hè stata utilizata da a CIA cum'è postu di osservazione. Era à st'arburu chì aghju purtatu Erica è Zach mentre caminavamu à traversu u calore umidu è appiccicosu. Emu mossi à circa a stessa vitezza di a vittura è ghjunghjemu quì in menu di una ora. À a cima di l'arbulu, oculatu da a vista da a piantazione, era una piattaforma di bambù attaccata à e rami cù filamenti pandan. I passi di bambù sò stati attaccati à u troncu è i rami in parechji lochi per fà a scalata più faciule.
  
  
  "Avemu culà?" - dumandò Erica.
  
  
  Aghju culpitu un mosquito. "S'ellu hè una cunsulazione, ùn ci sarà micca prubabilmente micca sbagliati cusì".
  
  
  "Allora andemu è stà per una settimana", disse Zack. I so capelli biondi eranu arruffati nantu à a so fronte, è a so cammisa cachi, cum'è tutti i nostri vestiti, era macchiata di sudore.
  
  
  Aghju sorrisu à ellu. Tutta a so attitudine avia cambiatu da quandu Erica l'avia tiratu in daretu, è pareva accettà u fattu ch'ella ùn era micca attirata fisicamente da ellu. Aghju guardatu à u revolver Smith & Wesson .38 pusatu in a cintura di a cintura nantu à a so cintura è era felice chì l'aghju purtatu cun mè. Erica era l'agente intelligente, ma Zack era u musculu. Era un espertu d'armi è purtò una scatula di diverse armi cun ellu in a so vittura.
  
  
  Avemu cullatu un arbre. Circa a mità di a cima, aghju cuminciatu à avè un novu rispettu per l'agenti CIA chì avianu da fà questu regularmente durante a so recente surviglianza cuncentrata. Quandu avemu ghjuntu à a piattaforma eramu stanchi. Erica era sempre nervosa da a salita è da l'altitudine chì si trovava avà.
  
  
  Ella ansimò. - "Diu, ne valeva a pena?"
  
  
  Aghju pigliatu i binoculi putenti chì pendevanu à u collu è fighjulà a piantagione. Allora l'aghju indicatu. Aghju dumandatu. - "Chi pensi?"
  
  
  Ella hà guardatu ciò chì Zach è aghju vistu - una vista aperta attraversu e foglie à tutta l'area di a splutazioni. Da questu puntu, un observatore à traversu binoculi puderia vede ciò chì passava in qualchì locu nantu à a piantagione. In più di l'edificiu principale, chì era u ranch, c'era un gruppu d'altri edifici intornu à ellu, soprattuttu in daretu, chì parevanu caserne è annessi. Era una stallazione impressiunanti. L'area vallata hè stata cumpletamente piantata cù arburi è arbusti, ci eranu strade di terra è parcheghji. Daretu à a recinzione c'era una zona chì era stata piantata cù l'arburi di gomma quandu u pruprietariu precedente abitava quì, ma a jungla l'affucava.
  
  
  Erica avait des jumelles et explorait la région. Ella suspirò felice. - "Avevi ragione, Nick. I moschiti ùn ponu micca volà cusì altu ".
  
  
  "Forse eramu tutti sbagliati", disse Zach dopu un pocu tempu. "Cù stu fucile scoped chì aghju in a mo vittura, puderia pusà quì è tumbà l'omi di Stavros tuttu u ghjornu".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Cumu li mettite tutti fora?" "E una volta chì li tiramu fora, cumu li mantenemu quì mentre li sguassemu?"
  
  
  "In più," Erica hà aghjustatu, "se attacchemu da fora, anu una bona chance di ghjunghje à Minurcos prima di fà noi è di tumballu".
  
  
  "Hè veru", aghju dettu. "È s'ellu u tumbanu, ùn pudemu micca sapè nunda quì".
  
  
  "Hè veru chì ùn pudemu micca mette in periculu Minurcos", Zach accunsentì. "Ma puderia fà un grande usu di un fucile quì. Peccatu".
  
  
  Pensu chì Zack vulia tumbà troppu. Era troppu cum'è a caccia per ellu. Aviu intesu sbarazzà di qualcunu chì in realtà stava in u mo modu, ma ùn aghju vistu nunda di uccisione inutilmente. Ùn pudete micca pruvà, sentenu è eseguisce ogni omu solu perchè hà travagliatu per Stavros.
  
  
  Per l'ora dopu, finu à meziornu, fighjulemu a piantazione, turnendu à turnu cù binoculi. A CIA hà stimatu u numeru di militanti in u situ à circa una meza duzina è micca più di ottu. Dopu avè passatu quelle ore nantu à a piattaforma fighjulendu a ghjente chì vene è andà, e nostre osservazioni anu cunfirmatu sta cunclusione. Quandu u cunfrontu si sviluppa, seremu almenu dui à unu.
  
  
  Ùn avemu micca vistu Minurcos finu à chì avemu lasciatu a piattaforma. A so prisenza in scena hè stata tandu stabilita. Abbandunò l'edificiu di a caserne cù un altru omu, andò à l'entrata principale di u ranch è intrì. Aghju continuatu à vedelu à traversu i binoculi, è quand'ellu hè sparitu in l'internu, ùn aghju micca dubbitu chì l'omu chì aghju vistu era Nikkor Minurkos. Almenu ùn avemu micca ghjuntu quì perseguite un fantasma.
  
  
  Appena prima di falà l'arbulu di novu, aghju ripetutu u nostru pianu di entrata.
  
  
  "Allora", aghju dettu, "turneremu in vittura è andemu drittu in quellu locu, cum'è s'è no fussemu i migliori amichi di Stavros. Lasciami parlà à l'omu à a porta. Diciaremu chì simu di a Liga brasiliana, è quandu andemu à l'internu, insistemu à scuntrà Heinz Gruber, l'omu in carica durante l'assenza di Stavros. Spergu solu chì ùn sanu micca digià ciò chì mi pare quì nantu à a piantagione ".
  
  
  Erica hà apertu a so borsa à spalla è tirò fora un picculu revolver belga di calibre .25, calibre .25. Era una bella pistola cù un manicu di perle è una incisione di fantasia. Sapia chì puderia sparà per via di a mo implicazione passata cun ella. L'hà cuntrollatu è u rimettiu in a so borsa.
  
  
  "Tuttu sarà bè", disse.
  
  
  Zach vulia veramente andà ancu. "Avemu da trattà cun elli", disse.
  
  
  "Iè", aghju accunsentutu. Mi piacerebbe esse cumplettamente sicuru.
  
  
  Quintu capitulu.
  
  
  Avemu guidatu pianu pianu l'ultimi cinquanta metri finu à u cancellu. L'ufficiale di turnu era digià fighjulatu u nostru avvicinamentu. Era vistutu di pantaloni cachi, cum'è noi, cù un fucile automaticu colapsable chjappu nantu à a spalla. L'hà cacciatu è l'hà preparatu per l'azzione mentre ci guardava avvicinassi.
  
  
  "Se ùn avemu micca passatu stu tippu, u ghjocu di ballò hè finitu", li dissi. "Allora ghjucate bè". Erica annuì.
  
  
  "Iè", aghjunse Zack. Iddu, cum'è mè, purtava di novu una giacca ligera per ammuccià l'arma. E mo armi eranu ordinarie, ma Zack avia un assortiment incredibile. In più di u revolver di calibre .38, hà purtatu una piccula mitragliatrice Sterling 380 PPL in a so sacchetta, è hà ancu ammucciatu un cuteddu di lanci è un garrote nantu à a so persona. Era un arsenale ambulante. Spergu chì questu l'aiutassi à sopravvive.
  
  
  Avemu firmatu solu deci piedi da a guardia. Eru guidatu, cusì aghju parlatu cun ellu forte è forte in inglese. "Bonghjornu!"
  
  
  U guardianu di sicurità hè ghjuntu à a mo finestra. Era un ghjovanu arrabbiatu cù una cicatrice pesante nantu à a mandibula manca. Ùn mi riturnò micca u mo surrisu.
  
  
  "Chì vulete quì?" - dumandò una risposta, fighjendu suspittosu in a vittura. "Stai intruducendu a pruprietà privata".
  
  
  Aghju dettu. - "Ehi, veramente!" "Semu amichi di Adrian Stavros".
  
  
  Studiò a mo faccia cun cura. "Ùn ti aghju micca vistu prima. Quale si?"
  
  
  Li detti i nostri nomi fittizi. "Semu di Rio", aghju dettu casualmente. "Lega brasiliana". A Liga era un gruppu di l'infernu in Rio chì hà cumpetitu cù Stavros in e so attività di contrabande. AX avia ragiuni per crede chì Stavros avia pocu tempu pruvatu à unisce in u so gruppu, è Stavros era incaricatu di tuttu.
  
  
  « Sè vo site di a Lega, chì fate quì ? - dumandò u guardianu.
  
  
  "Stavros ci hà invitatu", aghju dettu. "È per via di voi simu ritardati, dicu à Stavros di questu."
  
  
  Mi hà guardatu. "Stavros ùn hè micca in a piantagione. Hè in viaghju d'affari ".
  
  
  "Hà dettu chì puderia esse. Ci hà dettu di vede Heinz Gruber ".
  
  
  A mo cunniscenza di u nome di u tenente Stavros hà fattu una impressione nantu à questu omu. Si strofinava u mentonu cù a manu penseru. "Va bè, aspetta quì."
  
  
  Riturnò à a porta, è avemu vistu ogni passu. Sottu un picculu canopy, pigliò ciò chì pareva una radiu di l'armata da una tavola di legnu. Ci hà parlatu per un paru di minuti, l'ascolta, è poi l'hà rimettutu è vultò à a vittura.
  
  
  "Pudete entra. Cunduce à u locu direttamente davanti à a casa è parche. Vi sarete incontrati fora ".
  
  
  "Moltu bè", aghju dettu.
  
  
  U guardianu hà apertu u cancellu di filu. Fighjularaghju a pistola sottu à u so bracciu per un bellu pezzu. Questu averebbe ancu esse cunsideratu. Mi fece un gestu à traversu u cancellu è aghju cuminciatu a vittura.
  
  
  "Andemu", aghju dettu à Erica è Zach.
  
  
  Avemu guidatu attraversu a porta, è si chjude daretu à noi. Zack fece un sorrisu mentre guardava i cancelli chjusi.
  
  
  Aghju guidatu per a strada di terra versu u cumplessu. Era un locu bellu : archi, tile rossi è bougainvillea. Aghju firmatu davanti à una casa tamanta d'adobe è simu scesi da a vittura mentre quatru omi sò surtiti. Parchemu a vittura trà noi è u guardianu à a porta.
  
  
  L'omi chì ci anu cunfruntatu eranu rude. I trè, quelli chì sò surtiti i primi, eranu vistuti di pantaloni cachi, è ognunu avia una pistola à l’anca. Unu d'elli era un omu toccu è scuru chì pareva un brasilianu. U sicondu era un omu altu è magre chì pareva un ghjovanu Ghjuvanni Carradine, è u terzu paria un hippie americanu cù capelli longu è barba. Ùn mi piacia micca a so faccia. U quartu omu portava una cammisa bianca sbottonata è pantaloni formali. Era un omu altu, ben custruitu, cù i capelli grisgi è una faccia quadrata è dura. Hè suppostu esse l'ex-Nazi Gruber.
  
  
  I trè subordinati si sò sbulicati, cusì ci circundavanu abbastanza bè. Eru cuntentu d'avè parcheggiatu a vittura trà noi è u guardianu à u cancellu, chì era à una trentina di metri.
  
  
  "Herr Gruber?" Aghju chjappu versu l'omu in a cammisa bianca.
  
  
  "Hè ghjustu", rispose alteramente in un forte accentu. Hà purtatu a listessa pistola Luger cum'è a mo in un cinturione. "E chì hè sta riunione cù Adrian Stavros?"
  
  
  Zach è quellu à i capelli longu si evaluavanu. L'omu toccu di Stavros pareva ansiosu di sguassate u fucile à l'anca, è u tippu altu è sveltu ùn pudia caccià l'ochji di Erica.
  
  
  "Ci hà invitatu quì", aghju rispostu casualmente. "L'avemu offertu un batch di eroina senza diluzione. Un coppiu di i nostri rivenditori anu prublemi è ùn ponu trattà. Di sicuru vi hà dettu di questu?
  
  
  Gruber m'hà studiatu per un mumentu. "No", disse. "Sì un americanu. Ùn sapia micca chì l'Americani travagliavanu per a Liga ".
  
  
  "Viva è amparà", li dissi.
  
  
  "E quale site?" - dumandò à Erica.
  
  
  "Ebreu", disse decisamente.
  
  
  I so ochji si strinsenu è surrisu bruscamente. "Moltu interessante", rimarcò, fighjendu da Erica à Zach. "Bè, forse pudemu ghjunghje à un accordu. Esceremu da u sole, nò?"
  
  
  "Sembra una bona idea", aghju dettu. Sperava di separà in qualche modu Gruber da l'altri una volta chì eramu dentru.
  
  
  Ma ùn era micca u casu. Di colpu un quintu omu esce da casa ; i nostri ochji si scontranu è ci ricunnoscemu subitu. Era Ubeda da l'uffiziu Apex Imports.
  
  
  "Chì si passa quì?" - dumandò à Gruber. "Questu hè l'omu chì andava in giro per a cità. Aghju mandatu un omu per ellu, chì ùn hè micca vultatu ".
  
  
  L'ochji di Gruber si strinsenu mentre u zitellu à i capelli longu tirava cun cura un revolver. "Oh, bè", si disse Gruber. I so ochji sbulicò da a mo faccia à Erica è Zach tese, è poi tornanu à mè. "Quale site in fatti?"
  
  
  Aghju guardatu da Ubeda à Gruber. U restu di i militanti ùn anu ancu tiratu l'arme. "Sò quellu chì dicu chì sò. Cusì facemu tutti. Avà vulete trattà o micca?
  
  
  "Perchè hè ghjuntu à Apex posandu cum'è un importatore legittimu?" - dumandò Ubeda. "Dice sempre chì vole càmera giapponese?"
  
  
  "No", disse Gruber lentamente. "Micca essatamente. Pudete entre, signore...
  
  
  "Johnson", aghju dettu.
  
  
  "Sgiò Johnson. Ma prima avemu bisognu di verificà se site armatu ".
  
  
  Da u cantonu di l'ochju, aghju vistu u sguardu severu chì Zach m'hà datu. Ùn avia da lascià sta ghjente u disarmà, è mi sentu listessa manera. S'elli avianu riesciutu, nimu di noi ùn averia mai lasciatu vivu stu locu. Aghju datu à Zack un sguardu chì sperava dissi ch'e era cun ellu.
  
  
  "Va bè, Herr Gruber", aghju dettu. Aghju cuminciatu à ghjunghje à u Wilhelmina, u mo Luger 9mm.
  
  
  "Ahh!" - disse Gruber, impiendumi. "U pigliu, sgiò Johnson."
  
  
  Hè esattamente cumu sperava ch'ellu a faria. Appena ch'ellu hà ghjuntu in a mo giacca, l'aghju pigliatu è l'aghju pigliatu strettu per u collu sottu à u mento. Longhair hà miratu à a mo testa, Zack tirò a so pistola calibre .38. L'omu di i capelli longhi trasfirìu u so scopu da mè à Zack è sparò u mumentu chì Zack s'accumpagnava; a pallottola rimbalzò nantu à a BMW daretu à noi. L'arme di Zack hà rispostu cù un ruggitu di staccato è hà sbattutu Longhair square in u pettu, mandulu vulendu in daretu in a colonna di stucco chì susteneva l'arcu à l'entrata di l'edificiu. Aprì a bocca larga per un pocu tempu è morse prima di chjappà in terra.
  
  
  Allora parechje cose sò accadute simultaneamente o in successione rapida. Aghju gridatu à Zach di ùn sparà micca, ma era troppu tardi. Hà purtatu tuttu in un muvimentu freneticu. L'omu toccu è altu pigliò e so pistole, cum'è Erica. Ubeda si vultò è curria versu a casa, è Zach sparò è u colpì in a spina. Ubeda urlò è cascò a faccia in a polvera.
  
  
  "Arrestate, o uccideraghju Gruber", aghju minacciatu l'altri militanti. Lasciai caccià in manu à Hugo, u stilettu, è avà l’aghju pressatu fermamente contru à a gola di Gruber. Aghju intesu un gridu forte è eccitatu da u guardianu à a porta daretu à mè.
  
  
  L'omu altu è magre hà cessatu di ghjunghje, ma u toccu avia digià tiratu un revolver è hà furzatu Zach à sparà. Inginochjata accantu à a berlina, Erica tirò da a so borsa un revolver à nasu chjappu. U pistolu tombu hà sparatu è hà colpitu Zach in u pettu. Zack si girò è chjappà di novu u parafanu posteriore di a vittura.
  
  
  Erica pigliò a mira è sparò cù a pistola belga mentre u pistolu tombu s'agrippava u so stomacu è gridava. U so fucile chjappà in terra duie volte mentre cascò di latu nantu à a so spalla è cascò in terra.
  
  
  Gruber hà guadagnatu cunfidenza da tuttu questu è, mentre chì a mo attenzione era sviata, hà pigliatu a mo manu di u cuteddu è hà sappiutu strappallu da a so gola. Cù u listessu muvimentu, hà culpitu à a mo gamba manca è mi chjappà u mo shin è shin. I mormi è a mo presa s'hè allentatu. Allora sfilò fora di a mo presa, vultendu a manu di u cuteddu mentre andava. Hugo s'hè alluntanatu da mè cum'è tramindui falamu in terra accantu à a vittura.
  
  
  Videndu tuttu questu, l'omu altu chjappà in terra è tira l'arma. Erica hà sparatu nantu à ellu, ma u tiru manca. Riturnò u focu è graffiò u metale nantu à a vittura vicinu à a so spalla. Aghju vistu ch'ella era in guai. Aghju culpitu à Gruber è cascò nantu à a so spalle più luntanu da mè. Pigliendu un stiletto da a terra daretu à noi, l’aghju lanciatu da daretu à u mo bracciu versu l’omu altu mentre ellu mirava di novu à Erica. U stilettu li chjappà in pettu, sbattendu in ellu quasi in silenziu. I so ochji s'allargavanu è a pistola sparò è spruzzava terra trà noi. Cascò, stringendu u manicu di u cuteddu.
  
  
  Aghju intesu a porta aperta daretu à noi mentre e mani di Gruber mi grattavanu a faccia. L'aghju chjappu di novu è intesu l'osse sgrossate in a so mascella. U mo altru pugnu l'hà culpitu in faccia è si ruttu u nasu. Hè cascatu inconsciente sottu à mè.
  
  
  A voce debule di Zach ci ghjunse. - "Attenzione!" Mi aghju vultatu è aghju vistu chì u colpu ùn l'hà tombu. Si battò in piedi è guardò à a porta.
  
  
  « Scendete ! Aghju dettu questu à Erica, chì stava assai vicinu à mè accantu à a berlina nera.
  
  
  U guardianu hà puntatu a mitragliatrice in a nostra direzzione. Zach s'arrizzò è puntò a so arma versu l'omu, ma u guardianu li sparò. U so fucile autumàticu hà sparatu una splutazioni di focu, scavà in terra daretu à Zach è poi chjappà in u pettu prima ch'elli cuminciaru à vulà da u metallu di a vittura. Erica è eiu ùn ci muviamu mentre Zach chjappà a polvera nantu à a so spalle, mortu.
  
  
  Aghju rotulatu à u spinu di a vittura duie volte, cusì eru sottu à u paraurti di fronte, tirà u mo Luger mentre andava. Quandu sò ghjuntu quì, u guardia era ghjustu cuminciatu à sparà in l'altra direzzione cù una pistola. Aghju tiratu trè colpi veloci à ellu, tenendu l'altra manu cù a pistola. I balli di u Luger chjappà prima à a fence daretu à ellu, dopu à l'inguine è u pettu di u guardianu, in questu ordine. Un fucile autumàticu sparò in u celu di cobalt mentre cascò in a polvera. Allora di colpu ci hè statu silenziu in a zona.
  
  
  Mi stendu là à ripiglià u fiatu. In qualchì locu in a jungla, un acellu sgridò indignatu à u nostru rumore. Eru cupertu di polvera è terra. Pianu pianu, aghju aiutatu Erica à mette in piedi. Fighjava à Zach cunfusa ; a so faccia era bianca.
  
  
  Mi vultò versu Gruber è u vidiu avvicinassi. Mi s'inclinai è u picchiò uni pochi di volte è mi fighjulava ubriacu. Si gemì. Aghju appiccicatu u Luger in a so faccia. - Quantu omi ci hè in casa chì guardianu Minurcos ? - aghju dumandatu.
  
  
  Pruvò di parlà, ma era difficiule per ellu per via di a dislocazione di a so mandibula. "Ùn ..."
  
  
  Aghju ficcatu u Luger sottu à u mento. "Quantu?"
  
  
  Alzò debolmente dui dita. Mi vultò versu Erica. "State quì è fighjatelu".
  
  
  Ella annunziò inturniata.
  
  
  Aghju avvicinatu à l'entrata di a casa. A porta larga arcata era aperta. Sò intrutu in u grande lobby ghjustu à tempu per sbattà in un omu di pelle scura cù una mitragliatrice in manu. Aghju sparatu u mo Luger è hè cascatu cù un rughjone in a sala. L'omu hà culpitu u muru vicinu à ellu. Allora hè cascatu in un munzeddu ingombrante nantu à una piccula tavula è l'hà sbattutu, chjappà à u pianu.
  
  
  Un omu hè surtitu da un longu corridore à a mo manca. Aghju caminatu per u corridore rapidamente ma cun cura. Ùn puderaghju micca ritardà di truvà Minurkos, altrimenti era probabilmente mortu quandu l'aghju finalmente fattu. Forse l'anu digià uccisu.
  
  
  Tutte e porte in u corridoiu, chì aghju assumatu chì eranu camere, eranu aperte eccettu una à a fine. Aghju intesu un picculu sonu à l'internu mentre mi firmava davanti à ellu. Pigliendu un respiru prufondu, aghju fattu un passu in daretu è pigliò violentemente a porta. Ella s'hè lampatu è aghju andatu à l'internu.
  
  
  Un omu assai magre è bruttu stava sopra Minurkos, liatu à una sedia dritta, è puntò una pistola in capu. Cù u so dettu nantu à u grillu, si vultò in faccia à mè mentre a porta s'hè aperta. Tirò u primu, ma viulente, è a pallottola rosicava à traversu u legnu in u quadru di a porta vicinu à mè. Aghju sparatu u Luger è l'aghju culpitu in u pettu. Si stracciò è cascò à u pianu. Ma ùn hà micca abbandunatu u fucile. Hà miratu à mè di novu. Sta volta aghju avutu davanti à ellu è li sparò in faccia, a pallottola hà trafittu u so capu.
  
  
  Minurk fissò u so captore mortu in shock mentre aghju infundatu u mo Luger. Mi guardò pianu pianu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Nikkor Minurkos?"
  
  
  "Iè", rispose tranquillamente. "Chi sì..."
  
  
  "Avemu ghjunti à liberà vi, sgiò Minurcos", aghju dettu.
  
  
  Suspirò tremando. "Diu benedica. Andava à ... "
  
  
  "Eiu sò." L'aghju slegatu è si alzò da a so sedia, strofinendu i polsi.
  
  
  "Va tuttu bè cun voi?" Aghju dumandatu preoccupatu.
  
  
  "Iè, staraghju bè." Scuzzulò a testa è murmurò qualcosa in grecu. "Ùn possu micca crede chì questu hè veramente a fine".
  
  
  "Bè, per a maiò parte."
  
  
  Aghju cuminciatu à dumandà à ellu di cuntà a so storia quandu aghju intesu un fucile chì vene da a zona. Aghju ricurdatu d'Erica cù l'alemanu. Mi vultò è si precipitò in a sala. "Erika!"
  
  
  Un mumentu dopu m'hà rispostu. "Sto bè". Prima di pudè passà in u foyer di fronte, ella hè ghjunta di colpu à l'angulu è s'avvicinò à mè, intruducendu un revolver belga in a so borsa.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Chì diavolo hè accadutu?"
  
  
  "Gruber hà scontru una morte prematura". I so ochji evitari i mio.
  
  
  "L'avete sparatu?" - aghju dumandatu.
  
  
  "Hà cuminciatu à murmurà cù a mascella dislocata. Quandu l'aghju dumandatu ciò ch'ellu dicia, m'hà chjamatu ebreu bruttu è mi disse chì duveria esse cù l'altri chì hà vistu more in Dachau. Ùn hà micca cridutu chì i Ghjudei deve esse permessu di campà in stu mondu cù persone cum'è ellu. Allora l'aghju mandatu in un altru mondu. Spergu chì sia abbastanza caldu per ellu ".
  
  
  Infine, l'ochji verdi mi fighjulavanu di sfida in i mo ochji, mi facenu pensà. Aghju ricurdatu chì i parenti di i so parenti eranu esecutati da i Nazis in Buchenwald. Per una certa ragione ùn pudia micca pensà à nunda à dì in difesa di Heinz Gruber.
  
  
  "Venite à scuntrà u sgiò Minurcos", aghju dettu.
  
  
  Andemu in a stanza è Erica fighjulava u cadavere in terra. Minurkos stava appoggiata à u muru più vicinu. Si s'arrizzò quand'ellu vide Erica.
  
  
  "Miss Erica Nystrom", li aghju presentatu. "Intelligenza israeliana".
  
  
  L'ochji di Minurcos si strinsenu. Mi hà guardatu. "È tù?"
  
  
  "Mi chjamu Carter. Nick Carter. Servu u Guvernu di i Stati Uniti in a stessa capacità cum'è a Sra Nystrom. Avemu venutu quì per liberà voi è catturà Adrian Stavros ".
  
  
  Minurkos si alluntanò da u muru. "Hè chjaru. Ebbè, sgiò Carter, a prima cosa chì vogliu cum'è un omu liberu hè u cuntattu cù l'autorità ". U so tonu hè diventatu simili à quellu di un magnate cummerciale chì parlava cù i so subordinati. "Allora aghju da trattà cun Adrian Stavros à a mo manera".
  
  
  "Sgiò Minurcos", aghju dettu lentamente, "ùn ci hè assolutamente nisuna ragione per fà qualcosa in questu stadiu. Tuttu ciò chì pò finisce hè burocrazia è ritardu. Preferite chì ci lasciassi trattà questu ".
  
  
  Paria innamuratu. - "Cumu saraghju chì tù sì quellu chì dici di esse?"
  
  
  "Sapete chì avemu risicatu a nostra vita per liberà voi. Avemu persu un omu in questu casu ", aghju rispostu sarcasticu. "Pensu chì ci darà u benefiziu di u dubbitu".
  
  
  A so faccia cascò cù una fatigue brusca. "Avete probabilmente ragione. Per piacè perdonami. Aghju passatu assai ".
  
  
  "In quantu à piglià Stavros solu, sgiò Minurkos", aghju cuntinuatu, "hè piuttostu impraticabile. Questu omu hà un esercitu tutale ".
  
  
  Minurcos alzò le sopracciglia e gonfiò le guance : « D’accordo, va bene, sgiò Carter. Andaraghju cun tè è sta zitella. Ma s'ellu in ogni puntu vecu chì i vostri metudi ùn funzionanu micca, aghju da piglià l'affari in e mo mani.
  
  
  Aghju sorrisu brevemente. "Sona ghjustu", aghju rispostu. - Avete statu rapitu da Stavros da Atena ?
  
  
  Minurkos s'assittò nantu à a sedia à schienale drittu nantu à quale era assittatu quandu aghju sbuchjatu in a stanza. Il s'assit dessus face à nous.
  
  
  "Ùn avete micca cridutu quantu hè intelligente questu omu", hà cuminciatu pianu pianu. "Ùn mi cunsidereghja micca innocente, sgiò Carter, ma ùn aghju mai scontru nimu cum'è Adrian Stavros. Aghju perseguitu l'idea di custruisce una flotta di petroliere sottumarini cuntrullati da computer. Stavros hà sappiutu di questu è vulia aiutà mi cun ellu - almenu hè ciò chì m'hà dettu.
  
  
  "In principiu ùn vulia mancu vedelu, ma m'hà mandatu una lettera cù idee assai boni. Aghju finitu per invitallu à u mo penthouse in Atene. Avemu parlatu per un bellu pezzu.
  
  
  "Sgiò Minurcos, mi ricordu ch'ellu m'hà dettu: "Aghju u listessu pianu cum'è voi". Se mi permette solu, vi farà immortale in l'annali di a storia di u trasportu. Era assai cunvincente.
  
  
  "Ma, sgiò Stavros", aghju dettu, "ci sò prublemi cumplessi di ingegneria chì deve esse risoltu.
  
  
  "Aghju dui ingegneri chì ponu fà questu", m'hà dettu. Impressatu, ancu allora, aghju vistu qualcosa d'altru in a faccia di l'omu, qualcosa chì ùn mi piaceva micca, ma l'aghju inquadratu cum'è troppu entusiasmu di u prugettu ".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Ti hà purtatu ingegneri?"
  
  
  "Oh sì. Anu ancu avutu idee creative. Eru cunvinta ch'elli puderanu avè e cumpetenze per fà tuttu ciò chì succede. À questu puntu, sgiò Carter, aghju calatu a mo guardia. Hà dumandatu una riunione privata à u penthouse. è aghju accunsentutu. Solu u mo secretariu persunale è un altru assistente eranu prisenti. Hà purtatu cun ellu duie persone chì ùn aghju micca vistu prima ".
  
  
  "Quandu hè accadutu questu?" - dumandò Erica.
  
  
  "Bè, ùn aghju micca suspettatu nunda in prima", disse Minurcas, u so visu diventendu pallidu cum'è si ricordava. "Allora, quasi senza avvisu, Stavros hà dumandatu à i mo assistenti per andà in un'altra stanza. Era seguitatu da unu di l'omi di Stavros. Ci sò stati dui colpi". Minurkas s'hè zittutu.
  
  
  "Li hà tombu quì?" Aghju dumandatu.
  
  
  "A sangue friddu. I so sbirri m'hà abbattutu è mi battu quasi finu à ch'e aghju persu a cuscenza. M'anu purtatu in quella altra stanza è m'hà fattu guardà i corpi sanguinanti. Ùn aghju mai scurdatu di questu.
  
  
  "Salaka, u mo sicritariu, era stendu in una piscina di u so sangue. A faccia di un altru omu hè stata strappata. Stavros hà dettu chì puderia aspittà u listessu se ùn aghju micca cooperatu ".
  
  
  "Chì hè accadutu dopu?"
  
  
  "U ghjornu dopu anu purtatu un omu chì pareva esattamente à Salaka Madupas. Questu omu hà ancu parlatu cum'è Salaka è hà ripetutu tutti i so manierismi. Era incredibile, veramente incredibile. Era cum'è un terribile incubo".
  
  
  "Avianu avutu una persona chì ti maritarianu?" - dumandò Erica.
  
  
  "No, ùn ci era micca bisognu di questu. Sò raramente vistu da qualcunu, eccettu l'associ stretti di l'affari. Hanu purtatu un registratore di cassette è ghjucatu parechje registrazioni di a mo voce chì avianu arregistratu senza a mo cunniscenza in riunioni precedenti. Stavros hà puntatu una pistola à u mo capu è hà dettu ch'ellu mi pudia tumbà quì, è nimu ùn sapia per un tempu assai longu Ma, disse, aghju campatu s'ellu ùn li facia micca troppu guai, disse, per più registrazioni è per. scrivite lettere e mo parolle è pinsamenti è mi mettenu à bordu di un jet privatu è m'hà purtatu à stu locu abbandunatu.
  
  
  - Stavros t'hà dettu ciò ch'ellu avia da fà ? - dumandò Erica cunfusa.
  
  
  Minurkos ridia seccamente. "Era abbastanza francu. Ellu disse ch'elli intendevanu di scaccià u guvernu grecu in u mo nome, ch'elli anu da reclutà i mo amichi in l'esercitu è in altri campi, utilizendu una persona chì posava cum'è u mo secretariu per e telefonate è i cuntatti persunali. . Siccomu eru un citatinu privatu, nimu ùn pensava micca inusual chì ùn l'aghju micca scuntratu in persona. È s'è qualcunu insiste à scuntrà mi, mi ponu purtari à Atena è mi furzà à scuntràlu è dì ch'elli volenu.
  
  
  "M'anu mostratu una altra persona chì puderia definitivamente falsificà a mo firma. Questu omu scriveva cuntrolli nantu à i mo diversi cunti è spende i mo soldi in u colpu militare ch'elli pensavanu di mette in scena ".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Ti hà datu qualchì dettagliu?"
  
  
  "U sgiò Stavros, chì mi vergogna d'admettà chì hè di origine greca, m'hà parlatu liberamente di questu, sia in Atene sia quì. Ellu disse chì u so pianu era divisu in trè parte. giunta è mette in u putere quelli chì si sentenu lealtà à mè Senteranu sta lealtà micca perchè sò amichi, postu chì a maiò parte di elli ùn saranu micca, ma perchè Stavros li hà prumessu u putere è a gloria in u mo nome.
  
  
  "Moltu intelligente", aghju rimarcatu.
  
  
  "In siconda, u so pianu implicarà furzà questi novi generali è culunelli à dumandà chì eiu, Nikkor Minurcos, sia numinatu presidente cù u putere pienu nantu à a giunta. Stavros hà indicatu chì puderia esse usatu per questa parte di u pianu, postu chì a mo vita persunale dependerà di questu. Vale à dì, avissi da esse usatu s'ellu era chjaru chì Stavros puderia fidà di mè per stà in silenziu annantu à ciò chì succede veramente. Altrimenti, averia trovu un altru impostore, sta volta à u mo locu.
  
  
  "Questu funzionerà ancu", hà dettu Erica. "Una pochi di persone cunnosci a vostra faccia abbastanza bè per nutà a ligera differenza trà e vostre caratteristiche è quelle di l'impostore".
  
  
  "Esattamente", disse Minurkas. "Hè incredibile chì u mo desideriu di privacy hà cuntribuitu à questu horrore. In ogni casu, a terza fasa di u pianu implica l'usu di mè o di un impostore cum'è presidente di a Grecia per un pocu tempu, durante u quale aghju numinatu Stavros cum'è vicepresidentu. da quellu tempu ellu, cum'è un citadinu, è u so nome diventeranu pocu à pocu à u populu di a Grecia. Allora diventerà l'eroi di u colpu. Allora, annunziendu mala salute, mi dimissioni in favore di Stavros cum'è presidente ".
  
  
  Minurcos si zitti. "Questu hè salvaticu", aghju dettu. "Chì chì Stavros pensa chì i Greci stanu per vede ciò chì succede?"
  
  
  "Perchè nò?" - disse Minurkas cù una spressione di fatica in faccia. "Ricurdate ciò chì hè accadutu in l'aprili di u 1967 quandu a giunta hè stata formata? Ùn era micca un colpu di sangue, era solu un colpu. U guvernu di u rè hè statu abbattutu da a forza. Parechji articuli di a custituzione sò stati suspesi per decretu di a giunta. Hè ironicu, ùn hè micca, chì un tali parsona cumparisce precisamente quandu a custituzione hè stata restaurata è quandu a giunta hè diventata più moderata è chjama l'alizzioni generali per l'annu prossimu. Se u pianu di Stavros per piglià u putere riesce, a Grecia puderia diventà una tirania più perfetta di quella di Hitler o di Stalin.
  
  
  Erica hà guardatu da Minurcos à mè. "Allora ci tocca à piantà lu, nò?"
  
  
  Minurkos studiò attentamente a faccia di Erica. "Iè. Ci tocca à fà!" U grecu grassu s'arrizzò è straccò u so mento quadratu. "Stu omu hè ancu aduprà a mo famiglia contr'à a mo patria. Si vanta chì u mo gendru, u generale Vasilis Kriezotou, crede chì sò daretu à sta trama è l'hà sustinutu perchè ellu pensa chì vogliu. Iè, vi aiuteraghju chè Possu chì duvemu fà prima?
  
  
  "Andemu à Atene", aghju dettu. "Hè quì chì fermamu Stavros".
  
  
  Capitulu sei.
  
  
  Meno di quarantottu ore dopu simu ghjunti in a capitale di a Grecia. Aghju riservatu camere cunnesse in un picculu hotel chjamatu Odeon à 42 Piraeos, vicinu à a Piazza Omonia. U tempu era piacevule è hà purtatu un sollievu piacevule da u calore.
  
  
  I ghjurnali d'Atene eranu pieni di cummentarii nantu à a scena pulitica cambiante rapidamente. A nutizia hè ghjunta da Rhodesia chì u mo amicu Alexis Salomos era statu uccisu è i rumuri si sparghjenu. Era cunnisciuta chì prima ch'ellu si n'andò in Rhodesia, era statu fattu un tentativu di a so vita. Un ghjurnale in particulare hà evitatu a menzione di a morte di Salomos. Hà publicatu ancu regularmente editoriali cundannendu a dirigenza di a giunta di u guvernu, attaccà u generale generale o culunellu in quasi tutti i prublemi. Salomos m'hà dettu chì questu editore era senza scrupulu è era u primu à sustene a giunta dura dopu à u colpu di 1967.
  
  
  "Hè abbastanza ovvi chì l'editore hè statu compru cù i mo soldi", hà rimarcatu Minurcos, pusendu nantu à una sedia reclining in a mo stanza in u sole di dopu meziornu u ghjornu chì avemu ghjuntu. « È fighjate stu titulu in un altru ghjurnale : MINURCOS EXPOSE I PIANI COMUNISTI DI A JUNTA. U sgiò Stavros era occupatu cù u travagliu di propaganda ".
  
  
  Erica pigliò una tazza di caffè grecu grossu da u vassou purtatu à noi è l'hà datu à Minurkos. Hà accettatu questu cù una faccia sbrigata. Erica pigliò a tazza ella stessa è si pusò accantu à mè nantu à un picculu sofà.
  
  
  "Spergu solu chì nimu ùn vi hà vistu ancu", aghju dettu à Minurcos, "soprattuttu nimu di i so omi. A vostra vita ùn valeria micca una dracma se Stavros sapia chì site quì in Atene.
  
  
  « Il le saura dès qu’il prendra contact avec Paracatu », m’a rappelé Minurcos.
  
  
  "Iè, ma pò esse micca per uni pochi di ghjorni, s'è no simu furtunati. È ancu allora, ùn sapi micca sicuru chì qualcosa hè sbagliatu senza mandà à qualchissia da Rio quì. Chì qualchissia deve esse u so subordinatu, perchè Ubeda. hè mortu".
  
  
  "Chì duvemu fà prima, Nick?" - dumandò Erica. "Ùn pudemu micca solu assaltà u penthouse cum'è avemu fattu in a piantagione. Serà troppu ben prutettu ".
  
  
  "Puderia chjamà u penthouse", hà suggeritu Minurcos, "per vede cumu si trattanu u cuntattu cù l'esterni. Ma ricunnosceranu a mo voce ".
  
  
  L'aghju datu un tovagliolu da u vasu. "Alzate u tonu di a vostra voce è parlate per ellu. Dite à elli chì vulete parlà cun sè stessu. Quandu si ricusanu, dumandate à u vostru secretariu Salaka Madupas. Dite chì site l'editore di un ghjurnale di Saloniccu è chì vulete una dichjarazione circa L'ambizioni pulitiche di Nikkor Minurcosa ".
  
  
  Minurkos hà sorrisu à u mo pianu, dopu hà chjamatu. Si coprì a bocca cù una nappa è pruvò à cambià a so voce. Un mumentu dopu parlava à qualchissia in u penthouse. Dumandò à Nikkor Minurkos è dopu ascoltò a so scusa. Hà dumandatu à parlà à Madupas. Ci era parechje più negoziazioni, è insistia. Dopu hà parlatu à l'omu chì si faceva cum'è Madoupas, un attore atenianu chì u veru nome, Stavros Minourkos hà dettu, era Yannis Tzanni. Minurkos hà fattu e dumande nantu à ellu stessu è s'aspittava risposte simplici, dopu hà dumandatu s'ellu puderia stabilisce una data per una entrevista persunale cù u Signore Minurkos. Hè statu rifiutatu è a cunversazione era finita. Hà appesu è ci hà guardatu.
  
  
  "Hè cum'è un gattivu sognu", disse. "Hè cum'è ch'e fossi veramente in u penthouse è Madupas risponde à u telefunu per mè, cum'è sempre. Cunnoscenu bè i mo abitudini. È sta voce di Zanni ripete esattamente a voce di u mo amicu mortu Salaki.
  
  
  "Quale hà rispostu u telefonu prima?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Qualchì ghjovanu. Ùn era micca grecu. Probabilmente unu di i cumbattenti di Stavros ".
  
  
  "Sembranu esse ben arradicati", disse Erica.
  
  
  "Iè, hè vera", aghju accunsentutu. "Siccomu tutti in Atene pensanu chì hè Nikkor Minourkos quì in quellu penthouse, hè una situazione seria. Stavros puderia ancu avè a prutezzione di a polizia. O da i suldati di u so esercitu privatu crescente ".
  
  
  "Se vai solu à a pulizza o à a giunta stessa è li dicu ciò chì hè accadutu", disse Minurk, "hanu da credemi. Ancu s'elli pensanu chì sò subitu impazzitu, seranu obligati à verificà a mo storia. Allora scopreranu ciò chì hè accadutu ".
  
  
  "Puderia esse periculosu", disse Erica.
  
  
  "Hè ragione", aghju accunsentutu. "Attualmente ùn sapemu quanti amichi Stavros hà fattu in u so nome. In ogni casu, s'ellu ci mettimu solu in l'apertu, ubligheremu Stavros à fà una mossa - forsi una grande. Puderia solu decide di fà un colpu senza u vostru nome. Hà una squadra militare pronta, è intornu à ellu ci sò parechji capi militari ambiziosi chì ùn importa micca quale hè daretu à a presa di u putere. È ancu s'ellu piglia passi è falla, u sangue serà spargugliatu. Un saccu. Innò, sgiò Minurcos. Andemu à chjappà nantu à Stavros. In u mo paese questu hè a parte chì chjamemu cumbattimentu. Erica hà ricivutu l'ordine per eseguisce Stavros, è cusì l'aghju da fà. Se a nostra missione riesce, questu hè esattamente ciò chì succederà à ellu. S'ella falla, l'autorità seranu assai più civilizzate cun ellu. È Diu vi aiuterà s'ellu ùn pò micca piantà à tempu ".
  
  
  "Va bè, sgiò Carter", disse Minurcos. "Mi mette in e vostre mani capaci. Cumu si pudemu chjappà nantu à u sgiò Stavros ?
  
  
  Aghju sorrisu à Erica è ella m'hà rispostu. "Pensu chì avete dettu chì Stavros si vantava di utilizà unu di i vostri parenti, Amed Krizota, un generale di l'armata?"
  
  
  "Iè", disse Minurcos. "Deviu dì chì ùn hè micca un omu forte. Si maritò cù a mo surella minore prima ch'e aghju riccu, è anu un matrimoniu maravigliosu. Ma Vasilis averia firmatu in l'esercitu à un gradu più bassu s'ellu ùn era per i mo ligami. Si senti indebitu. davanti à mè per dirittu per ciò chì hà in a vita Per quessa, saria naturali per ellu d'accordu cù qualsiasi pianu chì aghju prupostu.
  
  
  "Stavros hà scupertu questu. Hè un omu cumpletu, u sgiò Carter, un omu chì ùn deve micca esse pigliatu à a ligera. Deve avè fattu un tipu di arregistramentu per ghjucà à Vasilis per u telefunu, è dopu mandò un omu chì posava cum'è Salaka Madupas, u mo Sicritariu Un impostore, Devia avè cunvintu à Vasilis ch’e aghju cuntu.
  
  
  "Sapete cumu Stavros puderia aduprà u generale?"
  
  
  "Hà insinuatu chì Vasilisa seria dumandatu à urganizà è furmà una squadra secreta di suldati è cunvince l'altri militari di unisce à u complot".
  
  
  "Iè", aghju pensatu. "Moltu pulitu. U to cugnatu campa quì à Atene ?
  
  
  "Abita quì", disse Minurcos. "À a periferia di a cità à u nordu".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Ci purterete da ellu?"
  
  
  "Seraghju cuntentu", rispose Minurcos.
  
  
  Aghju chjamatu un taxi è in a prima sera andemu à a residenza di u generale Kriezoto. Aghju fattu chì Minurcos mette un cappellu chì li copreva una parte di a faccia finu à ch'è no ghjunghjemu. A casa di u generale era una piccula mansione in un suburbiu riccu di Atene cù una strada di ghiaia tortuosa chì porta à a casa. Eru impressiunatu da ciò chì Minurcos puderia fà per a persona media.
  
  
  Quandu u generale ci scontra à a porta, Minurcos si togliò u cappellu. Aghju vistu Krizotu per un tempu assai longu. Tandu allarga i so braccia per abbraccià Minurcos.
  
  
  "Nikkor!" - esclamò, abbracciandu Minurka calorosamente. Era un omu altu, i capelli grisgi, cù un visu gentile, simile à De Gaulle, è l'ochji dolci. Era vistutu in un uniforme marrone cù trecce nantu à e spalle è nastri stesi in fronte.
  
  
  "Kali mera sas, Vasilis", disse Minurk cordialmente, rinviendu l'abbracciu. "Sigha, singha. Tuttu hè bè ".
  
  
  "Hè bellu chì avemu venutu", disse Vasilis. "Entra. Entra". U so gestu ci hà catturatu tutti.
  
  
  Entramu in una grande sala cù una scala in spirale daretu è urne chì adornanu i muri. U Generale ci hà purtatu in a biblioteca cù pannelli di quercia cù tappeti spessi è bundanza di sedie di pelle molle. Nous nous sommes tous assis et le général a demandé si on voulait boire un verre, mais on a refusé. Minurcos hà presentatu à mè è à Eric solu cù i nostri nomi.
  
  
  "Questu hè un grande scossa, Nikkor", disse Kriezotou. "Vogliu chì Anna era quì. Hè in visita à u so cuginu in Pireu ".
  
  
  "Forse serà megliu cusì, Vasilis", disse Minurkos.
  
  
  "Dhen katalave no", rimarcò Kriezotu. "State bè? Sembra pallida".
  
  
  "Sò bè", rispose Minurcos. "Grazie à queste persone".
  
  
  U generale ci guardò. "Nikkor, era tuttu cusì stranu. Avete ricusatu di vedemi quandu avete principiatu u vostru... Possu parlà liberamente?
  
  
  "Iè, liberu", disse Minurcos.
  
  
  "Bè, ùn aghju micca capitu chì avete dumandatu aiutu per una missione cusì impurtante senza una riunione persunale. Per esse onestu, eru assai arrabbiatu per tuttu questu. Ùn era micca sicuru di a fattibilità ... "
  
  
  Minurcos hà finitu a so frase. - "Coup?"
  
  
  Krizotou ci guardò di novu. "Bè, sì." Stendu i so grandi articuli. "Aghju datu struzzioni à e persone in i campi speciali in Delfi è Mykonos, è aghju cunvintu Adelria è l'altri chì a vostra nova causa hè ghjustu, ma..."
  
  
  "Ma ùn ci credi micca sè stessu?"
  
  
  - dumandò Minurkos sperendu.
  
  
  Krizotou calò a testa. "Me sinhori te, Nikkor", disse. "Mi dispiace assai, ma ùn pensu micca chì a Grecia hà bisognu di un altru colpu. Aghju fattu ciò chì avete dumandatu, ma vulia parlà cun voi di tuttu questu, da persona à persona, da u principiu, parechje settimane fà ".
  
  
  "Ùn vi preoccupate, Vasilis", disse Minurk in una voce calmante. "Ùn vogliu micca un colpu".
  
  
  A faccia di Krizotu hà dimustratu scossa per a seconda volta in pocu tempu. Ellu disse. - "Innò?" "Avete cambiatu d'idea?"
  
  
  "Vasilis, aghju qualcosa da spiegà à voi, è vogliu chì ascolti attentamente", disse Minurkos.
  
  
  Krizotu s'assittò in a grande sedia è ascoltò mentre Minurcos li contava tutta a storia. Krizotu ùn l'interrutti mai, ancu s'è parechje volte a so grande faccia mostrava incredulità. Quandu Minurcos hà finitu, Krizotu s'assittò quì è lentamente scuzzulò a testa. Si misi in sacchetta, cacciò u so rosariu è cuminciò à chjappà li pè calmà.
  
  
  "Incredibile!" - hà dettu infine.
  
  
  "Ma hè vera", disse Minurcos.
  
  
  "Generale, simu quì per piantà questu omu per u bonu è avemu bisognu di u vostru aiutu. Solu pudete dà noi infurmazione interna di l'ultimu minutu nantu à Stavros ", aghju dettu.
  
  
  Krizotou si riunì infine. "Di sicuru", hà accunsentutu. "Faraghju u mo megliu. Sò tantu felice chì Nikkor ùn hè micca daretu à questu!
  
  
  "Ci hè una campagna di disprezzu chì passa per un ghjurnale, a maiò parte di quale hè diretta contr'à u Colonel Anatol Kotsikas. Ci era ancu suggerimenti chì Kotsikas era un traditore è duverebbe a so lealtà à Mosca. Ùn hè micca veru. Kotsikas hè un liberale, ma ùn hè micca cumunistu.
  
  
  Hè a forza motrice di e riforme pulitiche recenti è un sponsor di e prossime elezzione generale ".
  
  
  "Qualchissia altru?" Aghju dumandatu.
  
  
  Krizotou suspirò. "Iè. L'attacchi sò stati ancu diretti contr'à e persone chì generalmente votanu cù Kotsikas - Colonels Plotarchu è Glavani. In fattu, a persona chì si face u vostru secretariu, Nikkor, hè ghjuntu pocu à mè cun l'infurmazioni chì tutti i trè persone anu da esse uccisi ".
  
  
  Erica è aghju scambiatu sguardi. Stavros cuminciò i so piani.
  
  
  "Sapete qualcosa in particulare?" - Aghju dumandatu à Krizota.
  
  
  "Bè, un pocu. Mi hè statu dumandatu di urganizà una riunione trà questi trè omi è voi, Nikkor. Ma allura l'omu chì pensava chì era u vostru secretariu chjamatu. Ellu disse ch'elli avianu una riunione à u penthouse. Pensu di sì. In questa riunione si farà un tentativu di a vita di trè culunelli ".
  
  
  "Avemu da sapè esattamente ciò chì Stavros hà pianificatu è quandu", aghju dettu.
  
  
  "Iè", accunsenu Krizotu. "Eru in piena disperazione per questu. Ùn pudia micca crede chì vulete questu ".
  
  
  "Tuttu serà bè", hà assicuratu Minurcos.
  
  
  Vogliu esse d'accordu cun ellu. Risultò chì Stavros era à l'orlu di un colpu di sangue, è avemu avutu à piantà lu prima ch'ellu succede. "Chjamate u capu di a giunta Kotsikas è pruvate à sapè se a ghjente di Stavros hà cuntattatu cù ellu", aghju dettu à Kriezot. "Ùn menzionate micca a pussibilità di l'assassiniu solu".
  
  
  "Moltu bè", rispose Krizotou. "Kotsikas pò parlà cun mè. Pruvaraghju di sicuru ".
  
  
  "E voi, sgiò Minurcos", aghju dettu, "pudete ancu aiutà. Pudete cuntattà i capi di e duie basi induve si trovanu i gruppi militari di Stavros. Sospettu chì, se l'Ateniani anu da dà à Stavros ogni prublema quandu questu assassiniu hè suppostu chì succede, Stavros pruvarà à spustà queste forze speciali in Atene assai rapidamente per sminuisce ogni reazione. Mi piacerebbe chì dite à i cumandanti di questi campi di stà quì è di ùn move micca e so truppe, salvu ch'elli sentenu da voi personalmente ".
  
  
  - Moltu bè, sgiò Carter, accunsentì Minurcos.
  
  
  "Hè abbastanza ovvi chì Stavros ùn pò micca solu tumbà queste persone senza alcun subterfugiu". Aghju guardatu à Krizota. "Pensate chì puderia pruvà à fà chì tuttu pare un accidentu o u travagliu di qualchì gruppu puliticu radicale?"
  
  
  Krizotu alzò le sopracciglia grigi. "Hè o questu, sgiò Carter, o pruvarà à scaccià u fangu in elli cum'è propaganda ghjustu prima ch'ellu li tomba, perchè perde a simpatia di u populu".
  
  
  Settimu capitulu.
  
  
  Noi trè turnemu à l'hotel. Minurcos vulia stà cun Criezotu, ma aghju avutu a paura ch’ella sia troppu periculosa. Se per qualsiasi ragiuni Stavros ùn si fida micca di Kriezot, pò scaccià in a residenza di u generale senza avvisu. Ùn vulia micca truvà Minurcos quì s'ellu hà fattu cusì.
  
  
  Mandemu l'alimentariu in a stanza di Minurkos è dopu Erica è eiu andemu in a so stanza. Prestu avemu cuminciatu à discutiri i piani di Stavros.
  
  
  "Ùn possu micca pusà quì è aspittà per vede ciò chì Stavros hà in mente per i capi di a giunta", aghju dettu mentre ci pusemu nantu à u picculu divano è sorsi u brandy chì Erica hà urdinatu.
  
  
  Erica si move davanti à mè. Ella mi basgiò teneramente nantu à a guancia. "Ùn pudete micca solu intruduce in u penthouse, cum'è avete dettu", hà dettu. I so capelli lunghi brillavanu in a luce fioca.
  
  
  "No", aghju dettu, mettendu a mo manu nantu à a coscia. Mi vultò versu ella è avemu basgiatu. "Ma possu andà à u penthouse è pruvà à entre. Forse possu guardà a so difesa ".
  
  
  Mi basgiò a guancia è u collu, è un friddu ligeru è piacevule mi corse nantu à a pelle.
  
  
  "Cumu fariamu questu?" dumandò in una voce rauca mentre a so manu cuminciò à sbottonà a mo cammisa.
  
  
  "Ùn avissimu micca fà questu inseme", aghju currettu. A manu era assai distracting. "Varaghju quì solu per qualchì truccu".
  
  
  A so longa coscia bianca mi sciddicò nantu à i ghjinochje è u so vestitu s'arricava, palesendu u principiu di a ricca curva di i so glutei. I so fianchi si movevanu versu mè. "Ma mi piacerebbe andà cun voi."
  
  
  Labbra calde tuccavanu di novu u mio. A so lingua sciddicò dolcemente nantu à a mo bocca, esplorendu è cercandu. A so manu diritta si movia assai più bassa è truvò ciò chì hè vinutu dopu, è ùn pudia più pensà à Adrian Stavros.
  
  
  "Vaghju solu", bisbigliaraghju. "Dumane."
  
  
  Aghju ghjuntu in u so vestitu è accarezzò i so petti. E curve lisce eranu morbidi ma fermi, pressendu ansiosamente in u mo toccu.
  
  
  "Va bè, caru," Erica mi respirò in l'arechja.
  
  
  "Va bè", aghju dettu dolcemente. "Ùn più argumenti".
  
  
  "Puderaghju scumessa?" - disse ella, pressu e so labbre à e mio.
  
  
  U basgiu era longu è Erica era pronta. Quandu tuttu era finitu, hà cuminciatu à spogliami. Aghju pigliatu è ella si alzò è si n'andò versu u grande lettu doppiu attraversu a stanza. Si tolse u so vestitu, dopu u so bra è mutandine di bikini rosa. Era ben custruita è bella. Ogni curva di u so corpu era impeccabile. Si ghjittassi nant'à u lettu molle è si stese quì, aspittendu per mè. Ùn l'aghju micca rimandatu. À un certu puntu eru accantu à ella nantu à u lettu, ghjunghjendu, afferrandu è toccu u so corpu, sintendu chì si scioglie nantu à mè.
  
  
  Era una passione chì era in noi dui.
  
  
  "Oh, Nick", disse, toccu mi, a so respirazione irregolare.
  
  
  E mo mani l'anu ritrovu à pocu pressu è aghju mossa nantu à ella. Dopu qualchì sicondi, belli soni sò ghjunti da ella. Hè diventata una donna artigliata, arrabbiata, primitiva, perdendu tuttu u cuntrollu mentre cercava di piglià a satisfaczione in u prufondu di sè stessu.
  
  
  In seguitu, quandu Erica s'hè addurmintatu, aghju alzatu da u so lettu è andò tranquillamente in a mo stanza. Ùn s'hè micca svegliata.
  
  
  A matina dopu, aghju lasciatu Erica è Minurcos à l'albergu è mi sò andatu à l'edificiu Apollo. Aghju ottinutu l'uniforme da un equipaggiu lucale di pulitori di finestre chì travagliavanu regularmente in l'edifiziu è sò stati permessi in l'atticu cù un passaghju. Minurkos m'hà aiutatu à ottene un passaghju, è aghju ancu innegritu i mo capelli in l'hotel è hà messu un mustache scuru per apparisce grecu. Aghju mentitu à u guardianu di sicurità fora, un impiigatu di l'edificiu uniformatu, dicendu chì Madupas avia urdinatu chì i finestri di l'attico sò puliti.
  
  
  Ùn pudia mancu entre in l'elevatore speciale finu à ch'e aghju presentatu. L'operatore di l'ascensore era ovviamente unu di l'omi di Stavros. Ci era una pistola sottu à u so uniforme turchinu. Hà guardatu à mè è à u mo bucket suspiciosamente mentre andavamu versu u penthouse. Nisun altru ascensore cullava quì, è l'unica scala chì scendeva da l'ultimu pianu era bluccata è guardata, secondu Minurcos.
  
  
  Esce da l'ascensore, mi ritruvu in un curridoru luxuu chì si stende da u fronte à u spinu di u bastimentu. Il avait de la moquette épaisse, des pots de fleurs et des chandeliers fantaisistes suspendus au plafond. Dui guardiani di sicurità si pusonu à una tavola à l'entrata di u penthouse. Eranu i briganti assuciati di Stavros, parte di u so esercitu persunale. I guardiani di sicurità di Minurcos, chì eranu pochi in numeru, anu da esse licenziatu pocu dopu à a presa secreta di l'attic.
  
  
  Unu di i dui omi, u più altu, m’hà scontru in mezu à u corridore. Ùn era micca amichevule in tuttu.
  
  
  Hà dumandatu una spiegazione. - "Chì faci quì?"
  
  
  Aghju rispostu in u mo megliu grecu. "Ùn hè micca u mo affari evidenti?" Aghju dumandatu. "Venu à lavà i finestri".
  
  
  "Quale vi hà mandatu?"
  
  
  Aghju indicatu un patch di tela nantu à l'uniforme chì portava u nome di una piccula impresa di pulizia di finestre ".
  
  
  "U vostru patronu hà avutu ordini da u penthouse?"
  
  
  "Se ùn avianu micca fattu questu, ùn saria micca quì", aghju rispostu. Aghju pigliatu una chance. "Aghju intesu parlà di u nome di Madupa".
  
  
  L'altru omu aggrottò le sopracciglia scuramente da daretu à u tavulinu. Avia i capelli biondi è un aspettu assai severu, è aghju decisu chì era unu di l'omi chì Stavros avia purtatu cun ellu da u Brasil. Mentre studiava a mo faccia, mi sentu cum'è puderia vede à traversu u mo disguise.
  
  
  "Hmmm," murmurò l'omu vicinu à mè. "Voltate versu u muru è mette e mani nantu à ellu".
  
  
  Mi dumandu quantu attenti eranu cù e so armi. Aghju lasciatu Wilhelmina à l'albergu, sguassate u stiletto di Hugo da u so bracciu è l'aghju ligatu à l'internu di a so caviglia diritta. Ùn vulia micca andà in a fossa di u leone senza nisuna prutezzione. Mi vultò è tengu u mo respiru mentre u thug mi cercava espertu. Dopu avè esaminatu u mo torsu è e braccia, hà calatu lentamente a mo gamba manca à u ghjinochju. Dopu si trasfirìu a mo coscia diritta versu u cuteddu. Il s'agenouilla et marcha sous lui. U mio stomacu strinse. Si firmò à circa un centimetru da u manicu di u stiletto.
  
  
  "Va bè", disse. "Voltate è lasciami vede i vostri documenti".
  
  
  Tirò fora a carta falsa è l'esaminò cun cura. Senza dì nunda, pigliò a carta à una altra persona è li mostra. L'omu infine annunziò, è l'omu altu è scuru vultò, riturnò a carta è guardò in u bucket.
  
  
  "Va bè. Ellu vi purterà dentru".
  
  
  "Grazie," aghju dettu umilmente.
  
  
  U sicondu omu s'arrizzò da a tavula è m'hà studiatu cù cura mentre caminava versu ellu. Aghju cuminciatu à sente chì ghjunghje à Fort Knox saria più faciule è cun menu difficultà. Hà apertu a porta è aghju andatu in u penthouse davanti à ellu.
  
  
  Infine mi ritruvu ind'è a furtezza. Era una sensazione terribile in cunsiderà a mo vulnerabilità s'ellu mi scuprianu. Hè assai prubabile, s'ellu succede, ùn lasciaraghju mai u bastimentu vivu. È a manera chì Stavros hà uccisu a spia ùn pò micca esse u modu più piacevule per more.
  
  
  Entramu in un salottu spaziosu. Era solu di lussu. Un tappettu riccu cupria dui piani, è u tettu altu era decoratu cù sceni di a Grecia antica. À l'estremità di a stanza ci era un muru di vetru chì dominava a cità, aprendu nantu à un picculu balcone attraversu una porta di vetru scorrevule. Questu hè induve aghju cuminciatu u mo travagliu. Mi vultò è aghju vistu mobili caru, soprattuttu antichi, in tutta a stanza. Urne antiche riposavanu grazia nantu à tavulini lucidati.
  
  
  À a mo diritta, attraversu una porta ligeramente aperta, aghju vistu una altra stanza cù tavulini è armarii, chì Stavros avia apparentemente cunvertitu in un uffiziu. À a mo manca c'era un corridore cù stanze, apparentemente camere è quartieri viventi.
  
  
  "Aghju principiatu cù i grandi finestri quì", aghju dettu.
  
  
  "Aspetta quì", urdinò l'omu chì m'hà scortatu.
  
  
  Mi aghju inghjustu. "Certamente."
  
  
  Andò in l'uffiziu è sparì per un mumentu. Aghju traslatu à a diritta per avè una vista megliu di l'internu di a stanza. Parechje persone in vestiti scuri si movevanu, è qualchissia parlava à u telefunu. Era un centru di cumunicazione. Ci era probabilmente una meza duzina d'omi in questa stanza. Mentre aspittava, dui altri omi surtenu da u corridore in a stanza grande induve eru, mi fighjulavanu è entranu ancu in l'uffiziu. Stavros avia parechje persone quì - forse una decina o più in ogni mumentu. È ùn ci era pocu dubbitu chì a maiò parte di elli portavanu armi è sapianu cumu aduprà.
  
  
  Uni pochi minuti dopu l'omu chì m'avia scortatu apparsu di novu è si vultò in silenziu in u corridor. Hè statu seguitu fora di l'uffiziu da un altru omu chì avia i capelli longi è pareva un studiente radicale chì avia superatu a so robba è u so capelli. Era vistutu di manera casuale è portava un grande revolver apertamente nantu à un holster di spalla sopra un gilet di pelle à frange.
  
  
  "Quantu duverà questu?" - dumandò in inglese.
  
  
  Induvinava chì ellu, cum'è l'omu di Paracatu, era un americanu. Stavros hà pigliatu cun ellu un core solidu di attivisti pulitichi.
  
  
  Aghju rispostu in inglese rottu. "Quantu tempu? Forse mezz'ora, forse un'ora. Dipende da quantu sò sporchi i finestri ".
  
  
  "Madupas ùn si ricorda micca di avè chjamatu". Mi hà guardatu à traversu grandi vetri cù lenti blu. A so faccia era ligeramente pockmarked, è i so labbre eranu assai sottili, quasi assenti. Da i schedari AX l'aghju identificatu cum'è un amicu di Stavros; era cunnisciutu com'è Hammer, un omu assai simpaticu chì si crede chì hà tombu duie donne liendu bastone di dinamita à i so cinturi.
  
  
  "No, ùn hà micca chjamatu?" Aghju pigliatu un pezzu di carta da a mo sacchetta è cuminciaru à studià. - Mi dicenu a casa di u sgiò Minurcos.
  
  
  À quellu mumentu, un altru omu intrì in a stanza è si firmò accantu à Hammer. Era cortu, scuru è chjaramente grecu. Aghju vistu una foto di Salaki Madupas in i schedari AX è l'omu pareva esattamente cum'è ellu.
  
  
  "Ùn mi ricordu micca di chjamà una cumpagnia di pulizia di finestre", disse à Hammer in inglese. "Quandu hè stata l'ultima volta chì site ghjuntu quì?"
  
  
  "Ùn mi ricordu senza note", aghju rispostu nervosamente. "Avete capitu chì avete bisognu di avè registri".
  
  
  Hammer marchò versu mè arrogante. "Ma avete statu quì prima?"
  
  
  Aghju esitatu. "Iè, aghju travagliatu quì prima."
  
  
  Tirò fora un revolver è mi puntò in faccia. U so fustu era scomodamente vicinu. "Dimmi com'è a cucina".
  
  
  Un filu di sudore scappò sottu à a mo manu manca. Aghju pruvatu à ricurdà a descrizzione di a cucina chì Minurcos m'avia datu. "Hè grande, cù un lavabo è armarii! Chì hè questu in ogni modu?
  
  
  "Oh, ch'ellu principia", disse u falsu Madupa.
  
  
  Hammer l'ignora. "Quante finestri ci sò in cucina?"
  
  
  Mi dumandu quantu veloce puderia ghjunghje à u stiletto si cascassi à u pianu à i so pedi. Ma tandu aghju ricurdatu chì a cucina hè una stanza interna in u corridore di l'edificiu, micca in un muru esterno. "Ma ùn ci sò micca finestri quì", aghju dumandatu innocentamente.
  
  
  U dito di Hammer pressò contru à u grillu. À pocu à pocu a bianchezza di e so nucche sparì è calò a pistola à u so latu. Un omu chì portava una cammisa à maniche curtite esce da l'uffiziu.
  
  
  "A ghjente di u serviziu di Plaka dice chì anu mandatu un omu", u tippu disse à Hammer.
  
  
  Aghju pruvatu à ùn mostra sollievu nantu à a mo faccia. Aghju sostituitu a zitella in l'uffiziu di Plaka per rinfurzà a mo storia se ne necessariu, ma era preoccupatu ch'ella sia veramente seguita.
  
  
  Hammer hà infundatu a so pistola. "Va bè. Lavate i finestri dannati ", hà urdinatu. "Ma fate prestu".
  
  
  "Iè, signore", aghju dettu. "U sgiò Minurcos vole à volte parlà di i nostri vechji ghjorni di navigazione. L'aghju da vede prima di partì ?
  
  
  Hammer m'hà datu un sguardu penetrante. "Ùn vi vede micca", disse. "Cuntinuà cù u vostru travagliu".
  
  
  "Grazie," aghju dettu.
  
  
  Mi lascianu andà in u corridoiu per riempie un bucket d'acqua è aghju esaminatu rapidamente u layout fisicu di a stanza. Quandu aghju cuminciatu à travaglià in grandi finestri, tutti m'hà lasciatu solu. Aghju vistu ciò ch'e aghju vinutu è circava di pensà à un modu graziosu per interrompe a mo visita quandu un gruppu d'omi esce da l'uffiziu è cuminciaru à discutiri apertamente di l'affari di Stavros senza nutà mi. Eru nantu à u balcone cù a porta aperta.
  
  
  "I dui campi sò pronti", disse un omu. "Pensu chì duvemu cunsiglià à Stavros per agisce appena ..."
  
  
  Un altru omu u firmò è mi indicò. U primu omu si vultò è parlò di novu in un tonu calmu. Tuttavia, in quellu mumentu, trè omi più entranu in a stanza da u corridore internu, è aghju ricevutu un grande bonus da a mo visita. Direttamente ramrod in u primu pianu era Adrian Stavros. Era di statura media, cù i capelli scuri chì si alluntananu. S'assumigliava assai à i ritratti ch'e aghju vistu, un omu piuttostu bruttu è severu chì paria più vechju di i so trent'anni. Ma pareva sempre dinamica. Il avait des épaules larges et se portait comme un diplômé de West Point. Portava una cammisa cù maniche è una cravatta scura à u collu. Tenia una pila di carte in manu è era chjaru ch’ellu era assai stancu.
  
  
  "Va bè, facemu sta riunione corta", disse à l'altri in a stanza grande. Aghju nutatu chì Zanni ùn era micca quì. Ùn era micca abbastanza impurtante in questa urganizazione. "Rivera, chì hè l'ultimu rapportu da Mykonos?"
  
  
  Stendu quì, fighjendu quellu picculu gruppu, ricurdendu di quantu agiscenu intelligenti, quasi sentu rispettu per Adrian Stavros.
  
  
  "...E u cumandante dice chì a terra hè finita è e truppe..."
  
  
  Stavros di colpu guardò è mi vide per a prima volta. Annunziava à u so subordinatu, fece uni pochi di passi in a mo direzzione, poi si firmò mortu, a rabbia in faccia.
  
  
  "Quale diavolo hè questu?" - urlò.
  
  
  Unu di l'omi di Stavros s'avvicinò cun prudenza. "Credu chì qualchissia hà dettu ch'elli eranu quì per pulizziari i finestri".
  
  
  "Credi!" Stavros gridò forte. Fighjulava è hà vistu u mo bucket nantu à u balcone accantu à mè è l'arnesi di gomma in a mo manu. Hà urdinatu. "Tu! Venite quì!"
  
  
  Sì Stavros era abbastanza arrabbiatu è decisu chì vulia sbarazzà di mè, nimu ùn mette in dubbitu u so ghjudiziu. Sò intrutu accidentalmente in a stanza. "Iè?"
  
  
  Si voltò da mè senza risponde. "Quale l'hà lasciatu entre quì?"
  
  
  Hammer, stendu in u cantonu, marchjava cum'è una pantera versu u centru di a stanza. "Hè bè. L'avemu verificatu ".
  
  
  Stavros si vultò è fissò longu u so banditu mentre u silenziu neru empiia a stanza. Quandu Stavros parlava, era tranquillu. "Sò circundatu di idioti?"
  
  
  Hammer u guardò amaramente. Allora si vultò versu mè. "Va bè, a pulizia di a finestra hè fatta per oghje."
  
  
  "Ma aghju ghjustu principiatu! U sgiò Minurcos vole sempre pulite tutte e finestre. Ellu dice… "
  
  
  "Maledetta, vai via!" - gridò Hammer.
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. "U mo bucket..."
  
  
  "Dimentica lu."
  
  
  Passai tranquillamente davanti à Stavros, è hà tenutu un ochju nantu à mè tuttu u tempu. Cum'è andava in l'ascensore finu à a strada, aghju nutatu mentalmente l'insonorizazione, e linee di cumunicazione è i serrature chì assicuravanu e porte di u picculu ascensore. Mi dumandu se aghju suscitatu i suspetti di Adrian Stavros. A mo visita ne valeva definitivamente a pena. Ùn aghju micca solu un bellu sguardu à l'omu chì sperava di tumbà, ma aghju ancu nutatu u layout fisicu di a so fortezza. L'ascensore era l'unicu modu per entra, è sapia ciò chì mi aspettava una volta chì avemu entratu.
  
  
  Quandu aghju vultatu à l'hotel, Erica è Minurcos m'aspittavanu in a mo stanza. Appena aghju passatu per a porta è Erica hà vistu chì stava bè, m'hà spintu u ghjurnale. Aghju lettu u titulu in grassu.
  
  
  REPRESENTAZIONI UFFICIALI DI A CONSPIRACY KOTSIKAS.
  
  
  Minurkos picchiò a lingua.
  
  
  "Un ministru di u cabinet, una figura pocu cunnisciuta chjamata Aliki Vianola, dice chì hà evidenza chì Kotsikas pensa à vende u so partitu à i cumunisti è chì a vita di l'altri dirigenti di a giunta hè in periculu".
  
  
  Aghju guardatu a prima colonna di stampa. "Sò chì l'assunzione di u generale era curretta", aghju dettu. "Stavros tira una pala di terra à Kotsikas per cunfonde a situazione, ghjustu prima di una riunione induve pensa à tumbà ellu è i so culleghi".
  
  
  "E notate cumu prova di ùn menziunà u mo nome", disse Minurk pesantemente.
  
  
  Erica mi pigliò a manu. "A polizia sta esaminendu l'allegazioni, ma quandu si trovanu senza fundamentu, i trè culunelli seranu morti".
  
  
  "Micca s'ellu u generale và per noi", aghju dettu. "Hà chjamatu?"
  
  
  "Non ancora", disse Minurcos. "Avete intrutu in u penthouse?"
  
  
  "Iè, aghju fattu", aghju rispostu. Li aghju dettu di e conversazioni ch'e aghju intesu è di ciò chì aghju vistu di Stavros.
  
  
  "Vogliu chì avete una pistola", disse Erica amaramente.
  
  
  "Se l'aghju avutu, ùn aghju micca ghjuntu quì", aghju ricurdatu. "Mi anu cercatu bè. Innò, avemu da vultà. Mi piacerebbe chì pudemu ancu avè Zach ".
  
  
  Erica m'hà guardatu. "Era assai bonu in u so travagliu".
  
  
  "Iè", aghju dettu. "Bè, se ne necessariu, possu uttene aiutu da u mo populu. Pensu chì ci sò agenti AX in a zona. Scopreraghju di sicuru ". Mi vultò versu Minurcos. "Avete riesciutu à ghjunghje à i cumandanti di u campu?"
  
  
  "I aghju pigliatu tramindui", disse. "Li aghju dettu esattamente ciò chì avete dettu. I dui omi m'hà dettu ch'elli ùn avarianu micca azzione finu à ch'elli anu intesu da mè personalmente. Aghju cunsigliatu ancu di ùn cuntattate micca u penthouse è di ignurà ogni ordine à u cuntrariu da u mo cusì chjamatu secretariu.
  
  
  "Avete fattu assai bè, sgiò Minurcos", aghju dettu. "Avà si scopremu..."
  
  
  Sò stata interrotta da u telefunu.
  
  
  Erica hà rispostu è u chjamante si prisenta. Ella annunziò è dese u telefuninu à Minurkos. Pigliò u telefuninu è u pusò à l'arechja. Ci era pocu parolle da a so parte. "Iè, Vasilis. Iè. Oh iè. Iè, vai avanti. Hè chjaru. Iè. Oh, grande ". Quandu hà finitu è hà appesu, ci hà guardatu cù un surrisu sornellu.
  
  
  "Va bè?" - dumandò Erica impaziente.
  
  
  Vasilis chjamò u penthouse è Zanni ricusò di vedelu oghje o dumane perchè era troppu occupatu. Suggerì di chjamà Vasilis a settimana prossima. Ci hè stata una discussione è e parolle calde scambiate, ma Zanni ferma fermu. Hà ricusatu ancu. discute a visita di i culunelli per telefonu ".
  
  
  "Allora chì hà fattu per fà surrisu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Ricurdate di Despo Adelphia?
  
  
  L'omu chì hà rimpiazzatu Ración in u cumitatu di i culunelli ? L'omu di Stavros? "
  
  
  "Sì," Erica annuì.
  
  
  "Vasilis si n'andò versu questu omu. Sospettava chì Adelphia seria quella chì organizà a riunione, è era ghjustu. Adelphia cunnosce tuttu u pianu. Vasilis hà discututu nantu à i trè coronelli è hà guadagnatu a fiducia di Adelphia. Adelphia li disse l'ora è u locu di a riunione. Kotsikas, Plotarchu è Glavani anu digià accunsentutu à scuntrà mi in a residenza di Kotsikas. Hà un duminiu di campagna à nordu di a cità in una zona abbastanza remota. Adelphia serà ancu quì ".
  
  
  "Quandu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Questu dopu meziornu", rispose Minurcos. "In pocu ore".
  
  
  "Cumu anu da tumbà i culunelli?" - aghju dumandatu.
  
  
  Minurk si curvò. "Adelphia ùn averia micca dettu questu quandu hà scupertu chì Vasilis ùn sapia micca. Sembra chì duvemu aspittà è vede ".
  
  
  "Questu puderia esse estremamente periculosu", aghju dettu. Aghju guardatu l'orologio nantu à u mo polsu. "Erica, chjama un taxi. Andemu à Kotsikas. Sgiò Minurcos, stà quì à l'albergu è stà luntanu da l'occhi indiscredenti. Sì qualchissia vi ricunnosce, simu in prublemi ".
  
  
  - Moltu bè, sgiò Carter.
  
  
  Mentre Erica chjamava un taxi, aghju toltu a mo giacca è strappatu u holster Luger è dopu u stiletto nantu à u mo avantbracciu drittu. Minurkos hà guardatu in silenziu è lugubremente. Aghju sguassatu u Luger da u holster è tirò u slide back, ligeramente chambered un round, è dopu alluntanassi a pistola di novu.
  
  
  Erica parlava à u telefunu. "U nostru taxi sarà fora in cinque minuti".
  
  
  "Allora andemu", aghju dettu. "Avemu un appuntamentu".
  
  
  Ottu capitulu.
  
  
  "Ùn pensu micca di capiscenu", hà dettu u coronel Anatol Kotsikas dopu avè ricivutu in u lobby di a so grande casa. "Adelphia hà dettu chì questu seria una riunione privata, Generale".
  
  
  In u caminu avemu cullatu u generale Kriezota, perchè sapia chì Kotsikas ci ricuserà se Erika è eiu andemu da soli. Kotsikas, un omu magre d'una cinquantina d'anni, stava ind'è un uniforme cachi è mi guardò suspittosu.
  
  
  - Qualchidunu di l'altri serà quì, Colonel ? - dumandò Krizotu.
  
  
  "Sò aspettati prestu".
  
  
  "Va bè. Dacci un pocu di u vostru tempu ", disse Krizotou.
  
  
  Kotsikas ci guardò in silenziu, aspittendu una risposta. Ancu s'ellu u so gradu militare era più bassu di quellu di un generale, à quellu tempu era l'omu più putente in Grecia. Quandu u colpu di u 1967 hè accadutu, e persone chì l'anu guidatu anu deliberatamente tenutu l'ufficiali anziani alluntanati da a giunta perchè i generali eranu assuciati cù a classe alta privilegiata.
  
  
  "Va bè", hà dettu infine. "Venite in l'uffiziu, per piacè."
  
  
  Un mumentu dopu, noi quattru stavamu in un cerculu in u centru di un uffiziu piuttostu scuru. U servitore sbulicò a cortina, è a stanza diventò più ligera. Kotsikas ci hà prupostu un beie, ma avemu ricusatu.
  
  
  "Colonellu, mi piacerebbe chì permettessi à queste duie persone per circà a vostra casa prima di a riunione è stà quì finu à a riunione", disse Krizotu.
  
  
  "Perchè?" - hà dumandatu Kotsikas. "Chì dumanda ridicula."
  
  
  "Stammi à sente. Questa riunione hè una trappula ", disse u generale. "Avemu assai da spiegà dopu quandu avemu u tempu, ma Nikkor Minurkos ùn hè micca a persona daretu à i recenti attacchi à voi. Ci hè un omu chjamatu Adrian Stavros, chì si nasconde daretu à u nome Nikkor è prughjetta un colpu di sangue contru à a giunta. Voi, Plotarco è Glavani sò da esse ammazzati quì in casa vostra sta dopu meziornu.
  
  
  A faccia di Kotsikas hà acquistatu linee dure è dritte. "Pensu." - disse.
  
  
  "Suspetta chì Adelphia deve scappà intacta", aghjunse u generale. "Nikkor, sicuru, ùn serà micca quì, perchè ùn hà nunda à fà cù questu."
  
  
  Kotsikas hà guardatu fora di a finestra per un bellu pezzu. Quandu si vultò di novu versu noi, dumandò: "E questu omu è zitella?"
  
  
  "Sò quì per aiutà", disse Krizotu simpliciamente.
  
  
  "Cumu sacciu chì ùn erate micca voi trè chì venite à tumbà mi?" - dumandò Kotsikas tranquillamente.
  
  
  Krizotou tremò.
  
  
  "Colonellu," dissi tranquillamente, "s'e fossi venutu quì per tumbàvi, sarete mortu".
  
  
  I so ochji fighjulavanu prufonda in i mei. "Va bè. Pudete verificà a casa. Ma sò sicuru chì ùn ci era nimu drentu chì vulia fà male à mè o à i mo amichi ".
  
  
  "Ci hè un sotano, Colonel?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Iè."
  
  
  "Avemu da principià da quì", aghju dettu à Erica. "Tu è u generale parlerete per un pezzu, Colonel. Quantu tempu avemu prima ch'elli ghjunghjenu ?
  
  
  "Diciaraghju almenu quindici minuti".
  
  
  "Questu deve esse abbastanza". Mi vultò versu Erica.
  
  
  "Cominciamu."
  
  
  Avemu cercatu rapidamente u grande sotano è ùn truvamu micca bombe o splusivi. Avemu visitatu u restu di a casa è infine l'uffiziu induve a riunione avia da esse. Avemu cercatu u studiu bè. Ancu s'ellu ùn hè statu trovu bombe, avemu trovu dui bug elettroni.
  
  
  "Incredibile", disse u coronellu Kotsikas mentre indicava i dispositi. "Ùn sò micca quandu questu puderia esse fattu".
  
  
  "Queste persone sò prufessiunali", aghju dettu. "Avà avete da crede mi".
  
  
  "Bè, hè u tempu", rimarcò Erica. "Arrivaranu separatamente?"
  
  
  "Siccomu eranu in a sede di u cumitatu sta matina, ponu riunite", disse Kotsikas.
  
  
  "Même Adelphia aurait pu être avec les autres, malgré le fait qu'ils l'aimaient énormément." Dopu tuttu, questu hè apparentemente un tentativu di cunciliazione ".
  
  
  L'assunzione di u culunellu era curretta. Dieci minuti dopu ghjunse una grande limusina nera è tutti i trè culunelli eranu in questu. Plotarchu è Glavani eranu omi anziani, Glavani cù capelli grisgi. Adelphia avia una quarantina d'anni, un omu grassu è sovrappesu, chì a so forma li paria trè taglie troppu chjuca. Hà sorrisu brillanti in tutte e direzzione è hà parlatu à voce alta nantu à l'accunsentu è l'accordu è hè statu assai surprised quandu aghju messu e manette nantu à u so polso drittu in u lobby.
  
  
  U so cumpurtamentu hà cambiatu cum'è un lampu. U surrisu sparì è una durezza ghiacciata apparsu in l'ochji scuri. "Chi stai facendu?" esclamò.
  
  
  Kotsikas è Kriezotou stavanu zitti. Aghju vultatu à pocu Adelphia intornu è ammanettatu e so mani daretu à a so spalle. U so visu duru s'incarnò rapidamente di furia. "Chì significa questu?" - dumandò forte, fighjendu da mè à Kotsikas è u generale.
  
  
  "U sgiò Carter dice chì avete venutu in casa mo oghje per tumbàci", disse Kotsikas friddu.
  
  
  L'altri dui culunelli s'eranu guardatu in u colpu. "Hè veru, Anatole?" - dumandò Glavani à Kotsikas.
  
  
  "Questu hè assurdu!" - esclamò Adelphia. "Quale hè st'omu?" Prima chì Kotsikas puderia risponde, Adelphia hà cambiatu da una manera formale à una chì permetteva una barra di grecu caldu, sputendu parolle cum'è velenu è regularmente lanciatu a so testa in a mo direzzione. Ùn pudia catturà a maiò parte.
  
  
  "Videremu, Colonel", rispose infine Kotsikas.
  
  
  Aghju pigliatu à Adelphia grossu per u bracciu. "Pudete passà u prossimu pocu di tempu in l'uffiziu", aghju dettu, "in casu chì ci mancassi ogni sorpresa". Aghju guardatu à Kotsikas. "U restu di voi, eccettu Erica, stà in a stanza à traversu u salone finu à ch'e aghju intesu di più."
  
  
  "Moltu bè", disse Kotsikas.
  
  
  I culunelli è u generale Krizotu intrinu in u salottu à u latu oppostu di a sala da l'uffiziu, è Erica è eiu tapemu a bocca carnosa d'Adelphia è l'attaccò à una sedia. Aghju pigliatu u revolver da a so anca è l'aghju appiccicatu in a so cintura. Erica è eiu andemu di ritornu in a sala mentre Adelphia murmurava insulti à noi nantu à a cinta.
  
  
  "Avà aspittemu?" - dumandò Erica.
  
  
  L'aghju guardatu. I so capelli rossi eranu sciccati in daretu è pareva assai cummerciale in u so pantalone. Pigliò una "pistola belga di calibre 25" da a so borsa è hà verificatu a munizione.
  
  
  "Iè, aspettemu", aghju dettu. Aghju andatu finu à a porta di a porta aperta è fighjulai in u longu viale fiatu di alti pioppi di Lombardia. L'unica strada chì attraversava a zona era quasi un chilometru. U locu perfettu per un omicidiu. A quistione era, chì hè ghjunta a mente torciata di Stavros ? Pensu à interrogà Adelphia, ma u tempu era pocu è era troppu paura di Stavros. Si mostra nantu à a so faccia.
  
  
  Erica s'avvicina daretu à mè è pressò tuttu u so corpu contru à mè. "Avemu tantu pocu tempu solu, Nick."
  
  
  "Sò", aghju dettu.
  
  
  A so manu libera, quella senza u revolver, m’accazzava a spalla è u bracciu. "Quandu questu hè finitu, ci piattaremu in Atene, manghjeremu, dormemu è faremu l'amore".
  
  
  "Ùn pensu micca chì i nostri patroni l'apprezzeranu", aghju risu.
  
  
  "Puderanu andà à l'infernu. Ci ponu dà uni pochi di ghjorni ", disse irritabilmente.
  
  
  Mi vultò versu ella. "Truveremu u tempu", aghju assicuratu. "Conoscu un bellu hotel induve ..."
  
  
  Mi vultò versu a porta quandu aghju intesu u sonu di un mutore di vittura. À l'estremità di l'autostrada, una berlina nera s'avvicina prima ch'ella sia fora di vista. Avia una lanterna di polizia in cima.
  
  
  "Hè a pulizza!" - disse Erica.
  
  
  "Iè", aghju accunsentutu. "Pensi chì Stavros hà corrottu u capitanu di u distrittu?"
  
  
  "U ci vole solu uni pochi di persone", suggerì Erica.
  
  
  "Soprattuttu se Stavros porta cun ellu un paru di i so omi", aghju aghjustatu. "Andemu".
  
  
  Avemu precipitatu in a stanza duv’eranu aspittendu i membri di a giunta è u generale.
  
  
  "Ci hè una vittura di pulizzia chì tira fora", li aghju dettu rapidamente. "Hè cum'è u Stavros Gambit. Siete tutti armati ?
  
  
  Eranu tutti quì, eccettu Krizotu. Aghju datu u revolver Adelphia. "Avà siate quì u più casuale pussibule, cum'è s'è vo site impegnatu in una discussione seria. Mantene e vostre armi pronte, ammucciate à i vostri lati. Erica, vai in quellu armariu. Si n'andò prestu.
  
  
  "Seraghju ghjustu fora di quelle porte francese," aghju cuntinuatu. "Quandu tutti entranu in a stanza, pruveremu di piglià. Se qualchissia di voi vulete lascià avà, pudete passà per a porta di daretu.
  
  
  Aghju guardatu l'ufficiali silenziosi. Restanu in i so posti.
  
  
  "Va bè. Pruvaremu di evità un focu. Credi mi".
  
  
  I marchjò à traversu e porte francese quandu aghju intesu a porta di fronte slam aperta. U servitore hà pruvatu à piantà a polizia, ma hè statu alluntanatu. L'aghju intesu sbattà a porta chjosa di l'uffiziu induve Adelphia era ligata è imbavagliata, è dopu aghju intesu di novu a voce di u servitore. Sembra chì ci eranu parechji omi. Una stonda dopu i pudia vede chjaramente, sbuchjavanu in u salottu. Ci era sei di elli - cinque in uniforme è unu in vestiti civili. Tutti l'omi in uniforme avianu rivuluti nantu à a so cintura.
  
  
  "Chì significa questu?" disse u culunellu, arrittendu, ma piattandu a pistola daretu à u so spinu.
  
  
  S’avvicinò quellu in civili, un omu in uniforme cù strisce di tenente. L'omu in vestiti civili era u guardianu di u corpu di Stavros, chì aghju vistu in u penthouse. U tenente era probabilmente un pulizzeru chì hè statu corrottu da Stavros. Questu deve esse a vera polizia. Questa duvia esse una storia fittizia ma vera per a stampa.
  
  
  "Ùn ti aspittavamu micca quì, Generale", disse u tenente. Fighjulò intornu à a stanza, probabilmente cerchendu Adelphia. "Siete tutti arrestati per tradimentu. Avemu evidenza chì site ghjuntu quì per scuntrà cun un agentu cumunista è negoziate un accordu sicretu cù banditi internaziunali ". Paria assai nervoso.
  
  
  "Questu hè assurdu", disse Kotsikas.
  
  
  "Siete tutti traditori", u tenente insistia forte. "E vi sarà eseguitu cum'è tali." Aghju vistu cum'è u tenente tirava u so revolver.
  
  
  L'omu di Stavros ghignava duramente. "E quì ci sarà esecuzione", disse in inglese. "Quandu avete resistitu à l'arrestu".
  
  
  "Ùn avemu micca resistitu fisicamente à l'arrestu", hà ricurdatu Kotsikas à u ghjovanu.
  
  
  "Innò?" - dumandò u mercenariu Stavros. "Bè, almenu in questu modu entrerà in u rapportu di a polizia. Allora a ghjente a sente à a radiu ".
  
  
  U tenente puntò u so revolver à Kotsikas. Aghju presumitu chì in un mumentu tutta a pulizza tirava e so pistole à u signale di u tenente. L'omu di Stavros ind'a so giacca è fece un cennu à u tenente, chì si vultò versu i so omi. Entrai prestu in a porta larga, puntendu Guglielmina à u pettu di u tenente.
  
  
  "Va bè, stà quì."
  
  
  U tenente mi fighjulava cù una sorpresa evidenti nantu à a so faccia. L'omu di Stavros ùn avia micca ancu ghjuntu à a so pistola, è solu un coppiu di pulizie in uniformi cuminciaru à ghjunghje à i so pistole. Tutti si ghjalavanu è tutti l'ochji si vultò à mè.
  
  
  "Lascia a pistola", aghju urdinatu à u tenente. "E tu, sguassate cù cura quella manu da a vostra giacca."
  
  
  Nimu hà seguitu i mo ordini. Si dumandavanu ciò ch'elli avissiru da piglià à mè. À a so manca, a porta di u toilette s'aprì è Erica esce, indiannu u so revolver belga versu l'omu di Stavros.
  
  
  "Pensu chì hè megliu fà cum'ellu dice", disse friddu.
  
  
  A frustrazione è a rabbia criscinu nantu à i visi di u thug Stavros è di u tenente di pulizza mentre fighjenu Erica. Fighjulava a so faccia per un bellu pezzu, circandu di invintà e so intenzioni. Allora tuttu l'infernu si sparse.
  
  
  Inveci di calà u fucile, u tenente l’hà puntatu à u mo pettu è u so dito tirò u grillu. Aghju vistu u muvimentu di lampi è cuminciaru à cascà à u pianu. U so fucile si n'andò cum'è un cannone, è mi sentu un dulore caldu è ardente sparisce à traversu u mo bracciu manca. A pallottola mi passò è ruttu u vetru di a porta francese. Aghju cascatu in terra è rotulatu daretu à una sedia quandu u tenente hà sparatu di novu, a pallottola sferiscendu u pianu di legnu accantu à mè.
  
  
  U gridava. - "Uccideli!" "Uccideli tutti!"
  
  
  À u mumentu chì u tenente mi puntò u so revolver, l'omu di Stavros u seguitava è tirava a so pistola. Era una mitragliatrice nera brillanti, è u puntò à a testa di Erica. Erica lui a tiré dessus, mais a manqué lorsqu'il tombait à genoux. U colpo hà culpitu unu di i pulizzeri in a coscia. L'omu gridava di dulore mentre cascava à u pianu.
  
  
  L'altri dui pulizzeri s'accumpagnavanu. L'omu feritu è un altru pulizzeru s'ammucciavanu à u coperchiu daretu à qualchi mobili.
  
  
  Krizotu è i dui culunelli chì eranu ghjunti eranu sempre immobile, ma Kotsikas tirò u so revolver è sparò à u tenente. L'omu cascò è sbattò in un tavulinu bassu, sferzendulu mentre l'abbandunava à u pianu.
  
  
  Aghju cullatu à a pusizione di tirò. L'homme de Stavros vient de tirer sur Erica. Il a manqué parce qu'il perdait encore l'équilibre en évitant son tir, et parce qu'elle s'était rapidement accouchée.
  
  
  Parechje pistole sparate à tempu. Criezotu hà tombu unu di i pulizzeri, è aghju sparatu dui altri. Erica a tiré avec précision le mercenaire de Stavros en plein cœur.
  
  
  U tenente preparatu per un secondu tentativu di attaccà à Kotsikas, ma aghju nutatu u muvimentu è aghju prestu in un ghjinochju. "Ùn faria micca cusì".
  
  
  U restu di a pulizza ricusò di cummattiri. Abbandunendu e so armi, alzavanu e mani sopra a testa. U tenente li fighjulava, calò a so pistola è la ghjittava in terra. Fighjulava i corpi immobuli, dopu à mè.
  
  
  "Questa hè una disgrazia", esclamò raucamente. "Avete impeditu u travagliu legale di a polizia è uccisu ufficiali in l'esercitu di e so funzioni. Ùn scapperate micca cun questu ... "
  
  
  Aghju colpu u so capu cù a pistola, chjappàlu. Si stese in terra, respirava pisanti, tenendu u capu. "Avete bisognu di zitti", aghju ringhiatu.
  
  
  I culunelli è Kriezota ammanettanu i dui ufficiali. Erica appoggiò pesantemente contro il muro. Aghju dumandatu. - "State bè?"
  
  
  "Iè, Nick."
  
  
  "Sò cuntentu chì aghju fiducia in voi, sgiò Carter", disse Kotsikas. "Semu in u vostru debitu"
  
  
  "È u tentativu falliu", aghjunse Glavani.
  
  
  "Contattaraghju u cumissariu di pulizzia è li parleraghju longu di ciò chì hè accadutu quì", disse Kotsikas, fighjendu sguardu à u tenente feritu.
  
  
  "Vogliu chì mi dessi vintiquattru ore prima di fà quessa, Colonel", aghju dettu. "A testa di polpo hè sempre viva. Miss Nystrom è eiu andemu dopu à Stavros.
  
  
  Esitò un mumentu. "Va bè, sgiò Carter. Staraghju in silenziu per vinti quattru ore. Ma poi aghju da fà a mo mossa ".
  
  
  "Abbastanti ghjustu", aghju dettu. "Se ùn truvamu micca Stavros à questa ora dumane, pudete trattà sè stessu cumu vulete".
  
  
  Kotsikas mi stese a manu. "Bona Furtuna."
  
  
  Aghju pigliatu a so manu. "Avemu bisognu di questu!"
  
  
  Novu capitulu.
  
  
  Quandu avemu vultatu, truvamu Minurcos chì camminava intornu à a stanza di l'hotel. Era chjaru ch'ellu ùn ci hà micca datu assai chance di vultà.
  
  
  - I culunelli sò bè ? - dumandò cun sollievu in faccia.
  
  
  "Iè", aghju dettu.
  
  
  "E Vasilis?"
  
  
  "Hè inghjustu", disse Erica. "Semu assai furtunati. Puderia esse un bagnu di sangue ".
  
  
  "Grazie à Diu", disse Minurcos.
  
  
  "Ùn pudemu micca fà questu senza u generale", aghju dettu.
  
  
  "Sò cuntentu chì Vasilis si sia mostratu bè. L'assassini sopravviventi sò stati arrestati?
  
  
  "Innò. Aghju dumandatu à Kotikas di dà noi vintiquattru ore finu à chì pudemu ghjunghje à Stavros.
  
  
  Era zittu per un pezzu. "Ùn sò micca sicuru d'accordu cù questu sicretu. Ma per avà andaraghju per ellu. Anch’io staraghju in silenziu per vintiquattru ore, sgiò Carter.
  
  
  « L’apprezzu, sgiò Minurcos. Avà avemu u travagliu da fà. Avemu da andà dopu à Stavros ".
  
  
  "Sembra male di cuntinuà à risolve stu prublema da noi stessi", disse Minurcos. "Questu richiede l'assistenza di a polizia, sgiò Carter. Cunnoscu alcune persone chì possu fidàvule ".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Cum'è quelli chì sò ghjunti à u coronellu Kotsikas cù l'intenzione di fà un assassiniu di massa?" "No, duveria avè l'uccasione di piglià, sgiò Minurcos. Ùn possu micca crede chì a polizia serà capace o disposta à purtà Stavros à a ghjustizia. U mo guvernu ùn pò mancu. Hè per quessa ch'e aghju ordini di tumbà Stavros in u locu.
  
  
  "Ma cullà à u penthouse seria un suicidiu", disse Minurcos.
  
  
  "Forse", aghju dettu. "Ma forse micca, datu ciò chì sò di questu locu. È ciò chì sapete ".
  
  
  Dumandò. - "Quandu andarii?"
  
  
  Aghju guardatu à Erica. - "Sta sera". "Stai bè?"
  
  
  "Qualunque cosa dite, Nick."
  
  
  "Intornu avà, Stavros si dumanda perchè ùn hà micca intesu parlà di u so omu. Pensu chì ci hè una chance chì Stavros aspetterà in u penthouse finu à ch'ellu sia sicuru chì qualcosa hè sbagliatu. Allora duverebbe esse quì sta sera ".
  
  
  "Tu stessu avete parlatu di guardiani armati", disse Minurcos. "Ùn pudete micca passà per l'entrata di u corridor".
  
  
  "Forse. Ma Erica è aghju avutu una terza persona per aiutà. Eru in cuntattu cù i mo superiori prima di andà in casa di Kotsikas. Un altru agente hè in Atene per un altru incarichi è ci aiuterà.
  
  
  "Ci sò solu trè?" - dumandò Minurcos. "A probabilità puderia esse dui o trè à unu contr'à voi ancu s'è vo fate u puntu".
  
  
  "U sgiò Carter li piace à longu probabilità", disse Erica, surridendu.
  
  
  Aghju sorrisu torna. "Inoltre, aghju un pianu chì include quattru".
  
  
  "Quattru?" - dumandò Minurkos cunfusu. "Se cunte nantu à mè, a vostra fiducia hè sbagliata. Ùn sò mancu cumu sparà una pistola ".
  
  
  "Micca voi", aghju dettu. "Avete mintuatu qualcosa quì nantu à l'aviò chì mi stava cun mè. Avete dettu chì u vostru secretariu assassinatu, Salaki Madupas, avia un fratellu assai simili à ellu.
  
  
  "Iè", disse Minurcos. "U poveru ùn sà mancu chì u so fratellu hè mortu. Ellu è Salaka ùn si vedenu micca assai spessu, ma ci era un grande affettu trà elli.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Quantu hè simile à Salaka?"
  
  
  "À parechje persone. Ci era solu un annu di differenza trà elli. Qualchidunu dicenu chì pareanu gemelli, salvu chì Salaka era circa un centimetru più altu è un pocu più pesu cà u so fratellu.
  
  
  "Pudemu riparà questu", aghju dettu, più à mè chì à Erica è Minurcos. "Stu tippu campa in Atena?"
  
  
  Minurk mi guardò interrogativamente. "Subitu fora di a cità in un picculu paesi."
  
  
  "Chjamatelu è dite di Salak", aghju dettu. "Allora dumandatelu s'ellu vulia aiutà à vindicà a morte di u so fratellu".
  
  
  Erica m'hà guardatu. "Nick, voli dì..."
  
  
  "Se Stavros pò inventà un impostore, allora pudemu ancu noi", aghju dettu. "Janis Tsanni ùn hè micca u solu chì pò parlà per un mortu".
  
  
  "U terzu Salaka Madupas?" - dumandò Erica.
  
  
  "Diritta. Forse solu ellu ci pò purtà à u penthouse. Mi vultò versu Minurcos. "U chjamerete?"
  
  
  Minurk hà esitatu solu per un pocu tempu: "Di sicuru. È l'aghju da purtà quì ".
  
  
  Dui ore dopu, ghjustu à u crepuscolo, Sergiu Madupas hè ghjuntu à a stanza d'albergu. Paria esse un omu mansu è timidu, ma sottu à a superficia stava una squassa determinazione per aiutà à vendicà l'omu rispunsevuli di a morte di u so fratellu. L'aghju datu qualchi tacchi alti è padding è rapidamente toccu u culore. Quandu era finitu, pareva quasi esattamente cum'è l'impostore chì aghju vistu in u penthouse. Dopu tuttu, era veramente l'impostore Sergiu pusatu cum'è ellu stessu in u nostru schema, micca u so fratellu.
  
  
  Vuliu chì a ghjente in u penthouse sbagliassi Sergiu à Zanni, u falsu Madup.
  
  
  Quandu eru finitu cun ellu, mi stava in daretu è tutti avemu guardatu da vicinu. "Chi pensi?" - Aghju dumandatu à Minurcos.
  
  
  "Hè assai simili à Salaka - è dunque ancu à Tzanni", disse Minurcos.
  
  
  U nostru propiu impostore m'hà sorrisu incertu. "Avete fattu un bonu travagliu, sgiò Carter", disse. A so voce era assai simili à quella di Zanni, è u so inglese era quasi di a stessa qualità.
  
  
  "Pensu chì pudemu trattà", disse Erica.
  
  
  ***
  
  
  Una ora dopu avemu ghjuntu à l'edificiu Apollo. Era l'ora di pranzu in Atene, è ùn ci era quasi micca vitture in i carrughji di a cità. L'edificiu stessu era scuru, eccettu per u lobby è e luci tremulanti distanti di u penthouse. Ci pusemu in a berlina negra affittata per una decina di minuti, è dopu un omu altu apparsu intornu à l'angulu di a casa. Andò drittu à a vittura è si pusò accantu à mè in u sediu di fronte. Erica et Sergiu s'assirent à l'arrière. Minurcos stava à l'hotel.
  
  
  "Ehi Carter", disse l'omu altu. Fighjulò à l'altri dui è chjappò u so sguardu annantu à Eric.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Si passa qualcosa?"
  
  
  "Nunda cum'è questu. Ùn ci hè statu nimu da quandu sò ghjuntu ". Era Bill Spencer, u mo cullegu di AX. Era novu à l'agenzia è ùn l'avia scontru pocu prima. Tuttavia, Hawk m'hà assicuratu per u telefunu durante a nostra breve conversazione prima chì Spencer era un omu bonu. Sicondu i mo struzzioni, hà vistu l'elevatore speciale à u penthouse attraversu a facciata di vetru di l'edificiu per quasi trè ore.
  
  
  L'aghju presentatu à Erica è Sergio. "Avemu attraversu a porta di serviziu in u lobby", aghju dettu, "cun questa chjave. Sergio và prima è facemu cum'è pussedemu u locu. Se andemu sopra, agiremu cum'è l'aghju spiegatu prima. dumande?"
  
  
  Ci era un silenziu pensativu in a vittura scura. "Va bè", aghju dettu. "Fumemu questu".
  
  
  Quattru di noi esce da a berlina nera è marchjò inseme à u fronte di u bastimentu. A manca di l'entrata principale era una porta di serviziu di vetru chjosa. Sergiu infilò a chjave chì Minurcos li avia datu in a serratura d’acciaio inox è a vultò. In u lobby, u guardianu di sicurità di l'ascensore si vultò versu noi cun perplessità.
  
  
  Sergiu hè intrutu primu è noi u seguitemu. Mi dumandu s'è no avissimu veramente catturà Stavros per sorpresa. Il doit s'approcher du penthouse, attendu d'entendre ce qui s'est passé à la maison du colonel Kotsikas. Spergu chì ùn hà micca mandatu una squadra di i so omi quì per investigà. Ci era ancu a pussibilità ch'ellu avia pruvatu à chjamà Parakatu in l'ultimi ghjorni o dui è truvò chì ùn pudia ghjunghje à nimu. L'incapacità di cuntattà qualcunu in a piantazione di a jungla hà dettu à Stavros chì qualcosa era sbagliatu.
  
  
  Avemu avvicinatu à u guardianu di sicurità in l'ascensore. Fighjava à Sergiu stranu.
  
  
  "Induve si statu?"
  
  
  "Questi sò i membri di a stampa", disse Sergiu, in u so novu rolu. "Anu intesu parlà di u terribili massacru di i culunelli di a giunta chì hè accadutu pocu ore fà. A polizia li hà infurmatu nantu à a tragedia. Vulenu fà una breve intervista per avè l'opinione di u sgiò Minurcos nantu à stu terribili avvenimentu è li parleraghju sopra.
  
  
  Sentu u stiletto di Hugo nantu à u mo avantbracciu drittu è mi dumandu s'ellu avissi da aduprà. Se u guardianu era statu in turnu per un pezzu di tempu, averia saputu chì Zanni ùn avia micca lasciatu u bastimentu.
  
  
  "Va bè", disse. - Pigliu l'ascensore cun voi.
  
  
  L'ascensore era sopra in u penthouse. Sonò a campana è pianu pianu cuminciò à falà. Paria chì un'eternità passava prima ch'ellu ghjunghjia à u primu pianu, ma e porte si sò infine aperte. U stessu operatore di l'elevatore chì mi portava in su è in giru era di turnu. Avemu imbarcatu mentre l'operatore di l'elevatore fighjava à Sergio. E porte chjusu daretu à noi, ma l'operatore ùn hà micca appughjà u buttone per alzà.
  
  
  "Ùn sapia ch'è tù sia partitu da l'edificiu", disse à Sergiu, fighjenduci cun prudenza.
  
  
  "Bè, avà sapete", rispose Sergiu irritatu. "Sò partitu per scuntrà questi ghjurnali. Portaci sopra. Aghju datu una entrevista ".
  
  
  L'omu studiò cù cura a faccia di Sergiu. "Ciamu prima sopra", disse.
  
  
  "Ùn hè micca ubligatoriu!" - disse Sergiu.
  
  
  Ma l'operatore s'avvicinò à a cunsola di cumunicazione à u latu di a macchina. Aghju fattu un cennu à Spencer è si avvicinò. Tirò fora u so Smith & Wesson 38 è l'altru omu hà nutatu u muvimentu. Si vultò ghjustu à tempu per vede a canna di una pistola contru à u so tempiu. Ansimò è sciddicò à u pianu.
  
  
  Erica andò à u pannellu di cuntrollu. "Pigliate nantu à voi", aghju dettu.
  
  
  In a strada di u penthouse, avemu spustatu a figura limp di l'operatore di l'elevatore à un angulu di l'elevatore, induve ùn saria micca immediatamente visibile quandu i quattru surtiti. Un mumentu dopu, e porte in u corridoiu penthouse s'apre.
  
  
  Comu suspettava, ci era dui altri omi in turnu. Unu d'elli era u banditu biondu ch'e avia cunnisciutu prima. Eranu filmi d'azzione è ùn vulia micca ghjucà cun elli. U biondu s'arrizzò da a tavula à l'intrata di u penthouse, mentre chì l'altru ferma pusatu.
  
  
  Tramindui fighjavanu à Sergio cum'è s'elli avianu vistu un fantasma.
  
  
  "Chì diavolo..." esclamò u biondu. "Chì si passa quì?"
  
  
  Sergiu attirò l'attenzione di a bionda mentre Spencer s'avvicinava versu u capelli scuri à a tavula. L'omu si avvicinava lentamente à Spencer.
  
  
  "Aghju datu u permessu di intervista cù queste persone", disse Sergiu.
  
  
  "Cumu esce da u penthouse?" - dumandò u biondu.
  
  
  Aghju andatu versu ellu mentre Sergiu rispondeva. Spencer stava accantu à l'omu scuru. Erica ci coprì tramindui cù un picculu revolver belga piatta daretu à a so borsa.
  
  
  "Ùn vi ricordate micca cumu sò partutu?" - dumandò Sergiu indignatu. "Era circa un'ora fà. Vi dicu chì ... "
  
  
  Nisuna spiegazione più era necessaria. Hugo si sfilò in silenziu in a mo palma. Aghju pigliatu a bionda cù a mo manu manca è u tirava versu mè cum'ellu perdia u so equilibriu. Aghju passatu rapidamente a manu di u cuteddu in a so gola. U sangue hà spruzzatu nantu à a cammisa è a giacca di Sergio.
  
  
  L'omu scuru pigliò a pistola, ma Spencer era prontu per questu. Tirò da a so sacchetta un caprettu bruttu è u pusò prestu nant’à u capu di u banditu, po’ tirò forte nantu à u filu incruciatu cù dui manici di legnu. A manu di l'omu ùn hà mai ghjuntu à a pistola. I so ochji s'allargavanu è a so bocca s'hè spalancata mentre u filu hà traforatu a so carne è l'arterie finu à l'ossu. Più sangue spruzzava nantu à a moquette spessa à i nostri pedi mentre u banditu saltava è si contorteva per un mumentu in a presa di Spencer, i so gammi tremanti in l'aria. Dopu ghjunse à u so cumpagnu in u pianu.
  
  
  Erica s'affaccò à u grillu di u revolver. Sergiu fighjulava i cadaveri cù un visu pallidu mentre asciucava a lama di Hugo nantu à a giacca bionda. Spencer mi fece un annunziu, abbandunendu a garrote chì avia tagliatu in fondu à u collu di l'omu, è si dirigì versu a porta di l'attic. Aghju tenutu Hugo in manu è Spencer tirò fora a pistola speciale ch'ellu m'avia mintuatu prima. Hè stata furnita da Effetti Speciali è Editing - una pistola d'aria chì spara dardi. I dardi eranu pieni di curare, un velenu rapidu chì AX hà pigliatu in prestu da l'Indiani di Colombia.
  
  
  Sergiu si ritrova in sè. Si n'andò versu a porta, inserì un'altra chjave chì Minurcos li avia datu, è l'utilizava per sbloccare a porta pisanti. Mi guardò è aghju annuitu. Pustò in silenziu a porta è s’alluntanò, postu ch’ellu ùn pudia entre in u penthouse. Ùn era micca preparatu per aiutà in questa fase di l'attaccu.
  
  
  I trè di noi marchjò prestu à traversu a porta, fanning out, Erica tene u fucile davanti à ella, prontu à sparà, ma era solu una pistola di salvezza. Ùn vulia micca avvistà l'omi di Stavros più di ciò chì era assolutamente necessariu prima di truvà Stavros stessu.
  
  
  Saria ideale se Stavros era in u grande salottu vicinu à l'entrata. Chì metterà fine à tuttu questu assai rapidamente. Ma piuttostu avemu trovu un marteddu corpulentu à pusà nantu à un longu divano, cù u so spalle à noi, un biccheri d'acquavite in manu. Puderaghju vede i cinturini di a funda da induve stava. Era sempre armatu - stu omu periculosu.
  
  
  Ùn ci era micca segnu di vita in u corridore internu chì porta à e camere, ma si sentia voce da l'uffiziu ben illuminatu. Eru ghjustu per andà in u Hummer quandu di colpu dui omi marchjò fora di l'uffiziu in u salottu. Unu d'elli era un grossu pistolero cù una mitragliatrice in una spalla, è u sicondu era un altru Madupa falsu, Janis Tsanni.
  
  
  Si firmonu quand'elli ci anu vistu, è i dui fighjavanu à Sergio cù l'ochji radianti. I dui impostori s'arrizzò un mumentu, fighjendu l'un l'altru, è Hammer si vultò versu elli è vide l'espressione nantu à a so faccia. Dopu un'altra frazione di siconda, u thug è Zanni ghjunghjenu à e so pistole.
  
  
  Spencer puntò u dard è sparò. Ci era un bang sordu in a stanza, è un mumentu dopu un dard di metallu neru volò da u collu di l'omu, accantu à u pomu d'Adam. A so mascella hà cuminciatu à travaglià in silenziu mentre Zanni fighjulava in orrore l'ughjettu neru. In un muvimentu di gattu, Hammer hà cuminciatu à vultà è tira a so pistola.
  
  
  I so ochji fucalizzanu prima nantu à mè, è l'aghju vistu cum'è una minaccia cum'è a so manu truvava a pistola in a so funda. Aghju cascatu à un ghjinochju è simultaneamente sbandatu u mo bracciu, fendu un loop da quì sottu, liberendu u stiletto. Tagliò l'aria in silenziu, cum'è una serpente chjappante, è chjappò à Hammer in u pettu, vicinu à u so core. A lama hà intrutu in u so corpu cù un colpu forte è falò à l'elsa.
  
  
  L'occhi brutti di Hammer, prima m'hà rivelatu perchè ùn avia micca occhiali turchini, mi fighjulavanu una stonda, increduli ch'e aghju riesciutu à tumballu cusì prestu. Fighjulava u stilettu, da sottu à u quale a so cammisa s’era chjappata crimson. Pigliò u cultellu cum'è per tirallu fora, poi alzò u fucile in manu versu mè. Ma era digià mortu. Cascò a faccia nantu à u divano, i so capelli longhi piattanu a cunfusione nantu à a so faccia.
  
  
  L'altru cumbattante avia appena cessatu di sparà in terra. Zanni si vultò per vultà in l'uffiziu, ma un altru dard di pistola ad aria l'arrestò, chjappendulu in u spinu.
  
  
  Pruvò disperatamente di afferrallu, ùn pudia micca ghjunghje, è poi cascò à capu in a porta di l'uffiziu, tremandu quì per un mumentu, è poi andendu zoppi.
  
  
  Aghju andatu à a porta è aghju vistu chì ùn ci era nimu in l'uffiziu. Mi vultò à l'altri. Aghju annuitu in u corridoiu chì porta à e camere è Spencer m'hà battutu. Erica m'a suivi.
  
  
  Avemu esploratu u restu di u locu. Un altru salottu, camere è cucina. Avemu trovu un criminale armatu chì manghja un sandwich in cucina. Allora Spencer l'hà trovu prima. Aghju intrutu appena cum'ellu hà sparatu di novu a pistola d'aria. Era distinatu à tumbà, quasi quant'è Zack. L'omu hè statu culpitu in u latu quandu hà tiratu fora un longu revolver Welby .32. Per una certa ragione, u velenu ùn l'hà micca affettatu cusì rapidamente, è hà sappiutu sparà. U fucile ruggiò in a stanza è chjappà à Spencer ghjustu sottu à e costole, lampendulu daretu à u muru. Aghju pigliatu una sedia è l'aghju culpitu in faccia cun ella mentre mi puntava u so revolver. A sedia s'hè sbattutu in ellu è si strinse in faccia. U fucile sparò in u tettu è l'omu chjappà à u pianu cù u so spinu, perdendu l'arma. Spencer, murmurò à u muru, pigliò novu cù a pistola d'aria.
  
  
  Aghju gridatu à ellu. - "Aspetta, diamine!"
  
  
  "Perchè?" - dumandò raucu. "U bastardu m'hà pigliatu".
  
  
  Pigliò novu mira. L'aghju pugnatu in faccia è hà sbattutu a testa contr'à u muru. Allora aghju disattivatu u fucile, cusì l'hà persu. Trunò à traversu u pianu di a cucina di tile è mi fighjulava, stunatu.
  
  
  "Aghju dettu d'aspittà", aghju ringhiatu.
  
  
  I nostri ochji si scontranu una stonda, poi calò l'ochji, stringendu a ferita sottu à e so coste. Paria una sèmplice ferita in a carne, ma ùn m’hà micca troppu fastidio avà. Aghju caminatu è mi sò inginocchiatu davanti à u tiratore. I so ochji eranu aperti è u so corpu era sempre in lotta cù u velenu. Era unu di quelli rari persone chì avianu una immunità naturale à certi sustanzi chimichi tossichi, chì, ancu s'ellu ùn era micca cumpletu, hà causatu curare per tumballu lentamente piuttostu cà istantaneamente. Eru cuntentu chì era u casu. Forse possu avè qualchì risposta.
  
  
  À quellu mumentu, Erica hè entrata in cucina, u so revolver ùn avia ancu sparatu. "Ùn hè micca quì", disse.
  
  
  Aghju pigliatu u perdente per a cammisa è l'aghju scuzzulatu. "Induve hè Stavros?" - aghju dumandatu.
  
  
  L'omu mi guardò. "Chì hè u vostru mistieru?" Era un altru di i fanatici americani di Stavros, ma i so capelli ùn eranu micca longu quant'è quelli di Hammer.
  
  
  Tirò u Luger da u so holster è l'aghju pressatu contr'à a zitella sinistra di u banditu. "Se mi dite induve hè, aghju da esse sicuru d'avè un duttore à tempu per salvà". Di sicuru, era una bugia. "Se ricusate, tiraraghju u grilletto. Parlà."
  
  
  Mi hà guardatu in l'ochji è hà apprezzatu ciò chì hà vistu. "Damn, va bè", disse raucu. U velenu era digià affettatu. "Se mi salvi veramente".
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "Hè andatu à Mykonos".
  
  
  Aghju scambiatu sguardi cù Erica. L'isula di Mykonos era unu di dui lochi induve Stavros hà creatu u so corpu di ribelli d'elite. "Avà dimmi," aghju dettu, pressendu u Luger à a so faccia. "Hà ricevutu nutizie di i culunelli?"
  
  
  U banditu sghignazzava, poi u so visu si contorceva in un dulore subitu. "Zanni hà chjamatu Kotsikas in casa. Unu di i pulizzeri hà rispostu. Dicia chì u tenente è u nostru populu stavanu bè, è chì i culunelli eranu morti.
  
  
  "Chì diavolo?" - esclamò Spencer.
  
  
  Spencer hè stata sorpresa da a risposta, ma ùn era micca. U coronellu Kotsikas hà pensatu prestu quandu a chjama sonò è hà datu u telefunu à unu di i pulizzeri. Kotsikas hà cridutu chì, salvu ch'ellu ùn hà mandatu un missaghju falsu à u penthouse, Stavros ci andaria cù i so omi. Kotsikas ùn hà micca avutu u tempu di coordinà cun noi, cusì andò avanti è hà fattu ciò chì pareva megliu. Era ragiunate, ma u culonellu ùn avia micca manera di sapè chì a risposta chì hà furzatu u polizia à dà permetterà à Stavros di lascià u penthouse prima ch'è no arrivimu.
  
  
  "Perchè Stavros andava à Mykonos?" - Aghju dumandatu caustamente à u tiratore morente. "Per rivisione e truppe?"
  
  
  Un altru attaccu di dulore l'abbraccia. "Datemi un duttore", respirò.
  
  
  "Parlemu prima".
  
  
  Bisbigliava e parolle. "Hà chjamatu i dui campi inseme. Ellu voli chì e truppe sò purtate à Atene. U cumandante di Mykonos hà dettu qualcosa di ùn avè micca spustatu e so truppe finu à ch'ellu hà intesu da Minourcos. Stavros era assai arraggiatu cun ellu. Hè volatu quì per cumandà personalmente ".
  
  
  Sò cresciutu. L'omu si tensò è si tremò. U so visu hè digià diventatu turchinu.
  
  
  "Andemu da quì", aghju urdinatu. Mi vultò versu Spencer. "State quì".
  
  
  Ci era indignazione in a so voce. "Sò feritu, Carter".
  
  
  L'aghju esaminatu. Era solu una ferita senza nunda di vitale. "Vai bè", aghju dettu. "Metti una benda intornu è chjama Hawk da quì. Parlali di l'ultimi avvenimenti. Pregu à Minurcos di chjamà un duttore per piglià cura di a vostra ferita. Avete dumande?"
  
  
  "Iè", disse. "Perchè ùn vulete micca chì sia cun voi in Mykonos?"
  
  
  "Avete bisognu di migliurà, Spencer.
  
  
  Stavros hè troppu impurtante per AX. "
  
  
  "Deve dì à Hawk questu?" - dumandò amaramente. "M'hà cunsigliatu per u travagliu tempurale nantu à sta missione".
  
  
  "Dì li ciò chì vulete". Mi vultò versu a porta, infundendu u Luger. "Vai, Erica."
  
  
  "Chì aspettate da mè, aspetta solu finu à chì aghju intesu da voi? - dumandò Spencer.
  
  
  Mi firmò è ci pensai una stonda : « Dumane à u colazione, pudete partì. Serà troppu tardi per i ghjurnali per copre sta storia. Fate chì Minurcos chjama a pulizza è li dite tuttu. Chjamate u coronellu Kotsikas è dumandatelu di sustene Minurcos. Tandu seraghju in Mykonos è truveraghju Stavros s'ellu hè quì. Serà troppu prestu per ellu riceve ogni nutizia annantu à ciò chì hè accadutu quì è in casa Kotsikas ".
  
  
  - E Sergiu ? - dumandò Erica.
  
  
  "U manderemu in casa", aghju dettu. "Hà fattu un bonu travagliu è avà pò vultà à a so famiglia".
  
  
  "Carter", disse Spencer.
  
  
  "Iè?"
  
  
  "A prossima volta farò megliu."
  
  
  Aghju guardatu à ellu. "Va bè", aghju dettu. "Vai, Erica. Avemu bisognu di catturà u vulturu ".
  
  
  Capitulu deci.
  
  
  U portu di Mykonos stava cum'è un zaffiro tagliatu massivu in u sole di a matina. Era un portu guasi cumplettamente chjusu cù picculi barche di pesca è battelli veloci à l'internu è dui grandi navi da crociera ancorati contru à u muru di u mare. I navi ùn sò micca intruti in Mykonos. I passageri anu da marchjà per scalini tremuli, bagaglii in manu, finu à a barca, chì li purtò à terra in picculi gruppi.
  
  
  Erica è ùn avemu micca sopravvive à sta corta avventura. Eramu ghjunti à u novu aeroportu di l'altra parte di l'isula solu una ora prima è eramu in un viaghju in autobus per una strada accidentata versu u paese. Avà mi stava à pusà in un caffè di mare sottu à un baldacchino di tela, appollaiatu nantu à una sedia gialla dritta, fighjulendu una meza duzina di marinari greci mustachiu pilotu una barca di pesca fresca dipinta in l'acqua à solu quindici metri di distanza. U tarrenu si alluntanò da mè in e duie direzzione - una fila di case imbiancate cù caffè, buttreghi è picculi alberghi. Aghju pigliatu un sorsu di Nescafé, u tributu simbolicu di i Grechi à u caffè americanu, è aghju vistu un vechju in un cappellu di paglia chì guidava vendendu uva è fiori. In questa atmosfera era difficiule di ricurdà chì eru quì per tumbà un omu.
  
  
  Erica ùn era micca cun mè. Hè sparita in u labirintu di strade imbiancate vicinu à u mare per truvà una vechja chì hà cunnisciutu da u so sughjornu in Mykonos un paru d'anni fà. Sè avete bisognu di infurmazione nantu à Mykonos, avete vultatu à e vechje di capelli scuri in scialli neri chì affittavanu stanze in e so case à i visitori. Sapianu tuttu. Erica si n'andò per sapè nantu à u campu militare in l'isula è scopre induve u cumandante di stu campu puderia campà, perchè probabilmente truvamu Stavros quì.
  
  
  Eiu ghjustu à finisce Nescafé, quandu Erica, sbattulendu nantu à u chjassu di petra davanti à u caffè, portava calzoni gialli, i so longhi capelli rossi legati cù una cinta gialla. Era sempre difficiule per mè di capisce perchè una zitella cusì bella cum'è Erica seria attirata in u mo mondu. Duveria avè maritatu un omu riccu cù una villa è un longu yacht biancu fora di Tel Aviv. Puderia avè tuttu questu cù a so apparenza. Forse ella ùn sapia micca. O forse i yacht ùn sò micca solu à u so gustu.
  
  
  "Sembri un turista, Nick", hà surrisu, pusendu accantu à mè. "Eccettu per a giacca è a cravatta".
  
  
  "Datemi un'altra ora", aghju dettu. "Chì avete scupertu?"
  
  
  Hà urdinatu una tazza di tè caldu da u servitore è si n'andò. "Hè bè chì sò andatu solu. Prima Maria ùn vulia veramente parlà. Questi isulani sò assai luntanu da i stranieri, è ogni persona chì ùn campa micca quì hè un straneru ".
  
  
  "Chì avia da dì?"
  
  
  Erica hà cuminciatu à parlà, ma duvia aspittà chì u servitore lascià u so tè. Dopu ch'ellu si n'andò, hà versatu un pocu di zuccheru da a tazza aperta in a tazza. "Ci hè un campu vicinu à a spiaggia di Ornos è solu un coppiu di l'isulani sò stati dentru. U cumandante vive in una villa in affittu accantu à u campu. U so nome hè Galatis. Unu di i dui tassisti lucali pigliò i dui americani à l'Hotel Renia. in periferia di u paese; Dopu, u listessu omu li purtò à a villa di Galatis.
  
  
  "Eccellente travagliu di intelligenza, Miss Nystrom", aghju dettu. "Vai, andemu à Renia."
  
  
  "Sò ghjustu à pusà", si lagnò. "Aghju ancu a meza tazza di tè".
  
  
  "Ti purteraghju un'altra tazza dopu." Aghju lanciatu uni pochi di dracme nantu à a tavula.
  
  
  "Va bè", disse, pigliendu rapidamente un altru sorsu di tè, è poi si alzò per seguità mi.
  
  
  Camminemu longu u terrapienu passate un caffè è un picculu gruppu versu una piazza aperta induve l'autobus per a periferia si fermanu. L'uffiziu postale è a sede di a pulizie portuali si affacciavanu nantu à a piazza, è ci era una statua di bronzu appannata di un anticu eroe. Passemu sta piazza, sguassemu u tarrenu in un picculu quartiere è ghjunti prestu in Renia. Era un hotel multi-livellu custruitu nantu à una muntagna cù un giardinu quasi tropicale davanti.
  
  
  U ghjovanu sveltu à a reception era assai accugliente. "Iè, dui americani sò ghjunti ieri. Sò i vostri amichi ?
  
  
  Chì sò i so nomi ? - aghju dumandatu.
  
  
  "Lascia mi vede." Pigliò una rivista da sottu à u bancu è l'aprì. "Ahh. Mr Brown è Mr Smith ".
  
  
  "Iè. Seranu i nostri amichi ", aghju dettu. "In quale stanza sò? Vulemu sorprenderli ".
  
  
  "Sò à 312. Ma sò digià partuti. Anu dettu ch'elli seranu di ritornu à l'hotel per u pranzu prima di meziornu.
  
  
  Avemu verificatu in ogni modu a stanza. J'ai battu à a porta è poi andatu in cun un effettu speciale furnitu da i tipi di effetti speciali. Chjemu a porta daretu à noi è guardemu intornu. I dui grandi letti eranu sempre disfatti, è ci era una buttiglia di whisky mezzu viota nantu à a tavula di notte. Stavros ùn beie micca assai, cusì aghju pensatu chì era u so mercenariu chì hà purtatu cun ellu chì beie alcolu.
  
  
  Fora di una cinta è uni pochi di mucchi di sigaretta, ùn anu lasciatu nunda d'altru. Stavros probabilmente ùn hà micca purtatu bagaglii cun ellu. Ciò ch'ellu avia da fà ùn dura micca assai. Hà avutu à amparà nantu à una telefonata da un omu chì si chjamava Minurcos è pruvà a lealtà di Galatis, u cumandante di u campu. A vita di Galatis era in periculu immediatu s'ellu obbedì à l'ordine di Minurcos di ùn si move micca finu à ch'ellu hà intesu più missaghji da ellu. Siccomu Stavros hè ghjuntu eri, Galatis pò esse digià mortu.
  
  
  "Avemu megliu andà in a villa", aghju dettu.
  
  
  "Sò cun tè, Nick."
  
  
  Dopu avè cercatu una meza ora, avemu infine trovu un tassista chì beve ouzo in un caffè. Ùn avia nunda di vuluntà di purtarici à a villa, finu à ch'e aghju mustratu un pacchettu di dracme, à quale puntu s'incurva è ci hà purtatu à un taxi. Era una Chevrolet 1957 battuta, mancava a maiò parte di a pittura è u cotone chì spuntava da a tappezzeria. U tassista hà avviatu u vechju mutore, chì facia un ruttu forte mentre noi splutteravamu.
  
  
  A maiò parte di a guida hè stata nantu à e strade mal pavimentate longu a costa rocciosa di l'isula, induve scogliere abrupte cadevanu in u Mari Egeu. Quandu eramu guasi à a spiaggia di Ornos, u cunduttore hà vultatu nantu à una strada di ghiaia stracciata versu u campu è a villa. Quandu avemu passatu l'altu recintu di filu barbutu, avemu solu intravistu u campu, edifizii verdi chì stavanu in a distanza. Avemu vultatu da a fence nantu à a longa strada chì portava à a villa. Quandu simu ghjunti in una casa cù un tettu di tettu, aghju dumandatu à u tassista d'aspittà, è pareva assai dispostu à accunsentì.
  
  
  Eramu pronti per qualsiasi cosa quandu aghju pisatu à a porta di legnu ornata. Erica hà tornatu un revolver belga ammucciatu daretu à a so borsa, è sta volta sperava di usà. Ella stava fresca vicinu à mè à a porta è aspittò. Aghju messu u Luger in a sacchetta laterale di a mo giacca è a mo manu era cun ellu. U servitore, un anzianu grecu, apre a porta.
  
  
  "Kali mera", ci hà salutatu. Cuntinuò in grecu. - Vulete vede u cumandante ?
  
  
  "Perdonami", aghju dettu, spinghjendula cù cura. Erica è aghju trasfirutu in un grande salottu cù un muru di vetru affacciatu nantu à una collina cù arburi.
  
  
  "Per piacè!" - u vechju ughjettu in inglese.
  
  
  Avemu spustatu cun cura da una stanza à l'altra è infine scontru in una stanza grande. Ùn ci era nimu.
  
  
  "Induve hè u cumandante?" - dumandò Erica à u vechju.
  
  
  Scuzzulò a testa furiosamente da una parte à l'altra. "Micca in a villa. Lontano."
  
  
  Aghju dumandatu. - "Induve?"
  
  
  "Sò andatu cù l'Americani. à campà".
  
  
  "Efaristo", aghju dettu, ringraziendulu.
  
  
  Sortimu è ci pusemu torna in cabina. "Portaci à u campu militare", aghju dettu à u cunduttore.
  
  
  "Chì avemu da fà quandu simu ghjunti?" - dumandò Erica.
  
  
  U taxi s'alluntanò da a casa è si n'andò per a strada di ghiaia. "Ùn sò micca sicuru", aghju ammissu. "Mi sentu solu chì duvemu almenu avè qualchì perspettiva."
  
  
  Ma ùn avemu micca ghjuntu cusì luntanu. Quandu avemu vultatu nantu à a strada chì curria parallella à a fence è hà guidatu longu per uni pochi centinaie di iarde, aghju vistu un locu induve e tracce di pneumatici eranu surtiti da a strada è si fermavanu vicinu à qualchì spazzola.
  
  
  Aghju dettu à u cunduttore. - "Arrestate!"
  
  
  "Chì hè accadutu, Nick?" - dumandò Erica.
  
  
  "Ùn a sò micca. Resta quì".
  
  
  Sò surtitu da a cabina è tirò fora u Luger. Mi trasfirìu pianu pianu di e tracce di pneumatici versu a machja. Ci era evidenza di una lotta vicinu à induve a vittura era parcheggiata. Una volta in l'arbureti, aghju scupertu ciò chì aghju avutu a paura. Daretu à una machja spessa si stese un omu altu è magre, a gola tagliata da l’arechja à l’arechja. Apparentemente aghju trovu Galatis.
  
  
  Riturnò in vittura è dissi à Erica è ci simu assittatu quì per un pezzu mentre u tassista ci guardava in u retrovisore.
  
  
  "Stavros avissi digià avutu unu di l'ufficiali subordinati di Galatis da u so latu", aghju dettu assai. "Se ùn truvamu micca Stavros, dumane averà queste truppe in Atene".
  
  
  "Ùn pudemu micca seguità in u campu, Nick", disse Erica. "Avarà un picculu esercitu per pruteggillu quì".
  
  
  "Torneremu à l'hotel è speremu chì ciò chì Stavros li hà dettu hè vera - chì hà intenzione di esse quì à meziornu. L'aspettemu quì ".
  
  
  À Renia, Erica è eiu andemu in a stanza di Stavros inosciti. Avemu chjusu in noi stessi è aspittavamu. Era mezza matina. I letti sò stati fatti per ùn avè micca da preoccupassi di e cameriere. Aghju versatu tramindui un picculu colpu di whisky è ci pusemu nantu à a riva di u lettu à beie.
  
  
  "Perchè ùn pudemu micca esse quì in vacanze, cum'è i turisti?" - si lamentò Erica. "Ùn ci hè nunda da fà, ma visità i mulini à ventu, andà in spiagge è pusà in caffè à fighjà u mondu chì passa?"
  
  
  "Forse seremu quì inseme un ghjornu", aghju dettu, senza credendu per un minutu. "In diverse circustanze".
  
  
  Erica si tolse u picculu gilet chì vene cù i so pantaloni. Portava solu una blusa pura infilata in i so pantaloni. Si stende nantu à u lettu, i so pedi sempre in terra è i so capelli rossi spargugliati salvatichi nantu à u cuvernu verde pianu pianu.
  
  
  "Ùn avemu micca assai tempu inseme", disse, fighjendu u tettu. Una brisa ligera passava da a finestra aperta, una brisa ligera di mare. "Inveci di cumu tuttu funziona".
  
  
  "Eiu sò."
  
  
  "Ùn vogliu micca aspittà per qualchì mumentu pussibule in u futuru inseme. Ùn pò mai vene ". Cuminciò à sbottonà a so blusa.
  
  
  L'aghju guardatu. "Erica, chì diavolo faci?"
  
  
  "Mi spogliu", disse senza fighjà mi. A blusa hè stata tolta. Ella strappò u so picculu bra è si spazzolò. L'aghju guardatu.
  
  
  "Avete capitu chì Stavros pò entre quì à ogni mumentu?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Hè solu a meza matina". Ella sguassò u snap di i so pantaloni gialli à a cintura è li tirava nantu à i fianchi. Sottu c'era solu un pezzu di mutandine, un pezzu di tela chì ùn copria quasi nunda.
  
  
  Aghju ricurdatu, è a mo gola s'hè asciutta. Aghju ricurdatu di u piacè puri animali chì mi sentu cun ella.
  
  
  "Erica, ùn pensu micca ..." Aghju pruvatu à ughjettà.
  
  
  "Ci hè u tempu", m'hà assicuratu, movendu languidly nantu à u lettu. Aghju vistu u so corpu si move è si stende. "Avete dettu stessu chì Stavros probabilmente parlerà cù u novu cumandante in u campu tutta a matina."
  
  
  "Ùn pudemu micca esse sicuri", aghju dettu mentre ella sboccava a cintura. U mo pulsu s'accelerò è aghju sentitu una reazione interna familiare à u so toccu.
  
  
  Ella mi tirò versu ella è si trasfirìu versu mè. A mo manu manca si trasfirìu à u mo pettu per sè stessu.
  
  
  "Cumu sicuri chì duvemu esse, Nick," ella respirò, ghjunghjendu à i mo vestiti.
  
  
  "Bè, chì diavolo", aghju pensatu. A porta era chjosa. Luger sarà facilmente raggiungibile. Sentemu Stavros prima ch'ellu entre in a stanza. È aghju avutu a stessa sensazione chì Erica. Questu pò esse l'ultima volta.
  
  
  Mi vultò è lasciò i mo ochji vaghjime nantu à u corpu di Erica è a criniera di capelli fiammeggianti chì cascanu nantu à e so spalle latte, è mi dumandu s'ellu ci era mai statu una donna più desiderata chè Erica Nystrom. In ogni locu. Ogni tempu.
  
  
  L'aghju basgiata è a so bocca era calda è bagnata è ci era un bisognu in u modu ch'ella pressu i so labbre à e mio. Quandu avemu basgiatu, mi hà spogliatu, è ùn l'aghju micca impeditu. Allora stendu nantu à u lettu inseme è aghju tiratu i mutandine puri in i so fianchi è e cosce. In fine, m'hà aiutatu cunfundenduli.
  
  
  Si stende nantu à a so spalle cù l'ochji guasgi chjusi è ghjunse à mè. Aghju andatu versu ella è ella mi tirò versu ella. Avemu basgiatu di novu appassiunatu è ella m'hà tenutu è m'accarezzò. Cum'ella mi tirava ind'è ella, ci hè statu un mumentu chì a so bocca s'aprì di piacè, è tandu un bassu mughju scappò da a so gola.
  
  
  I so fianchi si movevanu contr'à mè, essendu proattivu è esigenti. Aghju rispostu spinghjendula duramente. E lunghe cosce s'alzavanu da u lettu è si chjudevanu daretu à a mo spina, furzendumi più profonda.
  
  
  È dopu ci hè stata una splusione. Hè ghjuntu più prestu è cun più forza ch'e aghju mai pensatu, facendu a carne tremula è tremula cù a so putenza nuda è passendu solu dopu chì eramu stati tramindui liberati di tuttu u turbulu chì era statu custruendu in noi. Semu stati lasciati cun un dolce ripple di piacè chì penetrò in e parte più prufonda è intima di noi.
  
  
  Si vestivanu pianu pianu. Ùn era ancu a tarda matina. In ogni casu, aghju cuminciatu à teme chì Stavros ùn pò micca apparsu. Pò esse à l'aeroportu aspittendu un aviò per Atene. Puderia dì ch’ellu vultava à meziornu solu per scaccià ogni perseguitore fora di a so traccia.
  
  
  Eranu undici è trenta. Erica beie di più whisky, è a tensione cresce in ella, chì si riflette chjaramente nantu à a so faccia.
  
  
  "Varaghju à u lobby", disse à undici è trenta cinque.
  
  
  "Perchè?"
  
  
  "Forse hà chjamatu è hà cambiatu i so piani", disse, trascinendu rapidamente una sigaretta longa. "Puderanu sapè qualcosa".
  
  
  Ùn aghju micca pruvatu à piantà ella. Era tutta eccitata, ancu s'è avemu fattu l'amore prima.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Ma s'è vo incuntrà in Stavros, ùn l'accumpagna micca. Ch'ellu venga quì ".
  
  
  "Va bè, Nick. I prumessu ".
  
  
  Dopu chì Erica si n'andò, aghju cuminciatu à caminari per a stanza. Eru nervoso mè stessu. Era impurtante chì portamu Stavros quì. L'avemu perseguitatu abbastanza longu.
  
  
  Era solu cinque minuti dopu chì Erica hè ghjunta à a reception di l'hotel quandu aghju intesu un sonu in u corridoiu. Tirò fora u mo Luger 9mm è marchjò versu a porta. Aghju intesu. Ci era un altru sonu. Aghju aspittatu, ma nunda hè accadutu. Aghju sbloccatu cù cura è silenziu a porta. Apertu un centimetru, aghju guardatu in u corridore. Ùn ci era nimu in vista. I stava è guardò in a sala è fighjulava avanti è avanti.
  
  
  Nunda. U corridore avia archi aperti chì portanu à u giardinu. Sò andatu è aghju guardatu fora è ùn aghju vistu nunda. À una cinquantina di metri in u corridore c'era un ingressu à u giardinu. Aghju prestu prestu quì, aghju guardatu intornu è infine rinunciatu. "Probabilmente i mo nervi eranu in punta", aghju decisu. Aghju vultatu à a porta ligeramente aperta à a stanza è intrutu.
  
  
  Cum'è aghju pigliatu a porta per chjudela daretu à mè, aghju vistu u muvimentu da u cantu di l'ochju, ma era troppu tardi per reagisce. U colpu crunching à u spinu di a mo testa m'hà mandatu un dulore vertiginu attraversu a mo testa è u collu. U Luger mi scappò da a manu. Aghju pigliatu u cornice di a porta è mi tengu mentre mi appoggiava à ellu. Aghju vistu a faccia davanti à mè è a ricunnosce cum'è quella ch'e aghju vistu in u penthouse in Atena. Era a faccia severa è aggrottata di Adrian Stavros. Aghju fattu un sonu d'animali in a mo gola è aghju ghjuntu à quella faccia brutta. Ma tandu qualcosa d'altru m'hà colpitu in capu di novu, è luci brillanti lamponu à l'internu. Aghju nutatu in un mare neru, è ùn ci era micca una linea d'orizzonte trà u mare neru è u celu neru. Tuttu chistu chjusu in mè è si fusiona in una massa scura turbulente.
  
  
  Undecisimu capitulu.
  
  
  "Hè svegliatu".
  
  
  Aghju intesu una voce indistintamente, cum'è s'ellu vene à mè da un'altra stanza. I mo ochji aperti, ma ùn pudia micca focalizà. Aghju vistu trè forme vague intornu à mè.
  
  
  - Hè cusì, apre l'ochji.
  
  
  A voce era familiar. Hè appartene à Adrian Stavros. Aghju pruvatu à fucalizza nantu à a so fonte. U so visu si sbulicò in a mo visione. Fighjularaghju a faccia dura è dura cù a linea di capelli in ritirata, i capelli scuri è l'ochji friddi ghiacciati, è mi odiava per avè lasciatu piglià mi. Aghju guardatu da ellu à l'altri dui facci da ogni latu. Unu appartene à un omu sanu, di pelle scura cù un ochju bluastru sopra l'ochju manca. L'aghju scambiatu per a guardia di u corpu brasiliana di Stavros. L'altru omu era abbastanza ghjovanu è portava un uniforme kaki. J'ai supposé qu'il s'agissait de l'officier qui a remplacé Galatis exécuté.
  
  
  "Allora", disse Stavros in una voce velenosa. "Lavavetri". Lanciava una spezia di risa gutturale. "Quale site in fatti?"
  
  
  "Quale site in fatti?" Aghju rispostu, circandu di sbulicà a testa, circandu di pensà. Aghju ricurdatu d'Erica è mi dumandu s'ellu l'avianu trovu ancu.
  
  
  Stavros m'hà tiratu fora è m'hà fattu di backhands, è solu allora aghju nutatu chì mi stava à pusà in una sedia dritta. Ùn mi anu micca ligatu, ma ùn ci era micca Luger. Hugo era sempre à pusà nantu à u mo avantbracciu sottu a mo giacca aperta. Quasi cascatu da a mo sedia quandu u colpu sbarcò.
  
  
  Stavros s'inclinò nantu à mè, è quand'ellu parlava, a so voce era cum'è u grugnu di un leopardo. "Vecu chì ùn mi ricunnosce micca", sibilò. Aghju vistu l'ufficiale di l'armata fighjulà. "Avà sapete chì tipu d'omu avete trattatu".
  
  
  "Iè, pazzo", aghju pensatu. Un omu senza pietà chì preda à l'altri. Avà capiscu perchè l'anu chjamatu Vulture. Sta volta aghju tenutu a bocca chjusa. Si s'arrizzò, pigliò u fronte di a cammisa è a stracciò dramaticamente. Aghju guardatu a massa di cicatrici nantu à u so torsu, ovviamente da u focu. Risultava ch'elli coprevanu a maiò parte di u so corpu.
  
  
  "Vedi questu?" - ringhiò, i so ochji brillavanu troppu. "Aghju avutu questu in un focu di l'appartamentu quandu era un zitellu. U mo babbu hà pigliatu una sigaretta accesa in lettu cun ellu, l'ultimu di una seria di atti irresponsibile versu a so famiglia. Ma sò sopravvissutu, sapete. Ùn pensate micca chì andaraghju à l'infernu, perchè sò digià statu ".
  
  
  Allora era u grande pezzu mancante à u puzzle di Stavros. U focu cliccò qualcosa in ellu. Bruciava tuttu ciò chì restava di l'anima, lascendu solu un core carbonizatu. Mentre ch'ellu si abbottonava a cammisa, aghju capitu perchè era cusì drittu. U so toru tutale deve esse rigidu da u tissutu cicatrici.
  
  
  "Avà capisci", sibilò à mè. "Avà mi dicerete quale site è ciò chì fate quì in Mykonos spiandumi".
  
  
  U tippu rocu è scuru vicinu à ellu tirò qualcosa di cortu da a so sacchetta, apparentemente un bastone, solu in casu ch'e fossi abbastanza stupidu per sfida à Stavros.
  
  
  "Hè questu a CIA?" A voce brutta di Stavros mi arrivò. "Avete chjamatu Galatis fintendu d'esse Minurcas?"
  
  
  Aviu avutu da risparmià, altrimenti saria finitu. Se Erica ùn era micca stata ferita à u banchettu di l'hotel, cum'è s'hè risultatu, saria tornata quì prestu. Se sò furtunatu è ella hè attentu, ùn entrerà micca in a stanza è diventerà u so prigiuneru. Ella si batterà cun questu è aghju da esse cuscente per aiutà.
  
  
  "Iè", aghju dettu. "Sò di a CIA".
  
  
  "Iè, a verità hè esce", disse Stavros. "E site quì per fà un colpu contru à mè?"
  
  
  L'ochji di Stavros mi lamponu cun odiu maniacale.
  
  
  "Qualcosa cusì".
  
  
  "Chì sò i dettagli di sta cuspirazione di a CIA?" - Stavros hà dumandatu una risposta.
  
  
  Aghju esitatu. Se dicu troppu, sonarà falsu. Husky hà risuscitatu u so club di novu.
  
  
  "Aspetta", disse u ghjovanu ufficiale cun un forte accentu. "Avemu studiatu recentemente certi metudi in Grecia per ottene a piena cooperazione di i prigiuneri. Ma saria troppu rumore per fà un tali interrogatori quì.
  
  
  In ogni casu, ci vole à vultà in u campu. U purteremu cun noi ".
  
  
  Stavros pensò un mumentu. "Va bè", disse tristemente.
  
  
  Mi piglianu da a mo sedia. Mi dumandu induve hè Erica ? Avia da vultà da a ricezione. Forse l'anu trovu dopu à tuttu. Ma ùn pudia dumandà.
  
  
  Cum'elli m'eranu ind'è una vittura chì aspetta fora di a casa, in un parcheghju luntanu da l'entrata, pensu à pruvà à scappà cù un stiletto. S'elli m'avianu purtatu in quellu campu, ùn l'avaria mai lasciatu vivu.
  
  
  Ma ùn ci era micca una bona opportunità per spustà cù u cuteddu. L'omu husky hà tenutu una pistola sottu à e mio coste, è Stavros si pusò da u mo altru latu. L'ufficiale guidava a vittura.
  
  
  À a strada fora di a cità longu a strada ripida, aghju continuatu à pensà à Eric. Era difficiule di capisce ciò chì hè accadutu à ella. Sapia ch'ella avissi da vultà in a stanza appena Stavros apparsu.
  
  
  Eramu à circa un chilometru fora di a cità quandu avemu giratu una curva brusca è avemu vistu una vittura fermata appena vinti metri davanti à noi in una strada stretta. Aghju ricurdatu di vede sta vittura parcheggiata fora di l'hotel prima è cunclusu chì appartene à a gestione. L'ufficiale hà sbattutu i freni è u veiculu militare si firmò à pochi metri da l'altru veiculu.
  
  
  "Chì hè?" - Stavros dumandò brevemente.
  
  
  "Sembra una vittura rotta", mormorò l'ufficiale.
  
  
  "Ebbè, andate à cacciala fora di strada", hà urdinatu Stavros.
  
  
  Ci era una roccia à a diritta di a nostra vittura, è una scogliera ripida da l'altra parte. L'ufficiale esce da u latu manca è si trasfirìu cun cura versu a vittura chì bluccava a strada. Stavros, pusatu à a mo diritta, aprì a porta da u latu di a scogliera è stava nantu à u trottu, fighjendu. Eru solu in una vittura cun un omu husky chì teneva una pistola vicinu à mè.
  
  
  "Gettala da a scogliera!" - Stavros hà urdinatu di stà accantu à a nostra vittura.
  
  
  "Provaraghju", disse l'ufficiale.
  
  
  Queste eranu e so ultime parolle. Quand'ellu si firmò accantu à un'altra vittura, aghju vistu a testa di Erica volà sopra u scogliu. Ella era ovviamente à sente fora di a stanza di l'hotel è li hà intesu decide di piglià mi in u campu. Hà arrubbatu a vittura di l'hotel è ci hà firmatu nantu à a strada.
  
  
  "Feghja!" - Gridò Stavros à l'ufficiale quand'ellu vide Erica chì puntava un revolver versu l'omu.
  
  
  U grecu si vultò mentre u fucile d'Erica si sparava. Un pirtusu apparsu nantu à a fronte di l'uffiziale. Il s'inclina à reculons et s'écrasa contre une voiture alors qu'Erica pointait l'arme vers Stavros. Tirò fora a so propria pistola, è aghju admiratu Erica per avè l'ufficiale prima, perchè sapia quantu vulia sparà Stavros. Pigliò di mira à Stavros è u so fucile abbaiò di novu è u colpì.
  
  
  L'omu husky accantu à mè in a vittura mi mirava, senza sapè chì fà prima. Infine, quandu Stavros hè statu feritu, hà decisu di finisce mi prima è dopu andà dopu à Erica. Aghju vistu chì u so dettu diventa biancu nantu à u grillu di u so revolver. Aghju sbandatu a mo manu è chjappà a so manu cù a pistola, è l'arma si n'andò, rumpia u vetru di a finestra vicinu à mè. U stiletto era in a mo palma. Mantenendu a pistola à distanza, aghju spintu duramente cù u cuteddu è u sentu andà sottu à u so bracciu. Era tuttu finitu per ellu.
  
  
  Stavros hè stata ferita in l'spalla, ma era solu una ferita. Cascò in terra è rinviava u focu di Erica mentre saltava da u latu luntanu di a vittura. Crouching è aduprendu a vittura per copre, aghju andatu versu un'altra vittura cù una pistola in manu. Stavros hà furzatu Erica à piattà daretu à u scogliu di novu. Vuliu piglià un colpu chjaramente à ellu da un locu duv'ellu ùn l'aspittava menu, perchè pensava chì era sempre prigiuneru.
  
  
  Ma quandu aghju avvicinatu à l'altra vittura, Stavros m'hà vistu. Hà tiratu dui colpi, è i pallotti anu lanciatu pezzi d'asfaltu accantu à mè. Aghju chjappu in u cantonu di a vittura è esce da a linea di focu. U mumentu dopu, Stavros era torna in u veiculu militare. A testa di Erica sbocca da u scogliu è hà sparatu à a vittura, ma manca. Stavros guidava. U mutore hà cuminciatu.
  
  
  Mi sò alzatu è li tirò. Di colpu a vittura s'inclinò è volò drittu versu mè. Hà pruvatu à chjappà mi contru à un'altra vittura. Tiru un colpu senza scopu è mi alluntanò da a vittura chì si avvicinava. S'hè lampatu forte in un'altra vittura. Mi stendu assai vicinu à u situ di l'impattu, coprendu a mo faccia è sperendu chì u metalu strappatu ùn si sbattessi in mè. Stavros hà invertitu a vittura è si alluntanò bruscamente da u locu di l'impattu. Ritornava in cità. In una altra frazione di seconda era in muvimentu. Aghju pigliatu una mira attenta, chjappà u pneumaticu è u soffiu, ma continuò. Erica hà tiratu dui colpi, i pallotti sbulicò da a vittura è hà mancatu Stavros.
  
  
  L'aghju intesu urla. - "Merca!"
  
  
  Mi sò alzatu è aghju apertu a porta di a vittura distrutta. A porta mi cascò in manu è chjappà u trottu. Sò ghjuntu in vittura è pruvatu à inizià a vittura. A terza prova tuttu hà travagliatu.
  
  
  Erica m'hà scontru à a vittura mentre aghju messu a vittura in marcia.
  
  
  Rugiamu longu a strada daretu à Stavros. L'avemu tenutu in vista finu à chì avemu ghjuntu à a cità, è dopu truvamu una vittura abbandunata vicinu à l'imbankment. Avemu cascatu è fighjulemu, apparentemente u gasu era scappatu.
  
  
  "Ùn pò esse troppu luntanu da quì", disse Erica. "Varaghju da u caffè".
  
  
  "Va bè, guarderaghju e barche. Attenti".
  
  
  "Ancu tu, Nick", disse.
  
  
  Ella marchò longu u caminu versu u caffè. Ci era parechji lochi per ammuccià. Sò andatu in un picculu molo induve parechji turisti aspittàvanu una barca. Eiu ghjustu à dumandà à Stavros quandu aghju intesu u rughjone di una barca à motore. Allora l'aghju vistu nantu à a barca à a fine di u molo. A barca partìa.
  
  
  Corsu versu ellu, ma era troppu tardi. Era in strada. Aghju puntatu u fucile à ellu, ma ùn hà micca sparatu. Avvisu una piccula barca accantu à mè, aghju saltatu à bordu cù u patrone, chì stava slack-jawed fighjulà tuttu. Aviu sempre a pistola.
  
  
  "Inizia," aghju urdinatu.
  
  
  Ubbidì in silenziu. U mutore rughjò.
  
  
  "Avà vai à piglià ellu."
  
  
  "Ma..."
  
  
  "Fate l'infernu fora!" - aghju gridatu.
  
  
  Si n'andò. In quellu mumentu stava guidatu è alluntanassi da u molo dopu à Stavros. Aghju vultatu in daretu è aghju vistu Erica à l'estremità di u dock, gridava u mo nome. Ùn pudia micca vultà. L'aghju salutatu.
  
  
  L'aghju intesu urla. - "Attenti!"
  
  
  Mi sentu male ch'ella ùn pudia esse cun mè perchè Stavros era impurtante per ella. Ma e circustanze decretavanu altrimenti. Aghju vistu à Stavros passà per l'entrata di u portu internu, lascendu una traccia bianca pulita daretu à ellu. Fora di sta zona prutetta c'eranu onde chjuche è mosse è quandu aghju ghjuntu quì, a mo piccula barca hà cuminciatu à scuzzulà è spruzza l'acqua salata da u mare Egeu blu profundo in a mo faccia. Era chjaru chì Stavros si dirigeva versu un'isula disabitata chì si trovava vicinu à Delos.
  
  
  A mo barca era più veloce ch'è a barca chì Stavros avia arrubbatu, cusì, appiccicatu disperatamente à a mo piccula barca, aghju piantu pianu cun ellu. À quellu tempu pensava à Eric quì in Mykonos. A pulizza hà bisognu di dà una spiegazione. Ma una chjama à u Colonel Kotsikas diciarà à l'autorità tuttu ciò chì volenu sapè. À u tempu di vultà, probabilmente daranu à Erika alcune medaglie. S'ellu tornu.
  
  
  Di colpu eru à portata, ma Stavros m'hà battutu. M'hà sparatu duie volte è anu rottu u parabrisu di a barca. In cunsiderà a manera chì a mo barca saltava, era una bella impresa chì Stavros hè ghjuntu in qualchì locu. Tirò fora a mo pistola è pigliò una mira attenta à a siluette di Stavros. Aghju sparatu è missu. Mi restanu solu dui colpi.
  
  
  Nous nous dirigeons vers une petite zone déserte de l'île et l'eau s'est calmée. Stavros corse versu i resti distrutti di u dock caldu, sbiancatu da u sole. In u caminu, l'aghju vistu chì ricaricava a so pistola, cusì hà avutu un vantaghju in munizioni. Quandu s'avvicinava à u dock, m'hà sparatu duie volte per alluntanassi. Aghju vultatu u battellu in un circhiu largu, circandu di smarrà. Ma aghju trattenutu u focu. Ùn pudia micca perdi i colpi.
  
  
  Stavros si piegò à u principiu, travagliendu in qualcosa. A barca era digià attraccata. Pensu chì questu puderia esse a mo chance è hà puntatu a barca di novu. Quandu mi avvicinassi abbastanza per sparà, Stavros hè ghjuntu in vista è hà lanciatu un ughjettu à a mo barca. Sbarcò ghjustu in a mo cabina. Aghju vistu u fucile brusgiatu è sapia chì Stavros avia trovu a dinamita. In Mykonos hè stata aduprata per custruisce una strada nova à a fine di l'isula. Ùn aghju micca u tempu di pruvà à scaccià in mare. U fusible era cortu. Pusendu a pistola in u mo cinturione, immersi in mare è natà.
  
  
  L'esplosione mi strappava l'arechje è scuzzulò l'aria calda, alzendu grandi onde nantu à l'acqua. I detriti sò cascati intornu à mè, ma aghju nutatu. Aghju guardatu in daretu è aghju vistu detriti fiammanti nantu à a superficia di l'acqua, u fumu neru chì si vultò versu u celu.
  
  
  Sò furtunatu. Aghju cuntinuatu à natà versu a riva vicinu à u molo. Stavros m'hà vistu è hà fattu dui colpi. I pallotti chjappà l'acqua ghjustu daretu à mè. Tirò una terza volta è mi tagliò l'avantbracciu. I maledicà sottu u mo respiru. Ancu s'è aghju fattu à a riva, puderia esse lasciatu senza un'arma perchè i cartucce in u fucile puderanu esse bagnati.
  
  
  Quandu Stavros hà vistu chì mi cuntinueghja à marchjà versu a riva, si vultò è scappò da u dock coperto d'alga. Cunduceva à a parte piatta è bassa di l'isula direttamente daretu à noi, à i ruvine di una meza decina di baracche di piscadori ch'era longu abbandunatu. Il avait clairement l'intention de m'embusquer là.
  
  
  Aghju luttatu per cullà u vechju muru marinu chì entrava in u dock à angulu drittu. Aghju guardatu u spaziu apertu davanti à mè, ma ùn aghju micca vistu Stavros. U sole caldu hà cuminciatu à asciucà l'acqua salata nantu à mè mentre esplorava a zona ghjustu davanti. À una distanza di circa 300 metri, u tarrenu era relativamente pianu, eccettu per i scogli di roccia spargugliati è i massi chì circundanu è formanu u sfondate per una corta fila di baracche di petra sbriciolate. Daretu à elli, una cullina rocciosa s’alzava piuttostu forte versu u centru di l’isula, è nantu à a muntagna era un altru bastimentu. Era una casa di dui piani senza tettu è un muru, prubabilmente una spezia di edifiziu publicu.
  
  
  Aghju stracciatu in u lume brillanti, sperendu di vede Stavros, ma si piattava.
  
  
  Tirendu u revolver da u mo cinturione, aghju pigliatu e cartucce è pulite. Aghju apertu u fucile è fighjulà in a canna. À l'internu di u tubu metallicu eranu scintillanti gocce d'acqua, scintillanti in u sole riflessu. Mettendu u musu à a bocca, aghju soffiatu à traversu a canna per pulisce. I dui cartucce ch'e aghju cunservatu cusì currettamente eranu suscettibili di malfunzionamentu quandu aghju dipendenu da elli. Ùn aghju avutu nisuna altra arma, postu chì u Luger si ferma à l'albergu, è u stiletto era spuntatu da u latu di u tiratore nantu à a strada chì porta à u campu militare. Erica li pigliarà, ma questu ùn m'aiuterà micca per u mumentu.
  
  
  In ogni casu, Stavros ùn era micca sicuru ch'e ùn spararaghju, altrimenti ùn avissi micca scappatu. Era una breve pausa in u mo favore. Pigliendu questu cum'è u megliu ch'e aghju avutu, mi alzò da u muru è marchjò versu a casetta, pistola in manu. S'e aghju dimustratu u fucile, puderia fà chì Stavros pensa ch'e era prontu à sparà, bagnatu o micca, è mette in a difesa. Ma spergu chì ùn vene micca à questu.
  
  
  Aghju avvicinatu cù cura à e case di petra. L'erba alta cresce in ogni locu, ancu in i scheletri di picculi edifici senza porte o finestri. L'erba si moveva ligeramente in a brisa calda induve eru. U sole quì pareva più luminoso ch'è in Mykonos vicinu. Hè è a brisa calda asciuttu lentamente a mo cammisa è i pantaloni, ma a mo robba ancora appiccicata à u mo corpu.
  
  
  Aghju caminatu cù cura à traversu l'erba longa marrone. Dui lucertuli, grisgi è preistorichi in apparenza, si sò saltati nantu à e scoglii per esce da a mo strada. Ùn ci era micca l'odore di a strada quì. L'aria calda mi riempia i narici è guasi mi suffocava cù u so pudore putridu. E mosche buzzed through the weed field between the cottages and me, è in u fondu di a mo mente aghju vistu à Alexis Salomos chjinatu nantu à u naufragiu torciatu cù mosche nantu à ellu. Allora aghju nutatu muvimentu avanti vicinu à una casetta vicinu.
  
  
  Aghju frettu a mo manu nantu à l'ochji è aghju guardatu di novu. Avà ùn ci era nunda visibile, nè più muvimentu, ma mi sentu chì Stavros era quì. L'aghju sentitu, ogni ossu in u mo corpu avia mandatu signali d'avvisu.
  
  
  Aghju curre à una roccia alta à u pettu vicinu à a prima casetta è stetti quì, fighjendu è ascultendu. U rumore di l'insetti era sempre intesu in l'arechje. Aghju spusatu a mo manu à a roccia è a pusò nantu à u spinu di a lucertola. Saltò in daretu, mi spaventa. À quellu mumentu, Adrian Stavros hà sbulicatu a testa da daretu à a seconda casetta nantu à a linea è sparò a so pistola.
  
  
  U colpo paria di eccu in l'aria appiccicosa. A pallottola hà spartu a petra vicinu à a mo manu diritta. Un mumentu dopu, u sicondu colpu chjappà à a petra è sparghje grani di sabbia in a mo faccia. Aghju sputatu è lampatu. Quandu aghju pussutu vede di novu, Stavros era sparitu. Ma più vicinu à mè, trà a prima è a seconda casetta, aghju nutatu u muvimentu in l'erba.
  
  
  Stavros apparentemente hà decisu chì ùn aghju micca sparatu cù una pistola umida. Invece ch'e mi perseguissi, m'hà cacciatu.
  
  
  « U cacciadore diventa u cacciatu ! - sbucò una voce, seguita da una risata bassa, cagliata di sangue.
  
  
  Quella voce prufonda è pazza paria vene più da a mo testa chè da e casette. Ùn pudia dì esattamente induve Stavros era basatu annantu à u sonu.
  
  
  "Allora venite à piglià mi, Stavros", aghju gridatu.
  
  
  "Alexander," Stavros m'hà currettu da qualchì locu. "Alexander hè un nome". Questu hè statu seguitu da un'altra risata, acuta, psicòtica, chì s'imbulighjava in a brisa calda.
  
  
  Aghju intesu un rumore in u boscu vicinu à a prima casetta. Aghju guardatu à traversu l'ochji vioti di i finestri rotti è ùn aghju vistu nunda. Allora aghju intesu una voce à a mo diritta è un pocu daretu à mè, in l'erba alta.
  
  
  "U fucile hè inutile, ùn hè micca?"
  
  
  Mi vultò è aghju vistu à Stavros chì stava daretu à mè, in una pusizione completamente diversa da l'ultimu sonu chì aghju intesu. Pò esse statu pazzu, ma era sempre astutu. Mi puntò u fucile è tirò.
  
  
  Aghju cascatu in terra vicinu à a roccia mentre tirava u grillu. A petra ùn era più trà noi. A pallottola si strappò a manica di a cammisa è si graffiò u bracciu manca. Aghju vultatu una volta quandu hà sparatu di novu. A pallottola alzò a polvera vicinu à mè. Aghju puntatu u revolver versu ellu in disperazione mentre tirava u grillu per a terza volta. Finì in una cellula viota. Mi hà guardatu mentre aghju tiratu u grillu di a mo pistola. Hà cliccà ancu senza sparà
  
  
  U visu di Stavros hà cambiatu è ridia una risata alta è salvatica mentre caricava e palle in a so arma. Aghju lanciatu u fucile, scavò i pedi in terra è saltatu nantu à ellu.
  
  
  Aghju colpitu à Stavros quand'ellu hà alzatu u so fucile à mè. Ùn hà micca avutu l'uppurtunità di appughjà u grillu mentre mi stava attaccà cun ellu. U fucile hè cascatu cum'è noi tutti dui chjappà in terra dura, calciendu è raschiendu l'erba alta.
  
  
  Colpiu duramente à Stavros in a mandibula è cascò nantu à a so spalle. Ma quandu mi precipitu à ellu di novu, avia sempre assai forza rabbiosa. In qualchì modu truvò un fucile viotu, è quandu eru nantu à ellu di novu, hà sbattutu violemente a canna di l'arma contr'à a mo testa. M'hà culpitu cù un colpu d'ochju è aghju cascatu da ellu.
  
  
  Quandu aghju pussutu fucalizza di novu nantu à ellu, saltò è corse versu e ruine di dui piani nantu à a cullina daretu à e casette. A vechja porta di legnu appiccicava goffamente nantu à una cerniera, è quandu sò entrata era sempre scricchiolava dolcemente. Stavros hè andatu in questu modu.
  
  
  Aghju intrutu pianu pianu in u bastimentu dilapidatu. Ci era guasi tanta erba ind'è c'era fora in u campu. In certi lochi hè stata sfracicata induve passava Stavros. Ma aghju avutu piacè di ricurdà chì questu omu hè statu perseguitatu in questu modu tutta a so vita adulta, è hà sappiutu sopravvive. Quandu aghju inturniatu l'angulu di u muru colapsatu, aghju vistu u sguardu nantu à a so faccia pazza, è tandu una barra di ferru arrugginitu si spostò versu a mo testa. Mi chjappò è a barra mi pigliò i capelli è sbattò in u muru di petra accantu à mè.
  
  
  "Merca!" - murmurò. Hà trovu un pezzu di ferru lasciatu da l'ultimi abitanti di l'isula. Una volta hà avutu un vantaghju annantu à mè.
  
  
  Aghju pigliatu u barbell ma persu u mo equilibriu. M'hà abbattutu è aghju persu a mo presa. Un mumentu dopu, hà sbulicatu dinò l'arma. Mi hè ghjuntu in faccia è mi avissi sbattutu a testa s'ellu m'avia culpitu. Aghju rotulatu è a barra chjappà a mo orechja diritta è chjappà duramente in terra sottu à mè.
  
  
  Aghju pigliatu di novu u barbell, circannu di strappallu da a presa di Stavros, è l'avemu persu tramindui. Stavros si vultò è curria per i scalini sbriciolati finu à u livellu superiore di l'edificiu, induve si trovava u bordu di u sicondu pianu. Era ghjustu sopra à mè quandu aghju ghjuntu à i mo pedi. Pigliò un grossu pezzu di petra è mi lanciau. Il m'a échappé de l'épaule et la douleur l'a traversée. Aghju cuminciatu à cullà i scalini di petra. Andava à catturà Stavros è u tumbà à mani nude.
  
  
  Quandu aghju ghjuntu in cima, un altru pezzu di petra volò versu mè. Mi chjappà è hè cascatu cù un crash. Stavros stava à l'estremità posteriore di a sezione stretta di u pianu, u latu apertu di a struttura daretu à ellu. A disperazione apparsu in a so faccia quadrata mentre stava è mi aggrottava la fronte. Fighjulava u tarrenu chì si rialzava daretu à l'edifiziu, spargugliatu di rocce è rocciose. Dopu una ligera esitazione, saltò.
  
  
  L'aghju vistu chjappà i scogli è rotulà. Pigliò a so caviglia, a faccia cuntorta da u dolore è a rabbia. Il s'avança vers un grand massif rond appuyé précairement sur une corniche rocheuse. U boulder era di circa trè metri di diametru, è sottu à u so bordu di fronte c'era una petra più chjuca incuneata nantu à una cornice ligeramente inclinata di roccia è erba. Stavros hà ghjuntu una piccula petra per aduprà contru à mè.
  
  
  Aghju saltatu in terra accantu à ellu è l'impattu mi pisò i pedi. Aghju cascatu in avanti, ma prestu prestu, senza ferite. Stavros alluntanò disperatamente a petra da a roccia. Mentre u seguitu, hà tiratu fora a petra cù un sforzu superumanu è stava quì, respiru pisanti, aspittendu per mè.
  
  
  "Vai," sibilò. "Ti romperaghju u craniu. eiu…"
  
  
  Avemu vistu tramindui u muvimentu in u stessu tempu. U rossu accantu à ellu, senza u sustegnu di a petra sguassata, cuminciò à passà per a superficia inclinata di a cornice di roccia sottu à u pede di Stavros. Paria di piantà per un mumentu mentre u fighjulava cù l'orrore, poi s'avvicinò da una piccula cornice versu ellu.
  
  
  Per via di a roccia pisanti ch’ellu tenia in manu è di a so caviglia rotta, ùn si pudia muvimenti abbastanza veloce. Aghju cuminciatu à gridà un avvertimentu, ma dopu capitu l'inutilità di questu. U visu di Stavros si contorceva d'orrore quandu a roccia ghjunse à ellu.
  
  
  "Innò!" gridava cum'è capì, cum'è un omu cascatu da un palazzu altu, chì a morte certa era solu à pochi seconde.
  
  
  Quandu u bulder ghjunse à Stavros, chì u copre, alzò e mani cum'è s'ellu vulia piantà u so avanzu, ma hà guadagnatu troppu vitezza. Si ruttava pianu pianu nantu à u so pettu, s'imbulighjava un pocu è stava quì. Quand'ellu l'hà toccu per a prima volta, da a so gola ghjunse un urlo forte è penetrante. Tandu subitu si n'andò in silenziu, cum'è s'è qualcunu avia spentu a radiu.
  
  
  Curiosu, aghju andatu versu induve aghju vistu a testa è e spalle di Stavros chì spuntavanu da sottu à a roccia. I so ochji eranu aperti, fighjulava senza vede u celu biancu è caldu. U bracciu si firmò è si strinse cum'è u musculu murìu, è dopu hè diventatu senza vita.
  
  
  Capitulu dodici.
  
  
  Nikkor Minourkos è eiu ci pusemu sottu à un canopy frescu in un caffè di mare è fighjulammu oltre e barche di pescatori dipinti di colori brillanti in u mare Egeu blu cobaltu. Era una matina piacevule è ci hè piaciutu.
  
  
  "U coronel Kotsikas è aghju spiegatu tuttu à l'autorità, è sò assai grati à tè è Erika", m'hà dettu Minourcos.
  
  
  Erica abbandunò u caffè per uni pochi di minuti è ùn era micca luntanu da a tenda induve hà compru un ghjurnale inglese.
  
  
  "Avemu duvemu causatu una certa commuzione quì in u locu", aghju risu, "finu à avè una spiegazione per tutta a sparatura. Mi dispiace per Galatis. Hè ghjuntu contr'à Stavros à u mumentu sbagliatu ".
  
  
  "In ogni guerra, grande o chjuca, ci sò vittime", disse Minurcos, finendu u so ouzo.
  
  
  "Un omu pò causà assai dulore", ripete.
  
  
  "Stavros puderia avè causatu assai più se ùn l'avete micca impeditu", disse Minourcos. "Hè per quessa chì sò venutu quì à Mykonos per ringraziallu personalmente. Kotsikas vole ancu ringrazià vi. Ci vole à presentà à voi è à Miss Nystrom cun onori in una ceremonia publica in Atene appena tornate.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Grazielu per quellu pensamentu", aghju dettu. "Ma in a mo attività ùn ci hè micca permessu di onori publichi". Puderaghju imaginate a reazione di Hawke à a ceremonia publica.
  
  
  "Ma ci sò ordini," Minurcos objecta. "Pudemu almenu mandà li à tè è Miss Nystrom?"
  
  
  Aghju risattu. "Perchè micca? Sei torna in penthouse?"
  
  
  "Lasciaraghju stu locu", disse Minurcos. "Stu episodiu m'hà fattu capisce chì un omu ùn pò micca è ùn deve micca ammuccià da u mondu esternu. Credu chì aghju sempre qualcosa à fà per u mo paese, è possu ottene più per mezu di cuntatti persunali. Questu mi porta à un altru mutivu per quessa ch'e aghju. hè venutu quì per vedevi".
  
  
  Aghju pigliatu un sorsu di ouzo è fighjulà Minurcos. Mi piacia a so faccia. Era un omu chì puderia esse rispettatu. Aghju dumandatu. - "Chì hè questu, signore?"
  
  
  I so ochji scuri fighjulavanu in i mei. "Ti devu a mo vita, Nick. Ma più di questu, mi piaci. Mi piace a manera di agisce. Vogliu chì travagliassi per mè. Vogliu un omu per cuntrullà u mo sistema di sicurità è esse à fiancu. Aghju bisognu di tè, Nick.
  
  
  Aghju cuminciatu à parlà, ma mi pigliò a manu.
  
  
  "Avete un salariu chì sò sicuru chì serà più chè abbastanza per voi. È vi daraghju una parte di i rivenuti in e linee di spedizione. Ùn aghju micca campà per sempre. Pudete finisce assai riccu ".
  
  
  Aghju pigliatu a so manu. - Mi dispiace tantu, sgiò Minurcos...
  
  
  "Nikkor".
  
  
  "Va bè, Nikkor. Scusate, ma ùn possu micca ".
  
  
  "Perchè nò?"
  
  
  Aghju pigliatu un respiru prufondu è lascià fora. Aghju fighjatu sopra u portu turchinu, induve una nave di crociera bianca brillanti si dirigeva versu noi in a distanza. "Hè difficiule di spiegà", aghju dettu. "Mi dicu parechje volte à l'annu chì sò pazza di cuntinuà stu travagliu, chì hè un travagliu ingrate chì nimu ùn importa. Ma a ghjente ùn importa micca. E malgradu u malu pagatu, l'ore longu è u periculu, hè una parte di mè. Questu hè ciò chì facciu megliu, Nikkor. Questu hè induve aghju più bisognu ".
  
  
  Un longu silenziu seguita. U gabbianu lampò e so ali in u sole. Finalmente Minurcos hà parlatu. "Capiscu."
  
  
  Un mumentu dopu, Erica stava à a tavula cù u ghjurnale di Londra. "Ùn sò micca sapè cumu si ponu vola quì ogni ghjornu è carricà cusì pocu dracme per una", disse.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Qualchese menzione di Stavros?"
  
  
  Ella chjappà u ghjurnale per pudè leghje u titulu: OLIGARCA GRECA RUINATA, ci era una fotografia di Minurka.
  
  
  "Forse questu aumentarà u valore di e vostre azioni", aghju dettu, surridendu.
  
  
  Mi alzai è aghju abbracciatu Erica. Andava à passà un paru di ghjorni cun ella à Renia, ùn importa micca quantu facia David Hawk. Pensu chì avemu avutu u dirittu di fà questu.
  
  
  "Torneremu à l'hotel", aghju dettu à Minurcos. - Vulete vene cun noi ?
  
  
  Si strinse a testa. "Pensu di sapè quandu duie persone volenu esse solu. Staraghju ghjustu quì finu à chì l'aviò decolla è fighjulà a nave da crociera entra. Aghju sempre amatu fighjulà una bella nave navigendu grazia in u portu.
  
  
  "Allora addiu, Nikkor", aghju dettu. "Forse i nostri chjassi si attraverseranu di novu in circustanze megliu".
  
  
  "Iè", disse.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Vendetta du Vatican
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  
  
  Vendetta du Vatican
  
  
  
  traduttu da Lev Shklovsky
  
  
  
  Titre original : Vatican Vendetta
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 1
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Era a sera tardi, è aghju aspittatu per circà a stanza di Maxim Zhukov. A donna chì aspittava cun mè era Daphne. U clock nantu à a tavula di notte hà indicatu un quartu di deci. Sapia ch'ellu lasciò a so stanza in Villa Favorita ogni notte versu 9:30, dunque era ora di appruntà. Mi sò alzatu da u grande lettu d'ottone induve Daphne giaceva deliziosamente nuda, i so capelli lunghi scuri chì scorrivanu à traversu u cuscinu, i so grandi ochji è a bocca larga chì surrisavanu cù una satisfaczione vasta è recente. Stendu nantu à u lenzu biancu, paria una pupa viva.
  
  
  Aghju vistutu più cunfortu. Cume aghju fissatu a spalla per a mo pistola 9mm Luger, chì chjamu affettuosamente Wilhelmina, Daphne m'hà guardatu cù i so grandi ochji verdi. "Perchè vi veste, caru?" ella dumandò. "Hè sempre prestu".
  
  
  "Ùn vi aghju micca dettu di questu? Aghju una riunione d'affari tardi.
  
  
  "Hè terribile di piantà cusì prestu", disse.
  
  
  "A modestia hè bona per una persona", aghju dettu. Ma quandu Daphne lasciò i so cosce lunghe è voluttuose sfilà nantu à u fogliu, ùn m'importa micca di pudore. À l'infernu cù Zhukov! Tirò u Luger da u so holster è verificatu i cartucce. È mentre Daphne fighjulava in fascinazione, aghju tiratu u bullone è verificatu a rivista. Ùn pudete micca esse troppu attentu cù una persona cum'è Zhukov. Era un agentu di i Wet Cases, u dipartimentu "Hard Cases" di u KGB. Cum'è mè, hè statu autorizatu da u so guvernu à agisce cum'ellu hà vistu bè; vale à dì, tumbà se ne necessariu.
  
  
  "Devu aspittà per tè, Nick?" Dumandò Daphne.
  
  
  Aghju pensatu à questu per qualchì tempu. "Puderia esse abbastanza tardi", aghju dettu. 'Ti chjameraghju.'
  
  
  "Sì sicuru chì ùn pò stà?" mormorò ella.
  
  
  L'aghju scherzata pacchendu i glutei. 'Veste si.'
  
  
  Ella hà fattu cusì, estrattendu una prumessa chì a chjamà; è infine si n'andò. Sapia chì ùn puderebbe mai più vede, ma questu hè u mo travagliu.
  
  
  I strapped in u stiletto, christened da u dipartimentu effetti spiciali AX Hugo HQ, è mette a giacca nantu à l'arma, sò furmatu per tumbà a ghjente in parechje manere diffirenti, ma nimu metudu pò rimpiazzà dui armi principali. A porta sempre cun mè. U Luger è u stiletto anu salvatu a mo vita più volte ch'è ùn possu ricurdà.
  
  
  Pensu à Maxim Zhukov di novu. Era un Russu magre è filatu chì s'era unitu à u KGB da ghjovanu.
  
  
  Tempu fà, hè statu numinatu u "esecutore" di u dipartimentu Wet Cases, è era un perfeccionista chì amava u so travagliu. I nostri chjassi s'eranu incruciati una sola volta prima, in Caracas. Avemu scontru per casu in una stanza d'albergo è hà prupostu di cumprà sicreti chinesi arrubati per i Stati Uniti. Quandu fù urdinatu di ricusà l'offerta, hà pruvatu à tumbà mi. Il a presque réussi. A prova di questu hè a cicatrice nantu à u mo stomacu; è quella notte in l'albergu aghju avutu sempre un odiu per ellu chì ùn pudia esse rimpiazzatu chè da u tempu o da a so morte. Ma ùn era micca u mo travagliu per tumbà Zhukov. Aviu solu bisognu di evità ellu s'ellu hè pussibule. U mo compitu era questu: mentre ch'ellu era absente, andate in a so stanza è truvate u documentu chì ellu è i so sbirri di u KGB avianu arrubbatu à un missaghju militare pochi ghjorni nanzu in Roma è chì avia da dà à u KGB. U documentu cuntene un pianu per un novu detonatore di armi nucleari, un dispositivu chì rende l'usu di l'armi nucleari tattici più praticu è più faciule. Stu dispusitivu hà datu i Stati Uniti un vantaghju militare chjaru annantu à l'Unioni Suviètica, è per quessa, sicuru, ùn deve micca ghjunghje à Mosca.
  
  
  
  À nove ore è mezu aghju pigliatu un taxi à l'Hotel Villa Favorita in Via Flaminia. Ancu s'ellu era sabbatu sera, Roma era assai tranquilla. L'unicu sonu venenu da e terrazze intimi, pizzerias illuminati, o da un scooter vicinu, nantu à quale si pusò una ghjovana coppia riria.
  
  
  Villa Favorita deve avè ricevutu u so nome in tempi migliori. Ùn ci era nunda fora chì puderia induce un viaghjatore à passà a notte quì. C'eranu crepate è chips nantu à a facciata stuccata, è a vechja vernice si staccava. Vechji persiane appesi à i finestri superiori. Dentru c’era un bancu graffiatu daretu à u quale dorme un vechju talianu. Passai davanti à ellu in silenziu è salì i scalini in u spinu di u picculu lobby. Mi firmò à u sicondu pianu è fighjulà u corridore pocu illuminatu à a stanza 307. Silenziu. Aghju andatu à a porta di a stanza è aghju intesu. Era tranquillu dentru è ùn aghju micca vistu luce. Ma questu ùn significheghja micca chì Maxim Zhukov ùn era micca aspittendu à l'internu. Aghju pigliatu una chjave maestra speciale da a mo sacchetta è selezziunate a chjave chì apre u serratura. Aghju inseritu in silenziu a chjave in a serratura è girava l'interruttori. A serratura cliccò. Aghju giratu lentamente u pomo è spingu a porta. Ùn ci era nè sonu nè muvimentu da l'internu. Tirò fora u Luger è sò andatu prestu à l'internu. Un sguardu in a stanza scura m'hà cunvintu chì Zhukov facia daveru una passeggiata di sera à u kiosco più vicinu per cumprà un ghjurnale. Aghju chjusu a porta daretu à mè...
  
  
  Dopu qualchì minutu, i mo ochji s'adattanu à a luce dim. Aghju cercatu più in più per esse sicuru d'esse veramente solu, dopu aghjustò u Luger è fighjulava intornu à a stanza è u bagnu adiacente. - da un lavamanu bruttu, pavimentu in legnu, è materasso sudatu cumminatu cù polvere repellente d'insetti. Ci era pocu spaziu di almacenamentu. U mobili era custituitu da un lettu largu, una tavulinu, una piccula scrivania, una sedia diritta è una poltrona. C'eranu buchi in a sedia per via di quale u ripienu spuntava. Ùn era micca esattamente u Cavalieri Hilton, ma Zhukov puderia ancu esse ammucciatu quì.
  
  
  Aghju presu chì Zhukov ùn avia micca stu documentu. Di sicuru, questu era pussibule, ma seria contru à tutte e regule di a nostra professione. Mantene un articulu impurtante cun voi solu quant'è necessariu è poi trasmette à qualchissia altru, o truvate un locu adattatu per almacenà finu à chì u trasmette. In questu casu, aghju aspittatu chì u cache seria quì, in a stanza di Zhukov.
  
  
  Quandu dopu à quindici minuti ùn aghju trovu nunda, aghju cuminciatu à dumandassi s'ellu avia fattu un sbagliu. Aghju literalmente turnatu a stanza in l'internu. U colchju di Zhukov era in tatters, è ci era riempimentu in u pianu. A sedia pareva listessa. Tirò fora i cassetti di a scrivania è a tavula di notte è li ghjittai in terra. Tuttu era cercatu bè, ancu u lavamanu di u toilette. È ùn aghju trovu nunda.
  
  
  Aghju andatu à a finestra è fighjulà u clock. Era digià dece minuti à dece. Se Zhukov mantene a so rutina di ogni ghjornu, turnerà à dece ore o pocu dopu. I maledicà sottu u mo respiru. Aviu bisognu di truvà stu documentu prima di vultà. AX hà pensatu ch'ellu l'hà da trasmette à u so traspurtadore a matina dopu, cusì era a nostra sola chance di ricuperà.
  
  
  Aghju vistu chì ùn ci era micca slot di ventilazione in a stanza, è aghju suspettatu chì ùn ci era mai statu. L'occupanti prubabilmente allughjavanu un ventilatore à u pianu sottu quandu era caldu è u manteneu bè coperto quandu era friddu. Era veramente un hotel di terza classe, u tipu induve e surgenti di u lettu ti chjappà in u spinu tutta a notte è induve ùn ci hè micca acqua calda per rasà.
  
  
  Siccomu ùn ci era micca aperture in i mura per spiegà, aghju cuminciatu à teme chì a mo ricerca era ghjunta à un arrestu bruscu. Eru ghjustu vultendu per piglià un altru sguardu à u bagnu quandu aghju intesu un rumore in u corridoiu. Aghju pigliatu u Luger, andò à a porta, stava accantu à ellu è stava à sente. Aghju intesu un altru sonu in u corridore - una porta chì si apre è si chjude. Mi rilassai è rimettiu u Luger in a mo sacchetta. Quandu mi vultò versu u bagnu, a porta si apre.
  
  
  Era Zhukov.
  
  
  Mi vultò. A mo manu volò à Luger.
  
  
  "Ùn ci hè bisognu", disse Zhukov cun calma, indiannu u revolver russu versu u mo pettu. Aghju calatu a manu ; chjusu a porta è ghjunse versu mè.
  
  
  Era circa a mo altezza è abbastanza magre. Ma hà avutu una figura forte è forte chì ùn deve esse sottovalutata. U so visu paria ghjovanu, malgradu i so capelli chjappi.
  
  
  Hà ghjuntu in a mo giacca, pigliò u Luger è mi puntò u revolver versu u mo pettu. Hà lanciatu Wilhelmina nantu à u materasso tagliatu.
  
  
  "Allora sì, Carter", disse, facendu un pocu di passi in daretu.
  
  
  "Ai torna prestu." - Pensu prestu à a conversazione chì vene. Mi dumandu quantu tempu era dispostu à parlà prima ch'ellu decide di tirà u grillu.
  
  
  "Aghju l'abitudine di cambià u mo cumpurtamentu à vuluntà", disse cun un surrisu. "Mi mantene in vita. In quantu à tè, u mo amicu di AX, pensu chì duveria trattatu megliu in Caracas.
  
  
  A mo pressione di sangue hà cuminciatu à cresce. È cusì mi ritrovu à u latu sbagliatu di u revolver di Zhukov. È sta volta hà da pruvà ancu di più.
  
  
  "Scusate per u mess", aghju dettu cun un gestu. "Ma in questa stanza pudete cunsiderà una migliione".
  
  
  Dumandò. - "Ùn l'avete trovu, nò ? U so surrisu s'allargava.
  
  
  "No, l'avete ammucciatu bè. Di sicuru, aghju avutu pocu tempu ".
  
  
  "Di sicuru", disse... È postu chì site sempre quì, Carter, aghju paura chì avete ancu menu tempu.
  
  
  "Pensu di sapè induve hè."
  
  
  'Iè?' - disse impaziente. Era prontu à sparà, ma era curiosu.
  
  
  "Un locu induve ùn avete micca bisognu di pensà", aghju cuntinuatu. "Per un omu di u vostru intellettu".
  
  
  U surrisu hà lasciatu postu à un sguardu arrabbiatu. - "Induve credi chì hè piatta, Carter ? A vostra ultima cunclusione serà curretta o sbagliata?
  
  
  "Pensu chì era quì." Aghju indicatu a porta di u bagnu mentre stava trà a porta è Zhukov. À u stessu tempu, aghju tensed the muscles of my forearm, è u stiletto slid imperceptiblely in my palm.
  
  
  Aghju intesu à Zhukov risattu à a mo ipotesi sbagliata, ma invece di vultà in faccia, aghju cascatu in terra. U revolver di Zhukov hè statu sbattutu, una pallottola hà colpitu a mo giacca quandu aghju vultatu è aghju lanciatu u cuteddu.
  
  
  Era un lanciu pazzu, ma, per furtuna, u stiletto hà ancu perforatu a spalla diritta di Zhukov. Quand'ellu lanciava un urla è a manu cù u revolver cascò, aghju saltatu nantu à ellu da terra. Avemu culpitu u muru. Aghju vultatu a so manu, u revolver volò fora, chjappà à u pianu è sbulicò in u cantonu.
  
  
  Avvicinendu à ellu, aghju colpìtu prestu u so visu strettu cù a mo manu diritta, durante a quale aghju intesu u crack of bone. Vuliu chjappà una seconda volta, ma aghju vistu chì questu ùn era più necessariu. U so spiritu di cummattimentu era andatu.
  
  
  Aghju pigliatu u cuteddu da a so spalla. Aprì l'ochji spalancati è sibilò di dolore. Aghju pressu u stilettu à u so mento è fighjulava cù cura à a so faccia magra. Aghju dumandatu. - 'Induve hè?' - Geme. L'aghju colpi in faccia è l'aghju scuzzulatu avanti è avanti. "Dìmmi induve u documentu hè oculatu, Zhukov", aghju dettu.
  
  
  "Ùn hè micca quì", disse, respira rapidamente.
  
  
  "Vai avanti", aghju dettu. "Hè troppu tardi per i ghjoculi".
  
  
  Si strinse a testa. Aghju pressu a punta di u stiletto forte contr'à u so collu magre finu à chì u sangue hà cuminciatu à scorri. Aghju intesu voce in u corridor. U colpu hè statu intesu. Qualchissia hà dumandatu in talianu s'ellu era tuttu bè.
  
  
  I sazaal. - "Và Bene!" Tuttu va bè ! Aghju vultatu à Zhukov. - "Avà vede ? Avà vi resta pocu tempu. A polizia duveria esse quì in ogni minutu. Vogliu sapè induve si trova stu documentu. Parlate !'
  
  
  Mi guardò furiosamente è respirava pesantemente. "Pensate chì eru una persona ordinaria chì vi dicia tuttu solu perchè avete fattu minacce di morte? Aghju paura chì ùn cunnosci micca bè Maxim Zhukov ".
  
  
  Ma l'aghju cunnisciutu megliu chè ellu pensava. Aghju ricurdatu di u dossier AX chì era nantu à ellu. Maxim Zhukov ùn era micca solu un parlante, ma ancu un cacciatore di donne. Era assai fieru di a so putenza, avia donne in u mondu sanu è avia a reputazione di avè un appetite sessuale considerable. "Va bè, Zhukov", aghju dettu dolcemente. "Ùn ti ammazzaraghju micca. Pigliaraghju quella parte di u vostru corpu di quale site cusì fieru - Taglieraghju a cosa dannata ".
  
  
  L'arroganza sparì da a so faccia magra. 'Chì? W-chì?
  
  
  Più voci sò state intesu in u corridore: "Avete intesu ciò chì aghju dettu".
  
  
  Mi guardò in paura. "Ùn fate micca questu!"
  
  
  'Aghju da.'
  
  
  "Tu sì pazzo", disse, sudore chì si formava nantu à a so labbra superiore.
  
  
  "Pazzu".
  
  
  Aghju tagliatu a mosca. "Allora, Zhukov?"
  
  
  "Uccidemi!"
  
  
  'Oh nò. = Questu hè assai più divertente. - Va bè ?' Aghju tenutu u stiletto nantu à a banda elastica di i so shorts. Aghju avutu a risposta chì cercava. In u panicu, guardò fora di a finestra. Allora hà pigliatu u so curagiu. "No", disse. Ma era troppu tardi. Je me précipitai vers la fenêtre, l’appuyai, la barre s’écrasa et s’écroula dans la gouttière. Quì, à l'orlu di u trattu drittu, una carta era piatta.
  
  
  U quadru di u trattu era custituitu da trè strati di legnu in varii gradi di decadenza. In questu manhole, a strata di u mediu si putreu più veloce chì i strati esterni dipinti, è i pezzi grossi di legnu cascà, creendu un spaziu. In questa stanza ci era un pezzu di carta plegatu. Quandu u porcu era chjusu cù u cantu versu u quadru di a finestra, u paper era chjusu.
  
  
  'Innò!' - gridò Zhukov, strisciandu versu mè è circandu di alza.
  
  
  Aghju pigliatu a carta da u so piattu è l'aghju dispiegata.
  
  
  Era veramente un disegnu di u mecanismu d'ignizione. L'aghju messu solu in a mo sacchetta quandu Zhukov si tuffò per u revolver.
  
  
  Prima di avvicinassi à ellu, pigliò un revolver è u puntò versu mè. I cundonu versu u materasso strappatu nantu à quale u Luger si stende. U revolver di Zhukov hà sparatu, a pallottola hà graffiatu a mo coscia diritta. Aghju sbarcatu nantu à u colchju è aghju pigliatu subitu u Luger. Quandu Zhukov hà pigliatu novu mira, aghju alzatu u Luger è tirò dui colpi rapidi senza mira. A prima pallottola culpì a porta. In u curridoru si sentia grida forte, è si pichjava à a porta. A seconda bala colpisce Zhuk ghjustu sottu à u core. Saltò è cascò, pusendu in terra. Si pusò una stonda cù l'ochji spalancati, poi cascò mortu.
  
  
  In u curridoru gridavanu : « Polisia ! Polisia ! "Era ora di sparisce. Aghju cullatu da a finestra nantu à una scalinata di u focu è, cù i sireni chì si lamentavanu in u luntanu, falatu in una strada scura.
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 2
  
  
  
  
  
  
  
  A sera, cum'è una precauzione extra, aghju allughjatu in un altru hotel. A mo nova residenza era situata vicinu à Via Marco Aurelio, nantu à una piccula cullina di fronte à u Colosseu. Era una zona povera, è dopu avè stallatu in una stanza chjuca, stuffy, era più preoccupatu per i ladri chì u KGB. Aghju avutu una notte inquieta.
  
  
  A matina dopu, m'aghju alzatu prestu, pigliò u documentu fora di u so piattu, chì ùn era micca cusì inventiva cum'è Zhukov, è aghju vistutu. Ma u tempu di trasfiriri u documentu era megliu. Incuntrà u curriere à l'aeroportu di Roma dopu meziornu è li dava u ducumentu mentre imbarcava in l'aviò per New York. Il m'est venu à l'esprit que si Zhukov s'était débarrassé du document dans les 24 heures, il pourrait être encore vivant aujourd'hui.
  
  
  Quandu sò surtitu per u caffè, l'aghju lasciatu in a mo stanza. Cum'è Zhukov, ùn vulia micca ch'ellu sia cun mè più di u necessariu. U hobbyist spessu pensa chì l'uggetti seranu salvu quandu li porta cun ellu. Ma un prufessionista sapi chì si piattu qualcosa in un bonu piattu, serà più sicuru. L'ufficiali inexperienced tendenu à esse preoccupatu di questu, ma sta preoccupazione ùn deve micca estenderà oltre a qualità di l'abri.
  
  
  Aghju passatu a matina à verificà u tempu di decollo di u mo traspurtadore è à codificà un missaghju brevi per David Hawk, u mo supervisore è direttore di AX in Washington. Hawk vulia sapè u più prestu pussibule in quali circustanze u documentu hè statu trovu. U curieru li hà datu un missaghju.
  
  
  A dopu meziornu aghju pigliatu u documentu fora di u so locu di almacenamentu, mette in un cigarette case d'argentu è mette u cigarette case in a mo sacchetta. À l'aeroportu aghju avutu à offre à u curieru una sigaretta, è dopu avè un scambiu di dui articuli identichi.
  
  
  Ùn aghju micca urdinatu un taxi da l'albergu, ma solu andatu in a muntagna à u Colosseu. Ma sta volta a precauzione ùn era micca abbastanza. Dopu à pocu minuti di guida, aghju vistu chì una Fiat nera ci seguitava.
  
  
  "Tira à manca quì", aghju dettu à u cunduttore.
  
  
  "Ma avete dettu chì vulete andà à l'aeroportu!"
  
  
  "Scurdate di questu per avà".
  
  
  "Che barbar o coraggio!" - murmurò l'omu, vultendu u cantonu.
  
  
  Fighjulai da a finestra di daretu è aghju vistu una Fiat chì mi seguitava. Avà era u mo turnu di murmurà. Pensu chì tuttu hè andatu bè dopu avè cambiatu hotel. Ma in qualchì modu l'amichi di Zhukov m'hà trovu.
  
  
  Avemu vultatu rapidamente u cantonu duie volte più, circannu di caccià elli. U cunduttore, scupreri chì a vittura ci seguitava, hà pigliatu l'occasione per dimustrà e so cumpetenze di guida. Il nous a fait descendre la Via Labicana, retourner devant le Colisée et remonter la Via dei Fori Imperiali, puis la Basilique de Constantin et le Forum romain blanchi à la chaux avec ses temples en ruine bouillant sous le soleil de midi.
  
  
  "Induve avà, signore?"
  
  
  "Basta à andà drittu," aghju dettu, fighjendu daretu à u Fiat. Malgradu a maneggevolezza di a vittura di u tassista, avemu statu ritardatu da u trafficu, è u Fiat ùn era micca luntanu; era troppu vicinu à mè. Nous avons parcouru le Corso Vittorio Emanuele jusqu'au Tibre, traversé le Ponte Vittorio Emanuele et nous dirigeons vers le Vatican. A vittura nera ci perseguiva sempre. Prima aghju pensatu à ammuccià u ducumentu in un locu in u taxi, ma postu chì l'agenti daretu à noi ricunnosce a vittura, stu pianu infine paria troppu risicatu. Nous avons donc continué le long de Via della Conciliazione jusqu'à Piazza Pie XII. A Cattidrali San Petru s'affacciava davanti à noi. Fighjulà a piazza cù a grande funtana à mezu à u mezzu, di colpu aghju avutu una idea. Ovviamente, era avà o mai.
  
  
  "Arrestate, cunduttore", aghju dettu prestu è à u stessu tempu aghju guardatu in daretu è hà vistu chì a Fiat ùn era micca più di dui centu metri daretu à noi. Aghju infilatu una fascia di lire in a manu di u cunduttore, è ellu alzò e so spesse sopracciglia folte in sorpresa.
  
  
  "Benissimo!" - gridò dopu à mè quandu sò partutu. « In bocca al lupo !
  
  
  Ma tandu aghju capitu chì avia bisognu di più di i so boni desideri.
  
  
  Aghju acceleratu u mo passu; quand'e aghju fighjulatu prestu nantu à a spalla torna, aghju vistu chì u Fiat s'era firmatu da l'altra parte di a piazza. Ci era dui omi à pusà in u sediu di fronte; i so visi eranu invisibili in i raghji di u sole di meziornu. A so apparente indecisione m'hà incitatu. Sapia chì si pudia ghjunghje à u museu daretu à a basilica, avissi avutu l'uppurtunità di alluntanassi da elli trà a folla di turisti.
  
  
  Allora aghju accattatu di novu u mo passu è aghju precipitatu à traversu a culonnata, passatu e culonne tamanti di Bemini, versu i musei al di là. Aghju guardatu di novu. I dui omi abbandunonu da a vittura nera chì pareva ominosa è mi seguitanu.
  
  
  Di colpu, aghju sguassatu à a diritta, chjappà in l'ombra di i primi dui musei è marchjò in u terzu edifiziu scuru. C'eranu guardiani uniformati à l'entrata. I passai davanti à elli senza vultà in daretu è intrinu in a sala induve i turisti riempianu i buttreghi di souvenir. "Damn it," I murmurò; sti picciotti avianu l'ochji più affilati di ciò chì pensava.
  
  
  Unu d'elli era digià intrutu in a sala mentre aghju cullatu i scalini dui gradini à tempu. Aviu avutu u tempu di nutà l'espressione preoccupata nantu à a so faccia angulata, ciselata. Era un omu musculoso cù i capelli scuri, chì portava un vestitu grisgiu indefinitu è largu. È era chjaramente da u KGB.
  
  
  In cima di i scalini, duv’aghju fighjulatu intornu, ansimanti, aghju vistu ch’e eru in a galleria di a biblioteca di u Vaticanu. Era un spaziu longu è strettu, affiancatu da vetru di vetru chì cuntenenu rigali à i Papi Piu IX, Leone XII è Piu X. Era un veru tesoru di sceptri gioielli, figurine d'argentu, è tazzi d'oru è oggetti religiosi scolpiti di manera bella ; C'eranu vasi antichi nantu à u pianu è trà e vitrine. À a manca di a galeria, aghju vistu un muru esterno chì si apre nantu à u cortile ch'e aghju attraversatu qualchì seconde fà.
  
  
  Aghju scansatu a stanza è cercatu un locu pussibule per almacenà u documentu. Era troppu risicatu per guardà cun mè, è sapia chì, cù a furtuna, u KGB ùn puderia mai truvà lu s'ellu l'aghju piatta in un locu adattatu.
  
  
  I assistenti uniformati caminavanu i corridori da i dui lati di a galleria. Sentu i tavulini scricchiolii mentre u persunale di mantenimentu andava in avanti è avanti. Allora aghju misuratu e mo azioni cù i passi arruffati per ch'elli ùn pudianu vede ciò chì facia. Aghju pigliatu una sigaretta d'argentu da a mo sacchetta. Un agentu di u KGB scuru puderia apparisce in ogni mumentu. Aghju messu rapidamente a carta piegata in a mo manu diritta è rimettu a cigarette case in a sacchetta di a mo giacca. Unu di l'assistenti fischiò. Aghju firmatu è fece finta d'admirà l'argenteria in una di e vitrine, fighjendu constantemente l'assistente finu à ch'ellu era fora di vista. Allora aghju infilatu u ducumentu in un vasu etruscu chì stava accantu à una vitrina à a fine di a galleria. Aviu avutu a plegà a carta à a mità di novu per mette in u collu strettu.
  
  
  Aviu ghjustu avvicinatu à un altru vitrina quandu u Russu apparsu à a porta. Hè ghjuntu prestu, hà vistu ch'e aghju in piedi, è rallentò. Si firmò ancu davanti à a vitrina è esaminò u cuntenutu.
  
  
  Eru sicuru chì nimu m'hà vistu mette u documentu in u vasu. Sperendu di vede cum'è un turista ordinariu, aghju guardatu intornu à l'esposizione per uni pochi di minuti. Allora aghju andatu pianu pianu fora di a stanza è rispunniu à u sguardu di l'assistente à a porta. Quandu eru in u curridoru, aghju andatu à a finestra è fighjulà in u cortile. Aghju vistu chì un secondu Russu aspettava à l'entrata di l'edificiu.
  
  
  Aghju passatu. Allora pensanu ch'elli m'avianu intrappulatu. Ma s'elli pensanu cusì, ùn avianu micca ancu stu documentu. Era più sicuru per almacenà stu documentu in una sicura svizzera. U mo traspurtadore hè statu dettu di ritardà u so volu vintiquattru ore s'ellu ùn m'era micca apparsu, cusì era ancu bè. Avà tuttu ciò ch'e aghju da fà era alluntanassi da sti dui Russi vivi.
  
  
  Aghju falatu i scalini à u primu pianu di l'edificiu, induve aghju trovu un corridore cù parechje toilette. Al di là di questu era u corridoiu principale cù un picculu vestibule chì porta à una entrata di serviziu. Aghju andatu finu à a fine di u cortu lobby, vultò u cantonu, è aspittatu. Quasi subitu, un ufficiale di sicurità saltò fora di u circondu - apparentemente pensendu chì era sparitu per l'entrata di serviziu.
  
  
  Quandu hè diventatu visibile, aghju allungatu, l'aghju pigliatu è l'aghju pressatu à u muru. Puderaghju tumballu, ma ùn aghju micca. Aviu avutu à caccià u documentu da a galeria, è finu à ch'e aghju fattu questu, ùn aghju micca bisognu di a polizia chì investigava l'assassiniu. "Ai tardi", aghju mentitu, spinghjendulu contru à u muru. "U documentu hè andatu à Washington".
  
  
  L'aghju colpi in u stomacu. Si radduppiò in u dulore. L'aghju culpitu in u collu è cascò à i ghjinochji. Quandu stava per scappà da ellu, di colpu mi pigliò i gammi è mi tirò versu ellu.
  
  
  Gracciava. - 'Tu menti !'
  
  
  Hà ghjuntu à u mo visu è mi mancava l'ochju drittu da pochi millimetri. L'aghju cacciatu a manu è chjappà a so faccia carnosa. Urlò è cascò contru à u muru. Mi sò alzatu è, quand'ellu era per arrizzà, l'aghju culpitu di novu in faccia. L'impattu mandò a so testa à u latu. Quand'ellu hà culpitu à u muru, aghju sbattutu i mo knuckles in u so diafragma. L'aria scappò di i so pulmoni è s'hè colapsatu di novu. L'aghju pettu in capu. Era inconsciente.
  
  
  Era chjaru chì nimu in u corridor principale ùn avia intesu parlà di a lotta. Aghju andatu finu à l'entrata di u serviziu è aghju trovu a porta, cum'è l'aspittava, chjosa. Ma mi paria chì ùn puderaghju passà da l'altru ufficiale à l'entrata principale. Hè per quessa ch'e aghju purtatu a mo scelta speciale, ancu s'ellu ùn era micca sicuru ch'ellu hà da travaglià nantu à a grande serratura antica. Aghju pruvatu per parechji minuti, sperendu constantemente chì i assistenti ùn si prisentanu micca. Finalmente aghju apertu a serratura.
  
  
  Daretu à mè aghju intesu un lamentu da l'uffiziale di sicurità. Hè ghjuntu à i so sensi. Aghju vultatu u pomo è apertu a porta. A luce di u sole hà intrutu in a stanza. Sò andatu in u picculu parcheghju daretu à l'edifiziu è andatu à u cantonu induve u taxi era aspittatu. U cunduttore dorme à u volante. Mi pigghiò è li stringhjia a spalla.
  
  
  "Vogliu andà à l'Hotel Della Lunetta", aghju dettu.
  
  
  "Mi si live dai piedi", rispose; s'ellu vulia solu andà à fà un passaghju.
  
  
  L'aghju datu un fasciu di lire è sò ghjuntu in un taxi mentre cuntava i soldi. Quandu hà finitu, si ridia.
  
  
  "Avà, prestu".
  
  
  "Si, si, signore".
  
  
  Hà avviatu u mutore, hà cambiatu marcia, è avemu guidatu à l'entrata principale, passatu i turisti è l'ufficiale di sicurità. Aghju pigliatu u ghjurnale da u sediu à fiancu à u cunduttore è l'aghju tenutu davanti à a mo faccia mentre avemu tiratu finu à l'autostrada. Mentre passavamu, aghju guardatu sopra a mo testa à l'agente di u KGB, un omu più chjucu cà u so cullega. Fighjatu à u taxi, poi si vultò è guardò in l'edificiu, cum'è s'ellu s'aspittava à vede u so cullega.
  
  
  Cume andavamu in piazza San Petru versu u fiumu, aghju misu u ghjurnale è mi sò rilassatu. U documentu era sicuru - per un tempu. Avà aghju avutu à truvà un modu per ottene di novu prima chì u corriere parte u ghjornu dopu.
  
  
  
  
  
  Capitulu 3
  
  
  
  
  ;
  
  
  Ùn pudia micca cuntattà u traspurtadore finu à u ghjornu dopu, ma questu ùn era micca necessariu. In quantu à u documentu, i Musei Vaticani sò stati chjusi una meza ora dopu ch'e aghju partutu in taxi, è ùn anu apertu finu à a matina dopu. Allora, dopu à un pastu rilassante, aghju trasfirutu à un terzu hotel in casu chì u KGB stava attentu à u sicondu. Dopu à pranzu, andu in un picculu bar, urdinò un Cinzano è beiu pianu pianu. Mi hè vinutu chì, se Hawk sapia induve era u documentu, puderia esse cuntentu di ciò chì aghju fattu cun ellu, è chì aghju digià capitu un modu per ritruvà u documentu. Sò andatu in farmacia è aghju compru pinzette extra-longu per u duttore. A matina dopu, andaraghju in a galeria cù pinzette sottu à a mo giacca è, s'ellu ùn ci hè nimu, calaraghju a pinzetta in u vasu etruscu è tira fora a carta. Arriveraghju prima, appena u museu apre, per ch'ellu ci sia pocu turisti.
  
  
  Avia appena fattu i mo piani quandu una zitella hè ghjunta è si pusò à a mo tavula. L'aghju guardatu mentre pensava sempre à u Vaticanu. Ovviamente era una puttana : magra, cù capelli neri magri è troppu truccu. Portava un pullover à strisce à pocu prezzu è una gonna chì li copria à pena i fianchi. "Ciao Johnny. Siete americanu, nò ?
  
  
  'Iè.'
  
  
  "In umore per un pocu di divertimentu, eh?"
  
  
  "Micca sta notte".
  
  
  Ùn aghju nunda contru i puttani. Solu a maiò parte di elli parenu esse dannatu emutivu, è mi piace una donna per esse sana micca solu in u corpu, ma ancu in mente.
  
  
  Ella insistia. "Sì sicuru, Johnny?"
  
  
  "Iè", aghju dettu. 'Sò sicuru.'
  
  
  "Ehi, so quale site", disse di colpu. - "Sì un pulizzeru americanu".
  
  
  L'aghju guardatu da vicinu. "Perchè pensate cusì?"
  
  
  'Certamente! Ufficiale di pulizza ! Possu vede ? Avete travagliatu cù a pulizza rumana ?
  
  
  "Ùn sò micca un polizia", aghju dettu.
  
  
  Ella mi sorrisu duramente. "Ehi Johnny", disse, "ci hè qualchissia chì ti piacerebbe scuntrà. Ciao Gina! Favorisca! Prima ch'e possu ughjettà, chjamò a zitella, chì ghjunse à noi è stava esitante à a tavula, fighjendu in a mo faccia. Questu ùn paria micca una puttana. È era assai bella.
  
  
  "Si encodi!" - disse u magre à a bella zitella, pissendu à a terza sedia. Allora s'inclinò in avanti è disse in un tonu cunfidenziale: "Gina parla bè inglese. Li piace l'Americani. Vulete parlà cun ella, nò ?
  
  
  Gina hà vulsutu oppone à l'invitu di a zitella magra, ma à a fine s'hè permessa di esse cunvinta à pusà.
  
  
  "Gina hè bella, nò?" - disse orgogliu magre.
  
  
  - Chì diavulu ! - disse Gina è cuminciò à alzà.
  
  
  Piacere di scuntrà te, Gina ", aghju dettu. 'Mi chjamu Nick. Per piacè siate cun noi ".
  
  
  Ella esitò per un mumentu, poi si appoggiò timidamente. Avia e belle caratteristiche è i capelli marroni chjaru di l'abitanti sittintriunali di Milanu è Vicenza. I so capelli eranu longu è grossi, cù strisce ligeri. I so ochji eranu marroni, a so bocca era larga è sensuale, è sottu a so brusa fitted è a so falda corta a so figura era più chè squisita.
  
  
  "Gina hà un cuginu in America", disse l'altra zitella, ignorendu a vergogna di Gina. "Ma ella parla americanu megliu cà mè. Ella vi dicerà. Allora si alzò è si n'andò, fendu l'ochju à mè prima.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Cosa significa?"
  
  
  Gina hà sappiutu di surrisu. "A Rose li piace à presentà mi à l'omi. Ella pensa chì sò solu.
  
  
  "E tu sì?"
  
  
  Ella mi guardò brevemente è dopu evitò u mo sguardu. Tutti si sentenu solu qualchì volta, nò?
  
  
  "Iè", aghju ammissu, ricurdendu chì questu era definitamente veru in a mo professione. "Travagliate quì, Gina?"
  
  
  Sò una cameriera, una hostess, si vulete chjamà cusì. Ma ùn dorme micca cù l'omi à u travagliu ". Ella disse l'ultime parolle lentamente è decisamente. Ùn sò micca andatu in i dettagli. U vostru amicu Rose pensa chì sò un polizia, ma ùn hè micca veramente u mo travagliu.
  
  
  "Ùn mi importa micca s'ellu era u vostru travagliu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Possu prupone vi qualcosa ?
  
  
  Ella mi hà guardatu in l'ochji. "Mi piacerebbe, Nick", disse, "ma, cum'è aghju dettu, ùn sò micca una prostituta".
  
  
  Aghju surrisu. - "Pensu cusì chì vulete beie?"
  
  
  Aghju signalatu à u servitore è hà urdinatu un aperitivu. Avemu parlatu un pocu. Aghju dettu chì eru un ufficiale americanu chì visitava l'ambasciata in Roma.
  
  
  "Da induve site in America?" - dumandò Gina.
  
  
  "Da New York".
  
  
  "Aghju sempre vulutu andà quì. Niece Rose hà parlatu di a vita in New York. Ella apprezza i caffetterie è i ristoranti. Sò veramente boni cum'è ella dice ?
  
  
  Aghju aspittatu un pocu. "Ah", aghju dettu, "sò bè in u so modu. Da quandu travaglia in stu bar, Gina ?
  
  
  'Nun tantu longu. Possu appena permette l'affittu ". Abbassò l'ochji. "Varaghju prestu in casa", disse timida. "Ùn ci hè micca travagliu quì oghje, è ùn anu micca bisognu di mè. Se vulete, pudete vene cun mè per un beie. "Perchè micca", aghju pensatu. "Cù piacè", aghju dettu.
  
  
  Aghju chjamatu un taxi è andemu in a stanza di Gina. Era una stanza nantu à u tettu di una vechja casa in Via delle Cuatro Fontane. Avemu principiatu u nostru modu à u quartu pianu, è quandu avemu exhaled nantu à u sicondu sbarcu, aghju appughjatu è basgiò teneramente. E so labbra eranu morbidi, caldi è teneri.
  
  
  Avemu parlatu in a stanza mentre bevemu vinu. Gina hà parlatu di l'epica quandu era a padrona di un influente patronu di l'infernu rumanu, un certu Giovanni Farelli. Accuminciau cum'è un semplice ladrone è poi hà fattu milioni per fraudulente immubiliare. Sicondu ella, hà trattatu male.
  
  
  "Ma questu hè in u passatu. Avà stanu luntanu da l'omi cum'è Giovanni. Sò nantu à i mo dui pedi è guadagnu soldi onestamente ".
  
  
  A mo pressione sanguigna s'arrizzò à a vista di u so surrisu. Ella mi guardò per un pezzu, poi si alzò è girò l'interruttore in modu chì solu a luce da a finestra di dormer entrava in a stanza. Si spoglia senza dì nunda. I so capelli biondi li cascanu nantu à e spalle è i so petti pieni supplicavanu di esse tuccati. Aghju tiratu u so corpu caldu versu mè è si sciolse in mè mentre e mo mani passavanu dolcemente nantu à a so pelle vellutata. E so labbre, di colpu calde, truvonu i mei, è a nostra bocca si apre in una scuperta mutuale. U corpu ch'e aghju ghjucatu era flexibule è liscia, cum'è quellu di un adulescente di sedici anni.
  
  
  "Pigliami, Nick", mi bisbigliò à l'arechja.
  
  
  Aghju toltu a mo robba è hà vistu u Luger. "Allora sì un pulizzeru".
  
  
  "Aghju dettu a verità", aghju dettu. L'aghju abbracciata è si scurdava di a pistola.
  
  
  "Lettu", bisbigliò. "Pigliami in lettu".
  
  
  Aghju fattu. Cume mi stendu accantu à ella, e mo mani accarezzavanu u so corpu finu à ch'ella stende e so lunghe cosce è aghju passatu a mo manu nantu à l'internu vellutatu.
  
  
  "Và benissime!" mormorò ella.
  
  
  Aghju lasciatu a mo manu alzà più altu.
  
  
  "Andemu," ella respirò.
  
  
  Basgiò i petti pieni è ella tena u so fiatu. "Basta", hà chjamatu. 'Basta. Avà. Ti vogliu avà.
  
  
  L'aghju penetratu pianu pianu. Grida rauca li scappò da a gola. U so corpu si torceva di passione, è aghju statu stimulatu da un desideriu fisicu forte è irresistibile. Sentiu e so cosce bagnate chjude intornu à mè è u sonu di i so fischi, gride ansimante mi risonava in l'arechje. M'hà graffiatu i braccia cù e so unghie, m'hà avvoltu cù e so braccia intornu à u collu è e spalle è mi tirava falà, guasi pazza di a brama di finisce ciò chì avemu principiatu.
  
  
  Allora hè vinutu un mumentu chì ogni pensamentu, ogni forza di vuluntà sparì. - Più, più, Nick ! era senza fiatu. I mo labbre s'arricciavanu in un sorrisu chì era mezu sardonicu è mezu sapiente. Ella m'hà abbracciatu più strettu, più pussessu, è i so fianchi cuminciaru à scuzzulà mentre perde u cuntrollu. Un ultimu tremulu cunvulsivu è avemu riunitu per decide ch'è no aviamu principiatu; si lamentava in furia, un cantu di brama è di piacè apparentemente senza fine.
  
  
  
  
  Quandu mi svegliu a mane dopu, ci hè statu un mumentu di panicu ; i primi lampi di paura quandu aghju fighjulatu in un ambiente scunnisciutu. Un corpu caldu accantu à mè murmurò qualcosa in silenziu. Aghju guardatu è ridia quandu aghju vistu a figura di Gina chì dorme. I so capelli eranu intricati nantu à u cuscinu, un halo di ramu nantu à u linu biancu. Assai cun cura, aghju scappatu da ella finu à chì a so manu cascò da u mo pettu. S'agitò per un mumentu, dopu a so respirazione s'hè tornata ancu è cascò in un sonnu prufondu.
  
  
  In silenziu, per ùn svegliarla è per impedisce ch’ella di dumandà induv’eiu andava, mi sò alzatu da u lettu è aghju riunitu i mo panni. Eru surprised chì ùn aghju micca vultatu à l'hotel, ma passava tutta a notte cù Gina in i mo braccia. Ma ùn ci era nunda di valore in a mo stanza d'albergu, perchè u vasu etruscu in a biblioteca di u Vaticanu tena sempre u preziosu documentu chì cuntene u so sicretu mortale. Ma avà ch'e aghju sappiutu di mantene u documentu fora di e mani di u KGB, aghju avutu à rinvià, è prestu. Dopu avè vistutu, aghju lisciatu i mo capelli cù e dite, aghju pigliatu un altru sguardu à u lettu cù lenzuoli umidi arrufati è u rigalu di u bellu corpu ghjovanu di Gina è andatu versu a porta.
  
  
  Ùn mi dispiaceria micca di svegliarla quant'ellu sapia chì ùn importa micca. Ma AX era u mo veru amore, è u piacè femminile ùn hè mai statu destinatu à mantene mi da u travagliu chì deve esse cumpletu. Aghju datu un ultimu sguardu appassiunatu. Ùn hà dettu nunda ; i so petti s'arrizzò è falavanu à ogni soffiu. I sciddicatu fora di a stanza è chjusu tranquillamenti a porta daretu à mè.
  
  
  Hè ora di caccià tutti i pinsamenti nantu à Gin da a testa. Aviu avutu cuncentrazione à ricuperà u documentu, ottenendu senza attruverà l'attenzione. S'ellu era statu pigliatu accidentalmente à pruvà à rinvià u ducumentu, seria cumplicazioni sò ghjunti, per dì. Prima di tuttu, u peghju chì pò accade à l'agenti - à pocu pressu di a morte, sicuru - hè attrae l'attenzione di u publicu. A pussibilità di u mo camouflage chì mostrava era abbastanza risicatu, ma s'ellu era scupertu chì provava à catturà a carta, u documentu seria vistu è esaminatu da qualsiasi ufficiale di polizia talianu chì puderia vede. Ancu s'ellu possu infine cunvince l'autorità chì u documentu appartene à u guvernu americanu, u sicretu cesserà di esse un sicretu in pocu tempu. Eru sicuru chì micca tutti i pulizzeri taliani ùn sarianu disposti à vende un ducumentu cusì top-secret à qualchissia chì avia una grossa lira in manu.
  
  
  È se i Russi avianu statu dettu induve era u documentu, avarianu pruvatu à ghjunghje prima di mè. Ritruvà u documentu da u vasu etrusca hè avà u mo scopu principale. Tuttu u restu ùn era micca impurtante. Per furtuna, mi sò svegliatu prestu per pudè esse à a Biblioteca Vaticana quandu hà apertu.
  
  
  Eru in piazza Pie XII, à l'intrata di u Vaticanu, quandu aghju vistu una grande folla adunita in piazza davanti à mè, piazza San Petru. Questu ùn era micca pocu cumuni. U Papa apparisce à spessu nant'à u balcone di u so palazzu per benedire i fideli è i pellegrini chì stanu in piazza. Ma sta mane a folla di i turisti è di i Rumani paria più grande di u solitu.
  
  
  Aviu avutu a mo strada à traversu a folla, murmurà e mo scuse à ogni passu. I capi sò stati alzati à i finestri di u Palazzu Papale, è quandu mi avvicinava à u latu di a fola densa, si sentia un gridu, seguitu da un silenziu stranu è guasi sinistru chì sbulicò i spettatori. Eru immobile è aghju guardatu quandu a figura bianca di u papa Paulu VI hè diventata visibile.
  
  
  Alzò e mani in benedizzione. Ma avia appena principiatu a benedizzione quandu un colpu forte spacca u celu cum'è un tronu. In prima aghju pensatu chì era un muffler di vittura.
  
  
  Sfurtunatamente, tuttu era assai più seriu.
  
  
  Una frazione di siconda dopu, u vetru rottu hè cascatu annantu à u Papa cum'è a grande vetrata di u so balcone s'hè lampatu cù un crash. Qualchissia in a folla sottu à u balcone cuminciò à gridà, è u Papa sparì da a vista mentre più vetru cascava nantu à a folla di ghjente in piazza.
  
  
  I gridi sò stati ripresi da l'altri mentre u panicu si sparghje in a folla. Aghju guardatu in tutte e direzzione per vede da induve vene u colpu; u colpu era chjaramente destinatu à u Papa è missu da parechji centimetri.
  
  
  "Questu hè Babbu!" gridò una voce taliana stridula.
  
  
  « Circanu à tumballu ! gridò un altru.
  
  
  A ghjente curria versu l'entrata di u Vaticanu, è u rumore di e so voci paniculate s'era in l'aria, cum'è un gemimentu di tristezza è di dispirazioni. I frammenti di vetru cascanu sempre nantu à a piazza, ma a parte di u capu di a folla curria versu e porte è ùn cascà micca sottu à a grandine di frammenti di vetru.
  
  
  Aghju guardatu à u balcone di novu, è in quellu mumentu dui figuri in i bars sò diventati visibili. Si piegavanu per aiutà à u babbu. Da induve stava, aghju pussutu vede ch'ellu pareva intaccatu.
  
  
  Un altru ruggitu ghjunse da a folla daretu à mè. Aghju guardatu sopra a mo spalla è aghju vistu una longa vittura nera chì s'alluntana da a piazza. Era solu una cuincidenza, mi dumandu, o a vittura avia qualcosa à fà cù ciò chì aghju vistu ?
  
  
  Ùn sò micca per quessa ch'e aghju vistu di colpu versu i musei, a biblioteca di u Vaticanu, induve andava. Ma quandu aghju vistu, aghju vistu l'elicotteru falà è sparisce daretu à l'edificiu. S'assumigliava chjaramente à l'helicopteru militare americanu Skyhook.
  
  
  Ùn aghju micca bisognu di pensà à questu per una seconda.
  
  
  Quandu aghju fattu u mo modu à traversu a folla, aghju capitu chì aghju avutu à ghjunghje à a biblioteca u più prestu pussibule. I stringhje à traversu a ghjente maravigliata è marchjò da a piazza principale à u museu daretu à a culonnata. Quandu aghju intrutu in a corte principale, l'elicotteru hè diventatu visibile novu. Piuttostu scende direttamente sopra à a Biblioteca Vaticana. È tandu aghju capitu chì qualcosa era sbagliatu; terribilmente sbagliatu.
  
  
  Aghju cuminciatu à curriri perchè ùn pudia micca perde una seconda. Sentu u mo core batte è l'adrenalina sbattà in e mio vene mentre mi corse versu l'entrata di u museu. Paniculati da a fola densa, i ministri in uniformi abbandunonu quasi tutti i so posti davanti à a biblioteca papale. Mi currianu davanti, l'ochji congelati da a paura. Aghju vultatu à u balcone induve u babbu hè apparsu. U balcone era viotu; solu i frammenti di vetru fermavanu tistimoni muti di ciò ch’e aghju vistu.
  
  
  Ovviamente, ùn sapianu ancu di a cundizione di u santu; certamente micca una folla arrabbiata è panicata. I guardiani currenu d’avanti in daretu à a piazza, cum’è s’eranu à circà tracce. Ma sapia chì ùn truveranu nunda, è eru sicuru chì ci era più à a lotta è a cunfusione generale chì pareva nantu à a superficia.
  
  
  Avà apparsu una seconda limusina nera lucida. Aghju arrubbatu daretu à una di e culonne à l'entrata di a biblioteca. A vittura strinciò à piantà. I freni stringhjenu, dui omi grassi, spalla larga, saltavanu da a vittura è sbuchjavanu in l’edificiu. À u listessu tempu, u trattu in u fondu di l'helicopteru hà apertu, è aghju pigliatu una seria di movimenti in l'aviò.
  
  
  Daretu à a rota di a limusina si pusò una figura scura in l'ombra. A faccia di l'omu era impussibile di vede cum'è a vittura si precipitò in avanti è mi passava. Aghju stracciatu è pruvatu à scrive u numeru di vittura. Ma ancu s'ellu si fermava a vittura, avete ancu avè un ochju di raghji X per vede i numeri. U discu era cupartu cù una coperta di tela nera ruvida è opaca.
  
  
  Quandu a vittura era fora di vista, aghju partitu. Ùn pudia micca entre in a biblioteca mentre a vittura era davanti à ellu, ma avà, cum'è s'alluntanava, aghju currettu à l'entrata di u munumentu papale è fighjulava in l'internu. Certi impiegati anu parlatu nervosamente di ciò chì hè accadutu.
  
  
  Ma i dui omi ben custruiti chì s’eranu appena saltati da a vittura ùn si vedevanu nulla. È nimu di l'impiegati di u museu entusiasmati pareva avè nutatu. Puderanu micca avè vistu l'omi curriri in a biblioteca, ma aghju fattu. Aghju avvicinatu à e scale chì portanu à a galleria, è si sò subitu intesu dui colpi. Aghju pigliatu un cursu di ballistica assai avanzata in AX, è ùn hà avutu micca prublema per identificà chì i colpi venenu da a galleria induve aghju ammucciatu u disegnu top-secret.
  
  
  Aghju ghjuntu i scalini trè à volta, Luger in manu, u dito nantu à u grillu. Quandu aghju ghjuntu à u primu pianu, i mo peghju suspetti sò stati cunfirmati. U servitore in uniformi, chì avia decisu di stà à u so postu, altrimenti ùn avia micca avutu u tempu di lascià, era avà chjinatu à a porta in una grande piscina di sangue. Ùn aghju micca bisognu di chjappà nantu à ellu per vede ch'ellu era mortu.
  
  
  Troppu tardu aghju vistu e porte massive di quercia intagliata di a galleria esse chjuse da l'internu. I corsi quì, ma micca abbastanza veloce. Ancu s'è aghju utilizatu Wilhelmina, ùn saria impussibile di impedisce à e porte di sbattà.
  
  
  Aghju intesu u clicu di a chjave in a serratura. Aghju tiratu u grillu è u legnu intornu à u casteddu split. Ma a pallottola hà trafittu a mità di a spessa porta di legnu. Allora aghju intesu un altru bang è aghju realizatu chì a listessa cosa si passava da l'altra parte di u longu corridor. A galerie hè stata chjusa da l'internu cù una tale efficienza chì era chjaru chì l'operazione - tuttu ciò ch'ella puderia implicà - era stata fatta cù a mistura è a preparazione.
  
  
  Aghju guardatu in u circondu per vede s'ellu ci era un modu per entra in a galeria. Si sentenu voce arruffata daretu à mè. Ùn aghju micca pigliatu più risicu. Mi vultò mentre trè turisti ghjunghjenu à l'angulu. Unu di elli, una donna rossu in un vestitu luminoso, fighjulava u Luger è gridava.
  
  
  U so piantu m'hà galvanizatu in azzione. Corri versu a fila di finestri vicinu à e porte chjuse di a galleria. Aghju sbloccatu a serratura, aghju apertu una di e finestri, è mi sò inclinata in avanti per fighjà in u giardinu. À una trentina di metri da l'elicotteru, una cesta di metallu di più di trè metri di diametru è altezza, attaccata à un grossu cable d'acciaio, cascò. Dintra a cesta si pusò un omu accucciatu, è aghju nutatu chì a cesta era fatta d'acciaio blindatu, u listessu metallu chì cupria u fondu di l'helicopteru.
  
  
  Avà era chjaru chì ciò chì avia prima indovinatu era veramente veru. L'attaccu à u Papa era una tattica di diversione per svià l'attenzione da u veru crimine chì era avà fattu. Quelli daretu à questu ùn anu mai pensatu à tumbà u Papa. Stu attaccu hè statu fattu per causà panicu è cunfusione generale. U veru scopu era una cullizzioni di tesori d'oru è d'argentu da a galleria di a Biblioteca Vaticana - a listessa galleria in quale aghju ammucciatu quellu dannatu, insustituibile disegnu secretu.
  
  
  L'urli di u turistu spaventatu hà attrattu l'attenzione di l'altri visitatori di u museu. Aghju guardatu in daretu è li feci cennu di lascià - a manera ch'e aghju agitatu hà accennatu l'alarma di a folla cunfusa è spaventata. Aghju vultatu à e porte di a galleria, mi pigghiò è aghju intesu attentamente. Aghju intesu rupture di vetru è suspettatu chì i vitrini di a galleria eranu stati rotti è i so tesori preziosi sò stati prestu arrubati - rigali da tutti i monarchi europei regnanti, artefatti inestimabili consegnati à u papa da i rè è i prìncipi ecclesiastici. È trà elli ci era un documentu chì aghju avutu à vultà - à ogni costu.
  
  
  In qualchì locu in u museu, una campana d'alarma sonò. Ma nimu hà sappiutu mette fine à u furtu più brutale di a storia italiana. Ùn pudia micca fà ammirazione di l'ingenuità di u pianu è l'efficienza è a prufessionalità in quale u crimine hè statu realizatu. Ma u ducumentu chì mi avia bisognu era in un vasu etruscu, invisibule daretu à e porte di a galleria strette.
  
  
  "Chjamate u persunale di mantenimentu!" "Aghju gridatu questu à u ghjovanu chì stava accantu à mè, è i so ochji larghi è a bocca cambiavanu mentre l'aghju spintu falà a scala.
  
  
  "Iè, signore", disse, e so càmera ballavanu nantu à u so pettu mentre facia u so modu à traversu i turisti eccitati.
  
  
  "Dìli chì a galleria papale hè arrubbata!" Aghju chjamatu dopu à ellu.
  
  
  Forse era u sonu cunvincente di u mo cumandamentu o u fattu chì parlava inglese, ma ciò chì era, u publicu si calmò. I indicò à a ringhiera sicura di a scala. Ancu a donna chì gridava quandu hà vistu u mo Luger si calmò è pareva esse ella stessa.
  
  
  Mi vultò à a porta. L'arburu splintered, scorched sopra u castellu hà marcatu u percorsu di u mo primu colpu. Apparentemente una balla seria abbastanza. Forsi chì cambiò cù u sicondu o ancu u terzu colpu. Aghju pigliatu una mira attenta è tirò trè colpi in una fila.
  
  
  E porte sguillavanu mentre i proiettili pesanti li colpivanu. A serratura di metallu scricchiolava forte, è à traversu u fume è i schegge di legnu aghju vistu chì a serratura era stata grossamente forzata. Wilhelmina hà dimustratu a so valore di novu quandu aghju sparatu di novu a porta pesante. Daretu à mè, un’altra donna gridava, è i turisti spavintati currenu cecu in u lobby in panicu Avà ch’elli ùn eranu più in periculu, aghju fattu un passu in daretu, alzatu a gamba, è calciu. Tae Kwon Do hè una di e migliori tecniche di lotta. Cù un colpu, Up Cha-Ki, e porte spaccate. A seconda porta è a serratura di metallu volava da u quadru di lignu è cascò à u pianu cun un crash.
  
  
  Tandu e porte s’aprenu è aghju vistu immensamente dui omi ben custruiti esce da una limusina nera. Paria chì hè accadutu ore fà. Ma ùn s'eranu passatu più di dece o quindeci minuti da chì i dui omi - è i so cumpagni in l'elicotteru - s'eranu immersi in u museu.
  
  
  Anu imbottitu un preziosu artefattu dopu à l'altru in parechji sacchetti di tela pesanti digià sovraccarichi. A cesta metallica ch'e aghju vistu pendu davanti à a finestra di a galleria aperta è hè stata attaccata à u largu di petra cù dui ganci di metallo. U terzu carricu sacchetti di linu in a cestera. I vetri di vetru sò stati rotti è u pavimentu pulitu era cupartu di frammenti di vetru.
  
  
  Appena ch'e aghju abbattutu a porta è aghju fattu un primu sguardu à a scena, u latru più vicinu à mè si vultò è mi puntò un revolver. Chjamò à i so dui camaradi, è unu d'elli abbandunò un saccu di linu in terra è cuminciò à sparà à l'azar.
  
  
  Mi abbandonii daretu à u quadru di a porta mentre i pallotti sbulicanu in l'aria. U sonu di riccu di piombo s'hè risonatu intornu à mè. I pallotti sbattevanu in u quadru di a porta è mi mancavanu di pocu a testa è u pettu. I maledicà in silenziu è alluntanò un pocu più.
  
  
  Un'altra pallottola fischiò davanti à u quadru di a porta. Aghju aspittatu una stonda, poi aghju chjapputu a testa intornu à l'angulu è tirò. A galeria furnia pocu cupertura per i trè omi. L'omu chì hà fattu i primi colpi pruvò à esquivà. Ma Wilhelmina era più veloce, è aghju culpitu u mo primu mira cù una bala chì chjappà u so avantbracciu manca.
  
  
  Un gridu strangulatu scappò di e so labbra. Si lamentò è cascò nantu à a vitrina rotta, u revolver cascà da i so diti zoppi è inutili. U mo sguardu hè cascatu nantu à u sicondu omu à u mumentu chì mi sparò.
  
  
  Questu ùn avia da rinunzià cusì facilmente cum'è u so amicu. Trascinò u so saccu pisanti à a finestra aperta, vulendu mette i tesori in a cesta metallica. Aghju tiratu u grillu nantu à u Luger, mancandu a so coscia manca da un centimetru, è hà sappiutu passà u saccu à u terzu omu, chì era sempre in piedi vicinu à a finestra aperta.
  
  
  Daretu à elli era una vitrina di vetru à l'altra estremità di a stanza. U ghjornu nanzu, un vasu etruscu stava accantu à sta vetrina. Ma avà chì aghju vistu, a mo bocca era secca. Ùn ci era micca vasu.
  
  
  I prublemi sò grandi prublemi. Sì i ladri ùn sò micca firmati è i vasi ùn sò micca tornati, e cunsequenze seranu imprevisible. Ùn aghju micca pensatu à a situazione per longu, ma aghju currettu in a galeria, sparendu. Aghju pigliatu a mira à l'omu feritu è li tirò una seconda volta in a so coscia diritta. Hè statu scunfittu, lascendu solu i so dui camaradi.
  
  
  L'omu ch'e aghju vistu falà in a cesta di metallu si ritruvò; da induve stava e cime di dui sacchetti di linu pienu eranu visibili. L'omu scuru chì l'avia aiutatu era prontu à lascià. A galerie era praticamente viota, priva di i so preziosi tesori. Quandu st'omu hà vultatu u focu à mè, aghju cascatu in terra. I proiettili fischiavanu minacciosamente ghjustu sopra a mo testa. Ma aghju cuntinuatu à sparà, è u legnu è u vetru s'hè lampatu intornu à mè. Sentiu frammenti di vetru cascà nantu à i mo cosce è u pettu.
  
  
  S'ellu ùn avia micca tombu l'altri dui omi, s'ellu ùn avia ritruvatu u ducumentu da u vasu etruscu, Falcu ùn m'avaria mai pardunatu, per dì.
  
  
  "Caita cappellu!" - gridò l'omu à a finestra, incitandu à u so cumpagnu di sguassate. M'hà chjappu cù i so colpi mentre l'omu feritu zoppiava versu a finestra, lascendu una scia di sangue in terra. Un mumentu dopu, i dui omi eranu in una cestera di metallu cù u so cumpagnu.
  
  
  J'ai sauté et tiré encore deux fois tandis que le panier s'élevait vers le ventre béant de l'hélicoptère qui planait. Ma quandu aghju andatu à a finestra è tirò di novu, fighjulendu fora, a cestera cù a ghjente ind'è era digià sparita ind'è a machina di zurru.
  
  
  A piastra di l'armatura cliccò in u locu è a mo ultima bala rimbalzò nantu à u metallu. I maledicà cum'è parechji travagliadori di u museu è una decina di pulizzia irrumpiu in u cortile direttamente sottu à mè. Ils ont tiré sur l'hélicoptère, mais sans résultat.
  
  
  Paria impussibule di piantà i ladri. Aghju scappatu da a finestra in u corridore, senza attentu à e ruine daretu à mè - e ruine in quale, finu à pocu tempu, i tesori più preziosi di u museu sò stati guardati. Uni pochi di turisti curiosi, in cerca di l'intrattenimentu - è l'anu ottinutu - eranu sempre accucciati in cima di a scala. Unu d'elli, un omu grassu in bermuda, avia un binoculu à u collu.
  
  
  "Dammi i vostri binoculi", aghju dettu.
  
  
  Mi guardò è sbuffò con disprezzo. - 'Vai a cagà.'
  
  
  Aghju subitu miratu u Luger versu ellu. "Binoculi", aghju ripetutu. "È avà."
  
  
  Di colpu si fece paura. M'hà datu u binoculu cù dita tremanti nervosamente. Aghju pigliatu i binoculi da a so manu, currianu à a finestra è puntò i binoculi à l'helicopteru.
  
  
  U porcu in u pianu era avà cumplettamente chjusu, prutegge i passageri è i tesori di a Collezione Vaticana, è ancu un documentu chì sfurtunatamenti avia ammucciatu in un vasu etruscu. L'hélicoptère a commencé à décoller et à s'éloigner du musée. Aghju guardatu cù binoculi à l'helicopteru, ma ùn ci era micca marcatu nantu à ellu per identificà i so pruprietarii. Allora aghju puntatu i binoculi à a finestra à u latu manca di l'elicotteru è aghju pigliatu una faccia daretu à quella finestra. Era una faccia chì facia chì i capelli nantu à u spinu di u to collu stendevanu in punta. "Incredibile", aghju pensatu, cuntinuendu à fighjà u prufilu di un omu chì aghju vistu parechje volte prima.
  
  
  Nè i mo ochji nè u visore m'anu ingannatu. Aviu avutu à crede ciò chì aghju vistu. Era una faccia cum'è un craniu - viotu, pelle cum'è pergamena, grossa è cerosa. L'ochji di l'omu eranu ferite di serpente viziose cù pupille sottili, neri di carbone appiccicati à una faccia giallastra è coriacea. Una bocca larga cù labbra sottili arricciate in un sorrisu. Era u prufilu ch'e aghju guardatu : un latu di a faccia appartene à l'omu più depravatu è mostruoso ch'e aghju mai cunnisciutu. Pensu ch'e era stata liberata da ellu per sempre u ghjornu ch'ellu si immerse in Niagara Falls.
  
  
  Apparentemente hà sopravvissutu à a caduta. Ghjuda era sempre vivu.
  
  
  L'elicotteru s'era prestu, vultò di novu è sparì un mumentu dopu.
  
  
  Aghju vultatu à a galleria è aghju guardatu intornu à a stanza. Solu uni pochi di vitrina sò rimasti intatti, senza dubbitu perchè u so cuntenutu ùn era micca abbastanza preziosu. Sembra chì i ladri sapianu esattamente ciò chì vulianu prima di penetrà in a stanza.
  
  
  Aghju circatu di novu u vasu etruscu, sperendu disperatamente ch'ellu era appena mossu o rottu. Ma ùn ci era micca vasu, è ùn ci era micca frammenti per indicà chì era statu rottu durante u robba. Sapia chì u vasu ùn avia micca un valore significativu di u mercatu. Solu valeva qualcosa per i cullezzione. A luce hè stata accesa per mè. Ghjuda, l'omu chì avia frustratu l'urganizazione AX per tantu tempu, avia un interessu particulare in l'antichi artefatti italiani. Ùn aghju micca dubbitu chì i mo ochji anu vistu tuttu bè. Ghjuda era sempre vivu. È hà in scena u più fantasticu robba di u nostru tempu. Et il avait un vase étrusque parce qu'il avait spécifiquement ordonné à ses hommes de le prendre aussi.
  
  
  Mi tremava cum'è m'imaginava a so gioia di scopre a sorpresa piatta in u vasu. Era un pensamentu dispiacevule.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 4
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  "Incredibile!" gridò Hawk, camminendu furiosamente davanti à a scrivania di mogano in a so sede pruvisoria parigina in Rue des Fleurs. "Assolutamente incredibile!" Mi guardò amaramente è marchò in u so vestitu di tweed. I so capelli grisgi eranu sbucciati è masticava vigorosamente un sigaru magre, spento, chì saltava trà i so denti.
  
  
  "Mi dispiace veramente", aghju dettu.
  
  
  "Ùn era micca cusì difficiule, Nick," disse bruscamente. "Avete avutu stu dannatu documentu in e vostre mani. È po... bè, ùn aghju mai intesu una storia cusì strana cum'è ciò chì m'hà dettu appena.
  
  
  'Ùn avia micca scelta. Aviu avutu à fà questu. Era solu una stupida coincidenza chì
  
  
  "Sapete quale aghju da risponde per questu?" Hawk m'interroge. "Era una operazione cumuna, vi ricordate? Ci sò persone di l'intelligenza militare. Aghju da rapportà questu à u Pentagonu è ... Diu, avete una idea di cumu u presidente reagisce à questu? Quandu aghju chjappu dopu avè parlatu cun ellu, ùn puderaghju micca dorme nantu à l'arechja diritta per una settimana sana ".
  
  
  "Ascolta", aghju dettu irritabilmente, "se mi vulete privà di u compitu..."
  
  
  Hawk mi guardò intensamente per una seconda, cum'è s'ellu mi vidia à pusà quì per a prima volta. A so espressione cambiò. U scossa di a mala nutizia pareva calà. Diu, Nick, disse, ùn mi importa micca. Ùn vi possu micca culpisce tutti, a so. Ancu s'è parechje persone pruvate à fà questu. S'ellu ci hè una culpa, l'aghju da sparte. Sapete, ci era assai discontentamentu cù u presidente chì dà sta pusizioni à AX. Scomu chì ci saltaranu nantu à u collu.
  
  
  "Ùn sò micca ciò chì puderia fà", aghju dettu. "Forse... Eru cercatu un modu per fà di manera diversa.
  
  
  Sciocchezza. S'ellu ùn era micca accadutu sta furtuna sta matina, saresti digià diventatu un grande eroe. Onestamente, era abbastanza intelligente da parte di voi per ammuccià u documentu in quellu vasu.
  
  
  Aghju sorrisu debolmente. - "Quantu bellu di dite cusì. Devi ammette, aghju pensatu cusì. "
  
  
  Ma voi, di sicuru, capite chì hè inutile di cunvince qualcunu di questu ", disse amaramente. "Semu in crisa finu à vultà stu documentu. A propositu, cumu esce da stu museu dopu chì l'elicotteru hè sparitu ?
  
  
  "Aghju attraversu l'entrata di serviziu per evità chì i guardiani di sicurità entranu in l'edificiu.
  
  
  Ma in u caminu, aghju andatu solu per un corridoiu à u primu pianu induve ci era una finestra aperta chì era solu dumandata per esse usata. Aghju saltatu circa cinque piedi, questu hè tuttu.
  
  
  "Hmph", ringhiò Hawk. "Bè, almenu ùn avete micca pigliatu. Sò sicuru d'avè vistu Ghjuda ?
  
  
  "Se ùn hè micca ellu, allora deve esse u so fratellu gemello", aghju rispostu. "A faccia pareva identica. Falcu strinse a testa. Pigliò u sigaru da a so bocca, marchjò intornu à a tavula è si pusò nantu à una sedia. "Judas hè sempre vivu. Um... Ùn avemu micca trovu u so corpu quand'ellu hè cascatu in a cascata. Allora hè pussibule ".
  
  
  "Pensu à stu furtu d'arte", aghju dettu. "Ricorda in stile à una serie di altri furti d'arte chì sò accaduti in Italia in l'ultimi anni. Mi dumandu se Ghjuda puderia esse u cervellu daretu à tutti questi furti ?
  
  
  "Pensu," Hawk hà rispostu, "chì se sta serie di furti hè u travagliu di Ghjuda, sò dispostu à scumessa chì ci sò altri motivi in più di guadagnà finanziariu. 'Forse. Ma avà sò più preoccupatu di u documentu chè di i grandi piani di Ghjuda. Di sicuru, u truverà in stu vasu, è u minimu chì farà hè di vende à i Russi o à i Cinesi per via di u so odiu à l'Occidenti.
  
  
  In a sedia di pelle à a tavula, Hawk pareva assai chjucu è assai stancu. M'incurvava chì l'aghju a carica di sti preoccupazioni.
  
  
  "Se altri copianu stu detonatore, Nick", disse dolcemente, "puderemu esse in serii prublemi. Ùn aghju micca andatu in dettagliu quandu vi detti sta missione perchè ùn avete micca bisognu di stu tipu d'infurmazioni per fà u travagliu, ma crede chì avà duvete sapè ciò chì avemu da perde se l'infurmazioni finiscinu in e mani di putenziali. nemici. . '
  
  
  "Cù sta cosa, Nick, pudete creà armi nucleari à una scala assai chjuca. I mortari è l'obusi ponu esse carricati cù picculi testate nucleari, cum'è i fucili di tank. Un colpu da una pistola di tank pò tumbà centinaie di persone ".
  
  
  "È ùn ci sò micca negoziazioni nantu à l'armi tattiche", aghju dettu.
  
  
  Ùn credu micca chì avissimu aduprà tali armi ancu s'è avemu cuncepitu è pruduttu. Ma i Russi ùn ponu micca impone sta limitazione nantu à elli stessi. L'armi nucleari chjuchi seranu ideali per i picculi guerri chì ùn si fermanu micca à i so cunfini ". Aghju scuzzulatu u mo capu. - "Spergu chì aghju sbagliatu annantu à Ghjuda. Pudemu fà senza ellu è e cumplicazioni assuciate cun ellu. Ùn aghju mai scurdatu di l'operazione ch'ellu hà realizatu parechji anni fà quand'ellu intendeva fà a so marca in l'America - blackouts rolling, nebbia nera, acqua brutta, fiumi rossi sangue è laghi ".
  
  
  "In verità", hà dettu Hawk, "ma avà ci interessa solu una cosa - avemu bisognu di ottene stu documentu da Judas o da quellu chì hè in questu elicotteru. A pulizzia in Roma hè ovviamente da a vostra parte, ma ùn m'aspittassi micca troppu da elli. Ùn andate micca à elli, salvu chì ùn trovate chì anu struzzioni chjaru ".
  
  
  "E l'Interpol in Roma? Cunnoscu uni pochi di persone quì è prubabilmente seranu perseguite stu casu ".
  
  
  "Travaglieraghju cun elli. Di sicuru, ùn ponu micca sapè esattamente ciò chì fate ".
  
  
  'Capiscu.'
  
  
  "Avete avutu l'uppurtunità di vede a galleria di a Biblioteca Vaticana prima di avè da lascià cusì prestu?"
  
  
  "Aghju prestu prestu attornu."
  
  
  "Bè, pensu chì duvemu guardà bè sta situazione quì", disse Hawk, rimettendu u sigaru in i denti è mordendu.
  
  
  "Ma cumu facemu questu? Ci sarà doppia sicurezza finu à chì l'inchiesta di a polizia hè finita.
  
  
  "Forse u vostru amicu di l'Interpol pò organizà questu per voi", disse Hawke. Ma ùn cuntemu micca. Pensu chì hè megliu andà direttamente à u pezzu di cima ".
  
  
  "Cumissariu di Roma?"
  
  
  "No", ridacchiò Hawk. "Papà".
  
  
  M’inclinai in avanti in a mo sedia. "Vogliu parlà cù babbu?"
  
  
  'Perchè nò?'
  
  
  "Diu, ùn sapia micca chì fà. Vogliu dì, avete protocolu è tuttu. Un altru ùn pò fà questu? Aghju odiatu à scuntrà pulitichi prominenti, è ciò chì Hawke prupone era cumplettamente inaccettabile.
  
  
  "Nick, avete bisognu di permessu per circà a scena di u crimine. Allora sì l'omu chì pò parlà à u Papa. Credu chì truverete Paul VI un omu affascinante ".
  
  
  "Ma mi accetterà?"
  
  
  "Se u presidente l'hà chjamatu, allora sì. S'ellu ci vole à pruvà di novu à ritruvà u ducumentu Zhukov, u Papa puderia ricusà perchè s'interferisce in una materia trà dui putenzi mundiali. Ma postu chì hè chjaru chì i nostri sicreti statali sò stati arrubati accidentalmente da i criminali, crede chì u Papa serà felice di aiutà in ogni modu pussibule. È s'ellu dice chì pudete guardà intornu à a biblioteca, a pulizza hè improbabile di pudè impedisce.
  
  
  Aghju suspiratu. - 'Bene. Quandu torneraghju in Roma ?
  
  
  "Sta sera", disse Hawk. "Hè, s'ellu ùn interferisce micca cù i vostri piani per sta notte". L'ultimu cummentariu sonava sarcasticu.
  
  
  Aghju dettu cù una faccia dritta: "Bè, sta piccula assistente di volu hè di l'aviò. Hà vintiquattru ore di riposu prima di u so prossimu volu, è li aghju dettu...
  
  
  "Hè abbastanza, Nick," hà dettu Hawk in toccu.
  
  
  Aghju risattu è mi sò alzatu. 'Ti tenaghju informatu.'
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 5
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  U tempu caldu in Roma hè finitu; era nuvoloso è chiuvutu. U Colosseu avia piscine profonde chì riflettenu a grandezza architettonica antica. I cobblestones di i vicoli sò stati lavati, è i turisti caminavanu cù ombrelli multicolori da quale l'acqua goccia.
  
  
  I ghjurnali eranu pieni di raporti di saccheghju à u Vaticanu. Ma era surprisante quantu pochi persone parianu sapè ciò chì hè accadutu veramente. Certi stori anu dettu chì i paracadutisti sbarcavanu da l'aviò in u patiu di u museu. Altri testimoni oculari eranu sicuri chì i ladri portavanu maschere. Un ghjurnale hà dettu chì una decina d'omi eranu in l'edificiu, tutti armati di mitragliatrici è minacciavanu i turisti di morte. Un altru ghjurnale hà dettu chì un stranieru mascheratu hè apparsu da nunda è hà salvatu a vita di quelli minacciati da i criminali. Stu stranieru mascheratu portava una arma di focu tedesca è parlava sia slave sia ebreu.
  
  
  Spergu solu chì a polizia seria megliu infurmata. Ùn hè micca surprisante chì i rumuri è l'especulazioni si sò sparghje cusì largamente dopu un crimine cusì sensazionale, ma ùn aghju mai vistu a stampa in una tale cunfusione. Ùn aghju micca lettu un unicu articulu chì descriva accuratamente ciò chì hè accadutu quella matina di sole.
  
  
  U megliu chì puderia fà avà era di cuntattà u mo amicu Antonio Benedetto à a sede di l'Interpol in Roma. Antonio era un bellu ghjovanu ispettore chì m'hà aiutatu à circà i schedari Interpol duie volte. Pensu chì puderia cuntà dinò novu. Aghju vistu bè a faccia di l'omu chì avia feritu in a galeria, è vulia studià e ritratti di i criminali. Sapemu chì puderia fidà di Tony per mantene a mo identità per ellu stessu è micca fà dumande.
  
  
  Aghju avvicinatu à ellu tardi in a matina. A so voce era calda è amichevule.
  
  
  "Nick", disse cun un tonfou, "chì sorpresa di sente di novu, amigo. Chì faci in Roma ? Sò a mente di u grande furtu in u Vaticanu ? A so risata era contagiosa.
  
  
  "Ùn hè micca u mo travagliu", aghju dettu. "Aghju trattatu solu cù soldi veri. Banche. Cassieri è roba.
  
  
  Ridia di novu. "Ma stu casu hà bisognu di assai imaginazione, amicu."
  
  
  "Iè", aghju dettu. "Per esse onestu, era un pocu implicatu".
  
  
  "Davvero?"
  
  
  Ùn sò micca andatu in i dettagli. "Tony, mi piacerebbe vede qualchi ritratti. Pudete organizà questu?
  
  
  'Certamente. Venite sta dopu meziornu. Megliu ancu, andemu à pranzu. Cunnoscu un bonu caffè micca luntanu da quì.
  
  
  'Ùn possu micca oghje. Aghju un appuntamentu.
  
  
  A. Eppo, spergu ch'ella sia una bella donna ".
  
  
  "Aghju dettu" No. - "Cù Babbu".
  
  
  "Impussibule! - disse Antonio.
  
  
  'Questu hè veru. U Santu Babbu mi riceve à duie ore di dopu meziornu.
  
  
  "Pietà!" - disse dolcemente. "Avete più influenza di ciò chì pensava, amicu."
  
  
  "Cù aiutu da Washington", aghju dettu. 'A vi dicu dopu. Puderaghju vene à u vostru uffiziu a matina ? '
  
  
  "Benissimo", disse Antonio. "Sembra chì mi accende sempre, Nick."
  
  
  U stessu ghjornu aghju vultatu in u Vaticanu. L'area intornu à u museu hè stata cordonata è a polizia era visibile in ogni locu. Saria impussibule di vultà in a galeria senza permessu di l'autorità. Puderete ancu pruvà à infiltrate Fort Knox.
  
  
  A salvezza di u Papa era avà assai megliu di ciò chì pareva prima. I culpiti sò stati spaventati da u colpu sparatu à ellu u ghjornu di u robba, è nimu ùn pudia avvicinà ellu senza documenti impressiunanti è dopu un cuntrollu minuziu.
  
  
  A prima linea di difesa era custituita da parechji pulizzeri à l'entrata di a dependenza induve si trovavanu e residenze è l'uffizii papali. Questi eranu ragazzi ben furmati è anu pigliatu u tempu per pruvà mi.
  
  
  Di sicuru, aghju lasciatu tutte e mo armi - è soprattuttu Wilhelmina - à l'hotel. Quand'elli ùn anu trovu nunda di suspettu, m'hà datu à un pulizzeru in borsu, chì m'hà datu à a Guardia Vaticana.
  
  
  Finalmente, sò statu scortatu à e camere papali. I stanzi eranu ricchi in a storia di a civilizazione occidentale. I muri di pannelli eranu decorati cù affreschi, i soffitti eranu in mosaicu, ci eranu innumerevoli pitture è arazzi sbiaditi. Et pourtant l'ascèse, presque l'ascèse, régnait en lui. A sensazione ch'e aghju avutu mentre aghju guardatu intornu era una di sulennità, una mancanza cumpleta di frivolità.
  
  
  Mi hè statu indicatu à un postu in a grande sala d'attesa, è mentre aspittava, aghju pensatu à tutti i capi di statu è dignitarii chì stavanu à pusà in a stessa stanza. È avà hè u turnu di Nick Carter, Killmaster N3 AX. Ùn sapia s’ellu mi facia ride o mi intristìa stu paragone.
  
  
  Passava almenu una meza ora è aghju cuminciatu à esse un pocu nervoso quandu a porta si apre. Un omu altu, d'aspettu distintu, in un vestitu di cardinale rossu ardente, intrì in a sala di ricezione.
  
  
  "Vostra Eminenza", aghju dettu, alzendu troppu prestu.
  
  
  Si avvicinò à mè cù una faccia senza spressione. "Pensu chì site u sgiò Carter?" - dumandò dolcemente.
  
  
  'Iè.'
  
  
  "Sò u Cardinal Pei. A so Santità vi pò riceve avà. Pudete seguità mi". Hà indicatu a stanza da quale era appena esce.
  
  
  L'aghju seguitu cù cura, intesu u sonu di i mo passi. Cum'ellu chjusu a porta daretu à noi, aghju fattu un cennu à l'altri dui cardinali, apparentemente una guardia d'onore. I so ochji stretti ma micca arrabbiati m'hà dettu chì ogni mo mossa hè stata attentamente guardata, se micca ghjudicata.
  
  
  À a fine di a sala stavanu dui monaci in robba marroni. Un totale di cinque omi mi fighjulavanu mentre mi calava lentamente a testa perchè ùn sapia chì altru fà. À pusà ghjustu davanti à mè, circundatu da dui monachi, era u Papa Paulu. Portava un vestitu biancu è un caprettu, è nantu à u so pettu era una grande croce d'oru.
  
  
  U cardinal Pei ùn hà dettu nunda. Un cambiamentu appena notu in a so spressione m'hà fattu fà un passu forte in avanti. "Vostra Santità", aghju dettu, abbassendu di novu a testa, incerta se inchinassi o micca. Un surrisu attraversò i labbra strette di Papa. Forse hà vistu quantu mi sentu imbarazzatu. Forse hà intesu l'insicurità chì pensu chì era riflessa in mè. In ogni casu, u so surrisu mi rassicurava assai. "Sgiò Carter", disse in un inglese perfettu, "per piacè pusate". Indicò a sedia accantu à ellu, è u so anellu papale brillava per un mumentu in a luce.
  
  
  Mi misi à pusà, cuscenti dolorosamente chì u prestigiu di u mo guvernu, per ùn dì à Hawk è AX, era avà in ghjocu. Ma l'attitudine condescendente di u babbu era contagiosa, è prestu mi sentu chì principiava à rilassà.
  
  
  U Cardinal Pei hà pigliatu una pusizione à a diritta di u Papa. "Questu hè un ghjovanu mandatu da u presidente di i Stati Uniti, a vostra Santità", disse u cardinale.
  
  
  "Iè, mi ricordu chì questu publicu hè statu dumandatu".
  
  
  U Papa Paulu VI si vultò versu mè è u so sguardu si annebbia per un mumentu. "Sembra chì u vostru guvernu hè diventatu complice in un furtu recente - è assai disgraziatu, estremamente disgraziatu".
  
  
  "Iè, a vostra Santità", aghju dettu. "Un documentu assai impurtante hè statu arrubatu cù i rigali papali. Per prutegelu da... ehm... elementi ostili, aghju pigliatu a libertà di piattallu in unu di i vostri beddi vasi etruschi. Certi elementi m'accumpagnavanu à u museu; e persone chì vulianu piglià u documentu da mè ".
  
  
  Sapia ch'e era in terra slippery, u territoriu di a diplomazia internaziunale. Dunque, aghju sceltu e mo parolle cum'è cun cura pussibule. Quandu u Papa annunziò cum'è d'accunsentu cun mè, eru cuntentu chì, malgradu l'ambiguità di a mo brevi spiegazione, m'avissi fattu chjaru.
  
  
  "U vostru presidente," hà dettu, "hà dettu chì questu... stu ducumentu, cum'è voi u chjamate, hè di a maiò impurtanza".
  
  
  - In verità, a vostra Santità. Hè per quessa chì eramu cusì entusiasmati di scopre a galleria è forse di dumandà uni pochi di dumande à u persunale di u museu. Capemu chì a pulizza face una investigazione approfondita. Ma per via di l'impurtanza di stu documentu per u mo guvernu, avemu sentitu necessariu di fà a nostra propria ... eh ... investigazione prudente ". U cardinale Pei annuì, fighjendu prima u Papa è dopu à mè. Aghju passatu.
  
  
  "Per esempiu, avemu bisognu di determinà se un vasu hè trà quelli arrubati. Di sicuru, ci hè una pussibilità chì hè statu trasferitu à u Museu Etruscu dopu avè lasciatu a biblioteca ".
  
  
  "Ùn pensu micca cusì", disse u Cardinal Pei.
  
  
  "In verità", hà cunfirmatu u Papa. "Credu chì l'inventariu hè cumpletu, sgiò Carter. L'aghju fighjatu solu per un pocu, ma ùn mi ricordu micca chì ci era un vasu etruscu cun ellu. Di sicuru, a maiò parte di l'articuli arrubati sò sguassati da i vitrine. Si firmò è guardò davanti à mè versu u muru oppostu. U tempu pareva passà pianu pianu, ma ùn aghju dettu nunda. Finalmente mi guardò di novu. "Eccellente, sgiò Carter", disse. "Avete permessu di passà u restu di u ghjornu in a galeria è in altre zone di a biblioteca. Vi permette ancu di fà una dumanda - vale à dì, senza furnisce più infurmazioni, ma probabilmente ùn aghju micca bisognu di dilla - à u Museu Etruscu ".
  
  
  "Hè assai gentile da parte di voi, a vostra Santità."
  
  
  Il se tourna vers le cardinal Pei. "Preparate una lettera per pudè firmàla. U sgiò Carter ùn deve micca avè prublemi inutili cù a nostra polizia.
  
  
  "Iè, Santità", disse u cardinale, annutendu di novu.
  
  
  "Assicuratevi chì questu succede immediatamente". Babbu si vultò di novu versu mè. "Hè u nostru desideriu persunale chì truvate stu documentu, sgiò Carter".
  
  
  "Grazie assai, a vostra Santità", aghju dettu, alzatu è fà un pocu di passi in daretu. Aghju inchinatu è lasciatu a stanza, seguitu da u Cardinal Pei.
  
  
  Vinti minuti dopu aghju ricevutu una nota firmata è stampata da u Papa. Un'ondata di sollievu mi avvolse. A mo audienza cù u Papa Paulu VI hè andata bè, ma era a parte più nervosa di a mo missione.
  
  
  
  
  Sò andatu prima à u Museu Etruscu. Tutta l'area hè stata temporaneamente chjusa. Ùn ci era micca visitatori o turisti, cusì ùn aghju avutu micca prublemi per avè infurmazione. Cum'è l'altri Musei Vaticani, questu s'assumigliava più à un palazzu chè à qualsiasi altra cosa. Era piena di oggetti di valore è artefatti di l'epica etrusca. Aghju ricurdatu chì a maiò parte di e cose sò state truvate vicinu à l'Etruria durante i scavi di Papa Gregoriu XVI. Ùn avia micca idea chì u museu avaristi tanti vasi, buttigli, tazze è altri tesori. Sfurtunatamente, a speranza chì puderia ricunnosce u vasu era in vain. Ma cù l'aiutu di certi persone in u museu è u so vastu archiviu, aghju scupertu chì u vasu era statu datu à u Vaticanu quasi dui anni prima, è chì ùn ci hè micca un registru di u so ritornu.
  
  
  In seguitu quellu ghjornu aghju parlatu à qualchì staffu di a galeria chì cunfirmava chì u vasu, à u megliu di a so cunniscenza, era statu in a galeria a matina di u robba. Questu m'hà lasciatu a cunclusione ch'e avia digià temutu : i briganti l'avianu pigliatu.
  
  
  Aghju passatu una parte di a ghjurnata in a galeria dopu un cuntrollu di pulizzia cumpletu. U ghjovanu pulizzeru in borghese fighjulava suspittosu a nota di babbu.
  
  
  "Questu deve esse verificatu, signore."
  
  
  "Allora fate prestu", aghju dettu. "Aghju solu u tempu di guardà intornu oghje".
  
  
  'Ci hè una certa prucedura
  
  
  "Fighjate", aghju dettu. "U babbu stessu m'hà dettu chì ùn averia micca prublemi cù sta nota. A vi dicu chì dubitate ?
  
  
  U ghjovanu mi guardò una stonda. Allora guardò dinò a nota. "Scusate", disse. Si n'andò in a galleria è dese a nota à u sicondu pulizzeru in civili. L'omu hà lettu. Allora mi fighjanu è si dicenu calcosa in talianu. L'omu chì stava à a porta si vultò, mi indicò, è poi parlava decisamente à l'altru detective. A risposta era tranquilla è accumpagnata da una onda casuale di a so manu. U ghjovanu mi riturnò a nota. "U mo capu dici chì pudete andà in a galeria", disse tristemente.
  
  
  "Grazia", aghju dettu è pigliò a nota.
  
  
  Aghju andatu è aghju guardatu intornu. Cumpresu u ghjovanu, ci eranu trè pulizzeri. Si parlavanu tranquillamente. A longa sala pareva diversa da a prima volta chì l'aghju vistu. I finestri eranu chjusi perchè pioveva ; era lugubre. I vetri di vetru rotti sò stati rimossi è esaminati per l'impronte digitali. Eru sicuru chì, se i ladri avianu lasciatu qualchì evidenza fisica, a pulizza l'avaria digià pigliatu. Ma da ciò chì aghju vistu quella matina, nunda di significativu ùn restava micca s'ellu ùn era per l'impronte digitali...
  
  
  Aghju guardatu a porta. Saria impussibile di identificà stampi di scarpi individuali trà i numerosi dispunibuli, salvu ch'elli eranu situati vicinu à un quadru di finestra o in altri spazii specifichi induve solu i ladri eranu.
  
  
  Aghju cercatu di novu u vasu etruscu, ancu s'ellu era sicuru chì ùn era micca in a sala principale. Aghju dumandatu à a polizia se u vasu o pezzi di u vasu sò stati usati com'è evidenza. Ellu disse chì ùn hè micca veru.
  
  
  Riturnò in u curridoru, circandu di ricurdà ciò ch’e aghju vistu quand’aghju andatu sta mane nantu à a scala : u servitore mortu è e porte chì s’eranu appena chjuse. Mi vultò è vultò in a galeria. Allora aghju andatu versu induve era u corpu è aghju vistu chì avia ancu macchie di sangue. E porte eranu avà spalancate, è quandu aghju vistu daretu à a porta dritta, aghju vistu chì a serratura rotta ùn era ancu stata riparata. A polizia era prubabilmente curiosa di a balla di 9 mm chì anu tiratu fora di l'arbulu. Aghju guardatu in terra è aghju vistu qualcosa d'altru. A porta era tenuta contr'à u muru da un ganciu di metallu nantu à u pianu, chì era inseritu in un ochju à u fondu di a porta. Era interessante. Chistu significava chì per chjude e porte, i ladri avianu da stà daretu à e porte per liberà i ganci. Mi s'inclinò è fighjulà u pianu. Un sottile stratu di polvara daretu à a porta hà lasciatu una traccia chjara di scarpi recenti.
  
  
  A più prubabile, a stampa hè stata fatta da a persona chì hà tombu u guardianu è chjusu e porte in questu latu di a galeria. À mè mi pareva una sola crepe cù un mudellu di scacchi piuttostu inusual. Aghju andatu in giru à a stampa, hà sbulicatu u ganciu di a porta è spinta a porta aperta per lascià più luce. Aghju tiratu fora di a mo sacchetta una camera in miniatura cù film in biancu è neru ultra-sensibile. Aghju pigliatu trè ritratti di a stampa di i scarpi è aghju messu a camera in a mo sacchetta. È quandu mi aghju drittu di novu, aghju vistu un pezzu di terra bianca secca vicinu à a stampata. Probabilmente, hè cascatu da a scarpa nantu à quale l'impronta hè stata fatta. Aghju pigliatu un fazzolettu da un'altra sacchetta, pigliò un pezzu d'argilla è l'aghju impannillatu in u fazzolettu appena u ghjovanu detective vultò. Mentre ch'ellu fighjulava, aghju spintu a porta aperta di novu è aghjustatu u ganciu.
  
  
  "Ci hè qualcosa di male, signore?" dumandò. Da u so tonu si pudia suppone ch'ellu m'hà pigliatu per un visitatore intrusivu.
  
  
  Ùn avia micca da dì à ellu di a pista. Sè pussibule, vulia truvà Ghjuda davanti à a pulizza. A pulizza pò avè idee diverse nantu à a pruprietà di u documentu, è ci pò esse intrigue internaziunale prima di ritruvà - è solu dopu chì l'autorità militari taliane anu pigliatu un ochju più attentu.
  
  
  "Aghju vistu queste macchie di sangue nantu à u pianu", aghju mentitu. "Condizioni terribili".
  
  
  "Iè, terribile", disse calmante.
  
  
  "Grazie per a vostra cooperazione", aghju dettu, vultendu per andà.
  
  
  M'hà firmatu. "Dimmi, signore, site di l'Interpol o forse di a stampa?"
  
  
  "Nè," aghju dettu. "Sò un visitatore prufessiunale di u museu. Visitu musei in u mondu è dopu discrivu è catalogu u cuntenutu di diverse publicazioni. Finu a ora aghju visitatu più di deci mila. Ùn possu aspittà chì a galleria apre, perchè aghju sempre cinquanta trè musei in sette altre cità europee prima di a fine di a settimana. Hè u tempu per mè di andà perchè oghje aghju bisognu di visità uni pochi di musei più quì in Roma ".
  
  
  "Di sicuru", disse.
  
  
  Quandu sò partutu, u ghjovanu m'hà fighjulatu stunatu, dumandendusi s'ellu era statu ingannatu.
  
  
  
  
  L'uffiziu di l'Interpol era situatu in Via Filippo Turati, 23, in un edifiziu anonimu. U tempu era sbulicatu è ci era un aria di primavera crisp in l'aria. Saria una bella matina per passeggiate per Roma è piglià in l'atmosfera - dirigendu à i Giardini di Tivoli, i Bagni di Caracalla o a famosa Villa Adriana. Ma c'era sempre un travagliu da fà, è quellu travagliu aspittava daretu à a facciata schifosa di a sede di l'Interpol.
  
  
  Aghju trovu u mo amicu Tony Benedetto in u so picculu uffiziu à u sicondu pianu. I muri sbulicati è i mobili di l'uffiziu eranu illuminati da a luce di u sole chì passava da a finestra aperta è u largu surrisu di Tony.
  
  
  "Nick, u mo amicu!" mi salutò è marchjò intornu à a so scrivania per abbraccià mi.
  
  
  "Buon giorno, amico", aghju dettu cù una risata.
  
  
  Tony era guasi a mo altezza, cù capelli scuri grossi è ochji scintillanti. Avemu aiutatu l'altri prima è avemu avutu assai piacè inseme. Tony li piacia à divertissi un pocu.
  
  
  Avemu pusatu. Tiru fora un pacchettu di Lucky Strikes è offre à Tony una sigaretta.
  
  
  'Oh! Avà mi ricordu perchè mi piaci tantu, Bambinu. Perchè avete boni sigaretti americani.
  
  
  Aghju accesu una sigaretta, è ci simu à pusà in silenziu per un pezzu, fumendu in silenziu. "Allora sì un ispettore avà?" - Aghju dettu infine.
  
  
  Si alzò le spalle. "Se stà in una urganizazione abbastanza longu, diventerai eventualmente u capu sia ti piace o micca." Mi surrisu cù a pasta di denti.
  
  
  "Forse avissi da abbandunà AX prima chì u capu dimissioni", aghju dettu. "Ùn pensu micca di pudè trattà u travagliu di l'uffiziu".
  
  
  "Ancu à mè", disse Tony. "Fortunatamente, a mo piccula prumuzione mi permette di travaglià ancu fora". Avà l'ochji marroni scuri eranu serii. "Aghju un casu di robba in u Vaticanu, Nick. Cumu site implicatu in questu?
  
  
  Aghju riassuntu ciò chì hè accadutu finu à avà. Aghju dettu di u documentu, ma micca ciò chì cuntene. Ascolta lugubremente. "Vogliu vede i vostri ritratti di a polizia", aghju decisu. "Aghju vistu bè l'omu chì aghju feritu".
  
  
  "I fighjeremu inseme, Nick", disse. "Aghju mandatu un omu à u Vaticanu, ma ùn hà trovu nunda. Hè pussibule chì pudemu travaglià inseme nantu à questu tema ? »
  
  
  "Forse", aghju dettu. "Ma micca ufficialmente. Preferite chì l'Interpol ùn scopra micca u mutivu di a mo presenza ".
  
  
  Ellu annunziò.
  
  
  "È una cosa di più", aghju aghjustatu. "Se pudemu truvà u documentu, hè u mio. Ùn pudete mancu mencionà a so esistenza à i vostri superiori ".
  
  
  Tony ci hà pensatu. "Va bè, Nick", disse. "Semu interessati à rinvià i tesori di u Vaticanu, ùn avemu micca bisognu di sfondà in i sicreti di u statu americanu". U surrisu torna pianu pianu à a so faccia. "Aghju u sensu chì avete un capu".
  
  
  Aghju pigliatu una camera in miniatura da a mo sacchetta. Era un Minolta cù un otturatore assai veloce, è aghju utilizatu film super pancromaticu in questu. "Pensu chì questu ti interessarà", aghju dettu. "Quantu prestu pò esse manifestatu?"
  
  
  "Avemu una piccula stanza scura", rispose Tony. "È un prufessiunale. Puderemu ingrandà versu meziornu ".
  
  
  "Grande", aghju dettu. Aghju pigliatu u fazzolettu è l'aghju dispiegatu. - È tandu vuleria sapè d’induve vene stu pezzu d’argilla. Pudete scopre ?
  
  
  "Questu serà un pocu più difficiule, amicu", s'inclinò in avanti è esaminò u pezzu di argilla. - "A daraghju à u nostru chimicu. Ancu qualcosa?'
  
  
  'Ùn per u mumentu. Fighjemu i vostri album di foto per un mumentu ".
  
  
  Avemu passatu più di una ora à guardà e fotografie di a polizia in una grande stanza grisa piena di archivi, scrivanie è impiegate femine. Quandu avemu finitu, ùn aghju micca ricunnisciutu una sola faccia in tuttu l'archiviu di foto chì cunnosci.
  
  
  "Eru sicuru chì questu tippu seria quì", aghju dettu. "Se l'omu chì avete vistu era Ghjuda", disse Tony, applaudendu l'ultimu album, "hà da esse statu assai attentu à sceglie i so omi".
  
  
  ' Esattamente. Ma sta furtuna hè stata fatta da veri prufessiunali, è di solitu e persone di stu livellu anu un record criminale ".
  
  
  Tony hà messu a manu nantu à a mo spalla. "Avemu ritratti è un pezzu di argilla", disse. 'Aiò. Faremu un bonu pranzu, culpisce cù un vinu bellu, è dopu vultà à u travagliu di u ghjornu rinfriscatu.
  
  
  Aghju risattu è annunziu. Una cosa mi piaceva di Tony. U so cumpurtamentu spensieratu era sinceru, ma sapia chì daretu à a nonchalance stava l'intelligenza è l'astuzia di un pulizzeru dedicatu.
  
  
  "Avete ragione", aghju dettu. "Ùn pudemu micca fà nunda quì finu à chì e foto sò pronte".
  
  
  Simu andati à Café Mediterraneo è ci pusemu nantu à a terrazza. Era più caldu avà chì i nuvuli s'eranu sbulicati, ma u ventu era sempre forte. Su raccomandazione di Tony avemu urdinatu pesce frittu. U platu principale era precedutu da spaghetti è dopu furmagliu biancu. U nostru vinu biancu chjaru era diliziosu. Avemu parlatu di i tempi antichi è Tony m'hà ricurdatu di una zitella chì avemu cunnisciutu tramindui. Ridiamu in uproariously, è per un pocu tempu a prissioni di a settimana passata si calmava è aghju pussutu rilassate.
  
  
  Più di una ora dopu avemu vultatu à l'uffiziu di l'Interpol. I ritratti sò stati sviluppati è ingrandati à 18x24. Tony li hà pigliatu da u cartulare è mi li hà datu senza fighjà.
  
  
  "Anu fattu un bonu travagliu", aghju dettu. "Fighjate".
  
  
  Studiò a prima foto. "Iè", disse, "a stampa hè chjaramente visibile. Pensu chì ùn aghju mai vistu qualcosa cusì, Nick. Assai inusual.
  
  
  "Sò d'accordu, è hè bonu per noi".
  
  
  'Specificamenti. Fararaghju più stampe è sceglie u tipu di scarpa ".
  
  
  Entramu in una stanza scura, è l'assistente di u laboratoriu hà prumessu immediatamente di fà più copie di e migliori ritratti. Tony dopu hà pigliatu una lista di scarpi in cità è aghju fattu alcune telefonate per verificà i pruduttori di scarpi. Ce n'eranu una decina in tutta l'Italia.
  
  
  Mentre Tony hà urdinatu à parechji omi per visità i scarpi, aghju vultatu à l'hotel per codificà un rapportu per Hawk. Aviu avutu a mette in a « cassetta postale » induve un curriere l'avia pigliatu è u mandava à Hawk. AX ùn hà micca utilizatu u telefunu, ancu cù un cunvertitore di parlà, salvu quandu era necessariu di trasmette un missaghju urgente. Aghju scrittu u mo rapportu è l'aghju mandatu à a mailbox.
  
  
  Riturnendu in a mo stanza, aghju trovu Tony chì mi dumandava di chjamà.
  
  
  "Avemu trovu un fabricatore", disse. "Questa hè l'unica cumpagnia in u paese chì produce un tali disignu. Avemu avà compilatu una lista di venditori basatu annantu à i libri di u fabricatore ".
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Seraghju quì prima di finisce. I mo complimenti per a vostra efficienza ".
  
  
  -
  
  
  Quandu aghju vultatu à Tony à a tarda dopu meziornu, aghju amparatu chì a fabbrica di scarpi era situata in Milanu è si chjamava a Nova Società Italiana. U rapprisentante in Roma hà ricivutu solu picculi quantità di scarpi da a fabbrica è li vende solu à dui magazzini in a cità. Unu di sti magazzini falliu circa un annu fà. In u risultatu, l'unicu magazinu chì restava era in periferia di a cità.
  
  
  À l'inchiesta, avemu trovu chì u pruprietariu di a tenda era un certu Luigi Farnese.
  
  
  "Avà u truveremu", aghju dettu. "Cè, se u nostru omu hà compru i so scarpi in Roma".
  
  
  "Probabilmente", rispose Tony. "Credemu chì avemu identificatu ancu u vostru pezzu d'argilla, amicu. U nostru chimicu pensa chì hè a Sicilia.
  
  
  "Hmmm", aghju dettu. "Mafia".
  
  
  -
  
  
  Tony avia altre cose da fà, cusì aghju pigliatu un taxi à a tenda. Era situatu in una strada stretta in una di e novi zone di Roma. I scarpi è altri marchi di pelle sò stati venduti. Farnese, un omu bassu è grassu cù i mustachi magre, era assai utile.
  
  
  "Trè clienti anu compru recentemente questi scarpi cù suola di crepe", disse. "Aghju scrittu i so nomi".
  
  
  Aghju guardatu i nomi. Barzini. Aranchi. Pallotti. Ùn m’hà dettu nunda.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Puderaghju riscrive i nomi?"
  
  
  'Bè, sicuru; naturalmente.'
  
  
  Aghju fattu cusì, aghju ringraziatu u venditore è partutu.
  
  
  
  
  U ghjornu dopu, Tony m'hà purtatu à u dipartimentu di pulizie induve duverebbe esse u so assistente è hè statu permessu di guardà i schedari voluminosi. À meziornu avemu trovu ciò chì circhemu. Rocco Barzini avait un penalty. A lista era vechja è solu menzionava un crimine minore. Un'ora dopu l'avemu trovu trà e ritratti di a pulizza. Questu era l'omu chì aghju sparatu in u Vaticanu.
  
  
  Tony hà cunferitu brevemente cù l'archivista.
  
  
  "A pulizza ùn avia micca intesu parlà di Barzini per un bellu pezzu", disse, "è l'anu persu a traccia".
  
  
  "Ùn sanu micca induve hè?"
  
  
  "Dicenu micca".
  
  
  "Bè, sapemu ch'ellu era in Sicilia pocu tempu".
  
  
  "Iè, caru amicu, ma sta cunniscenza hè di pocu utilità per noi. A Sicilia hè una grande isula cù una populazione taciturna. Viderete chì serà assai difficiule di fà parlà à qualcunu di Barzini o di qualcunu ». Aghju accunsentutu cun ellu. Allora aghju pensatu di colpu à Gina, una zitella chì era ligata à a mafia. "Forse", aghju dettu, "pudemu amparà qualcosa nantu à u nostru amicu cù suola di crepe quì in Roma".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 6
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Quella sera sò andatu à vede à Gina. Ella sapia ch'e aghju venutu è preparatu un alimentu diliziosu. Le plat principal était des scallopini alla Firenze, avec du fromage fondu sur la viande et les épinards. Prima c'eranu spaghetti, dopu vitella è infine casgiu è fruttu. U vinu russu era eccellente.
  
  
  "Tutte e donne taliane sò veramente cusì brave in cucina?" - Aghju dumandatu quandu ci pusemu nantu à u bancu.
  
  
  Gina mi misi u so bracciu intornu à e spalle. "Micca tutti", disse, "ma a maiò parte di e donne taliane". Tirò i so gammi sottu à ella è a so gonna sciddicò nantu à i fianchi, palesendu e so natiche bianche.
  
  
  "Fanu assai cose bè", aghju dettu dolcemente.
  
  
  Ella surrisu è basgiò ligeramente u mo collu. "Pensu chì torneresti da mè, Nick", bisbigliò.
  
  
  "Aghju paura chì hè affari", aghju dettu culpèvule. "Almenu questu hè u scopu principale sta sera".
  
  
  Tirò a manu in daretu. "Ùn hè micca esattamente lusinghieru, hè?" - disse, sbucciandosi.
  
  
  Aghju sorrisu è l'aghju tiratu versu mè. "Hè assai impurtante, ma questu ùn significa micca chì ùn vulia micca vedà di novu".
  
  
  Aghju vultatu a so faccia versu mè è a basgiò nantu à e labbre. Ella abbracciò u mo collu. "Questu hè assai megliu", murmurò. Allora si liberò. "Chì sò i vostri affari allora?" ella dumandò. - "Pensu chì site in u serviziu diplomaticu".
  
  
  "In un certu modu", aghju rispostu. Gina, ùn possu micca dì esattamente perchè sò in Roma. Ma forse pudete aiutà mi, se ciò chì m'hà dettu di sè stessu hè vera ".
  
  
  Ella basgiò u mo lòbulu di l'orechja. 'Chi voli dì?'
  
  
  "Avete dettu chì cunnosci ghjente di u mondu sottu".
  
  
  Ella si ritirò un pocu. - "Ma ùn site micca a pulizza."
  
  
  Aghju esitatu. Allora aghju decisu di dì à ella u più pussibule. "Per una certa ragione ùn ti possu micca spiegà, Gina", aghju dettu, "Mi dumandu ciò chì hè accadutu in a biblioteca di u Vaticanu uni pochi ghjorni fà."
  
  
  I so ochji scuri eranu ancu più grande di u solitu.
  
  
  "Diavolo! Sò interessatu à u caminu di u Vaticanu ?
  
  
  "Iè", aghju rispostu.
  
  
  'Oh. Ùn a sò micca. Ci sò certi tipi di crimini nantu à quale ùn pudete micca ottene infurmazioni. Questu hè un tali crimine. Nimu ùn sà di nunda ".
  
  
  "Ùn m'aspettu micca infurmazioni nantu à u crimine ancu da voi", aghju dettu. "Sperendu solu chì mi parlassi di una certa persona".
  
  
  Ella alzò le spalle. "Quale hè questu omu?"
  
  
  "U so nome hè Barzini", aghju dettu. "Roccu Barzini".
  
  
  Pensò per un mumentu. Allora ella disse: "Ùn cunnoscu micca quellu nome".
  
  
  "Pensate bè, Gina", aghju dettu, basgiendu a so manu. "Hè assai impurtante per mè".
  
  
  Dopu un mumentu hà dettu: "No, Nick, ùn cunnoscu micca questu omu".
  
  
  Aghju suspiratu.
  
  
  "A polizia stessa ùn hà micca evidenza in questu casu", hà cuntinuatu. "Saria megliu se mette sta materia fora di a vostra mente".
  
  
  Aghju vistu a preoccupazione in i so ochji. "Gina", aghju dettu, "Ùn possu micca".
  
  
  Si appoggiò in daretu à u divano è si masticava a labbra inferiore pensativamente. "Ebbè", disse lentamente, "s'è ùn ti possu micca cunvince di rinunzià, ci hè qualcosa chì pudemu fà".
  
  
  'Iè?'
  
  
  "Ci hè una donna. L'aghju scontru attraversu Rosa, a mo amica di u caffè.
  
  
  "Mi ricordu di Rose", aghju dettu.
  
  
  "Questa donna hà un bordellu in piazza Montecitorio. Cunnosce i criminali rumani megliu cà i so fratelli. Forse ella vole parlà cun voi. Per una tassa.
  
  
  "Pagheraghju", aghju dettu.
  
  
  "Avete da andà solu. Ùn permette micca e donne in a so casa, fora di e donne chì travaglianu per ella.
  
  
  "A possu vede sta sera?"
  
  
  "Veraghju".
  
  
  Andò à u telefunu, hà chjamatu u numeru è hà parlatu in un tonu chjusu. Dopu qualchì minutu, hà appesu è si pusò accantu à mè nantu à u divano.
  
  
  "Va bè", disse tristemente. "Ci pò andà dopu à dece ore.
  
  
  Hè pronta à parlà cun voi. Ùn aghju micca dettu u nome di a persona chì cercate. Hè a paura chì u so telefunu hè qualchì volta tappatu da a polizia ".
  
  
  "Grazie, Gina", aghju dettu. Aghju guardatu u mo sguardu. Era quasi dece ore. "Allora hè megliu partì", aghju dettu.
  
  
  "Ci hè qualcosa d'altru".
  
  
  'Iè?'
  
  
  "Per fà chì a vostra visita pare normale, truvate una di e zitelle prima di pudè parlà à a Sra Vasari".
  
  
  Aghju alzatu u so mentonu sbucatu cù u mo dito indice. "Forse possu evità questu", aghju dettu.
  
  
  Paria seria. - "Ùn ghjucate micca cù a Sra Vasari, Nick. L'aghju dettu chì pagherete per a zitella è chì avete da ottene u valore di i vostri soldi ".
  
  
  'Vacu.' Ùn era micca un pensamentu piacevule di lascià Gina è andà in lettu cù una prostituta. - "Ùn àbbia paura. Vogliu dì a zitella. Rosa m'hà assicuratu chì a Sra Vasari hè assai stretta in quantu à a salute ".
  
  
  mi svegliu. "S'è tù stai bè, torneraghju quì dopu avè parlatu cun ella."
  
  
  M'hà guardatu cù lacrime in l'ochji. "Mi piacerebbe veramente", disse.
  
  
  
  
  Aghju pigliatu un taxi per Piazza Montecitorio. A piazza era in una parte brutta di a cità, micca per passeggiate di sera. A casa era assai vechja, cù una facciata intemperiata. Tutti i finestri sò stati illuminati, ancu s'è in u pianu di terra i persiane sò stati tirati è i persiane sopra elli chjusu, lascendu solu strisce di luce gialla.
  
  
  Mentre caminava per u trottu, aghju vistu un omu chì stava nantu à una veranda vicinu. Ùn hà micca guardatu in a mo direzzione, ma a so prisenza m'hà fattu cauta. Una zitella magra m'hà lasciatu entre. Parechji più clienti si trasfirìu in u grande salottu, induve si ncuntravanu e zitelle; mentre aspittava in a sala fora di a grande sala, tutti parianu cuscenti di a mo prisenza.
  
  
  Una donna slanciata, di mezza età, cù i capelli neri pettinati strettamente in daretu, mi si avvicinò. Aghju dumandatu. - « Signora Vasari ?
  
  
  Ella surrisi fragile. « Innò, sò l’assistente di a signora Vasari. Vulete una zitella ?
  
  
  Sapia risponde. 'Iè.'
  
  
  Quandu avemu intrutu in u salottu, parechje donne fighjenu in a nostra direzzione. Una ghjovana bionda si avvicinò à noi. Portava mutandine nere curtite chì espunìanu a maiò parte di e so cosce è i petti. L'aghju stimata à circa diciottu anni ; Sentu un altru toccu d'innocenza nantu à a so faccia in forma di cori. M'hà dumandatu in talianu s'ellu mi pudia piglià in prestito. Sò ghjuntu à a cunclusione chì ella hè bona o male cum'è l'altri. Aghju annuitu.
  
  
  Ella surrisu è pigliò a mo manu pussessu. L'assistente di a signora Vasari si n'andò è a zitella m'hà dumandatu s'ellu vulia qualcosa à beie prima di andà in a so stanza. "No", aghju dettu, "andemu sopra avà".
  
  
  "Ah, avete aspittendu questu, eh?" Ella m'hà purtatu à e scale à una stanza à u primu pianu.
  
  
  Appena a porta chjusa daretu à noi, hà cuminciatu à spogliami. - Tu sì inglese, nò ? Maria hà ricevutu assai inglesi ".
  
  
  L'aghju lasciatu correre u so cursu per un pezzu. Ella paria di piacè. Ùn aghju micca pigliatu una pistola cun mè, una mossa risicatu, ma ùn vulia micca attruverà l'attenzione innecessaria in questu locu. Mi pusò à l'orlu di u lettu di ferru è mi toglii i scarpi è i pantaloni, mentre chì Maria sguassava cun talentu i so panni magre. Avia un bellu corpu ghjovanu cù una cintura fina è petti fermi è pieni. Avia un contusu nantu à a coscia manca, senza dubbitu lasciatu da un cliente caldu.
  
  
  "Vi piace Maria?" ella dumandò.
  
  
  Mi stava accantu à u lettu è mi togliò u restu di a mo robba. "Iè, Maria, sì assai bella." Aghju sorrisu è vulia dì.
  
  
  Si pusò nantu à u pianu à i mo pedi è hà cuminciatu à accarezzate i mo cosce. "Sì assai bella", disse. A so manu hà cullatu à i mo genitali è hà travagliatu quì. S'inclinò in avanti è mi basgiò a coscia. Mi pusò nantu à a riva di u lettu è si trasfirìu per appughjà i mo cosce.
  
  
  Quandu sò intrutu in a stanza, tuttu ciò ch'e aghju pensatu era a cunversazione cù a Sra Vasari. Ma cum'è Maria m'hà travagliatu assai abilmente, a mo eccitazione hà crisciutu, è quandu si stende nantu à u lettu è si mette cuscini sottu à e cosce, era pronta.
  
  
  Cunniscia bè a so professione. Ella sapia esattamente ciò chì fà è quandu fà per purtà mi à un climax splusivi. Quandu era finita è stemu sudati nantu à lenzuola rumpled, pareva felice chì eru fisicamente soddisfatta. Ùn s'aspittava nunda d'altru. In quantu à mè... bè, era ciò chì aghju pagatu.
  
  
  L'aghju dumandatu di a signora Vasari.
  
  
  'Oh. Tu sì quellu chì vulia parlà à madama.
  
  
  'Iè. Mi pò purtà à ella ?
  
  
  'Venite cun mè.'
  
  
  M'hà purtatu à u sicondu pianu è andemu per un corridoiu scuru in una stanza di daretu. Pichjava duie volte è quandu l'assistente hà apertu, si n'andò.
  
  
  - Vulete parlà cù Mrs. - dumandò a donna bruna.
  
  
  Aghju guardatu oltre ella in a stanza. Era dolcemente illuminatu cù luce rossa è blu. L'odore di l'incensu s'infilava in u corridor.
  
  
  "Iè, hà dettu chì mi vulia vede", aghju rispostu.
  
  
  "Entra," disse a donna, alluntanendu.
  
  
  Sò intrutu in a stanza è l'odore hè diventatu suffocante. Una figura in seta lussuosa sdraiata nantu à un sofà bassu in una stanza tappezzata. Quandu mi avvicinava, aghju vistu ch'ella era una donna inusualmente grassa. Avia avutu almenu settanta anni, ma era assai custituita, cum'è una stella di cinema da un primu talkie. A so faccia lite è arrugata era cuperta di maquillaje, i so ochji eranu neri è e so palpebre blu scuru. Rouge era sbavatu nantu à e so guance grasse è u so rossetto rossu formava una bocca finta. Tuttu chistu era coperto cù una parrucca aranciu. E so mani bianche spesse spuntavanu da u so vestitu di seta cum'è dui pezzi di pasta rugosa, è i so diti di coghju eranu adornati cù almenu una decina di anelli.
  
  
  "Hè questu u sgiò Carter?" alzò a so vechja voce.
  
  
  "Iè, signora", aghju rispostu.
  
  
  L'assistente tirò una sedia versu u divano è mi fece segnu di pusà. "Scusate per l'incensu", bisbigliò. "Madame hà un odore stranu di u corpu, chì maschera cù l'incensu".
  
  
  Aghju annuitu è mi misi à pusà.
  
  
  "Smetti di bisbigliare è di puntate", disse a signora Vasari à a donna. "Ci pò lascià solu per un mumentu".
  
  
  "Iè madame". Si vultò è abbandunò a stanza. "Avete bè", disse a Sra Vasari in inglese. "Ti dispiace se mi toglie sta parrucca? Moltu caldu ".
  
  
  "Di sicuru micca", aghju rispostu.
  
  
  Ella aggrottò e so labbra incurvate è si tolse a parrucca aranciu da a so testa. Era quasi calva, cù ciuffi di capelli grigi chì spuntavanu qua è là. In una parrucca, era a donna più strana ch'e aghju mai vistu. Senza parrucca, era una caricatura di una vechja triste. Curiosamente, mi piaceva.
  
  
  "Va bè", disse in a voce fragile di un vechju. "Aghju capitu chì site venutu per dumandà infurmazioni". A cunversazione li tolse u fiatu.
  
  
  "In verità, signora", aghju rispostu.
  
  
  - Chjamatemi solu Nellie.
  
  
  "Nellie?" - Aghju dumandatu increduli.
  
  
  "U mo babbu era un marinaru inglese. Malgradu e prutestazioni di a mo mamma italiana, hà insistitu à dà mi nome Nellie ".
  
  
  Ella strinse e so labbra magre è dipinte in un surrisu grottescu. "Crederete chì eru una donna assai attrattiva?"
  
  
  'Certamente.' Spergu chì a mo voce sona amichevule.
  
  
  "Quandu aviu diciassette anni, mi sò statu prupostu da a nubiltà veneziana", graccia. 'Aghju ricusatu. Vede, vulia più di un matrimoniu cummerciale.
  
  
  Eru zittu perchè ùn sapia chì dì.
  
  
  "Quandu aghju fundatu sta casa, aghju intrattenutu alcuni di l'omi più distinti in Europa, u sgiò Carter. E mo ragazze cunniscenu statisti è ufficiali di altu livellu. U nome di un certu ministru era cunnisciutu in tutta l'Italia. Ùn hà mai durmitu cù e donne. Li guardò spoglià è poi li dumandò di stà nudi davanti à ellu mentre ghjucava cun ellu stessu. Ùn sapete mai ciò chì i desideri chì ogni persona hà ".
  
  
  Era digià senza fiatu da a cunversazione. "In seguitu", disse, "rappresentanti di l'infernu sò spessu venuti quì. Mafiosi è altri. I cunnisciuti tutti, sgiò Carter. Mi sò dettu assai cose, ma ùn aghju mai vendutu infurmazioni nantu à e persone chì mi piaceva ".
  
  
  A puzza in a stanza pendeva finu à i mo narici. A maschera arrugata cuntinuava. "Venite à dumandà di un omu".
  
  
  'Iè.'
  
  
  "U so nome?"
  
  
  "Roccu Barzini".
  
  
  L'ochji nantu à a pelle arrugata mi parevanu per un bellu pezzu, è dopu turnonu à a mo faccia. "U cunnoscu. Chì infurmazione hè implicata? '
  
  
  "Pudete dì mi induve truvà lu?"
  
  
  "Forse", rispose una voce rauca. "Se l'infurmazioni valenu assai soldi per voi".
  
  
  "Aghju soldi", aghju dettu.
  
  
  - Vintimila lire ?
  
  
  Aghju esitatu. Era assai soldi, ma aghju avutu l'idea chì era impussibile di negozià cù Nelly Vasari.
  
  
  'Va bè.'
  
  
  "Avete questu cun voi?"
  
  
  Aghju ghjuntu in a mo sacchetta, aghju pigliatu un pezzu di lire, cuntò vintimila è aghju datu i soldi à Nellie. A pigliò è u cuntò torna cù i so vechji diti goffi. Quandu hà finitu, hà purtatu u billetu à i so ochji è hà studiatu l'incisione è a struttura di a carta.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Sì cuntentu?"
  
  
  "Ùn pudete micca esse troppu attentu in u mo travagliu", hà rispostu, "ancu quandu si tratta di l'Americani. Ma i vostri soldi sò bè, cusì vi dicu tuttu ciò chì sò di quellu parasite Roccu Barzini.
  
  
  Pusò i soldi nantu à a tavula urientale intagliata accantu à u sufettu, a carne dolce di a so spalla sbattulendu avanti è avanti.
  
  
  "Barzini veni quì di tantu in tantu. Era un picculu latru chì maltrattava e mo ragazze. Era in prigiò. Di solitu campa è travaglia in Roma, ma qualchì volta sparisce per parechji anni. Passò un pocu di tempu in Napuli, induve s'interessò à a prustituzione è a droga. È pocu tempu hè tornatu in Roma cù un omu chì pudete cunnosce u nome - Giovanni Farelli ".
  
  
  "Ùn ci credu micca", aghju dettu. Ma aghju ricurdatu u nome da a storia di Gina.
  
  
  "Ogni pulizzeru in Roma cunnosce stu nome, sgiò Carter. Hè un omu riccu è hà parechje imprese legittimi. U più prufittu hè a sucetà di sviluppu è di custruzzione di successu Makelaardij Farelli. Ma daretu à sta facciata rispettabile, u Signor Farrelly hè u capu di l'infernu, un trafficante di droga è altre attività illegali. Hè assuciatu cù un mafioso, u sgiò Carter, è u so nome hè assuciatu à un furtu d'arte chì hè accadutu in Venezia circa un annu fà.
  
  
  "Interessante", murmurò.
  
  
  "Quandu Rocco Barzini vultò in Roma, era u guardianu di Farrelly".
  
  
  'Leali. È chì Farrelly campa in Roma ?
  
  
  "U signore Farelli hà parechje residenze", graccia. "Hà un appartamentu in a cità, ma ùn visita quasi mai. Hà una villa à nordu di Roma è una suite d'albergo chì pussede in Capri. In questu tempu di l'annu hè quasi sempre in Capri.
  
  
  Pigliò a buttiglia è spruzza l'odore fragrante in a stanza. U liquidu hà lasciatu i so capelli umidi è brillanti in a luce dolce. Anisò l'aroma dolce, le narici s'infiammò, poi tosse violentemente.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Sì d'accordu?"
  
  
  "Iè, sì", disse. "Va bè, ghjovanu."
  
  
  "Credi chì Barzini è Farrelly puderianu esse in questu hotel in Capri?"
  
  
  "U più prubabile, sgiò Carter. L'hôtel hè chjamatu "Cesar Augustus" è hè situatu in u centru di l'isula.
  
  
  "M'ai aiutatu assai".
  
  
  "Aghju sempre valore una persona per i so soldi". A so bocca dipinta, coriacea, sorrisu ironicamente.
  
  
  Mi sò alzatu per lascià.
  
  
  - Ci vole à pagà quindici mila lire per a zitella, gracciava a signora Vasari. "Pudete pagà sottu. È torna torna, sgiò Carter.
  
  
  "Grazie," aghju dettu.
  
  
  In u corridoiu aghju pigliatu un respiru prufondu. À u pianu di sottu, aghju pagatu à a donna bruna per un cortu sughjornu cù Maria è partiu. L'aria fresca fora ùn hà mai puzzatu cusì bellu.
  
  
  Ella m'hà dettu chì puderia truvà un taxi nantu à u boulevard un pocu più luntanu, cusì aghju andatu in quella direzzione. Era una sera sulful, una sera piacevule. Ma a mità di u prossimu bloccu aghju intesu passi. Mi vultò è aghju vistu dui omi chì si avvicinavanu prestu.
  
  
  Ùn avia micca ragiò per crede ch'e eru in periculu, ma quandu si avvicinavanu, mi pressu à u muru di a casa. Anu rallentatu. Unu di elli passava vicinu à mè, l'altru - accantu à mè. Allora un omu chì passava si vultò è mi tagliò. Mi paria di ricunnosce a faccia ch’avia vistu in casa di Nellie Vasari.
  
  
  "Fer mar!" - disse, fermendumi significativamente.
  
  
  Ùn avia micca scelta. "Aghju dumandatu - "Chì hè accadutu?"
  
  
  Eru in fretta.
  
  
  - Chì avete parlatu cù a signora Vasari ? - dumandò un altru omu menu musculu in inglese.
  
  
  Fighjularaghju a faccia quadrata di l'omu, pockmarked, è di colpu mi sentu nudu senza u mo Luger è tacchi stiletto.
  
  
  "Hè un vechju amicu mio".
  
  
  U grande omu ringhiò. Ùn avete mai statu quì, signore.
  
  
  L'aghju spintu. - 'Sposta sopra !'
  
  
  "Micca finu à chì dite ciò chì parlate cù Madame", disse.
  
  
  "Aghju digià dettu. Era un rinnuvamentu di una vechja amicizia ". I vulia passà per elli.
  
  
  Un omu musculu m'hà datu un pugni in capu. Aghju cascatu nantu à u so cumpagnu, chì hà permessu à u so pugnu di penetrà u mio stomacu. A cumminazzioni di dui colpi m'hà scunfittu per un mumentu. Colpiu a casa duramente è sbulicò cum'è un pesciu. Aghju vistu un altru pugnu chì vene versu mè è pruvatu à esquivà, ma hè statu colpu prestu in a guancia. Qualchi mumenti dopu sò statu pigliatu da daretu. Una faccia cù tracce di variole si moveva davanti à mè.
  
  
  "Parlaci di sta cunversazione", disse.
  
  
  'Vai a cagà.' - aghju lagnatu.
  
  
  Un pugnu m'hà colpi in u pettu. Prima di pudè ricuperà da u colpu, aghju ricevutu un secondu colpu à a faccia. Sentu a mo testa inclinata à u latu. Questi gangsters sapianu e so cose. Probabilmente ùn eranu mancu ligati à l'omi chì cercava, ma questu ùn hà micca cambiatu assai in u mumentu.
  
  
  "Smettila", ringhiò. Aghju vistu u lampu d'una lama è po un stiletto tenutu sottu à u mo nasu.
  
  
  "Dì o ti tagliu!"
  
  
  Puderaghju respira di novu. "Va bè", aghju dettu. "A dicu". U cuteddu ùn hè micca sparitu, ma ferma immobile.
  
  
  Avà aghju ricuperatu a mo forza. A lama stretta di u cuteddu era solu trè centimetri da u mo ochju manca. Aviu avutu sapè assai bè ciò chì facia.
  
  
  "Avemu parlatu di i so affari", aghju dettu, sempre respirando assai. Aghju spustatu a mo gamba dritta in modu chì era trà i so pedi splayed. - A cumpagnia di a signora Vasari ? - dumandò suspiciosamente. 'Perchè?'
  
  
  L'altru omu mi teneva e mani un pocu menu strettu.
  
  
  "Iè", aghju dettu, preparatu per l'azzione. "Vedi, li vulia dumandà à apre una casa in Milanu".
  
  
  'Quale? A signora Vasari ùn avissi mai...
  
  
  Aghju tiratu l'omu massivu in avanti un passu è guidò u mo ghjinochju dirittu in u so scrotum. A so faccia distorta. Abbassò u stilettu in a strada. Quandu aghju calatu u mo pede, aghju pisatu nantu à u pede di l'omu toccu cù u mo pede drittu. Gridava è a so presa s'alluntanò. Cù tutte e mo forze, aghju culpitu u so pettu cù u coddu manca. Aghju intesu un crash. Urlò è cascò à u so latu è sbattò in u muru daretu à noi.
  
  
  L'altru m'hà colpitu. Aghju bluccatu u colpu cù a manu manca è rinviatu u colpu cù a mo diritta. Cum'ellu cascò in terra, ghjunse à u so stilettu, ma s'hè sbulicatu in a bughjura. Allora mi sentu un colpu sfrattu in a mo spalle. U grande omu si strinse contr'à u muru è m'attaccò di novu. U so pugnu chjappà in daretu à a mo testa è aghju cascatu in ghjinochji. Aghju cascatu da u mo latu. Un stivale duru mi culpì in faccia. L'aghju culpitu cù u spinu di a manu è si n'hè volatu.
  
  
  Quandu mi sò stati calciati in u latu di novu, aghju gemu forte. Aghju ghjuntu cù u mo stivale è mi mancava. L'omu musculu s'arrizzò di novu.
  
  
  "Basta cosi!" disse. "Si sbrighi ! Decisi di lascià.
  
  
  U so cumpagnu si precipitò dopu à ellu, è sparivanu intornu à u cantonu. Mi pusò cun difficultà. Mi sentu cum'è s'ellu era statu messu in un macinatu di carne gigante. Aviu avutu un dolore cusì severu in u mo corpu chì era impussibile di determinà quali spazii sò stati danucati. Aghju alzatu a manu à a mo faccia. Era un disordine di sangue.
  
  
  Aghju appughjatu à a casa per uni pochi di minuti, sperendu chì u dulore calassi. Eru troppu ottimista. Inciampai longu u carrughju scuru per parechji centinaie di metri è infine ghjunghje à u boulevard. Cum'ella hà dettu, un taxi apparsu prestu. L'aghju chjamatu è sò cullatu à l'internu.
  
  
  "Chì diavulu !?" esclamò u cunduttore quand'ellu hà vistu a mo faccia.
  
  
  Aghju datu l'indirizzu di Gina Romano. Hà guidatu prestu per caccià da u so taxi u più prestu pussibule. Aghju salitu i scalini è sbattu a porta di Gina. Quandu l'hà apertu, i so ochji s'allargavanu in shock.
  
  
  "Dia mio!" ella esclamò.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 7
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  L'avambracci mi sentia pisanti è a mo bocca era secca. Aghju pruvatu à vene à i mo sensi. Tuttu ciò chì mi pudia ricurdà dopu avè scontru à Gina era chì aghju sappiutu per avè Hawk in u telefunu cù un cunvertitore di voce per dìllu. Ellu disse ch'ellu chjamà torna a matina. Aghju mossu una gamba. Mi sentu carne diversa sottu à u fogliu. Aghju passatu a mo manu nantu à u soffiu soffiu di u mo ventre à u locu caldu induve e mo cosce si scontranu. Gina si vultò versu mè. U so pettu manca toccu u mo latu è mi sentu u so capezzolu scorri davanti à mè. Aghju ghjuntu sottu à u fogliu è toccu a so pelle dolce è calda. Pruvate di ignurà u dulore, aghju vultatu nantu à u mo latu, stringhjendu a mo natica ferma è tonda.
  
  
  "Mm", disse, chjudendu sempre l'ochji.
  
  
  Ella si strinse contr'à u mo corpu è mi abbracciò a cintura. Allora fece un altru sonu è i so ochji aperti, lampendu.
  
  
  'Nick? Sò sicuru chì vi sentite megliu ?
  
  
  Aghju tiratu i so fianchi versu mè è m'hà lampatu u so bracciu nantu à a mo spalla. I so petti pressu u mo pettu nudu.
  
  
  "Niente di speciale", murmurò. "Ma crede chì a situazione migliurà prestu".
  
  
  Ella sparti e so labbra piene. A lingua chì emerse era calda è dolce. I so fianchi saltavanu dolcemente versu mè. U basgiu ci fece sbulicà. Gina hà spustatu a so coscia dritta nantu à a mo coscia, è i mo dolori in u mo corpu sò stati scurdati in a fretta chì ci hà vintu mentre mi vultò è alzatu u so corpu per riceve a mo spinta. Ella hè ghjunta à mè vuluntaria è à u stessu tempu avemu righjuntu u climax.
  
  
  Allora mi stendu nantu à a mo spalle per riposu. Gina, stendu accantu à mè, fighjulava u tettu. Infine, aghju alzatu a manu è toccu delicatamente e ferite sopra l'ochju manca è nantu à a mo guancia diritta. Eranu secchi, ma tuttu u latu di a mo faccia mi fece male. Per qualchì miraculu, i mo denti parevanu stà in u locu. Aghju tiratu u fogliu è vitti parechji contusioni nantu à u mo torsu.
  
  
  "M'hanu trattatu bè", aghju dettu, "ma dubitu ch'elli ponu muvimenti cusì lisamente sta mattina".
  
  
  "Pauveru zitellu", ronronò Gina dolcemente. Ella hà messu a manu nantu à a mo coscia.
  
  
  "Spergu chì ùn anu micca disturbatu Nellie Vasari", aghju dettu.
  
  
  "Ùn a feranu micca, Nick. Hà parechji amichi influenti ".
  
  
  "Pensu chì eranu siciliani", aghju dettu. "Ancu s'ellu ùn ci hè micca una cunnessione diretta, avà Barzini o Farrelly l'anu intesu"
  
  
  .
  
  
  "Nick", disse Gina, vultendu versu mè. "Vai à Capri?"
  
  
  Aghju dumandatu. - "Perchè vulete sapè questu?"
  
  
  "Quandu m'hà dettu tuttu di a vostra parte in u furtu a notte scorsa, forse ùn l'avete micca cunnisciutu, ma m'avete obligatu à aiutà vi", hà rispostu. "È ti possu aiutà. Pudete ancu cunfidà di mè cumplettamente avà, quandu avete fiducia in mè per un bellu pezzu. Cunnoscu questu Farrelly. Ricurdativi, vi dicu chì eru a so padrona. Cunnoscu u so hotel, a so stanza, i so abitudini. Vi possu esse utile ".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Quantu tempu... state cù i Farrelly ?
  
  
  Ella evitava u mo sguardu. 'Quali mesi. M'hà compru assai cose, ma a so crudeltà era insupportable per mè ".
  
  
  "Cumu possu esse sicuru chì mi aiuterete contru à ellu avà?" Mi sentu più luntanu.
  
  
  Ella strinse l'ochji. "Odiu i Farrelly, Nick. Ti ghjuru chì pudete fidà di mè.
  
  
  Aghju pensatu è decisu di pruvà. "Va bè", aghju dettu, "ti purteraghju à Capri. U mo amicu di l'Interpol vene cun noi.
  
  
  "Deve purtà un pulizzeru?"
  
  
  'Iè.' Si firmò. - " Farrelly hà robbatu u Vaticanu, Nick ?
  
  
  "Ci hè una bona chance di quessa."
  
  
  "Ma perchè u vostru guvernu deve esse cura di questu?" L'aghju guardatu pensativamente. "Durante u furtu, qualcosa chì appartene à u mo guvernu hè statu arrubatu. Ùn avete più bisognu di cunnosce Gene. Ùn mi dumandate più ".
  
  
  
  
  "Va bè, Nick."
  
  
  U telefonu sonò. Gina s'arrizzò, marchò à l'altra parte di a stanza è pigliò u telefunu. U so corpu nudu pareva sempre attraente. Un mumentu dopu si girò. 'Hè tù.'
  
  
  Duvia esse Hawk. Era ellu.
  
  
  "Quale diavolo era quellu?" ruggiò à traversu chilometri di oceanu.
  
  
  Aghju sorrisu malgradu a mo faccia dura è dolorosa. "Oh, una zitella", aghju rispostu innocente.
  
  
  "Infernu sì, zitella!"
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "È l'aghju ghjustu nantu à a paga".
  
  
  "In chì puntu?" A voce paria acida.
  
  
  "A sapete, ùn vi mai incaricà soldi per questu", aghju dettu. "Aghju assuciatu Gina in una basa tempurale. Ella m'hà purtatu à a fonte di l'infurmazioni impurtanti chì aghju discututu cun voi.
  
  
  - Finu à chì sapete ciò chì fate ! Si fece una pausa per truvà u so sarcasmu. - "Spergu chì avete passatu una bona notte, Nick."
  
  
  I so intenzioni eranu chjari, ma aghju firmatu indifferenti. "Oh sì, signore. Mi sentu assai megliu.
  
  
  "Senti, stai bè? Avete sonatu un pocu battutu sta notte.
  
  
  "Sò bè", aghju rispostu.
  
  
  "Avemu esaminatu i schedari di Ghjuda", continuò, "è avemu nutizie per voi. U nome di Farelli hè apparsu in u schedariu di Ghjuda parechji anni fà. Hà arrubbatu certi ducumenti di u guvernu in Inghilterra. Farrelly hè un zitellu maiò. Hè o un mafioso o strettamente assuciatu cù elli ".
  
  
  'Iè. U tipu di tippu chì pò furnisce a forza di travagliu è l'equipaggiu per una seria di furti sognati da Ghjuda ".
  
  
  "Hè ciò chì sò venutu, Nick. Pensu chì saria megliu andà à Capri.
  
  
  "Varaghju à Napuli dopu".
  
  
  'Va bè. Mantene mi infurmatu. Questa materia pò esse più grande di ciò chì pensemu ".
  
  
  'Esattu.'
  
  
  "Pruvate à dorme un pocu di notte".
  
  
  Aghju surrisu. Sapia chì Hawk era ancu surrisu cù a so faccia magra. "Iè, sicuru", aghju dettu.
  
  
  -
  
  
  Più tardi in a matina, aghju andatu à l'uffiziu di l'Interpol è aghju infurmatu à Tony Benedetto di l'ultimi sviluppi. Hà avutu un dossier solidu nantu à Farrelly. Ci era una riferenza à "Mr. J". A data era più tardi à l'indicazione AX.
  
  
  "Judas è Farrelly parenu esse diventati boni amici", disse Tony.
  
  
  Aghju rispostu. - "In quantu à Farrelly, ùn sò micca. "Ma nimu hè amicu di Ghjuda. Mantene solu cuntatti d'affari spietati ". Aghju guardatu u cartulare cù i schedari. "Judas ùn hè micca interamente umanu, vede, hà persu i so braccia in un accidentu quandu era ghjovanu, è hà braccia artificiali chì pareanu carne è sangue, ma sò sottu una "pelle" d'acciaio solidu. Sti mani simbulizeghjanu una persona. Quasi m'hà tombu cun elli una volta.
  
  
  "Pregheremu ch'ellu ùn abbia un'altra chance", disse Tony.
  
  
  « Siete pronti à andà in Capri ?
  
  
  'Iè. A chì ora parte u nostru aviò ?
  
  
  « À quattru ore. Fra un'ora seremu in Napuli, è in prima sera seremu in l'isula ".
  
  
  
  
  Ci era sempre luce per un'altra ora prima di piglià u funicular à a cità di Capri nantu à una isula bianca di neve piena di fiori. L'isula era cusì chjuca chì u mare turchinu di cobaltu si pudia vede da quasi ogni locu di a cità. E strade strette è tortuose di ciottoli avianu innumerevoli scalini chì portavanu à l'altri livelli. Les touristes remplirent la petite place du centre et s'assirent à boire du Cinzano au coucher du soleil. Dui blocchi da a piazza si trovava l'Hotel Caesar Augustus, un grande è bellu edifiziu cù una bougainvillea sopra l'entrata.
  
  
  "Hè questu", disse Gina mentre ci stavamu davanti à ellu. "A suite Farrelly vive hè à u terzu pianu. Da quì si pò vede u balcone. Quandu Farrelly hè quì, hà dui guardiani di u corpu, ma pudete vede solu unu d'elli. Piatta u sicondu quandu i straneri venenu à visità. In una piccula stanza fora di u salottu ci hè una tavola di metallo chì hè sempre chjusa. Ci pò esse qualcosa di impurtante in questu ". Allora hà dumandatu: "Chì fate quandu Farrelly ghjunghje?"
  
  
  "Mantene a nostra identità segreta quant'è pussibule", aghju rispostu. "Pudemu sapè nantu à a terra o e case di l'isula. Di sicuru, spergu ch'ellu ùn ci hè micca perchè ùn avemu micca abbastanza evidenza contru à ellu per arrestallu. Ghjuda hè l'omu chì aghju bisognu. Spergu chì hà ciò chì cercu ". Allora: "Ùn pudete micca andà sopra".
  
  
  "Perchè micca, Nick? Possu aspittà in u corridoiu mentre dumandate.
  
  
  "No, hè troppu periculosu. Andate in un caffè in piazza per beie ».
  
  
  "Va bè", disse Gina, disappuntata.
  
  
  "Se ùn senti micca da noi in una ora, pigliate una stanza à l'Hotel Paradiso".
  
  
  'A faria.' - Alzò e spalle è marchja versu a piazza.
  
  
  Tony surrisu è scuzzulò a testa. "Bon informatore, amicu", mi fece l'ochju.
  
  
  "Avete avutu vistu Nelli Vasari", aghju dettu.
  
  
  Quandu facemu una situazione cum'è quella chì Tony è eiu ci truvavamu, avemu avutu à ghjucà per sente. Hè cum'è ghjucà à scacchi perchè dopu à i primi dui o trè movimenti ci sò parechje pussibulità. Allora andemu à l'appartamentu cù idee assai preliminari. Pisciamu, sperendu chì ùn ci sia risposta. Ma a porta s'aprì è avemu vistu una zitella in piedi. Avia i capelli biondi platinu è u rossetto rosa nantu à e so labbra grasse. Un mantellu di fiori fiurali, appiccicatu in modu provocativu à a cintura, ùn hà micca oculatu e so curve di lussu. Era evidenti ch'ella era nuda sottu u so mantellu. I so fianchi curvy longhi è ampi petti spuntavanu seducente intornu à l'angulu cù ogni passu pesante ch'ella facia. È à ghjudicà da u murmuriu raucu è di i passi instabili, era ancu chjaru ch'ella ùn avia bisognu di a bevanda ch'ella tenia in manu. "U sgiò Farrelly hè quì?" - dumandò Tony.
  
  
  "No", disse in l'inglesu scandinavu, "Mr Farrelly ùn hè micca quì". Si appoggiò contr'à a porta, è i pieghe di a so vestaglia si separavanu ancu più.
  
  
  "Scusate", aghju dettu, circandu di ùn fighjà micca u so corpu succoso, "avemu ghjuntu una longa strada per vedelu. À quale altru pudemu parlà ?
  
  
  "Pudete parlà cun mè, u capu", disse, righjoni. "Sò quì, cum'è sempre, solu". Pusò a so manu nantu à u quadru di a porta, cum'è s'ellu avia decisu di strapparà a robba cumpletamente. Tony mi guardò è surrisu un pocu. "Acceptemu cun piacè u vostru invitu, signora."
  
  
  Ella ci fece segnu è sbattò a porta daretu à ella. A stanza era riccamente furnita, ma a pulizia ùn era chjaramente u puntu forte di a zitella. In ogni locu c’eranu buttigli vioti, ceneri strappanti è bichjeri mezzu vioti in ogni locu, è u tappettu grossu era spargugliatu di ghjurnali è riviste illustrate.
  
  
  Cù un gestu casuale, a zitella ci fece segnu di pusà. - Vulete qualcosa da beie ? ella risatina ubriaca. Aghju scuzzulatu u mo capu è e so labbre arricciate in delusione. "Mala furtuna", disse.
  
  
  A bionda s'inziava versu u bancu di fronte à e duie sedie chì Tony è eiu eramu pusatu. Cù un suspiru forte è dulurosu, cascò nantu à u sofà, è u nodu scioltu di u cinturione s'hè sbulicatu, lassendu pocu à indovinà u so corpu maturu. Di sicuru, eramu faccia à faccia cù a padrona di Farrelly. 'Chi voli?' ella dumandò. "Pudete dì. Giovanni mi tene infurmatu di tuttu. E so parolle parevanu sempre furzate, ma ùn era micca ubriacu cum'è l'aghju pensatu à u principiu.
  
  
  Quandu Tony spiegò chì vulemu cumprà villi nantu à l'isula, aghju vultatu è fighjulà in a piccula stanza vicinu à a quale Gina avia parlatu. Da induve stava à pusà, aghju pussutu vede una tavola di metallu cù un telefunu in u cantonu.
  
  
  "Ci sò pochissime ville in vendita à Capri", disse a bionda, chì si prisentava cum'è Herta, "è se qualchissia vende qualcosa, hè à un prezzu assai altu. I signori piacenu e cose caru ? L'ultima parolla hè stata dumandata cù un suggerimentu ...
  
  
  "Veramente," disse Tony, surridendu à ella. Aghju sbulicatu a gola. - "Gerta, vecu u telefunu in l'altra stanza. U mo amicu pò chjamà u nostru hotel? '
  
  
  Tony aggrottò la fronte.
  
  
  "Di sicuru", disse in una voce rauca. "Aghjeraghju a luce per tè". S'arrizzò da u divano è a robba si sfilò momentaneamente da i fianchi, palesendu u so triangulu biondu.
  
  
  Quandu andò in l'altra stanza per accende a luce, Tony alzò una sopracciglia. È quand'ellu la passò per andà in un'altra stanza, li pigliò a manu.
  
  
  Aghju vistu ch'ellu hà cuppatu u so pettu drittu nudu. Ella sventò avanti è avanti è surrisu. Tony intrì in a stanza è chjusu a porta. Gerta ghjunse à a mo sedia è si stese accantu à mè, mettendu a so manu nantu à a mo spalla: "Tu sì un bellu omu", disse.
  
  
  L'aghju guardatu. "Grazie," aghju dettu. - Dimmi, Gerta, u sgiò Farrelly hà fattu novi amichi d’affari ultimamente ? Aghju intesu chì hà un novu cumpagnu ". Riturnò à u lettu cù una bevanda in manu. "Giovanni hà sempre facci novi", disse lentamente. - Ma si deve parlà solu di Ghjuvanni ? Dopu tuttu, voi è u vostru amicu ùn campate micca solu per l'affari, nò?
  
  
  "Tu sì, sicuru, assai ospitale", l'aghju firmatu. Spergu chì Tony era occupatu à circà quella tavola.
  
  
  - Sapete, ghjente cum'è mè. Hè sempre statu cusì. Aghju ciò chì volenu. Ti scuzzulate ?
  
  
  "Micca in tuttu", aghju rispostu. Chì ci face Tony ?
  
  
  'Un bellu travagliu. Sò cuntentu chì ùn site micca scandalizatu. Allora sì cum'è mè. Sapete chì avete da prufittà di l'oppurtunità quandu vene, nò ?
  
  
  "Iè, hè", aghju dettu, pensendu à a stanza vicinu.
  
  
  Gerta pusò u biccheri in terra è si stendiva pigramente nantu à u lettu. Ella sbottonò casualmente a so robba mentre Tony entrava.
  
  
  "Benissima!" - disse dolcemente.
  
  
  Gerta ùn ci hà micca guardatu. "So ciò chì vulete", disse in una voce rauca. "È pudete fà. Ognunu à turnu o tramindui à u stessu tempu. Va bè, ùn dicu micca à Giovanni.
  
  
  Tony stava davanti à ella è fighjulava u so corpu nudu. "Nick", disse cù a bocca secca, "forse avemu un pocu di minuti in più, ok?"
  
  
  "Diu no, Tony."
  
  
  - Allora parte. Ci si vede dopu.
  
  
  "Tony, torna da ogni mumentu!"
  
  
  Tony hà guardatu u divano è si vultò versu mè. "Hè faciule per voi quandu una zitella vi aspetta in piazza." Avà era sdegnu è un pocu arrabbiatu. Micca à mè, ma à a situazione. Sapia ch'e aghju ghjustu.
  
  
  "Fate ciò chì vulete", aghju dettu, "ma dammi l'infurmazioni chì avete in u telefunu".
  
  
  A so faccia cambiò. - "Scusate, Nick, avete ragione". Pigliò un ultimu sguardu longu à Gerta, poi si vultò è si n'andò versu a porta.
  
  
  "Scusate, caru," aghju dettu à a zitella nuda. "Ùn hè micca solu u locu o u tempu".
  
  
  Gerta m'hà guardatu un pocu perplessa. "Ùn vulete dorme cun mè?"
  
  
  "Tu sì a donna più desiderata di l'isula", aghju dettu, "ma u mo amicu è eiu avemu questioni urgenti".
  
  
  
  
  Tony era zittu mentre eramu in l'ascensore. Quandu avemu intrutu in u lobby, aghju dettu: "Guardate cusì, amicu. Pudete avè un prublema ".
  
  
  Tony ridia. "Pensu chì duscia fredda à l'hotel..."
  
  
  Aghju dumandatu. - 'Chì ghjè stu?'.
  
  
  'Guardate. Ddu omu. Questu hè Farrelly.
  
  
  Un omu altu è scuru d'una quarantina d'anni entrò in u lobby cù un altru tippu. Aghju esaminatu cù cura per sapè a prossima volta. Allora aghju guardatu l'altru omu chì zoppicava cù una canna è l'aghju ricunnisciutu. Era Barzini à quale aghju sparatu in a coscia durante u furtu di u Vaticanu. Quandu i dui omi s’avvicinavanu à u banchettu più vicinu, mi vultò versu u ghjurnale per chì Barzini ùn pudia vede a mo faccia.
  
  
  "Ùn m'avete ancu dumandatu?" - Farrelly dumandò à a receptionist.
  
  
  - Innò, signore Farelli.
  
  
  'Perfettu. Mandate cibo per trè sopra. Dicemu tagliatelle alla bognese.
  
  
  - Mi ne curaraghju, signore Farrelly.
  
  
  Farelli et Barzini marchèrent vers l'ascenseur sans nous remarquer. Barzini hà avutu una zoppia severa. Qualchi mumenti dopu, a porta di l'ascensore chjusu daretu à elli.
  
  
  "I so scarpi", aghju dettu.
  
  
  « À Barzini ?
  
  
  'Iè. Hà una sola crepe.
  
  
  
  
  À u ritornu à a piazza, Tony tirò un pezzu di carta da a so sacchetta. "Aghju apertu sta scrivania cù a vostra chjave maestra pratica è scupertu duie cose interessanti. Unu era un bloccu note cù l'indirizzu di Ghjuda. L'aghju decifratu. Questu cunfirma a seconda prova chì avete scupertu in u Vaticanu ".
  
  
  Aghju guardatu u pezzu di carta. Era scritte: "Senior. Judas, San Marco Imports, Via Sashetti, Pancino, Sicilia".
  
  
  "Di sicuru", aghju dettu. "A sede di Ghjuda hè in Sicilia, cusì hè probabilmente induve hà assuciatu i banditi".
  
  
  "Questu significa chì i nostri interessi sò ancu cambiati quì. Sì l'articuli arrubati sò avà in Sicilia, u mo casu serà decisu quandu li truvamu.
  
  
  "In verità", aghju dettu, "anche se u mo compitu ùn serà micca cusì faciule da compie. Non si Judas hà trovu u documentu in u vase.
  
  
  "Voltate a carta", Amiko Tony cuntinuò, "è allora pudete leghje ciò chì aghju copiatu". Questu hè statu scrittu in un bloccu note. Questu significa qualcosa per voi?
  
  
  Aghju statu sottu à a luce di a piccula veranda di l'hotel è studiatu a scrittura di Tony. Aghju lettu: "Produttu di Leonardo" più data.
  
  
  "Questu hè probabilmente una riferenza à l'articuli arrubati", disse Tony, "è Leonardo pò esse un cullezzione chì li compra".
  
  
  'Forse.'
  
  
  Qualcosa di a nota m'hà intrigatu. S'ellu era solu una materia di trasportu di merchenzie arrubati, ùn era micca u mo affari, postu chì era sicuru chì u vasu era destinatu à a cullezzione privata di Ghjuda. Ma aghju avutu a sensazione chì per una certa ragione a nota avia un significatu veru - per mè più chè per nimu !
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 8
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  48 ore dopu simu ghjunti in Sicilia. L'isula era sterile è rocciosa, cù un aspettu scuru ma pittorescu. Avemu esploratu u primu paese è truvamu chì i so abitanti eranu assai simili à quelli descritti in e guide. L'omi o ringhianu in risposte inintelligibili à e nostre dumande o ci ignoravanu completamente. E donne sò sparite quandu avemu ghjuntu à a scena. Infine Tony hà dumandatu à u vechju di dici induve era Via Sashetti. Risultava esse una strada vechja, rocciosa è irregolare, chì porta à l'altra punta di l'isula. Avemu amparatu chì San Marco Imports hè statu chjusu per un bellu pezzu, ancu s'ellu hè statu compru da un straneru. Sicondu u vechju, l'edifiziu era appughjatu à una scogliera chì dominava u mare.
  
  
  Sapiamu chì a casa seria senza dubbitu guardata, dunque s’è no ci andavamu in taxi, supponendu chì pudemu truvà un taxi in u paese, sariamu subitu in guai. Dunque, avemu decisu di avvicinà u rifugiu di Ghjuda da l'altra parte, in barca.
  
  
  A matina dopu à a nostra ghjunta, avemu assuciatu una barca di piscadori è l'avemu guidatu à u locu induve a roccia nera era guasi dui centu metri sopra à noi. Da u battellu di ballu u scogliu paria quasi verticale. Parchemu a piccula barca bianca nantu à una spiaggia stretta à u pede di una scogliera.
  
  
  "Forse duvemu piglià a strada, u mo amicu", suggerì Tony, inclinandu a testa in daretu per studià a roccia sopra à noi. "Pensu di vede una scalata difficiule".
  
  
  Gina stava accantu à noi nantu à a sabbia scura, i so capelli biondi sbattevanu cum'è una criniera in u ventu. "Nick", disse, "possu arrampicà solu e rocce scalzu".
  
  
  "Ùn site micca entratu in nunda", aghju dettu. « Starete quì à guardà a barca.
  
  
  "No", hà uggettatu. Si vultò versu Tony. Alzò e spalle.
  
  
  "Nisuna prutesta", aghju dettu. "Avete più valore per noi chè s'è vo circate di cullà stu scogliu. Se sente un focu, aspetta 15 minuti. Se nimu di noi si prisenta, parte in barca. capitu ?
  
  
  "Iè," disse tristemente. « Un quartu d'ora.
  
  
  "Va bè", aghju dettu è surrisu. "Mantene un ochju nantu à a barca. Prestu pò esse a nostra unica opzione. Seremu di ritornu in una ora.
  
  
  Lasciamu Gina in barca è cuminciamu à cullà. Eramu purtati chjappi di ventu è stivali cù suola di gomma ch'è no aviamu compru in paese, è Tony avia una bola di corda nantu à a spalla. Aghju avutu i ganci di arrampicata appesi à a mo cintura.
  
  
  À u pede di a scogliera c’era una cornice stretta. Avemu sceltu a strada chì portava da quì. Aghju andatu avanti, cerchendu spots slippery è indicà à Tony. Puderaghju dì da a so spressione torva chì u so travagliu à l'Interpol era diversu in generale. U fattu hè chì Tony raramenti avia da lascià u cunfortu di a civilizazione. Eru curiosu di quantu paga l'Interpol paragunatu à AX.
  
  
  Pigliò solu uni pochi di minuti per ghjunghje à u mità di u scogliu, ma altrimenti era notevolmente più lento. U chjassu hà praticamente sparitu è avemu da truvà supportu per e nostre mani è pedi in i crevi. Era un affare risicatu. Avà eramu cusì altu chì, s'è no cascamu, hè difficiule di dì ciò chì ci avaristi. È quandu eramu à una trentina di metri sottu à a cima, Tony slittò nantu à una roccia libera, perde u so equilibriu è cuminciò à cascà.
  
  
  "Stendu a manu!" - aghju rughjatu.
  
  
  Lascià a manu diritta è mi pigliò. Aghju pigliatu u so bracciu è u so pesu chjappà a mo gamba manca da u sustegnu. Quandu aghju scivolatu è pruvatu à mosse i mo gammi, aghju pensatu chì andava à cascà. Ma cù a manu diritta aghju pigliatu a petra affilata sopra u mo capu è mi tengu fermu.
  
  
  "Truvate qualcosa da tene cù i vostri pedi", aghju ringhiatu. U mo pesu hà cuminciatu à debilitatu a petra. Paria un'eternità prima chì Tony hà ritrovu i so pedi è lascià per mè per pudè rimette u pede manca è appoghju nantu à ellu.
  
  
  "Va bè?" - aghju dumandatu, rispirendu assai.
  
  
  "Sì", ringhiò cù una faccia spaventata.
  
  
  Aghju admiratu Tony. Avia assai più paura di a scalata chè mè, ma hà cuminciatu senza obiezione.
  
  
  "Ùn hè micca luntanu", aghju dettu.
  
  
  Aghju sceltu accuratamente i posti per piglià è cuntinuò. Gina si trasformò in una pupa assai sottu nantu à a spiaggia stretta.
  
  
  Infine avemu fattu circa cinquanta piedi sottu à a cima cù Tony ghjustu sottu à mè. E so nocche eranu bianche è e so labbre sò strette. Aghju pigliatu a corda da ellu è l'aghju chjappata à traversu u ganciu di arrampicata chì aghju pigliatu à u mo cinturione. Tenendu a roccia fermamente cù a mo manu diritta, aghju lasciatu u ganciu è u loop di corda appiccicà liberamente à u latu è aghju lanciatu tuttu nantu à a cima di u scogliu.
  
  
  U ganciu sparì sopra à l'orlu di u scogliu. A corda era appesa accantu à mè. L'aghju trascinata. Dopu uni pochi decimeters, u ganciu hà pigliatu qualcosa è si firmò. Tiru a corda è fighjulà à Tony. "Semu quasi quì", aghju dettu.
  
  
  A so faccia spressu dubbitu. Aghju pigliatu a corda nudata è cullà. A manu in manu, aghju cullatu in cima. A mezza via u ganciu si lasciò andà, aghju cascatu trè decimitri, po u ganciu chjappà di novu. Sentu sudore nantu à i mo labbre è in i mo ochji.
  
  
  Aghju cullatu cù cura più è infine fighjulà sopra a cima. A vinti metri di distanza si trovava l'edifiziu in stuccu biancu di San Marco Imports. Il s'agissait d'un édifice bas, à un étage, avec des fenêtres tapissées et des herbes qui poussaient derrière l'élevage de fil de fer qui entourait l'édifice.
  
  
  Aghju cullatu nantu à l'orlu è arrampicatu à induve u ganciu era attaccatu à una petra affilata. L'aghju strettu, poi fighjatu à Tony è annunziu. Si arrampicò nantu à a corda. Il lui a fallu un certain effort, mais il a finalement fait et s'assit à côté de moi.
  
  
  "Avete idee pazze, amicu", disse.
  
  
  "Sò," aghju dettu cù una risata. Aghju andatu à l'orlu di a scogliera è aghju salutatu à Gina per fà sapè chì eramu ghjunti in cima in modu sicuru. Ella hà salutatu. Aghju guardatu a zona rocciosa. "Ci hè un modu più faciule à circa una meza milla da quì", aghju dettu à Tony. "U useremu dopu".
  
  
  "E Conte", disse. "Sò d'accordu ".
  
  
  Avemu arrampicatu à a porta. Nisun signu di vita.
  
  
  "Daraghju un sguardu prestu", disse Tony. Si arrampicò cù una faccia sudata à l'angulu di u filu di filu. Fighjulava à u fronte di l'edifiziu, poi tornò à mè.
  
  
  "Ci hè un guardianu à l'entrata principale chì mi pare chì hè armatu", disse.
  
  
  'Pensu cusì.'
  
  
  "Ci era almenu una altra vittura parcheggiata davanti, ma aghju pussutu vede l'entrata di serviziu in u muru laterale. Credu chì questu ci permetterà d'entrare senza chì a guardia ci guardà ".
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Ma aghju ghjustu scupertu una alarme in questa recinzione. Avemu da fà qualcosa nantu à questu ".
  
  
  Pigliò altri quindici minuti per improvisà un bypass di u sistema d'alarma per pudè taglià un picculu pirtusu in u fondu di a fence. Dopu avemu arrampicatu à l'internu è andemu versu a porta laterale chì Tony hà scupertu. Quandu simu ghjunti, avemu nutatu chì u guardia ùn ci pudia vede da a so pusizioni à a porta. Aghju scissatu davanti à l'edificiu finu à ch'e aghju pussutu vede bè. Portava una cammisa sbottonata è teneva un fucile d'assaltu AK-47 sottu u so bracciu. Accantu à a porta c’era una piccula cabina di guardia; Ci era qualcosa ligatu à a cabina chì Tony ùn hà micca vistu: un grande pastore tedescu. Fortunatamente, u ventu soffiava in a nostra direzzione, cusì u cane ùn ci hà micca puzzatu. Ma sapia chì duvemu esse assai silenziu quandu avemu apertu l'entrata di serviziu.
  
  
  Ci ghjunghjimu finu à a porta di metallu è fighjemu a serratura. Ùn era micca difficiule di apre; Utilizendu una chjave maestra speciale, hà pigliatu solu uni pochi di minuti. Aghju spintu cù cura a porta aperta è aghju guardatu in l'internu.
  
  
  "Vai", bisbigliai a Tony.
  
  
  Tiriamu e nostre pistole è andemu in l'internu. Tony hà chjusu a porta daretu à noi. Eramu in un corridor chì porta à u fronte di un picculu edifiziu. Da qualche parte in lontananza si sentia un ronzio sordo. Paria chì vene da quì sottu, ma i scalini ùn eranu micca visibili.
  
  
  Aghju fattu un gestu à Tony per stà à fiancu à mè mentre ci strisciavamu in fronte di a casa. Ci truvamu in una spezia di ricezione o uffiziu. Un omu in mantellu biancu s'assittò à a tavula, chì mi paria d'esse una spezia di tecnicu. In u cantonu un guardianu lighjia un ghjurnale talianu. Nisunu di elli ci hà vistu o intesu.
  
  
  Ci era un contatore in forma di L davanti à u desk, chì separava l'omu da a porta aperta è a sentinella. Cum'è aghju fattu un sguardu à Tony, hà attraversatu u cancellu à u postu è aghju fattu uni pochi di passi versu a guardia.
  
  
  "Siate", aghju gridatu in talianu.
  
  
  U guardianu saltò da u so postu è a so manu si n'andò à u fucile nantu à a so anca, ma dopu hà vistu u mo Luger puntatu à u so pettu. L'omu in u mantellu biancu fighjulava à Tony è dopu à mè, alzendu pianu pianu da u so postu.
  
  
  "Induve hè Ghjuda?" - L’aghju dumandatu, senza piglià a mo pistola è sguardu luntanu da a guardia.
  
  
  "Chì avete bisognu?" - dumandò u guardianu.
  
  
  "Veni, andemu", disse Tony mentre s'immergeva a so Beretta .38 in u spinu di l'omu. "Ùn pruvate micca a nostra pacienza".
  
  
  "Judas ùn hè micca quì", disse l'omu. Rispose in talianu, ma paria tedescu o forse scandinavu. Avà si vultò versu noi è esaminò attentamente i nostri visi. Era un omu magre cù lunette senza montura è ochji blu friddi. Il avait l'air du genre d'homme que Judas aurait recruté. Ma s'ellu era un tecnicu, chì era a so funzione quì ?
  
  
  "Pudete cuntattà a sentinella fora?" Aghju dumandatu.
  
  
  "Iè", hà rispostu.
  
  
  "Ùn li dite micca!" a guardia si precipitò in u cantonu.
  
  
  Aghju andatu versu ellu, aghju pigliatu u so revolver da u so holster è l'aghju messu sottu à u mo cinturione. Allora aghju vultatu versu u tecnicu: "Dì à quella sentinella fora di vene quì", aghju dettu.
  
  
  "Ùn pò micca lascià u so postu!"
  
  
  "Ùn parlà cun elli!" - insistia u guardianu.
  
  
  - Zittu, idiotu ! U tecnicu disse in un tonu glaciale.
  
  
  "Dìli chì u sgiò Ghjuda hè à u telefunu è li voli dà struzzioni speciali", aghju dettu.
  
  
  L'omu hà guardatu da mè à Tony. "Fate cum'ellu dice", disse Tony.
  
  
  U tecnicu hà apertu un cassetto di scrivania è truvò un trasmettitore. Hà appughjatu u buttone è disse : "Carlo. Veni quì. U sgiò Ghjuda vole chì li parli per telefunu.
  
  
  Avemu aspittatu in silenziu cum'è a sentinella marchja da a porta à l'edifiziu cù un AK-47 minacciatu sottu à u so bracciu. Quand'ellu s'avvicinava à a porta, un guardianu in u cantonu gridava : « Attenti ! Hanu l'arme !
  
  
  L'omu in a porta mi fissò un'occhiata à Tony è à mè, poi alzò a pistola. L'aghju sparatu è chjappà in u pettu. Quand'ellu cascò nant'à a porta, a mitragliatrice sbatteva forte. E balle anu trafittu u pianu, u bancu è u pettu di u guardianu di sicurità chì hà chjamatu l'avvertimentu. S'hè sbattutu in u muru è cascò da a sedia nantu à quale era pusatu. Tutti dui eranu morti.
  
  
  Aghju andatu à a porta è aghju guardatu fora. Ùn ci era nimu in vista. Quandu aghju vultatu à u tecnicu, a so faccia era bianca.
  
  
  "Avà vai", aghju dettu. "Judas hè veramente partutu?"
  
  
  "Sò quì solu", disse. Puderaghju dì da a so voce chì dicia a verità.
  
  
  "Induve hè u sacchettu?" - dumandò Tony.
  
  
  "Quale?"
  
  
  "Trésori di u Vaticanu. Induve sò ammucciati ?
  
  
  "Oh, avete pensatu chì u tesoru era quì?"
  
  
  I marchjò daretu à u bancone è pressatu u Luger à l'arechja manca di l'omu. "Induve sò?"
  
  
  A so faccia era bianca di gessa è respirava assai. "L'aghju intesu parlà di una grotta", disse, inghiottindu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Chì tipu di grotta?"
  
  
  'Snake Cave. In qualchì locu quì.
  
  
  "Lo so," disse Tony.
  
  
  Aghju pressu u Luger più forte contr'à a testa di l'omu. "Chì ci hè quì sottu terra?"
  
  
  Un'espressione d'orrore abituale apparve in faccia. - Nunda ! - disse à voce alta.
  
  
  Tony è aghju guardatu l'un l'altru. Aghju dumandatu. - "Se i tesori sò ammucciati in una grotta vicinu, chì pensate chì sò e stanze sottu à noi?"
  
  
  "Pensu chì duvemu scopre", disse Tony.
  
  
  "Legalu", aghju dettu. "Avemu solu pochi minuti prima chì Gina parte nantu à a barca."
  
  
  Tony gagged l'omu cun un gag fattu da a so propria cravatta, ligà cù una corda mentre cercava a scala. Ùn ci era micca scale, ma quandu aghju apertu a porta di l'armadiu di a scopa, aghju vistu un ascensore.
  
  
  aghju esclamatu. - "Veni, Tony!" "Pudemu falà".
  
  
  Entramu in u picculu ascensore è scendimu in silenziu, curiosi di vede ciò chì truveremu quì sottu. Qualchi mumenti dopu andemu fora cù l'ochji spalancati.
  
  
  "Bon Diu!" - disse Tony.
  
  
  "Avete ragione", aghju dettu è fischiò tranquillamente.
  
  
  Entramu in un incredibile cumplessu sotterraneo. Pudemu vede corridori è stanze in tutte e direzzione eccettu u scogliu. Mentre caminavamu, ùn pudia micca crede à i mo ochji. Una sezione cuntene una "fabbrica" nucleare cumpleta, è e stanze adiacenti cuntenenu tutti l'equipaggiu è e machini assuciati. Ghjuda divintò un scientist atomicu! Infine avemu trovu un laboratoriu di sorta cù una grande tavola è una sicura. Tony hà pigliatu à travaglià nantu à a sicura, chì hà felice di dì chì puderia apre mentre inspecciona a tavola. Quandu a sicura hè stata aperta, avemu trovu parechji documenti interessanti. Li mettenu nantu à a tavula.
  
  
  "Passati furti d'arte micca autorizati", disse Tony. "Judas è Farrelly duveranu avè travagliatu inseme tuttu u tempu".
  
  
  Aghju pigliatu un pezzu di carta da a sicura è l'aghju guardatu. "Oh mio Diu", aghju dettu. "Judas hà arrubbatu sicreti da i paesi di l'OTAN per anni. È eventualmente hà avutu abbastanza di elli per custruisce a so propria bomba atomica ".
  
  
  "Hè probabilmente per quessa ch'ellu hà iniziatu questi furti", disse Tony. "Per finanzià stu prughjettu".
  
  
  Aghju pigliatu un altru carta è l'aghju guardatu per un bellu pezzu. "Bè, bè," aghju dettu, risandu agria. Era un documentu arrubatu chì aghju messu in un vasu etruscu.
  
  
  "Era questu ciò chì cercavi, Nick?"
  
  
  'Iè.' Aghju piegatu cù cura a carta è u mette in a mo sacchetta.
  
  
  "Allora a vostra missione hè cumpleta", disse Tony, "è seraghju prontu quandu culleghju i tesori d'arte da sta grotta".
  
  
  L'aghju datu qualchi disegni à tinta. "No, a mo missione ùn hè micca cumpleta. Avemu pensatu chì Ghjuda vende stu documentu à i Russi, ma pare ch'ellu puderia aduprà ellu stessu. Questu hè un disegnu detallatu di u documentu chì aghju messu in a mo sacchetta. È in altri documenti ci sò note nantu à u disignu di u dispusitivu ".
  
  
  "Vu dici, amicu, chì u documentu chì Ghjuda arrubbatu inconscientemente cuntene u pianu di una parte di una bomba atomica?"
  
  
  "Iè", aghju rispostu. Era chjaru chì Ghjuda hà vistu chì u detonatore rende u so arsenale più efficace è dunque vulia aduprà. Questu hà ancu indicatu chì a bomba di Ghjuda era chjuca - possibbilmente portable. Mi hè accadutu chì ancu una bomba portatile puderia distrughje cumplettamente una grande cità.
  
  
  "Pensate ch'ellu l'utilizarà?" - dumandò Tony.
  
  
  "Sò chì di sicuru."
  
  
  "Allora induve hè a bomba?"
  
  
  L'aghju guardatu penseru. "Assumimu chì a bomba hè pronta", aghju dettu. "Judas hà avutu u tempu di fà u dispusitivu è di mette in a so bomba. Suppone chì tuttu hè prontu è a bomba vola in qualchì locu?
  
  
  "Ah," murmurò Tony.
  
  
  Pigliò un altru pezzu di carta è u studiò. "Fighjate questu, Nick."
  
  
  Qualcosa era scribbled nantu à carta cù un matita. Era in talianu è leghje: "Rendimentu di un megatone cù un raghju di splutazioni di quaranta-cinque chilometri à u livellu di a terra".
  
  
  "Signore", aghju dettu.
  
  
  "Ma chì farà cù una tale arma?" - dumandò Tony.
  
  
  "Ùn sò micca", aghju rispostu. "Ma ciò chì vulia, u disegnu da u vasu hà fattu u so pianu più reale. È mi sentu rispunsevule per questu ".
  
  
  "Sciocchezza", disse Tony. "Nimu pò prevede un avvenimentu cusì incredibile di causa è effettu".
  
  
  Aghju pigliatu u librettu stampatu chì cascò da sottu à a tavula. "Questu hè interessante."
  
  
  "Chì hè accadutu, Nick?"
  
  
  "Orariu di u trafficu di i navi di a linea d'Italia". Aghju guardatu a lista di i navi di cruciera nantu à a copertina di u librettu è aghju vistu un nome chì mi lampò in capu. "Eccu Leonardo."
  
  
  Tony strinse l'ochji. "Leonardo". Aspetta, noi..."
  
  
  "Una nota di Farrelly", li ricurdò. - Avete decifratu questu. Dicia "Mercanzia di Leonardo" seguita da una data. Era ieri.
  
  
  "Bene per Leonardo," ripetì Tony lentamente. "Che diavolo, u mo amicu. Pensate chì sta nota si riferisce à ... "
  
  
  "Mi pare probabile." Aghju apertu u cartulare è truvaru una lista di e date di partenza per diverse navi. Accantu à "Leonardo" a data era circundata in rossu. Quandu aghju vistu ciò chì u numeru era, aghju maleditu sottu u mo respiru.
  
  
  Tony hà guardatu sopra a mo spalla, poi mi hà guardatu. "Esattamente", aghju dettu. "Leonardo ripartirà a vela in quattru ghjorni. Probabilmente hà una bomba atomica à bordu. È dopu andarà in New York ".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 9
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Più tardi, Gina è eiu vultò in Roma. Tony Benedettu si firmò in Sicilia per aspittà i so culleghi di l'Interpol è piglià i tesori di u Vaticanu da a Grotta di Ghjuda. Avia dighjà mandatu a tecnica à a pulizza siciliana è dumandò à l'Interpol in Roma di ricuperà l'aiutu di a pulizza di Roma è di Capri per arrestà Ghjuvanni Farelli è Ghjuda appena apparsu.
  
  
  Da a stanza di Gina avemu chjamatu l'aeroportu è avemu fattu riservazioni in un aviò per Napuli a matina dopu. U Leonardo era in Napuli è andava da quì à New York.
  
  
  In u dopu meziornu aghju cuntattatu Hawk. Hè statu cuntentu di sente chì aghju avutu u documentu di ritornu è hè statu in bonu umore finu à ch'e aghju dettu chì Ghjuda avia quasi certamente digià alluntanatu u detonatore.
  
  
  'Chì?'
  
  
  "Pensu chì hà messu sta bomba atomica à bordu di u Leonardo," aghju dettu, "è a nave andrà in New York".
  
  
  "Bon Diu," murmurò Hawk. "Pensate chì intende aduprà sta bomba quì?"
  
  
  "Ùn possu micca imaginà nunda d'altru", aghju rispostu.
  
  
  Ci hè statu un longu silenziu, ruttu solu da a respirazione pesante di Hawk da l'altra parte. Aghju pigliatu un respiru prufondu è cuntinuò, senza intenzione di fà a situazione rosy se sapia chì era completamente diversu.
  
  
  "Comu sapete, a bomba chì hà creatu hà un raghju di esplosione di quindici chilometri. Senza parlà di l'onda di scossa secondaria è terziaria. A ghjudicà da i piani chì aghju trovu, hà sappiutu fà una bomba in una materia di ghjorni chì era abbastanza chjuca per esse guardata in una stazione sicura. Ma a taglia ùn hà nunda à fà cù u putere distruttivu ...'
  
  
  "Iè, l'aghju capitu, Carter. Vai avanti ", disse Hawk, chjaramente irritatu da i fatti chì l'aghju dettu.
  
  
  "Tuttu chì Ghjuda avia da fà era lancià a bomba in mare. Puderà tandu si trova à u fondu di u portu di New York per ghjorni, ancu settimane. Forse per mesi. Avà ch'ellu hà u detonatore, tuttu ciò ch'ellu hà da fà hè accumpagnallu cù u detonatore à longu andà. Puderia esse in un viaghju di campu in Filadelfia è solu bisognu di appughjà un buttone. E poi... addiu New York.
  
  
  "Ma perchè?" - Dumandò Hawk. - Ùn importa micca s'ellu scaccià a bomba da a nave, Carter. Vogliu sapè perchè hè obsessionatu cù un pianu cusì pazzu ".
  
  
  "Perchè Ghjuda hè pazzo, signore. Sapete questu cusì cum'è mè. Ci odia è u nostru paese; soprattuttu dopu a nostra ultima riunione in Niagara. Forsi questu hè u so cuncettu di vendetta - quale sà.
  
  
  'A vendetta?' - esclamò Hawk, è avà era quasi in furia cun mè per avè cunfruntatu cù a mo idea di u caratteru pervertitu di Judas. "Uccide dece milioni di persone, Carter? Oh, u mo Diu, omu, avemu bisognu di piantà lu prima chì sta cosa veramente scappa di manu. Avete da truvà sta bomba, Carter. È, sicuru, Ghjuda ".
  
  
  "Aghju scumessa", aghju dettu prestu. "Ma s'ellu hè una cunsulazione, scumessu chì Ghjuda ùn hà micca datu u nostru detonatore sicretu à nimu". Almenu per avà. Dopu avè lettu cù cura i ducumenti chì aghju trovu in u laboratoriu, suspettate chì hà trasmissu i piani à i so impiegati in parechji frammenti. In sta manera, nimu cunnosci tuttu u dispusitivu; ognunu ne cunnosce solu una parte. Spergu chì ùn averemu più da preoccupassi di quessa una volta catturamu Ghjuda ".
  
  
  "Se New York ùn sputa micca prima, vulete dì".
  
  
  "In verità, signore", aghju dettu.
  
  
  "Vai, Nick. Fatemi sapè esattamente quandu u Leonardo ghjunghjerà in New York per chì ci saranu agenti in scena. Pudete truvà a bomba prima chì a nave ghjunghje quì. Se no, aghju da avvistà parechje persone ".
  
  
  'A cunnoscu.'
  
  
  
  
  
  Quandu aghju finitu di chjamà, Gina è eiu andemu à l'uffiziu in Italia. Si dicia chì u calendariu di navigazione avia cambiatu pocu è ch'e avissi da andà à u capitanu di u portu di Napuli o à un rappresentante di a linea italiana.
  
  
  Dopu à pranzu in unu di i ristoranti preferiti di Gina, avemu tornatu in a so stanza. Ùn pudia fà nunda finu à a mane dopu l'aviò partì per Napuli. Aghju riservatu ancu un postu per Gina ma ùn l'aghju micca dettu ancu.
  
  
  Dopu avè versatu a bevanda, Gina, chì portava una camicia di notte pura, hè ghjunta è si pusò accantu à mè nant'à u picculu sofà è si strinse contr'à u mo bracciu.
  
  
  "Sarà a nostra ultima notte inseme, Nick?"
  
  
  Fighjulai in quelli ochji scuri è aghju realizatu quantu Gina Romano avia fattu per mè. Mi mancherà assai s'ellu ci vole à rompe. Questu hè statu un fallimentu in u mo travagliu. Ùn pudete micca entra in difficultà emotive. Solu fa male. Allora saria megliu se questa era a nostra ultima notte. Ma AX avia sempre bisognu di Gina.
  
  
  "Per esse onestu", aghju rispostu, "questa ùn serà micca a nostra ultima notte. Questu hè, sè vo vulete travaglià in AX per un pocu di più tempu ".
  
  
  "Oh sì, pensu chì sì", disse Gina. Ella mi basgiò - a mo pressione sanguigna s'arrizzò bruscamente.
  
  
  "Aspetta finu à vede cum'è questu travagliu prima di esse troppu purtatu", aghju dettu cun un surrisu.
  
  
  "Possu stà cun voi?"
  
  
  'Iè.'
  
  
  "Allora tuttu sarà bè."
  
  
  Fighjulai i so capezzoli, chì si scurivanu sottu à a so camicia di notte pura. Focalizà nantu à Ghjuda ùn era micca faciule ".
  
  
  "Gina", aghju dettu, "avete bisognu di sapè alcune cose chì vi aghju ammucciatu finu à avà."
  
  
  Paria seria, aspittendu a mo spiegazione.
  
  
  "Avemu verificatu u calendariu di navigazione di Leonardo perchè crede chì ci hè una bomba atomica à bordu".
  
  
  "Nick, voli dì a piccula bomba atomica?"
  
  
  "Un certu tipu, sì". _
  
  
  « Mais qu'est-ce que cela a à voir avec le vol du Vatican et Giovanni Farelli ?
  
  
  "Credemu chì Farrelly è un Judas, o forse Ghjuda solu, anu purtatu a bomba à bordu di una nave diretta per New York. Hanu custruitu una bomba cù un documentu chì m'anu arrubbatu ".
  
  
  "Nick, chì sona incredibile."
  
  
  'Ma hè cusì. Aghju da truvà sta bomba prima chì Judas a detonate. Se Ghjuda hè à bordu, serà prubabilmente dissimulatu. Hè un maestru di disguise, cusì ùn possu micca cuntà à ellu per revelà. Aghju da cumincià à circà a bomba immediatamente ".
  
  
  "E avete bisognu di aiutu cù questu?"
  
  
  "Odiu di dumandà ti, Gina. Ma Tony Benedetto hè occupatu à circà Farelli, è ùn sò micca sapè s'è l'Interpol farà a mo cosa quandu simu nantu à a nave. Duvete solu seguità i mo ordini, è cun voi puderà passà per e porte chì mi resteranu chjuse ".
  
  
  Ella mi guardò per un mumentu. "Sembra periculosu", disse dolcemente.
  
  
  "Iè, pò esse una minaccia di vita".
  
  
  "Ma crede chì Ghjuvanni hà pianificatu sta cosa terribili?"
  
  
  "Pensu chì hà avutu qualcosa à fà cù questu".
  
  
  Pigliò un respiru prufondu. « Je déteste Giovanni Farelli », dit-elle lentement. "Se possu fà qualcosa per impediscelu, seraghju assai felice. Ma," si fece una pausa, "ci hè qualcosa d'altru". A mo nipote Anna vive in New York. Hè u mo ultimu parente restante è l'aghju assai caru. A so vita serà ancu in periculu per via di sta bomba ?
  
  
  "Probabilmente", aghju ammissu.
  
  
  - Allora andaraghju cun tè, Nick.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Allora sarete sempre pagatu". Aghju misu u biccheri è l'aghju abbracciatu. A so bocca era calda è impaciente. I so capezzoli eranu duri sottu a so camicia di notte.
  
  
  "Sò felice chì avete bisognu di mè, Nick", bisbigliava.
  
  
  "Aghju scumessa", aghju dettu.
  
  
  "È chì ti fidate di mè."
  
  
  Puderia avè dettu ch'e ùn aghju micca fiducia in nimu, ma ùn ci era nunda di disappointà o di disprezzà ciò ch'ella avia da fà per AX. L'aghju spinta nant'à u divane è ci simu accucciati, è per un pezzu ùn ci importava nunda di Ghjuda, nè di Ghjuvanni Farelli, nè di u Leonardo cù l'arma di a morte à bordu. Il n'y avait qu'une peau chaude, des odeurs sensuelles, des sons et des caresses de Gina et l'enfer rugissant qu'elle créait en moi.
  
  
  A matina dopu, era un volu cortu versu Napuli. Avemu sbarcatu pocu dopu à ottu ore, pigliamu un taxi da l'aeroportu è sò stati purtati direttamente à l'area di u portu di Napuli induve sò ghjunti è partiti tutti i grandi navi di passageri di lussu. Ci simu ghjunti à nove ore è scendimu davanti à l'uffiziu di u capitanu di u portu. Uni pochi minuti dopu eramu à pusà in l'uffiziu di u so assistente è parlemu di Leonardo.
  
  
  - Vulete andà à Leonardo, sgiò ? - dumandò u ghjovanu.
  
  
  'Iè.'
  
  
  "Bè, ùn hè micca quì."
  
  
  'Cumu?'
  
  
  "Sò sicuru chì ùn hè micca in u portu, Signor Carter", disse. "Ma s'è vo aspettate un minutu, verificaraghju." Mentre abbandunò l'uffiziu, Gina mi fighjulava. "Hè una mala furtuna, ùn hè micca?" ella dumandò.
  
  
  'Forse.'
  
  
  Quandu u ghjovanu talianu intrì, avia un libru enormu sottu à u so bracciu chì pesava almenu deci kilogrammi. L'hà cascatu pesante nantu à a tavula.
  
  
  "Hè questu, sgiò Carter", disse. "Leonardo hà navigatu dui ghjorni fà secondu u novu calendariu di a linea italiana".
  
  
  "Signore", aghju dettu amaramente.
  
  
  "Pudete truvà quì à l'uffiziu di l'Italia Line quandu a nave hè prevista per ghjunghje in New York."
  
  
  Aghju dumandatu. - "Quantu hè andatu a nave?"
  
  
  Hà guardatu. "Se mi ricordu bè, hè una nave veloce.
  
  
  Deve esse digià a mità di strada. Aghju scuzzulatu u mo capu pianu pianu. Ci era sicuramente una bomba à bordu. È in menu di trè ghjorni a nave ghjunghjerà in New York. Aghju pruvatu à ricurdà induve era u cumandamentu militare di i Stati Uniti più vicinu. Aviu bisognu à ghjunghje rapidamente à u telefunu.
  
  
  mi svegliu. "Grazie", aghju dettu à u ghjovanu.
  
  
  
  
  Sè avete bisognu di aiutu militare urgente, avete bisognu di parlà à a persona ghjusta. Aghju trovu questu omu in u generale Macfarlane. L'aghju chjamatu à a basa di l'Air Force più vicina. Mentre parlavamu, hà verificatu u mo ID in l'altra linea.
  
  
  "Odiu di dumandà ti, Generale", aghju dettu, "ma devu avè un aviò chì pò piglià u Leonardo."
  
  
  "Allora questu aviò duveria esse quì prestu", disse u generale. 'A cunnoscu. Avete qualcosa ?
  
  
  Ci hè statu un pocu silenziu. "Ci hè un supercargo chì si preparavanu à vulà à Washington. Avanzaremu u volu in avanti è faremu una breve volta per voi. Pensate chì questu hè normale?
  
  
  "Sona bè, Generale."
  
  
  "L'aviò serà à l'aeroportu di Napuli à onze ore. Saraghju à bordu per identificà voi.
  
  
  "Eccellente, generale", aghju dettu. "Avemu bisognu di dui paracadute è una zattera di salvezza".
  
  
  Dumandò. - "Dui paracaduti?"
  
  
  "Aghju una ghjovana cun mè, Generale. Si corre nantu à AX.
  
  
  "Va bè, ci ne curaremu, sgiò Carter.
  
  
  "Grazie assai, generale."
  
  
  À a strada di ritornu à l'aeroportu, aghju dumandatu à Gina s'ellu avia mai paracadutu da un aviò. Ella mi fighjulava cum'è s'ellu fussi pazza.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Pensate chì pudete fà?"
  
  
  Ella suspirò. L'aghju da capisce da allora.
  
  
  "Avemu saltendu in u mare, cusì sbarchemu un pocu più dolce chè in terra", aghju dettu. "Di sicuru, vi tocca à liberà u paracadute appena sbattu l'acqua, altrimenti vi sarà in guai. Una volta chì avemu sbarazzatu di i paracadute, averemu una zattera di salvezza ".
  
  
  Pensu chì possu fà ", disse, ma pareva nervosa. Pocu dopu avemu ghjuntu à l'aeroportu, un grande aviò di trasportu sbarcò contru un fondo verde. U generale è l'aiutante scontranu Gina è mè à u bastimentu di a stazione. U generale era un omu altu, una volta pilotu. Guardò attentamente a mo ID. Allora mi surrisu largamente.
  
  
  "L'Air Force vi purterà à a scena, sgiò Carter. Quantu hè urgente stu volu veramente?
  
  
  "Vi possu solu dì chì ci hè un omu periculosu à bordu di u Leonardo, un generale, è avemu da truvà lu".
  
  
  U generale Macfarlane strinse e so labbra ; vulia dumandà di più, ma sapia ch’ùn possu micca risponde. Infine, stese a manu è disse: "Ti auguru ogni successu".
  
  
  "Grazie, Generale", aghju rispostu. "Avemu megliu partì avà."
  
  
  U generale ùn hà micca vultatu à l'aviò di carica. Disse ch'ellu avia qualcosa à fà in Napuli è chì dopu turnarà à a so basa. L'avemu salutatu à a porta di carica di l'edificiu di a stazione è andemu in l'aviò, accumpagnati da un assistente. I mutori eranu dighjà in funzione è avemu imbarcatu in ventu forte. Pocu dopu ci sò stati presentati à una meza duzina d'ufficiali è di l'omi in uniformi, avemu partitu.
  
  
  A Linea d'Italia ci hà datu un pianu detallatu di u viaghju di Leonardo, è ci anu dettu apprussimatamente induve l'avemu trovu. In più, avemu cuntattatu u capitanu, u Capitanu Bertoldi, è sapia ch’ellu ci vole à assicurà chì i dui paracadutisti ùn si perdenu micca in mare. Durante l'ultima mezz'ora prima di u cuntattu, a cumunicazione radio sarà mantenuta trà l'aviò è a nave.
  
  
  U pilotu hà calculatu u tempu chì ci vole à passà à Leonardo è hà calculatu da quattru à cinque ore. Questu m'hà adattatu assai bè perchè u tempu hè diventatu un fattore impurtante. Avemu manghjatu manciari friddi mentre a vittura volava sopra u sudu di a Francia. Una volta avemu manghjatu, l'Europa continentale hè stata lasciata.
  
  
  Avemu ricivutu paracadute è un sergente americanu estremamente paziente hà dimustratu à Gina cumu travagliavanu è ciò chì deve fà quandu u tempu hè ghjuntu. Aghju guardatu è ascoltatu.
  
  
  "È tuttu ciò chì aghju da fà hè di tirà l'anellu? - dumandò Gina.
  
  
  "Esattamente, signora", disse u sergente. "Ma prima duvete abbandunà cumplettamente l'aviò, ricordate chì".
  
  
  'Iè. Aghju da cuntà finu à deci lentamente ", disse.
  
  
  Pensu chì tuttu sarà bè, Sergente ", aghju dettu.
  
  
  "Iè", rispose Gina esitante. Paria chjuca è fragile in u vestitu di volu verde ch'ella avia statu datu. Ella spazzola i so capelli da a so faccia. - "Puderaghju fà".
  
  
  "Basta ùn lasciate micca quellu anellu", disse u sergente. "Pudete cascà assai prima di catturà di novu."
  
  
  "Ùn lasciate micca l'anellu", ripetè Gina.
  
  
  Intantu, u pilotu hà cuntattatu u Leonardo è hà infurmatu u capitanu nantu à u nostru saltu è induve ci cercava. Hà dumandatu à u capitanu di piglià noi à bordu è di aiutà in ogni modu ch'ellu pudia.
  
  
  Era un ghjornu senza nuvole. Gina è eiu fighjulamu da a finestra finu à chì avemu vistu un longu lineru biancu chì pareva stà immobile sottu à noi in u mare blu cobaltu.
  
  
  U sergente mi fece un cennu. "Semu pronti à saltà, sgiò Carter".
  
  
  Uni pochi minuti dopu eramu stati à a porta aperta di l'aviò. U ventu fischiava intornu à noi. Nunda era visibile fora di u celu turchinu è u mare turchinu.
  
  
  Va bè, Gina ", aghju dettu. L'aghju rispettu per u so curagiu. - "Ùn fighjate micca. Basta à esce da a porta è tene l'anellu. Cunta finu à deci è tira.
  
  
  Seraghju ghjustu daretu à voi ".
  
  
  Va bè, disse ella, pruvendu u so megliu per surrisu.
  
  
  Si vultò è saltò. L'aghju vistu cascà è dopu vistu u bulbulu di seta bianca daretu à ella. Ella hà successu. Aghju fattu un cennu à u sergente è saltai fora di l'aviò.
  
  
  Se ùn saltate micca cusì spessu, u vostru stomacu si senti stranu in i primi sicondi dopu à saltà. U mio saltava in su è in giù mentre mi pimbava in u mare sottu, è u ventu fischiava intornu à l'arechje è a testa, trattenendu u fiatu. Tirendu l'anellu fora, l'aghju fighjatu turnà mentre saltava in a cascata. Di colpu, u paracadute sbattò bruscamente. U mumentu dopu aghju flottatu lentamente versu u mare scintillante cù un globu biancu sopra a mo testa. Direttamente sottu à mè, Gina flottava, u so paracadute chì si moveva dolcemente in u ventu. Pocu avanti era u scafo biancu pianamente in espansione di u Leonardo, tracciandu una pista spumosa in u mare calmu.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 10
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Gina s'hè lampatu in l'acque turchinu scuru di l'Oceanu Atlanticu à pochi centinaie di metri da l'elegante casco biancu di u Leonardo, chì fermava e vitture è pareva quasi immobile. Mentre falava à l'acqua, aghju vistu una barca di salvezza chì era calata da a nave. Sopra à mè sbatteva u terzu parachute biancu, a nostra zattera di salvezza. Un secunnu dopu avè vistu a zattera, mi pigghiau in u mare.
  
  
  Eru cumplettamente sottumessu in l'acqua, è quandu aghju risuscitatu, aghju sguassatu i straps di parachute. L'acqua salata mi toccu l'ochji. L'aghju asciuttu è pruvatu à vede Gina daretu à l'onde. Finalmente l'aghju trovu à dui centu metri. A zattera sbarcò un pocu più vicinu à l'arcu di u bastimentu.
  
  
  Aghju nutatu à Gina. Quandu eru à una cinquantina di metri da ella, aghju vistu ch'ella stava bè. Ella tolse u so parachute è natò versu mè. Avemu scontru in l'acqua fretta è aghju messu u bracciu intornu à a so cintura.
  
  
  "L'aghju fattu, Nick!" - esclamò cù un surrisu radiante nantu à a so faccia.
  
  
  Aghju risattu. "Vai", aghju dettu. "Scemu da l'acqua".
  
  
  Avemu ghjuntu à u raft senza difficultà, è dopu avè sbulicatu e straps, aghju scuppiatu u pacchettu. Quandu aghju tiratu fora a valvula à u latu, ci era un sibilu d'aria, un sibilu forte nantu à u mare, è a zattera gialla gonfiata. Aghju cullatu à bordu è trascinu à Gina.
  
  
  « À propositu ! - disse, falendu in daretu in a zattera. "Chì sollievu!
  
  
  "Seremu nantu à a nave prima di sapè," aghju dettu. "Fighjate". È aghju indicatu una piccula barca chì vene versu noi.
  
  
  U sloop era cun noi assai prestu. À bordu c'eranu parechji ghjovani taliani. Cume ci caricavanu in barca, si fighjenu l’una à l’altra sorpresa di vede à Gina caccià u so cappellu volante cusì chì i so capelli bagnati li cascanu nantu à e spalle. Unu di l'omi fischiò, ma Gina l'ignurò è mi pigliò a manu.
  
  
  
  
  Quandu avemu imbarcatu, i membri di l'equipaggiu si precipitonu per felicità. Parechje passageri sbuchjavanu, ma u capitanu ùn era micca truvatu. Pensu chì, se Ghjuda era à bordu di a nave, ci hà digià vistu. Era male per noi, ma ùn ci era nunda chì pudemu fà.
  
  
  Avemu statu purtatu à u duttore di a nave, chì insistia à un brevi esame. Era assai amichevule ma ùn parlava micca inglese.
  
  
  Dopu à l'inchiesta, un ghjovanu ufficiale di nave ci hà mustratu una cabina viota di prima classe.
  
  
  Aghju dumandatu quandu ellu avia da lascià. - "Quandu possu parlà cù u to capitanu?"
  
  
  "Li dumandu, signore," disse, fighjendu à Gina cù bramosu.
  
  
  "Almenu ci anu datu panni secchi", disse Gina, indicà a robba nantu à u lettu doppiu. Per Gina era una brusa, una falda è un sweater di lana, è per mè era un vestitu tropicale è una cammisa di sport. Ci anu datu ancu sandali di coghju molle.
  
  
  "Sembranu assai indifferenti nantu à a nostra ghjunta", aghju dettu. "Se l'ufficiale esita, truveraghju u capitanu stessu."
  
  
  Avemu vistutu prestu. Gina era stupente in u so vestitu. Paria un gigolu sicilianu. Aghju apertu u saccu impermeable pisanti chì aghju purtatu è inspecciona a mo arma, Luger, è stilettos. Aghju strappatu u holster nantu à a mo cammisa à maniche curtite è piatta Wilhelmina. Ma aghju aspittatu finu à chì Gina andò in u bagnu chjucu per spazzolà i so capelli prima di vultà à Hugo è stringendula à u mo avantbracciu. Quand'ella tornò à a cabina, a mo giacca era digià coperta l'arma.
  
  
  "Sembri bella", disse Gina.
  
  
  "Tu ancu," aghju rispostu. "Andemu à vede. Avemu pocu tempu ".
  
  
  Andemu fora nantu à u ponte. Nant'à una nave cusì grande, era difficiule di capisce cumu ghjunghje à u ponte. Camminemu per una vintina di minuti prima di ghjunghje infine à u ponte superiore di u passageru.
  
  
  "Induve pudemu truvà u capitanu?" Aghju dumandatu à u marinaru.
  
  
  "Capitanu, signore? Questu hè impussibile.
  
  
  "Mi aspetta", aghju dettu.
  
  
  Iddu dubitava. "Forse duvete dumandà à u steward."
  
  
  "À l'infernu cun ellu! Induve hè u capimachja ? "
  
  
  « Ah, sgiò Ficuzza. Si deve esse nantu à u ponte.
  
  
  "Grazie," aghju dettu è aghju passatu davanti à ellu versu a scala davanti à quale c'era una catena appesa. Stendi a manu.
  
  
  "Tu è a signora duvete andà prima à a vostra guida turistica, signore."
  
  
  "Wada al diavolo!" - disse Gina à alta voce. "Chì diavule!"
  
  
  L'hà rimproveratu. Aghju messu a manu nantu à a so spalla.
  
  
  "Guardate", aghju dettu à u marinaru. « Ci andemu à circà u sgiò Ficuzza, cù a vostra cumpagnia o senza. Ci pò purtà à ellu ?
  
  
  Fighjulò a mo faccia cupa per un mumentu. "Grande", disse. - "Seguita mi."
  
  
  Hà liberatu a catena di a scala è l'avemu seguitu finu à u ponte. Ci hà dumandatu à aspittà in u passaghju mentre caminava nantu à u ponte. Aghju vistu l'omi in uniformi bianchi, è dopu à uni pochi di mumenti, unu d'elli ne esce. Questu era u primu cumpagnu di Ficuzza.
  
  
  "Ah, u sgiò Carter è a signora Romano", disse cun un grande surrisu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Induve hè u capitanu?"
  
  
  "Hà dettu ch'ellu vi vede prestu".
  
  
  Aghju cuminciatu à preoccupassi. Le quartier général de la ligne en Italie lui aurait dit à quel point était urgente notre mission, même s'il n'avait pas connu les détails.
  
  
  "Vulemu parlà cun ellu avà", aghju dettu. "Avemu un prublema assai impurtante per discutiri".
  
  
  "Ma u sgiò Carter, u capitanu hè assai occupatu. Ellu... "Damn it, Ficuzza", aghju dettu. "A sicurità di sta nave è di i so passageri hè in ghjocu. U tempu hè finitu.
  
  
  Paria pensativu. Allora disse: "Seguitemi".
  
  
  Dopu à una corta caminata ci truvemu à a porta di a cabina di u capitanu. Ficuzza picchiò. Quandu avemu intesu una voce dentru, Ficuzza hà apertu a porta è noi trè entremu.
  
  
  Un omu altu è grassu cù i capelli grisgi argentu s'assittò à una tavula di lignu. Si alzò è, dopu chì Ficuzza ci hà presentatu, ci hà salutatu rumorosamente.
  
  
  Ellu disse; - "Allora sò questi dui paracadutisti!" sonava cundescendente. "Un modu drammaticu di cullà à bordu, ùn pensate micca, sgiò Carter?"
  
  
  "Temu chì ùn avemu micca scelta, capitanu", aghju rispostu.
  
  
  "Per piacè pusate," disse, indiannu duie sedie.
  
  
  Avemu pusatu.
  
  
  "Va bè", disse Bertoldi. "A mo cumpagnia m'hà infurmatu chì cercate un certu passageru nantu à a mo nave. Dimmi, sgiò Carter, perchè ùn pò micca esse arrestatu st'omu s'ellu sbarca in New York ?
  
  
  Prima di tuttu, aghju dettu, ùn ci hè dubbitu chì questu omu hè disguised, cusì ci vole à truvà ellu prima di ghjunghje à New York. Siconda, ùn sò micca un pulizzeru, è ancu s'ellu fussi, st'omu ùn lasciaria micca tistimoni vivi. Allora ùn hè micca solu una questione di arrestu ".
  
  
  "Iè, sicuru", disse u capitanu. "Possu vede u vostru ID, sgiò Carter?"
  
  
  Li aghju mostratu u mo ID.
  
  
  "Ah, l'intelligenza americana. È a ghjovana ?
  
  
  "Travaglia per noi", aghju dettu.
  
  
  "Diritta." Hà sorrisu sapendu. "Sgiò Ficuzza vi assisterà in a vostra ricerca, sgiò Carter. Ùn pudete micca aduprà armi di focu annantu à sta nave, salvu per l'autodifesa, è duvete rispettà a privacy di i mo altri passageri. Inoltre, duvete fà u vostru megliu per evità di cuntattà elli.
  
  
  Aghju cuminciatu à arraggiare di novu. "Capitanu Bertoldi", aghju dettu, "Ùn sò micca prontu à litigà. Vi invitu à sente ciò chì aghju da dì prima di decide ciò chì faremu è ùn faremu micca ".
  
  
  Bertoldi è Ficuzza si fighjavanu indignati. "Ùn aghju micca tuttu u ghjornu per discutiri di sta materia, sgiò Carter", disse Bertoldi friddu. "Sì avete qualcosa da dì, per piacè fatela corta".
  
  
  "Capitanu", aghju dettu, "ùn parlemu micca solu di questu omu. Cridemu chì hà purtatu un'arma assai periculosa nantu à sta nave.
  
  
  "Arma?"
  
  
  "Iè, hè questu." Aghju guardatu drittu à ellu. - "Arma nucleare".
  
  
  I so ochji s'allargavanu un pocu.
  
  
  "Pensemu chì hè una piccula bomba atomica".
  
  
  Ficuzza si leva da a so sedia. - "Diavolo!
  
  
  Un pizzicu di scossa apparsu nantu à a faccia di u Capitanu Bertoldi, po si vultò prestu à u so sguardu scetticu. - "Quale evidenza avete per questu?"
  
  
  "Nisuna evidenza precisa", aghju ammissu. "Una nota cù u nome di a vostra nave è assai infurmazioni supplementari. Ma inseme portanu à una cunclusione raghjone ". Ci hè statu un silenziu longu è prufondu. "Ma ùn site micca sicuru chì ci hè una bomba nantu à a mo nave?"
  
  
  "Hè più prubabile, capitanu", aghju dettu.
  
  
  "E vulete cercà a nave per una pussibuli bomba?" "Capitanu", disse Ficuzza, "puderaghju mette parechje persone nantu à questu".
  
  
  "Avemu bisognu di almenu una decina d'omi", aghju dettu. "Questa hè una grande nave è u tempu hè finitu. Avemu da principià à circà e cabine di tutti i passageri chì sò imbarcati in Napuli, perchè sò sicuru chì u veru nome di l'omu chì circhemu, Ghjuda, ùn hè micca nantu à a lista di i passageri. Di sicuru, avemu da verificà ".
  
  
  "A maiò parte di i passageri sò imbarcati in Napuli, sgiò Carter", u capitanu hà ughjettu. "Vulete molestà è disturbà queste persone. Sapete, i passageri anu certi diritti.
  
  
  È unu di elli hè u dirittu à a sicurità à bordu di sta nave ", aghju dettu. Pregu ancu chì mi affidate a ricerca, postu chì aghju sperienza in tali cose. E poi mi piacerebbe chì rallentassi a nave per avè più tempu.
  
  
  Andate più pianu ! - sclamò Bertoldi indignatu. Mai. Aghju da tene à un calendariu. I mo passageri anu ancu u so propiu calendariu. Ùn sapete mancu s'ellu ci hè una bomba à bordu. Innò, a nave mantene a velocità di crociera normale.
  
  
  Capitanu !
  
  
  "E," m'interrutti, "Mr Ficuzza guida a ricerca. Riceverete ordini da ellu, sgiò Carter, altrimenti ùn ci sarà micca ricerca à tutti. Hè chjaru?
  
  
  "Hè diventatu più chjaru".
  
  
  U capitanu Bertoldi si vultò versu Ficuzza. "Pigliate dece persone è queste duie persone è cercate e cabine. Cuminciate in terza scola è fate u vostru modu da quì ".
  
  
  "Capitanu", aghju dettu, "hè improbabile chì Ghjuda hà da avè altru chè una cabina di prima classe".
  
  
  "A ripetì, sgiò Ficuzza, principia in terza prima", disse Bertoldi. "Se a ricerca ci falla, videremu s'ellu ci vole à circà altre parti di a nave".
  
  
  A stupidità di questu omu era incredibile. Aghju decisu di telegrafà à a sede di a cumpagnia chì era interferendu cù una ricerca à grande scala.
  
  
  "Grazie per a vostra cooperazione, capitanu", aghju dettu friddu è mi sò alzatu.
  
  
  "À u vostru serviziu, sgiò Carter", disse. - Una cosa di più, sgiò Ficuzza. Se ci sò passageri chì ricusanu di fà ricerche di e cabine, ùn insistite micca. Mandateli à mè è vi spiegheraghju ".
  
  
  "Capitanu, ùn avemu micca tempu per tali...
  
  
  "Pudete andà, sgiò Carter".
  
  
  L'aghju guardatu in furia. "Va bè", aghju dettu. Mi vultò è esce da a cabina cù Gina, è Ficuzza mi seguita.
  
  
  Ficuzza era assai più utile chè u so capitanu. Pigliò prestu u tesoriere Fabrizio, è inseme si riuniscenu nove marinari chì anu da circà cun noi. Mi piacerebbe chì ùn sia micca un travagliu cusì grande chì puderia gestisce da mè stessu.
  
  
  
  
  Hè statu annunziatu nantu à l'altoparlante chì tutti i passageri di a terza classe duveranu stà in e so cabine dopu à pranzu per l'ispezione di i bagagli. Questu averia statu un altru avvertimentu à Ghjuda in quantu à ciò chì succede, ma pareva chì ùn ci era micca manera di mantene e nostre azzioni in sicretu. Avemu cercatu i bagaglii tutta a sera, ma ùn truvamu nunda. Se u passageru ùn era micca in a cabina, nisuna ricerca hè stata fatta - à u cumandamentu di u capitanu. Fortunatamente, a maiò parte di i passageri eranu quì. A mezzanotti ci avia da piantà - ancu à l'urdinamentu di u capitanu.
  
  
  Dopu qualchì resistenza, ci hà permessu di circà a sala di u mutore, ma ùn avemu trovu nunda.
  
  
  
  
  A matina dopu, u gruppu di detective, cumpresu Gina è eiu, hà pigliatu un pocu di riposu. Avemu avutu à fà questu. L'equipaggiu talianu era in periculu di dorme, è noi eramu ancu stanchi. Pocu prima di meziornu avemu pigliatu una merenda rapida è cuntinuemu a nostra strada. Aghju cunvintu à Bertoldi per andà drittu da u terzu à u primu per pudè salvà a seconda prima per l'ultimu. A ricerca cuntinuò tuttu u ghjornu. A maiò parte di i passageri eranu assai gentili. Qualchidunu insistia à scuntrà cù u capitanu, ma eventualmente accunsentì à fà e so cose cercate.
  
  
  À a fine di u sicondu ghjornu, avemu cumpilatu tutta a lista di i passageri, ma ùn avemu micca trovu nunda chì s'assumigliava à una bomba atomica, è ùn avemu micca vistu nimu chì s'assumigliava ancu remotamente à Ghjuda. S'ellu era à bordu, era ben ammucciatu, o era visitatu da unu di l'altri undici omi chì facenu u travagliu. Ma eramu sempre à mani viote.
  
  
  U terzu ghjornu avemu dumandatu à Bertoldi s'è no pudemu circà i quartieri di l'equipaggiu. Era furioso. "Ùn hè micca ovvi avà chì avete sbagliatu nantu à a bomba, sgiò Carter?"
  
  
  "Micca in tuttu", aghju rispostu. "È s'ellu ùn mi dà micca u permessu di fà sta investigazione, ti cablaraghju u vostru quartier generale. È dopu cuntattate ancu Washington, chì dopu cuntattà u vostru guvernu in Roma ".
  
  
  L'arroganza sfilava da a faccia di Bertoldi. - "Hè una minaccia, sgiò Carter?"
  
  
  - Pudete chjamà cum'è vo vulete, capitanu. Fararaghju u mo megliu per circà sta nave. Navighemu à tutta velocità versu New York è ci ghjunghjemu dumani dopu meziornu. Dece milioni di persone campanu in sta cità. Se ùn site micca preoccupatu per i vostri passageri, pensate à queste persone. S'ellu ci hè una bomba atomica à bordu chì puderia esplusione in ogni mumentu, vulete chì un tali disastru accade in a vostra cuscenza ? Vale à dì, s'è vo fate fora vivu, chì dubitu seriamente.
  
  
  Ficuzza disse tranquillamente: "Capitano, forse à l'equipaggiu ùn importa micca stu fastidiu".
  
  
  Bertoldi si alzò da a tavula è cuminciò à marchjà. Quandu si vultò versu mè, a so faccia era seria. "Va bè, sgiò Carter", disse. "Pudete fà a vostra ricerca. Ma vi scortaraghju personalmente à i mo quartieri di l'ufficiali ".
  
  
  "Cumu vulete", aghju dettu.
  
  
  A ricerca si trascinò pianu pianu finu à meziornu. Ùn cede nulla è suscita rimarche arrabbiate da u Capitanu Bertoldi. Era soprattuttu arrabbiatu quandu avemu visitatu brevemente ancu e so camere. Dumandò. - "Avà ammetti chì ùn ci hè micca una bomba?"
  
  
  "Aghju dettu:" Innò, avà vogliu circà a superstruttura, finu à i battelli di salvezza.
  
  
  "Assurdu!" - murmurò, ma cuntinuemu. Ficuzza ci hà aiutatu per un pezzu ; Dopu quì, Gina è eiu sò stati lasciati solu. Avemu esaminatu e galere, i magazzini, tutti i fossi è i cantoni di a grande nave, ma senza risultati.
  
  
  "Forse u capitanu hà ragione, Nick", disse Gina à a cena quella notte. - "Forse ùn ci hè micca una bomba à bordu. Forse Judas hà mancatu a so chance per via di un cambiamentu di u calendariu di navigazione ".
  
  
  "Vogliu chì era vera", aghju dettu. "Vogliu veramente chì Bertoldi hà ghjustu. Ma cunnoscu Ghjuda, Genie ". Aghju aggrottatu. "Ci deve esse posti chì ùn avemu micca cercatu. O forse unu di i nostri assistenti hà fattu un cattivu travagliu. Ùn sapemu micca. È dumane andemu in u portu di New York. Aghju da mandà à Hawk un missaghju à a radiu sta sera. '
  
  
  "Chì avete da dì?"
  
  
  "Hè solu chì ùn avemu micca trovu Ghjuda è a so bomba. Hawk hà da vene cun qualcosa.
  
  
  
  
  Aghju dormitu senza riposu. Quandu mi svegliu a matina dopu è fighjulava à Gina, chì dormia sempre in l'altra parte di a cabina, pensu à quantu eramu vicinu à New York. Durante u colazione avemu ricevutu un bulletin chì diceva chì u viaghju durava altre trè ore.
  
  
  "A nave serà permessa di attracà?" - dumandò Gina.
  
  
  "Se hè cusì, ci sarà un cumitatu di accolta quì", aghju rispostu.
  
  
  Mentre chì l'altri passageri imballavanu è si preparavanu à sbarcà, aghju stà in a nostra cabina cù Gina. Versu dece ore, aghju andatu à u ponte di prima classe, sperendu di vede qualcunu chì puderia s'assumiglia à Ghjuda. À dece è mezu si prisentava u cuntinente, è pocu prima di meziornu avemu attraccatu à u portu di New York. A maiò parte di i passageri eranu nantu à u ponte, affacciatu nantu à l'orizzonte di Manhattan è a Statua di a Libertà.
  
  
  Cum'è l'aspittava, ci sò stati salutati. A Guardia Costiera hà pigliatu u Leonardo fora di u portu è li dumandò di piantà. U capitanu ubbidìu, ma l'aghju vistu chì gridava in furia ordini à i so ufficiali. Pocu dopu meziornu, parechji ufficiali è suldati di a Guardia Costiera si sò imbarcati, accumpagnati da parechji agenti AX, u sindaco di New York è David Hawke.
  
  
  U capitanu Bertoldi hà dumandatu à scuntrà in a so cabina. Dui anziani di a Guardia Costiera, u merre, Hawk, Ficuzza, Gina è mè stessu ci aviamu da andà. Hawk hà pigliatu un muzzicu da u so sigaru spento mentre l'aghju infurmatu di i nostri fallimenti.
  
  
  "Ùn credu micca chì Ghjuda hè à bordu", disse. "È s'ellu hè à bordu, allora a bomba hè probabilmente ancu quì". Fighjendu à Gina. "Ingaghjate belle donne, Nick", disse.
  
  
  Gina hà capitu u cumplimentu, ma micca u sarcasmu. "Grazia", ​​disse è surrisu.
  
  
  "Prego", rispose David Hawk.
  
  
  Ci vulia à ride, ma u pensamentu di Ghjuda tirò i canti di a bocca.
  
  
  "Avete cercatu tutta a nave?" - Dumandò Hawk.
  
  
  "Da cima à fondu", aghju dettu. "Per l'amori di Diu, avemu ancu guardatu in i toilette. Solu ùn sò più nunda ".
  
  
  Ùn aghju micca dettu nunda. Hawk è Gina mi fighjulavanu.
  
  
  'Chì ghjè stu?' - Dumandò Hawk.
  
  
  "Pensu solu à un altru locu", aghju dettu. "Dì à Bertoldi ch'aghju da esse ghjustu".
  
  
  Aghju prestu à a tavula di u tesoriere, ricurdendu chì à u principiu di a nostra ricerca u tesoriere m'avia parlatu d'un omu chì ghjunse à a tavola di u capitanu per parlà di a salvezza di e cose. Quessi sò cose preziose. Questu significava chì duverebbe esse una sicura à bordu.
  
  
  "Iè, sgiò Carter", disse Fabrizio quandu l'aghju dumandatu. "Avemu una grande cassaforte in u nostru uffiziu. Ma ùn possu micca imagine chì ci hè qualcosa in questu chì vi interessa.
  
  
  "Forse duvemu darà un'occhiata", aghju dettu. Fabrizio ùn ci hà micca ingannatu. Ùn s'hè mancu a pena di chjamà u capitanu. Mumenti dopu, a sicura di l'omu hè stata aperta. Aghju inchinatu u mo capu è u seguitu à l'internu. Avemu vistu tuttu. U grande pacchettu cuntene un artefattu d'argentu da Spagna. Era una delusione.
  
  
  "Mi dispiace assai, signore", disse Fabrizio.
  
  
  "Bè, era solu una idea."
  
  
  L'aghju lasciatu è vultatu à a tavola di u capitanu. Qualcosa mi passava in capu, ma ùn pudia capisce.
  
  
  Anu cuminciatu in l'uffiziu. U capitanu marchò versu u so scrivania. Tutti l'altri stavanu à pusà, eccettu Hawk, chì stava in u cantonu cù un sigaru in u cantonu di a bocca è i so braccia magre incruciate nantu à u pettu. Aghju andatu versu ellu è scuzzulà u mo capu, dimustrendu chì nunda ùn avia travagliatu per mè.
  
  
  "Ma u sgiò Carter hà guardatu sta nave in sopra è in fondu!" - disse Bertoldi. "Se una cosa cusì era stata à bordu, l'avaria trovu".
  
  
  "Scusatemi, Capitanu", disse u più vechju di i dui ufficiali di a Guardia Costiera, Tenente Comandante Comandante. "Ùn pudemu micca permette à sta nave in u portu di New York finu à chì una investigazione più approfondita hè fatta".
  
  
  "Veru", accunsentì u sindaco. - "Avemu da cuntinuà à circà. Milioni di vite sò in ghjocu ".
  
  
  Bertoldi m'hà datu un sguardu feroce, cum'è s'ellu l'avissi purtatu in sta situazione sgrada. "Vai," li dumandò, "à lascià i mo passageri quì in mare mentre continuate à circà a mo nave?"
  
  
  "No," Hawk hà rispostu cum'è un ufficiale di a Guardia Costiera. Tutti u fighjulavanu. "Avemu un pianu megliu chì hè assai più sicuru per i passageri. Attualmente, parechji battelli operanu quì. I passageri imbarcanu in questi battelli senza bagaglii è si dirigenu versu u portu. Seranu ben curati mentre a nave hè cercata di novu. U bastimentu stessu serà tornatu à u mare apertu, è l'inchiesta serà realizatu da i mo omi è l'omi di u tenente cumandante sottu a mo direzzione.
  
  
  « Torna in mare aperto ! disse Bertoldi in un tonu sordu. "Sposta i mo passageri?"
  
  
  "Pensu chì questa hè l'unica soluzione sicura, capitanu", disse Hawk. "I battelli ghjunghjeranu quì prestu", disse u tenente capitanu.
  
  
  "Ma ùn avete micca dirittu!" sclamò Bertoldi. "Questa hè una grande stupidità".
  
  
  "Capitanu", disse Hawk gelosamente, "saria stupidu ignurà a minaccia".
  
  
  U capitanu Bertoldi s'hè cascatu pesante à a tavula. Fighjava à e so mani. "Grande", disse. "Ma s'ellu ùn hè micca trovu a bomba, signori, intende d'invità a mo cumpagnia per prutestà contr'à stu incidente disgraziatu".
  
  
  "Serà trattatu cù tuttu u rispettu", hà rispostu Hawk. "Avà, Capitanu, pensu chì saria megliu informà i passageri di ciò chì succede."
  
  
  U pensamentu chì mi girava in u mo capu di colpu hà pigliatu forma. Aghju aspittatu finu à chì l'altri omi partianu. Quandu solu u capitanu, Hawk, Gina è eiu eramu sempre in cabina, aghju dumandatu: "Capitanu, hè vera chì i passageri venenu à voi per deposità valori di più di una certa quantità?"
  
  
  Bertoldi m'hà datu un sguardu insoddisfattu. Credu chì m'hà cunsideratu u so tormentatore persunale. "Hè ghjustu, sgiò Carter", disse.
  
  
  Hawk hà guardatu a mo faccia, circandu di capisce ciò chì pensava.
  
  
  "Avete avutu parechje tali richieste durante stu viaghju?"
  
  
  "Forse cinque o sei".
  
  
  "E allora queste persone venenu à questu uffiziu, nò?"
  
  
  "Iè Iè".
  
  
  "Chì fate, Nick?" - Dumandò Hawk.
  
  
  "Sò ragiunate, signore", aghju dettu. "Unu di sti passageri hà messu un pacchettu abbastanza grande in u vostru armadiu?"
  
  
  'Iè, veramente. Ci era parechji di elli ".
  
  
  "E duvete lascià una di queste persone sola in questa cabina, ancu per un pocu tempu?"
  
  
  Mi guardò stranamente ; tandu aghju vistu ch’ellu s’arricordava di qualcosa. Per a prima volta da quandu l'aghju scontru, hà parlatu cun un certu timore in a so voce. "Iè, veramente", disse lentamente. "Ci era un omu quì..."
  
  
  "Chì s'assumigliava?" - Dumandò Hawk.
  
  
  "Avia una barba. Un omu assai stranu. Face assai magre.
  
  
  "Judas!" - gridò Falcu.
  
  
  "Pensu ancu cusì", aghju dettu. "E forsi hà cambiatu i so piani mentre era in questa cabina. Puderia avè intesu di mette a bomba in una grande cassaforte, ma puderia avè decisu, quandu era quì solu, di truvà un locu megliu. O forse ùn vulia micca suscitarà a curiosità di u tesoriere nantu à u sughjettu ".
  
  
  Bertoldi frugò in u so cassetto di scrivania è tirò fora un pezzu di carta. L'hà guardatu per un mumentu. "Hè u so nome", disse. - Arnold Benedict. Hà una cabina di prima classe numero dodici nantu à u ponte A.
  
  
  À quellu mumentu, u merre si prisenta à a porta cù un pezzu di carta in manu è una spressione spavintata in faccia.
  
  
  "Signuri, s'ellu ci era dubbitu nantu à a gravità di a situazione, pò esse sbulicatu avà".
  
  
  'Chì ghjè stu?' - Dumandò Hawk.
  
  
  "U mo uffiziu hè ghjustu ricevutu stu telegramma da Roma", disse duramente.
  
  
  Hawk hà pigliatu un pezzu di carta è leghje à alta voce:
  
  
  
  
  
  "Sgiò merre. A bomba atomica hè stata piazzata in un locu cusì chì a vostra cità pò esse distrutta cù u clicu di un buttone. Ci vole à crede quandu dicemu chì questu ùn hè micca un scherzu. Per pruvà questu, furnimu u numeru di codice di u nostru mecanismu di accensione: HTX 312.
  
  
  A bomba serà detonata in 48 ore, salvu chì a somma di centu milioni di dollari in lingotti d'oru hè pagata. Hè circa deci dollari per campà in New York. Per piacè pensate à questu assai attentamente. Ci sò parechje fonti per ottene soldi. Riceverete un secondu missaghju cù più struzzioni in 24 ore.
  
  
  
  
  
  Hawk m'hà guardatu. "Hè ellu", disse. Dopu dumandò: "Pudete imagine ciò chì puderia fà cù centu milioni di dollari?"
  
  
  "Sapete quale hà mandatu sta lettera?" - dumandò u merre.
  
  
  "L'omu chì circhemu", hà rispostu Hawk. "U telegramma avia da esse mandatu da unu di i so associati in Roma per ch'ellu coincide cù l'arrivu di "Leonardo" in New York".
  
  
  "Probabilmente Farrelly," murmurò.
  
  
  "À u cuntrariu", u capitanu ughjettu. "Ùn dice nunda di 'Leonardo', nunda in tuttu".
  
  
  "Per ragioni evidenti", murmurò Hawk. "Ovviamente ùn vulianu micca attirà l'attenzione nantu à sta nave, sgiò Bertoldi".
  
  
  Aghju nutatu u sguardu in l'ochji di u capitanu quandu Hawk s'hè indirizzatu senza u so titulu di solitu. A so arroganza era fastidiosa, ma micca cusì fastidiosa quant'è a so riluttanza à aiutà mi. Ma avà Hawk era in cumandamentu, è Bertoldi pigliava ordini da AX, ch'ellu li piacia o micca.
  
  
  "Sò infurmatu chì u presidente è u guvernatore anu ricevutu i stessi telegrammi", disse u sindaco. "Vulenu chì avemu da travaglià inseme per cullà i soldi necessarii. Ma centu millioni d'oru, Diu, chì pazzi hè questu ?
  
  
  "Un pazzu chì duvemu piglià assai seriu, sgiò sindaco. "Un delinquente psicopaticu chì hè determinatu à fà a so minaccia se i lingotti d'oru ùn sò micca consegnati", aghju dettu.
  
  
  "Hè assurdu, completamente assurdu", Bertoldi aggrottò la fronte. "Hè un scherzu, un cattivu scherzu americanu".
  
  
  "Ùn vogliu micca ridere se una bomba spara", disse Hawk. Stendu u collu versu a porta è chjamò à l'ufficiale di a Guardia Costiera chì stava fora di a porta.
  
  
  "Iè, signore?" disse u tenente cumandante quand'ellu entrava.
  
  
  "Sgiò Carter è eiu cercheremu sta capanna. Intantu, pigliate u vostru assistente è uni pochi di i mo ufficiali è vede s'ellu pudete truvà Arnold Benedict in a cabina dodici nantu à u ponte A. Pò esse l'omu. "Oh, iè, capitanu", hà aghjustatu Hawk, "di sicuru serà armatu è periculosu". Allora pigliate tutte e precauzioni pussibuli ". L'ufficiale annuì è si vultò.
  
  
  "Hà a barba", disse u capitanu. L'antica belligerenza era quasi sparita cumplettamente, è apparsu arrughe alarmanti nantu à u so visu intemperatu. "È una faccia assai, uh, magra. Oh, è mi ricordu una cosa più ".
  
  
  'Chì?' - abbaiò Falcu, seguitendu attentamente ogni parolla di u capitanu.
  
  
  "Bè, ùn sò micca s'ellu hè impurtante", Bertoldi esitò, "ma m'hà dumandatu s'ellu era pussibule di piglià l'insulina in l'aviò. Sospettate chì hà diabete.
  
  
  "Ùn hè micca stupente ch'ellu pare cusì male", aghju dettu dolcemente, videndu u prufilu spaventoso di Ghjuda in l'ochju di a mo mente. Hawk annuì. - "E capitanu, mandarete quì dui di i mo esperti minieri per preparà per tutte e circustanze impreviste ? È sapemu quandu "Arnold" hè truvatu.
  
  
  "Tuttu va bè", disse u tenente cumandante. Abbandunò a cabina. Gina stava accantu à mè, intrecciava e so dita trà e mie. - "Cumu ti possu aiutà?" ella dumandò.
  
  
  "Vai à piglià una tazza di caffè in u salone", disse Hawk. "Vi meritate".
  
  
  Gina mi surrisu è abbandunò a cabina. U capitanu a seguitava per educazione. Finalmente hà cuminciatu à dimustrà un pocu di rispettu. Quandu Hawk è eiu eramu solu in a cabina, si vultò versu mè è grinnì.
  
  
  "Ùn facciu micca assai travagliu fora, Nick", disse, "è mi piace solu. Avete altre idee magiche?
  
  
  'Nè, signore. Avà vultemu sta cabina.
  
  
  È avemu fattu. Sapia chì i battelli eranu digià in strada è i passageri sbarcaranu prestu, ciò chì mi calmò un pocu. Ma s'ellu Ghjuda avia un detonatore di bomba in e so mani, ci puderia saltà in ogni mumentu.
  
  
  Rummagemu in u tavulinu di u capitanu, cercamu l'archivi, è guardemu intornu à tutta a cabina. Hawk s'hè stancu prestu. Si pusò in una sedia à a tavula di u capitanu, è aghju nutatu cacci di sudore nantu à a so fronte.
  
  
  "Sò invechjatu, Nick", disse. "Sembra abbastanza dannatamente stuffy quì."
  
  
  "Avete ragione", aghju dettu. Aghju guardatu u muru laterale di a cabina, aghju vistu a griglia di ventilazione è pensu.
  
  
  Mi pusò accantu à i bars. Hè stata posta in un pannellu abbastanza grande, chì era appiccicatu à u muru cù viti. Unu di i viti era alluntanatu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Avete forbici per unghie?"
  
  
  "Iè", disse, stringendu a so sacchetta è mi passanu e forbici.
  
  
  Quand'ellu hà vistu ch'e aghju cuminciatu à svià i viti nantu à u pannellu, hè vinutu è si stese accantu à mè cun interessu. Aghju travagliatu febbrilmente, è ancu s'è u pannellu appiccicatu à un angulu per qualchì tempu, aghju finalmente riesciutu à strappallu.
  
  
  Fighjemu in u duttu di l'aria è quì avemu vistu: un pacchettu longu di trè metri, impannillatu in carta marrone. Ripiena u pirtusu in u duttu di l'aria è ripusò cù a so fine in u locu induve u duttu di l'aria curve è andò horizontalmente da a cabina.
  
  
  "Maledizione", disse Hawk.
  
  
  Utilizendu forbici, aghju tagliatu un pirtusu in a carta è fighjulà u cuntenutu. Il s'agissait d'une boîte métallique légère, probablement un alliage d'aluminium. Fora eranu miccanismi, cumpresu un receptore elettronicu in miniatura à longu andà. Una piccula luce rossa era accesa, senza dubbitu chì signalava chì a bomba era pronta à esplusione immediatamente.
  
  
  Aghju tiratu in daretu.
  
  
  "Ciamu l'esperti minieri", disse Hawk tranquillamente. "Aghju ancu qualchissia chì capisce questu."
  
  
  Aghju dumandatu. - Chì duvemu fà cù i passageri "Avemu scendinu prima ?
  
  
  Hawk strinse i so ochji friddi pensativamente. "Ùn pensu micca cusì. In ogni mumentu pudemu truvà in cunfrontu cù Ghjuda. Inoltre, ci vole à suppone chì una bomba puderia esplusione ghjustu sottu à u nostru nasu in menu di un minutu, forse ancu un secondu. Semu assai vicinu à u portu. Sè una bomba sploda quì, u cuntinente soffrerà u listessu dannu cum'è s'è no eramu in portu. Innò, Nick, avemu da pruvà à spegne.
  
  
  Aghju annuitu, decisu, cum'è Hawk, di scappà di Ghjuda. Abbandunò a cabina per piglià u specialista. Chjavu a porta daretu à ellu è esaminò di novu u pacchettu terribili.
  
  
  U lume rossu cuntinueghja à brilla ominosamente, indicando u putere terribili è distruttivu di a bomba. Allora mi dumandassi se Judas appughjàva veramente u detonatore ancu s'ellu si tombava. Questu omu, sapia da l'esperienza passata, era l'incarnazione di u male. Forse, s'ellu sapia ch'è no avemu scupertu una bomba, ùn esitarà à fà u so pianu inumanu, ancu s'è l'esplosione l'hà tombu. On ne pouvait pas courir de risque, c'était certain, surtout quand on avait affaire à un homme aussi imprévisible et aussi pervers mental que Judas.
  
  
  Aghju previstu u terribili risultatu di stu incubo - una nuvola di fungo sparghje u so velenu atomicu. Millioni di persone in un raghju di distruzzione di quarantacinque chilometri moriranu. Parechje millaie moriranu durante l'onda di scossa secundaria è terziaria. E millaie di più moriranu una morte lenta è terribile da a radiazione.
  
  
  I mo pinsamenti sò stati prestu interrotti da un colpu à a porta. Aghju andatu à a porta è aghju dumandatu quale era. Appena Hawk hà dettu u so nome, aghju sbloccatu a porta è mi sò alluntanatu per lasciallu entre.
  
  
  Era seguitatu da u Capitanu Bertoldi è da trè omi d’aspettu lugu chì ùn cunnosci micca. "Fighjate questu, Bertoldi," disse Hawk irritabilmente, stancu di a sfiducia è a mancanza di cumpassione di u capitanu. Bertoldi palidì. Stava tremantu, stringendu i pugni cù una rabbia impotente.
  
  
  "È esce da quì, signore," abbaiò Hawkeye, strintendu per mè di accumpagnà u capitanu finu à a porta.
  
  
  Bertoldi marchjava nantu à i scalini di legnu, l'ochji stranamente fighjendu dritti davanti. Chjavu a porta daretu à ellu è mi vultò versu Hawk è i trè altri. "Sgiò Gottlieb, Nick Carter", disse.
  
  
  Aghju strintu a manu cù un omu magre è filatu chì portava occhiali senza montura - l'estereotipu di un scientist. Hawk m'hà spiegatu chì Gottlieb avia inventatu u detonatore, un dispositivu chì permette à Ghjuda è i so cumpagni di creà una bomba.
  
  
  Intantu, dui esperti di ignizione eranu occupati à caccià l'imballu da a bomba. "Saria terribile... terribile", murmurò Gottlieb, "se u mo dispusitivu hè stata utilizata in questu modu".
  
  
  Questu, di sicuru, era un understatement. Gottlieb hà unitu à dui altri omi chì si chinavanu nantu à a bomba. "Sì sicuru chì hè ellu?" - Falcu li dumandò.
  
  
  Gottlieb annuì. 'Ùn ci hè dubbitu annantu à questu. A persona chì hà riunitu questu hà una grande cunniscenza di a fissione termonucleare. Sfurtunatamente, avemu allargatu ancu sta cunniscenza ". Hawk m'hà guardatu è aghju sbulicatu. Gottlieb è dui omi di AX travagliavanu nantu à a bomba. La lumière rouge brillait de manière spectrale sur leurs visages tandis que Gottlieb cliquait la langue et murmurait entre lui-même. "Eccu", disse infine. - Ci hè un filu quì. Iè hè questu. Innò, micca quellu, l'altru.
  
  
  Avemu affullatu intornu à l'apertura in u muru. Aghju pruvatu à ùn pensà à ciò chì succede se a bomba spara avà, ancu s'ellu ùn sentu nunda. E persone chì anu travagliatu nantu à a bomba paria avè nervi d'acciaio. Hawk si n'andò à a porta è dumandò se u tenente cumandante avia digià infurmatu. Questu ùn era micca u casu.
  
  
  "Questa cosa hà u putere chì l'attribuiscenu? - Aghju dumandatu à Gottlieb.
  
  
  Parlava pianu pianu, senza fighjà in a mo direzzione, cum'è tutta a so attenzione era cuncentrata nantu à a bomba. - 'Pensu di sì. Da quì a bomba distruggerà tuttu in un raghju di sessanta, settanta chilometri ". Si cuncintrau annantu à u mecanismu di detonatore, è dopu, cum'è per enfatizà i so pinsamenti, hà dettu: "Nimu ùn averà una chance".
  
  
  Tuttu ciò chì pudia fà era scuzzulà u mo capu. Gottlieb, cum'è un omu chì leghje un catechismu mortale, cuntinueghja, cuntinuendu à osservà u travagliu di i specialisti: "Ma a prima splusione, e prime onde di scossa ùn saria micca a fine di a materia. Precipitazioni, marea - a malatia di a radiazione è una parte di terra disabitata, una parte di u Mari Mortu. Manhattan diventerà una terra di nimu, completamente inabitabile per decennii à vene ".
  
  
  Ùn aghju micca dumandatu più. Gottlieb m'hà datu assai manciari per pensà.
  
  
  'Cumu si?' - Dumandò u falcu nervosamente, masticandu sempre u so sigaru strofinatu.
  
  
  Unu di l'omi si vultò versu ellu. "Avemu un altru casu risicatu, signore", disse. U sudore sguassava da a so fronte nantu à a so faccia.
  
  
  Falcu è eiu s'inclinavanu annantu à l'altri è fighjemu attentamente.
  
  
  À un certu puntu, quandu aghju pensatu chì eranu quasi finiti, Gottlieb gridò: "Infernu nò! Ùn questu !
  
  
  L'omu chì travaglia cù l'apparechju si firmò è appoggiò u so capu à u muru. Aghju vistu e so mani tremanu un pocu mentre chjode l'ochji è pigliò un respiru prufondu. Allora si scuzzulò per cumpone. Cuntinuò cù l'altri dui, è in menu di deci minuti i trè omi si vultonu, una striscia di satisfaczione apparsu nantu à e so labbra.
  
  
  "Hè accadutu", bisbigliò Gottlieb. - "A bomba hè innocu."
  
  
  Hawk è aghju guardatu à l'altru. Espirava. "Era troppu per u mo corpu stancu", disse. Si appoggiò à a scrivania di u capitanu è pigliò un respiru prufondu.
  
  
  Mi sò alzatu è pruvatu à surrisu.
  
  
  Hawk pigliò un sigaru novu, l'accese, è soffia cù cura un cercolu. S'arrizzò finu à u tettu di a cabina mentre mi fighjulava drittu. "Avà chì hè fattu, Nick, ci hè solu una cosa da fà".
  
  
  Aghju annuitu. "Judas", aghju dettu. "E se possu dì cusì, signore, hè megliu mortu chè vivu".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 11
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  L'alerta di i passageri hè stata annullata subitu è u Capitanu Bertoldi ci hà ringraziatu per u travagliu bè fattu. I battelli chì avianu appena ghjuntu à a nave sò stati rimandati à u molo. Leonardo entrerà in u portu parechje ore tardi.
  
  
  Pocu dopu l'ordine hè statu datu, u Tenente Comandante di a Guardia Costiera ghjunse nantu à u ponte, induve Hawk è aghju andatu à cunsultà cù u capitanu. "Benedict ùn era micca truvatu", u tenente cumandante hà dettu à Hawk. "U vostru populu cuntinueghja à investigà, ma ellu hè in piattu è spera di scappà da noi quandu l'altri passageri sbarcanu".
  
  
  "Va bè," disse Hawk agria. "In u caosu di i passageri chì provanu à sbarcà, serà quasi impussibile per noi di vede bè tutti. È, sicuru, pò sempre cambià a so apparenza di novu ".
  
  
  "Pensu chì pudemu cuntà nantu à questu", aghju dettu.
  
  
  A nave attraccava à cinque ore. U New York Post hà digià avutu una edizione speciale in strada cù tituli audaci. A folla s'affollava nantu à u molo è intornu; a pulizza pruvò à frenà. I rapporti è i fotografi eranu in ogni locu.
  
  
  Hawk hà postu l'ufficiali à u principiu è à a fine di i corridoi.
  
  
  "D'ora in poi, aghju preferitu fà per mè stessu", li dissi.
  
  
  "Va bè", hà rispostu. - "Staraghju à bordu per un pocu tempu per sapè induve sò s'ellu avete bisognu di mè".
  
  
  Gina è eiu lasciamu a nave prima chì i passageri sbarcassi. L'aghju purtata à l'edificiu di a dogana è li dissi di stà quì.
  
  
  U molo era in u caosu è aghju avutu una sensazione pessimista di truvà Ghjuda.
  
  
  "State vicinu, nò?" - dumandò Gina.
  
  
  "No, andaraghju à circà tuttu u molo. Se ci perdemu l'un l'altru, pigliate una stanza à l'Hilton Hotel è stà quì finu à chì mi sentenu ".
  
  
  "Va bè", disse, basgiendu a mo guancia. - 'Attenti.'
  
  
  'Ancu tù.'
  
  
  
  
  I ghjurnalisti si sò mischiati cù i curiosi intornu à u molo, è a pulizza duvia abbandunà i so sforzi per mantene l'ordine. Aghju firmatu vicinu à u corridoiu induve dui altri agenti AX eranu ancu stati. Un ghjornu anu firmatu un passageru cù a barba è l’anu strettu strettu. Aghju avvicinatu rapidamente à elli è disse ch'elli avianu u sbagliatu. A barba hè stata vera.
  
  
  Appena dopu à sei ore, aghju vistu un omu chì era appena scesu da u ponte. Invece d'andà à a dogana, marchjò à a fine di l'edifiziu, induve un guardianu stava à a porta di u parking. À u primu l'aghju vistu solu da u spinu. Era ben vestitu è caminava cù una canna. A so andatura mi paria familiare. Aghju guardatu più vicinu è aghju vistu una manu senza capelli chì tene una valigetta. Ùn pareva micca vera pelle. È a manu ùn si piegò intornu à u manicu di u saccu cum'è una manu vera. Cum'ellu stava per seguità ellu, vultò a testa è aghju vistu a so faccia. Il avait moustaches et lunettes de soleil, mais ce crâne ne pouvait être pris pour autre chose. Era Ghjuda. Videndumi, si precipitò à a fine di u bastimentu. Ci era parechje persone trà noi è aghju avutu da passà à traversu a folla. Avanzau pianu pianu, è quandu aghju passatu, Ghjuda era digià à a porta. Mentre tirava Wilhelmina è scappava, l'aghju vistu abbatà un guardianu è marchjà u cancellu in u parking.
  
  
  Quandu aghju avvicinatu, Ghjuda era fora di vista. U guardianu, chì saltava à i so pedi, pruvò à piantà mi, ma aghju gridatu quale eru è corse à traversu u cancellu. Camminendu intornu à una fila di vitture parcheggiate, aghju vistu un taxi chì arrivava. Ghjuda mi guardò da a finestra di daretu.
  
  
  Aghju infundatu u Luger è corse versu a motocicletta chì stava quì. C'era un gruppu di ghjovani à i capelli longu vicinu, è aghju presumitu chì a motocicletta appartene à unu d'elli. Aghju vistu è aghju vistu chì a chjave era in l'ignizione. Aghju saltatu in sella. Era una grande Honda pensata per l'autostrada, è u mutore facia un sonu rassicurante. "Bonghjornu!" - urlò unu di i ghjovani.
  
  
  "Aghju pristaraghju solu per un pezzu!" - aghju gridatu in daretu. Mi precipitu fora di u mo sediu è mi precipitu per un taxi.
  
  
  Quandu mi tirava fora in a strada, u taxi simpricimenti girava a manca à dui blocchi di distanza. Aghju guidatu à traversu u trafficu. Aghju cuminciatu à superà un taxi è aghju pensatu chì puderia piglià à i semafori. Allora u taxi hà cuminciatu à passà i luci rossi. Ghjuda o hà datu assai soldi à u cunduttore, o li mette una pistola à a testa. Dece minuti dopu eramu nantu à l'autostrada chì porta à l'aeroportu internaziunale Kennedy. Nantu à l'autostrada, u taxi si alluntanò da mè, ma pensu chì era in u locu ghjustu. Ùn aghju micca capitu cumu Ghjuda puderia cullà in l'aviò senza ch'e aghju chjappà cun ellu à l'aeroportu.
  
  
  Aghju sbagliatu. Cume aghju sguassatu l'autostrada versu l'edificiu di a stazione è pruvatu à chjude a distanza trà mè è u taxi, aghju pigliatu una volta piena d'oliu è un ciclista si sfilò davanti à mè.
  
  
  Per furtuna, aghju sbarcatu nantu à un terrapienu invasu da arbusti alti è ùn avia solu contu, contu è un vestitu strappatu. Ma a motocicletta ùn pudia più esse usata. Aghju decisu di cumpensà u pruprietariu dopu è andò à l'aeroportu. Aghju firmatu tutte e vitture chì passavanu, ma ùn pigliavanu più l’autostoppisti.
  
  
  Finalmente un camionu m'hà pigliatu è simu ghjunti à l'aeroportu almenu 45 minuti dopu à Ghjuda.
  
  
  Aghju fattu dumande è scupertu chì una decina di voli d'oltremare duveranu partite quella sera. Unu di elli era un volu da Pan Am à Roma. Iè, un omu hà firmatu à l'ultimu minutu. Un certu sgiò Benedettu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Puderaghju ancu ghjunghje à ellu?"
  
  
  L'omu si vultò per verificà l'urdinamentu di u volu è poi guardò u so sguardu. "No", disse.
  
  
  L'aviò hè partitu dece minuti fà. Esattamente à tempu cum'è programatu.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 12
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Era chjaru chì Ghjuda vularia à Roma senza ritardu. Ci saria vicinu à u so quartier generale è Farrelly è i so banditi. Probabilmente ùn sapia micca chì avemu scupertu u so cumplessu sotterraneo in Sicilia.
  
  
  U prossimu volu per Roma ùn hè partitu finu à a matina dopu. Ma ci era un volu à Londra in una ora è mezu è dopu un volu à Roma, cusì duvemu ghjunghje à tempu per u colazione, circa un'ora dopu chì Ghjuda sbarcò.
  
  
  Aghju chjamatu Gina è hà pigliatu un taxi da l'Hilton à l'aviò mentre aghju compru i nostri biglietti. Aghju vulsutu ch’ella sia cun mè perchè cunniscia cusì bè à Giovanni Farelli. Quandu aghju chjamatu Hawk è scusatu per a perdita di Ghjuda, disse: "Bè, serà faciule da truvà in Roma. Ma ricordate, s'ellu scappa, mantene u detonatore ".
  
  
  "Deve cuntattà a pulizza in Roma o l'Interpol per pudè pruvà à coglielu quandu sbarca?"
  
  
  "No", disse Hawk. A so voce avia quellu sonu duru è fretu chì qualchì volta usa. "Se a pulizzia u catturà, ùn sapete micca ciò chì puderia succede. Nick, vogliu vedelu mortu, cum'è avete suggeritu.
  
  
  Ùn era micca surprisatu di sente questu.
  
  
  À u mumentu chì avemu partitu, Gina è eiu eramu cumplettamente stanchi è durmimu a maiò parte di a strada. Ùn aghju micca dorme bè, ma era abbastanza riposu per cuntinuà a mo strada. Gina durmia cum'è un zitellu.
  
  
  Pudemu fà ligami veloci è faciuli in Londra è ghjunti in Roma ghjustu dopu à ottu ore. Era una matina chjara di sole. Aghju datu à u tassista l'indirizzu di l'appartamentu chì Gina m'avia datu. Farrelly hà purtatu e so donne quì, è Gina hà dettu chì qualchì volta l'utilizava per scuntrà cù altri patroni di l'inferi. A pulizza ùn sapia micca di l'esistenza di l'appartamentu, ma mi paria chì Ghjuda sapia. S'ellu avia chjamatu Farrelly subitu dopu à l'atterrissimu, li avaria dettu ch'ellu ùn era sicuru d'andà in Sicilia. Cusì, puderanu avè decisu chì questu appartamentu era u locu più sicuru, è era prubabile chì si scontranu quì per discutiri più piani.
  
  
  Quasi un'ora dopu à l'atterrissimu, avemu firmatu davanti à un appartamentu. Eramu per entre quandu aghju intesu un rumore da u cantu.
  
  
  "State quì tranquillamente", aghju dettu à Gina.
  
  
  Corsu à l'angulu di a casa è aghju vistu dui omi esce da una porta laterale è avvicinassi à una Lancia d'argentu parcheggiata à traversu a strada. Unu di i dui era altu, elegante Farrelly, è l'altru era Judas, chì pareva a Morte in u so vestitu. Ùn era micca disfrazatu, ma portava sempre una canna.
  
  
  Aghju decisu di colpi subitu. Aghju tiratu fora Wilhelmina. "Hè abbastanza", aghju gridatu. "Roma hè a vostra ultima tappa".
  
  
  Hà reagitu assai più veloce di ciò chì pensava. Quandu aghju sparatu, corse versu a vittura. Wilhelmina hà sparatu, ma aghju mancatu è a pallottola hà colpitu i pavimenti ghjustu daretu à ellu. Aghju sparatu di novu, chjappà u paraurti, è sparì daretu à a vittura.
  
  
  'Una maledizione !' - murmurò.
  
  
  Farrelly poi sparò. A pallottola vola da una casa vicina. Eru custrettu à ammuccià quandu hà sparatu di novu è si senti una ferita punzante à l'esternu di u mo bracciu manca. Da l'altra parte di a vittura aghju vistu a porta aperta, ma eru troppu occupatu à pruvà à impedisce à Farelli di chjappà mi.
  
  
  Di colpu aghju intesu u gridà di Gina. Ella gridava. - "Spara, Nick!" "Hà paura di sparà!"
  
  
  Fighjendu Farrelly vultà versu Gina, mi ricurdò chì era a so padrona. Quand'ellu l'hà vistu, hè stata per un mumentu sopra à a rabbia. Il a visé et lui a tiré dessus. A pallottola l'hà mancatu per centimetri.
  
  
  Aghju vultatu u focu. U mo primu colpu chjappà u muru accantu à Farelli ; u sicondu u colpì in u collu. Il s'ébranlait de manière convulsive et s'écroula sur le trottoir.
  
  
  Dui palle chì volavanu da daretu à a vittura fischiavanu à i mo pedi. Un mumentu dopu, u mutore rughjò è Ghjuda s'alluntanò in a strada stretta. Tiru à a vittura, ma aghju solu riesciutu à rompe u finestrinu.
  
  
  'Sì d'accordu?' - Aghju dumandatu à Gina.
  
  
  'Iè.'
  
  
  Andate in u vostru appartamentu è stà quì ", aghju dettu. "Varaghju à vede più tardi".
  
  
  Ella prutesta, ma avia digià curritu versu una Alfa Romeo 2000 parcheggiata nant'à u listessu trottu. Ùn era micca chjusu. Aghju cuminciatu u mutore cù i fili d'ignizione, aghju saltatu in a vittura è aghju precipitu dopu à Ghjuda.
  
  
  Dopu dui blocchi l'aghju vistu. Pigliò trè blocchi davanti à mè è si vultò bruscamente à a diritta, circandu di sbarazzà di mè. Sò andatu in u turnu cù a rota di daretu chì slittava bè è i pneumatici sguillavanu. Davanti à mè, Ghjuda hà vultatu à manca in una piccula strada chì portava à una zona industriale. In cinque minuti avemu spaventatu una meza decina di pedoni è guasi scontru cù duie vitture. Ma Ghjuda ùn hà micca rallentatu, è nè mè. S'è no aviamu guidatu nantu à l'autostrada, Alpha l'avaria rattrappatu, ma cù sta manera di guidà, a vitezza di e vitture era quasi a stessa, è Ghjuda l'hà capitu.
  
  
  Dopu à altri cinque minuti, Ghjuda hà pigliatu u capu è l'aghju persu. Ma quandu aghju vultatu u cantonu di u magazzinu, aghju vistu una vittura nantu à l'asfaltu cù a porta aperta. Screeched to a stop, saltatu fora è tirò fora u Luger. Ghjuda ùn era micca truvatu. Aghju guardatu i magazzini è mi dumandu s'ellu ci era andatu. Eru camminendu versu ellu quandu u mo sguardu cascò nantu à a tappa di u toccu. Ùn ci era nunda inusual, salvu chì era ligeramente inclinatu. Mi avvicinai à ellu è fighjulai attentamente à a tapa. U rim hà lasciatu una impronta in a terra di strada. M’inclinai è ascoltai. Aghju intesu passi affucati. Di sicuru, questi eranu i passi di Ghjuda.
  
  
  Malgradu mè stessu, aghju admiratu a so astuzia. Malgradu a so salute povera è e braccia artificiali, questu omu era intelligente cum'è a volpe pruverbiale. Aghju rinfriscatu rapidamente a cuperta di u pozzu è mi calava finu à chì i mo stivali anu toccu u terzu scalu di a scala metallica in a fossa. Un forte puzza s'era suscitatu intornu à mè. Tali vapore rende a respirazione difficiuli, è u più profondu in u burcu, u più scuru diventa. In a bughjura sottu à mè, aghju intesu u mischju di topi. Se Ghjuda scappava attraversu a vasta reta sotterranea di canali è passaghji chì custituiscenu u sistema di fognatura di Roma, ci era una bona chance ch'e ùn l'aghju mai più trovu.
  
  
  È questu era l'ultimu cosa chì vulia.
  
  
  M'hà datu u slip à Niagara Falls. Ma ùn mi evitaria avà, avà chì era solu trà noi dui, omi. Aghju aumentatu a mo vitezza è scendinu rapidamente e scale metalliche cuperte di slime.
  
  
  Quandu aghju infine ghjuntu à u fondu, aghju scontru una stritta di roccia. Un flussu d'acqua brutta è pudorosa gurgullu pianu pianu sopra l'antica petra. A puzza era quasi insuppurtevule ;
  
  
  Un debole cercolu di luce chì cascava da a strada sopra à mè hà datu una idea. Staiu immobile è ascoltava in l'ombra nera. Tandu l’aghju intesu di novu, u sonu di passi in fretta chì eccu in a bughjura à un centu di metri à a mo diritta.
  
  
  Guglielmina si stese in manu. Mi chinai è seguitai Ghjuda in a bughjura scura.
  
  
  Una cosa calda pelosa mi toccò i pedi. Aghju quasi urlatu di sorpresa, ma sbulicò u sonu quandu un ratu passava davanti à mè, stringhjendu, è scappò per una cornice stretta. Era difficiuli di mantene u ritmu, soprattuttu chì a cornice hè diventata slippery è umida per via di a capa di muschiu nantu à i vechji rocci intemperati.
  
  
  Grandi insetti senza occhi pendevanu da u tettu bassu. Ùn saria micca surprisatu se aghju vistu ancu i pipistrelli. U mucus sguillava in ogni locu, l'aria era stuffing è oppressiva. Ma micca a mità oppressiva cum'è Ghjuda.
  
  
  Mi fucalizza nantu à i so passi sbiaditi. Qualcosa brillava davanti à mè in a bughjura. Mi pressu à u muru è mi tengu u fiatu. Ma tandu Ghjuda si precipitò, è l'aghju seguitu cù Wilhelmina in manu.
  
  
  Quandu aghju vultatu l'angulu, aghju statu subitu custrettu à immerse è guasi persu u mo equilibriu è cascò in a fogna. Una pallottola fischiò sopra à mè, è di novu aghju intesu Ghjuda zoppicà. L'aghju seguitu in una fogna più chjuca, un corridore scuru assai più strettu di u primu.
  
  
  Turnò di novu u cantonu ; Aghju pigliatu u mira è sparatu. A pallottola chjappà in a petra di u cantonu è rimbalzò. Aghju mancatu è corse dopu à Ghjuda prima ch'ellu puderia alluntanassi troppu davanti à mè.
  
  
  Era un ghjocu classicu di u gattu è u tocu. Aghju rispostu à ogni so mossa cù u listessu gambit. Ma quandu aghju vultatu u cantonu, ùn era micca truvatu. Sta seccione di l'acqua di scarico ùn era più usata. Era seccu è ùn ci era guasi odore. Questu m'hà sorpresu prima. Ma aghju scupertu prestu u mutivu perchè Ghjuda hà sceltu stu passaghju sottu à a strada. Aghju vistu un pirtusu in u muru, chì era cupartu cù una latta. Era una scacchiera fatta in casa. Aghju firmatu, aghju intesu è intesu un rumore à l'altra parte di l'apertura. Allora hà cullatu in.
  
  
  Avà puderia stà drittu. Mi ritruvau in un tunelu chjapputu di spazzatura è diverse petre. Mentre stava quì, aghju intesu un sonu à distanza. Apparentemente, Ghjuda hà sappiutu sta surtita da a fossa è vulia aduprà per sguassà di mè. Prestu aghju amparatu cumu hà pensatu à fà questu. Una luce apparsu davanti à mè è aghju vistu Ghjuda in siluette. M'hà sparatu duie volte. Una pallottola mi hà praticamente perforatu a manica. Avà a caccia hè diventata più periculosa per via di a bughjura.
  
  
  Mi avvicinu à u pirtusu illuminatu. Quandu sò ghjuntu quì, aghju vistu chì u tunnel portava à una stanza chjuca induve una lampadina era appesa. Aghju guardatu intornu. Avà sapia induve eramu. In una nicchia di u muru stavanu l'osse di una cinquantina di persone, i so cranii ammucciati sopra, è mi fighjulavanu sbrigati. Ghjuda m'hà purtatu à e catacombe, i tunnel sott'à a cità induve i primi cristiani s'ammucciavanu da i so tormentatori. Aghju cunclusu chì questu deve esse e catacombe di San Callisto, a più famosa di tutte e catacombe rumane. Ancu s'ellu ci era illuminazione quì, sti lochi ùn eranu micca nantu à a lista turistica.
  
  
  Aghju attraversatu a stanza è aghju seguitu à Ghjuda. Hè tornatu cumplettamente scuru, ancu s'ellu ci era lampadine appesi quì è quì. Avà aghju intesu Ghjuda chì respirava pisanti, pruvendu ch'ellu s'era debilitatu. Aghju calculatu chì era passatu un bellu pezzu da quandu era statu injectatu cù insuline, è chì a persecuzione avia disturbatu u so metabolismu. Ùn durà micca longu. Ma ùn vulia micca ch'ellu ghjunghje sin'à u puntu chì puderia mischjà cù i turisti. Aghju pigliatu u ritmu.
  
  
  Prestu aghju intrutu in una seconda stanza cù a listessa illuminazione chì a prima. Ùn aghju micca vistu Ghjuda, cusì aghju sbuchjatu in a stanza. Cum'è in a prima stanza, ci sò stati munzi d'ossi cù cranii nantu à i scaffali in i mura. Eru a mità di a stanza quandu aghju intesu un respiru pesante à a mo diritta.
  
  
  Mi vultò rapidamente. Ghjuda si appoggiò à una pila di osse secche è fragili. A so faccia era grisgiu cendra è sudatu. L'omu era pelle è osse, è u so craniu s'assumigliava più à i cranii nantu à i scaffali chè à a testa di una persona viva. Era un omu bruttu, ma avà hè diventatu spaventosamente grottescu.
  
  
  Respirava di manera irregulare è sibilava. C'era una strata di scuma nantu à u so labbra inferiore. In a so manu teneva un revolver Smith & Wesson .44 Magnum scurciatu. S'ellu m'avia culpitu da ellu, aghju avutu assai rapidamente unitu à u restu di i resti in e catacombe.
  
  
  Ellu rise rocamente mentre contemplava a mo prossima mossa. A risa sboccava da ellu cum'è un ciottolu nantu à una finestra ; e protesi agitavanu incerte à a punta di i so diti tremuli. A manu diritta cù u revolver era liscia è cera.
  
  
  "Avà ti possu finalmente tumbà, Carter", graccia.
  
  
  Mi pimbai in terra è sbarcai trà l'osse chì mi sentu crepate sottu à mè. U revolver di Ghjuda abbaiò è mancò di un chilometru. Mi alzò è aghju puntatu u Luger à u so pettu. U mo dettu stringhje u grillu, ma ùn aghju micca focu.
  
  
  Ghjuda abbandunò a manu cù u revolver nantu à u so grembo è cascò di novu trà l'ossi. A so faccia era distorta, i so ochji smaltati. A mancanza di respiru pareva assai forte per un mumentu è poi si firmò di colpu. U so corpu si tense è u revolver cascò da a so manu. Allora u so capu chjappà u muru - i so ochji spalancati in un coma di diabeticu.
  
  
  Mi sò alzatu è mi avvicinai. U mumentu ch'e aghju appughjatu nantu à ellu, u so corpu si strinse bruscamente è si congelava. Sentu u so pulsu. Ùn ci era micca impulsu.
  
  
  Mi sò alzatu, aghju infundatu u Luger, è fighjulà u scheletru vestitu trà l'ossi esposti. Ghjuda era mortu, u sicretu di u detonatore nucleare era sicuru, è aghju bramatu u sole.
  
  
  Aghju lasciatu u corpu quì è camminò à traversu u tunelu megliu illuminatu à l'entrata di e catacombe. Judas n'aurait pu être retrouvé avant qu'il ne soit devenu comme les autres squelettes de ces tunnels. S'ellu ùn era statu trovu prima chì a so robba putrissi, puderia esse cunsideratu i resti di un primu cristianu. Aviu avutu appena u tempu d'assorbe l'umore scuru di stu pensamentu quandu aghju scontru un gruppu di turisti chì si dirigìanu versu l'uscita.
  
  
  A guida italiana mi hà guardatu. Ellu disse. - 'Aiò!' - Ci vole à stà cù a cumpagnia, sgiò ! Hè quasi finitu ".
  
  
  Aghju unitu à elli è marchjò versu a luce davanti à noi. "Scusate", aghju dettu à a guida. "Sò statu pigliatu in una scena piuttostu terrificante".
  
  
  La guida ridacchiò. - "U peghju hè ancu da vene, signore."
  
  
  Pensu à l'anni è i travaglii chì mi stavanu sempre davanti à mè s'ellu mantene a vita. "Spergu chì ùn site micca un parente di u prufeta Nostradamus", aghju dettu.
  
  
  Sembra ch'ellu ùn hà micca capitu u scherzu.
  
  
  Ma ùn m'importa micca. Una cosa era certa: Ghjuda era mortu. Nimu ùn sapia ciò chì m'aspettava dopu. Allora invece di pensà à l'avvene, sò tornatu à u presente, quì è avà. È po aghju pensatu à Gina è aghju cuminciatu à surrisu. U megliu grin imaginable.
  
  
  
  
  ***
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  À propositu di u libru:
  
  
  
  
  
  Cumu hè questu pussibule? Nick Carter hè statu subitu custrettu à ammuccià un documentu in u Museu di u Vaticanu durante u travagliu di rutina. Un vase etrusca casuale pareva adattatu per questu scopu.
  
  
  Ma u puntu ùn hè micca in tuttu di Nick Carter è di e so attività, cum'è hè stata dopu quandu Carter hà pruvatu à truvà u documentu. Perchè in quellu mumentu era un tistimone inespettatu di un furtu d'arte altamente prufessiunale.
  
  
  E cum'è i tesori artistici, cumpresu un vase etruscu, sparivanu unu dopu à l'altru attraversu a finestra, Carter fighjulava drittu in a faccia di u so nemicu di longu tempu - Ghjuda.
  
  
  Judas a pu faire plus avec ce document que Hawk et Carter pouvaient même imaginer dans leurs pires rêves...
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  Signu di u cobra
  
  
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  
  Signu di u cobra
  
  
  traduttu da Lev Shklovsky
  
  
  dedicatu à a memoria di u figliolu Antonu mortu.
  
  
  Personaggi principali:
  
  
  NICK CARTER
  
  
  alias agentu N3 AX
  
  
  "SHIVA"
  
  
  capu di l'urganizazione Cobra
  
  
  ASHOK ANAND
  
  
  Agente di u serviziu secretu indianu
  
  
  PURAN DASS
  
  
  capu di u serviziu sicretu indianu
  
  
  NIRAD è RANJIT
  
  
  membri di l'urganizazione Cobra
  
  
  RIVA SINGH
  
  
  nipote di Shiva
  
  
  
  1
  
  
  Hè arricciata in i mo braccia, dolce è fragile, è cumplettamente soddisfatta per u mumentu. Aghju raramente statu cun una donna cum'è Riva. L'ombre ghjucavanu nantu à a so pelle d'oru è i capelli neri; Per una stonda mi parse ch’e aghju tinutu in manu un sognu rializatu. A stanza era buia, aghju calatu i persiane. È per furtuna l'hotel avia l'aria condizionata per u calore di a notte di New Delhi.
  
  
  "Ùn m'avete micca dettu perchè", bisbigliò Riva. E so labbra morbide è calde toccavanu delicatamente u cavu trà u mo collu è a spalla, i so petti pressati contru à a mo manu.
  
  
  Aghju vultatu u so visu è fighjulà a linea di e so labbra grasse. A so sopracciglia era aggrottata, cù a spressione ostinata di una donna abituata à ottene tuttu ciò ch’ella vulia... una donna chì era stata solu una zitella. - Chì, Riva ? – Aghju dumandatu, passendu a punta di u dito nantu à a pelle vellutata di u so stomacu.
  
  
  - Perchè site quì, Nick ? Si alluntanò, falendu a testa nantu à u cuscinu. I longhi capelli neri formanu un fan nantu à a tela bianca di u cuscinu, cum'è un halo, chì incurvava a so faccia cù caratteristiche perfette ... una faccia chì in quellu mumentu riflette u turmentu internu è a sfiducia incomprensibile.
  
  
  "Tu l'aghju dettu," aghju rispostu, circandu di sonu paziente è cunvince. - A mo cumpagnia m'hà mandatu per negozià e compra. Tessuti, sete, broccati... in una parolla, tuttu. Tuttu ciò chì costa menu in stu paese chè in altrò.
  
  
  Di sicuru ch'e aghju mentitu. Di sicuru, ùn pudia dì à Riva quale eru. In ogni casu, chì hè a diferenza? Ùn ci era micca raghjone per involucrà a zitella, brusgiate a mo copertina, è revelà à ella chì eru Nick Carter, un agente AX attualmente in missione in New Delhi.
  
  
  A prima sera, aghju ghjuntu in un volu Air-India. È l'ultima persona ch'e m'aspittava di scuntrà era una donna cum'è Riva, un cumpagnu diliziosu chì nimu ùn pudia cuntà. Era pusata in u bar di l'hotel quandu aghju vultatu da a natazione in a piscina. A so figura perfetta era impannillata in un sari turchinu è argentu; avemu ancu sentitu una attrazione fisica immediata à prima vista. Tandu una parolla hà purtatu à l’altra è, guasi senza avè capitu, l’aghju invitata à cena.
  
  
  Andemu à un ristorante francese in Chanakyapuri, un oasi rossu è neru in u centru di a cità stuffy. C'était l'occasion de l'attirer et de la convaincre de passer la nuit ensemble.
  
  
  Comu risulta, ùn aghju micca avutu à pruvà troppu duru per cunvince.
  
  
  I so ochji, brillanti è sensuali cum'è i so capelli, parlavanu chjaramente. Di sicuru, ci eranu dumande, ghjochi di parolle... una pratica cumuna in l’arti di a seduzzione. Prelude à una notte d'amore è passioni.
  
  
  
  Inutili, New Delhi significava assai più per mè (è AX) chè Riva Singh. Sò statu mandatu in India da Hawk, è ancu s'ellu mi sentu chì era una idea disperata, era impussibile di cunvince u Vechju. "Ma ùn avemu micca a minima prova chì sta persona esiste!" - Aghju dettu.
  
  
  "A più ragiuni per andà quì, Nick", disse Hawk cù una risata sarcastica. - Rivolte è disordini sò a prova, nò ? Calcutta hè in un statu di semi-anarchia. Quale hà furnitu l'arme à i ribelli ? Ammo ùn cresce micca nantu à l'arburi, per esse precisu.
  
  
  "Questu hè un prublema di sicurezza interna per u guvernu indianu", aghju rispostu.
  
  
  - Diritta. Assolutamente ghjustu. Sò cumplettamente d'accordu. In fatti, s'ellu era solu rivolti è rivolti, ùn saria micca una missione, Nick.
  
  
  - Chì allora ?
  
  
  - Fighjate questu. - M'hà datu un fogliu di carta piegatu. - Questu vi diciarà più nantu à u nostru omu misteru, u sgiò "Shiva"... forse cù qualchì vaga indizione chì l'amicu esiste veramente. U fumu amaru di u so sigaru hà brusgiatu i mo narici, è mi trasfirìu à a sedia luntanu per leghje u documentu.
  
  
  Dopu avè lettu l'articulu, aghju avutu una idea abbastanza bona di ciò chì Hawk era.
  
  
  U patronu rimarcò cun un sorrisu. - Comu si vede, questu hè un affare bruttu, ùn site micca d'accordu ?
  
  
  - Dicu immurali.
  
  
  - Ben fattu, bè dettu, Nick. U nostru omu hà da fà contrabbandare di deci milioni di dollari di eroina cruda in i Stati Uniti. Ma, cum'è avete vistu, questu ùn hè micca l'elementu più alarmante. S'ellu era solu droga, avissi chjamatu qualcunu altru. Ma quandu si tratta di a diplomazia internaziunale ... è a pace mundiale ... allora vi devu solu affidate stu compitu.
  
  
  Aghju annuitu senza apre a bocca.
  
  
  U documentu chì aghju lettu hè statu da l'Uffiziu Ovale. Hè impussibile di alzà più altu. Si riferiva à qualcosa ch'e aghju lettu in i ghjurnali, un incidente chì ùn aghju mai pensatu chì saria assuciatu cù AX, è ancu in a mo linea di travagliu.
  
  
  Qualchissia chjamò l'ambasciata sovietica in Washington, fingendu esse u presidente di i Stati Uniti. A voce hè stata imitata perfettamente. Puderia esse un scherzu, ma e parolle ùn eranu micca innocenti. U "Presidente" hà fattu minacce inflammatorii, minacce chì anu incitatu l'imbasciadore sovieticu à affruntà à fà un rapportu à Mosca.
  
  
  In ultimamente, u malintesi hè statu sbulicatu è a Casa Bianca hà emessu parechje scuse. Puderia esse finitu quì, ma invece ci saria statu una continuazione. U primu secretariu di u Cumitatu Centrale di u CPSU, a principale figura pulitica di l'Unioni Suviètica, hà parlatu cù u presidente nantu à a hotline. Solu ùn era micca u primu secretariu à tutti. In verità, nimu in Washington o Mosca sapia chì imitava a voce russa. U scambiu di parolle era luntanu da amichevule è hà incitatu u presidente à chjamà una riunione d'urgenza di u Cunsigliu di Sicurezza Naziunale.
  
  
  Tuttu hè tornatu chjaru ... ma micca per longu. Da tandu, menu di duie settimane fà, una seria di incidenti simili sò accaduti ; Scambiu di minacce è insulti trà l'India è u Pakistan, trà Israele è Egittu, trà a Cina cumunista è u Giappone. Ogni volta, a voce di qualchì diplomaticu hè stata imitata perfettamente, chì hà purtatu à una bundanza di minacce in furia è contru-minacce.
  
  
  U mondu era à l'orlu di a guerra nucleare. Avà, secondu u documentu di a Casa Bianca, qualchissia circava di scaccià tutti in l'abissu. "Allora suspettate chì stu misteriosu "qualchissia" chì si chjama Shiva hè u cervellu di una urganizazione chjamata "Cobra" è ch'ellu hè rispunsevuli di ciò chì succede ..." Aghju nutatu, risponde à u sguardu di Hawk.
  
  
  - Forse, Nick. A condizione chì Shiva hè una persona è micca qualcosa d'altru ", hà clarificatu u Capu. - Sapemu sicuru chì Cobra esiste. È simu abbastanza sicuri chì hè una urganizazione di trafficu d'arme è di droga. Ma sò cose chjuche paragunate à questu ", spiegò nervosamente, toccu u dito nantu à u ducumentu chì aghju appena finitu di vede. - Questu Shiva hè una persona vera? O hè questu un fronte per una strana urganizazione internaziunale chì dà ordini à Cobra ? Hè ciò chì ci vole à scopre... u più prestu pussibule, aghju aghjustatu.
  
  
  - Allora crede chì si Shiva hè un omu, allora imita e voci, nò ?
  
  
  Hawk annuì stancamente.
  
  
  "Ma ùn sapete ancu se Shiva esiste."
  
  
  - Esattamente.
  
  
  - Tandu, mi tocca à truvà una parsona ch’ùn hà mai vistu nimu, chì pò esse capace d’imità a voce di certi parsunaghji, postu ch’ellu pò... Induve cumminciaraghju, credi ?
  
  
  "Ùn ti chjamanu micca Fighter No. 3 per nunda, Carter."
  
  
  Questa ùn era micca a risposta chì sperava di ottene. Ma, cum'è aghju dettu, qualchì volta hè impussibile di ghjunghje à un accordu cù un omu cum'è Hawk. Allora aghju avutu à viaghjà in tuttu u mondu in cerca di qualchissia o qualcosa chì si chjamava Shiva.
  
  
  Aghju scupertu chì questu era un pseudonimu dopu avè studiatu i documenti in casa. Shiva era in realtà un diu indù, cunnisciutu popularmente cum'è u Distruttore. Guerre, fami, morti... sti disastri eranu u so duminatu assulutu è indiscussatu, sottu à u so cuntrollu è à u so auturità. Ma ci era più; i libri chì aghju cunsultatu cuntenenu illustrazioni è ritratti di statue raffiguranti Shiva, adornate cù serpenti. Ùn sò micca serpenti ordinali... ma cobra, i viperi indiani mortali.
  
  
  È cusì, aghju avutu à seguità una traccia chì mi paria inesistente è impussibile... cum'è cuntà i grani di rena longu à e sponde di u Gange !
  
  
  Ma s'ellu Shiva era un fantasma di l'imaginazione distorta di qualcunu, allora Riva Singh certamente ùn era micca. A zitella era vera, dolce, dolce è sorprendentemente viva.
  
  
  
  Mi vultò versu ella è sbulicò a so dumanda pressendu e mo labbra à a so bocca grassa. A so pelle d'oru era cuperta da un velu ligeru di sudore, è mentre aghju pressu u mo pettu contr'à quelli petti immaturi è fermi, era vintu da un desideriu incontrollable.
  
  
  "No, ùn mi dite micca", bisbigliaraghju quandu ella hà pruvatu à fà un'altra serie di dumande, chì, per via, cuminciavanu à preoccupassi. - Sò Nick, è tù Riva... ùn ci vole à sapè di più... per avà. L'aghju abbracciata strettamente è ella suppressa un lamentu.
  
  
  Aghju spintu a manta da u lettu cù u mo pede è l'aghju abbracciata strettamente à mè. L'ochji di Reva eranu spalancati, ma pareva fighjà qualcosa à traversu a stanza. In quellu mumentu aghju capitu chì eru in prublemi.
  
  
  Aghju intesu un rumore. Una siconda dopu, aghju stabilitu l’origine di u scricchiolu metallicu chì, cum’è un sussurru raucu, ghjunghjia da a porta... Qualchissia giocheghja cù a serratura. U mo Smith & Wesson era in u cassero superiore di u nightstand accantu à u lettu, ma à u mumentu era fora di a mo manu. U sonu debole si firmò, seguitatu da un clicu... è po aghju capitu ch’ùn avaria tempu à piglià u fucile.
  
  
  Aghju saltatu à u latu appena a porta s'hè aperta. Nantu à u sfondate di a luce chì vene da u curridoru, si spiccavanu e figure di dui omi barbuti, vestiti di camicie bianche ricamate è di pantaloni di tela, simili à i pantaloni di pijama chì portanu a maiò parte di l'indi. Ma ciò chì m'hà impressiunatu di più chè a robba era a pistola à canna corta chì una di e figure turbante teneva in manu ferma.
  
  
  A pistola hè stata puntata versu mè è ùn ci era nunda chì puderia fà. A porta si chjude dolcemente daretu à i dui omi è l’omu disarmatu accende a luce in a stanza.
  
  
  Aghju lampatu à u splendore bruscu è fighjulà i dui aggressori, circannu di truvà una via d'uscita. Eranu forti è musculi, i so visi barbuti senza spressione, è à ghjudicà da e so barbe è turbanti, eranu tramindui Sikh.
  
  
  "Bona sera, Sahib", disse quellu chì hà u fucile, è u salutu si trasformò in un sorrisu obscenu quand'ellu s'hè accoltu chì Riva è eiu eramu nudi, è dunque ancu più vulnerabile.
  
  
  À questu puntu, l'unica carta chì puderia esse ghjucata era di stà sottu u preghjudiziu di un turista è d'affari. In un tonu offesu, aghju rispostu: "Chì hè sta storia?" "Aghju fattu un gestu per catturà u telefuninu, ma l'Indianu Sikh disarmatu si affrettò à spustà u telefuninu anticu vicinu à mè.
  
  
  - Chì sciocchezza, "sahib" ! - esclamò, sorridendu. "Nimu ùn t'hà datu permessu di spustà, mancu Mem Sahib", indicò un dito à Riva, chì tirò a manta è s'incurvava sottu à e lenzuola.
  
  
  "Fighjate i scatuli, Mohan", l'omu cù a pistola urdinò à u so cumpagnu.
  
  
  "S'ellu hè un robba, ùn truverete micca nunda chì vale a pena arrubbatu", li aghju avvistatu. - Aghju solu cuntrolli. Nisuna rupia, nè dollari americani.
  
  
  Ùn eranu micca impressiunati in tuttu. Affattu.
  
  
  Ma mentre parlava, aghju cuminciatu à cuncentrazione, preparanu u mo corpu è a mente per una fusione viulente è inseparabile. L'ultima volta chì aghju avutu una pausa trà e missione, Hawk insistia chì rinunziò à u solitu periodu di riposu è vacanze per passà un periodu intensivu di furmazione per migliurà e mo cumpetenze in e forme più inusual di autodifesa. Trà e diverse tecniche chì aghju amparatu hè ancu una forma di auto-ipnosi, chì m'hà amparatu da una cintura negra, "Rette Dan", un campionu di Taekwondo, a versione coreana di "Kung". Sta forma di karate hè basatu annantu à l'usu di a forza è di u momentu, ottenutu per l'usu di tuttu u corpu, in particulare i fianchi è i pedi.
  
  
  Allora, quandu unu di i dui aggressori hà cuminciatu à rummaging in e mo cose è era per revelà tuttu u mo arsenale persunale, eru prontu à fà a prima mossa. Mi imaginate cum'è una primavera, capace di saltà da u lettu è di scaccià u mo corpu in u spaziu.
  
  
  Aghju spintu Reva è saltatu da u lettu, sbarcò cum'è un gattu nantu à i mo tacchi. A pallottola passava davanti à a mo testa mentre falava à u pianu. U cumpagnu di Mohan avia un silenziu putente nantu à a so pistola.
  
  
  - Nick... nò ! Riva gridò, cum'è s'ellu mi supplicava di ùn principià una lotta o di pruvà à resistà à i dui omi.
  
  
  Ma ùn aghju da perde più tempu.
  
  
  Mohan è u so cumpagnu ùn minacciavanu micca a zitella, ma si movevanu versu mè, labbre arricciate in u stessu sorrisu. I so denti è e gengive eranu macchiati di rossu da a masticazione pesante di foglie di paan. In u lume accecante di u lampu, a so bocca pareva sanguinosa, cum'è s'elli avianu appena manghjatu pezzi di carne cruda.
  
  
  "Tu ci sottovaluti," Sahib," quellu chì hà a pistola ghignava. "Pudemu tumbà a zitella, ma prima vulemu fà un bellu travagliu nantu à tè".
  
  
  Ùn aghju micca aspittatu per vede chì "travagliu" vulia dì. Cù un griddu stridulu di "ki-up" chì subitu pusò i dui omi nantu à a difensiva, aghju saltatu in piedi è attaccò. "Tol-rio cha-ki" - un calciu circular in quale tuttu u pesu hè equilibratu. Lasciai andà cù tutte e mo forze è tutta a cuncentrazione ch’e pudia riunisce. Aghju strappatu u mo pede drittu è chjappà u mira.
  
  
  Un gurgulu disgustu accumpagnava u lamentu di l'omu cù a pistola ; u mo taccu nudu l'hà colpitu in u plexus solare. L'aria si precipitò da i so pulmoni mentre s'hè colapsatu nantu à u pianu, angulendu l'aria. U fucile penzolava in i so dite, ma quandu hà alzatu l'arma per sparà un altru colpu, aghju saltatu nantu à ellu è saltatu nantu à Mohan prima ch'ellu si precipitò.
  
  
  "Ùn àbbia paura, fratellu", bisbigliaraghju, mentre chì l'altru circava disperatamente di catturà i mo gammi per rinvià mi. Eru più veloce chè ellu.
  
  
  Eccu sò stati ricumpinsati per i mo sforzi quandu aghju cuminciatu à praticà Taekwondo è Kung Fu.
  
  
  Aghju alzatu a manu cum'è s'ellu fussi una falce per u mortale son-nal chi-ki, una forma d'attaccu ch'e aghju amparatu à a perfezione. A mo manu si trasfirìu per l'aria à un certu puntu in u spaziu versu a testa di Mohan. È quandu i mo dite duru toccu a basa di u so nasu, ùn aghju micca bisognu di un diploma di medicina per sapè chì questu omu era mortu.
  
  
  Aghju purtatu un pezzu d'ossu in u so cervellu, uccidendu istantaneamente. Un flussu di sangue sboccava da a so bocca mentre u so sguardu s’appoghjava nantu à mè... po i so ochji s’anbuluvanu prima di diventà spalancati è vetru cum’è dui pezzi di marmura nera. Un sonu raucu è strangolatu scappò di a so bocca mentre cascò à u pianu. Inerte cum'è una pupa di stracciu, cù un nasu irricunnoscevule, rossu è sfracicatu cum'è u sucu di un fruttu maturu.
  
  
  Mohan ùn era più un "assassinu", "era un cadavere.
  
  
  Ma in i pochi sicondi chì mi pigliò per finiscelu, u so complice s’era ricuperatu abbastanza per pruvà à vultà à l’attaccu. L'aghju sentitu arrampicà nantu à u pianu ghjustu daretu à mè è ùn aghju micca u tempu di pensà duie volte.
  
  
  Eru pronta subitu. "Hana, dol, set"... unu, dui, trè... Aghju cuntatu mentalmente. Allora aghju strappatu u mo gomitu manca in un terribile "koop-koop chee-ki".
  
  
  Aghju culpitu u mo avversariu ghjustu sottu à u mento. Ellu urlò è mi vultò solu per cuntemplà ciò chì restava di un denti perfettu. Perchè avà a mascella era cumplitamenti sciolta, sfracicata. I flussi di sangue scorrivanu in u so mento è u collu, nantu à a so cammisa impeccabile. A parti inferjuri di a faccia era literalmente strappata à pezzi; una contusione bluastra si sparghjeva digià da a zitella à l'ochji.
  
  
  L'omu pruvò à parlà, ma solu un sonu strangulatu esce da a so bocca ; ma prima ch'e possu chjappà, tirò u grillu di u fucile. Aghju cascatu in avanti, stendu in terra per un bellu pezzu. Un'altra balla di grossu calibre fischiò dui centimetri sopra à mè è hà perforatu u muru oppostu. Il s'agissait d'une balle dum-dum qui pouvait éventrer un homme comme un poulet fraîchement abattu et prêt à être frit. L'omu s'arrizzò è retrocede versu a porta.
  
  
  Prima ch'ellu pudia sparà un'altra di e so balle infernale, aghju zigzaggatu longu à a linea chì m'hà purtatu drittu à a porta. Ma partì prima ch'e possu caccià u fucile da e so mani. Mi precipitu in u corridoiu è aghju vistu una sottile striscia di sangue è intesu u pesante sbattimentu di una scala di metallo à l'estremità di u corridoiu senza moquette.
  
  
  Riturnò in a stanza è mi tirau i pantaloni, chì aghju lanciatu accantu à u lettu. Riva mi fighjulava cù ochji spaventati è spaventati. L'aghju dettu. - Ùn vi arrabbiate, per piacè ! - Ci hè sempre una cumpetizione feroce in vendita di tessuti.
  
  
  - Ùn hà micca risatu. L'aghju lasciata sola cù a figura sanguinosa chì era stata una volta un omu.
  
  
  Dopu chì aghju scappatu da a stanza. Nimu m'hà vistu perseguite l'attaccante. Aviu di sicuru catturà, perchè avà chì Mohan era mortu, ùn ci era manera di sapè quale era veramente. Ùn aghju micca pensatu chì eranu ladri vulgari ; anu dimustratu più cumpetenza chè i criminali ordinali.
  
  
  Eru sicuru chì ùn anu micca operatu sottu l'illusione di circà soldi. Qualcosa mi collassava in capu, qualcosa chì in quellu mumentu ùn pudia micca furmulà. Era cum'è un enigma... qualcosa chì m'hà fattu ripensà ciò chì Hawke m'avia dettu. Hè pussibule chì qualchissia hà digià revelatu a mo identità da quandu sò ghjuntu in India cù una visa turistica? Parechje dumande puderia esse senza risposta s'ellu ùn aghju micca pigliatu u complice di Mohan.
  
  
  U lobby di l'hotel era quasi viotu, u servitore di notte dorme daretu à a scrivania. Aghju nutatu un muvimentu assai veloce daretu à i cortini chì piattavanu e grandi porte di vetru chì portanu à u patio è u giardinu. Barefoot, aghju precipitu versu e tende, i spinghjenu da parte è corse in u giardinu scuru.
  
  
  L'erba sottu à i pedi era umita è fridda. A luna sparì daretu à un munzeddu di nuvuli chì s'obcuravanu a so faccia aranciu. Dopu, aghju vistu u riflessu di i nuvuli in a piscina induve aghju pigliatu u famosu natu prima di scuntrà Riva è cena cun ella. Sò andati u tintinnu di i bicchieri, u muvimentu ritmicu di l'altalene è i gridi gutturali di i venditori di strada.
  
  
  Avà ùn ci era chè u sonu di a mo respirazione, u battitu di u mo polsi. Mi arrampicava in avanti cun prudenza, i sensi tendu à ogni muvimentu, ogni rumore chì mi permetterebbe di truvà a mo preda... prima ch'e mi fussi scupertu.
  
  
  In a mo fretta, ùn aghju micca u tempu di piglià a pistola. Allora aghju avutu à cunfidassi solu nantu à u mo intellettu è e mo mani. Ancu s'ellu ùn pudete micca cunfidendu u vostru intellettu è e mani quandu truvate una pistola cù un silenziatore puntatu à u stomacu.
  
  
  U mo istruttore m'hà cunnisciutu da u mo soprannome, "Chu-Mok", chì significa "Pugnu" in coreanu. Ma in quellu mumentu ùn aghju micca avutu l'uppurtunità di mette in pratica ciò chì avia amparatu. Tuttu era tranquillu in u giardinu. E foglie di l'arbulu di banyan s'imbulighjavanu solu ligeramente, ammucciendu una parte di u recinte cù u so troncu gigante.
  
  
  Circava tracce di sangue indianu quandu aghju nutatu un lampu subitu, seguitu da u sibilu furioso di una pallottola mortale. Sta volta aghju urlatu. Tandu aghju alzatu a manu à a bocca, a pallottola mi sfiava a spalla.
  
  
  Era una ferita superficiale, ma brusgiava male. Aghju strittu i denti è aspittatu, sentendu più vulnerabile chè mai. U tiratore, però, ùn vulia micca piglià più risichi è s'aspittava chì l'attaccassi in rappresaglia.
  
  
  Cuminciò à curriri versu u recintu. Aghju ancu currettu dopu à ellu perchè ùn vulia micca lascià scappà senza dà li una lezione. Apparentemente s'era ricuperatu da u trattamentu chì l'aghju sottumessu pocu prima à un puntu chì hà saltatu sopra u muru di cunfini cù una agilità stupente. Si moveva più cum'è un ghjattu chè cum'è un omu. Ma malgradu u dulore in u bracciu, mi sentu cum'è mobile. Aghju cullatu nantu à u muru è sbarcatu scalzu nantu à una pezza di terra di ghiaia. Un altru rumore mi splodava in l'arechje, ma ùn era micca un fucile.
  
  
  Un indianu in un turbante biancu hà sappiutu ghjunghje à un scooter di mutore parcheggiatu à a fine di una strada di ghiaia daretu à una recinzione. Cù u rumore di u mutore, u scooter si alluntanò, è l'indianu ùn hà mancu vultatu in daretu. Puderia avè pruvatu à chjappà un taxi o un taxi in bicicletta, ma sapia chì l'omu cù u fucile era digià sparitu in u labirintu di i vicoli di a cità.
  
  
  Per quessa, invece di cuntinuà a caccia chì avà pareva inutile, aghju vultatu à a fence è, appiccicatu à dui pali di legnu, aghju tornatu sopra. Sta volta aghju fattu menu sforzu. L'erba era un veru sollievu à i mo pedi cumparatu cù a grava. Aghju andatu versu a piscina, mi lavu a manu, è attraversò u prato, sdrughjendu in silenziu in u lobby.
  
  
  U purtieru si svegliò da u so sonnu, chì senza dubbitu hà permessu à i dui indiani di cullà in a mo stanza senza nutà. In ogni casu, ùn l’aghju da inculperà di u cadavere ch’e aghju lasciatu à u pianu di sopra è ch’avia bisognu di sbarazzà. - Insomnia, "sahib"? - mi dumandò, sbadigliandu, stendu pianu pianu. Tandu s’inclinò à u bancu, mi dendu un sguardu di disappruvazioni aperta... In fatti, mi portava solu pantaloni. - Manderaghju per voi pillette per dorme, nò ?
  
  
  "Grazie, senza bisognu", aghju ricusatu, cù un surrisu furzatu.
  
  
  S'ellu hà nutatu u graffiatu longu è sanguinante lasciatu nantu à mè da una bala indiana Sikh, fece finta chì nunda era accadutu. Aghju messu e mani in i mo sacchetti è marchjò versu l'elevatori per chì nimu mi pudessi vede. Micca ch'e mi sentu imbarazzatu, menti; ma aghju sceltu di ùn attirà l'attenzione. AX Fighter #3 hà avutu à truvà un omu chjamatu Shiva.
  
  
  
  2
  
  
  Riva Singh ùn era micca quì per aiutà à pulisce a stanza.
  
  
  A porta di a mo stanza era ligeramente aperta, ancu s'è nimu ùn si piattava daretu per cuntinuà u travagliu induve Mohan è u so cumpagnu sò stati interrotti. A stanza era viota fora di u cadaveru ghiacciatu di l'omu chì avia uccisu cù un chop di karate ben miratu. L'indianu stendu cù e so braccia è e so gammi sparse in una pusizioni strana, guasi immersa in una pozza di sangue scuru chì cuntinuava à sparghje.
  
  
  I mantelli rumpled indicavanu chì aghju passatu a maiò parte di a sera cù Riva. Apparentemente a zitella avia avutu abbastanza è sbulicò fora di a stanza prima ch'e possu piantà. Ùn era micca cusì stupidu da pensà ancu per una seconda chì puderia cuntà u so silenziu. Allora decisu di cambià d'alberghi a matina dopu. Ùn vulia micca chì nimu di a Pulizia di New Delhi venisse à bombardami cù dumande. Avissi da risponde cù più bugie per prutege a mo copertura.
  
  
  Ma in più di preoccupassi di Riva Singh, chì ùn sapia micca s'ellu teneva a bocca chjusa o micca, aghju avutu a preoccupazione di Mohan. Di sicuru, esce da a mo stanza ùn era micca faciule, soprattuttu chì vulia evità ogni rumore à tutti i costi. Per furtuna, l'altri invitati nantu à u pianu dormenu prestu. Nisuna porta s'aprì mentre trascinava u corpu longu u corridore desertu. Nisuna faccia spaventata ùn pudia vede i mo ochji rossi da a fatigue, a mo manu ferita è u mo pesu di sangue.
  
  
  L'aghju postu davanti à l'elevatore è aghju trovu ciò chì avia bisognu in a sacchetta di i pantaloni. A lama d'acciaio di u mo pocketknife hè diventatu un dispositivu assai utile; in fatti, cù un cutidinu, aghju sappiutu apre a porta è bluccà a cabina à l'ultimu pianu, liberendu u pozzu di l'elevatore, lampendu u mo corpu à parechji decine di metri.
  
  
  Questu serà u locu di riposu eternu di Mohan.
  
  
  Avia a testa è e spalle in l'aria, u restu di u so corpu prontu per l'ultime spinta in u pozzu prufondu in u pozzu, quandu aghju nutatu qualcosa chì m'hà fattu saltà in sorpresa. A manica di a kurta indiana era stata arrossata mentre trascinava u corpu per u corridore, è avà un dettu chì ùn avia micca avvistatu prima m'hà pigliatu l'ochju.
  
  
  Era un tatuu fattu in tinta turchinu permanente chì spiccava nantu à u so avantbracciu; è quandu aghju realizatu ciò chì u disegnu rapprisentava, i mo suspetti sò stati cunfirmati. U tatuu raffigurava un cobra di rè avvoltu chì si alzava u bracciu in una pusizioni d'attaccu. A testa in forma di cunea è a lingua tremanta si sò persi in a carne congelata di Mohan.
  
  
  Hè cusì chì Cobra apparsu. Mandanu à Mohan è u so complice per assicurà chì Nick Carter ùn hà micca espunutu a so urganizazione secreta. Solu u pianu falliu. Unu di i dui agenti era mortu, è l'altru, cù a faccia rotta, ùn avia micca tempu per ottene alcuna infurmazione, mancu a minima prova chì eru veramente Fighter #3, un agentu in u serviziu di AX.
  
  
  Puntu in u mo favore, aghju cunclusu mentalmente, tirà a manica di a cammisa di u mortu è spinghje u cadavere cù u mo pede. U corpu congelatu di Mohan volò, rimbalzendu nantu à i muri scuri di l'elevatore. L'aghju intesu ghjunghje sin'à u so destinazione finale... si sentia u tombu d'un corpu falendu. Se Shiva puderia ancu aiutà, ùn ci saria nunda contru.
  
  
  U prublema era chì ùn sapia ancu s’ellu era mai esistitu stu parsunaghju misteriosu, u cervellu daretu à a copertina di Cobra, a mente scelta chì tirava i fili di sta reta internaziunale.
  
  
  
  U trafficu si moveva lentamente attraversu u Parcu Nehru. Daretu à a congestione di vitture, pedicabs, scooters è biciclette, e culonne bianche di Connaught Circus fighjulavanu a folla di pedoni cum'è sentinelle silenziose. L'omi, vestiti di pantaloni bianchi larghi è cù kurtas bianchi, micca sfarente di quelli purtati da Mohan è u so cumpagnu, caminavanu prestu, seriu è cumpiacente. E donne di i capelli neri s'imbulivanu in sari, l'altri in tuniche di seta è modesti churidars (pantaloni chì abbracciavanu i caviglie è a cintura). Tutti formanu una folla cunfusa, nantu à quale pendeva un sensu d'urgenza è à u stessu tempu aspittà.
  
  
  Ma più cà i panorami è i soni di a cità, più di l'atmosfera esotica chì hà fattu a New Delhi una cità unica, u mo interessu era focu annantu à una cosa solu.
  
  
  Shiva.
  
  
  - Vulete dì mi chì u vostru Serviziu hà solu intesu parlà di Cobra, nò ? Aghju dumandatu à l'omu chì si sentia di fronte à mè mentre avemu dui sorsi di tè à a menta in un caffè di strada vicinu à u parcu.
  
  
  Quella matina aghju cuntattatu u serviziu sicretu indianu. U mo "contattu" era un ufficiale di u serviziu secretu chì m'era particularmente cunsigliatu. Ashok Anand era un omu di a mo età, ma magre è magre, cù un sguardu acutu è penetrante, una spressione aggressiva nantu à a so faccia... l'espressione di un omu chì cunnosce tutte e regule di u ghjocu, ùn importa micca quantu vili sò. o micca. .
  
  
  - Avete intesu parlà di Cobra ? - ripetì, aggrottando la fronte. Alzò a tazza à i so labbre è pigliò un longu sorsu di tè prima di cuntinuà. - Di sicuru, sgiò Carter. Avemu intesu parlà di Cobra... da Kashmir, da Calcutta, Madras, Bombay... da tuttu u nostru paese. Induve ci sò rivolti è ribellioni, ci hè sempre Cobra.
  
  
  - È Shiva ? - Aghju insistitu.
  
  
  - Vede questu ? - Rispose Anand, indicà a superficia di a tavula, un scaffale di legnu assai brillanti. - Hè liscia, senza forma, vede ?
  
  
  Aghju rispostu cun un cennu di a mo testa.
  
  
  - Ebbè, allora capirete quandu dicu chì Shiva hè senza forma, senza faccia, senza personalità, sgiò Carter. È, appughjatu nantu à a tavula, mi fighjulava cù l’ochji neri mezu chjosi. - Hè solu un nome prestitu da una divinità maligna, ancu per noi in IISA, u serviziu sicretu indianu.
  
  
  È quì sò à u puntu di partenza, in u listessu locu induve eru u ghjornu prima... solu l'hotel hè diversu. Hawk m'hà datu u permessu di fà u cuntattu cù l'Indiani, ancu s'ellu m'hà cunsigliatu di ùn avè micca cunfidendu u so aiutu.
  
  
  In fatti, ci era un rumore chì ci era "tradimentu" trà l'Indiani. Ancu s'ellu u so cullega indianu hà assicuratu à Hawke di a massima prudenza, ùn ci era ancu nunda di piglià risichi inutili, soprattuttu quandu a mo vita è u successu di a mo missione eranu in ghjocu.
  
  
  - Possu dumandà perchè u vostru guvernu hè cusì ansiosu di truvà u nostru Shiva ? - Anand disse in u listessu tonu, cun cura è cun prudenza.
  
  
  "Eroina", aghju rispostu. - Cargo di dece milioni di dollari destinatu à i Stati Uniti. "Ùn aghju micca pensatu chì avissi da palesà troppu di u mo scopu s'ellu li parlassi di a vera ragione, à dì, chì stava pruvatu à traccia a fonte di imitazioni di voce chì in l'ultimi mesi anu creatu u panicu trà a diplomazia internaziunale, minacciandu u a pace di u mondu".
  
  
  - O iè, a droga hè veramente un affari male ! - L'indiu surrisu è cuminciò à alzà. - Per piacè scusate per uni pochi di minuti, ma di sicuru chjameraghju u mo capu. Forse mi pò dà più infurmazione nantu à Cobra.
  
  
  "Di sicuru", aghju dettu. Anand alluntanò a so sedia è marchjò attraversu a terrazza.
  
  
  L'aghju fighjulatu finu à ch'ellu sparissi dentru. Allora aghju guardatu u fondu di a tazza, quasi dispiacendu chì ùn aghju mai amparatu à leghje u destinu da e foglie di tè. Quale sà, s'ellu avia amparatu, puderia avà predichendu u successu o fallimentu di a mo missione.
  
  
  Mi appoghjai in daretu è lasciò u mo sguardu vaghjime nantu à a terrazza affollata à u trafficu chì serpente intornu à Connaught Circus. Eranu tante dumande, tante lacune cù u mare, ch’avia da sbuccà assai per fà ogni prugressu. - Più tè, signore ?
  
  
  Aghju cuminciatu è aghju vistu u servitore appughjatu nantu à u tavulinu. "Portami dui", aghju rispostu, indicà a tazza viota di Anand.
  
  
  "Dui tè di menta", ripetè u servitore. - Puderaghju suggerisce pakoras, o u signore vulia pruvà una spezialità indiana, una torta di carne chjamata samosa ? Sò eccellenti, sahib.
  
  
  Aghju rispostu cun un affirmative, un pocu cunfusu da u so avvicinamentu direttu. L'omu pigliò i tazzi vioti, è quandu si vultò per vultà in cucina, mi ritrovu à fighjulà in shock à a so manu nuda. Ùn aghju micca avutu u tempu di fighjulà per longu, ma aghju avutu abbastanza tempu per capisce ciò chì era impressu nantu à questu.
  
  
  A cobra coiled hè qualcosa chì ùn hè micca faciule di scurdà! Aghju alluntanatu bruscamente a mo sedia è saltatu in piedi.
  
  
  "Induve diavolo hè andatu Anand?" - Pensu, facendu strada trà e tavule. U tintinniu di i piatti mi trapassava l'arechje, un stridulu chì si mischjava cù i bip è i soni di e vitture intornu à u caffè è u Nehru Park. Ma almenu ùn era micca cusì vulnerabile cum'è l'era statu a notte prima quandu aghju avutu à difende da dui omi Sikh chì sò ghjunti in a mo stanza d'albergo.
  
  
  In u holster ch'e aghju purtatu nantu à a spalla era a mo cara Guglielmina, una Luger .38 chì m'avia salvatu da situazioni più dispirate ch'e ùn mi importava di ricurdà. È per casu chì a pistola ùn bastava, aghju avutu à Hugo, u mo stilettu, piatta in una fodera sottu à a manica di a cammisa.
  
  
  - Vulete qualcosa, Sahib ? - m'hà dumandatu unu di i servitori in giacca bianca.
  
  
  "Telefonu", aghju rispostu.
  
  
  Indicò e porte giranti chì portavanu in a stanza. Eru maravigliatu chì Anand pigliava troppu longu à u telefunu. Questu, in più di u tatuu ch'e aghju nutatu nantu à u bracciu di u servitore, m'hà fattu sentu inquietu.
  
  
  Aghju trovu i telefuni seguendu l'indicazione di l'omu in a giacca bianca, una fila di telefuni neri è antichi muntati nantu à u muru manca di u curridoru strettu. Aghju fighjatu rapidamente intornu è aghju nutatu un segnu nantu à a porta à a mo diritta. Forse eru nervoso senza mutivu particulari, forse ùn era micca preoccupatu per nunda.
  
  
  Ebbè, ci era solu un modu per esse sicuru.
  
  
  Aghju sbulicatu a manu sottu à a mo giacca d’estate ligera, sentu u toccu rassicurante di Wilhelmina nant’à u so bracciu, è marchjò in u curridoru versu a porta di a stanza di l’omi. U passaghju era viotu. Aprendu a porta, aghju messu u pede drittu in avanti.
  
  
  A porta si spalancò in l'internu, permettendumi un rapidu sguardu à u bagnu piastrellatu biancu è neru. Paria ch'ellu ci sia nimu. Aghju fattu un passu in avanti, permettendu à a porta di sparà daretu à mè. - sussurraghju. - Ashok ? - E porte di trè spogliatoi eranu chjuse.
  
  
  Aghju aspittatu un secondu è chjamatu di novu. Nisuna risposta. Silenziu cum'è un ghjattu, cù un sensu accresciutu di paura di esse intrappulati, aghju tiratu u Luger da a so funda è un pocu piegatu u mo dito di grilletto. Per a maiò parte, i Luger muderni anu un trigger insensibile; ma Wilhelmina hè stata mudificata soprattuttu per mè da i picciotti di u laboratoriu AX in a sede in Washington. U grillu era prontu à sparà appena aghju tiratu u grillu.
  
  
  Sò andatu à u primu toilette à manca. Tenendu strettu u manicu di metallu, aghju spintu a porta aperta è chjusu cum'è prestu. U primu vestitori era viotu, cum'è u sicondu. È in u terzu, appoghjatu nantu à u sediu di u toilette abbassatu, giaceva u corpu immobile è senza vita di Ashok Anand.
  
  
  Aghju allungatu è alzatu u so capu. - Bastardi ! - sibilò sottu à u mo respiru. L'ochji spalancati di Anand mi fighjulavanu. Aghju passatu i mo dita nantu à e so palpebre, sguassendu cusì l'espressione stupita chì a morte avia lasciatu nantu à a so faccia.
  
  
  Una striscia fina, avà purpurina, marcava u so collu. Strangulatu, aghju cunclusu, esaminendu u contu. Aghju sbottonatu u collu di a so cammisa per vede megliu u contu è vistu i marchi di dui picculi punti, à menu di un centimetru di distanza. "Ma perchè?" - Mi dumandu. Hè chjaru chì Anand hè statu strangulatu mortu perchè a so lingua era pendu da a so bocca; ma issi marchi nantu à u collu parianu lasciati da i denti di una serpente.
  
  
  Qualchì tempu fà, trà una missione è l'altru, mi hè accadutu di leghje parechji libri nantu à l'herpetologia, a scienza di i rettili. È aghju amparatu chì e reazzione à i morsi di serpente velenoso cumincianu di solitu in un quartu d'ora o una meza ora dopu a morsa.
  
  
  Ashok Anand hè statu muzzicatu da una serpente, ma questu ùn hà micca causatu a so morte: forsi questi signali significavanu un avvirtimentu o rapprisentanu un simbulu religiosu. Una cosa era chjara : ùn aghju micca da piantà quì per sapè.
  
  
  Aghju alluntanatu u Luger è sò sbulicatu da a cabina. U toilette era sempre viotu. S'ellu fussi andatu in daretu à a listessa strada ch'è prima, senza dubbitu avissi sbattutu in u servitore. Per quantu pudia dì, ùn era micca l'unicu chì hà travagliatu in u bar cum'è parte di l'urganizazione Cobra.
  
  
  Aghju cercatu un altru modu. A finestra di vetru sopra u lavamanu di porcellana affacciava nantu à i camini polverosi di Nehru Park. Aghju cullatu nantu à u bordu di u lavamanu è aghju guardatu fora. A finestra s'aprì in u fondu di u caffè, fora di vista di i clienti chì si pusanu nantu à a terrazza, induve i servitori, tatuati o micca, servevanu tavule.
  
  
  Aghju apertu a parrilla di a finestra cù un stiletto è l'alzava, sbulicò i ganci di metallo arrugginitu di u quadru.
  
  
  "Ci sò modi più convenienti per esce, Sahib."
  
  
  Hè troppu tardi per caccià Wilhelmina avà. Aghju vultatu a testa è aghju vistu a faccia ghignata di un servitore cù una pistola. - A Beretta di calibre 22 mi mirava drittu à l'ochji. Armi di picculu calibre, ma cunnoscu abbastanza bè Berettas per sapè quant'elli ponu esse periculosi à distanza vicinu.
  
  
  "Vuliu solu piglià un pocu di aria fresca", aghju spiegatu.
  
  
  Ùn hà micca sorrisu, ma hà agitu solu u fucile, signalendumi di alzà e mani sopra a mo testa è di saltà da u lavabo. Il tenait la Beretta pointée vers moi. Tuttu ciò chì avia da fà era accettà u so invitu. Aghju sbarcatu nantu à u pianu è l'aghju fighjatu. Era chjaru ch'ellu era nervoso da u so sguardu paria ch'ellu avia pocu spirienza in tali situazioni.
  
  
  "Pensu chì l'Indiani eranu persone ospitali", aghju dettu. "Sembra chì u mo amicu quì", è aghju vultatu a testa versu l'armadiu induve aghju trovu u corpu di Anand, "hà avutu un accidente ...
  
  
  "A listessa cosa vi accadrà, Sahib," u servitore sgridò, fendu un passu in avanti, avà a Beretta mi puntava à u stomacu. "Presto avemu da sente probabilmente un forte crash fora, un terribile disordine". Ci sarà tantu rumore chì affucarà u fucile.
  
  
  Dunque, ùn era micca l'unicu in u bar chì era implicatu cù Cobra. Cumu sapianu induve truvà mi è cumu sapianu di Ananda eranu duie dumande senza risposta in più di l'altri chì si stavanu ammucchiati in a mo mente.
  
  
  - Seriu ? - aghju rispostu, furzendu à ride indifferenti. - Vi cunsigliu di ripete questu à u pulizzeru daretu à voi.
  
  
  Aviu ragiò.
  
  
  U servitore era inespertu, novu in stu tipu di travagliu è ùn cunnosci mancu stu truccu più anticu. Prima di pudè finisce a mo frase, si vultò bruscamente in faccia à u pulizzeru inesistente. È in una frazione di seconda era in azzione.
  
  
  Aghju saltatu in avanti è chjappà u servitore in u collu. Gridava mentre a sola di a mo stivali chjappà a so clavicula. Aghju calatu a gamba è li feci un colpu fatale à a spleen cù a manu manca. A Beretta s'hè alluntanatu cum'è l'omu pressu a so manu nantu à u puntu doleratu è u vomitu sguassate per i lati di a so bocca.
  
  
  Cum'ellu cascò in avanti, aghju alzatu u ghjinochju è l'aghju culpitu in faccia di novu. Aghju intesu i denti grinding u mumentu chì u mo ghjinochju toccu a so bocca. L'omu slittò à u pianu. Vicinu à u toilette, a lavastoviglie rumpiava assordante, seguita da u tintinnu di i piatti.
  
  
  Di sicuru, questu era un pianu per muffle u colpu destinatu à mè. Aghju pigliatu a Beretta è l’aghju messu in una sacchetta di i mio pantaloni di linu, abbastanza grande da piattà a pistola.
  
  
  Tandu aghju pigliatu l’omu per i capelli è li alzai a testa cum’è s’ellu fussi un pupu chì i corde eranu tagliate. - Stai male, omu ! - aghju esclamatu à bassa voce.
  
  
  Murmurò qualcosa chì ùn pudia sente, sputendu sangue è denti rotti, sprucendulu nantu à u mento. - Induve hè ? - aghju pressatu. - Vogliu sapè induve possu truvà u vostru capu... Shiva.
  
  
  "Shiva... Ùn ci hè micca Shiva," murmurò u servitore, abbandonendu a testa. L'omu hà chjusu l'ochji è a so bocca hà cuminciatu à riempie di sangue di novu.
  
  
  "Pensate di novu", sibilò, alzendu a manu. Aghju furmatu una forma di arpione cù i mo dita, un colpu chjamatu "byeon-song-kut ji-ru-ki" chì li liberaria a lingua. È questu li fece apre l'ochji, annebbiati di dulore.
  
  
  Un altru gemimentu straziante accumpagna u colpu. Ma u bastardo ùn pensava micca à tumbà Anand, cusì ùn era micca d'umore per esse un bon samaritanu. Aghju ficcatu i mo unghji sottu à e so palpebre, strintendu i so ochju.
  
  
  U servitore, scuzzulatu da tremuli cunvulsi, si ritirò. A so testa chjappà à u pianu, ma un secondu dopu aghju saltatu nantu à ellu, di novu intruducendu e dite in i so ochji. Puderaghju cecu per a vita. Ma al di là di vindicà a morte di l'agente indianu, vulia una risposta.
  
  
  - Dì : induve hè Shiva ? - aghju ripetutu.
  
  
  Era una vista spiacevoli; e caratteristiche faciale di l'omu eranu distorte cù u timore è u dulore. U so visu è u fronte di a cammisa ùn si distinguenu più, sò stati sbattuti di sangue è di vomitu, i so ochji stavanu à esce da e so orbite, ùn pudia respira.
  
  
  "K...k..." si lamentò.
  
  
  - Induve si trova ? - aghju abbaghjatu. - Induve ?
  
  
  Ma u battitu precedente cù l'aghjunzione di una tecnica di "dito in l'ochju" l'hà sbulicatu. U servitore s'appoghja in daretu è scappò di u turmentu fisicu, lascendu si cascà in l'obliu.
  
  
  Aghju cacciatu i mo dite è e mo palpebre chjusu l'ochji. Aghju pruvatu à rinviviscialu scuzzulàndulu viulente, ma l'omu era inconsciente è si trasformò in l'ombra di ellu stessu. Eru per trascinà u corpu senza vita in l'armadiu per mette u so capu sottu à l'acqua è purtallu à a cuscenza quandu aghju intesu u pitter-patter di passi. Qualchissia caminava per u corridore, andendu versu a porta di u bagnu.
  
  
  - Nirad ? - A voce di qualcunu chjamava.
  
  
  Inutili, Nirad ùn hà micca pussutu risponde.
  
  
  Sta volta ùn mi lasciaria micca piglià à a guardia. Aghju andatu finu à u lavamanu è aghju cullatu nantu à u bordu di porcellana; u quadru di a finestra, chì avia alluntanatu prima, era pocu apertu.
  
  
  Aghju spintu u quadru di a finestra in avanti cù a mo manu libera. Fora di a porta di u bagnu, a voce allarmata chjamò di novu Nirada.
  
  
  Per furtuna, a finestra era abbastanza grande per passà. Sustinendu u pannellu di vetru cù una manu, aghju saltatu nantu à a terrazza è aghju vultatu in u bagnu.
  
  
  A porta s'aprì è aghju fattu mentalmente una foto di a faccia chì fighjulava u corpu insanguinatu di Nirad in perplessità. Era una faccia scunnisciuta, ùn l’avia mai vistu. Ma sapia ch’aghju da ritruvà u ghjovanu indianu chì fighjulava increduli a figura immobile di Nirad in quellu mumentu... è prubabilmente prestu.
  
  
  
  
  3
  
  
  "Ancu un observatore occidentale pò facilmente detectà a vera essenza di Diu daretu à a doppia incarnazione di Shiva-cobra. Derivatu da una divinità pre-vedica, stu membru assai anticu di e trinità indiane deve esse in ultimamente assuciatu cù u simbolicu fallicu. In fatti, in a so iconografia truvamu u cappucciu gonfiatu di una cobra in una pusizioni d'attaccu ogni volta. Dunque, ùn hè micca surprisante chì Shiva hè assai spessu descrittu cù vestiti fatti di pelle di cobra, orecchini ancu fatti di pelle, un cordone propiziatoriu è un cinturione di viperi vivi ... "
  
  
  
  Aghju chjusu u libru è fighjulà fora di a finestra di a biblioteca, i mo ochji sdrughjenu longu a larga scala di petra chì porta à a terrazza di u caffè accantu à u Nehru Park. Nimu hà nutatu a mo uscita rapida da u spinu di u club.
  
  
  Ùn m'aspittava micca chì u cumpagnu di Nirad gridassi, è in fatti ùn aghju micca sbagliatu. Ùn aghju micca vistu ancu ambulanze o veiculi di a polizia ghjunghje à a scena per caccià u corpu di Ashok Anand. Turisti è imprenditori vinianu è andavanu. U bar cuntinuò à funziunà senza interruzzione, è da u mo puntu di vista in a libreria in Connaught Place aghju pussutu ancu vede u complice di Nirad, un ghjovanu indianu in uniforme di servitore.
  
  
  In quantu à Nirad, ùn hè mai statu vistu in piedi o stendu in ogni locu. U so amicu probabilmente l'hà purtatu in una stanza privata o in un ristorante per ricuperà. Indubbiamente, u patrone di u stabilimentu sapia di l'attività secundaria di i so impiegati, altrimenti qualcosa inusual avissi statu nutatu.
  
  
  In ogni casu, era decisu di cuntinuà à guardà finu à chì unu o i dui servitori cessanu di travaglià. Nirad "abbandunò" prima ch'e possu avè qualchì infurmazione da ellu. Dunque, senza altre evidenza valida, l'unica guida à seguità era a surviglianza di dui sicari Cobra.
  
  
  Ùn era micca abbastanza stupidu per pensà ch'elli m'avianu purtatu drittu à u caratteru misteriosu, ma eru quasi sicuru chì una volta chì i miccanismi sò stati messi in muvimentu, Shiva, s'ellu esiste veramente, apparisce prima o dopu.
  
  
  Allora aghju continuatu à finta d'esse estremamente interessatu in i libri in mostra in a tenda, ancu andendu finu à cumprà un voluminu nantu à i rettili indiani, chì aghju studiatu. Quandu aghju finalmente esce da a libreria, aghju piattatu in l'ombra, pruvatu à diventà quasi invisibili. Ci era abbastanza turisti vicinu chì ùn era micca cusì notu. L'ultima cosa chì vulia era attruverà l'attenzione à mè stessu.
  
  
  In i mo parechji anni di serviziu in AX, aghju amparatu chì a pacienza hè a virtù più utile. In fatti, cum'è u crepuscolo hà cuminciatu à prufonda in u celu, aghju vistu infine a mo ghjente chì abbanduneghja u caffè. Falanu a larga scala di petra, pianu pianu, passu à passu.
  
  
  U ghjovanu, chinandu nantu à a figura sanguinosa di Nirad, guidò u so cumpagnu. L'ochji di Nirad eranu bendati; u so cumpagnu l'hà purtatu cum'è s'ellu era cecu. Per quantu aghju capitu, a cecità temporale di u servitore significava chì Cobra avia un agentu di menu.
  
  
  Aghju fattu un passu in avanti è aghju tenutu l'ochji nantu à elli dui, per ch'elli sfilanu da l'osservazione dopu avè passatu tuttu u ghjornu à aspittà per elli. Connaught Place era affollata di travagliadori è impiegati chì tornavanu in casa da u travagliu. Eru per attraversà a piazza affollata quandu dui di i me omi fecenu un gestu subitu ; ma mi sò allevatu quandu aghju vistu l'amicu di Nirad salutà un taxi in bicicletta è mette u so cumpagnu in u sediu di u veiculu strettu.
  
  
  U ghjovanu indianu fece a manu, è u taxi motorizatu s'immerse in u flussu cù un rughjone forte. Un ghjovanu cù l'occhi di grifonu chì stava solu nantu à u trottu hà vultatu u so capu in a mo direzzione, chjaramente ùn sapia micca ciò chì fà.
  
  
  S'ellu era indecisu, ùn era micca.
  
  
  Mi piattai daretu à e culonne bianche, aspittendu per vede ciò ch’ellu faria. Un altru minutu d'indecisione, è infine scende da u trottu. Pigliò dui dita à e so labbre è lanciava un fischiu agutu per signalà un altru taxi di bicicletta.
  
  
  U servitore portava sempre i so calzoni di l'uniforme biancu, ma avia cambiatu a giacca. Invece, portava una cammisa scura, à collu apertu. Qualcosa di metallu brillava nantu à u so collu, riflettendu a luce di u tramontu cum'è un specchiu. U ghjovanu hà cullatu nantu à u triciclu è u cunduttore hà pisatu u pedale di gas, seguitu u trafficu intornu à Nehru Park.
  
  
  Ùn aghju micca persu più tempu.
  
  
  Ùn passò mancu una siconda prima ch’e fossi nantu à u curbulu è piantò un altru taxi, senza perde di vista u servitore.
  
  
  Mentre eru in a vechja vittura decrepita, aghju chjappu un fasciu di fatture in manu di u cunduttore senza dà u tempu d'obiezione.
  
  
  "Seguite u mo amicu quì", aghju urdinatu.
  
  
  U cunduttore, cuncintratu prima nantu à i soldi ch'e aghju datu è dopu nantu à a bicicletta-taxi chì u servitore s'era firmatu menu di un minutu fà, ùn hà micca esitatu à cunfurmà. Pigliò a strada di fronte è aghju appughjatu à u sediu, mantenendu l'ochji nantu à u taxi in bicicletta chì sperava chì mi portassi un passu più vicinu à l'elusiva è misteriosa Shiva.
  
  
  Finu à quì tuttu paria d’andà bè, mi dissi, cunvinta chì u servitore ùn m’avia vistu aspittendu ch’ellu lascissi da u bar o si mette in taxi per seguità. Aghju dettu à u cunduttore di accelerà finu à chì eramu solu trè vitture luntanu da u ghjovanu servitore.
  
  
  - Induve và u mo amicu ?
  
  
  Da u Connaught Place ci dirigemu versu u Connaught Circus per trasfurmà in una strada chì porta da u New Delhi Mall. "À a cità vechja", spiegò u cunduttore. Allora mi guardò rapidamente è aghjunse: "Ti hà robbatu, Sahib?" Se no, chjamaraghju a pulizza...
  
  
  "No, nunda di questu," l'aghju assicuratu è, appughjatu nantu à u sediu, bisbigliò qualcosa à l'arechja.
  
  
  Arrossì sottu a so pelle di ramu. - Capisci, Sahib. Chì chjamate... rendezvous, o chì ?
  
  
  "Esattamente", aghju cunfirmatu cun un sorrisu largu, assumendu chì seguitava un ghjovanu in a so strada per una data romantica.
  
  
  "Attenzione, Sahib", m'hà avvistatu u tassista. "E donne di Delhi sò assai intelligenti", è hà accumpagnatu a sentenza strofinendu u so pollice contr'à u so indice per enfatizà i so putenzi d'osservazione.
  
  
  "Iè, ma ùn perde micca di vista u nostru amicu", aghju rispostu.
  
  
  Era quasi bughju è u trafficu s'era calatu dopu à abbandunà u Connaught Circus. U cunduttore hà cambiatu u sughjettu è attirò a mo attenzione à i monumenti. À a fine di l'avenue larga è polverosa, indicò i famosi minareti di Jama Masjid, una grande moschea di arenaria rossa cum'è una fortezza.
  
  
  È ghjustu davanti à a moschea è u bazar vicinu s'era un altru munumentu di petra rossa, un imponente cumplessu lasciatu da l'imperatori Mughal, u Forte Rossu. Pensu chì u servitore sparissi in u mercatu, ma apparentemente ùn hà micca capitu ch'ellu era seguitu. Invece di scendere vicinu à a moschea è u mercatu à l'aria aperta, hà scenditu da u taxi in bicicletta ghjustu davanti à a porta chì porta à u forte.
  
  
  "Arrestate", aghju dettu à u cunduttore.
  
  
  Si firmò appena u servitore sparì per u cancellu. Mi pigliò u mo turnu è mi precipitu dopu à u mo omu, cuntentu chì a bughjura m'avia furnitu un rifugiu. Davanti à a porta c'eranu banchetti cù "souvenirs", cartoline, guide, è dilizie lucali.
  
  
  Ma ùn era micca un turista è ùn aghju micca u tempu di piantà è ammirazione di sti "delizie". Mantendu una certa distanza, u mo sguardu seguitava i pantaloni bianchi è a cammisa scura di u servitore.
  
  
  Almenu ùn m'hà mai vistu, chì significa chì ùn m'hà micca cunnisciutu. A menu chì Cobra hà circulatu a mo foto, in quale casu Nick Carter era menu anonimu di ciò ch'e aghju vulsutu à ammette.
  
  
  Davanti, à a fine di a strada, un servitore si firmò davanti à una stretta casetta di legnu. Un segnu hà annunziatu l'iniziu di u spettaculu di Lumière è Figliolu. Quandu aghju realizatu chì u ghjovanu indianu avia compru un bigliettu per u spettaculu, l'aghju seguitu senza esitazione.
  
  
  Era una lezioni di storia, un "viaghju" senza alcunu aiutu da i psichedelici. Un caminu di ghiaia portava da a biglietteria in u cortile di u forte. Quì, in un giardinu inturniatu da palazzi di marmura custruiti da l'imperatori, numerosi filari di sedie sò stati posti pè u publicu.
  
  
  Un spotlight hà mandatu un fasciu di luce gialla nantu à e culonne davanti à l'edificazioni di marmura, è u cummentariu audio hè statu trasmessu per altoparlanti. U parlante discrivia u Tronu di Pavone, chì hè statu arrubatu da l'hordes persiane chì anu invaditu l'India in u XVIII seculu.
  
  
  Allora a luce s'hè spenta è u sonu di i zoccoli si sentia daretu à mè. Aghju vultatu u capu, guasi aspittendu di ritruvà à mezu à una mandria impazzita.
  
  
  Invece, aghju trovu in u percorsu di un pugnale affilatu.
  
  
  A lama sibilò, strappandu a manica manca di a mo giacca. Senza pensà duie volte, aghju alluntanatu è lanciau a tecnica "son-nal mak-ki" cù una manu. U servitore indianu ùn hà micca pruvatu a so furtuna una seconda volta.
  
  
  I so denti bianchi lamponu in un surrisu sardonicu, a lama di u so stilettu girava in l’aria. Allora u spotlight hà illuminatu cumplettamente u so visu, l'acceca. U ghjovanu si precipitò in u corridoiu trà e fila di sedie è corse.
  
  
  L'audienza, soprattuttu i turisti occidentali, parevanu crede chì l'indianu era parti di u spettaculu. Qualchissia cuminciò à applaudir, è si sentia in l'aria u rumore di zoccoli di cavallu. U sonu di trombe ghjunse da l'altoparlante, seguitu da un gridu di battaglia. Je me précipitais après l'attaquant.
  
  
  Ùn sapia micca cumu ellu sapia quale eiu o chì u seguitava. Ma sentu sempre u sibilu di a so lama di pugnale chì tagliava l'aria è strappava a manica di a mo giacca. Quasi m'hà perforatu a pelle.
  
  
  Senza piantà di curriri, aghju ghjuntu in a mo giacca per a mo pistola. Nisunu di i spettatori ùn hà trovu nunda di stranu in i nostri muvimenti, è quandu u spotlight spolverava l'edificazioni di marmaru, un riflessu accecante hà inquadratu u piattu di u servitore.
  
  
  "I bagni riali..." annuncia u narratore.
  
  
  Mi sò ritruvatu daretu à una di e culonne di marmura prima chì u spotlight m’hà pigliatu. Aghju ristrettu l'ochji è cuminciaru à circà l'ombra circundante. L'odore pungente di muschiu è di vegetazione putreccia permeava u palazzu senza muru. Si piattava quì, aspittendu ch’e mi cascà in a trappula ch’e aghju capitu ch’ella hè stata fatta per mè.
  
  
  Puderaghju turnà è vultà à l'hotel per scopre u prossimu muvimentu; ma aghju abbandunatu quella idea avà chì mi sentu vicinu à scopre l'operazioni nefaste di Cobra ... è Shiva. Prima troveru sta persona, u megliu serà per tutti.
  
  
  U sonu di i passi di u ghjovanu cameriere era accumpagnatu da un tonfou sordu. L'aghju intesu curriri versu u spinu di l'edificiu, sempre più luntanu da i turisti chì fighjulavanu u spettaculu in u giardinu. Eru ancu cuntentu di questu perchè ùn vulia micca chì i spettatori innocenti si chjappianu in u viulente cunfrontu chì avia da accade.
  
  
  Corri, piegatu doppiu, da culonna à culonna, l’arechje chjappate à ogni frusciu. Era difficiuli di sente qualcunu sonu altru ch'è quelli chì venenu da u fondu di a narrazione arregistrata. Un muffled muffled mixed with the beat of drums, amplified by un putente sistema di sonu installatu in u giardinu. S'ellu ùn era micca i pantaloni bianchi chì l'omu portava, ùn si pudia senza dubbitu ammuccià in l'ombra.
  
  
  Ma quandu a luce s'hè spenta, l'aghju vistu di novu. Avia passatu u cortu scalone di marmura chì unia un edifiziu à l'altru, è era avà stesu à u pianu.
  
  
  Aghju digià avutu u mo dettu nantu à u grillu di a pistola. U grillu cliccò u mumentu chì aghju tiratu u grillu. U sonu di tamburi chì venenu da l'altoparlante era unitu da l'corteccia di i fucili, mascherendu u mo colpu.
  
  
  Aghju vistu una loggia di balla in una colonna di marmura, mandendu una nuvola di fumu biancu in l'aria. U colpo hè statu annegatu da un'altra onda assordante prudutta da u calpestamentu di l'occhi di cavalli. Aghju mancatu u mira, cusì aghju scappatu in avanti. U servitore hà saltatu à i so pedi è ùn era micca vistu.
  
  
  Aghju passatu a scala corta ch’ellu avia ghjustu falà è mi ritruvu à mezu à un strettu chjassu d’erba circundatu di edifici di marmura. Daretu à mè aghju intesu u sibilu di a respirazione pesante di qualcunu. Ùn serve à pensà à sparà una pistola. Allora aghju alzatu, girendu i dui gomiti. Aghju culpitu u ghjovanu indianu in i costi, ma ancu s'ellu s'hè strangulatu per un mumentu, hà sappiutu à spinghjami un passu.
  
  
  Uccidulu ùn era micca u mo pianu. Mortu, ùn mi serviria à nunda, è u caminu chì duveria purtarimi à Shiva finisci quì, in u cortile di u Forte Rossu. Un servitore in diretta puderia furnisce infurmazioni preziose.
  
  
  Di colpu, una voce rauca, appena udibile, ghjunse da a bughjura daretu à mè.
  
  
  - Grande, Ranjit.
  
  
  Cù un calciu putente, aghju lanciatu a mo gamba diritta in daretu, è u talone di u mo pede sbarcò nantu à u ghjinochju di qualcunu. U sicondu aggressore geme di dolore è si ritirò. Aghju saltatu à u latu, respiru pisanti, è aghju fattu un passu in daretu, puntendu Wilhelmina à i dui attaccanti.
  
  
  Dui contr'à unu, Ranjit era u servitore, l'omu chì aghju seguitu; ma l'altru ùn era ancu un straneru. "Allora ci ritrovemu, Sahib", disse cun una risata ruvida è forzata. E parolle surtenu da a so bocca cun qualchì difficultà, perchè a parte bassa di a so faccia era impannillata in una banda bianca.
  
  
  "Iè", aghju dettu, ricunnoscendulu: era u complice di Mohan, u Sikh barbutu chì l'aghju rottu a mascella a notte prima.
  
  
  Ranjit hà apprufittatu di u brevi scambiu di parolle per anatra daretu à un pilastru, evitendu momentaneamente a traiettoria fatale di u Luger. "Hè inutile di cuntinuà, Sahib", riassume u Sikh indianu. - S'è ci tomba, ùn sapete nunda.
  
  
  - Chì succede s’ellu ùn ti tombu ? - aghju dumandatu. Ma in quellu mumentu, in una frazione di seconda, qualcosa di metallu hà attraversatu rapidamente u mo campu di visione. Mi vultò è tirò u grillu. A pallottola vola in l'aria, saltendu da una cornice à u latu di l'edificiu. E poi quella stessa pistola littiralmente scivolava da i mo dite, cù a canna impannillata in un ciclu di metallu.
  
  
  Ranjit esce da u so piattu è pigliò u fucile. Aghju capitu tandu chì era ciò ch’e aghju nutatu prima, l’ughjettu chì li brillava à u collu. Il s'agissait d'un morceau de fil de cuivre, sans doute un piège, qui était utilisé pour tuer Ashok Anand.
  
  
  "Ùn site micca cusì intelligente cum'è pensate", disse Sahib un altru indù cun una risata.
  
  
  Aghju pruvatu à ritruvà, ma Ranjit ùn perde micca tempu. U servitore hà puntatu u fucile à u mo pettu, avvistendu abbastanza per piantà mi bruscamente. È ùn era micca abbastanza vicinu per pruvà à caccià a pistola da e so mani. È s'è aghju pruvatu à calcià, eru sicuru chì u ghjovanu servitore di i capelli neri ùn esitò à tirà u grillu.
  
  
  "Avà, per piacè, alzate e mani sopra a testa, Sahib", urdinò u ghjovanu. È fece un passu in avanti, a bocca s’incurvava in un surrisu diavulu.
  
  
  Aghju alzatu e mani è aghju guardatu cun prudenza versu l'altru Sikh. Ranjit li dese u filu di rame. U filu canticchiava mentre l'omu avvolgeva l'estremità intornu à i so polsi.
  
  
  "Mohan hè mortu", disse in una voce quasi inaudible mentre a musica suonava da i parlanti. U spettaculu ùn hè ancu ghjuntu à a fine, è nè a vita di Slayer #3, cum'è aghju speratu. - Gurnek, però, hè sempre vivu, Sahib. - Sikh indianu si avvicinava à mè mentre Ranjit s'avvicinava
  
  
  Aghju avutu a canna di u Luger di Wilhelmina sottu à u nasu, è di colpu mi vinni in mente ch’ella ùn era più a mo vechja amica. Senza parlà di u filu di ramu chì Gurnek teneva cù e duie mani.
  
  
  "Tu meriti peghju", Sahib, "assai peghju", disse u servitore.
  
  
  Hà jugatu cù un trigger "light". Tuttu ciò ch'ellu ci vole hè una pressione assai ligera, è Hawk avissi da ingaghjarà u Fighter No 4. Ma prima chì u ghjovanu hà realizatu e so minacce, Gurnek si trasfirìu dopu à mè. Solu sta volta u mo calciu in daretu si persu in l'aria, mancandu u so mira.
  
  
  U caprettu si strinse à u collu è aghju avutu à alzà dinò e mani. Fighjulava drittu in a vista di u Luger, ma Ranjit hà liberatu u grillu è, clicchendu u fucile, m'hà culpitu nantu à a fronte cù u culo. À u listessu tempu, aghju pruvatu à alluntanassi u filu di cobre chì pressu a mo trachea.
  
  
  U filu mi tagliava a pelle è ùn pudia respira. Aghju fattu un sonu strangulatu è Ranjit, righjoni, alzò u so ghjinochju è mi culpì in l'inguine. U dulore m'hà fattu geme, facendu chì mi chinassi.
  
  
  U ghjinochju s'arrizzò una seconda volta, chì mi fece espludere in un dolore atroce. - Tu sì un stupidu, "sahib"... Cobra sà... Cobra sà tuttu, sgiò Carter.
  
  
  A so voce paria vene da un tunnel scuru. Aghju pruvatu cù tutte e mo forze à liberà mi, à alluntanassi u filu cù quale Gurnek mi strangulava. Ma ùn pudia manighjà, era troppu magre. Gemendu, aghju cascatu in avanti, luttendu per respira.
  
  
  Allora u colpu di a pistola mi culpì in capu, è in u luntanu una voce da un altoparlante pruclamava: "S'ellu ci hè u celu nantu à a terra, allora hè quì ... quì, quì!"
  
  
  Ùn l'aghju micca cridutu. Intantu, mi dumandu s'ellu avissi mai avutu una altra chance di crede in qualcosa cusì.
  
  
  
  
  4
  
  
  Era faciule in prima.
  
  
  Vellutata, morbida è liscia, nebbia scura è accogliente. Un bughju protettivu chì m’hà fattu surrisu. Ma dopu hà cuminciatu à brusgià, tagliatu a mo pelle cum'è frammenti di vetru rottu. Aviu avutu a lascià, altrimenti ella mi strapparia, mi scuparia viva. Allora aghju precipitu in avanti, cum'è emergendu da u fondu di u mare. È più mi sò alzatu, più mi sò strappatu.
  
  
  - Innò! Eiu... ùn vogliu micca ! - Aghju intesu a mo voce. Aghju ripetutu questu più forte, circandu di alzà u pesu chì mi pressava l'ochji. Aghju lampatu, è qualcosa di un culore vagu hà cuminciatu à spustà avanti è avanti davanti à mè, vibrendu in u spaziu.
  
  
  Aghju apertu l'ochji una seconda volta, dopu una terza, è à u stessu tempu aghju pruvatu à passà finu à chì a mo testa chjappà qualcosa dura. E vibrazioni si fermavanu è aghju tornatu à falà, troppu debbule è sonnule per fà un altru muvimentu.
  
  
  Ùn sò micca sapè quantu tempu hè passatu dopu. Mi sentu chì i sogni mi pigghiavanu, è ogni volta ch'e aghju pruvatu à alluntanassi è apre l'ochji, ma qualcosa mi grattava a pelle, qualcosa brusgiava. Infine, aghju cuminciatu di novu, avanzendu attraversu onde alternate di calore è dolore.
  
  
  Allora a "cosa" hè ghjunta. Era un muru, un muru di terra chì mi stava davanti, allargatu o riduciutu... è po nurmale. A mo testa mi sentia cum'è una cunchiglia d'ovu sfracicata... cum'è ùn avia micca bevutu da un mese di fila. Eiu appughjatu à u muru più vicinu, à sente u sonu più bellu di u mondu, u sonu di u mo pettu chì si alzava è falava à ogni soffiu.
  
  
  Ciò chì graffiava è strappava a mo peddi duranti stu longu purgatoriu trà a cuscenza è l'incuscenza era u tappettu nantu à quale mi stendeva nantu à a mo spalle. Appena aghju capitu ch’e eru vivu, aghju sbattutu i pedi da u bancu cupertu di paglia è m’arrizzò tremulendu.
  
  
  Pressu a mo manu contr'à u muru per stà. Mi sentu cum'è un tossicu di droga chì passava per ritirata, mi sentu nausea. I colpi ch'e aghju ricivutu à a testa, più u filu ligatu intornu à a mo gola, m'hà chjapputu.
  
  
  Avà, prima di tuttu, aghju avutu à ripiglià a mo forza.
  
  
  Aghju fattu uni pochi di passi finu à chì i mo ghjinochje cessanu di piegà. Aghju caminatu intornu à a cellula ... una stanza quadrata cù pareti di argilla è pavimentu. Ùn ci era micca finestri nè ancu porte. In seguitu, s'ellu ci era un avvene, eru sicuru ch'e puderia truvà l'articuli in u muru induve a porta deve esse, perchè qualchissia... È qualchissia mi tirava fora.
  
  
  À una estremità di a camara, à a manca di u pallet, duie griglie sò state custruite in u muru. Tramindui ghjunghjenu à a mo cintura è eranu cuparti cù una rete di filu. Eiu, di sicuru, ùn aghju da aspittà d'esse presentatu à i mo tormentatori, cusì aghju andatu versu a ringhiera, circandu di ricuperà da u dulore chì u colpu di Ranjit cù u colpu di a so pistola m'avia causatu.
  
  
  Ma prima di tuccà a reta di filu è inspeccionà i dui bars per vede s'ellu si puderanu sguassate, aghju toltu i scarpi. A ghjente chì m'hà catturatu m'hà lasciatu in camicia è pantaloni. U stilettu hè sparitu, cum'è a Beretta è, sicuru, u Luger. Ùn aghju mancu vistu una giacca, ma ùn era micca fretu in a cellula... almenu micca ancu.
  
  
  Aghju pigliatu a scarpa è l'aghju lanciata in i bars. Nunda hè accadutu. Nisuna scintille. Grazie à Diu chì e griglie ùn eranu micca elettrificate. Aghju ritruvatu i mo scarpi è aghju ghjuntu à unu di i quattru viti metallici chì tenevanu i bars à u muru. Ma quandu i mo dite li tuccavanu, si sentia una voce in u silenziu, una voce chì mi fece frizzà.
  
  
  - Bonghjornu, sgiò Carter. Perchè hè ghjornu, sapete. Spergu chì avete boni sogni, sahib...
  
  
  Una voce ghjunse da daretu à una di e duie sbarre. Senza dubbitu, un amplificatore era oculatu daretu à u screnu di metallu. Ma ciò chì era più alarmante era chì a voce era familiare... spaventosamente familiare.
  
  
  "Salu, questu hè Carter, l'agente #3 chì parla. Hawk t'hà dettu tuttu di mè. Allora, questu u vostru agente, Anand, pensu chì hè u so nome. Ebbè, ùn hè micca apparsu à a riunione. Innò, ùn ci hè bisognu di scusà. Sapemu chì u nostru omu hè inaccessibile... Oh nò, micca à tuttu ! Ùn esiste micca, hè tuttu. Innò, torneraghju in Washington dumani. Cobra? Aghju assai paura chì u nostru guvernu ùn puderà micca interferisce in l'affari di u stabilimentu di sicurità indianu. Avete capitu, sicuru... Iè, è vi ringraziu per a vostra preoccupazione. Dì à u sgiò Anand chì vogliu avè l'uppurtunità di scuntràlu.
  
  
  Ci hè statu una longa pausa. E poi silenziu di novu. Mi alluntanò da i bars è tornu à u lettu. Malgradu u viotu in u mo stomacu, malgradu u terribili sensu di nausea, aghju avutu à ammettà una cosa: Shiva era un veru, spietatu, thug di sangue friddu, un avversu astutu cum'è ùn avia mai scontru.
  
  
  U cortu discorsu ch’e aghju ghjustu à sente, a cunversazione telefonica chì, senza dubbitu, s’era dighjà fatta, era parlata da una voce cumplitamenti cunnisciuta. Era a mo propria voce, cù a listessa intonazione perfetta, discorsu è intonazione.
  
  
  Shiva m'hà stallatu è ùn hà persu tempu à caccià u serviziu sicretu indianu da a scena. Ancu quandu Anand ùn hè più apparsu à a so tavula, nimu hà pensatu à cunnette i dui. Perchè anu bisognu, dopu tuttu? "Nick Carter" ùn avia micca chjamatu pocu prima è li disse chì Shiva era una bufala? U stessu "Nick Carter" hà dettu chì ancu s'è Cobra esiste, l'urganizazione chì preoccupa tantu u guvernu indianu ùn hà nunda à fà cù u caratteru misteriosu.
  
  
  "Nick Carter" hà dettu tuttu. È, apparentemente, era digià in casa à a sede di AX in Washington. - Sò assai impressiunatu, Shiva. Cumu avete ancu riesciutu à ripruduce a mo voce ?
  
  
  "A vostra stanza d'albergu era dotata di un dispositivu di sonu, sgiò Carter", a mo voce hà rispostu, riprudutta elettronicamente cù una tale precisione chì ùn aghju micca pussutu aiutà ma strincà quandu mi sentu.
  
  
  - Allora per piacè trasmette i mo cumplimenti à i vostri ingegneri elettronichi. "Aghju cercatu sta stanza quattru volte è ùn aghju micca trovu un solu microfonu ... ancu in i lochi più inimaginabili", aghju uggettatu, alzendu a mo voce, cum'è s'ellu dubitava ch'ellu mi sentia. Ùn pudia micca vede i microfoni nascosti, ancu s'ellu era avà chjaru chì dopu à u so successu in a mo stanza d'albergu, ùn averia micca prublema di mette unu in a camera.
  
  
  - Questu hè unu di l'ultimi invenzioni di Haji; un microfonu estremamente sensibile, putente, di piccula dimensione ", spiegò u duplicatu di a mo voce.
  
  
  "Hè cum'è truvà una agulla in un panu", aghju dettu.
  
  
  A mo risa empiia l'aria, poi a mo voce cuntinuò: "Bè, sgiò Carter. Felice di vede chì ùn avete micca persu u sensu di l'umuri. Ma Haji, sè ùn avete micca intesu parlà di ellu, hè l'unicu ciò chì l'Albania hà esportatu in l'ultimi vint'anni. È avà travaglia per mè, per Cobra... per Shiva ! - A voce si ralegria.
  
  
  - Chì ghjè u so mistieru ?
  
  
  - Sapete bè, sgiò Carter. Dopu tuttu, AX ùn t'hà micca mandatu in India solu per scaccià una banda di armi o di venditori di eroina ! Ti interessa a maravigliosa scuperta di Haji, a so invenzione geniale... A Box !
  
  
  - Box ? - aghju ripetutu.
  
  
  - Nickname per un simulatore di voce, una invenzione capace di ripruduce qualsiasi sonu vocale esistente. È hè chjucu, sgiò Carter, ancu cù i vostri mudelli in miniatura standard. Ùn più chè un pacchettu di sigarette... ma assai più periculosu, sicuru.
  
  
  Aghju dumandatu. - Chì avete da fà cù a vostra scatula ? Aghju tenutu i mo ochji incollati à u screnu di metallu, cum'è se i bars puderanu registrà ogni mo mossa.
  
  
  - Credi ch'e sò pazza, nò ?
  
  
  - Psycho ? Micca veramente, Shiva. Sò assai più intelligente; Di solitu, i pazzi ùn ponu micca cun un pianu cusì cumplessu.
  
  
  - Grazie, sgiò Carter. Aghju apprezzatu u vostru cumplimentu. Innò, ùn sò micca veramente pazza, almenu micca da u mo puntu di vista. In quantu à a Box, l'invenzione di Haji, u vostru serviziu hà digià vistu quantu ingeniosu è efficace hè. Questi incidenti eranu solu testi, esperimenti per esse precisu.
  
  
  "Ma prestu, una volta chì Haji hà fattu alcuni cambiamenti à u so dispusitivu, l'accidenti ùn saranu più solu esperimenti. Vede, sgiò Carter, l'India hè attualmente una putenza neutrale trà a Cina è l'Occidenti. Cù l'aiutu di i mo partenarii in Pechino, stu paese, cum'è un contrapesu, collapserà in un istante, è tandu u sognu di i mo antenati diventerà realità quandu a Cina è u subcontinente indianu s'uniscenu à e mani cum'è boni alleati, una alleanza chì hà da fà. dura più di qualsiasi altru in a storia di u mondu ".
  
  
  - aghju dumandatu. - Chì tipu d'unione ? Aghju scrittu mentalmente tuttu ciò chì hà dettu, circandu di guadagnà u tempu. Intantu, i mo ochji anu esaminatu currettamente i cunfini di a camera. Mi sò alzatu pianu pianu per ùn fà nunda ; Ùn vulia micca chì Shiva mi sentia muvimenti o mi sentia graffià contr'à i mura, pruvendu à apre una crepa. Ci deve esse una porta, ma ùn aghju micca vistu.
  
  
  - L'alleanza sino-indiana, u sgiò Carter, hè una alternativa per e duie nazioni per caccià u mondu di blocchi opposti. Innò, ùn sò micca un megalomanu, ùn m'importa micca chì u mondu mi casca prostratu à i mo pedi. Aghju soldi, più di ciò chì possu spende. Aghju ancu una certa influenza in u mo guvernu. Ma quandu a Cina è l'India diventanu una nazione, u mo populu ùn serà più una "horda affamata", cum'è i ghjurnalisti occidentali li piace à chjamà. Seremu putenti cum'è Bharat, l'India antica. È tandu u mo pòpulu torna torna à l'antichi dii, i Nagas... i divinità di serpente di i mo antenati.
  
  
  - Semu in u XXmu seculu, Shiva. Ùn hè micca faciule per cunvertisce milioni di persone. Oghje a ghjente hè più interessata à riempie u so stomacu chè à adurà i serpenti.
  
  
  Sapete assai pocu di a mentalità indiana, Carter. Vengu da una famiglia reale, una famiglia chì torna à Naga, l'antenatu di a serpente. "Portu u turbante cum'è s'ellu fussi una serpente, un cobra in spirale cù una testa fiera appoghjata nantu à a mo fronte", rispose Shiva. A so voce... a so voce hè diventata fridda, cum'è quella di un rettile. Eru doppiamente maravigliatu chì puderia parlà è traduce e so emozioni grazia à l'invenzione di Haji.
  
  
  - Perchè ùn manghjate micca a vostra ghjente prima ? S'è vo avete assai soldi, perchè ùn li dà à u guvernu per chì i zitelli ùn passanu a fame ? O avete a paura ch'elli ùn apprezzà u vostru gestu, ch'elli ùn volenu suddisfà e vostre dumande avide ? Aghju lanciatu u mo capu in daretu è cuminciaru à burlà i so sogni, u terribili scopu ch’ellu s’era stabilitu.
  
  
  Ma Shiva ùn hà micca divertitu in tuttu.
  
  
  "Aghju troppu parlatu, Carter", hà dettu. "Ma vulia chì sapete chì avete daveru inciampatu in un nidu di vipere, è chì ùn tolleraghju micca i picculi cum'è tè". U vostru guvernu ùn hè micca a pulizzia di u mondu è ùn puderà impedisce di vede i mo sogni diventendu realtà. Dighjà, e truppe cumuniste chinesi si cuncentranu nantu à a nostra fruntiera sittintriunali, pronte à liberà l'India è altri paesi sottusviluppati da u jugulu di a miseria.
  
  
  - Continua a sognu, Shiva. L'auturità di Pechino ti facianu pare un idiota, è ti pigliò l'esca... finu à a fine. Una volta chì e truppe attraversanu a fruntiera nordu di l'India, assicuratevi chì l'Occidenti ùn si metterà micca à fighjà ciò chì succede. Fate una guerra chì sguasserà l'umanità da a faccia di a terra. Allora, forse... ma questu ùn hè micca sicuru, ci saranu solu serpenti, un'infinità di serpenti chì strisciaranu à traversu u desertu è u pianeta radiuattivu.
  
  
  Aghju appughjatu contr'à u muru è tengu u mo respiru. Cumu pudete parlà di qualcosa cù una persona cum'è Shiva? È cumu puderia parlà raziunale quandu tuttu ciò chì puderia pensà era cumu scappà ? Aghju cunnisciutu i pazzi in a mo vita, ma micca cusì logicu è pazzi cum'è l'omu chì si chjamava Shiva.
  
  
  Innò, ùn vulia micca guvernà u mondu, vulia solu vultà in u passatu, à u costu di scatenà una terza guerra mundiale. È u fattu ch'ellu era sordu à i mo cumenti, ch'ellu ùn hà micca vistu u periculu di u so pianu pazziu, m'hà mandatu tremuli in a mo spina.
  
  
  "In ogni casu, sgiò Carter, voi, trà tante persone, ùn vederete micca una fine cusì tragica quì. Gurnek m'hà dettu di a morte di Mohan; Aghju intesu dà un paru di opportunità. Mohan per Carter, Carter per Mohan. Solu sta volta a morte ùn serà micca rapida è istantanea. Sapete quantu tempu una persona pò soffre prima di more da una morsa di serpente, sgiò Carter ? - Shiva hà cunclusu friddu.
  
  
  - Dipende da a serpente.
  
  
  "Hè ghjustu", accunsenu Shiva. - Sò cuntentu chì pudete sempre ragiunà, Carter. Ma in casu chì vi manca ogni dettagliu, sò prontu à furnisce i dati necessarii.
  
  
  Aghju appughjatu contr'à u muru bruttu, rinunziendu a mo ricerca di a porta secreta, è mi vultò in daretu à u parlante oculatu daretu à u screnu metallicu. "Vai, Shiva", aghju oppostu seccu. - Sò tutte l'arechje.
  
  
  "Ùn aghju mai dubitatu per una seconda, sgiò Carter", rise. - Ma saraghju breve, postu chì aghju cose più impurtanti da fà. L'herpetologia hè stata un hobby di u mio per parechji anni, è aghju aghjustatu chì sò una vera autorità nantu à i rettili, in particulare i velenosi. Aghju una cullizzioni di circa duie duzina tipi diffirenti.
  
  
  - Quale avete sceltu per mè ?
  
  
  - Cinque serpenti, Carter. Ùn pudete micca ricunnosce à u primu sguardu, ma vi ricunnosceranu di sicuru. I serpenti anu un sensu profundo di territorialità. Ùn li piace micca esse disturbati in a so casa. Sicondu a so morsa fatale, una persona pò soffre da duie ore à sette à ottu ghjorni.
  
  
  "Se una vipera a dente di sega affonda i denti in a vostra carne, prestu sanguinate da ogni poru, sgiò Carter; a vostra saliva sarà macchiata di sangue è a vostra urina diventerà rossa. Suffrirai un dolore addominale atroce è a morte serà risultatu da una hemorragia cerebrale.
  
  
  - Da veru tentativu ! - aghju esclamatu, senza caccià i mo ochji da ogni muvimentu, cerchendu a cunferma chì ùn era micca simplici minacce.
  
  
  - Se sceglite u mo preferitu, u rè cobra, morirete per l'anoxia, una forma lenta è dolorosa di suffocation. Per d 'altra banda, u cuginu di u cobra di u rè, u cobra asiaticu, hà un velenu chì hè statu dimustratu per esse duie volte tossicu cum'è strychnine. Allora, a scelta hè vostra, sgiò Carter. Se sceglite i cobras, morirete una morte relativamente miserable in pocu ore; se sceglite vipere, preparate per u dolore più grottescu è insupportable imaginable.
  
  
  - E s'ellu ùn sceglienu nunda, Shiva ? Chì succede ?
  
  
  Ùn avete micca scelta, Carter, nè alternativa. In fine, capirete ciò chì sò una persona seria ! Allora, finu à ch'e aghju cunnisciutu u vostru successore, dicemu chì mi piace à cuntinuà sta conversazione cun voi. Aghju qualchì infurmazione interessante, sgiò Carter. Moltu interessante.
  
  
  Questa era l'ultima cosa chì aghju intesu da "me stessu", o megliu, da Shiva in a mo voce. U silenziu hà rignatu di novu, ruttu solu da a mo respirazione. Aghju congelatu cumplettamente, cunvinta chì questi ùn eranu micca minacce fora. Shiva era decisu di tumbà mi per vede cumu a morte mi venerà in pena. Forse era decisu à ferisce qualcunu, cum'è ella alimentava i so sogni assurdi è aspirazioni.
  
  
  Ma qualunque sia u mutivu chì l'hà incitatu, ùn aghju micca dubbitu di a sincerità di e so parolle. Aghju guardatu intornu à a piccula cellula cù i mo ochji; è eru sempre in cerca di disperazione di una via d’uscita, quandu una sorta di scricchiolii, o, piuttostu, un ligeru ronziu, m’hà fattu turnà u mo sguardu à duie griglie.
  
  
  Unu s'arrizzò pianu pianu per sparisce in u muru. I quattru viti metallici eranu inutili, postu chì a schermu era cuntrullata elettronicamente. In stu mumentu ùn era più visibile ; in u so locu hè un pirtusu quadratu. A mo mente m'hà dettu di stà in silenziu è in silenziu quant'è pussibule.
  
  
  Ma aghju avutu à fà un sforzu superumanu per stà in u locu quandu, un minutu dopu, un rè cobra di almenu dece metri di longu sbulicò da u pirtusu nantu à u pianu di a camera.
  
  
  
  
  
  5
  
  
  U rè cobra avia digià risuscitatu in una pusizioni d'attaccu, a testa alzata nantu à u collu, quandu un altru serpente cascò da un burato in u muru. Ùn pudia micca ricunnosce da u so nome, ma avia squame duri è densi, è quandu si stende nantu à u pianu, facia un sibilu stranu, cum'è u sonu di u focu.
  
  
  Aghju slissatu longu u muru, pruvatu à ghjunghje à u lettu di paglia. Shiva hà dettu chì mi mandava cinque serpenti. U terzu, longu più di un metru è mezu, scendeva da a fossa in quellu mumentu. Era una cobra asiatica, una spezia ch'e aghju ricunnisciutu immediatamente da i marcati distintivi in forma di cunea nantu à u spinu di a so testa.
  
  
  U so velenu hè duie volte più velenu chì a stricnina, aghju ricurdatu, si move lentamente versu u colchju rializatu sopra a terra.
  
  
  À u sibilu è u fischiu di i trè rettili s’era aghjustatu a mo risa folle da l’altoparlante ammucciatu daretu à e sbarre, una risa chì empiia a cellula cù u so ritornu stranu. Shiva ridia, aduprendu l'invenzione di u scientist albanese per riproduce a risata in a mo voce, è mi sonava in l'arechje.
  
  
  - Adiu, sgiò Carter ! - u mo nemicu invisibule esclamò allegru. - Bella ghjurnata!
  
  
  A risa morse cù u coru finale grottescu. Aghju vistu a lingua furcata è l'ochji brillanti di a quarta serpente inquadrata in l'apertura. Era un krait, un tipu di cobra asiatica; ella sciddicò nantu à u pianu bruttu.
  
  
  Aghju apertu i mo narici; C’era un forte odore in l’aria, qualcosa di rancidu in gustu. Era un odore chì ricorda u muscu. Aghju tenutu u mio fiatu, ma l'odore hè diventatu più forte, quasi notu in a camera stretta.
  
  
  Shiva hà pensatu à tuttu.
  
  
  I serpenti, cù u so olfattu acutu, parevanu ancu più irritati : qualunque sia a so natura, l'odori aggravavanu a so irritabilità finu à a frenesia. U rè cobra, duie volte più longu chè l'altri, scivolava grazia à u pianu. Aghju cuntinuatu à avvicinà u lettu cù u colchju, evitendu movimenti rapidi chì puderanu pruvucà u reptile in un attaccu fatale.
  
  
  Cum'è u mo pede toccu u bordu di u bancu di legnu, una quinta serpente apparsu da a bughjura di un pirtusu in u muru oppostu. Era a più chjuca di tutti, soprattuttu paragunatu à u rè cobra. Ma a taglia ùn avia nunda à fà cù a so capacità di tumbà; è aghju avutu a paura di st'ultimu rettile, è ancu di l'altri quattru messi inseme. Avà s'avvicinavanu à mè, stendu di spalle à u muru.
  
  
  Ch'ella mi piace o micca, aghju avutu a mossa.
  
  
  Aghju lanciatu in u spaziu, prima cun intensa cuncentrazione mentale, è dopu cù un saltu da u pianu per sbarcà nantu à u bancu cupertu di paglia. U rè cobra fischiò è si lanciò versu mè. Puderaghju vede gocce di velenu scintillanti nantu à i so denti affilati.
  
  
  Mi sò alluntanatu quandu mi sentu muzzicà u spinu di u mo stivale. Ùn pudia muzzicà a mo caviglia. Un liquidu tossicu, giallu, sbuchjava nantu à a paglia induve stava. U cobra si arrampicò à traversu u lettu. Aghju sbottonatu rapidamente a cammisa è liberatu e braccia da e maniche.
  
  
  U cappucciu di u serpente paria più largu chè prima, è u reptile si sbandava da diritta à manca, prontu à chjappà una seconda volta. Intantu, l'altri quattru si sgusciavanu in terra, avvicinavanu di più in più di u colchju. Aghju tiratu in daretu cum'è pudendu è aghjustò a cammisa cum'è un matadoru tene u pannu rossu davanti à un toru arrabbiatu.
  
  
  Mentre a cobra si sbatteva in avanti per affundà i so denti in a mo carne, aghju lanciatu a mo cammisa di cuttuni nantu à ellu è aghju appughjatu à u latu. A cammisa si moveva cum'è s'ellu era viva. Sottu à u tessulu, u rettile sibilò è si strittava, circandu di scappà da a trappula improvisata.
  
  
  Ùn aghju micca aspittatu chì a cobra si liberassi, cusì aghju sbulicatu rapidamente a cintura di pelle nantu à i mo pantaloni. Tenendu cù a fine di a fibbia uni pochi centimetri sopra a paglia, aghju andatu à u spinu di u bancu. À questu puntu, l'unicu cosa da fà era di pruvà à ghjunghje à u pirtusu in u muru.
  
  
  I cuntrolli elettronichi per a griglia metallica ùn sò micca attivati da quandu a schermu cullò in u muru. L'apertura, da induve mi stava à l'estremità di a cellula, paria abbastanza grande per furnisce una via di scappata pussibule.
  
  
  È in generale, aghju avutu à pruvà. Altrimenti, i rettili avarianu attaccatu tutti inseme, è tandu ùn ci saria micca salvezza da a morte viulente è dulurosa chì m'aspittava. Un serpente cù squame dentate si torceva à tutta a longu nantu à u bordu di u lettu.
  
  
  Questu era u reptile chì Shiva m'avia parlatu, cun un velenu cusì forte chì, s'ellu si muzzicava, pruvucarà l'emorragia in l'organi interni è mi farà sanguinà da tutti i mo pori. L'altri trè serpi, attratti da u sibilu di u rè cobra, strisciavanu à traversu u pianu versu a cammisa fluente chì cupria u grande reptile.
  
  
  A serpente, invece, pareva interessata solu à mè, cù quelli ochji friddi chì parianu riflette u sangue. E in my opinion, ùn era micca una cobra, ma una vipera di reptile, in quale Shiva puderia truvà a so personificazione.
  
  
  Era una sessantina di centimetri di longu, cù mudelli pallidi è scuri notevuli nantu à i so lati scaly. I so muvimenti ùn eranu per nulla difensivi, è u sibilu ch’ella facia mentre si arrampicava nantu à a riva di u colchju mi fece frizzà.
  
  
  Aghju tiratu nantu à a fine di u cinturione, l'elevau altu in l'aria, è à u stessu mumentu a serpente chjappò cù una velocità incredibile, sferendu per l'aria. Aghju calatu a fine di a fibbia di a cintura nantu à a testa di u reptile. U metallu hà rimbalzatu nantu à e squame ruvide, ma l'impattu hà causatu chì e vipere si sbulicanu, avvolte una sopra l'altru.
  
  
  Questu era u mumentu chì aghju aspittatu.
  
  
  Da u cantonu di l'ochju, aghju vistu a testa di una cobra di re piatta sottu à u cappucciu, sguassate da sottu à a cammisa. Avà a mo vita dipendia di quantu veloce aghju mossa; Pigliò un respiru prufondu è saltai u più altu ch'e possu à u latu.
  
  
  Mentre mi precipitava versu u pirtusu in u muru oppostu, cinque rettili fischiavanu è sibilavanu cum'è un coru di dimònii arrabbiati. Aghju guardatu sopra a mo spalla. L'odore ch'e aghju sentitu prima hè diventatu più forte, u miasma bruttu cusì pervasivo chì pareva tangibile.
  
  
  I rettili s'avvicinavanu avà à mè, pronti à chjappà è tumbà. Quandu aghju ghjuntu à l'apertura in u muru, eranu menu di dui metri da mè. Mi sò alzatu, ma aghju intesu u sibilu di una cobra cusì vicinu chì aghju vultatu è aghju battutu u pede forte nantu à u pianu bruttu.
  
  
  Mi chinai cum'è un lampu, pigliò una manata di terra è l'aghju lanciata à u capu minacciatu di u cobra. U reptile hà risuscitatu u so capu, è aghju scunfittu in u pirtusore, appiccicatu à i cantieri di u passaghju strettu.
  
  
  L'ultima cosa in a mo mente era induve u tunnel portava, o s'ellu ci era altri rettili in u passaghju. Qualcosa hà colpitu a sola di cuoio di u mo stivale, incapaci di penetrà. Aghju tiratu a mo gamba in daretu è mi trasfirìu in u passaghju scuru, chjappà a mo testa nantu à a cima di u tunelu bassu è strettu.
  
  
  Ùn ci era micca spaziu per vultà a mo testa per vede s'ellu qualchissia di i serpenti in a camera m'avia seguitatu in u tunnel. Aghju avanzatu, sentendu sempre u sibilu freneticu di i rettili daretu à mè. Fortunatamente, u sonu hè diventatu più tranquillu mentre mi trasfirìu da u corridoiu.
  
  
  A strada ch'e aghju pigliatu era l'unica alternativa pussibule à a morte certa. Ancu s'ellu riesci à tumbà uni pochi di serpenti, i sopravviventi seranu di sicuru capaci di affundà i so fangs in a mo carne prima di pudè piantà. E ancu s'è aghju eliminatu tutti i cinque, era sicuru chì Shiva ùn esitò à mandà un secondu gruppu di rettili velenosi in a cellula. Allora in un certu sensu puderia cunsiderà me sicuru.
  
  
  Avà ch'e aghju fattu a mo scelta, aghju cuntinuatu à arrampicà à quattru zampe. U tunelu paria chì s'alzava pocu, ci era una ligera inclinazione. Era pocu illuminatu; u riflessu di a luce s'hè filtratu daretu à mè, è una luce pallida cascò da sopra. Ma più andavamu più in là, più diventava scuru. A fonte di luce ùn hè micca diventata più intensa. Puderaghju à pena vede e mo mani mentre caminava per u passaghju strettu.
  
  
  Ci era solu terra umida è un odore di muffa intornu à mè. Aghju cuntinuatu à marchjà per parechji minuti è infine firmatu per ripiglià u mo respiru è sbulicà a testa. Eru dispostu à scumesse a mo vita chì i dispositi elettronichi chì Shiva hà stallatu in a camera ùn anu micca video è nè ochju elettronicu ... probabilmente m'hà intesu solu ancu quandu ùn parlava micca. Ma eru quasi sicuru chì ùn avia micca l'uppurtunità di osservà i mo movimenti.
  
  
  U tempu mi pareva fermu mentre aghju pruvatu à truvà a fine di u tunnel è à u stessu tempu capisce induve eru, truvà un modu per liberà da e trappule di Shiva è espose i so piani per una alleanza sino-indiana. Ùn sentu più nè u sibilu di i rettili nè quella puzza fetida... chì si sparghje in a cellula.
  
  
  Un soffiu d'aria mi toccò a faccia, un soffiu imperceptible. Incuraghjitu, aghju cuntinuatu à muvimenti. Nisuna alarme s'hè attivata, almenu micca i soliti campane o sirene. Claramente, Shiva era cunvinta ch'ellu avia sbarazzatu di Nick Carter.
  
  
  Invece, Nick Carter si riferiva solu à u so amicu Shiva, a mente di Cobra, è a so arma putente... A Box. Se ùn aghju micca furnitu à AH u pianu di l'invenzione o u cuntrapulu stessu, u mondu sanu ùn puderia micca trattà cù Shiva. Chì m'hà datu una stampa cumpleta di ciò chì i so piani eranu destinati. Ma Shiva hà trascuratu una cosa impurtante: ùn m'hà micca revelatu cumu aduprà a so Box per ghjunghje u so scopu incredibile.
  
  
  Sò ghjuntu in India per dumandassi se Shiva esiste veramente. È avà chì l'aghju trovu, era sempre un caratteru senza visu, ancu di carne è sangue. Allora aghju trovu cù una equazione scunnisciuta, micca risolta. Avissi da piglià pussessu di l'invenzione di Haji, soprattuttu perchè ùn avia micca idea di cumu un simulatore di voce puderia esse usatu per stabilisce u putere assolutu in u mondu.
  
  
  I muri umidi di a terra compattata mi graffiavanu i braccia è e spalle, è u sudore sguassava nantu à u mo pettu. Ùn pudia piantà avà, ma u tunelu era più strettu, è aghju avutu à cuntinuà à avanzà, ancu s'è a superficia di i mura mi strappava a pelle.
  
  
  Aviu avutu una visione di mè stessu, ficcatu in un tunnel senza via d'uscita. I mo unghie sò state rotte è sanguinanti, è mi sentu cum'è una talpa chì si move à pena in a so tana. Ma appena cumminciatu à perde a speranza, i mo ochji anu pigliatu qualcosa chì m'hà fattu piantà di colpu.
  
  
  Ci era una barriera davanti à mè. A luce artificiale entrava da duie fenditure in un pannellu di legnu di forma quadrata. Senza fà un sonu, aghju arrampicatu in avanti, trascinendu u mo corpu curvatu in stu tunnel.
  
  
  Ùn ci era micca un sonu chì vene da l'altra parte di a barriera di lignu. Aghju pressu un ochju à a crepa, senza avè a minima idea di ciò chì era oltre. Parechji rocci, scoglii, grandi pezzi di legnu, è una grande pozza d'acqua stagnante eranu i primi cose chì aghju vistu. Allora si sentia u sibilu famusu di i serpenti.
  
  
  Emergendu da sottu à e rocce di roccia, a serpente di mare alzò u so longu collu sveltu cù una testa sorprendentemente chjuca sopra a superficia di una pozza d'acqua. Qualcosa cascò da sopra, carne cruda sanguinosa. Quasi subitu fù divuratu da una serpente affamata. U grande lucertola fù tandu ghjittata in u pirtusu. Un cobra di re di a dimensione di quellu chì avia lasciatu in a camara s'arrizzò in a so pusizioni d'attaccu caratteristica.
  
  
  A lucertula si precipitò à i scogli, ma u cobra era più veloce. Incingendu a testa incappucciata à u latu, si precipitò in avanti, affondendu i denti in u collu squamosu di a bestia. A lucertola si luttava per una siconda, è a cobra si sbulicò in daretu ; Aghju vistu cumu l’animali muzzicatu si movia cum’è s’era ibriacu, appoghjatu da u so latu è scuzzulà frenetamente e so zampe. Allora u cobra hà inghiottitu u so capu prima.
  
  
  Dopu avè avutu u so pienu, u grande rettile s'incurvava intornu à una roccia rocciosa, cum'è s'era sbuchjata in u sole di meziornu. Più manciari cascò in u pirtusu - ratti, lucertole, carne cruda. Aghju guardatu in alto, pruvatu à vede quale era alimentatu a cullezzione di serpenti di Shiva.
  
  
  Ma u pirtusu avia pareti di petra, è u trattu di lignu situatu sottu ùn m'hà micca datu una vista completa. Quandu i serpenti sò stati alimentati, u sibilu si calò. Je me suis rendu compte alors que Shiva utilisait le tunnel pour attirer les reptiles affamés dans ma cellule, sans doute les réveillant avec l'odeur fétide qu'il répandait dans toute la petite pièce.
  
  
  Avà u chjappu di lignu era calatu, è aghju tenutu l'ochji nantu à u spaziu, aspittendu chì tutti i rettili sò alimentati. Nunda in u mondu ùn mi facia pruvà à scappà finu à chì ogni serpente era più chè pienu. Dopu à manghjà, ùn saranu micca aggressivi cum'è i cinque chì aghju lasciatu in a camera. Cunniscia abbastanza bè l'abitudini di i rèttili per sapè chì ogni muvimentu bruscu chì minacciava a so salvezza li ferà à attaccà, ancu s'ellu a fame calava.
  
  
  Allora aghju aspittatu per manghjà ogni ultimu pezzu. Era una vista disgustosa : serpi, cobra è altri rettili attaccò ripetutamente, inghjustendu e so vittime, chì calciavanu cunvulsivamente. Intantu, cercava di sapè quale era rispunsevuli di a distribuzione di l'alimentariu. Finalmente aghju nutatu un bracciu longu è sinuosu chì si estende nantu à a riva di a fossa di a serpente.
  
  
  "Manghjeranu tuttu ciò chì sò datu", disse una voce fridda è sarcastica.
  
  
  Se Shiva era sempre una voce senza faccia, allora sta volta a mo memoria ùn m'hà micca traditu. A voce era terribilmente familiar per mè. L'ultima volta chì l'aghju intesa era dui ghjorni fà, quand'ella mi bisbigliava tenere parolle d'amore. Allora mi sentu desideriu, passione. Avà mi sentu rabbia bollire in mè.
  
  
  Era Riva Singh, una bella ragazza bruna chì alimentava i serpenti.
  
  
  
  
  6
  
  
  Forse ùn duveria micca esse cusì sorpresa. Forse avissi avutu trattatu questu cù u solitu cinismu chì tante persone m'accusanu, chì mi chjamanu friddu, rigidu, incapace d'emozioni. Dopu tuttu, quandu a ghjente spessu risicate a so vita, ùn si pò aiutà à diventà "cool" è affruntà a crudele realità di u mondu cun cinismo senza pietà.
  
  
  È purtantu aghju tenutu à Riva in braccia senza durezza, ma cun un sintimu di tenerezza tenera ch’avia raramenti vissutu prima. Ancu s'ellu era una straniera, aghju ricurdatu di u calore è u desideriu ch'ella suscitava in mè, u piacè squisitu chì m'hà datu. Una sperienza micca facilmente scurdatu.
  
  
  Ma à sente e so parolle, capindu chì era solu un esca, un esca pensatu per distrarmi quandu Mohan è Gurnek sbuchjavanu in a mo stanza d'albergu, sò impazzitu di rabbia. Escape hè diventatu avà più cà solu una questione di sopravvivenza. Vuliu chì Riva senti u listessu orrore insensatu ch’e aghju sustinutu in a cellula, u listessu dulore insuppurtevule.
  
  
  A manu longa è magre sparì da a vista. L'ultima vittima era un topu neru, muzzicatu è inghiottitu da a serpente in una sola bocca. Infine, quandu u silenziu hà rignatu, aghju ghjuntu a manu è cuminciò à spinghje cù cura u trattu di legnu chì stava trà mè è a libertà.
  
  
  Ùn ci era nunda chì m'hà impeditu di alzà u pannellu avà, ma ùn era sempre in fretta. Aviu avutu à agisce assai cun cura, senza fà movimenti sbagliati. Aghju guardatu intornu à u burcu in casu chì qualcunu di i serpenti ùn s'era micca calmatu. Ma nunda si move. Nunda ma una barriera di lignu.
  
  
  Infine, alzendu u trattu, aghju sbulicatu torna in l'ombra è mi tengu u fiatu. È quì l'assignazione di u tempu era un elementu essenziale, una parte decisiva di u mo pianu. Eru sempre à quattru zampe ; i muri di u tunnel mi graffiavanu braccia è spalle sudati. Ùn serà micca faciule, prima, tirà fora di u passaghju è dopu attraversà u burato per scala i muri di petra ruvida.
  
  
  Ma iè, sta ultima missione ùn era micca faciule da u principiu. U periculu hè u mo forte, a sfida hè a basa di a mo esistenza; Di sicuru, ùn saria micca Fighter 3 per via di a mo bella faccia. Allora questu ùn hè micca u casu cù a mo sperienza, chì aghju guadagnatu travagliendu in AX per parechji anni.
  
  
  Hè per quessa chì ùn vulia micca piglià alcun risicu. Aghju rinfriscatu finu à ch'e eru sicuru chì nisuna altra opportunità m'era stata offerta chè quella ch'e aghju avutu in u mumentu. Solu tandu aghju lanciatu tuttu u mo pesu da un latu à l’altru, libarendu da i muri aspri di u tunnel.
  
  
  I mo ochji s'eranu digià abituati à a luce, cusì ùn mi sentu più cum'è una talpa fora di a so tana. Aghju messu a testa è e spalle in avanti è aghju guardatu cù cura in u pirtusu. U rè cobra era sempre arricciatu nantu à a grande roccia, u so capu cappucciu turnatu; u restu di i serpenti si mette in una pusizioni rilassata è micca aggressiva.
  
  
  Corri, Carter, corre più veloce!
  
  
  Mi strisciai in avanti, ancora piegata doppia. Nisun sguardu curiosu si vultò in a mo direzzione, nunda si moveva in u burcu. Va bè, finu à quì hè bè. Avà era cumplettamente fora di u tunelu è pudia sente l'odore acre di rettili appiccicati cum'è nebbia in u fondu di a so tana.
  
  
  Aghju calculatu rapidamente a distanza trà a vita è a morte, a morte dopu una longa agonia da una morsa di serpente. Aviu avutu à ghjunghje à u muru oppostu è cullà à a cima di u pirtusu prima chì i serpenti anu nutatu ciò chì passava.
  
  
  Mi trasfirìu finu à ch'e fussi cumplettamente nantu à i mo pedi, u mo spinu contr'à u muru. Aghju intesu qualcunu chì si moveva sopra à a fossa, qualcosa cum'è un ligeru shuffling. Sperava chì Riva era sola, ma ùn ci era manera di sapè. Pigliò un respiru prufondu, mi arrizzìu bruscamente, è saltai in avanti.
  
  
  Aghju sbarcatu nantu à u spinu avvoltu di un cobra reale. Inutili, questu ùn era micca pianificatu. Ma ùn aghju micca aspittatu per vede quale seria a reazione di u cobra. Eru digià appiccicatu à i grossi blocchi di petra chì formavanu u muru esterno di u pirtusu quandu aghju intesu di novu u sibilu famusu di a serpente.
  
  
  Ùn aghju mancu u tempu di guardà sopra a mo spalla. Aghju spintu u mo corpu in avanti cù tutte e mo forze, spinghjendu forte cù i mo gammi è movendu à u stessu tempu. Aghju nutatu chì a mo scarpa tocava qualcosa di dolce, ma ùn aghju micca vultatu in daretu per vede ciò chì era. Aghju pigliatu l'orlu di u muru di petra cù e mo mani è aghju passatu nantu à a riva di u pirtusu.
  
  
  U pirtusu era pienu di u sibilu è u sguillamentu di i rettili svegliati. Balannavanu, saltavanu in l'aria, volanu da petra à petra ; per mè era cum'è fighjulà una ripetizione di u spettaculu. Ùn aghju micca u tempu di piantà è ripiglià fiatu. In una frazione di siconda, era tornatu nantu à i mo pedi è à u listessu mumentu Riva Singh lanciava un gridu di sorpresa.
  
  
  Mi precipitu versu a zitella è copre a bocca cù a mo manu, trattenendu i so grida di prutesta. Si luttò vigorosamente per un pezzu di tempu, chjappà è grattassi cum'è un picculu animali ; ma infine si tace. Avia appena finitu di nutriscia altri rettili mantenuti in gabbie di vetru più chjuche in una stanza chì era una cumminazione di un zoo privatu è un laboratoriu di herpetologia.
  
  
  Aghju piegatu u so bracciu finu à ch'ella cascò in avanti; Aghju nutatu chì i so ossi scricchiavanu. Un pensamentu pazzo mi sbulicò... un ricordu di u so corpu molle è caldu quandu l'aghju tenuta in braccia. Riva era una di e donne più sexy chì aghju mai scontru. È avà capitu ch'ella m'hà ingannatu, traditu !
  
  
  - Ùn dì ! - sibilò. - Mancu una parolla !
  
  
  Aghju alzatu a so manu piegata ancu più altu è aghju chjappu i mo dita sanguinanti nantu à a so bocca. A donna sbulicò in panicu. Aghju dumandatu. - Surpresa ? - - Ùn mi dite micca chì ùn sapiate ch’e sò quì, puttana !
  
  
  Pruvò di parlà, è tandu aghju alzatu un pocu a mo manu da a so bocca per ch'ella murmurò : "Eiu... ùn sapia micca, ghjuru..."
  
  
  - Iè, cumu ùn sapete micca di Mohan è Gurnek, eh? Questu ùn hè micca un ghjocu, Riva, questu hè a vita, ricordate chì.
  
  
  Ella scuzzulò a testa in furia, negando a mo accusa. Aghju allentatu a mo presa nantu à e so labbre di novu per pudè parlà.
  
  
  "Ùn sapia micca", ripetì ella, respirando pesantemente mentre teneva a manu daretu à a so spalle. - Ùn sapia nunda, Nick. Credimi, ti pregu ! Avete da crede à mè.
  
  
  - Ben fattu, chjappà in capu... cumu si duvia fà quella notte ? - Aghju dumandatu, senza piglià l'ochji da a porta di u laboratoriu. - Induve hè a chjave ? "Ma ùn aghju micca aspittatu chì Riva mi risponda". Aghju ghjuntu in a sacchetta di a so robba è aghju trovu ciò chì cercava. Aghju trascinatu a zitella cun mè; i so pantofole di cuttuni sciddicatu nantu à u pianu bruttu.
  
  
  Aghju chjusu a porta da l'internu è aghju messu a chjave in a sacchetta ; poi aghju spintu Reeva torna à l'estremità di a stanza longa stretta. Ella cessò di resistà, è quandu aghju pressu a mo manu contr'à u so corpu flexible, aghju sentitu u so core batte più veloce.
  
  
  "Hè... ùn m'hà mai dettu nunda di tè", si lamentò.
  
  
  - WHO?
  
  
  - Shiva... u mo ziu.
  
  
  - Quale hè u vostru ?!
  
  
  - U mo ziu. Hè u mo ziu. Nick, per piacè lasciami spiegà ciò ch'ellu m'hà fattu ..." murmurò. - Stammi à sente, è tandu... è tandu, s’è tù ùn mi credi, vai avanti, fà ciò chì vulete.
  
  
  Sò rimasta imperturbabile. Ùn mi permetteria micca di esse ingannatu una seconda volta da l'astuzia femminile di sta zitella. Tuttavia, ùn ci hè nunda di male à sente questu, aghju ragiunatu, soprattuttu chì quandu una persona dumanda per a so vita, spessu dice a verità. E poi Riva, s'ellu diceva a verità, era a strada più vicina à Shiva.
  
  
  "Iè, aghju pruvatu à cunnosce voi per avè infurmazioni, l'ammettiu", hà sbulicatu di novu mentre l'aghju forzatu à pusà nantu à a sedia di legnu.
  
  
  Ùn aghju micca armi fora di e mo mani, ma ùn aghju micca pensatu chì a zitella era armata è puderia ghjucà un scherzu crudele nantu à mè.
  
  
  - Allora eri tu. Perchè menti, Riva ? M'avete ingannatu da u principiu, ammettila !
  
  
  Ùn hà micca capitu tutte e parolle, ma pareva capisce u significatu di ciò chì li dicu. "Aviu avutu solu fà un pocu di dumande", hà rispostu. - Scuprite perchè site in India. U mo ziu ùn m’hà dettu nunda d’altru, ùn hà micca parlatu di i dui omi chì si sò intruduti in a vostra stanza !
  
  
  Vultò u visu versu mè, un visu ingenu è maliziosu, cù ciocche di capelli neri chì li cascavanu in fronte. Bisbigliò, e so parolle appena udibili. S'ellu ùn era micca cusì innocente cum'ella dichjara, ch'ella prova digià à urlà, aghju ragiunatu, per attirà l'attenzione di qualcunu. Ma forse ch'ella circava di guadagnà tempu, pinsendu chì l'altri avarianu a so assenza. Ùn pudia piglià nunda per scontru.
  
  
  Dunque, avete statu incaricatu di ottene alcune informazioni. Perchè? - cuntinuò à voce fridda.
  
  
  - Perchè Shiva m'hà fattu fà, Nick. Ùn sapia micca chì site quì. In verità, ùn sapia mancu ciò chì vi hè accadutu dopu chì aghju lasciatu l'hotel. Ùn pudia micca stà quì quandu Mohan era mortu...
  
  
  - Allora t'hà "furzatu" ? - aghju ripetutu.
  
  
  "Per piacè ascoltami", mormorò ella. - Lasciami spiegà tuttu da u principiu.
  
  
  Aghju suspettatu di novu ch'ellu avia da pruvà à cumprà u tempu, ma u tonu di a so voce era sinceru, ansioso. L'avissi avutu à sente. S'ella dicia a verità, Riva puderia guidà à Cobra; s'ella mentia, avissi sempre à sentela è pruvà à catturà almenu qualchì indizia in e so parolle, tuttu ciò chì m'hà datu stu indizio. Mi stava accantu à ella, prontu à interrompe bruscamente a so storia s'ellu ci si prisentava in u laboratoriu.
  
  
  Riva ùn hà fattu micca falsi movimenti. U tonu di a so voce ùn hà micca cambiatu quandu ella hà cuminciatu à spiegà chì Shiva l'hà furzata à unisce à l'urganizazione Cobra. "Hà mantene u mo babbu, Nick... u so fratellu maiò, è s'ellu andassi à a pulizza o à qualchissia in u guvernu, ùn esitarà micca à tumballu". U mo babbu hè assai malatu, malatu disperatamente. U mo ziu hà minacciatu micca solu di tumballu, ma ancu di privarlu di ogni trattamentu... s'ellu ùn aghju micca seguitu i so ordini.
  
  
  - Induva hè u to babbu avà ?
  
  
  - Ùn a sò micca. Shiva u tene prigiuneru in qualchì locu, ma micca in questa casa.
  
  
  Aghju sempre cunsideratu un espertu di e persone, capaci di indovinà s'ellu hè sinceru o micca. È avà, ancu s'ellu avia tenutu l'arechje aperte per qualchì intonazione in a voce chì a pudaria dà, malgradu a mo rabbia iniziale, mi ritrovu à crede à a storia di Riva. Prima di tuttu, perchè era sensu. Soprattuttu se Shiva a ricattava per via di u so babbu per furzà à participà à i so piani brutti.
  
  
  "Ci hè qualcosa d'altru chì deve esse spiegatu", aghju dettu.
  
  
  Ma sta volta sò stata interrotta. Qualchissia si moveva da l'altra parte di a porta. - Riva ? - chjamò una voce maschile. - Perchè a porta hè chjosa ? Lasciami entre !
  
  
  - Quale hè stu? - bisbigliaraghju, furzendu a zitella à alzà da a so sedia.
  
  
  - Unu di l'omi di u mo ziu, Nirad.
  
  
  - U cunnoscu. Fate finta chì nunda hè accadutu. Era risicatu di fidà di ella, ma in quellu mumentu ùn aghju avutu altra scelta.
  
  
  - Solu un minutu ! - gridò Riva. È m’hà datu un sguardu spavintatu mentre li dava a chjave è l’aghju spinta versu a porta.
  
  
  Aghju cercatu rapidamente intornu à u laboratoriu, ma ùn pudia truvà nunda di ciò chì avissi bisognu cum'è arma per cummattiri Nirad. Ebbè, in ogni modu, li aghju dimustratu un paru di cose u ghjornu prima, cusì ùn era micca difficiule per mè di fà a mo manera. Mi stava fora di a porta è aspittava cù l'arechje chjappute mentre u ghjovanu indianu cuntinuava à vultà u manicu, dumandendu à Reeva per apre.
  
  
  Prima ch'ellu entre, più prestu u neutralizeraghju, aghju decisu.
  
  
  Ci era Nirad, Ranjit, Gurnek, Hakshi, Shiva è Diu sà quanti più. In ogni casu, aghju cunclusu à mè stessu, aghju avutu da principià in un locu in a mo ricerca per l'imitatore di voce chì Shiva pussede, è Nirad era un bonu postu per cumincià, cum'è tutti l'altri.
  
  
  Reva allungò una manu tremula, inserisce a chjave in a serratura.
  
  
  S'ella m'hà ingannatu avà, e cose seranu più cumplicate; ma era l'unicu modu per sapè s'ella m'avia mentitu. À questu tempu, hà vultatu a chjave in a serratura per apre a porta di u laboratoriu.
  
  
  
  
  7
  
  
  - Cosa significa? - dumandò Nirad. L'indianu ùn portava più bandage è rimpiazzava l'uniforme di u servitore cù vestiti tradiziunali.
  
  
  "Ùn aghju micca ... Aghju realizatu chì a porta era chjosa", rispose Riva, alluntanendu. Mi tensi perchè ùn era ancu sicuru ch'ella ùn avia micca avvistu Nirad di a mo prisenza daretu à a porta.
  
  
  U ghjovanu, senza dà a pena di vultà in daretu, intrì in u laboratoriu è sbatte a porta daretu à ellu. - Ch'ella ùn succeda più ! - sclamò cum'è arroganti cum'ellu si mostrava in u bar.
  
  
  Riva hà fattu un passu in daretu, chjaramente vicinu à perde u cuntrollu di i so nervi. I so gesti tradivanu a so nervosità. È tandu l'aghju cridutu è decisu di cunfidassi in ella, ancu dopu à ciò chì hè accadutu.
  
  
  "U vostru ziu vole vedevi in u so uffiziu", annuncia l'indianu seccu. - Immediatamente.
  
  
  A parolla era appesa in l'aria cum'è un signalu chì m'incitava à l'azzione. In novu, era "taekwondo" chì mi tirava fora di una situazione difficiule. Je me précipitai vers l'avant, presque volant dans l'air, pour donner un coup puissant.
  
  
  Aghju miratu à a spleen di Nirad; a forza d'impattu di u "cha-ki" l'hà cacciatu à terra. L'indianu si rottò da u so latu, a faccia distorta da una grottesca grimace di dulore.
  
  
  Mi squattò è aghju utilizatu tuttu u pesu di u mo pettu è e cosce per punchlu in a mascella. Nirad cascò in daretu sottu à u colpu di u "ji-lu-ki", a so testa pendendu à u latu ; Aghju realizatu chì i chjappi di a mo manu avianu sfracciatu i so ossa facciali. Ma ùn hà micca rinunziatu.
  
  
  - Chiudi a porta ! - sibilò à Riva. A zitella si precipitò à inserisce a chjave in a serratura.
  
  
  Nirad hà sappiutu di vultà è di mette in piedi. Trimulu è ghjunse à a cintura di i so pantaloni, aghju vistu u manicu di a pistola ch ellu circava di tene. Allora tuttu hè accadutu cum'è in un sognu cunfusu, una seria d'azzioni dettate da i pinsamenti. Aghju prestu prestu à a diritta è aghju giratu, alzendu u ghjinochju manca à a mo cintura. Stendu nantu à una gamba, aghju sbarcatu nantu à u mo ghjinochju è subitu tense a mo gamba manca cù un calciu perfettu.
  
  
  Jop-che-ki u colpì à u polsu, chjappà a pistola à u pianu. Avà ch'ellu ùn era micca armatu, u ghjovanu indianu mi fighjulava cù ochji salvatichi. Spavintatu, a so arroganza abituale s'evaporò, cuminciò à retrocede, è una contusione blu scura cuminciò à espansione nantu à a so mascella da u colpu ch'ellu avia appena fattu.
  
  
  Hà apertu a bocca per gridà, è dopu aghju literalmente saltatu à a so gola, pressendu i mo pollici contr'à a so laringe. Nirad paria esse senza fiatu, ma avia ancu abbastanza forza per alzà a so gamba è mi chjappà in l'inguine. U dulore accecante m'hà furzatu à scioglie a mo presa nantu à u collu di l'altru. Mi scagliai per ripiglià fiatu ; Aghju avutu a piegà versu u pianu, stringendu e mani nantu à u pettu.
  
  
  Nirad corse à a porta. Aghju saltatu in avanti, sempre sbattutu da u colpu terribili chì avia ricevutu. Aghju saltatu nantu à ellu, pigliendulu per i gammi. Hè cascatu cun un colpu.
  
  
  Eru subitu nantu à ellu, i mo ghjinochji appoghjanu nantu à i so fianchi. Aghju dumandatu. - Cumu sò i vostri ochji, Nirad ? "Ci era sempre tracce di u trattamentu ch'e aghju datu in u bar induve travagliava".
  
  
  Piuttostu di rispondi, si precipitò in avanti cù tuttu u so pesu, circandu di scaccià mi. S'ellu li fossi ruttu a clavicula, l'avissi ruttu a cassa toracica è ùn si pudia più arrizzà. Allora aghju alzatu a manu in un muvimentu di karate.
  
  
  Ma Nirad deve esse un fan di i filmi d'arti marziali, altrimenti qualchissia li hà amparatu i principii di u karate. Appena aghju alzatu a mo manu, hà veramente paratu u mo colpu di tagliu "son-nal mak-ki". Era quasi una lotta è era ciò chì vulia.
  
  
  "Allora... sì megliu di ciò ch'e aghju pensatu", aghju rimarcatu, alluntanendu per ritruvà nantu à i mo pedi.
  
  
  Ellu ancu s'arrizzò è vacillò mentre aghju cuminciatu à circundà intornu à ellu. Cù un gridu raucu, aghju precipitu in avanti, dendu un colpu fatale à u plexus solare, è dopu un coddu à a mandibula. L'effettu cumminatu di "pan-de ji-lu-ki" è "pal-kup chi-ki" era abbastanza per ùn solu scuzzulà a so cunfidenza, ma ancu per rompe dui di e so coste.
  
  
  Nirad fece un passu in daretu, ubriacu di dulore. Ùn aghju micca permessu di esse toccu. Shiva era decisu à fà mi more una morte orribile è a memoria di l'assassinu di Ashok Anand era sempre viva in a mo mente. Inoltre, Ashoka ùn hà mai statu una seria minaccia per l'operazioni illegali di Shiva o Cobra.
  
  
  Dunque ùn aghju micca dispiace per Nirad. Era un mercenariu... un sicariu à u serviziu di un assassinu pazzo. Quellu chì m'hà sottovalutatu, ignorendu a mo persistenza è u stintu di l'autopreservazione.
  
  
  Pensu ch'ellu ùn era micca in cundizione di cummattiri di novu, cù una mandibula rotta è duie costole rotte. Forse ancu cù un pulmone perforatu.
  
  
  Ma cum'è l'aghju fighjulatu, hà cuntinuatu à cumbatte l'agonia fisica à u costu di a so vita. Littiralmenti graffiò u pianu, circannu di catturà a pistola caduta. Hè ancu riesciutu à piglià cù i so dite prima ch'e possu piantà.
  
  
  "Pensu chì avete infine cuminciatu à capisce u mo trenu di pensamentu, Nirad ..." Aghju dettu è chjappà i so dite, mandendu u fucile à volà di novu. L'arma rimbalzò nantu à una di e tavule di u laboratoriu è cascò à u pianu.
  
  
  Ùn si trattava più di mette fora di u ghjovanu indianu per u mumentu. Avia vistu troppu, soprattuttu a complicità di Riva. Ancu s'ellu l'aghju legatu è u gag, prima o poi dirà à Shiva cumu a so nipote m'hà aiutatu à scappà.
  
  
  Pensu chì aghju sentitu un pizzicu di cumpassione per u poviru. Ma aghju capitu chì in fine ùn era micca solu una persona chì era implicata, ma milioni di vite umane. Se Shiva avia realizatu i so piani, l'Occidenti ùn avissi micca assistitu à a furmazione di u bloccu Indo-China senza intervenzione. In questu casu, l'arsenale tutale di l'armi nucleari seria utilizatu, cuminciendu cù u missile balisticu intercontinentale Triton cù una testa termonucleare. È u risultatu finale era spavintosu ancu per l'omi più staghjunati è di sangue friddu.
  
  
  "A sangue friddu" ùn hè micca una descrizzione chì mi cunvene. Ùn sò micca sàdica, ma cù u tempu è l'esperienza I, sicuru, "induritu". Nirad era nantu à a mo strada, a strada chì hà purtatu à u successu di a mo missione. Aghju avutu affruntà a realità di a situazione. Allora, mentre chì u ghjovanu indianu s'accumpagnava à u pianu, singhiottendu cum'è un zitellu spavintatu, l'aghju strappatu à i so pedi è l'aghju spintu contru à u muru di petra di a fossa di i serpenti.
  
  
  U so visu era cupertu di sangue, chì faceva forma strani mudelli nantu à e so guance, a so bocca era mezza aperta, è a so lingua appiccicata cum'è l'ala rotta d'un uccello. - Innò... "sahib"... per piacè, nò... eiu...
  
  
  "Avete solu seguitu ordini, a so," l'aghju interrotta, finendu a frase. - Eiu ancu, Nirad, ancu mè.
  
  
  Daretu à ellu aghju intesu i rettili chì fischiavanu è sibilavanu mentre sbattevanu in i muri di petra di a fossa. Nirad ùn era micca obligatu à travaglià per Cobra, l'hà fattu da a so propria vuluntà. Quì, avà, finirà u so travagliu, assai prima ch'ellu s'aspittava.
  
  
  Quandu hà capitu chì vulia dì, a so attitudine cambiò di colpu. Pruvò di liberà si cù u so pede, chì m'hà colpitu in faccia, è sibilò: "Shiva ti vole vede mortu!" - Ùn aghju micca appiccicatu à sta prospettiva.
  
  
  "Forse, Nirad, ma ùn sarete micca quì per vede ciò chì succede." - Ùn pudia più perde u tempu. U mo pugnu l'hà culpitu in u mento è cascò in daretu. L'aghju pigliatu da a cintura di i so pantaloni. Nirad pruvò à gridà, ma e so coste rotte ùn li permettenu chè un gemimentu affucatu. - Bon viaghju ! - aghju esclamatu è l'aghju lampatu nantu à u bordu di a fossa.
  
  
  Hà pruvatu à piglià u bordu, ma ùn pudia. I so gammi sbattevanu in l'aria, dopu l'indianu cascò in daretu è si truvò in un stagnu artificiale, induve aghju vistu terribili serpenti di mare chì movevanu a testa.
  
  
  Gurgling in l'acqua, movendu anelli è code. U corpu di Nirad cunvulse in agonia. L'indiu si vultò da u so latu, circandu di esce da l'acqua stagnante. U serpente di mare affondò i so denti corti in u so avantbracciu; tandu iscìu da l'acqua ellu stessu, trascinendu unsteadily fora di u so elementu. Ma si firmò cù i so dentini, trafittu in manu di l'omu, cù una tenacità strana, spaventosa.
  
  
  Quandu infine abbandunò a so preda, è Nirad pruvò à stà cum'è un pazzu, u rè cobra intervene per dimustrà chì nimu puderia disturbà a so pace in u so territoriu. Aghju vistu sta scena cun una spezia d'orrore affascinatu. Questu hè ciò chì Shiva hà fattu per mè. U cobra s'arrizzò è s'imbulighjava in l'aria.
  
  
  Nirad ùn hà micca avutu u tempu di gridà o di pensà à scappà. U reptile curria cù a vitezza di u lampu, è à u stessu tempu a vipera squamosa scagliata affondava i so fang in l'ankle di u ghjovanu indianu. Un gorgogliu cunvulsivu scappò da e labbra di Nirad. L'aghju fighjatu cum'è a fossa s'avivava cù fischi, sibili è fruste.
  
  
  Un tremulu spasmodicu scuzzulò u corpu di l'indianu. E so gammi cedevanu, e so mani s'agrippavanu à u collu di a cammisa cum'è s'ellu ùn pudia respira. Era suffocante da u velenu di u cobra, chì paralizava i centri nervi di a respirazione.
  
  
  I punti rossi apparsu nantu à a faccia è e mani di Nirad; ci era un sanguinamentu internu. I serpi cuntinueghjanu à sibilà è u battevanu ripetutamente, affondendu i denti in a so carne turmentata in una seria di morsi mortali. Aghju vultatu mentre a lingua di Nirad spuntava da a so bocca, è avà ùn pudia micca dì una parolla.
  
  
  U sonu di u corpu mutilatu chì cascà à u fondu di a fossa era u cantu di morte inevitabbile; A morte accadrà in pochi minuti. Ma ùn era micca u mo turnu, per furtuna.
  
  
  "Hè ciò chì u vostru ziu vulia per mè", aghju dettu à Riva. - Un muzzicu dopu l'altru.
  
  
  Si pusò in una sedia, coprendu a faccia cù e so mani. Quandu aghju parlatu, hà alzatu a testa è mi hà guardatu in l'ochji. E so guance ùn eranu micca bagnate da e lacrime, i so ochji neri parevanu seri è friddi. Ùn perde micca u cuntrollu di i so nervi, ancu dopu a vista terribili ch'ella hà assistitu.
  
  
  "Va bene", bisbigliò. - Sò cuntentu. Qualchì ghjornu vi dicu tuttu, di e cose brutali è umilianti chì u mo ziu m’hà obligatu à fà à u so populu... i porchi chì travaglianu per ellu, chì u veneranu cum’è s’ellu fussi Nag, un diu. Nirad meritava di peghju, vi assicuru.
  
  
  Solu tandu, Riva paria d’esse à l’ora di svenire, a so faccia riflettendu emozioni forti. L'aghju pigliatu cù cura è l'aghju pigliatu in braccia. Ella tremava. L'aghju tiratu vicinu à mè è toccu u so collu cun un basgiu ligeru. Prestu, sperava, u tempu veneria per noi, un tempu chì nimu ùn interrompe. Ma avà aghju avutu a lascià, è u più prestu partutu, u megliu.
  
  
  Ella sentia a mo ansietà è si alluntanò da mè.
  
  
  - L'aghju dumandatu. - Induve simu ? Chì ghjè a cità più vicina ?
  
  
  "Ti dicu tuttu", hà rispostu. "Ma prima duvete ligà mi, altrimenti u mo ziu si capisce chì t'aghju aiutatu à scappà è lascià more u mo babbu." Probabilmente mi tumberà ancu.
  
  
  Andò à piglià a corda è aghju indicatu a sedia. Dopu, quand'ella avia spiegatu tuttu ciò chì avia bisognu di sapè, aghju inturniatu a corda intornu à a so cintura è i caviglie, vulendu chì a scena pare naturali.
  
  
  L'aghju dettu brevemente quale era u scopu di a mo missione; Puderaghju cunfidendu in ella avà ch'ella era diventata un alleatu preziosu. Ma ùn vulia micca mette in periculu.
  
  
  È quandu aghju capitu ch'ella avia bisognu di mè, forse più ch'ella avia bisognu di mè, l'ultimu dubbitu sparì, lascendu u locu à a fiducia più cumpleta.
  
  
  "Agra hè solu à pochi chilometri da quì", spiegò a zitella. - Subitu dopu à a villa, seguite a strada principale : vi purterà drittu in cità. Ci duvemu scuntrà sta sera : pruvaraghju à avè più infurmazione. Per tè.
  
  
  - Per noi, vulete dì. Per a vita è a salvezza di u vostru babbu ", aghju ricurdatu.
  
  
  Quandu l'ora di a riunione hè stata stabilita, aghju trovu alcuni stracci in l'armadiu, l'abbigliau è mi sò prontu à lascià. Aghju assicuratu per l'ultima volta chì i lacci sò stati attaccati strettu per ùn suscitarà a sospetta di Shiva.
  
  
  A pistola di Nirad stava in terra. L'aghju infilatu in a sacchetta di u spinu, poi aghju pigliatu un vestitu biancu cortu appesu in u mo locker è l'aghju infilatu... una cammisa rudimentale chì almenu risponde à i mo bisogni immediati.
  
  
  Riva si voltò. E lacrime cuminciaru à bagnare e so guance. Vuliu vultà in daretu, ch’ella sapia chì tuttu saria per megliu ; ma qualcosa m'hà impeditu, forse a paura di ùn vedela più. Pensu à Riva Singh, ma a prima cosa chì hè vinutu in mente era u sintimu di l'Agent AX. Puderaghju disappointà Riva, ma ùn pudia disappointà u mo guvernu è a fiducia ch'ellu hà postu in mè ... micca quandu milioni di vite umane eranu in periculu da i sogni assurdi, i piani criminali di un pazzo.
  
  
  
  
  8
  
  
  I pruverbii sò cunvenuti à utilizà perchè esprimenu succintamente e verità universali: si adattanu facilmente à ogni tipu di situazione. Ciò chì m'hè venutu in mente quandu aghju lasciatu Reeva Singh sola in u laboratoriu, cù una cullizzioni di rettili velenosi è u corpu di un servitore grottescamente stendu in un burato, era: "Quandu piove, tutti ùn anu micca bisognu di bagnà".
  
  
  E cose ùn sò micca accadute pocu à pocu ; m'eranu literalmente scendinu da quandu sò ghjuntu in New Delhi dui ghjorni prima. In quellu cortu periodu di tempu, dopu chì mi m'era dumandatu ripetutamente s'ellu seguitava un esca chì mi portava à una strada morta, Shiva hà sappiutu attiràmi in a so tana. Ùn era micca un viaghju faciule, è ùn aghju micca vistu u misteriosu Shiva ... l'ultimu pruprietariu di Haksha è u cervellu di Cobra. Ma aghju ricivutu evidenza più chè abbastanza per cunvince mè stessu chì questu ùn hè micca fiction. A pirsuna esistia, ancu s'è ùn avemu micca scontru in faccia.
  
  
  Prima o poi questu succederà ancu, assai prima ch'ellu sà chì aghju qualcosa à dì. Ma avà aghju avutu à ghjunghje à Agra prima ch'ellu o i so gorilla scupertu a mo scappata, prima ch'elli fighjanu in a camera è a truvaru viota, fora di cinque serpenti arrabbiati.
  
  
  U laboratoriu s'hè apertu nantu à un corridore strettu cù pareti di terra compacta. Fora di i mura di a casa di Shiva, aghju intesu i soni bassi è ribombanti di una upupa. A linea "Pu...pu...pu" hè stata rimpiazzata da un signalu d'alarma, chì paria esse riflessu in ogni mo pensamentu, in ogni muvimentu. Aghju chjappu in punta di u passaghju strettu, è in u stessu mumentu si sentia una voce in l'aria, chì risonava da l'estremità di u passaghju.
  
  
  - Nirad ? Chì faci quì ? Sapete chì ùn li piace micca aspittà ...
  
  
  Deve esse Ranjit o Gurnek, probabilmente u primu, postu chì a faccia di Gurnek era sempre fasciata. Sentu l'impazienza in a voce di l'omu è aghju accucciatu in una alcova in u corridoiu mentre i passi mi avvicinavanu. Aghju guardatu è vistu Ranjit. A so cammisa era sbottonata à u pettu, è a corda ch’ellu portava à u collu emanava un splendore metallicu. L'Indianu pichjò à a porta di u laboratoriu, è ùn aghju micca aspittatu a so reazione.
  
  
  Piegati, aghju curritu in un altru corridore, in una specie di labirintu. Eru in una villa, aghju ragiunatu, è di solitu una villa hà una porta, o ancu di più. L'aghju trovu in un minutu. Aghju spintu a porta di legnu massiccia, intricatamente intagliata, è lampatu, pruvatu à aghjustà à a luce accecante di u sole di a matina.
  
  
  U cortile paria esse trasportatu cumplettamente da qualchì locu mediterraneu. Foglia denso, arbusti fioriti, piante lussureggianti. Claramente, Shiva ùn hà risparmiatu micca spese per riproduce una replica esatta di un angulu di a campagna fertili in u sudu di Francia.
  
  
  Chjesu dolcemente a porta, aghju corsi per u caminu di ghiaia chì principia da a porta di a facciata laterale. U caminu portava à un densu gruppu di ginepri è arbusti, curati è curati. L'alarma generale ùn era micca stata ancora, è certamenti ùn aghju micca aspittatu ch'ella sparassi. Un rapidu sguardu nantu à a mo spalla cunfirmò chì Ranjit ùn avia ancu avutu u tempu di avvistà l'altri.
  
  
  Ma sapia chì questu duverà solu uni pochi di minuti. Ùn aghju pussutu truvà un cancellu o un altru modu fora di una recinzione fatta d'arburi. Aghju pressu u mo capu è u collu in e spalle è aghju fattu un passu in avanti, spinghjendu a barriera di rami cù e mo dite nude. Aghju fattu più rumore di ciò ch'e vulia, ma sta missione era digià un disastru da u principiu, è e cose ùn anu micca vistu avà.
  
  
  I rami littiralmente strappavanu a mo robba è mi sbattevanu a faccia è l'ochji. Daretu à mè aghju intesu un ligeru muvimentu, a cunfusione di e voci diventendu sempre più distinte. Aghju cuntinuatu à spinghje à traversu i rami è infine mi liberatu; Mi stava à l'orlu di u caminu polverosu chì portava longu a villa.
  
  
  Ùn ci era mancu tempu di ripiglià fiatu. Corri, alzendu nuvole di polvera à ogni passu. I soni debbuli di a musica muffled ecu davanti à mè: aghju seguitu u sonu, sperendu chì vene da un camionu o furgone nantu à a strada di Agra.
  
  
  Se mi ricordu currettamente di a situazione geografica, Agra era à circa trè ore di distanza da New Delhi è era famosa in u mondu cum'è a casa di u Taj Mahal. Se visità a cità ùn era micca parte di i mo piani, allora Shiva era.
  
  
  Sò surtitu nantu à a strada principale. Era incredibbilmente strettu, l'unica strada cù u trafficu chì andava in i dui sensi. A stagione di i monsoni principia in pochi mesi, cusì a superficia di a strada era nuda è deserta, una estensione uniforme di polvera scura. L'arbureti arrugginiti strisciavanu à i lati di a strada, è i vulturi s'assediavanu nantu à i rami torciati, silenzii manghjatori di terribili cadaveri a testa nuda.
  
  
  Riva ùn hà micca avutu u tempu di dà struzzioni dettagliate. Aghju guardatu a strada in e duie direzzione, ma ùn aghju vistu nunda chì mi mostra a strada esatta per Agra. I squinted contru à u sole brillanti è un mumentu dopu aghju vistu una famiglia accumpagnata intornu à un picculu focu à l'altra parte di a strada.
  
  
  Dui adulti è quattru zitelli mi fighjulavanu cun una curiosità indissimulata. Aghju decisu di piglià una chance è corse à traversu a strada, si firmò bruscamente quandu aghju ghjuntu à u gruppu. Un omu magre, chì portava solu un cinturione intornu à a cintura, alzò a faccia per fighjulà à mè senza pruvà à stà in piedi. Deve esse deci anni più ghjovanu chè mè, ma u so visu arrugatu è affundatu l’hà fattu pare assai più vechju.
  
  
  - Agra ? Aghju dumandatu, una volta chì era stabilitu chì nimu di elli parlavanu inglese. Aghju indicatu a strada è aghju dumandatu di novu: "Agra?"
  
  
  Mamma è Babbu si scambiavanu sguardi sorpresa, è dui di i quattru figlioli cuminciaru à tirà i mo pantaloni. - "Baksheesh, baksheesh!" - ripetì a zitella cumplettamente nuda, tirà u mo pantalone cù una manu è indicà a mo bocca cù l'altra. A so voce sottile è piagnucolare cuntinuò à supplica.
  
  
  À a villa, mi pigliò a mo giacca cù u mo portafoglio è i soldi chì aghju tenutu in a mo sacchetta interna, cusì chì tuttu ciò chì aghju avutu cun mè era a manata di rupie ch'e aghju ricevutu da Riva. Eccu un altru prublema per aghjunghje à l'altri. In ogni casu, aghju trovu una munita di ramu è a pusò nantu à a palma di a manu stesa di u zitellu affamato.
  
  
  "Agra", aghju ripetutu, fighjendu nervosamente à a siepe chì piattava a villa. - Taj Mahal...
  
  
  - Ah, "sahib", Taj Mahal! - disse l'omu. Era sempre accucciatu, ma hà alzatu a so manu ossuta per indicà a strada, à manca di a villa.
  
  
  Corri di novu, sintendu un dulore forte in i mo fianchi. Puderaghju solu sperà chì una vittura, un carrettu, o qualsiasi veìculu passassi per aiutà à ghjunghje à Agra. Ma invece di una vittura o di una furgoneta, aghju intesu un rumore chì m'hà purtatu subitu à u mischiu di l'avvenimenti accaduti a prima sera da a mo ghjunta in New Delhi. Era una tosse è po u rughjone di una motocicletta daretu à mè.
  
  
  Aghju cuntinuatu à curriri, vultendu ogni metru. Da u chjassu chì circundava a villa, una motocicletta cù dui parsoni à bordu surtia in a strada principale ; i so capi eranu avvolti in turbanti è si dirigìanu versu mè. Aghju pigliatu a pistola di Nirad, chì aghju tenutu in a sacchetta di i pantaloni.
  
  
  Era Astra.32, capace di chjappà ogni mira in un raghju di centu metri. Astra fa pistole identiche à i pistoli Colt è Walther (chì costanu significativamente più) è l'aghju utilizatu parechje volte in u passatu. Ma quandu aghju firmatu per piglià a mira è tirà u grillu, aghju realizatu chì a pistola era scaricata. Aghju ritruvatu u fucile in a sacchetta di i pantaloni è corse di novu, ancu cum'è una pallottola volava à pochi centimetri da mè è un pezzu di cortezza volava da un arbre à pochi passi à a mo manca.
  
  
  Quellu chì hà sparatu avia un pocu di pratica è un ochju addestratu. Aghju cuminciatu à curriri in zigzag, cerchendu una copertura chì mi permettessi di abbandunà u chjassu evitendu e palle chì piovevanu cum'è arachidi. Un altru colpu, è sta volta a pallottola mi sfiava a spalla diritta. Cinquanta metri più avanti, aghju vistu una baracca di legnu cù una culonna di fumu neru chì nasceva da a so caminiera di brique.
  
  
  Ùn aghju micca idea di ciò chì era, ma aghju cuntinuatu à curriri cum'è ùn avia mai curritu in a mo vita. A motocicletta hà scurciatu a distanza, ma a polvara chì suscitava da a strada impedisce à u cunduttore di vede, è dunque cunduce u veiculu à a velocità massima. Aghju apprufittatu di questu è si precipitò in u giardinu chjappu di basura, mentre chì unu di i dui omi urdinò à u so cumpagnu di piantà è cuntinuà à pedi.
  
  
  Era probabilmente Ranjit è Gurnek, aghju pensatu, ancu s'ellu era sicuru chì Shiva avia più di dui guardiani di u corpu. Una porta di lignu aperta à u latu di u bastimentu; a porta pendeva solu nantu à una di e so cerniere arrugginite. Mi precipitu à l'internu, è subitu l'odore di sangue è di l'excrementi di l'animali mi riempia i narici.
  
  
  Eru in un macellu è mi sentu torna in u XIXmu seculu. L'Hindu ùn manghjanu micca carne bovina, i musulmani. U mughjatu di u bistiame, u clattering impaziente di i zoccoli di u bistiame, è i sguardi stupiti di l'omi chì si preparanu à a macellazione di e vacche indicavanu chjaramente chì era ghjuntu à u locu pocu prubabile per ammuccià.
  
  
  L'omi cuminciaru à gridà, alzendu i pugni. Per elli era un invitatu micca invitatu chì ùn avia nunda à fà cù l'animali chì avianu bisognu à tumbà. "Scusate, amichi," murmurò, scacciendu trà dui grandi vacche versu una vasca piena di sangue chì portava à un drenu esternu.
  
  
  L'odore era tale chì turnava u stomacu à qualcunu ; Vuliu ch'ellu piantò i razzii di Shiva. L'aria puzzava di carne macellata è di paura. U bistiame cuminciò à sbattulà in panicu, i so zoccoli chjappà continuamente à u pianu bruttu. Daretu à mè, aghju intesu parolle scambiate in una lingua ch’ùn capissi micca. Tandu u sonu di passi chì mi avvicinavanu è riecheghjanu sopra à u rumore di l’animali.
  
  
  - Carter ! - gridò Ranjit. - Vulemu solu parlà. Shiva vole fà un affare!
  
  
  Un bellu affare, ragiunatu : a mo vita ùn vale nunda per ellu...
  
  
  L'animali, soprattuttu slegati, minacciavanu di scappà tutti inseme. Aghju permessu ancu questu. Per esse sfracicatu da una banda di vacche, pazza d'orrore, spinta da l'istintu di l'autopreservazione. Inutili, aghju avutu u listessu stintu. Allora aghju continuatu à correre, è un'altra pallottola mi passò davanti à a testa, saltendu da i scalini accantu à u bagnu.
  
  
  A pallottola hà mandatu un spruzzo di sangue, manure è urina chì macchiava i mo pantaloni. Corri versu un locu mortu, un muru à u spinu di una stanza grande induve ùn era micca visibile nè finestri nè porte.
  
  
  Cercava qualcosa chì mi dassi qualchi seconde di tempu preziosu. Aghju cullatu nantu à a riva di a bagnera è aghju pigliatu u pitchfork chì aghju vistu sopra à a pila di furaghji. - Carter ! A voce gridò di novu. - Tuttu hè finitu, Sahib !
  
  
  - Micca essatamente! - Rispose forte, tenendu u forchettu cum’è una lancia.
  
  
  Ranjit fece un altru colpo, ma à u listessu mumentu quattru denti aguzzi di una furchetta li trafittò u pettu. Aghju lanciatu l'arnesi arrugginitu quant'è pudendu. Avà stava immobile, fighjulendu u ghjovanu indianu sbattulà in daretu cù a bocca aperta è e mani strette nantu à u fustu di legnu di l'arma.
  
  
  Gurnek, stendu daretu à u so cumpagnu, m'hà ignoratu cumplettamente, fighjendu affascinatu i quattru flussi di sangue chì spuntavanu da a ferita. Pruvò di liberà u pitchfork, ma Ranjit cuntinuò à gridà, un gridu salvaticu di dolore chì diventava più debule à ogni seconda.
  
  
  Eranu i gridi agonisti di Ranjit, i so lamenti di rabbia è agonia mentre Gurnek provava à caccià a forchetta da u so pettu, facendu chì e vacche, tutte una dozzina, si precipitavanu folle in u passaghju strettu versu u drenu. Aghju intesu i so ruggiti sordi, chjappi di zoccoli, mughjendu ; Aghju saltatu fora è cuminciatu à arrampicà versu a fogna.
  
  
  Gurnek urlò, agitando e braccia in aria. Hè statu culpitu in u spinu da e corne è littiralmente ghjittatu in l'aria, sbarcò accantu à una grande bagnu. Ranjit s'hè crollatu trà una mandria di bovini impazziti. Un ultimu gemimentu di dulore scappò di e so labbra mentre e so mani si aprivanu è si chjudevanu in una parodia grottesca di pugnu.
  
  
  Allora u soffiu bruttu di l'animali hà toccu i mo guance è aghju precipitu in u corridoiu, battendu ripetutamente u muru à l'estremità di u macellu. Sporcu è puzzolente, cù un visu gonfiatu cupartu di sangue è di sudore, ùn deve esse statu una vista piacevule cum'è emergendu nantu à a strada, lascendu daretu à sta scena di terribili carnaghji.
  
  
  Ùn era micca sicuru ciò chì hè accadutu à i dui indiani. Gurnek prubabilmente vive, ma spergu chì a ferita da u pitchfork eliminà Ranjit per sempre. In e circustanze, mi sentu chì avia fattu un travagliu decentu.
  
  
  A ghjente in u macellu deve esse ancu esse u populu di Shiva. Ùn aghju micca aspittatu ch'elli si avvicinassi per vindicà i so cumpagni. I marchjò versu a strada, dumandandu cumu si pudia cunvince calchissia à dà mi un passaghju, tantu brutta.
  
  
  Un vechju Ford passava. S'avvicinava versu Agra, ma agitava a manu salvaticamente per piantà era inutile. Aghju vistu un visu rossu di ramu, po a vittura sparì in una nuvola di polvera chì si alzava à u passatu.
  
  
  Aghju cuntinuatu à marchjà, decisu di ùn piantà.
  
  
  Aviu bisognu di un bagnu, vestiti puliti, soldi è arma. Quantu sapemu, u guvernu americanu ùn avia micca cunsulatu o delegazione in Agra. A cità era troppu vicinu à New Delhi. Ma forsi puderia truvà ciò chì aghju bisognu à l'hotel.
  
  
  È in ogni modu, aghju avutu à fà. Era digià passatu meziornu, è quella stessa sera aghju avutu un appuntamentu cù Reeva. Ci era ancu assai cose da fà, cusì aghju pigliatu u ritmu. Riva hà dettu chì Agra hè solu à pochi chilometri da a villa.
  
  
  Qualchi chilòmitri o micca, era sempre una caminata fatica. U sole di meziornu mi batteva senza pietà nantu à a testa, u celu era una distesa accecante, senza nuvole, puntellata di falsi riflessi. Passavanu dece minuti, un quartu d'ora prima chì una spezia di carrettu arrivò versu mè. Era un carrettu sgannatu tiratu da un paru di boi magri chì portavanu una carica di fenu.
  
  
  Aghju salutatu à u cunduttore, un omu barbutu grisgiu, chì tirò i redini è hà firmatu u carrettu à u latu di a strada. - Parli inglese? - Aghju dumandatu à u paisanu.
  
  
  "Nisun inglese", disse. - Micca inglese...
  
  
  Aghju puntatu u mo dettu prima à ellu, dopu à mè stessu. - Agra ? - Aghju dumandatu. - Agra ?
  
  
  - Agra ? - ripetì u paisanu, agitandu a manu da una parte à l'altra in un gestu chì in a lingua universale significa: "Iè".
  
  
  Aghju sbulicatu vigorosamente è cullà nantu à u carrettu à mezu à u fenu. L'omu mi surrisu largamente, affinchendu i so denti è e gengive macchiate di paan. Tandu svintò e rdini, è i boi si n’andò di novu à u so passu lentu, chì era sempre megliu chè una longa marchjata.
  
  
  Mi sò stancu, cullatu da u ritmu cullatu è scricchiolu di u carrettu. Aviu bisognu di dorme, ancu s'ellu era solu per una ora. Ma i mo pinseri sò stati interrotti da un rumore insistente, un rumore chì si facia più forte à u mumentu chì u carrettu s’avvicinava per a strada assolata.
  
  
  Istintivamente alerta, aghju guardatu intornu. A polvara s'era alzata in luntanu, picculi nuvuli di sabbia fina chì piattavanu a fonte di u rumore ch'e aghju intesu. Ùn vulendu piglià risichi innecessarii, per ùn cumprumissu nè a mo vita nè u successu di a missione, aghju affrettatu à immersi in u fenu fragrante, ammucciendu assai in cima per rende invisibili.
  
  
  Ùn pudia capisce ciò chì vene. Fighjulava à traversu i cracke di a furgoneta di lignu, ascultendu u rughjonu cuntinuu di parechji mutori. È quandu aghju vistu ciò chì era, aghju affundatu più prufonda in u fenu è aghju tenutu u fiatu.
  
  
  Quessi eranu facci novi, ma da quellu mumentu ùn aghju micca pussutu scurdà di elli. Trè omi, tutti indiani Sikh... una forza motorizzata mandata da Shiva per truvà mi è caccià mi, uccidemi o mi torna in villa per aspittà l'ordine finali di u Gran Capu. Rugghianu davanti à u carru di boi ; tutte e trè motociclette si dirigenu versu Agra.
  
  
  "Se Hawk puderia vede mi avà!" - Aghju pensatu.
  
  
  Eru bruttu, senza soldi, armatu solu cù una pistola scaricata è a mo cunniscenza di taekwondo è karate. Ùn era micca difficiule di predichendu, se u mo ghjudiziu annantu à Shiva era currettu, chì u ghjornu à vene serà un impegnu.
  
  
  
  
  9
  
  
  Aghju ghjuntu in Agra un'ora dopu è a furgoneta m'hà lasciatu à a periferia di a cità. Strade polverose senza pavimenti, vicoli tortuosi, un labirintu di vicoli chì parevanu pensati apposta per cunfundà u visitatore casuale. Dopu avè ricivutu qualchì infurmazione, aghju trovu davanti à l'uffiziu American Express.
  
  
  Micca chì a mo situazione era particularmente divertente, ma m'hà fattu ride. Eiu quì, luntanu da l'imaghjini di un turista americanu ordinariu, senza passaportu è senza soldi, fora di uni pochi di rupie chì Riva m'hà datu prima ch'elli m'anu ligatu.
  
  
  Pensu à allughjà una vittura è vultà in New Delhi, ma u viaghju durava almenu sei ore è ùn aghju micca abbastanza tempu. Aviu bisognu di cuntattà Hawk è appruntà à scuntrà cù Riva u stessu ghjornu. Allora Nick Carter, bruttu, stracciatu, graffiatu è sanguinante, squartò e spalle, pigliò un respiru prufondu è marchjò per a porta di u pulitu edifiziu, l'unica speranza in una cità scunnisciuta è, per mè, terribilmente ostile.
  
  
  Agra ùn hè micca una metropoli. Trè pistoleri in motociclette puderanu pettine tutta a cità in un battitu d'ochju. U pianu era digià in u mo capu quandu aghju intrutu in l'edificiu biancu in cerca di l'uffiziu di u manager.
  
  
  Aghju trovu in situazioni difficili prima, ma questu cunfinava in ridicule. Senza un centesimu per cumprà armi o vestiti, o per allughjà una vittura, ùn aghju micca l'uppurtunità di trattà cù Shiva è a so squadra persunale di gorilla. U mo passaportu, soldi è e mo cose eranu salvu in una stanza d'albergu in New Delhi; ma u restu di mè era in Agra, à trè ore di strada da a capitale.
  
  
  Appena intrutu in l'edifiziu, un guardianu di sicurità uniformatu hè ghjuntu à a mo porta. Di sicuru, ùn pudia micca culpisce u poviru tippu, soprattuttu quandu aghju vistu u mo riflessu in u specchiu nantu à u muru... l'imaghjini di una persona senza casa brutta è stracciata.
  
  
  "Vogliu vede u manager", aghju annunziatu à a guardia. - Ci hè statu un accidente.
  
  
  "U direttore hè in una sessione, ùn pò micca esse disturbatu, "pukka hippie" ... - l'omu hà rispostu, scacciendu un insultu in a mo faccia.
  
  
  Va bè, aghju puzzatu di capre, è certamenti ùn era micca un mudellu di moda; ma ùn avia micca intenzione di stà quì è di discussione cù a guardia ... micca quandu tuttu, cumpresu l'American Express, puderia colapsà se Shiva hà realizatu i so piani.
  
  
  "Ùn m'importa micca s'ellu hè in sessione", aghju splosu in furia. - Questa hè una emergenza. - È aghju cuminciatu à perde a pacienza quandu l'altru hà cuminciatu à spinghjami versu a porta, cù l'intenzione di scaccià mi fora à a strada. - Ùn hè micca manera di trattà un signore ! - esclamò, stringhjendu i denti.
  
  
  U guardianu mette a manu in u pistolu di a so pistola di serviziu. Errore numeru dui. Ùn mi piace micca "bullies", soprattuttu perchè ùn mi piace micca esse imbuttatu. Allora, cù un swing rapidu di u mo bracciu è un pugnu à u rino, aghju mandatu l'omu longu sprawling nantu à u pianu di marmura lucidatu. Unu di l'impiegati alzò u capu è salta in piedi.
  
  
  "Ùn hè micca bisognu di preoccupassi", aghju assicuratu. - Per via, u manager hè u mo amicu... è ci vole à parlà cun ellu d’affari. "Subitu". Ùn aghju micca à pusà quì è aspittà u vostru cullega quì... » Aghju indicatu à a figura di u guardianu, « per decide s’ellu sò prisentabile in a sucetà o micca.
  
  
  Deve esse u mo tonu di voce o a fretta cù quale aghju licenziatu u guardianu, ma u ghjovanu impiegatu annunziò in fretta è corse versu a fila di scrivanie. Eru immobile in u salone cun un sorrisu appiccicatu à e mo labbre, prontu à perde u mio temperamentu di novu s'ellu ùn aghju micca agitu in un minutu.
  
  
  L'impiegatu era un indianu, ma l'omu chì mi stese a manu era un americanu, un tippu altu è magre, parechji anni più vechju chè mè. Paria guasi incunificatu in u so vestitu pinstriped, immaculatu, mentri a mo robba era brutta è stracciata.
  
  
  - Chì vi possu aiutà ? - m'hà dumandatu, fighjendu mi in sopra è in fondu.
  
  
  "Hè megliu micca di parlà publicamente," l'aghju interrotta.
  
  
  - "Scusa?" - disse aggrottando le sopracciglia stupite.
  
  
  - Vi cunsigliu per andà in u vostru uffiziu. U travagliu per u guvernu, u vostru guvernu. Serviziu Secretu Speciale.
  
  
  - Serviziu speciale ? - s'oppone u scrivanu cù una risa. - Vai, voli scherzà cun mè ! Chì ghjè questu, un scherzu ?
  
  
  - Ùn scherzu. È s'è vo ùn mi vulete in u vostru uffiziu, aghju da fà per mè stessu. Ma ùn vogliu micca fà male...
  
  
  U guardianu ghjunse à i so sensi è si move versu noi. Aghju cuntinuatu à fighjà l'impiegatu in l'ochju, sperendu ch'ellu sia d'accordu. Aghju capitu a so situazione : à quant’ellu sapia, era di fronte à un pazzu chì era pazzu è puzzava male.
  
  
  S'alluntanò da mè è fighjulava u guardianu. Esitò per una seconda, ma infine mi guardò è annunziò lentamente. "Ùn sò micca ciò chì hè, ma vi assicuru chì ùn aghju micca paura di voi", disse in una voce tensa.
  
  
  - Ùn ci hè bisognu à avè paura di nimu. Dopu tuttu, sò sempre un cliente, anche se a mo lettera di creditu resta in New Delhi.
  
  
  L'aghju seguitu à traversu una fila di scrivanie in un picculu uffiziu cù pannelli di legnu, un Wall Street in miniatura in u subcontinente indianu. Aghju guardatu u nome incisu nantu à a placca nantu à a tavula, mi pusò in a sedia di coghju, sbulicò a gola, è cuminciò à cuntà a mo storia da u principiu.
  
  
  Ùn aghju micca menzionatu u nome di Shiva, nè specificatu a natura di a mo missione o a mo relazione cù AX. Mi sò presentatu cum'è un agentu di a CIA Special Branch, un uffiziu chì puderia avè un significatu assai specificu per u direttore. Aghju spiegatu a mo situazione, indicà chì i mo ducumenti è i mo soldi restavanu in New Delhi è chì a mo missione ùn m’hà permessu di vultà in a capitale, forse per qualchì ghjornu.
  
  
  Quandu aghju finitu a mo storia, cumpresu perchè m'aghju presentatu cum'è una persona senza casa, u manager vulia sapè u mo nome è hà verificatu l'infurmazioni cù l'urdinatore chì si trova vicinu à a tavula. Di solitu sò abbastanza bè cù i numeri, ma ùn mi sò mai preoccupatu di ricurdà u mo numeru di carta. Allora aghju dettu solu u sgiò Reynolds, u manager, nome cumpletu cù l'indirizzu di Washington chì era nantu à a carta.
  
  
  Calchì volta in l'aeroporti mi capita di cumprà libri di "detective" o spia, letture eccitanti chì m'aiutanu à rilassate è sbulicà a mo testa. Ma ùn aghju mai trovu a situazione descritta per esse ancu remotamente paragunabili à quella in quale aghju trovu. Quale sà, l'eroi di i libri avianu sempre sume fabulose in diverse valute à a so dispusizione, ùn anu mai scappatu di passaporti, documenti d'identità o armi. Ma ùn era micca u caratteru principale di u libru "misteru".
  
  
  Tuttu ciò chì mi hè accadutu era dannatu "reale". L'uffiziu di l'American Express era reale, cum'è a cità di Agra. Tuttu ciò chì mi hè accadutu personalmente. Aghju guardatu Reynolds attentamente mentre studiava i dati di l'informatica. S'ellu ùn m'avia aiutatu, mi saria statu finu à u collu. Simply è facirmenti.
  
  
  "Va bè, sgiò Carter, ùn site micca un fantasma", hà dettu infine Reynolds dopu avè lettu l'infurmazioni. "È tù sì ancu un omu occupatu, aghju aghjustatu." Avete viaghjatu u mondu, eh? Un surrisu apparsu nantu à a so faccia, dopu u manager si scusò per a manera di trattatu.
  
  
  "Almenu sì qualchissia chì ascolta", aghju rimarcatu. - Questa hè una qualità chì parechje persone mancanu avà.
  
  
  "Aghju paura chì hè tuttu", accunsenu. Ellu m'hà prupostu una sigaretta è m'hà dumandatu s'ellu mi vulia pulisce à u so locu ; chjamò a so moglia per ch'ella mandassi un cunduttore per piglià mi.
  
  
  Aghju apprezzatu l'offerta, ma ùn vulia micca mette in prublemi. Quantu menu persone aghju trascinatu in questu, u megliu era per tutti. L'aghju ringraziatu per a so gentilezza, ma ricusò l'invitu. "Ciò chì aghju bisognu prima di tuttu hè uni pochi centinaie di dollari in valuta indiana, se pussibule, è u vostru uffiziu per chjamà u mo capu in Washington.
  
  
  "Nisun prublema", m'hà assicuratu Reynolds. S'arrizzò rapidamente da a tavula, tuttu cuntentu è entusiasmu à l'uppurtunità di participà, ancu s'ellu in una forma ridutta, in attività di una natura cusì secreta è sotterranea.
  
  
  Vinti minuti dopu, a mo sacchetta di i pantaloni gonfia da un fasciu di fatture, aghju assittatu à a scrivania di u principale, aspittendu chì Hawk si sveglia da u so sonnu. - Ma capite chì hè digià passata mezzanotti ? - murmurò u mo capu.
  
  
  "Pensu chì ùn avete mai andatu in lettu prima di trè."
  
  
  - Trè ore, trè ore ? ! Dannazione, mi tocca à alzà à sei, Numero Tre !
  
  
  Eru sempre n ® 3 quandu Hawk s'hè arrabbiatu; Sò diventatu Nick o Carter quandu era in un umore più cordiale. Di sicuru, u Gran Leader ùn mi pardunò per esse scurdatu di a diffarenza di u tempu trà Washington è l'India.
  
  
  "Va bè", aghju chjappu. - Ti lasciu torna in lettu in un minutu ; Pensu, però, chì saria interessatu à sapè ciò chì hè accadutu...
  
  
  "Sò esattamente ciò chì hè accadutu", hà sbulicatu. - Aghju digià parlatu cù u serviziu di sicurità indianu. Sò statu infurmatu di a vostra chjama. Nick, ùn cuminciamu micca cù a stessa storia antica. Admettu chì aghju sbagliatu. Per principià, Shiva ùn hè mai esistitu.
  
  
  - Sbagghiatu di novu. Shiva esiste, sperendu micca per longu ...
  
  
  - Di chì parli? U falcu gridava. - Pensu ch'è tù avia finitu, ch'è tù avia da vulà in casa.
  
  
  "Forse a settimana prossima si tuttu va bè", aghju annunziatu. Aghju dettu à Hawk i dettagli, da u mo primu scontru cù Mohan è Gurnek à l'assassiniu di Anand, a mo cattura à u Forte Rossu è ciò chì successe dopu. Quandu l'aghju dettu tuttu ciò chì sapia di a Box, era literalmente stunatu.
  
  
  Ci era un gracciu forte da l'altra estremità di a linea, à millaie di chilometri di distanza prima chì una risposta ghjunse. A voce di Hawke era dolce è sottile, ma ùn aghju micca bisognu di un traduttore per dì ch'ellu era assai turbatu. - Avà sapete ciò chì vogliu da tè, Nick...
  
  
  "Aghju una vaga idea", aghju dettu. - Hè una scatula, nò ?
  
  
  - Vogliu di più. Vogliu Shiva è Haji se ne necessariu. È ùn li vogliu micca in pezzi, sò chjaru, Nick?
  
  
  - Perfettu. Aghju digià decisu di realizà a situazione secondu i vostri criteri. Ma chì duverebbe fà nantu à a pruvista di eroina? Deve cuntinuà à cumbatte questu?
  
  
  - Tratta cun Shiva prima. Altrimenti, cuntattate a sicurità indiana. A scatula hè assai più impurtante, sicuru.
  
  
  "Naturalmente, va senza dì," murmurò.
  
  
  - Vulete travaglià solu o preferite ch’e dumandu à l’Indiani d’intervene è di aiutà ?
  
  
  "Non ancora", aghju rispostu. "Se Shiva sospetta chì u serviziu di sicurità indianu hà da interferisce cù i so piani, si affrettarà à fughje u paese per rifuggià in Cina, è allora ùn u truveremu mai più". Tuttavia, à questu puntu, ùn pensu micca chì mi vede cum'è una minaccia immediata, perciò vi dumandu di ùn dì micca questu quandu chjamate ufficiali in New Delhi. - Aghju aghjustatu chì Anand m'hà fattu chjaru cumu, sicondu ellu, ci sò stati "fuga" di infurmazione cunfidenziale in i più alti livelli di u so serviziu. - Ùn vogliu micca chì u nostru amicu vola via prima ch'e aghju l'uppurtunità di taglià e so ali...
  
  
  "E piglià e so piume", aghjunse Hawk.
  
  
  - Oh, li piglieremu a scatula, di sicuru.
  
  
  Dopu avemu stabilitu un codice, un nome di codice, cusì puderia esse sicuru chì parlava cù u veru Nick Carter è micca à a voce elettronica, l'invenzione brillanti di un scientist albanese. - Questa hè una materia impurtante, Nick. Nè Mosca, nè Washington fighjularanu a Cina chì si preparanu à inghiottirà u subcontinente senza a so intervenzione. Seranu custretti à piglià l'iniziativa, guerra o micca. Dunque...
  
  
  "Hè abbastanza", l'aghju interrotta, circandu di ride, ma ùn pudia. - Aghju un cuntattu in l'urganizazione. È ùn accetta micca a scunfitta.
  
  
  "Iè, sapemu," Hawk suspirò. - Hè per quessa ch’ùn ti possu perdiri avà... è ùn possu perde a Scatola.
  
  
  "È ancu Shiva", aghju aghjustatu. - Ùn ci scurdemu di a risposta di l'India à Lisandru Magnu... o duvemu dì à Hitler ?
  
  
  "Ùn pensu micca chì u vechju Adolfo era cusì astutu o ancu cusì decisivu, Nick." Bona Furtuna; Aghju aspettatu di sente da voi prestu.
  
  
  - Affrettati, capu. Promettu, assai prestu.
  
  
  Un'ora dopu, aghju surtitu da a mo stanza d'albergu chì pareva cumplettamente sfarente di quandu aghju entratu in l'uffizii di l'American Express. Aghju cacciatu a mo robba, i pantaloni è i scarpi, rimpiazzendu cù vestiti tipici lucali: cammisa bianca di cuttuni, pantaloni d'estiu, sandali di pelle. Roba anonima. Mi sò dusciatu, rasatu bè, è infine aghju strofinatu un mantellu di pittura grassa nantu à a mo faccia, braccia è gambe.
  
  
  In u risultatu, aghju avutu una complexion coppery è questu maquillaje m'hà permessu di mischjà cù a folla. L'omi di Shiva cercavanu un Occidentale, è s'ellu ùn era micca abbastanza intelligente per guardà l'uscita di l'American Express, vogliu ch'elli ùn eranu micca abbastanza intelligenti per imaginà chì cambiassi a mo robba è l'apparenza.
  
  
  L'impiegatu di a scrivania in u lobby di l'hotel era tatto, ancu s'ellu era più intelligente chì u so cullegu di New Delhi. In fatti, fighjulendu mi cun una curiosità indisguisata (mi pareva cumplitamenti sfarente da a persona chì era appena entrata), ùn hà micca menzionatu nè u cambiamentu di a mo robba nè u cambiamentu traumaticu in u culore di a mo pelle.
  
  
  "Vogliu mandà un telegramma", li dissi.
  
  
  "Scusate, ma ùn avemu micca l'equipaggiu necessariu", Sahib ", hà rispostu. Allora da sottu à u bancu hà tiratu una mappa topografica di Agra cù illustrazioni in culore di i punti di riferimentu di a cità, cumpresu, sicuru, u Taj Mahal. - Duvete andà à l'uffiziu telegraficu in Gwalior Road. Pudete mandà un telegramma da quì ", hà cunclusu, indicà un puntu nantu à a carta cù un lapis rossu.
  
  
  L'aghju ringraziatu, piegatu a mappa è salutatu un taxi in bicicletta ghjustu fora di l'hotel. "À l'uffiziu postale in Gwalior Road", aghju dettu à u cunduttore. U mo accentu è u mo discorsu certamenti ùn currispondenu micca à u culore di a mo pelle. U cunduttore mi fighjulava, fighjendumi cù a listessa curiosità cum’è l’impiigatu di l’hotel.
  
  
  Ma ùn aghju fattu nunda per suddisfà a so curiosità. Ùn pudia aspittà d'arrivà à l'uffiziu di u telegrafu per pudè mandà un telegramma à u direttore di l'hotel in New Delhi è li dicu chì ùn vulteraghju micca per uni pochi di ghjorni. Infine, aghju decisu di chjamà u serviziu di sicurità indianu per informà ciò chì hè accadutu à u so agente Ashok Anand.
  
  
  È infine, aghju avutu à fà una mansa di affari prima di scuntrà Riva à sette. Senza perde u tempu, u tassista si n'andò versu l'uffiziu postale. Intantu, aghju guardatu intornu cun ochji cauti, soprattuttu ogni volta chì aghju vistu qualchissia nantu à una motocicletta.
  
  
  A quant'ellu sapia, l'omi di Shiva mi stavanu sempre à circà, cusì aghju avutu bisognu di stà u più inosservatu pussibule. Va bè, a mo robba nova è u maquillaje m'hà aiutatu assai, ma ùn vulia micca piglià risichi inutili.
  
  
  - "Sahib" hè un attore? - U cunduttore si azzardò à dumandà mentre s'avvicinava à l'uffiziu postale nantu à a strada Gwalior.
  
  
  "Qualchissia pensa chì sò un attore ..." aghju rispostu.
  
  
  - Tandu forse u « sahib » mi voli dà u so autografu... - L’indianu pigliò penna è carta ; cù un surrisu, aghju scribbled un nome nant'à u pezzu di carta ch'elli m'anu datu. durò. - Grazie mille, Sahib ! - esclamò u cunduttore cù un surrisu felice.
  
  
  Ùn aghju micca aspittatu a so reazione una volta chì hà decifratu i scribbles. Dopu tuttu, ognunu sapi chì James Bond hè stata ritirata per parechji anni.
  
  
  A porta cintrali di a posta era viota ; Entrai senza attirà assai l'attenzione o vede i trè gorilla motorizzati di Shiva.
  
  
  Aghju mandatu un telegramma, pagatu cù billette novi brillanti; dopu m'anu indicatu à a stanza vicinu per e chjama lucali è longu. C'era una longa fila davanti à u bancu, cusì passanu altri vinti minuti prima ch'ella sia u mo turnu d'entra in a cabina telefonica mentre l'operatore m'hà datu a linea à New Delhi.
  
  
  Ancu s'è u numeru di l'albergu mi passava in mente, ùn aghju micca scurdatu di u numeru di telefunu di u capu di Ashok. Mi pusò nantu à un taburete di lignu è chjusu a porta di vetru daretu à mè. Quandu u telefonu sonò, aghju pigliatu è era subitu in linea cù u cullega indianu di Hawke, un omu chjamatu Puran Dass.
  
  
  U serviziu sicretu indianu ùn sapia micca u veru scopu di a mo missione. Di sicuru, avemu parlatu di un batch multi-millioni d'eroina, ma nimu hà insinuatu à l'imitatore di a voce di Hadji.
  
  
  Ùn aghju mancu parlatu cù u capu di Anand avà. Ma li aghju dettu ciò chì hè accadutu cù u so agente. Comu suspettava, ùn anu micca trovu u corpu. Aghju datu Dass tutte l'infurmazioni necessarii, cumpresu l'indirizzu di un caffè all'aperto vicinu à Nehru Park in Delhi.
  
  
  "Avete dettu chì ùn avete micca avutu l'uppurtunità di scuntrà Anand", Dass m'hà dettu dopu avè dettu tutti i dettagli di a morte di Ashok. - Eppuru avete parlatu cù u mo assistente, pare ch'è ieri...
  
  
  "Aghju paura chì hè troppu longu per spiegà tuttu à voi", aghju rispostu. - Eru sottu pressione, si sapete ciò chì vogliu dì...
  
  
  "No, ùn capiscu micca, sgiò Carter", disse Dass seccu. "È ùn mi pare micca divertente chì u mo agente hè mortu". Ùn capiscu micca ciò chì passa; un ghjornu ci dici chì ùn avete mai scontru à Anand, u ghjornu dopu vi venite à dì ch’ellu hè statu tombu. Questu pò esse u casu in u vostru paese, ma quì in India valoremu a vita umana più cà ogni altra cosa.
  
  
  - Ascolta, Dass : ùn t’aghju micca chjamatu per fà una lezione. Quandu aghju dettu ch'e era statu pressatu, vulia dì chì qualchissia teneva una pistola à u spinu di a mo testa, urdinendu à dì esattamente ciò chì aghju dettu. Credimi, a morte di u vostru agente m'hà assai disturbatu. È s'ellu pò esse cunsulazione, vi aghju infurmatu chì l'assassinu Ashoka ùn puderà più ghjucà u rolu di boia in nome di Cobra.
  
  
  - Possu dumandà duv’è tù sì avà, sgiò Carter ?
  
  
  - Ùn possu micca dà infurmazione : per avà, in ogni casu.
  
  
  "Devo ricurdà chì a vostra libertà d'azzione in questu paese hè cunsiderata una cortesia estesa à u vostru guvernu?"
  
  
  - Sò assai bè di a cuuperazione di Madame Gandhi.
  
  
  "Allora siate cusì gentile da dimmi quali motivi vi anu incitatu à vene in India". Ùn possu più dà a libertà di u muvimentu s'ellu stau in u bughju di tuttu...
  
  
  Qualcosa ùn sonava bè.
  
  
  Aghju ricurdatu di e fughe chì Hawke è Ashok Anand m'avianu parlatu. Dass era tuttu ma cordiale è cooperativu, parlava seccu, quasi aggressivu. Ùn aghju mai statu capace di sapè cumu i dui assassini Cobra, Ranjit è Gurnek, anu scupertu a mo riunione cù Anand in un caffè in u parcu. S'ellu paria una coincidenza allora, avà era quasi sicuru...
  
  
  A menu chì, aghju cunclusu, salvu chì Dass li hà avvistatu.
  
  
  Di sicuru, ùn saria micca difficiule o inusual per ellu di dumandà à l'agente induve ellu avia da scuntrà. Dopu questu, puderia avè cuntattatu Shiva, sperendu di tumbà dui acelli cù una petra.
  
  
  "Bè, sgiò Carter", disse Dass impaziente. "Sì decisu à trattà mi cum'è s'ellu fussi u vostru capu, sgiò Hawk, o insisti chì u mo uffiziu ti tratta cum'è duvete?"
  
  
  - Innò, ùn l’aghju mancu sognu, sgiò Dass. E postu chì insisti tantu, vi aghju infurmatu chì chjamu da Bombay. - Aghju mintuatu di l'albergu duv'aghju allughjatu parechji anni fà, è aghjunse : - S'è vo vulete, pudete mandà à mè unu di i vostri. Sò registratu cum'è Kent, Clark Kent, stanza 747.
  
  
  S'ellu era un americanu, capiria tuttu. Ma hè natu in l'India, cusì ùn hà micca truvatu nunda di stranu in u fattu chì aghju verificatu in l'albergu sottu un nomu assulutu. Forse l'aghju sottestimatu, forse era solu fastidiu da l'aiutu dumandatu da AX.
  
  
  À u listessu tempu, però, pareva pussibule chì i mo suspetti nantu à a so lealtà è i ligami cù l'urganizazione di Shiva eranu ben fundati. È ùn pudia piglià u risicu, postu chì Shiva hè liberu è in pussessu di a Box.
  
  
  "Aghju aspittendu à parlà cun alcuni di i vostri persone, sgiò Dass", aghju cunclusu. - È vogliu sprimà e mo cundolenze per a morte di Anand. Spergu di vede u vostru agente sta sera.
  
  
  "Avarà circa deci, sgiò Carter", disse rapidamente Puran Dass. - Hè un omu abituatu à spiegà e situazioni più difficili. È avè a mo piena fiducia.
  
  
  - Spergu u listessu, sgiò Dass.
  
  
  Aviu avutu difficiuli di suppressione u sarcasmu chì minacciava di striscia in a mo voce. Ma apparentemente l'ufficiale ùn hà micca nutatu nunda. Aghju appesu è mi sò alzatu, ghjunghjendu à a porta di vetru di a cabina telefonica.
  
  
  Fora, qualchissia hà bluccatu a mo strada. È ùn era micca straneru.
  
  
  
  
  10
  
  
  Ùn sapia se salutà o addiu.
  
  
  A seconda spressione era infinitamente preferibile, postu chì l'omu davanti à mè, daretu à a porta di vetru scorrevule, era unu di i trè Sikh chì aghju vistu correre versu Agra, perseguitendu.
  
  
  "Avete cambiatu cumplettamente u vostru aspettu, Sahib Carter", l'omu rimarcò, pusendu u so ghjinochju nantu à a porta è spinghjendulu à un pocu di centimetri. In una manu teneva una pistola smussata. L'intenzioni di l'indianu eranu completamente intuitive.
  
  
  "Sapete ciò chì dice a ghjente", aghju rispostu cù una risa forzata. - Quandu in Roma, pari à i Rumani.
  
  
  Hà cummentatu. - È quandu site in India, fate ciò chì facenu l'indi, eh ?
  
  
  - Naturalmente. Sò sempre statu cunsideratu un bon diavulu, tutte e cose cunsiderate. Ma ùn mi pregherai micca di seguità ti, "sahib" ? O preferite finisce a nostra conversazione in una nota più splusiva ? "A pistola hè stata puntata dritta versu u mo pettu".
  
  
  U Sikh indianu ùn era micca un idiota. È ùn era micca in tuttu divertitu da a mo attitudine frivola è frivola. Ùn aghju micca ghjucatu a cumedia senza ragiuni ; Vuliu solu cumprà tempu. Aprì a porta è mi fece segnu di vene cun ellu.
  
  
  - Dimmi comu m'ai trovu ?
  
  
  -Sei sempre cusì sarcasticu, "sahib" Carter?
  
  
  "Solu quand'elli provanu à marchjà nantu à i mo pedi, mem-sahib," aghju rispostu, chjamendu cum'è s'ellu mi rivolgissi à una donna.
  
  
  In risposta à l'insultu, u Sikh m'infilò una pistola di calibre .45 in a mo spina è, fintendu di cuntinuà a conversazione piacevule cun mè, mi guidò attraversu u lobby di l'uffiziu postale à e porte giranti chì portavanu à a strada. "L'impiegati di l'alberghi amanu rupie", rispose, infine risponde à a mo dumanda. - Ci sò pochi alberghi in Agra. Basta à mostra una foto di "sahib" Carter, è dopu l'impiigatu di l'hotel dice: "Iè, stu tippu, hè partitu solu per l'uffiziu postale, una decina di minuti fà ...". "Sahib" Carter pensa chì hè assai intelligente, chì si ride di Shiva! Ma avà "Sahib" Carter capisce chì hè stupidu, micca u populu di Cobra.
  
  
  C'era un pizzicu di vanità è triunfu in a voce di l'indianu. Ma era più preoccupatu di a mo pelle cà di u so orgogliu. Daretu à e porte di vetru, aghju vistu dui di i so camaradi à pusà nantu à i muturi, l’ochji fissi nantu à e porte di a posta.
  
  
  "Ùn vulete micca dannà e donne è i zitelli innocenti, nò?" - Aghju dumandatu à u mo cumpagnu, mentre ch'ellu mi mettia una pistola à a spina, urdinendu di apre a porta. - Pensate quantu sangue hè statu versatu in vanu, Sahib !
  
  
  "Sarà u vostru sangue, Sahib", è micca di qualcunu altru.
  
  
  "In quellu casu, abbite pietà di u poviru indifesa", murmurò, estendendu a mo manu è pressendu a mo palma aperta contr'à a porta. Direttamente davanti à mè, una donna grassa è in sovrappeso stava su per i gradini cù una lentezza agonizzante. Aghju appughjatu nantu à a porta, l'apre uni pochi di centimetri, tantu chì aghju intesu u russu di un longu "sari" di seta nantu à i scalini di marmura. U sole si riflette brevemente nantu à u ghjuvellu chì a donna portava in u nasu mentre ghjunse in cima di a scala.
  
  
  Ella ùn hà micca alzatu a testa è hà cuminciatu à apre a porta.
  
  
  "Per piacè," aghju dettu à voce alta, abbattendu à u latu. Eru sicuru chì un Sikh ùn tira micca u grillu cusì vicinu à una donna. Idda surrisu, annunziendu ligeramente, e duie mani stringendu u pacchettu, avvoltu in un pezzu di carta scura è ligatu cù una corda forte.
  
  
  "Spergu chì ùn hè micca fragile", murmurò, pigliendu u pacchettu da e so mani.
  
  
  A bocca di a donna s'aprì un pocu di sorpresa. Ùn sapia micca s'ellu Shiva avia datu l'ordine à i so omi di vultà in a villa, vivu o mortu; ma ùn aghju micca da fà sapè. Aghju lanciatu u pacchettu à l'indianu; u dito nantu à u grillu cliccò è a pallottola fischiò in l'aria.
  
  
  U colpu hà attiratu l'attenzione di tutti. A donna grassa gridava bruscamente, è u tiratore si precipitò à a porta in panicu. A ghjente in l'uffiziu postale hà cuminciatu à gridà è à curriri in tutte e direzzione mentre l'indianu pruvò à scappà. Ùn vulia micca ch'ellu scappassi cusì facilmente.
  
  
  Aghju chjappà u mo pede manca, trascinendu un calciu putente à u ghjinochju di l'omu. Il vacilla et pressa à nouveau involontairement le déclencheur. A cima di a porta di vetru era crepata. U sonu di i fucili è di i vetri rotti annegavanu l'urda isterica di i prisenti, chì si cunsideravanu chjusi in l'uffiziu postale.
  
  
  Grandi frammenti di vetru eranu spargugliati nantu à u pianu è i scalini di marmura. Mi ghjittau cù tuttu u mo pesu, movendu i mo gammi assai prestu, unu drittu davanti, a manca ligeramente curvatu per mantene l'equilibriu. È hà culpitu l'indianu nantu à u ghjinochju cù una forza trè volte più grande chì a forza di u primu colpu.
  
  
  A so gamba di colpu s'incurva; pruvò à appiccicà à u quadru di a porta ; Eru ghjustu daretu. Ùn hà micca vultatu in daretu mentre circava di mette in piedi. Aghju tiratu e mo mani in daretu per chì i mo pugni appoghjanu nantu à e mo coste inferiori; tandu aghju purtatu un terribile backhand chì hà sfrattutu i so osse.
  
  
  L'omu ùn pudìa sguassà di lancià un gridu spaventoso prima di sbulicà in avanti. Avà aghju avutu e mo mani nantu à e so spalle, pressendu cum'è pudendu. Fora, dui altri sò saltati da e so muturi. L'armi lanciavanu un splendore stranu in u sole mentre corse versu a porta.
  
  
  Era più còmuda per mè di tumbà li unu à unu cà di eliminà tutti i trè inseme. U primu indianu cuntinuò à lamentà, circandu di liberà si da a mo presa. I mo musculi si tendevanu mentre mi luttava per spinghje a so testa è e spalle versu i frammenti di vetru scintillanti.
  
  
  S'arrizzò cun un terribile gemimentu, chì si concluse cù un urlo penetrante quandu u primu frammentu di vetru trapassò a so carne. Aghju cuntinuatu à spinghjallu, fighjulendu cum'è u vetru trapassa a so pelle prima di entre in u so collu bullish.
  
  
  Un altru colpo annegò u coru di urla isteriche, è a pallottola quasi mi strinse a testa. Cù una manu aghju tenutu l'indianu, è cù l'altru aghju pruvatu à caccià u fucile da ellu. Avà ùn li restava più forza cum'è un frammentu di vetru trapassava u so collu musculu, pianu pianu finu à l'ossu.
  
  
  Quandu u vetru chjappà a so arteria carotide, era cum'è tagliatu una manguera di giardinu. Un flussu di sangue scappò è spruzzava nantu à a mo faccia è a fronte di a mo cammisa. L'omu hà lanciatu un urlo chì si trasformò in un gorgogliu cunfusu mentre l'aghju lanciatu in terra, spargugliatu nantu à grandi frammenti di vetru. I dita si strinsenu, è a pistola smussata cascò à u pianu. L'indianu pruvò à alzà u capu, ma u sangue sboccava troppu per a ferita prufonda in u collu.
  
  
  Tandu u so corpu cuminciò à scuzzulà cunvulsivu, i so bracce si agitavanu in l’aria cum’è s’elli vulianu grattassi à qualcunu... l’ultimu ballu d’un puddastru senza testa cù u sangue chì sboccava.
  
  
  Aviu ancu dui altri omi à sottumette. Ùn avianu micca a più grande preoccupazione per i spettatori innocenti di a tragedia, è cuminciaru à sparà à mè di novu.
  
  
  A pallottola culpì l'omu, chì si torciava in terra in una terribile agonia. S'è u vetru sbattutu in a so arteria carotide ùn l'avia ancu tombu, a balla avia fattu u so travagliu. L'omu s'hè colapsatu cù una cunvulsione cunvulsiva di nervi è musculi.
  
  
  Mi stava daretu à a figura senza vita, tampendu in terra cù u mo pede finu à truvà a pistola. Aghju alzatu l'arma è rinviò u focu à l'altri dui Sikhs. Qualchissia hà attivatu l'alarma. Ùn vulia micca esse quì à l'arrivu di a pulizza, ancu perchè l'arrestu m'impedissi d'andà à scuntrà Riva.
  
  
  Allora, invece di sparà à i dui pistoleri, aghju miratu à a rota di fronte di a moto parcheggiata davanti à l'uffiziu postale. A pallottola s'infilò in ellu cum'è burro. U sibilu di l'aria scappata hà fattu chì unu di i dui omi si vultò per vede ciò chì succede.
  
  
  Aghju tiratu di novu u grillu è intesu a balla fischià in l'aria. Aghju puntatu à u spinu di l'indianu, ma invece di piercing a so spina, a pallottola l'hà culpitu in u spinu di a coscia. A ferita ùn era micca fatale, ma l'omu ùn pudia più marchjà. In fatti, si n'andò limp cum'è un pezzu di carta mentre aghju guardatu intornu per un'altra via d'uscita.
  
  
  Ùn aghju micca pensatu chì saria perseguitatu da l'ultimu di i trè assassini di Cobra. S'inclinò nantu à u corpu di u so amicu, è mentre aghju tiratu u grillu per finiscelu, sapia ch'e aghju sparatu l'ultimu colpu. È ùn aghju micca ancu ottinutu per piglià e munizioni Astra chì aghju avutu da Nirad prima di dì à ellu di andà in l'infernu.
  
  
  Aghju messu a manu in a sacchetta posteriore. Pigliò l'Astra, abbandunò u so pianu è mette in u so locu una pistola calibre .45, chì era megliu cà l'Astra, una pistola assai più ligera. Per ùn dì, ùn vulia micca portà dui fucili. Unu era più chè abbastanza, soprattuttu da quandu aghju scupertu cun qualchì orgogliu chì i mo pugni è calci si sò guasi una forma di difesa più affidabile chè a Wilhelmina Luger.
  
  
  Aghju guardatu in daretu è aghju vistu unu di i Sikh chì aiutava u so cumpagnu feritu nantu à una motocicletta cù pneumatici intatti. I mo sandali sguillavanu forte mentre mi passava per u lobby è daretu à l'office postale.
  
  
  C'eranu pile di sacchetti pieni di posta. Mi sfilai trà i sacchetti è corse cum’è un pazzu sott’à u nasu di i postini stupiti, ghiacciati di paura. I travagliadori postali è telegrafici parevanu esse in un statu di ipnosi. Aperu a bocca, ùn si movevanu, è simpricimenti mi seguitanu cù i so ochji.
  
  
  A sala posteriore si apre nantu à un dock di carica. A campana di l'alarma cuntinuò à sonà, è in u luntanu si sentia l'ullu famusu di sirene di a polizia. Mi dumandu s'è i dui indiani ch'e avia lasciatu vivu avianu riesciutu à scappà. S'elli anu riesciutu, eru sicuru ch'elli mi cacciavanu finu à ch'e mi fermassi in India. Ma ùn vulia micca perde di vista, o Riva... o AH. Hawk hà capitu subitu l'impurtanza di a mo missione, cusì aghju avutu bisognu di piglià a Scatola prima chì Shiva l'utilizava.
  
  
  Ciò chì mi preoccupava di più, è ciò chì era u mo pensamentu fastidiosu mentre saltava da u dock di carica per correre trà i dui furgoni, era se Shiva resteria quì mentre aghju avutu a pussibilità di disturbà i so piani. Sì i so omi avianu vultatu in a villa, unu cù una balla in a gamba, per annunzià chì l'altru era mortu, Shiva saria abbastanza capaci di imballà è sparisce s'ellu ùn l'avissi micca signalatu à a polizia indiana. Hè pussibule ch'ellu hà digià fattu passi per esse prontu à lascià u paese.
  
  
  A menu chì, sicuru, Riva pò frenà. Ci era qualcosa d'altru chì puderia cunvince Shiva chì ùn aghju micca una minaccia immediata à i so piani, è questu hè basatu annantu à u mo dubbitu chì Puran Dass era un complice in a trama di Cobra. Se Dass avia parlatu à Shiva dopu à a mo telefonata (chì significava chì i mo suspetti nantu à a lealtà di l'ufficiale eranu basati nantu à fatti duru è micca solu intuizione), Shiva avaria capitu chì stava mentindu quandu aghju dettu chì era in Bombay, è chì suspettava Dass. Tandu s’imaginava ancu chì, cunvinta di l’implicazione di Dass in a trama di Cobra, avissi da esse attentu à avè un dipartimentu di pulizie indiana... o qualsiasi filiera di i servizii sicreti.
  
  
  Era solu una ipotesi, ma ùn pudia risicà a polizia indiana interferiscenu cù a mo missione, è ùn pudia micca lascià Shiva volà in Cina cù a Box in u so pussessu. Riva era l'unica persona da quale puderia uttene infurmazioni, spiegà brevemente a mo missione, è revelà u pianu assurdu è spaventoso di u so ziu. A zitella hà prumessu di aiutà. Ùn hè più una questione di gestu samaritanu, ma una materia di sensu cumunu. Permette à u so ziu di scappà prima ch'e possu sbattà Shiva significaria una morte certa per u so babbu.
  
  
  Ùn sapia mancu induve Shiva teneva u so babbu prigiuneru postu ch'ellu li permetteva solu di parlà cun ellu per u telefunu. Aviu avutu à scopre, ma se Shiva sparì da u paese prima ch'e aghju avutu a pussibilità di compie a missione, allora per noi dui ùn ci era micca speranza di liberà u prigiuneru. Per furtuna, aghju riesciutu à alluntanassi da l'uffiziu postale prima chì a pulizza indiana mi bluccassi.
  
  
  E sirene stavanu sempre chjappà quandu mi ritruvu in un vicolo fiatu di buttreghi da l'altra parte di l'uffiziu postale. Ùn aghju micca firmatu à fighjà in daretu, ma cuntinuò à marchjà, sdrughjendu in una piccula buttrega duv’ellu ci era una grande cunfusione d’ogetti è di merchenzie chì parevanu piattassi tanti peccati.
  
  
  U pruprietariu, un omu anzianu cù e spalle incurvate, ma abbastanza intelligente per ricunnosce subitu un prubabile cumpratore, si fece avanti appena intrutu in a tenda. L'omu parlava l'inglese cù un accentu britannicu grossu, è quandu aghju spiegatu ciò chì avia bisognu di i so prudutti, era abbastanza intelligente per ùn interrompe micca o per fà dumande nasy nantu à u mo accentu americanu.
  
  
  Malgradu a discrepanza trà u mo accentu è u vestitu indianu, mi prisentava cum'è s'ellu ùn ci era nunda di stranu. Ùn puderia micca furnisce munizioni per a pistola .45 chì avia pigliatu da u Sikh, ma m'hà offrittu una grande pistola di bufali. A pelle, cum'è aghju digià amparatu quandu aghju compru i sandali, ùn era micca faciule di truvà in India. Ma a frusta di bufali era in boni cundizioni, cum'è a "giacca" di cuttuni. A cammisa ch'e aghju purtatu era cuperta di sangue, ma u pruprietariu di a tenda ùn pareva troppu interessatu. I rupie resteranu sempre rupie, è questu hè ciò chì importa.
  
  
  Aghju cambiatu a mo robba in a tenda. Quandu aghju datu a "jacket" sanguinosa à u patrone, l'hà sbulicatu è l'hà lanciatu sottu à u bancu di lignu à u spinu di a tenda. - Vulete altru, Sahib ? - dumandò cù una scintilla in l'ochji mentre tirava uni pochi di billette da a pila ch'e aghju tenutu in sacchetta.
  
  
  - Avete una scopa ?
  
  
  - Scopa ? - ripete, senza capisce.
  
  
  "Hè una scopa", aghju spiegatu è aghju fattu un gestu, spazzandu cù e duie mani.
  
  
  - Iè, capiscu ! - rispose, radiante. Hà guardatu intornu per ciò chì li dumandava.
  
  
  Era prubabilmente a stessa scopa ch’ellu usava per spazzà a so buttrega, ma ùn pudia aspittà di dà mè, à u prezzu ghjustu di sicuru. U prezzu hè senza dubbitu abbastanza altu per i prezzi Agra, ma à u stessu tempu mi pareva ridiculamente bassu. L'omu hà vulsutu chjappà a scopa in un fogliu di carta scura, ma aghju spiegatu cù un surrisu chì l'aghju da piglià cum'è.
  
  
  Paria un pocu cunfusu, tantu ch'ellu aggrognò è abbassò l'ochji, quasi disappuntu è offesu chì l'aghju privatu di l'uppurtunità di fà u rituali di solitu dopu avè acquistatu un articulu. Dumandò. - Basta, Sahib ?
  
  
  - Iè, pensu chì una scopa è un caprettu di bufali sò abbastanza in e circustanze. Ùn avete micca munizioni, eh?
  
  
  L'omu scuzzulò a testa parechje volte. Tiru fora un altru novu billu brillanti è l'aghju pressatu in a so palma. - Ùn m’ai mai vistu, capitu ?
  
  
  "Ùn aghju mai vistu à nimu", ripetè u pruprietariu di a tenda, senza esitazione di un mumentu, mettendu i soldi in a so sacchetta.
  
  
  Aghju pigliatu un altru fattura è ripetì l'operazione. - Puderi dì mi induve possu truvà munizioni ? U mo amicu m'hà invitatu à caccià fora di a cità ...
  
  
  - Per esse onesto, "sahib", ùn sò micca induve pudete truvà i cartucce chì avete bisognu. Semu persone tranquille quì in Agra. Solu l'autorità pussede armi.
  
  
  "Siate sicuru chì ùn vi ricurdate micca alcun magazinu induve puderia truvà ciò chì aghju bisognu?" - Aghju insistitu è, parlendu, li detti i soldi.
  
  
  Ellu disse. - Un mumentu si misi a fattura in sacchetta è marchjò finu à a fine di a tenda. Aghju vistu mentre scriveva qualcosa nantu à un pezzu di carta scura. Quand'ellu m'hà datu un pezzu di carta, aghju guardatu u nome è l'indirizzu scrittu annantu. "Questu hè u megliu chì possu fà", Sahib," l'omu si scusò. "Se Basham ùn hà micca ciò chì avete bisognu, ùn pensu micca chì truverete munizioni quì in Agra. Hè una cità umile... vendimu solu cose à i turisti. Avete capitu, nò ?
  
  
  "Di sicuru", l'aghju assicuratu.
  
  
  Allora sò andatu fora, armatu cù una scopa, una frusta di coghju, è una pistola .45, chì saria stata utile s'ellu puderia sparà. Ma à questu puntu certamenti ùn pudia micca lamentà. In ogni casu, era sempre vivu. Piuttostu soddisfacente cunsiderendu tuttu ciò chì aghju passatu.
  
  
  
  
  ondeci
  
  
  Era una mostra incredibile di forza fisica primitiva è incontrollabile chì aghju vistu raramente. L'omu si movia cù una velocità maravigghiusa è cun tale destrezza chì involuntariamente mi appoghjai in daretu in a mo sedia, sintendu a cuntrazione convulsiva di i mo musculi addominali. Saltò in l'aria è piantò cum'è un tigre, cù a grazia felina chì era parte di a so prudezza mortale.
  
  
  È, cum'è un tigru, avia dita cum'è zampe armate di unghie affilate cum'è unghie. U siconda dopu, hà utilizatu a so arma mortale per scratchà a faccia di l'altru omu, lascendu grossi ferite sanguinanti chì parevanu scolpite in a carne.
  
  
  U sangue hà cuminciatu à gocce, flussi cremisi sbucciavanu da taglii prufondi in l'osse. L'omu paria senza visu, i so tratti irreconoscibili, a so carne pendula in lacci cum'è a pelle scorticata. Staggering, pruvò à ritruvà, ma hè statu attaccatu di novu.
  
  
  Ùn cuntentu di trasfurmà a faccia di u so avversariu in una pulpa sanguinosa, u Tigre si tuffò in ellu. Aghju vistu i denti, affilati cum'è sabre, affilati è frastagliati. Tremava di disgustu, ma ùn pudia caccià l’ochji di sta scena, da quella crudeltà è indiferenza à a vita umana.
  
  
  Aghju cuntinuatu à fighjulà in fascinazione. A figura artigliata alzò a manu per chjappà cù l'orlu di a so palma: era u son-nal chi-ki strike più perfettu ch'e aghju mai vistu.
  
  
  Eccu un avvirtimentu chì ùn pudia micca facilmente ignurà di ciò chì pò accade quandu certe "disciplini", in particulare karate è "kung fu", sò usati per causà danni piuttostu cà una causa ghjustu. Ùn aghju mai cridutu in tali punizioni o viulenza per a viulenza. Aghju scuzzulatu u mo capu tristemente è fighjulà u quadrante luminoso di u mo sguardu.
  
  
  Aghju compru un orologio di marca giapponese prima di a matina di u stessu ghjornu. Ùn era ancu cinque ore. Mi restava duie ore, cusì aghju vultatu a mo attenzione à u filmu, un dramma in stile Hong Kong.
  
  
  U Cinema di u Nordu era situatu nantu à u Taj Road, solu per ricurdà chì aghju avutu ancu à visità u famosu Taj Mahal. Ma ùn aghju micca osatu di vede a mo faccia in un locu cusì pupulare è affollatu. Di sicuru, ùn aghju micca pusatu in un cinema solu per divertevi mentre stava u ghjornu. Siccomu era sicuru chì l'omi Cobra eranu sempre prowling in a cità, circandu di truvà mi per pudè finisce a mo vita, aghju sceltu un cinema per ùn esse micca rilevatu u più longu pussibule.
  
  
  Aviu avutu l'obsessione di vultà in a casa di Shiva per affruntà ellu, ma ùn sapia micca quanti guardiani di u mostru avia, è ùn sapia mancu s'ellu era sempre quì. A riunione cù Riva era prevista à sette ore in una cità à una vintina di chilometri da Agra.
  
  
  U locu induve duvemu scuntrà era cunnisciutu cum'è Fatehpur Sikri, una cità abbandunata di marmura è arenaria. Cù l'aiutu di una guida chì aghju compru da a listessa tenda induve aghju compru l'orologio, aghju pussutu catturà in a mo mente una mappa topografica di u locu. Ci era parechji palazzi quì, alcuni cù grandi scalini è balconi affacciati nantu à un vastu cortile. U cumplessu di edifiziu longu abbandunatu hà furnitu u nascondimentu perfettu per noi dui, un locu induve puderanu parlà tranquillamente senza esse rilevati da l'agenti altamente furmati di Cobra.
  
  
  Era a sera quand'e aghju ghjuntu è chì era ancu in u mo favore. A bughjura mi prutegerà da l'occhi indiscreti di a brigata motorizzata di Shiva. Tuttavia, u mo solu prublema era l'incapacità di ottene munizioni per a pistola.
  
  
  Aghju seguitu u cunsigliu di u pruprietariu di a tenda è andò à visità un indianu chjamatu Basham. Hà avutu una ferreteria accantu à u bazar, una piccula buttrega induve si pudia truvà tuttu, da i martelli à l'opiu. Ma i cartucce di pistola ùn sò micca stati inclusi in u so assortiment. Ùn era micca di soldi, era di accessibilità.
  
  
  "Aghju bisognu di almenu un ghjornu, Sahib", disse u pruprietariu di a buttrega quandu l'aghju pigliatu da parte per spiegà ciò chì cercava.
  
  
  "Vintiquattru ore hè troppu longu", aghju dettu.
  
  
  Alzò e mani, palme in alto. Viotu cum'è viotu era u pistolu calibre .45 chì avia appartenutu à l'omu Cobra chì sanguinava à morte in l'uffiziu postale. Tiru fora un rotulu di note è Basham si liccò a so labbra affamati, i so ochji ùn lasciavanu mai i soldi chì mi agitava davanti à u nasu.
  
  
  "Sò felice di serve ti, Sahib... ma e mo mani sò ligate." I cartucce chì mi dumandate ùn sò micca cusì faciuli di truvà in India. Aghju bisognu di almenu un ghjornu per truvà li...
  
  
  - Hè una vera vergogna... per noi dui. Pacienza !
  
  
  "Ma forse vi possu mostrà qualcosa d'altru", disse u cummerciante è sparì à u fondu di a tenda, solu per esce un minutu dopu cù un stiletto scintillante, chì tenia in manu cum'è un ogettu preziosu o offre à i dii. Se e divinità reptiliane, i Nagas, avianu osservatu sta scena, sò sicuru ch'elli ùn anu micca statu cuntentu. U stiletto era avà attaccatu à u mo avantbracciu in una guaina assai ligera, quasi identica à quella ch'e aghju purtatu quandu l'omi di Shiva anu riisciutu à disarmà.
  
  
  Allora aghju avutu un cuteddu, una scupa (trasformata in dui bastoni idèntici circa un pede longu ognunu) è una frusta di bufali. Tuttu ciò chì duverebbe rimpiazzà a pistola. Ùn era micca cumplettamente disarmatu, va bè, ma ùn era micca un arsenale ambulante.
  
  
  In ogni casu, se tuttu era andatu secondu u pianu, ùn puderebbe mancu avè avutu aduprà a pistola. Ùn aghju avutu micca intenzione di appuntamentu cù l'omi Cobra finu à ch'e aghju preparatu per affruntà Shiva nantu à una basa assai più persunale chè i tempi precedenti.
  
  
  Per quessa, era impurtante chì a riunione cù Reeva sia andata bè. Aghju prumessu à a zitella di truvà è liberà u so babbu. À u so turnu, hà dimustratu ch'ella era più chì disposta à pruvà à ottene ogni infurmazione ch'ella puderia. Un pattu natu è fattu da una forma di disperazione mutuale. Riva avia bisognu di mè, aghju avutu bisognu d'ella quant'è, se micca di più.
  
  
  Allora mi misi in daretu à u mo postu è cuntinuò à fighjà u filmu, à sente e voci fora di sincronia, culori brillanti è belli cum'è un arbre di Natale d'aluminiu. I didascalia, unu in hindi è l'altru in bengalese, prubabilmente avianu pocu sensu di u dialogu inglese. Ma u ritimu, l'incredibile abilità di u caratteru principale in l'arti di kung fu affascinatu a mo mente.
  
  
  U filmu hè finitu à quattru e mità. U prugramma hà annunziatu chì u filmu cuntinueghja, cusì mi sò alzatu da u mo sediu è caminava versu una di e surghjenti, mischjendu cù a folla chì parlava è cummentava. Una volta eru in a strada, era faciule per mè di stà senza scopre finu à chì aghju trovu un taxi prontu à piglià mi in a cità abbandunata di Fatehpur Sikri.
  
  
  U cunduttore, ben rasatu è senza turbante, per furtuna (in quellu mumentu vidia Sikh in ogni locu), mi dumandò cinquanta rupie per a cavalcata di meza ora. Nantu à u mercatu neru, un dollaru valeva dodici rupie. prezzu raghjone; cusì li detti i soldi in anticipu è si pusò in u sediu di u vechju Citroen.
  
  
  Nisuna motocicletta ùn ci hè lasciata daretu, è nisun taxi ùn hà pruvatu à rializà. Per esse precisu, u viaghju à Fatehpur Sikri hè statu senza incidenti. Questa era a stessa strada ch'e aghju pigliatu dopu à scappà da a casa di Shiva. Mi stendu nantu à u sediu mentre avemu passatu a fila di siepi chì separava a casa da a strada. Ùn ci era nimu in vista, è u palazzu cù i so mura di terra compacta paria viotu è abbandunatu.
  
  
  Eiu, sicuru, ùn era micca cuntentu di questu, cum'è aghju pensatu à Shiva, Haji è ancu Riva chì andavanu versu a fruntiera cinese. Ebbè, aghju cunclusu, u tempu dirà.
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu di novu è pruvatu à rilassate. Ci era ancu assai tempu, ma u più vicinu à a cità abbandunata, u più nervoso è ansioso sò diventatu. Aghju pigliatu l'oppurtunità di finisce ciò ch'e aghju cuminciatu per cumprà una scopa è una frusta di bufali.
  
  
  Basham hè statu abbastanza gentile da prestà mi un trapanu manuale. Aghju perforatu dui buchi in u manicu di a scopa, unu à ogni estremità di u bastone. Avà aghju ligatu u bufali di bufali prima in un pirtusu è dopu in l'altru, assicurendu strettu cù un cordone à i lati. Cusì, trà i dui bastoni aghju avutu qualcosa cum'è un ponte di coghju allungatu. Aghju verificatu i nodi; I buchi in u legnu di i bastoni eranu chjuchi, ùn ci era micca periculu di sbucciatura di a pelle.
  
  
  Quandu aghju finitu di assemble u dispusitivu, aghju vistu in a distanza i minareti fluted di l'imponente Jami Masjid. Ma l'edifiziu massivu pareva chjucu cumparatu cù u muru gigantinu chì s'alzava à u latu sudu di a moschea. I mura sò stati custruiti in onore di e vittorie di Akbar, l'imperatore Mughal chì fundò a cità legendaria di Fatehpur Sikri. I mura si affacciavanu à a campagna circundante è à un gruppu di capanne squallide chì formavanu un paese à u pede di a cità abbandunata.
  
  
  - "Sahib" vole chì a ghjente l'aspittà quì? - suggerì u tassista, rallentendu per piantà à l'entrata di un parcheghju desertu accantu à una cità deserta è silenziosa. "Ti daraghju un bonu prezzu: trenta rupie per rinvià à Agra".
  
  
  "Scusate, ma aghju altre obbligazioni", aghju spiegatu, intruducendu i bastoni di bufali in a sacchetta di i pantaloni. Aghju apertu a porta è esce da a vittura.
  
  
  "Ùn ci sò più guide quì, Sahib", rispose u tassista. - Ùn vulete ch’e vi mustrassi a vista ? Sò familiarizatu cù Fatehpur Sikri. Vi mustraraghju qualcosa chì nessun turista hà mai vistu ...
  
  
  "Ùn aghju micca dubbitu", aghju accunsentutu, ridendu. - Ma aghju bisognu di scuntrà a mo guida indiana in pochi minuti. Bon voyage, "sahib" !
  
  
  "Cum'è vo vulete", disse u cunduttore disappuntu. Avviò u mutore, turnò u cantonu è si n’andò, lassannu una nuvola di polvera.
  
  
  Aghju cuntinuatu à pedi.
  
  
  L'ultimu bus turisticu hè digià partitu per Agra. I cummircianti chì avianu dimustratu a so merchenzie in u cortile intornu à a moschea sò ancu tornati in u paese, lascendu l'edificazioni di marmura è arenaria abbandunate. Aghju attraversatu rapidamente u cortile, cunsultatu a mappa chì avia strappatu da a guida, è truvaru l'edificiu cunnisciutu cum'è a casa di Maruam.
  
  
  Era quì chì Riva m'hà fattu un appuntamentu in menu di un'ora. Ùn sentu nunda è ùn aghju vistu nisun muvimentu chì puderia suscitarà i mo suspetti. L'edifiziu, cù affreschi dorati è tetti dipinti, pareva maestosu è solenni, indicà a ricchezza è u putere puliticu di Akbar. Eru à pusà nantu à u primu passu di una stretta scala di marmura chì porta à un balcone chì curria in tutta a casa.
  
  
  È cuminciò l'attesa. Aghju pricatu solu chì Riva Singh ùn mi lasciassi micca.
  
  
  À sette, aghju cuminciatu à esse nervoso. À dece minuti è sei è diventatu doppiamente preoccupatu. Ma à sei e quartu aghju intesu u sonu di una vittura chì si fermava in u parking. Allora u sonu debbuli di i passi risonava in u cortile di marmura, chì formava un grande mudellu di scacchiera.
  
  
  Apparentemente Akbar hà ghjucatu à scacchi utilizendu e so concubine è i ballarini cum'è pedine viventi. Anch'eo mi sò alzatu pianu pianu, sentendu cum'è un pedone inseritu in u ghjocu, ma ugualmente determinatu à scaccià u mo avversariu. Shiva era cunvinta chì puderia cuntrullà tutti i mo muvimenti, dettandu e so regule brutte.
  
  
  Ma s'e aghju avutu l'uppurtunità di dì o di fà qualcosa, seria senza dubbitu l'ultimu ghjocu chì u geniu criminale avia da ghjucà.
  
  
  - Nick ? Nick, sì quì ?
  
  
  Era una voce cunnisciuta, ma cù una sfumatura di paura è panicu. Ùn era ancu scuru cumplettamente, è ancu s'ellu u celu era scuru, aghju vistu a figura svelta di Riva chì correva in u cortile. Portava un vestitu occidentale à collu apertu. Era più bella di ciò chì mi ricurdava, ma avà chjaramente ùn era micca u tempu per tali pinsamenti.
  
  
  Videndumi, Riva corse, e so sandali clicchendu nantu à e lastre di marmura à un ritmu acceleratu.
  
  
  - Ti pregu, stringimi forte ! - murmurò. "Avà, vogliu questu più di tuttu in u mondu, Nick."
  
  
  L'aghju pigliatu in braccia è l'aghju pressu à mè. Trimava, un tremulu curria in tuttu u so corpu ; si appiccicò à mè, stendu a testa nantu à u mo pettu.
  
  
  "Ùn avete bisognu à avè paura", bisbigliaraghju tranquillamente. - Vi prumettu chì tuttu andarà per u megliu. Rivederete u vostru babbu è tuttu cambierà ancu per ellu, ùn vi preoccupate micca.
  
  
  Ella alzò a testa è pruvò à surrisu. I basgiò ligeramente nantu à e labbre ; ella fece un passu in daretu è spazzà i capelli chì li cascavanu in l’ochji. "Aghju fiducia in tè, Nick", disse dolcemente. - U mo ziu m’hà amparatu à ùn fidà di nimu... Mi hè ghjuntu tantu in capu chì ùn possu pensà cù u mo cervellu ! Ma ti credu, Nick. Ùn aghju micca scelta. Sè vo ùn mi pò aiutà, s'è tù ùn pò salvà u mo babbu, allura nimu in u mondu pò. È ùn aghju nimu à quale vultà, Nick ! À nimu.
  
  
  Ci era ancu un sguardu decisu in l’ochji neri, cù a so spressione trista è spaventata. "Avemu fattu un passu avanti", aghju cunsulatu. - Seremu à a fine, si vede. L'aghju purtatu in l'edificiu è si pusò nantu à i scalini, circandu di calmà.
  
  
  Ùn era micca fàciule, ch'ella era in a tensione è a paura, chì a facia tremula da a testa à i pedi. "Ùn aghju micca pensatu chì puderia riesce à a riunione", spiegò dopu un secondu. "Aviu avutu una scusa per dì à u mo ziu chì andava à Agra per fà shopping". Ci vulia à mandà à mè cù unu di i so omi, ma infine aghju riesciutu à cunvince chì questu ùn era micca necessariu.
  
  
  L'aghju infurmatu nantu à l'avvenimenti di u ghjornu, cuntendu tuttu ciò chì era accadutu da quandu l'aghju lasciata.
  
  
  - Quanti omi li manca ? - aghju dumandatu, finendu a mo storia.
  
  
  - Cinque persone, micca più. Ranjeet hè in l'uspidale, ma ùn pensu micca chì sopravvive. I so pulmoni sò distrutti da un sanguinamentu internu.
  
  
  - È l'altru cù una bala in gamba ?
  
  
  - L'anu purtatu in villa. Ùn pò micca marchjà, cusì ùn deve esse un periculu per noi. - A zitella hà cuminciatu à cuntà ciò chì hè accadutu quandu hè stata trovata ligata è imbavagliata. À u mumentu, questu puderia sonà cunvince à noi dui, ma Shiva era un tippu suspettu. Malgradu i lacrimi è i supplicazioni di Riva, hà ricusatu di novu u so permessu di vede u so babbu. Ùn hà micca revelatu ancu induve ellu tene u so fratellu prigiuneru.
  
  
  - Aghju parlatu cù u mo babbu per u telefunu. Era assai debule, ùn pudia solu murmurà uni pochi di parolle, Nick ", aghjunse Reeva in una voce distante. - S'ellu ùn si pò liberà, duv'ellu sia, ùn pensu micca ch'ellu camparà longu...
  
  
  "Hà da esse liberatu", aghju assicuratu, ancu s'ellu ùn aghju micca idea di induve circà u babbu di Riva. Prima di tuttu, aghju avutu à neutralizà Shiva. Ancu s'è riesciutu à evità e trappule messe da u mostru, sapia bè chì ghjunghje à ellu ùn saria micca faciule. "Sapete qualcosa di l'invenzione di Haji, quellu dispusitivu diabolicu chì u vostru ziu chjama u Box?"
  
  
  "Aghju pruvatu à entre in u laboratoriu, ma i guardiani di u mo ziu ùn m'hà micca lasciatu". Ma aghju sentitu qualcosa... » Chjese l'ochji è aggrottò le sopracciglia, circandu di ricurdà. "O forse ùn importa micca ..." aghjunse dopu un mumentu.
  
  
  - Tuttu hè impurtante. Chì si tratta ?
  
  
  - Ebbè... Aghju intesu à Shiva chì parlava à qualchissia per u telefunu è diceva qualcosa di Bombay. Mi pareva stranu à l'epica perchè ùn hà micca affari in Bombay... o almenu nunda di ciò ch'e so.
  
  
  Una campana sonò in a mo testa, è ùn era micca un sonu piacevule. - Sì sicuru? - Aghju insistitu. - Avete intesu qualcosa d’altru, avete scupertu à quale si parlava ?
  
  
  Riva strinse a testa. - L'aghju intesu solu dì Bombay. Un pocu di parolle nantu à l'hotel, questu hè tuttu. Ma quandu si alluntanò da u telefunu, u mo ziu ùn pareva micca cuntentu.
  
  
  Hà parlatu à u telefunu prima o dopu chì i so omi sò tornati da Agra ?
  
  
  - Prima. Sò sicuru di questu. Quelli dui sò ghjunti in circa un'ora, forse menu ", rispose Reeva. - Parlava à u telefunu prima ch'elli ghjunghjinu.
  
  
  Allora Puran Dass era u complice di Cobra !
  
  
  Tuttu hà cuminciatu à diventà più chjaru è sensu. Avà capitu cumu l'omi di Cobra sapianu chì aghju da esse à u caffè di strada a matina chì Ashok è aghju scontru. Questu ùn era micca una coincidenza. Dass hà stabilitu tuttu, apparentemente ubbidì à l'ordine di Shiva. Ùn hè micca surprisa chì u serviziu sicretu indianu si truvò contru à un muru quandu anu pruvatu à capisce quale era daretu à Cobra. Ùn hè micca maravigghiusu ch'elli eranu cusì inefficaci è inefficaci quandu i rivolti è i rivolti scoppiavanu in tutta l'India per l'ultimi sei mesi.
  
  
  Sicondu ciò chì sapia di l'urganizazione di u serviziu sicretu indianu, Dass era a più alta autorità.
  
  
  L'infurmazione hè surtita da u so uffiziu. Hawke hà parlatu di "fuite" in l'IISA, l'agenzia di contraspionamentu, ma ùn hà mai suspettatu qualcosa di cusì seriu. Fortunatamente, aghju decisu di andà solu. Una decisione chì, vista l'attuale situazione, hè digià diventata una ragione valida.
  
  
  - Avete riesciutu à sapè di più ?
  
  
  Riva scuzzulò di novu a testa. - Scusate, Nick. Aghju pruvatu u mo megliu, ma aghju l'impressione chì u mo ziu ùn hà micca fiducia in mè... avà menu chè mai. Ellu è Haji anu parlatu a maiò parte di u ghjornu, ma i guardiani ùn anu micca lasciatu u laboratoriu. Ùn aghju micca u tempu di sapè qualcosa di più.
  
  
  - Capiscu. "Avete fattu tuttu ciò chì pudete, è questu hè ciò chì importa", aghju dettu. Allora ùn aghju avutu altra scelta chè di vultà in villa. Una volta quì, aghju da piglià a guida in azzione.
  
  
  Ma era un grande risicu. Quasi irresistibile.
  
  
  Se ùn aghju micca pruvatu à ottene u Box prima ch'ella sia stata utilizata di novu, ùn si dice micca ciò chì Shiva avissi fattu cù trè assi in a manica ... ancu s'è aghju tenutu u quartu in riserva. Ùn duveria micca piantà avà, dopu ghjuntu cusì luntanu.
  
  
  "Aghju bisognu di vultà in a villa cun voi", aghju spiegatu à Riva. - Vi dicu ciò ch’ellu hà da fà cù u Box. S'è no aspettemu, tuttu andarà secondu i so piani, ch'ella ci piace o micca. Ùn aghju micca altra scelta, Riva.
  
  
  "Anch'io", bisbigliò. Mi pigliò a manu è strinse i mo dite cù i soi. - Aghju lasciatu a vittura fora, hè à pocu passi.
  
  
  Simu andati fora, lascendu daretu à e stanze affrescate di a "casa di Maruama". U celu era rossu-violeta, u sole una sfocatura aranciu pallida à l'orizzonte distante.
  
  
  Riva mi teneva sempre a manu, è aghju intesu u sonu di i nostri passi, i mo sandali cliccà nantu à u cortile piastrellatu. Tandu ci hè statu un scontru subitu in l'arechje, un rughjone chì faria friddu u sangue di a maiò parte di a ghjente. Ma parechji anni di furmazione è di sperienza m'hanu resu resistente, trasfurmendu i mo nervi in filu d'acciaio. Tuttavia, mi mentiria s'ellu dicu chì ùn aghju micca paura.
  
  
  U rughjone ritruvava à traversu l'edificazioni abbandunate. Riva ùn pudia trattene u so urla è mi abbracciò, stringendu a mo manu in orrore. Un siconda dopu, aghju statu cecu da u faro di una motocicletta, chì era destinatu à a mo faccia.
  
  
  Ci era trè Sikhs quì, ognunu nantu à una motocicletta, cum'è una truppa di cavalleria. Anu cuminciatu à circundà intornu à mè; a so risa sarcastica m’hà trafittu cum’è tante ferite da pugnala. Shiva hà sfidatu di novu. Ma se aghju ghjucatu u ghjocu cù e so regule, Nick Carter seria prestu mortu. Qualcosa chì definitivamente ùn permettenu micca.
  
  
  
  
  12
  
  
  Aghju ricunnisciutu i dui omi quasi subitu. Unu d'elli era Gurnek, cù una fascia nantu à a so faccia chjosa di cicatrici, ma sempre viva è sana. L'altru era l'omu di a posta, u stessu chì hà sappiutu caccià u so cumpagnu feritu. U terzu, barbutu è cù u capu impannillatu in un turbante, cum'è l'altri, mi era scunnisciutu. Ma sapia ciò chì pensava, ancu s'è no aviamu mai scontru.
  
  
  "Avete suscitatu i suspetti di u vostru ziu, Riva", spiegò unu di i trè. - Hè per quessa ch'ellu ci hà urdinatu di seguità à voi, sapendu chì ci avaristi drittu à "Sahib" Carter...
  
  
  Riva è eiu stemu immotti, ghiacciati. "Ùn dì micca una parolla", bisbigliaraghju à a zitella. - Fate esattamente ciò chì vi dicu, è tuttu sarà bè.
  
  
  - Ci ammazzaranu, Nick !
  
  
  - Innò. U to ziu hè un megalomanu : s'è qualchissia avia da more, sò sicuru ch'ellu ci vuleria tumbà personalmente.
  
  
  Aghju cupertu i mo ochji da i fanali brillanti è aghju guardatu intornu. Ogni agentu Cobra era armatu cù pistole di calibre .45, chì in quellu mumentu eranu destinati à mè, unu in u pettu, unu in a testa, u terzu in u spinu. - Allora chì ai da fà, sparaci à tutti dui ? - gridaraghju per ch’ella si sentia sopra u rumore di e moto.
  
  
  - Ti spara, "Sahib" Carter? Unu di l'omi ridacchiò. Era qualcunu chì ùn cunnosci micca, un ghjovanu altu è grassu chì ovviamente piaceva di vedemi in questa pusizione. - Troppu faciuli. No, Shiva ci hà datu struzzioni speciali. Questu hè tuttu assai chjaru. Ùn puderete micca resiste à noi, perchè s'è vo pruvate à fà cusì, uccideremu a zitella ; tandu quandu vi purteremu à a villa, Shiva hà da piglià cura di voi personalmente.
  
  
  "Cumu avete trattatu Nirad", aghjunse Gurnek.
  
  
  Un'imaghjini lampò in a mo mente. Aghju vistu Nirad cascà a testa prima in a fossa di i serpenti, aghju vistu i rettili l'attaccanu ripetutamente, aghju intesu i so chianci è capitu a gioia di Shiva à vede mi soffre a stessa agonia murtale.
  
  
  "Di sicuru, ùn possu micca resiste", aghju objected. - Trè contr'à unu ùn hè micca sportiu, signori. Ma ùn ferite micca a zitella; ella ùn hà nunda à fà.
  
  
  - Vi hà aiutatu à scappà.
  
  
  - L'avaria ammazzata s'ella ùn l'avia fattu. U so babbu hè u prigiuneru di u vostru maestru. Ella ùn importa nunda d'altru. Ùn m'importa micca se campà o mori. Mi vultò versu Riva è mi fighjulà in faccia. - Ùn hè micca cusì, slut ?
  
  
  Aghju alzatu a manu è li detti una schiaffia dura. sussurru. - Vai, corre versu elli... Fate cum’è vi dicu ! -
  
  
  Per una siconda a zitella sbalzò, sbulicata è spaventata. Ùn hà micca capitu ciò ch'e aghju fattu, ma infine hà scappatu, gridendu in cima à i so pulmoni. - Hà pruvatu à tumbà mi !
  
  
  L'omi ùn anu micca capitu ciò chì passava.
  
  
  Gurnek descendit de la moto, et Riva se précipita vers lui. Questu era u mumentu chì aghju aspittatu. L'altri dui Sikh anu sguardu à l'altru, a suola di e so stivali chì sfilava nantu à u pavimentu di marmaru mentre smettevanu di guidà intornu à mè.
  
  
  Riva si ghjitta literalmente à i pedi di Gurnek, singhiottendu cum'è un istericu. Hà ghjucatu bè u so rolu, impartendu un aria di sincerità chì paria di disarmà Gurnek - almenu abbastanza per dà mi tempu di sguainate u stiletto è lanciari u pugnale à lama fina.
  
  
  Per una seconda, tuttu ciò chì aghju intesu era u gemimentu cuntinuu è straziante di Reva. Allora Gurnek si ritirò, stringendu cunvulsivamente a so faccia cù e so mani. U stilettu hà traforatu l'ochju manca, tagliendu u bulbe à a mità. A massa gelatinosa sanguinosa si sbuchjava nantu à a so faccia; scacciò un griddu di sangue è pruvò à caccià u pugnale.
  
  
  Ùn aghju micca stà è fighjulà ciò chì passava.
  
  
  Iddi sò stati urdinati di piglià mi vivu... ma micca necessariamente sanu. Di sicuru, pruvaranu di salvà a so propria pelle prima, è se ùn aghju micca agitu rapidamente, tuttu serà cunsideratu persu. Corsu è l'altri saltavanu da e so biciclette. Questu hè u sicondu sbagliu fattu da i gorilla di Shiva, cum'è aghju sappiutu ghjunghje in a mo sacchetta per piglià dui bastoni fatti da una scopa.
  
  
  Aghju creatu un'arma chì à prima vista pareva innocu. Ma in fattu, dui bastoni cunnessi da un pezzu di frusta di bufalo dura è durabile ponenu una minaccia assai periculosa, quasi mortale.
  
  
  Era un nunchaku, quellu chì aghju fattu, un dispositivu orientali chì aghju vistu prima durante una manifestazione brutale data da u mo maestru di karate in a sede di AX in Washington.
  
  
  L'arma, tipica di l'arti marziali, avia una versatilità innegabile, è in questu casu aghju intesu sperimentà cun ella.
  
  
  Tenendu u bastone in una manu, aghju cuminciatu à torce l'altru finale finu à ch'ellu hà guadagnatu abbastanza forza è rapidità. A pallottola s'hè allughjata in e lastre di marmura à i mo pedi, ma aghju cuntinuatu à curriri, scurdendu tuttu, eccettu u Sikh chì avia sceltu cum'è a mo futura vittima è chì seria u mo mira.
  
  
  Gurnek ùn era micca disarmatu, ma ùn era ancu in a forma più bona. Aghju intesu Riva urlà d'orrore mentre un'altra balla sbucciava in l'aria è sferzava a mo spalla sinistra. Sentu una terribile sensazione di ardente chì m'hà lasciatu una marca rossa ardente nantu à mè. Ma a pallottola mi mancava a manu. A ferita m'hà fattu grimace in u dulore, ma questu ùn m'hà micca impeditu di cuntinuà à torce u nunchaku.
  
  
  - Ti ammazzaraghju, Carter ! - gridò l'omu.
  
  
  - Cuntrariu à l'ordine di Shiva ? - aghju rispostu cun un sorrisu. Ma a pistola di calibre .45 era puntata à u mo pettu. Piglià i risichi hè una cosa, ma agisce stupidu hè un altru. Mi allungai finu à chì u bastone perde a vitezza è infine s'hè appesu à u polsu.
  
  
  - Basta sta stronza ! - urdinò l'indianu.
  
  
  "Per i vostri ordini, maestru," murmurò, rilascendu u "nunchaku" trà e mo dita.
  
  
  U Sikh era sempre di mira à mè; ma appena l'aghju lasciatu i bastoni, s'inchinò per coglili. Era u so terzu sbagliu in l'ultimi minuti.
  
  
  Mentre ch'ellu s'inchinava, aghju frettu versu ellu. Aghju chjusu i mo dita intornu à u polsu di a manu chì tena u fucile cum'è pudendu. Tirò u grillu è quasi mi culpì in a gamba. Ma sta volta, era decisu di passà u restu di i mo ghjorni chì si movenu cum'è un cripple per chì u restu di u mo corpu resta intactu.
  
  
  L'Agente Cobra si ritirò, pruvendu à liberà. A mo manu truvò u mira chì cercava : allargata, hè diventata una falce d'ossu è musculu. U latu duru di a manu sbarcò nantu à u collu di l'omu; à u listessu tempu, aghju clicatu simultaneamente u mo pede drittu.
  
  
  U cha-ki resultante ùn hà micca riesciutu à rompe u so tibia, ma u dulore di u colpu m'hà datu i pochi secondi extra chì aghju disperatu. Aghju pigliatu a manu chì teneva a pistola cù e duie mani. L'indianu Sikh si torceva disperatamente, circandu di alluntanassi, ancu s'ellu era sicuru chì a canna di a pistola ùn era più puntata versu ellu.
  
  
  Ci hè un muvimentu bruscu daretu à mè. U terzu assassinu, un ghjovanu indianu musculu chì ùn avia mai vistu prima di quella sera, si precipitò in aiutu à u so cumpagnu. Ancu s'ellu era digià difficiule di luttà cun unu: affruntà cù dui omi armati di pistole ùn saria micca faciule.
  
  
  Per quessa, quandu aghju riesciutu à chjappà l'arma da i dita di u primu, facennu caduta nantu à e tile di marmura, aghju prestu à ripiglià u "nunchaku" chì era cascatu à i mo pedi. Mi pigliò solu cinque seconde per ottene a velocità è l'impulsu chì avia bisognu.
  
  
  U terzu omu si n'andò imprudente à l'attaccu. Aghju saltatu in daretu è sbarcatu ghjustu daretu à u so complice. Quand'ellu attaccò, aghju digià puntatu u mo bastone à u craniu di u so amicu.
  
  
  Nunchaku hà avà ottenutu una forza parechje volte più grande di quella necessaria per rompe l'ossi umani.
  
  
  Ùn aghju mai vistu ciò chì successe dopu in a mo vita.
  
  
  U craniu di l'indianu hà literalmente splosu. Induve era statu u turbanu plegatu, a massa gelatinosa era sempre pulsata. Pezzi d'osse, frammenti cù ciuffetti di capelli è di u scalp appiccicati à elli mi spruzzavanu in faccia, è u cervellu, grisgiu-biancu in spirali strane, spargugliatu in l'aria cum'è lava di un vulcanu in eruzzione. Ma se i nunchucks anu travagliatu bè, aghju avutu ancu dui avversari. Gurnek era vivu, ancu cù un ochju. È ci campava un ghjovanu indianu chì ghjunse troppu tardi per salvà a vita di u so cumpagnu.
  
  
  U musculu Sikh si firmò, una espressione di disgustu è incredulità distorta nantu à a so faccia. Aghju lanciatu di novu i bastoni mortali è ellu si alluntanò nervosamente, puntendu a pistola in faccia.
  
  
  - Uccidimi, è Shiva ti darà da manghjà à i serpenti. Ci vole à dì à ellu qualchi infurmazione impurtante, è s'ellu ùn sente micca da i mo labbre, pudete scurdate chì esisti... "Aghju sibilatu à traversu i denti stritti.
  
  
  Eru bluffatu. Fighjulava a figura irricunnoscibile di u so complice. Aghju pigliatu una frazione di siconda per liberà i nunchucks, chì volavanu in l'aria cum'è un boomerang unidirezionale. Ùn l'avia mai utilizatu in questu modu prima è ùn sapia micca cumu funziona.
  
  
  Fortunatamente, l'arma primitiva ùn m'hà micca disappuntu. Unu o i dui bastoni (ùn possu micca dì di sicuru, i "nunchucks" volavanu à una velocità incredibile) sbattu in a canna di a pistola indiana. A forza di u colpu scacciò l'arma da e so mani. U fucile sbarcò à pochi passi daretu à ellu. U grande Sikh si precipitò versu mè cum'è un orsu arrabbiatu, a faccia distorta da a rabbia.
  
  
  Karate o micca, sta volta m'hà toccu.
  
  
  Prima di pudè piantà lu, prima ch'e aghju realizatu ciò chì era accadutu, l'omu chì facia parte di a squadra di Shiva è u "cumitatu di ricezione" hè ghjuntu nantu à mè cum'è una tonna di mattoni. U fiatu abbandunò a gola mentre mi falava in daretu, chjappà u mo capu nantu à e lastre di marmura chì custituiscenu u tamantu scacchiera di u cortile.
  
  
  Qualcosa di caldu è viscosu mi cadeva nantu à a faccia, mi acceca per un mumentu. E lacrime scorrivanu per e mo guance mentre circava di apre l'ochji di novu. È appena aghju pussutu vede di novu, aghju guardatu è vistu à Gurnek chì stava accantu à mè. L'ochju feritu, ciò ch'ellu ne restava pocu, cuntinueghja à spinghje una sustanza gelatinosa è sanguinosa, cum'è un rubinettu lasciatu apertu.
  
  
  Allora a gamba di l'indianu s'hè piegata cum'è aghju pruvatu à stà in piedi. Aghju stringhjendu i denti mentre a punta d'acciaio di a so stivali chjappà in u spinu di a mo testa. Era l'unicu di i trè omi chì ùn portavanu sandali. È avà usava i so stivali di motocicletta per chjappà mi in pettu.
  
  
  Ùn pudia vede Riva per via di stu dulore annebbiatu a mo visione. Ùn sapia mancu induv’ella era o ciò chì Gurnek li avia fattu, ma ùn pudia aiutà mi, questu hè sicuru. Mi sentu cum'è u mo pettu s'era crepatu, cum'è chì i mo ossi s'eranu rotulati in una volta, quandu Gurnek m'hà colpitu di novu.
  
  
  Mi tremu viulente, cum'è un cavallu salvaticu chì prova di scaccià u so cavaliere. "Shiva ùn importa micca avà, Carter", disse Gurnek, facendu chjaru ch'ellu era capitu, malgradu i fasciati chì nascondenu a parte bassa di a so faccia. - Ti ammazzaraghju, ch’è tù sia finitu una volta per sempre !
  
  
  Puderaghju dì da u tonu di a so voce chì ellu vulia dì. Un altru indianu, u listessu chì m'hà attaccatu, m'hà sbattutu in terra un minutu fà, pruvò à piglià per i gammi. Si accucciò nantu à mè, è aghju cuntinuatu à calcià cum'è un omu dispiratu, soprattuttu quandu a gamba di Gurnek si sbattì di novu, sferendu un colpu schiacciante à u mo pettu.
  
  
  Hè in quellu mumentu ch'e aghju stesu cù e duie mani è aghju pigliatu l'ankle di l'omu, pieghjendu a so gamba cù forza. Hà pruvatu à ùn perde u so equilibriu. Allora un altru Sikh m'infilò u so pugnu putente in u mio stomacu. Era un dolore atroce. Ùn pudia micca respira, ma s'ellu ci dassi avà, sti dui mi aghjunghjenu à a so gloriosa lista di trofei.
  
  
  Cù l'ultime forze ch'e mi era rimasta, aghju pigliatu l'ankle di Gurnek è cuntinuò à torce, vulendu sente prestu u crunch di l'ossu ruttu. Invece, l'omu cascò in avanti, perde u so equilibriu. È aghju liberatu i mo gammi da a presa di l'altru indianu. Vultendu, aghju saltatu à i mo pedi.
  
  
  M'aspittava chì u grande amicu di Gurnek mi attaccassi di novu, ma invece curria in a direzzione opposta. Ùn puderaghju micca lascià ellu andà luntanu, ancu perchè curria dopu à a pistola caduta. Eru daretu à ellu quandu s'inchina per piglià l'arma. Aghju fattu un grande saltu in l'aria è strinse a mo gamba per lancià un calciu volante.
  
  
  A forza di u colpu, u mo pede chjappà u spinu di l'indianu, u ghjittau in terra. Si rottò un paru di volte nantu à u pavimentu di marmura è u fucile sbarcò à pochi metri, fora di a so portata.
  
  
  Ma ancu tandu, prima di precipità à piglià u fucile, aghju guardatu nervosamente nantu à a spalla. Gurnek ùn era micca unu di rinunzià facilmente. Si alzò è marchò versu mè. Ancu s'ellu zoppicava, mettendu tuttu u so pesu nantu à una gamba, era sempre capaci di marchjà. Ma a cosa più chjappà era l'ominous glow metallicu chì mi attirò l'attenzione... metallu goccia cù una sustanza gelatinosa da l'ochju bisectatu di l'Indianu.
  
  
  Dietro Gurnek hè una figura vaga in l'ombra di a prima sera. Riva Singh hè finalmente torna in scena. Pocu prima di questu, hà ghjucatu u so rolu perfettamenti è, cù i so grida d'orrore è di volu, m'hà permessu di passà da l'azzioni difensiva à l'offensiva.
  
  
  Avà l'aghju vistu cullà nantu à a sella di una motocicletta parcheggiata in u giardinu. Gurnek ùn pudia scappà; cuntinuò à zoppicà mentre mi alluntanò, radduppiatu. Ma aghju miscalculatu, crede ch'ellu m'avia attaccatu prima di aduprà u stilettu ch'ellu tenia in manu.
  
  
  L'indianu si ritirò a manu, poi stende è scacciò u cuteddu. A lama sibilò in l'aria. E sta volta Gurnek quasi mancava.
  
  
  A lama affilata da u rasolu hà perforatu u mo musculu di a coscia. I mo ghjinochje s'inchinavanu è mi sentu debule. Ci vulia à chjappà, ma aghju soppresso u gridu chì paria scappà di e mio labbre. U dolore mi attraversò, torcendu i nervi. M'hà perforatu cum'è una agulla calda, più profonda è più prufonda, finu à chì u mo corpu tutale era inturniatu, avà à u limitu di a resistenza fisica.
  
  
  Questu ùn deve micca accadutu.
  
  
  Aghju strettu i pugni, chjusu i denti finu à ch'elli scrivanu, è pruvatu à affucà u dulore atroce. Dopu aghju calatu a manu, chjusu l'ochji per una seconda è infine tirò u cuteddu da a coscia. Ùn aghju micca u tempu di piantà u flussu di sangue. Ma, per furtuna, u stiletto ùn hà micca dannatu i vini sanguini di i musculi di a coscia.
  
  
  In ogni casu, stava sempre sanguinendu cum'è un porcu abbattutu.
  
  
  U tessulu di i mio pantaloni appiccicatu à a mo gamba, induve ci era una grande tacca scura, bagnata cù u sangue chì avia digià persu. A risata pazza di Gurnek risonò in l'aria. L'indianu hà cuminciatu à avvicinà à mè, è aghju pruvatu à arrampicà à unu di l'edificazioni chì circundanu u patiu. Aghju riesciutu à torce a so caviglia è ùn pudia marchjà senza zoppicà. Ma puderia ancu move. Hà fattu un passu in avanti mentre u terzu agentu Cobra hà ancu cuminciatu à spustà daretu à mè.
  
  
  Aghju guardatu in daretu è aghju vistu a pistola chì l'omu avia trovu. Sò stati cun u pugnale, postu chì i nunchucks eranu fora di portata. "Riva", aghju ripetutu. "Induve sì andatu?"
  
  
  Forse era telepatia. Ma sia cusì, ella m'hà "intesu".
  
  
  U rughjoni di a motocicletta avia u putere di benedizzione, attenuendu u mo dolore è u turmentu fisicu. Surtitu da a bughjura, delineendu a figura di Gurnek à a luce di u grande faro, siluette contr'à l'ombra di u tramontu di u primu pianu. L'indianu vultò u capu è alzò e mani, cum'è s'ellu vulia piantà a vittura. U so cumpagnu, un musculu ghjovanu Sikh, invece, pareva chì ùn vulia micca cambià u so prugramma. Cuntinuò à avvicinassi à mè. Aghju pigliatu u pugnale, pruvendu à ignurà u dulore palpitante chì mi rendeva a gamba cumplitamenti insensibile.
  
  
  Gurnek hà pruvatu à rifuggià in unu di i palazzi di marmura deserti è abbandunati. Avà ch'ellu ùn era più una minaccia immediata o un periculu, grazia à Riva, aghju pussutu focalizà a mo attenzione nant'à u so complice. A pistola rumpiava è spirava u focu, ma l’oscurità subitane chì pareva piove da u celu mentre l’ultime luci di u crepuscolo s’eraniu impeditu di piglià una mira attenta, è a pallottola volava à pochi metri da mè.
  
  
  Aghju tenutu u mo respiru è mi sò falatu nantu à un ghjinochju, allungendu a mo gamba ferita in daretu. Puderaghju vede u turbanu biancu di l'attaccante è ancu a canna di a pistola. Aviu persu u contu di e balle ch’ellu avia usatu, cusì ùn pudia dì s’ellu era viotu u fucile o s’ellu avia ancora uni pochi di colpi.
  
  
  Quandu aghju intesu u clicu di u grillu, aghju preparatu per u focu. Invece, l'indianu maledicò tranquillamente. Jittò l'arma è cascò cun un colpu nantu à e lastre di marmura. Infine, paria chì micca tuttu era cunspiratu contru à mè.
  
  
  Forse Riva hà arricatu à Gurnek. S'ellu ùn era micca abbastanza in u "cornu", allora l'indianu era fora di u latu. Puderaghju neutralizàlu più tardi, una volta ch'e aghju sguassatu u so cumpagnu. Sapia chì Gurnek ùn era micca armatu, cusì Riva puderia gestisce a situazione da sola.
  
  
  Avà tuttu ciò chì avia da fà era trattà cun un indianu scunnisciutu, l'agente persunale di Shiva. Mi tensi è tenni u fiatu. L'omu era solu una forma massiva chì emerge da a bughjura. I nuvuli cupria a luna, oscurendu a faccia brillanti, è u cortile di Fatehpur Sikri hè stata immersa in l'ombra. Aghju stracciatu è pruvatu à fighjà in a bughjura. U mo avversariu ùn vulia micca piglià risicu perchè ùn pudia sente i so muvimenti. Ùn era micca sicuru s'ellu m'hà vistu quandu aghju strappatu u cuteddu da a mo coscia, o s'ellu sapia chì era armatu.
  
  
  U stilettu hè diventatu un'arma preziosa avà chì aghju persu i mo nunchucks. È ùn aghju micca pussutu cunfidassi di a mo cunniscenza prufonda di karate cù a mo gamba disattivata da una ferita chì sanguinava tuttu u tempu è chì ùn aghju micca u tempu di guarì. A perdita di sangue mi rendeva sempre più debule, è s’ellu ùn m’avia fasciatu a gamba, avaria prestu in guai.
  
  
  aghju gridatu. - Vai, bastardo ! Chì stai aspittendu ? - Ci sò blasfemi, epiteti è insulti, chì in India affettanu immediatamente l'orgogliu di una persona. Forsi u "bastard" ùn era micca unu d'elli, ma digià a mo cunniscenza di l'usi è i custumi di u subcontinente lasciava assai per esse desideratu. - Avete paura ? Questu hè veru? - Aghju cuminciatu à gridà, circandu di truvà u so contu massivu in l'ombra.
  
  
  U faro di a motocicletta chì Reeva hà saltatu ùn era micca diretta in a mo direzzione. Hè diventatu più scuru è più scuru ogni secondu, è aghju cuntinuatu, sperendu di truvà qualchissia in carne è sangue. Allora un pesu enormu hè cascatu nantu à mè. Eru ghjittatu nantu à a mo spalle, a mo gamba ferita appiccicata sottu à mè.
  
  
  U dulore era estremu, strani riflessi di luce fosforescente ballava davanti à i mo ochji. Aghju scuzzulatu u mo capu è pruvatu à alluntanassi i punti di luce. Cù a mo gamba torciata in a mità, era literalmente pinned à a terra da u pesu di u corpulentu ghjovanu Sikh. Ma mi sentu literalmente alzà da a terra quandu u so pugnu m'hà colpitu in a mascella. Inclinai a testa à u latu, respiru assai. - Sporcu bastardo ! - sibilò, ricurdendu infine a parolla ghjusta.
  
  
  Hè apparentemente ùn hà micca piaciutu l'scelta di l'epitetu, è hà colpitu cù u pugnu una seconda volta. Sentu u soffiu caldu è puzzolente di l'omu nantu à a mo faccia. Era una bestia, un toru in forma umana. È rispose senza parolle... solu cù i pugni. Tandu hà sappiutu di appughjà e so mani à e mo cosce è di calcià a mo gamba ferita.
  
  
  A mo gamba sanguinava sempre, mi fece più male chè mai. A lama di stiletto scratched contra i tile di marmura. Ma ùn sapia ancu se l'Indianu Sikh avia nutatu chì eru armatu. - Ti ritornaraghju à Shiva, Carter ! Ansimò, mi appiccicò à u pianu. - Ma micca tutti in un pezzu !
  
  
  - Quantu paura ! I murmurò in un tonu burlescu, e mo labbra curling in una grimace di dulore mentre pressu i so ghjinochje in e mo cosce. E mo mani è e dite cuminciaru à sbulicà, u sangue sguassava da a ferita, è l'indianu mi teneva e mani. Qualchi seconde di più è ùn puderaghju più tene u cuteddu. È s'ellu succede, allora tuttu hè finitu per mè.
  
  
  Aghju cuminciatu à muvimenti a mo manu in avanti, circannu di avvicinà a lama affilata è sanguinosa più vicinu à u latu di l'Indianu. sussurru. - Cumu hè u to nome? Dopu tuttu, ùn avemu micca ancu presentatu !
  
  
  "Abbaia", disse, sorridendo. - L'abbaia vittoriosa.
  
  
  "Abbaia, perdente", l'aghju currettu è di colpu movendu a manu cù u cuteddu versu u latu di u mo avversariu. Questu hà pigliatu tutta a forza ch'e aghju mancatu, finu à u limitu.
  
  
  Ma hà travagliatu. Grazie à Diu hà travagliatu.
  
  
  A punta di a lama affilata strappò a cammisa di cuttuni di u ghjovanu Sikh cum'è burro. Ùn aghju micca firmatu. Aghju affundatu u pugnale più prufondu mentre alzava i so ghjinochje, circandu di scappà. Hè troppu tardi per cambià a tattica. Avà ùn mi pudia più impedisce. Aghju guidatu u stiletto trà dui di e so coste, slicendu a carne è u musculu cum'è un macellare chì strappa un vitellu.
  
  
  U ghjovanu indianu si rottò nantu à u so latu è cascò pesantemente nantu à u so spinu quandu aghju liberatu u cuteddu. Cù a forza di a disperazione, aghju arrampicatu nantu à ellu per finisce u travagliu, senza firmà per una seconda per sentu quellu dulore straziante in a mo gamba sanguinante. U stiletto era incrustatu in u latu di Lai finu à l'elsa. L'omu s'affocava, circandu di respira. Aghju vultatu u manicu di u cuteddu senza tirallu fora.
  
  
  Un flussu di sangue densu è caldu sboccava da u so latu mentre aghju pugnalatu u pugnale, a lama appiccicata à u so pettu. - Porcu ! - L'indianu sbulicò. - Ma ancu... moriri... moriri, Kar...
  
  
  Queste eranu e so ultime parolle.
  
  
  Vuliu ch'elli ùn sianu micca una prufezia.
  
  
  
  
  13
  
  
  E mo mani eranu scivolose è appiccicose da u sangue di Lai. Cuntinuò à scaccià profusamente mentre aghju tagliatu in u so pettu, senza firmà finu à ch'e aghju assolutamente sicuru ch'ellu era mortu. Da a so gola ghjunse un gorgullu ; ùn parlava più, ma cunvulsivamente si alzò è calava u pettu. Infine u ansante si firmò; Aghju messu a manu nantu à u so core. U fasciu di musculi pruvucò un battitu di cori cunvulsivu, seguitu da un tremore nervoso involuntariu, un tremulu chì u scuzzulò da a testa à i pedi.
  
  
  S'agitò di novu, po si ghigliò.
  
  
  I sciddicatu in daretu, a mo gamba ferita stesa davanti à mè. Cù movimenti rapidi, aghju cacciatu a mo cammisa, tagliatu cù un pugnale è cuminciò à fascià a ferita cù bandages casalinghi. Aghju pigliatu duie strisce per sguassate u sangue chì continuava à scorri da a ferita prufonda.
  
  
  Dopu qualchì tempu, aghju pruvatu à ritruvà nantu à i mo pedi, cercandu Riva cù l'ochji. A zitella hà fattu un travagliu eccellente, è avà avia bisognu di aiutà à neutralizà Gurnek. In seguitu... bè, prima eliminu Gurnek, è dopu passà à u prossimu muvimentu.
  
  
  Aghju intesu è guasi subitu intesu un ronzio debole... u ronzio di un mutore di motocicletta, chì sonava in luntanu. U cortile era bagnatu di luce chì i nuvuli chì avianu piattatu a luna sparivanu. Eru maravigliatu chì e forze di a natura eranu da u mo latu, cum'è s'elli avianu datu a so parolla per prutege mi. Prima era bughju, è a mancanza di luce mi pruteghja, chì mi permette di scunfighja è tumbà à Laius.
  
  
  Ma avà, quandu u ghjovanu Sikh era mortu, maravigliatu da a mo forza o di l'astuzia, a luna tornava, inunendu u cortile di a cità abbandunata cù u so pallidu splendore. Fighjularaghju a figura di Lai, chì era chjinatu nantu à a so spalle, a so cammisa bianca macchiata di sangue seccu. E so labbre s'arricciavanu in un sorrisu chì mostrava i so denti bianchi regulari è e so gengive eranu macchiate di rossu cù gum paan. U cadaveru stese immobile nantu à e lastre di marmaru, arricciatu in una pusizioni di terribili agonia.
  
  
  Ùn aghju avutu micca rimorsu è ùn aghju micca ughjettu à a morte di u ghjovanu indianu, ancu perchè era una questione di sopravvivenza. O Lai o mè. Aghju guardatu luntanu da u corpu ghiacciatu è sanguinante è pruvatu à ritruvà à i mo pedi. Aviu avutu à pruvà parechje volte prima di pudè stà nantu à i mo pedi.
  
  
  Aghju trascinatu a mo gamba ferita, chì cuntinueghja à batte è era sempre inturniata da a perdita di sangue. I marchjò à traversu u curru, pausa per un mumentu di ripiglià i mo nunchucks induve eranu caduti è à u listessu tempu piglià a pistola di Lai.
  
  
  Per ciò chì sò, Gurnek era disarmatu. Aviu avutu un'arma orientali primitiva è un preziosu stiletto tedescu cù una lama affilata, chì salvò a mo vita. È in più, Riva avia una moto. Senza dubbitu, a zitella è Gurnek sapianu a topografia di Fatehpur Sikri assai megliu cà mè, chì era à tempu un vantaghju è un svantaghju. Perchè s'ellu ci era una manera di esce da stu labirintu di edifizii vioti è abbandunati, Gurnek probabilmente duveria sapè, à menu chì Riva ùn era capace di bluccà a so fuga è di mantenelu intrappulatu finu à ch'e aghju arrivatu.
  
  
  Mi firmai un mumentu per sente è intesu di novu u ronzio debole di un mutore di motocicletta. Hè vinutu da daretu à a sala d'audienza speciale, u Divan-i-Khas. Mi ricurdava di vede un'illustrazione di u palazzu in a guida chì avia compru, una fotografia in biancu è neru di un imponente edifiziu cù una culonna cintrali tamanta da a quale si ramificavanu quattru corridori idèntici chì ghjunghjenu à i lati di u balcone superiore in forma di un quadru.
  
  
  Ùn ci era manera di vene rapidamente in aiutu di a zitella. Aviu avutu a mossa passu à passu, trascinendu a gamba daretu à mè cum'è bagaglii voluminosi. U dulore hè diminuitu avà chì aghju fasciatu a ferita è firmatu l'emorragia. Ma m'hà feritu. À peghju, mi hà fattu più vulnerabile chè mai, rallentendu assai i mo muvimenti, a mo capacità di spustà à a velocità normale.
  
  
  L'usu di i calci di karate era avà fora di quistione, è ogni muvimentu di punch è punch hè diventatu problematicu è difficiule, perchè averia bisognu di un sforzu enormu per mantene un centru di gravità è equilibriu adattatu. . . . Avà più ch'è prima, aghju avutu a fiducia quasi solu in i nunchucks è stiletto.
  
  
  Più mi avvicinava à Hall, più forte u mutore di a vittura ronzii in l'arechje. Ciò chì prima era statu un robba distante è indistintu si trasformò in un rimbombu sordu, un ruggitu affucatu. Eru appiccicatu à unu di i pilastri esterni, chì avia una forma impressiunante è s'assumiglia à a zanna di un elefante gigante. Mi firmò per riposà è raccoglie i mo pinsamenti. Un putente fasciu di luce trapassò u puntu davanti à mè. Allora u sonu di passi in corsa.
  
  
  - Reva ! - aghju gridatu. - Induve hè ?
  
  
  Ùn m'hà micca rispostu, ma un mumentu dopu Gurnek esce da l'edificiu è corse à traversu u cortile. Aghju cuminciatu à perseguillu, ancu s'ellu sapia bè chì ùn pudia ghjunghje à ellu. Curriava à un ritmu quasi nurmale, cusì aghju realizatu chì a so caviglia ùn ci facia più male. Hè quì chì Riva hè ghjuntu in scena. Ella truncò davanti à mè è mi fece segnu di stà in postu. A so faccia era tesa, a fronte arrugata ; era un visu chì tradiva una determinazione assuluta, una maschera di determinazione fridda è calculatrice.
  
  
  Ùn pudia micca negà chì eru dannatamente fieru di ella. Ella hà fattu u so travagliu perfettamenti, mantenendu Gurnek à badia cum'è un animale intrappulatu finu à ch'e aghju sappiutu sbarazzà di Lai. È avà chì Lai era mortu, ci era solu un agentu Cobra da riparà. Aghju alzatu i bastoni di nunchaku sopra a mo testa, aghju strettu l'una strettamente, è aghju buttatu l'altru.
  
  
  Un muvimentu circulari di a manu pusò u bastone in muvimentu... chì, spergu, arruvinà decisivamente i piani di Gurnek... è a so stessa vita. Riva indicava l'indianu da l'estremità di u cantu. Un fasciu di luce da u faro illuminava l'arcate fantasmatiche è i culonnati di u palazzu riali, incadràli cum'è una pittura expressionista.
  
  
  Ma ùn ci era nunda di pittorescu in a manera chì Gurnek cuminciò à spustà, ripetendu i so passi. M’hà vistu, è avà ùn ci era più manera per ellu di evità u cunfrontu cù Riva chì l’inseguia in motocicletta cum’è un pastore motorizatu chì prova à catturà i bovini mancanti. L'indianu era avà un animale di macellazione, spavintatu è dispiratu.
  
  
  Hà pruvatu à ghjunghje à mè, ma di novu Reeva hà dimustratu a so abilità tagliendu a so strada. Elle l'a presque frappé. A zitella hà fattu tuttu ciò ch'ella pudia per evità un cunfrontu direttu, è ùn pudia micca culpisce. Ancu ùn vulia micca ch'ella sia cacciata da a bicicletta.
  
  
  Eppuru, senza mancu tuccallu, hà sappiutu di mantenelu in u so caminu, impedendu di scappà. U Nunchaku hà circundatu sopra a mo testa, è mentre Riva avanzava di novu, furzendu Gurnek à andà versu mè, aghju lasciatu l'instrumentu di a morte è aghju vistu cum'ellu si tagliava in l'aria.
  
  
  I bastoni "assassini" sò tornati assai utili. Stava sempre à fighjulà sta scena, fendu un passu in avanti, quandu Gurnek gridava è s’inchinava à u latu : i bastoni l’anu culpitu in pettu. L'impattu era cum'è un pugnu chì chjappà u centru è li tolse u respiru. Sbalzò, ibriacu di dulore, incapace di mantene l'equilibriu.
  
  
  I limped forward, movendu u più prestu pussibule, tenendu u stiletto à u bracciu. Ùn ci era micca tempu da perde, perchè dopu avè eliminatu Gurnek, aghju avutu sempre à fà affruntà à Shiva, l'omu chì i so trappule infernali avia scappatu, ma chì in ritornu ùn mi mostra micca a so faccia.
  
  
  Gurnek era torna nantu à i so pedi prima ch'e possu ghjunghje. Pigliò u nunchaku, ma apparentemente ùn avia mai vistu o usatu st'arma finu à quellu mumentu. Ùn sapia micca cumu trattà, cusì mi l'hà ghjustu. I bastoni sò cascati è mi sò piegatu per coglili cum'è Gurnek si precipitò versu mè.
  
  
  Mi ritrovu allungatu nantu à u mo spinu di novu, cumbattendu per a mo vita, mentri l'indianu mi dava pugni. Ùn era più capaci di ragiunà : una sustanza gelatinosa è sanguinosa sguassava da u so ochju strappatu, ùn era micca solu un pazzu, ma un mostru.
  
  
  M'hà culpitu in u curcu di u mo coddu, è i mo dita anu alluntanatu involontariamente a so presa. U pugnale mi scappò da a manu. Aghju ghjuntu a manu a ceca, ma l'indianu mi chjappà di novu in a gola cù a palma di a manu. Ùn cunnosci micca e regule di karate, ma deve avè amparatu qualcosa durante e nostre riunioni precedenti. È avà aduprà u so pesu è intelligenza per finisce mi.
  
  
  A motocicletta di Riva si firmò cun un lamentu stridulu, illuminandu i nostri corpi intrecciati cù un fasciu di luce. L'aghju intesu scendere da a vittura, ma sapia ch'ella ùn mi pudia aiutà. E postu chì Gurnek sbatteva a mo gamba ferita, a vittoria rapida è faciule ch'e aghju sunniatu ùn era micca in vista. L'omu era in panicu è questu li hà datu doppia forza è determinazione. Hà luttatu per a so vita.
  
  
  Anch'eiu.
  
  
  Mi stete nantu à e mo palme è pruvatu à scaccià. Aghju rotolatu nantu à u mo latu, ma hè cascatu nantu à mè di novu. Intantu, però, aghju riesciutu à piglià i bastoni, unu in ogni manu, cù un pezzu di frusta di pelle di bufali à mezu. Ùn ci era micca un altru modu per aduprà l'arma avà, un metudu chì ùn avia micca ancu sperimentatu. Se solu pudessi stringhje u cordone di coghju intornu à u collu di Gurnek, dui bastoni m'aiuteranu à aduprà u so corpu.
  
  
  Hà pressu u so ghjinochju in u mo latu è m'hà datu un pugno in u rene, chì mi fece gemà di dolore. E tile di marmura parevanu ballà davanti à i mo ochji, è e culonne distanti duppianu è triplicavanu. Aghju pruvatu à fucalizza a mo visione, ma tuttu pareva sfocata, s'avvicinava, è dopu sparì.
  
  
  Gurnek, avà in a presa di a pazzia, sputò parolle in un dialettu indianu chì ùn pudia capisce. Ma s'ellu ùn aghju micca intesu esattamente ciò chì murmurava, allora ùn era micca difficiule per mè di capisce u significatu di e so frasi incoerenti; era, per dì, micca un discorsu ottimistu o amichevule.
  
  
  Sentu crampi dolorosi in a mo gamba, curvatu sottu u so pesu. Aghju vultatu u mo capu appena chì l'indianu ghjunghjia à u so stilettu, trascinendu u so pesu à diritta per alzà u pugnale. In quellu mumentu aghju cuminciatu à alzà un ghjinochju.
  
  
  Ma ùn avia micca da rinunzià cusì facilmente.
  
  
  Il se précipita en avant avec des coups de pugnale aveugle, utilisant le couteau pour poignarder. Aghju alluntanatu u più pussibule, circandu di mantene a mo distanza. Soudain, Riva apparut derrière l'Indien désemparé et commença à lui donner un coup de poing sur le dos et les épaules. Ch'ella li facia male o micca, ùn importava. A so intervenzione hà distractatu u ghjovanu Sikh abbastanza per mè per evità a lama di stiletto sanguinosa è avvolge u cordone di coghju intornu à u so collu.
  
  
  Cumu tuttu hà cuminciatu: prima un attaccu in a mo stanza d'albergu, dopu Ashok Anand hè statu strangulatu in u bagnu di u bar. È avà a cortina era per cascà annantu à un altru rapprisentante di a vile banda di banditi in u serviziu di Shiva.
  
  
  Aghju strettu i dui bastoni, stringhjendu u cordone di bufali intornu à u collu di Gurnek. L'indianu lanciau un gridu di stupore è d'orrore à u stessu tempu, è abbandunò u stilettu, circannu di alluntanassi u cordone da a so gola. Ùn saria micca sopravvissutu se aghju continuatu à stringhje.
  
  
  Aghju torciatu i bastoni intornu à mè è li aghju pigliatu. Ùn aghju micca vistu a faccia di Gurnek è ùn vulia micca vedà. Pruvava d'inguglià l'aria, a so respirazione era asmatica è sibila, ma l'aria ùn entrava micca in i so pulmoni. Impulsatu da a disperazione, hà luttatu per a so vita cù a so forza restante. È ùn era micca abbastanza.
  
  
  Avà era in cuntrollu, malgradu a mo gamba numb è a fatigue. Aghju tiratu u cordone più strettu, grazia à i bastoni, chì m'hà permessu di applicà a pressione necessaria. Un altru gorgogliu scappò da e labbra di l'indianu, tandu l'omu cede, ùn offre più resistenza. U so corpu si sbattu in avanti è cascò a faccia. Ma ancu allora, ùn aghju micca lasciatu u nunchaku finu à ch'e aghju assolutamente sicuru chì Gurnek era tornatu à u pettu di i so dii, i serpenti naga, in quale hà cridutu cusì fervently.
  
  
  Quandu aghju realizatu infine ch'ellu era senza vita, chì u so corpu giaceva immobile nant'à u pavimentu di marmura fretu è chì solu un musculu di a so coscia vibrava cunvulsivamente, l'aghju vultatu è libbirai u collu da a corda fatale di coghju. U so visu era turchinu, a so lingua era muzzicata, guasi tagliata in dui da i denti, ch’ellu stringhjia d’orrore.
  
  
  "Puderia esse peghju, omu," murmurò. - Pensate à ciò chì hè accadutu à u poviru Nirad...
  
  
  Ma ùn hà micca intesu a mo rimarca. Cù un grande sforzu, mi sò alzatu pianu pianu, senza piglià l'ochji da a figura di Gurnek. Ma ùn risuscitarà da i morti. L'indienu hà luttatu disperatamente, ci vole à dà u so duvutu. Ma à a fine tuttu hè finitu in nunda.
  
  
  Era mortu.
  
  
  "Aiutatemi à toglià a so robba", aghju dettu à Riva, evitendu u sguardu di a zitella, chì paria chì mi dirighjessi un sguardu ansioso è silenziu.
  
  
  Ùn hà micca dumandatu nisuna dumanda, videndu chì eru senza cammisa è u latu drittu di i mo pantaloni era impregnatu di sangue. Si piegò è, vultendu, cuminciò à sbottonà a cammisa di Gurnek. A "giacca" indiana era macchiata di sangue, ma era sempre megliu cà nunda.
  
  
  Riva ùn hà mai fighjulatu u mortu, nè per rispettu nè per pudori, ma l’omu era una vista spiacevoli, è ùn pudia micca culpisce à a zitella d’avè cercatu di ùn fighjulà quella faccia gonfia è sanguinosa cù a so lingua turchina chì stende. L'ossu attornu à l'ochju chì fughjia brillava stranamente in u fasciu brillanti di un faro di motocicletta.
  
  
  Allora aghju ricurdatu qualcosa chì Riva m'avia mintuatu quellu stessu ghjornu in a mansione di Shiva. Ùn hè micca andatu in i detaglii, ma ùn hà micca pigliatu assai per capisce ciò chì vulia dì. U so ziu l'utilizava per i più vili, per via di u gustu sàdico di furzà à suddisfà e passioni di i so omi.
  
  
  È avà ùn sentu micca rimorsu per Gurnek o per l'altri dui omi chì stavanu mortu in u cortile, vittimi micca tantu di a mo rabbia, ma di a mo determinazione di stà vivu è compie a missione.
  
  
  Dopu sguassate i fasciati sanguinanti ch'e aghju avvoltu intornu à a mo gamba, aghju ancu toltu i pantaloni è lasciatu à Riva accucciata accantu à u corpu di Gurnek. I attraversò u cantiere è andatu versu a piscina di roccia ch'e aghju nutatu prima. Era piena d'acqua di piova. Aghju falatu nantu à un ghjinochju è pulita a ferita, appiicando bandages umidi da una cammisa strappata per impedisce chì a ferita si infettassi è causanu gangrena in a mo gamba. Ùn era ancu sicuru chì l'acqua ùn era micca cuntaminata, ma in quellu mumentu ùn aghju avutu altra scelta, cusì decisu di piglià una chance.
  
  
  Quandu aghju vultatu à Reeva, a zitella hà toltu i pantaloni è a kurta di u mortu. Eranu un pocu grande in a cintura, ma aghju cumpensu cù u cinturione di u tardu Gurnek. Riva m'hà aiutatu à mette a cammisa è poi si spostò in daretu, strofinendu e mani cum'è s'ellu avia friddu.
  
  
  Ella bisbigliò. - Chì duvemu fà avà, Nick ?
  
  
  "Pigliemu a vostra vittura è vultemu à a villa", aghju rispostu. A so faccia era tesa, affundata, cum'è senza ogni emozione. Avia passata assai, è quantunque era sempre quì, più decisa chè mai. Aghju ricurdatu di u so babbu, dumandendu s'ellu avia a stessa grande forza interna chì a so figliola. In questu casu, hà da pudè sopravvive è mantene finu à chì u truvemu.
  
  
  - Chì sarà dopu ? - dumandò Riva. - Cumu... cumu ai da fà questu ? - aghjunse, indittendu a mo gamba ferita.
  
  
  A maiò parte di u dulore avia calatu è puderia marchjà cù menu sforzu chè prima. Aghju plegatu i nunchucks, i mette in a sacchetta di i pantaloni, è mette u stiletto in a guaina di coghju ch'e aghju tenutu nantu à l'avantbracciu.
  
  
  - Cumu ? - aghju ripetutu. - Ùn ti ne fà. Truveraghju un modu.
  
  
  "Tu trovi sempre qualcosa", hà pruvatu à ride.
  
  
  Ella m'hà dettu chì u so ziu era lasciatu cù cinque omi, senza cuntà Ranjit è u ghjovanu Sikh chì avia feritu in a gamba à l'uffiziu postale di Agra. Dunque, ci era dui omi lasciati davanti, eccettu Shiva è Hakshi. Ùn serà micca faciule... ma iè, sta missione ùn hè micca stata faciule da u principiu.
  
  
  
  Avemu guidatu in silenziu. Riva avia e duie mani nantu à u volante di a piccula vittura. Quandu Fatehpur Sikri era daretu à noi, avvoltu in a bughjura è a polvera, hà vultatu a testa è indicò u cassetto di u dashboard.
  
  
  "Ti aghju purtatu un rigalu", spiegò ella. "Mi dispiace chì ùn l'aghju micca datu prima, ma ùn sapia micca chì ne avariate bisognu".
  
  
  Apertu u cassetto è infila a manu in ellu, sintendu finu à toccu u culmu di a pistola. Aghju esaminatu a pistola à a luce di u dashboard: era una piccula Beretta calibre .22, una cosa abbastanza inusual per una ghjovana.
  
  
  Ma Riva era ancu una zitella straordinaria da tutti i punti di vista.
  
  
  La Beretta era un'arma efficace a distanza ravvicinata. Aviu avutu a ricurdà chì, aghju cunclusu, cuntrollandu u fucile, cuntentu chì Riva s'era ricurdatu di carricà.
  
  
  "Quandu simu in vista di a villa, rallentate è agisce cum'è s'ellu nunda ùn era accadutu", aghju urdinatu à a zitella, stendu nantu à u sediu per ùn esse micca vistu. In particulare cù sta mala gamba, era in una prova severa; ma s'è tuttu va cum'è sperava, torneraghju prestu in forma.
  
  
  "Ùn saria megliu chjamà qualcunu per aiutu, Nick?" Mi pare cusì risicatu, dui di noi contr'à tutti ... Vogliu dì - aghjunse, fighjendu nervosamente in i mo ochji, - avemu da piglià un risicu terribili.
  
  
  "Questu hè l'unicu modu per andà", aghju rispostu è li dissi tuttu ciò chì sapia di Puran Dass è e ragioni per quessa ùn aghju micca cercatu l'aiutu di u serviziu sicretu indianu per l'operazione. Quandu aghju finitu di cuntà a storia di e "fuite" chì avianu accadutu in l'uffiziu di Dass è e so cunnessione cù Shiva, eramu digià in vista di a casa.
  
  
  Mi pusò à pusà in u sediu mentre Riva rallentava. "Da avà, sì i mo ochji", bisbigliaraghju. - Chì vedi ?
  
  
  - Nunda ancora.
  
  
  Aghju fighjatu prestu à ella. Si pusò tensa daretu à a rota, u so spinu appughjatu contr'à u sediu, l'ochji fissi dritti davanti. Si abbandunò l'autostrada à una vitezza moderata; ciottoli è petre saltavanu sottu à a vittura.
  
  
  Di colpu Riva frenò. - Ci sò dui ! - esclamò. - Dui guardiani !
  
  
  I soni di spara seguitanu. Ultima tappa. Da quellu mumentu, ùn aghju micca avutu u lussu di fà un solu sbagliu.
  
  
  
  
  14
  
  
  aghju gridatu. - Stendu più in basso ! -
  
  
  Aghju allungatu è l'aghju tiratu in u sediu. Riva divintò un mira assai faciule. Le pallottole fischiano e rimbalzano furiosamente. A piova di piombu s'hè riversata nantu à u parabrisa, facendu chì grandi frammenti di vetru cascanu nantu à noi.
  
  
  "Stammi fermu è aspetta finu à ch'e ti dessi u signale per cuntinuà", aghju avvistatu à Riva. Aghju calatu u manicu è aghju apertu a porta, arrampicanu longu u caminu pulverosu. A porta m'hà bluccatu, e palle fischiavanu sopra. U tarrenu ritruvava cù u sonu di passi in corsa. Aghju alzatu a Beretta è alzatu a testa appena per piglià a mira.
  
  
  U tiratore turbanu cascò cum'è un suldatu sparatu.
  
  
  Qualchissia m'aspittava quì, è ùn era micca Nag, ne era dannatamente sicuru. Aghju culpitu l'omu ghjustu in u pettu. A cuntrariu di i so cumpagni, a so morte hè stata rapida è relativamente indolore. Ma l'altru guardia ùn era micca vistu. Aghju ristrettu l'ochji è scannò a pista da un latu à l'altru in casu ch'ellu provava à sorprendemi è vene à mè da daretu.
  
  
  - Stammi quì sottu ! - murmurò à Riva per ch’ella ùn esce da a vittura. Ella cuminciò à sbulicà fora di u sediu, ma si firmò bruscamente è hà fattu esattamente ciò chì aghju urdinatu.
  
  
  Un altru colpu sonò, mi dendu una bona idea di u locu di nasconde di u tiratore invisibile. U sonu ghjunse da a diritta, daretu à u muru di siepe altu è grossu chì circundava a villa. U tassu è u ginepro hà ammucciatu cumplettamente u mo avversariu. S'ellu era ghjuntu daretu à mè, da induve eru sottu à a cuperta di a porta, ùn averia micca avutu una sola chance di scappà. Allora avia bisognu di trasfurmà, è prestu.
  
  
  Aghju sguardu rapidamente in u viulinu è aghju trovu ciò chì avia bisognu; Aghju strittu i mo dite intornu à una roccia grandezza di un pugnu ch’e aghju vistu à l’orlu di un chjassu polverosu. Cù un muvimentu rapidu, l’aghju lanciatu nantu à a porta di a vittura è intesu un colpu mentre cascava in terra à una decina di metri davanti à mè.
  
  
  Un'altra pallottola fischiò in l'aria. Ùn pudia vede u tiratore, ma ùn pudia vede ancu mè. Aghju intesu, è prestu a mo pacienza hè stata ricumpensata da u sonu di i passi chì correvanu, micca versu mè, ma in a direzzione opposta. A guardia di Shiva, l'ultimu gorilla chì stava trà u pazziu è mè, hà scappatu, ammucciatu daretu à una recinzione spessa.
  
  
  Aghju lanciatu una altra petra, sta volta più grande chè a prima. A pistola abbaia di novu, a pallottola lanciava picculi briciole in u centru di u strettu chjassu. Un urlo scappò da e mio labbra, un lamento penetrante di dolore atroce. Micca male per quellu chì ùn hà mai fattu teatru, aghju ragiunatu. Ùn era micca un urlo longu chì si pudia intesu da una grande distanza, ma era un urlo veramente chilling, è hà avutu un effettu.
  
  
  I siepi si spartevanu per ammettà una figura cù a testa impannillata in un turbante. Troppu tardu s'hè accoltu chì ùn ci era micca mortu nantu à a strada. Troppu tardu, s’hè accortu chì u gridu era un strattu per caccià ellu di piatta. S'hè alluntanatu senza mancu guardà in a mo direzzione. Ma avà ùn ci hè più tempu... per sempre, l'aghju speratu.
  
  
  A pistola calibre .22 hà allughjatu una pallottola in a so spalla, u girò cum'è un pupu cusì strettu ch'ellu duvia appiccicà à a fence per equilibriu è copre. Aghju tiratu di novu u grillu è l'aghju vistu fà una danza terrificante quandu a seconda bala hà strappatu un pirtusu à mezu à a so fronte.
  
  
  Nisun sonu scappò da e labbra di l'omu.
  
  
  Truvendu in u splendore accecante di i fanali, alzò e mani è sparò un altru colpu inutile da a so pistola. Tandu si scissò pianu pianu, cum’è s’ellu ci vulia à pusà à mezu à u chjassu, cù e so gammi stese davanti à ellu, u corpu curputu in avanti, u capu appiccicatu à u pettu.
  
  
  Riva alzò a testa, s'arrizzò è scrutò sopra u bordu di u dashboard. "Ma ziu..." cuminciò.
  
  
  "Serà quì prestu, vi assicuru", bisbigliaraghju. Aghju calculatu chì a Beretta avia ancora uni pochi di giri, più di a pistola pesante .45 di u Sikh. Allora ùn aghju micca pigliatu l'arma. Mi alzai lentamente in piedi è esce da daretu à a porta di a vittura piena di balle. Dui omi stavanu mortu nantu à a strada, vittimi di a so propria stupidità, a so credenza ingenua in a divinità di u Shiva mortale.
  
  
  Ma a Box era vera. I so piani di cunquistà tutta l'India sò ancu realistichi è decisivi. Parlava di i bisogni "umanitarii", di vulè nutrisce è vestisce u so populu, ma Shiva era un tiranu inclinatu à a dittatura più spietata, è i so mezi di ottene u putere eranu inumani quant'è i so metudi avissiru statu s'ellu avia acquistatu u putere.
  
  
  A longa fila di siepi s'illuminò subitu cum'è luci s'alluntanu intornu à a casa, grandi lampade à mercuriu chì mi fece retrocede, prutegge i mo ochji da a luce accecante. Centinaie d'insetti, fale è mosche giganti parevanu flutterà in u fasciu di luce mentre passava. Cantillavanu è si turbinavanu, mischjendu cù a polvera è l'odore di a morte.
  
  
  Grandi mosche giravanu cum'è vulturi miniatura, cascanu nantu à i dui cadaveri sanguinanti è alzanu in l'aria un rughju insistente è assordante. Un sonu chì m'hà fattu strincà mentre aghju persu l'arechje per altri rumori. Ùn aghju intesu nunda ma mosche, micca un sonu da a villa illuminata.
  
  
  - Ravi ! Arun! - di colpu una voce metallica sbuchjata, una voce chì ùn sonava à nimu chè ellu stessu.
  
  
  Aghju guardatu à Riva è m'hà datu un picculu cennu d'affirmazione. "Shiva", bisbigliò. - Questu hè ellu, u mo ziu. Attenti, Nick, per piacè !
  
  
  - Maledetti mocassini ! Induve si? Chì hè accadutu ? Arun? Ravi ? - Shiva chjamò di novu i dui omi, è a so voce pareva fluttu versu mè cum'è l'ecu di un vechju discu.
  
  
  Hè ghjuntu u tempu di cunfrontu direttu, di cunfrontu faccia à faccia. Aghju riunitu u mo curagiu, feci segnu à Riva di stà daretu à mè, è marchjò fermu per a strada. Shiva gridò di novu, ma i so guardiani di u corpu ùn anu pussutu risponde. A cunversazione era purtata da e mosche, stonde di mosche voraci chì si chjappavanu nantu à i corpi senza vita di i dui indiani.
  
  
  - Ti ammazzaraghju per a to stupidità ! Shiva urlò in una voce stridula chì tradiva rabbia è paura.
  
  
  Tuttavia, ùn hà micca osatu di esce per affruntà à mè. Ci era di novu u silenziu. Mi squattò quant'è pudendu, cercandu di mantene a mo gamba da esse intorpidita. Dopu a curvatura di u ghjinochju parechje volte in successione rapida, u sangue hà cuminciatu à circulà regularmente. Cù una manu aghju alluntanatu a machja spessa.
  
  
  Da quì aghju pussutu vede u giardinu internu, lussureggiante è ben curatu. È una volta m'hà colpitu chì stu giardinu era una nota dissonante, cusì lush è fertili per u so terrenu aridu, troppu riccu di piante è fiori per esse cultivatu nantu à una piaghja cusì secca è polverosa. Ma iè, Shiva avia soldi, rupie è dollari per attirà Haji in a so reta. Hà avutu fondi illimitati à a so dispusizione, i mezi chì li permettenu di ottene u putere, è numerosi cunnessione in i circles pertinenti. Mi dumandu quantu dava à Dass per mantene u capu di a sicurità indiana nantu à a so paga. Or Dass era un altru fanàticu chì credeva cecu in i sogni di gloria di Shiva, in l'età d'oru di l'India, in a civiltà putente di i Mauris è i Guptas.
  
  
  Qualunque sia i motivi di l'omu, u periculu per u mondu sanu restava. Ma micca cusì periculoso è insidiosu cum'è Shiva stessu. Mi stringhjia in i rami grossi di a siepe, sperendu chì u frustu è u scricchiolu ùn dete micca a mo prisenza.
  
  
  - Carter ? Una voce chjamata, chì cuntene più di una semplice nota di sarcasmu. Era una voce alterata chì hà pigliatu un tonu drammaticu. - Hè tù, amicu ? Sei venutu à visità mi ?
  
  
  Hè diventatu cool è cuntrullatu di novu. Ùn era micca d'umore per impegnà in cunversazione o sottumessu à i so puns. Preferitu finisce a discussione nantu à una nota più forte. Ma ùn pudia vede. Mi firmò è aghju sguassatu i rami, senza caccià l’ochji da a porta da a quale sò surtita in fretta... mi pareva settimane fà, micca ore.
  
  
  Chì... chì diavolo !...
  
  
  Aghju lampatu è guardò di novu per cunvince chì era un truccu, una illusione ottica. Ma nò, i mo ochji ùn m'hà micca ingannatu. Era Shiva, ma ùn era micca in tuttu cum'è a persona chì avia imaginatu, ùn ci era nunda di ellu chì l'aghju imaginatu. Era assolutamente sfarente di qualsiasi persona ch'e aghju mai vistu in a mo vita.
  
  
  Inveci di u so bracciu drittu, da u principiu di a palma... o induve i diti seranu nurmale, l'omu portava una protesi d'acciaio inox... finu à a spalla. Ùn avia micca un bracciu drittu, ma u ziu diavulu è astutu di Riva ùn portava micca prostetiche ordinarie, nè ogetti ordinari, nè mani di legnu o di plastica. Innò signore.
  
  
  Attaccatu à l'spalla, u cobra d'acciaio si moveva avanti è avanti in l'aria, u cobra s'assumiglia à un reptile vivu in tutti i sensi, cù un velenu putente chì goccia da i so denti di metallu !
  
  
  Dice chì era fantasticu è incredibile era un eufemimentu. Aghju cuntinuatu à lampassi, ma ùn era micca un mirage o una allucinazione. Era vera, terribile è spaventosamente reale! A cobra d'acciaio hà avutu tutte e so parte anatomiche precise à u più chjucu dettu: un capu in forma di cune cù un cappucciu, mandibula aperta è chjude. I denti eranu senza dubbitu siringhe ipodermiche, capaci di injectà u velenu mortale di u rettile in u sangue di a vittima.
  
  
  Aghju guardatu luntanu da u dispusitivu stranu è minacciatu, vultendu a mo attenzione à a faccia di Shiva. Una faccia fridda è angulata, chì ricorda a faccia di un rettili. Aveva l'occhi neri stretti è e sopracciglia folte e folte. Era d'altezza media, cù un corpu magre è magre, da quale emanava un spiritu di malizia demonica.
  
  
  Ùn era micca un nemicu ordinariu, ma un omu, cum'è a maiò parte di i mo nemichi, riuniti in una sola banda... genti cum'è Karak, l'elusive Werewolf o u dimòniu personificatu chì si chjamava "Mr. Judas".
  
  
  Cum'è s'è a cobra d'acciaio ùn era micca abbastanza cum'è arma difensiva (è, se ne necessariu, cum'è arma offensiva), in a manu bona di Shiva era una pistola calibre .45, u famosu Colt americanu mundiale. Shiva agitò a pistola avanti è avanti, aspittendu ogni muvimentu o sonu chì puderia revelà a mo situazione trà a siepe.
  
  
  - gridò. - Sinceramente, Carter ! - Ùn spararaghju micca. Ci vole à parlà, discutiri... ancu a vostra cunversazione cù u sgiò Dass sta dopu meziornu, per via. È mentre simu in questu, dimmi ciò chì avete fattu cù a mo nipote, bella Miss Singh ? Ùn possu truvà sta dolce ragazza.
  
  
  Ùn aghju micca rispostu.
  
  
  Invece, aghju alzatu a Beretta è hà pigliatu u scopu, mirandu à u pettu di Shiva. Pianu pianu aghju tiratu u grillu, pensendu à mè stessu chì l'incubo seria prestu. L'omu si distingue perfettamente, è ùn aghju micca pussutu desiderate un mira più faciule : in fattu, a luce chì scorri da a porta daretu à ellu illuminava cumplettamente a so figura svelta.
  
  
  Ma invece di vedelu falà in ghjinochji, inveci di sente u so ultimu urla affucatu o di vede ch’ellu si torce d’agonia, mi sò stunatu quand’aghju vistu a pallottola di Beretta saltà nantu à u so pettu. Allora a pallottola culpì l'antica statua di petra in u centru di u giardinu.
  
  
  - Allora sì quì ! - l'indianu sghignaghjò è tirò u grillu di u Colt, sparendu una bala fatale à pochi centimetri da a mo testa.
  
  
  Istintivamente mi radduppiò, senza crede ancu à i mo ochji. La balle lui a rebondi sur la poitrine, mais rien n'indique que Shiva portait un corset pare-balles sous sa kurta blanche. Daveru, aghju vistu u so pettu nudu sottu a so cammisa, u contornu di u so pettu, i so musculi. Tuttu hè chjaramente visibile à i mo ochji increduli.
  
  
  A menu ch'ellu ùn sia ancu azzaru, aghju cunclusu. Ma questu era impussibile. L'omu ùn hè micca un robot... o hè ?
  
  
  Innò, sicuru chì ùn era micca, ma ùn ci era micca negà ciò chì aghju vistu, è ùn ci era micca negà chì Shiva paria esse dotatu di putenzi soprannaturali. Aghju pigliatu u scopu una seconda volta è tirò u grilletto. Aghju miratu à a testa di l'indianu, ma in u stessu mumentu si ritirò, è a balla s'hè appiccicata in u quadru di a porta, strintendu u mira.
  
  
  Allora era vulnerabile, o almenu era vulnerabile in certi parti di u so corpu. Siccomu ùn sapia quante munizioni mi restava, ùn aghju micca aspittatu chì Shiva esce da u palazzu. Cù un muvimentu rapidu, malgradu a mo gamba ferita, aghju alluntanatu a sieca grossa è tissi in u giardinu. Sapia chì a so pistola puderia abbaià in ogni mumentu. Era un sonu chì ùn vulia micca sente, ma aghju pigliatu u risicu in ogni modu, prighendu mentalmente chì l'omu stà fora di vista finu à ch'e aghju ghjuntu à u latu di a villa.
  
  
  - Cerchi calchissia ?
  
  
  Mi vultò è tirò u grillu à u stessu tempu. Ma Beretta stava zittu : u magazinu era viotu. Un clic è basta. Aghju lanciatu a pistola à a faccia distorta è sorridente di Shiva. Una manu metallica in forma di cobra volò. A Beretta hà rimbalzatu da u bracciu di metallu è cascò in terra.
  
  
  - Ùn move micca, sgiò Carter. Nisun passu, urdinò Shiva. Manteneva u Colt puntatu drittu versu u mo pettu, è ùn avia micca intenzione di separà da quella parte anatomica di u mo corpu... almenu micca troppu prestu.
  
  
  - Chì aspetta, Shiva ? Perchè ùn sparate, allora finiscemu?
  
  
  - Per vedete more senza patite una morte miserable, caru amicu ? Innò, aghju paura chì ùn hè micca u mo stile. Dopu tuttu, i mo belli serpenti sò sempre fami, malgradu l'abbundanza di l'alimentariu grazia à u ghjovanu Nirad. Pensu chì u zitellu era più utile cum'è servitore. Ma vogliu chì Cobra sia una urganizazione unificata è compacta. E postu chì u fratellu maiò di Nirad era digià in u mo serviziu, ùn aghju vistu micca ragiuni per ùn impiegà ancu u zitellu. Sfortunatamente, ùn avete micca pensatu à finisce a vostra carriera. U mostru fece cliccà a so lingua di rimproveru, tenendu a pistola puntata à u mo core.
  
  
  Daretu à mè, aghju intesu à qualchissia chì si moveva cun cura. Aghju vultatu u capu è vistu a figura di u Sikh chì avia feritu sta dopu meziornu davanti à l'uffiziu postale in Agra, mettendu una balla in a so gamba diritta. - Oh, sì tu, Krishna ! - esclamò Shiva cun gioia. Allora mi guardò cun un sguardu. - Pensu chì tù dui cunnosci.
  
  
  "Avemu avutu u piacè di scuntrà stu dopu meziornu", aghju murmuratu.
  
  
  - Dighjà. Mi ricordu chì Krishna m'hà dettu i dettagli di a vostra riunione. Ma una cosa chì ùn sapete micca, sgiò Carter, hè chì Krishna hè u fratellu maiò di Nirad. Hè statu chjamatu dopu à u diu Hindu di l'amore, ancu s'ellu hè statu criatu cum'è un Sikh devotu. Ma tuttu questu ùn importa micca avà - Shiva l'hà tagliatu. "Basta à dì chì Krishna hà un certu odiu per voi, caru Carter, soprattuttu da quandu hà scupertu chì erate rispunsevuli di a tragica morte di u so fratellu".
  
  
  "Se ùn aghju micca uccisu Nirad, mi avissi uccisu", aghju rispostu. - Sapete bè, Shiva. Hè a lege di a jungla, a sopravvivenza di u più adattatu.
  
  
  "Hè ghjustu, hè ghjustu", l'indianu grinnìu. "Ma voi, mi dispiace assai di dicu chì ùn site più u più forte, sgiò Carter."
  
  
  Krishna ùn hà micca dettu una parolla. Hè una vergogna ch'ellu ùn hà micca rimarcatu i nunchucks gonfi in a so tasca posteriore. Ma cù una pistola puntata à u pettu è l'altra à u mo spinu, ùn aghju micca osatu fà una mossa falsa, o tutti dui tiravanu i grilletti. Allora aghju statu quì, pruvatu à ùn mette micca troppu stress à a mo gamba ferita.
  
  
  "Ùn avete micca rispostu à a mo dumanda, Carter", continuò Shiva. - Ùn m'avete micca dettu ciò chì hè accadutu à a mo bella nipote...
  
  
  - Hè morta.
  
  
  Alzò e sopracciglia mentre un lampu lampò in i so ochji neri minacciati. - Mortu ?
  
  
  "Mortu", aghju mentitu. - Gurnek l'hà tombu prima ch'e possu impediscelu. Hè morta istantaneamente, s'ellu hè una cunsulazione.
  
  
  "Per niente," rispose Shiva cù una risata burla. "Hè sempre stata una slut bugia, auto-giusta da quandu era una zitella. Ma mi mancherà soprattuttu per e cose chì hà fattu cù i mo omi chì anu trovu cusì divertenti postu ch'ella campava cun mè...
  
  
  - Allora era a to prigiunera, vulete dì.
  
  
  - Quellu chì preferite, ùn importa micca. Eccettu chì u so poviru babbu... u mo fratellu amatu soffrirà assai per a perdita di a so cara figliola.
  
  
  Ogni siconda aghju cuminciatu à capisce quantu era faciule d'odià questu omu. Era un pervertitu, un mostru cù una mente cum'è una trappula d'acciaio, brillanti ma torciati, pazzi. L'omu si liccò e so labbra è mi surrisu, stu surrisu duvia sprime u sadismu è u sarcasmu.
  
  
  "Mi divertiraghju assai cun voi, Carter", disse cun una risata. - Viderete, u pocu tempu chì passemu inseme serà divertente !
  
  
  "Dimmi una cosa più, Shiva, solu per u recordu", aghju interromputu, alzendu a mo voce in a speranza chì Riva puderia sente mi, è in casu ch'ella mancava e prime linee di dialogu. -Induve hè u babbu di Riva ? Una zitella m'hà dettu di questu è... vogliu sapè ? Ùn l'aghju micca cridutu...
  
  
  A psiculugia torciata di Shiva hà travagliatu esattamente cum'è aghju speratu.
  
  
  "Eri un stupidu per dubtà di a mo nipote", rispose l'indianu. - U mo fratellu hè sanu è sanu, à pocu passi da noi. Se mi ricordu bè, sì andatu à u macellu u stessu ghjornu. Induve avete liberatu u pandemoniu, aghju aghjustatu.
  
  
  - È induve ellu ?
  
  
  - Chì, sgiò Carter ? U mo fratellu ùn hè micca in pusizioni di fà male, hè tuttu; per esse precisu, hè incapace di fà male à nimu. Si sbuchjava, godendu u putere ch'ellu tenia in e so mani.
  
  
  È mi stava fermu, incapace di fà un passu è cambià a situazione. Eru tenutu à a punta di u fucile da dui fucili, davanti è daretu, prontu à trasfurmà in un pezzu di furmagliu svizzeru in pocu seconde. Ùn era micca u megliu tempu per i mo trucchi preferiti, in particulare cù Krishna, chì vulia veramente sparà per vindicà a morte di u so fratellu.
  
  
  Ma di colpu una bala finita i so sogni di vendetta. U colpo hè statu sparatu da daretu à a siepe induve si piattava Riva. A zitella avia u scopu perfettu. Aghju saltatu à u latu, evitendu a pistola di Shiva, è fighjulà Krishna da u cantu di l'ochju: una macchia scarlatina apparsu in fronte di a so cammisa bianca. Cascò cum'è sbattutu, l'impattu di a pallottola l'hà cacciatu versu a porta aperta à a facciata laterale di a villa.
  
  
  Sperava di prufittà di u mumentu di sorpresa di Shiva. Aghju saltatu in avanti, battendu a manu chì tene u fucile per furzà à lascià u fucile. Riiscì à sparà cum'è una manu d'acciaio in forma di cobra sbarcava nantu à a mo spalla.
  
  
  I denti, goccia di velenu mortale, eranu à dui centimetri da u mo collu. Aghju culpitu l'indianu in a mandibula, evitendu u so pettu, postu chì ùn aghju micca capitu ciò chì portava sottu à a "giacca" è ùn vulia micca smash my hand on the steel plate.
  
  
  - Ùn pudete micca vince, Carter ! Mai ! - sibilò l'omu quandu l'aghju colpitu cù a palma di a manu in u cavu trà u collu è a spalla. U colpu hà travagliatu; l'omu sbulicò a so presa per un mumentu è u fucile cascò in terra.
  
  
  L'aghju lanciatu da parte è u fucile volò per a strada di ghiaia. "Allora simu pari", aghju dettu, facendu un passu in daretu. Aghju ghjuntu in a mo sacchetta è aghju pigliatu i nunchucks.
  
  
  Shiva strinse l'ochji finu à ch'elli sò diventati dui sottili fenditure; a so faccia s'assumigliava più chè mai à quella di un rettile. Ùn pensu micca ch'ellu sapia ciò chì eranu "nunchucks", ma hà definitivamente capitu chì ùn eranu micca armi innocenti. Il s'éloigna vers la porte, franchissant le cadavre de Krishna... et en même temps un tir retentit. Ma sta volta Riva hà miratu di menu pricisu, è a pallottola s'hè appiccicata in a polvera è a ghiaia à i pedi di u ziu.
  
  
  "Allora a puttana hè viva", u mostru ghignava. - Micca per tantu, Carter, vi assicuru.
  
  
  - Ùn site micca capaci di assicurà contra un accidente ! - aghju esclamatu ironicu, mantenendu a mo distanza per via di i denti di u cobra. I denti brillanti nantu à a verga di metallu m'hà ricurdatu di a peculiar follia di Shiva, i so metudi sadichi.
  
  
  - Hè inghjustu ! Ùn spara micca, Nick ! A voce di Riva sonò stridula cù u panicu daretu à a siepe spessa.
  
  
  - Stà quì ; ùn andate micca ! - L’aghju gridatu à turnu.
  
  
  Aviu avutu aduprà "nunchucks" per sbattà a testa di u mostru o strangulallu. Ma ùn pudia micca avvicinassi più, almenu micca ancu.
  
  
  "Tu, sicuru, hà capitu chì i denti di u mo "cobra" ... - l'ochji assai neri di l'Indianu si vultonu per un mumentu à a manu di metallu, - ... sò pieni di velenu mortale, una mistura formata da u velenu. di quattru serpi. Pruvò di piglià u so tempu, stendu nantu à a descrizzione di i serpenti. - Aghju fattu una mistura di velenu da una mamba verde, una vipera squamosa, una serpente australiana è u mo reptile predilettu per ragioni chì pudete avè indovinatu, u rè cobra. Inseme, sgiò Carter, facenu un'impressione chì face chì a morte di u ghjovanu Nirad pare un rigalu misericordioso, cum'è s'è u zitellu ùn avia micca soffretu. Ma sapete quantu hà patitu, nò, Carter ?
  
  
  - Induve hè a Box, Shiva ? - aghju dumandatu, senza attentu à u so breve discorsu è à u surrisu satanicu chì li arricciava i labbra. - Sò prontu à fà un pattu cun voi, un scambiu. A vostra vita per l'invenzione di Haji.
  
  
  - Un affare ? - ripetì cù una risa. - Ti scherzi, Carter. Imagine, aghju ancu pigliatu precauzioni distrughjendu tutte e note è e note di Haji in casu ch'ellu hà mai decisu di scappà ! No, ci hè solu una Box quì, è hè a meia, Carter. Nimu altru l'averà.
  
  
  - Allora i boni di Pechino vi daranu carta bianca, nò ? Ti stai ingannando, Shiva. Per ùn dì chì perdi u mo preziosu tempu.
  
  
  À quant'ellu sapia, l'indianu bluffava. Forse l'Albanese Hadji s'hè alluntanatu in quellu mumentu stessu da a villa, purtendu cun ellu a so preziosa invenzione. Sò ghjuntu troppu luntanu per vede a mo missione fallisce miseramente. Allora aghju pigliatu una decisione. Finu ch'e aghju da stà fora di u bracciu di u cobra metallicu, possu scappà.
  
  
  Aghju fattu un passu in avanti è Shiva si alluntanò. Avia paura, malgradu l'arma terribili chì paria una parte integrale di u so corpu, u so esse. Cun un sorrisu, aghju cuntinuatu à trascinà u mo pede longu à a strada di ghiaia. Ellu si alluntanò di novu, ma sta volta aghju fattu un passu à u latu è curria versu a porta, circannu di scappà dopu à ellu prima ch'ellu pudia manuvra u mo bracciu di metallu in un colpu mortale.
  
  
  U muvimentu hà bisognu di u timing, calculatu à u centesimu di secunna, u tempu chì hà pigliatu per tirà u cordone di coghju intornu à u collu di u mostru, è u tempu chì hà pigliatu per esquivà è evità u muzzicu di i denti sottucutani. À u listessu mumentu chì aghju saltatu in avanti, pruvatu à avvolgere a pelle di bufalo attornu à a gola di Shiva, u bracciu d'acciaio si sbandò è tagliò u cordone à a mità. Aghju pressu u mo bastone di nunchaku contr'à u bastone di metallu di l'apparechju dannatu, ma u legnu slittò longu a superficia liscia.
  
  
  I denti velenosi si avvicinavanu minacciosamente à u mo collu. Aghju spintu Shiva versu u fronte, lascià ciò chì restava di i mo "nunchucks" (antiquamente una scopa) è aghju pigliatu a cobra d'acciaio cù e duie mani. L'omu respirava assai, è a manu artificiale stava davanti à mè. Ùn sapia micca cumu hà travagliatu, ma ùn pudia micca piantà di dumandà.
  
  
  U mo coddu toccu u pettu di l'omu. L'indianu portava qualcosa di duru, ma micca di metallu. Probabilmente era plastica. Shiva hà cuntinuatu à sorridà ancu mentre luttava, è cum'è s'ellu leghje i mo pinsamenti, hà dettu: "Très ligeru è à prova di balle". Un'altra grande invenzione di Haji. - Si cumportava cum'è un maniacu ancu in e situazioni più senza speranza.
  
  
  Era cusì fieru, cusì cunfidendu. Intantu, i denti chì sputavanu velenu si avvicinavanu di più in più à u mo collu. A manu avia una forza soprannaturale, cum'è un robot, mentri l'altra manu indiana ùn pudia superà a mo forza fisica. Ma a serpente era più forte, è aghju luttatu disperatamente per guardà i denti di metallu brillanti da piercing u collu.
  
  
  Aghju alzatu un ghjinochju è andai à l'attaccu, patendulu in l'inguine. Shiva lanciò un gemimentu, chinandu; à u listessu mumentu aghju affundatu aghi ipodermici simili à denti in a so carne, in u so collu magre è musculu.
  
  
  A prima spressione di maraviglia è sorpresa era seguita da una spressione d'orrore chì distorsionava e so caratteristiche.
  
  
  Mi alluntai per impedisce chì a manu d'acciaio mi colpissi una seconda volta è stetti fermu, fighjendu cum'è Shiva ansimava, pruvendu à respira. U velenu hà cuminciatu à affettà i centri respiratorii, è strani spots sanguinanti apparsu nantu à a pelle. I punti rossi scuri apparsu rapidamente nantu à a pelle - sanguinamentu internu.
  
  
  "A vittura... Carter... un... antidotu..." si lamentò, circannu di mossi i so gammi per rientra in villa è, prubabilmente, ghjunghje sin'à u laboratoriu. Ma i so gammi eranu digià paralizzati.
  
  
  Shiva cascò in terra, si torceva in un viulente tremulu cunvulsivu chì scuzzulò tuttu u so corpu.
  
  
  Riva apparsu accantu à mè.
  
  
  Ma ella ùn hà micca sguardu luntanu o intarratu a so testa in u mo pettu. Stava culà, tremanta, fighjendu u so ziu murì, ùn cessava di fighjulà a figura chì si torceva chì diventava immobile è fridda di fronte à a morte.
  
  
  Perchè era a morte chì faceva quellu spettaculu quì, in quellu giardinu chì paria cusì fora di locu, cusì fertili è verde, è cusì fora di locu in l'arida miseria di l'India nuda è pulverosa.
  
  
  Era una morte spiacevole. Ma iè, questu Shiva ùn hè mai statu una bella persona.
  
  
  
  
  15
  
  
  Ùn possu micca dì chì à a fine tuttu hè finitu bè, vale à dì in un bellu pacchettu cù una scatula ligata cù una cinta per u almacenamentu à e porte di l'Accademia di l'Arti. In fatti, dopu à a morte di Shiva, solu una persona (solu una sola) hà sappiutu scappà da a reta di l'urganisazione chì si chjamava "Cobra".
  
  
  Hawke m'hà dettu ch'ellu avia amparatu da una fonte affidabile chì Haji avia attraversatu a fruntiera indiana per sparisce in u territoriu senza frontiere di a Cina. Dopu questu, nunda più era cunnisciutu di u scientist albanese. Ma ùn era micca cusì ingenu per crede chì prima o dopu, in un futuru vicinu, ùn l'avemu micca scuntratu in a nostra strada.
  
  
  Cum'è Shiva, à u principiu Haji era sempre un enigma, una minaccia senza faccia chì l'ingenuità scientifica era probabilmente digià sfruttata da l'omi chì guvernavanu Pechino.
  
  
  In ogni casu, ùn hè nunda di i mo affari... almenu micca ancu.
  
  
  Dieci ghjorni fà, avia bisognu di fà altre cose, à dì uccidere Shiva è piglià a scatula. Shiva era mortu. A scatula chì Riva è eiu truvamu in a cassetta di salvezza di a villa di u pazzu era digià in e nostre mani. Dopu quì, aghju lasciatu Agra per piglià e mo cose à New Delhi, purtendu Riva cun mè. È in quellu mumentu, a nipote di Shiva, stendu accantu à mè nantu à una grande stufa nantu à a sabbia d'oru di una piccula spiaggia longu a costa di Malahar. A dece minuti di marchja era a pittoresca cità di Panaji, una volta occupata da i Purtughesi. Eramu in Goa in una vacanza ben meritata.
  
  
  Riva s'incurva accantu à mè è murmurò qualcosa in u so sonnu, u so corpu sveltu è abbronzatu profumatu cù l'odore di sunblock. U sonu dolce è ritmu di l'onde chì lappavanu contr'à a riva m'hà fattu sentu prufondamente sonnu, una sensazione maravigliosa. Ùn era più minacciatu, ùn aghju più da corre, ùn mi sentu più dispiratu. Ùn mi battava più per a mo vita, ùn era più in fronte à situazioni chì in parechji casi mi parevanu chjaramente contru à mè, ma quasi mai mi favurivanu.
  
  
  Ma ancu allora aghju avutu assai pochi opzioni in questu casu. Tuttu stu tempu, era Shiva chì hà creatu situazioni è detta e regule di u ghjocu. À a fine hà finitu per esse un perdente, chì ùn pensu micca mai pensatu chì era pussibule. Ancu u trasportu di droga per deci milioni ùn hè mai ghjuntu à u so destinazione grazia à a pronta intervenzione di u guvernu indianu.
  
  
  Un elicotteru chì trasportava l'eroina da a Cina hè statu abattutu da l'aviò di l'aviazione indiana mentre passava a fruntiera in i celi indiani.
  
  
  Dui ghjorni dopu, u ministru si suicidò: a so morte tistimunia a so cunnessione cù l'urganisazione Cobra. È in quantu à Puran Dass, un anticu ufficiale di l'intelligenza indiana, u bracciu longu di a Legge hà finalmente pruvatu a so efficacità.
  
  
  Dass era in prigiò in New Delhi in attesa di prucessu. Averia assai à dì à i ghjudici, soprattuttu chì u guvernu hà prumessu di differisce a so pena di morte s'ellu accunsentì à revelà tuttu ciò chì sapia di l'operazioni Cobra.
  
  
  Basatu nantu à cumu l'aghju cunnisciutu, ùn aghju micca dubbitu chì Dass seria un tistimone cooperativu, dicendu à i funzionari di u guvernu tuttu ciò chì vulianu sapè è forse più.
  
  
  Cusì, in a situazione attuale, i lacune sò stati chjappi. Cù l'eccezzioni di Haji, aghju riesciutu à cumpiendu u compitu à l'apparente satisfaczione di Hawk. Ùn aghju mancu scurdatu di a prumessa chì aghju fattu à Riva. Avemu trovu u so babbu in un locu sicretu in u macellu.
  
  
  Avà u poviru omu hè statu internatu in una sala separata di u megliu hospitalu di New Delhi, induve i medichi è l'infermieri furnianu assistenza ghjornu è notte, chì anu fattu tuttu ciò chì era pussibule per a so ricuperazione. Cusì, aghju tenutu a mo parolla à Riva è AX.
  
  
  "Pigliate un mese di riposu", hà dettu Hawk in una splutazioni di generosità avà chì aghju finitu a missione cun qualchì successu.
  
  
  A ferita nantu à a mo gamba hà cuminciatu à guarì, è ogni ghjornu mi sentu megliu. È aghju avutu u sintimu chì in un paru di simane u mo capu mi chjamà torna per mette una nova missione nantu à u mo spinu... chì ùn pudia ricusà.
  
  
  Tutti issi pinsamenti mi passavanu in capu mentre ch’aghju stesu nantu à a spiaggia, basking in u sole.
  
  
  Aghju allungatu a mo manu è l'aghju avvolta attornu à e spalle di Riva, avvicinandula più vicinu à mè. Ma qualcunu m'hà piccatu in e coste...
  
  
  A sonnule sparì è aghju saltatu istantaneamente à i mo pedi. Riva ridia mentre ci vultò tramindui in faccia à l’omu barbutu, chì avia messu una grande cesta di vimini nantu à a rena. "Dumandu pocu, Sahib", disse l'omu cun un largu surrisu. - Solu vinti rupia, è vi mustraraghju cumu si incantanu i serpi... Moltu velenosi, « sahib »... cobra !
  
  
  Li detti vinti rupie senza dì una parolla.
  
  
  Vinti rupie per "micca" agisce cum'è un incantatore di serpente, ma per avè u privilegiu di ùn vede micca una cobra davanti à voi, ancu s'ellu hè ammansatu.
  
  
  "Sapete, ti piacerebbe u spettaculu", disse Reva cun una risata.
  
  
  "Micca quant'è mi piaci," aghju rispostu, abbracciandula di novu.
  
  
  Sopra, in u celu senza nuvole, i gabbiani s'eranu sbulicati. Fortunatamente, ùn sò micca vulturi, pensu. È tandu aghju scurdatu di i vulturi è di i serpenti, aghju ancu scurdatu di l'India.
  
  
  Riva era cun mè è era più chè abbastanza per mantene a mo mente occupata.
  
  
  FINI.
  
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  L'omu chì hà vendutu a morte
  
  
  
  
  Nick Carter
  
  
  L'omu chì hà vendutu a morte
  
  
  traduttu da Lev Shklovsky in memoria di u so figliolu mortu Anton
  
  
  Titre original : L'homme qui a vendu la mort
  
  
  
  
  Prulogu
  
  
  Hsiang Shu Jan stava aspittendu. Solu, in a notte polare. Si accucciò in a neve di luna cum'è un dragone prontu à attaccà. I so narici sbattevanu è liberavanu nuvole di vapore. I so ochji lamponu pazzi nantu à a so propria marca.
  
  
  Un impermeable camouflage biancu hà fattu pocu per prutege u so corpu filatu da u ventu duru è a temperatura sottu à zero. Daretu à ellu, zampe stese in a neve sempre cambiante, stavanu i so cani di slittini morti. I so slitte sò stati sfracicati da a furia ululata di a morte di i cani. Poison, avà Hsiang sapia. Velenu chì agisce lentamente. Ùn importa micca, hà pensatu. Hsiang ùn hà più pensatu à scappà. Ùn pensava più à a sopravvivenza. Il n'avait qu'à penser à la mort et à l'arme à l'anque qui l'avait tuée.
  
  
  Centu chilòmitri à u livante, luntanu in u paisaghju fantasma, i ruvine di l'opara di a so vita s'eranu sempre smolded. Un griddu stridulu di rabbia bestiale li strappava da a gola à u ricordu di tutti l'anni ch'ellu avia versatu in ellu è a so distruzzione brutale è brusca. U so laboratoriu. Per un mumentu hà datu à u pensamentu per quale era destinatu. Per un mumentu hà imaginatu a devastazione chì questu deve esse causatu.
  
  
  Immaginava vasti campi di granu americanu, rachiti è putriti in u sole caldu, macchiati è puzzanti di u fungu mortale di u so laboratoriu. Hà vistu cumu i burocrati russi avianu bisognu disperatamente di novi pruvisti di granu per a so populazione affamata, chì ùn pudianu truvà in ogni locu. Ellu surrisu inconsciente.
  
  
  Ma solu per una frazione di seconda. U ventu si strappava un surrisu da e so labbre, ramintendulu induv’ellu era è quale hà cambiatu u so destinu. Ùn ci sarà micca tributu à Khshang Sjo Jan. Hà fiascatu. È i so dirigenti ùn sarianu micca cuntenti.
  
  
  Ma ùn hà da vultà à affruntà à elli. Hsiang sapia ch'ellu morerà quì, in a neve di e distese salvatichi, in sta notte senza fine. Ma prima ch'ellu possa tastà a morte, hà da suddisfà a so brama d'assassiniu : a morte di stu americanu.
  
  
  Hsiang era sicuru chì l'altu americanu vene prestu, perchè questu americanu era una persona solida. Hà uccisu cù cura Soong è Jiang, assassini autodidatti. È dopu avè ammazzatu quelli dui sentinelle, si n'andò assai per plantà bombe incendiarie. A distruzzione di u laboratoriu hè stata cumpleta.
  
  
  L'americanu hà colpitu mentre Hshang dorme. Si svegliò da l'ultime splusioni attutite è hà vistu fiamme chì scappavanu da tutte e porte è finestri.
  
  
  Curria versu u so sleigh è i cani, fughjendu da quella figura distanti, l'Americanu, di quale l'Eskimosi avianu bisbigliatu in u stabilimentu miridiunali prima di quella settimana.
  
  
  Quandu i cani murìu in strada, Hsiang sapia chì l'Americanu avia pigliatu precauzioni. Ùn avia micca intenzione di lascià Hsiang andà, cusì era chjaru chì l'Americanu ùn era micca quellu chì lasciava nunda à u casu. Ellu venerà per assicurà chì Hsiang hè mortu.
  
  
  Hsiang tremò di rabbia. "Die, American", bisbigliò à a notte. "Mori prima".
  
  
  Una ora, dui. Si accucciò, scaldandosi di odiu. E poi, infine, l'abbaia di i cani, debuli da u ventu crescente.
  
  
  Hsiang pigliò rapidamente a manu diritta da u so mantellu di pelle d'ovinu è a mette in a so sacchetta di parka. Dita strinse intornu à a pistola automatica. I Cinesi u cunnoscenu cum'è u Type 54, a so copia di u Russian 7.62mm TT M 1933 Tokarev. Hsiang tirò lentamente a pistola da a so sacchetta è purtò in a stanza unu di l'ottu cartucce Mauser, abbastanza pisanti per penetrà un pede di pinu. Allora s'hè cascatu à u stomacu nantu à a neve, ghjustu trà e tracce lasciate da u so sleigh rottu, è fighjulava à traversu a visiera di a so arma.
  
  
  Questu ùn serà micca un colpu difficiule in u lume di luna. Un scopu chjaramente definitu si avvicina direttamente davanti. Hsiang rimette a pistola in a so sacchetta, calò a testa cù un caprettu biancu è diventa quasi invisibule in a neve. Allora hà cuminciatu à cuntà. Un americanu averebbe boni cani, quelli chì puderanu campà à trentacinque anni. Ma aghju avutu à piglià in contu a fatigue: vinticinque per ora. Circa dui minuti è mezu per chilometru. Quattru centu metri per minutu. Sette metri per seconda.
  
  
  Quandu hà intesu di novu u sonu, hè diventatu più chjaru. È punendu l'arechje, hà sappiutu distingue i soni di diversi cani. Un mumentu dopu, si sentia u rumore di una slitta.
  
  
  Hszhan tirò fora una pistola. Ùn hà vistu u sleigh finu à ch'ellu ùn era à centu metri. Esce da a tempesta di neve : i cani correvanu, un mucchiu sbattutu di forniture cuperte di cuperte correva per tutta a lunghezza di u sleigh, è dopu una figura alta è scura s’inclinava fora di i corridori di daretu, sbattulendu à traversu u paisaghju fantasma.
  
  
  Hsiang hà cuntatu pianu pianu finu à deci, dopu apre u focu. Fighjendu sopra a visiera di a figura scura chì stava daretu à i cani chì caricavanu, Hsiang hà vistu un picculu ciuffu, forse un craniu è capelli, chì fumava per un mumentu à a luce di a luna prima di cullà in a neve. Ma u cunduttore immobile è i cani chì abbaiavanu cuntinueghjanu à precipità.
  
  
  Hsiang sparò una volta è una volta. È dinò. I cani, i sleds è l'omu cuntinueghjanu à rumbà, pendu altu sopra a so visiera. Avà ùn pudia mancà. L'indice di Hsiang strinse di novu u grillu. U fucile sferì.
  
  
  U so campu di visione era pienu d'occhi canini salvatichi, lingue appiccicate da mandibule sbavate, zampe chì strisciavanu à traversu a tempesta di neve cum'è i pistoni di una macchina infernale scappata. Hszhan s'inginuò è sparò di novu in u spaziu trà ellu è a figura in a parka scura. Allora s'hè ghjittatu fora di a strada di u sleigh acceleratu.
  
  
  Da vicinu, mentre u sled passava, Khshang hà vistu chì a figura ùn avia micca faccia. U parcu era viotu. Passò i so preziosi proiettili nantu à u spaventapasseri. U mumentu dopu hà vistu a carica nantu à u sleigh lift mentre una figura volante sbulicò da u so piattu sottu à a manta.
  
  
  A lama fina scintillava à a luna.
  
  
  Hsiang hà sbulicatu a so pistola in l'altu mentre u corpu l'hà colpitu, mandulu stende nantu à a so spalle in a neve. Una manu forte pigliò u so polsu è sfracicò l'ossu.
  
  
  Debule, Hsiang hà pruvatu à alzà a pistola di novu.
  
  
  'Quale si?' gridò. - Quale sì chì ammazza cusì bè ? U stilettu lampò.
  
  
  In l'ultimu mumentu di a so vita, Hsiang hà intesu duie cose.
  
  
  U so sangue cade nantu à a neve.
  
  
  È u nome: "Nick Carter".
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Carter Nick
  
  
  
  L'omu chì hà vendutu a morte
  
  
  
  Titre original : L'homme qui a vendu la mort
  
  
  
  
  
  
  
  
  Prulogu
  
  
  
  
  
  
  Xiang Shu Yang aspittò. Solu in a notte polare. Si accucciò in a neve di luna cum'è un dragone prontu à attaccà. I so narici sbattevanu è liberavanu nuvole di vapore. I so ochji seguitanu a so propria traccia salvaticu.
  
  
  Un vestitu di camuflaghju biancu hà fattu pocu per prutege u so corpu filatu da i venti duri è a temperatura glaciale. Daretu à ellu, zampe stese in a neve sempre cambiante, stavanu i so cani di slittini morti. A so slitta hè stata strittata da a furia ululata di i cani. Poison, avà Xiang sapia. Velenu à azione lenta. "Ùn importa micca", hà pensatu. Xiang ùn hà più pensatu à scappà. Ùn pensava più à a sopravvivenza. Il n'avait qu'à penser à la mort et à l'arme à l'anque qui l'avait tuée.
  
  
  Centu chilòmitri à u livante, luntanu in a furesta fantasma, i ruvine di l'opara di a so vita s'eranu sempre smolded. Un griddu stridulu di rabbia bestiale li strappava da a gola à u ricordu di tutti l’anni ch’ellu avia versatu in questu è issa distruzzione crudele è subitana. U so laboratoriu. Per un mumentu si dumandava per ciò chì era pensatu. Per un mumentu hà imaginatu a distruzzione chì questu deve esse causatu.
  
  
  Imaginava vasti campi di granu americanu, rachiti è putriti in u sole caldu, macchiati è puzzati di u fungu mortale di u so laboratoriu. Hà vistu cumu i burocrati russi avianu bisognu disperatamente di novi pruvisti di granu per a so populazione affamata, chì ùn pudianu truvà in ogni locu. Ellu surrisu inconsciente.
  
  
  Ma tuttu questu hè andatu in solu una frazione di seconda. U ventu tagliò u surrisu da i so labbre, ramintendulu induv’ellu era è quale hà cambiatu u so destinu. Ùn ci sarà micca ricumpensa per Xiang Shu Yan. Hà fiascatu. È i so dirigenti ùn sarianu micca cuntenti.
  
  
  Ma ùn li scuntrà in faccia. Hsiang sapia ch'ellu morerà quì, in a neve di e distese salvatichi, in sta notte senza fine. Ma prima ch'ellu possa tastà a morte, hà da suddisfà a so brama d'assassiniu : ammazzarà stu americanu.
  
  
  Xiang era sicuru chì l'altu americanu vene prestu perchè l'americanu era una persona meticulosa. Hà uccisu cù cura Sung è Jiang, assassini autodidatti. È dopu à tumbà sti dui sentinelle, hà fattu ogni sforzu per plantà bombe incendiarie. U laboratoriu hè statu distruttu cumplettamente.
  
  
  L'americanu hà colpitu mentre Xiang dorme. Hè statu svegliatu da l'ultime di l'esplosioni muffled, è hà vistu fiamme chì spuntavanu da tutte e porte è finestri.
  
  
  Curria versu u so sled è i cani, scappendu da quella figura distante, l'Americanu, di quale l'Eskimosi avianu bisbigliatu in l'insediamentu miridiunali prima di quella settimana.
  
  
  Quandu i cani sò morti in strada, Xiang sapia chì l'Americanu avia pigliatu precauzioni. Ùn avia micca intenzione di lascià scappà Xiang, cusì era chjaru chì l'Americanu ùn era micca u tipu di lascià qualcosa à u casu. Venerà à stabilisce a morte di Xiang.
  
  
  Xiang tremò di rabbia. "Morti, dannatu americanu", bisbigliò à a notte. "Mori prima".
  
  
  Una ora, dui. S'assittò nantu à i so cagnoli, basking in l'odiu. È tandu, infine, si sentia l’abbaia debole di i cani in u ventu chì si rialzava.
  
  
  Xiang tirò rapidamente a manu diritta da a so mitacca di pelle di pecora è l'infilò in a sacchetta di a giacca. Dita strinse intornu à a pistola automatica. I Cinesi u cunnoscenu cum'è u Type 54, a so copia di u Tokarev 7.62mm TT M Russu 1933. Xiang tirò lentamente a pistola da a so sacchetta è hà armatu u bullone cù unu di ottu round Mauser abbastanza pesanti per penetrà un pede di pinu. Tandu si affundò à u stomacu in a neve, ghjustu trà e tracce lasciate da e so slitte rotte, è guardò oltre a vista di a so arma.
  
  
  À a luce di a luna serà faciule. Un target chjaramente definitu s'avvicina direttamente davanti à ellu. Hsiang rimette a pistola in a so sacchetta, calò a testa in u so caprettu biancu è diventa quasi invisibule in a neve. Allora hà cuminciatu à cuntà. L'Americanu avarà boni cani chì a so vitezza pò ghjunghje à trenta cinque chilometri à l'ora. Ma a fatigue avia da piglià in contu : vinticinque à l'ora. Circa dui minuti è mezu per chilometru. Quattru centu metri per minutu. Sette metri per seconda.
  
  
  Quandu hà intesu di novu u sonu, hè diventatu più chjaru. È, essendu attentu, pudia distingue i soni di diversi cani. Un mumentu dopu, si sentia u rumore di una slitta.
  
  
  Hsiang tirò fora una pistola. Ùn hà vistu u sleigh finu à centu metri. Esce da l'imboscata nevosa: i cani correvanu, un mucchiu bumpy di forniture cuperte di manta si stendeva a longu di u sleigh, è dopu una figura alta è scura chì emergeva da u spinu di u sleigh, sbattulendu in u paisaghju fantasma.
  
  
  Xiang pianu pianu cuntò à deci è apre u focu. Fighjendu à traversu a visiera à a testa di una figura scura daretu à i cani in carica, Xiang hà vistu un picculu ciuffu di forse capu è capelli apparsu brevemente à a luce di a luna prima di tuffà in a neve. Ma u cunduttore immobile è u cane chì abbaia cuntinueghjanu à precipità.
  
  
  Xiang tirò sempre è torna. È dinò. I cani, u sleigh è l'omu cuntinueghjanu à fà u rumore mentre si stendevanu nantu à a so embuscata. Avà ùn pudia mancà. L'indice di Xiang s'incurcò di novu intornu à u grillu. U fucile truncò di novu.
  
  
  U so campu di visione era pienu di l'occhi salvatichi di i cani, lingue chì spuntavanu da bocche bavate, zampe chì strisciavanu à traversu a neve chì soffia cum'è i pistoni di una macchina infernale chì fughje. Xiang s'arrizzò à i so ghjinochji è sparò di novu à traversu u spaziu trà ellu è a figura in a giacca scura. Allora si ghjittassi fora di u chjassu di u sleigh acceleratu.
  
  
  Vicinu, mentre u sleigh passava, Xiang hà vistu chì a figura ùn avia micca faccia. U parcu era viotu. Passò i so preziosi proiettili nantu à u spaventapasseri. U mumentu dopu hà vistu a carica nantu à u sleigh lift mentre qualcosa volava fora di u so piattu sottu à a manta.
  
  
  A lama fina scintillava in u lume di luna.
  
  
  Hsiang hà sbulicatu a pistola in l'alza mentre u stilettu l'hà colpitu, mandulu volà in daretu in a neve. Una manu forte pigliò u so polsu è sfracicò l'ossu.
  
  
  Hsiang hà pruvatu à alzà a pistola di novu.
  
  
  Urlò. - 'Quale si?' - Quale sì chì ammazza cusì bè ? Un stiletto lampò.
  
  
  In l'ultimu mumentu di a so vita, Xiang hà intesu duie cose.
  
  
  Cume u sangue cade in a neve.
  
  
  È u nome: "Nick Carter".
  
  
  
  
  
  Capitulu 1
  
  
  
  
  
  "Sei assolutamente sicuru chì Hsiang hè mortu, Nick?"
  
  
  Ci sò volte chì David Hawke pò esse fastidiosu, è questu era unu di quelli mumenti. Seduta à a sede di l'Accademia in Washington, u so vestitu di tweed arruffatu puzzava di a puzza di i so sigari boni, Hawke era protagonista di a so propria pruduzzione di The Consummate Bureaucrat.
  
  
  Un cartulare marronu marcatu "Carter-Hsiang" giaceva in diagonale davanti à ellu, è Hawk hà pigliatu cura per assicurà chì ùn aghju micca vistu nunda di u so cuntenutu, tirà u mozzicu di sigaretta. In più di u cartulare è di u sigaru, a so crutch principale era una vechja penna stilografica, chì cuntinuava à scrive in u cartulare mentre aghju descrittu l'avvenimenti in l'Articu.
  
  
  Fighjularaghju u mo sguardu è fighjulà u nuvulu turchinu di fumu chì pende nantu à a testa grisa di Hawk. "Hsiang hè mortu per esattamente cinquanta-quattru ore, sette minuti è sedici seconde", aghju dettu.
  
  
  A penna di Hawk hà cuntinuatu à graffià a carta.
  
  
  "L'anu pugnalatu in a gola duie volte cù un stiletto. A prima ferita hà danatu l'arteria carotide, u sicondu hà apertu a trachea. U corpu hè sempre quì. Sè vo vulete andà à vede u corpu, vi possu cuntà in lu fora è fora.
  
  
  "Bè, bè, Nick", disse Hawk. - Micca cusì ostili. Sapete cumu stanu e cose cù u nostru populu in Washington. Vivemu nantu à i documenti. Cumu altrimenti pudemu ghjustificà noi? Agenti cum'è voi, i playboys Killmaster, uttene tuttu u divertimentu, tutta l'avventura, tuttu u viaghju. Ùn ci rimproverate micca sti pochi mumenti miserabili.
  
  
  Hawk m'hà sorrisu, largu quant'è l'estremità di u so sigaru. "Va bè, Nick", disse. 'Grazie. Micca solu per mè stessu è AH. Ci sò alcuni ufficiali di u guvernu di altu gradu chì volenu chì sapete chì apprezzanu ciò chì avete fattu quì ".
  
  
  Aghju fattu un sonu adattatu di gratitùdine.
  
  
  "Hsiang hà travagliatu per causà prublemi assai serii", disse. "E aghju paura chì vedemu più cum'è ellu avà." Oltre à esse un hobby abbastanza caru, a guerra hè diventata terribilmente rara. Questu hè, a guerra à l'antica manera, cù l'armate è l'armi, cù a distruzzione massiva in un campu apertu.
  
  
  Hsiang era un novu tipu di suldatu: un guerrieru ecunomicu. Meno copie, più cervelli. Una cunniscenza quasi chirurgica di i vini di l'ecunumia glubale è u desideriu di un maniacu di apre. U risultatu ferma u listessu : a morte di e nazioni è di i populi, u sfondamentu di tutti i sistemi civilizzati generati da a vita. Ma u costu di l'operazione hè più bassu, è i miri sò faciuli di ammuccià ".
  
  
  Hawk hà pigliatu u sigaru da a so bocca, s'inclinò nantu à a so scrivania è parlava assai pianu, assai chjaru è assai deliberatamente. - Ma u periculu ùn hè micca menu.
  
  
  Agitau a manu davanti à a so faccia, cum'è s'ellu sguassava l'orrore invisibile.
  
  
  "Avete vistu i fiori di ciliegia in strada quì?" dumandò.
  
  
  "Iè", aghju dettu.
  
  
  "D.C hà assai da offre in a primavera", disse.
  
  
  L'aghju fighjulatu cun forte. Sapendu u so stranu modu d'arrivà à u puntu, ùn era micca difficiule per mè di sospettà ellu ch'ellu provava à impiccà mi cù qualchì tipu di travagliu d'uffiziu. L'avissi avutu cunnisciutu megliu.
  
  
  "Cumu bè chì Washington hè", disse, "Credu chì ci sò posti megliu".
  
  
  "Micca per voi", aghju dettu.
  
  
  Falcu ridia. - Che ne dite di vacanze, Nick ?
  
  
  E mo sopracciglia si sò cullate à i mo capelli, ma prima chì Hawk puderia gode di a so piccula sorpresa, l'aghju calatu di novu.
  
  
  Aghju dumandatu. - "Chì tippu di scherzu?" .
  
  
  'Blazzu?' - disse, accendendu un altru di i so sigari brutti.
  
  
  "Avete intesu," aghju dettu.
  
  
  Hawk hà ghjucatu à l'innocenza risentita. Qualchì ghjornu pagheraghju à qualchissia assai soldi per fà una replica di l'Oscar per ellu. - Perchè dubiti di mè, Nick ? Vi aghju mai mentitu ?
  
  
  Tutti dui avemu avutu à ride.
  
  
  "Seriu", disse. - E un viaghju ? Si appoggiò in daretu à a so sedia girevole, i so ochji scannannu u tettu cum'è s'ellu era una mappa di u mondu.
  
  
  "In un locu bellu è caldu induve pudete sbarazzarsi di u friddu articu", disse.
  
  
  Aghju aspittatu senza dì nunda.
  
  
  "Ah, pigliate a Riviera francese per esempiu. Aghju intesu ch'ella hè bella à a fini di a primavera, ghjustu prima chì i turisti s'affaccianu. Un locu cum'è Nizza. Aghju avutu abbastanza infurmazione. "Ascolta", aghju dettu. "Parli di vacanze o di travagliu?"
  
  
  L'idea di Hawke di una risposta onesta era una nova dumanda. - Sapete quale hè avà in Nizza ?
  
  
  "Dimmi", aghju dettu.
  
  
  "Simplemente una di e migliori stelle di cinema in America".
  
  
  Aghju dettu. - 'Da veru ?'
  
  
  "Iè, veramente", disse Hawk cun un sorrisu di squalu. "È pare ancu esse sola." A notte scorsa era quì, tutta sola, in Palais Méditerrane, ghjucava è perde à a roulette, è nimu a pudia cunsulallu. Hawk hà scuzzulatu a testa per a "tristezza" di tuttu. "Va bè", aghju dettu. 'I rinunziò. Quale hè stu?'
  
  
  I so ochji si strinsenu ligeramente mentre rispondeva: "Nicole Cara".
  
  
  "Nicole Cara", aghju dettu, "hè morta in un crash aereo quattru anni fà".
  
  
  'Da veru?' Hawk hà dettu, mettendu u mo bigliettu d'aviò nantu à a tavola.
  
  
  
  Capitulu 2
  
  
  
  
  
  Era un veru freak.
  
  
  I stava è u fighjulà in a so gabbia di vetru, senza nutà nunda, salvu u so travagliu. Una testa d'acellu minuscule, l'ochji nervosi chì scintillavanu daretu à un paru d'occhiali appughjati nantu à un nasu longu à beccu. U so corpu ossu si strinse cù a tensione nervosa, cum'è s'ellu fussi sempre scappatu quandu era spavintatu. I dita di nicotina sfogliavanu e fotografie nantu à a so scrivania coperta di cenere. Solu in a so stanza chjuca cù una vista chjara di i so classifiche, chì stavanu quì cum'è imponenti fila di lapidi in un cimiteru affollatu, si sentia in u so elementu. Hubert Wicklow, amante di i fatti, guardianu di i ricordi, portatore di dati scurdati. U so imperu era l'archiviu polverosu di l'Agenzia Naziunale di l'Informazione Naziunale.
  
  
  I raghji di luce chì passavanu à traversu l'aria contaminata di New York attraversu l'alti finestri di a stanza purtonu l'unicu sollievu. L'aria era ferma è pesante di polvera in a stanza.
  
  
  U passatu hè imbalsamatu in issu mausoleu tamantu : i resti ghjurnalistichi di i culunelli chì guvernavanu in qualchì locu in America Latina per una settimana o un mesi ; assassini chì i so crimini eccitavanu u publicu per quattordici ghjorni; scammers, atleti, presidenti, primi ministri, re esiliati, una vasta sfilata internaziunale di persone chì catturà l'attenzione capricciosa di a stampa per un mumentu è poi sciddicatu per esse virtualmente scurdatu. Ma micca Hubert Wicklow.
  
  
  In i giganti recessi di a so mente eranu ammucciati nomi, fatti, dati è statistiche cum'è un tesoru di un avaro. Ciò ch'ellu ùn pudia ricurdà subitu da a memoria, puderia truvà in dece minuti, tirà u passatu fora di i cassetti di tomba di i so classifiche.
  
  
  Ci sò persone chì ponu fà una tale memoria prufittuosa, ma micca Hubert Wicklow. Mettitelu à mezu à i stranieri, fatelu esce è dite-li cumu si ricchezza per furnisce solu un fattu simplice, è tuttu ciò chì hè surtitu da a so bocca sottile è tremula era un balbuzie impotente. Alzò e spalle è stese e mani, palme in alto. Scuzzulò a testa debule. Perle di sudore ghjocanu nant'à a so fronte è si stendevanu in u nasu.
  
  
  Hubert Wicklow era dotatu di un geniu stranu è sottile. Freak era una bona parolla per ellu. Amicu ancu.
  
  
  Aghju sbulicatu a gola.
  
  
  Stunatu, alzò a vista. Una manu toccò una pila di ritratti nantu à u pianu. U so visu hè diventatu rossu. A manu hà sbattutu a sigaretta chì brusgiava in u ceniceru, mancava è hà rotulatu a sigaretta nantu à a tavula.
  
  
  "Damn it," disse. 'Una maledizione.'
  
  
  "Calmu," aghju dettu. "Questu sò solu mè."
  
  
  Avia riesciutu à truvà a so sigaretta è era avà duppiatu in a so sedia, cercandu diligentemente e ritratti sottu à a so scrivania.
  
  
  E so parolle giravanu à traversu i nuvuli di fumu. "Lasciami pulisce u disordine prima." Quallà. Una maledizione. L'aghju intesu chjappà a testa nantu à a tavula sottu è po riapparisce cù e so ritratti ; arrossata, ma felice.
  
  
  Li pusò cù cura nantu à a tavula, s'arrizzò è stese a manu. - Cumu stai, Nick ?
  
  
  "Comu sempre", aghju dettu. 'È tù?'
  
  
  "Facciu u megliu chì possu", disse.
  
  
  Pigliò una pila di ritratti da una sedia in l'angulu di a so stanza è li pusò nantu à u pianu. "Siate," disse.
  
  
  'Sò à pusà.'
  
  
  Ripionendu u so scheletru nantu à a sedia girevole, spensò a sigaretta, ne accesa un’altra, l’appoggiò à l’angulu di a bocca è pigliò una trascinata rapida. Ash volò in l'aria è sbarcò nantu à a so cammisa. "Ancora integrati servizii di stampa è filu?" Stu pseudonimu era l'unicu ciò chì hà mai indicatu annantu à u tema tabù di u mo travagliu. "In verità", aghju dettu.
  
  
  "Bè, chì pudemu fà oghje per i nostri cumpagni ghjurnalisti?" - dumandò cù un surrisu.
  
  
  "Aghju bisognu d'infurmazioni", aghju dettu.
  
  
  Hubert s'avanzava nantu à a tavula. "Dimmi", disse.
  
  
  "Nicole Kara", aghju dettu.
  
  
  "Mortu u 3 di marzu di u 1972, in un crash d'aereo in l'aeroportu di Francoforte, chì hà uccisu trentasei passageri è l'equipaggiu di u Caravellu, assuciatu da ..."
  
  
  Aghju alzatu a manu. "Huuuuck."
  
  
  "Ùn vulia micca fà ti sentu cum'è ùn ci era più".
  
  
  "Ùn m'hè mai accadutu," aghju dettu. "Fighjemu nantu à i dettagli. Prima di tuttu, sì sicuru ch'ella hè morta ?
  
  
  'Senza dubbitu.'
  
  
  Aghju dumandatu. - "Ùn avete mai intesu qualcosa à u cuntrariu "Dubbi nantu à l'identificazione di i corpi, i rumuri chì avete sempre intesu in tali casi: micca mortu, terribilmente sfiguratu, chjusu in un sanatoriu?"
  
  
  "No", disse Hubert. - Hè morta. Nimu, mancu u fan club, hà spressu una opinione diversa ".
  
  
  "Mai alcuna indicazione di u cuntrariu?"
  
  
  "No, è assolutamente micca."
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Secunna è ultima quistione: Suppone ch'e aghju scontru una donna chì s'assumiglia esattamente à Nicole Cara, una doppia cumpleta, per dì cusì. Cumu sapè s'ellu hè vera o un impostore ?
  
  
  "Hè un compitu difficiule", disse Hubert. Appena a sigaretta, si mette e mani daretu à u capu è si appoghja in daretu, chjudendu l’ochji. "Nicole Kara", mormorò. Nicole Kara. Duvete cunnosce i so dettagli. Pesu, altezza, culore d'ochji, capelli. Hè naturalmente bionda o era. Parlava penseru. "I dati più impurtanti sò solu un fattu. Avete bisognu di qualcosa speciale chì ùn avete micca vistu in un filmu prima ".
  
  
  'Eccu?'
  
  
  "Com'è una piccula talpa, assai alta à l'internu di a so coscia sinistra".
  
  
  "Esattu?"
  
  
  "Più cà solu rumuri", disse. "Ùn mi ricordu micca induve l'aghju lettu, ma crede. Pensu chì pudete cuntà, Nick. Questu hè u megliu chì vi possu offre.
  
  
  Mi alzai è stringhje a manu. "Ùn sò micca cumu fà," aghju dettu, "ma sì un miraculu".
  
  
  Hubert si permise un sorrisu di piacè è si alzò. "Ci hè qualcosa d'altru chì puderebbe bisognu di sapè, Nick." L'aghju guardatu interrogativamente.
  
  
  "Sì a seconda persona cun un forte interessu in Nicole Cara chì vene à a mo porta in l'ultimi sei settimane".
  
  
  "Vai avanti", aghju dettu.
  
  
  "Comu sapete, Uni-National News ùn hè micca solu nantu à a stampa. Semu ancu una agenza cummerciale. Qualchissia pò vene quì è cumprà ciò chì offremu. A maiò parte di questi sò ritratti, principalmente per i libri. Circa sei settimane fà un tippu hè ghjuntu quì è vulia cumprà copie di tutte e ritratti di Cara in u nostru archiviu.
  
  
  "Avete avutu dumande cusì prima, ùn hè micca?"
  
  
  "A volte", disse Hubert. "Di solitu, però, venenu quì prima per fighjà tutte e ritratti è solu dopu li dicenu ciò chì volenu. Stu omu l'hà compru senza circà. Questa era a prima funzione inusual.
  
  
  - È u sicondu ?
  
  
  "Secunna, ùn ci hè statu assai interessu in Nicole Cara in l'ultimi anni. Parechji libri sò stati publicati da a so morte. Una memoria di un fan club hè stata liberata. È questu era tuttu. Dopu avemu ricevutu una dumanda per una fotografia per illustrà una storia populari di quelli anni. Allora dumandà à ella per tuttu ciò chì avemu avutu era a so seconda cosa inusual ".
  
  
  - È u terzu ? .
  
  
  -Avete una fidanzata chì si chjama Wilhelmina. Era una dichjarazione, micca una dumanda.
  
  
  Wilhelmina hè una bella sidekick mortale, o piuttostu una pistola Luger. Ella ùn era mai luntanu da mè. Ùn più chè Hugo, u mo stilettu, è Pierre, a bomba di gas.
  
  
  "Stu tippu avia una fidanzata cusì", disse Hubert. "Sottu l'ascella manca".
  
  
  "Chì s'assumigliava?"
  
  
  "Big guy", disse. "Unu di quelli tipi di spalle larghe è tozze." A faccia hè cum'è un Neanderthal. Occhi piattati daretu à i lunette di sole. Cicatrice nantu à a zitella sinistra, longu circa dui centimetri è mezu.
  
  
  — Hà dettu ciò ch’ellu avia da fà cù sti ritratti ? "Era quasi tuttu ciò chì hà dettu. Ellu disse chì u tippu per quale hà travagliatu era pazzu per ella.
  
  
  - Sapete u so nome ?
  
  
  Hubert frugò in a pila di ricevute in u so cassetto di scrivania. "Ti piacerà, Nick", disse, scegliendu unu.
  
  
  Aghju guardatu a carta chì m'hà datu. A firma di u cliente era in fondu. Vicinu sò scribbles chì vergognavanu un zitellu di sei anni: John Smith.
  
  
  "Era splendidu quant'ellu paria", hà dettu Hubert. Ci deve esse statu qualcosa d'accusante in a manera ch'e aghju guardatu à u mo vechju amicu, perchè a so voce pareva quasi difensiva. - Vai, Nick. Cumu puderia sapè ? Qualchissia pò vene quì è cumprà ciò chì vulete ".
  
  
  "Ùn fate micca attenzione à mè", aghju dettu. "Dopu tuttu, questu omu puderia esse cumplettamente innocente". Forse hè solu una coincidenza.
  
  
  "Di sicuru", disse Hubert mentre caminava versu a porta. "Ci hè una tale chance".
  
  
  Aghju strintu a so manu di novu è aghju dettu addiu. Cuntinuò à fighjulà mentre caminava per u longu corridor versu l'ascensore.
  
  
  "Addio, Nick", l'aghju intesu dì. 'Abbia primura di tè stessu. Attenti.'
  
  
  
  Capitulu 3
  
  
  
  
  
  'Abbia primura di tè stessu. Attenti.'
  
  
  Ste parolle ùn pudianu esse annegate ancu da u rumore furioso di i mutori trenta mila metri sopra à l’Atlanticu. Era tuttu ominous. Una vacanza chì ùn era micca vacanze. Maledetto Hawk. Una bella ragazza chì pò esse morta o micca.
  
  
  Aghju guardatu u mo vassou di manghjà. Da u mare di salsa marroni chì circundava u pezzu di carne pocu cottu, cum'è l'ochju di un ciclopi, un pezzu di cipolla spaventatu sguardò fora.
  
  
  Un ombra attraversò u mo sguardu, aghju intesu dumandà à l’assistente. - "Ùn avete fame?"
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu.
  
  
  A so manu longa è magre si mosse davanti à mè per piglià u vassou.
  
  
  Aghju pigliatu un vetru di whisky. "Mi piace", aghju dettu. "Forse questu m'aiuterà à dorme."
  
  
  "Iè", disse. - Questu hè ancu unu di i modi. Aghju guardatu un paru d'ochji turchini brillanti è un surrisu maliziosu.
  
  
  "Aghju intesu chì ci sò altre bevande."
  
  
  "Iè", disse. - È megliu per u to fegatu.
  
  
  Aghju accesu una di e mo sigarette in punta d'oru. - È ancu per i pulmoni, pensu.
  
  
  "Iè", disse. - Per i pulmoni ancu. Resterai in Parigi ?
  
  
  'Innò. Aghju un volu di cunnessione da Orly quaranta minuti dopu à l'atterrissimu.
  
  
  'Sfurtunatamente. Altrimenti vi puderaghju mostrà i punti di vista.
  
  
  "Iè, sicuru", aghju dettu. - Ma forse un altru tempu.
  
  
  'Forse.'
  
  
  Pigliò u fogliu è si vultò per andà.
  
  
  "Pensu chì hè megliu à piglià un pocu di più whisky", aghju dettu à ella da daretu.
  
  
  Damn Hawk, aghju pensatu di novu. Ancu u duct tape ùn mi aiutava micca.
  
  
  Eru sempre di cattivu umore quandu aghju sbarcatu in l'aeroportu di Nizza in un volu da Parigi u stessu ghjornu. Da u taxi chì m'hà purtatu à l'Hotel Beau Rivage in Quai des Etats-Unis, aghju pussutu vede a distesa di u sole di u Mari Mediterraniu da una parte. Da l'altru hè una fila guasi cuntinuu di alberghi, ville è palazzi alti, chì si sguassate cum'è una mansa di zitelli viziati in i legendarii parchi di ghjocu di i ricchi.
  
  
  A mo stanza avia una vista di mare. Una brisa fresca soffiava attraversu e alte porte francese. Aghju sbulicatu i mo sacchetti, aghju messu Wilhelmina, Hugo è Pierre in dui tovaglioli plegati è i purtati à a spiaggia di ciottoli.
  
  
  Per una ora sana aghju stesu cù l'ochji chjusi, à sente u sussurru di l'acqua nantu à a riva.
  
  
  Quandu aghju vultatu in a mo stanza ùn ci era micca bisognu di fà u cuntrollu di solitu. Ùn ci era micca negà u fattu chì qualchissia era in l'internu.
  
  
  Ci era una grande cesta di frutti nantu à a tavula di colazione. L'ananas avia una carta bianca attaccata à una cinta verde. L'écriture appartenait à un commerçant français, mais il n'y avait aucun doute quant à l'authenticité de l'émetteur. "Benvenuti à a Riviera francese", leghje a carta. "Possite e vostre vacanze esse tuttu ciò chì pudemu sperà."
  
  
  Hawk hè un stronzo ! Da u mumentu ch'e aghju vultatu da a piscina, m'hà disturbatu, m'hà sbulicatu, si ridia di mè. À l'iniziu, era presumitu chì Hsiang puderia esse scappatu da mè. Tandu era un invitu micca cusì ovvi à piglià una vacanze micca cusì ovvia. Ci sò ancu stati tempi in u passatu quandu Hawke hà scartatu nantu à i dettagli nantu à una missione. Puderaghju capisce chì. Ci era cose chì sapia chì ùn sò micca cusì sicure cum'è a sapia, datu u risicu di esse catturatu. In più, ùn aghju micca bisognu di sapè tuttu per compie a mo missione. Ma, à dì a verità, ùn aghju micca idea perchè eru in Nizza. Chì importa à Hawk se Nicole Kara hè viva o micca?
  
  
  E mo mani eranu strette in pugni. È u sangue mi pisava follemente in l'arechje. Calmu, mi dissi. Assumimu chì u vechju in u so pirtusu nantu à Dupont Circle in Washington sapi ciò chì face. E poi, se ùn sapete micca ciò chì hè, pruvate à truvà qualcosa. Basta chì e cose succedenu. Hè sta ignuranza chì vi causa tanti prublemi.
  
  
  Azzione. Questu era ciò chì avia bisognu. Mi sentu sempre megliu allora. U tempu d'attesa hè finitu. Mi dusciai è aghju vistutu per a sera. In a sacchetta interna di a mo giacca era u mo novu passaportu sottu u nome Nicholas Anderson. Induv'ellu andava, una pistola, un stiletto è una bomba di gas puderia scunsà, soprattuttu s'è i guardiani eranu astuti cum'è sospettava.
  
  
  Sta volta Wilhelmina, Hugo è Pierre restanu. Ùn eranu micca i cumpagni di Nicholas Anderson, u turistu. Ma un omu chjamatu Nicholas Carter cù u rangu di Killmaster AH seria un stupidu per esce solu. Aghju appiccicatu duie lame cù una punta di tagliu daretu à u collu. U terzu era in u cinturione nantu à u spinu. Stendu piatta, invisibili, rassicuranti è mortali.
  
  
  Averaghju sempre u tempu di cena prima di cumincià u mo travagliu di sera. Lasciatu l'albergu, aghju vultatu à manca, traversu u Quai des Etats-Unis à l'angulu vicinu è principia a longa caminata sinuosa longu u mare finu à u portu per un pranzu à l'affresco, solu è à lume di candela, di gamberetti fritti, ratatouille è vinu biancu. . .
  
  
  Ùn aghju micca fretta. Avà chì eru prontu à piglià l'azzione, aghju persu quellu overstimulation. Aghju piaciutu l'alimentariu è l'ambiente. Da l'altra parte di u portu, i yachts è i trawlers entravanu di notte. U celu s'oscura, turnendu da u turchinu à u neru. I lumi in i ristoranti di l'altra parte di a strada sferiscenu. Aghju pigliatu u mo ultimu sorsu di vinu è aghju spentu a mo sigaretta.
  
  
  S'e aghju avutu una vacanze, saria digià finita. Era ora di principià.
  
  
  A pettu nu, sustinutu da braccia di ghjuventù, s'hè alzata da un mare d'erba alta è di fiori scarlatti, un pallidu, voluttuoso presagiu di piacè scuri è dilizie omnipresenti per quelli disposti à succorsu à e tentazioni in l'edificiu color crema. . daretu à ella. Sì a statua avia un nome, nimu ùn averia pensatu à aghjunghje. Ma datu a situazione, intrutu in u casinò, forsi sti sforzi eranu inutili. Lady Fortune sarà abbastanza.
  
  
  U Palais de la Méditerranée nantu à a Promenade des Anglais in Nizza ùn hè nè u megliu nè u peghju casinò di a Costa Azzurra. Tuttavia, hè prufessiunale, efficace è ugualmente accolta à i turisti chì limitanu u so risicu à deci à vinti dollari à notte è à i ghjucatori chì esigenu ingaghjamenti più altu.
  
  
  In cima di a doppia scala curve chì porta à u sicondu pianu, chì si stende in tutte e direzzione, cunnisciuta cum'è Les Salons de la Mer, aghju vultatu versu u Segretariatu. Derrière le comptoir, qui ressemblait plus à un vestiaire, s’assitaient deux hommes en queue, pâles, d’un air d’un scepticisme indestructible. Accantu à elli stava una ghjovana à l'occhi pisanti, vestita di un vestitu di dolu, spartendu i so dubbii annantu à l'umanità chì lampava davanti à i so ochji stanchi. Parechji turisti, apparentemente da una di e numerose cunferenze tenute in permanenza da u cunsigliu municipale di Nizza, si sò riuniti intornu à a tavula.
  
  
  Mentre ch'e aghju fattu a strada, aghju postu u mo passaportu è a munita di cinque franchi nantu à u bancu. A munita era abbastanza per l'ingressu per una sera. Quince franchi à settimana, trenta à u mese, sessanta à a stagione. Qualunque cosa mi era permessu di fà internamente, aghju fattu una grande ipotesi quì. Spostava nantu à a furtuna stessa, scumessa chì in una sera vinceraghju ciò chì Hawk m'avia mandatu.
  
  
  Unu di l'omi scettici hà apertu u mo passaportu di Nicholas Anderson, fighjulà a foto, è dopu esaminò a mo faccia.
  
  
  Aghju cumpletu u furmulariu mentre verificava u mo passaportu in l'archiviu in u cantonu daretu à ellu. Soddisfattu, hà scribbled u mo nome nantu à una carta di casinò gialla cù duie strisce bordeaux à u latu è u spinse versu mè.
  
  
  I dui guardiani à l'intrata di Les Salons de la Mer m'anu fattu un annunziu à mè mentre mi avvicinava à a porta.
  
  
  Eiu in cima à trè scalini di marmura chì portanu in una sala di lussu; una stanza à diversi livelli, larga è longa, cum'è un campu di football, cupertu cumplettamente di rossu. Di fronte à mè, cortini scarlatti incornicianu i finestri chì si affacciavanu à u mare. Nantu à i picculi balconi fora, bagnati da a luna è di a brisa di primavera umida, e coppie beie e circhendu sopra à u rumore di u trafficu. Ci era tavule trà mè è i balconi à manca è à diritta. Roulette, craps, baccarat, blackjack, écarté, trente et quarante. Sottu à u soffiu bagliore di schermi rossi sangue, ingranaggi d'argentu giravanu, carte bisbigliate contr'à u tela verde, dadi chjappà è chips scorri in un ciclu continuu di perdita è guadagnu.
  
  
  Aghju camminatu rapidamente per a stanza, firmendu in unu di i dui bars per un beie. Ùn ci era micca assai persone à u principiu di a stagione. Parechji tavulini eranu chjusi. Di tantu in tantu, una voce sbuchjava forte sopra à u frastu : "Rien ne va plus", è dopu aghju intesu u ticchettu di una bola d'ivori contru à i muri di a roulette.
  
  
  Ùn ci era nunda di speciale nantu à l'audienza. L'Americani s'ammucciavanu attornu à i tavulini di blackjack è craps. A folla di baccarat era principarmenti di i britannichi è di l'anziani, è a scena internaziunale hè stata centrata intornu à e tavule di roulette. C'eranu uni pochi di l'omnipresenti giapponesi in vestiti turchini, camicie bianche è cravatte veri, dui arabi, una manata di greci, uni pochi di scandinavi, un spagnolu, tedeschi, inglesi è americani.
  
  
  Sedute nantu à sedie viote, donne anziane tese, armate di stubs di matite, incurvate nantu à fogli di carta, inventendu sistemi rigorosi cum'è D'Alembert è Abolition.
  
  
  Mi stava daretu à una di ste vechje à a tavula più vicinu à l’intrata. Quì aghju avutu un campu di vista chì impedisce à qualcunu di sneaking attraversu l'entrata principale senza scopre.
  
  
  Aghju datu à unu di i croupiers dui centu cinquanta franchi. "Ci sò cinque chips", li dissi. I billets sparìu in a tavula sicura attraversu un slot avidellu cù un beccu di ottone. Da un tesoru pienu di tokens multicolore di diverse denominazioni, cinquanta dischi gialli scivolavanu versu mè. L'aghju lasciatu piove in a sacchetta di a mo giacca.
  
  
  Per un pezzu, mi lasciò addormentà sottu à u sonu di e scumesse, u rumore di a rota, i gridi rituali di u croupier, fusi in un ritmu infinitu :
  
  
  - Nave. Rossu Viulenza. Faites fox jeux. Rien ùn hè micca un plus. Kinz. noir Viulenza. Faites vous jeux. Rien ùn hè micca un plus. Screw-huit. Rossu coppia. '
  
  
  Ogni volta chì a porta s'apre, aghju guardatu cù speranza, ma in vanu.
  
  
  Aghju ghjuntu in a mo sacchetta è hà cuminciatu à fà scumesse. Calchì volta a tavula pigliava i mo patatine fritte, qualchì volta li davanu. I mo pinsamenti eranu solu a mità nantu à a rota. Aghju ghjucatu à stakes più altu.
  
  
  Passava un'ora è mezu. Bored, aghju cambiatu à scumessa nantu à numeri individuali. Aghju aghjustatu u numeru di lettere in Nick Carter, aghju purtatu à deci, è persu. Aghju aghjustatu u numeru di lettere in Nicholas Anderson, scumessa nantu à sedici è persu di novu. Aghju aghjustatu e lettere di David Hawk, scumessa nantu à nove è persu. Aghju aghjustatu u numeru di lettere in Nicole Cara è aghju stabilitu à dece novu.
  
  
  U mo chip era solu nantu à u numeru nantu à u fogliu verde, i probabili eranu 37 à 1. U cuncessione move u so polzu è a rota enormi cuminciò à spine in u sensu di l'urariu. A bola d'avorio si spara in a rota in u sensu orariu contr'à u flussu d'ebano, cum'è un meteoru in u celu di notte. "Rien ne va plus", abbaiò u croupier. A rota rallentò. A palla cascò da sottu à u rim, saltò sopra i partizioni, rallentò, rimbalzò una volta, duie volte è cascò in a casella numero deci. U rake spinse versu mè una pila di chips gialli è un chip rosa di centu franchi.
  
  
  L'aghju cullatu, aghju sbulicatu uni pochi di gialli à u dealer chì avia fattu a scumessa, è mi sò piegatu per cullà u restu.
  
  
  Quandu aghju guardatu di novu, ella stava quì, direttamente davanti à mè, da l'altra parte di a tavula. Era eccitante. I capelli biondi di meli, tirati in daretu da u so visu abbronzatu è ligatu cù un nastrinu verde pallidu, palesanu alti pomi sustinuti da una bellezza chì u tempu ùn pudia traccia. U vestitu biancu magre, tagliatu bassu à u collu per mustrà a pienezza di i so petti pieni, appiccicatu da u so corpu ben proporzionatu. Aghju vistu chì ùn ci era nunda chì impedisce à i so capezzoli duri di pressu contru à a tela fresca è dolce.
  
  
  Si misi in u so portafoglio è tirò fora una banconota di centu franchi. "Cinque chips", disse à u venditore.
  
  
  Hà abilmente avvoltu u billetu intornu à un discu di lignu è u lanciau in a chute di ramu di a volta insaziabile. Pigliò u saccu sottu à u so bracciu è strinse e patatine fritte in e duie mani, cum'è un zitellu chì stringe una muntagna di biscotti. U gestu era cusì innocente chì aghju avutu à surrisu. In quellu mumentu hà alzatu l'ochji è mi fighjulava à traversu u tavulinu cù l'ochji chì brillavanu cum'è smeraldi ardenti. Allora hà tornatu à calà l'ochji cun cunfusione à quelli zigomi è cuntinuò à fighjà u tavulinu. L'espressione di a so faccia diventò seria, cupa. Aghjunghjendu trà i ghjucatori seduti, hà postu unu di i so chip gialli nantu à i sette. Hè persa, scumessa nantu à sedici anni è persa. Hà scumessa nantu à diciassette anni è hà persu. Ella hà scumessa nantu à diciannove è hà persu. Hà scumessa nantu à vintisi è hà persu. Hà scumessa nantu à trenta trè è hà persu.
  
  
  Dece volte in una fila hà scumessa nantu à un numeru, a peghju probabilità nantu à a tavula, è dece volte in una fila hà persu. A so respirazione s’accelevava avà, è a so eccitazione fece muvimenti i so petti in alta è in falà, sgonfiendu a tela fina di u so vestitu. E mani laccate rosu chì tenevanu u so tesoru chì si fussinu tremavanu, è dopu à duie volte più, hà sappiutu tene ciò chì restava in una manu.
  
  
  Ùn aghju mai pensatu chì hà ghjucatu per piacè. Una fina strata di sudore brillava nantu à a parte sottu di u so collu, è una volta, mentre a rota girava, si morse a labbra. Aghju vistu cum'è e dite di a so manu diritta tiravanu un altru simbulu da u fornimentu diminuitu di a so manu manca.
  
  
  Ella guardò à ellu. E so labbra formavanu parolle mute. "Per piacè", disse. 'Per piacè.'
  
  
  Ella pusò u chip numeru nove. U rituali era ripetutu: rotazione di a rota in u sensu antiurariu, a sala in l'altra direzzione; u mumentu chì u ballò hè cascatu, ci hè un gridu : « Rien ne va plus » è u silenziu in u quale i ghjucatori aspettavanu.
  
  
  Ancu s'ellu era sordu, tuttu ciò ch'e aghju da fà era fighjulà in i so ochji per sapè u risultatu. Dui lacrimi sbuchjavanu da sottu à e so palpebre, sbattulendu quì per rottà nantu à e so guance. Aghju vistu u so corpu tensu. Ella inghiottì duramente è e so lacrime si fermavanu.
  
  
  Ella guardò a so manu. Restanu sei chips. A so longa manu marrone avvolse unu di elli è u pusò à u numeru vintiquattru. Sta volta hà chjusu l'ochji mentre a rota girava. U risultatu ùn era micca megliu. Meno di deci minuti dopu, li restava solu dui chips. A so ansietà ùn era micca diminuita, ma avà paria quasi rassignata à a so disgrazia. Ella ùn esitava. Hà postu u chip numeru tredeci.
  
  
  "Felice", l'aghju chjamatu nantu à a tavula.
  
  
  Ella mi guardò è pruvò à surrisu. Ma ùn pudia impedisce u so mentonu è e labbre di tremà, è i so ochji brillavanu di lacrime. Li coprì di novu, evitendu u mo sguardu.
  
  
  Aghju cuntinuatu à fighjà ella. In u fondu, una porta aperta sopra. Un omu hè intrutu. Paria cum'è u grande tippu chì hà cullatu dati nantu à ella.
  
  
  
  Capitulu 4
  
  
  
  
  
  Il ne resta là qu'une fraction de seconde avant que ses yeux aigus la suivirent. E poi i so scarpi punti neri super lucidi chjappà in i scalini versu a catifa rossa. Aghju digià avvicinatu à ella intornu à a tavula.
  
  
  Appena daretu à ella, surrisendu cù u piacè crudele chì arrugò a cicatrice nantu à a so guancia, alzò a manu è scavò i so diti grassu in a carne di u so bracciu drittu, ghjustu sopra à u coddu. Bisbigliò qualcosa à l'arechja.
  
  
  Si strinse, a faccia ghiacciata da a paura. Determinata ma prudente, paura di causari guai, hà pruvatu à liberà da a so presa persistente. A so pelle bronzata mostrava marchi bianchi da a pressione ruvida di a so presa.
  
  
  L'aghju avvicinatu da l'altra parte, tutta a gentilezza è l'innocenza.
  
  
  "Oh, eccu," aghju rispostu. "Aghju digià cuminciatu à pensà chì t'avia persu". Sè vo site stancu di roulette, chì ne dite di una bevanda ?
  
  
  In u silenziu chì seguita, aghju intesu u venditore dì: "Unu". Ella hà persu di novu.
  
  
  Mentre u profumu bonisimu lavatu nantu à ellu cum'è a puzza di una fogna è u so vestitu di seta nera brillava in a luce dolce di u casinò, Pollard Willow abbassò a manu è dirige tutte e so facultà mentali versu mè. Malgradu u prufume, malgradu u so vestitu, averà sempre l'aspettu d'un omu chì hà passatu a maiò parte di a so vita in taverne induve e mosche sbulicanu nantu à e pasticci.
  
  
  - Quale diavolo site ? - dumandò in un sussurru. Questu era un bonu signu. Ùn vulia micca fà una scena.
  
  
  'Forse Mr. Smith? era a mo risposta.
  
  
  Ellu disse. - "A?"
  
  
  Ùn m’aghju micca daveru à fighjulà. - Ebbè, chì ne dici di un beie ? - L'aghju dettu. "Sembra chì pudete aduprà un pocu di rinfrescante."
  
  
  "Iè", disse. 'Iè ti ringraziu. Di sicuru pò.
  
  
  "Bè, hè grande allora", aghju dettu. - "Andemu à?"
  
  
  "Questa signora hà un appuntamentu in altrò", disse.
  
  
  "Tu dici cusì", aghju dettu. "Ma hè stranu chì ella ùn m'hà micca parlatu".
  
  
  "Ascolta, criatura", disse. "Pigliate u mo bonu cunsigliu è esce da quì". Ùn mette u nasu in e cose chì ùn vi cuncernanu micca.
  
  
  "Oh, ma mi riguarda", aghju dettu. "Avete intesu a ghjovana". Ella vole beie cun mè.
  
  
  U so visu hè diventatu rossu. "Ùn fate micca dumandà vi troppu volte", disse.
  
  
  A so manu scacciò di manera casuale a so giacca, mustrannu deliberatamente ciò chì era infilatu in u so cinturione, è ancu dimustrà ch’ellu avia più curaggiu chè u sensu cumunu, è chì a sicurità di u Palais de la Méditerane ùn era micca sicura ch’e aghju pensatu. Da a split second ch'e aghju vistu sta pistola, pareva ch'ellu hà fattu una copia di salvezza cù un Trejo .22 mexicanu, Model 1. U Messicu ùn pò micca esse cunnisciutu per a so industria di l'arme, ma i pochi bellezze chì venenu da quì sò cusì chì sò cum'è pacificu cum'è un piromanu nantu à una nave di polvere. U Model 1 hè un'arma brutta è assai inusual. Hà un selettore in l'angulu superiore manca di a tenda. Quandu si gira è tira u grillu, a pistola spara ottu colpi in un burst automaticu.
  
  
  A zitella era senza fiatu. "Ùn siate micca idiota, Guido", disse.
  
  
  "Ùn pensu micca chì l'avete aduprà", aghju dettu.
  
  
  - Ùn risicate micca.
  
  
  "Speru chì tù dicessi cusì", aghju dettu.
  
  
  Pigliò dolcemente a so manu è andemu versu a porta inseme. Daretu à noi, Guido murmurò una maledizzione.
  
  
  A so mente, o tuttu ciò chì si nascondeva daretu à quella fronte di Neanderthal, avia da passà una lotta assai per arrivà à una cunclusione o ricurdà ciò chì qualcunu li hà dettu di fà. Ùn m'hà micca colpitu cum'è u tipu chì diventerà un geniu in u dipartimentu di pensamentu indipendente.
  
  
  Intantu, a probabilità chì ellu apre u focu diminuì cù ogni centimetru chì avemu aumentatu a distanza trà noi. Guido hè statu furmatu per agisce è micca per pensà, è s'ellu si mette subitu à l'affari per pensà à a situazione, averemu abbastanza tempu per marchjà in Parigi.
  
  
  Mentre aghju tenutu u corpu tensu di a zitella fora di a linea di u focu, avemu prestu à a porta. Guido hà più curaggiu chè sensu, ma ogni siconda cunfirmava a mo credenza ch'ellu era programatu per evità sceni lampanti.
  
  
  Ci hè statu solu uni pochi di sicondi prima di ghjunghje à a cima di a scala, ma sempre pare più longu quandu unu di quelli clienti felici di i curieri si macina qualcosa in a so testa.
  
  
  Dopu avè passatu a porta, andemu à traversu u corridoiu à l'ala manca di a scala, chì in dui archi falà à l'entrata di u Palazzu Mediterraniu.
  
  
  Qualchi mumenti dopu, aghju intesu passi pisanti nant’à l’altra scala è, fighjendu in quella direzzione, aghju vistu à Guidu chì curria, quasi accantu à noi. I so ochji da sottu à e sopracciglia chjuse eranu pieni di rabbia.
  
  
  Era solu à dui o trè passi da noi quandu avemu sbuchjatu da a porta di u Palazzu in a notte fresca. I cercatori di piacè sò sempre venuti, ancu s'ellu era più chjucu. Quandu aghju guardatu in daretu, una Citroen nera è una Mercedes bianca slidò davanti à l'entrata. Mentre passavamu davanti à a statua di Lady Fortune, aghju vistu à Guido fermu immobile, una siluetta paffuta contr'à i lumi di u casinò, alzendu u pugnu è l'agitava.
  
  
  "Corri", aghju dettu à a zitella.
  
  
  "Iè", disse. 'Eiu sò.'
  
  
  Corsemu lungo a Promenade des Anglais. Una bruma ligera chì vene da u mare à l'internu di u mare cupria a fila di luci à l'entrata di Angel Bay cum'è una tela molle. In l'aria pisanti, pennants tricolori pendevanu limply longu à i pilastri, chì duverebbe dà à a strada un aspettu festivu. U trafficu si calmò, u silenziu hè statu rottu da u rumore di u mutore di tantu in tantu.
  
  
  Un aria strana, ominosa pendeva nantu à a riva, una sensazione di putrefazione umida chì cresce in a bughjura, un sguardu di a vera gioia di u ghjornu è di a sera, avà dissipata da a notte rampante.
  
  
  En silence, nous nous précipitâmes à travers la lumière et l'ombre. A terrazza di l'Hotel Westminster hè stata inundata di lampade gialli, è candele gialle sfarfallavanu nantu à i tavulini fora induve l'anziane invitati, bundanzati contr'à l'umidità, beie u caffè è luttatu contr'à l'abbracciu di u sonnu sulitariu. Daretu à l'hotel era a Villa Prat dilapidata, senza vita daretu à un paravane di palme è persiane intemperie.
  
  
  Aghju guardatu in daretu. Ùn ci era più traccia di Guido. Tuttavia, aghju avutu a sensazione chì eramu stati guardati. Avemu passatu l'Hotel West End è a Muséna Massena, induve i proiettili ghjucavanu trà e palme daretu à i cancelli di ferru. Davanti, nant'à u sfondate di un celu di luna, a cupola di l'Hotel Negresco si vedeva cum'è un pettu femminile grassu.
  
  
  Mi firmò è vultò a zitella per fà fronte à mè. U so visu hè diventatu rossu di eccitazione è i so ochji brillavanu. U so corpu slittò nantu à mè per un mumentu.
  
  
  "Grazie," disse senza fiatu. 'Grazie signore...'
  
  
  "Anderson", aghju dettu. "Nicholas Anderson".
  
  
  "Bè, grazie, sgiò Anderson."
  
  
  "Ùn mi ringraziate ancu", aghju dettu. "Ùn sò micca sicuru s'è tù sì fora di a furesta." Pensu chì u vostru amicu Guido ùn era micca cuntentu di ciò chì hè accadutu à u casinò.
  
  
  "No", disse. "Sicuramente micca. Ci saranu assai più prublemi.
  
  
  "Dimmi", aghju dettu. -U vostru nome hè Nicole Kara ?
  
  
  Ella mi hà guardatu in l'ochji per un bellu pezzu. U beddu visu, chì d’una manera mischjava l’innocenza cù a prumessa di una passione raffinata, ora sprimava a disperazione.
  
  
  "A maiò parte di a ghjente crede chì", hà rispostu. "Almenu una persona hè sicura".
  
  
  Era una risposta chì ùn risolviu nunda, ma prima ch'e possu dì di più, u sguardu di disperazione sparì da a so faccia. Ella scacciò a testa maliciosamente. "Sgiò Anderson", disse. "Pensu chì mi vulia offre un drink." Chì tempu megliu chè avà ?
  
  
  Bar Negresco hè quasi sparitu. L'immensa stanza s'assumigliava à una caverna scura cù una luce rosula pallida scelta per adulascia a pelle secca di e vechje.
  
  
  Ci pusemu fiancu à fiancu nantu à un bancu turchinu à una tavola tonda in marmura appoggiata nantu à una finta pelle di leopardo.
  
  
  Sentu di novu a bellezza fragile di a zitella, u calore di a so forte coscia accantu à a meia nantu à u bancu turchinu, a curva di i so petti, a forma classica di a so faccia, a pienezza di i so capelli d'oru d'oru... l'esmeralda. eccitazione in i so ochji.
  
  
  Un servitore in una giacca bianca flottava finu à noi cù l'umiliazione praticata di un hotel propensu à catering à l'estremi di u gustu.
  
  
  "Chì vulete beie?" - Aghju dumandatu à a zitella.
  
  
  Ridia smussamente, cum'è un adulescente chì era statu lasciatu in un caffè.
  
  
  "Oh", disse. - Ùn aghju micca veramente pensatu. Devi ammette chì ùn sò micca esattamente un cunniscenza di l'alcol, ma una volta sognu di beie una lista di cocktail intera.
  
  
  U servitore sminuì i so pedi, esprimendu un mischju tranquillu d'ansietà è di disappruvazioni senza fine di a chiacchiera piacevule. Eru tentatu di prupone ellu una borsa di studiu à a scola di dramma.
  
  
  A manu di a zitella sbuchjava trà dui piatti d'alivi è crackers per piglià una carta.
  
  
  "Provaraghju questu", disse.
  
  
  A carta dicia: "Royal Negresco 14 F".
  
  
  Era una cumpusizioni di kirsch, sciroppu di lampone, zucca d'aranciu è champagne Moet. A sola lettura di questu hà fattu u mo stomacu ignite in rivolta.
  
  
  "No, ùn pensu micca chì site un espertu", aghju dettu.
  
  
  Aghju dettu à u servitore: "Un Negresco Reale". E scotch cù ghiaccio. Si inchina è partì.
  
  
  Hè difficiuli di ammuccià in Bar Negresco. Hè veramente un locu fantasticu per esse assai visibile, cusì era felice d'esse quì. Questu era ancu u mutivu per quessa ch'e aghju andatu quì dopu avè lasciatu u casinò. Chì à u turnu m'hà fattu assai felice chì a zitella hà sceltu stu locu per beie. À questu puntu di a battaglia, ùn avia micca intenzione di andà in terra. Vuliu sapè più nantu à a zitella, più nantu à Guido è più, assai più nantu à l'omu chì hà mandatu stu cavernellu à u Palazzu Mediterraniu. È vulia sapè, mentre assicurassi chì nimu mi circava.
  
  
  A sera hè stata una benedizzione finu à avà. Aghju trovu una zitella. Stu ghjocu hè finitu bè. Guido m'hà trovu. È s'e aghju avutu ragiò, un omu invisibule avaria assistitu à a nostra fuga precipitosa à u Negrescu. È tandu a sera ùn era micca solu benedetta, ma era appena principiata.
  
  
  "Signora", disse u servitore. Inclinatu à a cintura, pusò a so bevanda nantu à una tovaglia di carta tonda cù a lettera « N imperiale » è e parolle « Negresco » è « Nice » in trè anelli turchini.
  
  
  "Monsieur".
  
  
  Mi vultò versu a zitella è alzò u mo vetru. "Fortunatamente", aghju dettu.
  
  
  Ella mi fighjulava sopra u bordu di u vetru. U sguardu maliziosu è allegru sparì da i so ochji. Aghju vistu di novu lacrime.
  
  
  "No, aghju dettu" "Pensu chì ùn era micca una sera cusì felice per voi".
  
  
  "No", disse. "Di sicuru micca". A so voce era debbule è disperata.
  
  
  "Se mi perdonate stu cumentu rude," aghju dettu, "sapete assai di roulette quant'è di bere, datu u vostru ghjocu".
  
  
  "Sò", disse.
  
  
  "A ghjente face questu tuttu u tempu", aghju dettu. "A maiò parte di a ghjente vene quì per divertisce, ma avete chiaramente datu l'impressione d'esse qualchissia chì era implicatu in affari più serii".
  
  
  Ella strinse a testa. Ancu in a luce fioca i so capelli brillavanu. "No, sgiò Anderson..."
  
  
  "Pensu chì duvete chjamà Nick", aghju dettu. "Va bè", disse. 'Nick.'
  
  
  "Hè megliu", aghju dettu.
  
  
  "No, ùn era micca in quellu casinò per piacè."
  
  
  "Avete persu novantacinque franchi", aghju dettu.
  
  
  "Pasti assai attenzione à mè", disse. "Bè", aghju dettu, "Sò solu in Nizza, è era difficiule di ùn avè micca avvistu".
  
  
  Ella surrisu brevemente. 'Pensu chì...'
  
  
  Hà ghjuntu in a so piccula borsa. Aghju vistu un fazzolettu biancu, un passaportu, rossetto è l'ultimu chip giallu. L'hà pigliatu è u pusò nantu à u bancu di marmura cun un ligeru clic. «Cinque franchi», bisbigliò.
  
  
  "Hè tutti i soldi chì avete, ùn hè micca?"
  
  
  'Iè. Hè veramente cusì faciule di vede?
  
  
  "Aghju paura cusì".
  
  
  "Ùn hè micca veramente cinque franchi", disse. "Hè un pezzu di plastica".
  
  
  Aghju dumandatu. - "Perchè vince in questu casinò significa tantu per voi?"
  
  
  Per a seconda volta quella notte, i so ochji scannavanu a mo faccia.
  
  
  "Ùn pare micca poviru", aghju dettu, "ùn pare micca fami". Ùn hè micca cum'è avete bisognu di vestiti è rifuggiu. Ùn aghju micca l'impressione chì vo circate di vince una vacanze o una vittura di ghjuvelli. L'avidità era ancu fora di quistione.
  
  
  - Innò.
  
  
  "Ma avete ghjucatu per vincite assai soldi. Questu era impurtante per voi.
  
  
  "Iè", disse. - Eccu.
  
  
  "Pensu chì mi piacerebbe sapè perchè."
  
  
  Hà studiatu di novu a mo faccia cù quelli ochji verdi intelligenti, avà friddi è prufondi, cum'è u mare stessu.
  
  
  "Chì vedi?"
  
  
  "Periculu", disse. "Dificultà".
  
  
  "Pudete fidà di mè", aghju dettu.
  
  
  "Iè", disse. - Pensu ancu.
  
  
  "Inoltre", aghju dettu, "cun solu un token di cinque franchi, ùn avete micca assai scelta".
  
  
  E so labbra umidi è calde si alluntanò da i so denti ancu bianchi in un surrisu involuntariu. "Ma s'ellu ùn aghju micca fiducia in tè, anderaghju", disse. "Allora avissi da pruvà à truvà qualcunu altru".
  
  
  - Hè cusì impurtante ?
  
  
  'Iè.' Pigliò u so bicchiere è pigliò un longu sorsu.
  
  
  - Vulete di più ?
  
  
  "Ùn sò micca abituatu à beie", disse. "Tuttavia, pensu chì vogliu un altru vetru. Ùn sò s'ellu ci vole à ubriacà per scurdà o per festighjà. Iè, Nick, unu di più.
  
  
  Aghju chjamatu u servitore è avemu aspittatu in silenziu mentre ellu purtò un altru Royal Negresco.
  
  
  Pigliò un altru sorsu, è quandu hà finitu, paria di ghjunghje à una decisione. "Iè", disse. 'Aghju fiducia in tè. Spergu chì site u tipu di tippu chì aiuta. Questu ùn hè micca veramente per mè, micca solu per a zitella chì avete scontru in u casinò un ghjornu.
  
  
  "A so," aghju dettu, rassicurendula.
  
  
  "Questu va assai al di là di tè è mè. Iè, aghju bisognu di guadagnà assai soldi è prestu. Avete vistu questu. Aghju bisognu di questu per impegnà qualcunu.
  
  
  Alzò le sopracciglia in una domanda non detta.
  
  
  "Qualchissia assai speciale", continuò. "Ùn sò mancu quantu costa. A sapete, Nick? Sapete quantu custa per impegnà un assassinu ?
  
  
  Aghju pigliatu un chip giallu da a tavula. "Cinque franchi", aghju dettu.
  
  
  
  Capitulu 5
  
  
  
  
  
  Per un mumentu a so spressione cambiò in una di sorpresa. Allora, vultendu u so visu cunfusu versu mè, si appoggiò contru à mè. Aghju vistu i so ochji, avà illuminati da u famusu focu di l'esmeralda, i so labbre s'avvicinavanu à i mei.
  
  
  U mumentu dopu si tensò. U so visu s'hè tornatu cinghje. U so sguardu era fissu daretu à mè, à a porta laterale di u bar Negresco.
  
  
  Mi vultò. Guido hè statu u primu chì aghju vistu, ghignandu un pocu. Allora aghju vistu un omu cinese angulu è filatu, u so corpu altu è sveltu avvoltu in neru da a testa à i pedi. È trà elli, à mezu à issi servitori di i so, hè una criatura disgustosa chì cunnosceraghju u duttore White. Lothar Inuris. U mumentu chì l'aghju vistu per a prima volta, facia u so megliu per cuntrullà a rabbia chì l'hà pigliatu quandu hà vistu a zitella pronta à appughjà i so labbre à e mio. Riturnò a so spressione è l'hà tiratu in una piega di cordialità accolta. L'espressione hè andata bè cù u so vestitu : un blazer turchinu ben fattu, pantaloni grisgi, una cammisa chì si faceva cum'è una di l'ultime creazioni di Turnull & Asser in Jeremy Street in Londra, una sciarpa di seta è scarpi Gucci.
  
  
  Ma malgradu tutti i cura è e spese chì andavanu in i so vestiti, u duttore Inuris avia un intellettu schiavutu da un impulsu perversu è putente.
  
  
  I so ochji, perle d'ebano, servitori di a so tendenza à ammuccià i so veri intenzioni, sò stati posti nantu à una piccula testa sferica, incurunata di grossi capelli neri, pettinatu in daretu da a so fronte stretta. U capu stessu, cù labbra purpura magre è narici strette in un grande nasu, paria nanu in paragunà cù u corpu longu è largu. Eppuru ùn hà datu nisuna traccia di forza, solu l'idea di gentilezza arradicata in l'eterna autoindulgenza. E so mani eranu straordinarie. Palme lunghe, anormalmente lunghe, dita appuntite, unghie corte. Mani di un chirurgu o strangler. A faccia liscia, imberba è a pelle strana è pallida malaticcia davanu l'impressione chì l'equilibriu glandular era statu disturbatu, prima dicumpone u corpu è poi furzendu a mente à serve obsessioni antinaturali. Il ressemblait à un homme qui se plaisait à blesser quelqu’un et à soumettre les autres à ses étranges perversions qui le dominaient. Espirò in furia. Aghju vistu chì a so sciarpa s’era un pocu allughjata, palesendu una doppia fila di verruche chì cupria u so collu magre è spinu, cum’è un collu grottescu d’occhi stritti.
  
  
  Altri cum'è ellu anu attraversatu a mo strada. Anu spartutu un spiritu di cunfidenza in sè stessu in a realizazione cù successu di atti impensabili è una credenza in u so propiu geniu chì li cunvince d'una immunità impenetrable à a retribuzione. Ancu prima ch'ellu parrassi, aghju digià cunnisciutu u duttore Lothar Inuris cum'è un omu chì a so natura ùn permetteva nunda chè bugie.
  
  
  Ellu surrisu è si inchinò. Hà alzatu una di e so mani agile in un salutu esitante è marchja versu mè. Mi sò alzatu per salutallu.
  
  
  "Ah", disse. "Per un mumentu aghju pensatu chì ti aviamu persu". È chì saria assai tristu. Ma perdonami. Perdona i mo cattivi modi. Aghju ancu da presentà. Lascia mi. Sò duttore. Lothar Inuris.
  
  
  Ùn ci era micca forza in a manu chì mi stese. Li dimustrai tutta a gentilezza ch'e pudia. "Piaciu di scuntràvi, Dottore", aghju rispostu. "Sò Nicholas Anderson".
  
  
  "Americanu, pensu", disse.
  
  
  "In verità", aghju dettu.
  
  
  "Cari ghjente", disse. "L'Europa vi deve assai".
  
  
  "Grazie per avè dettu questu, Dottore", aghju rispostu. "Altrò, da ciò chì aghju lettu, ùn simu micca sempre benvenuti quì."
  
  
  "Iè", disse. "Ci sò quelli chì anu scurdatu, ma ùn sò micca unu di elli. Per quelli chì si scurdanu, a megliu attitudine hè a tolleranza ".
  
  
  - Ebbè, duttore, vi possu piglià qualcosa da beie ?
  
  
  Scuzzulò a testa cun dispiacere. "Apprezzate a vostra generosità, sgiò Anderson, ma aghju a paura di avè da ricusà." U mutivu chì sò quì ùn hè micca seculare, ma puramente prufessiunale ".
  
  
  Mi stava trà ellu è a zitella chì stava à tavula. Inclinò a testa in a so direzzione, abbassendu ancu più a so voce già dolce è cultivata.
  
  
  Era una voce piena di accenni. È era sta seconda voce chì era destinata à impressiunà l'ascultore. L'intellettu superiore d'Inuris, e so capacità ineguagliate, a so sincerità ben intenzionata è, s'ellu ùn bastassi tuttu ciò, u periculu di schernà un omu chì i dui cumpagni ponu esse cunsideratu capaci di usà a forza.
  
  
  "Se avete familiarizatu cù l'Europa, u sgiò Anderson", disse, "è soprattuttu cù l'America di u Sud, pudete sapè chì u titulu di duttore hè adupratu abbastanza. Ma in u mo casu, hè un titulu guadagnatu è acquistatu dopu parechji anni di studiu duru. Sò MD, u sgiò Anderson, un specialista in chirurgia, chì hè qualcosa di un arti meccanicu. Ricunnisciutu questu è micca intenzione di ignurà l'estimulazione di l'intellettu, aghju pruvatu à acquistà specialità supplementari. Sò ancu un psichiatru cun una pratica chì," hà lampatu l'ochji à a zitella, "hè dedicatu à i casi più difficiuli".
  
  
  Aghju pensatu chì saria bè di suscitallu cù a mo gioia. - Allora, sì un maestru ?
  
  
  Eru ricumpinsatu da un friddu chì curria in u so corpu. "Iè", disse, circandu di ride. "Pensu chì hè ciò chì ci chjamanu in America". Un termu assai interessante è primitivu. Ma ùn deve esse distrattu. Comu stava per dì, sta ghjovana s'hè vultata esse unu di i mo pazienti.
  
  
  Aghju abbassatu a mo voce à una cunfidenziale stupita. -Vogliu dì ch’ella hè malata, duttore ?
  
  
  U duttore Inuris hà fattu u so megliu per esse tollerante, ma aghju vistu chì aghju pruvatu a so pacienza cù tutte e mo forze. - Ebbè, hè un termini abbastanza generale, s'ellu si mette cusì. In termini prufessiunale, tuttu hè assai più cumplicatu. Ma diciamu solu, senza disturbà a relazione duttore-paziente o esse troppu tecnicu, chì a ghjovana soffre di un disturbu emutivu seriu ".
  
  
  "Aghju capitu", aghju dettu. - Puderete ingannà mi. È sperate chì hè vera, mi dissi.
  
  
  "Micca tutte e malatie emutivu si manifestanu in una manera chì pò esse facilmente ricunnisciuta da i laici cum'è voi".
  
  
  "Pensu chì micca", aghju dettu.
  
  
  U duttore Inuris mi surrisu. "Sò cuntentu chì site cusì apertu, sgiò Anderson", disse. "Guido m'hà fattu chjaru chì u vostru cumpurtamentu versu ellu in u casinò era, cumu diceraghju, un pocu belligerante."
  
  
  "Iè", aghju dettu. "Ma d'altra parte, stu signore di u vostru ùn era micca esattamente ciò chì chjamate amichevule cù sta ghjovana. Vogliu dì, l'hà ferita è ùn pareva micca particularmente interessatu à a so cumpagnia.
  
  
  "Devu dumandà u vostru pirdunu di novu", disse u duttore Inuris, mentre mi indirizzava cun un sorrisu ipocrita è raggiante. "Guido diventa un pocu troppu zelosu di tantu in tantu. È supponi ch'ellu avia paura di a mo rabbia. Vede, ùn aghju micca una clinica regulare. A ghjovana signora hè stata affidata à a mo cura in una villa micca luntanu da quì, è in questa fase di u so trattamentu ùn hè micca adattatu per sottumessu à ciò chì voi è eiu cunsidereghjanu ritorni suciali normali.
  
  
  "A settimana passata", continuò, "hà sappiutu lascià a villa per un viaghju micca autorizatu à u casinò. Guido ùn hè micca un infermiera prufessionista, è forse per quessa chì i sbagli da a so parte sò da aspittà. Eppuru, a sparizione tempuranea di a zitella m'hà fattu assai arrabbiatu cù Guido, è m'hà prumessu solennemente chì a zitella ùn eluderia più a so scorta. Tuttavia, hà sappiutu à ripetiri sta sera.
  
  
  Allora si capisce, ùn hè micca, chì Guido hè, cumu si mette, piuttostu impaziente cun ella ? E, D. Inuris hà dettu francamente: "Hè ancu chjaru chì, essendu un signore americanu, avete nobilmente intervenutu per pruteggila da qualcosa chì era un cumpurtamentu completamente inaccettabile per voi".
  
  
  "Bè, duttore", aghju dettu, "Ùn avia micca idea chì ci era tantu daretu." Mi paria solu chì u vostru servitore era à qualcosa.
  
  
  "L'apparizioni ponu spessu inganna", disse.
  
  
  "Iè, assai", aghju accunsentutu. "Dannà, ùn aghju mai pensatu ch'ella era malata".
  
  
  U duttore Inuris mi picchiò u bracciu rassicurante. "Bè, bè", disse. "Hè bisognu di troppu di voi per capisce e cose basatu annantu à una breve osservazione, ancu a scienza medica si cunfunde volte".
  
  
  "Vecu", aghju dettu.
  
  
  "Avà, sgiò Anderson, capirete quandu vi deve dumandà di permette à mè è... uh... u mo staffu per finisce a vostra serata cù a zitella è ripiglila in a nostra villa. Ùn sò micca sapè quantu avete parlatu trà voi è ella, ma s'è vo mi date un cunsigliu bè intenzionatu, saria sàviu di guardà tuttu ciò ch'ella puderia avè dettu à a luce di a so malatia. Calchì volta hè tentata di dì cose chì à u primu sguardu ponu parenu plausibile, ma, sfurtunatamenti, sò causati da a so malatia, chì spergu di pudè guarisce.
  
  
  Aghju annuitu d'accordu. - Spergu veramente chì a guariscerete, duttore. Sembra una vergogna chì una zitella cusì dolce cum'è ella ... "
  
  
  "Aghju ogni speranza", disse u duttore Inuris. "Ma a durata di u trattamentu puderia esse abbastanza longa".
  
  
  "Moltu male", aghju dettu.
  
  
  "In verità", disse, cun un pizzicu d'impazienza. "Ma avà avemu da andà veramente". Hè statu un piacè di scuntràvi, sgiò Anderson. Veramente bellu. Scaccò i dita è Guido si mosse, prontu à l'azzione.
  
  
  Ùn era micca necessariu. A zitella s'arrizzò, pusò a so borsa sottu à u so bracciu è marchja versu elli. U duttore hà sorrisu cun accolta.
  
  
  Cù una spressione di disgustu incontrullabile, passò davanti à u duttore è à Guido à a porta girannuta da quale eranu intruti. Un omu cinese altu è angulu hà bluccatu u so caminu, ma quand'ella s'avvicinò à ellu, si fece da parte per apre a porta per ella è a seguita. Guido li seguitava1.
  
  
  "Scusate di disturbà vi", m'hà dettu u duttore Inuris.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu: "Che vergogna", aghju dettu. "Una zitella cusì dolce..."
  
  
  - Pruvate di scurdà d'ella, caru omu, disse u duttore Inuris mentre s'avvicinava versu a porta.
  
  
  "Vi accumpagnaraghju", aghju dettu.
  
  
  "Ùn hè bisognu, caru amicu", disse in una voce untuosa. "Oh", aghju dettu. - Mi piacerebbe veramente.
  
  
  U visu di u duttore s'oscura. - 'Cum'è tu voli.'
  
  
  Aghju seguitu à a porta. Una Mercedes bianca stava à u latu di a strada. Aghju ricunnisciutu cum'è a vittura chì aghju vistu quandu avemu lasciatu u casinò. Una zitella, Guido è un omu cinese stavanu vicinu.
  
  
  U duttore battò e mani. Ellu disse. - "Chì aspettemu?"
  
  
  I Cinesi aprenu a porta di daretu, poi si sò avanzati è si sò cullati à u volante.
  
  
  Splendendu e so gambe lunghe è spettaculari, a zitella s'infilò in u sediu di daretu. Aghju nutatu ch'ella portava pompe à tacchi alti. E donne raramente li portanu oghje, ma nisuna scarpa ùn hà mai graziatu cusì bè u pede di una donna. L'avete vistu uni pochi d'anni fà quandu Nicole Cara era sempre viva.
  
  
  U duttore Inuris s’infilò à l’internu. Guido chjuse a porta è si pusò accantu à i Cinesi. U mutore era digià in funziunamentu, a vittura s’hè sciscata da u curb.
  
  
  L'aghju vistu alluntanassi mentre memorizava u numeru di a targa. A Mercedes hà frenatu à u turnu. Per a finestra di daretu aghju vistu u duttore alzà a manu à a so bella faccia.
  
  
  Allora aghju cambiatu idea. A manu tamanta si rilassò cum'è una ragna tamanta. Un mumentu dopu, solu u pollice è l'indice spuntavanu da a manu.
  
  
  Mentre a vittura fantasma girava u cantonu, u Dr. Inuris stende assai pianu a manu, cun cura è cun un surrisu di piacè intensu, pusò i so dite nantu à a trachea di a zitella è cuminciò à stringhjela.
  
  
  
  Capitulu 6
  
  
  
  
  -
  
  
  Mi vultò è tornu à u bar. Se Dr. Inuris significava una morte rapida, averia permessu à Guido di fà. Forse u duttore li piacia una morte lenta, ùn aghju micca dubbitu. Ma s'ellu vulia fà questu, ellu sceglie un locu assai più còmode chì u sediu di u spinu di una vittura.
  
  
  Mi misi di novu à tavula sottu à u sguardu criticu di u servitore, chì pareva un pocu alleviatu quandu aghju vultatu da a mo piccula gita fora cù u duttore Inuris è a so banda spaventosa. Ùn aghju micca pensatu chì u servitore era preoccupatu per a mo sicurità o a fattura. Aghju suspettatu chì u so veru interessu era in mè, assumendu chì era abbastanza sanu per pagà a mo fattura, per vede s'ellu puderia, cum'è parechji turisti, ùn sapete micca chì una punta hè stata inclusa in a fattura, è dunque u pagu duppiu.
  
  
  Aghju fattu un gestu in l'aria, è si precipitò à a tavula, calendu cù cura l'ochji per spinghje u conte di marmura versu mè. Mentre seguitava u percorsu di a so manu, u mo sguardu cadeva nantu à a grafia. Era nantu à un supportu di carta, distortu da u vetru di u vetru da quale a zitella beia.
  
  
  Aghju alzatu u mo vetru è pigliò a carta. Mentre chì u Dr. Inuris è eiu mentimu l'una à l'altru, era assai occupata cù qualcosa.
  
  
  Hà scrittu u so missaghju cù un matita di sopracciglia. "Villa Narcissus", disse: "Cap Ferrat. Aiutami, per l'amor di Diu. "Ùn era micca firmatu, è aghju capitu chì ùn sapia ancu quale era.
  
  
  Ma sapia ciò ch’ella era : sana, malgradu tuttu ciò chì u duttore Inuris avia dettu. Bella, disperata è abbastanza sicura per andà cun u sinistru duttore senza resistenza. Ma quale era ella restava un misteru.
  
  
  Era un misteru chì andava à risolve prima di a fine di a sera.
  
  
  Ma devu agisce prestu. Aghju guardatu u mo sguardu. Era circa dui e mezzu è u duttore Inuris avia un gran prugressu. Aghju pagatu a fattura, ùn aghju micca manciatu, assai à a delusione di u servitore, è lasciò Negresco per l'entrata principale. I taxi stavanu aspittendu i passageri. In a Renault à l'avanti di a fila, u cunduttore, un omu à a faccia grossa, stendu u capu sbuchjatu in daretu, russendu assai daretu à a rota. Quandu l'aghju toccu nantu à a spalla, si svegliò subitu. Mi fighjulava, lampendu un surrisu chì era un mischju di l'animali di l'autoderisione è di l'astuzia, u surrisu d'un ex-suldatu. "Monsieur", disse in un tonu chì pareva attirà l'attenzione.
  
  
  Aghju dumandatu. - Cunniscite u Cap Ferrat ?
  
  
  "Di sicuru", disse.
  
  
  — Cunniscite Villa Narcissa ?
  
  
  " Iè ".
  
  
  - Mi pò purtà culà ?
  
  
  - Cume vulete, sgiò. Ma scusate, questu hè un locu stranu.
  
  
  'Da veru?' - aghju dettu, aprendu a so porta di daretu à a so Renault è pusendu. "Dì mi perchè, ma per avà andemu in fretta".
  
  
  A vittura slittò à punente longu u boardwalk è si vultò à a prima volta.
  
  
  "Nimu ùn campa quì. Hè desertu quì ", disse.
  
  
  - Ci hè statu di pocu tempu ?
  
  
  - Innò, ùn possu micca dì cusì. Ma nimu hà campatu quì per parechji anni, signore. Sò sicuru chì questu. Qualche settimana fà, forse un mese fà, aghju passatu di notte. Ci hè un muru di petra trà a villa è a strada, è una porta di ferru à a porta. Aghju guardatu attraversu a porta. Ùn ci era micca luce. Si senti quandu ùn ci hè nimu in casa. Sta villa era una tale casa.
  
  
  - Sapete à quale appartene ?
  
  
  - Innò, sgiò, ùn sò micca. A pruprietà quì passa da un pruprietariu à l'altru, è qualchì volta a presenza di un stranieru significa solu chì u pruprietariu hà datu permessu di campà in a so villa.
  
  
  A Renault era avà ripiglià a velocità. Aghju vistu u Beau Rivage Hotel sparisce daretu à noi ; è po avemu vultatu in una curva di a strada chì scendeva à u portu cù una strada tagliata da e scoglii chì s’alzavanu sopra à u mare.
  
  
  "Ci sò sempre facce novi in e ville", disse u cunduttore.
  
  
  « Passemu à Moyenne Cormiche ? ", - aghju dettu.
  
  
  "Iè, signore."
  
  
  Avà eramu ascendendu, è a cità di Nizza hè stata lasciata daretu à noi. Sottu à mè, à diritta, u mare stava immobile sottu à a nebbia.
  
  
  - Ti sarei grata - dissi - s'è vo ùn mi portate micca à i cancelli di a villa di Narcissa, ma lasciami scendere un chilometru prima.
  
  
  "Aghju capitu", disse u cunduttore. Probabilmente era un bon suldatu. Grassa è intelligente, ancu allora. Capisce ciò chì li darà s'ellu capisce è si scurda di u restu. Prima di tuttu, cura di sè stessu è sopravvive. Survival hè sempre stata a megliu publicità chì un suldatu puderia fà per ellu stessu.
  
  
  Hà guidatu veloce è liscia, godendu a sfida di una di e strade più eccitanti di u mondu. A strada davanti era viota, è accende parechji lanterne gialli per rompe u velu di nebbia. Ancu s'è a notte era tranquilla, a velocità creava una brisa piacevule.
  
  
  "Eccu", disse.
  
  
  Un cartellu chì dice "St. Jean-Cap Ferrat si affacciava è si precipitò davanti. À a mo diritta, delineatu quà è culà da luci, u Cap Ferrat giaceva cum’è un pollice chì spuntava in u mare. Le moteur de Renault gémit alors que le conducteur rétrogradait, se préparant à descendre la Moyen Corniche.
  
  
  "Seremu quì prestu", disse cun un pizzicu di divertimentu. - I vostri amichi vi aspettanu ?
  
  
  Ùn mi importava micca di risponde. "No", aghju dettu, "aghju paura di micca".
  
  
  - Forse vulete ancu questu ?
  
  
  Pusendu una manu nantu à u volante, sintia qualcosa sottu à u sediu cù l'altru. Quandu l'hà tiratu in daretu, avia un ferru di pneumatici in manu. Ridia. "Forse pudete aduprà questu?"
  
  
  'Forse. Ma possu fà senza. Grazie per a vostra gentilezza.
  
  
  "Ùn importa micca", disse. - Sta villa hè un locu stranu. Moltu vechju. Moltu amichevule. Questa ùn hè micca una casa induve si senti còmode è benvenutu. "
  
  
  "Ùn aghju mai statu quì", aghju dettu. - Ma ti credu.
  
  
  "Apagaraghju a luce", disse. "Aiuterà a vostra visione notturna".
  
  
  Aghju dumandatu. - L'armata ?
  
  
  "Legione Straniera", hà rispostu. "Chiudi l'ochji per uni pochi di minuti. Vi dicu quandu ci ghjunghjemu.
  
  
  Dopu qualchì tempu, a vittura si firmò. "Va bè", disse.
  
  
  Aghju apertu di novu l'ochji. C'era una bughjura pesta tutt'intornu à noi. Aghju datu u cunduttore una pila di fatture.
  
  
  "Fortunatu", disse.
  
  
  Sò surtitu da a vittura.
  
  
  U cunduttore s'inclinò. - Un chilometru drittu. À diritta. Muru di petra. Trè metri di altu. Vetru rottu sopra. A porta hè sette metri. Cima puntata. Ùn ci hè nunda in l'internu chì vale a pena arrubbatu. Almenu un mese fà. Ma almenu bona furtuna.
  
  
  Era sempre surrisu mentre a vittura marchjava tranquillamente in a strada. Aghju aspittatu finu à ch'e ùn l'aghju micca intesu è poi mi n'alluntanu. Mentre caminava, aghju verificatu chì e lame di razor eranu sempre in u locu.
  
  
  Pezzi di muschiu chjappà u vechju muru cum'è a putenza germinata. A ruggine hà sbuchjatu u cancellu di ferru. A luce di a luna filtrava à traversu i densi arburi di coniferu chì spuntavanu da i pezze di nebbia è ghjucava annantu à l'erba incurvata chì spuntava da a terra cum'è a barba di un cadavere.
  
  
  Pocu pò esse vistu da a strada. Solu u percorsu di a vittura, ghjustu passatu, tenendu in contu i rutti in l'erba sfracciata. L'arburi alti stavanu cum'è sentinelle trà sguardi curiosi è a villa.
  
  
  Per qualchì tempu, stava fora di u cancellu è ascoltava. Solu silenziu. Nisun cani signalà a mo prisenza. Nisun sestu sensu per pattuglie, un sensu chì m'hà salvatu tante volte.
  
  
  Mi toglii a giacca è l’aghju lanciata nantu à u muru per prutege e mo mani da i frammenti di vetru bruttu chì stavanu nantu à e petre, aspittendu chì i curiosi sanguinanu à morte. Aghju saltatu, aghju trovu un supportu affidatu è in una sola mossa mi tirava, tirandu a giacca cun mè.
  
  
  Accovacciatu à u pede di u muru, aghju firmatu è ascolta. Solu u silenziu. Crouching down è utilizendu l'arburi per a cobertura, aghju avanzatu, parallelu à a strada. Aghju mossa pianu pianu. I mo pedi caminavanu nantu à l'erba bagnata. A nebbia, chì puzzava di aghi di pinu è di l'acqua di mare, girava intornu à mè.
  
  
  Stava andendu in una muntagna è di colpu aghju vistu scorci di luce à traversu l'arburi è à traversu a nebbia. Dopu qualchì seconde, aghju ghjuntu à un campu apertu.
  
  
  Mi firmò à l'orlu di l'arburi è aghju vistu i tracce di e vitture à a mo diritta chì giravanu à manca è poi turnavanu à diritta di novu versu l'entrata di a villa. Una Mercedes bianca, guasi camuffata da a nebbia, s’assittò scura è silenziu in a strada d’entrata.
  
  
  A villa stessa, cù a freschezza di a petra fridda appiccicata in l'aria di u mare di a notte, spuntava da a nebbia cum'è u locu di un terribili incubi. Altu in a finestra, circundatu di persiane appesi, un pezzu di cortina bianca di latti chjappà u lume di luna è fighjulava à a scena sottu cum'è un ochju. I dui piani superiori di a villa eranu scuri. A luce era accesa in trè finestri à u primu pianu.
  
  
  Stendu in a linea di l'arburu, aghju circundatu rapidamente a casa. U spinu, u latu di l'altru latu, è u fronte sò stati neri è silenziu. Aghju cuminciatu à avvicinà à traversu l'erba ruvida. Solu una cortina fina cupria a finestra ghjustu. Mi squattò è aghju guardatu in l'internu.
  
  
  Era a cucina. Un Cinese altu s'assittò di spalle à mè à una tavola di legnu è bevvi una tazza di tè fumante.
  
  
  Mi chinai è marchjò versu un'altra finestra, benedicendu l'umidità chì muffava i mo passi. Lentamente aghju alzatu u capu di novu è mi ritrovu à circà in una stanza chì cuntene solu un lettu. Guido si stese nant’à stu lettu, appughjatu u capu à u muru, sfogliandu una rivista. L'aghju vistu caccià a so giacca è trasfirìu a pistola da u so cinturione à una spalla.
  
  
  U terzu di e trè stanze illuminate era situatu à una distanza considerableu da i primi dui. È mentre ch'e andava quì, mantenendu sottu à u nivellu di i sills di a finestra, aghju intesu a voce di u duttore.
  
  
  "Cara", disse. "Aghju pruvatu assai duru per esse pazienti cun voi." È aghju trovu chì a pacienza ùn hè micca ricumpinsata cù l'intelligenza è a gratitùdine da a vostra parte; solu infidelità è tradimentu. È avà, sfurtunatamenti, a mo pacienza hè finita.
  
  
  Avà era à u livellu di a finestra. Era aperta, è a voce di u duttore, carica di minaccia, era chjaramente audible. Aghju andatu finu à a finestra. Un'altra parte di sta cortina fina bianca, tirata solu parzialmente, appiccicata in a stanza cum'è una tela di aragna in una tomba. Fighjendu da a finestra, aghju vistu chjaramente u duttore Inuris è a zitella. U duttore si tolse a giacca è rimette a sciarpa in u locu, ma parechje verruche doppie ghjittanu sempre u so sguardu arrugatu è arrabbiatu à e pieghe di a fascia di seta.
  
  
  Aghju vistu chì a zitella era sempre vestita esattamente cum'è quandu l'aghju scontru. E so mani eranu strette daretu à u so spinu, cum'è un zitellu chì si sgridava per esse cumportatu male, u so capu ligeramente abbassatu, i so capelli luccicanti sempre liati cù una cinta verde pallida.
  
  
  "Speru chì mi mostrassi una certa gratitudine", disse u duttore. "Speru chì vi venessi à mè di a vostra propria vuluntà cù tesori chì solu una donna pò dà, chì avete da cumincià à rimbursà per a devozione chì aghju versatu nantu à voi cusì chjaramente è cusì constantemente. Ùn pudete micca crede mi, ma questu era veramente a mo speranza più sincera. Ma forse sperava troppu. Questa ùn serà micca a prima volta. È cusì sò ancu chì ciò chì ùn hè micca datu vuluntariamente pò esse pigliatu da a forza ". A zitella guardò drittu à ellu. Ella parlava lentamente è deliberatamente. "Sì terribili", disse.
  
  
  U visu di Inuris si torceva di rabbia. Alzò a manu è la calò di novu. "Questa hè a seconda volta sta sera chì m'avete pruvucatu tantu chì vulia mustrà a crudeltà nantu à a vostra faccia cusì straordinariamente bella". Ma ùn deveria micca fà quessa, duverebbe ? Eiu, pare cusì terribili. Iè, cum'è l'aghju capitu, e mo funziunalità ùn trovanu micca a vostra appruvazioni. L'altri mi anu digià spiegatu questu.
  
  
  "Ùn sbagliate micca, duttore", disse a zitella. - Ùn aghju micca parlatu di u to aspettu. Aghju u minimu dirittu di fà questu.
  
  
  'Oh?' - disse u duttore.
  
  
  "No", disse.
  
  
  - Chì ghjè, u mo dolce ?
  
  
  "Ti odiu perchè sì indicibilmente male", disse.
  
  
  U Duttore ridia, una risata aguda scappava da a so gola lasciva.
  
  
  "Malu", disse. "Quantu pocu sapete di u male per parlà cusì facilmente. Ma prestu amparate più nantu à questu, è eiu stessu seraghju a vostra guida, u vostru maestru, u vostru cumpagnu.
  
  
  "Mai", disse.
  
  
  - Oh, sì, caru, disse u duttore Inuris. - È assai prestu. Quì in a vostra stanza, nantu à u vostru lettu.
  
  
  A zitella guardò prestu à a porta.
  
  
  U duttore strinse a testa. "No", disse. - Questu ùn vi aiuterà micca.
  
  
  A zitella fece una smorfia.
  
  
  In quellu mumentu mi vulia agisce, curressi in a stanza per vede u duttore Inuris è sente a so voce dolce è anima. Ma m'aghju forzatu à calmà. Finu a ora ùn hà fattu nunda, ma parlà. A zitella sopravvive à questu. È mentre aspitteraghju, avaraghju più è più opportunità d'amparà più nantu à questu omu pervertitu è u so misteriosu prigiuneru chì, cù a so faccia fantastica è u so corpu impeccabile, hà svegliatu a so minaccia.
  
  
  Un sorrisu di crudeltà è di anticipazione scopre i denti. "Bè, u mo core", disse. - Ti dugnu una ultima chance. Ti aghju datu tuttu ciò chì pudia. Mi darete in ritornu ciò chì pudete, o deve esse pigliatu da voi?
  
  
  "Pudete piglià mi, duttore", disse fermamente, "ma sapete, è sò, chì ùn mi averà mai".
  
  
  U visu di u duttore s’hè impallidutu è a so mascella strinse di rabbia. Una vena li pulsava à u tempiu cum'è una serpente avvolta sottu à a so carne pallida. S'avvicinò versu a zitella, chì stava tranquillamente è tranquillamente, fighjendu davanti à ellu cum'è s'ellu ùn esistia più. A so manu tamanta ghjunse è strappò a cinta da i so capelli, chì cascò nantu à e so spalle in una cascata d'oru.
  
  
  A rabbia s'hè lampatu nantu à a parte repulsiva di u so visu, intensificendu in i pochi sicondi ch'ellu ci pigliò per piglià u nastrinu verde è lampà à u pianu. Si fece una pausa per processà questu è si preparava à attaccà à u sangue friddu. A zitella cuntinuò à fighjulà fora di ellu, cum’è s’è e so intenzioni ùn l’avianu più cuncernatu, cum’è u ronziu di una mosca.
  
  
  U duttore tende dinò a manu. I so diti longhi è sottili s'arricciavanu attornu à u collu sottile di u so vestitu, è e so nocche s'eranu deliberatamente in l'ampia valle trà i so petti.
  
  
  Hà fattu un muvimentu rapidu di u so polsu è alluntanò a tela da u so corpu. Elle resta immobile alors qu'il lui tirait le tissu de ses épaules et le laissa tomber à terre avec un bruissement.
  
  
  Ùn si mosse micca per prutege i so petti nudi da l'eccitazione avida chì furia in i so ochji. E so braccia pendevanu à i so lati. Portava solu mutandine bianche è pumps.
  
  
  U soffiu di u duttore sbulicò da ellu. "Oh, cusì", disse.
  
  
  Mentre mi furzatu à ignurà a voce chì gridava in mè per rompe u so collu di serpente, e so mani si sdrughjenu à i so fianchi è i so mutandine cuminciaru à rottà in e so cosce abbronzate.
  
  
  Hubert avia ragiò annantu à Nicole Cara, s'ellu era Nicole Cara. Era naturalmente bionda.
  
  
  U lettu era à a mo diritta, in u cantonu trà u muru è a finestra. A zitella, sempre immobile, era à a mo manca, è u duttore Inuris era trà ella è u lettu.
  
  
  Inginochjatu, un pocu senza fiatu per l'excitazione è a fatigue, hà arrotolatu i so mutandine à i caviglie.
  
  
  U duttore Inuris s’arrizzò in pede, li pigliò a manu è cuminciò à trascinala daretu à u lettu.
  
  
  L'aghju lasciatu fà un passu è po un altru, solu per esse sicuru. Ùn ci era micca mole à l'internu di a so coscia manca. Affattu. Allora aghju saltatu nantu à a finestra è immersi in a stanza.
  
  
  U duttore si vultò in u so assi per vedemi. A zitella si ritruvò à u so fasciu di vestiti arruvinati.
  
  
  A sciarpa cascò da u collu di u duttore, palesendu u so collu di verruche di verru. Prima ch'e possu chjappà u distaccu trà noi, avia superatu u so maravigliu.
  
  
  - Guido ! gridò. - Guido !
  
  
  
  Capitulu 7
  
  
  
  
  
  Da u cantonu di l'ochju, aghju vistu a zitella piglià u so vestitu strappatu è appughjà i pezzi di tela à u so corpu voluptuous. U duttore Inuris hè statu intrappulatu cum'è una aragna, perdendu u tempu per l'arrivu di u mortale Guido.
  
  
  Ùn hà micca pruvatu à curriri versu a porta. Mi vinni in mente ch'ellu era prubabilmente a paura di curriri in u so picculu boia in un corridoiu scuru, è dopu avè da pagà a pena per l'intellettu difettu è capricciosità di Guido in a forma di una bala di pistola calibre .22 da quellu scumbag. È à u listessu tempu, aghju avutu una stampa mentale di un nanu cavernellu chì salta da u lettu, strappa a pistola di Trejo da sottu à u so bracciu è cuminciò à curriri versu a stanza di a zitella.
  
  
  Cum'è un pugilatu à l'angulu, u duttore Inuris si moveva da manca à diritta longu u muru di a stanza, e so palme vultate versu l'esternu cum'è in un gestu di cunciliazione.
  
  
  Ùn avissi micca assai tempu. U duttore era una minaccia fisica quant'è a caramella di cuttuni, ma ùn ci era nunda di mette trà ellu è Guido. L'unicu cumbattimentu ch'ellu pudia mette era quellu induve e probabilità eranu in u so favore.
  
  
  L'aghju lasciatu avvicinà cù una onda di spalla è a manu manca. Mi pigghiau un calciu, pigliendu u mio bracciu drittu. Aghju lasciatu u punch è li detti un bonu colpu in a mandibula. S'hè sbattutu in u muru, po sciddicò, inconsciente, u sangue scorri da e so labbra viole.
  
  
  Ùn aghju pigliatu micca tempu per guddà u spettaculu, ma si vultò è si precipitò à a porta. Tardi. Si spalancò.
  
  
  Guido stava quì. Trejo era destinatu à u mo stomacu. "State fermu", disse.
  
  
  Aghju alzatu e mani. Aghju pensatu à quellu puntu, Nicholas Anderson, campionu di damigelle in disgrazia, avia pocu ragiuni per trattà cù Guido. Questu ùn era micca assolutamente necessariu.
  
  
  U fucile resta immobile. U duttore era sempre di stu mondu. Guido surrisu. "Allora eri tu quellu chì hà abbattutu quellu bastardo, nò?" Ebbè, hè tuttu, pensu. Ma ancu ùn possu appruvà, amicu. Questu significa male per mè. È ùn mi piace micca. Tu avissi a scappari quandu vi dissi. Avà pudete dispiace.
  
  
  L'occhi aguzzi di Guido rimarcò a zitella è s'allargavanu. "Vestite", disse. - È chjama à Tsoeng. Dite chì u duttore hà bisognu d'aiutu. È ùn pruvate micca di esse cattivu.
  
  
  A zitella hà vultatu u so spalle à noi, pigliò una valigia da sottu à u lettu, selezziunò parechji articuli di vestiti è cuminciò à vistitu.
  
  
  "Tu," disse Guidu, "scegli un pezzu di muru è mette e mani sopra".
  
  
  Aghju fattu cum'è mi era dettu. Guido hà fattu una ricerca accettabile per mè. Probabilmente era statu u capu di sti scherzi abbastanza spessu per amparà u mistieru. A so ricerca puderia avè purtatu un fucile, un cuteddu è una bomba di gas, ma ùn era micca abbastanza bè per piglià trè rasoi. Guido ùn era micca assai imaginativu. "Va bè", hà annunziatu, "sì pulitu". Girate, mette e mani daretu à a testa è tene li quì finu à ch'e vi dicu di metteli giù.
  
  
  Si sentiu passi fora di a porta. A zitella vultò cù l'omu Cinese, chì portava una spugna è ciò chì pareva una piccula tazza d'acqua. Aghju vistu e so mani per a prima volta. L'unghie nantu à l'indici è i diti mitti spuntavanu cum'è pugnali di quattru pollici.
  
  
  "Aiuta u duttore, Tsoeng", disse Guido.
  
  
  I Cinesi annunziu.
  
  
  "Tu," disse Guido à a zitella, "sta accantu à stu vostru cavaliere biancu, è senza scherzi". Sò stufa di tè. S'ellu fussi à mè, ti spararaghju tutti dui quì in u locu. Allora saria più calmu.
  
  
  I Cinesi s'inginocchianu accantu à u duttore Inuris, sguassendu a faccia cù una spugna. U duttore geme è u so capu appiccà à u so bruttu collu. I so ochji lamponu. I Cinesi cuntinueghjanu à asciucàllu finu à chì u duttore l'hà alluntanatu, attentu à ùn tuccà e so unghie lunghe. "Aiutami, Chang", disse.
  
  
  I Cinesi u pigliò sottu à e braccia è l'alzavanu. Cuntinuò à appughjà u so spinu contr'à u muru. "Portami un pocu di brandy, Chang", disse.
  
  
  I Cinesi abbandunonu a stanza è vultonu un mumentu dopu cù un vetru di cognac. U duttore immerse u musu di porcu in u vetru è inalate i fumi prima di beie. Cù a so manu libera, sintia a mandibula ferita. Allora si vultò versu mè cun un surrisu stancu. "Nisun dannu veru, sgiò Anderson", disse. 'Almenu per mè. In quantu à voi... bè, puderia esse una materia completamente diversa.
  
  
  "Ascolta", aghju cuminciatu.
  
  
  Ma Guido m'hà interrottu: "Tace", disse.
  
  
  U duttore Inuris l'hà salutatu cum'è un addestratore chì si tratta di un ghjovanu cane sdraiatu. "Hè abbastanza, Guido", disse. "Zittu."
  
  
  Guido lo fissò. Apparentemente, a so relazione ùn era micca basatu annantu à l'affettu. Guidu saria statu quantunque cuntentu di puntà u musu di a so pistola automatica versu u duttore Inuris, quant’è à a zitella è à mè, per fighjulà ch’ellu ci sguassate sottu à e so palle.
  
  
  "Bè, sgiò Anderson, pensu chì hè ora chì voi è eiu ghjunghjimu à una sorta di cunniscenza finale." Pensu d'avè fattu chjaramente à voi in Negresco chì a zitella chì hà attiratu a vostra attenzione era in fatti assai malata. È a vostra presenza quì pò solu aggravà è complicà a so malatia. Sò dispostu à sopportà u modu piuttostu drammaticu in quale avete dimustratu cusì dolorosamente a vostra lealtà, postu chì apparentemente ùn hè statu fattu dannu. Ma duvete capisce chì sò un omu di scienza è ùn tollerà alcuna interferenza quandu si tratta di u prublema assai seriu di trattà una persona malata ".
  
  
  "Se qualcunu in questa stanza hè malatu, Dottore", aghju dettu, "hè voi".
  
  
  Sentu di novu a forza di i so sforzi per cuntene a rabbia chì minacciava di strappò a so mascara di un duttore benevolente per dà sfogo à a rabbia torciata chì brusgiava in ellu.
  
  
  Un friddu curria in u so corpu. Pigliò un antru sorsu di brandy. I so ochji fighjulavanu in u liquidu ambra mentre girava u brandy in e so mani. Cuminciò à capisce chì aghju intesu è vistu più di ciò ch'ellu suspettava. "Sgiò Anderson", disse cù unu di i so surrisi indulgenti. "Ci sò casi trà un duttore è un paziente chì parenu, cumu diceraghju, strani à un osservatore senza furmazione. Una scena chì pò parè scandalizante à qualcunu cum'è voi seria subitu capiscibile à unu di i mo culleghi.
  
  
  "Smettila, duttore", aghju dettu. "Ùn l'accettà micca, è se pensate cusì, allora sì ancu più pazzo di ciò chì suspettava, è suspettatu chì site completamente pazzi è una disgrazia per a vostra professione".
  
  
  U duttore infilò u musu in a ciotola sferica di u so bicchiere di cognac è pigliò un respiru prufondu prima di mi fighjulà.
  
  
  "Che vergogna", disse cun un sorrisu tristu. - Hè una pena. Per tè. Sì un stupidu, sgiò Anderson. S'è vo mi ascultà solu, pudete avà gode di a pruspettiva di immerse in i ricchi dilizie di a Costa Azzurra. Ma invece, a to caparbietà t'hà obligatu à interferisce cù i mo piani. È questu, signore, hè assai disgraziatu.
  
  
  "Sfurtunatamente per voi", aghju dettu. "Ma micca per quella zitella quì, pensu."
  
  
  "L'eroi mi diverte, sgiò Anderson," disse, sipping u so brandy. "A vostra sperienza pò esse arradicata in l'Occidenti, cum'è parechji di i vostri compatrioti, ma a mo hè basatu nantu à fatti. È cusì speru chì mi crederete quandu vi dicu chì, in a mo sperienza considerableu, a morte subita hè scontrata da più eroi chè codardi. È sò sicuru chì questu hè indesevule per elli cum'è per i so fratelli più chjuchi, ma più sàvii. Ma basta à filusufà. Basta à dì chì ùn avete micca fattu un favore à sè stessu o à a zitella. È per mè ùn site più chè un ligeru inconveniente.
  
  
  "Questu resta à vede, duttore," aghju dettu.
  
  
  "In verità", disse. "E apparirà avà."
  
  
  U duttore Inuris pusò u vetru. - Tiong, cullate tutti i vostri bagaglii è mette tuttu in a vittura. Partemu u più prestu pussibule.
  
  
  Si vultò à mè di novu. - Avà, sgiò Anderson, m'avete causatu qualchì inconveniente. Aghju da rinunzià sta casa avà. Prestu Guido, Chang, mè stessu è a ghjovana donna chì u so benessiri ti preoccupa cusì parteranu. Cercheremu un novu alloghju cum'è una precauzione contr'à ogni disturbu chì pò esse causatu da e persone chì diventanu curiose nantu à u vostru locu. E l'affari," e so labbra magre si aprirono in un surrisu smug, è i so ochji s'avvicinò à a zitella, "cuntinuaranu finu à a so fine inevitabbile.
  
  
  Guido hà agitu a pistola in a mo direzzione. - È chì li ne sarà ?
  
  
  "Ah, Guido," hà dettu u duttore Inuris "Avemu pacienza, scriveremu una ricetta per u sgiò Anderson à u mumentu propiu, vi suggeriu di portallu in una di e stanze di u sotano Chjamete strettu quì, dumandate à Chang di vene cun voi È dopu, una volta chì Chang hà tuttu imballatu è avete caricatu a furgoneta, videremu ciò chì pudemu fà per u dulore di u signore Anderson per a so separazione di sta ghjovana.
  
  
  "Vai", disse Guido, indicà a porta.
  
  
  Chang ci hà unitu fora in u corridoiu. Eranu in realtà una squadra abbastanza bona. Chang, retrocede in u corridore davanti à mè, si manteneva abbastanza luntanu da mè. Guido restò abbastanza luntanu daretu à mè chì ùn pudessi andà rapidamente versu l'arma.
  
  
  À a fine di e scale ci era una piccula rampa di scalini chì scendeva. À u pede di l'escalieri si entrava in una stanza chjuca, viota fora di una sedia di legnu è di un tavulinu dipintu di biancu, nantu à quale si vedeva un ghjurnale ben piegatu à a luce fioca di una pera nuda avvitata in u tettu. Sottu à a tavula, pulitamente plegata, cum'è s'elli eranu stati posti quì per u so propiu scopu, ponenu pezzi di corda.
  
  
  "Siate," disse Guido.
  
  
  Era un travagliadore efficace. Li pigliò solu un minutu per ligà i mo braccia à u spinu di a sedia è e mo gammi à i gammi.
  
  
  "Pudete andà, Chang", disse.
  
  
  U Cinese abbassò a testa in un arcu casuale, poi marchjò in silenziu per e scale.
  
  
  "L'aghju mandatu via", disse Guidu, "perchè vogliu dì qualcosa".
  
  
  'Oh?'
  
  
  "U duttore pensa chì site una sorta di burlone, amicu." Tu li faci ride. Pigliò a canna di a pistola sottu à u mo mento è hà inclinatu u mo capu in daretu. "Ma ùn pensu micca chì sì divertente." M'avete causatu assai guai sta sera è ùn mi piace micca. Allora ciò chì vi aghju da dì hè chì ciò chì u duttore hà pianificatu per voi - forse vi lascerà campà - morirete. Mi assicuraraghju di scendere quì prima di partì. È tandu ti ammazzaraghju. U duttore pò esse arrabbiatu cun mè per un tempu, ma ùn hè micca assai cuntentu cun mè. È dopu una ora o più, deciderà chì ùn importa micca veramente. Allora sì mortu è sò assai felice.
  
  
  Aghju pensatu chì ùn pudia micca male di fà crede à sta scimmia ch'ellu si trattava di un debule. "Aghju assai soldi, Guido", aghju dettu. "Se mi lasciate andà, vi daraghju tuttu".
  
  
  "Oh, omu", disse. "Mi piace esse dumandatu".
  
  
  "Pudete esse riccu, Guido", aghju dettu. 'Lasciami andà. Per piacè.'
  
  
  "Vogliu dì solu una cosa", disse, pressendu a pistola un pocu più forte. Abbassò a so voce à un sussurru. - Tu vai à more, amicu. Pigliò u so fucile è marchjò prestu da a porta. Aghju vistu a porta chjude daretu à ellu è intesu a serratura cliccà. Aghju cuminciatu à muvimenti e dite in cerca di a cintura. Uni pochi sicondi dopu aghju tiratu a lama fora di u so piattu è era digià travagliatu nantu à e corde. Guido pò esse flirtatu cù Nicholas Anderson, ma Nicholas Carter hè una materia diversa. L'escursione di u turista innocente hè ghjunta à a fine. Ùn mi pigliò più di trenta seconde per sega a corda.
  
  
  Aghju pigliatu u ghjurnale da a tavula. Nice-Maten era abbastanza grassu per fà u truccu. Aghju apertu u ghjurnale è l'aghju lasciatu plegatu solu una volta. Allora l'aghju rotulatu in diagonale in un cilindru strettu è u piegatu à a mità. U pruduttu finitu avia un manicu tapered è una testa dura di roccia. Era un'arma economica, ma mortale.
  
  
  Aghju pigliatu e corde tagliate, aghju ligatu i mo gammi à a sedia è aghju infilzatu e mani per u spinu, stringendu u ghjurnale daretu à a mo spalle.
  
  
  Ùn aghju micca avutu aspittà longu. I so passi chjappà in i scalini è a serratura cliccò. A faccia di Guido era rossa brillanti. Abbattu a porta.
  
  
  "Sporchi bastardi", disse. "Vuliva chì Chang ti tumbà." Per punisce mi. Ebbè, ponu tutti merda per mè. À u mumentu chì aghju finitu, sarete mortu.
  
  
  "Ùn fate micca questu, Guido", aghju dettu.
  
  
  "Finate e vostre preghiere, amicu", disse, avvicinendu à mè cù l'arma tirata.
  
  
  Aghju apertu un pocu a bocca per fà pensà chì vulia dì qualcosa d'altru. Allora aghju lanciatu u battu da daretu à mè, è hà colpitu a manu cù a pistola. L'arma s'arcò sopra a so spalla è s'hè lampatu in terra daretu à ellu.
  
  
  L'ochji di Guidu s'allargavanu. Si accucciò difensivamente, sintendu u so bracciu ammazzatu è trascinò i so pedi. U so respiru hè ghjuntu in i pulmoni sbulicati mentre u so sistema di adrenalina s'adattava à l'aumentu di u dulore. I so ochji brillanti ùn mi lascianu mai.
  
  
  L'aghju seguitu mentre ch'ellu sfilava in daretu. Si firmò di strofina u so bracciu feritu. Allungò e braccia in daretu, cercandu a tamanta u fucile.
  
  
  Di colpu, cascò in ghjinochji è a manu diritta volò versu a so arma. Aghju aspittatu finu à ch'ellu avia u so bracciu allargatu cumplettamente, dopu aghju lampatu u ghjurnale contr'à u so coddu. L'ossu s'hè ruttu è un ulu d'animali scappò di i so labbre.
  
  
  In qualchì locu sopra aghju intesu a voce di u duttore... - Guidu ? Ellu disse. "Guido! Induve si?'
  
  
  Guido era accullatu in quella stanza buia di u sotano, a so faccia cuntorta da u dulore mentre a so manu intaccata si lanciava versu a so arma. E so dite si chjudevanu intornu à u manicu mentre l'aghju lasciatu chì a mo arma li chjappà nantu à u fondu di u nasu, à traversu i so narici. U so nasu era sfracicatu è i frammenti di l'osse anu penetratu in u so cervellu assassinu.
  
  
  Un piantu piantu, piantu, scappò di a so faccia insanguinata. Allora cascò à u so spinu, si strinse è si ghjigliò. Mi sò ghjinochju, cambiatu u bat à a mo manu manca, è aghju pigliatu a pistola cù a mo diritta.
  
  
  Fighjendu, aghju vistu una figura ombra vestita di neru in cima di a scala. E so mani eranu stese, è u liquidu scuru sguassava pianu pianu da i so quattru unghie di pugnale. Si firmò à a cima di e scale, è quì aghju intesu à Chang parlà per a prima volta, è e duie parolle chì hà dettu m'hà mandatu un coagulu di sangue in i mo vini.
  
  
  "Latrodectus Mactana", disse monotonamente.
  
  
  Grazie à u piacè dubbitu di l'addestramentu di sopravvivenza di a vespa, sapia ciò chì goccia da i so unghie: velenu di vedova negra cuncentrata.
  
  
  
  Capitulu 8
  
  
  
  
  
  È cusì era. Ùn ci era micca spaziu per l'errore. O mi sbarazzaraghju di Chang, rapidamente è precisamente, o ellu mi pigliarà è strapparà a mo carne cù unu di i veleni più maligni secreti da qualsiasi criatura in a Terra. U velenu hè quindici volte più forte chè quellu di un rattlesnake. Ma a morte, s'ellu era una cunsulazione, ghjunghjia assai prubabilmente per via di sta roba, equivalenti à u velenu di mille ragni, chì goccia da ogni unghia giganti di st'omu cinese.
  
  
  S'avvicinò à mè cum'è s'è eru disarmatu, passu à passu, cum'è qualchissia chì camminava in una processione funebre. Daretu à ellu, in cima di i scalini, fighjendu in giù cù un surrisu burlone, u duttore Inuri fece un gestu d’addiu casuale, cum’è s’addiu à dui ghjucatori di ping-pong, è sparì da a vista.
  
  
  Mi ritirò più in a stanza è pusò una tavola dipinta di biancu trà mè è u Chang chì si avvicinava. U so visu fermava senza spressione, u so respiru infaticabile, i so ochji scuri immotti.
  
  
  Aghju aghjustatu i mo pedi. Ùn era micca u tempu per i risultati di tiru poveri. Aghju avutu ragiò annantu à a pistola di Guido. Era un Trejo .22, Model 1. U mazzulu di selettore hè statu impostu à u ritmu di u focu: quandu aghju tiratu u grillu, ottu giru splode, è vulia chì tutti chjappà u pettu osseu di Chang. S'ellu mirava à a so testa, ci era una chance chì alcune di e balle mi mancassi per via di u rinculamentu di u so mecanismu.
  
  
  Chang si firmò à u pede di a scala, ghjustu fora di a stanza, in l'ombra chì copria a so faccia affundata. È tandu, i braccia in maniche nere, quelle braccia odiosa, chì s’avanzavanu ipnoticamente avanti è avanti, cum’è un friddu preludiu à u ballu di a morte, sfilavanu nantu à u sogliu.
  
  
  Aghju alzatu a pistola cù e duie mani. Lentamente, e mani tomba curve si torciavanu cum'è anguille giganti in un spettaculu rituale, è di tantu in tantu una goccia di velenu densu ruttava da l'unghia à a terra.
  
  
  Sentu u fucile vacillare in a mo manu, ma aghju luttatu cù a voglia di apre u focu. Vuliu chì Chang si move più in a stanza, versu a luce.
  
  
  Aghju calatu cù cura l'arma per allevà i mo musculi è i tendini da a tensione di l'anticipazione. È in questu mumentu Chang hà saltatu nantu à a tavula.
  
  
  Nisun tempu per duie mani. Ùn ci hè più tempu per una mira attenta. Cù un swing di a mo anca, aghju alzatu u fucile è tirò u grillu.
  
  
  Ci hè stata una splusione... di un silenziu cumpletu.
  
  
  A deliziosa macchina di morte di Guido hè bloccata.
  
  
  Chang stava nantu à l'altra parte di a tavula, mettendu i so dite in i mo ochji. I diving è swing u battu di carta, solu per esse scuntratu cù l'aria mentre sguassava e so mani. Camminò rapidamente intornu à a tavula, movendu di latu, ma quand'ellu si moveva, aghju fattu u listessu, mantenendu a stessa distanza trà noi.
  
  
  À intervalli di solu microsecondi, unghie nere è untuse lampanu avanti cum'è quattru frecce, cerchendu i mo ochji. Aghju messu u fucile in a mo sacchetta, scuntendu u battu in avanti è in daretu, chjappà nunda chè aria.
  
  
  Ogni onza di cuncentrazione in u mo cervellu è l'ochji si sforzava per ghjudicà a direzzione è a velocità di ognunu di l'attacchi potenzialmente letali di Chang.
  
  
  È i mudelli ipnotichi ch'ellu hà intrecciatu per mè eranu solu parte di un sketch più intricatu di un vechju pianu d'attaccu chì finiria in a morte. L'unghie chì trapanavanu l'aria s'avvicinavanu di più in più, e mani si alluntananu più, l'ochji si strinsenu di più in più per seguità u muvimentu scuru è debule. Tandu ci hè statu un mumentu di trascuranza, un dulore agutu da unghie piercing a carne, è dopu agonia è morte.
  
  
  A menu chì a morte vene prima per Chang.
  
  
  Aghju puntatu u club à u so mentonu, è quandu hà sbulicatu u so capu in daretu, aghju sbattutu a tavula in u so stomacu cù tutte e mo forza cù a manu manca. Il s'évanouit et s'inclina en arrière, mais il reprit rapidement l'équilibre et attaqua de nouveau.
  
  
  Aghju andatu versu ellu, tirà fora u tavulinu davanti à mè. Chang stava in u so postu.
  
  
  A so manu manca di colpu si sparò versu i mo ochji. Aghju cacciatu u mo capu in daretu, ma aghju capitu troppu tardi chì era una finta. A so manu diritta era puntata in giù, duie lance velenose puntate à a reta di vini di u polsu di a mo manu, chì spinghjava a tavula in avanti.
  
  
  À l'ultimu minutu aghju tiratu u tavulu in daretu è Chang hà luttatu per cumpensà a so mossa. Hè tardu. U so picculu dito volò sopra u target, è a punta di a so longa unghia indice sbattò in u tavulinu.
  
  
  Cù a manu diritta l’aghju culpitu in capu cù u battu. S'inclinò per evitarla mentre aghju vultatu a tavula da l'altra parte. Eru ricumpinsatu cù un crackle brittle. U soffiu sibilante, a rabbia mischiata cù a perplessità, scappò da e labbra di Chang. L'unghia di quattru centimetri stava tremula, a punta prufonda in u legnu.
  
  
  Aghju spustatu a tavula versu ellu di novu. Tiong ùn ne vulia sente più parlà. A tavula interferiscenu cù e so intenzioni. A so manu manca cercò u mo visu è l'ochji, è a so manu diritta pigliò u tavulinu è pruvò à caccià da a mo presa stretta.
  
  
  Trà noi, un chiodu macchiatu è rottu tremava in u legnu dipintu di biancu ; a punta ùn hè micca più di un millimetru è mezu in spruce suave, cum'è una freccia in miniatura, tuttu coperto cù velenu mortale da a punta à l'altra parte cracked.
  
  
  Cum'è aghju esquivatu unu di i pugni alti di Chang cù a mo manu manca, aghju sbattutu u bat in a so manu diritta, chì era appiccicata à a tavula. Chang si n'andò cun un scintilliu di eccitazione in i so ochji.
  
  
  Sapia ciò ch’ellu aspettava : un mumentu di imprudenza. Mentre mi appoghjava nantu à a tavula per sbattà, u mo spinu è u collu eranu esposti à a so manu manca.
  
  
  S'ellu s'era tenutu a terra è cuntinuvatu à tene nantu à a parte sottu di u tavulinu, ùn avissi micca scambiatu nunda di più chè un polso doleratu per un colpu nettu è finali cù a manu manca à u mo collu. Era un suggerimentu chì ùn avia micca intenzione di ripetiri, ancu s'è Chang sperava ch'e aghju fattu.
  
  
  Aghju spintu lentamente a tavula versu ellu, swinging the club minacely. À u mumentu chì l'arbulu era à portata di novu, Chang allungò a manu diritta è hà pigliatu avidamente a tavola.
  
  
  Avemu ripiglià e nostre pusizioni di tira di guerra intornu à a tavula, a so manu ghjunghjendu versu a mo testa mentre saltava avanti è avanti, esquivandu u so attaccu implacable.
  
  
  Di colpu, aghju cascatu in ghjinochji è salta da sottu à a tavula.
  
  
  U sicondu chiovu longu nantu à a manu diritta di Chang si rumpiu è cascò in silenziu à u pianu.
  
  
  Prima ch'ellu pudia ricuperà da a so sorpresa, mi sò alzatu di novu. È per a prima volta aghju vistu a paura in i so ochji. L'arma in a so manu diritta era avà cumplettamente smussata.
  
  
  Aghju pigliatu di novu a tavola. Era un passu chì Chang puderia ignurà solu à u costu di u periculu mortale. Stendu cù a manu manca, hà pigliatu di novu u fondu di l'arbulu. È cusì ci stemu quì, cum'è dui duellanti nantu à una superficia di a misura di un fazzoletto, solu uni pochi di muvimenti è a morte assai vicinu.
  
  
  Aghju battutu a tentazione di avvicinà à Chang, sottu à quelli pugnali mortali, à risicu di a mo vita, per sfracicà a so faccia cun un colpu di u club. Cù ogni seconda, e probabilità sò diventate più in u mo favore. Aghju dimezzatu l'arsenale davanti à mè. Puderia permette di aspittà. Ma Chang s'hè rottu. Si ghjittassi à traversu a tavula, spinghjendu u capu in avanti cum’è una lancia umana.
  
  
  Aghju cascatu u bat, saltatu à u latu è aghju pigliatu u so polso cù e duie mani. E so unghie cercavanu a mo carne cum'è un paru di zanne scure è brillanti. U so corpu musculoso era allungatu a faccia nantu à a tavula.
  
  
  Aghju sguassatu una manu da u so polso è appiccicatu u collu à a tavula cù u mo coddu, è tirò u so bracciu in daretu cù l'altru. Luttava cù u mo pesu è a mo presa, i nervi è i musculi strappati è l'ossu rottu. A so bocca s'aprì in un urlo silenziu. Quandu aghju liberatu a prissioni, a so manu cascò impotente à u bordu di a tavula. Tiong stava là, respirando pesantemente. I so ochji sprimanu un dolore atroce è un odiu immensu.
  
  
  Aghju fattu un passu in daretu è u fighjulà.
  
  
  L'avemu vistu tramindui à u listessu tempu : u chiovu rottu era sempre appiccicatu in u legnu, è sapia chì Chang avia decisu di piglià, malgradu u dulore è a manu inutile, per aduprà in u so attaccu finali. Cum'ellu s'arrizzò nantu à u so bracciu drittu inghjustu, aghju marchjatu intornu à ellu è li detti un chop di karate à u collu cù u latu di a mo manu, facendu chì a so faccia cracke contr'à u legnu.
  
  
  Un griddu terribili scappò da u so internu mentre cuminciò à torce cum'è una serpente, sbattulendu avanti è avanti nantu à l'altare biancu di a tavula.
  
  
  Un frammentu di unghie spuntava da u so ochju drittu. Urlava sempre mentre u so corpu succumpiava à u velenu, sbulicò da a tavula è sbarcò à u pianu cun un colpu.
  
  
  Ùn aghju avutu micca tempu à perde nè in timore di i morti nè à cuntinuà à fighjulà i cadaveri di Guido è Chang in questa arena lugubre. Aviu avutu qualchì affari cù u duttore Inuris è andò subitu à a scala.
  
  
  Fora di a casa aghju intesu u rughju di un mutore Mercedes. Sò andatu fora di a porta cum'è a vittura chjappà a ghiaia è sbulicò da a strada è sparì intornu à l'angulu di a casa. Aghju vistu una zitella in u sediu di fronte cummattiri un pazzu disgustu.
  
  
  Quandu aghju ghjuntu à l'angulu di a villa, a vittura era parcheggiata in cima di a pendenza chì porta à u cancellu. Saria statu à u cancellu davanti à mè, ma u duttore Inuris deve piantà per apre a barriera. È tandu l'aghju da chjappà cun ellu è smachjà u so craniu in polpa. U duttore Inuris deve avè pensatu u listessu.
  
  
  A porta à a diritta s'aprì, è u corpu di a zitella, sbulicatu da a so manu, volò fora di capu prima.
  
  
  Aghju precipitu versu ella mentre a vittura si precipitò versu u cancellu. I freni sguillavanu sottu mentre Inuris l'arrestava bruscamente è esce da a vittura. In u splendore di i fanali, pruvò disperatamente à apre u cancellu.
  
  
  Ùn aghju micca avutu tempu per ellu avà.
  
  
  Aghju ghjinochju accantu à a zitella è aghju pigliatu u so capu in e mo mani. Fighjendu in a so faccia, aghju intesu di novu u rughjonu di u mutore mentre Inuris esce da u cancellu.
  
  
  A zitella s’agita.
  
  
  In u livante, u celu hè diventatu più chjaru. A nebbia si sbulicò è una brisa rinfrescante soffiava da u mare.
  
  
  A zitella ripigliò di colpu a cuscenza, l'ochji s'allargavanu di paura.
  
  
  "Va bè avà", aghju dettu, abbracciandula strettamente. "Hè andatu è ùn pensu micca chì tornerà mai quì".
  
  
  Sentu chì a tensione in u so corpu si calmava è dopu à uni pochi di minuti m'hà guardatu è hà sappiutu di surrisu.
  
  
  Era maravigliosu.
  
  
  
  Capitulu 9
  
  
  
  
  
  Ci pusemu nantu à i scalini di u veranda cù e bevande chì aghju purtatu da l'internu. Ùn ci era nunda di male cù a cinta chì Inuris avia. A zitella paria bè, fora di qualchi graffia nantu à i coddi.
  
  
  L'aghju dumandatu s'ellu vulia entre, ma hà scuzzulatu a testa. Ùn pudia micca culpisce. In l'alba crescente, a villa ùn pareva micca assai attrattiva. Pezzi di gesso rosa scheggiato e rotto si rigonfiarono, e macchie scure di ruggine si sparsero in superficie come capillari rotti sul naso di un vecchio ubriacone.
  
  
  Innò, ùn a puderaghju micca culpisce ch’ella ùn vulia più entre. Per ella, era veramente una casa infestata, cù ricordi di veri orrori, ancu senza i cadaveri di Guido è Tiong cum'è una nota addiziale è spaventosa.
  
  
  Si appoggiò à unu di i pilastri di legnu sbucciati à l'angulu di e scale è fighjulava à u mare.
  
  
  Aghju dettu chì Guido è Tiong eranu morti. Ella accettò a nutizia cun un sguardu, cum'è s'ellu era inevitabbile in un mondu induve a ghjustizia piglia sempre u so cursu è u male ùn pò scappà di a retribuzione.
  
  
  Ùn aghju micca insistitu chì ella parla. Ella farà abbastanza quandu hè pronta. A sapia. Ma prima avia bisognu à pusà è gode di a brisa fresca, di l'odore di i pini, è di a cunniscenza diliziosa di esse libera da u duttore Inuris è a so piccula banda.
  
  
  Gettendu u so capu in daretu, cù i capelli d’oru cum’è un cuscinu nantu à una vechja culonna, li piacia l’aria pulita di u ghjornu novu.
  
  
  Quandu hà finalmente parlatu, a so voce pareva pensativa. "Hè cusì bellu quì", disse. "Oh, ùn vogliu micca dì quì, quì, in questu locu". Vogliu dì quì, longu à a Riviera, cù l'arburi, i fiori, u mare, u celu è u sole. Mi piacerebbe vene quì à un altru tempu, cù qualcunu altru. Ma ancu una persona cum'è u duttore Inuris ùn pò micca sguassà a so bellezza. È avà ch'ellu ùn hè micca quì, mi piacerebbe stà quì. Almenu per un tempu. Ma questu ùn pò micca accade, micca avà. Aghju sempre cose da fà. U volu d'Inuris era solu u principiu, almenu per mè. Ùn pensate micca ch'ellu tornerà, Nick ?
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "No, ùn tornerà micca quì", aghju dettu. "Ma questu ùn significa micca chì ùn apparirà più". Cunniscia a ghjente cum'è ellu prima. Ùn li piace micca esse umiliati. Ùn si ponu permette di lascià i so piani sò arruvinati. È quandu facenu, di solitu volenu vendetta. Ùn si riposeranu finu à ch'elli si vinderanu, ancu s'ellu ci vole anni. U duttore Inuris hè solu una persona cusì.
  
  
  - Cumu li ferma ?
  
  
  - Li ammazzate. Cum'è i cani pazzi.
  
  
  Portava una cammisa di u travagliu turchinu cù uni pochi di buttuni disfatti in cima è jeans sbiancati. A matina, dopu à una notte d'orrore, è in vestiti ch'ella pigliò in fretta da una valigia in a so stanza, induve una mossa sbagliata puderia fà chì Guido spara, pareva più bella, se micca megliu, chè a matina, Casinò, in quellu mumentu quandu l'aghju vistu per a prima volta.
  
  
  Tirò i so ghjinochje è avvolse i so braccia intornu à elli. Inchinava u capu per copre u so visu cù u so mantellu d’oru, coprendu tuttu ma l’ochji è a fronte. Ella mi fighjulava da a punta di i so ghjinochji.
  
  
  "Pudete pusà quì, Nick", disse. "M'avete liberatu da u duttore Inuris. Hè tuttu ciò chì aghju dumandatu.
  
  
  "Mi pare di ricurdà qualcosa di un ordine d'assassiniu per cinque franchi", aghju dettu.
  
  
  Ella alzò a testa è surrisu. "Pensu chì u cuntrattu hè cumpletu", disse. "Ùn ti vecu micca cum'è Guido, chì uccide per piacè".
  
  
  "Micca luntanu da ellu", aghju dettu. "Ma certe persone anu da esse ammazzate. È mi pare chì u duttore Inuris hè unu di quelli persone.
  
  
  "Avete più ragione di ciò chì pensate", disse. "Ma questu ùn deve esse u vostru prublema." Forse possu truvà aiutu in altrò se ne aghju bisognu.
  
  
  "Pensu chì hè u mo prublema avà", aghju dettu. "Hè pussibule chì u duttore Inuris vulerà trattà cun voi dopu, aghju pensatu chì ellu avia ancu qualcosa per mè. Vi dicu chì a ghjente cum'è ellu ùn piace micca esse interferitu in i so piani. E crede chì aghju disturbatu un pocu i so piani. Questu pò fà mi dorme male, dumandandu induve hè, ciò chì hà da fà, o forse pensendu ch'ellu hè à qualchì tipu di schema chì puderia micca esse cusì bonu per a mo salute.
  
  
  "Pensu chì avete ragione, Nick", disse. "Ma pudete piglià cura di sè stessu". Ùn avete bisognu di obsessionà per mè è e mo preoccupazioni.
  
  
  I stava. - Vulete chì sia cusì ?
  
  
  Ella mi hà guardatu è ùn hà dettu nunda. Ella solu guardò in i mo ochji. Aghju vistu lacrime cumparisce in i so ochji. Ella scuzzulò a testa è inghiottì duramente.
  
  
  Mi pusò accantu à ella è mi misi u bracciu intornu à e spalle. 'Allora va bè. Qualunque sia, l'avemu riparatu inseme. va bè ?
  
  
  "Va bè", disse cun un largu surrisu.
  
  
  "A propositu", aghju dettu, "Pensu chì hè stupidu di rompe una cumminazione vincente. Ùn mi mancassi a fine di stu mondu per nunda ".
  
  
  "Grazie, Nick", disse.
  
  
  "E avà una cosa", aghju dettu.
  
  
  'Chì?'
  
  
  "Avà, prestu, prima chì qualcosa succeda, pudete dì solu u vostru nome è ciò chì hè tuttu?"
  
  
  "Hè una longa storia", disse. "Perchè ùn vi versate un'altra bevanda è siate quì vicinu à a colonna induve sarete più còmode."
  
  
  I stava. "Sò pronta à fà tuttu. Ma prima di fà un altru passu, prima chì u celu cade, o u tettu di a veranda vi cade nantu, o mi scaccià u sogliu è mi rumpiu u collu, mi piacerebbe sapè quale sì è ciò ch’è no tentemu di fà.
  
  
  Esce da ella cum'è una mitragliatrice scoppiata.
  
  
  "Mi chjamu Penny Dawn è pruvemu di piantà u furtu di $ 15 miliardi da i Stati Uniti".
  
  
  
  Capitulu 10
  
  
  
  
  
  Penny Dawn. Aghju dettu u nome parechje volte à mè cum'è aghju mischjatu u ghjacciu in a bevanda forte chì aghju versatu. Stu nomu li cunvenia. Cuminciò à a so allegria, à i so capelli d'oru, à a so pelle abbronzata è à a so vuluntà di piglià quandu e probabilità s'eranu contru à ella.
  
  
  Mi pusò in fronte à ella à u pede di a culonna. "Bè, Penny, dimmi a storia."
  
  
  Presa u so capu contr'à a culonna per chì u sole scalda u so visu stancu. "A storia di Penny Dawn", hà cuminciatu cù una voce dolce è pensativa, "accumincia cù a storia di Philip Dawn, u mo babbu ..."
  
  
  Philip Dawn hè natu in Cina in a famiglia di un missiunariu americanu. Stavanu in un paese duv’elli curavanu i malati, aiutavanu i poveri è induve Filippu Doane passava a so zitiddina. U modu di vita cinese era l'unicu ciò chì u ghjovanu Filippu sapia.
  
  
  Trà i tanti amichi di u ghjovanu Philip Dong era u vechju Ji Shan Jo. Era un omu magre, bossu, cù un longu mustacciu biancu chì pendava da ogni latu di a bocca. A so pelle era cum'è pergamena, ma e so mani eranu flessibili, cum'è quelle di un ghjovanu. In i so anni più ghjovani, Jie Shan Jo era un magu famosu.
  
  
  Filippu Alba era u preferitu di u vechju in u paese, è hà amparatu à Filippu qualchi di i so trucchi. Gee amava i puzziche è e cose difficili. Passava parechje ore à intaglià l'uggetti, cum'è e scatuli intricati chì hà assemblatu - una scatula in una scatula in una scatula chì puderia esse aperta solu da qualchissia chì cunnosce a so cumminazione cumplessa ma simplice. Pressendu un locu è toccu ligeramente in un altru hà causatu a scatula per apre.
  
  
  Ji Shan Jo hà amparatu à u ghjovanu Filippu l'arti di questi trucchi; è quandu Filippu avia da portà i so genitori in un America ch'ellu ùn avia mai cunnisciutu, era diventatu abbastanza adeptu à fà li. I puzzle impegnativi di Joe... Cum'è un ricordu è in onore di a so amicizia, u vechju hà datu à Filippu una di e so scatule, un'opere d'arti cuperte di belli sculture d'ivori. Philip Dawn avia deci anni quandu i so parenti vultonu in America. Ùn si scurdava mai di u vechju o di e so lezioni. "A vita hè piena di magia", disse Tse. Shang Jo spessu disse à u zitellu. "Ùn sapete mai chì trucchi hà da ghjucà o chì miraculi farà. Questu hè u più grande spettaculu di tutti i tempi ".
  
  
  Mentre campava in America, Filippu cuntinuò à risolve puzziche è trucchi di magia. Amava i castelli. Serrature cù una chjave, serratura cumminata - tuttu questu l'affascinava. Quandu Filippu si n'andò à l'università, hà studiatu ingegneria è à un certu puntu si n'andò à travaglià per una cumpagnia chì hà sviluppatu sistemi di sicurità per i banche. Era u travagliu perfettu per Philip Doane.
  
  
  Piuttostu prestu in a so carriera, hà cuminciatu à acquistà una certa reputazione per u so talentu apparentemente magicu in u disignu di sistemi di sicurità. Quandu l'altri cumpagnie si avvicinavanu à ellu, andò in l'affari stessu. Data a so reputazione, ùn hè micca surprisante chì u guvernu l'hà cuntattatu prestu per una missione.
  
  
  U Gold Vault è Fort Knox sò diventati quasi sinonimi in i Stati Uniti. Ma ciò chì assai persone ùn sanu micca hè chì avà ci hè più oru in a volta di a Riserva Federale sottu Nassau Street in Manhattan chì in ogni locu in u mondu. È quandu u guvernu hà decisu di mudernizà sta stallazione di almacenamentu, si vultò à Filippu Done.
  
  
  Penny Dawn si mutò è infilò i so gammi sottu à ella. L'aghju purtatu un altru vetru è pigliò un sorsu mentre contava a so storia.
  
  
  "Hè bè chì Philip Don hè un omu onestu", aghju dettu.
  
  
  "Ah", bisbigliava, "ma sta storia ùn hè micca di ellu". Oh, allora sì ", aghjunse in fretta. "Ùn vi sbagliate nantu à questu. Soldi, oru o ghjuvelli, o tuttu ciò chì li dumandavanu di prutezzione, ùn li importava micca. Era una sfida per ellu di designà qualcosa chì Ji Shan Jo seria fieru. Hè ciò chì l'hà guidatu. Cuncepimentu di castelli chì eranu simplici è cumplessi à u stessu tempu ".
  
  
  "Allora aghjurnà u sistema di sicurità in a volta di Nassau Street era a so sfida più grande", aghju dettu. - È hà finitu ?
  
  
  Ella surrisu un surrisu misteriosu. 'Oh sì. Hà fattu. Questu hè diventatu u più grande capolavoru di a so vita ... "
  
  
  U guvernu li piace à dichjarà chì nimu cunnosci a cumminazione necessaria per apre u sicuru, chì nimu hà l'infurmazioni necessarii per entra in questu. Ma di sicuru Filippu Dawn hè l'unica persona chì u cunnosce. È postu chì hà designatu a volta, u guvernu l'hà assuciatu cum'è cunsultante per mantene a qualità di e so misure di sicurezza. Face tutti i cambiamenti necessarii secondu l'ultime nutizie in tecniche di sicurezza o furtu. Ellu stessu piglia a decisione finale nantu à quale serà assuciatu cum'è guardiani armati, una parte vitale di u sistema di difesa. Filippu Dawn puderia campà una vita longa è felice. A vita era bona. Era in una pusizioni assai rispettu, si maritò cù una mòglia maravigliosa, è avianu una figliola à quale eranu tramindui assai devoti: Penny.
  
  
  Ma a vita era piena di trucchi, Ji Shang Jo l'avia dettu tante volte. È un ghjornu sta magia fatale hà cambiatu tuttu.
  
  
  Era un ghjornu d'estate sulful è a famiglia di Dawn si n'andò à a spiaggia per scappà di u calore oppressivu di a cità. Quand'elli vultonu à a sera, piacevuli stanchi è riposati, Eranu solu à pochi chilometri da casa quandu hè accadutu. U cunduttore di una vittura chì vene da l'altra direzzione hà persu u cuntrollu è hà scontru frontale cù a vittura di Dawn. A moglia di Filippu hè stata uccisa istantaneamente. Filippu stessu avia solu uni pochi di graffi. Ma Penny Dawn passò prima per u parabrisu. Era terribilmente sfigurata.
  
  
  I medichi fascianu a zitella cum'è pudendu, ma dissenu à Filippu chì ùn ci era nunda di più ch'elli pudianu fà. Serà scarred per a vita; è Filippu Dawn era culpitu di stu accidente, chì hà avutu cunsequenze cusì terribili pè u so zitellu. Penny hè cresciutu esposta à a crudeltà chì l'altri zitelli puderanu dimostrà: taunting ella cù a so faccia sfigurata è cicatrizzata. Filippu paria esse più affettatu da questu chè Penny. Coccolava Penny in tutti i modi pussibuli per cumpensà a so bruttura, chì diventò qualcosa di una obsessione per ellu. L'hà purtatu in viaghji stravaganti, a mandò à i migliori scoli, hà assuciatu prufessori di pianoforte è cantu, maestri di ballu, l'hà purtatu à cuncerti, ballet, teatru, tuttu per ella. E, sicuru, l'hà purtatu à tutti i chirurghi plastichi in u paese.
  
  
  Paria chì ogni mese ci era un duttore sfarente è ogni mese a stessa risposta: cicatrice, a deformità era troppu cumpleta. Ùn ci era più nunda chì si pudia fà. Cum'ella hè cresciutu, andò à a scola, è graduate, Penny hà amparatu à vive cù e so cicatrici. Si adattava bè è pensava chì a so vita era cumpleta. Ma u so babbu insistia, malgradu e so prutestazioni, à circà stu chirurgu magicu chì ùn esiste micca.
  
  
  Ma hè risultatu chì esiste. È un ghjornu si prisenta senza annunziu è inespettatu à l'uffiziu di Philip Dawn in Manhattan. "Aghju capitu", disse l'omu, "chì vo circate un chirurgu per a to figliola?"
  
  
  - Iè... ma quale site... ?
  
  
  "Sò quellu chirurgu", disse l'omu. 'Mi possu presentà ? U duttore Lothar Inuris.
  
  
  
  Capitulu 11
  
  
  
  
  
  Allora dr. Inuris si riferiva à u barattu simplice: accessu à a volta di a Riserva Federale in cambiu di una nova faccia per Penny.
  
  
  Paria divertente. Solu un pazzu suggeriria questu, è solu un pazzu l'accettaria. Questu ùn significa micca chì Lothar Inuris è Philip Done eranu ugualmente pazzi. S'è Filippu Alba s'era impazzitu, era impazzitu d'amore per a so figliola. Tutti i genitori volenu fà qualcosa per i so figlioli; Filippu hà andatu à misure estreme. È u prezzu era altu per Filippu Don. Hè statu dumandatu à pagà u prezzu più altu ch'ellu pudia permette : a distruzzione di u so capolavoru. A volta chì hà designatu hà mura di cimentu armatu. Questu hè vintisette metri sottu à Nassau Street. Ci hè una porta à l'esterno cù un intricatu sistema di chjave doppia. Ma l'accessu à a volta stessu hè attraversu un passaghju strettu attraversu un cilindru d'acciaio di trè metri è novanta tunnellate. U cilindru gira in un quadru di centu quaranta tunnellate. Quandu l'entrata hè chjusa, u cilindru gira tantu luntanu chì u quadru hè chinu d'acciaio solidu, è poi s'immerge un centimetru, cum'è un cork enormi nantu à una buttiglia. Hè sigillatu, impermeabile è chjusu, per ùn dì micca tutti l'elettronica, a televisione è l'altri equipaghji di avvistamentu, è ancu un sistema di securità umanu custituitu da una di e più grandi unità di u so tipu in u paese: i snipers si entrenu regularmente. cù armi chjuche è automatiche.
  
  
  U sistema di alarme pò bluccà ogni uscita da u bastimentu. È à l'internu di a volta ci sò compartimenti chjusi, chjusi tripli. Cuntene circa quattordici mila tunnillati di lingotti d'oru da i Stati Uniti è una settanta altri paesi. Ogni bloccu pesa circa dodici liri. Ùn hè micca qualcosa chì pudete purtassi in a vostra sacchetta, è ùn pudete micca fà senza esse rilevatu cù una flotta di camioni.
  
  
  Esce l'oru da quì era un misteru chì Ji Zhang Jo avissi amatu. È li avaria ancu piaciutu a decisione di Filippu Don. Era simplice è difficiule à u stessu tempu.
  
  
  À a so prima reunione, i dui omi si sò ghjunti in faccia cù e so cundizioni. Filippu Don, un omu obsesionatu da a tragedia di a so figliola, ùn hà micca decisu immediatamente di scambià a so magia unica per a magia di u duttore Lothar Inuris. L'unicu prublema era a fiducia.
  
  
  "Ma, caru," disse u duttore Inuris, "Pudemu cunfidassi tramindui l'un l'altru. Aghju fiducia chì vi vede stu prughjettu à una cunclusione riescita è duvete cunfidassi cù l'operazione riescita di a vostra figliola. Ùn avete micca scelta.
  
  
  "Di sicuru chì avete ragione", rispose Filippu Dawn. "Nimu, ripeto, nimu pò fà ciò chì possu". Aghju perfezionatu e tecniche più avanzate. I mo metudi, basatu annantu à anni di ricerca... È sò l'unicu chirurgu in u mondu chì pò guarì u cicatrisu chì hà affettatu a vostra figliola è dà micca solu una nova, ma ancu una bella faccia.
  
  
  "È eiu", disse Philip Don senza passione, "Sò l'unicu in u mondu chì hà l'infurmazioni di sicurezza cumplette chì avete bisognu".
  
  
  ' Esattamente. Allora, ùn hè micca benefiziu à nimu di noi per tradisce a fiducia di l'altri, ùn hè? Ciò chì i dui omi dumandavanu era una grande impresa. Inuris, intenzione di fà fora cù circa un sestu di l'oru di u mondu minatu da i tempi immemorabili, accunsentì à furnisce à Filippu Done un persunale leale per u tempu necessariu. In ogni casu, per a so propria salvezza, hà ricusatu di chjamà l'altri capi implicati in stu grande robba. In cambiu, accunsentì à mette in opera l'operazione di Penny se Filippu dimustrassi a so cooperazione assicurendu l'accessu à l'oru. Una volta chì a pianificazione à longu andà righjunghji u stadiu irreversibile, hà da principià a trasfurmazioni di Penny. Arrubà l'oru durava mesi, forse anni. L'operazione durà menu di una settimana.
  
  
  Ancu prima di a fine di a so prima riunione, Philip Dawn è Inuris avianu sviluppatu un sistema per mantene in cuntattu. È Filippu disse à u duttore ch'ellu l'averia da sapè quandu era prontu à principià u so pianu.
  
  
  Da quellu ghjornu, Filippu Don paria à a so figliola una persona completamente diversa. Per a prima volta in parechji anni, pareva felice è allegru. Penny ùn hà micca dumandatu dumande nantu à stu cambiamentu. Ella vulia crede ch'ellu avia infine ghjuntu à patti cù a situazione. Ma sta felicità avia un inconveniente. Penny hà scupertu chì u so babbu era statu cunsumu da a tensione frenetica annantu à l'anni, è quandu ella spressione u so disgustu, l'attribuì à l'eccitazione di un novu prughjettu. Penny si firmò quì. Era cuntentu ch'ellu ùn a trascinò più in u paese à tutti i duttori è ch'ellu era assorbutu in u so travagliu. Ùn hà mancu avvistu u so aspettu cambiatu ; i so capelli eranu naturalmente diventati grisgi cù l'anni; ma cù u tempu, u so "progettu novu" l'hà fattu magre è curvatu. A so faccia era arrugata è vechja. Finalmente, una notte, hà nutatu i so cambiamenti fisichi.
  
  
  Hè ghjuntu in casa prima, di bonu umore, è si versa dui bicchieri di u so megliu xérès, unu di i quali li detti. - Toast, Penny. Bevemu à a magia di a vita ".
  
  
  Penny guardò u so babbu cun disprezzu divertitu. Eranu anni chì ùn l'avia vistu cusì felice. - Ebbè, chì si passa, babbu ?
  
  
  Philip Dawn s'assittò in a so sedia preferita. - Un chirurgu vi operarà dumani sera. È quandu vi svegliate, averete una nova faccia. Ùn ci sarà micca traccia di e vostre vechji cicatrici è tracce di chirurgia. Penny u guardò incredula.
  
  
  "Hè veru", disse. Pisò u biccheri è alzò a manu cum'è ghjurà. - Sò assolutamente seriu. Aghju vistu u travagliu di questu omu è vi dicu, ùn hà micca uguali.
  
  
  "Ma, babbu", disse Penny. "Ùn m'importa più veramente." Filippu Don annuì. "Sò," disse. "E hè per quessa chì sò fieru di voi." Ma, Penny, per piacè, ùn litemu micca. Ancu s'è tù ùn ti importa, ti dumandu di fà questu per mè, per u vechju. Per u vostru babbu, per purtà a felicità è a gioia.
  
  
  Penny ùn avia micca prublema per accettà sta dumanda. Si avvicinò à u babbu è u basgiò nantu à a guancia. Filippu Alba l'abbracciò.
  
  
  "Diu ti benedica", disse. E lacrime scorrivanu per e so guance. "Nisuna lacrime, babbu", disse. "Solu gioia". Ella ci hà pensatu. "Dì mi cum'è mi pare?"
  
  
  "A vi dicu a verità, ùn sò micca", disse Filippu. "Aghju lasciatu tuttu à u duttore. U sà. Ma m'hà dettu tantu ch'è tù saresti assai, assai bella.
  
  
  "Sembra esse una persona assai distinta".
  
  
  "Iè, assai maravigliosu", disse Filippu.
  
  
  - Parlami di ellu ?
  
  
  "Ùn ci hè micca assai da dì. Ma una persona maravigliosa. A so voce era debule è pensativa.
  
  
  - Cumu hè ? Quale hè stu? Da induve hè ?
  
  
  "Ùn importa micca". Paria quasi in furia per e so dumande. "Hè u megliu in u so campu, è questu hè l'unicu ciò chì importa, ùn hè micca?" U so tonu si addolcì. "Papà", disse Penny, "ci hè qualcosa chì mi vulete dì?"
  
  
  "No, nò", disse Filippu cun un surrisu artificiale. - Ùn hè micca cusì cusì. Ùn ci hè micca assai da dì di ellu. Vogliu dì, chì importa? U risultatu hè impurtante ".
  
  
  "Tuttu questu hè assai stranu, papà", disse Penny.
  
  
  "Bè, questu ùn hè mai accadutu prima,
  
  
  Bè? È sò un pocu nervu, questu hè tuttu, avà chì hè cusì vicinu. È a vostra barra di dumande ùn face micca megliu.
  
  
  - Eppo, ùn ci vecu micca male. Hè naturali. Infine, questu hè impurtante. Vogliu dì, ùn mi lasciate micca à un duttore ombrosu.
  
  
  Filippu Don s'arrizzò cum'è s'ellu ci fussi statu cacciatu.
  
  
  'Papa.'
  
  
  Cuminciò à pianghje. A so figliola si inginocchiava accantu à ellu. "Pensu chì megliu ditemi tuttu", disse. Filippu hà purtatu e mani in faccia. "Ùn possu micca", disse trà singulti. 'Ùn possu micca fà.'
  
  
  "Tu duvete", disse Penny.
  
  
  È quandu i singhiozzi s'hè firmatu, Filippu Don, tandu sempre u visu cù e mani, conta à a so figliola ciò ch'ellu avia fattu. Spiegò cumu ellu è u misteru duttore Inuris avianu, in u corsu di parechji anni, riesciutu à mette novi persone fideli à u duttore in tutte e pusizioni chjave di sicurità intornu à a volta. Calchì volta Filippu Don hà riesciutu, per esempiu quandu a vechja guardia si n'andò è ci vole à ingaggià una nova. Philip Don hà arrangiatu cusì chì quandu una nova persona hè stata purtata da u duttore Inuris, hè statu sceltu è numinatu. Ma questu hè micca tuttu. L'omi sò raramente lasciati. Cù l'infurmazioni raccolte è furnite da Filippu, Inuris hà urganizatu ciò ch'ellu chjamava « sparizioni magiche ». A guardia hè sparita, ma nimu ne sapia. Perchè subitu, per piglià u so postu è fà u so travagliu, apparsu u doppiu perfettu creatu da u duttore Inuris.
  
  
  Dopu qualchì tempu, tuttu u sistema di almacenamentu era sottu à u cuntrollu di una squadra sana cuncentrata nantu à una cosa: arrubà l'oru.
  
  
  A suluzione chì Philip Don hà trovu era simplice quant'è cumplessa. U più duru era di rimpiazzà l'omi, ma u duttore Inuris hà fattu. È a simplicità era chì Filippu Doane hà sappiutu da u principiu chì ùn ci era nunda di usà a forza bruta per penetrà a volta impenetrable chì avia creatu. Ùn ci era micca punti debuli in u metale. U puntu debule, sapia, eranu i guardiani.
  
  
  Avà l'operazione hè diventata assai più faciule. A maiò parte di l'oru appartene à i Stati Uniti. Qualchidunu di i bullion appartenenu à altri paesi, è quandu u debitu deve esse pagatu, "stackers d'oru" cù i so scarpi spiciali trasfirìu l'oru à u compartment desideratu cù l'elevatori idraulichi è i cinturi trasportatori.
  
  
  Ogni ghjornu, secondu u calendariu stabilitu da Filippu Don, ogni guardia move una lingotti d’oru è a rimpiazzava cù una falsificata, senza chì nimu sappia nunda, fora di u guardianu stessu, è ùn n’avia da parlà. Cumu i termiti manghjanu in una casa è ... Lento ma efficace. In pochi anni, migghiara di bars sparì. Periòdicamente, quandu e cundizioni eranu cunsiderate cumpletamente sicure, u camione pigliava è furnisce carichi grossi. Dopu un certu tempu, u numeru di lingotti d'oru chì restanu in a volta hè diventatu menu di u numeru di lingotti d'oru falsificati. Miliardi sò stati arrubati. À questu tempu, u prezzu di l'oru nantu à u mercatu mundiale ferma stabile: $ 35 per uncia. Allora di colpu una cumminazzioni di forze hà cuminciatu à sapà a forza di u dollaru. Troppu soldi sò stati stampati. Ci era troppu soldi di carta. A cunfidenza in u dollaru hà cuminciatu à debilitatu. U populu vulia oru.
  
  
  Ufficialmente, l'oru era più preziosu. Ufficialmente, u dollaru valìa menu è un grande volu in oru principia, luntanu da u dollaru. Quandu i grandi saggi finanziarii di u mondu decisu di creà un mercatu liberu per l'oru, u prezzu hè ghjuntu à più di centu dollari l'unza.
  
  
  U palcuscenicu hè statu preparatu per un colpu finanziariu. U duttore Inuris è i so amichi cuntrullavanu quasi un sestu di tuttu l'oru in u mondu. Anu avutu un pesu veru in u mercatu è anu sappiutu scuntrà i prezzi elevati è e richieste elevate.
  
  
  Quella notte, Philip Don spiegò tuttu à Penny, è quandu ella insistia ch'ellu andassi à l'autorità, ricusò.
  
  
  'Ancu micca. À questu stadiu, seria un disastru. Qualcosa scapperà è l'ecunumia di i Stati Uniti cascarà in u caosu. U risultatu saria cusì catastròficu chì assolutamente nimu ùn resta micca toccu. L'industrii colapsanu, u disimpiegu salderà, è u mercatu di borsa si sfonderà. Ma mentre noi mantenemu silenziu annantu à questu, ci hè sempre una chance chì i Stati Uniti ritruvà u so oru. Parlà avà arruvinà solu l'unica cosa bona in tutta sta storia: una nova vita per voi. Se stemu in silenziu prima di l'operazione, tuttu sarà bè. U guvernu ascolterà in tempu debitu, ma ùn ci hè nisuna ragione per rompe a diga finu à avè i nostri prufitti. Avemu da cooperà avà, altrimenti tuttu ciò chì vederaghju in u mo travagliu hè una zitella brutta è un babbu cundannatu cum'è ladru ". Penny hà pigliatu prestu. U so babbu avia ragiò. A so unica chance era di fà l'operazione, annunziendu cusì l'affare trà Filippu Done è u duttore Inuris. È dopu, puderia ancu fà u so megliu per riparà a situazione.
  
  
  Era cum'è s'è u babbu avia lettu i so pinsamenti. "Una volta chì sta operazione hè fatta", disse, "Dr Inuris hà pagatu u so debitu à mè, è u mo cuntrattu cù ellu hà da esse finitu. Allora, Penny, pudete fà ciò chì duvete fà.
  
  
  È cusì basgiò u so babbu addiu a notte dopu. Una vittura aspittava davanti à a so casa. L'omu cinese altu hà pigliatu u so postu daretu à a rota prima ch'ella puderia pusà in daretu. L'omu daretu à ella, accantu à ella, si pusò in l'ombra. A so voce ghjunse da a so faccia mezza piatta. "Sò u duttore Inuris", disse. "U vostru chirurgu, Miss Dawn."
  
  
  Prima ch'elli eranu à un chilometru da a so casa, li dete a droga. È Penny Dawn era inconsciente quand'elli ghjunghjenu à a so destinazione.
  
  
  
  Capitulu 12
  
  
  
  
  
  Aghju realizatu chì stava à fighjulà a dolce faccia di Penny Dawn mentre contava a storia. Cum'ella si silenziu per un mumentu, aghju luttatu cù e parechje dumande è preoccupazioni suscitate da a so storia in un ghjornu luminoso è assulanatu. Il y avait encore de nombreuses images non finies que j'espérais qu'elle finirait. "Allora stu bravu duttore ti hà fattu a somiglianza di Nicole Cara", aghju dettu, girandu u restu di a mo bevanda in e mo mani.
  
  
  "Iè, inspiratu da l'imaghjini di a stella di cinema chì idolatrava." U so corpu tremava cù una risata suprimita. - Oh, sicuru, aghju statu grati. Ùn pudia micca crede à i mo ochji quandu mi aghju vistu prima in u specchiu. Faccia nova, faccia bella. Allora aghju realizatu chì ùn avia mai cunnisciutu prima chì a bellezza, a bellezza fisica, hè un rigalu veramente miraculosu. Ma un rigalu," continuò in una voce strappata da ricordi sgradevoli, "esige un prezzu altu.
  
  
  Inuris spiegò chì Penny era stata inconsciente per pocu più di 72 ore. Sempre captivata da a bellezza grazia di u so visu novu, da a perfezione chì rinviava u so sguardu d'ammirazione da u specchiu, ùn hà micca avvistu chì u duttore s'avvicinava. "Un omu puderia passà a so vita sana à circà una donna cusì", disse, stendu ghjustu accantu à ella. "Ùn aghju mai cunnisciutu Nicole Cara. Ma a cunfessu chì daraghju assai per cunnoscela. È vede ti cusì mi fa pazzia.
  
  
  Di colpu, stende a manu è l'attira versu ellu. Un bracciu l'abbracciava. A so manu libera tirò a so camicia di notte sottile è strinse bruscamente u so pettu. Li strinse e so labbre à e so e si strinse a lingua trà i so denti.
  
  
  Surpresa, Penny si liberò. "Ùn mi toccu!"
  
  
  "Pensu chì hè megliu amparà à accettà e mo attenzioni", u duttore hà sorrisu.
  
  
  Penny li dumandò di lascià. Allora u duttore li disse induv’ella era : in u sudu di a Francia, in una villa. È, spiegò, ùn saria micca permessu di lascià finu à chì ellu è u so babbu anu finalizatu l'accordu. Penny ùn avia altra scelta chè di stà prigiunera. Ella fece finta di ùn sapè micca di l'accordu trà Filippu Dawn è u duttore Inuris, chì s'hè vultatu in u so favore. Ella decisu chì a so megliu strategia era di esse sottumessi è ignuranti. Ùn era micca permessu di lascià a villa in alcuna circustanza.
  
  
  U duttore Inuris, apparentemente capitu chì u so primu approcciu grossu à ella era un miscalculation seriu, ùn hà micca fattu sforzu fisicu per parechji ghjorni. Tuttavia, l'hà sottumessu à un "blitzkrieg" di u so charme pervertitu. È u "staff", Guido è Tiong, diventenu menu vigilanti.
  
  
  Inuris lui a parlé de lui-même. È da i pezzi d'infurmazioni ch'ella hà riunitu fighjulendu è ascultendu, hà sappiutu imaginà un omu torciatu è sfiguratu chì a tena in prigiunera.
  
  
  Prima, Inuris hè diventatu addictu à l'eroina. U so amore per l'utilizazione aperta di una siringa era evidenti. Era di origine tedesca è era un studiente di medicina durante a guerra. Duranti stu tempu, hà sappiutu praticà è sviluppà tecniche chirurgiche nantu à i prigiuneri di i campi di cuncentrazione à quale hè statu assignatu. Quante centinaie di persone avia mutilatu, ammazzatu, per perfeccionà i metudi ch'ellu si vantava avà ? Dopu à a guerra, fughje in Svizzera, induve hà apertu una piccula clinica. Hè diventatu riccu grazia à a ricerca fanatica di a nova ghjuventù da e donne anziane. A so ricchezza crescente hà stimulatu a so avidità è diventò cumplitamenti cuncentratu à suddisfà a so sete di ricchezza.
  
  
  In tutti i so ricordi ùn hà mai mintuatu cumu hà amparatu à Philip Downe. Ùn hà ancu parlatu à Penny di a so relazione cummerciale.
  
  
  Passavanu parechji ghjorni cù i storii d'Inuris, mentre chì Penny stava prendendu u sole in u giardinu di a villa. Tandu, una notte, quand’ella sentia chì Inuris è i so guardiani eranu abbastanza calmi da s’addormenta grazia à a so apparente cuuperazione, hà riesciutu à s’alluntanà è ghjunghje à Nizza. Era appena ghjunta à u casinò quandu Guido l'hà pigliatu. Quand'ella fù tornata à a villa, Inuris s'hè vultatu in furia è l'hà avvirtutu cù minacce obscene contru à ripetiri quella sera.
  
  
  Una settimana dopu hà sappiutu di scappà di novu. È Guido a ritruvò. Ma sta volta ci era un omu chjamatu Nicholas Anderson...
  
  
  Aghju fischiatu. "Sta storia hè assai interessante per mè. Ma ci hè una cosa più. U veru nome di Nicholas Anderson hè Nick Carter. Hè un agentu di u guvernu di i Stati Uniti.
  
  
  L'ochji di Penny s'aprenu spalancati è a so bocca formava un O chjucu è silenziosu.
  
  
  "Avà chì spiegà tuttu cusì chjaramente", aghju dettu, "Pensu chì faria u listessu".
  
  
  "Averaghju da avè abituatu", disse Penny. "Ma ùn vecu micca fà a diferenza".
  
  
  "Ancu à mè", aghju dettu. "Tu dui vulemu sempre catturà Inuris prima ch'ellu ci tomba. È una volta catturamu, vogliu sapè un pocu di più nantu à st'oru è quale sò i partenarii d'Inuris. Avete capitu chì u vostru babbu hè affruntatu una sorta di punizioni, nò?
  
  
  Penny calò l'ochji. "Iè", disse. 'Eiu sò. Ma pensu chì ellu sà ancu. È ùn li importa micca. L'unicu ciò chì li importava era mè. È avà si curanu di mè.
  
  
  "Damn s'ellu ùn hè micca veru, Penny Dawn", aghju dettu. "Sì una donna assai bella".
  
  
  Là, nantu à a veranda sfondata, si arrossì. "Ùn sò micca abituatu ancu à tali cumplimenti", disse.
  
  
  "Bè, pensu chì hè megliu abituatu", aghju dettu, alzendu da i scalini.
  
  
  "Questu hè tuttu cusì stranu", disse. "Ùn sò micca s'ellu mi abituaraghju mai".
  
  
  Aghju andatu versu ella è l'aghju pigliatu. "Vi aiuteraghju à pruvà", aghju dettu. "Hè solu una questione di pratica". Aghju pigliatu a so faccia in e mo mani è aghju purtatu a so bocca à i mo labbre. M'aspittava. E so braccia s’eranu attornu à mè, è u so corpu, un ghjocu di punti duri è linii lisci, si fusiona cù u meiu. E so mani sò alzate è si intrecciavanu in i mo capelli.
  
  
  "Oh", disse infine, "oh, Nick."
  
  
  Respirava pesantemente, e cime bronzate di i so petti sbucciavanu à traversu u longu col V di a so cammisa. Aghju vistu chì l'ochji di a zitella s'illuminanu cù u focu verde. E so braccia mi ghjiravanu à u collu è e so labbre tuccavanu i mei, caldi è bagnati, cù una passione chì era più chè gratitùdine. I so fianchi pressu i mei in un ritmu di desideriu incontrullabile. È e so mani, servitori di u so desideriu, si sò mossi per tuccà e mo cosce. Aghju sbottonatu a so cammisa, pigliò i so petti in e mo mani è basgiò i so capezzoli duri. Lasciò a so cammisa sfilà da e so spalle cù impazienza. "Più veloce, Nick," ella respirò. 'Più veloce.'
  
  
  Si firmò mentre mi tirava giù i so jeans sbiancati è mutandine. E so dite è e mie si precipitonu à caccià i mo vestiti prima di affondassi inseme nantu à l'erba rugiada, induve e so braccia è e so gammi mi catturavanu in carne vellutata. A so bocca si lamentava eccitata contr'à a mo orechja, cum'è una voce da una tempesta, alzenduci è calendu di novu in una piscina di piacè inimaginabile. Una volta è più finu à chì avemu finitu cù una splutazioni fulminante è sò stati lasciati calmi, caldi è vicinu à l'altri in u sole di un novu ghjornu.
  
  
  Là, stendu in l'erba, aghju cuminciatu à dì li ciò ch'e aghju pensatu. U duttore Inuris a vulia piglià cun ellu quand’ellu fughjia. S'ellu hà successu, tuttu saria bè, almenu per ellu. Allora puderia mantene Penny prigiuneru finu à chì u furtu di l'oru hè statu cumpletu. Ma hà fiascatu. Hà avutu à scaccià Penny fora di a vittura per distrarmi per pudè scappà. Tantu ch'ella campava, era in periculu. Ma ùn pudia risicà di vultà in villa. Era troppu periculosu. Prima o poi qualchissia truverà Guido è Tiong mortu in u sotano. È subitu dopu, qualchissia hà cuminciatu à dumandà parechje dumande nantu à a persona chì hà affittu a villa.
  
  
  nò, dr. Inuris ùn tornerà mai. Era in fuga, è luntanu. A lotta ùn era micca u so ghjocu. Il s'attendra et préparera la rétribution à ses bourreaux qui s'exprimeront pour lui. In l'operazione d'oru, era un tecnicu, u creatore di dimònii, u creatore di guardiani di rimpiazzamentu chì "magicamente" sparivanu. Sapia ciò chì significava. Ci era sempre qualchissia chì avia boni termini per questu, cum'è "liquidazione" o "terminazione incondizionata". Questi guardiani eranu morti è rimpiazzati. Tale era a cuntribuzione di Inuris à u furtu d'oru.
  
  
  Qualchissia altru hà furnitu a forza di travagliu, i musculi è u cervellu necessariu per una operazione di questa dimensione è cumplessità. Ùn sapia micca quale era, ma aghju trovu a prisenza di Guido è Tiong cù u duttore assai istruttiva. Ùn parevanu micca vechji amichi di u duttore o vechji amichi di l'altri. Sembrava chì Guido è Chang eranu assignati à u duttore cum'è aiutu da i membri di l'allianza.
  
  
  Allora quandu u duttore hè lasciatu senza guardiani di u corpu è perde a zitella ch'ellu duveria esse alluntanatu da l'occhi indiscreti, aghju avutu a cunclusione chì si dirigeva à i so amichi per a prutezzione u più prestu pussibule. S'ellu era abbastanza prestu, puderia vultà à i so camaradi, cuntà ciò chì era accadutu, è fiducia in a pussibilità ch'elli l'avessinu perdunatu, o almenu micca puniscialu, finu à chì qualcosa di cruciale ùn andava male.
  
  
  Intantu, i so cumpagni puderanu fà tuttu ciò ch'elli puderanu per assicurà chì nunda ùn andava male mentre seguitu a zitella è possibbilmente "Nicholas Anderson". Assicuraranu chì e so labbra sò sigillati per sempre.
  
  
  Se a mo supposizione era curretta, u duttore Lothar Inuris torna in New York.
  
  
  "Questu mi pare bè", disse Penny.
  
  
  Ùn li vulia micca parlà di a seconda, una bona raghjone perchè u duttore Inuris era prubabilmente in New York. Ancu micca. "Va bè", aghju dettu. 'Andemu à. Avete bisognu di qualcosa d'altru in a casa?
  
  
  Penny strinse a testa. - "Tuttu ciò chì aghju bisognu hè u mo passaportu, è hè in a mo sacchetta. Andemu à. A so manu s'infilò ind'a meia mentre andavamu per u chjassu di u cancellu à l'entrata di a villa di Narcissu. U sole brillava, è era piacevule à parte cù e ruine lugubri di a villa è i so abitanti morti.
  
  
  "Faremu in autostop à Nizza", aghju dettu. - Ci vole sempre à passà da u mo hotel. Sentu solu chì aghju bisognu di i mo amichi induve andemu. I so nomi sò Hugo, Wilhelmina è Pierre.
  
  
  Prestu avemu lasciatu di novu l'hotel. Pigliamu un taxi per l'aeroportu di Nizza, à l'est di a cità, è quandu avemu firmatu davanti à l'edificiu di l'aeroportu, Penny mi tirava a manica.
  
  
  "Fighjate", disse.
  
  
  Parcheggiata fora - o megliu ancu, abbandunata - era una Mercedes bianca.
  
  
  "Semu nantu à a strada bona", aghju dettu. "Probabilmente hè partitu in un volu d'Air France per Parigi à 7:30 sta mattina".
  
  
  Avemu pigliatu un volu Inter da Nizza à 9:30 cù cunnessione in Parigi è New York.
  
  
  Ci era pocu tempu prima di partì. Aghju purtatu u caffè per noi dui, alcuni croissant è una copia di l'International Herald Tribune. U big headline in a prima pagina hà subitu attiratu a mo attenzione. U prezzu di l'oru hà righjuntu u so piccu. A dumanda era à livelli record in i mercati internaziunali è e preoccupazioni per u futuru di u dollaru si intensificanu.
  
  
  Vuliu disperatamente avè infurmazione nantu à quale era daretu à tutta sta operazione di furtu d'oru, s'ellu ci era sempre una chance per prevene tuttu u disastru. Se a maiò parte di l'oru di i Stati Uniti scorri, a crisa di l'oru internaziunale diventerà un panicu internaziunale. I dollari di carta diventeranu senza valore. Un pane costa un milione. Mi ricordu di leghje in qualchì locu nantu à a Germania dopu a Prima Guerra Munniali. In pocu anni, u valore di a marca hè cascata da quattru marchi à quattru miliardi di marchi. U palcuscenicu hè stata fatta per a storia per ripetiri, ma sta volta in i Stati Uniti.
  
  
  U volu per Parigi era occupatu senza incidenti. L'aviò sbarcò sopra a Baia di l'Angeli per guadagnà altitudine dopu u decollo.
  
  
  "Vogliu vultà quì prestu", disse Penny.
  
  
  "Quandu tuttu questu hè finitu", aghju dettu.
  
  
  "Quandu o "se"?"
  
  
  In Parigi avemu cambiatu d'aviò, è un grande Boeing 747 hè partitu da Orly à tempu. Se a mo supposizione era curretta, Lothar Inuris ùn era micca più di duie ore davanti à noi. Ùn l'avemu micca da catturà, ma almenu mi sentu cum'è andavamu in a direzione ghjusta. Sopra l'Oceanu Atlanticu, Penny dorme nantu à a mo spalla. Ùn l'aghju micca culpèvule. Hà avutu una notte dura. Eru stancu ancu, per quessa, ma ùn mi sentu dorme. Ùn mi piaceva micca esse incuppatu in quellu aviò. Vuliu esse in terra è perseguite Inuris è i so cumpagni. Ma infine, unu di u persunale hè ghjuntu nantu à l'intercom è ci hà dettu di allacciate e nostre cinture di sicurezza. Questu annunziu hà svegliatu Penny. Ella sbadigliò, si allungava, poi s'avvicinava à mè è chjude l'ochji.
  
  
  "Ehi, dormiglione", aghju dettu. Hà apertu un ochju verde è mi fighjulava da sottu à i so capelli d'oru spessi. - 'U tempu di svegliate. Hè u tempu per noi di andà à travaglià.
  
  
  Ella alzò a testa è spazzola i so capelli. "Più prestu u megliu", disse. 'Chì sì prontu à fà?'
  
  
  "Avemu da visità u vostru babbu", aghju dettu. — Il s'agit du premier point à l'ordre du jour. Hè u megliu capu chì avemu in Inuris. Ricurdativi, avia un sistema di cumunicazione cù Inuris, è vogliu sapè ciò chì hè.
  
  
  U taxi si fermò davanti à unu di l'edifici di appartamenti di cinquant'anni in Riverside Drive.
  
  
  Quandu aghju pagatu u cunduttore, aghju fighjulatu rapidamente intornu. Nunda in a strada mi paria anormale. S'è qualchissia fighjulava l'appartamentu, era ben ammucciatu.
  
  
  Aghju pigliatu a mo valigia mentre u taxi si alluntava di novu.
  
  
  - Chì ora hè avà ? - dumandò Penny.
  
  
  Aghju guardatu u mo sguardu. '5:20.'
  
  
  - Serà in casa ogni minutu.
  
  
  Avemu cullatu à l'ottu pianu in un ascensore lento. Aghju pigliatu a Wilhelmina da u holster è l'aghju messu in a sacchetta di a mo giacca, tenendu u dito nantu à u grillu. A mascella di Penny strinse quandu hà vistu Luger. "Chiamemu solu una precauzione normale", aghju dettu. "Seraghju u primu fora di l'ascensore".
  
  
  Penny annuì. Quandu l'ascensore si firmò, mi pusò daretu à a mo valigia è aghju apertu a porta cù cura. Sì qualchissia aspittava in u corridoiu, avissi da esse custrettu à sparà à un scopu chjucu è bassu per passà a fessura di a porta. Allora hè megliu esse veramente bonu è veloce.
  
  
  Aghju spintu a porta aperta è fighjulà da l'altra parte. "Tuttu hè sicuru", aghju dettu.
  
  
  Penny avia un set di chjavi pronti. "State luntanu da a porta quandu l'apri," li dissi. "E lasciami entre prima."
  
  
  U mumentu chì a porta s'hè apertu, aghju realizatu chì ùn ci era nimu in l'appartamentu. Il était rempli d'air vicié, et des grains de poussière restaient presque immobiles dans la lumière qui pénétrait par les fenêtres en faisceaux obliques. Penny hà chjusu a porta daretu à noi. - Babbu ? - esclamò ella.
  
  
  "Ùn pensu micca chì hè in casa", aghju dettu, alluntanendu a pistola.
  
  
  "Bè, allora ùn sarà micca longu", disse. Aprì i finestri è mi versò un pocu di xérès Philip Dawn. "Questu hè tuttu ciò chì avemu", disse.
  
  
  "Hè bè", aghju dettu.
  
  
  - Chì ora hè avà ?
  
  
  "E cinque e mezza".
  
  
  "Fate cunfortu", disse. "Vaiu à fà una duscia è à cambià i vestiti. S'ellu vene mentre sò partutu, vi tuccherà à presentà.
  
  
  Mi alzai, alluntai a cravatta è cuminciaru à sbottonà a cammisa.
  
  
  "Preferite chì andate cù i suggerimenti è puderia piglià una doccia stessu", aghju dettu.
  
  
  Aghju pigliatu a so manu. M'hà datu un sguardu maliziosu è m'hà purtatu in u corridore.
  
  
  "Ti piace à campà periculosa, nò?"
  
  
  "Pudete dì chì", aghju dettu.
  
  
  Ella risa. "Ùn sò micca ciò chì succederà quandu ghjunghje in casa è simu sempre in a doccia".
  
  
  "Pudemu salutà", aghju suggeritu.
  
  
  U bagnu spaziosu avia una doccia. Avemu toltu i nostri vestiti è andemu sottu. Aghju ammiratu dinò a voluptuosità di u so corpu.
  
  
  "Cumu vulete?" dumandò, tenendu e mani nantu à i rubinetti.
  
  
  "Caldu è forte", aghju dettu.
  
  
  Un flussu acutu esce da a doccia. Aghju pigliatu u sapone, è Penny stava sottu à a cascata cù u so pettu ligeramente pressu à mè. Aghju lasciatu chì u sapone scorri delicatamente in u so spinu. E so braccia stendenu è mi tirò versu ella. Pusò e so mani nantu à e mo spalle è stava cù e so gammi ligeramente allargate mentre aghju tracciatu una traccia di scuma longu è trà i so petti; e poi più in basso, à traversu u so stomacu pianu è avanti è avanti trà e so cosce.
  
  
  "Vogliu esse a vostra spugna di bagnu", disse, appughjendu u so corpu contr'à u meiu, a so carne liscia è spumosa chì si increspava intornu à mè. Mi frettu contru à ella. Ella mi surrisu pigramente, ochji spalancati.
  
  
  "Lavami", disse. "Lavami in ogni locu".
  
  
  E so braccia s'eranu attornu à u mo collu. Aghju allungatu è alzatu i so gammi finu à ch'elli eranu nantu à i mo fianchi, dopu l'aghju pressatu in daretu à u muru di u bagnu è intrinu in ella. Un "o" ligeru è longu scappò da e so labbra. È dopu, in u nostru universu salvaticu è fluente, avemu creatu un surf furioso, è dopu un vortice di suzione irresistibile in quale eramu stati trascinati è spariti in un vortice di pura eccitazione.
  
  
  Induv'ellu eramu, turnemu à u sonu di l'acqua chì correva nantu à i nostri corpi intrecciati.
  
  
  "Eru sicuru chì era quì", Penny hà dettu quandu avemu vultatu in u salottu.
  
  
  Aghju finitu a mo bevanda è aghju accesu una sigaretta. Ùn li vulia micca dì ciò chì pensava ancu.
  
  
  Penny si spostò inquieta in a so sedia. "Forse hà decisu di stà tardi à u travagliu", hà dettu infine. "Dopu tuttu, ùn pudia micca sapè chì aghju vultatu in casa oghje".
  
  
  Ùn aghju dettu nunda. Probabilmente hà digià suspettatu a stessa cosa cum'è mè, ma ùn vulia micca crede. Penny Dawn ùn era micca pazza.
  
  
  "Aghju chjamatu u so uffiziu", disse. Ci era un telefonu in a sala. L'aghju intesu marcà un numeru, dopu un altru. "Centrale", disse. "Aghju una risposta automatica chì u numeru ch'e aghju pruvatu à chjamà hè statu scollegatu. Credu chì questu deve esse un sbagliu. L'aghju intesu chjamà u numeru è ci hè statu silenziu per un mumentu prima ch'ella parli di novu. - Sì assolutamente sicuru ? Ùn aghju micca intesu a risposta, ma sapia chì era vera.
  
  
  Hè tornata in u salottu è mi fighjulava. "Qualcosa hè sbagliatu", disse.
  
  
  Aghju drenatu u mo vetru. - 'Sò ciò chì hè sbagliatu.'
  
  
  "Avete saputu tuttu u tempu, nò?" Ella disse.
  
  
  Aghju annuitu. "Pensu chì u vostru babbu hè tenutu in ostaghju". U duttore Inuris t'hà tenutu per assicurà chì u to babbu ùn hà fattu nunda per impedisce quellu furtu d'oru di l'ultima minuta. Quandu t'hà persu, ellu è i so amichi si vultonu versu u to babbu per assicurà chì ùn avete micca fattu nunda per arruvinà i so piani.
  
  
  "Ma quantu ellu sapia", disse Penny, "Ùn sapia nunda di ciò chì passava trà ellu è u mo babbu".
  
  
  "Quandu quindici miliardi di dollari sò in linea, ùn piglianu micca ogni chance", aghju dettu. È in più, hè avà circa 45 miliardi di dollari. Quince miliardi hè u prezzu ufficiale, calculatu da i trenta ottu dollari per uncia chì u guvernu hà pagatu per l'oru. In u mercatu liberu, u prezzu hè quasi trè volte più altu.
  
  
  Penny fischiò. - 'Chì duvemu fà avà ?'
  
  
  "Avete una idea di cumu u vostru babbu hà sempre cuntattatu u duttore?" Inuris ?
  
  
  Ella strinse a testa. "No", disse, "ùn m'hà micca dettu".
  
  
  "Datu u statu di a casa", aghju dettu, "ùn li importava micca".
  
  
  "Forse ùn l'anu pigliatu da quì", disse Penny, "forse in l'uffiziu".
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Puderia esse sbagliatu", aghju dettu, "ma ci sò troppu cose chì andanu male in un edifiziu d'uffiziu. Ci sò operatori di ascensori vicinu. Ci hè troppu persone in ogni locu, in i corridoi, in a strada, chì ponu vede è ricurdà qualcosa. L'edificazioni residenziali sò assai megliu è più tranquilli. A ghjente pensa à i so affari. Saria assai più faciule è assai menu risicatu per catturà u vostru babbu in a so casa. Data a diffarenza di u tempu trà stu locu è l'Auropa, ùn era micca difficiule per l'amichi d'Inuris d'arrivà quì prestu si u duttore li chjamava à l'aeroportu.
  
  
  - È induve u purteranu ?
  
  
  "Ùn sò micca", aghju dettu. "Ma dopu à ciò chì m'avete dettu di u vostru babbu, hè u tipu d'omu chì piglia piacè di lascià un indiziu in qualchì locu".
  
  
  "Avete ragione", disse Penny. "Ma induve?"
  
  
  "Dì", aghju dettu.
  
  
  L'ochji di Penny giravanu intornu à a stanza. "Tuttu pare esattamente u listessu", disse, "tuttu hè in u so locu. Avissi nutatu s'ellu era u casu. Hè terribilmente pulito. Ella misu i so gammi sottu à a so sedia è si arricciò tristemente.
  
  
  "Pensate à questu", aghju dettu.
  
  
  Penny hà chjusu l'ochji. A stanza era tranquilla. Attraversu i finestri chì si affacciavanu nantu à l'Hudson, aghju pussutu vede l'orbe aranciu di u sole di tramontu chì brillava ghjustu sopra l'orizzonte. Aghju guardatu u mo sguardu. Eranu sei ore, ora di New York. I banchi in tutta l'America sò stati chjusi. U mondu era calmu è sicuru, almenu finu à dumane. E poi forse panicu per finisce tuttu.
  
  
  Di colpu, Penny saltò in salita. "A capiscu," ella esclamò.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Capitulu 13
  
  
  
  
  
  Aghju saltatu in u mo postu.
  
  
  'Chi voli dì?'
  
  
  "Sò induve lascerà quella pista", disse. "S'ellu l'abbandunò".
  
  
  "Induve?"
  
  
  "G's Box".
  
  
  L'aghju guardatu interrogativamente.
  
  
  "Questa scatula d'avorio chì u vechju Jie hà datu à u mo babbu quand'ellu lasciò a Cina. Ellu guarda tutte e so securità in questu. S'ellu hà lasciatu evidenza in qualchì locu, deve esse in questa casella.
  
  
  "Induve hè sta scatula?"
  
  
  "In a so stanza", disse Penny, è era digià corsa in u corridore dopu à ella.
  
  
  Riturnò un minutu dopu. Era un bellu pezzu di travagliu, un casu d'ivori rettangulare, ogni centimetru di i lati è a cima era decoratu cù belli rilievi di apparentemente ogni animale imaginable. Penny me l'hà datu.
  
  
  Aghju pigliatu a tapa è tirò. A scatula era fermamente chjusa. Penny mi guardò cun pietà.
  
  
  "Ùn hè micca cusì simplice", disse. "G s'hè divertitu à cullà scatuli chì cuntenenu puzzle, vi ricordate?"
  
  
  "Cumu si apre?"
  
  
  "Ùn sò micca", era a risposta.
  
  
  "Avemu duie opzioni per sceglie", aghju dettu. "Pudemu o rompe, ciò chì ùn vogliu micca fà, o avemu da revelà stu sicretu".
  
  
  "Hè troppu preziosu per rompe", disse Penny. "Papà ùn mi pardunaria mai".
  
  
  "Quarantacinque miliardi di dollari hè ancu assai preziosu", aghju dettu. "È sò assolutamente disgustatu da qualcunu chì prova di arrubà u guvernu di i Stati Uniti. O sapemu prestu, o a cuntribuzione di Filippu à eliminà parechji guai hè una pila d'avorio rottu.
  
  
  Aghju pigliatu cù cura a scatula, vultendu in e mo mani. Aghju pacatu a tapa, u fondu è i lati. Aghju pressatu. Aghju pinzatu è sentu i cantoni. Pruvate combinazioni di tapping è pressing. L'aghju scuzzulata. Nunda hà aiutatu.
  
  
  Aghju guardatu à Penny. - 'Chì idee?'
  
  
  Ella strinse a testa. Qualunque sia, serà simplice è cumplessu. Questu era u modu di Ji. Dàvi un prublema chì pareva terribilmente difficiule, ma a suluzione vi fighjava in faccia tuttu u tempu.
  
  
  "Ti hè statu fighjulatu in faccia per tuttu u tempu", aghju ripetutu. 'Va bè.
  
  
  Dicemu chì questu hè una "soluzione".
  
  
  A scatula era nantu à a mo volta. Aghju guardatu à a tapa. Nunda ma animali. Leoni, tigri, scimmie, pantere, lama, elefanti, serpenti, orsi, giraffe, tassi, balene, gufi, gorilla, antilopi.
  
  
  Penny rise.
  
  
  'Chì ghjè stu?' Aghju dumandatu, fighjendula mentre s'inclinava per inspeccionà a scatula.
  
  
  "Oh, pensava solu à u vechju Jie. Probabilmente li piacerebbe. Videndu a scatula chì hà fattu per u zitellu era cusì disturbante.
  
  
  "Saria assai più felice se l'anzianu Tse si appiccicava à trucchi più simplici", aghju dettu.
  
  
  "Ma hè simplice", disse Penny. 'Sò sicuru.'
  
  
  "Ti daraghju quindici minuti per capisce, è dopu l'aghju da rompe in pezzi", aghju dettu. "Intantu, vedi induve ci hè penna è carta".
  
  
  Penny riturnò subitu.
  
  
  Aghju cuminciatu à cuntà. "Scrivi", aghju dettu. "Cinquantaquattru animali lassù. Tredici da ogni latu. Ùn ci hè nunda in fondu. Totale centu sei. Sei leoni. Ottu elefanti. Scimmie, cinque. Orsi, trè. Serpenti, cinque. Dui gufi. Balene, quattru. Lamas, cinque. Trè giraffe. Una pantera. Gorilla, quattru. Buffalo, cinque. Cinque pavoni è trè crocodili.
  
  
  Aghju continuatu à cuntà. Penny hà cuntinuatu à scrive finu à ch'e aghju dettu: "Eccu".
  
  
  "Inseme", disse. "Hè un totale di centu sei".
  
  
  Aghju pigliatu a lista da ella è l'aghju studiatu cum'è ella mi guardava nantu à a spalla. - Vede qualcosa di inusual ? Aghju dumandatu.
  
  
  Penny strinse a testa. "Nunda più cà una lista di invitati per una festa nantu à l'Arca di Noè", disse.
  
  
  "Forse una festa di partenza", aghju dettu. "À l'arrivu, ognunu deve sbarcà in coppie".
  
  
  Penny era sempre à fighjulà a lista. - Allora sarà difficiule.
  
  
  'Chi voli dì?'
  
  
  "Per a pantera è u tasso", disse. "Ci hè solu unu di elli. Pensate chì sanu qualcosa ?
  
  
  Allora aghju vistu. - Hai ragione, ne sanu qualcosa. Verificateli.
  
  
  "Daraghju un'occhiata", disse Penny.
  
  
  "Ùn avete micca nutatu nunda di elli?"
  
  
  "Nunda di speciale", disse. "Eccettu chì ci hè solu unu di elli è più di l'altri".
  
  
  Aghju pigliatu a lista da ella. Aghju tenutu a scatula in una manu è a carta in l'altra. "Va bè", aghju dettu. "Ci hè più di dui di ogni animali, cù trè eccezzioni".
  
  
  "Iè", disse. "Un paru di civette, una pantera è un tasso".
  
  
  'Correttu. Chì sò i gufi ?
  
  
  "Simbulu di saviezza", disse.
  
  
  - Di novu. Induve sò sti civette ?
  
  
  "Subitu sopra a pantera è u tasso", disse. "Allora?"
  
  
  "Pantera è tasso", aghju ripetutu.
  
  
  Penny aggrottò le sopracciglia.
  
  
  "P è D", aghju dettu. "L'iniziali di Philip Doane".
  
  
  Aghju cliccate nantu à a pantera. Nunda hè accadutu.
  
  
  "Oh, Nick", disse Penny tranquillamente.
  
  
  "Ùn rinuncia micca", aghju dettu. - Pudemu pruvà una altra cosa.
  
  
  Aghju messu un dito nantu à a pantera è l'altru nantu à u tasso. Aghju guardatu à Penny. - Eccu ellu.
  
  
  Aghju pressatu. I dui animali sò sbulicati sottu à u mo dettu. Ci era un clic à pena audible in qualchì locu in a scatula. Aghju sguassatu a mo manu è u coperchiu s'aprì. L'indiziu di Filippu Don hè statu u primu chì avemu vistu.
  
  
  
  Capitulu 14
  
  
  
  
  
  Ùn era micca assai, ma bastava : un fogliu di carta bianca cù lettere nere.
  
  
  Fu Kuan Yong troupe acrobatica. Avà à u Teatro Song Ming.
  
  
  In un angulu, in una calligrafia chjuca è pulita chì Penny ricunnosce cum'è u babbu, era l'ora è a data : 8 ore è 05, u duttore Inuris ùn perde micca tempu. Comu suspettava, hà prubabilmente chjamatu u so cullega da l'aeroportu di Nizza è li disse di piglià à Philip Doane u più prestu pussibule. Salvà a spiegazione finu à ch'ellu ghjunse in New York.
  
  
  Allora, à prima matina, qualchissia hà fattu una visita à Filippu Don. Era prubabilmente attente, ma micca abbastanza attente à impedisce à u vechju di mette u pezzu di carta in a scatula d'ivori ; prubabilmente mentre si veste.
  
  
  "Andemu", disse Penny.
  
  
  "Micca cusì veloce". Puderia dì da l'espressione di a mo faccia chì ùn a vulia micca cun mè.
  
  
  "Ùn vai micca esce solu, nò?"
  
  
  "Aghju paura di avè bisognu", aghju dettu. "Eccu ci partemu, almenu per un pezzu".
  
  
  "Vogliu andà, Nick", disse. - T'aghju trascinatu quì. È ellu hè u mo babbu.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Quandu si face bughju, andaraghju à quellu teatru è sbuchjaraghju un pocu.
  
  
  Cunnoscu stu teatru. Hè situatu à a junzione di u Bowery è Chinatown. Ti spiccaresti troppu quì.
  
  
  "E chì?" "Forse duvemu fà sapè chì simu quì." Forse questu li attirà fora.
  
  
  "E supponi chì succede", aghju dettu. "E s'ellu ci catturanu tramindui?"
  
  
  "Vincenu è noi perdemu", disse cun un'alzata di spalle.
  
  
  "Ùn possu micca permette", aghju dettu. "È cusì u guvernu di i Stati Uniti. Questu ùn hè micca un ghjocu induve avete una altra chance "dumane". Se vincenu è perdemu, hè a fine di micca solu voi, mè, u vostru babbu, ma ancu parechje altre persone. U duttore Inuris è i so amichi anu da esse un pocu paura avà. A vostra scappata è a necessità di piglià u vostru babbu in ostaghju hè abbastanza per disturbà i so piani, per fà li nervosi. Per piacè esse cuscenti chì u duttore Inuris vi hà cacciatu da u trattamentu per una certa ragione. Questa rapina d'oru hè vicinu à u so culmine. Ùn sò micca sicuru d'induve simu in u mumentu, ma duveranu almenu sospettà chì li causamu prublemi. Allora ci hè una chance chì acceleranu l'operazione. Sè avemu miscalculate, seranu liberi cum'è l'acelli, è u disastru accadirà i Stati Uniti, cum'è probabilmente u restu di u mondu. Ùn pensu micca chì vulete questu nantu à a vostra cuscenza, Penny Dawn.
  
  
  Abbassò l'ochji.
  
  
  - Ascolta, dammi finu à dumane nove di mane. Se ùn sò micca tornatu da allora, chjamate u Serviziu di Stampa è Wire United in Washington è dumandate un omu chjamatu Hawk. Dì li tuttu ciò chì sapete. E poi fate ciò chì vulete. Hè tuttu ciò chì vi dumandu. Almenu cusì avete a pussibilità di vede u vostru babbu di novu.
  
  
  Penny annuì in accordu. - È chì vi sarà, Nick ? Ella pressò u so corpu caldu contru à mè.
  
  
  "Ùn vi preoccupate", aghju dettu. "Aghju ricurdatu solu chì aghju qualcosa per campà".
  
  
  Ella ùn pudia micca fà per sorride. "Allora pruvate à ricurdà questu", disse.
  
  
  "Questu mi distrarà troppu", aghju dettu.
  
  
  Ella hà fattu un passu da mè. "Avà preparate per lascià", disse.
  
  
  Mi portava un blazer chjaru, un pantalone grisgiu scuru è un turtleneck turtleneck turtleneck chì aghju pigliatu da a mo valigia. Wilhelmina, Hugo è Pierre si n'andò in i so lochi di solitu, è aghju infilzatu parechje lame di rasolu in i pieghe di u mo turtleneck.
  
  
  Penny m'hà liberatu. "Attentu, Nick", disse.
  
  
  "Ùn lasciate micca à nimu, ma mè", aghju dettu.
  
  
  "Ùn vi preoccupate", disse.
  
  
  Forse era u Teatru Song Ming chì era un successu in l'omosessuali anni novanta, ma aghju dubbitu. Una cosa era certa: s'ellu avia mai avutu u so ghjornu di gloria, assumendu ch'ellu avia mai avutu unu, era assai tempu fà. L'edifiziu grande, vechju è boxy paria esse oculatu à l'ombra di u Ponte di Manhattan, chì si arcuava sopra. Il restait dans une semi-obscurité constante, comme s'il se rétractait pour montrer la décadence qui l'avait frappé au fil des années.
  
  
  Hà persu u so grande palcuscenicu longu fà è hà servitu cum'è cinema per a maiò parte di l'annu. Ebbè, dinò, questu ùn hè micca u casu quandu l'invitati di Hollywood aspettanu a so premiere. C'eranu vechji Western è impurtazioni boni da l'industria cinematografica di Hong Kong. Una o duie volte à l'annu, l'acrobati di Taiwan sò stati in scena. Apparentemente l'onore sta volta hè andatu à u distaccamentu di Kuan Yon.
  
  
  Aghju accucciatu nantu à u tettu bruttu, fighjendu in unu di i lucernari polverosi. Sottu à mè, nantu à u palcuscenicu, aghju vistu un omu, nudu finu à a cintina, è una zitella in un vestitu cù a spalle nude, inchinandu à u publicu. Ci hè statu applausi muti.
  
  
  Ils sautèrent sur la scène et se tinrent loin l'un de l'autre. Da una parte hè una zitella, è da l'altru hè un omu. Nantu à un tavulinu di legnu nudu, stava una ciotola di dards nappati.
  
  
  A zitella ne pigliò una è si vultò versu l'omu, chì avia u spalle à ella. Ella flexionò u so bracciu è scacciò u dard cù tutte e so forze à u so spinu. U dard tremò in u so corpu, è una goccia di sangue apparsu da sottu à a so pelle.
  
  
  Aghju guardatu un pocu di più, poi marchjò cù cura à traversu u tettu tarred. Ci era un altru lucernariu per scopre. Era aspra, ma micca opaca, è fighjulà à traversu u vechju vetru hà fattu u mo pulsu più veloce. In a stanza sottu à mè stava u duttore Lothar Inuris.
  
  
  Ùn era micca solu. Era in cumpagnia di dui altri omi. È ancu s'ellu ùn l'avia mai vistu prima, i ricunnosce subitu. Aghju vistu i so ritratti in i schedari di l'Accademia di l'Arti.
  
  
  Unu d'elli era altu è magre, cù capelli scuri ondulati è una faccia scura è bella. L'aghju ricunnisciutu subitu cum'è Don Mario Principe. S'è a Mafia era una squadra di football, saria u più gole è u footballista di l'annu à u stessu tempu. Era di a nova mafia; natu in i Stati Uniti, ben educatu, intelligente, espertu è duru. Ùn avissi micca aduprà i musculi induve puderia aduprà a so mente. Il connaissait la loi à l'intérieur et à l'extérieur et exploitait toutes les lacunes qu'il pouvait trouver. Pudete sospettà ellu di parechje cose - robba, usu di prestitu, droghe, prostituzione è ghjoculi - ma prova. Hè chjamatu "u prìncipe", è ancu i vechji dons li rendenu tributu. Eranu vechji cani cù vechji trucchi. U prìncipe hà sappiutu di novi. Sapia cumu lavà soldi sporchi oltremare. Sapia sbuccà è ripiglià l'affari legale senza preoccupari di a lege. Cunniscia tutti i trucchi è trappule di a pulizza è mille è una manere di evitarli. Sì qualchissia era dopu à 45 miliardi d'oru, l'implicazione di u prìncipe era veramente sensu.
  
  
  U terzu omu in a stanza ùn era micca menu interessante. Il avait un corps trapu et puissant et des caractéristiques plates et pleines de lune. Ancu senza u so uniforme era faciule da ricunnosce. Xing Xi Military, o megliu, Colonel Xing Xie. Opere per l'Intelligenza di l'Armata Cinese, cresciutu in l'Occidenti, hà ricevutu una educazione economica in Oxford. Militari, era cunsideratu un strategist brillanti. Hà sviluppatu una reputazione cum'è u capu di una agenza di intelligenza di prima qualità, cunnisciuta cum'è Moonrise, fora di Macao in l'anni 1950. Hà urganizatu operazioni di intelligenza militare in Corea di u Nordu è Hanoi. L'intelligenza russa u cunsidereghja l'agente cinese più periculosu ch'elli avianu mai scontru. On disait qu'il était aussi dur qu'il était brillant, et aussi ambitieux qu'il était sang-froid. Avà, in questa serata di primavera apparentemente tranquilla, si truvò in un teatru di Manhattan disgraziatu è, à ghjudicà da l'espressione di a so faccia, era assai arrabbiatu.
  
  
  Ùn aghju micca intesu ciò chì u coronellu Xing hà dettu mentre s'assittò nantu à una sedia dritta daretu à una tavola di legnu in una stanza viota, ma ùn ci era micca sbagliatu in u sughjettu di a so rabbia. A so faccia era distorta da a rabbia. U sangue scuru scorri ghjustu sottu à a so pelle, è mentre parlava, l'indexu di a so manu diritta si lanciò cum'è una lancia ossea versu Lothar Inuris.
  
  
  U prìncipe si stò à latu, incrociò i so braccia nantu à u pettu, è surrisu disprezzu à u duttore insidiosu.
  
  
  Inuris stese e mani à u culunellu in un gestu di cunciliazione. Ma i Cinesi ùn vulianu sapè. U duttore Inuris pruvò à parlà, ma u culonellu Sin rispose saltendu è sbattendu u pugnu nantu à a tavula. Ùn aghju micca intesu una parolla. Ancu u sonu di u pugnu di u coronel Xing chjappà à a tavula ùn si sentia micca.
  
  
  Ma puderia indovinà ciò chì passava. U duttore Inuris hà tornatu in cità è hà infurmatu à Riviera i dettagli di a so impresa falluta. È u coronellu Xing hà reagitu in modu prevedibile. Hà avutu a reputazione di perfeccionista. È dopu hà splutatu. Inuris era un stupidu. U so rolu in l'operazione era abbastanza simplice: per mantene a zitella luntanu. Avà hà arruvinatu u pianu. Micca una volta, ma duie volte. È avà hè scappata. Senza parlà di quellu nobile americanu, Nicholas Anderson, chì hè vinutu à u so aiutu.
  
  
  U coronellu Xing si firmò. E so mani facianu movimenti di tagliu mentre parlava. U duttore Inuris hà pruvatu à esse u più inconspicuous pussibule, chì hè impurtante in una stanza cù solu trè persone.
  
  
  Mi piaceva di vede u duttore Inuris piglià una battuta. Hà avutu ciò chì si meritava è più, ma fighjulà solu ùn m'aiuti micca aiutatu à fà un altru passu avanti.
  
  
  U culunellu si calmò. Riturnò à a so scrivania. Si accesa una longa sigaretta, inalò prufondamente è si sbulicò pianu pianu da e so narici grossi. U fumu scorri in dui flussi uguali. Cuminciò à parlà di novu.
  
  
  Aghju messu l'arechja à u quadru di u lucernariu, ma ùn aghju intesu nunda. È mentre aghju accucciatu cù cura versu u lucernariu, appoghjatu nantu à ellu cù una manu per equilibriu, aghju sentitu una di e finestri chì si moveva sottu i mo dite. Mi alluntanò più, fighjendu in a stanza. Paria chì nimu prisenti hà intesu nunda. U coronellu Xing cuntinuò cum'è prima.
  
  
  I mo dita anu esploratu u vetru scioltu. U masticu chì u mantene in u locu deve esse seccu anni fà. U vetru si moveva facilmente. Aghju mossu a mo manu è Hugo, u stilettu, s’hè lampatu in manu. In silenziu cuminciò à cutà u putty. Allora aghju postu cù cura a lama di u cuteddu sottu u quadru di lignu è l'apre. Utilizendu a punta di u stiletto, aghju alzatu u vetru è l'aghju pigliatu. Avà aghju intesu a voce di Sin. "À questu puntu avemu solu bisognu di avanzà. In generale, cum'è questu idiota, "Inuris indicò u so dettu à u duttore, "seguitu currettamente e so struzzioni". Pigliò un'altra tirata da a sigaretta è si sbulicò di novu per i narici. "In fondu, avemu da agisce cum'è s'è sta zitella è u sgiò Anderson ùn esistenu micca. Hè pussibule chì ponenu una minaccia per a nostra operazione, ma ci hè ancu una chance ch'elli ùn anu micca ". Guardò Inuris. "Pensate chì sta ragazza ùn sà nunda di a nostra operazione." Spergu chì avete capitu questu. In quantu à questu Anderson, a so prisenza pare ùn esse più chè una sfurtunata coincidenza. In ogni casu, avà hè troppu tardi per mette fine à i nostri piani. Ci hè troppu in ghjocu per tutti noi, è avà simu vicinu à a fine.
  
  
  "Tuttavia, pensu chì alcuni cambiamenti sò necessarii". Finì a so sigaretta. "Discuteraghju di questu cun voi in pochi minuti." Ma prima," si alzò da a so sedia, pigliò un pacchettu viotu di sigarette da a so sacchetta è l'arrugava, "aghju bisognu di sigarette". Abbandunò a stanza.
  
  
  Aghju cuntinuatu à fighjà. U duttore Inuris guardò à Don Mario. Una di quelle risate disgustose, agude è nervose scappò da a so gola verrucosa. I so nervi eranu un pocu menu tensi quandu u Colonel Xing ùn era micca in a stanza. Don Mario u fighjulava friddu.
  
  
  "Ùn vi preoccupate", disse u duttore Inuris. 'Tuttu sarà bè. Sò chì di sicuru.
  
  
  Don Mario aspittò assai tempu prima di risponde. A so voce era piena di disgustu. "Ùn ghjucate micca più stupidu di ciò chì hè necessariu", disse. "Tuttu andava bè finu à chì avete decisu chì duvete esse u so amante".
  
  
  "Tuttu sarà bè", disse Inuris. 'Ùn ti ne fà.'
  
  
  - Ascolta - disse Don Mario - di tutti i pirsuni chì anu da preoccupà, vene tu prima. S'è qualcosa va male, vi tuccherà à preoccupà di mè è di u culonellu Sin, poviru bastardo, postu chì site quì. È se no, ci hè sempre qualcosa di preoccupari. "
  
  
  "Avete vistu", disse u duttore Inuris. 'Tuttu sarà bè. Cridemi. Credi...'
  
  
  Ùn aghju micca intesu u restu. U seculu dopu, a mo respirazione si firmò cum'è una catena di metallu chjusu intornu à a mo gola. Mentre luttava per l'aria sottu a pressione d'acciaio di a catena chì morse in u collu di u mo maglione, a mo manu stintivamente ghjunse à u Luger. A mo lingua s'hè spuntata da a bocca. I mo ochji parianu saltà cù u dulore. In qualchì locu in u mo cervellu privatu d'ossigenu, sapia chì quellu chì era daretu à mè usava i nunchucks mortali cusì amati da i cumbattenti di karate.
  
  
  A catena trà i dui manici strinse a vita fora di mè. Ma a mo manu era sempre ghjunta à u fucile.
  
  
  "No, no, Carter, nunda ùn vene da questu", disse una voce. Questu hè statu seguitu da un colpu forte à u spinu di a mo testa è un lampu di luci malati prima ch'e fussi cunsumatu da a bughjura.
  
  
  Capitulu 15
  
  
  
  
  
  Quandu aghju ricuperatu a cuscenza, mi ritrovu chjinatu nantu à u pianu di una piccula stanza daretu à u palcuscenicu. E braccia è e gammi sò state ligate, è u spinu di a mo testa mi sentia cum'è s'è qualchissia l'avia sfrattu cù un saccu di sabbia. U culunellu Sin, Don Mario è Inuris s'arrizzò è mi fighjulavanu.
  
  
  - Ti senti un pocu megliu ? U coronellu Xing dumandò.
  
  
  Aghju movutu cù cura a mo testa avanti è avanti. "Nunda pare esse rottu", aghju dettu.
  
  
  U coronellu Xing accende una di e so lunghe sigarette è lasciò chì u fumu si filtrava per i so narici. "Veramente, meritate di more", disse. - Se solu perchè eri tantu trascuratu. A trascuranza in u nostru travagliu hè inaccettabile, sapete. È era assai imprudente da parte di caccià quella finestra da a lucernaria. Avete mai accadutu chì quandu sguassate u vetru, a freschezza di l'aria in a stanza aumenta? Più precisamente, un flussu d'aria assai chjucu. Ma u trickle hè abbastanza per dissipà i nuvuli di fumu da i mo narici. A mo osservazione di u fumu hà salvatu a mo vita più di una volta ". Ellu surrisu. "Pudete dì chì sò unu di quelli pochi persone in u mondu chì fumanu per a so salute".
  
  
  "Se pudessi, mi inchinaraghju à i vostri puteri d'osservazione, Colonel", aghju dettu. "Ma aghju paura chì hè un pocu difficiule in a mo situazione attuale".
  
  
  "Accetteraghju sta idea, Carter", disse. Fighjatu in furia à u duttore Inuris. - Iè, hè Carter, idiota. Nick Carter, micca qualsiasi Nicholas Anderson. Hè un agentu di AH.
  
  
  U duttore Inuris apre a bocca. Don Mario fighjulava stunatu.
  
  
  "Ùn avia micca idea..." cuminciò u duttore Inuris.
  
  
  'Silenziu!' - U coronel Xing l'interrutti. "Di sicuru ùn avete micca idea." Stu cervellu di u vostru hè nantu à i vostri ditte, in u vostru crotch, forse in ogni locu, eccettu u vostru capu. Allora pensate ch'ellu era solu un turistu, un impegnu piuttostu galante chì venia per accadutu in aiutu à una damigella in afflitta ? Sì un idiota ancu più grande di ciò chì pensava. Stu omu si chjama Nick Carter. Ogni agenzia di intelligenza chì si rispettu nantu à a Terra hà un schedariu nantu à ellu. Hè un maestru assassinu di AX. U coronellu Xing mi hà guardatu. "N3, ùn hè micca?"
  
  
  Ùn aghju dettu nunda è pruvatu à trasfurmà in una pusizioni seduta. A mo testa mi batteva.
  
  
  "In più di u so aspettu", continuò u Colonel Sin, cum'è s'ellu facia una conferenza, "Carter hè ancu cunnisciutu per u so arsenale di armi. Luger cunnisciutu cum'è Wilhelmina. U pigliò da u tavulinu è l'hà agitatu. "U stilettu chjamatu Hugo". Ripetì u spettaculu. "A piccula ma mortale bomba di gasu chjamata Pierre".
  
  
  U duttore Inuris annuì à ogni articulu chì li presentava. U so visu hè diventatu rossu, è aghju vistu novu una vena pulsanti, cum'è un vermu turchinu, sottu à u so tempiu. Hà avutu à inghjustà assai insulti, è ùn li piacia micca. Tremava di rabbia.
  
  
  Di colpu si n'andò in avanti è mi pisò un calciu in e coste. Aghju cascatu è rotulatu. U punch mi mancava, ma u rolling ùn hà micca fattu assai per a mo testa. Dolorosamente, mi misi di novu.
  
  
  U culunellu s'arrizzò da a tavula. Avia un stiletto in manu. Per una stonda aghju pensatu ch’ellu venia dopu à mè, ma piuttostu si pisò nantu à u duttore Inuris, chì si n’andò in daretu finu à chì a so spalle era contru à u muru senza altra via d’uscita. U coronellu Xing alzò u cuteddu sottu à u mento. Parlava assai calmu, chì ùn hà solu aumentatu a so còllera.
  
  
  "Ascolta attentamente", disse. "Avete digià causatu abbastanza guai." Avete furtunatu chì ùn vi aghju micca ancu tombu.
  
  
  Solu u mo onore vi urdineghja di lascià a vostra participazione à sta operazione. È s'o fossi tù, ùn cuntaraghju micca troppu nant'à st'onore. Allora pigliate u mo cunsigliu è tesoru assai bè: stà calmu. Ùn affruntate nunda; forse sopravviverete. Ma s'è vo ignorate i mo cunsiglii, ùn esiteraghju micca à tagliate a vostra gola disgustosa. In quantu à Carter, eiu è solu mi sbararaghju di ellu in u mumentu quandu mi piace, è micca prima. Aghju fattu chjaramente?
  
  
  Ligeramente enfatizatu a quistione cù a punta di u stiletto in a gola di u duttore. Il appliqua juste assez de pression sur le cou d'Inuris pour se gratter mais pas le percer. L'ochji di u duttore spuntavanu da e so orbite. Riiscì un breve cennu di cunferma.
  
  
  U coronellu Xing si alluntanò da ellu è ripigliò u so postu à a tavula. "Va bè", disse. "E avà, signori", disse, fighjendu u so sguardu nantu à ognunu di noi. "Torneremu à u puntu. Prima di lascià sta stanza stasera, vogliu chì tutti sianu infurmatu cù l'ultimi sviluppi. Mi surrisu. - Ancu tù, Carter.
  
  
  "Ùn mi fate micca favore, Colonel", aghju dettu.
  
  
  'Una estensione?' - ridia. 'Appena. Lasciami dì qualcosa ", disse, appughjatu in avanti in a so sedia. "Murirete assai lentamente è assai doloroso". È vogliu chì sapete chì una parte di stu dulore sarà in a vostra mente. Qualchidunu di elli sò ligati à u vostru corpu, ma vi assicuru chì ciò chì tocca à a vostra mente serà sicuramente assai più doloroso. Finu ch'e aghju finitu, mi pregherete di more. Continuerete à dumandà ".
  
  
  "Ùn siate micca troppu sicuru, Colonel", aghju dettu.
  
  
  U coronellu Xing alzò a manu. "Per piacè, Carter, risparmiami a vostra bravata è lasciami cuntinuà cù ciò chì aghju da dì. Ùn m'importa micca se site sedutu quì à participà à a nostra conversazione oghje. Vogliu fà sapè chì avete fallutu. È mentre tù sì vivu, o piuttostu, mentre ti permette di campà, vogliu chì a cunniscenza di u to fallimentu ti pisassi cum’è una grande petra chjinata nantu à tè, stringhjendu da tè tutta a vulintà di campà. Abbassò a voce. "Vogliu chì penserete à questu cù u tempu, Carter".
  
  
  Battitu di mani cum'è per rompe l'incantu.
  
  
  "Avà u primu puntu hè a zitella".
  
  
  "Lasciala fora di questu", aghju dettu.
  
  
  "Stai tranquillu, Carter", disse u Colonel Sin. "Saria u più grande idiota s'ellu ùn aghju micca apprufittatu di a stupidità di u mo cullega, u duttore Inuris. E vostre tendenze cavalleresche ùn anu assolutamente nunda à fà cun mè. Ancu tù devi ammette chì ùn saria micca prudente di ùn caccià ella fora.
  
  
  "Ella ùn sapi micca", aghju dettu.
  
  
  "Credu chì dice a verità", disse u duttore Inuris. "M'hà dettu chì ùn sapia nunda di a relazione di u so babbu cun mè".
  
  
  O Lothar Inuris era più idiota di ciò ch'ellu paria, o a so mente pazza era sempre ghjucatu cù l'idea di sparte un nidu d'amore in qualchì locu cù a so risurrezzione persunale di Nicole Cara. In ogni casu, ùn m'importa micca.
  
  
  Ma u coronellu Xing sà... "Vi aghju dettu di zitti", disse. U duttore murmurò qualcosa di pruvà à aiutà è chjude a bocca, ma s'accumpagna sottu à u sguardu disprezzu di u Colonel Sin.
  
  
  - Innò, Carter, aghju paura chì a zitella deve esse neutralizzata. Vi dicu cum'è cullega. Ti dumandu di mette in i mo scarpi. Suppone, cum'è tù dici, chì a zitella ùn sà nunda. Ma possu aghjustà chì ùn assume micca questu perchè assume ancu chì aghju fiducia in voi, chì ùn aghju mai. Ma supponemu chì a zitella ùn sà nunda. Questu hè, nunda di a relazione cummerciale trà u so babbu è u duttore Inuris. Tuttavia, ci hè una cosa ch'ella scopre prima o dopu, s'ellu ùn l'avete micca digià scupertu. L'ochji di u culonellu Sin mi fighjulavanu senza sbattà. - "E questu hè ciò chì u so babbu manca".
  
  
  Aghju pruvatu à mantene una spressione impassibile nantu à a mo faccia.
  
  
  "È s'ellu scopre di questu, hà da prubabilmente indagarà nantu à u so locu; investigazioni chì implicanu l'autorità. È quandu l'autorità accumincianu à interrogà nantu à u so babbu, a ghjovana dama senza dubbitu revelarà chì u so babbu hà avutu una relazione cù u duttore Inuris, u duttore chì hà fattu a so operazione. È ancu s'ellu s'assumigliava una falsa identità, a so maestria di u so mistieru hè tale chì a so vera identità s'era prestu prestu. Ma ùn hà micca usatu un nome falsu. E poi l'autorità scopreranu chì stu duttore Inuris hà acquistatu una certa notorietà, se pensate chì un nome pò esse famosu s'ellu si prisenta in i registri di a corte di parechji paesi. Ùn vogliu micca imbarazzà indebitamente u mo cullega, ma alcuni di i so crimini anu una reputazione particularmente cattiva, ancu in e cumunità chì sò abbastanza tolleranti di l'eccessu sessuale. Altri riguardanu o implicanu l'abusu di droghe, in particulare per l'usu persunale. È ancu altri suggerenu l'implicazione in spionaggio. Senza parlà di certi crimini contru i minori, chì, in breve, ponu esse facilmente classificati cum'è crimini di guerra ".
  
  
  Aghju guardatu à Inuris. Abbassò l'ochji mentre i trè omi u fighjulavanu disgustati. Ma in u stessu tempu, avia un odiu ardente per esse u sughjettu di tali umiliazione publica da u Colonel Sin. Pensu à mè stessu chì s'ellu ci hè mai venuta l'uppurtunità induve u duttore Inuris puderia fà pagà i Cinesi, a faria cun piacè.
  
  
  U culunellu Xing cuntinuò... È cusì l'autorità andaranu inevitabbilmente à u duttore Inuris è più in là. Inuris, cum'è avemu digià vistu, hè cusì completamente dipendente da u so propiu piacè. Ellu brama un piacè intensu. Hè horrificatu da ogni inconveniente. Ellu teme u dulore cù una codardia inimaginable. Dàlu in manu di l'autorità, sottumettelu à u minimu dulore, è quale serà u risultatu? Il s'exclamerait tout dans l'espoir de sauver sa peau dégoûtante. È perchè ? Tuttu perchè avemu scurdatu di neutralizà a zitella. U coronellu Xing scuzzulò a testa cum'è in un gestu burlente di dispiacere. - Innò, aghju a paura chì ci tocca à piglià. Ùn site d'accordu, Carter ?
  
  
  Avete qualcosa à dì.
  
  
  "Devi piglià u vostru silenziu cum'è un accordu, Carter", disse u Colonel Sin. "E questu ci porta à a quistione inevitabbile: induve hè a zitella?"
  
  
  "Aghju paura di ùn sapè, Colonel", aghju dettu.
  
  
  U culunellu mi surrisu. - Carter, pocu tempu avemu parlatu di a vostra affidabilità. Basatu, sicuru, nantu à a vostra reputazione cunnisciuta. T'aghju dettu tandu è ti dicu di novu : ùn aghju micca fiducia in tè.
  
  
  U culonellu Xing allume una altra sigaretta longa è allume unu di i dui fiammiferi di lignu chì hà pigliatu da a scatula laccata in a sacchetta di u so mantellu. Allora pigliò u mo stiletto da a tavula è hà cuminciatu à affucà un altru match.
  
  
  "Per piacè ùn mi fate micca male, Carter." À u tempu, vi ferraghju in tutte e forme, ma sperava di evità a tortura di solitu. Ricurdativi, ùn aghju micca una vera aversione per fà male, ma sapendu u piacè d'avè u mo indegnu cullega quì ", si trascinò a testa versu u duttore. Inuris: "Chì mi farebbe micca fà. Ùn si merita micca stu tipu d'attrazione.
  
  
  "Vai, Colonel", li dissi. Più prestu principia, u megliu. Ci hè un puntu in a tortura quandu a vostra mente ùn riceve più i missaghji di dolore mandati da u vostru corpu, ancu s'ellu ferma cuscente. L'anima allora fluttua à un livellu inaccessibile, liberu è sicuru. Puderaghju aspittà è sapè chì se puderia ghjunghje à quellu livellu è stà quì finu à a matina, Penny Dawn avaristi Hawk à a velocità.
  
  
  U culunellu s'arrizzò, marchjò intornu à a tavula è si firmò davanti à mè. S'inclinò, pigliò e mo mani, chì eranu ligati inseme, è appiccicò a punta di u partitu sottu à l'unghia di l'indici di a mo manu diritta. Allora toccò a testa di sulfuru cù a punta calda di a sigaretta, è s'incendiu in fiamme cun un sibilu arrabbiatu.
  
  
  Aghju assittatu è fighjulà a fiamma brusgiare à traversu u match, lassannu un residuu neru è arricciatu. U coronellu Xing ghjunse à traversu u tavulinu, pigliò u stiletto, è purtò a so punta brillanti à una frazzioni di un centimetru da u mo ochju.
  
  
  "Ùn ti muviate", disse, "o l'ochju pò turnà in un'aliva nantu à un spiedo".
  
  
  Aghju vistu a partita cuntinuà à brusgià.
  
  
  "Induve hè a zitella?" - hà dettu u colonel Sin.
  
  
  Sentu u calore avvicinassi à a mo pelle.
  
  
  "Ùn ti move micca, Carter", hà avvistatu u culunellu.
  
  
  U dulore s'intensificava, è mi sentu chì i mo musculi cumincianu involontariamente à tense. A lama era un locu debule davanti à a mo visione.
  
  
  E poi di colpu tuttu era finitu. U coronellu Xing allungò a so manu libera è spengu i fiammi. "Averia avutu sappiutu chì ùn duveria micca pruvà, Carter, ma duveria avè". Ùn sapete mai. Si vultò versu Don Mario è surrisu.
  
  
  "Sò in una pusizioni abbastanza difficiule", disse u coronel Xing. "Aghju da dà creditu à Carter, sò sicuru chì mi darà creditu. Semu tramindui prufessiunali è assai boni. Mentre valeva a pena u risicu per vede s'ellu puderia esse sensibile à e forme più simplici di tortura, in u fondu sapia chì ùn era micca, più chè mè ". Si vultò versu mè. "In verità, avete un pocu accoltu l'idea, ùn hè micca, Carter?" Speravate chì avete passatu u stadiu iniziale à u livellu di l'obliu cumpletu cum'è tutti sapemu. Ridia. "Hè guasi cum'è possu leghje a vostra mente, ùn hè micca?"
  
  
  Don Mario l’interruppe. - Va bè, Colonel. Pensu chì hè ora di piantà i scherzi è i ghjoculi.
  
  
  U coronellu Xing hà guardatu u so sguardu. "Perdonami", disse. "Ùn duvete mai perde u tempu. È avemu assai da fà sta sera.
  
  
  "Datemi u cuteddu", disse Don Mario.
  
  
  Cù un ligeru arcu, u culunellu li porse un stilettu brillanti.
  
  
  Don Mario u pisò in manu ammirazione. Allora mi guardò cù i so ochji turchini ghiacciati. "In menu di quindici minuti mi dicerete induve hè quella zitella, Carter."
  
  
  Attraversò a stanza è bisbigliò qualcosa à l'arechja di u duttore. U duttore annunziò è abbandunò a stanza. Qualchi minuti dopu vultò è fece un cennu à Don Mario. Don Mario rispose cun un breve sguardu affirmativu. Dì ciò chì vulete nantu à ellu, ùn era micca un omu à perde parolle. U coronellu Xing s'assittò di novu à a tavula. Ùn avia micca idea di ciò chì eramu aspittendu.
  
  
  Meno di deci minuti eranu passati quandu aghju intesu un colpu forte à a porta.
  
  
  "Quale hè quì?" - dumandò Don Mario.
  
  
  "Vitu", era a risposta.
  
  
  "Va bè", disse Don Mario.
  
  
  A porta s'aprì è una piccula figura battuta si sbarcò in a stanza è s'hè colapsata à i mo pedi. A so faccia era brutta è a cammisa strappata. Mancava unu di i so vetri. Malgradu a mo cunfusione, bastava un sguardu prestu per capisce chì a patetica criatura davanti à mè ùn era nimu chè Filippu Done.
  
  
  - Sapete quale hè, nò ? - disse Don Mario.
  
  
  S'ellu era destinatu à esse una quistione, hà digià cunnisciutu a risposta, à ghjudicà da u lampu di ricunniscenza chì mi lampò in faccia per forse una frazione di seconda.
  
  
  "Ricurdatevi", disse u coronellu Sin, "aghju piani per u sgiò Dawn".
  
  
  "Ùn vi preoccupate", disse Don Mario. - Cunnoscu i vostri piani. L'avete sempre tornatu, per a maiò parte.
  
  
  "Moltu bè", disse u Colonel Sin.
  
  
  - Avete qualchì medicazione in manu, duttore ? - dumandò u principe.
  
  
  "Iè", disse u duttore Inuris.
  
  
  "Portateli quì. Aghju bisognu di compressione è di bandages gag è forse un pocu di morfina finu à chì l'avemu torna cuscente. È pigliate tuttu ciò chì avete per piantà u sanguinamentu ".
  
  
  U coronellu Xing hà vistu i mo ochji allargate à a menzione di droghe
  
  
  "Ùn pensate micca chì avete intesu qualcosa chì ùn avete micca intesu, Carter", disse. "Per u futuru prevedibile, voi stessu sarete droghe."
  
  
  U duttore Inuris corse fora di a stanza è vultò cun un saccu neru.
  
  
  Filippu Alba stendu in terra, gemendu di tantu in tantu. Don Mario s’inginochò accantu à ellu è u vultò finu à ch’ellu fussi a faccia in sopra, angulendu un pocu, cum’è un pesciu fora di l’acqua.
  
  
  A manu manca di Don Mario s'hè chjappata in avanti, pigliò u vechju per a mascella inferiore è l'hà furzatu à apre a bocca. Allora hà inseritu a punta di u stiletto è u pressò contru à a mo guancia finu à ch'e aghju vistu a pelle chì sbocca davanti à i mo ochji.
  
  
  Don Mario mi guardò. "Ascolta, Carter, è pensa prestu. Sò un specialistu di cuteddu. Fà mi cunfidenza. Ùn sò micca contru à aduprà. Vi dumandu induve hè a zitella. Vogliu una risposta rapida è onesta. Nisun scherzu. Nisuna evidenza falsa. S'ellu ùn aghju micca risposta, aghju tagliatu a guancia di u vechju è dumandà torna.
  
  
  U coronellu Xing raghjone. Mario era chjaramente una persona vicinu à ellu in spiritu.
  
  
  Don Mario cuntinuò à parlà. "È s'ellu ùn aghju micca una risposta chì mi piace, ne faraghju di più. Allora pigliu l'altra guancia è vi dumandu di novu. Allora u travagliu nantu à l'arechje è u nasu. Tagliaraghju l'ochju, e dite. Dita di i piedi. Basgiu u mo pede. U duttore salverà a so vita perchè u culunellu hà bisognu vivu. Ma serà un naufragiu, è ancu u duttore ùn serà micca capaci di patchlu. È tù sì a culpa di questu. Mantene a bocca chjusa cum'è un grande eroe, Carter. Cumu vulete?
  
  
  Puderaghju quasi vede a lama à traversu a guancia pallida è fina di u vechju. Stendu cù l'ochji chjusi, u so respiru fischiendu da u so pettu curbutu. Quale chì era, Phillip Doane ùn era micca assai da fighjà. M'hà causatu assai prublemi, ma questu era u minimu. Ciò chì hà fattu hà minacciatu disastru per milioni di persone. Dunque, da una banda, ùn era micca degne di salvà. Ma ùn era micca cusì male in a so obsessione. Pensu chì in a so propria mente hà apertu solu uni pochi di porte à uni pochi di persone in cambiu di rende a vita di a so figliola più luminosa. Se lascio à Don Mario tagliallu in pezzi, puderia salvà Penny. È salvendula, forse possu salvà l'oru.
  
  
  Per d 'altra banda, si apre a bocca è li dicu induve è cumu per piglià Penny, puderia dà à u vechju una idea di ciò chì hà fattu per ella. Probabilmente si meritava, a chance di vedella una volta: bella.
  
  
  Ma hè prubabile chì una vista custarà à u mondu circa quarantacinque miliardi di dollari.
  
  
  À un livellu strettamente prufessiunale, puderia dà solu una risposta. È era un silenziu cumpletu.
  
  
  Aghju apertu a bocca è disse: "A truverete in l'appartamentu di u babbu. M'aspetta.
  
  
  
  Capitulu 16
  
  
  
  
  
  U culunellu Sin hà culpitu à Mario in u spinu. "Bella", disse cun un surrisu abbastanza largu per mustrà un set di molari d'acciaio. "Basta bella."
  
  
  Don Mario ùn li rispose. "Vitu", gridò. 'Entra.'
  
  
  Un delinquente a faccia di furetto fece a testa per a porta. Don Mario li lanciava una mansa di chjavi.
  
  
  "Vai à a casa di u vechju", disse. - Ci truverete una zitella. Pigliala à a nave. Ci si vede quì.
  
  
  "Va bè", disse u furetto è sparì. Malgradu i mo struzzioni à Penny, ùn aghju micca dubbitu chì u furone hà da esse abilmente realizatu u so cumandamentu. Senterà u sonu di a chjave in a serratura è deciderà - malgradu tuttu ciò chì avemu dettu à l'altru - chì u babbu hè infine ghjuntu è avà apre issa porta. Solu ùn serà micca ellu.
  
  
  U coronellu Xing m'hà guardatu curiosu.
  
  
  Di sicuru, admessu chì questu paria pazza, soprattuttu à l'ochji di un prufessiunale cum'è u coronel Xing. Aghju quasi risatu. Sentu una trappula. Ùn ci era micca spiegazione per ellu chì a zitella circava di salvà u so babbu. Ùn ci era assolutamente micca benefiziu per ellu. Perchè, in u so parè, nè u vechju, nè mè, nè a zitella ùn avia assai avvene.
  
  
  Ùn pudia micca culpisce ellu. Da a so pusizioni u ghjocu era guasi finitu è avia vintu. Cù a zitella à a so misericòrdia, hà tenutu guasi tutte e carte: u misteriu signore Anderson, chì cascò in e so mani da nulla è si rivelò un agentu AX; una zitella chì puderia causallu grandi prublemi; è Filippu Doane, chì deve esse sempre statu un misteru per u coronellu Syn, postu chì u costu di arrubà l'oru deve esse parsu incredibilmente bassu per ellu.
  
  
  Ùn li aghju micca dettu i mo mutivi. Ùn averia micca capitu in ogni modu. Di sicuru, aghju rottu tutte e regule. Queste regule dicenu: "Lasciate stu vechju. Pigliate u tempu di a zitella per ghjunghje à Hawk. Piglia u to tempu. Siate è fighjate Don Mario tagliatu Filippu Alba in pezzi. Fate finta chì ùn vede micca u sangue, l'orrore è u dulore atroce. Immaginate tutte e cose boni chì uttenerete à pusà. Eliminate l'imaghjini di u sangue chì scorri da a faccia è l'ochji di u vechju. Renditi immune à i gridi. Basta à pensà à ciò chì dicenu l'istruzzioni.
  
  
  Calchì volta vi tocca à scaccià istruzzioni. Qualcosa in mè diceva forte di no à l'idea di Don Mario chì tagliava u vechju in pezzi mentre u colonel Sin applaude è Inuris si leccava e labbra è i so ochji splendevanu di gioia. Ùn era micca ipersensibilità. Qualcosa in mè m'hà dettu chì u mumentu ch'e aghju permessu à Don Mario d'avè a so manera di tortura à Filippu Dawn, aghju cuminciatu à ammette ch'e aghju persu. È in realtà ùn vulia micca solu vince qualcosa. Vuliu vince tuttu.
  
  
  Vuliu ritruvà l'oru, rinvià u vechju Filippu Done à a so figliola sana è sana, è mette u puntu. Vuliu asciucàlli da a faccia di a terra. Era una grande scommessa. Ma quand'ellu hè ghjuntu à questu, u mumentu chì Don Mario hà ficcatu a punta di u cuteddu in a guancia di Philip Downe, qualcosa in u prufondu di mè mi disse : scaccià quellu dannatu libru d'istruzzioni è ghjucate à u vostru modu. U coronellu Xing ùn capirà mai. Era un ghjucadore percentuale. È u mo principiu era chì finu à ch'e mori, aghju una chance di vince. Sin pareva surprised. - Sò sorpresu, Carter. Veramente sorpresa. È un pocu disappuntu. Pensu chì ti mostrassi più curaggiu.
  
  
  "Nimu hè perfettu, Colonel", aghju dettu.
  
  
  "Forse micca, Carter", disse. "Ma avete avutu a reputazione di esse assai vicinu à questu". E crede mi, i mo rapporti nantu à voi sò cumplettamente freschi. Abbastanza ricenti per capisce a vostra riunione recente cù u mo bonu amicu Hsiang in l'Articu, per ùn dì micca u duttore Inuris. Si vultò versu Inuris cun un surrisu cuspiratore. "Vi ricordate di Hsiang, ùn hè micca, Dottore?" Vogliu dì, almenu avete vistu a so foto, nò ? Lothar Inuris annuì.
  
  
  "Hè statu un bonu travagliu, a vostra caccia à Hsiang", m'hà dettu u coronel Xing. "Moltu bellu è un pocu prematuru da a mo parte." Se Hsiang avia riesciutu, a so impresa si fusiona assai felice cù questa attività, a fase finale chì m'hà purtatu in u vostru paese. Tuttavia, crede chì u mondu face un futuru assai difficiule ancu senza i sforzi di Hsiang ". Ùn aghju micca rispostu à u so vantaghju. Mi surrisu. "È ancu voi, Carter, avete un futuru assai difficiule davanti à voi." Quandu simu in Cina, averemu parechje conversazioni longu. È mi dicerete assai cose. Ma prima avete un longu viaghju in mare davanti à voi, chì avemu da principià in uni pochi d'ore. Ùn hè micca cusì, Don Mario ? Don Mario annuì. "A nave hè travagliatu", disse. - "Avemu acceleratu e cose".
  
  
  "Navigheremu prima di l'alba", disse u coronellu Sin, "grazie à a vostra cooperazione, Carter". U sgiò Dawn quì - indicò à u vechju chì era sempre chjinatu nantu à u pianu nudu - si uniscerà à noi perchè, cum'è voi, hà qualchi cumpetenze chì vuleriamu avè. In quantu à a zitella... U coronellu Xing hà inclinatu u capu in daretu è hà cuminciatu à fighjà u tettu. "In quantu à a zitella, Lothar, forse ti daraghju più tardi, quandu ghjunghjemu in portu sicuru." Mentre simu in mare, pudete divertevi cun ella, postu chì ùn pigliamu micca tali risichi in sicurezza cum'è nantu à a Riviera. Una volta ghjunghjemu in Cina, pudete stà quì quant'è vo vulete cù a zitella. Ma cunnoscenduti, Lothar, sospettate chì vi stancherete d'ella assai prima ch'è no arrivimu. Sì cusì, a daremu à l'equipaggiu, chì ponu fà ciò chì volenu cun ella; e poi ci sbararemu. Questu ùn hà micca valore praticu per noi.
  
  
  U duttore Inuris radiò di piacè è si inchinava regale. "Grazie per a vostra generosità", disse.
  
  
  "Sapete, ùn meritate micca questu", disse u coronellu Sin, "ma crede chì tuttu andarà bè una volta chì a zitella hè in i nostri cura, è per quessa, sò dispostu à pardunà a vostra indiscrezione nantu à a Riviera".
  
  
  "Grazie, Colonel Sin", disse u duttore Inuris.
  
  
  U coronellu Xing si vultò versu u mafioso. "In quantu à tè, Don Mario, aghju paura di ùn avè micca un rigalu d'addisperu speciale, ancu s'ellu u meritate assai". Mi piaceva fà affari cun voi. Siete un omu d'onore, è a vostra cunvinzione, cum'è avemu vistu sta sera, hè a più admirabile. Vogliu veramente sprime u mo rispettu più prufondu per voi.
  
  
  "A purteraghju quì", disse Mario, indiannu u tavulinu. "Moltu adattatu", disse u culunellu. "Hè assai adattatu chì tù, chì hà guidatu u formidabile Agente AX Carter per tradisce una ghjovana, diventate l'eredi di u so arsenale. Hè quasi poeticamente apprupriatu. Moltu bè, Don Mario. Averete u so Luger, u so stiletto è a so piccula bomba di gas. Cunsiderate elli i vostri trofei.
  
  
  Don Mario si mette a bomba in sacchetta è a pistola è u cuteddu in u cinturione.
  
  
  U coronellu Xing hà guardatu u so sguardu. "Avemu uni pochi di minuti prima di l'arrivu di u camionu, cum'è avete accunsentutu." M'hà dettu: "Quandu ghjunghje, Carter, avemu da principià u nostru viaghju. Prufittate u più pussibule perchè questu serà u vostru ultimu viaghju. Andate in Cina cù quarantacinque miliardi di dollari d'oru, cum'è probabilmente sapete digià. Cù l'aiutu di u duttore Inuris, cù l'aiutu di u disgraziatu u sgiò Don, è cù l'aiutu inestimabile di Don Mario, chì hà furnitu a forza di travagliu necessariu, avemu pussutu latte a Riserva Federale ".
  
  
  "È dumani ci saranu rumuri in u mondu sanu chì a maiò parte di e riserve d'oru di i Stati Uniti è e riserve d'oru di parechji di i so amichi di fiducia sò spariti. U vostru guvernu emetterà missaghji incuraghjiti, ma i rumuri persisteranu è cresceranu più forti. E prestu i banchieri è i guverni di l'altri paesi esigeranu garanzii è infine pruvaranu. Ùn ponu micca furnisce evidenza. Allora u dollaru serà senza valore perchè a fiducia in ellu hè stata distrutta. E persone chì anu dollari anu da pruvà à scambià, ma per chì? A libbra britannica si deprezzarà. I marchi tedeschi, ancu i franchi svizzeri seranu senza valore perchè nimu ùn si fidarà più di soldi di carta. L'oru chì resta in u mondu diventerà inestimabile. Quellu chì l'hà, a mantene. Quelli chì ùn l'anu micca panicuranu.
  
  
  Un pruprietariu di un magazinu cù un pane di pane si ricusarà di vende, salvu chì u pane hè pagatu in qualcosa d'altru chè carta. Una persona chì hà bisognu di un duttore ùn hà nunda di pagà per ellu, salvu soldi di carta inutile, chì u duttore ùn accetta micca. Scene cum'è questu serà ripetutu parechje volte in diversi lochi. E prestu e bande vagaranu per e strade è arrubbenu i magazzini in cerca di ciò chì anu bisognu per sopravvive. E fabbriche seranu paralizzate perchè nimu ùn si pò permette di e vitture, lavatrici è televisioni chì produci. È i travagliadori seranu licenziati. Un sheikh arabu in u Golfu Persicu esigerà pagamentu in oru prima di spedinu u so oliu. È ùn ci sarà micca oru à pagà. Allora ùn ci sarà micca oliu. E prestu ùn ci saranu micca vitture, nè treni, nè aviò, è e fabbriche ùn saranu micca solu inattive, ma ancu inutili. I Stati Uniti cum'è sapete diventerà un desertu ecunomicu. E cità seranu piene di persone affamate. A campagna sarà devastata da bande di marauding chì uccidenu u bestiame per manghjà è rubanu verdura ". Ùn vulia sente più nunda. Aghju guardatu à Don Mario. Ùn pareva micca prestatu attenzione à questu.
  
  
  Aghju dettu. - 'È tù?' "Questu hè u vostru paese. Vive quì. Vulete ?
  
  
  U coronellu Xing ridia. "Don Mario hè un pruduttu di una nova cultura, Carter. Ùn aspettate micca ch'ellu sia guidatu da i sentimenti. A so attività hè sopravvivenza è prufittu, micca simpatia. Semu partenarii in questa impresa. Differemu in un solu rispettu, a nostra scelta di pagamentu per a nostra participazione. Cina, povera d'oru, hà sceltu l'oru. Don Mario hà pocu interessu in l'oru. Oh, guardà qualcosa per ellu stessu, ma trova troppu pomposa è, in principiu, da un puntu di vista filusòficu, senza interessu. Ma ci hè una commodità chì a Cina hà in abbundanza, una commodità chì prumetti grandi prufitti se cummercializatu cun prudenza.
  
  
  È questu, Carter, hè u papaveru è ciò chì pò esse fattu da stu fiore: l'eroina. Vede, Carter, quandu u dollaru si deprezza, venerà un tempu quandu a ghjente cercarà un altru modu di pagamentu. È u mezzu di scambiu chì Don Mario prupone di intruduce hè l'eroina. Ùn pensate micca chì questu hè ciò chì face a ghjente scurdà di i so prublemi ? È vi assicuru, anu da avè prublemi. Certi persone in u vostru guvernu seranu interessate à restaurà l'ordine à ogni costu; è una pupulazione felicemente addicted à l'eroina diventerà una tentazione attrattiva. Ùn pensate micca, duttore ?
  
  
  U coronellu Xing ùn hà micca aspittatu una risposta. "Sapete, u duttore stessu ama veramente i graneddi di papaveru, ùn hè micca, Lothar?" Allora vede, Carter, chì Don Mario, per via di a so cullaburazione cù noi, avarà una pruvista inesauribile. È sta riserva li darà una forza enormosa. Allora, à u tempu, quandu qualchì calma torna in u vostru paese, Don Mario guadagnerà assai più chè u valore di l'oru chì ci hà vindutu. I so prufitti seranu calculati in termini di cuncessioni à e lege chì avà pruibiscenu alcune di e so azzioni. Questu serà calculatu da pussede una terra, una risorsa inesgotable, chì ellu cumprà cù l'eroina ".
  
  
  È quandu u panicu si cala è altri paesi vedenu a saviezza di ricuperà ciò chì resta di a vostra populazione per un certu gradu di attività industriale, allora Don Mario ripiglià a gestione di e fabbriche. A pupulazione serà motivata da a necessità di l'eroina, cum'è a ghjente hè avà motivata da a necessità di dollari. È Don Mario diventerà u guvernatore di facto di u paese, per ùn dì micca u fattu chì à u stessu tempu diventerà u so legislatore. Avà a ghjente pò cunnosce ellu cum'è un principe, ma vi assicuru, Carter, prestu a ghjente si inchinarà davanti à ellu cum'è un rè.
  
  
  "Tu sì pazza", aghju dettu.
  
  
  U coronellu Xing alzò a manu. - Per piacè, Carter, ti pregu. Siate realistu. Ùn aghju micca inclinazione versu a pazzia. Pruvate à pensà à l'eroina cum'è una nova valuta. Hè più logicu per evaluà un pacchettu di polvera bianca in questu modu chì un tipu di metallu giallu o carta culurata? No, Carter, ùn hè micca vera. Solu deve esse datu una forma sfarente di fiducia. Aghjustamentu. È l'avversità chì u vostru paese face darà i mezi per fà quellu aghjustamentu. Admettu chì hè una adattazione radicali, ma hè u tipu d'adattazione chì Don Mario hà bisognu per realizà e so ambizioni. Vede, l'oru ùn li farà micca bè. Possedu l'oru avà avà sottumessu à e regule è pensendu à u mumentu. È per queste regule è per questu pensamentu, Don Mario hè un criminale è significa arrubà a so pruprietà. Innò, prima chì Don Mario possa ottene u statutu à quale l'attribuiscenu a so ambizione è u geniu tranquillu, deve esse prima una rivoluzione. È a perdita di l'oru pruvucarà una rivoluzione in i Stati Uniti.
  
  
  In quantu à quelli chì anu l'oru, simu cunvinti chì ci saranu sempre persone in u mondu chì anu sete d'oru. Chì, per dì cusì, priservà a vechja fede. Cina, cù i so papaveri è l'oru, serà doppiamente riccu, ancu s'è una parte significativa di a nostra cugliera di papaveru hè destinata à Don Mario per parechji anni. Cina è i Stati Uniti diventeranu assai boni amici.
  
  
  È sò sicuru chì quelli chì crèdenu in l'oru è quelli chì credenu in i papaveri camparanu inseme per parechji seculi.
  
  
  Cum'è què. Tuttu u pianu. Era terribili. Puderaghju chjamà follia. Ma a linea trà a follia è u geniu hè stretta, è u Colonel Sin avia ragiò annantu à una cosa. Ùn ci era nunda in i schedarii di AX per indicà chì ci era qualcosa di male in a so mente. Ciò ch'ellu si metteva à fà ùn era nunda di più un masterstroke; u pruduttu finali naturali di l'intersezzione di a specialità di l'economistu è l'avidità di sangue friddu di un suldatu rinumatu per a so cumpetenza in a guerra. È à ghjudicà da ciò ch'ellu hà dettu, era solu uni pochi d'ore luntanu da compie. Fighjulò dinò u so sguardu. - Uni pochi di minuti, signori. Allora si vultò versu mè solu. - Carter, si piserà à a porta in un minutu. Quandu succede questu, significa chì ci hè un camion chì ci aspetta fora. Stu camion ci purterà à i docks, induve i stivatori di Don Mario caricanu rapidamente l'oru nantu à a nave. Puderete à bordu di sta nave, è in uni pochi d'ore anderemu.
  
  
  Avà dumandu à Don Mario di scioglià i to gammi. È vi dumandu di stà in piedi è di lascià tranquillamente sta stanza è di mette in u camion. Quandu ghjunghjemu à a nave, vogliu chì imbarcate tranquillamente è tranquillamente è andate à induve site purtatu. Se fate cum'è vi dumandu, sarete risparmiatu u dolore innecessariu. Ma, sapendu a vostra inclinazione per l'eroisimu, devu piglià precauzioni.
  
  
  Pigliò i nunchucks da a tavula. Aghju vistu manichi di lignu è una catena chì pende trà elli. U Culonellu hà lanciatu di manera casuale a catena nantu à a mo testa è tirò i ligami abbastanza stretti da ch'elli m'anu morsi in a gola è in a mo trachea.
  
  
  "Pudete vene à bordu solu", disse, "o inconsciente". Decide.'
  
  
  Don Mario si inginocchiava à i mo pedi è svintò e funi. "Dottore Inuris", disse u culonellu Sin, indiannu Philip Doane. "Alzate u vechju. Vogliu ch'ellu sia in una salute eccellente quandu ghjunghjemu in Cina ". Ridia. "Vidite, Carter, avemu bisognu di una nova sicura."
  
  
  In a nebbia, scintillanti à a luce di a luna, u scafo arrugginitu di una nave di carica pendaia prufonda in l'acqua à l'ancora in un molo rachista. Malgradu l'altitudine bassa, a poppa di a nave brutta
  
  
  "Sarah Chamberlain-Cardiff" s'era sopra à noi mentre stavamu fora di u camion. In seguitu, à a fine di u molo, una grua enormosa cù i cavi chì gemanu pusonu un grande cuntinuu à bordu.
  
  
  "Oru, Carter", disse u Colonel Sin. Sottu à l'orlu di u tettu in putrefazione di un vechju granagliu chì curriava longu u molo, parechji lampadini nudi brusgiavanu, lampendu raghji gialli di luce nant'à u caminu. "Fighjate à u vostru veiculu à u livante. Nunda di speciale, nò?
  
  
  Ùn aspittò micca una risposta.
  
  
  "Ma l'apparenze ponu ingannà, Carter." Questa barca di carica di l'aspettu scandalosa manuvra è naviga più veloce di un jet di caccia. U so equipamentu elettronicu hè pensatu per fà invisibili à u radar. Ma dubitu chì "Sarah Chamberlain" hà da furnisce una prova di a so forza. Quale, sanu di mente, prestaria attenzione à un poviru vechju cargueru battendu a bandiera britannica ?
  
  
  "Va bè, Sin", disse Mario. "Avà dicu addiu. U mo populu m'hà dettu ch'elli anu ricivutu l'ultima di l'eroina uni pochi ore fà, è in duie ore portanu u restu di a vostra carica à bordu. Dopu quì pudete navigà in ogni mumentu ". Si strinsenu a manu.
  
  
  U culunellu hà guardatu u so sguardu. "Contu nantu à tè, Mario", disse. "Daraghju struzzioni per navigà à una ora di dopu meziornu".
  
  
  "Ùn vi preoccupate", disse Don Mario. "Staraghju in u mo uffiziu finu à chì partite per assicurà chì tuttu va bè".
  
  
  "Eccellente", disse u Colonel Sin. - A vostra rigurosità tipica, Don Mario. Credu chì un ghjornu avemu da ritruvà ".
  
  
  "Allora addiu", disse Don Mario. Fighjendu u duttore Inuris, chì susteneva Philip Doane. "Aspetta, Doc", disse. "Pruvate à fà cum'è un bonu picciottu".
  
  
  U duttore Inuris ùn hà micca cunsideratu degne di una risposta.
  
  
  "Lucky me, Carter", disse. Picchiò u so cinturione induve Hugo è Wilhelmina eranu ammucciati sottu a so giacca. "Grazie per i ricordi." Tirò a maniglia di a porta è sparì in a stalla.
  
  
  "Va bè", disse u coronellu Xing. "Tutti à bordu. A Sarah Chamberlain hè stata permessa di navigà prima di l'alba ", rise, "cun una carica d'acciaio".
  
  
  U coronellu Xing tirò i manichi di u nunchaku, pruvucannu chì a catena si strinse attornu à u mo collu, cum'è s'ellu insistia à un cavallu. Cuntinuemu longu u molo è su per a passerella. Aghju alzatu a testa è aghju vistu chì u capitanu cinese ci guardava da u ponte altu. I membri di l'equipaggiu chinesi sbulicò intornu cun un sensu di scopu chì li marcava cum'è suldati ben addestrati.
  
  
  Qualunque sia a machina è l'equipaggiu elettronicu era à bordu, Sarah Chamberlain ùn era micca una snapshot di u XXu seculu quandu si trattava di strutture di prigiò. Sottu u ponte, u culunellu Sin m'hà spintu finu à ch'ellu ghjunghje à a porta di a cellula di ferru cù una finestra sbarrata senza vetru. Davanti à ellu eranu dui Cinesi armati di mitragliatrici. U coronellu Xing hà cacciatu u nunchaku da u mo collu è hà pigliatu un set di chjavi da a so sacchetta.
  
  
  Hà apertu a porta di a cellula. - Entra, Carter. È ancu u sgiò Dawn », disse à u duttore Inuris.
  
  
  U pianu era di ferru, cupertu di paglia, u duttore Inuris liberava Filippu Don, chì cascò nantu à a paglia. I guardiani stavanu ghjustu à a porta, a museru di i so fucili chì ci tenevanu à punta di fucile.
  
  
  "Pudete lascià u vechju cum'ellu hè, Lothar", disse u culunellu. "Carter, aghju paura ch'è tù purtassi manette è ferri di gamba".
  
  
  Aghju scrollatu e spalle. Manette è ferri di gamba sò stati fissati à i muri. Un paru per i braccia, un paru per i gammi. Intru ubbidiente. U coronellu Xing li chjusu cù e so chjave.
  
  
  "Aghju ancu chjude a porta di a cellula", disse. "È vogliu chì sapete qualcosa, Carter." Aghju u solu set di chjave. Allora ùn pensate mancu à fà ridere di i guardiani. Ùn ci hè veramente nunda chì ponu fà per voi. Ma ponu sparà assai bè. Preferite, di sicuru, chì questu ùn surgi mai, ma s'ellu hè, mi forzaraghju à capisce.
  
  
  Il s'éloigna de la cellule. A porta chjusa è u culunellu girò a chjave in a serratura. Si alzò di novu è m'hà salutatu attraversu i bars. "Vi visiteraghju di tantu in tantu, Carter, è forse parleremu." Ma avà tuttu ciò chì possu dì hè un bellu viaghju. Si vultò è sparì da a vista.
  
  
  Per parechje stonde, i guardiani, i so capi vicini, mi fighjulavanu à traversu e sbarre. Ùn aghju micca prestatu attenzione à elli. Prestu s'anu annoiatu è sparivanu.
  
  
  Forse era passata una meza ora quandu aghju intesu voci fora di a cellula. A faccia di u culonellu Sin apparsu di novu davanti à i bars. Ellu surrisu è a so chjave tintinnò in a serratura. A porta si spalancò per revelà Sin, dui guardiani è Penny Dawn.
  
  
  
  Capitulu 17
  
  
  
  
  
  "Nick", gridò Penny. 'Papà.' Ella corse in a cellula è cascò in ghjinochji accantu à Philip Doane.
  
  
  U culunellu s'avvicinò à ella è li pigliò a manu. "A vostra lealtà hè admirabile, Miss Dawn", disse. "Ma mi dispiace chì a vostra libertà deve esse un pocu limitata". Sarete ammanettatu cum'è u vostru amicu Carter. Almenu mentre ùn simu micca in mare. È tandu vi sarà permessu di piglià a cura di u vostru babbu, ridia cun discrezione, a condizione chì u duttore Inuris vi manchi. Qualchì volta in mare, vedaraghju s'ellu pudemu fà a vita un pocu più faciule à u vostru babbu. Ma per avà duvemu mantene a massima sicurezza. Spergu chì capite.
  
  
  L'hà messa in catene è abbandunò a cellula. Girò di novu a chjave in a serratura.
  
  
  Avemu intesu i so passi sguassate in u corridore di ferru. Allora silenziu.
  
  
  Penny m'hà guardatu attraversu a camera.
  
  
  "Oh, Nick", disse. "Chì succederà?"
  
  
  "Penny Dawn", aghju dettu. "Credite o micca, avemu da distrughje stu prughjettu".
  
  
  Filippu Dawn gemì è spostò u so corpu magre nantu à u lettu di paglia.
  
  
  "Aghju bisognu chì si svegliate", aghju dettu à Penny.
  
  
  "Va bè", disse. Ella cuminciò à chjamà. 'Papa. Babbu. Sò mè. Un centesimu.
  
  
  U vechju cuminciò à muviri di novu.
  
  
  "Alzati, babbu. Aghju bisognu di tè.'
  
  
  I so ochji strinsenu è si furzò à pusà. - Hè tù, Penny ? Ellu disse. "Hè cusì scuru quì. Ùn possu micca truvà i mo occhiali ".
  
  
  "Hè accantu à a vostra manu manca, babbu", disse.
  
  
  In a semi-oscurità li sintia, li pigliò è li mette in u nasu. Malgradu a lente mancante, puderia avà vede. U so visu s'illuminò quand'ellu l'hà vistu. "Oh mio Diu", disse. "Sei veramente tu, Penny?"
  
  
  - Iè, babbu.
  
  
  "Sì bella", disse. 'Bellu.' È hà cuminciatu à pienghje.
  
  
  "Shhh, babbu", disse Penny. "Ùn avete bisognu di pienghje".
  
  
  "Ùn possu micca aiutà", disse.
  
  
  "Papà, ci hè qualchissia quì cun noi. Avemu bisognu di u vostru aiutu. Per a prima volta, u vechju capì chì ellu è Penny ùn eranu micca solu in a cellula. Si vultò è mi fissò.
  
  
  "Questu hè Nick Carter, babbu", disse Penny. "Vole aiutà ci à esce da quì".
  
  
  "Hè ghjustu, sgiò Dawn", aghju dettu. "Vogliu caccià voi è Penny da quì è impedisce a nave di affondà. Ma ùn possu micca fà questu senza u vostru aiutu.
  
  
  "Chì possu fà?" Ellu disse.
  
  
  "Smetti di lamentà", li dissi. "L'unica quistione hè, a farai?"
  
  
  "Se possu, l'aghju da fà", disse. "Ùn devu più nunda à Lothar Inuris." U mo cuntrattu cun ellu hà finitu u mumentu chì hà operatu Penny. Ma ellu è i so amichi traditori m'anu ingannatu. Sò ghjunti à mè sta mane. È m'anu purtatu nantu à sta nave è m'hà ghjittatu in sta cellula. Quandu aghju dumandatu una spiegazione, i Cinesi si ridianu è mi chjamavanu idiota. Ti aiuteraghju, Carter. Sò un vechju è ùn sò micca cummattiri, ma vi aiuteraghju. Avà chì Penny hè bè, ùn m'importa micca ciò chì succede à u duttore Inuris è i so amichi, o à mè. Hè tuttu un ghjocu doppiu ".
  
  
  'Chi voli dì?'
  
  
  "Pensanu chì eru solu un vechju è stupidu. Vechju idiota. Ma ci era qualcosa chì ùn sapianu micca di mè. Sò natu in Cina. Parlu a so lingua. È oghje aghju intesu qualcosa in cinese chì indicava una doppia ghjucazione.
  
  
  "Vai avanti", aghju dettu.
  
  
  "Eru presente à quella ricezione. Penny ti hà dettu di questu?
  
  
  Aghju annuitu.
  
  
  "Bè, allora, pensu chì cunnosci u mo rolu." Sò andatu per Penny. Ma ùn sapia ancu quale eranu i so amichi. Finu à questu ghjornu. È dopu aghju scupertu chì trà i so amichi eranu cinesi è americani di a mafia. È l'affare era chì a mafia furnisce à i Cinesi l'oru in cambiu di l'eroina. Ùn possu micca dì chì mi piace assai, ma suppone ancu chì ùn sò micca in pusizioni di lagnà. Ebbè, à u principiu tutti mi sò voltati u spinu, purtendumi quì è mi dendu à u culunellu Sin. Ma un altru tradimentu esiste sempre. I Cinesi ingannanu a mafia ".
  
  
  Aghju dumandatu. - 'Cumu ?'
  
  
  "Questa eroina", disse, "hè avvelenata".
  
  
  'Chi voli dì?'
  
  
  "Esattu ciò chì dicu", disse Philip Dawn. "Ùn sò micca ciò chì ci mettenu, ma sò una cosa: l'eroina hè imballata in dui tipi di sacchetti di plastica. E cose in sacchetti verdi uccidenu rapidamente. E cose in sacchetti blu travaglianu lentamente. Ma s'è qualcunu di elli entre in u vostru corpu, moriri.
  
  
  Aghju avutu à toglie u mo cappellu à u culonellu Sin. Quarantacinque miliardi di dollari in oru ùn li bastavanu. Senza sparà un colpo, fallirà i Stati Uniti è tumbà milioni di persone. Era megliu cà a guerra nucleare. Ùn ci saria micca radiazione o distruzzione industriale. Solu una pupulazione, morta è morente, senza forza per difende si.
  
  
  È eru cunvinta chì a Cina capisce i piani di Xing è ne prufittà pienamente. Don Mario diventerà veramente un rè: u rè di u cimiteru. In qualchì locu in u so stash ci era probabilmente parechji milla liri di vera eroina. Hà verificatu questu è hà decisu chì u coronellu Xing hà agitu in bona fede. Il aurait dû savoir mieux. Ma ùn ci era micca ragiò di pietà di ellu. Era solu un pocu più avido di ciò ch'ellu avia bisognu. U pensamentu ch'ellu era statu ingannatu m'hà impazzitu di gioia. Eccettu chì, s'ellu hà scupertu, u coronellu Xing seria à pusà nantu à una muntagna d'oru è assai persone innocenti seranu morti o morenti in i carrughji di i Stati Uniti.
  
  
  Ma micca s'ellu aghju qualcosa à dì.
  
  
  "Va bè, ascolta", aghju dettu, vultendu versu Philip Dawn. - Aghju un travagliu per voi. È vi tuccherà à fà prestu. Ma pensu chì sopravviverete, datu ciò chì Penny hà dettu di voi.
  
  
  "Faraghju u mo megliu", disse. 'Chì ghjè stu?'
  
  
  "Penny m'hà dettu chì site un espertu di serrature è chì sapete tuttu ciò chì ci hè da sapè di elli".
  
  
  "Questu pò esse veru", disse Filippu Don.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Vogliu chì mi liberate da queste catene è apre a porta per mè".
  
  
  "Hè un travagliu duru", disse u vechju. "Soprattuttu senza alcunu arnesi."
  
  
  "Suppone chì vi dicu chì avemu qualchì arnesi, primitivi, ma arnesi".
  
  
  "Induve?"
  
  
  "Sottu u mo collu", li dissi. - Ci truverete dui rasoi.
  
  
  U vechju s'arrizzò da terra è zoppicò versu mè nantu à i gammi rigidi. Ritirò u so collu è tirò dui lame. "Bon azzaru", disse. "Iè, pensu chì pudemu usà. I chjusi nantu à i catene sò in realtà sempre primitivi ", disse dopu una rapida inspezione. "In quantu à u mecanismu di a porta, vi vede chì questu ùn hè ancu un prublema."
  
  
  "Quantu pò piglià questu?"
  
  
  I so ochji s'illuminanu à a pruspettiva di esse torna utile in u mistieru ch'ellu cunniscia megliu. - Dipende da quantu tempu aghju da travaglià. Forse vinti minuti.
  
  
  "Affrettate", aghju dettu. "Se qualchissia vene, ammucciate queste lame sottu à a paglia".
  
  
  U vechju era digià stendu à a so altezza à u pianu, tenendu e mani in u locu quadratu di lumera chì sguassava da a finestra sbarrata. Ùn pudia vede ciò ch'ellu facia, ma pudia sente u debole attritu di u metallu mentre e so mani si movevanu sottu à i strati umidi di paglia.
  
  
  Aghju pruvatu à sguassà a mo mente mentre travagliava. Aghju pruvatu à ùn gaspià a mo energia in preoccupendu se e so forze resistanu o se u Colonel Xing oseria entre subitu per vede cumu stavanu i so prigiuneri. Aghju pruvatu à scaccià a macinazione ritmica di a lama nantu à u cimentu, per rallentà a mo respirazione è scurdate di u tempu. Ma fora, a sapia, sta grua sbalzava cum'è un pendulu tamantu trà u molo è u battellu, empiendu e so stive di tunnellate d'oru. Puderaghju ubligà à ùn pensà à u tempu, ma ùn pudia impedisce micca di correre. È venerà u mumentu chì sta grua farà a so ultima mossa è principia u viaghju triunfante di u Colonel Sin. Allora saria troppu tardi per mè per fà ciò ch'e aghju intesu fà.
  
  
  "Va bè", aghju intesu dì à Philip Dawn.
  
  
  S'arrizzò è in a so manu aghju vistu una di e lame, o ciò chì ne restava. Paria chì prima l'hà divisu in a mità in longu è tagliatu un pocu di ciò chì era rimasu. Si avvicinò versu mè è afferrò a serratura nantu à u bracciu di a mo manu diritta. Lasciò a punta di u metallu scorri, tenendu l'arechja vicinu à a serratura. Pigliò cù a chjave fatta in casa un pocu trà u pollice è l'indice, poi a girava cun cura.
  
  
  "Quasi", disse. "Ma micca abbastanza bè."
  
  
  Si ritirò di novu in l'area di luce, è aghju intesu di novu a macinazione di metallu nantu à u cimentu.
  
  
  "Questu deve esse cusì", disse quandu vultò.
  
  
  Pienu di cunfidenza, riinserì a lama cisellata in a serratura è si torciò bruscamente u polsu. In u silenziu calmu di a camera ci hè statu un clic. U castellu s'aprì. A faccia di Philip Doane s'arrizzò di eccitazione. "U restu hè simplice avà", bisbigliò. Dopu qualchì seconde, hà liberatu u mo altru bracciu è a gamba.
  
  
  Aghju purtatu a mo bocca vicinu à a so orechja.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Avà liberate Penny, assai tranquillamente." È tandu ci curaremu di a porta di a cellula.
  
  
  U vechju mi fece un cennu. In menu di un minutu, i braccia è e gambe di Penny eranu liberi.
  
  
  Aghju chjamatu u vechju à mè è disse, bisbigliandu di novu: "Cumu apri a porta di a cellula?"
  
  
  Stendi a manu. In a so palma stava a seconda lama, sempre intaccata. L'hà pigliatu da u latu smussatu è hà utilizatu u so altru pollice è indice per move a lama avanti è avanti.
  
  
  "Ciò chì aghju da fà hè chjamatu loiding". Questu hè generalmente fattu cù una striscia di celluloide. Hà a rigidità è a flessibilità per spinghje a tabulazione di serratura in daretu. A lama farà u listessu.
  
  
  - Hè assai rumoroso ?
  
  
  "Ùn sò micca", disse u vechju. "Un veru loiden deve esse assai tranquillu. Ma appena quella lingua torna, ùn sò micca ciò chì succede. Avemu da solu piglià quellu risicu.
  
  
  "Ùn avemu micca assai scelta", aghju dettu. - Metteraghju Penny in u cantonu trà a porta è u muru quandu a porta hè aperta. Se qualcosa va male, ella hè fora di a linea di focu. In quantu à voi, s'ellu tuttu va bè, mi signalate quandu a serratura hè chjaru è dopu stà accantu à Penny. Quand'ellu esce da a porta, ùn si move micca. Resta induve site finu à ch'e vi chjamu. A condizione ch'e possu ancu chjamà.
  
  
  U vechju ghjinochje à a porta è cuminciò à ghjunghje in a serratura cù un cuteddu.
  
  
  Aghju pruvatu à mantene a mo respirazione ancu. Eru tentatu di piantà di respira cumplettamente per ch'ellu ci sia un silenziu cumpletu.
  
  
  U so polso si moveva una volta, duie volte, trè volte. Hà travagliatu in u spaziu trà a porta è u quadru. Allora si firmò.
  
  
  U vechju girò a faccia versu mè è annunziò. Era ora di mette à u travagliu. È stu travagliu cunsiste in catturà parechji mitragliatrici.
  
  
  
  Capitulu 18
  
  
  
  
  
  Corsu fora di a porta cum'è un toru chì vede un aspirante toreru, ingrossu, feroce è cullatu à tempu.
  
  
  Eranu stati in u corridoiu, unu à a mo manca, unu à a mo diritta, è i so pinsamenti eranu abbastanza lenti chì e so mandibule si calavanu quand'elli mi videnu cumparisce. Vultendu à manca, aghju alzatu e mani cum’è culteddi è sfracciava a spalla di u guardianu mentre ch’ellu era sempre in bracciu a so mitragliatrice. Cum'ellu cascò in terra cun un crash, l'aghju pigliatu, mettendu una manu nantu à a so bocca per impedisce di gridà è l'altra manu intornu à a so cintura per sustenelu. L'aghju imbuttatu drittu in u so cumpagnu, chjudendu u distaccu trà elli u più prestu pussibule, cusì chì a seconda guardia era intricata cù a so arma sottu à u bracciu di u so cumpagnu. Aghju alzatu a manu ch'e aghju avutu nantu à a cintina di l'omu è l'aghju lanciata nantu à a so spalla rotta in un muvimentu di tagliu nantu à u collu di u guardianu sanu. Ùn era micca un colpu perfettu, ma hà inclinatu u collu à u latu. Quand'ellu s'avvicinò, aghju lanciatu un colpu sopra à a so faccia. L'osse si sò rotte sottu à i me stinchi è u sangue si versa da a mo bocca limpa. A so testa sbattò duramente in u muru è si sdrughje à terra inconsciente. Aghju vultatu u so amicu è sfracicava a so mela d'Adam cù a mo palma prima ch'ellu pudia prufittà di u fattu chì ùn aghju più copre a so bocca.
  
  
  Aghju tiratu i corpi da parte, aghju cullatu l'armi è ficcatu a testa in a cellula. "Va bè", aghju dettu. "U tempu di piglià un respiru".
  
  
  Penny è u so babbu si sò prestu à mè. Li detti una di e mitragliatrici. "Vogliu abbandunà sta nave senza aduprà", aghju dettu. "Ùn andemu micca in cima, vultemu attraversu stu ponte. Sò ciò chì cercu. Serà luntanu da u molo. Seguimi, è s'è no scontru in qualcunu, lasciateli cun mè. È s'ellu mi succede qualcosa, pudete aduprà sta arma per trattà cun qualcunu, sempre chì ci hè qualcosa per trattà. L'aghju vistu quandu avemu ghjuntu à bordu: una piccula porta à u portu di u Sarah Chamberlain. Ci andemu per un corridore pocu illuminatu versu a curva di poppa. Ci muviamu cun cura, ma ùn avemu scuntratu nimu.
  
  
  A porta ci aspettava.
  
  
  "Dammi l'arma", aghju dettu.
  
  
  Tirò u manicu è aghju apertu cù cura a porta. Aghju guardatu l'acque scure è in muvimentu di u fiumu East cinque metri sottu à mè.
  
  
  "Tu prima, Penny", aghju dettu. "Le gambe prima. Permette di appiccà nantu à u bordu. E poi lasciate andà. A più corta hè a distanza chì cascate, u menu rumore ci hè. Allora natà u più silenziu pussibule finu à u molo è aspettatemi quì. Stessa per voi, sgiò Don. Quì truverete scale chì portanu à u molo, ghjustu oltre u boom di tribordu.
  
  
  Hè andatu senza errore. Aghju chjusu a porta cum'è pudendu prima di cascà da u bordu. Si pudia solu sperà chì micca un solu passante ùn sia sorpresu da a luce luminosa da u portu di u Sarah Chamberlain. Ma dubitava chì qualcunu di l'equipaggiu era in terra. U tempu di lascià era troppu vicinu. Per d 'altra banda, avemu sempre avutu i picciotti di Don Mario per preoccupassi.
  
  
  U coronellu Xing ùn duveria micca tantu ansiosu di mustrà a nave. M'hà permessu di nutà una porta è scale chì portanu da u molo à l'acqua.
  
  
  Penny è u babbu m'aspittavanu vicinu à e scale, pistendu l'acqua.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Cullà queste scale è pigliaraghju a mo arma cun mè". Seguimi sopra. Una volta ghjunti in cima, andaraghju à Don Mario. Vogliu chì voi dui esce da quì. Corri u più luntanu è prestu pussibule.
  
  
  "No, Nick", disse Penny. 'Micca avà.'
  
  
  "Hè ragione", disse u vechju. - "Avete bisognu di aiutu."
  
  
  "Sò", aghju dettu. - È l’aghju da piglià da Don Mario. Almenu l'aiutu più immediatu. Ma ùn vogliu micca voi dui cun mè. Ùn ci hè nunda di fà male.
  
  
  "Vengu cun voi, Nick", disse Penny.
  
  
  Aghju scuzzulatu u mo capu. "Se vulete fà qualcosa per mè, pudete." Ma ùn hè micca ciò chì pudete fà quì.
  
  
  "Allora diteci ciò chì vulete", disse u vechju.
  
  
  "Vogliu chì chjamate David Hawke. Penny sapi induve cuntattà ellu, u Joint Press and Wire Service in Washington. Dite à ellu chì "Sarah Chamberlain" deve esse firmatu à tutti i costi. Dite chì Nick Carter vi hà dettu di chjamallu. Vulete fà questu?
  
  
  "Se pudemu, a faremu", disse.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. 'Andemu à. Ci hè pocu tempu. Aghju cuminciatu à cullà e scale. In cima, aghju fighjulatu nantu à a riva di u molo. Paria bè. Tutti l'ochji seranu focu annantu à a grande gru. Si moveva sempre, avà torna à u molo. Il me restait à espérer qu'il ait laissé au moins un autre récipient d'or et que son travail pour la nuit n'était pas encore terminé. Sapia chì u mo travagliu ùn era micca finitu ancu.
  
  
  Aghju intesu chì Penny è u so babbu si stavanu daretu à mè. U vechju respirava assai. Aghju vultatu a mo testa versu elli. "State bassu è stà nascostu. ti copreraghju. Esce avà. Corri ! Eru solu, à mezu à a mafia è à i Cinesi, è u tempu s’affaccava.
  
  
  Mi arrampiu longu u caminu nantu à u mo stomacu da u molo à u longu capannone sagging induve Don Mario entra. Alzatu per prutege u quadru di a porta, aghju tiratu u latch.
  
  
  Ùn era micca chjusu. L'aghju subitu subitu in a bughjura.
  
  
  Luntanu, vicinu à u fiume, aghju vistu una luce. I caminava in sta direzzione cù una mitragliatrice pronta in manu. Aghju avutu esse preparatu per u peghju. S'e aghju avutu a furtuna, Don Mario ùn mi avaria micca rimarcatu. Spergu chì tuttu funziona per mè.
  
  
  Accovacciatu, aghju cuntinuatu à marchjà finu à chì aghju vistu i lumi accesi in l'uffiziu cù i finestri in ogni locu chì si affaccianu nantu à u magazzinu è u fiume. Uffiziu attraversu tutta a larghezza di u fiume.
  
  
  Don Mario s'assittò in una sedia girevole à a so scrivania, fighjendu "Sarah Chamberlain". A parte uni pochi di telefoni è una copia di u registru di Lloyd's assessori, u tavulinu era viotu.
  
  
  Stendu in u granaghju stessu è ammucciendumi da a nave, aghju strappatu a porta è indicò a canna di a mitragliatrice. "Moltu tranquillu, Mario", aghju dettu. Ùn si move micca. Hà cuntinuvatu solu à fighjulà da a finestra à a nave.
  
  
  "Questu hè Carter", aghju dettu. "Vogliu chì vi stà in piedi è tira a cortina nantu à a finestra chì affaccia nantu à a nave. Allora siate torna. Vogliu parlà cun voi. Mantene e vostre mani vicinu à a vostra faccia mentre site torna. Aghju qualchì nutizia per voi nantu à i vostri amichi chinesi chì pensu chì vulete sente.
  
  
  "Chì hè chì duvete dì chì mi piacerebbe à sente, Carter", disse.
  
  
  - Ùn ti custa nunda à sente, Mario. Ma s'ellu ùn ascolta micca, puderia esse fatale ", aghju dettu. "Dopu tuttu u vostru travagliu, ùn vulete micca finisce in una situazione "u rè hè mortu, longa vita à u rè", ùn hè micca?"
  
  
  In risposta, Mario hà rinviatu a so sedia, andò versu a finestra è tirò a tenda. Je suis entré dans la chambre et m'a rencontré avec lui alors qu'il s'assit de nouveau.
  
  
  "Parlate prestu", disse.
  
  
  "Hè ciò chì aghju da fà", aghju dettu. "I vostri amichi vi ingannatu".
  
  
  Mario ridia. - Di sicuru, vene ancu a cavalleria.
  
  
  "È megliu cumincià à crede ancu", aghju dettu. "A vostra parte di l'accordu ùn hè micca cumpresa. L'unica quistione resta se u vostru amicu, u coronel Sin, puderà scappà à a libertà dopu ch'ellu vi hà ingannatu.
  
  
  - Va bè, Carter, smetti di dumandà sti enigmi. Chì tippu di scam hè questu?
  
  
  "Eroina".
  
  
  "L'eroina va bè", disse Don Mario. "Hè statu verificatu da e persone chì aghju fiducia".
  
  
  - Avete verificatu tuttu ?
  
  
  "Di sicuru micca", disse. "Ma avemu pigliatu campioni da parechje tunnellate".
  
  
  "Era roba bona", aghju dettu. "U restu hè avvelenatu".
  
  
  "Smettila, Carter", disse. "Ùn sò micca un perdente. Avete una chance in un milione di scaccià sta cosa, è questu significa chì mi vultate contru à Sin. Ùn manghjaraghju micca questu.
  
  
  "Sò quì per vultà contr'à Sin per esse ingannatu. L'eroina hè avvelenata. Questu hè veramente basura. È u più bruttu hè in sacchetti verdi.
  
  
  Mario aggrottò le labbra. - Sapete, Carter. Avete cuminciatu à interessà mè. Cumu sapete di sti sacchetti verdi ?
  
  
  - Cum'è a cunnoscu di sacchetti blu è velenu. Sì avete avutu un amicu à bordu di sta nave chì hà ancu capitu u Cinese, u sapete. Stu vechju hè natu in Cina.
  
  
  "Quantu puderemu fà a prova?" - disse Mario. - Pigliate un pocu di st'ultimu junk da a nave. Borse verdi. Ciò chì hè in i sacchetti verdi uccide u più veloce.
  
  
  Mario hà rispostu unu di i telefoni. "Vitu", disse. - Portami unu di i sacchetti verdi. Immediatamente.
  
  
  Hà appesu è mi hà guardatu. - Va bè, Carter, avete una chance. Passà in daretu. Ci hè un trattu davanti à u mo scrivania. Un minutu dopu s'apre è Vito cullà sopra. Ùn siate micca nervoso cù a vostra arma. Vitu farà cum'è dicu. Pudete esse sicuru ch'ellu ùn farà nunda.
  
  
  Ci era un ronzio sottu à mè è una parte di u pavimentu s'hè alluntanatu, revelendu a faccia di Vito cum'è furetto chì scrutava in a stanza.
  
  
  "Va bè, Vitu", disse Don Mario. "Ùn ci hè micca difficultà."
  
  
  Vito cullò in a stanza è u pavimentu si trasfirìu di novu. Pusò u saccu verde nantu à a scrivania di Mario.
  
  
  "Avemu bisognu di un porcu d'India", disse. "E pensu chì cunnosce a persona giusta per questu". Pigliò u telefuninu. Colonel Sin ", disse. 'Fast.' Hà aspittatu. Quandu hà parlatu di novu, a so voce pareva urgente. - Colonel Xing ? Don Mario. Ascolta. Un accidentu hè accadutu à unu di i mo picciotti. Mandate u duttore Inuris cù a vostra valigetta. Avemu bisognu prestu.
  
  
  Il a raccroché sans donner au colonel Xing l'occasion de poser des questions. Aghju tiratu a cortina in una frazione di inch è fighjulà a nave. Pocu dopu, u duttore Inuris sbuchjatu ghjunse à a fine di a passerella è cuminciò à marchjà u molo.
  
  
  "Hà vene", aghju dettu.
  
  
  "Portalu, Vitu", disse Don Mario. Vitu abbandunò a stanza. "Ùn vi preoccupate micca per Vito", disse Don Mario. "Vito si cumporta onestamente. Tuttu ciò chì avete da preoccupari hè l'eroina. Ma almenu devi accettà chì ti dugnu una chance, Carter. Quale hè megliu aduprà cum'è un porcu d'India chè un duttore di droga?
  
  
  Aghju intesu di passi è mi sò stallatu induve aghju pensatu ch'e avissi da piglià Don Mario è Vitu cù un cortu sbattimentu s'elli pruvavanu à fà qualcosa. A porta s’aprì pianu pianu è u duttore Inuris entrò in a stanza, Vitu seguitava daretu à ellu.
  
  
  I so ochji s'allargavanu di sorpresa quand'ellu mi vidia stà quì. "Carter!"
  
  
  - Hè vera, duttore. U vostru vechju amicu. Aghju messu a canna di a mitragliatrice sottu à u mento.
  
  
  Dumandò. - "Cosa significa?"
  
  
  Aghju colpu a so trachea cù a canna di l'arma. - Zittu, Doc.
  
  
  "Dottore", disse Don Mario. "Carter è vogliu fà una piccula scumessa. Hè per via di quella eroina.
  
  
  Aghju fattu retrocede cù a mo arma.
  
  
  -Chì hè accadutu à st’eroina ? dumandò Inuris. "Hè solu l'eroina regulare".
  
  
  - Hè ciò chì vogliu dì, duttore, disse Don Mario. "Ma Carter dice un altru." Dice chì hè avvelenatu.
  
  
  "Ùn l'ascoltate", disse u duttore Inuris. - Chì ne sà di questu ?
  
  
  "Dice chì ne sà abbastanza, duttore."
  
  
  - Li crederete ? dumandò Inuris. - Agente AX ?
  
  
  "Hà suscitatu u mo interessu finu à avà".
  
  
  "U culunellu Sin ùn vi ingannarà micca", disse u duttore Inuris.
  
  
  "Ebbè, hè ciò chì vogliu dì à Carter", disse Don Mario. "Eppuru hà sappiutu cunvince mi chì hè megliu esse sicuru prima ch'è esse scusatu dopu. Hè per quessa chì vi invitamu quì. Perchè aghju dettu à mè stessu: "Mario", aghju dettu, "quale hè a megliu persona per ghjudicà s'ellu sta eroina hè bona o micca?" e poi mi rispunnii: "Bè, nimu altru ch'è u nostru vechju amicu, u duttore Lothar Inuris, chì s'hè fattu un eccellente scientist è un amicu devotu". Allora, duttore, vi daraghju una mostra gratis.
  
  
  "Ùn vogliu micca questu", disse u duttore Inuris.
  
  
  - Ùn vulete ? - disse Don Mario. 'Ùn vulete? L'avete intesu, Vitu ? Dice chì ùn vole micca una mostra gratis.
  
  
  "Hè cusì riccu?" - disse Vitu. "Ùn aghju mai vistu un tossicodipendente chì ricusà un campione gratuitu prima".
  
  
  "Pensu chì ellu voli veramente qualcosa, Vito", disse Don Mario. - Cum'è ogni drogatu. Ma hè troppu educatu. Sò solu educatu, ùn hè micca, Dottore ?
  
  
  Perle di sudore apparsu nantu à a faccia disgustosa di Inuris. "Ùn vogliu micca questu", gridò.
  
  
  "Bè, bè, duttore", disse Don Mario. "Avete andatu troppu luntanu cù questa educazione." Tirò u mo hairpin da u mo cinturione è hà fattu un tagliu nantu à u saccu verde. Qualchì polvere bianca hè cascata.
  
  
  "Bè, duttore, avemu da fà una festa di partenza quì." Ùn avemu micca candele, ma aghju fiammiferi è, Vitu, pensu chì truverete una siringa è agule s'è vo circate in a borsa di u duttore. È ùn saria micca sorpresu s'ellu ci era un pezzu di gomma di gomma è forse uni pochi di altre cose chì avemu bisognu ". Vitu allungò a manu è strappò u saccu da e mani di u duttore. Don Mario l’aprì e si misi a frugare.
  
  
  "Ùn lasciate micca fà questu, Carter", u duttore Inuris supplica. - Perchè micca, duttore ? Aghju dettu. "Ùn vecu micca quantu male pò fà. Sì dite a verità, questu hè.
  
  
  - Per piacè, Carter. Per piacè.'
  
  
  Ùn mi hà micca guardatu. Forse mi vulia fighjà. Ma ùn pudia. Ùn pudia caccià l’ochji da a tavula induve Don Mario è Vitu s’impegnavanu. È cuntinuò à mendicà. E parolle sboccavanu cum'è l'aria da un tubu internu perforatu.
  
  
  "Oru, Carter. Ti daraghju l'oru. A mo parte. Pudete esse riccu. Ùn averete mai più à travaglià. Molti soldi. Più di ciò chì avete mai vistu da AX. Pudete andà in qualchì locu. Pudete esse riccu. Salvami solu da quì. Pudete fà. Sò chì pudete. Fararaghju a pena per voi. Ùn vi dispiacerà.
  
  
  Don Mario s'arrizzò da a tavula. Vitu stava accantu à ellu cù una siringa piena in manu.
  
  
  "Ùn possu micca d'accordu, duttore", aghju dettu.
  
  
  "Nimu ùn ti sente, duttore", disse Mario. "Ci hè troppu rumore fora. Stu faucet hè estremamente rumoroso.
  
  
  U duttore Inuris cascò in ghjinochji. U sudore scorriva nantu à a so faccia. "Ùn fate micca questu", hà dumandatu. 'Ùn fate micca cusì. Ti dumandu. Ùn fate micca questu per mè.
  
  
  Mario l'hà datu un pugno in faccia. "Zittu, cane stupidu", disse.
  
  
  Pigliò u bracciu drittu di Inuris è tirò a manica di a so giacca è a cammisa sopra u coddu. U buttone s'hè alluntanatu da a cammisa è si alluntanò. Vitu stava davanti à u duttore cù una siringa in manu.
  
  
  U duttore Inuris cuminciò à piagnulà. Don Mario l'hà colpitu di novu. - Duvete stà tranquillu, duttore, disse Don Mario. 'Fighjate u latu luminoso. In pochi minuti sarete in u vostru viaghju felice... o mortu. In ogni casu, i vostri prublemi sò finiti, caru.
  
  
  L'ochji di u duttore s'allargavanu di paura.
  
  
  "Va bè, Vitu", disse Don Mario.
  
  
  Pigliò Inuris à i so pedi è stende u so bracciu nudu è cicatrisatu.
  
  
  Inuris hà pruvatu à sguillà. Il donna un coup de pied à Vito et le fit sauter loin.
  
  
  U visu di Don Mario si scurì. "Nessuna manera," mormorò.
  
  
  Lothar Inuris si contorceva ancora. Don Mario si misi un bracciu à u collu è cù l’altru tennia a manu allargata di u duttore. "Va bè, Vito", disse, "pruvemu".
  
  
  Vitu s'avvicinò cun prudenza da u latu, cum'è un toreru cù una spada miniatura per u colpu finale. L'ochji di u duttore Inuris s'eranu. Pruvò di dì: "No, no, no", ma nunda ùn esce fora, salvu un longu è doloroso "NNNNNN" da a so bocca.
  
  
  Vitu era avà accantu à ellu, purtendu l’agulla à u so bracciu nudu, è Don Mario l’aiutò, tenendu u bracciu fermu per truvà a vena. A punta di l'agulla intrì in a pelle, è Vito spinse u pistone. Don Mario hà liberatu Inuris. Ellu è Vitu si ritiravanu. U duttore Inuris si alzò. Abbassò e maniche di a so cammisa è a giacca. "Parteraghju avà", disse in una voce soffocata, "quandu avete finitu cun mè".
  
  
  Aghju vistu a manu di Mario ghjunghje à u Luger.
  
  
  U duttore Inuris li surrisu. "Aghju bisognu di a mo valigetta", disse. Fece un passu versu a tavula. Dui passi.
  
  
  Aghju puntatu a mitragliatrice versu Don Mario.
  
  
  Inuris mi guardò. "Peccatu, Carter", disse. "Pudete esse riccu". Ci era un sguardu stranu è vetru in i so ochji. - Ma ùn avete micca intesu. Scusate, Carter. Ma chì significa stu vechju dittu ? Chi ridi l'ultimu...
  
  
  ah ah ah..."
  
  
  È tandu ùn esce nunda da a so bocca fora di u sangue. Fluia in a so cammisa, macchiandu u tessulu biancu. Fighjulava l'inundazione terrificante cun curiosità, cum'è s'ellu appartene à qualcunu altru.
  
  
  Un spasmu tamantu pigliò u so corpu è u ghjittau in terra. U sangue scorriva sempre, avendu una sciarpa di rubini liquidi intornu à u so collu. U duttore Inuris era scunsatu. I so tacchi chjappà à u pianu. Allora si stese immobile.
  
  
  "Oh mio Diu", bisbigliò Vito.
  
  
  
  Capitulu 19
  
  
  
  
  
  "Va bè, Carter", disse Mario. - Avete fattu a ragione. Andemu avà à un accordu.
  
  
  "Tu è eiu faremu una tregua", aghju dettu. "Travaglieremu inseme per assicurà chì u Colonel Xing ùn scappa micca cù l'oru". Dopu questu, hè ogni omu per ellu stessu di novu.
  
  
  "Sembra abbastanza ghjustu", disse.
  
  
  Mario hà pigliatu unu di i so telefoni. "Chisce u rubinettu", hà urdinatu.
  
  
  Aghju guardatu fora di a finestra. U sonu di a grua cuminciò à fade. Altu sopra à a nave, unu di i cuntenituri penzolava sopra à u trattu.
  
  
  Don Mario si vultò versu Vitu. "Vai sottu", disse. "Porta i picciotti. Dite à purtà tutti i fuochi d'artificiu chì ponu cullà. Avemu bisognu. È porta più dinamita è benzina.
  
  
  Vitu sparì per u trattu.
  
  
  "Fin chì simu da u listessu latu", aghju dettu, "Vogliu a mo pistola torna".
  
  
  "Di sicuru", disse Mario. Tirò un Luger è un stiletto da a so cintura.
  
  
  "Ùn vi scurdate micca sta piccula cosa in a vostra sacchetta", aghju dettu.
  
  
  Pigliò à Pierre. - "Una bomba di gas dopu tuttu, ùn hè micca?"
  
  
  "Attentu cù questu", li dissi.
  
  
  Mario surrisu. "Travagliemu inseme, Carter". M'hà datu è l'aghju messu in sacchetta.
  
  
  L'omi di Mario cuminciaru à cullà i scalini, empienu l'uffiziu. Alzendu a manu, Mario chjamò u silenziu.
  
  
  "Questu hè Carter. Ellu travaglia cun noi. Allora ùn sia micca nervoso, ùn vulete micca sbaglià quandu e cose vanu un pocu male. Imbarcatemu in sta nave. Vogliu chì e so vitture sò saltate, è vogliu chì succede rapidamente. Sì qualchissia Cinese vole piantà di voi, falcialu. Semu stati ingannati. Andemu à.
  
  
  L'omi corse da l'uffiziu, à traversu a longa granaia, à l'uscita à u passaghju di u molo. Ci era una vintina di elli in tuttu, cumpresu Mario è mè. U principe pigliò a mitragliatrice. "Attentu cù quella cosa", l'aghju avvistatu. "Era in l'acqua".
  
  
  "Grazie", disse Mario. "Pruvaraghju, è s'ellu ùn funziona micca", hà pacchettu l'ascella, "mi resta un pocu".
  
  
  Nantu à u dock, aghju guardatu ghjustu à tempu per vede u coronellu Xing apparsu à a ringhiera di u ponte, megafonu in manu, cù u capitanu à fiancu.
  
  
  - Chì si passa quì, Mario ? gridò. "Perchè a gru si ferma ?
  
  
  U primu di l'omi di Mario si precipitò versu a passerella.
  
  
  Mario alzò a so mitragliatrice è sparò una breve splutazioni à u cable di a gru. Apparsu un soffiu di fumu turchinu, è dopu un cavu tesu sbattò è si rumpiu. L'immensu containeru s'inclinò è si sbattò in a stiva di u Sarah Chamberlain cun un colpu assordante. Ci era u silenziu, po aghju intesu urla.
  
  
  U Colonel ùn avia bisognu di nimu per spiegà a situazione. U mumentu dopu si vultò è fece un signalu à u capitanu, chì li fece correre versu a timoneria. Si appoggiò sopra a ringhiera di u ponte è dete ordini à i so omi nantu à u ponte. I Cinesi, oscillando l'assi, si precipitonu versu a ringhiera. Aghju vistu a scheggia di metallu cum'è l'assi cuminciaru à scintillare mentre taglianu i grossi fasci di corda chì assicuravanu a Sarah Chamberlain à u molo.
  
  
  Mario si firmò a mità di a rampa. Alzò a mitragliatrice. Una grandine di palle sfigghiava a ringhiera, strappandu u metallu è a carne. L'omi gridavanu è cascanu...
  
  
  Aghju apuntatu u Luger à u ponte è tirò. U coronellu Xing s'affacciava mentre una pallottola sfiava l'acciaio sottu à i finestri di a timoneria. Quandu si vultò, avia una pistola in manu. Eramu nantu à u ponte. "Vitu", sospirò Mario. "Tu è a mità di l'omi andate cù Carter." Pigliate a dinamita. L'altri facenu a so strada à a timoneria.
  
  
  U furettone annunziò. Mario era digià partutu è sparò a so mitragliatrice à u ponte. Aghju vistu chì u Cinese piglia u capu è cascà in una nebbia sanguinosa.
  
  
  È po mi sò ritruvatu ind'u navi, cù Vito è u restu di l'omi di Mario chì mi seguitanu in e scale. Sottu, u Cinese calò à un ghjinochju è alzò u so fucile. Un colpu sonò accantu à mè, è aghju vistu u tiratore chjappà u so stomacu è cascà in avanti.
  
  
  Da u cantonu di l'ochju, aghju vistu à Vitu chì sghignava mentre ci precipitavamu in ponte dopu ponte. Aghju intesu u focu daretu à noi è unu di l'omi di Mario lanciau un urla affucatu è cascò da u bordu di a scala di a cabina.
  
  
  A sparatura si firmò. Avà ùn ci era solu u chjappà di i pedi nantu à i scalini di ferru, è davanti aghju vistu un segnu cù una freccia chì indicava a sala di i motori.
  
  
  Eramu in u corridore. Una porta di metallu s'aprì davanti è a canna di una mitragliatrice cuminciò à sparà à noi. Era troppu altu è luntanu, e palle graffiavanu i muri è u tettu. I culombu à a terra è s'arrizzò di novu à i mio pedi, Luger in manu. Aghju sparatu una volta. Ci fu un urla è a canna di l'arma cascò. Aghju guardatu sopra u sogliu è mi ritrovu à fighjulà un cadavere chì falava un altru scalu. A pallottola fischiò nantu à a mo testa è sbattò in a paratia stagna. Aghju fattu segnu à Vito è à l'omi di stà. Aghju guardatu in a sala di i motori. Pistoni enormi, lucidati à un brillu perfettu, cuminciaru à spustà lentamente. Aghju vistu un ingegnere in uniforme, gesticulating furious, è a ghjente chì corre versu i so posti.
  
  
  Un altru colpu fischiò sopra a mo testa. Da l'altra parte di a sala di i motori, una decina di fucilieri sbuchjavanu à a porta, si stendevanu nantu à a scala è apre u focu.
  
  
  Mi sò alluntanatu da a porta è l'aghju chjusu quandu un colpo l'hà colpi. Mi vultò versu Vitu. "Anu l'entrata à a punta di una pistola".
  
  
  "Chì facemu?" dumandò.
  
  
  "Dammi un bastone di dinamita".
  
  
  L'aghju avutu in manu quasi prima di finisce a mo dumanda. Aghju accesu u fusible. "Varaghju à pruvà à scaccià sta grande rampa", aghju dettu à Vito. "Quandu sta cosa esplode, tutti correranu per a porta. Stà nantu à u ponte.
  
  
  U ponte sottu à noi hà cuminciatu à scuzzulà mentre i mutori s'avvizzavanu. Se u coronel Sin ùn era micca intrappulatu sopra è hà sappiutu liberà a nave da i cables, a Sarah Chamberlain duveria digià mette in mare. Sperava chì Don Mario l'arrebbe impeditu.
  
  
  Mi stava accantu à a paratia stagna è accende u fusible. Allora aghju apertu a porta è aghju lanciatu a dinamita in a stanza grande. Aghju tiratu in daretu. Sentendu u bang, aghju apertu a porta di novu. Era un caleidoscopiu di a morte: a rampa hè stata strappata à mezu à mezu, i tiratori, sanguinanti, chjappà per qualcosa per afferrà, è sò stati rotti mentre u metale era strappatu da i so punti d'ancora. Ùn ci era micca tempu per cuntinuà à fighjà. I gridi anu digià dettu tutta a storia.
  
  
  Mi sò alzatu, aghju passatu u sogliu è aghju falatu prestu i scalini. U marinaru mi pigliò u bracciu è l’aghju culpitu in u nasu cù u culo di u Luger. L'ossu hè crepatu.
  
  
  U cunduttore stava vicinu è tirò una pistola da a so cintura. L’aghju sparatu è vidia u sangue chì sboccava da sottu a so cammisa, sottu à a so giacca turchina.
  
  
  Daretu à mè aghju intesu più colpi è urla. L'omu cinese tirò l'ascia da a pinza di u muru è si vultò in faccia. A lama lucida pendu nantu à a so testa mentre aghju purtatu u Luger à a so bocca è tirò u grillu. U so capu sparì è l'ascia cascò.
  
  
  Una pallottola fischiò davanti à mè, rompendu a pipa. Aghju vistu unu di i membri di l'equipaggiu puntendu u so fucile. Aghju cascatu à un ghjinochju è tirò. Saltò in daretu urlando. Intornu à mè, aghju intesu u staccatu infernale di i colpi è l'ullu è u fischiu di e palle ricchezzate. Un urlo di tantu in tantu, una maledizzione, un ringhi, l'impattu di un corpu sbattutu da l'impattu di una pallottola. Una testa mozzata mi passò davanti. Unu di l'omi di Vitu, una vittima di l'ascia. È tandu a fucilazione si firmò.
  
  
  Aghju guardatu intornu. Aghju vistu à Vitu. Presu a manu à u so latu. U sangue si infilava trà e so dita. Alzò l'altra manu è agitò a so pistola in triunfu. U so visu s'hè lampatu in un sorrisu cum'è un ratu. "U modu hè chjaru", gridò.
  
  
  "Va bè", aghju dettu. "Messa a dinamita è andemu da quì".
  
  
  I so sperti in splusivi stavanu digià piantando bastoni di dinamita in i veiculi.
  
  
  "Aghju accende u fusible", aghju dettu. "U restu di noi torna su e scale è fora da a porta."
  
  
  Parianu troppu felici per esse permessi di fà questu. Vitu s'inclinò un pocu à manca per via d'una ferita in u so fiancu, ma unu di l'altri u teneva drittu.
  
  
  Aghju trasfirutu rapidamente da un pacchettu à l'altru, tenendu partiti à i fusibles. Cuminciò à sibilà cum'è stelle di Natale.
  
  
  Hè ora di sparisce. Aghju guardatu a porta. Vitu mi guardò è poi mi fece segnu di fà fretta. Allora aghju intesu colpi è urla in u corridor daretu à ellu. L'ochji di Vitu s'allargavanu. Pigliò u so spinu è poi si radduppiò. Era quasi mortu quandu infine s'hè precipitatu in i scalini.
  
  
  I lumi in a sala di i motori si sò spenti. A porta di metallu si chjude. Eru intrappulatu.
  
  
  Intrappulati in a bughjura pesta, rottu solu da i fuochi d'artificiu gialli di i stoppini ardenti. In realtà fermaraghju à Sarah Chamberlain. Ma questu seria l'ultimu cosa chì aghju fattu.
  
  
  In pochi secondi, questi cinque pacchetti di dinamita saltaranu tutta a poppa di a nave di u culonellu Sin, trasfurmendu in u coffin volante di Nick Carter.
  
  
  
  Capitulu 20
  
  
  
  
  
  Ma micca s'ellu aghju agitu prestu.
  
  
  Aghju alluntanatu in fretta da e scale, culombu per u primu fusible è tirau fora. Era una corsa contr'à u tempu è aghju vintu. Quandu l'ultimu fusible hè statu disarmatu, probabilmente dece seconde eranu passati.
  
  
  Aghju accesu un match, turnò à e scale è andò sopra. Prima o dopu, qualcunu hà da passà per quella porta, se u coronellu Xing vole chì a so nave vada. È quandu succede, eru pronta. A mo manu si misi in a mo sacchetta è si chjude attornu à a bomba di gas.
  
  
  Spergu di ùn avè micca aspittatu troppu longu. Ancu ùn aghju micca pensatu chì seria cusì.
  
  
  Peccatu ùn avia tempu, supponi ch'ellu ùn era micca occupatu cù Don Mario.
  
  
  Ma una volta chì aghju avutu a mo chance, aghju avutu esse prestu. Ùn pudia micca permette di missu. Spergu chì quellu chì era fora, quellu chì avia guidatu a piccula spidizioni chì avia distruttu Vitu è u restu di a so squadra di focu, cumencia à perde a pacienza.
  
  
  S'ellu hà vistu i fucili brusgiate prima di sbattà a porta, era prubabilmente aspittendu una splusione è avà si dumandava perchè ùn l'avia micca intesu ancu. S'ellu ùn li vidia micca, era prubabilmente raggruppendu, preparanu i so omi per distrughje qualsiasi invasori viventi in a sala di mutori.
  
  
  In ogni casu, hà avutu à agisce prestu perchè sapia chì u coronellu Xing ùn avia micca assai tempu. "Sarah Chamberlain" ùn và in nudda parte finu à chì u so populu cuntrolla a sala di i motori.
  
  
  A porta hè stata aperta da palanchi longu - unu à ogni latu. Nimu ùn pudia spinghjallu fora senza spustà in l'internu. Questu era in u mo favore. Ùn saria micca surprisatu da nunda. Aghju postu i dita di una manu nantu à a palanca, ogni nervu alerta à u minimu segnu di muvimentu. Per d 'altra banda, aghju avutu Pierre.
  
  
  Allora hè vinutu guasi cum'è una sorpresa, cusì rapidamente chì aghju quasi persu u mo leverage. A luce hè ghjunta brillanti. À a prima lumera aghju tenutu à Pierre armunia. Aghju lanciatu a bomba in u corridor è chjusu a porta cù tutte e mo forze.
  
  
  Aghju intesu una splutazioni soffocata, dopu nunda di più. Sapia chì avà a ghjente si stringia à a gola in u corridor fora è mori. In un mumentu tuttu sarà finitu. Nimu ùn scapperà. È in un minutu o dui serà pussibule di esce da quì in modu sicuru. Pierre hà fattu prestu u so travagliu è sparì senza traccia.
  
  
  In cima di a scala aghju spintu u pomo di a porta, fighjendu u mo sguardu. Dopu à un minutu è mezu, aghju alluntanatu a mo presa è sò falatu à a sala di i motori.
  
  
  Sta volta era decisu di ùn lascià nunda di sbaglià. Aghju accesu i fusibili, corse su e scale è spalancu a porta. I corpi sò stati scaricati in u corridor. Aghju sbattutu a porta daretu à mè è corse cum'è pudendu, cuntendu mentre andava. "Vintunu... vintidui..."
  
  
  A vintiquattru sò cullò nantu à u ponte. Ci hè stata una splusione assordante chì scuzzulò tutta a nave. I lumi sbattulanu sopra a mo testa è a nave s'arrizzò di novu. Cugliendu e mo forze, aghju cuminciatu à cullà versu l'arcu. Aghju lasciatu à Mario à mezu à a nave, induve ellu facia a so strada. Ùn sapia micca cumu si facia, ma s’ellu puderia avvicinà più à l’arcu, avaria finitu daretu à l’equipaggiu. Forse puderia aduprà una diversione.
  
  
  Aghju cullatu i scalini è aghju precipitatu per i longi corridori. Mi sentu un pocu affucatu. Allora aghju capitu chì andava un pocu in salita. U cascu di Sarah Chamberlain si rumpiu in dui. A nave era affundata. L'acqua scorri avà in a sala di i motori.
  
  
  Ùn aghju micca sappiutu finu à ch'e aghju scappatu, ma l'angulu hè diventatu gradualmente più ripida. Davanti à mè aghju vistu un trattu in cima di a scala. Aghju salitu i scalini è aghju sbulicatu a testa. Mi vultò è surtiu nantu à u ponte. Nimu m'hà vistu.
  
  
  A fucilazione era sempre in corso quì. Aghju vistu trè cinesi chì sparavanu da daretu à u trattu. I mo dita chjusu intornu à u Luger. Aghju sparatu à ognunu una volta.
  
  
  Era tranquillu da u mo latu di u ponte avà. I lampi di focu automaticu eranu sempre visibili à mezu à a nave.
  
  
  Accovacciatu, aghju corsi versu a ghjente di Mario. Aghju nutatu chì usavanu una barca di salvezza cum'è scudo. Il ne restait que Mario et deux autres. Unu di elli hè statu ancu feritu.
  
  
  I tuffatu accantu à elli. Aghju dumandatu. - 'Cumu si?'
  
  
  Mario sparò versu u ponte. Alzò e spalle. "Aghju persu assai persone", disse. "U culunellu hè sempre quì, cù u capitanu".
  
  
  "Vitu è l'altri sò morti", li dissi. "Ma a sala di i motori hè saltata".
  
  
  "Iè", disse Mario. "Avemu intesu una splusione. Bè fatta. Ma ùn aghju micca riposu finu à avè trattatu cù u coronellu stessu.
  
  
  - Perchè ùn mi lasci micca, Mario ?
  
  
  "No", disse. - Questu hè un affare persunale. Nimu ùn mi inganna impunità ".
  
  
  I pallotti chjappà in u cascu di a barca di salvezza.
  
  
  "Ùn serve micca stà quì", disse. - Ùn site d'accordu à nunda. Vaiu sopra à elli. Dammi una di quelle bombole di gas.
  
  
  "Chì avete da fà?"
  
  
  "Andemu à l'attaccu", disse. - Andemu per quelli scalini sottu à u ponte. Semu in un angulu difficiule da ellu, ma ùn ci hè nunda di stà quì.
  
  
  "Vaghju cun voi", aghju dettu.
  
  
  - Fate ciò chì vulete, Carter. Avà aghju u mo propiu affari. Andemu, picciotti.
  
  
  Saltavanu fora da ogni latu di a barca di salvezza. Da u ponte piovevanu colpi. U ghjinochju di l'omu feritu s'hè piegatu duie volte è s'hè sbulicatu longu u ponte sottu à a ringhiera. Hà gridatu una volta prima di cullà nantu à u molo.
  
  
  Aghju furmatu una retaguardia. E palle morse in u ponte intornu à noi, ma avà noi trè eramu nantu à e scale. Mario avia ragione. U coronellu Sin è u capitanu avianu un malu angulu di focu. Le pallottole fischiavano su di noi. Una di e mitragliale falò è cascò nant'à u ponte cun un rughjone. Questu significava chì eranu fora di munizioni. Mario apre una canna di benzina. Quandu hà ghjuntu in cima di a scala, Sin è u capitanu marchjò da a porta di a timoneria. L'ultimu colpu hà culpitu u cumpagnu di Mario. Pigliò u so stomacu è si duppiò. Avà eramu solu dui nantu à u ponte, cù u culunellu Sin è u capitanu in a timoneria. Mario m'hà sorrisu mentre ci sguassavamu sottu à a linea di focu.
  
  
  "Vedi ciò chì vecu?"
  
  
  Apuntò un dito stortu à i finestri di a timoneria. I proiettili fecenu buchi spalancati in ellu. Mario indicò u so pollice à a bombola di gasu è ghignava. Allora l'alzò è hà cuminciatu à versà a benzina per u burato.
  
  
  A porta si spalancò. Aghju vistu u capitanu mira à Mario. Tiru in a fronte è l'ochju senza prutezzione da a porta. Sò spariti in a nebbia rossa, è u corpu di u capitanu si sdrughje nantu à u ponte.
  
  
  Quandu aghju vultatu à Mario, s'arrizzò è scacciò una partita da a finestra.
  
  
  Allora u coronellu Sin hà sparatu.
  
  
  Era un pocu tardu. A partita hà colpitu a timoniera. Ci era un ruggitu, è tandu tutta a cabina pigliò u focu.
  
  
  Mario era sempre in piedi cun un sorrisu stupidu in faccia.
  
  
  Mi hà guardatu è m'hà datu un pollice in alto. "Ehi Carter, pensate chì sò avà cù ziu Sam?"
  
  
  Allora si pusò è cascò nantu à u so latu. Aghju andatu versu ellu è sentu u so pulsu. Ùn ci era più pulsu. Lingue di focu fughjenu da i finestri rotti è cuminciaru à strisciate nantu à a pittura sbucciata, chì faceva parte di u disguise di Sarah Chamberlain.
  
  
  Hè ora di lascià. Aghju andatu finu à e scale. A pallottola rimbalzò nantu à u metale. Mi vultò è tirò u grillu nantu à u Luger. A pallottola culpì u viotu.
  
  
  Mi fermai à fighjulà a faccia annerita di u Colonel Sin. A so pelle era carbonizzata è rugosa, cum'è quella di una mummia. I so denti mi snudavanu selvaggiamenti. Cù una ligera aghja di a manu, alzò a pistola.
  
  
  Eru digià in trance quandu hà tiratu u grillu. U stiletto era digià in a mo manu, è l'aghju immersa in u stomacu. Era troppu tardi per piantà quandu aghju intesu u martellu chjappà in a stanza viota. U cuteddu s'infilò à l'internu. U coronellu Xing ansimò.
  
  
  Aghju tiratu u cuteddu. Si trascinò in daretu mentre una bola di focu spuntava da a timoneria intornu à a so faccia è i capelli.
  
  
  Pensu chì era digià mortu quandu s'hè alluntanatu da a ringhiera è ci hè cascatu. Era definitivamente mortu quandu u so cervellu s'hè lampatu nantu à u ponte sottu. Fiamme crepitanti cuminciaru à sparghje longu à a riva di u ponte. Aghju falatu i scalini.
  
  
  Eru intorpitu è fisicamente stancu mentre mi precipitò nantu à u molo. U lamentu di sirene chì si avvicinavanu si infiltrava in a mo cuscenza, è un ultimu sguardu daretu à mè m'hà dettu chì questu ùn era micca un cattivu sognu. I primi camioni di u focu sò digià firmati. E so luci eranu una lumera debbuli paragunata à a splendore luminosa è incandescente di u ponte di a nave.
  
  
  Più in là, passatu u molo, aghju vistu un omu bassu in un vestitu di tweed arrugatu, chì beve un sigaru.
  
  
  Aghju avvicinatu à ellu. Alzò a manu in salutu. "Bè, Nicholas", disse. 'Tu? Quì ? Pensu chì t'aghju mandatu in vacanze.
  
  
  
  Capitulu 21
  
  
  
  
  
  L'uffiziu puzzava u listessu : fumu di sigaru è vechju tweed. David Hawk s'assittò à a tavula è scuzzulò a testa in disappruvazioni.
  
  
  "Moltu imprudente, Nicholas", disse. "Moltu casuale."
  
  
  "Temu chì era u megliu chì puderia fà in e circustanze", aghju dettu. "U più impurtante era di impedisce à u Colonel Sin di sbarcà cù l'oru. Una volta ghjuntu à u mare aperto, e cose puderanu esse un pocu più complicate. E rumuri sparghjeranu annantu à a perdita di l'oru.
  
  
  Hawk pigliò un trascinatu da u so sigaru. "Avemu pudendu nip it in the bud", disse. "Mentre stavate ritruvate u sonnu ieri, u guvernu hà publicatu statistiche impressiunanti di bilanciu cummerciale, predichendu una ecunumia megliurà per l'annu à vene, è hà ancu riaffirmatu u so rifiutu risolutu di aumentà u prezzu ufficiale di l'oru. In u risultatu, u prezzu di l'oru hè cascatu nantu à u mercatu liberu in Zurich, Parigi è Londra; è u dollaru gode di u so megliu ghjornu in mesi contr'à altre valute. E crede chì a morte piuttostu viulente di u Colonel Sin hà digià ghjuntu à quelli persone chì aspittàvanu u signale da "Sarah Chamberlain". '
  
  
  "Bè", aghju dettu. Sembra chì e cose stanu megliu.
  
  
  "Ci hè ancu assai da pulisce", disse Hawk. "Sò felice di dì chì l'autorità in Washington sò stati assai utili per mè. U serviziu di u focu manteneu u focu à bordu di a nave à u minimu. A pulizzia era felice di sbarazzà di Mario è a so famiglia, cumpresa di truvà l'eroina. Hà avutu una quantità decente quì, sottu à quellu molo, un magazzinu tutale sottu u lettu di u fiume. Hawk hà toccu un match à un sigaru frescu. "Dopu à chjarificà a situazione cù Don Mario, a pulizza era solu felice di suddisfà qualsiasi di e nostre richieste. Ci hè una sicurità inusualmente stretta ma discreta intornu à a nave. I funzionari di u tesoru è l'alti funzionari di l'intelligenza militare sò implicati in u ritornu di l'oru à a volta. Tutti i guardiani assuciati à a volta di a Riserva Federale è tutti l'ufficiali assuciati cù a so sicurità sò stati presi in custodia. Ci hà da piglià prubabilmente a maiò parte di a settimana per sbulicà e cose, ma à a fine di a settimana aspittemu chì l'oru torna in a volta è l'oru falsu per esse ghjittatu. L'eroina cunfiscata hè distrutta.
  
  
  - Avete dettu chì tutti quelli chì anu participatu à a guardia di u magazzinu sò stati presi in custodia ? Aghju dettu. Hawk hà trascinatu u so sigaru prima di risponde. "Bè", disse. 'Micca essatamente. Fora di una persona.
  
  
  - Filippu Alba ?
  
  
  Hawk annuì. "Aghju vistu a so figliola ieri", disse. "Quandu m'hà chjamatu a notte prima, m'hà dettu induve truvà. Allora quandu tuttu era tranquillu nantu à u molo, andò à visità. Avemu parlatu per un bellu pezzu. M'hà dettu chì l'ai aiutatu assai, Nick. È li aghju dettu ch'ella ci aiutava assai. Perchè in ogni modu, s'ellu vi era accadutu qualcosa à bordu di a nave è ùn avia micca chjamatu, bè, ùn sò micca sapè in chì statu era oghje stu paese. Qualchissia di cigarru cascò nantu à u so gilet. Ùn pareva micca avvistà.
  
  
  - È u so babbu ?
  
  
  Falcu spezzò u fumu turchinu è mette u sigaru in u ceniceru. "Philip Doane hè mortu", disse. - A zitella m'hà dettu. Hè mortu pocu dopu ch'elli sò vultati in casa. Pensu chì i prucessi è e tribulazioni di sta nave l'avianu purtatu. M'hà dettu ch'elli vanu in casa è paria cuntentu. Si lavò è si pusò in una sedia in u salottu. Li dumandò un biccheri di sherry è li dumandò di cuntà tutta a storia di ciò chì hè accadutu. Era assai impressiunatu cun voi, Nick. Ellu disse chì ci hè un vechju cinese ...
  
  
  "Iè", aghju dettu.
  
  
  "Iè, hè cusì chjamatu", disse Hawk. "Bè, hà dettu chì u so babbu pensava chì questu G ti ammiraria. Chì eri una spezia di mago. Un omu chì eccelleva in certe cose abbastanza magiche. Dopu si appoggiò à a so sedia è ammirava a so figliola. Ella m'hà dettu ch'ellu hà alzatu u so bicchiere è hà fattu un brindisi. "Riguardu à a magia di a vita". Allora pigliò un sorsu, pusò u biccheri è chjusu l'ochji. Penny hà dettu chì sapia chì era mortu.
  
  
  "Scusate", aghju dettu. "Hà causatu assai prublemi, ma in core ùn era micca una mala persona. U so sbagliu era ch'ellu ùn importava nunda, salvu a so figliola.
  
  
  "Hè statu intarratu sta matina", disse Hawk. 'Tuttu va bè. A zitella pensa ancu cusì. S'ellu era vivu, avissimu a caricallu. Avaria passatu u restu di a so vita daretu à e sbarre ".
  
  
  "Ùn avissi micca scumessa nantu à questu", aghju dettu.
  
  
  Hawk surrise sbrigatamente. "Bè, sapendu u so talentu, ùn aghju micca scumessa ancu nantu à ellu", disse. "Ma sapendu chì a so figliola stava bè, probabilmente ùn li avissi micca causatu troppu prublemi. Inoltre, hà fattu u so megliu per corregge u so sbagliu. Hà lasciatu un inseme cumpletu di disegni per u novu sistema di sicurità di a volta. À a fine, hà scrittu chì ancu ellu ùn avia ancu trovu un modu per sfondà.
  
  
  "Allora hè tuttu finitu", aghju dettu. "Tutti i capi sciolti parenu esse ligati di novu. U duttore Inuris, u culunellu Sin, Don Mario, Filippu Don : tutti morti. A sicura d'oru è l'eroina sò stati cunfiscati.
  
  
  "U paese hè di novu sicuru", hà dettu Hawk. "Almenu per avà." Pigliò una longa tirata da u so sigaru. "Eppuru, Nicholas, era in qualchì manera imprudente." Allora sgridò è si stende è hà pigliatu u mio. "In novu", disse, "a mo gratitudine è a gratitudine di un elettu distintu".
  
  
  "Grazie," aghju dettu.
  
  
  "Semu grati", disse Hawk. "Bè, Nick, pensu chì meritate una vacanza."
  
  
  "Solu un minutu", aghju dettu.
  
  
  Hawk alzò a manu per u silenziu. - Innò, sta volta sò seriu. L'avete meritatu. Per una stonda. Andate induve vulete.
  
  
  "Ùn ci credu micca".
  
  
  'Pruvate.'
  
  
  "Forse", aghju dettu, appruntendu à lascià l'uffiziu.
  
  
  "Oh", disse Hawk. 'Aspetta una seconda. Aghju scurdatu qualcosa. S'avvicinò versu a so scrivania. "A zitella m'hà dumandatu di dà questu. Ella disse chì u so babbu li piacerebbe chì l'avete. Pigliò un pacchettu rettangulare impannillatu in carta marrone è ligatu cù una corda.
  
  
  Mi misi à pusà di novu è l'aghju sbulicatu. G Box. "A zitella hà dettu qualcosa d'altru. - Fammi vede, chì era di novu ? Un altru scherzu di u so. "Ùn dite micca chì a vostra memoria vi manca". U so missaghju leghjia : "Dì à u sgiò Carter, vi scumesse cinque franchi chì ùn si ricurdarà micca cumu apre sta cosa".
  
  
  Aghju sorrisu mentre pressu a pantera è u tasso. U coperchio di a scatula volava.
  
  
  Dentru, aghju vistu una lista di i tempi di partenza di l'aviò, circundatu da u numeru di volu è u tempu. Aghju chjusu rapidamente a tapa prima chì Hawk hà vistu ciò chì era dentru. Aghju guardatu u mo sguardu è mi sò alzatu. - Ebbè, megliu andà. Hawk s'arrizzò ancu è mi strinse dinò a manu. "Oh, Nicholas", disse. "Assicuratevi di lascià un missaghju induve pudemu truvà voi."
  
  
  "Di sicuru", aghju dettu. 'Facilmente. Pudete truvà mi in Hong Kong. Pruvate l'Hotel Peninsula.
  
  
  Aghju salutatu à ellu è aghju precipitu versu a porta. Stava quì à ghignare cum'è un gattu di Cheshire chì fumava un sigaru.
  
  
  Altu nant'à e culline sopra à a Riviera, in una piccula cità à a fine di a strada si trova un osteria circundatu di mura. Quelli di l'internu ponu vede tuttu ciò chì hè fora. Ma quelli chì sò fora ùn ponu vede l'internu. Questu hè un locu chì chjude u mondu.
  
  
  Da u muru di daretu ci hè un paisaghju affascinante di aranceti è vigneti, chì scende à u distante abbagliante Mari Mediterraniu. Intra i mura ci sò giardini cù assai arburi è fiori è uccelli di culori brillanti. Duranti u ghjornu, u sole brilla nantu à i vechji mura di petra, è l'acqua turchina di a piscina attrae invitante u corpu.
  
  
  A sera, a lume di candela bagna i tavulini fora in una intimità ligeramente scintillante sottu un celu frescu è stellatu.
  
  
  Altrimenti avete sempre tempu trà a sera è u ghjornu dopu...
  
  
  U lume di a luna inondò a stanza, u so visu bagnatu in un splendore d'argentu. Stendu in u lettu, a so pelle morbida è umida, appiccicata contru à mè.
  
  
  - Ci hè champagne ?
  
  
  Ella surrisu è strinse a testa. "L'aria hè digià inebriante". Si avvicinò più à mè: "Nick?"
  
  
  Ella pusò a so testa nantu à a mo spalla. Aghju inalatu u dolce profumu di i so capelli. 'Chì?'
  
  
  'Ùn hà micca impurtanza.'
  
  
  "No, aghju dettu. "Vai avanti. Chì avia da dì?" A so manu s'hè sbulicatu nantu à a mo coscia. "Ùn importa micca".
  
  
  "Va bè", aghju dettu.
  
  
  - Mi dumandu solu...
  
  
  'Chì?'
  
  
  "Questu hè stupidu". A so manu era veramente assai talentu è abile.
  
  
  "Niente", aghju dettu. "Ùn importa micca chì hè stupidu".
  
  
  "Bè, hè stupidu.
  
  
  "Bè, s'ellu vi disturba, pudete dì cusì subitu", aghju dettu.
  
  
  Si accasò sottu à u lenzu per un mumentu. Hà avutu ancu una grande idea di ciò chì fà quì.
  
  
  Maliziosa, sbucciata è aggrottata à u listessu tempu, strisciava fora di sottu à u lenzulu. A manu era di novu occupata.
  
  
  "No", disse. "Ùn duverebbe micca dumandà veramente".
  
  
  "Per piacè", aghju dettu. 'Basta dumandà. Per piacè mi.
  
  
  A so manu era assai occupata avà. - Ùn vi dispiace ?
  
  
  "No, aghju dettu." "Sò sicuru chì ùn mi importa micca."
  
  
  "Sì sicuru?"
  
  
  "Assolutamente, assolutamente sicuru."
  
  
  - Vi possu fà duie dumande ?
  
  
  "Fammi trè, cinque, centu dumande".
  
  
  "Hè bellu quì, ùn hè micca, Nick?"
  
  
  - Hè una di e vostre dumande ?
  
  
  "No", disse ella, appughjendu e so labbra à e mio. "Vogliu solu ringrazià vi."
  
  
  - E ste dumande ?
  
  
  "Va bè", disse. "Prima dumanda: mi restituite i cinque franchi chì mi devi?"
  
  
  In risposta, aghju ghjuntu finu à u nightstand è tirò fora a so billetta di cinque franchi da u so portafoglio. L'aghju datu.
  
  
  - Siconda dumanda ?
  
  
  "Avà a ghjente dice chì sò assai bella. Eppuru a ghjente dice sempre chì a bellezza ùn va più di l'esterno. Nick, se sò bella, a mo bellezza hè solu per l'esternu?
  
  
  Ùn ci era micca bisognu di parolle. In risposta, aghju trovu u so corpu.
  
  
  ***
  
  
  
  À propositu di u libru:
  
  
  Nick Carter hà vistu Nicole Cara in un casinò di a Riviera francese. Ma... Nicole ùn ci era più. Parechji anni fà hè morta in un accidente di vittura.
  
  
  Allora quale era sta donna cù a faccia di una zitella morta ? U travagliu di Carter era di scopre.
  
  
  Ma parechje persone anu cridutu chì u so circondu horrible valenu milioni di dollari. Intantu, qualchissia piglia una parte significativa di e riserve d'oru di u mondu attraversu una trama di spia chì si estende da e lussuose spiagge di Francia à u "pumante" lungomare di New York...
  
  
  Chì rolu inspiratore hà Penny Down in questu casu dubbitu?
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"